background

επισκέπτες: 4909

Βιβλίο 79

 

7462                24-11-1959

Ο φόβος είναι έλλειψη πίστης. . .

Θέλημά Μου είναι να μην φοβάστε, αλλά μόνο να πιστεύετε πάντα σε έναν Θεό της αγάπης και της παντοδυναμίας, ο Οποίος δεν σας αφήνει μέσα στα δεινά σας. Ο φόβος όμως είναι έλλειψη πίστης. Ο φόβος είναι άγνοια της αγάπης και της παντοδυναμίας του Θεού, Που θέλει να είναι ο Πατέρας σας. . .  Αφού αν πιστέψετε ότι σας αγαπώ, έτσι όπως ένας πατέρας αγαπά τα παιδιά του, θα είστε βέβαιοι ότι δεν επιτρέπω να σας συμβεί τίποτα, οτιδήποτε και να κάνει εναντίον σας ο εχθρός των ψυχών σας.

Το προστατευτικό πατρικό χέρι Μου είναι πάντα πρόθυμο να παρέμβει όταν πρόκειται να σωθεί το παιδί Μου από τα δεινά του. Και μέσα σε δεινά βρίσκεστε τότε που είστε φοβισμένοι και απελπισμένοι, τότε που δεν κατέχετε τη δύναμη της πίστης ότι δεν μπορεί να σας συμβεί τίποτα όσο απευθυνθείτε σε Μένα και Με παρακαλέσετε για προστασία και βοήθεια. Αλλά παρόλο που σας το λέει αυτό ξανά και ξανά το μυαλό σας, η καρδιά σας παραμένει φοβισμένη και λυπημένη, και εδώ πρέπει να επιφέρετε οι ίδιοι τη λύση. . .  δημιουργώντας τον δεσμό μαζί Μου όσο το δυνατό πιο ολόψυχα, με τον Προαιώνιο Πατέρα σας. Αυτός μόνο περιμένει να Με πλησιάσετε μέσω της ολόψυχης προσευχής και να Μου εμπιστευτείτε τις στεναχώριες σας.

Αυτή την ολόψυχη αφοσίωση σε Μένα απαιτώ για να φέρω στην καρδιά σας την εσωτερική ηρεμία που σας λείπει ακόμα. Πρέπει να έρχεστε σε Μένα με όλα τα προβλήματά σας και να Με παρακαλάτε με παιδικό τρόπο να σας βοηθήσω. . .  Και θα σας προσέχω και θα εισακούω τις παρακλήσεις σας, γιατί σας αγαπώ όπως αγαπά ένας πατέρας τα παιδιά του. Ωστόσο, πόσο δύσκολο σας είναι συχνά να Με  πλησιάσετε τον Ίδιο και να συνομιλήσετε μαζί Μου. . .  πόσο συχνά παραμένετε μακριά Μου και βασανίζεστε με τις στεναχώριες σας, ενώ είναι τόσο εύκολο να Μου τις φορτώσετε και να απαλλαχθείτε από αυτές. . .

Έχετε ένα στοργικό Πατέρα, ο Οποίος θα ήθελε να διαμορφώσει όμορφη την επίγεια σας ζωή εάν μόνο Του δώσετε οι ίδιοι το δικαίωμα για αυτό μέσω ενός αυτονόητου ολόψυχου δεσμού μαζί Μου. . .  Εκείνος με τον οποίο είμαι συνδεδεμένος πράγματι δεν θα έχει πια προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα εμφανίζονται μόλις χαλαρώσετε το δεσμό, γιατί δεν σας βάζω δεσμά, αλλά λαχταρώ την εθελοντική σας αφοσίωη σε Μένα. . .  Και αυτή να την αποδείξετε μέσω της ολόψυχης αγάπης και μέσω της οικείας συνομιλίας σας μαζί Μου, εμπιστεύοντάς Μου όλες τις στεναχώριες σας και παρακαλώντας Με να σας απαλλάξω από αυτές. . .  Τότε θα χρειαστεί μόνο να περιμένετε και όλα θα γίνουν έτσι όπως τα επιθυμείτε. . .  θα απαλλαχθείτε από όλες τις στεναχώριες σας.

Και ούτε στην περίπτωση που σας πιέζουν δυνάμεις του σκότους δεν χρειάζεται να φοβάστε. Αφού δεν μπορούν να σας βλάπτουν όσο η θέλησή σας είναι στραμμένη σε Μένα, όσο λαχταράτε Εμένα και την οριστική ενοποίηση μαζί Μου. . .  Και επομένως πάντα μόνο ρωτάτε τον εαυτό σας πού είναι στραμμένη η ενδόμυχη λαχτάρα σας. Και στην περίπτωση που είναι στραμμένη σε Μένα, μπορείτε να έχετε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η λαχτάρα Μου για σας δεν θα σας εγκαταλείψει, ότι θα σας προστατεύω από κάθε επίθεση, από οπουδήποτε και να έρθει. . .  Θέλω να σας κατέχω κάποτε και δεν θα επιτρέπω να χαθείτε, όσο οι ίδιοι έχετε στόχο Εμένα και επιδιώκετε θα έρθετε κοντά Μου. . .  Για αυτό το λόγο είναι περιττή κάθε ανησυχία και κάθε φόβος. . .  Ανήκετε σε Μένα και θα μείνετε δικοί Μου αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7463                26-11-1959

Ποιος ήταν ενσαρκωμένος μέσα στον Αδάμ;. . .  α

Πάντα οδηγείστε σωστά διά του Πνεύματός Μου και εξοικειώνεστε διανοητικά με την αλήθεια. Αυτή την υπόσχεση σας έδωσα και θα πραγματοποιηθεί εάν θέλετε να σας διδάξω ο Ίδιος διά του Πνεύματος.  Αφού το Πνεύμα μέσα σας είναι δικό Μου τμήμα και επομένως ξέρει για όλα όσα θέλετε να ξέρετε:. . .

Στην πρώτη αρχή υπήρχαν μόνο πνεύματα ύψιστης τελειότητας, αφού όλα αυτά τα δημιούργησε το ακούραστο Πνεύμα της αγάπης Μου προς τη δική Του μακαριότητα. Αυτό το Πνεύμα της αγάπης λαχταρούσε την ανταπόκριση της αγάπης Του, λαχταρούσε ένα ον που θα ήταν κατ’εικόνα Του και το οποίο ήθελε να κατέχει. Αυτή η επιθυμία ξεκίνησε τη δημιουργική πράξη. Αυτό το ον εκπήγασε πρώτο από τον Εαυτό Μου, ήθελα να μοιράζω με αυτό όλες τις μακαριότητες της δημιουρικής δραστηριότητας. Γιατί φέρνει αφάνταστη ευδαιμονία σε ένα τέλειο ον το να μπορεί να δημιουργεί ξανά και ξανά ίδια όντα μέσω της θέλησης και της δύναμής του με μεγαλείο και με τη μόνιμη ορμή της αγάπης, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ακριβώς η δημιουργική πράξη. Και το πρωτόπλαστο ον Μου, ο Εωσφόρος ή φορέας του φωτός, βιώνε αυτή την απόλαυση της δημιουργίας με τον ίδιο τρόπο και ήταν αφάνταστα μακάριο. . .

Του άφηνα πλήρη ελευθερία, αφού Μου ήταν αφοσιωμένο με την πιο βαθιά και αγνή αγάπη, και δεν περιόρισα τη δημιουργική του δύναμη. Αφού η δύναμη της αγάπης Μου πλημμύριζε διαρκώς αυτό το πρωτόπλαστο ον και η θέλησή του ήταν εντελώς ελεύθερη, η οποία όμως συμφωνούσε πλήρως με το δικό Μου θέλημα, γιατί η αγάπη του για Μένα ακτινοβολούσε σε ύψιστο βαθμό. . .  Κατά συνέπεια, από αυτό το δεσμό της αγάπης μπορούσαν να προκύπτουν μόνο ομοειδή όντα ύψιστης τελειότητας. . .  όντα που ήταν αληθινά κατ’εικόνα Μου, έτσι όπως ήταν αρχικά κατ’εικόνα Μου και το πρωτόπλαστο πνεύμα.

Όταν ξεκίνησε ο διχασμός της θέλησής του, όταν ο Εωσφόρος με πλήρη δύναμη και φως άρχισε να κάνει συγκρίσεις μεταξύ Μου και του εαυτού του. . .  όταν η αγάπη του μειωνόταν πού και πού και εμφανιζόταν μια ορισμένη φιλαυτία, η ακτινοβολία του μειωνόταν επίσης πού και πού. Και αυτό είχε αποτέλεσμα και στα όντα που δημιουργούνταν παρ’όλα αυτά μέσω της θέλησής του και μέσω της ακτινοβόλησής του από τη δύναμή Μου. Αυτά τα όντα είχαν επίσης ύψιστη τελειότητα, αλλά και αυτά κατεύθυναν λάθος πού και πού τη θέλησή τους. Αφού αυτή ήταν εντελώς ελεύθερη και παρέμεινε εντελώς ελεύθερη μέσα σε όλα αυτά τα όντα που έπλασαν η θέληση και η δύναμη και των δύο μας.

Η φύση των όντων ήταν όμοια με εκείνη του δημιουργού τους, αλλά αφού η δύναμη της αγάπης Μου ήταν η αρχέγονη ουσία τους, είχαν επίσης θεία φύση. Ήταν τέλεια, γιατί από Μένα και από τη δύναμή Μου δεν μπορούσε να εκπηγάσει τίποτα το ατελές. Η ελεύθερη θέληση όμως είναι αναγκαστικά ένα χαρακτηριστικό ενός τέλειου όντος και αυτή μπορούσε να εξελιχθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επομένως, δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα όντα έπρεπε αναπόφευκτα να εναρμονιστούν με τη φύση του δημιουργού τους. Γιατί η δύναμη από Μένα, η οποία συμμετείχε πάντα στη δημιουργική πράξη, ήταν πάντα η εγγύηση ότι μετά από τα όντα που δημιουργήθηκαν πρώτα δεν θα προέκυπτε τίποτα το δευτερεύον από τη θέληση του δημιουργού. . .  Γιατί η ελεύθερη θέληση χαρίζεται στο κάθε ον και γιατί αυτή απαιτούσε την ευδοκίμηση του ίδιου του όντος.

Και το αποτέλεσμα αυτής της ελεύθερης θέλησης ήταν ότι στην πτώση στο βάθος συμμετείχαν επίσης όντα που εκπήγασαν πρώτα από εμάς. Ο βαθμός του φωτός της αγάπης τους δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψει την πτώση τους, αλλά εκείνα τα όντα έκαναν κατάχρηση της ελεύθερης θέλησής τους, έτσι όπως και ο Εωσφόρος, ο ίδιος ο φορέας του φωτός, η υπερκαταπληκτική φύση του οποίου δεν θα έπρεπε ποτέ να πέσει, γιατί είχε τις πιο φωτεινές γνώσεις. . .  Για αυτό το λόγο όμως είναι ακόμα περισσότερο καταδικαστέα η πτώση του, καθώς και η πτώση εκείνων των πρώτων όντων. . .  όπως αντίθετα τα όντα που δημιουργήθηκαν αργότερα αντιστάθηκαν και αποδεσμεύτηκαν από αυτόν όταν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους και αποφάσισαν για τον Κύριό τους. . .

Και ένα τέτοιο αρχέγονο πνεύμα που είχε πέσει ήταν ο Αδάμ, η ψυχή του οποίου είχε το δικαίωμα να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος εξαιτίας της ωριμότητάς της. Αυτή ωστόσο δεν τον προστάτεψε από το να πέσει εκ νέου. . .  επειδή απότυχε και πάλι η ελεύθερη θέλησή του. . .  όχι όμως επειδή ήταν πολύ αδύνατος για να πάρει τη σωστή απόφαση. . .  Ήθελε να είναι μεγαλύτερος από τον Θεό. . .  Αυτή ήταν η αρχέγονη αμαρτία του, ήταν η εκ νέου αμαρτία μέσα στον παράδεισο. . .

Και ήθελα να δημιουργήσω παιδιά τα οποία θα έβλεπαν σε Μένα τον Πατέρα τους και την αγάπη των οποίων λαχταρούσα, γιατί η αφάνταστη αγάπη Μου επιθυμεί διαρκώς την ανταπόκριση του εαυτού της. . .  Σε αυτή την αγάπη βασιζόταν ολόκληρη η δημιουργική Μου πράξη, η δημιουργία όλων των αρχέγονων πνευμάτων και επίσης αργότερα η δημιουργία γήινου-υλικού είδους, γιατί θέλω κάποτε να κερδίσω αυτή την αγάπη, παρόλο που θα θέλει αιώνια χρονικά διαστήματα. . .

Ξανά και ξανά προσπαθώ να κάνω κατανοητά σε σας τους ανθρώπους το μέγεθος και το βάθος της αγάπης Μου. Αλλά πριν να μην έχετε γίνει οι ίδιοι αγάπη, πριν να μην διαμορφώσετε και πάλι τον εαυτό σας έτσι ώστε θα μπορεί να σας πλημμυρίζει η δύναμη της αγάπης Μου όπως στην αρχή, δεν θα είστε ικανοί να συλλάβετε το βάθος της αγάπης Μου. . .  Να ξέρετε όμως ότι μπορείτε να αγγίξετε την καρδιά Μου, ότι εκπληρώνω όλες τις παρακλήσεις σας, ότι θα σας οδηγήσω στην αλήθεια και θα σας χαρίσω φως. Γιατί ξέρω ότι μονάχα το φως χαρίζει μακαριότητα, γιατί το φως πηγάζει από την αγάπη και γιατί κατέχετε ολόκληρη την αγάπη Μου, ακόμα και αν δεν είστε ικανοί να την αισθάνεστε. . .  Αλλά σας δίνω ξανά και ξανά αποδείξεις της αγάπης Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7464                27-11-1959

Εκμετάλλευση του χρόνου στη Γη για την απελευθέρωση από τη μορφή. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Το λυτρωτικό σχέδιο διαδραματίζεται σύμφωνα με τη δίκαιη τάξη. Το αρχέγονο πνεύμα που έπεσε κάποτε πρέπει να διανύει την κάθε φάση και πρέπει η κάθε φάση να θεωρείται ένα διάστημα όπου το πνευματικό θα πρέπει να αποδείξει την προθυμία του. Για αυτό το λόγο δεν μπορεί να παραλειφθεί ή να πηδηθεί αυθαίρετα μια φάση. Και κατά συνέπεια η λύτρωση απαιτεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο όμως μπορεί να τερματιστεί στο στάδιο του ανθρώπου, μπορεί όμως επίσης να παραταθεί και πάλι αιώνια. Πάντα όμως απαιτείται ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει κάποτε αυτή η ενσάρκωση του πνευματικού ως άνθρωπος.

Αυτός ο χρόνος των προηγούμενων ενσαρκώσεων μπορεί μεν να μειωθεί λίγο στην περίπτωση που το οντώδες εγκαταλείπει τη σκληρή του αντίσταση και ανεβαίνει μέσα σε πιο ελαφριές μορφές. Αλλά η μείωση της διάρκειας είναι ελάχιστη σε σύγκριση με το χρόνο όπου το ον είναι ακόμα φυλακισμένο μέσα σε μια σκληρή μορφή και θα έπρεπε να ελευθερωθεί από αυτή. Αυτό το χρονικό διάστημα λοιπόν δεν μπορείτε να το εκτιμήσετε εσείς οι άνθρωποι και πρέπει να αρκεστείτε στη γνώση ότι βαδίζατε ήδη για ατελείωτα χρονικά διαστήματα πάνω σε αυτή τη Γη πριν είχατε τη χάρη να ενσαρκωθείτε ως άνθρωποι. . .  Και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να εκτιμήσετε και να αξιολογήσετε ιδιαίτερα αυτή τη χάρη και να κάνετε τα πάντα για να απαλλαχθείτε οριστικά από την τελευταία σας μορφή, για να μην επιβεβαιωθείτε εκ νέου μέσα στη σκληρή ύλη, με αποτέλεσμα να πρέπει να διανύσετε άλλη μια φορά το βασανιστικό δρόμο εάν αποτύχετε.

Μπορείτε πράγματι να πείτε ότι βαδίζετε χωρισμένοι από τον Θεό και δυστυχισμένοι εδώ και αινωιότητες. Αλλά οι ίδιοι μπορείτε να τελειώσετε αυτή την κατάσταση, και για αυτό το λόγο ενημερώνεστε ξανά και ξανά για  την αποστολή που έχετε στη Γη: να λυτρωθείτε από μια αιχμαλωσία που έχει ήδη αιώνια διάρκεια. . .  Είστε ικανοί για αυτό, αφού έχετε πολλά βοηθήματα στη διάθεσή σας. Δεν χρειάζεται να διανύσετε μάταια την επίγεια σας πορεία, έχετε μια πολύ βέβαιη εγγύηση για τη λύτρωσή σας: τον Ίδιο τον θείο Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος σας εξαγόρασε από την αιχμαλωσία σας μέσω του αίματός Του στο σταυρό.

Χωρίς τη βοήθειά Του θα ήσασταν πράγματι πολύ αδύνατοι για να ολοκληρώσετε το έργο της λύτρωσης. Μαζί Του όμως μπορείτε να το κατορθώσετε, αφού σας βοηθά, σας παρέχει δύναμη όπου μόνοι είστε πολύ αδύνατοι. Σας απελευθερώνει από τον μέχρι τώρα κύριό σας εάν μόνο έχετε την επιθυμία να λυτρωθείτε από Εκείνον. . .  Τότε η επίγεια σας πορεία μπορεί να τελειώσει οριστικά, μπορείτε να απαλλαχθείτε από οποιαδήποτε εξωτερική μορφή και μπορείτε να μπείτε ξανά στην αληθινή σας πατρίδα ως καθαρά πνεύματα. . .

Το ατελείωτο χρονικό διάστημα της αιχμαλωσίας σας θα τελειώσει, γιατί η θέλησή σας αποδείχθηκε καλή, γιατί στράφηκε στον Έναν Που μόνο μπορεί να σας φέρει τη λύτρωση: στον Ιησού Χριστό, μέσα στον Οποίο ενσακρώθηκε η Ίδια η Αιώνια Θεότητα για να σας λυτρώσει, για να σβήσει την ενοχή της αμαρτίας σας, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν αυτή η μεγάλη απόστασή σας από τον Θεό. . .  Αλλά η επίγεια σας ζωή είναι σύντομη, και για αυτό το λόγο πρέπει να κάνετε τα πάντα για να πετύχετε αυτή τη λύτρωση ακόμα πριν το σωματικό σας θάνατο, για να μην μπείτε στο άλλο βασίλειο σε δέσμια κατάσταση. Γιατί εκεί η λύτρωσή σας θα ήταν πολύ πιο δύσκολη, γιατί ισχύει και εκεί η ελεύθερη θέλησή σας, γιατί πρέπει οι ίδιοι να θέλετε να λυτρωθείτε από τον Ιησού Χριστό.

Μην αφήνετε να περάσει ο χρόνος σας στη Γη χωρίς να δουλέψετε με σοβαρότητα στη λύτρωσή σας, χωρίς να παραδοθείτε στον Έναν Που μόνο μπορεί να σας απελευθερώσει από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .  Σκεφτείτε το ατελείωτο χρονικό διάστημα του δρόμου που έπρεπε ήδη να διανύσετε και  αξιοποιήστε το δώρο της χάρης της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι. Επιδιώξτε να δημιουργήσετε το δεσμό με τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε για σας στο σταυρό για να τελειώσει την αιώνιας διάρκειας κατάσταση των βασάνων σας και για να σας ανοίξει το φωτεινό βασίλειο, προκειμένου μετά την επίγεια σας ζωή να μπορέσετε να μπείτε σε εκείνο και να είστε και να παραμείνετε και πάλι μακάριοι, έτσι όπως ήσασταν στην αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7465                28-11-1959

Ποιος ήταν ενσαρκωμένος μέσα στον Αδάμ;. . .  β

Μέσα σε όλα τα δεινά μπορείτε να έρχεστε σε Μένα, είτε είναι επίγεια είτε πνευματικά τα προβλήματα που να σας πιέσουν. Αφού σας αγαπώ και θέλω ευχαρίστως να εκπληρώνω τις παρακλήσεις σας: Το Προαιώνιο Πνεύμα Μου Με παρακίνησε να δημιουργώ. . .  Η Αγάπη Μου ήταν τεράστια, η Σοφία Μου αξεπέραστη και η Δύναμή Μου ατελείωτη. . .  Η Αγάπη όμως ήταν Δύναμη Που ήθελε να έχει κάποιο αποτέλεσμα, Που ήθελε να εκδηλωθεί, Που ήθελε να δημιουργήσει πράγματα, κάτι που Μου προκαλούσε μέγιστη ευτυχία.

Η Αγάπη Μου, η Οποία δεν μπορούσε να χαρίζει τον Εαυτό Της, επιθυμούσε ένα σκεύος μέσα στο οποίο να ρεύσει, δηλαδή δημιούργησε για τον Εαυτό Της το σκεύος, γιατί εκτός από Εμένα δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να μαζέψει το τεράστιο ρεύμα της αγάπης Μου και που θα μπορούσε να το απολαύσει. Και αυτό το σκεύος το τοποθέτησα εκτός του Εαυτού Μου ως ένα ομοειδές ον, ως το ομοίωμά Μου. Το γεγονός ότι αυτό το ον το γέμιζαν το ίδιο δημιουργικό πνεύμα και η ίδια η δημιουργική θέληση όπως γέμιζαν και τον Εαυτό Μου ήταν αναπόφευκτο, αλλιώς το ον δεν θα ήταν «ομοίωμά» Μου. Και ήθελα να αισθάνεται το ον την ίδια μακαριότητα την οποία προκαλεί η «δημιουργική πράξη». Και για αυτό το λόγο από τη δύναμη της αγάπη και από τη θέληση και των δύο μας προέκυψαν αμέτρητα ομοειδή όντα. . .  Επρόκειτο για μια δημιουργική πράξη που μπορεί να περιγραφτεί μόνο έμμεσα σε σας τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί με όλες τις λεπτομέρειες. . .

Πρέπει όμως να κάνετε διάκριση μεταξύ αυτών των πλασμάτων Μου που εκπήγασαν από τη δύναμή Μου και από τη θέλησή του και του πρωτόπλαστου όντος, το οποίο τοποθέτησε εκτός του Εαυτού Μου η δική Μου Αγάπη. . .  Αυτό το ον, ο Εωσφόρος, είχε το δικαίωμα να θεωρείται όμοιο-με-τον-Θεό ον έως τότε που έπεσε. . .  Το είχα βάλει στο πλευρό Μου και απαιτούσα από αυτό μόνο την αναγνώριση του Εαυτού Μου, δηλαδή την αναγνώριση του ότι το είχα δημιουργήσει με τη δύναμή Μου. . .  Και θα είχε μείνει το πιο μακάριο ον, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργεί και να ενεργεί δίπλα Μου ως αληθινό ομοίωμα, το οποίο πλημμυριζόταν πλήρως από τη δύναμή Μου, μόνο που εξαρτιόταν από Εμένα εξαιτίας αυτής της ακτινοβόλησης από τη δύναμή Μου. . .  Αυτή την εξάρτηση όμως δεν θα χρειαζόταν ποτέ να αισθανθεί το ον εάν η θέλησή του δεν είχε αλλάξει στόχο και αν η βαθιά αγάπη του για Μένα δεν είχε μειωθεί. . .

Δεν εκπλήρωσε την απαίτησή Μου, δεν ήθελε να Με αναγνωρίσει ως την πηγή της δύναμη, με αποτέλεσμα να πέσει στην πιο βαθιά άβυσσο. . .  Τράβηξε μαζί του και πολλούς οπαδούς. . .  όντα τα οποία είχαν δημιουργήσει η αγάπη και η δύναμη και η θέληση και των δύο μας. Το πρωτόπλαστο ον Μου είναι εντελώς ελεύθερο να διαλέξει το δρόμο που θα πάρει. . .  Το δρόμο του οντώδες το οποίο τράβηξε μαζί του στο βάθος τον καθορίζει το θέλημά Μου, δηλαδή ετοιμάζω για αυτό το πεσμένο οντώδες ένα δρόμο πάνω στο οποίο θα μπορέσει να επιστρέψει σε Μένα και θα το κάνει μάλιστα, στον Προαιώνιο Δημιουργό και στην Προαιώνια Αρχή του.

Αυτό τον ίδιο δρόμο τον οποίο με τη Σοφία Μου κατάλαβα ως αποτελεσματικό θα μπορούσε να τον  πάρει και ο Εωσφόρος. Αλλά ως εντελώς ελεύθερο ον τον δημιούργησα κάποτε και ως εντελώς ελεύθερο ον θα πρέπει να πάρει το δρόμο της επιστροφής με την ελεύθερη θέλησή του. . .  Ήταν το ομοίωμά Μου, δεν εξαρτιόταν από Μένα, γιατί η Αγάπη δεν θα είχε ποτέ επιτρέψει μια μείωση της δύναμης από την πλευρά Μου. . .  Ήταν το ομοίωμά Μου, την ελεύθερη θέληση του οποίου σέβομαι, όσο λάθος και να είναι η κατεύθυνση την οποία ακολουθεί. . .  Δεν θα τον εξαναγκάσω με κανέναν τρόπο και θα περιμένω ώσπου να ξεκινήσει εθελοντικά την επιστροφή του σε Μένα. . .  Αλλά ακόμα βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό. . .  Και όταν γίνεται λόγος για το ότι ο Εωσφόρος ενσαρκώθηκε μέσα στον Αδάμ, αυτό σημαίνει ότι η εωσφορική αρχή βρισκόταν μέσα σε όλα τα όντα που έπεσαν. . .

Το εωσφορικό πνεύμα λοιπόν, δηλαδή οτιδήποτε αντίθετο στον Θεό, πρέπει να υποβληθεί στην ενσάρκωση ως άνθρωπος. Και έτσι έπρεπε και ο Αδάμ, δηλαδή το αρχέγονο πνεύμα που είχε ενσαρκωθεί μέσα του με όλες τις εωσφορικές ορμές και διαθέσεις, να πάρει ως τόπο διαμονής του μια ανθρώπινη μορφή, προκειμένου να αποδεσμευτεί από ακριβώς αυτό το εωσφορικό πνεύμα, προκειμένου να στραφεί και πάλι εντελώς σε Μένα. Αφού μπορούσε και ως άνθρωπος να Με αναγνωρίσει ως τον Προαιώνιο Θεό και Δημιουργό του. Θα έπρεπε και ο Εωσφόρος να διανύσει την πορεία μέσα από την ύλη, μέσα από ολόκληρη τη δημιουργία, εάν υπήρχε έτοιμη για αυτόν μια ανθρώπινη μορφή με σκοπό την αναμετατροπή του προς Εμένα. . .  Αφού το ακόμα εντελώς αδάμαστο πνεύμα του θα είχε σπάσει κάθε μορφή, κάτι που έγινε μάλιστα όταν δοκιμαστικά μπήκε μέσα στην πρώτη του μορφή. . .

Αυτή συνίστατο μόνο από μαλακή, εύκαμπτη ύλη, η οποία δεν θα μπορούσε να κρατήσει το αδάμαστο πνεύμα του πρωτόπλαστου όντος Μου. . .  ενώ το αρχόγονο πνεύμα του Αδάμ είχε μια ωριμότητα όπου μέχρι έναν ορισμένο βαθμό αισθάνθηκε καλά μέσα σε αυτή τη μορφή και θα μπορούσε να αντισταθεί στους πειρασμούς του Εωσφόρου, τους οποίους εφάρμοσε αυτός για να κερδίσει και πάλι για τον εαυτό του τον πεσμένο αδερφό του που είχε σχεδόν φτάσει στον προορισμό του. Ο Εωσφόρος ήταν ο αντίπαλός Μου, είναι ακόμα και θα μείνει ο αντίπαλός Μου ώσπου και το τελευταίο πνευματικό ον που τραβήχθηκε από εκείνον στην άβυσσο θα έχει ξεκινήσει το δρόμο της επιστροφής του σε Μένα. . .  Μόνο τότε θα αναλογιστεί και εκείνος την κατάστασή του και θα Μου παραδοθεί εθελοντικά. Θα διαρκέσει όμως ακόμα αιωνιότητες ώσπου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7467                30-11-1959

Τροποποίηση του θεϊκού λόγου. . .

Μόνο η επιθυμία σας να στέκεστε μέσα στην αλήθεια σας εγγυάται τέτοια. . .  Στην περίπτωση όμως που θέλετε να είναι αλήθεια μια προκατάληψη, δεν θα είστε προστατευμένοι από την πλάνη, αφού τότε οι σκέψεις σας δεν είναι πια στραμμένες καθαρά πνευματικά και μπορούν να παραπλανηθούν από εκείνον που είναι εχθρός της αλήθειας. Και αυτός έχει πράγματι πολλές δυνατότητες να μπει κρυφά και να υπονομεύσει αληθινά διανοητικά αγαθά. Γιατί οι άνθρωποι χαραμίζονται πρόθυμα να τροποποιούν ξανά και ξανά το θεϊκό λόγο Μου ή να τον επεξεργάζονται, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτες οι ανθρώπινες προσθήκες.

Ο λόγος Μου τις περισσότερες φορές παραμένει αγνός μόνο στο πρωτότυπο κείμενο. . .  και οποιαδήποτε αλλαγή θέτει σε κίνδυνο το νόημα και την αλήθεια. Και εν άγνοια των διαδικασιών σχετικά με τη δημιουργία ολόκληρου του οντώδους [= των όντων· σημείωση της μεταφράστριας], εν άγνοια της διαδικασίας της αναμετατροπής του οντώδους προς Εμένα προσμίχθηκαν συχνά στο λόγο δικές τους έννοιες, δικές τους απόψεις και δικές τους υποθέσεις των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να ανοιχθεί ο δρόμος στην πλάνη. Ακολούθως αυτή ήταν δύσκολη να εξαλειφθεί, και κατά συνέπεια με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε μια διαφορετική εικόνα που δεν ανταποκρινόταν πια στην καθαρή αλήθεια.

Αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. . .  Τίποτα το τέλειο, το αγνό, δεν θα διατηρηθεί τόσο τέλειο και αγνό μεταξύ των ανθρώπων που είναι οι ίδιοι ακόμα ατελείς και βρίσκονται υπό την επιρροή του αντιπάλου Μου. . .  Αφού η μόνιμη επιδίωξή του είναι να ανασκευάσει το λόγο Μου από πάνω και να κάνει ξανά και ξανά να φανεί αμφίβολη η αλήθεια. Και το πετυχαίνει συχνά αυτό, στην περίπτωση που η επιθυμία των ανθρώπων για την καθαρή αλήθεια δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να καταλάβουν το φως όπου αυτό θα τους φέξει.

Αλλά θα είναι πάντα δύσκολο να εξαλειφθούν τα λάθη που έγιναν με τέτοιον τρόπο. Αφού τέτοια κολλούν κατά πολύ πιο εύκολα μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων από ό,τι η καθαρή αλήθεια. Ωστόσο, θα τα καταλάβετε εάν έχετε την επιθυμία να σας διδαχθεί η καθαρή αλήθεια. Θα καταλάβετε από τα συμφραζόμενα ότι και πώς μπήκε κρυφά η πλάνη και επίσης θα είστε ικανοί να την απορρίψετε.

Αφού δίνω ξανά και ξανά τον αγνό λόγο από τα ύψη επειδή καταλαβαίνω πού κινδυνεύει η αλήθεια. . .  και επειδή ξέρω ότι υπάρχουν πάντα άνθρωποι που «επεξεργάζονται» το λόγο Μου με την καλύτερη θέληση και με πίστη αλλά ωστόσο με μια ορισμένη πνευματική αλαζονεία. Τέτοιες επεξεργασίες δεν είναι καθόλου ανάγκη, γιατί διοχετεύω την αλήθεια σε σας τους ανθρώπους με ευνόητο και εύκολο τρόπο, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται καμία τροποποίηση από εσάς. Αφού μόνο ένα αφυπνισμένο πνεύμα μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από την πλάνη, ένα αφυπνισμένο πνεύμα όμως γνωρίζει την αποκλειστική αξία του λόγου Μου από πάνω και δεν θα τολμούσε να προβεί σε αλλαγές.

Και εσείς οι άνθρωποι θα έπρεπε πάντα μόνο να είστε ευγνώμονες στην περίπτωση που σας αστράφτει ένα δυνατό φως και διώχνει ξανά και ξανά τις σκιές της πλάνης. . .  Θα έπρεπε να είστε ευγνώμονες ότι σας μιλάω ξανά και ξανά για να σας ενημερώσω αληθινά, προκειμένου να μην κινείστε μέσα σε λανθασμένη σκέψη και κατά συνέπεια να μην είστε πια ικανοί να αναγνωρίζετε την αλήθεια. . .  Εσείς που θέλετε να είστε δικοί Μου θα έπρεπε να βαδίζετε μέσα στην αλήθεια, αφού μονάχα αυτή είναι φως και μονάχα το φως είναι μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7469                2-12-1959

Η ατελείωτα μεγάλη πτώση στο βάθος. . .

Ο δρόμος της επιστροφής. . .

Το έργο της επαναπροώθησης διαδραματίζεται σύμφωνα με το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. Πρέπει να διανύει το ον τη μια φάση μετά την άλλη, δεν μπορεί καμία φάση να παραλειφθεί αυθαίρετα, τα πάντα συμβαίνουν σύμφωνα με την αιώνια τάξη Μου. Η επιστροφή γίνεται με τον ακριβώς ίδιο τρόπο όπως διαδραματίστηκε κάποτε η αποστασία από Μένα, μόνο που τα όντα έπεσαν σε ατελείωτο κενό, ενώ η επιστροφή γίνεται μέσα από τα κάθε είδους δημιουργήματα, με αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο  να εγγυηθεί η άνοδος, γιατί η αγάπη Μου και η σοφία Μου το θεωρούσαν καλό.

Αλλά θα περάσουν ατελείωτα χρονικά διαστήματα ώσπου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο της επαναπροώθησης, ώσπου το πεσμένο ον να έχει τη δυνατότητα να κατοικήσει στη Γη ως άνθρωπος για να κάνει το τελευταίο βήμα προς την τελειότητα. . .  Πρόκειται για ατελείωτα χρονικά διαστήματα, τα οποία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε εσείς οι άνθρωποι. Η πτώση στο βάθος όμως απαιτούσε ακόμα πολύ περισσότερο χρόνο, εάν ήθελε κανείς να την εκτιμήσει με μια χρονική έννοια. . .  Τότε όμως δεν υπήρχαν ακόμα οι έννοιες του χρόνου και του χώρου, αφού τα πάντα ήταν ατελείωτα για το πνευματικό που αποστάτησε από Μένα. . .  επειδή μέσω της συνεχώς αυξανόμενης απόστασής του από Μένα το πνευματικό [. . .] [εδώ ακολουθεί μια λέξη που δεν υπάρχει πραγματικά με το νόημα με το οποίο χρησιμοποιείται στο πρωτότυπο γερμνανικό κείμενο: «veröden» Η αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά θα ήταν «ερημώνω». Σ.τ.μ.] όλο και περισσότερο, δηλαδή η έλλειψη της δύναμης της αγάπης προξενούσε μέσα στο πνευματικό ένα αίσθημα του κενού και της ερημιάς, το οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ πριν.

Και σε αυτή την κατάσταση μειώθηκε και κάθε γνώση του, η σκέψη του μπερδεύτηκε, το οντώδες δεν ήταν πια ικανό να λογοδοτήσει στον εαυτό του για αυτό που είχε γίνει. Το σκοτάδι γύρω από το ον αυξανόταν όλο και περισσότερο, ώσπου αυτό δεν είχε πια τη συνειδητότητα του εαυτού του και  σκληρύνει η ουσία του. . .  ώσπου είχε εξαφανιστεί οποιαδήποτε ζωτική δύναμη μέσα του. . .  Μόνο τότε άρχισα πάλι να το φροντίζω. . .  Μόνο τότε δημιούργησα την πλάση από αυτό το οντώδες που δεν είχε πια τη συνειδητότητα του εαυτού του και η πνευματική ουσία του οποίου είχε σκληρύνει. Και αυτή την αποσκληρυμμένη ουσία του την αναμόρφωσα σε ποικίλου είδους δημιουργήματα. . .

Επομένως, η δημιουργία ήταν δύναμη που ακτινοβολήθηκε κάποτε από Μένα ως κάτι το οντώδες [= ως όντα· εξήγηση της μεταφράστριας] και η οποία μόνο είχε αναμορφωθεί για ένα σκοπό, δηλαδή για να υπηρετήσει το οντώδες σύμφωνα με το θέλημά Μου, γιατί ήθελε κάποτε να εξουσιάσει και έπεσε σε απύθμενο βάθος εξαιτίας αυτής της αμαρτίας. . .  Ήθελα να ανέβει ξανά μέσω της υπηρεσίας, με δεμένη τη θέλησή του μεν, αλλά με τη βεβαιότητα ότι θα μειώσει τον ατελείωτα μακρύ δρόμο της πτώσης του στο βάθος. . .  Διά της υπηρεσίας μέσα στην αναγκαστική κατάσταση θα έπρεπε να ανεβαίνει σταδιακά στα ύψη. . .  μέχρι ένα στάδιο όπου θα έπρεπε επίσης να υπηρετήσει, αλλά με την ελεύθερη θέλησή του, χωρίς να εξαναγκαστεί από Μένα. . .  Γιατί μόνο τότε μπορεί να κάνει τα τελευταία βήματα προς την τελειότητά του, γιατί χρησιμοποιεί με το σωστό τρόπο την ελεύθερη θέλησή του μόνο τότε που από μόνο του υπηρετεί με αγάπη.

Πρόκειται για ένα ατελείωτα μακρύ δρόμο τον οποίο πρέπει να διανύσει το πνευματικό που έπεσε κάποτε, αλλά ο δρόμος τού έχει προκαθοριστεί από Μένα. . .  Η επιτυχία μεν κινδυνεύει στο τελευταίο στάδιο ως άνθρωπος, ωστόσο η τελευταία δοκιμασία της θέλησής του δεν μπορεί να αποφευχθεί. Πρέπει το ον να τη δώσει με την ελεύθερη θέλησής του και για αυτό το λόγο υπάρχει η δυνατότητα να αποτύχει ο άνθρωπος. . .  Αυτό όμως δεν Με εμποδίζει να υλοποιήσω το σωτήριο σχέδιό Μου, ο στόχος του οποίου είναι η επαναπροώθηση ολόκληρου του πεσμένου πνευματικού. Κάποτε θα πετύχω το στόχο αυτό και κάνω ό,τι περνά από το χέρι Μου για να μην διανύσει ο άνθρωπος μάταια την επίγεια του πορεία. Αλλά δεν μπορώ να τον εξαναγκάσω, γιατί ό,τι κάνει πρέπει να γίνει εθελοντικά και γιατί πρέπει να υπηρετήσει με αγάπη εθελοντικά για να του φέρει επιτυχία η πορεία του και για να απελευθερωθεί από κάθε μορφή στο τέλος της ζωής του στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7471                5-12-1959

Η αποστασία των όντων από τον Θεό. . .

Αρχικά ολόκληρο το οντώδες [=όλα τα όντα· εξήγηση της μεταφράστριας] ακτινοβολούσε με την πιο φωτεινή λάμψη της τελειότητάς του. . .  Ήταν ίσο με τον Θεό. . .  είχαν δημιουργηθεί τα ομοιώματά Του, μέσα στα οποία καθρεφτιζόταν η Αιώνια Θεότητα, μέσα στα οποία αναγνώρισε ο Θεός τη δική του Ουσία σε ελάχιστο βαθμό. Αφού επρόκειτο για σπινθήρες της Φωτιάς της Αγάπης Του η οποία είχε ακτινοβοληθεί, επρόκειτο για σπινθήρες δύναμης που είχαν πεταχθεί από την Προαιώνια Πηγή της Δύναμης. . .  Αυτά τα όντα ήταν απεριόριστα μακάρια, ήταν κοντά στον Πατέρα, παραλάβαιναν ασταμάτητα τη δύναμη αγάπης, η οποία τους χάριζε μακαριότητα, και μπορούσαν να δημιουργούν και να ενεργούν κατά βούληση, και αυτή η βούλησή τους ανταποκρινόταν στο θέλημα του Θεού. . .

Αλλά αυτή η κατάσταση των όντων δεν παρέμεινε έτσι ώστε η θέλησή τους θα ήταν ίδια με τη θέληση του Θεού. . .  Αφού η θέλησή τους ήταν ελεύθερη και δεν αναγκαζόταν να στραφεί στον Θεό. Μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε κατεύθυνση, είχε και τη δυνατότητα να απομακρυνθεί από τον Θεό και να στραφεί αλλού. . .  Και το έκανε αυτό το οντώδες, οδήγησε λάθος τη θέλησή του. Αφού όμως στόχος ήταν να πετύχουν αυτά τα όντα την ύψιστη τελειότητα, μια δοκιμασία της θέλησής τους δεν μπορούσε να αποφευχθεί, και για αυτό το λόγο τα όντα έπρεπε να επιλέξουν. . .  Ήξεραν ότι είχαν εκπηγάσει από τον Θεό, από μια δημιουργική Δύναμη, η Οποία συνέχισε να τα ακτινοβολεί με τη δύναμη της αγάπης. . .  Ωστόσο, δεν ήταν ικανά να Τη βλέπουν. . .  ενώ μπορούσαν να βλέπουν εκείνο το ον που έλαμπε από το μεγαλείο του, που είχε εκπηγάσει πρώτο από τον Θεό και μέσω της θέλησης του οποίου είχαν δημιουργηθεί ως όντα τα ίδια, με τη χρήση εκείνης της δύναμης από τον Θεό. . .

Αφού είχαν ύψιστη γνώση και κατανόηση εξαιτίας του φωτός της αγάπης που τα ακτινοβολούσε αδιάκοπα, ήξεραν για αυτή τη διαδικασία της δημιουργίας των όντων μέσω της θέλησης του Εωσφόρου και της δύναμης από τον Θεό. . .  Αλλά μπορούσαν να βλέπουν το λαμπερό φωτεινό ον, τον Εωσφόρο, ενώ ο Θεός ο Ίδιος τους ήταν και τους παρέμεινε αόρατος. Και τότε η θέλησή τους θα έπρεπε να αποφασίσει υπέρ του Προαιώνιου Δημιουργού και Διαμορφωτή. . .  Και η θέληση του οντώδους διχάστηκε. . .  μερικά παρέμειναν πιστά στον Δημιουργό τους, τον Οποίο αναγνώρισαν ως τη μόνη   Αρχέγονη Δύναμη, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών των όντων στράφηκαν στο ορατό πνεύμα με τυφλωμένη σκέψη, παρόλο που δεν τους έλειπε η γνώση. Αλλά άφησαν να τα τυφλώσει η ομορφιά του Εωσφόρου, ο οποίος έλαμπε από το μεγαλείο του όσο ήταν ακόμα συνδεδεμένος με τον Θεό.

Ο χωρισμός εκείνου από τον Θεό όμως επεκτεινόταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ώσπου το είναι του είχε σκοτεινιάσει τόσο ώστε δεν τον επιδίωκαν πια τα όντα ως «Θεό», αλλά τον έβλεπαν μόνο ακόμα ως τον κύριό τους, ο οποίος είχε το οντώδες κάτω από τον έλεγχό του. . .  Αλλά αρχικά ακτινοβολούσε με την πιο φωτεινή λάμψη και κατά αυτή την περίοδο το οντώδες επέλεξε εκείνον. Επομένως, η πτώση έγινε ήδη τότε που τα όντα στράφηκαν στο λαμπερό γεννήτορά τους και απόρριψαν τον Θεό, γιατί Αυτός δεν τους ήταν ορατός. . .

Μόνο μετά την πτώση σκοτείνιασε το πνεύμα τους, μετά την πτώση το ον έπεσε στο σκοτάδι, το οποίο σκοτάδι σημαίνει την κατάσταση της έσχατης άγνοιας, μέσα στην οποία βασανίζεται αιώνια ολόκληρο το πνευματικό που αποστάτησε από τον Θεό. . .  Αλλά αυτή η απόφαση της θέλησής του έπρεπε κάποτε να γίνει, η ελεύθερη θέλησή του έπρεπε να δοκιμαστεί, έπρεπε να δοκιμαστεί ποια κατεύθυνση θα επέλεγε εκείνη, γιατί από αυτό εξαρτάται η ύψιστη τελειότητα, η κατάσταση του όντος που δεν μπορεί να δημιουργηθεί, αλλά την οποία πρέπει να κατορθώσει το ίδιο το ον.

Το γεγονός όμως ότι έπεσαν αμέτρητα όντα δεν τα εμποδίζει να χρησιμοποιήσουν κάποτε τη θέλησή τους και πάλι με το σωστό τρόπο και να πάρουν το δρόμο της επιστροφής στον Θεό. Αυτός όμως θα έχει τότε κάνει τα όντα τέλεια παιδιά, τα οποία θα είναι μακάρια ακόμα σε πολύ υψηλότερο βαθμό από ό,τι μπορούσαν να είναι αρχικά τα όντα ως «δημιουργημένα» όντα. . .  Αλλά θα περάσουν ατελείωτα χρονικά διαστήματα ώσπου το ον θα έχει αναμετατρέψει τον εαυτό του στην τελειότητα. Γιατί θα είναι ξανά και ξανά αποφασιστική η ελεύθερη θέλησή του, προκειμένου να επιτευχθεί η ύψιστη τελειότητα. . .  γιατί η ελεύθερη θέλησή του θα δοκιμάζεται ξανά και ξανά και πρέπει να στραφεί οριστικά στον Θεό μέσα στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα είναι τότε ο ορατός Θεός τον Οποίο λαχταρούσε το ον και με τον Οποίο θα ενοποιηθεί λόγω της τελειότητάς του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7473                7-12-1959

«Ελάτε σε Μένα. . .»

Θέλημά Μου είναι να αυτοσυγκεντωθείτε μέσω της προσευχής και να σηκώσετε τα βλέμματά σας σε Μένα μόλις βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης του κορμιού ή της ψυχής σας. Τότε θα απαλλαχθείτε από τα δεινά, έτσι όπως σας το υποσχέθηκα με τα λόγια: «Ελάτε σε Μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και Εγώ θα σας ξεκουράσω.» Και πράγματι δεν είναι δύσκολο να απευθυνθείτε σε Μένα, για τον Οποίο ξέρετε ότι σας αγαπά και ότι θα σας αγαπά πάντα στους αιώνες των αιώνων. Για αυτό το λόγο ξέρετε επίσης ότι δεν θα κάνετε καμία μάταια παράκληση στην περίπτωση που Μου εμπιστεύεστε τα προβλήματά σας από όλη σας την ψυχή και Με παρακαλάτε να σας βοηθήσω.

«Ελάτε σε Μένα. . .» Μπορώ άραγε να σας προσελκύσω και να σας φωνάξω με πιο σαφή τρόπο από ό,τι με αυτά τα λόγια; «Θέλω να σας ξεκουράσω.» Θέλω να σας απαλλάξω από τα δεινά και να σας ενισχύσω και να σας αναζωογονήσω. Θέλω να σας δώσω αυτό που έχει ανάγκη η ψυχή σας όταν βρεθείτε σε πνευματικά δεινά. Αλλά θέλω να σας φροντίσω και επίγεια όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση σωματικά. Θέλω πάντα να σας φροντίζω με αγάπη, γιατί ο Ίδιος δεν θέλω να υποφέρετε, ενώ εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε όλα αυτά τα προβλήματα και τα δεινά μέσω των λαθών και των ελαττωμάτων σας. Αυτά θα έπρεπε και μπορείτε να τα διορθώσετε με τη δύναμή Μου και άρα έχετε πρώτα ανάγκη δύναμη, την οποία θέλω να παραλάβετε μέσω του ολόψυχου συνδέσμου μαζί Μου μέσα στην προσευχή ή διά της έμπρακτης αγάπης. . .

Για αυτό το λόγο πρέπει συχνά να σας πλήττουν τέτοια δεινά, τα οποία ωστόσο δεν χρειάζεται να έχουν μεγάλη διάρκεια εάν μόνο πάρετε τη σωστή στάση απέναντί τους. . .  εάν κάνετε ενδοσκόπηση και αναρωτηθείτε πού και πώς είναι ακόμα ελαττωματικό το είναι σας και εάν κατόπιν μόνο κάνετε προσπάθεια να διορθώσετε αυτή την ελαττωματικότητά σας. Δεν θέλω τίποτε άλλο από το να δουλέψετε πάνω στην ψυχή σας και να τη βοηθήσετε να αποκτήσει την ωριμότητα που θα της ανοίξει το φωτεινό βασίλειο όταν αποβιώσει από αυτή τη Γη. . .

Θέλω μόνο να μπείτε στο άλλο βασίλειο όσο το δυνατό πιο ώριμοι, και για αυτό το λόγο θα δοκιμάζεστε πού και πού, προκειμένου να αποδειχθεί ισχυρή η πίστη σας. . .  η πίστη σας στο ότι είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω εάν μόνο Με επικαλεστείτε με το σωστό τρόπο για να σας βοηθήσω. . .  Και το να προσεύχεστε σε Μένα με το «σωστό τρόπο» σημαίνει μόνο ότι συνδέεστε ολόψυχα μαζί Μου και Μου μιλάτε με τόσο οικείο τρόπο όσο μιλά ένα παιδί με τον πατέρα του. . .  Στην περίπτωση που δημιουργήσατε μια φορά αυτή την αληθινή σχέση του παιδιού μαζί Μου, θα δείτε μόνο τότε πόσο εύκολα θα απαλλαχθείτε από τις στεναχώριες σας, πόσο γρήγορα λύνονται όλα τα προβλήματα και ότι θα έχετε απελευθερωθεί από τα δεινά σας, είτε πρόκειται για πνευματικά είτε για επίγεια βάρη που να σας πιέσουν. . .

Όλα τα βάρη σας μπορώ να τα αναλάβω Εγώ, προκειμένου να μην σας πιέσει τόσο ο σταυρός σας. . .  Αφού η αγάπη Μου σας βοηθά να τον κουβαλήσετε ή σας απαλλάσσει εντελώς από εκείνο, ανάλογα με το τι θα ωφελήσει την ψυχή σας. . .  Και για αυτό το λόγο μπορώ πάντα μόνο να σας λέω: Δημιουργήστε τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου μέσω της προσευχής. . .  Είναι το πιο εύκολο μέσο για να απελευθερωθείτε από το βάρος σας. Και δεν Μου στέλνετε μάταια καμία προσευχή που θα ανέβει σε Μένα από το βάθος της καρδιάς σας και που ως εκ τούτου θα φτάσει μάλιστα στο αφτί Μου. Θα σας ακούσω και θα σας επιστρέψω την ειρήση της καρδιάς σας, στην περίπτωση που τη χάσατε μέσω της επενέργειας του αντιπάλου Μου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες σας και επομένως σας επιτίθεται εκεί όπως είστε ευπρόσβλητοι. . .  Και ξέρει επίσης για την αδύνατη πίστη σας, με αποτέλεσμα να παρέμβει εκεί.

Αντισταθείτε του και ελάτε σε Μένα με πλήρη εμπιστοσύνη, ο Οποίος είμαι μάλιστα πιο δυνατός από εκείνον και ο Οποίος μπορώ να σας προστατεύω πάντοτε από εκείνον και θα το κάνω βέβαια εάν μόνο Μου αφοσιωθείτε γεμάτοι εμπιστοσύνη. Έτσι θα έχω πλήρες δικαίωμα για σας απέναντι στον αντίπαλό Μου, τον οποίο όμως δεν μπορώ να διώξω όσο εσείς του δίνετε ακόμα το δικαίωμα για σας και για τις καρδιές σας. . .  με αποτέλεσμα να υποκύψετε στους πειρασμούς του λόγω της αδύνατης πίστης σας. Μια ολόψυχη προσευχή σε Μένα θα σας χαρίσει τόση πολλή δύναμη ώστε θα μπορέσετε να του προβάλετε αντίσταση και θα ενώνεστε όλο και πιο έντονα μαζί Μου. Αφού περιμένω μόνο να Με φωνάξετε για να μπορέσω να σας υπεραστπιστώ εναντίον του. Μην περιφρονήσετε τη μεγάλη δύναμη που βρίσκεται μέσα σε μια σωστή προσευχή. . .  Να εκμεταλλεύεστε ξανά και ξανά αυτή τη μεγάλη χάρη, αφού μέσω μιας πνευματικής και αληθινής προσευχής μπορείτε να πετύχετε τα πάντα σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7474                9-12-1959

Οι έννοιες του χρόνου και του χώρου. . .

Πρόκειται για έννοιες αιωνιότητας εάν θέλετε να φανταστείτε τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία η ψυχή σας βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής της σε Μένα, και σας λείπει κάθε ικανότητα να εκτιμήσετε τη διάρκεια αυτών των διαστημάτων. Και συνεπώς μπορεί να γίνει λόγος για αιωνιότητες. Κάποτε όμως θα τελειώσει αυτή η κατάσταση, κάποτε θα αλλάξουν και για εσάς οι έννοιες του χρόνου και του χώρου. . .  δηλαδή μόλις πετύχετε την κατάσταση της τελειότητας, η οποία δεν γνωρίζει πια κανέναν περιορισμό. Τότε τα πάντα θα είναι ίδια για σας. . .  το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. . .  και θα βιώνετε τα πάντα, όποτε και όπου θέλετε, ως παρόντα, μια κατάσταση την οποία επίσης δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Αλλά μόνο στην κατάσταση της ατέλειας το ον γνωρίζει τον περιορισμό, ενώ ακυρώνεται κάθε περιορισμός όταν το ον θα έχει πετύχει την τελειότητα, όταν δηλαδή θα έχει επιστρέψει στην αρχέγονη κατάστασή του, όπου βρισκόταν στην πρώτη αρχή. Ως εκ τούτου η ψυχή θα έχει τη δυνατότητα να βιώσει ως κάτι το παρόν οτιδήποτε έγινε στο παρελθόν και θα καταλάβει τη μεγάλη αγάπη Μου. Αφού μόνο τότε θα συλλάβει το θαυμάσιο της αναπτυξιακής της πορείας από την πτώση της στην πιο βαθιά άβυσσο μέχρι την άνοδό της στα πιο ψηλά ύψη. Και θα είναι υπερμακάρια συνειδητοποιώντας ότι είναι τώρα και θα παραμείνει αιώνια το παιδί Μου. Τότε δεν θα υπάρχουν πια περιορισμοί, τότε θα μπορεί να βρίσκεται όπου και αν θέλει και θα μπορεί επίσης να τοποθετήσει τον εαυτό της σε όποια κατάσταση και αν θέλει, ακόμα και αν αυτή βρίσκεται στο παρελθόν. Γιατί αυτή η κατάσταση του παρελθόντος θα έχει γίνει για αυτήν μια κατάσταση του παρόντως.

Οι έννοιες του χρόνου και του χώρου ανήκουν στην κατάσταση της ατέλειας καθώς κάθε περιορισμός είναι πάντα ένα σημάδι της ελαττωματικότητας. Αυτό θα το καταλάβετε, εσείς οι άνθρωποι, μόνο τότε που θα απαλλαχθείτε κάποτε από οποιονδήποτε περιορισμό. Η προϋπόθεση για αυτό όμως είναι ότι θα μπείτε στο βασίλειο του φωτός. . .  Και θα καθορίσει το βαθμό της μακαριότητάς σας και ο βαθμός των περιορισμών από τους οποίους θα απαλλαχθείτε. . .  Αφού το φωτεινό βασίλειο σημαίνει ακύρωση όλων των περιορισμών, σημαίνει ότι μπορεί κανείς να βλέπει μέσα από το χρόνο και το χώρο. Η ψυχή θα μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε θέλει, οπουδήποτε πηγαίνει με τις σκέψεις της και οποτεδήποτε το θέλει. Και με αυτό τον τρόπο και τα συμβάντα του παρελθόντος θα αποκτήσουν ζωή μέσα της, γιατί θα μπορεί να βιώσει τα πάντα ως παρόντα.

Και τότε θα επαινεί και θα δοξάζει και θα Με υμνεί και θα Με ευχαριστεί αιώνια για το ότι την οδήγησα πίσω στο πατρικό της σπίτι, όπου οι μακαριότητές της δεν θα τελειώσουν, τις οποίες θα μπορεί να απολαμβάνει κοντά Μου. Και θα έχει πάντα επίγνωση της αγάπης και της χάρης Μου, οι οποίες θα της παρέχουν αιώνια αυτές τις απολαύσεις. . .  Και τότε η ψυχή θα βιώσει το λυτρωτικό έργο Μου και θα μπορέσει να εκτιμήσει μόνο τότε τι σήμανε για την ίδια αυτό το λυτρωτικό έργο. Αφού μόνο τότε θα καταλάβει τη μεγάλη αγάπη, η οποία έσβησε τη μεγάλη αμαρτία της για να μπορέσει να της ανοίξει όλα τα μεγαλεία του ουράνιου βασιλείου. . .

Θα καταλάβει την απύθμενη απόσταση από Μένα όπου βρισκόταν κάποτε, θα καταλάβει τη μεγάλη χάρη και το μεγάλο έλεος που την ακολούθησαν στο βάθος και που την ανέβασαν πάλι από εκεί. Και θα καταλάβει την ακούραστη υπομονή και αγάπη στο δρόμο της επιστροφής της, αφού θα δει επίσης την κάποτε αντίστασή της και την απόρριψή της της αγάπης Μου. . .  Και θα τρέμει με ιερό ρίγο απέναντι στη μεγάλη αγάπη και χάρη Μου για όλα τα όντα που έπεσαν κάποτε. . .  Δεν θα μπορεί παρά να δοξάζει και να υμνεί Εκείνον Που τη δημιούργησε και Που την έσωσε από αιώνια βάσανα μέσω του λυτρωτικού έργου Του. . .

Και θα βιώνει ξανά και ξανά αυτό το έργο του ελέους, γιατί με αυτό τον τρόπο θα καταλαβαίνει όλο και περισσότερο ποιο έργο έγινε πάνω της για να γίνει τόσο ατελείωτα μακάρια. Και γεμάτη ευχαριστία η ψυχή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει και άλλες ψυχές να αποκτήσουν την ίδια μακαριότητα. Αφού θα καταλάβει τη μεγάλη ένδεια εκείνων που βρίσκονται ακόμα μέσα στο σκοτάδι και θα έχει τη μόνιμη επιθυμία να τις βοηθήσει. Γιατί θα έχει ανάψει μέσα της η αγάπη για οτιδήποτε αλύτρωτο ενόψει των καταπληκτικών πραγμάτων τα οποία έχει ετοιμάσει η αγάπη Μου για το παιδί Μου και τα οποία θα του προσφέρει στους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7475                11-12-1959

Ενδείξεις καταστροφών. . .

Θα μπορείτε σύντομα να διαπιστώσετε πόσο εφήμερα είναι όλα όσα ανήκουν στον κόσμο. Αφού όλο και πιο συχνά θα ακούτε για καταστροφές μέσω των φυσικών δυνάμεων, για δυστυχήματα και κάθε είδους καταστροφές και για την ξαφνική αποβίωση πολλών ανθρώπων. . .  Και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα πλήξει και αυτόν η ίδια μοίρα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει η τελευταία του ώρα. Αυτό όμως το ξέρει ο καθένας, δηλαδή ότι δεν θα μπορέσει να πάρει τίποτα μαζί του στην αιωνιότητα. . .

Και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να μειώσει τις επίγειες του επιδιώξεις, θα έπρεπε να μειώσει το κυνήγι κάθε είδους επίγειων αγαθών, αφού θα πρέπει να αφήσει πίσω του τα πάντα όταν θα έχει έρθει η ώρα του θανάτου του. . .  Και ξανά και ξανά σας υπενθυμίζεται αυτό μέσω απροσδόκητων περιπτώσεων όπου τα υπάρχοντα ενός ανθρώπου χάνουν την αξία τους. . .  μέσω ξαφνικών θανάτων και κάθε είδους χτυπημάτων της μοίρας. Αλλά πρόκειται σε όλα αυτά για ενδείξεις του ελέους της Αιώνιας Θεότητας, οι οποίες θα έπρεπε να σας υπενθυμίσουν να σκεφτείτε το δικό σας θάνατο. . .

Πρόκειται σε όλα αυτά για ενδείξεις της αγάπης Της, η οποία θέλει πάντα μόνο να προωθήσει τη σωτηρία της ψυχής σας και η οποία θα ήθελε να σας βοηθήσει να σκεφτείτε τον εαυτό σας και να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Αφού αυτό που κάνετε για τον κόσμο, αυτό που κάνετε μόνο για την επίγεια σας ζωή, αυτό θα σας αποφέρει μόνο εφήμερα αγαθά. Τα πνευματικά αγαθά όμως που προσφέρετε στην ψυχή σας θα σας αποφέρουν και άλλα πνευματικά αγαθά, και αυτά θα σας ακολουθήσουν στην αιωνιότητα, ακόμα και αν ανακαλεστείτε απροσδόκητα από την επίγεια σας ζωή. Αφού τα πνευματικά αγαθά είναι άφθαρτα. Δεν μπορούν να σας παρθούν και θα σας κάνουν ευτυχισμένους κάποτε στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .

Ωστόσο, όσο πιο συχνά και να σας παρουσιάζεται το εφήμερο οτιδήποτε γήινου, δεν προσπαθείτε ποτέ να σκεφτείτε ότι θα μπορούσαν και εσάς να πλήξουν τέτοιες μοίρες, αλλά συνεχίζετε να ζείτε όπως μέχρι τώρα, ενώ ο χρόνος πλησιάζει όλο και περισσότερο στο τέλος. Τόσο για τον μεμονωμένο άνθρωπο όσο και για όλους τους ανθρώπους βάλθηκε ένα όριο, το οποίο δεν θα μπορεί ποτέ να καθορίσει ο ίδιος, το οποίο όμως μπορεί να σημάνει για εκείνον ήδη η επόμενη μέρα, γιατί η ζωή του καθένα βρίσκεται στο χέρι του Θεού. Και αυτό ας το θυμούνται πάντα οι άνθρωποι και ας ζουν έτσι όπως θα ζούσαν εάν ήξεραν την ημερομηνία του θανάτου τους.

Ας είναι κάθε μέρα έτοιμοι να φύγουν από τη Γη, ας αυξάνουν συνέχεια τα πνευματικά τους αποθέματα και ας μην ικανοποιούν πάντα τις επίγειες επιθυμίες τους. Ας ζουν με την επίγνωση της αιωνιότητας, όχι μόνο της σημερινής μέρας, αφού δεν θα μπορούν ποτέ να κάνουν βέβαια σχέδια για το μέλλον. Άρα ας περιμένουν καλύτερα μια γρήγορη αποβίωση και ας προετοιμαστούν ανάλογα για την αιωνιότητα παρά να ζήσουν απερίσκεπτα και να επιδιώκουν και να ποθούν μόνο επίγεια αγαθά. Αφού αυτά είναι και θα παραμείνουν εφήμερα και δεν θα αποφέρουν οφέλη στην ψυχή τους.

Αλλά μόνο η ψυχή τους θα συνεχίσει να υπάρχει, δεν μπορεί να πεθάνει, και για να είναι η μοίρα της καλή ο άνθρωπος θα έπρεπε να της παράσχει στη Γη αυτά που θα τη βοηθήσουν να γίνει μακάρια:. . .  Ο άνθρωπος θα έπρεπε να κάνει πάντα μόνο έργα αγάπης, τότε φροντίζει πράγματι καλύτερα την ψυχή του από ό,τι μπορεί να φροντίσει το κορμί του. Αφού θα διατηρηθεί και αυτό, εφόσον ο άνθρωπος  σκεφτεί πρώτα την ψυχή του. Αλλά ούτε η ψυχή ούτε το κορμί δεν χρειάζεται να φοβούνται τον θάνατο, ο οποίος αλλιώς βρίσκεται μπροστά στον άνθρωπο σαν ένας τρόμος, τον οποίο φοβάται ο άνθρωπος όσο στη Γη δεν σκέφτεται τον πραγματικό του προορισμό. Όποιος όμως φροντίζει πρώτα την ψυχή του δεν φοβάται πια τον θάνατο. Αυτός είναι κατά κάποιον τρόπο έτοιμος κάθε μέρα και ο θάνατος δεν θα τον τρομάξει, αλλά θα σημάνει για αυτόν μόνο μια αλλαγή του τόπου διαμονής τους, η οποία πράγματι θα του αρέσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7476                13-12-1959

Ζωντανή πίστη. . .

Ο κάθε άνθρωπος ας επιδιώξει να ζωντανέψει η πίστη του, να είναι πεπεισμένη η σκέψη του, να μείνει μακριά του κάθε αμφιβολία, με αποτέλεσμα από μια ζωντανή πίστη να αντλεί πάντα τη δύναμη που θα του κάνει πιο εύκολο τον επίγειο δρόμο του. Μια σταθερή πίστη θα κάνει πάντα διαβατό το επίγειο δρόμο ενός ανθρώπου. Μια σταθερή πίστη θα του δώσει σιγουριά, αφού μια σταθερή πίστη προϋποθέτει και το δεσμό του μαζί Μου, ο οποίος θα προξενεί πάντα στον άνθρωπο ένα αίσθημα ασφάλειας. Μπορεί όμως να είναι ζωντανή μόνο εκείνη η πίστη που συνοδεύεται από την αγάπη. . .  αφού μόνο η αγάπη αφυπνίζει την πίστη στη ζωή. Όποιος όμως ζει μέσα στην αγάπη ζει μέσα σε Μένα και Εγώ ζω μέσα σε εκείνον. . .

Άρα η αγάπη σάς εξασφαλίζει την παρουσία Μου και η παρουσία Μου πρέπει και να αφυπνίσει στη ζωή την πίστη μέσα σας. Και μια ζωντανή πίστη πρέπει να σας δώσει πάλι τη δύναμη που θα σας επιτρέψει να υπερνικήσετε τα πάντα, γιατί είστε πάντα βέβαιοι για τη βοήθειά Μου. Το να πιστεύετε με ζωντανό τρόπο σημαίνει ότι ξέρετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας ότι είναι αλήθεια αυτά που πιστεύετε. . .  Το να πιστεύετε με ζωντανό τρόπο σημαίνει ότι δεν αμφιβάλλετε ούτε στιγμή ότι θα πετύχετε σε αυτά που θέλετε να κάνετε ή για το οποίο παρακαλάτε. Και το να πιστεύετε με ζωντανό τρόπο σημαίνει επιπλέον ότι αφήνετε τη δύναμη της πίστης σας να ενεργεί σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  κάτι που μερικές φορές θα έχει ως αποτέλεσα επίσης ασυνήθιστες ενέργειες όπου η δύναμη της πίστης είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Το να στέκεται κανείς μέσα στη ζωντανή πίστη είναι ήδη μια μακαριότητα στη Γη, αφού ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πια να φοβάται τίποτα, γιατί πιστεύει ή ξέρει ότι υπάρχει για αυτόν πάντα μια διέξοδο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα το αξεπέραστο για αυτόν, διότι είναι πάντοτε συνδεδεμένος μαζί Μου. Αφού  μπορεί να ενεργεί με τη δύναμή Μου, την οποία έχει απεριόριστα στη διάθεσή του εάν μόνο πιστέψει. Αλλά πόσο λίγοι κατέχουν αυτή τη ζωντανή πίστη, πόσο λίγους γεμίζει τόσο πολύ η αγάπη για το διπλανό ώστε η ζωντανή πίστη θα ήταν το βέβαιο αποτέλεσμα. . .

Και χωρίς την αγάπη η πίστη παραμένει νεκρή, χωρίς την αγάπη ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαθέσει τη δύναμη της πίστης που θα τον κάνει μακάριο και θα τον βοηθήσει να τα βγάζει πέρα με όλες τις δυσκολίες. Τότε θα πρόκειται πάντα μόνο για νεκρά λόγια όταν ο άνθρωπος θα ήθελε να βεβαιώσει στους συνανθρώπους του ότι πιστεύει. Η ζωντανή πίστη, αντίθετα, δεν χρειάζεται λόγια, αλλά έχει αποτέλεσμα διά της πλήρους πεποίθησης και της εσωτερικής σιγουριάς του ανθρώπου. . .  ακριβώς διά του ολόψυχου δεσμού του μαζί Μου, ο οποίος είναι το αποτέλεσμα της αγάπης. Για αυτό το λόγο δεν μπορεί κανείς να περιμένει αυτή την εσωτερική πεποίθηση από έναν άνθρωπο που στερείται οποιασδήποτε αγάπης. Αφού αυτός δεν είναι ικανός να πιστέψει, αλλά μάλλον θα απορρίψει ό,τι απαιτείται από αυτόν να πιστέψει. . .  Δεν είναι ικανός να πιστέψει με ζωντανό τρόπο, επειδή του λείπει η αγάπη.

Θα μπορούσε να του μεταδοθεί η πιο αγνή αλήθεια, δεν θα τη δεχθεί, γιατί για να την αναγνωρίσει κανείς απαιτείται επίσης αγάπη. Άρα η αγάπη, η πίστη και η αλήθεια δεν μπορούν να διαχωριστούν, γιατί η καθαρή αλήθεια δεν θα μπορεί ποτέ να αποδειχθεί, αλλά πρέπει να την πιστέψει κανείς, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της αγάπης. Μια αληθινή πίστη χαρίζει μακαριότητα και για αυτό το λόγο θα έπρεπε μόνο να επιδιώξετε να αποκτήσετε μια τέτοια ζωντανή πίστη. . .  θα έπρεπε να ζήσετε μέσα στην αγάπη και με αυτό τον τρόπο να δώσετε στην πίστη μέσα σας τη ζωή, η οποία θα σας αποφέρει επίσης μια αφθονία δύναμης για να δράτε και να ζείτε στη Γη σύμφωνα με την πίστη σας.

Αλλά μόνο η ζωντανή πίστη έχει αξία, το να έχει κανείς μια νεκρή πίστη ισοδυναμεί σχεδόν με το να μην έχει καμία πίστη. Μια νεκρή πίστη δεν περιέχει ούτε δύναμη ούτε μπορεί να δώσει στον άνθρωπο τη ζωή. . .  Ο άνθρωπος θα αποτύχει όταν κάποτε θα απαιτειθεί από αυτόν η δύναμη της πίστης, όταν θα πρέπει κάποτε να αποδείξει την ισχυρή πίστη παίρνοντας την τελευταία θρησκευτική απόφαση, από την οποία θα εξαρτάται η μοίρα της ψυχής του μετά τον θάνατο του κορμιού του. . .  ή επίσης η κατάσταση της εκ νέου φυλάκισης, στην περίπτωση που ο άνθρωπος θα βιώσει χωρίς πίστη το τέλος αυτής της Γης. . .  Τότε θα αποδειχθεί η δύναμη της πίστης σας, τότε που θα απαιτηθεί αυτή η απόφαση από εσάς τους ανθρώπους. . .  Και θα μπορέσει να πει τον εαυτό του ευλογημένος ο άνθρωπος που θα στέκεται μέσα στην αγάπη και μέσα στη ζωντανή πίστη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7479                16-12-1959

Ο ερχομός του Κυρίου. . .

Προετοιμαστείτε για τον ερχομό του Κυρίου. . .  Αφού Αυτός θα κατέβει ξανά στη Γη, θα έρθει μέσα στα σύννεφα κατά την ημέρα της Κρίσης και θα πάρει τους δικούς Του μαζί Του στο βασίλειό Του της ειρήνης και της μακαριότητας. Όμως δεν θα γεννηθεί πια από μια γυναίκα, αλλά θα Τον δουν όλοι όσοι ανήκουν στους δικούς Του και όσοι θα υπομείνουν όλες τις δοκιμασίες μέχρι το τέλος. Θα Τον δουν μόνο οι δικοί Του και θα είναι υπερμακάριοι.

Η γέννησή Του στη Γη έγινε μια φορά με σκοπό τη σωτηρία των ανθρώπων από την Κρίση, από τα δεσμά του Σατανά. Και Εκείνος θα κατέβει ξανά στη Γη και αυτό θα σημάνει την Κρίση εκείνων που δεν Τον πιστεύουν και που βρίσκονται ακόμα εθελοντικά κάτω από τον έλεγχο του Σατανά. . .  που δεν επιτρέπουν να τους σώσει ο Ιησούς Χριστός πριν χαράξει η μέρα της Κρίσης. Αλλά για τους δικούς Του αυτός ο ερχομός Του θα σημάνει την απελευθέρωση, αφού θα βρίσκονται σε μεγάλα δεινά και θα Τον φωνάζουν δυνατά από την κατάσταση ανάγκης τους για να τους πάρει μακριά από τη Γη.

Και Εκείνος θα έρθει με όλη τη δύναμη και τη δόξα Του, αλλά θα μείνει αόρατος για τους αχρείους, οι οποίοι θα βιώσουν μόνο τη διαδικασία της απομάκρυνσης και θα καταλάβουν με φρίκη ότι θα έχει έρθει η ώρα του τέλους τους. . .  Ωστόσο, δεν θα αλλάξουν και δεν θα μπορέσουν να ελευθερωθούν από τον κύριό τους και ούτε που θα επικαλεστούν τον Έναν Που θα είχε τη δύναμη πάνω σε εκείνον τον κύριο και Που επίσης θα τη χρησιμοποιούσε εάν μόνο έφτανε σε Εκείνον μια κραυγή από την καρδιά τους. . .

Ο ερχομός του Κυρίου είναι κοντά. . .  Θα περάσει μόνο ακόμα μια σύντομη περίοδος, η οποία θα είναι για σας μια πολύ δύσκολη περίοδος των δεινών. Αφού οι δυνάμεις του σκότους θα μαίνονται σε ένα βαθμό ώστε ακόμα και για τους πιστούς θα είναι δύσκολο να αντισταθούν. Για χάρη τους θα συντομευτούν οι μέρες, προκειμένου να μην πέσουν θύματα στις πιέσεις από τον πρίγκιπα του σκότους. Αφού το σκοτάδι θα είναι πάλι τόσο μεγάλο όπως ήταν όταν κατέβηκε στη Γη ο Θεός ο Ίδιος για να λυτρώσει τους ανθρώπους. . .

Το ίδιο σκοτάδι σκεπάζει τη Γη και οι άνθρωποι βαδίζουν μέσα στη νύχτα του θανάτου και δεν ψάχνουν να βρουν τη ζωή. Αφού ακόμα θα είχαν τη δύναμη για να αποκτήσουν τη ζωή, αλλά βαδίζουν αδιάφορα και δεν ξέρουν τι θα τους περιμένει κατά την ερχόμενη περίοδο. Η Κρίση είναι κοντά και θα φέρει στους ανθρώπους τον θάνατο ή τη ζωή. . .  Αλλά τη ζωή μπορεί να τη βρει κανείς μόνο στον Θεό και μαζί με τον Θεό. Και για αυτό το λόγο ο Θεός θα χαρίσει τη ζωή σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να παραμείνουν δικοί Του και θα κατέβει σε αυτούς και θα τους φέρει και πάλι σωτηρία από τα έσχατα δεινά.

Θα έρθει ο Ίδιος την ημέρα της Κρίσης, θα δικάσει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. . .  Θα ανεβάσει στον Ίδιο εκείνους που Τον πιστεύουν και αυτοί θα μπορούν να Τον δουν και θα ζήσουν. . .  Θα απομακρυνθούν μαζί με το κορμί τους για να μπορέσουν κάποτε να ζήσουν πάνω στη νέα Γη. . .  Αλλά Εκείνος θα δικάσει και όσους είναι νεκροί στο πνεύμα και θα τους δώσει τη θέση όπου ανήκουν ανάλογα με το πνεύμα τους. . .  Αφού ο χρόνος έχει λήξει και όλοι εσείς να ζήσετε μόνο ακόμα περιμένοντας την ημέρα που θα έρθει τόσο βέβαια όσο ακολουθεί η μια μέρα την άλλη. Αυτή η μέρα θα φέρει Εκείνον τον Ίδιο και θα προκαλέσει αγαλλίαση μεταξύ των δικών Του. . .  θα σημάνει όμως και την Κρίση για όλους εκείνους που είναι και θα παραμείνουν ακόμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι αντίπαλοί Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7480                17-12-1959

«Θάνατε, που είναι το κεντρί της δύναμής σου. . .»

Και το τέλος σας θα είναι μακάριο στην περίπτωση που θα πεθάνετε μέσα σε Μένα, μέσα στον Σωτήρα και Λυτρωτή σας Ιησού Χριστό, ο Οποίος σας υποσχέθηκε ότι δεν θα γευτείτε τον θάνατο αν Με πιστέψετε με ζωντανό τρόπο. . .  Τότε θα σας πάρω κοντά Μου στο πνευματικό βασίλειο και η ώρα του θανάτου σας θα είναι μόνο μια αλλαγή του τόπου διαμονής σας. . .  Η ψυχή σας θα αλλάξει τη Γη με το πνευματικό βασίλειο και θα είναι ανείπωτα μακάρια. Αφού ό,τι βαρύ θα πέσει από πάνω της και αυτή  θα Με ακολουθήσει με ζεστή αγάπη και με εμπιστοσύνη, γιατί θα Με έχει αναγνωρίσει ως τον Λυτρωτή της, ο Οποίος θα την περιμένει στο κατώφλι του πνευματικού βασιλείου.

Γιατί φοβάστε τον θάνατο;. . .  Μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό τού αφαίρεσα το κεντρί του, σας εξαγόρασα τη ζωή με το αίμα Μου, και αυτή τη ζωή θα την κατακτήσετε και δεν θα τη χάσετε ποτέ πια. Όσο ζείτε στη Γη φοβάστε την ώρα του θανάτου σας. . .  και όπως και να φανεί αυτή μπροστά στους συνανθρώπους σας. . .  η πίστη σας σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό θα σας δώσει ένα μακάριο τέλος, ακόμα και αν φανεί διαφορετικά μπροστά στους συνανθρώπους σας. Αφού μονάχα Εγώ κυριαρχώ επίσης πάνω στον θάνατο και ξέρω σε ποιον μπορώ να χαρίσω την αιώνια ζωή. . .  Και αυτός δεν χρειάζεται πια να φοβάται τον θάνατο και τον τρόμο του, αφού πέθανα για εκείνον με βασανιστικό τρόπο, προκειμένου να γλιτώσουν τον θάνατο οι δικοί Μου, που Με ακολουθούν και που άρα θέλουν να είναι και που ήταν στη Γη αληθινοί ομολογητές του Ιησού Χριστού.

Πάρτε στα σοβαρά τα λόγια Μου και πιστέψτε ότι είμαι ένας Κύριος και του θανάτου και ότι μπορώ να αποτρέπω όλους τους τρόμους από έναν άνθρωπο που έχει γίνει δικός Μου διά της πίστης του και διά της αγάπης. Και παρόλο που φαίνεται ότι υποφέρει το κορμί του. . .  Εγώ καθορίζω το βαθμό του πόνου του και πράγματι η αγάπη Μου αποφασίζει επίσης σε μια τέτοια περίπτωση και δεν φορτώνει περισσότερο στον άνθρωπο από ό,τι είναι ικανός να κουβαλήσει και από ό,τι είναι ανάγκη για την ψυχή του.

Για αυτό το λόγο μπόρεσα να πω με πεποίθηση: «Θάνατε, που είναι το κεντρί της δύναμής σου; Άδη, που είναι η νίκη σου. . .» Αφού είχα βγει νικητής εναντίον εκείνου που είχε φέρει τον θάνατο στον κόσμο. Και θα αφήσω πράγματι τους δικούς Μου να συμμετάσχουν στη νίκη που κατόρθωσα εναντίον του πρίγκιπα του σκότους. . .  Θα χαρίσω μια μακάρια ώρα της αποβίωσης σε εκείνους που Με ακολουθούν και που θα Μου μείνουν πιστοί επίσης κατά τους καιρούς του αγώνα και των δεινών. Αφού θα τους δώσω δύναμη για να αντέξουν και για να Μου αποδείξουν την πίστη τους.

Και η μεγαλύτερη νίκη στη Γη είναι να Με ακολουθείτε με σταθερή πίστη μέχρι το τέλος. Και αυτή την πίστη θα σας τη χαρίσει η αγάπη σας, από την οποία μονάχα προκύπτει μια ζωντανή πίστη. Επομένως, μην φοβάστε την ώρα του θανάτου, εσείς που κοπιάζετε να ζείτε με αγάπη, αφού θα σημάνει για σας μόνο την είσοδο σε έναν άλλο κόσμο. Και θα εγκαταλείψετε ευχαρίστως τη Γη και θα σας αρέσει να αλλάξετε την περιοχή της με το βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. Θα περάσετε εκεί μέσα στην ειρήνη και την αρμονία της ψυχής. Δεν θα χρειαστείτε να διασχίσετε κανένα σκοτάδι, αλλά φορώντας το φόρεμα του φωτός θα μπορέσετε να μπείτε μέσα στο βασίλειο που είναι το δικό Μου και που σας υπόσχεται μεγαλεία που δεν έχετε ξαναδεί και ξαναζήσει ποτέ πριν. Αφού στην περίπτωση που έχετε βρει τον Ιησού Χριστό, θα είναι Αυτός ο Ίδιος Που θα σας οδηγήσει μέσα στο βασίλειό Του. . .  στο βασίλειο που δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7482                20-12-1959

Η αγάπη και η δικαιοσύνη του Θεού. . .

Ποτέ δεν θα χρειάζεται να Με φοβάστε ως έναν ανελέητο δικαστή που σας καταδικάζει ανήλεα, ακόμα και αν το αξίζατε αυτό. Πρέπει μεν η δικαισύνη Μου να παίζει το ρόλο της σε κάθε απόφαση, αλλά η αγάπη Μου συμμετέχει πάντα με ελαφρυντικό τρόπο και δεν σας καταδικάζει ποτέ άσπλαχνα. Γιατί δεν μπορεί παρά να συγχωρεί, να τακτοποιεί και να βάζει το θεραπευτικό χέρι της στις πληγές τις οποίες προκάλεσε μόνος του ο άνθρωπος στον εαυτό του μέσω των αμαρτιών του.

Αφού όλες τις συμφορές, όλους τους πόνους της ψυχής, όλα τα δεινά και τα βάσανα, τα δημιούργησε μόνη της, και δεν ήμουν Εγώ Που τη δίκασα για αυτό, αυτή η ίδια δίκασε τον εαυτό της με την ελεύθερη θέλησή της. Η ίδια δημιούργησε την κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεται τώρα. Και η δικαιοσύνη Μου Μού απαγορεύει να τη βγάλω από αυτή την τρομερή κατάσταση που δημιούργησε μόνη της εάν δεν το επιθυμήσει η ίδια για χάρη του Ιησού Χριστού. . .  Βρίσκεται μάλιστα σε δικασμένη κατάσταση, αλλά ή ίδια επέλεξε την καταδίκη. . .

Αυτό θα πρέπει πάντα να καταλαβαίνει κανείς, δηλαδή ότι δεν είμαι ένας «τιμωρητικός Θεός» που να επιβάλει στον αμαρτωλό τέτοιες ποινές ως εξιλέωση για τις αμαρτίες του. Αντίθετα, αυτή την κατάσταση της ποινής την επιδίωξε και την επέλεξε ο αμαρτωλός εθελοντικά και εξαιτίας της δικαιοσύνης Μου δεν μπορώ να του δώσω καμία καλύτερη μοίρα από αυτή την οποία επέλεξε μόνος του με την ελεύθερη θέλησή του.

Ευσπλαχνίζομαι τα δεινά μέσα στα οποία βρίσκονται τέτοιες ψυχές που έγιναν αμαρτωλές και η αγάπη Μου θα ήθελε πράγματι να τους δημιουργήσει μια καλύτερη μοίρα. Αλλά πάντα πρόκειται για μια υπόθεση της ελεύθερης θέλησής της, την οποία ούτε η αγάπη Μου ούτε η δικαιοσύνη Μου δεν θα αγγίξουν. . .  Η ψυχή πρέπει η ίδια να θέλει να ξεφύγει από τα δεινά της και πρέπει. . .  γιατί μόνη της είναι πολύ αδύνατη για να πραγματοποιήσει αυτό που θέλει. . .  να φωνάξει τον Ιησού Χριστό για δύναμη και βοήθεια. . .  Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να της δειχθεί. Τότε θα ξεπροβάλει το έλεός Μου και για χάρη του Ιησού Χριστού θα συγχωρεθούν όλες οι αμαρτίες.

Όταν γίνεται λόγος για την τελευταία «Κρίση», δεν πρέπει κανείς να καταλάβει από αυτή μια πράξη τιμωρίας από την πλευρά Μου, η οποία θα μπορούσε να αμφισβητήσει το έλεός Μου ή η οποία κάνει την ατελείωτη αγάπη Μου να φαίνεται αμφίβολη. . .  Πρέπει μάλλον να καταλάβει κανείς από εκείνη μια επαναφορά της τάξης, μια διόρθωση της λάθος, λανθασμένης κατάστασης μέσα στην οποία θα βρίσκονται ιδιαίτερα η ανθρωπότητα και επίσης ολόκληρο το δέσμιο πνευματικό κατά την τελευταία περίοδο, όπου οι άνθρωποι διά της επιρροής του αντιπάλου Μου θα εμφανίσουν όλες τους τις κακές ορμές και θα ζήσουν εντελώς αντίθετα προς τον Θεό. . . 

Για αυτό το λόγο η εύσπλαχνη αγάπη παρεμβαίνει και διορθώνει τα πάντα. . .  Δεν μπορεί όμως να ετοιμάσει στο πνευματικό που απέτυχε ως άνθρωποι καμία διαφορετική μοίρα από αυτή την οποία επιδίωξε αυτό το πνευματικό με την ελεύθερη θέλησή του. Πρόκειται μεν για μια Κρίση, η οποία ωστόσο δεν βασίζεται στον θυμό Μου, αλλά με βαθύ έλεος φυλακίζω το πνευματικό εκ νέου μέσα στη μορφή. Γιατί η δικαιοσύνη Με επμοδίζει να δημιουργήσω σε αυτό το πνευματικό μια μοίρα όπου θα είναι μακάριο. . .  Αλλά κάποτε θα περιμένει και εκείνο αυτή η μοίρα, κάποτε η ελεύθερη θέληση και εκείνου του πνευματικού θα στραφεί συνειδητά σε Μένα. Και τότε θα μπορέσω να το πιάσω και να το ακτινοβολώ με την αγάπη Μου χωρίς να απορριφθεί αυτή. . .  Αφού παρόλο που η αγάπη Μου είναι ατελείωτη. . .  ένα μέρος της Φύσης Μου είναι και η δικαιοσύνη, και αυτή θα κάνει την εμφάνισή της όταν θα έχει λήξει ο χρόνος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7483                22-12-1959

Πίστη και αγάπη. . .

Μόνο σπάνια αισθάνεστε ότι η πίστη σας είναι τόσο ισχυρή ώστε να βαδίσετε εύθυμα και αδιάφορα μέσα από δεινά που πλήττουν τον καθένα από εσάς τους ανθρώπους, που όμως δεν κάνουν την ίδια εντύπωση στον καθένα. . .  ακριβώς εξαιτίας της δύναμης της πίστης σας. Όποιος στέκεται μέσα σε μια βαθιά ζωντανή πίστη δεν θα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ, αφού ξέρει πάντα ότι υπάρχει Ένας Που θα είναι πρόθυμος να τον βοηθήσει όταν Του το ζητήσει. . .  Πιστεύει ακλόνητα και αυτή η πίστη τού δίνει  δύναμη. Εκείνος όμως που φοβάται μέσα στα δεινά του, είτε είναι επίγειου είτε πνευματικού είδους, έχει ακόμα μια πολύ αδύνατη πίστη και επομένως δεν παίρνει το δρόμο για Εκείνον Που μπορεί και θέλει να τον βοηθήσει. Ή Τον πλησιάζει με διστακτική καρδιά, πάντα αμφιβάλλοντας αν θα βοηθηθεί. Και αυτό περιορίζει την προθυμία του Θεού για βοήθεια, γιατί η ακλόνητη πίστη του ανθρώπου σε Αυτόν είναι ο πρώτος όρος για να μπορέσει να παρέμβει.

Πόσο εύκολα θα μπορούσαν οι άνθρωποι να περάσουν από την επίγεια τους ζωή αν μόνο κατείχαν αυτή τη ζωντανή πίστη και απευθύνονταν με εμπιστοσύνη στον Θεό για βοήθεια. . .  Αφού το βάθος της πίστης κάνει εφιτκή την άμεση συνομιλία μαζί Του, η οποία βρίσκει πάντα ένα ανοιχτό αφτί και την προθυμία του Πατέρα να βοηθήσει το παιδί Του. Όσο λείπει αυτή η σταθερή, ακλόνητη πίστη, υπάρχουν όρια της προθυμίας Του για βοήθεια, γιατί είναι θεμελιωμένο στο νόμο της αιώνιας τάξης ότι η πίστη προκύπτει από την αγάπη και ότι η Αιώνια Αγάπη μπορεί να εκδηλωθεί μόνο τότε που θα βρει μια ανοιχτή καρδιά. . .  τότε λοιπόν που θα ανάψει μια καρδιά από την αγάπη. . .  ή με άλλα λόγια: Μόλις μια καρδιά γεμάτη αγάπη επικαλεστεί τον Θεό για βοήθεια, είναι και πεπεισμένη ότι θα βοηθηθεί.

Η αγάπη και η πίστη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, αφού η μια προκύπτει από την άλλη. . .  η πίστη ζωντανεύει διά της αγάπης. Η αγάπη όμως προϋποθέτει μια πίστη σε ένα Ον που πρέπει να αγαπηθεί όταν Το αναγνώρισε η πίστη. Και αυτή η αγάπη θα γεννά πάντα μια ζωντανή πίστη σε έναν Θεό Που είναι γεμάτος αγάπη, σοφία και δύναμη και Που θέλει επίσης να εκδηλωθεί με την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμή Του. Και σε αυτό τον Θεό θα μιλήσει ο άνθρωπος γεμάτος εμπιστοσύνη και θα Του παρουσιάσει όλα τα προβλήματά του. . .  Και ο Θεός θα τον ακούσει, ο Θεός θα πλησιάσει τον άνθρωπο γεμάτος αγάπη, θα αναλάβει τη μοίρα του και θα οδηγήσει τον άνθρωπο σε καλούς δρόμους. Θα τον απαλλάξει από όλα όσα τον πιέζουν, δεν θα απογοητεύσει μια τέτοια πίστη, αλλά θα δώσει στον άνθρωπο αυτό για το οποίο θα Τον παρακαλέσει. . .  Αφού ο Θεός υποσχέθηκε τη βοήθειά Του στον καθένα που να πιστέψει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7484                23-12-1959

Η γέννηση του Χριστού στη Γη. . .

Στη μέση της αμαρτίας ήρθα στη Γη και η ψυχή Μου αισθανόταν τα βάσανα της ακάθαρτης σφαίρας την οποία έκανε τόπο διαμονής της. Αφού η ψυχή Μου ήρθε από το βασίλειο του φωτός, ήρθε από μια σφαίρα όπου όλα ήταν αγνά και φωτεινά και καθαρά, όπου ήταν υπερμακάρια, όπου μπορούσε να δημιουργήσει με ελευθερία και δύναμη ανάλογα με  τη θέλησή της. . .  Ήρθε στη Γη όπου όλα ήταν σκοτεινά, ανελεύθερα και αδύνατα αλλά γεμάτα δαίμονες, οι οποίοι προσπαθούσαν να δοκιμάζουν την ψυχή Μου παντού και την κάθε ώρα.

Αφού επρόκειτο για το βασίλειο του Σατανά στο οποίο κατέβηκα, γιατί ήθελα να λυτρώσω τους ανθρώπους από τη δουλεία τους. Αφού ήταν δέσμιοι εκείνου και κάτω από τον έλεγχό του. . .  Εγώ όμως όσον αφορούσε την ψυχή Μου ήμουν ελεύθερος και ωστόσο υπόκυψα εθελοντικά σε όλους τους νόμους στους οποίους ήταν υποταγμένοι οι άνθρωποι που βάδιζαν πάνω σε αυτή τη Γη. Και η αφορμή για αυτή τη γέννησή Μου ήταν η τεράστα αγάπη Μου για εσάς τους ανθρώπους, που αποστατήσατε κάποτε από Μένα και καταστρέψατε το δρόμο της επιστροφής σας. Για αυτό το λόγο είχατε ανάγκη ένα Σωτήρα Που θα σας άνοιγε ξανά αυτό το δρόμο της επιστροφής. Η αγάπη Μου για σας ήταν τεράστια και δεν μειώθηκε ούτε τότε που αποστατήσατε από Μένα. . .

Η αγάπη Μου έψαχνε να βρει μια διέξοδο για σας, προκειμένου να μπορέσετε να βρείτε το δρόμο πίσω σε Μένα, στον Προαιώνιο Θεό και Δημιουργό σας. . .  Η αγάπη Μου για σας ήταν αυτή ενός Πατέρα Που δεν θέλει το παιδί Του να είναι για πάντα χωρισμένο από Αυτόν, αλλά Που κάνει ό,τι μπορεί για να το κερδίσει πίσω το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να το παρακινήσει να επιστρέψει στο πατρικό σπίτι. Και αυτή η Αγάπη βρήκε μάλιστα ένα δρόμο και τον άνοιξε η Ίδια για να μπορούσατε εσείς, τα πλάσματά Μου, να πάρετε αυτό το δρόμο και να βαδίσετε πάνω του με στόχο να φτάσετε στον Θεό και Δημιουργό σας, ο Οποίος θέλει να είναι και να παραμένει αιώνια ο Πατέρας σας.

Κατέβηκα ο Ίδιος σε αυτή τη Γη και κατοικούσα στη μέση των πλασμάτων Μου, που είχαν γίνει αμαρτωλά, προκειμένου να τα λυτρώσω από την αμαρτία τους. Κατοικούσα στη μέση της αμαρτίας, αφού όλοι οι άνθρωποι είχαν γίνει αμαρτωλοί, όλοι οι άνθρωποι ήταν όντα που είχαν κάποτε αποστατήσει από Μένα. Η αλαζονεία τους και η φιλαρχία τους τούς είχαν ωθήσει μακριά Μου και στο βάθος, από το οποίο όμως δεν μπορούσαν πια να ανέβουν μόνοι τους χωρίς βοήθεια. Σε εκείνους λοιπόν πρόσφερα το χέρι Μου, τη βοήθειά Μου, αφού η Αγάπη Μου είχε ήδη δραστηριοποιηθεί στο βαθμό ώστε ενσαρκώθηκε ως άνθρωπος, με αποτέλεσα οι άνθρωποι να χρειαστούν μόνο να πιάσουν το χέρι Μου για να τραβηχθούν ασφαλώς από το βάθος στο ύψος, σε Μένα τον Ίδιο, από τον Οποίο είχαν κάποτε απομακρυνθεί με την ελεύθερη θέλησή τους.

Κατέβηκα στη Γη και κατοίκησα μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή και έζησα ως άνθρωπος μεταξύ των ανθρώπων. Μόνο που ήμουν αγνός και είχα συνέχεια επαφές με την αμαρτία, η οποία βασάνιζε ανείπωτα την ψυχή Μου, γιατί ο Ίδιος ήμουν αναμάρτητος. Και αυτά τα βάσανα ήταν απερίγραπτα. . .  αλλά κατανοητά μόνο για έναν αγνό, αναμάρτητο άνθρωπο όπως υπάρχει μόνο σπάνια. Αφού η αρχέγονη αμαρτία βαραίνει τον κάθε άνθρωπο, ενώ δεν είχε καμία σχέση με αυτή ο άνρθωπος Ιησούς, το περίβλημα του Οποίου περιείχε Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος ήθελα να επιτελέσω μέσα Του το λυτρωτικό έργο.

Και μπορούσα να κατοικήσω μόνο μέσα σε ένα αγνό, αναμάρτητο περίπβλημα, αφού η θεϊκή φωτιά της αγάπης Μου θα είχε διαλυθεί ό,τι δεν θα μπορούσε να αντέξει με αγνότητα και αγάπη Εμένα και τη δύναμη της αγάπης Μου. . .  Αλλά πλημμύριζα το περίβλημα με τη δύναμη της αγάπης Μου και αυτό έγινε μέσω των κηρυγμάτων και των θαυμάτων Του, τα οποία θα έπρεπε να αποδείξουν στους ανθρώπους τη θεϊκότητά Μου και τα οποία θα έπρεπε να τους κάνει να καταλάβουν την αποστολή του ανθρώπου Ιησού. Αφού η ψυχή Μου παρέμεινε αγνή και αναμάρτητη. Και έτσι το Πνεύμα Μου μπορούσε να ενεργήσει και να εκδηλώνεται άφθονα, και μπορούσε να αναγνωρίσει τη Θεότητα του ανθρώπου Ιησού  [έτσι ακριβώς λέει το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.] ο καθένας που ήταν κοντά Του. Αφού Εγώ ο Ίδιος, η Αιώνια Θεότητα, ενεργούσα μέσα Του διά του Πνεύματος και ό,τι έκανε ο άνθρωπος Ιησούς το έκανα Εγώ μέσα Του.

Οποιαδήποτε αμαρτία όμως θα είχε καταστήσει αδύνατη την ενέργεια του Πεύματός Μου μέσα στη μορφή, έτσι όπως έγινε. Αλλά οι αμαρτίες των συνανθρώπων Με βασάνιζαν ανείπωτα, ήταν όμως και η αφορμή για το λυτρωτικό έργο Μου. Αφού αυτό είχε σκοπό να απελευθερώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία, την οποία είχε φέρει στον κόσμο ο Σατανάς και η οποία έπρεπε να σβηστεί για να εξαγοραστούν οι άνθρωποι από τη δύναμη του αντιπάλου Μου. Αφού οι ίδιοι ήταν πολύ αδύνατοι για να ελευθερωθούν από τη δύναμή του, γιατί εκείνος έχει ένα δικαίωμα για τις ψυχές που τον ακολούθησαν κάποτε εθελοντικά στο βάθος. Αλλά Εγώ τους δίνω τη δύναμη για να απομακρυνθούν από εκείνον, την οποία απόκτησα πριν μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό και την οποία σας παρέχω, σε σας που επιθυμείτε να απελευθερωθείτε από εκείνον.

Σας εξαγόρασα από τον κύριό σας μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό, με αποτέλεσμα να μπορείτε να αποδεσμευτείτε από εκείνον εάν χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας αυτή τη θυσία Μου, απομακρύνοντας από εκείνον και στρέφοντας σε Μένα. Δεν θα μπορείτε να εμποδιστείτε από εκείνον εάν μόνο επιθυμήσετε να Μου ανήκετε για πάντα με την ελεύθερη θέλησή σας. Για αυτό το λόγο κατέβηκα στη Γη, αφού η ανθρωπότητα είχε ανάγκη ένα Σωτήρα από την πνευματική ένδεια της. Η ανθρωπότητα βάδιζε μέσα στο σκοτάδι και η αμαρτία τούς έκανε ξανά και ξανά να πέφτουν και δεν μπορούσαν να σηκωθούν χωρίς βοήθεια.

Και αυτή τη βοήθεια την έφερα στους ανθρώπους μέσω της γέννησής Μου, μέσω του θυσιαστικού Μου θανάτου, μέσω του λυτρωτικού έργου, το οποίο εκτελέστηκε για όλους τους ανθρώπους που βάδισαν και που θα βαδίσουν ποτέ πάνω στη Γη. Έζησα στη μέση της αμαρτίας και στο τέλος σήκωσα όλες τις αμαρτίες και τις κουβάλησα στο σταυρό. . .  Και συνεπώς λύτρωσα ολόκληρο τον κόσμο από τον θάνατο. Αφού ο καθένας που μόνο το θέλει μπορεί να γίνει μακάριος. . .  Ο καθένας που μόνο το θέλει μπορεί να αποδεσμευτεί από τον αντίπαλό Μου, μπορεί να αποκτήσει την ελευθερία και να μπει στη μακαριότητα με φως και δύναμη, γιατί πέθανα για αυτό στο σταυρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7485                24-12-1959

Χριστούγεννα. . .

Όλοι οι άγγελοι στον ουρανό αλάλαζαν και αγάλλονταν όταν κατέβηκα στη Γη για να λυτρώσω τους ανθρώπους. Ήξεραν ότι οι πεσμένοι αδελφοί τους θα είχαν χαθεί χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας εάν δεν τους είχα ευσπλαχνιστεί, εάν δεν είχα ψάξει και αν δεν είχα βρει έναν τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε Μένα. . .  Και εκείνοι ήταν μακάριοι με τη σκέψη της βέβαιης σωτηρίας των πεσμένων αδελφών τους μετά από τα ατελείωτα βάσανα της δουλείας τους κάτω από την εχθρική δύναμη.

Ευσπλαχνιζόμουν την ανθρωπότητα, η οποία δεν ήταν ικανή να ελευθερώσει τον εαυτό της από εκείνη τη δύναμη, η οποία είχε επειγόντως ανάγκη βοήθεια, ένα Σωτήρα Που θα έσβηνε τη μεγάλη ενοχή της, Που θα κατόρθωνε το εξιλαστήριο έργο για την ανθρωπότητα, η οποία δεν ήταν ικανή για αυτό. . .  Και έστειλα το Γιο Μου στη Γη. . .  Εγώ ο Ίδιος κατέβηκα στη Γη για να λυτρώσω τους ανθρώπους και έπρεπε να το κάνω μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή, μέσα στην οποία κατοίκησα ο Ίδιος, προκειμένου ως «άνθρωπος» να επιτελέσω αυτό το λυτρωτικό έργο. Γιατί ως «Θεός» δεν μπορούσα να υποφέρω και άρα δεν μπορούσα να εξιλεώσω την ενοχή που έφραζε στους ανθρώπους το δρόμο για τη μακαριότητα. Για αυτό το λόγο ήρθε στον κόσμο το αγοράκι Ιησού, μέσα στον οποίο κρυβόταν μια ψυχή του φωτός. Αυτή Μου ετοίμασε το ανθρώπινο σπίτι και το έκανε έναν τόπο μέσα στον οποίο μπορούσα να μείνω για να επιτέλεσω το έργο της λύτρωσης για την ανθρωπότητα.

Όλοι οι άγγελοι στον ουρανό Με επευφημούσαν όταν μπήκα μέσα στο περίβλημα του αγοράκι Ιησού, όταν αποδέχθηκα αυτή την ταπεινότητα και όταν το θείο Πνεύμα Μου γέμισε πλήρως το αγόρι Ιησού, με αποτέλεσμα να έγιναν ποικίλου είδους θαύματα ήδη κατά τη γέννησή Του. Όλα τα συμβάντα στη φύση και πάνω στο ίδιο το παιδάκι ήταν ενδείξεις της εξαιρετικής αποστολής την οποία θα είχε να εκπληρώσει αυτό το παιδάκι. Και εκείνοι που ήταν γύρω Του αναγνώρισαν επίσης το φως που έλαμπε από μέσα Του. Ήξεραν ότι επρόκειτο για ένα φως που ήρθε από πάνω και ακτινοβολούσε δυνατά. Και Με ευχαρίστησαν γονατιστά για το ότι τους είχα στείλει το Σωτήρα Που θα έπρεπε να τους απελευθερώσει από τα έσχατα δεινά. . .  Αφού όσοι Μου ήταν αφοσιωμένοι με αγάπη αισθάνονταν την πνευματική ανάγκη τους στη μέση του άπονου κόσμου, ο οποίος ήταν το βασίλειο του αντιπάλου Μου. . .

Και ενσαρκώθηκα στη μέση αυτού του αμαρτωλού κόσμου, είχα επαφές με την αμαρτία και με την έλλειψη αγάπης και έπρεπε να περάσω επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες ως ο άνθρωπος Ιησούς στη μέση αυτού του κόσμου. . .  Έπρεπε να μειώσω την αφθονία του φωτός Μου και να προσαρμόσω την ψυχή Μου στη σφαίρα την οποία είχε επιλέξει ως τόπο διαμονής. . .  Έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να παρατήσω το «φως». . .  αλλά την «αγάπη» μέσα Μου δεν την παράτησα. . .  Αυτή φούντωσε πάρα πολύ για τους αδερφούς Μου που υπόφεραν, που είχαν πέσει στο βάθος. Και αυτή η αγάπη ήταν η δύναμη μέσα Μου, την οποία είχα ανάγκη για να ήμουν ικανός να κατορθώσω το λυτρωτικό έργο ως άνθρωπος. . .

Η αγάπη Με έκανε να κατέβω στη Γη και η αγάπη Με ώθησε να πνευματοποιήσω εντελώς το κορμί Μου, ούτως ώστε το κορμί, η ψυχή και το πνεύμα Μου έγιναν εντελώς ένα και μπόρεσαν να ενωθούν πλήρως με τη θεϊκή Αγάπη, η Οποία κρυβόταν μέσα Μου, η Οποία είχε επιλέξει το κορμί Μου ως τόπο διαμονής, προκειμένου να υποφέρει ως άνθρωπος και να πεθάνει για την αμαρτωλή ανθρωπότητα, για να εξιλεώσει την ενοχή της και να ανοίξει και πάλι την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο. Αυτή ήταν κλειστή λόγω της αποστασίας [τον όντων· σ.τ.μ.] από Μένα και παρέμεινε κλειστή για ολόκληρο το πεσμένο οντώδες. . .  μέχρι την ημέρα του σταυρικού Μου θανάτου, μέχρι το μεγάλο λυτρωτικό έργο, το οποίο άνοιξε ξανά τις πύλες και άνοιξε το δρόμο για το πατρικό σπίτι. . .  για Μένα και για την αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7486                25-12-1959

Ευθύνη στην επίγεια ζωή. . .

Σε αφάνταστα ύψη βρίσκεστε ήδη όταν βαδίζετε πάνω στη Γη, συγκριτικά με το βάθος όπου βρισκόσασταν μετά την αποστασία σας, μετά την πτώση σας στο πιο βαθύ σκοτάδι. Χρειάζεται πράγματι να κάνετε μόνο ακόμα λίγα βήματα, συγκριτικά με το ατελείωτα μακρύ δρόμο που έχετε διανύσει. . .  Χρειάζεται να διανύσετε μόνο ακόμα ένα σύντομο κομμάτι για να φτάσετε στο στόχο που σας έχει βαλθεί από αιωνιότητες: να μπορείτε να μείνετε πολύ κοντά Μου ως παιδιά του Θεού, να μπορείτε να απολαύσετε τα μεγαλεία του ουρανού μέσα σε πλήρη μακαριότητα, να είστε ολόψυχα ενωμένοι μαζί Μου, έτσι όπως ήταν στην αρχή.

Κοντεύετε να τελειοποιηθείτε όταν έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη χάρη της τελευταίας ενσάρκωσή σας ως άνθρωποι. . .  και μετά από μια σύντομη δοκιμασία της θέλησής σας θα μπορείτε να μπείτε μέσα σε εκείνο το βασίλειο του μεγαλείου που σας υποσχέθηκα με τα λόγια: «Μάτι δεν τα είδε και ούτε τα άκουσε αυτί όσα ετοίμασα για εκείνους που Με αγαπούν. . .»

Είστε ικανοί να πετύχετε το τελευταίο στόχο σας κατά σε αυτή τη μόνο σύντομη επίγεια ζωή, συγκριτικά με εκείνο το χρονικό διάστημα που βρίσκεται πίσω σας. . .  Αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να πέσετε ξανά σε απύθμενα βάθη. . .  υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψετε στους τόπους από τους οποίους είχατε ξεφύγει εδώ και αιωνιότητες με τη βοήθειά Μου για να πάρετε το δρόμο προς τα πάνω. Εάν φανταστείτε αυτό, δηλαδή ότι η μακριά πορεία της προηγούμενης ανάπτυξής σας μπορεί να ήταν μάταια, ότι θα πρέπει να διανύσετε ακόμα μια φορά αυτή την πορεία που διάρκεσα αιωνιότητες. . .  εάν φανταστείτε ότι θα χάσετε από απερισκεψία το βασίλειό Μου με το μεγαλείο του μόνο για χάρη σύτομων σωματικών απολαύσεων, εάν αφήσετε την ψυχή σας να στερείται τα αναγκαία για χάρη του κορμιού σας. . .  ένα μεγάλο αίσθημα ευθύνης θα έπρεπε να σας κάνει να επιδιώξετε διπλάσια να πετύχετε το στόχο σας ακόμα στη Γη.

Θα έπρεπε να κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε το βασίλειό Μου με το μεγαλείο του, για να γλιτώσετε από τη μοίρα μιας εκ νέου φυλάκισης και να ολοκληρώσετε την αναπτυξιακή σας πορεία, προκειμένου να απελευθερωθείτε από τη μορφή και να μπορέσετε να μπείτε στο υπερκόσμιο βασίλειο ως φωτεινά όντα. . .  Μόνο ακόμα λίγα βήματα χρειάζεται να κάνετε και θα έχετε πετύχει το στόχο σας. Μαζέψτε άλλη μια φορά ολόκληρη τη δύναμή σας και μην μετανοιώσετε για τη δύσκολη άνοδο. . .  ακολουθήστε τα λόγια Μου, κάντε αυτά που σας λέω, προσπαθήστε να εκπληρώσετε το θέλημά Μου, και θα Με ευχαριστείτε αιώνια για το ότι σας νουθετώ ξανά και ξανά με σοβαρότητα για να σας γλιτώσω από μια εκ νέου πτώση στην άβυσσο.

Συνεχώς σας μιλάω και προσπαθώ να ξυπνήσω μέσα σας το αίσθημα ευθύνης. Συνεχώς σας διοχετεύω δύναμη μέσω του λόγου Μου. Η αγάπη Μου πασχίζει συνέχεια να σας βοηθήσει να ανεβείτε, προκειμένου να διανύσετε το τελευταίο σύντομο δρόμο με την υποστήριξή Μου, προκειμένου να μην χάσετε τη δύναμη για να ολοκληρώσετε την πορεία σας. . .  Ξανά και ξανά σας οδηγώ στην πηγή όπου μπορείτε να αντλήσετε το νερό της ζωής Μου για να πάρετε δύναμη και ενίσχυση πάνω στο δρόμο σας. . .  Ξανά και ξανά σας παρουσιάζω τη βασανιστική κατάσταση της εκ νέου φυλάκισης για να σας παροτρύνω να επιδιώξετε το στόχο σας, να δημιουργήσετε το δεσμό μαζί Μου και να τολμήσετε στο πλευρό Μου την τελευταία σύντομη άνοδο, η οποία βεβαίως δεν θα είναι μάταιη, αλλά θα σας οδηγήσει πράγματι στο στόχο εάν μόνο επιδιώξετε σοβαρά αυτό το στόχο.

Δεν θέλω να είναι μάταιος ο επίγειος δρόμος σας, θέλω να μπορείτε σύντομα να απολαύσετε την πλήρη ελευθερία μέσα σε φως και δύναμη. . .  Θέλω να επιστρέψετε σε Μένα ως τα παιδιά Μου, να επιθυμήσετε από όλη σας την καρδιά να ξεφύγετε από το βάθος και να ανήκετε σε Μένα, τα παιδιά του Οποίου θα έχετε γίνει όταν θα έχετε υπερνικήσει το βάθος. Θέλω να είστε και πάλι μακάριοι, θέλω να ενεργείτε μέσα σε φως και δύναμη και ελευθερία. Θέλω να εκπληρώσετε τον προορισμό σας που σας ανατέθηκε από την πρώτη αρχή, που όμως πρϋποθέτει τη μεταμόρφωσή σας από «πλάσματα» σε «παιδιά», την οποία θα έπρεπε να ολοκληρώσετε τώρα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Για αυτό το λόγο σάς μιλάω ξανά και ξανά και σας νουθετώ να προσέξετε τη φωνή Μου. Και θα σας ακολουθώ με το λόγο Μου μέχρι το τέλος. Αφού δεν θέλω να είναι τα πλάσματά Μου δυστυχισμένα. Θέλω να είναι και να παραμένουν αιώνια μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7488                27-12-1959

Αισιοδοξία για την εκπλήρωση των προσευχών. . .

Μπορείτε πάντα να ζείτε με τη σταθερή πίστη στο ότι σας ακούω όταν προσεύχεστε σε Μένα πνευματικά και αληθινά. . .  Και ακόμα και στην περίπτωση που η βοήθεια δεν έρχεται αμέσως, κάποτε θα έρθει, αφού δεν αφήνω ανεκπλήρωτη καμία προσευχή που να σταλθεί σε Μένα πνευματικά και αληθινά. Αλλά πρέπει και συχνά να σας ελέγχω αν καρτερήσετε. . .  Επομένως μην αφήνετε να κλονιστεί η πίστη σας, πρέπει μόνο να περιμένετε με τη βεβαιότητα ότι θα εισακουστεί η προσευχή σας και πράγματι δεν θα σας απογοητεύσω.

Ξανά και ξανά σας λέω ότι η πίστη σας θα πρέπει να είναι σταθερή και κάποτε θα έρθει ο καιρός όπου θα σας είναι εύκολο να βρείτε αυτή την πίστη στη βέβαιη βοήθειά Μου, και τότε θα έχετε επίσης ξεπεράσει τον κόσμο. Αλλά ακόμα πρέπει να παλεύετε για αυτή την πίστη, ακόμα θα καταλήγετε σε συνθήκες όπου μόνο μια σωστή, πνευματική και αληθινή προσευχή θα σας φέρνει βοήθεια. Και θα αφήνω να καταλήγετε συχνά σε τέτοια δεινά, γιατί δεν θέλω να πετύχω τίποτε άλλο από το να αποκτήσετε μια τέτοια σταθερή πίστη.

Μην σκέφτεστε ποτέ ότι θα μπορούσα να απορρίψω την παράκλησή σας. . .  Θέλω να είστε εντελώς βέβαιοι ότι θα σας την εκπληρώσω και τότε θα Μου είναι τόσο πιο εύκολο να είμαι για σας ένας βοηθός σε κάθε κατάσταση ανάγκης. Αφού και Εγώ είμαι δεσμευμένος από το νόμο. . .  Δεν πρόκειται να υπάρχει μια ανώτερη δύναμη από πάνω Μου που θα Με εμπόδιζε να κάνω αυτό που θέλω. Αλλά ο νόμος της αιώνιας τάξης, ο Δημιουργός του οποίου είμαι ο Ίδιος, απαγορεύει να ενεργώ ενάντια σε αυτό το νόμο. Και μια ισχυρή πίστη είναι ένα μέρος του νόμου της αιώνιας τάξης και επομένως περιέχει μέσα της τη δύναμη. . .

Πάντα χρειάζεται μόνο να σκέφτεστε ότι είμαι ο Πατέρας σας, ο Οποίος σας αγαπά, και πάντα χρειάζεται μόνο να φαντάζεστε έναν επίγειο πατέρα που δεν μπορεί να αρνηθεί καμία παράκληση στο παιδί του. . .  Πόσο μάλλον ο Πατέρας σας στον ουρανό θα εκπληρώνει κάθε παράκληση στο παιδί που Του έχει εμπιστοσύνη και επιδιώκει να κερδίσει την αγάπη Του. . .  Εντελώς ασφαλείς και αμέριμνοι θα μπορούσατε να βαδίσετε μέσα από την επίγεια σας ζωή, αφού από αυτό που σας πιέζει ακόμα θα σας απαλλάξω βέβαια όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. . .  εάν η πίστη σας είναι ζωντανή, ούτως ώστε να περιμένετε απλά με πλήρη πεποίθηση τη βοήθειά Μου. . .  Τότε αυτή θα σας έρθει μάλιστα. . .

Χρειάζεται μόνο να προσευχηθείτε και να περιμένετε. . .  Αλλά η προσευχή σας δεν πρέπει να είναι λόγια του αέρα, τα οποία δεν θα φτάσουν στο αφτί Μου. Αρκεί να Μου παρουσιάσετε τα προβλήματά σας με  σύντομα, ολόψυχα λόγια, και αυτά θα φτάσουν βέβαια σε Μένα και θα τα προσέξω. Όσο πιο αδύνατη όμως και να είναι η πίστη σας, τόσο περισσότερο πρέπει να περιμένω [ώσπου να εκπληρώσω την παράκλησή σας· σ.τ.μ.]. Και αυτό θα σας κάνει να αμφισβητήσετε την αγάπη Μου ή τη δύναμή Μου, με αποτέλεσμα η πίστη σας να μειώνεται όλο και περισσότερο. Αφού η κάθε αμφιβολία έχει επιπτώσεις, αλλά δεν θα αυξήσει ποτέ τη δύναμη της πίστης σας. . .  Επομένως βασιστείτε με πεποίθηση στη βοήθειά Μου στην περίπτωση που Μου τη ζητήσατε ολόψυχα.

Και αφήστε Με να σας πω ότι θέλω να αποκτήσω την αγάπη του παιδιού Μου και ότι ήδη για αυτό κάνω τα πάντα για να κερδίσω την αγάπη του. Και η αγάπη θέλει πάντα να χαρίζει τον εαυτό της. . .  Η αγάπη Μου για σας όμως είναι τεράστια, θέλει πάντα μόνο να δίνει και να χαρίζει ευτυχία και πράγματι δεν θα σας αρνηθεί τον εαυτό της. Για αυτό το λόγο όμως θα σας εκπληρώνει κάθε παράκληση εάν Μου δώσετε αυτή τη δυνατότητα μέσω της ακλόνητης πίστης σας. Επομένως, πασχίζετε πάντα να αποκτήσετε μια τέτοια πίστη, φαντάζεστε ξανά και ξανά την ατελείωτη αγάπη Μου για σας και να ξέρετε ότι αυτή σας παρέχει τα πάντα, ακόμα και αν μερικές φορές δεν εκπληρώνει αμέσως τις παρακλήσεις σας. Το κάνει αυτό για να πετύχει να γίνονται όλο και πιο ολόψυχες οι προσευχές σας, οι οποίες θα είναι πάντα πνευματικές και αληθινές προσευχές. . .  Μια τέτοια προσευχή φτάνει πάντα στο αφτί Μου και θα εκπληρώνεται πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7489                29-12-1959

Δεσμός με τον Ιησού Χριστό. . .

Μπορείτε να προφέρετε το όνομα του Κυρίου οποτεδήποτε θέλετε και Αυτός θα σας ακούει πάντα. Αφού μόνο περιμένει να στραφούν οι σκέψεις σας σε Εκείνον, με αποτέλεσμα να μπορέσει να στείλει την ακτίνα της αγάπης Του μέσα στις καρδιές σας. Αφού αυτό προξενεί το άνοιγμα των καρδιών σας και αυτό γίνεται όταν στρέφετε τις σκέψεις σας σε Εκείνον. Η κάθε πνευματική σκέψη είναι ένας  σύνδεσμος μεταξύ σας και το βασίλειο του φωτός. Η κάθε σκέψη για Εκείνον, για τον Θεό και Πατέρα σας μέσα στον Ιησού Χριστό, είναι ένας δεσμός μαζί Του, ο οποίος για σας είναι το πιο σημαντικό οποτεδήποτε. Γιατί οποιοσδήποτε δεσμός σάς αποφέρει δύναμη και φως, τα οποία η ψυχή σας αισθάνεται σαν μια απόλαυση, ακόμα και αν το κορμί σας δεν είναι ικανό να αισθανθεί τίποτα.

Για αυτό το λόγο να απευθύνεστε στον Ιησού Χριστό ακόμα και για τα παραμικρά προβλήματα, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε πάντα το δεσμό μαζί Του, ο οποίος δεν θα μείνει ποτέ χωρίς καλό αποτέλεσμα. Και τα πολλά μικρά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης θα έρπεπε πάντα μόνο να σας παρακινούν να απευθυνθείτε σε Εκείνον. . .  γιατί θέλει να Τον σκέφτεστε πάντα και πάντοτε και γιατί ο δεσμός σας μαζί Του πρέπει συνεχώς να γίνεται πιο δυνατός για να έχετε μεγάλη ευλογία από αυτόν. Θα πρέπει να φτάσετε στο σημείο να βαδίζετε πάντα μόνο μαζί Του πάνω στους δρόμους σας, να Του εμπιστεύεστε τα πάντα, να μην επιχειρείτε τίποτα χωρίς Εκείνον, να Τον συμβουλεύεστε ό,τι και να κάνετε. . .  να μην βαδίζετε πια μόνοι, αλλά πάντα συνοδευμένοι από Εκείνον, Που θέλει να είναι και να παραμείνει ο οδηγός σας πάνω το επίγειο σας δρόμο. . .  αφού τότε θα πετύχετε βέβαια το στόχο σας.

Όσο μικρά και να είναι τα προβλήματά σας. . .  ο δεσμός μαζί Του είναι το μόνο σημαντικό. Και στο να δημιουργήσετε και να ενισχύσετε αυτό το δεσμό ας σας παροτρύνουν και τα παραμικρά προβλήματά σας. Και ο Πατέρας σας θα είναι χαρούμενος για εσάς, με τους οποίους επιθυμεί να είναι συνδεδεμένος για όλη την αιωνιότητα. Αφού χωρίσατε κάποτε εθελοντικά από Εκείνον και επομένως θα πρέπει να επιστρέψετε σε Εκείνον εθελοντικά. . .  Πρέπει μέσα στις σκέψεις σας να στραφείτε ξανά σε Εκείνον από τον Οποίο απομακρυνθήκατε κάποτε με εντελώς τυφλωμένη σκέψη. Ως άνθρωποι όμως δεν μπορείτε να εξαναγκαστείτε να το κάνετε αυτό, και για αυτό το λόγο βρίσκεστε στον κόσμο με μια ελεύθερη θέληση, την οποία μπορείτε να στρέψετε και στον κόσμο και τις γοητείες του. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είστε ακόμα πολύ μακριά από τον Θεό, ο Οποίος όμως θέλει να σας κερδίσει πίσω για πάντα.

Και κάθε σκέψη που στρέφετε σε Εκείνον στη μέση της επίγειας σας ζωής είναι η αρχή της επιστροφή σας σε Εκείνον, την οποία θα έπρεπε να επιδιώκετε με όλο και μεγαλύτερη  σοβαρότητα. Δηλαδή θα έρπεπε να σηκώνετε όλο και πιο συχνά τις σκέψεις σας σε Εκείνον από τον Οποίο εκπορευτήκατε κάποτε. Για αυτό το λόγο συνεχίζετε να έχετε την ελευθερία βούλησης, αφού θα έρπεπε να βρείτε και να πάρετε το δρόμο για τον Πατέρα από αγάπη. Δεν θέλει να σας εξαναγκάσει να το κάνετε αυτό, γιατί μόνο η αγάπη είναι το μοναδικό συνδετικό μέσο που θα επαναφέρει την παλιά σχέση, έτσι όπως ήταν αρχικά. . .

Μονάχα η αγάπη συνδέει το παιδί με τον Πατέρα, το πλάσμα με τον Προαιώνιο Δημιουργό. . .  Και αυτή την αγάπη σας θέλει να κατέχει ο Θεός και για αυτό σας προσελκύει με κάθε τρόπο και προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη σας. . .  ακόμα και στην περίπτωση που αυτό γίνεται μέσω κάθε είδους δεινών. Προσπαθεί να σας παρακινήσει να ενωθείτε μαζί Του και αυτή η ένωση θα γίνει τότε με αγάπη, την οποία θα αποδείξει ο Πατέρας με πολλαπλό τρόπο, προκειμένου να κερδίσει ολόκληρη την αγάπη του παιδιού και να μπορέσει να γίνει η ένωση, η οποία θα συνδεθεί το παιδί με τον Πατέρα Του μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

Αφήνετε τις σκέψεις σας να περιπλανιούνται ξανά και ξανά προς τα ύψη, προς τον Ιησού Χριστό, τον Προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας. . .  Και ως αποτέλεσμα η ζωή σας σύντομα θα διαδραματίζεται  περισσότερο σε ένα πνευματικό επίπεδο. Θα υπερνικήσετε εύκολα την επίγεια σας ζωή με όλες τις δυσκολίες της και σύντομα θα ζείτε μόνο ακόμα για το πνευματικό βασίλειο, για το βασίλειο που είναι η αληθινή σας πατρίδα και στο οποίο θα μπείτε όταν τελειώσει η επίγεια σας πορεία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7490                30-12-1959

Η μοίρα της ψυχής μετά το σωματικό θάνατο. . .

Μπαίνετε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο μετά τον θάνατό σας από ό,τι είναι η Γη. Αλλά εσείς οι ίδιοι έχετε στη Γη τη δυνατότητα να διαμορφώσετε αυτό τον κόσμο έτσι ώστε αυτός θα σας κάνει ευτυχισμένους και θα τον αλλάξετε ευχαρίστως με τη ζωή σας πάνω σε αυτή τη Γη. Αφού θα μπορέσετε  να αποκτήσετε ένα βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας εάν είναι ανάλογος ο τρόπος ζωής σας στη Γη, εάν δουλέψετε εντατικά πάνω στην ψυχή σας και μαζέψετε αγαθά για το πνευματικό βασίλειο. Τότε ο κόσμος στον οποίο θα μπείτε θα είναι για σας πραγματικά ένα βασίλειο της μακαριότητας, δεν θα σταματήσετε να αλαλάζετε και να δείχνετε τον θαυμασμό σας και δεν θα θέλατε με τίποτα να επιστρέψετε στη Γη εάν αυτό ήταν στα πλαίσια του δυνατού.

Δημιουργείτε λοιπόν οι ίδιοι τον κόσμο όπου θα γίνετε δεκτοί μετά τον θάνατο του κορμιού σας. . .  Και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να ζήσετε υπεύθυνα πάνω σε αυτή τη Γη. Αφού υπάρχει επίσης η δυνατότητα να μπείτε σε ένα βασίλειο που είναι σκοτεινό και έρημο, όπου θα αισθάνεστε δυστυχισμένοι και το οποίο ωστόσο δεν θα μπορείτε να εγκαταλείψετε κατά βούληση. Γιατί πρόκειται για το βασίλειο το οποίο επιδίωκε η ελεύθερη θέλησή σας όσο βαδίζατε στη Γη. Ήταν επίσης η δική σας υπόθεση, το θέλατε οι ίδιοι, αφού ο τρόπος ζωής σας στη Γη ήταν έτσι ώστε δεν μπόρεσε να σας επιφέρει καμία διαφορετική μοίρα στο πνευματικό βασίλειο από ό,τι μια μοίρα των βασάνων και της φυλάκισης, του σκοταδιού και της αδυναμίας.

Πάντως θα μπείτε σε ένα διαφορετικό κόσμο, σε ένα βασίλειο που είναι πνευματικό, όπου όλα τα επίγεια σας αγαθά θα έχουν χαθεί, όπου θα βρείτε μόνο αυτά που αποκτήσατε πνευματικά πάνω στη Γη. Και για αυτό το λόγο πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση για τέτοιες ψυχές που δεν απόκτησαν καθόλου πνευματικά αγαθά, που επιδίωκαν μόνο επίγεια αγαθά, με αποτέλεσμα να μπουν στο άλλο βασίλειο εντελώς άκληρες. Εκεί είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποκτήσουν πνευματικά αγαθά, παρόλο που δεν είναι αδύνατον.

Αφού ο κόσμος μέσα στον οποία ζουν τότε είναι έτσι όπως ανταποκρίνεται στην ψυχική τους κατάσταση. . .  Μπορεί να σημαίνει για την ψυχή μια ασταμάτητη οδοιπορεία μέσα από ξερά, έρημα τοπία, όπου δεν θα βρει το παραμικρό για να ικανοποιήσει την πείνα της που βασανίζει συνέχεια τέτοιες ψυχές. . .  η οποία μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με δώρα της αγάπης. . .  μέσω της διοχέτευσης δύναμης που αποκτάται για τέτοιες ψυχές διά της παράκλησης με αγάπη. Για αυτό το λόγο μπορεί ήδη να ονομαστεί μακάρια η ψυχή την οποία ακολουθούν καλές σκέψεις πέρα από τον τάφο της και η οποία στη Γη έκανε καλά έργα, τα οποία θα την ακολουθήσουν τότε στην αιωνιότητα. . .

Αλλά φτωχή και άπορη είναι οι ψυχές που δεν κέρδισαν την αγάπη των συνανθρώπων τους στη Γη, τις οποίες ακολουθούν άσχημες σκέψεις και οι οποίες υποφέρουν από αυτές τις σκέψεις περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε εσείς οι άνθρωποι στη Γη. Ως εκ τούτου, να στέλνετε σε όλους τους πεθαμένους πάντα καλές σκέψεις στην αιωνιότητα, να τους ευσπλαχνίζεστε και να τους βοηθάτε να βρουν το δρόμο που οδηγεί μακριά από το πιο πυκνό σκοτάδι, μην τους αφήνετε ποτέ μόνους αλλά να τους χαρίζετε συχνά τις σκέψεις σας. Αυτό θα τους κάνει καλό και θα το αισθανθούν ως μια παροχή δύναμης, ως μια μικρή βοήθεια στο δρόμο τους προς τα πάνω, τον οποίο μπορούν να πάρουν μόνο αν τους παρασχεθεί αυτή η βοήθεια.

Η ψυχή δημιουργεί μόνη της τη μοίρα που θα την περιμένει στο επέκεινα και προκειμένου αυτή να είναι όμορφη και να σας χαρίσει ευτυχία θα έπρεπε να είστε δραστήριοι ακόμα στη Γη. Θα έπρεπε να αποκτήσετε πνευματικά αγαθά και να κάνετε αδιάκοπα έργα αγάπης. Αφού τέτοια έργα θα σας ακολουθούν πάντα στην αιωνιότητα και θα είναι ο πνευματικός πλούτος σας, με τον οποίο θα μπορείτε να δουλέψετε προς τη δική σας ευτυχία και προς την ευτυχία άλλων ψυχών. . .  με τον οποίο θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αυξήσετε τη δική σας μακαριότητα και να διοχετεύσετε δύναμη σε άλλες ψυχές, προκειμένου αυτές να οδηγήσουν επίσης τα βήματά τους προς τα ύψη και να μπορέσουν κάποτε να γίνουν μακάριες. . .  παρόλο που αυτή η πορεία προς τα ύψη θα απαιτήσει πάρα πολλή δύναμη και πάρα πολύ κόπο. Αλλά αν έχουν καλή θέληση θα είναι εφικτό να φτάσουν ψηλά εάν μόνο τις βοηθήσουν πνευματικοί φίλοι και άνθρωποι στη Γη που θα σκεφτούν τέτοιες ψυχές και θα κάνουν παράκληση για αυτές. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7493                3-1-1960

Επισήμανση του τέλους. . .

Εκ νέου φυλάκιση. . .

Σας ανακοινωνόταν αρκετά σε σας τους ανθρώπους ποιοι καιροί σας περιμένουν. Νουθετούσασταν και προειδοποιούσασταν ξανά και ξανά να σταματήσετε τον τρόπο ζωής σας και να τον αλλάξετε με έναν ευχάριστο στον Θεό τρόπο ζωής. . .  Σας επισημαινόταν ξανά και ξανά ο μεγάλος κίνδυνος για την ψυχή σας στην περίπτωση που αυτή θα πρέπει ξαφνικά να δώσει την επίγεια της ζωής και θα μπει μέσα από την πύλη προς την αιωνιότητα. . .  Σας ανακοινωνόταν η κοντινή Κρίση, η ριζική πνευματική και η επίγεια αλλαγή στη Γη. . .  Η προσοχή σας οδηγούνταν στην εκ νέου φυλάκιση κατά την ημέρα της Κρίσης. Νουθετούσασταν να δουλέψετε εντατικά πάνω στην ψυχή σας για να αποτρέψετε από εσάς αυτή τη μοίρα της εκ νέου φυλάκισης. . .  Ωστόσο, ακούτε όλα αυτά και δεν πιστεύετε με σοβαρότητα ότα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όσα ανακοινώθηκαν. . .

Δεν έχετε πίστη και χωρίς πίστη δεν έχετε κανένα πραγματικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ψυχή σας και αυτή βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης. . .  Αφού ακόμα της απομένουν λίγες μέρες, οι οποίες όμως θα έφταναν για να της αποφέρουν ακόμα έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας εάν τον επιδίωκαν σοβαρά οι άνθρωποι. Η πίστη λείπει στους ανθρώπους και ακόμα και οι πιστοί έχουν ελαφρές αμφιβολίες όταν τους αναφέρεται το κοντινό τέλος. . .  Ακόμα και οι πιστοί δεν θέλουν να δεχθούν χωρίς δισταγμό αυτό που τους επισημαίνεται σχετικά με το τέλος, παρόλο που αυτό γίνεται από πάνω.

Και πρέπει να συνεχίζετε να κατέχετε την ελευθερία της θέλησής σας, δεν πρέπει να αναγκάζεστε. Και για αυτό το λόγο οι μέρες περνούν χωρίς να σας φέρουν καμία μικρή επιτυχία όσο δεν επιδιώξετε από μόνοι σας την πνευματική σας ωριμότητα. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα αμφισβητούσατε πια αυτά που σας ανακοινώθηκαν. . .  Τότε που κάνετε πνευματικές προσπάθειες από μόνοι σας θα σας γίνουν βεβαιότητα όλα αυτά που απαιτούνταν να πιστέψετε. Και τότε θα μπορείτε επίσης να ενημερώσετε με πεποίθηση τους συνανθρώπους σας για το ποια ώρα έχει σημάνει και πόσο κοντά είναι το τέλος. . .  Μόνο εκείνος που έχει πειστεί ο ίδιος μπορεί να μιλά με πεποίθηση για το κοντινό τέλος, προς το οποίο βαδίζει η ανθρωπότητα.

Μόνο λίγοι είναι πεπεισμένοι για το ότι το τέλος είναι κοντά, αφού το καταλαβαίνουν από τα σημάδια των καιρών, γιατί κοιτάζουν τα πάντα από την πνευματική άποψη και επομένως θεωρούν ότι έχει φτάσει η περίοδος του τέλους. Και όλοι εσείς οι άνθρωποι θα έπρεπε να προσέχετε αυτά τα σημάδια, τα οποία ανακοινώνονταν εδώ και πολύ καιρό. Και θα καταλάβετε επίσης ποια είναι η ώρα κατά την οποία ζείτε και δεν θα έπρεπε πια να σας είναι δύσκολο να πιστέψετε σε ένα τέλος και σε όλα όσα σχετίζονται με αυτό το τέλος.

Δεν σας απομένει πια πολύς χρόνος σε όλους σας, θέλετε δεν θέλετε να το πιστέψετε. . .  Μόνο που ο πιστός θα προσπαθήσει ακόμα να επωφεληθεί πνευματικά από αυτή τη γνώση, ενώ ο άπιστος θα αφήσει ανεκμετάλλευτη για την ψυχή του και αυτή την τελευταία περίοδο. Και θα το μετανοιώσει κάποτε πικρά αυτό, εφόσον δεν τον περιμένει ακόμα και η μοίρα της εκ νέου φυλάκισης, μια μοίρα που είναι τόσο τρομερή ώστε ο άνθρωπος θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για να γλιτώσει από αυτή την εκ νέα φυλάκιση. Για αυτό το λόγο ενημερώνεται ξανά και ξανά για αυτά, του διοχετεύεται η γνώση του τι θα γίνουν εκείνες οι ψυχές που αποτυχαίνουν κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής και που δεν θα γίνουν πια δεκτές στο άλλο βασίλειο, γιατί ο χρόνος έχει τελειώσει. . .

Αυτή η γνώση ας τους παροτρύνει να δουλέψουν εντατικά πάνω στην ψυχή τους. Αλλά οι λιγότεροι την πιστεύουν και δεν πρέπει να τους αποδειχθεί. . .  Για αυτό το λόγο κινδυνεύουν αμέτρητες ψυχές να χάσουν την επίγεια τους ζωή και ταυτόχρονα να διαλυθούν ξανά οι πνευματικές ουσίες τους με σκοπό μια νέα αναπτυξιακή πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της νέας Γης. Θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτό τον κίνδυνο ακόμα κατά την τελευταία περίοδο, αλλά πρέπει να δουλέψουν εθελοντικά πάνω στον εαυτό τους, πρέπει. . .  εφόσον νομίζουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν. . .  να υπολογίσουν την πιθανότητα ότι είναι αλήθεια αυτά που τους ειπώθηκαν και να ζήσουν ανάλογα. Κι θα μπορούσαν να σημειώσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις ψυχές τους και δεν θα χάνονταν όταν έρθει η μέρα της Κρίσης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7494                4-1-1960

Αγάπη ίσον ζωή. . .

Μόνο μέσα στην αγάπη θα βρείτε την αληθινή ζωή. . .  Η αγάπη σάς αφυπνίζει στη ζωή και η αγάπη θα διατηρεί αιώνια τη ζωή σας. . .  Αφού όποιος ζει μέσα στην αγάπη ζει μέσα σε Μένα και Εγώ ζω μέσα σε αυτόν. Και αφού είμαι ο Ίδιος η Προαιώνια Αγάπη και η Προαιώνια Ζωή, πρέπει να κινείται μέσα στη ζωή ό,τι στέκεται μέσα στην αγάπη. . .  Πρέπει η αρχέγονη Ουσία Μου να βρίσκεται μέσα σε εκείνον που ασκεί την αγάπη. . .  Θα έχετε γλιτώσει από τον θάνατο για την αιωνιότητα τότε που η αγάπη θα σας έχει αφυπνιστεί στη ζωή, αφού θα έχετε επίσης γλιτώσει από εκείνον που έφερε τον θάνατο στον κόσμο μέσω της έλλειψης αγάπης του.

Όποιος έχει την αγάπη έχει επίσης τη ζωή. . .  Ζωή όμως σημαίνει μόνιμη χρήση της δύναμής Μου, ζωή σημαίνει ότι ζητά κανείς συνέχεια αυτή τη δύναμη και ότι τη χρησιμοποιεί σύμφωνα με το θέλημά Μου. Άρα δεν μπορεί πια να είναι άπρακτος κανένας άνθρωπος που στέκεται μέσα στην αγάπη και επομένως μέσα στη ζωή. Αφού πάντα θα αξιοποιεί τη δύναμη που τον πλημμυρίζει σύμφωνα με το θέλημά Μου, το όποιο θα είναι και η δική του θέληση, γιατί η αγάπη και η ζωή σημαίνουν πάντα ένωση με Εμένα τον Ίδιο. . .  Και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος μπορεί ήδη στη Γη να αποκτήσει την πλήρη ζωή της ψυχής του εάν πασχίσει να ζει με αγάπη, εάν ενωθεί μαζί Μου διά της αγάπης και αν παραλαβαίνει συνέχεια δύναμη από Μένα, η οποία θα μαρτυρήσει και τη «ζωή». . .  μια κατάσταση της αδιάκοπης δραστηριότητας μέσα στη μακαριότητα.

Αυτός ο άνθρωπος δεν θα χρειάζεται να φοβάται κανέναν θάνατο σε όλη την αιωνιότητα, αφού τον έχει ξεπεράσει, ακόμα και αν φανεί ότι ο άνθρωπος είναι αδύναμος και ανίκανος για περαιτέρω επίγειες πράξεις. Η ψυχή του ωστόσο δεν είναι πια δέσμια, είναι ελεύθερη και μπορεί να ενεργεί και να δημιουργεί μέσα στην ελευθερία της, κάτι που όμως θα έχει περισσότερο πνευματικά παρά επίγεια αποτελέσματα, αφού γίνεται λόγος για την αληθινή ζωή. . .  Η ζωή πάνω στη Γη μπορεί να είναι μια κατάσταση του θανάτου στην περίπτωση που χαρακτηρίζει μόνο το βαθμό ζωής του κορμιού του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί όμως και να μειωθεί οποιαδήποτε μέρα, με αποτέλεσμα η κατάσταση του θανάτου να καταλάβει τότε το κορμί και την ψυχή του και να χαθεί η ζωή για αιωνιότητες.

Ο άνθρωπος θα έπρεπε να φροντίσει για τη ζωή της ψυχής του και αυτό γίνεται μονάχα διά μιας ζωής με αγάπη, η οποία επιφέρει στην ψυχή δύναμη και της χαρίζει επομένως την αληθινή ζωή, η οποία έχει αιώνια διάρκεια. Μονάχα η αγάπη σάς δημιουργεί μια τέτοια ζωή και η ψυχή σας θα είναι χαρούμενη όταν θα έχει γλιτώσει από την κατάσταση του θανάτου και θα έχει μπει στην κατάσταση της ζωής. Εκεί θα έχει τη δυνατότητα να είναι ασταμάτητα δραστήρια και θα είναι μάλιστα ασταμάτητα δραστήρια, γιατί η δύναμη που θα της παρέχεται συνέχεια δεν θα επιτρέπει πια καμία απραξία, καμία ακινησία, γιατί λειτουργεί και ενεργεί σύμφωνα με το θέλημά Μου και γιατί αυτή η λειτουργία αποτελείται από το να βοηθά να λυτρωθούν οι ψυχές που βρίσκονται ακόμα στην κατάσταση του θανάτου και που, αφού είναι αδύνατες, έχουν ανάγκη βοήθεια.

Αυτή τη δουλειά την κάνει η ψυχή, ακόμα και αν το κορμί δεν αισθάνεται τίποτα για εκείνη. Αφού αυτή έχει την πνευματική της δραστηριότητα, η οποία είναι ανεξάρτητη από το κορμί, αλλά η οποία δεν αφήνει πια να ησυχάσει την ψυχή που απόκτησε τη ζωή διά της αγάπης. Μονάχα η αγάπη είναι η αληθινή ζωή. . .  Για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να βρίσκεστε στην κατάσταση της ζωής όσο δεν έχετε αγάπη. Και άρα δεν μπορείτε ούτε να ενεργήσετε και να εργαστείτε για το πνευματικό βασίλειο, στην περίπτωση που σας λείπει η αγάπη. . .  Τότε όμως που θα είστε δραστήριοι για το βασίλειό Μου, δεν θα σας λείπει η αγάπη. Και θα χρειάζεται πάντα μόνο να προσπαθείτε να αυξήσετε τη δύναμή σας, θα χρειάζεται πάντα μόνο να ασκείτε την αγάπη, με αποτέλεσμα να σας πλημμυρίζει όλο και περισσότερη δύναμη και να μπορείτε συνειδητά και ασυνείδητα να δουλέψετε προς το καλό των ψυχών που βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες, γιατί δεν βρήκαν ακόμα την αληθινή ζωή.

Κάθε δουλειά που κάνετε πάνω σε τέτοιες ψυχές είναι ενδείξεις του ότι έχετε οι ίδιοι βρει τη ζωή. Και κάθε τέτοια δουλειά θα είναι ευλογημένη, αφού η ζωή γεννά και πάλι νέα ζωή, και αυτό που αρπάζετε από τον αιώνιο θάνατο θα μαρτυρήσει για σας και για τη ζωή σας. Αφού δεν θα μπορούσατε να κάνετε τίποτα εάν δεν είχατε ήδη βρει τη ζωή μέσω της ένωσής σας μαζί Μου και της μόνιμης εισροής της δύναμής Μου σε σας. . .  Ζείτε και θα ζείτε αιώνια. . .  Και θα είστε δραστήριοι σύμφωνα με το θέλημά Μου και θα βρείτε οι ίδιοι τη μακαριότητά σας ήδη στη Γη και επίσης στο πνευματικό βασίλειο. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7495                6-1-1960

Κουβάλημα του σταυρού. . .

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιησού. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 147 - 149. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Το να ζει κάποιος ακολουθώντας το παράδειμά Μου σημαίνει μεταξύ άλλων ότι σηκώνει με καρτερία το μιρκό σταυρό που αντιστοιχεί στον κάθε άνθρωπο με σκοπό τη σωτηρία της ψυχής του. . .  Γιατί το να Με ακολουθεί συνεπάγεται επίσης ότι κουβαλά έναν κάποιο σταυρό, που όμως ο καθένας μπορεί να βαστάξει, αφού έχετε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να φωνάξετε Εμένα να σας βοηθήσω να τον σηκώσετε. . .  Και είναι βέβαιο ότι αυτή την παράκληση δεν θα την κάνετε μάταια. . .  Γιατί είμαι πρόθυμος να σας απαλλάξω από το βάρος ή να σας το ελαφρύνω, ασφαλώς δεν θέλω να κάνω το σταυρό σας ακόμα πιο βαρύ από ό,τι είστε σε θέση να βαστάξετε. . .  Μα ένα μιρκό φορτίο οφείλεται οπωσδήποτε να το σηκώσετε, διότι διαφορετικά δεν ακολουθείτε το παράδειγμά Μου και άλλωστε αυτό σημαίνει μεγάλη ευλογία για την ψυχή σας. . .

Το να ακολουθεί κάποιος στη ζωή του συνειδητά τον Ιησού συνεπάγεται πραγματικά πολύ μεγάλο κέρδος για την ψυχή του. Επειδή τότε κουβαλά μεγάλο φορτίο πόνου, εξαγνίζεται όσο είναι ακόμα πάνω στη Γη. Έτσι περνά καθαρμένη στον άλλο κόσμο, αφού έχει αποβάλλει με αυτό τον τρόπο πολλά βάρη που στο πνευματικό βασίλειο θα την εμπόδιζαν να βρει τη μακαριότητα. Διότι η ψυχή πρέπει να είναι καθαρή για να φορέσει τη φωτεινή περιβολή, να της επιτραπεί δηλαδή η είσοδος στο βασίλειο του φωτός. Το βέβαιο είναι ότι θα Με ευγνωμονεί κάποτε που είχε τη δυνατότητα να απαλλαγεί από τις ακαθαρσίες της ήδη πάνω στη Γη. Αυτό όμως συνεπάγεται επίσης ότι σηκώνει ως το τέλος το μικρό σταυρό, τον οποίο πρέπει αναγκαστικά να φορτώσω στον καθένα που θέλει να Με ακολουθήσει αληθινά, που θέλει να Με συνοδέψει στο δρόμο των παθών για να εξοφλήσει ένα μέρος του χρέους του όσο είναι ακόμα στη Γη.

Αυτός ο άνθρωπος θα πάρει άφεση για την ενοχή του και θα απαλλαγεί από κάθε χρέος, γιατί πέθανα για χαρή του στο σταυρό. Μα η ψυχή του καθενός διαφέρει ως προς το βαθμό φωτεινότητας και βέβαια για να είναι διαπερατή από το φως, επιβάλλεται να έχει αποβάλει όλες τις ακαθαρσίες της. Πρέπει να εξοφλήσει η ίδια ό,τι μπορεί και με αυτό τον τρόπο να αυξήσει από μόνη της το βαθμό της φωτεινότητας. Αλλιώς είναι αναγκασμένη να τον κατακτήσει στον άλλο κόσμο διά της έμπρακτης αγάπης για τις ψυχές που έχουν ανάγκη βοήθεια.

Η ψυχή θα πάρει αναμφίβολα άφεση για τις αμαρτίες της μέσω της λύτρωσης από τον Ιησού Χριστό και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει δεκτή στο βασίλειο του φωτός. Εντούτοις υπάρχει διαφορά στην πληρότητα του φωτός που απολαμβάνει η κάθε ψυχή, πράγμα που εξαρτάται από το πόσο δουλεύει η ίδια πάνω στον εαυτό της. Και αυτή η δουλειά γίνεται επιδεικνύοντας έμπρακτα αγάπη και υπομένοντας τις δοκιμασίες που της έχουν επιβληθεί. Για αυτό το λόγο άλλωστε κάθε μια ψυχή έχει επιφορτισθεί με ένα σταυρό και για τον ίδιο λόγο δεν της επιτρέπεται να αποτύχει. Πρέπει τη δοκιμασία της να την υποστεί με υπομονή ή να Μου ζητήσει στον Ίδιο να ελαφρύνω το φορτίο της, οπότε ασφαλώς και Εγώ δεν πρόκειται να την αφήσω χωρίς τη συνδρομή Μου.

Μόλις καταφύγετε σε Μένα, το φορτίο θα γίνει αισθητά μικρότερο, γιατί η επιθυμία Μου είναι να Με φωνάζετε πάντοτε κοντά σας και Εγώ να βαδίζω μόνιμα στο πλάι σας επωμιζόμενος μαζί το σταυρό σας για να σας στηρίξω και να σας δυναμώσω, όταν σας φαίνεται ότι μεγαλώνει το βάρος του. . .  Τότε δεν έχετε παρά να στρέψετε το βλέμμα σε Αυτόν Που είναι πρόθυμος να σηκώσει το φορτίο σας και να το πάρει στους δικούς Του ώμους για να σας ελευθερώσει από το βάρος του. . .  Αλλά δεν είναι σωστό να θέλετε να απαλλαγείτε τελείως από το σταυρό, εάν θέλετε να είσαστε αληθινοί ακόλουθοι του Ιησού. Γιατί Αυτός φορτώθηκε για χάρη σας τον πιο βαρύ σταυρό, αφού επωμίστηκε την ενοχή ολόκληρης της ανθρωπότητς και τον σήκωσε ως το τέλος του δρόμου Του. . . 

Συχνά ξεπερνούσε τη δύναμη που είχε ως άνθρωπος, παρ’όλα αυτά τον σήκωσε από αγάπη για την ανθρωπότητα, την οποία ήθελε να λυτρώσει από όλες τις συνέπειες των αμαρτιών που την τυραννούσαν. Έτσι και εσείς οφείλετε από αγάπη για Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό να σηκώσετε ως το τέλος της ζωής σας στη Γη το σταυρό σας. Και θα συνειδητοποιήσετε με ευγνωμοσύνη ποιο όφελος αποκόμισε η ψυχή σας «ακολουθώντας τον Ιησού», όταν θα περάσει στο πνευματικό βασίλειο μέσα στο φως και στην ελευθερία. Γιατί θα έχει εξιλεώσει κάθε αμαρτία σηκώνοντας το φορτίο της ως το τέλος του δρόμου και έτσι καθαρή θα περάσει από την πύλη της αιωνιότητας στην αέναη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7497                10-1-1960

Η βοήθεια του Ιησού Χριστού στην επίγεια πορεία. . .

Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη τη βοήθεια του Ιησού Χριστού αν θέλει να πετύχει το στόχο του κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, δηλαδή να δημιουργήσει την ένωση με τον Προαιώνιο Θεό και Δημιουργό. Βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από τον Θεό όταν ξεκινά την επίγεια του ζωή ως άνθρωπος. . .  Αφού πρέπει να δημιουργήσει την ένωση μαζί Του με την ελεύθερη θέλησή του. Και αυτή η θέλησή του άρα πρέπει πρώτα να αποφασίσει για Εκείνον, κάτι που σημαίνει έναν ορισμένο αγώνα, ο οποίος μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν δύο κύριοι που θέλουν να τον κατέχουν και ότι η δική του θέληση είναι αποφασιστική για το ποιος κύριος θα τον θέσει υπό την κατοχή του. . .  Ο ένας κύριος έχει ήδη ένα ορισμένο δικαίωμα για τον άνθρωπο, δεν μπορεί ωστόσο να τον αναγκάσει να παραμείνει κοντά του, αλλά πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο στην περίπτωση που το θέλει ο ίδιος και στρέφεται σε έναν άλλο Κύριο. . .  Αλλά πριν φτάσει σε αυτή την οριστική απόφαση μπορεί να  προηγηθεί ένας μεγάλος αγώνας. Γιατί ο πρώτος δεν παρατά την ψυχή αμαχητί, αλλά παλεύει ακόμα για αυτήν κατά τη διάρκεια όλης της επίγειας της ζωής, προκειμένου η ψυχή να παραμείνει αιχμάλωτή του.

Αλλά και ο Θεός παλεύει για την κάθε ψυχή, αν και με διαφορετικό τρόπο από ό,τι ο αντίπαλός Του. . .  Ξέρει ότι ο άνθρωπος πρέπει να βοηθηθεί στην απόφαση της θέλησής του, γιατί ο ίδιος είναι πολύ αδύναμος να στρέψει σωστά και να χρησιμοποιήσει σωστά τη θέλησή του. Και για να μπορεί να ενισχυθεί η θέληση του ανθρώπου πέθανε στο σταυρό ο Ίδιος ο θείος Λυτρωτής ο Ιησούς Χριστός με φρικτά βάσανα και φρικτούς πόνους για να αποκτήσει με αυτό τον τρόπο μια ισχυρότερη θέληση για τους ανθρώπους. Αλλά τη χρήση αυτής της ενίσχυσης της θέλησής του πρέπει ο άνθρωπος να τη ζητήσει από τον Ιησού Χριστό. . .  Πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το δρόμο για Αυτόν και να πάρει από Αυτόν την αναγκαία δύναμη για να θέλει και να πράττει σωστά. Πρέπει λοιπόν πρώτα να θέλει να εκμεταλλευτεί την επίγεια του ζωή σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Με αυτό τον τρόπο ήδη αποφασίζει για το σωστό Κύριο και τότε θα βοηθάται με κάθε τρόπο. . .

Μόνο μέσα από τον Ιησού Χριστό ο δρόμος οδηγεί στον Πατέρα. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει ο άνθρωπος στη Γη πρώτα να λάβει γνώση του Ιησού Χριστού και του λυτρωτικού έργου Του. Και αυτή τη γνώση τού τη μεταδίδει το Ευαγγέλιο, το χαρμόσυνο μήνυμα για την οδό, την αλήθεια και τη ζωή. . .  η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης, η οποία είναι ένας σαφής οδηγός για να φτάσει ο άνθρωπος πρώτα στη σωστή σκέψη και μετά να βρει τη θέληση να πάρει αυτό το δρόμο με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού. . .  Αφού το χαρμόσυνο μήνυμα διδάσκει την αγάπη, η αγάπη αναγνωρίζει τον Ιησού Χριστό και Τον αποδέχεται επίσης. . .  Η αγάπη δημιουργεί την ένωση μαζί Του, η παροχή δύναμης έχει εξασφαλιστεί και ο άνθρωπος έχει πάρει το δρόμο για τον Πατέρα και αυτός ο δρόμος θα οδηγήσει βέβαια στο στόχο, στην οριστική ενοποίηση του ανθρώπου με τον Θεό, ο Οποίος ενσαρκώθηκε στη Γη μέσα στον Ιησού Χριστό για να ανοίξει στους ανθρώπους το δρόμο για Εκείνον, τον Προαιώνιο Θεό και Πατέρα τους.

Στην περίπτωση που ο άνθρωπος θέλει να πετύχει το στόχο του στη Γη αυτό σημαίνει όμως επίσης έναν αγνώα ενάντια στον κύριο που και αυτός έχει ένα δικαίωμα για εκείνον και που δεν θέλει να τον αφήσει ελεύθερο. . .  Ο αγώνας απαιτεί δύναμη και τη δύναμη μπορεί να την πάρει κανείς μόνο από τον Ιησού Χριστό, από τον θείο Λυτρωτή. . .  Χωρίς Αυτόν ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να βγει νικητής από αυτό τον αγώνα, θα νικηθεί και η θέλησή του θα είναι τόσο αδύνατη ώστε δεν θα είναι ικανός να προβάλλει αντίσταση στον αντίπαλο. Θα νικηθεί από αυτόν, δεν θα είναι ικανός να σηκωθεί, γιατί θα του λείπει η δύναμη. . .

Και για αυτό το λόγο πρέπει να φωνάξει τον Ιησού Χριστό και να Τον παρακαλέσει να τον ενισχύσει και να του παράσχει δύναμη. . .  Και δεν θα φωνάξει μάταια, αφού μόλις είναι σοβαρός να ξεφύγει από τον έλεγχο του αντιπάλου, ο Ιησούς Χριστός θα σταθεί δίπλα του ως αγνωιστής, και ο άνθρωπος θα βγει πράγματι νικητής από τον αγώνα και θα μείνει νικητής. Αφού για αυτό το λόγο Εκείνος πέθανε στο σταυρό και πλήρωσε την τιμή αγοράς για όλες τις ψυχές που επιθυμούν να έρθουν κοντά Του. . .  Άρα απαιτείται μονάχα η θέληση, και προκειμένου να ενισχυθεί αυτή πρέπει ο άνθρωπος να παρακαλέσει τον Ιησού Χριστό, και η θέλησή του θα ενισχυθεί πράγματι.

Ο άνθρωπος έρχεται στον κόσμο χωρίς γνώσεις και του προσφέρονται εκεί πολλές γνώσεις και εκείνος πρέπει να αποφασίσει εσωτερικά ποιες είναι σωστές. . .  Και αν μόνο είναι καλή η θέλησή του, θα θέλει το σωστό και θα απευθυνθεί σε μια ανώτερη Δύναμη για να τον βοηθήσει Αυτή να καταλαβαίνει και να κάνει το σωστό οποτεδήποτε. . .  Και τότε του διοχετεύεται η σωστή κατανόηση μέσω του Ιησού Χριστού, μέσω της θεϊκής διδασκαλίας της αγάπης και μέσω του δρόμου τον οποίο θα πρέπει να πάρει για να φτάσει στο στόχο της ζωής του, δηλαδή για να πετύχει την ένωσή του με τον Θεό μέσα στον Ιησού Χριστό. . .  Αυτή η ένωση θα δημιουργήσει και πάλι τις συνθήκες που υπήρχαν στην αρχή. . .  δηλαδή αληθινά ομοιώματα του Θεού θα βρίσκονται γύρω Του και θα δημιουργούν και θα ενεργούν σύμφωνα με το θέλημά Του, το οποίο θα είναι τότε επίσης η θέληση όλων των παιδιών Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7498                11-1-1960

Η επιθυμία του παιδιού να του μιλήσει ο Πατέρας. . .

Η δύναμη του Πνεύματος γεμίζει τις καρδιές σας μόλις επιθυμήσετε να ακούσετε το λόγο Μου. Και δεν θα αντιδράσω ποτέ σιωπώντας σε μια παράκληση που Μου αποδεικνύει την προθυμία του παιδιού Μου να Με υπηρετήσει. Θέλω να του μιλήσω και μέσω αυτού σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να Με ακούσουν. Πρόκειται για ένα δώρο της αγάπης του Πατέρα, ο Οποίος ξέρει ότι τα παιδιά του βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και ο Οποίος θέλει να τα βοηθήσει. . .  Πρόκειται για ένα δώρο από την πλευρά Μου, το οποίο μεν δεν αξίζετε, το οποίο ωστόσο σας προσφέρει η ατελείωτη αγάπη Μου για να σας βοηθήσει μέσα στην πνευματική σας ένδεια.

Ο λόγος Μου ηχεί στο άπειρο και σε σας τους ανθρώπους επιτρέπεται να τον ακούτε εάν μόνο ανοίξετε το αφτί και την καρδιά σας στο λόγο Μου, εάν με την επιθυμία να Με ακούσετε αποσυρθείτε στην ησυχία και αφουγκραστείτε αυτό που θα σας πει ο Πατέρας σας. Δεν μπορείτε να αντιλαμβάνεστε το λόγο Μου χωρίς αυτή την εσωτερική επιθυμία, αλλιώς τα λόγια Μου απλά σβήνουν στα αφτιά σας και δεν μπορούν να αγγίξουν την καρδιά σας. Θέλω όμως να Με ακούσετε και επομένως θα ευλογήσω τον καθένα που θα ανοιχθεί στη φωνή Μου, αφού αυτό σημαίνει για τον άνθρωπο την ακτινοβόλησή του από τη δύναμη, την οποία έχει επειγόντως ανάγκη.

Βρίσκεται σε μια κατάσταση της απόλυτης αδυναμίας, αφού είναι ακόμα πολύ μακριά Μου και μπορεί να αποκτήσει δύναμη μόνο αν την προμηθευθεί απευθείας από Μένα. . . Και για αυτό απαιτείται να του μιλάω, γιατί με αυτό τον τρόπο συνδέεται μαζί Μου και μπορεί να παραλαβαίνει απεριόριστη δύναμη. Αλλά το σύνδεσμο μαζί Μου πρέπει να τον δημιουργήσει μόνος του μέσω ολόψυχων σκέψεων και μέσω της ολόψυχης προσευχής. . .  Τότε θα ακούσει τη φωνή Μου, ακόμα και αν αυτή του ηχήσει με έμμεσο τρόπο, αν ο λόγος Μου του μεταδοθεί από τους υπηρέτες Μου στη Γη. Τότε θα αισθανθεί ότι του μιλάω, θα συνομιλήσει μαζί Μου, γιατί αναζήτησε και δημιούργησε ο ίδιος το δεσμό με Εκείνον Που θα του μιλήσει τότε με στοργικό τρόπο, έτσι όπως ένας πατέρας μιλά με το παιδί του.

Όλοι εσείς να Μου δίνετε συχνά την ευκαιρία να συναναστρέφομαι απευθείας μαζί σας μέσω του λόγου Μου. Να Μου παρουσιάζετε μέσω των σκέψεών σας όλες τις ερωτήσεις, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας. Να Μου μιλάτε σαν τα παιδιά για όλα όσα σας απασχολούν και θα σας απαντήσω, ακόμα και αν δεν πάρετε αμέσως την απάντησή Μου, γιατί δεν είστε πάντα ικανοί να Με ακούτε. Αλλά θα λάβετε την απάντηση τόσο βέβαια όπως ένας Πατέρας εκπληρώνει τις παρακλήσεις του παιδιού Του, το οποίο Τον αγαπά και το οποίο αγαπά Αυτός, πολύ περισσότερο από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Να αποσύρεστε συχνά στην ησυχία και να συνδέεστε διανοητικά μαζί Μου και από ένα τέτοιο δεσμό θα έχετε πάντα μέγιστο πνευματικό όφελος. Αφού ένας τέτοιος δεσμός σημαίνει πάντα απευθείας παραλαβή δύναμης, την οποία μάλιστα αισθάνεται συχνά μόνο η ψυχή σας, η οποία όμως με αυτό τον τρόπο προχωρά συνεχώς ως προς την ανάπτυξή της.

Πάντα θέλω να αισθάνομαι την παιδική σας αγάπη, η οποία εκδηλώνεται επιθυμώντας Εμένα και το λόγο Μου. Και τότε θα μπορέσω να εκπληρώσω την επιθυμία σας, θα μπορέσω να σας μιλήσω και θα Με ακούσετε και θα είστε ικανοί να Με καταλάβετε. Και θα σας λέω πάντα ότι η αγάπη Μου για σας είναι ατελείωτη και ότι αυτή λαχταρά πάντα μόνο την επιστροφή σας σε Μένα, στο πατρικό σας σπίτι. . .  Ξανά και ξανά θα σας λέω ότι δεν θα ησυχάσω ώσπου να πάρετε αυτό το δρόμο της επιστροφής, ώσπου να αισθανθείτε την ίδια λαχτάρα να επιστρέψετε στην αληθινή σας πατρίδα. . .  ώσπου να έχετε την επιθυμία να ενωθείτε για πάντα μαζί Μου και να είστε και να παραμένετε αιώνια μακάριοι κοντά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7499                13-1-1960

Εξέταση πνευματικών αγαθών. . .

Επίκληση του Πνεύματος. . .

Αυτά που απαιτούνται από σας να πιστέψετε να τα σκεφτείτε καλά, να τα εξετάσετε, πάντα επικαλώντας τον Θεό για βοήθεια, για να φωτίσει το πνεύμα σας, για να σας δώσει την κατανόηση και τη σωστή κριτική ικανότητα για να είστε ικανοί να ξεχωρίσετε την αλήθεια από την πλάνη. Μην πιστεύετε τυφλά, μην αποδέχεστε ως αλήθεια όλα όσα σας παρουσιάζονται. Αφού ο αντίπαλος του Θεού εργάζεται εντατικά και ο σκοπός του είναι να υπονομεύσει την αλήθεια, να ανακατεύσει την αλήθεια με την πλάνη και να οδηγήσει τους ανθρώπους σε λανθασμένη σκέψη. . .

Και έτσι είναι κατανοητό ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Αφού ήδη εκεί όπου υποστηρίζονται δύο απόψεις πρέπει να γίνει έλεγχος, γιατί δεν μπορούν και οι δύο να είναι αλήθεια στην περίπτωση που διαφέρουν μεταξύ τους. Αλλά από μόνοι σας δεν είστε ικανοί για μια τέτοια εξέταση όσο είναι δραστήριο μόνο το μυαλό σας, γιατί αυτό ελέγχεται πολύ εύκολα από τον αντίπαλο του Θεού. Πρέπει πρώτα να έχει αφυπνιστεί το πνεύμα σας, τότε μια εξέταση πνευματικών αγαθών δεν θα σας είναι δύσκολη. Και για το λόγο αυτό να προσεύχεστε πάντα πρώτα για φώτιση του πνεύματός σας, για φωτεινή, καθαρή σκέψη και κρίση εκείνων που απαιτούνται από σας να πιστέψετε.

Και θα προσέξετε σύντομα ότι δεν είναι λίγες οι διδασκαλίες που δεν αντέχουν σε μια σοβαρή εξέταση, εφόσον αυτή γίνεται μετά από επίκλησης του Θεού για φώτιση. . .  Θα ανακαλύψετε αντιφάσεις, λανθασμένες ερμηνείες, και ασαφείς έννοιες θα μπερδέψουν τη σκέψη σας και θα σας παρουσιάσουν μια παραμορφωμένη εικόνα του Θεού, του Προαιώνιου Δημιουργού και Πατέρα σας. Δεν θα μπορείτε πάντα να εναρμονίσετε την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμη με αυτά που σας διδάσκονται και που απαιτούνται από σας να πιστέψετε.

Και η κάθε διδασκαλία που δίνει αφορμή να αμφισβητηθεί μια από αυτές. . .  η αγάπη, η σοφία ή η δύναμη. . .  είναι λανθασμένη. . .  Να παίρνετε πάντα ως Λυδία λίθος ότι η Οντότητα του Θεού δεν πρέπει να παρουσιαστεί παραμορφωμένη στην περίπτωση που μια θρησκευτική διδασκαλία εγείρει αξίωση να είναι αληθινή. Ο αντίπαλος του Θεού όμως θα επιδιώκει πάντα να παρουσιάσει τον Θεό έτσι ώστε οι άνθρωποι θα δυσκολευτούν να Του χαρίσουν ολόκληρη την αγάπη τους. Και για αυτό το λόγο θα κάνει προσπάθεια να παραμορφώσει τη Φύση του Θεού, να παρουσιάσει μια ασαφή εικόνα Του και ιδιαίτερα να κάνει την αγάπη του Θεού να φανεί αμφίβολη. Γιατί τότε οι άνθρωποι θα σταματήσουν να πιστεύουν στον Θεό και θα παραλείψουν να κάνουν το πιο σημαντικό κατά την επίγεια τους ζωή: να δημιουργήσουν το δεσμό με τον Θεό, ο οποίος μπορεί να δημιουργηθεί μόνο διά της αγάπης.

Ό,τι χρησιμέψει για να αμφισβητηθεί η αγάπη του Θεού είναι η ενέργεια του αντιπάλου. Και έτσι είναι δικό του έργο κάθε διδασκαλία που παρουσιάζει τον Θεό ως έναν άσπλαχνο δικαστή που θέλει μόνο να τιμωρήσει τα πλάσματά Του. . .  ακόμα και αν αναφερθεί η δικαιοσύνη του Θεού. Η αγάπη του Θεού υπερισχύει των πάντων, παρόλο που το Είναι του Θεού θα είναι αιώνια τέλειο και που για αυτό το λόγο δεν λείπει ποτέ η δικαιοσύνη σε όλα όσα κάνει ο Θεός ή επιτρέπει να γίνει. Μια αληθινή θρησκευτική διδασκαλία όμως δεν θα αποκλείσει ποτέ τη θεϊκή αγάπη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ποτέ να γίνει λόγος για μια αιώνια καταδίκη, γιατί αυτό αντιβαίνει στη θεϊκή αγάπη. . .

Μπορεί λοιπόν να κρίνει κανείς την αξιοπιστία μιας διδασκαλίας από το σε ποιο βαθμό αυτή δείχνει την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμη του Θεού. . .  Και αυτό μπορεί ο άνθρωπος να το εξετάσει ανά πάσα στιγμή με την υποστήριξη του Θεού. Μόνο που δεν θα έπρεπε το μυαλό του ανθρώπου να θεωρήσει μονάχα τον εαυτό του ικανό για μια τέτοια εξέταση, αφού αυτό κρίνει διαφορετικά όσον καιρό μπορεί ακόμα να το επηρεάσει ο αντίπαλος του Θεού. Αυτός θα είναι πάντα εκεί όπου δεν δημιούργησε κανείς ακόμα το δεσμό με τον Θεό, με τον Προαίωνιο Πατέρα. . .  τον οποίο όμως δημιουρεί ο άνθρωπος τότε που Τον επικαλείται ολόψυχα για φώτιση μέσω του Πνεύματός Του. Αφού το κύριο ζήτημα είναι η αλήθεια, και θα έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποκτήσετε εσείς οι άνθρωποι την αλήθεια. Πρέπει όμως να συνεργαστείτε οι ίδιοι διά της επιθυμίας σας να στέκεστε μέσα στην αλήθεια. . .  Τότε θα ζητήσετε από μόνοι σας από τον Θεό να σας βοηθήσει να διακρίνετε και να χωρίσετε την αλήθεια από την πλάνη. . .  και θα βαδίζετε μέσα στην αλήθεια όσο βαδίσετε με τον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7500                15-1-1960

Το σωτήριο σχέδιο είναι η εξήγηση για όλα. . .

Μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου να ψάξετε να βρείτε εσείς οι άνθρωποι την εξήγηση για κάθε είδους ασυνήθιστα συμβάντα. . .  Να ξέρετε πάντα ότι όλα βασίζονται στην αγάπη, στη σοφία και στη δύναμή Μου, ότι τα πάντα κανονίστηκαν σκόπιμα, ότι δεν συμβαίνει τίποτα χωρίς να το θέλω ή να το επιτρέψω, πάντα προσαρμοσμένο στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιο. . .  ότι όλα υπηρετούν την επαναπροώθηση του πνευματικού σε Μένα. Είτε πρόκειται για τη δημιουργία γύρω σας είτε για τις μοίρες του μεμονωμένου ανθρώπου. . .  όλα κανονίστηκαν έτσι ώστε υπηρετούν την ανάπτυξη του πνευματικού, άσχετα με το βαθμό της ωριμότητας αυτού.

Το πνευματικό που είναι ακόμα δεσμευμένο μέσα στα δημιουργήματα αναπτύσσεται ανοδικά σύμφωνα με το δικό Μου θέλημα. Αντίθετα το πνευματικό στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης, ως άνθρωπος, αποφασίζει μόνο του για το βαθμό της ωρίμανσής του και ακριβώς για αυτό το λόγο η ζωή του διαδραματίζεται μοιραία, πάλι σύφμωνα με το δικό Μου θέλημα. Γιατί ξέρω πώς προοδεύει με τον καλύτερο τρόπο η ανάτπυξή του και τι είναι απαραίτητο και σκόπιμο για τον κάθε άνθρωπο. Ο άνθρωπος λοιπόν έχει μια ελεύθερη θέληση και καθορίζει για αυτό μόνος του το βαθμό της ωριμότητάς του. Το σωτήριο σχέδιό Μου όμως λαμβάνει υπόψη αυτή την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου και διαμορφώνει την επίγεια του ζωή έτσι ώστε η θέλησή του μπορεί ξανά και ξανά να αποφασίζει ελεύθερα και να βοηθήσει την ψυχή του να ωριμάσει.

Ξέρω για τη θέληση του ανθρώπου από τους αιώνες των αιώνων και βάσισα πάνω της το σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο κάποτε θα οδηγήσει στο οριστικό αποτέλεσμα. . .  στην επιστροφή ολόκληρου του πνευματικού που αποστάτησε κάποτε από Μένα. Δεν θα σταματήσω να επενεργώ στη θέληση των ανθρώπων, αλλά δεν θα το κάνω ποτέ με αναγκαστικό τρόπο. . .  Αυτό, για ευνόητους λόγους, θα απαιτήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά για Μένα χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα. . .  Αυτό που δεν θα πετύχω κατά τη διάρκεια μιας λυτρωτικής περιόδου θα το πετύχω κατά την επόμενη ή τη μεθεπόμενη. . .  Αλλά η ελευθερία βούλησης δεν θα παραβιαστεί κατά την περίοδο όπου το πνευματικό είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπος στη Γη.

Ωστόσο η μοίρα του καθένα προκαθορίστηκε από Μένα και επίσης όλα τα γεγονότα που τον αγγίζουν από έξω επιτρέπονται από την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμή Μου έτσι ώστε μπορούν με κάποιον τρόπο να φέρουν ευλογία στην ψυχή του στην περίπτωση που η θέληση του ανθρώπου είναι καλή, δηλαδή που δεν Μου προβάλλει πια σαφή αντίσταση. . .  Αλλά από τον άνθρωπο είναι κρυμμένες όλες αυτές οι γνώσεις όσο δεν έχει ακόμα επιδιώξει ή δημιουργήσει κανένα δεσμό μαζί Μου. Μέχρι τότε δεν έχει καθόλου γνώση ενός σωτήριου σχεδίου, δεν γνωρίζει τις σχέσεις μεταξύ του πλάσματος και του Δημιουργού του, δεν ξέρει τίποτα για μια επαναπροώθηση του πνευματικού, για μια αποστασία των πνευμάτων από τον Θεό. . .

Δεν έχει καθόλου γνώσεις όταν ξεκινά την επίγεια του ζωή ως άνθρωπος. . .  Και πρέπει πρώτα να του μεταδοθούν αυτές οι γνώσεις. . .  Πρέπει να είναι πρόθυμος να τις δεχθεί και πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τον Θεό και Δημιουργό του. Μόνο τότε θα αρχίσει να καταλαβαίνει, θα συλλάβει τις σχέσεις και συναρτήσεις, θα βρει μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου την εξήγηση για όλα όσα τον απασχολούν πνευματικά και διανοητικά. Και τότε θα υπάρχει και η δυνατότητα να αποφασίσει σωστά η ελεύθερη θέλησή του, να τη στρέψει ο άνθρωπος στη σωστή κατεύθυνση και να τον παροτρύνει η μοίρα του να θέλει και να δρα σωστά. Θα υπάρχει η δυνατότητα να ωριμάσει η ψυχή του και να πάρει ο άνθρωπος το δρόμο της επιστροφής σε Μένα και να πετύχει το στόχο του. . .

Μόνο τότε που ξέρει ο άνθρωπος γιατί βρίσκεται πάνω στη Γη θα αρχίσει να ζει συνειδητά και θα επιδιώξει ένα πνευματικό στόχο. . .  Για το λόγο αυτό θα του παρουσιάσω και το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου τότε που θα δω ότι επιθυμεί γνώση. Και τότε θα καταλάβει ότι το σωτήριο σχέδιό Μου βασίζεται μόνο στην αγάπη, στη σοφία και στη δύναμή Μου, ότι δεν παρεκκλίνω από εκείνο ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες. Αφού δεν θα αφήσω αιώνια στο βάθος τα όντα που κάποτε αποστάτησαν από Μένα και ο στόχος Μου θα παραμένει αιώνια να οδηγήσω στα ύψη ό,τι έπεσε, πίσω σε Μένα, από τον Οποίο εκπήγασαν κάποτε όλα τα πλάσματα. . .

Και στόχος Μου θα παραμένει νυν και αεί να διαμορφώσω παιδιά από τα πλάσματά Μου, κάτι που όμως πρέπει να κατορθώσει η ελεύθερη θέληση του πλάσματος. . .  Αλλά θα πετύχω το στόχο Μου και κάποτε ό,τι δημιούργησα θα είναι κοντά Μου και θα είναι ανείπωτα μακάριο, κάποτε το έργο της επαναπροώθησης θα έχει ολοκληρωθεί, παρόλο που η αναπτυξιακή διαδικασία θα διαρκέσει αιωνιότητες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

7501                17-1-1960

«Θα εκχύσω το Πνεύμα Μου σε όλη τη σάρκα. . .»

Όταν σας μιλάω το Πνεύμα Μου κατεβαίνει σε σας, το Προαιώνιο πατρικό Πνεύμα Μου συνδέεται με τον πνευματικό σπιθνήρα μέσα σας, ο οποίος παραμένει άρρηκτα ένα μαζί Μου και ο οποίος είναι μόνο ένας ακτινοβολημένος σπινθήρας που είναι προορισμένος να επιστρέψει σε Μένα, να επανενωθεί με το πατρικό Πνεύμα. Όταν σας μιλάω σας γεμίζει η φωτιά της αγάπης Μου, ο πνευματικός σπινθήρας μέσα σας αναφλέγεται και δραστηριοποιείται. . .  Ζωντανεύει μέσα σας, όπως ανταποκρίνεται στο αρχέγονο στοιχείο του. Και ως αποτέλεσμα μπορεί να γίνει μια πνευματική ανταλλαγή, δηλαδή μπορούν να μεταδίδονται πνευματικές γνώσεις στον άνθρωπο. Αφού το Πνεύμα από Μένα ξέρει τα πάντα, τίποτα δεν του είναι άγνωστο, τίποτα δεν του είναι ανεξήγητο, έχει γνώση όπως και Εγώ και επίσης εκπέμπει τη γνώση του όπως και Εγώ. . .

Είναι το Πνεύμα Μου που σας μιλά, δεν πρόκειται για ένα δεύτερο Ον εκτός από Μένα, πρόκειται για τον Εαυτό Μου Που σας λέει λόγια της αγάπης και της σοφίας. Αφού είστε δύναμη αγάπης που κάποτε ακτινοβολήθηκε από Μένα, είστε πνεύμα από το δικό Μου Πνεύμα και συνεπώς είστε πάντοτε συνδεδεμένοι μαζί Μου, γιατί η δύναμη της αγάπης δεν μπορεί να χωρίσει από Εμένα τον Ίδιο, μόνο εσείς ως πλάσματα μπορείτε να βρίσκεστε μακριά Μου. . .  μια απόσταση που όμως υπάρχει μόνο μέσα στη δική σας συνείδηση, που για Μένα ωστόσο δεν μπορεί ποτέ στην αιωνιότητα να συνεχίσει να υπάρχει. Γιατί το αρχέγονο στοιχείο σας είναι το ίδιο με Μένα: δύναμη αγάπης που είναι αιώνια συνδεδεμένη με την Πηγή της Δύναμης.

Και αυτός ο σύνδεσμος γίνεται πραγματικότητα τότε που Με ακούτε, τότε που το Πνεύμα Μου κατεβαίνει σε ένα ανοιχτό σκεύος και ακτινοβολεί τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα αυτός να είναι ικανός να ακούσει τη φωνή Μου. Τότε έχει ακυρωθεί η απόσταση μεταξύ Μου και του ανθρώπου, αυτός έχει επιστρέψει κοντά στον Θεό και Πατέρα του, αφήνει τον πνευματικό σπινθήρα να γίνει μια φλόγα και αυτός συνδέεται και πάλι με τη φωτιά της Αιώνιας Αγάπης. . .  Η σπιθίτσα μέσα στον άνθρωπος ψάχνει να βρει το δρόμο για Μένα και δημιουργείται επίσης από τη θέληση του ανθρώπου ο σύνδεσμος που υπάρχει αέναα και που δεν θα μπορεί ποτέ να διακοπεί. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ο συνειδητός σύνδεσμος. . .  Ο άνθρωπος θα έπρεπε να επιδιώξει να ακυρωθεί η απόσταση, ο άνθρωπος θα έπρεπε να θέλει να είναι συνδεδεμένος μαζί Μου. Και τότε το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργήσει, το Πνεύμα Μου έχει τη δυνατότητα να «εκχύνεται σε όλη τη σάρκα. . .»

Και αυτό θα γίνει ολοφάνερα κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. «Το Πνεύμα Μου θα εκχύνεται  σε όλη τη σάρκα, και οι γιοι και οι θυγατέρες θα προφητέψουν. . .» Αφού οι άνθρωποι μόνο σπάνια δημιουργούν ακόμα το δεσμό μαζί Μου, και έτσι θα πρέπει να γίνει φανερή η εκδήλωσή Μου διά του Πνεύματος. Θα εκλέξω ανθρώπους που δεν Μου προβάλλουν αντίσταση, που ετοιμάζουν τον εαυτό τους για να γίνουν σκευάσματα για το Πνεύμα Μου, με αποτέλεσμα να μπορέσω να εκχύσω το Πνεύμα Μου σε εκείνα και να μιλήσω στην ανθρωπότητα προς όφελος και προς πνευματικό κέρδος αυτής. Αφού είναι απαραίτητο να μιλάω σε σας τους ανθρώπους. . .  Θα πρέπει όλοι να ακούσετε τη φωνή Μου, θα έπρεπε όλοι να κάνετε ενδοσκόπηση, να στοχαστείτε το λόγο, να ζήσετε σύμφωνα με αυτόν και άρα να προετοιμαστείτε για το τέλος, από το οποίο δεν θα γλιτώσετε, γιατί ο χρόνος έχει λήξει.

Εκχύνω το Πνεύμα Μου σε όλη τη σάρκα. . .  Σας ανακοινώθηκε αυτό σε σας τους ανθρώπους και επομένως δεν θα έπρεπε να σας είναι δύσκολο να πιστέψετε σε μια τέτοια ενέργεια από την πλευρά Μου. . .  Θα έπρεπε να καταλάβετε ότι έχει έρθει η ώρα την οποία επισήμανα, όπου θα σας μιλάω μέσω γιών και θυγατέρων, οι οποίοι θα πρέπει να μιλήσουν διά του προφητικού τους πνεύματος. Αφού θα αναφέρουν μελλοντικά πράγματα, θα σας υπενθυμίζουν τις προφητείες Μου. Και δεν θα μπορείτε να αρνηθείτε ότι το Πνεύμα Μου θα εκχυθεί και πάλι, ότι εκείνοι οι κήρυκες δεν θα μιλούν από τον εαυτό τους, αλλά ότι θα προφέρουν αυτά που θα τους ανακοινώσει το Πνεύμα Μου.

Τους έχω ανάγκη ως μεσολαβητές που θα έπρεπε να φέρουν ξανά σε σας τους ανθρώπους το λόγο Μου με όλη την αγνότητα και τη σαφήνεια του. Τους έχω ανάγκη για να μιλούν στη θέση Μου, γιατί είναι απαραίτητο να σας μιλάω και να σας ανακοινώνω τον κίνδυνο που θα διατρέχετε εάν δεν κάνετε ενδοσκόπηση και αλλάξετε. Αφού εσείς οι άνθρωποι ζείτε χωρίς την παραμικρή αγάπη και με αυτό τον τρόπο αφοσιώνεστε στον αντίπαλό Μου. . .  Πρέπει να μεταμορφωθείτε σε αγάπη και τότε θα πάρετε το δρόμο για Μένα και θα έχετε σωθεί από την καταστροφή. Αλλά δεν θα έχετε πια πολύ χρόνο, και για αυτό το λόγο η φωνή Μου ηχεί όλο και πιο δυνατά και σας μιλάω όλο και πιο συχνά μέσω του στόματος των υπηρετών και των προφητών Μου. Και απαιτώ από εσάς μόνο να πιστέψετε εκείνους στους οποίους εκχύνεται ξανά και ξανά το Πνεύμα Μου, επειδή θα πρέπει να μιλούν με εντολή Μου. . .

Και δεν θα μετανοιώσετε που θα έχετε προσέξει αυτούς και τους νουθεσίες τους, ακούγοντάς τους και πασχίζοντας να ζήσετε σύμφωνα με το λόγο που θα σας ηχεί από πάνω μέσω των υπηρετών Μου, που είναι η φωνή του Προαιώνιου Πατέρα σας. Αυτός ο λόγος θα έπρεπε να σας οδηγήσει πάλι σε Μένα, από τον Οποίο εκπορευτήκατε κάποτε και από τον Οποίο απομακρυνθήκατε με την ελεύθερη θέλησή σας. . .  Αφουγκραστείτε το λόγο Μου από ψηλά, να ξέρετε ότι πρόκειται για την ενέργεια του Πνεύματός Μου, ότι θέλω να σας βοηθήσω και ότι για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ εκείνους τους γιους και τους θυγατέρες, εκχύνοντας το Πνεύμα Μου, προκειμένου μέσω εκείνων να μπορώ να μιλήσω σε όλους σας. . .  προκειμένου να μην βαδίσετε προς την καταστροφή όταν θα έχει λήξει ο χρόνος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7503                19-1-1960

Πρόωρη επιστροφή του Εωσφόρου. . .

Θα σας διοχετεύεται πάντοτε η αλήθεια, έτσι όπως σας το υποσχέθηκα. . .  Δεν θα σας αφήσω μέσα στη λανθασμένη σκέψη εάν μόνο έχετε την επιθυμία να στέκεστε στην αλήθεια: Πρόκειται για μια λάθος άποψη να μιλήσει κανείς για την επιστροφή του αντιπάλου Μου, του Εωσφόρου, η οποία θα απαιτήσει ακόμα αιωνιότητες πριν ξεκινήσει ο ίδιος αυτή την επιστροφή του σε Μένα. Σας λέω ξανά και ξανά ότι στην περίπτωσή του τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι στην περίπτωση των όντων που αποστάτησαν κάποτε από Μένα. Αυτά μεν Μου αρνήθηκαν επίσης την αγάπη τους και απομακρύνθηκαν εθελοντικά από Μένα, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έσχατο σκοτάδι. . .  Αλλά παρόλο που κατείχαν και αυτά μια ελεύθερη θέληση, επηρεάζονταν από εκείνον. Τους παρουσιαζόταν ως «Θεός» και τους παρακίνησε με αυτό τον τρόπο να τον ακολουθήσουν.

Και άφησαν να τυφλωθούν από το φως και την ομορφιά του, από τα οποία έλαμπε ακόμα πριν έγινε ο οριστικός χωρισμός του από Εμένα. . .  Εμένα όμως δεν Με έβλεπαν αυτά τα όντα και έτσι ακολούθησαν εκείνον. . .  Ο ίδιος ο Εωσφόρος όμως Με αναγνώρισε, ήξερε ότι είχε εκπηγάσε από Μένα, παρόλο που δεν ήταν ικανός να Με βλέπει. Αμάρτησε εντελώς συνειδητά ενώπιόν Μου, ήθελε να πάρει τη θέση Μου και με αυτό τον τρόπο φορτώθηκε μια ενοχή η οποία θέλει αιωνιότητες για να εξιλεωθεί, γιατί εκείνος δεν βαδίζει στο δρόμο που άνοιξα ο Ίδιος για το οντώδες. . .  το δρόμο μέσα από τα δημιουργήματα αυτής της Γης, μέσα από την ύλη. . .  γιατί ενεργεί ακόμα ως ελεύθερο πνεύμα με αρνητικό τρόπο, γιατί ως το αντίβαρό Μου επενεργεί πάνω σε ολόκληρο το πνευματικό που βαδίζει πάνω στη Γη ενσαρκωμένο ως άνθρωποι.

Η δική του ελευθερία δεν του αφαιρέθηκε, αλλά τη χρησιμοποιεί λάθος. Τον ίδιο δρόμο πάνω στον οποίο απομακρύνθηκε από Μένα θα πρέπει να διανύσει ξανά για να φτάσει σε Μένα. Και δεν έχει αλλάξει με κανέναν τρόπο η στάση του, θρέφει ακόμα μίσος και έχθρα για Μένα, γιατί αισθάνεται ότι είναι ισάξιός Μου και Με φθονεί για τη δύναμή Μου, την οποία προμηθευόταν επίσης όσο ήταν συνδεδεμένος μαζί Μου μέσω της αγάπης. Με την τυφλωμένη σκέψη του βλέπει μέσα στους οπαδούς του όλη την αφθονία της δύναμής του. . .  Και αυτοί οι οπαδοί του είναι πολυάριθμοι και δεν θα επιτρέπουν ακόμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να εμφανιστεί μέσα του ένα αίσθημα της αδυναμίας. Μέχρι τότε όμως δεν θα πρέπει κανείς να φανταστεί μια επιστροφή εκείνου που πιστεύει ακόμα ότι θα μπορέσει να Με ανατρέψει και να ανέβει ο ίδιος στο θρόνο Μου.

Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, ότι δηλαδή ολόκληρο το πνευματικό θα βρισκόνταν στο δρόμο της επιστροφής σε Μένα εάν είχε πάρει ο ίδιος αυτό το δρόμο. Αφού ό,τι κάνει αυτός θα κάνουν και οι ακόλουθοί του. . .  Και για αυτό το λόγο είναι λάθος αυτή η άποψη ότι πρόκειται μονάχα για τους οπαδούς του που ενεργούν κατά την τελευταία περίοδο. . .  Αυτός, ο Εωσφόρος, είναι και θα παραμείνει ο πρίγκιπας του σκότους και θα διαρκέσει ακόμα πολύ καιρό ώσπου να εγκαταλείψει το βασίλειό του για να βαδίσει προς το φως. Θα πρέπει να φυλακίζεται ακόμα συχνά από Μένα όποτε η ενέργειά του θα εκδηλώνεται με έναν τρόπο ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος να παρθεί από τους ανθρώπους οποιαδήποτε δυνατότητα να Με βρουν. . .  κάτι που συμβαίνει πάντα κατά το τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου, όπου του παρέχεται μεγάλη ελευθερία, την οποία εκμεταλλεύεται σε αυξανόμενο βαθμό.

Πολύς καιρός θα απαιτηθεί ώσπου να αποδεσμευτούν οι οπαδοί από εκείνον, αλλά ούτε ένα δευτερόλεπτο πριν δεν θα εγκαταλείψει ο αντίπαλός Μου την αντίστασή του σε Μένα. Αυτό το έβλεπα από τους αιώνες των αιώνων και μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη θέλησή του για το σωτήριο σχέδιό Μου. . .  κάτι που όμως δεν θα είχα κάνει ποτέ εάν υπήρχε έστω και μια ελάχιστη προοπτική μιας αλλαγής της θέλησής του, η οποία θα Μου επέστρεφε το χαμένο γιο. . .

Δεν θα πάρει το δρόμο της επιστροφής ώσπου να βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος από την αδυναμία του και να πρέπει να Μου ζητήσει τη δύναμή Μου για να είναι ικανός να σηκωθεί και να γυρίσει πίσω σε Μένα. Τότε όμως θα γίνει δεκτός με ανοιχτά χέρια, αφού η αγάπη Μου δεν τελειώνει ποτέ και ακτινοβολούνται από την αγάπη Μου ακόμα και τα πλάσματα που έπεσαν πολύ βαθιά, ώσπου να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα, από όπου εκπορεύτηκαν κάποτε. . .  ώσπου να φτάσουν ξανά στο πατρικό σπίτι και να είναι ανείπωτα μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7504                21-1-1960

Το τελικό στάδιο της ενσάρκωσης. . .

Η διαδικασία της επαναπροώθησης θέλει ατελείωτα χρονικά διαστήματα και απαιτούνται συχνά περισσότερες από μόνο μια λυτρωτική περίοδος ώσπου το πνευματικό να έχει ωριμάσει τόσο ώστε να μπορέσει να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος με σκοπό την τελευταία πορεία του πάνω σε αυτή τη Γη. Κανένας άνθρωπος δεν έχει επίγνωση του τι σημαίνει για αυτόν ότι έχει τη δυνατότητα να ζήσει στη Γη ως άνθρωπος. . .  Δεν έχει επίγνωση του ότι αυτό το σύντομο διάστημα είναι το οριστικό στάδιο της αναπτυξιακής του πορείας, ότι μετά η πορεία του πάνω στη Γη μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, εφόσον δεν αποτύχει εντελώς και πέσει ξανά στο έσχατο σκοτάδι με την ελεύθερη θέλησή του.

Το τελευταίο όμως είναι ο μεγάλος κίνδυνος, τον οποίο ωστόσο δεν χρειάζεται να φοβάται κανένας άνθρωπος που επιδιώκει ειλικρινά να εκπληρώνει το θέλημα του Θεού. Αφού αυτός φυλάγεται από το να πέσει και τελειώνει την επίγεια του ζωή με έναν ορισμένο βαθμό της ωριμότητας που θα του εξασφαλίσει την άνοδο στο πνευματικό βασίλειο. Όσο μικρός και να είναι ο βαθμός του φωτός του. . .  αν μόνο έφτασε στο σημείο όπου είναι συνδεδεμένος με τον Θεό, δεν χρειάζεται να φοβάται τον θάνατο, γιατί δεν θα πέσει πια πίσω στο σκοτάδι χωρίς ελπίδα σωτηρίας.

Απαιτείται λοιπόν η σταθερή προθυμία του ανθρώπου να ζήσει προς την ευχαρίστηση του Θεού, να Του ανήκει και να ζήσει σύμφωνα με τις εντολές Του την επίγεια του ζωή. . .  Και θα έχει αποτραπεί ο κίνδυνος να φυλακιστεί ο άνθρωπος ξανά μέσα στα δημιουργήματα για ατελείωτους καιρούς και να βασανιστεί μέσα στο σκοτάδι, όπως ήταν η μοίρα του πολύ καιρό πριν. Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τη διάρκεια της ανοδικής σας ανάπτυξης και θα τρομάζατε εάν μπορούσατε να συλλάβετε μέσα από πόσα βάσανα είχατε περάσει. . .  Αλλά έπρεπε να τα υπομείνετε και θέλω να γλιτώσετε από μια εκ νέου τέτοια πορεία.

Για αυτό το λόγο σάς παρουσιάζεται ξανά και ξανά εκείνος ο καιρός όπου βρισκόσασταν στην κατάσταση της ανοδικής σας ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν θα σας αποδειχθει και δεν μπορεί να σας απόδειχθεί εξαιτίας της ελευθερίας της θέλησής σας. Και παρ’όλα αυτά θα έρπεπε πού και πού να σκέφτεσται ότι πρόκειται για σας για αιωνιότητες που βρίσκονται πίσω σας και ότι έχετε φτάσει λίγο πριν το στόχο. . .  Και θα έπρεπε να επιδιώξετε με ζήλο να πετύχετε τον οριστικό στόχο και ήδη αυτή η καλή σας θέληση θα σας βοηθήσει να τον πετύχετε. Αφού αξιολογείται η θέλησή σας, η στάση που παίρνει αυτή κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, και ανάλογη με αυτή τη θέλησή σας θα είναι η ψυχική σας κατάσταση στο τέλος της ζωής σας πάνω σε αυτή τη Γη. . .

Πρόκειται μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα όπου βαδίζετε πάνω σε αυτή τη Γη και μπορείτε πράγματι να φτάσετε στο στόχο μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα. . .  Αλλά αντιμετωπίζετε σφοδρές δοκιμασίες, αφού ο γήινος κόσμος ξεπροβάλλει ξανά και ξανά και πρσπαθεί να σας παρακινεί να κολλήσετε τις αισθήσεις σας πάνω στην ύλη και να οδηγήσετε λάθος τη θέλησή σας, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τον πραγματικό στόχο της και να επιδιώκει μόνο αυτά που ανήκουν στον κόσμο. . .  Και ο μεγάλος κίνδυνος για τον άνθρωπο είναι να τραβηχθεί πίσω στην ύλη, την οποία είχε ξεπεράσει προ πολλού. . .  Και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ο άνθρωπος και πάλι ύλη. . .  να καταλήξει η ψυχή του σε μια κατάσταση την οποία είχε ξεπεράσει προ πολλού και η οποία ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Και αυτό τον κίνδυνο μπορεί να αποτρέψει μόνο μια θέληση που είναι στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση.

Ο άνθρωπος πρέπει να καταπολεμά τις δοκιμασίες από πλευράς του γήινου υλικού κόσμου, πρέπει πάντα μόνο να αναζητά τον Θεό και να Τον επιθυμεί. Και θα στρέψει τη θέλησή του στη σωστή κατεύθυνση και θα ζήσει στη Γη όπως είναι θέλημα του Θεού και με αυτό τον τρόπο θα πετύχει βέβαια το στόχο του. . .  Θα μπορέσει μετά από αυτή την επίγεια ζωή να μπει στο πνευματικό βασίλειο, η ψυχή του θα είναι ελεύθερη από οποιαδήποτε υλική εξωτερική μορφή και θα μπορεί να ανεβαίνει περαιτέρω και θα φτάσει στη μακαριότητα στο βασίλειο του φωτός. . .  Αφού δούλεψε σκληρά και έτσι ξέφυγε απο το βάθος και θα παραμένει αιώνια μέσα στο φως και μέσα στην ελευθερία και θα είναι ικανή να ενεργεί με πλήρη δύναμη μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7505                22-1-1960

Ακτινοβόληση από την αγάπη χωρίς αντίσταση. . .

Αρχικά υπήρχαν μόνο όντα γεμάτα φως και δύναμη. . .  το σκοτάδι και η αδυναμία ήταν μόνο το αποτέλεσμα της αμαρτίας της αποστασίας τον όντων από Μένα, αφού με αυτό τον τρόπο αυτά αντέστρεψαν την αρχική τους φύση. . .  Στέρησαν από τον εαυτό τους το φως και τη δύναμη, βγήκαν από την περιοχή του φωτός και της δύναμης, αφού απομακρύνθηκαν θεληματικά από Μένα και το έκαναν αδύνατο να έχει αποτέλεσμα η δύναμη της αγάπης Μου. Αυτή είναι δεσμευμένη από το αρχέγονο νόμο στο γεγονός ότι η αγάπη αγγίζει μόνο την αγάπη, ενώ παραμένει αναποτελεσματική απέναντη σε οποιαδήποτε αντίσταση.

Όταν τα όντα απομακρύνονταν από Μένα απόρριπταν την ακτινοβόληση από την αγάπη Μου. Και αυτή η συνειδητή αντίσταση σκοτείνιασε το πνεύμα τους, έχασαν κάθε γνώση καθώς και τη δύναμή τους, η οποία προερχόταν από Εμένα και από την ακτινοβόλησή τους από την αγάπη Μου. Επομένως το ον έγινε ελαττωματικό, έγινε το αντίθετο από αυτό ως το οποίο είχε δημιουργηθεί. . .  και συνεπώς δεν μπορούσε να μείνει κοντά Μου. Αφού μέσω της συνειδητής αποστασίας του από Μένα βγήκε από το κύκλωμα της αγάπης Μου, απομακρύνθηκε από Μένα. Και Εγώ σεβάστηκα την ελεύθερη θέλησή του, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε πια να αισθάνεται Εμένα και την αγάπη Μου, κάτι για το οποίο πριν ήταν ικανό, αφού η δύναμη της αγάπης Μου χάριζε μακαριότητα στο οντώδες. Και αυτό τότε κατέληξε σε μια ατυχή κατάσταση, την οποία δεν μπορούσε πια να αλλάξει από μόνο του, γιατί δεν είχε δύναμη.

Παρ’όλα αυτά η αναμετατροπή θα πρέπει κάποτε να γίνει, αφού δεν μπορεί να παραμένει αιώνια χωρισμένο από Μένα τίποτα από αυτό που εκπήγασε από Μένα. Τα όντα ήταν δύναμη αγάπης που είχε ακτινοβοληθεί από Εμένα, και αυτή η δύναμη αγάπης θα επιδιώξει αμετάκλητα να επιστρέψει κάποτε σε Μένα, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες μέχρι τότε. Αλλά πριν μπορεί και πάλι να το ακτινοβολήσει η δύναμη της αγάπης Μου χωρίς να απορριφθεί, το ον πρέπει να οδηγηθεί πίσω αναγκαστικά ώσπου να μπορέσει να του δοθεί ένα μικρό φως της αγάπης που θα του μεταδώσει όση γνώση είναι ανάγκη για να μάθει να Με αγαπά ξανά και για να παρακινηθεί να Με αναζητήσει.

Η ακτινοβόληση από την αγάπη Μου είναι οπωσδήποτε απαραίτητη, μπορεί όμως να γίνεται μόνο σε έναν ορισμένο βαθμό της ωριμότητας. Και σε αυτό το βαθμό της ωριμότητας πρέπει να φτάσει το ον μέσω μιας μεγάλης προκαταρκτικής αναπτυξιακής πορείας, μέσω της οποίας κατορθώνεται μια μικρή προσέγγιση σε Μένα. Ως αποτέλεσμα θα μπορώ κάποτε να επενεργήσω ξανά στο ον όταν αυτό βαδίζει πάνω στη Γη στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης, ως άνθρωπος.

Το φως και η δύναμη λείπουν στο πεσμένο ον, αυτό πρέπει πρώτα να ανακτήσει φως και δύναμη για να είναι ικανό να ανέβει τελείως από το βάθος, για να αναμετατραπεί στην αρχέγονη φύση του, η οποία ήταν αγάπη, άρα το ον πρέπει να ξαναγίνει αγάπη. Και αυτό μπορεί να καταφέρει μόνο η ακτινοβόληση από την αγάπη Μου, την οποία πρέπει να αποδεχθεί το ον χωρίς αντίσταση για να έχει αποτέλεσμα. Επομένως, όσο λείπει στον άνθρωπο. . .  δηλαδή στο πνευματικό ον που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής του. . .  η γνώση, αυτή η ακτινοβόληση από την αγάπη δεν μπορεί ακόμα να γίνεται  ανεμπόδιστα, αλλιώς η κατάσταση χωρίς φως θα διορθωνόταν. . .  Και ο άνθρωπος ούτε δύναμη δεν κατέχει, η οποία προϋποθέτει επίσης την ακτινοβόληση από την αγάπη Μου.

Αλλά είναι και βέβαιο ότι κάποτε θα μειωθεί κάθε αντίσταση, ότι κάποτε ο άνθρωπος θα πηγαίνει εθελοντικά στην περιοχή του κυκλώματος της δύναμης της αγάπης Μου, ότι θα λαχταρά το φως και τη δύναμη και ότι θα Μου παραδοθεί με αγάπη. Και τότε θα μπορεί να ακτινοβολείται συνέχεια προς τη δική του μακαριότητα. Αφού θα αλλάξει και το είναι του, θα πάρει και πάλι την αρχέγονη κατάστασή του, όπου το ον ήταν αφάνταστα μακάριο μέσα σε φως και δύναμη. . .  Θα είναι και πάλι κοντά Μου και θα μπορεί να δημιουργήσει και να ενεργήσει μαζί Μου, αφού δεν θα απορρίπτει πια την εισροή της αγάπης Μου, θα ανοιχθεί με την ελεύθερη θέλησή του και θα έχει κατορθωθεί η επιστροφή του σε Μένα, η οποία είναι και θα παραμένει πάντα ο σκοπός και ο στόχος της ύπαρξης πάνω σε αυτή τη Γη, ώσπου να έχει ολοκληρωθεί το έργο της επαναπροώθηση όλου του πνευματικού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7506                23-1-1960

Ιησούς – Θεός – άνθρωπος;. . .

Όταν βάδιζα πάνω στη Γη έγινε το ασύλληπτο, το ακατανόητο, δηλαδή ότι η Αιώνια Θεότητα εκδηλώθηκε μέσα σε έναν άνθρωπο Που δεν διέφερε σε τίποτα από τους άλλους ανθρώπους, μόνο στο ότι η ψυχή Του ήταν αγνή, γιατί επρόκειτο για μια ψυχή από πάνω η οποία ζωντάνεψε τον άνθρωπο Ιησού. Το σαρκικό Του περίπβλημα όμως συνίστατο από τις ίδιες ουσίες με εκείνες των άλλων ανθρώπων. . .  επρόκειτο επίσης για μικρά μόρια που είχαν περάσει μέσα από τη δημιουργία, που βρίσκονταν στην αρχή της ανάπτυξής τους και που για αυτό το λόγο ήταν ακόμα πολύ ανώριμα. . .  Ωστόσο, έκρυβαν μέσα τους μια ψυχή που προήλθε από πάνω, κάτι που όμως δεν σημαίνει ότι κατά συνέπεια το κορμί Του θα ήταν απαραβίαστο από τα πνεύματα που ήθελαν να Τον δοκιμάσουν και που τον δοκίμαζαν κατά όλη τη διάρκεια της επίγειας Του ζωής. . .

Βάδισα πάνω σε αυτή τη Γη ως άνθρωπος. . .  Αυτό ισοδυναμούσε με το ότι αισθανόμουν τα πάντα με ανθρώπινο τρόπο, με το ότι υπόφερα ως άνθρωπος και έπρεπε να παλεύω με ανθρώπινο τρόπο για να αντιστεκόμουν σε όλους τους πειρασμούς του κορμιού Μου. Μέσα Μου κρυβόταν η Αιώνια Θεότητα. . .  Αλλά έπρεπε πρώτα να πνευματοποιήσω το κορμί Μου στο βαθμό ώστε αυτό να αναζητήσει το Αιώνιο Θείο Πνεύμα μαζί με την ψυχή Μου, ώστε να Το επιθυμήσει και άρα να καεί από την αγάπη του για τον Πατέρα, και ως αποτέλεσμα Αυτός μπορούσε να κατοικήσει μέσα Μου, επειδή η αγάπη Μου Τον τραβούσε.

Αφού ήμουν γεμάτος αγάπη για Αυτόν από τον Οποίο εκπορεύτηκε κάποτε η ψυχή Μου. Και αυτή την αγάπη έφερε μαζί της στη Γη η ψυχή Μου όταν από το βασίλειο του φωτός κατέβηκε στη Γη για να ζωντανέψει το ανθρώπινο κορμί που θα έπρεπε να γίνει ο τόπος διαμονής για τον Προαιώνιο Πατέρα. . .  ο Οποίος ενσαρκώθηκε μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να επιτελέσει το λυτρωτικό έργο για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  Αυτή η ενσάρκωση του Θεού ως άνθρωπος είναι το μέγιστο μυστήριο και θα παραμένει το μέγιστο μυστήριο. . .

Γέμιζα με το Πνεύμα Μου έναν άνθρωπο, δηλαδή Τον ακτινοβολούσα εντελώς με το Πεύμα της Αγάπης Μου. Και το κορμί Του και η ψυχή Του Μου έγιναν περίβλημα, γιατί το κορμί Του συμφώνησε στην επιθυμία της ψυχής Του και άρα πνευματοποιήθηκε τελείως. Ως αποτέλεσμα μπορούσα να κατοικήσω μέσα στον άνθρωπο Ιησού με όλη την αφθονία Μου, Αυτός και Εγώ ήμασταν ένα, ο άνθρωπος Ιησούς πνευματοποίησε τον Εαυτό Του πλήρως διά της αγάπης που Τον γέμιζε. . .  Και αυτή η Αγάπη ήμουν Εγώ ο Ίδιος. . .

Έτσι μπόρεσα μάλιστα να πω ότι μπήκα μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή, ή με άλλα λόγια: Η ανθρώπινη μορφή ήταν μόνο το εξωτερικό περίβλημα που έκρυβε Εμένα τον Ίδιο, προκειμένου να μπορούσα να βρίσκομαι ανάμεσα στην ανθρωπότητα χωρίς να διαλυθεί αυτή βλέποντας Εμένα τον Ίδιο. Αφού οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την ακτινοβολία της αγάπης Μου, απαιτούνταν ένα περίβλημα πίσω από το οποίο να μπορέσει να κρυφτεί αυτή απέναντι σε εκείνους που ήταν ακόμα πολύ μακριά Μου και που ωστόσο ήθραν κοντά Μου.

Αλλά το εξωτερικό περίβλημα έπρεπε να εκπληρώσει μια αποστολή: να υποφέρει και να πεθάνει στο σταυρό, γιατί αυτό μπορούσε να γίνει μόνο μέσω ενός ανθρώπου. Αφού η Θεότητα μέσα Του δεν ήταν ικανή να υποφέρει, ήθελε όμως να εξιλεώσει τη μεγάλη ενοχή που βάραινε ολόκληρη την ανθρωπότητα και με σκοπό την εξιλέωση της οποίας κατέβηκα στη Γη. . .  Και το ανθρώπινο σώμα κατόρθωσε το εξιλαστήριο έργο, επειδή η αγάπη. . .  η αρχέγονη Ουσία Μου. . .  του έδωσε την απαραίτητη δύναμη για να αντέξει μέχρι το τέλος.

Με αυτό τον τρόπο το ανθρώπινο περίβλημα πνευματοποιήθηκε σε όλες του τις ουσίες και μπόρεσε να ενωθεί με την ψυχή και μετά την ανάσταση να ανέβει στον ουρανό, γιατί τίποτα το επίγειο δεν βάραινε πια το κορμί και άρα η διαδικασία ωρίμανσης είχε ολοκληρωθεί πάνω του. . .  κάτι που απαιτούσε επίσης εκείνα τα αφάνταστα βάσανα και δεινά που είχαν προηγηθεί στον θάνατό του.

Έπρεπε όμως το κορμί του Ιησού να είχε δημιουργηθεί όπως τα κορμιά των άλλων ανθρώπων. Έπρεπε ο Ιησούς κατά την πορεία Του στη Γη να περάσει επιτυχώς τον αγώνα ενάντια σε όλους τους πειρασμούς από την πλευρά του αντιπάλου Μου. . .  Έπρεπε να δώσει στους ανθρώπους το παράδειγμα μιας ζωής που θα έπρεπε να ζήσουν οι ίδιοι για να μπορέσουν να λυτρωθούν. Και επομένως έπρεπε να παλέψει με τους ίδιους πειρασμούς τους οποίους αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος, προκειμένου οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν τον αντίπαλο. . .

Αφού αν ο Ιησούς ήταν εξοπλισμένος με ασυνήθιστες ικανότητες ή ασυνήθιστα προσόντα θεϊκού είδους, οι αδύνατοι άνθρωποι στη Γη δεν θα ήταν ικναοί να Τον ακολουθήσουν. Και η αδυναμία των ανθρώπων, η ανεπάρεικά τους, θα σήμαινει ξανά και ξανά ένα εμπόδια στο δρόμο για τον Πατέρα. Αυτός ο δρόμος όμως ανοίχθηκε για όλους τους ανθρώπους μέσω του θανάτου του Ιησού στο σταυρό. . .  Πέθανε με αυτό τον τρόπο ένας «άνθρωπος» Που είχε γίνει ένα μαζί Μου διά της αγάπης Του, και επομένως η Αγάπη. . .  Εγώ ο Ίδιος. . .  επιτέλεσα το λυτρωτικό έργο.

Ο Ιησούς ήταν άνθρωπος, η ψυχή Του προήλθε από πάνω, από το βασίλειο του φωτός, και Τον γέμιζε το Πνεύμα Μου. . .  Εγώ ο Ίδιος βρισκόμουν μέσα Του, γιατί τίποτα το ακάθαρτο δεν Με εμπόδιζε να Τον κάνω τόπο διαμονής Μου. Και έτσι Αυτός ήταν Εγώ και Εγώ ήμουν Αυτός. . .  δεν ήμασταν δύο αλλά ένα. Και όποιος θα είναι κάποτε ικανός να βλέπει τον Ιησού Χριστό στο βασίλειο του φωτός, θα βλέπει Εμένα πρόσωπο με πρόσωπο, ο Οποίος μέσα στον Ιησού Χριστό έγινα για εσάς τους ανθρώπους και για όλα τα όντα στο πνευματικό βασίλειο ο ορατός Θεός. . .  ο Οποίος σας λύτρωσα από την ενοχή της αμαρτίας σας, προκειμένου να μπορείτε να Με δείτε πρόσωπο με πρόσωπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7507                24-1-1960

Είναι απαραίτητες οι γνώεις στη Γη;. . .

Οι εντολές της αγάπης. . .

Δεν θα έπρεπε να σας αποκρυφθούν οι γνώσεις που είναι απαραίτητες για την ωρίμανση των ψυχών σας. Και για αυτό το λόγο σάς κηρύσσεται το Ευαγγέλιό Μου, η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης. Αφού πρέπει πρώτα να ασκήσετε την αγάπη για να μπορείτε καθόλου να καταλάβετε τις περαιτέρω γνώσεις που σας προσφέρονται από τη στοργική Μου μέριμνα για τη σωτηρία των ψυχών σας. Επομένως το Ευαγγέλιό Μου σας κηρύσσει πρώτα τις δύο εντολές Μου της αγάπης για τον Θεό και για το διπλανό. Και αν τηρήσετε αυτές θα είστε και δεκτικοί περαιτέρω γνώσεων. Αφού τότε το πνεύμα σας θα αφυπνιστεί στη ζωή και θα σας διδάσκει από μέσα, δηλαδή θα σας δώσει την κατανόηση επίσης στην περίπτωση που οι γνώσεις που προήλθαν από Μένα σας διοχετεύονται από έξω.

Η αγάπη όμως είναι το πρώτο και ούτε οι πιο εκτενείς γνώσεις δεν σας ωφελούν εάν δεν έχετε την αγάπη, με αποτέλεσμα να μπορείτε να αποκαλεστείτε εντελώς νεκροί στο πνεύμα. Ο άνθρωπος όμως που ζει μέσα στην αγάπη δεν έχει ανάγκη πολύ μεγάλες γνώσεις στη Γη. . .  θα ωριμάσει διά του τρόπου ζωής του και θα καταλάβει ξαφνικά όταν αλλάξει τον επίγειο κόσμο με το πνευματικό βασίλειο. Παρ’όλα αυτά και στη Γη οι πνευματικές γνώσεις φέρνουν ευλογία εάν τις αξιοποιήσει καλά ο άνθρωπος, εάν θέλει να διεισδύσει σε πνευματικές σχέσεις και συναρτήσεις, εάν θέλει να πάρει μια ιδέα για τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου. . .  Αφού τότε θα μάθει να Με αγαπά όλο και περισσότερο και θα επιθυμεί όλο και μεγαλύτερες γνώσεις, διότι η πνευματική δίψα αφυπνίζεται μέσω των δασκαλεμάτων από Εμένα.

Και για αυτό το λόγο σάς μιλάω σε σας τους ανθρώπους, γιατί μόνο Εγώ, ως η Ίδια η Αιώνια Αλήθεια, μπορώ να σας διοχετεύσω τις γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. . .  Και ξέρω πού μεταδίδεται ο λόγος Μου, ξέρω πού αυτός γίνεται κατανοητός. . .  Και ξέρω πού ασκεί κανείς την αγάπη και πού ο άνθρωπος πασχίζει να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή λαμβάνουν γνώσεις που είναι προσαρμοσμένες στην ψυχική τους ωριμότητα, στην επιθυμία τους για την αλήθεια και στον τρόπο ζωής τους.

Και ο καθένας θα μπορεί τότε να κάνει τις γνώσεις του αυτό που θέλει. . .  θα μπορεί να τις αξιοποιήσει, μεταδίοντάς τες ή ασχολώτας λεπτομερώς μαζί τους και θα μπορεί να τις αυξήσει εφόσον το επιδιώξει και το θέλει αυτό. Σε αυτή την περίπτωση θα του μεταδίονται όλο και περισσότερα πνευματικά αγαθά και θα παραλαβαίνει με ευχαριστία τα δώρα από το χέρι Μου, γιατί η ψυχή του θα ωριμάζει καθώς θα αυξάνονται και οι γνώσεις του. . .  Αφού ένα νεκρό πνεύμα δεν επιθυμεί να ξέρει για το πνευματικό βασίλειο.

Ας μην νιώθει όμως στεναχωρημένος κανένας άνθρωπος που δεν παρουσιάζει πολλές πνευματικές γνώσεις. Αφού εάν μόνο ζήσει στη Γη σύμφωνα με το θέλημά Μου, εάν μόνο τηρήσει τις δύο εντολές Μου και άρα προσπαθήσει να διαμορφώσει τον εαυτό του σε αγάπη, θα φωτιστεί κάποτε αστραπιαία το εσωτερικό του όταν μπει στο πνευματικό βασίλειο. Και τότε θα είναι και θα παραμείνει μακάριος, αφού θα καταλάβει αστραπιαία και θα κατανοήσει ξεκάθαρα όλες τις συναρτήσεις. . .  Αλλά πρέπει να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου, αφού δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να απαλλαχθεί από το να τηρήσει τις εντολές της αγάπης Μου. Αυτές είναι το πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του ανθρώπου, είναι το θεμέλιο του Ευαγγελίου Μου, το οποίο σας διοχετεύεται ξανά και ξανά, άσχετα από το με ποιον τρόπο.

Εάν μόνο προσέχετε τις εντολές τις αγάπης και πασχίζετε να τις τηρήσετε, τότε εκτελείτε και το καθήκον της ζωής σας και βοηθάτε την ψυχή σας να ωριμάσει. Και αυτό το Ευαγγέλιο μπορεί να σας παρουιάζεται παντού, μόνο που πρέπει να το παραλάβετε με την επιθυμία να ακούσετε Εμένα τον Ίδιο, πρέπει να επιθυμήσετε και να αναγνωρίσετε Εμένα τον Ίδιο μέσα στο λόγο Μου. Πρέπει να ανοιχθείτε όταν σας ηχεί το λόγο Μου, όταν σας μιλάω για να σας ανακοινώσω το θέλημά Μου. . .  Αφού το Ευαγγέλιό Μου, το χαρμόσυνο μήνυμα και η δυδασκαλία της σωτηρίας, θα σας ανακοινώνει πάντα μόνο το θέλημά Μου. Και αυτό σας παροτρύνει να ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη και σας παρουσιάζει το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη, προκειμένου η ψυχή σας να ωριμάσει και να γίνετε μακάριοι. . .

Τότε θα σας κάνουν ευτυχισμένους οι γνώσεις τις οποίες θα μπορείτε να παραλάβετε, εσείς που τις επιθυμείτε. . .  Θα μαθαίνετε όλο και περισσότερο να Με αγαπάτε. Θα μάθετε επίσης να θεωρείτε το διπλανό σας το παιδί Μου και τον αδερφό σας. Θα δείχνετε αγάπη και σε αυτόν και θα μεταμορφώνετε  σιγά σιγά το είναι σας σε αγάπη. Αυτό είναι και θα παραμείνει το καθήκον της ζωής σας, ώσπου να τελειοποιηθείτε, ώσπου να ενωθείτε μαζί Μου με αγάπη και να παραμένετε συνδεδεμένοι μαζί Μου μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7508                26-1-1960

Η ειρήνη του Θεού. . .

Σας δίνω την ειρήνη την οποία δεν μπορεί να σας χαρίσει ο κόσμος. . .  Ο κόσμος μεν θα σας προσφέρει και θα σας υπόσχεται τις χαρές του, αλλά αυτές δεν θα σας δώσουν την εσωτερική ειρήνη, την οποία μπορείτε να βρείτε μόνο σε Μένα. Αφού είναι η ψυχή σας που αισθάνετε την εσωτερική ειρήνη και σε εκείνη μιλάω μονάχα Εγώ, δεν της μιλούν ο κόσμος και οι χαρές του. Οι τελευταίες χρησιμεύουν μόνο στην ικανοποίηση του κορμιού, ενώ η ψυχή απαιτεί άλλα πράγματα, απαιτεί να της μιλάω, απαιτεί τη δύναμη και την ευλογία Μου. Και στην περίπτωση που έχει αυτές θα έχει και την ειρήνη όσο ζει στη Γη.

Η «ειρήνη κοντά Μου» είναι το πιο πολύτιμο που μπορώ να σας προσφέρω, αφού είναι ταυτόχρονα η εγγύηση για έναν σωστό τρόπο ζωής, για έναν τρόπο ζωής που ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου, αλλιώς δεν θα μπορούσατε να βρείτε την ειρήνη μέσα σας. Και εάν ζήσετε με αγάπη, μια εσωτερική ειρήνη θα χαρίζει ευτυχία στην καρδιά σας, θα αισθανθείτε ότι ζείτε σύφμωνα με το θέλημά Μου. Αφού η αγάπη θα σας συνδέει μαζί Μου και η ειρήνη θα μπορέσει να μπει μέσα στην καρδιά σας, αφού θα βρίσκεστε μέσα Μου και Εγώ θα βρίσκομαι μέσα σας. . .

Η αγάπη είναι και η εγγύηση για την εσωτερική ειρήνη και το να ασκήσει κανείς την αγάπη δεν σημαίνει εγκόσμιες επιθυμίες ή εγκόσμια ικανοποίηση. . .  Η αγάπη είναι ένα πνευματικό αγαθό, το οποίο μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος που έχει μια καλή θέληση. . .  Και αυτός θα έχει την ειρήνη μέσα του. Πού όμως ακτινοβολεί ο κόσμος μια ειρήνη; Μόνο θα αναστατώνει τις καρδιές σας, οι επιθυμίες σας δεν θα τελειώσουν ποτέ. Θα επιδιώκετε και θα μαζεύετε όσα επίγεια αγαθά και να μπορείτε να αποκτήσετε. Και δεν θα σας φτάσουν ποτέ τα αγαθά που θα έχετε αποκτήσει, αφού ο κόσμος θα κολλά όλο και περισσότερο πάνω σας και θα σκέφτεστε όλο και λιγότερο να αποκτήσετε πνευματικά αγαθά, οι επιδιώξεις σας θα είναι όλο και πιο ανήσυχες, , όλο και πιο ανήσυχοι θα είστε και οι ίδιοι. . .

Δεν θα υπάρχει ειρήνη μέσα στην ψυχή σας, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να σας δώσει την ειρήνη. Αλλά θα έπρεπε να επιδιώξετε την ειρήνη από Μένα, τότε θα ξέρετε ότι θα βαδίζετε πάνω στο σωστό δρόμο, αφού το να έχετε βρει την ειρήνη Μου είναι πράγματι το καλύτερο για την ψυχή σας. . .  Αλλά θα μπορεί να μιλήσει για την ειρήνη της ψυχής του μόνο εκείνος ο άνθρωπος που ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου, που τηρεί τις εντολές Μου. . .  που ζει τη ζωή του με αγάπη. Και θα έχει ευλογία από τον τρόπο ζωής του, η ψυχή του θα ωριμάσει και θα είναι όλο και περισσότερο συνδεδεμένη μαζί Μου. Ο άνθρωπος θα αισθάνεται πάντα ασφαλής κοντά Μου, αφού θα έχει βρει την ειρήνη την οποία μόνο Εγώ μπορώ να του δώσω. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7511                30-1-1960

Κατανόηση για πνευματικά προβλήματα. . .

Ενανθρώπιση. . .

Σε κάθε άνθρωπο μπορεί να εξηγηθεί το πρόβλημα της ενανθρώπισης του Θεού μέσα στον Ιησού Χριστό στην περίπτωη που ο διδάσκων χρησιμοποιεί το λόγο Μου που σας διοχετεύεται από πάνω. . .  Το αν όμως ο άνθρωπος θα καταλάβει την εξήγηση εξαρτάται από τη θέλησή του, από την ψυχική του ωριμότητα, από το βαθμό της αγάπης του, οι οποίες μόνο τον βοηθούν να καταλάβει καλά. Αφού δεν πρόκειται η γνώση που δέχεται ο άνθρωπος να είναι αποφασιστική για το αν αυτός διεισδύσει σε αυτό το πρόβλημα, αλλά αποφασιστική είναι μόνο η προθυμία της ψυχής του. Αυτή πρέπει να έχει προετοιμαστεί για να μπορέσει να πάρει μια θετική στάση απέναντι στον θείο Λυτρωτή Ιησού Χριστό, τον Οποίο γέμιζα με όλη Μου την αφθονία όταν βάδιζε στη Γη. Και αυτή την προετοιμασία της ψυχής την καταφέρνει η αγάπη, η οποία είναι σαν ένα δυνατό φως που ακτινοβολεί και φωτίζει την ψυχή. . .

Για να εξηγήσει κανείς την ενανθρώπιση του Θεού πρέπει να έχει αφυπνιστεί το πνεύμα του, τόσο του διδάσκοντο όσο και εκείνου που θα διδαχθεί. Αφού ένας άνθρωπος το πνεύμα του όποιου δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί είναι εντελώς τυφλός και δεν θα καταλάβαινε με κανέναν τρόπο, ακόμα και αν αυτό το πρόβλημα θα του εξηγούνταν αληθινά. Για αυτό το λόγο υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων τόσο λίγη κατανόηση για εκείνο το πρόβλημα καθώς και για το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. Διότι μόνο λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να σχηματίσουν μια σωστή εικόνα, ακριβώς επειδή το πνεύμα της πλειοψηφίας τους δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί.

Και έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν στην ενανρθώπισή Μου μόνο το γεγονός ότι έδωσα στον άνθρωπο Ιησού ικανότητες που Του επέτρεπαν να κάνει ασυνήθιστες πράξεις. Θεωρούν δηλαδή τον Ιησού μόνο έναν άνθρωπο με υψηλούς ηθηκούς στόχους και ασυνήθιστες ικανότητες. Το ότι όμως η Αιώνια Θεότητα κρυβόταν μέσα σε αυτό τον άνθρωπο τους είναι ακατανόητο και συνεπώς αναξιόπιστο. Για αυτό το λόγο τις περισσότερες φορές θα σχηματίζουν δύο διαφορετικές έννοιες για τον «Ιησού Χριστό» και για τον «Θεό». Και από αυτό προέκυψε η λανθασμένη διδασκαλία μιας τριπρόσωπης Θεότητας, η οποία δεν μπορεί να διαψευστεί εύκολα, επειδή για να καταλάβει κανείς καλά πρέπει να έχει αφυπνιστεί το πνεύμα του και αυτό αφυπνίζεται μόνο μέσω μιας ζωής με αγάπη. . .  Η αγάπη όμως έχει ψυχράνει μεταξύ των ανθρώπων, όπως είναι φανερό κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .

Και όμως η σωστή κατανόηση είναι τόσο απαραίτητη για να παραδοθεί κανείς ως άνθρωπος εντελώς στον Ιησού Χριστό, για να Με αναγνωρίσει και να Με αποδεχθεί μέσα Του και για να έχει επομένως τη βεβαιότητα ότι θα φτάσει στην αιώνια ζωή, αφού: «Όποιος Με πιστεύει έχει την αιώνια ζωή. . .» Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να πασχίσουν να ζουν με αγάπη, τότε θα μπορεί να τους διοχετευτεί ο αγνός λόγος Μου, τότε θα είναι δυνατόν να λυθεί και θα είναι ευνόητο κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους στο όνομά Μου.

Και η αγάπη έχει ανάψει μόνο λίγο στη Γη και για αυτό το λόγο υποστηρίζονται τόσες πολλές πλάνες, για αυτό το λόγο η έλλειψη κατανόησης είναι τόσο διαδεδομένη παρά τη διοχέτευση της καθαρής αλήθειας από πάνω. Αφού πριν να μην φωτίσει την ανθρώπινη καρδιά η φλόγα της αγάπης, η αλήθεια δεν μπορεί να επιβληθεί. Είναι τόσο ακατανόητη στους ανθρώπους όπως οι λανθασμένες διδασκαλίες που προσπαθούν να λύσουν με λάθος τρόπο όλα αυτά τα προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να διακρίνει την αλήθεια από την πλάνη, κάτι που όμως του είναι εύκολο τότε που το πνεύμα του έχει αφυπνιστεί, που μέσω μιας ζωής με αγάπη είναι ικανός να ακούει τη φωνή του πνεύματος μέσα του, η οποία θα ανοίξει και θα οδηγήσει σωστά τη σκέψη του.

Πρόκειται πάντα για την αγάπη που είναι αποφασιστική και πάντα ένας άνθρωπος που ζει μέσα στην αγάπη θα έχει πλήρη κατανόηση για όλες τις συναρτήσεις. Χωρίς την αγάπη όμως θα είναι τυφλός στο πνεύμα και δεν θα τον ωφελήσουν ούτε τα πιο σαφή δασκαλέματα, γιατί δεν μπορεί να τα συλλάβει. Επομένως, πασχίστε πρώτα να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη και μετά να επιθυμήσετε την αλήθεια. Και αυτή θα σας διοχετευτεί καθαρά και κατανοητά, αφού θα λάβετε γνώση από το εσωτερικό σας, η οποία θα σας δώσει το πιο δυνατό φως, την οποία θα καταλάβετε και η οποία θα σας κάνει ευτυχισμένους. Και επίσης θα μπείτε στη σωστή σχέση με τον Ιησού Χριστό και μέσω Αυτόν και μαζί Μου, ο Οποίος ενσαρκώθηκα μέσα στον άνθρωπο Ιησού. Στην περίπτωση που Τον αναγνωρίζει κανείς, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει και Εμένα τον Ίδιο. Έτσι θα οδηγηθείτε κάποτε στη μακαριότητα, πίσω σε Μένα στο πατρικό σας σπίτι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7512                1-2-1960

Συνειδητές παραλαβές ή παραλαβές σε κατάσταση ύπνωσης. . .

Σας μεταδίδονται γνώσεις διά του πνεύματος, διδάσκεστε από το εσωτερικό σας και θα μπορείτε μετά να μεταδώσετε αυτές τις γνώσεις. Αλλά μπορείτε πάντα να είστε βέβαιοι ότι προέρχονται από το εσωτερικό σας, μπορείτε με βεβαιότητα να διαψεύσετε ότι τις λάβατε από έξω, και συνεπώς μπορείτε να υποστηρίξετε ότι πήρατε τα πνευματικά αγαθά από Εμένα τον Ίδιο. Και αυτό είναι επίσης η εγγύηση ότι εκείνα τα πνευματικά αγαθά είναι αλήθεια. Αφού στην περίπτωση που σας διδάσκει το πνεύμα μέσα σας, πρέπει να παραλαβαίνετε την αλήθεια, γιατί το πνεύμα μέσα σας είναι δικό Μου τμήμα, γιατί μπορεί να σας ανακοινώσει μόνο αυτά που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αφού είναι πνεύμα από το δικό Μου Πνεύμα και αφού είμαι ο Ίδιος η Αιώνια Αλήθεια.

Εσείς επομένως μπορείτε με βεβαιότητα να υποστηρίξετε ότι οι γνώσεις σας είναι αλήθεια, αφού δεν παραλάβετε από έξω τα πνευματικά αγαθά, δεν τα αποκτήσατε μέσω της μελέτης. Αλλά κατέχετε εκτενείς γνώσεις που πήγασαν από τον εαυτό σας, που στ’αλήθεια σας διοχετεύτηκαν «από πάνω», γιατί το πνεύμα μέσα σας συνδέεται με το «πάνω», με Μένα, και γιατί αυτός ο δεσμός δεν εκγαταλείπεται ποτέ. Και ωστόσο απαιτείται ακόμα ο έλεγχος αν οι γνώσεις που κατέχετε σας μεταδόθηκαν σε κατάσταση ύπνωσης ή αν τις παραλάβατε σε πλήρως συνειδητή κατάσταση. . .

Πρέπει πάντα να ελέγχετε με σοβαρότητα την πνευματική σας ιδιοκτησία την οποία θέλετε να υποστηρίξετε ως αλήθεια. Αφού υπάρχει και η δυνατότητα σε μια ασυνείδητη κατάσταση να αφεθείτε σε πνευματικές δυνάμεις που επίσης προσπαθούν να σας μεταδώσουν πνευματικά αγαθά, στην περίπτωση που παραιτείστε από τη θέλησή σας, με αποτέλεσμα αυτές οι δυνάμεις να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη θέλησή σας. Τότε κινδυνεύετε να εκφραστούν και ανήξερες δυνάμεις, γιατί δεν τις αντιμετωπίζουν η σαφής θέληση και η επιθυμία σας για την αλήθεια, οι οποίες προστατεύουν τον άνθρωπο από την πλάνη. Και αυτό να το ελέγξετε ευσυνείδητα. . .

 Αφού το πνεύμα μέσα σας εκδηλώνεται τότε που είστε πλήρως ξύπνιοι, μιλά στην ψυχή σας και της γνωστοποιεί αυτά που θέλω ο Ίδιος να μεταδώσω στον άνθρωπο στη Γη. . .  γιατί το πνεύμα μέσα σας είναι τμήμα του Προαιώνιου πατρικού Πνεύματος. Οι παραλαβές στην κατάσταση ύπνωσης όμως είναι και θα παραμείνουν ένας κίνδυνος για τον άνθρωπο, αφού αυτός δεν είναι προστατευμένος από εχθρικές επιρροές, γιατί η ψυχή του δεν αντιστέκεται συνειδητά τότε που την πλησιάζουν εχθρικές δυνάμεις. Και αυτές θα το κάνουν πάντα αυτό με πρόσχημα την αλήθεια για να τις προσέξετε. . .  Εσείς οι άνθρωποι όμως μπορείτε μόνο δύσκολα να διακρίνετε την πλάνη από την αλήθεια, γιατί εκείνη είναι καλά κεκαλυμμένη. Αλλά μόλις καταλάβετε την παραμικρή απόκλιση από τα πνευματικά αγαθά που διοχετεύονται σε σας τους ανθρώπους διά της ενέργειας του Πνεύματός Μου, θα πρέπει να προσέξετε για να μην πέσετε θύματα της πλάνης. Αφού τότε θα διαπιστώσετε ήδη την ενέργεια των αντίπαλων δυνάμεων ακριβώς από την αντίθεση με τα καθαρά πνευματικά Μου αγαθά.

Προειδοποιείστε όμως ξανά και ξανά να μην βάζετε τον εαυτό σας σε κατάσταση ύπνωσης ή να μην αφήνετε να σας βάλουν άλλοι σε μια τέτοια κατάσταση, αφού αυτή η κατάσταση αποτελεί για σας έναν κίνδυνο στον οποίο εκθέτετε οι ίδιοι τον εαυτό σας. Αφού σε σας τους ίδιους θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε την αλήθεια από την πλάνη, γιατί το προκάλυμμα είναι  πολύ επιδέξιο και γιατί οι ακάθαρτες πνευματικές δυνάμεις χρησιμοποιούν επίσης τις ρήσεις Μου, τις οποίες γνωρίζουν και χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους.

Η ενέργεια του πνεύματος εγγυάται την καθαρή αλήθεια, ενώ στην περίπτωση παραλαβών στην κατάσταση ύπνωσης δεν πρόκειται για ενέργεια του πνεύματος με την καλή έννοια, παρόλο που πρόκειται επίσης για πνευματικά όντα που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του ανθρώπου, κάτι το οποίο πετυχαίνουν μάλιστα τότε που αυτός παραιτείται από τη θέλησή του, που σε ασυνείδητη κατάσταση επιτρέπει να τον χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο. Και αυτό τον έλεγχο πρέπει να κάνετε όταν σας μεταδίδονται πνευματικά αγαθά που δεν συμφωνούν με το λόγο που σας διοχετεύω Εγώ.

Δεν χρειάζεται η θέληση των δεκτών να έχει απομακρυνθεί από Μένα, αλλά αυτοί δεν είναι τόσο πολύ συνδεδεμένοι μαζί Μου ώστε να Μου αφοσιωθούν εντελώς, με αποτέλεσμα να μπορώ να τους προστατέψω από εκείνες τις πνευματικές δυνάμεις. . .  Συχνά έχουν μεγάλη ανάγκη γενικής αναγνώρισης και αποδοχής και θέλουν να διαπρέψουν, και αυτό μαρτυρεί ένα βαθμό της αλαζονείας τον οποίο ο αντίπαλος ξέρει πολύ καλά να εκμεταλλευτεί. Και επειδή οι ίδιοι είναι σίγουροι για την αποστολή τους να χρησιμεύουν ως εργαλεία, δεν εξετάζουν τον εαυτό τους και άρα χαραμίζονται για να διαδώσουν λανθασμένα πνευματικά αγαθά, στην περίπτωση που δεν αναζητούν ειλικρινά τη σωτηρία της ψυχής τους. Σε αυτή την περίπτωση θα αισθάνονται μια εσωτερική αντίσταση στο να συνεχίσου να ενεργούν ως μέντιουμ.

Η ενέργεια του πνεύματος πρέπει να γίνεται με πλήρη συνείδηση του ανθρώπου, και τότε μεταδίδονται στον άνθρωπο από το εσωτερικό του διδασκαλίες μέσα στις οποίες μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα Μου. Αφού ο άνθρωπος είναι άμεσα συνδεδεμένος μαζί Μου και ακούει το λόγο Μου, ακούει Εμένα τον Ίδιο. Γιατί ο πνευματικός σπινθήρας του δημιούργησε το δεσμό με το Προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, με Μένα, ο Οποίος του εκδηλώνομαι τότε, έτσι όπως είναι ευλογία για αυτόν και για την ανθρωπότητα. Και θα παραλαβαίνει και θα μεταδίδει πάντοτε την καθαρή αλήθεια, δεν θα χρειάζεται ποτέ να φοβάται ότι θα πέσει θύμα της πλάνης όσο επιθυμήσει ο ίδιος την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7514Α’             4 κ. 5-2-1960

Η δύναμη του λόγου. . .

Καθημερινή δουλειά πάνω στην ψυχή. . .

Από το λόγο Μου να παίρνετε τη δύναμη που σας λείπει. Αναλογιστείτε ότι σας μιλάω ο Ίδιος και ότι αυτό είναι όντως μια πράξη της χάρης που θα έχει πάντα κάποιο αποτέλεσμα. Αναλογιστείτε ότι ο Ίδιος σας ακτινοβολώ με την αγάπη Μου και ότι πρέπει να το αισθανθείτε αυτό με τη μορφή μιας παροχής δύναμης, η οποία θα φέρει στην ψυχή σας πράγματι μεγάλη ευλογία. Και θα αισθανθείτε δυναμωμένοι και σωματικά όταν συνδεθείτε μαζί Μου ολόψυχα. . .  Και θα ρέουν κοντά σας ξανά και ξανά νέες χάρες, γιατί βλέπω την αδυναμία σας, την πνευματική και επίγεια αποτυχία σας σε καιρούς ψυχικών δεινών. . .

Αλλά δεν χρειάζεται να φοβάστε καμία αποτυχία εάν μόνο θυμηθείτε το λόγο Μου: «Ελάτε όλοι κοντά Μου που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι. . .  και θα σας ξεκουράσω. . .» Σε Μένα θα βρίσκετε πάντα τη βοήθεια την οποία θα έχετε ανάγκη. Χρειάζεται μόνο να Μου απευθυνθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη και χρειάζεται απλά να ακούτε ή να διαβάζετε ξανά και ξανά το λόγο Μου, μέσω του οποίου μιλάω πάντοτε ως ο Πατέρας στα παιδιά Μου. Μέσω αυτής της φωνής Μου παίρνετε δύναμη και θα διοθρωθεί η κατάσταση ανάγκης σας, θα περιμένετε με μακάρια βεβαιότητα ώσπου να σας έρθει η βοηθεια..

Ο λόγος Μου περιέχει μέσα του τη δύναμη που θα ρεύσει μέσα σας στην περίπτωση που αφήνετε να σας μιλήσω. Πρέπει αυτό όμως να γίνει με την πεποίθηση ότι θα σας μιλήσω. Δεν πρέπει να διαβάσετε το λόγο σαν γράμματα, πρέπει να διαβάζετε το λόγο Μου με όλη σας την ψυχή και πρέπει να Με ακούτε, και τότε θα αισθάνεστε το αποτέλεσμα του λόγου Μου μέσα και πάνω στον εαυτό σας. Και αυτό δεν μπορεί να είναι διαφορετικό, διότι ό,τι προέρχεται από Μένα είναι δύναμη και ως δύναμη πρέπει και να έχει ένα αποτέλεσμα. Στην περίπτωση όμως που πιστεύετε παρ’όλα αυτά ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα, φταίτε μόνο οι ίδιοι, οφείλεται μόνο στο ότι δεν δημιουργήσατε το δεσμό σας μαζί Μου τόσο ολόψυχα όπως πρέπει. Και τότε μόνο σκεφτείτε την αγάπη Μου, η οποία ανήκει και σε σας, και θα αισθανθείτε την αγάπη Μου μέσα στο λόγο Μου και η ψυχή σας θα έχει ενισχυθεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7515                6-2-1960

Ο πραγματικός προορισμός του οντώδους. . .

Θέλω να σας πω ότι δεν θα σας εγκαταλείψω, όσον καιρό και να Μου προβάλετε αντίσταση. . .  Εκπηγάσατε από Μένα και θα πρέπει αναπόφευκτα να επιστρέψετε σε Μένα, επειδή είναι αρχέγονος νόμος ότι η δύναμή Μου επιδιώκει ξανά και ξανά να γυρίζει πίσω στην αρχέγονη Πηγή της. Συνεπώς, δεν χάνεται τίποτα από αυτό που προήλθε από Μένα, αλλά θα παραμένει αιώνια συνδεδεμένο μαζί Μου. Και εσείς είστε δύναμη από Εμένα, την οποία ακτινοβόλησα κάποτε ως όντα, στα οποία έδωσα έναν προορισμό: να ενεργούν και να δημιουργούν σύμφωνα με το θέλημά Μου. Αυτός ο προορισμός δεν εκπληρώθηκε, κάτι που όμως δεν αποκλείει ότι παρ’όλα αυτά θα εκπληρωθεί κάποτε, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες μέχρι τότε. . .  Ο αρχέγονος προορισμός αυτού του οντώδους όμως θα συνεχίζει να υπάρχει και εκείνον βέβαια θα τον πλησιάσει κάποτε το οντώδες.

Μόνο τότε που η δύναμη θα έχει αποτέλεσμα σύμφωνα με το θέλημά Μου και τον προορισμό Μου θα εξυπηρετήσει το σωστό σκοπό της, ενώ πριν χρησιμοποιείται για αντίθετεη προς Εμένα ενέργεια, κάτι που δεν είναι και δεν θα μπορεί να παραμείνει καμία μόνιμη κατάσταση. Ως άνθρωπος λοιπόν το ον μπορεί να αποφασίσει αν θα υποταχθεί στο θέλημά Μου και άρα θα επιδιώξει τον αρχέγονο προορισμό του ή αν θα επιμένει να Μου προβάλλει αντίσταση. . .  Ως άνθρωπος δοκιμάζεται σχετικά με το αν θέλει να επιστρέψει σε Μένα, στην Πηγή της δύναμης, ή αν θέλει να συνεχίσει να είναι μακριά Μου. Ως αποτέλεσμα αυτού του τελευταίου η δύναμη θα μειώνεται και άλλο, αυτή δεν θα μπορεί να ενεργήσει όπως κάποτε, γιατί η αντίσταση του όντος δεν επιτρέπει το πλήρες αποτέλεσμά της.

Αλλά το ίδιο το ον είναι στην ουσία του δύναμη, αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπάρχει. . .  Είναι η δύναμη αγάπης που κάποτε έρρευσε από Μένα, μόνο που μειώθηκε το αποτέλεσμά της, γιατί απομακρύνθηκε από Μένα ή επίσης γιατί το ον αρνιόταν να αποδεχθεί την αγάπη Μου και άρα είναι εξασθενισμένο. Και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δημιουρεί και να ενεργεί σύμφωνα με τον πραγματικό προορισμό του. Έχει γίνει ελαττωματικό πλάσμα που χωρίς την υποστήριξή Μου θα ήταν εντελώς αδύναμο. Αφού όμως θα έπρεπε κάποτε να βρει το δρόμο πίσω σε Μένα, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα στο στάδιο ως άνθρωπος, το υποστηρίζω ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο. . .  Του αποκαλύπτω τον Εαυτό Μου ως Πηγή του ίδιου, το παρακινώ να επιδιώξει να συνδεθεί μαζί Μου και φωτίζω το πνεύμα του όταν ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει αυτό το σύνδεσμο.

Ανάβω ένα φως μέσα του για να μπορέσει να Με αναγνωρίσει ως τον Θεό και Πατέρα του και για να είναι ικανός να Με αγαπά. Αφού μόλις αρχίσει να Με αγαπά, θα μπορώ και πάλι να τον ακτινοβολήσω με τη δύναμη της αγάπης, με αποτέλεσμα να επιδιώξει ξανά να Με πλησιάσει. . .  να ρεύσει πίσω στην Πηγή της η δύναμη που κάποτε εκπορεύτηκε από Μένα, να αναζητήσει το ον από μόνο του την ένωση μαζί Μου, να ενωθεί δηλαδή ξανά η δύναμη και να μπορεί να ενεργήσει ενωμένη. . .  Και αφού το ον Με έχει πλησιάσει ξανά με αγάπη, θα δημιουργεί και θα ενεργεί σύμφωνα με το θέλημά Μου. Θα εκπληρώσει τον προορισμό του και θα είναι δραστήριο σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο θα είναι τότε και η θέληση του όντος. Γιατί μέσω της ένωσής του μαζί Μου το ον θα έχει γίνει τέλειο και θα παραμένει τέλειο για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7517                8-2-1960

Η αποστολή των μαθητών της έσχατης εποχής. . .

Σας ανατέθηκε μια μεγάλη αποστολή: να παραλάβετε το λόγο Μου και να το διαδώσετε σε όλο τον κόσμο. . .  Σας επέλεξα ως τους μαθητές της έσχατης εποχής για να εργαστείτε για μένα, έτσι όπως έδωσα κάποτε στους πρώτους μαθητές Μου την εντολή να πηγαίνουν στον κόσμο και να κηρύξουν το Ευαγγέλιο. Έτσι και εσείς θα έπρεπε να μεταδώσετε στους συνανθρώπους σας αυτά που λάβατε από Εμένα τον Ίδιο, και μάλιστα με πλήρη αγνότητα, έτσι όπως σας τα διοχέτευσα ο Ίδιος στη Γη. Αφού το Ευαγγέλιό Μου. . .  το χαρμόσυνο μήνυμα. . .  πρέπει να προέλθει από Εμένα τον Ίδιο για να μπορεί να έχει αποτέλεσμα: το αποτέλεσμα να ζήσουν οι άνθρωποι ανάλογα και άρα να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε αγάπη. Αφού το Ευαγγέλιό Μου διδάσκει πάντα μόνο την αγάπη.

Οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί εντελώς από τον πραγματικό τους προορισμό, ακούν μάλιστα τη διδασκαλία της αγάπης Μου, αλλά δεν την παίρνουν στα σοβαρά. . .  Και ως εκ τούτου θέλω αυτή να τους μεταδοθεί ξανά με πλήρη αγνότητα και για αυτό το λόγο αφήνω να ηχεί ο λόγος από πάνω και δίνω σε σας που θέλετε να Με υπηρετήσετε την εντολή να διαδώσετε στον κόσμο αυτά που ακούτε από Μένα διά της φωνής του Πνεύματος. Πρόκειται για μια αποστολή την οποία θα εκπληρώσει μόνο ένας άνθρωπος που είναι πρόθυμος να αγαπήσει και να Με υπηρετήσει. . .  να ακούσει δηλαδή πρώτα Εμένα τον Ίδιο και να προσπαθήσει μετά να μεταδώσει το θέλημά Μου στους συνανθρώπους, κάτι που απαιτεί συχνά υπομονή και πολλή αγάπη. Αλλά πρέπει να μιλάω στους ανθρώπους ο Ίδιος και μπορώ να το κάνω μόνο μέσω ενός ανθρώπου που θα Μου παραδοθεί ως εργαλείο, προκειμένου μέσω αυτού να μπορώ να μιλήσω στους ανθρώπους.

Αλλά κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να Με υπηρετήσει ως εργαλείο. Και για αυτό το λόγο υπάρχουν μόνο λίγοι άνθρωποι που εκτελούν από μόνοι τους αυτή την εντολή, που είναι πάντα πρόθυμοι να Με ακούν για να ενημερώσουν σχετικά τους συνανθρώπους. . .  Και αυτούς τους ευλογώ, αφού πρόκειται για μια μεγάλη βοήθεια την οποία Μου προσφέρουν, δηλαδή ότι θέλουν να οδηγήσουν σε Μένα τις ψυχές των συνανθρώπων τους που βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης εάν δεν βοηθηθούν με το να μάθουν την καθαρή αλήθεια μέσω εσάς. Αφού αυτό που κηρύσσεται στη Γη ως το Ευαγγέλιό Μου δεν είναι πια ο αγνός λόγος Μου, η διδασκαλία που κήρυξα ο Ίδιος στη Γη. . .  Έχει παραμορφωθεί πολύ και ως εκ τούτου πρέπει να διοχετευτεί ξανά στη Γη με πλήρη αγνότητα, έτσι όπως την πρόφερα κάποτε το στόμα Μου όταν έστειλα στον κόσμο τους μαθητές Μου δίνοντάς τους εκείνη την εντολή.

Για αυτό το λόγο επομένως ο λόγος ηχεί και πάλι από τα ύψη και παραλαβαίνεται εθελοντικά από τους αγγελιοφόρους και υπηρέτες στη Γη, οι οποίοι Μου προσφέρθηκαν ως πιστοί εργάτες μέσα στον αμπελώνα Μου. Αυτοί λοιπόν παραλαβαίνουν από Μένα σπόρους που είναι κατάλληλοι να φέρουν τους πιο καταπληκτικούς καρπούς εάν μόνο τους φροντίσουν επιμελώς οι υπηρέτες Μου. Και αυτή είναι η δουλειά σας στη Γη, να φροντίζετε όλους εκείνους που δεν έχουν ακόμα καμία πραγματική πίστη, που έχουν μόνο λίγη γνώση του αγνού Μου Ευαγγελίου. Σε εκείνους να κηρύξετε επομένως τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης Μου, έτσι όπως σας την κηρύσσω ο Ίδιος μέσω του λόγου Μου που σας ηχεί από ψηλά.

Μαζί με την παραλαβή του λόγου Μου θα παραλαβαίνετε πάντα και τη δύναμη να δουλέψετε μαζί του. Θα οδηγούνται πάντα κοντά σας άνθρωποι που έχουν ανάγκη το αγνό Μου Ευαγγέλιο, που είναι ικανοί να το πραγματοποιήσουν και που θα σας ακούσουν πρόθυμα εσάς τους μαθητές Μου. Αφού το κάθε βήμα που θα κάνετε ως οι υπηρέτες Μου στον αμπελώνα θα είναι ευλογημένο και θα φέρει πνευματική επιτυχία στην περίπτωση που σας ωθεί η αγάπη σας για Μένα να είστε δραστήριο για Μένα και στο όνομά Μου μέσα στο βασίλειό Μου. Και αυτό το βασίλειό Μου είναι οπουδήποτε φέρετε το λόγο Μου, οπουδήποτε αυτός παραλαμβάνεται με ευχαριστία και πραγματοποιείται. . .  οπουδήποτε κηρύσσεται το Ευαγγέλιό Μου, το οποίο προέρχεται από Μένα με πλήρη αγνότητα, προκειμένου εσείς οι άνθρωποι που θα το ακούσετε να στέκεστε μέσα στην αλήθεια. . .

Και θέλω να πάρετε σοβαρά υπόψη την αποστολή σας, θέλω αυτή να χρησιμοποιήσει ολόκληρη τη δύναμή σας. Αφού αν την κάνετε με αγάπη θα έχει μάλιστα αποτέλεσμα. . .  Οι άνθρωποι θα μάθουν για το θέλημά Μου, θα επιδιώξουν να εκπληρώσουν αυτό το θέλημά Μου και με αυτό τον τρόπο θα ωριμάσουν οι ψυχές τους. Και για το λόγο αυτό η αποστολή σας είναι σημαντική, αφού δεν μπορεί να την εκτελέσει ο κάθε άνθρωπος. . .

Μπορώ πάντα μόνο να επιλέγω μόνος Μου τους μαθητές Μου που θα είναι κατάλληλοι για αυτή την αποστολή. Και αυτούς τους νουθετώ μόνο να πάρουν σοβαρά υπόψη την αποστολή τους. Αφού πρόκειται για την τελευταία περίοδο πριν το τέλος και πολλή δουλειά μέσα στον αμπελώνα θα πρέπει ακόμα να γίνει. . .  θα πρέπει να σπαρθούν ακόμα πολλοί σπόροι, θα πρέπει να εκχερσωθούν ακόμα πολλά χωράφια που είναι χέρσα. Και απαιτείται πολλή αγάπη για Μένα και για τους συνανθρώπους αν θέλετε εσείς οι μαθητές Μου να εκπληρώσετε την τελευταία σας αποστολή πάνω σε αυτή τη Γη: να πηγαίνετε στον κόσμο και να κηρύξετε στους ανθρώπους αυτά που θέλω να τους πω, αυτά που διοχετεύτηκαν στη Γη μέσω εσάς. . .  Θα πρέπει να τους γνωστοποιήσετε το λόγο Μου, ο οποίος ηχεί ξανά και ξανά από τα ύψη για εσάς τους ανθρώπους, προκειμένου οι ψυχές σας να σωθούν ακόμα πριν το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7520                11-2-1960

Η νέα Γη. . .

Επιστολή προς Ρωμαίους 8. . .

Από τη μεγάλη ανατροπή δεν θα γλιτώσει κανένα έργο της δημιουργίας πάνω σε αυτή τη Γη, τα πάντα θα πληγούν από εκείνη, από τη σκληρή ύλη μέχρι το βασίλειο των φυτών και των ζώων μέχρι και τον άνθρωπο. . .  Όλα θα πληγούν από το έργο της καταστροφής, οι εκτάσεις του οποίου θα ξεπεράσουν όλα όσα συνέβηκαν ποτέ στη Γη. . .  Αφού τα πάντα θα επιστούν ζημιές, με αποτέλεσμα στ’αλήθεια να μπορέσει μετά να γίνει λόγος για μια νέα Γη, όταν δηλαδή το έργο της αναμόρφωσης θα έχει ολοκληρωθεί. Όλο το δεσμευμένο πνευματικό επομένως θα απελευθερωθεί πρώτα από τη μορφή. Αλλά δεν θα μπορεί να απολαύσει για πολλή ώρα την κατάσταση της ελευθερίας του, αφού θα δεθεί και πάλι μέσα σε νέα δημιουργήματα που θα είναι κατάλληλα για το εκάστοτε βαθμό της ωριμότητας του πνευματικού.

Για αυτό το λόγο θα είναι δυνατό να πλαστούν τα νέα δημιουργήματα μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεν θα έχουν ανάγκη καμία μεγάλη αναπτυξιακή πορεία. Γιατί για όλα τα δημιουργήματα θα υπάρχουν τα πνευματικά στοιχεία που θα έχουν τον ανάλογο βαθμό ωριμότητας και θα απαιτηθεί μόνο μια άλλη μορφή για να προοδεύσει η ανάπτυξή τους πάνω στη νέα Γη. Και αυτά τα νέα δημιουργήματα θα είναι τόσο ποικίλα ώστε πράγματι θα μπορέσει να γίνει μια μεγάλη πνευματική πρόοδος μέσα σε ένα πολύ μικρότερο διάστημα από ό,τι πάνω στην παλιά Γη. Αφού δεν θα υπάρχουν για το πνευματικό τόσα πολλά εμπόδια όπως υπάρχουν κατά την τελευταία περίοδο, όπου γίνονται παντού επιρροές από κακές δυνάμεις, οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη του πνευματικού.

Η πράξη της αναμόρφωσης λοιπόν θα διαδραματιστεί μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά κανένας άνθρωπος δεν θα έχει επίγνωση αυτής. Αφού όσοι θα απομακρυνθούν από την παλιά Γη θα οδηγηθούν στην αναμορφωμένη Γη, δεν θα μπορέσουν όμως οι ίδιοι να εκτιμήσουν πόσον καιρό θα έχουν λείψει από τη Γη, γιατί θα τους λείπει οποιοδήποτε αίσθημα χρόνου. Τίποτα όμως δεν θα παραμείνει μέσα στην παλιά του μορφή. Και ακόμα και οι άνθρωποι δεν θα βρίσκουν πλέον τόσο βαρύ το γήινο περίβλημά τους. . .  θα πρόκειται κατά κάποιον τρόπο ήδη για μια πνευματοποιημένη μορφή που θα τους περιτυλίγει, παρόλο που αυτή θα συνίσταται ακόμα από γήινη υλική ουσία. Αλλά οι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται καθόλου σωματικές αδυναμίες και ενοχλήσεις και θα περάσουν τη ζωή τους πάνω στη νέα Γη σε μια κατάσταση που θα μπορεί να ονομαστεί πραγματικά παραδεισένια.

Και αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει όσο οι άνθρωποι θα ζουν ολόψυχα συνδεδεμένα με τον Θεό, όσο θα έχουν έναν άμεσο δεσμό με το φωτεινό κόσμο και τους κατοίκους του και όσο θα ζουν σχετικά με όλα τα πράγματα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Με τον καιρό θα γίνει πάλι μια αλλαγή, όταν ο πρίγκιπας του σκότους θα ανακτήσει δύναμη πάνω στους ανθρώπους. Θα περάσει όμως ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τότε. Αφού οι πρώτες γενιές θα είναι ακόμα τόσο πολύ συνδεδεμένες με τον Θεό, τον Οποίο θα έχουν γνωρίσει με όλη τη δύναμη και το μεγαλείο Του, ώστε θα του παραμείνουν πιστοί και ώστε θα ζούν τη ζωή τους πάντα κάτω από την αγάπη και τη χάρη Του.

Και για αυτό το λόγο η επιρροή των ανθρώπων πάνω σε όλα τα πλάσματα θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκή. Την αγάπη των ανθρώπων την αισθάνεται το πνευματικό μέσα σε όλα τα έργα της δημιουργίας και αναπτύσσεται τόσο πιο γρήγορα όσο περισσότερη αγάπη αισθάνεται. Και επίσης εγκαταλείπει πιο γρήγορα την εσωτερική του αντίσταση μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη. Υπηρετεί πρόθυμα και μπορεί συχνά να φύγει πολύ γρήγορα από μια μορφή για να κατοικήσει μέσα στην επόμενη ανώτερη, με αποτέλεσμα η αναπτυξιακή του πορεία να συντομευτεί σημαντικά, συγκριτικά με το χρόνο πριν πάνω στην παλιά Γη.

Και ήδη για χάρη αυτού του πνευματικού που είναι ακόμα δεσμευμένο μέσα στη μορφή το έργο της αναμόρφωσης θα έπρεπε να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν την αγάπη του Θεού. Αφού δεν χρειάζεται τη βοήθεια του Θεού μόνο ο άνθρωπος, αλλά ολόκληρα τα πλάσματα αναστενάζουν και αναζητούν τη λύτρωση. . .  Ο άνθρωπος όμως έχει τη δυνατότητα να ελευθερωθεί από τη μορφή κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. . .  Στην περίπτωση που αποτυχαίνει, φταίει ο ίδιος, γιατί έκανε εκ νέου κατάχρηση της ελεύθερης θέλησής του και πρέπει επομένως να επωμιστεί τις συνέπειες. Αφού απλά θα πάρει αυτό που επιδίωξε κατά την επίγεια του ζωή. . .  θα γίνει η εξωτερική του μορφή η ύλη, την οποία μόνο επιθυμούσε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7521                13-2-1960

Η καθαρή αλήθεια. . .

Ο λόγος από τα ύψη. . .

Να βασίζεστε πάντα μόνο στο λόγο Μου. Και στην περίπτωση που σας μεταδίδονται πνευματικά αγαθά από έξω, εξετάστε τα για το αν συμφωνήσουν με το λόγο Μου που σας μεταδόθηκε απευθείας και απορρίψτε αυτά που αντιβαίνουν σε αυτόν. Αφου αυτά που σας κήρυξε το Πνεύμα Μου είναι η καθαρή αλήθεια και θα μπορείτε να τα υποστηρίζετε πάντοτε ως την καθαρή αλήθεια. Δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα μεταδώσετε πλάνη εάν μόνο βασιστείτε σε αυτά που σας μεταδίδω από ψηλά. Αφού επειδή είναι θέλημά Μου να διαδοθεί η αλήθεια μεταξύ των ανθρώπων, θα φροντίσω μάλιστα να τη λάβετε. Και θα εκδηλώνομαι μέσω του Πνεύματός Μου πάντα μόνο εκεί όπου υπάρχει η βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα παραληφθεί και θα μεταδοθεί απαράλλαχτη. . .  Και ξέρω αν και πότε αυτό θα είναι δυνατόν και εκεί ρέει το Πνεύμα Μου. . .

Θέλω εσείς οι άνθρωποι να βαδίζετε μέσα στην αλήθεια. . .  Ξέρω όμως επίσης πόσο πολύ επενεργεί πάνω σας ο αντίπαλός Μου, ο οποίος προσπαθεί πάντα να περνά πλάνη μέσα στην αλήθεια. . .  Ξέρω ποιος επιθυμεί την αλήθεια και πού ο αντίπαλος έχει μόνο λίγη επιρροή. . .  Και έτσι ξέρω επίσης πότε η επιθυμία ενός ανθρώπου για την αλήθεια θα Μου δώσει τη δυνατότητα να τη διοχετεύσω στη Γη και να τη μεταδώσω και σε συνανθρώπους, όπου μόνο υπάρξει η προθυμία να υπηρετήσει κανείς την αλήθεια.

Εγώ ο Ίδιος κήρυξα στους ανθρώπους το Ευαγγέλιο όταν βάδιζα στη Γη και αυτοί έλαβαν από Μένα μόνο την καθαρή αλήθεια, άσχετα με το τι τους δίδαξα. . .  Έτσι προέρχεται από Μένα και τώρα ξανά μόνο η πιο αγνή αλήθεια. Και αυτή έχει ανάγκη μόνο μια ανοιχτή καρδιά που να την επιθυμήσει για να παραληφθεί και να αξιοποιηθεί ως την αλήθεια. Τότε όμως θα εκμπέμψει και φως. Και το χαρακτηριστικό της αλήθειας είναι ότι θα αυξάνονται οι γνώσεις του ανθρώπου, ότι αυτός θα αποκτά γνώσεις που θα του δώσουν ένα δυνατό φως. . .  για αυτό είναι ικανή μονάχα η αλήθεια. Οποιαδήποτε πλάνη όμως μπερδεύει τη σκέψη, συσκοτίζει το πνεύμα και ως αποτέλεσμα δεν θα κάνει ποτέ ευτυχισμένο τον άνθρωπο.

Όποιος επιθυμεί την αλήθεια αισθάνεται και την ευλογία του φωτός. . .  Όποιος βαδίζει μέσα στην πλάνη δεν το καταλαβαίνει, αλλά βαδίζει μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος. Κανένας άνθρωπος όμως δεν θα μπορεί να πει ότι η αλήθεια είναι άφταστη, ότι δεν θα είναι ποτέ προσιτή στον άνθρωπο. . .  Ο καθένας που επιθυμεί ειλικρινά την αλήθεια και που συνδέεται μαζί Μου θα μπορέσει να την παραλάβει. Και αυτή σας μεταδίδεται τώρα φανερά μέσω του λόγου Μου από τα ύψη. Και θα μπορείτε πάντοτε να ελέγξετε κατά πόσον τα πνευματικά αγαθά που σας μεταδόθηκαν ανταποκρίνονται σε εκείνον, και θα ξέρετε επίσης αν στέκεστε μέσα στην αλήθεια.

Αφού αυτά που σας διοχετεύω Εγώ ο Ίδιος δεν μπορεί παρά να είναι η αλήθεια. Και αυτά να τα εκτιμήσετε και να μην τα απορρίψετε ποτέ. Αφού πρόκειται για δώρα της χάρης αφάνταστης σημασίας, τα οποία θα έπρεπε να ελαφρύνουν την πνευματική ένδεια των ανθρώπων, τα οποία θα έρπεπε να σας βάλουν σε μια κατάσταση του φωτός και της δύναμης και τα οποία θα έρπεπε να βοηθήσουν την ψυχή σας να ωριμάσει. Η μεγάλη Μου αγάπη σάς προσφέρει αυτά, προκειμένου να μην βαδίσετε μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος.

Το Πνεύμα Μου κατεβαίνει σε σας, χύνεται μέσα σε ένα ανοιχτό σκεύος και το γεμίζει ξανά και ξανά εκ νέου. . .  Το Πνεύμα Μου σας δίνει την αλήθεια, η οποία μπορεί να προέρχεται μονάχα από Μένα. Για αυτό το λόγο μπορείτε με πεποίθηση να υποστηρίξετε τα πνευματικά αγαθά ως την αλήθεια απέναντι στους συνανθρώπους, γιατί από Μένα δεν μπορούν να προέλθουν αναληθή πνευματικά αγαθά. . .  Και το ότι προέρχονται από Μένα σας αποδεικνύεται ξανά και ξανά από το γεγονός ότι αναφέρονται ξανά και ξανά η ενανθρώπισή Μου και το λυτρωτικό έργο Μου. . .  αναφέρεται ξανά και ξανά ότι Εγώ ο Ίδιος, ο Θεός και Πατέρας σας, ο Ιησούς Χριστός, ο Λυτρωτής σας, σας πλησιάζω από πάνω για να μαρτυρήσω για τον Εαυτό Μου.

Μπορείτε να διαπιστώσετε μια ασυνήθιστη ενέργεια και άρα μπορείτε να συμπεράνετε ότι υπάρχει μια πνευματική δύναμη. . .  Και θα σας είναι εύκολο να αναγνωρίσετε αυτή την πνευματική δύναμη ως μια θεϊκή δύναμη, αφού σας διδάσκεται ασταμάτητα μόνο η αγάπη και αφού σας παρουσιάζεται ο Ιησούς Χριστός ως ο μόνος και πιο σημαντικός στόχος. . .  Και συνεπώς μπορείτε να πιστεύετε αυτά που σας διοχετεύονται μέσω του Πνεύματός Μου. Αφού σας πλησιάζει από πάνω η Ίδια η Αιώνια Αλήθεια και σας διδάσκει. . .  γιατί θέλει να βαδίζετε μέσα στην αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7524                17-2-1960

Η μοίρα της ζωής είναι κατάλληλη για την ωρίμανση της ψυχής. . .

Από την πλευρά Μου σας προσφέρεται κάθε δυνατότητα για την ανάπτυξή σας, αφού ολόκληρη η πορεία της ζωής σας προορίστηκε από Μένα έτσι ώστε σας δίνει ξανά και ξανά νέες ευκαιρίες για να δουλέψετε πάνω στην ψυχή σας. Ξανά και ξανά αντιμετωπίζετε τέτοιες ευκαιρίες όπου πρέπει να αποδειχθείτε καλοί, όπου πρέπει να δραστηριοποιήσετε τη θέλησή σας, όπου πρέπει να πάρετε στάση οι ίδιοι. Κατά αυτές τις ευκαιρίες το καθοριστικό είναι πώς θα εναρμονίσετε την πράξη και τη θέλησή σας με τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για τον διπλανό, η οποία θα έπρεπε να είναι το θεμέλιο ολόκληρων των πράξεών σας.

Και η μοίρα της ζωής σας είναι έτσι ώστε να παροτρυνθείτε στην έμπρακτη αγάπη. . .  Ξανά και ξανά σας δημιουργούνται ευκαιρίες όπου θα μπορείτε να σκεφτείτε το διπλανό σας και να αποδείξετε την αγάπη σας για Μένα. Μόνος σκοπός Μου είναι να σας βοηθήσω να μετατρέψετε το είναι σας. Και για το λόγο αυτό θα εκδηλώνομαι πάντα με τον τρόπο ώστε να σας προσφερθούν δυνατότητες να εκτελέσετε αυτή τη μετατροπή.

Η μοίρα της ζωής σας προορίστηκε από Μένα, αλλά πάντα μόνο έτσι ώστε θα είναι για το καλύτερό σας, ώστε η ψυχή σας θα μπορεί να ωριμάσει εάν είναι καλή η θέλησή σας, δηλαδή αν αυτή επιδιώξει την τελειοποίησή σας στη Γη. Τότε θα μπορείτε να καταλαβαίνετε σε όλα όσα θα συμβούν πάντα μόνο το χέρι Μου, το οποίο σας οδηγεί έτσι ώστε θα επωφεληθεί η ψυχή σας. Και για αυτό το λόγο να επωμίζεστε χωρίς παράπονα όλα όσα θα αντιμετωπίσετε. . .  Έχουν προοριστεί μέσα στο προαιώνιο σχέδιό Μου και αυτό το σχέδιο καταστρώθηκε πράγματι με αγάπη και σοφία και πραγματοποιείται με αγάπη και σοφία πάντα με σκοπό τη σωτηρία σας.

Επομένως, δεν υπάρχει στ’αλήθεια για σας καμία συμφορά, αφού ακόμα και αν από την επίγεια άποψη μπορέσει κάτι να φανεί σαν συμφορά, από την πνευματική άποψη πρόκειται μόνο για μια δυνατότητα να ωριμάσουν οι ψυχές σας. Και εναπόκειται μόνο σε σας τους ίδιους αν μια τέτοια συμφορά γίνει μια επιτυχία για σας, αν είναι ευλογία για την ψυχή σας. Στη θέλησή σας εναπόκειται ποια στάση θα πάρει αυτή, αν αναζητήσει το δεσμό μαζί Μου και τον διατηρήσει, με αποτέλεσμα όλα να φέρνουν ευλογία στον άνθρωπο, ό,τι και να κάνει και να σκεφτεί.

Οτιδήποτε και να πλήξει έναν άνθρωπο μοιραία πρέπει να έχει καλό αποτέλεσμα για έναν άνθρωπο που συνδέεται ολόψυχα μαζί Μου. Αφού αυτόν δεν θα τον εγκαταλείψω και θα ξεπεράσει όλα τα φαινομενικά δύσκολα βιώματα, γιατί είμαι στο πλευρό του ο Ίδιος μέσω του ολόψυχου δεσμού του μαζί Μου. Και έτσι η μοίρα του διαλύεται κατά κάποιον τρόπο από μόνη της και εξελίσσεται θετικά αν μόνο ο άνθρωπος είναι και θα παραμένει συνδεδεμένος μαζί Μου. Και ο δεσμός μαζί Μου είναι ο σκοπός και ο στόχος οποιουδήποτε συμβάντος, τον οποίο ωστόσο δεν δημιουργεί ο κάθε άνθρωπος, με αποτέλεσμα να πρέπει συχνά να υποφέρει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν πάρει το δρόμο για Μένα. Όταν τελικά τον πάρει, θα μπορέσω να τον απαλλάξω από όλα τα δύσκολα, στην περίπτωση που ο άνθρωπος Μου εμπιστεύεται τα προβλήματά του και Με παρακαλά να τον βοηθήσω.

Αλλά θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη του ότι Εγώ διευκολύνω πάντα μόνο την ωρίμανσή του στη Γη και πως οτιδήποτε και να πλήξει έναν άνθρωπο θα ωφελεί αυτή την ωρίμανσή του. . .  Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ότι εναπόκειται στον ίδιο για πόσον καιρό θα τον βαρύνουν τέτοια χτυπήματα της μοίρας και ότι θα απαλλαχθεί από αυτά μόλις συνδεθεί ολόψυχα μαζί Μου. . .  Θα πρέπει να θυμάται ότι το μόνο σημαντικό είναι αυτός ο ολόψυχος δεσμός, ότι θα έπρεπε να επιστρέψει σε Μένα, από τον Οποίο χώρισε κάποτε εθελοντικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7525                18-2-1960

Σταθερή πίστη. . .

Πνευματική και αληθινή προσευχή. . .

Και θα έπρεπε να σας είναι αρκετό ότι σας διαβεβαιώνω ξανά και ξανά τη βοήθειά Μου. . .  Θα έπρεπε να πιστέψετε και να περιμένετε υπομονετικά τη βοήθειά Μου, αφού καμία παράκληση που θα στείλετε επάνω σε Μένα πνευματικά και αληθινά δεν θα σβήσει χωρίς να την ακούσω. . .  Μόνο μέσα στη δύναμη της πίστης έγκειται η εκπλήρωση. Και όταν σας μιλάω ξανά και ξανά και σας διαβεβαιώνω τη βοήθειά Μου, δεν θα έπρεπε να σας είναι δύσκολο να πιστέψετε στην αγάπη ενός Πατέρα Που θέλει να βοηθήσει το παιδί Του. Η αγάπη Μου για σας είναι τεράστια, μόνο που δεν αιθάνεστε το άγγιγμά της, γιατί δεν Με αγαπάτε με τον ίδιο τρόπο. Αλλά η διαβεβαίωση της αγάπης Μου θα έπρεπε να ενισχύσει την πίστη σας και θα έπρεπε να βαδίζετε μέσα από τη ζωή σας με χαρά και αισιοδοξία, θα έπρεπε να είστε αμέριμνοι και χαρούμενοι και να αφήνετε μονάχα Εμένα να σας φροντίζω.

Μπορείτε να είστε χαρούμενοι όσο είστε βέβαιοι ότι από πάνω σας φυλάγει ένας Πατέρας και σας οδηγεί πιστά μέσα από την επίγεια σας ζωή. Δεν χρειάζεται να αποθαρρυνθείτε και να φοβηθείτε κατά καμία ώρα και κατά κανένα λεπτό, αφού η πατρική αγάπη σάς κουβαλά πάνω από τα πάντα, αφού είστε τα παιδιά Μου, τα οποία δημιούργησε η αγάπη Μου. Και δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα, ακόμα και αν για σας φανεί ένα αξεπέραστο πρόβλημα. . .  δεν υπάρχει τίποτα που θα Μου ήταν αδύνατον. Μόνο που η πίστη σας σε αυτό είναι ακόμα πολύ αδύνατη και μικρή και συχνά μέσω της αμφιβολίας σας για την αγάπη και τη δύναμή Μου κάνετε αδύνατο κάτι που θα μπορούσα να διορθώσω ανά πάσα στιγμή. Αλλά θα βιώσετε βέβαια τη βοήθειά Μου, αφού και εσείς θα αποκτήσετε εκείνη την ακλόνητη πίστη εάν μόνο παλεύετε πάντα για αυτή.

Θέλω να βιώσετε ως τα παιδιά Μου και την αγάπη Μου και αυτή θα σας χαρίζει τον εαυτό της και θα σας βοηθά οπουδήποτε έχετε ανάγκη βοήθεια, προκειμένου να Με αναγνωρίσετε ως τον Πατέρα σας, προκειμένου να μάθετε να Με αγαπάτε και να ανάβουν οι καρδιές σας όλο και περισσότερο για Μένα. . .  Αφού θέλω να είμαι συνδεδεμένος μαζί σας διά της αγάπης. Και στην περίπτωση που Με αγαπάτε, η προσευχή σας θα είναι πνευματική και αληθινή. Θα Μου μιλάτε όπως μιλά ένα παιδί στον πατέρα και κάθε εκπλήρωση των παρακλήσεών σας θα είναι εγγυημένη μέσω του ολόψυχου τρόπου με τον οποίο θα Μου απευθύνεστε και θα ζητάτε τη βοήθειά Μου.

Και επομένως μην αποθαρρυνθείτε και εμπιστευτείτε Μου εντελώς, προκειμένου να πάρω τη μοίρα σας στα χέρια Μου, προκειμένου να διευθύνω τα πάντα έτσι όπως θα είναι καλά για σας, προκειμένου να σας φροντίσω πνευματικά και επίγεια και να σας προστατέψω από τις κακές δυνάμεις που προσπαθούν να σας τραβήξουν προς τα κάτω. Αλλά η καρδιά σας ανήκει ήδη σε Μένα, η θέλησή σας είναι στραμμένη σε Μένα και η πίστη σας θα γίνει σταθερή, όσο πιο ολόψυχα και να επιδιώξετε να Με πλησιάσετε, όσο περισσότερο και να συνδεθείτε μαζί Μου και Με παρακαλέσετε για την αγάπη Μου. . .  Θα την κατέχετε, αφού δεν αρνιέμαι τον Εαυτό Μου σε κανέναν άνθρωπο που επιθυμεί ειλικρινά Εμένα και την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7527                21-2-1960

Το αγιασμένο όνομα Ιησούς. . .

Από όλες τις επιθέσεις του αντιπάλου Μου θα είστε απρόσβλητοι εάν τον αντιμετωπίσετε με το όνομα Ιησού, το οποίο πρέπει να προφέρετε ολόψυχα για να βιώσετε το αποτέλεσμά του. Αφού ο αντίπαλος θα σταματήσει να σας πειράζει μόλις πρέπει να καταλάβει ότι ακολουθείτε τον Ιησού, ότι μπήκατε στη δική του περιοχή, μέσα στην οποία δεν θα μπορεί να σας ακολουθήσει εκείνος. Πρώτα όμως πρέπει οι ίδιοι να πιστεύετε στον Ιησού Χριστό. . .  Πρέπει να είστε εντελώς πεπεισμένοι εσωτερικά ότι Αυτός σας λύτρωσε από την αμαρτία και από τον θάνατο, ότι είναι ο Προαιώνιος Θεός και Πατέρας σας. . .  Πρέπει να πιστεύετε ότι Εγώ ο Ίδιος ενσαρκώθηκα μέσα Του για να λυτρώσω εσάς τους ανθρώπους.

Αυτή η σταθερή, ακλόνητη πίστη σάς κάνει παιδιά Μου, σας κάνει ομολογητές του Ιησού Χριστού, και στο εξής θα βγαίνετε νικητές όποτε ο αντίπαλός Μου θέλει να σας πειράξει ως εχθρός των ψυχών σας και παίρνει μέτρα εναντίον σας. Τότε μια σκέψη για τον Ιησού Χριστό θα είναι αρκετή και εκείνος θα φύγει από κοντά σας, γιατί ο Ιησούς Χριστός τον νίκησε μέσω του θανάτου Του στο σταυρό και γιατί με το αίμα Του πλήρωσε το τίμημα για τις ψυχές σας. . .  Επομένως ο αντίπαλος δεν έχει πια κανένα δικαίωμα για σας μόλις θέλετε να ανήκετε σε Μένα. Μόνο οι αδύνατοι ή οι άπιστοι είναι ακόμα οι λείες του, αφού δεν έχουν τη δύναμη για να προβάλλουν αντίσταση, ακόμα και αν ήθελαν να ξεφύγουν από εκείνον. Αλλά και η θέλησή τους είναι πολύ αδύνατη για να απομακρυνθούν από εκείνον. Και έτσι παραμένουν θύματά του, ώσπου και αυτοί να απευθυνθούν στον Ιησού Χριστό για να τους βοηθήσει μέσα στην κατάσταση ανάγκης τους.

Και στην περίπτωση που βρίσκεστε σε κατάσταση σωματικής ή πνευματικής ανάγκης, ξέρετε ότι σας πειράζει ο αντίπαλος. Και τότε συνδεθείτε ολόψυχα με τον Ιησού Χριστό, προφέρτε το αγιασμένο όνομά Του και να ξέρετε ότι θα είστε συνδεδεμένοι και με Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι ένα μαζί Του, Που πέθανε για εσάς τους ανθρώπους στο σταυρό. Και θα ακούσω την παράκλησή σας και θα απλώσω από πάνω σας το προστατευτικό Μου χέρι, προκειμένου εκείνος να πρέπει να φύγει από κοντά σας, προκειμένου να μην μπορέσει να σας συμβεί τίποτα. Αφού απέναντί Μου ο αντίπαλος είναι ανίσχυρος, και τη δύναμη και τη βοήθειά Μου μπορείτε να την επιθυμήσετε και να την παραλάβετε οποτεδήποτε.

Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν κάποτε το περίβλημά Μου όταν κατέβηκα στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάσταση ανάγκης. . .  Ο άνθρωπος Ιησούς διαμόρφωσε ο Ίδιος τον Εαυτό Του σε περίβλημα για Μένα, έζησε και ενέργησε με αγάπη, πνευματοποιήθηκε μέσω της αγάπης και Με απορρόφησε ως την Αιώνια Αγάπη πλήρως στο εσωτερικό Του. . .  Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν Αγάπη και άρα ήταν ο Θεός, ο Οποίος είναι η Ίδια η Αιώνια Αγάπη. Εγώ ο Ίδιος μπορούσα να βρίσκομαι μέσα Του, μπορούσα να Τον ακτινοβολήσω πλήρως και να Τον γεμίσω με το Πνεύμα της Αγάπης Μου. Μπορούσα να πνευματοποιήσω το ανθρώπινο περίβλημά Του, με αποτέλεσμα να μην είχε πια ανάγκη καμία περαιτέρω ανάπτυξη και να μπόρεσε να ανέβει στον ουρανό μαζί με την ψυχή Του, στο βασίλειό Μου, που δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. . .

Και αυτό τον Ιησού να Τον επικαλείστε ξανά και ξανά σε κάθε δύσκολη θέση σωματικά ή ψυχικά. Να προφέρετε το όνομά Του με ευλάβεια και να ξέρετε ότι βρίσκεται μεγάλη δύναμη μέσα στο όνομά Του και ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη δύναμη οποτεδήποτε βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης. Είναι το πιο άγιο όνομα στον κόσμο και όλοι οι άγγελοι στον ουρανό λυγίζουν τα γόνατά τους μπροστά Του. Επαινούν και δοξάζουν το όνομά Του αδιάκοπα και Τον ευχαριστούν ασταμάτητα για τη λύτρωσή Του, για το έργο του ελέους, το οποίο έκανε στη Γη πάνω στο σταυρό για όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. . .  Και η δύναμη του ονόματός Του θα έχει ξανά και ξανά αποτέλεσμα, Εκείνος θα ακούει κάθε επίκληση που θα ανέβει σε Εκείνον. . .  Ο Πατέρας μέσα στον Ιησού θα φροντίζει όλους όσοι έχουν ανάγκη τη βοήθειά Του, θα είμαι πάντοτε ο βοηθός σας σε όλες τις καταστάσεις πνευματικής και επίγειας ανάγκης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7530                24-2-1960

Συνειδητή δουλειά πάνω στην ψυχή. . .

Κανείς να μην περιμένει ότι θα έχει ακόμα πολύ χρόνο για τη δουλειά πάνω στην ψυχή του, αφού δεν ξερεί κανείς πότε θα έχει έρθει η τελευταία ώρα του. Ο άνθρωπος ας ζήσει σαν να ήταν η κάθε μέρα η τελευταία που του έχει προσφερθεί. Ας δουλέψει εντατικά για τη σωτηρία της ψυχής του. . .  Ας μην αφήσει να περάσει καμία μέρα όπου δεν έκανε ένα έργο αγάπης. Ας συμπαραστέκεται στο διπλανό του με λόγια και με έργα. Ας σκέφτεται τον Θεό και Δημιουργό του και ας δημιουργήσει μαζί Του τη σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα. . .  Ας προσεύχεται κάθε μέρα στον Πατέρα Του και ας Τον παρακαλά για τη βοήθεια και τη χάρη Του. Ας Του εμπιστευτεί και ας  Τον παρακαλέσει για την προστασία και για την ηγεσία Του. Ας συνδεθεί διανοητικά με το φωτεινό κόσμο. . .  ας θέλει πάντα μόνο το καλό, και τότε θα κάνει μόνο αυτό που συμφωνεί με το θέλημα του Θεού.

Ο άνθρωπος μπορεί να συμβάλει πολύ στο να ωριμάσει γρήγορα η ψυχή του στη Γη εάν μόνο κάνει συνειδητά αυτή τη δουλειά πάνω στην ψυχή του, δηλαδή αν λαμβάνει πάντα υπόψη του το λόγο για το οποίο βρίσκεται πάνω σε αυτή τη Γη, και αν ζει τότε πάντα έτσι όπως ανταποκρίνεται στο θέλημα του Θεού: εάν τηρεί τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για το διπλανό. Και μπορεί να το κάνει αυτό κάθε μέρα εάν μόνο έχει την επιθυμία να προχωρήσει η ανάπτυξή του, δηλαδή να ζήσει σκόπιμα την επίγεια του ζωή. Αλλά δεν θα έπρεπε να αναβάλει αυτή τη δουλειά, γιατί δεν ξέρει μέχρι πότε θα ζήσει ακόμα στη Γη. . .  Η σχετική γνώση τού αποκρύβεται και αυτό είναι καλό, διότι αλλιώς η θέλησή του δεν θα ήταν ελεύθερη. . .  Κινδυνεύει όμως εύκολα να αναβάλει επιπόλαια τη δουλειά πάνω στην ψυχή του, επειδή υπολογίζει ξανά και ξανά ότι θα έχει ακόμα πολύ χρόνο για να σκεφτεί σοβαρά την ψυχή του. . . 

Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχει έρθει η ώρα του. Αυτή μπορεί να σας αιφνιδιάσει ξαφνικά, και τότε θα μετανοιώσετε πικρά όταν καταλάβετε στο άλλο βασίλειο τι αμελήσατε στη Γη. Και πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στο άλλο βασίλειο εντελώς απροετοίμαστοι, δεν παρουσιάζουν καμία πνευματική πρόοδο, παρέλειψαν ό,τι θα μπορούσε να τους αποφέρει αυτή την πρόοδο. Έζησαν στη Γη μόνο για το κορμί τους, ενώ δεν σκέφτηκαν ποτέ την ψυχή τους, η οποία μόνο θα συνεχίζει να ζει μετά τον θάνατο του γήινου σώματος. Και επομένως πρέπει να υποστεί τις συνέπειες μονάχα εκείνη, δηλαδή να βασανίζεται μέσα στο σκοτάδι ή να παραπλανιέται σε εντελώς έρημες περιοχές μέσα από ατελείωτους χώρους, φτωχή και άθλια και σε μια κατάσταση έσχατης ανάγκης.

Ακόμα ζείτε στη Γη και μπορείτε να γλιτώσετε την ψυχή σας από αυτή την τρομερή μοίρα. Αλλά πρέπει να αξιοποιήσετε τη ζωή και να δουλεύετε καθημερινά και κάθε ώρα πάνω στην ψυχή σας. Τέτοια δουλειά μπορεί να είναι για σας ήδη μια σκέψη για ένα πνευματικό θέμα. Γιατί τότε σας συμπαραστέκονται φωτεινά όντα και προσπαθούν ξανά και ξανά να σας τραβήξουν σε πνευματικές περιοχές, κάτι που πετυχαίνουν μάλιστα εάν η θέλησή σας είναι καλή. Να σκέφτεστε συχνά την ώρα του θανάτου σας, και θα ξεπερνάτε όλο και περισσότερο και τους τρόμους του θανάτου. Αφού όσο περισσότερο δουλέψετε πάνω στην ψυχή σας, τόσο περισσότερο θα μειωθεί ο φόβος σας μπροστά στην ώρα του θανάτου. Αφού τότε θα είστε προετοιμασμένοι για αυτή, ζείτε συνειδητά και επίσης βαδίζετε συνειδητά και χωρίς τρόμο προς το τέλος, το οποίο σας ανακοινώνεται ξανά και ξανά.

Αλίμονο όμως εκείνους που ζουν ανεύθυνα και απερίσκεπτα όταν θα τους ξαφνιάσει η μέρα που θα βάλει τέλος στη ζωή τους. . .  Αλίμονο εκείνους που δεν σκέφτηκαν ποτέ τις ψυχές τους και που φρόντισαν μόνο το κορμί τους. . .  Άσχετα με το αν πεθάνουν πρόωρα ή αν βιώσουν την ημέρα του τέλους. . .  το τέλος τους θα είναι τρομερό, αφού η ψυχή τους θα πρέπει να επωμιστεί τη μοίρα την οποία της ετοίμασε ο ίδιος ο άνθρωπος πάνω στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7534                28-2-1960

Η ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. . .

Θέλω το Πνεύμα Μου να ενεργεί μέσα σας, θέλω η δύναμή Μου να γίνει τεράστια μέσα σας. . .  Αφού σε αυτή την περίπτωση ενεργώ μαζί σας και εσείς ενεργείτε μαζί Μου. . .  Όσο αδύνατοι και να αισθανθείτε ως άνθρωποι, το Πνεύμα Μου σας δίνει δύναμη και ισχύ που θα έχουν πνευματικά αποτελέσματα, το Πνεύμα μου γεμίζει την ψυχή σας και την οδηγεί στην τελειότητα. Και όταν σας γεμίζει το Πνεύμα Μου, θα μειωθεί και η σωματική σας αδυναμία, θα παίρνετε δύναμη από Μένα και θα μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα και επίσης θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις επίγειες απαιτήσεις. Αφού θα είστε στενά συνδεδεμένοι μαζί Μου και θα διαθέτετε απεριόριστη δύναμη. Πρέπει όμως να πιστεύετε και μέσω αυτής της ακλόνητης πίστης να βρείτε το δεσμό μαζί Μου. Τότε δεν θα υπάρχουν όρια για σας, θα είστε ικανοί να καταφέρετε οτιδήποτε θέλετε, θα πετυχαίνετε τα πάντα, αφού δεν θα επιχειρήσετε πια τίποτα χωρίς Εμένα.

Ποιος από εσάς τους ανθρώπους όμως κατέχει αυτή την ισχυρή πίστη, ούτως ώστε να Μου παραδοθεί χωρίς όρους, προκειμένου να είναι σε θέση να ενεργήσει ενωμένος μαζί Μου ανάλογα με τη θέλησή του;  Όλοι εσείς δεν έχετε ακόμα αυτή την πίστη που μπορεί να μετακινήσει βουνά. Και για αυτό το λόγο είστε μικρόθυμοι και αποθαρρυμένοι. . .  Αλλά θα έπρεπε να πασχίσετε να επιτρέπετε την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα σας. Θα έπρεπε να ζητήσετε τη δύναμή Μου και να τη χρησιμοποιήσετε, γιατί αυτή σας παρέχεται απεριόριστα μόλις τη ζητήσετε για να ενεργήσετε με αγάπη. Και επίσης θα μάθετε να πιστεύετε τότε που η δύναμή Μου θα αποδειχθεί πάνω σας. . .  Θα σας οδηγεί το Πνεύμα Μου και θα σκέφτεστε σωστά και θα θέλετε το σωστό και θα ζητήσετε τη δύναμή Μου όπου θα την έχετε ανάγκη.

Θέλω να σας γεμίζει το Πνεύμα Μου, πρέπει όμως και εσείς να θέλετε το ίδιο, αλλιώς δεν μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα Μου. . .  Πρέπει με ακλόνητη πίστη σε Μένα μόνο να Με παρακαλέσετε να είμαι παρών κοντά σας, τότε πρέπει και το Πνεύμα Μου να δραστηριοποιηθεί μέσα σας. Αφού όπου είμαι Εγώ εκδηλώνομαι διά του Πνεύματος. Μόνο πιστέψτε και θέλετε να είμαι κοντά σας και πράγματι θα ανταποκριθώ στη θέλησή σας αυτή και δεν θα σας εγκαταλείψω πια. Και τότε το Πνεύμα Μου θα ενεργεί μέσα σας και η δύναμή Μου θα σας πλημμυρίζει και η ψυχή σας θα ωριμάσει εντελώς όσο βρίσκεται ακόμα στη Γη.

Τότε όμως που ενεργεί μέσα σας το Πνεύμα Μου, θα σας διδάσκει από το εσωτερικό σας, θα σας βάζει στα συναισθήματά σας τι θα πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε. Θα σας μεταδίδει σωστές σκέψεις, θα σας ανοίγει γνώσεις και επίσης θα ανάψει μέσα σας την αγάπη σας για τον Προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας. Αφού το Πνεύμα Μου μέσα σας είναι δικό Μου τμήμα, το οποίο σας τραβά με αγάπη σε Μένα τον Ίδιο, γιατί παραμένει αιώνια άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί Μου. Και άρα πρέπει και να μεταδώσει δύναμη στον άνθρωπο που του επιτρέπει την ενέργειά του, αφού αυτός πρέπει να ζήσει με αγάπη, αλλιώς δεν θα μπορούσε να ενεργήσει το Πνεύμα μέσα του.

Και μια ζωή με αγάπη αποφέρει στον άνθρωπο αμετάκλητα την παροχή της δύναμής Μου, ο Οποίος είμαι η Ίδια η Αιώνια Αγάπη. Για αυτό το λόγο η ενέργεια του Πνεύματος συνδέεται πάντα με την παροχή δύναμης, ή με άλλα λόγια: Το Πνεύμα Μου είναι δύναμη, η οποία χαρίζει τον εαυτό της στον καθένα που ζει με αγάπη. . .  Το πνεύμα αυτού θα φωτιστεί άπλετα και η ψυχή του θα είναι γεμάτη δύναμη και θα είναι ικανή να κάνει και τη δουλειά πάνω στον εαυτό της. . .  Και ο άνθρωπος θα συνειδητοποιήσει αυτή την παροχή της δύναμης μόλις δημιουργήσει τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου. Και τότε θα τη χρησιμοποιεί συνειδητά για την έμπρακτη αγάπη. . .  Και τότε θα είμαι μέσα του και αυτός θα είναι μέσα Μου. . .  Και θα ενεργεί ενωμένος μαζί Μου με τη δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7535                29-2-1960

Η αγάπη είναι τα πάντα. . .

Ο λόγος του Θεού. . .

Είναι ευεργετικά για την πνευματική σας ανάπτυξη όλα όσα διαποτίζονται από το πνεύμα της αγάπης. Στην περίπτωση που μόνο τρέφεται πάντα μέσα σας η φλόγα της αγάπης, μπορείτε να μιλήσετε για μια πνευματική πρόοδο. Χωρίς αγάπη όμως θα παραμείνετε στάσιμοι στο ίδιο επίπεδο όπου βρισκόσασταν στην αρχή της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι. Το κύριο θέμα είναι η θέληση, η σκέψη και η πράξη σας. . .  Μόλις αυτές καθορίζονται από την αγάπη, πληροίτε και το σκοπό της επίγειας σας ζωής, ωριμάζει η ψυχή σας. Εάν όμως η φιλαυτία είναι η κινητήρια δύναμη για όλα όσα επιχειρείτε, αυτά θα έχουν μόνο σωματικά αποτελέσματα, δεν θα μπορείτε να σημειώσετε καμία επιτυχία για την ψυχή σας.

Κοιμάται όμως μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου ο σπινθήρας της αγάπης, ο οποίος χρειάζεται απλά να αναφλεχθεί. . .  Ο άνθρωπος χρειάζεται μόνο να κάνει ένα μικρό έργο της αγάπης και αυτός ο σπινθήρας της αγάπης θα έχει βρει τροφή και θα μεγαλώσει. Και ο άνθρωπος θα ωθείται από το εσωτερικό του να ασκεί ξανά και ξανά την αγάπη, γιατί η φλόγα της αγάπης μεγαλώνει συνέχεια, ώσπου να γεμίζει πλήρως τον άνθρωπο και ώσπου ολόκληρος ο τρόπος ζωής του να είναι μόνιμη έμπρακτη αγάπη. . .  Και τότε η φιλαυτία του θα έχει μειωθεί όλο και περισσότερο, ενώ η αγάπη του για το διπλανό αυξάνεται συνέχεια. Τότε όμως θα έχει επίσης γίνει η μεταμόρφωση του είναι του ανθρώπου, με σκοπό την οποία βαδίζει στη Γη.

Αυτή η διαδικασία της μεταμόρφωσης απαιτεί την καλή θέληση του ανθρώπου, ο οποίος είναι ελεύθερος και επομένως δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να κάνει έργα της αγάπης. Στην περίπτωση όμως που η θέλησή του είναι καλή, ο άνθρωπος κάνει από μόνος του αυτό που ανταποκρίνεται στις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για το διπλανό. Και το να είναι καλή η θέλησή του θα έπρεπε να επιτευχθεί μέσω της διοχέτευσης του θεϊκού λόγου. . .  Μόλις υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσει ο Θεός στον άνθρωπο, δηλαδή να ακούσει αυτός πρόθυμα το λόγο Του, θα υπάρχει και η δυνατότητα να στραφεί η θέληση του ανθρώπου στον Θεό, να στραφεί στο «καλό». Και τότε ο άνθρωπος είναι εσωτερικά πρόθυμος να κάνει το καλό. . .  δηλαδή να κάνει έργα αγάπης.

Και ως εκ τούτου η διοχέτευση του θεϊκού λόγου είναι μια αναγκαιότητα και η εργασία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου αποτελείται από το να διαδώσει κανείς το θεϊκό λόγο, να διοχετεύσει στους ανθρώπους την ομιλία του Θεού, να τους παρακινήσει να ανοιχθούν όταν ο Θεός μέσω του λόγου Του θέλει να μιλήσει στους ανθρώπους. Και ο Θεός θα παρουσιάζει πάντα ως το πιο σημαντικό τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για το διπλανό και θα εξηγήσει τα αποτελέσματα εκείνων. . .  Και τότε ο άνθρωπος θα μπορέσει να αποφασίσει με την ελεύθερη θέλησή του ποια στάση θα πάρει. . .

Του ζητάται μάλιστα να ζήσει τη ζωή του με αγάπη, αλλά δεν εξαναγκάζεται. . .  Ωστόσο, η σωτηρία της ψυχής του εξαρτάται από το πώς θα αξιοποιήσει το θεϊκό λόγο, αν δεν θα είναι μόνο ακροατής αλλά και δράστης του θεϊκού λόγου. Στην περίπτωση όμως που ανάφθηκε μια φορά μέσα του ο θεϊκός σπινθήρας της αγάπης, αυτός δεν θα σβήσει πια, αλλά θα παίρνει ξανά και ξανά νέα τροφή. Η Ίδια η Αιώνια Αγάπη θα στέλνει ξανά και ξανά την ακτίνα Της μέσα στην καρδιά του ανθρώπου και θα φυσά ξανά και ξανά τη φλόγα της αγάπης, ώσπου αυτή να φουντώσει δυνατά και να πιάσει έντονη αγάπη ολόκληρο τον άνθρωπο. Αυτή η αγάπη του θα ανήκει τότε στον θείο Δημιουργό και Πατέρα, τον Οποίο θα έχει αναγνωρίσει η καρδιά του ανθρώπου και τον Οποίο θα αγαπά ολόψυχα. Τότε ο σκοπός της επίγειας ζωής θα έχει εξυπηρετηθεί. . .  Χωρίς την αγάπη όμως εκείνη παραμένει μάταιη, χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να ωριμάσει η ψυχή και χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει λύτρωση για την ψυχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7536                1-3-1936

Τις σωστές γνώσεις πρέπει να τις επιθυμήσει ο άνθρωπος. . .

Δεν μπορώ να σας δώσω το φως της γνώσης εάν δεν έχετε την εσώτατη επιθυμία να φωτιστεί το πνεύμα σας. Βρίσκεστε μέσα στο πνευματικό σκοτάδι όσο δεν κάνετε τίποτα να το διώξετε. Αυτό το σκοτάδι είναι το αποτέλεσμα της αποστασίας σας από Μένα, είναι το αποτέλεσμα της απόστασης την οποία βάλατε οι ίδιοι θεληματικά μεταξύ Μου και εσάς. Αυτή μπορεί να ακυρωθεί μόνο με τον τρόπο ότι θα μειώσετε οι ίδιοι την απόσταση, ότι θα Με πλησιάσετε ξανά, ότι με την ελεύθερη θέλησή σας θα Μου δώσετε τη δυνατότητα να σας ακτινοβολήσω με την αγάπη Μου. Και αυτή η ακτινοβόληση σημαίνει επίσης φώτιση του πνεύματος, με αποτέλεσμα να ανακτήσετε τις γνώσεις από τις οποίες παραιτηθήκατε οι ίδιοι μέσω της αποστασίας σας από Μένα.

Πρέπει όμως να σας διοχετευτούν ξανά οι γνώσεις, πρέπει να έχετε πρόσβαση σε γνώσεις κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ύπαρξης, για να ζήσετε τη ζωή σας συνειδητά και σύμφωνα με αυτές τις γνώσεις. . .  Ωστόσο, απαιτείται η ελεύθερη θέλησή σας για να δεχθείτε τις γνώσεις στην περίπτωση που σας προσφέρονται. . .  δηλαδή δεν μπορούν παρά τη θέλησή σας να σας μεταδοθούν γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Και ως εκ τούτου για να καταλάβετε αυτές τις γνώσεις. . .  για τη σωστή κατανόηση. . .  απαιτείται ακριβώς η προθυμία και η επιθυμία σας για εκείνες. Αλλιώς οι γνώσεις θα σας παρέμεναν ακατανόητες, ακόμα και αν σας παρουιάζονταν χωρίς τη σχετική επιθυμία σας.

Και έτσι μπορεί να πει κανείς ότι θα λάβει φως μόνο εκείνος που επιθυμεί φως. . .  Μπορεί να πει κανείς ότι έχει σωστές γνώσεις μόνο εκείνος ο άνθρωπος που βαθιά μέσα στην καρδιά του απεχθάνεται το σκοτάδι και λαχταρά το φως, τις σωστές γνώσεις σχετικά με το σκοπό και το στόχο της επίγειας του ζωής, σχετικά με το σκοπό και το στόχο της δημιουργίας και σχετικά με το σωτήριο σχέδιο του Θεού·  τις σωστές γνώσεις σχετικά με τη Φύση του θείου Δημιουργού, με το λυτρωτικό σχέδιο και με την αρχέγονη ενοχή. . .

Για να λάβει όλες τις πνευματικές γνώσεις πρέπει να υπάρχει μέσα στον άνθρωπο η μεγάλη επιθυμία να διαλυθεί το σκοτάδι του και να του αναφθεί πάλι ένα φως που θα του φωτίσει το σωστό δρόμο προς την τελειότητα, γιατί θα ήθελε να πάρει αυτό το δρόμο. Στην περίπτωση όμως που ο άνθρωπος έχει αυτή την επιθυμία, θα φωτιστεί βέβαια από το Πνεύμα Μου. Θα είναι βέβαια σε θέση να διώξει το σκοτάδι, αφού έχει ήδη μειώσει κατά πολύ την απόστασή του από Μένα. Μέσω της επιθυμίας του για την αλήθεια απόδειξε επίσης την επιθυμία του για Μένα. Και σίγουρα δεν θα του αρνηθώ τον Εαυτό Μου, θα του ανάψω ένα φως που δεν θα σβήσει ποτέ πια στην αιωνιότητα.

Ο άνθρωπος θα βρίσκεται μέσα στο πνευματικό σκοτάδι όσο είναι μακριά Μου, γιατί αυτό σημαίνει το ίδιο: έλλειψη της ακτινοβόλησης από την αγάπη, η οποία μόνο μπορεί να εκπέμψει το φως. Ο άνθρωπος απορρίπτει ακόμα την αγάπη Μου και χωρίς την αγάπη Μου δεν υπάρχει φως μέσα του. . .  Δεν κατέχει ο ίδιος αγάπη και συνεπώς ανήκει σε εκείνον που είναι ο κύριος του σκοταδιού. Και μόνο τότε που θα μεταμορφώσει τον εαυτό του στην αγάπη θα ξυπνήσει μέσα του η επιθυμία για το φως. Και τότε η σπιθίτσα μέσα του θα ανάψει και θα εκπέμπει πρώτα ένα μικρό φως, το οποίο ανάλογα με τη θέληση του ανθρώπου μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει μια φωτεινή φλογίτσα. Ως αποτέλεσμα ο άνθρωπος δεν θα είναι πια χωρίς γνώσεις, αφού η αγάπη τού αποφέρει ένα πραγματικό φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7537                2-3-1960

Αυξημένη παροχή χάρης πριν το τέλος. . .

Κατά την έσχατη περίοδο αυξάνεται ο βαθμός της χάρης που διανέμεται σε σας, επειδή και οι απαιτήσεις από σας είναι πολύ μεγάλες και επειδή ο αντίπαλός Μου εφαρμόζει ολόκληρη τη δύναμή του για να σας τραβήξει στο βάθος. Εσείς οι άνθρωποι είστε αδύνατοι και έχετε ανάγκη μια μεγάλη παροχή χάρης. Θα είστε αμετάκλητα χαμένοι αν δεν σας έρθει βοήθεια. Εξαρτιέστε από ασυνήθιστη παροχή χάρης, η οποία όμως σας γίνεται βέβαια, γιατί σας αγαπώ και θέλω να σας σώσω απο την καταστροφή.

Για αυτό το λόγο κατά την τελευταία περίοδο θα βοηθιέστε ξανά και ξανά με ασυνήθιστο τρόπο. Συχνά μεν δεν θα θέλετε να δεχθείτε ότι πρόκειται για μια «βοήθεια», γιατί συχνά θα σας πλήττουν εσάς τους ανθρώπους κάθε είδους χτυπήματα της μοίρας. Αλλά και αυτά πρέπει να θεωρούνται μέσα της χάρης, διότι σε σας και επίσης στους συνανθρώπους σας θα επισημαίνεται ξεκάθαρα το εφήμερο ολόκληρου του επίγειου και έτσι θα λάβετε επίσης μια υπόδειξη για τον πραγματικό σας προορισμό. . .  δηλαδή θα ενημερωθείτε για τον εαυτό σας και για το καθήκον σας στη Γη.

Πρέπει να θεωρούνται μέσα της χάρης όλα όσα σας παροτρύνουν να επιδιώξετε να προοδεύσετε πνευματικά. . .  Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μέσο της χάρης όμως είναι η διοχέτευση του λόγου Μου από ψηλά. . .  Κατά την έσχατη περίοδο η πίστη των ανθρώπων έχει γίνει τόσο αδύνατη ώστε αυτοί δεν προσέχουν ούτε πια την Αγία Γραφή, ώστε οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πια μέσα της το λόγο Μου, ώστε μόνο τη διαβάζουν σαν νεκρά γράμματα χωρίς να θεωρήσουν ότι πρόκειται να τους μιλάω Εγώ. Για αυτό το λόγο πρέπει να τους μιλήσω με διαφορετικό τρόπο, πρέπει μέσω αγγελιοφόρων, μέσω υπηρετών που Μου είναι αφοσιωμένοι, να διοχετεύσω ξανά το λόγο Μου στους ανθρώπους στη Γη. . .  Πρέπει να ψάξω να βρω τη δυνατότητα να μιλάω στους ανθρώπους, έτσι όπως ένας πατέρας μιλά με τα παιδιά του.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένας δεσμός μεταξύ του πνευματικού βασιλείου και της Γης. . .  Πρέπει οι άνθρωποι να ειδοποιηθούν για μια ασυνήθιστη ενέργεια από την πλευρά του πνευματικού κόσμου. Το ποια στάση θα πάρει ο μεμονωμένος άνθρωπος εναπόκειται στον ίδιο, στην επιθυμία του για το καλό και στην προθυμία του. . .  Αλλά πρόκειται για μια τεράστια χάρη ότι σας μιλάω ο Ίδιος κατά την τελευταία περίοδο και ότι σας ανακοινώνω όλα όσα επίκεινται, ότι σας μυώ στον προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, ότι σας διαφωτίζω για όλες τις συναρτήσεις, ότι σας εξηγώ Εμένα τον Ίδιο και τη Φύση Μου, την ατελείωτη αγάπη Μου για σας και το προαιώνιο σχέδιό Μου μέσω του οποίου θέλω να σας κερδίσω πίσω, εσάς τους οποίους έχασα κάποτε.

Αυτές οι γνώσεις που σας διοχετεύω μέσω του λόγου Μου από ψηλά είναι ένα ιδιαίτερο δώρο της χάρης, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να σωθείτε ακόμα κατά την τελευταία ώρα πριν την καταστροφή εάν μόνο Με ακούσετε, εάν Μου ανοίξετε το αφτί και την καρδιά σας, προκειμένου να ακούσετε τη φωνή Μου. Και όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος, τόσο πιο άφθονα θα μοιράζω τα δώρα της χάρης Μου. Και ξανά και ξανά θα είναι δυνατόν σε σας τους ανθρώπους να αναγνωρίσετε Εμένα τον Ίδιο μέσα σε κάθε συμβάν που θα σας επηρεάσει. . .  Και μόνο εκείνος η καρδιά του οποίου είναι εντελώς κλειστή δεν θα χρησιμοποιήσει τις χάρες που θα του προσφέρονται τόσο άφθονα. Και όμως μπορεί να τις αξιοποιήσει ο καθένας που να έχει μια καλή θέληση. . .

Όποιος βυθίζεται στο λόγο Μου που διοχετεύεται σε σας τους ανθρώπους από ψηλά, αξιοποιεί τα δώρα της χάρης. Και θα αισθανθεί πάνω στην ψυχή του ότι λαμβάνει δύναμη και θα είναι ικανός να ξεπεράσει την περίοδο του τέλους χωρίς κίνδυνο. Θα μπορεί οποτεδήποτε να πάρει δύναμη από το λόγο Μου, ο οποίος είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου. Αφού οι άνθρωποι είναι αδύνατοι και θέλω να τους βοηθήσω κατά την ερχόμενη περίοδο, προκειμένου να αντέξουν απέναντι σε όλες τις απαιτήσεις, προκειμένου να αντισταθούν κατά τον ερχόμενο θρησκευτικό αγώνα, προκειμένου να αντέξουν μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7538                4-3-1960

Μικρή ή μεγάλη διάρκεια ζωής. . .

Δεν πρόκειται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο σας έχει χορηγηθεί για την επίγεια σας ζωή, συγκριτικά με το ατελείωτα μεγάλο διάστημα της προηγούμενης σας ανάπτυξης, το οποίο δεν μπορείτε να εκτιμήσετε οι ίδιοι. Και η επίγεια σας ζωή μπορεί και να συντομευτεί, δηλαδή μπορεί να ανακαλεστείτε πρόωρα για να περάσετε στην αιωνιότητα. Και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να σκέφτεστε την ψυχή σας όλο ζήλο, θα έπρεπε να της παρέχετε οτιδήποτε σας είναι δυνατόν. Θα έπρεπε να της δώσετε τροφή για να μην χρειάζεται να στερηθεί τα αναγκαία στην περίπτωση που η ύπαρξή της πάνω σε αυτή τη Γη είναι σύντομη. . .  Θα έπρεπε πάντα να την εφοδιάζετε άφθονα με τροφή και ποτό και δεν θα έπρεπε ποτέ να περιμένετε ότι η ζωή σας στη Γη θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, αφού δεν ξέρετε την ημέρα και την ώρα του σωματικού σας τέλους. . .  Αλλά η ψυχή σας μπορεί να ωριμάσει ακόμα και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο εάν είναι καλή η θέλησή σας και αν αυτή βοηθήσει την ψυχή σας να ωριμάσει.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποφασίσει για τη διάρκεια της ζωής σας ή να ξέρει για αυτή. Και ακριβώς αυτή η άγνοια θα έπρεπε να τον παροτρύνει να δουλέψει εντατικά πάνω στην ψυχή του. Θα έπρεπε να ζήσει με έναν τρόπο ώστε θα μπορούσε ήσυχα να θεωρήσει κάθε μέρα την τελευταία του, χωρίς να πρέπει να φοβάται για τη σωτηρία της ψυχής του. Και κατά την έσχατη εποχή θα τελειώσει η ζωή πάρα πολλών ανθρώπων, αφού θα γίνει ακόμα μια μεγάλη εξέταση και πολλοί άνθρωποι θα ανακαλεστούν πρόωρα προς το καλό της ψυχής τους, επειδή αμέλησαν στη Γη να δουλέψουν πάνω στην ψυχή τους. Παρ’όλα αυτά δεν θα έπρεπε να πέσουν θύματα των άσχπλαχνων βιαιοτήτων του αντιπάλου του Θεού, ο οποίος θα τους τραβούσε όλο και περισσότερο στην άβυσσο εάν αυτές οι ψυχές δεν του αρπάζονταν ακόμα πριν.

Ιδιαίτερα εκείνοι οι άνθρωποι που δεν επιδιώκουν να αναπτυχθούν πνευματικά δεν σκέφτοναι έναν πρόωρο θάνατο και ζουν τη ζωή τους ανεύθυνα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ονομαστούν κακοί άνθρωποι. Εκείνους τους ευσπλαχνίζεται ο Θεός και θέλει να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν περαιτέρω  στο επέκεινα. Αυτό μεν θα είναι κατά πολύ πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον, ενώ στη Γη η μοίρα των ψυχών που βαδίζουν μέσα από τη ζωή τους χωρίς αίσθημα ευθύνης μπορεί εύκολα να είναι να βυθιστούν πολύ βαθιά.

Σας προσφέρονται πάντα αρκετές ευκαιρίες όπου θα μπορείτε να ωριμάσετε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Στην περίπτωση όμως που δεν τις εκμεταλλεύεστε, δεν αξιοποιείτε ούτε τη ζωή σας ως άνθρωποι, η οποία σας δόθηκε μόνο με σκοπό την ωρίμανση της ψυχής σας. Και τότε δεν έχει σημασία αν η ζωή σας στη Γη θα είναι μεγάλη ή μικρή εάν δεν εκμεταλλευτείτε τη χάρη της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι και δεν βοηθήσετε την ψυχή σας να πετύχει την οριστική ωριμότητα. Αλλά ακόμα και αν φτάσετε σε μεγάλη ηλικία, η επίγεια σας ζωή πρέπει να ονομαστεί σύντομη, συγκριτικά με το χρόνο της προηγούμενης ανάπτυξής σας. Ωστόσο, φτάνει μια πολύ σύντομη διάρκεια της ζωής στη Γη για να εξυπηρετήσετε το σκοπό σας στη Γη. Και άρα η ωριμότητά σας δεν εξαρτάται από τη διάρκεια της ύπαρξής σας στη Γη, αλλά μονάχα από την προθυμία σας να αξιοποιήσετε σκόπιμα αυτή την ύπαρξη.

Ξανά και ξανά σας δείχνεται ο σωστός δρόμος μέσω του λόγου του Θεού για να πετύχετε την τελειότητα της ψυχής σας. . .  Ξανά και ξανά σας παρουσιάζονται οι θεϊκές εντολές της αγάπης, η τήρηση των οποίων είναι ο μόνος σκοπός και ο μόνος στόχος της ύπαρξής σας ως άνθρωποι. . .  Και την αγάπη μπορείτε πάντα να την ασκείτε, όσο μικρή και να είναι η ζωή σας. Η ψυχή σας θα επωφεληθεί εάν ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη. . .  Στην περίπτωση όμως που δεν τηρείτε αυτές τις δύο εντολές, η ζωή σας είναι μάταιη και η ευθύνη σας είναι τόσο μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη θα είναι η επίγεια σας ζωή. Και θα μπορείτε μόνο να είστε ευγνώμονες αν συντομευτεί η ζωή σας και σας απομείνει η δυνατότητα μιας περαιτέρω ανάπτυξης στο άλλο βασίλειο, προκειμένου να μην χαθείτε εντελώς στο τέλος των ημερών, όπου θα κριθεί ο καθένας ανάλογα με τα έργα του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7540                6-3-1960

Ο Θεός φροντίζει τον άνθρωπο. . .

Επιδιώξτε πρώτα να βρείτε το βασίλειο του Θεού. . .  Αφού το καθήκον σας είναι να συνάψετε επαφές μαζί Μου και με το βασίλειό Μου, προκειμένου να γίνετε κάποτε ξανά δεκτοί σε αυτό το βασίλειο, όταν εγκαταλείψετε τη Γη. Αυτό είναι το μοναδικό καθήκον σας, γιατί όλα τα άλλα θα κανονίζονται τότε από μόνα τους εάν μόνο κοπιάσετε να ανταποκριθείτε σε εκείνο το καθήκον. Τοποθετηθήκατε σε αυτό τον επίγειο κόσμο για να ψάξετε σε αυτό τον επίγειο κόσμο το πνευματικό βασίλειο. . .  Αλλά σας δόθηκε επίσης μια καταπληκτική υπόσχεση, δηλαδή ότι θα μπορείτε να ανταποκριθείτε και στον επίγειο κόσμο στην περίπτωση που πληροίτε ακριβώς εκείνο τον όρο να ψάξετε πρώτα να βρείτε το βασίλειο του Θεού. . .

Σας υποσχέθηκα επομένως κάποια αμοιβή, η οποία και μόνο θα έπρεπε να είναι για σας ένα κίνητρο για να εκπληρώσετε την απαίτησή Μου από σας. Αφού μέσω της υπόσχεσής Μου απαλλάσσεστε κατά κάποιον τρόπο από τον  αγώνα για την ύπαρξη, από την ανησυχία για τη ζωή σας, για την επίγεια σας ζωή. . .  Χρειάζεται μόνο να φροντίσετε για τη σωτηρία της ψυχής σας και τη φρονδίδα της σωματικής σας ευεξίας θα την αναλάβω Εγώ και θα κανονίσω για σας όλα όσα αλλιώς απαιτούν μεγάλους κόπους από σας τότε που θα έπρεπε να τα καταφέρετε όλα μόνοι σας.

Θα αναλάβω για σας τη μέριμνα που απαιτεί από σας η επίγεια ζωή μόλις πληροίτε τον όρο Μου: να επιδιώξετε πρώτα το βασίλειό Μου με τη δικαιοσύνη του. . .  δηλαδή εάν Μου παραδοθείτε απεριόριστα, γιατί Με αναγνωρίσατε ως τον Θεό και Δημιουργό σας, ως τον Προαιώνιο Πατέρα σας και γιατί καταλάβατε ότι για αυτό θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε Εμένα και το βασίλειό Μου, το οποίο θα σας ανοιχθεί μάλιστα, σε σας που θα Μου παραδοθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη Μου. . .  Μόνο να ζήσετε δίκαια με την προοπτική να αποκτήσετε το βασίλειό Μου. . .

Να επιδιώξετε τον ολόψυχο σύνδεσμο μαζί Μου. . .  Εμένα όμως δεν Με βρίσκει κανείς στον κόσμο, αφού το βασίλειό Μου δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. Και επομένως πρέπει να στρέψετε τις σκέψεις σας προς τον ουρανό, μακριά από τον κόσμο και τις γοητείες του. . .  Πρέπει να σκεφτείτε το βασίλειό Μου, την αληθινή σας πατρίδα, την οποία εγκαταλείψατε κάποτε και στην οποία θα έπρεπε να επιστρέψετε. Και δεν θα μετανοιώσετε στην περίπτωση που ακολουθείτε τη συμβουλή Μου να επιδιώξετε αυτό το βασίλειο. Αφού ταυτόχρονα θα απαλλαχθείτε από όλες τις επίγειες στεναχώριες σας, γιατί θα τις αναλάβω για σας και γιατί πράγματι θα σας φροντίζω σχετικά με όλα τα προβλήματα και τις επιθυμίες σας.

Θα σας φροντίζω επίγεια όπως ένας πατέρας φροντίζει τα παιδιά του, θα σας δίνω αυτά που έχετε ανάγκη και θα σας παρέχω άφθονα πνευματικά αγαθά. Αφού μόλις στρέψετε τα βλέμματά σας σε Μένα και στο βασίλειό Μου, θα σας διοχετεύονται δώρα της χάρης από αυτό το βασίλειο. Και ο δεσμός σας μαζί Μου θα γίνεται όλο και πιο σταθερός, η επίγεια ζωή δεν θα σας βαρύνει πια, θα έχετε αυτά που θα έχετε ανάγκη. . .  σωματικά και πνευματικά. . .  Αφού θα έχετε γλιτώσει επίσης από τον κίνδυνο να νικηθείτε από τον κόσμο και από τις απαιτήσεις του, να του πέσετε εντελώς θύματα. Και κατά συνέπεια θα έχετε ξεφύγει και από τον κύριο του κόσμου, ο οποίος θα έχει χάσει την εξουσία του πάνω σας, γιατί θα είστε στραμμένη στο βασίλειό Μου πλήρως συνειδητά, το οποίο θα σας χαριστεί μάλιστα.

Επιδιώξτε πρώτα να βρείτε το βασίλειό Μου. . .  και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. . .  Αυτή η υπόσχεση να σας παροτρύνει να επιζητήσετε το δεσμό μαζί Μου και με το βασίλειό Μου. Αφού ακόμα πρόκειται για επίγειες στεναχώριες που σας εμποδίζουν, τις οποίες θεωρείτε πιο σημαντικές από τη μέριμνα για την ψυχή σας. . .  Αλλά σας υπόσχομαι βέβαιη βοήθεια, θα αναλάβω όλες τις στεναχώριές σας με την προϋπόθεση ότι θα ψάξετε πρώτα να βρείτε Εμένα και το βασίλειό Μου. . .  Και για αυτό το λόγο θα μπορούσατε να βαδίσετε εντελώς αμέριμνα μέσα από την επίγεια σας ζωή αν μόνο σκεφτόσασταν πάντα αυτή την υπόσχεσή Μου. . .

Αλλά μόνο λίγοι άνθρωποι παίρνουν σοβαρά αυτά τα λόγια. Αυτοί όμως έχουν απαλλαχθεί από κάθε επίγειο βάρος. Αφού τους φροντίζω Εγώ ο Ίδιος και θα φροντίσω με αγάπη τον κάθε άνθρωπο που θα επιδιώκει πάντα μόνο να αποκτήσει Εμένα και το βασίλειό Μου. Και αυτός θα φτάσει στο στόχο του, θα Με βρει και θα ενωθεί μαζί Μου. Δεν θα ζήσει μάταια την επίγεια του ζωή, θα γίνει δεκτός στο βασίλειό Μου και θα είναι μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7541                7-3-1960

Ο άνθρωπος καθορίζει μόνος του τη μοίρα του. . .

Ο τόπος διαμονής σας θα είναι εκείνο το βασίλειο το οποίο επιθυμείτε. . .  το πνεύμα ή η ύλη θα είναι το περίβλημά σας, ανάλογα με τη θέλησή σας, αλλά αυτή είναι ελεύθερη. Τη μοίρα επομένως που θα περιμένει την ψυχή σας μετά τον θάνατο του κορμιού σας τη δημιουργήσατε μόνοι σας μέσω της θέλησής σας, η οποία ήταν συγκεντρωμένη στο πνεύμα ή στην ύλη. Να καταλάβετε ότι είστε οι ίδιοι οι δημιουργοί εκείνου που θα σας περιμένει μετά τον θάνατό σας. Αφού θα πάρετε αυτό που θέλετε: μια διαμονή μέσα στη σκληρή ύλη ή στο πνευματικό βασίλειο. . .  σας περιμένει η μοίρα την οποία επιλέξατε οι ίδιοι κατά την επίγεια σας ζωή. Αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικές μοίρες. . .  σημαίνουν μακαριότητα ή βάσανα. Και μόνο εκείνος που επιδιώκει το πνευματικό βασίλειο κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής θα μπορεί να απολαύσει μια όμορφη κατάσταση, θα είναι μακάριος. Αντίθετα, η σκληρή ύλη θα γίνει ξανά το περίβλημα εκείνου του πνευματικού που μόνο επιδίωκε την ύλη στη Γη και που βρίσκεται σε μια κατάσταση της ένδειας και των βασάνων. . .  αλλά από δικό του λάθος.

Εσείς οι άνθρωποι ζείτε στη Γη με σκοπό την πνευματοποίηση του εγώ σας. . .  της ψυχής σας, η οποία δεν βρίσκεται πια μακριά από την τελειότητά της. Αλλά αυτή την πνευματοποίηση πρέπει να την πραγματοποιήσετε με την ελεύθερη θέλησή σας. Και για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να εμποδιστείτε στην περίπτωση που στρέφεστε ξανά περισσότερο στην ύλη, με αποτέλεσμα το εγώ σας να αποσκληρύνεται και πάλι σιγά σιγά. . .  στην περίπτωση που η ψυχή σας βυθίζεται πίσω στο βάθος, από το οποίο είχε ήδη ανέβει στο βαθμό ώστε θα έπρεπε μόνο να αποδειχθεί καλή ως άνθρωπος. . .  Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να πνευματοποιηθεί τελείως κατά το σύντομο διάστημα της επίγειας της ζωής, αφού της παρέχεται συμπαράσταση με κάθε τρόπο.

Είναι όμως επίσης εκτεθειμένη στους πειρασμούς από τον κόσμο, δελεάζεται συνέχεια από την ύλη και προσπαθεί να τη θέσει υπό την κατοχή του. Επομένως, μπορεί να προτιμήσει με την ελεύθερη θέλησή της τον υλικό κόσμο από τον πνευματικό κόσμο. Και τότε παίρνει αμετάκλητα το δρόμο της επιστροφής στο βάθος, τότε η τελειοποίησή της αμφισβητείται, εκτός εάν αλλάξει γνώμη ακόμα πριν το σωματικό της θάνατο και επιδιώξει το πνευματικό βασίλειο με ισχυρή θέληση. . .  Έχει μάλιστα αυτή τη δυνατότητα, γιατί ο Θεός σέβεται αυτή τη θέλησή της και θα την υποστηρίζει πάντοτε.

Ως εκ τούτου ο υλικός κόσμος είναι μεγάλος κίνδυνος για τον άνθρωπο η θέληση του οποίου είναι εξασθενισμένη. . .  Αφού η θέλησή του καθορίζει την πνευματική κατάσταση της ψυχής και αυτή μπορεί πολύ εύκολα να οπισθοδρομήσει όσον αφορά την ανάπτυξή της. . .  Και τότε η ύλη γίνεται τόπος διαμονής της ψυχής όταν πεθαίνει το κορμί. Στην περίπτωση όμως που ο άνθρωπος επιδιώκει να αποκτήσει το πνευματικό βασίλειο, που κινείται περισσότερο μέσα σε αυτό παρά στο επίγειο βασίλειο, στην περίπτωση που ψάχνει να βρει το δεσμό με τον Θεό, δεν χρειάζεται να φοβάται ότι θα πέσει θύμα της ύλης και η μοίρα του στο επέκεινα θα είναι ανάλογη. . .

Θα βρίσκεται στο πνευματικό βασίλειο, το οποίο επιδίωξε στη Γη, και μόνο ο βαθμός της ωριμότητας της ψυχής καθορίζει το βαθμό του φωτός και της μακαριότητας που θα του προσφέρει εκείνο το πνευματικό βασίλειο. . .  Αλλά θα πρόκειται για το πνευματικό βασίλειο. . .  Η ψυχή του ήταν σε θέση να αποδεσμευτεί εντελώς από την υλική μορφή, ανάκτησε την αρχέγονη κατάστασή της, όπου ήταν ικανή να δημιουργεί και να ενεργεί μέσα σε πλήρη ελευθερία και μέσα στο φως. . .  Πέτυχε το στόχο της στη Γη και δεν θα χρειαστεί πια να περάσει μέσα από τον υλικό κόσμο. Αυτό όμως είναι η μοίρα εκείνων των ψυχών που στη Γη επιδίωξαν μόνο την ύλη.

Και πρόκειται για την τελευταία περίοδο της χάρης, πρόκειται για την περίοδο πριν το τέλος, όπου προσφέρεται ακόμα ασυνήθιστη βοήθεια στους ανθρώπους, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν ακόμα να πραγματοποιήσουν την πλήρη πνευματοποίησή τους στη Γη. . .  Ασυνήθιστα συμβάντα βοηθούν με ασυνήθιστο τρόπο όπου οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν γίνει πολύ ανεύθυνοι και αδιάφοροι. . .  Σε όλες τις ψυχές σπεύδει προς βοήθεια ο Θεός ο Ίδιος, γιατί τις αγαπά και γιατί θα ήθελε να τις γλιτώσει από την τρομερή μοίρα μιας εκ νέου φυλάκισης. . .

Όλοι οι άνθρωποι όμως έχουν μια ελεύθερη βούληση και αυτή καθορίζει μόνη της τη μοίρα της ψυχής στην αιωνιότητα, κατά τον καιρό μετά το σωματικό θάνατο. Αυτή η μοίρα μπορεί να είναι πάρα πολύ καταπληκτική, αλλά επίσης πολύ βασανιστική, ανάλογα με αυτή τη βούλησή του και ανάλογα με τον τρόπο ζωής του ανθρώπου στη Γη. Όποιος επιδιώκει το πνευματικό βασίλειο θα μπει μάλιστα σε αυτό. Όποιος επιθυμεί την ύλη θα πρέπει να την πάρει ξανά ως περίβλημα. Αφού σε αυτές τις ψυχές θα είναι κλειστό το άλλο βασίλειο μόλις έχει έρθει η τελευταία μέρα πάνω σε αυτή τη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7543                9-3-1960

Παρηγορητική ενθάρρυνση. . .

Θέλω να σας οδηγήσω μέσα από όλα τα δεινά. . .  εάν μόνο Μου εμπιστευτείτε, εάν παραδοθείτε στο θέλημά Μου, εάν δεν Μου προβάλετε αντίσταση μέσω της δικής σας θέλησης ή μέσω λάθος πράξεων. Θέλω να σας βάλω στην καρδιά αυτά που θα πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε, και θα μπορείτε πάντα να πιστέψετε ότι πρόκειται για το δικό Μου θέλημα και θα μπορείτε πάντα να δράσετε χωρίς δισταγμό έτσι όπως θα σας ωθήσει το εσωτερικό σας.

Θα έρχονται ξανά και ξανά καιροί όπου θα χάνετε φαινομενικά την εσωτερική ειρήνη, αλλά θα την ξαναβρίσκετε. Αφού ανήκει στη διαδικασία της πνευματικής ωρίμανσης της ψυχής σας επίσης να απευθυνθεί αυτή σε Μένα για βοήθεια όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να ψάχνει να βρει ξανά και ξανά το δεσμό μαζί Μου, προκειμένου να μην γίνει αδιάφορη όσον αφορά την ψυχική της δουλειά. Και θέλω να σας πω για να παρηγορηθείτε ότι ξέρω για όλες τις δυσκολίες σας. . .  και, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, θα τις τελειώσω. . .  Δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε στην περίπτωση που παραδοθήκατε σε Μένα και στην ηγεσία Μου. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σας οδηγώ σωστά και ότι προόρισα ο Ίδιος τον κάθε δρόμο για σας, ούτως ώστε θα είστε ικανοί να βαδίσετε πάνω του και ώστε θα οδηγήσει πάντα στο στόχο.

Ωστόσο, η ζωή δεν μπορεί να σας περάσει χωρίς αγώνες και πόνους, αλλιώς δεν θα πετύχετε καμία πνευματική πρόοδο, με σκοπό την οποία όμως ζείτε στη Γη. Αλλά θα είμαι πάντα η προστασία σας, θα φροντίζω πάντα να μην καταρρεύσετε κάτω από το σταυρό το οποίο σας φορτώνω προς το καλό σας. . .  Δεν θα είναι πιο βαρύς από ό,τι είστε ικανοί να κουβαλήσετε και θα απαλλαχθείτε από εκείνο όταν θα έχει εξυπηρετήσει το σκοπό του: να αποφέρει στην ψυχή σας ένα βαθμό ωριμότητας που θα αυξήσει τη μακαριότητά της όταν κάποτε θα μπορέσει να αποβάλει το κορμί της και όταν μπει στο πνευματικό βασίλειο.

Θα απαλλαχθείτε από το σταυρό μόλις εξυπηρετηθεί ο σκοπός. Αφού δεν θα σας αφήσω να υποφέρετε περισσότερο από όσο χρειάζεται και επίσης σας βοηθάω να τον κουβαλήσετε τότε που παροδικά σας φαίνεται πολύ βαρύς. . .  Μπορείτε πραγματικά να βαδίσετε αμέριμνα μέσα από την επίγεια σας ζωή, αυτή θα είναι υποφερτή για σας, θα τα βγάλετε πέρα μαζί της με τη βοήθειά Μου, αφού Μου δώσατε το δικαίωμα να βαδίσω δίπλα σας μόλις Με επιλέξατε ως τον οδηγό σας. Και αυτό να σας είναι πάντα η εγγύηση ότι δεν θα παίρνετε λάθος δρόμους, αφού το εμποδίζω αυτό, γιατί σας αγαπώ και γιατί μέσω της θέλησής σας στραφήκατε σε Μένα.

Και αυτό που σας βαραίνει να Μου το θυσιάσετε και θα είναι προς την ευλογία σας. Όμως μην αφήνετε να σας βαρύνουν μικρές αναποδιές, τα οποία θα σας επηρεάζουν ξανά και ξανά, αλλά δεν θα έχουν διάρκεια. . .  Μόνο δημιουργείτε ξανά και ξανά τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου, ο οποίος είναι ο σκοπός και ο στόχος όλων των επίγειων δεινών. Και θα βιώσετε σύντομα μια αλλαγή, θα βαδίζετε πάλι χαρούμενα και εύθυμα μέσα από την επίγεια σας ζωή. Θα έχετε απαλλαχθεί από το βάρος σας και θα μαθαίνετε όλο και περισσότερο να Με αγαπάτε ως τον Πατέρα σας, ο Οποίος σας προστατεύει και σας οδηγεί μέσα από όλες τις δυσκολίες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7544                10-3-1960

Ακολουθία του Ιησού Χριστού. . .

Πάντα ζητάται από σας να ακολουθήσετε τον Χριστό και για αυτό το λόγο σάς παρουσιάζονται ξανά και ξανά τα πάθη και ο θάνατος του Ιησού στο σταυρό, προκειμένου να πάρετε οι ίδιοι το δρόμο για το σταυρό και επομένως να πάρετε και το δρόμο της ακολουθίας, μόλις καταλάβετε καλά το λυτρωτικό έργο Του ως ένα έργο του ελέους, όπως δεν το επιτέλεσε κανένας άνθρωπος πριν και μετά τον Ιησού πάνω στη Γη. Και στην περίπτωση που αναγνωρίζετε τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, θα κουβαλήσετε τις αμαρτίες σας κάτω από το σταυρό Του και θα Τον παρακαλέσετε να έχυσε το αίμα Του και για σας. . .

Θα Τον παρακαλέσετε να συγχωρέσει τις αμαρτίες σας και θα είστε πρόθυμοι να πάρετε το δρόμο της ακολουθίας του Ιησού, δηλαδή να αγαπάτε και να υποφέρετε στη Γη. Μόνο μέσω της αγάπης και της λύπης μπορείτε να λυτρωθείτε εάν φορτώσετε τις λύπες σας ενόψει του Ιησού Χριστού. Αφού μονάχα Αυτός σας κάνει ικανούς για αυτό, αλλιώς θα καταρρεύσετε κάτω από το σταυρό που σας φορτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας πορείας. Μαζί με τον Ιησού Χριστό όμως ο σταυρός σας θα γίνει ελαφρύς, αφού Εκείνος σας βοηθά να τον κουβαλήσετε. . .

Αλλά δεν ξέρετε πόσο ευλογημένη θα είναι η ψυχή σας εάν σηκωθεί το σταυρό της και ακολουθήσει τον Ιησού. Δεν ξέρετε πόσο πολύ πιο γρήγορα θα ωριμάσει εάν κουβαλήσει χωρίς παράπονα τις λύπες που της φορτώθηκαν και αν παρ’όλα αυτά στρέψει το βλέμμα της επάνω στο σταυρό του Σωτήρα και Λυτρωτή, ο Οποίος πέθανε για αυτήν για να της δώσει τη δυνατότητα να απαλλαχθεί από την ενοχή της. Και η ψυχή θα συγχωρεθεί, αφού ο Ιησούς Χριστός λύτρωσε από την αμαρτία και από τον θάνατο όλους τους ανθρώπους που θέλουν να απελευθερωθούν από τον αντίπαλό τους, από τον εχθρό των ψυχών τους.

Θα πρέπει να βαδίσετε στο δρόμο της ακολουθίας του Ιησού. . .  Σε αυτό ανήκει επίσης ένας βαθμός δεινών τα οποία να υπομείετε πρέπει να είστε πρόθυμοι και τα οποία σας φόρτωσε η αγάπη του Ίδιου του Ιησού, προκειμένου να Τον πλησιάζετε όλο και περισσότερο, προκειμένου να Τον επικαλεστείτε τότε που εκείνα τα δεινά σας φαίνονται υπερβολικά δύσκολα. . .  Αλλά θα έπρεπε να προσπαθήσετε να τα ανεχθείτε, γιατί τότε θα Τον ακολουθήσετε, ο Οποίος σας προηγήθηκε στο δρόμο προς το σταυρό. Μέσω του δρόμου Του για το σταυρό σάς άνοιξε το δρόμο για την αιώνια μακαριότητα. Και στην περίπτωση που Τον ακολουθείτε σε αυτό το δρόμο, θα φτάσετε και εσείς στις πύλες μέσα από τις οποίες θα μπορέσετε να μπείτε στο βασίλειο του φωτός.

Ο δρόμος της ακολουθίας του Ιησού όμως θα σημαίνει πάντα ένα δρόμο των δεινών, ο οποίος θα σας γίνει εφικτός μόνο μέσω της αγάπης. Γιατί η αγάπη είναι δύναμη και μαζί της θα αντέξετε το σταυρό που σας φορτώθηκε. Η ατελείωτη αγάπη του ανθρώπου Ιησού ήταν που Του έδωσε τη δύναμη να ολοκληρώσει το Γολγοθά. Και η αγάπη θα είναι και για σας η πηγή της δύναμης η οποία θα σας κάνει πιο εύκολο το Γολγοθά, που θα σας κάνει να γίνετε υπερνικητές.

Χωρίς αγάπη και λύπες όμως η ψυχή σας δεν θα μπορεί να ωριμάσει, χωρίς αγάπη και λύπες παραμένει μακριά από το δρόμο για το σταυρό. . .  Συνεπώς, σηκωθείτε το σταυρό σας χωρίς παράπονα και κουβαλήστε τον μέχρι το τέλος. Και θα γίνεται όλο και πιο ελαφρύς, αφού ο θείος φορέας του σταυρού βαδίζει δίπλα σας και θα κάνει πιο ελαφρύ το φορτίο σας, θα σας στηρίζει και θα σας ενισχύει, γιατί είστε πρόθυμοι να Τον ακολουθήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7546                12-3-1960

Κατανόηση για την ενανθρώπιση του Θεού. . .

Να αναφέρετε κάθε διδασκαλία σχετικά με το πρόβλημα της ενανθρώπισής Μου που σας μεταδίδεται από πάνω. Αφού αυτές οι διδασκαλίες θα συμβάλλουν πάντα στο να δοθεί ένα φως στον άνθρωπο που επιθυμεί φως. Ακριβώς αυτό το πρόβλημα είναι συχνά επίμαχο, και ακόμα και στην περίπτωση που οι άνθρωποι αποδέχονται την ύπαρξη του ανθρώπου Ιησού, δεν είναι ενήμεροι για την πραγματική αποστολή Του. Και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι Εγώ ο Ίδιος βάδισα στη Γη μέσα στον άνθρωπο Ιησού.

Έχει όμως μεγάλη σημασία να αναγνωρίσει κανείς Εμένα τον Ίδιο μέσα σε Εκείνον, γιατί από αυτό εξαρτάται η λύτρωση του κάθε μεμονωμένου ανθρώπου. Τα όντα που χώρισαν κάποτε από Μένα με αλαζονεία, που δεν ήθελαν να Με αναγνωρίσουν ως τον Κύριό τους, με αποτέλεσμα να έπεσαν σε μια απύθμενη άβυσσο, πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν το δρόμο της επιστροφής σε Μένα. Και αυτό απαιτεί να Με αποδεχθούν ως τον Θεό και Δημιουργό, ως τον Προαιώνιο Πατέρα τους. . .

Πέθανα μέσα στον άνρθωπο Ιησού στο σταυρό για αυτή τη μεγάλη αμαρτία της κάποτε αποστασίας των όντων από Μένα, εξιλέωσα επομένως τη μεγάλη αμαρτία μέσω των παθών και του θανάτου Μου. . .  Απαιτείται όμως τώρα και η απεριόριστη θεληματική επιστροφή των όντων σε Μένα, η οποία επομένως απαιτεί την αναγνώριση του Εαυτού Μου. . .  μια αναγνώριση του ανθρώπου Ιησού ως Γιο του Θεού, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκε η Ίδια η Αιώνια Θεότητα. Κατά συνέπεια ο Ιησούς Χριστός πρέπει να αναγνωριστεί ως ο Θεός και ο άνθρωπος πρέπει να στραφεί σε Εκείνον για να αποδείξει με αυτό τον τρόπο και την αναγνώριση του Εαυτού Μου.

Είναι δύσκολο να κάνει κανείς κατανοητό αυτό το πρόβλημα στον άνθρωπο. Αλλά μόλις αυτός ξέρει για τον προορισμό όλων των ανθρώπων στη Γη, δηλαδή ότι η ψυχή τους πρέπει να πνευματοποιηθεί για να πάρει ξανά την αρχική της φύση, είναι επίσης δυνατόν να καταλάβει ότι ο άνθρωπος Ιησούς πνευματοποίησε τον Εαυτό Του σε τέτοιο βαθμό ώστε Εγώ ως η Αιώνια Αγάπη μπόρεσα να κατοικήσω μέσα Του. Το αρχέγονο Είναι Του λοιπόν ανταποκρινόταν ενετλώς στο δικό Μου, ούτως ώστε δεν ήμασταν πια δύο αλλά ένα. Συνεπώς επιτέλεσα Εγώ ο Ίδιος το λυτρωτικό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον πιο οδυνηρό θάνατο στο σταυρό. . .

Είμαι ένα Πνεύμα Που γεμίζει ολόκληρο το σύμπαν, δεν μπορεί κανείς να Με προσωποποιήσει ως μια περιορισμένη μορφή, όπως τη φαντάζεστε εσείς. Ωστόσο, μπόρεσα να πάρω μια μορφή για να κατοικήσω μέσα της. Μπορούσα να ακτινοβολήσω πλήρως με το Πνεύμα Μου αυτή τη μορφή και τότε αυτή η μορφή έπρεπε να είναι Εγώ ο Ίδιος. Μόνο το εξωτερικό περίβλημα ήταν άνθρωπος, αυτό όμως που βρισκόταν μέσα σε αυτό το περίβλημα ήταν το θείο Πνεύμα, ήμουν Εγώ ο Ίδιος, ο Προαιώνιος Θεός. . .

Ξανά και ξανά οι άνθρωποι θα πρέπει να μυούνται σε αυτή τη διδασκαλία. Αφού ξανά και ξανά προσπαθώ μέσω του λόγου Μου να οδηγώ τους ανθρώπους στην αλήθεια, να τους δίνω πλήρη κατανόηση για το μέγιστο μυστήριο, για την ενανθρώπισή Μου μέσα στον Ιησού. Το κάνω αυτό για να μάθετε να καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να αναγνωριστεί ο Ιησούς Χριστός, γιατί θα έπρεπε να Τον επικαλείστε και ότι επικαλείστε τότε πάντα μόνο Εμένα τον Ίδιο. Όσο λείπει αυτή η κατανόηση σε σας τους ανθρώπους, θα στέκεστε απένατνι στον Ιησού Χριστό με μια ορισμένη αδιαφορία. Γιατί κοιτάζετε πάντα μόνο το έργο του ανθρώπου Ιησού, αλλά δεν βρίσκετε καμία πνευματική συνάρτηση στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί η αποστολή Του στη Γη.

Εσείς οι άνθρωποι όμως ήσασταν η αφορμή για αυτό το έργο της λύτρωσης. Εσείς οι άνθρωποι προξενήσατε τη γέννηση του Ιησού, η αρχέγονη αμαρτία σας ήταν το αίτιο της ενανθρώπισής Μου μέσα στον Ιησού. Αφού αυτή την αρχέγονη αμαρτία μπόρεσα να την εξιλεώσω μόνο Εγώ, γιατί ήταν πολύ μεγάλη για να την εξιλεώσετε εσείς οι ίδιοι, ακόμα και αν ήσασταν πρόθυμοι να το κάνετε. Και για το λόγο αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα ανθρώπινο περίβλημα. . .  ένα περίβλημα που θα ήταν σε θέση να υποφέρει και να πεθάνει, έτσι όπως κάθε άλλος άνθρωπος, το οποίο όμως δυνάμει του θείου Πνεύματος που κρυβόταν μέσα του θα ήταν ικανό να επωμιστεί ασυνήθιστα πάθη, στα οποία κάθε άλλος άνθρωπος θα είχε υποκύψει πρόωρα.

Εγώ ο Ίδιος λοιπόν κατοίκησα σε ένα τέτοιο περίβλημα και έγινα «άνθρωπος». . .  Ο άνθρωπος όμως που Μου χρησίμευε για περίπβλημα ήταν ταυτόχρονα «Θεός». Αφού μόνο το εξωτερικό περίβλημα ήταν ύλη. Αυτό όμως που κρυβόταν μέσα σε αυτό το περίβλημα ήταν Πνεύμα με όλη Του την αφθονία. Αφού το Πνεύμα Μου ακτινοβολούσε τα πάντα μέσα Του, το κορμί Του και την ψυχή Του, γιατί ο άνθρωπος Ιησούς είχε διαμορφώσει τον Εαυτό Του έτσι ώστε μπόρεσα να κατοικήσω μέσα Του. Ωστόσο πέθανε ως άνθρωπος στο σταυρό. Επωμίστηκε αφάνταστα βάσανα, τα οποία για Μένα ήταν αρκετά για ολόκληρη την ανθρωπότητα, για όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Και αν θέλει ο άνθρωπος να του γίνει κατανοητό αυτό το πρόβλημα, θα του δοθεί μάλιστα αυτή η κατανόηση.

Παρ’όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν αγγελιοφόροι που θα παραλάβουν και θα μεταβιβάσουν το αγνό λόγο Μου. Και ο καθένας που να έχει καλή θέληση θα αισθανθεί μια εσωτερική συγκίνηση στην περίπτωση που ενημερώνεται για το κατά πόσον ο Ιησούς ήταν ο Θεός και για το κατά πόσον Εγώ ως ο Θεός και Πατέρας σας έγινα άνθρωπος. . .  Ο βαθμός της κατανόησής του όμως εξαρτάται από το βαθμό της αγάπης που γεμίζει την καρδιά ενός ανθρώπου. . .  Η αγάπη θα του ανάψει ένα φως και ο άνθρωπος θα αναγνωρίσει το Προαιώνιο Φως, το Οποίο έγινε το Ίδιο άνθρωπος για να λυτρώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία και τον θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7547                13-3-1960

Ο Θεός είναι ένας καλοσυνάτος, εύσπλαχνος δικαστής. . .

Ξανά και ξανά σας επισημαίνονται η ατελείωτη αγάπη και το έλεός Μου, και για αυτό το λόγο ο κάθε αμαρτωλός ας έρθει κοντά Μου χωρίς φόβο και ας Με παρακαλέσει να συγχωρέσω την ενοχή των  αμαρτιών του. . .  Βάδισα ως άνθρωπος στη Γη, βίωσα ως άνθρωπος όλες τις αδυναμίες των συνανθρώπων Μου, είχα κατανόηση για αυτές, γιατί ήμουν ο Ίδιος άνθρωπος. . .  Κοιτάζω από πάνω με τεράστια αγάπη όλους τους ανθρώπους τους οποίους βαραίνει μια ενοχή και το έλεός Μου θέλει να τους βοηθήσει. Αλλά πρέπει οι ίδιοι να Με πλησιάσουν και να Μου εμπιστευτούν. Και συνεπώς πρέπει να ξέρουν για την αγάπη Μου, προκειμένου να Μου έχουν εμπιστοσύνη. Δεν τους καταδικάζω, αλλά θέλω να τους βοηθήσω να απελευθερωθούν από τις αμαρτίες τους.

Αφού ο αμαρτωλός βρίσκεται ακόμα κάτω από τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, είναι ακόμα θύμα του, και για αυτό το λόγο θα παραμένει μέσα στην αμαρτία όσο δεν έχει ξεφύγει από τον αντίπαλό Μου. Επιπλέον όμως θα απελευθερωθεί από αυτόν μόνο τότε που θα καταφύγει σε Μένα για να τον βοηθήσω. . .  Και θα καταφύγει σε Μένα μόνο τότε που θα Με αναγνωρίσει ως έναν καλοσυνάτο, εύσπλαχνο δικαστή, στη δύναμη του Οποίου θα υποκύψει πρόθυμα. . .  Ως εκ τούτου μην μιλάτε για έναν Θεό του θυμού, για έναν άσπλαχνο δικαστή που καταδικάζει ανήλεα ό,τι έχει γίνει αμαρτωλό. . .

Η αγάπη και το έλεός Μου δεν γνωρίζουν όρια, και ακόμα και αν οι αμαρτίες σας ήταν κόκκινες σαν το αίμα, θέλω να σας καθαρίσω για να γίνετε άσπροι σαν το χιόνι. . .  μπορείτε να Με πιστέψετε σε αυτό. Αφού είστε όλοι τα πλάσματά Μου, τα οποία εκπήγασαν από την αγάπη Μου και τα οποία θα αγαπώ μέχρι τον αιώνα των άπαντα. Μόνο που πρέπει να καταλάβετε την ενοχή σας, πρέπει οι ίδιοι να ομολογήσετε ότι έχετε γίνει ένοχοι και πρέπει να έρθετε σε Μένα με αυτή την ομολόγηση. . .  Και  πρέπει να ζητήσετε συγχώρεση της ενοχής σας από Εμένα μέσα στον Ιησού Χριστό. Αφού για αυτή την ενοχή πέθανα στο σταυρό και άρα την εξιλέωσα.

Να θυμάστε πάντα ότι είμαι ένας Θεός της αγάπης, όχι ένας Θεός του θυμού. Το ότι μεν η δικαιοσύνη Μου δεν μπορεί να σας παράσχει μακαριότητα θα έπρεπε πάντα μόνο να σας κάνει να επιδιώξετε να δημιουργήσετε μόνοι σας το αντάλλαγμα. Αυτό αποτελείται από το να καταλάβετε και να ομολογήσετε την ενοχή σας. . .  να Με παρακαλέσετε για συγχώρεση για να μην πέσετε θύματα της δικαιοσύνης Μου, η οποία δεν πρέπει να αποκλειστεί παρά την τεράστια αγάπη Μου. Γιατί η δικαιοσύνη είναι μέρος της  τέλειας Φύσης Μου.

Αλλά αφού εξιλέωσα ο Ίδιος την ενοχή στο σταυρό, χρειάζεται μόνο να θέλετε να έχυσα το αίμα Μου και για σας. Και τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χάρες του λυτρωτικού έργου Μου. . .  Θα μπορείτε να περιμένετε την πλήρη συγχώρεση των αμαρτιών σας, γιατί η αγάπη Μου τις έσβησε. Και φωνάζω σε όλους τους αμαρτωλούς: Ελάτε σε Μένα, κάτω από το σταυρό Μου, και πετάξτε το φορτίο των αμαρτιών σας. . .  και θα απαλλαχθείτε από αυτό, γιατί η αγάπη και το έλεός Μου θέλει να σας ετοιμάσει μια μακάρια μοίρα. . .  γιατί θέλω να επιστρέψετε σε Μένα, από τον Οποίο εκπορευτήκατε κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7548                14-3-1960

Η ατελείωτη, αφάνταστη αγάπη του Θεού. . .

Δεν θα χρειάζεται ποτέ στην αιωνιότητα να στερείστε την αγάπη Μου, αφού το αρχέγονο Είναι Μου είναι Αγάπη. Άρα δεν μπορώ παρά να δείχνω αγάπη σε σας τα πλάσματά Μου, άσχετα με το αν είστε αντάξιοι εκείνης ή όχι. . .  Η αποστασία σας από Μένα όμως δεν μπόρεσε να μειώσει αυτή την αγάπη, γιατί αυτό είναι αδύνατον, αλλιώς θα άλλαζε το Είναι Μου, το οποίο θα είναι αιώνια ύψιστης τελειότητας, και επομένω πρέπει να ακτινοβολεί αγάπη απεριόριστα.

Εάν σας ήταν δυνατόν να συλλάβετε την απεριόριστη αγάπη Μου, θα ανταποκρινόσασταν στην αγάπη Μου, γιατί θα ανοιγόσασταν στην ακτινοβόληση αγάπης Μου και δεν θα είχατε καμία άλλη δυνατότητα από το να βιαστείτε να έρθετε κοντά Μου. Αλλά αφού είστε ακόμα ατελείς, δεν μπορείτε να φανταστείτε την αγάπη Μου, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα. Μετράτε με ανθρώπινο μέτρο και βάζετε όρια και στη δική Μου αγάπη. Και για αυτό το λόγο δεν έχετε επίγωνση της ενέργειας της αγάπης Μου, η οποία σας φροντίζει πάντα και ιδιαίτερα κατά τον καιρό σας στη Γη, όπου οφείλεται να αποδείξετε την καλή σας θέληση.

Το ότι είμαι ο Ίδιος η Αγάπη θα σας είναι ακατανόητο σε σας τους ανθρώπους όσο δεν έχετε μεταμορφώσει τον εαυτό σας σε αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο θα είστε ικανοί να καταλαβαίνετε τα πάντα μόνο τότε που το είναι σας θα έχει γίνει αγάπη. Τότε όμως θα Με έχετε πλησιάσει τόσο πολύ ώστε θα αισθάνεστε τη μεγάλη Μου αγάπη για σας. Και τότε θα μπορείτε να ονομαστείτε μακάριοι, παρόλο που θα ζήσετε ακόμα στη Γη. Θέλω όμως πριν να σας μεταδώσω τη γνώση για την αγάπη Μου. Θέλω να Μου έχετε εμπιστοσύνη, δεν θέλω να βλέπετε σε Μένα το μακρινό Θεό αλλά τον Πατέρα σας, ο Οποίος φροντίζει γεμάτος αγάπη τα παιδιά Του και δεν θέλει να βαδίσουν προς την καταστροφή. Να ξέρετε ότι όλα όσα σας επηρεάζουν μοιραία καθορίζονται από την αγάπη Μου. Αφού η σοφία Μου καταλαβαίνει τι σας ωφελεί. Και γιατί θέλω να γίνετε μακάριοι, εφαρμόζω τα μέσα που υπόσχονται επιτυχία.

Η αγάπη Μου για σας είναι τεράστια, και αν συμβιβαζόταν με τη δικαιοσύνη Μου, με την τελειότητά Μου, θα δημιουργούσα απεριόριστη μακαριότητα για όλους σας, γιατί θα ήθελα να είστε ευτυχισμένοι. . .  Ωστόσο, ο νόμος της αιώνιας τάξης απαιτεί για αυτή τη μακαριότητα έναν ορισμένο βαθμό της ωριμότητας, μια κατάσταση την οποία μπορεί να δημιουργήσει μόνο η αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο πρέπει οι ίδιοι πρώτα να μεταμορφωθείτε σε αγάπη πριν μπορέσει η αγάπη Μου να σας κάνει απεριόριστα ευτυχισμένους. Αλλά θα την κατέχετε νυν και αεί, και αν μπορούσατε να εξοικειωθείτε με τη σκέψη ότι σας αγκαλιάζω με την πιο έντονη αγάπη παρά την ελαττωματική κατάσταση της ωριμότητάς σας, θα Μου παραδιδόσασταν απεριόριστα. Και θα γεφυρώνατε το φραδύ χάσμα που μας κρατά ακόμα χωρισμένους όσο παραμένετε μακριά Μου. . .

Προσπαθήστε να φανταστείτε τη μεγάλη Μου αγάπη για σας, προσπαθήστε να έρθετε κοντά στην καρδιά Μου, να αφυπνίσετε μέσα στον εαυτό σας την αγάπη για Μένα και να Μου χαρίσετε την καρδιά σας. . .  Προσπαθήστε το και θα είναι μόνο για το καλύτερό σας. Αφού τότε θα είστε πρόθυμοι να ενωθείτε μαζί Μου και αυτή η προθυμία σας είναι ήδη ευλογημένη και θα σας οδηγήσει στο στόχο. Θυμάστε πάντα ότι η αγάπη Μου είναι απεριόριστη και ότι πιάνει όλα όσα εκπήγασαν από αυτή. . .  Και είστε τα πλάσματά Μου, τα οποία θέλω να κάνω παιδιά Μου. . .  Για αυτό το λόγο θα σας ανήκει η αγάπη Που μέχρι τον αιώνα τον άπαντα και θα πετύχει μάλιστα κάποτε το στόχο της, ότι θα είναι πάλι σε θέση να σας ακτινοβολεί όπως κάποτε, ότι θα σας κάνει αφάνταστα ευτυχισμένους, γιατί η αγάπη Μου δεν γνωρίζει όρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser