background

επισκέπτες: 4909

Bιβλίo 60

 

5405                2 κ. 4-6-1952

Ο στενός δρόμος. . .

Θέλω να κατοικώ μέσα σας, θέλω να κυβερνώ μέσα στην καρδιά σας, αλλά με μια αγάπη που θα έπρεπε να σας κάνει ευτυχισμένους. Θέλω να είμαι μέσα σας. . .  Αυτή η παρουσία Μου σας κάνει παιδιά Μου. Στην περίπτωση που μπορώ να κατοικήσω μέσα σας, θα έχω έρθει στους δικούς Μου και αυτοί θα  Μ’έχουν υποδεχτεί. . .  Ολόκληρη η αγάπη Μου ανήκει σε σας που ως τα πλάσματά Μου μένετε πάνω σ’αυτή τη Γη. Σας φροντίζει και σας οδηγεί σε δρόμους που μεν είναι συχνά δύσκολοι και κοπιαστικοί. Σας οδηγώ, και ωστόσο στέκομαι στον προορισμό σας και σας περιμένο.

Επομένως έχετε τη μόνιμη βοήθειά Μου και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν βίωσε ποτέ τη βοήθειά Μου. Αλλά αν δεν ακολουθεί τη στοργική Μου πίεση και τη φωνή της αγάπης Μου, μένει πίσω, με αποτέλεσμα όσοι Με ακολουθούν να έχουν μεγάλο προβάδισμα. . .  και να πετύχουν το στόχο. . .  Εγώ ο Ίδιος τους τραβάω κοντά στην πατρική Μου καρδιά και τους εξοικειώνω με το σπίτι Μου. . .  το παιδί βρήκε την πατρίδα και τον Πατέρα του, από τον Οποίο ήταν μακριά για ατελείωτους καιρούς με δικό του το φταίξιμο. . .  Βρήκε επιτέλους το δρόμο πίσω σ’Αυτόν, γιατί πήρε το μοναδικό δρόμο που οδηγεί σε Μένα. . .  το δρόμο της αγάπης. . .

Αυτός ο δρόμος όμως είναι δύσβατος, δεν προσφέρει απολαύσεις ή χάρματα οφθαλμών, δεν είναι επίπεδο και χωρίς κόπους, αλλά πρέπει κανείς να τον αποκτήσει σκαλί-σκαλί, γιατί είναι πολύ ανηφορικός και γιατί πρέπει ν’απομακρυνθούν πολλά εμπόδια πριν να μπορέσει κανείς να περάσει. . .  Ωστόσο, ο δρόμος αυτός είναι βατός, γιατί σας συνοδεύει συνέχεια ένας οδηγός, γιατί αυτός ο οδηγός σάς στηρίζει και σας προστατεύει, σας παρέχει δύναμη στην περίπτωση που κινδυνεύετε ν’αποτύχετε. Σας ενθαρρύνει γεμάτος αγάπη, παίρνει από πάνω σας το βάρος που πρέπει να κουβαλήσετε. Σας οδηγεί προσεκτικά γύρω από τους επικίνδυνους σκοπέλους, είναι ο μόνιμος συνοδός σας. . .  Συνεπώς μπορείτε να πετύχετε το στόχο, με την προϋπόθεση ότι θέλετε να τον πετύχετε. . .

Σας είναι λοιπόν μάλιστα δυνατό να ρίξετε ματιές στο φαρδύ δρόμο, και αυτός ο φαρδύς δρόμος μπορεί εύκολα να σας φαίνεται λαχταριστός, γιατί προσφέρει χαρές και απολαύσεις κάθε είδους. Οι πιο γλυκές εικόνες δελεάζουν τον οδοιπόρο να τολμήσει να πετάξει από το στενό δύσβατο δρόμο στο φαρδύ, δελεαστικό δρόμο, όπου συνωστίζονται πολλοί, απολαμβάνοντας τον κόσμο. . .  Ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος, και υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να του αντισταθούν. . .  Εγκαταλείπουν τον κοπιαστικό δρόμο και βρίσκουν πάντα βοήθεια στο να περάσουν στο φαρδύ δρόμο. . .  Αφού παντού στέκονται μορφές που τους κάνουν νόημα και τους προσφέρουν το χέρι τους, που χαίρονται που μπορούν να βάλουν τους οδοιπόρους σε πειρασμό ν’απομακρυνθούν από το στενό δρόμο. Ο φαρδύς δρόμος ωστόσο δεν οδηγεί στον ίδιο στόχο. . .  Οδηγεί προς τα κάτω τόσο βέβαια όπως ο στενός δρόμος οδηγεί στα ύψη.

Αυτή η εικόνα σάς ξεκαθαρίζει ότι ο τελευταίος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω της υπερνίκησης, ότι σημαίνει ένα συγκεκριμένο πάλεμα με τον εαυτό του ανθρώπου και με τις δυσκολίες που αυτός αντιμετωπίζει. Τον τελευταίο στόχο λοιπόν μπορεί να κατορθώσει ο άνθρωπος μόνο τότε που τον παίρνει στα σοβαρά, τότε που δεν προσέχει όλες τις δυσκολίες, που στρέφει το μάτι του αποκλειστικά στα ύψη, όπου Εγώ του κάνω νόημα ως ο πιο υπέροχος στόχος. . .  Τότε κουβαλώ Εγώ ο Ίδιος τα πόδια του πάνω από όλα τα εμπόδια, τότε δεν τα βλέπει εκείνος, αλλά έχει το λαμπερό του βλέμμα πάντα  κολλημένο σε Μένα, ο Οποίος του απλώνω το χέρι Μου, το οποίο μπορεί να πιάσει και το οποίο τον οδηγεί μέχρι το τέλος του δρόμου. . .

Πόσο διαφορετική όμως είναι η ζωή εκείνων που βαδίζουν σε διαφορετικούς δρόμους. . .  Πόσες χαρές και εγκόσμιες απολαύσεις μπορεί να σημειώσει ο ένας, πόσες στερήσεις, πόσους πόνους και κόπους ο άλλος. . .  Ποικιλόμορφα διαμορφώνονται οι μέρες του ενός, ενώ ο άλλος βλέπει μόνο δεινά στη δική του ζωή και στις ζωές άλλων ανθρώπων, και ενώ εκτός από το δικό του βάρος κουβαλά επίσης το βάρος του συνανθρώπου του, γιατί έτσι τον ωθεί η αγάπη. Κάποτε όμως θα έρθει η ανταπόδοση, και αυτή θα είναι έτσι όπως την επιθυμούσε ο ίδιος ο άνθρωπος και όπως αυτός απόδειξε την επιθυμία του. . .

Πνευματικά αγαθά θα λάβει εκείνος που έκανε πνευματικές προσπάθειες, εκείνος που παρ’όλες τις δυσκολίες δεν Με ξέχασε, αλλά συνέχισε ακούραστα να επιδιώξει να φτάσει σε Μένα. Όσοι όμως βάδιζαν στο φαρδύ δρόμο, θα καταλάβουν ξαφνικά ότι καταλήγει στο βάθος. . .  Το βάθος θα τους υποδεχτεί όλους, αφού συνέχιζαν επίμονα να κατεβαίνουν. Ξεκίνησαν μάλιστα με καλές προθέσεις, τις οποίες ωστόσο εγκατέλειψαν γρήγορα, γιατί οι γοητείες διάλυσαν όλους τους ενδοιασμούς τους, γιατί η αμαρτία επικρατεί εκεί όπου μπορεί να επενεργήσει ο αντίπαλός Μου πάνω στις ψυχές των ανθρώπων. Και ο φαρδύς δρόμος δημιουργήθηκε από εκείνον με στόχο να διαφθείρει τους ανθρώπους.

Και επομένως δύο δυνάμεις προσπαθούν να σας ελκύσουν, και εσείς οι ίδιοι μπορείτε ν’αποφασίσετε, μπορείτε οι ίδιοι να επιλέξετε ποια δύναμη θέλετε να επιδιώξετε. Μπορείτε να γίνετε τα δικά Μου παιδιά, μπορείτε όμως επίσης να συνεχίζετε να είστε τα δικά του παιδιά. . .  Αυτή είναι η απόφαση την οποία πρέπει να πάρετε στη Γη εσείς οι άνθρωποι. Πρόκειται για μια πάρα πολύ υπεύθυνη απόφαση, αφού καθορίζει ολόκληρη την αιωνιότητά σας. Για αυτό το λόγο και οι δύο εξουσιαστές στέλνουν στους ανθρώπους τους αγγελιοφόρους τους. Δεν υπάρχει κανείς από εκείνους που βαδίζουν στο φαρδύ δρόμο στους οποίους δεν προσφέρονται προειδοποιήσεις και παραινέσεις, αφού οι αγγελιοφόροι του Θεού στέκονται στην άκρη του δρόμου, ξέρουν τον Κύριο, Που μονάχα μπορεί να προσφέρει τη σωτηρία. Και αυτή η επίγνωση τούς παροτρύνει να ενημερώσουν και τους συνανθρώπους τους και να τους παρακινήσουν ν’απομακρυνθούν από τον έσχατα επικίνδυνο φαρδύ δρόμο. . .

Μόνο σπάνια οι αγγελιοφόροι του Θεού τα καταφέρνουν να επηρεάσουν τους οδοιπόρους έτσι ώστε να εγκαταλείψουν αυτοί το φαρδύ δρόμο και να κάνουν παρέα με τους οδοιπόρους στο στενό δρόμο. Εκείνους όμως τους πιάνει η αγάπη και το έλεός Μου και τους κάνω εύκολη την άνοδο, γιατί υπερνίκησαν τον εαυτό τους. Και τους υπερνικηστές περιμένει ένα υπέροχο στέμμα. . .  θα είναι οι πρώτοι, γιατί κατέχουν ολόκληρη την πατρική Μου αγάπη, την οποία ήθελα να χαρίσω και στους άλλους, οι οποίοι ωστόσο την  απόρριψαν. . .  Αφού όποιος βαδίζει στο φαρδύ δρόμο, βαδίζει χωρίς Εμένα. . .  επειδή η αγάπη για τον κόσμο έπνιξε κάθε αγάπη για Μένα και για τον συνάνθρωπο και επειδή χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα. . .  

Επιλέξτε το Γολγοθά της αγάπης. . .  αγαπάτε και υποφέρετε και κουβαλήστε το γήινο βάρος σας με ταπεινότητα και αφοσίωση και να ξέρετε ότι με αυτό τον τρόπο συντομεύετε σημαντικά το δρόμο για Μένα, ότι η ψυχή σας γίνεται όλο και πιο φωτεινή και καθαρή όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε. . .  Να ξέρετε ότι ξεπερνάτε τις ψυχές που δεν επέλεξαν τον ίδιο δρόμο όπως εσείς, και ότι κάποτε στο πνευματικό βασίλειο θα μπορείτε να ενεργήσετε σ’εκείνους που έμειναν πίσω σχετικά με την πνευματική τους ανάπτυξη, ότι θα πρέπει και θα μπορείτε τότε να τους βοηθήσετε για να φτάσουν και εκείνες στο φως. Αφού δεν μπορώ να τοποθετήσω αυθαίρετα στο φωτεινό βασίλειο εκείνους που απέτυχαν κατά την επίγεια τους ζωή, που δεν έζησαν όπως είναι θέλημά Μου, αλλά που άφησαν να τους καθορίσει εκείνος που είναι ο αντίπαλός Μου. . .  Ωστόσο, δεν θα πρέπει να χαθούν για πάντα. . .  Και αυτή θα είναι κάποτε η αποστολή σας, δηλαδή ν’αρπάξετε τις ψυχές από το σκοτάδι, να τις βοηθήσετε να γίνουν μακάριες, παρόλο που δεν θα πετύχουν ποτέ το βαθμό του φωτός τον οποίο αποφέρει ένας σωστός δρόμος πάνω στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5406                5 κ. 7-6-1952

Το ανεξιχνίαστο Είναι του Θεού μπορεί να συλλάβει κανείς μονάχα μέσω της αγάπης. . .

Το Είναι Μου παραμένει για σας ένα ανεξιχνίαστο μυστικό όσον καιρό ζείτε στη Γη, αφού μονάχα μέσα στην αγάπη μπορεί κανείς να Με συλλάβει κατά προσέγγυση, αφού είμαι η Ίδια η αιώνια Αγάπη. Και αυτή την αγάπη δεν την ξέρετε, την αγάπη που είναι τόσο αστραφτερή και αποτελεσματική ώστε σημαίνει μια δημιουργική δύναμη, από την οποία εκπηγάσατε και εσείς ως κάτι οντώδες. Εάν είχατε ακόμα την αρχική σας φύση, θα μπορούσατε, μέσα στην εξουσία και στη σοφία σας, επίσης να συλλάβετε την αγάπη Μου, επειδή η δική σας δύναμη αγάπης θα ήταν τότε ασταμάτητα δημιουργική και θα καταλάβατε τον εαυτό σας ως ομοιώματά Μου. . .  Τότε δεν θα μπορούσα να είμαι για σας ένα ανεξιχνίαστο μυστικό, διότι θα μπορούσατε να βρείτε μέσα στον εαυτό σας το δικό Μου Είναι και επομένως θα μπορούσατε ν’αναγνωρίσετε και Εμένα. . .

Έτσι όμως στερείστε οποιασδήποτε δημιουργικής δύναμης, στερείστε της παντοδυναμίας και της σοφίας, με αποτέλεσμα να είστε εντελώς χωρίς γνώσεις και να μην κατέχετε πια την παραμικρή γνώση του Είναι Μου και να σας είναι δύσκολο να πιστέψετε βαθιά ότι είστε τα προϊόντα της αγάπης μιας τελειότατης Οντότητας. Και δεν μπορεί να σας διοχετεύεται η σχετική γνώση πριν να μην εξελίξετε το χαρακτηριστικό γνώρισμα το οποίο προϋποθέτει ένα θείο ον με ικανότητα για γνώση και με εξουσία, πριν να μην εξελίξετε μέσα σας το χαρακτηριστικό γνώρισμα, δηλαδή την αγάπη. . ., η οποία είναι ταυτόχρονα φως. Αυτή η δημιουργική δύναμη της αγάπης σάς λείπει ακόμα. Και παρ’όλα αυτά βρίσκεται μέσα σας, δηλαδή είστε, ως τα πλάσματά Μου, επίσης όντα της ίδιας ουσίας όπως Εγώ, η οποία ωστόσο κοιμάται ακόμα κρυφά μέσα σας, όσο ένα πυκνό αντίθετο περίβλημα την εμποδίζει να δραστηριοποιηθεί με δημιουργικό τρόπο.

Η δύναμη της αγάπης είναι μέσα σας, δεν δείχνει όμως εξωτερικά, επειδή εσείς οι ίδιοι, δηλαδή η θέλησή σας, πρέπει να της ανοίξει το δρόμο. . .  επειδή θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε τη ζωτική σας δύναμη για να κάνετε πράξεις που ανταποκρίνονται στην πραγματική σας φύση. . .  να κάνετε έργα αγάπης και με αυτό τον τρόπο να εξελίξετε τη δύναμη μέσα σας. Πρέπει κατά κάποιον τρόπο να μετουσιωθείτε πίσω σε αυτό που ήσασταν κάποτε, αφού ήσασταν τέλειοι και γίνατε ατελείς μέσω της έλλειψης αγάπης. Δεν μπορούσατε ωστόσο να εκτοπίσετε την αγάπη από το εσωτερικό σας, μόνο που την κάνατε αναποτελεσματική μέσω του όλο και πιο πυκνού περιβλήματός σας.

Και τώρα πρέπει να διαλύσετε αυτό το περίβλημα με αντίθετο τρόπο, δηλαδή κάνωντας έργα αγάπης, η αφορμή των οποίων ίσως να μην είναι αρχικά ακόμα η αγάπη, αλλά μονάχα η καλή σας θέληση. . .  Ενεργοποιείται όμως με αυτό τον τρόπο η δύναμη της αγάπης μέσα σας, αφού μια καλή πράξη ανάβει και πάλι μια ακτίνα αγάπης μέσα σ’εκείνον που είναι ο παραλήπτης της πράξης· και η φωτιά της αγάπης μέσα στην καρδιά του, η καλή σκέψη του, έχει ήδη το αποτέλεσμα ν’αφυπνίσει την αγάπη μέσα στην καρδιά εκείνου που έκανε την καλή πράξη. Και η προθυμία αυτού για αγάπη θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ο άνθρωπος θα ωθείται από μέσα του να κάνει καλές πράξεις, η αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου φουντώνει και εκείνος αισθάνεται πως δημιουργεί έναν δεσμό μαζί Μου, με την αιώνια Αγάπη. . .

Αφού τότε νιώθει μέσα του την αδιάκοπη πίεση ν’ανεβαίνει στα ύψη. . .  Αυτό που κάποτε μπήκε ανάμεσα στον εαυτό του και Εμένα λιώνει όλο και περισσότερο, μένει μονάχα η φλόγα της αγάπης που ενώνεται με τη φωτιά της αιώνιας Αγάπης. . .  και εκπέμπει ένα δυνατό φως. Το ν’αναγνωρίσει το ον την αγάπη Μου δεν του είναι πια αδύνατο, παρόλο που δεν θα μπορώ ποτέ να εξιχνιαστώ πλήρως. . .  Παρ’όλα αυτά το ον αρχίζει να κατανοεί το αρχικό Μου Είναι, γιατί αναγνωρίζει μέσα στον εαυτό του την ίδια ουσία όταν έχει μεταμορφωθεί σε αγάπη, και γιατί μαζί με αυτή την επίγνωση τού λάμπει ταυτόχρονα το πιο δυνατό φως, το οποίο ωστόσο τα μάτια του θα μπορούν ν’αντέξουν μόνο τότε που η ψυχή του θα έχει μπει στο φωτεινό βασίλειο, όπου θα διαθέτει και πάλι τις πιο βαθιές γνώσεις, τις οποίες κατείχε κάποτε, πριν έπεσε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5409                10-6-1952

Οι τυφλοί στο πνεύμα δεν αντέχουν ένα ξαφνικό φως. . .

Άνθρωποι που βρίσκονται στην κατάσταση του πνευματικού σκοταδιού δεν μπορούν ν’αντέξουν ένα ξαφνικό φως και σκεπάζουν τα μάτια τους όταν τους χτυπά μια ακτίνα φωτός. . .  Ο εντελώς άπιστος άνθρωπος δεν μπορεί να συλλάβει την καθαρή αλήθεια όταν αυτή του προσφέρεται απροετοίμαστα, αφού οι πνευματικές γνώσεις είναι τομέας στον οποίο πρέπει κανείς να διεισδύσει συνειδητά, δηλαδή μόνο η θέληση του ανθρώπου ν’αποκτήσει τέτοιες γνώσεις τον κάνει ικανό να τις παραλάβει. Οι αισθήσεις ενός ανθρώπου που βαδίζει εντελώς στο σκοτάδι όμως είναι φανερά στραμμένες στον κόσμο και τα μάτια του είναι εστιασμένα σ’αυτόν και δεν δέχονται κανένα άλλο φως από εκείνο που τους λάμπει από τον γήινο κόσμο.

Πριν αναγνωρίσει ο άνθρωπος την αλήθεια πρέπει να έχει ασχοληθεί μαζί της, κάτι που όμως απαιτεί και τη στροφή των σκέψεών του σ’αυτό τον πνευματικό τομέα. Μπορεί μάλιστα ν’ακούσει και ένας άπιστος στην περίπτωση που ενημερώνεται για πνευματικά πράγματα, και μπορεί ν’αγγιχτεί από ορισμένες σκέψεις. Τότε όμως αποφασίζει η θέλησή του για το αν θα παραμείνει με αυτές τις σκέψεις και αν αυτές θα του κάνουν εντύπωση, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να συνεχίσει ν’ασχολείται μαζί τις και να συναρπαστεί τελικά από αυτές. Τότε το πνευματικό μάτι του συνηθίζει σιγά σιγά να κοιτάζει μέσα στο φως. . .  και τότε η ακτίνα αυτού του φωτός μπορεί να γίνεται όλο και πιο λαμπερή και δυνατή χωρίς να τυφλώσει και να μπερδέψει τον άνθρωπο.

Όποιος ωστόσο στέκεται μέσα στο φως δεν μπορεί να καταλάβει ότι προτιμούσε ποτέ το σκοτάδι, και για αυτό κάνει έντονες προσπάθειες να φέρει το φως μέσα στο σκοτάδι και να ενεργήσει με διαφωτιστικό τρόπο όπου και να μπορεί. . .  Κατά πολύ πιο δύσκολο είναι όμως να φέρει κανείς την αλήθεια σ’έναν άνθρωπο τον οποίον γεμίζουν λανθασμένες διδασκαλίες. Αυτός βρίσκεται κατά κάποιον τρόπο μόνιμα μέσα σε φώτα που αστράφτουν εδώ και εκεί και εξαφανίζονται γρήγορα και που είναι για αυτό τόσο πιο έντονα. Τέτοια έντονη αστραπή όμως ακολουθεί ένα τόσο βαθύ σκοτάδι ώστε ο άνθρωος δεν βρίσκει πια κανένα δρόμο για να βγει.

Τέτοιος άνθρωπος δεν αρκείται σε μια ήπια λάμψη του φωτός, παραγνωρίζει το αληθινό φως, περνά από την καθαρή αλήθεια χωρίς να την προσέξει, γιατί δεν την ψάχνει εκεί όπου βρίσκεται και γιατί το πνευματικό του μάτι δεν έχει την ικανότητα να βλέπει, αφού το ψεύτικο φως καταστρέφει αυτή την ικανότητα, όπως η καθαρή αλήθεια, το θεϊκό φως, ενδυναμώνει το μάτι και το κάνει ικανό να διακρίνει  τα πάντα τόσο μέσα στο σκοτάδι όσο και μέσα στο βασίλειο του φωτός, με αποτέλεσμα για το πνευματικό μάτι να μην υπάρχει πια κανένας τοίχος τον οποίο δεν θα μπορούσε να διαπεράσει.

Τις πιο βαθιές σοφίες μπορεί να συλλάβει ο άνθρωπος που στέκεται μέσα στο σωστό φως της αιώνιας αλήθειας. Πρέπει ωστόσο να έχει πίστη και να είναι γεμάτος αγάπη. . .  Η φλόγα της αγάπης θα εκπέμπει μια δυνατή λάμψη, ένα φως που θα φεγγοβολεί πάρα πολύ δυνατά μέσα στο σκοτάδι και που θα είναι η αφορμή να γίνει αισθητή μια ευεργετική δύναμη πάντα εκεί όπου ένα ακόμα τυφλό μάτι κοπιάζει ν’αποκτήσει την όραση. . .  Δεν πρέπει όμως σ’αυτό τον τυφλό στο πνεύμα να παρουσιαστεί το φως ξαφνικά. . .  πρέπει η στοργική κατανόηση για την πνευματική του αδυναμία, για την τυφλή του κατάσταση να του φέρει βοήθεια με αγάπη. . .  Πού και πού πρέπει να τον αγγίξει μια ακτίνα του φωτός και της αγάπης, η οποία θα βγάλει σίγουρα το πέπλο από μπροστά στα μάτια του. Και το αρχικό ημίφως αποδείχνει τότε στον άνθρωπο ότι το σωστό φως το βρίσκει κανείς μέσω της αποδοχής της αλήθειας, και θα επιθυμήσει την αλήθεια και ο ίδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5410                12-6-1952

Υποταγή της βούλησης υπό το θέλημα του Θεού. . .

Μια απεριόριστη υποταγή της βούλησής σας υπό το δικό Μου θέλημα εξασφαλίζει σε σας τους ανθρώπους την επίτευξη του στόχου σας πάνω σ’αυτή τη Γη, το βαθμό της ωριμότητας της ψυχής σας που εγγυάται μια αιώνια ζωή. Αφού εάν είστε πρόθυμοι να ζήσετε σύμφωνα με την προαιώνια τάξη Μου, υποτάσσεστε στο θέλημά Μου, και κατά συνέπεια δεν έχετε πια αντίπαλη στάση, αλλά ψάχνετε το σύνδεσμο μαζί Μου. Η υποταγή της βούλησής σας όμως γίνεται με τον τρόπο ότι πρώτα Με αναγνωρίζετε ως Εκείνον το θέλημα του Οποίου είναι πιο ισχυρό και ότι υποτάσσεστε σε όλα σ’αυτό το ισχυρό θέλημα, δηλαδή ότι θέλετε το ίδιο που θέλω και Εγώ και ότι ζείτε τότε συνειδητά με την πρόθεση να κάνετε πάντα αυτό που ανταποκρίνεται στη θεϊκή τάξη, δηλαδή αυτό που εγκρίνω Εγώ. . .  Τότε ζείτε μαζί Μου και Με αφήνετε να επενεργώ πάνω σας, δεν αντιστέκεστε, Με αφήνετε να σας οδηγώ και βρίσκεστε επομένως υπό την αρχηγία Μου. . .

Η βούληση να Μου υποταχτεί κανείς πλήρως αξιολογείται από Μένα, και προκειμένου να μην οπισθοδρομήσετε πια, σας φροντίζει η πατρική Μου αγάπη, η οποία έχει πολύ ισχυρή δύναμη και δεν θα σας εγκαταλείψει πια. Όποιος ωστόσο θέλει να Μου υποταχτεί, πρέπει να προσέξει ό,τι και να του συμβεί. . .  Αφού το θέλημά Μου θα δραστηριοποιηθεί τότε φανερά για να τον παρακινήσει να έχει και να κρατήσει την ίδια θέληση όπως Εγώ. . .  Πρέπει να ξέρει ότι δεν συμβαίνει τίποτα που να μην μπορέσει να ωφελήσει την ανοδική του ανάπτυξη. Δεν πρέπει να θεωρήσει αυθαίρετα τίποτα, θα πρέπει να Με καταλάβει μέσα σε ό,τι του συμβεί, και θα πρέπει πάντα να συμπεριφέρεται έτσι ώστε ν’ανταποκριθεί στο θέλημά Μου, έτσι ώστε να μην είναι η δράση του στραμμένη κατά της αιώνιας τάξης, κατά της αγάπης, στην οποία βασίζεται η αιώνια Μου τάξη. Και τώρα ξέρετε επίσης τι είναι θέλημά Μου. . .  να ζήσετε την επίγεια σας ζωή με αγάπη για Μένα και για τον διπλανό σας. . .

Στην περίπτωση που ασκείτε την αγάπη, υποτάσσετε ήδη τη θέλησή σας υπό τη δική Μου, και αν μεταμορφώνεστε όλο και περισσότερο σε αγάπη, η θέλησή σας μπαίνει τελείως μέσα στη δική Μου. Η σκέψη και η θέλησή σας δεν θα μπορούν πια να είναι παρά καλές, γιατί η θέλησή σας θα είναι τότε και η δική Μου, μόλις η αγάπη ως η θεϊκή αρχή είναι μέσα σας, μόλις μέσω της αγάπης δημιουργήθηκε ο σύνδεσμος μαζί Μου, ο οποίος δεν επιτρέπει πια καμία αντίθετη θέληση. . .  Η θέληση χωρίς την αγάπη οδηγείται περισσότερο από το νου· όπου όμως υπάρχει αγάπη, εκεί η καρδιά οδηγεί τη θέληση, και εκείνη μεταδίδει το δικό Μου θέλημα καθώς επίσης τη δύναμη για να γίνει η θέληση πράξη.

Η συνειδητή υποταγή της βούλησης είναι όμως πάντα μόνο το αποτέλεσμα της πίστης του ανθρώπου στον Θεό, στον προαιώνιο Δημιουργό, Που είναι γεμάτος αγάπη, σοφία και εξουσία. . .  Μόνο αυτή η πίστη μεταμορφώνει την πρώην ανυπότακτη βούληση, και ο άνθρωπος αφοσιώνεται στο Ον το Οποίο κατάλαβε ως κατέχοντας την ύψηστη τελειότητα. . .  το πνευματικό δεν θέλει πια να είναι χωρίς Εκείνον αλλά ζητά την ενοποίηση, επιδιώκει ξανά, πρώτα ασυνείδητα και μετά συνειδητά, την αρχική του κατάσταση, όπου η θέλησή του ήταν ίδια με τη δική Μου, ώσπου να παρενέβηκε μια αντίθετη θέληση, της οποίας έπεσε θύμα εθελοντικά εκείνο το πνευματικό. . .

Η ανυπότακτη θέληση όμως προκάλεσε τη δυστυχία του όντος και το παρακίνησε να σκεφτεί και να δράσει αντίθετα στη θεϊκή τάξη και προξένησε για εκείνο μια δύστυχη κατάσταση, μια κατάσταση χωρίς φως και δύναμη, η οποία μπορεί ν’αντιμετωπιστεί μονάχα μέσω μιας συνειδητής επιστροφής στη θεϊκή τάξη, μέσω μιας προσαρμογής της θέλησης του όντος στο δικό Μου θέλημα. Με αυτό τον τρόπο αποκαθιστάται η αρχική σχέση του μαζί Μου, η οποία του αποφέρει ευτυχία και μακαριότητα, φως και δύναμη σε αφθονία και του επιτρέπει να πετύχει το στόχο που του έχει τεθεί για την επίγεια του ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5414                16-6-1952

Στην αρχή ήταν ο λόγος. . .

Στην αρχή ήταν ο λόγος. . .  και θα συνεχίζει να υπάρχει στους αιώνες των αιώνων, αφού ο λόγος είμαι Εγώ ο Ίδιος, ο Οποίος είμαι χωρίς αρχή και χωρίς τέλος και ο Οποίος ωστόσο άρθρωσα το λόγο κατά την πρώτη αρχή όλων όσων τοποθετήθηκαν εκτός Μου και μέσα στα οποία εκδηλώθηκε η δύναμή Μου. Για όσα δημιούργησα ηχούσε ο λόγος Μου, δηλαδή όσα δημιούργησα άκουγαν μέσα τους την προσφώνησή Μου, κατάλαβαν την ικανότητά τους να σκέφτονται, μπορούσαν ν’ανταλλάξουν τις εντυπώσεις τους με ίδια, δημιουργημένα από Μένα πνευματικά όντα. Και αυτό που ζωντάνεψε μέσα τους ως σκέψη ήταν ο λόγος Μου, η μετάδοση του θελήματός Μου και της αγάπης Μου στο οντώδες που εκπορεύτηκε από Μένα. . .

Εγώ υπήρχα από τους αιώνες των αιώνων, για Μένα δεν υπήρχε περιορισμός, από Μένα ακτινοβολούσαν σε αφάνταστο βαθμό το φως και η δύναμη. Αλλά ο λόγος Μου, η έκφραση της αφθονίας των σκέψεών Μου, δεν βρήκε καμία απήχηση, επειδή εκτός από Μένα δεν υπήρχε τίποτα το οντώδες που να ήταν ικανό να υποδεχτεί αυτό που εκπορευόταν από Μένα, τίποτα που ν’αποτελέσει, τρόπος του λέγειν, τον συντονισμό για το λόγο Μου. Αυτό το οντώδες όμως δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από Εμένα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε ν’αντέξει τη φωτιά της αγάπης που ακτινοβολούσε από Μένα.

Ήταν επομένως η πράξη της δημιουργίας ενός όντος ίδιο μ’Εμένα μια επιθυμία που ανταποκρινόταν στην αρχική Μου Φυσή, αφού η αγάπη, η προσωποποίηση της Φύσης Μου, ήθελε να δίνει, να προσφέρει ευτυχία, να χαρίζει τη δύναμη που κατείχε. Και έτσι η αγάπη δημιούργησε ένα δοχείο μέσα στο οποίο μπορούσε να ρεύσει άφθονα. . .  Η αγάπη Μου δημιούργησε ένα ον με την ίδια τελειότητα όπως ήταν η δική Μου, και τότε εκφραζόμουν, μεταδίδοντας το θέλημα, τη σκέψη και την αγάπη Μου σ’αυτό το ον, και η μετάδοση εκείνου που εκπήγαζε από Μένα ήταν «ο λόγος Μου». . .  Εγώ ο Ίδιος μπήκα μέσα στο ον που δημιουργήθηκε από Μένα, και αυτό το ον μπορούσε τότε να σκέφτεται, να θέλει και να δρα ακριβώς όπως Εγώ, επειδή το δίδασκε ο λόγος Μου, επειδή το δικό Μου Είναι βρισκόταν μέσα σ’αυτό το ον που δημιουργήθηε από Μένα.

Στην αρχή ήταν ο λόγος. . .  Μόνο μέσω του λόγου Μου αναγνώρισε τον εαυτό του το πρώτο ον που δημιουργήθηκε από Μένα, και αναγνώρισε επίσης Εμένα. Μόνο μέσω του λόγου Μου, μέσω της εκδήλωσης του Εαυτού Μου, ήταν ικανό ν’αναγνωρίσει τον εαυτό του ως ένα ον· ήταν ικανό να φτιάχνει τις δικές του σκέψεις, οι οποίες ωστόσο πρώτα του διοχετεύονταν και πάλι από Μένα και οι οποίες ήταν ο λόγος Μου που λεγόταν μέσα του και που μαρτυρούσε την ενότητά μας. Αφού ήμουν η δημιουργική Δύναμη Που μπορούσε να δημιουργήσει όντα κατ’ομοίωμά Μου, ήμουν το αρχικό Κέντρο Που ακτινοβολούσε τη δύναμή Του στο άπειρο και μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει κατά βούληση.

Η «αρχή που θέλει να δίνει» μέσα Μου επομένως αναζητούσε ένα ον που να παραλαμβάνει όσα ήθελα να δώσω, προκειμένου να το κάνω ευτυχισμένο. Αυτό το ον όμως έπρεπε να μπορέσει να Με αναγνωρίσει, και Εγώ του εκδηλωνόμουν μέσω του λόγου. . .  ο οποίος ήταν το ίδιο όπως η ακτινοβολία της αγάπης Μου η οποία έδωσε τη ζωή στο δημιουργημένο ον, η οποία το έκανε ικανό να ενεργεί με σοφία και εξουσία ως κάτι οντώδες που τοποθετήκηκε ελεύθερο εκτός Μου. . .  και ν’αναγνωρίσει τον Εαυτό Μου και με αυτή την επίγνωση να κουβαλήσει μέσα του επίσης το θέλημά Μου. . .  Αφού ο λόγος είναι η σχηματισμένη σκέψη που προέρχεται από Μένα και μεταδίδεται στο ον και η οποία το καθορίζει να ενεργήσει. . .

Ο λόγος ήταν στην αρχή. . .  Μόνο τότε που υπήρχε ένα ον που δημιουργήθηκε από Μένα ήταν ανάγκη για αυτό το ον ο λόγος, η μετάδοση των σκέψεών Μου σε μια μορφή την οποία μπορούσε να δεχτεί το ον. Και μέσω του λόγου Μου το ον είχε μόνιμη επαφή μαζί Μου και ήταν λοιπόν πάντα μακάριο. Και αφού ό,τι δημιούργησα δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει, έτσι επίσης θα συνεχίζει να υπάρχει αιώνια ο λόγος Μου. . .  Θα είναι πάντοτε η εκδήλωση του Εαυτού Μου απέναντι στα πλάσματά Μου, δεν θα αλλάξει ουδέποτε. . .  ο ουρανός και η Γη θα διαλυθούν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5415 β             19-6-1952

Η αγάπη και η φροντίδα του Θεού. . .

Η συνεργασία των υπηρετών Του για ν’αφυπνιστεί η πίστη. . .

Λαμβάνετε ξανά και ξανά την απόδειξη της αγάπης και της χάρης Μου, αφού σας πλησιάζω ξανά και ξανά, σας διοχετεύω ξανά και ξανά το λόγο Μου και σας γεμίζω ξανά και ξανά με δύναμη και φως, προκειμένου να μπορείτε να βαδίσετε στο δρόμο που οδηγεί στην τελειοποίηση. Θα μείνω μαζί σας μέχρι το τέλος του κόσμου. . .  Ξέρω ότι Μ’έχετε ανάγκη, ότι από την προσφώνησή Μου παίρνετε συνέχεια δύναμη, ξέρω πως έχετε ανάγκη παρηγοριά και ενθάρρυνση, και για αυτό σας φανερώνομαι, αφού θα έπρεπε να μπορείτε να πιστέψετε σ’έναν Θεό της αγάπης, ο Οποίος δεν σας αφήνει μόνους σας στις πνευματικές και στις επίγειες δυσκολίες σας. Αφού η πίστη σας σε Μένα σας ωθεί κοντά Μου, η πίστη σας σε Μένα επιδρά και στους συνανθρώπους σας έτσι ώστε να ψάξουν επαφή μαζί Μου. Και σ’αυτό αποσκοπώ με τα φανερά Μου μηνύματα, με τη διοχέτευση του λόγου Μου από πάνω, δηλαδή στο να ενημερώσετε τους συνανθρώπους σας και να προσπαθήσετε να τους παρακινήσετε να πιστέψουν σε Μένα. . .

Χωρίς την πίστη οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι από Μένα, δεν υπάρχει δεσμός μεταξύ εκείνων και Εμένα, έχουν απομονωθεί εντελώς και έχουν βγει από το κύκλωμα της αγάπης Μου. . .  Το αποτέλεσμα είναι η ψύχρανση και τελικά η πλήρη αποσκλήρυνση της πνευματικής ουσίας, κάτι που σημαίνει όλο και μεγαλύτερη απομάκρυνση από Μένα. Η πίστη σε Μένα ωστόσο μεινώνει την απόσταση και την εξαφανίζει τελικά πλήρως. Για αυτό το λόγο κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν την πίστη σε Μένα. . .

Επιδιώκω να μπω μέσα στις καρδιές των ανθρώπων που Μου ανοίγουν την πόρτα διά της πίστης τους σε Μένα και δεν θα φύγω ποτέ πια μακριά τους. Προσελκύω συνέχεια άλλους ανθρώπους, καθορίζοντας εκείνους να φέρουν το λόγο Μου στους συνανθρώπους τους, προκειμένου να μάθουν και αυτοί να πιστέψουν σ’έναν Θεό της αγάπης, ο Οποίος τους μιλά διά μεσολαβητών. Αφού μόνο τότε που Με πιστεύουν, μπορώ να επιδράσω άμεσα πάνω τους, και ο δεσμός θα έχει τότε δημιουργηθεί προς την ευλογία των ψυχών τους. Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπω να χαθεί κανένας δεσμός που δημιουργήθηκε μια φορά. Εκδηλώνομαι ξανά και ξανά με την αγάπη και τη χάρη Μου, δεν επιτρέπω πια κανένα χωρισμό, επιδιώκω να ενισχύσω την πίστη και να επιβάλω την επιρροή Μου ξανά και ξανά, ώσπου να πετύχω να φωνάζει το παιδί της Γης συνέχεια τον Πατέρα του, να έχει επίγνωση της παρουσίας Μου, να Μου αφοσιωθεί εντελώς και με αυτό τον τρόπο να μηδενίσει τελείως την απόστασή του από Μένα. . .

Και σε αυτό θα πρέπει να Με βοηθήσετε, αφού σας έχω ανάγκη αρχικά, όσο οι άνθρωποι δεν Μ’έχουν ακόμα βρει μόνοι τους. . .  Θα πρέπει να τους παρακινήσετε να Μου απευθυνθούν από μόνοι τους, θα πρέπει πρώτα να τους μάθετε να πιστέψουν, και μάλιστα μέσω του λόγου Μου, ο οποίος σας διοχετεύεται από πάνω και ο οποίος σας αποδεικνύει ξανά και ξανά την αγάπη και τη χάρη Μου και σας επιτρέπει να μιλάτε με πεποίθηση για όσα παραλάβατε από Μένα και καταλάβατε ως την αλήθεια. . .  Σε σας δίνω με αφθονία για να μοιράσετε σ’εκείνους που δεν κατέχουν τίποτα. . .

Όταν επομένως σας αγγίζει η ακτινοβολία της αγάπης Μου, ενισχύεται η πίστη σας, με αποτέλεσμα να μπορείτε να μεταδώσετε αυτή την πίστη σας στους συνανθρώπους σας και με αυτό τον τρόπο να συνάψετε την επαφή ανάμεσα σ’εκείνους και Εμένα. . .  Έρχομαι κοντά σας γιατί μέσω εσάς θέλω να βρω το δρόμο προς τους συνανθρώπους σας. . .  Αφήστε Με συχνά να είμαι παρόν κοντά σας και ακούστε Με, αφού η αγάπη Μου θέλει να σας κάνει δώρα, θέλει να σας διοχετεύσει πνευματικά αγαθά για να μπορείτε να είστε συνεχώς δραστήριοι για Μένα και τη βασιλεία Μου, για να μπορείτε να μοιράσετε σ’εκείνους που έχουν ανάγκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5416                20-6-1952

Η αγάπη και η υπομονή του Θεού. . .

Μεσολαβητές. . .

Πρέπει με ακούραστη αγάπη και υπομονή να σας προσφέρω τη βοήθειά Μου, αφού την έχετε ανάγκη. Χωρίς την αγάπη Μου είστε εντελώς στο έλεος του αντιπάλου Μου, μοναδικός στόχος του οποίου είναι να σας τραβήξει κάτω στο σκοτάδι. Και ευσπλαχνίζομαι τις δυσκολίες σας, την άγνοια και την έλλειψη δύναμής σας για να του προβάλετε αντίσταση. Και για αυτό το λόγο κοπιάζω συνέχεια να σας διοχετεύω γνώσεις και δύναμη, να σας ενημερώνω για τον κίνδυνο μέσα στον οποίο ζείτε. Και επομένως ψάχνω πάντα μεσολαβητές αυτής της δύναμης από Μένα, ανθρώπους στους οποίους να μπορέσω να τη διοχετεύσω απευθείας και οι οποίοι να τη μοιράσουν στους συνανθρώπους τους, αφού αυτοί την έχουν επειγόντως ανάγκη. Ψάχνω ανθρώπους που να συνάψουν εθελοντικά επαφές με το βασίλειο που μπορεί να τους διοχετεύσει δύναμη. . .  Ψάχνω ανθρώπους που να παραλάβουν από το χέρι Μου φως και δύναμη. . .  το λόγο Μου, ο οποίος τους μεταδίδει φως και δύναμη.

Εσείς οι άνθρωποι είστε νεκροί όσο δεν κατέχετε αυτό που σας δίνει ζωή. . .  Εγώ όμως θέλω να ζήσετε, θέλω να είστε ασταμάτητα δραστήροι και να βρείτε τη μακαριότητά σας μέσα σ’αυτή τη δραστηριότητα. Για αυτό το λόγο πρέπει και να παίρνετε δύναμη ασταμάτητα, και αφού μπορείτε να παραλάβετε αυτή τη δύναμη μονάχα από Μένα, πρέπει να συνδεθείτε μαζί Μου, πρέπει να συνάψετε την επαφή που θα σας εξασφαλίσει την παροχή της δύναμης. Εσείς όμως δεν Με ψάχνετε αλλά Με αποφεύγετε, δεν Με αφήνετε να σας κάνω δώρα, αλλά απορρίπτετε τα δώρα της αγάπης Μου. . .

Δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση έσχατης ανάγκης μέσα στην οποία βρίσκεστε, και βαδίζετε κατά κάποιον τρόπο σαν ζωντανά πτώματα, αφού θεωρείτε «ζωή» την επίγεια σας ζωή, και όμως είστε νεκροί στο πνεύμα. Και κανένας από σας δεν ξέρει για πόσο θα μπορέσει ακόμα να ζήσει πάνω σ’αυτή τη Γη, δεν ξέρετε ότι η ζωή σας θα διαρκέσει μόνο ακόμα λίγο, και για αυτό το λόγο δεν κάνετε τίποτα για να εξασφαλίσετε μια αιώνια ζωή, δεν κάνετε τίποτα για ν’αποκτήσετε δύναμη, για να δώσετε στο πνεύμα μέσα σας τη ζωή. . .

Η αγάπη Μου ωστόσο σας ακολουθεί, και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής σας σάς στέλνω τους αγγελιοφόρους Μου, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής σας σάς απλώνω το χέρι Μου. Προσπαθώ να σας πιάσω και είμαι πάντα πρόθυμος να σας τραβήξω κοντά στην καρδιά Μου. Ωστόσο, μπορώ μονάχα να σας προσελκύσω και να σας φωνάξω, αλλά δεν μπορώ να σας αναγκάσω. . .  Εσείς οι ίδιοι πρέπει να έρθετε κοντά Μου, και σας το κάνω πράγματι εύκολο με το να σας απλώνω πάντα το χέρι Μου, με το να είμαι πάντα κοντά σας, με το να σας μιλάω μέσω του στόματος των αγγελιοφόρων Μου και να σας ενημερώνω για το κοντινό τέλος, για την ευθύνη σας και για τη μοίρα σας στην αιωνιότητα. . .

Σας δείχνω πράγματι τη χάρη Μου, αφού εσείς απομακρυνθήκατε από Μένα και Εγώ σας παραγεμίζω απεριόριστες χάρες. . .  Αν μόνο θέλατε, θα μπορούσατε να είστε αφάνταστα ευτυχισμένοι. Θέλω τη μακαριότητά σας γιατί σας αγαπώ, αλλά δεν μπορώ να σας προσφέρω μια μακάρια μοίρα παρά τη θέλησή σας. Και έτσι θα περάσει ο χρόνος, και ανάλογα με τη βούλησή σας, θα είναι το τέλος σας. . .  Αφήστε να σας προειδοποιήσω και φωνάξτε Με πριν να είναι αργά. . .  Δεν σας αφήνω χωρίς βοήθεια, αλλά περιμένω την επίκλησή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5417                21-6-1952

Απαγγελία του Ευαγγελίου στις κακόμοιρες ψυχές. . .

Απαγγέλτε στις κακόμοιρες ψυχές το Ευαγγέλιο μέσα στις σκέψεις σας. . .  Δεν ξέρετε πόση ευλογία μπορείτε να προσφέρετε σ’εκείνους που μπήκαν ατελείς μέσα στο άλλο βασίλειο, αφού αυτά που δεν αποδέχτηκαν στη Γη, πρέπει να τους προσφερθούν στο επέκεινα, προκειμένου ν’αποφασίσουν να τα δεχτούν και να μπορέσει να προχωρήσει η ανάπτυξή τους. Πρέπει να μάθουν να πιστέψουν, αφού χωρίς πίστη δεν υπάρχει πρόοδος εκεί πέρα. . .  Ωστόσο, το αν ξέρουν ακόμα τι αρνήθηκαν να πιστέψουν, εξαρτάται από το βαθμό της αγάπης τους, από τα έργα αγάπης, τα οποία τους εξασφαλίζουν ακόμα μερικές γνώσεις και μια σχετική κατανόηση. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο εύκολο να τους παρουσιάσει κανείς το Ευαγγέλιο έτσι ώστε να το απεδεχτούν και ν’αποκτήσουν με αυτό τον τρόπο την πίστη στον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή.

Κατά πολύ πιο δύσκολο όμως είναι να μεταδοθούν οι γνώσεις σχετικά με την αλήθεια σε εντελώς ανήξερες ψυχές, αφού αυτές πρέπει να μυηθούν από την αρχή, γιατί τους λείπουν όλες οι βασικές αλήθειες, γιατί δεν θυμούνται τίποτα απ’όσα τους είπαν για τον Θεό στη Γη. Ο τρόπος ζωής τους χωρίς αγάπη τούς στέρησε κάθε ανάμνηση της θεϊκής διδασκαλίας αγάπης, του λυτρωτικού έργου του Χριστού και της αποστολής του ανθρώπου. Και για αυτό το λόγο πρέπει να ενεργήσει κανείς με τη μέγιστη αγάπη, πρέπει να εξηγήσει στις ψυχές ξανά και ξανά ότι μπορούν να γίνουν μακάριες μόνο τότε που πιστεύουν στον Θεό, ο Οποίος ενσαρκώθηκε στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε για τους ανθρώπους για να τους λυτρώσει από την ανελευθερία, η οποία ήταν το αποτέλεσμα της αμαρτίας. . .

Πρέπει να τους εξηγηθεί ότι μονάχα η αγάπη τούς βοηθά ν’αποκτήσουν την πίστη, ότι πρέπει και στο επέκεινα να βοηθήσουν τις ψυχές που υποφέρουν σαν και εκείνοι, ότι πρέπει να κάνουν ελεημοσύνες και ότι, για ν’αποκτήσουν τη δύναμη για αυτό, μπορούν να επικαλεστούν τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος μονάχα μπορεί να τους απελευθερώσει από τη δύστυχη κατάστασή τους. . .  Πρόκειται για ένα έργο αγάπης στους κακόμοιρες ψυχές το οποίο θα εκτιμηθεί πολύ, αφού η ένδεια είναι μεγάλη, και μονάχα η αγάπη μπορεί να την ανακουφίσει. . .  Συνεπώς σκεφτείτε συχνά τους αγαπημένους σας που σας προηγήθηκαν στο επέκεινα. Βοηθήστε τους, στέλνοντάς τους στοργικές σκέψεις, μιλώντας τους μέσα στις σκέψεις σας και ενημερώνοντάς τους για όσα ξέρετε, εσείς που πιστεύετε στ’αλήθεια στον Ιησού Χριστό και που ως αποτέλεσμα έχετε τη σωστή κατανόηση. . .

Μοιραστείτε μαζί τους τις γνώσεις που παραλαμβάνετε από πάνω και μην τους εγκαταλείψετε μέσα στην ένδειά τους. Θα σας είναι αιώνια ευγνώμονες και θα σας συπαρασταθούν στην περίπτωση που βρεθείτε σε δύσκολη θέση στη Γη. . .  Αφού μονάχα η αγάπη λυτρώνει, μονάχα η αγάπη δίνει δύναμη στις ψυχές που μέσα σε πλήρη αδυναμία είναι ανίκανες να βοηθήσουν τον εαυτό τους και που για το λόγο αυτό εξαρτώνται από την αγάπη σας, την οποία μπορείτε να τους χαρίσετε με τη μορφή διανοητικών δασκαλεμάτων και έντονης παράκλησης και η οποία θα πίασει βέβαια τόπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5421                26-6-1952

Η γέφυρα από το βασίλειο του φωτός είναι ο Ιησούς Χριστός. . .

Στο όνομα του σταυρωμένου Σωτήρα πρέπει να ξέρετε ότι το ουράνιο βασίλειο ανοίγει για τον καθένα που Τον αναγνωρίζει ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, ότι ωστόσο μένει κλειστό για εκείνον που δεν θέλει να Τον αναγνωρίσει. . .  Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε ότι πριν το σταυρικό Του θανάτου ήταν εντελώς χωρισμένοι οι δύο κόσμοι που είναι γνωστοί ως τα βασίλεια του φωτός και του σκοταδιού, ότι ήταν δύο τελείως διαφορετικές περιοχές που δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους, επειδή ήταν εντελώς αντίθετες. Μια εξήγηση για αυτό το γεγονός βρίσκεται στην πλήρη απομάκρυνση από τον Θεό των δημιουργημένων πνευματικών όντων, η οποία ήταν τότε η αφορμή για τη δημιουργία ενός κόσμου με αντίπαλη στον Θεό τάξη, ενώ το πνευματικό που ήταν με το μέρος του Θεού παρέμεινε μέσα στη θεϊκή τάξη και επομένως επίσης σε μια περιοχή της τελειότητας, του φωτός και της απεριόριστης δύναμης. . .

Δεν μπορούσε να υπάρχει κανένας σύνδεσμος ανάμεσα σ’αυτούς τους δύο κόσμους, γιατί η αντίθεση ήταν πολύ μεγάλη, γιατί η απόσταση από τον Θεό έπρεπε με κάθε τρόπο να έχει επιπτώσεις, γιατί θα επρόκειτο κατά κάποιον τρόπο για επιδίωξη δύο αντίθετων πόλων, ουδέποτε όμως θα επιδιωκόταν ένας πόλος. . .  Έλειπε κάθε σύνδεσμος ανάμεσα στο βασίλειο του φωτός και εκείνο του σκότους, κάτι που γίνεται ακόμα πιο κατανοητό μέσω της εξήγησης του ότι οι κυριαρχούσες δυνάμεις των δύο περιοχών είχαν εντελώς αντίθετη στάση η μια απέναντι στην άλλη και επιδίωκαν τελείως αντίθετους στόχους. . .: την ύψιστη τελειότητα με ελευθερία και φως και δύναμη από τη μια, και τη φίμωση των πνευματικών όντων ο προορισμός των οποίων ήταν η ύψιστη δραστηριότητα από την άλλη. . .

Υπήρχε λοιπόν ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σ’αυτούς τους δύο κόσμους, το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ ν’ακυρωθεί από την πλευρά του σκότους, μάλιστα όμως από την πλευρά του πνευματικού κόσμου που είχε μείνει μέσα στη θεϊκή τάξη, οι κάτοικοι του οποίου στέκονται μέσα στις γνώσεις και ήξεραν επομένως για τη μόνη δυνατότητα να γεφυρωθεί το χάσμα. . .  Έπρεπε ένα ον του πνευματικού κόσμου να τολμήσει να μπει στις σκοτεινές σφαίρες και ν’ανοίξει ένα δρόμο από εκεί, ο οποίος θα μπορούσε μετά να παρθεί από κάθε ον που ήθελε να φτάσει στο φωτεινό βασίλειο.

Έπρεπε αυτό το ον που θα κατέβαινε από τα ύψη ν’αποκαταστήσει τη θεϊκή τάξη, ζώντας το ίδιο μέσα σ’αυτή τη θεϊκή τάξη και ενημερώνοντας τους κατοίκους του σκοτεινού κόσμου, δηλαδή τους ανθρώπους πάνω σ’αυτή τη Γη, για εκείνη την τάξη, προκειμένου και εκείνοι, ενθαρρυμένοι από το παράδειγμά του, να ζήσουν με διαφορετικό τρόπο τη ζωή τους, προκειμένου λοιπόν να επιδιώξουν, αντί για την αντίθετη κατεύθυνση, την ίδια κατεύθυνση όπως ο άνθρωπος Ιησούς, ο στόχος του Οποίου ήταν επάνω, δηλαδή ήταν η επιστροφή στο βασίλειο το οποίο είχε εγκαταλείψει για χάρη των ανθρώπων που ζούσαν μέσα στο σκοτάδι. . .

Η θέληση ενός όντος ν’ανεβεί στα ύψη βρίσκει πάντα το σωστό δρόμο, αλλά αυτή η θέληση έλειπε στους ανθρώπους, ήταν στραμμένη προς τα κάτω, αφού η επενέργεια των αρνητικών δυνάμεων είναι πάντα αποτελεσματική στο βασίλειο του σκοταδιού. Και αυτές οι δυνάμεις επιδιώκουν το μοναδικό στόχο του να πάρουν κάθε γνώση από το ον για να το εμποδίσουν να επιστρέψει στον Θεό. Η θέληση του όντος θα μπορούσε να σταματήσει τον άρχοντα του σκότους και την ενέργειά του, αλλά δεν το κάνει. . .  Είναι τόσο αδύνατη και εκτεθειμένη χωρίς αντίσταση σε κάθε δυσμενή επιρροή. . .  Για όλα αυτά ήξερε ο φωτεινός κόσμος, και ένα αρχικά δημιουργημένο πνεύμα προσφέρθηκε ν’αντιμετωπίσει την κακή επιρροή του αντιπάλου του Θεού με τη θέληση και την αγάπη Του. . .

Πάλευαν τότε κατά κάποιον τρόπο δύο παιδιά του Θεού, δύο ομοιώματα του Θεού στα οποία έδωσε τη ζωή ο Ίδιος, γιατί δεν είχαν πια την ίδια θέληση και την ίδια αγάπη, αλλιώς δεν θα είχαν βρεθεί ως εχθροί ο ένας απέναντι στον άλλο. . .  Έπρεπε όμως ο αγώνας αυτός να διεξαχθεί με τον τρόπο ότι η φωτεινή Οντότητα θα φορούσε πρώτα το περίβλημα που θα Της στερούσε τη θεϊκή δύναμη. . .  Θα έπρεπε αυτή η Οντότητα να παλέψει ως άνθρωπος εναντίον εκείνου που ήταν υπεύθυνος για το γενονός ότι όλα τα πεσμένα πνεύματα έγιναν άνθρωποι. . .  Στην περίπτωση που αυτή η φωτεινή Οντότητα θα ήταν πιο δυνατή από εκείνον, τότε η εξουσία του θα είχε τσακιστεί, τότε θα υπήρχε για τους ανθρώπους μια ελπίδα να νικήσουν τον αντίπαλο του Θεού, και επομένως θα είχε ανοιχτεί ένας δρόμος που θα οδηγούσε πίσω στο πατρικό σπίτι.

Η ψυχή του ανθρώπου Ιησού, το κορμί του οποίου ήταν μάλιστα γήινο, έφερε κάτι μαζί Του από τα ύψη και το ακτινοβολούσε πάνω στη Γη. . .  τη θεϊκή δύναμη της αγάπης. . .  Η αγάπη δεν αφαιρείται από κανένα ον, μπορεί ν’αναφλεχτεί ανά πάσα στιγμή, μπορεί όμως επίσης να πνιγεί από τη θέληση ενός όντος. . .  Και αυτή η αγάπη είναι η γέφυρα προς το βασίλειο του φωτός, αφού η αγάπη είναι στραμμένη στα ύψη, στον Θεό, Που είναι η ίδια η αιώνια Αγάπη. Η αγάπη αναζητά πάντα τον πόλο της αγάπης και δεν ενεργεί ποτέ με αντίπαλο στον Θεό τρόπο.

Η αγάπη παρακίνησε ένα φωτεινό Ον να κατέβει στη Γη, και η αγάπη διατηρούσε τον σύνδεσμο με την αιώνια Αγάπη. . .  Και δημιουργήθηκε από τον Ιησού Χριστό η γέφυρα ανάμεσα στο βασίλειο του φωτός και εκείνο του σκοταδιού. Δεν τη βλέπουν όμως τα όντα της σκοτεινής Γης που δεν χρησιμοποιούν την αρχηγία Του, που δεν κάνουν παρέα μαζί Του πιστεύοντας ότι έχουν βρει τον σωστό οδηγό προς το βασίλειο του φωτός, που δεν ανταποδίδουν την αγάπη Του, που δεν Τον αναγνωρίζουν ως τον Κύριο που νίκησε τον αντίπαλό Του, που δεν βλέπουν στον Ιησού Χριστό Εκείνον Που είναι Κύριος της ζωής και του θανάτου, του φωτός και του σκοταδιού. . .  που δεν Τον αναγνωρίζουν ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .

Το χάσμα ανάμεσα στο βασίλειο του φωτός και το βασίλειο του σκοταδιού συνεχίζει να υπάρχει αμετάκλητα για τον καθένα που δεν παίρνει το δρόμο τον οποίο του άνοιξε ο Ιησούς Χριστός και ο οποίος μονάχα οδηγεί στον Πατέρα. . .  Αφού εκείνος βρίσκεται ακόμα εντελώς υπό την επιρροή του αντιπάλου του Θεού και δεν θα απελευθερωθεί από αυτόν ώσπου να είναι πρόθυμος να υποκύψει στο νόμο της αιώνιας τάξης, ώσπου να εγκαταλείψει την αντίστασή του και ν’αφήσει να τον λυτρώσει ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος είναι ο μόνος δρόμος προς τον Πατέρα. . .  και η ατελείωτη αγάπη του Οποίου βρήκε ένα δρόμο που οδηγεί έξω από το σκοτάδι και μέσα στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5422                27-6-1952

Η εργασία στον αμπελώνα είναι πιο σημαντική από τη γήινη δραστηριότητα. . .

Τίποτα δεν θα έπρεπε να σας εμποδίσει να είστε δραστήριοι για Μένα, στην περίπτωση που Μου προσφρερθήκατε για να Με υπηρετήσετε. Όταν σας δέχτηκα μια φορά, σας ανατέθηκε η υπηρεσία σας, σας ανατέθηκαν δουλειές τις οποίες θα έπρεπε να κάνετε, και πρέπει ως υπηρέτες Μου να κάνετε καλή δουλειά, πρέπει να εκτελέσετε με ζήλο τη λυτρωτική δουλειά πάνω στις παραπλανημένες ψυχές που βρίσκονται σε κατάσταση έσχατης ανάγκης και χρειάζονται πάντα βοήθεια. Αυτή την εργασία για Μένα και τη βασιλεία Μου πρέπει να την προτάξετε σε κάθε άλλη δραστηριότητα, και θα ευλογήσω την προθυμία σας να Με υπηρετήσετε.

Μπορείτε μάλιστα να εκτελέσετε και το επίγειο σας καθήκον, και Εγώ ο Ίδιος θα σας βοηθήσω αν μονάχα προτάσσετε πάντα την πνευματική δουλειά, γιατί αυτή είναι πολύ πιο σημαντική και γιατί, αφού πρόκειται για εθελοντική δουλειά, δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να την κάνουν. Αυτά που κάνετε για Μένα και για τη βασιλεία Μου δεν θα σας βλάψουν ποτέ επίγεια, αφού φροντίζω να είναι ευλογημένη η δουλειά σας, να καταφέρετε και επίγεια αυτά που είναι ανάγκη, να μπορείτε ν’ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της επίγειας σας ζωής. Αλλά μην δώσετε υπερβολική σημασία στην επίγεια ζωή. . .

Να Μου είστε πιστοί υπηρέτες που θέλουν πάντα να εκτελέσουν το θέλημα του Κυρίου τους και που για αυτό μπορούν να φέρουν ευλογία στους συνανθρώπους τους. Να είναι η μόνιμη μέριμνά σας το γεγονός ότι οι συνάνθρωποι έχουν ανάγκη τη βοηθειά σας και ότι μπορείτε να τους την προσφέρετε αν μονάχα ακολουθείτε αδιάκοπα τα λόγια Μου, τα οποία σας παρακινούν να διδάξετε τους συνανθρώπους σας, να τους αναφέρετε το τέλος, να τους μεταδώσετε τη διδασκαλία αγάπης Μου. . .  Μπορείτε να τους βοηθήσετε μόλις επιδιώκετε ν’ανακουφίσετε την πνευματική ένδεια τους, μόλις προσπαθείτε να τους παρακινήσετε να πιστέψουν, μόλις τους διοχετεύετε το λόγο Μου, ο οποίος μπορεί να τους σώσει απ’όλες τις ανάγκες τους. . .  Και αυτή η δουλειά θα έπρεπε πάντα να είναι η πιο επείγουσα για σας, στην οποία θα έπρεπε να δώσετε προτεραιότητα. Τότε και η επίγεια σας εργασία θα είναι ευλογημένη, αφού μονάχα Εγώ μπορώ να δώσω και να πάρω, και θα είμαι πάντα ένας καλός αφέντης για τους υπηρέτες Μου, ο Οποίος θα τους διατηρήσει και θα τους βοηθήσει σε πνευματικά και επίγεια προβλήματα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5425                30-6-1952

Διέγερση των σκέψεων. . .

Παρέμβαση των πνευματικών όντων. . .

Η ευλογία των πνευματικών προσπαθειών θα φανεί, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν δείχνει αμέσως. Όλο και πιο έντονα επενεργεί ο φωτεινός κόσμος πάνω στις σκέψεις των ανθρώπων και ανάβει σπίθες φωτός που πιάνονται και εκπέμπουν μια θαμπή λάμψη, με άλλα λόγια, οι άνθρωποι πιάνουν εδώ και εκεί μια τέτοια φωτεινή σκέψη, τη γνωστοποιούν στους συνανθρώπους τους, βρίσκουν σ’αυτούς ίδιες σκέψεις, και πάντα μένει στη μνήμη τους κάτι που σε περιπτώσεις έσχατης ανάγκης ή μεγάλων γεγονότων θα αστράψει σαν κεραυνός και θα κάνει τους ανθρώπους σκεπτικούς.

Το να επηρεάζονται οι άνθρωποι διανοητικά και να τους μεταδίδεται η αλήθεια είναι μια κοπιαστική δουλειά, η οποία εκτελείται από τα φωτεινά όντα με ακούραστη υπομονή και αγάπη. Αλλά με μεγάλο ζήλο ενεργούν εκεί όπου δεν τους προβάλλεται καμία αντίσταση, όπου ο άνθρωπος τους ακούει, δηλαδή ακολουθεί τις σκέψεις που αναδύνονται μέσα του και δίνει με αυτό τον τρόπο στα όντα την ευκαιρία να του μιλήσουν. Οι άνθρωποι μεν δεν πιστεύουν σε μια σχέση του πνευματικού κόσμου με τις σκέψεις τους, και όμως επηρεάζονται από εκείνον όσο δεν είναι ιδιαζόντως κακόβουλοι, δηλαδή δίνουν στον αντίπαλο του Θεού το δικαίωμα να τους επηρεάσει, κάτι που εκμεταλλεύεται εκείνος, οδηγώντας τους σε λανθασμένες σκέψεις.

Όπου και να προσφερθεί μια ευκαιρία, τα πνευματικά όντα μεταδίδουν σκέψεις, και η κάθε πνευματική δραστηριότητα ενός υπηρέτη στη Γη ετοιμάζει κατά κάποιον τρόπο τους ανθρώπους για ν’ανοιχτούν στην επιρροή του πνευματικού κόσμου. Αφού αυτό που κάνει εκείνος για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων στο Ευαγγέλιο είναι πάντα η προεργασία, η οποία συνεχίζεται τότε από τα όντα του πνευματικού βασιλείου. . .  Οι σκέψεις του ανθρώπου έχουν διεγερθεί και μπορούν τότε ν’απασχοληθούν από πλευράς του πνευματικού κόσμου, δηλαδή μπορούν να στραφούν προς την αλήθεια. Τα πνευματικά όντα μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην κατανόηση και φροντίζουν με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους που τους έχουν εμπιστευτεί. Και έτσι καμία προσπάθειά σας δεν πάει χαμένη, αφού πάντα πρόκειται για μια επίδραση πάνω στις σκέψεις του ανθρώπου που μπορεί να συνεχιστεί από πάνω.

Επιπλέον και τα γεγονότα του κόσμου επενεργούν στις καρδιές των ανθρώπων με τον τρόπο ώστε οι άνθρωποι να θυμηθούν αυτά που εσείς τους ανακοινώσατε. Σε τέτοιες περιπτώσεις παρεμβαίνουν επίσης τα πνευματικά όντα και τους διοχετεύουν και άλλες σκέψεις, έτσι ώστε πρόκειται για μια ενωμένη ενέργεια των υπηρετών του Θεού στη Γη και εκείνων του πνευματικού βασιλείου, ένα φαινόμενο που θα είναι ιδιαίτερα συχνό κατά τη διάρκεια της έσχατης εποχής. Θα δημιουρηθούν συνδέσμους ανάμεσα στους δύο κόσμους με πρόθεση τη λύτρωση των ανθρώπων, και θα σημειωθεί μεγάλη ευλογία εκεί όπου υπάρχει μονάχα η ελάχιστη θέληση για το καλό, αφού η αγάπη του Θεού βοηθά παντού και παρέχει δύναμη σε όσους θέλουν να Τον υπηρετήσουν, αλλά και σε όσους είναι πρόθυμοι ν’αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, αφού η χάρη και η αγάπη Του είναι στη διάθεση των πεσμένων όντων όταν αυτά ζητούν ν’ανέβουν στο ύψος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5426                1-7-1952

Μεγάλα δεινά κατά τη διάρκεια της έσχατης εποχής. . .

Πρέπει να πάρετε το δρόμο του πόνου κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος, γιατί όλοι σας έχετε μόνο ακόμα λίγο χρόνο και γιατί η ανάπτυξή σας θα πρέπει να προωθεί με κάθε τρόπο. Όποιος δουλεύει πάνω στον εαυτό του με μεγάλη αφοσίωση, με μεγάλο ζήλο, από αγάπη για Μένα, για αυτόν και οι τρόμοι της έσχατης εποχής θα είναι υποφερτοί, αφού σ’αυτόν διοχετεύω ασυνήθιστη δύναμη, και την πορεία της ζωής του θα τη διανύσει με ασφάλεια, με δυνατή πίστη μέχρι το τέλος της, χωρίς να ζημιωθεί η ψυχή του.

Ωστόσο, πολλοί ζούν αδιάφορα και δεν σκέφτονται ούτε το τέλος ούτε την πνευματική τους ανωριμότητα. Παρ’όλα αυτά δεν θέλω να χαθούν, και για αυτό το λόγο αυτοί οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν πολύ πόνο και πολλή δυστυχία για να τους δοθεί η ευκαιρία να καθαριστούν και να πετύχουν ένα συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, για να μπορέσουν να μπουν στο πνευματικό βασίλειο όταν τελειώσει η επίγεια τους ζωή. Αυτοί όμως μάλλον δεν θα πετύχουν τη δύναμη της πίστης που είναι απαραίτητη για μια ζωή στον παράδεισο πάνω στη νέα Γη.

Και για το λόγο αυτό ανακαλώ πολλούς ανθρώπους ακόμα πριν, και για χάρη αυτών θα πλήξει τη Γη η μεγάλη συμφορά, γιατί δεν θέλω να χαθούν, γιατί όμως χωρίς δεινά κινδυνεύουν να στραφούν τελείως στον κόσμο και να πέσουν θύματα του αντιπάλου Μου. . .

Να περιμένετε ακόμα μεγάλα δεινά στη Γη και να ξέρετε ότι δεν μπορώ να σας απαλλαχτώ από αυτά, επειδή χωρίς δεινά υπάρχει ύψιστος κίνδυνος να πέσετε θύματα του αντιπάλου Μου. Εσάς που θέλετε να Με υπηρετήσετε σας ενημερώνω για όσα θα έρθουν, και θα έπρεπε ν’ανακοινώσετε τα δεινά και στους συνανθρώπους σας, αφού κάποτε θα καταλάβουν ότι τους είπατε την αλήθεια, ακόμα και αν αρχικά δεν ήθελαν να σας πιστέψουν ή δυσανασχέθηκαν με τις προρρήσεις σας.

Αλλά θα συμβούν τα γεγονότα έτσι όπως σας τα ανακοίνωσα. . .  και εσείς θα τα δείτε για να ενισχυθεί η πίστη σας, για να είστε ακλόνητα πεπεισμένοι για τη βοήθειά Μου σε όλες τις περιστάσεις της ζωής. . .  Τότε τα δεινά που θα έρθουν δεν θα χρειαστούν να σας τρομάξουν, αφού όσο έχετε Εμένα, τα πάντα θα είναι υποφερτά για σας, ό,τι και να συμβεί. . .  Και ο χρόνος θα τελειώσει γρήγορα, αφού για χάρη των εκλεκτών Μου θα συντομεύσω τις μέρες, προκειμένου ν’αντέξουν και να Μου μείνουν πιστοί ακόμα και μέσα στα έσχατα δεινά, σ’Έμένα, τον Οποίο κατάλαβαν ως Πατέρα Που δεν εγκαταλείπει τα παιδιά Του μέσα στα δεινά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5427                3-7-1952

Μεταμφίεση του Σατανά, όπου διοχετεύεται φως στη Γη. . .

Ο Σατανάς ενεργεί με πολύ δόλο και πανουργία και μεταμφιέζεται έτσι ώστε να είναι δύσκολο ν’αναγνωριστεί, αφού ενεργεί συχνά με την ίδια μορφή όπως οι εκλεκτοί Μου για ν’ανασκευάσει τη δική Μου ενέργεια. Είναι η μόνιμη απασχόλησή του να κάνει αναποτελεσματική τη λάμψη του φωτός όπου το δίνω, να σβήσει το φως ή να εμποδίσει ν’αγγίξει το φως Μου εσάς τους ανθρώπους. . .  Αφού η αλήθεια σημαίνει για αυτόν κίνδυνο ν’αναγνωριστεί ως ο αντίπαλός Μου. Και για αυτό το λόγο χρησιμοποιεί συχνά το ίδιο μέσο για να κερδίσει οπαδούς, προκειμένου να μην προσεχτεί πια το απαλό φως Μου.

Είναι πάντα προσηλωμένος ν’ανασκευάσει την επιρροή Μου πάνω στους ανθρώπους. Τοποθετεί τον εαυτό του στο πρώτο πλάνο και θέλει ν’αναγνωριστεί ως θείος, γιατί πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει το παιχνίδι του, εκθρονίζοντάς Μου και παίρνοντας τη θέση Μου μέσα στις ανθρώπινες καρδιές. Και θα έχει μεγάλη επιτυχία στην περίπτωση που οι άνθρωποι στερούν μόνοι τους τις γνώσεις από τον εαυτό τους, στην περίπτωση που έχουν έστω και ένα σφάλμα που μοιάζει με τον χαρακτήρα εκείνου, στην περίπτωση που έχουν αλαζονικό πνεύμα, δηλαδή που δεν Με πλησιάζουν με την πιο βαθιά ταπεινότητα, η οποία θα τους προστάτευε από την επιρροή του μην θείου.

Ο αντίπαλός Μου μπερδεύει συχνά τη σκέψη των ανθρώπων, ο αντίπαλός Μου τους παραγεμίζει λόγια επαίνου και εκτίμησης που διώχνουν κάθε ταπεινότητα. Και όποιος χρησιμοποιήσει τέτοια λόγια για τον εαυτό του, θα του έχει ήδη υποταχτεί, θα έχει πέσει στα χέρια του και θα είναι ευπρόσδεκτο αντικείμενο για το σχέδιό του, δηλαδή για να θέσει σε κίνδυνο την καθαρή αλήθεια, το φως από πάνω, μέσω φαινομενικά ίδιας ενέργειας, η οποία ωστόσο δεν θα είναι η δική Μου ενέργεια, αλλά θα την προσποιηθεί ο αντίπαλός Μου προκειμένου να μπερδέψει τους ανθρώπους και μέσω αυτής της ενέργειας ν’απορρίψει ταυτόχρονα και την ενέργεια του πνεύματός Μου, η οποία είναι η καθαρή αλήθεια.

Και έτσι θα καταλάβετε την προειδοποίησή Μου για τις ψευδοπροφήτες. . .  Αφού όπου υπάρχουν αληθινές προφήτες θα εμφανίζονται ή θα είναι αντιληπτοί πάντα και ψευδοπροφήτες, οι οποίοι θα ξεπροβάλλουν πάντα με τον ίδιο τρόπο και όμως δεν στάλθηκαν από Μένα. Και το βέβαιο γνώρισμα του αντιπάλου Μου είναι ότι εμφανίζεται πάντα εκεί όπου δρομολογήθηκε μια μεγάλη πνευματική εκστρατεία, όπου δηλαδή ο πνευματικός κόσμος συνάπτει ολοφάνερα επαφές με τη Γη και όπου η θεϊκή ενέργεια είναι αναμφισβήτητα ευδιάκριτη. Εκεί απλώνεται και ο αντίπαλος, μπαίνοντας στον κύκλο όσων Με επιδιώκουν και χρησιμοποιώντας κατά κάποιον τρόπο για τον εαυτό του τις παροχές της θεϊκή χάρης για ν’αναφερθεί μετά σ’αυτές και να δουλέψει σιγά σιγά με αντίθετο τρόπο, ώσπου να έχει πετύχει να εκτοπίσει την αλήθεια και να την αντικαταστήσει με τη δική του ενέργεια. . .

Η αλήθεια επικρατεί μάλιστα, δεν αναγκάζει όμως κανέναν να την αποδεχτεί, όπου η βούληση είναι αδύνατη και επομένως αφήνει να την αιχμαλωτίσει εκ νέου ο αντίπαλος. Η ελεύθρη βούληση, την οποία σέβομαι πάντα, το κάνει μάλιστα δυνατό ν’απλωθεί και ο αντίπαλός Μου, γιατί δεν του προβάλλεται αντίσταση. Τα παιδιά Μου στη Γη ωστόσο δεν τυφλώνονται ουδέποτε από ένα ψεύτικο φως, το οποίο μπορούν να καταλάβουν, γιατί δεν ακτινοβολεί κανένα αληθινό φως. . .  Αλλά σας προειδοποιούσα πάντοτε από ψεύτικους Χριστούς και ψευδοπροφήτες. Προσέξτε τους επομένως, αφού με την προειδοποίησή Μου τους επιβεβαίωσα Εγώ ο Ίδιος. . .  Θα έρθουν και είναι ήδη εδώ. . .  και κατά την έσχατη περίοδο θα ακούσετε για τέτοιους ακόμα πολλές φορές. Ωστόσο, όπου υπάρχουν ψευδοπροφήτες, πρέπει να υπάρχουν και αληθινές, και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να εξετάσετε.

Και ξανά σας λέω: Μετρήστε το βαθμό του φωτός όσων σας προσφέρουν ως θεϊκή αλήθεια. . .  Στην περίπτωση που λαμβάνετε αποδεδειγμένα κάτι που σας μεταδίδει γνώσεις, δηλαδή φως, τότε αυτό εκπορεύτηκε από Μένα και τότε οι προφήτες είναι αληθινοί, δηλαδή δρουν με εντολή Μου. . .  Ό,τι όμως σας δίνει ασαφές ιδέες, ό,τι είναι μόνο ψεύτικο φως, ό,τι φαίνεται ίδιο αλλά μετά από σοβαρής εξέτασης αποδεικνύεται απάτη, αυτό να το απορρίψετε ως απάτη του αντιπάλου, ο οποίος κατά την έσχατη εποχή επιδιώκει να επενεργήσει με αυξημένο ζήλο πάνω σε όλους που φοβάται πως θα τους χάσει.

Αφού εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία όπου μπορεί να Μ’εκτοπίσει από τις καρδιές των ανθρώπων,  μπορεί ωστόσο να τον καταλάβει κανείς. . .  αφού του λείπει η σοφία, και κατά συνέπεια στερείται της σοφίας κάθε ψεύτικο φως που ακτινοβολεί μέσω της θέλησης των ανθρώπων που του είναι ακόμα αφοσιωμένοι, επειδή έχουν ακόμα πάνω τους τα χαρακτηριστικά του. . .  την πνευματική υπεροψία, την αγάπη για τον κόσμο και για τον εαυτό τους, και οι οποίοι για το λόγο αυτό φορούν μια μάσκα κάτω από την οποία μπορεί να κρύβεται ο αντίπαλός Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5428                4-7-1952

«Συγχώρεσε τα αμαρτήματά μας. . .»

Συγχωρέστε ο ένας τον άλλον, έτσι όπως σας συγχωρώ Εγώ. . .  Εσείς οι άνθρωποι κρατάτε ακόμα πολύ συχνά έχθρα, δεν μπορείτε ακόμα να δώσετε αγάπη στους εχθρούς σας και να τους συγχωρέσετε τα αμαρτήματά τους, είστε ακόμα γεμάτοι θυμό απέναντί τους, δεν τους εύχεστε τίποτα το καλό, ακόμα και τότε που συγκρατείτε τις κακές ευχές. Δεν ασκείτε την πρέπουσα υπομονή και αρπάζεστε όταν σας προσβάλλουν. . .  και επομένως δεν είστε ακόμα καθόλου διάδοχοι του Ιησού. . .  Η αγάπη δεν έχει ακόμα γίνει τόσο ισχυρή μέσα σας ώστε να μην χωρέσει πια καμία εχθρική σκέψη. . .  Δεν θεωρείτε τον πλησίον σας αδελφό, αλλιώς θα τον συγχωρούσατε και δεν θα παίρνατε κατάκαρδα μια προσβολή. Και παρ’όλα αυτά θα έπρεπε Εγώ να σας συγχωρέσω τις αμαρτίες σας. . .  εσάς που απέναντί Μου δράτε το ίδιο εχθρικά, αλλιώς θα ήσασταν χωρίς αμαρτία. . .

Η αγάπη Μου για σας είναι υπέρμετρη, και η σοβαρή παράκλησή σας για συγχώρεση των αμαρτημάτων σας σάς απαλλάσσει από εκείνα. Και ωστόσο πρέπει να θέσω έναν όρο, δηλαδή να συγχωρείτε και εσείς τους οφειλέτες σας αν θέλετε να λάβετε τη δική Μου συγχώρεση. . .  Πρέπει να το κάνω αυτό, γιατί θα έπρεπε να το πάρετε απόφαση να μην αμαρτάνετε πια. . .  και γιατί μαζί με αυτή την απόφαση πρέπει να είναι μέσα σας και η αγάπη για τον διπλανό σας που αμάρτησε ενώπιόν σας. . .  Θα πρέπει ν’αγαπάς τον διπλανό σου όπως τον εαυτό σου. . .  Δεν θα έπρεπε να του κρατάς κακία για τις αμαρτίες του, αφού η εχθρική σκέψη δεν είναι κατάλληλη ν’αφυπνίσει μια ανταπόδοση της αγάπης, ενώ η αγάπη που δείχνεις στον εχθρό σου ξυπνά θετικά συναισθήματα και μέσα σ’αυτόν. . .

Την κάθε μην καλή σκέψη για έναν άνθρωπο την υποδέχονται κακές δυνάμεις και τη μεταδίδουν σ’εκείνον, και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι καλό, επειδή το κακό μόνο κακό γεννά και κατά συνέπεια ανταποδίδεται πάντα κακά, γεγονός που αυξάνει γρήγορα τη δύναμη του κακού και επομένως έχει αρνητικά αποτελέσματα. Εσείς όμως θα έπρεπε ν’αντιτάξετε στο κακό το καλό για να μετριάσετε το κακό και να το μετουσιώσετε σε καλό. . .  Θα έπρεπε να στέλνετε καλές σκέψεις και να εύχεστε και στους εχθρούς σας μόνο το καλό, διότι με αυτό τον τρόπο διώχνετε τις κακές δυνάμεις, διότι οι καλές σκέψεις έχουν λυτρωτικό αποτέλεσμα, δηλαδή κατευνάζουν τη μνησικακία και το μίσος, αφυπνίζουν καλά συναισθήματα και είναι ακόμα και ικανές ν’αλλάξουν τον εχθρό έτσι ώστε να γίνει φίλος, επειδή η δύναμη της αγάπης έχει πάντα καλά αποτελέσματα.

Για αυτό το λόγο θα βρείτε τη συγχώρεσή Μου μόνο τότε που συγχωρέσατε και εσείς τους οφειλέτες σας, αφού πώς μπορώ να σας δείξω επιείκεια, ενώ εσείς κατακρίνετε ακόμα αυστηρά και έχετε εχθρούς, επειδή εσείς οι ίδιοι διατηρείτε την εχθρότητα; Αν η αγάπη Μου σας συγχωρεί την αμαρτία σας, επιτρέψτε και στη δική σας αγάπη να δείξει επιείκεια. . .  Ας είναι καλές οι σκέψεις σας για τους εχθρούς σας, συγχωρέστε εκείνους που σας πρόσβαλαν, αφήστε πάντα την αγάπη μέσα σας να κρίνει, και αυτή θα θέλει σίγουρα να συγχωρέσει, αφού όπου είναι η αγάπη, δεν μπορούν να υπάρχουν τα συναισθήματα του μίσους και της εκδίκησης, όπου είναι η αγάπη, είμαι Εγώ ο Ίδιος, και Εγώ πράγματι δεν κρίνω άπονα, σας συγχωρώ τα αμαρτήματά σας όπως και εσείς συγχωρείτε τους οφειλέτες σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5430                6-7-1952

Η επιφοίτηση του Πνεύματος σημαίνει πευματική βοήθεια. . .

Όταν το Πνεύμα Μου χύνεται πάνω σας, πρόκειται πάντα για μια ένδειξη της αγάπης και της χάρης Μου, για μια ένδειξη της προθυμίας Μου να σας βοηθήσω μέσα στη μεγάλη πνευματική ένδεια σας. . .  μάλιστα: μέσα στην πνευματική ένδεια. . .  Πρέπει να σας το πω ξανά και ξανά, δηλαδή ότι η πνευματική ένδεια στη Γη Με παρακινεί να δράσω με ασυνήθιστο τρόπο. Αφού αυτά που σας δίνω θα είναι πάντα μονάχα πνευματικά αγαθά, και τα πνευματικά αγαθά θα μειώσουν πάντα μονάχα την πνευματική ένδεια. Η επίγεια ένδεια ωστόσο θα έπρεπε να χρησιμεύσει στο ν’αναγνωρίσουν οι άνθρωποι την πνευματική ένδεια, και την επίγεια ένδεια θα την απομακρύνω τότε που έχει έρθει η κατάλληλη ώρα, τότε που εκείνη επίδρασε με ευνοϊκό τρόπο πάνω στην πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. Αφού την επίγεια ένδεια την επιτρέπω να πλήξει τους ανθρώπους μόνο για να επωφεληθούν πνευματικά από εκείνη. . .

Στην περίπτωση όμως που χύνω το Πνεύμα Μου πάνω σ’έναν άνθρωπο, δίνω πνευματική βοήθεια, δίνω γνώση και δύναμη. . .  μάλιστα επίσης κατανόηση για την αφορμής της επίγειας του ένδειας, την οποία μπορεί τότε ο άνθρωπος ν’απομακρύνει με την υποστήριξή Μου, με το να του παρέχω βοήθεια μέσω της μοίρας του, δηλαδή εκείνος θα δράσει κατά κάποιον τρόπο μόνος του για να τα βγάλει πέρα με την επίγεια ένδεια του. Πρέπει επομένως να διακρίνετε την εκπλήρωση μιας προσευχής. . .  ως αποτέλεσμα μιας παράκλησης για βοήθεια που στάλθηκε σε Μένα με αφορμή μια επίγεια ένδεια, η οποία [= η εκπλήρωση· σημείωση της μεταφράστριας] θα γίνει τότε μ’έναν τρόπο που δεν θα φανεί ασυνήθιστος. . .  από τη βοήθεια που προσφέρεται στον άνθρωπο με τη μορφή πνευματικών αγαθών, τα οποία του δίνουν τη δύναμη να υπερνικήσει κάθε δυσκολία μέσω της σωστής στάσης του απέναντί Μου, όπου επομένως η βοήθεια συνίσταται στο ότι ο άνθρωπος υποκύπτει από μόνος του στη σωστή τάξη, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η επίγεια ένδεια. . .

Η επιφοίτηση του Πνεύματος σημαίνει μεν πάντα φώτιση του πνεύματος, και ο άνθρωπος μπορεί τότε να καταλάβει την αιτία της επίγειας ένδειας και μπορεί να τη μειώσει. Ποτέ όμως δεν πρέπει να καταλάβει κανείς την επιφοίτηση του Πνεύματος ως καθαρά επίγεια δασκαλέματα, ως επίγειες παραινέσεις και συμβουλές, τις οποίες μεν μπορεί να δίνει μόνος του ένας φωτισμένος άνθρωπος, οι οποίες ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθούν ο λόγος του Θεού, δεν πρέπει να θεωρηθούν κάτι που παρέλαβε ένας άνθρωπος από το Πνεύμα του Θεού. Το Πνεύμα του Θεού μοιράζει μονάχα πνευματικά αγαθά. . .

Το Πνεύμα Μου μιλά στην ψυχή του ανθρώπου μέσω του πνευματικού σπινθήρα στο εσωτερικό του, προσπαθεί να τη διδάξει πνευματικά και να την παρακινήσει να μπει ξανά μέσα στην αιώνια τάξη Μου. Επηρεάζει την ψυχή πνευματικά και δημιουργεί κατά κάποιον τρόπο την κατάσταση που απομακρύνει τότε από μόνη της κάθε επίγεια ένδεια. Ωστόσο, το Πνεύμα Μου δεν θα βοηθήσει ποτέ να σταματήσει την επίγεια ένδεια χωρίς την προθυμία του ανθρώπου να δημιουργήσει την τάξη. . .  αφού η ένδεια είναι μονάχα το μέσο για να καταλάβει ο άνθρωπος ότι η σκέψη του είναι λάθος και ο τρόπος της ζωής του ακατάστατος. Και επομένως πρέπει πρώτα να καταλάβει την αιτία, και σχετικά με αυτή τον ενημερώνει το Πνεύμα Μου, προκειμένου να επιδιώξει τότε ο άνθρωπος συνειδητά μια αλλαγή, κάτι για το οποίο του παρέχω δύναμη ανά πάσα στιγμή μέσω του Πνεύματός Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5431                2-7-2018

Η δύναμη του ζωντανού λόγου. . .

Ο ζωντανός λόγος, ο λόγος που λαμβάνεται διά της άμεσης επαφής μαζί Μου, έχει, ως απευθείας εκπομπή, τεράστιο αποτέλεσμα, και για αυτό δίνει στον δέκτη εξαιρετική δύναμη εάν αυτός έχει τη θέληση ν’ακούσει να μιλάω Εγώ ο Ίδιος. Κατά συνέπεια ο λόγος Μου μπορεί να προκαλέσει την πίστη του ανθρώπου εάν αυτός τον ακούει χωρίς αντίσταση. Και αυτή η δύναμη ενεργεί μ’έναν τρόπο ώστε αγγίζει την ανθρώπινη καρδιά, την κάνει μαλακή και υποχωρητική. . .

Η καρδιά δέχεται αυτά που της προσφέρονται και τα αφήνει να επενεργήσουν πάνω της. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος αγγίζω την καρδιά με το λόγο Μου. Συνειδητοποιήστε το, Εγώ την αγγίζω, και αυτή αισθάνεται την ευεργεσία του αγγίγματός Μου. Και Μου ανοίγεται χωρίς αντίσταση, αλλά μόνο τότε που η θέληση είναι πρόθυμη να Με ακούσει, τότε που εκείνη δεν προβάλλει πια αντίσταση στο φως που της παρέχεται. . .

Πόσο αφάνταστα αναζωογονητικός και αφυπνιστικός μπορεί να είναι ο λόγος Μου σε τέτοια περίπτωση. Μπορεί να δώσει τη ζωή σ’ένα ακόμα νεκρό ον, μπορεί ξαφνικά να μετατρέψει το σκοτάδι του πνεύματος σε αστραφτερό φως, μπορεί να δώσει στο ον την κατανόηση για ό,τι του ήταν ακατανόητο πριν. Και επομένως μπορεί μέσω του λόγου Μου να γίνει ολοκληρωτική αλλαγή μέσα στην ανθρώπινη καρδιά, με την προϋπόθεση η θέληση του ανθρώπου να επιτρέψει την αποτελεσματικότητα του λόγου Μου, με την προϋπόθεση η ακτινοβολία της αγάπης Μου να μπορέσει ν’αγγίξει την ψυχή και αυτή να μην  προβάλει αντίσταση, δηλαδή να είναι κατά κάποιον τρόπο πρόθυμη να διαμορφωθεί από το στοργικό χέρι Μου. . .

Αυτό που δεν το καταφέρνουν χίλια λόγια ενός ανθρώπου μπορεί να κατορθώσει ο λόγος Μου. . .  δηλαδή ν’ανοίξει ξαφνικά τα μάτια του όντος και να βρεθεί αυτό ξαφνικά μέσα στις πιο φωτεινές γνώσεις, γιατί πρόκειται για τη δύναμη της αγάπης Μου που επενεργεί τότε πάνω του και γιατί αυτή η δύναμη της αγάπης δεν ξεπερνιέται. Επομένως αν λέω σε σας τους ανθρώπους ότι ο λόγος Μου είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου, ας καταλάβετε ότι πρόκειται για μια απευθείας εκπομπή δύναμης από πλευράς Μου και ότι αυτή πρέπει πάντα να έχει αποτέλεσμα, εφόσον ο ίδιος ο άνθρωπος δεν εμποδίζει το αποτέλεσμα μέσω αντίστασης. Αφού μονάχα η βούληση του ανθρώπου αποφασίζει για την αποτελεσματικότητα της δύναμής Μου. Ωστόσο, ο λόγος Μου δεν χάνει ποτέ τη δύναμή του, αλλά έχει πάντα αναζωογονητικό αποτέλεσμα αν μόνο ο άνθρωπος της ανοίγεται.

Αν προσφέρεται ο λόγος Μου στις ψυχές στο επέκεινα και αυτές τον αφήνουν πρόθυμα να επενεργήσει πάνω τους, το πνεύμα τους φωτίζεται συχνά ξαφνικά, μπορεί ο λόγος Μου να τις εντυπωσιάσει βαθιά στην περίπτωση που δέχονται αυτό το λόγο με την προθυμία να διδαχτούν ή να δεχτούν εξηγήσεις για ερωτήματα που τις απασχολούν. Ο λόγος Μου κάνει τεράστια εντύπωση σε όλες τις ψυχές που το ζητούν με ελεύθερη θέληση. Και συνεπώς εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να προσφέρετε μεγαλύτερη αγάπη στις ψυχές στο επέκεινα από το να τους διοχετεύσετε το λόγο Μου τον οποίο παραλάβατε οι ίδιοι από Μένα. Τη δύναμη του λόγου Μου θα αισθανθούν πάνω τους όλες οι ψυχές που να έρθουν κοντά σας για να τον ακούσουν. . .   Σ’εκείνες μιλάω Εγώ ο Ίδιος μέσω εσάς, και αν είναι πρόθυμες, θα Με καταλάβουν, η άνοδός τους στο πνευματικό βασίλειο θα είναι εξασφαλισμένη, αφού η δύναμη του λόγου Μου θα τις βοηθήσει ν’ανέβουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5432                8-7-1952

Δίκαιη σκέψη και δίκαιη πράξη. . .

Η αγάπη για τους εχθρούς. . .

Δίκαιες θα έπρεπε να είναι η σκέψη και η πράξη σας. Σε αυτό περιλαμβάνεται επίσης ότι θα έπρεπε να δείξετε αγάπη σε όλους τους ανθρώπους, να μην αποκλείσετε κανέναν, αφού όλοι οι άνθρωποι είναι τα παιδιά Μου, τα οποία θα έπρεπε ν’αγαπιούνται μεταξύ τους. . .  άρα δεν πρέπει ν’αρνηθείτε σ’έναν άνθρωπο την αγάπη σας ενώ τη χαρίζετε σ’έναν άλλο, γιατί δεν θα έπρεπε να κρίνετε όταν έκανε κακό ένας αδελφός σας, αλλά θα έπρεπε ν’αφήσετε την κρίση σε Μένα, ο Οποίος είμαι πράγματι δίκαιος δικαστής.

Σας είναι μάλιστα δύσκολο να αισθανθείτε την ίδια αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Εάν όμως φαντάζεστε ότι όλοι σας έχετε μόνο έναν Πατέρα, αν φαντάζεστε ότι η αγάπη Εκείνου σας δημιούργησε όλους και ότι η αγάπη Εκείνου ανήκει εσαεί σε όλα τα πλάσματά Του, ακόμα και στην περίπτωση που  απομακρύνονται από Εκείνον. . .  εάν ξέρετε ότι η αγάπη και η στοργική φροντίδα του Πατέρα σάς έχει πιάσει και αισθάνεστε πάντα περιποιημένοι από Εκείνον, δεν πρέπει να μειώσετε την αγάπη σας για τον Πατέρα, κάτι που όμως θα κάνατε στην περίπτωση που ενεργούσατε και σκεφόσαστε χωρίς αγάπη για τους συνανθρώπους σας, οι οποίοι είναι μάλιστα επίσης παιδιά Μου και τους οποίους αγαπώ. . .

Οι άνθρωποι τους οποίους δεν πιστεύετε ότι μπορείτε ν’αγαπάτε έχουν επίσης μια ψυχή στο εσωτερικό τους, η οποία είναι συχνά πάρα πολύ αξιολύπητη, γιατί βασανίζεται μέσα στην πιο μεγάλη πνευματική ένδεια. . .  ακριβώς επειδή ο άνθρωπος δεν είναι καλός και επομένως δεν προξενεί αγάπη μέσα σας. Αν όμως μπορούσατε να δείτε την αθλιότητα μιας τέτοιας ψυχής, θα θέλατε, αν είχατε έστω και μια σπίθα αγάπης μέσα σας, να τη βοηθήσετε με το μεγαλύτερο οίκτο και δεν θα ησυχάσατε ώσπου να είχατε μειώσει την ένδεια αυτής της ψυχής. Θα βλέπατε τότε μονάχα την ψυχή και δεν θα απεχθανόσαστε πια τον άνθρωπο, αλλά θα του συμπαραστεκόσαστε σαν σ’έναν εντελώς τυφλό και θα ξεχάσατε όλα όσα σας έκανε.

Και την ψυχή του συνανθρώπου σας θα έπρεπε πάντα να σκεφτείτε όταν εκείνος δεν μπορεί να προξενήσει καμία αγάπη μέσα σας. . .  Τα βάσανα της ψυχής είναι αφάνταστα, και ευσπλαχνίζομαι την κάθε ψυχή και θα ήθελα να τη βοηθήσω. . .  Ωστόσο, δεν μπορώ ν’αγγίξω την ελεύθερη θέλησή της, πρέπει να την αφήσω να βαδίζει στο δρόμο της. . . Εσείς όμως μπορείτε να της δώσετε αγάπη και μπορείτε με αυτό τον τρόπο να επενεργήσετε σ’έναν άνθρωπο συχνά έτσι ώστε και αυτός να μπορέσει ν’ανάψει την αγάπη μέσα του και να μειωθεί με αυτό τον τρόπο η μεγάλη πνευματική ένδεια της ψυχής του. Εσείς επομένως μπορείτε να βοηθήσετε εκεί όπου Εγώ είμαι κατά κάποιον τρόπο ανίσχυρος προκειμένου να μην θέσω σε κίνδυνο την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου.

Και σκέφεστε σωστά όταν βοηθάτε τον συνάνθρωπο που είναι ακόμα δεμένος μέσα στην αμαρτία ν’ανέβει στο επίπεδο το οποίο εσείς έχετε ήδη κατορθώσει, αφού η χάρη Μου σας βοήθησε όταν ήσασταν ακόμα αδύνατοι, η χάρη Μου θέλει να βοηθήσει και εκείνους που βρίσκονται ακόμα στο βάθος, αλλά ο αντίπαλός Μου τους κρατά δεμένους. . .  Και θα έπρεπε να βοηθήσετε στο να λυθούν οι αλυσίδες, θα έπρεπε σ’Εμένα, στον προαιώνιο Πατέρα, να επιστρέψετε με αγάπη τα παιδιά που χάθηκαν, θα έπρεπε να τα βοηθήσετε να βρουν το ίδιο που βρήκατε εσείς οι ίδιοι μέσω της αγάπης και της χάρης Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5433                9-7-1952

Πρόωρη ανάκληση. . .

Θα πρέπει να ασκήσω ακόμα μεγάλο έλεος και να χαρίσω πολλές χάρες για να γλιτώσω τους ανθρώπους από την τελευταία πτώση. . .  Θα πρέπει ν’ανακαλέσω πρόωρα πολλούς ανθρώπους και να πλησιάσω πολλούς με ασυνήθιστα δεινά, αλλιώς θα ήταν στο έλεος εκείνου που θέλει να τους καταστρέψει. Μεγάλος θρήνος θα υπάρχει ακόμα στη Γη, αφού οι επιζώντες δεν θα ξέρουν ότι ήταν μια πράξη της χάρης Μου να τερματίσω τη ζωή εκείνων τους οποίους θα θρηνούν, δεν θα ξέρουν ότι θα έπρεπε να Μ’ευχαριστήσουν, επειδή με τη σπλαχνική Μου αγάπη έκανα ένα έργο αγάπης σ’εκείνους, δεν θα ξέρουν πως θα τελειώσει σύντομα ο χρόνος που θα παρασχεθεί ακόμα  σ’αυτούς τους ίδιους. . .

Εγώ όμως ξέρω για το κάθε ανθρώπινο συναίσθημα. Ξέρω πού υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να ωριμάσει ένας άνθρωπος στο άλλο βασίλειο, κάτι που όμως δεν θα ήταν πια δυνατό στη Γη, αλλά θα ακολουθούσε με βεβαιότητα η πτώση στην άβυσσο αν άφηνα να ζήσουν εκείνοι οι άνθρωποι. Πιστέψτε το, εσείς οι άνθρωποι, ότι φροντίζω τις ψυχές σας με αγάπη και υπομονή. Πιστέψτε το ότι δεν καταδικάζω αλλά προσπαθώ να σώσω μέχρι την τελευταία στιγμή, και ότι ξέρω πολύ καλά ποιος άνθρωπος κινδυνεύει να χαθεί εάν δεν του ρίχνω την τελευταία σανίδα σωτηρίας. . . το σωματικό θάνατο, προκειμένου να μπορέσει ν’αφυπνίσει στη ζωή στο πνευματικό βασίλειο. . .

Η αγάπη Μου δεν τελειώνει ποτέ, και όσο μεγαλύτερη είναι η πνευματική ένδεια των παιδιών Μου στη Γη, τόσο πιο φανερή είναι η αγάπη και το έλεός Μου, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνετε, εσείς οι άνθρωποι. Δεν θέλω την καταστροφή σας, θέλω την άνοδό σας. Δεν θέλω να βουλιάξετε στο σκοτάδι, αλλά θέλω να μπείτε σε φωτεινά ύψη. Και αυτό που μπορώ ακόμα να κάνω για σας και την αιώνια ζωή σας το κάνω πράγματι κατά την περίοδο μέχρι το τέλος, παρόλο που σας φαίνεται κτηνοδία, επειδή δεν ξέρετε για το βάθος της αγάπης Μου, την οποία χαρίζω σε όλα τα πλάσματά Μου. Δεν σας αφήνω αμαχητί στον αντίπαλό Μου, αλλά μονάχα με την αγάπη μπορώ να τον αντιμετωπίσω και επομένως να σας ανακαλέσω από αγάπη, όταν στη Γη σάς περιμένει μόνο ο θάνατος, ο πνευματικός θάνατος, ο οποίος είναι τόσο φρικτός ώστε σας ευσπλαχνίζομαι και θέλω να σας γλιτώσω από τέτοια μοίρα.

Τη χάρη και το έλεός Μου θα βιώνετε, εσείς οι ανθρωποι, μέχρι το τέλος. Ωστόσο, όπου αντιμετωπίζω καθαρούς διαβόλους θα απορριφθούν και αυτή η χάρη και το έλεός Μου, και τότε εκείνοι θα δημιουργήσουν μόνοι τους τη μοίρα τους, αφού αν ανακαλούσα πρόωρα αυτούς τους ανθρώπους, δεν θα τους ήταν δυνατή η άνοδος ούτε στο πνευματικό βασίλειο, γιατί θα επιδίωκαν επίμονα το βάθος και θα έπρεπε κάποτε να πάρουν το δρόμο της φυλάκισης, τον δρόμο μέσα από τη σκληρή ύλη, η οποία θα είναι πάντα ο τόπος διαμονής των πνευματικών όντων που αποσκληρύνθηκαν τελείως και που θέλουν ατελείωτο χρόνο ώσπου να έχει τσακιστεί η αντίστασή τους και να μπορέσουν άλλη μια φορά να επιδιώξουν την άνοδο. Είναι αυτό αμετάκλητα η μοίρα εκείνων που αποτυχαίνουν στη Γη, και για αυτό το λόγο το έλεος και η χάρη Μου θέλει ακόμα να προσπαθήσει να σας γλιτώσει από αυτή τη μοίρα. . .  για αυτό το λόγο θα πλήξουν τη Γη ακόμα πολλά δεινά και πολή ένδεια ώσπου να έχει έρθει το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5434                10-7-1952

Ας μείνετε μέσα στην αγάπη και θα μείνετε μέσα στον Θεό. . .

Ας μείνετε πάντοτε δεμένοι με την αιώνια Αγάπη, ασκώντας αδιάκοπα την αγάπη, και θα είστε πάντα πλημμυρισμένοι από δύναμη και θα μπορείτε να ενεργήσετε προς την ευλογία των συνανθρώπων σας. Σ’όποιον δίνει ο Θεός μια αποστολή, σ’εκείνον δίνει επίσης τη δύναμη να την εκτελέσει, και παρ’όλα αυτά η παροχή δύναμης εξαρτάται από τον βαθμό της αγάπης ενός ανθρώπου. Αλλά και η ανάθεση μιας αποστολής έχει ως βασικό όρο την έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου, και από αυτό προκύπτει ότι η αγάπη δεν πρέπει ν’αποκλειστεί, ότι η αγάπη είναι και θα μείνει πάντα το πρώτο.

Και για αυτό το λόγο θα έπρεπε πρώτα να επιδιώξετε ν’αυξάνετε τον βαθμό της αγάπης σας, θα έπρεπε να φροντίσετε τον άνθρωπο που έχει ανάγκη βοήθεια, θα έπρεπε να του προσφέρετε βοήθεια πνευματικά και επίγεια. Θα έπρεπε να παρηγορήσετε τους λυπημένους, να ενθαρρύνετε τους απελπισμένους, να ενισχύσετε τους αδύναμους. Θα έπρεπε να κάνετε ό,τι βοηθά στο να μειωθούν τα δεινά και θα έπρεπε με στοργική, καλοσυνάτη παρηγοριά να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο ν’αντέξει τον πόνο του. Και ο συνάνθρωπος θα πάρει δύναμη από την αγάπη σας, δηλαδή θα νιώθει πάντα τη δύναμη της αγάπης. Μονάχα με αυτό τον τρόπο διατηρείτε τον σύνδεσμο με την αιώνια Αγάπη, μονάχα με αυτό τον τρόπο Αυτή μπορεί να σας γεμίζει όλο και περισσότερο και ν’ακτινοβολήσει το Πνεύμα Της σε σας. Μονάχα με αυτό τον τρόπο θα είστε πλημμυρισμένοι από τη δύναμη η οποία θα σας κάνει ικανούς να κάνετε τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου, ώσπου να έχει έρθει η ώρα σας όπου ο Θεός θα σας ανακαλέσει για να ενεργήσετε στο πνευματικό βασίλειο.

Όσο ζείτε στη Γη μπορείτε μόνοι σας ν’αυξάνετε τον βαθμό της αγάπης σας, αφού δεν σας λείπει η ζωτική δύναμη, την οποία θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε για να ενεργήσετε με αγάπη. Στο πνευματικό βασίλειο σάς λείπει αυτή η δύναμη αν δεν είστε ώριμοι, και για το λόγο αυτό η μοίρα σας είναι τότε πολύ δύσκολη. Στη Γη όμως έχετε πλήρη ελευθερία και μπορείτε να δράσετε κατά βούληση, αφού τη δύναμη την έχετε στη διάθεσή σας. Χρησιμοποιήστε την καλά, δηλαδή κάντε μόνο το καλό, μην σπαταλήσετε τη ζωτική σας δύναμη για κακές πράξεις ή μην την αφήσετε ανεκμετάλλευτη μέσω απραξίας. Αφού κάποτε θα μετανοιώσετε πικρά που δεν χρησιμοποιήσατε τη δύναμή σας για καλές, ευάρεστες στον Θεό πράξεις. . .

Και να θυμάστε ότι προσελκύετε τον Ίδιο τον Θεό μόλις ασκείτε την αγάπη, αφού μέσα σε κάθε έργο αγάπης είναι ο Θεός ο Ίδιος. . .  Ο Θεός είναι η Αγάπη, και για αυτό θα έπρεπε να ζήσετε στην αγάπη, προκειμένου να ζήσετε μέσα στον Θεό, μέσα στην αιώνια Αγάπη. . .  Τότε όμως και ο Θεός ο Ίδιος θα είναι μέσα σας και θα σας γεμίζει με τη δύναμή Του, η οποία μπορεί να φαίνεται σωματικά και πνευματικά, η οποία όμως θα σας βοηθά πάντα ν’ανεβείτε. Αφού αν είστε γεμάτοι δύναμη σωματικά, θα τη χρησιμοποιείτε για την έμπρακτη αγάπη, επειδή ο Θεός ο Ίδιος θα είναι τότε δραστήριος μέσα σας, επειδή θα σας ωθήσει να δώσετε αγάπη. . . ν’ακτινοβολήσετε αυτό που είναι μέσα σας.

Και ο δεσμός σας με τον Θεό θα είναι άρρηκτος, αφού τέτοια είναι η δύναμη της θεϊκής αγάπης ότι δένει πάνω της με ακαταμάχητη εξουσία ό,τι είναι γεμάτο από εκείνη, ότι δηλαδή ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να χωριστεί από την αιώνια Αγάπη όταν συνδέθηκε μια φορά μαζί Της, όταν το είναι του έχει μετουσιωθεί σε αγάπη. Τότε έχει γίνει τέλειος και δεν έχει πια ανάγκη τη σχολή του πνεύματος στη Γη, τότε θα ανακαλεστεί από την αιώνια Αγάπη και θα μπορεί να είναι κοντά Της, μόνιμα πλημμυρισμένος από τη δύναμή Της και αφάνταστα μακάριος, αφού τότε θα μπορεί να ενεργήσει μαζί  με το θέλημα του Θεού, με το φως και τη δύναμή Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5435                11-7-1952

«Αυτά που ζητάτε στο όνομά Μου. . .»

Εκπλήρωση της προσευχής. . .

Θα εκπληρωθεί η κάθε επίκληση που ανεβαίνει σε Μένα από το βάθος, εφόσον εκπηγάσει από την καρδιά του ανθρώπου στο πνεύμα και στην αλήθεια, δηλαδή εφόσον δεν πρόκειται μονάχα για μια τυπική προσευχή, η οποία δεν θα φτάσει ποτέ στο αυτί Μου. Όλα τα πλάσματά Μου έχουν επομένως την πλήρη εγγύηση του ότι τους βοηθάω όταν Με παρακαλούν. Και για αυτό το λόγο δεν θα χρειαζόταν να υπάρχουν δυστυχία και δεινά, ούτε πνευματικά ούτε επίγεια, ούτε στη Γη ούτε στο πνευματικό βασίλειο. . .  Αφού σας υποσχέθηκα: «Αυτά που θα ζητάτε στο όνομά Μου, θα σας τα δώσω. . .» Ωστόσο, πόσο σπάνια ανεβαίνει σε Μένα τέτοια προσευχή που μπορώ να εκπληρώσω.

Όσο τα πλάσματά Μου δεν έχουν τη σωστή, ζωντανή πίστη σε Μένα, δεν θα μπορούν να προσευχηθούν έντονα σε Μένα, και αυτή την πίστη θα την αποκτήσουν μόνο τότε που θα ζήσουν μέσα στην αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο οι παρακλήσεις τους είναι διστακτικές, τους λείπει η πεποίθηση ότι ο Πατέρας θέλει να τα βοηθήσει, και κατά συνέπεια η προσευχή δεν είναι πλήρως αποτελεσματική, προφέρεται διστακτικά και με αμφιβολίες, και η αγάπη Μου δεν μπορεί να χαρίζεται στο βαθμό όπως το ήθελε. . .  Οι άνθρωποι δεν Με αισθάνονται αρκετά ζωντανό μέσα στις καρδιές τους, και για αυτό δεν Μου μιλούν έτσι όπως είναι ανάγκη για να λάβουν τη γεμάτη χάρη βοήθειά Μου. Οι ίδιοι οι άνθρωποι Μ’εμποδίζουν να τους βοηθήσω, επειδή χωρίς τη σωστή πίστη δεν θα κατάλαβαν τη βοήθεια ως δική Μου ενέργεια, και οι ψυχές τους δεν θα επωφελούνται. Τέτοιο όφελος όμως θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα κάθε δύσκολης πνευματικής ή επίγειας κατάστασης.

Εκπληρώνω κάθε έντονη προσευχή και κανένα ον, ούτε στη Γη ούτε στο επέκεινα, επικαλείται μάταια τη βοήθειά Μου. Ωστόσο, για να μπορέσει το ον να φωνάξει έντονα, πρέπει να πιστεύει. . .  Πρέπει να πιστεύει σ’ένα τελειότατο Ον Που με την υπέρμετρη αγάπη Του θέλει να βοηθήσει και Που με την αφάνταστη δύναμη και εξούσια μπορεί να βοηθήσει. Αυτή η πίστη πρέπει οπωσδήποτε ν’αποκτηθεί, αλλιώς δεν μπορούν να μειωθούν τα δεινά. Τα δεινά όμως δεν επιβλήθηκαν από Μένα, αλλά είναι πάντα μόνο το αποτέλεσμα της ατέλειας του όντος, η οποία μπορεί να διορθωθεί μέσω των δεινών και της δυστυχίας, στην περίπτωση που το ον κοπιάζει ν’απαλλαχτεί από τα δεινά.

Έθελοντικά βούλιαξε το ον στο βάθος, μπορεί ωστόσο ν’ανέβει ανά πάσα στιγμή, αν μονάχα παρακαλέσει έντονα τη βοήθεια Εκείνου Που έχει την εξουσία και τη θέληση να το βοηθήσει, εφόσον το ον Τον αναγνωρίσει και θέλει ν’ανέβει σ’Εκείνον. . .  Όσο μεγάλα και να είναι τα δεινά, υπάρχει Ένας Που μπορεί να σταματήσει κάθε δυσκολία αν Τον φωνάξει το ον από τα βάθη της καρδιάς του, υπάρχει Ένας που όλο περιμένει την επίκληση από το βάθος, Που σπεύδει προς βοήθεια κάθε όντος που να Τον ζητήσει, Που απλώνει τα χέρια Του σε κάθε ον για να το τραβήξει επάνω, αρκεί να πιάσει το ον το χέρι Του πιστεύοντας σ’Εκείνον Που μπορεί να το σώσει. . .

Απαιτώ μονάχα την πίστη των πλασμάτων Μου στην ατελείωτη αγάπη και εξουσία Μου για να τους επιτρέψω τότε να συμμετέχουν και για να μοιράσω απεριόριστα τα δώρα της αγάπης Μου. . .  Χωρίς την πίστη, ωστόσο, δεν μπορώ να μοιράσω τα δώρα Μου σε κανένα ον. Και για αυτό το λόγο κάνω τα πάντα για να ζωντανέψει η πίστη μέσα στα πλάσματά Μου. . .  Εγώ τα πλησιάζω όλα κάποτε, τα βοηθάω για να μπορέσουν να πιστέψουν, αφού δεν θα ζητήσω από τους ανθρώπους κάτι που να τους ήταν αδύνατο, άλλα ένα πράγμα πρέπει να κάνουν μόνοι τους. . .  πρέπει να θέλουν να πιστέψουν, και τότε θα μπορούν να πιστέψουν, επειδή δεν μπορώ παρά τη θέλησή τους να τους αναγκάσω να πιστέψουν. . .  Τότε όμως θα εξαφανιστεί κάθε ένδεια και κάθε δυστυχία, αφού τότε δεν θα υπάρχει πια τίποτα που να μην μπορέσουν να ζητήσουν από Εκείνον στον Οποίο θα πιστεύουν και τον Οποίο θα επικαλούνται τότε μέσα στην καρδιά τους, στον Οποίο θα στείλουν μια προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια, με ακλόνητη πίστη στην αγάπη, στη σοφία και στη παντοδυναμία Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5436                12-7-1952

Το ψωμί της ζωής, η σωστή τροφή, το σωστό ποτό. . .

Σας ανατέθηκε μια αποστολή την οποία μπορείτε μάλιστα να εκπληρώσετε αν είστε πρόθυμοι να Με υπηρετήσετε. Θα πρέπει μόνο να μεταδώσετε αυτά που παραλαμβάνετε από Μένα. . .  Θα πρέπει να μοιράσετε σ’εκείνους που είναι φτωχοί σε πνευματικά αγαθά, που έχουν ανάγκη πνευματική τροφή, την οποία μπορούν ν’αντλήσουν μονάχα από το λόγο Μου, ο οποίος σας διοχετεύεται από πάνω. Πολλοί πεινούν και θέλουν να φάνε το ψωμί της ζωής, πολλοί ωστόσο χορταίνουν με λάθος τροφή και παραλαμβάνουν τόσο μεγάλη ποσότητα ώστε ν’απορρίψουν το ψωμί του ουρανού όταν τους προσφέρεται.

Και αυτούς πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να παρακινήσετε ν’απέχουν από τη λάθος τροφή, και πρόκειται για μια δουλειά την οποία πρέπει να κάνετε με πολλή αγάπη και υπομονή. . .  δηλαδή να επιστήσετε την προσοχή των συνανθρώπων πρώτα στο γεγονός ότι μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους παραλαμβάνοντας λάθος τροφή, και να τους εξηγήσετε ότι θα έπρεπε να εξετάσουν προσεκτικά αυτά που τους προσφέρονται. . .  Ξέρω τη μεγάλη πνευματική ένδεια εκείνων που παρέλαβαν τέτοια λάθος τροφή και θέλω να τους βοηθήσω διά εσάς. Μπορείτε να φέρετε πολλή ευλογία μέσω της διάδοσης της αλήθειας, αφού ακόμα και αν βρείτε μόνο λίγη συμφωνία, ακόμα και αν αντιμετωπίσετε ανοιχτή απόρριψη. . .  δεν μιλήσατε μονάχα σ’αυτούς τους ανθρώπους στη Γη, αλλά αμέτρητα όντα στο πνευματικό βασίλειο άκουσαν τα λόγια σας, και εκείνα τα δέχονται συχνά πιο εύκολα απ’ό,τι οι άνθρωποι στη Γη, γιατί υποφέρουν πολύ από την πείνα και τη δίψα, τα οποία ωστόσο σβήνετε με αυτά που μοιράζετε, γιατί πρόκειται για σωστή τροφή και σωστό ποτό για κάθε ψυχή που στερείται τα αναγκαία. Αυτά όμως που κάνετε για τα όντα του πνευματικού βασιλείου, έχει έμμεση επίδραση στους ανθρώπους αυτής της Γης, αφού αυτοί είναι πάντα περιστοιχισμένοι από εκείνα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις των ανθρώπων περισσότερο απ’ό,τι αν μιλάτε ως άνθρωποι στους συνανθρώπους σας.

Πιστέψτε πως καμία δουλειά που κάνετε για Μένα και τη βασιλεία Μου δεν ήταν μάταιη. . .  Εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα, ούτε να τα εκτιμήσετε, αλλά ο λόγος Μου τον οποίο μεταδίδετε με αγάπη ενεργεί από μόνος του, και τη δύναμη του λόγου Μου την αισθάνονται αμέτρητες ψυχές. Επομένως δεν πρέπει να κουραστείτε, δεν πρέπει να γίνετε χλιαροί και νωθροί σχετικά με τη δουλειά σας στον αμπελώνα Μου, τότε ανταποκρίνεστε επιτυχώς στην αποστολή σας και βοηθάτε πολλές ψυχές που παλεύουν στη Γη και στο επέκεινα. Μονάχα η αλήθεια μπορεί να τους φέρει τη λύτρωση, η πλάνη ωστόσο τους δένει, και για αυτό το λόγο πρέπει να σπαστούν οι αλυσίδες μέσω της μετάδοσης της αλήθειας, μέσω της μετάδοσης του λόγου που έρχεται από πάνω.

Και ακόμα και αν αυτή η δουλειά να σας φανεί μικρή, δηλαδή μάλλον ανεπιτυχής. . .  μια και μοναδική λυτρωμένη ψυχή που επομένως μυήθηκε στην αλήθεια, έχει πίσω της μια ομάδα ανήξερων ψυχών, τις οποίες μπορεί και πάλι να διδάξει και να λυτρώσει από το σκοτάδι. Επομένως κάντε με ζήλο τη δουλειά σας την οποία σας ανέθεσα και πιστέψτε πως δεν είναι μάταιη, πως η δουλειά σας σημαίνει ευλογία για πολλά όντα, πως βοηθάτε τους συνανθρώπους σας καθώς και τις ψυχές στο επέκεινα αν μονάχα συνεχίζετε να μοιράζετε όσα σας διοχετεύει η αγάπη και η χάρη Μου. . .  αν είστε δραστήροι επίμονα και ακούραστα για Μένα και τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5437                13-7-1952

Ρεύμα της χάρης. . .

Πίστη. . .

Βοήθεια για το επέκεινα. . .

Πρόκειται για ένα ασύλληπτο ρεύμα χάρης που ακόμα πριν το τέλος αυτής της Γης διοχετεύεται στους ανθρώπους και που αγγίζει επίσης τις ψυχές στο άλλο βασίλειο, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν μακάριοι όσοι έχουν τη θέληση να δεχτούν τις χάρες Μου. Η αγάπη και το έλεός Μου είναι στραμμένα σ’όλες εκείνες τις ψυχές και θέλει να τους μεταδώσει έναν βαθμό της κατανόησης τον οποίο θα μπορέσουν μετά να χρησιμοποιήσουν ως θεμέλιο για περαιτέρω γνώσεις, αφού δεν θέλω να περάσουν αιωνιότητες μέσα σε μόνιμο σκοτάδι και μέσα σε μεγάλα βάσανα. Για αυτό το λόγο όμως θα ήθελα πρώτα να βοηθήσω τους ανθρώπους στη Γη ν’αποκτήσουν την πίστη σε μια συνέχεια της ζωής μετά το θάνατο, επειδή θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την επίγεια τους ζωή μόνο τότε που δεν θεωρούν ότι τελειώνει η ζωή τους μετά το σωματικό τους θάνατό. . .

Η πίστη στη συνέχιση της ζωής μπορεί ν’αφυπνίσει την αίσθηση ευθύνης και τουλάχιστον να διεγείρει τη δραστηριότητα των σκέψεων, και τότε είναι και δυνατό να πλησιάσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους με το Ευαγγέλιο, το οποίο όμως απορρίπτεται ορθά κοφτά από εκείνους που δεν πιστεύουν σε μια ζωή μετά το θάνατο. Ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται στα σοβαρά με αυτή την υπόθεση θα ενημερωθεί, αφού Εγώ ο Ίδιος θέλω να μπορέσουν να πιστέψουν και υποβοηθάω εκεί όπου διακρίνω μονάχα μια σοβαρή σκέψη σχετικά.

Όσο πιο κοντά είναι το τέλος, τόσο λιγότερο ασχολούνται οι άνθρωποι με τέτοιες σκέψεις, οι οποίες όμως είναι οι πιο σημαντικές για τις ψυχές τους. Εγώ ωστόσο προσφέρω στους ανθρώπους μηνύματα από πάνω, ευλογώ τους δεσμούς που δημιουργούνται από τη Γη με το πνευματικό βασίλειο, με το βασίλειο που θα είναι αργότερα ο τόπος διαμονής του κάθε ανθρώπου, με το βασίλειο που βρίκσεται εκτός της Γης και που περιέχει όλα τα όντα που προηγήθηκαν σε σας τους ανθρώπους. . .  Και όποιος έχει καλή θέληση και ζητήσει την αλήθεια με σοβαρότητα, εκείνον θα διαφωτίσω μέσω όντων εκείνου του βασιλείου, για να μάθει να πιστεύει και να διαφωτίσει και πάλι τους συνανθρώπους του.

Υπάρχει μια ζωή μετά το θάνατο, αλλά το πώς θα είναι εκείνη η ζωή το αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι, εσείς οι ίδιοι τη διαμορφώνετε έστι ώστε να γίνει πάρα πολύ μακάρια ή να γίνει μια ζωή μέσα σε σκοτάδι και σε βάσανα. Μόλις όμως πιστέψετε ότι δεν υπάρχει τέλος για σας, θα ζήσετε συνειδητά και στη Γη, δηλαδή πάντα ενόψει της ζωής μετά το θάνατο, και θα κοπιάσετε να διαμορφώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να σας περιμένει μια μακάρια ζωή.

Βοηθάω τον καθένα από σας ν’αποκτήσει γνώσεις, λαμβάνοντας ωστόσο πάντα υπόψει Μου τη δική σας θέληση, για να μην αναγκαστείτε να πιστέψετε. Ποτέ δεν θα μπορεί να σας προσφερθεί μια απόδειξη πέρα από κάθε αμφιβολία. Το ρεύμα της χάρης Μου ωστόσο είναι τόσο πάρα πολύ αποτελεσματικό στην περίπτωση που το αφήσετε να σας αγγίξει, ώστε να μάθετε να πιστεύετε και χωρίς απόδειξη, γιατί θα σας επιτρέψω να ρίξετε μια ματιά σε μια περιοχή που σας είναι μάλιστα κλειστή, στην οποία όμως μπορούν να μπουν εκείνοι οι άνθρωποι που επιδιώκουν την αλήθεια και που συνδέονται μαζί Μου. . .

Πρόθυμα να συνάψουν επαφές μαζί σας είναι επίσης τα όντα στο πνευματικό βασίλειο, μόλις τα φωνάξετε μέσα στις σκέψεις σας, και θα σας διδάξουν μάλιστα σωστά στην περίπτωση που επιθυμείτε την αλήθεια. Και η σκέψη σας δεν θα πάρει λάθος δρόμο, θα μάθετε να πιστεύετε ακλόνητα όσα αμφισβηθούσατε πριν. . .  Η αληθινή ζωή αρχίζει μονάχα με το θάνατό σας, όταν θα σας υποδεχτεί ένα πνευματικό βασίλειο το οποίο θα είναι ανάλογο με τη θέληση και τον τρόπο ζωής σας σ’αυτή τη Γη. . .  ένα βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας ή και του σκοταδιού, μέσα στο οποίο θα πρέπει να  παλέψετε για να φτάσετε στο φως αν δεν θέλετε να παραμείνετε στο βάθος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5438                14-7-1952

Η εξουσία του Σατανά. . .

Βαθύτατο σκοτάδι. . .

Αιώνιο φως. . .

Η κυριαρχία του Σατανά εκτείνεται σ’ολόκληρη τη Γη, και για αυτό το λόγο το σκοτάδι σκεπάζει ολόκληρη τη Γη, αφού ο Σατανάς είναι ο άρχοντας του σκότους, και η αδιάκοπη δραστηριότητά του αποσκοπεί στο σβήσιμο του φωτός που αστράφτει εδώ και εκεί πάνω στη Γη και που απειλεί να διώξει το σκοτάδι. Το φως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του, αφού μονάχα όπου υπάρχει το σκοτάδι μπορεί να επικρατήσει εκείνος, εκεί μπορεί να ενεργήσει και ν’απλώσει όλη την εξουσία και το δόλο του. Το βασίλειό του είναι αυτή η Γη, το βασίλειό του είναι ο κόσμος, ο οποίος περιέχει τα ανώριμα πνευματικά στοιχεία που θα έπρεπε ν’απελευθερωθούν από τη δουλεία του.

Τόσον καιρό θα έχει απεριόριστη εξουσία μέσα σ’αυτό το βασίλειο όσο εμποδίζεται στο φως η είσοδος, αφού χωρίς φως τα πνευματικά όντα δεν βρίσκουν το δρόμο που θα τα απελευθερώσει από τη δουλεία. Για το λόγο αυτό ο Σατανάς θα επιδιώκει να εμποδίσει την εξάπλωση του φωτός, κάτι που πρέπει να το καταλάβει κανείς ως εξής: Υπονομεύει την αλήθεια όπου και να μπορεί, αφού η αλήθεια είναι φως που εκπήγασε από τον Θεό. Επομένως ως άρχοντας του σκότους πολεμά τον Θεό, ο Οποίος είναι το αιώνιο Φως. Όπου μπορεί να λάμψει μια φορά το φως, τελειώνει η κυριαρχία του, και για αυτό το λόγο πρέπει να διαδίδεται ασταμάτητα φως μέσα στο σκοτάδι, πρέπει να προσφέρεται η αλήθεια στα όντα που ζουν μέσα στην πλάνη, μέσα σε πλήρη άγνοια και που κατά συνέπεια υποφέρουν από την εξουσία του Σατανά όσο βρίσκονται μέσα στο σκοτάδι.

Μπορεί μάλιστα να επιβληθεί η αλήθεια, αλλά πάντα μόνο τότε που υπάρχουν άνθρωποι που  πρεσβεύουν εθελοντικά τον Θεό, το αιώνιο Φως και που κατά συνέπεια γίνονται οι ίδιοι φορείς του φωτός από τον Θεό. Τότε ο Σατανάς θα έχει χάσει ολόκληρη τη δύναμή του. . .  Ωστόσο, δεν παραδίδει τόσο εύκολα τη δεσπόζουσα θέση του και θα πολεμά το φως μέχρι το τέλος. . .  Θα παίρνει παντού μέτρα ενάντια στην αλήθεια και θα βρίσκει μεγάλη υποστήριξη από πλευράς των ανθρώπων το πνεύμα των οποίων είναι ακόμα σκοτεινό και οι οποίοι τον αφήνουν πρόθυμα να τους οδηγήσει. Και αφού αυτοί οι άνθρωποι είναι η πλειοψηφία, δεν λαμβάνονται εύκολα μέτρα εναντίον της πλάνης και του ψέματος. Το σκοτάδι είναι πολύ βαθύ και το φως ακόμα πολύ αδύναμο για να διωχτεί εντελώς το σκοτάδι από τη Γη. Είναι η πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι οπαδοί του Σατανά. . .

Σκεφτείτε το, εσείς οι άνθρωποι, ότι πάνω σ’ολόκληρη τη Γη έχει ακόμα εξουσία, γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν επιδιώκουν το φως, αλλά αισθάνονται καλά μέσα στο σκοτάδι. Τότε θα καταλάβετε επίσης ότι ο Σατανάς εκμεταλλεύεται καλά τη θέση του, ότι κάνει το περίβλημα να γίνει όλο και πιο πυκνό, γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι τον υποστηρίζουν, γιατί οι ίδιοι αμύνονται ενάντια στην ακτινοβολία του φωτός· ότι δηλαδή η επιδίωξή του είναι ν’αντιτάξει στην αλήθεια το πιο χοντρό ψέμα και την πλάνη, για να μην μπορεί ν’αναγνωριστεί ο Θεός και να χάσει τους οπαδούς Του.

Θα συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Θα είναι πάντα μικρός ο αριθμός εκείνων που αναζητούν και επομένως λαμβάνουν το φως, ενώ οι μάζες προτιμούν το σκοτάδι, και οι αναλήθεια μπορεί να τους προσφέρεται με τον πιο κατάφωρο τρόπο χωρίς να την απορρίψουν. Αφού οι μάζες είναι με το μέρος του Σατανά, ενώ υπάρχει μονάχα μια μικρή ομάδα που επιδιώκει το φως και ο στόχος της οποίας είναι ο Θεός ο Ίδιος, το αιώνιο Φως.

Κάποτε ωστόσο θα υπερισχύσει το φως με νικηφόρη δύναμη. . .  Τότε ακόμα και το πιο βαθύ σκοτάδι δεν θα αντέξει, τότε το Ίδιο το αιώνιο Φως θα εμφανιστεί με τόσο αστραφτερή δύναμη ώστε θα διαλυθεί ό,τι Του αντισταθεί. . .  Τότε θα αποκαλυφθεί η αναλήθεια, και ό,τι δεν θα επιδιώξει την αιώνια αλήθεια θα πέσει θύμα της καταστροφής. Ο Σατανάς όμως θα χάσει την εξουσία του, θα δεθεί προκειμένου να μην μπορέσει να δηλητηριάσει την καθαρή ατμόσφερα που θα έχει προκύψει από το θέλημα του Θεού. . .  προκειμένου να μην μπορέσει να μειώσει τη λάμψη του φωτός, το οποίο θα φεγγοβολεί τότε πάνω στη νέα Γη για την ανθρωπότητα, η οποία θα αισθάνεται ευτυχισμένη μέσα στο φως της αλήθειας και η οποία δεν θα χρειάζεται να φοβάται το σκότος για μεγάλο χρονικό διάστημα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5440                16 κ. 17-7-1952

Η διαδικασία της εκτροπής της δύναμης. . .

Αυτά που διαδραματίζονται στο σύμπαν δεν μπορείτε να τα εκτιμάτε εσείς οι άνθρωποι στη Γη, αφού γίνεται ασταμάτητα μια ανταλλαγή, μια διοχέτευση του ρεύματος της δύναμης από τον Θεό στα αμέτρητα δημιουργήματα επίγειου και πνευτματικού είδους. Παντού βρίσκονται σταθμοί δύναμης, τρόπος του λέγειν, δηλαδή πνευματικές οντότητες γεμάτες από το πιο αστραφτερό φως, οι οποίες παραλαμβάνουν και μπορούν ν’απορροφούν δύναμη από τον Θεό σε αφθονία, την οποία τότε διοχετεύουν εκεί όπου είναι ανάγκη το φως και η δύναμη. . .  Πρόκειται για μια αδιάκοπη διαρροή δύναμης από τον Θεό και μια αδιάκοπη διανομή εκείνης στα δημιουργήματά Του.

Αφού όμως τίποτα δεν γίνεται χωρίς νόημα και σκοπό, η διαδικασία της διοχέτευσης διαδραματίζεται σύμφωνα με μια κανονική τάξη, και το θέλημα του Θεού, του προαιώνιου Νομοθέτη, ενεργεί μέσα στις φωτεινές οντότητές Του τόσο αποτελεσματικά όπως μέσα στον Ίδιο τον Θεό, αλλά σ’εκείνες ανατέθηκε να εκτελέσουν το θεϊκό θέλημα. Η ύπαρξη και η διατήρηση ολόκληρων των πνευματικών και επίγειων δημιουργιών επομένως ανατέθηκε στις φωτεινές οντότητές Του, οι οποίες κατέχουν την ύψηστη τελειότητα, επειδή η ασταμάτητη παραλαβή της δύναμης παρακινεί αυτά τα όντα σε ασταμάτητη δραστηριότητα, και αυτή  η δραστηριότητα αποτελείται από την τακτοποίηση και τη φροντίδα όσων εξαρτώνται από την παροχή της δύναμης από τον Θεό, προκειμένου να μπορούν να είναι δραστήρια σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Η μόνιμη διοχέτευση και εκτροπή της δύναμης δημιουργεί μόνιμη ζωή, καθώς επίσης αποδεικνύει τη ζωή, αφού δεν γίνεται καμία στασιμότητα, η οποία θα ισοδυναμούσε με το θάνατο. . .  Δεν υπάρχει τίποτα άψυχο σ’ολόκληρο το σύμπαν όσο τα πάντα τροφοδοτούνται από τη ζωογονητική δύναμη του Θεού. Δεν υπάρχει όμως ούτε διακοπή της παροχής δύναμης, δεν υπάρχει δύναμη που να μειωθεί, μόνο που η δύναμη διοχετεύεται με διαφορετική ισχύ, κάτι που σημαίνει ανάλογα περισσότερη ή λιγότερη ζωή. . .  Για το λόγο αυτό υπάρχουν διαφορετικά είδη δημιουργιών στο σύμπαν, από τις ακόμα εντελώς υλικές μέχρι τις τελείως πνευματικές δημιουργίες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι εντελώς χωρίς παροχή δύναμης, με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού αντιληπτή ζωή, παρόλο που σε μερικές περιπτώσεις αυτή είναι σχεδόν αφανή.

Το ρεύμα της δύναμης από τον Θεό λοιπόν αγγίζει τα παιδιά Του με πλήρη αποτελεσματικότητα, δηλαδή εκείνα τα πνευματικά πλάσματα που πέτυχαν την ύψιστη τελειότητα, τα οποία παραλαμβάνουν απευθείας την ακτινοβολία της αγάπης Του και, ωθημένα από την αγάπη τους, χρησιμοποιούν αυτή τη δύναμη για να προσφέρουν ευτυχία στο φωτεινό πνευματικό κόσμο, για να μοιράζουν ασταμάτητα και επομένως ν’αρχίσουν τη διαδικασία της εκτροπής της δύναμης, το οριστικό αποτέλεσμα της οποίας θα έπρεπε να είναι η επιστροφή της δύναμης από τον Θεό στον Ίδιο με τη μορφή πλήρως τελειωποιημένων όντων, τα οποία, ως παιδιά του Θεού, μπορούν και πάλι να παραλάβουν τη δύναμη της αγάπης Του. . .

 Σ’ολόκληρο το σύμπαν λοιπόν ενεργούν φωτεινές οντότητες, δηλαδή δέκτες της δύναμης από τον Θεό, εξασφαλίζοντας κατά κάποιον τρόπο τη ζωή όσων όντων βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους. Οι φωτεινές οντότητες εξασφαλίζουν την ύπαρξη εκείνων των όντων. . .  κάτι που σημαίνει ότι εκείνες οι φωτεινές οντότητες είναι δραστήριες με δημιουργικό τρόπο, ότι ως σταθμοί δύναμης στο άπειρο αξιοποιούν αυτή τη δύναμη σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, με αποτέλεσμα να προκύψουν ξανά και ξανά νέες δημιουργίες, μέσω της δικής τους θέλησης μεν, η οποία όμως είναι και πάντα η θέληση του Θεού, αλλιώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να παραλάβουν απεριόριστη δύναμη, κάτι που προϋποθέτει την πλήρη υπόταξη στο θεϊκό θέλημα, δηλαδή το ον είναι στην ουσία μόνο ο εκτελεστής του θεϊκού θελήματος και ως αντάλλαγμα αισθάνεται ύψιστη μακαριότητα.

Κανένα ον δεν κρατά για τον εαυτό του τη δύναμη αγάπης που του διοχετεύεται, αλλά τη χρησιμοποιεί για ν’αφυπνίσει νέα ζωή. Με άλλα λόγια: Προκύπτουν ξανά και ξανά νέες δημιουργίες καθώς επίσης αναζωογονείται το πνευματικό που βρίσκεται σε νεκρή, δηλαδή αδύναμη κατάσταση, γιατί η θεϊκή ακτινοβολία αγάπης  έχει πάντα ζωογονητικό αποτέλεσμα και γιατί εναπόκειται μονάχα στους δέκτες της δύναμης να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να τη διοχετεύσουν με σοφία και αγάπη εκεί όπου υπάρχει αδυναμία, η οποία ισοδυναμεί με τον πνευματικό θάνατο. . .

Αμέτρητους δέκτες του φωτός και της δύναμης κάνει ευτυχισμένους ο Θεός με αυτό τον τρόπο, αμέτρητοι σταθμοί δύναμης λαμβάνουν και εκπέμπουν, πνευματικές και υλικές δημιουργίες γίνονται, το σκοτάδι πλημμυρίζεται από το φως, το οποίο διεισδύει και μέσα στους τάφους χαρίζοντας ζωή. . .  Κανένα πνευματικό ον που είναι ακόμα ατελές δεν είναι χωρίς τέτοια πνευματική φροντίδα, και κάθε ον γεμάτο δύναμη θέλει να εκφράζεται, θέλει να μεταδίδει και να διοχετεύει ασταμάτητα το ρεύμα της δύναμης από τον Θεό εκεί όπου υπάρχει έλλειψη δύναμης. . .

Αμέτρητοι μικροί και ελάχιστοι έμβιοι οργανισμοί πιάνουν αυτή τη δύναμη και αφυπνίζονται στη ζωή και ως αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνονται στη διαδικασία της ανταλλαγής της δύναμης. Αφού ακόμα και ο πιο μιρκός έμβιος οργανισμός αυξάνει αυτή τη δύναμη δίνοντας ζωή σε πάλι άλλα όντα, και έτσι γίνεται αδιάκοπα η διοχέτευση της δύναμης που εκπηγάζει από τον Θεό, η οποία ωστόσο δεν διαχέεται ποτέ αυθαίρετα αλλά σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, ανάλογα με την αρχή της σοφίας και της αγάπης Του, και η οποία γεμίζει ολόκληρο το σύμπαν, προκαλεί τη γέννηση πνευματικών και υλικών δημιουργιών και δίνει σε ολόκληρο το οντώδες τη δυνατότητα να γίνει τέλειο, διοχετεύοντάς του τη δύναμη της οποίας στέρησε κάποτε τον εαυτό του και η οποία θα το οδηγήσει ξανά κοντά στον Θεό, απ’όπου εκπορεύτηκε κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5441                18-7-1952

Οι περιγραφές του επέκεινα είναι μόνο μεταφορικές και σχετικές. . .

Ό,τι ξεπερνά τη γήινη σας ζωή θα μείνει μυστήριο για σας, ακόμα και τότε που σας εξηγείται μέσω της αγάπης και της καλοσύνης του ουράνιου Πατέρα. Αφού μπορεί να σας εξηγηθεί πάντα μονάχα μ’έναν κατανοητό για σας τρόπο όσο ζείτε στη Γη. Παρ’όλες τις εξηγήσεις μπορείτε να φανταστείτε εκείνα τα πράγματα μόνο ανάλογα με την αντίληψη και τις γνώσεις σας, και αυτές τις γνώσεις προσπαθείτε να εφαρμόσετε και σ’έναν κόσμο που σας είναι ακόμα κλειστός. . .

Αλλά δεν λαμβάνετε υπόψη σας το πόσο αφάνταστα περιορισμένες είναι οι γνώσεις σας και πόσο αφάνταστα μικρή και πενιχρή είναι επίσης αυτή η Γη, πάνω στην οποία ζείτε, συγκριτικά με τα θαύματα πολλών άλλων δημιουργιών μέσα στο βασίλειο του Θεού. Δεν λαμβάνετε υπόψη σας ότι λείπουν όλες οι δυνατότητες για σύγκριση για να μπορέσει να δοθεί πλήρη κατανόηση για εκείνον τον ουράνιο κόσμο σε σας τους ανθρώπους. . .  Για αυτό το λόγο είναι επίσης αδύνατο να σας δοθεί διαφώτιση που ν’ανταποκριθεί εντελώς στην αλήθεια. . .  Μπορείτε να λάβετε μονάχα συγκριτικές περιγραφές, από τις οποίες μπορείτε να δείτε ότι πρέπει, ακριβώς όπως στη Γη, να τηρούνται νόμοι, ότι η θεϊκή τάξη πρέπει οπωσδήποτε να τηρείται στο πνευματικό βασίλειο για να συνεχίσει η ανοδική ανάπτυξη στο επέκεινα.

Είναι επιπλέον αδύνατο να μεταδοθούν ή να εξηγηθούν κατά προσέγγυση πνευματικές εντυπώσεις στους ανθρώπους της Γης. . .  Για όσα αισθάνονται τα όντα στο άλλο βασίλειο δεν υπάρχουν λόγια που να μπορέσουν να σας περιγράψουν την κατάστασή τους. . .  Εκείνα τα συναισθήματα πρέπει να τα καταλάβει κανείς ως τα αποτελέσματα όσων βιώνουν εκείνα τα όντα, όσων βλέπουν και αισθάνονται ενόψει των απερίγραπτων δημιουργημάτων, άσχετα με το αν εκείνα τα συναισθήματα είναι η ευτυχία ή η δυστυχία. . .  Το να περιγραφτεί κάτι τέτοιο σε σας τους ανθρώπους γίνεται μονάχα με τον τρόπο αναλογιών, δηλαδή χρησιμοποιώντας γήινες ιδέες, οι οποίες μάλιστα θα σας επιτρέψουν να καταλάβετε το νόημα και το σκοπό, οι οποίες ωστόσο δεν είναι ποτέ η πραγματικότητα.

Ένα τέλος ως συνέπεια του σωματικού θανάτου δεν υπάρχει, η ψυχή συνεχίζει να ζει σε σφαίρες τις οποίες δημιούργησε μόνη της μέσω της επίγειας της ζωής. Μακάρια ή δύστυχη μπορεί να είναι η μοίρα της. . .  όπως όμως και να είναι. . .  αυτά τα πράγματα μπορούν να σας παρουσιαστούν μόνο μεταφορικά, και κάθε σχετική διαφώτιση, κάθε περιγραφή είναι πάντα μόνο μια αδύναμη προσπάθεια να λυθεί ένα πρόβλημα με γνωστές σε σας ιδέες. . .  προκειμένου να ενισχυθεί μέσα σας η αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ψυχή σας, για την οποία δημιουργείτε μόνοι σας στη Γη τη μοίρα της στο επέκεινα, εσείς οι άνθρωποι. . .

Στην ανθρωπότητα είναι κρυμμένες οι γνώσεις για τα πράγματα σχετικά με το επέκεινα, και εκείνη δεν θα μπορεί ποτέ να διεισδύσει σε μια περιοχή στην οποία θα πατήσει ο άνθρωπος μόνο τότε που η πνευματική του ανάπτυξη θα έχει φτάσει στο βαθμό όπου θα έχει αποκτήσει την πνευματική όραση. . .  Αλλά τότε ακόμα δεν θα είναι δυνατό ν’αποδώσει με κατανοητό τρόπο στους συνανθρώπους του τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά του, γιατί το γήινο και το πνευματικό βασίλειο είναι δύο εντελώς χωριστές περιοχές, όπου η μια δεν είναι πια αρμόδια για την άλλη. . .  δηλαδή οι νόμοι που ισχύουν στη μια, αποκλείονται εντελώς στον άλλο κόσμο. . .  Και παρ’όλα αυτά το πνευματικό βασίλειο είναι αληθινό, και ο καθένας θα μπορέσει να βεβαιωθεί μόνος του όταν αποβάλει το σωματικό του περίβλημα και μπει σ’εκείνο το βασίλειο, και τότε θα καταλάβει ότι οι άνθρωποι πάνω σ’αυτή τη Γη δεν μπορούσαν να ενημερωθούν εντελώς σύμφωνα με την πραγματικότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5446                23-7-1952

Το γνώρισμα του ζωντανού λόγου. . .

Έλεγχος. . .

Ένα γνώρισμα της ενέργειας του Πνεύματός Μου είναι η αντίληψη της εσωτρικής φωνής. Εγώ ο Ίδιος σας μιλάω έτσι ώστε μπορείτε να Με καταλάβετε, ώστε μπορείτε ν’ακούσετε τη φωνή Μου ακόμα και ηχηρή, όταν έχετε πετύχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας που να επιτρέψει αυτό το τελευταίο. Μπορείτε λοιπόν ν’αντιληφθείτε το λόγο Μου μέσα σας, και μάλιστα με τη μορφή των πιο φωτεινών σκέψεων, τις οποίες σας διοχετεύει η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία Μου και οι οποίες επίσης αποδεικνύουν την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου. . .

Θα φτάσουν λοιπόν στο πνευματικό σας αυτί στοργικές παραινέσεις, παρηγοριές και συμβουλές, θα σας μεταδοθούν διδασκαλίες γεμάτες σοφία και η διακυβέρνηση και η ενέργειά Μου θα εξηγηθούν μ’έναν τρόπο ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε την παντοδυναμία Μου. Αφού όλες οι αποκαλύψεις Μου τις οποίες χαρίζω στους ανθρώπους αποσκοπούν μονάχα στο ν’αναγνωρίσετε τον Εαυτό Μου, στο ν’αναγνωρίσετε ένα Ον Που είναι πάρα πολύ στοργικό, σοφό και ισχυρό. Εκείνος στον οποίο εκδηλώνομαι, εκείνος που μπορεί ν’ακούσει τη φωνή Μου μέσα του, πρέπει επομένως να παραλάβει λόγια τα οποία θα του επιτρέψουν ν’αναγνωρίσει το Είναι Μου. Και με αυτό τον τρόπο μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, να ελέγξετε στην περίπτωση που έχετε της αμφιβολίες σας για λόγια που δήθεν παρέλαβε κανείς από Μένα.

Τη φωνή Μου θα έπρεπε ο κάθε άνθρωπος να μπορέσει ν’ακούσει μέσα του, αλλά υπάρχουν στη Γη, κυρίως κατά την εποχή του τέλους, μόνο λίγοι άνθρωποι στους οποίους μπορώ να μιλήσω έτσι ώστε μπορούν να Με ακούσουν. Μπορεί μεν ο κάθε άνθρωπος να πιστεύει ότι του μιλάω, δεν θα απαγορεύσω σε κανέναν άνθρωπο να Μ’ακούσει. Ωστόσο, το αν η ψυχή του είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε να μπορέσει ν’ακούσει και να καταλάβει τη φωνή του Πνεύματός Μου, μόνο αυτό καθορίζει αν τα πνευματικά αγαθά που παρουσιάζονται στους ανθρώπους ως αποκαλύψεις από πλευράς Μου είναι ο αρθρωμένος από Μένα ζωντανός λόγο. Αφού και ο νους μπορεί να διαμορφώσει λόγια μ’ευάρεστο σε μένα τρόπο, ο στόχος της σκέψης του ανθρώπου μπορεί να είμαι Εγώ και μπορεί αυτός να λαχταρήσει την προσφώνησή Μου, μπορεί να θέλει να εκφραστώ έτσι όπως το επιθυμεί. Τότε εμφανίζονται πνευματικά αγαθά μέσω της ανθρώπινης θέλησης που μεν δεν αντιφάσκουν με τη θεϊκή αρχή και που ωστόσο δεν είναι ο ζωντανός λόγος τον οποίο θα ήθελε να μεταδώσει στην ψυχή του ανθρώπου το Πνεύμα Μου μέσα του, τον οποίο ωστόσο δεν μπορεί ν’ακούσει και να καταλάβει εκείνη, επειδή δεν έχει ακόμα πετύχει την πνευματική ωριμότητα.

Το Πνεύμα Μου επηρεάζει μάλιστα τη σκέψη εκείνου του ανθρώπου, και για το λόγο αυτό δεν αρθρώνει τίποτα το αντίθετο προς τον Θεό. Ωστόσο, η φωνή Μου, ο ζωντανός Μου λόγος, τον παραλαμβάνει κανείς χωρίς να σκεφτεί, μεταδίδεται κατά κάποιον τρόπο λέξη με λέξη αυτό που θέλω να γνωστοποιήσω στον δέκτη του λόγου Μου. . .  λόγια βαθιού περιεχομένου το οποίο θα έπρεπε να οδηγήσει στην κατανόηση όλους τους ανθρώπους· λόγια με βαθύτατη σημασία που είναι προορισμένα να φέρουν φως στους ανθρώπους που βαδίζουν ακόμα μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος.

Όταν μιλάω στους ανθρώπους μέσω του Πνεύματός Μου και τους λέω να μεταδώσουν αυτά που άκουσαν στους συνανθρώπους τους, μιλάω μάλιστα έτσι ώστε να είναι ευνόητα τα λόγια Μου, αλλά επίσης έτσι ώστε να μαρτυρήσουν τα λόγια Μου την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου, αλλιώς δεν θα μπορούσε κανείς να Με αναγνωρίσει μέσα στο λόγο που εκπηγάζει από Μένα. Ο σκοπός του λόγου Μου όμως είναι να μάθει η ανθρωπότητα να Με αναγνωρίσει. . .  Αυτά τα λόγια να τα στοχαστείτε με σοβαρότητα όταν ελέγχετε πνευματικά αγαθά που θεωρούνται ότι προέρχονται από Μένα. Αν οι άνθρωποι μπορούν ν’αναγνωρίσουν μέσα τους έναν πάρα πολύ στοργικό, σοφό και ισχυρό προαιώνιο Θεό και Πατέρα, τότε μπορείτε να τα δεχτείτε χωρίς δισταγμό ως προερχόμενα από Μένα.

Ωστόσο, μπορώ μόνο πολύ σπάνια να εκδηλώνομαι με τέτοιον τρόπο, μόνο σπάνια οξύνει μια ψυχή το πνευματικό της αυτί έτσι ώστε να μπορέσει ν’αντιληφθεί τη φωνή του Πνεύματός Μου και ν’αποδώσει κατά λέξη αυτά που της γνωστοποιεί το Πνεύμα από Μένα. . .  Ένας αληθινός δέκτης του λόγου Μου δεν σκέφτεται ποτέ μόνος του, και τα πνευματικά του αγαθά περιλαμβάνουν όλους τους τομείς, γιατί θέλω να μυήσω στην αλήθεια πρώτα τον ίδιο και μετά όλους τους ανθρώπους μέσω εκείνου, γιατί εκείνος θα έπρεπε να γίνει σωστός διαλαλητής της αλήθειας, η οποία μόνο μπορεί να κάνει το Είναι Μου ευδιάκριτο στους ανθρώπους.

Όποιος θέλει να μάθει να Με αναγνωρίσει πρέπει οπωσδήποτε να μάθει την αλήθεια, προκειμένου να μάθει να πιστεύει με ζωντανό τρόπο, δηλαδή να γίνει μέσα του πεποίθηση η πίστη που πριν ήταν μονάχα πνευματικά αγαθά τα οποία δέχτηκε με παραδοσιακό τρόπο. Εγώ όμως θέλω ν’αναγνωριστώ, γιατί θέλω ν’αγαπηθώ. . .  Για αυτό το λόγο όλες οι αποκαλύψεις Μου θα έχουν το μοναδικό στόχο να δώσουν μια αληθινή εικόνα του Εαυτού Μου στους ανθρώπους, προκειμένου να μπορούν να Με αγαπούν όταν τοποθετούν αυτή την εικόνα μέσα τους, κάτι που όμως είναι δυνατόν μόνο τότε που τους διοχετεύεται η πιο αγνή αλήθεια. Και η μετάδοση της αλήθειας με ασυνήθιστο τρόπο, μέσω της φωνής του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο, είναι πάντα το πιο αναμφισβήτητο χαρακτηριστικό του ότι ένας άνθρωπος ακούει τη φωνή Μου στο εσωτερικό του, του ότι παραλαμβάνει το ζωντανό λόγο από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος ο προαιώνιος Λόγος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5447                24-7-1952

Τι είναι η δημιουργία. . .

Τι είναι η δημιουργία. . .  Ιδέες και σκέψεις βγήκαν από μέσα Μου, πήραν μορφή, και η θέληση αγάπης Μου στερεοποίησε αυτές τις μορφές, οι οποίες, ως πριν ακόμα καθαρά πνευματική ουσία, σκλήρυναν και συμπύκνωσαν έτσι ώστε να γίνουν ορατές. . .  έτσι ώστε να γίνουν ύλη, η οποία είναι επομένως στερεοποιημένη πνευματική δύναμη, η αρχή της οποίας είμαι Εγώ ο Ίδιος. . .  Οι ιδέες και οι σκέψεις Μου όμως δεν διέρρευσαν άσκοπα στο άπειρο, αλλά βασίζονταν στην αγάπη και στη σοφία Μου, ήταν κατά κάποιον τρόπο τα μέσα τα οποία κατάλαβα ως κατάλληλα για ν’αλλάξουν τη λάθος κατάσταση των κάποτε δημιουργημένων από Μένα πνευματικών όντων που αποστάτησαν εθελοντικά από Μένα.

Κανένα αίτιο δεν παραμένει χωρίς αιτιατό. . .  Οι δημιουργημένοι από Μένα ορατοί και αόρατοι κόσμοι ήταν το αιτιατό που προέκυψε από το αίτιο. . .  δηλαδή από την αποστασία του πνευματικού [= των πνευματικών όντων· σημείωση της μεταφράστριας] από Μένα. . .  Μέσα στη σοφία Μου κατάλαβα έναν δρόμο πάνω στον οποίο θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε Μένα τα πεσμένα όντα. . .  Αυτός ο δρόμος αναδύθηκε μπροστά στο πνευματικό Μου μάτι ως σκέψεις και ιδέες, και διά της θέλησης αγάπης Μου τις πραγματοποίησα, αφού η αγάπη Μου είναι δύναμη, και αυτό που ήθελα, έγινε. Είδα τότε τις ιδέες ως πραγματικότητα μπροστά Μου, είχαν πάρει μορφή, και ζωντάνεψα αυτές τις μορφές με το πνευματικό, δηλαδή έπλασα κατά κάποιον τρόπο τα ίδια τα πνευματικά όντα σε δημιουργήματα· τα όντα αυτά έγιναν, ως αποσκληρυμμένη ουσία, η ορατή πραγματικότητα. . .

Είναι επομένως η υλική δημιουργία η πνευματική δύναμη που συμπυκνώθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε έγινε μορφή και η οποία αποσκλήρυνε επειδή έπεσε σε μια κατάσταση σχετικής απραξίας μέσω της άρνησής της να δεχτεί την παροχή δύναμης από Μένα που θα της είχε δώσει τη δυνατότητα να είναι δραστήρια έτσι όπως ήταν ο προορισμός του πνευματικού πριν την αποστασία του. [Η «πνευματική δύναμη» στην αρχή της πρότασης μάλλον σημαίνει το πνευματικό, δηλαδή τα πεσμένα πνευματικά όντα, αλλιώς το νόημα της πρότασης είναι κάπως ασαφές, όπως και στο πρωτότυπο γεμρανικό κείμενο. σημείωση της μεταφράστριας.] Το πνευματικό Μού πρόβαλε αντίσταση μέσω της θέλησής του. Πίστευε ότι θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς την παροχή της δύναμής Μου και έγινε με αυτό τον τρόπο ανίκανο για κάθε δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τη στερεοποίηση της πνευματικής του ουσίας. . .  ή και: Το θέλημά Μου έδεσε ή στερεοποίησε το πνευματικό και το έκανε να πάρει το δρόμο του οποίου το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι η μεταμόρφωση της θέλησης του πνευματικού. . .  Ξεκίνησε η πορεία της ανοδικής ανάπτυξης μέσα στη δημιουργία με στόχο την επιστροφή του πεσμένου πνευματικού σε Μένα. . .

Ό,τι δημιουργήθηκε διά του θελήματός Μου και διά της δύναμης της αγάπης Μου, είτε η πνευματική είτε η υλική δημιουργία, βγήκε πρώτα ως σκέψη, ήταν όμως αμέσως πραγματικότητα, γιατί δεν ήθελε καθόλου χρόνο μόλις η Σοφία και η Αγάπη είχε μέσα της τέτοιες σκέψεις, οι οποίες ανταποκρίνονταν στην τελειότητά Μου και δεν ήταν για αυτό ικανές για διόρθωση. Η συμπυκνωμένη ή δεμένη κατάσταση της πνευματικής δύναμης θα έπρεπε να είναι μόνο παροδική, γιατί σήμαινε κατά κάποιον τρόπο μια οπισθοδρόμηση για το πνευματικό που δημιουργήθηκε ελεύθερο, η οποία ωστόσο μπορούσε να επιστρέψει την κάποτε ελευθερία του στο πνευματικό που μπήκε στην κατάσταση αδυναμίας εθελοντικά και που έπρεπε ν’ανακτήσει την κάποτε φύση του για να είναι μακάριο.

Επιπλέον η δύναμη που διαρρέει αδιάκοπα από Μένα είναι και αδιάκοπα δραστήρια, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν παρά να είναι θετικά, επειδή η δύναμή Μου είναι πάντα δημιουργική, ποτέ όμως καταστρεπτική. . .  Μόνο που δεν πρέπει ν’αντιμετωπίσει αντίσταση, η οποία μεν αποκλείει ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ακυρώνει ωστόσο το αποτέλεσμα της δύναμης σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο όσον καιρό υπάρχει εκείνη η αντίσταση. . .  η απόρριψη της δύναμης της αγάπης Μου. . .  Τόσον καιρό θα μείνει η πνευματική ουσία μέσα στη στερεοποίησή της, αφού μονάχα η δύναμη της αγάπης Μου λυτρώνει το στερεοποιημένο πνευματικό, μονάχα η δύναμη της αγάπης Μου του δίνει πίσω τη ζωή που ήταν κάποτε μέσα του και το οδηγεί πάλι προς τον προορισμό του, τον οποίο μπορούσε να εκτελέσει στην πρώτη αρχή. . .

Η δύναμη της αγάπης Μου διαλύει τη σκληρή ύλη και την πνευματοποιεί και πάλι, και οι σκέψεις και ιδέες τις οποίες τοποθέτησα εκτός Μου αποδείκθηκαν καλές και κατάφεραν αυτό που είναι το νόημα και ο σκοπός του κάθε έργου της δημιουργίας. . .  οδήγησαν πίσω σε Μένα το πνευματικό που απομακρύνθηκε εθελοντικά από Μένα, που ωστόσο δεν μπορούσε ποτέ να χωριστεί από Μένα, διότι χωρίς Εμένα δεν μπορεί να υπάρχει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5448                25-7-1952

Ο πνευματικός σπινθήρας. . .

Ζωή. . .

Το πνεύμα είναι αυτό που δίνει ζωή. . .  Πρόκειται για το δικό Μου Πνεύμα, για το δικό Μου τμήμα που κοιμάται μέσα σας και το οποίο θα έπρεπε να κάνετε ν’αφυπνίσει. Δεν προσπαθεί να επικρατήσει, αλλά περιμένει υπομονετικά ώσπου να το προκαλέσετε να εκφραστεί. . .  Τότε όμως σας γνωστοποιεί πολύ ωραία πράγματα, αφού είναι θείο και επομένως ξέρει για τα πάντα, μπορεί και να σας αποκαλύψει ό,τι θέλετε να ξέρετε και πολλά άλλα. . .

Το Πνεύμα Μου είναι ο θεϊκός σπινθήρας που κοιμάται μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου και που μόνο αυτός δίνει στον άνθρωπο την αληθινή ζωή, εφόσον μπορεί να είναι δραστήριος μέσα σ’αυτόν. Και το να προξενήσετε αυτό τον πνευματικό σπινθήρα να γίνει μια ατελείωτη θάλασσα φωτιάς είναι ο σκοπός της επίγειας σας ζωής ή και η εκπλήρωση, αφού τότε θα έχετε γεμίσει από το θεϊκό Πνεύμα, μόλις ο σπινθήρας μέσα σας, ο οποίος είναι δικό Μου τμήμα, έχει γίνει μια δυνατή φλόγα αγάπης. Αφού τότε θα έχετε κατορθώσει την ενοποίηση μαζί Μου, ο σπινθήρας της αγάπης θα έχει ενοποιηθεί με τη φωτιά της αιώνιας Αγάπης και θα είμαι τότε παρόν μέσα στον άνθρωπο με όλη την αφθονία Μου, εκείνος θα ζήσει μέσα Μου και μαζί Μου. . .

Στην αρχή της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι έρχεστε, σχετικά με την ψυχή σας, από κάτω, δηλαδή οι ουσίες της πέρασαν μέσα από την υλική δημιουργία, γιατί άνηκαν στο πεσμένο πνευματικό που έπρεπε πρώτα ν’αναπτυχτεί ανοδικά. . .  Το κορμί είναι επίσης ακόμα πολύ ανώριμο πνευματικό, και τα δύο, η ψυχή και το κορμί, μάλλον δεν θα ανέβαιναν κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής αν δεν υπήρχε ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στην ψυχή που θα αναλάμβανε την αρχηγεία. . .  ή και. . .  αν Εγώ δεν ήμουν πάντα πρόθυμος να διοχετεύσω το Πνεύμα Μου, τη δύναμη της αγάπης Μου, μέσα στον άνθρωπο, κάτι που έχει πάντα το αποτέλεσμα να πετύχει ο άνθρωπος τον οριστικό στόχο, μόνο που δεν αξιοποιεί αυτή τη χάρη ο κάθε άνθρωπος. . .  Αφού το Πνεύμα Μου μπορεί να εκφράζεται μόνο τότε που η καρδιά του ανθρώπου διαμορφώνεται σε αγάπη, με αποτέλεσμα να μπορεί ν’αντιληφθεί τη λεπτή φωνή του Πνεύματός Μου. . .

Επομένως τον αφυπνίζει στη ζωή μέσω της αγάπης, δηλαδή επιτρέπει την αποτελεσματικότητά του, το Πνεύμα Μου δραστηριοποιείται και οδηγεί τότε τον άνθρωπο στον σωστό δρόμο. . .  Το Πνεύμα Μου τον εκπαιδεύει, ο άνθρωπος διδάσκεται από το εσωτερικό του και μαθαίνει θεία σοφία, γιατί δεν πρόκειται για επίγειες γνώσεις, αλλά για πνευματικές γνώσεις τις οποίες λαμβάνει τότε, γνώσεις που προέρχονται από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου και τις οποίες επομένως μεταδίδονται στον άνθρωπο διά της φωνής του πνεύματος. Για να μπορέσει όμως ο άνθρωπος ν’ακούσει αυτή τη φωνή, το πνευματικό αυτί του πρέπει να εκπαιδευτεί, δηλαδή πρέπει η ψυχή να διαμορφώσει τον εαυτό της έτσι ώστε να καταλάβει αυτά που της λέει το πνεύμα, και αυτή η διαμόρφωση γίνεται μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .

Άνθρωπος που ζει μέσα στην αγάπη έχει την ικανότητα ν’ακούσει εσωτερικά τα λόγια που του μεταδίδει το Πνεύμα Μου. Ωστόσο, η ψυχή του μόνο έλαβε πίσω αυτή την ικανότητα, αφού κάποτε είχε πολύ υψηλές ικανότητες, τις οποίες έχασε μέσω της κάποτε αποστασίας της από τον Θεό. . .  Η αγάπη όμως της επιστρέφει όλες τις θεϊκές ικανότητές της, και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος μπορεί να κατορθώσει ακόμα πολλά άλλα όταν κάνει προσπάθεια να ζήσει τη ζωή του με αγάπη, αφού πρόκειται για την αρχική του κατάσταση μέσα στην οποία μπαίνει όταν μέσω της αγάπης ενώνεται με την αιώνια Αγάπη, όταν μπορεί τότε να ενεργήσει παρέα μαζί Μου και επομένως μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. Από μόνη της ωστόσο η ψυχή δεν θα πετύχαινε ποτέ αυτό το στόχο. Για το λόγο αυτό βάζω μέσα στην ψυχή ένα μικρό σπινθήρα του αιώνιου Πνεύματός Μου, και μακάριος είναι εκείνος που επιτρέπει να τον οδηγήσει ο πνευματικός σπινθήρας του, μακάριος εκείνος που προσέχει τη φωνή του. . .  μακάριος εκείνος που συνδέεται με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . . Αφού θα ζήσει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5449                26-7-1952

«Μέσα στο σπίτι του Πατέρα Μου υπάρχουν πολλά διαμερίσματα. . .»

Μέσα στο σπίτι του Πατέρα Μου υπάρχουν πολλά διαμερίσματα. . .  Μπορείτε να καταλάβετε το νόημα αυτών των λόγων Μου; Σημαίνουν ότι σας υπόσχομαι ένα διαμέρισμα μέσα στο σπίτι του Πατέρα Μου, ότι όμως θέλω ταυτόχρονα να σας δώσω να καταλάβετε ότι για το κάθε πλάσμα Μου είναι έτοιμο ένα διαμέρισμα που είναι κατάλληλο να υποδεχτεί το καθένα. . .  ότι με αυτό θέλω να σας πω πως αυτά που δεν έχετε πετύχει στη Γη μπορείτε ακόμα να επιδιώξετε στη βασιλεία Μου, επειδή έχω αμέτρητες δυνατότητες να προωθήσω την ωρίμανσή σας στο πνευματικό βασίλειο.

Δεν έχω στη διάθεσή Μου μονάχα τη Γη, αλλά όλες οι δημιουργίες Μου είναι σταθμοί ωρίμανσης για τα ακόμα ανώριμα πνευματικά όντα, ώσπου η ανάπτυξή τους να έχει προχωρήσει έτσι ώστε μέσα σε ουράνια μακαριότητα να μπορέσουν να θέσουν υπό την κατοχή τους τις πιο καταπληκτικές πνευματικές δημιουργίες, αφού παντού θα είναι μέσα στο «σπίτι του Πατέρα Μου», μέσα στην περιοχή της ατελείωτης αγάπης Μου, και θα βρίσκονται πάντα εκεί όπου ο Πατέρας τούς ετοίμασε ένα διαμέρισμα, ανάλογα με τον βαθμό της αγάπης τους και την ικανότητά τους να ενεργήσουν μέσα στο βασίλειο που θα τους έχει δώσει από Μένα.

Μέσα στο σπίτι του Πατέρα Μου υπάρχουν πολλά διαμερίσματα. . .  Κανένα ον δεν είναι χωρίς πατρίδα, η αιώνια πατρίδα υποδέχεται όλες τις ψυχές, αλλά αυτή η πατρίδα είναι πολύμορφη. . .  Μπορεί να παρουσιάζει τους πιο καταπληκτικούς ανθόκηπους και τα πιο ωραία παλάτια, μπορεί ωστόσο επίσης να περιέχει άπειρες ερημιές που θέλουν ατελείωτους καιρούς για να τις διανύσει ένα ον. . .  Αλλά πάντα στρίβουν και μέσα σ’εκείνες της ερημιές δρόμοι που οδηγούν σε περιοχές γεμάτες λουλούδια, και το σημαντικό είναι μόνο να προσέξουν οι οδοιπόροι αυτούς τους δρόμους, να κοιτάξουν προσεκτικά για να βουν μια διέξοδο από την ερημιά και να πατήσουν σ’αυτό το διέξοδο. . .

Τον καθένα υποδέχεται η αιώνια πατρίδα Μου και ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει υπό την κατοχή του ένα διαμέρισμα. Το ποιες ποιότητες όμως έχει αυτό εξαρτάται μονάχα από τη θέληση του καθένα. Και για αυτό λέω: Μέσα στο σπίτι του πατέρα Μου υπάρχουν πολλά διαμερίσματα. . .  Αφού ο κάθε άνθρωπος, το κάθε ον το παρασκευάζει μόνο του ανάλογα με τον βαθμό της τελειότητάς του. Ωστόσο, όσο πενιχρό και να είναι αυτό το διαμέρισμά του. . .  μπορεί μάλιστα να μετατραπεί γρήγορα μέσω της θέλησης και της δουλειάς του όντος, και μπορούν να γίνουν τα πιο χαριτωμένα διαμερίσματα αν μονάχα η ψυχή λαχταρά μια τέτοια και επιδιώκει έντονα την εκπλήρωση. Τότε την υποστηρίζουν αμέτρητοι βοηθοί και δουλεύουν και ενεργούν μαζί της, και μπορεί να γίνει παραδεισένος τόπος διαμονής εκεί όπου πριν ήταν μια έρημη και σκοτεινή περιοχή. . .

Κάποτε η κάθε ψυχή επιστρέφει στην αληθινή της πατρίδα. Αλλά όσο είναι ακόμα ατελής θα αισθάνεται άπατρις, παρόλο που θα έχει ήδη μπει στο βασίλειο από το οποίο εκπορεύτηκε κάποτε. Εγώ όμως έχω πολλά σχολεία και η ανοδική ανάπτυξη θα προοδεύσει βέβαια, παρόλο που θέλει συχνά πολύ χρόνο. . . Κάποτε και ο χαμένος γιος θα γυρίσει πίσω και θα κατοικήσει πάλι στο διαμέρισμα που κατείχε κάποτε, θα μείνει μέσα στο πατρικό σπίτι όπου όλα τα παιδιά θα είναι μαζεμένα γύρω από τον Πατέρα, θα τον υποδεχτεί στοργικά η αιώνια Αγάπη, η Οποία θα του δώσει τη θέση δίπλα Της. . .  Ωστόσο, θα περάσουν ακόμα ατελείωτοι καιροί ώσπου όλα τα παιδιά Μου να έχουν βρει το δρόμο στο πατρικό τους σπίτι, ώσπου να μπορέσουν να κατοικήσουν μέσα στο σπίτι Μου. Ατελείωτοι καιροί θα περάσουν ακόμα, αλλά δεν εγκαταλείπω κανένα από τα παιδιά Μου. . .  Η αγάπη του Πατέρα τα προσελκύει, και κανένα από τα παιδιά Μου δεν θα μπορέσει ν’αντισταθεί αιώνια σ’αυτή την αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5452                30 κ. 31-7-1952

Η διανομή του φωτός προϋποθέτει τη λαχτάρα για το φως. . .

[Παραλείπω τις πρώτες δύο παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Λυτρωτική δραστηριότητα κάνουν όλες οι ψυχές στο άλλο βασίλειο που έχουν πετύχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, που μπορούν να παραλάβουν φως. Αφού κάθε ψυχή πρέπει να κατέχει φως αν θέλει να το μεταδώσει σ’εκείνους που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. Η λυτρωτική δραστηριότητα μπορεί όμως και να γίνει στη Γη, όπου άνθρωποι που ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με το θέλημά Μου είναι επίσης ικανοί να παραλαμβάνουν και να μεταδίδουν φως. Μόλις εκείνοι φροντίζουν με αληθινή αγάπη για τον πλησίον τις ψυχές που βαδίζουν ακόμα μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος, κατατάσσονται μέσα στην ομάδα εκείνων που κάνουν λυτρωτική δουλειά, και επίσης εκείνοι αναγνωρίζονται από τις ψυχές στο άλλο βασίλειο ως πηγή του φωτός και της δύναμης και περιστοιχίζονται επομένως από αυτές, αφού όπου υπάρχει μονάχα μια σκέψη με αγάπη για τις ψυχές στο επέκεινα, αυτές τη διακρίνουν ως μια ακτίνα φωτός. . .

Όπου όμως είναι η αγάπη, είναι και η σοφία, το φως που διώχνει τη σκοτεινή κατάσταση του πνεύματος. Όπου είναι η αγάπη, προσελκύονται οι ψυχές που θέλουν φως, και όπου είναι η αγάπη, αυτές θα μπορούν πάντα να παραλάβουν. . .  Μόλις η θέληση και η επιθυμία για φως έχει ξυπνήσει μέσα τους, δεν σταματούν πια, παραλαμβάνουν πεινασμένες αυτά που σημαίνουν τροφή για αυτές, τονώνονται με αυτή την τροφή έτσι ώστε να μπορούν να απορροφήσουν όλο και περισσότερη τροφή και να είναι επίσης εμπνευσμένες από την προθυμία να τη μοιράσουν ή να οδηγήσουν τις ψυχές του σκοταδιού εκεί όπου ακτινοβολείται φως.

Χωρίς την επιθυμία ωστόσο δεν μπορούν να γίνονται δώρα. . .  Ελεύθερα θα έπρεπε να θέλει το ον, τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο. . .  με ελεύθερη θέληση πρέπει να επιστρέψουν σε Μένα, αλλά θα τους προσφέρεται πάντα βοήθεια με αγάπη, αφού το φως θέλει ν’απλωθεί και να φωτίσει ό,τι ήταν σκοτεινό πριν. . .  Θέλω να κάνω ευτυχισμένο με το φως της αγάπης Μου ολόκληρο το οντώδες που ν’ανοιχθεί πρόθυμα για να υποδεχτεί το φως Μου μέσα του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5455                3-8-1952

Το θέλημα του Θεού. . .

Η άδεια του Θεού. . .

Εγώ ως ο Κύριος του ουρανού και της Γης, ως ο Κύριος του μακάριου πνευματικού βασιλείου και επίσης του πιο βαθιού σκοταδιού, έχω πράγματι την εξουσία να λύνω και να δένω, δηλαδή ν’απελευθερώνω ό,τι ανελεύθερο και να εμποδίζω τις αντίπαλες σε Μένα δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους στην περίπτωση που δεν το θέλω. Και παρ’όλα αυτά παρεμβαίνω με το θέλημά Μου όσο λιγότερο γίνεται, γιατί θέλω ν’αφήσω ανεπηρέαστα όλα τα όντα, τόσο τα καλά όσο και τα κακά· γιατί θέλω να καθορίσουν ελεύθερα και από μόνα τους, ως ανεξάρτητα όντα, την κατάστασή τους· γιατί θέλω να γίνουν τέλεια κάποτε. Για αυτό το λόγο επιτρέπω συχνά αυτό που δεν ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου, αλλά μονάχα με σκοπό να καταλάβει το ον μόνο του το λάθος της σκέψης και της πράξης του και ν’αλλάξει από μόνο του το είναι του.

Ωστόσο, όταν το θέλω, πρέπει να Με υπακούσουν τα πάντα και ούτε οι σκοτεινές δυνάμεις δεν μπορούν να Με προβάλουν αντίσταση. Και θα μπορούσα ν’αποδείξω στους ανθρώπους στη Γη αυτή την εξουσία Μου, αλλά θέλω πολύ περισσότερο την αγάπη των πλασμάτων Μου παρά τον φόβο τους, ο οποίος μάλιστα θα είχε ως αποτέλεσμα επίσης την υπακοή, η οποία όμως δεν Μου δίνει χαρά. . .  Θέλω να κερδίσω την αγάπη των πλασμάτων Μου, και επίσης τα όντα του πιο βαθιού σκοταδιού θα έπρεπε από καιρό σε καιρό να αισθανθούν τις ακτινοβολίες της αγάπης Μου, προκειμένου να στραφούν ξανά σε Μένα εθελοντικά. Για για αυτό το λόγο δεν δείχνω πάντα την εξουσία Μου, παρόλο που οι πράξεις των ανθρώπων και επίσης του πνευματικού στο σκοτάδι θα απαιτούσαν συχνά μια παρέμβαση της εξουσίας Μου. . .

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των πιο μεγάλων λαθών των αντιπάλων Μου τα μετριάζω, δηλαδή αφήνω στα πλάσματά Μου την ελευθερία να σκεφτούν και να πράξουν σύμφωνα με τη βούλησή τους, παρόλο που είναι συχνά πάρα πολύ κακό αυτό που κάνουν. . .  Αλλά προστατεύω αυτούς στους οποίους επιτίθονται εκείνοι, μετριάζοντας ή αντιστρέφοντας το αποτέλεσμα. . .  έτσι ώστε αυτό που κάνει ένας άνθρωπος επίγεια, με κακή πρόθεση, στον συνάνθρωπό του, να ωφελήσει το καλό της ψυχής αυτού. Τότε ο άνθρωπος μεν πέτυχε φαινομενικά αυτό που ήθελε, δηλαδή να βλάψει τον συνάνθρωπό του, αλλά η ψυχή αυτού επωφελείται μ’έναν τρόπο που ν’αντισταθμίσει κατά πολύ την επίγεια βλάβη. . .

Και παρ’ολα αυτά δεν εμπόδισα τον πρώτο να εκτελέσει την πρόθεσή του. . .  Θα μπορούσα μάλιστα να το κάνω, δεν το κάνω όμως, γιατί μονάχα με αυτό τον τρόπο μπορεί το ίδιο το ον να φτάσει στην επίγνωση της αμαρτίας του. Και ωστόσο, σ’ολόκληρο το σύμπαν δεν γίνεται τίποτα χωρίς να το ξέρω. . .  Και αυτό θα έπρεπε να δώσει σε σας τους ανθρώπους τη βεβαιότητα ότι δεν σας συμβαίνει τίποτα που να μην το θεωρώ καλό για σας. Από αυτή την άποψη Με υπηρετούν και οι κακές δυνάμεις, αφού και αυτές δεν κάνουν τίποτα που δεν ξέρω. . .  Και δεν μπορούν να βλάπτουν εσάς τους ανθρώπους όσο είστε συνδεδεμένοι μαζί Μου, μπορούν όμως μάλιστα να σας ελέγχουν στην περίπτωση που απομακρύνεστε από Μένα μέσω απιστίας και απονίας. . .  Τότε ο αντίπαλός Μου σας έχει μάλιστα υπό τον έλεγχό του, αλλά και αυτό επιτρέπω, γιατί δεν θέλω να σας αναγκάσω να στραφείτε σε Μένα, αλλά γιατί η επιστροφή πρέπει να γίνει εθελοντικά, η οποία μπορεί μάλιστα ν’αναβληθεί ατελείωτα αν έτσι αποφασίζει η ελεύθερη θέλησή σας.

Δεν πρέπει ουδέποτε να κατηγορήσετε τις κακές δυνάμεις στην περίπτωση που πέσατε θύματά τους. . .  Αυτές δεν μπορούν να σας εξαναγκάσουν, καθώς και Εγώ δεν σας αναγκάζω να Με ακολουθήσετε, και ούτε εμποδίζονται εκείνες από Μένα να ενεργήσουν, εκτός εάν σε περίπτωση κινδύνου απλώσετε τα χέρια σας σε Μένα με λαχτάρα. . .  Τότε η βοήθειά Μου σας είναι εξασφαλισμένη, αφού είμαι αληθινά ο Κύριος του ουρανού και της Γης, του μακάριου πνευματικού βασιλείου και επίσης του βασιλείου του σκοταδιού. . .  Όποιος Με φωνάζει, εκείνον απελευθερώνω από τα χέρια των κακών δυνάμεων και δεν θα χρειάζεται ποτέ να φοβάται τις δυνάμεις που θέλουν να τον καταστρέψουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5456                4-8-1952

Η μόνη εκκλησία που φέρνει τη μακαριότητα. . .

Δεν υπάρχει εκκλησία που μόνο αυτή φέρνει τη μακαριότητα εάν θεωρείται τέτοια εκκλησία μια οργάνωση. Όποιος ωστόσο ανήκει στην εκκλησία που ίδρυσα Εγώ στη Γη, θα γίνει μακάριος, αφού του εγγυάται την αιώνια μακαριότητα ήδη το γεγονός ότι είναι μέλος της δικής Μου εκκλησίας, δηλαδή ότι ζει μέσα στην πίστη, η οποία διά της αγάπης έγινε ζωντανή. Δεν είναι η «εκκλησία» που εξασφαλίζει στον άνθρωπο τη μακαριότητα, αλλά η πίστη και η αγάπη. . .  οι οποίες ωστόσο μπορούν και να λείπουν παρά το γεγονός ότι ανήκει κανείς σε μια εκκλησία που ιδρύθηκε από ανθρώπους και που θεωρείται ιδρυμένη από Μένα και η μοναδική που φέρνει τη μακαριότητα. Μπορούν μάλιστα από κάθε εκκλησία ή κάθε θρησκευτική κατεύθυνση να προκύπτουν αληθινά μέλη της εκκλησίας Μου, αφού μονάχα η πίστη και η αγάπη καθορίζουν αυτό. Δεν μπορεί ωστόσο ποτέ ν’ανήκει σ’αυτή την εκκλησία Μου άνθρωος που να μην παρουσιάσει τα γνωρίσματα εκείνης. . .  την ενέργεια του Πνεύματός Μου, το θεμέλιο του οποίου είναι η πίστη και η αγάπη.

Το βασίλειό Μου δεν είναι αυτός ο κόσμος, και έτσι τα λόγια Μου ήταν μάλιστα απευθυσμένα στους ανθρώπους αυτού του κόσμου, αλλά η έννοια τους ήταν πνευματική, αφού οι άνθρωποι θα έπρεπε να βοηθήσουν να ιδρύσουν το πνευματικό Μου βασίλειο, τα λόγια Μου δόθηκαν στους ανθρώπους ενόψει του βασιλείου που υπάρχει εκτός αυτού του κόσμου και που δεν διαλύεται ποτέ στην αιωνιότητα. Αυτό που απαιτούσα από τους ανθρώπους θα έπρεπε να τους εξασφαλίσει μια αιώνια ζωή στο πνευματικό βασίλειο. Θα έπρεπε μάλιστα να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις Μου στη Γη, όχι όμως με γήινες πράξεις, στις οποίες η ψυχή μπορούσε και να μην συμμετέχει. . .  αλλά η ψυχή πρέπει ν’ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. . .  Αυτή πρέπει να κατορθώσει τη μεταμόρφωσή της, και αν την επιδιώκει ειλικρινά, είναι ήδη μέλος της εκκλησίας Μου, αφού τότε ο άνθρωπος έχει και την πίστη, και αυτό που τον ωθεί εσωτερικά σε έντονες προσπάθειες είναι το Πνεύμα Μου, η φωνή Μου, την οποία ακούει και την οποία προσπαθεί να υπακούσει. Και αυτή η ενέργεια του Πνεύματος αποδεικνύει ότι είναι κάποιος μέλος της εκκλησίας Μου. . .  η οποία τότε φέρνει μάλιστα και τη μακαριότητα. . .

Έφερα στους ανθρώπους το αγνό Ευαγγέλιο, διαφώτισα τους ανθρώπους για ό,τι ήταν αναγκαίο για να μπορέσουν να μπουν στο βασίλειό Μου, το οποίο δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Τους έμαθα ν’ασκήσουν την αγάπη και τους έδειξα επομένως το δρόμο που ανεβαίνει στο βασίλειο της μακαριότητας. Μάζεψα γύρω Μου όσους είχαν διδαχθεί λάθος μέχρι τότε, και άρα ήμουν ο Κήρυκάς τους Που εκπροσώπευε την εκκλησία Του και ήθελε να προσφέρει τη μακαριότητα που φέρνει εκείνη  στους ανθρώπους που Τον άκουσαν. . .  στους Ιουδαίους, στους ειδωλολάτρεις, στους τελειωνιακούς και στους αμαρτωλούς. . .  Και όσοι Με πίστευαν, όσοι δέχτηκαν τη διδασκαλία Μου και την εφάρμοσαν στη ζωή τους, σ’εκείνους έστειλα μετά το θάνατό Μου το Πνεύμα Μου. . .  το έμβλημα της εκκλησίας Μου, η οποία δεν μπορεί να νικηθεί από τις πύλες της κόλασης. . .

Πού όμως είναι η ενέργεια του Πνεύματος μέσα στην εκκλησία που θεωρεί τον εαυτό της η μόνη που φέρνει τη μακαριότητα; Μάλιστα μπορεί και εκεί να πνεύσει το Πνεύμα Μου, αλλά σε τέτοια περίπτωση πρέπει να προηγήθηκε ο δεσμός με τη δική Μου εκκλησία, αφού μονάχα Εγώ χύνω το Πνεύμα Μου και πάντα μονάχα εκεί όπου εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις το αποτέλεσμα των οποίων είναι μια ενέργεια του Πνεύματός Μου. Και εκεί θα είναι επίσης ευδιάκριτη η αληθινή εκκλησία του Χριστού, αφού ό,τι μέτρα και να παρθούν ενάντια στους ανθρώπους που της ανήκουν, δεν θα μπορούν να νικηθούν ή να εκτοπιστούν, ακόμα και στην περίπτωση που η ίδια η κόλαση θα έπαιρνε εκείνα τα μέτρα. . .  η εκκλησία Μου είναι ακαταμάχητη, επειδή είναι δικό Μου έργο. . .  επειδή μονάχα αυτή είναι η πνευματική εκκλησία που οδηγεί τα μέλη της στη μακαριότητα, επειδή μέσα της δεν μπορούν να υπάρχουν δήθεν Χριστιανοί, αφού αυτοί αποκλείουν τον εαυτό τους από την κοινότητα των πιστών και δεν θα πρεσβεύσουν αληθινά τον Χριστό, δεν θα είναι πιστοί αντιπρόσωποι του ονόματός Μου στην περίπτωση που δοκιμαστούν.

Και αυτή η δοκιμασία της πίστης τους θα απαιτηθεί, θα απαιτηθεί απ’όλους που λένε τον εαυτό τους πιστούς, και τότε θα φανεί ποιος ανήκει στη σωστή εκκλησία, στην εκκλησία που ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος. Τότε θα φανεί πού είναι δραστήριο το Πνεύμα Μου και ποια δύναμη είναι ικανό να δώσει σ’εκείνους στους οποίους θα επιτεθούν για χάρη του ονόματός Μου, οι οποίοι ωστόσο θα Με πρεσβεύσουν χαρούμενα μπροστά στον κόσμο όταν απαιτηθεί η απόφαση.

Και τότε θα φανεί επίσης πόσο λίγο κρατά αυτά που υπόσχεται εκείνη η εκκλησία που θεωρεί τον εαυτό της η μόνη που φέρνει τη μακαριότητα. . .  πώς θα αποστατήσουν όσοι άνηκαν σ’εκείνη, όχι όμως στη δική Μου εκκλησία, οι οποίοι θα καταλάβουν τότε την αβασιμότητά της, όχι όμως την πνευματική αξία εκείνης της εκκλησίας που βασίζεται στην πίστη που έχει τη δύναμη ενός Πέτρου. . .  Αφού η κάθε λέξη Μου έπρεπε και πρέπει να την καταλαβαίνει κανείς πνευματικά και μπορεί να την καταλάβει κανείς μόνο τότε που το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργήσει μέσα σ’έναν άνθρωπο. Τότε όμως η πίστη του είναι ζωντανή και ο άνθρωπος επιδιώκει μονάχα ακόμα εκείνο το βασίλειο που δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5460                12-8-1952

Η στραμμένη στον Θεό θέληση σημαίνει ότι ο άνθρωπος πέτυχε στη δοκιμασία της επίγειας του ζωής. . .

Δεν θα Με χάσετε ποτέ πια, εσείς που Με ψάξατε και Με βρήκατε. Είστε μεν, όσο ζείτε στη Γη, εκτεθειμένοι στις επιρροές του αντιπάλου Μου, αλλά όποιος έστρεψε μια φορά τη θέλησή του σε Μένα, εκείνος πιάστηκε από Μένα, και την οπισθοδρόμησή του στο βάθος θα την εμποδίσω. Αλλά μιλάω για τη σοβαρή θέληση που Με επιδιώκει με πλήρη συνειδητότητα. . .  Όπου δεν υπάρχει ακόμα τέτοια σοβαρότητα, ο αντίπαλός Μου μπορεί μάλιστα να καταφέρει να τον διώξει μακριά Μου, αφού υπάρχουν άνθρωποι που διά ανατροφής ή διά ομιλιών των συνανθρώπων τους έγιναν κατά κάποιον τρόπο καιρόσκοποι, που επομένως κάνουν παρέα με τους συνανθρώπους τους, όχι όμως από μια εσωτερική επιθυμία να τρέξουν κοντά Μου, γιατί Με αναγνώρισαν ως τον Πατέρα τους.

Όπου όμως ξύπνησε μέσα σ’έναν άνθρωπο τέτοια εσωτερική λαχτάρα για Μένα, εκεί δραστηριοποιείται η πατρική Μου αγάπη. . .  Προσελκύω και φωνάζω τότε συνέχεια εκείνον τον άνθρωπο, τον πιάνω και δεν τον αφήνω πια. Αυτός έχει ήδη απελευθερωθεί από τα δεσμά του Σατανά, παρόλο που οι προσπάθειες αυτού να τον κερδίσει πίσω δεν θα σταματήσουν ώσπου ν’ανακαλέσω τον άνθρωπο στο βασίλειό Μου. Η θέληση που είναι στα σοβαρά στραμμένη σε Μένα είναι η πιο βέβαιη εγγύηση του ότι θα κερδίσει Εμένα και το βασίλειό Μου. . .  Αφού του δίνω τη δύναμη, γιατί ζητώ ο Ίδιος το παιδί Μου και γιατί η βούλησή του έχει ήδη περάσει τη δοκιμασία πάνω στη Γη.

Το μόνο σημαντικό είναι η απόφαση για Μένα ή για τον αντίπαλό Μου. . .  Η σοβαρή θέληση να φτάσει κανείς κοντά Μου είναι η απόφαση, γιατί ακριβώς η θέληση απομακρύνθηκε κάποτε από Μένα και η επιστροφή σε Μένα πρέπει κατά συνέπεια να γίνει διά της θέλησης. . .  Αξιολογώ τη θέληση, όχι όμως μονάχα λόγια που δεν είναι ειλικρινή, τα οποία όμως καταλαβαίνω πολύ καλά ως μόνο λόγια τα οποία αρθρώνει το στόμα ή τα οποία σκέφτεται ο άνθρωπος, για τα οποία ωστόσο η καρδιά δεν ξέρει τίποτα. . .  Όπου όμως έχει αφυπνιστεί μια φορά η θέληση για Μένα, ο άνθρωπος επιδιώκει επίμονα ν’ανέβει στα ύψη. Αφού μόλις του παρέχεται η δύναμή Μου ως αποτέλεσμα της αλλαγής της θέλησής του, χρησιμοποιεί εκείνη για πνευματικές προσπάθειες. Έχει ήδη συνδεθεί μαζί Μου, Εγώ βαδίζω δίπλα του, μόνο αγνώριστος από εκείνον όσο η αγάπη του είναι ακόμα αδύναμη. . .

Η εικόνα Μου όμως θα γίνει όλο και πιο καθαρή όταν αυξάνεται η αγάπη μέσα του, ώσπου να Μ’έχει υποδεχτεί στο εσωτερικό του διά της αγάπης και να καταλάβει επίσης ότι δεν μπορεί πια να βουλιάξει στο βάθος, γιατί δεν δίνω πίσω τίποτα που ανήκει σε Μένα και που έγινε δικό Μου με ελεύθερη βούληση. Δεν μπορείτε ποτέ πια να χωριστείτε από Μένα όταν έχετε πετύχει στη δοκιμασία της επίγειας σας ζωής καθ’όσον η βούλησή σας αποφάσισε για Μένα. Τότε η επίγεια σας ζωή μπορεί μόνο να συμβάλει στην αυξημένη ψυχική σας ωριμότητα, θα Με υπηρετήσετε συνειδητά και θα Μου είστε πιστοί, ώσπου να σας καλέσω στο βασίλειό Μου όταν έχει έρθει η ώρα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5461α              14-8-1952

Ο εσωτερικός λόγος. . .

Φως. . .

Αλήθεια. . .

Το θεϊκό Πνεύμα σάς διδάσκει σωστά, και αν το αφήνετε να σας μιλήσει, δεν μπορείτε να βαδίζετε μέσα στην πλάνη, αφού ο Θεός ο Ίδιος σας αποκαλύπτει τότε την καθαρή αλήθεια μέσω του Πνεύματός Του, σας δίνει αυτό που ζητάτε ή που έχετε ανάγκη. . .  Αφού μοιράζει με αγάπη και σοφία, έτσι όπως είναι ωφέλιμο για το καλό των ψυχών σας. Όπου επομένως ενεργεί η αγάπη και η σοφία του Θεού, μπορεί να προσφέρεται σε σας τους ανθρώπους μονάχα αυτό που υπηρετεί την προώθηση της ψυχικής σας ωριμότητας.

Και άρα έχετε ταυτόχρονα ένα γνώρισμα της θεϊκής ενέργειας όταν αυτή βοηθά τον άνθρωπο ν’ανέβει, όταν δηλαδή έχει εκπαιδευτική αξία έτσι ώστε να βοηθήσει τον άνθρωπο να τελειοποιηθεί. Αυτό μπορεί να είναι για σας ένα κριτήριο στην περίπτωση που αμφιβάλλετε να δεχτείτε μια θεϊκή ενέργεια. . .  Ό,τι βοηθά τον άνθρωπο να ωριμάσει ψυχικά είναι καλό και μπορεί ν’αναγνωριστεί ως μεταδωμένο στον άνθρωπο από το Πνεύμα του Θεού. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να ελέγξετε με ποιον τρόπο επενέργησε το Πνεύμα του Θεού πάνω στον άνθρωπο που θέλει ν’αναγνωριστούν κάποια πνευματικά αγαθά ως θεϊκές αποκαλύψεις.

Το Πνεύμα του Θεού τακοποιεί τις σκέψεις, φωτίζει κατά κάποιον τρόπο τη σκέψη του ανθρώπου, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί τότε να σκέφτεται και να μιλά παρά αληθινά. Ο νους του δραστηριοποιείται με τον σωστό τρόπο, και μπορεί τότε να γίνει λόγος για καλή, σύμφωνη με το θέλημα του Θεού, σκέψη, η οποία μπορεί να φέρνει πολύ ευλογία στους συνανθρώπους, γιατί εκείνος ο άνθρωπος δεν θα μιλήσει ποτέ παρά καλά και υπέρ του Θεού και είναι για αυτό ιδιαίτερα ευλογημένος. Και ο Θεός θα οδηγήσει πάντα σωστά τη σκέψη του όταν θέλει να μιλήσει για Εκείνον και για τη βασιλεία Του. . .  Ενεργεί μάλιστα το θεϊκό Πνεύμα μέσα σ’εκείνον τον άνθρωπο, αλλά όχι με τόσο φανερό τρόπο ώστε να εκφραστεί ο Θεός ο Ίδιος μέσω του στόματος εκείνου. . .  ώστε δηλαδή να μιλήσει η ίδια η θεϊκή φωνή μέσα στον άνθρωπο, ο οποίος μάλιστα μιλά για τον Θεό και τη βασιλεία Του, αλλά όχι ως φανερό εργαλείο που βρίσκεται συνειδητά στην υπηρεσία Του. . .

 

 

 

5461β              15-8-1952

Ο εσωτερικός λόγος. . .

Φως. . .

Αλήθεια. . .

Μέσα στις σκέψεις μιλάω μάλιστα σε πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να Με ακούσουν, και αυτοί μπορούν μάλιστα να πιστέψουν πως τους μιλάω. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εμφανίζομαι με ασυνήθιστο τρόπο για χάρη μιας ιδιαίτερης αποστολής. . .  Από τέτοιες ασυνήθιστες περιπτώσεις ωστόσο δεν πρέπει κανείς να συμπεράνει ότι όλα τα διανοητικά αγαθά ενός ανθρώπου, ακόμα και αν συμφωνούν με το θέλημά Μου, του μεταδόθηκαν μέσω του «εσωτερικού λόγου». . .

Πρόκειται για τη διοχέτευση της καθαρής αλήθειας στη Γη. . .  Θέλει για αυτή μια κατάσταση που ν’αποκλείσει την κάθε πλάνη. Πρέπει ο άνθρωπος που παραλαμβάνει την καθαρή αλήθεια από Μένα μέσω του εσωτερικού λόγου να έχει διαμορφώσει πριν τον Εαυτό του έτσι ώστε να είναι ικανός ν’ακούσει το λόγο, ηχηρά ή και μέσα στις σκέψεις του. . .  Πρέπει να τονίσω ξανά και ξανά ότι Εγώ ξέρω την καρδιά του ανθρώπου και ότι μπορώ να του αναθέσω μια αποστολή μόνο τότε που είναι ικανός να την εκτελέσει. Και αυτή την ικανότητα βρίσκω μόνο σπάνια, γιατί η προθυμία για αγάπη είναι μικρή ανάμεσα στους ανθρώπους και γιατί μονάχα η αγάπη εξελίσσει μέσα σ’έναν άνθρωπο την ικανότητα να μπορεί να δεχτεί πνευματικά μηνύματα.

Κατά την έσχατη εποχή λοιπόν είναι επειγόντως αναγκαίο να διοχετευτεί η αλήθεια στους ανθρώπους, γιατί σχεδόν η κάθε θρησκευτική διδασκαλία έχει παραμορφωθεί. Διοχέτευση της αλήθειας επομένως σημαίνει διόρθωση λανθασμένων διδασκαλιών και εξήσηση των σχέσεων και συναρτήσεων όλων όσων υπάρχουν. Το να φέρει κανείς την αλήθεια στους ανθρώπους σημαίνει να τους δώσει μια σωστή εικόνα του Δημιουργού και Πατέρα τους, προκειμένου να μπορούν να Τον πιστεύουν και να Τον αγαπούν. . .  Μέσω της διοχέτευσης της αλήθειας οι άνθρωποι θα έπρεπε να μάθουν να σκεφτούν και να πράξουν σωστά και να εκπληρώσουν την αποστολή της επίγειας τους ζωής.

Η αλήθεια είναι κάτι τόσο επίμαχο ώστε μάλλον δεν είναι εύκολο να προσφερθεί σε όλους τους ανθρώπους, αφού θα την παραγνωρίσουν όσον καιρό δεν την επιθυμούν με σοβαρότητα, και την αρνούνται εκείνοι που βρίσκονται μέσα σε λανθασμένη σκέψη, επειδή ζουν εντελώς χωρίς αγάπη. Αφού η αγάπη και η αλήθεια δεν χωρίζονται, γιατί είναι οι έννοιες της προαιώνιας Θεότητας. . .

Έτσι θα σας είναι ευνόητο ότι η μετάδοση της καθαρής αλήθειας σ’έναν άνθρωπο απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, ότι δεν είναι κατάλληλος ο καθένας, παρόλο που θα ήθελα να διοχετεύσω την αλήθεια σε κάθε άνθρωπο. Δεν μπορώ ωστόσο να το κάνω σε κάθε άνθρωπο μέσω της απευθείας προσφώνησης, γιατί δεν είναι ο κάθε άνθρωπος ικανός να Με ακούσει, διότι η ψυχή του δεν είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορέσει ν’αντιληφθεί πευματικούς ήχους με το πνευματικό της αυτί. Μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή την ικανότητα, και από αυτούς τους λίγους προσφέρονται μόνο μερικοί. Αλλά μονάχα με ελεύθερη θέληση είναι δυνατή η αποστολή να παραλάβει κανείς την αλήθεια από Μένα και να τη διαδώσει με εντολή Μου. . .

Και επαναλαμβάνω ξανά ότι θα έπρεπε να διαδοθεί το φως. . .  ότι το πνευματικό σκοτάδι στη Γη Με παρακινεί να στείλω φως στους ανθρώπους. Φως όμως σημαίνει πάντα γνώση για την καθαρή αλήθεια. . .  Θέλω να φωτίσω την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων, και άρα πρέπει να τους διοχετεύσω γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Και αυτό μπορεί να γίνει μονάχα με το να εκδηλώνομαι μέσω απευθείας προσφώνησης σ’έναν άνθρωπο που είναι κατάλληλος να την παραλάβει. Ωστόσο, δεν αρκεί για αυτό μονάχα η θέληση του ανθρώπου να Με υπηρετήσει, αλλά θέλει επίσης την ικανότητα ν’ακούσει. . .  Δεν είναι κατάλληλος ο καθένας που έχει τη σχετική θέληση, καθώς αντίθετα η ικανότητα της ψυχής να καταλαβαίνει το λόγο Μου δεν είναι καθοριστική στην περίπτωση που λείπει η θέληση του ανθρώπου να Με υπηρετήσει.

Από αυτό προκύπτει ότι έχω μόνο λίγους υπηρέτες και υπηρέτριες που μπορούν να εκτελέσουν αυτή την αποστολή, ότι όμως προστατεύω ιδιαίτερα αυτούς τους λίγους και ότι δεν επιτρέπω να εμποδιστούν να εκτελέσουν την αποστολή τους, γιατί αυτή είναι επειγόντως αναγκαία κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, όπου μονάχα η καθαρή αλήθεια μπορεί να γλιτώσει τους ανθρώπους από το να πέσουν στην άβυσσο και όπου για αυτό το λόγο πρέπει αυτή η καθαρή αλήθεια να διοχετευτεί στη Γη από Μένα, προκειμένου να σωθούν ακόμα όσοι είναι καλής θέλησης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5462                16-8-1952

Ο θεϊκός νόμος: Υπηρεσία με αγάπη. . .

Στον ουρανό και στη Γη ισχύει μόνο ένας νόμος. . .  η υπηρεσία με αγάπη. . .  Η υπηρετική αγάπη φέρνει αφάνταστη μακαριότητα, πρόκειται για μια επιθυμία να χαρίσει κανείς ευτυχία με ατελείωτα πολλαπλούς τρόπους. Όποιος υπηρετεί με αγάπη, είτε στη Γη είτε στο πνευματικό βασίλειο, έχει πετύχει έναν βαθμό ωριμότητας όπου συνειδητοποιεί ότι τον έχει πιάσει η αγάπη του Θεού, και αυτή η μακάρια βεβαιότητα τον παροτρύνει σε όλο και πιο έντονη έμπρακτη αγάπη, και τον πραγματικό του προορισμό τον εκπληρώνει τότε από μόνος του, γιατί τον γεμίζει το θεϊκό θέλημα μέσω της παρουσίας του Θεού, η οποία είναι το βέβαιο αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης. Όπου τηρείται ο νόμος της αγάπης, τα πάντα βρίσκονται μέσα στη θεϊκή τάξη, αφού πάνω στην αγάπη βασίζεται ο νόμος. . .  Η ακαταστασία γίνεται μόνο εκεί όπου λείπει η αγάπη, επειδή ενεργούν αρνητικές δυνάμεις εκεί όπου η θεϊκή δύναμη της αγάπης δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Εκεί όμως εμφανίζονται και η παρακμή, η οπισθοδρόμηση, η καταστροφή και το χάος.

Η αγάπη είναι η δύναμη που διατηρεί, που δημιουργεί, που προωθεί και που τακτοποιεί. . .  Μπορεί να λείπει ή και ν’αντιστραφεί. . .  Τότε όμως τα πλάσματα βγαίνουν από την τάξη και είναι δυστυχισμένα. Και η κάθε άστοργη πράξη καταστρέφει αυτό που δημιουργεί η αγάπη. Και για αυτό το λόγο εσείς οι άνθρωποι θα έπρεπε να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην κάνετε τον εαυτό σας αδύναμο, για να μην χάσετε από δικό σας λάθος τη δύναμη την οποία διαθέτετε όσο ζείτε μέσα στην αγάπη. 

Η αγάπη είναι δύναμη και ενεργεί πάντα θετικά, και για το λόγο αυτό φέρνει και τόση μακαριότητα. Παρ’όλα αυτά η αγάπη μπορεί επίσης να πληγώνει φαινομενικά, αλλά σε τέτοια περίπτωση ο στόχος είναι η αιώνια ανάρρωση, και έτσι η αγάπη, παρ’όλα αυτά, μένει αγάπη. . .  Και για το λόγο αυτό η αιώνια Αγάπη εφαρμόζει πού και πού μέσα που φαίνονται άπονα για να εξασφαλίσει στα πλάσματά Της μια αιώνια θεραπεία· για το λόγο αυτό περιλαμβάνονται μέσα στο σωτήριο σχέδιο του Θεού συμβάντα που δεν δείχνουν την αγάπη του Θεού και ωστόσο καθορίζονται από την ατελείωτη αγάπη Του. . .

Όμως όπου επήλθε η ακαταστασία, πρέπει ν’αποκατασταθεί η τάξη. Η αρχή της αγάπης πρέπει να κυριαρχεί στον ουρανό και στη Γη προκειμένου η μοίρα των πλασμάτων να είναι μακάρια. Όλοι θα πρέπει να υπηρετήσουν ο ένας τον άλλον και να χαρίσουν ευτυχία ο ένας στον άλλον. Η αγάπη θα πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη για όλες τις πράξεις, τότε και ο Θεός είναι πάντα παρόν, ο Οποίος βρίσκεται μέσα σε κάθε έργο αγάπης, και τότε δεν μπορεί ποτέ να γίνει συμφορά, αλλά η μακαριότητα και η ειρήνη θα επικρατούν εκεί όπου είναι η αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5463                17-8-1952

Η βούληση καθορίζει τις σκέψεις. . .

Ευθύνη. . .

Από τη βούληση του ανθρώπου γεννιούνται οι σκέψεις, αφού ανάλογα με τη βούλησή του μπορούν να επενεργήσουν οι πνευματικές δυνάμεις του άλλου βασιλείου και να διοχετεύσουν στον άνθρωπο τα ρεύματα των σκέψεών τους. . .  Πάντα είναι εκδηλώσεις εκείνων των δυνάμεων οι σκέψεις, τις οποίες δέχεται ο άνθρωπος  εάν η βούλησή του ανταποκρίνεται σ’εκείνη του πνευματικού αποστολέα. . .  Οι πνευματικές δυνάμεις λοιπόν επεμβαίνουν στην οργανική δραστηριότητα μόλις ο άνθρωπος σχηματίζει σκέψεις. . .  Και το περιεχόμενο εκείνων των σκέψεων είναι τα πνευματικά αγαθά που κατέχουν οι πνευματικές δυνάμεις.

Και έτσι η σκέψη του ανθρώπου διεγείρεται κατά κάποιον τρόπο από εκείνες τις πνευματικές δυνάμεις, μόνο που αυτές δεν μπορούν να επενεργήσουν αναγκαστικά πάνω στη σκέψη του ανθρώπου, αλλά οι πνευματικές δυνάμεις ενεργοποιούνται ανάλογα με την καλή ή την κακή θέληση του ανθρώπου, έτσι ώστε εναπόκειται στον ίδιο το ποια πνευματικά αγαθά παραλαβμάνει, το αν αυτά τον αγγίξουν από το φωτεινό βασίλειο ή από το βασίλειο του σκότους, αν πρόκειται για αλήθεια ή για πλάνη. Αφού ο ίδιος ο άνθρωπος καθορίζει μέσω της κατεύθυνσης της θέλησής του και τα όντα που του μεταδίδουν τα διανοητικά τους αγαθά.

Η βούληση καθορίζει τη σκέψη. . .  Άρα ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη σκέψη του. Και επομένως υπάρχει μονάχα μια δυνατότητα ν’απαλλαχθεί από την ευθύνη του. . .  δηλαδή να παραδοθεί ο άνθρωπος με εμπιστοσύνη στον Θεό και στα όντα του φωτεινού κόσμου, προκειμένου να είναι στραμμένες στη σωστή κατεύθυνση η θέληση και η σκέψη του. . .  Τότε ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβάται παραπλανητικές σκέψεις, τότε κατευθύνεται και οδηγείται στη σωστή σκέψη. Τότε φωτεινά όντα αναλαμβάνουν την ευθύνη, και θα ασκούν πράγματι μόνο τέτοια επιρροή πάνω στον άνθρωπο που θα ευνοήσει τις καλές και σωστές σκέψεις.

Ο άνθρωπος δεν θα χρειαζόταν να φοβάται τίποτα αν πριν την κάθε απόφαση, πριν την κάθε διανοητική δραστηριότητα που απαιτεί σωστή σκέψη, ζητούσε τη βοήθεια του ουράνιου Πατέρα, αν ζητούσε την προστασία και τη βοήθεια όλων των καλών όντων. Σε τέτοια περίπτωση η σκέψη του θα είναι σωστή, αφού τότε τα όντα του σκότους δεν βρίσκουν είσοδο, τότε δεν μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση σε οποιοδήποτε τομέα. Μια καλή, στραμμένη στον Θεό βούληση προστατεύει τον άνθρωπο από τη λανθασμένη σκέψη.

Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι έχετε ώρες όπου οι σκέψεις, δηλαδή η θέλησή σας, είναι και πάλι στραμμένες στον κόσμο, και αυτό εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος του Θεού για ν’ανασκευάσει αυτό που σας μετέδωσαν καλά όντα. Τότε γεννιούνται αμφιβολίες και τότε ενεργούν αμέσως οι αντίπαλες δυνάμεις. Η λαχτάρα σας για τον κόσμο μπορεί να σας εκδώσει σ’αυτές τις αντίπαλες δυνάμεις. Αφού ο δεσμός με τον Θεό, με τον φωτεινό κόσμο, χαλαρώνεται μέσω της κάθε σκέψης που είναι ακόμα στραμμένη στον κόσμο, μέσω κάθε λαχτάρας που δεν έχει πνευματικούς στόχους. Για αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να παρατηρήσει τον εαυτό του για το κατά πόσον έχει ακόμα εγκόσμιο φρόνημα, θα έπρεπε, στην περίπτωση αποφασιστικών υποθέσεων, να λύσει όσο περισσότερο γίνεται κάθε επίγειο δεσμό, θα έπρεπε ν’αφοσιωθεί ανεπιφύλακτα στον πνευματικό φωτεινό κόσμο, και θα είναι τότε πάντα βέβαιος ότι φροντίζεται από εκείνον. Θα μιλήσει και θα σκεφτεί έτσι όπως είναι σωστό μπροστά στον Θεό και θα αισθανθεί και την εσωτερική σταθερότητα μόλις υποστηρίξει τα πνευματικά αγαθά που του μεταδόθηκαν μέσα σ’εκείνο τον δεσμό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5469                23-8-1952

Ο καθένας μπορεί ν’ακούσει την προσφώνηση του Θεού. . .

Με τη μορφή σκέψεων. . .

Σας μεταδίδω λόγια αγάπης, παρηγοριάς και ενθάρρυνσης και σας διαφωτίζω πάντοτε όπου σας λείπουν οι γνώσεις, μόνο που πρέπει μόνοι σας να συνάψετε επαφές μαζί Μου, αλλιώς δεν μπορώ να σας μιλάω. . .  Η προσφώνησή Μου ωστόσο δεν θα την ακούσετε πάντα ηχηρά, αλλά οι σκέψεις σας θα σχηματιστούν αισθητά έτσι όπως θέλω να σας μιλήσω, αν μονάχα τις προσέξετε και αν περιμένετε υπομονετικά ώσπου τα μηνύματά Μου να έχουν φτάσει κοντά σας. Αφού ένα πράγμα θέλω να σας πω: Μόλις μόνο Με σκέφτεστε, μόλις Μου μιλάτε μέσα στην προσευχή ή Με φωνάζετε για βοήθεια, η αγάπη Μου είναι ήδη μαζί σας. . .  Δεν μιλάω στο κενό, αλλά αντιλαμβάνομαι όλες τις σκέψεις σας και σας απαντάω κιόλας.

Ωστόσο, μόνο λίγοι άνθρωποι περιμένουν αυτή την απάντησή Μου, λίγοι άνθρωποι έχουν τόσο βαθιά πίστη ώστε να είναι πεπεισμένοι ότι θα τους απαντήσω, και για το λόγο αυτό μπορώ μόνο σπάνια να εκδηλωθώ στον άνθρωπο, έτσι ώστε να καταλάβει μέσα στα συναισθήματα και στις σκέψεις του την καθαρή Μου απάντηση. . .  Ούτε μια λέξη δεν πάει χαμένη την οποία Μου φωνάζετε με βαθιά ευλάβεια, και ούτε μια λέξη δεν την αφήνω χωρίς απάντηση. . .  Η ψυχή σας όμως συχνά αφήνει να περάσει από δίπλα της κάτι που θα την έκανε βαθιά ευτυχισμένη. Δεν εκπαιδεύσατε ακόμα το πνευματικό σας αυτί και για αυτό δεν αντιλαμβάνεστε την απάντηση της αγάπης Μου. . .

Όλοι εσείς που συνδέεστε μαζί Μου μέσω της έντονης προσευχής, μπορείτε να πιστέψετε ότι σας μιλάω. . .  Αν όμως θέλετε και να καταλάβετε την προσφώνησή Μου, την οποία λαχταράτε όλοι, πρέπει να εκπαιδεύσετε το πνευματικό σας αυτί, και αυτό είναι κάτι πολύ συμαντικό με το οποίο θα έπρεπε ν’ασχοληθείτε, επειδή θα έκανε πολύ πιο εύκολη την επίγεια σας ζωή, αφού είναι πράγματι καταπληκτικό να μπορεί κανείς ν’αντιλαμβάνεται την προσφώνησή Μου, η οποία είναι απευθυσμένη σε όλους σας που συνομιλείτε έντονα μαζί Μου.

Όλοι σας θα παίρνατε πολλή δύναμη και παρηγοριά από αυτή την προσφώνησή Μου, την οποία αντιλαμβάνεστε πάντα μόνο ως συναισθήματα και σκέψεις, η οποία θα σας έδινε την εσωτερική ησυχία και την αίσθηση της ασφάλειας, δηλαδή θα ήσασταν πραγματικά παρηγορημένοι και ενισχυμένοι από την πατρική Μου αγάπη, η οποία είναι ασταμάτητα στραμμένη σε όλα τα παιδιά Του. Για αυτό το λόγο, όταν προσεύχεστε σε Μένα στο πνεύμα και στην αλήθεια, ας παραμείνετε μετά μέσα σε σκέψεις που είναι στραμμένες σε Μένα, και θα αισθανθείτε την παρουσία Μου και η ψυχή σας θα παραλάβει αυτό που η πατρική Μου αγάπη θέλει να της χαρίσει. . .  Αφού πλησιάζω όλους όσους Με φωνάζουν, όσους συνομιλούν έντονα μαζί Μου, και θέλω να τους δώσω ό,τι τους κάνει ευτυχισμένους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5470                24-8-1952

Εγγύηση για την παρουσία του Θεού: έργα αγάπης. . .

Αποδοχή του λόγου. . .

Είμαι πάντα παρόν κοντά σας μόλις κάνετε ένα έργο αγάπης. Και αυτό θα πρέπει να είναι για σας εγγύηση του ότι τότε θα σκεφτείτε και θα μιλήσετε σωστά, γιατί Εγώ ο Ίδιος δεν επιτρέπω να προφέρει τότε πλάνη το στόμα σας. Επομένως αποκλείεται ένας καλός άνθρωπος που κοπιάζει πάντα να εκπληρώσει την εντολή της αγάπης Μου να βρίσκεται μέσα σε λανθασμένη σκέψη. . .  Είναι ωστόσο μάλιστα δυνατό να μυήθηκε προηγουμένως σε λάθος γνώσεις και να μην τις στοχαστεί για να καταλάβει αν πρόκειται για την αλήθεια. . .  Είναι δυνατό να υποστηρίξει για αυτό το λόγο διδασκαλίες ως αλήθεια, γιατί δεν του διοχετεύτηκε ακόμα η σωστή αλήθεια και δεν αμφιβάλλει για τις παλιές του γνώσεις. Τότε όμως αρκεί μονάχα ένα ερέθισμα, μια αφύπνιση της λογικής του, και θα διδαχτεί τότε από το πνεύμα μέσα του έτσι όπως συμφωνεί με την αλήθεια.

Και Εγώ ο Ίδιος προξενώ αμφιβολίες μέσα στους ανθρώπους που ασκούν την έμπρακτη αγάπη για να μπορέσω μετά να τους διοχετεύσω την αλήθεια μέσω του Πνεύματός Μου. Συναισθηματικά όμως τέτοιος άνθρωπος θα είναι πάντα κοντά στην αλήθεια, επειδή το εγγυάται η έμπρακτη αγάπη του, γιατί Εγώ ο Ίδιος είμαι μέσα του όταν κάνει έργα αγάπης. . .  Για αυτό το λόγο εσείς, οι υπηρέτες Μου στη Γη, θα συναντήσετε μόνο σπάνια αντίσταση από ανθρώπους που ασκούν την αγάπη όταν τους κηρύσσετε το αγνό Ευαγγέλιο· αντίθετα όμως θα αντιμετωπίσετε μεγάλη αντίσταση εκεί όπου ο άνθρωπος είναι χωρίς αγάπη. . .  Και είναι αυτό αυτονόητο, γιατί Εγώ ο Ίδιος είμαι η Αγάπη και επίσης η Αλήθεια. . .  Ο αντίπαλός Μου όμως έχει σκοτεινό πνεύμα και στερείται οποιασδήποτε αγάπης. Από αυτό προκύπτει ότι είναι ολοφάνερα τα γνωρίσματα εκείνου που μπορεί να ενεργήσει μέσα στον άνθρωπο. . .

Χωρίς την αγάπη λοιπόν ο άνθρωπος ούτε αναγνωρίζει ούτε αποδέχεται την αλήθεια, και για αυτό το λόγο η πρώτη επιδίωξή σας θα έπρεπε να είναι να μεταδώσετε στους συνανθρώπους σας τη διδασκαλία της αγάπης, να επιστήσετε την προσοχή τους στα αποτελέσματα μιας ζωής με αγάπη και στις συνέπειες του αντιθέτου, αφού η αγάπη είναι και θα μείνει η βασική αρχή, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε η αλήθεια ούτε η πίστη. Το να ξέρει κανείς όλα τα άλλα δεν είναι τόσο σημαντικό όπως το γεγονός ότι χωρίς την αγάπη κανείς δεν μπορεί να γίνει μακάριος. Μόλις όμως ο άνθρωπος ζήσει στην αγάπη, θα του προσφερθούν και οι άλλες γνώσεις, και με φωτεινό πνεύμα θα καταλάβει την αλήθεια εκείνων, επειδή η αγάπη μέσα του είναι το κλειδί για τη σοφία. Τα πάντα μπορείτε να κατορθώνετε μόλις ζείτε στην αγάπη. . .

Με ελκύετε μέσω του κάθε έργου αγάπης και μαζί Μου ταυτόχρονα την αλήθεια, τις γνώσεις για τις πνευματικές σκέχεις και συναρτήσεις. Θα μυηθείτε στα πιο βαθιά μυστικά και θα μπορείτε επίσης να τα καταλάβετε, γιατί μέσω της αγάπης το πνεύμα σας φωτίζεται και σας ενημερώνει ξεκάθαρα για ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους και προωθεί την πνευματική σας ανάπτυξη. Επομένως ασκήστε την έμπρακτη αγάπη για τον διπλανό σας και πλησιάστε με αυτό τον τρόπο τον ίδιο τον Εαυτό Μου, και η παρουσία Μου θα σας κάνει πράγματι ευτυχισμένους, αφού σας δίνω ό,τι έχετε ανάγκη και ό,τι σας βοηθά να γίνετε μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5471                25-8-1952

Συντόμευση των ημερών. . .

Κανένα πρόβλημα για τους ανθρώπους. . .

Η πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων προχωρεί μόνο ελάχιστα, η κατάστασή τους είναι τρομερή. Μόνο λίγοι άνθρωποι αυξάνουν τον βαθμό της ωριμότητάς τους, η πλειοψηφία όμως παραμένει πάντα στο ίδιο επίπεδο, με ορατές αποκλίσεις προς τα κάτω. Και αν στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιο δεν προβλεπόταν ένα τέλος αυτής της Γης, ακόμα και οι άνθρωποι υψηλότερου βαθμού ωριμότητας θα έπεφταν πίσω στο βάθος. Ο Θεός ωστόσο συντόμευσε τις ημέρες για χάρη των εκλεκτών. . .  Η πλήρης παρακμή και η αποστασία από τον Θεό δεν μπορεί πια να εμποδιστεί, και για το λόγο αυτό μια συντόμευση των ημερών δεν είναι πια κανένα πρόβλημα για την πεσμένη ανθρωπότητα, αλλά είναι ακόμα μια σωτηρία για εκείνους που μόνο με τεράστιους κόπους μπορούν να επικρατήσουν, που πρέπει να παλέψουν φοβερά για να προβάλουν αντίσταση στην έφοδο από κάτω.

Η ανθρωπότητα βαδίζει προς το τέλος της, γιατί η ίδια το επιταχύνει, γιατί εξαιτίας της σωτηρίας των πιστών θα συντομευτούν οι μέρες. Η ανθρωπότητα μόνο επιταχύνει το τέλος, γιατί είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει πια σωτηρία για τους ανθρώπους, και επομένως δεν συντομεύονται για αυτούς οι μέρες όπου θα μπορούσαν ακόμα να γίνουν μακάριοι. . .  Αποφάσισαν οριστικά για τον αντίπαλο του Θεού, και για το λόγο αυτό θα πρέπει μόνο να βοηθηθούν τα παιδιά Του, προκειμένου ν’αντισταθούν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ταλαιπωρίας πάνω σ’αυτή τη Γη. Και έτσι η σωτηρία για αυτά τα παιδιά του Θεού θα έρθει ξαφνικά και απρόσμενα. . .  πριν να κλονιστούν, αφού ο Σατανάς δεν θα υποχωρήσει πριν να δεθεί. . .

Όλες οι δυνατότητες θα εξαντληθούν πριν για να προωθηθεί ακόμα η πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων. . .  αλλά χωρίς επιτυχία, όπως το ξέρει ο Θεός από τους αιώνες των αιώνων. . .  Οι άνθρωποι δεν θα είναι δεκτικοί σε καμία παραίνεση και καμία προειδοποίηση, ξέρουν μονάχα ένα στόχο, δηλαδή να ζήσουν στη Γη με χαρά και απόλαυση. . .  Και ό,τι θα μπορούσε να τους εμποδίσει, το απορρίπτουν και παίρνουν εχθρική στάση. Τον Θεό Τον κοροϊδεύουν και ακόμα περισσότερο τους υπηρέτες Του. Έχει έρθει η ώρα για την οποία είναι γραμμένο: Θα είναι σαν στις μέρες του Νωέ, έτρωγαν και έπιναν και έκαναν έρωτα. . .  μέχρι την ημέρα της Κρίσης.

Πράγματι οι άνθρωποι δεν θα χάσουν πια τίποτα όταν καταστραφεί η Γη, αφού αυτά που κατέχουν είναι εντελώς χωρίς αξία, και αυτά που έχουν αξία δεν τα επιδιώκουν πια. Αλλά όσο πιο γρήγορα τελειώσει η ζωή εκείνων των ανθρώπων, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσουν στο δρόμο που κάποτε θα οδηγήσει και πάλι στα ύψη. . .  Δεν πρόκειται πια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού για χάρη των εκλεκτών θα συντομευτούν οι μέρες. . .  Να το θυμάστε αυτό όταν σας φανούν αφόρητες οι συνθήκες ζωής, σ’εσάς που θέλετε να μείνετε πιστοί στον Θεό. Να θυμάστε ότι θα λάβετε δύναμη για ν’αντέξετε μέχρι το τέλος και ότι αυτό το τέλος θα επέλθει σύντομα, αφού θα εκπληρωθεί η υπόσχεση ότι ο Θεό θα συντομεύσει τις ημέρες για χάρη των εκλεκτών για να τους βοηθήσει ν’αποκτήσουν την αιώνια μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5472                26-8-1952

Εξήγηση για κρούσματα δαιμονισμού. . .

Τα παιδιά Μου θέλω πάντα να τα διδάξω σωστά και να τους δώσω γνώσεις, και θέλημά Μου είναι να διδάξουν και εκείνα τους ανήξερους: Σημαίνει μεγάλος κίνδυνος για τους ανθρώπους όταν σε περιστάσεις επίγειας ένδειας δεν απευθύνονται σε Μένα, αλλά  θέλουν με τη δική τους δύναμη και με πείσμα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και τα καταφέρνουν κιόλας. . .  Τότε όμως δεν ήταν η δική τους δύναμη, αλλά η νοοτροπία τους, η ασυνείδητη εσωτερική τους απόρριψη του Εαυτού Μου, επέτρεψε στις δυνάμεις του σκότους να τους παρέχουν δύναμη από κάτω και με αυτό τον τρόπο επίσης να κατασχέσουν την ψυχή του ανθρώπου, προκειμένου να κερδίσουν τότε όλο και περισσότερη επιρροή.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να φαίνεται κακός από έξω, αλλά η περηφάνια και η αλαζονεία και ο επίγειος πλούτος του είναι ευδιάκριτες ενδείξεις του ότι η δύναμη από κάτω τον έθεσε υπό την κατοχή της. Η παράλειψη καλών έργων χωρίς ιδιοτέλεια, η αναισθησία απέναντι στα δεινά των συνανθρώπων και το υπέρμετρο πνεύμα της απόλαυσης δείχνουν πάντα τον εγκόσμιο άνθρωπο που δεν έχει κανένα δεσμό μαζί Μου, παρόλο που δεν μπορεί ν’αποδειχτεί ότι παραβιάζει φανερά το νόμο. . .  Στέκεται μπροστά στους συνανθρώπους του έντιμος και δίκαιος, αλλά η ψυχή του είναι χωρίς αγάπη και χωρίς πίστη σε Μένα. Και το τέλος του δεν είναι μακάριο, η Γη τον κρατά φυλακισμένο, τα αγαθά της τα λαχταρά ακόμα στο επέκεινα, γιατί δεν κατέχει τίποτε άλλο και γιατί η απληστία του για τον κόσμο ήταν μεγάλη. . .

Αυτός ο άνθρωπος επομένως ήταν δεμένος από σκοτεινές δυνάμεις, και ωστόσο δεν πέτυχαν να κάνουν την ψυχή του τόσο αφοσιωμένη ώστε να κάνει ιδιαζόντως κακές πράξεις. Τον εμπόδισαν μεν να φτάσει κοντά Μου, αλλά δεν τον είχαν ακόμα εντελώς υπό την κατοχή τους. . .  Και για αυτό το λόγο προσπαθούν τώρα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους εκεί όπου φαίνονται ίδιες προδιαθέσεις, ίδια σκέψη και αδύνατη θέληση, κάτι που βρίσκουν τις περισσότερες φορές ανάμεσα στους επίγειους απογόνους εκείνου, και μπορούν να πετύχουν επί πολλών γενιών. Μπορεί όμως επίσης η σκέψη που είναι στραμμένη σε Μένα να μειώσει το αποτέλεσμά τους ή να το εμποδίσει εντελώς. Μπορούν επίσης να ενοχληθούν μόνο προσωρινά εκείνοι οι άνθρωποι, αλλά τότε τόσο πολύ ώστε μπορεί να γίνει λόγος για ένα κρούσμα δαιμονισμού.

Ιδιαίτερα άσχημα ενεργούν αυτές οι δυνάμεις όταν καταλαβαίνουν την αποτυχία τους, όταν οι άνθρωποι επιδιώκουν ξανά και ξανά να φτάσουν κοντά Μου με τη σκέψη και τη θέλησή τους. Και αυτό μπορεί να γίνει όσο η ψυχή του πρώτου δεν βρήκε λύτρωση, όσο μέσω της δικής του λάθος θέλησης και λαχτάρας επιτρέπει σ’αυτές τις δυνάμεις να κατοικήσουν μέσα σ’αυτούς που κατάγονται από εκείνον. Οι ίδιοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν μεν ν’απελευθερωθούν μέσω της πιο έντονης προσευχής σε Μένα, μέσω ενός ζωντανού δεσμού και βαθιάς πίστης. . .  Αλλά αυτή τους λείπει, και τις παροχές της δύναμής Μου τις απορρίπτουν, επηρεασμένοι από εκείνες τις δυνάμεις που παλεύουν αμείλικτα για τις ψυχές τους.

Μόλις όμως λυτρώθηκε η ψυχή στο επέκεινα, η εξουσία της σκοτεινής δύναμης έχει τσακιστεί. Και για αυτό το λόγο σάς παροτρύνω ιδιαίτερα να φροντίσετε εκείνες τις ψυχές, να τις βοηθήσετε, γιατί μόνες τις είναι πολύ αδύνατες. . .  Γνωστοποιήστε τους Εμένα και την αγάπη Μου, προκειμένου να επικαλεστούν τη βοήθειά Μου, και αυτή θα τους παρασχεθεί, και ταυτόχρονα θα απελευθερωθούν οι ψυχές στη Γη που βρίσκονται υπό την επιρροή των δυνάμεων στους οποίους δόθηκε κάποτε ο έλεγχος πάνω σ’έναν άνθρωπο που δεν φώναξε Εμένα για βοήθεια, αλλά προμηθεύτηκε τη δύναμη από τον αντίπαλό Μου για να τα βγάλει πέρα με την επίγεια ζωή του.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5474                29-8-1952

Συμμετοχή στο λυτρωτικό έργο. . .

Δεν θα έπρεπε να το θεωρείτε νόμο, αλλά με εσωτερική χαρά θα έπρεπε να υπηρετήσετε και να συμμετέχετε στο λυτρωτικό έργο. Δεν θα έπρεπε να σας παρακινήσει η υπόσχεση μιας αμοιβής, αλλά η αγάπη θα έπρεπε να σας ωθήσει να κάνετε αυτό που βοηθά τις ψυχές στη Γη ή και στο επέκεινα για ν’απελευθερωθούν από τα δεσμά του Σατανά. Η ανιδιοτελής προθυμία για βοήθεια θα πετυχαίνει πάντα, γιατί τότε η αγάπη είναι η δύναμη που τα καταφέρνει όλα. Και έτσι λαμβάνετε πάντα την ευλογία Μου όταν θέλετε να βοηθήσετε εντελώς χωρίς ιδιοτέλεια. . .  Και η ευλογία Μου σημαίνει ότι σας βοηθάω και Εγώ όπου η δύναμή σας δεν αρκεί.

Υπάρχουν πολλές αλύτρωτες ψυχές που δεν έχουν κανέναν άνθρωπο στη Γη που να τους σκεφτεί με αγάπη. Και για αυτό το λόγο ο δρόμος για το φως είναι τόσο αφάνταστα δύσκολος για αυτές τις ψυχές, και αυτές γίνονται όλο και πιο πεισματάρες όπου θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την αντίστασή τους για να φτάσουν στο φως. Ωστόσο, τους δείχνω σε όλες το δρόμο που πρέπει να πάρουν, μόνο που μπορώ να το κάνω μονάχα μ’έναν τρόπο ώστε να μην πρέπει ν’αναγνωρίσουν αναγκαστικά το δρόμο ως τον σωστό. Τους στέλνω μάλιστα αγγελιοφόρους του φωτός, αλλά αυτοί δεν τους είναι αναγνωρίσιμοι ως τέτοιοι, και για το λόγο αυτό τους ακούν μόνο σπάνια και δεν δέχονται τις διδασκαλίες τους, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ωφέλιμες. Αυτές οι ψυχές ωστόσο μπορούν να οδηγηθούν στο σωστό δρόμο μονάχα μέσω δασκαλεμάτων, και αφού δεν πιστεύουν τους αγγελιοφόρους του φωτός και στερούνται της δύναμης της παράκλησης από ανθρώπους στη Γη, παραμένουν ατελείωτους καιρούς μέσα στο σκοτάδι. . .

Εσάς που είστε συνεργάτες στη λυτρωτική δουλειά, σας ενημερώνω για τα δεινά εκείνων των ψυχών για να παροτρύνω τις καρδιές σας να κάνουν παράκληση, την οποία ωστόσο δεν απαιτώ από σας, επειδή μονάχα μια προσευχή με αγάπη χαρίζει δύναμη σ’εκείνες τις ψυχές, η αγάπη όμως δεν μπορεί ν’απαιτηθεί. Σας περιγράφω τα δεινά εκείνων των ψυχών ως τεράστια, και ωστόσο δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τα βάσανά τους, από τα οποία θα ήθελα πολύ να τις απελευθερώσω και θέλω μάλιστα να το κάνω στην περίπτωση που βοηθάτε και εσείς, στην περίπτωση που τους χαρίζετε στοργικές σκέψεις και θέλετε να τις βοηθήσετε ωθημένοι από εσωτερικό σας κίνητρο. . .  Μια άκαμπτη θέληση μπορεί να γίνει μαλακή με αυτό τον τρόπο, ένα σκληρό, πεισματάρικο πνεύμα μπορεί να γίνει υποχωρητικό και μπορεί να πάρει δύναμη από σας, γιατί θέλετε να το βοηθήσετε.

Σκεφτείτε ότι είστε όλοι παιδιά της αγάπης Μου και ότι η καρδιά Μου σας αγαπά όλους. . .  ότι όμως εσείς που είστε κοντά Μου είστε κατά πολύ πιο μακάριοι από τους αδερφούς σας που βασανίζονται μακριά Μου μέσα στην αδυναμία και στο σκοτάδι. . .  Φέρτε τους φως, μεταδώστε τους δύναμη, αφού εσείς που τα παίρνετε μπόλικα μπορείτε να τους δώσετε. Και η αγάπη θα πρέπει να σας παροτρύνει να το κάνετε, τότε αποδεικνύετε ότι είστε τα παιδιά Μου, ότι μέσα σας μπορώ να ενεργήσω κατά κάποιον τρόπο Εγώ ο Ίδιος. Και τότε η δουλειά πάνω στους βυθισμένους αδερφούς σας δεν θα είναι μάταιη, τότε θα τους δείξετε έναν δρόμο τον οποίο θα πάρουν πρόθυμα, και θα τους απλώσω τα χέρια Μου για να πετύχουν με βεβαιότητα το στόχο. . .  για να επιστρέψουν και εκείνοι στο πατρικό σπίτι, το οποίο εγκατέλειψαν κάποτε εθελοντικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5475                30-8-1952

Συνεργασία των ανθρώπων στο να γίνουν τα πλάσματα μακάρια. . . 

Είμαι κοντά σε όλους σας που Με λαχταράτε έντονα. Κοντά σε όλους σας ρέει το ρεύμα της χάρης Μου, όλους σας πιάνω με την αγάπη Μου και σας δίνω πράγματι το ψωμί του ουρανού για τη σωστή ενίσχυση της ψυχής σας. Είμαι μέσα σας και μαζί σας. . .  Όλοι σας είστε τα παιδιά Μου, γιατί φωνάζετε τον Πατέρα με παιδική παράκληση, γιατί Του μιλάτε μέσα στις δυσκολίες σας και Τον ικετεύετε για τη χάρη Του. Και έτσι όπως Μου προσφέρετε την καρδιά σας, έτσι σας υποδέχομαι μέσα στη δική Μου καρδιά, για αυτό μπορείτε να είστε βέβαιοι, εσείς που Με πιστεύετε και που ζητάτε επαφές μαζί Μου.

Ωστόσο, δεν έρχονται όλοι κοντά Μου όπως εσείς, και μάλιστα γιατί τους λείπει η πίστη σ’έναν Θεό της αγάπης, σ’έναν Πατέρα Που αναζητά τα παιδιά Του. Και η λαχτάρα Μου για εκείνα τα αποστατημένα παιδιά Μου είναι τόσο μεγάλη ώστε προσπαθώ αδιάκοπα να τα κερδίσω πίσω, αφού η αγάπη Μου δεν μπορεί ποτέ ν’αλλάξει και είναι στραμμένη σε ό,τι δημιούργησα. Εσείς όμως εκπηγάσατε από την ίδια αγάπη και πρέπει για αυτό να αισθάνεστε έντονα συνδεδεμένοι μ’εκείνους που είναι μακριά Μου. Έχετε καλύτερη πρόσβαση σ’εκείνους, γιατί σας βλέπουν, ενώ δεν μπορούν να βλέπουν Εμένα. . .

Καταλαβαίνετε τώρα ότι στηρίζω τις ελπίδες Μου σε σας, στο να Με βοηθήσετε να κερδίσετε εκείνα τα παιδιά για Μένα; Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να τους αποδείξω την ύπαρξή Μου, πρέπει να μείνω στα παρασκήνια ώσπου να έχουν κερδίσει την πίστη σε Μένα. . .  Εσείς όμως μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ξεπροβάλλετε, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τους πλησιάσετε και να προσπαθήσετε να τους οδηγήσετε στην πίστη, μιλώντας τους για τις εσωτερικές εμπειρίες σας, προσπαθώντας να τους μεταδώσετε αυτά που ήδη πήρατε από Μένα. . .

Είμαι μάλιστα πάντα μαζί σας και επίσης ανάμεσα σ’εκείνους που δεν θέλουν να Με αναγνωρίσουν ως Πατέρα και Θεό. . .  Αλλά οι καρδιές τους είναι ακόμα κλειστές, και επομένως μπορώ να είμαι παρόν μόνο εκτός τους αλλά ποτέ μέσα τους και κατά συνέπεια δεν μπορώ να επενεργήσω πάνω τους όπως το ήθελα από την αγάπη Μου. Ατελείωτους καιρούς παλεύω για τις ψυχές, και η αγάπη δεν έχει μειωθεί και δεν θα σταματήσει ποτέ, αφού δεν μπορώ παρά να πιάσω τα πάντα με την αγάπη Μου, γιατί είμαι ο Ίδιος η Αγάπη. Και για αυτό το λόγο Μου προκαλεί μακαριότητα πάντα να δίνω, να χαρίζω, ν’απελευθερώνω και να λυτρώνω. . .  Πάντα επιδιώκω να προσφέρω ευτυχία και δεν θα σταματήσω ποτέ να φέρνω βοήθεια στα δεμένα πλάσματα, ώσπου να επιτρέψουν κάποτε εθελοντικά να σωθούν. . .

Είμαι ένα Ον Που μπορεί μόνο να είναι πάντα μακάριο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να Μ’εξουσιάσει ή που να μπορούσε να περιορίσει την ενέργειά Μου. . .  Το τελευταίο στόχο Μου για ό,τι δημιούργησα είναι η μακαριότητα, και μακαριότητα είναι επίσης η μόνιμη ενέργειά Μου για να πετύχω αυτό το στόχο . . .  Αφού προβλέπω καθαρά ότι θα πετύχω το στόχο Μου, και αφού δεν μπορώ ν’αναπαύομαι, δεν θα υπάρξει ποτέ στασιμότητα, με την έννοια ότι η ενέργειά Μου θα ήταν ανεπιτυχής. . .  μάλιστα από την άποψη εσάς των ανθρώπων [από αυτή την πρόταση δεν βγαίνει νόημα ούτε στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας], γιατί δεν ξέρετε το αιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. Αλλά δεν Με απογοητεύει τίποτα, επειδή ξέρω για τα πάντα και επειδή το κάθε γεγονός προϋποθέτει ήδη το επόμενο.

Ωστόσο, συμπεριλαμβάνω πάντα όλα όσα δημιούργησα μέσα στη συνεργασία σχετικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να Μου επιστρέψει αυτό που έχασα. Έτσι και εσείς οι άνθρωποι που έχετε κατορθώσει έναν υψηλότερο βαθμό ωριμότητας Μού είστε εργατικοί βοηθοί, και επίσης η δική σας μακαριότητα εξαρτάται από αυτό. Και εσείς δεν ζείτε μονάχα για τον εαυτό σας, αλλά επίσης για εκείνα τα πλάσματα που θα έπρεπε να λυτρωθούν μέσω εσάς. . .  Αλλά αφού εσείς οι ίδιοι βρήκατε ήδη το δρόμο πίσω σε Μένα, αισθάνεστε στο εσωτερικό σας την πίεση να δείξετε και στους άλλους το δρόμο για Μένα, να τους οδηγήσετε σε Μένα και να χαρείτε μαζί Μου για τη μακαριότητα εκείνων που πριν ήταν δυστυχισμένοι.

Πρόκειται για ένα έργο εύσπλαχνης αγάπης που κάνετε σ’εκείνους και πρόκειται για ένα έργο έντονης παιδικής αγάπης που κάνετε σ’Εμένα. . . δηλαδή ότι οδηγείτε κοντά Μου τα παιδιά που ήταν χαμένα και τα οποία αναζητώ. Ο καθένας που αισθάνεται προορισμένος για τέτοιο έργο είναι στενά δεμένος μαζί Μου, και θέλω να τον ευλογήσω για αυτό. Όλοι σας είστε τα παιδιά Μου και στέκεστε μέσα στη χάρη Μου, και όταν Μου ζητάτε την προστασία Μου, σας φυλάω και δεν επιτρέπω να πάρετε λάθος δρόμους. . .  Ο κόσμος δικάζει, αλλά Εγώ δεν δικάζω ουδέποτε, μόνο αυτό που Μου αντιστέκεται δικάζει τον εαυτό του, γιατί δεν μπορεί ν’αγγιχτεί από την ακτινοβολία της αγάπης Μου και είναι για αυτό δυστυχισμένο. . .  Ωστόσο, ακόμα και αυτό το δυστυχισμένο θα γίνει κάποτε μακάριο, αφού η αγάπη Μου δεν αφήνει τίποτα να χαθεί αιώια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5477                1-9-1952

Υποστήριξη στη λυτρωτική δουλειά μέσω δυνάμεων του ουρανού. . .

Έχετε στη διάθεσή σας μόνο ακόμα λίγο χρόνο όπου μπορείτε να ενεργήσετε στο όνομά Μου. Αλλά αυτό το χρόνο θα μπορείτε ακόμα να τον εκμεταλλευτείτε καλά, γιατί όλες οι δυνάμεις του ουρανού σας υποστηρίζουν και για αυτό η δουλειά που κάνετε δεν θα είναι μάταιη. Η πνευματική κοινότητα εκείνων που θέλουν να κάνουν λυτρωτική δουλειά μεγαλώνεται από την πλευρά των πνευματικών όντων. Ο καθένας σας έχει δίπλα του βοηθητικές δυνάμεις, τις οποίες μεν δεν βλέπει, οι οποίες ωστόσο τον κατευθύνουν και τον οδηγούν σ’εκείνους που βρίσκονται μέσα σε πνευματική ένδεια. Τον καθένα από σας τον φροντίζουν και επηρεάζουν πνευματικές οντότητες. Για της δραστηριότητές σας επομένως δεν ευθύνεστε μονάχα εσείς, αλλά σας βοηθούν φωτεινά όντα που έχουν μέσα της την προθυμία για λύτρωση και τα οποία για αυτό καθορίζουν τον κάθε άνθρωπο με ίδια προθυμία σε σωστή και γεμάτη ευλογία δουλειά.

[Δεν μεταφράζω τα υπόλοιπα αυτού του μηνύματος, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μυνημάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

 

 

 

5478                2-9-1952

Το αίμα του Χριστού. . .

Η ενοχή της αμαρτίας. . .

Για σας, παιδιά Μου στη Γη, έχυσα το αίμα Μου. Για σας βάδισα τον πιο δύσκολο δρόμο, αφού ήθελα να σας βοηθήσω ν’ανεβείτε από το βάθος, από το οποίο δεν θα μπορούσατε ποτέ να ξεφύγετε από μόνα  σας. . .  Για σας πέθανα το θάνατο στο σταυρό. . .  Τη θυσία που ήθελα να προσφέρω στον Θεό Πατέρα τη δέχτηκε Εκείνος, για σας έγινε η θυσία. . .  Επομένως το κέρδος θα έπρεπε να είναι των ανθρώπων στη Γη. Αυτό για το οποίο ικεύτευα τον Πατέρα και για το οποίο έκανα τη θυσία, θα έπρεπε να είναι προς το συμφέρον εσάς των παιδιών της Γης, γιατί είχατε ανάγκη βοήθεια στην κατάσταση που ήσασταν τότε που κατέβηκα στη Γη.

Ήξερα όμως επίσης ότι είχαν ανάγκη βοήθεια όχι μόνο οι άνθρωποι που ζούσαν στη Γη τότε που ήμουν Εγώ εκεί. Ήξερα ότι, από τότε που υπάρχει η Γη, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν την επίγεια τους αποστολή, γιατί ήταν πολύ αδύνατοι, και ευσλαχνιζόμουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, επίσης εκείνη του παρελθόντος και του μέλλοντος. Όλους τους ανθρώπους συμπεριλάμβανα μέσα στο λυτρωτικό έργο, για όλους τους ανθρώπους απέκτησα αμέτρητες χάρες, τις οποίες μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το στόχο τους στη Γη.

Η θυσία Μου, δηλαδή ο θάνατός Μου, ήταν ένα έργο μέγιστου ελέους. Με πλήρη συνειδητότητα και με ελεύθερη θέληση επωμίστηκα μια κατάσταση παθών την οποία χωρίς τη θεϊκή δύναμη δεν θα μπορούσα ν’αντέξω. Αλλά ευσπλαχνιζόμουν τη τρομερή ένδεια της ανθρωπότητας, και εκείνη Μ’έκανε να επωμιστώ ό,τι ήταν δυνατό για να βοηθήσω τους ανθρώπους. Ήξερα μάλιστα ότι η πλήρη θεοποίηση του Είναι Μου θα ήταν η αποκορύφωση του λυτρωτικού Μου έργου, αλλά δεν το έκανα για αυτό το στόχο, αλλά μονάχα από αγάπη για το πνευματικό που είχε αποστατήσει από τον Θεό, που υπόφερε και που ήταν τόσο μακριά από τον Θεό ώστε ήταν για αυτό δυστυχισμένο.

Η αγάπη Με γέμιζε τόσο πολύ ώστε άντλησα από αυτήν δύναμη για το έργο του ελέους, ώστε υπέφερα και πέθανα για την ανθρωπότητα μέσα σε αφάνταστους σωματικούς πόνους. Έδωσα τη ζωή Μου πάνω στο σταυρό για τους δυστυχισμένους αδελφούς Μου, οι οποίοι εκπορεύτηκαν κάποτε από τον Θεό έτσι όπως Εγώ, οι οποίοι ωστόσο εγκατέλειψαν το δρόμο που ήταν ο προορισμός τους. Γνώριζα τη μακαριότητα του να είμαι κοντά στον Θεό και ευσπλαχνιζόμουν τα πεσμένα δυστυχισμένα όντα. . .  Ήξερα όμως και για την αγάπη του Θεού για όλα Του τα πλάσματα και ήθελα να του φέρω πίσω αυτά που είχαν απομακρυνθεί εθελοντικά από Εκείνον. . .

Η αγάπη Μου για τον Θεό ήταν υπέρμετρη καθώς και η αγάπη Μου για όλα όσα εκπήγασαν από Εκείνον. Μονάχα εξαιτίας αυτή της αγάπης δέχτηκε ο Θεός τη θυσία Μου. . .  Και η αγάπη Μου ζήτησε από τον Θεό τη συγχώρεση της ενοχής που βάραινε τα πεσμένα όντα και δεν μπορούσε να εξοφληθεί διαφορετικά, γιατί η ουσία της ήταν η έλλειψη αγάπης. Μονάχα η αγάπη μπορούσε για αυτό το λόγο να κάνει αυτή τη θυσία, και επομένως δεν ήταν τόσο ο σταυρικός θάνατος καθ’εαυτός, αλλά η αγάπη για τους ανθρώπους η οποία αποδείχτηκε μέσω αυτού του θανάτου και την οποία δέχτηκε ο Θεός ως εξιλέωση. . .

Έχυσα το αίμα Μου για σας τους ανθρώπους και άρα εξιλέωσα αυτά που κάνατε, επωμίστηκα την αμαρτία σας και την πλήρωσα. . .  Ωστόσο, και εσείς οι άνθρωποι πρέπει να παίξετε το ρόλο σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να λυτρωθείτε μέσω του σταυρικού Μου θανάτου. Πρέπει να θέλετε να έγινε το έργο της χάρης και για σας, πρέπει ν’αξιοποιήσετε τις χάρες, αναγνωρίζοντας Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο και κατατάσσοντας στην ομάδα εκείνων για τους οποίους πέθανα στο σταυρό. Χωρίς αυτή την αναγνώριση και τη θέλησή σας είστε και θα μείνετε φορτωμένοι με την ενοχή της αμαρτίας σας και μέσα στις αλυσίδες εκείνου που προκάλεσε την πτώση σας.

Εκτέλεσα μάλιστα το λυτρωτικό έργο για όλους σας, αλλά μονάχα η δική σας βούληση θα το κάνει  αποτελεσματικό πάνω σας, αφού δεν μπορείτε ουδέποτε να λυτρωθείτε παρά τη θέλησή σας από μια αμαρτία την οποία κάνατε με ελεύθερη θέληση. Πρέπει να τοποθετηθείτε κάτω από το σταυρό του Χριστού, πρέπει να Με αναγνωρίσετε και να Με φωνάξετε, πρέπει να Μου ομολογήσετε την ενοχή σας και να Μου ζητήσετε να την επωμιστώ για σας και να τη σβήσω με το αίμα Μου. . .  Και ολόκληρη η ενοχή σας θα σας έχει συγχωρεθεί για χάρη της αγάπης Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5479                3 κ. 4-9-1952

Τα έργα της δημιουργίας είναι στεροποιημένες σκέψεις του Θεού. . .

Μέσα στον κάθε μικροσκοπικό έμβιο οργανισμό, μέσα σε κάθε κόκκο άμμου είμαι παρόν Εγώ, και δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι εμπνευσμένο από Μένα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι πλημμυρισμένο από τη δύναμή Μου, η οποία αποδεικνύει Εμένα τον Ίδιο. Αφού τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς Εμένα, τίποτα δεν θα διατηρόταν, αφού μονάχα η δύναμή Μου εξασφαλίζει την ύπαρξη όσων εκπήγασαν από Μένα. Η δύναμη και το θέλημά Μου προκάλεσε τη ζωή όσων δημιουργήθηκαν μέσα Μου ως σκέψεις. Το θέλημά Μου στερεοποίησε όλες τις σκέψεις, και αυτές έγιναν μορφή που θα υπάρξει ώσπου ν’αποσυρθεί το θέλημά Μου και να δοθεί μια νέα μορφή στην  πνευματική ουσία, στη δύναμη από Μένα. Η μορφή μπορεί ν’αλλάξει, η δύναμη μέσα της όμως ποτέ, μόνο που μπορεί ν’αυξηθεί και να γίνει δραστήρια μέσα σε όλο και πιο τεράστιες μορφές.

Οτιδήποτε είναι δύναμη από Μένα, αλλά η δύναμη μπορεί να ενεργήσει σε διαφορετικούς βαθμούς, και αυτό εξαρτάται από τους διαφορετικούς προορισμούς τους οποίους κατάλαβε ως σκόπιμους η σοφία Μου. Αφού τίποτα απ’ό,τι δημιούργησα δεν είναι χωρίς νόημα και σκοπό, και όπου θα έπρεπε να επιτευχθεί ένας σκοπός, η αγάπη και η σοφία Μου καθορίζει κάθε διαδικασία που θα χρησιμεύσει στην επίτευξη του σκοπού. Ενεργώ και δημιουργώ πάντα ενόψει εκείνου του στόχου, αφού μπροστά στα μάτια Μου εμφανίζονται αστραπιαία όλες οι φάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. . .  Και το θέλημα και η εξουσία Μου εκτελεί αυτά που η αγάπη και η σοφία Μου καταλαβαίνει ως σκόπιμα.

Τίποτα απ’ό,τι υπάρχει στο σύμπαν δεν δημιουργήθηκε αυθαίρετα. Με την πιο βαθιά σοφία καθορίστηκε το σχέδιό Μου, και το δημιουργικό Μου θέλημα δεν θα μετριαστεί ποτέ, θα γίνουν αδιάκοπα νέες δημιουργίες, γιατί η αφάνταστη δύναμή Μου θέλει να είναι δραστήρια και γιατί θα είναι πάντα δραστήρια μονάχα έτσι ώστε να επιτευχθεί ένας θετικός στόχος. Αφού η δύναμη που διαρρέει από Μένα είναι η αγάπη. . .  κάτι που έχει αφάνταστα μακάρια, δημιουργικά και προωθητικά αποτελέσματα, κάτι που δεν μπορεί ποτέ να δημιουργήσει πράγματα που να έχουν αρνητικά αποτελέσματα, ακόμα και τότε που διακρίνεται φαινομενικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο, ωστόσο, είναι και θα μείνει θετικό όταν το βλέπει κανείς με τη σωστή κατανόηση.

Αφού δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο θα ήταν αμέτοχη η δύναμή Μου. Μόνο που μια αρνητική θέληση μπορεί να χρησιμοποιήσει λάθος αυτή τη δύναμη, κάτι που επιτρέπω, αλλά και τότε μονάχα με το βέβαιο στόχο της κάποτε αντιστροφής αυτής της ελεύθερης θέλησης. Αφού με σκοπό να μεταμορφωθεί η ανρητική θέληση έγιναν τα πάντα, το κάθε ορατό έργο της δημιουργίας έχει τον προορισμό να συμβάλει στο ν’αντιστραφεί η αρνητική θέληση σε θετική. Και για αυτό το σκοπό διαλύω επίσης υλικές μορφές όταν έχουν εκτελέσει τον προορισμό τους, και δημιουργώ νέες ανάλογα με το θέλημά Μου, οι οποίες ωστόσο πρέπει όλες να υπηρετούν σύμφωνα με το θέλημά Μου και με θετικό τρόπο. . . με σκοπό το πνευματικό η θέληση του οποίου είναι στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση να οδηγηθεί προς τον οριστικό του στόχο, προς την πλήρη αλλαγή της θέλησής του.

Μπορούν όμως να διαλυθούν δημιουργήματα και αντίθετα προς το θέλημά Μου, και μάλιστα από τον άνρωπο, ο οποίος, αφού βρίκσεται στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης, κατέχει την ελεύθερη θέληση, με αποτέλεσμα να μπορεί να ενεργήσει τόσο σύμφωνα με το θέλημά Μου όσο και αντίθετα. Το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο το κάνει τότε κάτω από μια κακή επιρροή, υποτάσσεται στη θέληση της αντίπαλης δύναμης, η οποία, αφού η θέλησή της είναι επίσης στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση, θέλει να ενεργήσει καταστροφικά εκεί όπου η δύναμή Μου ενεργεί δημιουργικά.

Τέτοια κατεστραμμένα δημιουργήματα αφήνουν πρόωρα ελεύθερο το πνευματικό που ήταν δεμένο μέσα τους, το οποίο ωστόσο χρείαζεται τότε και πάλι νέες μορφές για να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της ανάπτυξής του. Και τότε ενεργεί πάλι το θέλημά Μου για να του δημιουργήσει αυτές τις μορφές, άμεσα ή και έμμεσα, δηλαδή με τον τρόπο ότι άνθρωποι που έχουν μέσα τους το θέλημά Μου  ενεργοποιούνται δημιουργικά ανάλογα με την ικανότητά τους. Η ικανότητα να ενεργεί και να δημιουργεί κανείς αποδεικνύει την αρχική δύναμη που κοιμάται μέσα του, αποδεικνύει ότι εκπορεύτηκε από Μένα. Ωστόσο, ο αρχικός προορισμός των πλασμάτων που εκπήγασαν κάποτε από Μένα ήταν διαφορετικός, και αυτό τον αρχικό προορισμό πρέπει αμετάκλητα να εκπληρώσουν, ακόμα και αν θελήσει αιωνιότητες ώσπου να πετύχουν το στόχο. . .

Επομένως έδωσα ζωή σε ό,τι δημιούργησα, αλλά υπάρχουν πνευματικά όντα που δεν απολαμβάνουν τη ζωή τους, ήθελαν το θάνατο, δεν μπορούν όμως να διαλυθούν για πάντα, μπορούν μονάχα να παραμένουν σε μια σχετική νεκρή κατάσταση, η οποία ωστόσο θα έπρεπε να μεταμορφωθεί σε ζωή. . .  Αλλά ακόμα και μέσα στο φαινομενικά νεκρό, μέσα στην πιο συμπαγή ύλη, βρίσκομαι Εγώ, γιατί αυτή δεν θα ήταν ορατή για σας εάν η δύναμή Μου δεν ήταν μέσα της. Μόνο που η αποτελεσματικότητα της δύναμής Μου είναι τόσο μικρή ώστε αυτή η ύλη φαίνεται να μην αλλάζει καθόλου επί πολύ καιρού. Ωστόσο, αφού η δύναμή Μου δεν είναι ποτέ εντελώς χωρίς αποτέλεσμα, καταφέρνει παρ’όλα αυτά μια αλλαγή, αν και μόνο μετά από ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε περιπτώσεις μείωσης της αντίστασης της στραμμένης σε λάθος κατεύθυνση θέλησης, το θέλημά Μου παρεμβαίνει με αυξημένη δύναμη, έτσι ώστε καταστροφές από φυσικές δυνάμεις που συμφωνούν με το θεϊκό θέλημα δίνουν στο πνευματικό την ελευθερία του μετά από πιο σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο [= το πνευματικό· σημείωση της μεταφράστριας] συνεχίζει τότε την πορεία της ανάπτυξής του μέσα σε μορφές που συνιστώνται από λιγότερο συμπαγή ύλη. Πάντα είναι καθοριστικό το θέλημά Μου, και πάντα το γίγνεσθαι και η διάλυση των έργων της δημιουργίας Μου βασίζονται σε μια συγκεκριμένη τάξη, και στον αντίπαλό Μου αφαιρέθηκε κάθε εξουσία πάνω στα έργα της δημιουργίας. . .

Στον άνθρωπο όμως έδωσα την ελεύθερη βούληση. . .  Αυτή μπορεί το ίδιο καλά να είναι στραμμένη στον αντίπαλό Μου όπως σε Μένα. Και για αυτό το λόγο ο αντίπαλός Μου εκμεταλλεύεται την επιρροή του πάνω στον άνθρωπο, προσπαθώντας να τον καθορίσει να καταστρέψει αυτό πάνω στο οποίο δεν έχει καθόλου εξουσία. Και θέλει να το καταστρέψει, γιατί το πνευματικό μέσα του ωριμάζει, με αποτέλεσμα να το χάσει ο αντίπαλος, ο οποίος το τράβηξε κάποτε στην άβυσσο, από την οποία θέλω ξανά να το ανεβάσω, προκειμένου να εκπληρώσει τον αρχικό του προορισμό, προκειμένου να μπορέσει να το πλημμυρίσει μια αφθονία δύναμης και να είναι αφάνταστα μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5480                5-9-1952

Κοίτα, είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες. . .

Κοίτα, είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι το τέλος του κόσμου. . .  Δεν σας αφήνω μόνους σας, εσάς τους ανθρώπους, γιατί ξέρω ότι θα χανόσασταν, επειδή μόνοι σας είστε ανίκανοι να εκπληρώσετε την επίγεια σας αποστολή. . .  Κατέβηκα στη Γη, γιατί ήξερα από τους αιώνες των αιώνων ότι ήσασταν στο έλεος εκείνου που σας έδωσε τη ζωή χρησιμοποιώντας τη θεϊκή δύναμη, και γιατί ήθελα να σας βοηθήσω ν’απελευθερωθείτε από τη δουλεία του. Ανέβηκα ξανά στον ουρανό, ως άνθρωπος έπρεπε να φύγω μακριά σας, δεν μπόρεσα να μείνω αιώνια κοντά σας σωματικά, αλλά σας υποσχέθηκα το Πνεύμα Μου, το οποίο θα πρέπει να μείνει κοντά σας μέχρι το τέλος του κόσμου. . .

Σωματικά μάλιστα δεν είμαι πια ανάμεσά σας, πνευματικά ωστόσο είμαι πάντοτε κοντά σας, έτσι ώστε δεν χρειάζεται ποτέ να αισθάνεστε εγκαταλελειμμένοι από Εκείνον Που μπορεί να είναι πραγματικός βοηθός για σας σε κάθε κατάσταση ανάγκης. Επικαλεστείτε Με προκειμένου να τοποθετηθείτε συνειδητά υπό την προστασία Μου, και συνεχίστε να συνειδητοποιείτε την παρουσία Μου, και θα τα βγάλετε πέρα με κάθε επίγεια και πνευματικά δύσκολη θέση, αφού το κάνετε τότε μαζί Μου, και θέλω να σας συνοδεύω σε κάθε σας βήμα, δεν είστε ποτέ μόνοι. . .  με την προϋπόθεση ότι δεν θέλετε να είστε μόνοι, και εναπόκειται εντελώς σε σας με ποιον θέλετε να κάνετε παρέα, με Μένα ή με τον αντίπαλό Μου. . .

Αυτός θα είναι πάντα κοντά σας, θα σας ενοχλεί ή θα σας προσελκύει. . .  Εγώ όμως είμαι πάντα πρόθυμος να σας προσφέρω προστασία εναντίον του, εφόσον εσείς οι ίδιοι το θέλετε. Ωστόσο, αφού είναι αποφασιστική η θέλησή σας, δεν παρεμβαίνω φανερά όταν εκείνος σας ενοχλεί, αλλά περιμένω την επίκλησή σας, η οποία πρέπει να σταλθεί πάνω σε Μένα στο πνεύμα και στην αλήθεια, και μια τέτοια επίσκληση εισακούγεται πάντοτε. Είμαι μαζί σας μέχρι το τέλος του κόσμου. . .  Πόση παρηγορητική υπόσχεση βρίσκεται μέσα σ’αυτά τα λόγια, δηλαδή ότι δεν χρειάζεται ποτέ να αισθανθείτε απομονωμένοι, ότι δεν είστε ποτέ εγκαταλελειμμένοι από τη Δύναμη Που κατορθώνει τα πάντα και το θέλει επίσης, γιατί σας αγαπά. . .  η Οποία περιμένει μόνο την επίκλησή σας για να σας κάνει ευτυχισμένους με την παρουσία Της και να σας δώσει αυτά που έχετε ανάγκη. . .  φως και δύναμη, αγάπη και χάρη σε αφθονία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5484                10 κ. 12-9-1952

Η σκέψεις είναι συνδετικά ρεύματα από το επέκεινα στη Γη. . .

Ο σύνδεσμος από τη Γη στον πνευματικό κόσμο μπορεί να υπάρχει οποτεδήποτε, γιατί οι σκέψεις μπορούν να κυκλοφορούν μεταξύ των δύο κόσμων, δηλαδή γιατί οι σκέψεις είναι βασικά συνδετικές ακτίνες που στέλνονται από το πνευματικό βασίλειο και που μπορούν να πιαστούν από τους ανθρώπους στη Γη και να σταλθούν πίσω με διαφορετική μορφή. Επομένως υπάρχει πάντα ο σύνδεσμος μεταξύ το πάνω και το κάτω βασίλειο, τον οποίο δεν μπορεί ν’αρνηθεί κανείς. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτοί οι σύνδεσμοι είναι ακόμα ασυνείδητοι στον άνθρωπο, αφού όσο αυτός δεν έχει πίστη και δεν έχει αποκτήσει ορισμένες γνώσεις μέσω της αγάπης, δεν ξέρει ακόμα για τη σχέση του πνευματικού με τον επίγειο κόσμο. Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να ελέγξει το με ποιο βασίλειο είναι συνδεδεμένος μέσω της σκέψης του. . .  Αφού τόσο από το βασίλειο του φωτός όσο και από το βασίλειο του σκοταδιού μπορούν να προέρχονται τα ρεύματα των σκέψεων που δέχεται, τα οποία ωστόσο μπορεί να καθορίσει μόνος του διά της θέλησής του.

Μόλις έχει πίστη, αναζητά το φως, η θέλησή του είναι στραμμένη στον Θεό ως το αιώνιο Φως και θα του εξασφαλίσει επίσης τη διοχέτευση από το βασίλειο του φωτός. Η σκέψη του θα είναι καλή, αφού δέχεται τότε συνειδητά καλά ρεύματα σκέψεων και απορρίψπτει εκείνα που του στέλνονται από το βασίλειο του σκοταδιού. Η θέλησή του καθορίζει την καρδιά του να δεχτεί και να μεταδώσει στο νου όσα ρεύματα σκέψεων τον αγγίζουν από το βασίλειο του φωτός. . .

Έτσι επομένως εξηγείται η καλή, στραμμένη στον Θεό σκέψη, την οποία μεταδίδει αναπόφευκτα εκείνος ο άνθρωπος που ζεί μέσα στην πίστη και στην αγάπη. Η επιθυμία του να υπηρετήσει τον Θεό ωθεί έναν τέτοιο άνθρωπο που σκέφτεται σωστά να μεταδώσει τις γνώσεις του, τις σκέψεις του, στον συνάνθρωπό του, να τον οδηγήσει κατά κάποιον τρόπο στην ίδια σκέψη, επειδή κάνει τον ίδιο ευτυχισμένο. Και τέτοια θέληση αρέσει στον Θεό. . .  Και εκείνος ο άνθρωπος θα έχει πάντα υποστήριξη, γιατί μια σωστή θέληση είναι το πρώτο για να πετύχουν οι άνθρωποι ν’ανέβουν στα ύψη.

Η κάθε καλή σκέψη έχει κατά κάποιον τρόπο τον Θεό ως αρχή της, δεν μπορεί ποτέ ν’απορριφθεί ως μην θεία. Είναι η δύναμη που στάληθκε από τον Θεό, η οποία πιάνεται και μεταδίδεται από φωτεινές οντότητες, ώσπου ν’αγγίξει την καρδιά του ανθρώπου και αυτός να την αποδεχτεί. . .  Και τέτοιες καλές σκέψεις δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς αποτέλεσμα πάνω στους συνανθρώπους που έχουν καλή θέληση. . .  Υπάρχει παρ’όλα αυτά μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα πνευματικά αγαθά τα οποία απόκτησε κανείς μέσω της δραστηριότητας της λογικής του. . .  δηλαδή μέσω της χρήση της πνευματικής δύναμης από το νου. . .  και την άμεση διοχέτευση πνευματικών σκέψεων μέσω της μεγάλης αγάπης του Θεού. . .

Ο νους σταματά τη δραστηριότητά του κατά την ώρα της διοχέτευσης, ενώ ενεργοποιείται η ψυχή ως δέκτρια. Το πνευματικό αφτί ανοίγει και πιάνει τα ρεύματα των σκέψεων από το πνευματικό βασίλειο. Οι ακτινοβολίες από το φωτεινό βασίλειο αγγίζουν το πνευματικό αφτί, αυτό τις διοχετεύει στην ψυχή, αυτή αισθάνεται τη διοχέτευση, τη «δέχεται», τη μεταδίδει στο νου, ο οποίος τη δέχεται μηχανικά, δραστηριοποιεί τα σωματικά όργανα για να την αποθηκεύσουν, και ασχολείται μόνο μετά με όσα δέχτηκε, δηλαδή μέσω δικής του σκέψης, μέσω της δραστηριότητας του νου κάνει πνευματική ιδιοκτησία αυτά που δέχτηκε [Αυτή η πρόταση φαίνεται λίγο «μπερδεμένη» και στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας]. Η παραλαβή προϋποθέτει πάντα έναν παροχέα ή αποστολέα, αντίθετα με την προσωπική παραγωγή του ανθρώπου, μ’ένα αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς, σ’αυτή την περίπτωση της έντονης δραστηριότητας του νου του.

Ο Θεός ο Ίδιος θέλει να δώσει κάτι που δεν κατέχουν οι άνθρωποι και που ούτε μπορούν να το δημιουργήσουν μόνοι τους. . .  Για αυτό το λόγο διοχετεύει στη Γη το λόγο Του και διά του λόγου Του γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τις οποίες κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει μόνος του, τις οποίες χρειάζεται μονάχα να δεχτεί κανείς για να τις κατέχει. Ο Θεός διδάσκει τον άνθρωπο, ο φωτεινός κόσμος τον διδάσκει. . .  πάντα όμως μέσω του πνεύματος, το οποίο κοιμάται άπρακτο μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο ώσπου η θέληση του ανθρώπου να τον ορίσει να εκφραστεί. . .  ώσπου το πνευματικό βασίλειο να είναι πιο σημαντικό στον άνθρωπο απ’ό,τι το επίγειο βασίλειο. . .  ώσπου να δεθεί ο άνθρωπος με τον Θεό, με αποτέλεσμα να βρει πρόσβαση στο βασίλειο από το οποίο του παρέχεται η αλήθεια. . .

Στην περίπτωση όμως που ο Θεός ο Ίδιος διδάσκει τον άνθρωπο, η αλήθεια, δηλαδή οι σωστές γνώσεις, του δίνονται. . .  Δεν απαιτείται από αυτόν να κάνει μια διανοητική δουλειά, αλλά από την καρδιά του αναδύονται εκείνες οι σκέψεις τις οποίες αφυπνίζει το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο. . .  το οποίο, επειδή είναι τμήμα του θείου πατρικού Πνεύματος, μπορεί να δημιουργεί μονάχα αληθινές σκέψεις, τις οποίες αντιλαμβάνεται το αφτί της ψυχής και τις οποίες αναγνωρίζει, τις οποίες πρέπει ν’αναγνωρίσει, γιατί μαζί με την αλήθεια δίνεται στον άνθρωπο και η κριτική ικανότητα για το σωστό και το αληθινό. Μπορεί μάλιστα να θεωρεί τον εαυτό του διδαγμένο από τον Θεό εκείνος ο άνθρωπος ο νους του οποίου είναι έντονα δραστήριος μέσω ένθερμης προσευχής στον Θεό για τη φώτησή Του. . .  Τότε πιστεύει ότι ανάπτυξε μόνος του το διανοητικό αποτέλεσμα, ενώ παρ’όλα αυτά του μεταδόθηκε το αποτέλεσμα από το πνεύμα του, αλλά με μην ασυνήθιστο τρόπο.

Διαφορετική όμως είναι η περίπτωση όπου η αλήθεια διοχετεύεται στη Γη από τον Θεό, όπου ο Θεός διδάσκει έναν άνθρωπο μέσω του εσωτερικού λόγου. . .  Τότε εκείνος λαμβάνει απευθείας, μέσω μετάδοσης κατά λέξη, εκτενείς γνώσεις τις οποίες δεν κατείχε πριν, οι οποίες δεν κοιμούνταν στο υποσυνείδητό του και τις οποίες δεν αποκτά ο άνθρωπος μέσω διανοητικής του δραστηριότητας. . .  Και παρ’όλα αυτά αυτές οι γνώσεις προέρχονται από το εσωτερικό του, αφού πρόκειται για το θείο Πνεύμα μέσα στον άνθρωπο το οποίο του μιλά, το οποίο του μεταδίδει τις γνώσεις μ’έναν τρόπο ώστε αγγίζουν την ψυχή του ως προφορικός λόγος, ώστε αναδύονται μέσα στην καρδιά του ανθρώπου ως σκέψη που δεν σχηματίστηκε από εκείνον έτσι όπως το ήθελε ο ίδιος, αλλά που σχηματίζεται μόνη της σε λόγια της πιο βαθιάς σημασίας, τα οποία καταγράφει ο άνθρωπος ως πρόθυμος δέκτης έτσι όπως τα άκουσε. . .

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη διαδικασία καθ’όσον δεν υπάρχει καμία άλλη πηγή απ’ό,τι το εσωτερικό του ανθρώπου. Πρόκειται για το ζωντανό νερό που διαρρέει από το κορμί εκείνου τον οποίο διδάσκει ο Ίδιος ο Θεός διά του Πνεύματός Του. . .  Αφού το θεϊκό Πνεύμα είναι η αρχική πηγή, η οποία έχει πράγματι το νερό της ζωής σε αφθονία. . .  Ωστόσο, η ανθρωπότητα δεν το προσέχει, μόνο πολύ λίγοι αναζωογονούνται με το νερό της ζωής, μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν για την καθαρή αλήθεια από τον Θεό και τονώνονται με αυτό τον τρόπο και συνδέονται έτσι επίσης με τον πνευματικό κόσμο, από τον οποίο προέρχεται το φως, η αλήθεια και η ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5485                13-9-1952

Τα επίγεια δεινά είναι συχνά εκδηλώσεις της αγάπης του Θεού. . .

Η αγάπη Μου για σας δεν έχει όρια, και ωστόσο νομίζετε συχνά ότι έχετε αφορμή να το αμφισβητείτε. . .  Αισθάνεστε συχνά εγκαταλελειμμένοι από Μένα, τα επίγεια δεινά σάς επηρεάζουν υπέρμετρα και δεν ξέρετε διέξοδο. . .  Αλλά σε τέτοια περίπτωση αποσύρθηκα μόνο φαινομενικά από σας προκειμένου  να Με ψάξετε, γιατί θέλω ξανά και ξανά να σας εκδηλώσω την αγάπη Μου, βοηθώντας σας. Αφού τα δεινά δεν είναι ποτέ τόσο μεγάλα ώστε να μην μπορούσα να τα διορθώσω. . .  Θέλω να σας εκδηλώσω την αγάπη Μου. . .  επειδή θέλω να κερδίσω τη δική σας αγάπη. Η πίστη σας σε Μένα και στην εξουσία Μου, το δέος σας μπροστά Μου και η υπακοή σας δεν είναι τίποτα χωρίς την αγάπη σας, αφού μονάχα αυτή Μου επιτρέπει να βρω τα παιδιά Μου. Και όπου είναι η αγάπη, είναι επίσης η πίστη, το δέος και η υπακοή, η αγάπη όμως είναι το πιο ωραίο, γιατί μονάχα αυτή φέρνει την ευτυχία.

Τι δεν κάνω για να κερδίσω την αγάπη σας. . .  Αλλά αν σας πρόσφερα την πιο όμορφη επίγεια ζωή, αν σας έδινα όλα όσα σας κάνουν ευτυχισμένους στη Γη, αυτά μόνο θα αύξαναν την αγάπη σας για τον κόσμο, όχι όμως για Μένα, τον Οποίο δεν βλέπετε, γιατί τα μάτια σας είναι στραμμένα στον κόσμο. Για αυτό το λόγο πρέπει συχνά ν’αποσύρομαι από σας, ακόμα και μόνο φαινομενικά. Πρέπει να επιτρέψω να πέσετε σε καταστάσεις όπου αισθάνεστε εγκαταλελειμμένοι από την επίγεια άποψη, σε καταστάσεις ένδειας και δεινών. Πρέπει να καταλάβετε τη δική σας αδυναμία και επίσης την έλλειψη αγάπης των συνανθρώπων σας, προκειμένου να ψάξετε Εμένα, να Με φωνάξετε και να καταλάβετε τότε και τη μεγάλη αγάπη Μου για σας, όταν σας έχω σώσει από τα δεινά σας. Τότε θα αφυπνιστεί η αγάπη και μέσα σ’εσάς και θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, γιατί θα αναγνωρίσετε σε Μένα τον πιστό φίλο και αδελφό σας, τον βοηθό από όλα τα δεινά, τον Πατέρα που αγαπά έντονα τα παιδιά Του. . .

Στην αγάπη Μου δεν θα μπορείτε ν’αντισταθείτε αιώνια, αλλά την ανταπόδοση της αγάπης σας δεν μπορώ να την εξαναγκάσω, για αυτό προσπαθώ να την κερδίσω όλο υπομονή χωρίς να μειωθεί ποτέ η αγάπη Μου, η οποία μάλιστα σας δημιούργησε. Και η κάθε σκέψη σας με αγάπη αυξάνει τη δική Μου αγάπη, γιατί εκείνη είναι μια βέβαιη ένδειξη του ότι θα σας έχω σύντομο κερδίσει για πάντα. Επομένως να ξέρετε ότι δεν είστε ποτέ εγκαταλελειμμένοι στην περίπτωση που βρίσκεστε σε επίγεια δεινά· να ξέρετε ότι σας πλησιάζω αμέσως, εσάς που Με φωνάζετε· να ξέρετε ότι θέλω τότε μονάχα ν’ανάψω την αγάπης σας, ότι λαχταρώ την επίκλησή σας, την αγάπη σας, σαν ένας πατέρας που θέλει ν’αγκαλιάσει  το παιδί του για να το κάνει ευτυχισμένο με την αγάπη Του. Αλλά η αγάπη δεν θέλει να είναι μονόπλευρη, μονάχα η ανταπόδοση της αγάπης δίνει ευτυχία, και αυτή θέλω να λάβω από σας. . .

Σας αναζητώ πάντοτε, αλλά εσείς πρέπει πού και πού να πέσετε σε καταστάσεις δεινών, αφού στέκεστε στη μέση του κόσμου και η λαχτάρα σας διχάζεται ακόμα, στρέφεται συχνά σε εγκόσμια πράγματα. . .  Και τότε χρησιμοποιώ μερικές φορές μέσα τα οποία θα έπρεπε να σας παρακινήσουν να στραφείτε ξανά σε Μένα, για να ξεπροβάλω μετά και πάλι με την αγάπη Μου, για να σας δείξω και πάλι την αγάπη Μου μ’έναν τρόπο ώστε ν’αναφλεχτεί και η δική σας αγάπη, ώστε να γίνετε και να μείνετε δικοί Μου μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5486                14-9-1952

Αλλαγή της θέλησης. . .

Υπερνίκηση της ύλης. . .

Το πνεύμα που σας κρατά ακόμα δεμένους στη Γη Μού προβάλλει αντίσταση, αφού ό,τι λαχταράτε ανήκει σ’εκείνο. Πρόκειται για πνευματικά στοιχεία που είναι ακόμα πολύ μακριά Μου και τα οποία κατέχει ακόμα εκείνο και τα οποία θέλει να εμποδίσει να επιστρέψουν σε Μένα. Εσείς ως άνθρωποι είστε ήδη αρκετά προοδευμένοι σχετικά με την ανάπτυξή σας, και παρ’όλα αυτά βρίσκεστε ακόμα υπό τον έλεγχό του όσο δεν μάθατε ακόμα να περιφρονήσετε την ύλη ως κάτι που του ανήκει ακόμα πλήρως. Πρέπει να ξέρετε για τις πνευματικές σχέσεις και συναρτήσεις, πρέπει να ξέρετε πως όσα σας είναι ορατά είναι ατελή πνευματικά στοιχεία που επομένως ανήκουν στον αντίπαλό Μου.

Στην περίπτωση όμως που αυτά κρατούν δεμένες τις αισθήσεις σας, βρίσκεστε επίσης υπό τον έλεγχό του, δηλαδή η θέλησή σας είναι στραμμένη σ’εκείνο. Αν ωστόσο μπορείτε ν’απελευθερωθείτε από εκείνα. . .  από τον πόθο για αυτά που του ανήκουν. . .  τότε ξεφεύγετε επίσης από την εξουσία του, τότε ανυψώνεστε κατά κάποιον τρόπο από τη Γη στο βασίλειο του πνεύματος, το οποίο ανήκει σε Μένα και στο οποίο θα έπρεπε να κατοικήσετε σύμφωνα με τον προορισμό σας, προκειμένου να μπορείτε εκεί να ενεργήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου. Πάνω στη Γη θα έπρεπε να κατορθώσετε αυτή την αλλαγή της θέλησής σας, θα έπρεπε να μάθετε να περιφρονήσετε τον υλικό κόσμο, θα έπρεπε να μάθετε να τον θεωρείτε αυτό που είναι. . .  ένα συνονθύλευμα ατελών, ακόμα ανυπότακτων σε Μένα πευματικών στοιχειών που θα πρέπει να εξαγνιστούν. . .

Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να τοποθετηθείτε πάνω από την ύλη, επειδή είστε το πνευματικό που σχετικά με την ανάπτυξή του βρίσκεται στο πιο ψηλό επίπεδο σ’αυτό τον επίγειο υλικό κόσμο. Και θα έρπεπε να επιδιώξετε να κόψετε ακόμα τους τελευταίους δεσμούς με αυτό τον κόσμο, και αντί για αυτό θα έπρεπε να δημιουργήσετε τον δεσμό με το βασίλειο όπου είμαι Εγώ ο Άρχοντας, όπου τα πάντα έχουν πνευματοποιηθεί και είναι αφάνταστα μακάρια. Θα έπρεπε ν’απελευθερωθείτε συνειδητά από την κυριαρχία του αντιπάλου Μου και να έρθετε σε Μένα. . .

Όσον καιρό ωστόσο σας δένει ακόμα η ύλη, όσο νιώθετε ακόμα τη λαχτάρα για εκείνη, δεν είστε ακόμη ελεύθεροι από την εξουσία του και δεν είστε επομένως κατάλληλοι για το πνευματικό βασίλειο. Αφού θέλω να κατέχω την αμέριστη αγάπη σας, θέλω να θέσω υπό την κατοχή Μου ολόκληρη τη σκέψη σας. Μπορώ να ενεργήσω μέσα σας μόνο τότε που είστε εντελώς ελεύθεροι από το είναι εκείνου. Τότε όμως σας ανήκουν η ελευθερία, η δύναμη και το φως, τότε το πνευματικό μέσα σας έχει απελευθερωθεί από την εξουσία του και έχει ανυψωθεί σε Μένα, από τον Οποίο δεν μπορεί ποτέ πια να χωριστεί. Όσο ζείτε στη Γη, εκείνος θα σας βάζει συνέχεια σε πειρασμό, αλλά χωρίς τη λαχτάρα σας για την ύλη θα είστε απρόσβλητοι από τους πειρασμούς του, τότε θα έχετε υπερνικήσει την ύλη, τότε θα ζητάτε μονάχα τα αγαθά του πνευματικού βασιλείου, και κατέχοντας εκείνα τα αγαθά θα είστε δυνατοί και επομένως θα νικήσετε εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου. . .  Το να τον έχετε νικήσει όμως σημαίνει ότι έχετε γίνει παιδιά Μου, ότι είστε υποψήφιοι του βασιλείου Μου, το οποίο δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο, το οποίο θα σας χαρίσει αφάνταστες μακαριότητες που πράγματι αντισταθμίζουν τον δύσκολο αγώνα στη Γη έναντι του αντιπάλου, οι οποίες ωστόσο δεν αποκτώνται ποτέ διαφορετικά παρά μόνο μέσω του αγώνα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5487                15-9-1952

Λαχτάρα για φως στο επέκεινα. . .

Πνευματικές κουβέντες. . .

Η λαχτάρα για φως στο πνευματικό κόσμο είναι πολύ μεγάλη σ’εκείνους που κατάλαβαν ότι ο βαθμός της μακαριότητας εξαρτάται από ορισμένες γνώσεις τις οποίες ωστόσο τους λείπουν. Πρόκειται σ’εκείνους για όντα στα οποία δεν μπορούσε ν’αρνηθεί κανείς μια σχετική καλοσύνη στη Γη, τα οποία πάσχιζαν να δράσουν σωστά και δίκαια, δεν κατείχαν όμως καμία πίστη σε μια Δύναμη πάνω τους, σε μια συνέχιση της ζωής της ψυχής, σ’ένα πνευματικό βασίλειο. Αυτή η έλλειψη πίστης ήταν επίσης η αφορμή για να μην είναι δεκτικά σε πνευματικές γνώσεις στη Γη, τους έλειπε η θέληση να πιστέψουν. Για αυτό το λόγο θεωρούσαν εξωπραγματικές και αναληθείς τις εξωγήινες πραγματικότητες τις οποίες  υποστήριζαν οι πιστοί άνθρωποι. Τους έλειπε η θέληση να μάθουν κάτι σχετικά, γιατί δεν πίστευαν, γιατί επίσης η επίγεια ζωή τούς φαινόταν τόσο εξαιρετικά σημαντική ώστε δούλευαν και ενεργούσαν μονάχα για εκείνη. . .

Στο επέκεινα λοιπόν αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την πραγματικότητα του πνευματικού βασιλείου και παρ’όλα αυτά δεν είναι ικανά να καταλάβουν πλήρως τη δική τους ύπαρξη και την κατάστασή τους. Δεν ξέρουν τι είναι πραγματικότητα και τι όχι, βλέπουν ασαφείς εικόνες τις οποίες δεν καταλαβαίνουν, παροτρύνονται να σκεφτούν και όμως δεν τα βγάζουν πέρα μόνα τους. . .  Και αναζητούν φως, γνώσεις, και είναι ευγνώμονα αν τους δοθούν τέτοιες. . .  Η έλλειψη πίστης τους ωστόσο το κάνει δύσκολο για τους εκπαιδευτές στο πνευματικό βασίλειο να βρουν πίστη για τα δασκαλέματά τους, επειδή στα άπιστα όντα τα πάντα φαίνονται απαράδεκτα εξαιτίας της στάση τους που είχαν στη Γη. Αλλά επιδιώκουν ασταμάτητα διαφώτιση, θέλουν να ξέρουν την αλήθεια, και για το λόγο αυτό η αλήθεια τους διοχετεύεται.

Το άλλο βασίλειο το αναγνωρίζουν τότε ως πραγματικό, γιατί η γνώση για την επίγεια τους ζωή δεν τους αφαιρέθηκε εντελώς. Είναι λοιπόν ήδη πεπεισμένα για τη συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο, και αυτή η πεποίθηση τα ωθεί να ψάξουν έντονα αυτό που τους λείπει. . . το φως. . .  και δεν κουράζονται και βρίσκονται οπουδήποτε υπάρχει η δυνατότητα να διαφωτιστούν. . .  Και παρ’όλα αυτά το φως μπορεί να τους δοθεί μόνο τότε που ν’αφυπνιστεί μέσα τους η θέληση για αγάπη, η θέληση να δουλέψουν με τις γνώσεις τους. . .  Για αυτό το λόγο πολλές ψυχές παραμένουν χωρίς φως για αφάνταστο χρονικό διάστημα, χωρίς γνώσεις παρ’όλη τη λαχτάρα τους, επειδή δεν συμπονούν το πνευματικό που υποφέρει μαζί τους. . .  επειδή ζητούν φως μονάχα για εγωιστικούς λόγους και επομένως το φως δεν μπορεί να τους δοθεί ακόμα.

Άνθρωποι όμως που πάσχιζαν στη Γη να υπηρετήσουν τους συνανθρώπους τους, είτε μέσω εφευρέσεις, είτε μέσω συμβουλής ή δασκαλεμάτων, θέλουν να κάνουν το ίδιο και στο πνευματικό βασίλειο, και για αυτό το λόγο μυώνται συχνά πολύ γρήγορα στις σωστές γνώσεις, γιατί θέλουν και μπορούν επίσης να είναι δραστήρια με υπηρετικό τρόπο και μπορούν να ενεργούν προς την ευλογία των ανήξερων ψυχών. Αλλά σε κανένα ον δεν διοχετεύονται οι γνώσεις αναγκαστικά, αυτές πρέπει να επιθυμηθούν και να επιδιωχτούν έντονα. . .  Εναπόκειται τότε ακόμα στην ψυχή ποια στάση να πάρει απέναντι στο φως που της διοχετεύτηκε. Αυτό όμως δεν θα χάσει την αποτελεσματικότητά του εφόσον υπάρξει η σοβαρή θέληση να το αξιοποιήσει κανείς σωστά. . .

Μεγάλη ευλογία μπορούν για αυτό να επιφέρουν επίσης δασκαλέματα από πλευράς των ανθρώπων στη Γη στην περίπτωση που λαμβάνει κανείς υπόψη του ότι σε κάθε πνευματική κουβέντα παραβρίσκονται πολλές ψυχές, ότι την παρακολουθούν, και ότι για αυτό το λόγο τα δασκαλέματα θα έπρεπε να δοθούν μέσα στο πνεύμα της αγάπης, το οποίο θα ακτινοβολήσει πάνω σ’εκείνες τις ψυχές και θα τους πάρει κάθε θέληση ν’απορρίψουν τα δασκαλέματα. . .  Όποιος κατέχει ο ίδιος πνευματικά αγαθά που ανταποκρίνονται στην αλήθεια, θα έπρεπε να τα διοχετεύσει σε όλους όσους έχουν σχετική έλλειψη. . .  και να σκεφτεί συχνά τις ψυχές στο επέκεινα, οι οποίες είναι μερικές φορές πιο πρόθυμες να τα δεχτούν απ’ό,τι οι άνθρωποι στη Γη, οι οποίοι μέσα στη δήθεν ζωή τους θέλουν ν’απορρίψουν ό,τι έχει σχέση με μια ζωή στο επέκεινα.

Οι καλές και οι κακές ομιλίες βρίσκουν πάντα απήχηση στο επέκεινα. . .  Αυτό να το λαμβάνετε πάντα υπόψη σας και κοπιάστε να σκέφτεστε και να μιλάτε πάντα έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν οι ψυχές στο επέκεινα, ώστε να σας ακούν με ευχαρίστηση και να επωφελούνται πάντα, και θα είστε πάντοτε περιστοιχισμένοι από ψυχές που θα θέλουν να υπηρετήσουν και εσάς έτσι όπως θα το επιτρέψει η δύναμή τους. . .  Με κάθε τρόπο μπορείτε να διαδώσετε φως, και οι ψυχές στο επέκεινα που διψούν για το φως θα είναι πάντα ευγνώμονες μαθήτριες, και η δουλειά σας για τη βασιλεία του Θεού θα είναι ευλογημένη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5489                17-9-1952

Αφύπνιση στη ζωή. . .

Να σας αφυπνίσω στη ζωή θέλω. . .  Το Πνεύμα Μου θα πρέπει να ζωντανέψει μέσα σας, τότε θα έχει γίνει μια αναγέννηση, η ψυχή θα έχει μπει σ’ένα νέο στάδιο επίγνωσης, θα αρχίσει να δουλεύει πάνω στον εαυτό της, να διαλύει το εξωτερικό περίβλημά της, πάντα παρέα με το Πνεύμα Μου, το οποίο θα την καθοδηγήσει σχετικά, το οποίο θα της μεταδώσει δύναμη και στο οποίο θα υποταχτεί τότε η ψυχή και θα προσπαθήσει να διαμορφωθεί σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Παρατηρήστε τα φυτάκια πάνω στη Γη, το πώς αναπτύσσονται και εξαπλώνονται, μόλις τα αγγίζει μια ακτίνα του φωτός του ήλιου, το πώς προσανατολίζονται σ’αυτό το φως, το πώς ανοίγουν, μεγαλώνουν και προκόβουν. . .  Έτσι ακριβώς αγγίζεται και η ψυχή από την ακτίνα του πνευματικού Μου ήλιου και απολαμβάνει την επενέργειά του, αναπτύσσεται, όλες οι δυνάμεις μέσα της αφυπνίζονται και δραστηριοποιούνται, αφού το Πνεύμα Μου δεν την εγκαταλείπει τώρα πια, η ακτίνα της αγάπης Μου την αγγίζει εάν αυτή μονάχα στραφεί σε Μένα ως το αιώνια Φως. . .  Η ψυχή σπάζει τότε τα δεσμά, τα περιβλήματα που την περιστοιχίζουν ακόμα, απελευθερώνεται απ’ό,τι θα μπορούσε να εμποδίσει την εισροή του φωτός της αγάπης Μου, δουλεύει πάνω στον εαυτό της και αποκρυσταλλώνεται κατά κάποιον τρόπο με την υποστήριξή Μου. Ξέρει επίσης ότι Εγώ ο Ίδιος την κατευθύνω και την οδηγώ, αφού το Πνεύμα Μου στο εσωτερικό της τη διδάσκει σωστά. . .

Και μεταμορφώνει τον εαυτό της σε αγάπη. . .  Με αυτό τον τρόπο και η δύναμή Μου μέσα της γίνεται πανίσχυρη, η ψυχή γεμίζει από το Πνεύμα Μου στον ίδιο βαθμό όπως τη γεμίζει η αγάπη της για Μένα και για τον διπλανό της, έχει αφυπνίσει στη ζωή και δεν θα πεθάνει ποτέ στην αιωνιότητα, αφού η ψυχή που μπήκε μια φορά στην αληθινή ζωή δεν μπορεί πια να βυθιστεί πίσω μέσα στο θάνατο του πνεύματος, αφού η δύναμή Μου ενεργεί ισχυρά μέσα της, και αυτή η δύναμη ρέει πάντα πίσω σε Μένα.

Στην αρχή της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι είστε ακόμα νεκροί στο πνεύμα, η ψυχή σας είναι ακόμα άπρακτη, προσέχει μονάχα τη σωματική ζωή, έχει στραμμένες τις αισθήσεις της μονάχα στον κόσμο, και ο πνευματικός σπινθήρας στο εσωτερικό σας κοιμάται σε πλήρη αδράνεια. Είναι μάλιστα δικό Μου τμήμα, και ό,τι είναι δικό Μου τμήμα, είναι ζωή. . .  Το Πνεύμα Μου δεν αναπαύεται ποτέ, και παρ’όλα αυτά δεν επενεργώ πάνω στην ψυχή ενός ανθρώπου παρά τη θέλησή του, και επομένως το Πνεύμα Μου αγγίζει την ψυχή του μόνο τότε που αυτή αρχίζει εθελοντικά ν’ασκεί την έμπρακτη αγάπη και ανοίγεται με αυτό τον τρόπο στην ακτινοβολία της αγάπης Μου, η οποία παρακινεί το δικό Μου τμήμα, τον πνευματικό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο, να δραστηριοποιηθεί, και αυτή τη δραστηριότητα δεν τη σταματά πια ο πνευματικός σπινθήρας. Αφού όπου μπόρεσε ν’αγγίξει την ψυχή η ακτινοβολία της αγάπης Μου, εκείνη έχει ήδη μπει στο στάδιο της ζωής, και χαίρεται τη ζωή της και δεν την δίνει πια.

Δεν υπάρχει εξαφάνιση όσων δημιούργησα, αλλά υπάρχει μια κατάσταση του θανάτου, η οποία είναι πάρα πολύ βασανιστική για το πνευματικό. . .  Για αυτό το λόγο θέλω να το αφυπνίσω στη ζωή για να μπορέσει να χαίρεται την ύπαρξή του, για να αισθάνεται σαν μακαριότητα την υπαρξή του, προκειμένου να μπορεί να είναι δραστήριο μέσα στο φως και τη δύναμη. Μόνο αυτό είναι ζωή, δηλαδή η χρήση της δύναμης από Μένα μέσα στην αγάπη και στη σοφία, και αυτή τη ζωή θα έπρεπε όλοι να την κερδίσετε, εσείς οι άνθρωποι. . .  Εγώ ο Ίδιος σας φέρνω τη ζωή αν θέλετε να τη δεχτείτε από Μένα. . .  Επομένως να θέλετε, και θα ζήσετε αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5490                18-9-1952

Η αποστολή του ανθρώπου στη Γη. . .

Η κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .

Σ’εσάς τους ανθρώπους έχει ανατεθεί μια αποστολή στη Γη. Εσείς όμως δεν τη θυμάστε και δεν λογοδοτείτε στον εαυτό σας για το αν εκμεταλλεύεστε σωστά την επίγεια σας ζωή, δηλαδή για το αν ζείτε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Η προθεσμία σας ωστόσο είναι σύντομη, και όταν έχετε τελειώσει την επίγεια σας ζωή, δεν υπάρχει πια για σας καμία τέτοια δυνατότητα όπου να μπορέσετε να εκπληρώσετε την αποστολή που σας ανατέθηκε. Καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες μπορείτε μάλιστα ν’ανεβείτε ακόμα στο επέκεινα, δεν μπορείτε όμως ποτέ πια να καταφέρνετε αυτό που θα μπορούσατε εύκολα να πετύχετε στη Γη. . .  την κατάσταση του παιδιού του Θεού, η οποία σας κάνει τα πιο μακάρια όντα στο πνευματικό βασίλειο.

Στη Γη μπορείτε να λάβετε έναν υπέρμετρο πλούτο φωτός και να μπείτε ως φωτεινά όντα στο πνευματικό βασίλειο μετά το θάνατό σας, αφού ο Θεός σάς προσφέρει έναν τέτοιο βαθμό χάρης ώστε χάνετε κάθε αδυναμία και μπορείτε να ενεργείτε γεμάτοι δύναμη εάν έτσι ήταν η θέλησή σας. Σε κανέναν άνθρωπο δεν είναι αδύνατο η επίτευξη του βαθμού του φωτός, και το ότι αυτό δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο είναι το δώρο της χάρης του Ιησού Χριστού, ο Οποίος το απέκτησε για τους ανθρώπους στο σταυρό. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί τώρα να Του ζητήσει τη δύναμη, και θα πετύχει αμετάκλητα το στόχο ο κάθε άνθρωπος που να επικαλεστεί τη βοήθεια του Ιησού Χριστού.

Ποιος από σας τους ανθρώπους όμως προσέχει τους αγγελιοφόρους του Θεού όταν σας διαφωτίζουν σχετικά με αυτά; Ποιος από σας τους ανθρώπους επιδιώκει συνειδητά να πετύχει την κατάσταση του παιδιού του Θεού πάνω σ’αυτή τη Γη; Απαιτείται μονάχα η αυτομεταμόρφωση σε αγάπη, κάτι για το οποίο σας μεταδίδεται η δύναμη στην περίπτωση που το θέλετε στα σοβαρά και παρακαλάτε τη συμπαράσταση του Ιησού Χριστού. Λίγα πράγματα μόνο απαιτούνται από σας τους ανθρώπους, αφάνταστα πολλά όμως σας προσφέρονται, και παρ’όλα αυτά μόνο λίγοι επιδιώκουν αυτό τον βαθμό που θα σας επιφέρει μια ζωή μέσα στην ύψιστη μακαριότητα.

Θα έπρεπε να γίνετε παιδιά του Θεού, να επιδιώξετε τον Θεό γεμάτοι αγάπη, θα έπρεπε να προσαρμοστείτε στο αρχικό Του Είναι, δηλαδή θα έπρεπε να γίνετε και εσείς αγάπη. Το δικό σας είναι ωστόσο ελέγχεται ακόμα πολύ από τη φιλαυτία, και αυτή σκέφτεται μονάχα την επίγεια ζωή, όχι όμως τη ζωή μετά το θάνατο. Δεν αναρωτιέστε γιατί είστε στη Γη, δεν προσπαθείτε να εξιχνιάσετε το σκοπό, αλλά θεωρείτε τη ζωή σας αυτοσκοπό, ενώ είναι μόνο ένα βήμα προς το σκοπό. Και για το λόγο αυτό αφήνετε να περάσει ανεκμετάλλευτο το χρόνο σας στη Γη, χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο τη ζωτική σας δύναμη, δηλαδή μονάχα για ν’αποκτήσετε επίγεια αγαθά, τα οποία είναι εφήμερα. Τη ζωή σας μετά το θάνατο όμως, την αφθαρσία της ψυχής σας, δεν τις σκέφτεστε, και θα πρέπει κάποτε να ματανοιώσετε πικρά, όταν καταλάβετε ότι χάσατε ανεπίστρεπτα κάτι που θα μπορούσατε εύκολα να κερδίσετε. . .

Ωστόσο, ο Θεός σέβεται τη βούλησή σας, δεν σας καθορίζει ή αναγκάζει, αλλά σας προειδοποιεί και σας νουθετεί ασταμάτητα, σας παρουσιάζει συνέχεια, μέσω των υπηρετών Του στη Γη, το σκοπό της ύπαρξής σας, σας στέλνει αγγελιοφόρους με σκοπό να σας γνωστοποιήσουν το θέλημά Του, σας πλησιάζει ο Ίδιος με τη μορφή δυστυχίας και προβλημάτων και σας δείχνει το εφήμερο του επίγειου. . .  Κάνει τα πάντα για να σας οδηγήσει στην κατανόηση, αλλά σας αφήνει την ελευθερία απόφασης. . .  Και ακριβώς για αυτό το λόγο θα πρέπει να Του λογοδοτήσετε, αφού θα μπορούσατε να πετύχετε το στόχο σας αν χρησιμοποιήσατε σωστά τη βούλησή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5491                20-9-1952

Ο σκοπός των επίγειων δεινών είναι να συνδεθεί ο άνθρωπος με τον Θεό. . .

Τα πάντα στη Γη σάς δόθηκαν για να τελειοποιηθείτε. . .  Μπορείτε να ωριμάσετε με κάθε συμβάν, μπορείτε όμως επίσης με πείσμα και πίκρα να οπισθοδρομήσετε στην ανάπτυξή σας, επειδή έχετε μια ελεύθερη θέληση που δεν αναγκάζεται ουδέποτε από εξωτερικές επιρροές να πάρει μια συγκεκριμένη θέση. Πρέπει να θέλετε να επιδιώξετε ν’ανεβείτε στα ύψη από τα βάθη της καρδιάς σας, τότε τα πάντα θα σας χρησιμέψουν στην τελειοποίηση. Τότε θα σας έχει πιάσει η θέληση αγάπης του Θεού, ο Οποίος μονάχα σας προσφέρει ευκαιρίες ν’αυτοδιαμορφωθείτε και στον Οποίο χρειάζεται μονάχα ν’αφοσιωθείτε για να σας τραβήξει απάνω.

Παρέχεται σε όλους σας ένας ορισμένος βαθμός χάρης. Πώς άραγε θα μπορούσε τότε να είναι δυνατό να πέσετε ή να οπισθορδομήσετε στην πνευματική σας ανάπτυξη εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη χάρη; Αφού οι χάρες είναι αποτελεσματικά βοηθήματα, είναι ιδιαίτερη βοήθεια που αποσκοπεί μονάχα στην ανοδική ανάπτυξη, αφού αυτό που σας προσφέρει η αγάπη του Θεού οδηγεί στον Εαυτό Του. Τα θεϊκά δώρα χάρης έχουν ασυνήθιστη δύναμη και για αυτό δεν θα έπρεπε να περιφρονηθούν. Έτσι πρέπει να θεωρείται χάρη και κάθε επίγεια δυσκολία, γιατί μπορεί να οδηγήσει στα ύψη εάν θεωρείται χάρη, αν η δυσκολία κάνει τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει ότι θα έπρεπε να στρέψει το βλέμμα του στα ύψη για να ζητήσει βοήθεια από Εκείνον Που μπορεί και θέλει πάντα να βοηθήσει.

Μέσω σ’αυτή την προσευχή δημιουργείτε τον σύνδεσμο με τον Θεό, ο οποίος σημαίνει πάντα ένα βήμα προς το ύψος, αφού ήδη η στορφή προς Εκείνον δείχνει τη θέλησή σας, η οποία δοκιμάζεται από τον Θεό κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Αλλά χειρότερο είναι για σας τους ανθρώπους όταν τα επίγεια δεινά δεν έχουν ως αποτέλεσμα τον σύνδεσμο με τον Θεό. . .  Συχνά σας παρέχεται βοήθεια και σ’αυτή την περίπτωση, από εκείνον όμως στον οποίο ανήκει ακόμα η θέλησή σας και από τον οποίο δεν έχετε ακόμα απομακρυνθεί. Τότε δεν μπορεί να σας βοηθήσει ο Θεός, τον Οποίο δεν αναγνωρίζετε. Αλλά θα σας βοηθήσει πάντα εκείνος τον οποίο υπηρετείτε κατά κάποιον τρόπο διά της θέλησής σας, διά της νοοτροπίας σας.

Ο Θεός θέλει να Τον αναγνωρίσετε και σας πλησιάζει συχνά με τη μορφή δυστυχίας και δεινών. . .  Μόλις ωστόσο καταφεύγετε σ’Αυτόν, μόλις οι σκέψεις σας στρέφονται σ’Αυτόν, μπορείτε να είστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι σας βοηθά, ότι δεν σας αφήνει μόνους σας στην περίπτωση που βρίσκεστε σε δύσκολη θέση. Καμία σκέψη δεν χάνεται, καμία επίκληση δεν περνά απρόσεκτη, αφού η πιο λεπτή σκέψη Τον αγγίζει και Τον παρακινεί να ενεργήσει για σας. Και ό,τι κάνει ορίζεται μόνο από την αγάπη Του, η οποία είναι στραμμένη σε σας και θέλει μόνο την τελειοποίησή σας. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία που δεν διορθώνεται, αφού τίποτα δεν είναι αδύνατο για Εκείνον. Αλλά οργανώνει τα πάντα έτσι ώστε να σας βοηθήσει να τελειοποιηθείτε, εφόσον μονάχα Τον σκεφτείτε και ζητήσετε Εκείνον και τη χάρη Του. . .

 

                                                                                                                                              Αμήν 

 

 

5493                24-9-1952

Παρηγορητικά λόγια του Πατέρα. . .

Υπενθύμιση του θανάτου. . .

Μια χάρη την οποία δεν αξίζετε είναι το γεγονός ότι εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να καταφεύγετε μέσα στα χέρια Μου σε περίπτωση ανάγκης. Πάντα ξέρετε ότι λαμβάνω υπόψη Μου τις παρακλήσεις και επιθυμίες σας. Ξέρετε όμως επίσης ότι περιμένω την επίκλησή σας, ότι θέλω ν’ακούσω τη φωνή του παιδιού Μου, η οποία Μου ηχεί με κάθε διανοητική παράκληση. . .  Θέλω να έρθετε κοντά Μου σε κάθε επίγεια και πνευματική δυσκολία για να βιώσετε τότε τη βοήθειά Μου. Σε μικρές καθώς και σε μεγάλες δυσκολίες σάς συμπαραστέκομαι, αλλά ξέρετε άραγε τι σκοπεύω να κάνω μαζί σας; Ξέρετε αν η βοήθεια που επιθυμείτε είναι κατάλληλη για να ωριμάσει η ψυχή σας; Ακριβώς γιατί δεν το ξέρετε, θα έπρεπε να προσεύχεστε: «Πατέρα, ας γίνει το θέλημά σου. . .» Θα έπρεπε μάλιστα να προσεύχεστε να σας βοηθήσω, όχι όμως με ποιον τρόπο, αφού ξέρω πράγματι καλύτερα τι ωφελεί την ψυχή σας.

Εσείς τα παιδιά Μου κατέχετε μάλιστα την αγάπη Μου, όλα σας θα έπρεπε να πετύχετε στη Γη το στόχο του να ενωθείτε μαζί Μου. . .  Ό,τι χρησιμεύει σε αυτό το στόχο σάς παρέχω, γιατί θέλω να γίνετε μακάρια. Θα έπρεπε μεν να Μου παρουσιάσετε όλες τις μικρές και τις μεγάλες ανησυχίες σας, θα έπρεπε να έρθετε κοντά Μου με όλες τις επιθυμίες σας, και αν έχετε βαθιά πίστη και εκφράζετε αυτή την πίστη μέσα στην προσευχή σας, εκπληρώνω τις παρακλήσεις σας. Αφού μια βαθιά πίστη είναι ήδη ένας αυξημένος βαθμός ωριμότητας και η ένωση μαζί Μου έχει τότε ήδη γίνει μέσω της αγάπης, η οποία γέννησε τη ζωντανή πίστη. Τότε λοιπόν θα πρέπει να βιώσετε τη συχνά θαυμάσια βοήθειά Μου.

Όσον καιρό ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα η ζωντανή πίστη, όσο η πίστη σας και επομένως επίσης η αγάπη σας είναι ακόμα αδύνατες, πρέπει συχνά να σας αρνηθώ αυτό για το οποίο ικετεύετε, αλλά πάντα μονάχα από πατρική στοργή για την ψυχική σας ωριμότητα. . .  Ωστόσο, θα έρπεπε πάντα να Μου έχετε εμπιστοσύνη ότι οργανώνω για σας τα πάντα έτσι όπως είναι καλά. . .  Τη σωματική σας ζωή όμως μην την εκτιμάτε ως το ύψιστο αγαθό, αλλά θεωρείτε τη μονάχα αναγκαία για την ψυχή σας. Και αν επομένως σκέφτεστε την ψυχή σας και την κατάστασή της μετά το θάνατο και αν φροντίζετε και δουλεύετε για τη ζωή της, ο θάνατος δεν χρειάζεται να σας τρομάξει, αφού θα είναι τότε για σας μονάχα η πύλη προς την πιο φωτεινή αιωνιότητα, και δεν θα επιθυμείτε ποτέ πια να γυρίσετε πίσω στη Γη, αφού μόνο τότε θα ζήσετε και θα είστε ανείπωτα μακάρια κοντά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5494                25-9-1952

Πάντα είμαι κοντά σας όταν Με φωνάζετε. . .

Πάντα είμαι κοντά σας όταν Με φωνάζετε. Δεν υπάρχει χωρισμός ανάμεσα σ’Εμένα και σε σας, στην περίπτωση που εσείς οι ίδιοι τον ακυρώνετε στρέφοντας τις σκέψεις σας σε Μένα, μιλώντας Μου, είτε από αγάπη για Μένα, είτε γιατί βρίσκεστε σε δύσκολη θέση. Η κάθε σκέψη Μ’ελκύει και η θέλησή σας Με κρατά κοντά σας όσο Μου αφοσιωθείτε. Μερικές φορές μάλιστα Με αφήνετε να περιμένω αρκετά ώσπου να Με πλησιάσει μια επίκλησή σας. Ποτέ όμως δεν σας αφήνω Εγώ να περιμένετε, αφού η αγάπη Μου για σας είναι τεράστια και συνδέεται πάντοτε μαζί σας όταν στρέφεστε σε Μένα.

Μέσα στην αγάπη Μου όμως είμαι πάντα πρόθυμος να δίνω, αφού διά των δώρων Μου θέλω να σας δέσω μόνιμα σε Μένα. Για αυτό το λόγο τα δώρα Μου πρέπει να σας γίνουν απαραίτητα, και το πετύχω αυτό κάνοντάς σας να αισθανθείτε την ενέργειά τους, έτσι ώστε να μην θέλετε πια να ζήσετε χωρίς εκείνα. Αλλά πρώτα πρέπει να ποθείτε τα δώρα Μου, γιατί αλλιώς δεν μπορείτε να αισθάνεστε κανένα αποτέλεσμα. Όμως θα ποθείτε μόνο κάτι που σας λείπει, και μόνο τότε που υποφέρετε από αυτή την  έλλειψη. . .  Και μόνο έτσι εξηγούνται οι καταστάσεις ένδειας, οι οποίες θα έπρεπε να καταφέρουν να συνειδητοποιήσετε ακριβώς αυτή την έλλειψη, προκειμένου να θέλετε να τη διορθώσετε και να Μου ζητήσετε αυτό που σας λείπει.

Θέλω να σας δίνω, να σας μοιράζω ασταμάτητα, γιατί κατέχω τα πάντα και μπορώ να χαρίζω αμέτρητους θησαυρούς. . .  Αφού Με ωθεί η αγάπη να σας δώσω αυτό που σας λείπει. Ωστόσο, η σοφία Μου περιορίζει την αγάπη Μου, αφού και τα δώρα μπορούν να είναι μειονεκτικά στην περίπτωση που εμπόδιζαν την ανάπτυξής σας. Δεν μπορείτε να λάβετε περισσότερα απ’ό,τι είστε πρόθυμοι ν’αξιοποιήσετε. . .  Για αυτό το λόγο πρέπει να ποθείτε, προκειμένου να μπορείτε τότε να λαμβάνετε απεριόριστα. . .  Τα δώρα Μου για σας επομένως εξαρτώνονατι μονάχα από τη θέλησή σας, και ποτέ δεν θα σας αρνηθώ τα δώρα της αγάπης Μου εάν τα ποθείτε.

Είμαι κοντά σας οπότε οι σκέψεις σας Με ψάχνουν, οπότε συνομιλείτε μαζί Μου. Όταν μονάχα Με επιδιώκει η θέλησή σας είμαι κοντά σας. . .  Για αυτό το λόγο δεν πρέπει ποτέ ν’αμφισβητήσετε την προθυμία Μου να σας βοηθήσω, δεν πρέπει ποτέ να είναι αδύνατη η πίστη σας. Δεν θα έπρεπε να Με φωνάξετε φοβισμένοι και διστακτικοί, αλλά θα έπρεπε να είστε πάντα βέβαιοι ότι περιμένω μόνο την επίκλησή σας για να μπορέσω να σας πλησιάσω, για να σας χαρίσω από την υπέρμετρη αγάπη Μου, για να σας κάνω ευτυχισμένους, να σας ενισχύσω και να σας τελειοποιήσω. . .  Αφού ό,τι σας δίνω συμβάλλει στην τελειοποίησή σας, εάν μόνο το χρησιμοποιείτε σωστά, εάν το ποθείτε, γιατί αισθάνεστε ότι το έχετε ανάγκη. . .

Ξέρω την αδυναμία σας, ξέρω τι σας λείπει και θέλω να σας δίνω απλόχερα. . .  Πάρτε τα δώρα Μου όταν σας προσφερθούν, ή ζητήστε τα, αφού χωρίς τις χάρες της αγάπης Μου δεν μπορείτε να γίνετε μακάριοι και δεν μπορείτε να πετύχετε την τελειότητά σας, η οποία θα σας επιτρέψει να είστε αιώνια κοντά Μου, την οποία ωστόσο δεν μπορείτε ποτέ να πετύχετε σε μια κατάσταση χωρίς δύναμη και φως. . .  Για αυτό το λόγο ζητήστε πάντα φως και δύναμη και συνδεθείτε μαζί Μου, με την αιώνια Πηγή του φωτός και της δύναμης· ψάξτε Με και αφήστε να σας τραβάω Εγώ και η αγάπη Μου. . .  Ζητήστε Εμένα τον Ίδιος και θα σας χαρίσω τον Εαυτό Μου, γιατί σας αγαπώ από την πρώτη αρχή και θα σας αγαπώ αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5496                28-9-1952

Ασυνήθιστη παροχή δύναμης μέσω του λόγου του Θεού κατά τους καιρούς των δεινών. . .

Ανοίξτε όλοι τις καρδιές σας όταν σας αγγίζει ο λόγος Μου, και να ξέρετε ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο δώρο χάρης το οποίο σας παρέχει η αγάπη Μου ακόμα πριν το τέλος. Να ξέρετε ότι πρόκειται για μια παροχή δύναμης η οποία σας κάνει ικανούς να ξεπεράσετε χωρίς να ζημιωθεί η ψυχή σας τον ερχόμενο καιρό όπου θα σας είναι δύσκολο να προβάλετε αντίσταση στις δυνάμεις του σκότους.

Βρίσκεστε μπροστά στο τέλος, και όμως δεν χρειάζεται κανένας άνθρωπος να φοβάται το σωματικό του θάνατο, εάν μόνο η ψυχή του είναι πρόθυμη να μπει στο άλλο βασίλειο, και αυτή την προθυμία θέλω να σας κάνω δυνατή μέσω της παροχής του λόγου Μου. Αφού μόλις διαφωτιστείτε για την αποστολή σας στη Γη, μόλις καταλάβετε τον πραγματικό σας προορισμό και έχετε καλή θέληση, θα χάσετε και τον φόβο σας μπροστά στο σωματικό σας θάνατο, γιατί θα είστε βέβαιοι ότι δεν μπορεί να πεθάνει η ψυχή σας και ότι αυτή η ψυχή σας θα απολαύσει κάποτε μια αιώνια ζωή. Σας δίνω φως και δύναμη και διαφώτιση, τα μέσα για να πετύχετε το στόχο σας· σας δίνω πνευματική δύναμη, την οποία μπορείτε να ζητήσετε και να λάβετε απεριόριστα.

Ανοίξτε τις καρδιές σας όταν σας αγγίζει ο λόγος Μου. . .  Αφού αυτός σας παρέχει υπέρμετρη δύναμη. Η ζωή θα τελειώσει σύντομα για τον καθένα σας, εκτός από για του λίγους τους οποίους θα ανακαλέσω την τελευταία μέρα, τους οποίους θα πάω σε μια περιοχή της ειρήνης, τους οποίους επέλεξα ως το φύλο της νέας γενιάς. . .  Όλοι οι άλλοι όμως δεν μπορούν πια να περιμένουν μια μακροχρόνια ζωή, και ευλογημένοι θα είναι εκείνοι τους οποίους θα ανακαλέσω από τη Γη ακόμα πριν την τελευταία μέρα, αφού εκείνοι δεν θα καταδικαστούν να φυλακιστούν πάνω στη νέα Γη. . .  Αλλά θα γίνουν ακόμα αφάνταστα δεινά πριν έρθει το τέλος. . .  Εγώ όμως θέλω να κάνω υποφερτά αυτά τα δεινά για όλους, και για αυτό το λόγο σας δίνω, σε σας τους ανθρώπους, αυτό που σας βοηθά και σας δίνει δύναμη. . .  το λόγο Μου.

Ανοίξτε τις καρδιές σας όταν σας αγγίζει, και θα αισθανθείτε ότι πρόκειται για ένα δώρο της αγάπης του Πατέρα σας στον ουρανό, και κάθε επίγεια δυσκολία θα σας φανεί μικρή μόλις είστε συνδεδεμένοι μαζί Μου μέσω του λόγου Μου. Και μην κόψετε αυτό τον σύνδεσμο μαζί Μου, αρπαστείτε από το χέρι Μου, ζήστε σύμφωνα με το θέλημά Μου, τηρήστε τις εντολές της αγάπης για Μένα και για τον διπλανό σας, φωνάξτε Με σε κάθε δυσκολία του σώματος και της ψυχής σας, επιτρέψτε να είμαι πάντα παρόν κοντά σας μέσω μόνιμης έμπρακτης αγάπης. . .  Κάντε αυτό που σας λέει ο λόγος Μου και λάβετε επίσης τις υποσχέσεις. . .  να ξέρετε ότι κρατάω πλήρως το λόγο Μου και ότι θα σας δώσω οτιδήποτε Μου ζητήσετε. . .  Αφού θα έπρεπε ν’αντιμετωπίσετε το τέλος μ’ενισχυμένη την ψυχή σας, θα έπρεπε να στρέψετε τα βλέμματά σας προς τα πάνω, απ’όπου θα έρθει Εκείνος που σας ανακοινώνει τον ερχομό Του μέσω του λόγου Του.

Πολλά δύσκολα θα πλήξουν ακόμα τη Γη, αλλά θα λάβουν και πολλές χάρες και πολλή ευλογία εκείνοι που θα ανοιχτούν, που θα θελήσουν να παραλάβουν ένα τονωτικό σκεύασμα από το χέρι του Πατέρα και οι οποίοι για αυτό δεν θα χρειαστούν να φοβούνται το τέλος, γιατί θα είναι ικανοί ν’αντέξουν, ακόμα και τότε που η κόλαση με τους κατοίκους της θα πάρουν μέτρα ενάντια σ’εκείνους που θα πρεσβεύσουν το λόγο Μου. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος είμαι και θα μείνω κοντά σε σας που θέλετε να είστε δικοί Μου και σας προστατεύω απ’όλες τις επιθέσεις του αντιπάλου Μου. Αφού Εγώ ο Ίδιος έρχομαι κοντά σας μέσα στο λόγο, και επομένως θα έπρεπε ν’ανοίξετε τις καρδιές σας, θα έπρεπε ν’ακούσετε όταν χτυπήσω για να μπω μέσα, αφού θέλω να σας φέρω ένα καλό δώρο, το λόγο Μου, ο οποίος σας δίνει φως και δύναμη, για να μην υφίστατο ζημιά η ψυχή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5497                29 κ. 30-9-1952

Η λυτρωτική οδός του δικασμένου πνευματικού. . .

Το δικασμένο πνευματικό θα έπρεπε να λυτρωθεί από την καταδίκη του. . .  ό,τι είναι ακόμα δεσμευμένο, ό,τι δεν πέτυχε ακόμα την αρχική κατάσταση της ελευθερίας, βρίσκεται ακόμα μέσα στην καταδίκη και θα μείνει σ’αυτή την κατάσταση ώσπου να σπάσει τα δεσμά του η δύναμη της αγάπης. . .  ώσπου ν’αυτολυτρωθεί ή ν’αφήσει να λυτρωθεί από την αγάπη. . .  Εάν όμως η αγάπη απελευθερώνει το πνευματικό από μια δεσμευμένη κατάσταση, από δεσμά, πρέπει αυτά τα δεσμά να βάλθηκαν στο πνευματικό από κάτι που αντιτάσσεται στην αγάπη, δηλαδή από το μίσος και την έλλειψη αγάπης. . .  επομένως από εκείνον που στερείται οποιασδήποτε αγάπης και είναι άρα ο αντίπαλος του Θεού, ο Οποίος είναι η Ίδια η αιώνια Αγάπη.

Από τον Θεό προέκυψε κάποτε εντελώς ελεύθερο πνευματικό, δηλαδή ένα ον που δημιουργήθηκε με πλήρη τελειότητα και που κατείχε φως και δύναμη σε αφθονία και μπορούσε να τα διαθέτει εντελώς ελεύθερα. Εκπήγασε από την αιώνια Αγάπη και επομένως η αρχική του ουσία ήταν η αγάπη. . .  Η αγάπη όμως εγγυόταν και την πλήρη ελευθερία, και η ελευθερία πάλι έπρεπε να μπορεί ν’αναπτυχτεί προς κάθε κατεύθυνση. . .  Αυτό που λοιπόν μπορούσε να σκέφτεται, να θέλει και να πράττει ελεύθερα, έπρεπε επίσης να μπορεί ν’απομακρυνθεί από τον Θεό. Και απομακρύνθηκε από τον Θεό και έγινε το αντίθετο, έγινε ον που αντέστρεψε όλες τις θείες ιδιότητες, οι οποίες ήταν θετικές, σε αρνητικές και έγινε με αυτό τον τρόπο ο αντίπαλος του Θεού.

Η αιτιολογία για μια τέτοια λάθος θέληση ήταν η αλαζονεία, δηλαδή το ον αισθανόταν πανίσχυρο εξαιτίας της απεριόριστης παραλαβής δύναμης από τον Θεό. Αυτή τη δύναμη ωστόσο δεν τη χρησιμοποιούσε το ον πια σύμφωνα με τη θεϊκή αρχή της αγάπης, αλλά με αντίθετο στον Θεό τρόπο. . .  Δημιούργησε όντα σε μεγάλους αριθμούς, τα οποία τοποθέτησε μάλιστα εκτός εαυτού του διά της εξουσίας και της ελευθερίας της βούλησής του, τα οποία ωστόσο δεν κατείχαν πια την ελευθερία βούλησης, αφού η δική του θέληση τα δημιούργησε έτσι όπως ανταποκρινόταν στην άπονη σκέψη και θέλησή του. . .  Τα όντα εξαρτώνταν από εκείνον, και όμως, επειδή δημιουργήθηκαν με χρήση τη δύναμη από τον Θεό, ήταν επίσης πλάσματα του Θεού. . .  Η αγάπη του Θεού όμως πλησίασε αυτά τα όντα. Είχαν δημιουργηθεί χωρίς την παραμικρή αγάπη, πλημμυρίστηκαν όμως τότε από τη δύναμη της αγάπης του Θεού. . .  Φως και δύναμη, δηλαδή γνώση και ελευθερία, δόθηκαν στο οντώδες. Κατά συνέπεια όμως απαιτήθηκε από εκείνα τα όντα η ελεύθερη απόφαση της θέλησής τους, κάτι που σήμαινε ότι μπορούσαν να παραμείνουν μέσα στην ελεύθερη, γεμάτη φως κατάσταση, μπορούσαν όμως επίσης να τη χάσουν. . .

Το οντώδες που στράφηκε τότε με ελεύθερη θέληση ξανά στον αντίπαλο του Θεού, έχασε, μέσω αυτής της απόφασης της θέλησής του, επίσης τη γνώση και τη δύναμή του. . .  Αφού η θεϊκή αγάπη δεν μπορούσε πια να το πλημμυρίζει, γιατί την απόρριψε, δηλαδή γιατί πρόβαλλε σαφή αντίσταση στη δύναμη από τον Θεό. Μπήκε με αυτό τον τρόπο σε μια κατάσταση που δεν μπορούσε να ονομαστεί ελεύθερη, αφού τη δύναμη την οποία διέθετε τότε μέσω του αντιπάλου του Θεού, έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει το οντώδες σύμφωνα με τη θέληση εκείνου, δηλαδή για πράξεις χωρίς αγάπη. . .  Βρισκόταν επομένως μέσα σε μια ορισμένη καταδίκη και ήταν υποδουλωμένο σε μια δύναμη που αναγνώριζε μονάχα τη δική της θέληση και που ανάγκαζε το οντώδες να ενεργήσει με ίδια θέληση. Το οντώδες ήταν δεμένο, με δικό του το φταίξιμο μεν, και έπρεπε για αυτό το λόγο ν’ανέχεται τα δεινά και τα βάσανα ενός υποδουλωμένου όντος.

Η αγάπη του Θεού ωστόσο ακολούθησε τα χαμένα όντα. . .  Η αγάπη του Θεού επινόησε μια διέξοδο για τα υποδουλωμένα πνευματικά όντα. . .  Η εξουσία και η δύναμή της ήταν ισχυρότερες από εκείνες του αντιπάλου του Θεού, αφού όπου αυτός δρούσε με τυφλό μίσος και με λανθασμένη σκέψη, ο Θεός ενεργούσε με αγάπη και σοφία και κατάστρωσε ένα σχέδιο της επαναπροώθησης του οντώδους, το οποίο ήταν μεν ακόμα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου, το οποίο όμως αφαιρέθηκε από την εξουσία εκείνου, καθ’όσον ο Θεός έπλασε αυτό το πνευματικό σε δημιουργήματα πάσης φύσεως, καθ’όσον η θέληση αγάπης Του έπιασε το πνευματικό, η θέληση του οποίου ήταν μεν ακόμα στραμμένη στον αντίπαλο, τη θέληση του οποίο όμως έκανε ανελεύθερη ο Θεός, δηλαδή την εμπόδισε να υπακούσει τον αντίπαλό Του. Έδεσε τη θέληση του οντώδους και το καθόρισε να κάνει αυτό που ήθελε ο Θεός. . .

Το πνευματικό μπήκε σε μια αναγκαστική κατάσταση, η ελεύθερη δράση της θέλησής του τού ήταν αδύνατο, αλλά του αφαιρέθηκε επίσης η ικανότητα να ενεργήσει σύμφωνα με τη θέληση του αντιπάλου. Από την άλλη το οντώδες αναπτυσσόταν σιγά σιγά προς τα ύψη στην αναγκαστική κατάσταση. . .  Ήταν αναγκασμένο να εκτελέσει μια εποικοδομητική δραστηριότητα και με αυτό τον τρόπο να ενταχτεί στον προαιώνιο νόμο της αγάπης, κάτι που έχει πάντα το αποτέλεσμα μιας ανοδικής ανάπτυξης. Βρισκόταν μεν ακόμα και τότε μέσα στην καταδίκη, γιατί του στερήθηκε η ελεύθερη θέλησή του, αλλά πάντα με στόχο η κάποτε λύτρωσή του από τη δεσμευμένη κατάσταση και από τον έλεγχο εκείνου που είναι χωρίς αγάπη.

Ο τελευταίος στόχος ωστόσο μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω της παραλαβής της αγάπης του Θεού. Πρέπει το πνευματικό να επιτρέψει να το πλημμυρίσει η αγάπη Του χωρίς να προβάλει αντίσταση, προκειμένου να γίνει μεγάλη φλόγα η αγάπη και μέσα σ’εκείνο, με αποτέλεσμα ν’αναγνωρίσει τότε τη Θεότητα και να Την αναζητήσει και να Την επιδιώξει με ολόκληρη τη θέληση και με ολόκληρη τη δύναμή του. Τότε το ον βρίσκεται ξανά στην κατάσταση της ελευθερίας, δεν είναι πια δικασμένο, είναι μέσω της αγάπης γεμάτο δύναμη και φως. Δεν είναι ούτε δεμένο από πλευράς του Θεό, έτσι ώστε να έπρεπε να κάνει αυτό που είναι θέλημά Εκείνου, ούτε αναγκάζεται από τη θέληση του αντιπάλου του Θεού. . .

Μπορεί τότε να χρησιμοποιεί τη δική του βούληση, και αυτή θα είναι, ως αποτέλεσμα της αγάπης, πάντα ίδια με το θέλημα του Θεού, έτσι ώστε το ον κινείται πλήρως μέσα στη θεϊκή τάξη, ώστε δεν μπορεί να θέλει διαφορετικά απ’ό,τι ανταποκρίνεται στη θεϊκή τάξη και ώστε χρησιμοποιεί τη δύναμη και το φως για μακάρια δράση για τον Θεό και μαζί με τον Θεό. . .  έτσι ώστε μπορεί τότε ξανά να συμμετέχει στη λύτρωση εκείνων των όντων που είναι δεμένα, ώστε στρέφει την αγάπη του στα όντα που είναι ακόμα δικασμένα και επενεργεί πάνω τους, με αποτέλεσμα αυτά τα όντα να νιώσουν μέσα τους τη λαχτάρα για ελευθερία και να μειωθεί σιγά σιγά η αντίστασή τους στον Θεό. . .  ο Οποίος ανταποκρίντεται σε κάθε τέτοια αντίδραση ελαφρύνοτας την κατάστασή τους, χαλαρώνοντας τα δεσμά τους και επιτρέποντας στην εσωτερική μορφή των ακόμα δεσμευμένων πνευματικών όντων να μαλακώσει και να διαλυθεί πιο εύκολα, βοηθώντας τους με αυτό τον τρόπο ν’ανακτήσουν κάποτε την ελευθερία τους.

Το να διαλύει και να λυτρώνει είναι η αποστολή ολόκληρου του πνευματικού που βρίσκεται ήδη στο φως, που είναι γεμάτο αγάπη και που για αυτό δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να δίνει συνέχεια αγάπη, να φέρει βοήθεια στο πνευματικό που υποφέρει ακόμα μέσα στην ανελευθερία του και που μπορεί να κατορθώσει τη μακαριότητα μόνο τότε που θα είναι ελεύθερο, έτσι όπως ήταν στην πρώτη αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5498                2-10-1952

Κουβαλήστε το βάρος του σταυρού σας με υπομονή. . .

Ο καθένας πρέπει να κουβαλήσει το σταυρό του για χάρη του καλού της ψυχής του. Όποιες δυσκολίες, όποια δεινά, όποιες αρρώστιες και ταλαιπωρίες να σας έχουν επιβληθεί, κουβαλήστε τα με αφοσίωση στο θέλημά Μου, και θα είναι πράγματι για το καλό σας. . .  Σε καιρούς μεγάλης ένδειας ωστόσο σας συμπαραστέκομαι ως φορεάς του σταυρού και μπορείτε με εμπιστοσύνη να τον φορτώσετε σ’Εμένα για να τον κουβαλήσω για σας. . .  Η αγάπη Μου δεν σας αρνείται καμία παράκληση και σας ξαλαφρώνει, εφόσον επικαλεστείτε με βαθιά πίστη τη συμπαράστασή Μου. Επομένως ο σταυρός σας δεν θα είναι ποτέ πιο βαρύς απ’ό,τι είστε ικανοί να τον κουβαλήσετε, ανταποκρίνεται στη δύναμή σας, είναι όμως επίσης το τελευταίο αντάλλαγμα για την ενοχή σας εξαιτίας της οποίας βαδίζετε πάνω στη Γη και την οποία θα έπρεπε να έχετε εξοφλήσει μέχρι τότε που θα φύγετε από τη Γη.

Η αρρώστια και η δυστυχία είναι η προσφορά εξιλέωση της ψυχής, την οποία επωμίστηκε η ίδια, την οποία να κουβαλήσει ήταν πρόθυμη όταν της παρουσιάστηκε η πορεία της στη Γη πριν την ενσάρκωσή της. . .  Συμφώνησε συνειδητά μαζί της τότε, παρόλο που στη Γη της λείπει κάθε ανάμνηση για χάρη της ελευθερίας της βούλησής της. . .  Αλλά ήταν πρόθυμη να επωμιστεί το σταυρό για να εξιλεώσει ό,τι θα της ήταν δυνατό. Για αυτό μην μουρμουρίσετε και μην παραπονεθείτε στην περίπτωση που σας βαραίνει ο σταυρός σας, αλλά επικαλεστείτε τη βοήθειά Μου, και δεν θα αισθανθείτε πια τόσο βαριά το σταυρό σας. Θα ανασηκωθείτε χαρούμενα στην περίπτωση που ο σταυρός σας φαινόταν να σας ρίξει κάτω. . . Με ανανεώμενες δυνάμεις θα συνεχίσετε να τον κουβαλάτε όσο βαδίζετε ακόμα στη Γη, όμως θα νιώσετε ότι βαδίζω δίπλα σας και σας υποστηρίζω και σας βοηθάω να τον κουβαλήσετε όταν μειωθούν οι δυνάμεις σας.

Ωστόσο, αυτό που κατορθώνετε μέσω του σταυρού που κουβαλάτε, δεν το καταλαβαίνετε ακόμα. . . αφού με τα σωματικά σας μάτια δεν βλέπετε καμία αξιόλογη επιτυχία, αλλά η ψυχή σας αλαλάζει και αγάλλεται, επειδή διαλύεται γύρω της το ένα περίβλημα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να της εισρεύσει όλο και πιο δυνατό φως, επειδή το βάρος που κουβαλάτε αφαιρεί ακόμα τις τελευταίες ακαθαρσίες που βαραίνουν την ψυχή σας, και επειδή της δίνετε τότε μια ορισμένη ελευθερία, και έτσι η ψυχή σας αιωρείται όλο και πιο ελαφή προς τον τελευταίο στόχο της. . .  είναι επομένως ανάλαφρη, γιατί το κορμί της πήρε από πάνω της το βάρος της και το κουβάλησε για την ψυχή. . .

Δεν θέλω μεν να υποφέρετε στη Γη, εσείς οι άνθρωποι, αλλά για ν’απαλλαχτεί η ψυχή σας από αφάνταστη δυστυχία στο άλλο βασίλειο, σας χορηγήθηκε και ένα χρονικό διάστημα στη Γη όπου το κορμί σας μπορεί να υποφέρει για την ψυχή, επειδή δηλώσατε πριν οι ίδιοι πρόθυμοι να βοηθήσετε την ψυχή σας ακόμα στη Γη και να τη γλιτώσετε από μια βασανιστική κατάσταση μετά το σωματικό σας θάνατο. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να μειώσετε τέτοια δεινά επικαλώντας με πίστη Εκείνον ο Οποίος θα σας βοηθά πάντα να κουβαλήσετε το σταυρό σας στην περίπτωση που αυτός γίνεται υπερβολικά βαρύς, γιατί Εκείνος σας αγαπά σαν ένας πατέρας που σπεύδει προς βοήθεια των παιδιών του όταν τον φωνάζουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5501                6-10-1952

Θεϊκές ιδιότητες μέσα στον άνθρωπο. . .

Απόδειξη από τον Ιησού Χριστό. . .

Μέσα σας κοιμούνται κρυφές δυνάμεις, τις οποίες θα έπρεπε μονάχα να φέρετε στο φως της ημέρας για να μπορούσατε να δημιουργήσετε και να ενεργήσετε με ασυνήθιστο τρόπο. Είστε θεϊκής καταγωγής, αλλά δεν ξέρετε πια τίποτα για αυτό, όλες τις θεϊκές ιδιότητές σας τις χάσατε όταν αποστατήσατε από Μένα προ αμνημονεύτων χρόνων. Η αρχική σας φύση όμως είναι θεϊκή και χρειάζεται μόνο να ξεπροβάλει ξανά, κάτι που εξαρτάται μονάχα από τη δική σας προσπάθεια και τη δική σας βούληση. Η βούλησή σας είναι ελεύθερη και μπορεί να σας επιφέρει τόσο μια αφθονία δύναμης καθώς επίσης την αδυναμία, αφού η βούλησή σας καθορίζει τη στάση σας απέναντί Μου και επομένως επίσης απέναντι στην αγάπη στο εσωτερικό σας. Η αγάπη λύνει όλες τις δεμένες δυνάμεις μέσα σας. Η αγάπη κάνει όλες τις θεϊκές ιδιότητες μέσα σας να ξεπροβάλουν ξανά. Η αγάπη είναι η ίδια δύναμη και φως, και κατά συνέπεια θα χάσετε κάθε αδυναμία και σκοτάδι και θα μπορείτε να ενεργείτε με δύναμη και σοφία.

Στις ανθρώπινες ικανότητες βάλθηκαν όρια όσο ο άνθρωπος είναι μονάχα αυτό που ήταν στην αρχή της πορείας του στη Γη. . .  ένα ον που είναι έντονα δεμένο με την ύλη και που βρίσκεται ακόμα εντελώς μέσα σε πνευματικό σκοτάδι. Οι ικανότητές του μπορούν να εξελίσσονται, μπορούν επίσης να ξεπροβάλουν ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο άνθρωπος επιτρέπει να επηρεαστεί από σατανικές δυνάμεις. . .  Μπορούν όμως επίσης ν’αναπτυχθούν αισθητά μέσω του δεσμού του ανθρώπου με τον καλό πνευματικό κόσμο· μπορούν ν’αναπτυχθούν δυνάμεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις φυσιολογικές ανθρώπινες ικανότητες. Και ωστόσο πρόκειται τότε για την κατάσταση που θα ήταν μόνο φυσιολογική, γιατί εμφανίζονται ξανά οι αρχικές ικανότητες του ανθρώπου, οι οποίες χαρακτηρίζουν το πραγματικό σας είναι, το οποίο κατάγεται από τον Θεό. . .

Τότε ο άνθρωπος είναι ικανός να καταφέρνει τα πάντα. Μπορεί να ενεργεί με δύναμη που ξεπερνά τη φυσιλογική δύναμη ενός ανθρώπου· μπορεί να διορθώνει ό,τι είναι στραβό. . .  μπορεί να θεραπεύει αρρώστους, μπορεί να κάνει θαύματα, να μιλά με σοφία. Μπορεί να κοιτάζει μέσα στο βασίλειο των πνευμάτων, να συνδέεται μαζί τους με τον πιο φυσιολογικό τρόπο· μπορεί κάθε στιγμή να πάει εκεί όπου θέλει, μπορεί να διαβλέπει τους σκοπούς των ανθρώπων· το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τού είναι ανοιχτά. . .  μπορεί να κάνει ό,τι είναι δυνατό μονάχα σ’έναν θεό, αφού είναι δικό Μου παιδί, είναι θείο πλάσμα που κατέχει μέσα του όλες τις ικανότητες. . .  Και όλες αυτές οι θεϊκές ικανότητες βρίσκονται θαμμένες μέσα στον άνθρωπο. Βασανίζεται και παλεύει κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, είναι τυφλός στο πνεύμα, δεν ξέρει τι μπορεί να καταφέρνει στην περίπτωση που η στάση του απέναντί Μου είναι σωστή, στην περίπτωση που ζει τη ζωή του με αγάπη. . .

 Ο άνθρωπος Ιησούς το έδειξε μάλιστα στην ανθρωπότητα τι μπορεί να καταφέρνει ένας άνθρωπος που εξελίσσει την αγάπη του στον ύψιστο βαθμό. Ωστόσο, πόσο λίγοι Τον παίρνουν για παράδειγμα, πόσο λίγοι Τον ακολουθούν. . .  Πόσο λίγοι επομένως ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και μπορούν να ενεργούν με υπερφυσικό τρόπο μέσα σε ύψιστη μακαριότητα. . .  Μέσα σε όλους σας κοιμούνται αυτές οι δυνάμεις και περιμένουν να τις αφυπνίσετε. Όλοι σας μπορείτε να βρείτε θησαυρούς που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, όλοι σας μπορείτε να μεταμορφώσετε την αξιολύπητη κατάσταση της ανθρώπινης φύσης σε μια κατάσταση μακαριότητας. . .  Αφού όλοι σας θα μπορούσατε να ενεργείτε και να δημιουργείτε σαν τους θεούς αν μονάχα θέλατε να κάνετε ένα πράγμα, δηλαδή να διαμορφώσετε την καρδιά σας σε αγάπη. . .  Αφού η αγάπη είναι απόδειξη του Θεού, η αγάπη θεοποιεί τα πάντα, η αγάπη είναι η δύναμη που σας κάνει ικανούς να καταφέρνετε τα πάντα, η αγάπη σάς ενώνει μαζί Μου, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δική Μου δύναμη, η οποία κατορθώνει τα πάντα. . .

Χωρίς την αγάπη ωστόσο είστε δεμένοι, χωρίς την αγάπη είστε τυφλοί στο πνεύμα, δηλαδή χωρίς την αγάπη δεν έχετε ούτε δύναμη ούτε φως και επομένως δεν είστε θεία πλάσματα. Και όμως είστε όντα που κατέχουν την ελεύθερη θέληση, και συνεπώς καθορίζετε μόνοι σας την κατάστασή σας, καθορίζετε μόνοι σας σε ποιον να στραφείτε, στον άρχοντα του σκότους, ο οποίος σας κάνει δυστυχισμένους, ή σ’Εκείνον από τον Οποίο εκπηγάσατε μέσα σε φως και δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5502                8-10-1952

Φτώχεια του πνεύματος. . .

Ταπεινότητα. . .

Χάρη. . .

Όσοι αισθάνονται φτωχοί στο πνεύμα τραβούν Εμένα κοντά τους, αφού είναι ταπεινοί και πρόθυμοι για βοήθεια, αισθάνονται αδύναμοι και ανάξιοι και ζητούν το έλεός Μου. . .  Είναι ταπεινοί και τους χαρίζω για αυτό τη χάρη Μου. Ό,τι αδύναμο το πλησιάζω όταν Με φωνάζει, αφού τίποτα δεν Μου είναι πιο μικρό και πιο ασήμαντο, και η εύσπλαχνη αγάπη Μου προστατεύει και ενισχύει το αδύναμο και αβοήθητο. Το τραβάω απάνω κοντά Μου και δεν θα το αφήσω ποτέ πια να φύγει. . .  Ποιος όμως είναι φτωχός στο πνεύμα, ποιος είναι τόσο βαθιά ταπεινός ώστε να μπορέσω να του χαρίσω τη χάρη Μου; Ποιος καταλαβαίνει τη μεγάλη απόστασή του από Μένα, ποιος γονατίζει μπροστά Μου στο πνεύμα του, ποιος Μου υποτάσσεται πλήρως, έτσι ώστε να μπορέσω να τον δεχτώ με τις χάρες Μου. . .; Ποιος προσπαθεί συνέχεια ν’αποκτήσει την αγάπη Μου και όμως αισθάνεται ανάξιος της αγάπης Μου;

Η ταπεινότητα ενός παιδιού της Γης Μ’ελκύει πολύ, αφού μέσα στην ταπεινότητα απέναντί Μου κρύβεται και η αγάπη για Μένα, μια αγάπη που δεν τολμά να Με πλησιάσει χωρίς να τη φωνάξω. Και παρ’όλα αυτά η ψυχή Με φωνάζει ασυνείδητα μέσω της ταπεινότητάς της. Αφού εκπέμπει μια απαλή λάμψη, η οποία Μ’ελκύει, γιατί Μου λάμπει κάτι ήδη θείο, γιατί η πνευματική φτώχεια είναι η ένδειξη του ότι η ψυχή Με αναγνώρισε, με αποτέλεσμα να στραφεί σε Μένα. Όποιος αισθάνεται φτωχός στο πνεύμα έχει κερδίσει την αγάπη Μου για πάντα, και η χάρη Μου θα του εισρέει ασταμάτητα, αφού στον ταπεινό χαρίζω τη χάρη Μου. . .

Ξέρω καλά την καρδιά του ανθρώπου, δεν αφήνω να παραπλανηθώ, ξέρω για τα πάντα που σκέφτεται και θέλει η ψυχή του και δεν Μου παραμένει κρυμμένο τίποτα απ’ο,τι δεν αποκαλύπτεται και όμως απασχολεί τις σκέψεις της ψυχής του και που Μου είναι πάντοτε φανερό. Και για αυτό το λόγο μπορώ να μοιράζω χάρες ή και να περιορίζω χάρες, μπορώ να σηκώσω το παιδί που γονατίζει μπροστά Μου, και μπορώ ν’αφήσω να πέσει εκείνος που με αλαζονικό πνεύμα παρουσιάζει τον εαυτό του ως ταπεινό μπροστά στον κόσμο, ο οποίος ωστόσο δεν αποδεικνύει ποτέ σωστή ταπεινότητα. . .  Κατά συνέπεια οι χάρες Μου διοχετεύονται απεριόριστα σε μερικούς ανθρώπους, ενώ άλλοι παραμένουν φτωχοί.

Ωστόσο, θα ήθελα να χαρίσω έναν άφθονο βαθμό χάρης σε όλους τους ανθρώπους. Θα ήθελα να καταλάβουν όλοι την πνευματική τους φτώχεια, να αισθανθούν όλοι την απόστασή τους από Μένα και ν’απλώσουν τα χέρια τους ικετευτικά από τα βάθη της καρδιάς τους, γιατί τότε θα μπορούσα να τους κάνω ευτυχισμένους με τη χάρη Μου. Αφού όποιος κατέχει τη χάρη Μου θα κατέχει σύντομα και Εμένα τον Ίδιο, αφού δεν αγνοώ ποτέ εκείνον που είναι συνδεδεμένος μαζί Μου σαν αληθινό παιδί, που σαν παιδί πλησιάζει τον Πατέρα με την παράκλησή του και επικαλείται τη βοήθεια και τη δύναμή Του. Όποιος αισθάνεται σημαντικός και υπεράνω θα πέσει· όποιος πιστεύει πως βρίσκεται στο βάθος, γιατί καταλαβαίνει τον εαυτό του ως αδύναμο και αμαρτωλό, αυτός θα σηκωθεί από την αγάπη Μου και θα είναι πάντα δικό Μου, θα παραλάβει από το χέρι Μου έναν πλούσιο βαθμό χάρης και άρα θα βαδίσει βεβαίως προς τα ύψη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5503                10-10-1952

Η απόλεια γήινων αγαθών μπορεί να επιφέρει πνευματικούς θησαυρούς. . .

Για τα γήινα αγαθά που σας αφαιρούνται ή που δεν μπορείτε ν’αποκτήσετε θα σας γίνει πλούσια αποζημίωση από την πνευματική άποψη εάν μονάχα επιδιώκετε να τελειοποιηθείτε πνευματικά. Πνευματικά δεν θα κάνετε ποτέ λάθος παράκληση, αφού η κάθε σκέψη που στρέφεται στα πνευματικά  αρέσει στον Θεό και είναι για αυτό πάντα επιτυχής. Όσο περισσότερο μπερδεύεστε μέσα στη ύλη, εσείς οι άνθρωποι, τόσο λιγότερο στρέφονται οι σκέψεις σας στο πνευματικό βασίλειο, και επομένως η ύλη πρέπει πρώτα να σας παρθεί προκειμένου ν’αλλάξει η σκέψη σας. Και για αυτό το λόγο πρέπει πάντα να το θεωρείται ένα μέσο προς την τελειοποίησή σας όταν αναγκάζεστε ν’απαρνηθείτε τα υλικά αγαθά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται ποτέ να μείνετε με άδεια χέρια, αλλά μπορείτε να παραλάβετε όλο και πιο πλούσια πνευματικά αγαθά αν μόνο το θέλετε.

Μπορείτε μάλιστα να κατέχετε γήινη ύλη, όμως δεν πρέπει αυτή ποτέ να είναι ο κύριός σας. Πρέπει να μπορείτε να τη θυσιάσετε ανά πάσα στιγμή, κάτι που είναι εύκολο μόνο τότε που αναγνωρίζει κανείς την αξία των πνευματικών αγαθών. Και αυτά θα τα αναγνωρίσετε μόνο τότε, εσείς οι άνθρωποι, που βρεθείτε μέσα σε επίγεια ένδεια, που δεν μπορέσει να σας δοθεί ανθρώπινη συμπαράσταση. Την πνευματική συμπαράσταση ωστόσο πρέπει πάντα να τη ζητήσετε, και τότε θα αισθανθείτε πόση δύναμη θα σας παρέχει. Τα επίγεια αγαθά που κατέχετε μπορούν να σας παρθούν. Ποτέ όμως δεν χρειάζεται να φοβάστε την απόλεια πνευματικών αγαθών στην περίπτωση που τα εκτιμάτε.

Η λαχτάρα σας για πνευματικά αγαθά θα εκπληρώνεται πάντα, αλλά τα γήινα αγαθά δεν μένουν εγγυημένα δικά σας. Μόνο τότε που τα χρησιμοποιείτε καλά, δηλαδή σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, και που άρα δημιουργείτε και ενεργείτε προς την ευλογία των συνανθρώπων σας, ο Θεός θα ευλογήσει τα υλικά σας αγαθά και θα τα πολλαπλασιάσει. Αλλά τότε εσείς οι άνθρωποι έχετε ήδη αποδεσμευτεί από την ύλη, δεν την ποθείτε πια με όλες τις αισθήσεις σας, αλλά δουλεύετε μαζί της προς το συμφέρον τον συνανθρώπων σας.

Αλλά μην παραπονεθείτε όταν χάνετε γήινα αγαθά. Ο Θεός το ξέρει καλά γιατί το επιτρέπει, και η απόλεια τέτοιων αγαθών είναι για σας ευλογία. Αφού τότε σας παραγεμίζει με χάρες πνευματικού είδους, και τότε χρειάζεται μονάχα η θέλησή σας να είναι πρόθυμη να τις χρησιμοποιήσει προς τη δική σας τελειοποίηση και προς εκείνη των συνανθρώπων σας. Επομένως μην θρηνείτε ποτέ υλικά αγαθά που σας πάρθηκαν, δεν έχουν καμία αξία για την αιωνιότητα. Η απόλεια τους ωστόσο μπορεί να σας αποφέρει αγαθά μόνιμης αξίας που μπορούν να σας κάνουν μακάριους ήδη στη Γη και κάποτε στο πνευματικό βασίλειο. Αυτά που δημιουργείτε και μαζεύετε πνευματικά θα τα κρατήσετε και θα σημαίνουν για σας έναν άφθαρτο πλούτο. Τα γήινα υλικά αγαθά που κατέχετε όμως, δώστε τα πρόθυμα και χαρούμενα και ανταλλάξτε τα με πνευματικά αγαθά, αφού θα έρθει ο καιρός όπου θα σας είναι χρήσιμα μονάχα αυτά τα αγαθά, όπου θα καταστραφεί ό,τι κατέχετε σήμερα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5504                11-10-1952

Η αιτία της πνευματικής παρακμής είναι η μανία για την ύλη. . .

Μια σημαντική αφορμή για την πνευματική παρακμή των ανθρώπων είναι η μανία τους για την ύλη,  η οποία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Είναι σαν μια αρρώστια που έπιασε τους ανθρώπους και που είναι θανατηφόρη, είναι σαν δεσμά που σκληραίνουν όλο και περισσότερο και που απειλούν τη ζωή των ανθρώπων, αφού δεν πρόκειται για την επίγεια, αλλά για την πνευματική ζωή, για τη ζωή της ψυχής τους, που κινδυνεύει. Αφού η υπέρμετρη λαχτάρα τους για την ύλη θα εκπληρωθεί, όπως η θέληση του ανθρώπου ορίζει πάντοτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ψυχή του. Η σκληρή ύλη την οποία επιδιώκει ο άνθρωπος τόσο έντονα θα είναι κάποτε η μοίρα του.

Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό στον άνθρωπο ότι η λαχτάρα για την ύλη, για επίγεια ιδιοκτησία, σημαίνει μια οπισθοδρόμηση, αφού επιδιώκει κάτι που είχε ξεπεράσει προ πολλού, κάτι που σήμαινε για την ψυχή του μια σκληρή αιχμαλωσία, κάτι το οποίο αισθανόταν η ψυχή του ως αναλευθερία και επομένως ως βασανιστικό, ενώ η κάθε απελευθέρωση από την ύλη, η κάθε πρόοδος μέσα στην αναγκαστική κατάσταση ήταν ανακούφιση για το πνευματικό. Και τώρα ο άνθρωπος επιδιώκει εκείνο από το οποίο ξέφυγε η ψυχή του, γιατί επρόκειτο για δεσμά.

Οτιδήποτε επίγειο και υλικό εξυπηρετεί μονάχα το κορμί, την ψυχή ωστόσο μόνο τότε που ξεπερνιέται, τότε που παρακινεί την αγάπη του ανθρώπου να ενεργήσει, να δώσει, να χαρίσει τα αγαθά του από αγάπη για τον διπλανό του. Τότε και η ύλη μπορεί να ωφελήσει τη ζωή της ψυχής, αλλά πρέπει πάντα να πρόκειται για μια αποδέσμευση από την ύλη, όχι για λαχτάρα για αυτήν με ιδιοτέλεια. Όσο ο άνθρωπος ποθεί τα γήινα αγαθά, δεν υπάρχει μέσα του καθόλου ή μόνο σε ελάχιστο βαθμό η λαχτάρα για τα πνευματικά αγαθά. Η ψυχή του όμως δεν μπορεί να παίρνει μαζί της στο πνευματικό βασίλειο τίποτα το επίγειο, μπορεί ωστόσο μάλιστα να παίρνει μαζί της πνευματικά αγαθά, τα οποία μονάχα θα της επιφέρουν μια μακάρια κατάσταση.

Αν μονάχα οι άνθρωποι αναλογίζονταν το γεγονός ότι ήδη η επόμενη μέρα μπορεί να τελειώσει την επίγεια τους ζωή και αν έπαιρναν προληπτικά μέτρα για την παραμονή τους στο πνευματικό βασίλειο. . .  αν αναλογίζονταν τα γεγονότα ότι κάθε επίγεια ιδιοκτησία είναι για αυτούς χωρίς αξία και ότι αυτό που συνεχίζει να ζει στο πνευματικό βασίλειο θα περάσει εκεί μέσα στην πιο μεγάλη φτώχεια, για την οποία φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος στη Γη και την οποία θα μπορούσε εύκολα ν’αποτρέψει μαζεύοντας πνευματικούς θησαυρούς στη Γη. . .  Αν αναλογιζόταν το γεγονός ότι η επίγεια του ζωή, ακόμα και στην περίπτωση που έχει μεγάλη διάρκεια, είναι μονάχα μια στιγμή συγκριτικά με την αιωνιότητα, ότι όμως η ψυχή του πρέπει να υποφέρει από αυτό που παράλειψε να κάνει στη Γη. . .  Ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί μονάχα να ειδοποιείται ξανά και ξανά για το ανεκμετάλλευτο χρόνο της ζωής του, μπορεί μονάχα να νουθετείται ξανά και ξανά να σκεφτεί με βάση το μέλλον και να μην σπαταλήσει ολόκληρη τη ζωτική δύναμη της επίγειας του ζωής αποκτώντας αγαθά που είναι και που θα μείνουν εντελώς χωρίς αξία.

Κατέχει την ελεύθερη βούληση και το νου του και μπορεί για αυτό μονάχα να δασκαλεύεται, όχι όμως ν’αναγκάζεται να ζήσει τη ζωή του έτσι ώστε η ψυχή του ν’αναρρώσει και να μπει στο πνευματικό βασίλειο γεμάτη δύναμη. . .  Για αυτό το λόγο αφαιρούνται στους ανθρώπους ξανά και ξανά αυτά που ποθούν τόσο πολύ στη Γη. Το εφήμερο της γήινης ιδιοκτησίας τούς παρουσιάζεται ξανά και ξανά, και μακάριοι εκείνοι που καταλαβαίνουν ότι ο σκοπός της επίγειας τους ζωής είναι διαφορετικός από την επιδίωξη γήινων αγαθών. Μακάροι εκείνοι που μαζεύουν πνευματικούς θησαυρούς, μακάριοι εκείνοι που δουλεύουν και ενεργούν για το καλό της ψυχής τους, αφού θα είναι πλούσιοι και μακάριοι στο πνευματικό βασίλειο και θα μπορούν να δημιουργήσουν και να ενεργήσουν, επειδή ο πλούτος τους θα είναι άφθαρτος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5505                12-10-1952

Ο αγώνας και το πάλεμα οδηγούν στο στόχο. . .

Αγωνίζοντας και παλεύοντας θα πετύχετε το στόχο σας στη Γη, την τελειοποίηση της ψυχής σας. Αυτή η τελειοποίηση δεν μπορεί να σας χαριστεί από την αγάπη Μου, αλλά σε σας ανατέθηκε η αποστολή να διαμορφώσετε τον εαυτό σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να μπείτε στο πνευματικό βασίλειο τελειοποιημένοι. Και αυτή η αποστολή απαιτεί τη θέλησή σας να παλέψετε και να υπερνικήσετε ό,τι σας χαρακτηρίζει ως ατελή όντα. Επομένως πρέπει ν’αγωνιστείτε. . .  πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλη σας τη δύναμη, πρέπει να παλέψετε κατά του εαυτού σας. . .  Και αυτός ο αγώνας είναι συχνά πιο δύσκολος από το αν παλεύατε κατά ενός εχθρού ο οποίος θα σας επιτιθόταν από έξω. Αφού τον εχθρό που έχετε μέσα σας τον αγαπάτε ακόμα, αλλιώς θα σας ήταν εύκολο να τον διώξετε. . .

Η αγάπη σας για τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σας δεν σας επιτρέπει να τα αντιμετωπίσετε με αρκετή σοβαρότητα. Και για αυτό το λόγο απαιτούνται από σας το σοβαρό πάλεμα και ο σοβαρός αγώνας, προκειμένου να μπορέσετε να βγείτε νικητές, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας στη Γη, δηλαδή προκειμένου να πετύχει η ψυχή σας τον βαθμό της ωριμότητας που είναι η προϋπόθεση για να μπει στο φωτεινό βασίλειο. Και θα σας είναι κατανοητό ότι ο αγώνας θα είναι τόσο πιο εύκολο για σας όσο λιγότερο αγαπάτε ακόμα το ελαττωματικό σας εγώ. Πρέπει για αυτό να προσπαθήσετε ν’αναγνωρίσετε τον εαυτό σας για ν’απεχθανθείτε αυτό που έχετε ακόμα μέσα σας και που πρέπει να υπερνικήσετε. Μόνο τότε που θα καταλάβετε ότι είστε ατελείς, θα επιδιώξετε με σοβαρότητα να γίνετε έτσι όπως το θέλω Εγώ, και τότε θα αγωνιστείτε και θα παλέψετε συνειδητά, θα επιδιώξετε την τελειοποίηση, και θα λάβετε επίσης τη δύναμη για να βγείτε νικητές από τον αγώνα σας.

Όποιος ωστόσο προσέχει ακόμα υπερβολικά τον κόσμο δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του, και επομένως δεν κάνει προσπάθειες να πραγματοποιήσει την εσωτερική μεταμόρφωση. Η ζωή του θα είναι μάλιστα φαινομενικά εύκολη πάνω σ’αυτή τη Γη, εκείνος δεν θα έχει εσωτερικούς ενδιασμούς και δισταγμούς· θα θεωρήσει σωστό αυτό που κάνει, γιατί θα ζυγίσει μονάχα τον επίγειο πλεονέκτημα, όχι όμως τη ζημιά την οποία θα προκαλέσει στην ψυχή του με τις πράξεις του. Αφού δεν θα καταλάβει την κατάστασή του, τον προορισμό και την επίγεια αποστολή του. Πρέπει ο άνθρωπος να κρίνει τον εαυτό του με σοβαρότητα, μόνο τότε παλεύει ενάντια στη λάθος αγάπη του, ενάντια σε όλες τις ορμές και σε όλα τα ελαττώματα που υπάρχουν ακόμα μέσα του ως αποτέλεσμα της κάποτε αμαρτίας του. Ο αγώνας και το πάλεμα είναι απαραίτητα αν ο άνθρωπος θέλει να πετύχει την τελειότητα. Αλλά με σοβαρή θέληση θα νικήσει και η μοίρα του θα είναι καταπληκτική. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5508                16-10-1952

«Ελάτε όλοι κοντά Μου. . .»

Μέσα στα χέρια Μου μπορείτε να καταφύγετε όλοι όταν είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι. . .  Αφού η αγάπη Μου θέλει να σας αγκαλιάσει όλους, και δεν θα διώξω κανέναν που να έρθει κοντά Μου μέσα στις δυσκολίες του και να ζητήσει τη βοήθειά Μου. . .  Θέλω να παρηγορώ και να παρέχω δύναμη, θέλω να θεραπεύω πληγές και να ενισχύω τους αδύναμους, θέλω ν’αφυπνίζω ελπίδα και αισιοδοξία μέσα σε όλες τις καρδιές, θέλω να χαρίζω τις χάρες Μου, γιατί καμία ψυχή δεν μπορεί ν’αναρρώσει χωρίς τις χάρες.

«Ελάτε όλοι κοντά Μου που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, θέλω να σας αναζωογονήσω. . .»  Όποιος όμως έχει αδύνατη πίστη ακούει μάλιστα αυτά τα λόγια, αλλά δεν τα δέχεται, δεν πιστεύει ότι είναι απευθυσμένα και σ’αυτόν. . .  Συνεχίζει να κουβαλά το βάρος του, το οποίο του αφαιρώ ευχαρίστως στην περίπτωση που Μου το δώσει. Ελάτε κοντά Μου. . .  Η ίδια η θέλησή σας πρέπει να σας ωθήσει να Με πλησιάσετε, αφού έβαλα το βάρος στους ώμους σας μονάχα για να βρείτε το δρόμο σε Μένα. . .  Η κάθε δύσκολη κατάσταση είναι έκκληση του ουράνιου Πατέρα σας, ο Οποίος μέσα στην αγάπη Του αναζητά τη δική σας αγάπη και τον ερχομό σας, προκειμένου να μπορέσει να σας κάνει μακάριους. Και επίσης θα έπρεπε να σας οδηγήσουν σε Μένα οι ψυχικές σας δυσκολίες, τα πάντα θα έπρεπε να Μου εμπιστευτείτε, αφού θέλω να σας ξεφορτώσω απ’όσα σας βαραίνουν. . .

Ξέρω μάλιστα όλους τους πόνους και τις δυσκολίες σας, αλλά μπορώ να σας βοηθήσω μόνο τότε που Μου παρουσιάσετε τα πάντα, γιατί θέλω να Μου συμπεριφέρεστε σαν τα παιδιά στον πατέρα τους, γιατί θέλω να παίρνετε πάντα το δρόμο τον οποίο παίρνουν όλα τα καλά παιδιά. . .  το δρόμο στον Πατέρα, ο Οποίος μέσα στην αγάπη Του θέλει να τους απαλλάξει απ’όλες τις δυσκολίες τους και τους φροντίζει με λόγια και με έργα για να τα κάνει ευτυχισμένα τώρα και στην αιωνιότητα. Καταφύγετε κάθε στιγμή  στα χέρια Μου, τα οποία απλώνονται προστατευτικά πάνω σας, τα οποία σας κουβαλούν πάνω από σκόπελους και δύσκολους δρόμους, τα οποία σας προσφέρουν τη στοργική Μου φροντίδα όσο ζείτε στη Γη.

Να έχετε πάντοτε εμπιστοσύνη, αφού δεν διώχνω κανένα από σας, ακόμα και αν βαδίζετε μέσα στην αμαρτία. . .  Θέλω να σας απελευθερώσω από την αμαρτία και την ενοχή, μόνο ελάτε κοντά Μου όσοι είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι. . .  Φωνάξτε Με για να σας δείξω έλεος, και θα σας εισακούσω, θα σας απλώσω τα χέρια Μου, προκειμένου να γίνει εύκολος ο δρόμος σας σ’Εμένα, αφού θέλω να βοηθάω και να θεραπεύω, θέλω να κάνω ευτυχισμένους τους αρρώστους και τους αδύναμους που δεν μπορούν πια να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Και όλοι σας θα έπρεπε να Με αναγνωρίσετε ως Εκείνον Που σας λύτρωσε, επειδή η αγάπη Του για σας είναι υπέρμετρη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5509                16-10-1952

Η αγάπη του Πατέρα για τα παιδιά Του. . .

Όποιος Μου είναι αφοσιωμένος με αγάπη μπορεί να βαδίζει ήσυχα το δρόμο του πάνω στη Γη, δεν θα χάσει το δρόμο του, αφού η αγάπη του Με τραβά κοντά του, και αυτός έχει πράγματι τον σωστό συνοδό πάνω σε όλους τους δρόμους του. Την αγάπη του για Μένα λοιπόν απαιτώ για να μπορέσω να είμαι πιστός και σωστός οδηγός του. Και η αγάπη του για Μένα εκφράζεται μέσα στις σκέψεις του, οι οποίες μαρτυρούν τη στάση του απέναντί Μου. Η αγάπη για Μένα είναι φανερή όπου η θέληση του ανθρώπου είναι πρόθυμη να Με υπηρετήσει και να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Αυτό που θέλει ο άνθρωπος στα βάθη της ψυχής του, η κατεύθυνση που παίρνει η ελεύθερη βούλησή του, όλα αυτά τα καταλαβαίνω πάντοτε, και ανάλογα με αυτή τη βούλησή του ρέει κοντά στον άνθρωπο και η αγάπη Μου, η οποία είναι πράγματι πάντα πρόθυμη να δίνει. Για αυτό το λόγο εσείς οι άνθρωποι αμαρταίνετε μόνο τότε που Μου αντιτάσσεστε συνειδητά, τότε που κάνετε κάτι άδικο για το οποίο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για άδικο. Όσο όμως δεν θέλετε να Με στεναχωρήσετε μέσω εξέγερσης εναντίον Μου, όσο είστε πρόθυμοι να προτάξετε το θέλημά Μου σε όλη τη σκέψη και σε όλες τις πράξεις σας, σας κοιτάζω επίσης με μάτια αγάπης και μπορείτε να βαδίζετε ήσυχα. Σε σας εναπόκειται το ποιο βαθμό αγάπης Μου δείχνετε. Ανάλογα με αυτό το βαθμό όμως είναι και η δική Μου αγάπη και φροντίδα, τα οποία μπορείτε να θεωρείτε βέβαια εάν Μ’αγαπάτε. . .  Η εκδήλωση της αγάπης Μου όμως είναι ο λόγος Μου, η προσφώνησή Μου, την οποία ακούτε στην περίπτωση που αφουγκράζεστε μέσα στη σιωπή της καρδιάς σας και θέλετε να Μ’ακούσετε. . .

Μπορώ μονάχα να σας βεβαιώνω ξανά και ξανά ότι η αγάπη Μου θα ήθελε να σας προφέρει μακαριότητες αν μόνο ήσασταν ικανοί να τις αντέξετε. Μπορώ μονάχα να σας λέω ξανά και ξανά ότι θα διαλυόσασταν αν η αγάπη Μου ήθελε να σας πιάσει με όλη της τη θέρμη την οποία θέλω να χαρίζω. . .  Αλλά σας δίνω μόνο όση είστε ικανοί να δεχτείτε χωρίς να διαλυθείτε. Παρ’όλα αυτά παραμένω για σας πάντα το άφταστο, το πιο άγιο Ον, το Οποίο θα ήθελε μάλιστα να σας χαρίσει όλα τα ωραία Του, το Οποίο ωστόσο δεν μπορεί ν’αναγνωριστεί με το ανεξιχνίαστο Είναι Του και το Οποίο δεν μπορεί να προφτάσει κανείς, και το Οποίο παρ’όλα αυτά, μέσα στην ατελείωτη αγάπη Του, τραβά κοντά του ακόμα και το πιο ασήμαντο ον, προκειμένου να το κάνει μακάριο για πάντα.

Η αγάπη που Με συνδέει μαζί σας, τα πλάσματά Μου, είναι τεράστια. . .  Και αυτή η αγάπη σάς ανυψώνει – εφόσον το επιτρέψετε – σε θεία όντα. . .  κάτι που προϋποθέτει μονάχα την αγάπη σας την οποία Μου χαρίζετε με ελεύθερη θέληση. . .  Η αγάπη Μου θα είναι πάντα στραμμένη σε σας και μπορείτε να την αισθανθείτε ανά πάσα στιγμή εάν Μου αφοσιωθείτε εθελοντικά. . .  Τότε όμως σας πιάνει και δεν θα σας αφήσει ποτέ πια να φύγετε. . .  Σας τραβά προς τα πιο ψηλά ύψη, και πάντα θα νιώθετε την αγάπη Μου πάνω από σας, πάντα θα Με επιδιώκετε και με μόνιμη λαχτάρα για Μένα και για την αγάπη Μου θα γίνετε μακάριοι μέσω της συνεχούς εκπλήρωσης της λαχτάρας σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

  

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser