background

επισκέπτες: 4815

Βιβλίο 61

 

5510                18-10-1952                

Η παρουσία του Θεού. . .

Πίστη χωρίς αγάπη. . .

Είμαι πάντα εκεί όπου Με σκέφτεται κανείς με αγάπη, όπου Με καταλαβαίνει και Με αναγνωρίζει ως προαιώνιο Θεό και Πατέρα. Εκεί βρίσκομαι πάντοτε, και οι άνθρωποι συνειδητοποιούν μάλιστα την παρουσία Μου, αφού ζουν με ειρήνη και πίστη. Ωστόσο, είμαι επίσης εκεί όπου δεν Με αναγνωρίζουν ακόμα, όπου όμως η καρδιά είναι ικανή και πρόθυμη για αγάπη. . .  όπου μονάχα ο άνθρωπος δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την παρουσία Μου. Αλλά η αγάπη του Με ελκύει πολύ, η οποία μεν δεν είναι στραμμένη σε Μένα αλλά στον διπλανό του, η οποία όμως Με αγγίζει επίσης και Με παρακινεί να τον πλησιάσω. Και θα γίνει μια αλλαγή μέσα στον άνθρωπο που δεν Με πιστεύει ακόμα, που δεν κάνει ακόμα συνειδητά παρέα μαζί Μου· θα αφήσει τις σκέψεις του συχνά να περιπλανιούνται στο άπειρο, θα αναδυθούν μέσα του ερωτήσεις στις οποίες θα επιθυμήσει απαντήσεις, και οι διανοητικές απαντήσεις που θα προέρθουν από Μένα θα τον παροτρύνουν να διερευνήσει όλο και περισσότερο την αλήθεια. . .

Η αγάπη τον οδηγεί στο σωστό δρόμο. . .  η αγάπη αφυπνίζει την πίστη του σε Μένα, η αγάπη επενεργεί πάνω στη σκέψη του, η αγάπη κάνει την καρδιά του δεκτική στις σωστές σκέψεις, οι οποίες όμως του διοχετεύονται πάντα από Μένα, γιατί θέλω να κερδίσω έναν άνθρωπο που ζει μέσα στην αγάπη, δηλαδή θέλω να Με καταλάβει και να Με αναγνωρίσει, προκειμένου να κάνει συνειδητά παρέα μαζί Μου, όπως πριν το έκανε ασυνείδητα μέσω της έμπρακτης αγάπης του. Η αγάπη επομένως δημιουργεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στον άνθρωπο και Εμένα. . .

Η πίστη σ’έναν Θεό και Δημιουργό δεν χρειάζεται να έχει ως αποτέλεσμα έναν τέτοιο σύνδεσμο, αφού μπορεί να πρόκειται μόνο για μια τυπική πίστη στην περίπτωση που λείπει ακόμα η αγάπη. . .  Τότε ο άνθρωπος μεν Με αναγνωρίζει με τη λογική του, δεν δημιουργήθηκε όμως ακόμα ο δεσμός της αγάπης που να μας ενώσει. . .  Για το λόγο αυτό πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι ακόμα πολύ μακριά Μου παρόλο που φαινομενικά ζουν σαν θρήσκοι χριστιανοί, παρόλο που Με πρεσβεύουν με το στόμα τους, παρόλο που δεν Με αρνιούνται ως Θεό και Δημιουργό. . .  και όμως λείπει ο δεσμός μαζί Μου, επειδή τους λείπει η αγάπη. Και μολονότι κάνω τα πάντα για ν’ανάψω μέσα τους το σπινθήρα της αγάπης, μολονότι τους δημιουργώ συνέχεια ευκαιρίες όπου θα μπορούσαν ν’ασκήσουν την αγάπη. . .  οι καρδιές τους παραμένουν κρύες και δεν προσέχουν την ένδεια που υπάρχει στη Γη, επίγεια και πνευματικά.

Δεν καταλαβαίνουν την πνευματική ένδεια, γιατί δεν ανακουφίζουν την επίγεια ένδεια όπου θα τους ήταν δυνατό. Και για αυτό το λόγο η πίστη της πλειοψηφίας των ανθρώπων είναι νεκρή. . .  Δέχονται το Ευαγγέλιό Μου με τ’αφτιά τους, αλλά η καρδιά τους παραμένει ανέγγιχτη, αυτοί οι άνθρωποι είναι τις περισσότερες φορές μόνο ακροατές και όχι δράστες του λόγου Μου, αφού ο λόγος Μου απαιτεί την αγάπη, μια αγάπη που δεν πρέπει μονάχα να συγκινήσει την καρδιά του ανθρώπου, αλλά που πρέπει ν’αποδειχτεί μέσω έργων ανιδιοτελούς αγάπης για τον πλησίον. Ο λόγος Μου απαιτεί την έμπρακτη αγάπη, διά της οποίας αποδεικνύετε την αγάπη σας για Μένα, εσείς οι άνθρωποι. . .  Τότε θα ζωντανέψει η πίστη σας, τότε θα Με καταλάβετε και θα Με αναγνωρίσετε και θα συνάψετε συνειδητά επαφές μαζί Μου, και τότε θα είμαι και θα μείνω μαζί σας μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .  Τότε μπορείτε να Με φωνάξετε ανά πάσα στιγμή μέσω καλών, στραμμένων σε Μένα σκέψεων και ομιλιών, τότε θα βρίσκομαι ανάμεσά σας, τότε θα είμαι παρόν κοντά σας, επειδή, όπου είναι η αγάπη, κατοικεί και η Ίδια η αιώνια Αγάπη και θέλει να κάνει ευτυχισμένους εσάς τους ανθρώπους με την παρουσία Της. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

5513                22-10-1952

Πάλεμα στο πνευματικό κόσμο. . .

Παράκληση και απαγγελία του Ευαγγελίου. . .

Γίνεται ασύγκριτο πάλεμα στο πνευματικό κόσμο, αφού ο αριθμός των ανώριμων πνευμάτων αυξάνεται αφάνταστα και πολλαπλασιάζεται συνέχεια, γιατί οι άνθρωποι που αποβιώνουν από τη Γη βρίσκονται εντελώς υπό τον έλεγχο εκείνου που κυβερνά το βασίλειο του σκότους. Πρόκειται φαινομενικά για μια ακατόρθωτη αποστολή να λυτρωθούν οι ψυχές από αυτό το βασίλειο. Γίνεται πάλεμα από πλευράς του φωτεινού κόσμου που διεξάγεται πάντα μόνο με αγάπη και που απαιτεί υπέρμετρη υπομονή και αντοχή, αφού τα σκοτεινά όντα επεμβαίνουν ξανά και ξανά για να εμποδίσουν μια ψυχή που θέλει να τους ξεφύγει. Για αυτό το λόγο το πάλεμα γίνεται κατά κάποιον τρόπο ανάμεσα στα φωτεινά όντα και τις δυνάμεις του σκοταδιού για τις ψυχές των ανθρώπων που δεν έχουν ακόμα υποδουλωθεί εντελώς απελπιστικά στον αντίπαλο του Θεού.

Πρόκειται να παροτρυνθεί η θέληση της ψυχής, έτσι ώστε να ζητήσει αυτή η θέληση ν’ανεβεί, επειδή τότε μπορούν να παρέμβουν οι φωτεινές οντότητες με τη δύναμή τους, ενώ πριν δεν πρέπει να εφαρμόσουν καμία δύναμη. Και αυτή η προσπάθεια να στρέψουν στη σωστή κατεύθυνση τη θέληση των ψυχών είναι ασύγκριτα δύσκολη και συχνά ανεπιτυχής. Ο,τι και να παρουσιάσουν στις ψυχές, αυτές ειναι χωρίς πίστη και δεν δέχονται τίποτα. Και παρ’όλα αυτά δεν πρέπει οι φωτεινές οντότητες να τις εγκαταλείψουν, γιατί μονάχα η επιμονή οδηγεί στο στόχο.

Δεν μπορούν ούτε να πλησιάσουν τις ψυχές του σκοταδιού με την αφθονία του φωτός τους για να μην αναγκάσουν τη θέληση των ψυχών να τους ακούσουν. Πρέπει να εμφανίζονται με το ίδιο περίβλημα και να τους παρουσιάζουν την άθλια κατάστασή τους σαν από το εσωτερικό τους για να παρακινήσουν τις ψυχές ν’αλλάξουν την κατάστασή τους. Η αγάπη των φωτεινών οντοτήτων μάλιστα αγγίζει ευχάριστα τις σκοτεινές ψυχές, αλλά η πνευματική ένδεια τους είναι συχνά τόσο μεγάλη ώστε έχουν γίνει αναίσθητες και δεν είναι πια δεκτικές σε δασκαλέματα. Κερδίζονται μονάχα μέσω επανειλημμένες προσπάθειες, διότι και η δική τους ένδεια γίνεται όλο και πιο αφόρητη όσο περισσότερο προβάλλουν αντίσταση.

Στην περίπτωση που οι φωτεινές οντότητες έχουν την υποστήριξη ανθρώπων στη Γη μέσω παράκλησης ή μέσω της διανοητικής διοχέτευσης του Ευαγγελίου, οι ψυχές είναι πιο εύκολα πρόθυμες ν’ακούσουν τις φωτεινές οντότητες, επειδή λαμβάνουν μια δύναμη που εξασθενίζει τη θέλησή τους να προβάλουν αντίσταση, και τότε οι προσπάθειες των φωτεινών οντοτήτων είναι επιτυχείς. Οι σκέψεις των ανθρώπων στη Γη μπορούν να κάνουν πραγματικά θαύματα στο πνευματικό βασίλειο. . .  Οι ψυχές νιώθουν μέσα τους μια ορμή για δραστηριότητα, αισθάνονται μια δύναμη την οποία θα ήθελαν τότε να χρησιμοποιήσουν και έχουν ξαφνικά την επιθυμία να βελτιώσουν την άθλια κατάστασή τους. Κοιτάζουν γύρω τους για να βρουν μια ευκαιρία να ξεφύγουν από την κατάστασή τους, και θα βρουν πάντα όντα πρόθυμα για βοήθεια. . . φωτεινά όντα, τα οποία ωστόσο δεν καταλαβαίνουν ως τέτοια, και τα οποία τους συμπαραστέκονται τότε με λόγια και με έργα.

Τα φωτεινά όντα δεν κουράζονται να οδηγούν τους προστατευόμενούς τους στα ύψη. Μόνο η πρώτη αρχή είναι συχνά απίστευτα δύσκολη, πριν να είναι πρόθυμη να τα ακούσει η θέληση της ψυχής. Αφού τότε οι αντίθετες δυνάμεις κοπιάζουν ασταμάτητα να την επηρεάζουν με εχθρικό τρόπο και να διώχνουν όσους θέλουν να τη βοηθήσουν. Η προσευχή ενός ανθρώπου στη Γη μπορεί σε τέτοια περίπτωση να επιφέρει αφάνταστη ευλογία, αφού τη δύναμη που παρέχεται στην ψυχή με αυτό τον τρόπο τη χρησιμοποιεί πάντα θετικά. Είναι σαν να καταλάβαινε η ψυχή τότε την εχθρικότητα των κατώτερων δυνάμεων καθώς επίσης την προθυμία των φωτεινών οντοτήτων για βοήθεια, και η θέλησή της στρέφεται ήδη στις τελευταίες και απομακρύνεται από τις κατώτερες δυνάμεις.                                             

Από κάποια πλευρά πρέπει να έρθει βοήθεια για τις ψυχές στην περίπτωση που οι ίδιες δεν έχουν ακόμα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Και για αυτό το λόγο η παράκληση με αγάπη είναι η πιο σίγουρη παροχή δύναμης, γιατί την αισθάνεται σαν ευεργεσία και το ον που είναι ακόμα μακριά από τον Θεό και γιατί το ον χρησιμοποιεί τότε τη δύναμη, δηλαδή αλλάζει τη θέλησή του. . .  με άλλα λόγια, εγκαταλείπει την αντίστασή του εξαιτίας της εισροής της δύναμης και οδηγείται και επηρεάζεται τότε πιο εύκολα από τα όντα που θέλουν να το βοηθήσουν ν’ανέβει στα ύψη. . .  Το πάλεμα για αυτές τις ψυχές είναι αφάνταστα δύσκολο αλλά όχι ανέλπιδο, και για αυτό τα φωτεινά όντα δεν κουράζονται και δεν μειώνουν τις προσπάθειές τους ώσπου να έχουν τραβήξει την ψυχή από το σκοτάδι στο αιώνιο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5514                23-10-1952

Επίκληση του Θεού για δύναμη. . .

Δύναμη από κάτω. . .

Και θα καταλάβετε ξανά και ξανά ότι δεν μπορείτε να κατορθώνετε τίποτα χωρίς Εμένα, εκτός εάν φωνάξετε εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου και ο εχθρός σας, ο οποίος όμως σας δίνει δύναμη για να σας καταστρέψει. Με τη βοήθειά Μου θα μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα, αλλά δεν πρέπει να βασιστείτε στη δική σας δύναμη, αφού τότε βρίσκεστε ήδη μέσα στα δίχτυα του Σατανά, ο οποίος προκαλεί μέσα σας την αίσθηση της δικής σας ισχύος για να σας σπρώξει μακριά Μου.

Συχνά βρίσκεστε μόνοι σας μέσα σε επίγεια δεινά, δεν σας έρχεται βοήθεια από πλευράς των συνανθρώπων σας και εσείς οι ίδιοι αισθάνεστε πολύ αδύναμοι. . .  Τότε θα έπρεπε να φωνάξετε Εμένα, και μπορείτε να βασιστείτε ακλόνητα στο ότι θα οδηγηθείτε μακριά από τα δεινά αν πιστεύετε στην αγάπη και στην εξουσία Μου. Είναι όμως μεγάλο λάθος αντί για αυτή την επίκληση να παροτρύνετε με έσχατο τρόπο τις δυνάμεις σας, πιστεύοντας πως θα τα καταφέρετε έτσι να υπερνικήσετε τα επίγεια δεινά. Και τη δική σας δύναμη την παίρνετε από Μένα, και αυτή μπορεί να κατορθώνει πολλά μετά από έντονη επίκληση για βοήθεια. Αφού βοηθάω τις περισσότερες φορές με φυσιολογικό τρόπο, έτσι ώστε να μην φανεί θαύμα, και παρ’όλα αυτά πρόκειται για τη δική Μου βοήθεια την οποία σας στέλνω.

Στην περίπτωση όμως που Με φωνάζατε προηγουμένως θα είναι βέβαια όλα καλά τα οποία θα κάνετε τότε οι ίδιοι, αφού θα οδηγήσω τις σκέψεις σας έτσι όπως θα σας συμφέρει. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί άνθρωποι που κατορθώνουν εξαιρετικά πράγματα χωρίς να ζητήσουν την ευλογία και τη βοήθειά Μου. . .  Το φρόνημά τους μπορεί να είναι καλό παρ’όλα αυτά, και ανάλογα με αυτό το φρόνημα δραστηριοποιείται τότε η δύναμή Μου ή και την αρνούμαι σ’εκείνους τους ανθρώπους. Μπορεί ωστόσο ο άνθρωπος, μέσω της προθυμίας του για αγάπη, να δημιούργησε ασυνείδητα έναν δεσμό μαζί Μου. . .  Σ’αυτή την περίπτωση τον υποστηρίζω επίσης όταν βρίσκεται σε επίγειες δυσκολίες, αλλά πάντα μόνο μ’έναν τρόπο ώστε να μάθει και εκείνος να Με αναγνωρίσει εάν σκεφτεί τη φανερή βοήθεια.

Όποιος όμως είναι εχθρός Μου ήδη μέσω του φρονήματός του, όποιος Με απορρίπτει συνειδητά και ασυνείδητα, όποιος πιστεύει πως δεν Μ’έχει ανάγκη όταν δεν φτάνει η δική του δύναμη, σ’εκείνον παρέχεται δύναμη από κάτω. Και αυτό θα γίνει φανερό από τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει αυτά που απόκτησε επίγεια. . .  Η σκέψη και η πράξη του καθώς και όλα τα έργα του δεν θα δείξουν καμία υπηρετική αγάπη για τον διπλανό. Η γήινες επιτυχίες του θα αυξάνονται συνέχεια, αφού σ’εκείνον παρέχει δύναμη σε αφθονία ο αντίπαλός Μου για να τον κερδίσει εντελώς για τον εαυτό του, δένοντάς τον πολύ στην ύλη, πνίγοντας κάθε καλό συναίσθημα μέσα του ως αποτέλεσμα της επιθυμίας του για γήινα αγαθά και γήινο πλούτο, για τιμή και δόξα.

Ωστόσο, η ενέργειές του δεν θα είναι ευλογημένες, δεν θα τα καταφέρει να γίνει κύριος της μοίρας του, την οποία του επέβαλα Εγώ. Αφού ξανά και ξανά προσπαθώ με αυτό τον τρόπο να οδηγήσω τις σκέψεις του σ’Εκείνον που έχει ολόκληρη την εξουσία στον ουρανό και πάνω στη Γη. Ξανά και ξανά του δείχνω την αδυναμία του, προκειμένου ν’ακουμπίσει σε Μένα και να Μου ζητήσει δύναμη και ισχύ, καθώς και ο αντίπαλός Μου θα τον ενοχλεί συνέχεια. . .  Χωρίς Εμένα δεν καταφέρνετε τίποτα, μαζί Μου και με τη δύναμή Μου όμως τα πάντα. . .  Αλλά μην επιτρέψετε να σας ξεγελάσει η αντίθετη δύναμη, η οποία θα σας προμηθεύσει μάλιστα με μπόλικα επίγεια αγαθά, η οποία όμως θέλει να σας αφαιρέσει τη ζωή της ψυχής σας και η οποία θέλει να σας πάρει για πάντα κάθε δύναμη. Αφού ο αντίπαλός Μου δεν κάνει τίποτα τζάμπα, σας προκαλεί ζημιά οπουδήποτε μπορεί, και πρέπει να πληρώσετε για κάθε παροχή δύναμης από κάτω, αφού δεν θέλει τη μακαριότητά σας αλλά μονάχα την καταστροφή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5517                26-10-1952

Αγάπη για τον κόσμο. . .

Σοβαρή παραίνεση. . .

Τον κόσμο δεν θέλουν να τον παρατήσουν οι άνθρωποι, και για αυτό προσπαθούν να κάνουν συμβιβασμούς, τους οποίους ωστόσο δεν μπορώ να επιτρέψω. Κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει δύο κυρίους. . .  προ πάντων τότε που οι δύο είναι εντελώς αντίθετοι. Και έτσι ο κόσμος με όλες τις χαρές και τις γοητείες του είναι εντελώς αντίθετος σε αυτό που θα έπρεπε να επιδιώξετε εσείς οι άνθρωποι. . .  το πνευματικό βασίλειο, ο Κύριος του οποίου είμαι και θα μείνω Εγώ. Στέκεστε μάλιστα στη μέση του κόσμου για ν’αποδειχτείτε καλοί, για να μάθετε να ξεπεράσετε τον κόσμο, όχι όμως για να τον απολαύσετε με τον τρόπο να ικανοποιηθούν όλες οι σωματικές επιθυμίες σας, αφού με τον ίδιο τρόπο αφήνετε ανικανοποίητη την ψυχή σας.

Περιμένετε μια φυσιολογική μείωση των ποθών και των επιθυμιών μέσα σας με την αύξηση της ηλικίας σας και πιστεύετε ότι θα βρείτε τότε ακόμα αρκετό χρόνο να σκεφτείτε την ψυχή σας. . .  Και όμως, ξέρετε για πόσο θα ζήσετε ακόμα στη Γη; Ξέρετε αν θα ζήσετε μέχρι τότε που θέλετε εσείς; Και ξέρετε πόσο φτωχοί και ελεεινοί θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο στην περίπτωση που ανακαλεστείτε ξαφνικά; Κατά συνέπεια δεν είναι έξυπνο ν’αναβάλετε το πιο σημαντικό της επίγειας σας ζωής σε μια ακόμα αβέβαιη χρονική στιγμή, και επομένως πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι η απόλαυση του κόσμου, μια από την επίγεια άποψη ικανοποιητική ζωή πάνω σ’αυτή τη Γη δεν μπορεί να είναι σωστή μπροστά στα μάτια Μου, αλλιώς δεν θα έπρεπε να περιμένετε ότι η κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι η τελευταία σας.

Τον κάθε άνθρωπο που έχει μόνο ελάχιστη πίστη σε Μένα και σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο θα τον κυριεύσει ένα δυσάρεστο συναίσθημα στην περίπτωση που φαντάζεται έναν ξαφνικό θάνατο, γιατί ξέρει ότι δεν ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου, αλλά αναισθητοποιεί τον εαυτό του με τον κόσμο και τις χαρές του. Μόνο οι εντελώς άπιστοι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου ενδοιασμούς ή τύψεις όταν αποκομίζουν ό,τι μπορούν από τον κόσμο. . .  Νάρκωσαν προ πολλού τις σιωπηλές προειδοποιήσεις που ηχούσαν κάποτε μέσα τους, οι οποίες ωστόσο ακούγονται ακόμα μέσα σ’εκείνους που δεν είναι χωρίς πίστη. Αλλά σ’αυτούς απευθύνομαι με τα λόγια Μου, προκειμένου να σκεφτούν μια ξαφνική ανάκληση, προκειμένου να καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν τους δίνει αυτό που έχει διάρκεια για την αιωνιότητα και ότι δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους στο πνευματικό βασίλειο τίποτα απ’ό,τι τους φαίνεται ποθητό στη Γη.

Θα έπρεπε ν’αναλογιστούν την αποδέσμευσή τους από τα εγκόσμια και να πιστέψουν πως θα την καταφέρουν με ευκολία στην περίπτωση που εξελίξουν μέσα τους την αγάπη. . .  Τότε δεν θα τους είναι ποθητό τίποτα απ’ό,τι ανήκει σ’εκείνον που είναι ο εχθρός Μου και που επομένως στερείται οποιασδήποτε αγάπης. . .  Η αγάπη δίνει στον άνθρωπο και τη σωστή κατανόηση σχετικά με την αξία και την απαξία των πραγμάτων, μονάχα η αγάπη είναι το αντιστάθμισμα στον κόσμο, αφού όποιος έχει την αγάπη συνάπτει και επαφές με την αιώνια Αγάπη, και Αυτή γίνεται τότε ο στόχος των επιθυμιών και λαχταρών του. Ο κόσμος ξεθωριάζει και δεν τον τραβά πια, ο άνθρωπος δίνει περισσότερο στην ψυχή του παρά στο κορμί του, μαθαίνει να υπερνικήσει τον κόσμο, και τότε ζει την επίγεια του ζωή σύμφωνα με το νόημα και το σκοπό της και δεν χρειάζεται να φοβάται μια ξαφνική ανάκληση, αφού τότε η ψυχή του έχει βρει το δρόμο που οδηγεί στην αιώνια πατρίδα της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5519                28-10-1952

Η διοχέτευση του αγνού Ευαγγελίου είναι ανάγκη. . .

Το Ευαγγέλιο πρέπει ξανά και ξανά να διοχετεύεται στους ανθρώπους με όλη την αγνότητά του, γιατί μονάχα αυτό έχει τη δύναμη ν’αλλάξει τη θέληση του ανθρώπου. Το αγνό Ευαγγέλιο προέρχεται από τον Θεό, πρόκειται για το λόγο του τον οποίο απευθύνει στους ανθρώπους και ο οποίος θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .  Μόλις ωστόσο φτάνει στους ατελείς ανθρώπους, αυτοί είτε τον δέχονται έτσι αγνός όπως είναι και ζουν τότε τη ζωή τους ανάλογα, ή οι άνθρωποι τον παραμορφώνουν ανάλογα με τη θέλησή τους, και τότε χάνει κάθε δύναμη, τότε δεν είναι πια ο λόγος του Θεού αλλά ο λόγος των ανθρώπων.

Όσο ο λόγος του Θεού παραμένει ανόθευτος, η επενέργειά του πάνω στους ανθρώπους είναι ευδιάκριτη, αφού οι άνθρωποι πραγματοποιούν τότε τη μεταμόρφωση του είναι τους και επιδιώκουν συνειδητά τον Θεό. . .  Όταν όμως έγιναν αλλαγές μέσα στο θείο λόγο, οι άνθρωποι δεν βελτιώνονται, αφού άλλαξαν σύμφωνα με τη βούλησή τους αυτό που θα έπρεπε να προκαλέσει τη μεταμόρφωσή τους, με αποτέλεσμα να προέκυψε κάτι παραμορφωμένο, το οποίο όμως υποστηρίζουν ακόμα ως το λόγο του Θεού, το οποίο ωστόσο έχασε κάθε δύναμη. Κατά συνέπεια, το αγνό Ευαγγέλιο το διοχετεύει ο Θεός ξανά και ξανά στη Γη και νουθετεί τους ανθρώπους να το ακολουθήσουν. . .

Το αγνό Ευαγγέλιο είναι η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης την οποία κήρυξε ο άνθρωπος Ιησούς στους συνανθρώπους Του και η οποία θα παραμένει νυν και αεί η ίδια διδασκαλία της αγάπης. Αφού όμως η αγάπη δεν ασκείται πια στη Γη, η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης είναι ακατανόητη στους ανθρώπους, και όπου κηρύσσεται το Ευαγγέλιο, η αγάπη για τον Θεό και για τον διπλανό κηρύσσεται μόνο παρεμπιπτόντως. Αφού μέσω της ανθρώπινης επιρροής μεταδόθηκαν στους ανθρώπους τόσες πολλές διδασκαλίες και εντολές ώστε αυτές φαίνονται οι πιο σημαντικές, ώστε όμως η μεταμόρφωση του είναι του ανθρώπου, ο αληθινός σκοπός της επίγειας του ζωής, δεν επιδιωκόταν πια, και παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι χριστιανοί, επειδή πασχίζουν να εκπληρώσουν τις δευτερεύουσες εντολές και διδασκαλίες.

 Για αυτό το λόγο η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης πρέπει να αναφέρεται ξανά και ξανά, έτσι όπως την κήρυξε ο Ιησούς στη Γη, και επομένως αυτό το κήρυγμα πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους εκ νέου με την πιο αγνή μορφή, προκειμένου να μπορέσουν να αισθανθούν τη δύναμη του θείου λόγου όταν τον πραγματοποιούν και μεταφορφώνονται σε αγάπη. Στον πυρήνα της υπάρχει μεν ακόμα η διδασκαλία αγάπης του Ιησού στην περίπτωση που ο άνθρωπος δέχεται με καλή θέληση και την παραμορφωμένη διδασκαλία. . .

Όποιος λοιπόν θεωρεί τις εντολές της αγάπης τις πρώτες και πιο σημαντικές εντολές και ζει σύμφωνα με αυτές, αυτός θα καταλάβει σύντομα ξεκάθαρα τις αλλαγές του θείου Ευαγγελίου και θα καταλάβει επίσης ότι και γιατί η αγνή διδασκαλία του Χριστού έρχεται ξανά και ξανά στη Γη μέσω διοχέτευσης από πάνω. Θα καταλάβει ότι ο Θεός μιλά συνέχεια στους ανθρώπους και ότι τους μεταδίδει το λόγο του με όλη την αγνότητά του. Αφού όποιος ζει μέσα στην αγάπη διδάσκεται ο ίδιος από το πνεύμα μέσα του, και για αυτόν η ατελείωτη αγάπη του Θεού είναι η εξήγηση για το ότι Αυτός κάνει τα πάντα για να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αλήθεια και στην αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5520                29-10-1952

Το φρόνημα καθορίζει την πνευματική σφαίρα και την ενέργειά της. . .

Έτσι όπως είναι το φρόνημά σας, έτσι είναι και τα όντα που σας πλησιάζουν και θέλουν ν’ασκήσουν την επιρροή τους πάνω σας. Για αυτό το λόγο κινδυνεύετε αν δεν παρατηρείτε τον εαυτό σας επικριτικά και αν ενδίδετε σε συναισθήματα μέσα σας που δεν ανταποκρίνονται στο θέλημα του Θεού. Σας ενοχλούν τότε εκείνα τα όντα, τα οποία θέλουν να σας εμπλέξουν όλο και πιο βαθιά μέσα σε αντίθετες στον Θεό σκέψεις και πράξεις. Μια σύντομη επίκληση για βοήθεια αρκεί ήδη για να σας συμπαρασταθούν οι φωτεινές οντότητες και να διώξουν τις κακές δυνάμεις, αφού βλέπουν τότε τη θέλησή σας να σκέφτεστε και να δράτε καλά.

Μονάχα η θέλησή σας αποφασίζει σε ποια σφαίρα βρίσκεστε, και για αυτό το λόγο μπορεί να υπάρχει μέσα σας μια σωστή αρμονία μόνο τότε που συνδέεστε μόνο με το φωτεινό κόσμο, τότε που στέλνετε αδιάκοπα καλές σκέψεις στο σύμπαν, οι οποίες πιάνονται στο φωτεινό βασίλειο και στέλνονται πίσω σε σας για την ενίσχυση και για την πνευματική προώθησή σας. Μονάχα η θέλησή σας είναι που αποκρούει τις μην αρμονικές ενέργειες που ν’αγγίξουν την ψυχή σας, η θέλησή σας ορίζει τις σκέψεις σας, και η θέλησή σας ελκύει το φως ή τις σκιές.

Και ο αντίπαλος του Θεού σάς παραμονεύει και περιμένει μόνο μια αλλαγή του φρονήματός σας, προκειμένου να επενεργήσει τότε πάνω σας με σκοπό να σχηματίσετε μια αντίθετη στον Θεό σκέψη και ν’απομακρυνθείτε από Εκείνον τον Οποίο θα έπρεπε να επιδιώξετε. Μην του δώσετε τη δυνατότητα να σας επηρεάσει, αποκρούστε τον στέλνοντας σε κάθε περίπτωση αβουλίας μια σύντομη επίκληση στα ύψη και, στην περίπτωση που συνειδητοποιείτε ότι βρίσκεστε σε δύσκολη ψυχική κατάσταση, απευθύνοντας στον Πατέρα, ο Οποίος θα σας βοηθήσει βέβαια· αποκρούστε τον αντίπαλο επικαλώντας τον Ιησού Χριστό όταν αισθάνεστε ότι γίνεστε αδύνατοι και φοβάστε την ενόχληση εκείνου.

Να ξέρετε ότι η κάθε επίκλησή σας εισακούγεται, ότι ο Θεός δεν σας αφήνει μέσα στον κίνδυνο, επειδή μέσω της επίκλησή σας αποδεικνύετε τη θέλησή σας ν’ανήκετε σ’Εκείνον, στον προαιώνιο Πατέρα, ο Οποίος σας αγαπά και δεν σας αφήνει να πέσετε θύματα του αντιπάλου Του αν μονάχα στρέφετε τη θέλησή σας σ’Εκείνον. Ωστόσο, να είστε πάντα προσεχτικοί και να προσεύχεστε, αφού ο αντίπαλος είναι πάντα κοντά σας και επενεργεί πάνω σας εάν δεν αμύνεστε. Για αυτό το λόγο παραδοθείτε κάθε μέρα εκ νέου στην αγάπη και στη χάρη του ουράνιου Πατέρα, αφεθείτε στην προστασία των φωτεινών οντοτήτων που σας φροντίζουν. . .  Πρέπει να θέλετε να μην πέσετε, και θα πάρετε τη δύναμη για να ζήσετε και να σκεφτείτε έτσι όπως είναι θέλημα του Θεού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5521                31-10-1952

Κοινή δουλειά του πνευματικού και του επίγειου βασιλείου πριν το τέλος. . .

Ό,τι μπορεί ακόμα να συμβάλει στην προώθηση της ψυχικής ωριμότητας των ανθρώπων κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος το προβλέπει το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο αποσκοπεί στην επαναπροώθηση του πνευματικού σε Μένα. Και παρόλο που στη Γη οι χάρες δεν αξιοποιούνται, τις χρησιμοποιούν οι ψυχές στο επέκεινα που είναι πρόθυμες, και σκέφτομαι και εκείνες τις ψυχές και τους δίνω ξανά και ξανά την ευκαιρία ν’ανέβουν στα ύψη. Και επίσης προέβλεπα από τους αιώνες των αιώνων την κατάσταση έσχατης ανάγκης μέσα στην οποία βρίσκονται εκείνες οι ψυχές λίγο πριν το τέλος της Γης, γιατί αμέτρητες ψυχές φεύγουν ανώριμες από τη Γη, τις οποίες υποδέχεται στο πνευματικό βασίλειο μια πυκνή και σκοτεινή σφαίρα, όπου οι ψυχές θα ήταν αβοήθητες και εγκαταλελειμμένες εάν δεν τους προσφερόταν συμπαράσταση.

Το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου προβλέπει να μπει φως μέσα σ’εκείνες τις σκοτεινές σφαίρες, ν’αστράψουν ξανά και ξανά σπίθες, και επίσης κατάλαβα από τους αιώνες των αιώνων ότι και πώς η προθυμία για βοήθεια των ανθρώπων στη Γη κάνει προσπάθεια να φέρει φως σ’εκείνες τις ψυχές. Για τα πάντα ξέρω από τους αιώνες των αιώνων, και για αυτό το λόγο όλα θα γίνουν έτσι όπως προορίστηκαν, γιατί ξέρω για τη θέληση των ανθρώπων από τους αιώνες των αιώνων και κατάστρωσα ανάλογα το σχέδιό Μου. Αφού και από το πνευματικό βασίλειο μπορούν οι ψυχές να επενεργούν και να βοηθούν τους ανθρώπους στην περίπτωση που εκείνες απόκτησαν ορισμένες γνώσεις και μπορούν να τις μεταδώσουν μέσω σκέψεων στους ανθρώπους στη Γη που βρίσκονται υπό την προστασία τους. Ο σύνδεσμος ανάμεσα στις ψυχές υπάρχει από την πρώτη αρχή, και ακριβώς αυτός ο σύνδεσμος επιτρέπει και εγγυάται μια επιτυχή επενέργεια από τη Γη στο επέκεινα και ανάποδα.

Μια δουλειά που δεν ολοκληρώθηκε στη Γη μπορεί να εκτελεστεί και στο επέκεινα και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιτυχή έκβαση, επειδή βασικά δεν υπάρχουν όρια, από την πνευματική άποψη, και επειδή πρόκειται για πνευματική δουλειά, που θα έπρεπε να εκτελεστεί. Και υπάρχουν συνδέσμους που είναι ακόμα άγνωστοι στους ανθρώπους στη Γη, που στο πνευματικό βασίλειο ωστόσο είναι φανεροι  και παρακινούν τις ψυχές σε έντονη δουλειά. Για το λόγο αυτό πρόκειται συχνά για μεγάλη ευλογία όταν ανακαλούνται από τη Γη ανώριμες ψυχές για να πετύχουν στο πνευματικό βασίλειο ορισμένες γνώσεις, οι οποίες τους κάνουν τότε δυνατή μια πρόοδο και μια επιτυχή δουλειά πάνω στις ψυχές που βρίσκονται υπό την προστασία τους, που ζουν ακόμα στη Γη και που είναι τότε, ως αποτέλεσμα του πνευματικού επηρεασμού, πιο δεκτικές στα δασκαλέματα που τους προσφέρονται από πλευράς των συνανθρώπων τους.

Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να βρει την πίστη αν μόνο διδάσκεται με το σωστό τρόπο, αν ο δάσκαλος ξέρει πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, να νικήσει την αντίστασή του. Προϋπόθεση όμως είναι πάντα ένας πνευματικός επηρεασμός, πρέπει η ψυχή ν’αγγιχτεί πριν από μια δύναμη αγάπης που μειώνει την αντίστασή της. Και αυτή τη δύναμη αγάπης την ακτινοβολούν συχνά ψυχές στο πνευματικό βασίλειο στους ανθρώπους με τους οποίους έχουν δεσμούς και εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την επιτυχία ενός ανθρώπου στη Γη που κηρύσσει το Ευαγγέλιο στους άπιστους.

Η σύνδεση από το πνευματικό βασίλειο στη Γη υπάρχει ασταμάτητα. Κατά την εποχή του τέλους όμως είναι ιδιαίτερα ευλογημένη, γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί το σωτήριο έργο πάνω στις ψυχές που φεύγουν ανώριμες από αυτή τη Γη, και γιατί η συνεργασία των πνευματικών όντων και των ανθρώπων σημαίνει μια λυτρωτική δουλειά μέγιστης επιτυχίας που ευλογείται συνέχεια από Μένα. . .  Αφού η τελευταία εποχή απαιτεί αυξημένη δραστηριότητα για να χωριστούν τα πνεύματα. . .  για να λάβουν φως τα όντα του σκοταδιού και να ελευεθερωθούν και να γίνουν μακάριοι όσοι έχουν καλή θέληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5522                1-11-1952

Την κατάσταση του παιδιού του Θεού την πετυχαίνει η ψυχή μονάχα πάνω στη Γη. . .

Συνέχιση της ανάπτυξης στο επέκεινα. . .

Η διαδικασία της ωρίμανσης προωθείται πάντα από τον Θεό, ωστόσο στο στάδιο της ελεύθερης βούλησης το πνευματικό μπορεί και να προβάλει αντίσταση, και τότε υποχωρεί το θέλημα του Θεού και η βούληση του ανθρώπου αποφασίζει. Στην περίπτωση που η ανάπτυξη του ανθρώπου δεν προχωρεί ή οπισθοδρομεί κιόλας, η βούληση του ανθρώπου πρόβαλε αντίσταση στις προσπάθειες του Θεού να τον βοηθήσει να προχωρήσει, και τότε πρέπει το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο, η ψυχή, ν’αντιμετωπίσει τις συνέπειες. . .  μια κατάσταση στο επέκεινα που ταιριάζει στο ακόμα ανεξέλικτο πνευματικό. . .  χωρίς φως και χωρίς δυναμη.

Η αντίσταση στον Θεό σημαίνει πάντα μια κατάσταση χωρίς φως και δύναμη, γιατί μονάχα από τον Θεό προέρχονται το φως και η δύναμη και γιατί η αντίσταση στον Θεό σημαίνει πάντα άρνηση του ρεύματος της δύναμης αγάπης Του. Αυτή η κατάσταση μπορεί μάλιστα ν’αλλαχτεί και στο επέκεινα, αλλά και πάλι μόνο μέσω της παραίτησης από την αντίσταση στον Θεό, δηλαδή μέσω της πρόθυμης αποδοχής όσων προσφέρονται στην ψυχή και στο επέκεινα, αλλά επίσης χωρίς αναγκασμό. Σε τέτοια περίπτωση όμως το ον περιφρόνησε στη Γη μια μεγάλη χάρη του Θεού, απέρριψε τη στοργική Του βοήθεια, κάτι που για ευνόητους λόγους έχει συνέπειες που δεν μπορούν ποτέ να διορθωθούν  εντελώς. Και επομένως μπορεί μάλιστα να επιτευχθεί μια βελτίωση της άθλιας κατάστασης στο επέκεινα, δεν μπορεί ωστόσο ποτέ να κατορθωθεί το ίδιο που ήταν δυνατό στη Γη. . .  η κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .

Επιπλέον δεν είναι δυνατό να γυρίσει μια ψυχή αυθαίρετα στη Γη για να καλύψει αυτά που παρέλειψε. . .  Η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου πήρε μια απόφαση στη Γη και ανάλογα με αυτή είναι η ζωή στο άλλο βασίλειο. Ωστόσο, η μεγάλη καλυσύνη και το μεγάλο έλεος του Θεού βοηθά όλα τα όντα να πετύχουν τη μακαριότητα, και αυτή η μακαριότητα υπάρχει σε τόσο πολλούς βαθμούς ώστε υπολογίζεται πάντα η βούληση του όντος.

Για να πετύχει ένα ον έναν υψηλότερο βαθμό της μακαριότητας δεν του επιτρέπεται μια εκ νέου ενσάρκωση στη Γη. Ωστόσο, μια ψυχή μπορεί, ωθημένη από την αγάπη και την υπέρμετρη προθυμία της να βοηθήσει, να παρακαλέσει τον Θεό για μια άλλη ενσάρκωση για να εκτελέσει στη Γη μια αποστολή σχετικά με τη λύτρωση των ψυχών της Γης. . .  Προκύπτει από τέτοια ενσάρκωση και ένας υψηλότερος βαθμός ωριμότητας, ο οποίος όμως πρέπει ν’αποκτηθεί μέσω μιας άκρως δύσκολης επίγειας ζωής. Επιπλέον η ψυχή που ενσαρκώνεται τότε στη Γη κατέχει ήδη έναν ορισμένο βαθμό του φωτός, ώστε δεν μπορεί να γίνει λόγος για ανοδική ανάπτυξη ενός ακόμα ανώριμου όντος που μέσω μιας εκ νέου επίγειας ζωής θα ήθελε να καλύψει αυτά που παρέλειψε.

Αφού ο Θεός δίνει στην ψυχή και στο επέκεινα τη δυνατότητα ν’ανέβει στα ύψη, αλλά πρέπει εκεί οι προϋποθέσεις για την ανοδική ανάπτυξη να είναι διαφορετικές, γιατί οι ψυχή δεν αξιοποίησε την παροχή της χάρης – και χάρη είναι ήδη η ίδια η επίγεια ζωή ως άνθρωπος - γιατί απέτυχε εθελοντικά και επομένως μπορεί να πετύχει τη μακαριότητα μόνο κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες. Αμέτρητες σφαίρες υπάρχουν και αμέτρητοι βαθμοί μακαριότητας. . .

Όλες οι ψυχές μπορούν να γίνουν μακάριες και ν’αυξήσουν τον βαθμό της μακαριότητάς τους μέσω της δικής τους θέλησης. Ωστόσο, την υψηλότερη μακαριότητα ενός παιδιού του Θεού δεν μπορεί πια να κατορθώσει μια ψυχή που απέτυχε στη Γη, αφού είναι εφικτό να πετύχει αυτό τον βαθμό πάνω στη Γη χρησιμοποιώντας τη χάρη του Θεού με ελεύθερη θέληση. . .  Είναι η κατάσταση του παιδιού του Θεού το επιστέγασμα μιας ζωής στη Γη την οποία ζει κανείς εντελώς σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, με την πιο πιστή αγάπη για τον Θεό και τον διπλανό. . .  Είναι η κατάσταση του παιδιού του Θεού το δώρο του ουράνιου Πατέρα για τα παιδιά Του που εκμεταλλεύτηκαν την επίγεια ζωή τους για ν’αποβάλουν την τελευταία ακαθαρσία από πάνω τους, που μέσω μιας αληθινής ζωής με αγάπη κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής γίνονται αυτά που ήταν από την πρώτη αρχή. . .  θεία όντα γεμάτα φως και γεμάτα δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5523                2-11-1952

«Όποιος Με πιστεύει θα ζήσει αιώνια. . .»

Όποιος Με πιστεύει θα ζήσει αιώνια. . .  Αυτά είναι τα λόγια Μου που έδωσαν και αφορμή για σχίσματα, γιατί οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν καλά την πνευματική τους έννοια. Απαιτώ την πίστη σε Μένα για να μπορέσω να δώσω στους ανθρώπους μια αιώνια ζωή. . .  Τι όμως σημαίνει πίστη; Όχι το να Με πρεσβεύσει κανείς με το στόμα του, όχι η λογική αναγνώριση του λυτρωτικού έργου Μου, αλλά πίστη σημαίνει η εσωτερική πεποίθηση ότι είναι αλήθεια όσα δίδαξα σε σας τους ανθρώπους στη Γη, και αυτή η εσωτερική πεποίθηση αποκτάται μονάχα μέσω της αγάπης. . .

Επομένως η πίστη προϋποθέτει και την αγάπη, και άρα η αγάπη είναι το πρώτο. Αυτή εκπληρώνεται όμως επίσης από εκείνους που Με πιστεύουν με τέτοιον τρόπο ώστε μπορώ να τους χαρίσω την αιώνια ζωή. Η σωστή πίστη λοιπόν υπόσχεται τη ζωή, γιατί περιλαμβάνει και την αγάπη. Η λογική πίστη ωστόσο δεν οδηγεί στην αιώνια ζωή, και για τέτοια λογική πίστη πρόκειται τις περισσότερες φορές, και όμως δεν μπορώ να την αξιολογήσω έτσι ώστε ν’αποφέρει στον άνθρωπο την αιώνια ζωή. Θέλω μια ζωντανή πίστη, η οποία όμως μπορεί ν’αποκτηθεί μονάχα διά της αγάπης. Αφού ο άνθρωπος ζει μόνο τότε που διά της αγάπης αισθάνεται μια ασφάλεια μέσα του, μια πίστη η οποία τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο, η οποία καθορίζει τότε ολόκληρη τη θέληση και τη σκέψη του και από την οποία προκύπτει ένας τρόπος ζωής που θα του αποφέρει μια αιώνια ζωή.

Απαιτώ μάλιστα πρώτα την πίστη στον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή, επειδή ο δρόμος προς την αιώνια ζωή οδηγεί αποκλειστικά μέσα από τον Ιησού Χριστό, επειδή η πίστη μόνο στον Θεό δεν αρκεί, εξαιτίας της αμαρτίας που δεν μπορεί να εξοφληθεί χωρίς τον Ιησού Χριστό. . .  Για αυτό είπα τα λόγια: «Όποιος πιστεύει σε Μένα θα ζήσει αιώνια. . .» Μάλιστα. . . Εγώ, ο Ιησούς Χριστός, ως Λυτρωτής του κόσμου, απαιτούσα την πίστη. Αλλά «πίστη» πρέπει πάντα να θεωρείται μονάχα εκείνη η πίστη που έχει ζωντανέψει μέσω της αγάπης. Από αυτό προκύπτει ότι οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να εκπληρώσουν τις εντολές της αγάπης τις οποίες τους έδωσα για να τους δείξω το δρόμο που οδηγεί στην αιώνια μακαριότητα. . .  Τότε όμως θα μπορούν να πιστέψουν και μέσα σ’αυτή την πίστη θα μπουν στην αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5524                4-11-1952

Πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή. . .

Το πέρασμα σε μια νέα πνευματική εποχή βρίσκεται προ των θυρών. . .  Το τι σημαίνει αυτό δεν το ξέρετε, εσείς οι άνθρωποι, αφού τελειώνει μια εποχή, κάτι που δεν θεωρείτε δυνατό. Αρχίζει μια νέα λυτρωτική περίοδος κάτω από εντελώς διαφορετικές προϋποθέσεις, αρχίζει μια εποχή που δεν συγκρίνεται με την τωρινή. Θα δημιουργηθεί ένας καινούριος κόσμος, δηλαδή η Γη θα έχει πάνω της εντελώς νέα δημιουργήματα, και θα μπορέσουν να δουν αυτά τα δημιουργήματα άνθρωποι που γνώριζαν ακόμα αυτά της παλιάς Γης και θα μπορέσουν να χαρούν τα θαύματα του Θεού που θα μαρτυρούν την ατελείωτη εξουσία και σοφία και την υπέρμετρη αγάπη Του.

Η ανθρωπότητα πλησιάζει στο τέλος της, αφού μόνο λίγοι θα μπορέσουν να βιώσουν τη νέα Γη και να ζήσουν πάνω της. Αφού προϋποθέτει έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας των κατοίκων της, γιατί η ζωή πάνω στη νέα Γη θα έχει μια εντελώς διαφορετική μορφή, γιατί οι άνθρωποι πάνω της θα έχουν επαφές με το βασίλειο των μακάριων πνευμάτων έτσι ώστε θα μπορούν να συναναστρέφονται, έτσι ώστε θα  διδάσκονται και θα έχουν επομένως υψηλές γνώσεις, κάτι που αντέχουν μονάχα οι ώριμες ψυχές, και για αυτό το λόγο η προϋπόθεση θα είναι ένας υψηλός βαθμός της ανάπτυξης, τον οποίο θα πετύχουν μόνο λίγοι άνθρωποι μέχρι το τέλος.

Ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του. . .  Και αφού το επίπεδο των γνώσεων των ανθρώπων είναι χαμηλό, αυτοί δεν το πιστεύουν και δεν το συλλαμβάνουν και επομένως δεν κάνουν τίποτα  για ν’αυξήσουν την ωριμότητά τους. . .  Εν μέρει περιμένουν ν’αρχίσει μια καλύτερη εποχή, περιμένουν ν’αλλάξουν οι άνθρωποι και να γίνει μια πνευματική αλλαγή ακόμα πάνω σ’αυτή τη Γη, επειδή ένα τέτοιο τέλος όπως επίκειται δεν τους φαίνεται αξιόπιστο. . .  Δεν θέλουν να παραδεχτούν αυτό που όμως θα έρθει αμετάκλητα. . .  Πρόκειται για την πνευματική ανάπτυξη, όχι για μια επίγεια άνοδο, την οποία θεωρούν το πιο σημαντικό όλοι οι άνθρωποι. Η πνευματική ανάπτυξη όμως παραμελείται και κατά συνέπεια γίνεται άσκοπη η ζωή πάνω σ’αυτή τη Γη. . .  Για αυτό το λόγο θα τερματιστεί, παρόλο που στους ανθρώπους φαίνεται αδιανόητο ότι θα έπρεπε να διαλυθεί αυτή η Γη. . .

Η κατάσταση στη Γη έχει γίνει αφόρητη, σκεπάζει τη Γη ένα σκοτάδι που είναι σχεδόν αδιαπέραστο, η Γη έχει γίνει ακατάλληλη ως σχολή του πνευματικού και πρέπει για αυτό να μεταμορφωθεί, προκειμένου να εκπληρωθεί ξανά ο πραγματικός σκοπός της. Όπου μπορεί να λάμψει ακόμα μια σπιθίτσα φωτός, εκεί βρίσκεται και ένας σύνδεσμος με το πνευματικό βασίλειο, και αυτός ο σύνδεσμος θα συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και τότε που η Γη στην παλιά της μορφή θα διαλυθεί, με άλλα λόγια, και στη νέα Γη θα μπορεί να λάμψει αυτό το φως, αυτό θα μετακομιστεί στη νέα Γη, επειδή έλαμπε κατά κάποιον τρόπο ήδη πάνω από τη Γη και επομένως δεν μπορεί ν’αγγιχτεί από την καταστροφή εκείνης. . .

Οι άνθρωποι που αναζητούν έναν ολόψυχο δεσμό με τον Θεό θα επιζήσουν του τέλους αυτής της Γης, θα απομακρυνθούν και θα οδηγηθούν στον παράδεισο της νέας Γης, γιατί η βαρύτητα της Γης δεν θα τους εμποδίσει πια, αλλά θα βρουν στο πνευματικό βασίλειο την υποστήριξη κατά τις τελευταίες δύσκολες μέρες που περιμένουν ακόμα τη Γη. Εκείνοι λοιπόν θα βιώσουν την πνευματική αλλαγή, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ’ό,τι το φαντάζονται οι άνθρωποι. . .  Θα μεταμορφωθούν τα πάντα, το κάθε έργο της δημιουργίας θα διαλυθεί, και το πνευματικό που είναι δεμένο μέσα στη μορφή θα συνεχίσει την ανάπτυξή του μέσα σε μια νέα μορφή πάνω στη νέα Γη.

Τα πιο καταπληκτικά δημιουργήματα θα μαγεύουν τα μάτια των ανθρώπων, και μια απερίγραπτη αγαλλίαση θα ηχήσει από τα χείλη εκείνων που θα θεωρηθούν αντάξιοι να δουν τα νέα δημιουργήματα και να τα συγκρίνουν με τα παλιά πάνω σ’αυτή τη Γη. Και θα γίνει όπως ανακοινώθηκε, η Γη στην τωρινή της μορφή θα διαλυθεί, αλλά θα γεννηθεί ξανά και θα μαρτυρεί τη σοφία, την παντοδυναμία και την αγάπη του Θεού στη γενιά των ανθρώπων που θα προκύψει από τους καλύτερους αυτής της Γης, από αυτούς που αναγνωρίζουν τον Θεό, που Τον αγαπούν και που θα Του μείνουν πιστοί κατά την περίοδο του πιο σφοδρού θρησκευτικού πολέμου που θα προηγηθεί του οριστικού τέλους. . .

Εσείς οι άνρθωποι βρίσκεστε μπροστά στο πέρασμα στη νέα εποχή. . .  Φροντίστε να το βιώσετε μέσα στη δύναμη της πίστης και στο φως της κατανόησης. . . Φροντίστε ν’ανήκετε σ’εκείνους που θα απομακρυνθούν από αυτή τη Γη, προκειμένου να μαρτυρήσουν την εξουσία και το μεγαλείο του Θεού πάνω στη νέα Γη. . .  Απλώστε Του τα χέρια σας για να σας σώσει από το σκοτάδι, για να σας πάρει κοντά Του στη βασιλεία Του, όπου θα σας αναθέσει καινούργιες αποστολές. . .  να εξυμνήσετε Αυτόν και το όνομά Του, ο Οποίος κυβερνά τον κόσμο από αιωνιότητα σε αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5526                6-11-1952

Η πνευματική ένδεια είναι μεγαλύτερη από την επίγεια. . .

Η ενέργεια του αντιπάλου. . .

Η πνευματική ένδεια είναι πολύ μεγαλύτερη από την επίγεια, αφού οι άνθρωποι δεν ζουν πια μέσα στην αλήθεια, και η κάθε πλάνη είναι ένα εμπόδιο στο ν’ανέβει κανείς στα ύψη, η κάθε πλάνη είναι πνευματική στασιμότητα ή ακόμα και οπισθοδρόμηση, αφού η πλάνη είναι το έργο του αντιπάλου Μου, προκειμένου να φράξει το δρόμο για Μένα, προκειμένου να τον κάνει άφαντο. Η κάθε πλάνη ενισχύει την εξουσία του και του δίνει όλο και νέες ευκαιρίες να σκεπάσει τους ανθρώπους με το σκοτάδι της νύχτας. Πλάνη είναι ό,τι συμβάλλει στο να δυσκολευτούν οι άνθρωποι να Με αναγνωρίσουν· πλάνη είναι ό,τι εμποδίζει του ανθρώπους να ψάξουν και να βουν έναν δεσμό μαζί Μου. . .  Ο στόχος και η επιδίωξή Μου είναι να ενοποιηθούν οι άνθρωποι μαζί Μου, να Με λαχταρούν και να προσπαθήσουν να εκπληρώσουν αυτή τη λαχτάρα της καρδιάς τους. . .

Στόχος Μου είναι να κερδίσω την αγάπη των πλασμάτων Μου. . .  Ό,τι συμβάλλει σε αυτό είναι καλό και δεν είναι ποτέ έργο του αντιπάλου Μου. Ο,τι όμως εμποδίζει τους ανθρώπους να βρουν αυτό τον δεσμό μαζί Μου, ό,τι ελκύει τα βλέμματά τους αλλού και δηλαδή μακριά Μου, είναι ενέργεια του αντιπάλου Μου. Και συνεπώς μπορείτε πολύ εύκολα να τον καταλάβετε μέσα σε όλα όσα σας προσφέρονται, είτε πνευματικές διδασκαλίες, είτε μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο, είτε γεγονότα, ανεξαρτήτως της μορφής τους. . .  Πάντα πρέπει να συνειδητοποιήσετε σε τι αποσκοπούν τέτοιες διδασκαλίες, τέτοια μηνύματα ή γεγονότα. . .  Και αν σας οδηγούν μακριά Μου και κοντά στον κόσμο, ή αν δυσκολεύουν τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου, θα ξέρετε ότι πρόκειται για μια ενέργεια του αντιπάλου Μου, ο οποίος επιδιώκει να σας απομακρύνει από Μένα, εσάς τους αθρώπους.

Χρησιμοποιεί επίσης μέσα που να προσποιούνται μια δική Μου ενέργεια, δεν διστάζει να δουλέψει δήθεν για Μένα για να κερδίσει τους ευκολόπιστους που δεν τον καταλαβαίνουν και που για αυτό δέχονται αυτό που τους προσφέρει. Η ευπιστία των ανθρώπων ευνοεί τη δράση του, αφού δέχονται χωρίς σοβαρό έλεγχο μόλις υπάρξει μια αφορμή που ν’απαιτήσει την πίστη τους. Τέτοιος είναι ο δόλος του ότι ενισχύει δήθεν την πίστη τους και ότι ταυτόχρονα την οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. . .  Η αλήθεια διοχετεύεται συνέχεια στη Γη, προσφέρεται συνέχεια στους ανθρώπους, και παρ’όλα αυτά αυτοί δέχονται πολύ πιο πρόθυμα την πιο φανερή πλάνη και το πιο φανερό ψέμα απ’ό,τι μονάχα την παραμικρή αλήθεια, η οποία θα φώτιζε την κατάσταση του πνεύματός τους. Ο αντίπαλός Μου όμως έχει ένα σταθερό θεμέλιο, στέκεται σ’ένα έδαφος το οποίο σταθεροποίησαν οι ίδιοι οι άνθρωποι. . .

Ο αντίπαλος εργάζεται εκεί όπου οι άνθρωποι πιστεύουν πως μπήκαν στη δική Μου περιοχή. Αυτό επίσης είναι ο δόλος του, ο οποίος μπορεί και πάλι ν’αποκαλυφθεί μονάχα μέσω της καθαρής αλήθειας, την οποία προσφέρω Εγώ στους ανθρώπους διά του λόγου Μου. Ωστόσο, ο λόγος Μου μπαίνει μόνο δύσκολα εκεί όπου ο αντίπαλος κλείνει προσεκτικά όλες τις πόρτες. Και οι ίδιοι οι άνθρωποι υποστηρίζουν τον αντίπαλό Μου και ενισχύουν την εξουσία του. . .

Κατά συνέπεια η πνευματική ένδεια είναι αφάνταστη, και όμως δεν μπορεί να διορθωθεί αναγκαστικά, αφού η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου πρέπει μόνη της να επιδιώξει να μπει στο φως. Σε τέτοια περίπτωση θα φωτιστεί γρήγορα το εσωτερικό του ανθρώπου, και τότε το έδαφος κάτω από τα πόδια του αντιπάλου Μου αρχίζει να κουνιέται. Χωρίς την αλήθεια ωστόσο η πνευματική ένδεια δεν μπορεί να μειωθεί, αφού η αλήθεια διδάσκει την αγάπη. Όποιος όμως έχει την αγάπη καταλαβαίνει την ενέργεια του αντιπάλου και θα απελευθερωθεί από αυτόν, επειδή διά της αγάπης αισθάνεται μέσα του τη δύναμη να του ξεφύγει, επειδή διά της αγάπης δημιουργεί την ένωση μαζί Μου, με αποτέλεσμα να του συμπαραστέκομαι τότε, γεμίζοντάς τον φως και δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5527                7-11-1952

Ακλόνητη ομολογία κατά τη διάρκεια του θρησκευτικού αγώνα. . .

Αν θέλελτε αληθινά να πρεσβεύσετε το όνομά Μου, πρέπει να έχετε διεισδύσει βαθιά μέσα στη διδασκαλία αγάπης Μου. Πρέπει να ξέρετε ότι η αγάπη είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό, ότι η αγάπη πρέπει ν’ασκείται προκειμένου να σας αποφέρει τότε και τη δύναμη να υποστηρίξετε Εμένα και τη διδασκαλία Μου. Αφού μόνο η αγάπη Με αναγνωρίζει, μόνο μέσω της αγάπης κερδίζει ο άνθρωπος την πεποίθηση ότι είμαι ο Θεός και ο Λυτρωτής. Μονάχα μέσω της αγάπης ζωντανεύει η πίστη, και αυτή η ζωντανή πίστη Με υποστηρίζει χωρίς φόβο.

Η ομολογία του ονόματός Μου θα είναι το αποκορύφωμα του θρησκευτικού αγώνα πριν το τέλος αυτής της Γης, και αυτή η ομολογία θα είναι και η νίκη σας. . .  Ποιος όμως μπορεί να Με πρεσβεύσει ακλόνητα μπροστά στον κόσμο; Και δεν θα απαιτηθεί μονάχα η ομολογία διά του στόματός σας, αλλά αυτή η ομολογία θα σας επιφέρει μεγάλη επίγεια ένδεια και μεγάλες ταλαιπωρίες. Θα πρέπει να παραδώσετε πολλά αν θέλετε να Μου μείνετε πιστοί, αφού θα σας θέσουν όρους, θα σας ζητήσουν θυσίες, τις οποίες να κάνει θα είναι πρόθυμος μονάχα εκείνος που Μ’έχει υποδεχτεί μέσα στην καρδιά του, που είναι συνδεδεμένος μαζί Μου μέσω της αγάπης τόσο έντονα ώστε να νιώσει την παρουσία Μου και ώστε αυτή η παρουσία Μου να του δώσει και τη δύναμη και τη σιγουριά να Με πρεσβεύσει μπροστά στον κόσμο, ακόμα και αν χάσει ό,τι κατέχει στη Γη.

Πρόκειται για μια μεγάλη δοκιμασία της πίστης, την οποία θα περάσουν με επιτυχία μόνο λίγοι, αφού η ένδεια κατά την τελευταία περίοδο θα είναι μεγάλη, και μονάχα όποιος θα έχει ακλόνητη πίστη και όποιος θα ασκήσει την αγάπη δεν θα δώσει σημασία σ’εκείνη την ένδεια, αλλά θα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη βοήθεια του Κυρίου. Τότε όμως θα είμαι φανερά ανάμεσα στους ανθρώπους που θα θέλουν να Μου αποδείξουν την πίστη τους και όμως θα είναι αδύνατοι ενόψει των απάνθρωπων μέτρων ενάντια στον σωστών υποστηριχτών του ονόματός Μου. Και τότε και ο αδύνατος θα είναι πλημμυρισμένος από τη δύναμή Μου, αφού θα καταλάβω τη θέλησή του, και επομένως θα τον βοηθήσω σε κάθε πνευματική και επίγεια κατάσταση ανάγκης. Θα είμαι ανάμεσα στους δικούς Μου οπότε αναφέρουν το όνομά Μου με πίστη, αλλά θα είμαι ορατός επίσης στα γήινα τους μάτια όπου θα το απαιτήσουν η πίστη και τα δεινά, αφού θέλω να βοηθήσω τους δικούς Μου και δεν θα επιτρέψω να πέσουν θύματα των εχθρών.

Τον θάρρος να Με πρεσβεύσουν θα χάσουν πολλοί που σήμερα πιστεύουν πως είναι καλοί χριστιανοί και υποστηριχτές της διδασκαλίας Μου, αφού τα μέτρα της επίγειας εξουσίας θα τους απειλήσουν, και δεν θα είναι αρκετά σταθεροί για να προβάλουν αντίσταση, επειδή δεν θα τους δώσει τη δύναμη η αγάπη, επειδή θα παρατηρήσουν την πορεία των γεγονότων μονάχα με τη λογική τους και δεν θα είναι σενδεδεμένοι εσωτερικά μαζί Μου. Και μέσα σ’αυτά τα δεινά, τα οποία θα αυξάνονται συνέχεια, θα κατέβω στη Γη με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλείο. . .  για να βοηθήσω τότε τους δικούς Μου, για να τους απαγάγω από τους βασανιστές τους και για να τους αμείψω για την πίστη τους, οδηγώντας τους σ’ένα μέρος της ειρήνης και της μακαριότητας. . .  Όταν ο θρησκευτικός αγώνας θα διεξάγεται τόσο ενηλεώς ώστε η άνθρωποι να εξαναγκαστούν να πάρουν θέση, θα μπορούν να περιμένουν κάθε μέρα τον ερχομό Μου. Αφού σας έδωσα την υπόσχεση ότι θέλω να συντομεύσω τις ημέρες για χάρη των εκλεκτών, για να συντομεύσω τα βάσανά τους και για να τους δώσω την αμοιβή για την πίστη την οποία απόδειξαν σ’Εμένα και στο λόγο Μου. . .  Θα έρθω για να σας λυτρώσω απ’όλο το κακό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5528                8-11-1952

Ο διωγμός των μαθητών κατά την τελευταία εποχή. . .

Όπως στους πρώτους μαθητές Μου θα σας επιτεθούν σφοδρά όταν έχει έρθει η ώρα όπου θα απαιτηθεί από τους ανθρώπους η απόφαση υπέρ ή κατά Μου. Τότε ο κόσμος θα συμπεριφερθεί εχθρικά στον καθένα που θα είναι υπέρ Μου, που θα υποστηρίξει Εμένα και το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο, και θα έχετε ανάγκη πολλή δύναμη για να μπορέσετε να προβάλετε αντίσταση στις απαιτήσεις τους να Μ’απαρνηθείτε και ν’ανακαλέσετε ό,τι θα έχετε υποστηρίξει μέχρι τότε. Ωστόσο, δεν θα φοβάστε, αφού ίδια με τους αποστόλους Μου θα ομολογήσετε, εμπνευσμένοι από το Πνεύμα Μου, ποιος είναι ο Κύριός σας, και θα θέλετε πάντα να Μου μείνετε πιστοί. Και αφού ξέρετε για την εξουσία και τη δύναμή Μου δεν θα φοβάστε εκείνους που θα μπορούν μάλιστα να σκοτώσουν το κορμί σας, όχι όμως την ψυχή σας. Και θέλω να σας ευλογήσω για το ότι θα πρεσβεύσετε το όνομά Μου, για το ότι θα ομολογήσετε απέναντι στους συνανθρώπους σας ότι μονάχα Αυτός είναι η δύναμή σας.

Θα υποστείτε μάλιστα διωγμούς όπως οι πρώτοι μαθητές Μου, ωστόσο δεν θα αισθανθείτε τόσο πολύ την ταλαιπωρία και όλα όσα θα θέλει να σας κάνει ο εχθρός της ψυχής σας. . .  δεν θα σας αγγίξουν καθόλου, γιατί η ασπίδα της πίστης θα σας προστατεύει. Και έτσι όπως οι μαθητές Μου θα κερδίσετε ανθρώπους για Μένα ακόμα και τότε, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην πίστη από το παράδειγμά σας, οι οποίοι θα καταλάβουν ότι το όνομά Μου σημαίνει μια δύναμη στην οποία θα παραδοθούν πρόθυμα. . .  Και εκείνοι θα πάρουν επίσης την αμοιβή τους, την οποία υποσχέθηκα σε όλους όσους Με πιστεύουν. . .  θα πάρουν επίσης την αιώνια ζωή και το βασίλειο του φωτός θα τους υποδεχτεί.

Ωστόσο, θα Με πρεσβεύσουν δημόσια μονάχα εκείνοι που Μ’έχουν βρει, στους οποίους ο λόγος Μου έφερε το φως, οι οποίοι μέσω της αγάπη απόκτησαν τη ζωντανή πίστη, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς πεπεισμένοι ότι θα τους σώσω απ’όλα τα δεινά του κορμιού και της ψυχής. . .  Αλλά όποιος δεν θα έχει αποκτήσει αυτή τη βαθιά, ζωντανή πίστη μέχρι την περίοδο του θρησκευτικού αγώνα, θα Μ’εγκαταλείψει εύκολα. Θα τον γοητεύσει ο κόσμος και για αυτόν θα παραδώσει χωρίς κανένα δισταγμό αυτό που θα έπρεπε να του είναι το πιο σημαντικό πάνω σ’αυτή τη Γη. . .  θα παραδώσει Εμένα, επειδή δεν Με αναγνώρισε ποτέ πραγματικά.

Εσείς όμως, μαθητές της έσχατης εποχής, θα έπρεπε ν’αντέξετε, και η δύναμη θα σας παρέχεται μπόλικα, αφού η θέλησή σας να Μου μείνετε πιστοί θα σας εγγυάται και την απεριόριστη βοήθεια και την απεριόριστη δύναμή Μου. Μπορείτε να χάσετε μονάχα την επίγεια σας ζωή, αλλά και αυτή δεν θα τερματιστεί πριν να το θέλω Εγώ. Τότε όμως θα την αντισταθμίσετε με μια καταπληκτική ζωή στο πνευματικό βασίλειο. Αλλά Εμένα δεν θα Με παραδώσετε πια ούτε για τις μεγαλύτερες υποσχέσεις από πλευράς εκείνου που μπορεί μάλιστα να σας δώσει επίγεια αγαθά, όχι όμως την αιώνια μακαριότητα. . .  Θα πρέπει μάλιστα ακόμα ν’αγωνιστείτε πάνω σ’αυτή τη Γη, αλλά θα βγείτε βέβαια νικητές, αφού θα αγωνιστείτε μαζί Μου και για Μένα, θα πολεμήσετε για το όνομά Μου και για τη διδασκαλία Μου, θα πολεμήσετε για την αλήθεια, για το φως, για τη μακαριότητά σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5532                14-11-1952

Αμφιβολίες. . .

Αυξημένη αλήθεια. . .

Φως. . .

Σκιές. . .

Θα έχετε ξανά και ξανά αμφιβολίες σχετικά με την αλήθεια όσων θα έπρεπε να υποστηρίζετε ως το λόγο Μου απέναντι στους συνανθρώπους σας. Θα αμφιβάλλετε όσο οι ίδιοι δεν έχετε ακόμα πετύχει την τελειότητα, η οποία θα σας αποφέρει την πνευματική όραση, η οποία θα έδιωχνε όλες τις αμφιβολίες σας. Ωστόσο, μπορείτε μόνο να ωριμάσετε διά των αμφιβολιών σας καθ’όσον η λαχτάρα σας για την αλήθεια αυξάνεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να λαχταράτε και Εκείνον Που είναι η Ίδια η αιώνια Αλήθεια. Άνθρωπος που έχει πλήρη αυτοπεποίθηση, που νομίζει πώς δεν μπορεί να κάνει λάθος, δεν επιδιώκει περισσότερα, αλλά αρκείται σ’αυτά που κατέχει. . .  και οπισθοδρομεί. . .

Αποδεικνύεται μεν μια ισχυρή πίστη όταν ένας δέκτης του λόγου Μου από πάνω είναι πεπεισμένος για την αλήθεια. . .  Αλλά και ο πιο πιστός άνθρωπος είναι μόνο άνθρωπος. . .  ο πιο πιστός άνθρωπος είναι ακόμα δεμένος με τη Γη όσο ζει στη Γη, κάτι που σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένος στις επιρροές ολόκληρου του γήινου, το οποίο θέλει να παραμορφώνει ό,τι είναι καθαρό. Και αυτές οι επιρροές αγγίζουν πού και πού το μυαλό του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να γεννηθούν μέσα του ελάχιστες αμφιβολίες, οι οποίες ωστόσο μπορούν να διωχτούν γρήγορα μέσω της θρήσκης επίκλησης Εκείνου Που είναι ο Ίδιος η Αλήθεια.

Πρόκειται για σκιές που θέλουν να συσκοτίζουν το φως που φωτίζει τη νύχτα. Και όσο υπάρχουν δυνάμεις που πολεμούν το φως, γιατί δεν μπορούν να το αντέξουν, τόσο και ο άνθρωπος δεν είναι ασφαλής απέναντι στην επιρροή τους, αλλά πάντα μονάχα ανάλογα με τη δική του στάση απέντανι στην αλήθεια. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος που επιδιώκει την αλήθεια θα φτάσει αναπόφευκτα στην αλήθεια, και ακόμα και μια αμφιβολία θα έχει ως αποτέλεσμα να καταλάβει ο άνθρωπος όλο και καλύτερα την αλήθεια και να νικήσει κάθε αμφιβολία. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πει ότι η αλήθεια τού είναι άφταστη όσο ζει στη Γη. . .  αν έτσι ήταν τα πράγματα, δεν θα σας είχε δοθεί η υπόσχεση: «Θέλω να σας στείλω τον Παράκλητο, το Πνεύμα της αλήθειας, Αυτός θα σας οδηγήσει στην αλήθεια. . .»

Η αλήθεια δεν είναι άφταστη για σας, μπορείτε να τη θέσετε υπό την κατοχή σας στην περίπτωση που θέλετε στα σοβαρά να την κατέχετε. Αφού ο Θεός ο Ίδιος είναι η αλήθεια και χαρίζει τον Εαυτό Του σε όσους Τον λαχταρούν. . .  Θέλει να βρίσκονται τα πλάσματά του στην αλήθεια, επειδή μονάχα μέσω της αλήθειας μπορούν να γίνουν αυτό που είναι θέλημά Του. . .  παιδιά Του. Επομένως θα τους διοχετεύσει την αλήθεια και θα τους δώσει την εσωτερική βεβαιότητα για το ότι πρόκειται για την αλήθεια που τους προσφέρεται. Και ακόμα και οι αμφιβολίες που γεννιούνται μέσα στον άνθρωπο χρησιμεύουν στο ν’αναγνωρίσει τη σωστή αλήθεια και να την υποστηρίξει τόσο περισσότερο, γιατί του δίνει φως, το οποίο κάνει τον άνθρωπο μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5533                14-11-1952

Την αφθονία της θεικής δύναμης της αγάπης θα μπορούσε να λαμβάνει ο κάθε άνθρωπος. . .

Σε ατελείωτη αφθονία μπορεί να σας πλημμυρίζει η δύναμη της αγάπης Μου, μπορείτε ωστόσο και να βαδίζετε μέσα από την επίγεια σας ζωή εντελώς άδειοι, και από τη θέλησή σας εναπόκεινται και τα δύο. . .  το να είστε γεμάτοι εξουσία και δύναμη ήδη πάνω στη Γη ή, στην περίπτωση που η θέλησή σας δεν είναι στραμμένη σε Μένα, το να εξαρτάστε από την παροχή δύναμης από κάτω, η οποία όμως επιφέρει μονάχα επίγεια, υλικά αποτελέσματα και άρα δεν σας εξασφαλίζει καμία πνευματική άνοδο. Σε σας εναπόκειται το σε ποια κατάσταση ζείτε στη Γη και σε ποια κατάσταση θα φύγετε τελικά από τη Γη. . .

Μπορεί να σας ανοίξει τις πύλες του το φωτεινό βασίλειο μόλις εγκαταλείψετε το κορμί σας, γιατί η ψυχή σας διαποτίζεται από τη δύναμη της αγάπης Μου και γιατί τη δέχεται επομένως αμέσως το βασίλειο της μακαριότητας. Αφού αν η δύναμη της αγάπης Μου μπορεί να σας διαποτίζει ήδη στη Γη, αυτό σημαίνει ότι η ψυχή σας πνευματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής, ότι πέτυχε το στόχο που είναι ο σκοπός της ύπαρξής της στη Γη. . .  δηλαδή να ξεπεράσει ό,τι εμπόδιζε την ενοποίησή της μαζί Μου και επομένως να διαμορφώσει τον εαυτό της σ’ένα δοχείο μέσα στο οποίο μπορεί να ρέει ανεμπόδιστα η δύναμη της αγάπης Μου. Εγώ ο Ίδιος είμαι λοιπόν τότε παρόν μέσα σε μια τέτοια ψυχή, αφού η ακτινοβολία της δύναμής Μου αποδεικνύει τον Εαυτό Μου.

Θα μπορούσατε να Με υποδεχτείτε με όλη την αφθονία Μου. . .  Σκεφτείτε αυτά τα λόγια. . .  Αυτό που έγινε ο άνθρωπος Ιησούς, αυτό θα μπορούσατε να γίνετε και εσείς αν σας γέμιζε η αγάπη στον ίδιο βαθμό όπως την αισθανόταν ο άνθρωπος Ιησούς για Μένα και για τους συνανθρώπους Του. Εσείς οι άνθρωποι στη Γη ωστόσο δεν θα βρείτε τη θέληση την οποία βρήκε ο άνθρωπος Ιησούς και η αιτιολογία της οποίας ήταν και πάλι η υπέρμετρη αγάπη Του. . .  Και παρ’όλα αυτά θα ήταν δυνατό, αφού και Εκείνος ήταν άνθρωπος όπως εσείς και σας προσφέρει επιπλέον την υποστήριξή Του, στην περίπτωση που έχετε τη σοβαρή θέληση να πετύχετε το στόχο που σας βάλθηκε. Αλλά ποιος κάνει τη δοκιμή και Του ζητά τέτοια νίκη;

Θα μπορούσατε να είστε ισχυροί, τα στοιχεία θα έπρεπε να σας υπακούσουν και θα διαθέτατε όλες τις δυνάμεις του ουρανού στην περίπτωση που θέλατε να κάνετε κάτι ασυνήθιστο για το καλό των συνανθρώπων σας. Θα μπορούσατε πράγματι να κάνετε θαύματα και θα μπορούσατε να είστε πλημμυρισμένοι από την θεϊκή δύναμη εάν μονάχα μεταμορφωνόσασταν εντελώς σε αγάπη, κάτι που σημαίνει ότι θα υποδεχόσασταν στο εσωτερικό σας Εμένα τον Ίδιο μέσω της αγάπης σας, έτσι ώστε Εγώ θα μπορούσα να ενεργήσω μέσα σας με τη δύναμή Μου, η οποία θα σας γέμιζε τότε πλήρως. . .

Εσείς οι άνθρωποι βαδίζετε μέσα από τη ζωή σας σκυφτοί από τα βάσανά σας, αδύναμοι και φοβισμένοι, και αντί για αυτό θα μπορούσατε με θάρρος και δύναμη να κυριαρχείτε ό,τι σας είναι υποταγμένο στη δημιουργία. Θα μπορούσατε πράγματι να είστε οι κύριοι της δημιουργίας και οτιδήποτε θα έπρεπε να σας υπακούσει εάν μονάχα είχατε επιβάλει την θεϊκή τάξη μέσα σας, εάν εξελίσσατε ξανά την αγάπη, η οποία ήταν η αρχική σας φύση. Χάσατε κάθε δύναμή σας, γιατί απορρίψατε την αγάπη, και κατά συνέπεια υστερείτε συχνά σε σχέση με τα ζώα, τα οποία η θέλησή σας δεν μπορεί να κυριαρχήσει. Ωστόσο, αν το θέλετε, έχετε στη διάθεσή σας επίσης τις δυνάμεις από κάτω, όχι όμως προς την ευλογία σας αλλά μονάχα προς την καταστροφή.

Δεν χρειάζεται να είστε χωρίς δύναμη, αφού τη δύναμή Μου την έχετε πάντα στη διάθεσή σας. Ωστόσο, για να πάρετε δύναμη από Μένα και για να σας πλημμυρίσει αυτή πρέπει να υπάρχει αγάπη μέσα σας, επειδή μονάχα ένα ον που έχει γίνει αγάπη η δύναμη της αγάπης Μου μπορεί να το αγγίξει αποτελεσματικά, δηλαδή έτσι ώστε να αισθάνεται το ον δυνατό και ισχυρό. Η αγάπη είναι η δύναμη, και η αγάπη αποκτά τη δύναμη. . .  Η δύναμη είμαι Εγώ ο Ίδιος, και η αγάπη Με προσελκύει. . .  Θα μπορούσατε να παραλαμβάνετε τα ρεύματα της αγάπης Μου σε αφθονία και θα μπορούσατε με αυτό τον τρόπο να αισθάνεστε σαν παιδιά του Πατέρα, ο Οποίος κατέχει όλη την εξουσία στον ουρανό και πάνω στη Γη. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αρνούμαι αυτή τη δύναμη, αλλά εναπόκειται στον ίδιο να την αποκτήσει κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Ο άνθρωπος Ιησούς όμως απόδειξε ότι μονάχα η αγάπη διαμορφώνει τον άνρθωπο σε δοχείο μέσα στο οποίο μπορεί να ρέει η θεϊκή δύναμη της αγάπης, την οποία Εκείνος  άφησε να Του εισρεύσει σε αφθονία, με αποτέλεσμα να μπορούσα Εγώ ο Ίδιος να ενεργώ μέσα Του, έτσι ώστε τίποτα δεν Του ήταν ακατόρθωτο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5534                15-11-1952

Συμμετοχή στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. . .

Ακολουθία του Ιησού. . .

Τη συμμετοχή στο λυτρωτικό έργο του Χριστού θα έπρεπε όλοι εσείς οι άνθρωποι να λάβετε υπόψη σας, αφού αμέτρητες ψυχές είναι δεμένες, τις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε ν’απελευθερωθούν. Όλοι εσείς μπορείτε να συμμετέχετε στο λυτρωτικό έργο του Χριστού, όλοι εσείς μπορείτε να συνεργαστείτε στο να λυτρώσετε τα δεμένα όντα, αφού υπάρχουν ποικίλοι τρόποι τέτοιας βοήθειας. . .  Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πρώτ’απ’όλα να πιστεύετε εσείς οι ίδιοι ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο θεϊκός Λυτρωτής, ο Οποίος επωμίστηκε τις αμαρτίες όλων σας για να σας φέρει την απελευθέρωση. Και αυτή την πίστη πρέπει τότε να προσπαθήσετε να μεταδώσετε και στους συνανθρώπους σας, σε όλες τις ψυχές που δεν έχουν πίστη και παραμένουν για αυτό δεμένες και υπό τον έλεγχο του Σατανά. Ο καθένας που Τον πιστεύει ως Λυτρωτή, Τον επικαλείται επίσης, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί η λύτρωσή του. . .  Χωρίς την πίστη σ’Εκείνον ωστόσο η ψυχή δεν βρίσκει καμία διέξοδο, δεν βρίσκει κανένα σωτήρα που να την απελευθερώσει.

Ο κάθε άνθρωπος που ο ίδιος έχει πίστη ξέρει για τη σημασία του λυτρωτικού έργου, και θα έπρεπε να μεταδώσει τις γνώσεις του και στους άπιστους. Η επιτυχία του θα είναι εξασφαλισμένη στην περίπτωση που αντιπροσωπεύει ο ίδιος τον θεϊκό Σωτήρα μέσω της ακολουθίας του Ιησού, δηλαδή στην περίπτωση που κοπιάζει να ζήσει έτσι όπως έζησε και ο Ιησούς, στην περίπτωση που προσέχει ο ίδιος τις εντολές της αγάπης, οι οποίες περιλαμβάνονται μέσα στη διδασκαλία του Ιησού και δόθηκαν στους ανθρώπους από τον Ίδιο.

Εάν ο άνθρωπος ζει μέσα στην αγάπη, αποδεικνύει ότι είναι σωστός διάδοχος του Ιησού και αντιπρόσωπος της διδασκαλίας Του, αποδεικνύει ότι ο ίδιος έχει λυτρωθεί από την αγάπη και τη χάρη του Ιησού, και μπορεί τότε επίσης να υποστηρίζει με πεποίθηση το λυτρωτικό έργο του Χριστού. Μπορεί να επιστήσει την προσοχή των συνανθρώπων του στις χάρες που αποκτήθηκαν μέσω του σταυρικού θανάτου του Ιησού και μπορεί επομένως να βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν και εκείνοι αυτές τις χάρες και να μπορέσουν ν’απελευθερωθούν από τη δεμένη κατάστασή τους, από μια κατάσταση χωρίς φως και δύναμη και άρα από μια δύστυχη κατάσταση.

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να συμβάλετε αφάνταστα πολλά στη λύτρωση των ψυχών, αφού μπορείτε ν’απαγγέλλετε το Ευαγγέλιο με αγάπη επίσης στις ψυχές όσων έφυγαν από τη Γη, μπορείτε να δείξετε και σ’εκείνες το δρόμο τον οποίο πρέπει να πάρουν για να ξεφύγουν από τη δύστυχη κατάστασή τους. Μπορείτε να επιστήσετε και την προσοχή εκείνων στον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό και ν’αφυπνίσετε μέσα τους τη θέληση και τη λαχτάρα να τις δεχτεί Εκείνος, να Του ομολογήσουν τις αμαρτίες τους και να Του ζητήσουν τη συγχώρεσή Του. . .

Ο καθένας που έχει πίστη θέλει να μεταδώσει την πίστη του και στους άπιστους, και παρόλο που δεν θα το πετύχει πάντα, θα μπορέσει να παρουσιάσει πολλές επιτυχίες και η δουλειά του για το πνευματικό βασίλειο δεν θα είναι μάταιη. Αφού θα τον υποστηρίζουν πάντοτε οι φωτεινές οντότητες, η αποστολή των οποίων είναι επίσης η λύτρωση των δεμένων όντων και οι οποίες μέσα στην αγάπη τους οδηγούν τα όντα ακούραστα στον Ιησού Χριστό, προκειμένου να λυτρωθούν από τα βάσανά τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5535                16-11-1952

Η ενέργεια του Σατανά. . .

Ο δαίμονας από τον κάτω κόσμο επιδιώκει να μπει παντού για να σπείρει μίσος και να δημιουργήσει σύγχυση και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του προσφερθεί. Θέτει τους ανθρώπους αντιμέτωπα μεταξύ τους, σπέρνει διχόνοια, χρησιμοποιεί τα ψέματα για ν’αρπάξει από τους ανθρώπους την ησυχία την οποία έχουν ανάγκη για να βρουν τον Θεό. . .  Αφού αυτό θέλει να εμποδίσει εκείνος, ο οποίος είναι ο αντίπαλος του Θεού. Και η επιρροή του μπορεί να είναι ισχυρή στην περίπτωση που οι άνθρωποι δεν προσέχουν και δεν απευθύνονται αμέσως στον Θεό μόλις καταλάβουν ότι πλησιάζει εκείνος. Αρκεί έστω και μια σκέψη τους στραμμένη στα πάνω για να του προβάλουν αντίσταση, αφού τσακίζεται η εξουσία του αντιπάλου όπου χρησιμοποιεί κάποιος την εξουσία του Θεού.

Την ησυχία μιας ψυχής απεχθάνεται ο Σατανάς και προσπαθεί να την καταστρέψει, γιατί όλες οι άλλες επιθέσεις του είναι τότε πιο εύκολες και αυξάνεται η πιθανότητα της επιτυχίας του. Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε πόσο εχθρική είναι η στάση του απέναντί σας, πόσο μισεί ό,τι επιδιώκει τον Θεό, και πως προσπαθεί ακούραστα να σας παρασύρει στην πτώση. . .  Δεν μπορεί να καταφέρνει τίποτα όσο κινείστε μέσα στην αγάπη, και για αυτό επιδιώκει πρώτα να πνίξει την αγάπη μέσα σας, επιδιώκει να σας ερεθίσει εσωτερικά και να σκορπίσει δηλητήριο, ν’αφυπνίσει μέσα σας κακές σκέψεις ενάντια στους συνανθρώπους σας, ενισχύοντας το αποτέλεσμα της ενέργειάς του μόλις εμφανιστεί μέσα σας μια δική του σκέψη. . .

Η απονία του είναι επικίνδυνη, το μίσος του δημιουργεί μέγιστη συμφορά, και πρέπει πάντα να προσέχετε και να καταστέλετε τα πρώτα άπονα συναισθήματά σας εν γενέσει, στέλνοντας μια επίκληση στον Ιησού Χριστό, προκειμένου να σας λυτρώσει από τον έλεγχο εκείνου. Αυτή την επίκληση φοβάται ο Σατανάς και προσπαθεί για αυτό να μπερδέψει κάθε σαφή σκέψη μέσα σας. . .  Ο,τι στον κόσμο σάς ανησυχεί και σας νευριάζει είναι επενέργεια από πλευράς του προκειμένου να μπερδέψει τις σκέψεις σας, γιατί τότε βρίσκει καλό έδαφος για το κακό σπόρο του.

Ας λαμβάνετε πάντα υπόψη σας, εσείς οι άνθρωποι, ότι ο αγώνας ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι διεξάγεται συνέχεια και ότι διεξάγεται για χάρη εσάς των ίδιων. Στην περίπτωση που τοποθετείστε συνειδητά στο πλευρό του Θεού, χάνει ο αντίπαλος. . .  Αλλά η δύναμή σας μόνη της αποτυχαίνει, γιατί εκείνος είναι πιο δυνατός από εσάς στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε τη δύναμη του Θεού επικαλώντας τη βοήθειά Του. Μην επιτρέψτε να σας αναστατώσουν συνάνθρωποι, γεγονότα, σκέψεις οι βιώματα. . .

Αντιμετωπίστε κάθε ανήσυχη σκέψη με μια παράκληση για βοήθεια σταλμένη προς τα πάνω, και η ησυχία θα επικρατήσει και πάλι μέσα σας, με αποτέλεσμα να μπορείτε ν’αντισταθείτε σε κάθε πειρασμό, αφού η ησυχία μέσα στον Θεό είναι ένα όπλο με το οποίο μπορείτε να διώχνετε τον αντίπαλο. Ας καταφύγετε σ’Εκείνον Που είναι πιο ισχυρός από όλους τους πονηρούς μαζί. Μην δώσετε αφορμή στον αντίπαλο του Θεού να μπορέσει να θριαμβολογήσει για την πτώση σας. . .  αλλά να θυμάστε πάντα ότι μόνοι σας είστε πολύ αδύνατοι για να του προβάλετε αντίσταση, ότι μαζί με τον Θεό ωστόσο καταφέρνετε τα πάντα, γιατί Αυτός δεν αφήνει καμία παράκληση να περάσει απρόσεκτη από το αυτί Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5538                21-11-1952

Εγερτήριο πριν από τη μεγάλη νύχτα. . .

Ξυπνήστε εσείς που κοιμάστε την ημέρα, αφού θα έρθει μια νύχτα ατελείωτης διάρκειας για σας που δεν ακούν αυτή την προειδοποίηση. Τότε θα είστε καταδικασμένοι σε απραξία, ενώ μπορείτε τώρα ακόμα να δημιουργείτε και να ενεργείτε και όμως δεν χρησιμοποιείτε τη δύναμή σας. . .  Ξυπνήστε, αφήστε το φως της ημέρας να μπει μέσα στις καρδιές σας, προκειμένου να χτυπήσουν χαρούμενα περιμένοντας τη ζωή. Ω, ακούστε το φώναγμά Μου, το οποίο είναι απευθυσμένο σε όλους όσους κοιμούνται τη νάρκη θανάτου, σε όσους είναι νεκρά πνευματικά, παρόλο που ζουν ακόμα στη Γη. Σύντομα ωστόσο και αυτή η σωματική σας ζωή θα έχει τελειώσει και τότε θα έρθει για σας αμετάκλητα η νύχτα από την οποία δεν θα ξυπνήσετε πια, ενώ τώρα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να ξυπνήσετε.

Εσείς οι άνθρωποι που ζείτε μονάχα για αυτό τον επίγειο κόσμο, πιστεύετε πραγματικά ότι γίνατε αυτό που είστε τώρα μόνο για την επίγεια σας ζωή; Πιστεύετε στα σοβαρά ότι ο προαιώνιος Θεός και Δημιουργός σας προκάλεσε την ύπαρξή σας μονάχα για να ζήσετε πάνω σ’αυτή τη Γη; Σας φτάνει αυτή η επίγεια ύπαρξή σας ή επιθυμείτε μια ζωή που να κρατήσει αιώνια και που να σας κάνει μακάριους; Πόσο φτωχή είναι η ύπαρξή σας συγκριτικά με την αληθινή ζωή στο πνευματικό βασίλειο, και παρ’όλα αυτά την εκτιμάτε περισσότερο από αυτή, αλλιώς θα δημιουργούσατε και θα ενεργούσατε μονάχα για την πνευματική σας ζωή.

Πόσο μεγάλα θα είναι τα δεινά σας όταν σας παρθεί και αυτή η σωματική σας ζωή. . .  Αδύναμοι θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο στην περίπτωση που έχετε τη χάρη ν’ανακαλεστείτε ακόμα πριν το τέλος, και με ατελείωτα βάσανα και ατελείωτη μετάνοια θα σκέφτεστε τον ανεκμετάλλευτο χρόνο σας στη Γη, ο οποίος θα μπορούσε να σας αποφέρει τα πάντα, εάν είχατε επιδιώξει το πιο σημαντικό, την αναγέννηση στην αιώνια ζωή. . .  Στην περίπτωση ωστόσο που πέσει πάνω σας η νύχτα ενώ ζείτε ακόμα στη Γη, τότε αλίμονό σας. . .  Τότε δεν θα είστε πια αυτό που ήσασταν μέχρι τώρα, τότε η ψυχή σας θα διαλυθεί και θα φυλακιστεί εκ νέου μέσα στην πιο συμπαγή ύλη, και δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε από αυτή την τρομερή μοίρα, θα δεθείτε ξανά μέσα σε μια μορφή την οποία είχατε ξεπεράσει προ πολλού, και θα πρέπει να διανύσετε ξανά έναν ατελείωτα μακρύ δρόμο ώσπου ν’αποκτήσετε και πάλι την επίγνωση του εγώ σας, έναν δρόμο που θα σας φανεί αιώνιο. . .

Θα είναι η νύχτα από την οποία δεν θα ξυπνήσετε, θα είναι ο καιρός όπου θα βρίσκεστε μέσα στον τάφο, νεκροί και όμως θα υπάρχετε ακόμα. . . όπου δεν θα μπορείτε πια να ενεργήσετε ανάλογα με τη θέλησή σας, όπου θα βρίσκεστε σε νάρκη θανάτου, την οποία δεν θα μπορείτε να τερματίσετε μόνοι σας· ενώ μπορείτε τώρα ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη ζωτική σας δύναμη, εφόσον θέλετε να δραστηριοποιηθείτε, εφόσον προσέξετε το εγερτήριό Μου και ξεφύγετε από τη νύχτα που θέλει μάλιστα να σας κρατήσει αιχμάλωτους, την οποία ωστόσο μπορείτε να διώξετε εάν ανοιχτείτε στο φως το οποίο σας στέλνει η αγάπη και η χάρη Μου. Σηκωθείτε, εσείς που κοιμάστε, και αφήστε να ξημερώσει μέσα σας, αφήστε να σας προειδοποιήσω για την ατελείωτη νύχτα και κάντε τα πάντα για να μην σας αιφνιδιάσει, αφού η νύχτα δεν είναι φίλος κανενός ανθρώπου. . .  Ψάξτε το φως, πλησιάστε Εμένα Που είμαι το αιώνιο Φως και πιστέψτε ότι τότε σας περιμένει μια αιώνια ζωή όπου θα επικρατεί το φως και όπου δεν θα χρειάζεται ποτέ πια να φοβάστε τη νύχτα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5539 α             22-11-1952

Η παρουσία του Θεού. . .

Αγάπη. . .

Είμαι παρόν κοντά σας. . .  Αυτή η διαβεβαίωση θα έπρεπε να σας αποδείξει την αγάπη Μου, παρόλο που δεν μπορείτε να συλλάβετε ολόκληρο το βάθος της σημασίας του ότι είμαι κοντά σας και μέσα σας. Ακούτε μάλιστα αυτά τα λόγια και τα αποδέχεστε και μέσα στην καρδιά σας στην περίπτωση που έχετε καλή θέληση και Με επιδιώκετε. Ωστόσο, αδιανόητη θα σας παραμείνει αυτή η απόδειξη της αγάπης Μου, την οποία παραλαμβάνετε ως ένδειξη της παρουσίας Μου, όπως και η επίγνωση του ότι είμαι μέσα σας θα σας έπνιγε, εφόσον καταλάβατε τι ακριβώς σημαίνει. . .  Ο Θεός και Δημιουργός σας, ο προαιώνιος Πατέρας σας παίρνει την καρδιά ενός ανθρώπου σαν κατοικία Του. . .  Η αγάπη σε πλήρη βαθμό θα σας έδινε μάλιστα τη σχετική κατανόηση, αλλά αυτή η κατανόηση θα προκαλούσε πάντα μονάχα μια μακαριότητα μέσα στην καρδιά σας, ενώ στο νου σας τα πάντα θα παρέμειναν ανεξήγητα.

Το Πνεύμα Μου, το οποίο γεμίζει ολόκληρο το άπειρο, διαρρέει και το κορμί σας, γιατί αλλιώς δεν θα ζούσατε στη Γη. Ωστόσο, για να εκφραστεί μέσα σας, για να το αντιληφθείτε, για να εκδηλωθεί μέσα σας με τη μορφή του λόγου, για να μπορέσει να το πιάσει η προθυμία σας για αγάπη, για να είναι και να μείνει παρόν κοντά σας ως κάτι οντώδες που ξέρει όλα θα συναισθήματά σας και με το οποίο μπορείτε να συνομιλείτε, που σας αγαπά με όλη τη δύναμή του και παρ’όλα αυτά δεν σας καίει με τη δύναμή του. . .  αυτό είναι ένα θαύμα το οποίο δεν καταλαβαίνετε ποτέ. . .  Για ένα θαύμα πρόκειται,  γιατί δεν μπορεί κανείς να το συλλάβει με τις ανθρώπινες αισθήσεις του και γιατί ωστόσο μπορεί να το αντιλαμβάνεται αναντίρρητα. . .

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε, δυνάμει της αγάπης σας, να Με τραβήξετε κοντά σας και να Με δέσετε. . .  Και Εγώ σας επιτρέπω να Με δέσετε, επειδή σας αγαπώ και επειδή η αγάπη Μου παρέχει τα πάντα στα παιδιά Μου, ό,τι και να θέλουν. Στην περίπτωση λοιπόν που επιθυμούν την παρουσία Μου, τότε άναψε και μέσα σ’εκείνους η αγάπη για Μένα και τότε πραγματοποιείται ήδη το θαύμα. . .  Το ύψιστο και τελειότατο Πνεύμα του απείρου σκύβει και πλησιάζει τα παιδιά Του, ξέρει την επιθυμία τους και την εκπληρώνει. Αφήνει να Το αιχμαλωτίσει η αγάπη τους, γιατί η αγάπη θέλει πάντα να είναι κοντά στην αγάπη και γιατί η αγάπη δίνει πάντα και προσφέρει ευτυχία.

Είμαι παρόν κοντά σας μόλις Μου ανοίξετε τη γεμάτη αγάπη καρδιά σας και θέλετε να Με υποδεχτείτε. . .  Και θα μείνω κοντά σας, γιατί η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να εξαφανιστεί στην περίπτωση που έθεσα την καρδιά του παιδιού Μου υπό την κατοχή Μου, και γιατί δεν παραδίδω ποτέ αυτό που Μου αφοσιώνεται εθελοντικά, και δεν θα ησυχάσω ώσπου οτιδήποτε δημιούργησα να έχει διαποτιστεί από την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5539 β             23-11-1952

Η δύναμη της αγάπης. . .

Η δύναμη της αγάπης καταφέρνει τα πάντα. Πόσο θα ήθελα να σας κάνω δεκτικούς σε αυτή την πιο βαθιά αλήθεια. Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μόνο μέσω της εξάσκησης της αγάπης να καταλάβετε οι ίδιοι το αποτέλεσμά της, ενώ πριν σας παραμένει ακατανόητο ότι η αγάπη μπορεί να εκδηλώνεται ως μια δύναμη, και δυνάμει του νου του ο άνθρωπος δεν θα μπορεί ποτέ να εξηγήσει και να συλλάβει αυτή τη σοφία. Το ότι διαθέτω ολόκληρη την εξουσία και τη δύναμη το αποδεικνύουν η δημιουργία και τα έργα της δημιουργίας που εμφανίζονται συνέχεια και στα οποία δίνει την ύπαρξή τους το θέλημά Μου.

Η δύναμη όμως που πραγματοποιεί όλα αυτά είναι η αγάπη. . .  Και αφού είστε τα πλάσματά Μου, δηλαδή αφού υπάρχουν μέσα σας όλα αυτά που περιέχει η Οντότητά Μου, πρέπει επίσης να κατέχετε και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δύναμη. . .  Ωστόσο, είναι αχρησιμοποίητη μέσα σας, βγήκε εκτός λειτουργίας μέσω του προπατορικού αμαρτήματός σας, αλλά παρ’όλα αυτά βρίσκεται μέσα σας, αφού η ύπαρξή σας είναι η απόδειξη της δύναμης αγάπης που κοιμάται μέσα σας. Και εναπόκειται σε σας να την εξελίξετε για να γίνει έτσι όπως ήταν στην πρώτη αρχή, και θα μπορείτε τότε σαν τους θεούς να δημιουργείτε και να ενεργείτε κατά πώς θέλετε. . .  Εσείς όμως αφήνετε τη δύναμη αχρησιμοποίητη, γιατί η ελάχιστες γνώσεις σας δεν περιέχουν τη γνώση για αυτές τις συναρτήσεις και γιατί εσείς οι ίδιοι δεν εκτελείτε την αποστολή σας, δηλαδή να εξελίξετε τη δύναμη της αγάπης μέσα σας έτσι ώστε να γίνει μια δύναμη που θα υπερνικήσει τα πάντα. . .

Η αγάπη σας είναι μονάχα μια γήινη αγάπη, στρέφεται πάντοτε μονάχα σε πράγματα που είναι εφήμερα, δεν πήρε ακόμα το πνευματικό δρόμο, όπου θα εξελισσόταν πραγματικά. . .  Πρέπει πρώτα να είναι τελείως ανιδιοτελής για να μπορέσει να ενεργήσει σαν δύναμη, και αυτή η ανιδιοτελής αγάπη λείπει σε σας τους ανθρώπους. Και για αυτό το λόγο σάς είναι τόσο δύσκολο ν’αποδεσμευτείτε από τη Γη, δηλαδή οι σκέψεις σας δεν ψάχνουν το πνευματικό βασίλειο, το οποίο σας είναι ακόμα άγνωστο, το οποίο ωστόσο είναι η αληθινή σας πατρίδα. Μόλις όμως ανάψει μέσα σας η σωστή αγάπη, θα μπορέσετε  να μπείτε σ’εκείνο το βασίλειο· τότε θα αρχίσει ήδη να ενεργεί η δύναμη και η αποτελεσματατικότητά της θα αυξάνεται συνέχεια, όσο περισσότερο κάψει μέσα σας η δύναμη της αγάπης, και θα κατορθώνετε τότε πράγματα που θα σας φαίνονται εκτός της σφαίρας του φυσιολογικού και που όμως θα ανταποκρίνονται μονάχα στη δική σας φύση. Τι δεν θα μπορούσατε να καταφέρετε εσείς οι άνθρωποι εάν μονάχα μεταμορφωνόσασταν σε αγάπη. . .

Ανίσχυροι και αδύναμοι αφήνετε να σας παρασύρουν όλα τα γεγονότα, όπου μέσω της αγάπης θα μπορούσατε να επέμβετε οι ίδιοι, όπου θα μπορούσατε να υπερνικήσετε τα πάντα δυνάμει της αγάπης σας. Ακόμα σας είναι ακατανόητα και επομένως αναξιόπιστα όλα αυτά, αλλά αφού σας τα λέω μπορείτε να τα αποδεχτείτε ως την αλήθεια και να επιδιώξετε πάντα μονάχα να εξελίξετε τη σωστή, δηλαδή την ανιδιοτελή αγάπη. Και θα καταλάβετε οι ίδιοι πολύ σύντομα το αποτέλεσμα, και τίποτα δεν θα σας στεναχωρήσει πια, επειδή, όταν ζείτε μέσα στην αγάπη, συνδέεστε μαζί Μου, και κατά συνέπεια τίποτα δεν θα σας είναι αδύνατο, επειδή η δύναμή Μου είναι απεριόριστη και την έχετε τότε απεριόριστα στη διάθεσή σας. Αφού Εγώ είμαι η Αγάπη, η δύναμη που καταφέρνει τα πάντα, και η ένωση μαζί Μου μέσω της αγάπης σάς κάνει όντα που μπορούν να κατορθώσουν τα πάντα ανάλογα με τη θέλησή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5540                24 κ. 25-11-1952

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει κανείς ν’αναγνωρίσει τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του. . .

Ο αμαρτωλός συγχωρείται μέσω του θανάτου του Ιησού Χριστού. Η αγάπη του ανθρώπου Ιησού επωμίστηκε στη Γη ολόκληρη την ενοχή της αμαρτίας και την πλήρωσε με το θάνατό Του. Πλήρωσε τη μεγάλη ενοχή με το αίμα Του, με αποτέλεσμα ο κάθε αμαρτωλός να μπορέσει να λυτρωθεί, εφόσον πιστέψει στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο. . .  Η θυσία του θανάτου του Χριστού προσφέρθηκε επομένως για ολόκληρη την ανθρωπότητα, και όμως μόνο λίγοι συμμετέχουν σε αυτή, μόνο λίγοι χρησιμοποιούν συνειδητά τις χάρες τις οποίες απέκτησε ο άνθρωπος Ιησούς μέσω του θανάτου Του. Και για αυτό το λόγο η λύτρωση, η απελευθέρωση από την ενοχή της αμαρτίας, είναι πάντα μια πράξη της ελεύθερης θέλησης του ανθρώπου και πρέπει και να μείνει τέτοια. Πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος να θέλει να τον απελευθερώσει Εκείνος, επειδή αλλιώς δεν μπορεί να φτάσει στον Θεό, ο Οποίος ενσαρκώθηκε μέσα στον Ιησού Χριστό.

Η πίστη στον Θεό είναι κενολογία όσο δεν αποδεικνύεται. Η πίστη στον Θεό έχει ως αποτέλεσμα επίσης την κατανόηση της σχέσης του ανθρώπου με τον Θεό. Το να πιστέψει κανείς στον Θεό ως ύψιστο και τελειότατο Ον τον κάνει επίσης να καταλάβει τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στον ίδιο και τον Θεό, και αυτή η απόσταση πρέπει αναπόφευκτα να μειωθεί, γιατί δεν υπήρχε στην πρώτη αρχή, όταν το ον δημιουργήθηκε τέλειο από τον Θεό. . .  Και ως «πλάσμα» του Θεού καταλαβαίνει ο άνθρωπος τον εαυτό του μόλις (. . .) [εδώ υπάρχει στο γερμανικό πρωτότυπο ένα ρήμα η σημασία του οποίου είναι ασαφής· για το λόγο αυτό δεν το μεταφράζω· σημείωση της μεταφράστριας] να πιστεύει στον Θεό. . .  Και επομένως το αποτέλεσμα της πίστης πρέπει να είναι να επιδιώξει το ον ξανά τον Θεό, να θέλει να δημιουργήσει ξανά τη σχέση με τον Θεό την οποία είχε στην πρώτη αρχή.

Πρέπει το ον να ψάξει μια αιτιολογία για την απόσταση ανάμεσα σ’αυτό και τον Θεό και πρέπει επομένως να φτάσει στη συνειδητοποίηση ότι το ίδιο δημιούργησε αυτή την απόσταση μέσω της αμαρτίας. . .  και πρέπει κατά συνέπεια να θέλει να ελευθερωθεί από αυτή την ενοχή. . .  Αφού όμως η ενοχή είναι τεράστια, επειδή η αμαρτία ήταν στραμμένη έναντι του Θεού, ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του στη Γη δεν είναι ικανός να εξοφλήσει αυτή την τεράστια ενοχή της αμαρτίας. Πρέπει να δεχτεί μια βοήθεια που του προσφέρεται, μια βοήθεια την οποία θέλει να του φέρει ο θεάνθρωπος Ιησούς, ο Οποίος ευσπλαχνιζόταν την αμαρτολή ανθρωπότητα και ο Οποίος για αυτό το λόγο έκανε μέσα στην αγάπη Του μια εξιλαστήρια θυσία για να τους βοηθήσει να ελευθερωθούν από την ενοχή τους. Μονάχα μέσω του Ιησού Χριστού επομένως είναι εφικτή μια απελευθέρωση από ολόκληρη την ενοχή. . .

Έπρεπε να εξοφλήσετε μια τεράστια ενοχή, γιατί η κάποτε αμαρτία σας ήταν στραμμένη εναντίον του Ίδιου του Θεού. Ο Θεός είναι η Αγάπη, και οποίος αμαρταίνει ενώπιον της αγάπης, αμαρταίνει ενώπιον του Ίδιου του Θεού, και το κάνει κατά κάποιον τρόπο αδύνατο να τον βοηθήσει η Αγάπη, επειδή αυτή απορρίφθηκε πριν. Για αυτό το λόγο ο δρόμος προς τον Θεό είναι κάτι παράλογο, διότι ένα ον που απομακρύνεται εθελοντικά από τον Θεό, δεν μπορεί να φτάσει στον Θεό μέσα από αυτό το δρόμο. . .  Να το καταλάβετε αυτό, αμαρτήσατε ενώπιον της Αγάπης, και κατά συνέπεια μπορείτε να βρείτε συγχώρεση μόνο τότε που αναγνωρίζετε την Αγάπη και που τοποθετείστε δίπλα της. . .  Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος Ιησούς επωμίστηκε αυτή την αποστολή, δηλαδή να πληρώσει το βαρύ φόρο στην αιώνια Αγάπη, και απόδειξέ Της με αυτό τον τρόπο τη βαθιά αγάπη Του για τον Θεό και για τους ανθρώπους. . .

Μπορούσε μονάχα μέσω της αγάπης να σβηστεί μια ενοχή που ήταν στραμμένη ενάντια στην αιώνια Αγάπη. Για αυτό το λόγο όμως δεν μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, να παραλείψετε τον Ιησού Χριστό, δεν μπορείτε να μην Τον προσέξετε, αφού μπορείτε μονάχα μέσω της αγάπης να γυρίσετε πίσω στον Θεό. Και στην περίπτωση που ασκείτε την αγάπη, θα καταλάβετε ξεκάθαρα το εύσπλαχνο έργο αγάπης του ανθρώπου Ιησού και θα Τον αναγνωρίσετε ως τον Σωτήρα σας, επειδή η αγάπη ενώνεται με ό,τι είναι αγάπη και επειδή ο Ιησούς Χριστός ήταν η ενσαρκωμένη αγάπη και άρα υποδέχτηκε τον Ίδιο τον Θεό μέσα Του, η αρχική ουσία του Οποίου είναι η αγάπη. . .

Και έτσι η δύναμη αγάπης του Θεού εκδηλώθηκε μέσα σ’έναν άνθρωπο, πήρε κατά κάποιον τρόπο μορφή. Η δύναμη που διαχεόταν στο άπειρο και που βρίσκεται παντού σ’ολόκληρο το σύμπαν, η δύναμη που πρέπει να θεωρείται ο Ίδιος ο Θεός, η οποία ωστόσο δεν είναι ορατή ως Θεός σε κανέναν, αυτή η δύναμη διάλεξε μια μορφή την οποία μπορούν να φανταστούν οι άνθρωποι και τη διαπότισε, έτσι ώστε λοιπόν ο Θεός ο Ίδιος ήταν μέσα στον άνθρωπο Ιησού, έτσι ώστε Αυτός πρέπει ν’αναγνωριστεί ως Θεός. Αφού ολόκληρο το είναι Του ήταν Θεός, γιατί ήταν αγάπη, και μόνο η εξωτερική μορφή ήταν άνθρωπος, όσο έζησε στη Γη, ώσπου μετά το σταυρικό του θάνατο διαποτίστηκε και αυτή η μορφή από το φως της αγάπης του Θεού, με αποτέλεσμα να μπορέσει ν’ανέβει στον ουρανό πνευματοποιημένη, ορατή όμως μονάχα σ’εκείνους οι ψυχές των οποίων κατείχαν ήδη έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας που τους επέτρεπε να βλέπουν το θείο-πνευματικό χωρίς να διαλυθούν.

Η θεία δικαιοσύνη είχε ικανοποιηθεί, η θεϊκή αγάπη συμφιλιώθηκε μέσω του σταυρικού θανάτου του Χριστού. Ωστόσο, χωρίς την αναγνώριση του Ιησού και του λυτρωτικού του έργου ο άνθρωπος παραμένει αμετάκλητα μέσα στην αμαρτία, η οποία τον χωρίζει από τον Θεό, και δεν μπορεί ποτέ να γίνει μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5545                30-11-1952

Η πλήρης αφοσίωση στον Θεό εξασφαλίζει την πατρική Του φροντίδα. . .

Θεωρείτε τον εαυτό σας προστατευόμενούς Μου, και θα σας κυριαρχήσει μια εσωτερική ησυχία. Θα έχετε τότε απαλλαχθεί από κάθε ευθύνη μόλις Μου αφοσιωθείτε με εμπιστοσύνη και Με αφήσετε να κυβερνώ. Και πράγματι θα διευθύνω τα πάντα καλά. . .  Τόσο σε κατάσταση επίγειας ανάγκης καθώς και σε κατάσταση πνευματικής ανάγκης θα πρέπει να Με φωνάξετε, μετά όμως θα πρέπει να περιμένετε με πλήρη πίστη αυτό που θα καθορίσω, αφού εσείς δεν ξέρετε τι είναι καλό για σας, Εγώ όμως το ξέρω και σας συμπεριφέρομαι σαν ένας στοργικός Πατέρας Που θέλει μόνο το καλύτερο για τα παιδιά Του. Και επομένως αφήνετε να σας κατευθύνω και μένετε ήσυχοι, αφού σας οδηγώ πράγματι σωστά. . .

Έχει κάτι θαυμάσιο η αφοσίωση χωρίς όρους ένος παιδιού της Γης στον ουράνιο του Πατέρα, αφού αυτό το παιδί καταφέρνει τα πάντα, γιατί Τον πιστεύει. Όπου στενοχωρούν μια ανθρώπινη καρδιά ακόμα αμφιβολίες και ανησυχίες σχετικά με το μέλλον, εκεί δεν υπάρχει ακόμα τέτοια πίστη, ο άνθρωπος δεν έχει ακόμα παραδοθεί εντελώς σε Μένα, με αποτέλεσμα να αισθάνθεται περισσότερο το βάρος του απ’ό,τι είναι ανάγκη. Ξέρω για όλα τα προβλήματά σας, δεν Μου ξεφεύγει καμία σκέψη, ξέρω τα πιο ενδόμυχα συναισθήματά σας, και άρα ξέρω επίσης τι λείπει στον άνθρωπο. . .  Και αυτό θέλω να του το δώσω. . .  Θέλω όμως επίσης να τον βοηθήσω ν’αποκτήσει την πίστη που του λείπει ακόμα, και για αυτό δεν θα του πάρω τις στεναχώριες του ώσπου να έχει κερδίσει την πίστη και να Μου εμπιστευτεί την κάθε ανησυχία του. Τότε όμως θα απαλλαχθεί από αυτές, τότε δεν θα έχει πια αμφιβολίες και δισταγμούς, τότε θα είναι εντελώς ήσυχος και σίγουρος για τη βοήθειά Μου. . .

Επομένως, όσον καιρό φοβάστε ακόμα το μέλλον, εσείς οι άνθρωποι, όσο έχετε ανήσυχες σκέψεις, δεν είστε ακόμα συνδεδεμένοι μαζί Μου έτσι ώστε να αισθάνεστε σαν τους προστατευόμενούς Μου, αφού αυτή η επίγνωση σας παίρνει κάθε φόβο και ανησυχία. Μπορείτε πραγματικά ν’αδιαφορείτε για τις επίγειες απαιτήσεις, αφού δεν μπορείτε να τις υπερνικήσετε ή να τις εκπληρώσετε χωρίς τη βοήθειά Μου. Για αυτό το λόγο να Μου έχετε εμπιστοσύνη, και τα πάντα θα τακοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για σας. Και στην περίπτωση που δεν σας είναι δυνατό να δείτε το καλύτερο μέσα σε ορισμένα πράγματα, να Μου έχετε εμπιστοσύνη παρ’όλα αυτά, αφού βλέπω πράγματι τα καλά και τα κακά αποτελέσματα όλων των πραγμάτων πάνω σας· κυβερνώ με αγάπη και σοφία και θέλω πράγματι μόνο το καλύτερο για σας. Ωστόσο, μονάχα η πλήρης αφοσίωση σε Μένα, η απεριόριστη υποταγή της θέλησής σας στη δική Μου σας εξασφαλίζει και την πατρική Μου φροντίδα, έτσι ώστε μπορείτε να ξεχάσετε την κάθε ανησυχία.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το θέλημα ή την άδειά Μου, αυτό θα έπρεπε πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας, ό,τι και να σας πλήξει. Και έτσι όπως γίνεται είναι καλό, αφού φυλάω τον κάθε άνθρωπο και πολύ περισσότερο εκείνους που θέλουν να Με υπηρετήσουν και που ως υπηρέτες Μου έχουν και την προστασία του Πατέρα τους. . .   Όποιος όμως καταφεύγει σαν παιδί μέσα στα χέρια Μου, αυτόν υποδέχομαι σαν ένα παιδί και θα έχει την πατρική προστασία και ολόκληρη την αγάπη Του. . .  Πολύ εύκολα θα μπορούσατε όλοι να βαδίσετε μέσα από την επίγεια σας ζωή αν ενστερνιζόσασταν αυτά τα λόγια Μου και αν ρίχνατε όλες τις ανησυχίες σας πάνω σε Μένα, ο Οποίος σας αγαπώ και θέλω να σας βοηθήσω ν’αποκτήσετε την εσωτερική ησυχία και τη ζωντανή πίστη, ο Οποίος είναι πάντα κοντά σας όταν Τον φωνάζετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5546                2-12-1952

Πνευματικός εξαναγκασμός. . .

Δόγματα. . .

Αλήθεια. . .

Η πνευματική ελευθερία πρέπει να τηρείται, ο άνθρωπος δεν πρέπει ν’αναγκάζεται να στρέψει τις σκέψεις του σ’αυτή ή σ’εκείνη την κατεύθυνση, πρέπει να είναι ελεύθερος να διαλέξει μια πνευματική κατεύθυνση. Τότε μόνο εκπληρώνεται το θέλημά Μου, αφού πρόκειται για την ελεύθερη απόφαση της θέλησης, την οποία πρέπει να πάρει μόνος του ο κάθε άνθρωπος χωρίς να επηρεαστεί αναγκαστικά. Για αυτό το λόγο δεν θα συμφωνώ ποτέ σε μια αναγκαστική θρησκεία που ορίζεται μέσω δογμάτων και που κάνει τη σκέψη των ανθρώπων ανελεύθερη και που τους παίρνει κάθε δυνατότητα να εξετάσουν και να διαλέξουν. . .  Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος οδηγείται σε μια ορισμένη σκέψη, με αποτέλεσμα να βγάλει εντελώς λάθος συμπεράσματα, αφού ξεκινά από λάθος προϋποθέσεις. . .  Του είναι δύσκολο να βρει την αλήθεια, την οποία αποκτά μόνο εκείνος ο άνθρωπος που τη λαχταρά με σοβαρότητα.

Κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής προσφέρεται στον άνθρωπο η αλήθεια, γιατί έχει την ικανότητα να σκέφτεται και γιατί μονάχα η θέλησή του αποφασίζει για το αν σκεφτεί σωστά. Μπορεί να κινείται μέσα σε σωστές σκέψεις, πρέπει όμως πάντα να είναι δραστήριος ο ίδιος, δηλαδή πρέπει να παίρνει θέση σε όλα όσα του προσφέρονται από έξω, και αυτό απαιτεί τη δραστηριότητα του δικό του νου και, κάτι που είναι ακόμα πιο σημαντικό, την επιθυμία του για την αλήθεια, δηλαδή τη θέληση να έχει μόνο σωστές γνώσεις. Αυτή τη θέληση τη σέβομαι οπωσδήποτε, τη λαμβάνω πάντα υπόψη Μου, επειδή Εγώ ως ο Ίδιος η Αλήθεια θέλω και να προσφέρω τον Εαυτό Μου στα πλάσματά Μου. Ωστόσο, δεν μπορώ ποτέ να διοχετεύσω την αλήθεια σ’έναν άνρθωπο που δεν τη ζητά, που μόνο δέχεται πάντα ό,τι του προσφέρεται από έξω.

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να εξετάζει μόνος του, αφού μπορεί το ίδιο καλά να του προσφερθεί ως αλήθεια κάτι λανθασμένο, και ο άνθρωπος ευθύνεται ο ίδιος για το τι θα αποδεχτεί. Πρόκειται για λάθος επιχείρημα όταν πει κανείς πως η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι ικανοί να εξετάζουν. . .  Δεν είναι καθοριστικός μονάχα η λογική, μάλιστα όμως η θέληση του ανθρώπου να βρίσκεται μέσα σε σωστές σκέψεις, και η λογική του ανθρώπου θα πάρει τότε μια καταφατική ή μια αρνητική στάση, γιατί Εγώ ο Ίδιος επεμβαίνω στην περίπτωση που ο άνθρωπος ζητά την αλήθεια.

Από την άλλη η υψηλά αναπτυγμένη λογική μπορεί εύκολα να παραπλανηθεί όπου μονάχα ο νους και όχι η καρδιά και η θέληση του ανθρώπου είναι στραμμένη στην καθαρή αλήθεια. . .  Και για αυτό το λόγο δεν είναι σωστό να δεχτεί ο άνθρωπος γνώσεις χωρίς να τις εξετάσει, ν’αναγνωρίσει διδασκαλίες χωρίς εξέταση και ν’αποφασίσει για το σωστό χωρίς εξέταση. . .  Αυτό προκύπτει ήδη από το γεγονός ότι  δεν υπάρχει μονάχα μια πνευματική κατεύθυνση, αλλά ότι οι συχνές διαφωνίες επιβεβαιώνουν πως πρέπει να γίνεται εξέταση σχετικά με το ποια κατεύθυνση περιέχει την αλήθεια.

Αφού ο κάθε αντιπρόσωπος της πνευματικής του κατεύθυνσης αποφάσισε για αυτή με τη λογική του, δεν έχει όμως καμία εγγύηση για το αν πρόκειται για την αλήθεια στην περίπτωση που ο ίδιος δεν ασχολείται στα σοβαρά με αυτό το θέμα, και μάλιστα επικαλώντας την υποστήριξή Μου μέσω του Πνεύματός Μου. . .  Όποιος επιλέξει αυτό το δρόμο μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα του διοχετευτεί η καθαρή αλήθεια και θα έχει και την εσωτερική πεποίθηση ότι πρόκειται για την αλήθεια. Είναι όμως η κάθε ψυχή υπεύθυνη για την απόφασή της, και έτσι όπως είναι η θέλησή της, έτσι ακριβώς είναι και το αποτέλεσμα. . .

Ωστόσο, όσον καιρό οι άνθρωποι αναγκάζονται να υιοθετήσουν μια ορισμένη πνευματική κατεύθυνση, όσο μερικοί θεωρούν τον εαυτό τους προορισμένο να παρουσιάσουν στους συνανθρώπους τους γνώσεις τις οποίες εκείνοι θέλουν ν’αναγνωρίσουν όλοι ως την αλήθεια, τις οποίες ωστόσο οι ίδιοι θα απόρριπταν μετά από σοβαρή εξέταση. . .  τόσον καιρό η κατάσταση των ανθρώπων θα είναι άσχημη, αφού μονάχα η αλήθεια βοηθά τις ψυχές να ωριμάσουν, μονάχα μέσω τις αλήθειας μπορούν να φτάσουν κοντά Μου και μονάχα μέσω της αλήθειας μπορούν ν’απελευθερωθούν από την αμαρτία και τις συνέπειές της, αφού η αλήθεια προέρχεται από Μένα και οδηγεί πίσω σε Μένα.

Ό,τι όμως δεν προέρχεται από Μένα, ό,τι μετά από σωστή εξέταση αποδεικνύεται πλάνη, προέρχεται από τον αντίπαλό Μου, και αυτός πράγματι δεν θα σας βοηθήσει ν’αποκτήσετε τη μακαριότητα, δεν θα σας οδηγήσει σε Μένα, επιδιώκει να σας κρατήσει μακριά Μου, να συσκοτίσει το πνεύμα σας και να σας κάνει δούλους του. . .  Αυτό όμως προϋποθέτει πάντοτε τη δική σας απόφαση, και κανείς δεν μπορεί ν’αναλάβει τις ευθύνες για σας, κανείς δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για σας, αφού πρέπει να την πάρετε μόνοι σας για χάρη του καλού της ψυχής σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5548                5-12-1952

Σωστός χριστιανισμός. . .

Ακολουθία του Ιησού. . .

Θέλω Εγώ ο Ίδιος να σας δώσω ακόμα μια προσθήκη [στο προηγούμενο μήνυμα· σημείωση της μεταφράστριας], προκειμένου να καταλάβετε πόσο πάρα πολύ σημαντικό είναι ν’αναγνωρίσετε τον άνθρωπο Ιησού ως Θεό και Λυτρωτή της ανθρωπότητας. . .  Η αγάπη Μου για σας τους ανθρώπους δεν ήθελε να σας αφήσει μέσα στην αμαρτία, μακριά Μου και ως εκ τούτου δυστυχισμένους. Εγώ ο Ίδιος δεν μπορούσα να σας πλησιάσω, γιατί στην κατάστασή σας δεν ήσασταν ικανοί να είστε κοντά Μου, γιατί θα είχατε  διαλυθεί μέσα στη φωτιά της αγάπης Μου. Ωστόσο, χωρίς Εμένα και πάλι δεν θα ήταν δυνατό να σωθείτε, και επομένως έπρεπε να σας πλησιάσω καλυμμένος, επενεργώντας μάλιστα πάνω σας με τη δύναμη της αγάπης Μου, αλλά μέσα σ’ένα ένδυμα που δεν σας τρόμαζε και  από το οποίο δεν χρειαζόταν να ξεφύγετε. . .  μέσα σ’ένα ένδυμα που μοιαζόταν με το δικό σας. . .  Έπρεπε να έρθω σε σας ως άνθρωπος. . .

Ας καταλάβετε πρώτα την αιτιολογία του ότι και γιατί έπρεπε να έρθω σε σας: για να σας βοηθήσω. Τότε καταλαβαίνετε επίσης γιατί ήρθα σε μια μορφή συγγενική με τη δική σας. . .  Ωστόσο, και αυτή η παρουσία του θείου Είναι Μου μέσα σ’έναν άνθρωπο έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τους νόμους, κάτι που ήταν μάλιστα δυνατό, μόνο άγνωστο σε σας. . .  Το ότι το πνεύμα της αγάπης Μου μπορούσε να εκδηλωθεί οπουδήποτε εκπληρωνόταν μια βασική προϋπόθεση. . .  οπουδήποτε υπήρχε η αγάπη. Έπρεπε επομένως ο άνθρωπος Ιησούς ο Ίδιος να ζήσει μέσα στην αγάπη, τότε Μου έδωσε και τη δυνατότητα να εκδηλωθώ μέσα Του, αφού το Είναι Μου μπορεί να βρίσκεται μονάχα εκεί όπου είναι η αγάπη. . .

Η θεϊκή αγάπη ήθελε να σας βοηθήσει και διάλεξε για αυτό μια μορφή μέσα στην οποία μπορούσε να κατοικήσει χωρίς να παραβιάσει το προαιώνιο νόμο, κάτι όμως που θα είχε γίνει στην περίπτωση που είχα ενσαρκωθεί μέσα σ’έναν αμαρτωλό άνθρωπο η αγάπη και η θέλησή του οποίου θα ήταν στραμμένη εναντίον Μου. Η αγάπη ήθελε να σας φέρει βοήθεια, και αφού ο άνθρωπος Ιησούς ήταν γεμάτος αγάπη, έκανε για σας αυτό που σας έφερε βοήθεια. . .  Πλήρωσε την ενοχή σας. Εγώ ως Θεός της δικαιοσύνης δεν μπορούσα έτσι απλά να σβήσω μια ενοχή που δεν είχε εξιλεωθεί. Μπορούσα όμως να δεχτώ μια εξιλέωση που προσφέρθηκε για σας, αλλά και πάλι μόνο τότε που προσφέρθηκε εθελοντικά και από αγάπη. Και αυτό έκανε ο άνθρωπος Ιησούς και έγινε με αυτό τον τρόπο ο Λυτρωτής σας. . .

Εγώ ως η αιώνια Αγάπη ήμουν μέσα Του, και συνεπώς η Αγάπη έκανε εκείνη τη θυσία. . .  Εγώ ο Ίδιος πέθανα για σας στο σταυρό, αφού Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα στον άνθρωπο Ιησού. Από αυτή την άποψη πρέπει να κοιτάξετε το λυτρωτικό έργο, και τότε θα καταλάβετε επίσης ότι αυτή η λύτρωση μπορεί να γίνει δική σας μόνο τότε που πιστεύετε στον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή, κάτι που όμως προϋποθέτει ν’ακολουθήσετε τη διδασκαλία Του, ν’ακολουθήσετε Εκείνον, αλλιώς η πίστη σας είναι μονάχα ένα λογοπαίγνιο, αφού μια σωστή πίστη αφυπνίζεται στη ζωή μονάχα μέσω της αγάπης. . .

Αν θέλετε να ονομάζεστε χριστιανοί, πρέπει να πασχίζετε να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη. Δεν μπορείτε να πείτε τον εαυτό σας χριστιανούς στην περίπτωση που δεν ζείτε καθόλου σύμφωνα με τη διδασκαλία Του, και η διδασκαλία Του απαιτεί την αγάπη για τον Θεό και για τον διπλανό. Το να είναι κάποιος χριστιανός επομένως σημαίνει ότι φέρεται σαν χριστιανός, έτσι όπως το έκανε ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη, σημαίνει ότι ασκεί την ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον και ότι θυμάται πάντα πως μπορείτε να λυτρωθείτε μόνο τότε που Τον αναγνωρίσετε ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  και που το αποδεικνύετε αυτό μέσω μιας ζωής ακολουθώντας τον Ιησού. . .  [η γραμματική αυτής της πρότασης περιέχει λάθη και στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας]

                                                                                                                                               Αμήν

 

5549                6-12-1952

Απόρριψη της δύναμης του Θεού. . .

(Του λόγου Του). . .

Η δύναμη του Θεού δεν πρέπει ν’απορριφθεί αν ο άνθρωπος θέλει να πετύχει το στόχο του στη Γη που είναι ο σκοπός της ενσάρκωσής του, δηλαδή την ωρίμανση της ψυχής του. Μάλιστα πρόκειται για μια ελεύθερη απόφαση της θέλησής του να ξεκινήσει αυτό το έργο, πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος να επιδιώξει να πετύχει την τελειότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η παροχή της δύναμης από τον Θεό για να μπορέσει ο άνθρωπος να πραγματοποιήσει τη θέλησή του. Αφού και η καλύτερη θέληση δεν είναι ικανή να κατορθώσει κάτι από μόνη της, γιατί το ον είναι ατελές και άρα χωρίς δύναμη, ενώ στην κατάσταση της τελειότητας φτάνει ήδη η θέληση για να μπορέσει κανείς να δημιουργήσει. Η δύναμη όμως βρίσκεται στον Θεό. . .  Η κατάσταση της ατέλειας ισοδυναμεί με την απόσταση από τον Θεό και άρα σημαίνει έλλειψη δύναμης. . .

Ο Θεός όμως δεν αρνείται τη δύναμή Του σε κανένα ον που τη ζητά, επειδή μέσω της επιθυμίας του το ον εκδηλώνει ήδη τη θέλησή του να πλησιάσει ξανά τον Θεό. . .  Χωρίς την παροχή της δύναμης ωστόσο ο άνθρωπος είναι εντελώς ανίκανος να κάνει ένα βήμα προς, και τότε δεν έχει ούτε τη θέληση να πλησιάσει τον Θεό. Από αυτό προκύπτει ότι η απόρριψη της δύναμης από τον Θεό είναι επίσης μια ένδειξη της αντίστασης την οποία δεν παράτησε ακόμα ο άνθρωπος. Και για αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος που απορρίπτει το λόγο του Θεού, την άμεση μετάδοση της δύναμης του Θεού, παραδέχεται με αυτό τον τρόπο ότι επιμένει ακόμα στην αντίστασή του στον Θεό και δεν επιθυμεί να πάρει δύναμη από Αυτόν. Και η ανάπτυξη τέτοιου ανθρώπου δεν μπορεί να προχωρήσει, η ψυχή του δεν μπορεί να ωριμάσει, παραμένει στο επίπεδο της αρχής της ενσάρκωσής της. . .

Μέσα στο λόγο Του ο Ίδιος ο Θεός πλησιάζει τους ανθρώπους και τους προσφέρει τη δύναμή Του, και τότε είναι εύκολο να μειώσει κανείς την απόστασή του από τον Θεό, αφού η απόσταση γεφυρώνεται από την αγάπη του Θεού και ένα ρεύμα δύναμης εισρέει στην καρδιά του ανθρώπου που υποδέχεται το λόγο Του στο εσωτερικό του και που ζει ανάλογα, που λοιπόν πραγματοποιεί τη θέλησή του με τη βοήθεια της δύναμης από τον Θεό, ο Οποίος του δίνει τη δυνατότητα για τέτοια επιδίωξη. Ωστόσο, το ν’απορρίψει κανείς τη δύναμη από τον Θεό σημαίνει ότι παραβιάζει εκ νέου την αγάπη του Θεού, σημαίνει ότι απορρίπτει ένα δώρο της χάρης το οποίο δεν μπορεί ν’απαιτήσει ο άνθρωπος, αλλά το οποίο του προσφέρεται από τη μεγάλη αγάπη του Θεού χωρίς να το αξίζει, το οποίο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί ν’αλλάξει την άθλια κατάστασή του σε μια μακάρια κατάσταση που μπορεί να τον σηκώσει από το βάθος. . .

Και για ευνόητους λόγους οι συνέπειες μιας τέτοιας απόρριψης ενός δώρου της χάρης θα είναι ότι η χάρη θα αφαιρεθεί στον άνθρωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι αυτός θα απομακρυνθεί όλο και περισσότερο από τον Θεό, ότι η αδυναμία του θα έχει όλο και περισσότερες επιπτώσεις και ότι χωρίς να προβάλει αντίσταση ο άνθρωπος θα πέσει θύμα του αντιπάλου του Θεού, από τον έλεγχο του οποίου θα μπορέσει να τον λυτρώσει μονάχα η δύναμη του Θεού. . .  Ο Θεός θέλει να Τον φωνάζουν οι άνθρωποι, να ζητούν τη δύναμη, τη συμπαράστασή Του. . .  Έρχεται όμως και σ’εκείνους που δεν τον φωνάζουν, αλλά δεν ενοχλεί εκείνους που Τον απορρίπτουν. Η κατάσταση αυτών όμως είναι ανέλπιδη, αφού κανένας άνθρωπος δεν μπορεί από μόνος του ν’απελευθερωθεί από τον έλεγχο του Σατανά, και κανένας άνθρωπος δεν θα κατέχει ποτέ δύναμη αν δεν τη δεχτεί από τον Ίδιο τον Θεό, από την προαιώνια αρχική πηγή της δύναμης . . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5550                7-12-1952

Σοβαρή παραίνεση να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά πάνω στην ψυχή του. . .

Χωρίς δισταγμό θα έπρεπε να καταπιαστείτε με τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας, αφού δεν σας μένει πια πολύ χρόνο. Όταν σας φωνάζω ξανά και ξανά αυτά τα λόγια, δείτε σε αυτά το κατεπείγον, δείτε την αγάπη Μου για σας και δείτε τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχετε. Δεν μπορώ να σας δώσω φανερά σημάδια, σημάδια τα οποία πρέπει να πιστέψετε, γιατί αυτό δεν θα σας ωφελούσε, αφού το αποτέλεσμα θα ήταν μονάχα ότι θα εκπληρώνατε το θέλημά Μου αναγκαστικά, από φόβο για αυτό που θα πιστεύατε τότε. . .  δηλαδή ότι θα έρθει το τέλος και μαζί του η καταστροφή. Θέλω να σας σώσω, δηλαδή να σας γλιτώσω από την καταστροφή, και για αυτό δεν μπορώ ν’αγγίξω την ελεύθερη βούλησή σας. Μπορώ μονάχα να σας ενθαρρύνω και να σας παρουσιάσω αυτά που θα έρθουν αμετάκλητα, τα οποία ωστόσο δεν χρειάζεται να φοβάστε εσείς που είστε ήδη πιο ώριμοι.

Εσείς οι άνθρωποι πάνω σ’αυτή τη Γη, θυμάστε την ευθύνη σας για τις ψυχές σας, για το άφθαρτο μέσα σας. Κάποτε θα το μετανοιώσετε πικρά αν δεν ακούτε Εμένα και τα λόγια Μου, αφού τότε δεν θα μπορείτε πια να καλύψετε αυτά που μπορείτε τώρα ακόμα να κάνετε. Και θα πρέπει να υποφέρετε πολύ αν σας λείπουν τα πνευματικά πλούτη, αν φτάνετε στο επέκεινα γυμνοί και φτωχοί. . .  Και να είναι πολύ σύντομος ο χρόνος σας πάνω σ’αυτή τη Γη, και ν’ανακαλεστείτε πριν το τέλος. . .  η κάθε μέρα θα μπορούσε να σας αποφέρει θησαυρούς αν μονάχα τη χρησιμοποιούσατε σωστά. Καταπιαστείτε λοιπόν με τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας, συνδεθείτε έντονα μαζί Μου, ζητήστε τη χάρη Μου, παρακαλέστε Με για δύναμη για να μπορέσετε να εκτελέσετε αυτό που σας ανέθεσα ως την επίγεια σας αποστολή. Παραδοθείτε σε Μένα, δηλαδή υποτάξτε τη θέλησή σας στη δική Μου και να θέλετε να βαδίζετε σωστά μπροστά στα μάτια Μου. . .

Ζείτε τη ζωή σας μαζί Μου από τώρα ώστε να μην Με αφήσετε πια από τις σκέψεις σας, ώστε να πιστέψετε πως είμαι πάντα κοντά σας, και η αγάπη Μου θα σας πιάσει και θα βοηθήσει όπου μόνοι σας είστε πολύ αδύνατοι. . .  Μόνο να θέλετε να σας φροντίσω Εγώ ο Ίδιος. . .  να θέλετε να εκπληρώσετε την αποστολή σας στη Γη, και θα σας κατευθύνω και θα σας οδηγήσω, δεν θα σας αφήσω πια μόνους, και η θέλησή σας να υποταχτείτε στη δική Μου θα γίνει όλο και πιο δυνατή. Και τότε θα έχει περάσει για σας κάθε κίνδυνος, τότε δεν θα χρειάζεται πια να φοβάστε το τέλος ή έναν γρήγορο θάνατο. . .  Και τότε η ψυχή σας θα έχει σωθεί και θα βαδίσει προς μια νέα ζωή στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5551                9-12-1952

Η θαυματουργία του παιδιού Ιησού. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 141  - 144. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Θέλω να σας διαφωτίσω γύρω από οτιδήποτε θέλετε να μάθετε, γιατί θέλω να διαθέτετε τις σωστές γνώσεις προτού διδάξετε και εσείς τους συνανθρώπους σας, όπως είναι το καθήκον σας, εφόσον θέλετε να Με υπηρετήσετε. Θέλω να έχετε καταλάβει εσείς οι ίδιοι καλά πριν μεταδώσετε παραπέρα τη γνώση σας, γιατί ο συνάνθρωπος συχνά δεν είναι τόσο δεκτικός, απαιτεί να πάρει εξηγήσεις, ιδίως μάλιστα εάν έχει αμφιβολίες, οπότε εσείς πρέπει να είστε επίσης σε θέση να του δώσετε ικανοποιητικές διευκρινίσεις.

Το πρόβλημα της ενανθρώπισης του Θεού μέσα στον Ιησού Χριστό είναι η αφορμή για τα περισσότερα ερωτηματικά, κυρίως δε επειδή ως τώρα είχε εξηγηθεί μ’έναν τρόπο ο οποίος έφερνε περισσότερο σύγχυση παρά διαύγεια στο θέμα. Η ύπαρξή Μου ως άνθρωπος στη Γη δεν διέφερε με κανέναν τρόπο από εκείνη των άλλων ανθρώπων. Η μόνη διαφορά ήταν ότι Εγώ έδωσα στην αγάπη το χώρο για ν’αναπτυχθεί στην καρδιά Μου, ενώ άλλοι καλλιεργούσαν κα μεγάλωναν την αυτολατρεία τους και ήθελαν να «παίρνουν» αντί να «δίνουν». Ο σπινθήρας της αγάπης αχνοφέγγει στην κάθε ανθρώπινη καρδιά, μπορεί όμως ν’αναζωπυρωθεί σε μια αστραφτερή φλόγα ή αντίθετα και να πνιγεί τελείως. Αυτό είναι λοιπόν που κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν μεταξύ τους, διότι η αγάπη σημαδεύει τον καθένα με τη σφραγίδα της θεϊκότητας, ενώ η εγωλατρεία είναι το αποτύπωμα του αντιμάχου Μου, ο οποίος αλαζονεύτηκε, με αποτέλεσμα να πέσει. Η αγάπη είναι συνεπώς το θεϊκό στοιχείο μέσα στον άνθρωπο, το οποίο στην αρχή της επίγειας ζωής του παρουσιάζεται ως ένας μικροσκοπικότατος σπινθήρας, αλλά έχει τη δυνατότητα να μεγαλώνει επ’άπειρον.

Ο σπινθήρας της αγάπης ήταν ήδη εμφανής στον Ιησού όταν ήταν παιδί, δεδομένου ότι στο παιδί αυτό είχε ενσαρκωθεί μια φωτεινή ψυχή. Η ψυχή αυτή είχε βέβαια αφήσει πίσω της στο πνευματικό βασίλειο όλη τη θεϊκή λαμπρότητα, όμως δεν είχε εγκαταλείψει την αγάπη της. Η δύναμη αυτής της αγάπης λοιπόν εκδηλωνόταν κατά καιρούς, οπότε δηλαδή ο πνευματικός σπινθήρας συνδεόταν με το προαιώνιο Πνεύμα του Πατέρα, πράγμα που συμβαίνει άλλωστε με το κάθε παιδί που είναι γεμάτο αγάπη, μόνο που στην περίπτωση του Ιησού ήταν υποχρεωτικά εμφανές, ώστε να πιστέψουν οι άνθρωποι στη θεϊκότητα του μικρού Ιησού.

Η ενέργεια του Πεύματος δεν συναντάει εμπόδια σ’ένα τέτοιο παιδί, ωστόσο σπάνια μόνο εμφανίζεται φανερά, επειδή πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπο από μόνος του με τη νοημοσύνη και την ελεύθερη θέλησή του να επιδιώξει την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα του. Και αυτό προφανώς συμβαίνει μονάχα σε μια ηλικία όπου μπορεί, διαθέτοντας ελευθερία σκέψης, να κάνει χρήση της νοημοσύνης και της θέλησής του. Στην περίπτωση όμως του μικρού Ιησού, η εξήγηση για τα θαύματα και τα ασυνήθιστα επεισόδια στη ζωή του, οφείλεται απλά στη μεγάλη αγάπη που είχε μέσα του το παιδί εκείνο. Γιατί η ψυχή του Ιησού προερχόταν από ψηλά, ήταν δηλαδή μια ψυχή γεμάτη φως και αγάπη που είχε απλά περιβληθεί με μια ανθρώπινη μορφή, η οποία ψυχή όμως εμποδίστηκε στη συνέχεια να δημιουργεί και να δρα ανεμπόδιστα, έπειδή έπρεπε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ανθρώπινης εξωτερικής μορφής της.

Η αγάπη λοιπόν ήταν σε υψηλό βαθμό παρούσα μέσα στον Ιησού όσο ήταν παιδάκι, ωστόσο η φυσική ανθρώπινη πλευρά του είχε επίσης τη δυνατότητα να επικρατήσει. Ο κόσμος, δηλαδή ο δικός Μου και δικός του εχθρός με άλλα λόγια, ασκούσε την επιρροή του σ’αυτή την ανθρώπινη πλευρά, γιατί του είχε παραχωρηθεί αυτό το δικαίωμα προκειμένου να δοκιμαστεί η θέληση του Ιησού. Και το Πνεύμα Μου τότε παρέμεινε αδρανές, επειδή και ο άνθρωπος Ιησούς έπρεπε επίσης να υποβληθεί σε αυτή τη δοκιμασία για ν’αποδείξει τη θέλησή του. Γιατί το έργο της θεοποίησης της ψυχής του έπρεπε να συμβεί υπό τους ίδιους όρους που ίσχυαν για κάθε άλλο άνθρωπο, μολονότι το Πνεύμα Μου ήταν και παρέμεινε μέσα του χάρη στην αγάπη του.

Ωστόσο, τον ύψιστο βαθμό αγάπης έπρεπε να τον φτάσει ο άνθρωπος Ιησούς με τη δική του θέληση. Και για αυτό το Πνεύμα Μου αποτραβήχτηκε εκείνα τα χρόνια, δεν τον ωθούσε όυτε τον παρακινούσε, αφήνοντας πλήρη ελευθερία στον άνθρωπο Ιησού, ώσπου χάρη στην αγάπη του που όλο μεγάλωνε, μεγάλωνε και η πληρότητα του Πνεύματός Μου μέσα του και εκδηλωνόταν ως σοφία και δύναμη. . .  ως ανώτατη γνώση και θαυματουργία.

Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν από πάντα προορισμένος για αυτή την αποστολή. Μια ανώτατη φωτεινή οντότητα κατέβηκε στον κόσμο, ένα από τα παιδιά Μου που ζούσαν μέσα στη λαμπρότητα διένυσε την πορεία του στη Γη, και όπως ήταν φανερό, η ψυχή αυτή έπρεπε αναγκαστικά να διαπεράσει με την ακτινοβολία της τη φυσική μορφή του μικρού Ιησού, επομένως όλα τα ασυνήθιστα που συνέβησαν στα παιδικά του χρόνια ήταν εντελώς φυσιολογικά και κατανοητά. Αλλά για τους ανθρώπους που ζούσαν στο σκοτάδι ήταν βέβαια ακατανόητα, και για αυτό το λόγο το αστραφτερό φως καλύφθηκε αργότερα από ένα πέπλο, ούτως ώστε άρχισε αυτή καθαυτή η αποστολή του, η θεοποίηση ενός ανθρώπου της Γης μέσω της αγάπης.

Μπορούσα βέβαια ανά πάσα στιγμή να ενεργήσω μέσω του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο Ιησού, δεδομένου ότι υπήρχαν  όλες οι προϋποθέσεις για αυτό. Αλλά καθετί το θεϊκό-πνευματικό σιώπησε και αποτραβήχτηκε βαθιά στο εσωτερικό του Ιησού για χάρη της αποστολής του. Αυτή δε την αποστολή την έφερε σε πέρας ως άνθρωπος ο οποίος αντλούσε τη δύναμη μόνο από την ενεργή αγάπη μέσα του. Και είχε τις ίδιες δυσκολίες όπως κάθε άλλος άνθρωπος ν’αναπτύξει αυτή την αγάπη, δεδομένου ότι ο αντίμαχός Μου έκανε τα πάντα για να τον επηρεάσει, για αυτό και η νίκη του Ιησού σήμαινε ότι κατίσχυσε ολοκληρωτικά πάνω στον αντίπαλό του. Γιατί την ελεύθερη θέληση του Ιησού δεν μπορούσε να την αγγίξει ο αντίπαλός Μου, και αυτή ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένη σε Μένα. Και για αυτό πέτυχε να ολοκληρώσει το έργο του, επειδή η αφοσίωση της θέλησής του πήγαζε από την αγάπη του. . .  Η αγάπη ήταν η δύναμη που είναι πιο δυνατή και από το θάνατο, και για αυτό νίκησε και εκείνον που είχε φέρει το θάνατο στον κόσμο. . .  Η αγάπη ήταν νικήτρια και θα μείνει νικήτρια αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5552                11-12-1952

Η ερμηνεία των λόγων του Χριστού. . .

Η διοχέτευση του αγνού Ευαγγελίου. . .

Τα λόγια του Χριστού τα οποία είπε στη Γη επιτρέπουν πολλών ειδών ερμηνειών και πρέπει, παρά τις διαφορετικές ερμηνείες, ν’αναγνωριστούν ως αιώνια αλήθεια. Για αυτό το λόγο όμως πρέπει οι ερμηνείες ν’ανταποκρίνονται στην πνευματική έννοια την οποία έβαλε ο Ιησούς μέσα στα λόγια Του, αλλιώς πρέπει εκείνες οι ερμηνείες να θεωρούνται λανθασμένες και συμβάλλουν στο να παραμορφωθεί η έννοια του αγνού Ευαγγελίου. Και επομένως ο άνθρωπος που θέλει να ερμηνεύσει τη Γραφή σύμφωνα με το δικό του νου αναλαμβάνει μια ορισμένη ευθύνη, στην περίπτωση που το Πνεύμα του Θεού δεν μπορεί να ενεργήσει και να φωτίσει το νου του ανθρώπου. Η ενέργεια του θεϊκού Πνεύματος ωστόσο είναι το αποτέλεσμα μιας ζωής σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . .  Και έτσι ο άνθρωπος που πιστεύει πως η αποστολή του είναι να ερμηνεύσει τη Γραφή πρέπει να ρωτήσει τη συνείδησή του για το κατά πόσο εκπληρώνει το θέλημα του Θεού. . .

Την ερμηνεία του Ευαγγελίου, των λόγων του Χριστού, πρέπει ν’αναλάβει το Ίδιο το Πνεύμα του Θεού. Τότε ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού ο λόγος του Θεού, η διδασκαλία του Ιησού Χριστού, είναι μια διδασκαλία του πνεύματος, είναι μια διδασκαλία που αφορά μονάχα το πνευματικό βασίλειο και που θα πρέπει να προωθήσει την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Κατά συνέπεια δεν μπορεί η εγκόσμια νοημοσύνη μόνη της να συλλάβει το λόγο του Θεού με τη βαθιά πνευματική του έννοια, αλλά πρέπει να είναι δραστήριο το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο, το οποίο στρέφει τότε όλες τις σκέψεις του ανθρώπου πνευματικά και τον οδηγεί προς την αληθινή κατανόηση των λόγων του Ιησού. . .

Στην περίπτωση που ο λόγος ερμηνεύεται μονάχα κατά γράμμα, διαπιστώνονται συχνά αντιφάσεις, οι οποίες ωστόσο εξαφανίζονται αμέσως μετά από πνευματική ερμηνεία. Η λάθος ερμηνεία όμως θέτει σε κίνδυνο τη διδασκαλία του Χριστού, δηλαδή γίνεται αφορμή για την απόρριψη της διδασκαλίας Του, επειδή κρίνει μονάχα ο νους και επειδή διά αντιφάσεων προκαλείται η θέληση του ανθρώπου να την απορρίψει. Και έτσι εξηγείται ότι η διδασκαλία του Χριστού απορρίπτεται συχνά, γιατί οι ίδιοι οι διδάσκαλοι δεν μπορούσαν να διδαχτούν από το πνεύμα μέσα τους, γιατί οι ίδιοι δέχτηκαν και μετάδωσαν μια λανθασμένη ερμηνεία, η οποία έπρεπε αργά ή γρήγορα να προκαλέσει την απόρριψη, διότι μονάχα η αλήθεια δίνει φως, η πλάνη όμως μεγαλώνει πάντα το σκοτάδι, από το οποίο υποφέρουν οι άνθρωποι.

Και πάλι με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει ολόκληρος ο χριστιανισμός· η κατανόηση και η αναγνώριση του Χριστού ως Λυτρωτή του κόσμου εξασθενίζεται στον ίδιο βαθμό όπως εξασθενίζεται η αλήθεια, επειδή μονάχα μέσω της αλήθειας ανάβει το φως μέσα στον άνθρωπο και γιατί μονάχα μέσω της αλήθειας ενισχύεται το θάρρος του ανθρώπου να πρεσβεύσει τον Σωτήρα και Λυτρωτή, το έργο της αγάπης και του ελέους του Οποίου είναι τόσο αφάνταστα σημαντικό ώστε οι άνθρωποι – μετά από σωστή περιγραφή και εξήγηση – θα Τον πρέσβευβαν ολοκληρωτικά.

Οι άνθρωποι βαδίζουν στο σκοτάδι ως αποτέλεσμα της αμαρτωλής τους κατάστασης και δεν οδηγούνται έξω από το σκοτάδι. Δεν βρίσκουν το δρόμο μόνοι τους, γιατί όλο το περιβάλλον τους είναι σκοτάδι, γιατί ωστόσο το σωστό φως μπορεί να τους φέρει μονάχα ο Ίδιος ο Θεός μέσω του Πνεύματός Του. Όπου ενεργεί το Πνεύμα Του υπάρχει φως, και εκεί είναι επίσης η βαθιά πίστη στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο. Όπου όμως εκτελείται μια εκπαιδευτική δραστηριότητα χωρίς την ενέργεια του πνεύματος, εκεί προσφέρεται στους ανθρώπους μονάχα πλάνη και αυτοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από το σκοτάδι. . .

Και έτσι εσείς οι άνθρωποι θα καταλάβετε γιατί ο Θεός διοχετεύει το πιο αγνό Ευαγγέλιο ξανά στη Γη. . .  Πρόκειται για τα λόγια Του, τα οποία δεν αλλάζουν ποτέ, τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν αιώνια, αλλά τα οποία δεν εξηγήθηκαν από την ανθρώπινη σοφία σύφμωνα με την έννοια τους. . . 

Τώρα ο Θεός ο Ίδιος δίνει τις εξηγήσεις για το λόγο Του. Με κατανοητό και στοργικό τρόπο προσπαθεί να μυήσει τους ανθρώπους στην αλήθεια. Λέει ξανά τα ίδια λόγια στους ανθρώπους και φωτίζει το πνεύμα εκείνων που Τον ακούν. . .  Θέλει να γίνει φως, γιατί σκεπάζει τη Γη μια βαθιά νύχτα. Θέλει να καταλάβετε εσείς οι άνθρωποι τι σας λείπει. Θέλει να σας διδάξει την αλήθεια και θέλει ως αποτέλεσμα να καταλάβετε και ν’αναγνωρίσετε τον Ιησού Χριστό, τον Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, επειδή μπορείτε να γίνετε μακάριοι μονάχα μέσω Εκείνον, επειδή πρέπει να δεχτείτε το Ευαγγέλιό Του έτσι όπως σας το έφερε ο Ίδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5555                13-12-1952

Η ελευθερία βούλησης. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Τη βούλησή σας δεν τη διατάζω, της αφήνω την ελευθερία της. . .  Παρ’όλα αυτά καθορίζω τα πάντα έτσι ώστε να προσφερθούν στη βούλησή σας πάντα ευκαιρίες για να στραφεί στη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί λοιπόν να υποταχτεί στο δικό Μου θέλημα, αφού αυτή η δυνατότητα είναι ο σκοπός όλων των συμβάντων κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Δεν θα στείλω στον άνθρωπο τίποτα που να εμποδίσει τη σωστή κατεύθυνση της θέλησής του, που να εμποδίσει τη σωστή στάση του απέναντι στην προαιώνια τάξη Μου, αλλά είναι εντελώς ελεύθερος ν’αποφασίσει μόνος του. Αυτό πρέπει να ξέρετε για να συνειδητοποιήσετε την ευθύνη σας. Αφού ό,τι και να συμβεί στη ζωή σας δεν έχει σκοπό να σας αναγκάσει να πάρετε μια λάθος απόφαση, αλλά να σας βοηθήσει να περάσετε επιτυχώς τη δοκιμασία της βούλησής σας. Και μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, μονάχα να νουθετηθείτε να στραφείτε στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα σας βοηθήσει σίγουρα να πάρει τη σωστή απόφαση η θέλησή σας, μόλις επικαλεστείτε τη συμπαράστασή Του.

Ο μόνος κίνδυνος μιας πνευματικής αποτυχίας, μιας οπισθοδρόμησης στο δρόμο της ανάπτυξής σας, είναι η εξασθενισμένη θέληση, και αυτή μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενισχύσετε μέσω της πίστης σας στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του. Και έτσι ο άνθρωπος που τοποθετείται συνειδητά κάτω από το σταυρό του Χριστού, που δηλαδή χρησιμοποιεί τις χάρες που αποκτήθηκαν διά του σταυρικού θανάτου, θα αποφασίσει πάντα σωστά, δεν θα σκέφτεται, δεν θα θέλει και δεν θα δρα διαφορετικά απ’ό,τι συμφωνεί με το θέλημά Μου, επειδή κατά κάποιον τρόπο βαδίζει τότε στο δρόμο του Χριστού, ο προορισμός του οποίου ήμουν Εγώ, ο προαιώνιος Πατέρας του.

Η αντίθετη θέλησή σας θα τσακιστεί μόλις αφοσιωθείτε στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα ζωντανέψει τότε μέσα σας και θα σας εμποδίσει να θέλετε και να σκέφτεσται λάθος, ο Οποίος θα σας τραβήξει προς τα πάνω δυνάμει της ατελείωτης αγάπης Του. Και παρ’όλα αυτά η θέλησή σας θα παραμείνει ελεύθερη, αφού με ελεύθερη θέληση πρέπει να Τον πρεσβεύσετε, με ελεύθερη θέληση να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια και τη χάρη Του. Δεν πιέζεστε, αλλά ούτε εμποδίζεστε να πάρετε το δρόμο που πήρε Εκείνος και που οδηγεί βεβαίως σε Μένα. Μόλις όμως αυτή η ελεύθερη θέληση στράφηκε σ’Εκείνον, δεν χρειάζεται πια να φοβάστε καμία οπισθοδρόμηση, αφού Εκείνος Που σας λύτρωσε με το αίμα Του δεν θα σας παραδώσει ποτέ πια στην περίπτωση που αποφασίσατε μια φορά για Εκείνον. . .

Όποιος έχει αδύνατη θέληση ζει ακόμα χωρίς Εκείνον και για αυτό του είναι δύσκολο να φτάσει στον προορισμό του. . .  Αφού μια αδύνατη θέληση την επηρεάζει ακόμα ο αντίπαλός Μου, και συχνά επιτυχώς. Παρ’όλα αυτά, η θέληση δεν μπορεί ν’αναγκαστεί να στραφεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω. . .  Για αυτό το λόγο ευθύνεστε εσείς οι ίδιοι ώσπου να δώσετε την ευθύνη σας στον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό, ώσπου να Του παραδοθείτε, ο Οποίος θα σας απελευθερώσει τότε πράγματι από τον έλεγχο του αντιπάλου, ο Οποίος θα ενισχύσει τη βούλησή σας, με αποτέλεσμα αυτή ν’αποφασίσει σωστά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5556                14-12-1952

Πνευματική ένδεια: Αναλήθεια. . .

Λάθος εικόνα του Θεού. . .

Θα μπορείτε να μειώσετε την πνευματική ένδεια μόνο διαδίδοντας την αλήθεια, αφού η πνευματική ένδεια αποτελείται από το γεγονός ότι η ανθρωπότητα βαδίζει μέσα στην πλάνη, ότι είναι τυφλή στο πνεύμα, ότι της λείπει η σωστή γνώση. . .  ότι της λείπει η αλήθεια. Αφού μόλις καταλάβει καλά τις σχέσεις και συναρτήσεις ανάμεσα στον αιώνιο Δημιουργό και τους ανθρώπους, μόλις ξέρουν για το σκοπό της επίγειας τους ζωής, υπάρχει ήδη ένας ορισμένος βαθμός αγάπης μέσα τους, γιατί τότε αγαπούν ήδη Εμένα ως τον προαιώνιο Πατέρα τους, τον Οποίο μαθαίνουν τότε να καταλάβουν ως τελειότατο, ως σοφό, ισχυρό και πάρα πολύ καλό όταν τους διδάσκουν την αλήθεια για Μένα.

Η αλήθεια Με παρουσιάζει έτσι ώστε μπορούν να Μ’αγαπήσουν, η πλάνη αντίθετα παρουσιάζει μια παραμορφωμένη εικόνα του Εαυτού Μου, με αποτέλεσμα ίσως να Με φοβούνται οι άνθρωποι, να μην μπορούν όμως να Μ’αγαπούν. Αφού στην περίπτωση που Με παρουσιάζουν ως εκδικητικό Θεό, ως Θεό της οργής, ως Θεό που τιμωρεί τους αμαρτωλούς, τότε πρόκειται για μια παραμορφωμένη εικόνα του Είναι Μου, ο Οποίος όμως είμαι η Ίδια η Αγάπη. Αν ήθελα ν’αναγκάσει τους ανθρώπους μέσω των εντολών Μου, δεν θα ήμουν Θεός της αγάπης, δεν θα ήμουν ένας Πατέρας που θέλει να ενεργήσουν τα παιδιά του με πλήρη ελευθερία, αλλά θα ήμουν ένας τύραννος που θα εφάρμοζε πάντα μόνο την εξουσία και την ισχύ του και που θα φερόταν στους ανθρώπους διαφορετικά απ’ό,τι ένας πατέρας στα παιδιά του. . .  Αφού οι μόνες εντολές Μου είναι οι εντολές της αγάπης Μου, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να εκπληρωθούν αναγκαστικά, επειδή η αγάπη προϋποθέτει την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Δεν είμαι Εγώ που ρίχνω τους ανθρώπους στην άβυσσο, αλλά οι ίδιοι βρίσκονται μέσα της και Εγώ θέλω να τους τραβήξω επάνω σε Μένα. . .  Δεν είμαι Εγώ που καταδικάζω τους ανθρώπους αιώνια, αλλά οι ίδιοι παραμένουν μακριά Μου και βρίσκονται για αυτό σε τρομερή κατάσταση, και θέλω, δυνάμει της αγάπης Μου, να τους λυτρώσω από αυτή την κατάσταση. . .  Ωστόσο, πώς Με παρουσιάζουν στους ανθρώπους; Ακόμα και από πλευράς εκείνων που πιστεύουν πως εργάζονται για Μένα και για το βασίλειό Μου; Πόσες άχρηστες τυπικότητες απαιτούν από τους ανθρώπους και πόσο ασήμαντο θεωρούν το πιο σημαντικό. . .  τη ζωή με αγάπη, η οποία μονάχα αξιολογείται από Μένα. . .

Η διδασκαλία του Χριστού, η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης, την οποία κήρυξε ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη, κηρύσσεται μάλιστα ακόμα και σήμερα, αλλά πρόκειται μονάχα για λόγια που περνούν απρόσεκτα από τα αυτιά των ανθρώπων, πρόκειται για λόγια τα οποία δεν προφέρονται πια με αρκετή ζωντάνια  από πλευράς όσων τα κηρύσσουν, γιατί τους λείπει η πειστικότητα, η οποία μπορεί να τους δώσει μονάχα το Πνεύμα Μου στην περίπτωση που ο κήρυκας ζει ο ίδιος μέσα στην αγάπη. Πρέπει ωστόσο πρώτα να μπορέσει να ενεργήσει το Πνεύμα Μου, προκειμένου να διεισδύσει ο λόγος Μου στις καρδιές των ανθρώπων, και όπου ενεργεί το Πνεύμα Μου, εκεί θα είναι και η αλήθεια.

Η αγάπη όμως έχει κρυώσει ανάμεσα στους ανθρώπους, και κατά συνέπεια η αλήθεια δεν υπάρχει πια  και ούτε την αναγνωρίζουν ως τέτοια οι άνθρωποι στην περίπτωση που ένας φορέας της αλήθειας θέλει να τους φέρει το φως. Και ο δρόμος για Μένα είναι ανεύρετος, αφού δεν περνά μέσα από λανθασμένες διδασκαλίες. Πρέπει πρώτα να μάθετε να καταλάβετε το Είναι Μου για να μάθετε να Μ’αγαπήσετε, και μονάχα η καθαρή αλήθεια, η οποία εκπηγάζει από Μένα, σας δίνει ένα φως. . .  Τότε όμως η πνευματική ένδεια θα έχει εξαφανιστεί για όλους τους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5558                16-12-1952

Η φροντίδα των ανθρώπων από φωτεινές οντότητες. . .

Η πύλη του ουρανού είναι ορθάνοιχτη για σας και οι πνευματικές οντότητες σάς περιμένουν με λαχτάρα, αφού θέλουν να μοιραστούν μαζί σας την ευτυχία του να βρίσκονται κοντά στον Θεό. Ωστόσο, ανησυχούν επίσης για σας, γιατί βλέπουν ότι δεν δείχνετε καμία πρόθεση να πατήσετε στο δρόμο που οδηγεί στο ουράνιο βασίλειο. Ο καθένας από σας έχει ανατεθεί στη φοντίδα πνευματικών οντοτήτων, το μέλημα των οποίων είναι το καλό της ψυχής σας και οι οποίες κάνουν τα πάντα για να στρέψουν τις σκέψεις σας σε Μένα. . . Σας περιστοιχίζουν συνέχεια και προσπαθούν να επενεργήσουν πάνω σας. Σας οδηγούν έτσι ώστε να συναντήσετε συνανθρώπους που σας παρακινούν στην ανταλλαγή ιδεών. Και η ασταμάτητη προσπάθειά τους είναι να σας παροτρύνουν ν’ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη, να σας δημιουργήσουν ευκαιρίες όπου μπορείτε ν’ασκήσετε την ανιδιοτελή αγάπη, προκειμένου να ωριμάσει η ψυχή σας.

Ωστόσο, μπορούν πάντα μονάχα να σας σπρώχνουν απαλά, ποτέ όμως να σας αναγκάσουν να δράσετε έτσι όπως είναι σωστό. Και για το λόγο αυτό μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, να αισθάνεστε φροντισμένοι από πνευματικά όντα, αλλά η θέλησή σας πρέπει και να είναι πρόθυμοι. . .  Πρέπει να βάλετε στόχο σας την πύλη του ουρανού, πρέπει να λαχταράτε να μείνει ανοιχτή για σας και να μην χάσετε το δρόμο για το ουράνιο βασίλειο. Αφού παρόλο που η αγάπη των πνευματικών φίλων σας είναι υπέρμετρη, δεν πρέπει παρά τη θέλησή σας να επενεργήσει σε σας, πρέπει, σύμφωνα με το θεϊκό νόμο, να περιορίζεται ανάλογα με τη θέλησή σας· αφού το αποτέλεσμα της δύναμής της θα ήταν αρκετό για να σας διαμορφώσει ακριβώς σύμφωνα με το θέλημά Μου, κάτι που όμως δεν σας οδηγεί στην τελειότητα. Οι πνευματικές οντότητες που σας φροντίζουν επιδιώκουν μερικές φορές να πετύχουν το στόχο τους και με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή σας επιβάλλουν οδυνηρά γεγονότα με τη συναίνεσή Μου, τα οποία θα πρέπει ν’αποσκοπήσουν στο να στρέψετε τις σκέψεις σας σε Μένα.

Και εξουσιοδοτώ εκείνα τα όντα του βασιλείου Μου εν λευκώ, επειδή ενεργούν μονάχα σύμφωνα με το θέλημά Μου και θέλουν να εκτελέσουν την εκπαιδευτική τους αποστολή στους ανθρώπους υπό την προστασία τους. Από αυτό προκύπτει ότι κάθε γεγονός είναι καθορισμένο μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, αλλά περιλαμβάνεται μέσα του επίσης η δραστηριότητα των παιδιών Μου, των φωτεινών οντοτήτων στο πνευματικό βασίλειο, αφού τα πάντα χρησιμεύουν στη λύτρωση του πνευματικού που είναι ακόμα δεμένο, και οι άνθρωποι στη Γη έχουν ανάγκη μια φροντίδα, μια βοήθεια που τους χαρίζεται από τους οδηγούς τους του άλλου βασιλείου, προκειμένου ο δρόμος τους προς τα πάνω να γίνει πιο εύκολος. Το φωτεινό πνευματικό δουλεύει μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου, δουλεύει με αγάπη και σοφία. . .  Και για το λόγο αυτό τα πάντα που συμβαίνουν στην ανθρώπινη ύπαρξη έχουν το σκοπό τους. Ωστόσο, το αν αξιοποιηθούν εναπόκειται μονάχα στη βούληση του ανθρώπου, αφού αυτή είναι ελεύθερη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5559                17-12-1952

Αλήθεια  - ενέργεια του φωτός. . .

Πλάνη  - καμία μακαριότητα στο επέκεινα. . .

Οι γνώσεις που σας μεταδίδονται μέσω του λόγου Μου έχουν ιδιαίτερα θεραπευτικό αποτέλεσμα πάνω στις ψυχές σας, γιατί μοιάζουν με ακτίνες του φωτός που τις αγγίζουν, οι οποίες είναι ισχυρότερες από το περίβλημα γύρω από την ψυχή, με αποτέλεσμα να το διαπερνούν. . .  Αφού η δυστυχία της ψυχής αποτελείται από το σκοτάδι μέσα της, από το ότι δεν μπορεί να διεισδύσει κανένα φως από έξω και από το ότι το σκοτάδι παραλύει κάθε θέλησή της για δραστηριότητα. Η δυστυχία της ψυχής αποτελείται από την άγνοια της, η οποία της παίρνει κάθε γνώση του Είναι Μου, την οποία αισθάνεται σαν μια σκοτεινή κατάσταση και η οποία μπορεί να διορθωθεί μόνο τότε που διοχετεύεται στην ψυχή η γνώση για την καθαρή αλήθεια.

Και έτσι ο άνθρωπος που διαθέτει γνώσεις θα αισθάνεται καλά, αντίθετα μ’έναν άνθρωπο που βαδίζει ακόμα μέσα στην άγνοια, αφού δεν πρόκειται μονάχα για το νου του που κερδίζει κάτι, αλλά η ψυχή του είναι ακόμα πολύ πιο ευγνώμων, γιατί αισθάνεται τις μεταδωσμένες γνώσεις σαν φως, σαν προαίσθηση μιας κατάστασης η οποία είναι ο στόχος της στη Γη. Ο νους θέλει εξηγήσεις για τα πάντα, η ψυχή όμως αισθάνεται την ευτυχία του να έχει γνώσεις, επειδή το αποτέλεσμα των γνώσεών της είναι το φως. Για το λόγο αυτό λανθασμένες γνώσεις δεν συμφέρουν την ψυχή, αφού όσες λογικές γνώσεις και να λάβει ο άνθρωπος. . .  στην περίπτωση που δεν πρόκειται για την καθαρή αλήθεια, η ψυχή του δεν έχει κανένα όφελος, αντίθετα, τα περιβλήματα γύρω της μάλλον πυκνώνουν και το σκοτάδι αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, κάτι που της προκαλεί δυστυχία.

Μια τέτοια ψυχή ωστόσο μάλλον δεν είναι πρόθυμη για αγάπη και δεν κάνει τίποτα για ν’αλλάξει την κατάστασή της, δηλαδή ο άνθρωπος μέσω της κατεύθυνσης της θέλησής του, μέσω του τρόπου ζωής του, δέχεται πρόθυμα την πλάνη και δεν την καταλαβαίνει ως τέτοια. Προκαλεί ο ίδιος την αφώτιστη  κατάσταση της ψυχής του, επειδή χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να διοχετευτεί στην ψυχή καμία σοφία, κανένα φως. Η αγάπη όμως είναι η μόνη δύναμη που διαλύει το περίβλημα της ψυχής, έτσι ώστε η αλήθεια, το φως, μπορεί τότε να ρεύσει μέσα στην ψυχή.

Άνθρωπος που διαθέτει γνώσεις που του απόφεραν τη σωστή κατανόηση είναι επομένως επίσης δραστήριος με αγάπη, γιατί αυτό είναι η προϋπόθεση για την παραλαβή του λόγου Μου, ο οποίος του μετέδωσε αλήθεια. . .  άσχετα με το αν ο λόγος Μου του προσφέρθηκε άμεσα ή έμμεσα. Και έτσι μπορώ μονάχα να σας παροτρύνω πάντα ν’ασκήσετε την ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον, προκειμένου να μπορείτε να λάβετε με αφθονία τη σοφία Μου, να μπορείτε ν’ακούσετε τα θεϊκά λόγια αγάπης Μου και να φτάσετε με αυτό τον τρόπο στην κατανόηση. Χωρίς την αγάπη όλα τα λόγια παραμένουν άδεια και φτάνουν μόνο μέχρι τ’αυτιά σας. Μπορεί ν’αφήσει ο νους σας να επενεργήσουν πάνω του, ωστόσο δεν διεισδύουν μέσα στην ψυχή σας.

Και επομένως απαιτείται αμετάκλητα μια ζωή με αγάπη για να βοηθηθεί η ψυχή να βρει το φως και να καταλάβει, έτσι ώστε να μειωθεί η κατάσταση της ένδειάς της και να παρακινηθεί η ψυχή ν’αναλάβει την άνοδό της. Χωρίς την αγάπη δεν μπορούν να της διοχετευτούν σωστές γνώσεις, χωρίς την αγάπη δεν είναι ούτε ικανή να κρίνει αν οι γνώσεις που της μεταδίδονται είναι αλήθεια ή πλάνη. . .  Χωρίς την αγάπη το σκοτάδι συνεχίζει να υπάρχει μέσα της και η ψυχή βαδίζει σε λάθος δρόμους, γιατί δεν της φέγγει κανένα φως που να φωτίσει το δρόμο που οδηγεί στο στόχο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5561                20-12-1952

Υπηρεσία στην αναγκαστική κατάσταση. . .

Και με αγάπη και ελεύθερη θέληση. . .

Μέσω της χάρης και μέσω του έλεούς Μου Με πλησιάσατε πάλι σημαντικά, εσείς οι άνθρωποι, αφού η ψυχή σας βρισκόταν κάποτε πολύ μακριά Μου και δεν θα είχε επιστρέψει από μόνη της, αφού ένα αποτέλεσμα της απόστασης ήταν η έλλειψη δύναμης. Είναι τόσο ευνόητο ότι μονάχα η αγάπη οδηγεί πίσω σε Μένα, ότι ωστόσο η αγάπη σάς έλειπε εντελώς λόγω της κάποτε αποστασίας σας από Μένα. Μπορείτε επομένως να γυρίσετε πίσω σε Μένα μόνο τότε που αφήνετε να ζωντανέψει ξανά η αγάπη μέσα σας. Και αφού εθελοντικά δεν θα είχατε ποτέ κάνει κάτι τέτοιο, επειδή επικρατούσε μέσα σας η αρχή του αντιπάλου Μου. . .  η απονία. . .  και επειδή αυτό θα σήμαινε αιώνιο χωρισμό από Μένα εάν δεν έβρισκα έναν τρόπο. . .  έναν τρόπο που θα σας ανάγκαζε κατά κάποιον τρόπο να υπηρετήσετε. . .  Έπρεπε μέσω αυτής της υπηρεσίας σας, παρόλο που δεν την κάνατε εθελοντικά, ν’αποκτήσετε μια αμοιβή, μια ανταπόδοση που αποτελούνταν από το να μπορείτε να Με πλησιάσετε ξανά. Αφού η υπηρεσία σας είχε δημιουργικό σκοπό, συμβάλλατε στη διατήρηση όσων υπηρετούσαν την επαναπροώθησή σας σε Μένα.

Ακόμα και μια αναγκαστική εργασία πρέπει με κάποιον τρόπο ν’αμειφθεί. . .  Αποκτήσατε λοιπόν το δικαίωμα να σας διοχετευτεί όλο και περισσότερη δύναμη. . .  η οποία αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούσατε, μετά από ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα, να τη χρησιμοποιήσετε ξανά έτσι όπως το ήθελε η δική σας, δηλαδή η ελεύθερη θέλησή σας. . .  Σας παραχωρήθηκε το στάδιο ως άνθρωπος, όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τη ζωτική δύναμη που σας παρέχεται επίσης για να υπηρετήσετε, αλλά με ελεύθερη θέληση, κάτι που σημαίνει πάντα έμπρακη αγάπη. Εκπαιδευτήκατε επομένως κατά κάποιον τρόπο, μέσω της μεγάλης πορείας της ανάπτυξής σας, για να υπηρετείτε, παρόλο που αυτό έγινε στην αναγκαστική κατάσταση. Και αυτή την εκπαίδευση μπορείτε τώρα ν’αποδείξετε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, κάνοντας εθελοντικά αυτό που πριν έπρεπε να κάνετε. . .

Ποτέ δεν θα είχατε υπηρετήσει εθελοντικά στην κατάσταση της πιο μεγάλης απόστασής σας από Μένα, και ποτέ δεν θα μπορούσα να σας τοποθετήσω αναγκαστικά στην κατάσταση ως άνθρωποι. . .  Έρπεπε να γίνει μια αργή ανοδική ανάπτυξη, για χάρη του εαυτού σας θα έπρεπε να ξαναγίνετε αυτό που ήσασταν κάποτε. . .  όντα γεμάτα δύναμη και φως, με όλες τις θεϊκές ιδιότητες που κατείχατε στην πρώτη αρχή. Η προσωποποίηση της δύναμης και του φωτός, της ύψιστης τελειότητας όμως είναι η αγάπη. Αυτό που αρνηθήκατε κάποτε εθελοντικά, θα πρέπει ν’ανακτήσετε. Πρέπει να γίνετε αποκλειστικά αγάπη αν θέλετε να γίνετε τέλειοι. Και η αγάπη υπηρετεί. . .  και βρίσκει μέσα στην υπηρεσία την ευτυχία της. . .

Αυτό λοιπόν που δεν ήθελε να κάνει το ον όταν αποστάτησε από Μένα, αυτό έπρεπε να κάνει επί μεγάλου χρονικού διαστήματος, εκπληρώνοντας έτσι το θεϊκο νόμο. Μονάχα με αυτό τον τρόπο μπορεί να προσανατολίσει τη δική του θέληση, να ψάξει ευκαιρίες για να υπηρετήσει, η οποία θέληση αξιολογείται τότε από Μένα και αμείβεται με την κατάσταση ως άνθρωπος με ελεύθερη θέληση, η οποία μπορεί να επιφέρει μια πλήρη μεταμόρφωση σε αγάπη και άρα την επιστροφή σε Μένα. . .  επειδή η αγάπη σημαίνει την ένωση μαζί Μου και επομένως επίσης φως και δύναμη σε αφθονία, δηλαδή απεριόριστη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5562                21 κ. 22-12-1952

«Πάρτε και φάτε, αυτή είναι η σάρκα Μου. . .»

Έχω έτοιμο το ψωμί του ουρανού για όλους όσους θέλουν να το παραλάβουν από το χέρι Μου. . .  Αφού είπα στους μαθητές Μου: «Πάρτε και φάτε, αυτή είναι η σάρκα Μου, πάρτε και πιείτε, αυτό είναι το αίμα Μου. . .  κάντε αυτό στη μνήμη Μου. . .» Επομένως μοίρασα και τους έδωσα την εντολή να μοιράσουν με τον ίδιο τρόπο στο όνομά Μου. . .  Πόσο ευνόητα είναι αυτά τα λόγια, και πώς ερμηνεύονται. Μοίρασα το ψωμί. . .  ως ένδειξη του ότι ήθελα να τους δώσω μια τροφή, μια τροφή που θα έπρεπε να διατηρήσει και να ενισχύσει όχι το κορμί αλλά την ψυχή τους. Το ψωμί του ουρανού πρέπει να σας διοχετεύεται, σ’εσάς τους ανθρώπους, τη μάννα που θα έπρεπε να σας χορτάσει, που θα έπρεπε να σας διοχετεύσει μια δύναμη την οποία έχετε ανάγκη για να πετύχετε τη μακαριότητα.

Εγώ έδωσα στους μαθητές Μου το ψωμί και αυτοί θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο. . .  να μοιράσουν αυτό που παρέλαβαν μέσω της αγάπης και της χάρης Μου: Το λόγο Μου, ο οποίος είναι στ’αλήθεια η σάρκα και το αίμα Μου, αφού Εγώ ο Ίδιος είμαι ο προαιώνιος Λόγος. . .  Και όταν διοχετεύω το λόγο Μου στη Γη, όταν ένας εκλεκτός Μου παραλαμβάνει αυτό το λόγο Μου απευθείας από Μένα, του δίνω το ψωμί του ουρανού ταυτόχρονα με την εντολή να το μοιράσει στους συνανθρώπους του, σ’εκείνους που πεινούν και διψούν και θέλουν να χορτάσουν και να ξεδιψάσουν με το λόγο Μου. . .

Κάντε αυτό στη μνήμη Μου. . .  Θα πρέπει να μαρτυρήσετε για Μένα όταν κηρύσσετε το λόγο Μου. . .  Αφού οι άνθρωποι πρέπει να Με καταλάβουν και να Με αναγνωρίσουν ως τον Λυτρωτή τους, και πρέπει με πλήρη πίστη να Με θυμούνται, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι λυτρώθηκαν μονάχα από Μένα, αλλιώς το λυτρωτικό έργο Μου δεν έχει για εκείνους τη λυτρωτική δύναμη, κάτι για το οποίο φταίνε τότε οι ίδιοι. Απαιτώ την πίστη σε Μένα ως Λυτρωτή του κόσμου, και κατά συνέπεια ο λόγος Μου μπορεί να κηρυχτεί σωστά μόνο τότε που ο κήρυκας μιλά στους ανθρώπους για Εμένα τον Ίδιο, τότε που μαρτυρεί για Μένα μέσω του λόγου Μου.

Μπορεί κανείς να καταλάβει την έννοια των λόγων Μου μόνο τότε που μπορεί να ενεργήσει μέσα εσάς τους ανθρώπους το Πεύμα Μου, το οποίο είναι η δύναμη που σας εισρέει από Μένα, στην περίπτωση που παραλαμβάνετε το ψωμί του ουρανού Μου. . .  Και πάλι μπορώ να σας προσφέρω αυτό το ψωμί μόνο τότε που συνδέεστε μαζί Μου, και τον σύνδεσμο τον δημιουργείτε μέσω της αγάπης. . .  Μπορείτε μάλιστα να παραλάβετε το λόγο Μου με τ’αυτιά σας, αλλά μόνο τότε που είστε πρόθυμοι να τον ακολουθήσετε, ξυπνά το πνεύμα της αγάπης μέσα σας· και όταν λοιπόν Με πλησιάζετε με αυτό το πνεύμα της αγάπης μέσα σας, όταν έρχεστε στο τραπέζι του Κυρίου για να κοινωνήσετε μαζί Μου, τότε ο λόγος Μου, ο οποίος σας προσφέρεται εκείνη τη στιγμή, είναι μια σωστή τροφή και ένα σωστό ποτό για τις ψυχές σας, τότε παραλαμβάνετε στ’αλήθεια το ψωμί Μου και το κρασί Μου, τρώτε τη σάρκα Μου και πίνετε το αίμα Μου, υποδέχεστε μέσα σας Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος μπαίνω στον καθένα που Μου ανοίγει χαρούμενος την πόρτα όταν χτυπάω, αφού μέσα σ’εκείνον ενεργεί ήδη το πνεύμα της αγάπης.

Τότε όμως σας είναι κατανοητή η κάθε λέξη που είπα στους ανθρώπους όταν βάδιζα στη Γη, αφού τότε φωτίζω το πνεύμα σας, σας δίνω την κατανόηση για όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις, σας ανοίγω την πνευματική έννοια, ενώ αλλιώς συλλαμβάνετε μονάχα την έννοια των γραμμάτων, η οποία πράγματι δεν σας αποφέρει πολλή ευλογία, αφού κατέχετε τότε μόνο νεκρές γνώσεις που μοιάζουν με τις εγκόσμιες γνώσεις, παρόλο που σχετίζονται με πνευματικά θέματα. Επιμένετε τότε μάλιστα άκαμπτα στα λόγια του Ιησού Χριστού και πιστεύετε ότι μαρτυρείτε για Αυτόν με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο, απαιτώ περισσότερο από σας, δεν αρκούμαι σ’έναν τύπο που είναι μόνο μια φαινομενική εκπλήρωση των λόγων Μου και όμως δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά προσέγγιση στη βαθιά έννοια όσων είπα στους μαθητές Μου: Πάρτε και φάτε, πάρτε και πιείτε. . . αυτή είναι η σάρκα Μου, αυτό είναι το αίμα Μου. . .  κάντε αυτό στη μνήμη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5563                24-12-1952

Γενηθήτω φως. . .

Γενηθήτω φως. . .  Το φως ήρθε στη Γη γιατί στη Γη επικρατούσε το σκοτάδι και οι άνθρωποι δεν βρήκαν διέξοδο από τη νύχτα του πνεύματος. Τότε ήρθε το Φως από πάνω για να φωτίσει όσους είχαν καλή θέληση. . .  Ο Θεός έστειλε τον Γιο Του στη Γη, προκειμένου να τους φέρει μαζί με το φως και τη σωτηρία. Και έτσι Εκείνος μπήκε σ’έναν κόσμο του μίσους και της απονίας και οι άνθρωποι δεν Τον αναγνώρισαν ως Εκείνον που θα τους έφερε το φως και τη σωτηρία. Αλλά η αγάπη Του για τους δύστυχους ανθρώπους ήταν τόσο μεγάλη ώστε ήθελε να τους σώσει από το σκοτάδι, ώστε ήθελε να τους λυτρώσει από τα δεσμά του Σατανά, ο οποίος προκάλεσε το σκοτάδι μέσω της αμαρτίας και ο οποίος τράβηξε όλα τα όντα μαζί του στην άβυσσο, όπου δεν υπήρχαν ούτε φως ούτε ελευθερία.

Ο Γιος του Θεού ήθρε ως Σωτήρας για την υποδουλωμένη ανθρωπότητα. . .  Το βρέφος Ιησούς γεννήθηκε. . .  Μια ψυχή από το βασίλειο του φωτός είχε επιλέξει μια ανθρώπινη μορφή και ήρθε στον κόσμο ως αθώο παιδάκι για να ξεκινήσει την πορεία της στη Γη, η οποία τελείωσε με το μεγαλύτερο έργο αγάπης και ευσπλαχνίας, επειδή η αμαρτωλή ανθρωπότητα θα έπρεπε να λυτρωθεί. Η ένδεια πάνω στη Γη ήταν τεράστια. Ακόμα και στους δίκαιους ήταν φραγμένος ο δρόμος προς τον Θεό, γιατί η αμαρτία της κάποτε αποστασίας των πνευμάτων από τον Θεό, η οποία βάραινε τον κάθε άνθρωπο, έκανε αδύνατη μια επιστροφή στον Θεό, διότι η δικαιοσύνη του Θεού απαιτούσε για αυτή την αμαρτία την ανάλογη εξιλέωση, την οποία κανένας άνθρωπος δεν ήταν ικανός να προσφέρει κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Ο αντίπαλος του Θεού θριάμβευε, αφού σ’αυτόν άνηκαν όλες οι ψυχές που βάδιζαν ως άνθρωποι στη Γη. . .  Τις είχε τραβήξει μαζί του στην άβυσσο και δεν τις άφησε ελεύθερες. . .  Και οι δίκαιοι φώναζαν στον Θεό για βοήθεια. . .  Φώναζαν για έναν σωτήρα.

Ο Ιησούς Χριστός, ο Γιος του Θεού, λύτρωσε τον κόσμο από τον έλεγχό του, πλήρωσε την ενοχή της αμαρτίας με το θάνατό Του στο σταυρό. . .  Αλλά και αυτό το λυτρωτικό έργο έπρεπε να γίνει με ελεύθερη θέληση, η εξιλέωση έπρεπε να προσφερθεί εθελοντικά, έτσι όπως η αμαρτία ενώπιον του Θεού έγινε εθελοντικά. . .  Και για αυτό το λόγο δεν μπορούσε να φέρει σωτηρία στους ανθρώπους η φωτεινή οντότητα, αλλά μονάχα ένας άνθρωπος που θυσίασε τον εαυτό του εθελοντικά για τους συνανθρώπους του μπόρεσε να προσφέρει αυτή την εξιλέωση, και επομένως ο άνθρωπος έπρεπε να γεννηθεί πάνω σ’αυτή τη Γη και έπρεπε να μεγαλώσει όπως όλους τους άλλους ανθρώπους, ανάμεσα στους επίγειους αδελφούς του. . .  επειδή μονάχα η ανθρώπινη θέληση ήταν αποφασιστική για αυτό το έργο αγάπης, αφού η αγάπη μιας φωτεινής οντότητας θα είχε αναμφίβολα λυτρώσει την ανθρωπότητα προ πολλού εάν κάτι τέτοιο ανταποκρινόταν στο νόμο της αιώνιας τάξης.

Άρα η φωτεινή οντότητα έβγαλε τη θεϊκότητά της, έγινε ανθρώπινο παιδί με όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες και ιδιότητες, τις οποίες έπρεπε τότε να καταπολεμήσει συνειδητά για να ενισχύσει τη θέλησή Του, έτσι ώστε να θυσιαστεί χωρίς αναγκασμό ως Λυτρωτής της ανθρωπότητας για να προσφέρει στον Θεό την εξιλέωση για τις αμαρτίες των ανθρώπων. . .  Και αυτό το παιδάκι επευφημούσαν όλοι οι άγγελοι στον ουρανό, γονάτισαν μπροστά Του. . .  Η ψυχή μπήκε μέσα στο κορμί Του και διέχυε δυνατό φως. . .  Το Φως ήρθε στο σκοτάδι. . .  Ο Θεός έστειλε στους ανθρώπους έναν Σωτήρα από ψηλά, ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός ήρθε στη Γη για να λυτρώσει τους ανθρώπους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5567                31-12-1952

Η επικείμενη αλλαγή. . .

Μπορείτε ν’αναγγείλετε μια νέα εποχή σε όλους τους ανθρώπους, αφού επίκειται μια αλλαγή των καιρών. . .  Και θέλω επίσης εσείς οι υπηρέτες Μου στη Γη ν’αναφέρετε πάντα αυτή την ανακοίνωσή Μου· θέλω οι άνθρωποι να λάβουν τη σχετική γνώση, ακόμα και αν δεν θέλουν να τη πιστέψουν. Οι σκέψεις τους θα πρέπει να στραφούν στο ερχόμενο συμβάν, στην εποχή που θα φανεί περίεργη και σ’έναν άπιστο άνθρωπο. Θα πρέπει να μάθουν για μια τεράστια αλλαγή των συνθηκών της ζωής τους πρώτα, για μια ολοφάνερη ένδειξη για το τέλος, το οποίο θα ακολουθήσει πολύ σύντομα μετά από εκείνο το συμβάν. Θα πρέπει να μάθουν για αυτή την αλλαγή, γιατί τότε η πίστη τους μπορεί να ζωντανέψει, όταν συμβεί η αλλαγή, όταν παρακολουθήσουν τα γεγονότα του κόσμου και διακρίνουν όλες τις ενδείξεις τις οποίες τους αναγγείλατε.

Θα αρχίσει μια νέα εποχή, και δεν σας την αναγγέλλω χωρίς αιτία, σ’εσάς τους ανθρώπους. . .  Ακόμα βαδίζετε μακριά Μου, μέσα στη ζωή σας υπάρχω μόνο σπάνια ή και καθόλου. Ωστόσο, θέλω να έρθετε κοντά Μου, να Με φωνάξετε, να Μ’αφήνετε πάντα να σας προηγούμαι, να μην ζήσετε τη ζωή σας χωρίς Εμένα. . .  Για αυτό το λόγο ηχεί ξανά και ξανά η φωνή Μου, ώσπου να την ακούσετε τόσο καθαρά ώστε να υπακούσετε τη φωνή Μου. . .  Και για αυτό το λόγο οι υπηρέτες Μου στη Γη θα πρέπει ν’ανακοινώσουν στους ανθρώπους αυτά που τους περιμένει. . .  θα πρέπει να τους ανακοιώσουν ότι τα πάντα θα γίνουν διαφορετικά απ’ό,τι εκείνοι επιθυμούν και περιμένουν. . .

Σε λίγο θα αρχίσει η τελευταία φάση πριν το τέλος, σε λίγο θα ξεσπάσει ο τελευταίος θρησκευτικός πόλεμος, τον οποίο όμως θα προηγηθεί ένα τεράστιο τράνταγμα της Γης, το οποίο θα έρπεπε να βάλει όλους τους ανθρώπους σε σκέψεις και το οποίο ωστόσο θα καταλάβουν μόνο λίγοι ως μια τελευταία προειδοποιητική φωνή από πάνω. Πιστέψτε το, εσείς οι άνθρωποι, σας περιμένουν ακόμα πολλές ταλαιπωρίες, αλλά μαζί με τη δύναμή Μου ο δρόμος σας θα είναι κατορθωτός, και για το λόγο αυτό θέλω πριν να προσφέρω σε όλους σας τη δύναμή Μου, ακόμα και σ’εσάς που δεν Με πιστεύετε ακόμα. . .

Φωνάξτε Με όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση, και η βοήθειά Μου θα έρθει σίγουρα, αλλά μην αφεθείτε στις δυνάμεις του σκοταδιού, μην βλασφημήσετε, μην μουρμουρίσετε και μην παραπονεθείτε όταν σας πλήξει οδυνηρά αυτό που θα έρθει και που πρέπει αμετάκλητα να έρθει. . .  Αναλογιστείτε όταν απαιτηθεί από σας μια απόφαση υπέρ ή κατά Μου. Αναλογιστείτε ότι Εγώ μπορώ να δίνω και να παίρνω, ότι ωστόσο θέλω πάντα να σας δίνω αυτά που σας είναι χρήσιμα για την αιωνιότητα. Μην αφήνετε να σας γοητεύσουν εγκόσμιες υποσχέσεις, αφού θα χάσετε τα πάντα. . .  Ο,τι πνευματικά αγαθά όμως αποκτήσετε, θα μείνουν μαζί σας και θα σας κάνουν ευτυχισμένους αιώνια.

Βρίσκεστε μπροστά σε μια αλλαγή των κόσμων. . .  επίγεια και πνευματικά σας περιμένει μια αλλαγή, εσείς οι άνθρωποι βρίσκεστε στη μέση ενός τρομερού συμβάντος. Μείνετε μαζί Μου, με τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας, και δεν θα διατρέξετε κανέναν κίνδυνο όταν διαλυθούν τα πάντα γύρω σας, αφού Εγώ ο Ίδιος είμαι η δύναμη και η ησχύς σας, Εγώ ο Ίδιος είμαι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. . .  Όποιος είναι μαζί Μου, όποιος στέκεται στο πλάι Μου πράγματι δεν χρείαζεται να φοβάται τίποτα, αφού θα ζήσει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5568                1-1-1953

Η λαχτάρα που είναι στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση. . .

Αυτό που επιδιώκετε θα το πάρετε. . .  Όλοι εσείς που Με αναζητάτε, θα Με βρείτε βέβαια, αφού σας τραβάω κοντά Μου μόλις η θέλησή σας είναι στραμμένη σε Μένα. . .  Εσείς ωστόσο που λαχταράτε τα αγαθά του κόσμου, θα γίνετε σκλάβοι τους, εκείνα θα σας κυριαρχήσουν και τελικά θα σας αιχμαλωτίσουν, με αποτέλεσμα να φυλακιστείτε μέσα στην ύλη για ατελείωτο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση όμως που σας παρθούν τα επίγεια σας αγαθά, εσείς που στρέφετε τις αισθήσεις σας μονάχα στον κόσμο, θεωρήστε το μια χάρη την οποία δεν αξίζετε. Αφού με αυτό τον τρόπο μπορείτε ακόμα να σωθείτε από εκείνη τη δεσμευμένη κατάσταση, μπορείτε ακόμα να έρθεστε στα λογικά σας και ν’απομακρυνθείτε από τα επίγεια αγαθά και να επιδιώξετε Εμένα, συνειδητοποιώντας το άφθαρτο.

Και για αυτό το λόγο συλλογιστείτε την αξία όσων επιδιώκετε. . .  Όσο γοητευτικά και να σας φανούν. . .  αφήστε τα αν είναι εφήμερα, και επιδιώξτε ν’αποκτήσετε αυτό που έχει αξία στην αιωνιότητα. . .  Αφού θα αξιολογηθεί η θέλησή σας, θα σας δοθεί αυτό που ζητάτε στα σοβαρά. Ο χρόνος της επίγειας ζωής είναι σύντομος και ιδιαίτερα σύντομος για την ανθρωπότητα που ζει τώρα. . .  Και ακόμα και τότε που σας εκπληρωθούν όλες οι επίγειες σας επιθυμίες, αυτή η επίγεια ζωή σας δεν είναι καμία ανταλλαγή για τη ζωή στην αιωνιότητα, την οποία θα έχετε αποκτήσει στη Γη.

Ο επίγειος πλούτος σάς αποφέρει βέβαια την πνευματική φτώχεια στην περίπτωση που ο πλούτος σας δεν είναι ευλογημένος από Μένα γιατί τον χρησιμοποιείτε σύμφωνα με το θέλημά Μου, με ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Τότε όμως η καρδιά σας απελευθερώθηκε προ πολλού από τη λαχτάρα για τον επίγειο πλούτο, τότε ξεπεράσατε την ύλη προ πολλού, κάτι που θα έπρεπε να είναι ο στόχος σας. Όσον καιρό ωστόσο ζητάτε ακόμα τον πλούτο, κατέχετε σπάνια πνευματικούς θησαυρούς, και τότε ο γήινος πλούτος είναι για σας ένας κίνδυνος τον οποίο δεν καταλαβαίνετε. Για αυτό το λόγο σάς προειδοποιώ για αυτό τον κίνδυνο, για αυτό το λόγο σας διαβεβαιώνω ότι λαμβάνετε αυτό που λαχταράτε και ότι επομένως θα έπρεπε να στρέψετε τη λαχτάρα σας προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου η σκληρή ύλη να μην γίνει κάποτε η μοίρα σας προς την αφάνταστη δυστυχία σας.

Θυμάστε αυτά τα λόγια Μου και επιδιώξτε το σωστό στόχο, στρέψτε τις σκέψεις σας πνευματικά, ψάξτε Εμένα και τη βασιλεία Μου, επιδιώξτε ν’αποκτήσετε αγαθά με τα οποία θέλω να σας ευλογήσω άφθονα εάν μονάχα η καρδιά σας τα λαχταρά. Και να συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή σας στη Γη δεν διαρκεί αιώνια, ότι όμως η ζωή σας μετά το θάνατο του κορμιού σας θα είναι έτσι όπως ανταποκρίνεται στην πιο ενδόμυχη λαχτάρα σας . . .  ότι με πλήρες φως και με πλήρη δύναμη, ευλογημένοι με πνευματικά αγαθά, θα μπορέσετε να μπείτε στο πνευματικό βασίλειο, ότι διαφορετικά όμως θα πρέπει φτωχοί και ελεεινοί, αδύναμοι και τυφλοί να υποστείτε τις συνέπειες της επιδίωξής σας στη Γη για ατελείωτους καιρούς, και ότι μόνο δύσκολα θα αποκτήσετε πνευματικά αγαθά, και μάλιστα ποτέ χωρίς βοήθεια με αγάπη, επειδή μόνοι σας δεν θα έχετε καμία δύναμη για να βελτιώσετε τη μοίρα σας.

Συνεπώς αξιοποιήστε καλά το χρόνο σας στη Γη, αποκτήστε αυτό που έχετε άφθονα στη διάθεσή σας, που ωστόσο απαιτεί την ελεύθερη θέλησή σας. Και να καταλάβετε ότι άχρηστα είναι όλα όσα  προσφέρουν άνεση μονάχα στο κορμί σας, που όμως αφήνουν την ψυχή σας αφρόντιστη.  Χρησιμοποιήστε καλά το χρόνο, αφού δεν θα διαρκέσει πια πολύ, το τέλος είναι πιο κοντά απ’ό,τι νομίζετε. Επομένως δουλέψτε και ενεργήστε όσο είναι ακόμα μέρα, αφού θα έρθει η νύχτα όπου δεν θα μπορείτε πια να ενεργήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5569                2 κ. 3-1-1953

Πότε είναι εγγυημένη η καθαρή αλήθεια μέσω της ενέργειας του πνεύματος;. . .

Μπορείτε να υποθέσετε με βεβαιότητα ότι σας μεταδίδεται η αλήθεια, αφού ο Θεός ο Ίδιος, ως η αιώνια Αλήθεια, σας διδάσκει, έτσι όπως είναι γραμμένο ότι για να βρίσκεστε στην αλήθεια πρέπει να είστε διδαγμένοι από τον Θεό. Από αυτό προκύπτει ότι δεν πρέπει ν’αμφιβάλετε όσο επιθυμείτε οι ίδιοι την  αλήθεια και τη ζητάτε από τον Ίδιο τον Θεό. Και η πιο βέβαιη ένδειξη για σας πρέπει να είναι το γεγονός ότι πριν δεν είχατε καθόλου γνώσεις, ότι όμως οι γνώσεις που κατέχετε τώρα δεν σας προσφέρθηκαν από έξω, ότι όμως το βάθος και η σοφία τους ξεπερνούν όλες τις γνώσεις του κοινού ανθρώπινου νου.

Δεν χρειάζεται να φοβάστε μήπως σας διδάξουν δυνάμεις που οι ίδιες δεν βρίσκονται στην αλήθεια, αφού ο Θεός ακούει κάθε επίκληση και απαντά άμεσα ή μέσω αγγελιφόρων του φωτός, οι οποίοι είναι τότε δραστήριοι με εντολή Του και οι οποίοι μεταδίδουν μονάχα θεϊκές γνώσεις, δηλαδή την καθαρή αλήθεια. Ωστόσο, ενεργούν επίσης δυνάμεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν σύγχυση, δυνάμεις που επενεργούν σε ανθρώπους που τους δίνουν το σχετικό δικαίωμα με το να επιμένουν να κρατήσουν λανθασμένες γνώσεις, που επομένως δεν επιτρέπουν να διδαχτούν χωρίς αντίσταση. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να διαδοθούν διδασκαλίες που βρίσκονται σε αντίθεση με τη θεϊκή αλήθεια. . .

Ο θεϊκός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται σε άρρηκτο σύνδεσμο με τον προαιώνιο πατρικό Πνεύμα και κατέχει την αλήθεια, γιατί ο Θεός είναι ο Ίδιος η Αλήθεια. Στην περίπτωση λοιπόν που σας διδάσκει το θείο Πνεύμα μέσα σας, που αποδέχεστε γνώσεις οι οποίες προέρχονται από τον εαυτό σας, γνώσεις που μόνο με το νου σας δεν θα μπορούσατε ποτέ ν’αποκτήσετε, στην περίπτωση που αποδέχεστε από τον εαυτό σας γνώσεις που ρίχνουν για σας φως σε πνευματικές συναρτήσεις, γνώσεις που σας ενημερώνουν καθαρά και λογικά για θεϊκά-πνευματικά θέματα, τότε πρέπει να υπάρχει μέσα σας μια πηγή αυτών των γνώσεων που δεν μπορεί να εξηγηθεί με γήινο και επιστημονικό τρόπο, αλλά πρόκειται για τον ίδιο τον θεϊκό πνευματικό σπινθήρα μέσα σας, ένα μέρος της αιώνιας Θεότητας. . .  Και από αυτή την πηγή δεν μπορεί παρά ν’αντλείται η αλήθεια. . .

Μπορεί όμως και ο νους να επηρεαστεί από δυνάμεις, μπορεί ο άνθρωπος να επιδιώξει να μπει στο πνευματικό βασίλειο μόνο με τη λογική του, και σε αυτή την περίπτωση μπορεί επίσης να εμπνευμστεί, δηλαδή μπορεί να τον αγγίξουν ρεύματα σκέψεων που προέρχονται επίσης από το πνευματικό βασίλειο, για τα οποία ωστόσο ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξέρει από ποιο βασίλειο ξεκίνησαν. Μπορούν επίγειες γνώσεις ν’ανακατευτούν με πνευματικές εκπομπές, μπορεί ο νους του ανθρώπου να θέλει να σκεφτεί προς μια ορισμένη κατεύθυνση, και ανάλογα με αυτή τη θέληση επεμβαίνουν οι δυνάμεις και την επιβεβαιώνουν. . .  Και πρόκειται για έναν κίνδυνο πάντα τότε που ο άνθρωπος δεν θέλει να εγκαταλείψει ορισμένες γνώμες ή προηγούμενες γνώσεις και που επιτρέπει σε πνευματικές δυνάμεις να επέμβουν και να ενεργήσουν προς την ίδια κατεύθυνση, η οποία ωστόσο απομακρύνεται από την αλήθεια. . .

Δεν πρέπει καθόλου να υποθέσει κανείς ότι τα μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο περνούν πάντα από τον έλεγχο μιας ανώτερης φωτεινής οντότητας στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις. . .  η χωρίς όρους παράκληση για την καθαρή αλήθεια, κάτι που απαιτεί πάντα την υποχώρηση της δικής του θέλησης του ανθρώπου. Οι καλές πνευματικές δυνάμεις πρέπει πάντα να υποτάσσονται στο θεϊκό θέλημα, και αυτό σέβεται πάντοτε την ελευθερία της θέλησης του ανθρώπου. Όπου επομένως η ανθρώπινη θέληση δεν επιτρέπει έναν απεριόριστο επιρεασμό από εκείνες τις δυνάμεων, αυτές δεν πρέπει να επιμένουν, πρέπει να σεβαστούν τη βούληση του ανθρώπου, και αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να εμποδίσουν την πρόσβαση ούτε σ’εκείνες τις δυνάμεις τις οποίες καλεί ο ίδιος ο άνθρωπος διά της βούλησής του.

Μια επιμονή σε λανθασμένες γνώσεις δίνει στις κακές δυνάμεις πάντα τη δυνατότητα να εκφραστούν. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος πρέπει ν’ασκήσει την πιο έντονη αυτοκριτική όταν πρόκειται για την καθαρή αλήθεια. Και πρέπει όλοι να είστε διδαγμένοι από τον Θεό. . .  Ο Θεός ο Ίδιος θέλει να σας διοχετεύσει την καθαρή αλήθεια, σας έδωσε την υπόσχεση. . .  Επομένως ρωτήστε τον Θεό όταν θέλετε να παραλάβετε την καθαρή αλήθεια. . .  ζητήστε Του να σας ενημερώσει, παρακαλέστε Τον να φωτίσει το πνεύμα σας, παρουσιάστε Του τις ερωτήσεις και τους ενδοιασμούς σας, και θα σας δώσει πράγματι αυτό που θα ζητήσετε. . .  Θα σας μεταδώσει την καθαρή αλήθεια άμεσα ή και μέσω αγγελιφόρων του φωτός, οι οποίοι όμως θα σας διδάξουν τότε πάντα σύμφωνα με το θέλημά Του και τα λόγια των οποίων θα πρέπει να δεχτείτε σαν λόγια του Θεού, επειδή εκείνοι είναι φορείς του φωτός, δηλαδή φορείς της αλήθειας από τον Θεό, και επομένως δεν κατέχουν λανθασμένες σκέψεις. . .

Επικαλεστείτε τον Ίδιο τον Θεό και Αυτός θα σας ακούσει. . .  Ο λόγος Του είναι η αλήθεια, και ό,τι δεν συμφωνεί με αυτό το λόγο δεν προέρχεται από Εκείνον, ακόμα και τότε που σας φανεί καλό. . .  Υπάρχει μονάχα μια αλήθεια, και αυτή είναι ο Θεός ο Ίδιος. . .  Επειδή ωστόσο διεξάγεται συνέχεια ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, πρέπει να περιμένετε και την ενέργεια του αντιπάλου του Θεού και πρέπει για αυτό να προσέχετε και να εξετάζετε. Εκείνος μπαίνει κρυφά όπου να βρει ένα κρησφύγετο και προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση. . .

Η επιδιώξή του θα είναι πάντα να υποβαθμίσει τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του, να τους αμφισβητήσει ή να τους παρουσιάσει μ’έναν τρόπο ώστε να μην υπάρξει κανένα λυτρωτικό αποτέλεσμα. . .  προκειμένου να χάσει ο άνθρωπος την πίστη του σ’Εκείνον, χωρίς τον Οποίο δεν υπάρχει καμία μακαριότητα στην αιωνιότητα. Για αυτό το λόγο εκείνος επιδιώκει να μπερδέψει τους όρους, ακόμα και τότε που η θέληση του ανθρώπου είναι καλή αλλά η πλήρη αφοσίωσή του στον Θεό δεν έχει ακόμα γίνει. Φέρτε στον Θεό όλη την αγάπη σας, όλη τη λαχτάρα σας, όλες τις αμφιβολίες, τις ανησυχίες και τα προβλήματά σας. . .  και ο Θεός θα σας δώσει αυτό που έχετε ανάγκη, θα σας διδάξει και θα σας μυήσει στην αιώνια αλήθεια, θα σας προστατέψει από την πλάνη, και με την αγάπη Του θα είναι πάντα κοντά σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5571 α             6-1-1953

Τυπικότητες, τελετουργίες. . .

Σωστή θεία λειτουργία. . .

Ψάξτε τον πυρήνα και μην διασκεδάσετε με το περίβλημα. . .  Πόσο επιτακτικά θα ήθελα να σας δώσω αυτή τη συμβουλή, δηλαδή να σας εξηγήσω ότι όλες οι τυπικότητες δεν σας βοηθούν καθόλου να προοδεύσετε, ότι πρέπει ν’αφυπνιστεί μονάχα η εσωτερική σας ζωή, ότι μπορείτε να παρουσιάσετε μια πνευματική επιτυχία μόνο τότε που κάνετε πνευματικές προσπάθειες. Και όσο εκτιμάτε ακόμα την τυπικότητα, όσο αφήνετε ακόμα να σας γοητεύσουν οι τελετουργίες, τόσο δεν μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας στο εσωτερικό. Αφού μόλις προσηλώσετε το πνευματικό σας μάτι στο εσωτερικό σας, όλες οι εξωτερικές τυπικότητες θα σας φανούν σαν σκιές, θα κλείσετε τα μάτια σας και θα απομακρυνθείτε από την εξωτερική χλιδή και τις τελετουργικές πράξεις, επειδή τότε θα δείτε στο εσωτερικό σας το σωστό φως, το οποίο εκπηγάζει από τον Εαυτό Μου και το οποίο ανάβω μέσα σε κάθε άνθρωπο που κάνει αληθινές εσωτερικές προσπάθειες, που κοπιάζει να δημιουργήσει τον σωστό δεσμό μαζί Μου, που δουλεύει πάνω στον εαυτό του. . .  και που Με ψάχνει αληθινά και στα σοβαρά. . .

Σ’αυτόν επιτρέπω να Με βρει, και θα καταλάβει τότε επίσης γιατί θέλω να Με φωνάζουν οι άνθρωποι στο πεύμα και στην αλήθεια. . .  Ας λάβετε υπόψη σας ότι το βασίλειό Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Επομένως, αυτό που ανήκει ακόμα σ’αυτό τον κόσμο είναι εμπόδιο μπροστά στο πνευματικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν πια υλικά πράγματα. Ας λάβετε υπόψη σας ότι όλη η ύλη κυριαρχείται ακόμα από εκείνον που κυβερνά τον κόσμο και ότι πρόκειται για τη δική του ενέργεια να σας προσφέρει αίγλη και χλιδή, ύλη που τυφλώνει τα μάτια σας, προκειμένου να σας συσκοτίσει την εικόνα Μου, προκειμένου να σας κρατήσει μακριά από τις αληθινές πνευματικές προσπάθειες. Ας λάβετε υπόψη σας ότι χρησιμοποιεί όλα όσα ανήκουν ακόμα σ’εκείνον, προκειμένου να σας θέσει σε κίνδυνο.

Όποιος επιθυμεί ειλικρινά να συνδεθεί μαζί Μου, να πηγαίνει στην κάμαρά του και να Μ’επικαλεστεί εκεί, δηλαδή ν’αποσυρθεί στην ησυχία και να στρέψει τις σκέψεις του στο εσωτερικό του. Και θα Με βρει σίγουρα, ενώ ο άνθρωπος μπορεί μόνο δύσκολα να συγκεντρώσει τις σκέψεις του όπου του παρουσιάζεται τόσο φανερά ο κόσμος, όπου το μάτι του μπορεί πάντα μόνο να κοιτάζει και όπου δεν υπάρχει καμία αληθινή κατάνυξη. . .  Δεν Με βρίσκει ο άνθρωπος εκεί όπου Με κηρύσσουν μ’έναν τρόπο που είναι μόνο ειδωλολατρεία,  γιατί εκεί προσκυνούν το είδωλο που εμπνέει ακόμα όλη την ύλη. . .

Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Τόσο ξεκάθαρα ήταν τα λόγια Μου, και μπορούσε να τα καταλάβει και θα τα καταλάβει ο καθένας που επιδιώκει στα σοβαρά Εμένα και τη βασιλεία Μου. Ωστόσο, δεν θα βρείτε τη βασιλεία Μου μέσα σ’αυτό τον κόσμο που ανήκει ακόμα στον αντίπαλό Μου. . .  Εγκαταλείψτε όλες τις τυπικότητες εάν θέλετε να Με υπηρετήσετε σωστά, ας λάβετε υπόψη σας μονάχα τη διδασκαλία αγάπης Μου, ακολουθήστε την με ζήλο, και τότε Με υπηρετείτε έστι όπως Μου αρέσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5571 β             7-1-1953

Τυπικότητες, τελετουργίες. . .

Σωστή θεία λειτουργία. . .

Μέσα σε όλες τις εκκλησίες που μιλούν για Μένα μαθαίνετε τις βασικές διδασκαλίες, εσείς οι άνθρωποι, οι οποίες μπορούν να σας οδηγήσουν στην αιώνια μακαριότητα. Στην περίπτωση που μόνο τ’αυτιά σας ακούσουν τις διδασκαλίες, αυτές μάλλον δεν θα σας είναι χρήσιμες· εάν όμως τις αφήσετε να διεισδύσουν στην καρδιά σας, τότε ο σπόρος που βάλθηκε μέσα σας θα γονημοποιηθεί και θα φυτρώσει, με αποτέλεσμα ολόκληρο το χωράφι, δηλαδή η καρδιά σας να γίνει πυκνή βλάστηση. . .  Μια ζωή αφυπνίζεται μέσα σας, και η διδασκαλία του Χριστού, ο λόγος Μου, τον οποίο σας κήρυξαν, θα φέρει υπέροχους καρπούς. Θα ωριμάσει η ψυχή σας και θα φτάσετε βαθμιαία στην τελειοποίησή σας. Για αυτό το λόγο μπορεί να σας βοηθήσει ν’αποκτήσετε τη μακαριότητα η κάθε εκκλησία που να σας προσφέρει το λόγο Μου, αλλά η αποδοχή του δικού Μου λόγου είναι η πρώτη προϋπόθεση, και αυτός ο λόγος σάς προσφέρεται όταν σας μεταδίδεται η διδασκαλία του Χριστού, η οποία σας δίνει και τη γνώση για τον Ιησού Χριστό, τον Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .

Μονάχα μέσω του Ιησού Χριστού μπορείτε να γίνετε μακάριοι, εσείς οι άνθρωποι, και επομένως πρέπει και να σας διοχετευτούν οι γνώσεις για Εκείνον και το λυτρωτικό έργο Του, και μονάχα μέσω της εκπλήρωσης των εντολών αγάπης Του μπορείτε να τελειοποιηθείτε, και κατά συνέπεια πρέπει να σας διδαχτεί η διδασκαλία Του. . .  Το πού και πώς να σας μεταδοθεί αυτή η διδασκαλία του Χριστού δεν έχει σημασία, αλλά το ότι σας μετδοθεί είναι απαραίτητο, και για αυτό το λόγο ευλογώ όλους τους κήρυκες του λόγου Μου που προσπαθούν να ενημερώσουν τους ανθρώπους για Μένα, που μαρτυρούν για Μένα, ο Οποίος βάδισα ως άνθρωπος Ιησούς πάνω στη Γη και έφερα στους ανθρώπους τη σωτηρία.

Αυτό λοιπόν που είναι κατάλληλο για να ενημερωθούν οι άνθρωποι για τα πάθη και το θάνατό Μου στο σταυρό, για την ενανθρώπισή Μου και για το λυτρωτικό έργο Μου, αυτό που είναι κατάλληλο να τους παροτρύνει ν’ακολουθήσουν τον Ιησού, να τους παρακινήσει σε μια ζωή με ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό τους, αυτό ανταποκρίνεται και στο θέλημά Μου και είναι ευλογημένο από Μένα, άσχετα με το ποια πνευματική κατεύθυνθη έχει αυτό το σκοπό. Ό,τι παραπάνω ωστόσο, ό,τι δεν συμφωνεί με τη διασκαλία αγάπης Μου, ό,τι οι άνθρωποι αισθάνονται σαν βάρος γιατί αγγίζει την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. . .  ό,τι αντίκειται στο λιτό τρόπο ζωής Μου στη Γη, ό,τι επιπλέον προστέθηκε στις θεϊκές εντολές αγάπης Μου, προκαλεί τη δυσαρέσκεια Μου και δεν είναι κατάλληλο να δημιουργήσει αληθινά μέλη εκείνης της εκκλησίας που ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος στη Γη. Αφού όπου διδάσκεται η αγάπη, πρέπει αυτή επίσης ν’ασκηθεί. . .  δηλαδή όπου υπάρξει ένδεια, πρέπει και ν’ανακουφιστεί. . .  Και αυτός στον οποίο χαρίζω γήινα αγαθά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την αγάπη για τον πλησίον, θα πρέπει ν’ανακουφίσει την ένδεια όσο καλύτερα μπορεί.

Εάν οι άνθρωποι δεν προσέχουν αυτή την πρώτη εντολή, δεν μπορούν να περιμένουν καμία ευλογία, παρόλο που κηρύσσεται η διδασκαλία αγάπης Μου, αφού τότε πρόκειται μονάχα για λόγια του αέρα που δεν προκάλεσαν ακόμα τη μεταμόρφωση του είναι των ανθρώπων, τότε ο λόγος Μου δεν διείδυσε ακόμα στην καρδιά τους, τότε δεν ζωντάνεψε ακόμα μέσα στις καρδιές τους. Ένας σπόρος έπεσε σε πέτρινο έδαφος και άρα δεν μπόρεσε να φυτρώσει. Τίποτε άλλο παρά μονάχα μια ζωή με αγάπη μπορεί να σας αποφέρει μια αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα. Και όπου κηρύσσεται ζωηρά αυτή η διδασκαλία, εκεί κηρύσσεται στ’αλήθεια το Ευαγγέλιό Μου. Και όπου ζουν οι άνθρωποι τη διδασκαλία αγάπης Μου, εκεί γίνεται η σωστή θεία λειτουργία, η οποία Με κάνει χαρούμενο και η οποία σας αποφέρει μια αφάνταστη ευλογία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5572                9-1-1953

Αυτός ξέρει ότι δεν έχει πια πολύ χρόνο. . .

Η τωρινή εποχή επηρεάζεται πολύ από τον αντίπαλό Μου, παρόλο που αυτό δεν σημαίνει ότι συγκρατώ την εξουσία Μου, την αγάπη και τη χάρη Μου. Ωστόσο, οι ίδιοι οι άνθρωποι τού δίνουν περισσότερο δικαίωμα διά της θέλησής τους, διά του φρονήματός τους, των πράξεων και των λόγων τους. Έτσι απομακρύνονται από Μένα και δεν μπορούν πια να αισθάνονται την ακτινοβολία της αγάπης Μου, το αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσε να τους απελευθερώσει από την επιρροή του αντιπάλου. Πρόκειται για την έσχατη εποχή, την εποχή για την οποία είναι γραμμένο: Ξέρει ότι δεν έχει πια πολύ χρόνο. . .  Και για αυτό το λόγο λυσσομανεί ιδιαίτερα φανερά, και παρ’όλα αυτά δεν τον αναγνωρίζουν οι άνθρωποι. Και ο αντίπαλός Μου μάχεται ιδιαίτερα σφοδρά εκεί όπου βλέπει καθαρά ότι οι άνθρωποι επιδιώκουν να φτάσουν κοντά Μου. . .  Αυτό θα είναι πάντα η εξήγηση στην περίπτωση που άνθρωποι που κάνουν πνευματικές προσπάθειες έρχονται σε σύγκρουση με τον εαυτό τους ή με το περιβάλλον τους.

Τις πνευματικές επδιώξεις, τα βλέμματα στραμμένα σε Μένα απεχθάνεται ο αντίπαλός Μου, τον γεμίζουν μίσος και καταστρεπτική οργή, προκαλούν τα πιο αισχρά σχέδια μέσα του, και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα αντιληπτά ανάμεσα στα παιδιά Μου, ανάμεσα σ’εκείνους που θέλουν να Με υπηρετήσουν πιστά, ανάμεσα σ’εκείνους που θα πρέπει να παραλάβουν φως και να το φέρουν στον κόσμο. Αφού επεμβαίνει με το παραπλανητικό φως του, τον ενοχλεί το φως από πάνω και θέλει να το σβήσει. Παλεύει για την κάθε ψυχή που κινδυνεύει να χάσει, και αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων τον ακολουθεί εθελοντικά, θυμώνει με κάθε ψυχή που τον αναγνωρίζει και απομακρύνεται από αυτόν.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο αυτής της εποχής, το οποίο είναι κατανοητό στον άνθρωπο που ξέρει για την αιτία και το σκοπό του τερματισμού αυτής της περιόδου της Γης, που ξέρει για τον πόλεμο ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και για το κοντινό τέλος. Και όσο οι άνθρωποι πλησιάζουν σ’αυτό το τέλος, τόσο πιο σφοδρά θα λυσσομανήσει ο αντίπαλος και θα δημουργήσει σύγχυση ανάμεσα στους δικούς Μου. Αφού θεωρεί καλό κάθε δόλο, κάθε ψέμα, χρησιμοποιεί ανενδοίαστα όλα τα όπλα, ακόμα και αν αυτά προκαλούν το θάνατο της ψυχής για την οποία παλεύει. Θα εμφανιστεί μ’ένα προσωπείο, με αποτέλεσμα να τον αναγνωρίσουν μόνο δύσκολα οι άνθρωποι, θα εμφανιστεί επίσης ανάμεσα στους δικούς Μου και θα ξεγελάσει όσους αφήσουν να τους ξεγελάσει μ’ένα προσωπείο. . .  Και δεν θα τον εμποδίσω, αφού μέχρι τη συντέλεια αυτού του κόσμου θα κατέχει εξουσία και δύναμη και θα μπορεί να τις εφαρμόσει. Ωστόσο, στο ίδιο βαθμό βρίσκομαι και Εγώ κοντά στους ανθρώπους, έτοιμος με τα δώρα της χάρης Μου, τα οποία, εφόσον τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι, θα νικήσουν τον αντίπαλο κατά την ημέρα της Κρίσης.

Πρέπει ν’αληθέψουν όσα ανακοινώθηκαν σ’εσάς τους ανθρώπους προ πολλού. . .  Και σε αυτά ανήκει επίσης η ενέργεια του Σατανά κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .  Ωστόσο, θα υπάρχει για όλους σας πάντα ένας δρόμος που θα βγει από τη σύγχυση, θα υπάρχει για σας ένα καταφύγιο στο οποίο μπορείτε να τρέξετε μέσα σε κάθε κίνδυνο. . .  Ελάτε κοντά Μου όσους είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, θέλω να σας αναζωογονήσω. . .  Φέρτε Μου όλο τον πόνο, τις φοβισμένες ερωτήσεις, τους φόβους και τις ανησυχίες, τις δισταγμούς σας. Είμαι πάντα έτοιμος να σας υποδεχτώ, θέλω να σας συμπαρασταθώ και να σας δώσω δύναμη όταν είστε αδύναμοι, θέλω να σας γλιτώσω από την ένδεια της ψυχής σας. . .  Αφού όποιος Με ψάχνει με σοβαρότητα, δεν χρειάζεται να φοβάται ότι θα πέσει  θύμα του αντιπάλου Μου, διότι είμαι ήδη κοντά σ’εκείνον που Με αναζητά.

Ακόμα μια μικρή προθεσμία, και τότε θα φουντώσει ψηλά η φλόγα την οποία θα ανάψει ο αντίπαλός Μου για να κρυφτεί μέσα στη λάμψη αυτής της πυρκαγιάς. Ο χρόνος του δεν έχει τελειώσει ακόμα και επομένως εκείνος ενεργεί ακόμα με πολλή δύναμη και χρησιμοποιεί καλό το χρόνο του. Ωστόσο, θα τερματιστεί οπότε το θέλω. Αφού διατάζω πράγματι τον ουρανό και τη Γη, τον καλό και τον κακό πνευματικό κόσμο, και τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το θέλημα ή την άδειά Μου.

Και είναι θέλημά Μου να δεθεί ο αντίπαλός Μου επί χίλια χρόνια. . .  να του αφαιρεθούν ο έλεγχος και η εξουσία πάνω στο ανθρώπινο γένος για ένα χρονικό διάστημα. Είναι θέλημά Μου να έρθει κάποτε η ειρήνη στους ανθρώπους, να λυτρωθούν από τον έλεγχο εκείνου όσοι αποδείξουν ότι είναι δικοί Μου. Είναι θέλημά Μου να τον νικήσουν οι δικοί Μου, και άρα δεν θα τους εγκαταλείψω κατά τους καιρούς του πιο σφοδρού πολέμου, θα είμαι πάντα παρόν και δεν θα επιτρέψω να σας πιέσει εκείνος πέρα από τη δύναμή σας. Και θέλω μόνο να μπορώ πάντα να είμαι παρόν κοντά σας, δηλαδή θα πρέπει πάντα να παραμένετε μέσα στην αγάπη παρ’όλους τους πειρασμούς από πλευράς εκείνου, γιατί τότε μπορώ να είμαι μαζί σας Εγώ ο Ίδιος και εκείνος θα πρέπει να φύγει μακριά σας, αφού θα σας έχει χάσει οριστικά με την επιστροφή σας σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5574                11-1-1953

Το άναμμα του θεϊκού σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο. . .

Ο θεϊκός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο πρέπει ν’αναφτεί. . .  Και αυτό γίνεται μέσω της αγάπης. Όλοι σας εσείς οι άνθρωποι έχετε τον θεϊκό σπινθήρα μέσα σας, ο οποίος σας χαρακτηρίζει τμήματα του Θεού. Ωστόσο, είναι φαινομενικά απομονωμένος από Μένα, αφού σας τοποθέτησα εκτός Μου ως ανεξάρτητα όντα, προκειμένου ν’αναζητήσετε ξανά, από μόνοι σας, με ελεύθερη θέληση, την ένωση μαζί Μου, γιατί μονάχα αυτή η ένωση θα αποδείξει ότι είστε γεμάτοι από το θεϊκό Πνεύμα εξαιτίας της δικής σας βούλησης. Αφού τα πάντα μπορώ να σας δώσω, δεν μπορώ όμως να προσανατολίσω τη βούλησή σας, η οποία είναι ελεύθερη. Και μόνο αυτό που κατορθώνετε με ελεύθερη βούληση σάς κάνει θεία όντα, σας κάνει ομοιώματά Μου. . .

Πριν ήσασταν μάλιστα δημιουργημένοι από Μένα με πλήρη τελειότητα, αλλά έπρεπε ν’αποδείξετε ακριβώς αυτή την τελειότητα, επιδιώκοντάς την με ελεύθερη θέληση, και για αυτό το λόγο σάς τοποθέτησα εκτός Μου ως ελεύθερα όντα και σας απομόνωσα φαινομενικά από Μένα. . .  Και παρ’όλα αυτά παραμείνατε άρρηκτα συνδεδεμένοι μαζί Μου μέσω του θεϊκού σπινθήρα μέσα σας, ο οποίος ήταν δικό Μου τμήμα. . .  Ας καταλάβετε τώρα: Εσείς οι ίδιοι, δηλαδή η ελεύθερη θέλησή σας, θα πρέπει μονάχα ν’ανάψει αυτό τον σπινθήρα, και τότε θα καταλάβετε ότι δεν είστε χωρισμένοι από Μένα, αλλά ότι εσείς οι ίδιοι ως ένα τμήμα Μου είστε άρρηκτα συνδεδεμένοι μαζί Μου. . .

Αυτή η επίγνωση θα σας παροτρύνει να δημιουργήσετε συνειδητά τον δεσμό μαζί Μου. Ο θεϊκός σπινθήρας μέσα σας θα φουντώσει, και η φωτιά της αγάπης η οποία τον άναψε θα μεγαλώσει. Η αγάπη όμως επιδιώκει ανυπόμονα να φτάσει στην αρχική πηγή της αγάπης. . .  ο πνευματικός σπινθήρας επιδιώκει ανυπόμονα να φτάσει στον προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  Αυτό που τοποθετήθηκε εκτός Μου θα ενοποιηθεί ξανά μαζί Μου. . .  Το ον θα έχει γίνει εθελοντικά αυτό που ήταν ο σκοπός Μου, αυτό που όμως δεν θα μπορούσα ποτέ να δημιουργήσω με αυτή την τελειότητα.

Θα πρέπει ν’αφυπνίσετε στη ζωή τον θεϊκό σπινθήρα μέσα σας. Αυτό που βάλθηκε μέσα σας θα πρέπει να το φροντίσετε προσεκτικά και να το αυξήσετε. . .  Μονάχα η αγάπη έχει αυτό το αποτέλεσμα, αφού η αγάπη είναι η φωτιά από την οποία αναφλέγεται ο θεϊκός σπινθήρας. Η αρχή της αγάπης είναι ο Θεός, αλλά η αγάπη δεν ελέγχεται από κανέναν αναγκασμό, η αγάπη είναι το πιο ελεύθερο συναίσθημά σας, το οποίο μπορείτε είτε να πνίξετε είτε να ζωντανέψετε, η αγάπη είναι το συνδετικό μέσο μεταξύ Εμένα και εσάς, το οποίο ωστόσο πρέπει να δημιουργήσετε μόνοι σας, το οποίο δεν μπορεί να σας δοθεί. Η αγάπη είναι η απόδειξη της λαχτάρας σας για Μένα και επομένως είναι και το πιο βέβαιο μέσο για να δημιουργήσετε την ένωση μαζί Μου. Κατά συνέπεια χρειάζεται μονάχα ν’αναπτύξετε την αγάπη μέσα σας και θα αφυπνίσετε με αυτό τον τρόπο τον πνευματικό σπινθήρα μέσα σας στη ζωή, ο οποίος, ως δικό Μου τμήμα, θα Με επιδιώκει τότε ασταμάτητα, ο οποίος θα σας ωθεί αδιάκοπα στο ν’ασκήσετε την αγάπη, με αποτέλεσμα να πετύχετε βέβαια την ενοποίηση με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

5575                12-1-1953

Δυνατότητες για την επίτευξη της κατάστασης του παιδιού του Θεού. . .

Θα πάρετε πράγματι το αντάλλαγμα για όλες τις δυσκολίες που πρέπει να υποστείτε στη Γη, και θα καταλάβετε μακάριοι τι σας απόφεραν τα βάσανά σας στη Γη, τα οποία η αγάπη Μου κατάλαβε ως ωφέλιμα για την ψυχή σας και τα οποία για αυτό σας επιβλήθηκαν μονάχα από αγάπη. Πιστέψτε το, εσείς οι άνθρωποι, ότι όλοι σας έχετε ακόμα ανάγκη δυνατότητες για την ωρίμανσή σας, ότι σπάνια υπάρχει άνθρωπος στη Γη η ψυχή του οποίου έχει αποκρυσταλλωθεί τόσο πολύ τη στιγμή που εγκαταλείπει το κορμί της, ώστε μπορεί ως παιδί Μου να μπει στο πνευματικό βασίλειο. . .  Πιστέψτε το ότι μόνο λίγοι άνθρωποι θα πέτυχαν τον βαθμό της κατάστασης του παιδιού του Θεού, ο οποίος τους αποφέρει την κληρονομιά του Πατέρα, εάν δεν τους δημιουργούσα τη δυνατότητα, μια κατάσταση αρρώστιας και δυστυχίας, η οποία μπορεί να καθαρίσει την ψυχή τελείως και η οποία σημαίνει κατά κάποιον τρόπο την εξόφληση κάθε ενοχής ακόμα στη Γη.

Εγώ όμως ξέρω για την ικανότητα και την προθυμία για αγάπη κάθε ανθρώπου και επομένως επίσης για τον βαθμό της ωριμότητάς του. . .  Ξέρω μάλιστα καλύτερα ποιος είναι ήδη τόσο κοντά Μου ώστε να μπορέσω να τον αποδεχτώ ως παιδί Μου. . .  Σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο όμως η ψυχή, τη στιγμή της αποβίωσής της, πρέπει να είναι εντελώς καθαρή, επειδή ο ύψιστος βαθμός της μακαριότητας, η κατάσταση του παιδιού του Θεού, μπορεί να επιτευχθεί μονάχα στη Γη, επειδή αποκλείεται μια τελειοποίηση της ψυχής στο πνευματικό βασίλειο, μια άνοδος στην κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .  Για αυτό το λόγο προσφέρεται στην ψυχή ακόμα στη Γη η δυνατότητα να τελειοποιηθεί, κάτι που μπορεί να καταφέρει μια θλιβερή και δύσκολη ύπαρξη στη Γη.

Η αγάπη και η δυστυχία οδηγούν την ψυχή στην τελειοποίηση. Η αγάπη και η δυστυχία τής επιτρέπουν να ωριμάσει. Η αγάπη και η δυστυχία τής επιτρέπουν να συμμετέχει στις ύψιστες χαρές και στην ύψιστη ευχαρίστηση της παρέας της μαζί Μου. . .  το παιδί ενοποιείται με τον Πατέρα και μένει ενωμένο μαζί Του αιώνια. . .  Η επίγεια ζωή είναι περιορισμένη, είναι μόνο μια εφήμερη στιγμή συγκριτικά με την αιωνιότητα, και όσο θλιβερή και αν είναι, οι μακαριότητα κοντά στην καρδιά του Πατέρα αντισταθμίζει τη δυστυχία χιλιαπλάσια. Και η ψυχή θα κοιτάξει πίσω με ευγνωμοσύνη και θα καταλάβει την υπέρμετρη αγάπη του Πατέρα, ο Οποίος ήθελε να της προσφέρει αυτή την ατελείωτη ευτυχία και την έκανε για αυτό να υποφέρει στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5577                14-1-1953

Το Πνεύμα του Θεού μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .

Ακολουθεία. . .

Γεμάτοι από το θεϊκό Πνεύμα μπορείτε να είστε εσείς οι άνθρωποι στην περίπτωση που ζείτε ακολουθώντας τον Ιησού. . .  Ως άνθρωπος δεν ήταν διαφορετικός από σας, η ζωή Του ήταν όλο πάλεμα ενάντια στους πόθους, τους οποίους αισθανόταν σαν και εσείς, τους οποίους ωστόσο ήθελε να συγκρατήσει από αγάπη για Μένα. Η ζωή Του ήταν μια ζωή με αγάπη για τον διπλανό του, αφού ήξερε για την ένδεια αυτού και ήθελε να τον βοηθήσει. Αυτό που κατόρθωσε ο Ιησούς θα μπορούσατε να κατορθώσετε και εσείς οι άνθρωποι αν επιδιώκατε με σοβαρότητα να υποδεχτείτε μέσα σας Εμένα τον Ίδιο με όλη την αφθονία Μου. Η ψυχή Του ήρθε μάλιστα από το βασίλειο του φωτός, ωστόσο δεν το κατάλαβε αυτό πριν να πλημμυριστεί ο άνθρωπος Ιησούς από το Πνεύμα αγάπης Μου. Πού και πού μιλούσε μάλιστα το Πνεύμα Μου από το εσωτερικό Του, τότε ο άνθρωπος Ιησούς μιλούσε υπερφυσικά σοφά και ξίπαζε τους συνανθρώπους Του. . .  Αλλά μόλις το Πνεύμα Μου κρυβόταν, ο Ιησούς αισθανόταν σαν άνθρωπος έτσι όπως εσείς, και η κατά καιρούς πιο φωτεινή πνευματική κατάστασή Του Τον μπέρδευε και τον φόβιζε. Ο Ιησούς ήταν κλειστός, αλλά σ’Εμένα ήταν πάντα στραμμένος με έντονη αγάπη, η οποία Τον φώτισε τότε και για την αποστολή της επίγεας Του ζωής. . .

Έπρεπε ο άνθρωπος Ιησούς να παλέψει με όλες τις δυνάμεις που ήταν οι εχθροί Του. Έπρεπε να βιώσει και να πάθει οτιδήποτε μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος, αφού προηγήθηκε σε σας τους ανθρώπους, ανοίγοντας για σας τον δρόμο τον οποίο θα πρέπει και μπορείτε να πάρετε και εσείς με τη βοήθειά Του. Στον Ίδιο βοήθησα με τη δύναμη της αγάπης Μου, την οποία ζητούσε συνέχεια και την οποία απόκτησε μέσω της ζωής Του με αγάπη. Και αυτή η ασυνήθιστη παροχή της δύναμης της αγάπης Τον έκανε ικανό να κατορθώσει το λυτρωτικό έργο. . .

Και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να κατορθώσετε ασυνήθιστα πράγματα, εάν οι ίδιοι μέσω έμπρακτης αγάπης θέλετε ν’αποκτήσετε τη δύναμη της αγάπης Μου. Ωστόσο, σας λείπει η θέληση, η οποία όμως μέσα στον άνθρωπο Ιησού ήταν αναπτυγμένη σε ύψιστο βαθμό, αλλά και πάλι μονάχα ως αποτέλεσμα της αγάπης, την οποία καλλιεργούσε μέσα στον Εαυτό Του. Η ψυχή Του ως ψυχή του φωτός αισθανόταν τη μεγάλη πνευματική ένδεια του περιβάλλοντός Του, και για αυτό η προθυμία της για αγάπη ήταν τόσο δυνατή και παρότρυνε τον άνθρωπο Ιησού να ενεργήσει με αγάπη. . .  Εσείς οι άνθρωποι επίσης βλέπετε γύρω σας την ένδεια, την πνευματική και τη γήινη, και αν θέλατε να βοηθήσετε, θα σας παρεχόταν και η δύναμη. . .  αφού τη θέληση του ανθρώπου τη λαμβάνω υπόψη Μου. . .  Και εσείς θα μπορούσατε επίσης να είστε γεμάτοι από το θεϊκό Πνεύμα, γιατί κάθε έργο αγάπης θα μπορούσε να σας αποφέρει τη δύναμη της αγάπης Μου και το Πνεύμα Μου θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί στο εσωτερικό σας.

Η ακολουθεία του Ιησού πράγματι δεν θα απαιτόταν από σας τους ανθρώπους αν ήταν ακατόρθωτη. Αφού πρέπει να τονιστεί ξανά και ξανά ότι ο Ιησούς διένυσε το δρόμο Του στη Γη ως άνθρωπος και ότι όλες οι θεϊκές ιδιότητές Του ήταν τα επιτεύγματα που απέκτησε ως άνθρωπος, ότι δεν ήταν η Θεότητα που καθόρισε την πορεία της ζωής Του, αλλά ότι ο άνθρωπος υποδούλωσε τη Θεότητα. . .  με άλλα λόγια, ότι η αγάπη του ανθρώπου Ιησού Με παρακίνησε να εκδηλώσω την αγάπη Μου απεριόριστα, επειδή απέναντι στην αγάπη είμαι ανίσχυρος, γιατί είμαι ο Ίδιος η προαιώνια Αγάπη. . .

Ο άνθρωπος Ιησούς νίκησε τον Εαυτό Μου μέσω του Εαυτού Μου, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνω Εγώ ο Ίδιος. . .  αυτό που απαιτεί το αρχικό Μου Είναι. . .  δηλαδή ν’αφήσει να ενεργήσει η δύναμη της αγάπης. . .  Και ο κάθε άνθρωπος που ενεργεί με αγάπη Με αναγκάζει να εκδηλωθώ. . .  Ωστόσο, αυτός ο αναγκασμός είναι το πιο μακάριο συναίσθημα για Μένα, ο Οποίος θα ήθελα πάντα να χαρίσω τον Εαυτό Μου, ο Οποίος όμως, σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο,  μπορώ να χαρίσω τον Εαυτό Μου μόνο όπου Μου δώσουν αγάπη και οι άνθρωποι. Η αγάπη πρέπει να συνδέει το ον μαζί Μου, τότε το γεμίζει το Πνεύμα Μου, η δύναμη της αγάπης Μου, και τότε το ον μπορεί να ενεργήσει μέσα Μου και μαζί Μου, τότε ο άνθρωπος πήρε το δρόμο της ακολουθείας του Ιησού, ο οποίος καταλήγει στην ενοποίηση μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5578 α             15 κ. 16-1-1953

Ελεύθερη βούληση. . .

(Μετά από τη συζήτηση για «νηστεία και προσευχή». . .)

Η βούληση των ανθρώπων είναι ελεύθερη. . .  Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό και δεν θα έπρεπε να φοβούνται τη δυσαρέσκειά Μου, όσο έχουν Εμένα μπροστά στα μάτια τους και μέσα στην καρδιά τους. Δεν μπορεί ν’αμαρτήσει ο άνθρωπος στην περίπτωση που έχει σκοπό να Με υπηρετήσει, ακόμα και τότε που η πράξη του διαφέρει από το θέλημά Μου, αφού τότε δεν καταλαβαίνει το θέλημά Μου, δεν ενεργεί όμως συνειδητά εναντίον του. Και κοιτάζω με ευχαρίστηση αυτόν και την ενέργειά του. Ξεκινά ένα ιδιαίτερα ρεύμα δύναμης από ανθρώπους που Μου υποτάσσονται εντελώς, που με βαθιά ταπεινότητα και ήσυχη ευλάβεια αφουγκράζονται τη φωνή του πνεύματος μέσα τους. . .  Και αυτό το ρεύμα δύναμης μπορεί να αισθάνεται και το πριβάλλον στην περίπτωση που του ανοιχτεί. . .  Απατείται λοιπόν η θέληση του συνανθρώπου για να είναι φανερή μια ακτινοβολία δύναμης, καθώς επίσης πρέπει να υπάρχει πίστη για να εκδηλωθεί η δύναμη.

Στην περίπτωση που οι συνάνθρωποι μπορούν να παρακινηθούν να διοχετεύσουν ένα ρεύμα δύναμης στον εαυτό τους μέσω συνειδητού συνδέσμου με την πηγή της δύναμης, θα βιώσουν και εκείνοι την ευλογία που προέρχεται από την πηγή της δύναμης. Και μόνο με αυτό τον τρόπο εξηγούνται οι καταπληκτικές αποδείξεις της θεϊκής δύναμης, οι αμέτρητες θεραπείες αρρώστων και πνευματικές αφυπνήσεις, οι οποίες προϋποθέτουν πρώτ’απ’όλα τη θέληση του ανθρώπου να βρίσκεται μέσα στο ρεύμα της χάρης και της δύναμης της αιώνιας Αγάπης. Μπορούν να εξελιχτούν αφάνταστες δυνάμεις με αυτό τον τρόπο, αφού δέχομαι τον καθένα που ανυπομονεί να έρθει κοντά Μου, και η αγάπη Μου ακτινοβολεί σε κάθε άνθρωπο που Με ψάχνει στα σοβαρά και Με πλησιάζει φανερά. Η ακτινοβολία της αγάπης Μου όμως σημαίνει δύναμη, η οποία εκδηλώνεται τότε έτσι όπως το ελπίζει ο άνθρωπος.

Θέλω να Με αναγνωρίσουν οι άνθρωποι και επομένως δεν κρύβομαι από εκείνους που πιστεύουν στην εξουσία και στη δύναμή Μου και θέλουν αυτές να τους αγγίξουν. Μπορώ ωστόσο να επιτρέψω να Με αναγνωρίσουν μόνο σ’εκείνους που δεν Με θεωρούν πια ξένο και που το αποδείχνουν αυτό μέσω έντονης ένωσης μαζί Μου διά της αγάπης και διά της προσευχής. Όποιος Με αναγνωρίζει θα Με αγαπήσει, και μέσα σ’αυτή την αγάπη θα θέλει να Με νιώσει. . .  Όποιος ενώνεται μ’Εμένα διά της έντονης προσευχής, δεν κοιτάζει τον συνάνρθωπό του σαν ξένο, δεν τον κοιτάζει χωρίς αγάπη, αλλά επιθυμεί την παρέα του, και κατά συνέπεια υπάρχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν μια φανερή ενέργεια από πλευράς Μου. Και άρα ευλογώ τους ανθρώπους, και η ευλογία Μου σημαίνει θεραπεία και ενίσχυση, η ευλογία Μου σημαίνει ζωή και φως. . .

Όπου πολλοί περιμένουν τη δύναμή Μου, πολλοί θα παραλάβουν τη δύναμη, αφού μοιράζω πάντα ανάλογα με την επιθυμία. . .  Ωστόσο, το ίδιο μπορεί να γίνει σε μόνο έναν άνθρωπο, χωρίς να λάβουν σχετική γνώση τα πλήθη. . .  Μονάχα η θέληση Μού ανοίγει τις καρδιές, και τη θέλησή του μπορεί ν’αποδείξει ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Η θέληση επιτρέπει τη φανερή ενέργειά Μου ή την εμποδίζει. . .  κάτι που ωστόσο δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος χρειάζεται μονάχα να ζητήσει ένα θαύμα για να βιώσει τότε αυτό το θαύμα. Η θέληση που Με παρακινεί να εκδηλώσω τη δύναμή Μου πρέπει να είναι έντονη και στραμμένη αποκλειστικά σε Μένα, κάτι που προϋποθέτει και τη βαθιά αγάπη για Μένα και για τον διπλανό. Τότε της ανταποκρίνομαι δημόσια ή και στην ησυχία. Και τέτοια θέληση είναι επίσης πρόθυμη να δώσει, να βοηθήσει και να προσφέρει θυσίες, και αυτή είναι η δύναμή της και επίσης η εγγύηση του ότι δεν θα ανρηθώ να εκδηλωθώ. . .

                                              

 

5580                18-1-1953

Πνευματική ηγεσία σε όλους τους δρόμους. . .

Τόσο πολλοί άνθρωποι πρέπει να περάσουν από δυστυχία και βάσανα για να Με βρουν, τον Οποίο απόκλεισαν από τις σκέψεις τους και χωρίς τον Οποίο ωστόσο δεν μπορούν να ζήσουν στην αιωνιότητα. Για αυτό το λόγο η δυστυχία και οι στεναχώριες πρέπει να θεωρούνται χάρες όσον καιρό οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα καμία πίστη σε Μένα, και για αυτό το λόγο τέτοια δυστυχία και τέτοιες στεναχώριες μπορούν να τους παρθούν μόνο τότε που αυτές τους οδήγησαν σε Μένα. Δεν θέλω να πρέπει να υποφέρουν οι άνθρωποι, αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη να τους οδηγήσω στο σωστό δρόμο μέσω ασυνήθιστης δυστυχίας, καταλαβαίνω τη συχνά άκαμπτη θέλησή τους, η οποία Μου προβάλλει αντίσταση και την οποία δεν μπορώ να τσακίσω με τη βία για να μην θέσω σε κίνδυνο την τελειοποίηση του ανθρώπου. Συνεπώς μπορώ μονάχα να προσπαθήσω ν’αλλάξω αυτή τη θέλησή του με τρόπους που να παρακινήσουν τελικά τον ίδιο τον άνθρωπο να Μ’επικαλεστεί, και τότε μπορώ μέσω της παροχής της βοήθειάς Μου να του δώσω για την πίστη του την απόδειξη του ότι υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων και ότι είμαι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα πλάσματά Μου. . .  

Η δυστυχία και η ένδεια ωστόσο μπορούν να πλήξουν και πιστούς ανθρώπους, και για αυτούς πρόκειται επίσης για μέσα της χάρης για ν’αυξηθεί η ψυχική τους ωριμότητα. . .  Όποιος όμως έχει πίστη ανέχεται τη δυστυχία του με υπομονή και αφοσίωση στο θέλημά Μου, αφού δεν του λείπουν οι γνώσεις, επειδή σ’έναν άνθρωπο που έχει πίστη δεν του λείπει ούτε η αγάπη και επειδή η αγάπη τού απόφερε γνώσεις. Τέτοιος άνθρωπος ζει στον κόσμο με τις αισθήσεις του στραμμένες στο πνευματικό και τα βάσανά του δίνουν στην ψυχή του ακόμα την τελευταία τελειοποίηση.

Όπου ωστόσο ο επίγειος κόσμος βρίσκεται ακόμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ανθρώπου, η πίστη του σε Μένα πάει συχνά χαμένη ή γίνεται απλός τύπος, και σε τέτοια περίπτωση ξέρω τρόπους και μέσα για να την ξαναζωντανέψω, τότε εμφανίζομαι φανερά ως ο ισχυρός και στοργικός προαιώνιος Θεός και Πατέρας, εφόσον οι ίδιοι οι άνθρωποι το επιτρέψουν μέσω έντονου δεσμού μαζί Μου, μέσω της επίκλησης για βοήθεια σταλμένη σε Μένα στο πνεύμα και στην αλήθεια. Η σωστή πίστη αμείβεται πάντοτε από Μένα με το να εισακούω τις παρακλήσεις των ανθρώπων, και προκειμένου η πίστη να μπορεί να ονομαστεί σωστή προϋποθέτω πάντα την αγάπη, την αγάπη των ανθρώπων για τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν και που έχουν ανάγκη βοήθεια.

Θέλω πράγματι να εισακούσω τις προσευχές σας στην περίπτωση που η αγάπη σας για τον συνάνθρωπό σας σάς παρακινεί να επικαλεστείτε τη βοήθεια Μου. . .  Αφού ό,τι ζητάτε από αγάπη θα σας παρασχεθεί. . .  Και όταν η δυστυχία του συνανθρώπου σάς ωθεί σε έντονη προσευχή, σας ακούω και σας εισακούω, προκειμένου να μπορέσετε ν’ανακοινώσετε την εξουσία και τη δύναμη και την αγάπη του Θεού, του Δημιουργού του ουρανού και της Γης, ο Οποίος εκδηλώνεται στους ανθρώπους που Τον πιστεύουν, Τον αγαπούν και τηρούν τις εντολές Του και τους οποίους γεμίζει κατά συνέπεια το Πνεύμα Του, το οποίο ενεργεί τότε με τη δύναμή Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5581                19-1-1953

Μηδαμινότητα των επίγειων στεναχωριών. . .

Πόσο μηδαμινές είναι όλες οι επίγειες στεναχώριες και πόσο σοβαρές και σημαντικές τις θεωρείτε. . .  Και το μοναδικό σημαντικό δεν το προσέχετε πολύ, εσείς οι άνθρωποι, και για το λόγο αυτό οι δυσκολίες και οι στεναχώριες αυξάνονται συνέχεια, επειδή θα πρέπει να σας παρακινήσουν να σκεφτείτε Εμένα και τη δική σας ψυχή. Και στην περίπτωση που κατορθωθεί αυτό, οι δυσκολίες και οι στεναχώριες ήταν ευλογία· όπου ωστόσο ούτε αυτές δεν κατάφεραν να στραφεί ο άνθρωπος προς το μέρος Μου, υπάρχει συχνά ο μεγάλος κίνδυνος να κινητοποιηθούν κατώτερες δυνάμεις που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο, κάτι που όμως σημαίνει πάντα την απόλεια της ψυχής του, την οποία προσπαθεί να κερδίσει ο πρίγκιπας του σκότους.

 Η έλλειψη πίστης αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, χωρίς δισταγμό Μ’εγκαταλείπουν οι άνθρωποι και αρπάζουν άπληστα τα επίγεια αγαθά, τα οποία λαμβάνουν κατά κάποιον τρόπο ως τίμημα γιατί Με παρατούν και επομένως παρατούν επίσης την ψυχή τους. . .  Και για αυτό το λόγο αυξάνονται και οι επίγειες δυσκολίες, από τις οποίες καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως τις έφερε στον κόσμο ο Σατανάς. Αφού η έλλειψη πίστης και η επίγεια φρίκη θα συμβαδίζουν πάντοτε, επειδή κυριαρχεί ο Σατανάς όπου δεν υπάρχει πια καμία πίστη, ενώ η βαθιά πίστη σημαίνει πάντα μια διέξοδο από κάθε δύσκολη κατάσταση. Από αυτό προκύπτει ότι δεν χρειάζεται να δοθεί μεγάλη σημασία στα επίγεια προβλήματα, αφού η βαθιά πίστη σε Μένα μπορεί να τα διορθώσει και θα τα διορθώσει. Αυτή η πίστη ωστόσο προϋποθέτει και μια ορισμένη ψυχική ωριμότητα, έναν έντονο δεσμό μαζί Μου, ο Οποίος σας συμπαραστέκομαι τότε πάντα και σταματάω τα προβλήματα.

Στον άπιστο μια δυσκολία φαίνεται τεράστια, τον πιστό σχεδόν τον δεν αγγίζει η ίδια δυσκολία, αφού αυτός ξέρει πάνω του Εκείνον που έστειλε τη δυσκολία και μπορεί επίσης να την απομακρύνει, ενώ ο άπιστος χρησιμοποιεί τη δική του δύναμη για να τα βγάλει πέρα με τη δυσκολία και, αφού δεν τα καταφέρνει, δέχεται την υποστήριξη από κάτω, δηλαδή εφαρμόζει μέσα που του υπόσχονται επιτυχία και διά των οποίων υπερνικεί τότε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και προσδοκία ό,τι απειλούσε να τον καταπιέσει. Η έλλειψη πίστης είναι επίσης μια δύναμη, για την οποία ωστόσο πρέπει να προειδοποιηθεί ο άνθρωπος, αφού ο άπιστος είναι συνδεδεμένος μ’εκείνον που διαθέτει επίσης δύναμη, που όμως την αξιοποιεί λάθος, με αποτέλεσμα και ο παραλήπτης της δύναμης να τη χρησιμοποιήσει για αμαρτωλές πράξεις. Για αυτό το λόγο αυτή η δύναμη μπορεί να προκαλέσει αφάνταστη ζημιά στην περίπτωση που ο άνθρωπος της παραδοθεί, στην περίπτωση που αποδεσμευτεί τόσο από Μένα ώστε ο αντίπαλός Μου να τον θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του.

Η κάθε επίγεια δυσκολία μπορεί να σας οδηγήσει σε Μένα, εσάς τους ανθρώπους, και μέσα σε κάθε δύσκολη θέση θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε την ψυχή σας και ν’αναρωτηθείτε αν αυτή εκμεταλλευτεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση για να ενωθεί μαζί Μου. . .  Μια τέτοια σοβαρή ερώτηση μπορεί ήδη να μειώσει το βάρος σας, αφού αυτό τοποθετείται μέσα σας για να προσέξετε και να καταλάβετε το νόημα των στεναχωριών σας. Μπορείτε πολύ εύκολα ν’απαλλαχτείτε από αυτές τις στεναχώριες επικαλώντας Με με σοβαρότητα και ζητώντας τη δύναμη και τη βοήθειά Μου. . .  Μονάχα μια τέτοια επίκληση περιμένω προκειμένου να σας παρέχω τότε τη βοήθειά Μου, αφού θέλω μόνο να γλιτώσω τις ψυχές σας από την άβυσσο, και μπορώ να το κάνω μόλις στρέψετε τα μάτια σας προς τα πάνω και Μ’επικαλεστείτε. . .

Αλλά μην κλείσετε τις καρδιές σας, μην πιστέψετε πως μπορείτε ν’απελευθερωθείτε μόνοι σας από κάθε δύσκολη κατάσταση. Εσείς οι άνθρωποι είστε όλοι αδύνατοι και έχετε ανάγκη υποστήριξη. Ωστόσο, στραφείτε προς τη σωστή πηγή για ν’αντλήσετε δύναμη, μην επιτρέψετε να σας παραπλανήσει ο αντίπαλός Μου, ο οποίος σας υπόσχεται τα πάντα και προκαλεί στην ψυχή σας ζημιά την οποία δεν μπορείτε πια να επανορθώσετε, εκτός εάν επικαλεστείτε Εμένα για να σας θεραπεύσω. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

5582                20-1-1953

Η θεϊκή ελεημοσύνη. . .

Η θεϊκή ελεημοσύνη σάς πιάνει και σας φυλάγει από την πτώση στην πιο βαθιά άβυσσο, αφού τέτοια σημαίνει για σας μια αιώνια απομάκρυνση από τον Θεό και επομένως αιώνια βάσανα και αιώνιο σκοτάδι. . .  Η θεϊκή ελεημοσύνη εμποδίζει αυτή την πτώση, φυλακίζοντας μέσα στη στερεή ύλη το πνευματικό, δηλαδή τις ψυχές που επιδιώκουν να κατεβαίνουν όλο και περισσότερο στο βάθος. Το αποτέλεσμα τέτοιας φυλάκισης είναι πάντα μια επιτυχής άνοδος, γιατί το πνευματικό δεν μπορεί τότε πια να θέλει από μόνο του και γιατί πρέπει να ενταχτεί στην αιώνια τάξη, έστω και αναγκασμένο.

Αυτή η αναγκαστική κατάσταση είναι το δίκαιο αντάλλαγμα για την προηγούμενη επιδιώξη του όντος να κατέβει στην άβυσσο. Ωστόσο, η θεϊκή ελεημοσύνη συνδέει αυτή τη δίκαιη εξιλέωση με την ταυτόχρονη άνοδο, και με αυτό τον τρόπο το πνευματικό μέσα στην αναγκαστική του κατάσταση πετυχαίνει κάποτε ξανά την ελευθερία της θέλησής του, προκειμένου αυτή ν’αποδείξει καλή, προκειμένου ν’αποφασίσει η ψυχή άλλη μια φορά αν θέλει να είναι στο ύψος ή να επιδιώξει ξανά το βάθος. . .  Υπάρχει επίσης μια βαθύτατη πτώση για αυτό το πνευματικό, αλλά η θεϊκή αγάπη και ελεημοσύνη δεν αφήνει το πνευματικό στην μοίρα του την οποία μέσω της ατέλειας του θα δημιουργούσε για τον εαυτό του. Ο Θεός σώζει όσο είναι δυνατό και τα βοηθήματά του είναι πάρα πολύ βασανιστικά μεν, οδηγούν ωστόσο κάποτε στο στόχο.   

Όσο το ον είναι υποταγμένο στο θεϊκό θέλημα, δηλαδή όσο βρίσκεται στην κατάσταση του αναγκαστικού νόμου, η ανοδική του ανάπτυξη είναι εξασφαλισμένη. Ωστόσο, η ελεύθερη θέληση είναι πάντοτε ο σκόπελος, ακριβώς επειδή το ον είναι ακόμα ατελές και επιδιώκει το βάθος. Μπορεί ν’απομακρύνεται ατελείωτα από τον Θεό και παρ’όλα αυτά δεν θα βρίσκεται ποτέ εκτός της σφαίρας της θεϊκής αγάπης και ελεημοσύνης, γιατί ο Θεός δεν αφήνει ποτέ στον αντίπαλό του τη δική Του ιδιοκτησία, γιατί δεν εγκαταλείπει ποτέ τα προϊόντα της αγάπης Του, αλλά ο στόχος του είναι η οριστική επαναπροώθηση του πνευματικού, τον οποίο κάποτε θα πετύχει.

Και δεν αφήνει ποτέ το πεσμένο πνευματικό να παραμένει στο βάθος, αλλά του δίνει ξανά και ξανά την ευκαιρία να ξεκινήσει την πορεία της ανάπτυξής του, προκαλεί ξανά και ξανά νέα δημιουργήματα, προκειμένου να γίνουν τόποι διαμονής για το πνευματικό, προκειμένου να δεθεί η θέλησή του που είναι στραμμένη στο κακό και να πρέπει αυτή η θέληση να υποταχτεί στο θέλημα του Θεού, όσον καιρό είναι απαραίτητος ένας τέτοιος αναγκασμός της θέλησης του πνευματικού. Αφού το πνευματικό που θέλει να κυριαρχεί με την κακή του θέληση πρέπει να μάθει να υπηρετήσει, και επειδή δεν υπηρετεί εθελοντικά, βρίσκεται μέσα στον αναγκαστικό νόμο και ανεβαίνει λοιπόν στο ύψος μέσω της υπηρεσίας του.

Αυτή η πορεία ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία μπορεί να κάνει πειθήνια τη θέληση του πνευματικού, με αποτέλεσμα να υποταχτεί αυτό εθελοντικά πλήρως στο θεϊκό θέλημα. . .  Και επειδή υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η εύσπλαχνη αγάπη του Θεού είναι ασταμάτητα δραστήρια δημιουργώντας νέα έργα και εμποδίζοντας μέσω της φυλάκισης του πνευματικού την πτώση του στην πιο βαθιά άβυσσο, γιατί ο Θεός αναζητά τα πλάσματά Του και αρπάζει για αυτό από τον αντίπαλο τα θύματά του, ώσπου αυτά να Τον επιδιώξουν με ελεύθερη θέληση, ώσπου ως άνθρωποι να καταλάβουν τη μεγάλη αγάπη και ελεημοσύνη του Θεού και να Τον θεωρούν τότε Πατέρα τους, στον Οποίο θέλουν ν’ανήκουν για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5583                21-1-1953

Ζωντανός σύνδεσμος – παραλαβή του θεϊκού λόγου. . .

Το αποστέγασμα του ζωντανού συνδέσμου ενός ανθρώπου μαζί Μου είναι η διοχέτευση του λόγου Μου. . .  Ο άνθρωπος έχει μια απόδειξη της παρουσίας Μου, η οποία θα τον έκανε μακάριο και θα τον σήκωνε πάνω από τη Γη εάν του επέτρεπα να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη χάρη που του χαρίζεται μέσω αυτού του ζωντανού συνδέσμου μαζί Μου. Για χάρη του εαυτού του ωστόσο δεν τον χτυπά το πάρα πολύ αστραφτερό φως με όλη τη δύναμή του, αφού η ψυχή δεν θα μπορούσε πια να μείνει στη Γη εάν είχε κοιτάξει συνειδητά μέσα στο πνευματικό βασίλειο. . .  Και η κάθε μετάδοση του λόγου Μου είναι ένα βλέμμα στο πνευματικό βασίλειο, το οποίο βιώνει μάλιστα η ψυχή, δεν μπορεί όμως να μεταδώσει στον ανθρώπινο νου αυτά που είδε.

Ο άνθρωπος πρέπει ακόμα να μείνει μέσα σε γήινες σφαίρες και για αυτό το λόγο το φως τον ακτινοβολεί μόνο στο βαθμό που μπορεί να το αντέξει, προκειμένου να μην γίνει ακατάλληλος για τη ζωή του στη Γη. Ωστόσο, το πλεονέκτημα για την ψυχή του σας είναι αφάνταστο, και δεν μπορεί ποτέ πια να της παρθούν αυτά που μπόρεσε να παραλάβει, αυτά που της πρόσφερε η αγάπη Μου. . .  Το να παραλάβει κανείς το ζωντανό λόγο, το να προσφωνηθεί κανείς από τον προαιώνιο Πατέρα, το να βιώσει επομένως κανείς την απόδειξη της παρουσίας Του είναι κάτι τόσο καταπληκτικό ώστε θα σας κατάπνιγε, εσάς τους ανθρώπους, εάν είχατε πλήρη κατανόηση για αυτό, εάν σας άγγιζε η ακτίνα της αγάπης Μου με όλη τη δύναμή της.

Επιπλέον απαιτώ την πλήρη αφοσίωση της ελεύθερης θέλησής σας. . .  Αυτή ωστόσο δεν θα ήταν πια ελεύθερη στην περίπτωση που απολαμβάνατε μια φορά τον σύνδεσμο μαζί Μου. . .  Θα Μου ήσασταν υποταγμένοι πλήρως για χάρη εκείνης της μακαριότητας, θα ήσασταν μακάρια πνεύματα ήδη στη Γη. . .  και όμως όχι ακόμα τόσο τέλειοι ώστε να μπορούσε να σας υποδεχτεί το βασίλειο του φωτός, γιατί η θέληση θα πρέπει να Μου υποταχτεί χωρίς τον παραμικρό αναγκασμό, γιατί πρέπει ακόμα να παλέψετε πάνω στη Γη και γιατί η αφοσίωσή σας σε Μένα θα πρέπει να είναι μια υπερνίκηση των ελαττωμάτων και των αδυναμιών σας, των γήινων και σωματικών λαχταρών σας, προκειμένου η ψυχή σας να καθαριστεί όλο και περισσότερο και να γίνει ικανή ν’αντέξει τη μακαριότητα του να είναι κοντά Μου. . .

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε στη Γη για Μένα και τη βασιλεία Μου πρέπει να το κάνετε με εντελώς ελεύθερη θέληση, και αυτή παρακινείται σε δική της δραστηριότητα όσο αισθάνεστε αδύνατοι, όσο αισθάνεστε ακόμα την απόσταση από Μένα. Και αυτή την ελεύθερη θέλησή σας την αμείβω πράγματι με την ύψιστη μακαριότητα, αλλά μόνο τότε που θα βγάλετε το γήινο σώμα σας και που θα ξεκινήσετε ως μακάρια πνεύματα τη δουλειά σας για Μένα και τη βασιλεία Μου. . .  Τότε θα νιώθετε τη δύναμη του λόγου Μου, την απόλαυση της ακτινοβολίας της αγάπης Μου σαν ουράνια μακαριότητα, και τότε θα καταλάβετε επίσης ποιο ασύλληπτο δώρο χάρης κατείχατε στη Γη, και θα Μου ευχαριστείτε αιώνια για την απόδειξη της αγάπης Μου, η οποία σας βοηθούσε να φτάσετε στην τελειοποίησή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5585                24-1-1953

Τη μοίρα του στο επέκεινα την καθορίζει η θέληση του ανθρώπου. . .

Σε αφάνταστη άβυσσο μπορείτε να βυθιστείτε, μπορείτε όμως επίσης ν’ανεβείτε απίστευτα ψηλά και ν’απολαύσετε υπέρμετρες μακαριότητες. Και σε σας εναπόκεινται και τα δύο, δηλαδή το να ζήσετε αιώνια μέσα στα πιο φρικτά βάσανα ή στη μακαριότητα. . .  Δεν είμαι Εγώ Που καθορίζω τη μοίρα σας, την κατάστασή σας στο πνευματικό βασίλειο, εσείς οι ίδιοι τη δημιουργείτε με πλήρη ελευθερία της θέλησής σας. . .  Δεν ξέρετε για αυτό. . .  μπορείτε μάλιστα ν’αντιτείνετε και με αυτό τον τρόπο να προσπαθήσετε ν’απορρίψετε την ευθύνη σας. . .  Αλλά γιατί δεν ξέρετε τίποτα; Επειδή απορρίπτετε κάθε σχετική διαφώτιση, επειδή θεωρείτε αναξιόπιστο ό,τι θα μπορούσε να σας θυμίσει τη μελλοντική σας μοίρα, επειδή δεν θέλετε να ξέρετε τίποτα. . .

Και θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσετε για το γεγονός ότι δεν προσέχατε εκείνους που ήθελαν να σας μεταδώσουν τις σχετικές γνώσεις. Θα πρέπει να λογοδοτήσετε για τις δικές σας σκέψεις, αφού αυτές παροτρύνονται συνέχεια από πνευματικά όντα, κάτι που σημαίνει ότι σας προσφέρονται οι σωστές σκέψεις, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να δράτε με λάθος τρόπο και να μπορούσατε ν’αποκτήσετε την αιώνια ζωή και χωρίς απευθείας δασκάλεμα από πλευράς των ανθρώπων. . .

Μπορείτε να ζήσετε αιώνια, γιατί η θέλησή σας μπορεί το ίδιο καλά να είναι στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση, γιατί δεν μπορείτε ν’αναγκαστείτε προς καμία κατεύθυνση και γιατί σας έδωσα το μυαλό, δηλαδή είστε ικανοί να σκέφτεστε και χρειάζεται μονάχα να χρησιμοποιήσετε αυτό το δώρο. Ούτε η αμαρτία και η μοχθηρία ούτε η έμπρακτη αγάπη δεν σας επιβάλλονται αναγκαστικά. . .  Μονάχα εσείς οι ίδιοι καθορίζετε αυτό που θέλετε να κάνετε και να μην κάνετε. . .  Μονάχα εσείς οι ίδιοι επομένως καθορίζετε τη μοίρα σας στην αιωνιότητα.

Η ροπή προς τα κάτω είναι ακόμα πολύ ισχυρή μέσα σας, όμως οι χάρες από πάνω μπορούν να σας δώσουν ένα αντάλλαγμα για να μην χρειαστείτε να πέσετε, αλλά να μπορείτε να μείνετε στάσιμοι και επίσης να μπορείτε ν’ανεβαίνετε σιγά σιγά. . .  Και δεν αρνούμαι τις χάρες Μου σε κανέναν άνθρωπο. Και με τον ίδιο τρόπο όπως ο αντίπαλός Μου προσπαθεί να σας τραβήξει κάτω, υπάρχουν και από πάνω δυνάμεις που είναι πρόθυμες να σας βοηθήσουν ν’ανεβείτε στα ύψη. Και η αγάπη Μου δεν σας εγκαταλείπει, η αγάπη Μου δεν σταματά να σας τραβά κοντά της, και άρα μονάχα εσείς οι ίδιοι πρέπει ν’αποφασίσετε σε ποιον να δώσετε την εξουσία πάνω σας και κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση για σας.   

Και όμως έχετε επίγνωση της συνέπειας αυτής της απόφασής σας; Όσο απορρίπτετε κάθε σχετική σκέψη, αμελείτε απερίσκεπτα αυτή τη συνέπεια, αλλά είναι πάρα πολύ βαρυσήμαντη, και αυτό θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας, εσείς οι άνθρωποι. Δεν μπορείτε ν’αποφύγετε ν’αναλάβετε την ευθύνη σας, θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε για τη σκέψη και τη θέλησή σας, και θα μετανοιώσετε πικρά που απορρίψατε απερίσκεπτα την κάθε διαφώτιση. Αφού ο κάθε άνθρωπος πρέπει αμετάκλητα να επωμιστεί τη μοίρα που του απόφερε ο τρόπος ζωής του στη Γη, ο κάθε άνθρωπος κρίνεται ανάλογα με τα έργα του και τη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5588                28-1-1953

Ψεύτικοι θεοί. . .

Προσκύνηση. . .

(Αντίχριστος;)

Μην φτιάχνετε ψεύτικους θεούς που θα προσκυνήσετε, μην αφήνετε να σας τυφλώσουν όμορφα λόγια τα οποία ακούτε εκστασιασμένοι. Μην ακούτε εκείνους που σας υπόσχοχνται καλές μέρες στη Γη, που θέλουν να σας πείσουν να τους προσχωρήσετε και να ενισχήσετε την εξουσία τους. Μην επιδιώκετε δεσμούς με ανωτέρους προκειμένου να κερδίσετε την εύνοια τους, και ούτε θα πρέπει να αισθανθείτε  συνδεδεμένους μ’εκείνους που εμφανίζονται με ασυνήθιστο τρόπο, που διαθέτουν δυνάμεις που σας λείπουν, όσο δεν είστε πλήρως πεπεισμένοι ότι πρόκειται για εκπροσώπους Μου στη Γη, τους οποίους εξοπλίζω μάλιστα με δύναμη, τους οποίους ωστόσο δεν έβαλα σε ανώτερη θέση προκειμένου να τους θαυμάσετε.

Δεν θα πρέπει να προσκυνήσετε σαν θεούς τους ανθρώπους που βρίσκονται από πάνω σας, αφού δεν θέλω να εξουσιάσει ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν δικαιούται τέτοια εξουσία. Μόνο για λόγους της ανθρώπινης τάξης έβαλα από πάνω σας μια εξουσία, στην οποία θα πρέπει μάλιστα να εισακούτε, την οποία ωστόσο δεν πρέπει να κάνετε θεούς, αφού τέτοιοι θα είναι τότε για σας μονάχα είδωλα που είναι και θα μείνουν νεκρά και που δεν μπορούν να σας χαρίζουν καμία ζωή. Θα πρέπει όλοι να είστε αδερφοί και να ζήσετε σαν αδερφοί μεταξύ σας. Και αν υπάρχει ένας ανάμεσά σας που έχει πλούσια πείρα, που είναι μεγαλόψυχος και καλός και στον οποίο θα θέλατε ευχαρίστως να δώσετε την προτεραιότητα ανάμεσά σας, τότε αυτό θα πρέπει να είναι μονάχα μια απόδειξη αγάπης από αδερφό σε αδερφό, όχι όμως μια ταπεινή υποταγή και επομένως ένα ανέβασμα του αδερφού πάνω σας. . .

Μην λατρεύετε ποτέ έναν άνθρωπο σαν θεό, αφού τότε έχετε ξένους θεούς δίπλα Μου. Και όποιος αφήνει να τον λατρέψουν σαν θεό, όποιος αισθάνεται υπεράνω των συνανθρώπων του, όποιος κάνει κατάχρηση της εξουσίας του για να καταπιέσει τους υφισταμένους του, δεν ανήκει σε Μένα αλλά στον αντίπαλό Μου, αφού ενεργεί κατ’εντολή του, γιατί η δική Μου εντολή είναι μόνο η αγάπη και γιατί κανείς δεν εξουσιάζει που έχει μέσα του την αγάπη. . .

Δεν θέλω ούτε να θαυμάζετε εκείνους που είναι άνθρωποι σαν και εσείς, εκτός εάν σας υπερτερούν σε αγάπη και αρετές και προσπαθείτε να τους μιμηθείτε. Εκείνοι ωστόσο δεν θα σας ζητήσουν καμία λατρεία, καμία θεοποίηση, αλλά θα τις απορρίψουν και θα σας πουν ότι ανήκουν μονάχα σε Μένα. Όποιος όμως αποδέχεται τη λατρεία, όποιος αφήνει να του προσφέρουν έστω και την παραμικρή εξύμνηση, όποιος περιμένει να τον θεωρήσουν εξαιρετικό οι συνάνθρωποί του, όποιος εκτιμά τον εαυτό του περισσότερο από τους συνανθρώπους του, είναι ήδη εμπνευσμένος από το πνεύμα εκείνου που ήθελε να είναι ανώτερός Μου για να εξουσιάζει και που δεν πρόσεχε καθόλου την αγάπη. Και τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να ενεργήσει στη Γη στο όνομά Μου, αφού επιδιώκει επίγειους στόχους, θέλει να προβιβαστεί ακόμα στη Γη και δεν θα το πετύχει ποτέ. . .

Να ξέρετε ότι βρίσκει έλεος μπροστά στα μάτια Μου μονάχα ο ταπεινός, και αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας προειδοποιήσει στην περίπτωση που ένας άνθρωπος αφήσει να τον λατρέψουν σαν θεό. Προσέχετε επομένως και μην αφήνετε να σας τυφλώσει η λάμψη των αστεριών που θα αστράψουν ακόμα μπροστά σας, τα οποία ωσόσο φόρεσαν μόνα τους ένα λαμπερό μανδύα για να προσποιήσουν φως. Να προσέχετε, αφού το δικό Μου φως εκπέμπει μια απαλή λάμψη, το δικό Μου φως δεν ακτινοβολεί προς τα έξω, αλλά όποιος το έχει μέσα στην καρδιά του, βαδίζει με ταπεινότητα και δεν ψάχνει να βρει πια τίποτα που ανήκει στον κόσμο. Ο πρίγκιπας του σκοταδιού ωστόσο θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο και θέλει αναγνώριση και αποδοχή μπροστά στον κόσμο. . .  Από αυτά θα καταλάβετε πάντα ποιο πνεύμα μιλά από τους ανθρώπους που θέλουν να σας φέρουν τη σωτηρία, και η κατανόηση αυτή θα σας φυλάξει από το να γονατήσετε μπροστά σ’εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5591                30-1-1953

Η ένδεια των ψυχών στο βάθος. . .

Παράκληση. . .

Μεγάλη είναι η ένδεια εκείνων των ψυχών που ανακαλούνται από τη Γη ξαφνικά και χωρίς προετοιμασία, στην περίπτωση που δεν εχουν πετύχει μέσω ενός θεάρεστου τρόπου ζωής  έναν βαθμό ωριμότητας που να τις κάνει κατάλληλες για το φωτεινό βασίλειο. Η πλειοψηφία όμως μπαίνει στο πνευματικό βασίλειο σε μια πραγματικά αξιοθρήνητη κατάσταση. . . χωρίς πίστη στον Ιησού Χριστό, χωρίς την παραμικρή γνώση και εντελώς δίχως δύναμη, αφού τους έλειπε η αγάπη και επομένως δεν τους ακολουθούν έργα αγάπης στο πνευματικό βασίλειο. . .  Είναι φτωχές και ελεεινές και δεν ξέρουν που να στραφούν για βοήθεια, γιατί δεν πιστεύουν στον Ένα Που μπορεί να τις λυτρώσει απ’όλες τις αμαρτίες και απ’όλη τη δυστυχία. . .  στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πράγματι θα άκουγε τον καθένα που θα Τον φώναζε.

Το πνευματικό βασίλειο υποδέχεται όλες τις ψυχές που αποβίωσαν από τη Γη, αλλά πόσο διαφορετικές είναι οι σφαίρες που είναι τότε ο τόπος διαμονής τους. . .  Το βασίλειο του σκοταδιού όμως είναι το πιο πυκνοκατοικημένο και υποδέχεται συνέχεια νέους κατοίκους, γιατί επικρατεί και στη Γη μεγάλο σκοτάδι και γιατί οι ψυχές ψάχνουν τον ίδιο τόπο από τον οποίο έφυγαν. Εκεί η δυστυχία είναι τόσο αφόρητη ώστε οι ψυχές θέλουν να δραπετεύσουν, κάτι που ωστόσο δεν καταφέρνουν μόνες τους, αλλά χρειάζονται βοήθεια.

Οι ψυχές γυρίζουν ξανά και ξανά στη Γη και βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους με τους οποίους ήταν δεμένες στη Γη ή οι οποίοι, αφού έχουν παρόμοιο χαρακτήρα, τους είναι ευπρόσδεκτα αντικείμενα για να τους μεταδώσουν τη δική τους θέληση, δηλαδή για να συνεχίσουν οι ψυχές να ενεργούν έμμεσα στη Γη. Τέτοιες ψυχές βελτιώνονται μόνο δύσκολα, και παρ’όλα αυτά θα έπρεπε να τις σκέφτεται κανείς μέσα στην προσευχή του, προκειμένου μέσω παράκλησης να ξυπνήσουν μέσα τους συναισθήματα που να μπορέσουν να προκαλέσουν μια αλλαγή. Όπου ακολουθεί τις ψυχές των πεθαμένων μια προσευχή με αγάπη, υπάρχει πάντα η ελπίδα να μπορέσουν ν’αλλάξουν σύντομα τον τόπο διαμονής τους στο σκοτάδι μ’έναν τόπο του ημίφως, και τότε ψάχνουν το φως ώσπου να το βρουν.

Οι ψυχές του σκοταδιού πρέπει συχνά να παραμένουν στο βάθος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί δεν κάνουν καμία προσπάθεια να ξεφύγουν και γιατί μονάχα η επιθυμία τους για το φως τούς αποφέρει το φως. Για αυτό το λόγο εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να προσεύχεστε αρκετά για εκείνες τις ψυχές, προκειμένου να επιδιώξουν το φως, προκειμένου να ξυπνήσει μέσα τους η επιθυμία να φτάσουν σε μια περιοχή με περισσότερο φως. Αφού η θέληση του όντος είναι αποφασιστική, και για την ενίσχυση και την αλλαγή μιας λάθος θέλησης θα πρέπει ξανά και ξανά να προσεύχεστε, εσείς οι άνθρωποι, για να βοηθήσετε τις ψυχές που αποβιώνουν ξαφνικά από τη Γη, που ανακαλούνται από τη μέση της ζωής τους και που κατέχουν λίγες ή που δεν κατέχουν καθόλου πνευματικές γνώσεις. . .  Μπορούν να βοηθηθούν αν μονάχα θέλετε να τις βοηθήσετε, αν τους χαρίζετε αγάπη και θέλετε να τις λυτρώσετε από το σκοτάδι. Η ένδεια είναι υπερβολική και δεν μπορεί ν’απομακρυνθεί αναγκαστικά.

Μια πρόωρη ανάκληση από τη Γη είναι συχνά μια πράξη του ελέους σ’αυτές τις ψυχές, προκειμένου να μην βυθιστούν περισσότερο, με αποτέλεσμα η λύτρωσή τους από το βάθος να ήταν ακόμα πολύ πιο δύσκολη, γιατί τότε η θέλησή τους θα ήταν ακόμα πιο άκαμπτη και εντελώς κατά του Θεού. Συνεπώς να σκέφτεστε εκείνους που αποβιώνουν ξαφνικά από τη Γη και να τους στέλνετε στοργικές σκέψεις, προκειμένου να αισθανθούν έλξη για σας, να γυρίσουν στη Γη και να μάθουν από σας, αφού θα βρίσκονται πάντα κοντά σ’εκείνους που τους δίνουν αγάπη, θα είναι πολύ περισσότερο πρόθυμες ν’αποδεχτούν διανοητικά δασκαλέματα από σας απ’ό,τι θα το έκαναν στη Γη, και ο πρόωρος θάνατος μπορεί για τέτοιες ψυχές να είναι ο μοναδικός δρόμος προς μια αλλαγή της θέλησής τους, στην περίπτωση που τους δίνετε δύναμη μέσω της αγάπης σας, μέσω της προσευχής σας για τη λύτρωση εκείνων των ελεεινών ψυχών από το σκοτάδι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5593                2-2-1953

Ο Θεός δεν καταδικάζει, αλλά θέλει να λυτρώσει. . .

Δεν είμαι Εγώ Που καταδικάζω τους ανθρώπους και Που σπρώχνω τις ψυχές στο σκοτάδι, αλλά οι ίδιοι επιδιώκουν το βάθος, οι ίδιοι καταδικάζουν τον εαυτό τους μέσω του τρόπου ζωής τους, ο οποίος είναι έτσι ώστε ο πρίγκιπας του σκότους μπορεί να τους θέσει υπό την κατοχή του και τους τραβά κάτω στην περιοχή του. Είμαι Θεός της αγάπης και λυπάμαι όλες αυτές τις ψυχές, γιατί η αρχή Μου είναι να κάνω ευτυχισμένο ό,τι εκπήγασε από Μένα. Βλέπω τη δυστυχία τους, βλέπω την αξιοθρήνητη κατάστασή τους και θα ήθελα να τις βοηθήσω όλες. Ωστόσο, όσο είναι μακριά Μου, όσο δεν είναι πρόθυμες να βοηθηθούν από Μένα, ο αντίπαλός Μου τις κρατά σφιχτά υπό τον έλεγχό του, αφού η θέλησή τους του δίνει το δικαίωμα για αυτό, καθώς όμως η αντίθετη θέληση θα έδινε δικαίωμα σε Μένα να τις βοηθήσω ν’ανέβουν στα ύψη.

Δεν κρατάω κακία σε κανέναν άνθρωπο για την ενοχή της αμαρτίας του, παρόλο που ως Θεός της δικαιοσύνης πρέπει ν’απαιτήσω ένα αντάλλαγμα, μια εξιλέωση. Αλλά η εύσπλαχνη αγάπη Μου δημιούργησε για όλους τους αμαρτωλούς μια δυνατότητα ν’απαλλαχτούν από την ενοχή της αμαρτίας τους, η εύσπλαχνη αγάπη Μου επωμίστηκε την ενοχή της αμαρτίας και πλήρωσε τη λύτρα μέσω της θυσίας του θανάτου στο σταυρό. . .  Και παρ’όλα αυτά εναπόκειται σε κάθε ψυχή να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, γιατί της έδωσα μια ελεύθερη βούληση, την οποία δεν θα καταπατήσω ποτέ.

Η ελεύθερη βούλησή της όμως είναι που, στην περίπτωση που είναι στραμμένη στη λάθος κατεύθυνση, ρίχνει την ψυχή στην κόλαση, σε μια κατάσταση που είναι τόσο βασανιστική ώστε μοιάζει με την πιο φρικτή κάθειρξη, και για την οποία πιστεύει η ψυχή ότι της την επέβαλα Εγώ, με αποτέλεσμα να Με θεωρεί εκδικητικό και τιμωρητικό Θεό Που την αποκήρυξε και την έριξε στο σκοτάδι. . .

Η ψυχή δημιουργεί μόνη της τη μοίρα της, αφού αυτό που είναι και ο τόπος όπου βρίσκεται είναι μια κατάσταση την οποία επιδίωξε η ίδια με την ελεύθερη θέλησή της, η οποία κατάσταση μπορεί και πάλι ν’αλλάξει μόνο μέσω της δικής της θέλησης της ψυχής, η οποία ωστόσο βελτιώνεται αμέσως μόλις η ψυχή στρέφει τις σκέψεις της προς το μέρος Μου. Η αγάπη Μου πιάνει την κάθε ψυχή και τη βοηθά ν’ανέβει στα ύψη, εφόσον θέλει να επιδιώξει τα ύψη και επομένως Εμένα. Είμαι μάλιστα Θεός της δικαιοσύνης, αλλά αυτό που απαιτώ ως ανταπόδοση, ως αντάλλαγμα για την ενοχή της αμαρτίας της κάποτε εξέγερσης εναντίον Μου, είναι μονάχα η αναγνώριση του λυτρωτικού έργου Μου, δηλαδή η αναγνώριση του Ιησού Χριστού ως Γιο του Θεού. . .

Έτσι όπως το πνευματικό απομακρύνθηκε κάποτε από Μένα και έπεσε, έτσι ακριβώς θα πρέπει να στραφεί ξανά σε Μένα στον Ιησού Χριστό για ν’ανέβει στα ύψη. . .  Απαιτώ μονάχα την αναγνώριση της θείας φύσης Του, γιατί τότε οι άνθρωποι αναγνωρίζουν Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος ενσαρκώθηκα μέσα στον άνθρωπο Ιησού στη Γη για να το κάνω πιο εύκολο για τους ανθρώπους, δηλαδή για το πνευματικό που αποστάτησε κάποτε από Μένα, να επανορθώσουν την κάποτε αμαρτία τους. . .

Οι άνθρωποι βρίσκονται μακριά από τον Θεό, οι άνθρωποι είναι το πνευματικό που απομακρύνθηκε εθελοντικά από Μένα. Δεν ήμουν Εγώ Που καταδίκασα αυτό το πνευματικό, αλλά αυτό επιδίωξε με ελεύθερη θέληση το βάθος, από το οποίο θα ήθελα να το ανεβάσω, αλλά δεν μπορώ παρά την ελεύθερη θέλησή του να το τοποθετήσω σε μια διαφορετική σφαίρα: Ήμουν και είμαι και θα είμαι αιώνια ο Θεός της αγάπης, και ακόμα και η δικαιοσύνη Μου ξεπερνιέται από την εύσπλαχνη αγάπη Μου, η οποία έψαξε έναν τρόπο για να ικανοποιήσει τη δικαιοσύνη και παρ’όλα αυτά να βολέψει τα πλάσματα, προκειμένου να μπορούσαν ξανά να πλησιάσουν τον Θεό, εφόσον ήταν πρόθυμα.

Και η αγάπη Μου θα κοπιάζει αιώνια να λυτρώσει από το βάθος τις ψυχές που έχασαν τον εαυτό τους. Η αγάπη Μου θα απλώνει αιώνια το χέρι της που θέλει να βοηθά, το οποίο χρειάζεται μονάχα να πιάσουν οι ψυχές για να μπορέσουν να ξεφύγουν από το βάθος. Αφού δεν είμαι Θεός Που τιμωρεί, δεν είμαι Θεός που καταδικάζει, είμαι Θεός της αγάπης και του ελέους που θέλει μόνο πάντα να χαρίζει ευτυχία σε ό,τι εκπήγασε από την αγάπη Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5594                3-2-1953

Σοβαρή παραίνεση και προειδοποίηση για το εφήμερο. . .

Να συνειδητοποιήσετε ότι τα πάντα είναι εφήμερα και ότι οι ίδιοι έχετε επίσης ένα εφήμερο σώμα, ότι πρέπει ν’αφήσετε τα πάντα πίσω σας όταν έρθει η ώρα της αποβίωσής σας από τη Γη, ότι θα συνεχίζει τότε να υπάρχει μονάχα η ψυχή σας, και μάλιστα σ’εκείνη την κατάσταση την οποία της δώσατε οι ίδιοι πάνω στη Γη. Να συνειδητοποιήσετε ότι θα πάρει μαζί της στο πνευματικό βασίλειο εκείνη τη στάση απέναντι στον κόσμο την οποία είχατε ως άνθρωποι, ότι θα είναι τόσο αφοσιωμένη στην ύλη ή θα την παραφρονήσει όπως το κάνατε εσείς στη Γη, ότι όμως μια πάρα πολύ βασανιστική κατάσταση θα είναι η μοίρα της στην περίπτωση που μονάχα η ύλη απασχολούσε όλες τις αισθήσεις και όλες τις επιδιώξεις σας, την οποία θα πρέπει τότε ν’αφήσει πίσω της, με αποτέλεσμα να φτάσει φτωχή και ελεείνή στο πνευματικό βασίλειο, ενώ θα πετάξει απάνω ελαφριά και ελεύθερη και μακάρια στην περίπτωση που δεν τη βαραίνουν δεσμοί με τη Γη, στην περίπτωση που οι σκέψεις και οι επιδιώξεις της ήταν στραμμένες πνευματικά ήδη στη Γη. . .

Σκεφτείτε, εσείς οι άνθρωποι στη Γη, ότι ο κόσμος μπορεί να σας χαρίζει μονάχα ψεύτικα αγαθά που δεν έχουν διάρκεια, ότι ωστόσο κάνετε τον εαυτό σας σκλάβους εκείνων εάν δεν τα ξεπεράσετε και τα καταλάβετε ως ψεύτικα αγαθά. Η απληστία για την ύλη, για γήινα αγαθά, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρώπινη ψυχή, και αυτή η απληστία είναι υπερβολική μέσα στους ανθρώπους αυτής της Γης και αυξάνεται συνεχώς, όσο πιο κοντά είναι το τέλος.

Οι άνθρωποι είναι εντελώς τυφλοί στο πνεύμα, η σκέψη τους είναι μπερδεμένη, δημιουργούν και ενεργούν μονάχα για τον κόσμο και δεν προσέχουν την ψυχή τους, η οποία στερείται όσων έχει ανάγκη και η οποία μονάχα θα συνεχίζει να υπάρχει όταν όλα τα άλλα θα διαλυθούν και θα έχουν διαλυθεί. Και παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι ενημερώνονται ασταμάτητα για το πόσο άχρηστες είναι οι επιδιώξεις τους και για το ποια μοίρα περιμένει την ψυχή τους μετά το θάνατο. Ενημερώνονται, αλλά μπορούν μονάχα να νουθετηθούν και να προειδοποιηθούν, όχι όμως ν’αναγκαστούν ν’αλλάξουν τη θέληση και τη σκέψη τους.

Και αυτές τις παραινέσεις και προειδοποιήσεις δεν τις προσέχουν και ούτε νοιάζονται για την ανακοίνωση του κοντινού τέλους, γιατί δεν το πιστεύουν. Και για αυτό το λόγο ο Θεός εκδηλώνεται μερικές φορές τόσο φανερά, παίρνοντας από τους ανθρώπους αυτό που από μόνοι τους δεν θέλουν να δώσουν. Πρόκειται εδώ μάλιστα για μια θεία αποκάλυψη η οποία ξεκάθαρα δίνει στους ανθρώπους να καταλάβουν την ενέργεια του Θεού, γιατί δεν μπορούν να την αποφύγουν, γιατί δεν είναι ικανοί να υπερασπιστούν, γιατί πρέπει να ομολογήσουν την πλήρη αδυναμία τους και επομένως θα μπορούσαν να καταλάβουν εύκολα ότι ενεργεί μια ανώτερη Δύναμη σύμφωνα με τη δικής Της θέληση. Και παρ’όλα αυτά δεν θέλουν ν’αναγνωρίσουν αυτή τη Δύναμη, την αρνιούνται κιόλας, και όμως δεν μπορούν να εμποδιστούν, επειδή κατέχουν την ελεύθερη θέληση.

Ο Θεός μιλά παντού και ο καθένας μπορεί ν’ακούσει τη φωνή Του, και όμως οι περισσότεροι μένουν ασυγκίνητοι και στρέφουν τα μάτια τους μονάχα στον κόσμο και τα αγαθά του. Και μέσα στην καρδιά τους η λαχτάρα για την ύλη δεν σωπαίνει, και για το λόγο αυτό θέλουν ν’ανακτήσουν αυτά που έχασαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, την ψυχή τους όμως την αφήνουν να συνεχίζει να στερείται όσων έχει ανάγκη. Παρ’όλα αυτά ο Θεός δεν μετριάζεται στην προσπάθειά Του ν’αποδεσμεύσει τους ανθρώπους από την ύλη. Μεχρί το τέλος θα γίνουν ακόμα πολλά για αυτό το σκοπό, και μακάριοι εκείνοι που καταλαβαίνουν το νόημα και το σκοπό των καταστροφών και που καταλαβαίνουν επίσης Εκείνον Που διατάζει τη δημιουργία. Μακάριοι εκείνοι που αναγνωρίζουν τον Θεό μέσα σε όλα τα γεγονότα και  που Τον επικαλούνται για προστασία και βοήθεια σε κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. . .  Εκείνοι θα βοηθηθούν, τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο· θα ζήσουν ακόμα και όταν έχουν πεθάνει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5595                6-2-1953

Η θέληση καθορίζει την παροχή της χάρης. . .

Χάρη. . .

Δεν είναι το δικό Μου θέλημα που καθορίζει την πνευματική σας κατάσταση, ούτε στη Γη ούτε στο επέκεινα, αλλά μονάχα η δική σας θέληση. Σε κανέναν άνρθωπο δεν αρνούμαι τη χάρη Μου, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πει ότι δεν βίωσε ποτέ την υποστήριξή Μου. Ωστόσο, αποφασίζει η θέλησή του για το αν και κατά πόσο χρησιμοποιήσει τις παροχές της χάρης Μου. Άνθρωποι που κάνουν πνευματικές προσπάθειες, που έχουν γνώσεις, έφτασαν στο πνευματικό τους επίπεδο, γιατί αξιοποίησαν την παροχή της χάρης Μου. Ήταν μονάχα η δική τους θέληση που δεν Μου πρόβαλε αντίσταση και που ήταν πρόμθυμη να πιάσει το χέρι Μου τότε που τους το άπλωσα με εύσπλαχνη αγάπη. . .

Και όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, σε όλους τους ανθρώπους απλώνω το χέρι Μου με πολλούς τρόπους για να τους τραβήξω απάνω στο ύψος από τη χαμηλή τους πνευματική κατάσταση. . .  Ωστόσο, δεν μπορώ να τους τοποθετήσω παρά τη θέλησή τους σε μια κατάσταση που είναι η μοίρα εκείνων που εκπληρώνουν το θέλημά Μου. Δεν μπορώ και δεν θέλω να τους αναγκάσω, γιατί μια αναγκαστική ανοδική ανάπτυξη δεν σημαίνει πραγματική ωρίμανση της ψυχής, γιατί η κάθε αναγκαστική κατάσταση αντιτίθεται στο νόμο της αιώνιας τάξης Μου.

Τις χάρες Μου όμως μπορώ να τις προσφέρω στους ανθρώπους απεριόριστα. . .  Και μονάχα η αποδοχή των χάρων Μου κατορθώνει να βελτιωθεί η πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. Και δεν πρέπει ποτέ να πιστέψει ένας άνθρωπος ότι προτιμώ τον έναν από τον άλλο όταν μοιράζω τα δώρα Μου. . .  Ο καθένας παίρνει όσα και όσες φορές επιθυμήσει. . .  Όποιος ωστόσο δεν ζητά ποτέ μια χάρη, όποιος απορρίπτει τη χάρη που του προσφέρεται, θα παραμείνει ανίκανος για οποιαδήποτε πνευματική επιδίωξη και δεν θα αποκτήσει καθόλου πνευματικές γνώσεις.

Και πάλι είναι αποφασιστική μονάχα η θέλησή του για το αν ο άνθρωπος κάνει έργα αγάπης. . .  Αυτό είναι επίσης καθοριστικό, γιατί η αγάπη τού  φέρνει ήδη χάρες σε μεγάλο βαθμό, αφού σ’έναν άνθρωπο που έχει αγάπη είμαι ήδη τόσο κοντά ώστε δεν θέλει πια να Με απορρίψει, και τότε ο άνθρωπος χρησιμοποιεί όλες τις χάρες, δηλαδή αισθάνεται ευχάριστα κάθε βοήθημα που του παρέχω και δεν του αντιτάσσεται πια. Η θέληση είναι που παροτρύνει τον άνθρωπο στην αγάπη ή τον εμποδίζει να ενεργήσει με αγάπη, και έτσι η θέληση αποφασίζει επίσης για την παροχή της χάρης, επειδή ο άνθρωπος πρέπει να παρατήσει κάθε αντίσταση για να τον αγγίξει το ρεύμα της χάρης.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ωριμάσει εάν το θέλει, γιατί του διοχετεύεται πάντοτε δύναμη, εφόσον είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει σωστά αυτή τη δύναμη. Και κάτι που είναι εύκολο για τον έναν θέλει μεγάλη υπερνίκηση του εαυτού του για τον άλλο, αλλά πάντα μονάχα γιατί η αντίστασή του είναι ακόμα μεγαλύτερη, κάτι που καθορίζει μονάχα η θέληση του ανθρώπου. Ωστόσο, δεν θα απαιτούσα ποτέ από τους ανθρώπους να μεταμορφώσουν το είναι τους κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, εάν αυτό ήταν αδύνατο, και ούτε απαιτώ κάτι τόσο δύσκολο ώστε να ήταν δύσκολο να το κατορθώσει κανείς. . .  Απαιτώ μονάχα την παραίτηση από την αντίσταση, κάτι για το οποίο άρα είναι καθοριστική η θέληση του ανθρώπου.

Όταν όμως παρατήθηκε μια φορά η αντίσταση, όλα τα άλλα είναι εύκολα, γιατί τότε η χάρη Μου ρέει ασταμάτητα και κάνει δυνατό ό,τι πριν ήταν αδύνατο. Αφού χάρη είναι ό,τι εφαρμόζει η εύσπλαχνη αγάπη Μου για να σας βοηθήσει. . .  Χαρή είναι η κάθε μέρα που βαδίζετε ακόμα στη Γη, χάρη είναι κάθε εξήγηση για το πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τη ζωτική σας δύναμη, χάρη είναι η κάθε παροχή βοήθειας που σας προσφέρεται μέσω του λόγου Μου, επειδή ο λόγος Μου σας μεταδίδει τη γνώση για το θέλημά Μου και για το καθήκον της ζωής σας και επειδή μέσω αυτών των γνώσεων μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας με καλό τρόπο και επομένως να πετύχετε την ωριμότητα της ψυχής σας. Η αγάπη Μου σας παρέχει απεριόριστες χάρες, ωστόσο δεν αναγκάζει τη θέλησή σας, και για αυτό μπορείτε μάλιστα να γίνετε μακάριοι, μπορείτε όμως επίσης να παραμένετε ακόμα αιωνιότητες μέσα στη δυστυχία, ώσπου ν’αλλάξετε κάποτε τη θέλησή σας, ώσπου να παρατήσετε την αντίσταση και ν’αναζητήσετε Εμένα και την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5596                8-2-1953

Το αποτέλεσμα του θεϊκού λόγου στα όντα του επέκεινα. . .

Να συναντιέστε συχνά στο όνομά Μου και να Με υπηρετείτε ακτινοβολώντας αγάπη σε όλα τα όντα που βρίσκονται γύρω σας, στους ανθρώπους που ζουν μαζί σας στη Γη και επίσης στις ψυχές που είναι μάλιστα και αυτές κοντά σας, που όμως δεν βρίσκονται πια στη σφαίρα σας στη Γη αλλά στο πνευματικό βασίλειο. Ακτινοβολείτε σε όλους την αγάπη σας, τότε θα λύσετε και θα κάνετε ευτυχισμένα όλα τα δέσμια και τα δυστυχισμένα όντα που θα μπουν στον κύκλο της αγάπης σας. . .

Και θέλω πάντα να είμαι ανάμεσά σας όταν ενώνεστε στο όνομά Μου για να ενεργήσετε για Μένα και τη βασιλεία Μου. Δεν σας αφήνω ποτέ να κάνετε μόνοι σας ένα έργο, πάντα είμαι κοντά σας με τη δύναμη της αγάπης Μου και ευλογώ την εργασία σας, ποτέ δεν θα προφέρετε τότε δικές σας σκέψεις ή δικά σας λόγια με το στόμα σας, αλλά η ομιλία σας και η σκέψη σας θα είναι ορισμένες από Εμένα τον Ίδιο, μιλάτε τότε για Μένα, στη θέση Μου, στις ψυχές στις οποίες θέλω Εγώ να τους φέρω το λόγο Μου και οι οποίες ωστόσο πρέπει να τον παραλάβουν μέσω εσάς, γιατί δεν θα άντεχαν ακόμα την απευθείας προσφώνησή Μου. . .  Και παρ’όλα αυτά Μ’αισθάνονται όταν παραλαβαίνουν το λόγο Μου μέσω εσάς. . .

Οι άνθρωποι πάνω στη Γη μεν πρέπει να έχουν αυξημένη προθυμία για την αγάπη για ν’αναγνωρίσουν Εμένα μέσα στο λόγο, και θα είναι πάντα μόνο λίγοι, αφού η αγάπη έχει κρυώσει ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Τα όντα στο πνευματικό βασίλειο ωστόσο αισθάνονται περίεργα εντυπωσιασμένα από το λόγο Μου, στην περίπτωση που τους τον προσφέρετε, στην περίπτωση που Μου επιτρέπετε να μιλήσω μέσω εσάς. . .  Συγκινούνται από το λόγο Μου μ’ευάρεστο τρόπο, γιατί τους παρέχει ένα ρεύμα δύναμης, το οποίο αφήνουν πρόθυμα να ενεργήσει πάνω τους και το οποίο αφυπνίζει μέσα τους την επιθυμία να παραλάβουν όλο και περισσότερα. Αυτά τα όντα Με νιώθουν, αλλά δεν Με αναγνωρίζουν ακόμα πριν να μην καταφέρουν να πιστέψουν ότι Εγώ ο Ίδιος τους μιλάω μέσω εσάς. Τότε όμως δεν φεύγουν πια από την πλευρά σας και θέλουν ν’ακούν ασταμάτητα τα λόγια σας. . .  Και τότε μπορεί να τους μεταδοθούν πλούσιες γνώσεις, οι οποίες διαδίδουν φως και οι οποίες προσελκύουν αμέτρητες ψυχές, και με αυτό τον τρόπο η εργασία για το βασίλειό Μου μπορεί να είναι πάρα πολύ εκτενής και επιτυχής.

Όποιος θέλει να Με υπηρετήσει, τον αποδέχομαι βέβαια, και ανάλογα με την προθυμία του είναι η εντολή του. . .  Επομένως να είστε έντονα δραστήριοι για Μένα, να ξέρετε ότι θα έχετε μόνο λίγο χρόνο στη διάθεσή σας και ότι μέσα σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε να ενεργήσετε πολύ επιτυχώς αν μονάχα χρησιμοποιήσετε κάθε ευκαιρία να διαδώσετε το λόγο Μου, αφού όπου τον αποδεχτούν, όπου τον διαβάσουν ή ακούσουν, παρουσιάζονται ψυχές από το πνευματικό βασίλειο που, προελκυσμένες από την ασυνήθιστη ακτινοβολία του φωτός, αισθάνονται επίσης την ασυνήθιστη ενέργεια και την παραλαβαίνουν με ευγνωμοσύνη, με αποτέλεσμα να τους διοχετευτεί δύναμη. Αλλά ακόμα κατά πολύ μεγαλύτερη είναι η επιτυχία όταν ο λόγος Μου, το Ευαγγέλιό Μου, διοχετεύεται σ’εκείνες τις ψυχές συνειδητά, όταν τις καλεί κανείς μέσα στις σκέψεις του και προφέρει κάθε λέξη επίσης για εκείνες. . .

Κανένας άνθρωπος στη Γη δεν φαντάζεται πόσο μεγάλο αποτέλεσμα έχουν τέτοια λόγια στις ψυχές στο επέκεινα. Να σκεφτείτε όμως ότι πρόκειται για το δικό Μου λόγο, ότι είστε μονάχα τα εργαλεία που χρησιμοποιώ για να πλησιάσω και εκείνες τις ψυχές χωρίς να κάνω ανελεύθερη τη βούλησή τους. . .  Με αυτό τον τρόπο μιλάω Εγώ ο Ίδιος και στους ανθρώπους στη Γη, στους οποίους επίσης δεν μπορώ να μιλάω με απευθείας τρόπο. . .  Μόνο που αυτοί είναι κατά πολύ λιγότερο πρόθυμοι ν’αποδεχτούν το λόγο Μου, γιατί δεν καταλαβαίνουν ακόμα τη διάσταση της μεγάλης πνευματικής ένδειας, η οποία ωστόσο παρακινεί τις ψυχές στο επέκεινα να ψάξουν να βρουν βοήθεια, την οποία βρίσκουν μέσα στο λόγο Μου που τους διοχετεύεται από σας. . .

Και θα σας είναι αιώνια ευγνώμονες για το ότι τους μεταδίδετε τροφή που τις ενισχύει και τις κάνει ικανές να επιδιώξουν το φως. Θα σας είναι ευγνώμονες για το ότι τους βοηθάτε να βρουν δύναμη, η οποία τους λείπει και την οποία χρησιμοποιούν τότε για να βοηθήσουν και πάλι εκείνες που έχουν ανάγκη βοήθεια. Ελάτε και παραλάβετε από Μένα και μοιράστε και εσείς, αφού δίνω απλόχερα. . .  Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να δώσετε και εσείς σ’εκείνους που στερούνται όσων έχουν ανάγκη και που είναι δυστυχισμένοι στη Γη καθώς και στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5597                9-2-1953

Η αγάπη είναι η ζωή του Χριστού μέσα στον άνθρωπο. . .

«Ο ζυγός Μου είναι απαλός». . .

Το να κάνετε τη θέληση του Θεού δική σας κάθε στιγμή, αυτό είναι το καθήκον σας, η δουλειά που θα έπρεπε να κάνετε πάνω στον εαυτό σας. Μπορεί να είναι κοπιαστική δουλειά, μπορεί όμως και να είναι εύκολη, ανάλογα με την ποιότητα της θέλησής σας, δηλαδή ανάλογα με το πόσο μακριά είστε οι ίδιοι ακόμα από τον Θεό και πόσο ανυπότακτη είναι ακόμα η θέλησή σας. Αφού μια μεγάλη απόσταση από τον Θεό θέλει επίσης έναν τεράστιο δρόμο της επιστροφής. Τότε η δουλειά σας μπορεί μάλιστα να είναι κοπιαστική, είναι όμως κατορθωτή, τότε «το ουράνιο βασίλειο θέλει βία» για να το αρπάξετε. . .  Στην περίπτωση ωστόσο που έχετε ήδη πλησιάσει τον Θεό, στην περίπτωση που η αντίστασή σας δεν είναι πια τόσο επίμονη, στην περίπτωση που η θέλησή σας, η επιθυμία σας είναι στραμμένες προς το μέρος Εκείνου, τότε η δουλειά πάνω στην ψυχή σας σάς είναι εύκολη, τότε «το φορτίο είναι ελαφρύ και ο ζυγός όχι τόσο βαρύς. . .»

Να μπείτε στο θέλημα του Θεού. . .  Υποκύψτε Του εντελώς και υποταχτείτε στις εντολές Του. . .  Τότε κάνετε το θέλημα του Θεού δική σας θέληση και τότε θα πετύχετε βεβαιότατα το στόχο σας, την ενοποίηση με τον Θεό πάνω σ’αυτή τη Γη. Ωστόσο, η θέλησή σας είναι ακόμα ανυπότακτη στον Θεό όταν έρχεστε σ’αυτή τη Γη, στον επίγειο κόσμο, όπου θα πρέπει να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας και τη θέλησή σας. Και για αυτό το λόγο ανήκετε ακόμα σ’εκείνον που έβαλε μέσα σας αυτή την ανυπότακτη στον Θεό θέληση και που ήταν η αφορμή για την κάποτε αποστασία σας από τον Θεό. . .

Εσείς οι ίδιοι ως άνθρωποι δεν μπορείτε ν’αντιμετωπίσετε την εξουσία και τον δόλο του· δεν θα τα καταφέρατε ποτέ, μέσα στην αδυναμία σας που είναι το αποτέλεσμα της απόστασής σας από τον Θεό, να ξεφύγετε από αυτή την εξουσία του· δεν θα τα καταφέρατε ποτέ να στρέψετε τη θέλησή σας στον Θεό από μόνοι σας. . .  Και για αυτό το λόγο ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σας βοηθήσει. . .  Άρα μπορείτε τώρα ν’αποδεσμευτείτε από τον εχθρό των ψυχών σας και να υποτάξετε τη θέλησή σας εντελώς στο θέλημα του Θεού, χωρίς τον Ιησού Χριστό όμως αυτό σας είναι αδύνατο.

Το καθήκον σας στη Γη είναι λοιπόν τώρα πολύ εύκολο. . .  Να χρησιμοποιήσετε τη βοήθειά Του όταν κάνετε τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας, όταν δουλεύετε στη μεταμόρφωση της θέλησής σας. . .  Και τη βοήθειά Του την εξασφαλίζετε μόλις Τον πιστεύετε και τηρείτε τις εντολές Του. . .  Αφού πρόκειται για τις εντολές του Θεού που σας δίδαξε ο άνθρωπος Ιησούς, πρόκειται για την εκπλήρωση του θεϊκού θελήματος ζώντας τη διδασκαλία του Χριστού. . .  Ωστόσο, μόνοι σας θα ήσασταν πολύ αδύνατοι για να εκπληρώσετε αυτές τις εντολές, εάν δεν χρησιμοποιούσατε τη βοήθειά Του, τις χάρες που απόκτησε στο σταυρό, οι οποίες σας κάνουν ικανοί να κάνετε ό,τι είναι θέλημα του Θεού. . .

Θα πρέπει να ζήσετε μέσα στην αγάπη. . .  αφού η αγάπη είναι δύναμη, και αυτή την παραδώσατε εθελοντικά όταν χάσατε την αγάπη σας, όταν για αυτό πέσατε στην άβυσσο. Το να ζήσει μια ζωή με αγάπη είναι εύκολο για εκείνον η θέληση του οποίου είναι στραμμένη στον Θεό, αλλά μόνο τότε που ο Χριστός ζωντάνεψε μέσα του, τότε που κατάλαβε ο άνθρωπος την αγάπη Του για τους ανθρώπους, η οποία αφύπνισε τότε και την αγάπη μέσα στη δική του καρδιά του ανθρώπου. . .  αφού η αγάπη μεταμορφώνει αναπόφευκτα τη θέληση και τη στρέφει στον Θεό. . .  Η αγάπη επομένως είναι η ζωή του Χριστού μέσα στον άνθρωπο, και η αγάπη είναι επίσης η μεταμόρφωση της θέλησης και του είναι του ανθρώπου. . .

Δεν μπορεί κανείς να γίνει μακάριος χωρίς τον Ιησού Χριστό, γιατί κανείς δεν μπορεί να γίνει μακάριος χωρίς την αγάπη. . .  Ο Ιησούς Χριστός είναι η αγάπη προσωποποιημένη και επομένως ο Θεός ο Ίδιος. Και έτσι το καθήκον σας στη Γη είναι η επιστροφή στον Θεό, η αναζωογόνηση της αγάπης μέσα σας, την οποία παραδώσατε κάποτε εθελοντικά. . .  η οποία όμως οδηγεί τότε αναπόφευκτα τη θέλησή σας στον Θεό. . .  Και αφού οι ίδιοι ως άνθρωποι είστε πολύ αδύνατοι πάνω σ’αυτή τη Γη, επικαλεστείτε τη βοήθεια της Ίδιας της αιώνιας Αγάπης, η Οποία μέσα στον Ιησού Χριστό θα σας φέρει σίγουρα βοήθεια. . .

Αναγνωρίστε τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, τότε ξεκινάτε την επιστροφή σας, τότε Εκείνος ο Ίδιος σας πιάνει με την αγάπη Του και σας τραβά, αφού απόκτησε ο Ίδιος ως άνθρωπος αυτό το δικαίωμα μέσω του θανάτου Του στο σταυρό, σας εξαγόρασε μέσω του αίματός Του από εκείνον που σας κρατά αιχμάλωτους. Και τώρα μπορείτε, αρκεί να το θέλετε, να γίνετε μακάριοι, αφού τέτοια θέληση την ενισχύει ο Χριστός, προκειμένου να μην απομακρυνθεί πια από τον Θεό, αλλά να Τον επιδιώξει όσο ζήσει ο άνθρωπος στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5598                10-2-1953

«Υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων. . .»

Η δημιουργία του Εωσφόρου. . .

Υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων και θα υπάρχω μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .  Είμαι το ύψιστο και τελειότατο Ον, και από Μένα εκπήγασαν αμέτρητα όντα, τέλεια και αυτά, γιατί δεν μπορούσα παρά να δημιουργώ τέλεια όντα. . .  Και έτσι αυτό το οντώδες που δημιούργησα ήταν επίσης γεμάτο εξουσία και δύναμη, η ενέργειά του δεν ήταν περιορισμένη, μπορούσε επομένως να ενεργεί και να δημιουργεί όπως Εγώ, αφού χρησιμοποιούσε τη δική Μου δύναμη, την οποία προμηθευόταν απεριόριστα από Μένα.

Η εκπομπή της δύναμής Μου στα πλάσματά Μου ήταν μια διαδικασία που Μ’έκανε αφάνταστα ευτυχισμένο και που παρότρυνε ξανά και ξανά τη θέληση αγάπης Μου να εφοδιάζω τα πλάσματά Μου με τη δύναμή Μου. . .  Το έκανα αυτό όμως συνέχεια μέσω του πρωτοδημιούργητου όντος Μου, προκειμένου να το κάνω ευτυχισμένο στον ίδιο βαθμό και να το παροτρύνω σε δημιουργική δραστηριότητα. Ωστόσο, η ακτινοβολία της αγάπης Μου δεν έβρισκε πια απήχηση εκεί. . .  το πρωτοδημιούργητο ον δεν Με αναγνώριζε ως πηγή της δύναμης, αλλά θεωρούσε τον εαυτό του παραγωγός αυτής της δύναμης, γιατί μπορούσε να ενεργεί με ελεύθερη θέληση και επομένως δεν ήθελε ν’αναγνωρίσει κανέναν από πάνω του.

Και αυτό ήταν η καταστροφή του, αφού θεληματικά απομακρύνθηκε από Μένα και επομένως επίσης από την αγάπη, παρόλο που παρέμενε δυνατός και ισχυρός, γιατί δεν απόσυρα τη δύναμή Μου από ένα ον το οποίο είχε δημιουργήσει η αγάπη Μου. Είχε λοιπόν ακόμα τη δύναμη του, η οποία ωστόσο δεν ήταν τότε πια η δύναμη της αγάπης, η οποίο έχει δημιουργικό αποτέλεσμα, αλλά ήταν μια δύναμη η οποία είχε  καταστροφικό, διαλυτικό αποτέλεσμα, επειδή της έλειπε η αγάπη. Παρ’όλα αυτά το ον αυτό παρέμεινε δικό Μου πλάσμα, αφού η αγάπη Μου δεν μπορεί ν’απομακρύνεται από τα προϊόντα της αγάπης Μου. Αλλά αυτό το ον είχε μια αρχή, ενώ Εγώ υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων. . .

Αυτό το γεγονός και μόνο θα έπρεπε να δώσει σ’αυτό το πρωτοδημιούργητο ον την απόδειξη ότι δεν ήταν το ύψιστο, το πρώτο ον, αφού ήξερε για την αρχή του. . .  Και αυτή η γνώση θα έπρεπε να προξενήσει να φουντώσει υπερβολικά η αγάπη του για Μένα, για το Ον που το δημιούργησε, αφού ήταν πανευτυχές μέσα στην τέλεια κατάστασή του στην οποία το δημιούργησα, και μπορούσε ν’αυξάνει συνέχεια την ευτυχία του δημιουργώντας ίδια με τον εαυτό του όντα. Και επίσης αυτή η ικανότητά του να δημιουργεί έπρεπε να του θυμίζει Εκείνον που έδωσε τη ζωή και στο ίδιο. . .

Η γνώσεις ήταν μέσα του, μέσα στο πρωτοδημιούργητο πνεύμα. Ήταν για αυτό ο φορείς του φωτός, που μπορούσε να μεταδίδει όλες τις γνώσεις του στα όντα που προέκυψαν από τη βούλησή του, η αρχική ουσία των οποίων ωστόσο ήταν η δική Μου δύναμη, τα οποία όντα γεννήθηκαν όλα από την αγάπη που πλημμύριζε συνέχεια το πρωτοδημιούργητο πνεύμα και που εκπήγασε από Μένα. Και παρά αυτές τις γνώσεις του, παρά το πιο δυνατό φως που το διαπότιζε, το ον έπεσε. . .  Απομακρύνθηκε από Μένα, απόρριψε την αιώνια Αγάπη, δεν χρησιμοποιούσε πια τη δύναμή του σύμφωνα με το θέλημά Μου αλλά εναντίον Μου. . .  Ωστόσο, δεν μπορούσε να χωριστεί από Μένα. . .

Ούτε μπορούσε να διαλυθεί. . .  παρόλο που ξεκίνησε κάποτε, αφού ήταν δύναμη από Μένα, η οποία δεν μπορεί ποτέ να εξαφανιστεί, να διαλυθεί. Μπορούσε μονάχα να ενεργήσει με αρνητικό τρόπο, μέχρι έναν ορισμένο βαθμό, και, όταν ξεπεράσει αυτό τον βαθμό, θα μεταβαλλόταν σε θετική δύναμη. Εγώ όμως δεν διαλύομαι ποτέ, και ό,τι εκπορεύτηκε από Μένα θα επιστρέψει αναπόφευκτα κάποτε σε Μένα. Τότε όμως θα έχει μεταμορφωθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τον εαυτό του ως μια σπίθα του φωτός, να επιδιώξει το αιώνιο Φως, να βρει τη μακαριότητά του κοντά Μου και μέσα Μου, και να το διαποτίζω τότε με τη δύναμη της αγάπης Μου μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5599                11-2-1953

Η δυστυχία των ψυχών που έφυγαν από τη Γη. . .

Η αγάπη είναι η βοήθεια των ανθρώπων. . .

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εκτιμήσει τη δυστυχία μέσα στην οποία βρίσκονται οι ψυχές που αποβίωσαν από τη Γη χωρίς πίστη ή με αδύνατη πίστη. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί την άθλια κατάσταση, από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν χωρίς βοήθεια, γιατί είναι εντελώς αδύναμες. Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει πόσο μεγάλη, εύσπλαχνη αγάπη θέλουν για ν’ανακουφιστεί η δυστυχία τους και πόσο λίγη αγάπη τις ακολουθεί στην αιωνιότητα, επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι χωρίς αγάπη και μόνο λίγοι σκέφτοναι εκείνους που έφυγαν μακριά τους.

Αν ξέρατε εσείς οι άνθρωποι πόσο ευγνώμονες είναι στην περίπτωση που τις αγγίζει μονάχα μια σκέψη με αγάπη από ανθρώπους της Γης· αν ξέρατε πόση απόλαυση είναι μια τέτοια σκέψη με αγάπη για εκείνες τις ψυχές, θα κάνατε πράγματι προσπάθεια να τις βοηθήσετε στην περίπτωση που νομίζατε πως μια ψυχή που ήταν κοντά σας βρίσκεται μέσα σε τέτοια άθλια κατάσταση. Ωστόσο, η πίστη σας σε μια συνέχεια της ζωής είναι αδύνατη, και διδαχτήκατε λάθος εάν υποθέσετε πως δεν μπορείτε πια να τις βοηθήσετε, ακόμα και αν πιστεύετε ότι οι ψυχές συνεχίζουν να ζουν στο επέκεινα.

Μονάχα εσείς μπορείτε να τους προσφέρετε έμπρακτη βοήθεια, αφού η αγάπη σας ενεργεί άμεσα σαν δύναμη στις ψυχές, και η αγάπη σας μπορεί επίσης ν’αφυπνίσει αγάπη και μέσα σ’εκείνες τις ψυχές και να τις οδηγήσει ξαφνικά από το πνευματικό σκοτάδι σε πιο φωτεινές σφαίρες, από όπου η άνοδος μπορεί να γίνει με βεβαιότητα. Εσείς οι άνθρωποι έχετε ένα βέβαιο βοήθημα για εκείνες τις ψυχές και δεν το χρησιμοποιείτε, και εκείνες που θα ήθελαν να τους χαρίσουν αγάπη, οι φωτεινές οντότητες του πνευματικού βασιλείου, δεν βρίσκουν εύκολα πρόσβαση στις ψυχές, επειδή πρέπει να τις πλησιάζουν με το ίδιο περίβλημα το οποίο έχουν οι ίδιες οι ψυχές, προκειμένου να μην τις παρακινήσουν αναγκαστικά ν’αποδεχτούν το φως. . .

Στις ψυχές όμως που αποβίωσαν χωρίς πίστη έλειπε και η αγάπη στη Γη και επομένως επίσης οποιαδήποτε γνώση. . .  Για αυτό το λόγο είναι μικρή η πιθανότητα ν’αποδεχτούν αυτά που τους προσφέρουν οι φωτεινές οντότητες, γιατί μέσα στην αδυναμία τους η θέλησή τους είναι επίσης εντελώς εξασθενισμένη. Αυτές οι οντότητες δεν μπορούν να τους μεταδώσουν τη δύναμη από την αγάπη τους, γιατί αυτό παραβιάζει το νόμο της θεϊκής τάξης. . .  Αλλά την αγάπη των ανθρώπων στη Γη την αποδέχεται ο Θεός. . .  Και για χάρη αυτής της αγάπη μπορεί να δραστηριοποιηθεί η εύσπλαχνη αγάπη του Θεού. . .  Διοχετεύει δύναμη στις ψυχές από την ανεξάντλητη πηγή της αγάπης Του. Αποδέχεται την παράκληση με αγάπη για τις δυστυχισμένες ψυχές και βοηθά όπου τους λείπει η δύναμη.

Εσείς οι άνθρωποι, σκεφτείτε αυτές τις κακόμοιρες ψυχές και δώστε τους αυτό για το οποίο σας παρακαλούν οπότε μπαίνουν στις σκέψεις σας. . .  Προσέξτε αυτές τις παρακλήσεις τους και εισακούστε τις. . .  Στείλτε σ’εκείνες τις ψυχές στοργικές και καλές σκέψεις, αναφέρτε τους τον Ιησού Χριστό, στον Οποίο δεν ήθελαν να πιστέψουν στη Γη, επικαλεστείτε τον Χριστό ταυτόχρονα και παρακαλέστε Τον να βοηθήσει εκείνες τις ψυχές. Αλλά μην επιτρέψετε να είναι η προσευχή σας μόνο λόγια του αέρα, αφού μονάχα η αγάπη έχει λυτρωτικό αποτέλεσμα και φέρνει δύναμη, και για τέτοια αγάπη σάς παρακαλούν όλες οι ψυχές που βασανίζονται στο επέκεινα. . .

Και εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε σε ποια κατάσταση έφυγαν από κοντά σας οι αγαπημένοι σας, και για αυτό θα πρέπει να προσέξετε τον καθένα που μέσω σκέψεων για αυτόν που εμφανίζονται μέσα σας θέλει να σας πει ότι βρίσκεται κοντά και ζητά τη βοήθειά σας. . .  Μην τους ξεχνάτε και μην πιστεύετε ότι έχουν πεθάνει. . . Ζουν, αλλά σε ποια κατάσταση. . .  Δεν χρειάζεται να χαθούν εάν τους λυπάστε και τους διοχετεύετε τη δύναμη που θα τους λυτρώσει. Μπορείτε να βοηθήσετε. . .  Για αυτό λυπηθείτε όλους τους άπιστους που δεν ζουν πια στη Γη και όμως δεν έχουν πεθάνει, γιατί η ψυχή είναι αθάνατη και επομένως δεν μπορεί να διαλυθεί. . .  Και θα σας ευχαριστούν αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

5600                12-2-1953

Η δύναμη του θεϊκού λόγου. . .

Ένα τεράστιο ρεύμα δύναμης αγγίζει την ψυχή που παραλαβαίνει πρόθυμη το λόγο Μου, αφού η θέλησή της να Μ’ακούσει την ανοίγει επίσης για την παραλαβή της δύναμής Μου. Για αυτό το λόγο θέλω να προσφέρεται ο λόγος Μου ξανά και ξανά στους ανθρώπους στη Γη ή και στις ψυχές στο επέκεινα, προκειμένου να παροτρύνεται η θέλησή τους. . .  Το αποτέλεσμα ωστόσο αισθάνεται μονάχα η ψυχή που είναι πρόθυμη να Μ’ακούσει, που επιδιώκει με πίστη σε Μένα να συνάψει επαφές μαζί Μου και επομένως αφουγκράζεται τι θέλω να της πει.

Η κάθε ψυχή έχει ανάγκη μια παροχή δύναμης, τόσο στη Γη όσο και στο επέκεινα, όσο δεν είναι ακόμα τέλεια. . .  Μόλις έχει γίνει δεκτική στο φως, ακτινοβολείται ασταμάτητα από το φως, κάτι που την κάνει μακάρια, αλλά πριν πετύχει η ψυχή αυτή την κατάσταση, είναι χωρίς φως και επίσης χωρίς δύναμη, παρόλο που ως άνθρωπος στη Γη διαθέτει σωματική δύναμη. Η ψυχή όμως βρίσκεται στο σκοτάδι και δεν μπορεί να είναι μακάρια χωρίς την παροχή του φωτός. Και για το λόγο αυτό πρέπει να της διοχετεύεται ο λόγος Μου, ο οποίος ως μια ακτινοβολία φωτός από πάνω έχει πάρα πολύ θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η ψυχή πρέπει στη Γη να κάνει μια δουλειά πάνω στον εαυτό της την οποία δεν μπορεί να κατορθώσει χωρίς την παροχή δύναμης. Πρέπει να μετατρέψει την κατάσταση της άγνοιας της σε μια κατάσταση γνώσεων, κάτι για το οποίο έχει επίσης ανάγκη φως. Και τα δύο όμως διοχετεύονται στην ψυχή με τη μορφή του λόγου Μου, με αποτέλεσμα να μπορέσει να γίνει στη Γη αυτό που είναι ο προορισμός της, δηλαδή ένα ον που στο πνευματικό βασίλειο μπορεί αδιάκοπα να υποδέχεται φως και να το εκπέμεπει και πάλι. Στην περίπτωση που παρέλειψε αυτό στη Γη, μπορεί να πετύχει φως και δύναμη επίσης στο επέκεινα, αλλά πολύ πιο δύσκολα απ’ό,τι κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής. Πρέπει και στο επέκεινα να της διοχετεύεται ο λόγος Μου, προκειμένου ν’αντλήσει από αυτόν φως και δύναμη, εάν δεν θέλει να παραμείνει μέσα στη σκοτεινή κατάσταση μέσα στην οποία μπήκε στον πνευματικό κόσμο.

Μόλις όμως αγγίξει ο λόγος Μου μια πρόθυμη ψυχή, αυτή αισθάνεται θαυμάσια συγκινημένη, ταράζεται στο εσωτερικό της, σπίθες φωτός την κάνουν ευτυχισμένη και αυξάνουν τη λαχτάρα της για μόνιμο φως, και εκείνη αισθάνεται επίσης μια παροχή δύναμης, η οποία την παροτρύνει σε δραστηριότητα, η οποία αυξάνει και τη θέλησή της να προμηθέψει στον εαυτό της μια τροφή που της λείπει. Δεν πρόκειται μονάχα για λόγια που ακούει η ψυχή που παραλαβαίνει πρόθυμη το δώρο της χάρης Μου το οποίο της προσφέρω, αλλά αισθάνεται ότι της μιλά ένα στοργικό Ον, και η αγάπη αυτού του Όντος συγκινεί την ψυχή πολύ βαθιά, και κατά συνέπεια αυτή αφοσιώνεται εντελώς στην επενέργεια της ομιλίας Μου. . .

Και μόλις η ψυχή έχει βρει αυτή τη θέληση, έχει ξεφύγει από την κατάσταση του σκοταδιού, μια φωτεινότητα λάμπει γύρω της, και η κατανόηση, οι γνώσεις της, αυξάνονται, αφού η δύναμη του λόγου Μου έχει ως αποτέλεσμα αυτή την αλλαγή, επειδή πρόκειται για την άμεση ακτινοβολία Μου πάνω στα όντα που ανοίγονται από μόνα τους στο λόγο Μου. Από αυτό προκύπτει ότι εσείς, οι υπηρέτες Μου στη Γη, έχετε αυτή τη σημαντική αποστολή. . .  να διοχετεύσετε το λόγο Μου στους συνανθρώπους σας ή στις ψυχές στο επέκεινα. Ανάλογα με την προθυμία του ακροατή θα είναι και το αποτέλεσμα στην ψυχή του. Όποιος τον απορρίπτει, θα μείνει μέσα στο σκοτάδι και στην αδυναμία, όποιος τον αποδέχεται, θα ανέβει αναπόφευκτα στα ύψη. . .

Υπάρχει επομένως ένα βέβαιο μέσο για να βοηθηθούν οι ψυχές ν’ανέβουν από το σκοτάδι του πνεύματος. . .  ο λόγος Μου, τον οποίο ωστόσο δεν μπορώ Εγώ ο Ίδιος να διοχετεύω άμεσα στα όντα μέσα στο σκοτάδι, ούτε στη Γη ούτε στο πνευματικό βασίλειο, αλλά ο οποίος πρέπει να μεταδίδεται διά μεσολαβητών εκεί όπου υπάρχουν ψυχές που θέλουν να ενεργήσουν με αγάπη, οι οποίες ωστόσο πρέπει πρώτα να κατέχουν οι ίδιες αυτό που θέλουν να δώσουν και οι οποίες για αυτό ανοίγουν από μόνες τους την καρδιά τους για να παραλάβουν φως και δύναμη από Μένα. Εσείς όμως θα πρέπει να μεταδώσετε τα δώρα της χάρης Μου με αγάπη, επειδή μόνο τότε έχει αποτέλεσμα η δύναμη του λόγου πάνω στις ψυχές στις οποίες φέρεστε με αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5602                14-2-1953

Σκεφτείτε την ψυχή σας μετά το θάνατό σας. . .

Άθλιες μορφές στο επέκεινα. . .

Αυτό που ζητά η ψυχή σας θα πρέπει να της παρασχεθεί. . .  Και όμως, προσέχετε την επιθυμία της ψυχής σας; Τις απαιτήσεις του κορμού σας τις εκπληρώνετε, την επιθυμία της ψυχής σας ωστόσο δεν την ικανοποιείτε. Και έτσι θα γίνει ότι ο πραγματικός σας εγώ θα μπει στο επέκεινα μέσα στη μέγιστη φτώχεια και αδυναμία, αφού κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής δεν κάνετε τίποτα για να θρέψετε και να ενισχύσετε την ψυχή σας. Αυτή πεινά και στερείται όσων έχει ανάγκη και είναι ένα κακόμοιρο ον, ενώ το καλοθρεμμένο κορμί σας θα μείνει πίσω και θα διαλυθεί.

Αν μπορούσατε να δείτε τις άθλιες μορφές στο επέκεινα που αποβίωσαν σε τέτοια κατάσταση, θα τρομάζατε και θα αποστρέφατε έντρομοι το βλέμμα σας. . .  Και όμως σας περιμένει η ίδια μοίρα, στην περίπτωση που ζήσατε τη ζωή σας στη Γη με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνες. Η επίγεια ζωή περνά πολύ γρήγορα, και αυτά που επιδιώκετε, εσείς οι άνθρωποι, και που ίσως και αποκτήσατε, θα πρέπει να τα αφήσετε πίσω ή θα πέσουν θύματα της καταστροφής όσο ζείτε ακόμα στη Γη, και τότε θα πρέπει να καταλάβετε μετανοιωμένοι ότι αφήσατε ανεκμετάλλευτο έναν καιρό της χάρης, ο οποίος θα μπορούσε να σας επιφέρι μια πνευματική επιτυχία ανεκτίμητης αξίας. . .

Χάνετε πολλά μέσω δικής σας απερισκεψίας κατά τη σύντομη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, και ωστόσο ενημερώνεστε και προειδοποιείστε συνέχεια να σκεφτείτε την ψυχή σας, η οποία θα συνεχίζει να ζει όταν πρέπει να βγάλετε το κορμί σας. . .  Γιατί δεν προσέχετε αυτές τις αναφορές, γιατί δεν ακούτε τις προειδοποιήσεις εκείνων που θέλουν να σας βοηθήσουν μέσα στην πνευματική σας ένδεια. . .  Γιατί στρέφετε τα μάτια σας μονάχα στον κόσμο και δεν κοιτάζετε ούτε μια φορά στο εσωτερικό σας για να καταλάβετε την ένδεια της ψυχής σας;. . .  Μεγάλο φόρο τιμής αποτίνετε στον κόσμο, δηλαδή στον αντίπαλο του Θεού, αλλά δεν κάνετε τη μικρή θυσία του να δώσετε στην ψυχή σας τροφή, η οποία συνιστάται στο λόγο του Θεού. . .

Και κατά συνέπεια ούτε εσείς δεν μπορείτε να περιμένετε έλεος κατά την είσοδό σας στο πνευματικό βασίλειο, θα πρέπει να επωμιστείτε τη μοίρα την οποία ετοιμάσατε για την ψυχή σας στη Γη. . .  πείνα και δίψα, σκοτάδι και βάσανα. . .  Αφού δεν μπορεί να θερίσει κάτι που δεν έσπειρε στη Γη. Μπορεί μάλιστα να σωθεί ακόμα και στο επέκεινα, αλλά πόσο τρομερά βάσανα θα προηγηθούν της σωτηρίας της. Πόσο αφάνταστα δύσκολο είναι να παρακινηθεί μια ψυχή ν’αλλάξει τη θέλησή της η οποία στη Γη ήταν στραμμένη σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Δεν μπορεί να δοθεί στην ψυχή αυτό που δεν απόκτησε. . .  Και πρέπει να παλέψει ασύλληπτα για να πετύχει μια βελτίωση της κατάστασής της.

Θα την πετύχει αν το θέλει, αλλά η θέλησή της είναι τόσο τρομερά αδύναμη, και μονάχα μεγάλη αγάπη μπορεί να τη βοηθήσει ν’ανέβει. Και πόσο σπάνια βρίσκει μια ψυχή τέτοια αγάπη. . .  επειδή στη Γη έχει κρυώσει η αγάπη και επομένως την ψυχή την ακολουθεί μόνο λίγη αγάπη. . .  Αν ξέρατε, εσείς οι άνθρωποι, για τη δυστυχία εκείνων των ψυχών, θα τις λυπόσασταν και θα έκαναν την αγάπη σας να φουντώσει· αλλά η πίστη σε αυτά σας λείπει και δεν μπορεί να σας δοθεί παρά τη θέλησή σας. . .  Ωστόσο, ξανά και ξανά η θεϊκή αγάπη σάς φωνάζει: Σκεφτείτε την ψυχή σας. . .  μην την αφήνετε να στερείται όσων έχει ανάγκη κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, γιατί δημιουργείτε για τον εαυτό σας μια βασανιστική μοίρα στην αιωνιότητα. . .  Σκεφτείτε τη ζωή της ψυχής σας μετά το θάνατό σας, προκειμένου να μην χρειαστεί να θυμηθείτε με οδυνηρή μετάνοια τον καιρό σας στη Γη τον οποίο δεν αξιοποιήσατε. . .  Ενεργείτε και δημιουργείτε για την ψυχή σας για να ζήσετε αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5604                16 κ. 17-2-1953

«Πολλοί είναι προορισμένοι, λίγοι όμως εκλεκτοί. . .»

[Παραλείπω τις πρώτες τρεις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Όσον καιρό και να σπουδάσει ο άνθρωπος, δεν θα γίνει ικανός να συλλάβει και να εξηγήσει το πνευματικό νόημα του λόγου Μου. Αφού οι νοητικές γνώσεις δεν μπορούν ν’αντικαταστήσουν αυτά που γνωστοποιεί στον άνθρωπο το Πνεύμα Μου. Το Πνεύμα Μου και πάλι όμως δεν μπορεί να ενεργεί εκεί όπου δεν υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις. Όπου όμως ενεργεί το Πνεύμα Μου, δεν είναι ανάγκη οι νοητικές γνώσεις, εκεί διδάσκω τον άνθρωπο Εγώ ο Ίδιος και βάζω στην καρδιά του την πνευματική αλήθεια με ευνόητο τρόπο, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να έχει πλήρη κατανόηση και πολλές γνώσεις. . .

Από αυτό προκύπτει ότι είναι μάταιος κόπος να θέλει κανείς ν’αντλήσει σοφία από τη Γραφή όσο το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να ενεργήσει. Και έτσι εξηγείται γιατί η ερμηνεία του λόγου Μου είναι τόσο συχνά λάθος, γιατί ερμηνεύεται μονάχα η έννοια των γραμμάτων, όχι όμως η πνευματική έννοια, την οποία έβαλα σε όλα τα λόγια Μου που είπα στη Γη. Αφού την έννοια των γραμμάτων την ερμηνεύει ο νους του ανθρώπου, την πνευματική έννοια το Πνεύμα από Μένα, εφόσον μπορεί να ενεργεί μέσα στον άνθρωπο. Και πόση νοητική δουλειά θέλει τέτοια ερμηνεία. . .  ενώ το Πνεύμα από Μένα εξηγεί το λόγο Μου καθαρά και κατανοητά, χωρίς να χρειαστεί να δραστηριοποιηθεί ο νους.

Και παρ’όλα αυτά ο άνθρπωος αποδίδει αυτή την εξήγηση μ’εντελώς φυσιολογικό τρόπο, σαν να ήταν το αποτέλεσμα του νου του. Όμως η βαθιά σοφία όσων εκφράζει, οι ερμηνείες που είναι κατανοητές σε όλους, μαρτυρούν την ενέργεια του Πνεύματος, αλλά και πάλι μόνο σ’εκείνους που έχουν καλή θέληση και θέλουν να διδαχτούν σωστά. . .  ενώ μια νοητική ερμηνεία δεν δίνει ικανοποιητικές εξηγήσεις στους συνανθρώπους και δεν είναι πειστική. Μονάχα το Πνεύμα δίνει φως, το Πνεύμα μεταδίδει την αλήθεια και μονάχα το Πνεύμα μιλά στην καρδιά, ενώ ο νους μιλά μόνο στο νου και δεν βρίσκει απήχηση μέσα στην καρδιά.

Το Πνεύμα Μου όμως μπορεί να ενεργεί πάντα εκεί όπου υπάρχει αγάπη. . .  μια αγάπη που είναι όλο πρόθυμη να δίνει, που θέλει να βοηθήσει και να λυτρώσει, μια αγάπη που δεν ξέρει άλλες επιθυμίες από το ν’ανακουφίσει την ένδεια, τόσο την πνευματική όσο και την επίγεια. Όπου φαίνεται η γενναιόδωρη, εντελώς ανιδιοτελής αγάπη, εκεί βρίσκεται και πάντα η αλήθεια, επειδή Εγώ είμαι όπου είναι η αγάπη, επειδή το κάθε έργο αγάπης Μ’ελκύει και ο άνθρωπος που ζει μέσα στην αγάπη είναι έντονα συνδεδεμένος μαζί Μου. . .  Και όπου είμαι Εγώ, ενεργεί το Πνεύμα Μου, όπου είμαι Εγώ, είναι η αλήθεια· όπου είμαι Εγώ, εκδηλώνομαι μέσω του Πνεύματος, κάτι που σημαίνει και φως, γνώση. . .  σημαίνει ότι ο άνθρωπος κατέχει γνώσεις που ανταποκρίντοναι στην αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5606                19-2-1953

Η επενέργεια του αντίχριστου πριν το τέλος. . .

Η επενέργεια του αντίχριστου κατά την τελευταία εποχή θα επιταχύνει και το τέλος, αφού τα δεινά των δικών Μου θα φτάσουν στα έσχατα όρια και θα κάνουν αναγκαίο τον ερχομό Μου για να τερματίσω αυτά τα δεινά. Ο αντίχριστος έχει μονάχα ένα στόχο, δηλαδή να Μ’εκθρονιάσει και ν’ανέρθει στο θρόνο ο ίδιος. Επιδιώκει να πάρει από τους ανθρώπους κάθε πίστη σ’έναν προαιώνιο Θεό και Δημιουργό, για ν’αυξηθεί στον ίδιο βαθμό η δική του υπόληψη, για να τον τιμούν και να τον φοβούνται οι άνθρωποι σαν τον Θεό. . .

Δεν θέλει να κατέχει την αγάπη των ανθρώπων, μονάχα τη δουλοπρέπειά τους, θέλει την εξουσία πάνω στα πάντα και επομένως την απολυταρχία. Ωστόσο, όσο οι άνθρωποι έχουν ακόμα πίστη, όσο αναγνωρίζουν από πάνω τους μια Δύναμη στην Οποία θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν, δεν θα ικανοποιήσουν εκείνον που απαιτεί από αυτούς να κάνουν αντίθετα στον Θεό πράγματα. . .  Και για αυτό το λόγο ο αντίχριστος θα πάρει μέτρα ενάντια σ’εκείνη τη Δύναμη, προσπαθώντας να εξαλείψει την πίστη των ανθρώπων σε Μένα, και μάλιστα με αποτρόπαια μέσα, τα οποία θα το κάνουν δύσκολο για τους δικούς Μου να Μου μείνουν πιστοί. . .  Ωστόσο, η δύναμη ν’αντέξουν θα τους παράσχεται άφθονα από Μένα. Θα τους εκδηλώνομαι τόσο φανερά ώστε να ενισχύεται πάντα η πίστη τους, ώστε να δεχτούν όλες τις δυσκολίες αδιαμαρτύρητα με την επίγνωση του ότι μονάχα Εγώ μπορώ να δίνω και να παίρνω και ότι θα τους αμείψω μάλιστα για αυτό που τους έχει επιβληθεί στη Γη.

Η επιδίωξη του αντίχριστου είναι η εξάλειψη της χριστιανικής διδασκαλίας. . .  η εξάλειψη κάθε γνώσης για τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  Ανοίγει ανοιχτά μέτωπο εναντίον Μου. . .  Και αυτό θα είναι το τέλος του. . .  Ο αντίπαλός Μου θα ενσαρκωθεί μέσα σ’έναν άνθρωπο που θα του είναι πλήρως αφοσιωμένος, δηλαδή θα κατέχει εντελώς την ψυχή εκείνου και θα ξεγελάσει πρώτα τους ανθρώπους μέσω διαδικασιών (προσόντων) κάθε είδους, οι οποίες θα του εξασφαλίζουν μεγάλη προσέλευση κόσμου. . .  Και τα λόγια και η πράξεις του θα είναι μια μάσκα, κάτω από την οποία θα κρύβεται το χειρότερο φρόνημα. . .  Την αλαζονεία, το ψέμα, τη δίψα για κέρδος θα τα κρύβει με μεγάλη επιδεξιότητα. Ωστόσο, η έλλειψη αγάπης του θα τον αποκαλύψει σύντομα, δηλαδή μονάχα μπροστά στα μάτια των δικών Μου, αφού απέναντι στους οπαδούς του θα προσποιείτε κατανόηση για όλα τα δεινά, τα οποία όμως δεν θα προσπαθήσει ν’ανακουφίσει, αλλά θα συμβάλει μονάχα στο ν’αυξήσει εκείνα τα δεινά.

Ο θρήσκος θα τον καταλάβει, αφού το καθεστώς του αντίχριστου θα είναι για εκείνον η αιτία πολλών βασάνων. Όποιος όμως τον υποστηρίξει, αυτόν θα θεωρεί φίλο του και θα τον τιμά και θα τον σέβεται. Και έτσι θα σχηματιστούν σύντομα δύο κόμματα. . .  Η πλειοψηφία θα τον υποστηρίξει και μονάχα μια μικρή ομάδα θα Μου μείνουν πιστοί στο φρόνημά τους και στις πράξεις τους. Και αυτοί θα κινδυνεύουν συνέχεια, γιατί ο αντίπαλός Μου θα παρακινήσει τους ανθρώπους να τους βλάψουν με κάθε τρόπο. Ο αντίχριστος θα αμείψει τέτοια μέτρα εναντίον των δικών Μου, προκειμένου να παροτρύνει ν’αποστατήσουν από Μένα ακόμα και τους τελευταίους θρήσκους που θα του προβάλλουν ακόμα αντίσταση.

Θα ξεκινήσει μια περίοδος πολλών δεινών για τους δικούς Μου, και παρ’όλα αυτά θα είναι υποφερτή, επειδή θα μπορέσουν να παραλάβουν ένα ασυνήθιστο δώρο χάρης. . .  επειδή Εγώ ο Ίδιος θα φανερωθώ όπου οι άνθρωποι κινδυνεύσουν να χάσουν τη δύναμή τους. . .  Ξέρω τη θέληση και τη στάση του καθένα που Μου είναι αφοσιωμένος και πράγματι δεν θα επιτρέψω ν’αποκτήσει υπεροχή ενάντια στην ψυχή του ο αντίπαλός Μου. Επιπλέον το τέλος θα είναι κοντά και οι πιστοί Μου θα Μου είναι αφοσιωμένοι στην καρδιά τους, με αποτέλεσμα να μπορέσω να εμφανιστώ μπροστά τους ακόμα και παραβιάζοντας τους νόμους της τάξης για να τους χαρίσω δύναμη.

Και πολλοί θα Με δουν, και τότε καμία δύναμη του κόσμου δεν θα μπορεί να τους αποτρέψει να Με πιστέψουν. . .  Τότε θα παρέδιδαν χαρούμενα ακόμα και τη ζωή τους εάν το απαιτούσα από αυτούς. Αλλά θα σταματήσω το απάνθρωπο παιχνίδι του αντιπάλου Μου. . .  Όταν πιστέψει πως θα το έχει κερδίσει, θα έρθω μέσα στα σύννεφα και θα κρίνω τους ζωντανούς και τους πεθαμένους. . .  Θα πάρω τους δικούς Μου μαζί Μου πριν να εκτελέσω το καταστροφικό έργο Μου πάνω στη Γη και σε όλους τους κατοίκους της. Τα δεινά θα είναι μεγάλα πριν, αλλά η αγάπη Μου θα σας σώσει και η εξουσία Μου θα αλυσοδέσει εκείνον που είναι εναντίον Μου, γιατί ο χρόνος του θα έχει τελειώσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5607                20-2-1953

Απομάκρυνση. . .

Μονάχα μια μικρή ομάδα θα είναι ικανή να Με δει με όλο το μεγαλείο Μου κατά το τέλος της Γης, και αυτή η ομάδα θα είναι που θα απομακρυνθεί μπροστά στα μάτια των συνανθρώπων της, οι οποίοι θα πέσουν θύματα του σωματικού και του πνευματικού θανάτου. Αφού μόλις εκείνοι θα έχουν φύγει από τη Γη, αυτή θα καταστραφεί, δηλαδή ό,τι ζήσει μέσα και πάνω της θα γίνει παρανάλωμα του πυρός. Η γη θα ανοίξει και οι φλόγες θα πετάξουν από μέσα της και δεν θα γλιτώσει κανένα έργο της δημιουργίας. Ωστόσο, αυτό το καταστροφικό έργο δεν θα πλήξει τους δικούς Μου, αφού θα τους πάρω μαζί Μου ήδη πριν, και το θέαμα της ξαφνικής απομάκρυνσής τους θα προκαλέσει φρίκη μέσα στους ανθρώπους, αφού οι δικοί Μου θα εξαφανιστούν ανεβαίνοντας ψηλά μπροστά στα μάτια εκείνων.

Εμένα όμως θα μπορέσουν να δουν μονάχα οι δικοί Μου όταν θα έρθω με όλο το μεγαλείο και τη λαμπρότητά Μου. Για τους άλλους θα μείνω αόρατος, γιατί ποτέ δεν θα δει Εμένα με το μεγαλείο Μου όποιος έγινε δούλος του αντιπάλου Μου. Ωστόσο, πριν να έρθουν στα λογικά τους απέναντι στο υπερφυσικό φαινόμενο μιας απομάκρυνσης προς το ύψος, το τέλος τους θα έχει ήδη έρθει. . .  η Γη θα ανοίξει και θα καταπιεί όσους αποστάτησαν από Μένα και δεν θα έχουν αλλάξει τη στάση τους μέχρι το τέλος.

Η διαδικασία της απομάκρυνσης δεν είναι κατανοητή για τους ανθρώπους αυτής της Γης, αφού θα γίνει κάτι που θα παραβιάσει όλους τους νόμους της τάξης, κάτι αφύσικο, κάτι που παραμένει αναξιόπιστο για όσους δεν Με πιστεύουν και που δεν ξέρουν για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .  Και παρ’όλα αυτά θα γίνει όπως σας την ανακοινώνω. . .  ανθρώπους που θα ζουν ακόμα μέσα στο κορμί τους θα τους μεταφέρω σ’έναν τόπο της ειρήνης μέσα σε μια στιγμή. Αυτοί οι ίδιοι όμως θα βιώσουν συνειδητά αυτή τη διαδικασία και θα Μ’επαινέσουν και θα Με επευφημήσουν. . .  Αφού θα έχουν περάσει επιτυχώς τη δοκιμασία της πίστης τους και θα πάρουν τότε την αμοιβή τους για την αγάπη τους για Μένα και την πίστη τους σε Μένα και θα τους ανοίξω τον παράδεισο. . .  Μια νέα λυτρωτική περίοδος θα ξεκινήσει και οι δικοί Μου θα είναι η αρχή  της νέας γενιάς πάνω στη νέα Γη. . .

Μονάχα η πίστη μπορεί να συλλάβει κάτι τέτοιο, η λογική όμως αντιστέκεται και αμφιβάλλει, ώσπου να έχει έρθει η μέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser