background

επισκέπτες: 4909

Βιβλίο 63

 

5759                1-9-1953

Η σωστή προσευχή. . .

Παιδική σχέση. . .

Οποιοσδήποτε να Με φωνάξει θα τον ακούσω. Το αφτί Μου αφουγκράζεται κάθε φωνή, κάθε αναπνοή των παιδιών Μου και τα πλησιάζω ακόμα πριν να αρθρώσουν τη λέξη, γιατί αγαπώ τα παιδιά Μου. Η αγάπη Μου γεφυρώνει κάθε απόσταση και δεν υπάρχει χωρισμός ανάμεσα σ’ένα παιδί που κάνει έντονη παράκληση και Εμένα, αφού η επίκλησή του Με προλαβαίνει και Με φέρνει κοντά του, γιατί είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω και γιατί ευλογώ κάθε επαφή που συνάπτει το παιδί της Γης με τον προαιώνιο Πατέρα του.

Προσέχω την κάθε επίκληση που ανεβαίνει σε Μένα από την καρδιά ενός ανθρώπου, αλλά τα λόγια που προφέρει μονάχα το στόμα δεν τα προσέχω. . .  Πόσες προσευχές όμως προφέρουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να φτάσουν στο αφτί Μου, γιατί πρόκειται μονάχα για λόγια του αέρα. Μια μοναδική σκέψη μπορεί να καταφέρει και θα καταφέρει περισσότερο σε Μένα από μεγάλες προσευχές χωρίς ένταση, γιατί δεν μιλά το παιδί στον Πατέρα, αλλά πρόκειται για τον άνθρωπο που σκέφτεται έναν μακρινό Θεό και που προσπαθεί να Τον παρακινήσει να αποδεχτεί κούφια λόγια και να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του, γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος δεν αισθάνεται αρκετά ισχυρός για να τα βγάλει πέρα με τη ζωή του μόνος του και έχει ανάγκη βοήθεια. Δεν παίρνει όμως το σωστό δρόμο, απαιτεί όπου θα έπρεπε να παρακαλέσει.

Μια παράκληση όμως προϋποθέτει την πίστη και την εμπιστοσύνη του παιδιού στον Πατέρα, πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος να αισθάνεται σαν παιδί Εκείνου Που τον δημιούργησε και για αυτό να εμπιστευτεί στον Πατέρα πιστά και ταπεινά. . .  Και αυτό απαιτεί θερμά λόγια στον Πατέρα, τα οποία δεν χρειάζεται να τα προφέρει το παιδί, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να γεμίσουν τις σκέψεις του. Τις περισσότερες φορές όμως οι προσευχές έχουν γίνει τύποι, το στόμα τις προφέρει, ενώ οι σκέψεις βρίσκονται αλλού, και ακόμα και τότε που είναι μαζί με τα λόγια, τους λείπει η ορμή της καρδιάς που ανυπομονεί να φτάσει κοντά στον Πατέρα. . .  Λείπει η θερμή αφοσίωση σε Μένα, η οποία Με φωνάζει και Με αναγκάζει μάλιστα να πλησιάσω το παιδί Μου και να εισακούσω την παράκλησή του. Μια θερμή προσευχή Μού προκαλεί χαρά, αφού σ’αυτή την περίπτωση έχω ήδη κερδίσει τον άνθρωπο για τον Εαυτό Μου, γιατί η θέλησή του είναι στραμμένη σε Μένα, γιατί Με αναγνωρίζει ως τον προαιώνιο Πατέρα του και γιατί χρησιμοποιεί τη χάρη και τη δύναμή Μου, οι οποίες τον βοηθούν να ανέβει στα ύψη, προς την τελειοποίηση.

Μια έντονη προσευχή γεφυρώνει κάθε χάσμα. Άνθρωπος που προσεύχεται με τον σωστό τρόπο Με επιδιδώκει συνειδητά και θα πετύχει σίγουρα το στόχο του. . .  Είμαι παρών κοντά του και αυτός θα νιώθει την παρουσία Μου και δεν θα βαδίζει ποτέ πια μόνος μέσα από την επίγεια του ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5760                3-9-1953

Σωπαίνει σιγά σιγά η εσωτερική φωνή όταν ο άνθρωπος αμύνεται ενάντια στην ενέργεια του πνεύματος. . .

Δεν πρέπει να αμυνθείτε ενάντια στην ενέργεια του πνεύματος, δηλαδή τότε που θέλει να εκδηλωθεί  το πνεύμα σας. . .  Και θέλει να εκδηλωθεί στην περίπτωση που νιώθετε μια εσωτερική πίεση ν’ασχοληθείτε με πνευματικές σκέψεις, στην περίπτωση που οι σκέψεις σας ασχολούνται ξανά και ξανά με αυτά που δεν αφορούν το κορμί σας αλλά την ψυχή σας. . .  στην περίπτωση που οι σκέψεις σας στρέφονται στο θάνατο, σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο, στον Θεό, σε μια ευθύνη απέναντί Του, στη δική σας ανεπάρκεια, στα ελαττώματα και στις αδυναμίες σας τα οποία αισθάνεστε οι ίδιοι ως τέτοια και τα οποία σας κάνουν εσωτερικά ανικανοποιημένους και φοβισμένους. Σε όλα αυτά πρόκειται για εκδηλώσεις του πνεύματος μέσα σας, το οποίο θα ήθελε να επιβληθεί με τη φωνή του, το οποίο απαιτεί την προσοχή σας απέναντι σε εκείνα τα πράγματα που μόνο αυτά είναι σημαντικά για την αιωνιότητα. . .

Πρόκειται εδώ για σκέψεις που δεν ασχολούνται με τον γήινο κόσμο, αλλά που εφιστούν την προσοχή του ανθρώπου στο πνευματικό βασίλειο. Και ο άνθρωπος θα πρέπει να προσέχει τέτοιες σκέψεις, αφού δεν εμφανίζονται μέσα του χωρίς σκοπό. Πρόκειται για σιγανές παραινέσεις και προειδοποιήσεις, πρόκειται για την εσωτερική φωνή, την οποία δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος μονάχα ως μια φωνή, και η οποία του λέει το ίδιο, δηλαδή ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να σκεφτεί τον εαυτό του και να μην ζήσει αδιάφορα τη ζωή του, να μην ζήσει τη ζωή του μονάχα επίγεια, επειδή με αυτό τον τρόπο προκαλεί αφάνταστη ζημιά στην ψυχή του.

Η φωνή που νουθετεί τον άνθρωπο δεν σωπαίνει, αλλά πολλές φορές ο άνθρωπος δεν την ακούει, αφού η φωνή που προέρχεται από έξω είναι πιο δυνατή και σκεπάζει την εσωτερική φωνή στην περίπτωση που οι αισθήσεις του ανθρώπου είναι υπερβολικά στραμμένες στον κόσμο. Τότε κάνει τον εαυτό του αδιάφορο απέναντι στη λεπτή φωνή που ηχεί μέσα του, ανοίγει τα μάτια και τα αφτιά του μονάχα  στον κόσμο, και τότε κινδυνεύει πάρα πολύ να χάσει εντελώς την ικανότητά του να ακούσει εκείνη τη φωνή. . .  να χάσει κάθε πίστη και να μην είναι πια ικανός να έχει πνευματικές σκέψεις. Ο κάθε άνθρωπος, ακόμα και ο εγκόσμιος άνρθωπος που βρίσκεται στη μέση της ζωής του, έχει ήσυχες ώρες όπου μπορεί να σκέφτεται τον εαυτό του, εφόσον το θέλει. . .

Ο κάθε άνθρωπος αναγκάζεται πού και πού να συμμετέχει σε συζητήσεις που ασχολούνται με πνευματικά προβλήματα. Μέσα στον κάθε άνθρωπο προσπαθεί να εκδηλωθεί το πνεύμα, το οποίο είναι τμήμα του Θεού. . .  Αφού ο Θεός αγγίζει κάθε άνθρωπο, και μάλιστα ξανά και ξανά, γιατί θέλει να απασχολήσει την προσοχή του από τα μόνο γήινα και να την επιστήσει στα πνευματικά.

Όποιος ωστόσο αμύνεται ενάντια στο πνεύμα μέσα του, όποιος απορρίπτει όλες τις σκέψεις που τον αγγίζουν, όποιος κλείνεται μπροστά σε κάθε δασκάλεμα από το εσωτερικό του, αυτός εμποδίζει την ενέργεια του πνεύματος μέσα του, βλάπτοντας με αυτό τον τρόπο τον ίδιο τον εαυτό του. Αφού χάνει κάθε δεσμό με το θείο, καταστρέφει κάθε γέφυρα. . .  Παραμένει στη Γη και δεν θα μπορεί ποτέ να μπει σε πνευματικές σφαίρες, ακόμα και τότε που θα έχει τελειώσει η επίγεια του ζωή. . .  Αφού η ψυχή του έχει τόσο υλιστική νοοτροπία ώστε δεν μπορεί να φύγει από τη γήινη σφαίρα. . .  έχει σκληρυνθεί έτσι όπως η ύλη, στην οποία ήταν στραμμένες όλες οι αισθήσεις και οι επιδιώξεις της κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής. . .  Και για αυτή την ψυχή ο δρόμος θα είναι ατελειώτα μακρύς πριν να μπορέσει να μπει μέσα στη σφαίρα του πνεύματος. . .  αφού θα είναι κατά πολύ πιο δύσκολο για την ψυχή να τον πάρει στο επέκεινα από ό,τι στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5761                4 κ. 5-9-1953

Ζωή – θάνατος. . .

Δώρα του Πνεύματος. . .

Από Μένα προέρχεται ολόκληρη η ζωή, από Μένα πηγάζει το φως, το οποίο είναι ανάγκη για τη ζωή. . .  Από Μένα προέρχεται η αλήθεια, αφού η Ζωή, το Φως και η Αλήθεια είμαι Εγώ ο Ίδιος, και κανένα ον δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο φως και στην αλήθεια που δεν τα πήρε από Μένα, γιατί εκτός από Μένα δεν υπάρχει ζωή. Με την πραγματική ζωή όμως δεν εννοείται η ύπαρξη καθ’εαυτή, αφού μπορεί να υπάρχει ένα ον στο οποίο λείπει η ζωή, διότι δεν παραλαβαίνει από Μένα τη δύναμη της αγάπης, διότι απορρίπτει αυτή τη δύναμη της αγάπης και διότι επομένως βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι, μέσα στην άγνοια και στην πλήρη αδυναμία. . .  σε μια κατάσταση θανάτου. . .  Τότε το ον βρίσκεται εκτός από Μένα, αποφεύγει τη δύναμη που έχει θετικά αποτελέσματα, αποφεύγει το φως, είναι χωρίς αγάπη και χωρίς ζωή. Και πρέπει πρώτα να επιστρέψει σε Μένα εάν θέλει να ζήσει πραγματικά. . .

Η ζωή όμως αποδεικνύει τον εαυτό της διά ασταμάτητης δραστηριότητας. . .  διά της συνεχώς γένεσης νέας ζωής, διά αύξησης της δύναμης. . .  Ζωή σημαίνει μόνιμη ανταλλαγή δύναμης, ζωή σημαίνει δύναμη που κινείται ασταμάτητα, που κρατά ενωμένα τα πάντα, που χτίζει συνέχεια, που επομένως έχει θετικά αποτελέσματα. Και για το λόγο αυτό η ζωή που προέρχεται από Μένα, η δύναμη που εκπηγάζει από Μένα, δεν μπορεί ποτέ να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. . .  Όπου όμως φαίνεται αρνητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρχει η ζωογονητική Μου δύναμη. . .  Όπου είναι το φως, η αλήθεια, η ζωή από Μένα πρέπει κανείς να αναγνωρίσει τη δύναμή Μου, αφού όπου δεν είναι η δύναμή Μου, είναι φανερά το σκόταδι του πνεύματος, η πλάνη και μια κατάσταση αδυναμίας, θανάτου. Συνεπώς εκεί δεν υπάρχει πια δεσμός μαζί Μου, μέσω του οποίου θα μπορούσα να παρέχω στα όντα τη ζωογονητική δύναμη, και άρα αυτά τα όντα βρίσκονται εκτός του εαυτού Μου. . .

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η οποία δεν μπορεί να ονομάζεται «ζωή», βρίσκεται η ανθρωπότητα και σε αυτή την κατάσταση θα παραμείνει μέχρι το τέλος. . .  επειδή ο σύνδεσμος μαζί Μου, με την Πηγή της δύναμης, μπορεί να δημιουργηθεί μονάχα μέσω της αγάπης και επειδή η αγάπη λείπει στους ανθρώπους. Μια καρδιά γεμάτη αγάπη ανοίγεται στη δύναμή Μου, μια καρδιά χωρίς αγάπη όμως, μια καρδιά που έχει ψυχρανθεί, έχει αποσκληρυθνεί και κλείνεται απέναντι σε κάθε ακτινοβολία που της παρέχεται η χάρη και το έλεός Μου ξανά και ξανά για να το αναστήσει από το θάνατο στη ζωή. Και έτσι μια σωστή ζωή θα είναι φανερή μονάχα σε έναν άνθρωπο που στέκεται μέσα στην αγάπη, και αυτή η ζωή φαίνεται στις πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου.

Μπορεί τότε η δύναμή Μου, το Πνεύμα Μου, να ενεργεί μέσα στον άνθρωπο. Αυτός θα είναι λοιπόν ικανός να κατορθώσει ασυνήθιστα πράγματα, θα κατέχει ικανότητες που δεν υπάρχουν φυσιολογικά μέσα στον άνθρωπο, που ωστόσο μπορούν να αφυπνιστούν και να εμφανιστούν διά της δύναμής Μου. Σε μια εποχή της πλήρης έλλειψης πίστης και αγάπης των ανθρώπων, τέτοιες πνευματικές ικανότητες είναι ιδιαίτερα φανερές, ενώ βασικά θα έπρεπε να τις κατέχουν όλοι οι άνθρωποι, θα έπρεπε αυτές οι ικανότητες να είναι γενικό φαινόμενο, αφού ο άνθρωπος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δύναμή Μου, την ενέργεια του Πνεύματός Μου, κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, και είναι ικανός για αυτό μόλις εκπληρώσει τις εντολές της αγάπης Μου. . .

Ποια όμως είναι η κατάσταση της ανθρωπότητας; Για την εξαιρετική ενέργεια, για πνευματικές ικανότητες δεν δείχνει πια κατανόηση κανένας άνθρωπος, οι περισσότεροι μάλλον φέρονται εχθρικά απέναντι σε εκείνους που ζουν πραγματικά ανάμεσα στο πλήθος των νεκρών πάνω στη Γη. . .  Ζουν μονάχα επειδή αγαπούν, επειδή βρίσκομαι Εγώ ο Ίδιος εκεί όπου είναι η αγάπη και γιατί όπου βρίσκομαι Εγώ μπορεί να υπάρχει μονάχα η ζωή. Όπου βρίσκομαι Εγώ υπάρχουν όμως επίσης η αλήθεια και το φως. . .  Όπου εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να διαπιστώσετε φανερά την ενέργειά Μου, όπου φαίνονται δώρα του Πνεύματος, για τα οποία είναι γραμμένο ότι θα πρέπει να τα επιδιώξετε, εκεί μόνο εκπροσωπείται και η αλήθεια, εκεί ενεργώ Εγώ ο Ίδιος διά του Πνεύματός Μου. . .

Πού όμως είναι ακόμα φανερή σήμερα η ενέργεια του Πνεύματος; Πού εμφανίζονται ασυνήθιστες ικανότητες; Πού μπορεί κανείς να καταλάβει ασυνήθιστες διαδικασίες τις οποίες δεν μπορείτε να θεωρείτε θαύματα ψευδοπροφητών, γιατί μαζί τους συνδέεται η γνωστοποίηση του λόγου Μου. . .  η κήρυξη του Ιησού Χριστού και του λυτρωτικού Του έργου. . .  Και πού λείπουν αυτά τα φανερά σημάδια της ενέργειας του θείου Πνεύματος; Σκεφτείτε τα και αναρωτηθείτε στα σοβαρά πού είναι η ζωή και πού είναι ευδιάκριτος ο θάνατος. . .  Και επιδιώξτε με σοβαρότητα να αφυπνιστείτε στη ζωή, να αφήσετε τη δύναμή Μου να σας εισρεύσει και να τα κάνετε δυνατά αυτά μέσω μιας ζωής με αγάπη, μέσω της εκπλήρωσης των εντολών της αγάπης για τον Θεό και τον διπλανό. . .  μέσω του συνδέσμου μαζί Μου και της παραλαβής της δύναμής Μου. . .  Αφού μονάχα εκείνος που παραμένει μέσα στην αγάπη παραμένει μέσα σε Μένα και Εγώ μέσα σε εκείνον. . .  και μονάχα εκείνον μπορώ να γεμίσω με τη δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5765                9-9-1953

Ταλέντα. . .

Λίρα. . .

Ευθύνη. . .

Φωτεινά όντα. . .

Στον πνευματικό κόσμο υπάρχει έντονη δραστηριότητα που είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της Γης, αφού τα όντα του φωτός καταλαβαίνουν την κατάσταση έσχατης ανάγκης των ανθρώπων κατά τον τελευταίο καιρό πριν το τέλος και επεμβαίνουν με τη βοήθειά τους όπου ο άνθρωπος επιτρέπει τέτοια βοήθεια μέσω της θέλησής του. Αυτή την εποχή υπάρχουν και πολλά φωτεινά όντα που κατέβηκαν στη Γη για να μπορέσουν μέσα σε ένα σαρκικό περίβλημα να εκτελέσουν το έργο της βοήθειάς τους. . .  καθώς όμως υπάρχουν και αμέτρητες φωτεινές οντότητες που είναι μόνιμα συνδεδεμένες με τη Γη και τους κατοίκους της και που συνεργάζονται στη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών πριν το τέλος.

Η επενέργεια όλων των φωτεινών οντοτήτων ωστόσο, άσχετα με το αν εκείνη είναι πνευματική ή εκτελείται από φωτεινά όντα που ενσαρκώθηκαν ως άνθρωποι, θα ασχολείται πάντα μονάχα με την πνευματική ζωή, με την πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων. Και επομένως ένα φωτεινό ον μπορεί να αναλάβει μονάχα μια πνευματική αποστολή πάνω στη Γη, αφού την ανέλαβε με πλήρη θέληση όταν δήλωσε πρόθυμο να ενσαρκωθεί πάνω σε αυτή τη Γη. Αυτο το ον, αφού ως άνθρωπος του λείπει τότε η ανάμνηση, οδηγείται συνέχεια από οντότητες του πνευματικού βασιλείου, οι οποίες προετοιμάζουν το ανθρώπινο μέσα στο ον για την αποστολή του, αφού το ον δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην πνευματική επενέργεια, αφήνει προθύμα να το οδηγήσουν και εκτελεί την αποστολή που ανέλαβε. . .

Επομένως τέτοιος άνθρωπος έλαβε κατά κάποιον τρόπο τις σχετικές ικανότητες. . .  διαθέτει ιδιότητες και χαρίσματα που τον κάνουν κατάλληλο για αυτή την αποστολή. Η ψυχή του κατέχει μια πνευματική ωριμότητα και επίσης το προσόν να καταλάβει και να συλλάβει τα πάντα πιο εύκολα. . .  Έχει δηλαδή ταλέντα. . .  και κατά συνέπεια επίσης μια μεγάλη ευθύνη να χρησιμοποιήσει σωστά αυτά τα ταλέντα. . .  Και η αποστολή της συνιστάται ακριβώς στο να αφυπνίσει τα δικά της ταλέντα και στον συνάνθρωπο. . .  Αυτό που ο άνθρωπος δεν μπορεί να παρουσιάσει από μόνος του, μπορεί ωστόσο να το αποκτήσει, εφόσον βρει την κατάλληλη καθοδήγηση. . .  Ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να ζητήσει το Πνεύμα από τον Θεό στην περίπτωση που επιστήσει κανείς την προσοχή του στο γεγονός ότι ο Θεός του χαρίζει το Πνεύμα Του. . .

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ζητήσει φώτιση μέσω του Πνεύματος στην περίπτωση που ένας άλλος άνθρωπος που έχει μια πνευματική αποστολή τού παρουσιάσει τον Θεό με έναν τρόπο ώστε εκείνος να Τον αναγνωρίσει ως έναν Θεό της αγάπης Που πάντα εκπληρώνει μια τέτοια παράκληση. Αυτό που δεν κάνει ο άνθρωπος από μόνος του, γιατί δεν ξέρει, μπορεί να το κάνει εάν διδαχτεί σωστά σχετικά. . .  Άρα μπορεί επίσης να εξελίξει τα μικρά του ταλέντα, εφόσον το θέλει. . .  Αυτή η θέλησή του ωστόσο είναι ελεύθερη. . .  Μπορεί ο άνθρωπος να αφήσει ανεξέλικτα τα ταλέντα του, μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσει καθόλου και μπορεί να τα αναπτύξει απεριόριστα. . .  εάν μονάχα κάνει αυτό που του συμβουλεύουν εκείνοι που έχουν τη σχετική πείρα. . .

Αυτοί όμως δεν απαιτούν τίποτα το αδύνατο, αφού αναφέρουν πρώτα το μέσο που έχει βέβαιο αποτέλεσμα. . .  δηλαδή να ασκήσει ο άνθρωπος την αγάπη, γιατί τότε παίρνει αναπόφευκτα δύναμη και. . .  γιατί αυτή η δύναμη προέρχεται από τον Θεό. . .  πρέπει αυτή να έχει ανοικοδομητικό αποτέλεσμα . .  Το να ασκήσει την αγάπη μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος, επομένως μπορεί επίσης να αναπτύξει τα ταλέντα του, και αν θα το κάνει και σε ποιο βαθμό, ανάλογα με αυτά θα κρίνει ο Θεός το πώς χρησιμοποίησε τα ταλέντα του. . .  τη λίρα που του δόθηκε για να την αυξήσει, κάτι που είναι εφικτό στον κάθε άνθρωπο, στην περίπτωση που δεν κλείνεται μπροστά στις παροτρύνσεις και στα δασκαλέματα εκείνων που πήραν την αποστολή τους από πάνω. . .  που την ανέλαβαν εθελοντικά με επίγνωση του πνευματικού σκοταδιού πάνω στη Γη που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5769                14-9-1953

Το δέσιμο του Σατανά. . .

Η νέα Γη. . .

Η εξουσία του κακού θα τσακιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Σατανάς θα αλυσοδεθεί. . .  Μια εποχή ειρήνης θα αντικαταστήσει την εποχή του πολέμου στο σύμπαν. Κανένα ον του σκοταδιού δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να πιέσει τους ανθρώπους στη Γη, ο ίδιος ο Σατανάς θα δεθεί μαζί με τους οπαδούς του για μεγάλο χρονικό διάστημα, και οι άνθρωποι πάνω στη νέα Γη δεν θα σπάσουν τα δεσμά, γιατί θα είναι έντονα συνδεδεμένοι με τον Θεό και δεν θα επιδιώξουν τίποτε άλλο από Εκείνον, ο Οποίος θα τους φροντίζει με αγάπη πνευματικά και σωματικά.

Αυτή η εποχή ειρήνης πάνω στη νέα Γη θα είναι το αντάλλαγμα για την εποχή απερίγραπτων δεινών κατά τον τελευταίο καιρό πάνω σε αυτή τη Γη τα οποία θα είναι η μοίρα εκείνων των ανθρώπων που θα είναι και θα θέλουν να μείνουν πιστοί στον Θεό. Θα είναι για εκείνους πράγματι μια περίοδος αγώνα, αφού θα πιεστούν πνευματικά και επίγεια και θα μπορέσουν μόνο δύσκολα να αμυνθούν ενάντια σε αυτούς που θα τους κυνηγήσουν και που θα απειλήσουν κιόλας τη ζωή τους εφόσον δεν θα ενδώσουν. Ωστόσο, σε εκείνους τους ανθρώπους ενορατικοί και προφήτες υπόσχονται ξανά και ξανά την εποχή της ειρήνης, την εποχή όπου δεν θα τους απειλήσει πια κανένας κίνδυνος, όπου το κορμί και η ψυχή τους θα μπορούν να αναζωογονηθούν από τα θαυμάσια έργα της θεϊκής αγάπης, όπου μια μακάρια γαλήνη θα μπει μέσα στην καρδιά τους διά της παρουσίας Εκείνου Που αγαπούν και για τον Οποίο υπόφεραν.

Τα πάντα θα είναι ήσυχα και αρμονικά, τα δημιουργήματα και τα πλάσματα θα αλληοσυμπληρώνονται, και το ακόμα δεσμευμένο πνευματικό θα επιδιώκει επίσης το στόχο του και θα παρατήσει γρήγορα την αντίστασή του, γιατί θα αισθάνεται την παρουσία Εκείνου στον Οποίο θα πρέπει να αφοσιωθεί ξανά και γιατί οι πνευματικές ακτινοβολίες των ανθρώπων θα αγγίζουν με ευεργετικό τρόπο το δεσμευμένο μέσα στα δημιουργήματα πνευματικό. Η απόφαση της θέλησης των ανθρώπων θα έχει ήδη παρθεί και για αυτό η θέληση των ανθρώπων δεν θα χρειαστεί πια να δοκιμαστεί πάνω στη νέα Γη, αφού οι άνθρωποι θα ανήκουν στον Θεό ψυχή τε και σώματι, από τον Οποίο δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να χωριστούν.

Ό,τι σατανικό όμως θα βασανίζεται στο σκοτάδι, θα έχει φυλακιστεί εκ νέου μέσα στην πιο στερεή μορφή, δεν θα μπορεί πια να επηρεάζει το πνευματικό που θα επιδιώκει το φως, θα πρέπει να υποκύψει στο θέλημα του Θεού και θα έχει στερηθεί τη δύναμή του για ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ο ίδιος ο Σατανάς θα είναι εξασθενισμένος, αφού ό,τι ενισχύει αυτόν και τη δύναμή του θα έχει δεσμευτεί και επομένως δεν θα βρίσκεται πια υπό την επιρροή του. Θα είναι αδύναμος μέσα στον κόσμο του ώσπου να ενισχυθεί και πάλι από τη λανθασμένη θέληση των ανθρώπων, κάτι που όμως θα συμβεί μόνο μετά από πολύ καιρό, τότε που οι πρώτες γενιές της Γης, οι κάτοικοι του παραδείσου και τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα έχουν μπει στο πνευματικό βασίλειο εδώ και καιρό. . .  τότε που θα υπάρχουν νέες γενιές που θα διασπαστούν ξανά σχετικά με τις κατευθύνσεις της θέλησής τους. . .

Τότε θα υπάρχουν και πάλι άνθρωποι που θα αφήσουν να τους αιχμαλωτήσει η ύλη και οι οποίοι μέσω της λαχτάρας τους για εκείνη θα σπάσουν τις αλυσίδες εκείνου που είναι ο κύριος του αλύτρωτου κόσμου. Τότε η παραδεισένια κατάσταση θα τελειώσει, η εποχή της ειρήνης θα δώσει τη θέση της σε μια εποχή του πολέμου ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, αφού τότε θα ξαναρχίσει το πάλεμα για τις ψυχές των ανθρώπων, ώσπου να έχει λήξει ξανά μια αναπτυξιακή περίοδος, αλλά με το αποτέλεσμα ότι αμέτρητα όντα θα έχουν πετύχει την πνευματοποίησή τους και ότι η εξουσία του Σατανά θα μειωθεί όλο και περισσότερο, ώσπου κάποτε θα παραδοθεί και αυτός, κάτι που ωστόσο θα απαιτήσει ακόμα αφάνταστους καιρούς και αφάνταστες λυτρωτικές περιόδους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5775                25-9-1953

Υπηρέτες του Σατανά. . .

Πόσο βαθιά έχουν πέσει οι άνθρωποι που δεν σέβονται πια τη ζωή των συνανθρώπων τους. . .  που τολμούν ανελέητα να γίνουν δικαστές των αδερφών τους και τους κρίνουν αυθαίρετα, τους στερούν την ελευθερία τους και τους βλάπτουν σωματικά και ψυχικά. . .  Αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι υπηρέτες του Σατανά με διαβολική νοοτροπία, στερούνται οποιασδήποτε αγάπης και σκέφτονται και πράττουν άδικα. . .  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει πραγματικοί διάβολοι που δεν αξίζουν πια έλεος και που θα πρέπει για αυτό να καθαριστούν όταν έχει έρθει η ώρα. . .  Αυτούς τους χρησιμοποιεί ο αντίπαλος του Θεού και αυτοί εκτελούν πρόθυμα όσα τους ωθεί να κάνουν. . .

Δεν υπάρχει πια αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους και ακόμα λιγότερη δικαιοσύνη. Ο καθένας ψάχνει τα δικά του συμφέρονται και τα αποσπά σε βάρος του συνανθρώπου. . .  Και δεν πρόκειται πια για ειδικές περιπτώσεις, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο όχι πάντα φανερά, στις σκέψεις τους όμως αμαρταίνουν επίσης πολλοί άνθρωποι που δεν απεχθάνονται ή κατακρίνουν αυτό που είναι προφανώς έργο του Σατανά. Ο κόσμος έχει συνηθίσει τις αισχρές πράξεις που είναι ανήκουστες. . .  Τις ανέχεται αντί να τις καταπολεμήσει, δεν βοηθά όπου η βοήθεια θα ήταν ανάγκη. . .  Θα έρθει όμως η στιγμή όπου ο καθένας θα πρέπει να λογοδοτήσει μπροστά στον Θεό, όπου κανείς δεν θα μπορέσει να κρυφτεί από Εκείνον και όπου θα φανούν όλες οι αισχρές πράξεις. . .

Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια σε έναν Θεό, δεν πιστεύουν σε έναν Δικαστή στον οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσουν, και δεν πιστεύουν σε μια ανταπόδοση των κακών πράξεών τους. . .  Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσουν για ολόκληρη την ενοχή τους, δεν θα τους δοθεί χάρη, το κάθε άδικο θα διεκδικήσει την εξιλέωσή του. Και η ελευθερία την οποία κακομεταχειρίστηκαν θα μετατραπεί σε μια ποινή κράτησης την οποία θα πρέπει να ανεχτούν για ατελείωτους καιρούς, γιατί με διαφορετικό τρόπο δεν θα μπορεί να εξωφληθεί η ενοχή τους, γιατί με διαφορετικό τρόπο δεν θα μπορούν να διορθωθούν.

Μονάχα εκείνοι που θα έχουν πέσει στην πιο βαθιά άβυσσο θα πρέπει να ανεχτούν τέτοια βάσανα, αλλά πριν το τέλος αυτής της Γης οι άνθρωποι θα έχουν φτάσει στην πιο βαθιά άβυσσο, και πάνω στη Γη θα κατοικούν, εκτός από τη μικρή ομάδα των πιστών στον Θεό, μονάχα διάβολοι, εκπρόσωποι εκείνου που μαίνεται στη Γη γιατί ξέρει ότι δεν έχει πια πολύ χρόνο. . .  Αυτός ενεργεί προφανώς ήδη τώρα, αφού ωθεί τους ανθρώπους σε κτηνωδίες, στο ψέμα και στη μηχανορραφία, προκαλεί τα μέγιστα δεινά για τους ανθρώπους που δεν του υποκύπτουν. . .  Ο Σατανάς έχει ενσαρκωθεί μέσα στους βοηθούς και συνεργούς του. Ο κόσμος είναι γεμάτος αμαρτίες. . .

Έχει αρχίσει η εποχή της πίκρας που θα προηγείται του τέλους και θα πηγαίνει έτσι όπως την ανακοινώνουν ο λόγος και η Γραφή. . .  Θα ξεκινήσει ο διωγμός εκείνον που δεν θα υποκύψουν στον Σατανά, που θα παραμείνουν πιστοί στον Θεό και θα θέλουν να Τον υπηρετήσουν και οι οποίοι για αυτό θα πρέπει να υπομείνουν μια περίοδο πολέμου ενάντια στον Ίδιο τον Θεό. . .  Τότε όμως θα φτάσει και το τέλος, τότε θα έχει εκπληρωθεί ο χρόνος και η ενέργεια του Σατανά θα τερματιστεί. . .  Αυτή θα είναι η μέρα της Κρίσης, όπου θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι διάβολοι, όπου η δικαιοσύνη του Θεού θα φέρει το αντάλλαγμα, όπου ο καθένας θα πάρει αυτό που θα του αξίζει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5776                26-9-1953

Όποιος παραδίδεται στον κόσμο παραδίδεται στον Σατανά. . .

Όποιος παραδίδεται στον κόσμο παραδίδεται στον Σατανά. . .  Αυτά τα λόγια είναι σκληρά και θα θίξουν αισθητά όλους τους εγκόσμιους ανθρώπους, αφού κανένας άνθρωπος δεν θέλει να τον κατηγορήσουν για δεσμό με τον Σατανά, και όμως ο κόσμος είναι το βασίλειο του Σατανά, και επομένως είναι υπηρέτης του ο καθένας που είναι σκλάβος του κόσμου. Μάλιστα στέκεστε στη μέση του κόσμου, εσείς οι άνθρωποι, πρέπει μάλιστα να επικρατήσετε στον κόσμο όσο ζείτε στη Γη, ωστόσο το κατά πόσον συμμετέχει η καρδιά σας είναι αποφασιστικό για το σε πιο βαθμό θα γίνετε σκλάβοι του κόσμου. . .  Η εσώτατη επιδίωξή σας, η επιθυμία της καρδιάς σας αξιολογούνται, και στην περίπτωση που αυτές ανήκουν στον κόσμο, είστε δούλοι εκείνου που είναι ο πρίγκιπας του κόσμου, αφού τότε οι σκέψεις σας είναι στραμμένες μονάχα στα επίγεια, ενώ θα πρέπει να επιδιώξετε τα πνευματικά. Και για αυτό το λόγο πρέπει να υπερνικήσετε την ύλη για να αποκτήσετε πνευματικές ιδιοκτησίες.

Δεν μπορείτε να αποφύγετε τον κόσμο, αλλά πρέπει να τον υπερνικήσετε, δηλαδή στην αρχή της επίγειας σας ζωής ως άνθρωποι στέκεστε μέσα σε αυτό τον υλικό κόσμο που ανήκει στον αντίπαλο του Θεού, τον οποίο κόσμο πρέπει να καταπολεμήσετε για να βγείτε νικητές και να μπείτε μετά σε εκείνον τον κόσμο που είναι πνευματικός και τον οποίο ονομάζουν το βασίλειο του Θεού. . .  Την πορεία μέσα από την επίγεια ζωή σας, μέσα από τον επίγειο κόσμο, πρέπει να πάρετε, θα πρέπει όμως να απελευθερωθείτε από τα δεσμά σας, τα οποία πρέπει να θεωρούνται αλυσίδες του Σατανά όσο σας γοητεύσει ο κόσμος, όσο κοιτάξετε με πόθο όλα όσα θα πρέπει να υπερνικήσετε.

Ο υλικός κόσμος είναι το βασίλειό του. . .  Περιέχει το πεσμένο πνευματικό που ανήκει στον Σατανά, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να διαθέσει αυτός όσο το πνευματικό είναι δεσμευμένο μέσα στα έργα της δημιουργίας διά του θελήματος του Θεού. Τον άνθρωπο όμως μπορεί να επηρεάζει, γιατί στην κατάσταση της ελεύθερης βούλησής του πρέπει να είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε επιρροή, προκειμένου να αποφασίσει, προκειμένου να δοθεί τη δοκιμασία της θέλησής του, η οποία είναι το νόημα και ο σκοπός της επίγειας του ζωής. Και αυτή την επιρροή εκμεταλλεύεται ο αντίπαλος του Θεού πράγματι με φοβερό τρόπο. . .  Δεν θέλει να χάσει το πνευματικό διά της δικής του ελεύθερης απόφασης, και για αυτό το λόγο γοητεύει τον άνθρωπο για να κάνει αυτός παρέα μαζί του, παρουσιάζοντας σε εκείνον ό,τι του φαίνεται ποθητό, που όμως ανήκει στον κόσμο του αντιπάλου και χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό, που τον κάνει να απομακρύνεται από το στόχο που θα πρέπει να πετύχει στη Γη.

Ο Σατανάς είναι ο κύριος της ύλης, ο κύριος του επίγειου κόσμου. . .  Και ο καθένας που υπηρετεί τον κόσμο υπηρετεί εκείνον. . .  Όποιος ποθεί τον κόσμο και συνδέεται με γήινα αγαθά συνδέεται με τον Σατανά. Και πρέπει να ακούσει αυτή την αλήθεια, δεν τον συμφέρει αν του αποκρυφτεί αυτή η αλήθεια. . .  Είναι συνδεδεμένος με τον Σατανά, και αφού είναι υπηρέτης του θα μοιραστεί και τη μοίρα του όταν έρθει η μέρα της ανταπόδοσης. . .

Δύο κύριοι παλεύουν για τις ψυχές σας και οι δύο σας προσφέρουν τα βασίλειά τους. . .  αλλά το ένα είναι εφήμερο, το άλλο έχει αιώνια διάρκεια. . .  Εσείς οι ίδιοι όμως είστε άφθαρτοι, και στην περίπτωση που δεν αποκτήσατε στη Γη το άφθαρτο βασίλειο, μετά το σωματικό σας θάνατο δεν θα σας μείνει τίποτα από βαθύ σκοτάδι γύρω σας, το οποίο θα σας βασανίζει αφάνταστα. . .  το βασίλειο του Σατανά, ο οποίος δεν μπορεί να σας προσφέρει τίποτε άλλο, τους οπαδούς του οποίου όμως αυξήσατε μέσω της λαχτάρας σας στη Γη. Χωριστείτε από εκείνον όσο βαδίζετε στη Γη, παραιτηθείτε από όσα ανήκουν στον κόσμο, επιδιώξτε πνευματικά αγαθά, τα οποία μονάχα σας εξασφαλίζουν μια αιώνια ζωή, μια ζωή μέσα στο φως και στη δύναμη και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5777                27-9-1953

Θεία ηγεσία. . .

Εμπιστευτείτε την ηγεσία από πάνω, θα είναι πάντοτε καλή μόλις θέλετε να σας οδηγήσει Εκείνος που είναι ο Πατέρας όλων σας. Η αφοσίωση σε Εκείνον, η εθελοντική υποταγή της θέλησής σας υπό τη δική Του σας εξασφαλίζει αυτή την καλή ηγεσία. . .  Οι σκέψεις σας θα ανταποκρίνονται στο θεϊκό Του θέλημα, και τα λόγια και οι πράξεις σας θα έχουν τη συγκατάθεσή Του, επειδή θα σας οδηγούν οι δυνάμεις που εργάζονται και ενεργούν σύμφωνα με το δικό Του θέλημα και στη φροντίδα τον οποίων έχετε ανατεθεί. . .

Η θέλησή σας να ανήκετε σε Εκείνον, στον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας, καθορίζει όλους τους δρόμους, τη σκέψη και την πράξη σας. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα πρέπει να κάνετε. . .  θα πρέπει μονάχα να Του παραδοθείτε μέσα στις σκέψεις σας, μέσα στην ήσυχη προσευχή ή μέσα στην διανοητική σας αφοσίωση σε Εκείνον και στο θέλημά Του, τότε θα έχετε απαλλαχτεί από κάθε ευθύνη, αφού τότε σας οδηγεί το Πνεύμα Του και θα κάνετε πάντα αυτό που είναι σωστό μπροστά στον Θεό. Μονάχα η δική του θέληση του ανθρώπου μπορεί να δράσει με αντίθετο στον Θεό τρόπο, δηλαδή όταν ξεχάσετε τον ουράνιο Πατέρα, όταν πιστέψετε ότι πρέπει και μπορείτε μόνοι σας να τακτοποιήσετε τα πάντα, όταν δεν επικαλεστείτε τη βοήθειά Του. . .  δηλαδή όταν βαδίσετε μόνοι σας. . .  τότε μπορείτε μάλιστα να στρίψετε σε έναν λάθος δρόμο, όταν είστε χωρίς οδηγό, και τότε πρέπει να προσέχετε. Αφού φαινομενικά έχετε επιτυχία. . .  μια επιτυχία που ωστόσο είναι μόνο αποτυχία, γιατί είναι ευλογία μονάχα για το κορμί σας, όχι όμως για την ψυχή σας.

Ο σωστός δρόμος όμως, στον οποίο σας οδηγεί ο Θεός, μπορεί μερικές φορές να είναι επίπονος για το κορμί σας, κάνει ωστόσο πάρα πολύ ευτυχισμένη την ψυχή σας, η οποία μπορεί να αποδεσμευτεί όλο και περισσότερο και αισθάνεται απελευθερωμένη, επειδή το κορμί παίρνει ένα βάρος από πάνω της το οποίο έπρεπε να κουβαλήσει εκείνη. Είναι προορισμός του κορμιού να βοηθήσει την ψυχή. . .  κάτι που σημαίνει συχνά προβλήματα για εκείνο. . .

Στην περίπτωση που το κορμί αποτινάξει εκείνα και θέλει να περάσει ξέγνοιαστο από την επίγεια του ζωή, η ψυχή πρέπει να συνεχίζει να κουβαλά το βάρος της και δεν μπορεί να πετάξει σε πνευματικά ύψη. . .  η θεϊκή ηγεσία όμως θα λαμβάνει πάντα υπόψη της και την κατάσταση του κορμιού, αφού η αγάπη του Θεού φροντίζει τότε τον άνθρωπο που Του αφοσιώνεται με εμπιστοσύνη και που παρακαλά για τη συμπαράστασή Του. Και ο κάθε δρόμος του ανθρώπου θα είναι τότε ευλογημένος, ο κάθε δρόμος θα οδηγήσει στο σωστό προορισμό, γιατί θα προηγείται Εκείνος Που είναι ο Πατέρας και ο Προστάτης σας και στον Οποίο μπορείτε να εμπιστευτείτε σε όλες τις καταστάσεις ανάγκης του κορμιού και της ψυχής σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5778                28-9-1953

Ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες. . .

Στην καθαρή αλήθεια θα επιτίθονται ιδιαίτερα κατά την εποχή του τέλους, και πρόκειται για την ενέργεια του Σατανά, ο οποίος ως ο αντίπαλος του Θεού θέλει να υπονομεύσει την αλήθεια, ο οποίος μπερδεύει τη σκέψη των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πια να αναγνωρίσουν την αλήθεια ως τέτοια. Και τα μέσα και τα σχέδιά του επινοήθηκαν με πανουργία, έτσι ώστε συχνά δεν μπορούν να τα καταλάβουν ακόμα και οι άνθρωποι η θέλησή των οποίων δεν είναι στραμμένη εναντίον Μου. . .  οι οποίοι ωστόσο θα μπορούσαν να τα καταλάβουν εάν μονάχα επιθυμούσαν την αλήθεια με όλη τη σοβαρότητά τους.

Ακριβώς κατά την εποχή του τέλους τα φώτα και τα ψεύτικα φώτα θα αστράφτουν ταυτόχρονα, και για να μπορέσει κανείς να τα ξεχωρίσει, πρέπει να έχει τη σοβαρή θέληση να ξέρει την αλήθεια, γιατί θα είναι δύσκολο να βλέπει κανείς καθαρά. . .  Αφού θα εμφανίζονται πολλοί ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες, όπως ανακοινώθηκε. . .  επίσης ως σημάδι της έσχατης εποχής. . .  Από αυτό προκύπτει ότι θα αγωνίζονται υπό την ίδια σημαία, ότι θα παρουσιάζονται ως απεσταλμένοι από πάνω, ότι με το στόμα τους θα υποστηρίζουν τα λόγια του Χριστού και θα ανακοινώνουν στους ανθρώπους μελλοντικά πράγματα. . .  ότι ωστόσο θα είναι αντιπρόσωποι εκείνου που καταπολεμά την αλήθεια. . .  προκειμένου να παραπλανήσει τους ανθρώπους για να μην μπορούν αυτοί πια να αναγνωρίσουν την καθαρή αλήθεια.

Δεν χρειάζεται λοιπόν αναγκαστικά να ψάξετε αυτούς τους ψευδοχριστούς και ψευδοπροφήτες εκτός της πνευματικής ζωής, αφού και οι εκπρόσωποι λανθασμένων διδασκαλιών εντός εκκλησιαστικών οργανώσεν είναι ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες. . .  όλοι όσοι δίνουν ασαφείς, παραπλανητικές εξηγήσεις πρέπει να συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών καθώς και όλοι όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν να διοχετευτεί στους ανθρώπους η καθαρή αλήθεια, όλοι όσοι δηλαδή επιμένουν σε παραμορφωμένες διδασκαλίες και που περικόπτουν την ελευθερία σκέψης στους ανθρώπους, αποκρύβοντάς τους αυτό που θα μπορούσε να έχει διαφωτιστικό αποτέλεσμα. . .  Ό,τι αναληθές είναι έργο των ψευδοχριστών και ψευδοπροφητών, και για να μπορεί κανείς να τα διακρίνει αυτά, απαιτείται να έχει τη σοβαρή θέληση να μάθει την αλήθεια, η οποία πρέπει επίσης να είναι πρόθυμη να παρατήσει κάτι που υπερασπιζόταν ο άνθρωπος συνέχεια. . .  στην περίπτωση που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Επομένως, εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να προστατευτείτε από την ενέργεια του αντιπάλου του Θεού κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος μόνο εάν παραδοθείτε στα χέρια Εκείνου που είναι η προαιώνια Αλήθεια. . .  εάν Τον παρακαλέσετε για την αλήθεια με σοβαρή θέληση, εάν Τον παρακαλέσετε να σας προφυλάξει από την πλάνη και αν ανοίξετε τότε τα μάτια και τα αφτιά σας. . .  Τότε τα αισθήματά σας θα καταλάβουν τι θα πρέπει να αποδεχτείτε και τι να απορρίψετε. . .  Τότε δεν θα μπορούν να σας τυφλώσουν με ένα ψεύτικο φως οι ψεύδοχριστοί και οι ψεύδοπροφήτες. . .  Τότε μια απαλή λάμψη που θα ανάψει μέσα στην καρδιά σας θα σας δώσει τη βεβαιότητα του ότι στέκεστε στην αλήθεια, και τότε θα υπερασπίζεστε με πεποίθηση αυτή την αλήθεια και θα κάνετε ό,τι μπορείτε για αυτήν κατά τον τελευταίο αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη. . .  και θα είστε σωστοί αγωνιστές του Χριστού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5779                30-9 κ. 1-10-1953

Θρησκευτικός αγώνας. . .

Ο θρησκευτικός αγώνας είναι ακόμα μπροστά σας, και για αυτό τον αγώνα θέλω να είστε προετοιμασμένοι. . .  Για αυτό το λόγο είναι η μεγάλη Μου μέριμνα να ενισχύσω την πίστη σας και να σας μυήσω σε γνώσεις που θα είναι για σας πλήρη εξήγηση για αυτά που είναι μπροστά σας, για αυτά που θα γίνουν ακόμα πριν το τέλος. Πρέπει να πιστέψετε σε αυτό το τέλος, προκειμένου να μπορείτε να καταλάβετε τα πάντα, προκειμένου να κατανοήσετε και τον θρησκευτικό αγώνα, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός για τον κάθε άνθρωπο. Δεν θα πρόκειται μονάχα για έναν αγώνα που μετά από ένα διάστημα θα τελειώσει με τη νίκη της μιας ή της άλλης δύναμης που θα καταπολεμούνται. . .

Θα είναι ένας αγώνας τον οποίο θα διεξάγονται οι οπαδοί του Σατανά κατά του Θεού. . .  ένας αγώνας που δεν θα αφορά τη γήινη ιδιοκτησία αλλά τα πνευματικά αγαθά, ένας αγώνας όπου θα πρέπει να αποφασίσουν οι ψυχές για το σε ποιο μέρος θα θέλουν να ανήκουν, παρόλο που οι άνθρωποι θα υποστούν και γήινες ζημιές. Ωστόσο νικήτρια ή ηττημένη θα είναι μονάχα η ψυχή, και για αυτό το λόγο το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα είναι για την αιωνιότητα. . .  Από αυτό προκύπτει ότι προηγουμένως κάνω τα πάντα για να προετοιμάσω τους ανθρώπους για αυτό τον αγώνα, για να τους ενδυναμώσω, για να τους εμπνεύσω το θάρρος να Με πρεσβεύσουν. . .  Επιδιώκω να αυξήσω το στρατό των αγωνιστών Μου, όχι γιατί θέλω να νικήσω Εγώ, αλλά για να επωφεληθούν εκείνοι οι ίδιοι, γιατί δεν θέλω να καταστραφούν, να αιχμαλωτιστούν εκ νέου από τον αντίπαλό Μου και να μείνουν αιχμάλωτοι πάλι για ατελείωτους καιρούς. . .

Εσείς οι άνθρωποι νοιάζεστε μόνο λίγο τη θρησκεία αυτή την εποχή, είστε αρκετά αδιάφοροι απέναντι σε αυτό που είναι σημαντικό. . .  απέναντι στις πνευματικές προσπάθειες. . .  πρέπει πρώτα να ωθηθείτε να δράσετε για να πάρετε στα σοβαρά θέση απέναντι στη θρησκεία. . .  Και αυτό θα γίνει μόλις ξεσπάσει ο θρησκευτικός αγώνας, αφού τότε θα απαιτηθεί από τον καθένα να Με πρεσβεύσει μπροστά στον κόσμο ή να Με απαρνηθεί, να Με εκγαταλείψει. Και θα πάρετε θέση μόνο τότε που θα είστε ευσυνείδητοι, ή θα Με εγκαταλείψετε. . .  για χάρη επίγειου συμφέροντος. . .

Και αφού το τέλος είναι πολύ κοντά, είναι απαραίτητη αυτή η απόφαση, όχι μπροστά Μου, ο Οποίος ξέρω για τη θέλησή σας. Αλλά εσείς οι ίδιοι θα πρέπει άλλη μια φορά να παρακινηθείτε να σκεφτείτε, γιατί από μόνοι σας δεν το κάνετε εάν δεν εξαναγκαστείτε από μια γήινη εξουσία. . .  Υπάρχουν μάλιστα μερικοί που σκέφτοναι ήδη πριν και που για αυτό βοηθούνται φανερά από Μένα με το να τους κάνω εύκολη την κατανόηση, πρόκειται όμως μόνο για λίγους, τον αριθμό των οποίων θα ήθελα να αυξήσω και τους οποίους για αυτό ενημερώνω για το τέλος. . .  Ωστόσο, σε αυτούς τους λίγους δεν θα πιστέψουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αφού όσοι δεν κάνουν πνευματικές προσπάθειες θεωρούν αδύνατο ένα τέλος αυτής της Γης. Τα φαινόμενα της έσχατης εποχής όμως θα κάνουν πολλή εντύπωση στους ακόμα αναποφάσιστους, οι οποίοι θα γίνουν σκεπτικοί και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πίστη εάν διδαχτούν σωστά εκείνη την περίοδο.

Ένα σωστό, σύμφωνο με την αλήθεια δασκάλεμα μπορεί να είναι πολύ επιτυχές εκεί όπου η αποστασία των ανθρώπων από την πίστη έγινε εξαιτίας λανθασμένων θρησκευτικών διδασκαλιών, όπου οι άνθρωποι δεν είναι απρόθυμοι να πιστέψουν, όπου ωστόσο ενοχλήθηκαν από λανθασμένες διδασκαλίες. Αυτοί μπορούν να κερδιστούν ξανά για Μένα και για τη βασιλεία Μου, για χάρη εκείνων των λίγων θα γίνουν ακόμα πολλά σημάδια που θα ανακοινώσουν το κοντινό τέλος και που δεν θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα πάνω σε εκείνους τους ανθρώπους. Η θρησκευτική απόφαση θα παρθεί πραγματικά μόνο τότε που θα υπάρχει μια ισχυρή πίστη που να επωμιστεί ό,τι μειονεκτήματα και να προκύψουν για το κορμί, αφού ο άνθρωπος που έχει τη σωστή κατανόηση θα ξέρει τι θα παίζονται, και θα παραιτηθεί με ελαφριά την καρδιά του από ό,τι θα του παρθούν, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της ψυχής του.

Θα πρόκειται για την τελευταία δοκιμασία της θέλησης του ανθρώπου πάνω σε αυτή τη Γη. Θα πρόκειται για την απόφαση που θα καθορίσει τη μοίρα σας στην αιωνιότητα. Θα πρέπει να Με πρεσβεύσετε μπροστά στον κόσμο, άσχετα με τις επίγειες συνέπειες της απόφασής σας. Και μονάχα μια ισχυρή, ακλόνητη πίστη θα περάσει με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία, μονάχα μια ισχυρή, ακλόνητη πίστη θα αντέξει μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5782                7-10-1953

Ο θεϊκός σπινθήρας. . .

Απεριόριστες γνώσεις. . .

Το Πνεύμα που γεμίζει το άπειρο, η Ίδια η αιώνια Θεότητα, είναι επομένως δραστήρια και μέσα στα πλάσματά της, στο βαθμό που αυτά το επιτρέπουν διά της θέλησής τους. . .  Ο κάθε άνθρωπος έχει στο εσωτερικό του ένα σπινθήρα του θείου Πνεύματος, και με αυτό τον τρόπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αιώνια Θεότητα. . .  Και αυτός ο θεϊκός σπινθήρας θα μπορούσε να επενεργήσει σε αφάνταστο βαθμό πάνω στη σκέψη και στην πράξη του ανθρώπου, στην περίπτωση που η θέληση αυτού εκπλήρωνε τους όρους που είναι η προϋπόθεση για την ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο.

Αφού αυτός ο σπινθήρας, ως τμήμα του Θεού, ως μια ακτινοβολία του Εαυτού Του, έχει επίσης τεράστια λαμπρότητα. . .  και ακτινοβολεί επομένως το φως της σοφίας. . .  δασκαλεύει τον άνθρωπο από το εσωτερικό του και του δίνει πλήρη γνώση. . .  ανάβει ένα δυνατό φως μέσα του και, ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιήσει τότε ο άνθρωπος αυτό το φως, θα αναπτύσσονται μέσα του ικανότητες που είναι θεϊκές. . .  ώσπου ο ίδιος να μπορεί να ενεργήσει μέσα στη δύναμη και στο φως. . .  Αφού όλη η πράξη και η θέλησή του θα βασίζονται σε σκέψεις τις οποίες θα έχει παρακινήσει και οδηγήσει το θείο Πνεύμα μέσα στον άνθρωπο.

Και έτσι είναι πράγματι δυνατό στον άνθρωπο στη Γη να καταφέρνει υπερφυσικά πράγματα και να διαθέτει γνώσεις που αλλιώς του είναι ακατόρθωτες, τότε μάλιστα που επιτρέπει στον θεϊκό σπινθήρα μέσα του, στο τμήμα του Θεού, την απεριόριστη επενέργεια. . .  κάτι που όμως απαιτεί πάντα την παραίτηση από τη δική του θέληση του ανθρώπου, την υποταγή της κάτω από το θείο θέλημα. Τότε το Πεύμα του Θεού μπορεί να τον γεμίσει εντελώς, με αποτέλεσμα να δρα και να σκέφτεται μόνο έτσι όπως το θέλει ο Θεός, έτσι όπως ανταποκρίνεται στην αιώνια τάξη, και δεν είναι περιορισμένες ούτε οι γνώσεις ούτε η δύναμη του ανθρώπου, αφού το κάθε εμπόδιο για την απεριόριστη ενέργεια της δύναμης του πνεύματος θα έχει απομακρυνθεί διά της θέλησης του ανθρώπου. . .

Ο άνθρωπος είναι ένα δοχείο που στην αρχή είναι κλειστό και γεμάτο σκουπίδια, το οποίο ωστόσο μπορεί να ανοίξει και να αδειάσει εντελώς για να κάνει τότε θέση στον θεϊκό σπινθήρα για να μπορέσει αυτός να εξελιχθεί ελεύθερα, για να εισρεύσει στον άνθρωπο ασταμάτητα πνευματική δύναμη και να γεμίσει το δοχείο με το θείο Πνεύμα. . .  το Οποίο μπορεί τότε να καταφέρνει τα πάντα και το Οποίο θα ακτινοβολεί το πιο λαμπερό φως. . .  Και ο άνθρωπος θα είναι ισχυρός και σοφός, αφού είναι πάντοτε συνδεδεμένος με τον Θεό, έχει τον Θεό μέσα του και έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος. . .  ζει μέσα στον Θεό και μαζί Του και ενεργεί επομένως από τη δική Του δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5783                8-10-1953

Ο Θεός θέλει να Τον αγαπούν τα πλάσματά Του. . .

Παραμορφωμένη εικόνα. . .

Σε λίγους μόνο ανθρώπους μπορώ να υπαγορεύσω το θέλημά Μου για να το καταγράψουν, λίγοι μόνο έχουν την κατανόηση για αυτό που Με παροτρύνει να μιλήσω απευθείας σε έναν άνθρωπο, λίγοι μόνο καταλαβαίνουν ότι η αγάπη του Πατέρα για τα παιδιά Του είναι τόσο μεγάλη ώστε να χρησιμοποιήσει Αυτός κάθε μέσο που να υποσχεθεί επιτυχία. . .  Και λίγοι μόνο πιστεύουν ότι πρόκειται για τη φωνή του Πατέρα που θέλει να την προσέχουν τα παιδιά Του, γιατί βρίσκονται σε κατάσταση έσχατης ανάγκης. Και το ότι είναι μόνο τόσο λίγοι άνθρωποι που το πιστεύουν αιτιολογείται από το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζουν πια την αγάπη Μου. . .  από το γεγονός ότι οι άνθρωποι – εφόσον πιστέψουν καθόλου – πιστεύουν σε έναν Θεό τον Οποίο φοβούνται, γιατί θα πρέπει να Του λογοδοτήσουν, ή τον Οποίο τιμούν, γιατί αναγνωρίζουν την εξουσία και το μεγαλείο Του. . .  Η αγάπη όμως θα άλλαζε αυτή την ιδέα τους για τον Θεό σε μια παιδική ιδέα, ένας Θεός της αγάπης θα έγινε Πατέρας τους στον Οποίο θα μπορούσαν να εμπιστευτούν και τον Οποίο θα μπορούσαν να αγαπούν. . .

Γιατί όμως δεν Με αναγνωρίζουν πια οι άνθρωποι ως έναν πάρα πολύ στοργικό Πατέρα Που δεν έχει άλλη επιθυμία από το να αγκαλιάσει τα παιδιά του και η μακαριότητα του Οποίου είναι να προκαλέσει μακαριότητα στα παιδιά Του. . .  Γιατί στέκονται οι άνθρωποι ντροπαλοί και γεμάτοι αμφιβολίες μακριά Μου, γιατί δεν τους ωθεί καμία λαχτάρα γεννημένη από την αγάπη τους μέσα στα χέρια Μου. . .  Επειδή δεν είναι πια ικανοί να Με αναγνωρίσουν ως Θεό της αγάπης, ως Πατέρα. . .  επειδή σχηματίζουν λάθος ιδέα για Μένα. . .  επειδή δεν έχουν ενημερωθεί σωστά για Μένα. . .  επειδή τους Με παρουσιάζουν σαν θυμωμένο Θεό που τιμωρεί τα πλάσματά Του, Που ζητά το λόγο τους για κάθε αμαρτία και Που κρίνει ανελέητα. . .  Ένα ον όμως το οποίο φοβάται κανείς, δεν το επιδιώκει. . .  εκπληρώνει στην καλύτερη περίπτωση ευσυνείδητα όλες τις απαιτήσεις του, αλλά πάντα από φόβο, ποτέ όμως από αγάπη. Μα Εγώ  θέλω να Με αγαπούν τα πλάσματά Μου. . .  Θέλω να κατέχω την αγάπη τους και κάνω τα πάντα για να τα κερδίσω, αφού μονάχα μια σχέση που δημιουργεί αγάπη μπορεί να προσφέρει αιώνια ευτυχία.

Μονάχα Εγώ ξέρω που βρίσκεται η αιτία και μονάχα Εγώ ξέρω πώς μπορούν ακόμα να βοηθηθούν οι άνθρωποι για να Με καταλάβουν ως Θεό της αγάπης και να Με επιδιώξουν εθελοντικά. . .  Πρέπει ο Ίδιος να πλησιάσω τους ανθρώπους, πρέπει να πάω κοντά τους, γιατί αυτοί δεν θέλουν να έρθουν σε Μένα. . .  Και πρέπει να νιώσουν την προθυμία Μου σαν ευεργεσία, προκειμένου να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση και το δώρο Μου το οποίο τους φέρνω. . .  το λόγο Μου, ο οποίος αποκαλύπτει τον Εαυτό Μου στα πλάσματά Μου με έναν τρόπο ώστε να μπορέσουν να Με αγαπήσουν. . .  το λόγο Μου, μέσω του οποίου φανερώνω τον Ίδιο τον Εαυτό Μου ως αγάπη. Αφού μέχρι τώρα δεν Με γνώριζαν, ενημερώθηκαν λάθος, σχημάτισαν λάθος εικόνα για Μένα. . .  Ο αντίπαλός Μου εργάστηκε όλο ζήλο για να σχεδιάσει αυτή την παραμορφωμένη εικόνα για Μένα, γιατί θέλει να μην Με αναγνωρίσουν πια οι άνθρωποι, γιατί θέλει να σβήσει την αγάπη για Μένα μέσα στα πλάσματά Μου, η οποία σημαίνει την οριστική τους επιστροφή σε Μένα.

Όλοι εσείς οι άνθρωποι που βρίσκεστε μακριά Μου δεν Με γνωρίζετε καλά, και σε σας θέλω να αποκαλυφτώ ως Θεός της αγάπης, της σοφίας και της εξουσίας, ως Πατέρας Που αναζητά τη δική σας αγάπη. . .  Και για αυτό επικοινωνώ απευθείας μαζί σας, εκδηλώνομαι μέσω ενός παιδιού της Γης που Μου είναι αφοσιωμένο για να σας συναντήσω όλους, για να κερδίσω την αγάπη σας και να μπορέσω να σας χαρίσω τη δική Μου αγάπη. . .  Και μακάριοι εκείνοι που πιστεύουν ότι Εγώ ο Ίδιος, ο προαιώνιος Πατέρας σας, είμαι Αυτός Που σας μιλά. . .  μακάριοι εκείνοι που αποδέχονται τα λόγια Μου, που Με αναγνωρίζουν ως την αιώνια Αγάπη και δεν διστάζουν άλλο να πιάσουν το απλωμένο σε σας χέρι του Πατέρα. . .  μακάριοι εκείνοι που επιτρέπουν να τους τραβήξω Εγώ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5784                9-10-1953

Οι πνευματικές γνώσεις του ανθρώπου εξαρτώνται από το βαθμό της ωριμότητάς του. . .

Η πλήρη άγνοια είναι ένδειξη χαμηλού πνευματικού επιπέδου, αφού οι γνώσεις των θεϊκών-πνευματικών δεν εξαρτώνται από τη δραστηριότητα του μυαλού ενός ανθρώπου ούτε από το βαθμό των γνώσεων που του μεταδίδονται από συνανθρώπους, αλλά μονάχα από την ωριμότητα της ψυχής του, από το βαθμό της πνευματικής του ανάπτυξης. Από αυτό προκύπτει ότι ο πιο αγαθός άνθρωπος η ψυχή του οποίου διαθέτει ήδη έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας ως αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής με αγάπη, μάλλον σχηματίζει μια αληθινή εικόνα για τον Θεό, μια αληθινή ιδέα για το σκοπό της επίγειας του ζωής, για τη σχέση του με τον Θεό, τον προαιώνιο Πατέρα του. . .  Μάλλον αποδέχεται μονάχα εκείνες τις διδασκαλίες που ανταποκρίνονται στην αλήθεια· από την επίγεια άποψη μάλλον δεν τον εκτιμούν πολύ οι συνάνθρωποί του, είναι μάλλον απλοϊκός, και παρ’όλα αυτά μάλλον σκέφτεται πιο σωστά στον πνευματικό τομέα. . .  Και οι μικρές του γνώσεις φτάνουν για να τον παρακινήσουν σε έναν τρόπο ζωής που να ανταποκριθεί στο θέλημα του Θεού, ο οποίος όμως μετά το θάνατό του θα του αποφέρει αστραπιαία το πιο δυνατό φως στο πνευματικό βασίλειο. . .

Δεν είναι απόδειξη ενός υψηλού βαθμού ωριμότητας της ψυχής οι πλήρεις γνώσει του ανθρώπου στη Γη, αφού μπορεί αυτός να αποκτήσει και τις πνευματικές γνώσεις με λογικό τρόπο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση πρόκειται περισσότερο για λογικές γνώσεις παρά για πνευματικά αγαθά εάν ο τρόπος ζωής του ανθρώπου είναι ανάλογος· και τις γνώσεις που δεν μπορούν ακόμα να θεωρηθούν πνευματικό θησαυρό μπορεί και να τις χάσει ο άνθρωπος τη στιγμή του θανάτου του, εφόσον δεν τις αποδέχτηκε η καρδιά αλλά μονάχα το μυαλό του. Αφού και οι πνευματικές γνώσεις μπορούν να γίνουν καθαρά διανοητικές γνώσεις μέσω έντονης μελέτης στην περίπτωση που δεν προσέχει κανείς την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής του, στην περίπτωση λοιπόν που ο βαθμός της ωριμότητας της ψυχής είναι ακόμα πολύ χαμηλός, ενώ το καλά αναπτυγμένο μυαλό ασχολείται με προβλήματα που ανήκουν σε πνευματικούς τομείς.

Τότε επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για άγνοια. . .  ωστόσο ένα πράγμα λείπει σε εκείνον που έχει «γνώσεις». . .  το φως. . .  Αφού όσες γνώσεις και να απόκτησε κανείς με αυτό τον τρόπο, δεν του δίνουν φως, με αποτέλεσμα ότι θα μπορούσε να καταλάβει ξεκάθαρα όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις, με αποτέλεσμα ότι θα τον έκαναν ευτυχισμένο οι γνώσεις του. Το φως μπορεί να του δοθεί μονάχα από το εσωτερικό του ως αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής με αγάπη. . .  Αφού φως ακτινοβολεί μονάχα το Πνεύμα του Θεού, το Οποίο μόνο δίνει στις λογικές γνώσεις τη σωστή ζωή. . .  Και μόνο τότε πρόκειται για γνώσεις που μπορούν να θεωρούνται πνευματικό θησαυρό, για γνώσεις που είναι άφθαρτες και τις οποίες μπορεί να πάρει κανείς μαζί του στο πνευματικό βασίλειο. . .

Και για αυτό το λόγο μπορεί κανείς να συλλάβει ακόμα και την καθαρή αλήθεια μόνο τότε που το Πνεύμα από τον Θεό τον διαφωτίζει, κάτι που προϋποθέτει πάντα έναν βαθμό της ψυχικής ωριμότητας που μπορεί να αποκτηθεί μονάχα μέσω ενός τρόπου ζωής που είναι σύμφωνος με το θέλημα του Θεού. . .  Ανάλογα είναι τότε και η κατάσταση του φωτός, η κατανόηση, μετά το θάνατο του ανθρώπου, και ένας καλός μα αγαθός άνθρωπος που διέθετε μόνο λίγες γνώσεις στη Γη, μπορεί να είναι περιτυλιγμένος από πιο αστραφτερό φως κατά την είσοδό του στο επέκεινα από ό,τι ένας άνθρωπος που έχει πνευματικές γνώσεις, στον οποίο όμως έλειπε η αγάπη στη Γη και στον οποίο δεν είχε ακόμα πρόσβαση το Πνεύμα από τον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5785                10-10-1953

Μόνιμος σύνδεσμος με τον Θεό εξσαφαλίζει επιτυχία. . .

Ζητήστε την υποστήριξή Μου, με οτιδήηποτε και να καταπιαστείτε. . .  Μην ξεκινήσετε τίποτα χωρίς Εμένα, μην πάρετε κανένα δρόμο χωρίς Εμένα, αφήστε Με πάντα να σας προηγούμαι, τότε Εγώ θα είμαι ο προορισμός σας, τον οποίο θα πετύχετε σίγουρα. Και επίσης θα πρέπει να Μου εμπιστευτείτε και σχετικά με όλα τα πνευματικά θέματα, και θα παίρνετε πάντοτε σωστές απαντήσεις, αφού τότε θα σας οδηγεί το Πνεύμα Μου. . .  Δεν θα μπορείτε παρά να σκέφτεστε και να δράτε σωστά και θα εργάζεστε με επιτυχία για Μένα και το βασίλειό Μου. . .  Και πάντα θα φαίνεται ότι μιλάτε και δράτε ανάλογα με τη δική σας θέληση. Αφού δεν εκδηλώνομαι τόσο φανερά ώστε να ήσασταν αναγκασμένοι να εκπληρώσετε το θέλημά Μου, και παρ’όλα αυτά πρόκειται για το δικό Μου θέλημα που εκδηλώνεται τότε μέσω εσάς.

Όσο ζητήσετε τη βοήθειά Μου προηγουμένως για οποιαδήποτε δουλειά σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι για την επενέργειά Μου, αλλά ακριβώς αυτή η προηγούμενη επαφή μαζί Μου είναι ανάγκη για να αισθανθείτε το θέλημά Μου μέσα σας και να σκεφτείτε, να μιλήσετε και να δράσετε ανάλογα. Και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά για Μένα και το βασίλειό Μου, όσο δεν τη θεωρήσετε εγκόσμια δουλειά, αλλά θέλετε πάντα μονάχα να Με υπηερτείτε και τηρείτε, ως οι υπηρέτες Μου, πάντα την επαφή μαζί Μου για να πάρετε τις εντολές Μου. Αφού αυτό το τελευταίο το κάνω μέσω της καρδιάς σας, βάζοντας διά του Πνεύματός Μου αισθήματα μέσα σας, τα οποία σας κάνουν τότε να δράσετε έτσι όπως είναι θέλημά Μου. . .  Και τότε όλες οι εργασίες σας θα είναι ευλογημένες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5786                11-10-1953

Μέσο χάρης: Προσευχή. . .

Λόγος του Θεού. . .

Επιστρέψτε στην αρχική σας σχέση με Μένα και να γίνετε αυτό που ήσασταν από την πρώτη αρχή, δηλαδή πλάσματα ύψιστης τελειότητας πλημμυρισμένα από το φως και τη δύναμη. . .  Αυτό απαιτώ από σας. . .  σας δίνω όμως και τα μέσα για να ανταποκριθείτε στην απαίτησή Μου, γιατί ξέρω ότι στην τωρινή σας κατάσταση είστε εντελώς αδύναμοι χωρίς τη βοήθειά Μου και δεν θα ήσασταν ικανοί να διαμορφώσετε τον εαυτό σας ξανά έτσι όπως εκπηγάσατε αρχικά από Μένα.

Επομένως δεν είναι αδύνατο να ικανοποιήσετε την απαίτησή Μου, αφού λαμβάνω υπόψη Μου την αδυναμία σας και σας συμπαραστέκομαι πράγματι με κάθε τρόπο για να πετύχετε το στόχο που σας έθεσα. . .  αφού σας αγαπώ και θέλω η δύστυχη κατάστασή σας να μετατραπεί σε μια μακάρια. Θέλω να είστε δίπλα Μου και όχι κάτω από Εμένα. . .  Και τα μέσα Μου είναι ύψιστης αποτελεσματικότητας. . .  μπορείτε να πετύχετε το στόχο, αλλά αποκλείεται κάθε εξαναγκασμό της θέλησής σας. . .  Και για αυτό το λόγο εναπόκειται σε σας το πότε θα πετύχετε το στόχο. . .  αλλιώς θα βρισκόσουν πράγματι εδώ και πολύ καιρό στην κατάσταση του φωτός και της δύναμης, αλλά θα ήσασταν ανελεύθερα όντα, με αποτέλεσμα να σας έλειπε η ύψιστη τελειότητα.

Να καταλάβετε. . .  εσείς οι ίδιοι πρέπει να επιδιώξετε την τελειότητα, γιατί σέβομαι την ελεύθερη θέλησή σας. Για αυτό το λόγο όμως σας παροτρύνω ασταμάτητα να χρησιμοποιήσετε τα βοηθήματά Μου. . .  Με τις δικές σας δυνάμεις δεν μπορείτε να κατορθώσετε αυτό το έργο μεταμόρφωσης, τη δική Μου δύναμη ωστόσο έχετε απεριόριστα στη διάθεσή σας. Χρησιμοποιήστε την, αφού αυτό δεν εναπόκειται σε Μένα, διότι δεν θέλω να σας κάνω ανελεύθερους. Χρησιμοποιήστε την παροχή της χάρης Μου και θα είστε γεμάτοι δύναμη και θα μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε. . .

Τι είναι λοιπόν αυτά τα μέσα της χάρης; Τι θα πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε δύναμη; Πώς μπορείτε οι ίδιοι να διοχετεύσετε αυτή τη δύναμη στον εαυτό σας;. . .  Θα πρέπει πρώτα. . . αφού είστε εντελώς ανήξεροι. . .  να ποθείτε αληθινές γνώσεις. . .  κάτι που απαιτεί μονάχα τη θέλησή σας. . .  Τότε αφήνετε ήδη να επενεργήσει πάνω σας η παροχή της χάρης Μου και ακούτε αυτά που σας γνωστοποιούνται μέσω του λόγου Μου. . .  Και τότε χρησιμοποιείτε μια μεγάλη παροχή χάρης, γιατί παίρνετε ήδη δύναμη από το λόγο Μου, η οποία  σας βοηθά να προχωρήσετε. . .  Εφαρμόζετε μια άλλη χάρη κάνοντας προσευχή, δηλαδή συνάπτοντας επαφές μαζί Μου διά των σκέψεών σας και συνομιλώντας μαζί Μου. . .  Ένας τέτοιος σύνδεσμος μέσω της προσευχής είναι μια πηγή δύναμης αφάνταστης αφθονίας. . .

Μέσω της έντονης προσευχής σε Μένα ανοίγεστε συνειδητά στο ρεύμα της χάρης Μου, και μια μεταμόρφωση του είναι σας θα είναι αναπόφευκτη, γιατί η δύναμή Μου δεν μένει χωρίς αποτέλεσμα στην περίπτωση που την αποδέχεται κανείς. . .  Και η μεταμόρφωση του είναι σας αποτελείται από το ότι θα ανάψει μέσα σας η αγάπη, από το ότι θα Με επιδιώξετε, με αποτέλεσμα να μπείτε μέσα στο κύκλωμα της αγάπης Μου, δηλαδή να αποδεχτείτε ξανά αυτό που απορρίψατε κάποτε. . .  Αφήνετε εθελοντικά να σας διαποτίζουν το φως και η δύναμη, και με αυτό τον τρόπο εναρμονίζεστε όλο και περισσότερο στο πρωταρχικό Είναι Μου, κάτι που σημαίνει επίσης ότι κοντεύετε να πετύχετε ξανά την αρχική σας ποιότητα, γιατί η σχέση σας με Μένα θα είναι πάλι ορθή όπως ήταν στην πρώτη αρχή, με αποτέλεσμα να παραλαβαίνετε τότε συνέχεια φως και δύναμη από Μένα. . .  γιατί θα έχετε γίνει εθελοντικά αυτά που δεν μπορούσα να δημιουργήσω. . .  όντα ίδια με Μένα. . . σωστά παιδιά του προαιώνιου Πατέρα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5787                12-10-1953

Παρότρυνση ενός άπιστου στην έμπρακτη αγάπη. . .

Στον άπιστο δεν μπορούν να διοχετευτούν πνευματικές γνώσεις, γιατί απορρίπτει ό,τι δεν μπορεί να αποδειχτεί, ό,τι απαιτεί την πίστη του. Μπορεί ωστόσο να παροτρυνθεί στην έμπρακτη αγάπη, αφού μονάχα διά της αγάπης μπορεί να αποκτήσει την πίστη. Η καρδιά ενός άπιστου δεν χρειάζεται αναγκαστικά να είναι σκληρή, και από αυτό προκύπτει ότι θα κάνει έργα αγάπης για τον διπλανό του στην περίπτωση που του παρουσιαστεί η ένδεια των συναθρώπων, στην περίπτωση που παροτρυνθεί από έναν άνθρωπο που θέλει το καλό του να συμβάλει στο να ελαφρυνθεί αυτή η ένδεια. . .  στην περίπτωση που κάνει κανείς έκκληση στη συμπόνια του, στην προθυμία του για βοήθεια και στην επίγεια του κατάσταση που του επιτρέπει να βοηθήσει. . .

Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα ενός ανθρώπου που ζει ο ίδιος μέσα στην αγάπη να παροτρύνει τον συνάνθρωπό του στο να ασκήσει την αγάπη, αφού από αυτό μπορεί να προκύψει και η πίστη, η οποία χωρίς την αγάπη είναι έτσι και αλλιώς μόνο νεκρή πίστη και δεν αξίζει πολύ περισσότερο από την απιστία. Όσον καιρό ο άνθρωπος περνά απρόσεκτα από την ένδεια του συναθρώπου, μπορεί και να θεωρείται άπιστος, ακόμα και τότε που αποκαλεί τον εαυτό του πιστό. Μόνο τότε που ξυπνά η προθυμία του ανθρώπου να δίνει, τότε που επιδιώκει να κάνει τον συνάνθρωπο ευτυχισμένο και να αποτρέψει τη δυστυχία από εκείνον. . .  τότε που θέλει να βοηθά. . .  είναι και ικανός να ακούσει γνώσεις που του προσφέρονται και να πάρει θέση σχετικά. Και μόνο τότε λοιπόν είναι δυνατό να ζωντανέψει μέσα του μια πίστη σε ένα πνευματικό βασίλειο που βρίσκεται εκτός του επίγειου βασιλείου. . .

Για αυτό το λόγο είναι μάταιος κόπος να θέλει κανείς να πείσει με λογικό τρόπο έναν άπιστο άνθρωπο, δηλαδή να του παρουσιάσει πνευματικές γνώσεις και να θέλει να τον πείσει να τις αποδεχτεί, γιατί άνθρωπος χωρίς πίστη είναι ανίκανος προς αυτό. Μπορεί ωστόσο να του παρουσιαστεί η θεϊκή διδασκαλία αγάπης και μπορεί να πειστεί για την αποτελεσματικότητά της, στην περίπτωση που του δώσει κανείς ένα παράδειγμα για μια τέτοια ζωή με αγάπη και επίσης κάνει έκκληση στην καρδιά του να συμμετέχει στην ελάφρυνση της ένδειας του συνανθρώπου. . .  στην περίπτωση που παρακινηθεί πρώτα να δώσει από την υπεραφθονία του, ώσπου ο ίδιος να αισθάνεται ευτυχία κάθε φορά που κάνει το καλό. . .  Και τότε θα έχει ήδη κερδιστεί, τότε η αντίστασή του στις πνευματικές γνώσεις θα μειώνεται ολοένα και περισσότερο, η απιστία του θα κλονιστεί. . .  θα αρχίσει να σκέφτεται τη ζωή του και θα αποδεχτεί πιο πρόθυμα αυτά που προϋποθέτουν την πίστη. . .  θα μάθει να πιστεύει, επειδή η αγάπη θα τον έχει κάνει ικανό να πιστεύει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5788                13-10-1953

Η εκκλησία του Χριστού. . .

Όποιος Με επιδιώκει με σοβαρότητα θα πετύχει και το στόχο του. . .  Είμαι ο Δρόμος, η Αλήθεια και η Ζωή. . .  Όποιος Με ψάχνει έχει ήδη πατήσει στο δρόμο και θα μυηθεί από Μένα στην αλήθεια, η οποία θα του δώσει τη ζωή. . .  Όποιος ψάχνει με σοβαρότητα Εμένα, δεν Με ψάχνει σε μια συγκεκριμένη πνευματική κατεύθυνση, αφού ξέρει ότι Με βρίσκει μονάχα μέσα στην καρδιά του, ότι μονάχα η καρδιά του είναι καθοριστική για το αν βρίκσομαι εκεί όπου Με κηρύσσουν. . .

Η διδασκαλία αγάπης Μου μπορεί να κηρυχτεί παντού. . .  το αν ωστόσο Με βρει ο άνθρωπος παντού το καθορίζει μονάχα η καρδιά του, δηλαδή η λαχτάρα της καρδιάς του για Μένα. . .  το αν αυτή Με ψάξει πραγματικά. . .  Παντού μπορούν να ζωντανέψουν τα λόγια και να αφυπνίσουν τη λαχτάρα αγάπης για Μένα, αλλά μόνο τότε που ζωντάνεψαν  έχει πατήσει ο άνθρωπος στο σωστό δρόμο. Και τότε ο άνθρωπος θα έχει και την ικανότητα κρίσης σχετικά με την καθαρή αλήθεια. . .  θα αποδέχεται και θα επιδιώκει μονάχα αυτά που φέρνουν την αιώνια ζωή.

Στην περίπτωση που η καρδιά του ανθρώπου αιχμαλωτίστηκε από το λόγο Μου, ο σύνδεσμος μαζί Μου θα έχει δημιουργηθεί και η παρουσία Μου κοντά του ανθρώπου θα έχει εξασφαλιστεί. . .  Τότε ο άνθρωπος δεν ανήκει πια σε καμία πνευματική κατεύθυνση αλλά στη δική Μου εκκλησία, την οποία ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος στη Γη και στην οποία μπορεί να οδηγήσει κάθε εκκλησιαστική οργάνωση που κηρύσσει τη θεϊκή Μου διδασκαλία αγάπης, που απαιτεί την πίστη στον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. Επομένως μην καταπολεμηθείτε ο ένας τον άλλον, όσο η επιδίωξη όλων σας είμαι Εγώ, αφού τότε θα σας οδηγήσω μάλιστα στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της αλήθειας, που οδηγεί στην αιώνια ζωή.

Και τότε ο καθένας που ανήκει στην εκκλησία Μου θα καταλάβει ποιες διδασκαλίες διαφέρουν από την αλήθεια και θα μπορεί τότε και να οδηγήσει τους τυφλούς που, χωρίς να ξέρουν τους κινδύνους, βαδίζουν σε πάροδους που δεν οδηγούν στον προορισμό τους. Και στην περίπτωση που και αυτοί οι τυφλοί Με ψάξουν στα σοβαρά, θα επιτρέψουν μάλιστα να οδηγηθούν και θα είναι ευγνώμονες για την παροχή βοήθειας, επειδή θα καταλάβουν την ηγεσία Μου. . .  επειδή. . .  όποιος Με ψάξει στα σοβαρά. . .  θα πιαστεί από την αγάπη Μου και θα νιώσει αυτή την αγάπη Μου. . .

Εγώ είμαι ο Δρόμος, η Αλήθεια και η Ζωή. . .  Όποιος Με επιδιώξει, όποια καρδιά να είναι στραμμένη σε Μένα, δεν μπορεί να χάσει το δρόμο. . .  Και παρόλο που να βρίσκεται ακόμα μέσα στην πιο χονδρή πλάνη, δηλαδή να είναι ακόμα μακριά από την καθαρή αλήθεια. . .  θα καταλήξει μάλιστα στην εκκλησία Μου, την οποία ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος στη Γη, επειδή η λαχτάρα του για Μένα, η πίστη του σε Μένα, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο ιδρύθηκε η εκκλησία Μου. . .  Αφού μονάχα μια βαθιά, ζωντανή πίστη Με επιδιώκει, μονάχα ο βαθιά πιστός άνθρωπος στρέφει τη λαχτάρα της καρδιάς του σε Μένα, και σε αυτόν επιτρέπω πράγματι να Με βρει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5789                14-10-1953

Ανάγκη της εξήγησης για την αποστολή του Ιησού. . .

Πρέπει εσείς οι άνθρωποι να ενημερωθείτε με τον σωστό τρόπο, τότε δεν θα απορρίψετε θρησκευτικές διδασκαλίες που σας παρουσιάζονται για τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  Το πρόβλημα της ενανθρώπησής Του και του θανάτου Του στο σταυρό είναι τόσο πάρα πολύ δύσκολο να το καταλάβετε στην περίπτωση που σας παρουσιάζεται μονάχα σαν ιστορικό γεγονός, γιατί τότε ο τρόπος δράσης του ανθρώπου Ιησού θα σας είναι ακατανόητος, γιατί τότε δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι αποτελεί τη βάση αυτής της ενανθρώπησης και του θανάτου στο σταυρό, με αποτέλεσμα να τείνετε να αρνηθείτε μια αποστολή του Ιησού για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Εάν όμως σας δοθεί μια αληθινή αιτιολογία, θα μάθετε να καταλάβετε το λυτρωτικό έργο του Χριστού. . .  Και τότε θα αλλάξει η μέχρι τότε στάση σας. Το ότι λείπει στους ανθρώπους η σχετική γνώση δεν οφείλεται στο ότι τους αποκρυβόταν η αλήθεια έως τώρα. . .  οφείλεται μονάχα στο ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι έκαναν τον εαυτό τους ανίκανους για την παραλαβή μιας τέτοιας γνώσης, στο ότι κοιτάζουν  όλο και περισσότερο αποκλειστικά εγκόσμια τη ζωή και το θάνατο του Ιησού Χριστού, όσο πιο αδιάφοροι είναι να μάθουν τη σχετική αλήθεια.

Μόλις ο Θεός διακρίνει μέσα σε έναν άνθρωπο έστω και την παραμικρή ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα, τον ενημερώνει μάλιστα. Ωστόσο, μόνο σπάνια κάνει αυτή την ερώτηση ένας άνθρωπος και ζητά διαφώτιση για τον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος θα έπρεπε να αναγνωριστεί ως Θεός. . .  Και όμως η πίστη σε αυτό είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να συμμετέχει ο άνθρωπος στην ευλογία του λυτρωτικού έργου. . .  Για αυτό το λόγο ο Θεός δίνει στους ανθρώπους μια εξήγηση την οποία θα μπορούσαν μάλιστα να αποδεχτούν αν επιδίωκαν στα σοβαρά την αλήθεια. . .

Ο Θεός δίνει αυτό που οι άνθρωποι δεν ζητούν πια από μόνοι τους, μοιράζει αυτό που λείπει στους ανθρώπους. Τους μεταδίδει γνώσεις που θα μπορούσαν να δώσουν στους ανθρώπους, αν αυτοί ήταν πρόθυμοι, το φως που σημαίνει για αυτούς κατανόηση, εφόσον μόνο το αποδεχτούν. . .  Επιδιώκει να κάνει κατανοητό στους ανθρώπους το έργο αγάπης του Ιησού, το ότι δεν επρόκειτο για γήινα ή εγκόσμια κίνητρα που έκαναν τον άνθρωπο Ιησού να ζήσει και να πεθάνει με αυτό τον τρόπο, αλλά ότι ο τρόπος ζωής Του βασιζόταν σε μια πνευματική αιτία. . .  δηλαδή να αποτρέψει από τις ψυχές των ανθρώπων  αφάνταστα βάσανα που θα είχαν αίωνια διάρκεια και τα οποία μπορούσε να αποσοβήσει μονάχα η αγάπη ενός ανθρώπου. . .

Για την πνευματική αιτία πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι προκειμένου να αξιολογήσουν σωστά το λυτρωτικό έργου του Ιησού Χριστού και να αποδεχτούν τις χάρες εκείνου. Πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι ότι βαδίζουν προς μια αφάνταστα βασανιστική κατάσταση στην περίπτωση που δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή, και ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα ανήκουν στους λυτρωμένους για τους οποίους πέθανε ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός στο σταυρό. . .  Θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι ασήμαντο το αν Τον αναγνωρίζουν ή όχι. . .  Και για να είναι ικανοί να Τον αναγνωρίσουν, θα πρέπει να μυηθούν στην αλήθεια. . .  Θα πρέπει να δασκαλευτούν σωστά από τον Ίδιος τον Θεό για το τι έκανε τον Ιησού να επωμιστεί υπεράνθρωπους πόνους που κατέληξαν στο θάνατό Του στο σταυρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5790                15-10-1953

Μια εξήγηση για την αποστολή του Ιησού είναι απαραίτητη. . .

Για σας πέθανα στο σταυρό. . .  για σας πήρα έναν δρόμο που ήταν πάρα πολύ δύσκολος, γιατί δεν μπορούσα να βαδίσω ελεύθερα, αλλά έπρεπε να κουβαλήσω ένα μεγάλο βάρος. . .  την ενοχή της αμαρτίας σας, από την οποία σας απάλλαξα, επωμίζοντάς την ο Ίδιος, προκειμένου να μην σας βαρύνει πια. . .  Πήρα έναν δρόμο εξιλέωσης για σας, οι οποίοι θα έπρεπε μόνοι σας να καθαρίσετε τα πάντα και θα  σας έπαιρνε αιωνιότητες ώσπου να είχε εξιλεωθεί κάθε ενοχή της αμαρτίας σας. . .  Σας απάλλαξα από αυτό το βάρος και εξιλέωσα την αμαρτία για σας, γιατί ευσπλαχνιζόμουν τη μοίρα σας, γιατί Με γέμιζε υπέρμετρη αγάπη για σας και γιατί ήθελα να σας βοηθήσω μέσα στην κατάσταση έσχατης ανάγκης σας. . .

Υπέρμετρο πόνο και αφάνταστα σωματικά και ψυχικά βάσανα υπόμεινα λόγω της αμαρτίας σας, η οποία σας χώριζε από τον προαιώνιο Πατέρα σας. Ωστόσο, ήθελα να σας κάνω εφικτή την επιστροφή σας σε Εκείνον. Ήθελα να φτάσετε στον Πατέρα, ήθελα όμως επίσης να πάρει πίσω ο Πατέρας τα παιδιά Του, την αγάπη των οποίων λαχταρούσε, επειδή είστε παιδιά της αγάπης Του. Ήξερα για το αφάνταστο χάσμα ανάμεσα στον Θεό και εσάς. . .  Ήξερα για τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας της  κάποτε εξέγερσης των δημιουργημένων όντων κατά του Θεού. . .

Ήξερα τι ακριβώς ήταν η αμαρτία σας και ότι η εξιλέωση αυτής της ενοχής θα απαιτούσε αιωνιότητες. . .  Για αυτό το λόγο ήθελα να αυτοθυσιαστώ, ήθελα στη θέση σας να προσφέρω στον Θεό μια εξιλαστήρια θυσία, την οποία θα έπρεπε να αποδεχτεί η χάρη Του, επειδή μονάχα η αγάπη για τον Θεό και για σας, για τα πεσμένα αδέρφια Μου, Με παρακίνησε να κάνω αυτή τη θυσία. . .  Ήθελα να πληρώσω για την ενοχή σας με το θάνατό Μου στο σταυρό. . .

Εξαιτίας της κάποτε αποστασίας σας από τον Θεό είχατε χωριστεί από Αυτόν και βρισκόσασταν σε έσχατη απόσταση από Αυτόν, και θα έπρεπε να παραμείνετε τόσο μακριά Του για αιωνιότητες, γιατί δεν υπήρχε κανένας δρόμος που να οδηγούσε πάνω σε Εκείνον, Που ήταν ο Πατέρας όλων σας. Για ένα ον όμως που δημιουργήθηκε ελεύθερο και γεμάτο δύναμη η απόσταση από τον Θεό είναι μια κατάσταση αφάνταστων βασάνων. . .  δηλαδή το να είναι δεσμευμένο και χωρίς φως και δύναμη. . .  φυλακισμένο από μια δύναμη αντίπαλη στον Θεό. Ήξερα για αυτή την κατάσταση και την ευσπλαχνιζόμουν. . .  Ήθελα να ανοίξω έναν δρόμο προς τα πάνω. . .  Ήθελα να πολεμήσω εκείνον που σας κρατούσε φυλακισμένους. . .  Ήθελα να σας λυτρώσω από τον έλεγχό του. . .

Η λύτρα όμως ήταν ακριβή. . .  Ο αντίπαλος ζητούσε ένα τίμημα για τις ψυχές που ήταν σχεδόν απρόσιτο. . .  και έτσι προσέφερα το ύψιστο που κατείχα. . .  έδωσα τη ζωή Μου στο σταυρό. . .  Έπρεπε όμως πρώτα να παραιτηθώ από το φως και τη δύναμή Μου, τα οποία, ως ενδείξεις του ότι άνηκα στον Θεό, κατείχα σε αφθονία. . .  Έπρεπε να κατέβω κάτω στους ανθρώπους από τα ύψη του φωτός, έπρεπε να κάνω τη θυσία γίνοντας ο Ίδιος άνθρωπος και επομένως να διανύσω μια πορεία βασάνων με στόχο τη λύτρωσή σας. . .

Και άνοιξα για σας τους ανθρώπους το δρόμο προς τα πάνω, προς τον Θεό. Μπορείτε τώρα οι ίδιοι να πάρετε αυτό το δρόμο και να φτάσετε στον Θεό, στην περίπτωση που Με ακολουθήσετε, στην περίπτωση που αποδεχτείτε τη θυσία Μου και τοποθετηθείτε κάτω από το σταυρό του Χριστού, στην περίπτωση που θέλετε να πέθανα και για σας. . .  Τότε θα έχετε λυτρωθεί και εσείς διά του αίματος του Ιησού Χριστού. . .  τότε θα έχει εξιλεωθεί η μεγάλη ενοχή της αμαρτίας σας. . .  Τότε η θυσία δεν έγινε μάταια για σας. . .  Θα σας έχω αρπάξει από τον αντίπαλο του Θεού και θα επιστρέψετε ως σωστά παιδιά πίσω στον προαιώνιο σας Πατέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5791                16-10-1953

Ο δρόμος προς τον Γολγοθά. . .

Ακολουθία του Ιησού. . .

Το να πάρει κανείς τον δρόμο για το Γολγοθά είναι η σωστή ακολουθία του Χριστού. . .  Δεν θα το καταλάβετε αυτό αν πιστεύετε ότι ο Ιησούς διένυσε αυτό τον δρόμο για σας, ότι εξαιτίας των αμαρτιών σας επωμίστηκε όλα τα βάσανα του δρόμου προς τον Γολγοθά, δηλαδή αφαίρεσε τον πόνο από σας και τον κουβάλησε ο Ίδιος στη θέση σας. . .  Και έχετε και σχετικά με αυτά τη σωστή πίστη. . .  Εξιλέωσε στη θέση σας την ενοχή σας μέσω των βασάνων Του και μέσω του θάνατού Του στο σταυρό. . .  Το αποκορύφωμα όμως της πορείας Του στη Γη ήταν η ενοποίησή Του Με τον προαιώνιο Πατέρα Του. . .  Ενοποιήθηκε μαζί Του για όλη την αιωνιότητα. . .  Αυτός και ο Πατέρας έγιναν ένα. . .

Και για να πετύχει κανείς αυτό το στόχο, η ακολουθία του Ιησού είναι ο μοναδικός δρόμος. . .  Για να πετύχει αυτό το στόχο πρέπει ο άνθρωπος επίσης να επωμιστεί μια γεμάτη πόνους επίγεια ζωή, πρέπει να βαδίσει μέχρι το τέλος την επίγεια του πορεία με υπομονή, ακόμα και αν του επιβληθούν μεγάλους πόνους, μεγάλη δυστυχία και μεγάλες στερήσεις. . .  Πρέπει να αδειάσει το κύπελλο μέχρι το πάτος και να φαντάζεται πάντοτε τον θεϊκό Κύριο και Σωτήρα, η ακολουθία του Οποίου θα πρέπει να είναι όλη η επιδίωξή του και με τον Οποίο θα ήθελε να είναι ενοποιημένος για όλη την αιωνιότητα. . .  Από Εκείνον θα διοχετευτεί στον άνθρωπο και δύναμη, και στην περίπτωση που χάσει τις δυνάμεις του ο άνθρωπος, ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός θα είναι δίπλα Του και θα τον στηρίξει, θα τον βοηθήσει να κουβαλήσει το σταυρό ώσπου να έχει φτάσει στον προορισμό του. . .

Και τώρα θα καταλάβετε γιατί θρήσκοι, αφοσιωμένοι στον Θεό άνθρωποι είναι συχνά κυνηγημένοι από δυστυχία και αρρώστιες, γιατί τους επιβλήθηκε ένα σταυρό που τους φαίνεται σχεδόν αφόρητος. . .  Ο λόγος για αυτό είναι η κατάσταση του παιδιού του Θεού, η ένωση με Εκείνον, με αποτέλεσμα εκείνοι – που βρίσκονται τόσο πολύ κοντά στον Πατέρα – να μπορούν να παραλαβαίνουν δύναμη και φως σε απεριόριστο βαθμό και να αισθάνονται απεριόριστη μακαριότητα, την οποία μπορεί να προκαλέσει μονάχα η πλήρης ενοποίηση μαζί Του, και επομένως αυτή η κατάσταση είναι το πιο καταπληκτικό που μπορεί να πετύχει κανείς στη Γη, αλλά με μεγάλες θυσίες και παραιτώντας από όλα όσα είναι ευάρεστα στον άνθρωπο στη Γη. . .

Πρέπει αληθινά να πάρει το δρόμο προς το Γολγοθά. . .  Δεν πρέπει πια να δει τον κόσμο, πρέπει να βαδίζει βήμα βήμα μέσα στην ένδεια και στα βάσανα, με γυρισμένη την πλάτη του στον κόσμο. Πρέπει να ξέρει ότι το κορμί του υποφέρει μονάχα για την ψυχή του, προκειμένου αυτή, εντελώς καθαρή, να μορέσει να εμφανιστεί μπροστά στον Θεό, προκειμένου να την αποδεχτεί ο Πατέρας με την πιο βαθιά Του αγάπη ως το παιδί Του που Τον ακολούθησε λόγω της αγάπης του για Αυτόν, που διένυσε από αγάπη για Αυτόν το δρόμο προς το Γολγοθά πάνω στη Γη, και το οποίο θα μυήσει τότε ο Πατέρας σε όλα τα δικαιώματα ενός παιδιού. . .  Αφού επέστρεψε στον Πατέρα, δίνοντας και περνώντας με επιτυχία τη δοκιμασία του στη Γη, την οποία πρέπει να πετύχει κάθε δημιουργημένο αγγελικό ον για να ενοποιηθεί εντελώς με τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα του, προκειμένου να μπορεί ως τελειοποιημένο ον να δημιουργεί και να ενεργεί στο βασίλειο του φωτός. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5792                18-10-1953

Το αποτέλεσμα του ζωντανού λόγου. . .

Ένας ζωντανός λόγος ειπωμένος σε σας θα πιάσει τόπο, γιατί θα διεισδύσετε στο πνευματικό του νόημα, γιατί τέτοιος λόγος μιλά στην καρδιά σας, η οποία ασχολείται τότε μαζί του και παίρνει από εκείνον τη δύναμη με την οποία ευλόγησα το λόγο Μου. Εάν μονάχα αφήνατε να σας μιλήσει με ζωντανό τρόπο ο λόγος Μου, πράγματι δεν θα υπήρχε πνευματική ένδεια ανάμεσά σας, αφού αν ακούσατε πρόθυμα τη φωνή Μου, θα εκτελούσατε και τις απαιτήσεις της, με αποτέλεσμα ότι θα ήταν εγγυημένη η εκπλήρωση του θελήματός Μου και ότι θα επαναφέρατε και την τάξη που είναι προαιώνιος πρωταρχικός νόμος. . .  Για αυτό το λόγο σάς μιλάω ξανά και ξανά απευθείας, για αυτό το λόγο ψάχνω το δρόμο για τις καρδιές σας διά του λόγου Μου. . .  Για αυτό το λόγο σάς πλησιάζω Εγώ ο Ίδιος και προσπαθώ μέσω της φωνής Μου να σας ταρακουνήσω από την απραξία σας, διεισδύω κατά κάποιον τρόπο στην ησυχία της απραξίας σας με τη φωνή Μου. . .

Σας μιλάω. . .  Μπορώ να επενεργήσω σε σας μονάχα μέσω του λόγου Μου και η ίδια η θέλησή σας πρέπει να αξιοποιήσει το λόγο. . .  Ο λόγος Μου όμως ακούγεται για την ψυχή σας σαν ουράνια μουσική, εφόσον μπορέσει να τον ακούσει. . .  Και θα τον ακούσει τότε που αποδέχεται ο άνθρωπος το λόγο Μου, τότε που τον σκέφτεται, που επιτρέπει να του μιλήσει, τότε που ο λόγος Μου μπορεί να μπει μέσα του και να προχωρήσει μέχρι την καρδιά του, κάτι που σημαίνει ότι τον αντιλαμβάνεται η ψυχή του. . .  Λόγια που μόνο περνούν απρόσεκτα από το αφτί του, λόγια που αγγίζουν μονάχα το μάτι του και τα οποία δεν συνειδητοποιεί ο άνθρωπος είναι νεκρά λόγια χωρίς πνεύμα και ζωή. . .

Ζωντανεύει όμως ο λόγος Μου τότε που συνδέεστε μαζί Μου πριν ζητήσετε να σας μιλήσω και που διαβάζετε ή αφουγκράζεστε μετά αυτό που θέλω να σας πω. . .  Τότε ακούτε κατά κάποιον τρόπο τη φωνή Μου απευθείας, ακόμα και στην περίπτωση που τη διαβάζετε μέσα στο βιβίο που περιέχει το λόγο Μου. . .  Σας μιλάω και τότε απευθείας μέσω αυτών των λόγων, γιατί επιθυμείτε να λάβετε δύναμη από Μενα, γιατί αυτή η επιθυμία σάς παρακίνησε να διαβάσετε ή να ακούσετε το λόγο Μου. Όποιος ζητήσει να Του μιλήσω, παίρνει ήδη την ευλογία και τη δύναμη του λόγου Μου. . .

Όποιος ανοίξει πρόθυμα το αφτί του όπου μπορεί να ακούσει το λόγο Μου, σε αυτόν μιλάω Εγώ ο Ίδιος, και μέσα του ο λόγος Μου είναι πραγματικά αληθινός και έχει ζωογονητική δύναμη. . .  ωθεί τον άνθρωπο σε δραστηριότητα σύμφωνα με το θέλημά Μου· τον ωθεί να ασκήσει την αγάπη και να κάνει προσευχή:. . .  Αφού όποιος άκουσε μια φορά το ζωντανό Μου λόγο, δεν θα ακρεστεί σε αυτό, θα συνάψει επαφές με Εκείνον Που του λέει λόγια αγάπης και χάρης, και δεν θα διακόψει ποτέ πια αυτή τη συναναστροφή. . .  Θα έχει βρει έναν φίλο τον Οποίο δεν θα θέλει πια να χάσει, με τον Οποίο θα μπορεί να μιλήσει ανά πάσα στιγμή μέσω λόγων ή σκέψεων και ο Οποίος προσέχει τα πάντα και απαντά, ο Οποίος θα του διοχετεύσει τότε δύναμη για να μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει ανάλογα με το λόγο Του, για να μην είναι μονάχα ακροατής αλλά και δράστης του λόγου που ως ένδειξη της παρουσίας Μου ηχεί για τον καθένα που θέλει να αφυπνιστεί στη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5794                21 κ. 22-10-1953

Θεοποίηση των δημιουργημένων όντων. . .

Παράλαβε το μήνυμα του Κυρίου:

Όταν σας έδωσα τη ζωή, επιδίωξα έναν σκοπό. . .  να εκδηλωθώ ο Ίδιος μέσα σας, δηλαδή να δώσω στη δύναμη και στο φως Μου μορφές που ως όντα θα συνδέονταν μεταξύ τους και που θα περιείχουν μέσα τους Εμένα τον Ίδιο ως δύναμη αγάπης. . .  έτσι ώστε κατά κάποιον τρόπο διαμόρφωσα Εμένα τον Ίδιο μέσα σε αυτά τα όντα, έτσι ώστε αυτά ήταν το ίδιο με Μένα, αλλά το καθένα με τη συνειδητότητα του εγώ του. . .  έτσι ώστε επομένως ήθελα να δημιουργήσω θεούς ίδιους με Μένα. . .  Τοποθέτησα δηλαδή κάτι τελειότατο εκτός του Εαυτού Μου, πολλαπλασίασα τον Εαυτό Μου μέσα σε αυτά τα όντα που δημιούργησα, αφού τα δημιούργησα με την ίδια τελειότητα και αφού από Μένα δεν μπορούσε να γίνει τίποτα το ελαττωματικό. Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα σε όλα αυτά τα όντα, προκάλεσα την ύπαρξή τους ως καθρέφτες του Εαυτού Μου, παρόλο που Εγώ ο Ίδιος δεν ήμουν ορατός σε αυτά τα όντα. Δημιούργησα μικρογραφίες του Εαυτού Μου. . .  και απολάμβανα αυτά τα δημιουργήματα. . .

Ωστόσο, ό,τι δημιούργησα τέλειο ήταν δικό Μου έργο. . .  το δικό Μου θέλημα ήταν μέσα του, το ον ήταν πλημμυρισμένο από την αγάπη Μου και επομένως ήταν μονάχα ένα δημιούργημα που δεν μπορούσε να είναι διαφορετικό από ό,τι ήταν. . .  Και αυτό δεν Με ικανοποίησε, αφού ήθελα να έχω δίπλα Μου κάτι ελεύθερο ίδιο με Μένα, κάτι που έτσι όπως Εγώ θα μπορούσε να κινείται με πλήρη ελευθερία. . .  Έπρεπε να το τοποθετήσω εκτός του Εαυτού Μου ανεξάρτητο από Μένα με ίδια δύναμη και ίδιο φως και να το δοκιμάσω σχετικά με το αν θα χρησιμοποιούσε την πλήρη ελευθερία του σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  χωρίς όμως να καθορίσω το ον διά του θελήματός Μου. . .  Έπρεπε να του δώσω την πλήρη ελευθερία βούλησης και να απομονωθώ κατά κάποιον τρόπο από το ον. . .  προκειμένου αυτό να μπορούσε τότε να αποδείξει τη θεία φύση του, παραμένοντας μέσα στην τελειότητα με την οποία το είχα δημιουργήσει. . .  παρόλο που μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει με λάθος τρόπο τη δύναμη και τη θέλησή του. . .

Ήθελα να έχω δίπλα Μου θεούς μαζί με τους οποίους θα μπορούσα να ενεργήσω και να δημιουργήσω μέσα σε ύψιστη μακαριότητα. . .  Αυτούς τους θεούς ωστόσο δεν μπορούσα να δημιουργήσω, μπορούσα μονάχα να τους δώσω την ικανότητα να αυτοδιαμορφωθούν σε θεούς. . .  Ήθελα η ίδια μακαριότητα που γέμιζε τον Εαυτό Μου να ήταν και η μοίρα των όντων στα οποία έδωσα τη ζωή μέσω μιας αφάνταστης ορμής να χαρίζω ευτυχία και να διαμορφώνω, η οποία αυξανόταν ολοένα και περισσότερο όσο περισσότερα όντα δημιούργησα. . .  Δεν ήθελα αυτά να παραμείνουν αιώνια μονάχα τα πλάσματά Μου η σκέψη και η πράξη των οποίων θα ήταν καθορισμένες από το θέλημά Μου. . .  Ήθελα να έχω τη βεβαιότητα ότι το κάθε ον θα δημιουργούσε ελεύθερα, ανεξάρτητα από το θέλημά Μου, γιατί ήξερα ότι ένα τέλειο ον έχει πάντα μέσα του το δικό Μου θέλημα. . .

Ένα όν το οποίο θα είχα δημιουργήσει τέλειο λοιπόν δεν θα ήταν ικανό για μια θέληση αντίθετη σε Μένα εάν δεν είχε ταυτόχρονα και μια ελεύθερη θέληση που θα μπορούσε να διαθέσει τον εαυτό της. Και αυτή η ελεύθερη θέληση ήταν το καθοριστικό. Δυνάμει της ελεύθερης θέλησής του το ον μπορούσε να παραμείνει μέσα στην τελειότητα την οποία του είχα χαρίσει, μπορούσε όμως επίσης να ξεφύγει από αυτή. . .  Το ον που δημιούργησα με ύψιστη τελειότητα μπορούσε να μεταμορφώσει τον εαυτό του, μπορούσε να χάσει την τελειότητά του και να γίνει πλάσμα που να μην ήταν πια ομοίωμά Μου. . .  Αλλά ήταν ελεύθερο ον που μπορούσε να διαθέσει τον εαυτό του και που μπορούσε επίσης να μεταμορφώσει άλλη μια φορά τον εαυτό του για να γίνει κατ’εικόνα Μου. . .

Μπορούσε να γίνει και πάλι τέλειο, με αποτέλεσμα όμως να μην ήταν πια το πλάσμα Μου, αλλά το παιδί Μου. . .  Θα είχε γίνει εθελοντικά κατ’εικόνα Μου, θείο ον που θα βρισκόταν εκτός του Εαυτού Μου και που θα ήταν ταυτόχρονα έντονα ενοποιημένο μαζί Μου διά της ίδιας αγάπης, της ίδιας θέλησης και της ίδιας φύσης. . .  Το να δημιουργήσω κάτι ατελές που θα έπρεπε να καταφέρει τη μεταμόρφωσή του με αποτέλεσμα να γίνει ομοίωμά Μου δεν Μου ήταν δυνατό, αφού ό,τι εκπηγάζει από Μένα δεν μπορεί παρά να έχει ύψιστη τελειότητα. Ωστόσο, το να μετατραπεί ένα δημιουργημένο ον σε θεό πρέπει να το κατορθώσει μόνη της η θέληση του όντος. . .  επειδή η ύψιστη τελειότητα συμπεριλαμβάνει αμετάκλητα την ελεύθερη βούληση. . .

Αφού επικρατεί μέσα Μου η αρχή της αγάπης, αφού είμαι Εγώ ο Ίδιος η αιώνια Αγάπη, ήταν πάντοτε μονάχα καθοριστική η αγάπη κατά την πράξη της δημιουργίας, και η αγάπη επιδιώκει και ένα στόχο. . .  μια κατάσταση μακαριότητας των πλασμάτων Μου που είναι αξεπέραστη, αλλά μόνο τότε που τα πλάσματά Μου να έχουν γίνει παιδιά Μου. . .  Αφού τα δημιουργημένα από Μένα έργα, παρ’όλη την τελειότητά τους, δεν μπορούν να ονομάζονται απεριόριστα μακάρια όσο δεν κατέχουν την ελεύθερη θέληση. Η ελεύθερη θέληση όμως πρέπει να αποδείξει την τελειότητα. . .  αυτό που δόθηκε στο ον πρέπει το ον να το εκτιμήσει και να θέλει να το κρατήσει, παρόλο που έχει τη δυνατότητα να το παρατήσει. . .  Και αυτή η απόφαση απαιτιόταν από τα όντα που δημιουργήθηκαν τέλεια από Μένα και θα απαιτείται από εκείνα ώσπου να έχουν πετύχει το στόχο τους, ώσπου να επιδιώξουν με ελεύθερη θέληση την τελειότητα, την ενοποίηση μαζί Μου. . .  ώσπου να έχουν γίνει κατ’εικόνα Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

5795                23 κ. 25-10-1953

Σκοπός των παρασίτων. . .

Κίνητρο για καταστροφές. . .

Ό,τι επίγειο υπηρετεί την τελειοποίηση του πνευματικού. . .  Η πορεία της ανοδικής ανάπτυξης είναι το προαιώνιο σχέδιό Μου, το οποίο θα πρέπει κάποτε να κατορθώσει να βρίσκονται κοντά Μου μονάχα πνευματικά όντα ύψιστης τελειότητας. . .  να έχουν θεοποιηθεί τα πάντα, έτσι όπως το λαχταρά η αγάπη Μου. . .  Αμέτρητες αλλαγές μορφών απαιτώνται για το σκοπό αυτό, αμέτρητα εξελιχτικά στάδια θα πρέπει να καταφέρουν αυτό το έργο της θεοποίησης, έτσι όπως το κατάλαβε ως κάποτε αποτελεσματικό η σοφία Μου. Αιωνιότητες απαιτεί αυτό το σχέδιο και αιωνιότητες μπορεί να χρειαστεί ένα ον ώσπου να μπορέσει να είναι κοντά Μου θεοποιημένο. Η επίγεια ζωή του ανθρώπου είναι μονάχα ένα κλάσμα αυτού του χρόνου ανάπτυξης, αλλά αφάνταστη για σας τους ανθρώπους διάρκεια προηγήθηκε σε αυτή την ύπαρξη ως άνθρωπος, κατά την οποία οι ουσίες της ψυχής έπρεπε πρώτα να βρεθούν και να ενωθούν, αφού η φυσική δημιουργία περιείχε προηγουμένως όλα αυτά τα μικρά μόρια και δεν τα ελευθέρωσε ώσπου να το επέτρεψε το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .

Παρόλο που το πνευματικό ήταν δεσμευμένο μέσα στη δημιουργία Μου διά του δικού Μου θελήματος, αυτό το πνευματικό καθόριζε μόνο του τη διάρκεια της παραμονής του μέσα σε κάθε δημιούργημα μέσω της αντίστασής του ή της παραίτησης από την αντίστασή του αντίστοιχα, και ανάλογα χαλάρωνα τα δεσμά του. . .  Το έδενα μέσα σε μορφές που διαλύονται όλο και πιο εύκολα, ώσπου τελικά η αλλαγή των εξωτερικών μορφών έγινε όλο και πιο γρήγορα. . .  κάτι που εξηγείται από το συνεχές γίγνεσθαι και πέρασμα στον κόσμο των ζώων και των φυτών, τα νέα δημιουργήματα του οποίου υποδέχονται ξανά και ξανά το πνευματικό που είναι κοντά στην τελευταία ενσάρκωση ως άνθρωπος. . .

Σε αυτή την τελευταία φάση πριν την ενσάρκωση ως άνθρωπος το πνευματικό επιδιώκει ήδη με ανυπομονησία την απελευθέρωσή του από τη μορφή και υπηρετεί, αν και όχι ακόμα με πλήρη επίγνωση. Αυτός ο βαθμός της ανάπτυξης αναγνωρίζεται από τη «ζωή» μέσα στη φύση. . .  Αφού ό,τι μαρτυρεί ζωή είναι δραστήριο και χρησιμοποιεί τη δύναμη που του εισρέει. . .  Και έτσι ό,τι «ζωντανό», κυρίως όμως ο ζωικός κόσμος, έχει φτάσει σε αυτό το βαθμό της ανάπτυξης που δείχνει τη μειωμένη αντίσταση. . .  που επιτρέπει να πάρει το πνευματικό τη μορφή του ανθρώπου για να δώσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του. . .

Έχει όμως ανατεθεί ένα υπηρετικό καθήκον σε κάθε έμβιο οργανισμό. . .  άσχετα με το σε πιο αναπτυξιακό επίπεδο βρίσκεται. . .  Κάθε πνευματικό ον που βαδίζει μέσα από τη δημιουργία υπό τον αναγκαστικό νόμο εκπληρώνει έναν υπηρετικό σκοπό. . .  Συμβάλλει στη διατήρηση και στην ύπαρξη άλλων έργων της δημιουργίας και είναι επομένως δραστήριο με εποικοδομητικό τρόπο, κάθως μπορεί επίσης να υπηρετήσει παραδίδοντας τη μορφή του, κάτι που ταυτόχρονα του επιφέρει έναν υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης. . .  την παραμονή του μέσα σε μια νέα μορφή με σκοπό την πιο γρήγορη ωρίμανσή του. . .

Μπορεί να παρατηρεί κανείς ένα συνεχές γίγνεσθαι και πέρασμα μέσα στη δημιουργία, εν μέρει για φυσιολογικές αιτίες, εν μέρει λόγω φυσιολογικών ορμών, οι οποίες βάλθηκαν μέσα στους έμβιους οργανισμούς ως θεϊκός νόμος, οι οποίες ωστόσο. . .  επειδή συμφωνούν με το προαιώνιο σχέδιό Μου, δεν πρέπει να θεωρούνται αρνητικά, ακόμα και τότε που πρόκειται φαινομενικά για βιαιότητα και διακυνδίνευση του αδύναμου πλάσματος που δεν έχει την ικανότητα να αμύνεται. . .  Όσο το πνευματικό βρίσκεται στην αναγκαστική κατάσταση, κάθε καταστροφή της εξωτερικής του μορφής σημαίνει για εκείνο την απελευθέρωση από τα δεσμά και πρόοδο στην αναπτυξιακή του πορεία. Οφείλει ωστόσο να σημειωθεί ότι το κίνητρο που προξενεί την καταστροφή μιας μορφής είναι καθοριστική. . .

Η κάθε μετατροπή της ύλης, η οποία περιέχει πνευματικά στοιχεία, πρέπει να εμφανίσει το κίνητρο της σκοπιμότητας για το καλό του συνανθρώπου, αλλιώς πρόκειται για παράνομη καταστροφή, η οποία θα έχει δυσμενές αποτέλεσμα για το πνευματικό και μοιραίες συνέπειες για τον καταστροφέα. . .  Ο σκοπός και ο στόχος της αλλαγής μιας εξωτερικής μορφής πρέπει πάντα να μαρτυρεί την αγάπη του ανθρώπου για τον συνάνθρωπο. . .  Τότε η διαδικασία της μετατροπής θα έχει ευλογημένο αποτέλεσμα. . .  Και επίσης μπορούν να καταστραφούν εξωτερικές μορφές έμβιων οργανισμών, εντελώς σύμφωνα με την αρχή της αγάπης Μου, στην περίπτωση που ο σκοπός της καταστροφής είναι να προμηθευτούν θετικές ουσίες που θα εξασφαλίσουν και πάλι τη ζωή άλλων όντων. . .  Αφού τα δημιουργήματα έγιναν το ένα για το άλλο, δηλαδή για να υπηρετήσει το ένα τη συντήρηση του άλλου. . .

Στο κάθε έργο της δημιουργίας, και επίσης στους έμβιους οργανισμούς, έχει ανατεθεί ένας προορισμός, ο οποίος εξασφαλίζει στο πνευματικό την πρόοδό του. Κανένα έργο της δημιουργίας πλάστηκε μονάχα για τον εαυτό του, και πρώτος και τελευταίος σκοπός είναι η ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού, πράγμα για το οποίο είναι απαραίτητη αναγκαιότητα η διάλυση της εκάστοτε μορφής. . .  την οποία όρισα μάλιστα και σχετικά με τη διάρκειά της, ενώ η σοφία Μου έδωσε και για αυτές τις διαλύσεις αμέτρητες αφορμές. . .  και καθόρισε τους ίδιους τους έμβιους οργανισμούς να είναι εκτελεστές του σχεδίου Μου. . .  δηλαδή τερματίζει συχνά ο ένας τη ζωή του άλλου.

Καμία διαδικασία δεν γίνεται σε ολόκληρο το σύμπαν χωρίς να ξέρω για αυτή, και όλες οι διαδικασίες στη φυσική ζωή. . .  στη δημιουργία που περιέχει το πνευματικό που βαδίζει ακόμα κάτω από το αναγκαστικό νόμο. . .  καθορίζονται από το θέλημά Μου· ενώ στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης αποφασίζει και ο άνθρωπος για τον εαυτό του, ενεργώντας σύμφωνα με το θέλημά Μου ή και όχι, και δεν εμποδίζεται να πραγματοποιήσει αυτό που θέλει. . .  Και έτσι μπορούν μέσω της ανθρώπινης θέλησης να διαλυθούν μορφές που περιτυλίγουν ακόμα το δεσμευμένο πνευματικό. . .  είτε η σκληρή ύλη ή και φυτά και ζώα. . .  δηλαδή ό,τι δεν διαθέτει ακόμα την ελεύθερη θέληση. Και σε τέτοια περίπτωση είναι αποφασιστικό το κίνητρο αυτών των διαλύσεων για το αν τις εγκρίνω, αν ανταποκριθούν στο θέλημά Μου. . .

Ο προορισμός του κάθε έργου της δημιουργίας είναι να υπηρετήσει, το κάθε έργο της δημιουργίας θα πρέπει να ωφελήσει ένα άλλο. Πώς όμως εξηγείτε τους αμέτρητους μικρούς και μικροσκοπικούς έμβιους οργανισμούς που σημαίνουν, με όλη τη σημασία της λέξης, ταλαιπωρία για τους ανθρώπους; Και που ωστόσο είναι επίσης δικά Μου έργα;. . .  Και αυτοί οι έμβιοι οργανισμοί έχουν ένα καθήκον: Να υποδεχτούν μέσα τους πνευματικές ουσίες που είναι ακόμα απρόθυμες να υπηρετήσουν. . .  που μάλιστα διένυσαν ήδη μια ατελείωτη εξελιχτική πορεία και που από τη χρονική άποψη έχουν φτάσει στο στάδιο όπου θα έπρεπε να είναι δραστήριες, οι οποίες όμως προβάλλουν ακόμα αντίσταση, την οποία εκδηλώνουν τότε με μια κατά κάποιον τρόπο αρνητική ενέργεια, δηλαδή είναι δραστήριες με καταστροφικό τρόπο. . .  επιταχύνοντας τη διάλυση ορισμένων έργων της δημιουργίας, με αποτέλεσμα να συμβάλουν με έμμεσο τρόπο και πάλι στη διάλυση της μορφής. . .

Στους ανθρώπους ωστόσο τέτοιες καταστροφές που προκύπτουν από τα λεγόμενα παράσιτα φαίνονται παράνομες, και για αυτό το λόγο παίρνουν μέτρα εναντίον τους. . .  κάτι που συμφωνεί επίσης με το θέλημά Μου, διότι αποσκοπούν σε μια βελτίωση, διότι θέλουν να προφυλάξουν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους από δυσμενείς συνέπειες, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν τη μορφή εκείνων των ουσιών. Η διάλυση οποιασδήποτε μορφής με σκοπό την ελευθέρωση του πνευματικού που είναι φυλακισμένο  μέσα της είναι απαραίτητη για την πορεία ανάπτυξης εκείνου, μόνο που το κίνητρο πρέπει να είναι καλό, πρέπει να σχετίζεται με έναν υπηρετικό σκοπό, τότε έχει τη συναίνεσή Μου και είναι ευλογία για τους συνανθρώπους. Αφού ό,τι αποδεικνύεται βλαβερό, ό,τι προκαλεί καταστροφές στο βασίλειο των φυτών ή των ζώων, είναι φορέας ακόμα κακών πνευματικών στοιχειών που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις ορμές τους και που για αυτό το λόγο δένονται ξανά και ξανά μέσα σε νέες μορφές ώσπου να έχουν ηρεμήσει, και τα οποία θα είναι τελικά ευγνώμωνα για την καταστροφή της μορφής τους διά της ανθρώπινης θέλησης. . .

Δεν ήταν αυθαιρεσία που Με παρακίνησε να δημιουργήσω εκείνους τους βλαβερούς έμβιους οργανισμούς. . .  Και αυτοί είναι ως σταθμοί δύναμης δραστήριοι στη μεγάλη λυτρωτική διαδικασία, και χρησιμεύουν επίσης για να αποβληθούν κακές ορμές. Μπορούν μάλιστα  εκείνα τα παράσιτα να προκαλέσουν ζημιά και πόνο σε άλλα δημιουργήματα και στον άνθρωπο, ο οποίος ωστόσο μπορεί να ωριμάσει με αυτό τον τρόπο, εφόσον αντιδράσει σωστά. . .  δηλαδή αν βοηθήσει, φυλάγοντας άλλους ανθρώπους ή ζώα από τα παράσιτα ή επωμίζοντας υπομονετικά και αφοσιωμένα τις μικρές δυσκολίες της ζωής.

Τα πάντα στο σύμπαν διαδραματίζοντα σύμφωνα με τους νόμους, ακόμα και τότε που φαίνεται στους ανθρώπους ότι οι ίδιοι δρούν διαφορετικά, δηλαδή παίρνουν παράνομα μέτρα. . .  Μόνο που είναι αποφασιστική η θέληση του ανθρώπου για το πώς θα αξιολογηθούν κάποτε η σκέψη και η πράξεις του. . .  Αλλά η πορεία ανάπτυξης του κάθε όνος είναι προκαθορισμένη από τους αιώνες των αιώνων, και τα έργα του ανθρώπου που προκύπτουν από τη λανθασμένη βούλησή του τα λαβμάνω υπόψη Μου, και τα αποτελέσματά τους οδηγούνται απο Μένα πάντα έστι ώστε να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το πνευματικό και την ανοδική του ανάπτυξη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5799                30-10-1953

Ο ερχομός του Κυρίου. . .

Απομάκρυνση. . .

Θα Με δείτε να έρχομαι μέσα στα σύννεφα. . .  το πνευματικό βασίλειο θα κατέβει κάτω σε σας· αφού εσείς που θα Μου μείνετε πιστοί μέχρι το τέλος πρέπει να θεωρείστε ήδη κάτοικοι του πνευματικού βασιλείου, παρόλο που έχετε ακόμα το σαρκικό σας σώμα. . .  Θα έχετε τότε πετύχει την ωριμότητα για να μπορέσετε να Με δείτε πρόσωπο με πρόσωπο. . .  Καλυμένος μέσα στα σύννεφα όμως θα σας πλησιάσω. . .  Αφού ολόκληρη την αφθονία του φωτός Μου δεν θα αντέξετε ακόμα, παρόλο που θα μπορέσετε να Με δείτε χωρίς να διαλυθείτε.

Η διαδικασία της απομάκρυνσης τον δικών Μου από τη Γη και ο ερχομός Μου στη Γη είναι κατανοητά και επομένως αξιόπιστα μονάχα σε εκείνους που Με πιστεύουν. Και παρόλο που αιτιολογώ και προσπαθώ να εξηγήσω αυτά τα τελευταία γεγονότα Μου. . .  Οι άνθρωποι αυτής της Γης δεν θα αποδεχτούν τίποτα το ασυνήθιστο, το αφύσικο, γιατί δεν έχουν καμία κατανόηση για τα πνευματικά, γιατί ούτε μπορεί να τους φανερωθεί τίποτα το πνευματικό. . .  Και για αυτό το λόγο δεν θα μπορέσουν να Με δουν, παρόλο που εσείς, οι πιστοί Μου, θα απλώσετε τα χέρια σας σε Μένα με αγαλλίαση και λαχτάρα. . .  Εκείνοι δεν θα δουν τίποτα. . .

Η διαδικασία της απομάκρυνσης των πιστών Μου ωστόσο δεν θα τους μείνει κρυμμένη και θα τους προκαλέσει μεγάλο τρόμο. . .  αφού και αυτή θα είναι αφύσικη, δηλαδή το ότι θα αιωρηθείτε προς τα πάνω και κοντά Μου, το ότι θα σας τραβήξω κοντά Μου και το ότι επομένως τα κορμιά σας θα φύγουν από τη Γη ζωντανά και θα αιωρηθούν προς τα ύψη, προς το φως. Αλλά ούτε το φως θα το δουν οι άπιστοι, γιατί το φως δεν μπαίνει εκεί όπου συνατνά ακόμα αντίσταση. Αφού και η διαδικασία της απομάκρυνσης, αυτό το πιο ασυνήθιστο βίωμα πάνω στη Γη, θα μπορούσε ακόμα να προσηλυτίσει τους ανθρώπους που θα λάβουν σχετική γνώση, ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα το δεχτούν. . .  Μια σύντομη σκέψη για εκείνη τη διαδικασία θα μπορούσε ακόμα την τελευταία στιγμή να παρακινήσει τον άνθρωπο να Με επικαλεστεί, με αποτέλεσμα να σωθεί από την καταστροφή. . .  Για αυτό το λόγο θα αφήσω την απομάκρυνση να γίνει ορατή για τους ανθρώπους για να εκμεταλλευτώ πράγματι κάθε δυνατότητα σωτηρίας. Ωστόσο, οι καρδιές των ανθρώπων έχουν ήδη σκληρυνθεί υπερβολικά, και κατά συνέπεια δεν μπορούν πια να καταλάβουν την αγάπη Μου. . .  Εσείς όμως θα πρέπει να Με δείτε. . .  και θα ξεχάσετε όλα τα δεινά και τους πόνους, αφού τότε ήδη δεν θα είστε πια κάτοικοι αυτής της Γης, αλλά θα βρίσκεστε στο δικό Μου βασίλειο, αφού ένας τόπος της ειρήνης θα σας υποδεχτεί, ο οποίος δεν θα σας θυμίσει πια τον παλιό κόσμο. . .

Ο ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα σάς ανακοινώνεται από τότε που αναλήφθηκα στον ουρανό. . .  και πάντοτε Με περίμεναν οι δικοί Μου. . .  Ο ερχομός Μου όμως θα είναι επίσης το τέλος αυτής της Γης, και μονάχα κατά τη λήξη μιας λυτρωτικής περιόδου πρέπει να Με αναμένετε, γιατί «ο ερχομός Μου» σημαίνει το τέλος και «η απομάκρυνση» η αρχή μιας νέας εποχής. . .  επειδή πρέπει πρώτα να είναι ευδιάκριες όλες οι προϋποθέσεις για μια διάλυση των δημιουργημάτων της Γης. . .  Αφού τόσο η επιστροφή Μου στη Γη όσο και η απομάκρυνση των δικών Μου δεν μπορούσαν να γίνουν ώσπου να μην είχε έρθει για τους ανθρώπους η οριστική μέρα της Κρίσης. . .  ακριβώς γιατί και τα δύο φαινόμενα θα σήμαιναν για τους ακόμα ζωντανούς ανθρώπους έναν εξαναγκασμό της πίστης τους και γιατί δεν επιτρέπω να γίνει τίποτα το ασυνήθιστο για να παρακινήσω τους ανθρώπους να Με πιστέψουν. . .  Μονάχα το οριστικό τέλος αυτής της Γης έχει προοριστεί για εκείνα τα συμβάντα, και μονάχα το οριστικό τέλος θα επιφέρει τον χωρισμό των πνευμάτων. . .  Και τότε θα έρθω ο Ίδιος στους δικούς Μου και θα τους πάρω μαζί Μου, προκειμένου να απαλλαχτούν από τα μεγάλα δεινά, προκειμένου να πάρουν την αμοιβή για την πίστη τους. . . και προκειμένου να αλαλάσουν και να δοξολογήσουν Εκείνον τον Οποίο θα δουν τότε με όλο το μεγαλείο Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5800                31-10, 1-11 κ. 2-11-1953

Η δημιουργία του ανθρώπου. . .

Η πτώση των πνευμάτων. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 98  - 103. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ήταν ατελείωτος ο χρόνος που χρειάστηκε το έκπτωτο πνευματικό για να αναδυθεί από τα βάθη όπου είχε πέσει, όπως ατελείωτο διάστημα χρειάστηκαν επίσης τα διάφορα δημιουργήματα, τα οποία έπρεπε να εξελιχθούν παράλληλα με αυτό το έγκλειστο μέσα τους πνευματικό για να μπορούν να φιλοξενούν όλο και πιο ώριμα στοιχεία μέσα τους. Έτσι συνεχώς δημιουργούνταν νέες υλικές φόρμες για τα έκπτωτα πνευματικά στοιχεία στις οποίες συνεχώς δινόταν ένας συγκεκριμένος προορισμός. . .  Συνεπώς η γήινη κτίση δεν προέκυψε στιγμιαία, αφού πέρασαν τεράστια διαστήματα ώσπου να βρουν τα πνευματικά στοιχεία όλων των δυνατών βαθμών ωριμότητας τις εξωτερικές φόρμες που χρειάζονταν για να ενσωματωθούν. Γιατί όσο ανερχόταν η ωριμότητα των πνευματικών στοιχειών τόσο καθίστατο απαραίτητο να γίνουν νέα δημιουργήματα στα οποία θα μπορούσαν να ενσωματωθούν. Στο διάστημα λοιπόν που το πνευματικό δεν είχε καμία ελευθερία, αφού εξελισσόταν κάτω από συνθήκες καθορισμένες αυστηρά από το φυσικό νόμο, η δημιουργηκή Μου δραστηριότητα ήταν να πλάσω τη Γη για να χρησιμεύει ως ένα πεδίο όπου θα ωρίμαζαν τα πνεύματα εκείνα που είχαν πέσει στην πιο βαθιά άβυσσο. Συνεπώς αυτά τα πνεύματα έπρεπε να φτάσουν πάνω στη Γη σε εκείνη την ωριμότητα που θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν πάλι την ελευθερία της βούλησης, την οποία είχαν καταχραστεί κάποτε. . .

Έφτασε λοιπόν τελικά η στιγμή όπου έπρεπε να δημιουργηθεί μια εξωτερική φόρμα μέσα στην οποία το ωριμασμένο πλέον πνευματικό θα περνούσε από μια νέα δοκιμασία της ελεύθερης βούλησής του. . .  Το δημιούργημα εκείνο ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος διέφερε από όλα τα προηγούμενα δημιουργήματα από την άποψη ότι παράλληλα με την ελεύθερη βούληση, ήταν προικισμένος επίσης με νόηση και λογική. . .  με την ικανότητα να σκέφτεται, με τη συνειδητότητα του εγώ του καθώς και με την ικανότητα να συνδιαλέγεται μέσω της γλώσσας με τους συνανθρώπους του, γιατί η συμβίωση παρουσίασε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δοκιμασία της βούλησης του ανθρώπου.

Η εξωτερική ανθρώπινη φόρμα υφίστατο ήδη στα τελευταία στάδια της νομοτελειακής εξέλιξης και ο προορισμός της ήταν να φιλοξενήσει μέσα της αμέτρητες ώριμες πλέον ψυχικές ουσίες. Όμως τα ανθρωπόμορφα εκείνα όντα βρίσκονταν ακόμα σε κατάσταση πλήρους υποταγής στη νομοτέλεια που τους επέβαλε ο νόμος της φύσης και επομένως δεν ήταν υπεύθυνα για τις πράξεις τους. . .  Η ικανότητά τους να σκέφτονται ήταν πάρα πολύ περιορισμένη. Απλά ο ρόλος τους ήταν να φιλοξενήσουν μέσα τους εκείνα τα πνευματικά στοιχεία που είχαν ωριμάσει τελείως μετά από μια ατελείωτα μακριά περίοδο εξέλιξης. Συνεπώς ήταν και αυτά δημιουργήματα τα οποία είχε διαμορφώσει επί τούτου για αυτά τα στοιχεία η σοφία και η αγάπη Μου. Ως άνθρωποι όμως θα θεωρηθούν μόνο εκείνα τα όντα αργότερα τα οποία διέθεταν πλέον ελευθερία βούλησης, νοημοσύνη και συνειδητότητα του εγώ τους. . .

Τότε πλέον άρχισε ουσιαστικά το σχέδιο της πνευματοποίησης αυτών των πλασμάτων. . .  η οποία απαιτούσε να διδαχτούν αυτά τα όντα. . .  δηλαδή οι άνθρωποι. . .  από Μένα. . .  οι οποίοι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την ικανότητά τους να σκέφτονται, τη νοημοσύνη και την ελεύθερη βούλησή τους σύμφωνα με τα δασκαλέματά Μου και οι οποίοι, δυνάμει της ελεύθερης βούλησής τους, μπορούσαν να ζουν και να δημιουργούν πάνω στη Γη. . .  Είχαν δε την επιλογή είτε να διαμορφώσουν τους εαυτούς τους σε θεούς είτε καταστρατηγώντας πλήρως τις διδασκαλίες και τη θέλησή Μου να επιστρέψουν στα απύθμενα βάθη από όπου είχαν αναρριχηθεί. . .

Δημιουργώντας τον άνθρωπο. . .  έδωσα στο πνευματικό που είχε φτάσει σε ένα ορισμένο βαθμό ωριμότητας μια εξωτερική φόρμα, η οποία ανταποκρινόταν στη σοφία και την αγάπη Μου και επίσης στο καθήκον που είχε να επιτελέσει ο άνθρωπος. . .  Η εξωτερική αυτή φόρμα έγινε ένα ζωντανό ον μόνο από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο εσωτερικό της το πνευματικό. . .  όταν δηλαδή η σύνθεση από αμέτρητα μικρά μόρια που όλα μαζί αποτελούν την ψυχή έδωσε ζωή στη φόρμα. Διότι το πνευματικό είναι διαρκώς ενεργή δύναμη, όμως στα προστάδια, ήτοι κατά την πολύ μακριά πορεία εξέλιξης, ήταν δέσμιο και άρα ανίκανο να δράσει ανεμπόδιστα. Αλλά όταν φτάνει πλέον στην τελευταία εξωτερική φόρμα, που είναι η ανθρώπινη, μπορεί να δραστηριοποιηθεί εκ νέου. Μπορεί τότε να εκδηλώσει την ίδια του τη δύναμη και επιπλέον να την αυξήσει απεριόριστα, εφόσον συνδεθεί μαζί Μου. . .

Οι πρώτοι άνθρωποι είχαν αμέτρητη από τη δύναμή Μου στη διάθεσή τους. Γενικά ήταν εξαιρετικά προικισμένοι, επειδή η περίοδος της δοκιμασίας τους πάνω στη Γη θα έπρεπε να οδηγήσει στο να εγκαταλείψουν την υλική περιβολή τους τελείως πνευματοποιημένοι και να επιστρέψουν δικαιωματικά σαν τα παιδιά στο σπίτι του Πατέρα τους. . .  Η δε δοκιμασία της θέλησής τους ήταν ένας απαραίτητος όρος τον οποίο απαιτώ από κάθε δημιουργημένο ον. Εάν μάλιστα οι πρωτόπλαστοι είχαν περάσει με επιτυχία από αυτή τη δοκιμασία, τότε όλοι οι απόγονοί τους θα είχαν φτάσει με ευκολία στον τελικό στόχο. . .

Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν όντα τα οποία, παρ’όλη την ανεπάρκειά τους. . .  δηλαδή την ατέλεια που είχαν σαν αποτέλεσμα της αποστασίας τους από Μένα, μπορούσαν εντούτοις να αναγνωρίσουν τόσο Εμένα τον Ίδιο όσο και να συνειδητοποιήσουν για τον ίδιο τους τον εαυτό ότι ήταν πλάσματά Μου. . .  Άρα χάρη στη διανοητική τους ικανότητα και την ελεύθερη βούλησή τους είχαν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν το θέλημά Μου και να το εκπληρώσουν. . .  Είχα δημιουργήσει όντα στα οποία μπορούσα να δώσω να Με καταλάβουν, παρ’όλη την απόστασή τους από Μένα. Μπορούσαν να ακούν το λόγο Μου και να τον αφήνουν να επενεργεί επάνω τους, πράγμα που προηγούμενα, στην κατάσταση της δέσμιας από το νόμο βούλησης, ήταν αδύνατο. . . 

Επομένως ο άνθρωπος ήταν το πρώτο πλάσμα πάνω στη Γη το οποίο έφερε μέσα του ένα έκπτωτο αρχέγονο πνεύμα με την υποχρέωση να το βοηθήσει να επιστρέψει στην πρωταρχική του κατάσταση για να μπορεί τότε ως ελεύθερη πνευματική οντότητα να δρα και να δημιουργεί αιώνια ενωμένη μαζί Μου. Αυτή ήταν η αποστολή του πρωτοδημιούργητο ανθρώπου, η οποία παραμένει η αποστολή όλων ανεξαίρετα των ανθρώπων ως το τέλος, ως την πλήρη πνευματοποίηση όλων των έκπτωτων όντων. . .

Η δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκε η θέληση του πρωτόπλαστου δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. . .  αλλά για αυτή τη δοκιμασία έπρεπε να επιτραπεί επίσης στον αντίπαλό Μου να ασκήσει και εκείνος την επιρροή του επάνω του. . .  Όμως ο άνθρωπος υπέκυψε κάτω από αυτή την επιρροή. . .  Αποστάτησε για δεύτερη φορά από Μένα, πράγμα που αποτέλεσε το πρώτο αμάρτημα επί αυτής της Γης. . .  Είναι αυτό το αμάρτημα που γνωρίζει γενικά η ανθρωπότητα, ακόμα και αν δεν ξέρει για την κάποτε αποστασία των πνευμάτων από Μένα. . .  Ωστόσο είναι αυτή η πρώτη πτώση η οποία εξηγεί τα πάντα. . .  διότι εάν ο πρωτόπλαστος άνθρωπος ήταν μια οντότητα την οποία δημιουργούσα για πρώτη φορά, τότε δεν θα μπορούσε και να είχε πέσει. Γιατί τότε θα έπρεπε να διαθέτει κάθε πληρότητα δύναμης και φωτός, για το λόγο ότι από Μένα ασφαλώς μόνο κάτι το απολύτως τέλειο μπορεί να εκπηγάσει. Άρα σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσε να επιδρά πάνω του καμία αντίθετη δύναμη.

Όμως η πτώση του οφείλεται σε εκείνη την πρώτη αποστασία των πνευμάτων και κατ’ακολουθία στην ακόμα ανώριμη ψυχή του ανθρώπου, η οποία είχε μεν τη δυνατότητα, αλλά δεν ήταν και δεδομένο ότι θα περνούσε με επιτυχία τις εξετάσεις της βούλησής της. Ωστόσο, ο άνθρωπος διέθετε νόηση και ελευθερία βούλησης, ώστε όπως ήταν επόμενο έφερε μια ευθύνη για την ψυχή του. . .  και συνεπώς έπρεπε να πληρώσει για την ενοχή του. . .  Ο αντίπαλός Μου διατήρησε την εξουσία του πάνω στα πνεύματα που ενσαρκώνονται ως άνθρωποι, γεγονός που για τον καθένα σημαίνει μια κοπιώδη, γεμάτη αγώνες και πόνους επίγεια πορεία, προκειμένου να ξεφύγει από την κυριαρχία του. . .  Πρόκειται για ένα στόχο τον οποίο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιτύχει, διότι σε βοήθεια του εξασθενημένου από το προπατορικό αμάρτημα ανθρώπινο γένους ήρθε ο Ιησούς Χριστός. Έτσι όποιος Τον αναγνωρίζει σαν Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου και Τον ακολουθεί πρόθυμα, έχει την εγγύηση ότι θα βρει τη λύτρωση. . .

Ο πρώτος άνθρωπος είχε τη δυνατότητα να οικοδομήσει τη γέφυρα από την οποία όλοι οι απόγονοί του θα μπορούσαν να φτάσουν ως Εμένα. . .  Επειδή όμως εκείνος απέτυχε, η ανθρωπότητα έπρεπε να περιμένει για πολύ ακόμα υπόδουλη στο Σατανά, ώσπου να έρθει ο Λυτρωτής της, ώσπου κατέβηκε στη Γη ο Ιησούς Χριστός για να στήσει μια γέφυρα προς το πνευματικό βασίλειο χάρη στα πάθη και στο θάνατό του στο σταυρό. . .

Από το πρώτο ον που είχα δημιουργήσει. . .  τον Εωσφόρο. . ., απαιτήθηκε να λάβει μια απόφαση ενδεικτική της θέλησής του. Αυτή η απαίτηση δεν θα μπορούσε επουδενί λόγο να θεωρηθεί μια εντολή. Απεναντίας, εναπόκειτο τελείως ελεύθερα στον ίδιο να στρέψει ανεπηρέαστα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση τη βούλησή του. Έτσι η κατεύθυνση που πήρε τελικά βασιζόταν αποκλειστικά και μόνο στον πόθο του να εξουσιάζει και να κυριαρχεί απόλυτα. Συνειδητοποιούσε βέβαια ότι είχε προέλθει από Μένα, παρ’όλα αυτά όμως πίστευε οτι μπορούσε να κυβερνήσει από μόνος του για το λόγο ότι δεν Με έβλεπε. . .

Γνώριζε ότι είχε εκπορευτεί από Μένα, αλλά δεν ήθελε να Με αναγνωρίσει. . .  Αυτή δε τη θέληση δεν την είχα θέσει Εγώ μέσα του, αλλά το ίδιο το ον είχε μεταστρέψει από μόνο του την ελεύθερη βούληση που του είχα χαρίσει. . .  Αυτή ήταν λοιπόν η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη πτώση του Εωσφόρου και στην πτώση του πρώτου ανθρώπου. . .  Διότι ο δεύτερος έφερε ακόμα μέσα του τη λανθασμένη βούληση, εξού και του έδωσα μια εντολή την οποία όφειλε να σεβαστεί. . .  Την εντολή εκείνη θα μπορούσε εύκολα να την είχε τηρήσει εάν δεν τον επηρέαζε το αντίθετο πνεύμα, το οποίο ασκούσε μεγάλη επίδραση πάνω στον άνθρωπο, για το λόγο που του ανήκε ακόμα κατά βάση. . . Και η αιτία ήταν ότι αυτός δεν είχε επανακτήσει την τελειότητα, η οποία θα καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε πτώση.

Ένας τέλεια δημιουργημένος άνθρωπος δεν θα ήταν δυνατό να παρασυρθεί και να αμαρτήσει, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα ήταν ικανός να παραβεί τη συγκεκριμένη εντολή, για το λόγο ότι το τέλειο πνευματικό που θα έφερε μέσα του θα τον είχε αποτρέψει από κάθε αντίθετη πράξη. . .  Όμως η δημιουργία του ανθρώπου ήταν ουσιαστικά συνέπεια της πτώσης του Εωσφόρου και της ακολουθίας του. Διαφορετικά δεν θα είχα καν την ανάγκη να περιβάλω με εξωτερικές φόρμες τα πνεύματα που είχα φέρει στη ζωή.

Επομένως η ανθρώπινη φόρμα είχε γίνει για να περικλείσει το έκπτωτο πνεύμα, και ο Αδάμ ήταν ήδη βεβαρυμένος με εκείνο το πρώτο αμάρτημα. Αλλά θα μπορούσε να είχε απαλλαγεί από αυτό εάν είχε απλά σεβαστεί την εντολή Μου. . .  οπότε θα είχε τη δυνατότητα να εξαλείψει τις συνέπειες από την ενοχή που τον βάραινε. . .  Η πτώση του καθυστέρησε για πολύ μεγάλο διάστημα την επιστροφή των άλλων αποστατών κοντά Μου, εντούτοις έγινε πάλι δυνατή χάρη στη λυτρωτική δράση του ανθρώπου Ιησού. Αυτός, χωρίς καμία εντολή από πλευράς Μου, πραγματοποίησε εκείνο που όφειλε να κάνει ο άνθρωπος Αδάμ. . .  να ταυτιστεί πλήρως με το θέλημά Μου και χάρη σε μια ζωή γεμάτη αγάπη να ενωθεί πάλι πάνω στη Γη μαζί Μου και να αποκτήσει έτσι όλη τη δύναμη και το φως. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5801                4-11-1953

Χωρίς αξία οι επίγειες γνώσεις στο επέκεινα. . .

Μην εκτιμάτε υπερβολικά τις επίγειες γνώσεις σας, αφού δεν θα σας ωφελούν καθόλου στην αιωνιότητα. Μπορούν μάλιστα να σας είναι χρήσιμες για τη διάρκεια της ζωής σας στη Γη, αλλά εάν δεν τις χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πνευματικές γνώσεις, φτάνοντας μέσω των επίγειων σας γνώσεων στην κατανόηση του ότι είστε πλάσματα του Θεού, με αποτέλεσμα να επιδιώξετε να βρείτε την πλήρη αλήθεια από τον Θεό, δεν θα κατέχετε πλεονεκτήματα όταν μπείτε στο πνευματικό βασίλειο. Πρέπει όμως να θεωρούνται επίγειες γνώσεις και εκείνες οι πνευματικές γνώσεις τις οποίες αποκτήθηκαν με αποκλειστικά διανοητικό τρόπο. . .  οι οποίες μεν ασχολούνται με πνευματικά θέματα, αποκτήθηκαν όμως, όπως κάθε άλλη γνώση, μέσω μελετών με σκοπό μια επαγγελματική δραστηριότητα. . .

Και ακόμα και αν μάθετε από έξω το βιβλίο των πατέρων, ακόμα και αν κοπιάσετε να ερμηνεύσετε το θεϊκό λόγο πάλι βασισμένα σε προφητείες, ακόμα και αν κατέχετε κάθε πρόταση, δεν μπορούν όλα αυτά να αξιολογηθούν περισσότερο από κάθε άλλη γνώση που δεν σχετίζεται με πνευματικά θέματα. Αφού στο τέλος μένει στην ψυχή μονάχα η σοφία που της απόφερε η ανιδιοτελή έμπρακτη αγάπη της. . .  μένουν στην ψυχή μονάχα αυτά που μπόρεσε να της μεταδώσει το πνεύμα μέσα της. Και αυτά δεν απαιτούν εγκόσμιες μελέτες, δεν απαιτούν οξεία λογική σκέψη ούτε ασυνήθιστη μνήμη. . .  Αφού το πνεύμα τής τα δίνει τότε που τα έχει ανάγκη. . .

Και ποιο είναι το όφελος ενός πλούτου τον οποίο δεν θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στον άλλο κόσμο. . .  Πρόκειται για νεκρές γνώσεις, δεν σας δίνουν φως, και στη Γη δεν μπορείτε ούτε να αποδείξετε την αλήθεια αυτών των γνώσεων όσο το πνεύμα σας δεν σας μεταδώσει τη σωστή κατανόηση και την κριτική ικανότητα. . .  Σε αυτό το πνεύμα μέσα σας πρέπει όμως από μόνοι σας να του απευθυνθείτε, πρέπει να του επιτρέψετε να εκδηλωθεί απέναντί σας. . .  Τότε μόνο θα γίνει φως μέσα σας και αστραφτερό φως θα ακτινοβολήσετε επίσης κατά την είσοδό σας στο πνευματικό βασίλειο.

Ευλογημένος όμως είναι εκείνος που αφήνει να τον δασκαλέψει το πνεύμα του και που επιδιώκει ταυτόχρονα να διευρύνει τις επίγειες γνώσεις του. . .  Θα του διοχετεύονται πολλά διανοητικά αγαθά, θα αυξηθούν και οι επίγειες του γνώσεις στην περίπτωση που η επιδίωξή του θα είναι κυρίως να αποκτήσει πνευματικά αγαθά. . .  Και εκείνος ο άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις του με πραγματικά επωφελή τρόπο όταν τελειώσει η γήινη του ζωή. . .  Θα μπορεί να μοιράζει στο πνευματικό βασίλειο ό,τι κατέχει, αφού θα μπορεί και πάλι να οδηγήσει τους ανθρώπους και να τους διδάξει, εκείνους που έτσι όπως εκείνος κάνουν έρευνες και επιδιώκουν τον Θεό και την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5802                5 κ. 9-11-1953

Ο Αδάμ. . .

Αρχικό πνεύμα. . .

Η απόπειρα του Εωσφόρου. . .

Σπάσιμο της μορφής. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα  εποχή“, σελ. 117  - 123. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Όποιος το παίρνει απόφαση να βρει την αλήθεια, αφήνει όλο το σκοτάδι πίσω του, θα έχει μια εξήγηση για το καθετί, θα ξέρει για τις σχέσεις και συναρτήσεις όλων των πραγμάτων, θα καταλάβει ότι ο δρόμος του ανηφορίζει, ότι βρήκε τον σύνδεσμο με τον Θεό, ότι δεν μπορεί πια να κάνει λάθος, γιατί ο Θεός ο Ίδιος του διοχετεύει την αλήθεια. Το να παλεύει κανείς να βρει την αλήθεια όμως σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να την ποθεί με σοβαρότητα και ότι ανοίγει τότε την καρδιά του για τις γνώσεις που θα του μεταδοθούν. . .  είτε από έξω είτε από μέσα με τη μορφή σκέψεων. . .  Αφού η καρδιά του θα είναι πρόθυμη να δεχτεί ή να απορρίψει την αλήθεια και την πλάνη και άρα θα επενεργήσει ανάλογα στον άνθρωπο.

Η αλήθεια πρέπει να αποκτηθεί καθ’όσον η θέληση του ίδιου του ανθρώπου πρέπει να δραστηριοποιηθεί. . .  Η αλήθεια δεν μπορεί απλά να μεταδοθεί στον άνθρωπο που συμπεριφέρεται εντελώς παθητικά, που δεν θέλει ο ίδιος και που δεν προετοιμάζεται για να την αποκτήσει. Αφού αυτός θα παραμείνει μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος και δεν θα φτάσει στα ύψη. Η αλήθεια όμως είναι ο δρόμος προς τα πάνω. . .  Η αλήθεια είναι τα πνευματικά αγαθά που διοχετεύονται στους ανθρώπους από τον Ίδιο τον Θεό, τα οποία ψάχνουν έναν παραλήπτη μέσα στον κάθε άνθρωπο, τα οποία μπορεί να αποκτήσει η θέληση του κάθε ανθρώπου, γιατί μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. . .  προϋποθέτουν ωστόσο πάντοτε τη σχετική επιθυμία του.

Όποιος όμως κατέχει την αλήθεια δεν στέκεται πια μέσα στο σκοτάδι, για εκείνον τα πάντα είναι ξεκάθαρα, για εκείνον δεν υπάρχουν πια αμφιβολίες, αφού ό,τι του είναι ακόμα ασαφές, θα του εξηγηθεί μάλιστα εάν μόνο απευθυνθεί στην Πηγή της αλήθειας. . .  εάν υποβάλει στον Ίδιο τον Θεό τις αμφιβαλίες και ερωτήσεις του και περιμένει μετά την απάντηση, την οποία θα του δώσει ο Θεός διά της καρδιάς του. . .  Η λαχτάρα του για την αλήθεια, ο διανοητικός σύνδεσμος με τον Θεό και η προσοχή του για να ακούσει την εσωτερική φωνή τού εγγυώνται μια αληθινή απάντηση. Και θα πρέπει να ξέρετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει για σας τίποτα το αδιευκρίνιστο, εφόσον μόνο θέλετε διαφώτιση και παρουσιάσετε την κάθε ερώτηση σε Εκείνον Που είναι η Ίδια η Αλήθεια και Που θέλει να τη μεταδώσει στα επίγεια του παιδιά για να τους δώσει φως, για να τους φωτίσει το δρόμο προς τα πάνω:

Το σώμα, η εξωτερική μορφή που δόθηκε στον πρωτόπλαστο άνθρωπο, ήταν επίσης μια δημιουργική πράξη της αγάπης Μου. Έπρεπε να δημιουργήσω ένα εξωτερικό περίβλημα, μια φόρμα, για εκείνο το έκπτωτο πνευματικό τότε που είχε ανελιχθεί από την κατώτατη βαθμίδα ως την κορυφή τη εξέλιξης, όπου ήταν πλέον ικανό να περάσει από την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του σε πλήρη ελευθερία. . .  Έπρεπε να δημιουργήσω μορφές που θα περιλάμβαναν όλα τα αρχέγονα πνεύματα που είχα δημιουργήσει κάποτε, τα οποία μετά από ένα ατελείωτα μακρύ διάστημα, είχαν ξανασυγκεντρώσει όλες τις διασκορπισμένες συστατικές ουσίες τους και περίμεναν, σαν αυτοσυνείδητες πάλι οντότητες, να τους επιτραπεί να αναπτύξουν μια δραστηριότητα. . .  Η εξωτερική φόρμα ή μορφή η οποία έπρεπε να δημιουργηθεί για ένα τέτοιο έκπτωτο πνεύμα, ήταν ως διαδικασία ίδια με αυτήν των αμέτρητων δημιουργημάτων που είχαν προηγηθεί. . .  Το καθένα από αυτά αποτελούσε μια σκέψη που είχα προβάλλει έξω από Μένα και μέσω της θέλησής Μου έπαιρνε υπόσταση.

Αλλά για να δοθεί ζωή σε αυτές τις δημιουργημένες μορφές ήταν απαραίτητο να εισρεύσει μέσα τους η δύναμη της αγάπης Μου. . .  Το αρχέγονο πνευματικό όμως ήταν δύναμη αγάπης Μου που είχε εκρεύσει από Μένα. . .  Επομένως χρειαζόταν απλά να καταλάβει την εξωτερική μορφή για να γίνει ζωντανό ον. Τα πνευματικά αυτά όντα βρίσκονταν λίγο πριν από την τελειοποίησή τους, αλλά ταυτόχρονα και πολύ μακριά ακόμα από αυτήν, επειδή τους έλειπε η ύστατη γνώση. . .  επειδή η αμαρτία που βάραινε τα πνευματικά όντα τούς είχε πάρει την τέλεια γνώση τους, με αποτέλεσμα να είχαν ανάγκη δασκαλέματα και εντολές σε αυτή την κατάσταση. . .  προκειμένου να κατακτήσουν σταδιακά τη γνώση μέσω της υπακοής σε αυτές τις εντολές. . .

Πριν την ενσάρκωση του Αδάμ είχε προηγηθεί μια έντονη πνευματική πάλη, διότι υπήρχαν πάρα πολλά έκπτωτα πνεύματα που ήθελαν να κατοικήσουν σε αυτή την πρώτη μορφή που δημιούργησα. . .  Γιατί ήξεραν ότι ο μόνος τρόπος για να έχουν ξανά πρόσβαση σε Μένα ήταν μέσα από την ανθρώπινη υπόσταση και ότι, για να αποκτήσουν πάλι απεριόριστη πληρότητα σε δύναμη και σε φως, θα έπρεπε να υποβληθούν σε έναν έλεγχο κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου, όπου καλόυνταν να αποδείξουν με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιούσαν τη δύναμη που θα τους παρεχόταν. . .  Το ποιο θα ήταν τελικά το αρχέγονο πνεύμα που θα ενσαρκωνόταν μέσα στον πρώτο ανθρωπο το καθόρισα όμως Εγώ. . . 

Διότι μόνο Εγώ ήξερα ποιο πνεύμα είχε υποχωρήσει εν τω μεταξύ στην αντίστασή του τόσο πολύ, ώστε να μπορεί να υποβληθεί σε αυτόν τον τελευταίο έλεγχο στη Γη. Γνώριζα πολύ καλά ποιος είχε τέτοια θέληση που να μπορεί να αντισταθεί στους πειρασμούς της αντίπαλης σε Μένα δύναμης. Διάλεξα λοιπόν για αυτό το σκοπό ένα αρχέγονο πνεύμα, το οποίο είχε παίξει κάποτε αρχηγικό ρόλο κατά την πτώση των πνευμάτων. . .  και για αυτό η αμαρτία του το βάραινε ξεχωριστά. Όμως η αγάπη Μου επεδίωκε να ξανακερδίσει αυτό το πνεύμα ιδιαίτερα, γιατί θα το ακολουθούσαν επίσης και άλλα αμέτρητα όντα, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία της λύτρωσής τους να ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα. . .  Βέβαια Εγώ το γνώριζα από αιώνες ότι αυτό το πνεύμα θα αποτύχαινε. . .  Ωστόσο, χάρη στη μεταστροφή της θέλησής του κατά τα προηγούμενα στάδια, είχε αναδειχθεί το πιο ισχυρό πνεύμα και για αυτό είχε κατακτήσει το δικαίωμα να περάσει πρώτο στην κατάσταση της ελεύθερης βούλησης, έχοντας παράλληλα τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει στη δοκιμασία της θέλησής του. . .

Η μορφή του πρώτου ανθρώπου. . .  πριν ακόμα κατοικήσει σε αυτήν το επιλεγμένο αρχέγονο πνεύμα, ήταν ορατή και για τον Εωσφόρο, ο οποίος βέβαια γνώριζε ότι η μορφή αυτή θα αποτελούσε την πύλη εξόδου από τον κόσμο του σκότους, το δικό του δηλαδή βασίλειο, προς το βασίλειο του φωτός. . .  Επίσης γνώριζε ότι. . .  για να μην χάσει τους υποτελείς του. . .  θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο παλεύοντας μαζί Μου και αρπάζοντας από Μένα το πνευματικό, ώστε το αποτέλεσμα της δοκιμαστικής περιόδου που θα του παρεχωρείτο να ευνοεί τελικά εκείνον. . .

Κατέλαβε λοιπόν τη μορφή που είχα δημιουργήσει, ενόσω ήταν ακόμα χωρίς ζωή, προκειμένου να τη ζωντανέψει δοκιμαστικά με το πνεύμα του. . .  Αλλά το ανυπότακτο πνεύμα του έκανε αυτή τη μορφή να διαλυθεί με βία, οπότε ήταν βέβαιος πλέον ότι και οποιοδήποτε άλλο πνεύμα κλεινόταν μέσα σε αυτή τη μορφή, θα την ανατίναζε επίσης, με αποτέλεσμα να μην υπήρχε κανένας κίνδυνος να χάσει ο Εωσφόρος τα υποτελή σε αυτόν πνεύματα. . .  Άφησα λοιπόν να γίνει αυτό το πείραμα και του απέδειξα βέβαια ότι η υπόθεσή του ήταν λανθασμένη. . .  Διότι εκείνο το πνεύμα που θα ενσαρκωνόταν μέσα στον πρωτόπλαστο άνθρωπο, χάρη στη μακριά πορεία του μέσα από τα διάφορα στάδια της δημιουργίας, δεν είχε πια την ίδια θέληση με τον Εωσφόρο. Δέχτηκε πρόθυμα να περάσει μέσα σε εκείνη την τελική υλική μορφή, επειδή, έχοντας φτάσει πάλι κοντά στην αρχική του κατάσταση και πριν την εκ νέου πτώση του, η εξωτερική μορφή δεν του φαινόταν σαν φυλακή. . .  Αφού ήταν κύριος της δημιουργίας, πράγμα που σήμαινε ότι μπορούσε να δεσπόζει πάνω στη Γη με τα δημιουργήματά της, τα οποία ήταν πλήρως στη διάθεσή του. . .  Ήταν γεμάτος με ισχύ και δύναμη. . .  και υπόκεινταν μόνο στη δική Μου εξουσία, η οποία του είχε δώσει μόνο μια εύκολη εντολή. Και, αν τηρούσε αυτή την εντολή, θα είχε τελικά απαλλαγεί από οποιαδήποτε δεσμά που τον περιόριζαν. . .

Όταν λοιπόν το αντιλήφθηκε αυτό ο Εωσφόρος, άρχισε να σκέφτεται με ποιον τρόπο θα εμπόδιζε τον άνθρωπο να τηρήσει αυτή την εντολή. Και επειδή γνώριζε και ο ίδιος τη μορφή του πρωτόπλαστου ανθρώπου, προσπάθησε να κάνει και εκείνον να την αισθανθεί ανυπόφορη, παρουσιάζοντάς την σαν φυλακή. . .  Τον έπεισε δηλαδή ότι η απελευθέρωσή του εξαρτιόταν από την παράβαση της συγκεκριμένης εντολής. . .  και έτσι τον υποκίνησε να επαναστατήσει ενδόμυχα εναντίον Μου, γιατί δεν του παραχωρούσα την πλήρη ελευθερία. . .  Επρόκειτο για μια συνειδητή παραπλάνηση, στην οποία όμως θα μπορούσε να είχε αντισταθεί ο πρώτος άνθρωπος, εάν είχε ακολουθήσει απλά την εύκολη εντολή Μου. . .  εάν είχε κατ’αρχήν αρκεστεί στη δύναμη και την ισχύ που διέθετε και η οποίες τον έκαναν πραγματικά ευτυχισμένο, ώσπου ο αντίμαχός Μου υποδαύλισε μέσα του μια ανίερη επιθυμία, να γίνει δηλαδή μεγαλύτερος από Εκείνον τον Οποίο αναγνώριζε ως Κύριό του και να παραβεί τελικά την εντολή Του, παρ’όλο που γνώριζε την ύπαρξή Του. . .

Συνεπώς η αμαρτία και η πτώση του πρώτου ανθρώπου αποτέλεσε μια επανάληψη της πρώτης πτώσης εκείνου του αρχέγονου πνεύματος, το οποίο ακολουθώντας τον Εωσφόρο συμπαρέσυρε αμέτρητα άλλα όντα σε απύθμενα βάθη. . .  Και με τον ίδιο τρόπο όλοι οι απόγονοι του πρώτου ανθρώπου βρέθηκαν επίσης αναγκαστικά στην κατάσταση αδυναμίας που συνεπάγεται η αμαρτία. Και αυτό μέχρι τη στιγμή που ο Ιησούς Χριστός τούς εξασφάλισε την ενίσχυση της θέλησής τους χάρη στο θάνατό Του στο σταυρό, γιατί στους πειρασμούς του Εωσφόρου αντιπαράθεσε τη δική Του ισχυρή θέληση και έτσι τον νίκησε. . .

Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να παρακινήσει την πρωτοδημιούργητη οντότητα, τον Εωσφόρο, να περάσει σαν άνθρωπος από τη Γη, εφόσον αισθανόταν ότι ήταν ακόμα κύριος του κόσμου των πνευμάτων που είχαν αποστατήσει μαζί του από Μένα. Διότι αυτός ο ίδιος δεν είχε διανύσει την πορεία μέσω της ύλης, μέσα από τα διάφορα στάδια των φυσικών βασιλείων, πριν τη δημιουργία του πρώτου ανθρώπου. . .  Η θέληση αυτού του οντώδους πνεύματος ήταν τέτοια που το έκανε να παραμένει ο πιο ισχυρός εχθρός Μου, ένιωθε ότι αυτός ήταν ο κύριος της δημιουργίας, μέσα στην οποία ήταν κλεισμένα τα πνεύματα που του ανήκαν, μολονότι ο ίδιος δεν είχε καμία επιρροή επάνω τους.

Η αντίστασή του δηλαδή δεν είχε ακόμα καμφθεί και ούτε επρόκειτο ποτέ να δεχτεί να υποστεί οποιονδήποτε περιορισμό. Δεν θα δεχόταν ποτέ εθελοντικά να επενδυθεί με μια μορφή που θα ήταν προϊόν της δικής Μου βούλησης. . .  δεδομένου ότι μισούσε όλες τις μορφές που εσώκλειαν τα έκπτωτα πνεύματα και για αυτό επεδίωκε να καταστρέψει όλα τα δημιουργήματα. . .  Βέβαια δεν είχε καμία εξουσία πάνω στα διάφορα δημιουργήματα, όμως του παρεχωρείτο πάλι η δυνατότητα να επηρεάζει το κάθε πνεύμα από τη στιγμή που αυτό έπρεπε να διαλέξει ξανά ανάμεσα σε εκείνον ή σε Μένα. . .  Επίσης ήξερε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να καταστρέψει μια υλική μορφή για όσο διάστημα την κατοικούσαν πνευματικές οντότητες. Και αυτός ήταν ο λόγος που επιθεώρησε πρωτύτερα τη μορφή του πρώτου ανθρώπου, γιατί στόχος του ήταν να παρακινήσει το αρχέγονο πνεύμα που θα ενσαρκωνόταν μέσα σε αυτήν να ανατινάξει απο μόνο του το περίβλημά του. . .  Γιατί πίστευε ότι έτσι θα του εξασφάλιζε την ελευθερία που Εγώ είχα στερήσει από τα πνεύματα κλείνοντάς τα μέσα στα διάφορα δημιουργήματα. . .  Πρόθεσή του ήταν να Με εμποδίσει να τελειώσω  το σωτήριο σχέδιο.

Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Μένα και σε αυτόν υφίσταται από τον καιρό της αποστασίας του και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει μέχρι ότου παραδεχθεί την πλήρη αδυναμία του και εντελώς ανίσχυρος και ταπεινωμένος παρακαλέσει να του δοθεί δύναμη. . .  Για αυτό το λόγο θα ήταν άλλωστε αδύνατο να δοθεί σε αυτόν η πρώτη ανθρώπινη μορφή για να την κατοικήσει. Γιατί αυτός δεν είχε καμία διάθεση να ανέβει ψηλότερα, ενώ αντίθετα τα πνεύματα που είχαν περάσει τα διάφορα στάδια της υλικής δημιουργίας υπό καθεστώς αναγκαστικής υποταγής στους φυσικούς νόμους, είχαν ήδη υποχωρήσει στην πρότερη αντίστασή τους απέναντί Μου. Έτσι χρειαζόταν απλά να αποδείξουν για μόνο μια ακόμα φορά ότι είχαν εγκαταλείψει την αντίσταση απέναντι σε Μένα τον Ίδιο και στη δύναμη της αγάπης Μου. Ο δε Εωσφόρος το γνώριζε πόσο είχαν απομακρυνθεί ήδη τα έκπτωτα πνεύματα από αυτόν, όπως ήξερε επίσης ότι διέτρεχε τότε τον κίνδυνο να τα χάσει ολοκληρωτικά. Δεδομένου μάλιστα ότι το πνεύμα που είχε ενσαρκωθεί μέσα στον πρωτόπλαστο άνθρωπο ήταν κάποτε ένας σθεναρός υποστηρικτής του, για αυτό ο Εωσφόρος είχε ιδιαίτερο συμφέρον να τον κάνει να αποτύχει. . .  αφού παράλληλα γνώριζε και για τη τωρινή του επιθυμία να ελευθερωθεί από κάθε είδους υλικών δεσμών. . .

Σε αυτό το αρχέγονο πνεύμα είχα δώσει ένα δεύτερο ον για να το συντροφεύει, με σκοπό αφενός να το βοηθήσει, αφετέρου δε για να δοκιμαστεί η θέλησή του. Ο ένας θα μπορούσε να υποστηρίξει τον άλλο στην κατάκτηση του τελικού στόχου. . .  Δεν άφησα τον ένα μόνο του να σηκώσει ολόκληρη την ευθύνη. . .  έδωσα και στους δύο τη συγκεκριμένη εντολή και αμφότεροι είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν από κοινού το στόχο τους. . .  Ο Εωσφόρος λοιπόν εκμεταλλεύτηκε αυτή τη δεύτερη οντότητα, γιατί ήξερε την αδύναμη θέλησή της και υπολόγιζε να πετύχει το σκοπό του μέσω της αδυναμίας της. . .

Ήταν απαραίτητο να περάσουν οι πρωτόπλαστοι από ένα δοκιμαστικό έλεγχο της θέλησής τους και για αυτό έπρεπε να επιτραπεί και στις αντίθετες δυνάμεις να δράσουν. Γιατί και ο Εωσφόρος πάλευε για να μην χάσει τα πλάσματά του, παρ’όλο που ήταν και δικά Μου. Το σχέδιό του πέτυχε μεν, αλλά αυτό δεν Με εμπόδισε στη συνέχεια να δίνω σε αμέτρητα όντα τη δυνατότητα να παίρνουν μορφή ως άνθρωπος σε αυτή τη Γη και με τον τρόπο αυτό να κατακτούν διαρκώς υψηλότερο βαθμό ωριμότητας, αν και εξαιτίας της πτώσης των πρωτόπλαστων οι πύλες προς το βασίλειο του φωτός έμεναν κλειστές, μέχρι που ήρθε ο Ιησούς Χριστός. . .

Η λύτρωση των πνευματικών όντων καθυστέρησε λόγω της αρχικής αμαρτίας, αλλά δεν ματαιώθηκε. Γιατί αυτό που δεν κατάφερε ο πρώτος άνθρωπος, το κατόρθωσε ο άνθρωπος Ιησούς. . .  Γιατί αυτός χρησιμοποιούσε τη δική Μου δύναμη και επομένως ήταν ισχυρότερος από τον αντίπαλό Μου. . .  Μέσω της αγάπης Του παρέμεινε διαρκώς συνδεδεμένος μαζί Μου και έτσι έκανε εθελοντικά αυτό που οι πρώτοι άνθρωποι δεν τήρησαν όταν τους δόθηκε σαν εντολή. . .  Ο Ιησούς υποτάχθηκε πλήρως στη θέλησή Μου και με τα πάθη και το θάνατό Του στο σταυρό απέδειξε την αφοσίωσή Του σε Μένα. . .  Ήξερε τόσο για την αρχική ενοχή των πνευμάτων όσο και για την εκ νέου υπαιτιότητα των πρώτων ανθρώπων. Και για να εξαλείψει αυτή την ενοχή και να λυτρώσει τους ανθρώπους, Μου πρόσφερε μια ικανοποιητική για Μένα θυσία. . .  μια θυσία η οποία άνοιξε πάλι την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο και το δρόμο της επιστροφής κοντά Μου, ώστε τώρα όλα τα πλάσματά Μου που Τον αναγνωρίζουν σαν Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου μπορούν να γίνουν μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5803                11 κ. 12-11-1953

Το βίωμα του Σαύλο. . .

Χάρη. . .

Ένα ασυνήθιστο βίωμα μπορεί πάντα να θεωρείται μια χάρη, γιατί μπορεί πάντα να συμβάλει στο να οδηγηθούν οι σκέψεις ενός ανθρώπου προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, μπορεί το ίδιο καλά να θεωρείται μονάχα καθαρά επίγειο βίωμα, με αποτέλεσμα να περάσει η χάρη από τον άνθρωπο χωρίς να αφήσει τα ίχνη της πάνω του. Και αν εσείς οι άνθρωποι σκεφτόσασταν όλα τα δώρα που σας δόθηκαν και που είχαν πάντα σκοπό να ψάξετε και να βρείτε τον σύνδεσμο με Εκείνον που οδηγεί τη μοίρα σας. . .  Εάν καταλαβαίνατε κάθε ασυνήθιστο συμβάν σαν μια υπόδειξη από Μένα, τότε πράγματι καμία ακτίνα χάρης δεν θα σας είχε αγγίξει χωρίς αποτέλεσμα και θα αισθανόσασταν ότι η χάρη Μου σας παρέχεται άφθονα. . .

Εσείς οι άνθρωποι ωστόσο προσέχετε πολύ λίγο τη φανερή Μου ηγεσία. Ό,τι βιώνετε το θεωρείτε αυτονόητο, και αυτό που σας φαίνεται ασυνήθιστο είναι για σας μονάχα σύμπτωση, είναι για σας μονάχα μια περίγεργη σύμπτωση γεγονότων που ωστόσο είναι ασήμαντη. . .  Περιμένετε σημία και θαύματα. . .  Απαιτείτε για τον καθένα από σας αναμφισβήτητες αποδείξεις της ύπαρξης και της ενέργειάς Μου, οι οποίες όμως δεν θα συνέφεραν την ψυχή σας, γιατί αυτή θα εμποδιζόταν να χρησιμοποιήσει τη δική της θέληση, η θέληση και η πράξεις της θα ωθούνταν από τη γνώση της, από μια γνώση την οποία θα έπρεπε να αποκτήσει η ίδια προκειμένου να την ωφελούσε. Αυτό που θα κάνατε αναγκαστικά, εσείς οι άνθρωποι, δεν θα μπορούσε να αξιολογηθεί σαν μια εθελοντική πράξη. . .  Επομένως εξαιρώ ό,τι θα μπορούσε να είναι για σας εξαναγκασμός, χωρίς ωστόσο να σας αφήσω χωρίς καμία βοήθεια. . .  Στην περίπτωση όμως που μια ψυχή είναι αρκετά δυνατή για να μην θεωρήσει εξαναγκασμό της πίστης της ούτε ένα τεράστιο βίωμα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ανελευθερίας για εκείνη την ψυχή. . .

Αδύνατες ψυχές θα αισθάνονταν εντυπωσιασμένες από ασυνήθιστα δώρα της χάρης Μου και συνεπώς θα πίστευαν, ακόμα και αν τους έλειπε η πίστη προηγουμένως. . .  Μια δυνατή ψυχή όμως δεν αφήνει να ταραχτεί, αφού κανένα συμβάν δεν είναι πλήρη απόδειξη. . .  κανένα ασυνήθιστο συμβάν που βιώνει ένας άνθρωπος δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να τον συγκινήσει, αφού βρίσκει πολλές εξηγήσεις για ένα τέτοιο συμβάν, όπως ψευδαίσθηση, διαταραχή της υγείας του, φυσικό φαινόμενο. . .  Μπορεί να εξηγήσει τα πάντα με φυσιολογικούς τρόπους εάν το θέλει, και μια ψυχή που έχει ισχυρή θέληση θα αποδεχτεί μάλλον αυτή την εξήγηση από το να πιστέψει σε μια αναμφισβήτητη απόδειξη, από το να πιστέψει σε μια αποκάλυψη από πλευράς Μου. Ωστόσο, μπορούν να κλονίσουν τη σκέψη του τέτοια γεγονότα που τον συγκινούν με ασυνήθιστο τρόπο και μπορεί να μάθει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. . .  Μπορεί να αποδεχτεί την πιθανότητα και επομένως από εκεί και προς να λαμβάνει υπόψη μια τέτοια πιθανότητα. . .  και για το λόγο αυτό πρέπει τότε ακόμα να αποφασίσει η δική του θέληση.

Δεν έχω την πρόθεση να παρακινήσω έναν άνθρωπο να αλλάξει τη θέλησή του μέσω ασυνήθιστων φαινομένων που ονομάζονται ρεύμα χάρης, με αποτέλεσμα να πρέπει να πιστέψει αυτό που προηγούμενα δεν ήθελε να πιστέψει. . .  Ωστόσο, μια ψυχή που παλεύει να βρει την αλήθεια, μια ψυχή η πράξη και η σκέψη της οποίας βασίζονται στη θέλησή της να κάνει το σωστό, μια τέτοια ψυχή βοηθάω με τον τρόπο ότι πρώτα τη μπερδεύω, με αποτέλεσμα να πρέπει να τακτοποιήσει ξανά τη σκέψη της και ο άνθρωπος να βρει μετά μια καλύτερη λύση από πριν. Κάθε άθεο άνθρωπο βοηθάω μέσω ασυνήθιστων βιωμάτων να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν τα προσέχουν μέσα στην τύφλα τους, πάντα ψάχνουν για μια φυσιολογική εξήσηση και αρκούνται σε μια τέτοια. . .  Άρα τους άγγιξε μια χάρη στην οποία δεν επέτρεψαν να επενεργήσει πάνω τους. . .

Ο κάθε άνθρωπος έχει βιώματα όπως το είχε ο Σαύλος και τα οποία θα μπορούσαν να τον μεταμορφώσουν σε έναν Παύλο. . .  Ο Σαύλος ερμήνευσε το βίωμά του ως μια φανερή αποκάλυψη, και επίσης η φωνή που άκουσε. . .  η οποία όμως είναι αντιληπτή και μέσα σε πολλές ανθρώπινες καρδίες σήμερα. . .   ήταν για εκείνον αναμφισβήτητα η φωνή του Θεού. . .  Ωστόσο, δεν ήχησε μέσα του πιο καθαρά ή πιο πειστικά από τότε που μιλάω σε έναν άνθρωπο σήμερα για να τον προειδοποιήσω ή να τον παραινέσω, προκειμένου να τον κερδίσω. . .  Το αυτί εκείνου όμως Με άκουσε, ενώ σήμερα οι άνθρωποι κλείνουν το αυτί τους. . .  Το μυαλό του κόπιασε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, δηλαδή μια μικρή αφορμή ήταν αρκετή για να αλλάξει τη θέλησή του, και εκείνος μετέδωσε το βίωμά του έτσι όπως τον επηρέασε. . .  Πολλοί άνθρωποι θα είχαν αδιαφορήσει για το ίδιο βίωμα, δεν θα το είχαν αφήσει να επενεργήσει πάνω τους. . .

Ξέρω την κάθε ψυχή και δίνω στην κάθε ψυχή αυτό που έχει ανάγκη και που της είναι είναι ωφέλιμο για να γίνει μακάρια. . .  Ωστόσο, δεν αποδέχεται κάθε ψυχή αυτό που της προσφέρει η αγάπη Μου. . .  Δεν αφήνει η κάθε ψυχή να επενεργήσουν οι χάρες πάνω της, αλλά η κάθε ψυχή μπορεί να παίρνει  απεριόριστα. . .  Δεν εξαναγκάζεται όμως ποτέ να αποδεχτεί τη χάρη και επομένως δεν περιορίζεται ποτέ η ελευθερία βούλησης από τέτοια ασυνήθιστα γεγονότα, με αποτέλεσμα να πρέπει η ψυχή να πιστέψει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5806                15-11-1953

Εμφανίσεις της Παναγίας. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 213  - 216. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Οτιδήποτε ζητάτε από Μένα θα σας το δώσω, εφ’όσον είναι προς όφελος της ψυχής σας. Εισακούω κάθε παράκληση πνευματικού περιεχομένου και συνεχές Μου μέλημα είναι να αυξάνει ο καθένας τη γνώση του. Και για αυτό λοιπόν διορθώνω τις εσφαλμένες διδασκαλίες που έχουν παρεισφρύσει μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο, λίγοι μόνο δίνουν πίστη στα λόγια Μου, γιατί οι άνθρωποι έχουν πλέον εμπλακεί τόσο πολύ μέσα στην πλάνη, ώστε δεν είναι εύκολο να εξαλειφθεί αυτή τόσο γρήγορα, παρ’όλο που ένας υγιής νους θα έπρεπε να καταλαβαίνει από μόνος του το παράλογο των πραγμάτων που παρουσιάζονται σαν αλήθεια:

Προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθήσω τους ανθρώπους της Γης να βρουν το δρόμο που θα τους φέρει σε Μένα και θα έκανα πραγματικά τα πάντα για να τους δώσω ένα διαυγές φως. Αλλά πρέπει πάντα να λαμβάνω υπόψη Μου την ελευθερία της βούλησής τους, και για αυτό δεν μπορώ να προκαλέσω φανερά την κατάρρευση ενός οικοδομήματος το οποίο έστησαν οι ίδιοι οι άνθρωποι. . .  Δεν μπορώ να καθοδηγήσω με τη βία τις σκέψεις τους στην αλήθεια· το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους δίνω την απαραίτητη διαφώτιση, χάρη στην οποία μπορούν να μάθουν από μόνοι τους να σκέφτονται σωστά. . .  εάν το θέλουν. . .

Αλλά το ζήτημα είναι ακριβώς ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν με τη θέλησή τους κυρίως την πλάνη και παραμένουν επίμονα προσκολλημένοι σε αυτή. Η δε πλάνη συνίσταται στο ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν ένα δρόμο ο οποίος δεν οδηγεί κατευθείαν σε Μένα. . .  ότι χρησιμοποιούν όλες τους τις δυνάμεις για να επιδιώξουν ένα στόχο τον οποίο θεωρούν ανώτερος από Μένα, πράγμα που όμως από την ανθρώπινη άποψη σημαίνει: Μην λατρέψεις άλλους θεούς εκτός από Μένα. . .  Και αυτό είναι το έργο του αντιπάλου Μου, ο οποίος επιδιώκει να παραπλανήσει εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το σωστό. . .

Αυτό που προσπαθεί να υπονομεύσει είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει ο κάθε άνθρωπος με τη θέλησή του, δηλαδή τη συνειδητή επιλογή ανάμεσα σε Μένα και σε εκείνον, η οποία είναι ο μοναδικός λόγος της ύπαρξης στη Γη. Επειδή λοιπόν θέλει να εμποδίσει τους ανθρώπους αυτούς που δεν ανήκουν εμφανώς στο στρατόπεδό του, από το να σκέφτονται Εμένα, προσπαθεί να τους υποβάλει σαν φαινομενικά ίσης αξίας επιδίωξη, έναν άλλο στόχο. . .  Υπό το μανδύα της ευσέβειας εργάζεται ουσιαστικά εναντίον Μου. . .  γιατί για να φτάσει κανείς ως Εμένα απαιτείται ολόκληρη η δύναμη της θέλησής του και απερίσπαστος αγώνας. . .  Έτσι, με αυτό τον τρόπο κλέβει από τους ανθρώπους πολύ χρόνο, ενώ στους ίδιους φαίνεται ότι τον επενδύουν σωστά, με στόχο την πνευματική τους πρόοδο.

Για τη διασπαστική δράση του βρήκε πρόσφορο έδαφος οπουδήποτε είχε ήδη αναρτηθεί μια δεύτερη εικόνα δίπλα στη δική Μου. . .  όπου δηλαδή η λατρεία για τη μητέρα του Θεού, τη Μαρία, υπερείχε κατά πολύ της επιδίωξης για μια ολόψυχη ένωση με Εμένα. Εκεί λοιπόν τα πράγματα είναι εύκολα για αυτόν, και έτσι έρχεται ως άγγελος του φωτός για να αφήσει κατόπιν τους ανθρώπους σε ακόμη μεγαλύτερο σκοτάδι. . .  Εννοείται ότι οι φωτεινές οντότητες μπορούν με την άδειά Μου να παρουσιαστούν στους ανθρώπους, όπου το απαιτεί μια μεγάλη πνευματική ανάγκη, όμως αυτές πάντοτε θα στρέφουν την προσοχή των ανθρώπων σε Μένα. Θα προσπαθούν να καθοδηγήσουν τις σκέψεις τους στην αλήθεια. . .  ώστε να ξεφύγουν από την πλάνη. Και βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να ενισχύσουν μια ήδη υφιστάμενη λανθασμένη δοξασία ή να δεχτούν να προσαρμοστούν και οι ίδιες στη απάτη. . .  Ούτε πρόκειται σε καμία περίπτωση οι φωτεινές οντότητες που θέλουν να παρέχουν τη βοήθειά τους, να φανερώνονται σε ανήλικα παιδιά, δεδομένου ότι κάθε αποκάλυψη από το πνευματικό βασίλειο έχει σκοπό να αναγγείλει το θέλημά Μου σε όλους τους ανθρώπους. . .

Το μόνο που θέλει ο αντίπαλός Μου όμως είναι να σκορπίσει τη σύγχυση και να εμποδίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει στην πνευματική απελευθέρωση. Θέλει να φέρει εμπόδια στον αυθόρμητο ενδόμυχο διάλογο μαζί Μου, την προσευχή που γίνεται πνευματικά και αληθινά μονάχα με σύντομα λόγια ή με σκέψεις που αναβλύζουν από τα βάθη της καρδιάς. . .  Επιδιώκει να την εμποδίσει με το να ωθεί τους ανθρώπους να προσεύχονται μηχανικά, ώστε να μπορεί να γίνεται πιστευτός σαν άγγελος του φωτός. Πρόθεσή του είναι με αυτό τον τρόπο να τους κλέβει πολύτιμο χρόνο, τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πολύ καλύτερα για την προσωπική τους τελειοποίηση, εάν απευθύνονταν με εμπιστοσύνη και με αγάπη σε Μένα τον Ίδιο και ζητούσαν τη βοήθεια και το έλεός Μου.

Ο αντίπαλός Μου εργάζεται με πολλή μαεστρία και πανουργία. . .  Δεν διστάζει να εμφανιστεί υπό το μανδύα της βασίλισσας του ουρανού, της αγνότατης και φωτεινότατης οντότητας, η οποία Μου είναι απόλυτα αφοσιωμένη με φλογερή αγάπη. . .  και η μοναδική επιδίωξη της οποίας είναι να οδγηεί τους ανθρώπους σε Μένα. Και για το λόγο αυτό δεν θα επιδίωκε ποτέ να ξεχωρίσει η ίδια, αποσπώντας τις σκέψεις τους και προσανατολίζοντάς τες προς το πρόσωπό της. . .  δεδομένου ότι γνωρίζει ποιος είναι  ο σκοπός και ο στόχος της ύπαρξής τους στη Γη. . .  Εντούτοις, Εγώ δεν εμποδίζω τη δράση του αντιπάλου Μου, γιατί όλες αυτές οι εμφανίσεις αποτελούν τα θαύματα των ψεύτικων χριστών και των ψευδοπροφητών, θαύματα που βασίζονται στη λανθασμένη σκέψη και στη λαθεμένη πίστη, οι οποίες του δίνουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να εμφανίζεται ανεμπόδιστα στους ανθρώπους, και αυτά τα θαύματα δεν ενισχύουν κανέναν άλλον εκτός από τον ίδιο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει όλο και πιο ακράδαντα τις λαθεμένες διδασκαλίες. . .

Ωστόσο, Εγώ φροντίζω πάντοτε στοργικά όσους έχουν μεν παραπλανηθεί, αλλά έχουν καλή θέληση. . .  με το να διεισδύω στις σκέψεις τους, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο αληθινός τους στόχος και με τη βοήθεια των φωτεινών οντοτήτων που εργάζονται όντως κατ’εντολή Μου να φτάσουν στο φως. Αλλά εκείνοι που δεν σκέφτοναι καθόλου καθυστερούν σημαντικά στην πορεία τους, γιατί, αν δεν πετάξουν πρώτα τα άχρηστα βάρη, δεν βρίσκουν τον πιο σύντομο ευθύ δρόμο, που είναι όμως υποχρεωτικός αν θέλουν να φτάσουν σε Μένα. . .  Και αυτός είναι ο δρόμος της καθαρής αλήθειας, που οδηγεί σε σύντομο χρόνο τον καθένα στον τελικό προορισμό του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5807                16 κ. 17-11-1953

Πέρασμα από έναν κόσμο σε έναν άλλο. . .

Όχι τέλος του κόσμου. . .

Η αλλαγή του κόσμου δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου. . .  Αφού τα δημιουργήματά Μου θα συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα για αιωνιότητες, ώσπου να έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους, δηλαδή ώσπου να έχουν βοηθήσει το πνευματικό που βρίσκεται στην άβυσσο να ανέβει στα ύψη. Μόνο τότε μπορεί να γίνει λόγος για ένα τέλος του κόσμου που θα έχει πνευματοποιηθεί ό,τι είχε ανάγκη αυτή τη δημιουργία για την τελειοποίησή του. Αυτό όμως που επίκειται και που μπορείτε να περιμένετε με βεβαιότητα είναι μια αλλαγή που για τους κατοίκους της Γης μπορεί μάλιστα να ονομαστεί τέλος. Πιο σωστό όμως είναι να θεωρηθεί ολοκληρωτική μεταμόρφωση, μια μετατροπή όλων όσα υπάρχουν και μια πλήρη αναμόρφωση της δημιουργίας της Γης. . .

Πρόκειται για μια αλλαγή από τη μια εποχή σε μια καινούργια. . .  κάτι που για τους ανθρώπους καθώς και για κάθε πλάσμα σημαίνει το τέλος της ζωής τους. . .  κάτι που για τους ανθρώπους ισοδυναμεί με το τέλος του κόσμου. Η ολοκληρωτική μετατροπή της επιφάνειας της Γης με όλα τα δημιουργήματα είναι ταυτόχρονα ένας τερματισμός κάθε είδους γήινης, υλικής ανάπτυξης. Ό,τι πρόοδοι υπήρχαν στο επιστημονικό πεδίο, ό,τι ανθρώπινες κατορθώσεις, ό,τι επιτεύγματα κατάφεραν οι άνθρωποι, όλα θα πέσουν θύματα της καταστροφής, και όλες οι εμπειρίες θα χάσουν την αξία τους, γιατί κανείς δεν θα μπορεί πια να εκμεταλλευτεί ή να εφαρμόσει όσα θεωρούνταν προηγουμένως τόσο σημαντικά ώστε οι άνθρωποι τούς έδωσαν όλη την προσοχή τους, με αποτέλεσμα να ξεχάσουν κάθε πνευματική επιδίωξη.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα παραμείνουν, τίποτα δεν θα πάρουν μαζί τους οι άνθρωποι στη νέα Γη, παρόλο που αυτή θα κατοικείται από ανθρώπους που βίωσαν την παλιά Γη και που έζησαν πάνω της. . .   αφού τίποτα από όλα εκείνα δεν θα είναι χρήσιμα πάνω στη νέα Γη και τίποτα από εκείνα δεν θα είναι ανάγκη. . .  Ένας εντελώς διαφορετικός, νέος κόσμος θα κάνει ευτυχισμένη τη μικρή ομάδα όσων θα απομακρυνθούν από την παλιά Γη, ένας κόσμος που δεν θα τους θυμίζει σε τίποτα την παλιά Γη και ο οποίος θα μπορεί δίκαια να ονομαστεί μια μεταμορφωμένη Γη. Και οι άνθρωποι της νέας Γης θα καταλάβουν γιατί έγινε λόγος για ένα πέρασμα από τη μια εποχή σε μια άλλη. . .  πράγμα που όμως δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται τέλος του κόσμου.

Από την επίγεια άποψη επομένως είναι ευδιάκριτη αυτή η αλλαγή, αλλά ακόμα πολύ περισσότερο από την πνευματική. . .  Η πνευματική αλλαγή είναι η αιτία και ο σκοπός όσων θα γίνουν. . .  Μια πνευματική κατάσταση όπως υπάρχει πριν το τέλος της παλιάς Γης προκαλεί αμετάκλητα μια διάλυση, επειδή κάτι που είναι πνευματικά νεκρό σημαίνει επίσης τη στερεοποίηση αυτού και επειδή η αληθινή ζωή μπορεί να πηγάζει μονάχα από την πνευματική ζωή. . .  Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει μια αλλαγή εκεί όπου δεν μπορεί να υπάρχει πια ζωή μέσα σε ένα εντελώς νεκρό περιβάλλον. . .

Το ότι η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει πάνω σε αυτή τη Γη είναι φανερό, αφού οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στον κόσμο, όλο και περισσότερο επιδιώκουν τα υλικά αγαθά, ενώ η πίστη τους όλο μειώνεται, επειδή ψυχραίνει μέσα τους η αγάπη. Η ψύχρανση της αγάπης όμως σημαίνει ότι σκληραίνει η πνευματική ουσία, σημαίνει απόρριψη της δύναμης της αγάπης Μου, η οποία δίνει ζωή στα πάντα. . .  σημαίνει επομένως μια ακίνητη κατάσταση, μια πλήρη αδυναμία και κατά συνέπεια μια στερεοποίηση μέσα στην απραξία. . .

Ό,τι ζει τώρα θα πέσει θύμα του θανάτου, ό,τι όμως τώρα είναι ακόμα φυλακισμένο θα αποκτήσει την ελευθερία του, προκειμένου να μπορεί να επιδιώξει να ανέβει στα ύψη με στόχο την οριστική του ελευθερία. Ένα σημείο καμπής έχει έρθει για ολόκληρη τη δημιουργία της Γης, ολόκληρο το πνευματικό θα αλλάξει την εσωτερική του μορφή, και επομένως μια γενική άνοδος θα είναι εξασφαλισμένη, γιατί θα μπορούν να ενεργούν μονάχα οι θετικές δυνάμεις, όχι όμως οι αρνητικές, επειδή οι τελευταίες θα είναι δεμένες και εντελώς αδύναμες. . .  με αποτέλεσμα να γίνεται παντού  μονάχα ακόμα η πνευματική άνοδος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5809                21-11-1953

Σωστή σκέψη ενός δέκτη αποκαλύψεων. . .

Σε όποιον αποκαλύπτομαι, τις σκέψεις του οποίου οδηγώ σωστά, αφού μια αποκάλυψη από πλευράς Μου είναι μια εκδήλωση του Πνεύματός Μου, το οποίο επομένως επενεργεί πάνω στις σκέψεις του ανθρώπου, έτσι ώστε να καταλάβει αυτός αυτά που θέλω να του γνωστοποιήσω. Άνθρωπος που παραλαβαίνει λοιπόν το λόγο Μου, που το παίρνει από Εμένα τον Ίδιο, πρέπει να έχει έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας, αλλιώς η ενέργεια του Πνεύματός Μου θα ήταν αδύνατη. . .  Και ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας εξασφαλίζει και τη σωστή σκέψη, τη σωστή κατανόηση και τη σωστή απόδοση όσων διοχετεύτηκαν στον άνθρωπο από το Πνεύμα Μου. Με αυτό θέλω επίσης να πω ότι μπορείτε να πιστέψετε χωρίς αμφιβολίες ότι η δική του σκέψη του ανθρώπου δεν παραμορφώνει αυτά που του δίνονται από Μένα με την πιο αγνή μορφή. . .

Μπορείτε να πιστέψετε χωρίς δισταγμούς ότι ένας δέκτης αποκαλύψεων εκπαιδεύεται από Μένα λόγω της αποστολής του και ότι αυτό μπορεί να γίνει, γιατί ο ίδιος Μου υποτάσσει τη θέλησή του, με αποτέλεσμα να σκέφτεται, να δρα και να θέλει ο άνθρωπος σύμφωνα με το θέλημά Μου. Ενεργεί κατά κάποιον τρόπο το θέλημά Μου μέσα του, και η λογική του σκέψη θα ανταποκρίνεται τότε επίσης στο θέλημά Μου, αφού το Πνεύμα Μου την κυριαρχεί, και το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να δίνει τίποτε άλλο από την αλήθεια. . .

Όπου αποκαλύπτομαι ο Ίδιος, εκεί ο σύνδεσμος των ανθρώπων μαζί Μου έχει ήδη δημιουργηθεί, και επομένως εγγυάται η πιο καθαρή αλήθεια. . .  Και το μόνο που πρέπει τότε να κάνετε, εσείς οι άνθρωποι, είναι να ελέγξετε αν πρόκειται για Εμένα που εκδηλώνομαι σε έναν άνθρωπο. . .  Αυτό τον έλεγχο ωστόσο δεν θα πρέπει να κάνει μονάχα ο νους, αλλά και η καρδιά σας. . .  θα πρέπει να προσέξετε αν σας μιλούν τα λόγια μιας αποκάλυψης, θα πρέπει να αφήσετε να επενεργήσει πάνω σας η έννοια μιας αποκάλυψης. Δεν θα έπρεπε να ελέγξετε μόνο λογικά την έννοια των γραμμάτων, και τότε θα αισθανθείτε ποιος σας μιλάει, εφόσον μονάχα ρωτήσετε την καρδιά σας. Αφού όταν σας μιλάω, πρέπει η προσφώνησή Μου να σας αγγίξει σαν μια δύναμη. Στην περίπτωση όμως που τα λόγια δεν προέρχονται από τον Θεό, τότε αγγίζουν περισσότερο το νου σας, ενώ η καρδιά παραμένει αμέτοχη.

Όπου όμως η καρδιά αναγαλλιάζει και αλαλάζει, όπου βιάζεται να φτάσει κοντά Μου γεμάτη ευτυχία, εκεί εγγυάται ένα ρεύμα δύναμης που διοχετεύεται από ψηλά, μια θεϊκή αποκάλυψη, η οποία επομένως βεβαιώνει την πλήρη αλήθεια. Θέλω να σας κάνω ευτυχισμένους με την προσφώνησή Μου, εσάς τους ανθρώπους, και άρα πρέπει να σας διαρρεύσει ένα αίσθημα ευτυχίας για να μπορέσετε να αναγνωρίσετε Εμένα τον Ίδιο μέσα στο λόγο Μου. . .  Θέλω να σας δώσω κάτι. . .  Θέλω να σας χαρίσω την αγάπη Μου, άρα πρέπει να νιώσετε ευτυχισμένοι για το δώρο Μου, πρέπει η καρδιά σας, στην περίπτωση που ανοίγεται, να γεμίσει και να αισθανθεί την αγάπη για τον παροχέα. . .

Όλα αυτά όμως μπορεί να προκαλέσει μονάχα η αγνότατη αλήθεια μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου, γιατί η αγνότατη αλήθεια προέρχεται από πάνω, από Μένα ως την αρχική πηγή της αλήθειας, και γιατί ό,τι προέρχεται από Μένα πρέπει και να έχει θετικό αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Από αυτό προκύπτει ότι από το αποτέλεσμα και μόνο μπορείτε ήδη να καταλάβετε την αξία της αποκάλυψης. . .  Μπορείτε από το αποτέλεσμα αυτών που σας προσφέρονται να καταλάβετε αν πρέπει να θεωρούνται θεϊκή αποκάλυψη. . .  Την καρδιά σας πρέπει να ρωτήσετε και η καρδιά σας θα σας το πει, αφού μια αποκάλυψη από πλευράς Μου μιλά πάντα μονάχα στην καρδιά, ενώ μιλά και στο νου τότε που αυτός συμφωνεί με την καρδιά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5813                27-11-1953

Τα πάντα αποδείχνουν μονάχα την αγάπη του Θεού. . .

Λόγια αγάπης μόνο είναι αυτά που σας λέω, αφού ακόμα και τότε που σας ανακοινώνω την ημέρα της Κρίσης, Με παρακινεί η αγάπη να το κάνω, γιατί θέλω μονάχα να σας προειδοποιήσω και να σας παραινέσω, γιατί θα ήθελα να αποτρέψω τον κίνδυνο από τον καθένα σας, ο οποίος ωστόσο σας απειλεί, επειδή η μέρα του τέλους είναι κοντά. Πάντα Με παρακινεί μονάχα η αγάπη Μου να εκδηλώνομαι σε σας τους ανθρώπους, πάντα οι αποκαλύψεις Μου αποσκοπούν στη σωτηρία σας, και πάντοτε θέλω μόνο να ακτινοβολώ φως μέσα στο σκοτάδι, προκειμένου να βρείτε το σωστό δρόμο, εσείς οι άνθρωποι, και να τον πάρετε.

Βλέπω μάλιστα την αμαρτωλή φύση και τις εγκόσμιες επιδιώξεις των ανθρώπων, καταλαβαίνω μάλιστα την έλλειψη αγάπης και τον ασεβή τρόπο ζωής τους. . .  και θα μπορούσα πράγματι να σας μιλήσω σαν δικαστής και να σας ανακοινώσω ανελέητη ανταπόδοση. . .  Ωστόσο, ευσπλαχνίζομαι τους ανθρώπους τους οποίους έχει υπό τον έλεγχό του ο αντίπαλός Μου και οι οποίοι μέσα στην τύφλα τους παραπλανιούνται και δεν ξέρουν ποια τρομερή μοίρα τούς περιμένει στην περίπτωση που συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και δεν αφήσουν να προειδοποιηθούν. . .

Η αγάπη του Πατέρα για τα παιδιά Του δεν προσέχει τις αμαρτίες τους, αλλά προσπαθεί να τα σώσει, να τα απελευθερώσει από την εξουσία εκείνου που είναι ο εχθρός Του. Και έτσι θα ήθελα να αρπάξω από τον αντίπαλό Μου τα θύματά του ακόμα κατά την τελευταία ώρα και για αυτό το λόγο εκδηλώνομαι, προκειμένου οι άνθρωποι να κοιτάξουν εκεί από όπου προέρχεται η φωνή Μου και να απομακρυνθούν από εκείνον, να στραφούν σε Μένα, να προσέξουν τη φωνή Μου και να γυρίσουν πίσω. . .  πίσω σε Μένα, Που θέλω να τους προσφέρω μια μακάρια μοίρα, εφόσον μονάχα παρατήσουν την αντίστασή τους σε Μένα. . .

Ό,τι μαρτυρεί για Μένα είναι πάντοτε μόνο αγάπη, παρόλο που συχνά οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν ως τέτοια. Το ότι κατά την ημέρα της Κρίσης θα προβάλει η δικαιοσύνη Μου είναι αιώνιος νόμος και ωστόσο δεν αποκλείει την αγάπη Μου, αφού και τότε θα γίνει μια πράξη ελέους στο πνευματικό που δεν μπορούσα να κερδίσω κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Αφού θα το πιάσω ξανά για να το αρπάξω από τα χέρια του αντιπάλου Μου. Θα του πάρω την εξουσία του πάνω σε εκείνο το πνευματικό. Εγώ θα το αιχμαλωτίσω για να το λυτρώσω κάποτε από εκείνον. . .

Η αγάπη Μου δεν επιτρέπει να χαθεί τίποτα για πάντα και η αγάπη Μου δεν εγκαταλείπει τίποτα, ακόμα και τότε που Μου προβάλλει ακόμα αντίσταση και είναι στραμμένο στον αντίπαλό Μου.

Και η αγάπη Μου θα πετύχει μάλιστα κάποτε το στόχο του να κερδίσει πίσω όλα τα πλάσματά Μου, αφού αυτό που εκπήγασε κάποτε από την αγάπη Μου θα παραμένει πάντοτε μέσα στην αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5819                5-12-1953

Δώρο του Πνεύματος. . .

Δώρο της σοφίας. . .

Το δώρο της σοφίας πρέπει να αποκτηθεί και καθ’όσον η προϋπόθεσή του είναι η έμπρακτη αγάπη, καθ’όσον ο άνθρωπος δεν παραλαβαίνει αυθαίρετα αυτό το δώρο, αλλά πρέπει να προηγήθηκε μια ζωή με αγάπη, η οποία μόνο του αποφέρει το δώρο της σοφίας. Αφού σοφία δεν σημαίνει μόνο γνώση. . .  Σοφία σημαίνει πλήρη κατανόηση για τη βαθύτατη γνώση, και αυτή η κατανόηση προϋποθέτει την αγάπη. . .

Η γνώση και η σοφία πρέπει να θεωρούνται διαφορετικά πράγματα. Τη γνώση μπορεί να αποκτήσει ο καθένας και ακόμα και τις πιο βαθιές πνευματικές γνώσεις μπορεί κανείς να αποκτήσει με λογικό τρόπο, μπορεί να αφήσει να του μεταδοθούν τέτοιες γνώσεις ή μπορεί να διεισδύσει μέσα τες διά μελέτης. . .  Και παρόλο που έχει κανείς τέτοιες γνώσεις, αυτό δεν χρειάζεται ακόμα να σημαίνει ότι κατέχει σοφία, επειδή το να κατέχει κανείς σοφία σημαίνει ότι αφυπνίστηκε το πνεύμα του, γιατί πρόκειται για ένα δώρο του πνεύματος στην περίπτωση που μια γνώση έχει γίνει για τον άνθρωπο σοφία, στην περίπτωση δηλαδή που είναι ικανός να καταλάβει τα πάντα θεμελιωδώς και μπορεί επίσης να μεταδώσει τη γνώση του, έτσι ώστε να την καταλαβαίνουν και οι συνάθρωποι [η σημασία της συνέχισης της πρότασης είναι ακατανόητη λόγω γραμματικής πολυσημίας· σημείωση της μεταφράστριας.]. Μόνο τότε η γνώση έχει ζωογονητικό αποτέλεσμα, μόνο τότε πρόκειται για θεία αλήθεια, για δώρο του Θεού, το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να συγκριθεί με κάτι γήινο.

Μπορεί επομένως να προσφερθεί αλήθεια σε σας τους ανθρώπους, μπορείτε να την καταλάβετε ως βαθιά γνώση, δεν χρειάζεται ωστόσο να διεισδύσατε μέσα στη βαθύτατη σημασία της, ή όμως. . .  μια ζωή με αγάπη μόνο σας επιτρέπει να καταλάβετε τη σημασία της γνώσης, μια ζωή με αγάπη μόνο σάς κάνει σοφούς και φωτίζει το πνεύμα σας. . .  Το δώρο της σοφίας όμως θα πρέπει και να το επιδιώξετε, εσείς οι άνθρωποι. . .  Δεν θα πρέπει να αρκεστείτε στην παραλαβή αληθινών γνώσεων. Θα πρέπει και να προσπαθήσετε να διεισδύσετε μέσα τες και να να τις αξιοποιήσετε σωστά, θα πρέπει να τις φυλάξετε από την παραμόρφωση. Και όλα αυτά απαιτούν μια ζωή με αγάπη, και μόνο τότε οι γνώσεις επενεργούν σαν σοφία. . .  Είναι για σας τους ανθρώπου το φως που φωτίζει το επίγειο σας δρόμο, και θα βαδίζετε τότε συνειδητά προς τον προορισμό σας. . .  θα αναγνωρίζετε την αιώνια αλήθεια και θα την επιδιώκετε, θα χρησιμοποιείτε το δώρο της σοφίας και θα κάνετε τον εαυτό σας και τους συνανθρώπους σας ευτυχισμένους, οι οποίοι θα μπορούν τότε μέσω εσάς επίσης να φτάσουν στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5820                6-12-1953

Πνευματική αλαζονεία. . .

Η ταπεινότητα είναι η γέφυρα. . .

Η πνευματική αλαζονεία οδηγεί στην καταστροφή. Όποιος Με πλησιάζει με την πιο βαθιά ταπεινότητα, εκείνον υποδέχομαι με ανοιχτές αγκάλες. Όποιος όμως δεν υποκύπτει, όποιος θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω, εκείνον τον παραβλέπω και εκείνος επίσης περνά από μπροστά Μου χωρίς να Με προσέξει, γιατί δεν Με ψάχνει εκεί όπου είμαι. Ο πνευματικά αλαζόνας δεν αναγνωρίζει τη φωνή Μου, δεν αναγνωρίζει Εμένα τον Ίδιο μέσα στα λόγια που του ηχούν, και για αυτό τα αφήνει να περάσουν από το αυτί του χωρίς να τα προσέξει, δεν ακούει αυτό που θα μπορούσε να του φέρει τη σωτηρία. . .  απορρίπτει, γιατί πιστεύει ότι δεν έχει ανάγκη να δασκαλευτεί, γιατί θεωρεί ότι έχει γνώσεις και θα ήθελε με τις γνώσεις του να γεμίσει και τον συνάνθρωπό του, ενώ δεν αποδέχεται κανένα δώρο από αυτόν. . .

Τον πνευματικά αλαζόνα δεν μπορώ να πλησιάσω, γιατί μονάχα η ταπεινότητα είναι η γέφυρα από εκείνον σε Μένα, γιατί τον πνευματικά αλαζόνα χωρίζει από Μένα ενα χάσμα το οποίο μπορεί να γεφυρώσει μονάχα η ταπεινότητα. Η αλαζονεία ήταν η αφορμή της αποστασίας από Μένα, αφού απόκλεισε την αγάπη, και η έλλειψη αγάπης θα χωρίζει πάντα το ον από Μένα. Η ταπεινότητα όμως αποδείχνει και την αγάπη, αποδείχνει την αναγνώριση της ελαττωματικότητας και επομένως επίσης το δρόμο της επιστροφής σε Μένα. . .

Γεμάτος αγάπη σκύβω για να πλησιάσω το παιδί Μου που έρχεται σε Μένα με την πιο βαθιά ταπεινότητα της καρδιάς του και Με παρακαλά για έλεος και βοήθεια. . .  Αλλά ποτέ δεν θα αρθώσει ή ούτε καν θα σκεφτεί μια τέτοια παράκληση άνθρωπος που έχει το πνεύμα της αλαζονείας μέσα του. . .  Ποτέ δεν θα πάρει το δρόμο σε Μένα και θα ζητήσει τη βοήθειά Μου, αφού πιστεύει ότι δεν έχει ανάγκη αυτή την βοήθεια και όμως βρίσκεται τόσο αφάνταστα μακριά Μου ώστε χρειάζεται μεγάλη βοήθεια για να φτάσει ξανά στα ύψη. Αφού η αλαζονεία είναι ένα χαρακτηριστικό εκείνου που φταίει για την πτώση όλων σας, αφού ήθελε να είναι πιο ισχυρός από Μένα, ήθελε να τον αναγνωρίσουν σαν Κύριο και προαιώνιο Θεό, παρόλο που ήξερε ότι εκπήγασε από Μένα. . .  Αυτή η αλαζονεία ήταν η πτώση του στην άβυσσο, αφού ήταν το αντίθετο της αγάπης, την οποία ήθελα να Μου αποδείξει το πρωτόπλαστο ον.

Όποιος πιστεύει ότι είναι σπουδαίος βρίσκεται στην αλήθεια σε πολύ χαμηλό επίπεδο, όποιος θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω βρίσκεται στην αλήθεια κάτω από τον άλλον που περιφρονεί. . .  Όποιος νομίζει ότι έχει γνώσεις και όμως δεν βαδίζει μέσα στην ταπεινότητα, οι γνώσεις του οποίου είναι λαθεμένες και αυτός βρίσκεται στο πιο βαθύ σκοτάδι του πνεύματος, αφού η αλαζονεία είναι ο εχθρός της αλήθειας και της σωστής κατανόησης. . .  αφού η αλήθεια είναι θεία, είναι δώρο της χάρης που μεταδίδεται στον καθένα που ομολογεί ταπεινά την άγνοιά του και επιθυμεί την αλήθεια. . .

Στον ταπεινό χαρίζω τη χάρη Μου. . .  Ο ταπεινός καταφέρνει τα πάντα σε Μένα, γιατί προσεύχεται απλά και ένθερμα και αποκτά την αγάπη Μου μέσω του αισθήματος της αναξιότητάς του, με αποτέλεσμα η αγάπη Μου να είναι πάντα πρόθυμη να του δίνει. Και έτσι θα Με βρει μονάχα εκείνος που βαδίζει στο δρόμο της ταπεινότητας και μονάχα σε εκείνον παρέχω τη χάρη Μου, την αγάπη Μου και την αλήθεια. . .  ποτέ όμως σε έναν άνθρωπο που έχει αλαζονικό πνεύμα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5825                13-12-1953

Δεν αποκτά το ουράνιο βασίλειο κανένας που παραδίδεται στον κόσμο. . .

Το να αποτίνει κανείς φόρο τιμής στον κόσμο σημαίνει ότι θα χάσει το ουράνιο βασίλειο με δικό του το φταίξιμο, γιατί τα δύο μαζί δεν μπορεί να τα κερδίσει ο άνθρωπος. Και όποιος αποτίνει φόρο τιμής στον κόσμο δεν κάνει προσπάθειες να αποκτήσει το ουράνιο βασίλειο, αφού για αυτόν υπάρχει μονάχα ο γήινος κόσμος με τις γοητείες του, και σε ένα βασίλειο εκτός του γήινου κόσμου δεν πιστεύει. Και παρ’όλα αυτά ο δρόμος προς το ουράνιο βασίλειο πρέπει να οδηγήσει μέσα από αυτό τον γήινο κόσμο, δεν μπορεί αυτός να αποκλειστεί, αφού ο άνθρωπος ζει μέσα σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να διανύσει το τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής του πάνω στη Γη, στη μέση του βασιλείου που ανήκει στον αντίπαλο του Θεού. Μπορεί ωστόσο να υπερνικήσει αυτό το βασίλειο, μπορεί να περάσει μέσα από τον γήινο κόσμο χωρίς να αφήσει να τον εντυπωσιάσει με ασυνήθιστο τρόπο, χωρίς να τον λαχταρήσει με τις αισθήσεις του. . .  μπορεί να ζήσει μέσα του και ωστόσο να είναι κύριός του. . .

Και αυτή είναι η αποστολή σας, δηλαδή να υπερνικήσετε τον κόσμο, αφού αυτός σας δόθηκε με σκοπό να ωριμάσει μέσα του η ψυχή σας, να αποδεσμευτεί εθελοντικά από ό,τι ανήκει στον κόσμο, γιατί αυτή η αποδέσμευση είναι ταυτόχρονα μια αποδέσμευση από εκείνον που είναι ο κύριος αυτού του κόσμου και μια στροφή προς το πνευματικό βασίλειο και τον Κύριό του. Και έτσι είναι ευνόητο ότι όποιος κάνει τον εαυτό του δούλο του κόσμου δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει το πνευματικό βασίλειο, ούτε κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής ούτε μετά το θάνατο του ανθρώπου. . .  είναι ευνόητο ότι τον κρατά δεμένο ο κύριος αυτού του κόσμου, διότι ο ίδιος ο άνθρωπος του δίνει αυτό το δικαίωμα, αφού η αποδέσμευση από τον έλεγχό του, η αποδέσμευση από τον υλικό κόσμο, πρέπει να επιδιώξει και να κατορθώσει ο ίδιος ο άνθρωπος.

Πρέπει να αγωνίζεται ενάντια στον εαυτό του, πρέπει να μπορεί να παραιτείται για να κερδίσει κάτι πολύτιμο, πρέπει να αντιστέκεται σε όλους τους πειρασμούς κατά τη σύντομη επίγεια του ζωή για να μπορέσει να καταλάβει το πνευματικό βασίλειο με όλο το μεγαλείο του, το οποίο θα τον αποζημιώσει χιλιαπλάσια για την παραίτησή του στη Γη. . .  Και θα κάνει αυτό μονάχα εάν καταλάβει την έλλειψη αξίας και την αστάθεια όσων του φαίνονται ποθητά στη Γη. Μονάχα αυτή η επίγνωση τού δίνει τη δύναμη για να στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση τη θέλησή του, και μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτά μόνο συλλογίζοντας τον υλικό κόσμο. . .  Αφού δεν μπορεί να αναγκαστεί να αλλάξει τη θέλησή του. . .  μπορεί μονάχα μέσω βιωμάτων να παρακινηθεί σε εσωτερικούς συλλογισμούς, αλλά το αποτέλεσμα αυτών θα καθορίσει ο ίδιος.

Και ο Θεός μπορεί πάντα να βοηθήσει μονάχα καθ’όσον του αποδείχνει ξανά και ξανά το εφήμερο, καθ’όσον αφήνει να καταστραφεί αυτό που αγαπά ο άνθρωπος στη Γη, καθ’όσον επεμβαίνει με τρόπο που προκαλεί πόνο στον άνθρωπο, καθ’όσον του παίρνει αυτό στο οποίο είναι προσκολλημένη η καρδιά του. . .  πάντα μόνο για να του δώσει μια ιδέα για το πόσο λίγη αξία έχουν οι στόχοι της επιδίωξής του. Όσοι όμως μαθαίνουν από τέτοια βιώματα μπορούν να θεωρούν τον εαυτό τους ευτυχισμένους, αφού αλλάζουν σιγά σιγά την κατεύθυνση της θέλησής τους και παραιτούνται από τον κόσμο, προκειμένου να καταλάβουν κάποτε το πνευματικό βασίλειο. . .

Αλλά κανείς δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει συμβιβασμούς, κανείς δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να παραδοθεί στον κόσμο ατιμώρητος. . .  Η κάθε επιδίωξή του θα έχει συνέπειες  μετά το θάνατό του και αν εκείνη ήταν ο κόσμος, θα του επιφέρει τον πνευματικό θάνατο, θα χάσει ο άνθρωπος το πνευματικό βασίλειο για χάρη επίγειων κερδών και ο κόσμος θα του έχει φέρει το θάνατο. . .  Τότε θα έχει παραδοθεί άλλη μια φορά στο έλεγχο εκείνου που βρίσκεται στην άβυσσο, και ο δρόμος του προς τα ύψη θα θέλει και πάλι ατελειώτο χρόνο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5827                15-12-1953

Παρηγορητικά και στοργικά λόγια του Πατέρα. . .

Όλοι σας θα πρέπει να παρηγορηθείτε διά του λόγου Μου, όλοι όσοι είστε λυπημένοι και θλιμμένοι, όσοι βρίσκεστε σε κατάσταση επίγειας ανάγκης και πίεσης και είστε στενοχωρημένοι. . .  Θα πρέπει να αντλήσετε κουράγιο από τα λόγια που σας διοχετεύω από τα ύψη συνειδητοποιώντας την κατάσταση των πλασμάτων Μου, συνειδητοποιώντας την αδυναμία και τη μοναξιά τους στην περίπτωση που δεν Με κουβαλούν μέσα στις καρδιές τους. Θέλω να δίνω παρηγοριά σε όλους, θέλω να δώσω πίσω σε όλους την εμπιστοσύνη στο ότι θα βοηθηθούν από τον ουράνιο τους Πατέρα εάν μονάχα Τον φωνάξουν.

Σας μιλάω από ψηλά, γιατί δεν δίνετε πια πίστη στο παραδομένο Μου λόγο, γιατί σας φαίνεται απίθανο ότι φροντίζω τα παιδιά Μου στη Γη, ότι ξέρω για όλες τις ανάγκες και τα βάσανά τους και ότι είμαι πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσω. . .  Και θέλω εκ νέου να σας διαβεβαιώσω για αυτά και μονάχα να σας ενημερώσω για τους όρους, για το ότι θέλω να Με επικαλεστείτε στην περίπτωση που θέλετε να σας βοηθήσω. . .  Πρέπει να θέσω αυτό τον όρο, αλλιώς η βοήθειά Μου δεν θα μπορούσε να επωφελήσει την ψυχή σας, αφού αν σας βοηθούσα χωρίς την επίκλησή σας, δεν θα δημιουργούσατε ποτέ τον σύνδεσμο μαζί Μου, ο οποίος είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας σας ζωής, και Εγώ ο Ίδιος θα είχα συμβάλει στο να μην πετύχετε το στόχο σας.

Θέλω να πιστεύετε σε Μένα ως προαιώνιο Θεό και Δημιουργό Που είναι πάντα συνδεδεμένος με τα πλάσματά Του, Που δεν θα κόψει ποτέ αυτό τον σύνδεσμο και Που μόνο απαιτεί από σας να δημιουργήσετε και εσείς οι ίδιοι συνειδητά αυτό τον σύνδεσμο. . .  να Τον αναγνωρίσετε ως τον Πατέρα σας και να Του απευθύνεστε με εμπιστοσύνη σε κάθε κατάσταση επίγειας και πνευματικής ανάγκης. Επειδή όμως έχετε χάσει κάθε σχετική πίστη, προσπαθώ να σας πλησιάσω μέσω του λόγου Μου και να αφυπνίσω εκ νέου την πίστη μέσα σας.

Σας μιλάω και προσφωνώ τον κάθε άνθρωπο απευθείας, αν και μέσω του στόματος ενός αφοσιωμένου σε Μένα υπηρέτη. . .  Αλλά αυτός λέει μονάχα αυτά που Εγώ ο Ίδιος θεωρώ αναγκαία για σας, μιλά μονάχα ως το εργαλείο Μου, μιλά για Μένα και στη θέση Μου. . .  Ωστόσο, πρόκειται για τα δικά Μου λόγια που ακούτε, τα οποία θα πρέπει να σας συγκινήσουν με όλη τη δύναμή τους και τα οποία θα πρέπει να σας γοητεύσουν, προκειμένου να καταφεύγετε μέσα στα χέρια Μου σε κάθε κατάσταση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής σας. Εσείς που είστε αποθαρρυμένοι θα πρέπει να εμψυχωθείτε, εσείς που είστε θλιμμένοι θα πρέπει να παρηγορηθείτε, εσείς που έχετε αδύναμο κορμί και αδύναμη ψυχή θα πρέπει να λάβετε δύναμη, και εσείς οι τυφλοί στο πνεύμα θα πρέπει να αποκτήσετε την όραση. Σε όλους σας θέλω να αποδείξω την αγάπη Μου μέσω του λόγου που φτάνει κάτω σε σας από τα ύψη. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος πλησιάζω ως ο Πατέρας τα παιδιά Μου, τα οποία θα πρέπει να μάθουν να Με αναγνωρίσουν και να Με αγαπήσουν, προκειμένου να γίνουν μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5830                19-12-1953

Πρόδρομος. . .

Κήρυκας του Ιησού. . .

Επιδιώξτε με όλη την ταπεινότητά σας να γίνεται σωστά παιδιά Μου, αλλά μην επιδιώξετε ασυνήθιστες γνώσεις, οι οποίες μάλλον δεν ωφελούν την τελειοποίηση της ψυχής σας. Αφού στο βασίλειό Μου ο πιο μικρός και πιο ασήμαντος θεωρείται πιο μεγάλο από εκείνον που νομίζει ότι είναι υπεράνω, στο βασίλειό Μου έχει μεγάλη αξία η ταπεινότητα και δεν υπάρχει χώρος για την αλαζονεία. Αλλά πρέπει να ξεχωρίσετε το αληθινό μεγαλείο από την αλαζονεία. . .  πρέπει να ξεχωρίσετε αυτό που είναι μεγάλο από αυτό που φαίνεται μεγάλο. Αφού αυτό που Εγώ θεωρώ μεγάλο, το κάνω κυρίαρχο ολόκληρων κόσμων με τους κατοίκους τους, κυβερνά ατελείωτες δημιουργίες και αμέτρητα πλάσματα  μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  και παρ’όλα αυτά δεν έχει αλαζονικό πνεύμα. . .

Όποιος θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο πιστεύει ότι έχει δικαίωμα να κυβερνήσει, και όμως σε όλη την αιωνιότητα δεν θα κατορθώσει να ανέβει στο επίπεδο που θα του εξασφαλίσει το αξίωμα ενός κυρίαρχου, αφού ξέρω την ενδόμυχη νοοτροπία του κάθε όντος, ξέρω πού υπάρχει η αληθινή ταπεινότητα και πού γεμίζει ένα ον μονάχα το δικό Μου θέλημα. Και έτσι λέω: Πάνω στη Γη δεν υπάρχει κανένα ον που να έχει τέτοια ταπεινότητα ώστε θα μπορούσα να του δώσω την εξουσία πάνω σε κόσμους στο άλλο βασίλειο. . .  Αφού τέτοια ταπεινότητα είναι πέρα από οτιδήποτε γήινο και ένα τέτοιο ον είναι τόσο εντελώς συνδεδεμένο μαζί Μου ώστε δεν θα μπορούσε να ζήσει στη Γη. Αφού ό,τι θα βρισκόταν κοντά του θα ακτινοβολούσε μέσα στο πιο δυνατό φως. Αφού αυτά τα φωτεινά όντα έχουν ήδη διανύσει την πορεία τους στη Γη με το αποτέλεσμα της απεριόριστης πνευματοποίησης στη Γη. . .  Δεν θα γυρίσουν ποτέ στη Γη, ωστόσο επενεργούν ασταμάτητα πάνω στους κατοίκους της Γης. . .  Στέλνουν στη Γη την ακτινοβολία φωτός τους, γιατί τα γεμίζει η υπέρμετρη θέληση να ενεργήσουν με αγάπη και γιατί η προθυμία τους για βοήθεια τα παροτρύνει να είναι αδιάκοπα δραστήρια με λυτρωτικό τρόπο. Και έτσι ένας άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί πάρα πολύ από ένα τέτοιο φωτεινό ον. . .  κάτι που ωστόσο δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μια φωτεινή ψυχή που κατέβηκε από πάνω. . .

Να το καταλάβετε. . .  πολλές φωτεινές ψυχές ενσαρκώνονται πριν το τέλος αυτής της Γης με σκοπό μια αποστολή. . .  Αυτές όμως δεν έχουν ακόμα πετύχει την πλήρη τελειοποίησή τους, δηλαδή την κατάσταση του παιδιού του Θεού, την οποία μπορούν μάλιστα να κατορθώσουν διά μιας τέτοιας αποστολής. . .  Τελειοποιημένα παιδιά του Θεού ωστόσο επενεργούν στους ανθρώπους μονάχα από πάνω, επηρεάζουν όμως πολύ ορισμένους ανθρώπους, στην περίπτωση που υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις. . .  δηλαδή για να μπορούν να κάνουν λυτρωτική δουλειά πάνω στη Γη. . . 

Σε ένα φωτεινό πνεύμα ωστόσο επιτρέπεται να κατέβει στη Γη. . .  στο πρόδρομό Μου, ο οποίος θέλει να ανακοινώσει Εμένα τον Ίδιο πριν το τέλος. . .  Θα Με κηρύξει. Θα Μου ανοίξει και πάλι το δρόμο, αφού αυτό είναι θέλημά Μου από τους αιώνες των αιώνων, επειδή από την πρώτη αρχή Μού ήταν αφοσιωμένος, επειδή από την πρώτη αρχή ήταν αγωνιστής για τον Κύριό του. . .  Τον επέλεξα υποτελή Μου που πάντα Με ανακοίνωνε, που το φώναζε σε όλο τον κόσμο όταν πλησίαζα τους ανθρώπους, που βάδιζε μπροστά Μου σαν φωνή, προκειμένου να Με προσέξει η ανθρωπότητα. . .  Αγωνιζόταν για Μένα και θα αγωνίζεται πάντοτε για το όνομα του Κυρίου του. . .

Αυτός λοιπόν είναι η ακτίνα, το φως που θα στείλω στη Γη πριν από Μένα, και αυτός ξέρει για τον ερχομό Μου, για το τέλος και για την αποστολή του στη Γη, αφού αναγνωρίζει τον εαυτό του ως αυτόν που είναι. . .  Και αυτός Μου είναι τόσο έντονα αφοσιωμένος ώστε από το στόμα του θα ηχεί μονάχα το όνομά Μου, ώστε η κάθε ανάσα του θα δοξάζει μονάχα το όνομά Μου, ώστε ο κάθε σφυγμός της καρδιάς του θα γίνεται για Μένα, τον Οποίο θα κηρύξει στη Γη με υπέρμετρο ζήλο και για τον Οποίο θα παραδώσει και τη ζωή του όταν τελειώσει η αποστολή του. . .

Αυτός λοιπόν θα περάσει από τη Γη λίγο πριν την επιστροφή Μου, και οι άνθρωποι δεν θα τον αναγνωρίσουν λόγω της λιτότητάς του, ώσπου να ανοίξει το στόμο του για να ανακοινώσει Εκείνον Που θα έρθει μετά του. Τότε ξαφνικά θα ανοίξουν τα μάτια των δικών Μου, αλλά οι εχθροί Μου δεν θα τον αναγνωρίσουν. . .  Αυτός όμως θα μιλά χωρίς να σκεφτεί τον δικό του κίνδυνο, θα ανακοινώνει στους ανθρώπους το κοντινό τέλος, θα τους ζητά να μετανοιώσουν, να επιδιώξουν τον Θεό και τη σωτηρία των ψυχών τους και να περιφρονήσουν το παρά. . .  Θα τους κηρύσσει ξανά με βροντερή φωνή τον Ιησού Χριστό, τον Λυτρωτή του κόσμου, θα κάνει και θα πει ό,τι θα μπορεί για να δοξαστεί το όνομα του Ιησού, του αιώνιου Θεού. . .  Θα είναι ο πρόδρομός Μου με όλη τη σημασία της λέξης. . .  θα είναι εκείνος που θα ανοίξει ξανά το παράδεισο για όσους πιστέψουν τα λόγια του, για όσους Με περιμένουν αφοσιωμένα για να τους σώσω από την έσχατη ανάγκη τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5831                20-12-1953

Αγγελιοφόροι του φωτός. . .

Έντονη εργασία κατά τον τελευταίο καιρό. . .

Βαδίζουν πολλοί αγγελιοφόροι του φωτός πάνω σε αυτή τη Γη, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιοι από την ανθρωπότητα. Μονάχα ένας μικρός κύκλος ανθρώπων που έχουν γνώσεις ξέρουν για αυτό το γεγονός, γιατί η αγάπη μπόρεσε να ανάψει ένα φως μέσα τους, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσουν τους αγγελιοφόρους Μου, στην περίπτωση που αυτοί τους πλησιάζουν με αυξημένο φως. Και έτσι η μικρή Μου ομάδα θα μεγάλωσει ακόμα μέχρι το τέλος αυτής της Γης και ο φωτεινός κόσμος κάνει τα πάντα για να κερδίσει εκείνες τις ψυχές που δεν πήραν ακόμα την οριστική απόφαση.

Και επίσης οι δυνάμεις στο πνευματικό βασίλειο προωθούν τη λύτρωση όσων όντων είναι δεσμευμένα στη Γη, οδηγώντας να συναντηθούν όσοι έχουν ανάγκη βοήθεια και όσοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, ανάβοντας και ακτινοβολώντας όλο και περισσότερο φως και υποστηρίζοντας πάντοτε τους εργάτες στον αμπελώνα Μου. Αφού κατά την τελευταία περίοδο οι φωτεινές οντότητες ασχολούνται κυρίως με το οριστικό λυτρωτικό έργο και, παρόλο που φαίνεται ότι από τη γήινη άποψη γίνεται ανάκαμψη. . .  αυτή είναι μονάχα μια βεβαίωση, μια άλλη ένδειξη του τέλους που επίκειται. Αφού ανάλογα με αυτή την ανάκαμψη θα πέσει η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σίγουρα το τέλος.

Τα φώτα όμως που ανάφτηκαν ακτινοβολούν όλο και πιο δυνατά, όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .  Και παρόλο που ο πρίγκιπας του σκότους επιδιώκει να τα σβήσει. . .  η λαμπρότητά τους είναι πολύ δυνατή για να καταφέρει εκείνος να τα συσκοτίσει. Πρόκειται για ισχυρές φωτεινές ψυχές που παίρνουν μέτρα εναντίον του, που τον τυφλώνουν με το φως τους και που προσφέρουν βοήθεια και στους ανθρώπους που επιδιώκουν το φως. . .  που φωτίζουν το δρόμο τους, προκειμένου να ξεφύγουν από τη νύχτα. Οι αγγελιοφόροι του φωτός Μου στη Γη καθώς και στο πνευματικό βασίλειο έχουν την ευλογία Μου και η δραστηριότητά τους δεν θα είναι μάταιη, μολονότι η ομάδα των δικών Μου δεν είναι μεγάλη.

Ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, τότε όμως δεν θα υπάρχει πια σκότος πάνω στη Γη, τότε όλοι θα στέκονται μέσα στο φως, διότι στη νέα Γη όλοι οι άνθρωποι θα διδάσκονται από τους αγγελιοφόρους του φωτός από το βασίλειό Μου, διότι το φως από τους ουρανούς θα ακτινοβολεί στη νέα Γη, γιατί ό,τι πνευματικά σκοτεινό θα έχει δεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορεί πια να ενοχλήσει τους ανθρώπους. . .  γιατί θα υπάρχει ξανά ένας παράδεισος πάνω στη Γη όπου όλα τα βάσανα θα έχουν τελειώσει, όπου οι άνθρωποι θα ζήσουν στο φως και στην ειρήνη και θα έχουν καλή θέληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5832                21-12-1953

Η γέννηση του Χριστού. . .

Φως. . .

(Χριστούγεννα. . .)

Όλοι σας θα πρέπει να επιστρέψετε στον Πατέρα και όλοι σας θα πρέπει να είστε αιώνια μακάριοι. . .  Και για να πετύχω αυτό το στόχο κάνω τα πάντα, γιατί σας αγαπώ από την πρώτη αρχή και θα σας αγαπώ στην αιωνιότητα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να σας θέσει υπό την κατοχή του για πάντα ο αντίπαλός Μου, διότι είστε παιδιά της αγάπης Μου και διότι η αγάπη δεν παραιτείται ποτέ αιώνια από αυτό που της ανήκει. . .  Και έτσι θα σας είναι κατανοητό γιατί κατέβηκα ο Ίδιος στη Γη, στη μέση του κόσμου του αντιπάλου Μου και στα πλάσματά Μου που είχαν απομακρυνθεί από Μένα.

Ο αντίπαλός Μου ήθελε να Μου αμφισβητήσει αυτό που Μου ανήκει, ήθελε να το κρατήσει αιώνια μακριά Μου και είχε τα πλάσματά Μου υπό τον έλεγχό του. Επομένως έπρεπε να τα λυτρώσω από το έλεγχό του για να τα φέρω πίσω σε Μένα. . .  Για αυτό το λόγο κατέβηκα στη Γη, αφού η αγάπη Μου Με τράβηξε κοντά στα πλάσματά Μου που είχαν γίνει δυστυχισμένα και ήθελε να τους προσφέρει ξανά την αφάνταστη ευτυχία. . .  Και η αγάπη Μου βρήκε ένα δρόμο της επιστροφής στο πατρικό σπίτι για τα πεσμένα όντα. . .

Εγώ ο Ίδιος επωμίστηκα όλη την ενοχή απέναντι στον αντίπαλό Μου και του πλήρωσα το τίμημα για όλες τις ψυχές που βρίσκονταν στην άβυσσο. . .  Θυσίασα τον Εαυτό Μου, έδωσα τη ζωή Μου στο σταυρό. . .  Και άρα εκδηλώθηκα μέσα σε έναν άνθρωπο, επειδή το έργο της θυσίας έπρεπε να γίνει στη μέση των ανθρώπων και επειδή για τους ανθρώπους μπορούσε να έχει σημασία μονάχα αυτό που θα έγινε ορατά μπροστά τους. . .  επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να πληρώσουν για την ενοχή τους και γιατί μια τέτοια εξιλέωση. . .  στην περίπτωση που την πρόσφεραν οι άνθρωποι. . .  θα σήμαινε ατελείωτα βάσανα και ατελείωτους πόνους κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, από τα οποία η αγάπη Μου ήθελε να τους απαλλαχθεί.

Ήρθα στη Γη. . .  Η αγάπη μπήκε μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή. Μέσα στο παιδάκι Ιησού κατοικούσε το πνεύμα της αγάπης Μου με σκοπό ένα μοναδικό λυτρωτικό έργο. Αφού αυτό που επωμίστηκε ο άνθρωπος Ιησούς και ήθελε να κατορθώσει ήταν τόσο τεράστιο ώστε ήταν εφικτό μονάχα διά της δύναμης της αγάπης Μου, την οποία απόκτησε σε αφθονία ο άνθρωπος Ιησούς για να μπορέσει να υποφέρει και να πεθάνει για τους συνανθρώπους Του. Κατόρθωσε το λυτρωτικό έργο μαζί Μου, ή Εγώ ο Ίδιος το κατόρθωσα μέσα στον άνθρωπο Ιησού· άρα έγινα άνθρωπος. . .  ο Ιησούς έγινε Θεός, επειδή είχε μέσα του την Αγάπη με όλη της την αφθονία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μυστήριο από την ενανθρώπηση του Θεού μέσα στον Ιησού, και παρ’όλα αυτά και αυτό το μυστήριο είναι κατανοητό για τον άνθρωπο που έχει καταλάβει την έννοια της «αγάπης», που στην ατελείωτη αγάπη Μου για τα πλάσματά Μου ψάχνει να βρει την αιτιολογία για το ότι ενσαρκώθηκε η αιώνια Αγάπη μέσα σε έναν άνθρωπο που με την ελεύθερη θέλησή του πέτυχε τη δική του θεοποίηση μέσω της αγάπης. . .  Μόνο μέσα σε έναν τέτοιο άνθρωπο μπόρεσα να εκδηλωθώ, και απόδειξα στους ανθρώπους μέσω μιας ασυνήθιστης γέννησης και τα συνοδευτικά της φαινόμενα ότι Εγώ ο Ίδιος είχα επιλέξει για Μένα τη σωστή εξωτερική μορφή. . .  ότι μονάχα μια μορφή χωρίς αμαρτία μπορούσε να είναι τόπος διαμονής Μου, η οποία ωστόσο έπρεπε εθελοντικά να διαμορφώσει τον εαυτό της έτσι ώστε να γίνει δοχείο για τη θεϊκή δύναμη αγάπης και να παραμείνει τέτοιο, ακόμα και τότε που αντίπαλες δυνάμεις επενέργησαν πάνω της και επιδίωξαν να Με εκτοπίσουν από μέσα της. Ο άνθρωπος Ιησούς έπρεπε να επιδιώξει και να πετύχει τη θεοποίησή του και να εξαλείψει ως άνθρωπος την ενοχή της αμαρτίας, αλλά η αγάπη Τον παρακίνησε να κάνει το λυτρωτικό του έργο, το οποίο χωρίς την αγάπη δεν θα μπορούσε ποτέ να κατορθώσει.

Το βαθύτατο σκοτάδι σκέπαζε προηγουμένως τη Γη, αφού όλοι οι άνθρωποι ήταν ακόμα του χεριού του πρίγκιπα του σκοταδιού, ο οποίος δεν επέτρεψε να φτάσει κοντά τους κανένα φως. . .  Τότε κατέβηκε το Φως από ψηλά. . .  και έφερε το φως μέσα στο σκοτάδι, προκειμένου να μην σβήσει ποτέ πια. Και μέσα στο φως θα βαδίζει όποιος σκέφτεται τον θεϊκό Λυτρωτή, όποιος αφήνει να τον λυτρώσει η αγάπη Μου, όποιος τοποθετείται κάτω από το σταυρό Του και όποιος παίρνει το δρόμο που πήρε ο Ιησούς. . .  το δρόμο της αγάπης και του πόνου. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5833                22-12-1953

Η μέρα του Κυρίου. . .

Εντολή. . .;

Την ημέρα του Κυρίου θα πρέπει να γιορτάζετε. . .  Έτσι σας δόθηκε η εντολή για να μην ξεχάσετε εσείς οι άνθρωποι Εκείνον Που σας δημιούργησε, Που είναι ο Πατέρας σας, στον Οποίο θα πρέπει να γυρίσετε μετά από μια ατελείωτη πορεία. . .  Θα έπρεπε να είναι περιττή για σας αυτή η εντολή, αφού τον αιώνιο Θεό θα έπρεπε να σκέφτεστε συνέχεια, γιατί όλα τα βιώματά σας και το κάθε έργο της δημιουργίας γύρω σας σάς Τον θυμίζουν. . .  Πράγματι δεν θα έπρεπε να έχετε ανάγκη καμία εντολή, αλλά από μόνοι σας θα έρπεπε να στρέψετε τις σκέψεις σας σε Εκείνον, και δεν θα έπρεπε να αφήσετε να περάσει καμία μέρα χωρίς να συνάψετε έντονες επαφές μαζί Του. . .

Η κάθε μέρα θα έπρεπε να είναι για σας μια μέρα του Κυρίου όπου με έντονη προσευχή Τον παρακαλάτε για την αγάπη και τη χάρη Του. Ωστόσο, έπρεπε να δοθεί σε σας τους ανθρώπους μια εντολή για να γεφυρωθεί ο καιρός της χλιαρότητας, για να θυμηθείτε το πραγματικό σας καθήκον, δηλαδή να κάνετε περιεχόμενο όλων των σκέψεών σας και όλης της επιδίωξής σας τον Θεό και Δημιουργό σας. Όσο επομένως δεν έχετε ακόμα καταλάβει το σκοπό της επίγειας σας ζωής, όσο είστε ακόμα μακριά από τον Θεό, όσο Αυτός δεν έχει ακόμα γίνει ο Πατέρας σας, πρέπει να απαιτείται από σας να ασχοληθείτε μια μέρα με τέτοιες σκέψεις που είναι στραμμένες πνευματικά. Πρέπει να ακούσετε και να διαβάσετε για Εκείνον στον Οποίο χρωστάτε την ύπαρξής σας, πρέπει να μάθετε για το θέλημά Του και πρέπει να σας εξηγηθεί τι θα πρέπει να κάνετε για να φτάσετε κοντά Του, για να γίνετε μακάριοι. . .  Για αυτό το λόγο δόθηκε σε σας τους ανθρώπους η εντολή να αγιάσετε την ημέρα του Κυρίου, να κάνετε για μια μέρα διάλειμμα μετά από τις εργάσιμες μέρες και να ψάξετε κατά αυτή την ημέρα αργίας την επαφή με τον Θεό και Δημιουργό σας. . .

Αυτή η μέρα θα πρέπει να γίνεται ξανά και ξανά, θα πρέπει να γίνει για σας μια τακτικότητα όσο δεν νιώθετε ακόμα από μόνοι σας την εσωτερική επιθυμία να κάνετε την κάθε μέρα που σας χαρίζεται μια «μέρα του Κυρίου», έτσι ώστε ακόμα και στη μέση της δουλειάς σας να στέλνετε τις σκέψεις σας επάνω σε Εκείνον, έτσι ώστε να παρακαλάτε τη βοήθειά Του για όλη τη σκέψη και όλες τις πράξεις σας, έτσι ώστε να Τον αφήνετε να είναι παρών κοντά σας κατά την κάθε ώρα, έτσι ώστε να έχετε έντονες επαφές με τον ουράνιο σας Πατέρα, έτσι ώστε να έχει ακυρωθεί κάθε χωρισμός ανάμεσα σε Εκείνον και εσάς. . .  έτσι ώστε να ζείτε και να εργάζεστε μέσα στον Θεό και μαζί Του πάνω στη Γη. . .  Τότε πράγματι η κάθε μέρα της ζωής σας θα είναι μια μέρα του Κυρίου, μια σωστή γιορτή για την ψυχή σας, η οποία θα παραμένει πάντοτε κοντά Του, παρόλο που το κορμί σας θα είναι δραστήριο στη Γη, και τότε πράγματι δεν θα έχετε ανάγκη καμία εντολή, τότε θα σας διατάζει μονάχα η καρδιά σας, που θα είναι γεμάτη από αγάπη για τον Πατέρα, και τότε θα Τον υπηρετείτε χωρίς εντολή χαρούμενα και με ζήλο, θα είστε δραστήριοι για Εκείνον, γιατί θα σας ωθεί η αγάπη, γιατί θα έχετε γυρίσει πίσω στον προαιώνιο σας Πατέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5835                24 κ. 25-12-1953

Το παιδάκι Ιησούς. . .

Γεννήθηκε για σας τους ανθρώπους ο Σωτήρας, ο Οποίος κατέβηκε από τα ύψη για να σας λυτρώσει, για να σας φέρει τη σωτηρία. Εσείς οι άνθρωποι βρισκόσασταν σε κατάσταση έσχατης ανάγκης, αφού ήσασταν δεμένοι από τον Σατανά, βρισκόσασταν υπό τον έλεγχό του και δεν είχατε τη δύναμη της θέλησης να απελευθερωθείτε. . .  Οι ψυχές σας ήταν άρρωστες και έπρεπε να έρθει σε σας ένας γιατρός που θα σας θεράπευε· έπρεπε να έρθει ένας ισχυρός Σωτήρας Που θα σας απελευθέρωνε. . .  Έπρεπε να έρθει Ένας Που θα σας έφερνε την ειρήνη. . .

Η σωτηρία ήρθε στη Γη μέσα σε ένα παιδάκι που γεννήθηκε ανάμεσα σε σας τους ανθρώπους, που ήρθε στον κόσμο σε έσχατη φτώχεια, μέσα σε ένα σταύλο. Ωστόσο, η γέννησή Του ήδη απόδειξε τη θεία καταγωγή Του, τον εξαιρετικό Του προορισμό και την υπέρμετρη αγάπη Του για τους ανθρώπους. Αφού έλαμπε ένα δυνατότατο φως πάνω από το παιδάκι, και αυτό το φως μπήκε μέσα στις καρδιές εκείνων που μπόρεσαν να το δουν και που κατάλαβαν τη θεία αποστολή του. Αφού ήρθε στη Γη το Ίδιο το αιώνιο Φως, έφεξε μέσα στο σκοτάδι που σκέπαζε ολόκληρη τη Γη. . .  Η Ίδια η αιώνια Αγάπη ενσαρκώθηκε μέσα στο παιδάκι Ιησού, και η ακτίνα της αγάπης έλαμπε δυνατά μέσα στη σημαντική νύχτα όπου γεννήθηκε το αγοράκι Ιησούς. Και η ανθρωπότητα θα έπρεπε να αλαλάσει και να αναγαλλιάσει για το έργο ελέους της αιώνιας Αγάπης να κατέβει στη Γη και να φέρει το φως μέσα στο σκοτάδι.

Ωστόσο, η ανθρωπότητα κρατούσε κλειστά τα μάτια της για να μην χρειαστεί να δει το φως, εκτός από τους λίγους που ήξεραν για τον Σωτήρα τους και που φώναζαν για βοήθεια, που φώναζαν για έναν Σωτήρα, που ανοίχτηκαν χαρούμενα στο Φως από πάνω. . .  Και σε εκείνους έσπευσε προς βοήθεια η αιώνια Αγάπη, και πραγματοποιήθηκε αυτό που ανακοινώθηκε προ πολλού από ενορατικούς και προφήτες. . .  Ήρθε στον κόσμο ο Μεσσίας, Αυτός Που έφερε το φως. . .  κατέβηκε στη Γη ο Γιος του Θεού, ο Οποίος ήθελε να λυτρώσει τον κόσμο από τις αμαρτίες. Αφού ευσπλαχνιζόταν την ανθρωπότητα, η οποία, σκυμμένη από τον πόνο, σχεδόν κατέρρεε κάτω από το βάρος της αμαρτίας, η οποία δεν μπορούσε να αμύνεται ενάντια στα δεσμά του αντιπάλου του Θεού και η οποία χανόταν όλο και περισσότερο μέσα στην άβυσσο, η οποία έκανε ό,τι ήθελε ο εχθρός της ψυχής, γιατί ήταν πολύ αδύναμη για να προβάλει αντίσταση. . .  η οποία μόνο αύξανε το βάρος των αμαρτιών της και δεν μπορούσε ποτέ να απελευθερωθεί από εκείνο. . .

Ο Γιος του Θεού κατέβηκε στη Γη. . .  Μια ανώτατη φωτεινή οντότητα από τον Θεό Που ήξερε για την έσχατη ανάγκη του πεσμένου πνευματικού προσφέρθηκε για να κουβαλήσει την ατελείωτη ενοχή για την ανθρωπότητα και για να την εξιλεώσει διά μιας πορείας θυσίας στη Γη ως άνθρωπος, διά βασανιστικών πόνων και διά του θανάτου Της στο σταυρό. . .  Αυτή η φωτεινή οντότητα εγκαταστάθηκε μέσα στο παιδάκι Ιησού για να εκτελέσει την αποστολή Της, δηλαδή για να λυτρώσει την ανθρωπότητα από την αμαρτία και τις συνέπειές της. . .  Και ακτινοβολούσε το πιο δυνατό φως όταν γεννήθηκε το αγοράκι, ένα φως που καλούσε όσους είχαν καλή θέληση, όσους περίμεναν τον Μεσσία και προσεύχονταν έντονα στον Θεό μέσα στην ανάγκη τους.

Επρόκειτο για μια πράξη χάρης αφάνταστης σημασίας, αφού ολόκληρο το σύμπαν συμμετείχε. . .  Ο ουρανός και η Γη αγγίχτηκαν τη στιγμή της γέννησης του Ιησού. . .  δημιουργήθηκε η γέφυρα από το ένα βασίλειο στο άλλο. . .  Ο άνθρωπος Ιησούς άνοιξε μέτωπο εναντίον του αντιπάλου του Θεού και βγήκε νικητής. Αφού αγωνίστηκε υπέρ του Θεού και μαζί Του, ο Οποίος Τον είχε στείλει στη Γη και κατοικούσεσε μέσα Του, ο Οποίος Τον γέμιζε ολόκληρα. . .  δηλαδή εκδηλώθηκε ο Ίδιος ο Θεός, επειδή Αυτός ως η αιώνια Αγάπη μπόρεσε να θέσει υπό την κατοχή Του έναν άνθρωπο Που εξέλιξε μέσα Του την αγάπη μέχρι το ύψιστο βαθμό. . .  Που διαμόρφωσε τον Εαυτό Του σε ένα δοχείο του θείου Πνεύματιος, σε περίβλημα της αιώνιας Θεότητας. . .  Μπορούσε δίκαια να πει: «Ο Πατέρας και Εγώ είμαστε ένα.»  Έφερε στους ανθρώπους τη σωτηρία, τους έφερε το φως, έφερε στις ψυχές τους τη σωτηρία, αφού νίκησε μέσω του θανάτου Του στο σταυρό εκείνον που ήθελε να κρατήσει τις ψυχές στην άβυσσο και από τον οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αποδεσμευτούν μόνοι τους. . .  Ο άνθρωπος Ιησούς έγινε ο Λυτρωτής τους, ο Σωτήρας από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5836                26-12-1953

Το προαιώνιο πρωταρχικό Φως ακτινοβολεί φως. . .

Η αφθονία του φωτός Μου θα πρέπει να ακτινοβολεί πάνω σας, εφόσον μονάχα Με πιστεύετε χωρίς αμφιβολίες και θέλετε να παραλάβετε το φως της αιώνιας αλήθειας από Εμένα τον Ίδιο. Αφού από το πρωταρχικό Φως εκπηγάζει η κάθε ακτίνα φωτός. . .  Ό,τι ωστόσο δεν εκπηγάζει από Μένα δεν είναι φως. . .  δεν εκπέμπει καμία φωτεινότητα, αλλά θα μπορούσε μόνο να τυφλώσει, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του περισσότερο σκοτάδι. Εγώ όμως, το προαιώνιο πρωταρχικό Φως, θέλω να ανάψω ένα δυνατό φως μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, θέλω η ακτίνα του φωτός να τους αγγίξει σαν ευεργεσία, θέλω να φωτίσει το δρόμο τους που πρέπει ακόμα να διανύσουν πάνω στη Γη. . .  προκειμένου να βαδίσουν χωρίς κίνδυνο και χωρίς να χαθούν. . .  αφού θα πρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους, θα πρέπει να Με βρουν, θα πρέπει να ζητήσουν όλο και πιο δυνατό φως για να ενοποιηθούν τελικά με το προαιώνιο πρωταρχικό Φως και να είναι πάντα μακάριοι. . .  Αφού το φως είναι ζωή, το φως είναι μακαριότητα, το φως είναι αλήθεια. . .  το φως είναι γνώση για τις πιο βαθιές σχέσεις και συναρτήσεις του Δημιουργού με το πλάσμα Του.

Το να ζήσει κανείς μέσα στο φως είναι μια θεϊκή κατάσταση την οποία θα πρέπει όλοι να πετύχετε, εσείς οι άνθρωποι, γιατί αυτή είναι ο προορισμός σας από την πρώτη αρχή. Και έτσι θα καταλάβετε τώρα ότι μονάχα ο σύνδεσμος μαζί Μου, με το πρωταρχικό Φως, σας εξασφαλίζει να είστε διαποτισμένοι από το φως, αφού για να μπορέσετε να παραλάβετε κάτι που προέρχεται από Μένα πρέπει πρώτα να συναφθεί η επαφή μαζί Μου. . .  Άρα δεν μπορείτε ποτέ να φτάσετε στο φως όσον καιρό παραμένετε απομονωμένοι από Μένα, όσο δεν Με πιστεύετε, όσο οι ίδιοι δεν ανοίγεστε σαν δοχεία μέσα στα οποία να μπορέσει να χυθεί η δύναμη του φωτός και της αγάπης Μου. Και εναπόκειται στη  δική σας θέληση να ανοιχτείτε, να προετοιμάσετε την καρδιά σας για να γίνει τέτοιο δοχείο, να τη διαμορφώσετε σε έναν ναό μέσα στον οποίο Εγώ, το Ίδιο το αιώνιο Φως, να μπορώ να είμαι παρών, με αποτέλεσμα να σας φωτίζω από το εσωτερικό σας. . .  να μπορέσω να ανάψω ένα φως μέσα σας που να λάμπει δυνατά και που να φωτίζει κάθε γωνία. . .

Θα πρέπει ξανά να αποκτήσετε τις γνώσεις που χάσατε εξαιτίας της κάποτε αμαρτίας σας. Και διαμορφώνετε την καρδιά σας σε έναν ναό του Θεού εάν μονάχα τηρείτε τις εντολές Μου, εάν εκπληρώνετε τις εντολές της αγάπης Μου. . .  Τότε θα κάνετε ό,τι σας εξευγενίζει, θα καθαρίσετε τις καρδιές σας από τους μην ευγενείς πόθους, από τις κακές συνήθειες και από κάθε είδους ελαττώματα, θα τις καθαρίσετε από όλες τις ακαθαρσίες και θα τις στολίσετε με τις αρετές της δικαιοσύνης, της ευσπλαχνίας, της πραότητας, της φιλειρηνικότητας, της ταπεινότητας και της υπομονής.

Θα ενεργείτε πάντα με αγάπη και θα Με τραβήξετε κοντά σας, γιατί η αγάπη Μου δεν θα μπορεί πια να αντισταθεί στη δική σας αγάπη. Και αφού θα Με έχετε κερδίσει, θα μπορώ να ακτινοβολώ μέσα σας το φως Μου με όλη την αφθονία του, και τότε θα έχουν επίσης ανοίξει για σας οι πύλες προς την αιώνια μακαριότητα, τότε θα βρίσκεστε ήδη στο βασίλειό Μου, παρόλο που θα ζήσετε ακόμα στη Γη, και διαποτισμένοι από το φως θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο. . .  Και θα ξέρετε για ό,τι σας ήταν ακόμα κρυμμένο από πριν και θα είστε αιώνια μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5837                26-12-1953

Σοβαρή παραίνεση να αποδεχτούν οι άνθρωποι το θεϊκό λόγο. . .

Αυτό που σας δίνεται από Μένα δεν θα πρέπει να το απορρίψετε απερίσκεπτα, αφού πρόκειται για ένα πολύτιμο αγαθό, και θα μετανοιώσετε κάποτε πικρά όταν το αναγνωρίσετε ως το σωστό βοήθημα για να ανεβείτε στα ύψη, το οποίο περιφρονήσατε, με αποτέλεσμα να πρέπει να υποφέρετε. Αποδεχτείτε το δώρο που σας προσφέρω, μην είστε πεισματάρικοι, γιατί δεν σας αρέσει ο τρόπος της μετάδοσης ή σας γεννά αμφιβολίες. . .  Αποδεχτείτε το και ελέγξτε το σχετικά με την εσωτερική του αξία, και η καρδιά σας θα σας κάνει να κρίνετε σωστά εάν μόνο έχετε τη θέληση να κάνετε το σωστό. Αλλά προκαλείτε τεράστια ζημιά στον εαυτό σας εάν χάσετε από δική σας απερισκεψία μια τροφή για την ψυχή σας η οποία σας ενδυναμώνει και σας βοηθά να ωριμάσετε· μια τροφή την οποία σας παρέχει η αγάπη Μου, διότι οι ψυχές σας είναι αδύναμες και δυστυχισμένες και διότι μέσα σε αυτή την αδυναμία δεν μπορείτε να αποκτήσετε την αιώνια ζωή.

Είστε εξασθενισμένα όντα όσο ζείτε στη Γη χωρίς ενίσχυση από τον ουρανό. . .  Μονάχα Εγώ μπορώ να σας παρέχω αυτό που ενδυναμώνει την ψυχή σας και τη βοηθά να ανέβει ψηλά. . .  Από το δικό Μου χέρι πρέπει να παραλάβετε την τροφή για την ψυχή σας. Δεν μπορεί να σας δοθεί από ανθρώπους στη Γη που οι ίδιοι δεν την κατέχουν. . .  Στην περίπτωση όμως που κατέχουν οι ίδιοι αυτή τη θεϊκή τροφή, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για την ίδια τροφή την οποία σας προσφέρω Εγώ από τα ύψη.

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορεί να σας προσφερθεί ως τροφή από τον ουρανό. . .  ο λόγος Μου, ο οποίος θα παραμένει αιώνια απαράλλαχτος, ο οποίος εκπηγάζει με όλη την αγνότητά του από Μένα και ο οποίος πρέπει από σας τους ανθρώπους να παραληφτεί με λαχτάρα και ευχαριστία, προκειμένου να έχει πλήρως ενισχυτικό αποτέλεσμα. . .  Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να το παραλάβετε απευθείας από Μένα, θα πρέπει να αντλήσετε από την πηγή της ζωής το ζωογονητικό νερό της ζωής, δεν θα πρέπει να κλειστείτε όταν θέλει να μπει και στις δικές σας καρδιές, αφού θα πρέπει να ξέρετε και να σέβεστε ότι πρόκειται για τη δική Μου απευθείας προσφώνηση, ότι μέσω του λόγου Μου δημιουργείται ο σύνδεσμος ανάμεσα σε Μένα και σε σας. . .  Θα πρέπει να ξέρετε να σέβεστε αυτό το ασυνήθιστο δώρο της χάρης.

Πόσο άδεια όμως θα είναι τα χέρια σας στην περίπτωση που απορρίψετε αυτό το ωραίο δώρο, στην περίπτωση που πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να βρείτε αντικατάσταση αλλού, στην περίπτωση που ανταλλάξετε το δώρο Μου με πνευματικά αγαθά χωρίς αξία, από τα οποία δεν μπορείτε να αντλείτε δύναμη και τα οποία δεν επωφελούν με κανέναν τρόπο την ωρίμανση της ψυχής σας. . .  Προσέξτε μονάχα το λόγο Μου, ανοίξτε διάπλατα την καρδιά σας όταν σας μιλάω, όταν σας μεταδίδεται το ουράνιο δώρο Μου, και αφήστε Με να σας προειδοποιήσω να μην απορρίψετε απερίσκεπτα αυτό που δεν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί όταν θα έχετε μπει στο άλλο βασίλειο μέσα στην πνευματική σας ένδεια. Αναγνωρίστε Με και την υπέρμετρη αγάπη Μου για σας τότε που κατεβαίνω ο Ίδιος σε σας μέσα στο λόγο Μου, και πιστέψτε ότι θέλω μονάχα να σας βοηθήσω, ότι θέλω να διορθώσω την αδυναμία και την ένδεια σας ήδη στη Γη και κάποτε στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5838                28-12-1953

Παράκληση για την ευλογία για όλες τις πράξεις. . .

Όλοι οι κόποι σας είναι μάταιοι εάν δεν ζητάτε την ευλογία Μου, εάν δεν παρακαλάτε πρώτα για τη βοήθειά Μου για να συνεργαστώ Εγώ ο Ίδιος μαζί σας. Αφού μονάχα η συνεργασία Μου σας εξασφαλίζει τη σωστή επιτυχία σε αυτό που θέλετε να κάνετε. Όλα είναι μάταιη δουλειά εφόσον δεν υπάρχει η ευλογία Μου, και την ευλογία Μου την έχετε μόνο τότε που υποτάσσετε τα πάντα σε Μένα και στο θέλημά Μου. Και αυτό θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας εσείς που είστε έντονα δραστήριοι στη Γη και εργάζεστε και ενεργείτε, αλλά χωρίς τον σύνδεσμο μαζί Μου, με τον Θεό και Κύριό σας, με τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα σας.

Εσείς που βρίσκεστε μακριά Μου, γιατί δεν Με αναγνωρίζετε, γιατί δεν Με πιστεύετε και ούτε μπορείτε να αποκτήσετε αυτή την πίστη, διότι δεν έχετε τη σχετική θέληση. Νομίζετε ότι είστε ικανοί να εκμεταλλευτείτε την επίγεια σας ζωή μονάχα για τους εγωιστικούς σας σκοπούς. . .  Δεν εμποδίζω τις  προθέσεις σας, και μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τους μεγαλύτερους θησαυρούς. . .  γήινους θησαυρούς που θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε πάμπλουτοι και ισχυροί. . .  Ωστόσο, εάν δεν έχουν την ευλογία Μου όλοι εκείνοι οι θησαυροί, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι ότι θα σας βλάψουν πνευματικά και επίγεια, αφού ακόμα και τότε που συμφέρουν το κορμί σας, την ψυχή σας θα τη βαρύνουν όσα ευχαριστούν το κορμί. Την ευχαρίστηση όμως την προσφέρει στο κορμί ο αντίπαλός Μου, προκειμένου να κρατήσει την ψυχή στο σκοτάδι και να μην τη χάσει.

Αν μόνο θέλατε να πιστέψετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι μονάχα βλάπτετε τον εαυτό σας στην περίπτωση που βαδίζετε στη Γη χωρίς Εμένα. . .  Αν καταλάβατε πόσο δικαίωμα δίνετε στον αντίπαλό Μου με αυτό τον τρόπο και ότι του δίνετε εθελοντικά αυτό που Μου αρνείστε. . .  Δεν μπορείτε να γίνετε μακάριοι χωρίς την πίστη σε Μένα και δεν ζείτε αιώνια στη Γη. . .  Αυτό επομένως που καταφέρνετε σε αυτή τη Γη είναι άχρηστο για την αιωνιότητα εάν Με αποκλείσετε, εάν δεν παρακαλέσετε για την ευλογία Μου, η οποία σας εξασφαλίζει ταυτόχρονα την προστασία από τον εχθρό των ψυχών σας.

Αδιάφοροι ζείτε στη Γη και το όνομά Μου δεν έχει για σας καμία σημασία. . .  Και στην περίπτωση που Με σκέφτεστε, γιατί δασκαλευτήκατε κάποτε για Μένα, υπάρχει τόσο λίγη πίστη μέσα σας ώστε δεν φοβάστε το γεγονός ότι θα πρέπει κάποτε να Μου λογοδοτήσετε. Και ως εκ τούτου ζείτε ανεύθυνα την επίγεια σας ζωή και δεν θα μπορείτε να καλύψετε αυτά που παραλείψατε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .  Αφού θα έχετε χάσει το χρόνο ανεπανόρθωτα. . .  Ωστόσο, εάν ασχολόσασταν έστω και μια φορά στα σοβαρά με σκέψεις για τον Δημιουργό σας, θα εμφανίζονταν μέσα σας οι σωστές σκέψεις, γιατί σας τις στέλνω μόλις παλεύετε στα σοβαρά με τον εαυτό σας. . .  Και όμως παραλείπετε ό,τι θα μπορούσε να σας φέρει πιο κοντά Μου, ενώ χρησιμοποιείτε όλες τις δυνάμεις σας για να εργαστείτε και να ενεργήσετε επίγεια και παραδίδεστε με αυτό τον τρόπο σε εκείνον που σας τραβά ξανά κάτω στο βασίλειό του, από το οποίο είχατε ήδη ανεβεί. . .

Δεν πρέπει να Με αποκλείσετε αν δεν θέλετε να χαθείτε ξανά για ατελείωτο καιρό. . .  Πρέπει να πιστεύετε σε Μένα, στον Θεό και Δημιουργό σας, πρέπει να επικαλεστείτε την ευλογία Μου, με ό,τι και να καταπισαστείτε. . .  Τότε όμως θα έχετε και την ευλογία Μου και τότε θα δουλεύετε και θα ενεργείτε για την αιωνιότητα, και η ψυχή σας θα κερδίσει τον πλούτο τον οποίο αποκτήσατε στη Γη. . .  τα αγαθά που έχουν αιώνια διάρκεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5839                29-12-1953

Μπορείτε να αντλείτε δύναμη από το λόγο του Θεού. . .

Αντλήστε τη δύναμη πάντα από το λόγο Μου και ξέρετε ότι την έχετε ανάγκη, αφού με ό,τι και να καταπιαστείτε θα είναι για το καλό σας μόνο τότε που θα χρησιμοποιείτε τη δύναμή Μου για να το καταφέρετε. Αφήστε Με να σας μιλήσω προηγούμενα ή μιλήστε Μου εσείς για να μπορέσω να σας απαντήσω, για να μπορέσω να σας παρέχω τη δύναμή Μου. . .  Και έτσι λέω ξανά και ξανά, μην Με αποκλείσετε από τις σκέψεις σας, μην πιστέψετε ότι είστε ικανοί με τη δική σας δύναμη, αφού τη ζωτική σας δύναμη, την οποία έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε και να τη χρησιμοποιήσετε με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να ήταν άχρηστη για την ψυχή σας. Εγώ όμως σας προμηθεύω πάντα με δύναμη, διοχετεύοντάς σας το λόγο Μου, από τον οποίο μπορείτε να αντλήσετε δύναμη στην περίπτωση που την έχετε ανάγκη. . .

Όλοι εσείς δεν αξιοποιείτε αρκετά το λόγο Μου, όλοι εσείς κατέχετε κάτι πολύ ωραίο και όμως το χρησιμοποιείτε πολύ λίγο, και για αυτό το λόγο η ψυχή σας υποφέρει. . .  Μην κόψετε τον σύνδεσμο μαζί Μου, αλλά κάντε τον όλο και πιο έντονο, αφού είστε περιστοιχισμένοι από εχθρούς στους οποίους πρέπει να αντιτάξετε τη δύναμή Μου για να τους νικήσετε. Είστε περιστοιχισμένοι από σκοτεινούς δυνάμεις που επιδιώκουν να σας απομακρύνουν από Μένα. Πώς θέλετε να τους προβάλετε αντίσταση εάν είστε οι ίδιοι χωρίς δύναμη;

Ζητήστε πάντα τη δύναμή Μου και παραλάβετέ την αφήνοντας Εμένα τον Ίδιο να σας μιλήσω. Και καμία δύναμη του σκοταδιού δεν θα σας ελέγξει ποτέ. Νικητής είναι μονάχα εκείνος που χρησιμοποιεί τη δύναμή Μου και χρησιμοποιεί τη δύναμή Μου μονάχα εκείνος που στρέφει συνέχεια τις σκέψεις του σε Μένα και που επομένως ξεκινά τα πάντα μαζί Μου και που δεν βαδίζει ποτέ χωρίς την ευλογία Μου. . .  Σε εκείνον μιλάω κάθε στιγμή, και η καρδιά του δεν θα χρειάζεται να φοβάται, αφού παραλαβαίνει από Μένα απεριόριστη δύναμη και χάρη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5840                30-12-1953

Θρησκευτικός πόλεμος. . .

Αγωνιστές του Θεού. . .

Εκπαίδευσα έναν στρατό από αγνωιστές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν με θάρρος τον αγώνα ενάντια στον εχθρό των ψυχών και ενάντια σε όλους όσοι σας πιέζουν εξαιτίας της απιστίας τους και όσοι επομένως είναι κατά Μου. Όλοι εκείνοι ανήκουν στο στρατόπεδο του αντιπάλου Μου. Οι αγνωιστές Μου όμως έχουν Εμένα ως στρατηλάτη και θα τους οδηγήσω μάλιστα νικητές από την τελευταία μάχη πάνω σε αυτή τη Γη. Αφού αυτός ο πόλεμος θα γίνει σίγουρα. . .  ο πόλεμος για τη θρησκεία, τον οποίο θα αντιμετωπίσει η μικρή Μου ομάδα, μέσα στον οποίο θα πρέπει να αποδείξει καλή και από τον οποίο θα τη σώσω Εγώ ο Ίδιος, όπως το ανακοίνωσα.

Οι δικοί Μου έχουν ακόμα μπροστά τους αυτή την περίοδο δοκιμασίας και πρέπει για αυτό να ενισχυθούν ασυνήθιστα, προκειμένου να αντέξουν, γιατί ο αντίπαλός Μου θα πάρει τα πιο βίαια μέτρα εναντίον τους για να κλονίσει την πίστη τους. . .  Ωστόσο, ο σύνδεσμός τους μαζί Μου θα αποφέρει σε όλους τους ασυνήθιστη δύναμη. . .  Και για αυτό το λόγο σάς νουθετώ ξανά και ξανά: Παραμείνετε ενωμένοι μαζί Μου, μην αποδεσμευτείτε από Μένα, αλλά κάντε όλο και πιο έντονη παρέα μαζί Μου, δημιουργήστε έναν άρρηκτο σύνδεσμο μαζί Μου, έτσι ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να στείλετε τις σκέψεις σας σε Μένα, μόλις υπάρξει μέσα σας η παραμικρή αντίσταση, η οποία είναι πάντα το έργο του αντιπάλου. . .

Μπορείτε να πετύχετε τα πάντα, να κατορθώσετε τα πάντα και να υπερνικήσετε τα πάντα εάν μονάχα επιτρέπετε την παρουσία Μου στο εσωτερικό σας, κάτι που εγγυάται ήδη η σοβαρή σας θέληση να είστε και να παραμείνετε δικοί Μου. Οι έντονες σκέψεις σας για Μένα, μια προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια και η μόνιμη έμπρακτη αγάπη σάς εξασφαλίζουν και τη μόνιμη προθυμία Μου για βοήθεια, τη δύναμη της αγάπης Μου και τη χάρη Μου. Και επομένως είστε πάντοτε εξοπλισμένοι και μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε επίθεση από πλευράς του αντιπάλου Μου, αφού τότε δεν αγωνίζεστε μόνοι σας εναντίον του, αλλά έχετε Εμένα στο πλευρό σας, και μπροστά στην ακτίνα του φωτός Μου ξεφεύγει βέβαια. . .  Και θα μπορείτε πάντα να του υπερισχύετε όσο κάνετε παρέα μαζί Μου, όσο σας καλύψουν η ασπίδα της πίστης και της αγάπης. . .

Στην περίπτωση όμως που τα βλέμματά σας ξεφεύγουν από Μένα και περιπλανιούνται αλλού, στην περίπτωση που στρέφονται προς τον κόσμο και δεν χρησιμοποιείτε πια την ασπίδα που σας προστατεύει. . .  στην περίπτωση που δεν Με προσέχετε πια έστω για λίγες στιγμές και αφήνετε να μπει ο κόσμος ανάμεσα σε Μένα και σε σας. . .  τότε κινδυνεύετε πραγματικά, και για αυτό θέλω να σας προειδοποιήσω, έτσι όπως ένας στοργικός πατέρας προειδοποιεί τα παιδιά του να μην πάρουν δικούς τους δρόμους, αλλά να παραμείνουν πάντα κοντά στον πατέρα τους, προκειμένου αυτός να μπορέσει να τα προστατεύσει σε περίπτωση κινδύνου. . .  Πρόκειται μονάχα για φωνάγματα αγάπης τα οποία σας στέλνω ξανά και ξανά, γιατί ανησυχώ για τη σωτηρία σας και γιατί θέλω να σας γλιτώσω από κάθε περιττό πάλεμα, αφού ξέρω το ενδόμυχο σκοπό και την ενδόμυχη επιδίωξη της καρδιάς σας και δεν θα σας αφήσω να χαθείτε. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε πολύ πιο δύσκολους τους δρόμους σας εάν δεν προσέχετε τα λόγια Μου.

Θα πρέπει να είστε και να παραμείνετε οι αγνωιστές Μου και θα πρέπει να ετοιμαστείτε για αυτή την τελευταία μάχη στη Γη. Και για αυτό είναι σημαντικό να μην κόψετε τον σύνδεσμο μαζί Μου, να μην πάρετε πια κανένα δρόμο χωρίς Εμένα, να Μου είστε τόσο αφοσιωμένοι ώστε να επιθυμείτε την παρουσία Μου οπότε και όπου και να είναι. . .  Ένα μεγάλο απόθεμα σε δύναμη πρέπει να μαζέψετε, το οποίο δεν θα μειωθεί ποτέ πια τότε που θα αντιμετωπίσετε τον τελευταίο αγώνα. . .  Θα σας οδηγήσω πράγματι στη νίκη, όπως σας το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5842                1-1-1954

Διάγγελμα της πρωτοχρονιάς. . .

Φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. . .

Μέσα από τη νύχτα θα πρέπει να φτάσετε στο φως. . .  ό,τι είναι νεκρό θα πρέπει να ζωντανέψει. . .  ό,τι είναι μακριά Μου θα πρέπει να έρθει κοντά Μου. . .  ό,τι είναι βαρεμένο από την αμαρτία θα πρέπει να απελευθερωθεί και να συγχωρεθεί. Αφού η αγάπη Μου σας δίνει αμέτρητες χάρες και η ελεημοσύνη Μου σας προσφέρει βοήθεια, προκειμένου να ανεβείτε όλοι από το βάθος στο ύψος. . .  Η νύχτα του πνεύματος θα πρέπει να τσακιστεί και οι ακτίνες του φωτός από τα ύψη θα πρέπει να φέρουν ελπίδα στους ανθρώπους που ζουν στη Γη καθώς και στις ψυχές στο επέκεινα που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. Και σε αυτές η αγάπη Μου στέλνει συνέχεια ακτίνες φωτός για να αναζητήσουν το φως και να μπορούν τότε και να το παραλάβουν.

Ό,τι αλύτρωτο βασανίζεται μέσα σε αλυσίδες, από τις οποίες θα πρέπει να απελευθερωθεί, και ό,τι έχει λυτρωθεί κοπιάζει με αγάπη να φέρει λύτρωση στους αλύτρωτους. Τόσο στο πνευματικό βασίλειο όσο και στη Γη τα λυτρωμένα όντα φέρνουν φως μέσα στο σκοτάδι, αφού μονάχα εκεί όπου υπάρχει το φως υπάρχει και η μακαριότητα· μονάχα όπου υπάρχει το φως η ψυχή ανασαίνει ελεύθερα. Η κάθε ψυχή επιτρέπεται να μπει στην περιφέρεια της ακτινοβολίας του φωτός, αλλά καμία ψυχή δεν αναγκάζεται να το κάνει. . .  Και για αυτό το λόγο υπάρχει ακόμα τόσο πολύ σκοτάδι πάνω στη Γη, γιατί οι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται αυτό το προνόμιο και γιατί δεν εξαναγκάζονται να στραφούν στο φως.

Ωστόσο, από πλευράς του φωτεινού κόσμου γίνεται κάθε προσπάθεια για να αγγιχτούν οι καρδιές εκείνων από μια ακτίνα φωτός για να παρακινηθεί η θέλησή τους να επιδιώξουν το φως. . .  Και για το λόγο αυτό αφήνω συχνά να αστράψουν ασυνήθιστα δυνατά φώτα, γιατί η ανθρωπότητα βαδίζει με κλειστά τα μάτια της και πρέπει να την ταρακουνήσει ένα δυνατό φως από την κατάσταση της νάρκης τους, η οποία μπορεί και να γίνει κατάσταση θανάτου. Και αυτές οι ασυνήθιστες ακτίνες φωτός της πιο δυνατής λάμψης και ύψιστης λαμπρότητας τα καταφέρνουν μερικές φορές να ξεφύγουν ορισμένοι άνθρωποι από το σκοτάδι και να επιδιώξουν να φτάσουν αυτό το αστραφτερό φως.

Ξέρω πού υπάρχει η πιθανότητα να βοηθηθεί μια ψυχή να φτάσει στο φως χωρίς να αναγκαστεί. . .  Και η αγάπη και η χάρη Μου βολεύει αυτές τις ψυχές, προκειμένου να μην βυθιστούν μέσα στην πιο βαθιά νύχτα. . .  Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ψυχές που είναι ικανές για αγάπη, όπου δηλαδή λείπει μόνο ακόμα η τελευταία παρακίνηση για να φανερωθεί μέσα τους το φως της γνώσης. . .  οι οποίες ωστόσο έχουν από πριν έναν τόσο χοντρό τοίχο μπροστά στα μάτια τους ώστε να θέλει ένα δυνατό φως για να τον διαπεράσει. . .  Εγώ όμως ξέρω τις καρδιές όλων των ανθρώπων, ξέρω επίσης την ψυχική κατάσταση των ψυχών στο επέκεινα. . .  Ξέρω πότε μπορεί να τους διοχετευτεί το φως, σε πιο βαθμό τούς είναι ωφέλιμο και πότε είναι έτοιμες να ξεφύγουν από τη νύχτα. Και κάνω πράγματι τα πάντα για να διώξω τη νύχτα όπου ανακαλύπτω την επιθυμία να πιάσει κανείς μια ακτίνα φωτός.

Εσείς οι άνθρωποι όμως θα δείτε ακόμα συχνά να αστράφτουν ασυνήθιστες ακτίνες φωτός, στο κοντινό μέλλον θα τρομάξετε μερικές φορές και μερικές φορές θα είστε ευτυχισμένοι για τα φαινόμενα που θα είναι δικό Μου έργο και τα οποία δεν θα είναι τίποτε άλλο από φωτεινά άστρα μέσα στο σκοτάδι της νύχτας τα οποία θα πρέπει να τραβήξουν την προσοχή σας σε Μένα και να αφυπνίσουν ή να ενισχύσουν την επιθυμία σας για το φως. Αφού μπορώ μονάχα να σας δίνω ανάλογα με την επιθυμία σας. . .  προκειμένου όμως να επιθυμείτε, σας ακτινοβολεί το φως της αγάπης Μου. . .  και όποιος νιώθει την ευεργεσία του δεν θα χάσει ποτέ πια το φως, θα βγει από τη σκοτεινή νύχτα και θα μπει μέσα στο φωτεινό πρωί, όπου οι ακτίνες του ήλιου της αγάπης Μου θα τον ακτινοβολήσουν με τέτοια ζέστη ώστε να παραμείνει ο άνθρωπος μέσα τες ευτυχισμένος. . .  Και η μέρα δεν θα τελειώσει ποτέ, αφού τότε ο ήλιος της αγάπης Μου θα τον φωτίζει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5843                2-1-1954

Η δύναμη της πίστης. . .

Θεραπεία αρρώστων. . .

Θαύμα. . .

Με απροσδόκητη δύναμη θα μπορείτε να ενεργείτε όταν με βαθιά πίστη επικαλεστείτε τη συμπαράστασή Μου για να βοηθήσετε. Πρέπει η αγάπη να σας παρακινήσει να ζητήσετε αυτή τη δύναμή Μου, και η πίστη σας πρέπει να είναι τόσο ισχυρή ώστε να μην διστάσετε ούτε δευτερόλεπτο τότε που εμφανιστεί μέσα σας η σκέψη να βοηθήσετε κάποιον που έχει ανάγκη. Στο όνομά Μου θα πρέπει τότε να ενεργήσετε και θα σας ωθήσει το Πνεύμα Μου. . .  Μην πιστέψετε λοιπόν ότι τολμάτε να κάνετε κάτι που δεν ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου, αλλά αυτό για το οποίο νιώθετε μέσα σας μια ώθηση να το εκτελέσετε χωρίς αμφιβολίες και θα πετύχετε. Αφού σας υποσχέθηκα τη δύναμή Μου εφόσον έχετε ισχυρή πίστη. Και θέλω, κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, να πειστούν οι συνάνθρωποί σας για τη δύναμη της πίστης. Συνεπώς δεν θα σας απογοητεύσω στην περίπτωση που θέλετε να υπηρετήσετε Εμένα και ταυτόχρονα τους συνανθρώπους.

Ποτέ όμως δεν θα δώσω την ευλογία Μου σε ιδιοτελείς πράξεις, σε καταστροφές ή σε δράσεις που προκύπτουν από την έλλειψη αγάπης. . .  Να το καταλάβετε, η αγάπη πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη και να σας παρακινήσει να ζητήσετε τη δύναμή Μου, ποτέ το μίσος ή η εκδικητικότητα, αφού μονάχα η αγάπη παροτρύνει το Πνεύμα Μου να ενεργήσει. Μονάχα μέσω της αγάπης συνδέεστε μαζί Μου, με αποτέλεσμα να έχετε στη διάθεσή σας και τη δύναμή Μου. Και αυτή η αγάπη επίσης ζωντανεύει τόσο πολύ την πίστη σας ώστε να μην αμφισβητήσετε πια την επιτυχία εκείνου που θέλετε να κάνετε.

Και έτσι εξηγούνται και οι πολλές θεραπείες αρρώστων που κατορθώνονται στο όνομά Μου. Σε τέτοια περίπτωση επικαλείται ένας άνθρωπος τη βοήθειά Μου, κάνει έκκλιση στην υπόσχεσή Μου: «Παρακαλέστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε την πόρτα και αυτή θα ανοίξει. . .» Και όταν ο θεραπευτής, με πλήρη πίστη στην αλήθεια του λόγου Μου, κλείνει τον άρρωστο με αγάπη μέσα στην καρδιά του, αυτός θα αναρρώσει, αφού ο θεραπευτής τον έδωσε σε Μένα, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι πράγματι κοντά του με τη δύναμή Μου. . .  μπορεί τότε να τον γιατρεύσει, γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει απεριόριστα τη δύναμή Μου.

Άνθρωποι με βαθιά πίστη μπορούν επομένως να ενεργούν στη Γη προς την ευλογία των συνανθρώπων τους, αφού επιτρέπεται να το κάνουν, στην περίπτωση που μαρτυρούν με αυτό τον τρόπο για το όνομά Μου, στην περίπτωση που δοξαστεί με αυτό τον τρόπο το όνομά Μου. . .  στην περίπτωση που μια τέτοια πράξη γίνεται για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που Με επιδιώκουν να αποκτήσουν μια σταθερή, αναμφισβήτητη πίστη. . .  όχι όμως για να αναγκαστούν οι άπιστοι άνθρωποι να πιστέψουν. . .

Η πλήρης απιστία είναι εμπόδιο για την ενέργεια του Πνεύματός Μου. . .  Και αυτός που πρεσβεύει το όνομά Μου εμποδίζεται από το Πνεύμα Μου να κάνει θαύματα μπροστά στα μάτια άθεων ανθρώπων, ή και, ο άθεος βρίσκει φυσιολογικές εξηγήσεις με τις οποίες αιτιολογεί την κάθε θεραπεία. . .  Ωστόσο, κατά την έσχατη εποχή θα πρέπει ακόμα να κερδιστούν οι αδύναμες, η αντίσταση των οποίων μπορεί να τσακιστεί μέσω της δύναμης της πίστης των δικών Μου. . .  Και για αυτό το λόγο κατά την έσχατη εποχή θα κατορθωθούν πολλά θαύματα στο όνομά Μου, προκειμένου να ενισχυθούν όσοι έχουν ακόμα αδύνατη πίστη, προκειμένου να μπορούν τότε να πιστεύουν με πεποίθηση και να αντέξουν κατά τον τελευταίο πόλεμο πάνω σε αυτή τη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5844                3-1-1954

Αναγνώριση ή άρνηση. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μόνο είτε να Με αναγνωρίσετε είτε να Με αρνηθείτε. Το τελευταίο αποδεικνύει την πλήρη απιστία σας και θα έχει πολύ επώδυνα αποτελέσματα για σας, αφού το να Με αρνείστε σημαίνει ότι βρίσκεστε ακόμα εντελώς υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου και ότι Μου προβάλλετε σαφή αντίσταση. Το να Με αναγνωρίζει κανείς όμως σημαίνει ότι Με υποστηρίζει πλήρως και επομένως ότι έχει καταταχτεί στην προαιώνια τάξη Μου· το να Με αναγνωρίζει κανείς σημαίνει ότι πιστεύει στον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου και ότι ζει ακολουθώντας τον Ιησού. Το να Με αναγνωρίζει κανείς σημαίνει ότι Με επιδιώκει ως την αιώνια Αγάπη, κάτι που καταφέρνει μονάχα μέσω μιας ζωής με αγάπη, διότι μονάχα μια τέτοια δημιουργεί την ένωση μαζί Μου. . .  Και έτσι θα σας είναι κατανοητό ότι γνωρίζω μονάχα είτε ένα ναι είτε ένα όχι και ότι δεν μπορεί κανείς να Με ξεγελάσει με υπεκφυγές, οι οποίες εφαρμόζονται τότε που μονάχα το στόμα του ανθρώπου Με πρεσβεύει, ενώ η καρδιά μένει αμέτοχη σε αυτό που προφέρει το στόμα του. . .

Δεν Με αναγνωρίζετε τότε που ο τρόπος ζωής σας δεν μαρτυρεί τη σοβαρή σας επιδίωξη να φτάσετε κοντά Μου, τότε που ο τρόπος ζωής σας στερείται της αγάπης, τότε που δεν έχετε την εικόνα Μου μέσα στην καρδιά σας, τότε που η πίστη μέσα σας δεν έχει ακόμα ζωντανέψει τόσο ώστε να ξεκινήσετε μια έντονη δουλειά πάνω στην ψυχή σας, τότε που δεν επικαλείστε ένθερμα τον Ιησού Χριστό για να σας χαρίσει τη βοήθεια και τη χάρη Του, τότε που βαδίζετε χωρίς τον Ιησού Χριστό. . .  Τότε όλα τα λόγια σας που θα έπρεπε να αποδείξουν την πίστη σας είναι μονάχα λόγια του αέρα, τα οποία δεν Με απατούν για την αληθινή κατάσταση της ψυχής σας και τα οποία ισοδυναμούν με μια άρνηση του Εαυτού Μου. . .  Όποιος Με αναγνωρίζει ζει μαζί Μου, συνδέεται ξανά και ξανά μαζί Μου μέσα στις σκέψεις του, συνομιλεί ένθερμα μαζί Μου, Μου επιτρέπει να του μιλάω σαν Πατέρας, αφού αισθάνεται ως το παιδί Μου και ανήκει επομένως στους δικούς Μου τους οποίους κέρδισα πίσω για την αιωνιότητα. Ανήκει στους λυτρωμένους, αφού η θέλησή του να φτάσει κοντά Μου μπόρεσε να ενισχυθεί μονάχα διά της χάρης του λυτρωτικού έργου. . .

Να καταλάβετε. . .  σε Μένα δεν μπορεί να οδηγήσει ο δρόμος παρά μονάχα μέσω του Ιησού Χριστού. . .  Δεν φτάνει κοντά Μου και δεν Με επιδιώκει κανείς που να μην ζήτησε τις χάρες που απόκτησε ο Ιησούς Χριστός. . .  που δηλαδή να μην τοποθετηθεί συνηδειτά κάτω από το σταυρό του Χριστού. Αφού μπορεί να Με επιδιώξει με σοβαρότητα μόνο τότε που έχει ζωντανέψει μέσα από τις χάρες του θεϊκού Λυτρωτή του Ιησού Χριστού, μέσα στον Οποίο έγινα για σας τους ανθρώπους ορατός Θεός. Αλλά αναρωθηθείτε αν και κατά πόσον Με επιδιώκετε με σοβαρότητα και μην πιστέψετε πως μπορείτε να συγκαταλεχτείτε μεταξύ των δικών Μου εάν δεν έχετε ακόμα διαποτιστεί από το Πνεύμα της αγάπης Μου, αν θέλετε να εκφράσετε την πίστη σας σε Μένα μόνο προς τα έξω, ενώ ο τρόπος ζωής σας δεν δείχνει κανέναν σύνδεσμο μαζί Μου. . .

Μόνο λόγια δεν αρκούν, ούτε σας κάνει υποψήφιους για τη βασιλεία Μου το να είστε μέλος ενός χριστιανικού θρησκεύματος, στην περίπτωση που δεν βρήκατε ακόμα το δρόμο προς τον Ιησού Χριστό, αν δεν Τον παρακαλέσατε ακόμα με σοβαρότητα να σας δείξει έλεος, εσείς που χωρίς Εκείνον και τη λύτρωσή Του είστε ακόμα δεμένοι από τον αντίπαλο. . .  Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι σας επιβαρύνει μια μεγάλη ενοχή και πρέπει να Του ομολογήσετε την ενοχή σας και να Τον παρακαλέσετε για λύτρωση για χάρη του αίματός Του, το οποίο έχυσε για σας. . .  Τότε ανήκετε σε εκείνους που θα πουν ένα δυνατό ναι όταν ηχήσει το κάλεσμα της αγάπης του Πατέρα, ανήκετε σε εκείνους που θα τρέξουν κοντά Του, που αποδεσμεύτηκαν οριστικά από τον αντίπαλό Μου, που Με αγαπούν ολόψυχα και που Μου αφοσιώνονται πλήρως. . .  που θα παραμείνουν δικοί Μου στους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5847                7-1-1954

Πίστη στον Ιησού Χριστό. . .

Τα πάθη του Χριστού. . .

Το να εκτιμήσει τα πάθει του Χριστού, έτσι όπως τα αιθανόταν ο Ιησούς, δεν είναι δυνατό για κανέναν άνθρωπο στη Γη, επειδή αφάνταστα πνευματικά βάσανα συνόδευαν τους σωματικούς Του πόνους, για τα οποία ο άνθρωπος δεν έχει καμία κατανόηση όσο δεν έχει πνευματοποιηθεί ο ίδιος. Για αυτό το λόγο κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πει ότι υπέφερε τα ίδια βάσανα όπως ο Ιησούς, γιατί τα ψυχικά  βάσανα Αυτού ξεπέρασαν κατά πολύ τους σωματικούς Του πόνους. . .  γιατί ο Ιησούς κουβαλούσε το βάρος των αμαρτιών ολόκληρης της ανθρωπότητας και γιατί βρισκόταν στη μέση της μάχης των κακών δυνάμεων, εναντίον των οποίων είχε ανοίξει μέτωπο ο Ίδιος. Η φωτεινή Του ψυχή ανατρίχιασε απέναντι σε εκείνο το σκοτάδι και βασανιζόταν πολύ περισσότερο η ψυχή Του από το κορμί Του. . .

Και εκείνα τα τρομερά βάσανα δεν μπορείτε να τα φανταστείτε, εσείς οι άνθρωποι, παρόλο που ξέρετε για εκείνα, και το μέγεθος του λυτρωτικού Του έργου θα το καταλάβετε μόνο στο πνευματικό βασίλειο, όταν η ψυχή σας βρίσκεται στο φως και όταν της δειχτεί το ασύλληπτο έργο ελέους. . .  Όσο ζείτε στη Γη θα πρέπει μονάχα να Τον πιστεύετε, θα πρέπει να φανταστείτε την αγάπη του ανθρώπου Ιησού, ο Οποίος επωμίστηκε έναν πάρα πολύ οδυνηρό θάνατο μόνο για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην πνευματική τους ένδεια. . .  Θα πρέπει να φανταστείτε ότι υπέφερε χωρίς καμία ενοχή, ότι ο Ίδιος ήταν το πιο αγνό και γεμάτο αγάπη Ον πάνω στη Γη και ότι διά της υπέρμετρης αγάπης Του είχε επίσης  μεγάλη δύναμη και εξουσία. . .  και όμως παραιτήθηκε από τη δύναμή Του για να υποφέρει για σας. . .

Θα πρέπει. . .  άσχετα με το αν μπορείτε να συμμεριστείτε το μέγεθος των βασάνων Του. . .  να τοποθετηθείτε συνειδητά στο πλευρό Του, δεν θα πρέπει να μείνετε μακριά Του, αφού μέσω του θανάτου Του στο σταυρό σάς φωνάζει κοντά Του. . .  Θέλει μόνο να Τον αναγνωρίσετε ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  να πιστεύετε στην αποστολή Του, να πιστεύετε ότι ο Ίδιος ο Θεός ήταν μέσα στον άνθρωπο Ιησού και ότι ο Θεός επέτρεψε τα βάσανα και το θάνατό Του στο σταυρό μονάχα για να λυτρωθεί η ανθρωπότητα από το θάνατο, για να προσφερθεί η εξιλέωση για ένα έγκλημα που δεν μπορούσε να παραμείνει ατιμώτητο σύμφωνα με τη θεία δικαιοσύνη και το οποίο οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν ποτέ να εξιλεώσουν μόνοι τους. . . 

Εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να πιστεύετε ότι η αποστολή του ανθρώπου Ιησού αποτελούταν από το να εναρμονίσει την αγάπη και τη δικαιοσύνη του Θεού και με αυτό τον τρόπο να επαναφέρει την τάξη που είχε ανατραπεί μέσω της κάποτε αμαρτίας της εξέγερσης ενάντια στον Θεό. . .  Θα πρέπει μόνο να πιστεύετε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη τη λύτρωση από τον Ιησού Χριστό, ότι ο σταυρικός θάνατος του Ιησού δεν ήταν μονάχα ένα ιστορικό γεγονός, αλλά είχε μια πνευματική αιτία. . .  Θα πρέπει να πιστεύετε ότι η Αγάπη κατέβηκε στη Γη για να λυτρώσει εσάς τους ανθρώπους. Και θα πρέπει να πιστεύετε ότι ο άνθρωπος Ιησούς ήταν τόσο γεμάτος αγάπη για τον Θεό και για τους συνανθρώπους Του, ώστε επομένως η Ίδια η αιώνια Αγάπη μπόρεσε να εκδηλωθεί μέσα Του και ότι μονάχα με αυτό τον τρόπο εξηγούνται όλα τα θαύματα και η σοφία του Ιησού. . .

Θα πρέπει μονάχα να πιστεύετε ότι ο σταυρικός θάνατος του Ιησού ήταν περισσότερο από μόνο ένα ιστορικό συμβάν. . .  και να βγάλετε τότε οι ίδιοι τα συμπεράσματα, δηλαδή να τοποθετηθείτε οι ίδιοι κάτω από το σταυρό του Χριστού και να ξέρετε ότι και εσείς ανήκετε σε εκείνους για τους οποίους κατόρθωσε ο Ιησούς το λυτρωτικό έργο. Θα πρέπει να Τον αναγνωρίσετε ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  Και η πίστη σας θα σας αποφέρει τότε και τη λύτρωση της ψυχής σας, αφού αυτή θα αποδεσμευτεί από την αντίπαλη δύναμη, θα νιώσει ότι ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός τη φροντίζει, αφού θα μάθει να Τον αγαπά και θα θέλει να ζήσει μονάχα προς την ευχαρίστησή Του. . .  Θα αποφεύγει την αμαρτία και θα κάνει το καλό, θα χαρίσει τον εαυτό της σε Εκείνον που της έφερε την ελευθερία. . .  και θα πρεσβεύσει το όνομά Του μπροστά σε όλο τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5849                9-1-1954

Οι εντολές της αγάπης. . .

Υπερνίκηση της φιλαυτίας. . .

Όποιος μονάχα προσέχει τις εντολές της αγάπης Μου ζει και προς την ευχαρίστησή Μου. . .  Δεν απαιτώ τίποτε άλλο από σας από το να διαμορφώσετε τον εαυτό σας σε αγάπη, γιατί μονάχα μέσω της αγάπης μπορείτε να θεοποιηθείτε, γιατί μονάχα μέσω της αγάπης αφυπνίζετε όλες τις δυνάμεις σας τις οποίες χάσατε εξαιτίας της κάποτε αμρτίας της απομάκρυνσής σας από Μένα και οι οποίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες μέσα σας ώσπου να είστε πάλι αυτό που ήσασταν από την πρώτη αρχή. . .  όντα γεμάτα αγάπη, φως και δύναμη. . .

Οι απαιτήσεις που εγείρω μέσω των εντολών της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον πράγματι δεν είναι υψηλές, αφού κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής έχετε τόσες πολλές ευκαιρίες να ασκήσετε την αγάπη, σας πλησιάζουν κατά κάποιον τρόπο από μόνες τους, και εφόσον δεν σκληρύνετε την καρδιά σας, η άσκηση της έμπρακτης αγάπης δεν σας είναι δύσκολη.

Και θα είναι τόσο πιο εύκολη όσο περισσότερο υπερνικήσετε τη φιλαυτία σας. Συνεπώς η υπερνίκηση αυτής είναι το πραγματικό σας καθήκον. Και αυτό το καθήκον πρέπει να εκτελέσετε μόνοι σας, πρέπει να δουλεύετε πάνω στον εαυτό σας, πρέπει να κοιτάζετε επικριτικά τη σκέψη και τις πράξεις σας και πρέπει πάντα να θέλετε να κάνετε το σωστό μπροστά Μου. . .  Και τότε θα σας κοιτάζω με μάτια ευχαρίστησης και θα σας βοηθάω, εάν μονάχα έχετε τη θέληση να μην Με στενοχωρήσετε. . .  δηλαδή εάν η αγάπη σας για Μένα έχει ήδη φουντώσει μέσα σας.

Θα ξέρετε πάντοτε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, και η φιλαυτία σας θα πρέπει να μην είναι τόσο μεγάλη ώστε να επιλέξετε το λάθος γιατί αυτό σας συμφέρει. Όποιος επιθυμεί να βαδίζει σωστά σκέφτεται πάντα πρώτα Εμένα και μόνο μετά τον εαυτό του, και για αυτόν θα είναι και εύκολο να αποδείξει την αγάπη του στον διπλανό του. Το να αγαπά κανείς Εμένα και τον πλησίον του είναι ο θεμελιώδης  νόμος που προκαλεί βέβαια μια μεταμόρφωση του είναι του ανθρώπου. Και αυτές οι δύο εντολές της αγάπης περιέρχουν όλα όσα είναι ανάγκη για την ωρίμανσή σας στη Γη. . .  Αφού όποιος ασκεί την αγάπη αποκτά τη δύναμη από Μένα για να κάνει τη δουλειά πάνω στον εαυτό του. . .  όποιος ασκεί την αγάπη ωριμάζει και σχετικά με τις γνώσεις του και ζει τότε συνειδητά έτσι όπως Μου αρέσει. . .

Για αυτό το λόγο διδάσκω ξανά και ξανά μονάχα την αγάπη και δίνω και εντολή στους αγγελιοφόρους Μου να αναφέρουν πρώτα και πιο σημαντικά την εντολή της αγάπης, γιατί χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει άνοδος, γιατί χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει σύνδεσμος μαζί Μου, ο οποίος όμως είναι απαραίτητος για να παραλάβει κανείς δύναμη, και γιατί χωρίς την αγάπη θα παραμείνετε στη μεγάλη απόσταση από Μένα που είναι το αποτέλεσμα της κάποτε αποστασίας σας από Μένα. Εγώ όμως θέλω να ενοποιηθείτε και πάλι μαζί Μου. . .  Θέλω να διαμορφώσετε τον εαυτό σας πάλι σε θεία όντα και σας προειδοποιώ για αυτό πάντα να ασκήσετε την αγάπη και να προσέξετε το λόγο Μου, το περιεχόμενο του οποίου είναι πάντοτε μονάχα οι εντολές της αγάπης Μου και τον οποίο να τηρήσετε είναι το καθήκον της ζωής σας αν θέλετε ξανά να μπείτε στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5851                11-1-1954

Νεκροί μέσα στον Χριστό. . .

Απομάκρυνση. . .

Όταν γίνεται λόγος για την ανάσταση των νεκρών, πρέπει να καταλάβει κανείς την αφύπνιση των πνευματικά νεκρών, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν αυτή την αφύπνιση και στο πνευματικό βασίλειο, μετά την αποβίωσή τους από τη Γη, επειδή το έργο της λύτρωσης συνεχίζεται από πλευράς εκείνων που ήδη λυτρώθηκαν διά του Ιησού Χριστού, που αναστήθηκαν από το πνευματικό θάνατο στη Γη ή και στο επέκεινα. Ούτε ένα από τα όντα Μου θα παραμείνει αιώνια στην κατάσταση του θανάτου, ξανά και ξανά αποσπάται από τη νύχτα του θανάτου όποιος ακολουθεί το φως του σταυρού του Χριστού και επομένως ανασταίνεται σε μια καινούργια ζωή.

Η αφύπνιση των νεκρών κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας είναι επομένως μια διαδικασία την οποία πρέπει να καταλάβει κανείς μόνο πνευματικά. Αφού όπως και τον ερχομό Μου μέσα στα σύννεφα πρέπει να τον καταλάβετε πρώτα μόνο πνευματικά, δηλαδή ότι κατεβαίνω στους ανθρώπους μέσα στο λόγο για να ξεκινήσω μια τελευταία παρέμβαση διάσωσης πριν το τέλος. . .  έτσι ακριβώς κατεβαίνω και στο σκοτάδι, στην κόλαση, και αφήνω και εκεί να αστράφτουν ακτίνες φωτός, προσφέρω το σταυρό και στα όντα του σκότους για να τους φωτίσω το δρόμο για Μένα. Και ούτε αυτή η παρέμβαση διάσωσης θα είναι αναποτελεσματική και πολλοί θα αναστηθούν στη ζωή από τους τάφους τους.

Όσοι ωστόσο θέλουν να παραμείνουν στο σκοτάδι, όσοι δεν θέλουν να Με αναγνωρίσουν, δεν είναι «νεκροί μέσα στον Χριστό». . .  Δεν μπορούν να μεταφερθούν από το βασίλειο του σκότους στο βασίλειο του φωτός, και αυτοί είναι που θα πρέπει να ξαναρχίσουν την πορεία της ανάπτυξής τους στη Γη, που θα φυλακιστούν μέσα στην πιο συμπαγή ύλη της νέας Γης. . .  Οι «νεκροί μέσα στον Χριστό» επομένως είναι εκείνοι που λυτρώθηκαν από το βάθος, σε αντίθεση με εκείνους που Με βρήκαν ήδη στη Γη, που Με πιστεύουν με ζωντανό τρόπο και που στο τέλος θα απομακρυνθούν από αυτή τη Γη ως τα παιδιά Μου, έτσι όπως είναι γραμμένο. . .  Αφού θα επιστρέψω όλο μεγαλείο και δόξα. . .  και

θα έρθω να πάρω μαζί Μου τους δικούς Μου και θα τους μεταφέρω ζωντανά σωματικά σε έναν τόπο της ειρήνης. . .  Θα επιστρέψω, όπως ανέβηκα κάποτε στον ουρανό. . .  μέσα στο πιο αστραφτερό φως και ορατός στους δικούς Μου. . .  Και η πνευματική Μου επιστροφή μέσα στο λόγο και μέσα στις καρδιές των ανθρώπων θα πρέπει να το κάνει εφικτό για εκείνα τα παιδιά Μου να διαμορφώσουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να μπορέσουν να Με δουν. Αφού θα μπορέσουν να Με δουν μονάχα εκείνοι οι άνθρωποι που θα έχουν γίνει συνειδητά δικοί Μου μέσω ενός τρόπου ζωής με αγάπη για Μένα και για τον διπλανό. . .

Προκειμένου να μπορούν να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε όντα της αγάπης και του φωτός όσοι έχουν καλή θέληση, τους διοχετεύω πρώτα τη δύναμη, τους μεταδίδω το λόγο Μου, ο οποίος είναι δύναμη από Μένα ύψιστης αποτελεσματικότητας. Και όποιος τον αποδεχτεί με πίστη σε Μένα και στην αλήθεια του προαιώνιου λόγου Μου, θα Με περιμένει με πεποίθηση, και δεν θα τον απογοητεύσω, αφού η μέρα του τέλους θα έρθει αμετάκλητα, θα έρθει η μέρα της απομάκρυνσης των δικών Μου και της ανάστασης όσων λυτρώθηκαν από τον Ιησού Χριστό στη Γη ή και στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5854                15-1-1954

Απόκτηση του πνευματικού βασιλείου πάνω στη Γη. . .

Το βασίλειό Μου δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο, αλλά μπορεί να αποκτηθεί μονάχα μέσα σε αυτό τον κόσμο. . .  Αφού αν θέλετε να γίνετε παιδιά του Θεού, αν θέλετε να μπορέσετε να αποδεχτείτε την κληρονομιά του Πατέρα σας, δηλαδή να κυριαρχήσετε και να κυβερνήσετε μαζί Μου στο βασίλειό Μου, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε το δικαίωμα μέσα σε αυτό τον κόσμο, αφού προς το παρόν είστε τα πλάσματά Μου που πρέπει ακόμα να αποκτήσετε την πατρότητά Μου. Δεν είναι η Γη το βασίλειο το οποίο θα πρέπει να θέσετε υπό την κατοχή σας, αλλά το βασίλειό Μου είναι ο πνευματικός κόσμος, ο οποίος διαποτίζεται από το φως της αγάπης Μου, ο οποίος προσφέρει αμέτρητες μακαριότητες και ο οποίος είναι η πραγματική σας πατρίδα. . .

Το ότι πρέπει να κερδίσετε πάνω σε αυτή τη Γη το δικαίωμα να κατοικήσετε αιώνια μέσα σε αυτό το φωτεινό Μου βασίλειο είναι το αποτέλεσμα του ότι φύγατε κάποτε εθελοντικά από αυτό το βασίλειό Μου, και κατά συνέπεια μπορεί αυτό να σας δοθεί πίσω μόνο αν πετύχετε σε μια δοκιμασία της θέλησής σας. . .  Και αυτή τη δοκιμασία της θέλησής σας πρέπει να τη δώσετε στη Γη, στη μέση κάθε είδους πειρασμών, στη μέση ενός βασιλείου το οποίο να υπερνικήσετε είναι η αποστολή σας, το οποίο ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στόχο όλων των επιθυμιών και επιδιώξεών σας, αλλιώς θα χάσετε ξανά από δική σας απερισκεψία το δικαίωμα για το βασίλειό Μου και θα παραμείνετε ακόμα για μεγέλο χρονικό διάστημα δεμένοι από τον κύριο αυτού του κόσμου, τα δημιουργήματα του οποίου είναι όλα φορείς του πνευματικού που ανήκει ακόμα σε εκείνον.

Είναι ο δικός του κόσμος, παρόλο που δεν έχει εξουσία πάνω σε κανένα γήινο δημιούργημα. . .  Ωστόσο, όλα τα δημιουργήματα είναι περιβλήματα του πνευματικού που κάποτε αποστάτησε από Μένα, στο οποίο θέλω και πάλι να δώσω τη δυνατότητα να αποκτήσει την ελευθερία και να μπεί κάποτε στο πνευματικό βασίλειο. Αλλά εσείς οι άνθρωποι στη Γη θα πρέπει να επιδιώξετε κάτι ανώτερο, θα πρέπει μάλιστα να διανύσετε τη Γη σαν έναν εκπαιδευτικό σταθμό, αλλά με την επιτυχία της ωριμότητάς σας για το βασίλειό Μου, το οποίο θα σας κάνει τότε αφάνταστα ευτυχισμένους. Όσο είστε χωρίς γνώση για την πραγματική σας αποστολή στη Γη, ο γήινος κόσμος μπορεί μάλιστα να σας φαίνεται ποθητός. Όμως ενημερώνεστε ξανά και ξανά για το ότι πρέπει να εκτελέσετε ένα καθήκον στη Γη. . .

Εάν προσέχετε, θα λάβετε σίγουρα γνώση, και αν θέλετε τότε να κάνετε το σωστό, αν θέλετε να εκπληρώσετε το θέλημα Εκείνου Που σας έδωσε τη ζωή, θα επιδιώξετε και το βασίλειό Μου και θα υπερνικήσετε τον γήινο κόσμο, αφού το τίμημα είναι η υπερνίκηση όλων των επίγειων σας λαχταρών. . .  Πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στον εαυτό σας, και το βασίλειό Μου μπορεί να το αρπάξει κανείς μόνο με τη βία, το βασίλειό Μου πρέπει να αποκτηθεί, άρα πρέπει κανείς να το αλλάξει με κάτι. . .  πρέπει να δώσει κάτι που ανήκει σε αυτό τον κόσμο. Πρέπει η ψυχή να χωριστεί εθελοντικά από αυτόν, με αποτέλεσμα να παραλάβει κάτι πολύ πιο ωραίο. . .  πνευματικά αγαθά, τα οποία θα της εξασφαλίσουν την είσοδο στο βασίλειό Μου και τα οποία σημαίνουν για την ψυχή έναν ανεκτίμητο πλούτο. . .

Παρ’όλα αυτά δεν έχω υπερβολικές απαιτήσεις απέναντί σας, και για τον καθένα είναι κατορθωτό να γίνει υποψήφιος του βασιλείου Μου, το οποίο δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. . .  Αφού σας βοηθώ μόλις θέλετε στα σοβαρά να γίνετε παιδιά Μου. . . Σας βοηθώ γιατί σας αγαπώ και θέλω να γίνετε όλοι μακάριοι και γιατί μονάχα το βασίλειό Μου μπορεί να σας χαρίσει αυτή τη μακαριότητα. Σας βοηθώ γιατί θέλω να γυρίσετε ως τα παιδιά Μου στο πατρικό σας σπίτι και να μπορείτε τότε να ενεργείτε ενοποιημένοι μαζί Μου μέσα στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5855                16-1-1954

Η δυστυχία των ψυχών στο επέκεινα. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Συνειδητοποιήστε τη δυστυχία των ψυχών στο πνευματικό βασίλειο που αποβίωσαν ατελείς, που δεν είχαν καμία πίστη στη Γη σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο και οι οποίες διαπιστώνουν τώρα ότι βρίσκονται σε σκοτεινές, χέρσες περιοχές χωρίς φως και χωρίς ειρήνη. . .  Περιπλανιούνται πέρα δώθε και δεν μπορούν να προσανατολιστούν. Η μοίρα τους είναι λυπηρή, γιατί τις περισσότερες φορές είναι μόνες ή μαζί με παρόμοια δυστυχισμένα όντα, και επειδή τους λείπει κάθε πίστη, δεν καταφεύγουν στον Θεό, αφού φτάνουν στο επέκεινα έτσι όπως αποβίωσαν εδώ, και οι σκέψεις τους κινούνται ακόμα στην ίδια κατεύθυνση όπως στη Γη.

Νομίζουν ότι μόνο μεταφέρθηκαν σε έναν διαφορετικό τόπο και δεν σκέφτοναι το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. . .  Και για αυτό το λόγο βρίσκονται σε μεγάλη ψυχική δυσκολία και δεν ξέρουν καμία διέξοδο. Άνθρωποι τους οποίους δεν ακολουθούν στοργικές σκέψεις σε εκείνο το βασίλειο μπορούν συχνά να παραμείνουν για ατελείωτο καιρό μέσα σε αυτή την κατάσταση, και αυτές οι ψυχές είναι πάρα πολύ αξιολύπητες. Και όμως μπορούν να βοηθηθούν μονάχα μέσω της παράκλησης, για να τους παρασχεθεί δύναμη για να διορθώσουν τη θέλησή τους. . .  Στην περίπτωση που σκέψεις που εκφράζουν την προθυμία ενός ανθρώπου να βοηθήσει ακολουθούν μια ψυχή, αυτή τις αισθάνεται σαν ευεργεσία και βρίσκεται συνέχεια κοντά σε εκείνον από τον οποίο προέρχεται το ρεύμα της δύναμης. . .  Τότε η ψυχή βρίσκει πιο εύκολα μια διέξοδο από την κατάστασή της, δεν βουλιάζει μέσα στην απάθεια, αλλά επιτρέπει εύκολα να την οδηγήσουν όντα πρόθυμα για βοήθεια.

Η απιστία στοιχίζει τα περισσότερα θύματα, αφού σε μια ψυχή που δεν ήθελε να πιστεύει στη Γη δεν μπορεί να δειχτεί στο πνευματικό βασίλειο ένα δρόμο που αρνιόταν πάντα. Και για αυτό το λόγο πρέπει μια τέτοια ψυχή πρώτα να συνειδητοποιήση τη βασανιστική της κατάσταση στην οποία κατέληξε εξαιτίας της απιστίας της. . .  Μέσα στην έσχατη μοναξιά της είναι ευγνώμων όταν την πλησιάζει ένα ον, και τότε αποδέχεται και τα δασκαλέματα. . .  θα τα σκεφτεί και θα αισθανθεί ήδη μια μικρή ανακούφιση, στην περίπτωση που είναι δεκτική, ενώ τα βάσανά της αυξάνονται ακόμα εάν αρνηθεί τη βοήθεια.

Ο Θεός εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες για να βοηθήσει και εκείνες τις ψυχές μέσα στο σκοτάδι για να φτάσουν στο φως. Ωστόσο, η ελεύθερη βούληση παραμένει άθικτη και στο άλλο βασίλειο, και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη μια μεγάλη λυτρωτική δραστηριότητα για να αλλαχτεί ακόμα αυτή η βούληση, προκειμένου να στραφεί στον Θεό, προκειμένου η ψυχή να καταλάβει και να αναγνωρίσει έναν Κύριο από πάνω της, στον Οποίο πρέπει τότε να παραδοθεί για να απελευθερωθεί από τα βάσανά της. Πρέπει να μάθει να πιστεύει, αφού μονάχα διά της πίστης καταλαβαίνει την αγάπη του θεϊκού Λυτρωτή, του Ιησού Χριστού. . .  Και μονάχα μέσα στην πίστη Τον επικαλείται, και τότε μάλιστα θα βοηθηθεί.

Αν ήξεραν οι άνθρωποι πόσο τρομερό αποτέλεσμα θα έχει πάνω τους η απιστία τους μετά το θάνατο του κορμιού τους, πράγματι θα έκαναν τα πάντα ήδη στη Γη για να διαφωτιστούν για όσα απαιτούνται να πιστέψουν. Θα ζητούσαν ενημέρωση, προκειμένου να κάνουν το σωστό στη Γη. . .  Ωστόσο, τα βάσανα τέτοιων ψυχών μπορούν μάλιστα να περιγραφτούν στους ανθρώπους, δεν μπορεί όμως να τους επιτραπεί να ρίξουν μια ματιά στο πνευματικό βασίλειο. Και αποβιώνουν από τη Γη αμέτρητες ψυχές σε μια κατάσταση πλήρους απιστίας, και ευλογημένοι εκείνοι που έζησαν στη Γη με έναν τρόπο ώστε να τους ακολουθήσουν καλές σκέψεις. . .  ευλογημένοι εκείνοι τους οποίους σκέφτεται κανείς με παρακλήσεις και στους οποίους μπορεί να μεταδοθεί δύναμη με αυτό τον τρόπο. Αφού με εκείνους θα κάνουν παρέα μετά από λίγο όντα που θα τους οδηγήσουν στην πηγή του φωτός. . .  Αλλά για ατελείωτα χρονικά διαστήματα παραμένουν μέσα στο σκοτάδι οι ψυχές που δεν έχουν πολύ βοήθεια ή που απορρίπτουν τους βοηθούς. . .  οι ψυχές που δεν βρίσκουν τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος είναι ο μόνος Που τις λυτρώνει από τη νύχτα του θανάτου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5856                18-1-1954

Αμφιβολία για τις θεϊκές αποκαλύψεις. . .

Μηχανορραφία του αντιπάλου. . .

Μην στενοχωρήσετε τις καρδιές σας και μην αμφιβάλετε τότε που η Ίδια η θεϊκή Αγάπη σάς εκδηλώνεται. . .  Εμπιστευτείτε την αγάπη του Πατέρα, ο Οποίος πράγματι δεν προσφέρει στα παιδιά Του ένα βλαβερό δώρο, δηλαδή δεν επιτρέπει να τους δοθεί από ξένη πλευρά μια τροφή που θα μπορούσε να τα βλάψει. Θεωρείτε τον εαυτό σας παιδιά Μου, και τότε μπορείτε και να πιστεύετε ακλόνητα ότι ο Πατέρας σάς προσφέρει την προστασία Του, ότι σας φροντίζει ως τα παιδιά Του και ότι αποσοβεί από σας κάθε κίνδυνο που θα μπορούσε να απειλήσει την πνευματική σας ανάπτυξη. . .

Ωστόσο, να ξέρετε ότι ζείτε στην έσχατη εποχή και ότι ο αντίπαλος του Θεού προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να αυξάνει τον αριθμό των οπαδών του. Να ξέρετε ότι λυσσομανά λίγο πριν το τέλος και ότι ενεργεί ιδιαίτερα εκεί όπου το φως από πάνω κοντεύει να τον ξεσκεπάσει. . .  Να ξέρετε ότι επιδιώκει να προκαλέσει σύγχυση επίσης μεταξύ εκείνων που είναι αφοσιωμένοι στον Θεό και ότι κάνει τα πάντα για να προξενήσει ένα χάσμα. . .  Να ξέρετε ότι μπορεί να θαμπώσει και το βλέμμα εκείνων που του δίνουν την παραμικρή αφορμή μέσω λάθος θέλησης, μέσω πνευματικής αλαζονείας, μέσω άπονων σκέψεων. . .  και ότι πετυχαίνει πάντα εκεί, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να χωρίσει εκείνους τους ανθρώπους από τον Θεό. Αλλά η σκέψη τους μπερδεύεται και δεν αναγνωρίζουν πια την καθαρή αλήθεια. . .  δεν αναγνωρίζουν τη φωνή του Πατέρα, γιατί εισάκουσαν εκείνη τη φωνή. . . Η θέλησή τους παρ’όλα αυτά παραμένει στραμμένη στον Θεό και δεν πέφτουν θύματα των επιδιώξεων του αντιπάλου. Μόνο που αυτός πέτυχε στο να προκαλέσει ένα χάσμα μέσα σε έναν κύκλο που ήθελε να ενεργήσει για τον Θεό ενωμένα.

Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε την εξουσία και το δόλο του, δεν ξέρετε το καμουφλάρισμά του και πέφτετε θύματα των μηχανορραφιών του τότε που εμφανίζεται μέσα σας μια αμφιβολία που είναι ταυτόχρονα μια αμφιβολία για την αγάπη και την παντοδυναμία και τη σοφία του Θεού. . .  τότε δηλαδή που οι ίδιοι κάνετε τον εαυτό σας ανίκανους να Τον αναγνωρίσετε μέσα στο λόγο Του που σας αποκαλύπτεται. . .  Τότε η επιρροή του πάνω σας είναι ευδιάκριτη, αλλά δεν θα τα καταφέρει να σας χωρίσει από Εκείνον Που λαχταράτε στα σοβαρά. . .  Αφού ο Θεός κρατά το προστατευτικό Του χέρι πάνω από τον καθένα που Τον επιδιώκει, αλλά δεν τον αναγκάζει να σκέφτεται και να δρα ανάλογα με το θέλημά Του. Του αφήνει την ελευθερία του να αμυνθεί ο ίδιος όταν του επιτεθεί η δύναμη του σκότους. . .  Και όποιος έχει καλή θέληση θα καταλάβει τον ανίπαλο του Θεού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5858                21-1-1954

Η ενέργεια των παιδιών του Θεού πάνω στη Γη. . .

Θα είναι πάντα μόνο λίγοι που θα αποβιώσουν από αυτή τη Γη σωστά παιδιά του Θεού, που είναι τόσο έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου διά της αγάπης ώστε να έχουν γίνει κατ’εικόνα Μου, επειδή η δύναμη της αγάπης Μου μπορεί να τους διαποτίζει τελείως. Θα είναι μόνο λίγοι που θα έχουν διανύσει την πορεία τους διαμέσω της επίγειας τους ζωής με το αποτέλεσμα της πλήρης πνευματοποίησης. . .  που κατόρθωσαν τη θεοποίηση του είναι τους και που μπορούν να ενεργούν στο πνευματικό βασίλειο ως τα αληθινά Μου παιδιά.

Αλλά πάρα πολλά πλάσματα δεν καταφέρνουν αυτή την κατάσταση στη Γη, μπορούν ωστόσο μετά το θάνατό τους να μπουν στο βασίλειο του φωτός. . .  Μπορεί μέσω της πίστης τους στον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου να πέτυχαν τη συγχώρεση των αμαρτιών τους και να είναι δεκτικοί στο φως ως έναν ορισμένο βαθμό, ο οποίος μπορεί ακόμα να αυξηθεί στο πνευματικό βασίλειο, με αποτέλεσμα να μπορούν επίσης να απολαύσουν τις μακαριότητες και να τις αυξάνουν συνεχώς, επειδή στο πνευματικό βασίλειο θα επιδιώκουν συνέχεια να ανεβαίνουν στα ύψη. . .

Επομένως είναι απαραίτητη μονάχα η πίστη στον Ιησού Χριστό για να μπορέσει κανείς να μπει στο βασίλειο του φωτός. . .  Αυτή η πίστη ωστόσο μπορεί να είναι ζωντανή μόνο τότε που η καρδιά είναι ικανή και πρόθυμη για αγάπη. . .  Δηλαδή πρέπει η κάθε ψυχή να μπορεί να εμφανίζει έναν ορισμένο βαθμό αγάπης, και αυτός λοιπόν της εξασφαλίζει και στο πνευματικό βασίλειο τη διαπότιση από το φως της αγάπης. Αφού χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει ούτε η πίστη στον Ιησού Χριστό, ακόμα και αν ο άνθρωπος εκφράζει τέτοια πίστη με το στόμα του. . .  Αξιολογώ μονάχα τα αισθήματα της καρδιάς του, και αυτή θα πρεσβεύσει πάντα τον Ιησού Χριστό στην περίπτωση που αναπτύσσει μέσα  της την αγάπη.

Ο βαθμός της αγάπης όμως μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός, και μόνο αυτός καθορίζει το φως και τη μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο. . .  Το να έχει γίνει σκέτη αγάπη στη Γη εξασφαλίζει στην ψυχή την πατρότητα του Θεού. . .  Αυτό τον βαθμό όμως πετυχαίνουν μόνο λόγοι άνθρωποι, αλλά επειδή αυτοί, μέσω της αγάπης τους, έχουν και γνώση για την ευλογία της αγάπης και για τη δυστυχία όλων των όντων που δεν έχουν αγάπη μέσα τους, κάνουν έντονες προσπάθειες να παρακινήσουν και τους συνανθρώπους τους να ασκήσουν την αγάπη.

Και για αυτό το λόγο αυτοί θα είναι ακούραστα δραστήριοι κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο της αγάπης Μου, με λόγια ή και δίνοντας ένα καλό παράδειγμα και με αυτό τον τρόπο επενεργώντας με εκπαιδευτικό τρόπο στους συνανθρώπους τους διά του τρόπου ζωής τους σύμφωνα με το θέλημά Μου. Αφού πρόκειται να διαμορφωθούν οι άνθρωποι τουλάχιστον μέχρι το βαθμό όπου να μην τους είναι εντελώς κλειστό το φωτεινό βασίλειο. . .  Πρόκειται να σωθούν από τη μοίρα του σκοταδιού όταν οι ψυχές τους αποβιώσουν από τη Γη. Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει και θα γίνει ακόμα πολλή δουλειά, και για αυτό το λόγο απομακρύνω ακόμα πολλούς ανθρώπους από αυτή τη Γη που έχουν ήδη το δικαίωμα να διαποτιστούν από έναν μικρό βαθμό του φωτός, προκειμένου να μην τον χάσουν, αλλά να μπορέσουν να τον αυξήσουν στο πνευματικό βασίλειο.

Και προσπαθώ με όλη την αγάπη Μου να κερδίσω και εκείνες τις ψυχές που βαδίζουν στη Γη χωρίς την παραμικρή πίστη και χωρίς αγάπη, για να αναφτεί μια σπίθα αγάπης μέσα τους και να τους λάμψει ήδη ένα μικρό φως από το εσωτερικό τους όταν αφαιρεθούν από αυτή τη Γη. . .  Η ελάχιστη λάμψη του φωτός τούς δίνει δικαίωμα να μπουν στο βασίλειο του φωτός, και ευλογημένοι εκείνοι που μπορούν να μπουν, ευλογημένοι όσους δεν θα υποδεχτεί το βασίλειο του σκότους, ευλογημένοι όσοι δεν ανήκουν σε εκείνους μέσα στους οποίους έχει σβήσει κάθε φως και οι οποίοι για αυτό θα περάσουν ατελείωτους καιρούς μέσα στη δυστυχία, ώσπου να τους φτάσει μια ακτίνα του φωτός. . .

Ο βαθμός της αγάπης στη Γη καθορίζει τον βαθμό του φωτός στο πνευματικό βασίλειο. . .  Και έτσι θα καταλάβετε ότι μπορώ να αποδεχτώ ως τα αληθινά παιδιά Μου μονάχα εκείνους που διαμόρφωσαν τον εαυτό τους εντελώς σε αγάπη. . .  και ότι αυτοί εργάζονται και ενεργούν μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου ήδη στη Γη καθώς επίσης κάποτε στο βασίλειό Μου. . .  Και συνεπώς τα παιδιά Μου στη Γη πρέπει να είναι ευδιάκριτα από το γεγονός ότι εκπέμπουν φως και θερμότητα, ότι διδάσκουν το λόγο Μου ή το πραγματοποιούν με έναν τρόπο ώστε να παραδειγματιστούν από εκείνους οι συνάνθρωποι που έχουν οι ίδιοι καλή θέληση. . .  Μέσω του τρόπου ζωής τους εκείνοι φέρνουν το φως και τη θερμότητα ανάμεσα στους ανθρώπους και καταφέρνουν συχνά περισσότερο από ό,τι το καταφέρνουν λόγια, αφού είναι ήδη στη Γη διαποτισμένοι από το φως και την αγάπη και Με ανακοινώνουν με κάθε βλέμμα, με κάθε λόγο και κάθε πράξη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser