background

επισκέπτες: 4909

Bιβλίo 54

 

4685                9-7-1949

Φωτεινά όντα ενσαρκωμένα. . .

Αποστολή. . .

Η κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .

Σκεφτείτε ότι δεν ανήκετε σ’αυτή τη γη εάν σας αναθέτω μια αποστολή με σκοπό τη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών. Σκεφτείτε ότι είναι θέλημά Μου να γυρίσουν όλα τα όντα στην Αρχή τους, να πρέπει όλα τα πλάσματά Μου να Με βρουν για να γίνουν μακάρια. Και σκεφτείτε επιπλέον ότι η θέληση των ατελών πνευματικών όντων είναι τόσο εξασθενισμένη ώστε αυτά δεν θα έπαιρναν ποτέ από μόνα τους το δρόμο προς τα ύψη, εάν δεν τους βοηθούσαν, με λόγια και με έργα, φωτεινά όντα, τα οποία τους συμπαραστέκονται με τον τρόπο ότι επιδιώκουν να καθορίσουν τη θέλησή τους να στραφεί στα ύψη.

Και αυτά τα γεμάτα φως όντα ενεργούν εν μέρει πνευματικά, εν μέρει επίγεια, δηλαδή για το σκοπό της κήρυξης του θελήματός Μου υπάρχουν φωτεινά όντα που είναι ενσαρκωμένα σε ανθρώπινο κορμί, για να εκτελέσουν τότε την αποστολή τους, δηλαδή να μεταδώσουν στους ανθρώπους το θέλημά Μου, το οποίο εκδηλώνεται μέσω του λόγου Μου, και για να είναι λοιπόν δραστήρια για τη λύτρωση των ανθρώπων από τη μορφή. . .  Και αν σκεφτείτε αυτό, θα καταλάβετε ότι έχετε την επιθυμία να επιστρέψετε στην πατρίδα σας και ότι αυτή η γη δεν είναι ο σωστός τόπος διαμονής για σας.

Θα καταλάβετε όμως επίσης γιατί πρέπει να ταπεινωθείτε, γιατί πρέπει ν’αποβάλετε ό,τι θυμίζει τον κόσμο, εάν θέλετε να εκτελέσετε την αποστολή σας και να κάνετε οι ίδιοι πνευματική πρόοδο, η οποία είναι μάλιστα δυνατή και για όντα που προέρχονται από το βασίλειο του φωτός. . .  Αφού η γη είναι το πιο χαμηλό έργο της δημιουργίας του είδους της, το οποίο ωστόσο κάνει δυνατόν ν’αποκτήσει ένα ον τους πιο ψηλούς (φωτεινούς;) βαθμούς φωτός, οι οποίοι διαμορφώνουν το ον σε παιδί του Θεού. Για αυτό το λόγο επιτρέπω την ενσάρκωση φωτεινών όντων στη γη, αλλά οι όροι είναι συχνά δύσκολοι και απαιτούν μεγάλη αγάπη για Μένα και δυνατή θέληση για να εκπληρωθούν.

Ωστόσο, την παρηγορητική ενθάρρυνση σας τη δίνω ξανά και ξανά, ότι δηλαδή δεν θα σας αφήσω να πέσετε, παρόλο που και εσείς οι ίδιοι πρέπει να ενεργοποιήσετε τη θέλησή σας για να πετύχετε το ύψιστο στόχο, αφού τη θέληση δεν την κάνω ανελεύθερη. . .  Βοηθάω μάλιστα, αλλά δεν εξαναγκάζω. Και για αυτό πρέπει και εσείς να διανύσετε το δρόμο του σταυρού· πρέπει μέσω δυστυχίας και αγάπης να πετύχετε εκείνο το βαθμό τελειότητας που θα σας διαμορφώσει σε αληθινά παιδιά του Θεού. Θα πρέπει να εξελίξετε την αγάπη σας για Μένα έτσι ώστε θα γίνει τεράστια φλόγα, και από αυτή την αγάπη για Μένα πρέπει να δουλέψετε, πρέπει να είστε δραστήριοι σ’αυτή τη γη με λυτρωτικό τρόπο, πρέπει να τελειώσετε την αποστολή σας ώσπου να έρθω Εγώ να σας πάρω μαζί Μου στη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4692                18-7-1949

Στιγμιαία ανάπλαση της γης. . .

Θαύματα της δημιουργίας. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 368  - 370. Σημείωση της μεταφράστριας.] 

Η ανάπλαση της γης είναι για σας τους ανθρώπους μια αδιανόητη πράξη, γιατί δεν θα εκτυλιχθεί μέσα στα πλαίσια των νόμων της φύσης, όπως γίνονταν μέχρι τώρα με το κάθε επίγειο δημιούργημα που προέκυπτε μέσα από μια μακρόχρονη εξελικτική πορεία. Θα είναι αντίθετα το έργο μιας μόνο στιγμής, με εξαίρεση το διάστημα της καταστροφής των δημιουργημάτων της παλιάς γης που θα έχει προηγηθεί. Αυτή θα διαρκέσει τον απαραίτητο, σύμφωνα με το φυσικό νόμο, χρόνο, επειδή θα διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια των ανυψωμένων και αρχικά επίσης θα την παρακολουθήσουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι που θα πέσουν θύματά της.

Επειδή την εξέλιξη του έργου του ολέθρου θα μπορούν να την παρακολουθήσουν άνθρωποι, για αυτό σε αυτή την περίπτωση ο Θεός θα δρα μέσα στα πλαίσια του νόμου. Ενώ αντίθετα, η ανάπλαση της γης αποτελεί μια ενέργεια του Θεού στο σύμπαν, η οποία δεν είναι ορατή για κανένα ανθρώπινο μάτι. Για αυτό και ο Θεός δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο για να τη φέρει σε πέρας, αλλά μπορεί μέσα σε μια στιγμή να εκτελέσει οτιδήποτε θέλει η δύναμη της αγάπης και η σοφία Του.

Οι άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι θα επανατοποθετηθούν στη γη, θα βρουν μια ήδη έτοιμη πλάση με εξαιρετική ποικιλία και ομορφιά. . .  Τα διάφορα δημιουργήματα που δεν θα έχουν ξανααντικρύσει τα μάτια τους θα τους κάνουν να μένουν εκστατικοί, για έναν λόγο παραπάνω μάλιστα, επειδή θα έχουν ακόμα στη μνήμη τους τη φύση της παλιάς γης, ώστε θα προβαίνουν συνεχώς σε συγκρίσεις, θα έχουν πραγματικά ξαναβρεθεί στον παράδεισο, ζώντας σε πλήρη αρμονία με τον θεϊκό Ποιητή και Πατέρα τους, και η αγάπη Του θα τους φροντίζει, θα τους καθοδηγεί και θα τους μαθαίνει ό,τι τους είναι ξένο. Όπως είναι σε μια μεγάλη οικογένεια θα είναι οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, όπου η επιδίωξη όλων θα είναι να κατακτήσουν την αγάπη του ουράνιου Πατέρα, να ζουν εναρμονισμένοι μαζί Του και να προσφέρουν με αγάπη τις υπηρεσίες τους στο διπλανό τους.

Το διάστημα που μεσολάβησε μετά την ανύψωσή τους δεν μπορούν να το υπολογίσουν, διότι θα τους έχει αφαιρεθεί η αίσθηση του χρόνου μέχρι την επαναφορά τους στη γη και για αυτό δεν έχουν καμιά ιδέα πόσος καιρός χρειάστηκε για να γίνει η νέα γη. Ξέρουν όμως επίσης ότι για τον Θεό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ώστε επομένως θεωρούν πολύ πιθανόν η νέα δημιουργία να έγινε μονομιάς. Για αυτό το λόγο η αγάπη και η λατρεία τους για τον Θεό μεγαλώνει συνεχώς, ενώ παράλληλα αυξάνεται η αγαλλίασή τους όταν βλέπουν τα θαυμαστά έργα γύρω τους που μαρτυρούν τη θεία αγάπη, σοφία και παντοδυναμία, αποζημιώνοντάς τους στο χιλιαπλάσιο για τη θλίψη και της οδύνες που πέρασαν την τελευταία περίοδο της παλιάς γης. . .

Ασφαλώς ο Θεός δοκιμάζει πολύ σκληρά τους ανθρώπους, αλλά αμείβει επίσης και την αφοσίωσή τους. Μακάριος όποιος ανήκει σ’εκείνους οι οποίοι θα ζήσουν το τέλος αυτής της γης σαν πρόβατα της ποίμνης Του. . .  Μακάριοι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν τα πάντεια χωρίς να υποκύψουν και τώρα τ’ανταλλάσσουν με ένα πανέμορφο αντίτιμο, τον παράδεισο της νέας γης με τη διαρκή παρουσία του Πατέρα ανάμεσα στα παιδιά Του. . .  Μακάριοι αυτοί που θα αντέξουν ως το τέλος, όπου θα έρθει ο Ίδιος ο Θεός μέσα στα σύννεφα για να τους πάρει στο βασίλειο της ειρήνης, ώσπου να τους ξαναφέρει πίσω στη γη, η οποία θα φανερώσει πραγματικά θαύματα που δεν θα τα έχει ονειρευτεί κανένας, αφού στην παλιά γη δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί μαζί τους. Όμως η αγάπη του Θεού δεν έχει όρια, η δε δημιουργική Του θέληση είναι ανεξάντλητη, για αυτό παράγει συνεχώς νέα έργα, τα οποία ξεπερνούν όλα τα προηγούμενα, με σκοπό να κάνει ευτυχισμένα τα παιδιά Του και να ανταμείψει την αφοσίωσή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4694                20-7-1949

Η εκδήλωση του πνεύματος εξαρτάται από την ωριμότητα της ψυχής και από την επιδεκτικότητα. . .

Μια συγκεκριμένη ωριμότητα της ψυχής είναι ανάγκη για ν’ακούσει ο άνθρωπος τη φωνή Μου, γιατί το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο εκδηλώνεται διά της ψυχής του, δηλαδή μιλά στην ψυχή, και για αυτό αυτή πρέπει να έχει ετοιμαστεί έτσι ώστε είναι επιδεκτική για κάθε εκδήλωση του πνεύματος. Αφού ο άνθρωπος δεν ακούει με τα σωματικά του αυτιά, αλλά είναι η ψυχή που παραλαμβάνει την εκδήλωση του πνεύματος και τη μεταδίδει στο σωματικό άνθρωπο, δηλαδή στο νου του. Για αυτό το λόγο η ψυχή πρέπει να είναι στραμμένη προς το πνεύμα στο εσωτερικό της, αφού μια ψυχή που είναι περισσότερο στραμμένη στο κορμί στρέφει το αυτί της προς τον κόσμο και για αυτό δεν ακούει τη χαμηλή φωνή του πνεύματος. Επομένως πρέπει ο άνθρωπος πρώτα ν’απομονωθεί από τον κόσμο, από τα επίγεια, πριν να είναι ικανός για πνευματικά μηνύματα που του μεταδίδονται από το πνεύμα.

Τότε ο άνθρωπος έχει κατορθώσει μια ορισμένη ωριμότητα της ψυχής του, γιατί ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο ασκούσε ήδη πριν την επιρροή του πάνω στην ψυχή του ανθρώπου, δηλαδή παροτρύνει τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη θέληση του ανθρώπου σε έμπρακτη αγάπη. Όταν έχει αποκτηθεί αυτός ο βαθμός ωριμότητας που είναι όρος για την παραλαβή του λόγου Μου, τότε ο άνθρωπος μπορεί να Μου κάνει κάθε ερώτηση και θα του απαντήσω με κατανοητό για όλους τρόπο. Δεν χρειάζεται δηλαδή τότε ο δέκτης των μηνυμάτων να φοβάται ότι θα είναι ο ίδιος διανοητικά δραστήριος και ότι καταγράφει δικά του διανοητικά αγαθά ως το λόγο Μου. Ο άνθρωπος είναι μάλιστα δραστήριος διανοητικά, αλλά μόνο με τον τρόπο ότι επεξεργάζεται τις σκέψεις που θέλω Εγώ και τις οποίες του μεταδίδω μέσω των φωτεινών όντων Μου.

Ο άνθρωπος είναι, για τη διάρκεια της παραλαβής του λόγου Μου, ανίκανος για αντίθετη σε Μένα διανοητική δραστηριότητα. Αυτή η διανοητική δραστηριότητα είναι τότε μάλλον μια ακτινοβολία από το πνευματικό βασίλειο που, σύμφωνα με το θέλημά Μου, φτάνει στον παραλήπτη και διοχετεύται στην ψυχή του από το πνεύμα του. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος μπορεί να υποστηρίζει με πεποίθηση τις γνώσεις τις οποίες παρέλαβε με αυτό τον τρόπο, αφού πρόκειται για τα πιο αγνά πνευματικά αγαθά από τους ουρανούς, πρόκειται για τη φωνή Μου, την οποία, ωστόσο, μπορεί ν’ακούσει μονάχα εκείνος ο άνθρωπος που επιτρέπει στο πνεύμα του να εκδηλωθεί.

Σ’ένα παιδί της γης  που Μου αφοσιώνεται όμως θα δίνω πάντα τις γνώσεις που επιθυμεί, και θα μπορούσε εκείνο να εκμεταλλευτεί αυτή την επιβεβαίωση συζητώντας μαζί Μου μέσα στις σκέψεις του ό,τι του είναι ακατανόητο και ό,τι θέλει να του εξηγήσω. Τότε θα πάρει διεξοδικές εξηγήσεις, επειδή θέλω να επικοινωνώ συνεχώς με εκείνους που Μου επιτρέπουν να τους μιλάω. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4695                22-7-1949

Ο λόγος του Θεού είναι απόδειξη της αγάπης Του. . .

Τίποτα δεν μπορεί να σας αποδείξει περισσότερο την αγάπη Μου για σας απ’ό,τι ο λόγος Μου. Και για αυτό δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πιο αξιοκατάκριτο από το ν’απορρίψετε το λόγο Μου, διότι έτσι απορρίπτετε και την αγάπη Μου. Το τι σημαίνει αυτό το τελευταίο δεν καταλαβαίνετε ακόμα εσείς οι άνθρωποι. Αλλά η κατάστασή σας χωρίς δύναμη, το χαμηλότερο σας πνευματικό επίπεδο είναι απόδειξη για το ότι χωρίς την αγάπη Μου, χωρίς το λόγο Μου δεν μπορείτε ν’ανεβείτε στην ανάπτυξή σας.

Όπου οι άνθρωποι παραλαμβάνουν το λόγο Μου μέσω ακούσματος ή μέσω διαβάσματος ή και απευθείας από Μένα, εκεί θα αντλούν δύναμη από εκείνον, αφού τους μιλάω ο Ίδιος και εκπέμπω τη δύναμή Μου στους δέκτες. Και το αποτέλεσμα αυτής της δύναμης είναι η αυξημένη επιθυμία των ανθρώπων για Μένα και για την παρουσία Μου, είναι οι πνευματικές προσπάθειες, η έμπρακτη αγάπη, η απομάκρυνση από τον κόσμο. Επιπλέον αποτέλεσμα είναι η αυξημένη κατανόηση, δηλαδή η σωστή, αληθινή σκέψη και οι γνώσεις για την αρχή και τον προορισμό και άρα ένας τρόπος ζωής σύμφωνος με το θέλημά Μου. Όλα αυτά καταφέρνει η δύναμή Μου, την οποία παραλαμβάνετε μαζί με το λόγο Μου. . .

Επομένως η διοχέτευση του λόγου Μου είναι και μια απόδειξη της αγάπης Μου, η οποία θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους με κάθε τρόπο και θέλει να σας βοηθήσει να πετύχετε την τελειότητα. Αφού μέσω του λόγου Μου η επιδίωξή σας ν’ανεβείτε θα έπρεπε να διευκολυνθεί, μέσω του λόγου Μου θα έπρεπε να πάρετε ιδέα για τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου και να Με πλησιάσετε θεληματικά και διά έμπρακτης αγάπης. Και αφού εσείς οι ίδιοι, λόγω της ατέλειας σας ως άνθρωποι, είστε ανάξιοι του να σας μιλήσω, Εγώ το κάνω όμως παρ’όλα αυτά, έχετε και πάλι μια απόδειξη της αγάπης Μου για σας, αφού με το λόγο Μου σας δίνω ένα δώρο χάρης ανυπολόγιστης αξίας και χωρίς να το αξίζετε.

Αλλά η θέλησή σας είναι πάρα πολύ αδύνατη για να ζητήσει το λόγο Μου, και για αυτό σας μιλάω μέσω του λόγου χωρίς να τον ζητήσετε. Ωστόσο, αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα πάνω σας μόνο τότε που τον παραλαμβάνετε με ελεύθερη θέληση, δηλαδή θα νιώσετε τη δύναμη του λόγου μόνο στην περίπτωση που η θέλησή σας είναι πρόθυμη να τον δεχτεί. Και έτσι ο λόγος Μου μπορεί να μείνει εντελώς χωρίς αποτέλεσμα σε ανθρώπους που τον ακούν μεν, αλλά που δεν τον χρησιμοποιούν, για τους οποίους ο λόγος Μου είναι μονάχα άδιος ήχος, γιατί δεν τον υποδέχονται μέσα στην καρδιά τους, αλλά τον ακούν μονάχα με τα σωματικά τους αυτιά.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν νιώθουν το αποτέλεσμα της δύναμης και επομένως δεν καταλαβαίνουν ούτε την αγάπη Μου από το λόγο Μου, γιατί οι ίδιοι έχουν αποσκληρωμένη καρδιά που δεν είναι ικανή για αγάπη. Εκείνοι δεν Με ξέρουν και δεν Μ’αναζητούν, αφού στόχος της αγάπης τους είναι ακόμα ο κόσμος και η ύλη και δεν προσέχουν ό,τι φτάνει κοντά τους από το πνευματικό βασίλειο. Ωστόσο, η αιτία για το ότι μένουν με άδεια χέρια δεν είναι τότε καθόλου ο λόγος Μου, αλλά οι ίδιοι, επειδή το δώρο της χάρης Μου πρέπει να το δεχτεί κανείς με λαχτάρα και ευχαριστία για να έχει αποτέλεσμα και να μαρτυρήσει στους ανθρώπους την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4697                25-7-1949

Το να βοηθά κανείς τις παραπλανημένες ψυχές είναι μέγιστο έργο αγάπης και ευχπλαχνίας. . .

Θα λάβετε πολλαπλή ευλογία εάν κάνετε προσπάθεια να βοηθάτε παραπλανημένες ψυχές που δεν μπορούν να βρουν το σωστό δρόμο, γιατί είναι τυφλές στο πνεύμα. Το να του φέρνετε ένα φως, να τους οδηγείτε στο σωστό δρόμο και να τους κάνετε με αυτό τον τρόπο δυνατό να πετύχουν το στόχο τους, είναι έργο της ευσπλαχνίας και της αγάπης για τον πλησίον που έχει σημασία για την αιωνιότητα και το οποίο για αυτό αξιολογείται υψηλά από Μένα, ο Οποίος αγαπάω όλα τα πλάσματά Μου και θέλω να τους φέρω σωτηρία διά εσάς.

Το να συμπαραστέκεται κανείς στον πλησίον του σωματικά είναι μάλιστα ένα έργο αγάπης που θα σας αμειφτεί. Ωστόσο, το να τοποθετηθεί κανείς μια ψυχή στην κατάσταση όπου καταλαβαίνει τη θέση της και κατά συνέπεια αλλάζει, δηλαδή παίρνει το σωστό δρόμο που οδηγεί στη βασιλεία Μου και που είναι ο μόνος άξιος επιδίωξης στόχος, είναι πολύ πιο αξιέπαινο. Αφού είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη της πιο βαθιάς πίστης όταν ένας άνθρωπος μεταδίδει σ’έναν άλλο τις γνώσεις του τις οποίες απέκτησε μόνο πνευματικά, δηλαδή μην αποδείξιμα. Επιπλέον τέτοια έμπρακτη αγάπη έχει αποτέλεσμα για όλη την αιωνιότητα. . .

Εάν φαντάζεστε ότι οι προσπάθειές σας να ενημερώσετε έναν ανήξερο άνθρωπο μπορεί ν’αποφέρει στην ψυχή του μια φωτεινή κατάσταση, την οποία δεν θα χάσει ποτέ πια, τότε πρέπει να σας είναι η μεγαλύτερη αμοιβή ήδη αυτή η επίγωνση του να απαλλάξατε αυτή την ψυχή από ανείπωτη δυστυχία, η οποία όμως θα ήταν η μοίρα της στον άλλο κόσμο στην περίπτωση που είχε μπεί σ’εκείνον μέσα στο σκοτάδι. Το να έχει φέρει κανείς φως σ’έναν άλλο άνθρωπο είναι το πιο μεγάλο έργο αγάπης, αφού αποδεικνύει ειλικρινή, ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον.

Συχνά οι προσπάθειες για μια παραπλανημένη ψυχή είναι φαινομενικά χωρίς αποτέλεσμα μεν, αλλά αυτό που μια ψυχή άκουσε μια φορά, εμφανίζεται ξανά μέσα της σε συνθήκες μεγάλων επίγειων δεινών, και τότε είναι ακόμα δυνατόν να το πρεσβεύσει ο άνθρωπος. Και αυτό θα είναι και θα μείνει πάντα το δικό σας κατόρθωμα, αφού μια σωσμένη ψυχή είναι αιώνια ευγνώμων στον σωτήρα της τότε που έχει φτάσει στο φως. . .  τότε που έχει καταλάβει ποια μοίρα γλίτωσε μέσω της βοήθειας εκείνου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

4700                28-7-1949

Το άκουσμα του θεικού λόγου. . .

Σκέψεις. . .

Μονάχα διά του εσωτερικού λόγου μπορείτε να ενημερωθείτε για ερωτήσεις στις οποίες δεν μπορούν να απαντήσουν επίγειοι επιστήμονες. Υπάρχει μάλιστα μια Αρχή που είναι αρμόδια για πνευματικές ερωτήσεις, αλλά τον δρόμο προς Εκείνη τον παίρνουν σπάνια οι άνθρωποι. Για αυτό οι άνθρωποι λαμβάνουν και σπάνια την απάντηση που ανταποκρίνεται στην αλήθεια, την οποία μπορεί να δίνει μονάχα ο Ένας, στον Οποίο τίποτα δεν είναι ξένο, ο Οποίος ξέρει για τα πάντα, ο Οποίος θέλει να διοχετεύει τις γνώσεις και στους ανθρώπους, για να Τον αναγνωρίσουν αυτοί.

Μέσω του λόγου δηλαδή εκδηλώνεται ο Θεός, και όποιος θέλει να Τον ακούσει πρέπει ν’αποκτήσει την αγάπη του Θεού, πρέπει να Τον κάνει να τον πλησιάσει, κάνοντας ο ίδιος όλα όσα ο Θεός του ζητά. . .  Τότε ο Θεός θα σας πλησιάσει τόσο πολύ ώστε θα μπορέσετε ν’ακούσετε τη φωνή Του, αφού εκδηλώνεται διά του λόγου Του, σας μιλά ο Ίδιος, σας μιλά με ευνόητη γλώσσα, μιλά μέσω της καρδιάς σας στο νου σας και απαντά στην κάθε ερώτηση που προφοράτε ή κινείτε μέσα στις σκέψεις σας. Σας απαντά. . .  Ο λόγος Του είναι επομένως μια ένδειξη συνδέσμου από Εκείνον σε σας. Αφού μόνο τότε μπορείτε ν’ακούσετε το λόγο Του που ενώνεστε μαζί Του μέσα στις σκέψεις σας ή μέσω έμπρακτης αγάπης. . .

Και έτσι ο Θεός μιλούσε πάντα στους ανθρώπους, από τότε που υπάρχει η γη, μόνο που Τον καταλάβαιναν πιο εύκολα οι άνθρωποι μέχρι τώρα, ενώ μόνο σπάνια καταλαβαίνουν οι άνθρωποι τη γλώσσα Του [αυτή η πρόταση είναι ασαφής και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας]. Σ’αυτούς τους λίγους ανθρώπους όμως Αυτός χαρίζει απεριόριστα. Θέλει να τους εξηγήσει και να τους αιτιολογήσει τα πάντα, για να μπορέσουν εκείνοι να μεταδώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν με αυτό τον τρόπο στους συνανθρώπους τους  για το καλό των ψυχών αυτών. Και για να μην υποκύψουν πια σε αμφιβολίες, τους επιτρέπει να ρίξουν μια ματιά στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Του, και έστι ανάβει στο εσωτερικό τους ένα φως ώστε να μην πέσουν ποτέ πια πίσω στο σκοτάδι. . .

Αυτός πλησιάζει μέσα στο λόγο τους ανθρώπους που θέλουν να διδαχτούν. Και επομένως ο λόγος μένει πάντοτε η γέφυρα ανάμεσα στον Θεό και στους ανθρώπους, την οποία, ωστόσο, μπορεί να πατήσει ο άνθρωπος μόνο τότε που αποσύρεται από τον κόσμο, που αποφεύγει τους μακριούς δρόμους, οι οποίοι φαίνονται πιο γοητευτικοί στα μάτια του και τον δελεάζουν να τους πάρει. . .  Μόνο μέσα στη μοναξιά ακούει τη φνωή του Θεού, δηλαδή πρέπει ν’αποφεύγει τον κόσμο και ν’αφήνει τις σκέψεις του να περιπλανιούνται μέσα στο πνευματικό βασίλειο.

Τότε ο άνθρωπος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει πρώτα: Συνδέεται με τον Θεό μέσα στις σκέψεις του, συνομιλεί μαζί Του, Του παρουσιάζει τις ερωτήσεις που τον απασχολούν, αφήνοντας τις σκέψεις του να περιπλανιούνται ελεύθερα. . .  Και αυτές οι σκέψεις είναι ήδη εκπομπές από το πνευματικό βασίλειο. Αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράγει τίποτα από μόνος του. Είναι μάλιστα ικανός ο νους του να υποδέχεται και να επεξεργάζεται τις σκέψεις που του διοχετεύονται· η ίδια η σκέψη, ωστόσο, δεν δημιουργείται μέσα στον άνθρωπο, αλλά αγγίζει την καρδιά του, εκρέει όμως από το βασίλειο που βρίσκεται εκτός της γήινης σφαίρας. . .

Η σκέψη είναι πνευματικό προϊόν, δηλαδή μια δύναμη που παίρνει μια ορισμένη μορφή, μόλις την υποδέχεται ο νους, διαδικασία κατά την οποία η καρδιά επηρεάζει το νου να ενεργοποιηθεί και να σχηματίσει τότε τις σκέψεις που του διοχετεύονται και να τους δώσει μια συγκεκριμένη τάξη. Η δραστηριότητα του νου είναι να κρατήσει τις σκέψεις που αγγίζουν σαν κύματα την καρδιά και που μπορούν επίσης να μην βρίσκουν καμία απήχηση, στην περίπτωση που η βούληση του ανθρώπου, λόγω απασχόλησης με τον κόσμο, χρησιμοποιεί τη διανοητική δραστηριότητα μονάχα για εγκόσμια πράγματα και δεν δίνει προσοχή σε πνευματικά ρεύματα.

Όταν όμως ο άνθρωπος αποσύρεται μέσα στη σιωπή και απομακρύνεται από τον κόσμο, τότε αγγίζουν την καρδιά του πνευματικά ρεύματα, τα οποία αισθάνεται ευχάριστα εκείνη και τα οποία ο άνθρωπος δέχεται τότε με λαχτάρα. Τότε σχηματίζεται ο λόγος μέσω τέτοιας προθυμίας, δηλαδή ο άνθρωπος συνειδητοποιεί με κατανοητό τρόπο και γεμάτα νόημα αυτά που θέλει να του πει ο Θεός ο Ίδιος. Ο άνθρωπος ακούει λοιπόν τη φωνή του Θεού μέσα στην καρδιά του, η καρδιά υποδέχεται τα κύματα των σκέψεων και τα διοχετεύει στο νου. Και ο άνθρωπος μπορεί τότε ν’αποκτήσει τα πνευματικά αγαθά που παρέλαβε και να τα εξηγήσει επίσης με κατανοητό τρόπο στον συνάνθρωπο.

Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι κατά βάθος εύκολη και απλή, την οποία ωστόσο δεν καταλαβαίνουν οι εγκόσμιοι άνθρωποι, γιατί δεν έχουν καμία κατανόηση για τις αισθήσεις της ψυχής  και επιδιώκουν για αυτό να εξηγήσουν και τη δραστηριότηα της σκέψης μόνο καθαρά σωματικά. Αλλά το από που προέρχεται η σκέψη κατά βάθος τους είναι ξένο, και μια σχετική εξήγηση τούς είναι απαράδεκτη, επειδή δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει κάτι πνευματικό, επειδή αναγνωρίζουν μονάχα ό,τι μπορούν να δουν ή να πιάσουν. Ωστόσο, ο Θεός δίνει ξανά και ξανά μια απόδειξη δυνάμεων τις οποίες δεν μπορεί να εξηγήσει ο ανθρώπινος νους, και για τα πάντα ενημερώνει τους ανθρώπους διά του λόγου Του. . .

Όποιος αφήνει το λόγο του Θεού να του μιλά, θα διαθέτει ευρείς γνώσεις, αφού δεν υπάρχει τίποτα που θα μείνει άγνωστο στον άνθρωπο που αφήνει να τον διδάσκει Εκείνος μέσω του λόγου. Και έτσι ο άνθρωπος μπορεί να διευρύνει τις γνώσεις του, μπορεί να διεισδύσει στα πάντα και να ενημερωθεί για ό,τι επιθυμεί ενημέρωση. Αφού ο Θεός δεν έχει βάλει όρους στον άνθρωπο, μόλις αυτός συνάπτει επαφές με τον παροχέα των γνώσεων και με την αλήθεια και Του επιτρέπει να τον διδάξει. . .  μόλις πιστεύει ότι ο Θεός ο Ίδιος του μιλά μέσω της καρδιάς. . .

                                                                                                                                              Αμήν 

 

4701                31-7-1949

Εξήγηση του στίγματος. . .

Μέσα στα βάσανά Μου και στο θάνατό Μου στο σταυρό σας δόθηκε ένα παράδειγμα της πιο βαθιάς αγάπης και της μέγιστης προθυμίας για θυσία. Υπάρχουν τώρα πράγματα ανάμεσα στον ουρανό και στη γη που είναι εντελώς ακατανόητα σε σας τους ανθρώπους, διότι δεν ξέρετε τίποτα για την επενέργεια πνευματικών δυνάμεων πάνω σ’έναν άνθρωπο που επιτρέπει κάτι τέτοιο μέσω της βούλησής του, η οποία κινείται μέσα στη θεία τάξη. Και έτσι βρίσκεστε συχνά μπροστά σ’ένα αίνιγμα, η λύση του οποίου είναι όμως εύκολη για εκείνον που βρίσκει για τα πάντα μια εξήγηση η οποία του προσφέρεται από το πνεύμα του.

Ωστόσο, μόνο σπάνια μπορεί να δοθεί σ’έναν άνθρωπο μια τέτοια εξήγηση από το πνευματικό βασίλειο, γιατί μόνο σπάνια επιτρέπεται ή και προσέχεται η άμεση ενέργεια του πνεύματος. Αφού συχνά θεωρείται δική του διανοητική δραστηριότητα του ανθρώπου αυτό που είναι όμως η ενέργεια του πνεύματος, και μόνο σπάνια μπορεί το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο να εκδηλωθεί τόσο φανερά ώστε το καταλαβαίνει ο άνθρωπος και αποδέχεται για αυτό το αποτέλεσμα.

Τα πάθη και ο θάνατός Μου στο σταυρό ήταν πάρα πολύ βασανιστικά για το ανθρώπινο που σχημάτιζε το σώμα Μου, έτσι ώστε η θυσία του ανθρώπου Ιησού ξεπέρασε οτιδήποτε μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί έμπρακτη αγάπη στη γη. . .  Και παρ’όλα αυτά η ανθρωπότητα σχεδόν δεν προσέχει πια αυτή τη θυσία, ξέχασε γιατί θέλει να ξεχάσει. Η έννοια ενός Λυτρωτή της ανθρωπότητας έχει διαγραφτεί μέσα στις καρδιές των περισσότερων ανθρώπων, και μόνο λίγοι βάζουν μπορστά στα μάτια τους τα πάθη του ανθρώπου Ιησού, χωρίς ωστόσο να τα καταλάβουν και να τα νιώσουν στο βάθος τους. . .

Ο πνευματικός κόσμος, ωστόσο, βρίσκεται συνέχεια κάτω από την εντύπωση της λύτρωσης από τον Ιησού Χριστό. Τα φωτεινά πνευματικά όντα βιώνουν τα πάντα στο παρόν, δεν γνωρίζουν την έννοια του χρόνου. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι ένα για τα φωτεινά όντα, και έτσι βιώνουν ανά πάσα στιγμή τη σταύρωση του Χριστού και Τον επαινούν και Τον επιδοκιμάζουν, ο Οποίος μέσω του θανάτου Του στο σταυρό τους άνοιξε τον ουρανό, ο Οποίος τους βοήθησε να δουν τον Θεό, ο Οποίος εξόφλησε τη μεγάλη αμαρτία η οποία χώριζε τα πλάσματά Μου από Μένα επί αιωνιότητες.

Τα φωντεινά όντα νίωθουν την ορμή να επιστήσουν την προσοχή των ανθρώπων στο μεγαλύτερο έργο αγάπης που κατορθώθηκε ποτέ στη γη. . .  Τη βαθιά εντύπωση που κάνει ξανά και ξανά πάνω στα φωτεινά όντα ο σταυρικός θάνατος του Χριστού θα ήθελαν εκείνα και να μεταδώσουν στους ανθρώπους. Αλλά συναντούν αντίσταση, αφού η ανθρωπότητα βρίσκεται τόσο πολύ υπό την εντύπωση του κόσμου, ώστε ο θεϊκός Λυτρωής Ιησούς Χριστός τους είναι μονάχα μια μορφή της φαντασίας τους, ώστε για εκείνους η εξιστόρηση του λυτρωτικού έργου σημαίνει μόνο ένας μύθος και χάνει όλο και περισσότερο την αξιοπιστία της.

Τα γεμάτα φως πνευματικά όντα καταλαβαίνουν την αυξανόμενη συσκότιση στη γη και προσπαθούν ν’ανάψουν ένα φωτάκι εδώ και εκεί, προσπαθούν να μεταδώσουν στους ανθρώπους μια αδύνατη σκιά από το πνευματικό βασίλειο, ωθημένα από την αγάπη τους για τα αλύτρωτα πνευματικά όντα που, ενσαρκωμένα ως άνθρωποι, κινδυνεύουν να μην περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία της επίγειας τους ζωής. Αλλά μόνο δύσκολα βρίσκουν τα φωτεινά όντα πρόσβαση στην ανθρώπινη καρδιά, αφού η ψυχή πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της με ελεύθερη θέληση, παρ’όλο που το κορμί μπορεί να είναι αμέτοχο σ’αυτή την έκφραση της θέλησης. . .  Πρέπει η ψυχή μέσα σε κατάσταση όπου έχει αποδεσμευτεί από το κορμί, μέσα στον ύπνο ή σε πλήρη ληθαργία του κορμιού, να δείξει τη λαχτάρα για εξαιρετική παροχή δύναμης κάθε είδους.

Τότε τα φωτεινά όντα θέτουν την ψυχή υπό την κατοχή τους, την οποία δεν παρατούν ακόμα και τότε που το κορμί έχει και πάλι συνδεθεί με την ψυχή μέσα στη συνηθισμένη του δραστηριότητα. Τότε προσφέρεται από πλευράς των φωτεινών όντων μια ματιά μέσα στο πνευματικό βασίλειο στην ψυχή, η οποία εντυπωσιάζεται τόσο πολύ απ’αυτή ώστε οι εντυπώσεις της ψυχής μεταδίδονται και στο κορμί. . .  Επομένως ο άνθρωπος δεν βλέπει πνευματικά γεγονότα μέσα στη σωματική του κατάσταση, με το νου και με τα μάτια του κορμιού του, αλλά βλέπει μονάχα η ψυχή, κάτι που όμως γίνεται ορατό πάνω στο κορμί της.

Η ψυχή βιώνει με τέτοια ένταση τη διαδικασία της σταύρωσης του Χριστού. Δεν μεταδίδει όμως αυτό το βίωμα στο σωματικό νου, έτσι ώστε επομένως η σκέψη του ανθρώπου είναι εντελώς αμέτοχη, το κορμί, ωστόσο, υφίσταται ζημιές. . .  δηλαδή το κορμί κυριολεκτικά παθαίνει αυτά που βλέπει η ψυχή. . .  Ο φωτεινός κόσμος προσπαθεί να επιστήσει τις σκέψεις των ανθρώπων πάνω στο μεγαλύτερο μυστήριο του σύμπαντος, στο μεγαλύτερο έργο αγάπης, χωρίς το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να λυτρωθεί από τη μαγεία της αμαρτίας. . .

Τα φωτεινά όντα εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία όπου μπορούν να μιλήσουν διά ενός ανθρώπου σε όλους τους άλλους στο περιβάλλον του. Επιδιώκουν να κερδίσουν την προσοχή και εκείνων που δεν έχουν πίστη και προσπαθούν να βρουν μια φυσιολογική εξήγηση. Ανάβουν μικρά φωτάκια, τα οποία ωστόσο ακτινοβολούν δυνατά, όσο δεν κρύβονται ή σβήνονται από την επιρροή του αντιπάλου, ο οποίος επιδιώκει να πνίγει ό,τι δείχνει τη λύτρωση από τον Ιησού Χριστό. Αφού ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι μαίνεται όλο και πιο έντονα, όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος, και για αυτό θα αυξάνονται και οι ενδείξεις. . .  Θα συμβαίνουν σημάδια και θαύματα, και μακάριος όποιος θα τα προσέξει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του από εκείνα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4702                1-8-1949

Στροφή της θέλησης προς τον Θεό σημαίνει πετυχημένη δοκιμασία της επίγειας ζωής. . .

Το πνευματικό ον που έχει αποφασίσει με ελεύθερη θέληση να επιστρέψει στον Θεό θα πετύχει τη δοκιμασία της επίγειας του ζωής, αφού μονάχα η θέληση είναι καθοριστική για να λάβει ο άνθρωπος τη δύναμη του Θεού. Ο Θεός θα υποστηρίζει με κάθε τρόπο τη θέληση που είναι στραμμένη σ’Εκείνον, και παρόλο που θα πλησιάσουν τον άνθρωπο οι πειρασμοί, ο Θεός θα τον κρατά για να μην πέσει, θα τον βοηθά μόλις ο άνθρωπος παίρνει το σωστό δρόμο προς Εκείνον μέσω της κατεύθυνσης της θέλησής του. Η θέληση προς τον Θεό είναι η αρχή της λύτρωσης του πνευματικού όντος από τη μορφή. Πρέπει ωστόσο ο άνθρωπος να ωριμάζει συνέχεια διά μόνιμου αγώνα. Επομένως η θέλησή του δοκιμάζεται ξανά και ξανά μέσω εμποδίων, τα οποία είτε θα νικήσει είτε θ’αλλάξει τη θέλησή του.

Το να απομακρυνθεί όμως τότε ο άνθρωπος εντελώς από τον Θεό, το να στρέψει τη θέλησή του και πάλι μακριά από τον Θεό, δεν θα γίνει ποτέ, γιατί ο Θεός δεν παραδίνει πια το ον που Του υποτάχτηκε μια φορά εθελοντικά, δηλαδή ήταν αποφασισμένο να Τον επιδιώξει. Μπορούν μάλιστα να υπάρξουν κατά καιρούς περίοδοι στασιμότητας, μπορεί ο άνθρωπος να είναι αναποφάσιστος και να αποτίσει παροδικά φόρο τιμής στον κόσμο. Αλλά πάντα θα γυρίσει και πάλι σ’Εκείνον που του έδωσε τη ζωή. Ξανά και ξανά θα νιώσει μέσα του την επιθυμία να κινηθεί μέσα στην αιώνια τάξη, δηλαδή να εκπληρώσει τις θεϊκές εντολές. Και αυτό ισοδυναμεί στην υποταγή της θέλησής του στο θέλημα του Θεού και επομένως σε μια πετυχημένη δοκιμασία της πίστης, η οποία τελειώνει με την ένωση με τον Θεό.

Στην αρχή της ενσάρκωσης ως άνθρωπος, η ψυχή προθυμοποιείται να επωμιστεί την επίγεια ζωή με σκοπό την οριστική τελειοποίηση. Επομένως ξυπνά μέσα της για πρώτη φορά η βούληση ν’ανήκει στον Θεό και να κάνει, κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής, αυτό που θα της αποφέρει την ένωση μαζί Του. Αλλά πρέπει ως άνθρωπος και να πραγματοποιήσει αυτή τη βούληση με πλήρη επίγνωση. Και για αυτό τοποθετείται κατά κάποιον τρόπο ελεύθερη μέσα στην επίγεια ζωή για να μπορέσει ν’αποφασίσει, και αυτή την απόφαση μπορεί να πάρει ο άνθρωπος μόνο τότε που συνειδητοποιείται την απόστασή του από τον Θεό. Άρα πρέπει να καταλάβει την ελαττωματική του κατάσταση και να επιδιώξει την τελειότητα, κάτι μέσω του οποίου επιδιώκει και τον Θεό. Τότε ενεργοποιείται και η θέλησή του, και τότε ο Θεός του δίνει δύναμη και δεν τον αφήνει να πέσει πίσω στα χέρια του αντιπάλου, από τον οποίο ξέφυγε ο άνθρωπος εθελοντικά.

Τότε έχει πάντοτε την υποστήριξη εκείνων των όντων που έχουν ήδη μπει πλήρως μέσα στο θέλημα του Θεού και θέλουν να παρακινήσουν και τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. . .  Τότε δεν είναι πια μόνος μέσα στον αγώνα εναντίον των πειρασμών αυτού του κόσμου, τότε τα όντα του φωτός επενεργούν διανοητικά πάνω στον άνθρωπο, και η βούλησή του να φτάσει στον Θεό γίνεται όλο και πιο δυνατή, και με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η παροχή δύναμης. Αφού διά της εκπλήρωσης των εντολών του Θεού, ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος με τον Δότη της δύναμης και μπορεί συνέχεια να παραλαμβάνει τη δύναμη από Εκείνον. Και η πορεία της επίγειας του ζωής δεν θα αποτύχει· θα πετύχει ο άνθρωπος το στόχο του. . .  την ενοποίηση με τον Θεό. . .  γιατί η θέλησή του είναι στραμμένη στον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4703                2-8-1949

Διαφορετική αποστασία από τον Θεό. . .

Διαφορετικές αποστάσεις. . .

Σας προσφέρθηκε η χάρη να ζήσετε ως άνθρωποι στη γη και να μπορέσετε επομένως ν’αποκτήσετε τον πιο υψηλό βαθμό της τελειότητας, εφόσον χρησιμοποιείτε σωστά τη χάρη. Δεν πρόκειται για αυθεραισία το ότι πήρατε την άδεια να διανύσετε αυτή την πορεία ανάπτυξης μέσα από τα δημιουρήματα πάνω σ’αυτή τη γη, αλλά το γεγονός ότι βαδίζετε σ’αυτή τη γη οφείλεται στη σοφία Μου και στην αγάπη Μου, παρόλο που υπάρχουν ακόμα  αμέτρητες δυνατότητες ωρίμανσης μέσα στο σύμπαν για τα πνευματικά όντα που Με αντιτέθηκαν κάποτε και θα έπρεπε να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα.

Ωστόσο, η πορεία ανάπτυξης πάνω σ’αυτή τη γη είναι ένα προνόμιο από το οποίο μπορούν να προκύψουν οντότητες του πιο λαμπερού φωτός και της πιο ισχυρής δύναμης. Είναι όμως και μια πάρα πολύ σκληρή σχολή, την οποία να τελειώσει προσφέρθηκαν εθελοντικά πνευματικά όντα που κατέχουν ήδη έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, αφού έζησαν πριν πάνω σε άλλα άστρα, αλλά τα οποία μπορούν επίσης να αναπτυχθούν από τα πιο βαθιά βάθη μέσα στη δεμένη θέληση και τα οποία μπορούν ν’αποκτήσουν όλο και μεγαλύτερο όφελος, εάν περνούν με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία της επίγειας ζωής. Μπορούν να γίνουν σωστά παιδιά του Θεού, τα οποία θα κατέχουν όλα τα δικαιώματα και όλη την εξουσία του Πατέρα, δηλαδή θα αποδεχτούν την κληρονομία του Πατέρα. . .  μέσα στον πιο έντονο σύνδεσμο με τον Θεό και μέσα στην ύψιστη μακαριότητα.

Όποιος ξέρει για το αιώνιο σωτήριο σχέδιο του Θεού και για το πρώτο αίτιο της διακυβέρνησης και της ενέργειάς Μου, θα αναρωτιέται συχνά τι Με παρακίνησε να χαρίσω ειδικά σ’αυτή τη γη το προνόμιο της προσωπικής Μου παρουσίας, να φορέσω πάνω της τη σάρκα και να βαδίσω ο Ίδιος ανάμεσα στα πλάσματά Μου ως δάσκαλος και ως παράδειγμα. . .  Θα αναρωτιέται τι Με παρακίνησε να ευλογήσω αυτό το έργο της δημιουργίας, τη γη, και να έρθω να βοηθήσω τους κατοίκους της στην άνοδό τους προς τη μακαριότητα. . .

Τα πνευματικά όντα που δημιουργήθηκαν τέλεια από Μένα αποστάτησαν από Μένα με ελεύθερη θέληση, αλλά η αποστασία από Μένα δεν ήταν ίδια για όλα τα όντα. Είχε διαφορετικούς αιτίες και έγινε επίσης με διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε η αποστάσεις από Μένα που προέκυψαν ήταν και αυτές διαφορετικές. Κάποτε φωτεινά όντα έπεσαν στην πιο βαθιά άβυσσο όπου τα περιβαλλόταν το έσχατο σκοτάδι, ενώ άλλα όντα κρατούσαν μια μικρή κατανόηση, παρόλο που ήταν απρόθυμα ν’ανέβουν ξανά στο φως.

Και έτσι ήταν διαφορετικές και οι συνθήκες που έκαναν δυνατή μια επιστροφή σε Μένα, και απαιτούνταν διαφορετικές δυνατότητες ωρίμανσης, τις οποίες προσφέρουν με ποικίλο τρόπο τα έργα της δημιουργίας Μου. Πνευματικά όντα που έπεσαν βαθιά χρειάζονται μια διαδικασία ωρίμανσης που απαιτεί μεγάλη σκληράδα μεν, αλλά υπόσχεται και τη σίγουρη επιτυχία, η οποία ωστόσο λαμβάνει πάντα υπόψη της την ελεύθερη βούληση, δηλαδή δεν έχει ποτέ το αποτέλεσμα μιας αναγκαστικής επιστροφής σε Μένα.

Τα πνευματικά όντα που πρέπει να διανύσουν την πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της γης ήταν επομένως σε έσχατη απόσταση από Μένα, είναι όμως ήδη σχεδόν κοντά Μου στο στάδιο ως άνθρωποι, πρέπει ωστόσο τότε να κάνουν το τελευταίο βήμα με ελεύθερη θέληση και να δώσουν μια σύντομη μεν, αλλά δύσκολη δοκιμασία της βούλησής τους, για να μπορέσουν τότε να μπουν στην αρχική τους σχέση μαζί Μου και ν’αποκτήσουν την αρχική τους ουσία, έτσι ώστε θα είναι στην αιωνιότητα μακάρια όντα. Η πορεία ανάπτυξης πάνω σε άλλες δημιουργίες είναι πιο εύκολη μεν, αλλά δεν οδηγεί στον οριστικό στόχο, στην πλήρη ένωση μαζί Μου, στην κατάσταση του σωστού παιδιού του Θεού, κάτι που θα είναι δύσκολα κατανοητό σ’εσάς τους ανθρώπους, γιατί αυτά τα πνευματικά όντα δεν είχαν πέσει τόσο βαθιά και όμως δεν θα έπρεπε να πετύχουν το μέγιστο ύψος. . .

Σ’εκείνα τα όντα, ωστόσο, είχε μείνει μια μικρή κατανόηση, και επομένως η ενοχή τους ήταν μεγαλύτερη καθ’όσον θα μπορούσαν πιο εύκολα να βρουν το δρόμο πίσω και όμως επέμειναν στην απόσταση από Μένα, ώσπου και εκείνα, μέσω της αγάπης και της ευσπλαχνίας Μου, μπόρεσαν να μειώσουν την απόσταση από Μένα πάνω σ’εκείνες της δημιουργίες κάτω από λιγότερα σκληρές σηνθήκες, αλλά και με λιγότερα υψηλό στόχο. . .  Αυτά τα όντα μπορούν επίσης να γίνουν μακάρια, αλλά ο βαθμός της μακαριότητας είναι πολύ διαφορετικός, δεν θα φτάσει ποτέ στο βαθμό ενός παιδιού του Θεού, ενός πνευματικού όντος που χρησιμοποιεί σωστά τη θέλησή του παρά τις πιο δύσκολες συνθήκες, και το οποίο για αυτό πιάνεται και τραβιέται κοντά Μου από την αγάπη Μου για να είναι μακάριο για πάντα μέσα στην ένωση μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4705                5-8-1949

Λαχτάρα για γνώσεις. . .

Απεριόριστες γνώσεις. . .

Ο τομέας της γνώσης είναι απεριόριστος. Και παρόλο που πιστεύετε ότι διδαχτήκατε εξαντλητικά από Μένα, πρόκειται ωστόσο μόνο για ελάχιστες γνώσεις, μολονότι φτάνουν για να διδάξετε και πάλι τους συνανθρώπους σας και να τους μεταδώσετε μια ελάχιστη κατανόηση. Μπορείτε όμως να παραλαμβάνετε συνέχεια νέες γνώσεις. Σε όλους τους τομείς θα σας δίνονταν ξανά και ξανά νέες πληροφορίες. Θα μπορούσατε συνέχεια να διευρύνετε τις γνώσεις σας, και οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις δεν θα τέλειωναν ποτέ. Αλλά εναπόκειται σε σας τους ίδιους το πόσο θέλετε ν’αντλήσετε από το πηγάδι της σοφίας. . .

Στον αναζητητή θα εκπληρώνεται πάντα η λαχτάρα του· και για αυτό εσείς, που εκπαιδεύεστε για να μπορέσετε να διδάξετε, παρακινείστε ξανά και ξανά μέσω συζητήσεων, για να εκφραστείτε και να καταλάβετε τα κενά των γνώσεών σας, για να φουντώσει μέσα σας η λαχτάρα για άλλες γνώσεις, η οποία μπορεί τότε να εκπληρωθεί. Θέλω να ρωτήσετε για να μπορέσω να σας απαντήσω. Θέλω να συμμετέχετε με ζωηρό ενδιαφέρον σε συνομιλίες πνευματικού είδους, να μην ακούσετε μονάχα με το αυτί σας, αλλά ν’αφήσετε να εντυπωσιαστούν η καρδία και ο νους σας. Τότε θα σας διοχετευτούν γνώσεις που θα εξηγήσουν τα πάντα και που θα σας ικανοποιήσουν, και τότε θα αυξάνονται η σοφία, η πίστη και η δύναμη μέσα σας. . .

Αφού όσο πιο βαθιά διεισδύετε μέσα σε πνευματικές γνώσεις, τόσο πιο ακλόνητη θα είναι η πίστη σας και τόσο περισσότερο θα Με πλησιάσετε και θα λάβετε από Μένα δύναμη με απευθείας τρόπο. Ανεξάντλητη είναι η πηγή της γνώσης και απεριόριστος ο τομέας τον οποίο μπορώ μονάχα Εγώ να σας ανοίξω. . .  Και ακόμα και αν περνούσαν ατελείωτους καιρούς, δεν θα φτάνατε ποτέ στο τέλος, επειδή η δημουργία Μου είναι ατελείωτη, και επειδή κάτι που είναι τέλειο πρέπει επίσης να είναι αιώνια απεριόριστο. Για αυτό δεν μπορούν ποτέ να τελείωσουν γνώσεις που αγγίζουν το πνευματικό τομέα. Ωστόσο, αυτό που για σας τους ανθρώπους είναι ανάγκη να ξέρετε, αυτό που είναι απαραίτητο για την ωρίμανση της ψυχής σας, μπορεί και να σας προσφερθεί με περιορισμένο βαθμό. Αλλά από την ελεύθερη σας βούληση εξαρτάται το αν θέλετε ν’αυξήσετε αυτό το βαθμό ή αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που σας δίνω. . .

Ξανά και ξανά σας λέω ότι θα πάρετε απάντηση για κάθε ερώτηση. Ξανά και ξανά σας ζητώ να κάνετε ερωτήσεις, για να παρακινήσω τη δίψα σας για μάθηση. Και ξανά και ξανά σας δίνω ευκαιρίες για έντονη διανοητική δραστηριότητα για να μπορέσω ξανά και ξανά να σας διδάξω ανάλογα με τη θέλησή σας. Αλλά μην θεωρείτε τις γνώσεις σας ολοκληρωμένες, μην πιστέψετε ότι κατέχετε ήδη όλες τις γνώσεις. Αφού είναι απεριόριστος ο τομέας μέσα από τον οποίο μπορεί ακόμα να βαδίσει η ψυχή σας εάν έχει τη σχετική θέληση. . .  Ωστόσο, αυτό που σας δίνεται από Μένα αρκεί πλήρως για να παροτρύνετε τον συνάνθρωπο να πιστέψει σ’έναν Θεό της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυναμίας. . .

Και όποιος παραλαμβάνει αυτές τις γνώσεις μπορεί ήδη να θεωρεί τον εαυτό του αφάνταστα πλούσιο, αφού πρόκειται για την αλήθεια, και μια δόση της πιο αγνής αλήθειας αντισταθμίζει ένα πλήθος γνώσεων που περιέχουν πλάνη και που μάλλον συσκοτίζουν το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο. . .  Η καθαρή αλήθεια και μόνο είναι ανεκτίμητο πνευματικό αγαθό που αξίζει το όνομα γνώση. Η καθαρή αλήθεια και μόνο είναι διαφωτιστική, ενώ διδασκαλίες που περιέχουν πλάνη αφήνουν πάντα κενά και περιλαμβάνουν και έννοιες που φαίνονται ακατανόητες ή αναξιόπιστες στον άνθρωπο, στην περίπτωση που αυτός λαχταρά στα σοβαρά να ξέρει.

Οι σωστές γνώσεις, ωστόσο, ενημερώνουν για τα πάντα, γιατί προσφέρονται από Μένα, τον δότη της αλήθειας. Οι σωστές γνώσεις δίνουν όμως και πάντα αφορμή για ερωτήσεις, δηλαδή θα παροτρύνουν τον άνθρωπο και πάλι σε νέες ερωτήσεις, για να διευρυνθούν οι γνώσεις και για να ξυπνήσει από μόνη της μέσα στον άνθρωπο η λαχτάρα για αυξημένες γνώσεις. Η εσωτερική λαχτάρα προϋποθέτει τη διεύρυνση των γνώσεων, και για αυτό Μου είναι ευπρόσδεκτος ο κάθε άνθρωπος που σκέφτεται και που κάνει ερωτήσεις και που θέλει να διδαχτεί από Μένα. Και παρόλο που δεν προφέρει την ερώτηση, του απαντάω μέσω του εργαλείου Μου, το οποίο χρησιμοποιώ ως μεσολαβητή ανάμεσα σ’εκείνον και σε Μένα για να εκφραστώ. . .  Έτσι εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να παραλάβετε εκτενείς γνώσεις. Δεν χρειάζεται να υπάρξει για σας κανένας μην διαφωτισμένος τομέας, αν μονάχα αναζητάτε στα σοβαρά την αλήθεια και συνάπτετε επαφές μαζί Μου μέσα στις σκέψεις σας.

Ωστόσο, απαιτώ την πλήρη προσοχή σας, αλλιώς δεν μπορείτε να Μ’ακούσετε, αλλιώς σας αρνούμαι την απάντηση, παρόλο που κάνατε μια ερώτηση, αλλά χωρίς σοβαρή επιθυμία για απάντηση, κάτι που αποδεικνύετε μέσω των σκέψεών σας, οι οποίες πράγματι δεν Μου είναι κρυμμένες. . .  «Παρακαλέστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε την πόρτα και θα σας ανοίξω, ψάξτε και θα βρείτε. . .» Αλλά κάνω όρο μια σοβαρή αναζήτηση, μια παρακαλεστική σκέψη και μια αναμονή της απάντησής Μου, το κάνω όρο ν’αφουγκραστείτε το εσωτερικό σας ή ν’ακούσετε έναν μεσολαβητή. . .  Τότε όμως θα διδάσκεστε, θα μπορείτε να λάβετε γνώσεις που είναι απεριόριστες και που ανταποκρίνονται στην πλήρη αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

4707                7-8-1949

Παραδοσιακή πίστη. . .

Τυπική πίστη. . .

Παραπλανημένες διδασκαλίες. . .

Είναι πάρα πολύ δύσκολη δουλειά να μετατοπίσει κανείς τους ανθρώπους από την παραδοσιακή πίστη, από την τυπική πίστη μέσα στη ζωντανή πίστη. Αφού οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι σημαίνει η λέξη «πίστη»· υιοθέτησαν τη λέξη από την παράδοση χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματική βαθιά έννοια της, και αυτοί οι άνθρωποι είναι περσισσότερο προσκολλημένοι σε εξωτερικά ήθη και έθιμα παρά στον πυρήνα, τον οποίο αποτελεί η διδασκαλία του Χριστού. Υποδέχτηκαν μάλιστα με τ’αυτιά τους ό,τι έχει σχέση με τον Ιησού Χριστό ως τον θεϊκό Λυτρωτή, και για αυτή τη γνώση χρησιμοποιούν τη λέξη «πίστη». Θεωρούν ότι πίστη σημαίνει πως δεν ξεσηκώνονται κατά τέτοιας γνώσης ή δεν την απορρίπτουν ως απίθανη.

Ωστόσο, δεν έχουν ούτε διεισδύσει μέσα στις λεπτομέρειες της χριστιανικής διδασκαλίας, ούτε έχουν επίγνωση της σημασίας του λυτρωτικού έργου. Παραμελούν δηλαδή να πάρουν θέση διανοητικά σε αυτά που τους διδάσκουν άλλοι, κάτι που όμως είναι ανάγκη για να μπορέσει κανείς να πιστέψει με ζωντανό τρόπο, δηλαδή να κερδίσει την εσωτερική πεποίθηση για οποιαδήποτε θρησκευτική διδασκαλία. Αλλά μονάχα η ζωντανή πίστη μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αιώνια ζωή, αφού η κάθε τυπική πίστη είναι ακατάλληλη για τη μετουσίωση της ψυχής. Και τυπική πίστη είναι τα πάντα όσο ο άνθρωπος δεν είναι γεμάτος από τη βαθιά λαχτάρα για την καθαρή αλήθεια.

Αφού μόνο αυτή η λαχτάρα τον παρακινεί να σκέφτεται πάνω στα πνευματικά αγαθά που του μεταδόθηκαν, και τέτοιες σκέψεις ακολουθεί η εσωτερική πεποίθηση ή και μια συνειδητή απόρριψη εκείνων των αγαθών, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει την πεποίθηση, δηλαδή τη ζωντανή πίστη. Και τέτοια διαχώριση του λάθος από το σωστό πρέπει να γίνει. Πρέπει να διαχωρίζεται η πλάνη από την αλήθεια, αλλιώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν καμία σωστή ιδέα για τον Θεό, το Είναι του Οποίου είναι τόσο τέλειο ώστε ό,τι Τον μαρτυρεί πρέπει επίσης να είναι τέλειο. Παραμορφωμένες διδασκαλίες όμως δεν θα επιτρέπουν ποτέ στον άνθρωπο να καταλάβει το Είναι του Θεού, αλλά θα αποδίδουν πάντα μια παραμορφωμένη εικόνα του Θεού.

Όσον καιρό, ωστόσο, άνθρπωοι που θέλουν να διδάξουν τους συνανθρώπους τους, δεν ξέρουν οι ίδιοι τη διαφορά μεταξύ της τυπικής πίστης και της ζωντανής πίστης, όσον καιρό αυτοί οι άνθρώποι δεν έχουν προμηθευθεί τη γνώση για την αλήθεια, με τον τρόπο ότι πήραν θέση μέσω θεϊκής υποστήριξης, δηλαδή απέκτησαν τη ζωντανή πίστη, δεν θα εκπαιδεύουν τους μαθητές τους έτσι ώστε αυτοί θα μπορέσουν να βρουν τη σωστή πίστη. Και είναι αυτή η εξήγηση για το ότι αμέτρητοι άνθρωποι λένε τον εαυτό τους πιστούς και όμως είναι μακριά από μια ζωντανή πίστη. . .  για το ότι για αυτό είναι διαδεδομένη η πλάνη, και η αλήθεια βρίσκει μόνο λίγη απήχηση, για το ότι οι άνθρωποι αποδέχονται ως αλήθεια πολλά που με σοβαρή θέληση θα μπορούσαν πολύ καλά να καταλάβουν ως πλάνη.

Αλλά προσανατολίζονται στην παράδοση, υιοθετούν απερίσκεπτα και χωρίς δισταγμούς από γενιά σε γενιά πάντα τις ίδιες παραμορφωμένες διδασκαλίες, οι οποίες αρχικά δόθηκαν στους ανθρώπους από τον Ιησού Χριστό στην πιο καθαρή μορφή και υπέστησαν θόλωμα και παραμόρφωση μόνο επειδή οι άνθρωποι αρνούνταν να σκέφτοναι μόνοι τους και έτσι δεν πρόσεχαν τις αποκλίσεις. Επιπλέον οι άνθρωποι δεσμεύτηκαν ν’αποδεχτούν τις θρησκευτικές διδασκαλίες χωρίς όρους, έτσι ώστε εκείνοι αισθάνονται απαλλαγμένοι από κάθε ευθύνη. Και με αυτό τον τρόπο η πίστη γίνεται όλο και πιο άκαμπτη, και μια νεκρή πίστη δεν μπορεί ν’αποφέρει στον άνθρωπο καμία πνευματική πρόοδο.

Θα πρέπει οι άνθρωποι να καταλάβουν τη νεκρή τους κατάσταση, και για αυτό πρέπει πάντα να κηρύσσεται η ζωντανή πίστη. Πρέπει να τονιστεί ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ονομάσουν τον εαυτό τους πιστό, όσον καιρό αναγνωρίζουν μονάχα πνευματικά αγαθά που παρέλαβαν με παραδοσιακό τρόπο, τα οποία ωστόσο δεν τα έχουν τεθεί υπό την κατοχή τους, δηλαδή τα οποία δεν μπορούν να υποστηρίξουν από την πιο εσωτερική πεποίθηση και όχι μόνο με το στόμα, και ότι για αυτό είναι απαραίτητη επίσης μια διανοητική ανάλυση.

Τότε θα πέσει το πέπλο από μπροστά στα μάτια τους, τότε η καρδιά και ο νους τους θα αρνούνται πού και πού ν’αποδεχτούν κάτι, και μόνο τότε η αλήθεια θα αρχίσει να φαίνεται, η οποία θα κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και θα τον κάνει ένθερμο υποστηριχτή της. Και τότε ο άνθρωπος θα μπορέσει να πιστέψει με ζωντανό τρόπο και θα έχει απελευθερωθεί από κάθε εξωτερικό τύπο. Μόνο τότε η ψυχή του θα μπορέσει να ωριμάσει και αυτός θα είναι μέλος της εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός στη γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4708                9-8-1949

Ανεύθυνα πειράματα θα είναι η αιτία της καταστροφής της γης. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της Νέας Γης“, σελ. 413  - 415. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Η θεϊκή τάξη στο σύμπαν δεν είναι δυνατό ν’ανατραπεί, εντούτοις η ανθρώπινη θέληση είναι ελεύθερη να το επιχειρήσει, πράγμα που όμως αποβαίνει σε βάρος των ίδιων των ανθρώπων. Υπάρχουν νόμοι τους οποίους δεν μπορεί ποτέ να διερευνήσει η νοημοσύνη του ανθρώπου, διότι δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη φυσική ιδιοσυστασία της γης. Αλλά καθώς αυτοί οι νόμοι αποτελούν ταυτόχρονα τη βάση για την ύπαρξη άλλων δημιουργιών, είναι αδιερεύνητοι για την ανθρώπινη νοημοσύνη. Παρ’όλα αυτά πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά σεβαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν. Γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν ως αντίδραση την ενεργοποίηση άλλων αντίθετων νόμων τους οποίους έχει επίσης θεσπίσει η θεία σοφία και συνεπώς υπηρετούν επίσης την αέναη τάξη.

Βέβαια στους ανθρώπους έχει παραχωρηθεί ένας ορισμένος βαθμός δημιουργικότητας και κατ’επέκταση μπορούν να προβαίνουν σε έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, όσο ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει γίνει απόλυτα ισχυρός πνευματικά, του έχουν τεθεί όρια τόσο ως προς τη γνώση όσο και ως προς τη χρήση των γήινων δυνάμεων. Γιατί αυτές εκδηλώνονται πάντοτε με μια συγκεκριμένη νομοτέλεια και πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με μια ορισμένη τάξη. Εάν λοιπόν αγνοηθεί αυτή η νομοτέλεια και εάν ενεργοποιηθούν έτσι αυτές οι δυνάμεις ενάντια στη συμπαντική τάξη, τότε τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι η πλήρης καταστροφή κάθε ύλης, μια συνέπεια την οποία δεν μπορεί να αναχαιτίσει η ανθρώπινη βούληση.

Γιατί τότε ασκούν την επίδρασή τους κι άλλες επίσης δημιουργίες, δηλαδή άλλα ουράνια σώματα, τα οποία βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με αυτές τις δυνάμεις, με αποτέλεσμα να πλήττονται και εκείνα. Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να λάβουν πλέον γνώση αυτών των συνεπειών, διότι όλοι ανεξαίρετα θα πέσουν θύματα αυτής της καταστροφής, εκτός από εκείνους οι οποίοι έχουν γίνει ήδη πνευματικά ισχυροί, τους οποίους η θεία θέληση τους ανυψώνει παίρνοντάς τους μακριά από τη γη, η οποία βρίσκεται σε έσχατο κίνδυνο. Αυτό το γεγονός είναι που θα συμβεί προσεχώς και σαν συνέπεια θα σημάνει το τέλος αυτής της γης. Η ανθρωπότητα με την έπαρσή της θα θέλει να ερευνήσει τέτοιες δυνάμεις, και με τα πειράματά της θα εξαπολύσει ανεξέλεγκτες δυνάμεις προκαλώντας αντιδράσεις με τρομακτικά καταλυτικά αποτελέσματα. . .

Γιατί δεν είναι καθόλου ευγενή τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτές τις έρευνες, οι οποίες τερματίζονται με τέτοιο ασύλληπτο τρόπο. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν έχουν την ευλογία του Θεού, την οποία προσφέρει όταν οι εργασίες που γίνονται αποσκοπούν στο καλό των συνανθρώπων. Συν τοις άλλοις παραβιάζουν το θείο φυσικό νόμο, επειδή στις έρευνες αυτές βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Χρησιμοποιούν δηλαδή ανθρώπους σαν πειραματόζωα, οι οποίοι αναγκάζονται με τη βία να θυσιάσουν τη ζωή τους για το συμφέρον των ερευνών. Αυτό αποτελεί κατάφορη καταστρατήγηση της θείας τάξης, αφού είναι αμάρτημα κατά της αγάπης για τον Θεό και για το συνάνθρωπο και επιπλέον αμάρτημα ενάντια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, η οποία έτσι καταδικάζεται σε πλήρη αφανισμό.

Γιατί οι γνώσεις εκείνων που προβαίνουν σε τέτοια πειράματα είναι κάθε άλλο παρά επαρκείς. Κατ’ακολουθία τα πειράματά τους είναι πολύ πρόωρα και μολονότι το ξέρουν δεν διστάζουν να τα πραγματοποιήσουν. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί ν’ανεχθεί τέτοια ανεύθυνα πειράματα τα οποία τελικά αναστρέφονται και πλήττουν τους ίδιους τους πειραματιζόμενους. Έτσι αυτό που πετυχαίνουν στο τέλος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή όλων των υλικών δημιουργημάτων της γης, η πλήρης κονιορτοποίηση της ύλης. Από πνευματική άποψη ωστόσο τούτο σημαίνει διάλυση κάθε υλικής μορφής και συνεπακόλουθα απελευθέρωση του δέσμιου εκεί μέσα πνευματικού στοιχείου.

Οι άνθρωποι επομένως είναι που θα πραγματοποιήσουν αυτή την τελευταία καταστροφική πράξη στη σημερινή γη, κατά την οποία θα εξοντωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Γιατί η υπέρμετρη μανία της δόξας και επιβολής καθώς και η ακόρεστη δίψα για υλικά αγαθά κάνουν τους ανθρώπους να κερδοσκοπούν ριψοκινδυνεύοντας τις ζωές των συνανθρώπων τους, και ενώ γνωρίζουν τον κίνδυνο, παραταύτα επιχειρούν τα πειράματά τους. Οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει στο παρελθόν αποτελούν μια προειδοποίηση και θα αρκούσαν για να τους αποτρέψουν, και για το λόγο αυτό η πράξη τους συνιστά ένα έγκλημα, το οποίο ο Θεός δεν αφήνει ατιμώρητο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4709                10-8-1949

Η αγάπη είναι η δύναμη της ψυχής. . .

Τελειότητα. . .

Η δύναμη για την ανάτπυξη της ψυχής είναι η αγάπη. . .  Όπου υπάρχει αγάπη μέσα στην καρδιά, η ψυχή θα στρέψει σε πνευματικά πράγματα, θα ζήσει μια εσωτερική ζωή και δεν θα προσέξει μονάχα τον κόσμο, παρόλο που ο άνθρωπος ζει στη μέση του κόσμου και πρέπει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του, επειδή το ζητεί το καθήκον που του έχει ανατεθεί. Παρ’όλα αυτά ο άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει πνευματικά την εσωτερική του ζωή, αυτή δεν χρειάζεται να υποστήσει ζημιές από την κίνηση του κόσμου. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πλήρως χωριστά την εσωτερική του ζωή, και για αυτό μπορεί να ωριμάσει και μια ψυχή το κορμί της οποίας δεν μπορεί να απομονωθεί από τον κόσμο. Και το επίτευγμά της θα είναι μάλιστα πολύ μεγαλύτερο, γιατί οι πειρασμοί είναι επίσης μεγαλύτεροι, οι οποίοι θέλουν να εμποδίσουν μια τέτοια ψυχή να κάνει πνευματικές προσπάθειες.

Ωστόσο, η αγάπη είναι η δύναμή της. . .  Άνθρωπος πρόθυμος για αγάπη αναπτύσσει μέσα στον εαυτό του αυτό που τον συνδέει με τον Θεό. Και τότε η αγάπη του Θεού τον τραβά προς τα ύψη, αφού η αγάπη είναι ο δεσμός που δεν κόβεται και που δένει την ψυχή έντονα στον Θεό. Μια ψυχή που μπορεί ν’αγαπά δεν θα χαθεί, αφού μέσω της αγάπης απελευθερώνεται από τον αντίπαλο του Θεού, το έμβλημα του οποίου είναι η έλλειψη αγάπης και ο οποίος χάνει όλη την εξουσία του πάνω σε μια ψυχή που αγαπά. Η αγάπη είναι το καλό, το μαλακό μέσα στον άνθρωπο, το οποίο τον παρακινεί να δρα, να σκέφτεται και να μιλά πάντα καλά και να βοηθά τον συνάνθρωπο σε κάθε κατάσταση ανάγκης.

Για αυτό το λόγο η αγάπη εξευγενίζει τον άνθρωπο, αλλάζει όλες τις κακές ορμές προς το αντίθετο, διαμορφώνει τον άνθρωπο έτσι ώστε θα γίνει ομοίωμα του Θεού, όπως δημιουργήθηκε στην αρχή, επειδή τον έπλασε η αγάπη και επειδή από την αγάπη μπορεί να προκύψει μόνο κάτι καλό. Μόνο η έλλειψη αγάπης μπόρεσε ν’αλλάξει τέτοιο ον που δημιουργήθηκε από την αγάπη του Θεού, και εκείνη ήταν το έργο του αντιπάλου του Θεού, ο οποίος, ωστόσο, δεν αναγκάγκασε το ον, αλλά μονάχα το δοκίμασε. . .  Και το ον έπεσε θύμα του πειρασμού με ελεύθερη θέληση. . .  Η αγάπη μέσα του κρύωσε, και έτσι έπεσε στο βάθος. . .  έγινε ατελές και έπρεπε να επωμιστεί όλες τις συνέπειες της ατέλειας.

Και επομένως έγινε και αδύνατο, γιατί η αγάπη είναι η μοναδική δύναμη που κάνει το ον ικανό να δημιουργεί και να ενεργεί. Το ον βρίσκεται σε στάδιο όπου πρέπει να παλεύει όσον καιρό είναι χωρίς αγάπη. . .  Μόλις η αγάπη γεμίζει και πάλι το είναι του, είναι επίσης γεμάτο δύναμη, και κατορθώνει ό,τι τέλει. . .  Και έτσι θα πετύχει επίσης το κάποτε ύψος του, την κατάσταση του φωτός και της δύναμης κοντά στον Θεό, αν μονάχα αναπτύξει την αγάπη στο εσωτερικό του. Διότι τότε δεν του λείπει η δύναμη, διότι τότε ενώνεται ξανά με τον Θεό, ο Οποίος είναι η ίδια η Αγάπη και η αιώνια Πηγή της δύναμης, η οποία τρέφει τότε μόνιμα ένα τέλειο ον. Μονάχα η αγάπη κάνει το ον μακάριο, μια και μονάχα η αγάπη οδηγεί στον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4710                10-8-1949

Ανταλλαγή πνευματικών σκέψεων. . .

Μέσω της ανταλλαγής σκέψεων με ανθρώπους που έχουν πνευματική στάση μπορείτε να κερδίσετε πάρα πολλά, εφόσον επιθυμείτε την αλήθεια. Αφού τότε οι σκέψεις σας επηρεάζονται  από πνευματικά όντα που έχουν γνώσεις, τα οποία επεμβαίνουν στις συζητήσεις σας και επενεργούν πάνω σας με τον τρόπο ώστε θα λάβετε γνώσεις. Θα θεωρήσετε μεν ότι αποκτήσατε τις σκέψεις σας διά της δραστηριότητας του νου σας, ενώ πρόκειται για μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο, κύματα σκέψεων τα οποία υποδεχτήκατε και τα οποία μπαίνουν τότε στη συνείδησή σας και κρατούνται εκεί.

Στην ανταλλαγή πνευματικών σκέψεων θα συμφωνούν πάντα συνομιλητές του ίδιου βαθμού ωριμότητας και της ίδιας πνευματικής επιδίωξης. Στην περίπτωση που ο βαθμός ωριμότητας είναι διαφορετικός, θα υπάρχουν μέσα σε τέτοιες συζητήσεις ερωτήματα και δασκαλέματα. Αλλά πάντα θα είναι ευλογημένες τέτοιες συνομιλίες, τόσο για εκείνον που έχει γνώσεις όσο και για τον ανήξερο, επειδή από εκείνες προκύπτουν πάντα νέες γνώσεις, ακριβώς μέσω της συμμετοχής εκείνων των φωτεινών όντων, τα οποία τις περισσότερες φορές προκάλεσαν τις συγκεκριμένες συζητήσεις. Αφού ενώνουν τους προστατευομένους τους στη γη, τις ψυχές που τους έχουν ανατεθεί για να τις φροντίσουν, έτσι ώστε μπορούν να γίνουν τέτοιες συζητήσεις και επηρεάζονται από εκείνα τα όντα.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που οι συνομιλητές είναι αντίπαλοι, προκύπτουν συχνά επίμαχα θέματα, η λύση των οποίων είναι επίσης η επίδραση των φωτεινών οντοτήτων, κάτι που μπορεί μερικές φορές και να οδηγήσει στο να νικηθεί ο αντίπαλος συνομιλητής. Επί πλέον όμως η σκέψη των ανθρώπων διεγείρεται από συζητήσεις πνευματικού είδους, και είναι αυτό τεράστιο πλεονέκτημα για την ψυχή, η οποία τότε παίρνει η ίδια θέση διανοητικά σε κάθε πνευματική ερώτηση και μπορεί μόνο τότε να συζητήσει με πλήρες ενδιαφέρον. Όποιος ωστόσο αποφεύγει κάθε πνευματική συζήτηση, εμποδίζει και τα φωτεινά όντα στη στοργική τους δραστηριότητα. Κλείνει τον εαυτό του σε κάθε δασκάλεμα και οι γνώσεις του δεν θα αυξηθούν ποτέ, γιατί ο ίδιος δεν εκφράζει τη γνώμη του και δεν μπορεί για αυτό ούτε να υποδεχτεί ούτε να προσφέρει κάτι σωστό ή κάτι λανθασμένο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4713                14-8-1949

Εγκόσμια σοφία – πνευματικές γνώσεις. . .

Οι εγκόσμια σοφία, ακόμα και αν περιλαμβάνει τα πάντα, δεν μπορεί να αντικατασήσει τις γνώσεις που μπορούν να ονομάζονται ουράνια σοφία, η οποία δίνει δηλαδή γνώση για αυτά που βρίσκονται εκτός του κόσμου, τα οποία όμως δεν μπορούν να αποδειχτούν, ακριβώς γιατί αναφορούν αλήθειες που βρίσκονται εκτός του κόσμου. Όποιος θεωρείται πάρα πολύ σοφός στον κόσμο, δηλαδή πάνω στη γη, μπορεί ταυτόχρονα να είναι ανήξερος στο ύψιστο βαθμό σχετικά με πράγματα που αφορούν εκείνους τους τομείς, και η σοφία του εξαφανίζεται τη στιγμή του θανάτου του. Συμμετείχε κατά κάποιον τρόπο μόνο στην εξερεύνηση ενός περιορισμένου τομέα, τον οποίο ωστόσο αγνοεί η ψυχή στην κατάστασή της χωρίς κορμί, ο οποίος δεν είναι πια για αυτήν άξιος εξιχνίασης, και τον οποίο επομένως αφήνει πίσω της, εντελώς άσχετα με το αν τον εξερεύνησε οριστικά ή μόνο εν μέρει.

Μπαίνει τότε μέσα σ’ένα βασίλειο όπου έχουν αξία εντελώς διαφορετικές έρευνες, και ο πλούτος ή η φτώχεια της είναι τότε φανερά και καθορίζουν την κατάσταση του καινούριου πεδίου εργασίας της, η οποία μπορεί να είναι βασανιστική ή και μακάρια. Όποιος έχει αποκτήσει πνευματικές γνώσεις στη γη, θα μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει, και με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσει για τον εαυτό του μια μοίρα που θα τον κάνει ευτυχισμένο, διότι αφοσιώνεται σε μια δουλειά που κάνει ευτυχισμένες άλλες ψυχές, οι οποίες φυτοζωούν μέσα σε πλήρη πνευματική φτώχεια και χρειάζονται βοήθεια. Τέτοιες πνευματικές γνώσεις επιδιώκονται σπάνια στη γη, γιατί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ακόμα ότι είναι πολύτιμες και γιατί τις ξεχνούν απέναντι στις εγκόσμιες γνώσεις.

 Εγκόσμια σοφία δεν είναι σοφία, αφού ο άνθρωπος ειδικεύει μονάχα αυτό που υπάρχει, πράγματα που μπορεί να παρατηρήσει και τα οποία υπολογίζει ανάλογα με την οξύτητα του νου του, και τα οποία μπορεί επίσης να διδάξει στους ανθρώπους ως αποδεδειγμένα γεγονότα. Τέτοια λέει «γνώσεις», πρόκειται ωστόσο μονάχα για τη γνώση της θεϊκής τάξης, μέσα στην οποία κινείται ολόκληρη η δημιουργία, και αποκτά αυτή τη γνώση μέσω λογικής έρευνας ή βυθίσματος στις σκέψεις. Μόλις η ψυψή του εγκαταλείπει το σωματικό του περίβλημα, τέτοιες γνώσεις δεν έχουν για αυτήν καμία σημασία, και δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει μέσα στο βασίλειο των πνευμάτων, όπου έχουν αξία μονάχα οι γνώσεις που αφορούν εκείνο το πνευματικό βασίλειο. Τότε ο ελάχιστος πνευματικός πλούτος, δηλαδή η γνώση για το θεϊκό σωτήριο σχέδιο, για τη σχέση του Δημιουργού με τα πλάσματά Του, μπορεί να χρησιμοποιείται ωφέλιμα από την ψυχή για τον εαυτό της, και αυτή θα αυξάνει συνέχεια τον πλούτο της.

Τότε δεν είναι πια αποφασιστικός ο νους αλλά η καρδιά, δηλαδή η συναισθηματική ζωή της ψυχής, για το κατά πόσο θα διεισδύσει η ψυχή μέσα σε πνευματικές γνώσεις. Ο τομέας που είναι τότε ανοιχτός στις έρευνές της είναι απεριόριστος και θα της φέρει συνέχεια νέα πράγματα, κάτι που θα σημάνει για αυτήν ευτυχία. Θα κάνει συνέχεια πρόοδο, θα αυξάνει τις πνευματικές τις γνώσεις, και συνεπώς η δραστηριότητά της θα γίνεται όλο και πιο έντονη και το πεδίο της εργασίας της θα μεγαλώνει συνέχεια. Ενώ σ’εκείνον που κάνει εγκόσμιες έρευνες έχουν τεθεί όρια και μόνο διά της ανάκλησης από την επίγεια του ζωή, η οποία διακόπτει κάθε έρευνα και την κάνει άχρηστη για εκείνον. Οι εγκόσμιες γνώσεις χρησιμεύουν μονάχα στον άνθρωπο στη γη, δεν μπορούν ωστόσο να χρησιμοποιηθούν με κανέναν τρόπο από τις ψυχές στο επέκεινα για τη δραστηριότητά τους.

Οι εγκόσμιες γνώσεις αφορούν καθαρά συγκεκριμένα πράγματα και αφήνουν ανοιχτή την κάθε πνευματική ερώτηση. Παρ’όλα αυτά μπορούν και εγκόσμιες γνώσεις να έχουν αξία για τους συνανθρώπους, στην περίπτωση που υπάρχει ταυτόχρονα πνευματική επιδίωξη. Τότε οι εγκόσμιες γνώσεις θα συμβάλουν στο να προσπαθήσει ο άνθρωπος ν’αποκτήσει και γνώσεις σχετικά με τομείς μέσα στους οποίους δεν μπορεί να διεισδύσει δυνάμει του νου του. . .  όταν του αποδεικνύεται π.χ. με τον τρόπο της εγκόσμιας επιστήμης ότι μια διάλυση μετά τον θάνατο είναι αδύνατη και εκείνος κατ’ακολουθία αναγνωρίζει και με το νου του έναν άλλο τομέα, τον οποίο επιδιώκει τότε και στον οποίο προσπαθεί να φτάσει.

Τότε οι εγκόσμιες γνώσεις μπορούν να ονομαστούν το πρώτο επίπεδο, το οποίο θα οδηγήσει σε πνευματικές γνώσεις. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιούνται μονάχα ως αφετηρία για πνευματικές γνώσεις, αφού μονάχα αυτές είναι αποφασιστικές, αφού μονάχα αυτές είναι απεριόριστες και για αυτό άξιες επιδίωξης και πρέπει ν’αποκτηθούν από τον καθένα που θέλει να γίνει δεκτός σε δραστηριότητα που προσφέρει ευτυχία στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4715                16-8-1949

Εξαιρετικά δώρα χάρης υποχρεώνουν τον άνθρωπο να τα μεταδώσει. . .

Η χάρη του να διδάσκεται πνευματικά δεν προσφέρεται αυθαίρετα σ’έναν άνθρωπο, αλλά προϋποθέτει πάντα πρώτα τη θέλησή του να χρησιμοποιήσει αυτή την πνευματική εκπαίδευση ανάλογα με τον σκοπό της. Επομένως πρέπει πάντα να μεταδοθούν τα δασκαλέματα, δηλαδή οι γνώσεις που απέκτησε ο άνθρωπος μέσω εκείνων, για ν’απολαύσουν και οι συνάνθρωποι την ευλογία των γνώσεων που προσφέρονται σ’έναν άνθρωπο από πάνω. Τότε η χάρη θα έχει αποτέλεσμα πάνω στον άνθρωπο, τότε η ψυχή του θα ωριμάσει. Για αυτό ο δέκτης πνευματικών μηνυμάτων παίρνει από τη μία εξαιρετική χάρη, έχει από την άλλη όμως μια υποχρέωση την οποία πρέπει οπωσδήποτε να εκπληρώση, αλλιώς η χάρη του Θεού δεν έχει αποτέλεσμα πάνω του.

Και έτσι πρέπει να διαφημιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις αυτές οι γνώσεις που παρέλαβε ένας άνθρωπος από τον Θεό, πρέπει να διαδοθούν, πρέπει να τις κουβαλήσει ο άνθρωπος σε όλες τις πόρτες και να τις προσφέρει. Αλλά θα μείνει ανοιχτό το αν οι άνθρωποι υποδεχτούν και ακούσουν με χαρά τους αγγελιοφόρους, αφού το κάθε αποτέλεσμα της χάρης προϋποθέτει την ελεύθερη θέληση. Εάν ωστόσο οι φορείς της αλήθειας κοπιάζουν να μεταδώσουν το θεϊκό λόγο, θα ανοιχτούν πολλές πόρτες, πολλές καρδιές θα είναι επιδεκτικές και ικανές, πολλοί άνθρωποι δηλαδή θα μπορέσουν να συμμετέχουν στο δώρο της χάρης, και οι ψυχές θα ωριμάσουν.

Όποιος θέλει να δουλέψει έντονα για τη βασιλεία του Θεού θα βρει πάντα ένα πεδίο εργασίας. Και τότε θα πρέπει ν’αποδείξει ότι είναι αντάξιος του δώρου της χάρης που του ήρθε χωρίς να το αξίζει. . .  Πρέπει να μιλά παντού και να αναφέρει τη θεϊκή επίδραση. Πρέπει να μεταδίδει το λόγο Του σε όλους όσους είναι πρόθυμοι ν’ακούσουν τον Θεό και όμως δεν είναι ικανοί να Τον ακούσουν απευθείας. Και το ζωντανό νερό θα ζωογονήσει όσους πεινούν και διψούν. . .  Και έτσι καταλάβετε πρώτα το καθήκον σας· πιστέψτε ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο και ότι θα πρέπει για αυτό να προτάξετε αυτό το καθήκον στην επίγεια σας δουλειά. Πιστέψτε ότι οδηγείστε και ότι σας χτυπούν και σας συγκινούν τα πάντα έτσι όπως είναι ανάγκη για την πνευματική σας δουλειά. Πιστέψτε ότι ο Θεός είναι πάντα κοντά σας και οδηγεί τους δρόμους σας, ότι ενώνει ο Ίδιος τους ανθρώπους που θα έπρεπε να ενεργήσουν μαζί ή θα έπρεπε να ωριμάσουν μαζί, και μην θεωρείτε τίποτα τυχαίο. . . 

Όλα είναι θεία συντυχία, προορισμένα από τους αιώνες των αιώνων, επειδή από τους αιώνες των αιώνων κατάλαβε ο Θεός ότι είναι καλά έτσι και όχι αλλιώς. Όσο εξωπραγματικό και να σας φανεί, το πνευματικό είναι το μόνο πραγματικό, ενώ όλα τα επίγεια και εγκόσμια είναι μονάχα φαινόμενα, τα οποία θα ξεθωριάσουν οπότε το θέλει ο Θεός, τα οποία δεν παρουσιάζουν και δεν μπορούν να γεννήσουν τίποτε μόνιμο, όσο δεν αστράφτει το πνευματικό φως με ζωογονητικό αποτέλεσμα. Όποιος είναι προορισμένος να δουλέψει για το πνευματικό βασίλειο, ο δρόμος του οποίου θα τον οδηγήσει πάντα μονάχα προς το στόχο που ονομάζεται λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών.

Τα πάντα στη ζωή του θα διαδραματίζονται έτσι ώστε θα προσφερθούν στους συνανθρώπους ευκαιρίες να πάρουν μια ιδέα για την αλήθεια και ώστε θα τους υποδειχθεί το καθήκον τους στη γη. . .  ν’αυτολυτρωθούν μέσω της αγάπης. . .  Όποιος επομένως είναι δραστήριος με τον τρόπο ώστε βοηθά τους συνανθρώπους να λυτρωθούν, θα λάβει την ευλογία Του ως σωστός και ένθερμος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου τώρα και κάποτε στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4718                21-8-1949

Η μακαριότητα της ψυχής κατά τη διάρκεια της παραλαβής του θεϊκού λόγου. . .

Καμία επίγεια χαρά δεν ισοδυναμεί με τη μακαριότητα που σημαίνει για την ψυχή η παραλαβή του θεϊκού λόγου, παρόλο που το κορμί, ο νους του ανθρώπου δεν συμμετέχει στο μακάριο συναίσθημα. Αλλά η παραλαβή του θεϊκού λόγο σχετίζεται πάντα με τη διαμονή της ψυχής σε πνευματικές σφαίρες, όπου το κορμί δεν μπορεί να την ακολουθήσει και για αυτό μένει ασυγκίνητο από τις εντυπώσεις. Αλλά η ψυχή πλημμυρίζεται από δύναμη και φως και ενισχύεται μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της διαμονής της στο πνευματικό βασίλειο.

Έχει κατά κάποιον τρόπο ανυψωθεί από το βάρος της γης, μένει ωστόσο συνδεδεμένη με το κορμί καθ’όσον μπορεί ανά πάσα στιγμή να τοποθετηθεί πίσω στη γη. Και για αυτό η κατάσταση της υποδοχής πνευματικών μηνυμάτων είναι μια συνειδητή, αφού το κορμί είναι σε αναμονή εκείνου που θα του γνωστοποιήσει η ψυχή από τις εντυπώσεις της στο πνευματικό βασίλειο, οι οποίες διοχετεύονται στο νου πάντα με τη μορφή δασκαλεμάτων. Ωστόσο, ολόκληρος ο πνευματικός πλούτος της ψυχής δεν θα μεταδοθεί ποτέ στο κορμί, αφού η ψυχή βλέπει πολλά που δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια και για αυτό δεν μπορεί ούτε να τα αποδώσει με κατανοητό τρόπο. Παρ’όλα αυτά θα κρατήσει αυτό τον πνευματικό της θησαυρό, ο οποίος θα είναι δικός της μετά την είσοδό της στο πνευματικό βασίλειο.

Αυτό που μεταδίδει στο νου έχει σημασία για τη διάρκεια της επίγειας ζωής και συμβάλλει στην ανοδική ανάπτυξη, και για αυτό θα έπρεπε να μεταδοθεί στους συνανθρώπους. Το σύντομο χρονικό διάστημα της παραλαβής πνευματικών αγαθών μέσω της φωνής του πνεύματος είναι πάρα πολύ κερδοφόρο για την ψυχή, και της ανοίγουν περιοχές που δεν γνώρισε ποτέ πριν και που είναι απρόσιτες και στο νου του ανθρώπου. Παντού υποδέχεται ακτίνες φωτός και παίρνει μαζί της γνώσεις ακόμα και όταν έχει φύγει από εκείνες τις περιοχές.

Το αν ωστόσο μπορεί να πάρει τις γνώσεις μαζί της στη γη, δηλαδή το αν μπορεί να τις μεταδώσει και στο κορμί, έτσι ώστε ο ίδιος ο άνθρωπος λαμβάνει γνώση για κάτι που μέχρι στιγμής του ήταν άγνωστο, εξαρτάται από τη θέληση εκείνου, από το κατά πόσο προσπαθεί να διεισδύσει μέσα στην αλήθεια διανοητικά. Η ψυχή πάντα μιλά στο κορμί μετά από μια επαφή με το πνευματικό βασίλειο. Το σε πιο βαθμό όμως γίνεται η μετάδοση, το καθορίζει ο άνθρωπος μόνος του διά της θέλησής του.

Μπορεί δηλαδή ο άνθρωπος να προσφέρει ευδαιμονία στην ψυχή του μέσω της προθυμίας του να παραλαμβάνει πνευματικά αγαθά, παρόλο που τα μηνύματα που μεταφέρει η ψυχή στο κορμί δεν έχουν το βάθος και τον όγκο ώστε να προσφέρουν ευτυχία και στο νου του ανθρώπου. Αλλά η ψυχή τον ενημερώνει με διάφορους τρόπους, δυναμώνεται όμως πάντα μέσω μιας επαφής με το πνευματικό βασίλειο. Και η επιθυμία της για πνευματική τροφή θα αυξάνεται συνέχεια, πράγμα για το οποίο ο άνθρωπος που παραλαμβάνει το θεϊκό λόγο δεν θα σταματήσει ποτέ να συνάπτει πνευματικές επαφές, αφού η ψυχή διψά όλο και περισσότερο την τροφή που της αρέσει και δεν αρκείται πια σ’αυτά που μπορεί να της προσφέρει ο κόσμος, μόλις πήρε μια φορά από το πνευματικό βασίλειο αυτό που την κάνει πάρα πολύ πιο ευτυχισμένη.

Επομένως, η ψυχή πού και πού αποσύρεται μέσα στον εαυτό της, δηλαδή το κορμί ξέρει μόνο λίγο για τις πνευματικές της επιτυχίες. Παρ΄όλα αυτά, εκείνο δεν μένει ποτέ εντελώς χωρίς γνώσεις, οι οποίες αυξάνονται όσο περισσότερο ζητά ενημέρωση και ο νους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4719                21-8-1949

Η διάλυση της παλιάς Γης και η στιγμιαία ανάπλαση. . .

Το να διαλύεται η γη στα αρχικά της συστατικά στοιχεία σημαίνει μια τοποθέτηση των πνευματικών όντων πίσω στην αρχική, πιο χαμηλή και πιο ατελή κατάσταση, στην περίπτωση που η διάλυση θα γινόταν με την ίδια οπισθοδρομική σειρά. . .  Μια ξαφνική διάλυση όμως σημαίνει την απελευθέρωση των δεμένων πνευματικών όντων από τη μορφή, δηλαδή μια αδέσμευτη κατάσταση για τα πνευματικά όντα που όμως δεν έχουν ακόμα την ωριμότητα για ελεύθερη δράση. Επομένως τα πνευματικά όντα θα έκαναν κατάχρηση της ελευθερίας τους, θα άφηναν ελεύθερα τις κακές τους ορμές και θα δρούσαν με αντίθετο στον Θεό τρόπο, επειδή δεν γνώρισαν ακόμα τον Θεό, εξαρτόνται όμως ακόμα από τον αντίπαλο του Θεού, μέσα στον οποίο ενυπάρχει η καταστροφική αρχή και ο οποίος δεν ευνοεί καμία δημιουργία και καμία έξυπνη ανοδική ανάπτυξη.

Κατά συνέπεια, ατελή πνευματικά όντα που απελευθερώθηκαν πρέπει σύντομα να δεθούν ξανά μέσα σε μια μορφή για να συνεχίσει να υπάρχει η θεϊκή τάξη και να εμποδιστεί μια χαοτική κατάσταση και στον πνευματικό κόσμο. Μια τοποθέτηση των πνευματικών όντων πίσω σε μια κατώτερη μορφή, δηλαδή με τον τρόπο μιας κατοδικής ανάπτυξης της γης δεν είναι δυνατή από πλευράς του Θεού, γιατί η αρχή Του είναι πάντα μονάχα η δημιουργία και η πρόοδος, επειδή η ενέργεια και οι πράξεις Του βασίζονται πάντα στην αγάπη.

Στην περίπτωση που διά της ανθρώπινης θέλησης γίνεται μια παράνομη διάλυση της ύλης, ο Θέος δίνει σύντομα μια νέα μορφή στα πνευματικά όντα που απελευθερώθηκαν, μέσα στην οποία η ανοδική τους ανάπτυξη θα συνεχίσει. Στην περίπτωση που μέσω του Θεού, μέσω του θελήματός Του και της δύναμής Του γίνεται μια καταστροφική πράξη, τότε αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί οπισθοδρομική ανάπτυξη των έργων της δημιουργίας, αλλά μια βίαιη πράξη απελευθέρωσης για τον σκοπό μιας ανασύσταση σε νέες μορφές των δεμένων πνευματικών όντων, επειδή ο Θεός κατάλαβε την προθυμία τους να υπηρετήσουν και τη λαμβάνει υπόψη Του. Ανάλογα, και το τελευταίο έργο καταστροφής πάνω σ’αυτή τη γη, το οποίο θα σκηνοθετηθεί από την ανθρώπινη θέληση, θα είναι – κατά την αιώνια απόφαση του Θεού – αφορμή για μια τεράστια αναμορφωτική διαδικασία για ολόκληρα τα πνευματικά όντα που είναι δεμένα μέσα στα δημιουργήματα της γης.

Το αίτιο του έργου καταστροφής θα είναι η ανθρώπινη βούληση, το αποτέλεσμα εκείνης όμως θα είναι θέλημα του Θεού. Και για αυτό και η καταστροφή της παλιάς γης είναι καθορισμένη μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιο του Θεού, επειδή όλα τα πνεύματα και επίσης οι διάβολοι Τον υπηρετούν, ακόμα και παρά τη θέλησή τους. Αφού ο αντίπαλος του Θεού προσπαθεί να εμποδίζει την κάθε ανάπτυξη, επιδιώκει να τραβά πίσω τα όντα που έχουν ήδη πλησιάσει τον Θεό και να τα κάνει ν’αποστατήσουν από τον Θεό και να τα ρίξει στην άβυσσο.

Ωστόσο, τα σχέδια του Θεού και η εξουσία Του θα εμποδίσουν αυτά που επιδιώκει εκείνος. . .  Από όλα αυτά προκύπτει λοιπόν ότι η νέα Γη με τα δημιουργήματά της δεν θα χρειαστεί κανένα χρόνο ανάπτυξης, αφού πνευματικά όντα κάθε σταδίου, κάθε βαθμού ανάπτυξης θα απελευθερωθούν μέσω της καταστροφής της παλιάς Γης. Και αυτά τα απελευθερωμένα πνευματικά όντα θα μπορέσουν σύντομα να μετακομίσουν μέσα σε καινούριες μορφές, τις οποίες θα τους δώσει ο Θεός και μέσα στις οποίες θα πρέπει να μετακομίσουν για να μην ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των πνευματικών όντων, ο οποίος θα τους έκανε να πηγαίνουν πολύ πίσω στην ανάπτυξή τους, επειδή θα επιδίωκαν από μόνα τους να φτάσουν σ’εκείνον η θέληση του οποίου τους έδωσε τη ζωή. . .  Επομένως η ανάπλαση της Γης δεν θα θελήσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αφορμή για το τέλος της γης δεν θα είναι μια οπισθοδρομική ανάπτυξη, όπως οι άνθρωποι υποθέτουν λάθος πολλές φορές, και ούτε θα είναι ανάγκη μια αργή ανάπτυξη της νέας δημιουργίας.

Ο Θεός θα κάνει να εμφανιστεί μια νέα Γη μέσα σε μια στιγμή με όλα τα δυνατά δημιουργήματα, τα οποία θα μαρτυρήσουν τη δημιουργική Του θέληση, τη σοφία Του και την υπέρμετρή Του αγάπη και τα οποία θα δείξουν την εξουσία και το μεγαλείο Του. Και για αυτό το λόγο άνθρωποι αυτής της γης θα μπορέσουν να δουν το καινούριο θαύμα της δημιουργίας, εάν μείνουν πιστοί στον Θεό στο τέλος αυτής της περιόδου της γης και απομακρυνθούν ζωντανοί ως η ομάδα των εκλεκτών Του. Θα τοποθετηθούν πάνω στη νέα Γη και θα αποτελούν το φύλο της νέας γενιάς και θα μπορέσουν να ζήσουν πάρα πολλά θαύματα, αφού θα βρεθούν μέσα στον παράδεισο με μακάρια παρέα τα φωτεινά πνευματικά όντα, και θα έχουν ταυτόχρονα την ανάμνηση από την παλιά Γη και από την καταστροφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4721                22-8-1949

Ο Χριστός είναι ο Αρχηγός της εκκλησίας Του. . .

Μέλη της αληθινής εκκλησίας. . .

Η κεφαλή της εκκλησίας του Χριστού μένει ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός. . .  Αφού πάνω στην πίστη στο λυτρωτικό Του έργο βασίζεται αυτή η εκκλησία, η οποία περιλαμβάνει την κοινωνία των πιστών, δηλαδή εκείνων που τοποθετούνται κάτω από το σταυρό του Χριστού και θέλουν να συμμετέχουν στη λύτρωση διά του αίματός Του, το οποίο έχυσε Αυτός για την αμαρτωλή ανθρωπότητα. Διαφορετικά απ΄ό,τι σχετικά με αυτή την πίστη σ’Αυτόν και στη λύτρωσή Του δεν πρέπει να καταλάβει κανείς την εκκλησία Του. Και με τον ίδιο τρόπο πρέπει κανείς να καταλάβει και τα εξής λόγια του Ιησού: «Είσαι ο Πέτρος, ο βράχος· πάνω σου θέλω να χτίσω την εκκλησία Μου. . .».

Ο Πέτρος ήταν ο πιο πιστός από τους μαθητές Του και κατάλαβε την αποστολή του ανθρώπου Ιησού. Τον πίστεψε ως γιό του Θεού και λυτρωτή του κόσμου, παρόλο που σε ώρες έσχατης επίγειας ανάγκης έδωσε προτεραιότητα στον κόσμο, ο οποίος τον προκάλεσε ν’απαρνηθεί τρείς φορές τον Ιησού. Η πίστη του δεν ήταν πιο δυνατή για αυτό, μόνο η σάρκα του απέτυχε μέσα στο φόβο και στις δυσκολίες των γεγονότων σχετικά με τον Ιησού. Πρέπει επομένως όποιος θέλει ν’ανήκει στην εκκλησία Του ν’αναγνωρίσει τον Ιησού Χριστό, και για αυτό θα πρέπει κανείς πάντα να ομολογήσει τον Ιησού Χριστό σαν σήμα του ότι ανήκει στην εκκλησία Του.

Και συνεπώς θα πρέπει μέσα στην εκκλησία Του να κηρύσσεται και η διδασκαλία Του, δηλαδή πρέπει να διδάσκονται τα ίδια που δίδαξε ο Ιησούς στους συνανθρώπους Του. . .  πρέπει οι άνθρωποι να μυηθούν στο Ευαγγέλιο, επειδή η σχετική γνώση είναι ανάγκη για να ζωντανέψει μέσα στους ανθρώπους η πίστη στη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού. Αφού μονάχα η σωστή πίστη είναι η αφορμή για να δημιουργήσει ο άνθρωπος τη σωστή σχέση μαζί Του, ο Οποίος απέκτησε για εκείνον την αιώνια μακαριότητα μέσω του θανάτου Του στο σταυρό. . .  Για αυτό μπορούν οπαδοί του κάθε θρησκεύματος να εγείρουν αξίωση να είναι μέλη της αληθινής εκκλησίας του Χριστού, εφόσον μονάχα στέκονται μέσα στην πίστη στον Ιησού Χριστό και στο λυτρωτικό Του έργο και έχουν διεισδύσει μέσα στο Ευαγγέλιό Του και ζουν τη ζωή τους ανάλογα με τη θεϊκή Του διδασκαλία αγάπης.

Μόνο αυτά είναι τα σήματα της εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Ίδιος ο Ιησούς στη γη, δηλαδή το να παραμείνουν οι άνθρωποι μέσα στο Πνεύμα Του και να μην Τον αφήσουν ποτέ να φύγει από τη μνήμη τους και να επιδιώκουν να Τον ακολουθήσουν στις πράξεις, στα λόγια και στις σκέψεις τους. . .  Η πίστη στον Ιησού Χριστό καθορίζει τον άνθρωπο να ζήσει τη ζωή του με τον σωστό τρόπο, αφού του είναι ιερά τα λόγια του Ιησού, το Ευαγγέλιό Του. Τα εκτιμά σαν το λόγο του Θεού και προσπαθεί να ζήσει ανάλογα. Και με αυτό τον τρόπο αφυπνίζει το πνεύμα μέσα του στη ζωή, και η ενέργεια του πνεύματος είναι τότε το αναμφισβήτητο σήμα του ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μέλος της αληθινής εκκλησίας του Χριστού.

Ωστόσο, δεν πρόκειται εξωτερικοί δεσμοί, η εκπλήρωση εξωτερικών τύπων ή μια αναγκαστική συμμετοχή με παραδοσιακό τρόπο να κάνουν έναν άνθρωπο να συγκαταλεχτεί στην κοινωνία των πιστών. Αφού σε τέτοια περίπτωση ο άνθρωπος μάλλον δεν θα πετύχει την αφύπνιση του πνεύματος, αφού τέτοια θέλει περισσότερο απ’ό,τι μονάχα την εξωτερική συμμετοχή κατ’όνομα. Όποιος βλέπει στον Ιησού Χριστό τον Αρχηγό της εκκλησίας, Τον επιδιώκει συνειδητά, και για αυτόν ο λόγος Του είναι το Ευαγγέλιο. . .  ο μόνος δρόμος προς το στόχο. . .  αφού ο λόγος είναι η σάρκα και το αίμα του Ιησού Χριστού, είναι ψωμί και κρασί από των ουρανών. Πρέπει κατά συνέπεια και να οδηγήσει στον ουρανό· πρέπει να οδηγήσει στην πιο στενή ένωση με τον Ίδιο τον θεϊκό Λυτρωτή και επομένως να κάνει τον άνθρωπο μακάριο.

Ο λόγος δηλαδή είναι ο πυρήνας της εκκλησίας του Χριστού. Ο λόγος είναι η διδασκαλία αγάπης Του, και όπου αυτή μεταδίδεται στους ανθρώπους, εκεί θα είναι πάντα η αληθινή εκκλησία του Χριστού. Και όποιος υποδέχεται το λόγο Του μέσα στην καρδιά του και ζει ανάλογα, είναι οπαδός Του, είναι μέλος της εκκλησίας Του, την οποία πρέπει κανείς να καταλάβει μονάχα πνευματικά και η οποία δεν σχετίζεται για αυτό με επίγειες οργανώσεις. Παρ΄όλα αυτά, η κάθε επίγεια εκκλησιαστική οργάνωση μπορεί να περιλαμβάνει μέλη αυτής της εκκλησίας, εάν αυτά εκπληρώνουν εκείνους τους όρους, εάν είναι πραγματικά πιστοί οπαδοί και υποστηριχτές του Ιησού Χριστού και του λυτρωτικού του έργου. .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4723                25-8-1949

Η αθανασία της ψυχής. . .

Λανθασμένη διδασκαλία. . .

Έχετε ανάγκη τη σωστή ενημέρωση, αφού λανθασμένες διδασκαλίες συσκοτίζουν το πνεύμα σας και σας δίνουν μια λάθος εικόνα της δημιουργικής Μου θέλησης και του δημιουργικού Μου Πνεύματος. Δεν επιτρέπουν να καταλάβετε ούτε την αγάπη Μου ούτε τη σοφία Μου και σας εμποδίζουν με αυτό τον τρόπο να ανάψετε τη φλόγα της αγάπης μέσα στις καρδιές σας, η οποία θα σας φέρει πιο κοντά Μου. Λανθασμένες διδασκαλίες μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στο να χάσουν την πίστη τους, λανθασμένες διδασκαλίες μπορούν να καταστρέψουν κάθε πίστη εάν δεν διορθωθούν. Και για αυτό θέλω ξανά και ξανά να σας ενημερώσω για χάρη σας, αφού μπορείτε να γίνετε μακάριοι μονάχα μέσω της πίστης και μέσω της αγάπης.

Ποιο το όφελος μιας διδασκαλίας που αμφισβητεί την αθανασία της ψυχής; Η ψυχή είναι κάτι πνευματικό, ενώ το κορμί είναι ύλη. . .  Το κορμί μπορεί μάλιστα να πεθάνει, δηλαδή να διαλυθεί στα συστατικά του στοιχεία. Η ψυχή όμως, το πνευματικό, είναι άφθαρτη, πρέπει να συνεχίσει να ζεί, φεύγει μονάχα από το κορμί μόλις αυτό έχει εκπληρώσει το καθήκον του ως περίβλημα της ψυχής πάνω στη γη. Η ψυχή φεύγει από την υλική εξωτερική μορφή για να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξής της μέσα σε πνευματικές σφαίρες, δηλαδή να πετύχει όλο και υψηλότερη ωριμότητα, εάν έχει πετύχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας στη γη· ή όμως, στην κατάσταση πλήρους ανωριμότητας, στην περίπτωση που η πορεία της στη γη ήταν μάταιη, ανάλογα με τη θέλησή της, θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση ή θα βυθιστεί μέσα στο σκοτάδι, αλλά πάντα μέσα σε σφαίρες εκτός του επίγειου υλικού κόσμου.

Επομένως υπάρχει μάλιστα για την ψυχή μια νεκρή κατάσταση, την οποία δεν πρέπει όμως να καταλάβει κανείς ως μην ύπαρξη, αλλά μονάχα ως μια κατάσταση πλήρους έλλειψης φωτός και δύναμης, μια κατάσταση αδυναμίας, πάντα όμως με την επίγνωση της ύπαρξης. Τη συνείδηση του ότι υπάρχει δεν τη χάνει ποτέ η ψυχή. Μόνο που εκείνη μπορεί να είναι για αυτήν η μακαριότητα προσωποποιημένη αλλά και αφάνταστα βάσανα, πάντα ανάλογα με τον τρόπο ζωής του ανθρώπου στη γη. Ανταποκρίνεται επομένως η ζωή της ψυχής στη ζωή μέσα στη σάρκα πάνω σ’αυτή τη γη. Τα έργα της σάρκας δηλαδή καθορίζουν τη μοίρα και τον τόπο διαμονής της ψυχής μετά το θάνατό της, και η μέρα του θανάτου είναι η μέρα της Κρίσης για τον άνθρωπο, μετά από την οποία η ψυχή ανασταίνει στη ζωή μέσα στο φως ή μέσα στο σκοτάδι. . .

Η ψυχή είναι κάτι πνευματικό που δεν μπορεί ουδέποτε να σταματήσει να υπάρχει και που δεν μπορεί ούτε να εξαφανιστεί προσωρινά, αλλά που ζει αιώνια, μόνο που μια ύπαρξη μέσα στο σκοτάδι δεν μπορεί να ονομάζεται ζωή, αλλά είναι πνευματικός θάνατος· δεν μπορεί όμως ούτε να γίνει λόγος για μια κατάσταση ανάπαυσης. Μια ανάπαυση μέχρι την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας είναι μια λανθασμένη ιδέα, αφού οι ψυχές που είναι άπρακτες νιώθουν την απραξία τους σαν βάσανα, ενώ η δραστηριότητα είναι η πραγματική ζωή μιας ψυχής, η οποία θέλει ωστόσο έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, τον οποίο μπορεί εύκολα να πετύχει η ψυχή στη γη εάν έχει καλή θέληση.

Οι ψυχές μένουν στο πνευματικό βασίλειο και μπορούν παρ’όλα αυτά να είναι πάντα κοντά στη γη, βρίσκονται όμως εκτός του υλικού κόσμου, δηλαδή δεν είναι πια δεμένες μέσα σε υλικές μορφές, αλλά είναι ελεύθερα πνευματικά όντα, εφόσον είναι γεμάτες φως· αντίθετα είναι ακόμα δεμένα όντα στην κατάσταση του σκοταδιού, γιατί η πλήρη έλλειψη δύναμης σημαίνει για αυτές δεσμά. Ωστόσο, η ψυχή δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει. Φεύγει μονάχα από το κορμί, το οποίο με αυτό τον τρόπο τελειώνει την επίγεια του ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4724                27-8-1949

Η καταστροφή και τα αποτελέσματά της. . .

Η αγάπη για τον πλησίον. . .

Θα επιστρέψετε όλοι στην κατάσταση του πιο πρωτόγονου τρόπου ζωής, αφού μόνο έτσι θα είναι δυνατόν να παροτρυνθείτε  στο να υπηρετήσετε τον πλησίον σας με αγάπη, η οποία μονάχα μπορεί να σας λυτρώσει. Όλοι οι άνθρωποι θα έχουν τότε την ευκαιρία να ενεργήσουν με αγάπη, αλλά η ελεύθερη βούληση θα είναι αποφασιστική για το κατά πόσον θα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι αυτή την ευκαιρία. Και έτσι η ανθρωπότητα θα θελήσει πολύ γρήγορα να δημιουργήσει ξανά καλύτερες συνθήκες ζωής, και ανάλογα με τη θέληση του κάθε ανθρώπου θα εφαρμόσει δίκαια ή άδικα μέσα. Αφού μόνο λίγοι θα υπηρετήσουν, οι περισσότεροι όμως θα αφήσουν να τους υπηρετήσουν οι άλλοι, και σε βάρος των συνανθρώπων τους θα αποκτήσουν και πάλι πλούτη, ακόμα και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, αφού πολύ σύντομα θα ακολουθήσει το τέλος. . .

Ωστόσο, αυτό που θα προηγηθεί στο τέλος έχει προοριστεί από αιωνιότητες. . .  Μια μερική καταστροφή αφάνταστης έκτασης, η οποία θα πλήξει μεγάλες περιοχές και θα στοιχήσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές. Για εκείνους τους ανθρώπους λοιπόν θα έχει έρθει το τέλος, αλλά ο θάνατός τους θα έχει ακόμα το αποτέλεσμα η ψυχές να μπουν στο επέκεινα. Η τελευταία ώρα για αυτό τον κόσμο δεν θα έχει έρθει ακόμα, όπου θα κλειστούν και οι πύλες προς το πνευματικό βασίλειο. Στους επιζώντες όμως θα δοθεί ακόμα μια τελευταία ευκαιρία, μια πάρα πολύ δύσκολη ζωή στη γη, η οποία ωστόσο θα μπορέσει παρ΄όλα αυτά να ονομαστεί τελευταία ευκαιρία και η οποία θα επιφέρει μια αυξημένη ψυχική ωριμότητα σε πολλούς ανθρώπους που θα έχουν καλή θέληση.

Αυτό το τεράστιο γεγονός θα έπρεπε να έχει το αποτέλεσμα να γίνουν σκεπτικοί όλοι οι άνθρωποι και να επιδιώξουν να συνάψουν επαφές με τον Θεό. Αλλά μόνο λίγοι θα επωφεληθούν για την ψυχή τους, πλησιάζοντας τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα τους και ζητώντας Του χάρη και βοήθεια. Και αυτοί θα βοηθηθούν μάλιστα. Αφού η ένδεια θα είναι μεγάλη και τόσο γενική ώστε οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να περιμένουν βοήθεια από έξω. Θα μπορέσουν μόνο να συμπαρασταθούν ο ένας στον άλλον, και μέσα σ’αυτή την αγάπη για τον πλησίον θα υποστηριχτούν δυνατά από πάνω. Θα μπορέσουν να κατορθώσουν δουλειές που μάλλον θα ξεπεράσουν τις δυνάμεις τους.

Αλλά η προθυμία τους να βοηθήσουν θα τους αποφέρει εξαιρετική παροχή δύναμης. Η προθυμία τους να βοηθήσουν θα έχει ευλογημένα αποτελέσματα και για τους ίδιους, έτσι ώστε ο άνθρωπος πρόθυμος για βοήθεια θα λαμβάνει πνευματικά και επίγεια αυτό που θα θέλει να δώσει, και με αυτό τον τρόπο θα τερματιστεί και η δική του ένδεια. Η δύναμη της πίστης και της αγάπης θα φανούν ξεκάθαρα, και ο κάθε άνθρωπος θα μπορέσει να κάνει πιο εύκολη τη μοίρα του σκέφτοντας τον διπλανό του και όχι μόνο τη δική του ανάγκη. Για να φουντώσει η αγάπη μέσα σας θα σας πλήξει αυτή η μεγάλη ένδεια, γιατί μονάχα η αγάπη μπορεί να σας λυτρώσει και όμως αυτή κρυώνει όλο και περισσότερο, όσο πιο κοντά είναι το τέλος. Και όποιος είναι ακόμα ικανός και πρόθυμος για αγάπη, εκείνον δεν θα πλακώσει η ένδεια, αλλά ο ίδιος θα τη νικήσει δυνάμει της αγάπης του για τον πλησίον.

Παρ’όλα αυτά, θα υπάρχει μεγάλη δυστυχία παντού. Οι άνθρωποι θα χωριστούν, δεν θα έχουν πια νέα ο ένας από τον άλλο, και ο καθένας θα έχει τότε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ολόκληρη τη δύναμή του για να βοηθήσει να μειωθεί η κατάσταση έσχατης ανάγκης η οποία θα τον περιστοιχίσει. Και ο άνθρωπος μπορεί να κατορθώνει πολλά εφόσον μόνο φωνάζει τον Θεό για υποστήριξη και Του ζητά βοήθεια για τους άλλους. Όποιος ωστόσο θα εκμεταλλευτεί τον συνάνθρωπο και προσπαθήσει να επωφεληθεί από την ανάγκη του, θα ανήκει στο τέλος σ’εκείνους που θα καταβροχθιστούν από τη γη την τελευταία μέρα. . .  θα ανήκει σ’εκείνους που θα καταδικαστούν, επειδή θα έχουν γίνει πραγματικοί διάβολοι και θα πρέπει να μοιράσουν την ανταμοιβή εκείνου που θα αλυσοδεθεί και θα φυλακιστεί στη νέα Γη για ατελείωτους καιρούς. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4728                29-8-1949

Το μαστίγιο του αντιχρίστου. . .

Το μαστίγιο του αντιχρίστου θα κουνηθεί βίαια πάνω σ’όλους όσους Με ομολογούν, όπως κουνήθηκε κάποτε και πάνω σε Μένα πριν το σταυρικό Μου θάνατο ως άνθρωπος. Αλλά θα το αποκρούσω από τους δικούς Μου, θα το πιάσω ο Ίδιος και θα αφήσω να χτυπήσει όλους όσους είναι υπόδουλοι του Σατανά. Οι δικοί Μου μεν θα νιώσουν πολύ τις βίαιες πράξεις του, αλλά όσον καιρό η ασπίδα της πίστης θα τους καλύψει, εκείνος δεν θα μπορέσει να τους βλάψει πολύ, αφού ξανά Εγώ θα σταθώ σαν προστασία μπροστά τους, ό,τι μέτρα και να παρθούν εναντίον των δικών Μου.

Αλλά θα καταλάβουν την κυριαρχία του αντιχρίστου και θα ξέρουν ότι σε λίγο θα έχει έρθει το τέλος και μαζί του και η ώρα της σωτηρίας τους, και αυτή η γνώση θα τους δώσει μια δύναμη που θα τους επιτρέψει ν’αντέξουν τα πάντα. Δεν σας απομένει πια μεγάλο ειρινικό χρονικό διάστημα, περνά η μια ώρα μετά την άλλη και η μια μέρα μετά την άλλη, και πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα που σας ανακοίνωσε το Πνεύμα Μου. . .  Ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σ’ένα τεράστιο τράνταγμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι απερίγραπτα. Και μολονότι το αμφισβητείτε. . .  δεν θα το σταματήσετε πια, και θα πρέπει πολύ σύντομα ν’αποφασίσετε, υπέρ ή κατά Μου. . .

Αυτή την απόφαση θα απαιτήσει εκείνος που είναι και θα μείνει κατά Μου ακόμα για αιωνιότητες. Θα έρθει πριν από Μένα και θα εμφανιστεί πάνω σ’αυτή τη γη. Και εκείνον που θα του υποταχτεί πλήρως, θα τον θέσει υπό την κατοχή του, δηλαδή μέσω του θα εκφραστεί με όλη την εξουσία και τη δύναμή του. Πάρα πολύ άνθρωποι θα τον υποστηρίξουν, θα του αποτίσουν φόρο τιμής και θα του υποταχτούν εθελοντικά. . .  Θα είναι υπόδουλοί του, γιατί θα επενεργήσει πάνω τους ως άνθρωπος και θα τους τυφλώσει διά των λόγων και των πράξεών του. Θα νικήσει, γιατί όλοι θα του παραδοθούν εθελοντικά. Και άρα θα έχει μεγάλη εξουσία και θα χρησιμοποιήσει αυτή εναντίον Μου. . .  εναντίον όλων όσον θα Με πιστέψουν και θα Με ομολογήσουν. . .

Θα Με καταπολεμήσει και θα καταπολεμήσει και τους δικούς Μου, οι οποίοι ωστόσο θα Μου μείνουν πιστοί μέχρι το τέλος. . .  Ο καιρός του αντιχρίστου έχει έρθει και επομένως αυτός θα εμφανιστεί σε λίγο, και τότε θα ξέρετε ότι το τέλος θα είναι κοντά. . .  Αφού θα κυβερνήσει μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, και επειδή θα ξέρει ότι δεν θα έχει πια πολύ χρόνο, θα ανοίξει την κόλαση και θα αφήσει ελεύθερο όλο το κακό, και το κακό θα συνεργαστεί μαζί του με ανήκουστο τρόπο. . .  Αλλά η ώρα της πτώσης του στην άβυσσο έχει προοριστεί από τις αιωνιότητες, και θα πραγματοποιηθεί ό,τι έχει ανακοινωθεί με το λόγο και με τη γραφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4729                30-8-1949

Ο Θεός – η αλήθεια – η αγάπη είναι ένα. . .

Αλήθεια. . .

Ακόμα και αν αντιταχτείτε στο ν’αποδεχτείτε την αλήθεια, αυτή πρέπει να γεμίσει ολόκληρο το είναι σας εάν θέλετε να δείτε πρόσωπο με πρόσωπο τον Θεό στο πνευματικό βασίλειο. Αφού η αλήθεια είναι η συνοδός της αγάπης, και αφού δεν μπορείτε να γίνετε μακάριοι χωρίς την αγάπη, δεν μπορείτε ούτε να μείνετε χωρίς την αλήθεια. Ωστόσο, η αλήθεια μπορεί να σας προσφερθεί, ακόμα και τότε που δεν έχετε ακόμα μετουσιωθεί σε αγάπη. Η αλήθεια μπορεί να σας παροτρύνει στο να ενεργήσετε με αγάπη, μόλις δεν κλείνεστε στην αλήθεια διανοητικά και μόλις παρακινείτε την καρδιά σας να δεχτεί την αλήθεια. Τότε η αλήθεια θα γεννήσει αναπόφευκτα την αγάπη, επειδή η μια δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την άλλη.

Χωρίς την αγάπη, η αλήθεια είναι μονάχα λογικές γνώσεις. Μέσω της αγάπης όμως συμμετέχει στην αλήθεια και η καρδιά, και τότε η αλήθεια διαπερνά ολόκληρο το είναι του ανθρώπου. Τις περισσότερες φορές μάλιστα ο άνθρωπος που δεν έχει αγάπη αρνείται και την αλήθεια, γιατί δεν του αρέσει, αλλά αυτή του προσφέρεται ξανά και ξανά, όσον καιρό ο άνθρωπος είναι ακόμα ικανός ν’αλλάξει, δηλαδή δεν είναι ολόκληρος διάβολος. . .  Στην περίπτωση που η μοίρα της ζωής έχει επιδράσει πάνω στην καρδιά του έτσι ώστε αυτή έχει γίνει πιο μαλακή και ενδοτική και επίσης πρόθυμη για αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους, ο άνθρωπος δεν θα κλειστεί πια στην αλήθεια που του μεταδίδεται. Θα γίνει ικανός να καταλάβει και να κάνει το σωστό, δηλαδή θα ωριμάσει η ψυχή του, κάτι που σημαίνει πάντα αυξημένη αγάπη και αυξημένη γνώση.

Όποιος ωστόσο λαχταρά την αλήθεια επειδή έχει αγάπη, μπορεί να είναι απόλυτα πεπεισμένος για το ότι ο Θεός θα του τη διοχετεύσει, επειδή ο Ίδιος πλησιάζει έναν άνθρωπο που έχει αγάπη μέσα του και επειδή μονάχα η αλήθεια μπορεί να συνυπάρχει μαζί Του. Η ψυχή του ανθρώπου απορρίπτει τότε με σιγουριά ο,τι δεν προέρχεται από την Αρχή της αλήθειας, ο Οποίος είναι δίπλα της γιατί αυτή έχει αγάπη· ενώ αυτή δέχεται με λαχτάρα ό,τι ανταποκρίνεται στην αλήθεια, γιατί μέσα στην αλήθεια αναγνωρίζει και τον Ίδιο τον Θεό. Ο Θεός, η αγάπη και η αλήθεια είναι ένα. . .  Η αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον έχει το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του να μεταδίδεται στον άνθρωπο η αλήθεια, και την ικανότητα να την καταλάβει την παίρνει ο άνθρωπος μαζί με την αλήθεια.

Για αυτό ο άνθρωπος που έχει αγάπη είναι βέβαιος ότι στέκεται στην αλήθεια. Είναι πλήρως πεπεισμένος και μπορεί για αυτό και να υποστηρίξει την αλήθεια. Και θα διαδοθεί φως συνειδητά ή ασυνείδητα, γιατί ο ίδιος παραλαμβάνει φως και μπορεί και πάλι να το ακτινοβολεί πάνω στους συνανθρώπους του. Αφού το φως δεν μπορεί να κρύψει τη λάμψη του, και ο άνθρωπος που έχει γνώσεις νιώθει την εσωτερική πίεση να μεταδοθεί τις γνώσεις του. Αφού τον ωθεί η αγάπη να δώσει και στους συνανθρώπους αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο, επειδή ξέρει ότι μονάχα η αλήθεια οδηγεί στον Θεό, από τον Οποίο και εκπορεύεται. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4730                31-8-1949

«Όποιος δεν είναι υπέρ Μου είναι κατά Μου. . .»

Αυτό είναι που θα έπρεπε να μάθετε να καταλάβετε: Το ποιος είναι υπέρ Μου και ποιος κατά Μου. . .  Δεν θα μπορείτε πάντα να πιστέψετε στα λόγια, αφού συχνά οι άνθρωποι δεν έχουν οι ίδιοι επίγνωση του ποιον υπηρετούν, Εμένα ή τον κόσμο. . .  Με ομολογούν μάλιστα με το στόμα τους και ταυτόχρονα η καρδιά τους είναι δεμένη με τον κόσμο. Υπηρετούν δηλαδή δύο κυρίους, και πάντα ο ένας θα έχει το πάνω χέρι· και αυτό θα έπρεπε να καταλάβετε και να το πολεμήσετε ανάλογα. Αφού τότε είναι καθοριστική η θέληση του ανθρώπου για το πώς αυτός θα αποφασίσει, στην περίπτωση που του επισημανθεί το γεγονός ότι μπορεί μάλιστα να παραπλανήσει τον εαυτό του, ποτέ όμως Εμένα.

Το να είναι κανείς υπέρ Μου σημαίνει ότι Με υποστηρίζει ολόκληρα, ότι Με ομολογεί στη ζωή χωρίς δειλία και χωρίς δισταγμό. Όποιος ωστόσο δεν είναι ικανός για αυτό, δεν είναι υπέρ Μου αλλά κατά Μου, αφού εμποδίζεται από τον αντίπαλό Μου και επιτρέπει μάλιστα να τον εμποδίσει αυτός να Με ομολογήσει ελεύθερα και δεν του προβάλλει αντίσταση. Επιμένως δεν Με πιστεύει, κουβαλά κατά κάποιον τρόπο πάνω στους δύο ώμους, στέκεται μέσα στην παραδοσιακή πίστη, η οποία δεν αντέχει εξέταση και δεν αντιστέκεται σε καμία σοβαρή δοκιμασία. Για σοβαρή δοκιμασία όμως πρόκειται στην περίπτωση που του ζητούν να ομολογήσει την πίστη του μπροστά στον κοσμό, μπροστά στους συνανθρώπους του. . .

Τότε αποτυχαίνει, τότε η παρουσία Μου του είναι απίθανη, το πνευματικό βασίλειο τού είναι εξωπραγματικό. Πιστεύει αυτό που βλέπει, και αυτό υποστηρίζει. Επομένως ανήκει στον κόσμο. Ο κόσμος ωστόσο δεν είναι το βασίλειό Μου, και άρα εκείνος δεν μπορεί να είναι ο δικός Μου εκπρόσωπος στη γη, γιατί ο λόγος Μου για αυτόν δεν σημαίνει αυτό που είναι πραγματικά . . .  η ακτινοβολία του Εαυτού Μου. Και εφόσον δεν είναι εντελώς υπέρ Μου, δρα είτε ενάντια στο θέλημά Μου, είτε είναι ένοχος για μια παράλειψη. Και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι κατά Μου. . .

Κάνει αυτό που απαιτεί ο κόσμος. Με απαρνείται, αν όχι με το στόμα, μάλιστα όμως μέσα στην καρδιά, και απομακρύνεται από Μένα αντί να Με πλησιάσει. Και για αυτό λέει η Γραφή: Όποιος δεν είναι υπέρ Μου, είναι κατά Μου. . .  Αφού δεν αρκούμαι στο να μην Με απορρίπτει ο άνθρωπος, αλλά απαιτώ να Με ομολογήσει, ανοιχτά και χωρίς δειλία. Αλλιώς τον θεωρώ εχθρό Μου, πράγμα που είναι μέσα στην καρδιά του, ακόμα και αν έχει το όνομά Μου στο στόμα του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4731                1-9-1949

Πειράματα κατά το τέλος της γης. . .

Πυροδότηση δυνάμεων. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 365  - 368. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Στους ανθρώπους έχει τεθεί ένα όριο όσον αφορά τη χρήση των πραγμάτων που τους επιτρέπεται να κάνουν αυτών που γέννησε το δημιουργικό Μου Πνεύμα. Όταν λοιπόν έχουν την ιταμότητα να θέλουν να μετατρέψουν δημιουργήματα επεμβαίνοντας στη φύση, ενώ Εγώ έχω για το καθένα τους ορίσει τον προορισμό του, τότε είναι παράλογη και η στάση τους απέναντί Μου. Υποτιμούν τη σοφία και την ισχύ Μου, πιστεύοντας ότι μπορούν να τις αγνοήσουν, και έτσι αμαρτάνουν τόσο απέναντί Μου, όσο και απέναντι σε αυτά που έχω δημιουργήσει. Τότε παραβιάζεται το όριο που έχω θέσει και σαν επακόλουθο, η ανθρωπότητα αυτοκαταστρέφεται, επειδή οι κατά κόσμο σοφοί και οι επιστήμονες καταλήγουν σε σφαλερά συμπεράσματα με αποτέλεσμα τα πειράματά τους να έχουν ολέθριες συνέπειες. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν να ερευνήσουν τα πάντα, ακόμα και εκείνα που κράτησα κρυφά για αυτούς, επειδή γνωρίζω την ανωριμότητά τους για μια τέτοια γνώση. . .

Ο πυρήνας της γης π.χ. μεταξύ άλλων, είναι ανεξερεύνητος για αυτούς και θα παραμείνει ως το τέλος. Επιπλέον στο κέντρο της γεώσφαιρας βρίσκονται δεσμευμένες δυνάμεις ανυπολόγιστης ισχύος, τις οποίες κρατώ Εγώ δέσμιες για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ύπαρξή της. Μόνο κατά τις εκρήξεις που συμβαίνουν από καιρό σε καιρό επιτρέπεται για ένα σύντομο διάστημα σ’αυτές τις δυνάμεις να εξέλθουν από το εσωτερικό της, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα εξελιγμένα πνευματικά στοιχεία να πάρουν μια υλική μορφή πάνω στη γήινη επιφάνεια και ν’αρχίσουν την ανέλιξή τους. Αυτές οι δυνάμεις όμως αποδεσμεύονται με τη δική Μου έγκριση και επομένως τα επακόλουθα αυτής της αποδέσμευσης έχουν προβλεφθεί από το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου.

Συνεπώς μια τέτοια έκρηξη η οποία συμβαίνει με τη θέλησή Μου θα είναι πάντοτε περιορισμένης έκτασης. Η ανθρώπινη θέληση όμως δεν μπορεί ποτέ να θέσει υπό τον έλεγχό της αυτές τις φυσικές δυνάμεις, ούτε άλλωστε μπορεί να τις κάνει να προβάλουν σε μια φυσιολογική μορφή, δεδομένου ότι κανένας δεν μπορεί να ερευνήσει τα αίτια και τα αποτελέσματα της εμφάνισής τους. Παρ’όλα αυτά στην τελευταία εποχή πριν το τέλος, οι άνθρωποι αποτολμούν λόγω της αλαζονίας τους, να διεισδύσουν με την έρευνά τους στο εσωτερικό της γης για να απελευθερώσουν άγνωστές τους δυνάμεις με σκοπό να τις εκμεταλλευτούν κερδοσκοπικά. Δεν αναλογίζονται όμως ότι οι γνώσεις τους και οι διανοητικές τους ικανότητες δεν επαρκούν για την ευόδωση τέτοιων πειραμάτων. Δεν έχουν καθόλου σεβασμό επομένως για τα δημιουργήματά Μου, επιπλέον εισδύουν σε έναν χώρο ο οποίος με βάση και μόνο τις φυσικές προϋποθέσεις τούς είναι απαγορευμένος. Και από καθαρά ανθρώπινη άποψη αποτελεί υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους και ύβρι το γεγονός ότι θέλουν να πειραματιστούν επάνω του.

Ειδωμένο δε από πνευματική σκοπιά, σημαίνει ότι εισχωρούν στο βασίλειο των κατωτάτων πνευμάτων, που ενώ τον εγκλεισμό τους Εγώ τον κρίνω ακόμη απαραίτητο, οι άνθρωποι τον καταργούν ενάντια στο θέλημα του Θεού. Και γι’αυτό οι επιπτώσεις του εγχειρήματός τους είναι ανυπολόγιστες, εφόσον ανατρέπεται η αιώνια τάξη Μου. Με αυτούς τους χειρισμούς οι άνθρωποι αποβλέπουν στην αξιοποίηση εκείνων των γήινων δυνάμεων μπροστά στις οποίες τίποτα δεν μπορεί ν’αντισταθεί, και για αυτό επομένως μπορούν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, να τις εκμεταλλευθούν για διάφορα πειράματα. Δεν σκέφτοναι όμως ότι αυτές οι δυνάμεις είναι ικανές να διαλύσουν οτιδήποτε βρίσκουν μπροστά τους. . .  Δεν υπολογίζουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια τέτοια ορμητική δύναμη, ενάντια στην οποία η ανθρώπινη θέληση και διάνοια δεν μπορούν να αντιτάξουν τίποτα απολύτως.

Ανοίγουν δηλαδή δίαυλους οι οποίοι έτσι και διανοιχθούν δεν μπορούν ποτέ να ξανακλείσουν. Τις επιπτώσεις όμως των πειραμάτων τους δεν τις διαβλέπουν, επειδή ο χώρος στον οποίον θέλουν να εισδύσουν τους είναι ξένος και οι νόμοι του άγνωστοι. . .  Ο πυρήνας της γης δεν μπορεί να ερευνηθεί από αυτόν το δρόμο και κάθε τέτοια απόπειρα έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις και μάλιστα όχι μόνο για τους πειραματιζόμενους, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. . .  Διότι τα όρια που έχω θέσει δεν μπορεί να τα υπερβεί σύμφωνα με την αιώνια ισχύουσα τάξη Μου. Η τάξη Μου άλλωστε λειτουργεί πάντοτε εποικοδομητικά, χωρίς να ευνοεί ουδέποτε την καταστροφή, και επομένως και αυτή επίσης η εναντίωση στο νόμο Μου θα έχει δυσμενή αποτελέσματα!

Είναι δε ο Σατανάς ο ίδιος που υποβάλλει στους ανθρώπους της τελευταίας εποχής αυτές τις σκέψεις και τους υποκινεί σε τέτοια σχέδια, επειδή γνωρίζει ότι με την καταστροφή των δημιουργημάτων διακόπτεται η εξέλιξη του πνευματικού προς τις υψηλότερες βαθμίδες της κλίμακας των όντων. Και για αυτό μέσα στο τυφλό μίσος που τρέφει για Μένα και για όλα τα πνεύματα που τείνουν προς την κατεύθυνσή Μου, επιδιώκει να διακόψει αυτή την ανοδική πορεία. Παρ’όλα αυτά, ακόμα και αυτό το σχέδιο, μολονότι διαβολικό, προσφέρει αθέλητα μια υπηρεσία, δεδομένου ότι το έχω ενσωματώσει στο δικό Μου σωτήριο σχέδιο. . .  Και έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για μια νέα γη, όπου θα συνεχισθεί απρόσκοπτα η πνευματική εξέλιξη, ενώ όλα τα διαβολικά στοιχεία θα εγκλεισθούν εκ νέου μέσα στα δημιουργήματα της νέας γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4732                4-9-1949

Η ενοποίηση της ψυχής με το πνεύμα. . .

Προσέχετε να ωριμάσει η ψυχή σας, για να μπορέσει το πνεύμα μέσα σας να ενοποιηθεί μαζί της, δηλαδή να μπορέσει να γίνει κατανοητό για αυτήν και να μπορέσει να την επηρεάσει ανάλογα με το θέλημά Μου. Και η ψυχή σας θα ωριμάσει τότε που θα κάνετε προσπάθεια να ζήσετε μέσα στην αγάπη, δηλαδή να κάνετε ό,τι είναι καλό, τότε που καταπολεμάτε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σας και που επιδιώκετε να γίνετε τέλειοι. Η θέληση και μόνο αρκεί για να αρχίσει να δράσει το πνεύμα στο εσωτερικό σας, δηλαδή να ενημερώσει την ψυχή για το τι θα πρέπει να κάνει. . .  έτσι ώστε η ψυχή να επιδιώκει συναισθηματικά αυτό που είναι θέλημά Μου. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός της ωριμότητας της ψυχής, τόσο πιο εύκολα καταλαβαίνει τις δηλώσεις του πνεύματος.

Η σκέψη, τα συναισθήματα και η θέληση του ανθρώπου θα είναι προσανατολισμένα στο πνευματικό, δηλαδή ο άνθρωπος θα ασχολείται περισσότερο με την εσωτερική του ζωή, με την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής του παρά με επιγείες σκέψεις. Και σε όλα αυτά πρόκειται για την επενέργεια του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο, το οποίο ασκεί την επιρροή του πάνω στην ψυχή, η οποία έχει τότε ενωθεί μαζί του και αφήνει να την τραβά προς τα πάνω. Αφού το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο είναι δικό Μου τμήμα, και επομένως μπορεί να οδηγήσει μονάχα σε Μένα. Ψάχνει να βρει την ένωση με το πατρικό Πνεύμα, η οποία ωστόσο γίνεται μόνο τότε που η ψυχή είναι έτοιμη, που ο άνθρωπος μέσω μιας ζωής με αγάπη σπάζει τα φράγματα που των χώριζαν από Μένα μέχρι τότε.  

Η ψυχή - η σκέψη, τα συναισθήματα και η βούληση μέσα στον άνθρωπο - πρέπει χωρίς εξαναγκασμό να πάρουν την κατεύθυνση προς Εμένα, τότε αφυπνίζει στη ζωή τον πνευματικό σπινθήρα στο εσωτερικό της. Και τότε αρχίζει η ενέργειά του, και αυτή δεν θα μείνει ποτέ χωρίς αποτέλεσμα. . .  Όταν εσείς οι άνθρωποι το έχετε καταφέρει αυτό, τότε το πνεύμα μέσα σας δεν θα ησυχάσει, θα προσπαθήσει ξανά και ξανά να καθορίσει την ψυχή να το εισακούσει. . .  δηλαδή ο άνθρωπος τότε δεν θα ζήσει πια αδιάφορα, αλλά θα ασχοληθεί στα σοβαρά με τη μοίρα του μετά το θάνατο· θα συλλογιστεί το σκοπό της ζωής του στη γη· θα επιδιώξει να στέκεται μέσα στην αλήθεια και θα αναζητεί τις ευκαιρίες όπου του προσφερθεί τέτοια. . .  Οι αισθήσεις του θα είναι στραμμένες πνευματικά. . .

Και θα έπρεπε πρώτ’απ’όλα να επιδιώξετε να δώσετε εξουσία πάνω σας στον πνευματικό σπινθήρα στο εσωτερικό σας, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσω της σοβαρής θέλησής σας να γίνετε τέλειοι. Όπως είναι η θέλησή σας, έτσι είναι η ενέργεια του πνεύματός σας. . .  Στην περίπτωση που η θέληση είναι στραμμένη σε Μένα, το πνεύμα σας θα σας οδηγήσει σίγουρα σε Μένα, και θα το νιώσετε από την κατεύθυνση των σκέψεών σας, οι οποίες θα ασχολούνται όλο και περισσότερο με πνευματικά θέματα, επειδή αυτό αρέσει στην ψυχή και για αυτό εισακούει πρόθυμα το πνεύμα.

Επιδιώξτε όλοι να πετύχετε αυτή την κατάσταση όπου το πνεύμα σας μπορεί να εκφράζεται στο εσωτερικό σας. Τότε έχετε κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξή σας. Αφού μόλις η ψυχή αφήνεται στην επιρροή του πνευματικού, υπάρχει κάθε εγγύηση για την ανοδική της ανάπτυξη. Τότε σας τραβά κοντά Μου αυτό που είναι δικό Μου τμήμα, τότε ενώνεστε μαζί Μου, και θα έχετε εκπληρώσει το καθήκον της ζωής σας όταν έχει γίνει η ενοποίηση μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4733                7-9-1949

Ανοχή. . .

Η ανοχή στον πνευματικό τομέα είναι ανάρμοστη στην περίπτωση που πρόκειται να υποστηριχτεί η αλήθεια, να διαφωτιστούν παραπλανημένες διδασκαλίες και να καταπολεμηθεί το ψέμα. Τότε πρέπει ν’ακολουθηθεί μια ευθεία γραμμή, δεν μπορούν να επιτραπούν παραχωρήσεις ενάντια στην πεποίθηση του ανθρώπου που είναι δραστήριος με δική Μου εντολή και στον οποίο διδάσκω επομένως την αλήθεια. Η αλήθεια όμως είναι και παραμένει πάντα η ίδια. Και εάν δασκαλεύω ο Ίδιος έναν άνθρωπο, αυτός είναι και ικανός να αιτιολογήσει λογικά κάτι που παρουσιάζει στους συνανθρώπους ως αλήθεια.

Στην περίπτωση που η άποψη του συνανθρώπου δεν συμφωνεί με εκείνη την εξήγηση, ο εκπρόσωπος της αλήθειας από Μένα δεν πρέπει να υποχωρήσει και να δείξει ανοχή ή να παραδεχτεί την άποψη του συνανθρώπου παρά την εσωτερική του πεποίθηση. Μια τέτοια ανοχή θα ισοδυναμούσε με την απάρνηση όσων διοχετεύτηκαν στον φορέα της αλήθειας από Μένα. Αφού καταλαβαίνει την πλάνη και δεν την καταπολεμά. Οπότε οι απόψεις των ανθρώπων διαφωνούν μεταξύ τους, δεν στέκονται όλοι μέσα στην αλήθεια, και μπορεί να είναι σωστή μονάχα η άποψη εκείνου που παρέλαβε τις γνώσεις του από Εμένα τον Ίδιο, που δηλαδή μετά από έντονη προσευχή σ’Εμένα είναι πλήρως πεπεισμένος για τα διανοητικά του αγαθά, γιατί τον δασκάλεψε το Πνεύμα Μου. Και για αυτό το τελευταίο πρέπει για ευνόητους λόγους να υπάρξουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή πρέπει να πιστέψει ο άνθρωπος σε Μένα, να τηρήσει τις εντολές Μου και να ζητήσει την αλήθεια.

Αυτός μπορεί να θεωρήσει ότι έμαθε από Μένα και μπορεί επίσης να υποστηρίξει με πεποίθηση τα διανοητικά του αγαθά απέναντι στους συνανθρώπους του. Όποιος είναι ευδιάκριτος ως φορέας της αλήθειας, όποιος παραλαμβάνει τις γνώσεις του με ασυνήθιστο τρόπο διά του εσωτερικού λόγου, αυτός μπορεί δίκαια ν’απορρίψει κάθε άλλη διδασκαλία και να την καταδικάσει, αφού είναι καθήκον του να υποστηρίξει την αλήθεια που λαμβάνει απευθείας από Μένα. Μια ανοχή απέναντι σ’έναν άνθρωπο που σκέφτεται διαφορετικά τον κάνει ανάξιο του μεγάλου δώρου της χάρης που παίρνει από Μένα, αφού δεν το εκτιμά στην περίπτωση που δεν το υποστηρίζει.

Επομένως ένας φορέας της αλήθειας δεν πρέπει ποτέ να κατηγορηθεί για μισαλλοδοξία απέναντι σε υποστηριχτές λανθασμένων διδασκαλιών. Αφού μονάχα η αλήθεια επιφέρει στους ανθρώπους πνευματική πρόοδο, μονάχα η αλήθεια οδηγεί σε Μένα, στην αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα, και μονάχα η αλήθεια βοηθά τον άνθρωπο να καταλάβει και σημαίνει επομένως φως για το ον που είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπος στη γη. Για αυτό το λόγο θα ήταν λάθος ν’αφήσει ο φορέας της αλήθειας  τον συνάνθρωπο μέσα στην πλάνη από διακριτικότητα ή για να θεωρηθεί ανεκτικός. Τέτοια συμπεριφορά θα ήταν μια παραχώρηση δικής του αβεβαιότητας και αμφιβολίας απέναντι στην αλήθεια όσων θα έπρεπε να υποστηρίξει.

Θα ήταν επιπλέον μια χλιαρότητα στη δουλειά για Μένα και τη βασιλεία Μου, η οποία δίνει στον συνάνθρωπο το δικαίωμα ν’αμφισβητήσει την αποστολή καθώς και την αρχή πνευματικών αγαθών που δεν υποστηρίζονται με τόσο ζήλο όπως θα έπρεπε να υποστηριχτεί ένα δώρο της θεϊκής χάρη. Για αυτό διαλέγω ως φορείς της αλήθειας ανθρώπους που έχουν ισχυρή θέληση και που είναι ικανοί να υποστηρίξουν το λόγο Μου και λογικά και που ούτε φοβούνται τον κόσμο ούτε τους ψευδοϋπηρέτες Μου. Και διαλέγω γενναίους αγωνιστές για να πολεμήσουν για Μένα με το σπαθί του στόματος οπουδήποτε παραμορφώνεται η αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4734                9-9-1949

Η επίγεια δραστηριότητα είναι ανάγκη για τους υπηρέτες του Θεού. . .

Επάγγελμα. . .

Οι υπηρέτες Μου στη γη είναι διορισμένοι για τη συνεργασία στη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών. Αυτή η δουλειά απαιτεί την εφαρμογή ολόκληρης της δύναμής τους, την οποία θα αυξάνω συνέχεια για να τους κάνω δυνατή και την επίγεια τους δραστηριότητα, την οποία θα έπρεπε να κάνουν δίπλα στη δουλειά για Μένα, στην οποία ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να δώσουν προτεραιότητα. Αφού διαβεβαιώνω ξανά και ξανά τους υπηρέτες Μου ότι Εγώ ως ο Κύριός τους θα φροντίζω για όλες τις ανάγκες της ζωής τους και επομένως επίσης για την καθημερινή τους διατροφή. Το ότι τους δίνω επίσης μια επίγεια δραστηριότητα δεν είναι καθόλου χωρίς σημασία. Η θέληση να Με υπηρετήσει κανείς δεν πρέπει ποτέ να είναι αφορμή για απραξία, αλλιώς η αξία της έχει μειωθεί.

Η προθυμία ενός ανθρώπου να Με υπηρετήσει πρέπει επίσης κατά κάποιον τρόπο να είναι μια πολεμική πράξη, πρέπει να νικηθούν εμπόδια για ν’αποδειχτεί ισχυρή η θέληση, για να επιβληθεί και ν’αποδειχτεί σοβαρή. Δεν πρέπει η πνευματική δουλειά να θεωρείται ευχάριστο παιχνίδι, δηλαδή δραστηριότητα που θα έπρεπε να γεμίσει την ημέρα ενός αργόσχολου ανθρώπου. Και για αυτό το λόγο δεν επιδοκιμάζω την περίπτωση που η μέριμνα για τη σωτηρία των ψυχών γίνεται κατά κάποιον τρόπο επάγγελμα ενός ανθρώπου, αφού τότε η πνευματική δουλειά γίνεται επίγεια δουλειά, και τελικά θα είναι μόνο ακόμα ένα επάγγελμα, δηλαδή μια επίγεια πηγή εισοδήματος.

Η επίγεια δουλειά ωστόσο θα έπρεπε ν’αποτελείται από μια δουλειά που υπηρετεί τον διπλανό, και μόνο μέσω τέτοιας υπηρετικής δραστηριότητας μπορεί ο άνθρωπος να τοποθετηθεί στην κατάσταση όπου μπορεί να δουλέψει και πνευματικά, επειδή η υπηρεσία με αγάπη είναι η βασική προϋπόθεσης για να δεχτώ τον άνθρωπο ως υπηρέτη Μου. Και για αυτό η κάθε επίγεια δραστηριότητα που είναι κατά βάθος έμπρακτη αγάπη για τον πλησίον θα είναι ευλογημένη από Μένα, ιδιαίτερα τότε που δίνεται περισσότερη σημασία στην υπηρεσία και όχι σην υλική επιτυχία.

Τότε εξελίσσεται και η ικανότητα για την πνευματική δουλειά, ο άνθρωπος θα γίνει κατάλληλος για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. Θα είναι σε θέση να καταφέρει και τις δύο δουλειές με όλες τις δυνάμεις της θέλησής του, η οποία ωστόσο πρέπει να δίνει προτεραιότητα στην πνευματική δουλειά. Θα μπορέσει πάντα να την εκτελέσει, ακόμα και τότε που η επίγεια δραστηριότητα φαίνεται να απορροφήσει ολόκληρη τη δύναμη και ολόκληρο το χρόνο του ανθρώπου. Όποιος προτιμά την επίγεια δραστηριότητα από την πνευματική, δεν είναι κατάλληλος για τη λυτρωτική εργασία για τη βασιλεία του Θεού. Επίσης, μόνο πνευματική δουλειά δεν συμφέρει την ψυχή του ανθρώπου.

Αφού ο άνθρωπος διατρέχει εύκολα τον κίνδυνο να υποστηρίξει μόνο θεωρητικά τη διδασκαλία αγάπης και ν’ασκήσει ο ίδιος πάρα πολύ λίγο την αγάπη, κάτι που έχει το αναπόφευκτο αποτέλεσμα να χάσει σιγά σιγά ο άνθρωπος την ικανότητά του για την αποστολή του. Επειδή μονάχα η αγάπη είναι το κλειδί προς τη σοφία, και ο άνθρωπος θα είναι πραγματικά σοφός μόνο τότε που ασκεί την έμπρακτη αγάπη, κάτι για το οποίο του δίνεται πολύ συχνά ευκαιρία. Και για αυτό οι υπηρέτες Μου θα βρίσκονται πάντα μέσα σε μια επίγεια δραστηριότητα για να πρέπει να αποδείξουν την καλή τους θέληση. Και όσο πιο δυνατή είναι η θέλησή τους, τόσο περισσότερη ευλογία θα αποφέρει η πνευματική τους δουλειά, και θα κάνουν τη δουλειά για το βασίλειό Μου ανάλογα με το θέλημά Μου. . .

                                                                                                                                                      Αμήν

 

4736                11-9-1949

Ο Θεός μιλά στους ανθρώπους διά της καρδιάς. . .

Αυτό που σας διατάζει η καρδιά σας, αυτό θα έπρεπε να κάνετε, αφού διά της καρδιάς σάς μιλάω Εγώ, εφόσον θέλετε ν’ακούσετε τη φωνή μου. Μπορείτε επομένως ν’αφήσετε να μιλά η καρδιά σας ή και ο νους, δηλαδή μπορείτε να προσέξετε τα συναισθήματά σας ή και ν’αφήσετε να επικρατεί η λογική, δηλαδή να επιδιώξετε κάποιο συμφέρον μέσω της πράξης σας, ενώ η καρδιά δεν αποφέρει αυτό το συμφέρον. Εάν ωστόσο θέλετε να σας συμβουλεύσω, ζητώντας την καθοδήγησή Μου προηγουμένως, θα πρέπει μονάχα να προσέξετε τα συναισθήματά σας, και θα είναι πράγματι σωστό αυτό που θα κάνετε. Τότε η καρδιά σας είναι μόνο η μεσολαβήτρια του θελήματός Μου και μπορείτε ν’ακολουθήσετε τη φωνή της.

Έτσι επίσης ενημερώνεστε συναισθηματικά, δηλαδή απορρίπτετε ενστικτωδώς ό,τι είναι λάθος και δέχεστε ο,τι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Και έτσι εξηγείται γιατί άνθρωποι που είναι έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου απορρίπτουν συναισθηματικά λανθασμένες διδασκαλίες που τους προσφέρονται. Είναι αυτό ένδειξη για το ότι η ψυχή  αρνείται να δεχτεί κάτι που δεν της κάνει καλό, για το ότι, αναζητώντας το σωστό και το αληθινό, προειδοποιείται από το πνεύμα μέσα της να μην  δεχτεί κάτι αναληθές. Δηλαδή παίρνει ασυνείδητα εχθρική στάση και δεν κρύβει τη στάση της, αλλά την ομολογεί ανοιχτά.

Τότε προξενώ Εγώ ο Ίδιος αυτό τον άνθρωπο να εκφραστεί αρνητικά, γιατί θέλω να στιγματιστούν οι παραπλανημένες διδασκαλίες ως βλαβερές για την ψυχή. Στην περίπτωση ωστόσο που η εσωτερική φωνή μέσα σ’έναν άνθρωπο σωπαίνει, έτσι ώστε αυτός δεν καταλαβαίνει ότι είναι λάθος μια πράξη ή μια διδασκαλία, τότε δεν ζητά τη συμβουλή Μου, αλλά είναι πεπεισμένος για τον εαυτό του και την κριτική του ικανότητα. . .  Δεν ρωτά και δεν μπορεί για αυτό να πάρει απάντηση. . .  Δεν μπορώ να του μιλάω διά της καρδιάς του, διότι δεν προσέχει τα συναισθήματά του.

Η θέληση ν’αρνηθεί ωστόσο θα ξυπνούσε μέσα του παρ’όλα αυτά, εάν μονάχα αναζητούσε στα σοβαρά την αλήθεια, την οποία όμως θα μπορούσε πάντοτε να βρει μονάχα με τη βοήθειά Μου. Όποιος πέφτει θύμα μιας λανθασμένης διδασκαλίας πρέπει να ψάξει το φταίξιμο στον εαυτό του, γιατί μόλις ζητήσει την αλήθεια, αυτή θα του προσφερθεί. Αφού μιλάω πάντα διά της καρδιάς τους σ’εκείνους που θέλουν να δασκαλεύονται από Μένα. Αφού δεν αφήνω μέσα στην πλάνη κανέναν άνθρωπο που ζητά την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4738                13-9-1949

«Μάθετε να πιστεύετε. . .»

Διαβεβαίωση της προστασίας του Θεού. . .

Σας έδωσα το λόγο Μου σύμφωνα με τον οποίο θα διανύσετε το δρόμο της ζωής σας υπό την προστασία Μου, και σ’αυτό το λόγο θα πρέπει ν’αρκεστείτε, παρόλο που συχνά δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί πρέπει να πάρετε αυτό το δρόμο. Μάθετε μονάχα να πιστεύετε. . .  Τότε τίποτα δεν θα σας φανεί ασυνήθιστο, τότε θα έχετε πάντα την ήσυχη σιγουριά του ότι είμαι πάντα πρόθυμος για βοήθεια οπότε Μ’έχετε ανάγκη. Μάθετε να πιστεύετε. . .  Και μια βαθιά ειρήνη θα μπει μέσα στην καρδιά σας, την οποία μονάχα μια ακλόνητη πίστη μπορεί να σας επιφέρει.

Προσπαθείτε ξανά και ξανά να φανταστείτε την παρουσία Μου, και τότε θα αισθανθείτε και την αγάπη Μου για σας και θα συνομιλήσετε μαζί Μου γεμάτοι εμπιστοσύνη. . .  Η βαθιά επίγνωση της παρουσίας Μου ενισχύει την πίστη σας, και η κάθε λέξη που πήρατε από Μένα θα ζωντανέψει στο εσωτερικό σας. . .  Θα ζείτε τότε μια πνευματική ζωή και θα Με πλησιάζετε όλο και περισσότερο. Και τότε η δύναμή Μου θα εισρεύσει μέσα σας και θα εξαφανιστεί η κάθε σας αμφιβολία και θα δώσει τη θέση της σε μια ακλόνητη πίστη, η οποία θα σας δώσει την εσωτερική ησυχία και σιγουριά.

Ξανά και ξανά σας δίνω τη διαβεβαίωση της βοήθειάς Μου, και έτσι θα έπρεπε ν’αφήσετε την κάθε ανησυχία και ατολμία, αφού δεν είστε μόνοι αλλά έχετε μαζί σας Εμένα ως μόνιμο συνοδό και οδηγό. Και όπου είμαι Εγώ δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου φόβο και ανησυχία, αλλιώς δεν αναγνωρίζετε ούτε την αγάπη Μου ούτε την παντοδυναμία Μου. . .  Μάθετε να πισεύτετε, και ο δρόμος σας στη γη θα είναι εύκολος και μολονότι θα σας οδηγήσει στο στόχο. . .  Για αυτό θυμάστε πάντα το λόγο Μου, ο οποίος σας κάνει πάντοτε υποσχέσεις που θα εκπληρωθούν σίγουρα, επειδή ο λόγος Μου είναι και θα μείνει αλήθεια μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4740                16-9-1949

Ευθύνη για την αποδοχή λανθασμένων διδασκαλιών. . .

Οι άνθρωποι αποχωρίζονται πολύ δύσκολα γνώσεις που έμαθαν από τα νιάτα τους και τις οποίες για αυτό δεν θέλουν να παραδώσουν ως λανθασμένες. Δέχτηκαν αυτές τις γνώσεις χωρίς να τις σκεφτούν, και αφού δεν φταίνε για την ανατροφή τους, δεν μπορεί κανείς να τους ζητήσει το λόγο για την αποδοχή λανθασμένων διδασκαλιών. Ωστόσο, μόλις μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνοι τους το νου τους, είναι καθήκον τους να εξετάσουν αν είναι αληθινά εκείνα τα πνευματικά αγαθά. Και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για το αν ενεργοποίησαν το νου τους τη στιγμή που ήταν ικανοί.

Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουν αληθινό το κάθε πνευματικό αγαθό χωρίς εξέταση, καθώς δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αιτιολογία ότι παρέλαβαν εκείνες τις γνώσεις και είναι επομένως αθώοι στην περίπτωση που τις υποστηρίζουν κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής. Ξεχνούν ότι ευθύνονται για τις ψυχές τους, ξεχνούν ότι δεν τους τιμωρώ Εγώ αλλά ότι αυτοτιμωρούνται, δηλαδή πως παραμένουν μέσα στην κατάσταση της ατέλειας, μέσα στην οποία δεν μπορούν ποτέ να γίνουν μακάριοι. . .  ότι ωστόσο δεν μπορώ να τους λυτρώσω Εγώ από αυτή την κατάσταση, επειδή πρέπει να δραστηριοποιηθεί η δική τους ελεύθερη θέληση για τέτοια λύτρωση, ότι όμως δεν χρησιμοποίησαν σωστά τη θέλησή τους, αλλιώς θα είχαν επωφεληθεί το νου τους για την εξέταση εκείνων των πνευματικών αγαθών.

Έμειναν άπρακτοι, άφησαν να τους αναγκάσουν κατά κάποιον τρόπο να δεχτούν κάτι που θα μπορούσαν και να απορρίψουν, εάν ήθελαν. Το ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για τις ψυχές τους σημαίνει πως πρέπει ν’αναγνωρίσουν το φταίξιμό τους, πρέπει ν’αναγνωρίσουν πως φταίνε οι ίδιοι για τη δύστυχη κατάστασή τους και πως για αυτό είναι και δίκαιη η κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκονται· σημαίνει ότι πρέπει να ομολογήσουν τη δική τους παράλειψη, δηλαδή δεν μπορούν να αθωώσουν τον εαυτό τους σε βάρος εκείνων που τους δασκάλεψαν λάθος. Μάλιστα και αυτοί οι δάσκαλοι θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν ανάλογα με το φταίξιμό τους, αλλά όποιος δέχεται τις παραπλανημένες διδασκαλίες δεν απαλλάσσεται της ενοχής, αφού έδωσα στον άνθρωπο το νου του, τον οποίο θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσει για το καλό της ψυχής του.

Όποιος αναζητά με σοβαρότητα την αλήθεια θα κοπιάσει για αυτήν και θα τη βρει μάλιστα. Και το κάθε δασκάλεμα που προσφέρεται στον άνθρωπο πρέπει ν’εξεταστεί, στην περίπτωση που εγείρει αξίωση για αλήθεια. Επομένως έχει ο άνθρωπος και το καθήκον να συγκρίνει τα πνευματικά αγαθά που του μεταδόθηκαν με εκείνες τις διδασκαλίες, και η σωστή θέληση για εξέταση θα αποφέρει και τα σωστά αποτελέσματα. Ωστόσο, έτσι όπως είναι η στάση που παίρνει ο άνθρωπος όταν του προσφέρεται η αλήθεια διά του θελήματός Μου, έτσι θα είναι και η κατάσταση της ψυχής του μετά το θάνατό του. . .  γεμάτη φως ή σκοτεινή. . .  Αφού μονάχα η αλήθεια δίνει φως στην ψυχή, ενώ η πλάνη κάνει την ψυχή να παραμείνει μέσα στο ίδιο σκοτάδι όπου βασανιζόταν στην αρχή της επίγειας της πορείας ως άνθρωπος, από το οποίο ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει αν είχε χρησιμοποιήσει σωστά τη βούλησή της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4742                18-9-19449

Παρότρυνση για έντονη δουλειά για τη βασιλεία του Θεού. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 309  - 310. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ακαταπόνητα δραστήριοι πρέπει να είστε για Μένα και για το βασίλειό Μου. . .  τότε εκπληρώνετε τον επίγειο προορισμό σας σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και τότε θα ανταπεξέρχεστε επίσης άνετα στις απαιτήσεις τις διαβίωσης, χωρίς να φοβάστε ότι δεν θα μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με επιτυχία, αφού αυτή εκτυλίσσεται απλά δίχως προβλήματα, όταν η κύρια προσοχή έχει στραφεί στη ζωή του πνεύματος. Δουλέβετε λοιπόν με ζήλο για Μένα και για το βασίλειό Μου, δηλαδή προσπαθείτε να γνωρίσετε στους συνανθρώπους σας τη δική Μου ενέργεια επάνω σας, προσπαθείτε να τους κάνετε γνωστή την αλήθεια και εφιστάτε την προσοχή τους στο επικείμενο τέλος και στα σημεία των καιρών. . .

Η κατάσταση της ψυχής των συνανθρώπων σας ας γίνει αντικείμενο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας σας και εξηγήστε τους πόσο μάταια και πρόσκαιρα είναι τα αγαθά του κόσμου, πώς οι άνθρωποι κυνηγώντας άχρηστα πράγματα παραμελούν την ψυχή τους, γιατί δεν γνωρίζουν ποια είναι η αποστολή τους στη γη. Μιλήστε σε όλους όσους στέλνω στο δρόμο σας. Έχετε μυηθεί από Μένα στην αλήθεια και επομένως είστε άξιοι να την πρεσβεύσετε ενεργά απέναντι στους συνανθρώπους σας. Είναι μια ωρέα αποστολή αυτή που σας έχω αναθέσει με ευλογημένα αποτελέσματα τόσο για σας όσο και για τους άλλους. Γιατί οι επιτυχίες που θα σημειωθούν δεν θα είναι μόνο για αυτή τη ζωή καθοριστικές, αλλά και για όλη την αιωνιότητα. . .

Εκτελέστε με ζέση την αποστολή σας αυτή λοιπόν κάνοντας οτιδήποτε συμβάλλει στη διάδοση της αλήθειας που έχετε λάβει από Μένα. Μην είστε χλιαροί στην εκτέλεση αυτού του έργου που γίνεται για Μένα και το βασίλειό Μου, γιατί να ξέρετε ότι παντού υπάρχουν διψασμένες και πεινασμένες ψυχές που περιμένουν να τις τροφοδοτήσετε με την τροφή που σας παρέχω Εγώ από ψηλά. Όταν επομένως νοιάζεστε για αυτούς τους ανθρώπους, ασκείτε πάνω τους την αγάπη, επειδή οι ψυχές τους έχουν ανάγκη από τροφή και νερό για να δυναμώσουν προκειμένου ν’ανέβουν ψηλά.

Να είστε ακατάπαυστα δραστήριοι, μια και ο χρόνος πιέζει και απαιτεί εντατική δουλειά στον αμπελώνα Μου. Οι ψυχές βρίσκονται σε κίνδυνο και λιμοκτονούν, γιατί φροντίζουν υπερβολικά το σώμα τους και ικανοποιώντας τις ανάγκες του ξεχνούν τη δική τους υπόσταση. Για αυτό λοιπόν συμπαρασταθείτε σ’αυτές τις ψυχές, καθοδηγήστε τους ανθρώπους να σκεφτούν για την ψυχή τους, για ένα αιφνίδιο τέλος και για τη μοίρα που τους περιμένει μετά το θάνατο. Αξιοποιήστε την παραμικρή ευκαιρία που σας δοθεί για να προκαλέσετε πνευματικές συζητήσεις, ώστε να ωθήσετε έτσι τους ανθρώπους να στοχαστούν. Και έτσι επιτελείτε την εργασία για την οποία σας όρισα εργάτες Μου, και για το λόγο αυτό θα σας ευλογήσω τόσο τώρα όσο και στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4743                19-9-1949

Παράκληση για το πνευματικό καλό. . .

Θέλω να σας βοηθήσω όλους ν’αποκτήσετε τη μακαριότητα, αλλά μόνο αν η βούλησή σας είναι επίσης πρόθυμη, αλλιώς δεν θα κερδίσω ελεύθερα πνευματικά όντα άλλα μονάχα καθορισμένα από Μένα όντα, τα οποία δεν θα μπορούσα να λέω τα παιδιά Μου. Και έτσι η βούλησή σας πρέπει να επιδιώξει την τελειότητα. . .  Και για αυτό εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μάλιστα να προσεύχεστε ο ένας για τον άλλον, αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρέπει ο ίδιος να είναι πρόθυμος να πάρει το δρόμο προς την τελειοποίηση. Μπορεί μονάχα μέσω παράκλησης να του παρασχεθεί δύναμη, την οποία αυτός μπορεί ωστόσο και ν’απορρίψει, στην περίπτωση που αντιτάσσεται στην παροχή της δύναμης, δηλαδή που δεν προσέχει το εσωτερικό συναίσθημα που τον παροτρύνει να κάνει το καλό ή τη φωνή της συνείδησής του, επειδή δεν θέλει, και έτσι κατά κάποιον τρόπο προβάλλει αντίσταση στην επιρροή του φωτεινού πνευματικού κόσμου, ο οποίος τον φροντίζει ως αποτέλεσμα της παράκλησης ενός άλλου ανθρώπου.

Επομένως, διά της παράκλησης ο άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο προνόμιο με το να οι σκέψεις του οδηγούνται προς το στόχο της ζωής του, προς την πνευματική ανάπτυξη. Επηρεάζεται διανοητικά από φωτεινά όντα. Ωστόσο, το τι στάση θα πάρει απέναντι σ’αυτή την επιρροή εναπόκειται στη θέλησή του, αφού αυτή είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε κανέναν εξαναγκασμό. Για αυτο η παράκληση για το πνευματικό καλό του συνανθρώπου ένος ανθρώπου που έχει αγάπη μέσα στην καρδιά του μπορεί να βοηθήσει εκείνον, δεν χρειάζεται όμως αναγκαστικά να τον βοηθήσει, αφού εξαρτάται από τη βούλησή του.

Ωστόσο, η αγάπη είναι δύναμη. Δίνει ζωή και μπορεί ν’αφυπνήσει στη ζωή και μια νεκρή ψυχή. . .  Μπορεί ν’αλλαχτεί η θέληση μέσω παράκλησης με αγάπη και επομένως μπορεί να προσφερθεί σ’έναν άνθρωπο σωτηρία από την πνευματική του ανάγκη. Αλλά πρέπει πάντα η αγάπη να είναι η αφορμή για την παράκληση, τότε δεν θα αποτύχει, αφού απέναντι στη δύναμη της αγάπης η αντίσταση δεν θα επικρατήσει. Επειδή η αγάπη είναι πάντα η νικήτρια, στην οποία δεν αντιστέκεται ούτε η πιο δυνατή θέληση, διότι η αγάπη είναι θεϊκή δύναμη που κερδίζει ό,τι θέλει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4745                21-9-1949

Δοκιμασίες για να ενισχυθεί η πίστη. . .

Για να μην γίνετε χλιαροί στην επιδίωξή σας δοκιμάζεστε ξανά και ξανά, για ν’ανυψώσετε τα βλέμματά σας σε Μένα, γιατί δεν πρέπει ν’απομακρυνθείτε από Μένα, αφού μονάχα μαζί Μου προχωράτε, μονάχα η παρουσία Μου σας δίνει δύναμη, και μονάχα μαζί Μου μπορείτε να προβάλετε αντίσταση σ’εκείνον που θέλει να σας καταστρέψει. Ωστόσο είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να με ξεχάσετε για τον κόσμο. . .  Αν όμως θέλετε να είστε εργάτες στον αμπελώνα Μου, αν θέλετε να είστε δραστήριοι για Μένα και τη βασιλεία Μου, πρέπει να είστε πάντα συνδεδεμένοι μαζί Μου, πρέπει ξανά και ξανά να έρθετε κοντά Μου. Πρέπει να ξέρετε ότι μόνο η παρουσία Μου σας αποφέρει δύναμη για να εκτελέσετε την πνευματική δουλειά, προς τη δική σας ευλογία και την ευλογία των συνανθρώπων σας.

Και επομένως θα πρέπει πάντα να έχετε επίγνωση της παρουσίας Μου για να μπορείτε συνέχεια να συνομιλείτε μαζί Μου, γιατί με αυτό τον τρόπο θα λαμβάνετε τη δύναμη που έχετε ανάγκη. Στην περίπτωση που πέσετε σε κατάσταση ανάγκης πνευματικά ή επίγεια, στρέφετε τις σκέψεις σας προς Εμένα και έτσι Με τραβάτε κοντά σας, λαχταράτε την παρουσία Μου και θα την αισθανθείτε επίσης, εάν με έντονη προσευχή απευθύνεστε σε Μένα και Μου εμπιστεύεστε το πρόβλημά σας. Τότε δημιουργείτε και τη σωστή σχέση του παιδιού, η οποία θα σας κάνει δεκτικοί για την ακτινοβολία αγάπης Μου, η οποία σας διοχετεύεται μέσω του λόγου Μου και σας είναι φανερή απόδειξη της παρουσίας Μου.

Και μέσω του λόγου Μου παραλαμβάνετε δύναμη, την οποία έχετε πάντοτε ανάγκη για την ανοδική σας ανάπτυξη. Δεν σας εγκαταλείπω στην ανάγκη. . . αυτό θα έπρεπε να πιστέψετε και για αυτό θα έπρεπε ν’απευθύνεστε σε Μένα με εμπιστοσύνη. Θα έπρεπε να είστε τόσο πεπεισμένοι για την παρουσία Μου ώστε να δώσετε μόνο λίγη προσοχή στα εγκόσμια γεγονότα, έχοντας  τη βεβαιότητα ότι θα φροντίσω τα πάντα για σας και άρα θα περάσετε με επιτυχία τις δοκιμασίες που σας επιβάλλω ξανά και ξανά για την ενίσχυση της πίστης σας.

Όσον καιρό έχετε αδύνατη πίστη, η κάθε δυσκολία θα σας φοβίσει και θα σας στενοχωρήσει. Αν ωστόσο ενισχύεται η πίστη σας, όλα τα δύσκολα θα σας περάσουν χωρίς να σας βασανίσουν και να σας φοβίσουν, αφού ξανά και ξανά σας φωνάζω: Ελάτε όλοι κοντά Μου που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, θέλω να σας αναζωογονήσω. . .  Θυμάστε πάντα αυτή την υπόσχεση, και θα περάσετε με επιτυχία την κάθε δοκιμασία της πίστης σας, γιατί τότε θα ξέρετε ότι είμαι πάντα κοντά σας, πάντα πρόθυμος για βοήθεια μόλις Μου τη ζητήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4746                22-9-1949

Προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια. . .

Μια έντονη σκέψη σε Μένα, μια σύντομη προσευχή σε Μένα την οποία Μου στέλνει κανείς στο πνεύμα και στην αλήθεια Μου είναι ευχάριστη και την εισακούω, όπως στρέφομαι πάντα σ’εκείνους που συνομιλούν μαζί Μου μέσα στις σκέψεις τους. Αφού μαζί τους αισθάνομαι συνδεδεμένος, επειδή Με ψάχνουν αληθινά και μπορώ για αυτό να τους επιτρέψω να Με βρουν. Ωστόσο, δεν Μου αρέσουν οι τυπικές προσευχές, γιατί αυτές σκοτώνουν το πνεύμα, γιατί γίνονται μονότονες ομιλίες, τις οποίες δεν μπορώ ποτέ να εισακούσω, αφού δεν Μου μιλά η καρδιά αλλά μονάχα τα χείλη. Επομένως αυτά τα λόγια δεν φτάνουν κοντά Μου, διότι δεν πηγάζουν από την καρδιά, αλλά τα λέει μονάχα ο νους.

Όποιος θέλει να τον ακούσω δεν χρειάζεται να προφέρει λόγια, αλλά αυτό που αισθάνεται μέσα στην καρδιά του, αυτό που σκέφτεται και νιώθει Μου είναι γνωστό. Ωστόσο, μονάχα η συνειδητή στροφή των σκέψεών του σε Μένα Με προξενεί να πλησιάσω τον άνθρωπο που αναγνωρίζει σ’Εμένα τον Πατέρα του και πιστεύει ότι θα βρει βοήθεια σ’Εμένα. Αυτός θα βοηθηθεί. . .  Ενώ μια προσευχή μπορεί να έχει ατελείωτη διάρκεια χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Αφού τότε είναι λόγια του αέρα, τα οποία αποδοκιμάζω, γιατί δεν μπορεί ποτέ να είναι έντονα, γιατί δεν πρόκειται για προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια αλλά μονάχα για έναν τύπο που στερείται οποιασδήποτε εσωτερικότητας.

Απεχθάνομαι τις κοινές προσευχές τις οποίες προφέρουν μονάχα τα χείλη των ανθρώπων, γιατί μέσω τέτοιων προσευχών γίνεται αδύνατη η κάθε έντονη σύνδεση μαζί Μου. Και για ευνόητους λόγους ο καθένας θα έχει διαφορετικές σκέψεις, καθώς και ο καθένας θα έχει μια διαφορετική επιθυμία, η οποία ωστόσο δεν αναφέρεται διανοητικά, και τέτοια προσευχή είναι κάθε άλλο παρά μια οικεία συνομιλία  μαζί Μου, την οποία ωστόσο απαιτώ για να μπορέσω να εκπληρώσω τις παρακλήσεις. Αφού μόνο μέσα σε μια οικεία συνομιλία εκφράζεται η πίστη του ανθρώπου, η ελπίδα του για μια σίγουρη βοήθεια, η οποία είναι η προϋπόθεση για να μπορέσω να βοηθήσω τον άνθρωπο.

Και για αυτό θα έπρεπε ν’απομονωθείτε στο καμαράκι σας όταν θέλετε να προσευχηθείτε. Θα πρέπει να βυθιστείτε στον εαυτό σας και να επιτρέψετε την παρουσία Μου μέσω έντονης σκέψης σε Μένα που θα αποδείξει την αγάπη σας για Μένα. . .  Τότε θα προσευχηθείτε όπως Μου αρέσει, και τότε θα σας εισακούσω βέβαια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4748                27-9-1949

Αστρολογία. . .

Η μοίρα από τα άστρα. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 220  - 222. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Η μόνη γνώση που σας δίνεται από το Πνεύμα Μου αφορά οτιδήποτε αναφέρεται στην απελευθέρωση των πνευμάτων, ό,τι δηλαδή σας πληροφορεί λίγο πολύ εμπεριστατωμένα για το λυτρωτικό Μου σχέδιο και επομένως δίνει μαρτυρία για Μένα και το Είναι Μου. Άρα μια γνώση που δεν καθορίζεται από αυτά τα πλαίσια, που επομένως δεν αφυπνίζει την πίστη στην αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου, αλλά ούτε προωθεί την ψυχική ολοκλήρωση του ατόμου, δεν είναι καρπός του Πνεύματος. Όταν μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του Χριστού από την άποψη ότι αρνείται την ελευθερία της βούλησης, παρουσιάζοντας τον άνθρωπο σαν εντελώς άβουλο, έρμαιο της μοίρας και πιστεύει ότι μπορεί ν’αποκαλύψει το μέλλον, το οποίο κρατάει κρυφό η σοφία Μου, αυτή η γνώση δεν είναι σύμφωνη με τη θέλησή Μου. Αντίθετα, είναι περισσότερο ένα μέσο του αντιπάλου Μου, προκειμένου να αποσπάσει τους ανθρώπους από την αληθινή γνώση και να φέρει σύγχυση στις σκέψεις τους.

Ποτέ δεν θα μπορέσουν οι άνθρωποι να διερευνήσουν ή να υπολογίσουν το πώς διαμορφωθεί η μοίρα του καθενός. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί αποτελούν απατηλά συμπεράσματα ή υποθέσεις, οι οποίες μπορεί κατά τύχη να επαληθευθούν, όμως κάτι τέτοιο δεν οφείλεται στους σωστούς υπολογισμούς ή στην επίδραση των άστρων, γιατί η μοίρα του ατόμου εξελίσσεται πάντα μέσα στα πλαίσια του προαιώνιου σχεδίου Μου, το οποίο βασίζεται στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Βέβαια, μέσα στο μεγάλο χώρο της δημιουργίας αναρίθμητα άστρα είναι ορατά για τους ανθρώπους αυτής της γης, ωστόσο δεν ασκούν καμία επίδραση πάνω τους. Αυτό άλλωστε το καταλαβαίνει ο καθένας, αν σκεφτεί ότι αμέτρητα άστρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με τις προδιαγεγραμμένες τροχιές τους και ότι η σοφία Μου έκρινε ως σωστή και καλή αυτή την κανονικότητα. Επίσης, όλα τα άστρα φέρουν ζωντανά όντα με σκοπό την εξέλιξή τους, των οποίων η μοίρα είναι επίσης συγκεκριμένη, αλλά δεν επηρεάζεται ποτέ από άλλους αστερισμούς.

Μόνο σαν φυσική επίδραση μπορούν να αντιληφθούν οι κάτοικοι της γης τα ατμοσφαιρικά ρεύματα, τα οποία παρουσιάζονται εξαιτίας της εγγύτητας συγκεκριμένων αστέρων, αλλά δεν έχουν καμία επιρροή στη μοίρα του ατόμου. Η κανονικότητα που επικρατεί σε ολόκληρο το σύμπαν, η ανέναη τάξη που διακρίνεται στη δημιουργία Μου είναι αναμφισβήτητα αρκετές αποδείξεις για την ύπαρξη μιας διευθύνουσας Δύναμης. . .  Με την ίδια τάξη ολοκληρώνεται επίσης η εξελικτική πορεία των όντων για χάρη των οποίων προέκυψε όλη αυτή η δημιουργία. . .  Είναι σωστό λοιπόν ότι αυτά τα δημιουργήματα παίζουν κάποιο ρόλο στην εξέλιξη των πνευματικών όντων, όμως μόνο υπό την έννοια ότι τους προσφέρουν συνεχώς δυνατότητες να πάρουν άλλη μορφή και κατ’ακολουθία να εξελιχτούν προς τα πάνω.

Όμως, όταν το ον φτάσει πλέον στο στάδιο της ελεύθερης βούλησης, τότε τα γεγονότα παρουσιάζονται στη ζωή του ανθρώπου κατά πώς έκρινε η σοφία Μου ως πιο πρόσφορο για την εξέλιξή του. Το γεγονός ότι συνολικά η ζωή στη γη παρουσιάζει μια συγκεκριμένη νομοτέλεια, οδηγεί τους ανθρώπους σε λάθος συμπεράσματα. . .  Γιατί ερμήνευσαν τη νομοτέλεια αυτή με το δικό τους σκεπτικό και έτσι κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία συνδύασαν με το ανθρώπινο πεπρωμένο. Όμως, αυτές οι έρευνες δεν ανταποκρίνονται επουδενί στην αλήθεια και δεν έχουν την έγκρισή Μου, διότι Εγώ αφήνω πάντα ελεύθερη τη θέληση του ανθρώπου, παρόλο που έχω προσδιορίσει τη μοίρα του από αιωνιότητες. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

4752                2-10-1949

Η λατρεία της Θεοτόκου. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 201  - 203. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Όλες οι ερωτήσεις που έχετε σχετικά με τα πνευματικά θέματα θα σας απαντηθούν, για να ριχθεί ένα φως όπου πρέπει να ξεχωρίσει η αλήθεια από την πλάνη. Η προϋπόθεση για αυτό όμως είναι πάντα ότι και εσείς θα έχετε πραγματικό ενδιαφέρον να μάθετε την καθαρή αλήθεια. Γιατί, όσο επικρατεί μέσα σας η επιθυμία να ενισχύσετε τις απόψεις που είχατε μέχρι τώρα, δεν είστε ακόμα δεκτικοί για την καθαρή αλήθεια. Πρέπει να παρακαλείτε για αυτήν και να θέλετε να λάβετε τη σωστή απάντηση. . .

Η μητέρα του γήινου σώματός Μου είχε τον προαιώνιο προορισμό να γεννήσει το Λυτρωτή της ανθρωπότητας. Ήταν μια φωτεινή ψυχή που ενσαρκώθηκε στη γη για να εκπληρώσει την υψηλή αποστολή της, για αυτό μπορούσε ν’ονομαστεί αγνή και τέλεια σε σύγκριση με τις γήινες αδελφές της. Παρ’όλα αυτά, έπρεπε να ζήσει μια δύσκολη ζωή για να φτάσει στη μεγαλύτερη μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο, να γίνει ένα πραγματικό παιδί του Θεού και να καταλήξει στον υπέρτατο στόχο, την πλήρη ένωση μαζί Μου.

Με την ολοκλήρωση της αποστολής της, απόκτησε το δικαίωμα να θεωρείται αγιότατο ον στο πνευματικό βασίλειο. Γιατί μέσα από το δρόμο του μαρτυρίου που έπρεπε ν’ακολουθήσει πάνω στη γη, έγινε ομοίωμά Μου. Η αγάπη της για Μένα την έκανε να υποφέρει τόσο πολύ, πέρασε μια τέτοια κατάσταση πόνου που πνευματοποίησε ακόμα και το σώμα της. Και έτσι έγινε ένα φωτεινό παράδειγμα μιας μητέρας που υπόφερε βαθιά για το παιδί της. Ωστόσο η θεία λατρεία με την οποία την τιμούν οι άνθρωποι δεν είναι σύμφωνη με το θέλημά Μου. Διότι, αν και υπήρξε η μητέρα του γήινου σώματός Μου, στο πνευματικό βασίλειο είναι μια φωτεινή μορφή, η οποία γεμάτη αγάπη και σοφία, επιθυμεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να φτάσουν στο φως και επομένως στη μακαριότητα.

Η μακαριότητα όμως στο πνευματικό βασίλειο μπορεί να προκύψει από την ένωση μαζί Μου μόνο. . .  Αυτό το δεσμό μαζί Μου το βρίσκει μια ψυχή μόνο μετά από συνειδητά αγώνα και εσώψυχη σύνδεση με Μένα. Πρέπει λοιπόν Εγώ μόνο να γεμίζω σαν μοναδικός ποθητός στόχος τις σκέψεις όποιου θέλει να γίνει μακάριος. . .  Ο άνθρωπος πρέπει με ελεύθερη τη θέλησή του να αναζητήσει τη σύνδεση μαζί Μου, ανεπηρέαστος από άλλες πνευματικές δυνάμεις. Γιατί αν τους το επιτρεπόταν, αυτές οι πνευματικές δυνάμεις θα έκαναν αισθητή την  επιρροή τους στον καθένα, καθ’ότι η αγάπη τους προς τους ανθρώπους είναι υπέρμετρη και θα ήθελαν να τους βοηθήσουν.

Η ψυχή του ανθρώπου αποστάτησε από Μένα με την ελεύθερη θέλησή της και για αυτό οφείλει να επιστρέψει πάλι με την ελεύθερη θέλησή της σε Μένα. Κάθε επιρροή από μεριάς των φωτεινών οντοτήτων θα ήταν ένας περιορισμός της ελεύθερης βούλησης. Στην πράξη η ελεύθερη βούληση σημαίνει ότι η θέληση στρέφεται προς Εμένα από δική της παρόρμηση, πράγμα που εκφράζεται με τη συνειδητή σύνδεση μαζί Μου, και αυτή την επιδίωξη υποστηρίζουν με κάθε τρόπο οι φωτεινές οντότητες. Όμως η λατρεία μιας φωτεινής οντότητας είναι μια λανθασμένη κατεύθυνση της θέλησης του ανθρώπου. Όλες οι φωτεινές υπάρξεις είναι σε σχέση αγάπης μαζί Μου, Με τιμούν και Με δοξάζουν διαρκώς και αδιάκοπα, αλλά δεν θέλουν ποτέ να πάρουν τη λατρεία των ανθρώπων για λογαριασμό τους. Διότι αναγνωρίζουν ότι Εγώ είμαι το Ον το  πιο άξιο λατρείας και με την ταπεινή τους αγάπη για Μένα, αποποιούνται κάθε τιμή που τους γίνεται, γιατί αισθάνονται ότι αυτή αρμόζει μόνο σε Μένα.

Όποιος λοιπόν έχει συναίσθηση του ποια είναι η αληθινή σχέση των φωτεινών υπάρξεων προς Εμένα, των οποίων η αγάπη για Μένα είναι μια άσβηστη φωτιά, μπορεί να καταλάβει πόσο πλανημένες είναι οι σκέψεις αυτών των ανθρώπων που αποδίδουν τέτοιες τιμές στη μητέρα του σώματός Μου, όπως γίνεται συνήθως. Θα καταλάβουν ακόμη ότι αυτό δεν μπορεί να είναι σύμφωνο με τη θέλησή Μου, διότι έτσι οι άνθρωποι δημιουργούν κατά κάποιον τρόπο έναν δεύτερο Θεό, ένα ον στο οποίο αποδίδουν σεβασμό και λατρεία, που όμως το ίδιο δεν θέλει να δεχτεί, γιατί ο άνθρωπος οφείλει να έχει μοναδική του φροντίδα τη σύνδεση μαζί Μου, για να φτάσει ήδη επί γης στο στόχο του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4754α              5-10-1949

Η βοήθεια των φωτεινών όντων. . .

Πνευματική δουλεία. . .

Η προθυμία ενός ανθρώπου να Με υπηρετήσει υποστηρίζεται με μεγάλη χαρά από τα φωτεινά όντα, και έτσι μπορεί κανείς ν’απευθύνει την κάθε παράκληση σ’εκείνα, προπάντων σχετικά με την πνευματική δουλειά. Αφού τα φωτεινά όντα έχουν καθήκον τους να διοχετεύσουν την αλήθεια στους ανθρώπους η φροντίδα των οποίων τους έχει ανατεθεί, και για αυτό τους είναι ευπρόσδεκτη η κάθε δύναμη στη γη που τους βοηθά να έρθουν σε επαφή με εκείνους τους προστατευομένους.

Ωστόσο, εναπόκειται στους ανθρώπους να συνάψουν επαφή με τα όντα του φωτός μέσω σκέψεων ή μέσω επίκλησης. Αλλιώς τα όντα του φωτός δεν μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους, διότι σέβονται την ελεύθερη βούλησης των ανθρώπων. Βρίσκονται όμως συνέχεια κοντά στους προστατευομένους τους και οδηγούν τις σκέψεις τους στο πνευματικό βασίλειο, καταλαβαίνοντας πότε ο άνθρωπος αισθάνεται μια έλξη προς αυτό το βασίλειο και αρχίζει λοιπόν η συνειδητή του σύνδεση μαζί του. Τότε τα φωτεινά όντα μπορούν να τον υποστηρίζουν με κάθε τρόπο. . .

 

 

4754β              6-10-1949

Η βοήθεια των φωτεινών όντων. . .

Πνευματική δουλεία. . .

Πνευματική δουλεία σημαίνει το να αποκρύπτονται πνευματικά διανοητικά αγαθά από τους ανθρώπους για να εμποδιστούν αυτοί να συγκρίνουν διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. Ο άνθρωπος μπορεί, δυνάμει του νου του, να εξετάζει και να αρνείται ή να δέχεται, μπορεί επίσης να κρίνει λάθος. Πάντα όμως παίρνει θέση στα πνευματικά αγαθά που του μεταδίδονται. Και για να είναι σωστή η κρίση του, πρέπει να μπορέσει να συγκρίνει, και ανάλογα με την κρίση του θα ζήσει τη ζωή του και επομένως θα του ζητηθεί το λόγο.

Μόλις ωστόσο εμποδίζεται με κάθε τρόπο να συγκρίνει πνευματικά αγαθά με άλλα τέτοια, δεν υπάρχει καμία εξέταση. . .  Πρέπει τότε ο άνθρωπος να δεχτεί ανεξέταστα ό,τι του προσφέρεται απ΄έξω και θα έχει επομένως μια αναγκαστική πίστη. . .  Σε τέτοια περίπτωση δεν μπορεί όμως ποτέ να γίνει λόγος για σωστή πίστη. Ωστόσο, η σωστή, ζωντανή πίστη είναι απαραίτητη για να πετύχει κανείς την αιώνια ζωή. Και για να μπορέσει ο άνθρωπος να κερδίσει τέτοια ζωντανή πίστη, του προσφέρονται ξανά και ξανά πνευματικά αγαθά που προέρχονται από τον Θεό και που του προκαλούν εντατική σκέψη, επειδή διαφέρουν από τις γνώσεις που κατέχει ήδη ο άνθρωπος και πρέπει να εξεταστούν σχετικά με την αξιοπιστία τους από τους ανθρώπους που επιθυμούν στα σοβαρά την αλήθεια.

Και ο καθένας είναι ικανός για αυτό, καταλαβαίνει το σωστό και συναισθηματικά. Αλλά ο γνώμονας είναι πάντοτε ο λόγος που κηρύσσεται από πάνω, ο οποίος ως η πιο αγνή αλήθεια εκπηγάζει από τον Ίδιο τον Θεό και ενημερώνει τους ανθρώπους για ό,τι είναι ανάγκη για να πετύχουν την ωριμότητα της ψυχής τους. Ο θεικός λόγος διοχετεύεται ξανά και ξανά στους ανθρώπους, και μόλις ο άνθρωπος έχει τη σοβαρή θέληση να βρει την αλήθεια, θα ενημερωθεί διά του θεϊκού λόγου, και θα μάθει να διακρίνει την πλάνη από την αλήθεια.

Στην περίπτωση ωστόσο που αποκρύπτεται από τον άνθρωπο αυτός ο θεϊκός λόγος, έτσι ώστε του γίνεται αδύνατον να εξετάσει στα σοβαρά τα πνευματικά αγαθά, τότε πρόκειται για πνευματική δουλεία, για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, αφού με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος αναγκάζεται με τη βία να πιστέψει, και τέτοια πίστη δεν μπορεί ποτέ να γίνει ζωντανή, αλλά θα μείνει πάντα μια νεκρή πίστη, επειδή λείπει στον άνθρωπο η πεποίθηση. Την πεποίθηση όμως μπορεί να κερδίσει μονάχα εάν έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει και να πάρει θέση σε διαφορετικές διδασκαλίες. Ο Θεός διοχετεύει ξανά και ξανά την αλήθεια στη γη, και αυτή δεν πρέπει ποτέ ν’αποκρυφτεί από τους ανθρώπους. Η εξέταση ωστόσο πρέπει ν’αφεθεί στους ίδιους, και πρέπει αυτοί να είναι ελεύθεροι ν’αποφασίσουν τι θέλουν να δεχτούν. Αλλιώς ο Θεός δεν θα μπορούσε να ζητήσει το λόγο από τον άνθρωπο, αυτός όμως θα έμενε για πάντα πνευματικά τυφλός. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4756                8-10-1949

Προορισμένη πορεία στη γη. . .

Δυσκολίες της μοίρας. . .

Η αγάπη του Θεού. . .

Η κάθε επίγεια ανησυχία είναι μάταιη εάν πιστεύετε σε Μένα. Μόλις αναγνωρίζετε έναν Οδηγό κάθε επίγειας μοίρας, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι αυτός ο Οδηγός ξέρει όλες τις ανάγκες και τις έχει λάβει υπόψη Του όταν καθόρισε την επίγεια πορεία του κάθε ανθρώπου με τη σοφία Του. Ό,τι συμβαίνει στον άνθρωπο λοιπόν έχει την αφορμή του, την αιτιολογία του και το σκοπό του. Ο σκοπός είναι πάντα η ωρίμανση της ψυχής, η οποία μπορεί ωστόσο συχνά και να γίνει χωρίς εμπόδια. Εμπόδια είναι όλες οι στιγμές που δεν αρέσουν στον άνθρωπο και τις οποίες ονομάζει δυσκολίες της μοίρας. Έτσι πρέπει να αντέχει ο άνθρωπος και αυτά που αποδοκιμάζει με τη λογική του επειδή δεν του αρέσουν.

Τέτοιες δυσκολίες ωστόσο είναι ανάγκη για την ανοδική ανάπτυξη ενός ανθρώπου και περνούν πάντα, διορθώνονται κατά κάποιον τρόπο από μόνες τους διά του θελήματός Μου, παρόλο που τις περισσότερες φορές ο άνθρωπος είναι της άποψης ότι συνέβαλλε ο ίδιος στο ν’απομακρυνθούν τα πράγματα που του είναι δυσάρεστα. Το κάθε τι διαδραματίζεται ανάλογα με τη σοφή Μου απόφαση. Και αν σκεφτείτε ότι μέχρι το ελάχιστο γεγονός τα πάντα στην επίγεια σας ζωή είναι προορισμένα, ότι και το επίγειο σας τέλος έχει καθοριστεί από τους αιώνες των αιώνων, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε ν’αλλάξετε τίποτα και ότι για αυτό είναι μάταιη η κάθε ανησυχία, επειδή τα πάντα θα συμβαίνουν έτσι όπως πρέπει ανάλογα με το θέλημά Μου.

Και εφόσον πιστεύετε στην αγάπη και στη σοφία Μου, πρέπει να ξέρετε ότι τα πάντα είναι καλά για σας, γιατί εσείς ως τα πλάσματά Μου κατέχετε και την αγάπη Μου, και αυτή η αγάπη έχει καθορίσει τη μοίρα σας για να σας διαμορφώσει σε σωστά παιδιά Μου. Και έτσι το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ν’αφεθείτε σε Μένα, δηλαδή ν’αντέξετε συνειδητά με αφοσίωση ό,τι σας στέλνω. Τότε δεν θα σας πιέζει καμία ανησυχία, γιατί θα την απομακρύνω από σας όταν δεν την έχετε πια ανάγκη, και γιατί τίποτα απ’ό,τι αντιμετωπίζετε δεν κρατά για πάντα, αλλά διορθώνεται σύντομα.

Και στην περίπτωση που μια δύστυχη κατάσταση έχει μεγαλύτερη διάρκεια, τότε την έχει ανάγκη η ψυχή σας, και θα ήταν βλαβερό για σας εάν την απομάκρυνα πρόωρα. Πιστέψτε Με και Μου έχετε εμπιστοσύνη, και αν σας πιέζει μια ανησυχία, παρουσιάστε Μου την. . .  Η αγάπη Μου μπορεί ν’απομακρύνει τα πάντα από σας και θα το κάνει μάλιστα, γιατί ένας πατέρας δίνει στο παιδί του πάντα έτσι όπως του αρέσει. Αλλά τότε πρέπει πραγματικά να έρθετε στον Πατέρα όπως τα παιδιά Του. . .  Πρέπει να Με πιστέψετε και να Μου χαρίσετε ολόκληρη την αγάπη σας. . .  Τότε θα έχετε πετύχει το στόχο σας στη γη και δεν θα έχετε πια ανάγκη ούτε ανησυχίες ούτε δυστυχία για την ωρίμανση της ψυχής σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4757                9-10-1949

Κορμί, ψυχή και πνεύμα. . .

Εξήγηση. . .

Ακατανόητο είναι στους ανθρώπους το τι σχέση έχουν το κορμί, η ψυχή και το πνεύμα, και για αυτό είναι επίσης δύσκολο να τους εξηγηθεί η ενέργεια του πνεύματος. Το πνεύμα βρίσκεται σε αντίθεση με το κορμί, ενώ η ψυχή βρίσκεται ανάμεσα στους δύο, δηλαδή πρέπει κατά κάποιον τρόπο ν’αποφασίσει υπέρ του κορμιού ή υπέρ του πνεύματος, δεν μπορεί όμως ποτέ να στραφεί στους δύο ταυτόχρονα. Στην αρχή της ενσάρκωσής της ως άνθρωπος η ψυχή είναι τελείως στραμμένη στο κορμί. Επιδιώκει λοιπόν να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του κορμιού, δηλαδή η σκέψη, τα συναισθήματα και η θέληση – η ψυχή του ανθρώπου – είναι προσαρμοσμένη μονάχα στο κορμί, το οποίο, που είναι το ίδιο ύλη, επιδιώκει να ενώνεται με την ύλη.

Επομένως ο άνθρωπος λαχταρά υλικά αγαθά, γιατί αυτά είναι η προσωποποίηση όσων αρέσουν στο κορμί. Κατά συνέπεια η ψυχή σχεδόν δεν προσέχει καθόλου το πνεύμα, δεν ακούει αυτό που της ζητά το πνεύμα. Αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί, διότι το κορμί έχει ακόμα την υπεροχή και μονοπολεί πλήρως την προσοχή της ψυχής, δηλαδή ελέγχει τις αισθήσεις και τις επιδιώξεις της. Μπορεί ωστόσο η ψυχή και να καταλάβει ότι τα επίγεια πράγματα είναι χωρίς αξία, μπορεί να θεωρήσει ασήμαντους τους πόθους του κορμιού, μπορεί ν’απαιτήσει περισσότερο από την επίγεια ζωή απ’ό,τι μονάχα υλικά αγαθά. . .  Τότε το πνεύμα λαμβάνει τα δικαιώματά του. . .  Εκφράζεται απέναντι στην ψυχή και αυτή το εισακούει.

Η ψυχή αρχίζει να παίρνει μια διαφορετική κατεύθυνση. Δεν ζητά πια πράγματα για το κορμί, αλλά επιδιώκει πνευματικά αγαθά. Αφήνει να διδαχτεί, δηλαδή δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι της μεταδίδει το πνεύμα. Αισθάνεται μάλιστα ευτυχισμένη και προσέχει όλο και λιγότερο το κορμί της ή προσπαθεί να οδηγήσει και το δικό του ενδιαφέρον σ’αυτό που απαιτεί το πνεύμα από την ψυχή. . .  στο να παρατήσει τη γήινη ύλη για να την αλλάξει με πνευματικά αγαθά. Τώρα το πνεύμα έχει νικήσει το κορμί. Και τα δύο, το κορμί και το πνεύμα προσπαθούν να κερδίσουν την ψυχή για τον εαυτό τους. Και μόλις πετυχαίνει το πνεύμα να εκτοπίσει τις επιθυμίες του κορμιού, είναι νικητής. . .  Τι όμως σημαίνει πνεύμα;

Είναι το πνεύμα το Θείο μέσα στον άνθρωπο. Είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο πλάσμα του Θεού. Είναι το πνεύμα ο δεσμός που συνδέει τον άνθρωπο με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. Είναι η επίγνωση μέσα στον άνθρωπο του ότι είναι για πάντα συνδεδεμένος με τον προαιώνιο Πατέρα. Μόλις το πνεύμα μπαίνει σε δράση, ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι είναι πλάσμα του Θεού· πριν καταλαβαίνει τον εαυτό του μονάχα ως έμβιο ον που θα ήθελε ν’αρπάξει από τη ζωή ό,τι απολαύσεις αυτή προσφέρει.

Όταν τελικά ο άνθρπωος καταλαβαίνει τι είναι πραγματικά, ο κόσμος δεν του είναι πια τίποτα· τότε ψάχνει υψηλότερα αγαθά, τότε οι σκέψεις του είναι στραμμένες στο πνευματικό βασίλειο, τότε προσπαθεί να συνάψει επαφές με Εκείνον που του έδωσε τη ζωή, τότε η σκέψη του είναι σωστή και η θέληση και η πράξεις του ανταποκρίνονται στο θεϊκό θέλημα. Τότε λοιπόν ενεργεί το Πνεύμα από τον Θεό μέσα στον άνθρωπο, στο Οποίο η ψυχή παραδίδεται για να την οδηγήσει και να τη δασκαλέψει, για να γίνουν ένα το κορμί, η ψυχή και το πνεύμα και να επιδιώξουν την ενοποίηση με τον Θεό. Διότι το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο επιμένει συνέχεια να ενωθεί με το πατρικό Πνεύμα, με το Οποίο είναι αχώριστα συνδεδεμένο και θα μείνει μέχρι τους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4758                11-10-1949

Μετενσάκρωση. . .

Φωτεινά όντα – αποστολή. . .

Δεν θα σας αφήσω ποτέ να πέσετε θύματα της πλάνης εάν ζητάτε την αλήθεια. Και όπου σας λείπει η σωστή κατανόηση, όπου έχετε λάθος ιδέες, εκεί σας διαφωτίζω Εγώ ο Ίδιος, γιατί δεν θέλω να είναι λάθος η σκέψη σας.

Βαδίζετε μεν μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα ως άνθρωποι στη γη, αλλά αυτό το διάστημα δεν είναι πάρα πολύ σύντομο για να μπορέσετε να γίνετε μακάριοι. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής να μετουσιώσετε εντελώς τον χαρακτήρα σας. Μπορείτε ν’αποβάλετε πλήρως τη φιλαυτία, η οποία στην αρχή της επίγειας ζωής είναι πολύ δυνατή, και να τη μετατρέψετε σε ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Και πετυχαίνετε με αυτό τον τρόπο μια κατάσταση ωριμότητας που θα σας επιτρέψει να μπείτε μέσα στις σφαίρες του φωτός, έτσι ώστε θα είστε επομένως μακάριοι. . .

Αλλά οι βαθμοί της μακαριότητας στο πνευματικό βασίλειο είναι πολύ διαφορετικοί, ανάλογα με την ποιότητα της ψυχής, ανάλογα με το βαθμό στον οποίο είναι δεκτική στις ακτινοβολίες φωτός που την αγγίζουν άμεσα, οι οποίες προέρχονται από Μένα και άρα προϋποθέτουν την παρουσία Μου, κάτι που κατά συνέπεια σημαίνει ένωση μαζί Μου, η οποία μπορεί να γίνει μονάχα μ’ένα ον που έχει μετατραπεί σε αγάπη. Επομένως ο βαθμός της αγάπης θα καθορίσει και το βαθμό της μακαριότητας. . .  Ο άνθρωπος μπορεί μάλιστα ακόμα στη γη να πετύχει αυτό τον βαθμό αγάπης και να φύγει από αυτή τη γη σωστό παιδί Μου. Τότε η μοίρα του θα είναι η απεριόριστη μακαριότητα.

Μπορεί όμως επίσης να μην πετύχει τέτοια τελειοποίηση και ωστόσο να κάνει την ψυχή του δεκτική στο φως μέσω έμπρακτης αγάπης. Πέρασε επομένως τότε με επιτυχία τη δοκιμασία της επίγειας του ζωής στρέφοντας τη θέλησή του προς Εμένα, κάτι που Μου απέδειξε διά της έμπρακτης αγάπης. Το φωτεινό βασίλειο υποδέχεται τότε την ψυχή του, όπου αυτή μπορεί να συνεχίσει την ανοδική της ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν θα πετύχει ποτέ τον βαθμό τον οποίο μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος που στη γη επιδιώκει με σοβαρότητα την τελειότητα. Επειδή η ψυχή τέτοιου ανθρώπου πιάνεται από Μένα και η ακτινοβολία φωτός Μου δεν συναντά πια καμία αντίσταση, γιατί η ψυχή έχει αποκρυσταλλωθεί μέσω της αγάπης, και το φως Μου μπορεί να τη πλημμυρίσει τελείως.

Και τώρα θα καταλάβετε ότι η προϋπόθεση για αυτό το βαθμός της μακαριότητας μπορεί να είναι μονάχα μια επίγεια ζωή, αλλιώς το  επίτευγμα θα ήταν μειωμένο και θα έπρεπε κατά συνέπεια να μειωθεί και η αμοιβή. Θα καταλάβετε πως ο άνθρωπος πρέπει να βρει την ένωση μαζί Μου ήδη στη γη, με τελείως ελεύθερη θέληση και χρησιμοποιώντας ολόκληρη τη δύναμή του, και πως ακριβώς αυτή η μακαριότητα είναι το αντάλλαγμα για την απεριόριστη αφοσίωσή του σε Μένα, την οποία αμείβω και Εγώ με την αμέριστη αγάπη Μου. Και από αυτό προκύπτει ότι θα ήταν μια άδικη πράξη από πλευράς Μου εάν πρόσφερα την ίδια αμοιβή και στις ψυχές που δεν επωφελούνται την επίγεια ζωή με τον ίδιο τρόπο. . .

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον ίδιο αριθμό δυνατοτήτων για την ωρίμανσή του. Του παρέχονται όλα τα βοηθήματα, μπορεί να ζητήσει χάρες κάθε βαθμού και να τις χρησιμοποιήσει, και αν επωφελειθεί σωστά τη βούλησή του, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει το στόχο του να γίνει τέλειος, επειδή η απαίτηση είναι μονάχα η διαμόρφωση σε αγάπη, και ο κάθε άνθρωπος μπορεί ν’ασκήσει την αγάπη, αρκεί να θέλει. . .  Πράγματι Εγώ δεν απαιτώ τίποτα το ακατόρθωτο από εσάς τους ανθρώπους, γιατί έχετε στη διάθεσή σας ένα πράγμα: τη βοήθεια του Ιησού Χριστού, η οποία  αποτελείται από το οτι η βούληση που παίρνει τη σωστή κατεύθυνση ενισχύεται για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις αποφάσεις της.

Όλοι σας οι άνθρωποι μπορείτε να γίνετε μακάριοι, αρκεί να θέλετε. . .  Επομένως η βούληση που παίρνει τη σωστή κατεύθυνση πρέπει ν’αμειφτεί, πρέπει να προσφερθεί σε τέτοια ψυχή κάτι διαφορετικό στο πνευματικό βασίλειο απ’ό,τι σε μια ψυχή που παραμέλησε την αυτοαγωγή κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής, που δεν πήρε τόσο στα σοβαρά την επιδίωξη της τελειότητας. Και πρέπει τέτοια ψυχή, για ευνόητους λόγους, να βρίσκεται σε διαφορετικό βαθμό φωτός, παρόλο που και αυτή μπορεί να ονομαστεί μακάρια, επειδή ανυψώθηκε από το σκοτάδι, από την κατάσταση πλήρους άγνοιας, επειδή έχει γίνει δέκτρια τους φωτός, ακόμα και αν σε χαμηλότερο βαθμό. . .

Στο πνευματικό βασίλειο η ψυχή μπορεί ν’ανέβει σε όλο και μεγαλύτερη μακαριότητα, αφού οι ακτινοβολίες φωτός που λαμβάνει ασταμάτητα αυξάνουν τον βαθμό του φωτός της. Και έτσι εξηγείται από αυτό ότι μια μετενσάρκωση στη γη για τον σκοπό της ωρίμανσης θα ήταν περιττή και επίσης άσκοπη καθ’όσον θα έπρεπε να παρθεί η ανάμνηση από την ψυχή και θα ήταν αποφασιστική και πάλι μονάχα η ελεύθερη βούλησή της, η οποία θα μπορούσε το ίδιο να στραφεί προς τα κάτω, και έτσι ο βαθμός φωτός που έχει ήδη αποκτήσει η ψυχή θα κινδύνευε. Ενώ στο πνευματικό βασίλειο η ψυχή κρατά αυτό που ήδη κατέχει και μπορεί να δουλέψει μαζί του με σίγουρη επιτυχία. Η επιστροφή ενός φωτεινού όντος στη γη είναι μια πράξη ύψιστης αγάπης και σπλαχνικότητας, γιατί η ζωή μέσα στη σάρκα φαίνεται ανυπόφορη σε κάθε ψυχή που έχει απελευθερωθεί, αν έχει μόνο ελάχιστη κατανόηση.

Ένα ον που φεύγει από τη γη τόσο ατελές ώστε είναι μέσα στο πυκνό σκοτάδι, βρίσκεται μάλιστα κοντά στη γη, αλλά της περισσότερες φορές δεν έχει επίγνωση του ότι έχασε τη ζωή του κορμιού του. Η λαχτάρα του για τα υλικά αγαθά της γης είναι τεράστια. Αλλά το να τοποθετόταν ξανά στη γη τέτοιο ον θα ήταν πράγματι ούτε σοφό ούτε απόδειξη αγάπης, αφού η θέλησή του δεν θα επιδίωκε ποτέ μια ανοδική ανάπτυξη, διότι η απληστία σχετικά με την ύλη πρέπει να ξεπεραστεί, κάτι που στη γη είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ό,τι στο πνευματικό βασίλειο, όπου το ον μπορεί να καταλάβει το εξωπραγματικό της ύλης και μια αποδέσμευση από αυτήν σημαίνει ήδη την αρχή της ανόδου στα ύψη.

Ένα ον με μια μικρή αναλαμπή κατανόησης αισθάνεται πολύ καλά στην πνευματική του κατάσταση και δεν ζητά ουδέποτε να γυρίσει πίσω στα δεσμά της επίγειας ζωής. Το να έχει μια ψυχή μια μικρή αναλαμπή κατανόησης ωστόσο σημαίνει ότι κατέχει λίγες γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια, και ακόμα και αυτή η περιουσία κάνει το ον μακάριο, γιατί μπορεί να δουλέψει με το πνευματικό πλούτο του. . .  Δήλαδή το ωθεί η αγάπη να μοιραστεί την περιουσία του με τις ψυχές που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Το κάθε έργο αγάπης όμως αυξάνει την εισροή του φωτός, διευρύνει τις γνώσεις και αυξάνει τη μακαριότητα. Τέτοιο ον δεν εγκαταλείπει ποτέ την ελεύθερη πνευματική κατάσταση για να γυρίσει στη γη, γιατί καταλαβαίνει ότι μπορεί ν’ανεβαίνει στο πνευματικό βασίλειο και ότι άλλες ψυχές χρειάζονται τη δραστηριότητά του. . .

 Εάν αντίθετα ενσαρκώνεται στη γη ένα φωτεινό ον, πρόκειται για μια πράξη μέγιστης αγάπης και ευσπλαχνίας, κάτι στο οποίο ανήκει ήδη υψηλός βαθμός αγάπης, αφού τέτοια μετενσάρκωση έχει το σκοπό μιας βοήθειας για τους ανθρώπους που παραπλανιούνται και βαδίζουν μέσα στο έσχατο σκοτάδι και που έχουν ανάγκη μια εξαιρετική βοήθεια για να μην βυθιστούν στην άβυσσο. Τέτοια τοποθέτηση πίσω στη γη μπορεί ν’αποφέρει στο φωτεινό ον την κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .  τον υψηλότατο βαθμό της τελειότητας, ο οποίος ωστόσο μπορεί ν’αποκτηθεί μονάχα στη ζωή στη γη. Αφού η ψυχή βαδίζει τον ίδιο δρόμο μέσα στη σάρκα με όλους τους πειρασμούς από πλευράς του σκοταδιού.

Δεν έχει καθόλου προνόμια εξαιτίας της προηγούμενης ωριμότητάς της, μόνο που μια πλήρη κάθοδο στα βάθη είναι αδύνατη, επειδή η ψυχή βρίσκεται υπό την προστασία των πνευματικά τέλειων ψυχών, οι οποίες τη βοηθούν μάλιστα άλλα παρ’όλα αυτά δεν αναγκάζουν τη βούλησή της. Πρέπει ως άνθρωπος να παλεύει και να αγωνίζεται και δεν έχει καμία ανάμνηση. Πρέπει να ζήσει μια ζωή αγάπης για να χρησιμεύσει στους συνανθρώπους ως οδηγό. Η επίγεια μοίρα μιας τέτοιας ψυχής είναι κατά πολύ πιο δύσκολη, αλλά πετύχει το στόχο, γιατί η αγάπη την παρότρυνε να επιστρέψει στη γη και η αγάπη είναι μια δύναμη που νικά τα πάντα, που κατορθώνει τα πάντα. Και αφού σημαίνει την ένωση με τη Ίδια την αιώνια Αγάπη, βρίσκει πάντα την υποστήριξή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4759                13-10-1949

Χορτοφαγική διατροφή;. . .

Σκότωμα ζώων. . .

Μπορείτε να Με ρωτήσετε τα πάντα, ως τον δάσκαλό σας, και θα σας απαντήσω. Θα σας δώσω τη σωστή κατανόηση για ό,τι σας είναι ασαφές, και θα το συλλάβετε εύκολα. Σε όποιον δίνω την ικανότητα να διεισδύσει σε πνευματικές γνώσεις, σ’όποιον φωτίζω το πνεύμα του για να δασκαλέψει τους συνανθρώπους του με τα ίδια πνευματικά αγαθά, πρέπει να έχει θεωρηθεί ικανός από Μένα. Πρέπει να έχει εξελιχτεί πνευματικά έτσι ώστε μπορώ ο Ίδιος να συνάψω επαφές μαζί του διά της θέλησής του. Μια επαφή μαζί Μου προϋποθέτει όμως μια εσωτερική πλήρη στροφή σε Μένα, η οποία μονάχα Με προσελκύει, γιατί ό,τι Mε αναζητά, πιάνεται από Μένα. Δεν επέβαλα καθόλου περιορισμούς στους ανθρώπους, καθώς δεν απαιτώ ποτέ από τους ανθρώπους να αυτομαστιγωθούν για να πετύχουν τη βασιλεία του Θεού. Δημιούργησα τα πάντα, και όταν σας τοποθέτησα στη γη, σας έδωσα και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τη γη και ό,τι είναι πάνω της. Όταν παρέδωσα τη γη σε σας σαν, κατά κάποιον τρόπο, στους κυρίους της δημιουργίας, το άφησα στην κρίση σας το τι σχέση θέλετε να δημιουργήσετε μεταξύ εσάς και τα πλάσματα που σας περιέβαλλαν.

Δεν σας έδωσα εντολές, σας άφησα πλήρη ελευθερία, μπήκα στο παρασκήνιο, σας άφησα κατά κάποιον τρόπο μόνους με τα έργα Μου. Αφού έπρεπε να δοκιμάσετε τη βούλησή σας. Έπρεπε από μόνους σας να μπείτε στην θεία Μου τάξη. Έπρεπε να παραμείνετε μέσα της, και για αυτό έπρεπε να σκεφτείτε και να δράσετε ανεπηρέαστοι από Μένα. Και έτσι έπρεπε να δημιουργήσετε μόνοι σας τη σχέση με όλα όσα σας περιέβαλλαν.

Τα έργα της δημιουργίας Μου ωστόσο είναι όλα πνευματικά ζωντανά. Ό,τι μπορείτε να δείτε τα έχετε οι ίδιοι ήδη ξεπεράσει, δηλαδή η ψυχή σας πέρασε από το κάθε έργο της δημιουργίας, το οποίο σήμανε για αυτήν μια αναγκαστική κατάσταση, ώσπου η υλική εξωτερική μορφή την άφησε ελεύθερη. Η εγκατάλειψη της μορφής ήταν για το πνευματικό ον κάθε φορά μια πράξη λύτρωσης, αφού η επόμενη μορφή ήταν πάντα πιο μαλακή και πιο εύκαμπτη, ώσπου μετά από ατελείωτους καιρούς η ψυχή μπόρεσε να μετακομίσει μέσα στην τελευταία της μορφή πάνω σ’αυτή τη γη.

Ο καλός άνθρωπος λοιπόν κάνει ασυνείδητα αυτό που βοηθά ν’ανέβουν στα ύψση τα πνευματικά όντα που είναι ακόμα δεσμευμένα μέσα στη μορφή, γιατί η ψυχή του ξέρει τη βασανιστική κατάσταση και θέλει να τη μειώσει από την αγάπη του. Και έτσι μπορεί να εκτελεστεί μια πράξη ελευθέρωσης που φαίνεται φρικτή και όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί κτηνωδία. . .  Πρέπει να κάνει κανείς μια διαφορά ανάμεσα σε μια πράξη που αποσκοπεί μονάχα καταστραφή από κακή θέληση και τέτοια που θα έπρεπε να εκπληρώσει έναν σκοπό που φαίνεται καλός στον άνθρωπο. . .

Πρέπει επιπλέον να κάνει κανείς μια διαφορά ανάμεσα στον άνθρωπο και στο ζώο καθ’όσον δεν πρέπει ποτέ ο άνθρωπος να πάρει τη ζωή σ’έναν άλλο άνθρωπο, γιατί δεν υπάρχει πια στη γη καμία άλλη ενσάρκωση, γιατί η επίγεια ζωή σημαίνει τον τελευταίο σταθμό για την ωρίμανση των πνευματικών όντων· ενώ το πνευματικό ον μέσα στο ζώο δεν έχει ακόμα φτάσει στην τελευταία του μορφή, και άρα το αποτέλεσμα του σκωτόματος είναι μια μετάβαση σε μια νέα μορφή μέσα στη δεσμευμένη κατάσταση ή στον άνθρωπο και μπορεί επομένως να ονομαστεί μια πρόοδο.

Εξάλλου είναι καθοριστικός ο τρόπος με τον οποίο σκοτώνεται το ζώο. Πρέπει να είναι μια πράξη αγάπης καθ’όσον ο άνθρωπος πρέπει να γλιτώσει το ζώο από πόνο και βάσανα, αφού πρέπει πάντα να βλέπει μέσα του το θεϊκό πλάσμα που κατέχει την αγάπη Μου, και ο άνθρωπος πρέπει ήδη για αυτό το λόγο να του φέρεται με στοργικό τρόπο. Έτσι το πνευματικό ον μέσα στο ζώο νιώθει την αγάπη από πλευράς των ανθρώπων και είναι πρόθυμο να θυσιάσει τη ζωή του για το καλό των ανθρώπων. Αφού έτσι υπηρετεί αληθινά τους ανθρώπους, εκπληρώνει το καθήκον του στη γη και αποκτά έναν υψηλότερο βαθμό ωριμότητας, ο οποίος του εξασφαλίζει την ενσάρκωση ως άνθρωπος ή ένα υψηλότερο αναπτυξιακό επίπεδο μέσα σ’ένα άλλο έμβιο ον.

Το σκότωμα ενός ζώου από θρασύτητα είναι αμαρτία, αφού τελειώνει πρόωρα ένα αναπτυξιακό στάδιο. Αλλά ποτέ δεν μπορεί να θεωρείται αμαρτία η ίδια πράξη αν το κίνητρό της είναι μια βοήθεια για τον συνάνθρωπο. Το κατά πόσον τέτοια βοήθεια ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου θα εξηγηθεί επίσης. . .  Ό,τι τρώτε είναι ευλογημένο από Μένα αν έχετε μια καρδιά γεμάτη πίστη και επιδιώκετε να φτάσετε κοντά Μου. Άνθρωπος που Με επιδιώκει συνειδητά ή ενεργεί με αγάπη ασυνείδητα και είναι για αυτό κοντά Μου, δεν μπορεί ν’αμαρτάνει. Ό,τι κάνει θα είναι σωστό μπροστά στα μάτια Μου, γιατί θέλει να ζήσει έτσι όπως Μου αρέσει.

Επομένως θα μπορέσει να φάει ό,τι του αρέσει χωρίς να κάνει ζημιά στον εαυτό του σωματικά ή πνευματικά. Θα πρέπει μονάχα να σκεφτεί ότι με κάθε φαγητό τρώει πνευματικά στοιχεία. Θα καταλάβει ότι η σαρκική διατροφή, ανάλογα με το χαρακτήρα του ζώου, έχει αποτελέσματα πάνω στην ψυχή του ανθρώπου και ότι για αυτό το λόγο είναι προτιμότερο το πράο ζώο αν ο άνθρωπος έχει την επιλογή. Στην περίπτωση ωστόσο που ο άνθρωπος δεν θέλει να τρώει κρέας, θα βρει αρκετή αντικατάσταση στο φυτικό βασίλειο. Αλλά θα πρέπει πάντα ν’αφεθεί στη δική του κρίση να διαλέξει τη σωματική του τροφή, αφού θα του ευλογήσω κάθε τροφή αν αυτός ζητά την ευλογία Μου.

Η υπερβολή, ωστόσο, δεν είναι καθόλου καλή, γιατί τότε εκτοπίζεται το εγώ του ανθρώπου, γιατί τότε αυξάνονται πνευματικές ουσίες τις οποίες ο άνθρωπος κατέχει με το παραπάνω από προηγούμενες ενσαρκώσεις και οι οποίες μπορούν να σημάνουν εμπόδιο για την ανάπτυξή του. Με το σωστό μέτρο όμως ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβηθεί κανέναν δυσμενή επιρεασμό. Ένα σωστό μέτρο ωστόσο εγγύει το ψάρι, το οποίο δεν κατέχει καθόλου βλαβερές για την ψυχή ουσίες και είναι για αυτό η πιο κατάλληλη για την ψυχή τροφή για το κορμί.

Δεν σας επιβάλλω καμία συγκεκριμένη τροφή καθώς επίσης δεν σας απαγορεύω καμία τροφή. Μόνο που θα έπρεπε πάντα να προσέξετε και την παρασκευή για να εναρμονιστεί η σωματική τροφή με το χαρακτήρα του ανθρώπου, για ν’αφαιρεθούν ιδιαίτερα βλαβερές ουσίες και να μην μπορέσουν πια να έρθουν σε επαφή με την ψυχή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος θα κάνει από μόνος του τέτοιες προετοιμασίες, γιατί έλαβε από Μένα τη σχετική αίσθηση και, μόλις Με επιδιώκει, δασκαλεύεται από Μένα σχετικά με το τι είναι σωστό και τι Μου είναι ευχάριστο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4763                22-10-1949

Ενορατικοί. . .

Δάσκαλοι και σύμβουλοι των συνανθρώπων. . .

Σε όποιον έχει ανοιχτεί το πνευματικό μάτι, αυτός βλέπει τι υπάρχει πίσω από την ύλη. Για αυτόν δεν υπάρχει καμία μορφή που να ήταν αδιαπέραστη, καθώς δεν υπάρχει για αυτόν καμία απόσταση, και επομένως μπορεί με τη θέλησή του να πάει οπουδήποτε για να παρατηρήσει παντού την πνευματική δραστηριότητα, η οποία είναι ορατή μονάχα σ’εκείνον που έχει πετύχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας. Όποιος είναι σε θέση να βλέπει πνευματικά μπορεί να διδάξει τους συνανθρώπους αληθινά για την ουσία της δημιουργίας, για τη δραστηριότητα όσων είναι ορατά στους ανθρώπους ως θεϊκά δημιουργικά έργα. Μπορεί να δει τη ζωή της φαινομενικά νεκρής ύλης όπως και αυτή του φυτικού και του ζωικού κόσμου, η οποία είναι συνήθως κρυμμένη από τους ανθρώπους και για αυτό το λόγο αυτοί δεν θέλουν να πιστέψουν πόσο πάρα πολύ δραστήρια είναι τα πνευματικά στοιχεία μέσα στην κάθε μορφή.

Ο ενορατικός όμως ξεπερνά τα όρια που έθεσε ο Θεός στο θνητό άνθρωπο. Ο ενορατικός βλέπει το πνευματικό βασίλειο τόσο καθαρά όπως βλέπει αυτή τη γη. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει σε μια κατάσταση όπου του αποκαλύπτονται όλα τα πράγματα. Και άρα οι γνώσεις του διευρύνονται και η αγάπη του αυξάνεται ατελείωτα. Δεν μπορεί ωστόσο να ενημερώσει τους συνανθρώπους του για όλα όσα βλέπει, διότι για πολλά απ’αυτά δεν υπάρχουν δυνατότητες της συνεννόησης, επειδή ο ενορατικός λόγω της ψυχικής του ωριμότητας βλέπει κάτι που θα ήταν ασύλληπτο στον συνάνθρωπο, στην περίπτωση που εκείνος του το εξηγούσε, γιατί στη γη δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για σύγκριση.

Επομένως, ο ενορατικός έχει πετύχει μια ψυχική ωριμότητα που του επιτρέπει να δει περισσότερο από αυτά που είναι κατανοητά στο νου του ανθρώπου, και για αυτό δεν τον πιστεύουν οι συνάνθρωποι, αυτός ο ίδιος όμως κερδίζει αφάνταστα πολύ για την ψυχή του. Αφού η κάθε ενορατική πράξη είναι μια βαθιά και έντονη σύνδεση με το πνευματικό βασίλειο, η οποία δεν μένει ποτέ χωρίς επιτυχία για την ψυχή, αφού αυτή απορροφά ακόμα περισσότερο απ’ό,τι το μάτι του ενορατικού, μπορεί να επικοινωνήσει με τα φωτεινά όντα και παραλαμβάνει μεγάλες σοφίες από εκείνα, οι οποίες παραμένουν κρυμμένες  στο νου του ανθρώπου.

Και για αυτό πρόκειται ήδη για μια κατάσταση της ψυχικής ωριμότητας που ανακοινώνει το κοντινό τέλος ενός ανθρώπου. Αφού όποιος είναι ικανός να βλέπει πνευματικά, η ψυχή του οποίου μπορεί να εγκαταλείπει το κορμί και να μπαίνει αμέριμνα στο πνευματικό βασίλειο. Έχει πετύχει αυτή την ωριμότητα ήδη στη γη και δεν έχει πια ανάγκη περαιτέρω ωρίμανση. Μπορεί ωστόσο για χάρη των συνανθρώπων του να του παρασχεθεί ακόμα ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη γη. Αφού ένας ενορατικός είναι για τους συνανθρώπους του δάσκαλος και σύμβουλος, και αυτοί θα έπρεπε να πιστέψουν τις εμπειρίες του, αφού βλέπει και ακούει περισσότερο από κάθε άλλος θνητός άνθρωπος, επειδή η ψυχή του μπορεί κάθε στιγμή να εγκαταλείψει το κορμί του για να παραλάβει όλο και νέες εντυπώσεις στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4764                25-10-1949

Ένδεια – δοκιμασία της πίστης. . .

Ο Θεός καλύπτει τις ανάγκες του κορμιού. . .

Τα πάντα μπορούν να σας παρθούν και όμως δεν θα χρειαστείτε να στερήσετε τα αναγκαία αν μονάχα ζητάτε τη βοήθειά Μου. Από Μένα προέρχονται τα πάντα, και άρα μπορώ να σας ξαναδώσω την κάθε στιγμή ό,τι έχετε ανάγκη για τη διατήρηση της ζωής σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να σκέφτεστε μόνο το κορμί σας, αλλά θα πρέπει μονάχα να προσέχετε να μην αφήσετε σε κατάσταση ανάγκης την ψυχή σας, αφού μόνο για χάρη της υπάρχει η κατάσταση ανάγκης του κορμιού. Όποιος όμως προτάσσει το καλό της ψυχής του σε όλες τις σωματικές ανάγκες, εκείνον δεν θα αφήσω μέσα στην κατάσταση ανάγκης της ψυχής και του κορμιού, και συνεπώς αυτός δεν χρειάζεται να ανησυχεί για επίγεια πράγματα.

Αφού ξέρω πάντα τι του λείπει και του δίνω έγκαιρα. Και έτσι μην τρομάξετε όταν πέσετε σε κατάσταση ανάγκης που σας φανεί αξεπέραστη. Να ξέρετε ότι είμαι πάντα έτοιμος να σας βοηθήσω και ότι πρέπει να περάσετε τη δοκιμασία της πίστης σας μονάχα για χάρη του εαυτού σας πριν να επεμβώ. Μην τρομάξετε αλλά μόνο πιστέψτε και αφήστε Με να ενεργήσω για σας. . .  Αυτό που συμβαίνει με σας είναι λυτρωτική διαδιακασία με βεβαιότατο αποτέλεσμα, και αν θεωρείτε όλη σας τη ζωή από αυτή την άποψη, θα πρέπει να εξαφανιστεί ο κάθε φόβος σας, αφού πρόκειται να θέλω να σας διαμορφώσω έτσι ώστε  θα γίνεται παιδιά Μου και πρόκειται να σας έδωσα τη ζωή σας για αυτό ακριβώς τον σκοπό.

Αν λοιπόν αναγνωρίζετε σε Μένα τον Πατέρα σας, μπορείτε ήσυχα να Μου έχετε εμπιστοσύνη με τη σταθερή πίστη ότι ο Πατέρας βοηθά τα παιδιά Του όπου είναι ανάγκη. Αλλά σας το λέω για να μην αποθαρρυνθείτε όταν έρθουν δύσκολες μέρες, για να μην φοβηθείτε αλλά να υψώσετε γεμάτοι πίση τα μάτια σας σ’Εκείνον από τον Οποίο σας έρχεται βοήθεια. Και Αυτός θα σας βοηθήσει, γιατί είστε τα παιδιά Του και γιατί ο Πατέρας αγαπά τα παιδιά Του και δεν θα τους στερήσει ποτέ αυτή την αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4766                26-10-1949

Η πίστη χωρίς την αγάπη είναι νεκρή. . .

Αν εκπληρώνετε τις εντολές της αγάπης Μου, θα πετύχετε μάλιστα και τη ζωντανή πίστη, αλλά χωρίς την αγάπη η πίστη σας είναι νεκρή. Έργα που εκτελούνται με ανιδιοτελή αγάπη παρέχουν δύναμη, και αυτή η δύναμη εκδηλώνεται μέσω μιας πίστης που θεωρεί δυνατά τα πάντα και για αυτό επίσης κάνει  δυνατά τα πάντα. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι η αγάπη είναι δύναμη και ότι μια πράξη με αγάπη έχει ως αποτέλεσμα πάντα την παροχή δύναμης. Πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας ότι η αγάπη είναι κάτι θείο, ότι προσελκύετε Εμένα τον Ίδιο όταν είστε δραστήριοι με αγάπη. . .

Όταν είμαι κοντά σας, το ξέρει μάλιστα η ψυχή σας, παρόλο που εσείς ως άνθρωποι δεν έχετε αυτή την επίγνωση. Και αυτή η παρουσία Μου δίνει στην ψυχή το σίγουρο συναίσθημα της βοήθειας. . .  Και αυτό το σίγουρο συναίσθημα είναι πίστη, μια πίστη που είναι πεπεισμένη και  άρα ζωντανή. Διά της αγάπης Με προσελκύετε, και αφού είμαι ο Ίδιος Αγάπη, είναι κατανοητό ότι κάνω τα πάντα για σας, ότι σας παρέχω ό,τι Μου ζητάτε και περιμένετε μέσα στην ισχυρή σας πίστη. Και επομένως η πίστη σας είναι και πάλι δύναμη, αφού Μου παρουσιάζετε την πίστη σας, η οποία Μ’εξαναγκάζει κατά κάποιον τρόπο να δράσω έτσι όπως το περιμένετε, γιατί σας υποσχέθηκα πως μια ισχυρή πίστη καταφέρνει τα πάντα.

Μέσω της έμπρακτης αγάπης κερδίζετε Εμένα και την αγάπη Μου. . .  Η αγάπη δεν αρνείται ποτέ τον εαυτό της, και εάν σκεφτείτε με σοβαρότητα το βάθος της αγάπης Μου, θα μεγαλώσει μέσα σας η πεποίθηση ότι είστε παιδιά αυτής της αγάπης. Και τότε θα είναι και ζωντανή η πίστη σας και θα μπορέσετε να μετακινήσετε βουνά, γιατί τότε χρησιμοποιείτε τη δύναμή Μου, η οποία σας κάνει ικανούς να καταφέρετε ό,τι θέλετε. Ωστόσο, δεν θα μπορέσετε ποτέ να πιστέψετε με ζωντανό τρόπο στην περίπτωση που δεν ασκείτε την αγάπη. Η πίστη χωρίς την αγάπη είναι νεκρή, είναι χωρίς δύναμη, χωρίς ζωή, είναι μονάχα μια λέξη αλλά κανένας όρος. Μονάχα η αγάπη τη ζωντανεύει, επειδή Εγώ ο Ίδιος είμαι η Αγάπη και είμαι άρα κοντά σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4768                28-10-1949

Η κατάρρευση των εκκλησιαστικών οργανώσεων. . .

Η αληθινή εκκλησία. . .

Στο οριστικό τέλος θα προηγηθεί μια εποχή όπου συγκεκριμένοι άνθρωποι θα επιτεθούν στο λόγο Μου και επίσης σε ό,τι μιλά για Μένα ως Δημιουργό και Διατηρητή. Θα επιδιώξουν να εξοντώσουν την κάθε πίστη σ’έναν Θεό, κάτι που θα σημάνει δημόσιο πόλεμο ενάντια στο καθετί πνευματικό. Και περισσότερο απ’ό,τι σε κάθε άλλο, εκείνοι οι άνθρωποι θα επιτεθούν στις εκκλησιαστικές οργανώσεις και στους οπαδούς τους, αφού θα πάρουν μέτρα ενάντια στο καθετί που θα είναι απ’έξω ευδιάκριτο ως εκπρόσωπος του βασιλείου Μου και τις διδασκαλίας Μου.

Και για αυτό φροντίζω να εμφανίζονται εκτός αυτών των οργανώσεων εκπρόσωποι του λόγου Μου, οι οποίοι είναι διορισμένοι από Μένα να διαδώσουν τη διαδασκαλία Μου, αφού κατέχουν την πλήρη αλήθεια και είναι κατά συνέπεια κατάλληλοι να διδάξουν τους συνανθρώπους τους κατά τη διάρκεια της εποχής του τέλους. Αφού θα είναι ανάγκη εκείνη την τελευταία εποχή να ενισχυθεί η πίστη των ανθρώπων ή ν’αφυπνιστεί αυτή, αφού μόνο τότε οι άνρθωποι θ’αρχίσουν να σκέφτονται  πάνω στη διάρκεια των διδασκαλιών που τους μεταδόθηκαν παραδοσιακά.

Και θα καταλάβουν ότι δεν είμαι με το μέρος εκείνων που έχουν επαφή μαζί Μου μονάχα διά της εκκλησίας, που πιστεύουν πως έχουν ένα προνόμοιο ανήκοντας σε μια συγκεκριμένη εκκλησία. . .  Αγαπώ μάλιστα το κάθε παιδί Μου. Μόλις ωστόσο ένα παιδί δεν εκπληρώνει το θέλημα του Πατέρα καθ’όσον δεν χρησιμοποιεί το χάρισμα του νου που του έχει δοθεί παροτρύνοντας το νου και την καρδιά του να δραστηριοποιηθούν για να καταλάβει το παιδί Μου πότε βρίσκεται μέσα στο θέλημά Μου, για να καταλάβει πότε ψευδοπορφήτες προσποιούνται να είναι απεσταλμένοι Μου, τότε αυτό το παιδί απομακρύνεται από Μένα και βρίσκει δύσκολα το δρόμο πίσω σε Μένα.

Διοχετεύω συνέχεια το λόγο Μου και σ’εκείνους, τους πλησιάζω συνέχεια και προσπαθώ να τους ενημερώσω απευθείας. Δηλαδή τους στέλνω τους αγγελιοφόρους Μου για να τους πληροφορήσουν. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν δέχονται καθόλου τα δασκαλέματά Μου και κατά συνέπεια δεν είναι πια συγχωρητέοι αν πάρουν λάθος δρόμο. Στην περίπτωση όμως που διά του αντιπάλου Μου οι άνθρωποι χάνουν την  εκκλησία τους, μονάχα εκείνοι δεν θα κλονιστούν που στέκονται μέσα στη σωστή πίστη και είναι τόσο έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου ώστε μπορώ ανά πάσα στιγμή να είμαι κοντά τους.

Αυτοί δεν θα επηρεαστούν από τα σκληρά μέτρα και τις βίαιες διαταγές, αφού ξέρουν πού βρίσκεται η αληθινή εκκλησία του Χριστού, και θα υποστηρίζουν όλο και πιο έντονα το λόγο Μου, καθώς όμως δεν θα είναι ασφαλείς απέναντι στους διωγμούς εκείνων που θα καταπολεμήσουν ό,τι έχει σχέση με την πίστη. Όλους σας ωστόσο σας περιμένει ακόμα η απόφαση, και τότε θα σας δώσει τη δύναμη ν’αντισταθείτε μονάχα η εσωτερική σας πεποίθηση ότι στέκεστε στην αλήθεια και έχετε ως απόδειξη το λόγο Μου, τον οποίο σας μετέδωσα Εγώ ο Ίδιος.

Εσείς και όλοι οι άλλοι που θέλουν να Με υπηρετήσουν θα μιλήσετε με τη γλώσσα των αγγέλων και θα αποκρούσετε τα πάντα. Αφού θα ξέρετε ότι θα πρέπει ν’αντέξετε μόνο ακόμα για λίγο ώσπου θα γίνετε μακάριοι, θα ξέρετε ότι όλα τα εσωτερικά πράγματα μπορούν να κλονιστούν, ποτέ όμως η εκκλησία την οποία ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός στη γη. . .  η αληθινή εκκλησία, η οποία δεν μπορεί να νικηθεί από τις πύλες της κόλασης. Αμέτρητοι άνθρωποι ωστόσο θα αποστατήσουν από την πίστη, θα το βρίσκουν ακατανόητο ότι Εγώ δεν προστατεύω την εκκλησία την οποία θεωρούν «ιδρυμένη από τον Θεό», και δεν θα λογοδοτήσουν στον εαυτό τους για το αν είναι μέλη της εκκλησίας που ίδρυσα Εγώ, γιατί θα τους έχουν απαγορευτεί τέτοιες σκέψεις.

Και έτσι θα καταρρεύσει κάτι που κατά την άποψη των ανθρώπων θα έπρεπε να είναι ακατανίκητο. Θα καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο, επειδή πρόκειται για ανθρώπινο έργο που δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Αλλά οι δικοί Μου δεν θα νικηθούν. Θα κατέχουν τη δύναμη της πίστης που προβάλλει αντίσταση, γιατί έχει την υποστήριξή Μου. Θα πάρουν τη δύναμη από Μένα, διότι πιστεύουν ακλόνητα σ’Εμένα και για αυτό ανήκουν στην εκκλησία Μου, η οποία δεν μπορεί να καταστραφεί από τις πύλες της κόλασης. Αλλά θα είναι δύσκολοι καιροί, τους οποίους αναφέρω ξανά και ξανά για να σας νουθετώ συνέχεια, εσάς που ανήκετε σε Μένα, να ετοιμαστείτε, να παραλαμβάνετε ασταμάτητα δύναμη μέσω υποδοχής του λόγου Μου και έμπρακτης αγάπης. . .

Είναι κοντά η ώρα που θα ξεκινήσει εκείνος ο πόλεμος, και τότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. . .  θα πρέπει ν’αντέξετε όταν θα αποτύχουν όλοι όσοι υποστηρίζουν μια ψεύτικη πίστη, όσοι νομίζουν ότι στέκονται στην αλήθεια χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ το τι να πιστέψουν απαιτεί απ’αυτούς η εκκλησία τους. Θα κλονιστούν και θα αποστατήσουν. Εσείς όμως θα πρέπει ν’αντέξετε και ν’αποδείξετε ότι από τον εσώτατο ζωντανό σύνδεσμο προκύπτει και η ζωντανή πίστη, η οποία θα σας δώσει τη δύναμη ν’αντέξετε μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4770                  31-10-1949

Ο Θεός ανέχεται τις κακές πράξεις, δεν τις εγκρίνει όμως. . .

Αυτό που επιτρέπω να γίνει δεν χρειάζεται πάντα να ανταποκριθεί στο θέλημά Μου. Μπορεί αντίθετα ν’αντιβεί τελείως στο θέλημά Μου, αλλά δεν το εμποδίζω, γιατί από τη μια σέβομαι την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, και από την άλλη πρέπει οι άνθρωποι να καταλάβουν πότε η βούλησή τους είναι στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση για να την αλλάξουν όταν έχουν καταλάβει καλύτερα. Τις περισσότερες φορές ωστόσο καταλαβαίνουν μόνο τότε που το αποτέλεσμα της κακής πράξης, σκέψης ή ομιλίας τους είναι κάποια ζημιά ή απόλεια, τότε που είναι κατά κάποιον τρόπο βλαβερό. Μόνο τότε είναι δυνατόν να σκεφτεί ο άνθρωπος και να καταλάβει πως δρα ενάντια στην αιώνια τάξη Μου.

Δεν θα υπήρχε για τον άνθρωπο δυνατότητα προόδου εάν εμπόδιζα την κάθε κακή πράξη, δηλαδή αν στερούσα τη δύναμή Μου από εκείνους που σκόπευαν να την εκτελέσουν. Πρέπει ο άνθρωπος να ωριμάσει με ελεύθερη θέληση. Κατέχει ζωτική δύναμη όσον καιρό ζει στη γη με σάρκα και αίμα. Και αυτή τη δύναμη πρέπει να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ελεύθερα προς κάθε κατεύθυνση, η θέλησή του πρέπει ν’αποφασίσει σωστά. . .  Αυτή είναι η δοκιμασία της πίστης σας, την οποία θα έπρεπε όλοι σας να περάσετε με  επιτυχία, και είστε καλοί μόνο τότε που διαλέγετε το καλό από μόνους σας, ακόμα και αν το κακό σας οφελούσε πολύ. Και για αυτό δεν θα εμποδίσω ποτέ μια πράξη, μόνο μπορώ και θέλω να εμποδίσω το αποτέλεσμα ή να το αλλάξω παρά τη θέληση του ανθρώπου που εκτέλεσε την πράξη.

Και έτσι κάτι που ο άνθρωπος καταλαβαίνει ως κακό μπορεί να του φανεί σαν να το είχα ευνοήσει, και παρ΄όλα αυτά δεν Μου αρέσει, αλλά το ανέχομαι απλά, δεν το εγκρίνω όμως ποτέ. Ο άνθρωπος όμως πρέπει να λογοδοτήσει για ό,τι επιδίωκε η θέλησή του, ακόμα και τότε που μέσω του θελήματός Μου φέρνει ευλογία. Πρόκειται τότε για μια ευκαιρία ωρίμανσης για τις ψυχές που είναι θύματα πράξεων οι οποίες γεννήκηκαν από κακή θέληση, τις οποίες επιτρέπω μάλιστα να γίνουν, τις οποίες ωστόσο δεν εγκρίνω ποτέ, στην περίπτωση που παραβιάζουν την εντολή της αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

                                                                                                                               

4771                2-11-1949

Εργαλεία του Θεού. . .

Όροι. . .

Αισθήσεις στραμμένες στον κόσμο. . .

Ελεγκτικά πνεύματα. . .

Όσοι λέγονται υπηρέτες Μου στη γη δεν βρίσκονται πράγματι πάντα στην υπηρεσία Μου, ωστόσο παριστάνουν τους υπηρέτες Μου χωρίς να έχουν πάρει την εντολή Μου· και για ευνόητους λόγους δεν κάνουν τη δουλειά που είναι σημαντική για τη λύτρωση παραπλανημένων ψυχών. . .  Δεν μπορούν να διαδώσουν την αλήθεια και να διαφωτίσουν τους ανθρώπους, δεν είναι κατάλληλοι δάσκαλοι, επειδή οι ίδιοι δεν διδάχτηκαν σωστά και μπορούν για αυτό να μεταδώσουν μόνο όσα ανταποκρίνονται στη γνώση τους. Αυτή η γνώση όμως δεν είναι τα αληθινά, απαραβίαστα πνευματικά αγαθά που δίδαξα Εγώ ως άνθρωπος στη γη, αλλά έχει υποστεί πολλές αλλαγές και τώρα δεν συμβάλλει πράγματι πια στο να εξελιχτεί ο άνθρωπος στα ύψη όπως είναι προορισμός του στην επίγεια ζωή.

Ωστόσο, είναι θέλημά Μου να αποκαλύπτεται στους ανθρώπους η αλήθεια. Και για αυτό το λόγο έρχομαι ο Ίδιος στους δικούς Μου και τους εκδηλώνομαι, και μάλιστα μ’έναν τρόπο ώστε δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι εσείς οι άνθρωποι διδάσκεστε από τον Θεό. . .   Παρ’όλα αυτά, θέτω όρους που πρέπει να εκπληρώνονται αν θέλει ο άνθρωπος ν’ακούσει τις αποκαλύψεις Μου και να τις μεταδώσει στους συνανθρώπους. Ένας απ’αυτούς τους όρους είναι ν’απομονωθεί ο άνθρωπος τελείως από τον κόσμο και ν’αφουγκραστεί μονάχα τη φωνή μέσα στην καρδιά του. Μόνο τότε που ο κόσμος μπαίνει εντελώς στο παρασκήνιο μπορώ να εκδηλωθώ  στον άνθρωπο διά της καρδιάς.

Το να απομονωθεί ο άνθρωπος από τον κόσμο όμως σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου εγκόσμιες σκέψεις, ότι, μετά από έντονη σύνδεση μαζί Μου μέσω της προσευχής, αφουγκράζεται μονάχα αυτά που Εγώ ως ο δάσκαλός του θέλω να του πω. Αυτό τον όρο ωστόσο εκπληρώνουν μόνο λίγοι άνθρωποι. Ενδιαφέρονται ακόμα πάρα πολύ για τον κόσμο και συμμετέχουν για αυτό σε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, και ως αποτέλεσμα εμφανίζονται επίγειες σκέψεις και κατά τη διάρκεια των μηνυμάτων από πάνω, όχι γιατί αφαιρώ στον άνθρωπο την προστασία Μου, αλλά γιατί δεν τον αναγκάζω. Αφού το κάθε πνευματικό μήνυμα σημαίνει μια ελεύθερη πράξη της βούλησης, παρόλο που πιάνω τη βούληση που είναι στραμμένη σε Μένα και γλιτώνω τον άνθρωπο από το να βυθιστεί στο βάθος.

Ωστόσο, πρέπει να ξεχωρίσει κανείς: Καθαρά εμπνευσμένα μηνύματα, όπου δηλαδή ο άνθρωπος ακούει με το πνευματικό του αυτί κάτι σαν υπαγόρευση, θα ανταποκριθούν πάντα στην αλήθεια. Αλλά μόλις ο άνθρωπος αφήνει να περιπλανιούνται οι σκέψεις του σε εγκόσμιους τομείς, μόλις δεν αφουγκράζεται με αμέριστη προσοχή την εσωτερική φωνή, χώνονται και εγκόσμιες σκέψεις και θέλουν να επιβληθούν.

Τότε η αλήθεια υφίσταται θόλωμα, κάτι που όμως είναι δυνατόν μόνο στην περίπτωση που Με σπρώχνετε πίσω εσείς οι άνθρωποι, που κατά κάποιον τρόπο δεν θέλετε πια ν’ακούσετε Εμένα αλλά ελπίζετε να ενεημερωθείτε για εγκόσμια γεγονότα. Τότε ο κόσμος μπαίνει από μόνος του, δηλαδή τα όντα η λαχτάρα των οποίων είναι ο επίγειος κόσμος. Τότε αυτά τα όντα προσφέρουν στον άνθρωπο απαντήσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν τίποτα κοινό με πνευματικά μηνύματα. . .  Κανένα από τα εργαλεία Μου είναι ελεύθερο από αισθήσεις στραμμένες στον κόσμο, μόνο που αυτές υπάρχουν σε μικρό βαθμό και τις περισσότερες φορές αποκλείονται εντελώς κατά την ώρα που ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος έτσι μαζί Μου. Αλλά επειδή ο άνθρωπος ζει στη γη, ο κόσμος τον πλησιάζει ξανά και ξανά και μπορεί πού και πού να αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις εκείνου, ακόμα και αν μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Και πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι και ένα εργαλείο αφήνει να εμφανιστούν στο εσωτερικό του καθαρά επίγεια ερωτήματα, και με αυτό τον τρόπο διακόπτει την καθαρά πνευματική επαφή και αρχίζει τότε να δουλεύει ο νους του ανθρώπου.

Ωστόσο, πρέπει να σας επαναλαμβάνεται ότι πνευματικές γνώσεις δεν μπορούν ποτέ να παραμορφωθούν αν ο ίδιος ο άνθρωπος αγαπά και αναζητά την αλήθεια. Οι πνευματικές γνώσεις βρίσκονται συνεχώς υπό την προστασία ελεγκτικών πνευμάτων, δηλαδή τα φωτεινά όντα ξέρουν να εμποδίσουν κάθε λάθος περιγραφή ή και την έλλειψη κατανόησης εκείνου που παραδέχεται τα πνευματικά αγαθά. . .  Η θεϊκή αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να παραμορφωθεί από έναν άνθρωπο που Μου προσφέρεται να Με υπηρετήσει και που παίρνει στα σοβαρά το καθήκον του. Οι επίγειες γνώσεις, αντίθετα, κινδυνεύουν να περιέχουν και λάθη, εκτός εάν ο άνθρωπος ζητά τη φώτιση του πνεύματος  για την αποκλειστική λύση προβλημάτων ή την απάντηση σε ερωτήσεις που αφορούν τον επίγειο τομέα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4772                4-11-1949

Η αποδοχή του λόγου είναι μια πράξη της ελεύθερης βούλησης. . .

Φορείς της αλήθειας. . .

Αυτό που θα πρέπει ν’αποκαλυφθεί στην ανθρωπότητα θα της το διοχετεύω ξανά και ξανά, και θα βρω πράγματι τους σωστούς εκπροσώπους για την αλήθεια από πάνω. Θα διαλέξω τα κατάλληλα δοχεία για τις πνευματικές Μου εκπομπές και θα κάνω λοιπόν φορείς της αλήθειας και παροχείς του φωτός εκείνους τους ανθρώπους που θα είναι και κατάλληλοι να μεταδώσουν την αλήθεια και το φως στους συνανθρώπους. Παρ’όλα αυτά, αυτοί δεν θα έπρεπε να δεχτούν τίποτα χωρίς εξέταση, δηλαδή χωρίς τη διανοητική απασχόληση με τα πνευματικά αγαθά που τους προσφέρονται ως αλήθεια. Αφού θα μπορούσε επίσης να προσφερθεί πλάνη σε σας τους ανθρώπους , και αφού θα πρέπει να λογοδοτήσετε, είναι υποχρέωσή σας να εξετάζετε, κάτι που θα έπρεπε όμως να κάνετε ζητώντας τη βοήθειά Μου.   

Αυτή η εξέταση όμως θα σας είναι εύκολη αν έχετε μόνο τη θέληση για την αλήθεια, και η ικανότητα να καταλάβετε θα σας δοθεί μαζί με την αλήθεια. Οι φορείς τη αλήθειας ωστόσο βρίσκονται υπό την ιδιαίτερη προστασία Μου επειδή, αφού θα έπρεπε να διαδώουν το λόγο Μου, πρέπει για ευνόητους λόγους να φροντίσω να διατηρηθεί αυτός καθαρός για τους ανθρώπους που επιδιώκουν την αλήθεια. Αυτοί θα πρέπει να λάβουν την πιο αγνή αλήθεια. Παρ’όλα αυτά, και οι φορείς της αλήθειας έχουν ελεύθερη βούληση. Η υποδοχή του λόγου Μου είναι πάντα μια πράξη της ελεύθερης βούλησης. Επομένως δεν θα τους εμποδίσω ν’ακούσουν πλάνη και να πάρουν θέση σχετικά.

Θα φωτίσω μάλιστα το πνεύμα τους έτσι ώστε θα μπορέσουν να καταλάβουν ξεκάθαρα την πλάνη. Αλλά δεν τους εξαναγκάζω να δεχτούν την αλήθεια, αιτιολογώ απλά με εύκολα λόγια το περιεχόμενο των αποκαλύψεών Μου, έτσι ώστε είναι εύκολο για τον πρόθυμο άνθρωπο να δεχτεί την αλήθεια και να την υποστηρίξει απέναντι στους συνανθρώπους. Και έτσι η αλήθεια από Μένα θα διοχετεύεται ασταμάτητα στη γη, και ξανά και ξανά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα κάνουν τον εαυτό τους αντάξιους και ικανούς να είναι δέκτες των ακτινοβολιών φωτός Μου. Ξέρω τις καρδιές τους, την ικανότητά τους για αγάπη και την προθυμία τους να Με υπηρετήσουν, δηλαδή να δουλέψουν για Μένα και τη βασιλεία Μου.

Και θα ευλογήσω τη δουλειά τους, θα ευλογήσω την καλή θέληση και την αγάπη για Μένα και θα προσφέρω συνέχεια προστασία και βοήθεια σ’εκείνους που υποστηρίζουν με αυτό τον τρόπο την αλήθεια που έλαβαν από Μένα. Και θα διοχετεύω συνέχεια την αλήθεια στη γη για να μην χρειαστεί η ανθρωπότητα να βαδίσει μέσα στο σκοτάδι και για να ξέρει το θέλημά Μου. Αφού η εκπλήρωση του θελήματός Μου είναι το καθήκον της ζωής τους, το οποίο πρέπει να εκτελέσει ο κάθε άνθρωπος και για το οποίο είναι και ικανός, αρκεί να έχει καλή θέληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4773                5-11-1949

Μεταρρυθμιστές. . .

Σε όλες τις εποχές υπήρχαν άνθρωποι που αναζητούσαν την αλήθεια και που Με αγαπούσαν βαθιά. Και αυτοί κατάλαβαν γρήγορα ότι η διδασκαλία που εκπήγασε από Μένα καθαρή είναι παραμορφωμένη, αφού όποιος λαχταρούσε την αλήθεια, κατάλαβε και την πλάνη και την απόκλιση από την καθαρή αλήθεια. Όποιος Με αγαπά αναγνωρίζει το λόγο Μου ως θείο, όπως καταλαβαίνει την κάθε λανθασμένη διδασκαλία ως ανθρώπινο έργο, αφού η αγάπη για Μένα και η λαχτάρα για την αλήθεια οξύνουν την ικανότητά του να καταλαβαίνει καθώς και την κριτική του ικανότητα. Και για αυτό καταπολεμόταν πάντα η πλάνη, δηλαδή ξανά και ξανά υπήρξαν άνθρωποι που επιδίωξαν να διορθώσουν αυτό που ήταν λάθος και που για αυτό παρουσιάστηκαν ως μεταρρυθμιστές. Τους φέρονταν πάντα εχθρικά εκείνοι που δεν ήθελαν να αποχωριστούν από την πλάνη και την υποστήριζαν ως το λόγο του Θεού.

Και ήμουν πάντα με το μέρος τους πηγαίνοντας μαζί τους στη μάχη κατά της πλάνης, μιλώντας ο Ίδιος μέσω εκείνων των ανθρώπων σε όλους όσους τους άκουσαν. Και υπήρχαν πάντα άνθρωποι που απορροφούσαν με λαχτάρα ό,τι τους έφεραν εκείνοι, που το αναγνώρισαν και το υποστήριξαν με ζήλο οι ίδιοι. Και επομένως ο κάθε μεταρρυθμιστής βρήκε τους οπαδούς του, και έτσι έγιναν «σχίσματα της εκκλησίας. . .», δηλαδή η εκκλησία που παρίστανε να την είχα ιδρύσει Εγώ υπέστησε ξανά και ξανά αλλαγιές, γιατί αυτή επέμενε στις διδασκαλίες που αποδείχτηκαν λάθος· και οι μέλη της που αποσχίστηκαν από αυτήν ακολούθησαν μια δική τους πνευματική κατεύθυνση, δηλαδή σχημάτισαν και πάλι μια εκκλησία που έλεγε ότι ήταν δική Μου εκκλησία.

Οι ιδρύτες αυτής της εκκλησίας ήταν μάλιστα φωτισμένοι από το Πνεύμα Μου, αφού επιδίωκαν την αλήθεια από αγάπη για Μένα. Οι οποδοί τους ωστόσο δεν αναζητούσαν ή επιθυμούσαν πάντα την αλήθεια, αλλά η αποστροφή τους για την πρώτη εκκλησία τους έκανε ν’ακολουθήσουν τη δεύτερη. Και είναι και τώρα πάλι το ίδιο: Στέκεται μέσα στην αλήθεια μονάχα εκείνος ο άνθρωπος που την αναζητά και την επιθυμεί με σοβαρότητα, αφού σ’εκείνον φανερώνομαι, και θα ξέρει πάντα για τη διδασκαλία Μου, την οποία κήρυσσα στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πορείας Μου στη γη. Το Πνεύμα Μου θα φωτίζει πάντοτε τους ανθρώπους που ζητούν τη φώτιση του πνεύματός τους με την επιθυμία να ξέρουν την καθαρή αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4774                6-11-1949

Η σημασία της εποχής. . .

Η ενσάρκωση του Χριστού στη γη. . .

Μια εποχή ύψιστης σημασίας λήγει τώρα, η οποία ξεκίνησε μετά τον κατακλυσμό και είναι κατά κάποιον τρόπο μοναδική. Αφού σ’αυτή την εποχή ο Θεός ο Ίδιος κατέβηκε στη γη για να δείξει στους ανθρώπους μια εφικτή λύση, γιατί αποτύχαιναν, γιατί δεν είχαν επίγνωση της σημασίας της επίγειας πορείας ως άνρθωπος, έτσι ώστε η ζωή τους στη γη έγινε άσκοπη, ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ πετυχημένη. . .  γιατί δεν εκμεταλλεύονταν την επίγεια ζωή τους για την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής τους. Ο Θεός ο Ίδιος ενσαρκώθηκε ως άνθρωπος στη γη σ’αυτή την εποχή, πήρε σάρκα και έζησε ως άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αυτό που δεν κατάφερναν οι άνθρωποι μέχρι τότε το πέτυχε Αυτός, δηλαδή το ότι αποχωρίστηκε ως άνθρωπος από ό,τι ανθρώπινο και επιδίωξε τον Θεό με την ελεύθερη θέλησή Του. Είναι λάθος να υποθέσει κανείς ότι το Θείο μέσα στον άνθρωπο Ιησού τον απάλλαξε από τις ανθρώπινες αδυναμίες και από θα ανθρώπινα συναισθήματα. Αντίθετα, έπρεπε ιδιαίτερα να τα καταπολεμήσει και όμως βγήκε νικητής, γιατί Του έδωσε δύναμη η αγάπη και γιατί η θέλησή Του ήταν πάρα πολύ δυνατή εξαιτίας της αγάπης.

Απέδειξε λοιπόν στους ανθρώπους ότι είναι δυνατόν να εξελιχθεί ο άνθρωπος μέσω της αγάπης σε παρόμοιο με τον Θεό ον, κάτι που είναι το καθήκον του κάθε ανθρώπου, δηλαδή το νόημα και ο σκοπός γενικά της επίγειας του ζωής. Προσκόμισε την απόδειξη ως άνθρωπος, και η Θεότητα συνδέθηκε μαζί Του, διότι ο άνθρωπος Ιησούς αυτομεταμορφώθηκε σε αγάπη. Αυτή η πράξη λοιπόν έγινε, σύμφωνα με τη θεϊκή απόφαση, σ’αυτή την εποχή, και ολόκληρο το σύμπαν συμμετείχε. . .  Οι άνθρωποι πριν και μετά την ενανθρώπιση του Θεού πάνω σ’αυτή τη γη συμμετέχουν στις χάρες του λυτρωτικού έργου, το οποίο επομένως ο άνθρωπος Ιησούς εκτέλεσε για όλα τα όντα σ’όλη την αιωνιότητα.

Και όμως τελειώνει και αυτή η εποχή, γιατί η ανθρωπότητα αδιαφορεί εντελώς για το λυτρωτικό έργο του Χριστού και επομένως δεν χρησιμοποιεί καμία βοήθεια για να εκπληρώσει το σκοπό της επίγειας ζωής. Δεν υπάρχει πια κανένα μέσο για αυτή την ανθρωπότητα, αφού απορρίπτει το καλύτερο μέσο, δηλαδή δεν το προσέχει. Λήγει λοιπόν μια εποχή που είναι πάρα πολύ συμαντική και η σημασία της οποίας ωστόσο δεν αναγνωρίζεται. Αλλά το λυτρωτικό έργο συνεχίζει να υπάρχει, οι χάρες του λυτρωτικού έργου δεν θα χάσουν το αποτέλεσμά τους στους αιώνες των αιώνων. Η διδασκαλία του Χριστού, ο αγνός λόγος του Θεού θα είναι άφθαρτος και θα μεταφερθεί στη νέα εποχή, παρόλο που θα τελειώσει η παλιά γη με τον μετασχηματισμό ολόκληρης της επιφάνειάς της και δεν θα μείνει πια τίποτε από τα δημιουρήματα της παλιάς γης.

Ο Ιησούς Χριστός ως ο Γιός του Θεού και ο Λυτρωτής του κόσμου θα μείνει στη νέα γη η προσωποποίηση της πνευματικής ανάπτυξης. Το θεϊκό λόγο Του θα διδάσκεται και τότε. Οι άνθρωποι της νέας γης θα μυηθούν στο λόγο Του διά προσωπικής συναναστροφής με τον φωτεινό πνευματικό κόσμο, καθώς και με τον Ίδιο τον Θεό, ο Οποίος θα βρίσκεται ως ο Πατέρας τους στη μέση των παιδιών Του, τα οποία θα έχουν πάρει το δρόμο του Χριστού και θα έχουν και αυτά αυτομεταμορφωθεί σε αγάπη. Με εκείνα ο Θεός ως η αιώνια Αγάπη θα έχει συναναστροφή όπως ένας πατέρας με τα παιδιά του. Και για αυτούς τους ανθρώπους ο Ιησούς Χριστός απόκτησε τη μακαριότητα με το αίμα Του, με το θάνατό Του στο σταυρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4777                10-11-1949

Η εκ νέου φυλάκιση των πνευματικών οντοτήτων. . .

Λύτρωση μέσα σε μια περίοδο. . .

Το να φυφλακιστεί μέσα στην πιο σκληρή ύλη είναι ο χειρότερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να τιμωρηθεί ένα πνευματικό ον που ήταν ήδη ενσαρκωμένο ως άνθρωπος στη γη. Τα αμέτρητα δημιουργήματα λοιπόν είναι η απόδειξη για το ότι αμέτρητες οντότητες πρέπει άλλη μια φορά ν’αρχίσουν την αναπτυξιακή τους πορεία. Αφού όσον καιρό υπάρχουν πνευματικά όντα που έχουν ανάγκη ανάπτυξη, τόσο θα υπάρχουν επίγεια υλικά δημιουργήματα που χρησιμεύουν στα πνευματικά όντα ως φορείς και τους κάνουν δυνατή την ανάπτυξή τους μέσω της ποικιλίας τους και την ανομοιότητα της εξωτερικής τους μορφής και ανάλογα με τη μορφή τους μέσω σκληρότερης ή μαλακότερης ουσίας. Όσο αυτά τα δημιουργήματα δεν τελειώνουν, δεν έχουν λυτρωθεί τα πνευματικά όντα.

Μέσα στο χρονικό διάστημα μιας λυτρωτικής περιόδου, το πνευματικό ον μπορεί από την πιο σκληρή ύλη να εξελιχτεί ανοδικά μέχρι τον άνθρωπο. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει. . .  Είναι ωστόσο ανάγκη η παραίτηση από την αντίσταση μέσα σ’ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι επίσης δυνατόν. Πολύ συχνά ωστόσο το πνευματικό ον αποτυχαίνει να καταφέρει αυτό, γιατί είναι τόσο επίμονη η αντίστασή του εναντίον του Θεού ώστε μπορούν να περάσουν αιωνιότητες ώσπου να έχει τσακιστεί ή να έχει μειωθεί η αντίσταση. Και αυτή την αντίσταση αποδεικνύουν τα δημιουργήματα που φαίνονται αναλλοίωτα στο ανθρώπινο μάτι για συχνά ατελείωτους καιρούς. . .  

Τα δημιουργήματα που κατά κάποιον τρόπο σχηματίζουν το φλοιό της γης και τα οποία διαλύονται βίαια μέσω του θεϊκού θελήματος, αποτελούν για τα πνευματικά όντα δυνατότητες για την ανοδική τους ανάπτυξη. Για αυτά τα πνευματικά όντα μια λυτρωτική εποχή δεν είναι αρκετή, και όμως αισθάνονται κατά το τέλος αυτής της εποχής την αναστάτωση μέσα στο σύμπαν και περιμένουν ανυπόμονα να μπουν σε μια νέα μορφή. Η αντίσταση κατά του Θεού μεινώνεται, διότι νιώθουν την τεράστια δύναμη και εξουσία τους. Και ο Θεός λαμβάνει υπόψη Του τη λαχτάρα τους και διαλύει όλα τα δημιουργήματα στο τέλος της εποχής, κάτι που σημαίνει ένα σημείο καμπής για τα πνευματικά όντα που ήταν φυλακισμένα άπρακτα στο εσωτερικό της γης για αιωνιότητες.

Τα πνευματικά όντα θα είναι τότε έτοιμα να υπηρετήσουν και θα εγκατασταθούν μέσα σε τέτοιες εξωτερικές μορφές που θα επιτρέψουν μια έστω και ελάχιστη δραστηριότητα. Και η αναπτυξιακή τους πορεία στην επιφάνεια της γης θα ξεκινήσει και θα οδηγήσει σίγουρα στην ενσάρκωση ως άνθρωπος, ακόμα και μόνο μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αυτά μια περαιτέρω εξήγηση για τις καταστροφές στη γη που θα γίνουν κατά την προσεχή περίοδο, οι οποίες έχουν προβλεφθεί στο αιώνιο σωτήριο σχέδιο, και οι οποίες – παρόλο που πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας τους – θα σημάνουν λύτρωση για τα πνευματικά όντα που λαχταρούν να πάρουν μια νέα μορφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4778                11-11-1949

Γνώση για το σωτήριο σχέδιο του Θεού. . .

Μπορείτε να λάβετε γνώση του αιώνιου σωτήριου σχέδιού Μου, δεν σας αποκρύβω τη σχετική γνώση. Μόνο που πρέπει η ψυχή σας να έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας για να μπορέσετε και να συλλάβετε αυτό που θα σας αποκαλύψει το σωτήριο σχέδιό Μου. Πρέπει να επικρατούν η πίστη και η αγάπη μέσα στο είναι σας, αλλιώς θα ήσασταν ανίκανοι να δεχτείτε ως αλήθεια τη γνώση σχετικά με το σωτήριο σχέδιό Μου. Αφού μόνο μέσω της αγάπης μπορείτε να καταλάβετε τη δική Μου αγάπη ως κίνητρο για την ενέργειά Μου. Μονάχα η πίστη βρίσκει μια εξήγηση για τα πάντα.

Για αυτό το λόγο αυτή η γνώση δεν μπορεί να διοχετευτεί σε όλους τους ανθρώπους. Και όμως είναι η μόνη εξήγηση για όλα τα γεγονότα, για τη δημιουργία της πλάσης, για τη ζωή των ανθρώπων στη γη. Μόνο τότε που οι άνθρωποι έχουν καταλάβει το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής, το νόημα και το σκοπό της δημιουργίας, θα αναγνωρίσουν και το σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο τους κάνει κατανοητές όλες τις αιτίες και σχέσεις όσων τους φαίνονται αλλιώς ακατανόητα. Η γνώση για το σωτήριο σχέδιό Μου ωστόσο μεταδίδεται ως απόδειξη της επίδρασης του Πνεύματός Μου σ’εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν την αλήθεια.

Το βιβλίο των πατριαρχών ωστόσο δεν περιέχει αυτή τη γνώση. Μολονότι, αυτό το βιβλίο δεν πρέπει ν’απορριφθεί, αφού υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που δεν βρίσκονται μέσα του. . .  πράγματα που αποκρύβω απ’όσους δεν αφυπνίζουν το πνεύμα μέσα τους, τα οποία ωστόσο προσφέρω σ’εκείνους που κατέχουν το κλειδί προς τη σοφία. . .  που έχουν αυτοδιαμορφωθεί σε αγάπη. Αυτούς δηλαδή ενημερώνω για ό,τι έγινε, γίνεται και θα γίνει μέχρι τους αιώνες των αιώνων. Θέλω επίσης να διαδοθούν αυτές οι γνώσεις, για να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι τη μεγάλη ευθύνη τους για τις ψυχές τους.

Θέλω να ψάξουν καθαρά λογικά μια εξήγηση για το νόημα και το σκοπό της ζωής η οποία θα τους φανεί αποδεκτή. Θέλω να τους δείξω μέσω της γνώσης μια κατεύθυνση την οποία θα πρέπει να πάρουν. Και σ’όποιον έχει καλή θέληση, σ’εκείνον η γνώση θα δώσει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του που πάντα λαχταρούσε αλλά δεν βρήκε. Η καρδία θα του φανερώσει αυτό που δεν μπόρεσε να του δώσει ο νους. Μόνο τότε θα του είναι κατανοητή ολόκληρη η ζωή· μόνο τότε θα μάθει να Με αναγνωρίζει και θα προσπαθήσει να συνάψει επαφές μαζί Μου, τον Οποίο θα καταλάβει ως άξιο επιδίωξης και ως μοναδικό στόχο για τα πνευματικά όντα που είναι ενσαρκωμένα στη γη ως άνθρωποι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4781                14-11-1949

Αντάμωση στο επέκεινα σε κατάσταση ωριμότητας. . .

Στο πνευματικό βασίλειο αναγνωρίζονται η μια την άλλη οι ψυχές που έχουν τον ίδιο βαθμό ωριμότητας και είναι μέσα σ’ένα συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας δεκτικές στο φως, δηλαδή έχουν την ικανότητα να βλέπουν πνευματικά, ενώ οι ψυχές μέσα στο σκοτάδι δεν αναγνωρίζουν η μια την άλλη, παρόλο που ήταν συνδεδεμένες στη γη. Μπορούν τότε μάλιστα ν’αντιληφθούν οντότητες και να έχουν επίσης συναναστροφή μαζί τους, αλλά δεν μπορεί να γίνει λόγος για αναγνώριση, αφού οι ψυχές δεν κατέχουν πια σωματικά χαρακτηριστικά, και το να βλέπει κανείς πνευματικά όντα θέλει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας.

Μπορεί ωστόσο μια φωτεινή ψυχή να ξαναβρεί μια ψυχή που γνώρισε στη γη και επίσης να την πλησιάσει, χωρίς όμως να την αναγνωρίσει αυτή. Και για αυτό οι φωτεινές ψυχές μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, αλλά καλυμμένες, για να μην ασκήσει αναγκαστική επιρροή πάνω στα ατελή όντα η ακτινοβολία φωτός που εκπέμπουν εκείνες. Και για αυτό το λόγο τέτοιες ψυχές που αποβίωσαν ανώριμα από τη γη βρίσκουν στο πνευματικό βασίλειο ψυχές πρόθυμες για βοήθεια, οι οποίες τις πλησιάζουν, επειδή τους σύνδεε η αγάπη όταν ζούσαν ακόμα στη γη.

Παρ΄όλα αυτά η ψυχή πρέπει με ελεύθερη θέληση ν’ανοιχτεί στα δασκαλέματα και στις συμβουλές. Μπορεί να της δείξει το σωστό δρόμο μια φωτεινή ψυχή, αλλά πρέπει τότε εκείνη να τον πάρει η ίδια. . .  Στην περίπτωση όμως που ψυχές στέκονται σ’έναν βαθμό ωριμότητας όπου είναι και οι δύο δεκτικές στο φως, ακόμα και αν σε διαφορετικό βαθμό, κατέχουν και την ικανότητα να βλέπουν πνευματικά και αναγνωρίζονται προς απίστευτη χαρά τους. Και ενώνονται τότε για την κοινή δράση, αλληλοσυμπληρώνοντας και αλληλοδασκαλεύοντας και μιλώντας η μια στην άλλη πάντα με αγάπη, και αυτό κάνει τις ψυχές πάρα πολύ ευτυχισμένες.

Η αντάμωση στο πνευματικό βασίλειο είναι λοιπόν βέβαιη, μόνο που μπορεί να διαρκέσει αρκετά ώσπου να μπει μια ψυχή μέσα στις σφαίρες φωτός και να δει μόνο τότε τους αγαπημένους της, καταλαβαίνοντας ότι αυτοί ήταν κοντά της ήδη πολλές φορές ως σύμβουλοι και οδηγοί στο δρόμο προς τα πάνω. Η μακαριότητα της αντάμωσης είναι απερίγραπτη και αντισταθμίζει πολλή δυστυχία που  πρέπει ν’αντέξουν οι ψυχές στο επέκεινα ώσπου να φτάσουν στο φως. Αλλά όπου βοηθά μια φωτεινή ψυχή μέσω της αγάπης της, εκεί η ανώριμη ψυχή θα πετύχει σίγουρα το στόχο, αφού η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη, η οποία βοηθά το ακόμα αλύτρωτο ον, η οποία εξασφαλίζει και σ’εκείνο την είσοδο στο πνευματικό βασίλειο, στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4783                19-11-1949

Η ορατή εμφάνιση του Κυρίου. . .

Σ’εσάς που είστε δικοί Μου θέλω να δώσω ένα σήμα πριν να επεμβώ στα γεγονότα του κόσμου για χάρη των παραπλανημένων ψυχών. Θέλω να σας προσκομίσω την απόδειξη για το ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι ανακοινώσεις Μου, και θέλω να εμφανιστώ μπροστά σας έτσι ώστε θα Με αναγνωρίσετε, μπροστά στον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Αλλά όποιος θα προσέξει, θα καταλάβει ότι θα είμαι Εγώ Που θα τον πλησιάσω, παρόλο που θα διαλέξω μια μορφή που θα προσαρμοστεί στο περιβάλλον, που δεν θα φανεί εξαιρετική. Θέλω ν’άρθω στον καθένα σας, οι οποίοι θέλετε να Με υπηρετήσετε και φροντίζετε για τη διάδοση του λόγου Μου.

Θέλω ο Ίδιος να έρθω κοντά σας για να ενισχύσω την πίστη σας, για να μπορέσετε ψύχραιμα ν’αντέξετε τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν και για να μπορέσετε να συμπαρασταθείτε με τη βοήθειά σας στους συνανθρώπους σας. Αφού μέσα στη γενική ταραχή θα πρέπει εσείς, οι υπηρέτες Μου, να είστε ήρεμοι και συνετοί για να μπορέσετε να προσφέρετε παρηγοριά και βοήθεια όπου θα είναι μεγάλη η ένδεια και η δυστυχία και όπου θα είναι ανάγκη βοήθεια. Όποιος θα Με αναγνωρίσει αμέσως, θα είναι μακάριος στην παρουσία Μου, και θα δεχτεί την κάθε εκδήλωσή Μου ως ένα δώρο υπέρμετρης αγάπης, και η καρδιά του θα φουντώσει επίσης από αγάπη, η δύναμή Μου θα ρεύσει πάνω του, έτσι ώστε θα ήταν ικανός να κατορθώσει οτιδήποτε αν μόνο το ήθελε.

Ωστόσο, δεν θα Με αναγνωρίσου όλοι αμέσως, αλλά μερικοί θα νιώσουν ότι θα έχουν απέναντί τους ένα ασυνήθιστο άτομο, τα λόγια του οποίου θα δεχτούν ως απόλυτη αλήθεια. Και μόνο στο τέλος θα Με καταλάβουν αστραπιαία και θα αλαλάσουν και θα Με δοξάσουν όταν θα έχω φύγει από κοντά τους. Θα παραμείνω ωστόσο ως μια ανεξίτηλη εικόνα μέσα στις καρδιές όλων όσων θα κάνω ευτυχισμένους μέσω της παρουσίας Μου. Και έτσι θα Με ξαναβρούν μέσα στις καρδιές τους, παρόλο που σωματικά δεν θα τους είμαι πια ορατός. Και θα μπορούν συνέχεια ν’αντλήσουν δύναμη και θα εκτελέσουν με ζήλο τη δουλειά για τη βασιλεία Μου όταν θα έχω μιλήσει από πάνω και οι άνθρωποι θα έχουν πέσει θύματα της έσχατης ανάγκης την οποία θα έχει προκαλέσει η φωνή Μου.

Τότε οι δικοί Μου θα βρουν πολλή δουλειά και Εγώ ο Ίδιος θα τους βοηθήσω. Εγώ ο Ίδιος θα μιλήσω μέσω των δικών Μου σε όσους θα θελήσουν να Μ’ακούσουν και θα πιστέψουν τα λόγια των δικών Μου. Θα τους μιλήσω και εσείς θα Με μαρτυρήσετε. Θα αναφέρετε την εμφάνισή Μου και θα τους αποδώσετε με ζωντανά λόγια αυτό που νιώθετε για Μένα μέσα στην καρδία σας. Και θα κερδίσετε πολλούς, γιατί τα δεινά θα είναι μεγάλα και οι άνθρωποι θα είναι ευγνώμονες για κάθε εξήγηση, για κάθε παρηγοριά και για κάθε βοήθεια. Θα δουλέψετε για Μένα και για τη βασιλεία Μου, επειδή θα αισθανθείτε ωθημένοι από Μένα, ο Οποίος θα είμαι μέσα στην καρδιά σας και τον Οποίο δεν θα χάσετε ποτέ πια αν τον έχετε δει μια φορά.

Ό,τι έχει γίνει δικό Μου δεν το εγκαταλείπω ποτέ πια, και για αυτό θα έρθω στους δικούς Μου κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Και θα Με αναγνωρίσουν, αφού θα τους πει η αγάπη Ποιος είμαι. Και ανάλογα με τον βαθμό της αγάπης τους θα είναι η μακαριότητά τους όταν Με δουν. Όποιος κοιτάζει μέσα στο μάτι Μου, θα τον πιάσει ένα ασύγκριτα μακάριο συναίσθημα, έτσι ώστε θα αναγνωρίσει μέσα Μου περισσότερο απ’ό,τι μονάχα έναν άνθρωπο. Όποιος είναι ακόμα αδύνατος στην πίστη και στην αγάπη και όμως Με επιδιώκει με τη θέλησή του, αυτός μεν δεν θα Με αναγνωρίσει αμέσως, αλλά θα ενθουσιαστεί με τα λόγια Μου και αυτά θα ανάψουν τη φωτιά της αγάπης μέσα του. Τότε μπορεί να Με αναγνωρίσει μόνο όταν θα έχω φύγει από κοντά του, όταν δεν θα είμαι πια παρόν σωματικά.

Θα είμαι ως άνθρωπος ανάμεσά σας, αλλά μονάχα μπορστά στα μάτια σας θα διαλέξω ένα περίβλημα, το οποίο θα διαλύσω με την ίδια ταχύτητα για να σας είμαι αόρατος. Και έτσι θέλω να δώσω δύναμη σε όλους σας, για να Μου μείνετε πιστοί και ν’αντέξετε μέχρι το τέλος. Αφού θα είναι ανάγκη μεγάλη δύναμη, την οποία δεν θα μπορέσετε να βρείτε μόνοι σας. Εγώ όμως ξέρω τους δικούς Μου και δεν θα τους αφήσω πια στον αντίπαλό Μου. Και για αυτό πιστέψτε και περιμένετε πάντοτε τη βοήθειά Μου. Όσο πιο μεγάλες θα είναι οι δυσκολίες, τόσο πιο κοντά θα είμαι σε σας που θα Με δείτε σωματικά. Τότε όμως θα ξέρετε ότι σε λίγο θα έχει έρθει η ώρα όπου θα φανερωθώ σε όλους όσους δεν θέλουν να πιστέψουν και που δεν θα είναι χωρίς γνώσεις για το ότι το τέλος θα είναι κοντά. Και τότε σε λίγο θα έχει λήξει ο χρόνος τον οποίο παρείχα στους ανθρώπους για τη λύτρωσή τους. . .  Και θα έρθει η μέρα του τέλους και μαζί της η Δευτέρα Παρουσία, όπως ανακοινωνόταν με το λόγο και με τη γραφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4786                23-11-1949

Υπάρχει μόνο μια αλήθεια. . .

Το αίσθημα της καρδιάς. . .

Είστε μάλιστα ελεύθεροι ν’αποφασίσετε ποια πνευματκή κατεύθυνση θέλετε ν’ακολουθήσετε. Πρέπει όμως πάντα να λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχει μόνο μια αλήθεια, ότι – αφού οι διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις έχουν και διαφερετικές διδασκαλίες – μπορεί μόνο μια να είναι η σωστή, γεγονός για το οποίο οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ ν’αποφύγουν μια εξέταση, την οποία μπορεί να κάνει ο καθένας, αρκεί να το θέλει στα σοβαρά. Όπου διοχετεύονται θεϊκές  αποκαλύψεις στη γη, εκεί είναι εγγυημένη η αλήθεια, και για αυτό μπορούν οι άνθρωποι πάντα να τις χρησιμοποιήσουν ως σύγκριση. Και η αλήθεια θα είναι μόνο εκεί όπου υπάρχει συμφωνία με τις διδασκαλίες  που μεταδόθηκαν μέσω του θεϊκού λόγου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία απευθείας αποκάλυψη για σύγκριση, πρέπει ο άνθρωπος οπωσδήποτε να επικαλεστεί τον Θεό για συμπαράσταση, και τότε θα κερδίσει βέβαια μια σωστή κρίση, δηλαδή θα αποφασίσει να δεχτεί ή ν’αρνηθεί όσα του προδιαγράφει να πιστέψει μια πνευματική κατεύθυνση. . .  Η σοβαρή επιθυμία να σταθεί στην αλήθεια και μια αληθινή και πνευματική προσευχή στον Θεό θα εξασφαλίσει στον άνθρωπο τη σωστή κατανόηση σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι είναι πλάνη. Και η ίδια του η καρδιά θα τον ενθαρρύνει ή θα τον προειδοποιήσει να υιοθετήσει μια πνευματική κατεύθυνση. Θα πρέπει ωστόσο να προσέξει και τα συναισθήματά του, δηλαδή να μην κάνει τίποτα ενάντια στα συναισθήματά του.

Καμία πνευματική οργάνωση στη γη δεν είναι χωρίς πλάνη, επειδή η καθαρή αλήθεια, η οποία αρχικά παρακίνησε τον ιδρυτή να την υποστηρίξει και να πείσει τους συνανθρώπους να την πιστέψουν, υφίσταται ξανά και ξανά αλλαγιές από ανθρώπους. Και για αυτό ένας αναζητητής της αλήθειας θα έχει τις αμφιβολίες του σε κάθε πνευματική κατεύθυνση, κάτι που πρέπει μάλιστα να γίνει για να ψάξει μόνος του να βρει την αλήθεια και ν’αφυπνίσει το πνεύμα στο εσωτερικό του μέσω σοβαρής σκέψης και επαφής με τον Θεό διά της προσευχής και διά έμπρακτης αγάπης, το οποίο θα τον διδάξει τότε αληθινά και θα τον μυήσει στη σωστή γνώση.

Και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος μπορεί σε κάθε πνευματική κατεύθυνση να βρει την αλήθεια αν μόνο το θέλει στα σοβαρά. Πρέπει ο τυφλός να εμπιστευτεί σ’εναν που βλέπει. . .  Εκείνος όμως που βλέπει είναι μονάχα ο Θέος. . .  ή ένας πνευματικός οδηγός που αφυπνίστηκε από τον Θεό και διδάσκεται από Αυτόν. Τέτοιος οδηγός μπορεί πράγματι να είναι σωστό στήριγμα για τον τυφλό, ο οποίος θα τον οδηγήσει και μπορεί επίσης να τον βοηθήσει ν’ανοίξει το πνευματικό μάτι του τυφλού, αν αυτός ο ίδιος το θέλει. Ωστόσο, ένας τυφλός οδηγός δεν είναι μεγάλη ευλογία, οδηγεί στην πλάνη και αυτούς που του έχουν εμπιστευτεί, πριν να μην έχει γίνει ο ίδιος ενορατικός διά της θέλησής του.

Τυφλός οδηγός όμως είναι όποιος δεν άντλησε τη σοφία του από θεϊκές αποκαλύψεις. . .  Τυφλός οδηγός είναι όποιος παρέλαβε τις γνώσεις του από ανθρώπους που βλέπουν μόνο αμυδρά και δεν φωτίστηκε με αυτό τον τρόπο, αλλά πορεύεται το δρόμο του μέσα στο ίδιο σκοτάδι όπως πριν. Ο Θεός φροντίζει τον καθένα που ζητά την αλήθεια. Η άγνοια, η πλάνη και η συσκότιση του πνεύματος υπάρχουν πάντα μονάχα εκεί όπου οι άνθρωποι δεν επιθυμούν την αλήθεια, αφού αυτή η επιθυμία είναι η προϋπόθεση για ν’αποκαλυφθεί στον άνθρωπο ο Θεός ως ο δότης της αλήθειας και η Ίδια η αιώνια Αλήθεια. Διότι σε όποιον επιθυμεί την αλήθεια, σ’αυτόν θα προσφερθεί μάλιστα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

4787                24-11-1949

Η δραστηριότητα της σκέψης. . .

Πνευματικές εκπομπές. . .

Στον αναζητητή της αλήθειας αρκεί μια σύντομη υπόδειξη, μια μικρή αμφιβολία, για να εξιχνιάσει την αλήθεια, και δεν θα παραμείνει ποτέ χωρίς επιτυχία. Οι σκέψεις του πιάνονται από τα όντα του φωτός και οι απαντήσεις ακτινοβολούνται πίσω, τις οποίες ο άνθρωπος θεωρεί δικά του διανοητικά αγαθά και συνεχίζει να τις ακολουθεί. Αυτή οι δραστηριότητα της σκέψης είναι το πραγματικό ζωντανό μέσα στον άνθρωπο, είναι η δραστηριότητα που συνεχίζεται και στο πνευματικό βασίλειο, είναι η πραγματική λειτουργία της ψυχής, η οποία με αυτό τον τρόπο βρίσκεται είτε στη γη είτε στο πνευματικό βασίλειο, ανάλογα με το στόχο στον οποίο στρέφει τη λειτουργία της. . .  ανάλογα δηλαδή με την κατεύθυνση που δίνει ο άνθρωπος στις σκέψεις του.

Στην περίπτωση που ο άνθρωπος επιθυμεί την αλήθεια, οι σκέψεις του κινούνται μακριά από τη γη, αφού αισθάνεται ότι δεν μπορεί να βρει την αλήθεια πάνω στη γη αλλά μακριά της. Η κάθε του αμφιβολία λοιπόν κολλά μέσα στην καρδιά του και είναι τότε αντικείμενο της σκέψης του. . .  Αν οι σκέψεις του ανθρώπου είναι στραμμένες σε επίγεια προβλήματα, διαδραματίζεται μεν η ίδια διαδικασία, δηλαδή τα κύματα των σκέψεων, τα οποία είναι πνευματικές εκπομπές, πλησιάζουν τον άνθρωπο. Ωστόσο, προέρχονται από πνευματικές δυνάμεις που βρίσκονται πολύ κοντά στη γη και είναι επομένως ακόμα τόσο δεμένες με τη γη και με την ύλη ώστε θέλουν να μεταδίδουν τις σκέψεις και τη θέλησή τους στους ανθρώπους.

Τέτοιες σκέψεις περιέχουν συχνά πλάνη, γιατί πρόκειται για ατελή όντα που βρίσκονται κοντά στη γη και δεν μπορεί κανείς να περιμένει από αυτά την απόλυτη αλήθεια. Για αυτό το λόγο οι επίγειες γνώσεις μπορούν ξανά και ξανά να γεννήσουν αμφιβολίες και είναι αφορμή για συνεχείς έρευνες και διανοητική δραστηριότητα. Στην περίπτωση όμως που οι σκέψεις ενός ανθρώπου αφορούν τη γνώση για την αιώνια αλήθεια, δηλαδή αν στρέφονται σε τομείς που δεν σχετίζονται με την ύλη και το επίγειο βασίλειο, επεμβαίνουν εκείνες οι δυνάμεις που στέκονται πάνω από την ύλη. . .  δηλαδή πνευματικά όντα που έχουν μπει στο φωτεινό βασίλειο, όπου το κάθε ον έχει την πλήρη κατανόηση, και άρα αυτό που μεταδίδει στον άνθρωπο ανταποκρίνεται στην πλήρη αλήθεια.

Τότε οι μεταδόσεις αγγίζουν την καρδιά του ανθρώπου, αφομοιώνονται από τα σωματικά νοητικά όργανα και τις αισθάνεται τότε ο άνθρωπος ως αποτέλεσμα των δικών του σκέψεων. Αλλά ένας σκεπτόμενος άνθρωπος πρέπει να αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα διανοητικά αγαθά, γιατί τα πάντα πρέπει να έχουν μια αρχή, και γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να δημιουργεί κάτι από το τίποτα. Επομένως πρέπει να υπάρχει μια πνευματική ουσία που συμπυκνώνει, δηλαδή παίρνει μια οποιαδήποτε μορφή. . .  Και τέτοια μορφή είναι η σκέψη, η οποία εξηγείται ως προέρχοντας από τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι ωστόσο πνευματική δύναμη που προϋποθέτει έναν φορέα της δύναμης, μια πηγή. . .  Η πηγή είναι ο Ίδιος ο Θεός, οι φορείς τα όντα που έχουν τελειοποιηθεί, τα οποία παραλαμβάνουν ασταμάτηα τη δύναμη από τον Θεό και επίσης την εκπέμπουν, προς τη δική τους ευτυχία.

Οι εκπομπή σκέψεων είναι η πραγματική δραστηριότητα των όντων του φωτεινού βασιλείου, αφού αυτή σημαίνει διαφώτιση όσων είναι χωρίς φως, δηλαδή όσων στερούνται οποιασδήποτε κατανόησης. Το ότι ο άνθρωπος ανοίγεται ο ίδιος σ’εκείνες τις εκπομπές μέσω της σκέψης του τού είναι άγνωστο. Τοποθετείται μόνος του υπό την επιρροή εκείνων των πνευματικών δυνάμεων και καθορίζει μόνος του, μέσω της κατεύθυνσης των σκέψεών του και της θέλησής του, ποιες δυνάμεις τον πλησιάζουν. Πάντα όμως φέρνει τη μεγαλύτερη ευλογία η περιπλάνηση των σκέψεων στο πνευματικό βασίλειο, δηλαδή η θέληση να εξιχνιάσει ο άνθρωπος γνώσεις που βρίσκονται εκτός της γης, αφού του αποφέρει την υποστήριξη των όντων που στέκονται στην αλήθεια και μπορούν να τον οδηγήσουν στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4788                26-11-1949

Η κατανόηση της σωστής θρησκείας κερδίζεται διά της αγάπης. . .

Η κατανόηση του ποια θρησκεία είναι σωστή κερδίζεται εύκολα μόλις ο άνθρωπος στέκεται μέσα στην αγάπη, αφού διά της αγάπης ο άνθρωπος γίνεται σοφός, δηλαδή παραλαμβάνει γνώσεις από τον Θεό. . .  Δεν θα χρειαστεί πια να ψάξει, αλλά θα είναι πεπεισμένος για τις διδασκαλίες που ανταποκρίνονται στην αλήθεια και θα ξέρει επίσης ότι πρόκειται για την αλήθεια. Και έτσι ο Θεός το έκανε εύκολο στους ανθρώπους ν’αποκτήσουν τη σωστή κατανόηση καθ’όσον απαιτεί μονάχα αγάπη απ’αυτούς. Αφού την αγάπη μπορεί ν’αφυπνίσει ο κάθε άνθρωπος μέσα στον εαυτό του, αρκεί να θέλει. Το ότι μπόρεσαν να εμφανιστούν τόσες πολλές θρησκείες και θρησκεύματα ανάμεσα στους ανθρώπους είναι μόνο μια απόδειξη για το ότι οι άνθρωποι στερούνται οποιασδήποτε αγάπης.

Όπου δεν υπάρχει αγάπη, η σκέψη των ανθρώπων μπερδεύεται, αυτοί παρεκκλίνουν από το σωστό και αληθινό και κατασκευάζουν οι ίδιοι θρησκευτικές διδασκαλίες που υποστηρίζουν με ζήλο και προσπαθούν να κερδίσουν οπαδούς. Όπου είναι η αγάπη, είναι και η αλήθεια. Η σκέψη των ανθρώπων που ασκούν την αγάπη θα συμφωνεί πάντα, και δεν είναι ανάγκη ιδιαίτερα δασκαλέματα από έξω για να βεβαιωθεί, αφού η πεποίθηση να κατέχει την καθαρή αλήθεια ζει μέσα στην καρδιά του καθένα που ζει στην αγάπη. Όπου είναι η αλήθεια, είναι παρόν και ο Θεός, και Αυτός διδάσκει τους ανθρώπους μέσω της φνωής του πνεύματος. Οι διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις πρέπει αναγκαστικά να παρακινήσουν τους ανθρώπους ν’αμφισβητήσουν και να ερευνήσουν, επειδή η καθεμιά υποστηρίζει κάτι διαφορετικό και, αφού υπάρχει μόνο μια αλήθεια, πρέπει να εξεταστεί σχετικά με το κατά πόσο ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ο Θεός έδωσε στον κάθε άνθρωπο το δώρο να καταφέρει αυτό αν το θέλει. . .  αλλιώς θα ήταν αμφίβολη πράξη της αγάπης και της δικαιοσύνης του Θεού να τοποθετήσει κάθε άνθρωπο σ’ένα διαφορετικό θρήσκευμα ή σε μια διαφορετική πνευματική κατεύθυνση μέσω της γέννησης ή της ανατροφής του. . .  Και από αυτό προκύπτει ότι το σωστό και αληθινό πρέπει να γεννιέται στο εσωτερικό του ανθρώπου, ότι τίποτα που έρχεται απ’έξω δεν είναι όφελος ή εμπόδιο στην περίπτωση που ο άνθρωπος έχει την εσωτερική σωστή στάση απέναντι στον Θεό, στην αγάπη και άρα επίσης στην αλήθεια. Αφού ο Θεός, η αγάπη και η αλήθεια είναι ένα. . .  Η αλήθεια και η αγάπη δεν μπορούν να υπάρχουν όπου οι άνθρωποι δεν προσέχουν τον Θεό και επομένως δεν Τον αναγνωρίζουν. Ο Θεός και η αλήθεια δεν μπορούν να είναι όπου αποκλείεται η αγάπη. Και ο Θεός και η αγάπη θα εγγυούνται πάντοτε και την πλήρη αλήθεια, δηλαδή τη σωστή σκέψη.

Για αυτό το λόγο μπορεί κανείς μέσα σε κάθε θρησκεία ή πνευματική κατεύθυνση ν’αποκτήσει τη σωστή κατανόηση, εφόσον εκείνη προτάξει την αγάπη σε όλα τα άλλα και το πνεύμα του ανθρώπου φωτιστεί διά της άσκησης της αγάπης, έτσι ώστε αυτός θα καταλάβει τι είναι αλήθεια και τι πλάνη, ποιες διδασκαλίες μιας πνευματικής κατεύθυνσης ανταποκρίνονται στην αλήθεια και ποιες είναι πρόσθετο ανθρώπινο έργο και επομένως λανθασμένες μπροστά στον Θεό. Χωρίς την αγάπη λείπει στον άνθρωπο η σοφία, αφού αυτή είναι το αποτέλεσμα της αγάπης, πράγμα για το οποίο πρέπει να βρίσκονται μέσα στην πλάνη και σε λάθος σκέψη όλοι οι άνθρωποι που δεν εκπληρώνουν το νόμο της αγάπης και είναι για αυτό μακριά από τον Θεό, ο Οποίος είναι η Ίδια η Αγάπη και η Αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4791                3-12-1949

Η αμαρτία παράλειψης. . .

Μετάνοια. . .

Αλλαγή στο επέκεινα. . .

Θα πρέπει να λογοδοτήσετε για κάθε αμαρτία παράλειψης, για κάθε ανεκμετάλλευτη ευκαιρία. Κανείς όμως δεν θα σας τις επισημάνει, αλλά θα τις θυμηθείτε και θα καταλάβετε μόνοι σας τι παραμελήσατε και ποιο όφελος χάσατε, και η μετάνοια σας θα είναι μεγάλη. Αφού αυτή είναι η τιμωρία για το παράπτωμά σας ότι δεν θα μπορείτε ποτέ να ξεχάσετε και για αυτό θα αυτοβασανίζεστε τρομερά, κάτι που μπορεί μάλιστα να θεωρείται δίκαια τιμωρία, γιατί δεν προσέχατε τις χάρες του Θεού στη γη και δεν μπορείτε να πληρώσετε το παράπτωμα παρά μόνο μέσω της πιο βαθιάς μετάνοιας απέναντι στη σκληράδα και στην απείθειά σας σχετικά με τις εντολές του Θεού.

Και τα βάσανα θα μειωθούν μόνο τότε που θα προσπαθήσετε στο επέκεινα να δράσετε διαφορετικά απ’ό,τι στη γη, όπου ζούσατε χωρίς αγάπη. . .  Τότε που θα ασκήσετε από μόνοι σας την αγάπη στις ψυχές που σαν και εσείς θα πρέπει να υποφέρουν και για τις οποίες θα είναι βοήθεια η κάθε πράξη αγάπης. Τότε θα νιώσετε και εσείς τη δύναμη της αγάπης, τότε θα επιδιώξετε να επανορθώσετε το αδίκημά σας. Ωστόσο, θέλει για αυτό μια μικρή σπίθα φωτός, η οποία θα σας κάνει να καταλάβετε ότι η βασανιστική σας κατάσταση προκλήθηκε από εσάς τους ίδιους. Αφού όση ώρα δεν έχετε αυτή την αναλαμπή κατανόησης, δεν θα έχετε ακόμα επίγνωση της μεγάλης παράλειψης στη γη, αφού τότε θα είστε μονάχα γεμάτοι φιλαυτία, η οποία θα ήθελε μόνο να βελτιώσει τη δική της μοίρα, όχι όμως εκείνη των άλλων ψυχών που υποφέρουν.

Και μπορεί αυτή η κατάσταση να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την αντίσταση της θέλησης και το βαθμό της φιλαυτίας. Πρέπει πρώτα ν’αφυπνιστεί η αγάπη, κάτι που μπορεί μάλιστα να γίνει μέσω της προσευχής ενός ανθρώπου στη γη που σκέφτεται αυτή την ψυχή με αγάπη. Τότε η ψυχή τοποθετείται μέσα σ’ένα περιβάλλον όπου κατοικούν πάρα πολλές ψυχές που υποφέρουν, έτσι ώστε η πρώτη θα έπρεπε να μάθει τον οίκτο διά των βασάνων. . .  Αφού τα βάσανα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τη δική της δυστυχία. Και τότε η ψυχή πρέπει ν’αποδειχτεί καλή. Στην περίπτωση που έχει έστω και μια σκέψη βοήθειας, της εισρέει δύναμη για να την εκτελέσει, και τότε έχει αναφθεί ένα φωτάκι που δεν θα μπορέσει πια να σβήσει, αφού η ψυχή αισθάνεται μια ευτυχία μέσα της και αρχίζει να σκέφτεται την έμπρακτη αγάπη και υποστηρίζεται σε αυτό από φωτεινά όντα που, μεταμφιεσμένα μ’έναν κατάλληλο για την ψυχή τρόπο, τη διδάσκουν και την παροτρύνουν σε απασχόληση με αγάπη.

Και μόλις επέρχεται αυτή η κατάσταση, η ψυχή καταλαβαίνει τι παραμέλησε. . .  Η μετάνοια της είναι μεγάλη, αλλά αυξάνεται και η προθυμία της να βοηθήσει. Και όσο περισσότερο ασκεί την αγάπη – κάτι για το οποίο της προσφέρονται άφθονες ευκαιρίες – τόσο μειώνεται το συναίσθημα της μεταμέλειας μέσα στην καρδιά της, γιατί η ψυχή έχει τότε γεμίσει ευχαριστία απέναντι στον Θεό, ο Οποίος της δίνει παρ’όλα αυτά τη δυνατότητα να βαδίσει προς τα πάνω, μολονότι ξέρει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να καλύψει όσα παραμέλησε στη γη, ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να πετύχει τον ύψιστο βαθμό της μακαριότητας. Ωστόσο είναι μακάρια να μπορέσει να ενεργήσει με αγάπη και να έχει απαλλαχτεί από τα βάσανά της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4792                4-12-1949

Διαδικασία ανάπτυξης. . .

Ελεύθερη ή δεσμευμένη θέληση. . .

Η κάθε πορεία μέσα από την ύλη πρέπει να θεωρείται για τα πνευματικά όντα που Μου αντιτάσσονται τελείως διαδικασία ανάπτυξης, η οποία θα έχει βέβαια το αποτέλεσμα της μείωσης της αντίστασης σε Μένα και είναι για αυτό το μοναδικό μέσο να οδηγηθούν σιγά σιγά πίσω σε Μένα τα όντα που αποστάτησαν από Μένα. Αυτή η διαδικασία ανάπτυξης μπορεί ν’επαναληφθεί περισσότερες φορές, ανάλογα με τη στάση του πνευματικού ον στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης ως άνθρωπος. Αυτό το στάδιο, ωστόσο, πρέπει να παρασχεθεί στο πνευματικό ον μετά από το ατελείωτο χρονικό διάστημα της δεσμευμένης θέλησης, αλλιώς το αποτέλεσμα της ανοδικής ανάπτυξης δεν θα ήταν κατάσταση τελειότητας, αλλά τα πνευματικά όντα θα παρέμεναν καθορισμένα, δηλαδή θα έγιναν διά του δικού Μου θελήματος έτσι όπως θα είναι και όχι διά της δικής του θέλησης.

Η ελεύθερη βούληση, ωστόσο, ειναι ένα σημάδι της τελειότητας. Η ελεύθερη βούληση είναι απαραίτητη για να μπορέσει το ον να πετύχει την ομοιότητα με τον Θεό, δηλαδή μια προσαρμογή σε Μένα. Τις περισσότερες φορές το ον εκμεταλλεύεται το στάδιο ως άνθρωπος έτσι ώστε είτε παραμένει στην ίδια κατάσταση ή αυξάνει την κατάσταση της ωριμότητάς του κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Και υπάρχει τότε η δυνατότητα να συνεχίσει την ανοδική του ανάπτυξη στο πνευματικό βασίλειο, αν το ον δεν βυθίζεται πίσω στο βάθος διά επίμονης αντίστασης, δηλαδή διά αποστραμμένης από Μένα θέλησης.

Μπορεί ωστόσο το στάδιο της ελεύθερης θέλησης εύκολα να οδηγήσει σε οπισθοδρομική εξέλιξη. Μπορεί το ον ως άνθρωπος ν’αποστατήσει εκ νέου από Μένα. Μπορεί να κάνει περιττά ολόκληρα τα στάδια της ανάπτυξής του στην αναγκαστική κατάσταση, δηλαδή μπορεί να βυθιστεί ξανά στην κατάσταση που απαιτεί την εκ νέου φυλάκιση μέσα στη στερεή μορφή για να μην καταδικαστεί ανελέητα από Μένα για πάντα. Αυτή την αιώνια καταδίκη δεν επιτρέπει η αγάπη Μου, και για αυτό είναι απεριόριστη η δημιουργηκή Μου θέληση, διότι δημιουργώ ξανά και ξανά νέες δυνατότητες να βοηθήσω αυτό το πνευματικό ον που βυθίστηκε στο βάθος, έτσι ώστε θα μπορέσει κάποτε να λυτρωθεί μόνο του με ελεύθερη θέληση.

Ποτέ δεν ασκείται από πλευράς Μου εξαναγκασμός πάνω στα πνευματικά όντα, και ακόμα και η κατάσταση της δεσμευμένης θέλησης δεν είναι αναγκαστική κατάσταση καθ’όσον το ον μπορεί να περάσει μέσα σε μια νέα μορφή μόνο τότε που το ίδιο μειώνει την αντίστασή του σε Μένα, κάτι που όμως δεν κάνει συνειδητά, αφού του λείπει κάθε επίγνωση. Παρ’όλα αυτά ξέρω για την αλλαγή κάθε θέλησης.

Το πνευματικό ον δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του, Εγώ όμως το αναγνωρίζω. Η φυλάκιση του πνευματικού όντος μέσα στη στερεή ύλη είναι μεν μια βίαια πράξη από πλευράς Μου, ταυτόχρονα όμως πρόκειται για μια πράξη εξιλέωσης για τις αμαρτίες αυτών των όντων που ήταν ενσαρκωμένα ως άνθρωποι, οι οποίοι, μέσω της έσχατης απόστασης από Μένα, μέσω του μίσους και της έλλειψης αγάπης, έγιναν πραγματικοί διάβολοι. Και για αυτό τους αξίζει μια δίκαιη τιμωρία, και αυτή η πράξη τιμωρίας είναι ταυτόχρονα μια πράξη ελέους που θα οδηγήσει τα πνευματικά όντα από το πιο βαθύ σκοτάδι και πάλι στο φως.

Τέτοια διαδικασία ανάπτυξης μπορεί να έχει το αποτέλεσμα να γίνει ένας ολόκληρος διάβολος ένα σωστό παιδί του Θεού, καθώς μπορεί επίσης το διαβολικό μέσα στο χαρακτήρα του όντος να ξεσπάσει ξανά, και για αυτό το λόγο μια συχνότερη φυλάκιση μέσα στην ύλη θα είναι η μοίρα του, ώσπου κάποτε θα αισθανθεί να το αγγίζει η βαθιά Μου αγάπη και θα επιδιώξει τότε να φτάσει κοντά Μου με ελεύθερη θέληση, έτσι ώστε δεν θα πέσει ποτέ πια και θα πετύχει όλο και υψηλότερη τελειότητα, γιατί θα είναι για πάντα συνδεδεμένο μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4795                10-12-1949

 

Γνώση κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής ή μετά την είσοδο στο επέκεινα. . .

Συνεχώς αυξημένη γνώση είναι το αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής σύμφωνου με το θέλημά Μου. Ωστόσο, η κατάσταση της γνώσης ενός ανθρώπου δεν χρειάζεται πάντα να φανεί. Η ψυχή όμως έχει μέσα της τον πλούτο της γνώσης, τον οποίο συνειδητοποιεί μόνο μετά την αποβίωση του ανθρώπου, έτσι ώστε μπορεί να μπει στο φωτεινό βασίλειο με υψηλό βαθμό γνώσης, παρόλο που ως άνθρωπος στη γη ήταν άπειρη. Αλλά σε τέτοια περίπτωση, ο άνθρωπος δεν είχε ανάγκη γνώσεις, επειδή επιδίωκε και χωρίς τέτοιες να ζήσει μια θεάρεστη ζωή. Και η ζωή αγάπης του τού απέφερε έναν πλούσιο θησαυρό, με τον οποίο η ψυχή μπορεί να δουλέψει στο πνευματικό βασίλειο και θα είναι μακάρια.

Άνθρωποι ωστόσο που αναζητούν την αλήθεια, που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και που είναι δραστήριοι με αγάπη ασυνείδητα ή ως αποτέλεσμα του θελήματός Μου, το οποίο τους αποκαλύφθηκε, θα λαμβάνουν γνώσεις που θα μεταβάλουν την πρώιν άγνοιά τους. Οι γνώσεις τους θα αυξάνονται συνέχεια, ώσπου να καταλάβουν ξεκάθαρα ό,τι τους ενδιαφέρει στον πνευματικό τομέα. Αυτοί όμως μπορούν να δουλέψουν με τις γνώσεις τους ήδη στη γη. Μπορούν να προσφέρουν φως, μπορούν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να φέρουν φωτεινότητα όπου υπάρχει ακόμα βαθύ σκοτάδι. Μπορούν να είναι οδηγοί για τους συνανθρώπους τους, και όταν μπουν στο επέκεινα θα έχουν πετύχει ήδη έναν υψηλό βαθμό φωτός, ο οποίος θα τους κάνει ικανούς να εκτελέσουν μια δραστηριότητα που θα τους κάνει ευτυχισμένους και να βοηθήσουν τις παραπλανημένες ψυχές να μετριάσουν τη δυστυχία τους στο επέκεινα.

Αφού η άγνοια είναι κατάσταση ένδειας, καθώς και το σκοτάδι είναι πάντα αξιολύπητη κατάσταση για ένα πλάσμα που στεκόταν αρχικά στο φως. Η άγνοια είναι η συνέπεια της αποστασίας από Μένα, γιατί τα πνευματικά όντα ξέφυγαν από τον κύκλο της αγάπης Μου λόγω της απομάκρυνσής τους από Μένα, κάτι που σημαίνει πλήρες πνευματικό σκοτάδι, το οποίο το ον αισθάνεται σαν βάσανο στο πνευματικό βασίλειο. Στη γη μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε κατάσταση φωτός, διότι η έντονη έμπρακτη αγάπη έχει ως αποτέλεσμα τη διοχέτευση πλήθους φωτός. Ωστόσο, θέλει την ελεύθερη θέληση του όντος, η οποία αποτυχαίνει τις περισσότερες φορές, γιατί το ον στέκεται ακόμα υπερβολικά μέσα στη φιλαυτία και με αυτό τον τρόπο κάνει αναποτελεσματική τη δύναμη από τον Θεό, η οποία εκδηλώνεται σαν φωτεινότητα του πνεύματος, δηλαδή σαν κατάσταση της γνώσης.

Το απαραίτητο είναι πάντα η αγάπη για ν’αποκομίσει ο άνθρωπος γνώση. Πρέπει πάντα ν’αφυπνιστεί η αγάπη μέσα στον άνθρωπο πριν να λάβει γνώση. Και η αγάπη τού αποφέρει πάντα έναν βαθμό φωτός, ακόμα και αν εκείνος δεν το συνειδητοποιεί κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Ωστόσο, μόλις μπει στο πνευματικό βασίλειο θα καταλάβει αστραπιαία. Και τότε δεν θα υπάρχει για αυτόν πια καμία πλάνη, γιατί θα καταλάβει αμέσως την κάθε πλάνη και θα την απεχθανθεί. Αφού το φως είναι μακαριότητα και το σκοτάδι είναι βάσνανο. Το σκοτάδι ωστόσο μπορεί να τσακιστεί και πολλά όντα του σκοταδιού μπορούν ν’αλλάξουν εάν ακολουθήσουν μια ακτίνα φωτός και αν στρέψουν τη θέλησή τους προς την έμπρακτη αγάπη, κάτι για το οποίο έχουν πάντα ευκαιρία, τόσο στη γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4799                16-12-1949

Η επίκληση του ονόματος του Ιησού. . .

(Τεύχος Mahlberg)

Το μυστικό θεϊκών αποκαλύψεων είναι μυστικό μόνο όσο οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την Επιφοίτηση του Πνεύματος. Και όσο δεν καταλαβαίνουν αυτό το φαινόμενο, τόσο θα αμφισβητούν, θα απορρίπτουν, θα θεωρούν το γνήσιο λάθος και θα εισακούν ψευδοπροφήτες, γιατί  επικρατεί μέσα στους ανθρώπους περισσότερο η μανία να μάθουν κάτι ασυνήθιστο, κάτι που τους είναι κρυμμένο, παρά η βαθιά επιθυμία να μάθουν την αλήθεια και η αγάπη για τον Θεό ως αρχική Πηγή της αλήθειας. Οι θεϊκές αποκαλύψεις προέρχονται από αυτή την αρχική Πηγή, γιατί η αιώνια Θεότητα εκδηλώνεται στους ανθρώπους, για να μάθουν αυτοί να Την αναγνωρίσουν και να μπορέσουν να Την αγαπήσουν. Επομένως δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς το γεγονός ότι ο Θεός εκδηλώνεται. Όποιος λοιπόν θέλει να Τον ακούσει, πρέπει να Τον πλησιάσει, αλλιώς ο Θεός δεν θα του αποκαλυφτεί.

Και έτσι ο πρώτος όρος είναι μια ισχυρή πίστη στο ότι ο Θεός είναι παρόν κοντά στον άνρθωπο. . .  Η παρουσία του Θεού, ωστόσο, μπορεί να υποτεθεί μόνο τότε που ο άνθρωπος πλησιάζει τον Θεό μέσω της αγάπης, δηλαδή τότε που προσελκύει τον Θεό ως την αιώνια Αγάπη με τον τρόπο ότι εναρμονίζεται μαζί Του. Και επομένως πρέπει να είναι ευδιάκριτος ένας τρόπος ζωής με αγάπη σ’έναν άνθρωπο που θέλει ν’ακούσει θεϊκές αποκαλύψεις. Άρα είναι  απαραίτητες πρώτ’απ’όλα η πίστη και η αγάπη, και απ’αυτές προκύπτει η ταπεινότητα. . .  μια βαθιά ταπεινότητα απέναντι στον Θεό, τον Οποίο ο άνθρωπος  αναγνωρίζει ως τελειότατο Ον και απέναντι στον Οποίο συνειδητοποιεί την ατέλεια του πλάσματος, δηλαδή τη μεγάλη απόσταση από Εκείνον.

Στον ταπεινό δίνει ο Θεός τη χάρη Του. . .  Για αυτό το λόγο άνθρωπος άξιος να λάβει θεϊκές αποκαλύψεις δεν θα μονοπωλήσει ποτέ το ενδιαφέρον, δεν θα τοποθετήσει ποτέ τον εαυτό του στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά θα μιλήσει πάντα μονάχα για τον Θεό στους συνανθρώπους του. Και τέτοιος ταπεινός άνθρωπος γεμάτος αγάπη και πίστη δεν μπορεί ποτέ να είναι ψευδοπροφήτης. Ο Θεός τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο και ως δέκτη των αποκαλύψεών Του. Και τέτοιες αποκαλύψεις πρέπει να θεωρούνται σαν να τις είχε πει ο Ίδιος ο Θεός και περιέχουν μόνο την πιο αγνή αλήθεια. Δεν υπάρχουν μισές αλήθειες, δεν υπάρχουν ελλιπείς γνώσεις στην περίπτωση που ο Θεός ο Ίδιος εκδηλώνεται σ’έναν άνθρωπο, στην περίπτωση που γίνεται η επιφοίτηση του Πνεύματός Του σ’έναν άνθρωπο που κάνει τον εαυτό του αντάξιο.

Εσαεί ο Θεός θα μεταδώσει το λόγο Του στους ανθρώπους στη γη, και εσαεί αυτός ο λόγος θα μένει απαράλλαχτος. . .  Στην περίπτωση όμως που ο Θεός μιλά στους ανθρώπους μέσω της καρδιάς και του στόματος ενός ανθρώπου που Τον υπηρετεί πρόθυμα, στην περίπτωση δηλαδή που διά αυτού του ανθρώπου δίνει το λόγο Του σε όλους τους ανθρώπους, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο Σατανάς να κάνει έντονη προσπάθεια να εμποδίσει τη θεϊκή ενέργεια. Και αφού αυτός δεν μπορεί να στραφεί ενάντια στον Ίδιο τον Θεό, θα επιδιώκει να κάνει του χεριού του το εργαλείο Του.

Επομένως η επιδίωξή του θα είναι να εμποδίσει κάθε φορά τον άνθρωπο να παραλάβει το θεϊκό λόγο. Θα το προσπαθήσει με κάθε τρόπο, μόνο που θα υπάρχει πάντα ο δυνατός εχθρός του ο Ιησούς Χριστός, ο Γιος του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου.  Αφού Αυτός ήταν κατά κάποιον τρόπο από την αρχή της αποστολής Του ο μεγαλύτερος εχθρός του Σατανά, γιατί τον κατέβαλε και του πήρε αμέτρητες ψυχές διά της νίκης Του. Αυτή η εχθρότητα μεταξύ του υψηλότερου πνεύματος του φωτός και του πρίγκιπα του σκοταδιού έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή αντίθετη δράση του τελευταίου ενάντια στη διοχέτευση της καθαρής αλήθειας.

Αλλά ο άνθρωπος έχει βέβαιη προστασία ενάντια σε όλες αυτές τις επιδράσεις και εχθρικές στον Θεό επιδιώξεις από τον Ίδιο τον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό, ο Οποίος, αν μονάχα Τον επικαλείται ο άνθρωπος και προφέρει το άγιο όνομά Του, του δίνει τη δύναμη ν’αποκρούσει τον ενοχλητικό εχθρό. Ωστόσο, δεν πρέπει αυτή η επίκληση να είναι μόνο λόγια του αέρα, μόνο αδιάφορη έκφραση του στόματος, καθώς και ό,τι θα έπρεπε να έχει το αποτέλεσμα το οποίο υποσχέθηκε ο Θεός προϋποθέτει μια αληθινή και πνευματική προσευχή. Ο Ιησούς Χριστός είναι ακόμα ο προστάτης μιας βαθιάς πίστης, μπορεί ακόμα ν’αντιμετωπίσει την εξουσία του αντιπάλου και μπορεί μέσω της θέλησής Του και μόνο να εξουδετερώσει τον αντίπαλό Του.

Ωστόσο, το αν ο άνθρωπος θέλει να χρησιμοποιήσει την προστασία Του, εναπόκειται στον ίδιο. Η έλλειψη πίστης στη δύναμη του ονόματός Του δίνει στο Σατανά την υπεροχή. Αλλά τότε φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι αν πέσουν θύματα της εξουσίας του. Μάλιστα ο Θεός προσπαθεί πάντα να εμποδίσει αυτό, αλλά δεν θα επιδράσει ποτέ με αναγκαστικό τρόπο πάνω στη θέληση του ανθρώπου. Μονάχα η πίστη είναι η ανεξάντλητη δύναμη με την οποία μπορεί ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Και αυτός θα υποχωρήσει βέβαια, αλλά η πίστη είναι πράγμα της ελεύθερης θέλησης του ανθρώπου. Μπορεί να πετύχει τα πάντα, δεν εξαναγκάζεται όμως ποτέ από τον Θεό. Και για αυτό ο άνθρωπος που δεν έχει βαθιά πίστη πρέπει να αντιμετωπίσει την εξουσία του αντιπάλου Του, ο οποίος επιδιώκει να τον παρακινήσει ν’αποστατήσει από τον Θεό. . .

Η επίκληση του ονόματος του Ιησού επομένως είναι και θα μείνει η πιο σίγουρη προστασία, αφού μπροστά σ’Εκείνον πρέπει να υποχωρήσει ο Σατανάς, αλλιώς το θείο του Ιησού θα έπρεπε ν’αμφισβητηθεί ή η εξουσία του Σατανά θα ξεπερνούσε τον Ίδιο τον Θεό. Είναι λάθος να υποθέσει κανείς ότι υποσχέσεις που έδωσε ο Θεός μια φορά θα μπορούσαν να χάσουν τη δύναμη και το αποτέλεσμά τους. Είναι επίσης λάθος να θεωρήσει κανείς τις θεϊκές αποκαλύψεις εκδηλώσεις ανώριμων ψυχών από το πνευματικό βασίλειο, αφού πρέπει ο άνθρωπος να ξεχωρίσει τις μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο προς το σωματικό αυτί του ανθρώπου από εκείνες που ως ενέργεια του Πνεύματος αγγίζουν το πνευματικό αυτί.

Επομένως πρέπει να ξεχωρίσει κανείς την επιφοίτηση του Πνεύματος στην ξύπνια κατάσταση του ανθρώπου από μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο στην ασυνείδητη κατάσταση, όπου κατά κάποιον τρόπο έχουν πρόσβαση όλα τα πνεύματα και η ανθρώπινη θέληση επιτρέπει να μιλήσουν εκείνα τα πνευματικά όντα στα οποία εκδίδεται. Σε τέτοια περίπτωση δεν είναι αρκετά να προφέρει ο άνθρωπος με τυπικό τρόπο το όνομα του Ιησού για να διώξει εκείνα τα πνεύματα. Εάν ωστόσο ο άνθρωπος επικαλείται τον Ιησού Χριστό αληθινά και πνευματικά, εξορίζονται και εκείνα τα πνεύματα. Για αυτό το λόγο δεν συνιστάται να έχει ο άνθρωπος συναναστροφή με τον πνευματικό κόσμο στην περίπτωση που αποκτά τα αποτελέσματα σε ασυνείδητη κατάσταση. Τέτοιες αποκαλύψεις δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθούν θεϊκές, αφού για τέτοιες είναι απαραίτητη η ενέργεια του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο, έτσι ώστε οι δηλώσεις του Θεού ν’ακουστούν ως εσωτερική φωνή.

Μπορεί μάλιστα να συναφθεί επαφή με τον πνευματικό κόσμο μέσω έντονης σκέψης για πνευματικά θέματα, γιατί τότε τα πνευματικά όντα επιδρούν διανοητικά πάνω στον άνθρωπο. Ωστόσο, ακόμα και τότε είναι αποφασιστικά η θέληση του ανθρώπου, ο τρόπος ζωής του και ο βαθμός της ωριμότητάς του για το ποια όντα θα τον πλησιάσουν και θα τον διδάξουν διανοητικά. Αλλά η αληθινή και πνευματική επίκληση του Ιησού Χριστό προστατεύει βέβαια τον άνθρωπο από πνευματικό κίνδυνο, όπως δεν μπορεί να είναι αλλιώς αν μια θεϊκή Δύναμη γεμάτη σοφία και αγάπη θα έπρεπε ν’αναγνωριστεί, η Οποία έχει εξουσία και πάνω στο Σατανά και θα προστατέψει πράγματι τα πλάσματά Της από την επιρροή εκείνου, εφόσον το θέλουν στα σοβαρά τα ίδια τα πλάσματα, δηλαδή εφόσον επιδιώκουν να φτάσουν κοντά στον Θεό και θέλουν να ξεφύγουν από τον Σατανά.

Ψάξτε πάντα το σφάλμα ή το λόγο στον εαυτό σας όταν οι εμπειρίες σας δεν ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις του Χριστού. Ο λόγος Του είναι απαραβίαστος, είναι αμετάβλητος και η πιο καθαρή αλήθεια. Κατά συνέπεια θα συνεχίζει να υπάρχει και δεν θα χάσει ποτέ το αποτέλεσμά του. Και οι άνθρωποι θα μπορούν πάντα να τον κάνουν γνώμονα του τρόπου ζωής τους, και θα εξασφαλίσουν με αυτό τον τρόπο την εκπλήρωση των υποσχέσεών Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4801                24-12-1949

Η μακάρια μοίρα των ώριμων και η κατάσταση των ατελών στο επέκεινα. . .

Θα βρείτε μια μακάρια μοίρα στο σπίτι του Πατέρα Μου. Θα βρείτε ό,τι θα σας κάνει χαρούμενους, αν η ψυχή σας είναι αγνή και ελεύθερη από επίγειες λαχτάρες, αν είναι ώριμη για το πνευματικό βασίλειο. Το από τι όμως αποτελείται αυτή η μακαριότητα, οι χαρές για την αγνή, πνευματοποιημένη ψυχή σας, μπορείτε εσείς οι άνθρωποι να καταλάβετε μόνο τότε που η επιδίωξή σας στη γη είναι ήδη τα πνευματικά αγαθά, τότε που η γη με τις ιδιοκτησίες της δεν μπορεί πια να σας δελεάσει. Πρόκειται για πνευματικές απολαύσεις που προκαλούν απερίγραπτη ευχαρίστηση στην ψυχή, πρόκειται για απολαύσεις που αγγίζουν τα συναισθήματα της ψυχής, όπως τα επίγεια αγαθά αγγίζουν το κορμί, έτσι ώστε η ψυχή είναι πάρα πολύ ευτυχισμένη, γιατί δεν λαχταρά πια τίποτα επίγειο.

Όπως στη γη, η ψυχή αισθάνεται και στο επέκεινα το όμορφο, και όπως στη γη ξέρει και τα συναισθήματα της ευτυχίας, αλλά σε πολύ υψηλότερο βαθμό. Η λαχτάρα της είναι συνεχώς η αύξηση πνευματικών αγαθών, και αυτή η λαχτάρα της εκπληρώνεται μάλιστα. Μπορεί να βλέπει και ν’ακούει αφάνταστα δημιουργήματα και αντλεί από αυτά διαρκώς σοφία και δύναμη. Κινείται στο πιο ευχάριστο περιβάλλον, για το οποίο δεν υπάρχει σύγκριση στη γη, γιατί τα επίγεια δημιουργήματα είναι φτωχά και πενιχρά απέναντι σ’εκείνα του πνευματικού βασιλείου, και για αυτό λείπει στους ανθρώπους η φαντασία για τα θαυμάσια πράγματα της θεϊκής αγάπης, τα οποία να δουν επιτρέπει ο Θεός στα παιδιά Του.

Και αφού το κάθε ον έχει επαφή με ομοιδεάτισσες ψυχές, αυξάνονται σημαντικά η μακαριότητα καθώς και το φως. Αφού η κατάσταση στο επέκεινα των ακόμα ατελών όντων μπορεί μάλιστα να περιγραφτεί, γιατί δεν διαφέρει πολύ από αυτή στη γη, έτσι ώστε οι ψυχές πιστεύουν συχνά ότι ζουν ακόμα στη γη, και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως στη γη οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ύλη και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς άνθρωποι που επιδιώκουν πνευματικά αγαθά αποσύρονται από τον κόσμο και είναι ευτυχισμένοι παρ’όλα αυτά, έτσι οι πρώτοι ζουν και στο πνευματικό βασίλειο με την ίδια λαχτάρα για την ύλη, η οποία τους εκπληρώνεται στο βαθμό ώστε η εκπλήρωση δεν μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους, ώσπου μετά από πολύ καιρό αρχίζουν να την αποχωρίζουν, καταλαβαίνοντας ότι δεν έχει καμία αξία.

Το πνευματικό βασίλειο του φωτός όμως με τους κατοίκους τους είναι κλειστό σε αυτά τα όντα. . .  Είναι διαφορετικός κόσμος, για τον οποίο αυτά δεν έχουν ακόμα καμία κατανόηση και μέσα στον οποίο δεν θα μπορούσαν ούτε να υπάρξουν, διότι το πλήθος φωτός θα τους διάλυε. Υπάρχουν ωστόσο πάντα φωτεινά όντα ανάμεσά τους, τα οποία τους δασκαλεύουν και προσπαθούν να παρακινήσουν τη θέλησή τους ν’απομακρυνθεί από τις επίγειες λαχτάρες και να επιδιώξει ανώτερα πράγματα, για να μπορέσουν και αυτά τα όντα να μπουν στο φωτεινό βασίλειο, συχνά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ψυχές μπορούν να μπουν στο επέκεινα στο ίδιο βαθμό ατέλειας και όμως να χρειαστούν διαφορετικό χρονικό διάστημα για να ωριμάσουν. . .  ανάλογα με την ικανότητα για αγάπη των καρδιών τους, οι οποίες μερικές φορές αλλάζουν πιο γρήγορα στο πνευματικό βασίλειο απ’ό,τι στη γη, οι οποίες ωστόσο μπορούν και να έχουν ανάγκη πάρα πολύ χρόνο για ν’αποβάλουν τα ελαττώματά τους και τις αδυναμίες τους. Στην περίπτωση των ανώριμων ψυχών όμως πρόκειτε πάντα για γνωστά πράγματα τα οποία θα δουν εκείνες στο πνευματικό βασίλειο, ενώ στο φωτεινό βασίλειο η ψυχή βρίσκεται απέναντι σε εντελώς άγνωστα πράγματα, τα οποία να δει της προκαλεί αφάνταστη μακαριότητα, και αυτά τα θαύματα δεν θα έχουν τέλειωμα. Αφού η υπόσχεση του Ιησού εκπληρώνεται: «Αυτά που δεν είδε ποτέ ανθρώπινο μάτι και δεν άκουσε ποτέ ανθρώπινο αυτί, αυτά ετοίμασα για εκείνους που Με αγαπούν. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

4802                24-12-1949

Η γέννηση του Χριστού και η αιτιολογία της. . .

Έπρεπε να κατεβώ στη γη, αφού οι άνθρωποι, τα πλάσματά Μου, βρίσκονταν σε κατάσταση έσχατης ανάγκης από δικό τους φταίξιμο. Η πατρική Μου αγάπη ωστόσο δεν ήθελε να καταστραφούν. Επιπλέον ο αντίπαλός Μου εξεγέρθηκε κατά Μου καθ’όσον κυριαρχούσε εντελώς τα πλάσματά Μου, τα οποία είχε μάλιστα δημιουργήσει η δική του θέληση, αλλά με τη δική Μου δύναμη· καθ’όσον αποδυνάμωνε τόσο πολύ τα πλάσματά Μου ώστε δεν μπορούσαν πια να χρησιμοποιήσουν την ελεύθερη θέλησή τους έτσι όπως ήταν σωστό, δηλαδή, όπως Μου ήταν ευάρεστο. Και έτσι ήθελα να βοηθήσω τα αδύναμα πλάσματά Μου μέσα στην έσχατη ανάγκη τους. . .

 Δεν ήταν κατάσταση ανάγκης που επεκτεινόταν μονάχα στην επίγεια τους ζωή. Ήταν κατάσταση ανάγκης που θα κρατούσε για πάντα αν δεν ερχόμουν να τα βοηθήσω. Συμπονούσα τα πλάσματά Μου, παρόλο που είχαν απομακρυνθεί από Μένα με ελεύθερη θέληση. . .  Το ότι αυτή η θέληση ήταν τόσο πάρα πολύ αδύνατη και άφησε να την κυριαρχήσει ο αντίπαλός Μου, ήταν μονάχα το αποτέλεσμα της έλλειψης αγάπης. . .  Η αγάπη είναι δύναμη και δίνει στη θέληση τη δύναμη ν’αμυνθεί ενάντια στις επιθέσεις του εχθρού της ψυχής. Όπου υπάρχει η αγάπη δεν κινδυνεύει η ψυχή να πέσει θύμα του αντιπάλου, αφού όπου είναι η αγάπη είμαι και Εγώ.

Οι άνθρπωοι όμως στερούνταν οποιασδήποτε αγάπης κατά την περίοδο της γέννησής Μου σ’αυτή τη γη. . .  εκτός από λίγους, τους οποίους πλησίασα για να τους βοηθήσω ιδιαίτερα για να μην καταστραφούν μέσα σ’ένα περιβάλλον που ήταν χωρίς την παραμικρή αγάπη. Σ’αυτούς τους λίγους κατέβηκα, αφού ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση και Με φώναζαν μέσα στις δυσκολίες τους. Ωστόσο, και η δική τους πίστη είχε εξασθενιστεί, κανείς δεν βρήκε τον σύνδεσμο με τον Δημιουργό και προαιώνιο Πατέρα του με τον τρόπο ώστε θα μπορούσα να εκφραστώ ακουστά απέναντί του. Όπου δεν ήταν η αγάπη, έλειπε η πίστη, και ο αντίπαλός Μου έκανε μεγάλη συγκομιδή, αφού οι δραστηριότητά του έπαιρνε στους λίγους ακόμα την πίστη σε Μένα, στην αγάπη, στη σοφία και στην εξουσία Μου.

Και έτσι ήρθα στη γη Εγώ ο Ίδιος. . .  Μια ανθρώπινη μορφή Με υποδέχτηκε, επειδή ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους σαν άνθρωπος για να τους δώσω την απόδειξη για το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να Με πλησιάσει και να συνδεθεί μαζί Μου, εάν ενισχύει μέσω της αγάπης τη θέλησή του και καταπολεμά τότε συνειδητά τον εχθρό της ψυχής του, τον αντίπαλό Μου. Το κορμί Μου ήταν καθαρά ανθρώπινο, μόνο που κατοικούσε μέσα του μια φωτεινή ψυχή, στην οποία ωστόσο είχε παρθεί αρχικά κάθε ανάμνηση, μέχρι τότε που μέσω της αγάπης έγινε η ένωση μαζί Μου. Μόνο τότε αναγνώρισε η ψυχή τον εαυτό της και την αποστολή της.

Μέσω της αγάπης ο άνθρωπος Ιησούς είχε συνδεθεί μαζί Μου, αφού η αγάπη είναι δύναμη, είναι η αρχική Μου ουσία. Είναι κάτι Θείο που διαποτίζει τα πάντα και επομένως διαμόρφωσε και τον άνθρωπο Ιησού σε θείο Ον, το Οποίο έπρεπε να είναι γεμάτο δύναμη, εξουσία και σοφία. Εγώ δηλαδή μπήκα να κατοικήσω μέσα στην ανθρώπινη μορφή όταν αυτή είχε διαμορφωθεί σε διαμέρισμα για την αιώνια Θεότητα. Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε εύκολα να καταλάβετε αυτό το μυστήριο όσο σας λείπει ακόμα η αγάπη, αλλά όπου είναι η αγάπη είναι και το φως. . .  εκεί μπορώ να ενεργήσω ο Ίδιος και να φωτίσω το πνεύμα σας. . .  Ήρθα στους δικούς Μου, αλλά δεν Με αναγνώρισαν. . .

Έγώ όμως ήθελα να τους αποκαλύψω την ταυτότητά Μου και έπρεπε για αυτό να τους δώσω ένα φως σχετικά με το γιατί υπήρχε σκοτάδι στο εσωτερικό τους, σχετικά με το γιατί δεν Με αναγνώρισαν και γιατί βρίσονταν μέσα σε ύψιστο κίνδυνο. Και για αυτό το λόγο δασκάλεψα τους ανθρώπους διά του ανθρώπου Ιησού. Τους έφερα το λόγο Μου, τον οποίο ν’ακούσουν δεν ήταν πια ικανοί μόνοι τους, τον οποίο όμως άκουγε ο άνθρωπος Ιησούς, γιατί διά της αγάπης Με άφησε να είμαι παρόν μέσα Του. . .  Αφού η παρουσία Μου σημαίνει ότι εσείς οι άνθρωποι ακούτε και τη φωνή Μου. Επομένως μπορείτε να Μ’ακούτε μόνο τότε που έχετε μετουσιωθεί σε αγάπη, τότε που διά της αγάπης επιτρέπετε την παρουσία Μου. . .  Και αν έχετε την αγάπη μέσα σας, είστε δυνατοί και δεν χρειάζεστε πια να φοβάστε τον αντίπαλό Μου, ο οποίος θέλει να σας καταστρέψει.

Για αυτό έπρεπε να κατεβώ στη γη, επειδή σας έλειπε αυτή η γνώση και ήθελα να σας την ξαναδώσω. Και για αυτό έρχομαι και τώρα ξανά στους δικούς Μου, αφού υπάρχει και πάλι κατάσταση πνευματικής ένδειας, άλλη μια φορά δεν Με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι, άλλη μια φορά ο αντίπαλός Μου έχει μεγάλη εξουσία πάνω τους, και μόνο λίγοι Με φωνάζουν για βοήθεια. Εγώ όμως τους ακούω και είμαι ανάμεσα σ’εκείνους που θέλουν να είναι δικοί Μου. Και τους δίνω το λόγο Μου. . .  μόνο που δεν βρίσκομαι σωματικά ανάμεσά τους, αλλά ενεργώ μέσα στο πνεύμα, όπως το υποσχέθηκα. Θα ξανάρθω όμως στη γη και θα πάρω τους δικούς Μου μαζί Μου στη βασιλεία Μου. . .

Αφού η δραστηριότητα του αντιπάλου παίρνει διαστάσεις, και για αυτό είναι καιρός να δεθεί ξανά, είναι καιρός να ξεχωριστεί η ήρα από το στάρι. . .  Είναι η εποχή του τέλους, όπως είναι γραμμένο, όπου θα έρθω μέσα στα σύννεφα να κρίνω τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Σ’όποιον μένει μέσα στην αγάπη, ωστόσο, θα είμαι παρόν, και εκείνος δεν θα χρειαστεί να φοβηθεί την Τελευταία Κρίση. Για εκείνον θα είμαι και πάλι ο Σωτήρας από τις πιο μεγάλες δυσκολίες, ο Σωτήρας Που θα έρθει από πάνω, τη στιγμή που ο Σατανάς θα πιστέψει ότι θα έχει κερδίσει το παιχνίδι του. . .  Και θα δεθεί με αλυσίδες για να έρθει η ειρήνη πάνω στους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4803                24-12-1949

Ενσάρκωση πολλών φωτεινών ψυχών κατά την εποχή του τέλους. . .

Και στα φωτεινά όντα ο επίγειος κόσμος τους χρησιμεύει για την  τελειοποίησή τους. Αφού αυτός δίνει τις περισσότερες δυνατότητες για να πετύχει ένα ον την κατάσταση του παιδιού του Θεού, την οποία και ένα φωτεινό ον μπορεί να πετύχει μονάχα διά μιας ζωής μέσα στη σάρκα πάνω σ’αυτή τη γη. Σε τέτοια περίπτωση ωστόσο, η πορεία πάνω σ’αυτή τη γη ως άνθρωπος δεν προϋποθέτει την ανοδική ανάπτυξη στην αναγκαστική κατάσταση, αλλά μια φωτεινή ψυχή μπορεί να γεννηθεί αμέσως μέσα στη σάρκα [δηλαδή ως άνθρωπος· σημείωση της μεταφράστριας] για να δώσει τότε την ελεύθερη απόφαση της θέλησής της, κάτι για το οποίο της επιβάλλονται συχνά σκληρές δοκιμασίες.

Ξανά και ξανά κατεβαίνουν στη γη φωτεινές ψυχές, και ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος επιτρέπονται πολλές τέτοιες ενσαρκώσεις, διότι ειδικά αυτή η δύσκολη εποχή της επίγειας ζωής εγγυείται τους υψηλότερους βαθμούς ωριμότητας. Εκτός απ’αυτό, οι παραπλανημένοι άνθρωποι χρειάζονται πνευματικούς οδηγούς, και ως τέτοιοι μπορούν να χρησιμεύουν μονάχα φωτεινά όντα ενσαρκωμένα σαν άνθρωποι. Τέτοια φωτεινή ψυχή ήταν και ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος επωμίστηκε μια πάρα πολύ μεγάλη και ιερή αποστολή, η οποία απαιτούσε τεράστιο κατόρθωμα από τη θέληση ενός ανθρώπου. Η ψυχή Του ήταν μάλιστα τέλεια όταν ήρθε στη γη. Παρ’όλα αυτά, αυτός ο βαθμός φωτός δεν είχε καμία επιρροή πάνω στην επίγεια ζωή του ανθρώπου Ιησού, αλλιώς η αποστολή Του, η λύτρωση της ανθρωπότητας, θα είχε χάσει αξία.

Ήταν πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες που παρουσιάστηκαν στον άνθρωπο Ιησού. . .  Έπρεπε, όπως κάθε άλλος άνθρωπος, να υπερνικήσει το κορμί Του με τις επιθυμίες και λαχτάρες του, οι οποίες ήταν αναπτυγμένες ιδιαίτερα δυνατά μέσα Του και επομένως απαιτούσαν υπερβολική αυτοσυγκράτηση και σκληρότητα εναντίον του εαυτού Του. Η ψυχή Του έπρεπε να προβάλει αντίσταση σε πολύ μεγάλους πειρασμούς. Ήταν συνεχής πόλεμος τον οποίο στα νιάτα Του έπρεπε να διεξηγάγει ο άνθρωπος Ιησούς κατά του εαυτού Του. Και για αυτό το λόγο η αγάπη Του, η πραότητα και η υπομονή Του έπρεπε να εκτιμηθούν πολύ πιο ψηλά απ’ό,τι τα ίδια χαρακτηριστικά σ’έναν πράο άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερες λαχτάρες, ο οποίος δεν χρειάζεται να υπερνικήσει τίποτα, γιατί τον δελεάζουν μόνο λίγα πράγματα ή και τίποτα. Η ψυχή του φωτός ήξερε από την αρχή για την αποστολή της και ξεκίνησε την πορεία της στη γη τότε που η έσχατη ανάγκη των ανθρώπων την απαιτούσε. . .  Επομένως ο Ιησούς ήρθε στη γη μέσα σε μια περίοδο όπου οι άνθρωποι ήταν ιδιαίτερα κινούμενοι από βίαια ένστικτα και όπου έπρεπε να δοθεί στους ανθρώπους ένα παράδειγμα για το ότι και πώς ήταν δυνατόν να νικηθούν αυτά τα βίαια ένστικτα. Τα πάντα, ακόμα και τα πιο δύσκολα, τα καταφέρνει η αγάπη διά της δύναμής της. . .  Δεν υπάρχει τίποτα ανυπέρβλητο για έναν άνθρωπο που ζει μέσα στην αγάπη. Η ίδια η αγάπη είναι δύναμη και μπορεί κατά συνέπεια να διαμορφώσει σε αφάνταστη δύναμη και την ελεύθερη θέληση, έτσι ώστε ο άνθρωπος μπορεί να κατορθώσει τα πάντα.

Όταν κατά την εποχή του τέλους ενσαρκώνονται εξαιρετικά πολλές φωτεινές ψυχές στη γη, έχουν όλες μια αποστολή που απαιτεί αγάπη και ισχυρή θέληση. Όλες αυτές οι ψυχές όμως έχουν ένα κοινό πράγμα: Διαδίδουν το θεϊκό λόγο ανάμεσα στους ανθρώπους. Αφού τους μεταδίδονται οι γνώσεις από ψυχές που ξέρουν, δηλαδή αυτές τις θυμίζουν τις γνώσεις που είχαν στο πνευματικό βασίλειο, και οι φωτεινές ψυχές νιώθουν μέσα τους την ορμή να μεταδώσουν τις γνώσεις τους  στους συνανθρώπους που βαδίζουν μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος.

Και επομένως είναι χαρακτηριστικό όσων είναι από πάνω ότι συμμετέχουν εντατικά στη διάδοση του θεϊκού λόγου, αλλά μάλιστα. . .  του λόγου που ξεκίνησε στο πνευματικό βασίλειο. . .  Η διδασκαλία αγάπης που κήρυξε ο Ιησούς Χριστός στη γη ήταν ο λόγος που είπε ο Ίδιος ο Θεός διά του Ιησού και θα μείνει μέχρι τους αιώνους των αιώνων. Και αυτή η διδασκαλία αγάπης πρέπει πάντα να αναφερθεί όπου ένας άνθρωπος θέλει να μιλήσει για τον Θεό.

Ενσαρκωμένες φωτεινές ψυχές βρίσκουν την επίγεια τους ευτυχία μονάχα στη διάδοση της θεϊκής διδασκαλίας αγάπης, και αυτές είναι οι σωστοί αντιπρόσωποι του Θεού στη γη. Ο,τι διδάσκεται εκτός αυτής της διδασκαλίας είναι ανθρώπινο έργο. Όποιος το υποστηρίζει δεν προέρχεται από το βασίλειο του φωτός, αλλά το βασίλειο του σκοταδιού είναι η πατρίδα του. Και οι φωτεινές ψυχές θα επιθυμούν πάντα να πάρουν μέτρα ενάντια σε τέτοιες διδασκαλίες, κάτι που θα γίνει πάρα πολύ συχνά κατά την εποχή του τέλους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser