background

επισκέπτες: 4448

Βιβλίο 71

 

6590                8-7-1956

Γεγονότα του κόσμου. . .

Φυσικές καταστροφές. . .

Θρησκευτικός αγώνας. . .

Να ανέχεστε τα πάντα με υπομονή και να μην αφήνετε να κλονιστεί η πίστη σας. . .  Αυτή την επίκληση θα πρέπει να σας την κάνω ακόμα πολύ συχνά, αφού εξαιτίας της πίστης σας θα πρέπει να υποφέρετε, κάτι που τώρα δεν μπορείτε ακόμα να το καταλάβετε. Αλλά ακόμα έχετε μια ορισμένη ελευθερία σκέψης, ακόμα οι συνάνθρωποι δεν προσέχουν πολύ την πνευματική ζωή εκείνων που θέλουν να Μου είναι πιστοί. Ακόμα δεν σας εμποδίζουν επίγειοι εξουσιαστοί να κάνετε την πνευματική σας δραστηριότητα. . .

Αλλά θα έρθει ο καιρός όπου δεν θα είστε πια ελεύθεροι σχετικά με θρησκευτικές υποθέσεις, θα έρθει ο καιρός όπου οι συνάνθρωποι και επίσης η επίγεια δύναμη θα φέρονται εχθρικά ακριβώς σε εκείνους τους ανθρώπους που στέκονται στη σωστή σκέψη, που δουλεύουν με σοβαρότητα πάνω στην ψυχική τους ωρίμανση, που μιλούν αληθινά και που θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να αποκτήσουν τη σωτηρία της ψυχής τους. . .  Και ακριβώς αυτοί θα πιέζονται με ασυνήθιστο τρόπο, ενώ οι άνθρωποι γενικά και επίσης η επίγεια δύναμη θα ανέχονται και μάλλον θα προωθούν ακόμα τους υποστηριχτές λανθασμένων διδασκαλιών. Και τότε και εσείς θα αναρωτιέστε συχνά γιατί το επιτρέπω αυτό. Θα εμφανίζονται σιγά σιγά αμφιβολίες μέσα σας και θα χάσετε τη δύναμή σας, γιατί θα πρέπει να υποφέρετε. . .  Και για αυτό σας φωνάζω ξανά και ξανά: Να ανέχεστε τα πάντα και να φροντίζετε να παραμείνει ισχυρή η πίστη σας, αφού θα πάρετε την κορώνα της νίκης. . . 

Ακριβώς αυτά τα λόγια δεν σας φαίνονται ακόμα πολύ αξιόπιστα, αφού ακόμα δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις εκείνων των σκληρών καιρών. Ωστόσο, ξαφνικά θα έρθει μια μεταβολή, γιατί ένα γεγονός του κόσμου που θα ταράξει πολύ τους ανθρώπους θα προκαλέσει μια ανοιχτή εξέγερση κατά Εκείνου Που ως Θεός και Δημιουργός επιτρέπει κάτι που προξενεί ζημιά στους ανθρώπους. . .  Και για το λόγο αυτό θα αρνηθούν οποιαδήποτε αναγνώριση σε αυτό τον Θεό και Δημιουργό, θα απορρίψουν ως αναξιόπιστη οποιαδήποτε πίστη σε Εκείνον και θα φέρονται εχθρικά σε εκείνους που αντίθετα προς τη γνώμη εκείνη θα υποστηρίξουν την πίστη σε Μένα, που θα Με πρεσβεύσουν και που θα ήθελαν να διδάξουν και τους συνανθρώπους τους.

Ξανά και ξανά σας ανακοίνωνα ότι θα εκδηλωθώ μέσω των φυσικών δυνάμεων για να ταρακουνήσω ακόμα όσους κοιμούνται και είναι νωθροί. . .  Και μερικοί λίγοι θα ξυπνήσουν, αλλά από την άλλη θα χάσουν πολλοί ακόμα και την αδύνατη πίστη τους εν όψει των πολλών καταστροφών και των πολλών ανθρώπινων θυμάτων που θα στοιχίσει αυτό το συμβάν. Και τότε θα ακούγονται οι πιο διαφορετικές γνώμες και γεμάτοι μίσος θα αρνηθούν πολλοί έναν Θεό και Δημιουργό και θα φερθούν εχθρικά στον καθένα που να μην συμφωνήσει με εκείνους. Και τότε ο αντίπαλός Μου θα ενεργεί με όλο του το δόλο για να υποδαυλίσει αυτό το μίσος. Και θα το πετύχει μάλιστα, αφού η γήινη απόλεια που θα υποστούν οι άνθρωποι ως αποτέλεσμα αυτού του φυσικού συμβάντος θα τους πικράνει και θα τους ωθήσει να εγείρουν αδικαιολόγητες απαιτήσεις και να εκμεταλλευτούν τον συνάνθρωπο που δεν θα μπορεί να αμυνθεί. . .

Η απονία των ανθρώπων θα αυξάνεται και αυτά που θα επιχειρούν θα μαρτυρούν ξεκάθαρα τον αντίπαλο, τον αντίχριστο, στον οποίο θα είναι υπόδουλοι. Και θα εκδοθούν κανονισμοί και διατάξεις που θα έχουν ιδιαίτερα σοβαρή επίδραση στους δικούς Μου, οι οποίοι θα πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας της πίστης τους και οι οποίοι θα δυσκολεύονται να καταλάβουν τη σκληρότητα της μοίρας τους. Και τότε θα συντομέψω τις ημέρες για χάρη των δικών Μου. . .  για να μην αποθαρρυνθούν, για να μην αποστατήσουν. . .  για να γίνουν μακάριοι. . .

Βασιστείτε μόνο στο λόγο Μου, προκειμένου να σωθείτε από την έσχατη ανάγκη, και περιμένετε την εκπλήρωση αυτού του λόγου. Αφού Εγώ ο Ίδιος θα έρθω και θα σας απελευθερώσω, Εγώ ο Ίδιος θα εμφανιστώ με ασυνήθιστο τρόπο ήδη πριν για να σας ενδυναμώσω όταν κινδυνεύσετε να χάσετε τη δύναμή σας. . .  Δεν χρειάζεται να φοβάστε όσο συνδέεστε μαζί Μου μέσα στην προσευχή, αφού τόση ώρα σάς διοχετεύεται ξανά και ξανά δύναμη για να προβάλετε αντίσταση. . .  Και λαμβάνετε πάντοτε υπόψη σας ότι οι εχθροί μπορούν μάλιστα να σκοτώσουν το κορμί σας, όχι όμως την ψυχή σας. . .  λαμβάνετε υπόψη σας ότι υπάρχει μια αιώνια ζωή και ότι η ζωή πάνω σε αυτή τη Γη θα τελειώσει σύντομα για κάθε άνθρωπο. . .  Τότε θα εξαφανιστεί ο φόβος σας, τότε θα σας γεμίσει μια ισχυρή πίστη και θα αντέξετε και θα υποστηρίζετε πάντα μόνο Εμένα και το όνομά Μου. . .

Απομνημονεύστε καλά αυτά τα λόγια Μου και θα σας είναι παρηγοριά την ερχόμενη περίοδο. . .  Εξασφαλίστε να βρείτε δύναμη ήδη πριν, μαζέψτε την, αφού ακόμα θα περάσει λίγος χρόνος ώσπου να εκδηλωθώ ο Ίδιος μέσω του φυσικού συμβάντος. . .  Και αν χρησιμοποιήσετε ακόμα καλά αυτό το χρόνο για να ενισχύσετε την πίστη σας, ο θρησκευτικός αγώνας που θα ακολουθήσει δεν θα σας τρομάξει. Θα σας βρει προετοιμασμένους και τα επίγεια δεινά θα σας αγγίξουν μόνο λίγο, γιατί θα περιμένετε με βεβαιότητα τον ερχομό Μου, γιατί η πίστη σας θα έχει γίνει τόσο ισχυρή ώστε ούτε οι απειλές ούτε τα μέτρα δεν θα μπορούν να την κλονίσουν. . .  Τότε θα είστε καλοί αγωνιστές για Μένα και για το όνομά Μου και όλες οι δυνάμεις της κόλασης δεν θα είναι ικανές να σας νικήσουν, αφού Εγώ ο Ίδιος θα μάχομαι μαζί σας και θα σας οδηγήσω πράγματι στη νίκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6591                9-7-1956

Η γνώση για την προηγούμενη αναπτυξιακή πορεία. . .

Η γνώση για την πορεία της ψυχής σας πριν την ενσάρκωσή της ως άνθρωπος είναι οφέλιμη κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βαδίζουν αδιάφορα μέσα από την επίγεια τους ζωή και που δεν έχουν επίγνωση της ευθύνης τους απέναντι στην ψυχή τους. Τέτοιοι άνθρωποι μεν δεν θα θέλουν να αποδεχθούν αυτή τη γνώση, αλλά παρ’όλα αυτά μπορεί αυτή να τους ανοίξει μια νέα σκοπιά από την οποία να δουν την ύπαρξή τους. . .  Μπορεί να τους είναι εξήγηση για πολλά πράγματα που τους ήταν ανεξήγητα μέχρι τότε, μπορεί να τους βάλει σε σκέψεις και να τους προξενήσει ανησυχία όταν σκεφτούν τη συνέχιση της ζωής τους, την οποία δεν θα μπορούν πια να αμφισβητήσουν, εφόσον ανταποκρίνεται στην αλήθεια εκείνη η γνώση.

Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα μπορεί να την απορρίψει έτσι απλά, αλλά μόνο λίγοι θα είναι πρόθυμοι να την αποδεχτούν. Αυτή η γνώση θα μπορούσε όμως πριν το τέλος να παρακινήσει ακόμα πολλούς ανθρώπους να συλλογιστούν και να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στον Θεό. . .  Και η μετάδοση αυτής της γνώσης είναι επίσης ένα από τα μέσα που εφαρμόζει ακόμα ο Θεός με βάση την αγάπη Του, δηλαδή επιτρέπει στους ανθρώπους να ρίξουν μια ματιά στο προαιώνιο σχέδιό Του. Αφού μαζί με την ολοκλήρωση αυτής της λυτρωτικής περιόδου θα κλείσουν και οι πύλες προς το άλλο βασίλειο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο ακόμα δύο δυνατότητες για μια περαιτέρω ύπαρξη. . .  ως άνθρωπος στη νέα Γη ή ως διαλυμένο πνευματικό φυλακισμένο και πάλι μέσα στη δημιουργία.

Ενώ πριν δεν απαιτούνταν αυτή η γνώση, γιατί οι ανώριμες ψυχές μπορούσαν να ωριμάσουν ακόμα στο άλλο βασίλειο και είχαν επομένως ακρετό χρόνο για την ωρίμανσή τους. Αυτός ο χρόνος όμως λείπει στους ανθρώπους της έσχατης εποχής και συνεπώς ο Θεός θέλει να τους βοηθήσει με κάθε άλλο τρόπο να πετύχουν έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας που να αποφύγει τη φυλάκισή τους μέσα στη σκληρή ύλη. Παρεχόταν μάλιστα πάντοτε σε εκείνον που έκανε πνευματικές προσπάθειες η δυνατότητα να λάβει μια ιδέα του σωτήριου σχεδίου του Θεο. Αλλά τις περισσότερες φορές αυτό έγινε με σκοπό τη δική του ανάπτυξη ή με σκοπό να διδαχθούν άνθρωποι που είχαν ιδιαίτερη δίψα για μάθηση, στους οποίους εκπλήρωσε ο Θεός τα παρακάλια τους για διαφώτιση. . .

Κατά την τελευταία εποχή όμως πρέπει να διαδοθεί αυτή η γνώση ανάμεσα στους ανθρώπους ως μια παραίνεση και προειδοποίηση. Αφού παρόλο που αφαιρέθηκε στους ανθρώπους η σχετική ανάμνηση, η πίστη τους στην προηγούμενη ατελείωτα μεγάλη πορεία της ψυχής τους θα προξενήσει ένα ορισμένα αίσθημα ευθύνης μέσα τους. Και μπορούν να εμφανιστούν αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο ζωής του και μέσα σε έναν άθεο άνθρωπο, και εκείνες μπορούν να αναδύονται ξανά και ξανά μέσα του σαν σιωπηλές προειδοποιήσεις, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί μαζί τους μέσα στις σκέψεις του. Και μερικές φορές τέτοιες εξηγήσεις μπορούν να καλύψουν κενά για τους ανθρώπους, οι άνθρπωποι θα τις αποδεχθούν πιο προύθυμα, γιατί μέσω εκείνων μπορούν να καταλάβουν το νόημα και το σκοπό της δημιουργίας. . .  αλλά πάντα μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που σκέφτονται και που θέλουν να πιστέψουν, που όμως απαιτούν λογικές αιτιολογίες για να μπορούν να πιστέψουν.

Σε εκείνους τους ανθρώπους ρίχνει ο Θεός μια σανίδα σωτηρίας, η οποία θα τους τραβήξει σε στερεό έδαφος. . .  Και θα τους αφήσει να βρουν τους δρόμους μέσω των οποίων θα αποκτήσουν γνώσεις. Θα διοχετεύσει τις γνώσεις σχετικά με το σωτήριο σχέδιο και την ατελείωτα μεγάλη αναπτυξιακή πορεία της ψυχής εκεί όπου θα τις έχει ανάγκη κανείς, παρόλο που δεν χρειάζεται να λάβουν γνώση σχετικά όλοι οι άνθρωποι. . .  Αλλά ο Θεός ξέρει τις σκέψεις και τις αμφιβολίες του καθένα και θέλει να τους απαντήσει ή να διαλύσει τις αμφιβολίες τους. . .  Τίποτα όμως από αυτά που επιχειρεί δεν θα είναι χωρίς νόημα και σκοπό και οι γνώσεις που διοχετεύει στη Γη τις κατάλαβε ως σκόπιμες η σοφία Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6592                10 κ. 11-7-1956

Αιτιολογία του ασυνήθιστου δώρου της χάρης. . .

Για μια χάρη που δεν την αξίζουν οι άνθρωποι πρόκειται όταν τους μιλάω απευθείας, αφού μόνο σπάνια αποκτά ένας άνθρωπος ακόμα στη Γη το βαθμό της ωριμότητας που Μου τον φέρνει ήδη τόσο κοντά ώστε το αποτέλεσμα είναι μια άμεση ακτινοβόληση αγάπης από την πλευρά Μου. Κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος όμως μιλώ σε όλους τους ανθρώπους με έναν τρόπο ώστε μπορούν να Με ακούσουν τον Ίδιο, ακόμα και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνεται με άμεσο τρόπο. Και για αυτό το σκοπό έχω ανάγκη μια μορφή που να επιτρέψει την άμεση ενέργειά Μου πάνω της. . .  που να θέλει δηλαδή να Μου παραδοθεί. . .  Και αυτή την προθυμία τη χρησιμοποιώ με ασυνήθιστο τρόπο, γιατί είναι επειγόντως ανάγκη να παρασχεθεί στους ανθρώπους μια βοήθεια.

Μπορώ μεν να κάνω εργαλείο μόνο μια τέτοια μορφή που έχει ήδη πετύχει μια ορισμένη ψυχική ωριμότητα. Ωστόσο, αυτή η ωριμότητα δεν θα ήταν αρκετή για μια τέτοια ακτινοβόληση, η οποία είναι μερίδιο ενός αληθινό παιδιού του Θεού. . .  ενός ανθρώπου που φεύγει από την επίγεια του ζωή εντελώς πνευματοποιημένος και τον οποίο υποδέχομαι ως το παιδί Μου, στο οποίο δίνω τότε όλα τα δικαιώματα ενός παιδιού και το οποίο είναι συνεπώς ικανό να επικοινωνεί απευθείας μαζί Μου, έτσι όπως επικοινωνεί ένα παιδί με τον πατέρα του. . .  Να το καταλάβετε, μόνο ένας τέτοιος βαθμός ωριμότητας είναι η προϋπόθεση για να ρεύσει η ακτινοβολία της δύναμης αγάπης Μου άμεσα σε ένα ον, το οποίο θα τη μεταβιβάσει μέσα από αμέτρητους παραλήπτες του φωτός εκεί όπου επιθυμήσει κανείς το φως.

Για αυτό το λόγο λέω μια χάρη την οποία δεν την αξίζει ο άνθρωπος την περίπτωση όπου, παρόλο που ο άνθρωπος δεν έχει έναν τόσο υψηλό βαθμό ωριμότητας,  χρησιμοποιώ αυτή την ανθρώπινη μορφή του για να διοχετεύσω αυτή την ακτινοβολία της δύναμης αγάπης Μου απευθείας στους ανθρώπους, επειδή εν όψει του κοντινού τέλους πρέπει να αυξηθεί η παροχή της χάρης για να βοηθηούν οι άνθρωποι. . .  επειδή μια ασυνήθιστη παροχή δύναμης μπορεί ακόμα να πετύχει αυτό που αλλιώς θα ήταν ανέφικτο. . .  Για αυτό το λόγο αρκούμαι στη σοβαρή θέληση ενός ανθρώπου να Με υπηρετήσει. . .  εφόσον πληροί τους όρους που να επιτρέψουν την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα του. Αφού η υπόσχεσή Μου λέει: «Θέλω να σας στείλω τον παρηγορητή, το Πνεύμα της αλήθειας. Αυτό θα σας οδηγήσει στην αλήθεια και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα σας είπα. . .»

Επομένως, το Πνεύμα Μου ενεργεί μέσα σε κάθε άνθρωπο που διά της αγάπης διαμόρφωσε τον εαυτό του σε ένα δοχείο μέσα στο οποίο να υποδεχθεί το Πνεύμα Μου. . .  Αυτό τον οδηγεί στη σωστή κατανόηση, φωτίζει τη σκέψη του, τον διαφωτίζει από το εσωτερικό Του. Και άρα ο άνθρωπος θα στέκεται στην αλήθεια, θα υπάρχει φως μέσα του και θα είναι και ικανός να μεταδώσει τις γνώσεις του στους συνανθρώπους του. . .  Θα τον γεμίζει το Πνεύμα Μου και θα μπορεί δίκαια να πει ότι Εγώ είμαι παρών μέσα του. Και αυτή η ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο προϋποθέτει έναν ορισμένο βαθμό αγάπης, τον οποίο μπορείτε όλοι εσείς οι άνθρωποι να πετύχετε στη Γη αν έχετε καλή θέληση.

Αλλά αυτός ο βαθμός αγάπης μπορεί να αυξάνεται διαρκώς και μπορεί να καταλήξει σε έναν τόσο ολόψυχο σύνδεσμο ενός ανθρώπου μαζί Μου ώστε μπορώ να πιάσω το παιδί Μου με ολόκληρη τη φωτιά της αγάπης Μου, ώστε εκείνο αντιλαμβάνεται τότε, μέσα σε αφάνταστη μακαριότητα, τη φωνή Μου και το γεμίζει το ίδιο μια δύναμη αγάπης που το ωθεί να τη μεταβιβάσει. . .  Αλλά έναν τέτοιο βαθμό αγάπης τον πετυχαίνει μόνο σπάνια κανείς στη Γη. . .  Η φωνή Μου όμως που μιλά απευθείας σε έναν άνθρωπο έχει ένα αφάνταστα δυνατό αποτέλεσμα. . .  ένα αποτέλεσμα όπως μπορεί και να μην το αντέξει ένας άνθρωπος στη Γη. Για αυτό το λόγο φροντίζω τους ανθρώπους με μόνο ελάχιστη δύναμη όταν θέλω να τους βοηθήσω. Ακόμα και αυτή η ελάχιστη δύναμη όμως έχει ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους όσο ο βαθμός ωριμότητάς τους είναι ακόμα χαμηλός. . .

Τους μιλάω μάλιστα απευθείας και τότε που χρησιμοποιώ έναν άνθρωπο για να τους μιλήσω. . .  Ωστόσο, η δύναμη που θα ανάγκαζε την πίστη τους εξασθενίζεται, καθ’όσον η φωνή Μου εκδηλώνεται πάντοτε ως η γλώσσα του ανθρώπου διά τους οποίου εκφράζομαι. . .   Αν τους μιλήσω απευθείας μέσω εκείνον ή αν ακούσουν τα λόγια τα οποία παρέλαβε εκείνος από Εμένα τον Ίδιο. . .  οι άνθρωποι θα αγγίζονται πάντα σαν από ένα πνευματικό αγαθό που τους «μεταδόθηκε», θα ακούν πάντα πρώτα τον άνρθωπο που δρα σαν μεσολαβητής, και ανάλογα με το βαθμό της αγάπης τους θα αισθανθούν Εμένα τον Ίδιο και την αγάπη Μου. . .  Συνεπώς, κάτι το αφάνταστα σημαντικό διοχετεύεται στους ανθρώπους, το οποίο μπορεί να είναι μια πραγματική βοήθεια, το οποίο ωστόσο δεν θα τους αγγίξει ποτέ με ολόκληρη την ορμή της δύναμης, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα το άντεχαν οι άνθρωποι.

Και με τον ίδιο τρόπο αγγίζεται και ο μεσολαβητής. . .  δηλαδή η μορφή μέσω της οποίας μπορώ να εκδηλώνομαι ο Ιδιος. . .  αφού και αυτός ακούει τον ήχο της φωνής Μου μόνο τότε που παρουσιάζει έναν αυξημένο βαθμό ωριμότητας, με αποτέλεσμα να πάρει μια σαφή απόδειξη της παρουσίας Μου. . .  Τις περισσότερες φορές όμως αντιλαμβάνεται τη φωνή Μου μόνο διανοητικά, δηλαδή ενεργεί μέσα του το Πνεύμα Μου. Τότε Με υπηρετεί μάλιστα ως μεσολαβητής, μπορώ να εκδηλώνομαι μέσω αυτού σε όλους τους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά δεν επενεργεί πάνω του η τεράστια ορμή του ρεύματος της δύναμης αγάπης Μου, όπως αυτή δεν επενεργεί ούτε στους ανθρώπους στους οποίους μιλάω μέσω εκείνου. . .  επειδή και εκείνος πρέπει να διανύσει τον επίγειο δρόμο του χρησιμοποιώντας την πλήρη ελευθερία της βούλησής του. . .  κάτι όμως που θα εμποδιζόταν από οποιαδήποτε ασυνήθιστη επενέργεια της φωνής Μου.

Ωστόσο, ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να Με υπηρετήσουν ως εργαλεία μπορώ να επιλέξω μόνο όσους παρουσιάζουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις. . .  Αφού πρόκειται για ένα τεράστιο δώρο της χάρης Μου το οποίο προσφέρω στους ανθρώπους ακόμα πριν το τέλος. Και απαιτείται μια ισχυρή πίστη και μια ισχυρή θέληση για να προσφερθεί κανείς ως μεσολαβητής για αυτό το δώρο της χάρης. Μόνο από μια ζωή με αγάπη μπορεί να προκύψουν μια τέτοια ισχυρή πίστη και μια τέτοια ισχυρή θέληση. . .

Η αγάπη και η πίστη είναι απαραίτητες για μια αποστολή που αποτελεί μια υπηρεσία για Μένα καθώς και μια υπηρεσία στους συνανθρώπους, δηλαδή η αποστολή του να είναι κανείς μεσολαβητής ανάμεσα σε Μένα και τους ανθρώπους. Πρέπει να πιστέψει ακλόνητα ο άνθρωπος ότι μπορώ ο Ίδιος να εκδηλώνομαι και ότι το θέλω μάλιστα για να βοηθήσω τους ανθρώπους. . .  Και αυτή την ακλόνητη πίστη πρέπει να την απόκτησει κανείς μέσω μιας ζωής με αγάπη. Μόνο τότε μπορώ να κάνω εργαλείο Μου αυτό τον άνθρωπο και να διοχετεύσω το ρεύμα της χάρης Μου σε όλους τους ανθρώπους. . .  Αυτό το ρεύμα της χάρης προκαλεί μάλιστα μια κατάσταση της μακαριότητα στην ψυχή του μεσολαβητή, ενώ αυτός ο ίδιος δεν αισθάνεται με ασυνήθιστο τρόπο αυτή την κατάσταση.

Εάν όμως επηρεάζονταν και οι αισθήσεις του ανθρώπου από τη δύναμη αγάπης Μου, ο άνθρωπος δεν θα είχε πια εκείνη την ησυχία ώστε να μπορούσε να ακούσει ή να καταγράψει αυτά που του λέει το Πνεύμα Μου. Τότε η ακτινοβολία της αγάπης Μου θα επηρέαζε μόνο τον ίδιο και μια μεταβίβασή της στους συνανθρώπους θα ήταν αδύνατη. . .  Αλλά μέσω αυτού θέλω να μιλήσω σε όλους τους ανθρώπους, και αυτό απαιτεί ένα εργαλείο που να υποκύψει εντελώς στο θέλημά Μου, που να θέλει να Μου είναι μόνο εργαλείο με σκοπό μια αποστολή. . .  Και για αυτό το λόγο θα μπορέσει να παραλάβει την αμοιβή μόνο στο πνευματικό βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής όμως δεν θα μπορέσει να σημειώσει άλλα ιδιαίτερα προνόμια από εκείνα που υποσχέθηκα σε όλους τους εργάτες μέσα στον αμπελώνα Μου: δηλαδή ότι θα τους φροντίσω πνευματικά και σωματικά, ότι βρίσκονται κάτω από την προστασία Μου και ότι οδηγούνται και κατευθύνονται πάντοτε από τη φροντίδα Μου.

Δεν θα πρέπει ένα αίσθημα της ασυνήθιστης μακαριότητας να τους παρακινήσει να αφοσιωθούν σε Μένα, γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με έναν εξαναγκασμό της θέλησής τους. Με την ελεύθερη θέλησή τους ας είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν Εμένα και τους συνανθρώπους και ας πιστέψουν ακλόνητα ότι μέσω της αφοσίωσής τους μπορούν να Μου κάνουν μια χάρη. . .  Και ευλογώ μια τέτοια πίστη και μια τέτοια θέληση και η ευλογία Μου θα βοηθήσει την ψυχή να ωριμάσει. Και άρα κατά την εποχή του τέλους μπορεί να διοχετευτεί στους ανθρώπους μια χάρη την οποία δεν αξίζουν, ένα ρεύμα της χάρης αφάνταστου αποτελέσματος, το οποίο, εφόσον το χρησιμοποιήσουν καλά, μπορεί να τους βοηθήσει να ανεβούν στο ύψος, χωρίς ωστόσο να βιάσει τους ανθρώπους πνευματικά.

Μπορούν οι άνθρωποι να ακούσουν τη φωνή Μου που τους μιλά απευθείας με έναν τρόπο τον οποίο αντέχουν, επειδή η ακτινοβόληση από το φως της αγάπης Μου γίνεται μέσω μιας συγκάλυψης, την οποία επιτρέπει ακριβώς εκείνη η ανθρώπινη μορφή. . .  Ως εκ τούτου εισρέεται στους ανθρώπους ένας βαθμός δύναμης που είναι κατάλληλος για την ωριμότητα της ψυχής τους, ο οποίος ωστόσο μπορεί να αυξηθεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με το πώς εκμεταλλευτούν το δώρο της χάρης Μου. . .  διά του οποίου θέλω ακόμα να φέρω τη σωτηρία στους ανθρώπους κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6593                12-7-1956

Η αναγέννηση ισοδυναμεί με την ανάσταση. . .

Η μέρα της αναγέννησής σας είναι ταυτόχρονα η μέρα της ανάστασής σας. . .  Μόλις η ψυχή σας καταλάβει το σκοπό της επίγειας της ζωής, μόλις συνδεθεί μαζί Μου με την ελεύθερη θέλησή της, μόλις αρχίσει να επιδιώκει Εμένα και τη βασιλεία Μου, βγαίνει από τον τάφο της μέσα στο σκοτάδι, αφυπνίζεται σε μια νέα ζωή. . .  Αφού η αναγέννηση της ψυχής είναι ακριβώς αυτή η αλλαγή από την περιοχή του αντιπάλου Μου στη δική Μου περιοχή.

Η ψυχή μένει ακόμα στη Γη, γεννήθηκε μέσα στο σκοτάδι στην αρχή της ενσάρκωσής της ως άνθρωπος και πάλεψε με την ελεύθερη βούλησή της να βρει το φως. Βγήκε δηλαδή από τον τάφο της στην περίπτωση που με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού μπόρεσε να απελευθερωθεί από το περίβλημά της, στην περίπτωση που πέτυχε μια πνευματική αναγέννηση, στην περίπτωση που οι σκέψεις και οι επιδιώξεις της είναι στραμμένες πνευματικά. . .  Επομένως βίωσε και μια ανάσταση από τη νύχτα του θανάτου στο φως της ημέρας. . .

Από αυτά προκύπτει ότι με την «ημέρα της ανάστασης» εννοείται αυτή η αλλαγή, την οποία μπορεί να καταφέρει η ψυχή ακόμα στη Γη και η οποία της εγγυάται και στο άλλο βασίλειο μια «ζωή» μέσα στο φως και στη δύναμη. . .  ενώ μπορούν οι ψυχές και να παραμείνουν στην κατάσταση του θανάτου μετά την αποβίωσή τους από αυτή τη Γη, και όμως δεν θα έχουν πεθάνει. . .  Αφού καμία ψυχή δεν μπορεί να πεθάνει, όσο ανώριμη και να αποβιώσει από αυτή τη Γη. Μόνο που θα βρίσκεται σε μια θανατοειδή κατάσταση, χωρίς δύναμη και μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι. . .  Υπάρχει και όμως δεν έχει αναστηθεί στη ζωή. . .

Μια ανάσταση είναι εγγυημένη σε κάθε άνθρωπο που κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής πασχίζει να δημιουργήσει το σύνδεσμο με το πνευματικό βασίλειο. . .  που άρα επιδιώκει θεληματικά μια άνοδο στα ύψη, που δεν αρκείται στη γήινη ύπαρξή του, αλλά αναγνωρίζει ένα ανώτερο Ον, Του εμπιστεύεται και Του παραδίδεται εντελώς. . .  η ψυχή του οποίου βιώνει επομένως μια αναγέννηση όταν εκτελεί αυτή την εσωτερική μετατροπή και Μου αφοσιώνεται με την ελεύθερη θέλησή του. . .

Και μια τέτοια ψυχή δεν χρειάζεται να φοβάται το γήινο θάνατο, αφού μόνο  ξεφεύγει από το εξωτερικό της περίπβλημα, από το σαρκικό της κορμί, και μπαίνει στο άλλο βασίλειο με το κορμί της μεταμορφωμένο, γιατί από τη μία είναι άφθαρτη και γιατί από την άλλη έχει ξεπεράσει το θάνατο, το σκοτάδι και την αδυναμία, τα οποία αποκλείουν μια «ζωή» στο πνευματικό βασίλειο. . .  και γιατί κάτι το ζωντανό είναι ορατό για το επίσης ζωντανό. . .  Και η ψυχή είναι ευτυχισμένη που μπορεί να απαλλαχθεί από το σαρκικό της κορμί, το οποίο της ήταν μόνο δεσμά όσο ζούσε στη Γη.

Αλλά και οι ανώριμες ψυχές απαλλάσσονται από αυτό το σωματικό τους περίβλημα και όμως παραμένουν δεμένες παρ’όλα αυτά. Παραμένουν μέσα στον τάφο τους, μέσα στο σκοτάδι, μέσα στην κατάσταση της άγνοιας, και όλα αυτά τις βασανίζουν πολύ. . .  Αλλά και αυτές μπορούν ακόμα να αναστηθούν στη ζωή στο επέκεινα. Και αυτές μπορούν να βγουν από τον τάφο τους, και αυτές μπορούν να φτάσουν στο φως με τη βοήθεια του Ιησού Χριστό, στην περίπτωση που επικαλεστούν Εκείνον, ο Οποίος αναστήθηκε από τους νεκρούς, ο Οποίος νίκησε το θάνατο, προκειμένου Αυτός να κυλήσει την πέτρα μακριά από τον τάφο τους, προκειμένου να βγάλει από εκείνους την ενοχή της αμαρτίας που τους κρατά αιχμάλωτους μέσα στη νύχτα του θανάτου, μέσα στον τάφο. . .   προκειμένου να μπορέσουν και εκείνες να βγουν και να φτάσουν στο φως της ημέρας. . .

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αναστηθούν, αλλά ο Ιησούς Χριστός πρέπει να τους παρέχει τη συμπαράστασή Του. . .  Και αν ο άνθρωπος Τον φωνάζει ήδη στη Γη για βοήθεια, για λύτρωση από την αμαρτία και από το θάνατο, μπορεί η ψυχή του να βιώσει την ανάστασή της ήδη στη Γη, με αποτέλεσμα αυτή η ψυχή να μην πεθάνει ποτέ πια στην αιωνιότητα, ούτε όταν πεθάνει ο άνθρωπος στη Γη. Αλλά η κάθε ψυχή είναι αθάνατη. . .  δηλαδή δεν διαλύεται πια. Και όσο βαθιά και να βρίσκεται μέσα στον τάφο της αμαρτίας της, πρέπει να ανεχτεί το σκοτάδι του τάφου της, πρέπει να καταλάβει την πλήρη αδυναμία της να βγει από τον τάφο της. . .  είναι ανίκανη και έχει ανάγκη βοήθεια. . .

Και στην περίπτωση που αποδεχθεί μια βοήθεια που να της προσφερθεί με αγάπη, θα θυμηθεί και Εκείνον Που μόνο Αυτός μπορεί να τη βοηθήσει να αναστηθεί. . .  Θα επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος βγήκε ο Ίδιος από τον τάφο Του, ο Οποίος νίκησε το θάνατο και ο Οποίος μπορεί να κόψει όλα τα δεσμά. . .  ο Οποίος προσφέρει το χέρι Του σε κάθε ψυχή για να μπορέσει να βγει από τον τάφο, προκειμένου να μπει στη ζωή, την οποία δεν θα μπορεί να χάσει ποτέ πια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6594                14-7-1956

Ο Θεός έχει ανάγκη υπηρέτες κατά τον καιρό της συγκομιδής. . .

Κατά τον καιρό της συγκομιδής απαιτούνται πολλοί εργάτες και προσλαμβάνω συνέχεια υπηρέτες που θέλουν να δουλέψουν για Μένα. Ο καιρός της συγκομιδής έχει έρθει και πρέπει ακόμα να γίνει πολλή δουλειά για να ωριμάσουν ακόμα οι τελευταίοι καρποί, για να μπορέσουν να μεταφερθούν στους αχυρώνες. . .  Και θα ξεχωριστεί η ήρα από το σιτάρι. . .  Όλοι εσείς γνωρίζετε τα λόγια που είπα στη Γη και θα τα καταλάβετε τώρα, στην περίπτωση που ξέρετε και πιστεύετε ότι το τέλος είναι κοντά, ότι έχει έρθει τώρα αυτή η περίοδος όπου έχω ανάγκη υπηρέτες σε μεγάλο αριθμό.

Σπάρθηκαν πολλοί καλοί σπόροι και η συγκομιδή θα μπορούσε να είναι καλή. Ωστόσο, δεν έπεσε κάθε σπόρος σε καλό έδαφος, δεν φύτρωσε κάθε σπόρος και δεν είχε κάθε σπόρος τη φροντίδα και την αγάπη ενός εργατικού αγρότη που θέλει να κερδίσει καλούς καρπούς από το έδαφός του. Εγώ όμως είμαι ο Κύριος και ολόκληρη η γη είναι η ιδιοκτησία Μου, την οποία ανέθεσα σε επιμελείς εργάτες που είχαν εντολή Μου να την εκχερσώσουν και να την καλλιεργήσουν. Όταν όμως έρθει η ώρα όπου οι καρποί θα είναι ώριμοι, θα πρέπει να στρατολογήσω ακόμα πολλούς εργάτες για να Με βοηθήσουν να μαζέψω τους καρπούς. . .

Πρέπει να στείλω τους υπηρέτες Μου στον κόσμο για να είναι δραστήριοι στο όνομά Μου, για να κηρύξουν το λόγο Μου, για να νουθετήσουν τους ανθρώπους και να τους παροτρύνουν να ασκήσουν την έμπρακτη αγάπη. Πρέπει να μιλήσουν στο όνομά Μου και υπέρ του ονόματός Μου. . .  Πρέπει να επισημάνουν τον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή, και πρέπει να αναφέρουν το κοντινό τέλος. Πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν ακόμα ψυχές από το σκοτάδι. . .  Τότε κάνουν τη δουλειά ενός πιστού υπηρέτη μέσα στον αμπελώνα Μου. Μόνο τότε είναι δυνατό να ωριμάσουν πολλοί καλοί καρποί, τους οποίους μπορώ να μαζέψω και να φέρω στους αχερώνες Μου, τους οποίους μπορώ να ανακαλέσω στο βασίλειό Μου και οι οποίοι θα ξεχωριστούν από εκείνους που θα καούν ως ήρα μέσα στην αιώνια φωτιά. . .

Όταν έχει έρθει η ώρα του τέλους, θα βγει αμετάκλητα στην επιφάνεια οτιδήποτε ακατάλληλο για να δώσει ζωή, οτιδήποτε που θα πρέπει να θεωρηθεί όχι καρπό αλλά άδεια φλούδα που δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτε άλλο από το να καεί και να σκορπιστεί στους πέντε ανέμους. . .  Αλλά θέλω η συγκομική να είναι μεγάλη στο τέλος, και για αυτό το λόγο θα πρέπει η ανάπτυξη και του πιο μικρού φυτακιού να παρατηρείται και να προωθείται με όλη τη δυνατή αγάπη. . .  Αφού ένας καλός υπηρέτης μπορεί να συμβάλει πολύ όταν φροντίζει επιμελώς και στοργικά και το πιο μικρό φυτάκι. . .  όταν το εκθέτει στην ακτίνα του ήλιου και το ποτίζει ένθερμα με το νερό της αγάπης. . .

Ένας καλός υπηρέτης μπορεί να μαζέψει για Μένα ακόμα πολλούς καρπούς και θέλω να τον ευλογήσω για τον κόπο και για την αντοχή του, τα οποία μπορούν να Μου φέρουν μια πλουσιοπάροχη συγκομιδή. Συνεπώς δεν Μου χρησιμεύουν υπηρέτες που είναι αμελείς και τεμπέληδες, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, που μόνο προσποιούνται να είναι δραστήριοι, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να Με ξεγελάσουν. . .  Και φωνάζω για αυτό ξανά και ξανά εκείνους που να είναι ακόμα κατά την τελευταία ώρα πρόθυμοι να αναλάβουν την υπηρεσία για Μένα, αφού προσλαμβάνω τον καθένα, γιατί δεν απομένει πια πολύς χρόνος μέχρι το τέλος. . .  Και όποιος θέλει να Με υπηρετήσει, σε αυτόν δίνω και τη δύναμη για να είναι δραστήριος για Μένα. . .  Μόνο που πρέπει να θέλει με σοβαρότητα να εργαστεί για Μένα και για τη βασιλεία Μου, αφού η εργασία επείγει, γιατί η πλούσια συγκομιδή για Μένα σημαίνει μια απόλεια για τον αντίπαλό Μου. . .

Σημαίνει την αφύπνιση στη ζωή, σημαίνει διαφυγή από το βέβαιο θάνατο. . .  Και για το λόγο αυτό οι εργατικοί υπηρέτες μπορούν να συμβάλουν πολύ στην περίπτωση που ακολουθούν το κάλεσμά Μου και κάνουν αυτό που τους αναθέτω: στην περίπτωση που φέρνουν το λόγο Μου στον κόσμο, στην περίπτωση που μιλούν πάντα μόνο για τον Ιησού Χριστό και για το έργο της αγάπης Του, στην περίπτωση που κηρύσσουν τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης Του και που επομένως βάζουν καλούς σπόρους μέσα στη γη, προκειμένου αυτοί να φυτρώσουν ακόμα και να μπορέσουν να φέρουν πλούσιους καρπούς πριν έρθει το τέλος. . .  Αφού απομένει μόνο ακόμα λίγος χρόνος, ο οποίος όμως θα πρέπει να αξιοποιηθεί καλά. . .  για να είναι πλούσια η συγκομιδή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6595                15-7-1956

Τα θαύματα είναι το αποτέλεσμα της πίστης. . .

Την αγάπη Μου την έχετε πάντοτε. . .  Και η αγάπη Μου θέλει πάντα μόνο το καλύτερο για σας, θέλει πάντα μόνο τη σωτηρία της ψυχής σας, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει όταν πεθάνει το κορμί σας. Από την αγάπη Μου αιτιολογούνται όλα όσα σας αγγίζουν κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να αποθαρρυνθείτε  και να φοβηθείτε ούτε ένα λεπτό. Αφού η αγάπη Μου λύνει όλα τα προβλήματα την κατάλληλη στιγμή, δημιουργεί την ισορροπία όπου υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στο κορμί και στην ψυχή. . .  δηλαδή όπου η ψυχή κινδυνεύει γιατί ο άνθρωπος ζει μόνο για το κορμί του, ενώ σύμφωνα με το θέλημά Μου η ψυχή θα έπρεπε να ωριμάσει.

Μπορείτε πάντα να είστε εντελώς πεπεισμένοι ότι το μάτι Μου σας φυλάγει και ότι ξέρω τόσο για τις ψυχικές όσο και για τις σωματικές σας δυσκολίες και ότι τις διορθώνω την κατάλληλη στιγμή. Άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ό,τι και να σας συμβεί, αφού Εγώ ο Ίδιος σας φροντίζω. Μόνο που απαιτώ από σας να Μου αφοσιωθείτε τελείως, να μην πάρετε δικούς σας δρόμους, να είστε πάντα πρόθυμοι να Με αφήνετε να σας οδηγώ. . .  να μην ανησυχείτε και να έχετε πλήρη εμπιστοσύνη ότι σας βοηθάω σε όλα όσα σας στεναχωρούν.

Η κάθε ανησυχία είναι μια έλλειψη εμπιστοσύνης και εμποδίζει το σχέδιο της αγάπης Μου. . .  Στην περίπτωση όμως που αφήνεστε εντελώς στο θέλημά Μου και πιστεύετε στην αγάπη και στη δύναμή Μου, μπορείτε στ’αλήθεια να βαδίζετε ξέγνοιαστα στον επίγειο σας δρόμο. Αφού η αγάπη Μου σας προστατεύει για να μην κινδυνεύεσετε, εφόσον αφήνετε να σας οδηγώ μόνο Εγώ. Αυτή είναι επομένως μια ακλόνητη πίστη, η οποία σας ζωντανεύει πράγματι, αφού όταν έχετε μια τέτοια πίστη, φεύγει από πάνω σας οποιοδήποτε βάρος και θα μπορείτε να δράσετε με ασυνήθιστο τρόπο, αφού τότε παραλαβαίνετε δύναμη, την οποία θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Απαιτώ πολλά από σας. . .  απαιτώ να πιστέψετε ότι είμαι παρών κοντά σας, Εγώ, τον Οποίο δεν μπορείτε να δείτε. . .  Αλλά εσείς που ακούτε το λόγο Μου απευθείας, εσείς στους οποίους μιλάω μέσω των αγγελιοφόρων Μου, σε σας θα έπρεπε να είναι εύκολο να πιστέψετε, αφού η φωνή Μου είναι για σας η απόδειξη της παρουσίας Μου. . .  Και όταν ξέρετε ότι είμαι ο Ίδιος παρών κοντά σας, μπορείτε επίσης να είστε πεπεισμένοι ότι ξέρω για όλους τους πόνους και για όλες τις δυσκολίες σας και ότι μπορώ να τα διορθώσω όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Αλλιώς η πίστη σας θα ήταν ακόμα πολύ αδύνατη  και αυτό θα ήταν η αιτιολογία των δυσκολιών σας.

Είμαι ο Θεός και ο Πατέρας σας, ο προαιώνιος Δημιουργός σας. . .  Τα πάντα εκπήγασαν από Μένα με σοφία και δύναμη και άρα και εσείς οι ίδιοι, τους οποίους δημιούργησα από την αγάπη Μου. . .  Αυτή τη δημιουργική Μου δύναμη, τη σοφία, την εξουσία και την αγάπη Μου να τις σκεφτείτε μόνο, τότε θα σας εγκαταλείψει οποιαδήποτε ανησυχία, γιατί θα ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για Μένα. . .  Και επειδή θα έχετε την αγάπη Μου νυν και αεί εφαρμόζω και τη δύναμή Μου για να θεραπευτούν το κορμί και η ψυχή σας. . . Ωστόσο, μπορώ να εφαρμόσω αυτή τη δύναμή Μου πάντα μόνο τότε που δεν θα σημάνει πια κανέναν εξαναγκασμό της πίστης σας. . .

Δεν θέλω να αποκτήσετε την πίστη μέσω θαυμάτων, αλλά να βιώσετε θαύματα διά της πίστης σας. . .  Και σας είναι πράγματι εύκολο να ζωντανέψετε μια τέτοια πίστη μέσα σας, αφού επενεργώ πάνω σας με τόσο φανερό τρόπο, σας μιλάω, κάνω το λόγο Μου να ηχήσει μέσα στην καρδιά σας. . .  Και μόνο ένα λεπτό τοίχο χρειάζεται ακόμα να γκρεμίσετε και να ξεπεράσετε, δηλαδή τις ελαφρές αμφιβολίες που αναδύονται ακόμα μέσα σας πού και πού. . .  Χρειάζεται πάντα μόνο να φαντάζεστε τη μεγάλη αγάπη Μου για σας και τότε θα είστε βέβαιοι ότι αυτή η αγάπη κάνει τα πάντα για σας για να σας δώσει τη ζωή και ότι διατηρεί και την επίγεια σας ζωή όσο θέλετε να δράσετε με έναν τρόπο που χαρίζει ζωή. Πετάξτε από πάνω σας οποιοδήποτε βάρος και Μου εμπιστευτείτε. Και να ξέρετε ότι ζει ο Σωτήρας και Λυτρωτής σας, ότι επωμίστηκε όλες τις δυσκολίες για να απαλλαχθείτε από αυτές. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6596                16-7-1956

Το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο είναι η επίπτωση της ενοχής της αμαρτίας που δεν έχει εξιλεωθεί. . . 

Το βάρος της αμαρτίας καταπιέζει την ανθρωπότητα. . .  Δεν το αισθάνονται σωματικά αυτό το βάρος οι άνθρωποι, αλλά οι ψυχές τους συντρίβονται από αυτό το βάρος, και αυτό καταδεικνύεται από το χαμηλό ηθικό τους, από τον άθεο τρόπο ζωής τους, από την απιστία και τη δίψα τους για τον κόσμο. . .  από την εντελώς υλιστική σκέψη και επιδίωξή τους. Το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο είναι άρα το αποτέλεσμα, η ένδειξη την ενοχής που δεν έχει ακόμα εξιλεωθεί. Είναι η συνέπεια της ζωής των ανθρώπων χωρίς τον Ιησού Χριστό, αφού οι άνθρωποι δεν πέτυχαν ακόμα τη λύτρωσή τους και οι ψυχές τους κουβαλούν ακόμα μόνες τους το τεράστιο βάρος της αμαρτίας τους και καταπιέζονται από αυτό, έτσι ώστε δεν μπορούν να σηκωθούν χωρίς βοήθεια. Επομένως, ο αντίπαλος του Θεού έχει ακόμα υπό τον πλήρη έλεγχό του αυτούς τους ανθρώπους και αυτό γίνεται φανερό από το ότι τους ωθεί σε πράξεις που αντιβαίνουν στο θέλημα του Θεού, από το ότι τους εμποδίζει να λάβουν οποιαδήποτε γνώση και από το ότι αποσκοπεί πάντα μόνο στο να τους κρατήσει μακριά από τη θεϊκή τάξη. . .

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει τόση πολλή δυστυχία στον κόσμο εάν αυτός ο αντίπαλος δεν μπορούσε να προκαλέσει τόσο πολύ κακό. Αλλά είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που του επιτρέπουν την ολέθρια επενέργειά του. Του είναι υπόδουλοι, αφού είναι ακόμα μπλεγμένοι μέσα στην αμαρτία, η οποία τους παρέδωσε σε εκείνον τότε που αποστάτησαν από τον Θεό και ακολούθησαν τον αντίπαλό Του. Δεν επιτρέπουν να τους απελευθερώσει από αυτή τη μεγάλη αμαρτία ο Ένας Που έχει τη δύναμη για να σπάσει και τις δικές τους αλυσίδες, ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος πέθανε στο σταυρό εξαιτίας αυτής της μεγάλης ενοχής της αμαρτίας, ο Οποίος την εξιλέωσε για όλους όσοι Τον πιστεύουν και στέκονται κάτω από το σταυρό Του. . .  Οι άνθρωποι όμως δεν Τον πιστεύουν, με αποτέλεσμα να είναι αλύτρωτοι και να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του εχθρού των ψυχών τους. Και αυτή είναι η μεγάλη πνευματική ένδεια μέσα στην οποία βρίσκεται ολόκληρη η ανθρωπότητα με εξαίρεση τους λίγους που βρήκαν τον Ιησού Χριστό και που λυτρώθηκαν από Αυτόν από την αμαρτία και από το θάνατο. . .

Η Γη είναι προορισμένη να χρησιμεύσει στην ωρίμανση του πεσμένου πνευματικού. Και πάνω σε αυτή τη Γη γεννήθηκε ο Θεός ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους. Και όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λυτρωθούν τελείως αν μόνο ήθελαν να στραφούν σε Εκείνον, στον Ιησού Χριστό, και να Τον ανανγωρίσουν ως τον  Απελευθερωτή τους και να ζητήσουν τη βοήθειά Του. . .  Αλλά λίγοι μόνο Τον πιστεύουν, λίγοι μόνο πιστεύουν στην αποστολή Του και στη λύτρωσή τους. . .  Είναι ακόμα τόσο πολύ βουλιαγμένοι μέσα στην αμαρτία ώστε ο κύριός τους μπορεί εύκολα να εμποδίσει να απευθυνθούν σε έναν Άλλο για βοήθεια, γιατί φροντίζει να αποκρυφθεί από αυτούς η γνώση εκείνου του Βοηθού.

Ο Θεός όμως με την αγάπη Του φέρνει αυτή τη γνώση σε όλους τους ανθρώπους και θα μπορούσαν όλοι να τη χρησιμοποιήσουν και να τολμήσουν να επιχειρήσουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά του αντιπάλου. . .  Θα μπορούσαν πρώτα μόνο θα θέλουν να απαλλαχθούν από το βάρος τους, το οποίο τους καταπιέζει, και τότε θα ερχόταν πράγματι η βοήθεια. . .  Αντί για αυτό όμως η επιρροή του αντιπάλου γίνεται όλο και δυνατότερη, αφού και τη γνώση σχετικά με τον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή, την απορρίπτουν οι άνθρωποι ως πλάνη, χωρίς να ασχοληθούν μαζί της ούτε μια φορά. Και δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να την πιστέψουν. . .  Αλλά δεν μπορούν ούτε να βρουν τη λύτρωση χωρίς την πίστη τους σε Εκείνον.

Και έτσι εξηγείται το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων, το οποίο παρακινεί τον Θεό να βάλει τέρμα στις επενέργειες του αντιπάλου Του. . .  Αφού οι άνθρωποι που έχουν πέσει σε τέτοιο βάθος θα χάνονταν χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας εάν δεν τους άρπαζε ο Θεός από τον αντίπαλο και αν δεν τους εντασσόταν εκ νέου μέσα στην αναπτυξιακή διαδικασία, η οποία θα τους βοηθήσει να ανέβουν και πάλι από την άβυσσο, αν και μόνο μετά από ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα.

Οι άνθρωποι κατά αυτή την εποχή δεν εκμεταλλεύονται τις χάρες του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού και για αυτό το λόγο η παραμονή τους πάνω σε αυτή τη Γη δεν θα διαρκέσει πια πολύ. . .  Και πρέπει επίσης να βαλθεί τέρμα στις επενέργειες του Σατανά, ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ιησού Χριστό. Εκείνος όμως δεν θα κρατήσει την ψυχή, παρόλο που πιστεύει ότι θα είναι αιώνια ο κύριός της. . .  Αφού μόλις σημειωθεί ένα ορισμένο χαμηλότατο επίπεδο της ανθρωπότητας, η αγάπη του Θεού τη φροντίζει, δημιουργώντας μέσω του θελήματός Του και της εξουσίας Του μια νέα Γη, και μέσα σε αυτή τη νέα Γη θα είναι και πάλι ο τόπος διαμονής του πνευματικού που απότυχε ως άνθρωποι. . .

Και θα πρέπει άλλη μια φορά να διανύσει την πορεία της ανάπτυξης, ώσπου να βρεθεί και πάλι μπροστά στην απόφαση να πρεσβεύσει τον Ιησού Χριστό και να Τον αφήσει να το λυτρώσει. . .  Αφού μονάχα Αυτός μπορεί να εξιλεώσει την ενοχή της αμαρτίας που βαραίνει κάθε ον, και μονάχα Αυτός μπορεί να του δώσει την ελευθερία και να το λυτρώσει από τη δουλία του Σατανά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6599                19-7-1956

«Ο Θεός τού εμφύσησε μια ζωντανή ψυχή. . .»

Μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου προβλέπεται η θεοποίηση των ψυχών σας, οι οποίες ήταν μάλιστα κάποτε θεία και τέλεια όντα, οι οποίες ωστόσο παρέδωσαν με την ελεύθερη θέλησή τους αυτή την τελειότητα. . .  Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε ότι δεν σας έβγαλα από μέσα Μου τόσο ατελείς όπως είστε τώρα, ότι δημιούργησα μάλιστα την ανθρώπινη μορφή. Η ψυχή όμως που ζωντανεύει αυτή την ανθρώπινη μορφή χρειάστηκε ήδη ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα για να αλλάξει μέχρι έναν ορισμένο βαθμό την εντελώς λάθος κατάστασή της, την οποία δημιούργησε εθελοντικά, έτσι ώστε να μπόρεσε να πάρει ως τόπο διαμονής της την ανθρώπινη μορφή, με σκοπό να ανακτήσει την πλήρη θεοποίηση.

Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε ότι δεν σας δημιούργησα ατελείς Εγώ για να απαιτήσω από σας, τώρα που είστε άνθρωποι, να τελειοποιηθείτε. . .  επειδή από Μένα δεν μπορεί να εκπηγάζει τίποτα το ατελές. . .  Στην περίπτωση που κατέχετε πρώτα αυτή τη γνώση, κοιτάζετε με διαφορετικό τρόπο την ύπαρξή σας στη Γη. . .  Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο προς το σκοπό. . .  Όσο όμως σας λείπει αυτή η γνώση, πιστεύετε δικαιολογημένα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επίγεια σας ζωή μόνο για την αύξηση της σωματικής σας ευεξίας. . .  Νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τη ζωτική σας δύναμη μόνο με σωματικό τρόπο, ακόμα και τότε που επιδιώκετε να αναπτυχθεί ο καθένας ηθικά για να επιτευχθεί ένα καλύτερο ανθρώπινο γένος. . .  Αλλά δεν καταλαβαίνετε ακόμα την πνευματική αποστολή του καθένα. . .

Ο άνθρωπος καθ’εαυτός δεν είναι ο τελευταίος στόχος, η ύπαρξη ως άνθρωπος είναι μόνο η τελευταία δυνατότητα πάνω σε αυτή τη Γη να επιτευχθεί ο ύψιστος στόχος. Και η διδασκαλία του ότι «δημιούργησα τον άνθρωπο για να Με αγαπήσει, για να Με υπηρετήσει και να μπει στον ουρανό με αυτό τον τρόπο» έχει την εγκυρότητά της μόνο τότε που θεωρεί κανείς την ανθρώπινη ύπαρξη ένα περιορισμένο στάδιο για την ψυχή που έχασε κάποτε την τελειότητά της. Αλλιώς βγάζει κανείς λανθασμένα συμπεράσματα από αυτή τη διδασκαλία, όπως αυτό ότι κατά τη γέννηση του ανθρώπου του προστέθηκε από Μένα κάτι το «ατελές». . .  η ψυχή. . ., δηλαδή ότι Εγώ έδωσα ζωή σε κάτι το ατελές. . .

Τέτοιες ιδέες μπερδεύουν την εικόνα της Φύσης Μου, η οποία είναι ύψιστης τελειότητας, καθώς και ο ειρμός σκέψεων των ανθρώπων, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αποστολή της επίγειας τους ζωής, με αποτέλεσμα να στρέφονται όλο και περισσότερο προς τον κόσμο, γιατί τους παρουσιάζεται μια λανθασμένη εικόνα.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε μεν να αποκτήσει τη σωστή κατανόηση και μετά επίσης τη μακαριότητα μέσω της αγάπης για Μένα και μέσω της ανιδιοτελούς υπηρεσίας. . .  Ωστόσο η αγάπη του δεν θα μπορεί να ανάψει για ένα Ον Που χρησιμοποιεί τη δημιουργική Του δύναμη για τη γένεση ατελών δημιουργημάτων. Και θα ελείπε επίσης η σωστή αιτιολογία της ανιδιοτελούς υπηρεσίας εάν εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρατε για την κάποτε αποστασία από Μένα των τέλειων όντων, η οποία αποτελούνταν από το να ήθελαν να εξουσιάσουν με αλαζονεία. . .  από το ότι δηλαδή απόρριψαν την αρχή της αγάπης. . .

Η ατέλεια δημιουργήθηκε από τα ίδια τα όντα. . .  Το ότι όμως είστε ατελείς ως άνθρωποι είναι αναμφισβήτητο. Και έτσι πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να εξακριβώσετε την αφορμή της ατέλειας σας, δεν πρέπει όμως να αρκεστείτε στην εξήγηση ότι σας δημιούργησα έτσι όπως βαδίζετε τώρα στη Γη. . .  Το τελευταίο όμως το υποστηρίζουν όλοι όσοι παρουσιάζουν την πράξη της δημουργίας έτσι ότι «δημιουργείται» από Μένα ταυτόχρονα και μια «ψυχή» για αυτό τον άνθρωπο. . .  πράγμα που νομίζουν ότι μπορούν να το αιτιολογήσουν από τα λόγια: «Ο Θεός τού εμφύσησε μια ζωντανή ψυχή. . .»

Του γεγονότος ότι αυτή η ζωντανή ψυχή είναι ένα αρχικό πνεύμα που έπεσε κάποτε τους λείπει η γνώση. . .  την οποία όμως θα μπορούσε να αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος αν μόνο ήθελε να αναρωτηθεί με σοβαρότητα για το νόημα και το σκοπό της επίγειας του ζωής και για την αποστολή του στη Γη. Και μια λανθασμένη διδασκαλία θα μπορούσε επίσης να παρακινήσει τον άνθρωπο να κάνει ερωτήσεις, εάν μόνο είχε τη θέληση να διαφωτιστεί. . .  Και ιδιαίτερα οι διδάσκοντες, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οδηγοί των ανθρώπων, θα έπρεπε πρώτα οι ίδιοι να επιδιώξουν να ενημερωθούν. Και θα ενημερώνονταν ανά πάσα στιγμή αν μόνο απευθύνονταν σε Μένα, αν οι ελαφρές αμφιβολίες τις οποίες αισθάνεται να αναδύονται μέσα του ο καθένας όταν συλλογίζεται, τον παρακινούσαν να βρει τη σωστή πηγή, όπου η αγνότατη αλήθεια θα αναζωογονήσει τον καθένα που να επιθυμήσει την αλήθεια.

Το ότι υπάρχει τόσο πολύ σκοτάδι ανάμεσα στους ανθρώπους, το ότι μπόρεσαν να διαδοθούν λανθασμένες διδασκαλίες, οφείλεται μόνο στη χλιαρότητα των ανθρώπων απέναντι στην αλήθεια. Αφού ο καθένας την έχει στη διάθεσή του και μπορεί να την αποκτήσει ο καθένας που να επιθυμήσει την αλήθεια στα σοβαρά. Ωστόσο, μόνο λίγοι κάνουν προσπάθεια να διεισδύσουν στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .  Σε αυτούς όμως αποκαλύπτονται τα πάντα και φέγγει μέσα τους το πιο δυνατό φως, γιατί το Ίδιο το προαιώνιο Φως το ανάβει για όλους όσοι θέλουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6600                20-7-1956

Μαζί με το σταυρικό θάνατο ξεκίνησε μια λυτρωτική περίοδος. . .

Μαζί με το σταυρικό Μου θάνατο βάλθηκε τέρμα σε μια λυτρωτική περίοδο με την πνευματική έννοια. . .  Τερματίστηκε μια μέχρι τότε ανέλπιδη κατάσταση, αφού ήταν ανέφικτο να μπει μια ψυχή μέσα στο φωτεινό βασίλειο πριν το σταυρικό Μου θάνατο και οι ψυχές των ανθρώπων, παρ’όλη την καλή τους διάθεση, πετύχαιναν πάντα μόνο έναν ορισμένο βαθμό του εξαγνισμού. Αλλά για να εξιλεώσουν εντελώς την αμαρτία της κάποτε εξέγερσής τους εναντίον Μου δεν θα έφταναν αιωνιότητες. . .  Και το βάρος αυτής της ενοχής της αμαρτίας τούς ανάγκαζε να παραμένουν υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, με αποτέλεσμα ότι οι βασανισμένες ψυχές, με επίγνωση των δεινών τους, φώναζαν για έναν σωτήρα.

Από την ώρα όπου έδωσα τη ζωή Μου για τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας των ανθρώπων η δύναμη του αντιπάλου Μου είχε σπαστεί, και άρα ξεκίνησε μια νέα εποχή. . .  Οι πρώτες ψυχές που είχαν λυτρωθεί τελείως μπόρεσαν να φύγουν από το μέχρι τότε τόπο διαμονής τους και να περάσουν στη μακαριότητα από τις πύλες που είχα ανοίξει. . .  Αυτή η δυνατότητα θα συνεχίζει να υπάρχει. Ξανά και ξανά μπορούν να ξεφύγουν ψυχές από τον έλεγχό του, ξανά και ξανά απελευθερώνονται ψυχές από τα δεσμά τους. Βασικά ξεκίνησε μόνο τότε μια «λυτρωτική» περίοδος, παρόλο που και η δημιουργική ανάπτυξη και η ζωή πάνω στη Γη ήταν ακόμα ανάγκη και πρέπει πάντα να δημιουργήσει πρώτα τις προϋποθέσεις, το αποτέλεσμα των οποίων είναι η πλήρη επαναπροώθηση σε Μένα. [Έτσι ασαφής είναι αυτή η φράση και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.]

Και έτσι μπορεί μάλιστα να γίνει λόγος για μια νέα εποχή από τότε που επιτέλεσα το λυτρωτικό Μου έργο. Αφού μόνο από εκείνη τη στιγμή μπορούσε να χαριστεί στις ψυχές η αιώνια μακαριότητα, μέσα στην οποία να ζήσουν με φως και δύναμη είχαν κάποτε το δικαίωμα. . .  Αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση του ότι μπορούν να πετύχουν το ωραιότερο, ακριβώς γιατί πέθανα ο Ίδιος για αυτούς πάνω στο σταυρό για να χτίσω μια γέφυρα από το βασίλειο του σκότους στο βασίλειο του φωτός. . .  Δεν έχουν επίγνωση του ότι άλλη μια φορά παραδίδονται εθελοντικά στον έλεγχο του αντιπάλου Μου, στην περίπτωση που δεν αναγνωρίζουν Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο. . .  ότι δεν τους περιμένει καμία άλλη μοίρα από εκείνη που είχαν οι ψυχές των ανθρώπων πριν το σταυρικό Μου θάνατο: η ανελευθερία και η έλλειψη φωτός, η αδυναμία και τα βάσανα, τα οποία είναι η μοίρα των αλύτρωτων ψυχών, τις οποίες έχει ακόμα υπό τον έλεγχό του ο αντίπαλός Μου.

Ο Σωτήρας ήρθε στους ανθρώπους από πάνω και Τον αναγνώρισαν μόνο λίγοι. . .  Ωστόσο, επιτελέστηκε το λυτρωτικό έργο. . .  Η πύλη προς το φωτεινό βασίλειο ανοίχτηκε, και για αυτό το λόγο ξεκίνησε με το σταυρικό Μου θάνατο μια λυτρωτική περίοδος, παρόλο που η Γη καθ’εαυτή δεν παρουσίαζε ιδιαίτερα φαινόμενα ενός τέλους. . .  Αφού η τότε ανέλπιδη κατάσταση μπόρεσε να μετατραπεί μόνο διά της αναγνώρισης των ανθρώπων του Ιησού Χριστού και του λυτρωτικού έργου, διά της συνειδητής τους στροφής σε Αυτόν, διά της αποδοχής της θυσίας της αγάπης και κατά συνέπεια διά της εξιλέωσης της ενοχής της αμαρτίας. . .  Και παρασχέθηκε στους ανθρώπους και πάλι ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορούσαν να λυτρωθούν τελείως, εφόσον είχαν καλή θέληση. . .  Τώρα όμως έληξε και αυτό το διάστημα και την αφάνταστη χάρη μέσα στην οποία στέκονταν οι άνθρωποι δεν την εκμεταλλεύονται και δεν θα την εκμεταλλευτούν πια. . .

Οι άνθρωποι παραμένουν δεμένοι μέσα στον κόσμο του αντιπάλου, γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να απελευθερωθούν και γιατί η δική τους θέληση πρέπει να επιδιώξει αυτή την απελευθέρωση. Και επομένως πρέπει και τώρα ξανά να οριστεί μια προθεσμία, πρέπει να ξεκινήσει ένα νέα χρονικό διάστημα όπου θα εκτιμηθεί περισσότερο το λυτρωτικό έργο, όπου θα μπορέσει και πάλι να γίνει μια λύτρωση μεγάλης έκτασης, γιατί το αποτέλεσμα του λυτρωτικού έργου θα παραμείνει αμετάβλητο, αν μόνο επιτρέψει αυτό το αποτέλεσμα η βούληση των ανθρώπων. Όσοι είναι απρόθυμοι όμως θα πρέπει ξανά να αισθανθούν τα δεσμά της αιχμαλωσίας με όλη τους τη σκληρότητα, προκειμένου να ξυπνήσει και μέσα σε αυτά τα όντα κάποτε η επιθυμία για την ελευθερία, για τη μακαριότητα, για το φως. . .  Και πρέπει να αποσπαστεί από τον αντίπαλό Μου η δύναμη πάνω σε αυτά τα όντα, τα οποία κρατά μέσα σε τέτοιο σκοτάδι ώστε δεν βλέπουν το φως του σταυρού. . .

Και πάλι θα ξεκινήσει μια νέα εποχή, αφού η ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού προχωρά ασταμάτητα, και ξανά και ξανά πατούν νέες ψυχές σε αυτή τη Γη, στις οποίες χαρίζεται η δυνατότητα να αφήσουν να απελευθερωθούν από τον Ιησού Χριστό. . .  Ξανά και ξανά διανέμω τις χάρες του λυτρωτικού Μου έργου σε εκείνες τις ψυχές, και ξανά και ξανά επιστρέφουν τέτοιες ψυχές πίσω σε Μένα ως τα παιδιά Μου. . .  Αφού το έργο της λύτρωση επιτελέστηκε για ολόκληρο το πνευματικό που έπεσε κάποτε και είχε και έχει αποτέλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ώσπου να ολοκληρωθεί κάποτε η λύτρωση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6601                21-7-1956

Φυσική καταστροφή πριν το τέλος. . .

Αναπότρεπτο είναι το τέλος αυτής της Γης και όλων των πλασμάτων που ζουν πάνω της. . .  Τίποτα από όλα τα δημιουργήματα πάνω στη Γη δεν θα συνεχίσει να υπάρχει και άνθρωποι και ζώα θα χάσουν τη ζωή τους, με εξαίρεση τη μικρή ομάδα εκείνων που θα απομακρυθνθούν ζωντανά. Αυτή η τελευταία πράξη του θελήματός Μου πάνω σε αυτή τη Γη προβλεπόταν από τους αιώνες των αιώνων, ανακοινωνόταν στους ανθρώπους ξανά και ξανά από ενορατικούς και προφήτες και γνωστοποιείται   και τώρα άλλη μια φορά επειγόντως ως επικείμενη, γιατί θα είναι τόσο τρομερή και γιατί κανείς δεν θα έπρεπε να βιώσει το τέλος χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά. Ωστόσο, αυτές τις ανακοινώσεις δεν τις πιστεύουν οι άνθρωποι. . .

Περιμένει τους ανθρώπους ένα τόσο τρομερό συμβάν όπως δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς. . .  και παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι αδιαφορούν, γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο. Και οι παραινέσεις και οι προειδοποιήσεις είναι άκαρπες, αφού κανένας άνθρωπος δεν προετοιμάζεται για αυτό το τρομερό συμβάν. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε ένα τέλος. . .  Και έτσι ηχεί ακόμα η τελευταία Μου παραίνεση. . .  Θα στείλω στους δύσπιστους ανθρώπους ακόμα μια τελευταία υπόδειξη με τη μορφή ενός φυσικού συμβάντος. . .  η έκταση του οποίου θα είναι επίσης τρομερή, παρόλο που θα πλήξει τη Γη μόνο εν μέρει, προκειμένου και το προβλεπόμενο τέλος να φανεί πιο αξιόπιστο στους ανθρώπους, προκειμένου να μην το θεωρήσουν πια αδύνατο και να κρίνουν με σοβαρότητα τον εαυτό τους σχετικά με το αν και πώς θα περάσουν όταν τους εξετάσω Εγώ κατά εκείνο το τέλος.

Μεγάλα συμβάντα ρίχνουν τις σκιές τους πριν φτάνουν. . .  Το φυσικό συμβάν, το οποίο θα ακολουθήσει λίγο μετά και το τέλος, θα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους ακόμα μια τελευταία προειδοποίηση. Αφού θα στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, πάρα πολύ άνθρωποι θα πέσουν θύματα των στοιχειών της φύσης, αλλιώς δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς καμία μεγάλη εντύπωση πάνω στις αποσκληρυμμένες καρδιές, οι οποίες ωστόσο θα έπρεπε ακόμα να σωθούν πριν το τέλος. . .  Συνέχεια μιλούσα μέσω των στομάτων των προφητών και ακόμα μιλώ μέσω υπηρετών που Μου έχουν αφοσιωθεί. . .  Αλλά αυτή τη γλώσσα δεν την ακούν οι άνθρωποι, εκτός από τους λίγους που πιστεύουν στα λόγια Μου και που για αυτό είναι οι ίδιοι πρόθυμοι να επενεργήσουν πάνω στους συνανθρώπους τους σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Τώρα όμως θέλω να ακούσουν ξεκάθαρα τη φωνή Μου και να μην μπορέσουν να κλείσουν τα αυτιά τους, αφού η αδιαφορία των ανθρώπων Με παρακινεί να τους συνταράξω και να κλονίσω την ησυχία τους, το εγκόσμιο πνεύμα τους. . .  για να μην μπορέσει να πει κανείς ότι δεν προειδοποιήθηκε. Αλλά και αυτή η προειδοποίηση δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απεριόριστη στροφή όλων σε Μένα, γιατί δεν θα θέλουν να αναγνωρίσουν τη φωνή Μου και γιατί δεν εφαρμόζω καμία βία που να ωθήσει τους ανθρώπους σε Μένα. . .  Τότε λοιπόν το τέλος θα σαρώσει από τη Γη ό,τι και να επιμένει να Μου προβάλλει αντίσταση, αφού την αντίσταση την έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος που δεν θα στραφεί σε Μένα εν όψει της μεγάλης καταστροφής. . .  η οποία θα αποδείξει τη δύναμή Μου. . .

Την αντίσταση την έχει ακόμα μέσα του ο καθένας που θεωρεί αδύνατο ένα τέλος αυτής της Γης, αφού το πνεύμα του είναι σκοτεινό και αυτό αποδεικνύει ότι ανήκει στον αντίπαλό Μου. . .  Προσπαθώ ακόμα με οποιονδήποτε τρόπο να σπάσω αυτή την αντίσταση χωρίς εξαναγκασμό. Και αυτή η τελευταία παρέμβαση θα είναι πράγματι ένα μέσο που φαίνεται φρικτό, αλλά θα το εφαρμόσω για χάρη της σωτηρίας σας, γιατί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα λόγια Μου και γιατί είναι κοντά το τέλος, του οποίου θα πέσουν θύματα αμετάκλητα, και γιατί θα είναι τότε αποφασιστική η κατάσταση του πνεύματός τους για το ποια μοίρα θα τους περιμένει κατά την ημέρα της Κρίσης.

Και στους υπηρέτες Μου λέω ξανά και ξανά ότι πρέπει να επισημαίνουν με έμφαση και επιμονή το τέλος και το φυσικό συμβάν που θα γίνει από πριν, ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται να τα αναφέρουν στους ανθρώπους, ότι δεν θα τους απομείνει πια πολύς χρόνος, ότι θα έπρεπε να μιλήσουν χωρίς συστολή για το προαιώνιο σχέδιό Μου και ότι για αυτό το λόγο θα πρέπει και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της αγάπης, προκειμένου να ξέρουν οι άνθρωποι τι απαιτώ από αυτούς, προκειμένου να μην βουλιάξουν στο σκοτάδι ως θύματα αυτών που θα έρθουν. . .

Αυτό που απαιτώ από αυτούς είναι μόνο μια καρδιά πρόθυμη για θυσία και γεμάτη αγάπη. . .  Τότε μπορούν να περιμένουν χωρίς φόβο τα ερχόμενα γεγονότα, τότε ανήκουν σε εκείνους που θα γλιτώσωουν σώοι και αβλαβείς, ακόμα και όταν τα πάντα γύρω τους θα κινδυνεύσουν να βουλιάξουν. . .  Όσους όμως δεν θέλουν να πιστέψουν περιμένουν τρομακτικά πράγματα. . .  Και θα ευσπλαχνιστώ τον καθένα που να Με φωνάξει τότε μέσα στην έσχατη ανάγκη του, αφού θέλω μόνο να σώσω τους ανθρώπους, όχι όμως να τα αφήσω στην καταστροφή. . .  Αφού το τέλος θα έρθει αμετάκλητα και τότε θα κριθεί ο καθένας ανάλογα με το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6602                22-7-1956

Η χάρη της ενσάρκωσης ως άνθρωπος. . .

Κανένας άνθρωπος δεν έχει επίγνωση της ανείπωτης χάρης του να μπορέσει να ζήσει πάνω στη Γη, αφού κανένας άνθρωπος δεν αναγνωρίζει το πραγματικό του Εγώ. . .  Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εκτιμήσει τι ήταν αρχικά και τι μπορεί να ξαναγίνει μέσω μιας σωστής επίγειας ζωής. . .  Μέσα σε ανείπωτη ομορφιά ακτινοβολούσε κάποτε, απεριόριστη ήταν η αφθονία του φωτός και της δύναμής του και απεριόριστη ήταν επομένως και η μακαριότητά του. Αλλά κανένας άνθρωπος στη Γη δεν μπορεί να φανταστεί μια τέτοια μακαριότητα και μια τέτοια αφθονία φωτός και δύναμης, και αυτή η γνώση καθ’εαυτή  δεν φτάνει για να καταλάβει τη μεγάλη χάρη που παρασχέθηκε στο ον, δηλαδή ότι έχει τη δυνατότητα να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος για να ξεφύγει από μια κατάσταση την οποία διάλεξε ελεύθερα, από μια κατάσταση την οποία δημιούργησε το ίδιο το ον, η οποία όμως είναι εντελώς ανάξια αυτού του τέλειου όντος. . .

Το ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει αυτά είναι θέλημα του Θεού, αλλιώς η πορεία του ανθρώπου στη Γη δεν θα μπορούσε να του προσφέρει καμία ελεύθερη ανάπτυξη προς τα ύψη, αλλά κάθε ον θα ωθούνταν αναγκαστικά προς τα πάνω, κάτι που όμως θα απόκλειε την επίτευξη της τελειότητας. Και έτσι ο άνθρωπος στέκεται κατά κάποιον τρόπο τυφλός μέσα σε μια περιοχή την οποία πρέπει να διασχίσει για να φτάσει στο στόχο του. Και η τυφλότητά του θα τον έκανε να παίρνει συνέχεια λάθος δρόμους, αν δεν είχε πλάι του έναν οδηγό που του προσφέρει την ηγεσία του. Αυτός ο οδηγός τού λέει τι μπορεί να πετύχει, επίσης του εξηγεί ότι φταίει ο ίδιος για την ελλειπή κατάστασή του και τον παροτρύνει ξανά και ξανά να τη μετατρέψει. Αλλά και αυτός ο οδηγός τού αφήνει την πλήρη ελευθερία βούλησης σχετικά με το αν θα αποδεχθεί τις εξηγήσεις του και αν θα ζήσει ανάλογα ή αν θα διαλέξει τους δικούς του δρόμους.

Κανένας άνθρωπος όμως δεν χρειάζεται να ζήσει τη ζωή του χωρίς πνευματική ηγεσία. . .  Και αυτό είναι επίσης μια χάρη. . .  είναι μια χάρη γιατί κάποτε το ον βρισκόταν μέσα στο πιο δυνατό φως και έχασε εθελοντικά αυτό το φως. Περιφρόνησε δηλαδή κάτι το θεϊκό, απόρριψε αυτό που του χάρισε η μεγάλη αγάπη του Θεού όταν Αυτός δημιούργησε το ον. Και ήταν αυτό μια αμαρτία η οποία έπρεπε δίκαια να έχει ως αποτέλεσμα το πλήρες σκοτείνιασμα. . .  και σήμαινε ότι το ον έχασε από δικό του φταίξιμο την αγάπη και το έλεος του Θεού. . .

Ωστόσο, η θεϊκή αγάπη και το θεϊκό έλεος δεν αρνιέται αιώνια τον εαυτό του. Αλλά είναι και θα παραμείνει μια πράξη της χάρης ότι ο Θεός δίνει σε αυτά τα όντα που είναι τα ίδια υπαίτια για την πτώση τους ξανά τη δυνατότητα να δουλέψουν πάνω στον εαυτό τους για να φτάσουν και πάλι στα ύψη, παρόλο που αυτό γίνεται με έναν τρόπο ότι ο άνθρωπος καθ’εαυτός δεν έχει επίγνωση της σημασίας της επίγειας του ύπαρξης. Ο Θεός όμως προσπαθεί να του διοχετεύσει και αυτή τη γνώση, μόνο που «γνώση» και πλήρης «κατανόηση» δεν είναι το ίδιο. Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ένα βαθμό κατανόηση ώστε να είναι ικανός να πιστέψει αυτά που του παρουσιάζονται ως γνώσεις.

Μια μοναδική ματιά μόνο στην αρχική φωτεινή κατάσταση του ανθρώπου θα τον έκανε ανίκανο να συνεχίσει τις περαιτέρω επδιώξεις του, αφού θα διαλυόταν από το μέγεθος της αμαρτίας του. . .  Είναι όμως προορισμένος να ανακτήσει την κάποτε φωτεινή του κατάσταση. Για αυτό το λόγο τού παρασχέθηκε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία από την αγάπη και το έλεος του Θεού, δηλαδή βρίσκεται μέσα σε ένα αδιάκοπο ρεύμα χάρης της θεϊκής αγάπης, το οποίο μπορεί να τον οδηγήσει στο στόχο, στην περίπτωση που ο άνθρωπος του αφεθεί εντελώς, στην περίπτωση που δεν πάει «κόντρα στο ρεύμα». . .  δηλαδή προβάλει εσωτερική αντίσταση απέναντι σε εκείνους τους πνευματικούς οδηγούς, οι οποίοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια να προωθήσουν την πρόοδό του, ενώ του αφήνουν την πλήρη ελευθερία.

Όποιος όμως αφήσει πρόθυμα να τον οδηγήσουν και να τον κατευθύνουν εκείνοι, πλησιάζει όλο και περισσότερο στην αρχική του κατάσταση. Και μετά από λίγο θα καταλάβει μέσα στο πνεύμα του την αλήθεια όσων του παρουσιάζονται. . .  Καταλαβαίνει την ατελείωτη αγάπη και χάρη του Θεού, και τότε υποτάσσεται ταπεινά στον Θεό και Πατέρα, τον Οποίο έχει αναγνωρίσει, και Τον επιθυμεί με όλες του τις αισθήσεις. . .  Τότε μπορεί ήδη να τον ακτινοβολήσει ένα μικρό φως της κατανόησης, το οποίο ωστόσο είναι μόνο μια αμυδρή αντανάκλαση του αρχικού Φωτός, το Οποίο τον ακτινοβολούσε κάποτε εντελώς. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ήταν αναποτελεσματική η χάρη της ενσάρκωσής του ως άνθρωπος που του χαρίστηκε, και τότε έχει επιστρέψει στον Πατέρα, από τον Οποίο δεν θα μπορεί ποτέ πια να χωριστεί στην αιωνιότητα. Αφού η αγάπη τον συνέδεσε τώρα αδιάσπαστα με την Αιώνια Αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6604                24-7-1956

Καθήκον του ανθρώπου να βοηθήσει τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο. . .

Ο καθένας από σας είναι υποχρεωμένος να σώσει τον διπλανό όταν αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο, να του συμπαρασταθεί για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό τον κίνδυνο. . .  Αυτό απαιτεί η αγάπη για τον πλησίον, παρόλο που δεν μπορείτε να εξαναγκαστείτε να προσφέρετε τέτοια βοήθεια. Αλλά θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε μπροστά στον Θεό στην περίπτωση που παραμελήσατε να βοηθήσετε. Αφού είστε όλοι παιδιά ενός Πατέρα και αν αγαπάτε τον Πατέρα πρέπει να αγαπιέστε και ο ένας τον άλλον. . .

Η αγάπη όμως εγγυάται την προστασία στον συνάνθρωπο και η αγάπη βρίσκει και πάντα μια διέξοδο, ένα μέσο να αποκρούσει τον κίνδυνο. Αφού η αγάπη είναι ακτινοβολία του Θεού και ο Θεός ξέρει πράγματι με ποιον τρόπο μπορεί να παρασχεθεί βοήθεια. Και η ακτινοβολία αγάπης του Θεού μεταδίδει αυτή τη γνώση και στον άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει. . .  Τις περισσότερες φορές όμως οι άνθρωποι ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο και όμως αδιαφορούν εντελώς για τη μοίρα του άλλου. Και η εντολή της αγάπης για τον διπλανό τούς είναι μια κενή έννοια. Τα δεινά και ο κίνδυνος του συνανθρώπου δεν τους συγκινούν και η προθυμία για βοήθεια έχει μειωθεί μέχρι ένα ελάχιστο βαθμό. . .  επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν αγάπη.

Μόνο τα εθελοντικά έργα της αγάπης φέρνουν πλούσια ευλογία για την αιωνιότητα. . .  Εάν τα παραλείπει κανείς, λείπει και ο πνευματικός πλούτος και οι άνθρωποι είναι φτωχοί και το πνεύμα τους είναι σκοτεινό. Στην περίπτωση όμως που κινδυνεύει φανερά ο διπλανός και περάσετε αδιάφορα από αυτή την κατάσταση ανάγκης, θα έχετε φορτωθεί με μια μεγάλη αμαρτία και δεν θα έχετε μόνο παραλείψει να κάνετε ένα έργο αγάπης. Αφού αυτή η παράληψη θα σας καταλογιστεί σαν να ευθυνόσασταν οι ίδιοι για τον κίνδυνο μέσα στον οποίο βρισκόταν ο συνάνθρωπος. . .

Είτε πρόκειται για έναν πνευματικό είτε για ένα γήινο κίνδυνο που να απειλήσει τον συνάνθρωπο, είστε υποχρεωμένοι να αποκρούσετε αυτό τον κίνδυνο εφόσον έχετε τη δυνατότητα. . .  καθώς είστε υποχρεωμένοι να προστατέψετε τη ζωή του συνανθρώπου εφόσον κινδυνεύσει. Στην περίπτωση που γυρίζετε απρόθυμοι την πλάτη, φορτώνεστε με μια τρομερή αμαρτία, για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσετε και για την οποία θα πρέπει και να πληρώσετε, και μπορείτε να είστε ευγνώμονες αν σας δοθεί η ευκαιρία να πληρώσετε ακόμα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .

Η υποχρέωσή σας υπάρχει μεν πάντα μόνο απέναντι στον Θεό, αφού από ανθρώπους δεν μπορείτε να αναγκαστείτε να κάνετε έργα αγάπης. Αυτό όμως που κάνετε μόνο γιατί σας το διατάζει μια γήινη εξουσία δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη απέναντι στον Θεό και αυτό ούτε σας αποφέρει πνευματικά πλούτη. . .  Αλλά εσείς οι ίδιοι θα ήσασταν ευτυχισμένοι αν βρίσκατε έναν βοηθό στην περίπτωη που βρισκόσασταν σε έναν παρόμοιο κίνδυνο. Και για αυτό το λόγο ξέρετε πόσο αξίζει μια τέτοια βοήθεια. . .  Και αν αποτύχετε, θα είναι μια ένδειξη της έσχατης απονίας, θα είναι μια εκ νέου απόδειξη του φρονήματός σας, το οποίο επηρεάζεται ακόμα τελείως από τον αντίπαλο του Θεού. Για αυτό το λόγο επομένως έχετε όλοι μια ορισμένη ευθύνη απέναντι στον διπλανό σας όταν βρεθεί σε κίνδυνο. . .

Και έτσι θα ξέρετε τώρα ότι ο Θεός δεν θα σας καταδικάσει εάν στην ανάγκη χρησιμοποιήσετε όπλα, εάν θέλετε μόνο να αποκρούσετε έναν κίνδυνο, εάν θέλετε να προστατέψετε το διπλανό σας όταν κινδυνεύσει η ζωή του. . .  Αλλά μόνο τότε δράτε έτσι όπως αρέσει στον Θεό, ποτέ όμως δεν πρέπει τα κίνητρα να βασίζονται στη φιλαυτία. . .  Η ζωή του κάθε ανθρώπου να σας είναι ιερή, αφού ο Θεός σάς την έδωσε για να ωριμάσετε, για να ανακτήσετε την τελειότητα. . .  Όπου όμως κινδυνεύει αυτή η ζωή πρέπει ο άνθρωπος να σταθεί στο πλευρό εκείνου που κινδυνεύει και να προσπαθήσει να διατηρήσει τη ζωή του. . .  Και σε αυτή την περίπτωση μια φαινομενικά κακή πράξη δεν θα είναι αντίθετη προς το θέλημα του Θεού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6605                25-7-1956

Η εις αντικατάστασιν εξιλέωση της αμαρτίας διά του Ιησού Χριστού. . .

Ως αντικαταστάτης επωμίστηκε ο Ιησούς Χριστός την αμαρτία σας. Ο άνθρωπος Ιησούς θυσίασε τον Εαυτό Του για να εξιλεώσει για εσάς τους ανθρώπους την ενοχή της αμαρτίας σας, παρόλο που ο Ίδιος ήταν το πιο αγνό, αθώο Ον που είχε ποτέ ζήσει πάνω σε αυτή τη Γη. Υπόφερε για σας και πέθανε για σας. . .  Ποτέ όμως ο Θεός δεν θα είχε αποδεχθεί αυτή τη θυσία ενός ανθρώπου αν Αυτός δεν την είχε προσφέρει από αγάπη. Αφού η δικαιοσύνη του Θεού απαιτεί να πληρώσει το κάθε ον μόνο του για την ενοχή του προκειμένου να απελευθερωθεί από αυτή. . .  Σε αυτή τη δικαιοσύνη όμως αντέταξε ο άνθρωπος Ιησούς την υπέρμετρη αγάπη Του την οποία αισθανόταν για τους αδύναμους, φορτωμένους αδερφούς του, οι οποίοι μόνοι τους δεν μπορούσαν πια να βρουν τη δύναμη για να επωμιστούν και να κουβαλήσουν τα βάσανα που θα ήταν ανάγκη για να εξιλεώσουν την τεράστια ενοχή που αποτελούνταν από την αποστασία τους από τον Θεό με την ελεύθερη θέλησή τους. . .

Ο Ιησούς κατάλαβε τη φοβερή κατάσταση μέσα στην οποία βασανιζόταν η ανθρωπότητα και ήξερε ότι η αμαρτία της καταγγελίας της αγάπης τους για τον Θεό και της απόρριψης της δύναμης αγάπης του Θεού μπορούσε να αντισταθμιστεί μόνο με ένα έργο αγάπης που θα ισοδυναμούσε με αυτή τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας, που θα έπρεπε για αυτό το λόγο να είναι υπεράνθρωπο για να εξιλεωθεί εκείνη η μεγάλη αμαρτία. . .  Ήξερε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν ικανός για ένα τέτοιο έργο αγάπης, γιατί έλειπε σε όλους τους η δύναμη που θα απαιτούνταν η επιτέλεση ενός τέτοιου έργου. . . Και για αυτό το λόγο ήξερε επίσης ότι οι άνθρωποι. . .  οι αδερφοί Του που κάποτε έπεσαν. . .  θα είχαν χαθεί χωρίς καμία ελπίδα αν δεν τους παρεχόταν βοήθεια. Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν γεμάτος αγάπη για τους δυστυχισμένους και, ωθημένος από αυτή την αγάπη, πρόσφερε στον Θεό τον Ίδιο τον Εαυτό Του για την εξιλέωση. . .  Και για το λόγο αυτό ο Θεός αποδέχθηκε τη θυσία Του, την οποία λοιπόν έκανε εις αντικατάστασιν για τους ανθρώπους. . .  Ο Θεός επομένως εκτίμησε πολύ την αγάπη του ανθρώπου Ιησού, γιατί ο Ιησούς αντιστάθηκε σε όλους τους πειρασμούς του αντιπάλου, ο οποίος ήθελε να προκαλέσει τη φιλαυτία του Ιησού. . .  επειδή ο άνθρωπος Ιησούς ήταν εντελώς ανιδιοτελής και δεν σκεφτόταν τον Εαυτό Του, γιατί έβλεπε μπροστά στα μάτια Του πάντα μόνο τα μεγάλα δεινά των συνανθρώπων και ήθελε για αυτό να τους βοηθήσει.

Μονάχα η αγάπη Τον παρακίνησε να κάνει τη θυσία και μονάχα αυτή η αγάπη παρακίνησε τον Θεό να αποδεχθεί τη θυσία Του. Άρα η αγάπη έφερε το αντάλλαγμα, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη του Θεού να μην καταστρατηγήθηκε. . .  να έγινε η εξιλέωση, μόνο όχι από τους ίδους τους ανθρώπους, αλλά από τον αντικαταστάτη τον Ιησού, ο Οποίος εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν άνθρωπος βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο, ο Οποίος όμως διά της υπέρμετρης αγάπης Του έχτισε μια γέφυρα προς τον Θεό, ο Οποίος είναι η Αιώνια Αγάπη. . .

Το ότι μπόρεσε ο Θεός ο Ίδιος να ενσαρκωθεί μέσα σε αυτό τον άνθρωπο είναι τώρα κατανοητό, αφού τον Ιησού τον «γέμιζε η Αγάπη». . .  ή και. . . η «Ίδια η Αγάπη» ήταν μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .  Και έτσι ο Θεός ο Ίδιος εξιλέωσε τις αμαρτίες των πλασμάτων Του, η αγάπη του Θεού έσβησε την ενοχή, ο Ίδιος ο Θεός άφησε να Τον σταυρώσουν για να φέρει τη σωτηρία στα πλάσματά Του μέσα στα έσχατα δεινά τους. . .

Η αμαρτία της κάποτε εξέγερσης κατά του Θεού ήταν πολύ μεγάλη για να μπορέσουν οι άνθρωποι να την εξιλεώσουν μόνοι τους, αλλά η αγάπη του Θεού ήταν ακόμα μεγαλύτερη. . .  Και μέσα στον άνθρωπο Ιησού εκδηλώθηκε αυτή η αγάπη σε ένα έργο του ελέους που ήταν μοναδικό και που μπορεί μόνο να είναι μοναδικό πάνω σε αυτή τη Γη. Και για αυτό το λόγο η ενοχή της αμαρτίας θα βαραίνει κάθε άνθρωπο όσο δεν χρησιμοποιήσει το έργο αγάπης, το οποίο έγινε και για εκείνον. . .  Αφού κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να εξιλεώσει μόνος του τη φοβερή ενοχή, όσο μεγάλα και οδυνηρά και να είναι τα βάσανά του στη Γη. . .  Μονάχα η αγάπη λυτρώνει και αυτή η αγάπη έφερε σε σας τους ανθρώπους τη λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού. . .  μονάχα η Αγάπη σάς απελευθέρωσε, και έτσι ο Θεός ο Ίδιος ήταν ο Λυτρωτής σας από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6607                27-7-1956

Ομολογία μπροστά στον κόσμο. . .

Στην περίπτωση που Με αντιπροσωπεύετε μπροστά στον κόσμο, θέλω να σας υποστηρίξω μπροστά στον Πατέρα Μου. . .  Αυτά τα λόγια είπα ως ο άνθρωπος Ιησούς στους μαθητές Μου και επομένως σε όλους τους ανθρώπους, διότι όλα τα λόγια Μου ίσχυαν για ολόκληρη την ανθρωπότητα, διότι όλα τα λόγια Μου ανήκαν στη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης, η οποία ήθελα να διαδοθεί σε όλους τους λαούς. . .  Και ακριβώς αυτά τα λόγια έχουν ασυνήθιστη σημασία, αφού δίνουν σε σας τους ανθρώπους μια υποχρέωση. . .  Όχι μόνο εσείς οι ίδιοι να Με πιστέψετε, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους σας να δηλώσετε την πίστη σας. . .  Θέλω να Με πρεσβεύσετε μπροστά στον κόσμο. . .

Θα έπρεπε λοιπόν να υποστηρίξετε το όνομά Μου μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μόνο τότε θα σας υποδεχθώ Εγώ, ο Πατέρας, έτσι όπως σας το υποσχέθηκα. Δεν αρκούμαι στο να Με πιστέψετε μάλιστα εσωτερικά, στο να μην αμφισβητήσετε Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο, στο να Με επικαλεστείτε ίσως για να σας συγχωρέσω τις αμαρτίες σας, αφού απαιτώ να έχετε μια εντελώς ζωντανή πίστη σε Μένα. . .  Και μια ζωντανή πίστη δεν μπορεί παρά να Με υποστηρίξει μπροστά στον κόσμο. Αφού μόλις στέκεται ο άνθρωπος μέσα στη ζωντανή πίστη, ωθείται από το εσωτερικό του να Με σκέφτεται συνέχεια μέσα στον Ιησού. Και τότε και το στόμα του δεν θα μπορεί να σωπάσει, ο άνθρωπος θα πλημμυρίζεται από την εσωτερική ευγνωμοσύνη και την αγάπη για Μένα, ο Οποίος κατόρθωσα το λυτρωτικό έργο μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να σώσω εσάς τους ανθρώους από τη νύχτα της αμαρτίας.

Ήξερα πολύ καλά γιατί είπα αυτά τα λόγια, αφού ήξερα για τη μεγάλη πνευματική ένδεια που πλήττει όλους τους ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν και δεν αποδέχονται τον Ιησού Χριστό. Και μέσα σε αυτή την ένδεια πρέπει οι συνάνθρωποι να φροντίσουν εκείνους για να τους βοηθήσουν να βρουν την πίστη στον Ιησού Χριστό. Και για αυτό το λόγο είναι ανάγκη να Με κηρύξουν, να Με πρεσβεύσουν μέσα στον Ιησού και να καταθέσουν φωναχτά μαρτυρία υπέρ Εμένα και του ονόματός Μου. . .

Όσων βιώνει ο άνθρωπος εσωτερικά, όσων απασχολούν τις σκέψεις του, δεν έχει γνώση ο συνάνθρωπος. . .  Πρέπει να του επισημανθεί ολοφάνερα ο θεϊκός Λυτρωτής και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η μαρτυρία αγάπης εκείνων που Τον βρήκαν και που αποδεικνύουν τώρα τη ζωντανή πίστη τους σε Μένα μιλώντας για το έργο του ελέους Μου. . .  υποστηρίζοντας μπροστά σε όλους τους ανθρώπους Εμένα και το όνομά Μου, δοξάζοντας το όνομμά Μου και λέγοντας τον εαυτό τους οπαδούς του Ιησού Χριστού και προσπαθώντας να κερδίσουν για Μένα και τους συνανθρώπους.

Οι άνθρωποι βαδίζουν πάνω σε αυτή τη Γη για να βρουν επιτέλους τη λύτρωση από την υλική μορφή. . .  Αλλά όπως και να είναι η πορεία τους στη Γη, αυτή δεν μπορεί να τους οδηγήσει στο στόχο χωρίς τον θεϊκό Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό, γιατί Εγώ επιτέλεσα μέσα Του το έργο της λύτρωσης και γιατί ο καθένας που θέλει να λυτρωθεί από τα δεσμά του πρέπει να απευθυνθεί σε Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού Χριστό. . .

Όποιος απελευθερώθηκε για τα καλά, όποιος λυτρώθηκε από Εκείνον, δοξάζει με δυνατή φωνή το όνομά Του. Θα μιλά πάντα μόνο για Εκείνον και την αφάνταστη πράξη αγάπης Του, δεν μπορεί παρά να αναφέρει φωναχτά το όνομά Του. Αφού έπεσαν από πάνω του όλα τα δεσμά, είναι ελεύθερος από την αντίπαλη δύναμη, Μου αφοσιώθηκε μέσα στον Ιησού Χριστό, και μια τέτοια πράξη της μεταμόρφωσης δεν γίνεται ήσυχα και κρυφά, είναι φανερή σε όλους τους ανθρώπους. Αφού το στόμα δεν σωπαίνει όπου η καρδιά του ανθρώπου είναι γεμάτη από την αγάπη και τη χάρη του Ιησού Χριστού και ο άνθρωπος λοιπόν Τον πρεσβεύει μπροστά σε όλο τον κόσμο ως τον Σωτήρα και τον Λυτρωτή Του και επιδιώκει να οδηγήσε σε Εκείνον και τους συνανθρώπους. . .

Δεν Τον απαρνιέται, ακόμα και τότε που κινδυνεύει ο ίδιος, γιατί ξέρει ότι μπορεί να αποκρουστεί κάθε κίνδυνο από τον Έναν Που εξουσιάζει τον ουρανό και τη Γη, η πνοή του Οποίου φτάνει για να καταστρέψει τα πάντα, όπως όμως φτάνει και το θέλημά Του για να αναστηθεί στη ζωή ό,τι είχε ήδη πέσει θύμα του θανάτου. . .  Και όποιος αφυπνίστηκε στη ζωή δεν φοβάται το θάνατο. . .  Θα κάνει τα πάντα για Μένα και το όνομά Μου όταν απαιτηθεί η τελευταία απόφαση, αλλά θα το κάνει από αγάπη για Μένα, και για αυτό το λόγο θα τον υποδεχθώ, γιατί Με πρεσβεύει μπροστά σε όλο τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6611                1 κ. 2-8-1956

Σχετικά με τη «βάφτηση». . .

Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τη μεγάλη χάρη της παραλαβής του λόγου, αφού απαντώ στην κάθε ερώτησή σας και διώχνω κάθε σας αμφιβολία, στην περίπωση που απευθύνεστε πάντα μόνο σε Μένα για διαφώτιση. Απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις μεν και μέσω των σκέψεων σας, αλλά συχνά δεν είστε βέβαιοι αν σας δίνονται οι σκέψεις από Μένα, με αποτέλεσμα να μην διωχθούν οι αμφιβολίες σας, ενώ ο λόγος που σας διοχετεύεται σας κάνει ευτυχισμένους, εφόσον χρησιμοποιήσετε τη χάρη της παραλαβής του λόγου.

Υπάρχουν ακόμα πολλές ερωτήσεις που απασχολούν εσάς τους ανθρώπους και μια ευσεβής παράκληση απευθυσμένη σε Μένα θα ήταν αρκετή για να ενημερωθείτε. Ωστόσο, πολύ σπάνια Μου απευθύνετε τέτοιες παρακλήσεις και επομένως δεν έχετε ακόμα συνειδητοποιήσει για τα καλά τη μεγάλη χάρη που έχετε το δικαίωμα να αξιοποιήσετε: Η ψυχή του κάθε ανθρώπου έχει ανάγκη έναν ολοκληρωτικό καθάρισμα, ένα λουτρό που να την καθαρίσει από όλη την ακαθαρσία, ένα λουτρό που να την αναζωογονίσει και να τη ζωντανέψει και να την κάνει ικανή για την εργασία που πρέπει να κάνει στη Γη.

Και η ψυχή του κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι πρόθυμη να διενεργήσει στον εαυτό της αυτό το καθάρισμα ή να το υπομένει, με τη γνώση ότι δεν είναι έτσι όπως τη θέλω Εγώ, όπως πρέπει να είναι για να μπορέσει να Με πλησιάσει και να παραμείνει αιώνια κοντά Μου. Ένα τέτοιο καθαριστικό λουτρό δεν πρέπει όμως να το καταλάβει κανείς μόνο εξωτερικά. Πρόκειται για μια πράξη που πρέπει να διαδραματιστεί στο εσωτερικό του ανθρώπου, που μόνο φαίνεται εξωτερικά από την αλλαγή που γίνεται στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Αυτή η αλλαγή δίνει και στον ίδιο τον άνθρωπο τη βεβαιότητα ότι κατόρθωσε να βγει από ένα βούρκο μέσω της εργασίας του πάνω στον εαυτό του, ότι πέρασε από ένα αναζωογονητικό λουτρό και ότι βγαίνει τώρα από αυτό εντελώς καθαρός.

Ένα νερό όμως που είναι καθαρό και που έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι νεκρό νερό. Πρέπει να είναι ένα ζωντανό, τρεχούμενο ρεύμα, ένα νερό που έχει τη δύναμη να καθαρίζει και να δίνει ζωή. «Ζωνατνό νέρο» δηλαδή έχετε ανάγκη. . .  και ξέρετε επίσης τι πρέπει να θεωρείτε το  «καθαρό νερό». . .  Ξανά και ξανά σας καλώ να έρθετε στην πηγή όπου πηγάζει το ζωντανό νερό. Ξανά και ξανά θέλω να μπαίνετε στη θάλασσα της αγάπης Μου, να βουτάτε, να αφήνετε να σας «βαφτίζω» ο Ίδιος με το λόγο Μου. Αφού μονάχα αυτός ο λόγος Μου έχει τη δύναμη να καταφέρει μια αλλαγή μέσα σας, μονάχα αυτός ο λόγος Μου καθαρίζει την ψυχή σας και την αναζωογονεί και μονάχα αυτός ο λόγος Μου της δίνει την πραγματική ζωή. . .

Όταν λοιπόν είπα στους μαθητές Μου: Βαφτίστε τους στο όνομα του Πατέρα και του Γιου και του Αγίου Πνεύματος. . .  δεν πρέπει να το καταλάβει κανείς διαφορετικά από το ότι έπρεπε οι μαθητές Μου να φέρουν στους ανθρώπους το λόγο Μου στο όνομά Μου, το ζωντανό νερό, το οποίο εκπηγάζει από Εμένα. . .  ότι δηλαδή πρέπει να πηγαίνουν στην Πηγή. Η Ίδια η Αγάπη. . .  ο Πατέρας. . .  το προσφέρει σε σας τους ανθρώπους, και ο λόγος Μου σας αποφέρει την πιο βαθιά σοφία στην περίπτωση που τον πραγματοποιείτε, με αποτέλεσμα να αφυπνίσετε  το πνεύμα μέσα σας, το οποίο σας δίνει την πιο φωτεινή κατανόηση. . .

Η ψυχή έχει ανάγκη αυτό το λόγο, ο οποίος μόνο έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα όπως το έχει το καθαρό νερό πάνω στο κορμί: να βγει από το λουτρό δυναμωμένη, κατάλληλη για κάθε δουλειά που να απαιτηθεί από εκείνη. . .  Και έτσι οι μαθητές Μου έπρεπε να φέρουν το λόγο Μου σε όλους τους ανθρώπους, με αγάπη θα έπρεπε να τους προσφερθεί το πιο ωραίο, προκειμένου αυτό να ανάψει και πάλι την αγάπη μέσα τους και να δώσει τη ζωή στο πνεύμα τους. . .

Το ζωντανό νερό όμως προέρχεται μονάχα από Εμένα, Εγώ ο Ίδιος είμαι η Πηγή από την οποία αναβλύζει το ζωντανό νερό. Και πρέπει ο κάθε άνθρωπος να έχει κατεβεί στο πηγάδι της αγάπης Μου για να παραλάβει θεϊκή σοφία και για να μπορέσει επίσης να την αναγνωρίσει διά του πνεύματός του. Αυτή είναι η βάφτιση την οποία πρέπει να έχει παραλάβει ο κάθε άνθρωπος για να γίνει μέλος της εκκλησίας του Χριστού. . .  της εκκλησίας που ίδρυσα ο Ίδιος στη Γη. . .  Και για αυτό το λόγο απαιτείται πρώτα η θέλησή σας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ελεύθερα να κατέβει στην πλημμύρα της αγάπης Μου, να αποδεχθεί το ζωντανό Μου λόγο και με αυτό τον τρόπο να καθαρίσει την ψυχή του, με αποτέλεσμα να μπορώ να είμαι κοντά της.

Πρέπει να καταλαβαίνει κανείς τα λόγια Μου πάντα μόνο πνευματικά, και ποτέ μια εξωτερική διαδικασία δεν θα κατορθώσει την εσωτερική μεταμόρφωση του όντος, τον εξαγνισμό μιας ψυχής. Και ως εκ τούτου πρέπει εσείς οι άνθρωποι πάντα να επιδιώκετε να εξακριβώσετε το πευματικό νόημα των λόγων Μου. Αυτό το πνευματικό νόημα όμως θα σας είναι πλήρως κατανοητό εάν παρακαλέσετε Εμένα τον Ίδιο για διαφώτιση μέσα στην καρδιά σας. Αφού στην περίπτωση που η επιθυμία σας να καταλάβετε είναι σοβαρή, δεν θα μπορείτε παρά να σκέφτεσται σωστά. . .  Τότε όμως αποδέχεστε το λόγο Μου χωρίς αντίσταση, στην περίπτωση που σας το φέρουν οι μαθητές Μου. Και τότε μπαίνετε στη θεϊκή  πλημμύρα της αγάπης Μου. . .  παραλαβαίνετε τη βάφτιση. . .  η αγάπη Μου σας γεμίζει με το Πεύμα Μου και σας μυεί στην αλήθεια. . .  Στην αγάπη, στη σοφία και στη δύναμη συμμετέχει τότε ο άνθρωπος. . .  Ο Πατέρας, ο Γιος και το Άγιο Πνεύμα είναι οι μόνιμοι συνοδοί των ψυχών που άφησαν να βαφτιστούν με το νερό της ζωής και της αγάπης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6614                6-8-1956

Κανένας άνθρωπος δεν είναι ασφαλής από μια ξαφνική ανάκληση. . .

Η κάθε μέρα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος. . .  Αυτό ισχύει τόσο για τον κάθε άνθρωπο, όσο και για όλους τους κατοίκους της Γης, αφού θα επαληθευθεί αυτό που προφητευόταν από την αρχή αυτής της λυτρωτικής περιόδου: Η Γη θα σταματήσει να υπάρχει στην τωρινή της μορφή. Αλλά η κάθε μέρα είναι ακόμα ένα δώρο της χάρης για εσάς τους ανθρώπους, αφού μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την κάθε μέρα για την ωρίμανση των ψυχών σας. Κάποτε θα καταλάβετε το νόημα αυτών των λόγων και θα αισθανθείτε μεγάλη μετάνοια στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσατε το χρόνο που σας χαρίζεται ακόμα. Για αυτό το λόγο νουθετείστε ξανά και ξανά να πάρετε στα σοβαρά όλες τις σχετικές αναφορές. Αφού όταν θα έχει περάσει ο χρόνος θα είναι πλέον αργά και τότε ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που θα προκύψουν από τον τρόπο ζωής του.

Κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να ασχοληθεί στα σοβαρά με το θάνατό του, ο οποίος μπορεί να εισέλθει εντελώς απροσδόκητα, ακόμα και τότε που δεν θέλει να πιστέψει σε έναν «τερματισμό» της περιόδου της Γης. . .  Αφού κανείς δεν είναι ασφαλής από μια ξαφνική ανάκληση. Αμέριμνα όμως μπορεί να περιμένει το θάνατο όταν έχει προετοιμαστεί, γιατί ξέρει τότε ότι μόνο θα αλλάξει τον τόπο διαμονής του και ότι αυτή η αλλαγή πράγματι δεν θα τον απογοητεύσει, αλλά θα του φέρει μια ελεύθερη, μακάρια ζωή. Και προετοιμασμένος είναι ο άνθρωπος στην περίπτωση που αισθάνεται ότι ανήκει στον Θεό, που κάνει προσπάθεια να ζήσει έτσι όπως αρέσει στον Θεό. . .  στην περίπτωση που παραμένει πάντα συνδεδεμένος με τον Θεό μέσω της προσευχής και μέσω έργων αγάπης. . .  Τότε δεν τον τρομάζει ο θάνατος, αφού ο άνθρωπος δεν είναι τόσο πολύ σκλάβος του κόσμου ώστε φοβάται να τον χάσει. . .

Και εσείς οι άνθρωποι θα μπορούσατε όλοι να δημουργήσετε για τον εαυτό σας αυτή την κατάσταση που σας απελευθερώνει από τη θανατοφοβία. Θα έπρεπε μόνο να επιδιώξετε με σοβαρότητα να συνδεθείτε με τον Θεό και τότε θα κάνετε προσπάθεια να ζήσετε σύμφωνα με το θέλημά Του. Αλλά για να κάνετε αυτό πρέπει να Τον πιστέψετε και επίσης να πιστέψετε σε μια συνέχιση της ζωής μετά τον θάνατο. Και αυτή η πίστη λείπει στους περισσότερους ανθρώπους και για αυτό το λόγο θέλουν να κάνουν έντονη ζωή πάνω στη Γη, θέλουν να πάρουν από τον κόσμο οτιδήποτε να τους προσφέρει αυτός και είναι εντελώς αδιάφοροι απέναντη στην κατάσταση των ψυχών τους. . .  Και έτσι θα τους ξαφνιάσει ο θάνατος και θα πρέπει να περάσουν στο άλλο βασίλειο σε εντελώς ανώριμη κατάσταση, εφόσον ανακαλεστούν ακόμα πριν το τέλος αυτής της Γης ή θα πρέπει να ανεχτούν μια κατά πολύ πιο τρομερή μοίρα. . .  δηλαδή να φυλακιστούν εκ νέου μέσα στην ύλη.

Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι θα διαλυθούν εντελώς, ότι θα σβηστούν, και αυτό εξηγεί την αδιαφορία τους απέναντι στον θάνατο. . .  αλλιώς δεν θα ήταν τόσο ήσυχοι, αφού κάθε άνθρωπος ξέρει ότι κάθε μέρα μπορεί να τον προφτάσει ο θάνατος. . .  Μονάχα η πίστη θα αφύπνιζε το αίσθημα ευθύνης μέσα τους, αλλά χωρίς την πίστη δεν το κατέχουν. Και έτσι η μια μέρα μετά την άλλη περνά ανεπιτυχώς για τις ψυχές των ανθρώπων, αλλά κανείς δεν θα σταματήσει το τέλος. . .  Αφού το σχέδιο του Θεού θα πραγματοποιηθεί την κατάλληλη ώρα, άσχετα με την ποιότητα που θα παρουσιάσουν τότε οι άνθρωποι. Αλλά Εκείνος τους νουθετεί και τους προειδοποιεί ακόμα με κάθε τρόπο. . .

Ο θάνατος αντιμετωπίζει τους ανθρώπους τόσο συχνά και ξαφνικά ώστε και οι συνάνθρωποι θα μπορούσαν να επηρεαστούν και να βαλθούν σε σκέψεις. Ξανά και ξανά παρουσιάζεται στους ανθρώπους το καθήκον τους στη Γη, δηλαδή να προετοιμαστούν για την πραγματική τους ζωή μετά τον θάνατο του κορμιού τους. . .  Ωστόσο, ο άνθρωπος θα συνεχίζει να κατέχει την ελευθερία της βούλησής του. Μπορεί πάντα μόνο να του επισημανθεί το τέλος και νουθετηθεί να αξιοποιήσει καλά την επίγεια του ζωή. . .  Αλλά δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να το πιστέψει και τη μοίρα η οποία τον περιμένει τη δημιουργεί μόνος του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6616                8-8-1956

Θανατοφοβία. . .

Ο θάνατος είναι μόνο το πέρασμα στη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια. Εσείς οι άνθρωποι όλοι δεν θα χρειαζόταν να φοβάστε τον θάνατο εάν ο τρόπος ζωής σας στη Γη ανταποκρινόταν στο θέλημά Μου. . .  εάν είχατε διανύσει αυτή την επίγεια σας πορεία υποταγμένοι στη θεϊκή τάξη. Αφού τότε δεν θα τρομάζατε εν όψει του θανάτου, γιατί η ψυχή μόνο θα χαιρόταν που θα μπορέσει να ξεφύγει από το κορμί για να μπει στην πατρίδα της, όπου το γήινο κορμί είναι εντελώς περιττό, όπου ωστόσο δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια διάλυση, αλλά όπου περιμένει την ψυχή μια ελεύθερη ζωή γεμάτη φως και δύναμη.

Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τον τάφο Του την τρίτη μέρα. . .  Σας έδειξε ότι δεν υπάρχει εξαφάνιση μετά το θάνατο του σώματος. Σας έδωσε την απόδειξη ότι ένας σωστός τρόπος ζωής έχει ως αποτέλεσμα μόνο μια μεταμόρφωση του γήινου σώματος σε ένα πνευματικό σώμα, ότι ο άνθρωπος συνεχίζει να υπάρχει και ότι μονάχα το περίβλημά του περνά από μια μεταμόρφωση, η οποία όμως είναι αναπόφευκτα απαραίτητη για τη διαμονή του ανθρώπου στο πνευματικό βασίλειο. . .  Και θα μπορούσατε όλοι να καταφέρετε αυτή τη μεταμόρφωση πάνω στον εαυτό σας, και πράγματι ο θάνατος θα είχε χάσει τον τρόμο του.

Αλλά επειδή εσείς οι άνθρωποι δεν πιστεύετε σε μια ζωή μετά τον θάνατο, παραλείπετε να ετοιμαστείτε για την παραμονή σας στο πνευματικό βασίλειο. Και επειδή η ψυχή σας δεν έχει προοπτικές να φορέσει μετά το σωματικό της θάνατο ένα φωτεινό, αστραφτερό πνευματικό ένδυμα, για αυτό το λόγο φοβάστε τον θάνατο, και μάλιστα δίκαια, αφού δεν μπορείτε να διαλυθείτε, μπορεί όμως να σας πιέσει ακόμα το γήινο βάρος και η αφύπνισή σας μετά το σωματικό σας θάνατο δεν θα είναι χαρούμενη. . .

Ο Ιησούς Χριστός θέλει να σας αφυπνίσει στη ζωή, θέλει να σας δώσει μια ζωή που θα είναι αιώνια άφθαρτη και την οποία δεν θα πρέπει να χάσετε ποτέ πια. Αποδεχθείτε το δώρο της χάρης Του, σκεφτείτε Τον κατά τις δύσκολες ώρες και ζητήστε Του να βοηθήσει την ψυχή σας και να μην επιτρέψει να πέσει αυτή θύμα του θανάτου. Ζητήστε Του να της δείξει έλεος και να τη βοηθήσει να αποκτήσει τη ζωή. . .   Και πράγματι δεν θα Του στείλετε μάταια αυτή την παράκληση. . .  Και ο φόβος σας θα εξαφανιστεί και θα δώσει τη θέση του σε μια μακάρια γαλήνη, μια γαλήνη την οποία μπορεί να της χαρίσει μονάχα ο Ιησούς Χριστός.

Η ζωντανή πίστη στον Ιησού Χριστό διώχνει όλους τους τρόμους του θανάτου, αφού ο άνθρωπος ξέρει ότι θα αναστηθεί στη ζωή, έτσι όπως αναστήθηκε ο Ιησούς την τρίτη μέρα. Όποιος όμως δεν κατέχει αυτή την πίστη σε Εκείνον φοβάται τον θάνατο ή πιστεύει ότι θα διαλυθεί, θα επιστρέψει στο τίποτα από το οποίο νομίζει ότι προέκυψε. . .  Και η κατάστασή του θα είναι φοβερή όταν συνειδητοποιήσει πως δεν διαλύθηκε, έτσι όπως θα είναι φοβερή η κατάσταση όλων όσοι έζησαν στη Γη χωρίς τον Χριστό. . .  Και θα θέλει πολύ χρόνο ώσπου να πειστούν ότι δεν πέθαναν, ότι όμως θα ξεφύγουν από τη νεκρή τους κατάσταση μόνο τότε που θα φωνάξουν Εκείνον τον Οποίο δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν στη Γη, ο Οποίος ωστόσο θα είναι ο μόνος που θα μπορέσει να τους χαρίσει ξανά τη ζωή. . .

Ο θάνατος θα χρειαζόταν να είναι μόνο το πέρασμα σε μια νέα ζωή αιώνιας διάρκειας. . .  Δεν θα χρειαζόταν καθόλου να ανησυχεί τους ανθρώπους, γιατί τον υπερνίκησε ο Ιησούς Χριστός, γιατί Αυτός επιτέλεσε το λυτρωτικό έργο για να απελευθερώσει τους ανθρώπους από μια κατάσταση την οποία δημιούργησε ο αντίπαλός Του. . .  Ωστόσο, το λυτρωτικό έργο και η ανάσταση του Ιησού δεν αξιοποιούνται καλά από τους ανθρώπους. . .  Πολλοί έχουν τις σχετικές γνώσεις και παρ’όλα αυτά δεν πιστεύουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν όφελος από τις συνέπειες του λυτρωτικού έργου και της ανάστασης. . .  Αλλά η ζωντανή πίστη δίνει στους ανθρώπους τη σταθερή αισιοδοξία και τους απαλλάσσει και από οποιοδήποτε φόβο θανάτου. . .  Και αυτοί θα αποκοιμηθούν μακάρια μέσα στον Κύριο και θα ξυπνήσουν χαρούμενα κοντά Του στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .  Αφού για αυτούς δεν θα υπάρχει ποτέ πια θάνατος στην αιωνιότητα, για αυτούς υπάρχει μόνο μια αιώνια ζωή. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6618                10-8-1956

Το θέλημα του Θεού. . .

Εντολές που εκδόθηκαν από ανθρώπους. . .

Αυτό που απαιτεί ο Θεός από σας δεν είναι τίποτα το ανέφικτο, αλλά μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα εάν μόνο έχετε τη θέληση να σεβαστείτε το θέλημα του Θεού. Αφού σε αυτή την περίπτωση παραλαβαίνετε τη δύναμη να εκτελέσετε αυτό που απαιτεί Εκείνος από σας. Η αρχρική σας φύση ήταν η αγάπη, αφού προκύψατε από την αρχέγονη Δύναμη, από τη θεϊκή Αγάπη. Εφόσον στερείστε τώρα οποιασδήποτε αγάπης, ευθύνεται η δική σας θέληση, η οποία απομακρύνθηκε από τον Θεό και απέκρουσε με αυτό τον τρόπο και την ακτινοβολία αγάπης Του, δηλαδή την απορρίψατε. . .  Εάν όμως στραφείτε και πάλι σε Εκείνον με την ελεύθερη θέλησή σας, θα ανοιχθείτε και στην ακτινοβολία αγάπης Του και θα την παραλάβετε με τη μορφή δύναμης. Αυτή τη δύναμη θα τη χρησιμοποιείτε τότε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . .  για έργα αγάπης. . .  γιατί η θεϊκή δύναμη αγάπης είναι για σας μια εσωτερική ώθηση να δράσετε και εσείς ανάλογα με την αρχέγονη φύση σας.

Και αυτό είναι το μόνο που απαιτεί ο Θεός από σας: να στραφείτε εθελοντικά ξανά σε Αυτόν, με αποτέλεσμα να είστε ικανοί να διαμορφώσετε τον εαυτό σας και πάλι σε αγάπη. Ο Θεός το απαιτεί αυτό από όλα τα πλάσματά Του, είτε στη Γη είτε και στο άλλο βασίλειο. Αφού χωρίς μια τέτοια μεταμόρφωση σε αγάπη το ον δεν μπορεί ποτέ να καταφέρει την ένωσή του με τον Θεό, η οποία μόνο το κάνει μακάριο. Η επίγεια ζωή δόθηκε σε σας τους ανθρώπους για αυτό το σκοπό, και ταυτόχρονα ο Θεός σας διοχετεύει το Ευαγγέλιό Του. . .  τη γνώση σχετικά με το θέλημά Του και με την αποστολή σας στη Γη.

Σας μυεί στη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης για να σας παρακινήσει πρώτα να σκεφτείτε, με σκοπό η σκέψεις σας να παροτρύνουν και τη θέλησή σας. Όποιος λοιπόν στρέψει τη θέλησή του στον Θεό σε εκείνον θα είναι εύκολο να αποκτήσει την ουράνια βασιλεία, δηλαδή να τοποθετηθεί μέσα στην κατάσταση της μακαριότητας, η οποία προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος εκπληρώνει το θεϊκό θέλημα. Ο άνθρωπος όμως η θέληση του οποίου καθορίζεται ακόμα από τον αντίπολο του Θεού, επειδή ο ίδιος ο άνθρωπος του δίνει αυτό το δικαίωμα, θα πρέπει να καταβάλει μεγάλους κόπους για να αποδεσμευτεί από εκείνη τη δύναμη. Και αυτός ο άνθρωπος μάλλον δεν θα αποφασίσει να κάνει έργα αγάπης, γιατί δεν έχει καθόλου δύναμη εξαιτίας της απομάκρυνσής του από τον Θεό, αφού αυτή σημαίνει ότι απορρίπτει οποιαδήποτε παροχή δύναμης, και αυτή η απόρριψη δύναμης εκδηλώνεται στην άπονη σκέψη και πράξη του.

Μια πορεία με αγάπη στη Γη είναι το μόνο που απαιτεί ο Θεός από εσάς τους ανθρώπους, αφού είναι απαραίτητη μόνο η μετατροπή της λανθασμένης θέλησης και φύσης σας σε αυτό που ήσασταν αρχικά. Μόνο αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή τη μετατροπή της φύσης σας, μόνο αυτό που προωθεί μια ζωή με ανιδιοτελή αγάπη, μπορεί να θεωρείται θέλημα του Θεού. Αλλά εσείς οι άνθρωποι αυθαίρετα δώσατε στον εαυτό σας άλλες εντολές και με αυτό τον τρόπο θέσατε στο παρασκήνιο τις θεϊκές εντολές, οι οποίες απαιτούν μόνο αγάπη για τον Θεό και για τον διπλανό, επειδή προσέχετε περισσότερα τις εντολές που εκδώσατε οι ίδιοι παρά εκείνες που σας έδωσε ο Θεός ο Ίδιος και οι οποίες μόνο σας οδηγούν στη μακαριότητα.

Ταλαιπωρείστε τώρα. . .  εφόσον θέλετε να είστε υπάκουοι. . .  με ένα έρμα που δεν σας αποφέρει μεγάλη μακαριότητα, που μάλλον είναι για σας ένας μεγάλος κίνδυνος, στην περίπτωση που εξαιτίας του ξεχάσετε τις θεϊκές εντολές της αγάπης. Και για αυτό το λόγο πρέπει να διαφωτίζεστε ξανά και ξανά. Ξανά και ξανά πρέπει να σας παρουσιάζεται η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης και τα αποτελέσματά της για την ψυχή σας. Και πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα προχωρήσετε ούτε ένα βήμα εάν παραμελήσετε αυτές τις εντολές της αγάπης. . .  ακόμα και τότε που κάνετε έντονη προσπάθεια να εκπληρώσετε αυτά που σας πρόσφεραν άνθρωποι και που σας παρουσιάζονται ως «θέλημα του Θεού». . .

Μονάχα τα έργα αγάπης καθορίζουν τη μοίρα σας στην αιωνιότητα και εκείνα δεν είναι δύσκολα για όσους μέσω της στροφής τους στον Θεό παραλαβαίνουν δύναμη από Αυτόν. . .  Μόλις η θέληση και οι σκέψεις σας είναι στραμμένες στον Θεό, ο σπινθήρας της αγάπης μέσα σας θα γίνει φλόγα και θα ωθείστε από το εσωτερικό σας να ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη. . .  Και προκειμένου να στρέψετε τη θέλησή σας στον Θεό, Αυτός σας αποκαλύπτεται με πολλαπλούς τρόπους, μέσα στη δημιουργία, μέσα στην επίγεια σας μοίρα και διά του λόγου Του. . .  Και μπορεί να Τον αναγνωρίσει ο κάθε άνθρωπος που να έχει καλή θέληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6619                11 κ. 12-8-1956

Ευθύνη ενώπιον δικαστηρίου. . .

Δημόσια ομολογία. . .

Ελάτε στο προσκήνιο, εσείς οι υπηρέτες Μου, όταν πρόκειται να υπερασπιστείτε Εμένα και τη διδασκαλία Μου, αφού σε αυτές τις συνθήκες θα βρεθείτε αναγκαστικά, δηλαδή όπου θα πρέπει να Με πρεσβεύσετε δημόσια. Θα αυξάνονται οι δημόσιες συζητήσεις σχετικά με τη σημασία του λυτρωτικού έργου. . .  Οι άνθρωποι θα θεωρούν μάλιστα πιθανό ότι ο άνθρωπος Ιησούς έζησε στη Γη, θα θεωρούν πιθανά τη μοίρα Του στη Γη και το επονείδιστο τέλος Του, αλλά δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τη θεϊκή αποστολή αυτού του ανθρώπου. Και για αυτό το λόγο θα απορρίψουν και την πίστη σε Εκείνον ως Λυτρωτή της ανθρωπότητας και θα τη γελοιοποιήσουν, με σκοπό να παρακινηθούν οι άνθρωποι να σκέφτοναι με λογικό τρόπο και να μην βασίσουν τη σκέψη τους σε καμία θρησκεία. Και αυτή θα είναι η στιγμή όπου θα πρέπει να εμφανιστείτε. . .

Και όποιος είναι γεμάτος από το Πνεύμα Μου δεν θα μπορεί παρά να πάρει το μέρος Μου και το μέρος του ονόματός Μου, αφού η εσωτερική του πεποίθηση θα τον κάνει να μιλήσει με ζήλο και να διαψεύσει τη λανθασμένη σκέψη των μαζών και θα προσπαθήσει να πείσει και τους συνανθρώπους του. Για αυτό το λόγο λοιπόν εκπαιδεύω κατάλληλα εργαλεία, για αυτό το λόγο τούς διοχετεύω την αλήθεια και μαζί της ταυτόχρονα και την ικανότητα να καταλαβαίνουν. Αφού τότε θα είναι αναγκαίο να εμφανιστούν με τις γνώσεις τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να τον καταπολεμήσουν με το σπαθί του στόματος.

Οπουδήποτε υποβαθμίζεται ο Ιησούς Χριστός, όπου αμφισβητούν οι άνθρωποι την αποστολή Του και εκφράζουν δημόσια αυτή την αμφιβολία τους, εκεί να καταλαβαίνετε και να εκπληρώνετε την αποστολή σας, εσείς οι εκπρόσωποί Μου στη Γη. . .  Αφού είστε ικανοί, γιατί έχετε μυηθεί στο σωτήριο σχέδιό Μου, γιατί καταλαβαίνετε όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις και γιατί οι ίδιοι πιστεύετε ακλόνητα σε Εκείνον Που σας λύτρωσε από τη δέσμια κατάστασή σας. . .  Μόνο τέτοιες ισχυρές αντιρρίσεις όπως μπορείτε να τις προβάλλετε εσείς που έχετε γνώσεις μπορούν να κάνουν τους αντιπάλους σας να σωπάσουν ή να σκεφτούν. . .

Και παρόλο που δεν θα μπορείτε να κερδίσετε αυτούς τους αντιπάλους σας, θα κερδίσετε μάλιστα ακόμα μερικούς λίγους συνανθρώπους τους οποίους θα επηρεάσουν οι ομιλίες σας και τους οποίους θα κάνουν σκεφτικούς. Να μιλήσετε τότε με θάρρος και χωρίς συστολή, αφού θα σας βάλω τα λόγια μέσα στο στόμα σας. Και διά της σοφίας που θα φαίνεται μέσα στις ομιλίες σας θα προκαλέσετε έκπληξη σε εκείνους που δεν θα βρίσκονται ακόμα εντελώς κάτω από το έλεγχο του αντιπάλου Μου. Αυτοί μεν θα σας υβρίζουν και θα σας χλευάζουν. Αυτό όμως θα πρέπει να το ανεχθείτε για χάρη του ονόματός Μου, έτσι όπως πολλές προφητείες έλεγαν ότι θα σας δικάσουν, γιατί είστε οι εκπρόσωποί Μου στη Γη.

Αυτή η στιγμή θα έρθει τόσο βέβαια όπως ακολουθεί η μια μέρα την άλλη. . .  Ακόμα και αν σας φαίνεται τώρα ότι αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός όσων υποστηρίζουν τον Ιησού Χριστό. . .  Το σημαντικό είναι η ομολογία του Ιησού Χριστού με ζωντανό τρόπο, και αυτή προσπαθεί να τη σταματήσει όλο και περισσότερο ο αντίπαλός Μου. . .  Η επενέργειά του επιδιδώκει να κάνει τους ανθρώπους να ανακατεύσουν τα πάντα. . .  και επίσης τη θρησκευτική τους ζωή. . .  με τον κόσμο, να καταντήσουν στο τέλος την ίδια τη θρησκευτική τους ζωή κάτι το εγκόσμιο, ενώ θα δημιουργήσουν μόνο σπάνια ή και καθόλου τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου, ανάλογα με το πόση επιρροή θα μπορέσει να ασκήσει πάνω στον εκάστοτε άνθρωπο.

Μόνο σπάνια θα φανεί ο αληθινός, ζωντανός χριστιανισμός, ο οποίος συνιστάται στο ότι καλλιεργούν οι άνθρωποι την αγάπη μεταξύ τους, στο ότι ζουν σύμφωνα με το πνεύμα της θεϊκής διδασκαλίας της αγάπης Μου, στο ότι καθορίζεται από την αγάπη ολόκληρη η σκέψη και η πράξη τους και επομένως στο ότι συμφωνούν αυτές με το θέλημά Μου. Και για αυτό το λόγο θα γίνεται όλο και πιο απαραίτητη η δημόσια ομολογία, γιατί κάθε άνθρωπος από το φόβο του θα προσπαθήσει να κρύψει την εσωτερική του αντίληψη στην περίπτωση που αυτή είναι καλή, δηλαδή όταν ο άνθρωπος Με πιστεύει, ενώ θα εκφράσει την αντίληψή του ανοιχτά όπου μιλήσει κανείς με εμπάθεια ενάντια σε Μένα και στη διδασκαλία Μου.

Πάντα οι άνθρωποι θα δηλώνουν δημόσια την απόρριψη του λόγου Μου και του Εαυτού Μου, ενώ θα προσπαθούν από το φόβο τους να κρύψουν την πίστη τους σε Μένα. Και οι συνάνθρωποι που θα είναι ακόμα αδύνατοι δεν θα μπορούν να πάρουν την ενίσχυση την οποία θα έχουν ανάγκη και την οποία θα έπρεπε να πάρουν από όσους θα Με πρεσβεύσουν με ζήλο. . .  Για αυτό το λόγο εγείρω σε σας την απαίτηση να υποστηρίξετε ανοιχτά Εμένα και τη βασιλεία Μου όταν απαιτηθεί αυτή η ομολογία. . .  Αφού μόνο μέσω της δημόσιας ομολογίας θα μπορείτε να καταπολεμήσετε τον αντίπαλό Μου και να υπονομεύσετε την επιρροή του.

Όποιος Με πρεσβεύσει ανοιχτά μπροστά στον κόσμο θα είναι ικανό να το κάνει από την εσωτερική του πεποίθηση και θα έχει επιτυχία και στους συνανθρώπους του και θα ενισχύσει και τη δική τους πίστη. . .  Στην περίπτωση όμως που σωπάσουν όλοι φοβισμένοι, όσοι έχουν αδύνατη πίστη δεν θα βουν το θάρρος να πρεσβεύσουν την πίστη τους. Η δημόσια ομολογία όμως θα διαλύσει όλους τους δισταγμούς και θα σας απελευθερώσει από το φόβο, αφού Εγώ ο Ίδιος θα σας γεμίσω δύναμη όταν θέλετε να καταθέσετε δημόσια μαρτυρία υπέρ Μου. Και τότε η εμφάνισή σας θα είναι βέβαιη και απέναντι σε εκείνους που θα σας καταδικάσουν.

Πολύ φαρμακερά θα είναι μεν τα λόγια εναντίον σας από το στόμα εκείνων, τα οποία όμως δεν θα σας αγγίξουν πολύ, αφού τότε θα δείξει η δύναμη της πίστης και η δύναμη του λόγου, τον οποίο θα απευθύνω ο Ίδιος σε εκείνους μέσω εσάς. . .  Δεν θα μπορούν να προβάλουν αντιρρίσεις και μόνο θα προσπαθήσουν, ανήμποροι και θυμωμένοι, να σας καταδιώξουν, αλλά δεν θα κατορθώσουν τίποτα απέναντι στην εξουσία και στη δύναμή Μου. Όποιος όμως θα προσπαθήσει με φόβο να κρύψει τη στάση του απέναντί Μου θα χάσει ολοένα και περισσότερο τη δύναμή του, αφού δεν θα μπορώ να του συμπαρασταθεώ πριν να μην Με πρεσβεύσει.

Για αυτό το λόγο σάς νουθετώ ξανά και ξανά και σας αναφέρω τα λόγια Μου: «Καθένας που θα Με ομολογήσει ως Κύριο και Σωτήρα του μπροστά στον κόσμο, αυτόν θα τον ανακηρύξω και Εγώ ως οπαδό Μου ενώπιον του Πατέρα Μου. . .» Σκεφτείτε τα όταν έρθει ο καιρός όπου θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτή την απόφαση και σκεφτείτε ότι δεν θα πάθετε ζημιά, γιατί μονάχα Εγώ μπορώ να σας δίνω και να σας παίρνω και ότι για το λόγο αυτό να σκεφτείτε πρώτα το δικό Μου θέλημα και τις δικές Μου απαιτήσεις πριν ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις της επίγειας εξουσίας. . .  εφόσον αυτές είναι εχθρικές σε Μένα και στο όνομά Μου. . .  Αν θέλετε να Μου παραμείνετε πιστοί, επωμιστείτε με εμπιστοσύνη αυτά που θα σας απειλήσουν, αφού μπορώ να αποτρέψω τα πάντα από σας και θα το κάνω μάλιστα στην περίπτωση που Με πρεσβεύσετε ανοιχτά, και τότε η εξουσία Μου και το μεγαλείο Μου θα γίνουν φανερά. . .  Τότε θα μάθετε τι μπορεί να καταφέρει η δύναμη της πίστης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6620                13-8-1956

Το φως του ήλιου. . .

(Αυξημένη περιστροφή)

Ποτέ δεν θα υπάρχουν αντιφάσεις σε αυτά που σας ανακοινώνω διά της φωνής του Πνεύματος. Μόνο που εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε πάντα να καταλάβετε το σωστό νόημα και για αυτό το λόγο πιστεύετε πού και πού ότι βρίσκετε αντιφάσεις όπου δεν υπάρχουν τέτοιες. Θυμηθείτε ότι η Γη είναι ένα από το πιο μικροσκοπικά άστρα. . .  και ότι αυτό το άστρο κρατιέται από τον ήλιο, στην περιοχή του οποίου ανήκει. Αυτός ο ήλιος ακτινοβολεί τη Γη, δηλαδή της δίνει φως και εγγυάται επομένως και ολόκληρη τη ζωή των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων. Ο ήλιος πάλι παίρνει τη λαμπρότητά της από το σύμπαν, τροφοδοτείται με φως και δύναμη από Εμένα τον Ίδιο ή και από όλα τα όντα που παραλαβαίνουν φως και στα οποία ανατέθηκαν όλοι οι ορατοί και οι πνευματικοί κόσμοι. . .

Η αδιάκοπη ανταλλαγή φωτός και δύναμης ανάμεσα σε Μένα και σε όλα τα πλάσματά Μου είναι απαραίτητη για να διατηρούνται και οι αμέτρητες δημιουργίες. . .  Άρα ξέρετε ότι και το φως του ήλιου δεν είναι τίποτε άλλο από φως που από Μένα εισρέει συνέχεια στα τέλεια όντα, και από αυτά τροφοδοτούνται με φως και δύναμη όλες οι δημιουργίες. Μπορείτε επομένως να εξηγήσετε το φως του ήλιου ως μια πνευματική ακτινοβολία του Εαυτού Μου. . .  Τότε όμως πρέπει να καταλάβετε και το εξής: ότι δηλαδή αυτή η ακτινοβολία του Εαυτού Μου διαπερνά τα πάντα. . .  Ότι είναι μάλιστα ικανή να διαπεράσει με τις ακτίνες της ολόκληρη τη Γη, ότι για εκείνη δεν υπάρχει κανένα «σώμα» που θα μπορούσε να σταματήσει τη λαμπρότητα. . .  Καταλαβαίνετε αυτό; Εσείς οι άνθρωποι υπολογίζετε σύμφωνα με νόμους που ισχύουν για τη γήινη ύλη και για το φως που παράγεται στη Γη. . .  Αυτοί οι νόμοι όμως αποκλείονται ή μπορούν να αποκλειστούν μόλις εμφανίστηκε μέσα στο μεγάλο σώμα της δημιουργίας Μου μια ακαταστασία που έχει μια πνευματική αιτία και που θα πρέπει επομένως και να διορθωθεί με πνευματικό τρόπο.

Ετοιμάζονται πρωτοφανείς πνευματικές επαναστάσεις, και αυτό σημαίνει πάντα αυξημένη δραστηριότητα. . .  αυξημένη κίνηση. . .  Δεν αναχαιτίζω μια τέτοια αναστάτωση του πνευματικού, αλλά περιορίζω τα αποτελέσματά της στο πληγέν άστρο. . .  Και έχω πράγματι την εξουσία και τη σοφία να προσαρμόσω και τέτοιες ασυνήθιστες διαδικασίες στην έννομη τάξη που κυριαρχεί σε ολόκληρη τη δημιουργία Μου. . .  Θα καταφέρω μάλιστα να εντάξω ένα μεμονωμένο άστρο μέσα στη μεγάλη τάξη της δημιουργίας παρά τις παράνομες διαδικασίες, με αποτέλεσμα η ύπαρξη εκείνου να είναι εγγυημένη παρ’όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που προέβλεπα για να τερματίσω ένα τέτοιο χάος και να επαναφέρω την αρχική τάξη. . .

Το κάθε νόμο έδωσα Εγώ και το κάθε νόμο μπορώ να ακυρώσω πάλι Εγώ ο Ίδιος. . .  Και έτσι μπορώ να προκαλώ το ξημέρωμα και το βράδιασμα σύμφωνα με το θέλημά Μου και οι σχετικές προϋποθέσεις βρίσκονται μέσα στην πραγματική αιτιολογία του φωτός του ήλιου, το οποίο είναι πάντα μόνο η πνευματική ακτινοβολία του Εαυτού Μου. Λέει μάλιστα μέσα στη Γραφή: «Οι δυνάμεις του ουρανού θα κινηθούν. . .» «Ο ήλιος και το φεγγάρι θα χάσουν τη λάμψη τους. . .» Οι άνθρωποι πάνω στη Γη θα μπορούν να παρατηρήσουν πολλές αλλαγές στην περίπτωση που κοιτάξουν γύρω τους με πνευματική όραση και πνευματική ακοή, και με καθαρά γήινους τρόπους δεν θα εξηγηθούν τέτοιες αλλαγές. Οι λιγότεροι άνθρωποι ωστόσο θα είναι επιδεκτικοί πνευματικών εξηγήσεων. . .  Εγώ όμως προτάσσω το πνευματικό, σας γνωστοποιώ τις πνευματικές διαδικασίες, οι οποίες όμως επιτρέπουν να καταλάβει κανείς και τα επίγεια αποτελέσματα.

Αυτά που διαδραματίζονται μέσα στο μεγάλο άνθρωπο της δημιουργίας [στο γερμανικό πρωτότυπο: Schöpfungsmensch· σημείωση της μεταφράστριας.] είναι πέραν των γνώσεών σας. Αλλά ο φωτεινός κόσμος φροντίζει και το ελάχιστο έργο της επίγειας δημιουργίας και του διοχετεύει φως. . .  Άρα φροντίζουν και το άστρο Γη και το εφοδιάζουν με φως, έτσι όπως το ορίζει το θέλημά Μου και όπως είναι κατάλληλο για την ανθρωπότητα, προκειμένου να μην στερεί τα αναγκαία αλλά ούτε να χρειάζεται αναγκαστικά να καταλήξει σε μια άποψη που να είναι ακατάλληλη για την πνευματική της ανάπτυξη. . .  Αφού ο άνθρωπος έχει τη δική του αποστολή, το πνευματικό όμως που κάνει επανάσταση θέλει επίσης να επιβληθεί. Και η επενέργεια αυτού πρέπει ακόμα να παραμείνει κρυμμμένη από τον άνθρωπο όσο αυτός δεν ξέρει ακόμα για τις σχέσεις και συναρτήσεις. Και για αυτό το λόγο δεν θα φανούν ιδιαίτερα ασυνήθιστες αλλαγές των φυσικών νόμων, παρόλο που θα υπάρχουν.

Αλλά να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για Μένα. . .  Και στοχαστείτε τι είναι το φως σε τελική ανάλυση. . .  από όπου λοιπόν πηγάζει και το φως του ήλιου. . .  Και μην αμφισβητήσετε, αλλά πιστέψτε. . .  Και θα βρίσκετε πάντα το φως μέσα στον εαυτό σας, εφόσον το επιθυμήσετε από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6621                14-8-1956

Αναγκαστικές πράξεις δεν έχουν καμία αξία για την αιωνιότητα. . .

Αυτά που κάνετε αναγκαστικά δεν οδηγούν στη μακαριότητα. Ό,τι και να κάνετε, πρέπει να πηγάσει από ένα βαθμό αγάπης μέσα σας [έτσι «περίεργη» είναι η έκφραση και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.], πρέπει να το κάνετε εθελοντικά, από αγάπη, για να σας αποφέρει πνευματική ευλογία, για να σας οδηγήσει στην τελειότητα. Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί ποτέ η εκπλήρωση μιας εντολής να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε ανοδικά, εκτός εάν εκπληρώσετε την «εντολή της αγάπης», την οποία σας έδωσα ο Ίδιος ως την πιο σημαντική εντολή. Ωστόσο, αυτή η εντολή δεν πρέπει να θεωρείται μια νομική εντολή, γιατί η αγάπη είναι κάτι το ελεύθερο που δεν αντέχει κανέναν εξαναγκασμό.

Πέπει λοιπόν μάλιστα να ζήσετε μέσα στην αγάπη για να μπορέσετε να γίνετε μακάριοι. . .  Αυτό θέλω να το πετύχω μέσω της εντολής Μου. . .  Αλλά τα έργα τα οποία κάνει κανείς χωρίς αγάπη δεν σημαίνουν την «εκπλήρωση των εντολών της αγάπης Μου». Αφού δεν σας διέταξα να κάνετε έργα, αλλά να ασκήσετε την αγάπη, και η αγάπη δεν μπορεί να απαιτείται μέσω του εξαναγκασμού, η αγάπη πρέπει να είναι ελεύθερη θέληση και να πηγάζει από την καρδιά. Και έτσι μπορώ να σημειώσω ως άχρηστα όσα εκτελούνται υπό συνθήκες εξαναγκασμού, ακόμα και τότε που πρόκειται κατά βάθος για καλά έργα. . .  τα οποία, εάν βασιστούν στη σωστή αγάπη, μπορούν να αποφέρουν στην ψυχή τα ύψιστα αγαθά.

Αφού όμως η εκτέλεση καλών έργων χωρίς αγάπη είναι άχρηστη για την αιωνιότητα, πόσο μάλλον η εκπλήρωση εντολών που σας δόθηκαν από την πλευρά ανθρώπων. Μόνο αυτά που κάνετε ελεύθερα από το εσωτερικό σας αξιολογούνται από Μένα ανάλογα με το βαθμό της αγάπης σας. Ποτέ όμως δεν κοιτάζω αυτά που κάνετε για να εκτελέσετε καθήκοντα η εκπλήρωση των οποίων απαιτείται από σας, εκτός εάν στην εκτέλεση των καθηκόντων σας δεν σας ωθεί η εντολή αλλά η αγάπη για Μένα. Αυτή τη διαφορά να την κάνετε πάντοτε και να ξέρετε ότι μονάχα η αγάπη δίνει την αξία σε κάθε πράξη και σε κάθε σκέψη, ότι όμως είναι χωρίς αξία ό,τι και να κάνει κανείς χωρίς αγάπη.

Εάν υποβάλετε τη σκέψη και την πράξη σας σε έναν αυστηρό έλεγχο, θα καταλάβετε σύντομα αν μαζέψατε πλούτη ή αν παραμείνατε φτωχοί μέχρι τώρα. . .  Και θα καταλάβετε επίσης ότι δεν μπορούσα ποτέ να είμαι Εγώ Αυτός που σας έδωσε εντολές τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει κανείς σαν καθήκοντα, οι οποίες προδιαγράφουν πράξεις και η εκπλήρωση των οποίων προσέχεται αυστηρά. . .  Θα καταλάβετε επίσης την ακυρότητα όρων τους οποίους δεν μπορούσα να έθεσα Εγώ, επειδή σημαίνουν έναν ορισμένο εξαναγκασμό για τον άνθρωπο, ενώ κάτι τέτοιο δεν συμφωνεί ποτέ με το θέλημά Μου. Αξιολογώ θετικά μόνο αυτά που κάνει η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, αφού σας έδωσα πίσω την ελεύθερη βούληση στο στάδιο ως άνθρωποι μόνο για να τη δοκιμάσετε.

Θέλω να αποφασίσετε μόνοι σας για τη μοίρα σας στην αιωνιότητα, και για να χρησιμοποιήσετε σωστά τη θέλησή σας θέλω να διδαχθείτε σωστά. . .  Μόνο αυτό το τελευταίο είναι η αποστολή την οποία ανέθεσα στους μαθητές Μου όταν βάδισα στη Γη, και την οποία ανέθετα πάντοτε στους εκπροσώππους  Μου στη Γη: να διδάξουν και να ανακοινώσουν στους ανθρώπους το θέλημά Μου. . .  Ποτέ όμως δεν έδωσα εντολή να εκδώσουν νόμους και να αναγκάσουν τους ανθρώπους να τηρήσουν αυτούς τους νόμους με απειλή γήινων ή αιώνιων τιμωριών. . .

Θα έπρεπε μάλιστα να παρουσιαστούν στους ανθρώπους τα αποτελέσματα μιας σωστής ζωής με αγάπη καθώς και ενός άπονου τρόπου ζωής, αλλά αυτό να είναι αρκετό. . .  Δεν θέλω να σκορπιστούν ο φόβος και ο τρόμος ανάμεσα στους ανθρώπους μέσω της απειλής αιώνιων τιμωριών και να παρακινηθούν οι άνθρωποι με αυτό τον τρόπο να εκτελούν ευσηνείδητα ό,τι απαιτηθεί από αυτούς και μάλλον να πνιγεί η αγάπη μέσα τους παρά να αναφθεί. Οποιοσδήποτε πνευματικός εξαναγκασμός πρέπει να καταδικάζεται, αφού εμποδίζει τους ανθρώπους να αποφασίσουν ελεύθερα.

Μονάχα η αγάπη αποφέρει στην ψυχή τη ζωή στην αιωνιότητα. Η αγάπη όμως δεν ανέχεται κανέναν εξαναγκασμό, αλλιώς δεν θα μπορούσε να ονομαστεί «αγάπη». Και για αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κρίνει μόνος του τη σκέψη και την πράξη του, δηλαδή αν αυτές παρακινούνται από την αγάπη ή αν πρόκειται μόνο να τηρήσει ο άνθρωπος νόμους που δήθεν εκδόθηκαν από Εμένα. . .  Δεν ζητώ τίποτε από σας παρά μόνο την αγάπη για Μένα και για τον διπλανό. . .  την οποία όμως πρέπει να Μου χαρίσετε με την ελεύθερη θέλησή σας. . .  Μόνο τότε εκπληρώνετε την εντολή Μου και μπορείτε να γίνετε μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6622                15-8-1956

Υψηλή αξία της σωστής προσευχής. . .

Οτιδήποτε για το οποίο ζητήσετε την ευλογία Μου θα σας αποφέρει ευλογία. Όταν έρχεστε στον Πατέρα σαν παιδιά και Με παρακαλάτε, δεν κλείνω το αυτί Μου, αλλά σας δίνω ανάλογα με αυτή την παράκλησή σας. Και να είστε βέβαιοι ότι σας ακούω, ότι γέρνω πάντα το αυτί Μου προς εσάς και ότι χαίρομαι που Μου μιλά με εμπιστοσύνη η καρδιά σας, ακόμα και αν το στόμα σας παραμείνει βουβό. Και έτσι σας κατευθύνω σε όλους τους δρόμους όπου βαδίζετε και πάντα θα τακτοποιώ όλα έτσι ώστε να σας αποφέρουν ευλογία. . .

Δεν ξέρετε πόση ευλογία σας αποφέρει ο ολόψυχος σύνδεσμός σας μαζί Μου, τον οποίο δημιουργείτε μέσω μιας πνευματικής και αληθινής προσευχής. Μέσω αυτού του ολόψυχου συνδέσμου δίνετε στη δύναμη αγάπης Μου τη δυνατότητα να εισρεύσει μέσα σας. Αυτή η δύναμη αγάπης Μου δίνει στην ψυχή σας μια τεράστια ώθηση, η οποία τη βοηθά να αναπτυχθεί, έτσι όπως μια δροσερή ροή νερού κάνει ένα μπουμπούκι να γίνει άνθος. . .  Η ψυχή έχει ανάγκη αυτή την παροχή δύναμης, αλλά αυτή δεν μπορεί να της χαριστεί όταν η πόρτα της καρδιάς του ανθρώπου είναι κλειστή. . .  κάτι που ισχύει πάντα όσο ο άνθρωπος απομονώνεται από Μένα. Πρέπει να ανοιχτεί εθελοντικά, και αυτό γίνεται ακριβώς διά του συνδέσμου του μαζί Μου μέσα στην προσευχή.

Κάθε έντονη προσευχή σημαίνει την ένωση του ανθρώπου μαζί Μου, γιατί προσέχω κάθε τέτοια προσευχή. . .  Στην περίπτωση όμως που το περιεχόμενο μιας προσευχής είναι μια πνευματική παράκληση, το ρεύμα της χάρης Μου χύνεται άφθονα στο παιδί Μου και η ψυχή του έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα ύψη. Αφού η δύναμή Μου δεν παραμένει αναποτελεσματική, ακόμα και τότε που δεν σας είναι φανερό αυτό το αποτέλεσμα σε σας ως άνθρωποι. Πόσο εύκολη θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι τη μεταμόρφωση της φύσης τους μέσω της σωστής προσευχής. . .

Μια πνευματική και αληθινή προσευχή είναι ο απευθείας δρόμος σε Μένα, ο οποίος αποφέρει στον άνθρωπο αυτό που έχει ανάγκη: τη δύναμη αγάπης Μου. . .  Τότε μπορεί να εκτελέσει ό,τι απαιτώ από εκείνον, προκειμένου να ωριμάσει. Τότε θα μπορεί να κάνει τη δουλειά πάνω στην ψυχή του και δεν θα χρειάζεται να φοβάται καμία αδυναμία. Αφού μέσω της προσευχής μπορεί πάντα να αποκτά νέα δύναμη και θα φτάσει βέβαια στον προορισμό του.

Ποιος όμως παίρνει στα σοβαρά τη διαμόρφωση της ψυχής του με σκοπό να μπορέσω να την υποδεχθώ στο βασίλειό Μου; Με σκοπό να μπορεί να είναι κοντά Μου για να είναι ανείπωτα μακάρια; Μόνο εκείνος ο άνθρωπος που προσεύχεται έντονα σε Μένα. . .  Και ανεβαίνουν λίγες προσευχές σε Μένα, με αποτέλεσμα μόνο λίγοι άνθρωποι να πετύχουν το στόχο τους στη Γη. . .  Το ότι έχετε τη δυνατότητα να προσεύχεστε σε Μένα, το ότι έχετε τη δυνατότητα να πλησιάζετε τον Πατέρα σαν παιδιά και να Του ζητάτε βοήθεια, είναι ένα δώρο της χάρης το οποίο εκτιμάτε πολύ λίγο όλοι εσείς οι άνθρωποι και το οποίο μάλιστα περιφρονείτε συχνά. . .  Αφού όλες τις αδυναμίες σας μπορείτε να τις διορθώσετε μέσω της προσευχής.

Στην περίπτωση λοιπόν που έχετε τη σοβαρή θέληση να φτάσετε στα ύψη, σε Μένα, θα έχετε μέσω της προσευχής τη βέβαιη εγγύηση ότι θα πετύχετε το στόχο σας, αφού την κάθε παράκληση που να αφορά το πνευματικό σας καλό την εισακούω, γιατί είναι αυτό που θέλω να ακούσω από σας: την επιθυμία σας για Μένα. . .  Αλλά σας βοηθώ επίσης όταν βρίσκεστε σε επίγεια κατάσταση ανάγκης, αφού και αυτό σας το υποσχέθηκα, εφόσον το πιστέψετε ακλόνητα. . .  Για αυτό το λόγο μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε τη χάρη της προσευχής. Πάντα θα σας ανοίγομαι όταν προσεύχεστε πνευματικά και αληθινά, όταν Μου παρουσιάζετε τις δυσκολίες και τις ανησυχίες σας με εμπιστοσύνη. Και δεν θα περιμένετε μάταια την εκπλήρωση των παρακλήσεών σας, αφού ένας πατέρας που αγαπά τα παιδιά του τους χαρίζει αυτό που επιθυμούν, εφόσον μόνο δεν κάνει ζημιά στο καλό της ψυχής τους. Αφού δεν θα απογοητεύσω ποτέ ένα παιδί που Μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6624                17-8-1956

Επίκληση του Ιησού Χριστού από το σκοτάδι. . .

Δεν είναι το δικό Μου θέλημα που καθορίζει τη μοίρα σας στην αιωνιότητα, αλλά εσείς οι ίδιοι την κάνετε καταπληκτική ή τρομερή. Οι ίδιοι μπορείτε όμως και να αλλάξετε οποτεδήποτε μια τρομερή κατάσταση και αν θέλετε θα έχετε πάντοτε την υποστήριξή Μου. Όσο σκοτεινοί και να είστε σας προσφέρεται το φως. Και εάν επιθυμήσετε το φως, μπορείτε πάντα να παραμένετε μέσα του, δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στο σκοτάδι, αφού σέβομαι τη θέλησή σας και στο επέκεινα. Μην απορρίψετε εκείνους που θέλουν να σας κάνουν ευτυχισμένους διά ενός φωτός. Θα αισθανθείτε καλύτερα από ό,τι μέσα στις σκοτεινές περιοχές, από τις οποίες να ανεβούν κάποτε είναι προορισμένα όλα τα όντα, κάτι που ωστόσο πρέπει να γίνει εθελοντικά. . .

Όλοι όσοι βρίσκεστε σε σκοτεινές περιοχές, είτε στη Γη είτε στο άλλο βασίλειο, είστε δυστυχισμένα πλάσματα, χωρίς ειρήνη, χωρίς φως και χωρίς δύναμη. . .  Και αυτά είναι τα αποτελέσματα της αμαρτίας που σας βαραίνει εδώ και αιωνιότητες και την οποία αυξήσατε ακόμα διά του άπονου τρόπου ζωής σας. . .  Πριν να μην έχετε απαλλαχθεί από αυτή την ενοχή της αμαρτίας δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή σας. Αλλά οι ίδιοι μπορείτε να θέλετε να αφαιρεθεί η ενοχή από σας, προκειμένου να φτάσετε στο φως και στη μακαριότητα. Αποφασίστε πρώτα να θέλετε να απελευθερωθείτε από δεσμά που σας βαραίνουν και που είναι για σας βασανιστικά. . .

Πάρτε την απόφαση να εμπιστευτείτε σε Εκείνον Που μπορεί να σας απελευθερώσει και παρακαλέστε  Τον να σας φροντίσει. Όλοι ξέρετε για τον Έναν Που θυσιάστηκε στο σταυρό για την ενοχή της αμαρτίας σας. . .  Όλοι ξέρετε για τον Ιησού Χριστό, αλλά δεν πιστεύουν όλοι σε Εκείνον και στο λυτρωτικό Του έργο. Και όμως είναι ο μόνος Που μπορεί να σας βοηθήσει μέσα στην κατάσταση ανάγκης σας, Που μπορεί να σας τραβήξει πάνω από το βάθος, Που μπορεί και θέλει να σας χαρίσει το φως και τη ζωή. . .  τον Οποίο ωστόσο πρέπει να φωνάξετε και να Του ζητήσετε βοήθεια οι ίδιοι.

Όποιος δεν Τον πιστεύει δεν Του απευθύνεται και θα παραμένει αιώνια μέσα στο σκοτάδι. Αφού χωρίς Εκείνον δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς τη μακαριότητα. Αλλά ξανά και ξανά η προσοχή σας εφιστάται στον Έναν, ξανά και ξανά σας προσφέρεται ένα φως, μια αχτίδα ελπίδας, την οποία να προσέχετε. Και εάν στρέψετε το μάτι σας προς τη λάμψη του φωτός, θα σας φέγγει πάντα ένας σταυρός, εφόσον δεν είστε εντελώς αμετακίνητοι, γιατί αυτό είναι το μεγάλο έλεός Του ότι σας πλησιάζει για να σας σώσει. . .

Αλλά μπορείτε και να είστε βέβαιοι ότι θα σας σώσει αν μόνο το θέλετε οι ίδιοι. . .  Και έτσι επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι Εγώ Που σας καταδικάζω, ότι δεν καθόρισε το δικό Μου θέλημα τη μοίρα σας όπου αισθάνεστε δυστυχισμένοι, αλλά εσείς οι ίδιοι τη δημιουργήσατε, ότι όμως μπορείτε και οι ίδιοι να την αλλάξετε στην περίπτωση που καταφύγετε στον Έναν Που μπορεί να σας απελευθερώσει. . .  στον Ιησού Χριστό, με τον Οποίο ενοποιήθηκα ο Ίδιος, ο Οποίος είναι επομένως ο προαιώνιος Θεός και Πατέρας σας.

Άσχετα με το αν ζείτε ακόμα στη Γη ή έπρεπε ήδη να βγάλετε το γήινό σας περίβλημα. . .  μόνο τότε που θα έχετε βρει τον Ιησού Χριστό θα υπάρχει φως μέσα και γύρω σας. . .  χωρίς Εκείνον όμως βρίσκεστε μέσα στο σκοτάδι, χωρίς Εκείνον είστε μακριά και από Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος ενσαρκώθηκα μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να πεθάνω για σας στο σταυρό, για να εξιλεώσω την ενοχή της αμαρτίας σας. . .  Μόνο όποιος Μου δίνει την ενοχή του με ακλόνητη πίστη απαλλάσσεται από εκείνη, και αυτό εναπόκειται μονάχα στη δική σας θέληση. . .

Και η αγάπη Μου δεν μπορεί παρά να σας στέλνει ξανά και ξανά φορείς του φωτός που σας ανακοινώνουν το θέλημά Μου, που ανάβουν ένα φως και μέσα εσάς. . .  Αφήστε να σας φωτίσουν και αλλάξτε και ελάτε κοντά Μου μέσα στον Ιησού Χριστό. . .  Και το σκοτάδι θα διαλυθεί, το φως θα λάμπει δυνατά και όλοι οι τρόμοι του σκοταδιού θα φύγουν από πάνω σας. Θα μπορείτε να υψωθείτε σε φωτεινές σφαίρες, θα είστε και θα παραμένετε αιώνια μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6625                18-8-1956

Σκεφτείτε τον καιρό μετά το θάνατό σας. . .

Κάποτε θα πρέπει όλοι να βγάλετε το γήινο σας κορμί και στην ψυχή σας θα δοθεί ένας άλλος τόπος διαμονής. . .  Κανείς δεν θα γλιτώσει από τη μοίρα του, ο καθένας πρέπει να περιμένει με βεβαιότητα το σωματικό του τέλος. Ένα πράγμα επομένως το ξέρετε, ότι δηλαδή η ύπαρξή σας στη Γη είναι περιορισμένη και ότι κανένας δεν μπορεί να αμυνθεί ενάντια στο σωματικό θάνατο όταν έχει έρθει η ώρα του. . .  Αλλά παρά αυτή τη βεβαιότητα ζείτε στη Γη μια ζωή σαν να μην τελείωνε ποτέ αυτή. Σχεδιάζετε και εργάζεστε πάντα μόνο για ερχόμενους καιρούς χωρίς να ξέρετε αν θα βιώσετε ακόμα εκείνους τους καιρούς. Δεν υπολογίζετε αυτό που όμως είναι βέβαιο. Εργάζεστε και ενεργείτε μόνο για τη σύντομη ζωή σας πάνω στη Γη, παρόλο που εκείνη δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Οι ίδιοι ωστόσο δεν θα διαλυθείτε, η ψυχή σας θα συνεχίσει να ζει και μετά το σωματικό σας θάνατο, και η ψυχή σας είναι το πραγματικό σας εγώ. . .  Άρα κατά βάθος δεν υπάρχει για σας κανένας θάνατος, μόνο μια αλλαγή του τόπου διαμονής σας. . .  Στην περίπτωση που σκέφτεστε αυτό με σοβαρότητα, θα δράσετε σοφά αν φροντίσετε να σας κάνει ευτυχισμένους ακριβώς εκείνος ο τόπος διαμονής σας μετά.

Τότε θα φροντίζετε για τον καιρό όπου δεν θα βαδίσετε πια πάνω σε αυτή τη Γη, αλλά όπου θα συνεχίσετε στο άλλο βασίλειο τη ζωή σας, η ποιότητα της οποίας όμως θα είναι ανάλογη με τον τρόπο ζωής σας στη Γη. Θα ήσασταν όλοι πιο επιμελείς αν το πιστεύατε αυτό. Όσο περισσότερο συγκεντρώνεστε στη διατήρηση του κορμιού σας, τόσο μικρότερη είναι μέσα σας αυτή η πίστη στο ότι θα συνεχίσετε να ζείτε. Και δεν μπορεί να σας προσκομιστεί καμία σχετική απόδειξη, γιατί ο τρόπος ζωής σας στη Γη δεν πρέπει να καθορίζεται από το φόβο, τον οποίο όμως θα προκαλούσε μέσα εσάς που δεν επιδιδώκετε να ανεβείτε εθελοντικά οποιαδήποτε βεβαιότητα μιας συνέχισης της ζωής μετά το θάνατο. Όσοι επιδιώκουν να ανεβούν εθελοντικά έχουν μάλιστα τη βεβαιότητα μέσα τους, πιστεύουν. . .  αλλά ακριβώς επειδή επιδιώκουν να ανεβούν. Μια επιδιώξη που βασίζεται στο φόβο δεν οδηγεί στην τελειότητα. Για αυτό το λόγο δεν μπορεί να αποδειχθεί σε σας τους ανθρώπους ότι υπάρχει μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο.

Αλλά τη σχετική πίστη μπορεί να την αφυπνίσει μέσα του ο καθένας που να σκεφτεί στα σοβαρά και που να θέλει να κάνει το σωστό. Όλο και περισσότερο επομένως εφιστάται η προσοχή των ανθρώπων στο πολύ εφήμερο όσων υπερεκτιμούν. Άνθρωποι χάνουν ξαφνικά τη ζωή τους και ο καθένας θα μπορούσε να μάθει από αυτό να θεωρήσει και τη δική του ζωή ένα δώρο που μπορεί να του παρθεί κάθε μέρα. . .  Και θα χρειαζόνταν μόνο να ακολουθήσει τις σκέψεις που εμφανίζονται μέσα του με την ευκαιρία του ξαφνικού θανάτου ενός συνανθρώπου. . .  Θα χρειαζόνταν μόνο να ακολουθήσει στο άπειρο εκείνον που πέθανε. . .  Θα χρειαζόταν μόνο να ασχολείται συχνά με εκείνον που δεν διαλύθηκε, αλλά μόνο άλλαξε τον τόπο διαμονής του. . .

Και πράγματι από το πνευματικό βασίλειο θα του απλώνονταν χέρια που θα ήθελαν να τον τραβήξουν. Αλλά παρόλο που ο άνθρωπος δεν έχει τη βεβαιότητα μιας συνέχισης της ζωής, θα έπρεπε να υπολογίσει τη σχετική δυνατότητα και θα έπρεπε ξανά και ξανά, με την ευκαιρία του θανάτου συνανθρώπων, να αφήσει να εμφανιστεί αυτή η δυνατότητα μπροστά στο μάτι του και θα έπρεπε να αναρωτηθεί πώς άραγε θα ήταν η δική του μοίρα αν αυτός ανακαλούνταν ξαφνικά. Αφού όσο ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποδείξει. . . κάτι που δεν θα γίνει ποτέ. . .  ότι δεν υπάρχει συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο, θα έπρεπε να προετοιμαστεί. Και δεν θα το μετανοιώσει ποτέ αν στη Γη δεν σκέφτεται μόνο το κορμί αλλά και την ψυχή του, αν μαζέψει ένα μικρό πνευματικό πλούτο στη Γη, ο οποίος στο πνευματικό βασίλειο θα τον βοηθήσει να ανέβει στα ύψη. Τότε η ψυχή θα θερίσει αυτά που έσπειρε ο άνθρωπος στη Γη, και ευλογημένη θα είναι η ψυχή που έλαβε μέτρα για την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6626                19 κ. 20-8-1956

Ο λόγος του Θεού είναι ευλογημένος με τη δύναμή Του. . .

Παρηγοριά και δύναμη θα μπορούν να αντλήσουν από το λόγο Μου όλες οι ψυχές, άσχετα με το αν βρίσκονται ακόμα στη Γη ή ήδη στο άλλο βασίλειο, στην περίπτωση που μόνο τον ακούν πρόθυμα όταν τους απαγγέλλεται. Αφού ευλόγησα το λόγο Μου με τη δύναμή Μου. . .  και σε αυτή τη δύναμη από Μένα οφείλεται όταν η ψυχές σώζονται από την κατάσταση ανάγκης τους, όταν στρέφονται σε Μένα, όταν μαθαίνουν να αναγνωρίσουν το μεγάλο έργο του ελέους του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα ο Ίδιος για χάρη αυτών των δυστυχισμένων πλασμάτων που βρίσκονται ακόμα μακριά Μου. Μέσω του λόγου Μου τους παρουσιάζεται η ατελείωτη αγάπη και το ατελείωτο έλεός Μου, και η δύναμη του λόγου Μου έχει το αποτέλεσμα ότι καταλαβαίνουν τα πάντα και ότι συγκινούνται με όσα ακούν. . .  ότι μπορούν να πιστέψουν, επειδή η δύναμη του λόγου Μου παροτρύνει την αγάπη μέσα τους, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να είναι ικανοί να εκπληρώσουν το θέλημά Μου. . .

Ο λόγος Μου είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου και θα ασκήσει μεγάλη επιρροή στην περίπτωση που τον ακούσει κανείς με καλή θέληση και τον υποδεχθεί μέσα στην καρδιά του. Αλλά μιλώ πάντα μόνο για το ζωντανό λόγο, όχι για τη σκέτη μορφή, για κενές ομιλίες που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα δύναμης. . .  Αφού αν είχε και ο τελευταίος το ίδιο αποτέλεσμα, πράγματι δεν θα υπήρχαν πια αλύτρωτες ψυχές στο επέκεινα, αφού υπάρχουν παντού άνθρωποι που μιλούν, αλλά συχνά πρόκειται μονάχα για νεκρό διάβασμα γραμμάτων στα οποία λείπει οποιαδήποτε δύναμη. Για το λόγο αυτό τέτοια μέρη του νεκρού κηρύγματος του λόγου Μου τα επισκέπτονται μόνο σπάνια οι ψυχές του άλλου βασιλείου, οι οποίες έχουν ανάγκη λόγια που πραγματικά τις αναζωογονούν για να ξυπνήσουν από τη νεκρή τους κατάσταση.

Και το ίδιο συμβαίνει με τους ανθρώπους στη Γη. . .  Μέσω των νεκρών κηρυγμάτων του λόγου δεν θα αποκτήσουν τη ζωή, για αυτό απαιτείται το ζωντανό νερό, το οποίο εκπηγάζει από Μένα και το οποίο έχει και ένα ολοφάνερο αποτέλεσμα δύναμης πάνω στους ανθρώπους που το ακούν πρόθυμα. Ζωντανός όμως είναι ο λόγος μόνο τότε που τον προφέρω Εγώ ο Ίδιος, και αυτό προϋποθέτει ότι ο κήρυκας του λόγου Μου Με αφήνει τον Ίδιο να μιλήσω μέσω του εαυτού του. . .  ότι έχει ο ίδιος μια ζωντανή πίστη, ότι Μου παραδίδεται εντελώς όταν θέλει να μιλήσει στους ανθρώπους, προκειμένου να μπορέσω να τον θέσω υπό την κατοχή Μου, με αποτέλεσμα να μιλήσω τότε Εγώ ο Ίδιος, παρόλο που ο λόγος ηχεί από το στόμα εκείνου.

Πρέπει να υπάρχει ο έντονος σύνδεσμος του κήρυκα μαζί Μου, αλλιώς δεν μιλώ Εγώ, αλλά μιλά μόνο ο ίδιος, με αποτέλεσμα η δύναμη του λόγου Μου να μην μπορεί ποτέ να αγγίξει μια ανθρώπινη καρδιά, εκτός εάν ο ίδιος ο ακροατής δημιουργήσει τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου. . .  Αφού τότε του μιλάω απευθείας και εκείνος αγγίζεται  επίσης από τη δύναμη του λόγου Μου. Αυτά τα λόγια θα είναι κατανοητά σε σας τους ανθρώπους όταν σκεφτείτε ότι συνέχεια και παντού κηρύσσεται  δημόσια «ο λόγος του Θεού», ότι όμως η ψυχική κατάσταση της ανθρωπότητας είναι τόσο ασυνήθιστα χαμηλή ώστε πρέπει να γίνει λόγος για πνευματικό σκοτάδι, για πνευματική ένδεια. . .

Αυτή η ένδεια, αυτό το χαμηλότατο επίπεδο δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αν «ο λόγος Μου» διοχετευόταν στους ανθρώπους, αν ο κάθε κήρυκας του λόγου Μου θα είχε τέτοια χαρακτηριστικά ώστε να Μου ήταν ένα κατάλληλο εργαλείο μέσω του στόματος του οποίου θα μπορούσα να εκφραστώ ο Ίδιος. . .  Η δύναμη του λόγου Μου θα περνούσε παντού και θα φαινόταν πράγματι ένα ολοφάνερο αποτέλεσμα. . .  Και θα υπήρχαν τότε πολύ περισσότερες ευκαιρίες να ακούσουν οι άνθρωποι Εμένα τον Ίδιο από ότι συμβαίνει τώρα, όπου οι άνθρωποι μεν επισκέπτονται για παραδοσιακούς λόγους τα μέρη όπου θα έπρεπε να τους προσφέρεται ο λόγος του Θεού, όπου ωστόσο ακούγονται συχνά μόνο ανθρώπινα λόγια, γιατί σε Μένα τον Ίδιο δεν δίνεται η δυνατότητα να εκφραστώ διά ενός ανθρώπινου στόματος. Ωστόσο, δεν κάνω ποτέ κάτι ενάντια στην ελεύθερη θέληση του κήρυκα, ο οποίος πρέπει ο ίδιος να δημιουργήσει το σύνδεσμο μαζί Μου με τον τρόπο ώστε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. . .

Τότε οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αισθανθούν τη δύναμη του λόγου Μου, θα έφευγαν από αυτά τα μέρη βαθιά εντυπωσιασμένοι και θα έπαιρναν κάτι μαζί τους αν είχαν καλή θέληση και επιθυμούσαν να ακούσουν το λόγο Μου. Η αδυναμία όμως όσων ακούν τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται στο ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν με κανέναν τρόπο τη ζωή τους, ότι δεν προσέχουν αυτά που απαιτούνται μέσα στο Ευαγγέλιο, μέσα στη θεϊκή διδασκαλία αγάπης. . .  Μόνο σε πολύ λίγους έχουν φανερό αποτέλεσμα αυτά που ακούν στην εκκλησία, μόνο πολύ λίγοι κάνουν προσπάθεια να αλλάξουν τον χαρακτήρα του, μόνο πολύ λίγοι δουλεύουν συνειδητά πάνω στην ψυχή τους και επιδιώκουν να φτάσουν ψηλά. . .  επειδή λείπει η «δύναμη του λόγου» που καταφέρνει μια τέτοια αλλαγή.

Ό,τι είναι δικό Μου, ό,τι εκπηγάζει από Μένα και μαρτυρεί Εμένα δεν θα είναι ποτέ χωρίς αποτέλεσμα, αν μόνο ένας άνθρωπος είναι επιδεκτικός και Με αφήνει να του μιλώ. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει ο λόγος Μου να διοχετεύεται στους ανθρώπους, και για αυτό έχω ανάγκη τέτοιους υπηρέτες που να Μου είναι πρόθυμα εργαλεία, που. . .  όταν θέλεουν να κηρύξουν το δικό Μου λόγο. . .  Με αφήνουν τον Ίδιο να μιλώ διά του εαυτού τους. . .  Μόνο τότε ο λόγος θα έχει δύναμη και ολοφάνερο αποτέλεσμα. Και μόνο τότε μπορεί να βελτιωθεί η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων. Αυτό όμως απαιτεί και τη προθυμία των ακροατών να παραλάβουν το λόγο Μου.

Το ότι διοχετεύω τώρα ξανά το λόγο Μου απευθείας στους ανθρώπους θα μπορείτε να το αιτιολογήσετε από τη μεγάλη πνευματική ένδεια. . .  Και όπου αποτυχαίνουν εκείνοι η αποστολή των οποίων θα έπρεπε να είναι να κηρύξουν στους ανθρώπους το λόγο Μου, εκεί εκπαιδεύω ο Ίδιος υπηρέτες που θα παραλάβουν και θα διαδώσουν πρόθυμα το λόγο Μου, για να βοηθήσω εκείνους που λαχταρούν το λόγο Μου, που έχουν ανάγκη δύναμη και επιθυμούν να την πάρουν από Εμένα τον Ίδιο. . .  που ανοίγουν πρόθυμα την καρδιά και τα αυτιά τους και που άρα θα ακούσουν Εμένα τον Ίδιο, παρόλο που δεν τους μιλώ άμεσα. . .  Ευλόγησα το λόγο Μου με τη δύναμή Μου. . .  Αυτό θα το μάθουν όλοι όσοι Μου επιτρέψουν να τους μιλώ. Αφού θα ωριμάσουν οι ψυχές τους, ο χαρακτήρας τους θα αλλάξει και θα εναρμονιστεί με την αρχέγονη Φύση Μου. . .  θα ζήσουν μέσα στην αγάπη και θα φτάσουν στο στόχο. . .  στην αιώνια μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6627                21-8-1956

Διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Πού βρίσκεται η αλήθεια;. . .

Κάθε επίμαχο πνευματικό θέμα θα μπορούσε να λυθεί εάν ο κάθε εκπρόσωπος της άποψής του την παρουσίαζε σε Μένα τον Ίδιο και περίμενε την εξήγησή Μου. . .  Τότε πράγματι δεν θα υπήρχαν συγκρούσεις, τότε όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να ενωθούν ξανά, αφού θα παραλάβαιναν όλοι την ίδια απάντηση από Μένα. Το γεγονός ότι προέκυψαν τόσα πολλά σχίσματα, ότι δημιουργήθηκαν τόσες πολλές πνευματικές κατευθύνσεις, είναι μια βέβαιη απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν πήραν αυτό το δρόμο σε Μένα, ότι οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν μόνο τη λογική τους σκέψη και ότι από αυτή τη λογική τους σκέψη δεν μπορούσε ποτέ να προκύψουν ίσα αποτελέσματα, γιατί ο αντίπαλός Μου μπορεί να παρέμβει πολύ εύκολα και να μπερδέψει το μυαλό των ανθρώπων όπου αυτοί δεν επικαλούνται Εμένα τον Ίδιο για να τους φωτίσω.

Μπορεί μεν μεμονωμένοι εκπρόσωποι των απόψεών τους να έκαναν αυτό, με αποτέλεσμα η άποψή τους να ανταποκρίνεται περισσότερο στην αλήθεια. Ωστόσο, εκείνη δεν επιβάλλεται απέναντι σε εκείνους που Με παρέλειψαν. Και ως εκ τούτου το σωστό, το αληθινό θα φέγγει ξανά και ξανά, αλλά οι άνθρωποι δεν προσέχουν αρκετά το φως του και οι συγκρούσεις δεν λύνονται, συνεχίζουν να υπάρχουν, γιατί οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο τη λογική τους και γιατί η λογική μπορεί να μεταμφιέσει τις χειρότερες διαστρεβλώσεις, έτσι ώστε να θεωρηθούν σοφές και να τις υποστηρίξουν οι άνθρωποι.

Όταν λάβετε υπόψη σας, εσείς οι άνθρωποι, τις πολλές διαφορετικές θρησκευτικές διδασκαλίες και πνευματικές κατευθύνσεις, πρέπει ήδη για αυτό το λόγο να αμφισβητήσετε την αλήθεια όσων υποστηρίζουν όλες εκείνες, αφού μπορεί να υπάρχει μόνο μια αλήθεια. . .  Επομένως, αν υπήρχε πραγματικά η αλήθεια ανάμεσα στις διαφορετικές κατευθύνσεις. . .  έπρεπε όλες οι άλλες να είναι λανθασμένες. Ποια όμως είναι η αληθινή;. . .  Η κάθε μια διεκδικεί το δικαίωμα να κατέχει την αλήθεια, και ωστόσο αυτή δεν είναι φανερή, αλλιώς κανείς δεν θα την αμφισβητούσε και κανείς δεν θα κατάφευγε αλλού. Σκεφτείτε αυτό. . .  Σκεφτείτε ότι η αλήθεια είναι η δική Μου ιδιοκτησία, σκεφτείτε ότι είστε τα παιδιά Μου, τα οποία αγαπώ. . .  Άρα δεν θα σας αποκρύψω την αλήθεια. . .  άρα πρέπει αυτή και να είναι ευδιάκριτη.

Όσο λοιπόν εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε, αλλά μόνο υποθέτετε ότι στέκεστε μέσα στην αλήθεια, δεν την κατέχετε ακόμα. Αυτό όμως δεν ισχύει για όσους πιστεύουν τυφλά, για όσους δεν πήραν ποτέ θέση οι ίδιοι σε όσα να πιστέψουν απαιτούν από εκείνους άλλοι. Αλλά απευθύνομαι εδώ στους ηγέτες, στους εκπροσώπους των μεμονωμένων θρησκευμάτων ή πνευματικών κατευθύνσεων, οι οποίοι επιδιώκουν να πείσουν τους οπαδούς τους για την αλήθεια όσων υποστηρίζουν.

Απευθύνομαι σε εκείνους που χρησιμοποιούν τη λογική τους και εμφανίζονται δημόσια για να τους προσχωρήσουν οι συνάνθρωποι που είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Απευθύνομαι σε εκείνους που εξαιτίας των λογικών τους προσόντων θα ήταν μάλιστα ικανοί να αναγνωρίσουν την καθαρή αλήθεια εάν ταυτόχρονα άφηναν να μιλήσει η καρδιά τους. Εάν έδιναν στο πνεύμα μέσα τους τη δυνατότητα να εκφραστεί, ενώ μέχρι τώρα παράλειπαν να το κάνουν αυτό, με αποτέλεσμα να σφάλουν, παρόλο που διαθέτουν μια υψηλά αναπτυγμένη λογική. Όλοι αυτοί θα απορούσαν που θα κατέληγαν σε ίδια πορίσματα εάν έπαιρναν το σωστό δρόμο, το δρόμο προς Εκείνον Που είναι ο Ίδιος η Αλήθεια και Που μπορεί πάντα μόνο να μοιράζει την αλήθεια και Που θα τη μοιράζει πάντοτε. . .

Τα πολλά θρησκεύματα και οι διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις δίνουν μια τρομερή απόδειξη ότι η «ενέργεια του Πνεύματος» είναι άγνωστη σε όλους όσοι βρίσκονται στην κορυφή, όσοι δεν σχηματίζουν καμία κοινότητα, επειδή εκπροσωπεύουν αντικρουόμενες απόψεις. . .  Και αν επέτρεπαν την ενέργεια του Πνεύματος, θα έπρεπε να καταλάβουν σύντομα ότι δεν χρειάζεται καμία εξωτερική οργάνωση, ότι ο άνθρωπος πρέπει να ψάξει την αλήθεια μέσα στον εαυτό του και ότι ο καθένας θα αναγνωρίσει την αλήθεια τότε που αφήνει να τον διδάξει το πνεύμα του, τότε που παρίνει το δρόμο σε Μένα, τότε που δρα σύμφωνα με το θέλημά Μου και Με ακούει. . .

Αυτός όμως μπορεί να πει δίκαια ότι η «πίστη» του έχει γίνει «βεβαιότητα» και θα υποστηρίζει με πεποίθηση τις θρησκευτικές διδασκαλίες. Και όλοι όσοι έχουν την ίδια πνευματική στάση θα διδάσκονται ίδια από το πνεύμα τους και θα ξέρουν επομένως ότι η καθαρή αλήθεια βρίσκεται μόνο σε Μένα, ότι κάνει τον καθένα που τη βρήκε απερίγραπτα ευτυχισμένο και ότι λύθηκε κάθε επίμαχο θέμα στην περίπτωση που το εξηγεί ο Ένας Που είναι ο μοναδικός αρμόδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν                                                                                                                                                                                                                                                         

6630                         28-8-1956

Παραίνεση για ακούραστη δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Η διανοητική σύγχυση ανάμεσα στους ανθρώπους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και από την αλήθεια απομακρύνονται οι άνθρωποι όλο και περισσότερο, γιατί βρίσκονται εντελώς κάτω από την επιρροή εκείνου που είναι ένας εχθρός της αλήθειας. Αφού οι σκέψεις τους είναι συγκεντρωμένες στον κόσμο και με αυτό τον τρόπο παραδίδονται και στον κύριο αυτού του κόσμου, ο οποίος κάνει κάθε προσπάθεια για να αποκρύψει την αλήθεια από τους ανθρώπους. Αλλά αυτοί ούτε που επιτρέπουν να διδαχθούν. Είναι πεπεισμένοι ότι ζουν σωστά και δίκαια, γιατί σκέφτονται πάντα μόνο τα δικά τους συμφέροντα και θεωρούν καλό ό,τι επομένως τους συμφέρει. Και μια τέτοια στάση δεν μπορεί ποτέ να τους αποφέρει την αλήθεια, η οποία είναι μερίδιο εκείνου που περιφρονεί τον κόσμο και που επιδιώκει μονάχα το πνευματικό βασίλειο. Είναι αδύνατο να κινείται κανείς ταυτόχρονα μέσα στον κόσμο και μέσα στην αλήθεια. . .  επειδή η αλήθεια προϋποθέτει την παραίτηση από τον κόσμο.

Μόνο μια παραίτηση από τα γήινα αγαθά αποφέρει στον άνθρωπο πνευματικά αγαθά. Όσο όμως ο άνθρωπος δεν επιδιώκει τίποτε άλλο από γήινα αγαθά, θα στερείται την αλήθεια ή δεν θα την αναγνωρίσει ούτε θα την εκτιμήσει ως την αλήθεια, στην περίπτωση που αυτή του προσφερθεί. Αλλά ένας εγκόσμιος άνθρωπος δεν επιθυμεί την αλήθεια, αρκείται στα αγαθά που του κάνουν άνετη την επίγεια του ζωή και δεν σκέφτεται τη ζωή της ψυχής του μετά το θάνατο. Και η κατάσταση του πνεύματός του σκοτεινιάζει όλο και περισσότερο, η σκέψη του παραπλανιέται όλο και πιο πολύ και η δυστυχία της ψυχής του αυξάνεται συνέχεια. . .

Το ότι σας αιτιολογώ το τωρινό πνευματικό σκοτάδι δεν σημαίνει όμως ότι θα έπρεπε να μειώσετε τη δουλειά σας για Μένα και για το βασίλειό Μου. Όπου δεν σημειώσετε καμία επιτυχία, να «τινάξετε τη σκόνη από τα πόδια σας» και να συνεχίσετε την πορεία σας. . .  Ακούραστα να κάνετε τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου, αφού δεν την κάνετε μάταια, θα έχει αποτελέσματα παρ’όλα αυτά. Αφού καμία πνευματική δουλειά δεν είναι ποτέ μάταιη, μόνο που εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο έχουν αποτελέσματα οι προσπάθειές σας.

Για αυτό το λόγο μην κουραστείτε, αλλά  φέρνετε το λόγο Μου ξανά και ξανά σε όλο τον κόσμο. . .  Αν σας απορρίψει ο ένας να πηγαίνετε στον επόμενο και έτσι να συνεχίζετε πάντα, στον καθένα κολλά ένα σπόρο. Αυτός μπορεί να πέσει σε πέτρινο έδαφος, μπορεί όμως ένας σπόρος και να φυτρώσει κρυφά μια στιγμή όπου δεν το σκέφτεστε πια. . .  Μπορεί ένας και μοναδικός λόγος να κόλλησε στη μνήμη ενός ανθρώπου και μπορεί εκείνος να ηχήσει σιγανά αργότερα και να βρει απήχηση. . .  Αφού δεν χάνει το αποτέλεσμα της δύναμής του και σε αυτό υπολογίζω. . .

Μην απελπιστείτε, μην παρατήσετε τη δουλειά σας. . .  να ξέρετε πάντα μόνο ότι είμαι ο Ίδιος κοντά σας και ότι ευλογώ κάθε δουλειά για Μένα και για το βασίλειό Μου. . .  και ότι αυτή η ευλογία θα είναι κάποτε φανερή, δηλαδή ότι καμία δουλειά δεν είναι μάταιη. Αφού μόλις σταματήσει η επιθυμία του ανθρώπου για τον κόσμο, καθαρίζονται και οι μπερδεμένες μέχρι τότε σκέψεις του και εμφανίζονται στην επιφάνεια αυτά που είχαν βυθστεί στον πάτο. . .  Και για να σταματήσει κάποτε η επιθυμία του ανθρώπου για τον κόσμο θα το φροντίζω Εγώ, αν και συχνά με οδυνηρό τρόπο. . .  Αλλά πρόκειται για τη σωτηρία της ψυχής και όχι του κορμιού. Και τα βάσανα του κορμιού μπορούν να είναι πάρα πολύ θεραπευτικά για την ψυχή. Επομένως, μην ανησυχείτε, αλλά κάντε ακούραστα τη δουλειά για την οποία Μου προσφερθήκατε εθελοντικά. . .

Ανεχτείτε αδιάφορα και τις υποτιμητικές παρατηρήσεις και μην αφήνετε να σας εμποδίσουν τέτοιες. . .  Συνεχίστε την πορεία σας και προσφέρτε το δώρο της χάρης Μου σε όλους όσους θα συναντήσετε. . .  Πού και πού θα σας αποδεχθούν και θα μπορείτε να κάνετε δουλειά γεμάτη ευλογία. Και αν ο καθένας από τους δικούς Μου σώσει έστω και μια ψυχή, θα έχει κάνει μια ευλογημένη δουλειά, το βαθμό του αποτελέσματός της δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τώρα. . .

Πάντα όμως ο κόσμος θα είναι ο εχθρός σας, αλλά και στους εγκόσμιους ανθρώπους να δώσετε αυτό που θα είναι για το καλό τους. . .  Αφού πολλοί από αυτούς θα θυμηθούν τα λόγια σας όταν έχει έρθει η ώρα όπου θα πραγματοποιθούν αυτά που σας ανακοίνωνα εδώ και πολύ καιρό. . .  Ακόμα και τότε θα μπορέσει να φυτρώσει ο σπόρος και να καρποφορήσει. . .  Αφού μέχρι το τέλος ο κάθε άνθρωπος έχει ακόμα τη δυνατότητα να επικαλεστεί Εμένα τον Ίδιο και καμία επίκληση δεν θα είναι μάταιη. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6632                31-8-1956

Η φροντίδα του Θεού των ψυχών στο επέκεινα. . .

Παράκληση. . .

Η εύσπλαχνη αγάπη Μου συμπεριλαμβάνει όλα τα πλάσματά Μου και επομένως και όλες τις ψυχές στο άλλο βασίλειο στις οποίες λείπει ακόμα το φως. Και αφού είμαι ο Ίδιος το προαιώνιο Φως, δεν θέλω να αφήσω τα πλάσματά Μου μέσα στο σκοτάδι και εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για να τους προσφέρω φως. Ωστόσο, πρέπει τα πάντα να γίνονται σύμφωνα με την έννομη τάξη, και για αυτό το λόγο απαιτείται πρώτα η θέληση, η επιθυμία μιας ψυχής για το φως για να μπορέσω να της διοχετεύσω φως. Αλλά έτσι όπως στη Γη και οι ψυχές στο επέκεινα επιμένουν συχνά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να προβάλλουν αντίσταση στην αλήθεια, και μόνο γιατί ο αντίπαλός Μου τους πέρασε την ιδέα ότι στέκονται οι ίδιοι μέσα στην αλήθεια.

Και έτσι όπως στη Γη συζητούνται και στο επέκεινα συχνά προβλήματα και υποστηρίζονται πολλαπλές γνώμες. . .  όχι πια με πλήρη σαφήνεια μεν, γιατί οι σκέψεις εκείνων των ψυχών μπερδεύονται συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές αυτές δεν αλλάζουν εύκολα τις απόψεις τους. Και αν θέλω να βοηθήσω αυτές τις ψυχές να φτάσουν στο φως, στην αλήθεια, πρέπει πρώτα να τις βάλω σε σκοτεινές καταστάσεις, προκειμένου να μην τους αρέσει εκεί και να αρχίσουν να σκέφτονται το γιατί δεν είναι πια καθαρό το μυαλό τους και γιατί δεν είναι πια ικανές να σκέφτονται. Πρέπει να αφυπνίσω μέσα τους την επιθυμία για το φως. Μόνο τότε μπορεί να τους χαριστεί φως, αν και αρχικά μόνο σε μικρό βαθμό.

Πιστέψτε Μου ότι φροντίζω αδιάκοπα τις ψυχές στο επέκεινα, στις οποίες δεν μπορεί να διοχετεύεται φως μονάχα γιατί το απορρίπτουν, οι οποίες όμως θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν φως εάν μόνο παρατούσαν την αντίστασή τους στην καθαρή αλήθεια. Και αυτό γίνεται ιδιαίτερα σε εκείνες τις ψυχές που ασχολούνταν στη Γη με τέτοια ερωτήματα που δεν μπορούν να λυθούν χωρίς την ενέργεια του Πνεύματος. . .  σε ψυχές η επίγεια ύπαρξη των οποίων αποτελούνταν από βαθιές, συνεχείς σκέψεις και διανοητική δουλειά, από την εξερεύνηση του «είναι» τους και του «είναι» του συνανθρώπου, σε ψυχές που πίστευαν ότι ήταν ικανές να διδάσκουν και που έδωσαν στους συνανθρώπους πνευματικά αγαθά που πράγματι δεν τους συνέφεραν. . .  που ήταν για τον αντίπαλό Μου ευπρόσδεκτα εργαλεία για να δημιουγήσουν όλο και μεγαλύτερη σύγχυση ανάμεσα στους ανθρώπους και να τους πάρουν την παιδική τους πίστη. . .  ψυχές που όμως παρ’όλα αυτά δεν δρούσαν κακοπροαίρετα, που ωστόσο μέσα στην τύφλα τους απομακρύνθηκαν οι ίδιοι από Εκείνον Που μόνο είναι η Πηγή της αλήθειας.

Ώσπου εκείνες να εγκαταλείψουν τις λάθος ιδέες τους μπορεί να περάσει πάρα πολύς χρόνος. Αλλά και εκείνες είναι προϊόντα της αγάπης Μου, και εκείνες φροντίζω αμετάβλητα και σε εκείνες δημιουργώ επίσης ξανά και ξανά νέες δυνατότητας για να αλλάξουν τη σκέψη τους, ενώ όμως σέβομαι την ελευθερία βούλησής τους και στο επέκεινα. Η επιθυμία τους για το φως όμως θα αφυπνιστεί όταν τις άγγιξε μια σπίθα φωτός έστω και μια φορά. . .  Και το να τους αστράψουν σπίθες φωτός το εγγυάται η αγάπη και το έλεός Μου. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε το τεράστιο αποτέλεσμα της δύναμης του λόγου Μου και επομένως δεν ξέρετε ούτε για τη λυτρωτική δύναμη εκείνου, στην περίπτωση που προσφέρεται με αγάπη στο ον που βρίκσεται στο επέκεινα. . .  Οι ψυχές όμως που κατάφεραν μια φορά να μπουν στον φωτεινό κύκλο των δώρων της χάρης Μου έχουν σωθεί για ολόκληρη την αιωνιότητα. Αφού ένας λόγος από Εμένα τον Ίδιο δεν τις εγκαταλείπει πια, αφού αισθάνονται τη δύναμή του και επίσης την ευεργεσία της σπίθας φωτός, η οποία καθαρίζει τη σκέψη τους και τους δίνει την ώθηση να ψάξουν την αλήθεια. . .

Όποιος μπόρεσε να ακούσει τη φωνή Μου μέσω εσάς ως μεσολαβητών, θα τη λαχταρά αιώνια και η λαχτάρα του θα εκπληρώνεται. . .  Για αυτό το λόγο δεν μπορεί να υπάρχει αδιαπέραστο σκοτάδι για μια ψυχή που είναι πρόθυμη να σας ακούσει όταν θέλετε να τους φέρετε το λόγο Μου. Αλλά το να μπει στο φωτεινό κύκλο μπορείτε να το πετύχετε διά σκέψεων με αγάπη και διά τις προσευχής για εκείνες τις ψυχές. . .  Κάθε τέτοια πρόσκληση με αγάπη θα ακολουθήσει η ψυχή, αφού δεν κλείνεται στην αγάπη. Και από αυτό βλέπετε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λυτρωτική δουλειά, στην περίπτωση που φροντίζει με αγάπη εκείνους που δεν έφτασαν στο φως όταν έζησαν στη Γη, στην περίπτωση που τους επισημαίνει ότι μπορούν και στο άλλο βασίλειο να βρουν αυτό που τους λείπει. . .  και στην περίπτωση που παρακαλά Εμένα τον Ίδιο να ευσπλαχνιστώ αυτές τις ψυχές. . .  και για χάρη της αγάπης σας τις οδηγώ στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6633                1-9-1956

Γήινα όρια μπορούν να ξεπεραστούν με πνευματικό τρόπο. . .

Σε σας τους ανθρώπους δεν τέθηκαν από Μένα τα όρια που φαντάζεστε οι ίδιοι. Δεν είστε περιορισμένοι στο βαθμό όπως πιστεύετε, γιατί μπορείτε πάντα με πνευματικό τρόπο να καταφέρνετε αυτά που σας φαίνονται ακατόρθωτα από την επίγεια άποψη. Αλλά τον πνευματικό δρόμο πρέπει να το διαλέξετε με την ελεύθερη θέλησή σας. Είναι κλειστός σε όσους δεν μπορούν να βρουν τη θέληση να συνδεθούν μαζί Μου με πνευματικό τρόπο. . .  Αυτοί επομένως είναι περιορισμένοι, τόσο σχετικά με τις γνώσεις τους όσο και με τη δύναμή τους. . .  Ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν από Μένα έτσι όπως είναι τώρα, αλλά έβαλαν μόνοι τους τον εαυτό τους σε αυτή την ατελή κατάσταση, η οποία είναι λοιπόν και μια κατάσταση του περιορισμού.

Ποτέ να μην αρθρώσει ένας άνθρωπος τα λόγια: «Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. . .» ή: «Δεν θα μπορεί ποτέ να το εξακριβώσει ένας άνθρωπος. . .» Αφού αυτά τα λόγια αποδεικνύουν μόνο ότι ο άνθρωπος δεν δημιούργησε ακόμα κανένα στενό δεσμό μαζί Μου, αποδεικνύει ότι η πνευματική τους κατάσταση είναι ακόμα χαμηλή. . .  ότι οι ίδοι δεν έκαναν ακόμα καμία προσπάθεια να φτάσουν στο φως, στη γνώση. Όσο ο άνθρωπος βαδίζει ακόμα στη Γη μέσα στην αμαρτία, δηλαδή όσο δεν έχει λυτρωθεί διά του Ιησού Χριστού από το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο του απόφερε το πνευματικό σκοτάδι, δεν μπορεί να γεννήσει το φως μέσα του. . .

Στην περίπτωση όμως που έγινε η λύτρωση διά του Ιησού Χριστού, υπάρχει και η δυνατότητα να ενεργήσει το Πνεύμα Μου μέσα στον άνθρωπο, και τότε πέφτουν όλοι οι φραγμοί. . .  Τότε του δίνει το Πνεύμα Μου τις γνώσεις που δεν μπορεί να του χαρίσει μονάχα το μυαλό του. Μπορεί ο άνθρωπος όμως και να κατορθώνει μεγαλύτερα πράγματα από ό,τι οι ακόμα μην πνευματικοί συνάνθρωποί του. . .  Μπορεί να κατέχει υπέρμετρη δύναμη και μπορεί – αντίθετα προς την ανθρώπινη-φυσιολογική ικανότητα – να καταφέρνει πράγματα που αποδεικνύουν επίσης ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα «όρια». . .

Ωστόσο, λίγοι μόνο άνθρωποι προμηθεύονται φως και δύναμη με πνευματικό τρόπο. Λίγοι μόνο άνθρωποι ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια, παρόλο που όλοι οι άνθρωποι θα ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό. Αφού η περιορισμένη κατάσταση είναι μόνο η κατάσταση της ατέλειας, η οποία όμως θα μπορούσε να μετατραπεί οποτεδήποτε από τους ανθρώπους, εφόσον ήταν πρόθυμοι. Το ότι βρίσκει κανείς τόσο λίγες αληθινές γνώσεις, το ότι οι άνθρωποι μιλούν με τέτοια πεποίθηση για τον περιορισμό των γνώσεών τους και για τον περιορισμό της δύναμής τους, αποδεικνύει και πάλι μόνο το βαθμό της ατέλειας τους. . .

Δεν είπα: «Ας γίνετε τέλειοι, έτσι όπως είναι τέλειος ο Πατέρας σας στον ουρανό;. . .» Άρα είστε ικανοί να το καταφέρετε αυτό, και θα μπορούσατε, όπως ο Πατέρας σας στον ουρανό, να ξέρετε για τα πάντα και να κατορθώσετε τα πάντα. Αυτά τα λόγια και μόνο θα έπρεπε να σας παροτρύνουν να επιδιώξετε να αποκτήσετε την τελειότητα, και τότε δεν θα υπήρχε πια για σας καμία κατάσταση του περιορισμού. . .  Έτσι όμως αμφισβητείτε, εσείς οι άνθρωποι, ακόμα και την αλήθεια όσων σας λένε εκείνοι που ξεπέρασαν τα όρια, που παίρνουν τον πνευματικό δρόμο και που δημιούργησαν μαζί Μου έναν τόσο ολόψυχο σύνδεσμο ώστε μπορώ ο Ίδιος να τους αποκαλύψω τις γνώσεις που αφορούν θέματα τα οποία δεν ανήκουν στον επίγειο τομέα. . .  γνώσεις που δεν μπορεί να εξιχνιάσει ο νους σας από μόνος του όσο να μην έχετε απελευθερωθεί από το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο εμποδίζει μια «ενέργεια του Πνεύματος». . .

Πρέπει λοιπόν πρώτα να επιτελεστεί σε σας το λυτρωτικό έργο, πρέπει να έχει εξιλεωθεί η ενοχή που σκοτείνιασε κάποτε το πνεύμα σας. Τότε όμως μπορεί ξανά να γεννηθεί φως μέσα σας και τότε δεν υπάρχει για σας πια κανένας περιορισμός, αφού αυτός ο φραγμός χτίστηκε από την ενοχή του προπατορικού αμαρτήματος. Μπορεί ωστόσο και να γκρεμιστεί ανά πάσα στιγμή, μόλις δεν υπάρχει πια το προπατορικό αμάρτημα, μόλις αυτός εξιλεώθηκε από τον Ιησού Χριστό. . .  μόλις δηλαδή ο άνθρωπος μπορεί ξανά να φωτίζεται από το Πνεύμα Μου και δημιουργήθηκε η σχέση που είχε μαζί Μου αρχικά.

Το ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχετική γνώση αποδεικνύει την κατάστασή τους, αποδεικνύει ότι δεν έχουν ακόμα λυτρωθεί από το προπατορικό αμάρτημά τους. Αποδεικνύει επίσης τη νεκρή πίστη μέσα στην οποία ζουν οι άνθρωποι, οι οποίοι παριστάνουν τους χριστιανούς, οι οποίοι προφέρουν το όνομά Μου και οι οποίοι παρ’όλα αυτά βαδίζουν μέσα από την επίγεια τους ζωή εντελώς τυφλοί στο πνεύμα. Και είναι δύσκολο να οδηγηθούν εκείνοι οι άνθρωποι προς τη ζωντανή πίστη στη δύναμη του Πνεύματος, το οποίο θέλει να εκδηλώνεται και όμως μπορεί να εκδηλώνεται μόνο μέσα σε λίγους ανθρώπους. Είναι δύσκολο επειδή οι άνθρωποι δεν ανάβουν την αγάπη μέσα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν τη μεγάλη Μου αγάπη, η οποία κατόρθωσε το λυτρωτικό έργο μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .  Και όσο οι άνθρωοι δεν αξιοποιούν το λυτρωτικό έργο πλήρως συνειδητά, παραμένουν μέσα στο σκοτάδι και δεν μπορούν να περάσουν τα όρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6634                2-9-1956

Χώροι δίχως δημιουργίες. . .

Η αγάπη για το αλύτρωτο είναι στην οποία βασίζεται ολόκληρη η δημιουργία, από την οποία προέκυψε η δημιουργία και η οποία εξασφαλίζει την ύπαρξή της. . .  Και αυτή η αγάπη δεν τελειώενι, και συνεπώς δεν θα τερματιστούν ή θα πάψουν να υπάρχουν οι γήινες δημιουργίες πριν να μην έχει λυτρωθεί ολόκληρο το δέσμιο και επομένως δυστυχισμένο πνευματικό. Οι ορατές δημιουργίες μόνο σας  αποδεικνύουν την ενέργειά Μου, αφού τις πνευματικές δημιουργίες δεν είστε ικανοί να τις βλέπετε, εσείς οι άνθρωποι.  Αλλά αυτές οι πνευματικές δημιουργίες χρησιμεύουν επίσης στην τελειοποίηση του πνευματικού, κάτι που όμως σας είναι ακόμα ακατανόητο όσο είστε ατελείς κάτοικοι της Γης. . .  Αλλά και αυτές τις πνευματικές δημιουργίες τις έφτιαξε η αγάπη Μου, γιατί εκτός από το σκοπό τους να οδηγήσουν το πνευματικό σε ανώτερη τελειότητα, συμβάλλουν και στο να χαρίσουν ευτυχία στα όντα που μπορούν ήδη να παραλαβαίνουν φως και δύναμη από Μένα και που έχουν τώρα τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Η διακυβέρνηση και η ενέργειά Μου είναι η αδιάκοπη ακτινοβολία αγάπης και ο σκόπιμος προορισμός της. . .  Όπου μπορούν να ενεργούν ανεμπόδιστα η αγάπη και η σοφία πρέπει να προκύπτουν οι πιο καταπληκτικές δημιουργίες και πρέπει αυτές να χρησιμεύουν στο να χαρίζουν ευτυχία στο οντώδες που δημιουργήθηκε κάποτε με την ικανότητα να αισθάνεται και να κρίνει, έτσι ώστε έργα αγάπης που δημιουργήθηκαν από Μένα πρέπει να του προκαλούν απερίγραπτες μακαριότητες. Αλλά δεν μπορώ να χαρίσω αυτές τις μακαριότητες σε εκείνα τα όντα που έχασαν την τελειότητά τους με ίδια υπαιτιότητα ή που δεν την έχουν ακόμα πετύχει, τα οποία ωστόσο αγαπώ ατελείωτα. . .  Και άρα προσπαθώ να τα διαμορφώσω πρώτα έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στη στρατιά των μακάριων πνευμάτων. . .  Και για αυτό το λόγο φτιάχνω συνέχεια νέες δημιουργίες που ανταποκρίνονται στο βαθμό της ωριμότητας εκείνων, η αποστολή των οποίων δημιουργημάτων όμως είναι να αυξήσουν εκείνη την ωριμότητα. . .

Και άρα η γήινη δημιουργία εγγυάται για ατελείωτους καιρούς, γιατί υπάρχει ακόμα πάρα πολύ πνευματικό που έχει ανάγκη τέτοιες δημιουργίες για την ωρίμανσή του, για την επιστροφή του, για την τελειότητά του, την οποία παρατήσατε κάποτε εθελοντικά. Και όταν το ον έχει περάσει μέσα από τις γήινες δημιουργίες, ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι μικρό, το ακόμα ατελές ον οδηγείται προς πνευματικές δημιουργίες. Και τότε η ατελείωτη αγάπη Μου φροντίζει επίσης να συνεχιστεί η ανάπτυξή του, αν και με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι στη Γη.

Δεν αφήνω κανένα ον στη μοίρα του, αφού δημιούργησα αμέτρητες δυνατότητες για την ωρίμανση, ωθημένη από τη λαχτάρα της αγάπης Μου για το πνευματικό που αποστάτησε κάποτε από Μένα. Και ακόμα και η μέγιστη αντίσταση σημαίνει για Μένα μόνο ένα αυξημένο κίνητρο για δημιουργική δραστηριότητα, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορώ να εκφράζω την αιώνια αγάπη Μου για τα πλάσματά Μου. Αλλά η αγάπη δεν εξαναγκάζει ποτέ. . .  Και για αυτό το λόγο αφήνει στο οντώδες την απεριόριστη ελευθερία. Η αγάπη έχει όμως τέτοια δύναμη ώστε τραβά το ον ασταμάτητα. . .

Και όσο υπάρχουν γήινα δημιουργήματα αποδεικνύω την αγάπη Μου, γιατί εκείνα χρησιμεύουν στην επιστροφή σε Μένα του πνευματικού που κάποτε έπεσε. . .  Ωστόσο, και αυτή η υπέρμετρη αγάπη Μου μπορεί να συναντήσει αντίσταση και το ον μπορεί να βαδίσει μέσα από δημιουργίες χωρίς να σημειώσει ούτε την παραμικρή επιτυχία. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα αυτό το ακόμα εντελώς ανυπότακτο πνευματικό ον να μην δει κανένα δημιούργημα. . .  ούτε γήινου ούτε πνευματικού είδους. . .  να βρίσκεται στο πλήρες κενό, σε ατελείωτα μεγάλους χώρους, όπου εξαρτάται εντελώς από τον εαυτό του, όπου τίποτα δεν του αποδεικνύει «ζωή» ή «αγάπη» και όπου όμως έχει τη συνειδητότητα του εγώ του, κάτι που του προκαλεί ατελείωτα βάσανα.

Αυτή η κατάσταση του χώρου δίχως δημιουργήματα είναι η πιο τρομερή μοίρα που μπορεί να επιβληθεί σε μια ψυχή που άφησε ανεκμετάλλευτη για την πνευματική της μετεκπαίδευση οποιαδήποτε δημιουργία, που ούτε αξιοποίησε την επίγεια της ύπαρξη, που νόμιζε ότι είχε προκύψει από το τίποτα και πίστευε ότι θα βυθιζόταν πίσω σε ένα τίποτα μετά το σωματικό της θάνατο. . .  Και παρ’όλα αυτά και αυτή η κατάσταση είναι για την ψυχή μια πράξη του ελέους και της αγάπης, αφού και εκείνη δεν θα έχει αιώνια διάρκεια, παρασκευάζει όμως την ψυχή με έναν τρόπο ώστε θα κοιτάξει γεμάτη έκπληξη και ευγνωμοσύνη τις πρώτες δημιουργίες τις οποίες αφήνει τότε η αγάπη Μου να εμφανιστούν μπροστά στα μάτια της. . .

Και τότε μπορεί να ξεκινήσει στο πνευματικό βασίλειο η περαιτέρω της ανάπτυξη, την οποία παραμέλησε στη Γη. . .  Και οι δημιουργίες Μου, τόσο οι πνευματικές όσο και οι γήινες, θα κατορθώσουν μάλιστα την τελειοποίηση μετά από ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα, γιατί η αγάπη Μου δεν σταματά ποτέ να προσφέρει βοήθεια στο αλύτρωτο, ώσπου κάποτε θα μπορώ να το κάνω ευτυχισμένο με την αγάπη Μου, ώσπου να αποδεχθεί αυτή χωρίς την παραμικρή αντίσταση και άρα να έχει ολοκληρώσει την επιστροφή του σε Μένα με την ελεύθερη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6635                3 κ. 4-9-1956

Συμφορά και βάσανα. . .

Θέλημα ή άδεια του Θεού. . .

Ο εγκόσμιος άνθρωπος αρκείται σε όσα ικανοποιούν τις σωματικές του αισθήσεις και δεν στερείται τίποτα στην περίπτωση που ικανοποιούνται αυτές οι αισθήσεις του, ακόμα και τότε που πιστεύει ότι εκστασιάζεται με «πνευματικές» απολαύσεις και θεωρεί τέτοιες ένα αγαθό που απόκτησε μόνο μέσω της λογικής του, τότε που ασχολείται με γνώσεις που σχετίζονται μόνο με επίγεια πράγματα. Αισθάνεται λοιπόν καλά και δεν στερείται τίποτα, γιατί η ψυχή του δεν ξεπροβάλλει με τις επιθυμίες της και ούτε μπορεί να ξεπροβάλει, αφού το κορμί υπερέχει.

Αλλά αυτή η κατάσταση της ικανοποίησης δεν διαρκεί ή μόνο σπάνια διαρκεί μέχρι το θάνατο, γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος τις περισσότερες φορές καταστρέφει σωματικά τον εαυτό του, γιατί ασθένειες ή η αυξανόμενη ηλικία τού απαγορεύουν εκείνες τις γήινες απολαύσεις ή την εκπλήρωση σωματικών λαχταρών, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να εξαναγκάζεται συχνά να σκέφτεται τον εαυτό του, τη ζωή του και το σκοπό της ύπαρξης. Και τότε η αγάπη του Θεού τον πλησιάζει ξανά και ξανά και προσπαθεί να τον εμποδίσει να συγκεντρώνεται στον κόσμο. Προσπαθεί να μεταδώσει δύναμη στην ψυχή, προκειμένου αυτή να επηρεάσει τον άνθρωπο από το εξωτερικό να αποδευσμευτεί από τις μέχρι τότε επιδιώξεις του και να απελευθερωθεί από εγκόσμιες σκέψεις. . .

Αλλά η ψυχή θα επιβληθεί μόνο εάν έχει μια ορισμένη δύναμη, η οποία πρέπει όμως να της προσφερθεί από έξω. . .  μέσω μιας βοήθειας που μπορεί να συνιστάται σε καλή διασκέδαση, πνευματικές συζητήσεις ή από τη μετάδοση του θεϊκού λόγου, από καλά βιβλία ή τη στοργική παράκληση ενός συνανθρώπου. . .  Από τέτοια διοχετεύεται δύναμη στην ψυχή για να επενεργήσει αυτή και πάνω στο κορμί, και τότε μπορεί να προκύψει μια βαθμιαία αλλαγή της σκέψης του ανθρώπου και μπορεί αυτός ακόμα να χρησιμοποιήσει καλά για την ωρίμανση της ψυχής του το υπόλοιπο της επίγειας του ζωής.

Οι ασθένειες, η δυστυχία και η επίγεια ένδεια είναι επομένως απαραίτητες για τους ανθρώπους που αφοσιώνονται υπερβολικά στον κόσμο και είναι συχνά τα καλύτερα και τα μόνα μέσα για να μάθουν να καταλάβουν εκείνοι οι άνθρωποι τη σαχλότητα του κόσμου. Και για αυτό το λόγο αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται ξανά και ξανά και εμφανίζονται τόσο πιο συχνά όσο περισσότερο συγκρεντρώνεται η ανθρωπότητα στον κόσμο. Και ως εκ τούτου η αυξημένη απόλαυση της ζωής, η υπέρμετρες γήινες χαρές και οι εκδηλώσεις που ικανοποιούν τις αισθήσεις θα συνοδεύονται πάντοτε από φαινόμενα αρνητικού είδους, από ατυχήματα, ασθένειες και από καταστάσεις άκρας εξαθλίωσης, τα οποία οφείλονται στην υπέρμετρη απόλαυση της ζωής.

Θα πρέπει κατά κάποιον τρόπο να νιώσουν οι άνθρωποι στο πετσί τους τα ολέθρια αποτελέσματα που προκαλούν το πνεύμα της απόλαυσης και οι υπερβολές και θα πρέπει να μάθουν να καταλάβουν τι είναι πραγματικά το κορμί και τι τους απόφερε η μέχρι τότε ζωή τους. Αφού τα άλλα μέσα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα σε τέτοιους εγκόσμιους ανθρώπους. Αυτά τα μέτρα όμως μπορούν ακόμα να πετύχουν αυτό που εξηγήσεις και καλές ομιλίες δεν κατάφεραν. . .  να απομακρυνθούν εκείνοι από τον κόσμο και να γλιτώσουν από το μέγιστο κίνδυνο του να καταβροχθιστούν από εκείνον.

Για αυτό το λόγο να θεωρείτε θεϊκό θέλημα ή θεϊκή άδεια κάθε φαινομενική συμφορά κατά την εποχή του τέλους. Αφού τέτοιες συμφορές μπορούν ακόμα να αποτελούν ευλογία και να έχουν θετικά αποτελέσματα, ακόμα και τότε που προξενήθηκαν με κακές προθέσεις ή που μαρτυρούν την επενέργεια του αντιπάλου του Θεού. . .  Μπορούν πάντα να συνετίσουν μερικούς ανθρώπους και να έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους από τον κόσμο. Και σε αυτή την περίπτωση σώθηκε η ψυχή τους από μια κατά πολύ χειρότερη μοίρα μετά την ανάκλησή της από αυτό τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6636                5-9-1956

Προστατευτικό πνεύμα. . .

Πνευματικοί οδηγοί. . .

Ένας πιστός πνευματικός οδηγός σάς συνοδεύει σε όλους τους δρόμους σας κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .  Ποτέ δεν είστε χωρίς πνευματική προστασία, και αν εκείνος ο πνευματικός οδηγός καθώς και τα φωτεινά όντα που σας περιστοιχίζουν είχαν τη δυνατότητα να ενεργούν απεριόριστα, η ωρίμανσή σας στη Γη θα ήταν εγγυημένη, γιατί η αγάπη τους για σας θα ήθελε να κάνει οτιδήποτε που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ανεβείτε ψηλά. Αλλά δεν πρέπει να δουλέψουν απεριόριστα πάνω σας, γιατί τους βάζει φραγμούς η ίδια η θέλησή σας. . .  Μπορούν να επενεργήσουν σε σας μόνο ανάλογα με αυτή τη θέλησή σας, και συχνά εμποδίζετε εσείς οι άνθρωποι την ενέργεια εκείνων των όντων που σας οδηγούν, γιατί η θέλησή σας προβάλλει αντίσταση. Αλλά παρ’όλα αυτά δεν σας εγκαταλείπουν οι οδηγοί σας και θα προσπαθούν ξανά και ξανά να ασκήσουν την επιρροή τους πάνω σας μέχρι το θάνατό σας.

Επομένως, είστε πάντα περστοιχισμένοι από προστατευτικά πνεύματα και μπορείτε πάντα να απευθύνεστε σε εκείνα για βοήθεια. Ωστόσο, μπορούν να σας βοηθήσουν πάντα μόνο τότε που δημιουργήσατε πρώτα το δεσμό μαζί Μου. Αφού είναι νόμος ότι τα φωτεινά όντα εκτελούν πάντα μόνο το θέλημά Μου, ότι δρουν πάντα μόνο σύμφωνα με το θέλημά Μου. Ένας άνθρωπος λοιπόν που είναι συνδεδεμένος με τον Θεό μπορεί πράγματι να βαδίζει ξέγνοιαστα κατά τη διαρκεια της επίγειας του ζωής. . .  γιατί σε αυτόν παρέχεται πάντοτε βοήθεια με αγάπη όταν μετά από έντονη προσευχή σε Μένα παραδίδεται στους βοηθούς Μου και ζητά προστασία και βοήθεια και από αυτούς.

Εκείνα τα προστατευτικά πνεύματα και εκείνοι οι οδηγοί είναι πλημμυρισμένα από φως και δύναμη και για αυτό τους είναι εύκολα δυνατό να διαμορφώσουν την επίγεια σας ύπαρξη έτσι ώστε αυτή να είναι υποφερτή για σας. . .  Τους είναι δυνατό να σας απελευθερώσουν από δεινά που σας πλήττουν επίγεια ή που προκαλούνται από την επενέργεια κακών δυνάμεων. . .  Σε εκείνα τα προστατευτικά πνεύματα σάς εμπιστεύομαι εάν πρώτα συνδεθήκατε μαζί Μου διά της θέλησής σας, διά του φρονήματός σας, διά έργων αγάπης και διά της προσευχής.

Άρα ένας άνθρωπος που Μου είναι αφοσιωμένος μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του πάντα προστατευμένο από Εμένα τον Ίδιο και οι ουράνιες υπηρέτες Μου εκτελούν τότε αυτό που είναι θέλημά Μου. . .  Και το θέλημά Μου θα αποσκοπεί πάντα στο καλό εσάς που Μου έχετε ήδη παραδοθεί και επιθυμείτε την προστασία Μου. Και έτσι ξέρετε ότι δεν είστε ποτέ μόνοι, όση μοναξιά και να νιώστε και όσο εγκαταλελειμμένοι από τον κόσμο να αισθανθείτε. . .  Είστε περιστοιχισμένοι από ομάδες πνευματικών όντων που είναι πρόθυμα για βοήθεια, οι οποίοι υπό την ηγεσία του προστατευτικού σας πνεύματος σάς φροντίζουν και σας φυλάγουν από σωματική και πνευματική ζημιά.

Θα ήταν όμως λάθος αν θέλατε να συνδεθείτε μονάχα με αυτά τα όντα με βάση μια ορισμένη δεισιδαιμονία, αν τα θεωρούσατε κάτι άλλο από υπηρέτες Μου, οι οποίοι επιτρέπονται να επενεργήσουν πάνω σας μόνο τότε που έχετε ήδη δημιουργήσει το δεσμό μαζί Μου. . .  Αφού στην περίπτωση που επικαλείστε τη βοήθεια πνευματικών όντων χωρίς πίστη σε Μένα και χωρίς αγάπη, επικαλείστε αντίπαλες δυνάμεις και τους παραδίδεστε. . .  Αφού και αυτές οι αντίπαλες δυνάμεις βρίσκονται κοντά σας και μόνο περιμένουν την ευκαιρία για να σας θέσουν υπό την κατοχή τους, και αυτή η ευκαιρία υπάρχει πάντα τότε που Με αποκλείετε από τη σκέψη σας, τότε που ζείτε και εργάζεστε χωρίς Εμένα πάνω σε αυτή τη Γη. . .

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να ξεπροβάλει ούτε ο πνευματικός σας οδηγός, γιατί του το απαγορεύει η ίδια η θέλησή σας. Και τόσο εντονότερα ενεργούν τότε οι αντίπαλες δυνάμεις, τις οποίες μπορείτε να αισθάνεστε γύρω σας έτσι όπως τα καλά όντα που ενεργούν με εντολή Μου. Αλλά πέφτετε αναπόφευκτα θύματα εκείνων των κακών δυνάμεων, γιατί αυτοί έχουν μεγάλη εξουσία και την εφαρμόζουν μάλιστα, διότι η θέλησή σας τους δίνει το δικαίωμα. . .  Ωστόσο, δεν χρειάζεται ποτέ να φοβάστε αυτές τις κακές δυνάμεις εάν η θέλησή σας είναι πάντα στραμμένη σε Μένα και Μου ζητήσετε την προστασία σας. Αφού τότε έχω στο πλευρό Μου πολλούς βοηθούς που θέλουν να σας υπηρετήσουν. Και τότε ο επίγειος σας δρόμος θα είναι πάντα προστατευμένος από τον πνευματικό σας οδηγό, τον οποίο σας έδωσα ο Ίδιος από τη γέννησή σας μέχρι το θάνατό σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6637                6-9-1956

Θανατοφοβία. . .

Ματιά στο πνευματικό βασίλειο από πριν. . .

Ο πνευματικός θάνατος είναι κατά πολύ πιο τρομερό από το γήινο θάνατο. Και τον πνευματικό θάνατο το φοβούνται ασυνείδητα οι άνθρωποι που φοβούνται το σωματικό τους θάνατο, αφού πρόκειται για το φόβο σχετικά με το τι θα γίνουν μετά το σωματικό τους θάνατο. . .  ένας φόβος που μπορεί να κυριεύσει ακριβώς εκείνον τον άνθρωπο που δεν πιστεύει σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο. . .  Πρόκειται για την ψυχή που αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια άθλια κατάσταση και που μεταδίδει αυτή την επίγνωση ως φόβο στο κορμί, με αποτέλεσμα αυτό να αμυνθεί ενάντια στον θάνατο όσο αυτό του είναι δυνατό.

Η θανατοφοβία είναι μια αθέλητη ομολογία της ψυχικής ανωριμότητας. Αφού λείπει στον άνθρωπο οποιαδήποτε γνώση και επομένως επίσης η αισιοδοξία ότι θα τον ευσπλαχνιστεί ο Θεός, η ελπίδα για μια βοήθεια, η οποία θα του παρασχόταν ανά πάσα στιγμή αν φώναζε για βοήθεια. Βρίσκεται μέσα σε μια βαθιά νύχτα και φοβάται ασυνείδητα μια ακόμα βαθύτερη νύχτα προς την οποία να βαδίσει. Μια ώριμη ψυχή περιμένη εντελώς ατάραχη την τελευταία της ώρα. Λαχταρά την απελευθέρωση από το σωματικό της περίβλημα, παραδίδεται σε Εκείνον στον Οποίον πιστεύει και Τον παρακαλά για τη χάρη Του. Και συχνά τέτοιες ψυχές μπορούν να ρίξουν ήδη πριν μια ματιά στο βασίλειο που τις περιμένει, και πανευτυχείς ανοίγουν τα μάτια τους και τα κλείνουν για πάντα λίγο μετά και ξεφεύγουν από το κορμί τους και μπαίνουν στο βασίλειο το οποίο είδαν.

Η θανατοφοβία είναι μια σαφής ένδειξη της κατάστασης μέσα στην οποία βρίσκεται η ψυχή. Και σε τέτοιες ψυχές πρέπει να παρέχεται πολλή βοήθεια από την πλευρά των συνανθρώπων, προκειμένου να ξυπνήσουν ακόμα κατά το τελευταίο λεπτό και να απευθυνθούν στον Ένα Που θέλει και Που μπορεί να τις βοηθήσει. .  .  Μια σιωπιλή, ολόψυχη προσευχή στον Ιησού Χριστό μπορεί να στείλει επάνω ο καθένας που βιώνει την αγωνία θανάτου και το φόβο μιας ψυχής, στην περίπτωση που θέλει να βοηθήσει αυτή την ψυχή να βρει την εσωτερική της ησυχία. . .  Αφού κάθε ψυχή θα αισθανθεί αυτή τη βοήθεια και θα πιάσει την τελευταία σανίδα σωτηρίας, και θα την κουβαλήσει η αγάπη του συνανθρώπου όταν φύγει από το κορμί της. . .  και πλησιάσει τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος δεν κλείνει το αυτί Του σε μια ολόψυχη προσευχή για βοήθεια.

Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι θα έπρεπε να συμπαραστέκονται ιδιαίτερα σε εκείνους που φοβούνται το θάνατο και που με αυτό τον τρόπο παραδέχονται ότι βρίσκονται ακόμα μακριά από το φως, από τη σωστή κατανόηση και επομένως και από τον Θεό. . .  Η θανατοφοβία αποδεικνύει ότι έχουν ανάγκη βοήθεια, αλλιώς θα τους γέμζιε γαλήνη όταν αισθανθούν ότι πλησιάζει η ώρα της αποβίωσής τους από αυτή τη Γη. Και είναι ένα έργο μέγιστης ευσπλαχνίας και αγάπης να συμπαρασταθεί κανείς σε μια ψυχή που φοβάται. Και αυτή η συμπαράσταση αποτελείται μόνο από το να επικαλεστεί ο άνθρωπος το Σωτήρα τον Ιησού Χριστό, από το να Τον παρακαλέσει να δείξει έλεος σε εκείνη την ψυχή. Αυτή η παράκληση με αγάπη θα ακουστεί και μπορεί να σημαίνει τη σωτηρία της ψυχής, με αποτέλεσμα να γλιτώσει αυτή τη σκοτεινή νύχτα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6638                7-9-1956

Η έννοια «κόλαση». . .

Εκ νέου φυλάκιση. . .

Η ατελείωτη αγάπη του Θεού. . .

Ακόμα και το πιο αχρείο πλάσμα είναι ένα παιδί της αγάπης Μου. Και για αυτό το λόγο το φροντίζω αμείωτα με σκοπό να επιστρέψει κάποτε σε Μένα, παρόλο που θα πρέπει να διανύσει έναν κατά πολύ μακρύτερο δρόμο για να εναρμονιστεί με Εμένα και την αρχέγονη Φύση Μου. Αλλά δεν το αφήνω να χαθεί και ό,τι μπορεί να γίνει από την πλευρά Μου το κάνω για να βοηθήσω αυτό το πλάσμα να αναγνωρίσει τον εαυτό του και να αλλάξει. Ωστόσο, η απόσταση είναι συχνά τόσο μεγάλη ώστε η αντίπαλη δύναμη να έχει μεγαλύτερη επιρροή και να παραμείνει αναποτελεσματική η ακτινοβολία αγάπης Μου. Και για αυτό το λόγο μπορεί να θέλει αιωνιότητες ώσπου να Με πλησιάσει λίγο αυτό το πλάσμα, αλλά ποτέ δεν το εγκαταλείπω. . .

Όταν γίνεται λόγος για μια κόλαση αυτό σημαίνει τη συγκέντρωση τέτοιων αχρείων πλασμάτων στο άλλο βασίλειο, τα οποία δηλαδή έχουν ήδη περάσει την επίγεια τους ζωή με αρνητικό αποτέλεσμα και τα οποία έπεσαν όλο και περισσότερο και στο επέκεινα, γιατί παραδόθηκαν εκ νέου στον αντίπαλό Μου. . .  Πριν γίνει μια εκ νέου φυλάκιση πάνω στα γήινα δημιουργήματα, η οποία σημαίνει πάντα την αρχή μιας νέας λυτρωτικής εποχής, αυτά τα όντα ως οπαδοί του Σατανά βρίσκονται σε σφαίρες όπου πραγματοποιούν τα χειρότερα πάθη τους, όπου κάνουν το ένα στο άλλο κάθε δυνατό κακό και όπου επομένως επικρατούν διακρώς ο πόλεμος και οι καυγάδες και όπου τα αχρεία όντα προσπαθούν ξανά και ξανά να τραβούν πιο αδύνατα όντα στην περιοχή τους. . .  δηλαδή με εντολή του αντιπάλου Μου εκτελούν ό,τι τους κάνει να πέφτουν όλο και βαθύτερα.

Δεν πρόκειται για περιορισμένους τόπους, η κόλαση είναι κατά κάποιον τρόπο οπουδήποτε μαζεύονται τέτοια όντα που έπεσαν βαθιά, όπου λυσσομανούν το ένα ενάντια στο άλλο. . .  Για αυτό το λόγο μπορεί και στη Γη να γίνει λόγος για κόλαση και για καταστάσεις κόλασης, όπου άνθρωποι με διαβολικό φρόνημα φέρονται εχθρικά ο ένας στον άλλο και προκαλούν συμφορά με κάθε τρόπο. Και όλα αυτά τα όντα είναι τα πλάσματά Μου παρ’όλα αυτά, τα οποία συμπονώ και τα οποία θα ήθελα να απελευθερώσω από την αμαρτία τους και από την αιχμαλωσία τους από τον αντίπαλό Μου. Αφού βρίσκονται ακόμα πλήρως κάτω από την επιρροή εκείνου που εξεγέρθηκε εναντίον Μου και που ξεσήκωσε κατά Μου και όλα τα όντα που δημιούργησε, με αποτέλεσμα ότι αποστάτησαν και αυτά και έγιναν δυστυχισμένα.

Αλλά ήταν επίσης τα δικά Μου παιδιά, γιατί γεννήθηκαν από τη δική Μου δύναμη, η οποία διάρρεε απεριόριστα τον αντίπαλό Μου και η οποία μόνο τον έκανε ικανό να δημιουργήσει εκείνα τα όντα. Για αυτό το λόγο η αγάπη Μου ανήκει και σε εκείνα τα πλάσματα, όσο βαθιά και να έπεσαν. . .  κάτι που εξηγείται τώρα σε σας τους ανθρώπους, και σας εξηγείται επίσης γιατί θα πρέπει να γίνει μια ανανέωση της Γης. Αφού σκέφτομαι τόσο εκείνα τα δυστυχισμένα πλάσματα στην πιο βαθιά άβυσσο όσο και τους ανθρώπους στη Γη. . .  Θέλω να ανοίξω και πάλι ένα δρόμο και σε εκείνα που βασανίζονται ήδη για ατελείωτους καιρούς κάτω από τον έλεγχο του αντιπάλου Μου. Θέλω να του τα αρπάξω και να τα δέσω ξανά μέσα στη στερεή μορφή, προκειμένου και ο δικός τους δρόμος να ανεβαίνει πάλι, προκειμένου η αντίστασή τους να μειώνεται σιγά σιγά, την οποία Μου προβάλλουν ακόμα σε ύψιστο βαθμό. . .

Η αγάπη για τα πεσμένα πλάσματα είναι αμετάβλητη και δεν θα μειωθεί ποτέ. Διαφορετικά όμως από ό,τι μέσω της εκ νέου φυλάκισης μέσα σε γήινα δημιουργήματα δεν μπορεί να αποδειχθεί η αγάπη Μου, ούτε είναι κατορθωτή με διαφορετικό τρόπο μια επιτυχία ή μια επιστροφή εκείνων των πλασμάτων. Και από αυτό προκύπτει και η αναγκαιότητα μιας αναμόρφωσης της Γης, όπως σας την ανακοινώνω συνέχεια. Είναι μονάχα η αγάπη που καθορίζει ολόκληρη την ενέργεια και τη διακυβέρνησή Μου στο σύμπαν, ακόμα και αν εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να δείτε καμία αγάπη. . .  Κάποτε θα καταλάβετε και εσείς το σωτήριο σχέδιό Μου και θα επαινέσετε Εκείνον Που οδήγησε και εσάς μακριά από τη νύχτα και τον θάνατο, Που θέλει να κάνει μακάρια όλα τα όντα που εκπήγασαν από τον Εαυτό Του. . .  και Που σκέφτεται με αμετάβλητη αγάπη όσα πλάσματα έχουν ιδιαίτερα ανάγκη τη βοήθειά Του, γιατί τα κρατά αιχμάλωτα ο αντίπαλός Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6639                8-9-1956

Απαλό φως. . .

Εκτυφλωτικό φως. . .

(Εντυπωσιακά. . .)

Επειδή οι άνθρωποι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την αλήθεια η πνευματική ένδεια αυξάνεται συνέχεια, αφού δεν κατέχουν πια καμία κριτική ικανότητα, η πλάνη και το ψέμα τούς φαίνονται πιο αξιόπιστα από την καθαρή αλήθεια και η διοχέτευση αυτής γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ακριβώς γιατί η σκέψη τους είναι μπερδεμένη διά της επιρροής εκείνου που είναι κατά της αλήθειας, διότι είναι κατά του Θεού, με αποτέλεσμα να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους ανθρώπους μέσα σε αυτή τη μπερδεμένη σκέψη τους.

Μπορεί πραγματικά να γίνει λόγος για ένα πνευματικό χάος, και το να μπει ξανά η αλήθεια μπορεί να γίνει μόνο μέσω ανθρώπων που παραλαβαίνουν το φως της αλήθειας από τον Θεό και επιδιώκουν να το διαδώσουν ως φορείς του φωτός. Αλλά και για αυτούς τους φορείς του φωτός θα είναι δύσκολο να βρουν απήχηση, γιατί οι περιοχές όπου θέλουν να ενεργήσουν είναι ιδιαίτερα πολιορκημένες από αντίπαλες δυνάμεις, οι οποίες λοιπόν καταπολεμούν τις ενέργειες εκείνων, και μάλιστα με έναν τρόπο σαν να υποστήριζαν δήθεν το ίδιο, προκειμένου να μπερδέψουν και εκείνους που είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν την αλήθεια.

Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε με τίποτα να φανταστείτε τον πόλεμο του σκότους ενάντια στο φως κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος. Αλλά οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν να πέσουν θύματα αυτού του πολέμου. Αφού όποιος επιθυμεί την αλήθεια από τα βάθη της καρδιάς του δεν χρειάζεται να φοβάται λάθος σκέψη, και θα το καταλαβαίνει πάντα όταν μπήκε κρυφά ο αντίπαλος μέσα σε ένα πνευματικό αγαθό που προσφέρεται στους ανθρώπους. Άρα θα καταλάβει επίσης πού μπορεί κανείς να βρει την αλήθεια και θα κάνει παρέα με τους φορείς του φωτός και θα παραλάβει ευχαρίστως από εκείνους την αλήθεια από τον Θεό.

Η αλήθεια φέγγει, αλλά δεν είναι κανένα εκτυφλωτικό φως. . .  Και εκτυφλωτικό φως πρέπει να θεωρείτε ό,τι αγγίζει το μάτι έντονα όπως μια αστραπή, με αποτέλεσμα να το κάνει μετά ανίκανο να αναγνωρίσει το σωστό φως, το οποίο φέγγει μόνο απαλά και αγγίζει το μάτι με ευεργετικό τρόπο. . .  Και αν σκεφτείτε πόσο απλή και λιτή είναι η διασκαλία του Χριστού και πόσο δυνατό αποτέλεσμα έχει ο καθαρός λόγος του Θεού. . .  αν συγκρίνετε την αναστάτωση, την αγωνία και το κλίμα ευτελούς αίσθησης που προκαλούν ανάμεσα στους ανθρώπους ορισμένες αναφορές που θα έπρεπε επίσης να προσποιηθούν ότι προέρχονται από πνευματικές σφαίρες. . .  Τέτοιες αναφορές όμως κάνουν τον άνθρωπο αναίσθητο για την απλή διδασκαλία του Χριστού, με αποτέλεσμα να στρέφει το βλέμμα του πάντα μόνο εκεί όπου νομίζει ότι θα δει ασυνήθιστα και συναρπαστικά πράγματα. . .  Και άρα καταλαβαίνετε τώρα τι είναι «εκτυφλωτικά φώτα» και ότι αυτά δεν μπορούν να σας αποφέρουν καμία ευλογία για την ψυχή σας.

Όταν απευθύνεστε στον Θεό σάς απαντά ο Θεός. . .  Όταν όμως απευθύνεστε στις δυνάμεις στο σύμπαν την ενέργεια των οποίων δεν είστε ικανοί να κρίνετε, πρέπει να περιμένετε να σας αστράψουν εκτυφλωτικά φώτα από το σύμπαν, με αποτέλεσμα να μπερδευτείτε εσείς οι άνθρωποι, όπως δεν μπορεί να γίνεται διαφορετικά, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο αντίπαλος του Θεού βρίσκει το πρόσφορο έδαφος όπου μπορεί να εγκατασταθεί.

Και όσο προσφέρεται στους ανθρώπους, αντί για τον «θεϊκό λόγο», μια τροφή που αγγίζει περισσότερο τις αισθήσεις παρά την καρδιά. . .  όσο η ενέργεια στο πνευματικό κόσμο συσχετίζεται με φαινόμενα μυστηριώδους είδους. . .  όσο δηλαδή οι άνθρωποι ψάχνουν ή προσποιούνται «εντυπωσιακά πράγματα» τα οποία όμως δεν εμφανίζουν καθόλου ευεργετικές επιρροές πάνω στις ψυχές των ανθρώπων, δεν εκδηλώνεται ο Ίδιος ο Θεός, αλλά ο αντίπαλός Του. Ο αντίπαλός Του κρύβεται κάτω από ένα προσωπείο για να κερδίσει τους ανθρώπους, για να τους πάρει την αίσθηση για το φως από τα ύψη, για τον καθαρό λόγο του Θεού. Και το πετυχαίνει αυτό με τρομακτικό τρόπο όσο οι αισθήσεις του ανθρώπου δεν είναι στραμμένες αποκλειστικά στον Θεό, όσο δεν έχει ξερπαραστεί οριστικά ο κόσμος από εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν την αποστολή να βελτιώσουν τον κόσμο και τους ανθρώπους. . .  που δεν αρκούνται στην απαλή λάμψη του θεϊκού φωτός της αγάπης και που προτιμούν τα έντονα εκτυφλωτικά φώτα, με αποτέλεσμα να τυφλωθούν μέσα σε αυτό το έντονο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6641                10-9-1956

Η Φύση του Θεού. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν θα μπορείτε ποτέ να εξακριβώσετε εντελώς τη Φύση Μου, αφού πρώτα σας εμποδίζει η δική σας ατέλεια, καθώς όμως είμαι και θα παραμένω ανεξιχνίαστος για το κάθε ον που δημιουργήθηκε από Μένα. Αφού είμαι το προαιώνιο αρχικό επίκεντρο η ακτινοβολία του οποίου είστε εσείς καθώς και οτιδήποτε δημιουργήθηκε. . .  δημιουργήματα ατελείωτης μικροσκοπικότητας, τα οποία δεν μπορούν να συλλάβουν την τεράστια αρχέγονη Δύναμη από την Οποία εκπήγασαν. Και έτσι μπορώ πάντα μόνο να σας δίνω μεταφορικές εξηγήσεις όσο ζείτε στη Γη, και ωστόσο αυτές οι εξηγήσεις θα ανταποκρίνονται πάντα στην αλήθεια, παρόλο που το περιεχόμενό τους πρέπει να θεωρείται μόνο μια κατά προσέγγιση σύγκριση όσων θέλετε να μάθετε σχετικά με τη Φύση Μου.

Όσο Με προσωποποιείτε, δηλαδή φαντάζεστε ότι ο «Θεός» είναι κάτι το περιορισμένο, είναι δύσκολο να σας δοθεί μια σωστή εξήγηση. . .  Εάν Με φαντάζεστε σαν μόνο μια «Δύναμη» βρίσκεστε επίσης σε λάθος σκέψη. . .  Στην περίπτωση όμως που φαντάζεστε κάτι το οντώδες που γεμίζει ολόκληρο το άπειρο ή και: ολόκληρο το άπειρο ως ένα ζωντανό, σκεπτόμενο και πέρα ως πέρα ισχυρό Ον που έχει και τη συνειδητότητα του Εγώ. . .  τότε πλησιάζετε ήδη περισσότερο στην αλήθεια. Αφού είμαι το Πνεύμα Που γεμίζει τα πάντα, Που δεν γνωρίζει περιορισμό, Που βρίσκεται παντού και ωστόσο είναι και παρόν μέσα στο πιο μικρό, μην εντυπωσιακό έργο της δημιουργίας. . .  Που είναι το Ίδιο Δύναμη και Φως, Που είναι Αγάπη, Σοφία και Εξουσία ύψιστης τελειότητας. . .

Αυτό το πνευματικό Ον δεν μπορεί να Το φανταστεί κανείς, γιατί κάθε δημιουργημένο ον είναι μόνο μια σπιθίτσα εκείνης της θεϊκής Δύναμης, και αυτή η σπιθίτσα δεν είναι ικανή να καταλάβει τον Δημιουργό της. Ωστόσο, η μακαριότητα των πλασμάτων συνιστάται στο ότι είναι συνδεδεμένα με Μένα, με τον Δημιουργό τους. . .  στο ότι ζουν και ενεργούν με επίγνωση της ενότητάς τους μαζί Μου, στο ότι ξέρουν πως τα αγαπώ και στο ότι παραλαβαίνουν αδιάκοπα τη δύναμη αγάπης Μου. . .  Αυτή η μακαριότητα αυξάνεται με το να πλησιάζω τα πλάσματά Μου με ορατό τρόπο. . .  Εγώ, το Ον που κάποτε τους ήταν ασύλληπτο και ανεξιχνίαστο. . .  Πήρα για το Ον που έχει μια μορφή επίσης μια μοφή, με αποτέλεσμα να μπορούν τότε να έχουν συναναστροφές μαζί Μου όπως με κάτι το ομοειδές, γιατί η δύναμη αγάπης που διαρρέει τα όντα προξενεί μέσα τους μια τέτοια επιθυμία να είναι ολόψυχα συνδεδεμένα μαζί Μου.

Ως Πνεύμα Που γεμίζει τα πάντα δεν μπορώ να είμαι ορατό για τα πλάσματά Μου. Μπόρεσα όμως να μείνω μέσα σε μια μορφή ίδια με τη δική τους. Μπόρεσα να κατοικήσω σε μια μορφή με όση αφθονία μπορούσε να αντέξει αυτή όσο ήταν ακόμα γήινη ύλη. Την πνευματοποιημένη μορφή όμως μπορούσα να ακτινοβολώ απεριόριστα, με αποτέλεσμα να ήμουν και να παρέμεινα ορατός για τα πλάσματά Μου που αντέχουν να την κοιτάξουν. . .  Και αυτή την ακτινοβόληση από τη θεϊκή δύναμη αγάπης μπορεί να τη βιώσει κάθε ον και μπορεί να την αυξάνει όλο και περισσότερο, κάτι που σημαίνει επομένως τη «θεοποίηση» των δημιουργημένων όντων, την οποία έβαλα ως στόχο σε κάθε ον, όταν του έδωσα τη ζωή.

Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν το πρώτο Ον Που κατόρθωσε αυτή τη θεοποίηση στη Γη. Ταυτόχρονα εκτέλεσε μια αποστολή η οποία είχε γίνει απαιραίτητη εξαιτίας της αποστασίας από Μένα των αρχέγονων πνευμάτων. . .  Ο Ιησούς όμως μπόρεσε να εκπληρώσει αυτή την αποστολή μόνο  χρησιμοποιώντας τη «θεϊκή δύναμη αγάπης». . .  έπρεπε δηλαδή η αγάπη σε ύψιστο βαθμό να γεμίζει  το ανθρώπινο κορμί Του. Επομένως, έπρεπε Εγώ ο Ίδιος, Που είμαι η προαιώνια Δύναμη Αγάπης, να βρίσκομαι μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .

Η «Αγάπη» έπρεπε να ενσαρκωθεί μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή, προκειμένου να μπόρεσε να επιτελεστεί η αποστολή: να εξιλεωθεί η ενοχή της αμαρτίας της κάποτε απομάκρυνσης [των αρχέγονων πνευμάτων· σημείωση της μεταφραστριας.] από Μένα. . .  Εγώ, η αιώνια Θεότητα, πήρα ως τόπο διαμονής Μου τον άνθρωπο Ιησού, και συγκεκριμένα με τον τρόπο ώστε η χαρακτηριστική Μου Δύναμη, δηλαδή η Αγάπη, η Σοφία και η Παντοδυναμία, χύθηκε μέσα σε εκείνον τον άνθρωπο Που θα έπρεπε να Μου χρησιμέψει για μορφή και ο Οποίος ήταν προορισμένος να μην χάσει ποτέ πια αυτή τη μορφή. Αφού ήθελα να γίνω για σας η «ορατή» Θεότητα, την Οποία μπορείτε τώρα να φαντάζεστε με μια τέτοια μορφή. . .

Παρ’όλα αυτά είμαι και θα παραμένω ανεξιχνίαστος για οτιδήποτε οντώδες, γιατί είναι και αυτό ένα μέρος της μακαριότητας των πλασμάτων, δηλαδή ότι επιδιώκουν εσαεί κάτι που φαίνεται άφταστο και ότι ξέρουν ταυτόχρονα πως τα αγαπά αυτό το τεράστιο αρχέγονο Ον ύψιστης τελειότητας. . .  Και αυτή την υπέρμετρη αγάπη την απόδειξα σε σας τους ανθρώπους μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό, τον οποίο υπέστη  μάλιστα ο άνθρωπος Ιησούς, τον οποίο όμως ήταν ικανός να υποστεί επειδή η Αγάπη Μου. . .  επειδή Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα Του, και άρα επιτέλεσε η Αγάπη το λυτρωτικό έργο, το οποίο έδωσε στο δημιουργημένο ον τη δυνατότητα να αποκτήσει ύψιστες μακαριότητες, τις οποίες δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει χωρίς αυτό το έργο του ελέους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6642                11-9-1956

Η ψυχή του Ιησού. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 138  - 141. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Όλες οι γνώσεις που σας μεταδίδονται από το Πνεύμα Μου πάντοτε συμφωνούν μεταξύ τους ως προς το νόημά τους. . .  Βέβαια οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να δώσουν από μόνοι τους μια άλλη ερμηνεία σε αυτά που σας αποκαλύπτει το Πνεύμα Μου, αλλά τότε δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο με φωτισμένο πνεύμα. Πάντως δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι Εγώ σας διοχέτευσα πνευματικά αγαθά τα οποία αντιφάσκουν μεταξύ τους. Αφού το «Πνεύμα από τον Θεό» δεν σφάλλει. . .  Και όπου φαίνεται να υπάρχει κάποια αντίφαση, πρέπει να Μου ζητήσετε να σας διαφωτίσω, σε Μένα τον Ίδιο πρέπει δηλαδή να απευθυνθείτε για να σας δώσω την εξήγηση:. . .

Η ψυχή του ανθρώπου Ιησού καταγόταν από πάνω. . .  Ένα φωτεινό πνεύμα κατέβηκε στη Γη, ένα ον το οποίο είχε προέλθει από Μένα και παρέμεινε τελείως εθελοντικά κοντά Μου, όταν μια μεγάλη στρατιά από δημιουργημένα πνεύματα αποστάτησαν από Μένα και γκρεμίστηκαν σε αβυσσαλέα βάθη. . .  Το φωτεινό πνεύμα όμως αυτό είχε να φέρει σε πέρας μια αποστολή ως άνθρωπος, έπρεπε να κατέβει δηλαδή σε μια ζοφερή περιοχή, αφήνοντας πίσω του προηγούμενα την πληρότητα του φωτός του, η οποία στη Γη δεν θα είχε παρά ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν ήταν επιδεκτικοί ενός τέτοιου φωτός, δηλαδή θα έλιωναν κάτω από τη λάμψη του.

Έπρεπε ένας άνθρωπος να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. . .  το λυτρωτικό έργο πάνω στους ανθρώπους. . .  Και ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να βρίσκεται στην ίδια σφαίρα με τους συνανθρώπους του, γιατί ο σκοπός ήταν να τους δείξει έναν δρόμο ζώντας παραδειγματικά, όπως θα έπρεπε να ζουν και αυτοί. . .  Συνεπώς ο άνθρωπος Ιησούς έπρεπε να είναι φτιαγμένος με τον ίδιο τρόπο όπως και εκείνοι. . .  Και όντως ήταν έτσι φτιαγμένος, παρόλο που η ψυχή Του είχε κατέβει από το βασίλειο του φωτός. . .

Μέσα στο σώμα του Ιησού ως παιδιού, βρισκόταν μια ψυχή η οποία εξαιτίας της υλικής εξωτερικής μορφής της καθοριζόταν στις σκέψεις, στη θέληση και στα αισθήματά της ακριβώς όπως ο κάθε άλλος άνθρωπος. . .  Αυτό σήμαινε επομένως ότι μέσω της σφαίρας που την περιέβαλλε, όπως και μέσω του εξωτερικού της περιβλήματος, θα ξυπνούσαν αναγκαστικά τα ίδια πάθη και επιθυμίες. Διότι το να πορευθεί στη Γη «ως άνθρωπος» σήμαινε επίσης ότι έπρεπε να παλέψει ενάντια στις ίδιες ορμές από μέσα και από έξω. . .  Αφού σκοπός ήταν να επιδιωχθεί η πνευματοποίηση της ψυχής Του, να επιτευχθεί η ένωση της ψυχής με το πνεύμα της, η οποία είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας ζωής του κάθε ανθρώπου. . .

Το ζητούμενο ήταν να αποδειχθεί στους ανθρώπους ότι ήταν δυνατό να επιτευχθεί αυτή η πνευματοποίηση πάνω στη Γη. . .  Και για αυτό οι αγνώες και η πάλη του ανθρώπου Ιησού ήταν της ίδιας μορφής. . .  πράγμα που απαιτούσε και η ψυχή Του να είναι ίδιας μορφής. . .  Και εντούτοις η ψυχή Του είχε κατέβει από το βασίλειο του φωτός για να υπηρετήσει τον Θεό προσφέροντάς Του ένα κατάλυμα, αφού ο Θεός δεν θα μπορούσε ποτέ να εκφραστεί μέσα από μια αμαρτωλή ψυχή. . .  Αφού η ψυχή του Ιησού ήταν αναμάρτητη, το οποίο όμως δεν σήμαινε ότι ήταν εντελώς ελεύθερη από ορμές και πάθη. Αλλά όσο δυνατές και αν ήταν οι αδυναμίες και τα πάθη Του, όσο μεγάλοι και αν ήταν οι πειρασμοί που αντιμετώπιζε, Εκείνος τους έφερνε αντίσταση, πράγμα που μπορούσε να κάνει, επειδή ήταν η αγάπη Του τόσο δυνατή που Του έδινε τη δύναμη να αντιστέκεται.

Η ψυχή του ανθρώπου Ιησού άφησε πίσω της το φως και μπήκε στο σκοτάδι. . .  Και τότε αμέτρητα πνεύματα που ήταν προσκολλημένα στη Γη, κρεμάστηκαν πάνω της και την τηραννούσαν, με τον ίδιο τρόπο που κάθε ανθρώπινη ψυχή βασανίζεται από σκοτεινές δυνάμεις. . .  Και επειδή ο Ιησούς έπρεπε να βαδίσει το δρόμο του ως άνθρωπος, η ψυχή Του δεν μπορούσε να απωθήσει αυτές τις ενοχλητικές υπάρξεις, αλλά έπρεπε να προσπαθήσει να υπερισχύσει πάνω τους με σκληρό αγώνα, ήταν αναγκασμένη δηλαδή να επιστρατεύσει τη θέλησή της για να μην υποκύψει όποτε την έβαζαν σε πειρασμό. Αυτή δε τη θέληση μπορούσε να τη δείξει χάρη στην αγάπη, την οποία δεν είχε εγκαταλείψει, αφού ήταν και παρέμεινε κτήμα της, δεδομένου ότι επρόκειτο για θεϊκή δύναμη με τη βοήθεια της οποίας ο άνθρωπος Ιησούς όφειλε να εκτελέσει την αποστολή Του, πράγμα που και έκανε. . .  Η ίδια δύναμη όμως μπορεί τον κάθε άνθρωπο να τον κάνει νικητή, φθάνει και αυτός να ξυπνήσει και να καλλιεργήσει την αγάπη μέσα του. . .

Θα πρέπει να τονίζεται επανειλλημένα ότι ήταν απαραίτητο το λυτρωτικό έργο να το πραγματοποιήσει ένας άνθρωπος και ότι επομένως ο Ιησούς θα πρέπει κατ’αρχή να θεωρηθεί απλά σαν ένας άνθρωπος ο οποίος πέτυχε να θεοποιηθεί στη Γη. . .  Και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος αυτός υπέκειτο εντελώς στους φυσικούς νόμους, δηλαδή ως προς το σώμα του ήταν φτιαγμένος όπως κάθε άλλος, αλλά ούτε και η ψυχή Του είχε το δικαίωμα να αμυνθεί όταν την καταλάμβαναν ακάθαρτα πνεύματα. . .  Ποτέ όμως δεν άφησε αυτά τα πνεύματα να υπερισχύσουν, επειδή η θέλησή Του το εμπόδιζε, εξάλλου δε είχε και την απαραίτητη δύναμη για αυτό, γιατί Του την παρείχε η αγάπη Του.

Έπρεπε ωστόσο να παλέψει όπως κάθε άλλος άνθρωπος, διότι όφειλε και ήθελε να τους χρισιμέψει ως πρότυπο, ήθελε να τους δείξει το δρόμο που μπορούσαν να βαδίσουν και οι ίδιοι προκειμένου να πνευματοποιηθούν ήδη στη Γη. Γιατί προφανώς από τους ανθρώπους δεν μπορούσε να ζητηθεί άλλο από αυτό που ήταν μέσα στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού. . .  Εάν λοιπόν ο Ιησούς διέθετε μια δύναμη η οποία ήταν εντελώς απρόσιτη για τους ανθρώπους, τότε δεν θα μπορούσε ποτέ να πει: «Ακολουθήστε Με. . .» Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ψυχή Του δεν ήρθε όντως από ψηλά, ότι ήταν μια ψυχή του φωτός, στην οποία κατέλυσε ο Ίδιος ο Θεός.  Και μπορούσε να το κάνει, επειδή η ψυχή αυτή ήταν αναμάρτητη και καθαρή, αφού η αγάπη της τής έδωσε τη δύναμη να αντισταθεί σε όλους τους πειρασμούς. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6644                13-9-1956

Η αγάπη του Θεού για τους αποστάτες (απορριμμένους). . .

Σωτηρία. . .

Οι αποστάτες είναι επίσης παιδιά της αγάπης Μου και φροντίζω και αυτούς για να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα. Επομένως μην πιστέψετε ότι ξέγραψα έστω και έναν άνθρωπο πριν το τέλος. . .  μην πιστέψετε ότι εγκαταλείπω έναν πριν έρθει η τελευταία μέρα. Αφού η επιστροφή σε Μένα μπορεί να γίνει ξαφνικά, και αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν τα λόγια Μου, μπορούν ακόμα να καταφέρουν απρόοπτα γεγονότα που να επενεργήσουν τόσο βαθιά σε έναν άνθρωπο ώστε μπορεί να γίνει μια μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να έχει σωθεί για την αιωνιότητα. . .

Η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι στα άδυτά της συνδεδεμένη μαζί Μου παρ’όλα αυτά, είναι πνεύμα του δικού Μου Πνεύματος. Και ακόμα και αν έχει βυθιστεί στο έσχατο σκοτάδι, υπάρχει η δυνατότητα να καταλάβει αστραπιαία, με αποτέλεσμα να επιθυμήσει να επιστρέψει σε Μένα. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θέλει και συμβάντα που την αναστατώνουν και που είναι συχνά τόσο οδυνηρά για τον ίδιο τον άνθρωπο ώστε αισθάνεται ότι βρίσκεται κοντά στο τέλος και ώστε για αυτό το λόγο διενεργεί έναν «γενικό καθαρισμό». . .  ώστε καταλαβαίνει ξαφνικά πόσο λάθος είναι ο τρόπος ζωής του και επιθυμεί από τα βάθη της καρδιάς του να είναι ή να γίνει άλλος άνθρωπος, εφόσον του απομείνει ακόμα μια ευκαιρία.

Και ξέρω τον χαρακτήρα της κάθε ψυχής, ξέρω τη στάση της απέναντί Μου και τι έχει ανάγκη. . .  Ως εκ τούτου ξέρω επίσης πώς πρέπει να της φερθώ για να την κερδίσω. Και όσο αχρείος και να είναι ο άνθρωπος, από την ανθρώπινη όψη. . .  Η ψυχή του είναι και θα παραμείνει δικό Μου τμήμα, το οποίο δεν εγκαταλείπω ποτέ. . .  Και λαμβάνω πάντοτε υπόψη Μου το γεγονός ότι είναι αιχμάλωτη του αντιπάλου Μου και ότι δεν μπορεί να ελευθερωθεί μόνη της από αυτόν, ότι αυτός την έχει υπό τον έλεγχό του. Ό,τι κακό κάνει ο άνθρωπος οφείλεται επομένως στην επιρροή, στην επενέργεια του αντιπάλου Μου, ο οποίος χρησιμοποιεί εκείνη την ψυχή για να κάνει το κακό πάνω σε αυτή τη Γη. Και για αυτό το λόγο βλέπω πάντα μέσα σε αυτή την ψυχή το υποδουλωμένο ον που δεν μπορεί να αμυνθεί όταν ωθείται από τον αντίπαλό Μου να κάνει αποτροπιαστικές πράξεις.

Ο άνθρωπος έχει μεν μια ελεύθερη θέληση, αλλά αυτή είναι τόσο αδύνατη ώστε χωρίς βοήθεια δεν μπορεί να αντιστέκεται. Και αυτή η βοήθεια του λείπει, γιατί δεν απευθύνεται στον Ιησού Χριστό, γιατί δεν επικαλείται Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού Χριστό. Και παρ’όλα αυτά αγαπώ αυτή την ψυχή και καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει και αυτή το δρόμο προς το Σωτήρα και Λυτρωτή της. Και έτσι θα έπρεπε και εσείς οι άνθρωποι να κοιτάξετε με τα μάτια της αγάπης τέτοιους ανθρώπους που αποστάτησαν από Μένα. Θα έπρεπε να τους σκέφτεστε με βαθιά ευσπλαχνία και να τους παρέχετε βοήθεια μέσω καλών σκέψεων, οι οποίες θα έχουν πάντα ευνοϊκά αποτελέσματα σε τέτοιους δυστυχισμένους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν μάλιστα να είναι πολύ επιτυχείς κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, μπορούν όμως επίσης να πρέπει να ανεχτούν πολλά δεινά, ανάλογα με το τι θεωρεί καλό για τις ψυχές τους η αγάπη Μου. . .

Δείξτε έλεος σε όλους εκείνες τις ψυχές και μην τις καταδικάσετε, αφού πρόκειται για βασανισμένα, δυστυχισμένα όντα, για τα οποία ο δρόμος προς Εμένα μπορεί να είναι ακόμα ατελείωτα μακριά, εφόσον δεν σημειωθεί μια επιτυχία κατά τη διάρκεια της μόνο ακόμα σύντομης αλλά πολύ σκληρής εποχής του τέλους. Ακριβώς αυτό το ον που ελέγχεται πλήρως από τον αντίπαλο έχει ανάγκη τη βοήθειά σας, την παράκλησή σας με αγάπη και τις καλές σκέψεις σας, γιατί είναι πάρα πολύ αδύναμο. Αλλά οι άνθρωποι απεχθάνονται τέτοιους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η δύναμη του «κυρίου» τους σε αυτούς. Και από αυτό να φυλάγεστε για να μην ενισχύσετε τη δύναμη εκείνου.

Αποσπάστε του κάθε ψυχή που βρίσκεται σε τέτοια άθλια κατάσταση. Βοηθήστε τες να Με βρουν, κάτι για το οποίο είστε μάλιστα ικανοί στην περίπτωση που τους στείλετε στοργικές σκέψεις, οι οποίες θα έχουν πάντα ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί η αγάπη διώχνει τον αντίπαλο και χαρίζει στην ψυχή τη δύναμη να αμυνθεί. Μπορείτε να συμβάλλετε ακόμα ατελείωτα πολλά μέσα στο σύντομο διάστημα μέχρι το τέλος, εσείς που Με έχετε ήδη βρει, εάν θεωρήσετε και εκείνους τους ανθρώπους τα παιδιά Μου για τα οποία θα παλεύω μέχρι το τέλος. . .  Μόνο μην τους καταδικάσετε και μην τους μισήσετε. . .  γιατί με αυτό τον τρόπο τους ρίχνετε σε όλο και πυκνότερο σκοτάδι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6645                14-9-1956

Ο Θεός ανταποδίδει πολλαπλάσια. . .

Δώρα χωρίς αγάπη δεν έχουν καμία αξία. . .

Αυτό που θυσιάζετε εθελοντικά θα το πάρετε πίσω πολλαπλάσια. Μην πιστεύετε ποτέ, εσείς οι άνθρωποι, ότι θα πρέπει να στερηθείτε τα αναγκαία στην περίπτωση που δίνετε από αγάπη για τον διπλανό σας. Αφού ο Πατέρας σας στον ουρανό ξέρει τι έχετε ανάγκη οι ίδιοι, και δεν θα αφήσει ποτέ να υποφέρει από ελλείψεις το παιδί του στη Γη που ζει σύμφωνα με το θέλημά Του, που ασκεί την αγάπη και ενεργεί πάντα μέσα στην αγάπη. Η φιλαυτία των ανθρώπων όμως τους εμποδίζει συχνά να βοηθήσουν το διπλανό, αφού δεν είναι πρόθυμοι για θυσίες, προκειμένου να μην περιορίσουν τον εαυτό τους. . .  Και αυτοί δεν θα βιώσουν ποτέ την ευλογία των έργων της αγάπης ούτε θα βιώσουν ποτέ πάνω στον εαυτό τους τη χαρά του να δίνουν.

Ο Πατέρας σας στον ουρανό όμως σας ανταποδίδει πλούσια τις θυσίες σας, για αυτό μπορείτε να είστε βέβαιοι. . .  Και έτσι ο πλούτος θα αυξάνεται συνέχεια για έναν ανιδιοτελή δωρήτη, πνευματικά και επίγεια θα του παρέχονται δώρα όσο περισσότερο δίνει από τα δικά του αγαθά, δεν θα χρειάζεται να στερηθεί τα αναγκαία. Για αυτό το λόγο κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με το γεγονός ότι η φτώχεια του τον εμποδίζει να δίνει. . .  Αλλά αξιολογείται η προθυμία για αγάπη που συνοδεύει το κάθε δώρο, αφού χωρίς αγάπη οποιοδήποτε δώρο δεν αξίζει τίποτα, όσο μεγάλο και πολύτιμο και να είναι. Και από αυτό προκύπτει ότι δεν θα έπρεπε να παρακινήσει τον άνθρωπο να κάνει καλά έργα η γνώση του για την ανταπόδοση από πλευράς του Θεού. Αφού εάν το κίνητρο για δήθεν έργα της αγάπης είναι η φιλαυτία ή η υστεροβουλία, εκείνα δεν έχουν καμία αξία. . .

Μόνο μην αφήνετε να εμφανιστεί μέσα σας ο φόβος ότι δεν θα έχετε αρκετά για να ζήσετε στην περίπτωση που δίνετε σε άλλους, αφού αυτή η ανησυχία είναι περιττή εάν μόνο σας ωθεί η καρδιά σας να δώσετε και να χαρίσετε ευτυχία. Και επομένως θα υπήρχε πράγματι ένας παράδεισος στη Γη αν κανένας άνθρωπος δεν θα αδιαφορούσε για την ένδεια του συνανθρώπου. . .  αν ο καθένας ανακούφιζε ένδεια άσχετα με τις δικές του συνθήκες. . .   Αφού αυτές δεν θα χειροτερέψουν ποτέ.

Αλλά κάθε καλό έργο θα αφυπνούσε και πάλι αγάπη και θα επέτρεπε να ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα οι άνθρωποι. . .  Η φιλαυτία όμως το εμποδίζει αυτό και ο καθένας σκέφτεται πρώτα τον εαυτό του πριν σκεφτεί τον συνάνθρωπό του. Αλλά ο ίδιος από μόνος του δεν θα μπορεί να αποκτήσει τίποτα, αυτό θα έπρεπε να λάβει υπόψη του. . .  Και έτσι όπως παραλαβαίνει αυτός από τον Θεό αυτά που του χαρίζει η επίγεια του ζωή, έτσι θα έπρεπε να χαρίζει και εκείνος από μια εσωτερική ώθηση, και δεν θα είναι ποτέ σε βάρος του. Αφού κάθε πράξη της αγάπης έχει πνευματικά και επίγεια αποτελέσματα και κάθε πράξη της αγάπης είναι ένα βήμα προς τον Θεό, ο Οποίος είναι ο Ίδιος η Αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6647                17-9-1956

Τι είναι η ψυχή. . .

Πλήρη αβεβαιότητα επικρατεί ακόμα σχετικά με τέτοια προβλήματα όπου δεν φτάνει η ανθρώπινη λογική για να λυθούν και όπου πρέπει να ενεργήσει το Πνεύμα του Θεού, η ενέργεια του Οποίου ωστόσο αναγνωρίζεται μόνο σπάνια από τους ανθρώπους. Μονάχα αυτό όμως μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση εκεί όπου άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις σχετικά με άλυτα προβλήματα. Εκείνοι όμως αμφισβητούν και τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ενέργειας του Πνεύματος, παρόλο που μόνο αυτά ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Οποιουδήποτε είδους και να είναι μια ερώτηση, σωστή θα είναι πάντα μόνο η απάντηση την οποία θα δώσει στους ανθρώπου ο Θεός ο Ίδιος διά του Πνεύματός Του. . .

Το «Πνεύμα» όμως δεν πρέπει να μπερδευτεί με τη «λογική», αφού η λογική του ανθρώπου μπορεί το ίδιο καλά να κινηθεί σε λάθος κατεύθυνση. . .  Δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα πορίσματα που προκύπτουν από τη λογική ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλιώς δεν θα υπήρχαν πολλαπλές γνώμες και απόψεις που προσπαθούν να επιβληθούν και που όλες διεκδικούν να είναι αλήθεια, οι οποίες όμως αποκτήθηκαν όλες διά της ανθρώπινης λογικής. . .  Το «Πνεύμα» όμως είναι η ακτίνα που προέρχεται από την Ίδια την αιώνια Αλήθεια, που δίνει φως, δηλαδή γνώσεις σχετικά με αυτά που μόνο υποθέτει η ανθρώπινη λογική και για τα οποία δεν μπορούν να προσκομιστούν αποδείξεις. Το «Πνεύμα του Θεού» όμως δίνει πλήρη εσωτερική πεποίθηση, διαφωτίζει ανελλιπώς ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσει κανείς τη λογική του:. . .

Η έννοια «ψυχή» δεν θα μπορεί να εξηγηθεί με κατανοητό τρόπο σε κάνεναν άνθρωπο που να μην έχει αποκτήσει ορισμένες «πνευματικές γνώσεις». Αφού η ψυχή είναι κάτι το πνευματικό, δεν είναι γήινη και υλική, και επομένως μπορεί να εξηγηθεί μόνο με πνευματικό τρόπο. Η ψυχή είναι αυτό που δίνει τη ζωή στο σώμα, στην υλική μορφή. . .  Η ψυχή είναι η πραγματική ζωή, το πραγματικό εγώ του ανθρώπου, το οποίο περιέχεται μέσα σε ένα υλικό εξωτερικό περίβλημα, το οποίο είναι αόρατο και ωστόσο υπάρχει πάντα όσο εκδηλώνεται μια δύναμη μέσα σε αυτή την εξωτερική μορφή. Και ο άνθρωπος δεν θα ήταν ον που έχει τη συνειδητότητα του εγώ εάν δεν υπήρχε η ψυχή μέσα του.

Η ψυχή είναι δύναμη που εξέρρευσε κάποτε από τον Θεό, την οποία Αυτός έβγαλε από τον Εαυτό Του ως κάτι το οντώδες στο οποίο έδωσε μια ανεξάρτητη ζωή. Και αυτό το ον ήταν εξοπλισμένο με την ελεύθερη βούληση και την ικανότητα να σκέφτεται. . .  Το ότι και το γιατί αυτό το οντώδες. . .  η ψυχή. . . βρίσκεται μέσα στο ανθρώπινο κορμί κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής είναι μια άλλη γνώση. Πρώτα απ’όλα όμως θα πρέπει να εξηγηθεί εδώ ότι η ψυχή είναι η αιτία για την οποία ο άνθρωπος μπορεί να σκέφτεται, να αισθάνεται και να θέλει. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ψυχή είναι αυτή που δίνει ζωή σε όλα τα όργανα, ότι κάθε δραστηριότητα του κορμιού, κάθε κίνηση της βούλησης και οποιοδήποτε αίσθημα είναι η έκφραση της ψυχής που βρίσκεται μέσα στο κορμί του ανθρώπου. . .  η οποία είναι στην ουσία μάλιστα κάτι το πνευματικό, κάτι που δεν μπορεί να το βλέπει το ανθρώπινο μάτι και η οποία. . .  εφόσον μπορούσε να τη δει κανείς. . .  μοιάζει τελείως με το ανθρώπινο εξωτερικό περίβλημά της.

Η ψυχή είναι αυτό που συνεχίζει να υπάρχει μετά το θάνατο του κορμιού και το οποίο μπορούν και να βλέπουν οι άλλες ψυχές που κατέχουν ένα βαθμό ωριμότητας που επιτρέπει την πνευματική όραση. Συνεπώς, δεν μπορεί ποτέ κανείς να εξηγήσει την ψυχή ως κάποια ουσία που να ανήκει στο υλικό κορμί. . .  Αυτή είναι και θα παραμείνει πνευματική ουσία, άρα πνευματική ακτινοβολία του Θεού, η οποία πρέπει να εκπληρώσει ένα σκοπό στη Γη. . .  Είναι άτρωτη και άφθαρτη, μπορεί όμως να διαφέρει από άλλες ψυχές σχετικά με την ποσότητα του φωτός που ακτινοβολεί. Και ο σκοπός της επίγειας της ζωής είναι να αυξήσει η ψυχή το βαθμό του φωτός της, τον οποίο μείωσε κάποτε εθελοντικά. . .

Δεν έχει τη δυνατότητα να εξηγήσει τη φύση της ψυχής κανένας άνθρωπος που να το επιχειρήσει με καθαρά επιστημονικό τρόπο, γιατί η ψυχή δεν είναι τίποτα το χειρόπιαστο, τίποτα το οποίο θα μπορούσαν να εξιχνιάσουν οι ανθρώπινες αισθήσεις, αλλά είναι δύναμη από τη δύναμη του Θεού, η Φύση του Οποίου είναι και θα παραμείνει επίσης ανεξιχνίαστη, τον Οποίο ωστόσο δεν μπορούν να αρνηθούν οι σκεπτούμενοι άνθρωποι. Έτσι και η ψυχή είναι το πραγματικό εγώ του ανθρώπου, το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί, το οποίο υπάρχει και παρ’όλα αυτά δεν μπορεί να αποδειχθεί, το οποίο αναθέτει μάλιστα τις λειτουργίες στα σωματικά όργανα, το οποίο ωστόσο μπορεί να υπάρχει και χωρίς το κορμί, ενώ το κορμί χωρίς την ψυχή είναι μόνο εντελώς άψυχη ύλη, παρόλο που όλα τα όργανα είναι ακόμα αμετάβλητα. . .

Αλλά λείπει η ζωή μόλις εγκαταλείπει η ψυχή το κορμί. . .  λείπει αυτό που δραστηριοποιεί το κορμί, αυτό που παρακινεί τις λειτουργίες των οργάνων, αυτό που με την ελεύθερη θέληση επενργεί πάνω στα όργανα σκέψης και που προκαλεί κάθε κίνηση της βούλησης. . .  Και αυτό το κάτι που σκέφτεται, που θέλει και που αισθάνεται. . .  η ψυχή. . . κινείται τώρα σε άλλες σφαίρες, αλλά πάντα ως το ίδιο ον το οποίο κατοικούσε πριν μέσα στο ανθρώπινο κορμί. Και για αυτό το λόγο μπορεί να το αναγνωρίσει ένα άλλο ον στο άλλο βασίλειο, πράγμα για το οποίο όμως προϋποτίθεται ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6650                21-9-1956

Η δύναμη της ζωντανής πίστης. . .

Παρουσία του Θεού. . .

Ο κόσμος θα εγείρει ακόμα μεγάλες απαιτήσεις από σας, τις οποίες θα πρέπει να είστε ικανοί να αντιμετωπίσετε. Και τη δύναμη για αυτό πρέπει να την αποκτήσετε με πνευματικό τρόπο, γιατί θα πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά πριν το τέλος. Αλλά όλοι αυτοί οι υπηρέτες πρέπει να διαθέσουν μια ισχυρή πίστη, κάτι που όμως μπορεί πάντα μόνο να γίνεται στην περίπτωση που σας επιβάλω δοκιμασίες της πίστης σας, η επιτυχία σας στις οποίες θα ενισχύει συνέχεια την πίστη σας.

Σας λέω ξανά και ξανά ότι έχω ανάγκη πιστούς υπηρέτες στη Γη και ξανά και ξανά στρατολογώ νέους υπηρέτες, γιατί θα πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά πριν το τέλος. Αλλά όλοι αυτοί οι υπηρέτες πρέπει να διαθέσουν μια ισχυρή πίστη, διότι αλλιώς είναι ακατάλληλοι για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. Και για αυτό το λόγο πρέπει να δρουν με ασυνήθιστη αγάπη και να αυξήσουν με αυτό τον τρόπο τη δύναμη της πίστης τους, αφού μπορούν να μιλήσουν με ζωντανό τρόπο για Μένα και για το όνομά Μου μόνο τότε που οι ίδιοι έχουν μια ζωντανή πίστη. . .  Πρέπει να δώσουν στους συνανθρώπους τους ένα παράδειγμα του πόση δύναμη προκύπτει από μια ζωντανή πίστη και ποιος είναι το μόνο μέσο διά του οποίου μπορεί να αποκτήσει κανείς μια τέτοια ζωντανή πίστη. . .

Η έμπρακτη αγάπη είναι απαραίτητη για να αποκτήσει κανείς μια ισχυρή πίστη και η έμπρακτη αγάπη παροτρύνεται μέσω της ένδειας και της δυστυχίας του συνανθρώπου. . .  οι οποίες επομένως δεν μπορούν να καταργηθούν και οι οποίες μπορούν να επιφέρουν πολλή ευλογία. Έχω όμως και άλλα μέσα για να κάνω εσάς τους ανθρώπους να ωριμάσετε και να ενισχύσετε την πίστη σας, αφού πρόκειται μόνο να Με αισθανθείτε παρών κοντά σας, να Με πλησιάσετε τόσο ώστε να Μου παρουσιάσετε με εμπιστοσύνη όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας και να Μου ζητήσετε βοήθεια, την οποία θα σας παράσχω μάλιστα. . .  Πρέπει να κάνετε προσπάθεια να έρθετε κοντά Μου και συχνά να συνομιλείτε ολόψυχα μαζί Μου. . .  αφού τότε οι αμφιβολίες που έχετε ακόμα θα δώσουν τη θέση τους στη βεβαιότητα ότι σας βοηθάω. Και τότε δεν θα φύγετε πια μακριά Μου.

Η παρουσία Μου είναι που σας δίνει ασφάλεια και για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας παρακινήσω να Με φωνάζετε να έρθω κοντά σας μέσω της έντονης προσευχής. . .  Αφού όσο πιο στενά συνδεδεμένοι είστε μαζί Μου, τόσο πιο εύκολα μπορώ να σας επηρεάσω, με αποτέλεσμα να Με αισθανθείτε και να Με πιστέψετε ακλόνητα. Και θα έχετε ανάγκη μια τέτοια πίστη κατά τον ερχόμενο καιρό. . . και μόνο αυτό είναι σημαντικό, δηλαδή να αντισταθείτε τότε. Ακόμα μπορεί ο κόσμος να σας απομακρύνει από Μένα, δηλαδή αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο δύο περιοχές και δεν μπορείτε να τις ενώσετε· εκτοπίζεται το πνευματικό βασίλειο μόλις σας πλησιάζει ο κόσμος. Και αυτός ο χωρισμός πρέπει να ακυρωθεί από εσάς. . .

Πρέπει μέσα στον κόσμο να αισθάνεστε το ίδιο συνδεδεμένοι με Μένα και να ξέρετε ότι είμαι παρών κοντά σας. Μόνο τότε θα έχετε δύναμη και μέσα στον κόσμο και η δουλειά σας μέσα στον αμπελώνα θα είναι επιτυχής. . .  Τότε δεν θα φοβάστε τον κόσμο που σας απειλεί, γιατί θα ξέρετε ότι βρίσκομαι στο πλευρό σας. . .  Μόνο αυτό θέλω να το πετύχω και για αυτό το λόγο κάνω τα πάντα για να σας τραβήξω τόσο πολύ κοντά Μου ώστε αυτός ο δεσμός να μην μπορεί πια να κοπεί από εγκόσμιες εντυπώσεις ή εγκόσμιες απαιτήσεις από σας. Και για αυτό χρησιμεύουν επίσης οι ασθένειες και η δυστυχία, η ένδεια και οι ανησυχίες, γιατί το αποτέλεσμά τους μπορεί να είναι αυτός ο έντονος δεσμός μαζί Μου, και σε τέτοιες περιπτώσεις μια πανίσχυρη πίστη είναι ένα βέβαιο όφελος. . .

«Ελάτε κοντά Μου όταν είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, και Εγώ θα σας ξεκουράσω. . .» «Χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί.» Θυμάστε πάντα αυτά τα λόγια και πάρτε το δρόμο που οδηγεί σε Μένα και να ξέρετε ότι είμαι ο Πατέρας σας και ότι θέλω εσείς τα παιδιά Μου να Με αγαπήσετε σαν τον Πατέρα σας. Και ένας στοργικός πατέρας δεν αφήνει τα παιδά του μέσα στα δεινά εάν μπορεί να τα βοηθήσει. . .  Και το ότι Εγώ μπορώ να σας βοηθήσω δεν θα το αμφισβητήσετε· το ότι θέλω να σας βοηθήσω το αποδεικνύουν ξανά και ξανά τα λόγια Μου, τα οποία μαρτυρούν την αγάπη Μου για σας, και η αγάπη είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6651                22-9-1956

Φωνές στον επίγειο δρόμο. . .

Μεγάλα κομμάτια του δρόμου θα πρέπει ακόμα να διανύσουν εκείνοι που δεν προσέχουν τη φωνή Μου, ο Οποίος τραβά την προσοχή τους σε ένα σύντομο δρόμο, και παρ’όλα αυτά εκείνοι δεν τον παίρνουν. Θα βαδίζουν ακόμα για ατελείωτους καιρούς και δεν θα φτάσουν στο στόχο τους, γιατί πήραν μια λανθασμένη κατεύθυνση. Ωστόσο, ξανά και ξανά στρίβουν δρόμοι που οδηγούν σε Μένα. . .  Εάν όμως δεν τους πάρει ο άνθρωπος, δεν θα φτάσει ουδέποτε στο στόχο του. Αλλά δεν θα πάψω να φωνάζω, προκειμένου να τους σταματήσει η φωνή Μου και να τους δώσει μια ευκαιρία να αναλογιστούν αν θέλουν να συνεχίσουν να βαδίζουν ή να επιστρέψουν και να στρίψουν στο σωστό δρόμο. . .

Και τέτοιες φωνές ηχούν για έναν άνθρωπο όποτε του παρουσιάζεται ο λόγος Μου, όποτε με οποιονδήποτε τρόπο εφιστάται η προσοχή του στο θέλημά Μου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας συζήτησης ή και μέσω συγγραμμάτων, γιατί ο άνθρωπος πιέζεται ξανά και ξανά να παρακολουθήσει ορισμένους ειρμούς σκέψεων το περιεχόμενο των οποίων είμαι Εγώ ο Ίδιος ή είναι ο πραγματικός σκοπός της ύπαρξής του. Τότε του ηχεί κατά κάποιον τρόπο μια φωνή από ψηλά, τότε τον πλησιάζουν αγγελιοφόρει Μου και τότε παρακινείται για λίγα λεπτά να πάρει θέση, πράγμα που μπορεί να του επιφέρει ευλογία ή και απόλεια. . .

Οι περισσότεροι άνθρωποι βαδίζουν πάνω σε αυτό το λάθος δρόμο που δεν οδηγεί στο στόχο, αλλά δεν παύω να τους επισημαίνω να αλλάξουν δρόμο και δεν θα πάψω μέχρι το τέλος, αφού ξανά και ξανά στρίβουν δρόμοι που οδηγούν στα ύψη. . .  σε Μένα. . ., και μέχρι την τελευταία ώρα ο άνθρωπος θα έχει ακόμα τη δυνατότητα να αναλογιστεί και να εγκαταλείψει το παλιό δρόμο, στην περίπτωση που μόνο ακούσει μια φορά τους αγγελιοφόρους Μου. Υπάρχει ωστόσο ένα μεγάλο εμπόδιο, υπάρχει ένας λόγος γιατί οι άνθρωποι προτιμούν να πάρουν το λάθος δρόμο. . .  Ο αντίπαλός Μου τους περνά την ιδέα ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο. . .  δηλαδή ο καθένας είναι τόσο πεπεισμένος για τον εαυτό του, για τις γνώσεις του και την αξία του ώστε δεν του αρέσει να ακούσει τις συμβουλές άλλων. Και αυτή την αυτοπεποίθηση τους την ψιθυρίζει ο αντίπαλός Μου, ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να επιδιώξουν να φτάσουν κοντά Μου.

Ένας άνθρωπος που έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του και τη σκέψη του θα κοιτάξει γύρω του και για αυτό το λόγο θα ακούσει όταν συναντήσει έναν αγγελιοφόρο πάνω στο δρόμο του. . .  Και τέτοιος άνθρωπος επηρεάζεται εύκολα να εγκαταλείψει το δρόμο του και να συνεχίσει την πορεία του πάνω σε έναν άλλο δρόμο. Και δεν θα μετανοιώσει ότι ακολούθησε τον οδηγό που τον προσέλκυσε στο σωστό δρόμο. . .  Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν τους αγγελιοφόρους, γιατί οι οδοιπόροι αισθάνονται ανώτεροι, γιατί πιστεύουν ότι έχουν οι ίδιοι την καλύτερη γνώση του σωστού δρόμου.

Ο αντίπαλός Μου έχει κερδίσει μεγάλη δύναμη πάνω στους ανθρώπους, αφού τον ακολουθούν πρόθυμα, οπουδήποτε και να τους οδηγήσει. Ωστόσο, κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν του μίλησαν οι αγγελιοφόροι Μου, κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν είδε ποτέ τους δρόμους που έστριψαν από το δικό του δρόμο. . .  Κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν είχε επαφές με ανθρώπους που ξεκίνησαν πνευματικές συζητήσεις και που υποστήριξαν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του. . .  Και ο καθένας είχε την υποχρέωση να αναλογιστεί μόνος του, γιατί τότε βέβαια θα είχαν εμφανιστεί ευνόητες σκέψεις μέσα του. Αφού υποβοηθώ πάντοτε όπου βλέπω έστω και μια ελάχιστη προθυμία ενός ανθρώπου να σκέφτεται και να κάνει το σωστό. Αλλά ο κάθε άνθρωπος θα συνεχίζει να κατέχει την ελευθερία της βούλησής του, και ως εκ τούτου θα πρέπει να λογοδοτήσει για το πώς χρησιμοποίησε αυτή την ελεύθερη θέλησή του.

Στο φαρδύ, επίπεδο δρόμο βαδίζουν οι μάζες. Πολλοί περπατούν με αυτοπεποίθηση, αλλά οι περισσότεροι τους ακολουθούν απλά ως οπαδοί που δεν σκέφτονται μόνοι τους σε ποιο στόχο θα φτάσουν και που αφήνουν να τους οδηγούν εκείνοι χωρίς να ανησυχούν καθόλου ότι θα μπορούσε να σημάνει τη συμφορά τους. Και ξανά και ξανά οι αγγελιοφόροι Μου αναμειγνύονται με τους μάζες και τους επισημαίνουν τους στενούς δρόμους που στρίβουν από το φαρδύ δρόμο. Αλλά δεν έχουν πολλή απήχηση και μόνο πολύ σπάνια κάνουν παρέα μαζί τους οδοιπόροι που έχουν εμπιστοσύνη σε εκείνους τους αγγελιοφόρους και που ούτε φοβούνται την άνοδο, η οποία είναι λίγο πιο δύσκολη. Αλλά αυτούς περιμένει ένας καταπληκτικός στόχος, τον οποίο θα μπορούσαν να πετύχουν όλοι οι άνθρωποι, τον οποίο ωστόσο πετυχαίνουν μόνο λίγοι, γιατί οι άνθρωποι δεν προσέχουν τους αγγελιοφόρους Μου τους οποίους τους στέλνω ξανά και ξανά, προκειμένου να τους βοηθήσουν να βρουν τη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6652                24-9-1956

Σωστή εκτίμηση της επίγειας ζωής. . .

Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τη μακαριότητα την οποία θα σας χαρίσει το πνευματικό βασίλειο, στην περίπτωση που διαμορφώσατε, μέσω της επίγειας σας ζωής, τον χαρακτήρα σας έτσι ώστε να μπορέσετε να θέσετε το φωτεινό βασίλειο υπό την κατοχή σας. Και δεν μπορεί να σας διευκρινιστεί αυτό, γιατί κατά συνέπεια θα υπήρχε ένας ορισμένος εξαναγκασμός σχετικά με τον τρόπο όπως θα ζούσατε την επίγεια σας ζωή, με αποτέλεσμα να μην εκπληρωνόταν πια ο σκοπός αυτής. Και ακόμα και στην περίπτωση που σας παρουσιάσει κανείς τη μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο η οποία προκύπτει από μια ζωή σύμφωνη με το θέλημα του Θεού, λείπουν ωστόσο οποιεσδήποτε αποδείξεις, κάτι που αιτιολογείται από την ελευθερία βούλησης, η οποία θα κινδύνευε εάν υπήρχαν σχετικές αποδείξεις. Μπορεί και πρέπει όμως να σας επισημανθεί ότι η πιο δύσκολη επίγεια ζωή που χαρακτηρίζεται από την ένδεια, από πιέσεις, από την αρρώστια και τη φτώχεια, αντισταθμίζεται χιλιαπλάσια από εκείνες τις μακαριότητες και ότι, κοιτάζοντας πίσω, δεν θα μπορείτε να καταλάβετε ότι σας ήταν δύσκολο να κάνετε θυσίες. Αφού τότε ο χρόνος σας στη Γη θα σας φανεί σαν μια φευγαλέα στιγμή και ολόκληρη η αιωνιότητα μαζί με τη μακαριότητά της θα βρίσκεται μπροστά σας. . .

Όλοι εσείς οι άνθρωποι αποδίδετε υπερβολική σημασία στη ζωή σας στη Γη, από την επίγεια άποψη. . .  Από την πνευματική άποψη μεν έχει πολλή σημασία, επειδή ένας καλός τρόπος ζωής μπορεί να σας αποφέρει μια μακάρια αιωνιότητα. Αλλά αυτά που σας προσφέρει αυτή η επίγεια σας ζωή είναι εντελώς άχρηστα και σας προκαλούν άνεση μόνο για μια στιγμή, συγκριτικά με την αιωνιότητα. Αυτό να το λαμβάνετε πάντα υπόψη σας, δηλαδή ότι κάποτε δεν θα μπορείτε να καταλάβετε ότι σας άρεσαν πράγματα που δεν είχαν καμία πνευματική αξία. . .  και θα είστε ευγνώμονες σε κάθε ψυχή που κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής σάς παρουσίασε ακριβώς εκείνη την έλλειψη αξίας και που τράβηξε την προσοχή σας σε άλλους στόχους.

Αλλά όσο ζείτε στη Γη εσείς οι άνθρωποι δεν σας αρέσουν τέτοιες υποδείξεις και για αυτό επομένως είπε τα εξής λόγια ο Ιησούς: «Η βασιλεία των ουρανών κερδίζεται με τη βία, και όσοι βιάζουν και πιέζουν τον εαυτό τους την αρπάζουν και την κατακτούν. . .» Αν όμως προσπαθούσατε να φανταστείτε για πόσο ατελείωτο χρονικό διάστημα βαδίζει ήδη στη Γη η ψυχή σας και ότι μπροστά σας βρίσκεται η αιωνιότητα, θα ήσασταν ικανοί να εκτιμήσετε καλύτερα το σύντομο διάστημα της επίγειας σας ζωής. Θα ξέρατε ότι πρόκειται πραγματικά για μόνο μια στιγμή και τότε θα παραιτούσασταν ευχαρίστως από τις χαρές αυτής της στιγμής εν όψει της μακαριότητας την οποία αποκτάτε μέσω της υπερνίκησης του εαυτού σας.

Ακριβώς σε αυτό συνιστάται η δοκιμασία της θέλησής σας, δηλαδή στο να μην επιδιώξετε αυτά που ανήκουν στον αντίπαλο του Θεού, αλλά στο να θεωρήσετε στόχο σας τον Θεό. . .  Και στην περίπτωση που σας έρχεται βοήθεια με τόσο φανερό τρόπο, δηλαδή με το να ενημερώνεστε για το σκοπό της επίγειας σας ζωής, στην περίπωτη που σας δίνεται η όραση, με αποτέλεσμα να δείτε αυτά που δεν βλέπει ο τυφλός, θα έπρεπε να σας τραβήξει ο στόχος σας . Αφού η επίγεια σας ζωή δεν έχει αιώνια διάρκεια και μπορεί να τελειώσει ήδη την επόμενη μέρα. . .

Η επίγεια σας ζωή είναι αμφίβολη, γιατί δεν έχετε καμία βεβαιότητα ότι θα μπορείτε να την απολαύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Μια πνευματική ζωή όμως θα την έχετε βεβαίως όλοι, μόνο που αυτή μπορεί να έχει πολύ διαφορετική ποιότητα. Και για αυτή αποφασίζετε οι ίδιοι ανάλογα με τη στάση σας απέναντι στην επίγεια σας ζωή. Και παρ’όλα αυτά έχετε το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζήσετε και στη Γη στον τόπο ο οποίος σας ανατέθηκε. Άρα δεν στερείστε ορισμένες χαρές στη ζωή σας, και ο Θεός δεν απαιτεί από σας να ζήσετε σαν ερημίτες, δεν απαιτεί να αποσυρθείτε εντελώς από τον κόσμο. . .  Ωστόσο δεν θα έπρεπε να αφήσετε τον κόσμο να σας ελέγχει, εσείς να είστε κύριοι του κόσμου, να αξιοποιήσετε τον κόσμο, έτσι όπως είναι θέλημα του Θεού. . .  Αλλά το νόημα και το σκοπό της ύπαρξής σας σε αυτό τον κόσμο να θεωρείτε πάντα την πνευματική σας ανάπτυξη, την οποία μπορείτε να πετύχετε και κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .

Δεν θα έπρεπε «ο κόσμος» να απασχολεί ολόκληρη τη σκέψη του ανθρώπου, αλλά θα έπρεπε να επικρατούν οι πνευματικές σκέψεις. Σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος δεν θα είναι πια κανένας κίνδυνος, παρόλο που ο άνθρωπος θα βρίσκεται στη μέση του κόσμου. Και ο άνθρωπος θα έπρεπε πάντα να λαμβάνει υπόψη του ότι η επίγεια του ζωή δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μόνο ένα βήμα προς το σκοπό. . .  Όποιος υιοθετήσει αυτές τις σκέψεις δεν αρκείται σε αυτά που του προσφέρει ο κόσμος. . .   Ψάχνει να βρει και επιδιώκει ανώτερους στόχους, και για αυτόν ο κόσμος έχασε τον κίνδυνο, δεν θα τον ικανοποιήσει πια πλήρως ο κόσμος, γιατί κατάλαβε την πραγματική του αξία ή απαξία. Επιπλέον ο Θεός μέσα στη δημιουργία Του χάρισε στον άνθρωπο πολλά πράγματα, τα οποία μπορεί αυτός να απολαύσει ακίνδυνα, καθώς ο Θεός το αφήνει στον ίδιο τον άνθρωπο να απολαύσει δίκαια όλα τα πράγματα, όσο Αυτός ο Ίδιος είναι και παραμένει ο κύριος στόχος του ανθρώπου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6653                25 κ. 26-9-1956

Κήρυκες του λόγου με εντολή του Θεού. . .

Είναι πράγματι μια αποστολή που φέρνει ευλογία το να κηρύξει κανείς το Ευαγγέλιο που προέρχεται από Μένα. Αφού αυτό λείπει στους ανθρώπους, γιατί μόνο σπάνια τους παρουσιάζεται η καθαρή αλήθεια, γιατί ο Ίδιος δεν μπορώ πια να μιλώ στους ανθρώπους όσο ο κήρυκας του λόγου Μου δεν διορίστηκε για αυτή την αποστολή από Εμένα τον Ίδιο. . .  εάν ο ίδιος επέλεξε αυτή την αποστολή χωρίς να διοριστεί από Εμένα.

Η κήρυξη του Ευαγγελίου Μου, της θεϊκής διδασκαλίας της αγάπης, είναι απολύτως απαραίτητη για την ανθρωπότητα, γιατί αυτή πρέπει να ξέρει για το θέλημά Μου, προκειμένου να ζει στη Γη σύμφωνα με αυτό. Άρα θα ευλογήσω τον καθένα που να Μου προσφερθεί και που να διδάξει τους συνανθρώπους του με εντολή Μου. Πρέπει όμως πριν να μάθει για Μένα και για το θέλημά Μου, ή πρέπει να είναι έτσι η ποιότητα του είναι του ώστε να μπορώ Εγώ ο Ίδιος διά αυτόν να μιλήσω στους ανθρώπους στους οποίους θέλω να κηρύξω το λόγο Μου. Δεν Μου είναι χρήσιμος για αυτή την αποστολή στην περίπτωση που θέλει να διαδώσει δικές του γνώσεις, τις οποίες απόκτησε μέσω μελετών και για τις οποίες πιστεύει ότι πρόκειται για την αλήθεια. . .

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του πρέπει ο ίδιος να συνδεθεί με Εκείνον τον Οποίο θέλει να κηρύξει. . .  Πρέπει ως καλός υπηρέτης μέσα στον αμπελώνα Μου να παραλάβει πρώτα τις διαταγές του Κυρίου του. . .  Πρέπει από Αυτόν τον Ίδιο να ακούσει τις εντολές για να τον δεχθεί Αυτός σαν υπηρέτη και να του αναθέσει μια αποστολή. Όταν πρόκειται για γήινες υποθέσεις αυτή η διαδικασία είναι αυτονόητη για εσάς τους ανθρώπους, δηλαδή ότι κάθε υφιστάμενος περιμένει τις εντολές του προϊσταμένου του. . .  Σχετικά με την κήρυξη του Ευαγγελίου Μου ωστόσο αρκείστε συχνά σε αυτά που σας παρουσιάζουν συνανθρώπους, ενώ δεν ζητάτε τις διαταγές από τον πραγματικό Κύριο. . .

Σηκώνετε τον εαυτό σας σε μια θέση την οποία δεν σας ανέθεσα. Λέτε τον εαυτό σας «εκπροσώπους του Θεού» ή «υπηρέτες του Θεού», ενώ συχνά δεν είστε οι ίδιοι απευθείας συνδεδεμένοι μαζί Του. Και οι παθώντες είναι εκείνοι στους οποίους θέλετε να κηρύξετε το λόγο Μου, στον οποίο όμως λείπει η δύναμη, γιατί δεν μπορώ ο Ιδιος να τους μιλώ μέσω εσάς, με αποτέλεσμα να μην ακούν το δικό Μου λόγο, αλλά τα δικά σας λόγια, τα οποία ως εκ τούτου δεν θα έχουν κανένα δυνατό αποτέλεσμα, εφόσον οι ίδιοι οι ακροατές δεν συνδεθούν μαζί Μου τόσο ολόψυχα ώστε να ακούσουν τη δική Μου φωνή μέσα στα λόγια σας. Αλλά για αυτό το λόγο ευλογώ όσους μπόρεσα να διορίσω για τη δραστηριότητα του δασκάλου διά της δικής τους θέλησης. Αφού αυτοί δεν θα αρθρώσουν ποτέ τα δικά τους λόγια, αλλά θα Μου επιτρέπουν πάντα στον Ίδιο να μιλήσω, και όποτε μιλώ στους ανθρώπους αυτοί θα παραλαβαίνουν αισθητά δύναμη και φως.

Το πόσο μεγάλη είναι η ένδεια μέσα στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα, γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί αληθινοί εκπρόσωποι, μπορείτε οι ίδιοι να το καταλάβετε από την έλλειψη πίστης των ανθρώπων. Αφού εκείνα τα λόγια δεν φτάνουν στους ανθρώπους, αφού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στους ακροατές, αφού οι κήρυκες δεν διορίστηκαν από Μένα, αλλά μόνο δημιούργησαν για τον εαυτό τους ένα επάγγελμα, μια εγκόσμια θέση με πρόσχημα το πνευματικό. . .

Οι κήρυκες του Ευαγγελίου Μου τους οποίους διορίστηκα ο Ίδιος δεν θα χρησιμοποιούν ποτέ κενά λόγια, αλλά θα μιλούν πάντοτε με ζωντανό τρόπο, με πλήρη πειστικότητα και με ζήλο θα υποστηρίζουν Εμένα και το όνομά Μου και θα κηρύσσουν πάντα μόνο την αλήθεια, η οποία πάλι θα πείσει τον ακορατή στην περίπτωση που αυτός επιθυμεί το λόγο Μου. Και μια τέτοια ζωντανή κήρυξη θα πιάσει τόπο. Οι ακροατές θα αφήσουν το λόγο να διεισδύσει μέσα στις καρδιές τους και θα κάνουν προσπάθεια να πραγματοποιήσουν το λόγο Μου, επειδή τους μιλώ ο Ίδιος και επειδή η δική Μου φωνή έχει πράγματι ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από ό,τι μόνο λόγια χωρίς πνεύμα και ζωή, παρόλο που ο σκοπός τους είναι να αποδώσουν αυτά που κήρυξα ο Ίδιος πάνω στη Γη.

Μόνο τότε που οι εκπρόσωποί Μου στη Γη Μου δίνουν τη δυνατότητα να μιλήσω ο Ίδιος μέσω εκείνων, τα λόγια τους θα έχουν αποτέλεσμα πάνω στους ανθρώπους. Αλλά υπάρχουν κατά πολύ περισσότεροι κήρυκες του κενού λόγου παρά τέτοιοι που είναι ζωντανοί και που κηρύσσουν σύμφωνα με το Πνεύμα Μου. Μόνο οι τελευταίοι όμως μπορούν να καταφέρουν να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να ζωντανέψουν, επειδή μόνο μέσω εκείνων μπορεί να ενεργήσει η δύναμη του Πνεύματός Μου, η οποία είναι ζωογονητική, η οποία επιτρέπει στο νεκρό να αναστηθεί στη ζωή. . .  Και εκείνους θα τους ευλογήσω όταν είναι δραστήριοι για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6661                4-10-1956

Πάλεμα για ισχυρή πίστη. . .

Παρουσία του Θεού. . .

Με επίγνωση της δικής σας κατάστασης ανάγκης δεν θα σας είναι δύσκολο να αισθανθείτε και τα δεινά των συνανθρώπων σας, με αποτέλεσμα η προθυμία σας για βοήθεια να αυξηθεί. . .  καθώς ξέρετε τώρα επίσης καλύτερα για τα μέσα που θα τους βοηθήσουν να γλιτώσουν από τα δεινά τους. Για αυτό το λόγο επομένως πρέπει να πλήξουν και εσάς πού και πού κάθε είδους δυσκολίες για να συμμετάσχετε με ζήλο στη βοήθεια για τον διπλανό σας, στην περίπτωση που αυτός σας τη ζητά ή που καταλαβαίνετε τα προβλήματά του. Οι ίδιοι έχετε επίσης ανάγκη γήινα δεινά για να ενισχυθεί η πίστη σας στον Έναν Που μπορεί και θέλει να σας βοηθήσει. Οι ίδιοι έχετε ανάγκη αυτή την πίστη για να παραπέμψετε με πεποίθηση σε Μένα τους συνανθρώπους σας που βρίσκονται σε ίδια δεινά. Και επομένως να παλέψετε για να αποκτήσετε αυτή την ισχυρή πίστη.

Όσο έχετε δυσκολίες και προβλήματα η πίστη σας δεν είναι ακόμα ακρετά ισχυρή, αφού εκείνα δεν θα σας βάραιναν πια εάν Μου τα είχατε δώσει με ακλόνητη πίστη. . .  ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα είχατε ακόμα απαλλαχθεί από εκείνα. . .  Αλλά η αισιοδοξία του ότι κουβαλώ ό,τι Μου φορτώνετε με βαθιά πίστη σάς κάνει ελεύθερους και σας κάνει να μην αισθανθείτε πια τα δεινά. Όλες οι προσπάθειές Μου αποσκοπούν μόνο στο να αποκτήσετε αυτή τη βαθιά, ακλόνητη πίστη. Επειδή εσείς οι υπηρέτες Μου στη Γη θα έχετε επειγόντως ανάκη αυτή την πίστη κατά τον ερχόμενο καιρό και ως αποτέλεσμα θα είστε ικανοί να εργαστείτε επιτυχώς μέσα στον αμπελώνα Μου.

Θεωρήστε κάθε γήινη κατάσταση ανάγκης πάντα μόνο ένα μέσο που εφαρμόζω για να σας βοηθήσω να αποκτήσετε μια ισχυρή πίστη. . .  Και κοπιάστε να βρείτε μια τέτοια βαθιά, ακλόνητη πίστη. . .  κάτι που μπορείτε να καταφέρετε οποτεδήποτε αφυπνίσετε μέσα σας την επίγνωση της παρουσίας Μου. . .  όταν δεν αισθάνεστε ποτέ μόνοι, αλλά πάντα συνοδευμένοι από Μένα, όταν υιοθετήσετε και τη σκέψη ότι ακόμα και κατά τις ώρες έσχατης ανάγκης δεν φεύγω από το πλευρό σας, γιατί θα ήθελα πάντα να επενεργώ σε σας από το εσωτερικό σας. . .  Να προσέχετε επομένως περισσότερα την παρουσία Μου παρά τα δεινά σας. . .

Πρέπει να στραφείτε σε Μένα μέσα στις σκέψεις σας και να πιστέψετε με πεποίθηση ότι η αγάπη και η δύναμή Μου παρεμβαίνει όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή, αφού τη στιγμή την καθορίζω μονάχα Εγώ. . .  Ξέρω τι είστε ικανοί να ανέχεστε και ανάλογα θα σας αγγίξει η κατάσταση ανάγκης σας, τα γήινα σας δεινά. Από τη μια αυτό συμβαίνει για να έχετε προσωπική πείρα όταν θέλετε να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας σε μια παρόμοια κατάσταση ανάγκης. . .  Αλλά πόσο εύκολα θα μπορούσατε να απαλλαχθείτε από κάθε ανησυχία και κάθε πόνο. . .  Αφού μόλις σας γεμίσει αυτή η βαθιά ζωντανή πίστη στην εξουσία και στην αγάπη Μου, έχετε απελευθερωθεί από οποιαδήποτε δεινά.

Το ότι ο αντίπαλός Μου επεμβαίνει ξανά και ξανά, το ότι κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ενέργειά σας για Μένα, αυτό θα έπρεπε επίσης να σας εξηγήσει πολλά. Αφού Μου βάζει συχνά όρους, τους οποίους δεν του απορρίπτω, γιατί ξέρω ότι δεν θα πετύχει το στόχο του, γιατί ξέρω τους δικούς Μου και θέλω να του αποδείξω ότι η σκέψη του είναι λάθος. . .  Και αυτό να σας είναι μια αυξημένη παρότρυνση να αντέξετε και να επιδιώξετε να ενισχύεται συνέχεια την πίστη σας. Να τον νικήσετε χρησιμοποιώντας τη δύναμή Μου. . .  Να ξέρετε πάντα ότι δεν μπορεί να σας βλάψει, γιατί η θέλησή σας είναι στραμμένη σε Μένα. . .  Και επομένως μην αμφισβητείτε Εμένα και την αγάπη Μου για σας, αλλά θεωρήστε την τόσο βέβαιη ώστε θα βρίσκετε πάντα βοήθεια σε Μένα, ό,τι και να σας συμβεί. . .

Να ξέρετε ότι είμαι πάντα παρών κοντά σας, τότε θα σας γεμίσει μια ησυχία στην περίπτωση που πιστεύετε ακλόνητα και αισιόδοξα ότι δεν μπορεί να σας συμβεί τίποτα όσο βρίσκομαι ο Ίδιος κοντά σας. Και για αυτό το λόγο εξασφαλίστε την παρουσία Μου κοντά σας μέσω της έντονης σκέψης για Μένα, μέσω της συχνής σιωπιλής συνομιλίας μαζί Μου, μέσω έργων αγάπης και μέσω της σταθερής επιθυμίας να φτάσετε σε Μένα, στο στόχο σας. Υποδεχθείτε Εμένα τον Ίδιο μέσα στην καρδιά σας, αφού η θέλησή σας Μου την ανοίγει, και όταν είμαι ο Ίδιος μέσα σας, δεν χρειάζεται πια να φοβάστε τίποτα. . .  Εγώ ο Ίδιος σας θέτω υπό την κατοχή Μου και διατηρώ το σπίτι Μου. . .  γιατί θέλω να ενεργήσω μέσα του ακόμα στη Γη. . .  γιατί πρέπει να Μου χρησιμέψει για τόπο διαμονής ώσπου να έχει εκπληρωθεί η αποστολή για την οποία Μου προσφερθήκατε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6662                5-10-1956

Λυτρωτική δραστηριότητα στο επέκεινα. . .

Και θα μπορείτε να συμμετέχετε στο λυτρωτικό έργο, αφού αυτό θα είναι η δραστηριότητά σας στο άλλο βασίλειο, στην περίπτωση που η δική σας ωριμότητα θα έχει φτάσει σε ένα βαθμό ώστε να μπορέσει να σας ανατεθεί μια δραστηριότητα: Θα φέρνετε φως μέσα στο σκοτάδι, γιατί βιώσατε οι ίδιοι πόσο βασανιστικό είναι να πρέπει να βαδίσει κανείς μέσα στο σκοτάδι και πόση μακαριότητα σας χάρισε το φως. Δεν θα είναι άπρακτη καμία ψυχή που λυτρώθηκε η ίδια και επομένως η κάθε ψυχή θα ενταχθεί μέσα στην ομάδα εκείνων που κάνουν λυτρωτική δουλειά. . .  Αφού όλες ωθούνται από την αγάπη μέσα τους να βοηθήσουν τους δυστυχισμένους, να τους οδηγήσουν πίσω στον Θεό, για τον Οποίο εργάζονται και ενεργούν ακούραστα, γιατί η θέλησή τους είναι ίδια με τη θέληση Εκείνου και γιατί τους γεμίζει η αγάπη για Εκείνον.

Και άρα εγγυάται η λύτρωση κάθε πνευματικού όντος, παρόλο που θα περάσουν ακόμα ατελείωτους καιρούς ώσπου ολόκληρο το πνευματικό θα έχει φτάσει και πάλι στον Θεό, από τον Οποίο χωρίστηκε κάποτε με την ελεύθερη θέλησή του. Αλλά αυτή η ελεύθερη θέληση είναι και αποφασιστική για τη διάρκεια της λυτρωτικής διαδικασίας της κάθε ψυχής. . .  Μπορεί η ψυχή να προβάλει αντίσταση και να καθυστερήσει ατελείωτα την επιστροφή της στον Θεό. Πάντα όμως οι ψυχές που έχουν ήδη λυτρωθεί τη φροντίζουν, με αποτέλεσμα κανένας άνθρωπος στη Γη και καμία ψυχή στο άλλο βασίλειο να μην είναι εντελώς χωρίς βοήθεια. Αυτή η βοήθεια είναι επίσης η εξήγηση για το ότι στους ανθρώπους στη Γη και στις ψυχές στο επέκεινα προσφέρονται ξανά και ξανά ευκαιρίες να πάρουν το δρόμο της επιστροφής στον Θεό, γιατί τους δείχνεται αυτός ο δρόμος.

Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής οι άνθρωποι κλείνονται επίμονα απέναντι σε κάθε παρότρυνση να πάρουν το πνευματικό δρόμο, για αυτές τις ψυχές ανοίγουν ξανά και ξανά χαραμάδες φωτός που τους κάνουν ευδιάκριτο εκείνο το δρόμο, επειδή η φωτεινή ψυχή ευσπλαχνίζεται εκείνες τις ψυχές που βαδίζουν μέσα στο βαθύ σκοτάδι. . .  Και άρα ξεκινά η δραστηριότητα των λυτρωμένων όντων να βοηθήσουν στη λύτρωση και αυτών των κακόμοιρων ψυχών. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία ψυχή που να μην έχει γύρω της έναν κύκλο βοηθών, καθώς καμία σκοτεινή ψυχή δεν είναι χωρίς οδηγό, και μόνο η ελεύθερη βούληση της ψυχής καθορίζει την αποτελεσματικότητα του οδηγού της και της βοήθειας που της προσφέρεται.

Όταν όμως το λυτρωτικό έργο πέτυχε να σώσει μια μοναδική ψυχή, αυτό σημαίνει ότι κερδίστηκε πάλι για το σκοτεινό κόσμο ένας εργάτης που θα συμμετέχει στη λυτρωτική δραστηριότητα και που θα είναι ικανός να κάνει αφάνταστες δουλειές και που θα τις κάνει μάλιστα, γιατί η ψυχή θα είναι τότε γεμάτη αγάπη και από την ευγνωμοσύνη της θα είναι πρόθυμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια. Και η κάθε ψυχή έχει κοντά της άλλες ψυχές, πάνω στις οποίες θα επενεργήσει ιδιαίτερα, ακόμα και αν συναντήσει αντίσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Η αγάπη της όμως δεν μειώνεται και η αγάπη λυτρώνει πάντα, επειδή στην αγάπη κανένα ον δεν μπορεί να προβάλει αντίσταση μακροπρόθεσμα.

Θα μπορούσε μεν να γίνει η απεριόριστη λύτρωση ήδη στη Γη, διότι ο Ιησούς Χριστός υπόφερε και πέθανε στο σταυρό για να μπορούν οι άνθρωποι τώρα να προμηθεύονται δύναμη, για να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις χάρες του λυτρωτικού έργου, εφόσον το θέλουν. . .  Ωστόσο, τη θέλησή τους δεν την εξανάγκασε ούτε ο Ιησούς Χριστός, και άρα η θέλησή τους θα αξιοποιήσει το λυτρωτιικό έργο ή θα το αφήσει ανεκμετάλλευτο. . .  Αυτό όμως που παραμέλησε κανείς στη Γη μπορεί να το συνεχίσει στο επέκεινα, γιατί γίνεται λυτρωτική δουλειά και εκεί και γιατί οι ψυχές μπορούν να επικαλεστούν τον Ιησού Χριστό και εκεί και να Τον παρακαλέσουν για τη χάρη και το έλεός Του. . .

Και η κάθε ψυχή που Τον βρήκε η ίδια, που λυτρώθηκε διά Εκείνον από την αμαρτία και τον θάνατο, θα Τον αναφέρει σε κάθε αλύτρωτη ψυχή, θα της παρουσιάσει την αγάπη Του, θα οδηγήσει τις σκέψεις της στο μεγάλο έργο του ελέους του ανθρώπου Ιησού και άρα θα προσπαθήσει να οδηγήσει κάθε ακόμα αλύτρωτη ψυχή στον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό. . .  Και η συνεχώς αυξανόμενη αγάπη της θα το πετύχει μάλιστα, αφού η αγάπη κατορθώνει τα πάντα, η αγάπη δεν μπορεί παρά να συμμετέχει στο λυτρωτικό έργο, το οποίο ξεκίνησε τη στιγμή του σταυρικού θανάτου του Ιησού και το οποίο δεν θα σταματήσει ποτέ πια ώσπου κάθε ακόμα αλύτρωτο πνευματικό ον να έχει απελευθερωθεί από οποιαδήποτε δεσμά και άρα να έχει φτάσει στη ζωή και στη μακαριότητα, ώσπου η επιστροφή κάθε όντος στον Θεό να έχει γίνει, ώσπου ολόκληρο το πνευματικό που εκπορεύτηκε από τον Θεό να έχει επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6664                9-10-1956

Πλήρης αφοσίωση στον Θεό. . .

Η ακτίνα της χάρης του Θεού σάς αγγίζει όλους, γιατί Αυτός σας αγαπά όλους και γιατί θα ήθελε να προωθήσει την πορεία ανάπτυξης του κάθε ανθρώπου εάν μόνο δεν προβάλετε αντίσταση. Ξέρει για το βαθμό της ανάπτυξης του κάθε ανθρώπου και προσπαθεί να τον αυξάνει. . .  άρα θα οδηγεί και θα ευνοεί τα πάντα έτσι όπως θα είναι οφέλιμα για σας. Και συνεπώς μπορείτε να εμπιστευτείτε χωρίς δισταγμό σε Εκείνον και στην ηγεσία Του. . .  Θα είναι καλά όλα όσα θα κάνει. . .

Ένα πράγμα πρέπει να το ξέρετε βέβαια, δηλαδή πως ό,τι σας συμβεί κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής θα πρέπει να ωφελήσει μονάχα την πνευματική σας ωρίμανση και πως επομένως τίποτα δεν είναι λάθος, άσχετα με το αν σας προκαλέσει χαρά ή λύπη. . .  Και ακόμα και στην περίπτωση που πρόκειται φανερά για ανθρώπινη επενέργεια, πρέπει πρώτα ο Θεός να το ήθελε ή να το επέτρεψε. . .  Και σε αυτή την περίπτωση επίσης ωφελεί την τελειοποίησή σας, την ανοδική σας ανάπτυξη, την ωρίμανση της ψυχής σας. Και αν καταλήξατε σε αυτή τη βεβαιότητα, θα δεχθείτε με εσωτερική ηρεμία οποιοδήποτε γεγονός, γιατί αυτό δεν μπορεί να είναι λάθος αν μόνο εμπιστεύεστε πάντα στον Θεό και στην ηγεσία Του.

Κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος θα εφαρμοστούν ακόμα πολλά μέσα για να αυξηθεί ο βαθμός της ωριμότητας μερικών ψυχών ή για να σπρωχτούν μερικοί άνθρωποι στο δρόμο που είναι ο σωστός μπροστά στον Θεό. Δεν απομένει πια πολύς χρόνος και για αυτό το λόγο απαιτούνται πού και πού μέσα που θα έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα, προκειμένου να επιταχυνθεί η πορεία της ανάπτυξης όπου αυτό είναι δυνατό. Πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να υποφέρουν σε αυξημένο βαθμό, άλλοι πάλι θα αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα αυστηρά, γιατί πορεύονται με χλιαρότητα στον επίγειο τους δρόμο. . .  Πολλά θα γίνουν που θα δημιουργήσουν αμφιβολίες για την «αγάπη του Θεού». . .

Δυστυχήματα, καταστροφές και περίεργα συμβάντα θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα τρομοκρατούν τους ανθρώπους, αλλά τα πάντα καθορίστηκαν στο σωτήριο σχέδιο του Θεού. Τίποτα δεν χτυπά τους ανθρώπους χωρίς το θέλημα του Θεού ή την άδειά Του. . .  Και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε ξέγοιναστα να αφεθείτε στην προστασία Του. Θα οδηγήσει τον καθένα με τον τρόπο ώστε το κάθε συμβάν και το κάθε βίωμα να μπορέσει να ωφελήσει το καλό της ψυχής του. Και όσοι Του παραδοθούν με πλήρη εμπιστοσύνη δεν θα πάρουν πια αυθαίρετα τις αποφασίσεις τους, το κάθε βήμα τους θα οδηγείται από τον Θεό. . .  θα καταλάβουν τη θεϊκή ηγεσία και θα Του υποταχτούν χωρίς όρους.

Για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την επίγεια του πορεία κανένας άνθρωπος που μόνο δημιούργησε το δεσμό με τον Θεό και που προσπαθεί να εκπληρώσει το θέλημά Του. Ξέρει ότι Εκείνος τον οδηγεί και τον διευθύνει και Τον αφήνει μάλιστα να τον διευθύνει χωρίς να προβάλει αντίσταση. Και η θεϊκή ηγεσία γίνεται φανερή σε αυτόν, αφού όλες οι δυσκολίες εξαφανίζονται από μόνες τους, όλα τα εμπόδια απομακρύνονται· αυτό που φαινόταν αδύνατο γίνεται δυνατό. . .  η παρουσία του Θεού αποδεικνύεται ξανά και ξανά όπου ο άνθρωπος Του αφοσιώθηκε χωρίς όρους. . .

Αυτή την αισιοδοξία να την υιοθετήσουν όλοι οι άνθρωποι, δηλαδή πως ο Θεός τακτοποιεί τη ζωή εκείνου που Του αφοσιώνεται και πως ό,τι και να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος θα συμβάλει στην αύξηση της ωριμότητας της ψυχής του, στην περίπτωση που αυτός το αποδέχεται και το ανέχεται χωρίς μουρμούρες. . .  πως σε αυτή την περίπτωση όμως και η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου δεν παραμένει ποτέ στάσιμη αλλά προχωρεί. . .  Απαιτείται μόνο η θέληση του ανθρώπου να πλησιάσει τον Θεό και να τον αποδεχθεί ο Θεός. Και τα πάντα διαδραματίζονται τότε ανάλογα με αυτή τη θέληση και ο άνθρωπος θα φτάσει αμετάκλητα στο στόχο του.

Ο κάθε άνθρωπος που κάνει πνευματικές προσπάθειες μπορεί επομένως να αφεθεί ανέμελα στην ηγεσία του Θεού, αφού αυτή την ηγεσία την ανέλαβε Αυτός από τη στιγμή όπου η θέληση του ανθρώπου στράφηκε σε Αυτόν. . .  Τότε ο Θεός δεν θα τον αφήσει πια να φύγει μακριά Του, και όσο λιγότερη αντίσταση συναντήσει ο Θεός τόσο πιο εύκολη θα είναι η άνοδος του ανθρώπου στα ύψη, ακόμα και στην περίπτωση που ο άνθρωπος θεωρεί τη ζωή του δύσκολη και γεμάτη καημό. . .  Αλλά αυτή θα οδηγήσει στο στόχο και ο σύντομος χρόνος της επίγειας του ζωής μπορεί να του αποφέρει ακόμα μεγάλες πνευματικές επιτυχίες, γιατί το ρεύμα της χάρης ρέει ασταμάτητα κατά αυτή την τελευταία εποχή και γιατί ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βουτήξει μέσα σε αυτό το ρεύμα της χάρης, με αποτέλεσμα η ψυχή του να πάρει δύναμη και να αισθάνεται όλο και περισσότερο την αγάπη του Θεού, στην οποία θα αφοσιωθεί.

Η αφοσίωση στον Θεό είναι το μόνο που απαιτεί Αυτός από τους ανθρώπους, και τότε αφήνει  τον θεϊκό ήλιο της αγάπης και της χάρης να ακτινοβολεί και δίνει σε κάθε άνθρωπο αυτό που έχει ανάγκη για να αυξήσει την ψυχική του ωριμότητα κατά το σύντομο χρόνο μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6665                10-10-1956

Τα εργαλεία του Θεού κατά την εποχή του τέλους. . .

Ψευδοπροφήτες. . .

Ό,τι συμβάλλει στη λύτρωση του ακόμα ανελεύθερου πνευματικού θα εφαρμοστεί πριν έρθει το τέλος αυτής της λυτρωτικής περιόδου. Αφού αξιοποιείται κάθε δυνατότητα, διότι το αλύτρωτο πνευματικό βαδίζει προς μια δύσκολη μοίρα και διότι η αγάπη του Θεού θα ήθελε να το γλιτώσει από αυτή τη μοίρα, αλλά η ελεύθερη βούληση του όντος πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτές τις χάρες που του παρέχονται. Και έτσι κατά την τελευταία εποχή θα εμφανίζονται ξανά και ξανά προφήτες, υπηρέτες του Θεού, που θα μιλούν με εντολή Του και που θα επισημαίνουν το κοντινό τέλος.

Και όλοι αυτοί οι αγγελιοφόροι θα διαθέτουν ασυνήθιστη δύναμη. . .  είτε σχετικά με τον τρόπο της ρητορικής τους, με τη δύναμη της θεραπείας ή της προσευχής τους, είτε θα κατέχουν την πνευματική όραση, με αποτέλεσμα η προσοχή των ανθρώπων να οδηγηθεί σε εκείνους και να μιλήσει κατά κάποιον τρόπο στον καθένα ο Θεός ο Ίδιος, παρόλο που θα γίνει αυτό διαμέσου ενός ανθρώπου. . .  Αφού αυτός θα λέει τον εαυτό του πάντα μόνο «εργαλείο του Κυρίου». . .  Και με αυτό τον τρόπο και η πιο αδύνατη πίστη θα μπορέσει να ενισχυθεί, θα μπορέσουν να παρακινηθούν να σκεφτούν και άπιστοι άνθρωποι. . .

Μια τέτοια υπόδειξη μπορεί να πέσει σε καλό έδαφος, γιατί θα τη συνοδεύσουν ασυνήθιστα φαινόμενα, τα οποία ωστόσο δεν θα εξαναγκάσουν τον άνθρωπο, και οι περισσότεροι μάλιστα θα τα αποκαλέσουν «ψευδοπροφητεία» και «απάτη». . .  Αυτοί οι τελευταίοι θα βρίσκονται τις περισσότερες φορές κάτω από την επιρροή εχθρικών στην αλήθεια δυνάμεων και θα θέλουν να αποδεχτούν μόνο αυτά που θα υποστηρίξουν οι ίδιοι. Αυτοί θα αρνηθούν και ένα «κοντινό τέλος», δηλαδή δεν θα θέλουν να πιστέψουν ότι το τέλος είναι κοντά. Και έτσι η ενέργεια του Θεού θα γίνει ορατή παντού, αλλά θα την καταλάβουν μόνο οι δική Του, μόνο εκείνοι που έχουν μια ζωντανή πίστη και που για αυτό το λόγο θα καταλάβουν ποια είναι η ώρα στην οποία ζει η ανθρωπότητα. . .

Θα γίνει οτιδήποτε μπορέσει ακόμα να αποδειχθεί επιτυχές, γιατί έχει μέγιστη σημασία ο βαθμός της ωριμότητας που θα έχει πετύχει ο άνθρωπος όταν έρθει το τέλος. Αφού ένας σχετικά χαμηλός βαθμός ωριμότητας μπορεί ήδη να τον γλιτώσει από τη μοίρα της εκ νέου φυλάκισης και γιατί η αγάπη και το έλεος του Θεού θα ήθελε ακόμα να το πετύχει αυτό. Αφού μονάχα Αυτός ξέρει τι σημαίνει να πρέπει ένα ον να ξαναρχίσει άλλη μια φορά ολόκληρη την αναπτυξιακή του πορεία  και αφού ξέρει επίσης πόσο ατελείωτο χρονικό διάστημα απαιτείται ώσπου το ον μπορεί ξανά να ζήσει στη Γη στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης ως άνθρωπος για να δώσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του.

Και θα γίνουν σημάδια και τέρατα. . .  επίσης από την πλευρά του Σατανά μεν, ο οποίος θα ξέρει να εκμεταλλευτεί για τον εαυτό του την τελευταία περίοδο με τον πιο αφάνταστο τρόπο και ο οποίος θα εμφανιστεί συχνά με πρόσχημα την ευλάβεια και θα επιδιώξει να ξεγελάσει τους ανθρώπους. . .  Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι θα είστε πάντα ικανοί να ξεχωρίσετε το αληθινό φως από το ψεύτικο φως, εάν μόνο προσέξετε ποιο στόχο θα επιδιωχτεί και μέσα σε ποιο περίβλημα θα εμφανιστεί ένας «προφήτης». . .  Θα χρειάζεται μόνο να προσέξετε αν χαρακτηρίσει εκείνους η ανιδιοτελή αγάπη.

Αφού όσοι θα μιλούν και θα ενεργούν με εντολή του αντιπάλου του Θεού θα επιδιώκουν γήινους στόχους. Δεν θα ενδιαφέρονται για το καλό των ψυχών, αλλά θα επιδιώκουν γήινους στόχους, ενώ οι «αγγελιοφόροι του Θεού» πάντα μόνο θα προειδοποιούν και θα νουθετούν τους ανθρώπους και θα επισημαίνουν το κοντινό τέλος με την υπόδειξη να στρέψουν οι άνθρωποι τις σκέψεις τους στον Θεό. Και η μόνιμη δραστηριότητά τους θα είναι να κηρύσσουν το λόγο του Θεού, να τονίζουν τη σημασία του θεϊκού Λυτρωτή του Ιησού Χριστού, και για αυτό το λόγο θα κάνουν και θαύματα στο όνομα του Ιησού. Αφού μια ασυνήθιστη χάρη της εποχής του τέλους θα είναι ότι θα αποκαλυφθεί ο Ιησούς Χριστός, ότι η δύναμη του ονόματός Του θα αποδειχθεί στους ανθρώπους. . .  ότι δηλαδή Αυτός ο Ίδιος θα ενεργήσει ανάμεσα στους ανθρώπους που Τον πιστεύουν και που θα μαρτυρήσουν υπέρ Του.

Και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούν ποτέ να παρουσιαστούν σαν ψεύτικους Χριστούς και ψευδοπροφήτες, μάλιστα όμως θα τους παραγνωρίσουν εκείνοι που ζουν μόνο ένα φαινομενκό χριστιανισμό. . .  εκείνοι που μπορούν να ονομαστούν νεκροί χριστιανοί, παρόλο που και εκείνοι προφέρουν το λόγο του Θεού. . .  Αφού ο καθένας που στέκεται μέσα σε μια ζωντανή πίστη έχει και την ικανότητα να κρίνει και θα πρεσβεύει πάντα αυτούς τους προφήτες της έσχατης εποχής, οι οποίοι θα είναι ακόμα δραστήριοι με εντολή του Θεού για να σώσουν τις τελευταίες ψυχές από την καταστροφή. . .  αφού θα εκπέμπουν φως και μέσα στο φως θα μαζευτούν όλοι όσοι ανήκουν στον Θεό και όσοι θα θέλουν να Τον υπηρετήσουν μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6666                12-10-1956

Πρόωρη καταστροφή. . .

Μάζεμα γήινων αγαθών. . .

Κάθε έργο της δημιουργίας που είναι ορατό από τα μάτια σας περιέχει πνευματικά στοιχεία που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Και η ανάπτυξή τους είναι ανοδική όταν αυτά τα δημιουργήματα ανταποκρίνονται στον προορισμό τους. Και έτσι θα σας είναι κατανοητό ότι δεν πρέπει κανείς να εμποδίσει παράνομα τον προορισμό τέτοιων δημιουργημάτων. Αυτό όμως συμβαίνει στην περίπτωση της κακόβουλης καταστροφής όσων εξυπηρετούν με οποιονδήποτε τρόπο τον άνθρωπο ή άλλα δημιουργήματα πριν να έχουν εκπληρωθεί το σκοπό τους, δηλαδή πριν αρχίσει η φυσιολογική τους αποσύνθεση. . .  Σε αυτή την περίπτωση παρεμβαίνει κανείς στην αναπτυξιακή πορεία του πνευματικού παρά το θέλημα του Θεού. Και τέτοιες παρεμβάσεις έχουν επιπτώσεις στους ίδιους τους ανθρώπους, επειδή το πνευματικό που απελευθερώθηκε παράνομα ενεργεί με δυσμενή τρόπο ώσπου να φυλακιστεί ξανά μέσα σε παρόμοια δημιουργήματα.

Αφού η ωρίμανση του πνευματικό θέλει χρόνο και όσο οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη δίνουν πάντα στο πνευματικό το χρόνο που του παρασχέθηκε. . .  Αφού βλαβερές είναι μόνο τέτοιες παρεμβάσεις από την πλευρά ανθρώπων που δεν έχουν ως αφορμή το κίνητρο της αγάπης. Μπορούν και να γίνουν διαλύσεις ή καταστροφές της σκληρής ύλης καθώς και του κόσμου των φυτών ή του κόσμου των ζώων, οι οποίοι περιέχουν ήδη πιο ώριμο πνευματικό, οι οποίες έχουν ως κίνητρο την αγάπη για το διπλανό, στην περίπτωση που δημιουργείται κάτι που θα ωφελήσει τους ανθρώπους. . .  Τότε η επιχείρηση των ανθρώπων ευλογείται από τον Θεό και τότε πληρείται κατά κάποιον τρόπο ο σκοπός εκείνων των δημιουργημάτων, και το πνευματικό μόνο μετακομίζει σε νέες εξωτερικές μορφές, με αποτέλεσμα να ανέβει περισσότερο.

Αφού μόνο μέσω της υπηρεσίας. . .  ακόμα και υπό τον αναγκαστικό νόμο. . .  μπορεί το πνευματικό να αναπτυχθεί ανοδικά. Και για το λόγο αυτό πρόκειται για μια παράβαση της θεϊκής τάξης όταν ο άνθρωπος μέσω της αποθεματοποίησης γήινων αγαθών εμποδίζει την υπηρεσία αυτών. . .  Τότε το πνευματικό είναι μάλιστα φυλακισμένο, αλλά εμποδίζεται να υπηρετήσει μέσα στα έργα της δημιουργίας στην περίτωση που γήινα πράγματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα, στην περίπτωση που  μαζεύει κανείς θησαυρούς τους οποίους δεν χρησιμοποιεί σύμφωνα με τον πραγματικό τους προορισμό.

Λυτρωτικό αποτέλεσμα για το πνευματικό έχει πάντα μόνο η υπηρεσία, και για αυτό το λόγο θα ευλογείται από τον Θεό κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου που βοηθά το πνευματικό να υπηρετήσει. . .  που επομένως είναι η αφορμή να γίνουν τέτοια πράγματα που θα εξυπηρετήσουν πάλι τον συνάνθρωπο, που θα ανταποκριθούν σε ένα χρήσιμο σκοπό και που άρα θα χρησιοποιούνται. Αφού η αποθεματοποίηση τέτοιων πραγμάτων παρατείνει την αναπτυξιακή πορεία, αφού καθυστερεί την ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού και του προκαλεί περιττά βάσανα και επίσης αποδεικνύει μια ακόμα ανώριμη πνευματική κατάσταση του ανθρώπου στον οποίο αρέσει η αποθεματοποίηση γήινων θησαυρών.

Το φυλακισμένο πνευματικό το αισθάνεται σαν μια ευεργεσία όταν βρίσκεται σε μια σφαίρα όπου τηρείται η θεϊκή τάξη. Αφού μόλις του επιτρέπεται να υπηρετήσει, μειώνονται τα βάσανα που αισθάνεται εξαιτίας των δεσμών του και επίσης μειώνεται η αντίστασή του, με αποτέλεσμα να  αισθάνεται όλο και λιγότερο βασανιστική τη δέσμια κατάστασή του μέσα στην εξωτερική του μορφή, ώσπου του επιτραπεί να τη σπάσει, γιατί μέσω της υπηρεσίας του θα έχει αποκτήσει ένα βαθμό ωριμότητας που θα του επιτρέψει να μετακομίσει σε μια μαλακότερη εξωτερική μορφή. . .

Ολόκληρο το πνευματικό μέσα στην ύλη πρέπει να λυτρώσει τον εαυτό του διά της υπηρεσίας και εσείς οι άνθρωποι να συμβάλλετε στο να του προσφέρονται οι σχετικές ευκαιρίες. . .  Ό,τι και να δημουργήσετε μέσω των ικανοτήτων που σας χάρισε ο Θεός. . .  να φροντίζετε πάντα μόνο να εξυπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τα δημιουργήματά σας. Να φυλάγεστε από κακόβουλες καταστροφές, μην εμποδίσετε πρόωρα οποιαδήποτε έργα της δημιουργίας να εκπληρώσουν το σκοπό τους, αφού με αυτό τον τρόπο διακόπτετε την αναπτυξιακή πορεία του πνευματικού. Και ανάλογα με τα κίνητρα των δράσεών σας τέτοιες καταστροφές έχουν δυσμενή αποτελέσματα και σε σας τους ίδιους τους ανθρώπους. Αφού ό,τι δεν ανταποκρίνεται στο νόμο της θεϊκής τάξης έχει ανάλογες επιπτώσεις, και ο νόμος της θεϊκής τάξης θα είναι για τον άνθρωπο πάντα: Υπηρεσία με αγάπη. . .  Άρα πρέπει κανείς και να προστατέψει τον συνάνθρωπο από το να πέσει θύμα των κακών επενεργειών του πνευματικού που απελευθερώθηκε πρόωρα. . .  Αφού και αυτό το πνευματικό έχει το δικαίωμα να αμυνθεί όταν ενοχληθεί παράνομα η αναπτυξιακή του πορεία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6668                13-10-1956

Ο δρόμος προς τον Θεό είναι ο δρόμος της αγάπης. . .

Σας πλησιάζω όλους αν μόνο βαδίζετε πάνω στο δρόμο της αγάπης, αφού ο Ίδιος δεν μπορώ να βαδίσω σε κανέναν άλλο δρόμο, αφού είμαι ο Ίδιος η Αγάπη. Και αν θέλετε να φτάσετε σε Μένα, πρέπει άρα να πάρετε αυτό το δρόμο και θα αισθανθείτε σύντομα το χέρι Μου, το οποίο θα σας πιάσει και θα σας τραβήξει επάνω. Στην περίπτωση όμως που διαλέξετε ένα δρόμο όπου η αιώνια Αγάπη δεν μπορεί να σας πλησιάσει, θα διανύσετε μεγάλα κομμάτια χωρίς να δείτε κανέναν προορισμό, αφού αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί σε Μένα. . .  απομακρύνεται όλο και περισσότερο από Μένα, στον Οποίο δεν μπορεί να φτάσει κανείς παρά μόνο διά της αγάπης. Και ανάλογα να δασκαλέψετε τους συνανθρώπους σας, εσείς οι υπηρέτες Μου στη Γη, να τους επισημαίνετε πάντα μόνο αυτό το ένα δρόμο της αγάπης και να εφιστάτε την προσοχή τους στο ότι είναι μόνο δήθεν χριστιανισμός όσες εντολές και όσοι τύποι αμελούν  την αγάπη. . .

Οι άνθρωποι έχουν λάθος στάση απέναντι στην επίγεια τους αποστολή. Πιστεύουν ότι θα φτάσουν στο στόχο τους εκπληρώνοντας μόνο τα θρησκευτικά τους καθηκόντα. Η σημασία της αγάπης τονίζεται πολύ λίγο, από την οποία εξαρτώνται τα πάντα, και οι άνθρωποι προσέχουν πολλά πράγματα που ωστόσο δεν έχουν μεγάλη αξία για την αιωνιότητα. Και είναι ανησυχητικό ότι πιστεύουν πως εκπληρώνουν το θέλημά Μου ανταποκρίνοντας σε απαιτήσεις που εγείρει από αυτούς η «εκκλησία», ενώ δεν πετυχαίνουν ούτε την παραμικρή πρόοδο κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής εάν δεν ανάψουν μέσα τους την αγάπη, εάν δεν ζήσουν τη ζωή τους έτσι όπως ανταποκίνεται στις εντολές της αγάπης Μου.

Ξανά και ξανά θα πρέπει από την πλευρά σας να προτάσσεται η αγάπη. Εσείς οι ίδιοι να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη και να επισημαίνετε στους συνανθρώπους σας συνέχεια τα αποτελέσματα μιας αληθινής ζωής με αγάπη, να τους επισημαίνετε την πραγματική τους αποστολή, δηλαδή να λυτρώσουν τον εαυτό τους μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .  Να τους παρουσιάζετε πάντα μόνο τη σημασία της εκπλήρωσης των εντολών της αγάπης Μου, γιατί μόνο αυτές οδηγούν τον άνθρωπο στην ένωση μαζί Μου, επειδή η οδός της αγάπης είναι η μοναδική οδός προς Εμένα, προς την αιώνια ζωή.

Άνθρωποι που βαδίζουν χωρίς αγάπη απομονώνονται όλο και περισσότερο, αυξάνουν την απόστασή τους από Μένα αντί να τη μειώσουν. Δεν μπορούν να φτάσουν κοντά Μου, γιατί δεν μπορώ να βρίσκομαι εκεί όπου δεν υπάρχει αγάπη. . .  Και στην περίπτωση που βαδίζετε μόνοι, χωρίς Εμένα, πάνω στο δρόμο σας, σας πλησιάζει ο αντίπαλός Μου, ο οποίος θα σας απομακρύνει βέβαια όλο και περισσότερο από Μένα, από το σωστό δρόμο, ο οποίος σας εμποδίζει να ασκήσετε την αγάπη και ανάβει και αυξάνει μέσα σας τη φιλαυτία. . .  με αποτέλεσμα να ανήκετε και πάλι σε εκείνον, γιατί εκπληρώνετε τη θέλησή του.

Οι άνθρωποι χωρίς αγάπη δεν πιστεύουν ούτε σε Μένα ούτε στον αντίπαλό Μου. Αλλά όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι ένα έργο αγάπης αλλάζει και τη δική τους σκέψη, εφόσον το έργο αγάπης γίνεται από αλτρουισμό. . .  Και σε όλους τους ανθρώπους προσφέρονται ευκαιρίες για τέτοια ανιδιοτελή έργα αγάπης, γιατί προσπαθώ ξανά και ξανά να τους σπρώχνω σε αυτό το δρόμο της αγάπης. . .  Ωστόσο, αυτό γίνεται χωρίς εξαναγκασμό και για αυτό το λόγο η βοήθειά Μου είναι συχνά αναποτελεσματική. Για το λόγο αυτό σας νουθετώ ξανά και ξανά, εσάς του υπηρέτες Μου: Κηρύξτε την αγάπη. . .  αφού αυτό είναι επείγων κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, γιατί η αγάπη αναφέρεται πολύ λίγο, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ανήκοντας σε ένα θρήσκευμα και εκπληρώνοντας τα παραδοσιακά έθιμα έκαναν αρκετά, ενώ δεν έπιασαν ακόμα τον πυρήνα. . .  τη διδασκαλία της αγάπης Μου.

Η προσοχή των ανθρώπων πρέπει να εφιστάται στη ματαιότητα της ζωής τους εφόσον την έζησαν χωρίς αγάπη. . .  Πρέπει να ακούν ξανά και ξανά ότι Εγώ είμαι η «Αιώνια Αγάπη» και ότι ο δρόμος για Μένα είναι πάντα μόνο ο δρόμος της αγάπης. . .  ότι δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν κοντά Μου χωρίς την αγάπη, ότι όμως μόνο Εγώ μπορώ να τους προσφέρω μια ζωή μέσα στη μακαριότητα, στην περίπτωση που μπορούν να αντέξουν την παρουσία Μου κοντά τους διά της αυτοδιαμόρφωσης σε αγάπη. . .  Δεν υπάρχει αιώνια μακαριότητα χωρίς την αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6671                16-10-1956

Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς την ελεύθερη θέληση. . .

Μπορεί να σας δοθεί μόνο αυτό που επιθυμείτε ή που είστε πρόθυμοι να αποδεχθείτε όταν σας προσφέρεται, γιατί υπολογίζεται πάντα η ελεύθερη θέλησή σας και γιατί ένα δώρο παρά την επιθυμία σας θα περιόριζε επομένως αυτή την ελεύθερη θέληση. Και έτσι το αποτέλεσμα κάθε πνευματικού δώρου εξαρτάται πάντα από την προθυμία σας να το αποδεχθείτε. . .  Ο Θεός με την ατελείωτη αγάπη Του είναι πάντα πρόθυμος να δίνει και το δώρο της αγάπης Του θα έφτανε πράγματι να οδηγήσει τους ανθρώπους στην τελειότητα, με αποτέλεσμα ολόκληρο το πεσμένο πνευματικό να είχε λυτρωθεί απεριόριστα. . .  Αυτό όμως αντιβαίνει στο νόμο της θεϊκής τάξης, αντιβαίνει στην αρχή της ελευθερίας και άρα και στο σχέδιο της θεοποίησης εκείνου που δημιούργησε ο Θεός.

Η μακαριότητα όσων δημιουργήθηκαν συνιστάται στην τελειότητα την οποία θα πετύχουν διά της ελευθερίας της θέλησής τους, παρά το γεγονός ότι η ελεύθερη θέληση αμφισβητείται τόσο πολύ. . .  Αυτή είναι η βασική αρχή και επίση η αφορμή των αμέτρητων περιπτώσεων της αποτυχίας του ανθρώπου πάνω στη Γη. . .  Αλλά θα συνεχίζει αιώνια να κατέχει την ελεύθερη θέληση το ον που ενσαρκώνεται στη Γη με σκοπό εκείνη τη θεοποίηση. Η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου θα πρέπει να δοκιμάζεται ξανά και ξανά και θα πρέπει να αποφασίσει υπέρ του Θεού με το να επιθυμήσει ο άνθρωπος ελεύθερα το θεϊκό δώρο ή να είναι πρόθυμος να το αποδεχθεί. . .  ενώ χωρίς αυτό το δώρο δεν θα μπορεί ποτέ να πετύχει την τελειότητα.

Ο Θεός όμως προσφέρει πάντοτε τα δώρα Του. . .  Δεν βιάζει κανέναν άνθρωπο να τα αποδεχθεί, αλλά φροντίζει να προσφερθούν στον άνθρωπο, να παροτρυνθεί η θέληση αυτού να τα αποδεχθεί ή να τα αρνηθεί. . .  Και παρά τις συχνής άρνησης του ανθρώπου ο Θεός δεν θα σταματήσει να μεταπείθει τη θέληση εκείνου, αλλά δεν θα εξαναγκάσει τον άνθρωπο. . .  Σέβεται την ελεύθερη βούλησή του, η οποία είναι το χαρακτηριστικό των ελεύθερων όντων και η οποία ήταν και κάποτε η αιτία της αποστασίας των όντων από τον Θεό, η οποία ωστόσο μπορεί το ίδιο καλά να επιδιώξει να φτάσει στα πιο ψηλά ύψη όπως επιδίωξε κάποτε το βάθος. Όποιος αρνείται την ελεύθερη βούληση βρίσκεται μάλιστα ακόμα σε πλήρη ανελευθερία, γιατί είναι υποταγμένος σε εκείνον που τον κρατά αιχμάλωτο. Αλλά δεν έκανε ακόμα την προσπάθεια να ελευθερωθεί από εκείνον, αλλιώς θα είχε επίγνωση της ελεύθερης βούλησής του.

Όποιος αρνείται μια ελεύθερη θέληση αισθάνεται ο ίδιος δεμένος, ακόμα και αν δεν ξέρει ποιος ή τι τον κρατά δεμένο. Αλλά η ομολογία ότι δεν έχει καμία ελεύθερη θέληση είναι η πιο βέβαιη ένδειξη της δέσμιας κατάστασής του, ενώ αισθάνεται ήδη ελεύθερος ο άνθρωπος που αναγνωρίζει και αποδέχεται μια ελεύθερη θέληση. . .  Και αυτός έχει ήδη αποδεσμευτεί από τον αντίπαλο του Θεού και απευθύνεται με τις παρακλήσεις του σε Εκείνον Που μπορεί να διορθώνει όλα τα ελαττώματα, αφού καταλαβαίνει ότι παρά την ελεύθερη θέλησή του είναι ελαττωματικός και άρα «επιθυμεί». . .  Και σε αυτόν μπορούν να παρασχεθούν πολλά δώρα και αυτά δεν θα είναι χωρίς αποτέλεσμα, αφού τότε τίθεται σε ισχύ το θέλημα του Θεού, γιατί η θέληση του ανθρώπου στράφηκε σε Εκείνον. . .  Η στροφή προς τον Θεό γίνεται με την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, αφού ο αντίπαλος του Θεού, ο οποίος κρατά το ον φυλακισμένο, δεν θα οδηγούσε ποτέ τη θέληση του όντος στον Θεό, στην περίπτωση που αυτή δεν ήταν ελεύθερη. Το πιο σημαντικό όμως κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής των ανθρώπων είναι ακριβώς αυτή η απόφαση της θέλησής τους, η οποία. . .  επειδή είναι ελεύθερη. . .  μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει για να πετύχει το ον την τελειότητα. Και μια ανελεύθερη θέληση θα έκανε άσκοπη ολόκληρη την επίγεια ζωή και δεν θα υπήρχε καμία αιτιολογία για την πορεία του ανθρώπου στη Γη καθώς επίσης για τη γένεση της δημουργίας, ο σκοπός της οποίας είναι να εξυπηρετήσει την ωρίμανση του δεμένου πνευματικού, προκεινένου να μπορέσει να πάρει πίσω την ελεύθερη θέλησή του για να πετύχει το τελευταίο στόχο του ως άνθρωπος.

 Ο άνθρωπος μπορεί να παραλάβει αμέτρητα δώρα εάν μόνο επιθυμήσει τα δώρα του Θεού, ακριβώς γιατί κατέχει την ελεύθερη θέληση. . .  Για αυτό το λόγο όμως ο Θεός δεν μπορεί να του χαρίσει τα δώρα Του παρά τη θέληση του ανθρώπου, και κατά συνέπεια αυτά παραμένουν αναποτελεσματικά όσο ο άνθρωπος τα απορρίπτει. Αφού δεν εξαναγκάζεται ποτέ να θεοποιηθεί, αλλά πρέπει αυτό να γίνει με την ελεύθερη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6672                17-10-1956

Εκμετάλλευση των δώρων της χάρης του λυτρωτικού έργου. . .

Και αν δεν χρησιμοποιείτε τις χάρες του λυτρωτικού έργου, δεν αξιοποιείτε την ύπαρξή σας στη Γη. Αφού μόνο ως άνθρωποι μπορείτε να χρησιμοποιείτε ελεύθερα τη θέλησή σας, και ακόμα και στην περίπτωση που αυτή είναι πολύ εξασθενισμένη, σας είναι δυνατό να επικαλεστείτε Εκείνον Που σας έφερε τη λύτρωση μέσω του σταυρικού Του θανάτου. . .  Και ήδη αυτή η επίκληση σημαίνει ότι ζητά ο άνθρωπος τις χάρες που απόκτησε Εκείνος. Μια τέτοια επίκληση Εκείνου προϋποθέτει την αναγνώριση, για την οποία είναι επίσης ικανός ο κάθε άνθρωπος εάν μόνο χρησιμοποιήσει το δώρο της λογικής του και σκεφτεί όταν του προσφερθεί μια γνώση του Ιησού Χριστού. . .  Τότε ο θεϊκός Λυτρωτής μπορεί ήδη να τον πιάσει τον ίδιο και να του διοχετεύσει τις σωστές σκέψεις και τότε έχει δημιουργηθεί ο σύνδεσμος. . .  Οι χάρες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα πάνω στον άνθρωπο. . .

Διαφορετικά όμως είναι τα πράγματα στην περίπτωση που ο άνθρωπος παίρνει αρνητική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε διδασκαλία σχετικά με το λυτρωτικό έργο. . .  Τότε λοιπόν κλείνεται μπροστά στην πηγή της χάρης και μάλιστα με την ελεύθερη θέλησή του. Τότε όμως ζει μόνο μια καθαρά γήινη ζωή, δεν επιδιώκει καμία πνευματική πρόοδο, θεωρεί μόνο αυτοσκοπό την επίγεια του ζωή και η θέλησή του είναι και θα παραμείνει στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση. . .  Ανήκει ακόμα στον αντίπαλο του Θεού και δεν μπορεί να ελευθερωθεί από αυτόν χωρίς τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή του Ιησού Χριστού. Την ύπαρξή σας μεν δεν θα τη χάσετε, αφού ακόμα και αν δεν εκμεταλλευτείτε την επίγεια σας ζωή, θα συνεχίσετε να υπάρχετε και μετά τον θάνατο του κορμιού σας. Όμως δεν θα σας περιμένει καμία κατάσταση ζωής, καμία κατάσταση της μακάριας δραστηριότητας, αλλά θα έχετε πέσει θύματα του πνευματικού θανάτου, γιατί σας βαραίνει ακόμα η αμαρτία, από την οποία σας έφερε τη λύτρωση ο Ιησούς Χριστός, εάν είχατε αποδεχθεί οι ίδιοι αυτή τη λύτρωση.

Η θέλησή σας δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί, έτσι όπως είναι η στάση της απέναντι στον θεϊκό Λυτρωτή, έτσι είναι και η κατάστασή σας. . .  ελεύθερη ή δέσμια. . .  Αφού δεν μπορείτε να περιμένετε καμία λύτρωση χωρίς την αναγνώριση Εκείνου που απόκτησε για σας αυτή τη λύτρωση στο σταυρό. Επωμίστηκε ολόκληρη την ενοχή σας και την εξιλέωσε για σας. . .  Πώς όμως μπορείτε να περιμένετε μια ελεύθερη μοίρα εσείς που στέκεστε μακριά Του, που δεν αποδέχεστε τις χάρες που απόκτησε για σας;. . .  Πώς μπορείτε να γίνετε μακάριοι όσο είστε ακόμα αφοσιωμένοι σε έναν άλλο κύριο, τον οποίο πρέπει πρώτα να αποκηρύξετε μέσω της αναγνώρισης του Ιησού Χριστού. . .

Μπορείτε να είστε μακάριοι μόνο τότε που έχει εξιλεωθεί η ενοχή της αμαρτίας σας. Οι ίδιοι δεν θα είστε ικανοί να την εξιλεώσετε ποτέ στην αιωνιότητα. Για αυτό το λόγο Εκείνος φορτώθηκε τις αμαρτίες και τις εξιλέωσε. Και σε Εκείνον πρέπει να απευθύνεστε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής και να Τον παρακαλέσετε να εξιλέωσε και τη δική σας ενοχή. . .  Και τότε θα σας διοχετεύονται αμέτρητες χάρες, αφού τότε θα σας πιάσει η αγάπη Του και δεν θα σας εγκαταλείψει πια. Και μόνο τότε αξιοποιείτε καλά την επίγεια σας ζωή, η οποία σας δόθηκε μονάχα για το σκοπό να επιστρέψετε διαμέσου του Ιησού Χριστού στον Θεό, ο Οποίος ενσαρκώθηκε ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να πεθάνει για σας στο σταυρό.

Η επίγεια σας ζωή σάς προσφέρει τη δυνατότητα μετά το θάνατό σας να υψωθείτε ελεύθεροι και γεμάτοι φως στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων, αφού απαιτείται μονάχα η αναγνώριση του Ιησού ως Λυτρωτή του κόσμου για να έχει κανείς το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις χάρες που εγγυώνται την τελειότητά σας. Μπορείτε ωστόσο επίσης, δυνάμει της ελεύθερης θέλησής σας, να αφήσετε να περάσει αυτή η μεγάλη ευκαιρία χωρίς να την εκμεταλλευτείτε, με αποτέλεσμα να παραμένετε και πάλι μέσα στο σκοτάδι και στη δέσμια κατάσταση για ατελείωτους καιρούς. . .  Πρέπει να ανοιχτείτε στα δώρα της χάρης, πρέπει να Τον αναγνωρίσετε με την ελεύθερη θέλησή σας. . .  Τότε η επίγεια σας ζωή δεν θα είναι μάταιη, τότε θα προχωρήσει η ανάπτυξή σας και τότε θα υπάρχει μια μακάρια ζωή και για εσάς, γιατί μονάχα ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σας οδηγήσει από τη νύχτα του θανάτου στη ζωή μέσα στο φως και στο μεγαλείο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser