background

επισκέπτες: 1914

Βιβλίο 71

 

6590                8-7-1956

Γεγονότα του κόσμου. . .

Φυσικές καταστροφές. . .

Θρησκευτικός αγώνας. . .

Να ανέχεστε τα πάντα με υπομονή και να μην αφήνετε να κλονιστεί η πίστη σας. . .  Αυτή την επίκληση θα πρέπει να σας την κάνω ακόμα πολύ συχνά, αφού εξαιτίας της πίστης σας θα πρέπει να υποφέρετε, κάτι που τώρα δεν μπορείτε ακόμα να το καταλάβετε. Αλλά ακόμα έχετε μια ορισμένη ελευθερία σκέψης, ακόμα οι συνάνθρωποι δεν προσέχουν πολύ την πνευματική ζωή εκείνων που θέλουν να Μου είναι πιστοί. Ακόμα δεν σας εμποδίζουν επίγειοι εξουσιαστοί να κάνετε την πνευματική σας δραστηριότητα. . .

Αλλά θα έρθει ο καιρός όπου δεν θα είστε πια ελεύθεροι σχετικά με θρησκευτικές υποθέσεις, θα έρθει ο καιρός όπου οι συνάνθρωποι και επίσης η επίγεια δύναμη θα φέρονται εχθρικά ακριβώς σε εκείνους τους ανθρώπους που στέκονται στη σωστή σκέψη, που δουλεύουν με σοβαρότητα πάνω στην ψυχική τους ωρίμανση, που μιλούν αληθινά και που θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να αποκτήσουν τη σωτηρία της ψυχής τους. . .  Και ακριβώς αυτοί θα πιέζονται με ασυνήθιστο τρόπο, ενώ οι άνθρωποι γενικά και επίσης η επίγεια δύναμη θα ανέχονται και μάλλον θα προωθούν ακόμα τους υποστηριχτές λανθασμένων διδασκαλιών. Και τότε και εσείς θα αναρωτιέστε συχνά γιατί το επιτρέπω αυτό. Θα εμφανίζονται σιγά σιγά αμφιβολίες μέσα σας και θα χάσετε τη δύναμή σας, γιατί θα πρέπει να υποφέρετε. . .  Και για αυτό σας φωνάζω ξανά και ξανά: Να ανέχεστε τα πάντα και να φροντίζετε να παραμείνει ισχυρή η πίστη σας, αφού θα πάρετε την κορώνα της νίκης. . . 

Ακριβώς αυτά τα λόγια δεν σας φαίνονται ακόμα πολύ αξιόπιστα, αφού ακόμα δεν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις εκείνων των σκληρών καιρών. Ωστόσο, ξαφνικά θα έρθει μια μεταβολή, γιατί ένα γεγονός του κόσμου που θα ταράξει πολύ τους ανθρώπους θα προκαλέσει μια ανοιχτή εξέγερση κατά Εκείνου Που ως Θεός και Δημιουργός επιτρέπει κάτι που προξενεί ζημιά στους ανθρώπους. . .  Και για το λόγο αυτό θα αρνηθούν οποιαδήποτε αναγνώριση σε αυτό τον Θεό και Δημιουργό, θα απορρίψουν ως αναξιόπιστη οποιαδήποτε πίστη σε Εκείνον και θα φέρονται εχθρικά σε εκείνους που αντίθετα προς τη γνώμη εκείνη θα υποστηρίξουν την πίστη σε Μένα, που θα Με πρεσβεύσουν και που θα ήθελαν να διδάξουν και τους συνανθρώπους τους.

Ξανά και ξανά σας ανακοίνωνα ότι θα εκδηλωθώ μέσω των φυσικών δυνάμεων για να ταρακουνήσω ακόμα όσους κοιμούνται και είναι νωθροί. . .  Και μερικοί λίγοι θα ξυπνήσουν, αλλά από την άλλη θα χάσουν πολλοί ακόμα και την αδύνατη πίστη τους εν όψει των πολλών καταστροφών και των πολλών ανθρώπινων θυμάτων που θα στοιχίσει αυτό το συμβάν. Και τότε θα ακούγονται οι πιο διαφορετικές γνώμες και γεμάτοι μίσος θα αρνηθούν πολλοί έναν Θεό και Δημιουργό και θα φερθούν εχθρικά στον καθένα που να μην συμφωνήσει με εκείνους. Και τότε ο αντίπαλός Μου θα ενεργεί με όλο του το δόλο για να υποδαυλίσει αυτό το μίσος. Και θα το πετύχει μάλιστα, αφού η γήινη απόλεια που θα υποστούν οι άνθρωποι ως αποτέλεσμα αυτού του φυσικού συμβάντος θα τους πικράνει και θα τους ωθήσει να εγείρουν αδικαιολόγητες απαιτήσεις και να εκμεταλλευτούν τον συνάνθρωπο που δεν θα μπορεί να αμυνθεί. . .

Η απονία των ανθρώπων θα αυξάνεται και αυτά που θα επιχειρούν θα μαρτυρούν ξεκάθαρα τον αντίπαλο, τον αντίχριστο, στον οποίο θα είναι υπόδουλοι. Και θα εκδοθούν κανονισμοί και διατάξεις που θα έχουν ιδιαίτερα σοβαρή επίδραση στους δικούς Μου, οι οποίοι θα πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας της πίστης τους και οι οποίοι θα δυσκολεύονται να καταλάβουν τη σκληρότητα της μοίρας τους. Και τότε θα συντομέψω τις ημέρες για χάρη των δικών Μου. . .  για να μην αποθαρρυνθούν, για να μην αποστατήσουν. . .  για να γίνουν μακάριοι. . .

Βασιστείτε μόνο στο λόγο Μου, προκειμένου να σωθείτε από την έσχατη ανάγκη, και περιμένετε την εκπλήρωση αυτού του λόγου. Αφού Εγώ ο Ίδιος θα έρθω και θα σας απελευθερώσω, Εγώ ο Ίδιος θα εμφανιστώ με ασυνήθιστο τρόπο ήδη πριν για να σας ενδυναμώσω όταν κινδυνεύσετε να χάσετε τη δύναμή σας. . .  Δεν χρειάζεται να φοβάστε όσο συνδέεστε μαζί Μου μέσα στην προσευχή, αφού τόση ώρα σάς διοχετεύεται ξανά και ξανά δύναμη για να προβάλετε αντίσταση. . .  Και λαμβάνετε πάντοτε υπόψη σας ότι οι εχθροί μπορούν μάλιστα να σκοτώσουν το κορμί σας, όχι όμως την ψυχή σας. . .  λαμβάνετε υπόψη σας ότι υπάρχει μια αιώνια ζωή και ότι η ζωή πάνω σε αυτή τη Γη θα τελειώσει σύντομα για κάθε άνθρωπο. . .  Τότε θα εξαφανιστεί ο φόβος σας, τότε θα σας γεμίσει μια ισχυρή πίστη και θα αντέξετε και θα υποστηρίζετε πάντα μόνο Εμένα και το όνομά Μου. . .

Απομνημονεύστε καλά αυτά τα λόγια Μου και θα σας είναι παρηγοριά την ερχόμενη περίοδο. . .  Εξασφαλίστε να βρείτε δύναμη ήδη πριν, μαζέψτε την, αφού ακόμα θα περάσει λίγος χρόνος ώσπου να εκδηλωθώ ο Ίδιος μέσω του φυσικού συμβάντος. . .  Και αν χρησιμοποιήσετε ακόμα καλά αυτό το χρόνο για να ενισχύσετε την πίστη σας, ο θρησκευτικός αγώνας που θα ακολουθήσει δεν θα σας τρομάξει. Θα σας βρει προετοιμασμένους και τα επίγεια δεινά θα σας αγγίξουν μόνο λίγο, γιατί θα περιμένετε με βεβαιότητα τον ερχομό Μου, γιατί η πίστη σας θα έχει γίνει τόσο ισχυρή ώστε ούτε οι απειλές ούτε τα μέτρα δεν θα μπορούν να την κλονίσουν. . .  Τότε θα είστε καλοί αγωνιστές για Μένα και για το όνομά Μου και όλες οι δυνάμεις της κόλασης δεν θα είναι ικανές να σας νικήσουν, αφού Εγώ ο Ίδιος θα μάχομαι μαζί σας και θα σας οδηγήσω πράγματι στη νίκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6591                9-7-1956

Η γνώση για την προηγούμενη αναπτυξιακή πορεία. . .

Η γνώση για την πορεία της ψυχής σας πριν την ενσάρκωσή της ως άνθρωπος είναι οφέλιμη κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βαδίζουν αδιάφορα μέσα από την επίγεια τους ζωή και που δεν έχουν επίγνωση της ευθύνης τους απέναντι στην ψυχή τους. Τέτοιοι άνθρωποι μεν δεν θα θέλουν να αποδεχθούν αυτή τη γνώση, αλλά παρ’όλα αυτά μπορεί αυτή να τους ανοίξει μια νέα σκοπιά από την οποία να δουν την ύπαρξή τους. . .  Μπορεί να τους είναι εξήγηση για πολλά πράγματα που τους ήταν ανεξήγητα μέχρι τότε, μπορεί να τους βάλει σε σκέψεις και να τους προξενήσει ανησυχία όταν σκεφτούν τη συνέχιση της ζωής τους, την οποία δεν θα μπορούν πια να αμφισβητήσουν, εφόσον ανταποκρίνεται στην αλήθεια εκείνη η γνώση.

Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα μπορεί να την απορρίψει έτσι απλά, αλλά μόνο λίγοι θα είναι πρόθυμοι να την αποδεχτούν. Αυτή η γνώση θα μπορούσε όμως πριν το τέλος να παρακινήσει ακόμα πολλούς ανθρώπους να συλλογιστούν και να αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στον Θεό. . .  Και η μετάδοση αυτής της γνώσης είναι επίσης ένα από τα μέσα που εφαρμόζει ακόμα ο Θεός με βάση την αγάπη Του, δηλαδή επιτρέπει στους ανθρώπους να ρίξουν μια ματιά στο προαιώνιο σχέδιό Του. Αφού μαζί με την ολοκλήρωση αυτής της λυτρωτικής περιόδου θα κλείσουν και οι πύλες προς το άλλο βασίλειο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο ακόμα δύο δυνατότητες για μια περαιτέρω ύπαρξη. . .  ως άνθρωπος στη νέα Γη ή ως διαλυμένο πνευματικό φυλακισμένο και πάλι μέσα στη δημιουργία.

Ενώ πριν δεν απαιτούνταν αυτή η γνώση, γιατί οι ανώριμες ψυχές μπορούσαν να ωριμάσουν ακόμα στο άλλο βασίλειο και είχαν επομένως ακρετό χρόνο για την ωρίμανσή τους. Αυτός ο χρόνος όμως λείπει στους ανθρώπους της έσχατης εποχής και συνεπώς ο Θεός θέλει να τους βοηθήσει με κάθε άλλο τρόπο να πετύχουν έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας που να αποφύγει τη φυλάκισή τους μέσα στη σκληρή ύλη. Παρεχόταν μάλιστα πάντοτε σε εκείνον που έκανε πνευματικές προσπάθειες η δυνατότητα να λάβει μια ιδέα του σωτήριου σχεδίου του Θεο. Αλλά τις περισσότερες φορές αυτό έγινε με σκοπό τη δική του ανάπτυξη ή με σκοπό να διδαχθούν άνθρωποι που είχαν ιδιαίτερη δίψα για μάθηση, στους οποίους εκπλήρωσε ο Θεός τα παρακάλια τους για διαφώτιση. . .

Κατά την τελευταία εποχή όμως πρέπει να διαδοθεί αυτή η γνώση ανάμεσα στους ανθρώπους ως μια παραίνεση και προειδοποίηση. Αφού παρόλο που αφαιρέθηκε στους ανθρώπους η σχετική ανάμνηση, η πίστη τους στην προηγούμενη ατελείωτα μεγάλη πορεία της ψυχής τους θα προξενήσει ένα ορισμένα αίσθημα ευθύνης μέσα τους. Και μπορούν να εμφανιστούν αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο ζωής του και μέσα σε έναν άθεο άνθρωπο, και εκείνες μπορούν να αναδύονται ξανά και ξανά μέσα του σαν σιωπηλές προειδοποιήσεις, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί μαζί τους μέσα στις σκέψεις του. Και μερικές φορές τέτοιες εξηγήσεις μπορούν να καλύψουν κενά για τους ανθρώπους, οι άνθρπωποι θα τις αποδεχθούν πιο προύθυμα, γιατί μέσω εκείνων μπορούν να καταλάβουν το νόημα και το σκοπό της δημιουργίας. . .  αλλά πάντα μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που σκέφτονται και που θέλουν να πιστέψουν, που όμως απαιτούν λογικές αιτιολογίες για να μπορούν να πιστέψουν.

Σε εκείνους τους ανθρώπους ρίχνει ο Θεός μια σανίδα σωτηρίας, η οποία θα τους τραβήξει σε στερεό έδαφος. . .  Και θα τους αφήσει να βρουν τους δρόμους μέσω των οποίων θα αποκτήσουν γνώσεις. Θα διοχετεύσει τις γνώσεις σχετικά με το σωτήριο σχέδιο και την ατελείωτα μεγάλη αναπτυξιακή πορεία της ψυχής εκεί όπου θα τις έχει ανάγκη κανείς, παρόλο που δεν χρειάζεται να λάβουν γνώση σχετικά όλοι οι άνθρωποι. . .  Αλλά ο Θεός ξέρει τις σκέψεις και τις αμφιβολίες του καθένα και θέλει να τους απαντήσει ή να διαλύσει τις αμφιβολίες τους. . .  Τίποτα όμως από αυτά που επιχειρεί δεν θα είναι χωρίς νόημα και σκοπό και οι γνώσεις που διοχετεύει στη Γη τις κατάλαβε ως σκόπιμες η σοφία Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6592                10 κ. 11-7-1956

Αιτιολογία του ασυνήθιστου δώρου της χάρης. . .

Για μια χάρη που δεν την αξίζουν οι άνθρωποι πρόκειται όταν τους μιλάω απευθείας, αφού μόνο σπάνια αποκτά ένας άνθρωπος ακόμα στη Γη το βαθμό της ωριμότητας που Μου τον φέρνει ήδη τόσο κοντά ώστε το αποτέλεσμα είναι μια άμεση ακτινοβόληση αγάπης από την πλευρά Μου. Κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος όμως μιλώ σε όλους τους ανθρώπους με έναν τρόπο ώστε μπορούν να Με ακούσουν τον Ίδιο, ακόμα και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνεται με άμεσο τρόπο. Και για αυτό το σκοπό έχω ανάγκη μια μορφή που να επιτρέψει την άμεση ενέργειά Μου πάνω της. . .  που να θέλει δηλαδή να Μου παραδοθεί. . .  Και αυτή την προθυμία τη χρησιμοποιώ με ασυνήθιστο τρόπο, γιατί είναι επειγόντως ανάγκη να παρασχεθεί στους ανθρώπους μια βοήθεια.

Μπορώ μεν να κάνω εργαλείο μόνο μια τέτοια μορφή που έχει ήδη πετύχει μια ορισμένη ψυχική ωριμότητα. Ωστόσο, αυτή η ωριμότητα δεν θα ήταν αρκετή για μια τέτοια ακτινοβόληση, η οποία είναι μερίδιο ενός αληθινό παιδιού του Θεού. . .  ενός ανθρώπου που φεύγει από την επίγεια του ζωή εντελώς πνευματοποιημένος και τον οποίο υποδέχομαι ως το παιδί Μου, στο οποίο δίνω τότε όλα τα δικαιώματα ενός παιδιού και το οποίο είναι συνεπώς ικανό να επικοινωνεί απευθείας μαζί Μου, έτσι όπως επικοινωνεί ένα παιδί με τον πατέρα του. . .  Να το καταλάβετε, μόνο ένας τέτοιος βαθμός ωριμότητας είναι η προϋπόθεση για να ρεύσει η ακτινοβολία της δύναμης αγάπης Μου άμεσα σε ένα ον, το οποίο θα τη μεταβιβάσει μέσα από αμέτρητους παραλήπτες του φωτός εκεί όπου επιθυμήσει κανείς το φως.

Για αυτό το λόγο λέω μια χάρη την οποία δεν την αξίζει ο άνθρωπος την περίπτωση όπου, παρόλο που ο άνθρωπος δεν έχει έναν τόσο υψηλό βαθμό ωριμότητας,  χρησιμοποιώ αυτή την ανθρώπινη μορφή του για να διοχετεύσω αυτή την ακτινοβολία της δύναμης αγάπης Μου απευθείας στους ανθρώπους, επειδή εν όψει του κοντινού τέλους πρέπει να αυξηθεί η παροχή της χάρης για να βοηθηούν οι άνθρωποι. . .  επειδή μια ασυνήθιστη παροχή δύναμης μπορεί ακόμα να πετύχει αυτό που αλλιώς θα ήταν ανέφικτο. . .  Για αυτό το λόγο αρκούμαι στη σοβαρή θέληση ενός ανθρώπου να Με υπηρετήσει. . .  εφόσον πληροί τους όρους που να επιτρέψουν την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα του. Αφού η υπόσχεσή Μου λέει: «Θέλω να σας στείλω τον παρηγορητή, το Πνεύμα της αλήθειας. Αυτό θα σας οδηγήσει στην αλήθεια και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα σας είπα. . .»

Επομένως, το Πνεύμα Μου ενεργεί μέσα σε κάθε άνθρωπο που διά της αγάπης διαμόρφωσε τον εαυτό του σε ένα δοχείο μέσα στο οποίο να υποδεχθεί το Πνεύμα Μου. . .  Αυτό τον οδηγεί στη σωστή κατανόηση, φωτίζει τη σκέψη του, τον διαφωτίζει από το εσωτερικό Του. Και άρα ο άνθρωπος θα στέκεται στην αλήθεια, θα υπάρχει φως μέσα του και θα είναι και ικανός να μεταδώσει τις γνώσεις του στους συνανθρώπους του. . .  Θα τον γεμίζει το Πνεύμα Μου και θα μπορεί δίκαια να πει ότι Εγώ είμαι παρών μέσα του. Και αυτή η ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο προϋποθέτει έναν ορισμένο βαθμό αγάπης, τον οποίο μπορείτε όλοι εσείς οι άνθρωποι να πετύχετε στη Γη αν έχετε καλή θέληση.

Αλλά αυτός ο βαθμός αγάπης μπορεί να αυξάνεται διαρκώς και μπορεί να καταλήξει σε έναν τόσο ολόψυχο σύνδεσμο ενός ανθρώπου μαζί Μου ώστε μπορώ να πιάσω το παιδί Μου με ολόκληρη τη φωτιά της αγάπης Μου, ώστε εκείνο αντιλαμβάνεται τότε, μέσα σε αφάνταστη μακαριότητα, τη φωνή Μου και το γεμίζει το ίδιο μια δύναμη αγάπης που το ωθεί να τη μεταβιβάσει. . .  Αλλά έναν τέτοιο βαθμό αγάπης τον πετυχαίνει μόνο σπάνια κανείς στη Γη. . .  Η φωνή Μου όμως που μιλά απευθείας σε έναν άνθρωπο έχει ένα αφάνταστα δυνατό αποτέλεσμα. . .  ένα αποτέλεσμα όπως μπορεί και να μην το αντέξει ένας άνθρωπος στη Γη. Για αυτό το λόγο φροντίζω τους ανθρώπους με μόνο ελάχιστη δύναμη όταν θέλω να τους βοηθήσω. Ακόμα και αυτή η ελάχιστη δύναμη όμως έχει ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους όσο ο βαθμός ωριμότητάς τους είναι ακόμα χαμηλός. . .

Τους μιλάω μάλιστα απευθείας και τότε που χρησιμοποιώ έναν άνθρωπο για να τους μιλήσω. . .  Ωστόσο, η δύναμη που θα ανάγκαζε την πίστη τους εξασθενίζεται, καθ’όσον η φωνή Μου εκδηλώνεται πάντοτε ως η γλώσσα του ανθρώπου διά τους οποίου εκφράζομαι. . .   Αν τους μιλήσω απευθείας μέσω εκείνον ή αν ακούσουν τα λόγια τα οποία παρέλαβε εκείνος από Εμένα τον Ίδιο. . .  οι άνθρωποι θα αγγίζονται πάντα σαν από ένα πνευματικό αγαθό που τους «μεταδόθηκε», θα ακούν πάντα πρώτα τον άνρθωπο που δρα σαν μεσολαβητής, και ανάλογα με το βαθμό της αγάπης τους θα αισθανθούν Εμένα τον Ίδιο και την αγάπη Μου. . .  Συνεπώς, κάτι το αφάνταστα σημαντικό διοχετεύεται στους ανθρώπους, το οποίο μπορεί να είναι μια πραγματική βοήθεια, το οποίο ωστόσο δεν θα τους αγγίξει ποτέ με ολόκληρη την ορμή της δύναμης, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα το άντεχαν οι άνθρωποι.

Και με τον ίδιο τρόπο αγγίζεται και ο μεσολαβητής. . .  δηλαδή η μορφή μέσω της οποίας μπορώ να εκδηλώνομαι ο Ιδιος. . .  αφού και αυτός ακούει τον ήχο της φωνής Μου μόνο τότε που παρουσιάζει έναν αυξημένο βαθμό ωριμότητας, με αποτέλεσμα να πάρει μια σαφή απόδειξη της παρουσίας Μου. . .  Τις περισσότερες φορές όμως αντιλαμβάνεται τη φωνή Μου μόνο διανοητικά, δηλαδή ενεργεί μέσα του το Πνεύμα Μου. Τότε Με υπηρετεί μάλιστα ως μεσολαβητής, μπορώ να εκδηλώνομαι μέσω αυτού σε όλους τους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά δεν επενεργεί πάνω του η τεράστια ορμή του ρεύματος της δύναμης αγάπης Μου, όπως αυτή δεν επενεργεί ούτε στους ανθρώπους στους οποίους μιλάω μέσω εκείνου. . .  επειδή και εκείνος πρέπει να διανύσει τον επίγειο δρόμο του χρησιμοποιώντας την πλήρη ελευθερία της βούλησής του. . .  κάτι όμως που θα εμποδιζόταν από οποιαδήποτε ασυνήθιστη επενέργεια της φωνής Μου.

Ωστόσο, ακόμα και ανάμεσα σε εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να Με υπηρετήσουν ως εργαλεία μπορώ να επιλέξω μόνο όσους παρουσιάζουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις. . .  Αφού πρόκειται για ένα τεράστιο δώρο της χάρης Μου το οποίο προσφέρω στους ανθρώπους ακόμα πριν το τέλος. Και απαιτείται μια ισχυρή πίστη και μια ισχυρή θέληση για να προσφερθεί κανείς ως μεσολαβητής για αυτό το δώρο της χάρης. Μόνο από μια ζωή με αγάπη μπορεί να προκύψουν μια τέτοια ισχυρή πίστη και μια τέτοια ισχυρή θέληση. . .

Η αγάπη και η πίστη είναι απαραίτητες για μια αποστολή που αποτελεί μια υπηρεσία για Μένα καθώς και μια υπηρεσία στους συνανθρώπους, δηλαδή η αποστολή του να είναι κανείς μεσολαβητής ανάμεσα σε Μένα και τους ανθρώπους. Πρέπει να πιστέψει ακλόνητα ο άνθρωπος ότι μπορώ ο Ίδιος να εκδηλώνομαι και ότι το θέλω μάλιστα για να βοηθήσω τους ανθρώπους. . .  Και αυτή την ακλόνητη πίστη πρέπει να την απόκτησει κανείς μέσω μιας ζωής με αγάπη. Μόνο τότε μπορώ να κάνω εργαλείο Μου αυτό τον άνθρωπο και να διοχετεύσω το ρεύμα της χάρης Μου σε όλους τους ανθρώπους. . .  Αυτό το ρεύμα της χάρης προκαλεί μάλιστα μια κατάσταση της μακαριότητα στην ψυχή του μεσολαβητή, ενώ αυτός ο ίδιος δεν αισθάνεται με ασυνήθιστο τρόπο αυτή την κατάσταση.

Εάν όμως επηρεάζονταν και οι αισθήσεις του ανθρώπου από τη δύναμη αγάπης Μου, ο άνθρωπος δεν θα είχε πια εκείνη την ησυχία ώστε να μπορούσε να ακούσει ή να καταγράψει αυτά που του λέει το Πνεύμα Μου. Τότε η ακτινοβολία της αγάπης Μου θα επηρέαζε μόνο τον ίδιο και μια μεταβίβασή της στους συνανθρώπους θα ήταν αδύνατη. . .  Αλλά μέσω αυτού θέλω να μιλήσω σε όλους τους ανθρώπους, και αυτό απαιτεί ένα εργαλείο που να υποκύψει εντελώς στο θέλημά Μου, που να θέλει να Μου είναι μόνο εργαλείο με σκοπό μια αποστολή. . .  Και για αυτό το λόγο θα μπορέσει να παραλάβει την αμοιβή μόνο στο πνευματικό βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής όμως δεν θα μπορέσει να σημειώσει άλλα ιδιαίτερα προνόμια από εκείνα που υποσχέθηκα σε όλους τους εργάτες μέσα στον αμπελώνα Μου: δηλαδή ότι θα τους φροντίσω πνευματικά και σωματικά, ότι βρίσκονται κάτω από την προστασία Μου και ότι οδηγούνται και κατευθύνονται πάντοτε από τη φροντίδα Μου.

Δεν θα πρέπει ένα αίσθημα της ασυνήθιστης μακαριότητας να τους παρακινήσει να αφοσιωθούν σε Μένα, γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με έναν εξαναγκασμό της θέλησής τους. Με την ελεύθερη θέλησή τους ας είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν Εμένα και τους συνανθρώπους και ας πιστέψουν ακλόνητα ότι μέσω της αφοσίωσής τους μπορούν να Μου κάνουν μια χάρη. . .  Και ευλογώ μια τέτοια πίστη και μια τέτοια θέληση και η ευλογία Μου θα βοηθήσει την ψυχή να ωριμάσει. Και άρα κατά την εποχή του τέλους μπορεί να διοχετευτεί στους ανθρώπους μια χάρη την οποία δεν αξίζουν, ένα ρεύμα της χάρης αφάνταστου αποτελέσματος, το οποίο, εφόσον το χρησιμοποιήσουν καλά, μπορεί να τους βοηθήσει να ανεβούν στο ύψος, χωρίς ωστόσο να βιάσει τους ανθρώπους πνευματικά.

Μπορούν οι άνθρωποι να ακούσουν τη φωνή Μου που τους μιλά απευθείας με έναν τρόπο τον οποίο αντέχουν, επειδή η ακτινοβόληση από το φως της αγάπης Μου γίνεται μέσω μιας συγκάλυψης, την οποία επιτρέπει ακριβώς εκείνη η ανθρώπινη μορφή. . .  Ως εκ τούτου εισρέεται στους ανθρώπους ένας βαθμός δύναμης που είναι κατάλληλος για την ωριμότητα της ψυχής τους, ο οποίος ωστόσο μπορεί να αυξηθεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με το πώς εκμεταλλευτούν το δώρο της χάρης Μου. . .  διά του οποίου θέλω ακόμα να φέρω τη σωτηρία στους ανθρώπους κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6593                12-7-1956

Η αναγέννηση ισοδυναμεί με την ανάσταση. . .

Η μέρα της αναγέννησής σας είναι ταυτόχρονα η μέρα της ανάστασής σας. . .  Μόλις η ψυχή σας καταλάβει το σκοπό της επίγειας της ζωής, μόλις συνδεθεί μαζί Μου με την ελεύθερη θέλησή της, μόλις αρχίσει να επιδιώκει Εμένα και τη βασιλεία Μου, βγαίνει από τον τάφο της μέσα στο σκοτάδι, αφυπνίζεται σε μια νέα ζωή. . .  Αφού η αναγέννηση της ψυχής είναι ακριβώς αυτή η αλλαγή από την περιοχή του αντιπάλου Μου στη δική Μου περιοχή.

Η ψυχή μένει ακόμα στη Γη, γεννήθηκε μέσα στο σκοτάδι στην αρχή της ενσάρκωσής της ως άνθρωπος και πάλεψε με την ελεύθερη βούλησή της να βρει το φως. Βγήκε δηλαδή από τον τάφο της στην περίπτωση που με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού μπόρεσε να απελευθερωθεί από το περίβλημά της, στην περίπτωση που πέτυχε μια πνευματική αναγέννηση, στην περίπτωση που οι σκέψεις και οι επιδιώξεις της είναι στραμμένες πνευματικά. . .  Επομένως βίωσε και μια ανάσταση από τη νύχτα του θανάτου στο φως της ημέρας. . .

Από αυτά προκύπτει ότι με την «ημέρα της ανάστασης» εννοείται αυτή η αλλαγή, την οποία μπορεί να καταφέρει η ψυχή ακόμα στη Γη και η οποία της εγγυάται και στο άλλο βασίλειο μια «ζωή» μέσα στο φως και στη δύναμη. . .  ενώ μπορούν οι ψυχές και να παραμείνουν στην κατάσταση του θανάτου μετά την αποβίωσή τους από αυτή τη Γη, και όμως δεν θα έχουν πεθάνει. . .  Αφού καμία ψυχή δεν μπορεί να πεθάνει, όσο ανώριμη και να αποβιώσει από αυτή τη Γη. Μόνο που θα βρίσκεται σε μια θανατοειδή κατάσταση, χωρίς δύναμη και μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι. . .  Υπάρχει και όμως δεν έχει αναστηθεί στη ζωή. . .

Μια ανάσταση είναι εγγυημένη σε κάθε άνθρωπο που κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής πασχίζει να δημιουργήσει το σύνδεσμο με το πνευματικό βασίλειο. . .  που άρα επιδιώκει θεληματικά μια άνοδο στα ύψη, που δεν αρκείται στη γήινη ύπαρξή του, αλλά αναγνωρίζει ένα ανώτερο Ον, Του εμπιστεύεται και Του παραδίδεται εντελώς. . .  η ψυχή του οποίου βιώνει επομένως μια αναγέννηση όταν εκτελεί αυτή την εσωτερική μετατροπή και Μου αφοσιώνεται με την ελεύθερη θέλησή του. . .

Και μια τέτοια ψυχή δεν χρειάζεται να φοβάται το γήινο θάνατο, αφού μόνο  ξεφεύγει από το εξωτερικό της περίπβλημα, από το σαρκικό της κορμί, και μπαίνει στο άλλο βασίλειο με το κορμί της μεταμορφωμένο, γιατί από τη μία είναι άφθαρτη και γιατί από την άλλη έχει ξεπεράσει το θάνατο, το σκοτάδι και την αδυναμία, τα οποία αποκλείουν μια «ζωή» στο πνευματικό βασίλειο. . .  και γιατί κάτι το ζωντανό είναι ορατό για το επίσης ζωντανό. . .  Και η ψυχή είναι ευτυχισμένη που μπορεί να απαλλαχθεί από το σαρκικό της κορμί, το οποίο της ήταν μόνο δεσμά όσο ζούσε στη Γη.

Αλλά και οι ανώριμες ψυχές απαλλάσσονται από αυτό το σωματικό τους περίβλημα και όμως παραμένουν δεμένες παρ’όλα αυτά. Παραμένουν μέσα στον τάφο τους, μέσα στο σκοτάδι, μέσα στην κατάσταση της άγνοιας, και όλα αυτά τις βασανίζουν πολύ. . .  Αλλά και αυτές μπορούν ακόμα να αναστηθούν στη ζωή στο επέκεινα. Και αυτές μπορούν να βγουν από τον τάφο τους, και αυτές μπορούν να φτάσουν στο φως με τη βοήθεια του Ιησού Χριστό, στην περίπτωση που επικαλεστούν Εκείνον, ο Οποίος αναστήθηκε από τους νεκρούς, ο Οποίος νίκησε το θάνατο, προκειμένου Αυτός να κυλήσει την πέτρα μακριά από τον τάφο τους, προκειμένου να βγάλει από εκείνους την ενοχή της αμαρτίας που τους κρατά αιχμάλωτους μέσα στη νύχτα του θανάτου, μέσα στον τάφο. . .   προκειμένου να μπορέσουν και εκείνες να βγουν και να φτάσουν στο φως της ημέρας. . .

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αναστηθούν, αλλά ο Ιησούς Χριστός πρέπει να τους παρέχει τη συμπαράστασή Του. . .  Και αν ο άνθρωπος Τον φωνάζει ήδη στη Γη για βοήθεια, για λύτρωση από την αμαρτία και από το θάνατο, μπορεί η ψυχή του να βιώσει την ανάστασή της ήδη στη Γη, με αποτέλεσμα αυτή η ψυχή να μην πεθάνει ποτέ πια στην αιωνιότητα, ούτε όταν πεθάνει ο άνθρωπος στη Γη. Αλλά η κάθε ψυχή είναι αθάνατη. . .  δηλαδή δεν διαλύεται πια. Και όσο βαθιά και να βρίσκεται μέσα στον τάφο της αμαρτίας της, πρέπει να ανεχτεί το σκοτάδι του τάφου της, πρέπει να καταλάβει την πλήρη αδυναμία της να βγει από τον τάφο της. . .  είναι ανίκανη και έχει ανάγκη βοήθεια. . .

Και στην περίπτωση που αποδεχθεί μια βοήθεια που να της προσφερθεί με αγάπη, θα θυμηθεί και Εκείνον Που μόνο Αυτός μπορεί να τη βοηθήσει να αναστηθεί. . .  Θα επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος βγήκε ο Ίδιος από τον τάφο Του, ο Οποίος νίκησε το θάνατο και ο Οποίος μπορεί να κόψει όλα τα δεσμά. . .  ο Οποίος προσφέρει το χέρι Του σε κάθε ψυχή για να μπορέσει να βγει από τον τάφο, προκειμένου να μπει στη ζωή, την οποία δεν θα μπορεί να χάσει ποτέ πια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6594                14-7-1956

Ο Θεός έχει ανάγκη υπηρέτες κατά τον καιρό της συγκομιδής. . .

Κατά τον καιρό της συγκομιδής απαιτούνται πολλοί εργάτες και προσλαμβάνω συνέχεια υπηρέτες που θέλουν να δουλέψουν για Μένα. Ο καιρός της συγκομιδής έχει έρθει και πρέπει ακόμα να γίνει πολλή δουλειά για να ωριμάσουν ακόμα οι τελευταίοι καρποί, για να μπορέσουν να μεταφερθούν στους αχυρώνες. . .  Και θα ξεχωριστεί η ήρα από το σιτάρι. . .  Όλοι εσείς γνωρίζετε τα λόγια που είπα στη Γη και θα τα καταλάβετε τώρα, στην περίπτωση που ξέρετε και πιστεύετε ότι το τέλος είναι κοντά, ότι έχει έρθει τώρα αυτή η περίοδος όπου έχω ανάγκη υπηρέτες σε μεγάλο αριθμό.

Σπάρθηκαν πολλοί καλοί σπόροι και η συγκομιδή θα μπορούσε να είναι καλή. Ωστόσο, δεν έπεσε κάθε σπόρος σε καλό έδαφος, δεν φύτρωσε κάθε σπόρος και δεν είχε κάθε σπόρος τη φροντίδα και την αγάπη ενός εργατικού αγρότη που θέλει να κερδίσει καλούς καρπούς από το έδαφός του. Εγώ όμως είμαι ο Κύριος και ολόκληρη η γη είναι η ιδιοκτησία Μου, την οποία ανέθεσα σε επιμελείς εργάτες που είχαν εντολή Μου να την εκχερσώσουν και να την καλλιεργήσουν. Όταν όμως έρθει η ώρα όπου οι καρποί θα είναι ώριμοι, θα πρέπει να στρατολογήσω ακόμα πολλούς εργάτες για να Με βοηθήσουν να μαζέψω τους καρπούς. . .

Πρέπει να στείλω τους υπηρέτες Μου στον κόσμο για να είναι δραστήριοι στο όνομά Μου, για να κηρύξουν το λόγο Μου, για να νουθετήσουν τους ανθρώπους και να τους παροτρύνουν να ασκήσουν την έμπρακτη αγάπη. Πρέπει να μιλήσουν στο όνομά Μου και υπέρ του ονόματός Μου. . .  Πρέπει να επισημάνουν τον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή, και πρέπει να αναφέρουν το κοντινό τέλος. Πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν ακόμα ψυχές από το σκοτάδι. . .  Τότε κάνουν τη δουλειά ενός πιστού υπηρέτη μέσα στον αμπελώνα Μου. Μόνο τότε είναι δυνατό να ωριμάσουν πολλοί καλοί καρποί, τους οποίους μπορώ να μαζέψω και να φέρω στους αχερώνες Μου, τους οποίους μπορώ να ανακαλέσω στο βασίλειό Μου και οι οποίοι θα ξεχωριστούν από εκείνους που θα καούν ως ήρα μέσα στην αιώνια φωτιά. . .

Όταν έχει έρθει η ώρα του τέλους, θα βγει αμετάκλητα στην επιφάνεια οτιδήποτε ακατάλληλο για να δώσει ζωή, οτιδήποτε που θα πρέπει να θεωρηθεί όχι καρπό αλλά άδεια φλούδα που δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτε άλλο από το να καεί και να σκορπιστεί στους πέντε ανέμους. . .  Αλλά θέλω η συγκομική να είναι μεγάλη στο τέλος, και για αυτό το λόγο θα πρέπει η ανάπτυξη και του πιο μικρού φυτακιού να παρατηρείται και να προωθείται με όλη τη δυνατή αγάπη. . .  Αφού ένας καλός υπηρέτης μπορεί να συμβάλει πολύ όταν φροντίζει επιμελώς και στοργικά και το πιο μικρό φυτάκι. . .  όταν το εκθέτει στην ακτίνα του ήλιου και το ποτίζει ένθερμα με το νερό της αγάπης. . .

Ένας καλός υπηρέτης μπορεί να μαζέψει για Μένα ακόμα πολλούς καρπούς και θέλω να τον ευλογήσω για τον κόπο και για την αντοχή του, τα οποία μπορούν να Μου φέρουν μια πλουσιοπάροχη συγκομιδή. Συνεπώς δεν Μου χρησιμεύουν υπηρέτες που είναι αμελείς και τεμπέληδες, που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, που μόνο προσποιούνται να είναι δραστήριοι, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να Με ξεγελάσουν. . .  Και φωνάζω για αυτό ξανά και ξανά εκείνους που να είναι ακόμα κατά την τελευταία ώρα πρόθυμοι να αναλάβουν την υπηρεσία για Μένα, αφού προσλαμβάνω τον καθένα, γιατί δεν απομένει πια πολύς χρόνος μέχρι το τέλος. . .  Και όποιος θέλει να Με υπηρετήσει, σε αυτόν δίνω και τη δύναμη για να είναι δραστήριος για Μένα. . .  Μόνο που πρέπει να θέλει με σοβαρότητα να εργαστεί για Μένα και για τη βασιλεία Μου, αφού η εργασία επείγει, γιατί η πλούσια συγκομιδή για Μένα σημαίνει μια απόλεια για τον αντίπαλό Μου. . .

Σημαίνει την αφύπνιση στη ζωή, σημαίνει διαφυγή από το βέβαιο θάνατο. . .  Και για το λόγο αυτό οι εργατικοί υπηρέτες μπορούν να συμβάλουν πολύ στην περίπτωση που ακολουθούν το κάλεσμά Μου και κάνουν αυτό που τους αναθέτω: στην περίπτωση που φέρνουν το λόγο Μου στον κόσμο, στην περίπτωση που μιλούν πάντα μόνο για τον Ιησού Χριστό και για το έργο της αγάπης Του, στην περίπτωση που κηρύσσουν τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης Του και που επομένως βάζουν καλούς σπόρους μέσα στη γη, προκειμένου αυτοί να φυτρώσουν ακόμα και να μπορέσουν να φέρουν πλούσιους καρπούς πριν έρθει το τέλος. . .  Αφού απομένει μόνο ακόμα λίγος χρόνος, ο οποίος όμως θα πρέπει να αξιοποιηθεί καλά. . .  για να είναι πλούσια η συγκομιδή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6595                15-7-1956

Τα θαύματα είναι το αποτέλεσμα της πίστης. . .

Την αγάπη Μου την έχετε πάντοτε. . .  Και η αγάπη Μου θέλει πάντα μόνο το καλύτερο για σας, θέλει πάντα μόνο τη σωτηρία της ψυχής σας, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει όταν πεθάνει το κορμί σας. Από την αγάπη Μου αιτιολογούνται όλα όσα σας αγγίζουν κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να αποθαρρυνθείτε  και να φοβηθείτε ούτε ένα λεπτό. Αφού η αγάπη Μου λύνει όλα τα προβλήματα την κατάλληλη στιγμή, δημιουργεί την ισορροπία όπου υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στο κορμί και στην ψυχή. . .  δηλαδή όπου η ψυχή κινδυνεύει γιατί ο άνθρωπος ζει μόνο για το κορμί του, ενώ σύμφωνα με το θέλημά Μου η ψυχή θα έπρεπε να ωριμάσει.

Μπορείτε πάντα να είστε εντελώς πεπεισμένοι ότι το μάτι Μου σας φυλάγει και ότι ξέρω τόσο για τις ψυχικές όσο και για τις σωματικές σας δυσκολίες και ότι τις διορθώνω την κατάλληλη στιγμή. Άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ό,τι και να σας συμβεί, αφού Εγώ ο Ίδιος σας φροντίζω. Μόνο που απαιτώ από σας να Μου αφοσιωθείτε τελείως, να μην πάρετε δικούς σας δρόμους, να είστε πάντα πρόθυμοι να Με αφήνετε να σας οδηγώ. . .  να μην ανησυχείτε και να έχετε πλήρη εμπιστοσύνη ότι σας βοηθάω σε όλα όσα σας στεναχωρούν.

Η κάθε ανησυχία είναι μια έλλειψη εμπιστοσύνης και εμποδίζει το σχέδιο της αγάπης Μου. . .  Στην περίπτωση όμως που αφήνεστε εντελώς στο θέλημά Μου και πιστεύετε στην αγάπη και στη δύναμή Μου, μπορείτε στ’αλήθεια να βαδίζετε ξέγνοιαστα στον επίγειο σας δρόμο. Αφού η αγάπη Μου σας προστατεύει για να μην κινδυνεύεσετε, εφόσον αφήνετε να σας οδηγώ μόνο Εγώ. Αυτή είναι επομένως μια ακλόνητη πίστη, η οποία σας ζωντανεύει πράγματι, αφού όταν έχετε μια τέτοια πίστη, φεύγει από πάνω σας οποιοδήποτε βάρος και θα μπορείτε να δράσετε με ασυνήθιστο τρόπο, αφού τότε παραλαβαίνετε δύναμη, την οποία θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Απαιτώ πολλά από σας. . .  απαιτώ να πιστέψετε ότι είμαι παρών κοντά σας, Εγώ, τον Οποίο δεν μπορείτε να δείτε. . .  Αλλά εσείς που ακούτε το λόγο Μου απευθείας, εσείς στους οποίους μιλάω μέσω των αγγελιοφόρων Μου, σε σας θα έπρεπε να είναι εύκολο να πιστέψετε, αφού η φωνή Μου είναι για σας η απόδειξη της παρουσίας Μου. . .  Και όταν ξέρετε ότι είμαι ο Ίδιος παρών κοντά σας, μπορείτε επίσης να είστε πεπεισμένοι ότι ξέρω για όλους τους πόνους και για όλες τις δυσκολίες σας και ότι μπορώ να τα διορθώσω όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Αλλιώς η πίστη σας θα ήταν ακόμα πολύ αδύνατη  και αυτό θα ήταν η αιτιολογία των δυσκολιών σας.

Είμαι ο Θεός και ο Πατέρας σας, ο προαιώνιος Δημιουργός σας. . .  Τα πάντα εκπήγασαν από Μένα με σοφία και δύναμη και άρα και εσείς οι ίδιοι, τους οποίους δημιούργησα από την αγάπη Μου. . .  Αυτή τη δημιουργική Μου δύναμη, τη σοφία, την εξουσία και την αγάπη Μου να τις σκεφτείτε μόνο, τότε θα σας εγκαταλείψει οποιαδήποτε ανησυχία, γιατί θα ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για Μένα. . .  Και επειδή θα έχετε την αγάπη Μου νυν και αεί εφαρμόζω και τη δύναμή Μου για να θεραπευτούν το κορμί και η ψυχή σας. . . Ωστόσο, μπορώ να εφαρμόσω αυτή τη δύναμή Μου πάντα μόνο τότε που δεν θα σημάνει πια κανέναν εξαναγκασμό της πίστης σας. . .

Δεν θέλω να αποκτήσετε την πίστη μέσω θαυμάτων, αλλά να βιώσετε θαύματα διά της πίστης σας. . .  Και σας είναι πράγματι εύκολο να ζωντανέψετε μια τέτοια πίστη μέσα σας, αφού επενεργώ πάνω σας με τόσο φανερό τρόπο, σας μιλάω, κάνω το λόγο Μου να ηχήσει μέσα στην καρδιά σας. . .  Και μόνο ένα λεπτό τοίχο χρειάζεται ακόμα να γκρεμίσετε και να ξεπεράσετε, δηλαδή τις ελαφρές αμφιβολίες που αναδύονται ακόμα μέσα σας πού και πού. . .  Χρειάζεται πάντα μόνο να φαντάζεστε τη μεγάλη αγάπη Μου για σας και τότε θα είστε βέβαιοι ότι αυτή η αγάπη κάνει τα πάντα για σας για να σας δώσει τη ζωή και ότι διατηρεί και την επίγεια σας ζωή όσο θέλετε να δράσετε με έναν τρόπο που χαρίζει ζωή. Πετάξτε από πάνω σας οποιοδήποτε βάρος και Μου εμπιστευτείτε. Και να ξέρετε ότι ζει ο Σωτήρας και Λυτρωτής σας, ότι επωμίστηκε όλες τις δυσκολίες για να απαλλαχθείτε από αυτές. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6596                16-7-1956

Το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο είναι η επίπτωση της ενοχής της αμαρτίας που δεν έχει εξιλεωθεί. . . 

Το βάρος της αμαρτίας καταπιέζει την ανθρωπότητα. . .  Δεν το αισθάνονται σωματικά αυτό το βάρος οι άνθρωποι, αλλά οι ψυχές τους συντρίβονται από αυτό το βάρος, και αυτό καταδεικνύεται από το χαμηλό ηθικό τους, από τον άθεο τρόπο ζωής τους, από την απιστία και τη δίψα τους για τον κόσμο. . .  από την εντελώς υλιστική σκέψη και επιδίωξή τους. Το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο είναι άρα το αποτέλεσμα, η ένδειξη την ενοχής που δεν έχει ακόμα εξιλεωθεί. Είναι η συνέπεια της ζωής των ανθρώπων χωρίς τον Ιησού Χριστό, αφού οι άνθρωποι δεν πέτυχαν ακόμα τη λύτρωσή τους και οι ψυχές τους κουβαλούν ακόμα μόνες τους το τεράστιο βάρος της αμαρτίας τους και καταπιέζονται από αυτό, έτσι ώστε δεν μπορούν να σηκωθούν χωρίς βοήθεια. Επομένως, ο αντίπαλος του Θεού έχει ακόμα υπό τον πλήρη έλεγχό του αυτούς τους ανθρώπους και αυτό γίνεται φανερό από το ότι τους ωθεί σε πράξεις που αντιβαίνουν στο θέλημα του Θεού, από το ότι τους εμποδίζει να λάβουν οποιαδήποτε γνώση και από το ότι αποσκοπεί πάντα μόνο στο να τους κρατήσει μακριά από τη θεϊκή τάξη. . .

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει τόση πολλή δυστυχία στον κόσμο εάν αυτός ο αντίπαλος δεν μπορούσε να προκαλέσει τόσο πολύ κακό. Αλλά είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που του επιτρέπουν την ολέθρια επενέργειά του. Του είναι υπόδουλοι, αφού είναι ακόμα μπλεγμένοι μέσα στην αμαρτία, η οποία τους παρέδωσε σε εκείνον τότε που αποστάτησαν από τον Θεό και ακολούθησαν τον αντίπαλό Του. Δεν επιτρέπουν να τους απελευθερώσει από αυτή τη μεγάλη αμαρτία ο Ένας Που έχει τη δύναμη για να σπάσει και τις δικές τους αλυσίδες, ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος πέθανε στο σταυρό εξαιτίας αυτής της μεγάλης ενοχής της αμαρτίας, ο Οποίος την εξιλέωσε για όλους όσοι Τον πιστεύουν και στέκονται κάτω από το σταυρό Του. . .  Οι άνθρωποι όμως δεν Τον πιστεύουν, με αποτέλεσμα να είναι αλύτρωτοι και να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του εχθρού των ψυχών τους. Και αυτή είναι η μεγάλη πνευματική ένδεια μέσα στην οποία βρίσκεται ολόκληρη η ανθρωπότητα με εξαίρεση τους λίγους που βρήκαν τον Ιησού Χριστό και που λυτρώθηκαν από Αυτόν από την αμαρτία και από το θάνατο. . .

Η Γη είναι προορισμένη να χρησιμεύσει στην ωρίμανση του πεσμένου πνευματικού. Και πάνω σε αυτή τη Γη γεννήθηκε ο Θεός ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους. Και όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λυτρωθούν τελείως αν μόνο ήθελαν να στραφούν σε Εκείνον, στον Ιησού Χριστό, και να Τον ανανγωρίσουν ως τον  Απελευθερωτή τους και να ζητήσουν τη βοήθειά Του. . .  Αλλά λίγοι μόνο Τον πιστεύουν, λίγοι μόνο πιστεύουν στην αποστολή Του και στη λύτρωσή τους. . .  Είναι ακόμα τόσο πολύ βουλιαγμένοι μέσα στην αμαρτία ώστε ο κύριός τους μπορεί εύκολα να εμποδίσει να απευθυνθούν σε έναν Άλλο για βοήθεια, γιατί φροντίζει να αποκρυφθεί από αυτούς η γνώση εκείνου του Βοηθού.

Ο Θεός όμως με την αγάπη Του φέρνει αυτή τη γνώση σε όλους τους ανθρώπους και θα μπορούσαν όλοι να τη χρησιμοποιήσουν και να τολμήσουν να επιχειρήσουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά του αντιπάλου. . .  Θα μπορούσαν πρώτα μόνο θα θέλουν να απαλλαχθούν από το βάρος τους, το οποίο τους καταπιέζει, και τότε θα ερχόταν πράγματι η βοήθεια. . .  Αντί για αυτό όμως η επιρροή του αντιπάλου γίνεται όλο και δυνατότερη, αφού και τη γνώση σχετικά με τον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή, την απορρίπτουν οι άνθρωποι ως πλάνη, χωρίς να ασχοληθούν μαζί της ούτε μια φορά. Και δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να την πιστέψουν. . .  Αλλά δεν μπορούν ούτε να βρουν τη λύτρωση χωρίς την πίστη τους σε Εκείνον.

Και έτσι εξηγείται το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων, το οποίο παρακινεί τον Θεό να βάλει τέρμα στις επενέργειες του αντιπάλου Του. . .  Αφού οι άνθρωποι που έχουν πέσει σε τέτοιο βάθος θα χάνονταν χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας εάν δεν τους άρπαζε ο Θεός από τον αντίπαλο και αν δεν τους εντασσόταν εκ νέου μέσα στην αναπτυξιακή διαδικασία, η οποία θα τους βοηθήσει να ανέβουν και πάλι από την άβυσσο, αν και μόνο μετά από ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα.

Οι άνθρωποι κατά αυτή την εποχή δεν εκμεταλλεύονται τις χάρες του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού και για αυτό το λόγο η παραμονή τους πάνω σε αυτή τη Γη δεν θα διαρκέσει πια πολύ. . .  Και πρέπει επίσης να βαλθεί τέρμα στις επενέργειες του Σατανά, ο οποίος προσπαθεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να βρουν τον Ιησού Χριστό. Εκείνος όμως δεν θα κρατήσει την ψυχή, παρόλο που πιστεύει ότι θα είναι αιώνια ο κύριός της. . .  Αφού μόλις σημειωθεί ένα ορισμένο χαμηλότατο επίπεδο της ανθρωπότητας, η αγάπη του Θεού τη φροντίζει, δημιουργώντας μέσω του θελήματός Του και της εξουσίας Του μια νέα Γη, και μέσα σε αυτή τη νέα Γη θα είναι και πάλι ο τόπος διαμονής του πνευματικού που απότυχε ως άνθρωποι. . .

Και θα πρέπει άλλη μια φορά να διανύσει την πορεία της ανάπτυξης, ώσπου να βρεθεί και πάλι μπροστά στην απόφαση να πρεσβεύσει τον Ιησού Χριστό και να Τον αφήσει να το λυτρώσει. . .  Αφού μονάχα Αυτός μπορεί να εξιλεώσει την ενοχή της αμαρτίας που βαραίνει κάθε ον, και μονάχα Αυτός μπορεί να του δώσει την ελευθερία και να το λυτρώσει από τη δουλία του Σατανά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6599                19-7-1956

«Ο Θεός τού εμφύσησε μια ζωντανή ψυχή. . .»

Μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου προβλέπεται η θεοποίηση των ψυχών σας, οι οποίες ήταν μάλιστα κάποτε θεία και τέλεια όντα, οι οποίες ωστόσο παρέδωσαν με την ελεύθερη θέλησή τους αυτή την τελειότητα. . .  Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε ότι δεν σας έβγαλα από μέσα Μου τόσο ατελείς όπως είστε τώρα, ότι δημιούργησα μάλιστα την ανθρώπινη μορφή. Η ψυχή όμως που ζωντανεύει αυτή την ανθρώπινη μορφή χρειάστηκε ήδη ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα για να αλλάξει μέχρι έναν ορισμένο βαθμό την εντελώς λάθος κατάστασή της, την οποία δημιούργησε εθελοντικά, έτσι ώστε να μπόρεσε να πάρει ως τόπο διαμονής της την ανθρώπινη μορφή, με σκοπό να ανακτήσει την πλήρη θεοποίηση.

Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε ότι δεν σας δημιούργησα ατελείς Εγώ για να απαιτήσω από σας, τώρα που είστε άνθρωποι, να τελειοποιηθείτε. . .  επειδή από Μένα δεν μπορεί να εκπηγάζει τίποτα το ατελές. . .  Στην περίπτωση που κατέχετε πρώτα αυτή τη γνώση, κοιτάζετε με διαφορετικό τρόπο την ύπαρξή σας στη Γη. . .  Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο προς το σκοπό. . .  Όσο όμως σας λείπει αυτή η γνώση, πιστεύετε δικαιολογημένα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επίγεια σας ζωή μόνο για την αύξηση της σωματικής σας ευεξίας. . .  Νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τη ζωτική σας δύναμη μόνο με σωματικό τρόπο, ακόμα και τότε που επιδιώκετε να αναπτυχθεί ο καθένας ηθικά για να επιτευχθεί ένα καλύτερο ανθρώπινο γένος. . .  Αλλά δεν καταλαβαίνετε ακόμα την πνευματική αποστολή του καθένα. . .

Ο άνθρωπος καθ’εαυτός δεν είναι ο τελευταίος στόχος, η ύπαρξη ως άνθρωπος είναι μόνο η τελευταία δυνατότητα πάνω σε αυτή τη Γη να επιτευχθεί ο ύψιστος στόχος. Και η διδασκαλία του ότι «δημιούργησα τον άνθρωπο για να Με αγαπήσει, για να Με υπηρετήσει και να μπει στον ουρανό με αυτό τον τρόπο» έχει την εγκυρότητά της μόνο τότε που θεωρεί κανείς την ανθρώπινη ύπαρξη ένα περιορισμένο στάδιο για την ψυχή που έχασε κάποτε την τελειότητά της. Αλλιώς βγάζει κανείς λανθασμένα συμπεράσματα από αυτή τη διδασκαλία, όπως αυτό ότι κατά τη γέννηση του ανθρώπου του προστέθηκε από Μένα κάτι το «ατελές». . .  η ψυχή. . ., δηλαδή ότι Εγώ έδωσα ζωή σε κάτι το ατελές. . .

Τέτοιες ιδέες μπερδεύουν την εικόνα της Φύσης Μου, η οποία είναι ύψιστης τελειότητας, καθώς και ο ειρμός σκέψεων των ανθρώπων, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αποστολή της επίγειας τους ζωής, με αποτέλεσμα να στρέφονται όλο και περισσότερο προς τον κόσμο, γιατί τους παρουσιάζεται μια λανθασμένη εικόνα.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε μεν να αποκτήσει τη σωστή κατανόηση και μετά επίσης τη μακαριότητα μέσω της αγάπης για Μένα και μέσω της ανιδιοτελούς υπηρεσίας. . .  Ωστόσο η αγάπη του δεν θα μπορεί να ανάψει για ένα Ον Που χρησιμοποιεί τη δημιουργική Του δύναμη για τη γένεση ατελών δημιουργημάτων. Και θα ελείπε επίσης η σωστή αιτιολογία της ανιδιοτελούς υπηρεσίας εάν εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρατε για την κάποτε αποστασία από Μένα των τέλειων όντων, η οποία αποτελούνταν από το να ήθελαν να εξουσιάσουν με αλαζονεία. . .  από το ότι δηλαδή απόρριψαν την αρχή της αγάπης. . .

Η ατέλεια δημιουργήθηκε από τα ίδια τα όντα. . .  Το ότι όμως είστε ατελείς ως άνθρωποι είναι αναμφισβήτητο. Και έτσι πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να εξακριβώσετε την αφορμή της ατέλειας σας, δεν πρέπει όμως να αρκεστείτε στην εξήγηση ότι σας δημιούργησα έτσι όπως βαδίζετε τώρα στη Γη. . .  Το τελευταίο όμως το υποστηρίζουν όλοι όσοι παρουσιάζουν την πράξη της δημουργίας έτσι ότι «δημιουργείται» από Μένα ταυτόχρονα και μια «ψυχή» για αυτό τον άνθρωπο. . .  πράγμα που νομίζουν ότι μπορούν να το αιτιολογήσουν από τα λόγια: «Ο Θεός τού εμφύσησε μια ζωντανή ψυχή. . .»

Του γεγονότος ότι αυτή η ζωντανή ψυχή είναι ένα αρχικό πνεύμα που έπεσε κάποτε τους λείπει η γνώση. . .  την οποία όμως θα μπορούσε να αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος αν μόνο ήθελε να αναρωτηθεί με σοβαρότητα για το νόημα και το σκοπό της επίγειας του ζωής και για την αποστολή του στη Γη. Και μια λανθασμένη διδασκαλία θα μπορούσε επίσης να παρακινήσει τον άνθρωπο να κάνει ερωτήσεις, εάν μόνο είχε τη θέληση να διαφωτιστεί. . .  Και ιδιαίτερα οι διδάσκοντες, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οδηγοί των ανθρώπων, θα έπρεπε πρώτα οι ίδιοι να επιδιώξουν να ενημερωθούν. Και θα ενημερώνονταν ανά πάσα στιγμή αν μόνο απευθύνονταν σε Μένα, αν οι ελαφρές αμφιβολίες τις οποίες αισθάνεται να αναδύονται μέσα του ο καθένας όταν συλλογίζεται, τον παρακινούσαν να βρει τη σωστή πηγή, όπου η αγνότατη αλήθεια θα αναζωογονήσει τον καθένα που να επιθυμήσει την αλήθεια.

Το ότι υπάρχει τόσο πολύ σκοτάδι ανάμεσα στους ανθρώπους, το ότι μπόρεσαν να διαδοθούν λανθασμένες διδασκαλίες, οφείλεται μόνο στη χλιαρότητα των ανθρώπων απέναντι στην αλήθεια. Αφού ο καθένας την έχει στη διάθεσή του και μπορεί να την αποκτήσει ο καθένας που να επιθυμήσει την αλήθεια στα σοβαρά. Ωστόσο, μόνο λίγοι κάνουν προσπάθεια να διεισδύσουν στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .  Σε αυτούς όμως αποκαλύπτονται τα πάντα και φέγγει μέσα τους το πιο δυνατό φως, γιατί το Ίδιο το προαιώνιο Φως το ανάβει για όλους όσοι θέλουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6600                20-7-1956

Μαζί με το σταυρικό θάνατο ξεκίνησε μια λυτρωτική περίοδος. . .

Μαζί με το σταυρικό Μου θάνατο βάλθηκε τέρμα σε μια λυτρωτική περίοδο με την πνευματική έννοια. . .  Τερματίστηκε μια μέχρι τότε ανέλπιδη κατάσταση, αφού ήταν ανέφικτο να μπει μια ψυχή μέσα στο φωτεινό βασίλειο πριν το σταυρικό Μου θάνατο και οι ψυχές των ανθρώπων, παρ’όλη την καλή τους διάθεση, πετύχαιναν πάντα μόνο έναν ορισμένο βαθμό του εξαγνισμού. Αλλά για να εξιλεώσουν εντελώς την αμαρτία της κάποτε εξέγερσής τους εναντίον Μου δεν θα έφταναν αιωνιότητες. . .  Και το βάρος αυτής της ενοχής της αμαρτίας τούς ανάγκαζε να παραμένουν υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, με αποτέλεσμα ότι οι βασανισμένες ψυχές, με επίγνωση των δεινών τους, φώναζαν για έναν σωτήρα.

Από την ώρα όπου έδωσα τη ζωή Μου για τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας των ανθρώπων η δύναμη του αντιπάλου Μου είχε σπαστεί, και άρα ξεκίνησε μια νέα εποχή. . .  Οι πρώτες ψυχές που είχαν λυτρωθεί τελείως μπόρεσαν να φύγουν από το μέχρι τότε τόπο διαμονής τους και να περάσουν στη μακαριότητα από τις πύλες που είχα ανοίξει. . .  Αυτή η δυνατότητα θα συνεχίζει να υπάρχει. Ξανά και ξανά μπορούν να ξεφύγουν ψυχές από τον έλεγχό του, ξανά και ξανά απελευθερώνονται ψυχές από τα δεσμά τους. Βασικά ξεκίνησε μόνο τότε μια «λυτρωτική» περίοδος, παρόλο που και η δημιουργική ανάπτυξη και η ζωή πάνω στη Γη ήταν ακόμα ανάγκη και πρέπει πάντα να δημιουργήσει πρώτα τις προϋποθέσεις, το αποτέλεσμα των οποίων είναι η πλήρη επαναπροώθηση σε Μένα. [Έτσι ασαφής είναι αυτή η φράση και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.]

Και έτσι μπορεί μάλιστα να γίνει λόγος για μια νέα εποχή από τότε που επιτέλεσα το λυτρωτικό Μου έργο. Αφού μόνο από εκείνη τη στιγμή μπορούσε να χαριστεί στις ψυχές η αιώνια μακαριότητα, μέσα στην οποία να ζήσουν με φως και δύναμη είχαν κάποτε το δικαίωμα. . .  Αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση του ότι μπορούν να πετύχουν το ωραιότερο, ακριβώς γιατί πέθανα ο Ίδιος για αυτούς πάνω στο σταυρό για να χτίσω μια γέφυρα από το βασίλειο του σκότους στο βασίλειο του φωτός. . .  Δεν έχουν επίγνωση του ότι άλλη μια φορά παραδίδονται εθελοντικά στον έλεγχο του αντιπάλου Μου, στην περίπτωση που δεν αναγνωρίζουν Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο. . .  ότι δεν τους περιμένει καμία άλλη μοίρα από εκείνη που είχαν οι ψυχές των ανθρώπων πριν το σταυρικό Μου θάνατο: η ανελευθερία και η έλλειψη φωτός, η αδυναμία και τα βάσανα, τα οποία είναι η μοίρα των αλύτρωτων ψυχών, τις οποίες έχει ακόμα υπό τον έλεγχό του ο αντίπαλός Μου.

Ο Σωτήρας ήρθε στους ανθρώπους από πάνω και Τον αναγνώρισαν μόνο λίγοι. . .  Ωστόσο, επιτελέστηκε το λυτρωτικό έργο. . .  Η πύλη προς το φωτεινό βασίλειο ανοίχτηκε, και για αυτό το λόγο ξεκίνησε με το σταυρικό Μου θάνατο μια λυτρωτική περίοδος, παρόλο που η Γη καθ’εαυτή δεν παρουσίαζε ιδιαίτερα φαινόμενα ενός τέλους. . .  Αφού η τότε ανέλπιδη κατάσταση μπόρεσε να μετατραπεί μόνο διά της αναγνώρισης των ανθρώπων του Ιησού Χριστού και του λυτρωτικού έργου, διά της συνειδητής τους στροφής σε Αυτόν, διά της αποδοχής της θυσίας της αγάπης και κατά συνέπεια διά της εξιλέωσης της ενοχής της αμαρτίας. . .  Και παρασχέθηκε στους ανθρώπους και πάλι ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορούσαν να λυτρωθούν τελείως, εφόσον είχαν καλή θέληση. . .  Τώρα όμως έληξε και αυτό το διάστημα και την αφάνταστη χάρη μέσα στην οποία στέκονταν οι άνθρωποι δεν την εκμεταλλεύονται και δεν θα την εκμεταλλευτούν πια. . .

Οι άνθρωποι παραμένουν δεμένοι μέσα στον κόσμο του αντιπάλου, γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια για να απελευθερωθούν και γιατί η δική τους θέληση πρέπει να επιδιώξει αυτή την απελευθέρωση. Και επομένως πρέπει και τώρα ξανά να οριστεί μια προθεσμία, πρέπει να ξεκινήσει ένα νέα χρονικό διάστημα όπου θα εκτιμηθεί περισσότερο το λυτρωτικό έργο, όπου θα μπορέσει και πάλι να γίνει μια λύτρωση μεγάλης έκτασης, γιατί το αποτέλεσμα του λυτρωτικού έργου θα παραμείνει αμετάβλητο, αν μόνο επιτρέψει αυτό το αποτέλεσμα η βούληση των ανθρώπων. Όσοι είναι απρόθυμοι όμως θα πρέπει ξανά να αισθανθούν τα δεσμά της αιχμαλωσίας με όλη τους τη σκληρότητα, προκειμένου να ξυπνήσει και μέσα σε αυτά τα όντα κάποτε η επιθυμία για την ελευθερία, για τη μακαριότητα, για το φως. . .  Και πρέπει να αποσπαστεί από τον αντίπαλό Μου η δύναμη πάνω σε αυτά τα όντα, τα οποία κρατά μέσα σε τέτοιο σκοτάδι ώστε δεν βλέπουν το φως του σταυρού. . .

Και πάλι θα ξεκινήσει μια νέα εποχή, αφού η ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού προχωρά ασταμάτητα, και ξανά και ξανά πατούν νέες ψυχές σε αυτή τη Γη, στις οποίες χαρίζεται η δυνατότητα να αφήσουν να απελευθερωθούν από τον Ιησού Χριστό. . .  Ξανά και ξανά διανέμω τις χάρες του λυτρωτικού Μου έργου σε εκείνες τις ψυχές, και ξανά και ξανά επιστρέφουν τέτοιες ψυχές πίσω σε Μένα ως τα παιδιά Μου. . .  Αφού το έργο της λύτρωση επιτελέστηκε για ολόκληρο το πνευματικό που έπεσε κάποτε και είχε και έχει αποτέλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ώσπου να ολοκληρωθεί κάποτε η λύτρωση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6601                21-7-1956

Φυσική καταστροφή πριν το τέλος. . .

Αναπότρεπτο είναι το τέλος αυτής της Γης και όλων των πλασμάτων που ζουν πάνω της. . .  Τίποτα από όλα τα δημιουργήματα πάνω στη Γη δεν θα συνεχίσει να υπάρχει και άνθρωποι και ζώα θα χάσουν τη ζωή τους, με εξαίρεση τη μικρή ομάδα εκείνων που θα απομακρυθνθούν ζωντανά. Αυτή η τελευταία πράξη του θελήματός Μου πάνω σε αυτή τη Γη προβλεπόταν από τους αιώνες των αιώνων, ανακοινωνόταν στους ανθρώπους ξανά και ξανά από ενορατικούς και προφήτες και γνωστοποιείται   και τώρα άλλη μια φορά επειγόντως ως επικείμενη, γιατί θα είναι τόσο τρομερή και γιατί κανείς δεν θα έπρεπε να βιώσει το τέλος χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά. Ωστόσο, αυτές τις ανακοινώσεις δεν τις πιστεύουν οι άνθρωποι. . .

Περιμένει τους ανθρώπους ένα τόσο τρομερό συμβάν όπως δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς. . .  και παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι αδιαφορούν, γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο. Και οι παραινέσεις και οι προειδοποιήσεις είναι άκαρπες, αφού κανένας άνθρωπος δεν προετοιμάζεται για αυτό το τρομερό συμβάν. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε ένα τέλος. . .  Και έτσι ηχεί ακόμα η τελευταία Μου παραίνεση. . .  Θα στείλω στους δύσπιστους ανθρώπους ακόμα μια τελευταία υπόδειξη με τη μορφή ενός φυσικού συμβάντος. . .  η έκταση του οποίου θα είναι επίσης τρομερή, παρόλο που θα πλήξει τη Γη μόνο εν μέρει, προκειμένου και το προβλεπόμενο τέλος να φανεί πιο αξιόπιστο στους ανθρώπους, προκειμένου να μην το θεωρήσουν πια αδύνατο και να κρίνουν με σοβαρότητα τον εαυτό τους σχετικά με το αν και πώς θα περάσουν όταν τους εξετάσω Εγώ κατά εκείνο το τέλος.

Μεγάλα συμβάντα ρίχνουν τις σκιές τους πριν φτάνουν. . .  Το φυσικό συμβάν, το οποίο θα ακολουθήσει λίγο μετά και το τέλος, θα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους ακόμα μια τελευταία προειδοποίηση. Αφού θα στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, πάρα πολύ άνθρωποι θα πέσουν θύματα των στοιχειών της φύσης, αλλιώς δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς καμία μεγάλη εντύπωση πάνω στις αποσκληρυμμένες καρδιές, οι οποίες ωστόσο θα έπρεπε ακόμα να σωθούν πριν το τέλος. . .  Συνέχεια μιλούσα μέσω των στομάτων των προφητών και ακόμα μιλώ μέσω υπηρετών που Μου έχουν αφοσιωθεί. . .  Αλλά αυτή τη γλώσσα δεν την ακούν οι άνθρωποι, εκτός από τους λίγους που πιστεύουν στα λόγια Μου και που για αυτό είναι οι ίδιοι πρόθυμοι να επενεργήσουν πάνω στους συνανθρώπους τους σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Τώρα όμως θέλω να ακούσουν ξεκάθαρα τη φωνή Μου και να μην μπορέσουν να κλείσουν τα αυτιά τους, αφού η αδιαφορία των ανθρώπων Με παρακινεί να τους συνταράξω και να κλονίσω την ησυχία τους, το εγκόσμιο πνεύμα τους. . .  για να μην μπορέσει να πει κανείς ότι δεν προειδοποιήθηκε. Αλλά και αυτή η προειδοποίηση δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απεριόριστη στροφή όλων σε Μένα, γιατί δεν θα θέλουν να αναγνωρίσουν τη φωνή Μου και γιατί δεν εφαρμόζω καμία βία που να ωθήσει τους ανθρώπους σε Μένα. . .  Τότε λοιπόν το τέλος θα σαρώσει από τη Γη ό,τι και να επιμένει να Μου προβάλλει αντίσταση, αφού την αντίσταση την έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος που δεν θα στραφεί σε Μένα εν όψει της μεγάλης καταστροφής. . .  η οποία θα αποδείξει τη δύναμή Μου. . .

Την αντίσταση την έχει ακόμα μέσα του ο καθένας που θεωρεί αδύνατο ένα τέλος αυτής της Γης, αφού το πνεύμα του είναι σκοτεινό και αυτό αποδεικνύει ότι ανήκει στον αντίπαλό Μου. . .  Προσπαθώ ακόμα με οποιονδήποτε τρόπο να σπάσω αυτή την αντίσταση χωρίς εξαναγκασμό. Και αυτή η τελευταία παρέμβαση θα είναι πράγματι ένα μέσο που φαίνεται φρικτό, αλλά θα το εφαρμόσω για χάρη της σωτηρίας σας, γιατί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα λόγια Μου και γιατί είναι κοντά το τέλος, του οποίου θα πέσουν θύματα αμετάκλητα, και γιατί θα είναι τότε αποφασιστική η κατάσταση του πνεύματός τους για το ποια μοίρα θα τους περιμένει κατά την ημέρα της Κρίσης.

Και στους υπηρέτες Μου λέω ξανά και ξανά ότι πρέπει να επισημαίνουν με έμφαση και επιμονή το τέλος και το φυσικό συμβάν που θα γίνει από πριν, ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται να τα αναφέρουν στους ανθρώπους, ότι δεν θα τους απομείνει πια πολύς χρόνος, ότι θα έπρεπε να μιλήσουν χωρίς συστολή για το προαιώνιο σχέδιό Μου και ότι για αυτό το λόγο θα πρέπει και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της αγάπης, προκειμένου να ξέρουν οι άνθρωποι τι απαιτώ από αυτούς, προκειμένου να μην βουλιάξουν στο σκοτάδι ως θύματα αυτών που θα έρθουν. . .

Αυτό που απαιτώ από αυτούς είναι μόνο μια καρδιά πρόθυμη για θυσία και γεμάτη αγάπη. . .  Τότε μπορούν να περιμένουν χωρίς φόβο τα ερχόμενα γεγονότα, τότε ανήκουν σε εκείνους που θα γλιτώσωουν σώοι και αβλαβείς, ακόμα και όταν τα πάντα γύρω τους θα κινδυνεύσουν να βουλιάξουν. . .  Όσους όμως δεν θέλουν να πιστέψουν περιμένουν τρομακτικά πράγματα. . .  Και θα ευσπλαχνιστώ τον καθένα που να Με φωνάξει τότε μέσα στην έσχατη ανάγκη του, αφού θέλω μόνο να σώσω τους ανθρώπους, όχι όμως να τα αφήσω στην καταστροφή. . .  Αφού το τέλος θα έρθει αμετάκλητα και τότε θα κριθεί ο καθένας ανάλογα με το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6602                22-7-1956

Η χάρη της ενσάρκωσης ως άνθρωπος. . .

Κανένας άνθρωπος δεν έχει επίγνωση της ανείπωτης χάρης του να μπορέσει να ζήσει πάνω στη Γη, αφού κανένας άνθρωπος δεν αναγνωρίζει το πραγματικό του Εγώ. . .  Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εκτιμήσει τι ήταν αρχικά και τι μπορεί να ξαναγίνει μέσω μιας σωστής επίγειας ζωής. . .  Μέσα σε ανείπωτη ομορφιά ακτινοβολούσε κάποτε, απεριόριστη ήταν η αφθονία του φωτός και της δύναμής του και απεριόριστη ήταν επομένως και η μακαριότητά του. Αλλά κανένας άνθρωπος στη Γη δεν μπορεί να φανταστεί μια τέτοια μακαριότητα και μια τέτοια αφθονία φωτός και δύναμης, και αυτή η γνώση καθ’εαυτή  δεν φτάνει για να καταλάβει τη μεγάλη χάρη που παρασχέθηκε στο ον, δηλαδή ότι έχει τη δυνατότητα να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος για να ξεφύγει από μια κατάσταση την οποία διάλεξε ελεύθερα, από μια κατάσταση την οποία δημιούργησε το ίδιο το ον, η οποία όμως είναι εντελώς ανάξια αυτού του τέλειου όντος. . .

Το ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει αυτά είναι θέλημα του Θεού, αλλιώς η πορεία του ανθρώπου στη Γη δεν θα μπορούσε να του προσφέρει καμία ελεύθερη ανάπτυξη προς τα ύψη, αλλά κάθε ον θα ωθούνταν αναγκαστικά προς τα πάνω, κάτι που όμως θα απόκλειε την επίτευξη της τελειότητας. Και έτσι ο άνθρωπος στέκεται κατά κάποιον τρόπο τυφλός μέσα σε μια περιοχή την οποία πρέπει να διασχίσει για να φτάσει στο στόχο του. Και η τυφλότητά του θα τον έκανε να παίρνει συνέχεια λάθος δρόμους, αν δεν είχε πλάι του έναν οδηγό που του προσφέρει την ηγεσία του. Αυτός ο οδηγός τού λέει τι μπορεί να πετύχει, επίσης του εξηγεί ότι φταίει ο ίδιος για την ελλειπή κατάστασή του και τον παροτρύνει ξανά και ξανά να τη μετατρέψει. Αλλά και αυτός ο οδηγός τού αφήνει την πλήρη ελευθερία βούλησης σχετικά με το αν θα αποδεχθεί τις εξηγήσεις του και αν θα ζήσει ανάλογα ή αν θα διαλέξει τους δικούς του δρόμους.

Κανένας άνθρωπος όμως δεν χρειάζεται να ζήσει τη ζωή του χωρίς πνευματική ηγεσία. . .  Και αυτό είναι επίσης μια χάρη. . .  είναι μια χάρη γιατί κάποτε το ον βρισκόταν μέσα στο πιο δυνατό φως και έχασε εθελοντικά αυτό το φως. Περιφρόνησε δηλαδή κάτι το θεϊκό, απόρριψε αυτό που του χάρισε η μεγάλη αγάπη του Θεού όταν Αυτός δημιούργησε το ον. Και ήταν αυτό μια αμαρτία η οποία έπρεπε δίκαια να έχει ως αποτέλεσμα το πλήρες σκοτείνιασμα. . .  και σήμαινε ότι το ον έχασε από δικό του φταίξιμο την αγάπη και το έλεος του Θεού. . .

Ωστόσο, η θεϊκή αγάπη και το θεϊκό έλεος δεν αρνιέται αιώνια τον εαυτό του. Αλλά είναι και θα παραμείνει μια πράξη της χάρης ότι ο Θεός δίνει σε αυτά τα όντα που είναι τα ίδια υπαίτια για την πτώση τους ξανά τη δυνατότητα να δουλέψουν πάνω στον εαυτό τους για να φτάσουν και πάλι στα ύψη, παρόλο που αυτό γίνεται με έναν τρόπο ότι ο άνθρωπος καθ’εαυτός δεν έχει επίγνωση της σημασίας της επίγειας του ύπαρξης. Ο Θεός όμως προσπαθεί να του διοχετεύσει και αυτή τη γνώση, μόνο που «γνώση» και πλήρης «κατανόηση» δεν είναι το ίδιο. Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ένα βαθμό κατανόηση ώστε να είναι ικανός να πιστέψει αυτά που του παρουσιάζονται ως γνώσεις.

Μια μοναδική ματιά μόνο στην αρχική φωτεινή κατάσταση του ανθρώπου θα τον έκανε ανίκανο να συνεχίσει τις περαιτέρω επδιώξεις του, αφού θα διαλυόταν από το μέγεθος της αμαρτίας του. . .  Είναι όμως προορισμένος να ανακτήσει την κάποτε φωτεινή του κατάσταση. Για αυτό το λόγο τού παρασχέθηκε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία από την αγάπη και το έλεος του Θεού, δηλαδή βρίσκεται μέσα σε ένα αδιάκοπο ρεύμα χάρης της θεϊκής αγάπης, το οποίο μπορεί να τον οδηγήσει στο στόχο, στην περίπτωση που ο άνθρωπος του αφεθεί εντελώς, στην περίπτωση που δεν πάει «κόντρα στο ρεύμα». . .  δηλαδή προβάλει εσωτερική αντίσταση απέναντι σε εκείνους τους πνευματικούς οδηγούς, οι οποίοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια να προωθήσουν την πρόοδό του, ενώ του αφήνουν την πλήρη ελευθερία.

Όποιος όμως αφήσει πρόθυμα να τον οδηγήσουν και να τον κατευθύνουν εκείνοι, πλησιάζει όλο και περισσότερο στην αρχική του κατάσταση. Και μετά από λίγο θα καταλάβει μέσα στο πνεύμα του την αλήθεια όσων του παρουσιάζονται. . .  Καταλαβαίνει την ατελείωτη αγάπη και χάρη του Θεού, και τότε υποτάσσεται ταπεινά στον Θεό και Πατέρα, τον Οποίο έχει αναγνωρίσει, και Τον επιθυμεί με όλες του τις αισθήσεις. . .  Τότε μπορεί ήδη να τον ακτινοβολήσει ένα μικρό φως της κατανόησης, το οποίο ωστόσο είναι μόνο μια αμυδρή αντανάκλαση του αρχικού Φωτός, το Οποίο τον ακτινοβολούσε κάποτε εντελώς. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ήταν αναποτελεσματική η χάρη της ενσάρκωσής του ως άνθρωπος που του χαρίστηκε, και τότε έχει επιστρέψει στον Πατέρα, από τον Οποίο δεν θα μπορεί ποτέ πια να χωριστεί στην αιωνιότητα. Αφού η αγάπη τον συνέδεσε τώρα αδιάσπαστα με την Αιώνια Αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6604                24-7-1956

Καθήκον του ανθρώπου να βοηθήσει τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο. . .

Ο καθένας από σας είναι υποχρεωμένος να σώσει τον διπλανό όταν αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο, να του συμπαρασταθεί για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό τον κίνδυνο. . .  Αυτό απαιτεί η αγάπη για τον πλησίον, παρόλο που δεν μπορείτε να εξαναγκαστείτε να προσφέρετε τέτοια βοήθεια. Αλλά θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε μπροστά στον Θεό στην περίπτωση που παραμελήσατε να βοηθήσετε. Αφού είστε όλοι παιδιά ενός Πατέρα και αν αγαπάτε τον Πατέρα πρέπει να αγαπιέστε και ο ένας τον άλλον. . .

Η αγάπη όμως εγγυάται την προστασία στον συνάνθρωπο και η αγάπη βρίσκει και πάντα μια διέξοδο, ένα μέσο να αποκρούσει τον κίνδυνο. Αφού η αγάπη είναι ακτινοβολία του Θεού και ο Θεός ξέρει πράγματι με ποιον τρόπο μπορεί να παρασχεθεί βοήθεια. Και η ακτινοβολία αγάπης του Θεού μεταδίδει αυτή τη γνώση και στον άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει. . .  Τις περισσότερες φορές όμως οι άνθρωποι ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο και όμως αδιαφορούν εντελώς για τη μοίρα του άλλου. Και η εντολή της αγάπης για τον διπλανό τούς είναι μια κενή έννοια. Τα δεινά και ο κίνδυνος του συνανθρώπου δεν τους συγκινούν και η προθυμία για βοήθεια έχει μειωθεί μέχρι ένα ελάχιστο βαθμό. . .  επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν αγάπη.

Μόνο τα εθελοντικά έργα της αγάπης φέρνουν πλούσια ευλογία για την αιωνιότητα. . .  Εάν τα παραλείπει κανείς, λείπει και ο πνευματικός πλούτος και οι άνθρωποι είναι φτωχοί και το πνεύμα τους είναι σκοτεινό. Στην περίπτωση όμως που κινδυνεύει φανερά ο διπλανός και περάσετε αδιάφορα από αυτή την κατάσταση ανάγκης, θα έχετε φορτωθεί με μια μεγάλη αμαρτία και δεν θα έχετε μόνο παραλείψει να κάνετε ένα έργο αγάπης. Αφού αυτή η παράληψη θα σας καταλογιστεί σαν να ευθυνόσασταν οι ίδιοι για τον κίνδυνο μέσα στον οποίο βρισκόταν ο συνάνθρωπος. . .

Είτε πρόκειται για έναν πνευματικό είτε για ένα γήινο κίνδυνο που να απειλήσει τον συνάνθρωπο, είστε υποχρεωμένοι να αποκρούσετε αυτό τον κίνδυνο εφόσον έχετε τη δυνατότητα. . .  καθώς είστε υποχρεωμένοι να προστατέψετε τη ζωή του συνανθρώπου εφόσον κινδυνεύσει. Στην περίπτωση που γυρίζετε απρόθυμοι την πλάτη, φορτώνεστε με μια τρομερή αμαρτία, για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσετε και για την οποία θα πρέπει και να πληρώσετε, και μπορείτε να είστε ευγνώμονες αν σας δοθεί η ευκαιρία να πληρώσετε ακόμα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .

Η υποχρέωσή σας υπάρχει μεν πάντα μόνο απέναντι στον Θεό, αφού από ανθρώπους δεν μπορείτε να αναγκαστείτε να κάνετε έργα αγάπης. Αυτό όμως που κάνετε μόνο γιατί σας το διατάζει μια γήινη εξουσία δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη απέναντι στον Θεό και αυτό ούτε σας αποφέρει πνευματικά πλούτη. . .  Αλλά εσείς οι ίδιοι θα ήσασταν ευτυχισμένοι αν βρίσκατε έναν βοηθό στην περίπτωη που βρισκόσασταν σε έναν παρόμοιο κίνδυνο. Και για αυτό το λόγο ξέρετε πόσο αξίζει μια τέτοια βοήθεια. . .  Και αν αποτύχετε, θα είναι μια ένδειξη της έσχατης απονίας, θα είναι μια εκ νέου απόδειξη του φρονήματός σας, το οποίο επηρεάζεται ακόμα τελείως από τον αντίπαλο του Θεού. Για αυτό το λόγο επομένως έχετε όλοι μια ορισμένη ευθύνη απέναντι στον διπλανό σας όταν βρεθεί σε κίνδυνο. . .

Και έτσι θα ξέρετε τώρα ότι ο Θεός δεν θα σας καταδικάσει εάν στην ανάγκη χρησιμοποιήσετε όπλα, εάν θέλετε μόνο να αποκρούσετε έναν κίνδυνο, εάν θέλετε να προστατέψετε το διπλανό σας όταν κινδυνεύσει η ζωή του. . .  Αλλά μόνο τότε δράτε έτσι όπως αρέσει στον Θεό, ποτέ όμως δεν πρέπει τα κίνητρα να βασίζονται στη φιλαυτία. . .  Η ζωή του κάθε ανθρώπου να σας είναι ιερή, αφού ο Θεός σάς την έδωσε για να ωριμάσετε, για να ανακτήσετε την τελειότητα. . .  Όπου όμως κινδυνεύει αυτή η ζωή πρέπει ο άνθρωπος να σταθεί στο πλευρό εκείνου που κινδυνεύει και να προσπαθήσει να διατηρήσει τη ζωή του. . .  Και σε αυτή την περίπτωση μια φαινομενικά κακή πράξη δεν θα είναι αντίθετη προς το θέλημα του Θεού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6605                25-7-1956

Η εις αντικατάστασιν εξιλέωση της αμαρτίας διά του Ιησού Χριστού. . .

Ως αντικαταστάτης επωμίστηκε ο Ιησούς Χριστός την αμαρτία σας. Ο άνθρωπος Ιησούς θυσίασε τον Εαυτό Του για να εξιλεώσει για εσάς τους ανθρώπους την ενοχή της αμαρτίας σας, παρόλο που ο Ίδιος ήταν το πιο αγνό, αθώο Ον που είχε ποτέ ζήσει πάνω σε αυτή τη Γη. Υπόφερε για σας και πέθανε για σας. . .  Ποτέ όμως ο Θεός δεν θα είχε αποδεχθεί αυτή τη θυσία ενός ανθρώπου αν Αυτός δεν την είχε προσφέρει από αγάπη. Αφού η δικαιοσύνη του Θεού απαιτεί να πληρώσει το κάθε ον μόνο του για την ενοχή του προκειμένου να απελευθερωθεί από αυτή. . .  Σε αυτή τη δικαιοσύνη όμως αντέταξε ο άνθρωπος Ιησούς την υπέρμετρη αγάπη Του την οποία αισθανόταν για τους αδύναμους, φορτωμένους αδερφούς του, οι οποίοι μόνοι τους δεν μπορούσαν πια να βρουν τη δύναμη για να επωμιστούν και να κουβαλήσουν τα βάσανα που θα ήταν ανάγκη για να εξιλεώσουν την τεράστια ενοχή που αποτελούνταν από την αποστασία τους από τον Θεό με την ελεύθερη θέλησή τους. . .

Ο Ιησούς κατάλαβε τη φοβερή κατάσταση μέσα στην οποία βασανιζόταν η ανθρωπότητα και ήξερε ότι η αμαρτία της καταγγελίας της αγάπης τους για τον Θεό και της απόρριψης της δύναμης αγάπης του Θεού μπορούσε να αντισταθμιστεί μόνο με ένα έργο αγάπης που θα ισοδυναμούσε με αυτή τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας, που θα έπρεπε για αυτό το λόγο να είναι υπεράνθρωπο για να εξιλεωθεί εκείνη η μεγάλη αμαρτία. . .  Ήξερε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν ικανός για ένα τέτοιο έργο αγάπης, γιατί έλειπε σε όλους τους η δύναμη που θα απαιτούνταν η επιτέλεση ενός τέτοιου έργου. . . Και για αυτό το λόγο ήξερε επίσης ότι οι άνθρωποι. . .  οι αδερφοί Του που κάποτε έπεσαν. . .  θα είχαν χαθεί χωρίς καμία ελπίδα αν δεν τους παρεχόταν βοήθεια. Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν γεμάτος αγάπη για τους δυστυχισμένους και, ωθημένος από αυτή την αγάπη, πρόσφερε στον Θεό τον Ίδιο τον Εαυτό Του για την εξιλέωση. . .  Και για το λόγο αυτό ο Θεός αποδέχθηκε τη θυσία Του, την οποία λοιπόν έκανε εις αντικατάστασιν για τους ανθρώπους. . .  Ο Θεός επομένως εκτίμησε πολύ την αγάπη του ανθρώπου Ιησού, γιατί ο Ιησούς αντιστάθηκε σε όλους τους πειρασμούς του αντιπάλου, ο οποίος ήθελε να προκαλέσει τη φιλαυτία του Ιησού. . .  επειδή ο άνθρωπος Ιησούς ήταν εντελώς ανιδιοτελής και δεν σκεφτόταν τον Εαυτό Του, γιατί έβλεπε μπροστά στα μάτια Του πάντα μόνο τα μεγάλα δεινά των συνανθρώπων και ήθελε για αυτό να τους βοηθήσει.

Μονάχα η αγάπη Τον παρακίνησε να κάνει τη θυσία και μονάχα αυτή η αγάπη παρακίνησε τον Θεό να αποδεχθεί τη θυσία Του. Άρα η αγάπη έφερε το αντάλλαγμα, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη του Θεού να μην καταστρατηγήθηκε. . .  να έγινε η εξιλέωση, μόνο όχι από τους ίδους τους ανθρώπους, αλλά από τον αντικαταστάτη τον Ιησού, ο Οποίος εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν άνθρωπος βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο, ο Οποίος όμως διά της υπέρμετρης αγάπης Του έχτισε μια γέφυρα προς τον Θεό, ο Οποίος είναι η Αιώνια Αγάπη. . .

Το ότι μπόρεσε ο Θεός ο Ίδιος να ενσαρκωθεί μέσα σε αυτό τον άνθρωπο είναι τώρα κατανοητό, αφού τον Ιησού τον «γέμιζε η Αγάπη». . .  ή και. . . η «Ίδια η Αγάπη» ήταν μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .  Και έτσι ο Θεός ο Ίδιος εξιλέωσε τις αμαρτίες των πλασμάτων Του, η αγάπη του Θεού έσβησε την ενοχή, ο Ίδιος ο Θεός άφησε να Τον σταυρώσουν για να φέρει τη σωτηρία στα πλάσματά Του μέσα στα έσχατα δεινά τους. . .

Η αμαρτία της κάποτε εξέγερσης κατά του Θεού ήταν πολύ μεγάλη για να μπορέσουν οι άνθρωποι να την εξιλεώσουν μόνοι τους, αλλά η αγάπη του Θεού ήταν ακόμα μεγαλύτερη. . .  Και μέσα στον άνθρωπο Ιησού εκδηλώθηκε αυτή η αγάπη σε ένα έργο του ελέους που ήταν μοναδικό και που μπορεί μόνο να είναι μοναδικό πάνω σε αυτή τη Γη. Και για αυτό το λόγο η ενοχή της αμαρτίας θα βαραίνει κάθε άνθρωπο όσο δεν χρησιμοποιήσει το έργο αγάπης, το οποίο έγινε και για εκείνον. . .  Αφού κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να εξιλεώσει μόνος του τη φοβερή ενοχή, όσο μεγάλα και οδυνηρά και να είναι τα βάσανά του στη Γη. . .  Μονάχα η αγάπη λυτρώνει και αυτή η αγάπη έφερε σε σας τους ανθρώπους τη λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού. . .  μονάχα η Αγάπη σάς απελευθέρωσε, και έτσι ο Θεός ο Ίδιος ήταν ο Λυτρωτής σας από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6607                27-7-1956

Ομολογία μπροστά στον κόσμο. . .

Στην περίπτωση που Με αντιπροσωπεύετε μπροστά στον κόσμο, θέλω να σας υποστηρίξω μπροστά στον Πατέρα Μου. . .  Αυτά τα λόγια είπα ως ο άνθρωπος Ιησούς στους μαθητές Μου και επομένως σε όλους τους ανθρώπους, διότι όλα τα λόγια Μου ίσχυαν για ολόκληρη την ανθρωπότητα, διότι όλα τα λόγια Μου ανήκαν στη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης, η οποία ήθελα να διαδοθεί σε όλους τους λαούς. . .  Και ακριβώς αυτά τα λόγια έχουν ασυνήθιστη σημασία, αφού δίνουν σε σας τους ανθρώπους μια υποχρέωση. . .  Όχι μόνο εσείς οι ίδιοι να Με πιστέψετε, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους σας να δηλώσετε την πίστη σας. . .  Θέλω να Με πρεσβεύσετε μπροστά στον κόσμο. . .

Θα έπρεπε λοιπόν να υποστηρίξετε το όνομά Μου μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μόνο τότε θα σας υποδεχθώ Εγώ, ο Πατέρας, έτσι όπως σας το υποσχέθηκα. Δεν αρκούμαι στο να Με πιστέψετε μάλιστα εσωτερικά, στο να μην αμφισβητήσετε Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο, στο να Με επικαλεστείτε ίσως για να σας συγχωρέσω τις αμαρτίες σας, αφού απαιτώ να έχετε μια εντελώς ζωντανή πίστη σε Μένα. . .  Και μια ζωντανή πίστη δεν μπορεί παρά να Με υποστηρίξει μπροστά στον κόσμο. Αφού μόλις στέκεται ο άνθρωπος μέσα στη ζωντανή πίστη, ωθείται από το εσωτερικό του να Με σκέφτεται συνέχεια μέσα στον Ιησού. Και τότε και το στόμα του δεν θα μπορεί να σωπάσει, ο άνθρωπος θα πλημμυρίζεται από την εσωτερική ευγνωμοσύνη και την αγάπη για Μένα, ο Οποίος κατόρθωσα το λυτρωτικό έργο μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να σώσω εσάς τους ανθρώους από τη νύχτα της αμαρτίας.

Ήξερα πολύ καλά γιατί είπα αυτά τα λόγια, αφού ήξερα για τη μεγάλη πνευματική ένδεια που πλήττει όλους τους ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν και δεν αποδέχονται τον Ιησού Χριστό. Και μέσα σε αυτή την ένδεια πρέπει οι συνάνθρωποι να φροντίσουν εκείνους για να τους βοηθήσουν να βρουν την πίστη στον Ιησού Χριστό. Και για αυτό το λόγο είναι ανάγκη να Με κηρύξουν, να Με πρεσβεύσουν μέσα στον Ιησού και να καταθέσουν φωναχτά μαρτυρία υπέρ Εμένα και του ονόματός Μου. . .

Όσων βιώνει ο άνθρωπος εσωτερικά, όσων απασχολούν τις σκέψεις του, δεν έχει γνώση ο συνάνθρωπος. . .  Πρέπει να του επισημανθεί ολοφάνερα ο θεϊκός Λυτρωτής και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η μαρτυρία αγάπης εκείνων που Τον βρήκαν και που αποδεικνύουν τώρα τη ζωντανή πίστη τους σε Μένα μιλώντας για το έργο του ελέους Μου. . .  υποστηρίζοντας μπροστά σε όλους τους ανθρώπους Εμένα και το όνομά Μου, δοξάζοντας το όνομμά Μου και λέγοντας τον εαυτό τους οπαδούς του Ιησού Χριστού και προσπαθώντας να κερδίσουν για Μένα και τους συνανθρώπους.

Οι άνθρωποι βαδίζουν πάνω σε αυτή τη Γη για να βρουν επιτέλους τη λύτρωση από την υλική μορφή. . .  Αλλά όπως και να είναι η πορεία τους στη Γη, αυτή δεν μπορεί να τους οδηγήσει στο στόχο χωρίς τον θεϊκό Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό, γιατί Εγώ επιτέλεσα μέσα Του το έργο της λύτρωσης και γιατί ο καθένας που θέλει να λυτρωθεί από τα δεσμά του πρέπει να απευθυνθεί σε Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού Χριστό. . .

Όποιος απελευθερώθηκε για τα καλά, όποιος λυτρώθηκε από Εκείνον, δοξάζει με δυνατή φωνή το όνομά Του. Θα μιλά πάντα μόνο για Εκείνον και την αφάνταστη πράξη αγάπης Του, δεν μπορεί παρά να αναφέρει φωναχτά το όνομά Του. Αφού έπεσαν από πάνω του όλα τα δεσμά, είναι ελεύθερος από την αντίπαλη δύναμη, Μου αφοσιώθηκε μέσα στον Ιησού Χριστό, και μια τέτοια πράξη της μεταμόρφωσης δεν γίνεται ήσυχα και κρυφά, είναι φανερή σε όλους τους ανθρώπους. Αφού το στόμα δεν σωπαίνει όπου η καρδιά του ανθρώπου είναι γεμάτη από την αγάπη και τη χάρη του Ιησού Χριστού και ο άνθρωπος λοιπόν Τον πρεσβεύει μπροστά σε όλο τον κόσμο ως τον Σωτήρα και τον Λυτρωτή Του και επιδιώκει να οδηγήσε σε Εκείνον και τους συνανθρώπους. . .

Δεν Τον απαρνιέται, ακόμα και τότε που κινδυνεύει ο ίδιος, γιατί ξέρει ότι μπορεί να αποκρουστεί κάθε κίνδυνο από τον Έναν Που εξουσιάζει τον ουρανό και τη Γη, η πνοή του Οποίου φτάνει για να καταστρέψει τα πάντα, όπως όμως φτάνει και το θέλημά Του για να αναστηθεί στη ζωή ό,τι είχε ήδη πέσει θύμα του θανάτου. . .  Και όποιος αφυπνίστηκε στη ζωή δεν φοβάται το θάνατο. . .  Θα κάνει τα πάντα για Μένα και το όνομά Μου όταν απαιτηθεί η τελευταία απόφαση, αλλά θα το κάνει από αγάπη για Μένα, και για αυτό το λόγο θα τον υποδεχθώ, γιατί Με πρεσβεύει μπροστά σε όλο τον κόσμο. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser