background

επισκέπτες: 4648

Bιβλίa 47/48

 

3692                20-2-1946

Η λήψη προληπτικών μέτρων απέναντι στην καταστροφή είναι άσκοπη

Πρέπει να αποσυνδεθείτε εντελώς από τον κόσμο αν θέλετε να σας γεμίσει η δύναμή Μου και αν θέλετε να την αντιληφθείτε. Κι έτσι και σε ώρες έσχατης ανάγκης θα είστε γεμάτοι δύναμη μόνο τότε που είστε ικανοί να μην προσέχετε όλα τα επίγεια και να αφοσιωθείτε εντελώς σε Μένα μέσα στις σκέψεις σας. Εκείνους που ψάχνουν τέτοια έντονη επαφή σε ώρες έσχατης γήινης ανάγκης τους φροντίζω ιδιαίτερα, αφού Μου αποδυκνύουν την πίστη τους, την οποία δεν θα απογοητεύω ποτέ. Κι εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να αποτρέψετε τίποτα απ’ό,τι επιτρέπω να σας χτυπήσει. Επομένως είναι μάταιες όλες οι προσπάθειες που κάνετε για το καλό του κορμιού σας. Είναι πολύ πιο πολύτιμο να στρέψετε τις αισθήσεις σας σε Μένα και να περιμέντε με πίστη τη βοήθειά Μου, αφού αυτό σας αποφέρει σίγουρη επιτυχία, και προστατεύω το σώμα και την ψυχή σας γιατί έχετε πίστη.

Και πριν να εκφραστώ μέσω των δυνάμεων της φύσης θα σας στείλω προηγουμένως αναμφισβήτητα σημάδια του ερχομού μιας καταστροφής, και τότε σκεφτείτε το λόγο Μου. . .  Μαζευτείτε μέσα στην προσευχή, και ό,τι και να κάνετε προσέξτε μόνο το πνευματικό καλό, μην κάνετε τίποτα για το κορμί σας, αλλά προσπαθήστε μονάχα να συνάψετε την έντονη επαφή μαζί Μου για να μπορέσω να επιδράσω πάνω σας ανεμπόδιστα και να μπορέσω να σας οδηγήσω χωρίς να βρω αντίσταση μέσω επίγειου περισπασμού που θα εξασθενίσει την ενέργεια του Πνεύματός Μου ή θα την κάνει αδύνατη κιόλας. Μην πάρετε μέτρα για τη φροντίδα του κορμιού, αφού ό,τι θέλω να σας διατηρήσω θα το κρατήσετε, και ό,τι θα πρέπει να χάσετε δεν θα μπορέσετε να το προστατέψετε με τη θέλησή σας.

Ξέρω τι έχετε ανάγκη και ξέρω επίσης τι σας είναι εμπόδιο για την εξέλιξη των ψυχών σας. Και για αυτό αφήστε σε Μένα την κάθε φροντίδα του εαυτού σας, των γήινων σας αγαθών και σκεφτείτε μονάχα τις ψυχές σας, επειδή δεν ξέρετε αν έχει έρθει και η δική σας τελευταία ώρα. . .  Για αυτό ανακοινώνομαι ακόμα πριν για να σας δώσω με την αγάπη Μου ακόμα αρκετή ευκαιρία να συνδεθείτε με το πνευματικό βασίλειο, μαζί Μου, Που κρατάω τη μοίρα του καθένα μέσα στο χέρι Μου και την οδηγώ προς το καλύτερό σας. Όποιος συνδεθεί μαζί Μου βρίσκεται κάτω από την πιο σίγουρη προστασία και πράγματι δεν χρειάζεται επίγεια προστατευτικά μέτρα, τα οποία μπορούν να καταστραφούν ανά πάσα στιγμή. Αφού και πάλι θέλω να ενεργήσω ολοφάνερα, θέλω να Με καταλάβουν οι δικοί Μου για να ενισχύσω την πίστη τους, για να τους διαμορφώσω για να γίνουν σωστές εργάτες για τη βασιλεία Μου, ως οι οποίοι θα πρέπει μετά να εμφανιστούν.

Μην ανησυχείτε αφού σας φροντίζω. Προσέχετε μόνο τα λόγια αγάπης Μου και αφήστε να έχουν απήχηση μέσα στην καρδιά σας. Και νουθετήστε τους συνανθρώπους σας για την ίδια συμπεριφορά. Προειδοποιήστε τους για υπερβολικά προληπτικά μέτρα για το επίγειο τους καλό και ενθαρρύνετέ τους να απευθυνθούν σε Μενα με πίστη και να Μου εμπιστέψουν τον εαυτό τους, την ψυχή και το κορμί τους. Και όποιος ακούσει τα λόγια σας θα οδηγηθεί με θαυμάσιο τρόπο, ανάλογα με τη δύναμη της πίστης του. Και για αυτό μην φοβάστε τίποτα, ό,τι και να έρθει και ας βρεθείτε σε πολύ απειλητικές περιστάσεις. . .  Το χέρι Μου φτάνει παντού για βοήθεια καθώς και για καταστροφή. . .  Όποιον θέλω να διατηρήσω θα διατηρηθεί, και όποιον θέλω να καταστρέψω δεν μπορεί να σωθεί. . .  να φροντίσει μόνο να μην πέσει θύμα του σκοταδιού η ψυχή του, τότε θα έχει σωθεί επίσης για την αιωνιότητα. . .

 

                                                                                                                                              Αμήν

3694                22-2-1946

Η μοίρα της ψυχής θα είναι κάποτε ανάλογη με την επιθυμία της. . .

Ό,τι λαχταράτε ας είναι το μερίδιο σας. Σας προσφέρω πάντοτε ανάλογα με τη θέλησή σας, κάτι που το καταλαβαίνετε ή και όχι, αλλά αν στη γη δεν παίρνετε αυτό που ζητάτε και δεν σταματάτε να το ζητήσετε θα το πάρετε στο πνευματικό βασίλειο. . .  Ακόμα και υλικά αγαθά θα λάβετε, μόνο που τότε θα είναι βάσανα για σας, ώσπου να αλλάξετε, να στρέψετε την επιθυμία σας σε πνευματικά αγαθά ή και, αν είστε αδιόρθωτοι, να δεθείτε εκ νέου μέσα στην πιο σκληρή ύλη, να σας εξυπηρετήσει δηλαδή ως εξωερική μορφή αυτό που δεν θέλετε να παραδώσετε. Αν όμως διστάζω πολύ ώσπου να εκπληρώσω την επιθυμία σας, τότε η αιτία είναι μόνο η μεγάλη Μου αγάπη για σας, που ως τα πλάσματά Μου θα έπρεπε να ξεπεράσετε εκείνη την επιθυμία για να γίνεστε μακάριοι.

Αν όμως η λαχτάρα σας είναι στραμμένη στα πνευματικά, αν προσανατολίζεται σε αγαθά που είναι άφθαρτα, που προέρχονται από το πνευματικό βασίλειο κι επίσης σας οδηγούν στο πνευματικό βασίλειο, δεν θα διστάσω πολύ να σας δώσω αυτό που επιδιώκετε. . .  Αφού τα πνευματικά αγαθά μοιράζω πάντοτε και δεν χαρίζω πενιχρά σε εκείνον που λαχταρά τέτοια. Αφού αυτή η λαχτάρα Μου αρέσει και ανταποκρίνεται στο νόημα και στο σκοπό της επίγειας ζωής, είναι ο στόχος που θα πρέπει να πετύχετε στη γη. . .  το να επιδιώξετε το βασίλειό Μου. . .  Κι έτσι η βούλησή σας σας ετοιμάζει πάντα μόνη της τη μοίρα στον άλλο κόσμο. Ό,τι ζητάτε θα λάβετε, αλλά ποτέ δεν θα μείνετε ανενημέρωτοι για το τι θα έπρεπε να επιδιώξετε για να ανταποκριθείτε στο θέλημά Μου και για να αποκτήσετε την αιώνια μακαριότητα. Αλλά η βούλησή σας είναι ελεύθερη.

Ακόμα και τη φαινομενική άρνηση της εκπλήρωσης των επιθυμιών σας δεν είναι εξαναγκασμός της βούλησης, αφού ακόμα και τότε σε σας εναπόκειται να επιμείνετε στη λαχτάρα σας ή να τη στρέψετε σε άλλο στόχο. Ωστόσο στο τέλος η λαχτάρα σας είναι αποφασιστική για το τι αμοιβή θα πάρετε. Ο χρόνος πάνω στη γη είναι σύντομος και μέσω της άρνησης εκείνου που επιθυμείτε σας δίνω μόνο την ευκαιρία να αλλάξετε φρονήματα, επειδή η αγάπη Μου θέλει να σας βοηθήσει να γίνεστε μακάριοι.

Κι επομένως κατά τη Δευτέρα Παρουσία, την ημέρα της κρίσης κανείς δεν θα μπορέσει να παραπονηθεί για το ότι έχει λάβει αντίθετα προς τη λαχτάρα του. . .  θα μπει στο πνευματικό βασίλειο όποιος έχει τις αισθήσεις του στραμμένες στα πνευματικά και όποιος δηλαδή Με λαχταρά ως τον υψηλότατο Πνεύμα του ουρανού και της γης, καθώς και θα καταδικαστεί στο βασίλειο της ύλης όποιος δεν ήθελε να αποχωριστεί αυτήν, όποιος δεν μπόρεσε να την αποχωριστεί γιατί η θέλησή του ήταν μακριά Μου και για αυτό χωρίς δύναμη.

Η θέληση και μόνο αυτή είναι αποφασιστική, αφού τη δύναμη για την πραγματοποίηση της θέλησής του έχει στη διάθεση ο καθένας. Με τη βοήθειά Μου συμπαραστέκομαι στον καθένα μόλις καταλαβαίνω την ελάχιστη αλλαγή της θέλησής του, αλλά παρά τη θέλησή του κανένας άνθρωπος δεν οδηγείται προς ένα βασίλειο που δεν ανταποκρίνεται στην πιο ενδόμυχη επιθυμία του. Και για αυτό το νόημα και ο σκοπός της επίγειας σας ζωής είναι να αλλάξετε τη βούλησή σας, να την απομακρύνετε από τη γήινη ύλη και να την κάνετε να είναι πρόθυμη να επιδιώξει πνευματικά αγαθά. Και δεν θα κλείσω τον Εαυτό Μου σε καμία παράκληση για συμπαράσταση, θα σας χαρίσω ένα πλήθος δύναμης για να αποσυνδεθείτε εντελώς και να μπορέσετε να μπείτε στο πνευματικό βασίλειο αμέριμνα για να γίνεστε μακάριοι. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3700                28-2-1946

Οι σκέψεις είναι μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο. . .

Όλες οι σκέψεις είναι πνευματικές μεταδόσεις, μόνο με διαφορετική έκβαση, δηλαδή μπορούν να πλησιάζουν εσάς τους ανθρώπους από το βασίλειο του φωτός, αλλά και από το βασίλειο του σκοταδιού, ανάλογα με τη θέλησή σας. Και για ευνόητους λόγους το φωτεινό βασίλειο μεταδίδει την αλήθεια, ενώ το βασίλειο του σκοταδιού διοχετεύει στους ανθρώπους την αναλήθεια ή εντελώς γήινες, υλικιστικές σκέψεις και επιδιώκει να τις διαδόσει. Η δραστηριότητα της σκέψης είναι μεν, από την επίγεια άποψη, η λειτουργία των οργάνων, τα οποία όμως υποδέχονται και επεξεργάζονται μόνο αυτό που από το πνευματικό βασίλειο αγγίζει τα όργανα ως μεταδόσεις.

Η προέλευση της κάθε σκέψης παραμένει πάντα οι πνευματικές σφαίρες, αφού αυτή είναι η δραστηριότητα των κατοίκων του πνευματικού βασιλείου να επιδράσουν διανοητικά πάνω στους ανθρώπους, και προσπαθούν για αυτό να τους μεταδίδουν ό,τι κατέχουν οι ίδιοι. Κι επομένως μπορούν πολύτιμα αλλά και άχρηστα ή ακόμα και βλαβερά διανοητικά αγαθά να εκρεύσουν από εκείνο το βασίλειο, και ο άνθρωπος ο ίδιος αποφασίζει για την αξία όσων τον πλησιάζουν. . .  Μπορεί μέσω της θέλησής του να οδηγήσει τις σκέψεις του σωστά ή και λάθος, και η θέλησή του υποστηρίζεται πάντα έντονα από τα όντα του πνευματικού βασιλείου.

Πρέπει για αυτό να ενημερωθεί ο άνθρωπος για το πώς μπορεί να κάνει επαφή με τα φωτεινά όντα αν θέλει να αποκτήσει την καθαρή αλήθεια, αν θέλει να είναι σωστή η σκέψη του. Πρέπει όμως και να γνωστοποιηθεί για τις αιτίες της λάθος σκέψης για να μπορέσει να προστατευτεί σχετικά. Άρα πρέπει να διδαχτεί για το ότι η μετάδοση των σκέψεων από το πνευματικό βασίλειο είναι το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του, ο οποίος ανταποκρίνεται λιγότερο ή περισσότερο στο θέλημα του Θεού και συνεπώς παρακινεί λιγότερο ή περισσότερο τα όντα του πνευματικού βασιλείου να μοιράσουν την αλήθεια ή και την αναλήθεια. . .

Έτσι όπως η βούληση του ανθρώπου συμπεριφέρεται απέναντι στον Θεό, έτσι συμπεριφέρονται και τα πνευματικά όντα απέναντί του, και αυτό έχει επιπτώσεις πάνω στη μετάδοση πνευματικών αγαθών, πάνω στη σκέψη και στην ικανότητα του ανθρώπου να καταλάβει και να αποκομίσει αληθινές γνώσεις. Αφού τα φωτεινά όντα μπορούν να συνάψουν επαφή με τους άνθρωπους μόνο εάν αυτοί παραδίδονται στον Θεό, εάν η επιδιώξεις τους είναι στραμμένες στον Θεό, επειδή στην αντίθετη περίπτωση η βούληση του ανθρώπου θα γινόταν ανελεύθερη μέσω επηρεασμού από το φωτεινό βασίλειο παρά τη θέλησή του.

Ενώ οι δυνάμεις του σκοταδιού έχουν επίσης πρόσβαση μόνο σε εκείνους η θέληση των οποίων είναι αντίθετη στον Θεό και εκδηλώνουν αυτό μέσω άστοργης πράξης, σκέψης και ομιλίας. Αφού η επιρροή εκείνων των όντων είναι δυνατή, αλλά έχει αποτέλεσμα μόνο τότε που ο άνθρωπος αφήνεται σε εκείνα. Αν όμως η βούλησή του είναι στραμμένη στον Θεό μπορεί ανά πάσα στιγμή να προστατευτεί από εκείνες τις δυνάμεις μέσω επιθυμίας για τα φωτεινά όντα και μέσω παράκλησης στον Θεό για συμπαράσταση. Η σκέψη εκείνου θα είναι οδηγημένη  σωστά κάθε στιγμή, αφού τα φωτεινά όντα δεν βρίσκουν καμία αντίσταση όταν του μεταδίδουν τις σκέψεις τους.

Τις περισσότερες φορές οι δυνάμεις του σκοταδιού προσπαθούν να οδηγήσουν τη σκέψη των ανθρώπων σε γήινα πράγματα και να τους εμποδίσουν να επιθυμήσουν πνευματικά αγαθά ή να παραμορφώσουν αυτά και να τους τα προσφέρουν διάσπαρτα από ψέματα και πλάνη, έτσι ώστε να βρεθούν μέσα σε πλήρη άγνοια και αναλήθεια, αφού κάθε πνευματικό ον δίνει ό,τι κατέχει το ίδιο. . .  Από το βασίλειο του σκοταδιού όμως δεν μπορεί ποτέ να προσφερθεί η αλήθεια, επειδή στα όντα εκεί δεν φέγγει κανένα φως λόγω της δικής τους πεισματάρας θέλησης. Πάντα είναι η προσπάθεια εκείνων των δυνάμεων να κρατήσουν τον άνθρωπο μέσα σε αποκλειστικά υλικιστική σκέψη, και βρίσκουν σε εκείνον πάντα απήχηση όσον καιρό η θέλησή του δεν είναι στραμμένη στον Θεό.

Μόνο όπου μπορούν να ενεργήσουν τα φωτεινά όντα η σκέψη των ανθρώπων είναι σωστή και τα διανοητικά αγαθά που κατέχουν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Κι επομένως πρέπει πρώτα να εκπληρωθεί η μεγαλύτερη εντολή του Θεού. . .  πρέπει ο άνθρωπος να ζήσει μέσα στην αγάπη. . .  Τότε μόνο μπορεί να υποστηρίξει και απέναντι στους συνανθρώπους ότι τα διανοητικά του αγαθά είναι αληθινά και προέρχονται από το βασίλειο του φωτός, αφού τότε εκπληρώνει τον πρώτο όρο που έθεσε ο Θεός, για να μπορέσει ο ίδιος να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αλήθεια, και δεν πρέπει ποτέ πια να φοβάται ότι θα πάρει λάθος δρόμους, δηλαδή ότι θα βαδίσει μέσα στην αναλήθεια, αφού τότε θα είναι κάτω από την άμεση επιρροή των φωτεινών όντων που είναι δραστήρια με εντολή του Θεού στο να μεταδώσουν διανοητικά αγαθά σε εκείνους που έχουν παρατήσει οριστικά την αντίστασή τους στον Θεό. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3704                4 κ. 5-3-1946

Η αναγέννηση του πνεύματος. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation_BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 300 – 304. Σημείωση της μεταφράστριας.

Η πνευματική αναγέννηση είναι ο στόχος του ανθρώπου στη γη, ειδαλλιώς με το θάνατο του σώματος μένει και η ψυχή χωρίς ζωή, αν και τότε δεν μπορεί να αφανιστεί ολοκληρωτικά, αφού είναι αθάνατη. Η πνευματική αναγέννηση σημαίνει ζωή για την ψυχή, γιατί χωρίς αυτήν είναι αδύνατον να ζήσει ουσιαστικά. Ο άνθρωπος αναγεννάται δε πνευματικά, όταν από εσώτατη ώθηση επιζητεί να συνδεθεί με το πνευματικό βασίλειο. Τότε η ψυχή του παύει να αρκείται στη σωματική ζωή ούτε βρίσκει πλέον ικανοποίηση των επιθυμιών της στον επίγειο κόσμο παρά βάζει ως στόχο της εκείνο το βασίλειο, στο οποίο ανήκει κατ’ουσία. Και ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η θέληση που επενδύει προς αυτή την κατεύθυνση, αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος αναγεννάται.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση του πνεύματος είναι η έμπρακτη αγάπη, γιατί είναι αυτή που αφυπνίζει στη ζωή το ανθρώπινο πνεύμα. Με την έμπρακτη αγάπη ο πνευματικός σπινθήρας που βρίσκεται  σε νάρκη μέσα στην ψυχή συνδέεται με το προαιώνιο Πνεύμα του Πατέρα και δραστηριοποιείται, και δραστηριότητα σημαίνει ζωή. . . Όταν κανείς με την άσκηση της αγάπης δίνει στον πνευματικό σπινθήρα του τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί, έχει ήδη αναγεννηθεί στο πνεύμα του και δεν μπορεί πια να επανέλθει στην κατάσταση του θανάτου. Γιατί όταν το πνεύμα αφυπνιστεί, δεν τον αφήνει πια να επαναπαυθεί, αφού επενεργεί συνεχώς πάνω στο επένδυμα που το περιβάλλει, με άλλα λόγια επηρεάζει διαρκώς την ψυχή, και μέσω αυτής επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, παρακινώντας τον σε ενέργειες αγάπης, με αποτέλεσμα την ανοδική εξέλιξη της ψυχής του.

Την πνευματική αναγέννηση δεν μπορεί να την κατακτήσει κανείς με το νου του ούτε με τη θέληση που μένει αποκλειστικά στα λόγια. Μόνο όταν η θέληση μετατρέπεται σε πράξεις μπορεί να  επιτευχθεί, όπου βέβαια τέτοιες πράξεις πρέπει να προέρχονται από μια καθαρά ανιδιοτελή αγάπη. Μόνο μέσα της αγάπης αφυπνίζεται το πνεύμα του ανθρώπου στη ζωή, μόνο μέσω της αγάπης ενεργοποιείται, και επομένως η ψυχή μόνο μέσω της αγάπης μπορεί να κατακτήσει την αιώνια ζωή, η οποία είναι επακόλουθο της πνευματικής αναγέννησης.

Όποιος λοιπόν διαθέτει αγάπη βρίσκεται σαν συνέπεια σε μόνιμη σύνδεση με την προαιώνια Αγάπη και επομένως το προαιώνια Πνεύμα του Πατέρα επενεργεί διαρκώς πάνω στον πνευματικό σπινθήρα του, διότι η αιώνια Αγάπη έλκει κοντά της οποιονδήποτε πασχίζει να μετουσιωθεί σε αγάπη. Και τότε δεν υπάρχει πλέον στην αιωνιότητα θάνατος για την ψυχή, υπάρχει μόνο ζωή, πράγμα που σημαίνει ακατάπαυστη δραστηριότητα με δύναμη και φως, με άλλα λόγια τα δεσμά του θανάτου έχουν λυθεί, αφού έχει γίνει υπέρβαση του θανάτου.

Επομένως ένας αναγεννημένος στο πνεύμα δεν πρόκειται να φοβηθεί ποτέ το θάνατο της σωματικής του ύπαρξης, γιατί η ψυχή του γνωρίζει για την παροδικότητα που χαρακτηρίζει καθετί το γήινο, όπως και για την προσωρινότητα που διακρίνει οτιδήποτε δεν ανήκει στη σφαίρα του πνεύματος. Έτσι δεν φοβάται τον επίγειο θάνατο, επειδή είναι βέβαιη για την αιώνια ζωή. Δεν πιστεύει απλά στη συνέχεια της ζωής μετά το θάνατο του σώματος, αλλά και είναι απολύτως βέβαιη γι’αυτό, επειδή την διδάσκει το αφυπνισμένο πνεύμα και της μεταλαμπαδεύει μια γνώση η οποία την πείθει εκ βάθους. . .

Και σαν αποτέλεσμα η πίστη της γίνεται ακράδαντη, επειδή η ίδια έχει μέσα της την απόδειξη, δηλαδή το αφυπνισμένο της πνεύμα, το οποίο αποτελεί τμήμα του αιώνιου πατρικού Πνεύματος. Εφόσον αναγεννηθεί κανείς πνευματικά, δεν τρέφει πια καμία αμφιβολία στα πνευματικά ζητήματα, γιατί η ενέργεια του πνεύματος μέσα του σημαίνει επίσης αυξανόμενη γνωστική ικανότητα, επίγνωση της αιώνιας Θεότητας καθώς και της διακυβέρνησής της, όπως και γνώση σχετικά με το θείο σχέδιο σωτηρίας της ανθρωπότητας. . .

Έτσι η γνώση που του μεταδίδεται τότε δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά στην πίστη του, δεδομένου ότι η σοφία αυτής της γνώσης είναι τόσο εμφανής στα μάτια του αναγεννημένου πνευματικά που δεν χρειάζεται πλέον καμία απόδειξη για να πιστέψει. Γιατί ο ίδιος είναι απόλυτα πεπεισμένος για την αλήθεια της γνώσης, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον προσωπικό του κτήμα, αφού την έχει αφομοιώσει με την καρδιά και με το νου. Ως επακόλουθο ο πνευματικά αναγεννημένος δεν έχει πλέον ανάγκη περαιτέρω αναζήτησης, γιατί έχει βρει αυτό που αναζητούσε και μάλιστα μέσω της αγάπης. Επομένως λοιπόν η αγάπη αποτελεί το κλειδί για τη σοφία· η δε σοφία είναι γνώση σύμφωνη με την αλήθεια, η οποία προέρχεται από το πνευματικό βασίλειο και οδηγεί πίσω στο πνευματικό βασίλειο. . .

Άρα αναγεννημένος στο πνεύμα δεν μπορεί παρά να είναι απαραίτητα ο άνθρωπος εκείνος που η ψυχή του αδιαφορεί κατά κύριο λόγο για το σώμα του. Γιατί αυτός επιδιώκει αποκλειστικά ν’αφυπνίσει στη ζωή το πνεύμα του, με αποτέλεσμα, παρ’όλο που δεν έχει άμεση επίγνωση της επιτυχίας της προσπάθειας που καταβάλλει, ν’απαρνείται από μόνος του οτιδήποτε ποθεί το σώμα του. Το κέρδος δε που προκύπτει από αυτή τη στέρηση το μοιράζεται ύστερα από εσωτερική ώθηση με εκείνους που πάσχουν και έχουν ανάγκη από βοήθεια, πνευματικής ή υλικής μορφής. Το γεγονός δε ότι μοιράζεται υλικά αγαθά με αυταπάρνηση και αγάπη τον ανταμείβει με πνευματικά πλούτη, ενώ το να μοιράζει και ο ίδιος πνευματικά πλούτη του αποφέρει τεράστια εσωτερική ανάπτυξη. Διότι τότε το πνεύμα εντός του μπορεί να δράσει απεριόριστα και να του δώσει την αλήθεια, η οποία συνεπάγεται αιώνια ζωή και ζωή σημαίνει ακατάπαυστη δραστηριότητα.

Ένας πνευματικά αναγεννημένος δεν μπορεί να μείνει πλέον αδρανής, αλλά εργάζεται χωρίς ανάπαυλα για το βασίλειο του Θεού συμμετέχοντας στο λυτρωτικό έργο του Χριστού για την απελευθέρωση των ψυχών που είναι ακόμα μέσα στο σκοτάδι στη γη. Γιατί το πνεύμα στον άνθρωπο δεν αναπαύεται στιγμή, αφού δρα συνεχώς και εσαεί όπως το προαιώνια Πνεύμα του Πατέρα του. . .  Σαν συμπέρασμα επομένως, η πνευματική αναγέννηση συνεπάγεται πάντοτε ότι ο άνθρωπος αισθάνεται την ώθηση να εργαστεί για το πνευματικό βασίλειο και ενώ δίνει την ελάχιστη δυνατή σημασία στην επίγεια ζωή, έχει σταθερά στραμμένη την προσοχή του προς τον πνευματικό βίο, επειδή έχει επίγνωση της σπουδαιότητάς του καθώς και την επιθυμία να βοηθήσει τους άλλους που δεν διαθέτουν αυτή τη γνώση.

Γιατί ο πνευματικά αναγεννημένος γνωρίζει τι σκοτάδι επικρατεί στον κόσμο και την αδυναμία των ανθρώπων, οι οποίοι αποδίδουν υπερβολική σημασία στη γήινη ζωή. Έχει πλήρη συναίσθηση της δυστυχίας που μαστίζει την ψυχή και ξέρει για τον πνευματικό θάνατο που την κατατρύχει ήδη στη γη, και ακόμα περισσότερο στην αιωνιότητα. Εκεί η επίγνωση της αδυναμίας της τη βαραίνει πολύ περισσότερο, πράγμα που για την ψυχή σημαίνει μια κατάσταση μαρτυρίου. Και μια τέτοια ψυχή, η οποία αποκρούει κάθε μορφής διδασκαλία, όπως έκανε και όταν ήταν στη γη, δεν μπορεί να βοηθηθεί πλέον με κανέναν τρόπο. Ο αναγεννημένος πνευματικά έχει συνείδηση της αποστολής του και γι’αυτό αναλαμβάνει με αγάπη και ζήλο τη φροντίδα μιας τέτοιας ψυχής. Αυτό που κάνει είναι ν’ακτινοβολεί φως και τότε είναι ευτυχής εκείνος που δεν ενοχλείται και δεν αποκρούει αυτό το φως, που παραδειγματίζεται από αυτόν που θέλει να του το φέρει και να τον αφυπνίσει πνευματικά.

Την αναγνέννηση του πνεύματος σε έναν άνθρωπο θα την αναγνωρίσει οποιοσδήποτε στρέφει επίσης το βλέμμα του αποκλειστικά προς το πνεύμα, διότι έχοντας καλή θέληση και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αληθινή σοφία δεδομένου ότι, όπου υπάρχει καλή θέληση αρχίζει ήδη επίσης να ενεργεί η δύναμη του πνεύματος. Γι’αυτό το λόγο λοιπόν αφυπνίστε το πνεύμα που έχετε μέσα σας και έτσι θα έχετε φτάσει ήδη από τη γη στο στόχο που σας έχει τεθεί απαρχής. Σαν συνέπεια θα περάσετε πλούσιοι σε δύναμη και γνώση στο πνευματικό βασίλειο, μόλις η ψυχή σας εγκαταλείψει το σώμα και το μόνο που θα αφήσετε πίσω σας θα είναι η ανώριμη ύλη, η οποία δεν πνευματοποιήθηκε στη γη. . .

Εσείς όμως περνάτε απελευθερωμένοι στη σφαίρα των μακάριων πνευμάτων, όπου τίποτα δεν σας εμποδίζει πλέον να εργάζεστε δημιουργικά επιδεικνύοντας πυρετώδη δραστηριότητα, γιατί σας παρακινεί σ’αυτό η αγάπη που έχετε μέσα σας και σας προκαλεί μια τέτοια ευδαιμονία, η οποία δεν μπορεί ν’αποδοθεί με επίγειους όρους. Γιατί τότε μπορείτε να συνενωθείτε ολοκληρωτικά με το προαιώνιο Πνεύμα του Πατέρα σας, ο Οποίος έλκει με ολόθερμη αγάπη τα παιδιά Του κοντά Του με σκοπό να τους δίνει την ευτυχία αιώνια. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3705                6/3/1946

Το καθήκον των μαθητών να διδάσκουν πριν το τέλος. . .

Και αν θέλετε να διδάσκετε πρέπει να κουβαλήσετε τον Ίδιο τον Εαυτό Μου μέσα στην καρδιά, έτσι ώστε μπορώ Εγώ να δράσω μέσω εσάς, ώστε να μπορέσω να σας βάλω τα λόγια μέσα στο στόμα σας και για να προφέρετε λοιπόν πάντα το σωστό στο όνομά Μου. Συνεπώς δεν πρέπει ποτέ να κηρύξετε το λόγο Μου για να αποκτήσετε επίγεια επιτυχία, αλλά η αγάπη της καρδιάς πρέπει να σας ωθήσει σε αυτό, αφού η Αγάπη είμαι ο Ίδιος, και αν νιώθετε αγάπη για τους συνανθρώπους και θέλετε να τους βοηθήσετε για να βγουν από την πνευματική τους ανάγκη, τότε κουβαλάτε κι Εμένα τον Ίδιο μέσα σας. Και τότε η διδακτική σας δραστηριότητα θα είναι ευλογημένη, τότε θα μπορέσετε και να σημειώσετε λιγότερη ή περισσότερη επιτυχία, ανάλογα με τη θέληση για αγάπη των συνανθρώπων.

Σας στέλνω στον κόσμο και πάλι ως οι μαθητές Μου για να διαδώσετε τη διδασκαλία αγάπης. . .  Αφού από την τήρηση και την εφαρμογή της εξαρτάται και το πνευματικό και το επίγειο καλό των ανθρώπων. Και η εντολή της αγάπης πρέπει να κηρυχτεί με όλη την επιμονή, και για αυτό είναι ανάγκη υπηρέτες Μου στη γη που έχουν δυνατή βούληση και πίστη και που Μου είναι πάντα αφοσιωμένοι, που αιθάνονται ως οι μαθητές Μου, που έχουν παραλάβει σοφία από Μένα, που ασκούν οι ίδιοι την αγάπη και που μπορούν για αυτό να είναι δραστήριοι ως τα εργαλεία Μου στη γη. . .  που μπορούν να κηρύσσουν το θέλημά Μου όπου να πατήσει το πόδι τους.

Θα πρέπει να διδάξουν, δηλαδή να διαδώσουν την καθαρή αλήθεια. Θα πρέπει να παρουσιάσουν στους συνανθρώπους την ευλογία και τη δύναμη της αγάπης και της πίστης. Θα πρέπει να τους εξηγήσουν τα αποτελέσματα στον άλλο κόσμο της επίγειας πορείας. Θα πρέπει να αφυπνίσουν και να ενισχύσουν μέσα τους την πίστη στο λυτρωτικό Μου έργο και να τους ανακοινώσουν το κοντινό τέλος, το οποίο θέλει επιγόντως την προσοχή των ανθρώπων, και θα πρέπει να τους μιλήσουν για τα σημεία και τέρατα μέσω των οποίων ο Θεός μέσα στην αγάπη Του θα φανερωθεί πριν το τέλος για να ενισχύσει την πίστη των ανθρώπων και να τους κάνει επιδεκτικούς για τη δύναμη από Μένα.

Θέλω ο Ίδιος να ενεργήσω μέσω των μαθητών Μου και πρέπει για αυτό και να μπορέσω να κάνω την καρδιά τους κατοικία Μου. Κι επομένως η καρδιά πρέπει να αισθάνεται δυνατή αγάπη για Μένα και για τους συνανθρώπους, πρέπει να νιώθει την πνευματική ανάγκη και να θέλει να βοηθήσει, και θα διαμορφωθεί μέσω της αγάπης σε υποδοχή του Πνεύματός Μου. . .  Θα μπορέσω ο Ίδιος να κάνω την καρδιά του μαθητή Μου κατοικία Μου και θα μπορέσω να ενεργήσω ανεμπόδιστα. . .  Και αυτός θα διδάξει ό,τι του βάζω μέσα στην καρδιά και μέσα στο στόμα. . .

Και άρα δεν χρειάζεστε να φοβηθείτε να μην μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το καθήκον σας, αφού αν Μου αφιερώνεστε και Μου προσφέρεστε για μια δραστηριότητα στη γη που είναι πάρα πολύ σημαντική κι επίγουσα, τότε δεν εκτελείτε πια μόνοι σας αυτό το καθήκον, αλλά μονάχα Με βοηθάτε να δράσω πάνω στη γη μέσω της θέλησής σας. . .  Και θα λάβετε τη δύναμη να ασκείτε συνεχώς την αγάπη και Με προσελκύετε όλο και πιο έντονα. . .  Και τότε μπορώ να διδάξω όπως δίδαξα στη γη, μέσω εσάς, μαθητές Μου, στους οποίους ανέθεσα αυτό το καθήκον να διδάσκετε γιατί κατάλαβα τη βούλησή σας.

Σας ετοιμάζω μάλιστα για αυτό το καθήκον, αφού θέλω να είστε επίσης εντελώς διαποτισμένοι από τις γνώσεις που θα πρέπει να υποστηρίξετε. Ωστόσο όταν διδάσκετε είμαι ο Ίδιος Που εκφράζεται, Που αφυπνίζει κάθε σκέψη, κάθε λόγο μέσα σας, Που σας προκαλεί δηλαδή στη σκέψη και στην ομιλία σύμφωνα με το θέλημά Μου, και αυτό για χάρη των συνανθρώπων πάντα στα πλαίσια του φυσιολογικού, έτσι ώστε ακούν εσάς αν δεν θέλουν να ακούσουν Εμένα, αν δεν θέλουν να πιστέψουν ότι εκφράζομαι ο Ίδιος μέσω σας.

Τότε παραλαμβάνουν τα λόγια ως τις δικές σας σκέψεις και δεν είναι αναγκασμένοι να πιστέψουν. Αλλά δεν θα προφέρετε τίποτε άλλο απ’ό,τι επιτρέπει το θέλημά Μου, δεν θα μπορέσετε να διαδώσετε πλάνη, επειδή Εγώ ως η αιώνια Αλήθεια σας προστατεύω από αυτό. Κι έτσι θα πρέπει να είστε δραστήριοι στο όνομά Μου πάντοτε, αφού ο χρόνος είναι μόνο λίγος μέχρι το τέλος και πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο για το πνευματικό καλό εκείνων που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3706                7-3-1942

Η αρχή των σκέψεων. . .

Διδάσκεστε από το πνευματικό βασίλειο. . .  Αν μπορείτε να κατανοήσετε αυτή τη σκέψη στέκεστε και στην πίστη και λαμβάνετε τότε διανοητικά αγαθά που δεν έχουν επίγεια αρχή, τα οποία θα έπρεπε δηλαδή ή να προέρχονται από το βασίλειο του απείρου ή να γεννούνται από μέσα σας, αν δεν θέλετε να αναγνωρίσετε το πρώτο. Και για αυτό θέλω να σας δώσω μια εξήγηση για το σε πια συνάρτηση είναι η δική σας σκέψη με το πνευματικό βασίλειο. . .  Μάλλον δεν μπορείτε να δώσετε σε μια σκέψη μέσα σας τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή να απαντήσετε αληθινά μια ερώτηση που την έχετε κάνει μόνοι σας, αν σας λείπει κάθε γνώση. Μπορείτε μάλιστα να δώσετε μια απάντηση, αλλά χωρίς εγγύηση για την αλήθεια.

Και σας ρωτάω τώρα από που παίρνετε τις σκέψεις, που, κατά τη γνώμη σας, διασχίζουν το εγκέφαλό σας. . .  Σας ρωτάω επίσης ποιος σας έδωσε το χάρισμα της σκέψης και τι είναι η σκέψη καθ’εαυτή. . .  Μπορείτε μάλιστα να δώσετε μια απάντηση: Είναι μια σωματική λειτουργία που ανήκει στον άνθρωπο χωρίς να πρέπει να του έχει δοθεί. . .  Η ικανότητα του σκέπτεσθαι είναι ωστόσο κάτι φανταστικό αν κοιτάζετε πιο λεπτομερώς μια διαδικασία που διαδραματίζεται χωρίς την παραμικρή αντιληπτή δραστηριότητα, που δεν είναι ορατή σε κανέναν άλλο άνθρωπο και που δεν αφήνει ούτε αντιληπτές συνέπειες ή αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να γίνει παντού και σε κάθε ώρα χωρίς να μπορέσει να ελεγχθεί από κάποιον απ’έξω. Επομένως πρόκειται ήδη για διαδικασία που μπορεί να ονομαστεί πνευματική, σε αντίθεση με κάθε άλλη πράξη του ανθρώπου, για την οποία χρειάζεται το κορμί του με κάποιον τρόπο. Ό,τι και να κάνει ο άνθρωπος, χρησιμοποιεί ένα όργανο του κορμιού του για την εξάσκηση της λειτουργίας που έχει ανατεθεί σε αυτό το μέρος του σώματός του. Και πάντα αυτό μπορεί και να είναι αντιληπτό.

Όχι όμως η σκέψη του ανθρώπου. Αυτή μπορεί να γίνει με πλήρη ησυχία του σώματος, παρόλο που ο άνθρωπος θεωρεί τη θέση του νου, το εγκέφαλο, το όργανο που επίσης ασκεί τη λειτουργία του. Αλλά η λειτουργία του αποτελείται μονάχα από το να υποδέχεται διανοητικές μεταδόσεις, όταν τέτοιες τον αγγίζουν. Πού όμως πρέπει να ψάξουμε την αρχή των σκέψεων, προπαντός εάν δεν πρόκειται για γήινα και αντιληπτά, αλλά για πνευματικά πράγματα, που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο άνθρωπος με τις αισθήσεις του.

Αστραπιαία εμφανίζονται σκέψεις μέσα στον άνθρωπο καμιές φορές, χωρίς αυτός να έχει ασχοληθεί μαζί τις νοητικά προηγουμένως. Κι επίσης κάθε απάντηση σε μια ερώτηση που την έκανε ο άνθρωπος στον εαυτό του είναι κατά κάποιον τρόπο μια σκέψη που εμφανίζεται ξαφνικά, η οποία επομένως πρέπει να προέρχεται από ένα ντεπόζιτο, αφού ο άνθρωπος πιστεύει ότι η σκέψη γεννιέται από τον ίδιο. Κάπου μέσα του πρέπει να είναι αυτό το ντεπόζιτο, από το οποίο παίρνει τις σκέψεις κατά την ώρα έντονης νοητικής δραστηριότητας.

Και αυτό το δοχείο σκέψεων θα έπρεπε συνεπώς να αδειάσει και να μπορέσει να ξαναγεμιστεί αν βρισκόταν εντός του ανθρώπου, ή πρέπει να αναγνωριστεί πως βρίσκεται εκτός του ανθρώπινου σώματος, πρέπει να το ψάξει κανείς στο πνευματικό βασίλειο, απ‘όπου κάθε σκέψη εκπέμπεται μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, για να την πιάσουν από εκεί τα όργανα της σκέψης και να την επεξεργαστούν μέσω της θέλησης του ανθρώπου. Μπορεί η θέληση του ανθρώπου να είναι πιο δυνατή ή πιο αδύνατη στο να χρησιμοποιήσει τις μεταδόσεις που τον αγγίζουν, και ανάλογη είναι και η αντιληπτή απ’έξω ικανότητα ενός ανθρώπου να εξηγήσει πράγματα και να θεωρείται επομένως ότι έχει γνώση. . .

Το αν και πότε ο άνθρωπος παραλαμβάνει μεταδόσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια θέλει περισσότερα δασκαλέματα, αλλά το ότι λαμβάνει αυτές τις μεταδόσεις από το βασίλειο του πνευματικού είναι βέβαιο και μπορεί επίσης να γίνει πεποίθηση μετά από λίγη σκέψη. Αφού τίποτα που δεν είναι αντιληπτό στη Γη δημιουργείται από την ανθρώπινη βούληση, αλλά υπάρχει ως κάτι που υπήρχε πάντα, έχει την έκβασή του στο πνευματικό βασίλειο, όπως ό,τι πνευματικό είναι ακτινοβολίες της δύναμης του Θεού, οι οποίες είναι προσιτές στον άνθρωπο ανάλογα με τη βούλησή του.

Η δε σκέψη όμως είναι η απόδειξη για το ότι ο άνθρωπος είναι φορέας του πνευματικού και ότι ως δεμένο στη γη ον μπορεί να συνάπτει επαφή με το πνευματικό βασίλειο μέσω της σκέψης. Μπορεί μέσα στις σκέψεις να σηκώνεται σε εκείνο το βασίλειο, μπορεί να αποχωρίζει τη γη και να παραμένει διανοητικά σε πνευματικές περιοχές. . .  Και αν πιστεύει ότι τέτοια παραμονή στο πνευματικό βασίλειο είναι δημιούργημα της δικής του φαντασίας, ας χρησιμοποιήσει την εξήγηση ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να σκέφτεται ή να φαντάζεται τίποτα που δεν υπάρχει. . .  πως ό,τι να φανταστεί ο άνθρωπος υπάρχει κάπου και πως οι σκέψεις είναι κατά κάποιον τρόπο μια αντανάκλαση εκείνου που ο άνθρωπος προσπαθεί να εξερευνήσει δυνάμει της θέλησής του.

Μόνο που οι εικόνες μπορούν να του προσφέρονται παραμορφωμένες, κάτι που όμως και πάλι προκαλεί η βούλησή του. Ουδέποτε όμως η αρχή της σκέψης δεν είναι ο εγκέφαλος του ανθρώπου, αλλά αυτός είναι μόνο το μηχάνημα που πρέπει να υποδέχεται τα διανοητικά αγαθά που το αγγίζουν από το πνευματικό βασίλειο για να γίνουν αντιληπτά στον άνθρωπο. Αφού αυτό πρέπει να το πιστέψει χωρίς αμφιβολίες και ο άνθρωπος που δεν έχει πίστη ότι πρέπει ο ίδιος πρώτα να παραλάβει την αλήθεια, ότι δεν μπορεί να τη γεννήσει μόνος του, εκτός αν αυτή ήταν μέσα του. . .

Αυτό όμως απαιτεί μια ισχυρότερη πίστη, αφού τότε πρέπει και να αναγνωρίσει το θείο μέσα του, το οποίο κοιμάται μέσα του ως πνευματικός σπινθήρας και το οποίο μπορεί επίσης να τον διδάσκει αληθινά από μέσα. . .  Τότε όμως του προσφέρεται η ίδια εξήγηση, αφού τότε βρίσκεται σε απευθείας επαφή με το πνευματικό βασίλειο, μαζί Μου, με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, ο Ίδιος ο Οποίος τον διδάσκει. . .  Και τότε ξέρει επίσης ότι κάθε σκέψη είναι η ακτινοβολία Μου και ότι βρίσκεται μέσα στην πλήρη αλήθεια μόλις έχει συνάψει επαφή μαζί Μου ως τον δότη της αλήθειας. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3707                8-3-1946

Ο ερχομός μέσα στα σύννεφα. . .

Το οριστικό τέλος. . .

Στον ερχομό Μου μέσα στα σύννεφα θα προηγηθεί ο καιρός τον μεγαλύτερων βασάνων που θα έχει δει ποτέ η γη, όπως έχει ανακοινωθεί με τα λόγια και με τη γραφή. Και σε αυτό εφιστώ πάντα την προσοχή των ανθρώπων και το έχω κάνει από την αρχή αυτής της εποχής για να νουθετήσω έντονα εκείνους που δεν πορεύονται στο σωστό δρόμο για να προσηλυτιστούν. Και για χάρη εκείνων των ανθρώπων στέλνω πάντα βάσανα στη γη από καιρό σε καιρό, τα οποία θα έπρεπε να ξαναφέρουν στη μνήμη τους το κοντινό τέλος, για να σκεφτούν στα σοβαρά τις ψυχές τους και ν’αλλάξουν. Αλλά το οριστικό τέλος δεν είχε έρθει ακόμα, η λυτρωτική περίοδος δεν είχε ακόμα φτάσει στο τέλος του χρονικού διαστήματος που καθορίστηκα σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο Μου.

Η γη δεν ήταν ακόμα ώριμη για το τελευταίο έργο καταστροφής, ούτε οι ψυχές των ανθρώπων για την ολοκληρωτική καταστροφή, δηλαδή για το δέσιμο μέσα σε δημιουργίες μιας νέας Γης. . .  Αλλά οι προφητείες Μου πραγματοποιήθηκαν ξανά και ξανά τις εποχές μεγάλης πνευματικής ανάγκης. . .  ταλαιπωρίες και δυστυχία σε αυξημένο βαθμό χτύπησαν τη γη, έτσι ώστε κατά κάθε τέτοιο καιρό ανάγκης οι άνθρωποι έπρεπε να φοβηθούν το κοντινό τέλος. Και ήταν θέλησή Μου να μείνει πάντα μυστικό στους ανθρώπους το πότε θα έρθει το οριστικό τέλος. . .

Λιγότερο ή περισσότερο τέτοιες εποχές ανάγκης ήταν πετυχημένες για τους προσβεβλημένους απ‘αυτές ανθρώπους, με το να βρήκαν το δρόμο πίσω σε Μένα και σχημάτισαν διαφορετική σχέση μαζί Μου απ’ό,τι πριν. Ωστόσο έγιναν όλο και πιο πεισματάρηδες, και όλο και μεγαλύτερη έγινε η απόσταση από Μένα, η αντίστασή τους σε Μένα. . .  Κι έτσι έχει τώρα έρθει ο καιρός όπου όλες οι εξηγήσεις, όλες οι νουθεσίες και προειδοποιήσεις έχουν γίνει μάταιες, όπου η ανθρωπότητα παραμένει χωρίς εντύπωση και απέναντι στη πιο βαθιά επίγεια δυστυχία, δηλαδή όπου τέτοια δεν καταφέρνει να Με αναγνωρίσουν οι άνθρωποι και να σχηματίσουν τη σωστή σχέση μαζί Μου. . .

Παραμένουν με τη θέλησή τους στραμμένη μακριά Μου, έχουν μόνο κοσμική αντίληψη και δεν επιδιώκουν καμία πνευματική πρόοδο. Ούτε η πιο σκληρή ανάγκη δεν μπορεί ν’αλλάξει τη σκέψη των ανθρώπων. Και για αυτό η εποχή του τέλους έχει έρθει αμετάκλητα, όπως την έβλεπα από τους αιώνες των αιώνων. . .  Η γη έχει πάψει να είναι σταθμός διαμόφωσης του πνεύματος για την ανθρωπότητα που ζει πάνω της, και για αυτό θα διαλυθεί και θα αναμορφωθούν τελείως τα δημιουργήματά της, για να μπορέσει να αρχίσει μια νέα λυτρωτική περίοδος. . .  Και επομένως μια υπέρμετρη δυστυχία θα χτυπήσει τη γη, για να μαζευτούν ακόμα οι τελευταίοι που θα καταλάβουν τη φωνή Μου μέσα σε αυτά τα ερχόμενα γεγονότα.

Και οι δικοί Μου θα πρέπει και αυτοί να βιώσουν αυτή τη δυστυχία, ενισχυμένοι μεν από Μένα με ασυνήθιστο τρόπο, αλλά θα αγγιχτούν επίσης από αυτή, έτσι ώστε θα περιμένουν με λαχτάρα τον ερχομό Μου, τον οποίο ανακοίνωνα πάντοτε για το τέλος αυτής της γης. Και όταν η κατάσταση ανάγκης γίνει ανυπόφορη, όταν οι πιστοί βρεθούν σε έσχατη ταλαιπωρία και δεν βλέπουν πια σωτηρία στη γη, τότε θα έρθω ο Ίδιος. . .  Και θα αγαλλιάσουν οι δικοί Μου όταν Με δουν με όλο το μεγαλείο Μου, ωστόσο ακόμα σκεπασμένο από σύννεφα για τα σωματικά τους μάτια, τα οποία θα χαμηλώσουν τη δύναμη του φωτός Μου, ώστε οι δικοί Μου που ανήκουν ακόμα στη γη να μπορέσουν να Με αντέξουν. Θα αγαλλιάσουν και θα αλαλάσουν για την εκπλήρωση του λόγου Μου. . .

Αλλά η προηγούμενη μεγάλη δυστυχία, την οποία ανακοινώνω ξανά και ξανά μέσω των ενορατικών και των προφητών Μου, μέσω των υπηρετών Μου στη γη, θα έχει ενισχύσει την πίστη τους, επειδή τα πάντα θα γίνουν όπως τα προφήτεψα, και άρα θα περιμένουν γεμάτοι αισιοδοξία τον ερχομό Μου μέσα στα σύννεφα. . .  Και ωστόσο θα έρθω ξαφνικά και απρόσμενα και για τους δικούς Μου. . .  Αφού θα συντομέψω τις μέρες της δυστυχίας γιατί θα γίνουν ανυπόφορες και δεν θέλω να γίνουν διστακτικοί οι δικοί Μου απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες. Και έτσι θα τους πάρω μαζί Μου στη βασιλεία Μου έγκαιρα, και τότε θα έρθει το τέλος. . .  Αφού ο λόγος Μου είναι αλήθεια και πραγματοποιείται, και η εποχή του οριστικού τέλος έχει έρθει τώρα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3708                (9-3-1946)

Πνευματική αλλαγή. . .

Μια πνευματική ανατροπή, δηλαδή μια ολοκηρωτική αλλαγή της πνευματικής κατάστασης των ανθρώπων προϋποθέτει και μια ολοκληρωτική αναμόρφωση όλων όσων είναι φορείς του πνευματικού. Πρέπει να το καταλάβει κανείς έτσι ότι τα ορατά δημιουργήματα πρέπει πρώτα να αφήσουν ελεύθερο το πνευματικό για να μπορέσει αυτό μέσα σε μια νέα μορφή να πετύχει υψηλότερη ωριμότητα. Που και που και το πνευματικό που είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπο πρέπει να απελευθερωθεί από την εξωτερική του μορφή, αφού αυτό το πνευματικό είναι αποφασιστικό για την πνευματική κατάσταση στη γη, η οποία προς το παρόν έχει φτάσει σ’ένα χαμηλότατο επίπεδο όπως ποτέ πριν σε αυτή την εξελιχτική περίοδο και η οποία είναι επομένως η αφορμή για μια ολοκληρωτική αναμόρφωση της γης.

Πρέπει πρώτα αυτό το πνευματικό που έχει οπισθοδρομήσει στην ανάπτυξή του να πάρει τη μορφή που ανταποκρίνεται στην ωριμότητά του πριν μπορέσει το πνευματικό που είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπος να βρεθεί σε υψηλότερη πνευματική κατάσταση, πριν δηλαδή να γίνει πνευματική αλλαγή με την οποία ο άνθρωπος θα είναι πιο κοντά στον Θεό και δεν θα πιεστεί πια από το πνευματικό που είναι μακριά Του. Τέτοια πνευματική αλλαγή προϋποθέτει συνεπώς την καταστροφή ορατών δημιουργημάτων και επίσης σωματική διάλυση των ανθρώπων, με εξαίρεση εκείνων που μέσω της πίστης και της αγάπης έχουν συνδεθεί με τον Θεό και είναι δηλαδή κοντά στον Θεό και για αυτό δεν χρειάζονται να φοβηθούν εκ νέου πορεία στη γη.

Αυτοί θα βιώσουν την πνευματική αλλαγή, θα είναι μέσω της υψηλότερης ωριμότητάς τους μάρτυρες της ολοκληρωτικής καταστροφής όλων των ζωντανών όντων στη γη και της καταστροφής της εξωτερικής μορφής εκείνων αλλά δεν θα αγγιχτούν οι ίδιοι. Θα περάσουν πριν μέσα από τα πιο βαθιά βάθη ανθρώπινων φρονημάτων, για να οδηγηθούν μετά στα ύψη μέσω της μεγάλης αγάπης του Θεού. . .  Η προηγούμενη αφώτιστη κατάσταση στη γη θα δώσει τη θέση της σε μια κατάσταση του πιο λαμπερού φωτός, θα είναι αλλαγή ύψιστης σημασίας, μια αλλαγή καθε σκέψης των κατοίκων της γης, και η σωστή σχέση με τον Θεό θα δημιουργηθεί πρώτ’απ’όλα, και για το λόγο αυτό ευτυχία και μακαριότητα θα είναι το μερίδιο των ανθρώπων στη γη, οι οποίοι θα αρχίσουν τότε μια νέα περίοδο ανάπτυξης μέσα σε πλήρη αρμονία και έμπρακτη αγάπη.

Και αυτή η πνευματική ανατροπή δεν μπορεί να γίνει πριν να έχουν χωριστεί ολοκληρωτικά τα πνεύματα, πριν να ξέρουν αυτά καθαρά για την κατεύθυνση της θέλησής τους. . .  Όποιος είναι αναποφάσιστος θα πρέπει να αποφασίσει, πρέπει να προηγηθεί ανοιχτή ομολογία για τον Θεό ή για τον αντίπαλό Του, αφού ο Θεός δεν καταδικάζει όποιον δεν του αντιτίθεται ως ουσιαστικός αντίπαλος. . .  Ευσπλαχνίζεται κάθε αδυναμία της θέλησης και προσπαθεί να τη διορθώσει, προσπαθεί να φέρει βοήθεια στους αδύνατους για να βρουν και να πατήσουν το σωστό δρόμο. Αλλά όταν το ον έχει αποφασίσει να μην υποταχτεί στον Θεό θα έχει έρθει η ώρα του τέλους, τότε ο κύβος ερρίφθει που θα καθορίσει τη μοίρα του πνευματικού για αιωνιότητες. Τότε θα γίνει η μέρα της κρίσης, ο ολοκληρωτικός χωρισμός των πνευμάτων και η πλήρης καταστροφή όσων περιέχουν πνευματικά στοιχεία στη γη.

Τότε θα έχει έρθει η χρονική στιγμή την οποία θα ακολουθήσει η πνευματική αλλαγή. . .  μια κατάσταση στη γη όπου ο άνθρωπος θα περιέχει μόνο πνευματικά στοιχεία που είναι στραμμένα στον Θεό, όπου θα ζήσει με αγάπη και σε έντονη σύνδεση με τον Θεό μέσα σε ειρήνη και μακαριότητα, όπου θα ενεργήσει και θα δημιουργήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . . και όπου όλο το πνευματικό που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη μορφή θα επιδιώξει να ανέβει στα ύψη και θα συνεχίσει τη διακεκομμένη πορεία ανάπτυξης, όπου όμως η σκληρή ύλη θα είναι φορέας του πνευματικού που πάνω στην παλιά γη ήταν ενσαρκωμένο ως άνθρωπος, το οποίο τότε θα ξαναρχίσει την πορεία ανάπτυξής του μέσα από τα δημιουργήματα της νέας γης και θα πρέπει να τη διανύσει με σκληρούς όρους για να φτάσει κάποτε ξανά στην ελεύθερη απόφαση της θέλησής του. . .

Και για αυτό εσας τους ανθρώπους δεν σας περιμένει πνευματική αλλαγή πάνω σε αυτή τη γη, αφού τέτοια έχει γίνει αδυνατή μέσω της πάρα πολυ μεγάλης απόστασης από τον Θεό, η οποία μπορεί να μειωθεί μόνο με τον αναφερόμενο τρόπο. Πρέπει να εξοικειωθείτε με τη σκέψη μιας ολοκληρωτικής διάλυσης και καταστροφής των δημιουργημάτων που είναι ορατά στο μάτι σας, αλλιώς δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε την τελευταία κρίση ούτε τη νέα Γη και την παραδεισένια κατάστασή της. . .

Πρέπει να πιστέψετε όσα σας ανακοινώνονται, αλλιώς δεν μπορείτε να περιμένετε τον ερχομό του Κυρίου, ο οποίος μπορεί να σας φανεί δυνατός μόνο μέσα στη βαθιά πίστη στην παντοδυναμία, στην αγάπη και στη δικαιοσύνη του Θεού, για το οποίο από την ανθρώπινη άποψη δεν θα βρισκόταν καμία εξήγηση και για αυτό θα γίνει μόνο τότε που θα έχει έρθει η τελευταία μέρα. . .  που σε όλους τους πιστούς θα είναι αδύνατον να συνεχίσουν να ζουν ως άνθρωποι και  που για τον πιστό το θαύμα του ερχομού του Κυρίου δεν θα σημάνει πια περιορισμό της πίστης. . .  Αφού του πνευματικά αφυπνισμένου τα πάντα είναι κατανοητά, επειδή η αγάπη και η παντοδυναμία του Θεού του είναι αιτιολογία για ό,τι σημβαίνει. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3709                10-3-1946

Αποστολή των υπηρετών στη γη μετά τη φυσική καταστροφή. . .

Ό,τι ακούτε μέσω της εσωτερικής φωνής κηρύξτε δυνατά στους συνανθρώπους σας, όταν έχει έρθει ο καιρός. Αφού αυτή είναι η αποστολή σας, την οποία θα πρέπει να εκπληρώσετε, να διαφωτίσετε τους ανθρώπους όταν τα γεγονότα του κόσμου δεν θα τους είναι πια κατανοητά και όταν μέσω της επέμβασής Μου θα τους είναι δύσκολο να πιστέψουν σ’έναν δημιουργό του ουρανού και της γης, σ’έναν στοργικό Πατέρα, Που οδηγεί τη μοίρα των παιδιών Του στη γη. Τότε εμφανιστείτε και τους διδάξτε και τους παρουσιάστε τη μεγάλη Μου αγάπη. . .  Μην τους τρομάξετε με τον Θεό της οργής και της κρίσης, αφού ακόμα δεν πρόκειται για τιμωρίες αλλά μόνο για εκπαιδευτικά μέσα, τα οποία εφαρμόζω για να σώσω τις ψυχές των ανθρώπων.

Ακόμα δεν πρόκειται για την τελευταία κρίση, αλλά κάνω τα παν για να μην χρειαστώ να καταδικάσω τις ψυχές στην αιώνια τιμωρία της κόλασης κατά την ημέρα της κρίσης. . .  Και προσπαθήστε να τους κάνετε κατανοητό ότι η λυτρωτική εποχή έχει λήξει, ότι μένει μόνο λίγος χρόνος μέχρι το τέλος και ότι αυτός ο χρόνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή σε Μένα. Οι άνθρωποι θα έχουν αμφιβολίες για την αγάπη Μου, θα έχουν αμφιβολίες για την παντοδυναμία Μου, όταν δουν τη μεγάλη δυστυχία που θα χτυπήσει τη γη μέσω ανθρώπινης θέλησης και τελικά και μέσω το δικό Μου θελήματος, και όποιος δεν έχει ακλόνητη πίστη και επίσης έχει γνώση μέσω του τρόπου ζωής του θα κινδυνεύσει να αποστατήσει, δηλαδή να Με εγκαταλείψει εντελώς, αν δεν θα του δοθούν εξηγήσεις.

Αλλά το μέγεθος της δυστυχίας επίσης θα ανοίξει τις καρδιές τους και θα σας ακούσουν, και τα λόγια σας δεν θα μείνουν χωρίς εντύπωση. Και για αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, και θα πρέπει να μιλήσετε οπότε νιώσετε την ορμή μέσα σας, αφού τότε θα είναι πάντα το Πνεύμα Μου, Που σας παρακινεί να είστε δραστήριοι για Μένα και τη βασιλεία Μου. Και τότε παρουσιάστε τους τη μεγάλη πνευματική ανάγκη, ενημερώστε τους για το ότι στα κορμιά τους μένει μόνο ακόμα λίγος χρόνος, για το ότι οι ψυχές ζουν αιώνια και για αυτό η μοίρα εκείνων είναι το πιο σημαντικό. Νουθετήστε τους για το ότι πρέπει να ασκήσουν την αγάπη, νουθετήστε τους να προσέξουν λιγότερο τη δική τους δυστυχία και να δείξουν περισσότερη συμπόνια για τη δυστυχία των συνανθρώπων. Παρουσιάστε τους τη δύναμη και την ευλογία της αγάπης για τον πλησίον, την αιώνια προθυμία Μου να βοηθήσω, και προσπαθήστε να αφυπνίσετε ή να ενισχύσετε την πίστη τους.

Και δεν θα χρειαστείτε να ανησυχήσετε για το τι θα πείτε, αφού θα σας βάλω όλα τα λόγια μέσα στο στόμα σας εφόσον μόνο θελήσετε να είστε δραστήριοι για Μένα, εφόσον δεν αρνείστε να εκπληρώσετε την εντολή που σας δίνω μέσω του λόγου Μου. Πιο καθαρά από ποτέ θα ακούσετε τη φωνή Μου μέσα σας, και τότε μην φοβηθείτε καμία αντίπαλη δύναμη, αφού θέλω να είστε δραστήριοι για Μένα και είμαι μάλιστα ικανός να σας προστατέψω απέναντι σε εκείνους που θέλουν να σας εμποδίσουν να κάνετε τη δουλειά σας.

Μιλήστε χωρίς φόβο και μην αμφιβάλετε για το αν η πράξη σας ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου, αφού όταν έχει έρθει η στιγμή της ενέργειάς σας για Μένα θα σας θέσω υπό την κατοχή Μου, και χωρίς αντίσταση θα πρέπει να Με ακολουθήσετε, δηλαδή να κάνετε ό,τι η καρδιά σας θα σας πει να κάνετε. Και θα το νιώσετε καθαρά μέσα στην καρδιά, θα είναι η πιο εσωτερική σας επιθυμία να μιλήσετε σε όσους συναντήσετε και να τους ανακοινώσετε το κοντινό τέλος, το οποίο θα έρθει τόσο σίγουρα όπως η επέμβασή Μου μέσω των φυσικών δυνάμεων, καθώς και ό,τι σας ανακοίνωσα μέσω του Πνεύματός Μου θα πραγματοποιηθεί. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3711                12-3-1946

Ο πόλεμος του φωτός εναντίον του σκοταδιού και η νίκη. . .

Ό,τι θείο θα υποστεί εχθρικότητες, δηλαδή κάθε καλή πράξη και σκέψη που επιδιώκει τον Θεό. . .  Όπου οι άνθρωποι αναγνωρίσουν έναν Θεό του ουρανού και της γης ο αντίπαλος θα σηκωθεί με τη μορφή τελείως αστόργων ανθρώπων που θα πιέσουν τους πιστούς με κάθε τρόπο. Και οι πιστοί θα είναι ευδιάκριτοι από την έμπρακτη αγάπη τους, και αυτή θα προσελκύσει εχθρούς. Αφού οι άνθρωποι που στερούνται οποιασδήποτε αγάπης νιώθουν ασυνείδητα την υπεροχή εκείνου που ζει στην αγάπη. Και επομένως παρακινούνται από τον αντίπαλο του Θεού σε πράξεις του μίσους και της αστοργίας πάνω σε εκείνους τους ανθρώπους, επειδή προσπαθεί να τους καθαρίσει. Πρόκειται για ανοιχτός αγώνας εναντίον του Θεού που θα γίνει πολύ σύντομα.

[Εδώ παραλείπω 3 παραγάφους γιατί πρόκειται για επαναλείψεις προηγουμένων θεμάτων· σημείωση της μεταφράστριας]

Ο Θεός θα αγωνιστεί με τους πιστούς Του και θα τους δώσει υπεράνθρωπους δυνάμεις. Και παρόλο που η ομάδα των αγωνιστών θα είναι μόνο μικρή σε σχέση με τον αντίπαλο θα είναι ακατανίκητη, και ο αγώνας θα τελειώσει με την πλήρη ήττα εκείνου, αφού ο Θεός δεν επιτρέπει να κρατήσει πολύ η δοκιμασία των πιστών Του. Ο Ίδιος θα συντομέψει τις μέρες, ο Ίδιος θα τελειώσει τον αγώνα, μόλις τα πνεύματα έχουν αποφασίσει οριστικά, μόλις οι άνθρωποι έχουν ενταχτεί στη μια ή στην άλλη πλευρά των αγωνιστών και με αυτόν τον τρόπο έχουν δώσει την τελευταία δοκιμασία για το ποιον θα αναγνωρίσουν ως τον ηγεμόνα τους. Και αυτό θα είναι το τέλος, η μέρα της κρίσης, η μέρα της νίκης του φωτός πάνω στο σκοτάδι. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

3712                13-3-1946

Εξυπνάδα και πραότητα. . .

Να είστε έξυπνοι και πράοι. . .  και θα σημειώσετε τις πιο μεγάλες επιτυχίες όταν θέλετε να ενεργήσετε για Μένα και τη βασιλεία Μου. Και αν θέλετε να φέρετε στους ανθρώπους το λόγο Μου θα πρέπει να τους το μεταδώσετε όπως το μετέδωσα σε σας, πρέπει να τους το προσφέρετε με αγάπη. . .  η αγάπη όμως μένει πάντα ίδια, εκφράζεται με πραότητα και υπομονή, θέλει να διαδίδει την ευτυχία, θέλει να δίνει με ανιδιοτελή τρόπο. Όποιος δηλαδή προσφέρει το λόγο Μου πρέπει να νιώσει μέσα του την ορμή να κάνει τον συνάνθρωπο ευτυχισμένο και πρέπει να εκτελέσει αυτή την ορμή με χαρούμενη καρδιά. Και αν πιέζει τον συνάνθρωπο να δεχτεί το λόγο Μου πρέπει να το κάνει με τον πιο απαλό τρόπο. Πρέπει από την πιο ενδόμυχη πεποίθηση να θέλησει να τον κάνει ευτυχισμένο, και αν τότε μιλά με ζήλο, ο ζήλος του θα είναι αξιέπαινος, όχι όμως αν συναντά αντίσταση και θέλει να επιβληθεί και χρησιμοποιεί τότε σκληρά λόγια, τα οποία δεν συμφέρουν την υπόθεσή Μου.

Πρέπει πάντα να αισθάνεται ως ο απεσταλμένος Μου και επομένως να δείχνει και πάντα στοργικό χαρακτήρα. Και αν τον πιάσει ο ζήλος θα πρέπει να είναι δίκαιος ζήλος που δεν αφορά τον συνάνθρωπο αλλά το ψέμα και την πλάνη, τα οποία πολεμά και άρα προσπαθεί να εξαφανίσει. Τα αποτελέσματα σατανικής πράξης θα πρέπει και μπορούν να είναι αντικείμενο της πιο βαθιάς απέχθειας και της περιφρόνησης και να στιγματιστούν ανάλογα, αλλά το Ευαγγέλιο από τους ουρανούς πρέπει να προσφερθεί στον συνάνθρωπο με πραότητα και αγάπη, αλλιώς θα μείνει χωρίς αποτέλεσμα. Και κατά συνέπεια πρέπει πάντα να εκτελείτε το καθήκον σας γεμάτοι εξυπνάδα, ακόμα και αν η πνευματική κατάσταση των συνανθρώπων σας απωθεί εσωτερικά, αν η αντίστασή τους δοκιμάζει σκληρά την υπομονή σας.

Αφού αυτό που μεταδίδετε διδάσκει την αγάπη, άρα πρέπει και να μιλήσει η αγάπη από μέσα του και πρέπει ο κομιστής να φαίνεται ότι στέκεται στην αγάπη. Ωστόσο θα πρέπει να υποστηρίξετε Εμένα και τη διδασκαλία Μου με όλη την αποφασιστικότητα, αλλιώς δεν θα ήταν για σας μια δουλειά την οποία σας αναθέτω. Πρέπει να είστε δραστήριοι με μεράκι, παντού και απέναντι στον κάθε άνθρωπο. . .  Πρέπει να τους παρκινήσετε στην έμπρακτη αγάπη και να παρουσιάσετε μονάχα τέτοια ως πραγματική υπηρεσία στον Θεό που Μου είναι ευχάριστη και που έχει ως αποτέλεσμα τις ευλογίες και τις χάρες από πάνω. Αφού ο λόγος Μου διδάσκει μόνο την αγάπη, και όταν παρακινείτε τους συνανθρώπους να ασκήσουν την αγάπη διαδίδετε ήδη το λόγο Μου. . .

 

Το αν ο άνθρωπος συνάψει την επαφή μαζί Μου μέσω εφαρμογής του λόγου που του προσφέρθηκε εξαρτάται μονάχα από τη βούλησή του. Ωστόσο μια διδασκαλία που μεταδόθηκε με πραότητα θα πιάσει τόπο, θα πετύχει καλύτερα απ’ό,τι μια υπεράσπιση πνευματικών αγαθών με υπερβολικό ζήλο, τα οποία δεν είναι ακόμα κατανοητά στον συνάνθρωπο γιατί δεν έχει αγάπη. Πραότητα και εξυπνάδα είναι σημαντικά παράγοντα κατά τη διάδοση της διδασκαλίας αγάπης Μου. . .  Αλλά όταν ο συνάνθρωπος σας αντιμετωπίζει με αλαζονία, τότε ξέρετε ότι μιλά από αυτόν εκείνο το πνεύμα που είναι ο αντίπαλός Μου. . .  ο οποίος και απαιτεί αγώνα με πιο κοφτερά όπλα. . .  τότε όμως θα σας βάλω Εγώ ο Ίδιος τα λόγια στο στόμα σας, αν Με επικαλεστείτε σιωπιλά για συμπαράσταση απέναντι σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν μέσα τους αυτό το πνεύμα.

Αφού εκείνοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερο τρόπο, πρέπει να τους ταρακουνήσει κανείς μέσα στην αλαζονική τους ησυχία και να τους οδηγήσει σε διαφορετικές σκέψεις. Και μια ήπια ομιλία δεν θα πετύχει τίποτα. Αλλά θα καταλάβετε καθαρά μέσα στις καρδιές σας το αν και πότε θα υπάρξει ακόμα η δυνατότητα να αλλάξετε τέτοιους ανθρώπους, και αν δουλέυετε συνδεμένοι μαζί Μου για Μένα και τη βασιλεία Μου θα έιστε και φωτισμένοι από το Πνεύμα Μου, το Οποίο θα σας βάλει τα λόγια στο στόμα, και θα μπορέσετε λοιπόν να μιλήσετε ακίνδυνα όπως σας εμπνεύσει η καρδιά σας. Εξυπνάδα και πραότητα και έντονη προσευχή σε Μένα οδηγούν σίγουρα στην επιτυχία, αφού τότε ευλογίζω τη δουλειά σας για το βασίλειό Μου πάνω σε αυτή τη γη και επίσης στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3714                15-3-1946

Προσευχή για χάρη και δύναμη. . .

Αν απευθύνεστε έντονα σε Μένα για διοχέτευση δύναμης και χάρης θα λάβετε τέτοιες απεριόριστα, παρόλο που καμιές φορές δεν καταλαβαίνετε την άμεση βοήθειά Μου, επειδή η χάρη και η δύναμη αγγίζουν περισσότερο την ψυχή απ’ό,τι το κορμί. Μπορεί ο άνθρωπος καθ’εαυτός να είναι ακόμα εκτεθειμένος σε ταλαιπωρίες, τις οποίες όμως η ψυχή δεν τις αισθάνεται τόσο σκληρά, έτσι ώστε ο άνθρωπος μένει ήσυχος και ψύχραιμος και μέσα στις πιο μεγάλες δυσκολίες γιατί η ψυχή του είναι δυνατή και πρέπει ωστόσο να ξεπεράσει τη σωματική ταλαιπωρία. Επομένως δεν απαλλάσσω πάντα τον άνθρωπο από εκείνη, του δίνω όμως τη δύναμη να αντέξει αυτό που του επιβάλλω. Και δεν θα αισθανθεί τίποτα τόσο δύσκολα όπως ένας άνθρωπος χωρίς πίστη που δεν επιθυμεί και ζητά την παροχή δύναμής Μου. Όχι η ίδια η δυστυχία καθορίζει το μέγεθός της αλλά η κατάσταση του ανθρώπου, ο οποίος, αν είναι αδύναμος, νιώθει κάθε δυσκολία διπλάσια.

Τη χάρη και τη δύναμή Μου όμως τις έχετε πάντοτε στη διάθεσή σας εσείς οι άνθρωποι, και αν τις χρησιμοποιείτε και η πιο δύσκολη επίγεια ζωή θα σας είναι υποφερτή και θα συμφέρει πάντα την ψυχή σας. Αφού το περίβλημά σας θα διαλύνεται σιγά σιγά, το οποίο είναι το αποτέλεσμα της δύναμης και της χάρης Μου. . .  Αφού μόλις ο άνθρωπος Με ακολουθήσει, μόλις συνδεθεί μαζί Μου μέσω της προσευχής του για δύναμη και χάρη, μπορώ ο Ίδιος να επικοινωνήσω μαζί του με τον τρόπο της παροχής δύναμης, και στο βαθμό που μπορώ να ενεργήσω πάνω στην ψυχή του, η υλικιστικές του επιδιώξεις μειώνονται. . .  Αφού η δύναμη της χάρης Μου παροτρύνει την ψυχή να πλησιάσει το πνεύμα μέσα της και να αποφύγει τα υλικά αγαθά.

Και αυτό είναι το αποτέλεμσα της χάρης και της δύναμής Μου ότι σταθεροποιούν τον άνθρωπο εσωτερικά, ότι τον αποδεσμεύουν από τον εξωτερικό κόσμο και ότι αυτός ψάχνει να συνάψει επαφή με το πνεύμα μέσα του και ότι επομένως προχωρά πνευματικά, αν προσπαθεί να ελαφρύνει επίγειες δυσκολίες με τη συμπαράστασή Μου, με την παροχή χάρης και δύναμης. Ποτέ τέτοια παράκληση δεν μένει ανεκπλήρωτη, ποτέ δεν μένει με άδεια χέρια ένας άνθρωπος που Με πλησιάσει με τέτοια παράκληση. Και μάλιστα θα καταλάβει πάντα το πόσο πιο δυνατός είναι μετά την έντονη προσευχή σε Μένα, παρόλο που η επίγεια δυστυχία δεν έχει αφαιρεθεί ακόμα. Αλλά αυτή από τη μια έχει το σκοπό να καταλάβει ο άνθρωπος την αδυναμία του και να στραφεί σε Εκείνον που μπορεί να τη θεραπεύσει, όπως από την άλλη θα πρέπει να ενισχύσει την πίστη όταν έρχεται ολοφάνερη βοήθεια μετά από έντονης επίκλησής Μου.

Την ψυχή που Με επιδιώκει πάντα τη συμφέρουν πνευματικά τα προβλήματα του σώματος γιατί πάντα καταφεύγει σε Μένα και γιατί κάθε έντονη προσευχή της αποκομίζει δύναμη και χάρη, οι οποίες τότε έχουν αποτέλεσμα ανάλογα με την κατάσταση ωριμότητάς της. . .  ορατά και αισθητά και για το κορμί, ή και αισθητά μόνο για την ψυχή, όπως η σοφία και η αγάπη Μου το θεωρεί σκόπιμο. Αλλά δεν αφήνω χωρίς δύναμη κανέναν που Μου τη ζητά. . .  Αφού εισακούω κάθε παράκληση για πνευματικά αγαθά και, αν σας είναι ωφέλημο, και τις παρακλήσεις για επίγεια βοήθεια. Και έτσι μπορείτε να Με νιώσετε και μέσα στην έσχατη ανάγκη, δεν χρειάζεστε να είστε άτολμοι και απελπισμένοι αν εμπιστεύεστε στην αγάπη και στη χάρη Μου, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή Μου και το μαρτυρήσετε μέσω έντονης συνομιλίας μαζί Μου.

Ξέρω όλες  τις ανάγκες, τις αδυναμίες και τις αμφιβολίες σας, αλλά θέλω να Μου τις αναφέρετε μέσα στην προσευχή, για να το καταλάβετε όταν εκείνες εξαφανιστούν μέσω της παροχής δύναμης και χάρης Μου. . .  για να μάθετε να Με γνωρίσετε μέσα σε ό,τι σας αγγίζει. Μιλάω σε σας μέσω της δυστυχίας καθώς και σας παρουσιάζομαι μέσω της βοήθειας. . .  Και όσο μένετε έντονα δεμένοι μαζί Μου δεν θα σας τρομάξει καμία δυσκολία, όσο μεγάλη και να φανεί, επειδή έχετε στη διάθεσή σας κάθε βαθμό δύναμης και χάρης μέσω της αγάπης Μου. Σας φροντίζω μέχρι το τέλος της ζωής σας, σωματικά και πνευματικά, και αν το πιστεύετε ακράδαντα, κάθε φόβος απέναντι σε μία μεγάλη συμφορά θα πέσει από πάνω σας, αφού θα τη ξεπεράσετε ανά πάσα στιγμή με τη χάρη Μου και τη δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3716                17-3-1946

Κίνδυνος της απραξίας. . .

Κατά την εποχή του τέλους δεν πρέπει να είστε νωθροί, δεν πρέπει να μείνετε άπρακτοι και να περιμένετε απαθώς το τέλος, αλλά θα πρέπει να δουλεύετε ασταμάτητα πνευματικά καθώς και επίγεια όσο είναι ανάγκη. Αφού την ψυχή σας συμφέρει μονάχα η δραστηριότητα, ποτέ όμως η κατάσταση απραξίας. Η έσχατη εποχή θα απαιτήσει και έντονη δραστηριότητα εξαιτίας της μεγάλης ανάγκης, από την οποία ο άνθρωπος θα είναι εξαναγκασμένος να συμμετέχει σε κάθε εργασία. Αφού την καλοζωία θα περάσουν μόνο εκείνοι που θα Με προδώσουν, που θα έχουν αποστατήσει εντελώς από Μένα. Οι πιστοί Μου θα χρειαστούν να πολεμήσουν την έσχατη ανάγκη και από την επίγεια άποψη, την οποία όμως ωστόσο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν με τη συμπαράστασή Μου αν εργαστούν εντατικά.

Αλλά μέχρι το τέλος θέλω να τους κρατήσω δραστήριους. Δεν θέλω να μείνουν άπρακτοι και να περιμένουν τη βοήθειά Μου, επειδή δεν θέλω να κινδυνεύσουν να αποστατήσουν από Μένα, να συγκρίνουν τη ζωή τους με τη ζωή εκείνουν που δεν ξέρουν Θεό και να γίνει ασταθής η πίστη τους σε Μένα. Η εντατική δραστηριότητα θα τους προστατέψει από λανθασμένες σκέψεις, αφού δραστηριότητα είναι ζωή, και όσον καιρό ο άνθρωπος κάνει μια δουλειά για το καλό του συνανθρώπου είναι επίσης ευλογία για την ψυχή του ανθρώπου. Και η ανάγκη της εποχής θα απαιτήσει βοηθητική δραστηριότητα για τον συνάνθρωπο, οι δικοί Μου θα πρέπει να είναι πάρα πολύ εργατικοί, και ακόμα και οι αντιπρόσωποι του λόγου Μου, οι υπηρέτες Μου στη γη, θα πρέπει να κάνουν τέτοια δουλειά, και θα ευλογήσω τους κόπους όλων και θα βγάλω την πιο βαριά ανάγκη από πάνω τους, παρόλο που μπροστά στον κόσμο θα φανεί σαν να βοηθούσε ο άνθρωπος τον εαυτό του.

Αφού απέναντι στον κόσμο η βοήθειά Μου θα γίνει προφανής μόνο τότε που η δύναμη της πίστης θα πρέπει να γίνει ολοφάνερη. Ωστόσο κάθε άνθρωπος θα μπορέσει να ενεργήσει πνευματικά και να κάνει πνευματικές προσπάθειες παρ’όλους τους τεράστιους σωματικούς κόπους πριν το τέλος. . .  Αφού αν Με επιδιώξει οι πνευματικές δυνάμεις Μου θα εκτελέσουν τη δουλειά για τον άνθρωπο και θα μπορέσει αυτός να αφήσει τις σκέψεις του να περιπλανούνται στο πνευματικό βασίλειο, θα μπορέσει να έχει επαφή μαζί Μου ανά πάσα στιγμή. Δεν θα εμποδιστεί από την άσκηση χειρωνακτικών δουλειών από την ενέργειά του για τη βασιλεία του Θεού, αν τέτοια είναι ανάγκη. Αφού τοποθετώ τον καθένα στη θέση όπου μπορεί να ενεργήσει ανάλογα με τις ικανότητες του πνευματικά και επίγεια.

Επιπλέον σ’έναν άνθρωπο που είναι δραστήριος ο χρόνος φαίνεται πιο σύντομος, ενώ ο άπρακτος άνθρωπος παρατείνει το χρόνο για τον εαυτό του μέσω της νωθρότητάς του. Η απραξία δεν αποφέρει καμία επιτυχία, ούτε πνευματικά ούτε επίγεια. . .  Έναν άπρακτο άνθρωπο τον θέτει υπό την κατοχή του ο πρίγκιπας του κάτω κόσμου, τον δελεάζει μέσω κοσμικών υποσχέσεων και του αποσπά την προσοχή από το πραγματικό του καθήκον στη γη. Και ο άπρακτος άνθρωπος τον ακολουθεί πολύ πρόθυμα γιατί προσπαθεί να βελτιώσει την επίγεια του ζωή. Και προειδοποιώ τους δικούς Μου στα σοβαρά για την απραξία. . .

Θέλω να ευλογήσω κάθε δραστηριότητα που δεν είναι ιδιαζόντως άστοργη, και το αποτέλεσμα της ευλογίας Μου είναι συνεχής βοήθεια σε πνευματική καθώς και σε κοσμική ανάγκη. Για αυτό να είστε ασταμάτητα δραστήριοι, σκεφτείτε ότι δεν μένει πια πολύς χρόνος μέχρι το τέλος και ότι κάθε δραστηριότητα είναι ζωή. . .  Μην τελειώσετε πρόωρα την κατάσταση της ζωής, χρησιμοποιήστε και τη ζωτική δύναμη που σας εισρέει με τον σωστό τρόπο, τότε και η πνευματική δύναμη θα αυξηθεί, θα αντέξετε μέχρι το τέλος και δεν θα χρειαστείτε πια να φοβηθείτε καμία δυσκολία, αφού τότε θα εκπληρώσετε το θέλημά Μου και προς αυτή την κατεύθυνση, και η προστασία Μου, η αγάπη και η δύναμή Μου θα σας είναι εγγυημένες. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3717                18-3-1946

Ζωντανή πίστη και η δύναμή της. . .

Η ζωντανή πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά. . .  Αυτό είναι για όλους σας μόνο κενολογία, αφού δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει τη δύναμη της πίστης, και άρα δεν ξέρετε για την αποτελεσματικότητά της, δεν ξέρετε ότι ο βαθιά πιστός άνθρωπος χρησιμοποιεί τη δύναμή Μου και για αυτό τα πάντα του είναι δυνατά. Αλλά πόσο βαθιά πρέπει να είναι αυτή η πίστη για να καταφέρει ο,τι θέλει ο άνθρωπος;. . .  Για να κατέχει ο άνθρωπος τέτοια δύναμη της πίστης πρέπει να είναι έντονα δεμένος μαζί Μου, έτσι ώστε δεν αισθάνεται πια ως μεμονωμένο ον αλλά ως ένα τμήμα Μου και είναι για αυτό πλημμυρισμένος από τη δύναμη που εκπηγάζει από Μένα.

Πρέπει πάντοντε να Με νιώθει κοντά του, η παρουσία Μου πρέπει να είναι για αυτόν μια τέτοια βεβαιότητα ώστε σκέφτεται, μιλά και ενεργεί από αυτή την πεποίθηση. Και αφού Με αναγνωρίζει ως η ύψιστη αγάπη, σοφία και παντοδυναμία, δηλαδή αυτή η πίστη μέσα του έχει γίνει επίσης μια σταθερή πεποίθηση, δεν υπάρχουν για εκείνον όρια της ενέργειάς Μου και συνεπώς ούτε για εκείνον, που αισθάνεται ως ένα τμήμα του Εαυτού Μου και διαπερασμένος από τη δύναμή Μου. Τέτοια πίστη καταφέρνει τα πάντα και για αυτό κατορθώνει επίσης πράγματα που βρίσκονται έξω από τα πλαίσια τις ανθρώπινες ικανότητες.

Τότε κάνει θαύματα, και όμως αυτά είναι μόνο φυσιολογικές διαδικασίες ενός ανθρώπου που είναι όπως θα έπρεπε να είναι πάνω στη γη, που έχει πετύχει το στόχο του και έχει φέρει την ψυχή του σε μια κατάσταση ωριμότητας που μοιάζει με την πρωταρχική της κατάσταση. Τέτοια ισχυρή πίστη προϋποθέτει πλήρη αφοσίωση σε Μένα, πλήρη αποδέσμευση από τα κοσμικά, προϋποθέτει την ένωση μαζί Μου μέσω της αγάπης. . .  Το να πιστεύει σταθερά και βαθιά μπορεί μονάχα άνθρωπος που ασκεί ασταμάτητα την αγάπη, αφού η ένωση μαζί Μου πρέπει πρώτα να έχει γίνει πριν να Με νιώσει ο άνθρωπος τόσο κοντά του ώστε η παρουσία Μου του είναι εγγύηση για κάθε ενέργεια κατά τη θέλησή του.

Η δύναμη αγάπης που του εισρέει ως αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης του πρέπει να εμβαθύνει την πίστη του γιατί μαρτυρεί τον Εαυτό Μου και την παρουσία Μου, και όποιος Με αισθάνεται μέσα και κοντά του, ξέρει ότι ο αποχωρισμός από Μένα δεν θα γίνει ποτέ πια, ότι μπορεί επομένως να χρησιμοποιεί ατιμώρητα τη δύναμή Μου, επειδή το θέλω Εγώ να ενεργήσει στη θέση Μου για να αποδείξει στους συνανθρώπους τη δύναμη της πίστης και της αγάπης, για να τους δώσει παράδειγμα για την αγάπη και την παντοδυναμία Μου, η οποία λοιπόν εφοδιάζει με αφθονία δύναμης το πλάσμα που έχει γίνει αγάπη.

Η πίστη μετακινεί βουνά. . .  Αποκτήστε όλοι τέτοια βαθιά πίστη και θα καταφέρετε τα πάντα και σε αυτή τη γη. . .  Διαμορφωθείτε πρώτα σε αγάπη, και τότε και η δύναμη της πίστης σας θα αυξηθεί. Η πίστη θα ζωντανέψει, δηλαδή θα μπορέσει να γίνει δραστήρια, ενώ μια πίστη χωρίς την αγάπη παραμένει νεκρή πίστη, στην οποία λείπει κάθε δύναμη. Τα λόγια „πιστεύω“ δεν είναι αρκετά για να Με παρακινήσετε να ενεργήσω μέσω σας, αλλά πρέπει ζωντανά μέσα στην καρδιά σας να μπορέσετε να πιστέψετε. Και τέτοια ζωντανή πίστη είναι δυνατή μονάχα μέσω ασταμάτητης έμπρακτης αγάπης, μέσω της οποίας παραλαμβάνετε τη δύναμη από Μένα για να ενεργήσετε και να εκτελέσετε ακόμα και ό,τι φαίνεται ακατόρθωτο.

Μια βαθιά πίστη καταφέρνει τα πάντα. . .  Αλλά απαιτεί την παρουσία Μου, και αυτή μπορείτε να εξασφαλίσετε μονάχα μέσω έμπρακτης αγάπης. . .  Κατά συνέπεια η αγάπη είναι το πρώτο, και αν δεν έχετε την αγάπη δεν έχετε ούτε την πίστη, παρόλο που προσπαθείτε ξανά και ξανά να επιβεβαιώσετε την πίστη μέσω λόγων. Και τώρα θα σας είναι και κατανοητό γιατί κηρύσσω ξανά και ξανά την αγάπη, γιατί στέλνω τους μαθητές Μου στον κόσμο να διαδώσουν τη διδασκαλία αγάπης Μου. Μπορείτε μάλιστα να αποκτήσετε διανοητικά την πίστη σε μια Δύναμη Που είναι πάρα πολύ στοργική, ισχυρή και σοφή, αλλά το να συνάψετε επαφή με αυτή τη δύναμη μπορείτε μόνο μέσω έμπρακτης αγάπης, και μόνο τότε και η πίστη θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, αφού μόνο τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη δύναμή Μου και να την κάνετε αποτελεσματική μέσω δυνατής πίστης σε Μένα, όπως σας το υποσχέθηκα.

                                                                                                                                              Αμήν

 

3718                19-3-1946

Δεμένες ψυχές. . .

Το λυτρωτικό έργο. . .

Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση μιας ψυχής που είναι δεμένη από την κακή δύναμη και που δεν μπορεί να απελευθερωθεί μόνη της, λογώ δικής της φταιξίματος μεν, αλλά αξιολύπητη εξαιτίας της αδυναμίας της βούλησής της. Αφού δεν είναι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο για Μένα ως τον θεικό Λυτρωτή, ο Οποίος μπορεί και να θεραπεύσει την αδυναμία της βούλησής της. Η ψυχή αυτή βρίσκεται εντελώς κάτω από την επιρροή εκείνων των δυνάμεων που οδηγούν τη σκέψη της στη λάθος κατεύθυνση για να την κρατήσουν μακριά από την αλήθεια και συνεπώς και από τη δική της σωτηρία.

Τέτοια ψυχή είναι αδικημένη με κάθε τρόπο. Πρώτα της λείπει η γνωστική ικανότητα μέσω εκείνης της παραπλανημένης σκέψης. Επηρεάζεται όμως συνέχεια να επιδιώξει αυτό που την εμποδιζει να αποκτήσει γνώσεις. Επιπλέον οι κακές δυνάμεις αφυπνίζουν μέσα της την πίστη ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να παραλύσουν μέσα της και τη θέληση να εξετάσει άλλες δυνατότητες. . .  Πρέπει δηλαδή να σκέφτεται και να θέλει όπως της το εμπνεύουν οι δυνάμεις του αντιπάλου Μου, και η ψυχή μόνη της δεν έχει τη δύναμη να προβάλει αντίσταση, και αυτό είναι το αποτέλεσμα της μην αναγνώρισης του λυτρωτικού Μου έργου. . .

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε έναν κατά πολύ πιο σκληρό αγώνα με τις δυνάμεις του σκοταδιού και θα ηττηθεί αν δεν επικαλεστεί Εμένα τον Ίδιο για βοήθεια, για ενίσχυση της βούλησής του, για σωτηρία από την εξουσία του αντιπάλου Μου. Αφού αυτός έχει μεγάλη εξουσία πάνω στις ψυχές, πάνω στη βούλησή τους, παρόλο που αυτή είναι ελεύθερη. Ενισχύει την αδυναμία της θέλησης, και η ψυχή μόνη της δεν μπορεί να αμυνθεί εναντίον του, ο οποίος είναι κατά πολύ πιο ισχυρός απ’ό,τι εκείνη. Και για αυτό ήρθα στον κόσμο για να βοηθήσω τους ανθρώπους μέσα στον αγώνα ενάντια στον εχθρό των ψυχών τους. Τους έφερα μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό τη λύτρωση από τη δεσμευμένη κατάστασή τους. Απέκτησα τη δύναμη για την αντίσταση για τον καθένα που θέλει μόνο να την αποδεχτεί από τα χέρια Μου. . .  που Με αναγνωρίζει και πιστεύει στο λυτρωτικό Μου έργο.

Δεν μπορώ παρά τη θέλησή του να χαρίσω στον άνθρωπο τη δύναμη της ενισχυμένης βούλησης αν θέλω να πετύχω ένα ελεύθερο, τέλειο ον που επέστρεψε σε Μένα εθελοντικά. Επομένως πρέπει να λαμβάνω υπόψη Μου την ελεύθερη βούληση σε όλες τις περιστάσεις της ζωής για να πετύχω το οριστικό στόχο. . .  την ύψιστη τελειότητα, δηλαδή την ομοιότητα με τον Θεό του όντος που με σκοπό  τη δοκιμασία της θέλησής του πορεύεται στη γη ενσαρκωμένο ως άνθρωπος. Το ότι ο αντίπαλος έχει υπέρμετρη εξουσία πάνω στην ψυχή του μεμονωμένου ανθρώπου είναι αναγκαίο για αυτή τη δοκιμασία της θέλησης, καθώς και οι χάρες του λυτρωτικού Μου έργου είναι ανάγκη για να σπάσουν εκείνη την εξουσία.

Και για αυτό είναι η μόνιμη προσπάθειά Μου να κάνω τους ανθρώπους να πιστέψουν σε Μένα ως Λυτρωτή του κόσμου, και προσπαθώ μέσω της μετάδοσης της καθαρής αλήθειας να τους κάνω κατανοητό το λυτρωτικό έργο, την αποστολή Μου ως άνθρωπος στη γη. Ωστόσο εναπόκειται σε κάθε άνθρωπο να πάρει θέση σε αυτό, αφού δεν τον αναγκάζω να Με πιστέψει. Αλλά την παροχή των χάρων του λυτρωτικού έργου, την ενίσχυση της θέλησής του απέναντι στον αντίπαλό Μου, την κάνει μόνος του αδύνατη, αν δεν Με αναγνωρίζει. Και τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο για την ψυχή να ξεφύγει από τον εχθρό.

Αφού η ίδια δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει, πιστεύει πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, η ικανότητα της να αποκτήσει γνώσεις είναι εξασθενισμένη, αφού η επιρροή εκείνης της δύναμης επεκτείνεται και σε ολόκληρη τη σκέψη και την πράξη του ανθρώπου, έτσι ώστε αυτός δεν δημιουργεί τη σωστή σχέση μαζί Μου, ώστε εμποδίζεται και στο να ασκήσει την αγάπη και δεν δέχεται δασκαλέματα, επειδή η επιρροή του αντιπάλου είναι πιο δυνατή απ’ό,τι η επιρροή συνανθρώπων που θέλουν να τον βοηθήσουν. Μόνο η ορθή στάση απέναντί Μου ως τον Λυτρωτή του κόσμου. . .  η ορθή στάση απέναντι στον Ιησού Χριστό και στη διδασκαλία Του. . .  μπορεί να φέρει βοήθεια σε μια ψυχή, και για να αποκτήσει αυτή την ορθή στάση πρέπει να παλέψει ο άνθρωπος.

Αν ο άνθρωπος βρίσκει τη βούληση να διεισδύσει στις γνώσεις για την αποστολή του Χριστού, τότε του παρέχετε συμπαράσταση από Μένα, οδηγείται μέσα στη σωστή κατανόηση παρά τον πιο έντονο επηρεασμό από πλευράς του αντιπάλου Μου, αφού βοηθάω όπου νιώθω μόνο την παραμικρή θέληση να Με πλησιάσει κανείς. . .  Την κατανόηση για το λυτρωτικό Μου έργο δεν μπορεί να τη βρίσκει ο άνθρωπος πολύ γρήγορα μεν, αλλά μόλις αναγνωρίσει τον άνθρωπο Ιησού ως απεσταλμένο του Θεού, μόλις αποδεχτεί μια αποστολή που Του ανατέθηκε από τον Θεό, ο ειρμός σκέψεων ακολουθεί σωστά ίχνη και θα οδηγηθεί σωστά και στη συνέχεια, και τότε ο αντίπαλος έχει ήδη χάσει ενα μέρος της εξουσίας του. Αυτά όμως πρέπει να προηγηθούν πριν μπορέσει η ψυχή να ξεφύγει από την επιρροή του. Τότε μόνο έχει σωθεί, και τότε μόνο θα είναι επιδεκτική σε όλες τις άλλες ιδέες.

Ο αγώνας του φωτός κατά του σκοταδιού είναι τεράστιος, και όπου λάμπει το φως πρέπει να φυλαχτεί για να μην σβήσει. . .  Και ο πρίγκιπας του σκοταδιού λυσσομανά επίσης εναντίον των φορέων του φωτός, και αυτό θα πρέπει να τους κάνει να προσέξουν πάρα πολύ. Δεν θα πρέπει να πλησιάσουν τα δίχτυα του, θα πρέπει να φύγουν από κοντά του όταν η ενέργειά του είναι φανερή, αλλά θα πρέπει κάθε στιγμή να αφήσουν να λάμψει το φως αν ένα ον που βρίσκεται στο σκοτάδι επιθυμήσει το φως.

Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουν στον αντίπαλό Μου τον θρίαμβο να συσκοτίσει το φως από τους ουρανούς. . .  δηλαδή δεν πρέπει να του δώσουν καμία ευκαιρία να επιδράσει αποτελεσματικά πάνω στα θύματά του. . .  Αφού μονάχα όπου Με αναγνωρίσει κανείς μπορεί να τσακιστεί η εξουσία του. . .  Και επομένως θα πρέπει ξανά και ξανά να παρουσιάσουν σε εκείνες τις ψυχές τη σημασία του λυτρωτικού Μου έργου, για να μπορέσουν αυτές τότε να απελευθερωθούν με τη δική τους θέληση, για να μάθουν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από την πλάνη και να μπορέσουν να γίνουν μακάριες μονάχα μέσω της αλήθειας. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3719                20-3-1946

Δραστηριότητα του νου και της καρδιάς. . .

Αλήθεια. . .

Όλες οι πνευματικές γνώσεις μπορούν μεν να επεξεργάζονται με το νου, πρέπει όμως να τις έχει καταλάβει πρώτα η καρδιά· αλλά ό,τι είναι κοσμικό είναι πιο κοντά στο νου απ’ό,τι στην καρδιά. . .  Και έτσι εξηγείται ότι ένας άνθρωπος που είναι πολύ δραστήριος διανοητικά προσπαθεί να εξιχνιάσει πράγματα που έχουν στενή σχέση με τα γεγονότα του κόσμου, ακόμα και αν θέλει να τους δώσει πνευματικό χαρακτήρα. . .  ότι θέλει να πάρει μια ιδέα για το προαιώνια σχέδιο Μου μονάχα για τις κοσμικές συνέπειες, τις οποίες νομίζει πως θα μπορέσει να τις υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια. . .

Όσον καιρό ο άνθρωπος στρέφει ακόμα την προσοχή του σε εξωτερικά γεγονότα ο νους του είναι περισσότερο δραστήριος απ’ό,τι η καρδιά του. . .  όταν αρχίζει να ασχολείται με καθαρά πνευματικά προβλήματα, μόνο τότε είναι δραστήρια η καρδιά του· τότε όμως αυτός δίνει λίγη προσοχή στην εξωτερική ζωή, στη διαδικασία κοσμικών γεγονότων, και θεωρεί αυτά μόνο συνοδευτικά φαινόμενα του ουσιαστικού. Μονάχα τότε πλησιάζει την αλήθεια, η οποία του εισρέει μέσα στην καρδιά και την οποία πρέπει να πιάσει ο νους.

Δεν υπάρχει δυνατότητα για έναν άνθρωπο να εξιχνιάσει το προαιώνιο σωτήριο σχέδιο Μου, έτσι ώστε μπορεί να καθορίσει κάποια επέμβαση από το θέλημά Μου. Μόνο όταν το φανερώνει το Πνεύμα Μου ένας προφήτης κηρύσσει τέτοια επέμβαση σύμφωνα με το θέλημά Μου, αλλά και σε αυτούς τους προφήτες κρατάω μυστική τη χρονική στιγμή, επειδή ανταποκρίνεται στη σοφία Μου. Άνθρωπος που κάνει πνευματικές προσπάθειες ξέρει για την ανάγκη της μυστικότητας της ώρας του τέλους. Και για αυτό δεν θα πιστέψει ποτέ στις εξηγήσεις ενός ανθρώπου που νομίζει πως μπορεί να υπολογίσει τέτοια.

Αφού το ότι ο νους είναι δραστήριος με τέτοιον τρόπο είναι καθαρό σημάδι ενός αναφύπνιστου πνεύματος, αφού ένας πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος Με αφήνει να κυριαρχήσω και να ενεργήσω και επιδιώκει μονάχα να φέρει την ψυχή του στην υψιλότατη δυνατή ωριμότητα, και καταλαβαίνει από τα σημάδια της εποχής το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων. . .  Ξέρει επίσης για το λόγο και την αιτιολογία της πνευματικής παρακμής, ξέρει για τη σχέση όλων των πραγμάτων και επίσης για την πορεία της περιόδου της γης ανάλογα με συγκεκριμένους βασικούς νόμους. Βλέπει μόνο μέσα στην πορεία των γεγονότων του κόσμου την επιβεβαίωση της γνώσης του, δεν προσπαθεί όμως να συνάγει τα ίδια τα γεγονότα του κόσμου από αυτή.

Τα γεγονότα του κόσμου είναι μάλιστα και ένα αποτέλεσμα της πνευματικής παρακμής, αλλά αυτή πρέπει πρώτα να την καταλάβει και να την προσέχει κανείς. Και επομένως κάθε μεμονωμένος άνθρωπος πρέπει να επιδιώξει την επιδιόρθωση της πνευματικής ανάγκης καθ’εαυτής, κάτι για το οποίο όμως πρέπει οπωσδήποτε να γίνει δραστήρια πρώτα η καρδιά και μετά ο νους. Η σοβαρή δουλειά πάνω στον εαυτό του αποφέρει στον άνθρωπο και τη διαφώτηση του πνεύματος και ένα σίγουρο βλέμμα  για το επερχόμενο, και τότε η καρδιά είναι δραστήρια. Μόνο με το νου όμως δεν μπορεί να πετύχει το στόχο να αποκομίσει γνώσεις και να πάρει μια ιδέα για το προαιώνιο σχέδιο Μου. . .

Αφού στο νου του ανθρώπου έβαλα ένα όριο που δεν μπορεί να περάσει, στην καρδιά όμως δίνω ελεύθερο δρόμο. . .  Αυτή μπορεί να διεισδύσει στην αλήθεια ανεμπόδιστα μέσω του πνεύματός της, που είναι μερίδιο Μου και στο οποίο δεν μένει τίποτα κρυφό. Αν λοιπόν θέλετε να γίνεστε σοφοί, δηλαδή να έχετε γνώσεις που ανταποκρίνονται στην πλήρη αλήθεια πρέπει η καρδιά σας να είναι ασταμάτητα δραστήρια. . .  Η αγάπη πρέπει να σας οδηγήσει στην αλήθεια. . .  αλλά μόνο με το νου δεν θα πετύχετε ποτέ το στόχο, η γνώσεις σας θα είναι και θα μείνουν πλάνη όσον καιρό το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να ενεργήσει μέσα σας μέσω της δραστηριότητας της καρδιάς σας. . .  μέσω της αγάπης. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3722                23-3-1946

„Η βασιλεία των ουρανών ανεχεται βία. . .“

Αφήστε Με να σας δώσω μια εξήγηση για το πώς θέλω να καταλάβετε το λόγο Μου: „Η βασιλεία των ουρανών ανέχετε βία, και μόνο όποιος χρησιμοποιεί βία θα την αρπάξει. . .“ Δεν πρέπει να το καταλάβετε ως εφαρμογή βίας απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά μόνο ως βία απέναντι στον εαυτό σας, απέναντι στις δικές σας λαχτάρες. Τέτοια βία βοηθά τον άνθρωπο να καταλάβει την ουράνια βασιλεία με όλο το μεγαλείο της. Δεν μπορεί αυτή να του δοθεί, αλλά πρέπει να την κατακτήσει, πρέπει να διεξηγάγει έναν αγώνα για το πιο πολύτιμο αγαθό, για την αιώνια μακαριότητα.

Και όσον καιρό ο άνθρωπος βρίσκεται στη γη ο στόχος αυτού του αγώνα είναι η καταπολέμηση των σωματικών λαχταρών του, η εκπλήρωση των οποίων είναι πάντα εμπόδιο στο να πετύχει ο άνθρωπος το στόχο του. . . στην πνευματική ανάπτυξη. . .  Όποιος θέλει να βγει νικητής από αυτό τον αγώνα πρέπει να ασκήσει βία ενάντια στον εαυτό του. . .  Και επομένως πρέπει να πολεμήσει τον εχθρό του, ο οποίος βάζει πάντοτε σωματικές λαχτάρες, την επιθυμία για γήινα αγαθά μέσα του, ο οποίος δηλαδή τον δελεάζει με κοσμική μεγαλοπρέπεια και επίγεια αίγλη. Το να παραιτηθεί ο άνθρωπος από ό,τι του προσφέρεται με τέτοιον τρόπο απαιτεί ισχυρή θέληση, απαιτεί να ασκήσει ο άνθρωπος βία ενάντια στον εαυτό του, δυνάμει της οποίας όμως θα αρπάξει σίγουρα τη βασιλεία των ουρανών, αφού όποιος κάνει θυσίες για χάρη Μου θα λάβει με τον πιο πλούσιο τρόπο, και αυτό που του προσφέρεται, αυτό που του προσφέρω Εγώ έχει πράγματι απερίγραπτη αξία.

Η βασιλεία των ουρανών δεν μπορεί ποτέ να πλησιάσει ανθρώπους που είναι χλιαροί και νωθροί, που δεν παλεύουν, αλλά αδιαφορούν για την πορεία των πραγμάτων. . .  που μαρτυρούν τη λαχτάρα τους για τη βασιλεία των ουρανών μόνο μέσω λόγων και επιθυμίων, που όμως δεν πραγματοποιούν ποτέ τα λόγια και τις επιθυμίες. Και άρα έχει έρθει ο καιρός όπου πρέπει περισσότερο από ποτέ να χρησιμοποιήσει κανείς τη βία για να ανοίξει η βασιλεία των ουρανών για τους ανθρώπους. . .  Αλλά βοηθάω από την αγάπη Μου όλους τους αγωνιστές. . .  Τους βοηθάω στον πόλεμο εναντίον του εαυτού τους μειώνοντας τους δελεασμούς αυτού του κόσμου, παρουσιάζοντάς τους το εφήμερο όλων όσων λαχταρούσαν και από τα οποία να παραιτηθούν θέλει σκληρό αγώνα ενάντια στον εαυτό του ανθρώπου. . .

Ξέρω για την αδυναμία του ανθρώπου και αξιολογώ τη θέλησή του, συμπαραστέκοντάς τον επομένως αν μόνο θέλει να αποκτήσει Εμένα και τη βασιλεία Μου, αν όμως του λείπει η δύναμη να χρησιμοποιήσει βία ενάντια στον εαυτό του και στη λαχτάρα του. Και έτσι δεν απαιτώ περισσότερη χρήση βίας απ’ό,τι ο άνθρωπος είναι ικανός. . .  Τον οδηγώ σε επίγεια ανάγκη για να του κάνω λαχταριστή την ουράνια βασιλεία, και εφόσον θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο την παραμικρή βία θα πετύχει να αρπάξει τη βασιλεία των ουρανών. Αλλά πάντα πρέπει να δραστηριοποιηθεί μόνη της η θέλησή του. Πρέπει να πολεμήσει τις λαχτάρες του, πρέπει να μάθει να περιφρονήσει όλα τα εγκόσμια και συνεπώς να θυσιάσει ό,τι αγαπά. . .  και αν η δική του δύναμη και η δική του θέληση δεν φτάνουν θα χρησιμοποιήσω βία Εγώ. . .

Τον τραβάω κοντά Μου και του παίρνω αυτό που δεν θέλει να παραδώσει από μόνος του. . .  Και αν υποταχτεί αφοσιωμένος στο θέλημά Μου θα έχει περάσει τον εσωτερικό αγώνα. Χρησιμοποίησε και αυτός βία και άρπαξε τη βασιλεία των ουρανών με την υποστήριξή Μου, την οποία δεν αρνούμαι σε κανέναν που είναι πρόθυμος και Μου το μαρτυρεί μέσω της προσευχής του. Για εκείνον η βασιλεία των ουρανών είναι ανοιχτή, και όταν έχει περάσει το σύντομο χρονικό διάστημα της επίγειας ζωής θα τον υποδεχτώ στη βασιλεία Μου, όπως το υποσχέθηκα, και θα είναι αιώνια μακάριος. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3723                21-3-1946

Αποδέσμευση από επίγεια αγαθά. . .

Κάντε Μου θυσία ό,τι αγαπάτε στη γη, και θα λάβετε με αφθονία όσα σας προσφέρει η αγάπη Μου και όσα θα σας κάνουν ασύγκριτα ευτυχισμένους ήδη στη γη και κάποτε στην αιωνιότητα. Αν θέλετε να λάβετε πρέπει πρώτα να είστε πρόθυμοι να δώσετε. Αν όμως είστε αφοσιωμένοι σε γήινη ιδιοκτησία, τα αγαθά του πνευματικού βασιλείου σας είναι άφταστοι. Στη γήινη ιδιοκτησία όμως ανήκει ό,τι σας κάνει επίγεια ευτυχισμένους, ό,τι σας είναι άξιο επιδίωξης για τις σωματικές σας ανάγκες.

Ό,τι αγαπάτε στη γη, ό,τι δεν μπορεί να σας ακολουθήσει στο πνευματικό βασίλειο πρέπει να Μου θυσιάσετε πρόθυμα και εθελοντικά για να λάβετε τα αγαθά που είναι άφθαρτα, που σας ακολουθούν στην αιωνιότητα. . .  Θυσιάζετε μεν, αλλά τα αλλάζετε με κάτι ασύγκριτα καλύτερο, και πρόκειται μόνο για προσωρινό πόνο χωρισμού, τον οποίο ακολουθεί σύντομα μια μακάρια βεβαιότητα για το ότι κατέχετε μόνο τώρα τα σωστά αγαθά που έχουν αξία στην αιωνιότητα. Και αν σας παίρνω λοιπόν τα πάντα μην ανησυχείτε και μην αμφιβάλετε για την αγάπη και τη χάρη Μου, για την προστασία Μου, τις οποίες σας παρέχω παρ’όλα αυτά, αν και δεν το καταλαβαίνετε.

Σας παίρνω μόνο για να μπορέσω να σας δώσω όλο και περισσότερο, και αν παραδίνετε εθελοντικά ό,τι αγαπάτε θα παρέχω στο κορμί σας αυτό που έχει ανάγκη. Μόνο η καρδία σας θα πρέπει να αποδεσμευτεί από τα πάντα, αφού η αφθονία της χάρης Μου χρειάζεται ένα χώρο που είναι ελέυθερος από κάθε επίγεια λαχτάρα. Ό,τι θυσιάζετε εθελοντικά δεν χρειάζομαι να σας το πάρω με τη βία, αλλά ο αποχωρισμός πρέπει να γίνει αν θέλετε να αυξηθούν η δύναμη και η χάρη μέσα σας, η ωριμότητα της ψυχής σας και οι πνευματικοί θησαυροί, τα οποία ορίζουν τον πλούτο σας στην αιωνιότητα. Και κατά συνέπεια θα καταλάβετε από αυτά ότι μόνο η αγάπη Με παροτρύνει αν σας παίρνω, στους πιστούς Μου, ό,τι ανήκει στη γη, γιατί θέλω να σας κάνω επιδεκτικούς για όσα η αγάπη Μου σας προσφέρει πνευματικά. Θα μάθετε να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να ενεργήσω απεριόριστα μέσα σας όσο η αγάπη σας δεν είναι στραμμένη μονάχα σε Μένα αλλά και στα αγαθά του κόσμου.

Και επομένως πρόκειται για μια χάρη αν προσπαθώ να σας απελευθερώσω από αυτή την αγάπη και σας παίρνω αυτό από το οποίο να παραιτηθείτε εθελοντικά σας είναι δύσκολο. Θυσιάστε Μου τα πάντα, προσπαθήστε να αποδεσμεύσετε την καρδιά σας απ‘όλα τα επίγεια, και θα νιώσετε γρήγορα την ευλογία της προθυμίας σας για θυσίες, αφού με αυτόν τον τρόπο προσελκύτε Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος τότε δεν βρίσκω πια εμπόδιο για να ενεργήσω μέσα σας με όλη την αφθονία Μου.

Αφού δεν σας μένει πια πολύς χρόνος για να μπορέσετε να ξεπεράσετε αργά τις επίγειες λαχτάρες σας. Πρέπει να τις αποχωρίσετε πιο γρήγορα και για αυτό και πιο επόδυνα, αλλά θα είναι πάντα για την ευλογία σας αν υποκύψετε στο θέλημά Μου, αν επωμιστείτε αφοσιωμένα τη μοίρα σας και δεν θρηνείτε γήινα αγαθά. Αφού όσο πιο εύκολα μπορείτε να τα χωρίσετε, τόσο πιο επιδεκτική και πρόθυμη είναι η καρδιά σας για πνευματικά δώρα, και αυτά θα σας αποζημιώσουν χιλιαπλάσια, αφού την πραγματική τους αξία θα την καταλάβετε μόνο στο επέκεινα, στο πνευματικό βασίλειο, και τότε θα είστε πάρα πολύ μακάριοι όταν πλούσιοι σε πνευματικά αγαθά θα μπείτε μέσα και θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς τη δική σας ευτυχία. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3724                24-3-1946

Δύναμη της βούλησης. . .

Δύναμη και εξουσία. . .

Είμαι ο Κύριος του ουρανού και της γης, και στο δικό Μου θέλημα πρέπει να υποκύπτουν τα πάντα. Ό,τι αντιτίθεται σε Μένα παραδίδει μόνος του τη δύναμη, δηλαδή αρνείται να αποδεχτεί τη δύναμή Μου και είναι για αυτό ατελές. Ό,τι όμως υποτάσσεται εθελοντικά στο θέλημά Μου προμηθεύεται τη δύναμή Μου απεριόριστα και μπορεί να ενεργεί όπως και Εγώ με τελειότητα. Επομένως το δικό Μου θέλημα και η εκπλήρωσή του είναι αποφασιστικά για το πλήθος δύναμης που κατέχει το πνευματικό ον, και το ίδιο ο άνθρωπος στη γη θα είναι πάρα πολύ ισχυρός και γεμάτος δύναμη και θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να κατορθώσει εξαιρετικά πράγματα εφόσον υποκύψει τελείως στο θέλημά Μου, δηλαδή εφόσον υποτάξει εντελώς τη βούλησή του στη δική Μου.

Τότε κάθε σκέψη και πράξη είναι σύμφωνες με το προαιώνιο θέλημά Μου, τότε ούτε υποταγή ούτε αδυναμία δεν μπορεί να είναι η μοίρα του ανθρώπου στη γη, αλλά βρίσκεται στη μέση της ακτινοβολίας δύναμής Μου και μπορεί να δράσει απεριόριστα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά μόνο καθ’όσον ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. Δεν έχει στη διάθεσή του τη δύναμή Μου για πράξεις μικροπρεπούς χαρακτήρα, αφού φεύγει αμέσως από τον άνθρωπο αν αυτός κινηθεί εκτός του θελήματός Μου.

Αν ωστόσο ο άνθρωπος έχει μπει μια φορά μέσα στην αιώνια Μου τάξη, αν μια φορά έκανε τη θέλησή Μου δική του, τότε η οπισθοδρόμηση σε λάθος θέληση δεν είναι πια δυνατή, αφού η δύναμη που τον πλημμυρίζει μια φορά τον χωρίζει από τη δύναμη που ενεργεί κατά του θελήματός Μου και προσπαθεί να προσελκύει κάθε πνευματικό. Τότε η χρήση της δύναμης για έργα εναντίον του θελήματός Μου δεν είναι πια δυνατή, αφού η δύναμή Μου τον κρατά και αυτός είναι αδιάσπαστα δεμένος μαζί Μου, έχει πετύχει το στόχο του για τη γη καθώς και για την αιωνιότητα.

Στο δικό Μου θέλημα υποτάσσονται ουρανός και γη. . .  Και τίποτα δεν μπορεί ν’αλλάξει παρά τη θέλησή Μου. . .  Στην ανθρώπινη βούληση όμως αφήνω πλήρη ελευθερία κατά το χρονικό διάστημα της επίγειας πορείας, δεν τον αναγκάζω να υποταχτεί στη δική Μου. Αν ωστόσο έχει μπει μέσα στην αιώνια Μου τάξη, τότε έγινε με πλήρη ελευθερία της θέλησης, ανεπηρέαστα και χωρίς τον παραμικρό εξαναγκασμό. Και για αυτό πιάνω με όλη Μου την αγάπη αυτό το πνευματικό ον που Μου έχει υποταχτεί και δεν επιτρέπω πια να πέσει πίσω στις αλυσίδες της ανελευθερίας, στην κατάσταση της ακαταστασίας, ακόμα και αν ο αντίπαλός Μου προσπαθήσει ασταμάτητα να κερδίσει ξανά για τον εαυτό του το ον που έχει γυρίσει σε Μένα.

Δεν μπορεί να αναγκάζει τη βούληση του ανθρώπου, και κάθε άλλη επιρροή αποτυχαίνει λογω της δύναμης που κατέχει τώρα ο άνθρωπος, αφού τώρα ενεργεί ενωμένος μαζί Μου, και τον Εαυτό Μου δεν μπορεί να νικήσει ο αντίπαλος. Τη δύναμη της θέλησής όμως δεν την δοκιμάζει ο άνθρωπος αρκετά. . .  Αφάνταστα πράγματα θα μπορούσε να κατορθώσει, αλλά η πίστη του δεν είναι αρκετή για να δραστηριοποιήσει τη θέλησή του, και η αδυναμία της πίστης δεν επιτρέπει στη δύναμη που βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο να έχει αποτέλεσμα. . .  Διαθέτει τη δύναμη από Μένα μέσω της υποταγμένης σε Μένα θέλησης και δεν χρησιμοποιεί αρκετά αυτή τη δύναμη. Δεν το ξέρει ή δεν το πιστεύει ο ίδιος πόσο ισχυρός μπορεί να είναι ενωμένος μαζί Μου.

Αφού είναι ακόμα επίγειος στο βαθμό που η σκέψη του προσανατολίζεται στους γήινους φυσικούς νόμους, που εκτελεί μόνο αυτό που του φαίνεται εφικτό. . .  δεν περνά τα όρια που είναι βαλμένα στον ατελή άνθρωπο ακριβώς εξαιτίας της ατέλειας του, τα οποία όμως μπορεί να αψηφήσει, επειδή μέσω της υποταγής της βούλησής του, μέσω του ρεύματος δύναμης από Μένα τοποθετήθηκε σε μια κατάσταση τελειότητας που του επιτρέπει ενέργεια εκτός των πλαισίων του φυσιολογικού, η οποία ωστόσο μένει φυσιολογική γιατί είναι μόνο το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου βαθμού ωριμότητας της ψυχής, τον οποίο μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος και στη γη. Μέσω ελλειπούς πίστης βάζει μόνος του τα όρια τα οποία δεν του βάζει ο Θεός. . .

Μπορεί επομένως ο άνθρωπος να στέκεται σε πλήρη δύναμη και ωστόσο να μην τη χρησιμοποιήσει αρκετά γιατί τον συγκρατεί η ανθρώπινη γήινη σκέψη, όπου θα έπρεπε να αφήσει να μιλήσει μόνο το πνεύμα του. Αφού αυτό θα τον διδάξει και θα προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τη βαθιά πίστη μέσα του, δυνάμει της οποίας μπορεί τότε να εκτελέσει ό,τι θέλει χρησιμοποιώντας τη δύναμη από Μένα. Τότε θα ενεργήσει και προς την ευλογία των συνανθρώπων, τότε μόνο η δύναμη της πίστης θα γίνει φανερή, αφού τότε οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν την πηγή της δύναμης από την οποία αντλεί ο πιστός, και οι ίδιοι θα επιθυμήσουν να πιουν. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3727                27-3-1946

Θαύματα την εποχή του τέλους. . .

Και στο όνομά Μου θα είστε ικανοί να κάνετε θαύματα. Αφού η δύναμη και η εξουσία του ονόματός Μου θα πρέπει να γίνουν ολοφάνερες κατά το τέλος των ημερών. Απέναντι στον άπιστο κόσμο αυτό δεν είναι πια περιορισμός της πίστης, αφού οι άνθρωποι που είναι μακριά Μου προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα με φυσιολογικό τρόπο. Στους πιστούς Μου όμως δεν τους λείπει η γνώση, και επομένως ξέρουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον εφόσον εκτελεστεί με τη δύναμή Μου και με υποταγή της ανθρώπινης θέλησης στη δική Μου. Η έσχατη εποχή απαιτεί μεγάλα σημεία για να φανερωθεί η ενέργειά Μου, για να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα οι τελευταίοι, οι αδύνατοι στο πνεύμα, οι οποίοι θα ενισχυθούν με αυτόν τον τρόπο για να αποφασίσουν για τη σωστή κατεύθυνση. . .

Και οι υπηρέτες Μου στη γη θα διαθέσουν εξαιρετική δύναμη και θα μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν απέναντι σε αδύναμους και αρρώστους, απέναντι σε όσους έχουν ανάγκη βοήθεια πνευματικά και σωματικά που δεν είναι εντελώς χωρίς πίστη. Αφού θα ενεργήσει και ο αντίπαλός Μου με το να θα εκφραστεί ο ίδιος μέσω ψευδοπροφητών, με το να θα διοχετεύσει δύναμη σε ανθρώπους που του είναι αφοσιωμένοι για να κατορθώσουν εκείνοι πράγματα που θα φανούν υπερφυσικά, για να ανασκευάσει τα πραγματικά θαύματα που θα κάνω μέσω του Πνεύματός Μου και να απομακρύνει τους πιστούς από Μένα.

Αλλά η διοχέτευση δύναμής Μου είναι διαφορετικού τρόπου, δεν εξαρτάται από τη δύναμη της θέλησης ενός ανθρώπου αλλά απο τη δύναμη της πίστης του, είναι ριζωμένη στη βαθιά πίστη σε Μένα και στη συμπαράστασή Μου, και η αγάπη ενός ανθρώπου το καταφέρνει να έχει αποτέλεσμα· ενώ μια υπερβολικά δυνατή θέληση χωρίς πίστη σε Μένα επηρεάζεται από τον αντίπαλό Μου και εκτελεί τότε ό,τι θέλει ο αντίπαλός Μου, κάτι που δεν έχει ποτέ την αγάπη ως αφορμή και δεν αφυπνίζει ποτέ την αγάπη.

Για αυτό στρέψτε την προσοχή σας στο αν τα θαύματα που θα δείτε είναι έμπρακτη αγάπη εκτελεσμένη σε συνανθρώπους που υποφέρουν και βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης ή στο αν είναι έργα για την αύξηση γήινων αγαθών. . .  στο αν πρόκειται για καθαρά υλική ενέργεια η οποία δεν δείχνει καμία αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αφού αν ένα θαύμα έχει σκοπό επίγεια αίγλη και συμφέρον, τότε δεν το ήθελα και ούτε το προκάλεσα Εγώ. . .

Αν όμως απελευθερώνει τον άνθρωπο από σωματική ή πνευματική ανάγκη, τότε ενεργώ Εγώ ο Ίδιος και επιδρώ μέσω των υπηρετών Μου στη γη, στους οποίους δίνω δύναμη σε αυξημένο βαθμό για να φανερωθώ μέσω εκείνων. Και οι υπηρέτες Μου θα το νιώσουν όταν προξενούνται από Μένα να κάνουν θαύματα. . .  δεν θα εκτελέσουν κάτι διανοητικά, αλλά θα νιώσουν ξαφνικά την εσωτερική ορμή να μιλήσουν και να δράσουν μόλις η δύναμή Μου ρεύσει από μέσα τους μέσω του θελήματός Μου.

Τότε δεν θα Μου προβάλουν αντίσταση, αλλά θα θελήσουν το ίδιο γιατί τους το ανακοινώνω μέσω του Πνεύματός Μου, και θα μιλήσουν και θα ενεργήσουν τότε ως τα όργανά Μου. Εκτελούν το θέλημά Μου, μόνο φανερό στους συνανθρώπους μέσω του προσώπου του υπηρέτη στη γη, αφού η εποχή του τέλους απαιτεί εξαιρετική ενέργεια, για να αποκαλυφτώ ο Ίδιος, η εξουσία Μου και η δύναμη και η αγάπη Μου. . .  για να ενθαρρυνθούν οι πιστοί και να Με βρουν οι αδύναμοι ακόμα την τελευταία ώρα πριν έρθει το τέλος. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3729                29-3-1946

Η εκκλησία του Χριστού. . .

Πίστη – βράχος. . .

Η αληθινή εκκλησία του Χριστού δεν περιλαμβάνει τους οπαδούς αυτής ή εκείνης της πνευματικής κατεύθυνσης, αυτής ή εκείνης της οργάνωσης, αλλά μονάχα την ομάδα εκείνων που στέκονται μέσα στη ζωντανή πίστη. Μονάχα η πίστη είναι για τον Θεό αποφασιστική για το αν ο άνθρωπος μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ της εκκλησίας του Χριστού. Για αυτό η εκκλησία Του θα μπορέσει να υπάρξει παντού, θα είναι διαδεδομένη όπου ζουν άνθρωποι που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και που ανάλογα με Εκείνον ζουν μια ζωή αγάπης που μπορεί να ονομαστεί ακολουθία του Χριστού, που ανταποκρίνεται στο θέλημα του Θεού, ο Οποίος βάδισε στη γη μέσα στον Ιησού Χριστό για να γνωστοποιήσει στους ανθρώπους το θέλημά Του μέσω του λόγου Του και μέσω της πορείας Του στη γη ως ζωντανό παράδειγμα για το λόγο Του. Αφού όποιος έχει βαθιά πίστη τηρεί τις εντολές του Θεού, πορεύεται στην αγάπη και διαμορφώνεται σε παιδί του Θεού, είναι οπαδός της εκκλησίας του Χριστού και για αυτό υποψύφιος για τη βασιλεία Του.

Η βαθιά πίστη και επομένως μια ζωή στην αγάπη έχει ως αποτέλεσμα την ενέργεια του Πνεύματος του Θεού μέσα στον άνθρωπο, και άρα η εκκλησία του Χριστού θα είναι πάντοτε γεμάτη από το Πνεύμα Του, δεν θα μπορέσει παρά να κηρύξει σωστά και αληθινά, θα μπορέσει να διδάξει σοφία και θα έχει την πλήρη δύναμη της πίστης, δηλαδή θα μπορέσει να πείσει και άλλους ανθρώπους, εφόσον είναι πρόθυμοι, για την αξία της, για την ενέργειά της με εντολή του Θεού να ενημερώσει όλον τον κόσμο για τη βασιλεία Του. Αλλά μόνο όσοι έχουν καλή θέληση θα καταλάβουν αυτό, στους άλλους όμως η αξία της θα μείνει κρυμμένη, αφού δεν ξέρουν τίποτα για τα χαρακτηριστικά της εκκλησίας του Χριστού. . .  και δεν ξέρουν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος.

Όπου όμως κοσμικές οργανώσεις εγείρουν την αξίωση να είναι η εκκλησία του Χριστού στη γη για την οποία μίλησε ο Ιησούς Χριστός, αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες φορές μόνο την εξωτερική μορφή, όχι όμως τον πυρήνα. .   Διδάσκουν μάλιστα το λόγο του Χριστού, αλλά μονάχα η ζωντανή πίστη δίνει στο λόγο του Θεού το σωστό νόημα και τη σωστή αξία για την ψυχή του ανθρώπου. Και η ζωντανή πίστη μπορεί να είναι μέσα σε κάθε εκκλησιάστικη οργάνωση όπως επίσης μπορεί να λείπει μέσα σε κάθε τέτοια, αλλά μέλος της εκκλησίας Του είναι μονάχα  εκείνος που κατέχει αυτή τη ζωντανή πίστη.

Η ζωντανή πίστη όμως δημιουργεί πρώτα τη σωστή σχέση με τον Θεό μέσω έμπρακτης αγάπης. . .  Με αυτόν τον τρόπο το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο αφυπνίζεται, το οποίο τον διδάσκει, και τότε μπορεί ο άνθρωπος να καταλάβει ξεκάθαρα το από τι αποτελείται η εκκλησία του Χριστού. . .  μπορεί μάλιστα να ξεχωρίσει το θέλημα του Θεού και τη βούληση των ανθρώπων με πρόσχημα τη χριστιανική θρησκεία. . .  Τότε ανήκει στην εκκλησία του Χριστού, η οποία δεν χρειάζεται κανένα άλλο όνομα, η οποία δεν έχει κανένα εξωτερικό χαρακτηριστικό παρά μόνο την αποτελεσματικότητα της δύναμης του Πνεύματος, την οποία καταλαβαίνει κανείς και εξωτερικά από μια ζωή με αγάπη και σοφία.

Αν όμως ο άνθρωπος είναι οπαδός αυτής της εκκλησίας θα είναι πιστός σε αυτή την εκκλησία μέχρι το τέλος, αφού όποιος στέκεται μια φορά μέσα στη ζωντανή πίστη έχει μέσα του και το φως που λάμπει αιώνια. . .  στέκεται στην αλήθεια και θα μπορέσει να είναι δραστήριος με διαφωτισκικό τρόπο γιατί το πνεύμα μέσα του τον παροτρύνει σε αυτή τη δραστηριότητα. Ακλόνητη είναι η πίστη του και επομένως σαν βράχος που αντιστέκεται σε κάθε επίθεση. . .  και οι πύλες της κόλαση δεν θα καταφέρουν τίποτα απέναντι σε μια τέτοια πίστη και δεν θα κλονίσουν την εκκλησία του Χριστού. . .  όπως το υποσχέθηκε ο Χριστός. . .  Η εκκλησία του είναι ακαταμάχητη και θα μείνει έτσι μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                              Αμήν 

 

3732    1-4-1946

Άσκηση για να ακούσει κανείς τη φωνή του πνεύματος. . .

Ακούτε τη φωνή του πνεύματος καθαρά μέσα σας αν επιθυμείτε να την ακούσετε και ανακοινώνετε διανοητικά αυτή την επιθυμία στον Θεό. Αφού μέσω αυτής της διανοητικής έκφρασης της θέλησης κάνετε τον εαυτό σας ικανό να υποδεχτείτε διανοητικά ρεύματα από το πνευματικό βασίλειο. Αν δεν επιθυμείτε να ενημερωθείτε, δεν θα ενημερωθείτε. Ο Θεός όμως ανταποκρίνεται σε κάθε επιθυμία της καρδιάς και σας χαρίζει ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας και τη θέλησή σας.

Αλλά πρέπει να προσέξετε τις σκέψεις σας που σας πλησιάζουν με διαφορετικούς τρόπους όταν ασχολείστε με πνευματικά προβλήματα. Θα σας αγγίξουν με διαφορετικούς τρόπους, δηλαδή θα σας φανούν αποδεκτές ή και απαράδεκτες. Και αν προηγουμένα κάνατε έντονη προσευχή για φώτιση του πνεύματος θα μπορέσετε ακίνδυνα να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε όπως θα σας παρακινήσει το εσωτερικό σας, θα μπορέσετε να ακολουθήσετε το συναίσθημά σας, και θα αποδεχτείτε το σωστό, το λάθος όμως θα απορρίψετε.

Ανάλογα με το βάθος της επιθυμίας σας για την αλήθεια σας αγγίζουν οι σκέψεις από το πνευματικό κόσμο, έτσι ώστε άνθρωπος που επιθυμεί στα σοβαρά την αλήθεια μένει ανέγγιχτος από λανθασμένα διανοητικά ρεύματα, επειδή τότε η επιρροή παραπλανημένων δυνάμεων δεν φτάνει πια για να αιχμαλωτίσει τη σκέψη του ανθρώπου, γιατί τότε τα φωτεινά όντα μπορούν να ενεργήσουν ελεύθερα και ο άνθρωπος θα ανοιχτεί χωρίς επιφύλαξη στις διανοητικές τους μεταδόσεις. Πρέπει να ασκηθείτε σε αυτή τη διαδικασία πνευματικής ενέργειας, δηλαδή πρέπει να προσέχετε περισσότερο την εσωτερική σας ζωή, πρέπει πιο συχνά να αποσυρθείτε στην ησυχία και να παραμείνετε μέσα στις σκέψεις για αρκετή ώρα μ’ένα πρόβλημα για το οποίο επιθυμείτε ενημέρωση.

Ωστόσο πρέπει πάντα να προηγηθεί έντονη προσευχή σε αυτή την άσκηση για να συνάψετε επαφή με τον Θεό και συνεπώς επίσης με τις πνευματικές δυνάμεις που ενεργούν σύμφωνα με το θέλημά Του και η επίδραση των οποίων αποτελείται από τη μετάδοση πλήρως αληθινών πνευματικών αγαθών. Αυτή η έντονη επαφή σας προστατεύει από την πρόσβαση παραπλανημένων δυνάμεων, η προσπάθεια των οποίων είναι για ευνόητους λόγους να θαμπώσουν και να μπερδέψουν τη σκέψη σας, αφού ο αγώνας του σκοταδιού ενάντια στο φως και αντίθετα είναι η βάση όλων όσων συμβαίνουν και θα διεξαχθεί ακόμα για αιωνιότητες. Όποιος όμως αναγνωρίζει τον Θεό ως το πιο στοργικό, σοφό και παντοδύναμο Ον, όποιος συνάπτει συνειδητά επαφή με αυτό το τελειότατο Ον, όποιος πασχίζει συνέχεια να εκπληρώσει το θέλημά Του, εκείνον δεν αφήνει ο Θεός να πέσει θύμα στις δυνάμεις του σκοταδιού. . .

 Τον διδάσκει ο Ίδιος διανοητικά και ο άνθρωπος χρειάζεται μόνο να ανοίξει την καρδιά του, να αφουγκραστεί το εσωτερικό του και να προσέξει τις σκέψεις του, και θα είναι πράγματι στο σωστό δρόμο και θα ενημερωθεί για ό,τι επιθυμήσει ενημέρωση. Αφού ο Θεός ως η αιώνια Αλήθεια θέλει να διοχετεύει την αλήθεια και στα πλάσματά Του. Ο Θεός ως η αιώνια Αγάπη όμως απαιτεί και τη θέληση των ανθρώπων να διαμορφώσουν τον εαυτό τους επίσης σε αγάπη, και όποιος επιδιώκει αυτό, επιδιώκει και την αλήθεια, επειδή ο Θεός, η αγάπη και η αλήθεια είναι αδιανόητα ο Ένας χωρίς τις άλλες.

Και έτσι κάθε άνθρωπος που είναι πρόθυμος για αγάπη και επιθυμεί την αλήθεια είναι και ικανός να ακούσει τη φωνή του Θεόυ, που εκφράζεται μέσω του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. . .  διανοητικά ή και ηχητικά όταν η ψυχή έχει υψηλότερη ωριμότητα. Και πάντα θα είναι η ίδια αλήθεια που προσφέρεται στον άνθρωπο, η οποία είναι εντελώς μια με το λόγο που η μεγάλη αγάπη του Θεού διοχετεύει απευθείας στους ανθρώπους στη γη μέσω αφυπνισμένων υπηρετών και προφητών, οι οποίοι Tου προσφέρθηκαν εθελοντικά να Tον υπηρετήσουν για να βοηθήσουν τις παραπλανημένες ψυχές μέσα στην έσχατη ανάγκη τους. Αφού το πνευματικό σκοτάδι είναι τεράστιο, και οι άνθρωποι χρειάζονται επιγόντως βοήθεια για να γίνουν μακάριοι. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3733                2-4-1946

Το κύπελλο των βασάνων. . .

Η αγάπη του Θεού. . .

Πρέπει να αδειάσετε το κύπελλο των βασάνων αν θέλετε να αναρρώσει η ψυχή σας, έτσι ώστε αυτή μπορεί να μπει στο πνευματικό βασίλειο ως δέκτης φωτός μετά το σωματικό σας θάνατο. Δεν ξέρετε ποια ευλογία μπορεί να επιφέρει η δυστυχία στην ψυχή σας· δεν ξέρετε πώς αυτή αλλάζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με το να μπορεί να διαλύσει το πιο χοντρό περιτύλιγμά της, κάτι για το οποίο αλλιώς είναι ανάγκη πολύ περισσότερος χρόνος. Η ζωή σας είναι περιορισμένη, δεν κρατά πια πολύ, οι ψυχές όμως είναι ακόμα μακριά από την τελειοποίησή τους, και θέλω να τις βοηθήσω να πετύχουν ακόμα συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, για να μην πρέπει να περιμένουν εκ νέου φυλάκιση μέσα στην ύλη, αφού το έλεός Μου θέλει να απαλλάξει κάθε ψυχή από τέτοια μοίρα.

Η θέλησή σας να πετύχετε την ωριμότητα της ψυχής είναι πολυ αδύνατη, και έτσι θα χρειαζόσασταν ακόμα πολύ χρόνο για να φτάσετε σε εκείνο το βαθμό ωριμότητας. Αυτό το χρόνο όμως δεν έχετε πια στη διάθεσή σας, και για αυτό το λόγο εφαρμόζω μέσα εξαγνισμού που είναι πολύ οδυνηρά μεν, αλλά που μπορούν να επιφέρουν μεγάλη ευλογία εφόσον μόνο υποκύψετε με ταπεινότητα και αφοσίωση στο θέλημά Μου, εφόσον δεν μουρμουρίζετε και παραπονιέστε, αλλά αφήνετε τον Εαυτό Μου να δουλέψω πάνω σας με μέσα που υπόσχονται καλή επιτυχία.

Ξέρω ότι υποφέρετε, ξέρω όμως επίσης ότι θα είστε πολύ χαρούμενοι όταν τελειώσει η δοκιμαστική σας περίοδος στη γη και έχετε πετύχει, ξέρω πώς θα Με ευχαριστήσετε για το ότι χρησιμοποίησα εκείνα τα μέσα για να σας γλιτώσω από ατελείωτο χρονικό διάστημα εκ νεόυ φυλάκισης μέσα στη στερεή ύλη. Απ’όσα σας απαλλάσσω τώρα, πρέπει να τα αντέξετε στο επέκεινα αν έχετε τη χάρη να μπορέσετε να εγκαταλείψετε την επίγεια ζωή ακόμα πριν το οριστικό τέλος.

Αν όμως ζείτε μέχρι το τέλος διατρέχετε τον κίνδυνο να βυθιστείτε ακόμα περισσότερο, αν δεν μπορείτε πριν να αποδεσμεύσετε εντελώς από τη γήινη ιδιοκτησία, αν δεν έχετε καταλάβει πριν ότι μόνο η πνευματική ζωή είναι πολύτιμη και ότι η επίγεια ζωή είναι μονάχα ένα βήμα προς το σκοπό. . .  ένα μέσο για την απόκτηση της ωριμότητας της ψυχής. . .  Παραδώστε ό,τι έχετε για να πετύχετε την ωριμότητα της ψηχής. Τότε μπορείτε ακίνδυνα να περιμένετε το τέλος, αφού τότε έχετε πετύχει το στόχο σας στη γη, έχετε ξεπεράσει την ύλη και είστε ώριμοι για το πνευματικό βασίλειο. Παραδώστε εθελοντικά τα αγαθά της γης για να μπορέσετε να λάβετε αφθονία πνευματικών αγαθών, αφού αυτά θα σας κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένοι απ’ό,τι τα γήινα αγαθά.

Αδείαστε το κύπελλο μέχρι το πάτος και να ξέρετε ότι σας αγαπώ, αλλιώς δεν θα σας έκανα να υποφέρετε με τέτοιον τρόπο, αφού τα βάσανα είναι για σας που Με αναγνωρίζετε φωτιά εξαγνισμού, επειδή θέλω να μπουν οι ψυχές σας πεντακάθαρες στη βασιλεία Μου, επειδή θέλω το φως και η δύναμη της αγάπης Μου να σας πλημμυρίσουν χωρίς να βρουν το παραμικρό εμπόδιο. Και μην χάσετε την πίστη στην αγάπη Μου. . .  Όποιος υποφέρει να ξέρει ότι τον αγαπώ, αφού μέσω των βασάνων τον τραβάω κοντά Μου, όπου πράγματι θα βρει κάποτε ειρήνη και μακαριότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3734                3-4-1946

Απλή μορφή της προσευχής. . .

Η απλή μορφή της προσευχής Μου είναι ευχάριστη. . .  Αν κανείς Μου μιλά με έντεχνα λόγια και προτάσεις δεν θα καταφέρει τη βαθιά ένταση που μονάχα βρίσκει το δρόμο στην καρδιά Μου. Αν όμως η προσευχή του προέρχεται από την καρδιά, θα ισοδυναμήσει με την απλή έκφραση των ενδόμυχων συναισθημάτων του, και με την απλότητά της θα πιάσει τόπο, αφού τέτοια επίκληση ακούω ανά πάσα στιγμή και της ανταποκρίνομαι. Απαιτώ τη γεμάτη εμπιστοσύνη προσευχή ενός παιδιού στον Πατέρα που είναι γυμνή και ανεπιτήδευτη και που επομένως αρέσει στον Πατέρα. Ενώ κάθε επιτηδευμένη ομιλία πηγάζει περισσότερο από τη σκέψη του νου απ’ό,τι από την καρδιά και περιορίζει τη σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα.

Μια ευσεβής προσευχή είναι σιωπιλή συνομιλία μαζί Μου γεμάτη ταπεινότητα και αγάπη, με εμπιστοσύνη για τη μόνιμη συμπαράστασή Μου, για μια στοργική απάντηση. . .  Τέτοια προσευχή Μου είναι ευχάριστη. . .  Αλλά δεν προσέχω τις τυπικές προσευχές αφού δεν προέρχονται από την καρδιά σας και για αυτό δεν μπορείτε να τις αισθανθείτε όπως μια προσευχή με δικά σας λόγια. Και δεν είναι η διάρκεια μιας προσευχής που αυξάνει την αποτελεσματικότητα, αλλά μόνο η ένταση. . .

Θα πρέπει μεν να προσεύχεστε χωρίς σταματημό, αλλά δεν πρέπει να καταλάβετε αυτό με τον τρόπο ώστε επιμένετε στην άσκηση μεγάλων τυπικών προσευχών, οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή αξία μπροστά Μου, αλλά θα πρέπει να Με σκέφτεσται χωρίς σταματημό και να συνομιλείτε μαζί Μου, και αυτό Μου αρέσει, επειδή μπορείτε απ’αυτό να αντλήσετε αμέτρητη χάρη, επειδή μέσω εκτεταμένου διανοητικού συνδέσμου μαζί Μου ανοίγεστε για την παραλαβή της χάρης Μου αν αρχίζετε το έργο της ημέρας σας μαζί Μου, αν Με συμβουλεύεστε σε ό,τι κάνετε και επομένως αφήνετε να είμαι πάντοτε κοντά σας μέσω της δικής σας επιθυμίας, την οποία Μου μαρτυρείτε διανοητικά αν συνδέεστε ξανά και ξανά μαζί Μου μέσα στην προσευχή.

Πρέπει να είναι δραστήρια η καρδιά σας για να μπορέσω ο Ίδιος να είμαι δραστήριος πάνω σας και μέσα σας. Αλλά δεν θα μπορέσετε να έχετε αποτέλεσμα από μια προσευχή που είναι λόγια του αέρα, όσο χρόνο και να αφιερώσετε σε τέτοια, αφού τότε δεν ακούω τη φωνή του παιδιού Μου, το οποίο μονάχα καταφέρνει να πάρει από τον Πατέρα αυτό που ζητά και για το οποίο Τον παρακαλεί. Και αν αισθάνεστε σαν τα παιδιά Μου θα είναι και η προσευχή σας παιδική και απλή, δεν θα έχετε ανάγκη τυπικές προσευχές, αφού τέτοιες δεν θα σας δώσουν την παρηγοριά και τη δύναμη, θα σας φανούν σαν άδεια λόγια. Αφού η σωστή σχέση με Μένα σας ωθεί επίσης στο να χρησιμοποιήσετε τα σωστά λόγια, όπως τα λέει ένα παιδί στον Πατέρα, και τότε η προσευχή σας Μου είναι ευχάριστη. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3735                4-4-1946

Πνευματική έννοια του λόγου. . .

Μέσα σε όλα τα λόγια που πρόφερα όταν βάδισα στη γη ως άνθρωπος είναι κρυμμένη μια βαθιά πνευματική έννοια, ακόμα και αν άγγιξαν επίγεια πράγματα. Και το να πιάσετε αυτή την πνευματική έννοια θα πρέπει να είναι η επιδίωξή σας, και επομένως θα πρέπει να παραλάβετε το λόγο Μου με την επιθυμία να διεισδύσετε πνευματικά μέσα του. Αφού ό,τι είπα και ό,τι έκανα στη γη έγινε για χάρη των ψυχών που θα πρέπει να φτάσουν στην τελειότητα στη γη. Και για αυτό η σκέψη σας πρέπει να είναι προσανατολισμένη πνευματικά για να ωφεληθεί η ψυχή από το λόγο Μου. Τότε μόνο θα καταλάβετε τη μεγάλη αξία όσων σας μετέδωσα στη γη, και επίσης θα μπορέσετε μόνο τότε να εκτιμήσετε το υπέρμετρο δώρο χάρης που σας προσφέρεται τώρα μέσω της μετάδοσης του λόγου Μου, το οποίο λαμβάνετε απευθείας από Μένα.

Ο κάθε Μου λόγος σας νουθετεί να ασκήσετε την αγάπη. Πρέπει από αυτό να καταλάβετε επίσης επίγεια δραστηριότητα, αλλά αν η επίγεια δραστηριότητα δεν είναι εμπνευσμένη από το πνεύμα της αγάπης, έχει χάσει την αξία της για την ψυχή. Ό,τι και να κάνετε στη γη μπορεί να ονομαστεί και να αξιολογιστεί ως ενέργεια αγάπης μόνο τότε που το πνεύμα της αγάπης είναι δραστήριο, αλλιώς κάθε πράξη έχει αποτέλεσμα μονάχα για την επίγεια ζωή. . .  Κατά συνέπεια είναι μόνο το πνεύμα που δίνει στην ενέργεια ενός ανθρώπου την αξία για την αιωνιότητα.

Και αν λοιπόν θεωρείτε με τέτοιον τρόπο το κάθε λόγο που σας έδωσα θα καταλάβετε πόσο εντατικά πρέπει να δουλέψει πάνω στον εαυτό του ένας άνθρωπος για να προσφέρει στην ψυχή του το όφελος του λόγου Μου. Πρέπει να καταλάβει το κάθε λόγο Μου πνευματικά· μόνο τότε το ακολουθεί και εκπληρώνει το θέλημά Μου. Και από αυτό προκύπτει επίσης ότι θέλημά Μου δεν μπορούν ποτέ να είναι τέτοιες πράξεις που απαιτούν εξωτερικές χειρονομίες, δραστηριότητες που είναι εμφανείς απ’έξω, εκτός από τη βοήθεια με έμπρακτη αγάπη στον συνάνθρωπο, αφού η τήρηση του λόγου Μου με τον σωστό τρόπο είναι δουλειά πάνω στην ψυχή την οποία δεν χρειάζεται να καταλάβει κανένας άλλος άνθρωπος, η οποία φαίνεται μονάχα από τα αποτελέσματά της, όχι όμως από εξωτερικές πράξεις.

Εξιχνιάστε από το κάθε λόγο Μου την πνευματική του έννοια, και θα πρέπει να ομολογήσετε ότι δεν απαιτώ ειδικές πράξεις. . .  αν σας νουθετώ να εξελίξετε ταπεινότητα, φιλειρηνικότητα, ευχπλαχνία και δικαιοσύνη μέσα σας. . .  Όλες αυτές θέλουν μόνο δουλειά πάνω στην ψυχή, αφού πράξεις που φαίνονται απ’έξω δεν εγγυούνται το πνεύμα εκείνου που απαιτώ. Μόνο το αποτέλεσμα είναι ευδιάκριτο στον ίδιο στον άνθρωπο, όπως και η έμπρακτη αγάπη στον πλησίον φαίνεται μάλιστα, και όμως δεν χρειάζεται να έχει το πνεύμα της αγάπης μέσα της, αν το φρόνημα του ανθρώπου δεν είναι πνευματικό.

Το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής σας φαίνεται από την τάξη που ακολουθεί αναγκαστικά μια αφοσίωση στο θέλημά Μου. Και επομένως εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να ακολουθείτε το λόγο Μου χωρίς να είστε δραστήριοι πνευματικά, με το να σαν συνέπεια της ανατροφής σας ζείτε έναν τρόπο ζωής που δεν αντιβαίνει φανερά στο θέλημά Μου. Και ωστόσο η ψυχή σας δεν επωφελείται, αφού δεν καταλαβαίνετε το λόγο Μου πνευματικά, δεν εξιχνιάζετε το πνευματικό νόημα της διδασκαλίας αγάπης Μου. . .

Και κατά συνέπει δεν θα μπορέσετε να παραμείνετε εντελώς μέσα στην τάξη, επειδή πρέπει πρώτα να σας κάνω να συνειδητοποιήσετε ότι δεν σκέφτεστε αρκετά τις ψυχές σας. Και για αυτό πρέπει να δραστηριοποιηθούν καρδιά και νους για να ωριμάσετε πνευματικά. Πρέπει να αποδεχτείτε το λόγο Μου με την καρδιά και να το ακολουθήσετε ωθημένοι από την καρδιά, αλλιώς δεν έχει αποτέλεσμα πάνω σας παρόλο που δήθεν τηρείτε τις εντολές Μου. Προσπαθήστε να διεισδύσετε μέσα στο πνεύμα του λόγου Μου και θα αποκομίσετε πλούσια ευλογία. Αφού αυτό που σας δίνω είναι προορισμένο για την αιωνιότητα, όχι όμως για την επίγεια σας ζωή. Και έτσι θα πρέπει να είναι η προσπάθεια σας να κερδίσετε την αιώνια ζωή, και επομένως πρέπει να είστε εντατικά δραστήριοι πνευματικά, επειδή είναι το πνεύμα που δίνει την πραγματική ζωή. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3736    5-4-1946        

Αποκάλυψη του φρονήματος. . .

Το πιο ενδόμυχο φρόνημα των ανθρώπων θα φανερωθεί αν τους φέρετε το Ευαγγέλιο μέσα σε μεγάλα επίγεια δεινά, αν τους προσφέρετε το λόγο Μου για παρηγοριά και βοήθεια. Μερικοί άνθρωποι θα πιάσουν σαν πνιγόμενοι την τελευταία σανίδα σωτηρίας και θα πάρουν από το λόγο Μου τη δύναμη που έχουν ανάγκη για να ξεπεράσουν τα επίγεια δεινά. Ενώ άλλοι θα συμπεριφερθούν αδιάφορα ή και αρνητικά, θα χλευάσουν τους φορείς του φωτός ή θα τους απειλήσουν κιόλας.

Αφού τα μεγάλα δεινά θα αποκαλύψουν κάθε καμουφλάρισμα, και θα φανερώσουν το αληθινό τους πρόσωπο οι άνθρωποι που πριν κρατούσαν ακόμα τα προσχήματα να είναι πιστοί και μετά θα παραδώσουν κάθε πίστη, που θα αναθεματίσουν την επίγεια ζωή και Εμένα ως Δημιουργό και Διευθυνθή του ουρανού και της γης, εφόσον στο εσωτερικό τους πιστεύουν σε μια Δύναμη Που είναι ισχυρή και όμως επιτρέπει αυτά τα δεινά. Και είναι εκείνοι που είναι αφοσιωμένοι στον αντίπαλό Μου, που θα ανοίξουν συνειδητά μέτωπο εναντίον όλων που Με πρεσβεύουν. Αφού η κατάρα εναντίον Μου, την οποία δεν χρειάζονται να προφέρουν, την οποία όμως εσωτερικά θα αρθρώσουν συχνά μέσω σκοτεινών σκέψεων, θα πέσει πίσω σε εκείνους και θα τους οδηγήσει εντελώς στα χέρια του αντιπάλου Μου, ο οποίος θα τους χρησιμοποιήσει για ανοιχτή ενέργεια εναντίον Μου.

Εκείνοι επίσης θα πρέπει να αναγκαστούν μέσω των δεινών να [εδώ ακολουθεί στο γερμανικό πρότυπο ένα ρήμα την έννοια του οποίου δεν καταλαβαίνω σε αυτά τα συμφραζόμενα· για αυτό δεν το μεταφράζω. Σηείωση της μεταφράστριας] (. . .), θα πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους ανοιχτά και να καταλάβουν τι  πιστεύουν. Και αυτό θα γίνει όταν τους κηρύξετε το λόγο Μου, ο οποίος μαρτυρεί την αγάπη, ο οποίος διδάσκει την αγάπη και πρέπει να μάθει αγάπη στους ανθρώπους. Πρόκειται για δύσκολη εξέταση στην οποία θα υποβάλω τους ανθρώπους, και όμως είναι αναπόφευκτη εν όψει του τέλους, στο οποίο όλοι σας είστε πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Και όποιος δεν αποδειχθεί καλός τις μέρες των δεινών, όποιος τότε δεν βρίσκει το δρόμο σε Μένα δεν έχει μέσα του πίστη, ακόμα και αν επιβεβαιώσει τη δήθεν πίστη του με λόγια.

Ο λόγος Μου θα αγγίξει τους πραγματικά πιστούς δίνοντάς τους δύναμη και ελαφρύνοντας την ανάγκη τους. Αλλά όποιος ξεσηκωθεί εναντίον σας όταν τους φέρετε το λόγο Μου, θα αποκαλύψει το πιο εσωτερικό του, και αυτό δεν θα είναι ούτε ικανό ούτε πρόθυμο να αποδεχτεί το λόγο Μου, και επομένως τέτοιος άνθρωπος δεν θα νιώσει τίποτα από τη δύναμη του λόγου Μου. Και για αυτό θα πάθετε σοβαρούς διωγμούς, θα απειληθείτε και θα πρέπει να αντέξετε ενάντια στους εχθρούς σας. . .  Αλλά και αυτό σας το λέω πριν για να μην μπερδευτείτε από το λόγο Μου, για να μείνετε δυνατοί και τότε, επειδή ξέρετε ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς σας για τη βασιλεία Μου θα είναι πολύ διαφορετικά, πάντα ανάλογα με την εσωτερική σκέψη εκείνου στον οποίο κηρύξετε το Ευαγγέλιό Μου.

Και αν ο Σατανάς έχει ήδη θέσει υπό την κατοχή του μια ανθρώπινη ψυχή, ο άνθρωπος αυτός θα δείξει το αληθινό του πρόσωπο, θα Με χλευάσει και θα Με περιγελάσει και επίσης εσάς ως τους αγγελιοφόρους  Μου. . .  Αλλά τότε μην φοβηθείτε, αφού θα είμαι μαζί σας κάθε στιγμή που θα είστε δραστήριοι για Μένα και τη βασιλεία Μου, και θα σας προστατέψω και απέναντι στις πιο σφοδρές και εχθρηκές επιθέσεις. . .  Αλλά μετά να συνεχίσετε το δρόμο σας και μην καθυστερήσετε άλλο με εκείνους τους οποίους καταλαβαίνετε φανερά ως τους εχθρούς Μου. . .

Κουβαλήστε σε άλλους το φως, τη θεική Μου διδασκαλία αγάπης και φέρτε την σε εκείνους που έχουν ανάγκη δύναμη και ενίσχυση και που θα σας είναι ευγνώμονες για την προσφορά του λόγου Μου. Και μην αφήσετε να σας σταματήσουν εκείνοι που σας συμπεριφέρονται εχθρικά, αφού ο λόγος Μου πρέπει επίσης να αποσκοπήσει στο να αποκαλύψουν οι άνθρωποι το εσωτερικό τους, στο να πάρουν ανοιχτά θέση στο δώρο Μου και συνεπώς και σε Μένα, ο Οποίος θέλω με αυτόν τον τρόπο να τους αναγκάσω να πάρουν μια απόφαση πριν έρθει το οριστικό τέλος. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3739                8-4-1946

Σκοπιμότητα των δημιουργημάτων. . .

Θέλημα του Θεού. . .

Όλα όσα δημιουργήθηκαν βασίζονται στο θεικό θέλημα, και έτσι όπως τα πάντα προήλθαν από το χέρι του Θεού είναι καλά και ανάλογα με το σκοπό τους. Επομένως τα δημουργήματά Του θα μείνουν αμετάβλητα ώσπου να έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους, και μάλιστα μέχρι τους αιώνες των αιώνων, όσον καιρό υπηρετήσουν την τελειοποίηση του πνευματικού. Και ένα από τα έργα της δημιουργίας Του είναι ο άνθρωπος, η εξωτερική μορφή του οποίου προήλθε από το χέρι του Δημιουργού με την ίδια τελειότητα, έτσι ώστε και ο δικός του σκοπός, η τελειοποίηση του πνευματικού μέσα του, μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, αλλά μονάχα με την προϋπόθεση να υποταχτεί η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου στο θέλημα του Θεού.

Αφού αυτό το δημιούργημα το τοποθέτησε ο Θεός ελεύθερο στην ύπαρξη, έτσι ώστε μπορεί μόνο του να αποφασίσει για τον εαυτό του και μπορεί για αυτό επίσης να ενεργήσει αντίθετα προς το σκοπό, αντίθετα στο θέλημα του Θεού. Το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο θα πρέπει να πετύχει το οριστικό στόχο στη γη, και πρέπει για αυτό να μπορέσει να ενεργήσει και να κυριαρχήσει ανεξάρτητα από το θέλημα του Θεού, ανεξάρτητα από το βασικό νόμο, για να μπορέσει να βγει εντελώς ελεύθερο πνευματικό ον από τον άνθρωπο εφόσον επιδιώξει το οριστικό στόχο.

Και για αυτό το λόγο η εξωτερική μορφή του ανθρώπου θα μείνει πάντα ίδια, επειδή είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά ο άνθρωπος καθ’εαυτός – μέσω του ζωντανέματος της ψυχής. . . του πνευματικού σε ποικίλους εξελικτικούς βαθμούς – θα παρουσιάσει εντελώς διαφορετικές διαμορφώσεις· και τη δυνατότητα ν’αλλάξει τη διαθέτει κατά τη διάρκεια ολόκληρης της επίγειας ζωής, έτσι ώστε στο τέλος της σωματικής ζωής δεν χρειάζεται πια να είναι αυτό που ήταν στην αρχή της πορείας του στη γη. Το εξωτερικό του ανθρώπου θα έχει επίσης αλλάξει, αλλά πάντα ανάλογα με το θεικό νόμο. Το πνευματικό ον μέσα στον άνθρωπο ωστόσο, το οποίο μόνο ζωντανέυει τον άνθρωπο, μπορεί να διαμορφωθεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους και δεν αναγκάζεται ή εμποδίζεται από το θεικό θέλημα.

Επιπλέον ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ο ίδιος δημιουργήματα ανάλογα με τη βούλησή του. . .  Αν η βούλησή του υποτάσσεται στο θεικό θέλημα, τότε και εκείνα τα δημιουργήματα θα είναι και πάλι σκόπιμα και θα συμβάλουν και στην ανοδική του ανάπτυξη, αφού ό,τι συμφωνεί με το θεικό θέλημα οδηγεί στην πνευματική τελειοποίηση. Η δική του διαμόρφωση θα προχωρήσει πιο γρήγορα αν ο άνθρωπος ασχολείται δημιουργικά και διαμορφωτικά στη γη, αν δηλαδή υποτάσσεται στο μεγάλο θεικό νόμο που αποσκοπεί στη λύτρωση του ανελεύθερου πνευματικού, ακόμα και αν δεν έχει επίγνωση του αποτελέσματος. . .

Για τη διάρκεια της επίγειας ζωής ο Θεός δίνει στον άνθρωπο και την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τη ζωτική δύναμη που του εισρέει για να κατσκευάσει καινούρια δημιουργήματα. Ο θεικός νόμος βρίσκεται μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου. Ωστόσο ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να τον προσέξει αν δεν το θέλει. Η υποταγή σε αυτό το νόμο πρέπει όμως να επιφέρει ευλογία στον άνθρωπο που χρησιμοποιεί τη δύναμή του ανάλογα με το θέλημα του Θεού.

Ο άνθρωπος όμως ευθύνεται για την κατεύθυνση της θέλησής του, επειδή του δόθηκαν η ελευθερία βούλησης και ο νους και επειδή το θεικό θέλημα τοποθετήθηκε μέσα στην καρδιά του, το οποίο επομένως θα πρέπει να αναγνωρίσει και να ακολουθήσει για να μπορέσει κάποτε να λογοδοτήσει στον Θεό όταν Αυτός του το ζητήσει. Θα πρέπει ο άνθρωπος να λογοδοτήσει για την κατάλληλη χρήση της εξωτερικής του μορφής, η οποία δημιουργήθηκε από τον Θεό, καθώς και για όσα δημιουργήματα προήλθαν από την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Αφού τα πάντα πρέπει να ανταποκρίνονται στο θέλημα του Θεού και συνεπώς να υπηρετήσουν στην ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού, αλλιώς παραβαίνουν, ως αντίθετα προς το σκοπό, το θέλημα του Θεού. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3740                9 κ. 10-4-1946

„Κάντε αυτό εις μνήμην Μου. . .“

Ο Μυστικός Δείπνος. . .

Από μένα εκπηγάζει η δύναμη, η σοφία και επίσης η ζωή. . .  Και έτσι πρέπει κανείς να Με αναγνωρίσει ως την πηγή της δύναμης και του φωτός, και πρέπει να ψάξει τον σύνδεσμο μαζί Μου για να φτάσει στη ζωή μέσω της παραλαβής της δύναμης και του φωτός. Επομένως πρέπει να μπορέσω να βρεθώ μέσα σας, δηλαδή φως και δύναμη, με άλλα λόγια γνώση για την αιώνια αλήθεια και κατά συνέπεια μια αφθονία δύναμης, πρέπει να είναι μέσα σας. . .  Το Πνεύμα Μου πρέπει να ενεργήσει μέσα σας. . .  και Εγώ ο Ίδιος πρέπει να μπορέσω να επιδράσω μέσα σας, μόνο τότε θα ζήσετε και δεν θα χάσετε ποτέ πια τη ζωή στους αιώνες των αιώνων.

Τότε είστε ενωμένοι μαζί Μου, και αυτή η ένωση είναι η αληθινή Μετάληψη. . .  Η ένωση μαζί Μου είναι απαραίτητη, αλλιώς δεν μπορείτε να παραλάβετε ούτε δύναμη ούτε φως, αφού η ένωση με την προαιώνια Πηγή πρέπει πρώτα να γίνει για να μπορέσει το ρεύμα της αγάπης Μου να διοχετευτεί μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. Ωστόσο για να δημιουργήσει ο άνθρωπος αυτή την ένωση απαιτείται πρώτα η θέληση να αποδεχτεί κάτι από Μένα.

Η θέληση όμως απαιτεί διανοητική δραστηριότητα, δηλαδή η καρδιά και ο νους πρέπει να Με καταλάβουν ως την πηγή και επομένως ως τον δότη όσων επιθυμεί ο άνθρωπος, και με τις σκέψεις του πρέπει ο άνθρωπος να Με επιδιώξει. . .  Μόνο τότε θα είναι δραστήρια η θέληση, και ο άνθρωπος θα εκπληρώσει τους όρους που θα οδηγήσουν στην ένωση μαζί Μου. Η θέληση που δραστηριοποιήθηκε ισοδυναμεί με έμπρακτη αγάπη. . .  Τέτοια όμως είναι απαραίτητη, και κατά συνέπεια η εντολή της αγάπης Μου δεν μπορεί να την αποφύγει κανείς που θέλει να κοινωνήσει πραγματικά, που θέλει να ενωθεί μαζί Μου. . .

Μοιράστε δώρα, ταϊστε και ποτίστε τον πλησίον σας που έχει ανάγκη βοήθεια, φροντίστε την ανάγκη τού πνευματικά και επίγεια. Δώστε όπως σας έδωσα Εγώ, αναζωογονήστε το κορμί και την ψυχή του πλησίον, δείξτε έλεος στους αδύνατους και αρρώστους, παρηγορήστε τους λυπημένους, ανασηκώστε τους στενοχωρημένους, ανακουφίστε πάντοτε την ανάγκη, πάντα εν όψει Εμένα, ο Οποίος σας έδωσα το παράδειγμα στη γη. . .  Μοιράστε ό,τι έχετε με τους φτωχούς. . . 

Τότε εκπληρώνετε την εντολή της αγάπης Μου και συνεπώς τον πρώτο όρο για την ένωση μαζί Μου, αφού μόνο τότε μπορώ να ενωθώ μαζί σας που έχετε διαμορφώσει την καρδιά σας σε αγάπη. Αλλιώς η ένωση μαζί Μου είναι αδύνατη, παρ’όλες τις εξωτερικές τυπικότητες που τηρείτε, οι οποίες δεν έχουν καμία επιρροή στην κατάσταση της καρδιάς (ψυχής) σας. Θέλω να σας δώσω τη ζωή, θέλω να σας παρέχω δύναμη και φως σε αφθονία, αλλά αυτό δεν θα είναι ποτέ δυνατόν όσον καιρό δεν δραστηριοποιείτε τη θέλησή σας, όσον καιρό δεν ασκείτε την αγάπη. . .

Το πώς θα πρέπει να ασκήσετε την αγάπη σας δίδαξα ο Ίδιος και σας νουθετούσα συνέχεια να Με ακολουθήσετε. . .  Θυμηθείστε Εμένα και τη διδασκαλία Μου, και τότε θα ενεργήσετε ανάλογα, και πράγματι να γίνεστε υποδοχή του Πνεύματός Μου, θα επιτρέψετε να επενεργήσει το τμήμα του Εαυτού Μου μέσα σας. . .  Με τραβάτε τον Ίδιο κοντά σας μέσω έμπρακτης αγάπης και επομένως ενώνεστε μαζί Μου, με την πρωταρχική πηγή της δύναμης και του φωτός από τους αιώνες των αιώνων, και συνεπώς θα μπορέσετε τότε να παραλάβετε απεριόριστα φως και δύναμη. . . γνώση και εξουσία. . .

Η ένωση μαζί Μου πρέπει πρώτα να έχει γίνει μέσω έμπρακτης αγάπης, μόνο τότε μπορώ ο Ίδιος να είμαι παρόν μέσα σας. . .  επίσης μέσα στο Πνέυμα, και μόνο τότε μπορώ να σας ταϊσω και να σας ποτίσω με πνευματική τροφή, με τη σάρκα και το αίμα, με το σώμα Μου με τη πνευματική έννοια. . .  Αφού ο Ίδιος είμαι ο λόγος, επομένως σας προσφέρω το Μυστικό Δείπνο όταν σας μεταδίδω το λόγο Μου, ο οποίος είναι η πνευματική τροφή της ψυχής σας. Μπορείτε μάλιστα και να παραλάβετε αυτή την τροφή χωρίς προηγούμενη έμπρακτη αγάπη, αλλά τότε δεν πρόκειται για Μετάληψη, δεν πρόκειται για ένωση μαζί Μου, αφού τότε δεν πρόκειται ακόμα για Μυστικό Δείπνο· μπορεί όμως να σας οδηγήσει στο πραγματικό Μυστικό Δείπνο εφόσον δεν παραλαβαίνετε το λόγο μόνο με τα αυτιά αλλά με την καρδιά και εφόσον το τηρήσετε. . .

Η ενεργοποίηση της βούλησής σας, η έμπρακτη αγάπη μονάχα δημιουργεί την πνευματική ένωση μαζί Μου. Έμπρακτη αγάπη όμως σημαίνει ότι πρέπει να δίνετε, ότι πρέπει ασταμάτητα να μεταδίδετε και να μοιράζετε ό,τι έχετε οι ίδιοι, ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους, για να κάνετε ευτυχισμένο και τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Και αν δεν το κάνετε αυτό, αν δεν προσπαθείτε να Με ακολουθήσετε, δεν θα μπορέσω να σας ταϊσω στο τραπέζι Μου, δεν θα μπορέσω να σας προσφέρω το Μυστικό Δείπνο, επειδή αποκλείεστε οι ίδιοι ως τους καλεσμένους Μου, επειδή τότε θα μείνω για σας απλησίαστος ώσπου να έχετε διαμορφωθεί σε αγάπη, η οποία είναι και θα μείνει για πάντα η προαιώνια ουσία Μου.

Αν κοινωνείτε με τον συνηθισμένο ανάμεσα στους ανθρώπους τρόπο, αυτό θα μείνει πάντα μονάχα μια εξωτερική πράξη, η οποία παίρνει το βαθιά πνευματικά νόημα μόνο τότε που η καρδιά σας είναι γεμάτη από βαθιά αγάπη, η οποία όμως δεν πρέπει να σας συγκινήσει μόνο συναισθηματικά, αλλά πρέπει να εκφραστεί σε έργα ανιδιοτελούς αγάπης για τον πλησίον. Αφού μόνο όποιος μένει μέσα στην αγάπη μένει μέσα σε Μένα και Εγώ μέσα σ’αυτόν. . .  Σ’αυτό το λόγο Μου βασίζεται και ο Μυστικός Δείπνος που ιδρύθηκε από Μένα. . .  Και θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου τον τρόπο ζωής Μου στη γη και να Με ακολουθήσετε σε όλα όσα έκανα. . .

Και έτσι όπως δίνετε θα πάρετε, πνευματικά και επίγεια. Θα είστε χορτασμένοι και ενισχυμένοι κάθε στιγμή εφόσον βρεθείτε σε έντονη σύνδεση μαζί Μου μέσω της αγάπης. Το να κάνετε συνέχεια έργα αγάπης εις μνήμην Μου. . .  το να συνάψετε με αυτόν τον τρόπο σταθερή επαφή μαζί Μου, η οποία σας εγγυείται τη μετάδοση του λόγου Μου, της σάρκας και του αίματός Μου. . .  αυτό είναι το βαθύ πνευματικό νόημα του εξής: „Κάντε αυτό εις μνήμην Μου. . .“, το οποίο όλοι σας θα καταλάβετε καλά αν έχετε τη σοβαρή θέληση να εξιχνιάσετε την πνευματική έννοια των λόγων Μου. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3746                18 κ. 19-4-1946

Το πνεύμα της αλήθειας. . .

Οι μεσολαβητές της αλήθειας θα σκέφτοναι πάντα σωστά μόλις είναι δραστήριοι για τη βασιλεία Μου. Επομένως ο ακροατής δεν χρειάζεται ποτέ να φοβάται πως θα διδαχτεί λάθος αν ο μεσολαβητής του μεταδίδει θεικά λόγια τα οποία δεν παρέλαβε από ξένη πηγή, είτε από βιβλία είτε μέσω σπουδών. Μόλις λοιπόν ένας άνθρωπος υποστηρίξει Εμένα και τη διδασκαλία Μου και παρουσιάσει κατά κάποιον τρόπο δικές του σκέψεις, δηλαδή γνώσεις που γεννήθηκαν από μέσα του, οι σκέψεις του θα είναι σωστές, αφού σε εκείνο που έχει γνώσεις η αρχή της σκέψης δεν του είναι άλητο πρόβλημα.

Όποιος μιλά για Μένα, όποιος υποστηρίζει από το εσωτερικό του το όνομά Μου και τη διδασκαλία αγάπης Μου είναι και ο εργάτης Μου, βρίσκεται στην υπηρεσία Μου, οδηγείται σωστά από Μένα στη σκέψη, στην ομιλία και στην πράξη. Για αυτό το λόγο μπορεί κανείς πάντοτε να πιστέψει έναν φορέα και μεσολαβητή του λόγου Μου αν αυτός υποστηρίζει με την πιο εσωτερική πεποίθηση αυτό που παρουσιάζει και εφόσον μπορεί να διαψεύσει όλες τις αντιρρήσεις λογικά και αποδεκτά σ’έναν άνθρωπο που επιθυμεί την αλήθεια. . .

Πρέπει ο ακροατής να νιώσει ότι ο άνθρωπος που διδάσκει δεν υποστηρίζει κάτι που έμαθε απ’έξω, αλλά διανοητικά αγαθά που ζωντάνεψαν μέσα στον ίδιο, και για αυτό θα μπορέσει να πειστεί μέσω επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων. Μπορεί τότε επίσης να είναι πεπεισμένος για το ότι Εγώ ως η αιώνια Αλήθεια επενεργώ πνευματικά μέσω εκείνου του ανθρώπου μόλις Με υποστηρίξει· για το ότι δεν τον αφήνω να διαδώσει την αναλήθεια, επειδή κάτι τέτοιο αντιβαίνει στην αγάπη και στη σοφία Μου. Για αυτό πρέπει όμως και να δοθεί στον ακροατή την ευκαιρία νε εκφραστεί, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει και να αναγνωριστεί η συνεπής σκέψη εκείνου που διδάσκει.

Όποιος δεν είναι διαπερατός από το Πνεύμα Μου δεν θα μπορέσει ποτέ να μεταδώσει ζωντανά το λόγο Μου, ακόμα και αν διαθέτει πλούσιες γνώσεις που αποκόμισε με σχολικό τρόπο, μέσω σπουδών. Αλλά οι γνώσεις μένουν νεκρές, και αν τέτοιος άνθρωπος αναγκάζεται μέσω αντεπιχειρημάτων να υποστηρίξει τέτοιες γνώσεις θα χρησιμοποιήσει και πάλι γνώσεις που πήρε από βιβλία· δεν θα μπορέσει καθαρά και κατανοητά να αναιρέσει τις αντιρρήσεις και να διασκορπίσει τους ενδοιασμούς έτσι ώστε ο ακροατής να είναι πεπεισμένος για την αλήθεια της ομιλίας του.

Πρέπει το Πνεύμα Μου να μπορέσει να είναι δραστήριο μέσα στον άνρθωπο, και μάλιστα θα είναι δραστήριο μέσα σε κάθε δάσκαλο του λόγου Μου εφόσον αυτός κάνει εντατική προσπάθεια να διαδώσει την αλήθεια για να οδηγήσει τους ανθρώπους σε Μένα, τον Οποίο κατάλαβε ως την αιώνια Αλήθεια. Τη σκέψη εκείνου οδηγώ σωστά, και το πιο σαφής χαρακτηριστικό του Πνεύματος μέσα του είναι ότι υποστηρίζει μόνο το λόγο Μου, ότι μιλά στους συνανθρώπους για τη διδασκαλία αγάπης Μου και ότι προσπαθεί να τους κάνει κατανοητό το αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης. . .  Μονάχα αυτός είναι ο σωστός αντιπρόσωπός Μου στη γη, ο φορέας της αλήθειας και συνεπώς ο μαθητής και ο υπηρέτης Μου, ο οποίος είναι δραστήριος με εντολή Μου.

Το να παρακινήσει τους συνανθρώπους να ασκήσουν την έμπρακτη αγάπη είναι η αποστολή του, και ανάλογα με τον βαθμό της εκπλήρωσης αυτής της πρώτης Μου και πιο μεγάλης εντολής της αγάπης θα αποκομίσει γνώσεις, θα είναι διαπερατός από την αλήθεια μόλις ακούσει και τηρήσει το λόγο Μου. Τότε το Πνεύμα Μου θα ενεργήσει μέσα του, ο άνθρωπος θα είναι πλήρως πεπεισμένος για το ότι πορεύεται στην αλήθεια μόλις ζήσει μια ζωή με αγάπη, αφού το Πνεύμα Μου προστατεύει από λανθασμένη σκέψη τον καθένα που Με επιδιώκει από την πιο εσωτερική καρδιά, που προσπαθεί να μετουσιωθεί σε αγάπη για να εναρμονιστεί μαζί Μου, ο Οποίος είμαι η ίδια η αιώνια Αγάπη. . .

                                                                                                                                              Αμήν 

 

3747                20-4-1946

Σημασία του λυτρωτικού έργου. . .

Το βάθος του λυτρωτικού Μου έργου, τη τεράστια του σημασία για ατελείωτους καιρούς δεν θα μπορέσετε ποτέ να εκτιμήσετε στη γη, αφού ο νους σας δεν τα πιάνει όσο δεν είστε αναγεννημένοι, και μάλιστα σε υψηλό βαθμό. Ωστόσο μπορεί να σας είναι κατανοητό ότι χωρίς τη λύτρωσή Μου θα ήσασταν χαμένοι για ατελείωτους καιρούς, αφού για να πετύχετε από μόνοι σας το βαθμό που θα σας κάνει αντάξιους της άποψης του Θεού θα περνούσαν ατελείωτες εποχές, εφόσον τον πετύχατε καθόλου. Θα ήταν όμως πιο πιθανό να βυθιστείτε όλο και περισσότερο λόγω της αβουλίας σας στη γη, η οποία δεν μπορεί να θεραπευτεί στο επέκεινα χωρίς τη βοήθειά Μου.

Ήρθα στη γη για να σας λυτρώσω από μια κατάσταση βασάνων και αιώνιας απελπισίας. Αυτό που η ανθρωπότητα λόγω της αβουλίας της δεν κατάφερε για την πνευματική της λύτρωση, αυτό έπρεπε να το καταφέρει η θέληση ενός ανθρώπου για να γίνει σωτηρία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  Θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι, για να βοηθηθεί η ανθρωπότητα, έπρεπε κανείς να της δείξει το δρόμο και ότι αυτό το καθήκον έπρεπε να εκτελεστεί από έναν άνθρωπο· αλλιώς κανείς δεν θα έκανε την προσπάθεια να καταπιαστεί με μια δουλειά πάνω στον εαυτό του αν αυτή δεν του φαινόταν ανθρώπινα εφικτή. Ως άνθρωπος έπρεπε να ζήσω για αυτούς μια παραδειγματική ζωή, και τον άνθρωπο Ιησού πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος που επιδιώκει τη λύτρωση.

Μια πάρα πολύ δυνατή θέληση ήταν ανάγκη, αλλά αυτή ήταν αδύνατη, επειδή κατά την περίοδο της γέννησής Μου στη γη έλειπε στην ανθρωπότητα η πίστη σ’έναν Θεό της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυναμίας. Η έλλειψη πίστης των ανθρώπων ήταν η αιτία της εξασθενισμένης θέλησης, και για αυτό δεν υπήρχε για αυτούς σωτηρία πριν να μην μάθουν να πιστεύουν και μαζί με την πίστη να ενισχυθεί και η θέλησή τους. Και προσπάθησα ως άνθρωπος να τους δώσω πίσω την πίστη, τους δίδαξα, έκανα θαύματα για να τους αποδείξω τη δύναμη της πίστης. . .  Τους έδωσα την οριστική απόδειξη για την αλήθεια του λόγου Μου. . .  το ότι ξεπέρασα το θάνατο, το ότι αναστήθηκα ως άνθρωπος στην αιώνια ζωή. . .

Και επομένως έπρεπε ως άνθρωπος να είμαι πρόθυμος να επωμιστώ τον πιο δύσκολο θάνατο, το θάνατο στο σταυρό, για να λάβουν όλοι οι άνθρωποι γνώση αυτού του γεγονότος, για να μπορέσουν επίσης να αναγνωρίσουν την ανάστασή Μου από το θάνατο ως επιστέγασμα, ως επιτυχία της δυνατής θέλησης να φτάσω στον Θεό μέσα στην πίστης σε Εκείνον. Αντίθετα με τους ανθρώπους έπρεπε να βρω ισχυρή θέληση, έπρεπε να επιτρέψω να Με σκοτώσουν για να τους αποδείξω ότι ο θάνατος μπορεί να ξεπεραστεί. . .  Και επιτέλεσα αυτό το έργο για να λυτρώσω τους ανθρώπους από την αβουλία τους, η οποία σήμαινε αιώνιο θάνατο και ατελείωτους καιρούς ασύλληπτων βασάνων. . .  Πέθανα για τους ανθρώπους στο σταυρό τον πιο οδυνηρό, τον πιο πικρό θάνατο επειδή ήθελα να τους οδηγήσω στην αιώνια ζωή. . .

Ό,τι δεν κατάφερε ολόκληρη η ανθρωπότητα έπρεπε να εκτελέσει η αγάπη ενός ανθρώπου που είχε ισχυρή θέληση αντίθετα με την ανθρωπότητα, η θέληση της οποίας ήταν εντελώς εξασθενισμένη γιατί δεν πίστευε πια. . .  γιατί της έλειπε κάθε επαφή μαζί Μου και για αυτό δεν μπόρεσα να της διοχετεύσω δύναμη. Και μέσω του ανθρώπου Ιησού έδειξα σ’ολόκληρη την ανθρωπότητα το δρόμο από τον οποίο μπόρεσε να προμηθευτεί απεριόριστη δύναμη από Μένα και μπόρεσε λοιπόν επίσης να απελευθερωθεί από την κατάσταση του θανάτου. . .  Επιτέλεσα το έργο της λύτρωσης ως άνθρωπος όχι για έναν άνθρωπο αλλά για όλους όσους πιστεύουν. Και για εκείνους φτάνει η επίγεια ζωή για να απελευθερωθούν από την κατάσταση του θανάτου και να αποκτήσουν την αιώνια ζωή.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να καταφέρει με τη δική του δύναμη το καταφέρνει μαζί Μου, με την πίστη στον θεικό Λυτρωτή, στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε στο σταυρό για τους ανθρώπους για να τους κάνει νικητές απέναντι στο θάνατο. Όποιος Με πιστεύει έχει ξεπεράσει το θάνατο, αφού για εκείνον πέθανα, και την αβουλία Μου μπορεί να θεραπεύσει με τη βοήθειά Μου, με τη χάρη Μου, την οποία απέκτησα μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό ως άνθρωπος για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  και δεν θα γεύσει το θάνατο στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3748                21-4-1946

Συνέχηση του λυτρωτικού έργου. . .

Αποστολή. . .

Και η αποστολή Μου στη γη πρέπει να συνεχιστεί με το να γνωστοποιηθεί η διδασκαλία αγάπης Μου πάντοτε και διαρκώς στους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι, για να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν στις χάρες του λυτρωικού έργου, για να καταλάβουν μέσω έμπρακτης αγάπης το σε τι αποτελείται η λύτρωση, για να μπορέσουν να διδαχτούν από μέσα τους μέσω του Πνεύματός Μου για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής και το συναρτημένο μαζι της πνευματικό τους καθήκον. Την εποχή της επίγειας Μου πορείας η ανθρωπότητα ζούσε μέσα στην πιο σκοτεινή νύχτα του πνεύματος, και αυτό εξαιτίας δικής της φταιξίματος, επειδή δεν πρόσεχε την αγάπη. . .

Τους έδειξα το δρόμο για το φως και απέκτησα για αυτούς μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό την ίδια ικανότητα, τη δύναμη της θέλησης για να βαδίσουν σ’αυτό το δρόμο. . .  Τους δίδαξα να εκπληρώσουν τις εντολές της αγάπης και τους οδήγησα με αυτό τον τρόπο στη σοφία. . .  στη γνώση για το στόχο και τον προορισμό του κάθε μεμονωμένου ανθρώπου και για τα μέσα για να πετύχουν αυτό το στόχο. Και σε όσους Με ακολούθησαν άνοιχτηκε η πόρτα του ουρανού, απελευθερώθηκαν από την πίεση που βάραινε τις ψυχές τους για ατελείωτους καιρούς. Κατάλαβαν τι σημαίνει να κατέχει κανείς την αιώνια ζωή. . .  είχαν λυτρωθεί από τη δεμένη κατάσταση, λυτρωθεί από την άγνοια, από την αδυναμία. . .

Με πλησίασαν και μπόρεσαν να παραλάβουν τη δύναμη αγάπης Μου, η οποία σημαίνει αφθονία φωτός και δύναμης για την ανθρώπινη ψυχή. . .  Αλλά το λυτρωτικό Μου έργο επιτελέστηκε για όλες τις εποχές. . .  Αφού στη γη ζουν πάντα ανώριμα πνευματικά στοιχεία που βασανίζονται ακόμα μέσα στα δεσμά του αντιπάλου Μου, τα οποία είναι ακόμα φυλακισμένα ώσπου να αποτινάξουν αυτά τα δεσμά μέσω της δικής τους θέλησης. Αλλά πρέπει να ξέρουν για την πνευματική τους κατάσταση, για τη δουλεία του Σατανά, για την πρωταρχική τους κατάσταση και τη δυνατότητα να την αποκαταστήσουν. . .  πρέπει να δείξει κανείς το δρόμο σε αυτό το ανώριμο πνευματικό, πρέπει αυτό να γνωστοποιηθεί για το λυτρωτικό έργο, το οποίο επιτέλεσε για ολόκληρη την ανθρωπότητα ένας άνθρωπος από την υπέρμετρη αγάπη Του, για να την απελευθερώσει από την αντίπαλη δύναμη.

Και αυτές οι γνώσεις πρέπει να διοχετευτούν στους ανθρώπους. . .  Αυτή είναι η αποστολή για την οποία χρειάζομαι υπηρέτες στη γη, για να συνεχιστεί το λυτρωτικό Μου έργο όσον καιρό υπάρχει η γη. . .  Ξανά και ξανά αφυπνίζω υπηρέτες και προφήτες, δηλαδή άνθρωποι που Μου είναι αφοσιωμένοι, που είναι πρόθυμοι να κάνουν για Μένα αυτή τη δουλειά για την οποία τους έχω ανάγκη. Και εκείνοι θα πρέπει να διαδώσουν τη διδασκαλία αγάπης Μου και να νουθετήσουν τους ανθρώπους να ασκήσουν πάντα την έμπρακτη αγάπη. . .  Τότε μόνο μπορεί να αρχίσει η λυτρωτική διαδικασία, τότε μόνο μπορεί ο άνθρωπος να αποκομίσει γνώσεις και να επιδιώξει συνειδητά αυτό για το οποίο αλλιώς του λείπει κάθε γνώση ως χαρακτηριστικό της ανελευθερίας του, ως χαρακτηριστικό της πνευματικής νύχτας μέσα στην οποία βαδίζει ο άνθρωπος.

Πρέπει να γίνει φως μέσα στο σκοτάδι, και φορείς του φωτός θα πρέπει να είναι δραστήριοι με εντολή Μου διαδίδοντας το λόγο Μου, για να παρακινηθούν οι άνθρωποι να Με ακολουθήσουν, για να πιστέψουν σε Μένα και στο λυτρωτικό Μου έργο και να χρησιμοποιήσουν μέσω αυτής της πίστης τις χάρες του λυτρωτικού Μου έργου, για να ενισχυθεί η θέλησή τους και να μπορέσουν να διανύσουν το δρόμο προς τα ύψη με την υποστήριξή Μου, με τη δύναμή Μου, την οποία έχει στη διάθεσή του ο καθένας που την επιθυμήσει και κάνει τον εαυτό του αντάξιό της μέσω έμπρακτης αγάπης. . .  Και ο θάνατος θα έχει ξεπεραστεί, ο άνθρωπος δεν θα νιώσει και δεν θα γεύσει το θάνατο, θα ζήσει αιώνια, όπως το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3751                24-4-1946

Το βάθος της θεικής αγάπης. . .

Λόγια δεν μπορούν να εκφράζουν το βάθος της αγάπης Μου για σας, τα πλάσματά Μου, και δεν θα μπορούσατε ούτε να το καταλάβετε πόσο δυνατή είναι ο πνευματικός δεσμός ανάμεσα σε σας και σ’Εμένα. Και για αυτό δεν σας εγκαταλείπω, πόσο μακριά και να πιστέψετε να μπορέσετε να απομακρυνθείτε από Μένα μέσω της λάθος κατέυθυνσης της θέλησής σας. Δεν Με αναγνωρίζετε, Εγώ όμως ξέρω τι είστε και δεν μπορώ για αυτό να σας εγκαταλείψω, επειδή αυτό είναι αδύνατον, αφού είστε προϊόντα της αγάπης Μου, είστε προϊόντα του τελειότατου θελήματός Μου, επομένως στην πρωταρχική σας ουσία είστε κάτι θείο, είστε μέρος του Εαυτού Μου.

Είστε πλάσματα που δημιουργηθήκατε πρωταρχικά με ύψιστη τελειότητα και τα οποία πρέπει να αγαπάω αιώνια. Και η αγάπη Μου για σας δεν μπορεί ποτέ να σταματήσει ή να μειωθεί, αλλά μπορεί μόνο να αυξηθεί η δύναμή της, όσο περισσότερο προσπαθείτε να ξεφύγετε από Μένα. Ό,τι απομακρύνεται από Μένα έχει την αγάπη Μου νυν και αεί, και ό,τι Με πλησιάζει ξανά εθελοντικά το πλημμυρίζω με τη δύναμη της αγάπης Μου και δεν θα του την αφαιρέσω ποτέ πια. Δεν εγκαταλείπω κανένα από τα πλάσματά Μου για πάντα, επειδή η υπέρμετρη αγάπη Μου δεν το επιτρέπει. Ωστόσο είστε προϊόντα της δημιουργικής Μου δύναμης που τοποθετήθηκαν στην ύπαρξη ελεύθερα, και με ελεύθερη τη θέλησή σας καθορίζετε μόνοι σας την παροχή της δύναμης της αγάπης Μου.

Αν όμως η αγάπη Μου για σας είναι ασύλληπτα μεγάλη και προσπαθείτε να το φανταστείτε, πρέπει να μπει ειρήνη μέσα στην καρδιά σας, αφού τίποτα δεν μπορεί να συμβεί σε εκείνον που ξέρει ότι είναι πιασμένος και προστατευμένος από την αγάπη Μου. Πιστέψτε στην αγάπη Μου. . .  και θα είστε μακάρια όντα ήδη στη γη, αφού αυτή η βεβαιότητα σας γεμίζει δύναμη και μακάρια ησυχία. . .  Είμαι κοντά στο κάθε πλάσμα Μου, ακόμα και αν δεν Με φωνάζει. Αλλά εκείνος στην καρδιά του οποίου έχει ανάψει ο σπινθήρας της αγάπης, έτσι ώστε επιδιώκει από μόνος του να πλησιάσει Εμένα ως την αιώνια Αγάπη, εκείνος μπορεί να είναι σίγουρος για τη μόνιμη παρουσία Μου κοντά του, Με προσελκύει μόνος του μέσω της θέλησής του, και δεν θα τον αφήσω ποτέ να φύγει μακριά Μου. . .

Πιστέψτε στην αγάπη Μου. . .  Φανταστείτε ότι όλα όσα βλέπετε γύρω σας δημιουργήθηκαν μόνο από την αίωνια αγάπη Μου για τα πλάσματά Μου, και ότι η αγάπη Μου δεν θα αναπαυτεί μέχρι που βαθιά αγάπη από πλευράς των πλασμάτων Μου θα τα συνδεθεί μαζί Μου, επειδή η αγάπη Μου δεν θέλει να τα εγκαταλείψει. Δεν μπορεί κανείς να σας κάνει κατανοητό το βάθος της αγάπης Μου για σας, αφού δεν ξέρετε τέτοια αγάπη στη γη· Εγώ όμως σας το λέω, και επομένως μπορείτε να ξέρετε ότι σας αγαπά ο Πατέρας σας, ο προαιώνιος Δημιουργός και Διατηρητής σας, και αυτή η γνώση θα πρέπει να σας δώσει εσωτερική ησυχία και μια ειρήνη ατάραχτη εφόσον πιστέψετε ακλόνητα στην αγάπη Μου, αφού τότε είμαι αισθητά κοντά σας, και τίποτα δεν μπορεί να σας συμβεί απ’ό,τι είναι ωφέλιμο για το καλό της ψυχής σας, για την τελική ένωση μαζί Μου. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3752                25-4-1946

Πάλεμα για πίστη δεν είναι μάταιο. . .

Και αυτό σας λέω για παρηγοριά ότι δεν παλεύετε μάταια στη γη, εφόσον μόνο προσπαθείτε να φτάσετε κοντά Μου. . .  Αφού αξιολογώ τη θέλησή σας και σας συμπαραστέκομαι, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνετε φανερά. Σας τραβάω, αλλά πρέπει και οι ίδιοι να εφαρμόσετε δύναμη και να Μου ζητήσετε τέτοια, αλλιώς δεν μπορείτε να γίνεστε τέλειοι. Και για αυτό πρέπει που και που να βρεθείτε σε κατάσταση αδυναμίας και να επιδιώξετε να την ξεπεράσετε. Πρέπει να είστε δραστήριοι οι ίδιοι και θα σας ευλογήσω.

Και έτσι η πίστη σας θα ενισχυθεί όσο περισσότερες φορές φαίνεστε να είστε ξαπλωμένοι στο έδαφος και ανασηκώνεστε ξανά και ξανά με τη βοήθειά Μου. . .  Δεν το καταλαβαίνετε ότι η πίστη πρέπει να είναι εκθετειμένη σε κλονισμούς, τους οποίους θα πρέπει να αντέξει, και ότι αυτοί οι κλονισμοί είναι θέλημά Μου ή άδεια Μου, επειδή θα έπρεπε να οδηγήσουν τον άνθρωπο στην ωριμότητα της πίστης. . .  Μια δυνατή πίστη δεν κλονίζεται πια, και τότε ο άνθρωπος έχει πετύχει το στόχο του στη γη. . .  Όσον καιρό όμως ο άνθρωπος κλονίζεται ακόμα σε περιπτώσεις ανάγκης, δεν είναι αρκετά δυνατός και έχει ανάγκη εξετάσεις, έχει ανάγκη δοκιμασίες της πίστης, τις οποίες μπορεί να περάσει επιτυχώς αν Μου έχει εμπιστοσύνη. Όποιος θέλει να φτάσει σε βαθιά, ακλόνητη πίστη θα πετύχει το στόχο του, αφού θα τον φροντίσω με ιδιαίτερη αγάπη.

Και η επίγεια ανάγκη θα τα καταφέρει να συνδεθεί ο άνθρωπος τόσο δυνατά και έντονα μαζί Μου και να έχει λοιπόν επίγνωση της παρουσίας Μου, και τότε θα Μου έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη, δηλαδή δεν θα έχει πια αμφιβολίες σχετικά με Μένα, την αγάπη και τη δύναμή Μου. Τότε η πίστη του θα είναι δυνατή και θα του αποφέρει εσωτερική ησυχία, δεν θα έχει πια φόβους σχέτικα με τον κόσμο, δεν θα φοβηθεί επίγεια δεινά, αφού στα πάντα θα αντιπαραθέσει τη δύναμή Μου, η οποία τον διαρρέει. Θα ξέρει ότι δεν είναι μόνος και θα εμπιστευτεί πλήρως σε Μένα και στην ηγεσία Μου. . .

Θέλω να σας τραβήξω κοντά Μου αν μόνο με επιδιώξετε εθελοντικά. . .  Τι άραγε θα ήταν πιο αυτονόητο απο το ότι σας βοηθάω με κάθε τρόπο γιατί ο Ίδιος θεωρώ ύψιστη μακαριότητα το ότι γίνεστε δικοί Μου; . . .  Επομένως κανένας άνθρωπος δεν θα παλέψει μάταια, οι προσπάθειές του θα τον οδηγήσουν στο στόχο, και κάθε δυσκολία, κάθε επίγεια η πνευματική ανάγκη είναι μέσα για να προχωρήσει, αφού ο σύνδεσμος μαζί Μου γίνεται πιο έντονος μέσω τέτοιων, και έτσι η παροχή της δύναμής Μου είναι εξασφαλισμένη. Όποιον όμως διαρρέει η δύναμή Μου θα πετύχει τα πάντα. . .  και όποιος θέλει να παραλάβει δύναμη και χάρη και το αποδείξει μέσω έντονης προσευχής δεν θα μείνει ποτέ με άδεια χέρια, και το αποτέλεσμα θα είναι φανερό την ώρα που ο άνθρωπος θα πρέπει να ομολογήσει τη βαθιά πίστη του μπροστά στον κόσμο. . .

Τότε δεν θα κλονιστεί εκείνος η επιδίωξη του οποίου ήταν συνέχεια η ενίσχυση της πίστης του. . .  τότε και η παροχή της δύναμής Μου θα εμφανιστεί ολοφάνερα, για να δώσει ο άνθρωπος μια ζωντανή απόδειξη στους συνανθρώπους του για τη δύναμη της πίστης, η οποία είναι προσιτή στον καθένα που παλεύει για ισχυρή πίστη, η θέληση του οποίου είναι στραμμένη σε Μένα και τον οποίο για αυτό τραβάω κοντά Μου, επειδή ήταν δικός Μου από τους αιώνες των αιώνων και θα πρέπει να μείνει δικός Μου μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .  Η θέληση να μπορέσει κανείς να πιστέψει σταθερά και ακλόνητα είναι και η εγγύηση να αποκτήσει μια δυνατή, σταθερή πίστη, αφού τέτοια θέληση ευλογώ. . .

                                                                                                                                              Αμήν 

 

3754                28-4-1946

Το μεγαλείο του Θεού. . .

Ένωση στη γη. . .

Και αν έχετε πετύχει το οριστικό στόχο στη γη ώστε μπορείτε να μπείτε στον άλλο κόσμο ενωμένοι μαζί Μου, ώστε Με έχετε αναγνωρίσει ως προαιώνιο Πατέρα και ώστε ως τα παιδιά Μου επιδιώκετε να Με πλησιάσετε, ώστε έχετε διαμορφωθει να γίνεστε ομοίωμά Μου στη γη, τότε σας περιμένουν μακαριότητες απεριόριστες. Τότε θα δείτε το μεγαλείο του Θεού και οι ψυχές σας θα βρεθούν μέσα στο φως. . .  Πόσο λίγο απαιτώ από σας για να μπορέσω να σας δώσω πάρα πολύ. . . Απαιτώ μόνο τη διαμόρφωσή σας σε αγάπη, επειδή η αγάπη πρέπει να γεμίσει ολόκληρο το είναι σας για να μπορέσετε να Με αντέξετε κοντά σας, ο Οποίος είμαι αγάπη στην πρωταρχική Μου ουσία και καίω ό,τι δεν είναι επίσης αγάπη. 

Αν ξέρατε πόση δύναμη θα μπορούσατε να διαθέσετε στη γη αν αναπτύσσατε πλήρως την αγάπη μέσα σας, θα μπορούσατε επίσης να καταλάβετε μέσα σε τι υπέροχη κατάσταση θα βρεθείτε όταν έχετε μπεί στο φωτεινό βασίλειο. . .  Όμως αυτή η κατανόηση είναι και πάλι μόνο ένα αποτέλεσμα έντονης έμπρακτης αγάπης, αλλιώς θα υπήρχε ο κίνδυνος ότι θα επιδιώκατε να ανεβείτε στα ύψη μονάχα για την αμοιβή, κάτι που θα περιόριζε την τελειοποίησή σας. Ωστόσο θα πρέπει να πιστέψετε στο λόγο Μου, ο οποίος σας υπόσχεται αφάνταστες απολαύσεις, και αν έχετε δυνατή πίστη δεν υπάρχει πια ο κίνδυνος να ασκήσετε την αγάπη μόνο για να γίνεστε μακάριοι, αλλά αγαπάτε με την καρδιά γιατί έχετε αναγνωρίσει τον Πατέρα σας, τον Οποίο πρέπει να αγαπήσει η ψυχή σας. 

Ψάξτε να πετύχετε την ένωση μαζί Μου στη γη μέσω ενέργειας στην αγάπη, και η μοίρα σας στο πνευματικό βασίλειο θα είναι μακάρια. Να είστε πρόθυμοι την κάθε ώρα να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας που βρίσκονται σε ανάγκη σωματικά και ψυχικά και μειώστε την ανάγκη τους κατά πώς μπορείτε. Και θα νιώσετε την ευτυχία της αγάπης ήδη στη γη, αφού με το να δίνουμε δεν φτωχαίνουμε εμείς. . .  Όποιος δίνει, κάνει ευτυχισμένο τον εαυτό του, και παρόλο που παραδίνει επίγεια ή πνευματικά αγαθά, δεν γίνεται πιο φτωχός με αυτόν τον τρόπο, αλλά Εγώ ο Ίδιος ευλογώ την πράξη του και πολλαπλασιάζω τα αγαθά του εφόσον τα δίνει εθελοντικά. . . 

Αφού αγαπώ όποιον δίνει με καλοσύνη. . .  Αν ξέρατε ποια δύναμη βρίσκεται μέσα στην αγάπη, θα ξέρατε επίσης ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν δεινά στη γη, αφού τότε θα ζούσατε όλοι μέσα στη θεική τάξη, επειδή η αγάπη δεν μπορεί να την παραβαίνει. Όσο όμως λείπει η αγάπη στην ανθρωπότητα, επίγεια και πνευματική ανάγκη είναι αναποφευκτή, αφού τότε οι άνθρωποι βρίσκονται μακριά Μου, είναι χωρίς δύναμη και για αυτό επίσης χωρίς καμία προοπτική για μια μακάρια ζωή μετά το θάνατο. . .

Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει μακαριότητα γιατί χωρίς αγάπη κανένα ον δεν μπορεί να είναι κοντά Μου και είναι αποκλεισμένο για πάντα από τη δόξα Μου. . .  Για αυτό εκμεταλλευτείτε το χρόνο στη γη και ενεργήστε με αγάπη. . .  Αποδεχτείτε τη διδασκαλία Μου, ακούτε τους αγγελιοφόρους Μου που σας κηρύσσουν την αγάπη στο όνομά Μου· σκεφτείτε τα λόγια τους και ακολουθήστε τις. . .  Και θα νιώσετε πάνω στον εαυτό σας ποια δύναμη βρίσκεται στην αγάπη. . .  θα Με πλησιάσετε και θα Με επιδιώξετε. . .  και το τέλος σας θα έιναι μακάριο. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3756                30-4-1946

Θέλημα ή άδεια του Θεού. . .

Ελεύθερη θέληση. . .

Η αιτιολογία όλων των γεγονότων είναι το προαιώνιο θέλημά Μου, αλλά πάντα λαμβάνω υπόψη Μου τη θέληση των ανθρώπων στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής τους, για να μην γίνει ανελεύθερη εκείνη. Και κατά συνέπεια έχω καταλάβει το αποτέλεσμα κάθε γεγονότος και το έχω επιτρέψει ακόμα και στην περίπτωση που η λανθασμένη θέληση του ανθρώπου ήταν η αφορμή. Και επομένως συμμετέχω πάντα και παντού, επειδή δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς το θέλημά Μου ή την άδειά Μου. Η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου πρέπει να μείνει ανέγγιχτη για να μην εμποδιστεί η ανοδική του πνευματική ανάπτυξη. Και για αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη βούληση προς κάθε κατεύθυνση, μπορεί να την κάνει κατάχρηση, αλλά τότε πρέπει και να υποστεί μόνος του τις συνέπειες.

Όποιος αναγνωρίζει την ελευθερία της ανθρώπινης βούλησης θα καταλάβει και την κατάσταση ανάγκης ολόκληρης της ανθρωπότητας, επειδή αυτή η κατάσταση προκαλέστηκε έμμεσα από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη θέλησή τους ενάντια στην προαιώνια τάξη Μου για πράξεις, διαταγές και φρονήματα που έχουν βλαβερό αποτέλεσμα στους συνανθρώπους.

Το ότι για αυτό η ανάγκη είναι αφάνταστα μεγάλη, το ότι η ανοδική εξέλιξη εμποδίζεται και το ότι η πνευματική κατάσταση χαμηλώνει στο ελάχιστο επίπεδο πρέπει τότε να είναι επίσης κατανοητά στον άνθρωπο, αν θυμηθεί ότι η προαιώνια τάξη πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί για να ωριμάσει η ψυχή του ανθρώπου και ότι κάθε παράβαση της τάξης Μου σημαίνει πνευματική οπισθοδρόμηση και ταυτόχρονα επίγεια δεινά ως μέσα για την επιδιόρθωση της ακαταστασίας, η οποία είναι βλαβερή για την ψυχή. Δεν μπορώ δυνάμει του θελήματός Μου να οδηγήσω τη σκέψη των ανθρώπων στο σωστό δρόμο και να θέσω εκτός λειτουργίας την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, γιατί και αυτό θα ήταν παράβαση της προαιώνιας τάξης Μου, αφού αυτή βασίζεται στην πιο βαθιά σοφία και στην υπέρμετρη αγάπη για τα πλάσματά Μου.

Άρα δεν μπορώ να εγκαταλείψω όσα αποφάσισα, ανατρέποντας,  εξαιτίας της θέλησης του ανθρώπου, ό,τι κάποτε κατάλαβα ως σοφό και κηρύσσοντας άστατο το θέλημά Μου με αυτό τον τρόπο. Το θέλημά Μου είναι σταθερό και αμετάβλητο, και επομένως αφήνω και στη θέληση του ανθρώπου την ελευθερία της· μόνο το αποτέλεσμα εκείνης προσπαθώ να κάνω και πάλι χρήσιμο για την ψυχή του μεμονωμένου ανθρώπου, όπως το κρίνει ωφέλιμο η σοφία Μου. Και σε συνάρτηση με αυτά πρέπει να βρείτε κατανόηση για κάθε γεγονός, ακόμα και αν έχει θλιβερά αποτελέσματα πάνω σας. Πρέπει παρ’όλα αυτά να νιώσετε το χέρι Μου και να το πιάσετε με εμπιστοσύνη, αφού ξέρω για τη θέληση του καθενός από τους αιώνες των αιώνων και συνεπώς οδηγώ τη μοίρα του καθενός ανάλογα με τη θέλησή του.

Και έτσι μπορείτε παρ’όλα αυτά να περάσετε μέσα από την επίγεια σας ζωή ήσυχα και αμέριμνα όσον καιρό Με αφοσιωθείτε με εμπιστοσύνη, αφού το θέλημά Μου μπορεί να αποτρέψει τα πάντα, όπως και το αποτέλεσμα της κακής σκέψης και της κακής θέλησης εκείνων που θέλουν να σας βλάψουν. . .  χωρίς ωστόσο να σταματήσω την ελεύθερη θέλησή τους. . .  Σας γνωρίζω από τους αιώνες των αιώνων, όπως γνωρίζω και τους ανθρώπους η βούληση των οποίων είναι στραμμένη μακριά Μου και οι οποίοι κάνουν κατάχρηση της βούλησής τους. . .  Και το σχέδιο Μου καθορίστηκε επίσης πριν από αιωνιότητες. . .

Επομένως αν θέλετε να είστε δικοί Μου δεν χρειάζεστε να φοβηθείτε τη θέληση των συνανθρώπων σας όσο Με αγαπάτε και παρακαλείτε την προστασία Μου απ’όσους έχουν εχθρική διάθεση απέναντί σας. . .  Αλλά καταλάβετε ότι και γιατί υπάρχει τόσο πολύ δυστυχία γύρω σας, γιατί την επιτρέπω και αφήνω τη θέληση της ανθρωπότητας να παίρνει το δρόμο της. . .  Ωστόσο το θέλημά Μου προϊσταται σε όλα όσα συμβαίνουν, επειδή η προαιώνια Μου σοφία κατάλαβε τι είναι χρήσιμο για τις ανθρώπινες ψυχές την εποχή του τέλους. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3758                2-5-1946

Έντονη δραστηριότητα των φωτεινών όντων πριν την αναμόρφωση. . .

Είναι ένα γεγονός της πιο μεγάλης σημασίας που διαδραματίζεται στο σύμπαν μέσω της αναμόρφωσης της γης, το οποίο παρακολουθεί και ο πνευματικός κόσμος με προσοχή, αφού η δραστηριότητα των πνευματικών όντων που στέκονται στο φως έχει γίνει πάρα πολύ έντονη εξαιτίας αυτής της επερχόμενης ανατροπής, και μετά από αυτή θα μπει σε τελείως διαφορετικό στάδιο. . .  δηλαδή η επικοινωνία του πνευματικού κόσμου με τον επίγειο κόσμο θα είναι ανεμπόδιστη. Οι άνθρωποι θα πατήσουν συνέχεια στη γέφυρα για το πνευματικό βασίλειο και θα μπορέσουν να διδαχτούν άμεσα και ασταμάτητα. Και η προσπάθεια των φωτεινών όντων είναι να κερδίσουν ψυχές ακόμα πριν την αναμόρφωση, επειδή η μεγάλη τους αγάπη θα ήθελε να αυξάνει το βαθμό της μακαριότητας που θα υπάρχει στη γη μετά.

Σε όλα τα φωτεινά όντα έχουν ανατεθεί ψυχές για να τις φροντίσουν, αλλά το να τις κερδίσουν και να τις παρακινήσουν σε καθαρά πνευματική επιδίωξη είναι συχνά πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι εντελώς αδύνατον, δηλαδή το ματαιώνει η θέληση του ανθρώπου. Δεν επιτρέπεται να τσακίσουν με βία  την θέλησή του, και είναι συχνά αδύνατον να την κερδίσουν, και για αυτό οι μοίρες των μεμονωμένων ανθρώπων έχουν αφήσει στην κρίση των φωτεινών όντων, και τα μέσα τους αποτελούνται από το ότι φροντίζουν να βρεθούν οι άνθρωποι σε καταστάσεις ανάγκης για να διαμορφώσουν τις ψυχές τους πιο ενδοτικές και να τις κάνουν πιο επιδεκτικές για τις διανοητικές τους εμπνεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να τους αλλάξουν. Και έτσι τα φωτεινά όντα εκτελούν πάντα μόνο το θέλημα του Θεού, αφού ο στόχος τους είναι να κερδίσουν τις ψυχές για τη βασιλεία του Θεού.

Μένει μόνο ακόμα λίγος χρόνος μέχρι το τέλος, και για αυτό η δουλειά των φωτεινών όντων είναι πάρα πολύ έντονη, αφού στην φωτεινή τους κατάσταση καταλαβαίνουν τη μεγάλη πνευματική ανάγκη και ξέρουν επίσης για το αποτέλεσμα της. Ξέρουν τι περιμένει τη γη και όλα τα δημιουργήματα που βρίσκονται πάνω της και προσπαθούν να σώσουν ό,τι δεν αντιτάσσεται στη βοήθειά τους. Όλο το πνευματικό που έχει υποταχτεί στο θέλημα του Θεού, που μέσω της αγάπης έχει γίνει δέκτης του φωτός και της δύναμης, συμμετέχει με μέγιστη ένταση στην τελευταία παρέμβαση διάσωσης. Και με αυτό τον τρόπο η κάθε ψυχή πίανεται από τη βούληση αγάπης αυτών των φωτεινών όντων και παροτρύνεται στην αλλαγή της θέλησής της, εν μέρει μέσω διανοητικών δασκαλεμάτων, εν μέρει μέσω δεινών και βασάνων και τελευταία μέσω των γενικών δεινών που θα χτυπήσουν τη γη μέσω της επέμβασης του Θεού. . .

Χρησιμοποιείται κάθε βοήθημα για να αυξηθεί η ομάδα εκείνων που ανήκουν στον Θεό και για να αποσπαστούν από τον Σατανά ακόμα πριν το τέλος οι ψυχές που είναι αδύναμες αλλά δεν έχουν ακόμα σκληρύνει εντελώς. Αφού η επερχόμενη ανατροπή, η οποία σημαίνει το τέλος της γης στη τωρινή της μορφή, είναι πάρα πολύ τρομερή για να μην δείξει ενδιαφέρον σε υψηλό βαθμό ο πνευματικός κόσμος, ο στόχος και η επιδίωξη του οποίου είναι πάντοτε η λύτρωση του ανελεύθερου πνευματικού. Και αν οι άνθρωποι αφοσιωθούν με εμπιστοσύνη στα πνευματικά όντα του φωτός θα έχουν μόνο όφελος για τις ψυχές τους, αφού τότε θα έχουν την καλύτερη προστασία, και θα τους συμπαρασταθούν πνευματικά και επίγεια τα φωτεινά όντα, τα οποία εκτελούν μόνο το θέλημα του Θεού, ο Οποίος επίσης υπόσχεται την προστασία Του και τη βοήθειά Του σε όλους όσους Του αφοσιωθούν γεμάτοι πίστη. . .

Και για αυτό οι άνθρωποι δεν χρειάζονται να φοβούνται τίποτα, ό,τι και να γίνει, όσον καιρό έχουν πίστη και ψάξουν την επαφή με τον Θεό και με τα φωτεινά όντα, τα οποία μονάχα εκτελούν το θεικό θέλημα, τα οποία είναι δέκτες της δύναμης και του φωτός από Εκείνον και τα οποία και πάλι μοιράζουν δύναμη και φως σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη και θέλουν να τα παραλάβουν. Πάντοτε είστε περιστοιχισμένοι από τέτοια όντα εσείς οι άνθρωποι, και για αυτό μπορείτε πάντοτε να παραλάβετε δύναμη και φως αν η θέλησής σας τα επιδιώκει.

Αφού ο πνευματικός κόσμος δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την κατάσταση ανάγκης ολόκληρης της ανθρωπότητας καθώς και του μεμονωμένου ανθρώπου και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, γιατί είναι θέλημα του Θεού να είναι η κάθε ανθρώπινη ψυχή υπό την προστασία πνευματικών όντων και να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό. Αφού ο χρόνος μέχρι το τέλος είναι σύντομος, και στην κάθε ψυχή προσφέρεται η ευκαιρία να φτάσει ακόμα στην  πιο υψηλή δυνατή ωριμότητα· και για το λόγο αυτό τα φωτεινά όντα είναι εξαιρετικά δραστήρια, για να μπορέσουν τότε στη νέα Γη να μείνουν σε μόνιμη επαφή με εκείνους που μέσω της στοργικής φροντίδας τους θα πετύχουν το βαθμό ωριμότητας που θα τους δώσει το δικαίωμα να είναι κάτοικοι του παραδείσου της νέας Γης. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3761                5-5-1946

Μακαριότητα ήδη στη γη. . .

Τον ουρανό στη γη προσφέρω σε εκείνους που Με αγαπούν με όλη τους την καρδιά, που Μου αφοσιώνονται με την επιθυμία τους να είναι κοντά Μου και που δηλαδή Με κουβαλούν στην καρδιά τους. Αλλά όταν σας υπόσχομαι τον ουρανό στη γή δεν πρέπει να το καταλάβετε έτσι ότι θα σας χαρίσω επίγεια αγαθά, αλλά μόνο την ευδαιμονία μέσα στην καρδιά σας, την εσωτερική ειρήνη και το συναίσθημα της πιο σταθερής ασφάλειας κοντά Μου. Αφού τα δώρα Μου είναι διαφορετικού είδους από εκείνα που σας προσφέρει ο κόσμος, όμως σας κάνουν πάρα πολύ πιο ευτυχισμένους, και όποιος τα παίρνει είναι μακάριος ήδη στη γη.

Τότε θα έχετε απαλλαχτεί από κάθε επίγεια έγνοια γιατί θα ξέρετε ότι ο Πατέρας στον ουρανό σας φροντίζει. Τότε δεν θα θεωρήσετε πια απειλητικό τον κόσμο για σας, αλλά θα βρεθείτε κατά κάποιον τρόπο εκτός όλων των επίγειων γεγονότων, επειδή θα έχετε ήδη απομακρυνθεί στις σφαίρες όπου η παρουσία Μου θα σας είναι αισθητή και όπου επομένως δεν φοβάστε πια τίποτα. Και θα είστε γεμάτοι ελπίδα, γεμάτοι αισιοδοξία για μια μακάρια ζωή στο επέκεινα και θα επωμιστείτε αφοσιωμένοι τη ζωή στη γη με το βάρος της, επειδή δεν θα σας πιέσει πια, αφού θα είστε δυνατοί ψυχολογικά και θα μπορέσετε να κουβαλήσετε μεγάλο βάρος με ευκολία.

Μόλις η καρδιά σας κάνει έντονη προσπάθεια να με πλησιάσει επιδιώκετε την ένωση του πνεύματός σας με το πατρικό Πνεύμα, και θα επιδιώξετε στα σοβαρά το στόχο και δεν θα σας αφήσω ποτέ χωρίς δύναμη, αφού αυτή η ένωση είναι και η δική Μου μακαριότητα και ο σκοπός και ο στόχος όλων των δημιουργίων και των πλασμάτων Μου. Και αν την επιδιώκετε στα σοβαρά θα γίνει ήδη στη γη, και αυτό σημαίνει για ευνόητους λόγους και μια μακάρια κατάσταση, η οποία ωστόσο δεν έχει εξωτερικό αποτέλεσμα, δηλαδή δεν οδηγεί στην καλοπέραση του κορμιού, αλλά σε αρμονική γαλήνη της ψυχής, η οποία μέσα στον σύνδεσμο μαζί Μου βρίσκει την ύψιστη ευτυχία και για αυτό γυρίζει την πλάτη της στον κόσμο και σε όλες τις επίγειες χαρές.

Θεωρεί τα πάντα από την πνευματική άποψη, ζει με γνώση για την καθαρή αλήθεια, ξέρει για το οριστικό της στόχο και καταλαβαίνει την επίγεια ζωή μόνο για μεταβατικό στάδιο για την πραγματική ζωή, και αντλεί ασταμάτητα δύναμη από Μένα, ο Οποίος της προσφέρω πλούσια δώρα γιατί έχει γίνει δική Μου και γιατί φροντίζω τους δικούς Μου πνευματικά και σωματικά, όπως το υποσχέθηκα. Όποιος δηλαδή Με αγαπά με όλη του την καρδιά, όποιος τηρεί τις εντολές της αγάπης Μου ανήκει στους δικούς Μου, και η μοίρα του στη γη διαμορφώνεται πράγματι έτσι ώστε είναι υποφερτή για αυτόν, ενώ η ψυχή του Με πλησιάζει όλο και περισσότερα και στην ένωση μαζί Μου θα βρεί την ύψιστη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3762                6-5-1946

Σημασία της μετάδοσης του θεικού λόγου. . .

Κόσμοι θα περάσουν και αμέτρητες νέες δημιουργίες θα γίνουν, πνευματικά στοιχεία θα εξαγνιστούν και θα φτάσουν στην τελειότητα, για αιωνιότητες θα είναι δραστήριο το δημιουργικό Μου θέλημα και θα φέρει στην ύπαρξη ατελείωτες νέες δημιουργίες, οι οποίες θα περάσουν και πάλι όταν έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους· θα υπάρχει αιώνια αλλαγή, γίγνεσθαι και πέρασμα υληκών δημιουργημάτων, και μετά από ατελείωτο χρονικό διάστημα το πνευματικό θα λυτρωθεί από κάθε μορφή για να μην έχει τότε πια ανάγκη κανένα δημιούργημα, αλλά θα ενεργήσει στο πνευματικό βασίλειο ως ελεύθερο πνευματικό, όπως ήταν ο πρωταρχικός του προορισμός. . .

Ωστόσο ένας μένει αναλλίωτος, όπως ήταν από τους αιώνες των αιώνων, έτσι θα μείνει μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .  Ο λόγος Μου. . .  Αφού ο Ίδιος είμαι ο λόγος, και δεν αλλάζω ποτέ. . .  Ο λόγος Μου είναι η αγνή αλήθεια και πρέπει για αυτό να έχει την ίδια σημασία εσαεί· ο λόγος Μου είναι ο προαιώνιος νόμος, ο οποίος θα μείνει αμετάβλητος ακόμα και αν διαλυθούν ουρανός και γη, δηλαδή τα δημιουργήματα που έγιναν μέσω του θελήματός Μου για το σκοπό της ωρίμανσης του πνευματικού. . .  Ο λόγος Μου είναι η άμεση ακτινοβολία του Εαυτού Μου, είναι η έκφραση της Αγάπης για όλα τα πλάσματα που είναι ικανά να αντιληφθούν το λόγο Μου. . .  Ο λόγος Μου είναι η αισθητή σύνδεση ανάμεσα σε Μένα και στα πλάσματά Μου στα οποία έδωσα την ικανότητα να το υποδέχονται με την καρδιά και με το νου. 

Και αυτός ο λόγος δεν θα αλλάξει ποτέ, δεν θα περάσει ποτέ, θα υπάρχει μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. Και αν μέσω της μετάδοσης του λόγου Μου συνάπτω φανερά επαφή με τα πλάσματά Μου, αυτό σας μαρτυρεί την υπέρμετρη αγάπη Μου για σας. Αφού είναι κάτι τόσο υπέροχο το ότι κρίνω αντάξιους εσας τους ανθρώπους να αγγιχτείτε απευθείας από την ακτινοβολία αγάπης Μου ώστε θα αιστανόσασταν πάρα πολύ μακάριοι ήδη στη γη αν μπορούσατε να καταλάβετε την ύψιστη σημασία αυτόυ του γεγονότος σε όλο το βάθος του.

[Εδώ παραλείπω τέσσερις παραγράφους γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων πληροφοριών· σημείωση της μεταφράστριας]

                                                                                                                                              Αμήν

 

3765                9-5-1946

Πίστη χωρίς αμφιβολίες. . .

Μπορείτε να πετύχετε τα πάντα με Μένα αν Με παρακαλέσετε με σταθερή πίστη και εμπιστοσύνη και Μου αφοσιωθείτε απεριόριστα, μόλις υποταχτείτε εντελώς στο θέλημά Μου και επομένως έχετε δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Μου. . .  τη σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα. . .  Αφού ο Πατέρας δεν αρνείται καμία παράκληση στο παιδί Του αφού το αγαπά. Και η αγάπη Μου για σας είναι υπέρμετρη και θα σας εκπληρώσει κάθε παράκληση, αφού η υπόσχεσή Μου λέει: Παρακαλέστε και θα σας δοθεί. . .

Και αν σας έδωσα μια φορά αυτή την υπόσχεση μπορείτε να βασιστείτε πάνω της απεριόριστα. Αλλά κάθε παραμικρή αμβιβολία, κάθε παραμικρή δυσπιστία σε αυτή την υπόσχεσή Μου περιορίζει τη σωστή σχέση του παιδιού με τον Πατέρα, αφού ένα παιδί έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον πατέρα του και πιστεύει το κάθε λόγο του. Και αυτός είναι ο λόγος γιατί συχνά κάνετε μόνοι τους αδύνατη την εκλήρωση των παρακλήσεών σας. . .  Αφού μονάχα στη σταθερή πίστη βρίσκεται η εγγύηση του ότι η παράκλησή σας δεν είναι μάταιη.

Ο πατέρας που αγαπά το παιδί του το προστατεύει από κάθε κίνδυνο, αλλά όταν το βλέπει μέσα στον κίνδυνο του ότι η πίστη του στη δύναμη και στην αγάπη του πατέρα είναι αδύνατη, θα προσπαθήσει πρώτα να δώσει πίσω στο παιδί την πίστη, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω καταστάσεων ανάγκης όπου το παιδί φωνάζει τον πατέρα και επομένως δημιουργεί τη σωστή σχέση μαζί του. Και το ίδιο και ο ουράνιος σας Πατέρας, η αγάπη του Οποίου για τα παιδιά Του είναι κατά πάρα πολύ μεγαλύτερη και ο Οποίος για αυτό θέλει και να χαρεί την απεριόριστη εμπιστοσύνη των παιδιών Του. . .  Με τη βαθιά, ακλόνητη πίστη στην πατρική Μου αγάπη μπορείτε να κατορθώσετε τα πάντα στη γη. . .  Τέτοια πίστη θα σας επιτρέψει επίσης να πορευτείτε στην αγάπη, αφού σε τέτοια περίπτωση δεν θέλετε να στενοχωρήσετε τον Πατέρα και θα εκπληρώσετε το θέλημά Του.

Και τότε θα υποταχτείτε και στο θέλημά Μου, δηλαδή θα αναγνωρίσετε ως καλό και σοφό ό,τι και να σας στείλω. Και τότε πράγματι δεν θα έχω πια ανάγκη οδυνηρά μέσα εκπαίδευσης, αλλά θα σας εκπληρώσω τις παρακλήσεις σας κάθε στιγμή, θα αφαιρέσω κάθε επίγεια ανάγκη από πάνω σας και θα φροντίσω για να μπορέσετε να βαδίσετε σε ομαλούς δρόμους. Αφού τότε δεν κινδυνεύετε πια να πάρετε λάθος δρόμο, η καρδιά σας είναι ανυπόμονη να είναι κοντά στον προαιώνια Πατέρα, η αγάπη του Οποίου είναι ανεξάντλητη και ο Οποίος την εκπέμπει ασταμάτητα σε σας. Πιστέψτε Με και Μου έχετε εμπιστοσύνη και μην αμφισβητείτε. . .  και θα μπορέσετε ανά πάσα στιγμή να ζήσετε αμέριμνα την επίγεια σας ζωή, αφού θα αναλάβω τη φροντίδα σας, εκπληρώνω κάθε παράκληση τη σωστή ώρα, αφού σ’Εμένα τα πάντα είναι δυνατά, ακόμα και αν κάτι φαίνεται αδύνατον από την επίγεια άποψη. . .

                                                                                                                                              Αμήν  

 

3767                11-5-1946

„Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .“

Μονάχα η αλήθεια μπορεί να σας αποφέρει την αιώνια ζωή, αφού η αλήθεια είμαι ο Ίδιος, και μονάχα μέσω Εμένα μπορείτε να μπείτε στο αιώνιο βασίλειο. . .  Είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .  αν βαδίζετε στην αλήθεια, βαδίζετε και στο σωστό δρόμο, που έχει ως στόχο την αιώνια ζωή. Αφού η καθαρή αλήθεια είναι αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης, και αυτή είναι ο μόνος δρόμος για να τοποθετηθεί η ψυχή από την κατάσταση θανάτου στην κατάσταση ζωής. Είμαι επομένως ως η αιώνια Αγάπη ο δρόμος προς τον Εαυτό Μου για τα πλάσματά Μου· πρέπει αυτά οπωσδήποτε να πάρουν αυτό το δρόμο για να φτάσουν κοντά Μου, ο Οποίος μόνο τους δίνω και τη ζωή στην αιωνιότητα.

Και για να Με ακολουθήσουν, για να ζήσουν μια ζωή αγάπης στη γη πρέπει να μυηθούν στην αγάπη, δηλαδή πρέπει πρώτα να διδαχτούν για το πώς να διαμορφώσουν την επίγεια ζωή τους, για να μπορέσουν τότε μέσω τήρησης της διδασκαλίας Μου να αναγνωρίσουν την καθαρή αλήθεια, επειδή χωρίς αγάπη κάθε γνώση παραμένει νεκρή γνώση, γνώση του νου, αλλά όχι γνώση της καρδιάς, η οποία μονάχα ζωντανεύει. Είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .  Αν Με ψάξετε θα βρείτε το σωστό δρόμο και επομένως θα αποκτήσετε και την αιώνια ζωή.

Όποιος επιθυμεί την αλήθεια για χάρη της αλήθειας, εκείνον τον πλησιάζω και τον οδηγώ στο δρόμο της αγάπης, και αν δεν προβάλλει αντίσταση το πνεύμα του αφυπνίζεται στη ζωή, και αυτό τον διδάσκει αληθινά. . .  Αφού έχει βρει Εμένα τον Ίδιο και δεν θα Με χάσει ποτέ πια, τότε ζει και δεν μπορεί ποτέ πια να πεθάνει. . .  Αλλά μόνο η αγνή αλήθεια τα καταφέρνει αυτά, η οποία είναι το αποτέλεσμα ανιδιοτελούς ενέργειας με αγάπη. . .  Κάθε λανθασμένη διδασκαλία δεν οδηγεί στο στόχο της ένωσης μαζί Μου, κάθε λανθασμένη διδασκαλία μακραίνει το δρόμο προς τα ύψη, βαυκαλίζει τον άνθρωπο με την ιδέα ενός διαφορετικού στόχου, και μόνο μια σταθερή θέληση να πετύχει κανείς το σωστό στόχο αποτρέπει τον κίνδυνο να παραπλανηθεί εντελώς.

Χωρίς Εμένα όμως δεν βρίσκετε το σωστό δρόμο. Πρέπει να Με φωνάξετε, πρέπει να αποδεχτείτε τα δασκαλέματά Μου, πρέπει να πάρετε το δρόμο που σας έδειξα σαν παράδειγμα όταν ήμουν στη γη, το δρόμο της αγάπης, για να φτάσετε με αυτό τον τρόπο στην αλήθεια, στην αναγνώριση του Εαυτού Μου και στην αιώνια ζωή. Πρέπει να πορευτείτε στην αγάπη, γιατί χωρίς την αγάπη δεν μπορείτε να ενωθείτε μαζί Μου, και γιατί Εγώ ως η αιώνια Αγάπη είμαι και ο τελικός στόχος του δρόμου της αλήθειας, και γιατί είστε νεκροί στο πνεύμα, δηλαδή εντελώς χωρίς την παραμικρή επίγνωση, εντελώς χωρίς την παραμικρή γνώση για τη θεική σοφία όσον καιρό είστε εντελώς μακριά από την ουσία Μου και άρα δεν μπορείτε να ζήσετε όσον καιρό δεν ενώνεστε μαζί Μου, κάτι που μπορεί να γίνει μονάχα μέσω της αγάπης. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3768                12-5-1946

Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. . .

Η γέννησή Μου στη γη έγινε κατά τη διάρκεια μιας εποχής ολοκηρωτικού κλονισμού της σκέψης, κατά τη διάρκεια μιας εποχής της έσχατης έλλειψης αγάπης και της πιο βαθιάς έλλειψης πίστης. Έγινε σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα ήταν σε έσχατη απόσταση από τον Θεό. . .  Τότε ήρθα στη γη ο Ίδιος για να τους φέρω βοήθεια μέσα στην πνευματική τους ανάγκη. Όχι η γήινη ένδεια μεμονωμένων ανθρώπων με προκάλεσε σε αυτό, αλλά μονάχα η πνευματική ανάγκη, αφού αυτή σημαίνει βέβαιη καταστροφή για αιωνιότητες. Ήρθα ο Ίδιος κοντά τους επειδή ο γραπτός λόγος ήταν χωρίς αποτέλεσμα πάνω στις καρδιές τους. Άρα ήρθα ο Ίδιος και τους έφερα το λόγο μέσω του στόματος του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο διέμεινα και συνεπώς μέσω του Οποίου μίλησα, γιατί χωρίς το λόγο Μου κανείς δεν μπορεί να γίνει μακάριος.

Και όπως ήταν στη γη την εποχή της γέννησής Μου, έτσι είναι και πάλι στη γη. Υπάρχει η ίδια μεγάλη πνευματική ανάγκη, είναι μια ανέλπιδη κατάσταση για την ανθρωπότητα, αν κανείς δεν της φέρνει βοήθεια. Η αστοργία επικρατεί, η πίστη έχει χαθεί, και ο γραπτός λόγος έχει γίνει ασήμαντος για τους ανθρώπους, αφού δεν το πραγματοποιούν πια και για αυτό δεν μπορούν μόνοι τους να απελευθερωθούν από την ανάγκη τους. Και για αυτό έρχομαι και πάλι στη γη, μόνο που διαμένω ανάμεσα στους ανθρώπους  μέσα στο πνεύμα, όπως το ανακοίνωσα ότι θα μείνω με τους δικούς Μου μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .

Είμαι μαζί τους μέσα στο Πνεύμα και τους εκδηλώνομαι μέσω του πνεύματος μέσα τους. . .  Τους φέρνω ξανά το λόγο Μου, μιλάω στους ανθρώπους, και όσοι έχουν καλή θέληση θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν το λόγο Μου. Και τι είναι πιο ευνόητο από το ότι δεν αφήνω τους ανθρώπους χωρίς τη βοήθειά Μου; Και με ποιον άλλο τρόπο μπορούν να βοηθηθούν παρά με το να τους μιλάω ο Ίδιος; Και πρέπει για αυτό να χρησιμοποιήσω έναν άνθρωπο· μπορώ να μιλήσω μόνο μέσω του στόματος ενός ανθρώπου για να μην χειροτερέψω την κατάσταση των ανθρώπων, δηλαδή να μην τους αφαιρέσω τη θρησκευτική τους ελευθερία, κάτι που θα απέκλειε κάθε βελτίωση της πνευματικής τους κατάστασης.

Πρέπει ο λόγος Μου και πάλι να διοχετευτεί στους ανθρώπους με όλη του την αγνότητα, όπως εκπορεύεται από Μένα, για να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα πάνω στους ανθρώπους. Και αφού είμαι ο Ίδιος ο λόγος έρχομαι ο Ίδιος κοντά σας· είμαι κοντά σας πνευματικά, κατεβαίνω ξανά στη γη για να φέρω βοήθεια. Και όταν σας μιλάω σας ανακοινώνω και την εποχή που πλησιάζετε. Αφού θέλω να έχετε γνώση για τη μεγάλη ευθύνη που έχετε για τις ψυχές σας. Για αυτό σας μιλάω, σας ενημερώνω για το τέλος, σας νουθετώ και σας προειδοποιώ, σας συμβουλεύω και σας διαφωτίζω για όλα όσα είναι ανάγκη να ξέρετε. Και η παρουσία Μου είναι ακαταμάχητη για κάθε λογικό άνθρωπο. . .

Αφού όποιος Μ’έχει αναγνωρίσει, όποιος Με πιστεύει δεν θα μπορέσει ποτέ να αρνηθεί μια σχέση ανάμεσα στον Δημιουργό και σε εκείνο που δημιούργησε κάποτε. Επομένως θα είναι για εκείνον αυτονόητο ότι είμαι όπου κανείς δεν Μου προβάλλει αντίσταση. Και θα πιστέψει επίσης ότι θέλω να αποδείξω στους ανθρώπους την παρουσία Μου μέσω του λόγου που εκπορεύεται άμεσα από Μένα και κατά συνέπεια Με μαρτυρεί. Είμαι μαζί σας μέσα στο λόγο, πρόκειται για τη δευτέρα γέννησή Μου, για την οποία προφήτεψα ότι θα γίνει πριν το τέλος. . .  Και άρα μπορείτε με βεβαιότητα να περιμένετε αυτό το τέλος, αφού ο Ίδιος σας ανακοίνωσα τα σημάδια που θα προηγηθούν του οριστικού τέλους. Και ό,τι ανακοίνωσα με το λόγο και με τη γραφή θα πραγματοποιηθούν, αφού ο λόγος Μου είναι αλήθεια και θα μείνει αλήθεια μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3770                14-5-1946

Η αμφιβολία είναι επίσης μια βοήθεια του Θεού προς την αλήθεια. . .

Το ότι εσείς οι άνθρωποι έρχεστε σε σύγκρουση με τον εαυτό σας είναι ανάγκη που και που για να σας οδηγήσει σε πλήρη βεβαιότητα σχετικά με τα άλυτα προβλήματα που έχετε ακόμα μέσα σας. Αφού μόνο εάν μπορείτε να υποστηρίξετε κάτι από τα βάθη του εσωτερικού σας έχει μόνιμη αξία για σας. Και για αυτό πρέπει να βρεθείτε αντιμέτωποι με αμφιβολίες και να έρθετε σε σύγκρουση με τον εαυτό σας, για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία της σωστής σκέψης, η οποία προϋποθέτει πάντα σοβαρές ερωτήσεις. Και για αυτό ελάτε κοντά Μου για να φωτίσω το πνεύμα σας, για να τακτοποιήσω τη σκέψη σας και να σας μυήσω στην αλήθεια. Αφού η τελευταία εκπορεύεται μονάχα από Μένα, και όποιος θέλει να σταθεί στην αλήθεια πρέπει να θελήσει να την παραλάβει από Μένα, πρέπει να Με συμβουλευτεί και να ζητήσει την ενημέρωσή Μου.

Εγώ ο Ίδιος μοιράζω το πιο πολύτιμο, την αιώνια αλήθεια, αφού είμαι η ίδια η Αλήθεια. . .  αλλά μόνο σε εκείνον που την επιθυμεί. Για να επιθυμήσει την αλήθεια πρέπει όμως ο άνθρωπος να έχει αμφιβολίες για το αν έχει ήδη την καθαρή αλήθεια, αλλιώς δεν τη ζητά. Όποιος πιστεύει πως στέκεται στην αλήθεια θα κρατηθεί με επιμονή από τις γνώσεις του. Όποιος αμφισβητεί την αλήθεια των γνώσεών του επιτρέπει να διδαχτεί. Και επομένως είναι και η αμφιβολία μια βοήθεια από πλευράς Μου, αφού καταλαβαίνω τη θέληση και την επιθυμία για την αλήθεια του κάθε ανθρώπου και οδηγώ ανάλογα τις σκέψεις του. . .

Επομένως θα φωτίσω εσωτερικά κάθε άνθρωπο που Μου το ζητήσει, επειδή Εγώ ως η αιώνια Αλήθεια έχω πάντοτε μόνο το στόχο να οδηγήσω όλους τους ανθρώπους στην αλήθεια. Ωστόσο όσον καιρό οι άνθρωποι δεν είναι πεπεισμένοι για το ότι η Ίδια η αιώνια Αλήθεια φροντίζει τα πλάσματά της, όσον καιρό δεν πιστεύουν ότι ο Ίδιος ενεργώ μέσα στον άνθρωπο, δεν παίρνουν τον απευθείας δρόμο σε Μένα σε περίπτωση αμφιβολιών, αλλά προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με το νου τους και δεν μπορούν να βρουν τη σωστή λύση χωρίς τη βοήθειά Μου.

Και αν ένας άνθρωπος μέσω έμπρακτης αγάπης έχει κάνει τον εαυτό του αντάξιο της βοήθειάς Μου, αν οδήγησα σωστά τις σκέψεις του, το αποτέλεσμα της σκέψης του δεν θα αναγνωριστεί, επειδή ακριβώς λείπει στους ανθρώπους η πίστη στην ενέργειά Μου μέσα στον άνθρωπο που έχει διαμορφωθεί σε αγάπη. . .  και συνεπώς θα αμφιβάλουν εκ νέου, θα τσακωθούν ξανά, αφού η σκέψη μόνο με το νου επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα, και το επίμαχο ερώτημα παραμένει άλυτο. Μόνο ο άνθρωπος που έχει λάβει την απάντηση μέσω του Πνεύματός Μου είναι πλήρως πεπεισμένος για την αλήθειά της. . .  έχει βρει τη σωστή απάντηση, την οποία μπόρεσε να του μεταδώσει μόνο το Πνεύμα Μου, το οποίο εκπορεύεται από Μένα και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο από την καθαρή αλήθεια· και σ’αυτήν επιτρέψτε να σας μιλήσει.

                                                                                                                                              Αμήν

 

3778                23-5-1946

Η ένταση της προσευχής ενισχύει την πίστη. . .

Η ένταση της προσευχής αυξάνει την επιδεκτικότητα για το λόγο Μου, και επομένως σας παρέχονται κάθε στιγμή δύναμη και χάρη αν προσεύχεστε σε Μένα πνευματικά και αληθινά. Και ακόμα και αν συχνά ο κόσμος θελήσει να σας χωρίσει από Μένα, δεν θα είναι ικανός να κόψει τον δεσμό ανάμεσα σε σας και σε Μένα, όπως επίσης δεν μπορεί ποτέ να Με εμποδίσει να σας πλησιάσω μέσα στο λόγο, όσον καιρό δεν παραλείπετε να Με φωνάξετε για βοήθεια. Αλλά πρέπει να απαιτήσω την προσευχή σε Μένα, όσο η πίστη σας δεν είναι ακόμα τόσο ισχυρή ώστε και ο μεγαλύτερος κοσμικός κίνδυνος δεν μπορεί πια να καταστρέψει την επίγνωση της παρουσίας Μου.

Τότε μόνο θα είστε ενωμένοι μαζί Μου αδιάσπαστα. Η αδύνατη πίστη όμως χαλαρώνει τον δεσμό, και πρέπει αυτός να δημιουργηθεί ξανά και ξανά μέσω της προσευχής. Αλλά σας δίνω την επιβεβαίωση ότι δεν θα κοπεί ποτέ, αφού ξέρω τους δικούς Μου και τους τραβάω κοντά Μου ώσπου να είναι δεμένοι μαζί Μου αδιάσπαστα νυν και αεί. Αυτό που περιμένει ακόμα η γη είναι τόσο τρομερό ώστε θέλει ισχυρή δύναμη της πίστης για να το ξεπεράσει ο άνθρωπος χωρίς να ζημιωθεί η ψυχή του. Και κάθε επίγεια κατάσταση ανάγκης είναι μια προετιμασία για εκείνο τον καιρό, ο οποίος θα έρθει αμετάκλητα ανάλογα με την ανακοίνωσή Μου.

Φορτώνω μάλιστα στην ανθρωπότητα ένα μεγάλο βάρος, αφήνω να τη χτυπήσουν μεγάλα δεινά. Αλλά ξέρω και για τα αποτελέσματα εκείνων και σκέφτομαι μόνο το καλό των ψυχών των ανθρώπων, τους οποίους θέλω να βοηθήσω στην πνευματική τους ανάγκη.  Αλλά ησυχία και ειρήνη θα επικρατήσουν μέσα σας αν έχετε βαθιά πίστη, και ακόμα και τα πιο μεγάλα δεινά δεν θα σας τρομάξουν πια και δεν θα σας κάνουν πια αδύνατους. Προσπαθήστε να πετύχετε τέτοια πίστη, προσπαθείτε πάντοτε να συνάψετε επαφή μαζί Μου. Μην προσέχετε τόσο πολύ τον κόσμο και τις απαιτήσεις του, αλλά βυθιστείτε όλο και περισσότερο στο λόγο Μου, παραλάβετε άμεσα τη δύναμη από Μένα μέσω του λόγου Μου. Αφήστε να σας ταϊσω και να σας ποτίσω για να είστε πλημμυρισμένοι από τη δύναμη και να μην φοβηθείτε πια, για να ζήσετε με επίγνωση την παρουσία Μου και να ζητήσετε αμέριμνα την αγάπη και τη χάρη Μου.

Ξέρω για όλα τα προβλήματα σας, ξέρω για την απελπισία των ψυχών σας, για το φόβο μέσα στις καρδιές σας και αξιολογώ τα πάντα ανάλογα με τη θέλησή σας, ανάλογα με το σε πιο βαθμό αυτή Με επιθυμήσει. Και ανάλογα οδηγώ όλα τα γεγονότα έτσι ώστε να ωφελήσουν την ψυχή σας. Μην παραμελείτε ποτέ την ένταση της προσευχής. Ψάξτε Με σε κάθε ανάγκη και κίνδυνο, και θα ακούσω το κάλεσμά σας και θα σας βοηθήσω. Αφού θα πρέπει να γίνεστε δικοί Μου με κάθε ίνα της καρδιάς σας. Θα πρέπει να ψάξετε την πιο έντονη ένωση μαζί Μου, για να πετύχει η πίστη σας τη δύναμη ώστε να μην φοβηθείτε πια τίποτα, ό,τι και να γίνει. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3779                24-5-1946

Απεριόριστη εξουσία του Θεού. . .

Αποτέλεσμα της θέλησης. . .

Η εξουσία Εκείνου Που δημιούργησε τον ουρανό και τη γη είναι απεριόριστη. . .  Θυμηθείτε αυτό όταν είστε φοβισμένοι και η πίστη σας είναι αδύνατη. Αφήνει μάλιστα την ελευθερία στη βούληση του ανθρώπου, αλλά το δικό Του θέλημα οδηγεί τα αποτελέσματα εκείνου που δρομολόγησε η ανθρώπινη βούληση. Και για αυτό μην φοβάστε τίποτα όσον καιρό υποταχτείτε στο θέλημα του Θεού, όσον καιρό θέλετε να Τον υπηρετήσετε. . .  Αφού τότε η ανθρώπινη βούληση δεν μπορεί να γεννήσει τίποτε άλλο από ό,τι είναι καλό για τις ψυχές σας. Και το σωματικό σας καλό θα ικανοποιηθεί επίσης, ανάλογα με την πίστη σας.

Λάβετε απόψη σας ότι Ένας σας φροντίζει πάντα, σωματικά και πνευματικά, όπως το υποσχέθηκε ότι η εξουσία Του είναι απεριόριστη, η αγάπη Του υπέρμετρη και το θέλημά Του επιδιώκει μόνο τη σωτηρία σας από την πνευματική ανάγκη, ότι δεν είστε εγκαταλειμμένοι από Εκείνον ούτε στιγμή, αν δεν Τον εγκαταλείπετε εσείς, αν η θέλησή σας επιδιώκει την ένωση μαζί Του. . .  Υπάρχει μεγάλη πνευματική ανάγκη στη γη, είναι μια κατάσταση της έσχατης απελπισίας, και είναι μόνο λίγοι που κρατούν την επαφή με τον προαιώνιο Πατέρα και Δημιουργό τους. Αυτοί οι λίγοι όμως μπορούν να ζήσουν πάνω σε αυτή τη γη χωρίς φόβο και στεναχώριες. Είναι τα παιδιά Του, τους οποίους ο Πατέρας οδηγεί πιστά μέσα από την επίγεια ζωή και στο πατρικό Του σπίτι.

Το μεγάλο σκοτάδι στη γη φοβίζει και τις ψυχές σας, αλλά το φως  από τους ουρανούς θα διώξει το φόβο σας, αφού προέρχεται από τον Θεό, και τα δώρα του Θεού πράγματι δεν είναι χωρίς αποτέλεσμα σε εκείνον που τα παίρνει από το χέρι Του με ευχαριστώ. Ό,τι σας λείπει επίγεια να το αντικαταστήσετε με πνευματικά δώρα, και θα έχετε πολύ πιο πολύτιμα αγαθά και δεν θα έχετε ανάγκη, αφού δίνετε στην ψυχή, η οποία είναι αθάνατη και θα εγκαταλείψει σύντομο το κορμί σας. Αλλά μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παρακαλέσετε τον Θεό να κάνει πιο υποφερτή και την επίγεια σας ζωή. . .  Και αν πιστέψετε χωρίς αμφιβολίες στη βοήθειά Του θα έρθει μάλιστα, αφού η εξουσία του Θεού είναι απεριόριστη. Μπορεί να σας βοηθήσει και η αγάπη Του βεβαίως θα σας βοηθήσει αν είστε αληθινά τα παιδιά Του και αν Του έχετε απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Παραδοθείτε στο θέλημά Του, αφού μονάχα Εκείνος ξέρει τι είναι καλό για σας. Σας οδηγεί μέσα από τη νύχτα στο φως. Δεν σας αφήνει ποτέ μόνους αλλά βαδίζει συνεχώς δίπλα σας. Σας απλώνει το χέρι Του, το οποίο μπορείτε να πιάσετε κάθε στιγμή, και κάτω από την διεύθυνσή Του θα πορευτείτε σωστά, θα πετύχετε το στόχο σας, παρόλο που ο δρόμος σας θα είναι κοπιαστικός και γεμάτος αγκάθια μερικές φορές. . .  Η αγάπη Του σας προστατεύει για να μην ζημιωθείτε. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3780                25-5-1946

Εσωτερική ειρήνη. . .

Σύνδεσμος με τον Θεό. . .

Σε σύνδεσμο μαζί Μου θα βρείτε ησυχία και εσωτερική ειρήνη. Είμαι συνέχεια κοντά σας, αλλά για να μπορέσω να είμαι αισθητά κοντά σας πρέπει και οι σκέψεις σας να είναι κοντά Μου, και θα Με νιώσετε και θα λάβετε δύναμη ανάλογα με το ανάγκη σας. Το ανάγκη του κορμιού βοηθά την ψυχή να απελευθερωθεί και να πετάξει σε πνευματικές σφαίρες. Και όταν γυρίζει στη γη έχει δυναμωθεί και δεν φοβάται πια καμία επίγεια ανάγκη. Αφού η ανάσα Μου την άγγιξε, αυτή μπήκε μέσα στο ρεύμα της δύναμής Μου γιατί λαχταρούσε τη δύναμη. Και η δύναμή Μου είναι η εκροή του Εαυτού Μου, είμαι κοντά σας, και όπου είμαι Εγώ είναι περιττά κάθε φόβο, κάθε ανησυχία.

Συνδεθείτε συχνά μαζί Μου, κάντε τον εαυτό σας επιδεκτικό για το ρεύμα δύναμης της αγάπης Μου. Ανοιχτείτε, και θα συνειδητοποιήσετε την παρουσία Μου και θα σας αποφέρει εσωτερική ειρήνη. Ασταμάτητα σας εισρέει δύναμη μέσω του λόγου Μου, και αν το τηρείτε μπορείτε πάντοτε να δυναμωθείτε μόλις έχετε ανάγκη δύναμη. Είναι θέλημά Μου να Με σκεφτείτε σε ώρες ανάγκης, να Με φωνάξετε και να ψάξετε την επαφή μαζί Μου από τα βάθη της καρδιάς, για να μπορέσει τότε η δύναμή Μου να έχει αποτέλεσμα μέσα σας.

Αφού τότε έχετε και την πίστη σε Μένα, στην εξουσία και στην αγάπη Μου, και τότε σας είναι εγγυημένη κάθε βοήθεια. . .  Φωνάξτε Με στην ανάγκη και θα σας εισακούσω. . .  και μην αμφισβητήσετε αυτό το λόγο, αφού η κάθε αμφιβολία μειώνει την εισροή της δύναμης. Μέσω της αμφιβολίας σας βάζετε μόνοι σας όρια στην ενέργειά Μου πάνω σας. . .  Πιστέψτε ότι θέλω και μπορώ να σας βοηθήσω, και ζητήστε αυτή τη βοήθεια, και θα έρθει κοντά σας σε κάθε περίπτωση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής. Και η ψυχή σας θα πάψει να τρέμει και να φοβάται, θα γίνει ήσυχη μέσα Μου, στην επίγνωση της παρουσίας Μου και της μόνιμης προθυμίας Μου να βοηθήσω. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3782                27-5-1946

Το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο εκλύει μόνο του την τελευταία κρίση

Η συμπεριφορά της ανθρωπότητας κάνει αναπόφευκτη την κρίση. . .  η ανθρωπότητα ελκύει από μόνη της την τελευταία κρίση, αφού πράγματι δεν προσέχει πια το σκοπό της επίγειας ζωής. Δεν είναι πια στο πνευματικό επίπεδο το οποίο απαιτεί μια ενσάρκωση ως άνθρωπος στη γη. Και για αυτό θα πεταχτεί από το τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής της και πάλι πίσω στο αρχικό στάδιο, και θα πρέπει άλλη μια φορά να διαμείνει στη γη για ατελείωτους καιρούς για να μπορέσει τελικά να λυτρωθεί.

Οι άνθρωποι δεν Με αναγνωρίζουν πια, έχουν λιγότερη πίστη από ποτέ και για αυτό δεν ψάχνουν την επαφή μαζί Μου. Είναι χωρίς δύναμη και δεν μπορούν πια να εξελιχτούν ανοδικά. Ωστόσο επιδιώκουν να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από Μένα ψάχνοντας τη δύναμη κοντά στον αντίπαλό Μου, προσπαθώντας να αυξάνουν τη δύναμή τους μέσω δικής τους αστοργίας και περνώντας αδιάφορα τη δυστυχία των συνανθρώπων. Η κατάσταση στη γη είναι αφόρητη, αντιβαίνει τελείως στο προαιώνιο νόμο Μου, και για αυτό δεν μπορώ να την ανεχτώ

Οι άνθρωποι μόνοι τους δεν επιδιώκουν καμία βελτίωση της πνευματικής τους κατάστασης αλλά βουλιάζουν όλο και περισσότερο. Για χάρη του ίδιου του πνευματικού που είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπος στη γη τελειώνω την πορεία ανάπτυξής του. . .  Μεταθέτω το πνευματικό και πάλι στην εξωτερική μορφή που ανταποκρίνεται στο βαθμό ανάπτυξής του. . .

Καταδικάζω το πνευματικό, τελειώνω την κατάσταση της ελευθερίας που είχε ήδη πετύχει και το φυλακίζω εκ νέου, αφαιρώντας του τελείως την ελευθερία του για χάρη του κάποτε καλού του. Το καταδικάζω, αλλά το ίδιο το πνευματικό ελκύει την κρίση. Οι άνθρωποι στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης είναι οι δημιουργοί εκείνου που σε λίγο θα χτυπήσει τη γη. Η ανθρώπινη θέληση δεν επιδιώκει την οριστική ελευθερία, αλλά δένεται περισσότερο από ποτέ στην ύλη και με αυτόν τον τρόπο μαρτυρεί τη λαχτάρα της, η οποία και θα εκπληρωθεί. Η φιλαυτία επικρατεί, η αγάπη για τον πλησίον δεν ασκείται, και την αγάπη για Μένα αποκλείουν εντελώς οι άνθρωποι· αφού δεν Με αναγνωρίζουν πια και μέσω της αστοργίας κάνουν τον εαυτό τους ανίκανο να Με αναγνωρίσει. Και εδώ πρόκειται για χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση των δημιουργημάτων που περιέχουν το πνευματικό για το σκοπό της ανοδικής ανάπτυης.

Πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα όπου θα γίνει αυτή η πράξη της διάλυσης, αφού η ανθρωπότητα δεν διορθώνεται, μένει σκληρή και αναίσθητη στη σκέψη και στην πράξη της. Δεν αναγνωρίζει πια το νόμο της αγάπης, ο οποίος όμως είναι η βάση της προαιώνιας τάξης Μου. Αφού χωρίς αγάπη τίποτα δεν μένει στην ύπαρξη, αφού αγάπη είναι δύναμη, και δύναμη έχει ανάγκη κάθε ον που επιδιώκει να ανέβει στα ύψη. . .  που θέλει να ζήσει μέσα σε ελευθερία και μακαριότητα και που θέλει να είναι κοντά Μου στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν  

 

3785                30-5-1946

Διορισμένοι υπηρέτες του Θεού. . .

Αλήθεια. . .

Όποιος αισθάνεται προορισμένος να ενεργήσει για Μένα και να είναι δραστήριος στη γη στο όνομά Μου πρέπει να αφήσει να τον τραβήξω και να τον οδηγήσω πάντοτε. Πρέπει να αφήσει να του μιλήσω μέσω της φωνής της καρδιάς. Πρέπει να αφουγκραστεί αυτό που του λέει αυτή η φωνή και να ακολουθήσει αυτό στο οποίο τον πιέζει η καρδιά του. Όποιος αισθάνεται προορισμένος πρέπει συνέχεια να διατηρεί την επαφή μαζί Μου, πρέπει να υποταχτεί στο θέλημά Μου άνευ όρων και χωρίς αντίσταση. Τότε μόνο μπορώ να ενεργήσω μέσω του, τότε μόνο έιναι στ’αλήθεια ο υπηρέτης Μου, ο παραγιός που κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά για τον αφέντη του.

Τον διορισμό από Μένα όμως θα αισθανθεί μέσω της επιθυμίας να μιλήσει για το λόγο Μου, για το θέλημά Μου. . .  θα αισθανθεί την εσωτερική πίεση να διαφωτίσει τους συνανθρώπους για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής. Θα αισθανθεί την πίεση να τους νουθετήσει και να τους προειδοποιήσει. Αφού ο ίδιος στέκεται – αν είναι διορισμένος από Μένα για την εργασία για τη βασιλεία Μου πάνω σε αυτή τη γη – μέσα στη γνώση για την καθαρή αλήθεια, και θα θέλει πάντα να διαδώσει αυτή την αλήθεια. Ο διορισμός από Μένα είναι το αποτέλεσμα μιας πνευματικής ωριμότητας η οποία κάνει τον άνθρωπο ικανό να παραλάβει την αγνή αλήθεια από Μένα. Και επομένως δεν μπορεί ποτέ να είναι διορισμένος από Μένα ένας άνθρωπος που δεν διδάχτηκε πριν από το πνεύμα μέσα του.

Μπορεί μεν να παραλάβει γνώσεις και με το νου του, αλλά αυτές οι γνώσεις δεν τον κάνουν ικανό για τη διάδοση της αλήθειας, επειδή ο ίδιος δεν καταλαβαίνει πλήρως την αλήθεια εκείνων που υποδέχτηκε ως γνώσεις. Αλλά η αναγνώριση της καθαρής αλήθειας είναι ανάγκη πριν να μπορέσει να τη μεταδώσει κανείς στους συνανθρώπους. Και αυτή την κατανόηση του μεταδίδει μονάχα το Πνεύμα Μου. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να είναι αναγεννημένος στο πνεύμα· τότε μόνο έχει τη σωστή κατανόηση και την επίγνωση της καθαρής αλήθειας. Τότε μόνο έχει διδαχτεί από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου και μπορεί να ενεργήσει ως υπηρέτης Μου στη γη.

Η εσωτερική επιθυμία να Με υπηρετήσει θα έχει και το αποτέλεσμα να διοριστεί από Μένα, αφού δέχομαι τον καθένα που Μου προσφέρεται για τη δουλειά για τη βασιλεία Μου στη γη και τον εκπαιδεύω ανάλογα με την ωριμότητα της ψυχής του. Και αν Μου παραδοθεί εντελώς θα ακολουθήσει την ελάχιστη πίεση της καρδιάς και επομένως θα εκπληρώσει πάντοτε το θέλημά Μου μόλις τον έχω ανάγκη για την ενέργεια για Μένα. Και για αυτό πρέπει να αποδεσμευτεί από τον κόσμο, πρέπει μέσα στον σύνδεσμο μαζί Μου να βλέπει την ύψιστη μακαριότητα και να περάσει απρόσεκτα όλα τα επίγεια· τόσο πιο καθαρά θα ακούσει τη φωνή του πνεύματος μέσα του, και τόσο πιο χαρούμενος θα ακολουθήσει αυτή τη φωνή, και τότε είναι κατάλληλος εργάτης για τη βασιλεία Μου πάνω σε αυτή τη γη. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3789                3-6-1946

Πνευματική όραση συνειδητά και ασυνείδητα. . .

Επιτρέψτε να μυηθείτε στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων, τα οποία παραμένουν κοντά στον Θεό περιτυλιγμένα στο φως και είναι απερίγραπτα μακάρια. Για να πάρετε μια ιδέα για αυτό το βασίλειο εσείς οι άνθρωποι στη γη πρέπει να ανοίξει η πνευματική σας όραση, και αυτό απαιτεί συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας της ψυχής, τον οποίο όμως μπορείτε να πετύχετε με καλή θέληση. Τότε θα μπορέσετε να απογειωθείτε από τη γη και να σηκωθείτε διανοητικά σε εκείνες τις σφαίρες· θα μπορέσετε να υποδεχτείτε και να πάρετε μαζί σας στη γη βαθιές εντυπώσεις, οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες για την ανάπτυξή σας.

Αφού το πνευματικό μάτι μπορεί να βλέπει πράγματα που δεν είναι ορατά στο σωματικό μάτι, και η κατάσταση της πνευματικής όρασης καθ’εαυτή κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο, αφού πρόκειται για κατάσταση ωριμότητας. Οι ενορατικοί είναι υποψήφιοι για το βασίλειο του φωτός, αλλιώς δεν θα τους είχε δοθεί το χάρισμα της πνευματικής όρασης. Ο ενορατικός μπορεί να δει ασύγκριτα ωρέα πράγματα, και η ψυχή του παίρνει με αυτό τον τρόπο αμέτρητη δύναμη και χάρη. Αλλά πίσω στη γη μπορεί να παίρνει μαζί της μόνο μια ονειρώδη εντύπωση. Μπορεί να αποδώσει μόνο αδύνατα και θολά ό,τι μπόρεσε να δει πνευματικά.

Ωστόσο ο άνθρωπος θα έπρεπε να επιδιώξει να πετύχει αυτό το βαθμό ωριμότητας που θα τον κάνει ικανό να βλέπει πνευματικά. Αφού όταν έχει μπει μια φορά στο πνευματικό βασίλειο στο πνεύμα, ο επίγειος κόσμος με όλους τους κινδύνους του έχει τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας, και τίποτα δεν μπορεί πια να βλάψει την ψυχή του ανθρώπου, επειδή οι δυνάμεις του φωτεινού βασιλείου την κρατούν και δεν επιτρέπουν πια μια οπισθοδρόμηση της ανάπτυξής της. Αν ο άνθρωπος παλεύτεται σοβαρά και κάνει έντονη προσπάθεια, τα φωτεινά όντα τον πλησιάζουν και παίρνουν την ψυχή του μαζί τους στο πνευματικό βασίλειο, συχνά χωρίς να έχει τη σχετική επίγνωση ο άνθρωπος, ώσπου να έχει φτάσει αυτός στο βαθμό όπου μπορεί να απογειωθεί από τη γη και με πλήρη επίγνωση και όπου η ψυχή του πετά στις σφαίρες του φωτός.

Τότε η μακαριότητά του δεν έχει πια όρια, αφού καταλαβαίνει το μεγαλείο του Θεού καθ’όσων μπορούν να το συλλάβουν η ψυχή και το κορμί του. Αλλά λίγοι άνθρωποι φτάνουν στη γη στο βαθμό της συνειδητής πνευματικής όρασης και της ικανότητας να μεταδώσουν στους συνανθρώπους ό,τι είδαν. Ασυνείδητα όμως ψυχές βρίσκονται συχνά στο πνευματικό βασίλειο. Σε εκείνες της ψυχές όμως αφαιρείται η ανάμνηση στην ξύπνια κατάσταση για το δικό τους καλό. Αφού μια αδύνατη πίστη μάλιστα θα δυναμωνόταν με αυτό τον τρόπο, αλλά κάπως αναγκαστικά, κάτι που δεν είναι ωφέλιμο για την ψυχή. Μόλις όμως η πίστη είναι δυνατή δεν υπάρχει κίνδυνο για την ψυχή, και ό,τι είδε πνευματικά μπορεί να μείνει στην ανάμνησή της, έτσι ώστε μπορεί να το μεταδώσει στους συνανθρώπους.

Προσπαθήστε να πετύχετε τέτοια δυνατή πίστη, αφού αυτή σας αποφέρει μεγάλες γνώσεις, γνώσεις για πράγματα που μόνο λόγια δεν μπορούν να εξηγήσουν, που είναι πάρα πολύ φανταστικά για να είναι προσιτά και σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι ακόμα ατελείς. Σε τέτοιους ανθρώπους θα μπορούσαν μάλιστα να μεταδοθούν λόγια, αλλά θα τους έλειπε κάθε κατανόηση για αυτά. Τέτοιες γνώσεις όμως μπορείτε να αποκομίσετε μέσω δυνατής πίστης και μπορείτε να είστε μακάριοι ήδη στη γη, επειδή τότε δεν υπάρχει πια αμφιβολία μέσα σας, επειδή μέσα σας επικρατεί πλήρη βεβαιότητα, επειδή εσείς οι ίδιοι είστε τότε πλημμυρισμένοι από το φως μόλις έχετε μπει μια φορά σε σφαίρες φωτός και δεν μπορείτε ποτέ πια να πέσετε πίσω στο σκοτάδι. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3794                8-6-1946

Ελευθερία βούλησης. . .

Διακοπή της ανάπτυξης. . .

Στην ανθρώπινη βούληση αφήνω την ελευθερία της. . .  Το τι σημαίνει αυτό και το γιατί δεν επιτρέπεται να είναι διαφορετικό θα μπορέσετε να καταλάβετε μόνο τότε που θα έχετε αναγεννηθεί στο πνεύμα, τότε που θα έχετε γνώση για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιο Μου, για τη λύτρωση του πνευματικού που είναι ανελεύθερο. Μόνο τότε θα καταλάβετε την ανάγκη του ότι οι άνθρωποι πρέπει πρώτα μόνοι τους να αλλάξουν αν θέλουν να κατορθώσουν μια αλλαγή της κατάστασης της ζωής τους, παρόλο που Εγώ είμαι ο Κύριος του ουρανού και της γης και τα πάντα είναι δυνατά μόνο μέσω του θελήματός Μου ή μέσω της άδειας Μου.

Έτσι όπως είναι η στάστη του ίδιου του ανθρώπου απέναντι στους αιώνιους νόμους, έτσι όπως εντάσσεται η αντιτάσσεται αυτός στην αιώνια Μου τάξη, έτσι ακριβώς είναι και η μοίρα του στη γη και στο πνευματικό βασίλειο, την οποία δημιουργεί μόνος του για τον εαυτό του. Ουδέποτε δεν θα σπάσω βίαια τη βούληση του ανθρώπου, μόνο θα προσπαθήσω με κάθε λογής μέσα να παρακινήσω τα πλάσματά Μου να αλλάξουν μόνα τους τη βούλησή τους. Και τέτοια μέσο είναι και τα μεγάλα δεινά που χτυπούν τη γη, τα οποία όμως έχουν προκαλεστεί από τους ίδιους τους ανθρώπους μέσω της λανθασμένης βούλησής τους. Πρέπει να αφήσω να ξεθυμώσουν για το καλό τους, αν δεν θέλω να εμποδίσω τη δυνατότητα να μπορέσουν κάποτε ως ελεύθερα πλάσματα να χρησιμοποιήσουν τη βούλησή τους προς τη σωστή κατεύθυνση και να γίνουν τέλεια.

Ό,τι εκπήγασε από τη δύναμή Μου ήταν και θα μείνει θείο, το οποίο δεν μπορεί ποτέ να παραμείνει σε ανελεύθερη κατάσταση, ακόμα και αν έχει τοποθετήσει τον εαυτό του εθελοντικά σε αυτή την κατάσταση. Αν ωστόσο αφαιρώ του ανθρώπου την ελευθερία βούλησης, τότε το πλάσμα μένει για πάντα ανελεύθερο, δεν μπορεί ποτέ πια να γυρίσει στην πρωταρχική του κατάσταση, την οποία μπορεί να πετύχει μόνο με την ελεύθερη θέληση. Ή και πρέπει να πάρω από το πλάσμα που εκπορεύτηκε από Μένα κάθε γνώση σχετικά με τον προορισμό του και να το οδηγήσω τότε ανάλογα με το θέλημά Μου. . .  Τότε όμως είναι ανελεύθερο ον που είναι μακριά από το θείο.

Για να πλησιάσει ωστόσο την πρωταρχική της κατάσταση πρέπει να του δοθεί η ελευθερία βούλησης, και πρέπει τότε να χρησιμοποιήσει τη βούληση με σωστό τρόπο. . .  Για αυτό του έδωσα τη ζωή ως άνθρωπος, του έδωσα την ικανότητα να σκέφτεται και να ενεργεί, και δεν θα εξουδετερώσω ποτέ την ελεύθερη θέλησή του πριν να έχει λύξει η δοκιμαστική περίοδος στη γη. Αλλά μια θέληση την οποία κακομεταχειρίστηκε ο άνθρωπος πρέπει ξανά να τη δέσω για μεγάλο χρονικό διάστημα, για  να δώσω και πάλι την ελευθερία στο ον μόνο τότε που θα έχει ξανά τη χάρη να πορευτεί στη γη ενσαρκωμένο ως άνθρωπος και να δώσει εκ νέου την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του.

Είναι αυτό προαιώνιος νόμος, τον οποίο δεν μπορώ να ανατρέψω, επειδή αυτό θα αντέβαινε στο προαιώνιο νόμο Μου και θα αποστερούσε από το οντόδες τη θεία φύση του. Αφού ό,τι εκπορεύτηκε από Μένα μένει για πάντα ένα κομμάτι Μου, ο οριστικός στόχος του οποίου είναι η επίτευξη της πρωταρχικής κατάστασης, κάτι για το οποίο είναι οπωσδήποτε ανάγκη η ελεύθερη θέληση. Και ακόμα και αν αυτή η ελεύθερη θέληση γεννήσει την πιο άκρα αστοργία δεν θα τη δέσω πρόωρα, μόνο που θα επαναφέρω την τάξη εκεί όπου η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου χρησιμοποιείται για την προσέγγηση σε Μένα. . .

Αλλά όταν έχει έρθει η ώρα την οποία προόρισα ως το τέλος από τους αιώνες των αιώνων, το θέλημά Μου θα διακόψει την ανοδική ή και την  οπισθοδρομική ανάπτυξη. . .  Τότε θα δημιουργηθεί πρώτα εκ νέου μια κατάσταση της τάξης, η οποία προϋποθέτει το δέσιμο της εντελώς λανθασμένης θέλησης, για να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά η λύτρωση του ανελεύθερου πνευματικού. Αφού δεν σταματάω ποτέ να φροντίσω για το πνευματικό που εκπορεύτηκε από Μένα και που αποστάτησε εθελοντικά από Μένα, για να πάρει πίσω την ελευθερία του, για να πετύχει την πρωταρχική του κατάσταση και να γίνει κάποτε μακάριο. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3798                12-6-1946

Πνευματικός εξαναγκασμός δεν είναι ωφέλιμος για την ψυχή. . .

Δεν πρέπει να ασκηθεί πνευματικός εξαναγκασμός σε κανέναν άνθρωπο, αν θα έπρεπε να μπορέσει να γίνει τέλειος στη γη. Και για αυτό μπορεί μόνο να του παρουσιαστεί ξανά και ξανά το λόγο του Θεού, απέναντι στον οποίο πρέπει τότε μόνος του να πάρει θέση με ελεύθερη θέληση. Θα πρέπει να ξέρει μονάχα για την εντολή της αγάπης, αλλά κάθε άλλη εντολή περιορίζει την ελεύθερη θέλησή του και για αυτό δεν είναι ευλογία για την ανάπτυξη της ψυχής. Αν ο άνθρωπος ασχοληθεί με αυτή τη θεική εντολή αγάπης αρχίζει και η θέλησή του να δραστηριοποιείται, μόλις δεχτεί αυτή την εντολή. Τότε η σκέψη και η πράξη του θα είναι ελεύθερες, θα αντιστοιχήσουν στην κατεύθυνση της θέλησής του υπέρ ή κατά του Θεού, και κάθε πράξη θα αξιολογηθεί τότε από τον Θεό ανάλογα με αυτή τη θέληση.

Αν όμως ασκείται ο παραμικρός εξαναγκασμός, αν ο άνθρωπος παροτρύνεται από εντολές σε συγκεκριμένες πράξεις, αυτές θα μείνουν χωρίς βαθύτερη αξία μπροστά στον Θεό αν είναι αποτελέσματα εκείνων των εντολών, όχι όμως της ελεύθερης θέλησης του ανθρώπου. Και σε τέτοια περίπτωση πρόκειται για χρήση της ζωτικής δύναμης χωρίς την παραμικρή ευλογία για την ψυχή. Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξεχωρίσετε τον πρωταρχικό προορισμό του πνευματικού από την κατάσταση εντελώς χωρίς δύναμη κατά την περίοδο της πορείας του στη γη. . .  Και πρέπει να ξέρετε ότι αυτή είναι μόνο το αποτέλεσμα της δικής του λανθασμένης θέλησης.

Για ευνόητους λόγους η πρωταρχική κατάσταση πρέπει να επιδιωχτεί και να κατορθωθεί με πλήρη ελευθερία βούλησης, κάτι που αποκλείει κάθε αναγκαστικό νόμο κατά τη διάρκεια του τελευταίου στάδιου ως άνθρωπος. Μπορεί να δειχτεί στον άνθρωπο ο δρόμος μέσω της εντολής της αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον. Και αυτή η εντολή θα έπρεπε να του δοθεί μονάχα με τη μορφή της θεικής διδασκαλίας, η οποία θα έπρεπε να του προσφερθεί ως ο λόγος του Θεού και η οποία θα απαιτήσει τότε τη δική του πιο ελεύθερη γνώμη. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αισθανθεί αναγκασμένος να ακολουθήσει αυτή τη διδασκαλία με απειλή ποινής ή με υπόσχεση αμοιβής. Μόνο θα πρέπει να του παρουσιαστεί το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη ή και μιας ζωής μέσα σε αστοργία, για να αφυπνιστεί με αυτό τον τρόπο το δικό του αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ψυχή του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει εξαναγκασμό για την ψυχή του ανθρώπου, αφού όσον καιρό δεν στρέφει στα σοβαρά τη θέλησή του στον Θεό του λείπει και η πίστη στα πάντα, στον Θεό, στη συνέχηση της ζωής της ψυχής και σε μια ευθύνη μετά το θάνατο. . .  Και τόσον καιρό κάθε πνευμτική διαφώτιση δεν σημαίνει εξαναγκαστική πίστη, δεν σημαίνει περιορισμό της ελεύθερης θέλησης. . .  Ωστόσο ο άνθρωπος μπορεί από μόνος του να ασκήσει την αγάπη, και με αυτό τον τρόπο θα φτάσει στην κατάσταση κάποιας κατανόησης και θα πάρει στα σοβαρά θέση απέναντι στο λόγο του Θεού. . .  και μάλιστα εντελώς εθελοντικά.

Κάθε πνευματικός εξαναγκασμός πρέπει να αποκλειστεί, αφού μόνο βλάπτει την ψυχή του ανθρώπου. Αλλά η διδασκαλία του Χριστού θα πρέπει να διαδοθεί με ζήλο, και όσοι έχουν καλή θέληση θα την αποδεχτούν και θα προσαρμόσουν τη ζωή τους σε εκείνη. Θα επιδιώξουν να ανέβουν στα ύψη και θα κερδίσουν την ευχαρίστηση του Θεού, επειδή η θέλησή τους Τον πλησίασε εθελοντικά και αξιολογείται μονάχα αυτό. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3799                13-6-1946

Η δουλεία του Σατανά. . .

Υποδουλωμένοι θα είστε από τον Σατανά, όσον καιρό δεν αμύνεστε και παλεύετε εναντίον του, κάτι για το οποίο όμως είστε ικανοί, και επίσης είστε ικανοί να πετύχετε εφόσον μόνο είστε πρόθυμοι να απελευθερωθείτε από τη δουλεία του. Είναι ο αντίπαλός Μου, προσπαθεί να αρπάξει από Μένα ό,τι εκπορεύτηκε από τη δύναμή Μου, ό,τι είναι ιδιοκτησία Μου από τους αιώνες των αιώνων. Παλεύω επίσης για εκείνο το πνευματικό, ωστόσο το αφήνω στο ίδιο το πνευματικό το ποιον θέλει να πρεσβεύσει. Δεν εμποδίζω το πνευματικό που επιδιώκει τον αντίπαλό Μου, μόνο που του παρουσιάζω ξανά και ξανά την αγάπη Μου για να ξυπνήσω μέσα του την επιθυμία να στραφεί σε Μένα εθελοντικά. Ό,τι όμως θέλει να ξεφύγει από εκείνον το πιάνω αμετάκλητα και το τραβάω κοντά Μου. . .

Και για αυτό κάθε αγώνα ενάντια στον αντίπαλό Μου, κάθε προσπάθεια να αποσυνδεθεί κανείς από αυτόν θα είναι επιτυχής, αφού τότε παλεύω ταυτόχρονα μαζί με τον άνθρωπο, τοποθετούμαι στην πλευρά του, και ο εχθρός θα ηττηθεί, επειδή η θέληση του ανθρώπου έχει αποφασίσει για Μένα. Πριν όμως ο άνθρωπος είναι φυλακισμένος, η ψυχή του είναι υποδουλωμένη, εκτελεί τη βούληση του Σατανά, γιατί αυτός είναι ο κύριος στον οποίο υποτάσσεται πρόθυμα. Και κάθε επιθυμία του Σατανά αντιτίθεται στην προαιώνια τάξη Μου.

Και έτσι και ο άνθρωπος που του είναι αφοσιωμένος δεν μπορεί να ζήσει μέσα στην τάξη, εκτός εάν δημιουργεί μια κοσμική τάξη με τη βοήθεια της δύναμης από κάτω, ώστε από την επίγεια άποψη περνά καλά, η ψυχή του όμως ζει στην πιο σκοτεινή ακαταστασία, χωρίς την παραμικρή αγάπη και για αυτό χωρίς την παραμικρή δύναμη από Μένα. Αφού όσον καιρό ο άνθρωπος ζει ακόμα στη γη ο Σατανάς προσπαθεί να τον δελεάσει με γήινα αγαθά και του δίνει και την εκπλήρωση εφόσον ο άνθρωπος υποκύψει στην επιθυμία εκείνου, εφόσον μέσω αστοργίας αποδείξει ότι του ανήκει.

Και ωστόσο είναι δούλος εκείνου που φαινομενικά του κάνει επίγειες χάρες, αφού τον τραβά κάτω στο έσχατο σκοτάδι μόλις εγκαταλείψει το σωματικό του περίβλημα, και η ψυχή του παραμένει μέσα στην πιο μεγάλη ένδεια. . .  Και παρ’όλα αυτά δεν της συμβαίνει άδικο, αφού είναι η πιο δική της θέληση, η οποία μέσα σε πλήρη ελευθερία θα μπορούσε να αποφασίσει και για Μένα στη γη. Αφού πλησιάζω την ψυχή ξανά και ξανά και την προειδοποιώ και τη νουθετώ και προσπαθώ να την τραβήξω κοντά Μου.

Η θέληση όμως είναι αποφασιστική, και αν στρέφει σε Μένα δίνω δύναμη στην ψυχή για να απελευθερωθεί από εκείνη την εξουσία, αφού η δύναμή Μου είναι ισχυρή, προϋποθέτει όμως τη θέληση του ανθρώπου. Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θελήσει να τον πιάσω, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δραστηριοποιήσει τη θέλησή του προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού δεν μπορεί να εξαναγκάσει τη θέληση ο αντίπαλός Μου, επειδή τσάκισα αυτή την εξουσία μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό. Επομένως πρέπει ο άνθρωπος να Με αναγνωρίσει ως Λυτρωτή του κόσμου και να ζητήσει να ενισχύσω τη θέλησή του στο όνομα του Ιησού. . .  πάνω σε εκείνον τον άνθρωπο ο αντίπαλος έχει χάσει την εχουσία του. . .

Όποιος όμως Με αρνείται εντελώς βρίσκεται ακόμα μέσα στη χειρότερη δουλεία και για αυτόν η αποσύνδεση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ωστόσο παλεύω και για εκείνες τις ψυχές, με το να τις πλησιάζω ξανά και ξανά μέσα στο λόγο και με το να τους εφιστώ την προσοχή στο λυτρωτικό Μου έργο, γιατί θέλω να τις κερδίσω ξανά και μάλιστα θα το πετύχω κάποτε, κάτι που όμως μπορεί να απαιτήσει ατελείωτους καιρούς, ώσπου η θέληση του όντος από μόνη της να στραφεί σε Μένα. Αλλά εκτός της προαιώνιας τάξης Μου δεν μπορεί να γίνει η λύτρωση από τη δουλεία του Σατανά, και για αυτό η θέληση του ανθρώπου πρέπει μόνη της να ενεργοποιηθεί και να αποφασίσει για Μένα. Τότε όμως θα έχει κάθε βοήθεια. . .  και θα απελευθερωθεί. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3800                14-6-1946

Ο Θεός ως ο δότης της αλήθειας. . .

Το να διεξάγει κανείς έρευνες μέσα στη θεική αλήθεια σημαίνει ότι πρέπει να αφοσιωθεί χωρίς όρους στην Ίδια την αιώνια Αλήθεια, σημαίνει ότι πρέπει να συνάψει επαφή μαζί Της μέσω έμπρακτης αγάπης και τότε να αφήσει να τον πλημμυρίζει. . .  σημαίνει ότι υποδέχεται την αιώνια Αλήθεια μέσα του, η Οποία τότε μέσω του πνεύματος στο εσωτερικό του ανθρώπου του εισρέει. . .  Είναι αυτή μια διαδικασία που είναι εντελώς ακατανόητη στον άνθρωπο με κοσμική αντίληψη και για αυτό θα συναντήσει μόνο την άρνηση και τη δυσπιστία από πλευράς εκείνου, η οποία όμως είναι κάτι αυτονόητο για τον καθένα που έχει διεισδύσει σε πνευματικές γνώσεις και άρα έχει ήδη συνάψει επαφή με τον δότη της αλήθειας.

Για αυτό το λόγο κοσμικές σπουδές, ακόμα και αν πρόκειται για πνευματικές διδασκαλίες, δεν μπορούν ποτέ να μυήσουν τον άνθρωπο στη θεική αλήθεια, έτσι ώστε του είναι πλήρως κατανοητή, αφού θα μείνει διανοητική γνώση όσον καιρό δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που εγγυούνται την πιο βαθιά κατανόηση. . .  ανιδιοτελής ενέργεια αγάπης, ο πιο έντονος σύνδεσμος με τον Θεό και η πιο βαθιά λαχτάρα για τη γνώση της αγνής αλήθειας. . .  Τότε και οι γνώσεις που απέκτησε ο άνθρωπος απο έξω θα ζωντανέψουν μέσα στην καρδιά του, αφού τότε είναι το πνεύμα στο εσωτερικό του ανθρώπου που του τις εξηγεί, και μόνο τότε έχουν ως πνευματική ιδιοκτησία αξία για τον άνθρωπο.

Και για αυτό για τη διάδοση της αλήθειας από τον Θεό είναι διορισμένοι μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει την αλήθεια μέσω του δρόμου αυτού, τον οποίο ο Θεός έδειξε στους ανθρώπους. Αφού μονάχα εκείνοι θα μπορέσουν να την εξηγήσουν στους συνανθρώπους αληθινά και κατανοητά, όχι όμως άνθρωποι που οι ίδιοι δεν έχουν διεισδύσει αρκετά, που δεν έχουν εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν ως αποτέλεσμα υψηλές γνώσεις. Πρέπει όλοι να έχουν διδαχτεί από τον Θεό. . .  Το Πνεύμα του Θεού πρέπει πρώτα να μπορέσει να ενεργήσει μέσα στον άνθρωπο πριν να του είναι προσιτή η καθαρή αλήθεια. . .

Πρέπει ο Θεός ως η αιώνια Αλήθεια να είναι παρόν, πρέπει μέσω του Πνεύματός Του να φωτίσει το πνεύμα του ανθρώπου. Πρέπει Αυτός να τον πλημμυρίσει με τη δύναμη του Πνεύματός Του, έτσι ώστε ο άνθρωπος μπορεί τότε άμεσα να παραλάβει την αλήθεια από τον Θεό και να αποκομίσει γνώσεις. Όσον καιρό αυτή η διαδικασία είναι ακατανόητη στους ανθρώπους στέκονται εκτός της πίστης και της αγάπης, αφού η πίστη και η αγάπη ήδη τους αποφέρουν τη διακριτική ικανότητα, η πίστη και η αγάπη ήδη το καταφέρνουν να ξυπνήσουν τον πνευματικό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο.

Όπου όμως λείπουν η πίστη και η αγάπη εκεί δεν υπάρχει επαφή με τον Θεό και επομένως και η επενέργειά Του δεν είναι δυνατή για να μην περιοριστεί η ελευθερία βούλησης του ανθρώπου. Και όπου λείπουν η πίστη και η αγάπη οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν πνευματικές γνώσεις μέσω της σκέψης του νου· δεν θα μπορέσουν να μεταδοθούν οι πνευματικές γνώσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο και να ανταποκριθούν στην αλήθεια, αφού το τελευταίο προϋποθέτει τη συνεργασία του Θεού, ο Οποίος είναι η Ίδια η αιώνια αλήθεια. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3803                17-6-1946

Υποταγή της θέλησης. . .

Υπερφυσική δύναμη. . .

Μια υπερφυσική δύναμη έχετε στη διάθεσή σας αν κάνετε το θέλημά Μου δική σας θέληση. Τότε ενεργώ μέσα σας, και στ‘αλήθεια θα κατορθώσω πράγματα που ξεπερνούν τις φυσιλογικές σας ικανότητες. Πώς όμως πρέπει να είναι η θέλησή σας για να εναρμονιστεί εντελώς στη δική Μου; . . . Δεν πρέπει πια να θέλετε τίποτα που αντιβαίνει στο προαιώνιο νόμο Μου, που είναι κατά της θεικής τάξης, η οποία μονάχα περιέχει μέσα της το θέλημά Μου. . .  Επομένως πρέπει κάθε στιγμή να προσέχετε το θέλημά Μου, πρέπει κάθε ώρα να κάνετε αυτό που απαιτώ από σας, δηλαδή να εκπληρώσετε την εντολή της αγάπης Μου. . .

Αφού η αγάπη είναι η βάση του προαιώνιου νόμου Μου, η αγάπη κινεί το θέλημά Μου, η αγάπη είναι η πρωταρχική Μου ουσία, η αγάπη είναι η δύναμη που διατηρεί τα πάντα. . .  και θέλημά Μου μπορεί πάντα να είναι μόνο να κάνουν οι άνθρωποι το νόμο της αγάπης τη βασική τους αρχή. Τότε όμως έχετε και την πλήρη δύναμη από Μένα, ο Οποίος είμαι στην ουσία η Αγάπη. Και τότε μπορείτε να ενεργήσετε απεριόριστα, μπορείτε να κατορθώσετε πράγματα που μόνο με την ανθρώπινη δύναμη δεν είναι δυνατά, που όμως με τη δύναμη της αγάπης είναι εφικτά για κάθε άνθρωπο που έχει τοποθετηθεί κάτω από το νόμο Μου.

Για αυτό προσπαθήστε να μετουσιώσετε το είναι σας εντελώς σε αγάπη, και τίποτα δεν θα είναι άφταστο για την ενέργειά σας. Θα μπορέσετε να διατάξετε ανθρώπους και ζώα καθώς και τα στοιχεία της φύσης, αφού τότε θα είναι πάντα το δικό Μου θέλημα που θα σας παρακινήσει, και στο δικό Μου θέλημα και στη δική Μου δύναμη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τότε θα είστε επίσης απαλλαγμένοι από κάθε ευθύνη, αφού μόλις το θέλημά Μου σας κυριαρχεί, επειδή έχετε υποταχτεί σε Μένα εθελοντικά, ενεργείτε ανάλογα με εκείνο, και ό,τι και να κάνετε τότε πρέπει να είναι σωστό και πρέπει να Μου αρέσει. Και συνεπώς μπορείτε να έχετε πολύ μεγάλη εξουσία ήδη στη γη γιατί μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε την εξουσία Μου αν η θέλησή σας είναι και η δική Μου, και τότε το πνεύμα μέσα σας θα σας πίεσει στη μια ή στην άλλη σκέψη και πράξη.  

Και θα μπορέσετε να εκτελέσετε ό,τι θέλετε, αφού τότε σκεφτεστε και ενεργείτε μαζί Μου και με τη δική Μου δύναμη. Θα είστε ικανοί να αποτρέψετε δυστυχία και δεινά αν σας παρακινεί η αγάπη να βοηθήσετε τον συνάνρθωπο, και θα μπορέσετε να διατάξετε τα στοιχεία, να ιατρέψετε αρρώστους και να κάνετε κάθε λογής θαύματα. Αφού είναι μόνο η δική Μου δύναμη που τότε εκφράζεται μέσω εσάς, και μαζί με τη δύναμή Μου τίποτα δεν σας είναι αδύνατον. Θέλω επομένως να υποταχτεί η θέλησή σας εντελώς στη δική Μου, έτσι ώστε δεν μπορείτε να θέλετε τίποτε άλλο απ’ό,τι Εγώ και ώστε μπορώ τότε να ενεργήσω μέσω εσάς. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3805                19-6-1946

Χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο. . .

Τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου. . .

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει καμία πρόοδος στην αιωνιότητα όταν η ανθρωπότητα έχει φτάσει στο χαμηλότατο επίπεδο όπου δεν αναγνωρίζει πια τον Θεό και όπου τον αρνείται κιόλας. Αφού τότε είναι εντελώς χωρισμένη από τον Θεό και επομένως επίσης δίχως εκείνη την παροχή δύναμης, η οποία μονάχα εγγυείται την πνευματική άνοδο. Μια μικρή απόσταση από τον Θεό μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αφού σε τέτοια περίπτωση το πνευματικό βρίσκεται ακόμα στο κύκλωμα της θεικής αγάπης, και η δύναμη της οποίας το ωθεί αναπόφευκτα στα ύψη. Αν όμως η απόσταση έχει γίνει τόσο μεγάλη ώστε το πνευματικό βρίσκεται εκτός αυτού του κυκλώματος, τότε είναι και χωρίς την παραμικρή δύναμη, και η προσέγγηση στον Θεό δεν του είναι πια δυνατή, αφού τότε η αντίπαλη δύναμη έχει περισσότερη επιρροή και τραβά το πνευματικό κοντά της.

Αν όμως η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε αυτό το βαθμό ανάπτυξης, δηλαδή αν έχει οπισθοδρομήσει σε τέτοιο βαθμό, τότε το πνευματικό έχει χάσει το δικαίωμα να ζήσει στη γη ως άνθρωπος, αφού ο μοναδικός στόχος τέτοιας ζωής είναι η εξέλιξη στα ύψη, και όμως το πνευματικό παραμέλησε τελείως αυτό το σκοπό. Τότε λοιπόν τελειώνει για αυτή την ανθρωπότητα μια εξελιχτική περίοδος. Η γη κατά κάποιον τρόπο σπρώχνει μακριά της όλο το πνευματικό που βρίσκεται σε ανώτερο εξελιχτικό επίπεδο μόλις αυτό δεν ζει και ενεργεί ανάλογα με αυτό το εξελιχτικό επίπεδο. Και τότε έχει τελειώσει μια λυτρωτική περίοδος σύμφωνα με το θεικό θέλημα.

Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί μόνος του να καταλάβει τη χρονική στιγμή εφόσον δίνει προσοχή στην πνευματική ανάπτυξη ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αν αυτή έχει φτάσει σε ένα χαμηλότατο επίπεδο όπου η έλλειψη αγάπης φανερώνεται ξεκάθαρα, αν η επενέργεια της αντίπαλης στον Θεό δύναμη είναι ευδιάκριτη στο να υπάρχει παντού καταστροφή αντί για θετική ανάπτυξη. . .  αν η ζωή και οι πράξεις των ανθρώπων είναι εντελώς αντίθετες στον Θεό και επομένως αντίθετες σε κάθε θεική τάξη, τότε δεν μπορεί κανείς να περιμένει να ενταχτεί η ανθρωπότητα ξάνα εθελοντικά στη θεική τάξη, και τότε πρέπει σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο να γίνει μια διάλυση όλων όσων περιέχουν πνευματικά στοιχεία για το σκοπό του πλήρους εκ νέου δεσίματος, για να φτάσουν αυτά τα πνευματικά στοιχεία τελικά, μετά από αφάνταστο μεγάλο χρονικό διάστημα, στο στόχο του να είναι και πάλι κοντά στον Θεό με ελέυθερη θέληση.

Δεν υπάρχει για ένα εκφυλισμένο ανθρώπινο γένος καμία άλλη δυνατότητα ανόδου μόλις έχει φτάσει σε αυτό το χαμηλότατο επίπεδο όπου κάθε αγάπη έχει κρυώσει, επειδή τότε το ρεύμα δύναμης της θεικής αγάπης δεν μπορεί πια να έχει αποτέλεσμα, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν χαθεί με το να ανήκουν εντελώς στην αντίπαλη στον Θεό δύναμη. Αλλά ο Θεός με το μεγάλο έλεός Του αρπάζει από τον εχθρό Του το πνευματικό που του έχει αφοσιωθεί, δένοντάς το εκ νέου στη δημιουργία, πάνω στην οποία ο αντίπαλος του Θεόυ δεν έχει πια επιρροή.

Κατά συνέπεια και η εκ νέου τοποθέτηση στην πιο σκληρή ύλη είναι μόνο μια πράξη της θεικής ευσπλαχνίας, αφού με αυτό τον τρόπο δημιουργείται για το πνευματικό που βρίσκεται στην έχατη απόσταση από τον Θεο και πάλι μια δυνατότητα να διανύσει το δρόμο της ανοδικής ανάπτυξης, κάτι που ως άνθρωπος δεν ήταν πια δυνατόν. Και κάποτε θα έχει έρθει και για αυτό το πνευματικό ον η ώρα της λύτρωσης, αν και μετά από ατελείωτο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν του συμβαίνει άδικο όταν τοποθετείται πίσω στη σκληρή ύλη, αφού η θέλησή του απέναντι στον Θεό έχει σληρύνει τόσο πολύ ώστε είναι μόνη της αφορμή να τη δέσει ο Θεός για ατελείωτους καιρούς. Αφού δεν αλλάζει πια όταν έχει φτάσει στο χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο όπου οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν πια τον Θεό. . .                                                                                                                                            

                                                                                                                                                            Αμήν

3813                27-6-1946

Η μοίρα είναι ανάλογη με τη θέληση. . .

Το ότι βρίσκεστε μέσα σε ένδεια και βάσανα σωματικά και ψυχολογικά δεν είναι κρυμμένο στις γνώσεις Μου, καθώς όμως και η πνευματική σας κατεύθυνση, η θέληση της καρδιάς σας για το καλό ή για το κακό. Και αυτή καθορίζει την πορεία της ζωής σας, καθορίζει τα γεγονότα τα οποία σας φέρνει η μοίρα, καθορίζει και το αποτέλεσμα των πράξεων των συνανθρώπων που εκτελέστηκαν με κακή βούληση, καθώς και την επέμβασή Μου ανάλογα με το θέλημά Μου. Αφού προσπαθώ να ιατρέψω την ανάγκη της ψυχής, προσπαθώ να της φέρω σωτηρία, επειδή ξέρω για τα αποτελέσματα της πνευματικής ανάγκης στην αιωνιότητα, για την κατάσταση χωρίς φως, η οποία επιφέρει στην ψυχή πολύ μεγαλύτερα βάσανα απ’ό,τι τα πιο μεγάλα επίγεια δεινά.

Αν η θέληση του ανθρώπου είναι καλή, η ψυχή δεν έχει ανάγκη πολύ σκηρά εκπαιδευτικά μέσα και η μοίρα της δεν θα περιέχει τόσο μεγάλες δοκιμασίες κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που της έχει δοθεί για την ωρίμανσή της. Αλλά στο τέλος αυτής της λυτρωτικής εποχής πολλές ψυχές θα έχουν να περάσουν μόνο μια σύντομη δοκιμασία ζωής, και για ευνόητους λόγους αυτή θα είναι πιο δύσκολη εξαιτίας αυτής της σύντομης διάρκειας, για να φτάσει η ψυχή στο στόχο της ωριμότητας. Είναι αυτό το αποτέλεσμα της μεγάλης διάρκειας ανυποταξίας της σε Μένα, η οποία δεν επέτρεψε τη νώριτερη ενσάρκωσή της στη γη. Και αφού σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο Μου το τέλος αυτής της λυτρωτικής περιόδου έχει προοριστεί, ο χρόνος που έχει δοθεί στους τελευταίους ανθρώπους για την ενσάρκωσή τους γίνεται όλο και πιο μικρός και ανάλογα πιο δύσκολος.

Ωστόσο το οριστικό τέλος είναι το ίδιο και μπορεί να το πετύχει κάθε ψυχή με σοβαρή επιδίωξη της τελειότητας. Αλλά και αυτές οι ψυχές που είναι ενσαρκωμένες μέσα στις τελευταίους ανθρώπους στη γη έχουν μέσα τους διαφορετική θέληση, εν μέρει στραμμένη σε Μένα, εν μέρει αποστραμμένη από Μένα, και αυτή η διαφορετικότητα ορίζει και τις διαφορετικές μοίρες και τα αποτελέσματα των πράξεων τις οποίες γεννά η θέληση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να αντέξουν τα πιο μεγάλα δεινά και θα κινδυνέψουν να τσατικστούν, και όμως μπορούν ανάμεσά τους να ζήσουν άνρθωποι που είναι γεμάτοι δύναμη και που δεν θα βρίσκουν ανυπόφορα τα δεινά. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος καθορίζω το βάρος των δεινών, τη σκληρότητα της ανάγκης ανάλογα με τη βούληση του ανθρώπου, τον οποίο ξέρω και τον οποίο προσπαθώ να αλλάξω ακριβώς μέσω εκείνης της ανάγκης.

Και επειδή η βούληση της ανθρωπότητα την τελευταία εποχή απομακρύνεται όλο και περισσότερο από Μένα πρέπει και οι ταλαιπωρία να αυξηθεί για να μπορέσει ακόμα να έχει θετικό αποτέλεσμα για τις ψυχές. Αλλά σε κανέναν άνθρωπο δεν μοιράζω άδικα, αφού ξέρω για το φρόνημα του καθένα και το λαμβάνω υπόψη Μου. Και για αυτό δίνω ιδιαίτερα πλούσια δώρα χάρης στους δικούς Μου κατά την έσχατη εποχή, εξαιρετική δύναμη και υπέρμετρη αγάπη, γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι για εκείνους η τελευταία δοκιμασία της ζωής τους στη γη, την οποία θα πρέπει να περάσουν για να μπορέσουν να είναι κοντά Μου. . .

Ξέρω τη βούληση του κάθε ανθρώπου και την ευλογώ αν είναι καλή. Προσφέρω στον άνθρωπο κάθε δυνατή χάρη και τον βοηθώ μέχρι το τέλος, για να έρθω τότε να τον πάρω μαζί Μου στη βασιλεία Μου. . .  Και συντομεύω τις μέρες των δεινών ακριβώς εξαιτίας εκείνων των δικών Μου. Τελειώνω τον καιρό της δυστυχίας με τη μέρα του ερχομού Μου μέσα στα σύννεφα, για να πραγματοποιηθεί ο λόγος Μου, ο οποίος υπόσχεται μακαριότητα σε εκείνους που αντέχουν μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3814                28-6-1946

Αγάπη και δυστυχία είναι εξαγνιστήρια μέσα. . .

Αγάπη και δυστυχία είναι τα μόνα εξαγνιστήρια μέσα για την ψυχή πάνω σε αυτή τη γη. Και αν ο άνθρωπος αποκλείει την αγάπη πρέπει να αυξηθεί το μέγεθος της δυστυχίας για χάρη του εαυτού του. Ωστόσο η ανθρωπότητα μπορεί κάθε στιγμή να τελειώσει αυτή την κατάσταση δυστυχίας αν κάνει προσπάθεια να εκπληρώσει το θεϊκό νόμο αγάπης, το οποίο πρέπει να τηρηθεί οπωσδήποτε για τη δημιουργία  της θεϊκής τάξης. Τότε ο άνθρωπος θα ζήσει στην τάξη και επίγεια, θα γλιτώσει τα σκληρά δεινά, αφού η ψυχή του ωριμάζει μέσω ενέργειας αγάπης. . .  μετουσιώνεται σε αγάπη, και αυτός είναι ο πραγματικός της προορισμός. . .

Η ψυχή έχει γύρω της ένα σκοτεινό περίβλημα, πρέπει να καθαριστεί πριν μπορέσει να μπει μέσα της το φως. . .  Βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους άγνοιας και πρέπει να απομακρύνει όλα τα λάθη και τα ελαττώματα για να φτάσει στη σωστή επίγνωση της αλήθειας. Και αυτός ο καθαρισμός γίνεται μέσω της αγάπης και της δυστυχίας. Αν η ψυχή έχει καλή θέληση, τότε ζει επίσης στην αγάπη, και η δύναμη από τον Θεό σπάζει κάθε περίβλημα της ψυχής, αφού η εισροή δύναμης από τον Θεό είναι άμεσο αποτέλεσμα της δικής της έμπρακτης αγάπης. Αν όμως η ψυχή παραμελεί αυτή, ο Θεός τη βοηθά παρ’όλα αυτά, αλλά με τη μορφή δυστυχίας, η οποία θα έπρεπε να τοποθετήσει την ψυχή στην κατάσταση της έμπρακτης αγάπης, η οποία θα έπρεπε να της πάρει κάθε σκληρότητα, η οποία θα έπρεπε να τη διαμορφώσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Η δυστυχία είναι σκληρό εκπαιδευτικό μέσο μεν, μπορεί όμως να οδηγήσει στην επιτυχία με το να η ψυχή αποβάλλει τα ελαττώματά της, τα οποία μέχρι τότε εμπόδισαν τη γέννηση της αγάπης μέσα της - την αλαζονία, τον θυμό, το μίσος - καθώς και κάθε σκληρότητα της καρδιάς μπορεί να λιώσει όταν η ψυχή χτυπηθεί από μεγάλη δυστυχία. . .  Τότε μπορεί ν’αλλάξει, μπορεί να συνειδητοποιήσει την αδυναμία της, μπορεί να γίνει ταπεινή και να φωνάξει για βοήθεια. . .  Και θα βοηθηθεί, αφού ο Θεός είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, επειδή το να κερδίσει και πάλι για τον Εαυτό του κάθε ψυχή είναι ο σκοπός όλων όσων αφήνει να συμβαίνουν. Αλλά πόσο πιο εύκολη θα μπορούσαν η άνθρωποι να κάνουν τη μοίρα τους στη γη αν δεν παραμελούσαν την αγάπη, αν χρησιμοποιούσαν το πιο αποτελεσματικό εξαγνιστήριο μέσο. . .  την αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον. . .

Όποιος είναι δραστήριος στην αγάπη και πρέπει ωστόσο να αντέξει δυστυχία, η ψυχή του οποίου θα πετύχει υψηλό βαθμό ωριμότητας στη γη. Αλλά η δύναμη από τον Θεό την υποστηρίζει συνέχεια και η ψυχή αναγνωρίζει επίσης την ευλογία της δυστυχίας και δεν ξεσηκώνεται. Αλλά γενικά οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλά δεινά εάν μονάχα ήταν δραστήριοι στην αγάπη. Όσον καιρό όμως τους λείπει η πίστη σε αυτό, όσον καιρό έχουν σκληρότητα στην καρδιά τους και αποκλείουν την αγάπη από τη ζωή τους πρέπει να υποφέρουν, και μάλιστα σε αυξημένο βαθμό, όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος.

Αφού δεν έχουν πια πολύ χρόνο και έχουν ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά μέσα για να σωθούν οι ψυχές τους από την αιώνια καταδίκη. . .  από ατελείωτης διάρκειας εκ νέου φυλάκιση μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης, από την οποία ο Θεός θα ήθελε να γλιτώσει κάθε ψυχή και της προσφέρει για αυτό κάθε βοήθεια, στην οποία ανήκει και η μεγάλη δυστυχία στη γη. Ζείτε στην αγάπη και θα μειώσετε τη δυστυχία, αλλά χωρίς την αγάπη κανείς δεν μπορεί να γίνει μακάριος. . .

 

                                                                                                                                              Αμήν

3819                7-7-1946

Μοίρα. . .

Υποταγή στο θέλημα του Θεού. . .

Ό,τι σας είναι προορισμένο σύμφωνα με το προαιώνιο θεϊκό θέλημα πρέπει να επωμιστείτε, και ανάλογα με το πώς το ανέχεται θα είναι για σας ευλογία. Αν υποταχτείτε στο θεϊκό θέλημα, τότε θα επωμιστείτε τη μοίρα σας χωρίς μουρμούρες και παράπονα, αφού τότε έχετε και πίστη στην αγάπη και στην παντοδυναμία του Θεού και θα περιμένετε τη βοήθειά του δίχως αμφιβολίες. Και τότε μάλιστα θα σας βοηθήσει ο Θεός. . .

Αν όμως ξεσηκώνεστε εσωτερικά στη μοίρα που σας στέλνει ο Θεός, αν παραπονιέστε δύσθυμα και προσπαθείτε να αμυνθείτε, το βάρος θα σας πιέσει όλο και περισσότερο, ή και θα σας έρθει ελάφρυνση από κάτω, θα σας συμπαρασταθεί εκείνος που θέλει να σας κερδίσει για τον εαυτό του για να σας καταστρέψει. Αφού σε εκείνους που δίνουν ακόμα υπερβολική σημασία στη δική τους θέληση και δεν αναγνωρίζουν ακόμα το θέλημα του Θεού βρίσκει καλό έδαφος για την επιρροή του, εισακούγεται από εκείνους, και αυτός θα έχει κερδίσει την ψυχή. Η μοίρα του κάθε ανθρώπου είναι ανάλογη με τη θέλησή του, και για αυτό η ίδια μοίρα κάνει το μεν να υποφέρει περισσότερο και τον δε να υποφέρει λιγότερο, επειδή στον πρώτο του λείπει η αφοσίωση στο θέλημα του Θεού.

Για να σωθεί ακόμα η ατίθαση απέναντι στον Θεό ψυχή πρέπει τα δεινά να τη χτυπήσουν ακόμα πιο σκληρά, ώσπου να καταλάβει ότι μια ανώτερη θέληση ενεργεί και να υποκύψει σε εκείνη χωρίς όρους. Και έτσι εσείς οι άνθρωποι δεν χρειάζεστε ποτέ να πιστέψετε ότι μπορείτει μόνοι σας να δημιουργήσετε μια πιο εύκολη μοίρα στη γη μέσω αυτών ή εκείνων των προληπτικών μέτρων. . .  Μπορείτε μάλιστα να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας μέσω της βούλησής σας, ποτέ όμως τις δυσκολίες. Αφού τα γεγονότα με τις συγκεκριμένες δυσκολίες θα σας πλησιάσουν έτσι όπως τα έχετε ανάγκη για την ψυχή σας, και πρέπει να επωμιστείτε τα δεινά στο δικό σας βαθμό, άσχετα με το ποιο δρόμο θα επιλέξετε. . .  δεν θα ξεφύγετε από τη μοίρα σας, αφού αυτή είναι προορισμένη από τους αιώνες των αιώνων.

Μονάχα μέσω της υποταγής της βούλησής σας θα κάνετε τη μοίρα σας υποφερτή, αφού τότε έχει εκπληρώσει το σκοπό της και δεν έχετε πια ανάγκη τέτοια οδυνηρά μέσα, αλλά μπορείτε πιο εύκολα να ζήσετε τη ζωή σας μέχρι το τέλος. Για αυτό μην ξεσηκωθείτε κατά του θελήματος του Θεού, αναγνωρίστε σε όλα όσα σας χτυπήσουν το θέλημα του Θεού. Μην παραπονηθείτε και μην μουρμουρίσετε, αλλά κουβαλήστε με ήσυχη αφοσίωση ό,τι σας στείλει ο Θεός, και θα τα αφαιρέσει και πάλι από σας μόλις υποκύψετε εντελώς στο θέλημά Του. Και πιστέψτε σταθερά ότι μπορεί και θέλει κάθε στιγμή να σας βοηθήσει, και η δύναμη της πίστης θα σταματήσει κάθε συμφορά. . .

Ο Θεός θέλει μόνο να σας κερδίσει, όχι όμως να σας χάσει σε εκείνον που είναι ο αντίπαλός Του, η θέληση του οποίου έχει αποστραφεί τελείως από Εκείνον και που προσπαθεί να απομακρύνει και τα πλάσματά Του από Εκείνον, επιδιώκοντας να παρακινήσει τη θέλησή τους να αντιταχτούν επίσης στον Θεό. Και για αυτό μην πέσετε θύμα εκείνου που θέλει να σας καταστρέψει, αλλά αναγνωρίστε τον Θεό ως τον Κύριό σας και υποταχτείτε Του. . .  και οι πιο σκληρές μοίρες θα είναι για σας ευλογία. . .

                                                                                                                                              Αμήν   

 

3820                8-7-1946

Ελεύθερη θέληση. . .

Από Μένα προήρθατε και σε Μένα θα πρέπει και πάλι να γυρίσετε για να μείνετε δικοί Μου μέχρι τον αιώνα τον άπαντα και να σας χαρίσω όλες τις απολαύσεις του ουρανού. Το προαιώνιο σχέδιο Μου δεν έχει άλλο στόχο από την οριστική ένωση των πλασμάτων Μου μαζί Μου, η οποία όμως πρέπει να γίνει με την ελεύθερη θέληση αυτών των πλασμάτων, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά Μου, τα οποία θα πρέπει να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν με πλήρη τελειότητα. Και εφόσον τα πλάσματά Μου χρησιμοποιήσουν την ελεύθερη θέλησή τους για την προσέγγιση σε Μένα, θέλει πράγματι μόνο σύντομο χρονικό διάστημα για να γίνουν ομοίωμά Μου, για να γίνουν τέλεια όπως είναι τέλειος ο Πατέρας στον ουρανό.

Αν όμως τα πλάσματά Μου παρατείνουν εθελοντικά το χρόνο δεν τους εμποδίζω, αλλά πράγματι δεν είναι δικό Μου φταίξιμο και δικό Μου θέλημα. Ωστόσο τους βοηθάω συνέχεια για να πετύχουν το στόχο, αν και με μέσα που τους φαίνονται ακατανόητα όσον καιρό δεν ξέρουν ακόμα την πλήρη αλήθεια. Προσπαθώ ασταμάτητα να κερδίσω την αγάπη των πλασμάτων Μου, αφού αυτή είναι προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσουν σωστά τη θέλησή τους και να Με επιδιώξουν.

Μονάχα τότε που το πλάσμα έχει γεμίσει από αγάπη για Μένα επιδιώκει να ενωθεί μαζί Μου, και τότε ο χρόνος μέχρι την ένωση μαζί Μου είναι σύντομος. . .  τότε το πλάσμα κοντεύει να φτάσει στο στόχο. . .  Τα πλάσματά Μου εκπορεύτηκαν από τη δύναμη της αγάπης Μου, και επομένως η πρωταρχική τους ουσία είναι η αγάπη, η οποία πρέπει αναπόφευκτα να γυρίσει και πάλι στην αιώνια Αγάπη εάν έχει απομακρυνθεί απ’αυτήν. Αφού η δύναμη από Μένα είναι αδιάσπαστη, δεν μπορεί να χαθεί. Μπορεί μόνο το πλάσμα να μην αναγνωρίσει πια τον εαυτό του ως εκείνο που είναι, και μέσα σε αυτή την άγνοια να παραμείνει μακριά Μου όσον καιρό θέλει να αντέξει την κατάσταση χωρίς δύναμη, η οποία είναι το αποτέλεσμα της απόστασης από Μένα. . .

Μόλις επιθυμήσει δύναμη μειώνεται ήδη η απόσταση από Μένα, και το πλάσμα επιδιώκει την πρωταρχική κατάσταση, όπου με αφθονία δύναμης βρισκόταν στο επίπεδο της ύψιστης γνώσης. Τα πλάσματά Μου όμως έπρεπε, για να μπορέσουν να έχουν πλήρη τελειότητα, να είναι τελείως ελεύθερα στη σκέψη και στη βούλησή τους, και έπρεπε επίσης να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη βούλησή τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Αφού είχαν δημιουργηθεί από Μένα καλά και τέλεια, έπρεπε να παραμείνουν και εθελοντικά καλά και τέλεια, και για αυτό το λόγο τους δόθηκε η δυνατότητα να εξελιχτούν προς κάθε κατεύθυνση. . .

Και ακόμα και αν έπεσαν στην πιο απύθμενη άβυσσο αφού η θέληση δραστηριοποιήθηκε προς τη λάθος κατεύθυνση, θα πρέπει αναπόφευκτα να φτάσουν και πάλι στα ύψη, αλλά και πάλι εθελοντικά, επειδή αλλιώς η τελειότητα θα είχε αποκλειστεί. Και μονάχα η αγάπη για Μένα, για την αρχή του εαυτού τους θα ενεργοποιήσει τη θέλησή τους προς τη σωστή κατεύθυνση. Και για αυτό προσπαθώ αδιάκοπα να κερδίσω την αγάπη τους, για αυτό πλησιάζω συνέχεια τα πλάσματά Μου στο στάδιο της ελεύθερης βούλησης, όπου αυτή πρέπει να δοκιμαστεί.

Τίποτα δεν πάει αιώνια χαμένο απ’ό,τι εκπορεύτηκε από Μένα. Για να μην πρέπει τα πλάσματά Μου να βασανιστούν μακριά Μου για αιωνιότητες χρησιμοποιώ κάθε μέσο, αφού μόνο η κατάσταση κοντά Μου σημαίνει ευτυχία και μακαριότητα για ό,τι δημιουργήθηκε από Μένα, κάθε απόσταση από Μένα όμως δυστυχία, σκοτάδι και αδυναμία. . .  μια κατάσταση ύψιστων βασάνων για εκείνο που εκπήγασε από Μένα με πλήρη ελευθερία και δύναμη. Αλλά για να δημιουργήσω αληθινά παιδιά από τα πλάσματά Μου, τα οποία θα κατέχουν όλα τα δικαιώματα του Πατέρα και θα πρέπει να αποδεχτούν την κληρονομιά του Πατέρα, δεν μπορώ να επιβάλω κανενός είδους περιορισμό στη θέλησή τους. Πρέπει από μόνα τους να βρουν το δρόμο σε Μένα, πρέπει να Με αγαπούν με όλη τους την καρδιά και να Με επιδιώξουν, και θα τα τραβήξω χαρούμενα προς την καρδιά Μου και θα τα κάνω μακάρια μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

3821                9-7-1946

Επίγουσα παραίνεση για την αποδέσμευση από την ύλη. . .

Καταλάβετε τον καιρό και προσαρμόστε τη ζωή ανάλογα. . .  Όποιος αυτή την εποχή δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από τα αγαθά του κόσμου θα περάσει δύσκολα την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, αφού θα του παρθούν τα πάντα εφόσον δεν ανήκει στους εντελώς διεφθαρμένους στους οποίους θα δοθούν τα πάντα για να Με απαρνηθούν τελείως. Θα πρέπει τότε να σας πάρω με βίαιο τρόπο ό,τι δεν μπορείτε να παραδώσετε εθελοντικά, αν θέλω να σας σώσω από το να πέσετε τελείως θύμα εκείνου που θέλει την αιώνια καταστροφή σας. Αφού η επίγεια ύλη ανήκει σε εκείνον και δεν πρέπει ουδέποτε να είναι η ζωτική σας αρχή, αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε την ύλη μονάχα για την κάλυψη των πιο σημαντικών σωματικών αναγκών, για να μπορέσετε να προσφέρετε τόσο πιο πλούσια στις ψυχές σας. . .  Αφού μόνο αυτό θα είναι ανάγκη κατά την ερχόμενη εποχή, επειδή σας μένει μόνο λίγος χρόνος μέχρι το τέλος.

Αν όμως χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο ανησυχώντας για το σωματικό σας καλό, η ψυχή θα στερηθεί και θα πρέπει να υποφέρει αφάνταστα αν θέλω ακόμα να τη σώσω από την καταστροφή. Για αυτό αφαιρέστε στο κορμί ό,τι δεν έχει οπωσδήποτε ανάγκη και δώστε τα στον πλησίον σας που έχει ανάγκη βοήθεια, αφού η ένδεια θα είναι μεγάλη με την άδειά Μου. Καταλάβετε την τελευταία περίοδο πριν το τέλος από το ότι θα περάσει μια μεγάλη ένδεια από τη γη, την οποία από μόνοι σας δεν θα μπορέσετε να αποτρέψετε και η οποία θα επιδεινωθεί κίολας μέσω του θελήματός Μου, μέσω της τελευταίας παρέμβασής Μου πριν το τέλος.

Τότε όλοι σας θα πρέπει να καταλάβετε ότι θέλω να σας αφήσω μόνο τα ελάχιστα για το κορμί, ότι θέλω να στρέψω τις αισθήσεις σας περισσότερο στην ψυχή, στο πνευματικό, και υποκύψτε αφοσιωμένα στο θέλημά Μου. Μην δώσετε προσοχή στο κορμί και φροντίστε μονάχα την ψυχή σας, τότε αναλαβαίνω Εγώ τη φροντίδα για το σωματικό σας καλό και θα σας διατηρήσω μέχρι το τέλος, και θα μπορέσετε να αντέξετε και την τελευταία περίοδο της ζωής σας, επειδή θα σας βοηθήσω. Και άρα απελευθερωθείτε από κάθε γήινη ύλη, αποσυνδεθείτε απ’αυτήν μέσα στην καρδιά σας, και ό,τι έχετε να το μοιραστείτε ευχαρίστως με τον διπλανό σας που έχει ανάγκη βοήθεια.

Και παρά τις πιο λιτές εξωτερικές περιστάσεις δεν θα πρέπει να στερηθείτε. Θα μπορέσετε να ζήσετε και να δράσετε επειδή η ψυχή σας θα παραλάβει διπλάσια ό,τι δίνει το κορμί σας. Θα πρέπει να σας πάρω τα επίγεια αγαθά εφόσον δεν τα παραδώσετε εθελοντικά. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσω μια βίαια λύση αν είστε πάρα πολύ αδύνατοι να τα αποχωριστείτε από μόνοι σας. Είναι όμως πολύ καλύτερο να κατορθώσετε τον χωρισμό στη καρδιά σας ακόμα πριν, μην κάνοντας πια τον εαυτό σας σκλάβους της ύλης, αλλά παραδίδοντας τα πάντα σε Μένα εθελοντικά, θυσιάζοντας ό,τι έχετε σε Μένα. . .

Τότε θα σας δώσω πίσω ό,τι έχετε ανάγκη και θα σας κάνω πιο εύκολη και την επίγεια ζωή, και θα χρησιμοποιήσετε σωστά για την ψυχή σας το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος. Αφού σας λέω ότι η ζωή σας θα διαρκέσει μόνο ακόμα για λίγο, γιατί ανησυχείτε φοβισμένα. . .; Πρέπει με το σωματικό θάνατο να αφήσετε πίσω σας όλα τα επίγεια αγαθά. Η ψυχή όμως θα μείνει ακόμα αλυσιδομένη σε εκείνα και στο πνευματικό βασίλειο εφόσον δεν έχει αποσυνδεθεί πριν στη γη. Και σε αυτό θέλω να τη βοηθήσω, για να μάθει να τα ξεπεράσει ήδη στη γη και να απελευθερωθεί από κάθε σχετική λαχτάρα. . .  Αποδεσμευτείτε από την ύλη. . .  Αυτή η πρόσκληση θέλω να ηχήσει πιο επειγόντως από ποτέ, αφού η ανησυχία για την ψυχή σας είναι το πιο σημαντικό την ερχόμενη εποχή. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser