background

επισκέπτες: 4909

Βιβλίο 94

 

8929                9-2-1965

Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι το αποτέλεσμα της απόρριψης της θείας δύναμης αγάπης. . .

Η ύπαρξή σας στη Γη είναι το αποτέλεσμα του αδικήματός σας ενάντια στον Θεό, είναι το αποτέλεσμα της απόρριψης της δύναμης αγάπης Του. Αφού με αυτό τον τρόπο χάσατε όλη τη δημιουργική σας δύναμη και όλο το φως, πέσατε στα βάθη, ήταν σκοτεινά μέσα σας και γύρω σας. . .  χάσατε κάθε γνώση, κάθε ιδέα σχετικά με τον Θεό και επομένως επίσης κάθε μακαριότητα, η οποία μπορούσε να προέλθει μόνο από τον Θεό και η οποία γέμιζε εκείνα τα όντα που δεν Τον είχαν αδικήσει. Καταλήξατε σε μια τρομερή κατάσταση η οποία σας προκαλούσε τεράστια βάσανα για ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά πρέπει επίσης να ξέρετε ότι η απόρριψη της δύναμης αγάπης Του έγινε με την ελεύθερη βούλησή σας, ότι δεν σας ανάγκασε κανείς να το κάνετε, ότι με την πιο φωτεινή επίγνωση της πάρα πολύ μακάριας κατάστασής σας την τελειώσατε παρ’όλα αυτά, στρέφοντας σε εκείνον που σας ήταν ορατός, μολονότι ξέρατε ότι και εκείνος είχε εκπηγάσει από τον Θεό.

Επρόκειτο σε αυτό για μια υπερβολικά μεγάλη ενοχή την οποία είχατε φορτώσει στον εαυτό σας και ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούσε να μετατραπεί και πάλι στην κατάσταση της ύψιστης μακαριότητας. . .  Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να προβάλει αντίσταση στην ατελείωτη αγάπη Του. . .  Και ο χρόνος δεν υπάρχει για Εκείνον, αφού Αυτός είναι από τους αιώνες των αιώνων και θα είναι  στους αιώνες των αιώνων. . .  Μόνο που τα πάντα πρέπει να διαδραματίζονται σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούν να ενεργήσουν ενάντια στο νόμο. Και τα πάντα πρέπει να εναρμονιστούν με το νόμο της αιώνιας τάξης για να γίνουν πάλι τέλεια, όπως ήταν αρχικά. Αφού το να είχαν τα όντα βγει εκτός της ακτινοβολίας αγάπης του Θεού ήταν αδίκημα εναντίον της θεϊκής τάξης, το οποίο δεν μπορούσε να εξιλεωθεί διαφορετικά παρά μόνο μέσω ενός έργου αγάπης όπως το επιτέλεσε ο άνθρωπος Ιησούς.

Απαιτείται όμως πριν αυτή η μεγάλη πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της Γης, όπου το πεσμένο πνευματικό εξιλεώνει εν μέρει την εξέγερσή του κατά του Θεού μέσω βασάνων στη δέσμια κατάσταση, όπου η αντίστασή του στον Θεό μειώνεται σιγά σιγά, μέχρι τότε που το ον βαδίζει στη Γη ως άνθρωπος. Τότε οφείλει να δώσει την τελευταία δοκιμασία της βούλησής του, δηλαδή να επιστρέψει στον Θεό με την ελεύθερη βούλησή του. . .  ή να στραφεί εκ νέου σε εκείνον που ήταν η αφορμή της πτώσης του στα βάθη. . .

Όταν εσείς οι άνθρωποι σκεφτείτε ότι δεν μπορείτε να είστε μακάριοι χωρίς την ακτινοβολία αγάπης του Θεού, ότι πριν είστε πλάσματα χωρίς δύναμη και φως, διότι παραιτηθήκατε κάποτε από το φως και τη δύναμη. . .  θα καταλάβετε επίσης ότι η ύπαρξή σας ως άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένη κατάσταση και ότι δεν μπορεί να είναι τέτοια. Αφού σας επηρεάζει ακόμα η αμαρτία σας, η οποία θα εξακολουθήσει να σας βαραίνει ώσπου να έχετε συγχωρεθεί από τον Ιησού Χριστό. . .  Και για αυτή τη συγχώρεση πρέπει να παρακαλέσετε ακόμα κατά την επίγεια σας ζωή εάν θέλετε να εισέλθετε απαλλαγμένοι, στο υπερκόσμιο βασίλειο, όπου θα μπορείτε πάλι να βρίσκεστε μέσα στο φως με δύναμη και ελευθερία. . .

Αλλά εάν εσείς οι άνθρωποι δεν προσέχετε αυτό το έργο του ελέους που επιτέλεσε ο Ιησούς Χριστός για εσάς, δεν θα απαλλαγείτε ποτέ από εκείνη την ενοχή. Και ο αντίπαλος του Θεού θα πετύχει να σας βάλει ξανά κάτω από τον έλεγχό του εάν δεν ενταχθείτε πάλι στο νόμο της αιώνιας τάξης με το να ζείτε τη ζωή σας με αγάπη. Τότε θα μπορείτε να βρείτε τον Ιησού Χριστό ακόμα στο υπερκόσμιο βασίλειο, αφού Αυτός τότε δεν θα σας αφήσει να χαθείτε. . .  Αλλά υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος, και είναι ιδιαίτερα μεγάλος κατά την περίοδο του τέλους, να σας λείπει εντελώς η πίστη σε Εκείνον ως θείο Λυτρωτή, μέσα στον Οποίο έγινε άνθρωπος ο Θεός ο Ίδιος. . .  Και τότε πρέπει να περιμένει κανείς (να φοβάται) μια οπισθοδρόμηση προς τα βάθη. Και θα ξεκινήσει πάλι ένα χρονικό διάστημα ατελείωτων βασάνων για το πεσμένο πνευματικό, από τα οποία όμως δεν θα μπορεί να γλιτώσει, προκειμένου να οδηγηθεί κάποτε στο φως της γνώσης. . .  στην ακτινοβολήση από τη δύναμη αγάπης του Θεού. . .

Αλλά τότε ο χρόνος του παρελθόντος θα του φανεί σαν μια στιγμή, τότε θα ευχαριστήσει το Δημιουργό του και θα Τον δοξάσει ενόψει του μεγαλείου το οποίο θα μπορεί τότε να απολαύσει. Αφού το να έχει βγει κανείς εκτός της τάξης πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα μια δίκαιη τιμωρία, η οποία είναι όμως προαιώνιος νόμος και η οποία για αυτό δεν πρέπει να θεωρείται ελλιπής αγάπη του Θεού.

Αφού η αγάπη Του ακολουθεί και εκείνο το πεσμένο πνευματικό και η αγάπη Του τού δημιούργησε επίσης τις δυνατότητες να φτάσει πάλι στα ύψη. . .  Η αγάπη Του έφερε στην ύπαρξη τον κόσμο με όλα τα έργα του. Και η αγάπη Του τακτοποιεί τα πάντα έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μέσα τους η ανοδική ανάπτυξη. . .  Και αυτή η αγάπη θα κατορθώσει να είναι όλα τα πλάσματα κάποτε αφάνταστα μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8930                10-2-1965

Διάδοση των πνευματικών αγαθών. . .

Εγκόσμιοι άνθρωποι. . .

Το ότι θέλετε να εργαστείτε για Εμένα και για το θέλημά Μου θα σας το ανταμείψω κάποτε στην αιωνιότητα. Αφού δεν βρίσκει κανείς πολλούς ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν πνευματικά αγαθά τα οποία ο κόσμος θεωρεί μην αποδείξιμα και τα οποία για αυτό πρέπει απλά να τα πιστέψει κανείς. Και ωστόσο είναι το πιο σημαντικό πράγμα να διαδοθούν αυτά τα πνευματικά αγαθά, αφού από αυτό εξαρτάται μια μακάρια ζωή στην αιωνιότητα.

Όποιος επομένως εργάζεται για Εμένα και το θέλημά Μου εργάζεται, από την εγκόσμια άποψη, δωρεάν. . .  Εκτελεί μια δραστηριότητα στην οποία ο εγκόσμιος άνθρωπος δεν αποδίδει καμία αξία, η οποία δεν αξίζει τον κόπο κατά τη γνώμη του, και ωστόσο είναι τόσο πάρα πολύ απαραίτητη. . .  κάτι το οποίο όμως μπορεί να καταλάβει μόνο εκείνος ο άνθρωπος που κατέχει τη σχετική γνώση και που ξέρει τι είναι το πιο σημαντικό σε τελική ανάλυση. Αφού ακόμα και αν αποκτήσει ο εγκόσμιος άνθρωπος δόξα και τιμή, ακόμα και αν αποκτήσει άφθονα γήινα αγαθά. . .  όλα αυτά θα χαθούν τη στιγμή του θανάτου του. Τα πνευματικά αγαθά όμως, τα οποία μεταδίδετε στους ανθρώπους εσείς οι υπηρέτες Μου, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τον θάνατο των ανθρώπων, θα τους ακολουθήσουν στην αιωνιότητα και μαζί τους θα μπορούν να εργαστούν και θα είναι μακάριοι.

Η ζωή σας είναι τόσο σύντομη και ωστόσο είναι αποφασιστική για τη μοίρα σας στην αιωνιότητα. Οι άνθρωποι όμως βαδίζουν τυφλά μέσα από την επίγεια τους ζωή, δεν μπορούν και δεν θέλουν να δουν αυτό που όμως είναι τόσο ευδιάκριτο: ότι εκείνη δεν σας δόθηκε άσκοπα, ότι έχετε να εκπληρώσετε μια αποστολή και ότι πρέπει πάντα μόνο να ζητάτε διαφώτιση για το τι απαιτείται από εσάς. Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε πραγματικά να πιστέψετε ότι γεννηθήκατε μόνο για την επίγεια σας ζωή. Και στην περίπτωση που διαφωτίζεστε για αυτό, θα πρέπει να δεχθείτε τη διαφώτιση, παρόλο που δεν υπάρχει η δυνατότητα να σας αποδειχθεί αυτή η γνώση.

Πιστεύετε τόσα πολλά πράγματα για τα οποία δεν μπορείτε να προσκομίσετε αποδείξεις και σας φτάνει όταν σας διαβεβαιώσει ένας άνθρωπος ότι έτσι είναι. . .  Γιατί δεν δέχεστε και εκείνες τις γνώσεις που για σας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από το να ξέρετε για γήινα πράγματα; Για αυτό επομένως, υπηρέτες Μου, σας λέγεται ξανά και ξανά να διαδώσετε τις γνώσεις σας. Και αν πετύχετε να παρακινήσετε μόνο έναν εγκόσμιο άνθρωπο να τις δεχθεί, θα έχει ήδη επιτελεστεί το έργο σωτηρίας πάνω στην ψυχή του. Και θα φροντίσει και ο ίδιος να ενημερωθούν άλλοι για πνευματικά πράγματα που σχετίζονται με εκείνο το βασίλειο το οποίο πριν δεν ήθελε να αποδεχθεί.

Ξέρω όμως βέβαια πόσοι λίγοι άνθρωποι επιτρέπουν να επηρεαστούν από πνευματικές γνώσεις. Και ωστόσο αυτοί οι λίγοι είναι ήδη κέρδος για Εμένα, γιατί στο τέλος μιας γήινης περιόδου μπορώ να υπολογίσω μόνο με ένα μικρό ποίμνιο που θα στρέψει το βλέμμα του ψηλά. Αλλά μπορεί και οι εγκόσμιοι άνθρωποι να κερδιστούν ακόμα τότε που με έστω και μικρή γνώση κατά τον θάνατό τους εισέλθουν στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .  Θα τη θυμηθούν και θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι η ζωή τους δεν τελειώνει μετά τον θάνατό τους. . .  Θα τους φωνάζουν άνθρωποι στη Γη που λαμβάνουν και μεταδίδουν πνευματικά αγαθά. . .  Αφού σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να λυτρωθούν και στο άλλο βασίλειο εάν είναι καλή η θέλησή τους. . .  Αλλά θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να αποκτήσουν μικρές γνώσεις και θα σκεφτούν με μεγάλη μετάνοια τις ευκαιρίες που παρέλειψαν στη Γη.

Μην επιτρέπετε να σας αποτρέψουν από την πνευματική σας δουλειά, όσο κοπιαστική και αν σας φανεί αυτή. Θα σας παρέχω πάντα βοήθεια, θα οδηγώ τις σκέψεις σας, έτσι ώστε θα δίνετε στους ανθρώπους πάντα αυτά που έχουν ανάγκη. . .  ώστε ο λόγος Μου θα τους δίνει πάντα αυτά που απασχολεί τις σκέψεις τους, με αποτέλεσμα να αναγνωρίσουν φανερά την ενέργειά Μου. Και θα σας συνοδεύει διαρκώς η ευλογία Μου, αφού όποιος κάνει ολόψυχα αυτή την αμπερλουργική δουλειά, δεν θα την κάνει έτσι ώστε να μην έχει αποτέλεσμα. Αφού ο λόγος Μου είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου, η οποία εισρέει στον καθένα που θα τον λάβει πρόθυμα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8931                11-2-1965

Η μόνιμη φροντίδα της αγάπης του Θεού ανήκει στα πλάσματά Του. . .

Και σε όλα τα όντα που αποστάτησαν κάποτε από Εμένα ανήκει η φροντίδα της αγάπης Μου. Αφού παρόλο που η αποστασία από Μένα έγινε σε μια κατάσταση της πιο φωτεινής γνώσης. . .  τώρα βρίσκονται σε απόλυτο σκοτάδι. Δεν ξέρουν πια τίποτα για τα κάποτε ύψη τους, για το φως και τη δύναμή τους και για αυτό δεν θα μπορούσαν ποτέ να ελευθερωθούν από αυτό το σκοτάδι εάν δεν τους παρείχα βοήθεια.

Αλλά όλα αυτά τα όντα εκπήγασαν κάποτε από Εμένα και δεν μπορούν να σταματήσουν να υπάρχουν. Και για αυτό θέλω να τα οδηγήσω πάλι στην τελειότητα, παρόλο που απαιτούνται αιωνιότητες για αυτό. Αφού η αγάπη Μου για εκείνα δεν τελειώνει, παρόλο που συχνά Μου προβάλλουν αντίσταση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί δεν Με αναγνωρίζουν πια, γιατί έχασαν οποιαδήποτε γνώση της καταγωγής τους και γιατί ο κύριός τους είναι εκείνος που τα μπλέκει ανελέητα σε όλο και βαθύτερο σκοτάδι και από τον οποίο δεν μπορούν να αποδεσμευθούν χωρίς βοήθεια.

Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν βρίσκεται ο άνθρωπος στην αρχή της ενσάρκωσής του. . .  Αποκτά μάλιστα σιγά σιγά τη συνείδηση του εγώ του, δηλαδή αναγνωρίζει τον εαυτό του ως ανεξάρτητο ον. Ωστόσο τον περιβάλλει ακόμα το σκοτάδι και ο γήινος κόσμος, μέσα από τον οποίο πρέπει να περάσει, δεν είναι πολύ κατάλληλος να του χαρίσει ένα φως. Γιατί αυτό το φως πρέπει να προέλθει από το εσωτερικό του, ενώ ο ίδιος δεν έχει κανένα φως, αφού το απόρριψε κάποτε. Για αυτό το λόγο η απέραντη αγάπη Μου του έκανε ένα δώρο για το χρόνο του ως άνθρωπος, βάζοντας μια μικρή σπιθίτσα του εαυτού της μέσα στην ανθρώπινη καρδιά, η οποία μπορεί να αναφθεί εάν ο άνθρωπος είναι πρόθυμος για αυτό. Μόνο αυτή η σπιθίτσα της αγάπης σημαίνει την πραγματική ζωή. Και όσο δεν φουντώνει μέσα στην ανθρώπινη καρδιά, ο άνθρωπος είναι νεκρός στο πνεύμα, παρόλο που ζει μια επίγεια ζωή.

Όλες οι προσπάθειές Μου αποσκοπούν μόνο στο να βοηθήσω τους ανθρώπους να αποκτήσουν αυτή τη ζωή, την οποία εγκατέλειψαν κάποτε εθελοντικά. Αλλά δεν θα ησυχάσω ώσπου να έχω πετύχει το στόχο Μου. . .  Και τώρα σας δίνω ένα δεύτερο φως. . .  Αφού σας αποκαλύπτομαι. . .  Αυτά που δεν μπορείτε να ξέρετε από μόνοι σας, αυτά που ούτε μπορεί να σας διοχετεύσει από έξω κανένας άνθρωπος, αυτά σας μεταδίδονται πάλι ως δώρο: Σας ανάβω ένα φως, προκειμένου να ξέρετε για την αρχική σας κατάσταση και να μην κρατηθείτε εντελώς αιχμάλωτοι από το σκοτάδι. . .

Αυτό το φως μεν εξαρτάται από το να κάνετε οι ίδιοι τον σπινθήρα της αγάπης μέσα σας να φουντώσει. . .  προκειμένου να είστε τότε ικανοί να παραλάβετε και τις απευθείας αποκαλύψεις Μου. Αφού δεν θα πρέπει να περάσετε από την επίγεια σας ζωή χωρίς μια μικρή γνώση, θα πρέπει να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να επιδιώκετε πάντα μόνο να φτάσετε σε Μένα και επομένως στο στόχο σας. Το ζήτημα είναι μονάχα να ξεφύγετε από το σκοτάδι, να θέλετε να ξεφύγετε από εκείνον που θέλει να σας κρατήσει μέσα στο  σκοτάδι. . .  Τότε όμως η βοήθειά Μου θα σας είναι εντελώς αισθητή, τότε θα φροντίσω τον καθένα με εύσπλαχνη αγάπη. Αφού αν θέλω να απομακρύνω τον άνθρωπο από εκείνον, θα στραφεί σε Μένα και θα τον πιάσω και δεν θα τον αφήσω ποτέ πια να φύγει μακριά Μου.

Και θα τον διδάξω ότι βρίσκονται μέσα του όλες οι ικανότητες, οι οποίες ήταν μόνο θαμμένες, και ότι μπορεί να κάνει όλες αυτές τις ικανότητες να εμφανιστούν ξανά και ότι είναι κατά πολύ περισσότερο από ό,τι μόνο δημιουργημένος άνθρωπος. . .  ότι είναι ένα ον που εκπήγασε από την αγάπη Μου, το οποίο ήταν τέλειο και το οποίο οφείλει να ανακτήσει την τελειότητα. Και δεν θα ησυχάσω ώσπου να έχω πετύχει το στόχο, δηλαδή να διαμορφώσω τα «πλάσματα» σε «παιδιά», ακόμα και αν πρέπει ξανά και ξανά να κάνω τα όντα να περάσουν μέσα από τη δημιουργία εάν Μου αντιταχθούν. . .  κάποτε βέβαια θα είναι τέλεια, όπως είναι τέλειος ο Πατέρας τους στον ουρανό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8932                12-2-1965

Η φροντίδα της αγάπης του Θεού ανήκει στα πλάσματά Του. . .

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη διαμορφωτική Μου θέληση, τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει τη δημιουργική Μου δύναμη. . .  εσαεί θα δημιουργώ και θα διαμορφώνω, εσαεί θα βγάζω [από τον Εαυτό Μου· σ.τ.μ.] νέα δημιουργήματα. Γιατί αυτό Μου προκαλεί μακαριότητα και γιατί η δύναμή Μου δεν μειώνεται ποτέ στην αιωνιότητα, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να είναι δραστήρια. Αφού εσείς οι άνθρωποι εξακολουθείτε να είστε δεσμευμένοι από το νόμο του χρόνου και του χώρου, δεν θα συλλάβετε ολόκληρη τη σημασία αυτού. Αφού ένα ον που είναι πάντα δραστήριο, που δεν σταματά να δημιουργεί, πρέπει, ανάλογα με την αντίληψή σας, να φτάσει κάποτε στο τέλος του. Αλλά η ιδέα του χρόνου αποκλείται εντελώς, κάτι που θα καταλάβετε κάποτε και εσείς.

Γεμίζω ολόκληρο το άπειρο με δημιουργήματα, εν μέρει πνευματικής, εν μέρει υλικής φύσης. Και όλα αυτά τα δημιουργήματα έχουν το σκοπό τους, δηλαδή να χαρίζουν ευτυχία στον κόσμο των πνευμάτων Μου και να συμβάλουν στο να αυξάνεται συνέχεια η αγάπη τους. . .  καθώς όμως χρησιμεύουν επίσης συνέχεια στη λύτρωση των πλασμάτων που αποστάτησαν από Εμένα, ο τεράστιος αριθμός των οποίων είναι επίσης η αιτία για το γεγονός ότι τέτοια δημιουργήματα θα υπάρχουν ακόμα για αιωνιότητες. . .

Αλλά αφού το κάθε δημιούργημα είναι πάντα μόνο η εκδήλωση της ατελείωτης αγάπης Μου, αφού οποιαδήποτε εκδήλωση δύναμης είναι κατά βάθος η ακτινοβολία της αρχέγονης ουσίας Μου και εκτός από Μένα δεν υπάρχει καμία δημιουργική δύναμη. . .  αφού η δύναμη του κάποτε φωτεινού πνεύματός Μου τσακίστηκε οριστικά από τον Ιησού Χριστό. . .  δεν θα υπάρχει ποτέ ξανά ένα τέλος των δημιουργημάτων Μου, όσον αφορά την πνευματική τους ύπαρξη. Αφού οι γήινοι κόσμοι μπορούν μεν να σταματήσουν να υπάρχουν, δηλαδή να μετατρέπονται μέσα στον εαυτό τους, τότε που θα έχει εκπληρωθεί ο σκοπός τους, ο οποίος είναι να βοηθήσουν τις ψυχές να τελειοποιηθούν. Τότε όμως η δύναμη αγάπης που είχε ακτινοβοληθεί για αυτό μόνο θα μεταμορφωθεί. Γιατί δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει και θα έχει πάλι ένα διαφορετικό προορισμό.

Αλλά η διαμορφωτική Μου θέληση είναι ανεξάντλητη και Με κάνει μακάριο σε απερίγραπτο βαθμό. . .  γιατί Με ωθεί σε αυτό [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν είναι σαφές σε τι αφορά το «αυτό»· σ.τ.μ.] ξανά και ξανά η αγάπη. . .  η αρχέγονη Φύση Μου. . .  η οποία είναι απεριόριστη. Τώρα θα καταλάβετε γιατί δημιούργησα όντα για τον Εαυτό Μου. . .  θα καταλάβετε ότι επιθυμούσα τέτοια, γιατί ήθελα να μοιράζω αυτή την ευτυχία μαζί τους, γιατί ένιωθα την ώθηση να χαρίζω επίσης ευτυχία σε αφάνταστο βαθμό σε όντα που θα ήταν διαμορφωμένα ίδια με τον Εαυτό Μου. Ήθελα να τους δώσω επίσης τη δύναμη να είναι ικανά να δημιουργούν και να διαμορφώνουν και μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη σύμφωνα με τη δική τους θέληση.

Και όλα τα όντα Μου έπρεπε να είναι ελεύθερα, δεν έπρεπε να είναι δεσμευμένα από το θέλημά Μου, αλλά τα τοποθέτησα ελεύθερα εκτός του Εαυτού Μου, έτσι ώστε μπορούσαν να δρουν μεμονωμένα από Εμένα και με την ελεύθερη βούλησή τους. . .  Και αυτή η βούλησή τους συμφωνούσε με τη δική Μου, με αποτέλεσμα να περάσει ένα πάρα πολύ μακάριο χρονικό διάστημα μέχρι τότε που ένα μέρος των όντων αποστάτησαν. . .  Η αποστασία τους ήταν μόνο το αποτέλεσμα της απόρριψης της δύναμης αγάπης Μου, η οποία δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει την πτώση στα βάθη. Αφού χωρίς την εισροή της δύναμης αγάπης το ον πρέπει αναπόφευκτα να σκληρύνει, γιατί η δύναμη αγάπη δίνει στα πάντα τη ζωή. Χωρίς τη δύναμη αγάπης όμως το ον καταλήγει στην κατάσταση του θανάτου. . .

Αφού αμέτρητα όντα έπεσαν και αμέτρητα όντα παρέμειναν μαζί Μου, η σωτηρία αυτών των πεσμένων όντων δίνει αφορμή για δημιουργική δραστηριότητα, η οποία εκτελείται σύμφωνα με το θέλημά Μου τόσο από Μένα όσο και από τα όντα που παρέμειναν μαζί Μου, η οποία μας κάνει ευτυχισμένα παρ’όλα αυτά και η οποία θα μας κάνει ευτυχισμένα ακόμα για ατελείωτα χρονικά διαστήματα. Αφού το ζήτημα είναι ένας μεγάλος στόχος: η επίτευξη της υιότητας του Θεού στη Γη, την οποία λαχταρώ από την αρχή, και για αυτό δεν εμπόδισα την πτώση στα βάθη. . .  κάτι που θα μπορούσα βέβαια να κάνω. Τότε όμως θα είχα κάνει ανελεύθερη τη βούληση των όντων. . .

Και έτσι πρέπει να μάθετε να θεωρήσετε αυτή την πτώση στα βάθη ένα αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των όντων, την οποία δεν αρνήθηκα όμως σε κανένα από τα δημιουργημένα όντα Μου, αλλιώς δεν θα είχε εκπηγάσει τέλειο από τον Εαυτό Μου. . .  Αλλά το ότι η ατελείωτη αγάπη Μου δεν εγκαταλείπει κανένα από αυτά τα πεσμένα όντα πρέπει να σας είναι κατανοητό. Αφού δεν υπάρχει τίποτα σε ολόκληρο το σύμπαν που να μην ήταν έργο της αγάπης Μου. . .  άρα τίποτα δεν μπορεί να χαθεί ή να παραμένει αιώνια μέσα στο σκοτάδι. Αφού η αγάπη είναι ισχυρότερη από το μίσος και η αγάπη όλων των φωτεινών όντων Μου θα ήταν ήδη αρκετή για να κερδίσει τη νίκη επί του σκότους. . .  Εγώ ο Ίδιος όμως ακολουθώ το κάθε ον Μου μέχρι τα βάθη και θα πετύχω βέβαια κάποτε την άνοδό τους στα ύψη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8934                14-2-1965

Ασταμάτητη παραλαβή του λόγου. . .

Δεν είναι δυνατό για εσάς τους ανθρώπους να βγάλετε μια καθαρά πνευματική εξήγηση από το λόγο Μου που σας απευθύνω, αφού η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων κατά την τωρινή εποχή εμποδίζει αυτό, ακόμα και τότε που πασχίζετε να ζείτε εντελώς σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Αλλά αυτό που είναι κρυμμένο στο βάθος του λόγου Μου δεν μπορείτε να το συλλάβετε· ούτε θα μπορούσατε να το εκφράσετε με λόγια, ακόμα και αν διεισύσετε στην πιο βαθιά σημασία του λόγου Μου [σε αυτό το μέρος της φράσης χρησιμοποιείται η υποτακτική αντί για υποθετική και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]. Αφού κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν πια ανοιχτός σε αυτό, γιατί βρίσκεστε πολύ κοντά στο τέλος και γιατί η πνευματική σας κατάσταση έχει σκοτεινιάσει αρκετά, με αποτέλεσμα ακόμα και οι δικοί Μου να μην μπορούν πια να διαλύσουν αυτό το σκοτάδι.

Τώρα όμως. . .  ακριβώς λόγω του αναμενόμενου τέλους. . .  οι αποκαλύψεις Μου έχουν δοθεί στους ανθρώπους απροκάλυπτα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να παρευμηνευθεί ο λόγος Μου. Αφού οι άνθρωποι χρειάζονται τώρα μια εντελώς ξεκάθαρη περιγραφή τόσο της Φύσης Μου όσο και όλων των ερχόμενων γεγονότων. Για αυτό πρέπει να λάβουν γνώση όλων των συσχετισμών, της αιτίας και της σημασίας της ύπαρξής τους και της αποστολής του θείου Λυτρωτή. Διότι αντιμετωπίζουν την απόφασή τους και μια καλυμμένη περιγραφή δεν θα μπορούσε να τους επιφέρει ευλογία. . .

Για αυτό μπορείτε και πρέπει να πάρετε τις αποκαλύψεις από πάνω κατά λέξη και η αλήθειά τους θα αποδειχθεί σύντομα, αφού το τέλος δεν μπορεί να αναβληθεί. Και αυτού του τέλους θα προηγηθούν γεγονότα τα οποία ανακοίνωνα στους ανθρώπους ξανά και ξανά. Και θα προειδοποιώ και θα νουθετώ τους ανθρώπους μέχρι το τέλος. . .

Το τέλος όμως είναι κοντά, πρέπει να το πιστέψετε αυτό, αφού δεν μπορεί να σας προσκομιστεί καμία απόδειξη για χάρη του εαυτού σας. Αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο σάς ενημερώνω για το προηγούμενο φυσικό συμβάν, το οποίο θα πρέπει να δείξει σε όλους σας ποια ώρα έχει σημάνει το παγκόσμιο ρολόι. Και ευλογημένος θα είναι εκείνος στον οποίο αυτό το φυσικό συμβάν θα δώσει την ώθηση να παραδοθεί σε Μένα και στη χάρη Μου. . .  Αφού αυτός θα έχει σωθεί για το χρόνο και για την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8935                15-2-1965

Κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάσει τη βούληση των ανθρώπων. .

Κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάσει τη βούληση των ανθρώπων. . .  Για αυτό επομένως πρέπει να εναπόκειται σε αυτούς αν και πώς θα εκμεταλλευθούν το λόγο που τους μεταδίδεται από πάνω. Πρέπει να έχουν την ελευθερία να τον απορρίψουν, παρόλο που σε αυτή την περίπτωση χάνουν από δική τους απερισκεψία μια χάρη μέγιστης αξίας. Αλλά ακριβώς η ελεύθερη βούλησή τους είναι το σημαντικό, αφού μόνο τότε που θα τον ομολογήσει η ελεύθερη βούλησή τους θα τους παράσχεται και η δύναμη με την οποία ευλόγησα το λόγο Μου. Μόνο τότε θα είναι πρόθυμοι να Μου επιτρέψουν πάλι να τους ακτινοβολώ. Αφού παρόλο που εκείνος τους μεταδίδεται έμμεσα, λαμβάνουν ωστόσο την ακτίνα φωτός από Εμένα. Αυτή εισέρχεται μέσα στις καρδιές τους και θα έχει αποτέλεσμα πάνω τους.

Για αυτό πρέπει πάντα να εφιστάτε την προσοχή των συνανθρώπων στο γεγονός ότι έχετε έρθει σε επαφή μαζί Μου, ότι έχετε τη μεγάλη χάρη να λαμβάνετε το λόγο Μου από πάνω, τον οποίο οφείλετε να μεταδώσετε και στους συνανθρώπους σας. Και θα διαπιστώσετε ότι η πλειοψηφία θα σας απορρίψει. . .  Όπου όμως ένας σπόρος πέσει σε καλό έδαφος, το κέρδος Μου θα είναι μεγάλο, αφού αυτούς θα τους έχω κερδίσει για την αιωνιότητα. . .  Αλλά θα πρέπει ξανά και ξανά να αναφέρετε και να διαφωτίζετε τους συνανθρώπους για το ότι μόνο μια ζωή με αγάπη καταφέρνει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή εκδηλώνομαι ο Ίδιος σε έναν άνθρωπο, ότι του μιλάω και τον διδάσκω και ότι μπορεί να συμμετάσχει σε αυτά τα δασκαλέματα ο κάθε άνθρωπος εάν το θέλει. . .

Δεν πρέπει όμως να εξαναγκαστεί, γιατί η ελεύθερη βούλησή του θα πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θα επιτρέψει πρόσβαση στο ρεύμα της χάρης από πάνω. Ως εκ τούτου πρέπει να θεωρείται εξαναγκασμός κάθε εκκλησιαστική εντολή στην οποία πρέπει να υποκύψουν οι άνθρωποι εάν δεν θέλουν να διαπράξουν «αμαρτία». . .  Με πλήρη ελευθερία βούλησης θα πρέπει να κάνετε αυτά που απαιτούνται από εσάς, τότε θα είναι σωστά μπροστά στα μάτια Μου. . .  Αφού Μου είναι γνωσή κάθε σκέψη, κάθε κατεύθυνση της ανθρώπινης βούλησης. Και ανταποκρίνομαι ήδη στην παραμικρή βούληση που είναι στραμμένη σε Μένα και γεμίζω τον άνθρωπο δύναμη για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τη βούλησή του.

Εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε επίγνωση του πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η ελεύθερη βούληση στη ζωή σας. Εάν όμως μπορούσατε να το εκτιμήσετε αυτό, ότι δηλαδή η βούλησή σας είναι το πιο σημαντικό, ότι πρέπει να τη στρέψετε προς Εμένα για να πετύχετε το στόχο σας, τότε πράγματι θα αποδεσμευόσασταν με τη βούλησή σας από τον αντίπαλό Μου και θα βιαζόσασταν να φτάσετε μονάχα σε Μένα, ο Οποίος σας υπόσχομαι μια μακάρια ζωή στην αιωνιότητα. . .  Και ωστόσο πρέπει να αλλάξετε τη βούλησή σας από μόνοι σας, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επηρεαστείτε να το κάνετε αυτό. Αφού και ο αντίπαλός Μου έχει το δικαίωμα να παλέψει για τη βούλησή σας. Και δεν μπορώ να σας προστατεύω από το να προσπαθήσει να σας μεταδώσει τη δική του βούληση. Αλλά μπορώ να σας συμπαρασταθώ αμέσως εάν μόνο θέλετε να αποδεσμευθείτε από εκείνον. Αφού αυτό Μου δίνει το δικαίωμα να επενεργήσω πάνω σας μέσω των σκέψεών σας και να οδηγήσω αυτές τις σκέψεις σας σε Μένα.

Για αυτή την ελεύθερη βούλησή σας αγωνίζομαι ακριβώς όπως και ο αντίπαλός Μου. Αλλά κατά την εποχή του τέλους αυτός σημειώνει κατά πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες. Ωστόσο, θα του αρπάξω πάλι και τους δικούς του οπαδούς τότε που θα φυλακιστεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά εσείς τους οποίους μπορώ ακόμα να κερδίσω πριν το τέλος θα γλιτώσετε από αυτή την τρομερή μοίρα μιας εκ νέου φυλάκισης. Και μονάχα αυτό θέλω ακόμα να πετύχω, δηλαδή να δεχθείτε όλοι τη χάρη του λόγου Μου που σας απευθύνεται από πάνω, να μπορώ να σας μιλήσω ο Ίδιος, με αποτέλεσμα να πάρετε εγγυημένα το δρόμο προς τα ύψη, πάνω στον οποίο μπορούν να βαδίζουν όλοι όσοι Μου χαρίζουν τη βούλησή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8937                17-2-1965

Μονάχα ο Θεός ξέρει ποιες ουσίες ανήκουν σε ποιο αρχέγονο πνεύμα. . .

Το ότι απομακρυνθύκατε κάποτε εθελοντικά από Εμένα δεν μπορούσε να μην έχει αποτελέσματα πάνω σας. Αφού το ότι ήσασταν κοντά Μου σας εγγυώταν και τη ζωή, ενώ μετά καταλήξατε στην κατάσταση του θανάτου. Και η ζωή θα μπορούσε να υπάρχει μόνο όσο σας πλημμύριζε η ακτίνα της αγάπης Μου, την οποία όμως απορρίψατε και έτσι στερήσατε μόνοι σας από τον εαυτό σας τη ζωή. Κόψατε επομένως με την ελευθερία της θέλησής σας κάθε σχέση μαζί Μου. Και αυτό που τοποθέτησε τον εαυτό του εκτός του Εαυτού Μου, αυτό που βγήκε εκτός της αιώνιας τάξης Μου, αυτό έχασε τη ζωή του. Αφού μόνο η ακτινοβολία δύναμής Μου εγγυάται μια ζωή. Εάν εκείνη δεν μπορεί πια να αγγίξει το ον, αυτό δίνει στον εαυτό του τον θάνατο, δηλαδή η ουσία του σκληραίνει, με αποτέλεσμα το ον να γίνει εντελώς άψυχο. . .

Έτσι πρέπει στην ουσία να καταλάβει κανείς την πτώση στα βάθη. Αφού επειδή το ον έχασε οποιαδήποτε συνείδηση του εγώ, επειδή η αγάπη Μου το διέλυσε και χρησιμοποίησε για κάθε είδους δημιουργήματα τη δύναμη που είχε κάποτε ακτινοβοληθεί από Εμένα. . .  επειδή το αρχικά οντώδες πνευματικό διαλύθηκε σε αμέτρητα μικρά σωματίδια. . .  όλες αυτές οι οντότητες υπήρχαν μόνο καθ’όσον ήξερα μονάχα Εγώ ποια σωματίδια ανήκουν πάλι στο πεσμένο αρχέγονο πνεύμα και καθ’όσον μονάχα Εγώ κάνω το ον να βαδίσει στη Γη ως άνθρωπος, ο οποίος περιέχει μέσα του ως ψυχή το πεσμένο αρχέγονο πνεύμα.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ότι δηλαδή υπάρχει μέσα σας το φωτεινό πνεύμα που ακτινοβολήθηκε αρχικά από Εμένα, το οποίο όμως βρισκόταν μέσα στον θάνατο για αιωνιότητες και το οποίο ωστόσο περιέχει κάποτε μέσα του όλες τις ουσίες. Μόνο που στην αρχή της ενσάρκωσής του ως άνθρωπος βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι, δεν έχει καθόλου γνώση, έχει όμως τη δυνατότητα να την ανακτήσει εάν το θέλει. . .  Και όλα τα γήινα δημιουργήματα είναι τα ίδια. . .  πνευματικά όντα που έπεσαν θύματα του θανάτου, τα οποία, θρυμματισμένα, αποτελούν ακριβώς εκείνα τα δημιουργήματα που γεμίζουν ολόκληρο το σύμπαν.

Και ξέρω για τα πάντα, για το βαθμό της ανάπτυξης τον οποίο έχουν πετύχει εκείνες οι ουσίες. Τίποτα δεν Μου είναι άγνωστο, και τακτοποιώ πάλι όλες τις ουσίες έτσι ώστε τελικά κάθε πεσμένο αρχέγονο πνεύμα θα ανακτήσει τη ζωή του, ώστε να λάβει και τη συνείδηση του εγώ, με αποτέλεσμα να μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως ον που κάποτε εκπήγασε από Εμένα. . .  Απαιτείται για αυτό όμως να πασχίζει ο άνθρωπος να ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου, να αναμετατρέψει τον εαυτό του πάλι σε αγάπη. Γιατί μόνο τότε, μέσω της ακτινοβολίας αγάπης Μου, θα ανακτήσει τη γνώση την οποία εγκατέλειψε κάποτε εθελοντικά. Απαιτείται να εξελίξει ξανά μέσα του όλα τα θεϊκά χαρακτηριστικά, να αποκτήσει πάλι την τελειότητα, την οποία είχε κάποτε ως θεϊκό δώρο. Τότε ο άνθρωπος θα έχει κατορθώσει με την ελεύθερη βούλησή του αυτό που ο Ίδιος δεν μπορούσα να «δημιουργήσω» για τον Εαυτό Μου: Θα έχει μετασχηματίσει τον εαυτό του από ένα «έργο της αγάπης Μου» σε «παιδί Μου». . .

Και αυτή η «ανάπτυξη σε παιδιά» ήταν και ο λόγος γιατί δεν εμπόδισα τα όντα να αποστατήσουν προς τα βάθη, γιατί άφησα ελεύθερη τη βούλησή τους όταν αυτή στράφηκε εναντίον Μου. Μόνο που έπρεπε να πληρώσουν για αυτή την αποστασία από Μένα με ανείπωτη δυστυχία και ανείπωτα βάσανα. Αφού η αμαρτία ενώπιόν Μου ήταν η απόρριψη της δύναμης αγάπης Μου, χωρίς την οποία το ον δεν μπορούσε να υπάρχει και επομένως έγινε δυστυχισμένο. Το γεγονός ότι ευσπλαχνιζόμουν παρ’όλα αυτά το πνευματικό και ότι του δημιούργησα δυνατότητες για να μπορέσει να διανύσει την πορεία προς τα ύψη προκύπτει από την απεριόριστη αγάπη Μου, η οποία ανήκει σε όλα τα όντα τα οποία έβγαλε κάποτε [εκτός του Εαυτού Μου· σ.τ.μ] το θέλημά Μου. Και είναι βέβαιο ότι αυτή η αγάπη θα πετύχει κάποτε το στόχο, αφού τίποτα δεν μπορεί να προβάλλει αιώνια αντίσταση στην αγάπη Μου. . .  πρέπει να της παραδοθεί κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8938                19-2-1965

Από την υποταγή της βούλησης προκύπτει η σωστή σκέψη. . .

Η προθυμία σας να Με υπηρετήσετε σας απελευθερώνει από κάθε ευθύνη, αφού αυτά που κάνετε τώρα είναι θέλημά Μου, όσον αφορά την αμπελουργική δουλειά, καθ’όσον επιχειρήσετε κάτι για να υπηρετήσετε τη διάδοση του λόγου Μου. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ένα πράγμα, ότι δηλαδή αναλάβατε μόνοι σας αυτή τη δουλειά, ότι την κάνατε καθήκον της ζωής σας και ότι επομένως οδηγώ όλα τα βήματα και τις σκέψεις σας έτσι όπως να είναι σωστά. Και ως αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι δράτε λάθος. Αφού όλα όσα κάνετε για Εμένα και για το βασίλειό Μου θα φέρνουν ευλογία, παρόλο που μερικές φορές σας φαίνεται πώς τα πράγματα είναι αντίθετα.

Μόνο θεωρείτε πάντα τον εαυτό σας εργαλεία Μου, τα οποία θα χρησιμοποιώ πάντα εκεί όπου θα είναι σκόπιμα και τα οποία δεν κάνουν τίποτα από μόνα τους, αλλά μπορούν να εκτελούν πάντα μόνο αυτά για τα οποία τους καθορίζει το χέρι του Δασκάλου. Αφού Εγώ ελέγχω βέβαια τα πάντα, παρόλο που κατέχετε μια ελεύθερη θέληση, την οποία δεν θα αγγίξω, αλλά αυτή η θέλησή σας ανήκει ήδη σε Μένα. Και άρα μπορώ να τη χρησιμοποιώ σύμφωνα με το θέλημά Μου. Δεν θα μπορείτε ποτέ να δράσετε διαφορετικά από ό,τι σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Οτιδήποτε και αν επιχειρήσετε, οι σκέψεις σας θα οδηγούνται από Εμένα, αφού η δική σας σκέψη αποκλείεται μόλις Μου έχετε παραδοθεί για να μπορώ να σας οδηγήσω και να σας κατευθύνω.

Και η υποχρέωση να διαδώσετε την αλήθεια θα σας πλησιάζει όλο και περισσότερο. . .  Αφού το τέλος το απαιτεί αυτό και λιγοστεύει ο χρόνος που σας απομένει ακόμα. Και θα πρέπει να γίνουν ακόμα τεράστια βήματα για να ανοιχθούν οι ανθρώπινες καρδιές για την αλήθεια. . .  Σας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά πάντα στέκομαι πίσω σας ως ο Δάσκαλός σας και σας αναθέτω τη δουλειά. . .  παρόλο που φαίνεται πού και πού ότι είναι άβατοι οι δρόμου τους οποίους θα πρέπει να πάρετε. . .

Βρίσκω ξανά και ξανά μια αφορμή για να διοχετεύσω την αλήθεια και σε εκείνους που θέλω ακόμα να πιάσω. Ωστόσο, είναι πολύ μικρή η ομάδα εκείνων τους οποίους μπορώ ακόμα να κερδίσω για τον Εαυτό Μου, αλλά αυτοί υπάρχουν σε όλα τα στρώματα. . .  παντού βρίσκονται μεμονωμένοι τους οποίους θα συγκαταλέξω μεταξύ του μικρού ποιμνίου, οι οποίοι είναι βαθιά εντυπωσιασμένοι από την αλήθεια και θέλουν να ξεφύγουν από την πλάνη. Ως εκ τούτου να Μου επιτρέπετε πάντα μόνο να σας οδηγώ και μην φοβάστε ότι η ηγεσία θα μπορούσε να είναι της αντίθετης πλευράς. Αφού επειδή κατέχω ήδη τη βούλησή σας, ο αντίπαλός Μου δεν μπορεί πια να επενεργήσει πάνω σας. . .  Αφού οι ίδιοι του αφαιρέσατε τη δύναμη πάνω σας, αφιερωθήκατε σε Μένα, και πράγματι θα δρατε έτσι όπως είναι δικό Μου θέλημα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8940                21-2-1965

Ο «ηχηρός» λόγος προστατεύει από την πλάνη;. . .

Ο ηχηρός λόγος είναι το σημάδι του πιο στενού δεσμού μαζί Μου, ο οποίος [λόγος· σ.τ.μ.] σας δίνει και την εγγύηση για την αλήθεια όσων μπορείτε να λάβετε. Σας μιλάω τότε έτσι ώστε να αντιληφθείτε τις σκέψεις σαν να είχα προφέρει τα λόγια ξεκάθαρα. Αλλά δεν πρόκειται να ακούσουν αυτή τη φωνή Μου τα σωματικά σας αυτιά, αλλά αυτή ηχεί μέσα στην καρδιά σας και σας χαρίζει μεγάλη ευδαιμονία. Είναι επίσης ένα σημάδι ασυνήθιστης ψυχικής ωριμότητας, η οποία κάνει τον άνθρωπο ικανό να λάβει τις πιο βαθιές σοφίες από Εμένα. Ως αποτέλεσμα όλα όσα σας μεταδίδουν ένα φως, όλα όσα σας χαρίζουν φωτεινότητα του πνεύματός σας, όλα όσα μεταδίδονται σε έναν δέκτη σαν υπαγόρευση, πρέπει να θεωρούνται απευθείας εκδηλώσεις από την πλευρά Μου. Γιατί ο άνθρωπος τα ακούει τότε που τα σημειώνει. Μόνο που ο βαθμός του δέκτη μπορεί να είναι διαφορετικός, κάτι το οποίο καθορίζει το βάθος της σοφίας όσων λαμβάνει [το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν μας λέει σε τι αφορά η λέξη «βαθμός»· σ.τ.μ.].

Ένα πράγμα όμως πρέπει να τονιστεί, ότι δηλαδή το μυαλό του κάθε δέκτη μπορεί να πάρει δικό τους δρόμους και ότι, εξαιτίας της ελεύθερης βούλησής του, δεν πρέπει να εξαναγκαστεί. . .  Και το καθοριστικό είναι ότι μπορεί ο άνθρωπος να σφάλει όταν δεν απενεργοποιείται το μυαλό του. Αφού και ο αντίπαλός Μου προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του και δεν μπορώ να τον εμποδίσω όταν προσπαθήσει να εκδηλωθεί μέσω του μυαλού του. . .  Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να αμυνθεί εναντίον του παρακαλώντας Με πάντα να τον προστατεύω από οποιαδήποτε πλάνη.

Και έτσι υπάρχει και η δυνατότητα να παρέμβει ο αντίπαλος ψιθυρίζοντάς του ο ίδιος ερωτήσεις, στις οποίες απαντά τότε επίσης ο ίδιος με τον ίδιο τρόπο, έτσι ώστε θα του [= στον άνθρωπο· σ.τ.μ.] ηχήσει επίσης μια φωνή, η οποία όμως θα τον αγγίξει δυσάρεστα, το οποίο θα αποδίδει πάντα σε μια καθαρά σωματική κατάσταση. Εσείς οι άνθρωποι όμως θα αισθανθείτε μια δυσαρέσκεια επίσης όταν διαβάσετε τέτοια μηνύματα. Και αν την προσέξετε και Με παρακαλέσετε ολόψυχα για διαφώτιση θα τα καταλάβετε ως πλάνη.

Αφού θα πρέπει να ελέγχετε τα πάντα και να αναλογίζεστε πάντα ότι δεν μπορώ να εξαναγκάσω τη βούληση του ανθρώπου, όσο κοντά και να είναι (ήταν) αυτός σε Μένα και παρόλο που μπορούσα (μπορώ) να συνεχίσω να του παρέχω τα πνευματικά δώρα Μου. Αλλά όποιος τα διαβάζει επιπόλαια, θα καταλήξει στην ίδια σκέψη και ο Σατανάς θα έχει ήδη νικήσει. Αφού είναι πάντα η πρόθεσή του να μπερδεύει τις ανθρώπινες καρδιές. . .  Δεν θα μπορούσα να του επισημάνω το λάθος του ούτε μετά, αφού το μυαλό του ασχολούνταν τότε ακόμα περισσότερο με μια ερώτηση, στην οποία του είχε απαντήσει ο αντίπαλός Μου εντελώς σύμφωνα με τη βούλησή του [= του ανθρώπου· σ.τ.μ.]. Αφού τονίζω ξανά και ξανά ότι δεν επενεργώ πάνω σε έναν άνθρωπο παρά τη βούλησή του. . .  Μονάχα η βούλησή του είναι αποφασιστική, η οποία θα μπορούσε επίσης να στραφεί εντελώς σε Μένα, με αποτέλεσμα να του είχε πράγματι μεταδοθεί η καθαρή αλήθεια. [Μπορεί και η αναφορά είναι εδώ στον Jakob Lorber (Ιάκωμπ Λόρμπερ)· σ.τ.μ.]

Και έτσι το θέμα δεν είναι ότι ένας άνθρωπος είναι προστατευμένος από οποιαδήποτε πλάνη μέσω του ηχηρού λόγου, αλλά μονάχα αν τη στιγμή της παραλαβής άκουσε όντως το «λόγο Μου». Διότι και ο αντίπαλός Μου μπορεί να εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά τότε η φωνή του ακούγεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ανθρώπου. Και για αυτό αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, την οποία απέδωσε στη σωματική του κατάσταση [και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο είναι αμφίβολο ποιο είναι το υποκείμενο αυτής της φράσης· πιθανώς πρόκειται για τον Jakob Lorber· σ.τ.μ.].  Κανένας άνθρωπος δεν εξαιρείται από τέτοιους πειρασμούς του αντιπάλου, ιδιαίτερα τότε που δεν προηγήθηκε η παράκληση για προστασία από την πλάνη, η οποία Μου δίνει το δικαίωμα να τον διώξω.

Και ακριβώς σε ό,τι αφορά τη Φύση Μου θέλει να ρίξει εσάς τους ανθρώπους σε σύγχυση. Αφού η πρόθεσή του είναι να μην Με αναγνωρίσετε καλά καλά, προκειμένου να μην σας χάσει σε Μένα. . .  Και ακριβώς τη Φύση Μου προσπαθώ να σας την εξηγώ ξανά και ξανά μέσω θεϊκών αποκαλύψεων. Γιατί κάθε αναλήθεια σας εμποδίζει να επιδιώξετε να φτάσετε κοντά Μου, να Μου χαρίσετε ολόκληρη την αγάπη σας. Και η άποψή σας ότι ένας δέκτης του ηχηρού λόγου πρέπει να είναι χωρίς κάθε πλάνη τού έδωσε το καλύτερο θεμέλιο. . .  και ωστόσο συμπεράνετε λάθος. Και αν δεν πιστεύετε τις διοθρώσεις Μου ούτε τώρα, θα συνεχίσετε να βαδίζετε μέσα στην πλάνη. Αφού σας ενημέρωσα ξανά για το πιο σημαντικό πρόβλημα: για τη δημιουργία σας με ύψιστη τελειότητα, και μπορείτε από αυτό να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας, τα οποία με τη βοήθειά Μου θα σας ικανοποιήσουν βέβαια. . .

Και σκεφτείτε ότι και ο Ιωάννης, η φωνή βοώντας εν τη ερήμω, ήταν ένα υψηλό φωτεινό πνεύμα που είχε κατεβεί στη Γη. . .  ότι και αυτός ήταν ελεύθερος όσον αφορά τη σκέψη του. . .  ότι δεν καθόρισα ούτε αυτόν να σκέφτεται το σωστό. . .  ότι και αυτόν τον έβαλε σε πειρασμό ο αντίπαλός Μου, ο οποίος του ψιθύρισε αμφιβολίες για Εμένα και τη Φύση Μου, και για την αποστολή Μου. . .  Αφού είχε δύναμη πάνω στο ανθρώπινο μέσα του και μονάχα χάρη στη βούληση του Ιωάννη τού δώθηκε ένα φως για τον Εαυτό Μου. Αλλά τονίζω ξανά και ξανά ότι δεν εξαναγκάζω κανέναν άνθρωπο να πιστέψει, ότι μόνο θέλω να τον διευκολύνω να αποκτήσει τη σωστή πίστη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8941                22-2-1965

Α΄ Κορινθίους 15,29. . .

«Πράξη του βαφτίσματος πάνω από έναν νεκρό». . .

Αφήστε με να σας εξηγήσω αυτό που επιθυμείτε να ξέρετε: Μπορεί πάντα μόνο να σας διδάσκει το Πνεύμα Μου τότε που μέσω του μυαλού σας δεν μπορείτε να συλλάβετε το νόημα των λόγων. Αφού το μυαλό σας παίρνει λάθος δρόμους, ιδιαίτερα τότε που πρόκειται για λόγια που δεν προήλθαν από Εμένα. Τότε είναι απαραίτητο να ζητήσετε το Πνεύμα Μου, το οποίο μπορεί να σας διαφωτίσει και θα το κάνει βεβαίως. Μια «πράξη του βαφτίσματος πάνω από έναν νεκρό» δεν υπήρχε ποτέ, μάλιστα όμως μια «πράξη του βαφτίσματος σε έναν νεκρό». Και μπορείτε μόνο να το υποθέσετε ως ένα σύμβολο του ότι ο άνθρωπος λυπάται τον συνάνθρωπο, του ότι θέλει να βοηθήσει έναν «πνευματικά νεκρό» να αποκτήσει τη ζωή, του ότι του προσφέρει το νερό της ζωής και επομένως τον «βαπτίζει», προσφέροντάς του το λόγο Μου με αγάπη. . .  και έτσι πρέπει να καταλαβαίνει κανείς από το «βάφτισμα». . .

Μιλούσα ξανά και ξανά για «νεκρούς» και εννοούσα πάντα με αυτό τους νεκρούς στο πνεύμα. . .  Τότε που σας είπα: «Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους,» αυτό ήταν βέβαια η πιο κατανοητή έκφραση, την οποία έπρεπε όλοι να κατανοήσετε, ότι μίλησα για τους νεκρούς στο πνεύμα. Και ανάλογα πρέπει να καταλαβαίνετε τα λόγια που πρόφερε ο απόστολός Μου και τα οποία ήταν ξεκάθαρα, ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος θα πρέπει να λυπάται τους πνευματικά νεκρούς.

Το ότι όμως ένας άνθρωπος θα πρέπει δήθεν να αφήσει να βαπτιστεί πάνω από έναν νεκρό είναι διαστρεύλωση του λόγου, ο οποίος δεν προήλθε ούτε από Εμένα και δεν μπορούσε να υιοθετηθεί έτσι ούτε από τον απόστολό Μου. Οι άνθρωποι εισήγαγαν καθαρά κοσμικές αντιλήψεις, οι οποίες μαρτυρούσαν το χαμηλό τους πνευματικό επίπεδο, τις οποίες όμως καταλαβαίνει ως λάθος κάθε άνθρωπος το πνεύμα του οποίου έχει αφυπνιστεί και οι οποίες δεν πρέπει να μεταδοθούν ως «λόγος Μου», γιατί μια τέτοια λέξη δημιουργεί μεγάλη σύγχυση.

Όποιος καταλαβαίνει το βάπτισμα με την πνευματική σημασία της λέξης δεν θα αφήσει να τον παραπλανήσουν εκείνα τα λόγια. Θα καταλάβει ότι είναι λάθος και ότι δεν προήλθαν από Εμένα, ο Οποίος πάντα μόνο σας διαφωτίζω, και όλες αυτές οι διαφωτήσεις δεν αντιφάσκουν ποτέ μεταξύ τους. Και αφού σας εξήγησα τη σημασία του βαπτίσματος με κατανοητό τρόπο, αποκλείεται να είναι αλήθεια εκείνα τα λόγια, γιατί αντιφάσκουν εντελώς με το λόγο Μου. Άρα πρέπει να πιστέψετε αυτά που σας διοχετεύονται μέσω αποκαλύψεων, γιατί δεν θέλω να σας αφήσω μέσα σε λανθασμένη σκέψη εάν επιθυμείτε την καθαρή αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8944                26-2-1965

Μετά από την ανάγνωση ενός βιβλίο για τις ινδικές θρησκείες. . .

Αναλάβατε μια σημαντική αποστολή, να διαδώσετε δηλαδή την καθαρή αλήθεια που σας διοχετεύεται από πάνω. Και αυτή η αποστολή έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή υπάρχουν παντού αντίθετες στην αλήθεια δραστηριότητες από την πλευρά του αντιπάλου Μου. Και θα σας είναι κατανοητό ότι αυτός έχει το πάνω χέρι, γιατί εξαιτίας της φύσης τους οι άνθρωποι του έχουν πέσει θύματα, γιατί δέχονται όλα όσα τους προσφέρονται. Αλλά δεν είναι ικανοί να διακρίνουν από πού προέρχονται όλα αυτά. . .

Και ωστόσο θα τους ήταν εύκολα να το διαπιστώσουν, αφού εάν πρόκειται για την αλήθεια, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αναφορά στο λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. Αυτό το έργο του ελέους πρέπει να τονιστεί ως επιτομή της καθαρής αλήθειας. Και τότε θα καταλάβετε εύκολα τι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. . .  Αφού υπογράμμισα ξεκάθαρα ότι κάθε πνεύμα που ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός πήρε σάρκα για να λυτρώσει τον κόσμο δεν θα σας διδάξει λάθος, γιατί το σημαντικό είναι ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Λυτρωτής από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .

Εσάς τους ανθρώπους βαραίνει η αμαρτία της αρχέγονης ενοχής και μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή μόνο τότε που θα τη τοποθετήσετε κάτω από το σταυρό. . .  Και πρέπει να το πιστέψετε αυτό. . .  Δεν μπορεί να σας προσκομιστεί καμία εκατό τοις εκατό απόδειξη για αυτό, γιατί πρέπει να πάρετε το δρόμο για το σταυρό με την ελεύθερη βούλησή σας. Μονάχα αυτό θα σας επιφέρει μια ζωή μέσα στη μακαριότητα όταν πρέπει να εγκαταλείψετε το γήινο σώμα σας και εισέλθετε στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .  στην αληθινή σας πατρίδα, η οποία θα σας προσφέρει τη μοίρα την οποία επιδιώξατε στη Γη.

Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να πιστέψετε ότι είστε τα πεσμένα αρχέγονα πνεύματα, ότι η πορεία πάνω σε αυτή τη Γη είναι περιορισμένη, η οποία απαιτεί μόνο μια δοκιμασία της θέλησής σας από εσάς, προκειμένου να πάρετε μετά πάλι την πραγματική σας φύση, προκειμένου να μπορείτε ξανά να δημιουργήσετε και να δράσετε στο βασίλειό Μου ως μακάρια πνεύματα. Αυτό θα γίνει αν δεν αποτύχετε στην τελευταία δοκιμασία της θέλησής σας, γιατί αλλιώς θα πρέπει να διανύσετε ξανά την πορεία μέσα από όλα τα έργα της δημιουργίας. . .

Και αυτό είναι η καθαρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει να υπερασπιστείτε. Αφού η πλάνη αυξάνεται σε ένα βαθμό [ο «βαθμός» δεν προσδιορίζεται στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.], γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται στην τελευταία περίοδο και γιατί ο αντίπαλός Μου πετυχαίνει να τους ξεγελάσει. Και είναι τόσο επιδέξιος σε αυτό ώστε βρίσκει πολλούς ευκολόπιστους οπαδούς, οι οποίοι όμως πέφτουν θύματα μέντιουμ, ύπνωσης, αυταπάτης μέσω υποβολής, τα οποία εξυπηρετούν όλα πάλι το σκοπό να απορριφθεί ο θείος «Λυτρωτής» ή να παρουσιαστεί ως «μόνο άνθρωπος», Που βέβαια επιδίωκε τους πιο υψηλούς στόχους, Που δεν ήταν όμως η «Ίδια η ενσαρκωμένη Θεότητα».

Όποιος όμως έχει την ειλικρινή επιθυμία να μάθει την αλήθεια και μέσω μιας ζωής με αγάπη διαμορφώνει τον εαυτό του έτσι ώστε μπορεί να ξεχυθεί το Πνεύμα Μου μέσα του, σε εκείνον θα αποκαλυφθεί η γνώση σχετικά με τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο. . .  Και αν δεν τη λάβει κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, θα είναι αποφασιστικός ο βαθμός της αγάπης του για να του μεταδοθεί αστραπιαία αυτή η γνώση κατά την είσοδό του στο υπερκόσμιο βασίλειο. Και αυτός θα εκμεταλλευθεί επίσης τις χάρες του λυτρωτικού έργου, θα σπεύσει στα χέρια του θείου Λυτρωτή και εκεί θα συγχωρεθεί όλη του η ενοχή. Και έτσι απαιτείται μόνο μια ζωή με αγάπη για να λάβει κανείς αυτή τη γνώση. Αυτή όμως θα είναι πάντα ίδια, γιατί μπορεί να είναι αλήθεια μόνο αυτά που μεταδίδω ο Ίδιος στους ανθρώπους που προετοιμάζουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να είναι σκεύη του Πνεύματος.

Το ότι προσφέρονται ξανά και ξανά φωτεινά όντα να πηγαίνουν στη Γη για να διοχετεύσουν στους ανθρώπους τις σωστές γνώσεις δεν μπορεί να το ανρηθεί κανείς. Αυτά όμως βρίσκονται σε δύσκολη θέση απέναντι στις προκαταλήψεις. . .  γιατί ανήκουν σε άλλες θρησκευτικές κατευθύνσεις. . . [στο πρωτότυπο κείμενο δεν είναι σαφές ποιο είναι το υποκείμενο αυτού του μέρους της φράσης· σ.τ.μ.] όσο και αν οι άνθρωποι κάνουν προσπάθειες να τελειοποιηθούν. . .  μπορούν να το πετυχαίνουν αυτό μόνο μέσω μιας ζωής με αγάπη. Τότε όμως θα είναι και ανοιχτοί σε σωστά δασκαλέματα σχετικά με τον θείο Λυτρωτή.

Όπου όμως κλείνονται στην αλήθεια ολόκληροι λαοί, όπου μόνο μεμονωμένοι είναι πρόθυμοι να τη δεχθούν, εκεί η αγάπη Μου δεν μπορεί να ασκήσει εξαναγκασμό. Και αρκούμαι σε έναν καλό τρόπο ζωής, ο οποίος όμως θα καρποφορήσει. Ωστόσο επιμένω στην αλήθεια, καθ’όσον δεν επιτρέπω να ισχύουν διαφορετικούς νόμους από ό,τι απέναντι σε όλους τους άλλους ανθρώπους. Από την άλλη, παραδέχομαι ότι άνθρωποι που έχουν έναν υψηλό βαθμό ωριμότητας μπορούν να κινούνται εκτός των ανθρώπινων ικανοτήτων τους. . . [έτσι κάπως ασυνάρτητη είναι αυτή η παράγραφος και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]

Αλλά τότε θα υπάρξει μέσα τους και η αναγνώριση του Ιησού Χριστού ως «θείου Λυτρωτή», στον οποίο πρέπει να πάνε όλοι για να απαλλαγούν από την αρχέγονη ενοχή τους. Αφού μονάχα αυτή η γνώση θα σας επιφέρει μια μακάρια ζωή στο πνευματικό βασίλειο, η οποία όμως σας περιμένει μετά τη σωματική σας ζωή. Αφού η ύπαρξή σας στη Γη είναι περιορισμένη, το πνευματικό βασίλειο είναι η πραγματική σας πατρίδα, όπου θα βρίσκεστε και πάλι. . .  όταν έχετε λυτρωθεί διά του Ιησού Χριστού. . .  στην ίδια κατάσταση όπως ήταν αρχικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8947                2-3-1965

Περιγραφή της διαδικασίας του έργου του επαναπατρισμού. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή»  σελ. 98 – 100. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Κόσμοι ολόκληρη θα δημιουργηθούν και θα χαθούν και πάλι, αφού ο αριθμός των αποστατημένων όντων ήταν τόσο μεγάλος που ούτε μπορείτε καν να τον βάλετε στο νου σας. Αλλά και η αγάπη, η σοφία και η δύναμή Μου είναι απεριόριστες και ο μοναδικός τους σκοπός είναι να οδηγήσουν στην τελείωση όλα αυτά τα πεσμένα όντα, ώστε να επανέλθουν κάποτε πάλι στην αρχική τους κατάσταση. Αφού σας τονίζω επανειλημμένα ότι τα πάντα εκπήγασαν από Εμένα με ύψιστη τελειότητα και ότι δεν πρόκειται να αδρανήσω, ώσπου να κατακτηθεί ξανά αυτή η τελειότητα.

Το έργο δε αυτό της επαναφοράς των όντων βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλους τους κόσμους, οι οποίοι περιέχουν τις αμέτηρτες σκέψεις Μου που έχουν πάρει μορφή και οι οποίοι όλοι εκτελούν τον προορισμό τους μέσα στα πλαίσια της έννομης τάξης, με τόσες πολλές ποικίλες μορφές μάλιστα, όση είναι και η άμμος της θάλασσας. . .  Μπορούν δε κάλλιστα να οδηγήσουν κάθε ον, όταν φτάσει στο στάδιο της συνείδησης του εγώ, να αναζητήσουν τον Δημιουργό και Διαμορφωτή όλων αυτών των κόσμων. Και με αυτό τον τρόπο έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα της επιστροφής από το ίδιο το ον. Όσο λοιπόν γεννιούνται ακόμα δημιουργήματα γήινου υλικού είδους, το έργο της επιστροφής δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα περάσουν αιωνιότητες πριν να έχει διανύσει το δρόμο προς τα ύψη το τελευταίο πεσμένο ον. . .

Αλλά ούτε βέβαια πρόκειται ποτέ να έχει τέλος ό,τι προήλθε κάποτε από το χέρι Μου. . .  Μόνο που κάποτε θα πρέπει να αλλάξει η κατάστασή του, γιατί κανένα ον δεν μπορεί να μείνει επ’άπειρον μακριά από την αγάπη Μου. Μόνο που συχνά είναι τόσο μεγάλη η αντίσταση που Μου προβάλλει ένα ον, ώστε θα χρειαστεί να περάσει άπειρος καιρός ακόμα πριν μπορέσει να διανύσει την πορεία διαμέσου των δημιουργημάτων, η οποία του εγγυάται κάποτε την τελειότητα. Αυτό το δεδομένο αποδεικνύει πόσο μεγάλη εξουσία ασκεί ο αντίπαλος πάνω σε αυτό το πνευματικό. Γιατί αφαιρείται από τη δικαιοδοσία του μόνο τότε που θα έχει φυλακιστεί μέσα στα διάφορα δημιουργήματα. Τότε ακολουθεί απαρέκκλιτα μια εξέλιξη προς τα πάνω. . .  αν και σε κατάσταση αναγκαστικής υποταγής στο νόμο. . .  Αλλά αυτό αποτελεί πρόοδο για το ον στην ανοδική του ανάνπτυξη, έως ότου φτάσει στο στάδιο του ανθρώπου, όπου ο αντίπαλός έχει πάλι επιρροή πάνω του.

Όσο όμως εμποδίζει την αποσκληρυμμένη πνευματική ουσία να αφήσει να αιχαλωτισθεί από τη δύναμη της αγάπης του Θεού, τόσο αυτό το πνευματικό θα ενισχύσει την επίγνωση της δύναμής του. Από την άλλη όμως αυτό ενισχύει και τη δική Μου διαμορφωτική Μου θέληση να αποσπάσω από τα δεσμά του και αυτό το πνευματικό. Και έτσι εκείνος είναι και θα παραμείνει ο αντίθετος σε Μένα πόλος, ο οποίος ωστόσο υπόκειται επίσης στη δική Μου εξουσία, έτσι και θελήσω να την εξασκήσω. . .Εντούτοις θα παραμένει για πολύ ακόμα ο αντίθετος πόλος Μου για χάρη των πλασμάτων, τα οποία είναι υποχρεωμένα κάποτε να διαλέξουν ανάμεσα σε Μένα και σε αυτόν, μέχρις ότου Μου υποταχθεί εκούσια και ο ίδιος. . .  Τότε πια όμως θα έχω πετύχει να ολοκληρώσω το έργο του επαναπατρισμού και θα υφίστανται μονάχα πνευματικές δημιουργίες πλέον, οι οποίες θα χαρίζουν αξεπέραστη ευτυχία σε όλα τα όντα και οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ να παρέλθουν.

Αυτή ήταν μια σύντομη περιγραφή της διαδικασίας για την επιστροφή του πνευματικού, αν και ο χρόνος είναι για εσάς τους ανθρώπους ασύλληπτος. . .  Θα πρέπει να υπολογίσετε ότι θα γεννιούνται αδιάκοπα κόσμοι, οι οποίοι Με εξυπηρετούν για να ολοκληρώσω το έργο του επαναπατρισμού. Αφού Εγώ δεν λαμβάνω υπόψη Μου ούτε χρόνο ούτε χώρο, ο πνευματικός κόσμος Μου είναι απέραντος, η δε αγάπη Μου έδωσε σε αναρίθυμητα όντα τη ζωή. Αυτά όμως την απαρνήθηκαν και τώρα πρέπει να μεταφερθούν πάλι από την κατάσταση του θανάτου. . .  που διάλεξαν εκούσια. . .  στην κατάσταση της ζωής.

Και αυτό που περικλείουν τα δημιουργήματα εκείνων των κόσμων είναι ακριβώς αυτά τα πνευματικά όντα που βρήκαν τον θάνατο και πρέπει να ξανακερδίσουν τη ζωή τους, πράγμα που είναι βέβαια δυνατόν στο στάδιο του ανθρώπου. Αφού όμως ο αντίπαλός Μου ασκεί τώρα εκ νέου την εξουσία του. . .  κάτι για το οποίο έχει το δικαίωμα, επειδή οι οπαδοί του τον ακολούθησαν κάποτε εθελοντικά. . .  Για το λόγο αυτό άλλωστε η επίγεια ζωή σημαίνει μεγάλη ευθύνη, δεδομένου ότι εδώ ο άνθρωπος μπορεί βέβαια να φτάσει στην ανώτατη τελείωση, αλλά μπορεί επίσης και να γκρεμιστεί σε πολύ μεγάλα βάθη. Αλλά για Μένα ο χρόνος δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού έτσι ή αλλιώς κάποια στιγμή θα παραδοθεί σε Μένα και στην αγάπη Μου ακόμα και το πιο κακό πνεύμα. Κάποτε θα επιστρέψει και ο αντίπαλός Μου στο πατρικό του σπίτι και θα είναι μακάριος μέσα στην αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8949                6-3-1965

Επαλήθευση των προβλέψεων. . .

Μην αφήνετε να μπερδευθείτε, παρόλο που οι άνθρωποι αμφισβητούν την αλήθεια των μηνυμάτων Μου από πάνω. . .  Δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος μέχρι να πάρετε την επιβεβαίωση όσων σας ανακοινώνω επανηλειμμένα. Αλλά οι άνθρωποι που είναι ακόμα πολύ προσκολλημένοι στον κόσμο και τα αγαθά του δεν παρακινούνται εύκολα να τα δεχθούν. Το συμβάν όμως θα τους επηρεάσει τόσο περισσότερο, αφού θα πρέπει να παραιτηθούν από τα πάντα και θα χαρούν που θα τους επιτραπεί να κρατήσουν τη ζωή τους. Πρόκειται βέβαια για μια περίοδο δύσκολων δοκιμασιών για όλους τους ανθρώπους που θα πληγούν από το φυσικό συβμάν. Ωστόσο, θα παρασχεθεί φανερά η βοήθειά Μου σε όλους  όσοι θα απευθυνθούν σε Μένα με βαθιά πίστη.

Για αυτό να μην παραλείψετε καμία ευκαιρία για να επιστήσετε την προσοχή των ανθρώπων σε εκείνη την επέμβαση από την πλευρά Μου, η οποία όμως θα σταματήσει ένα ολέθριο γήινο γεγονός. Από αυτό προκύπτει ξεκάθαρα ότι για αυτά τα δεινά που θα σας πλήξουν δεν θα ευθύνονται άνθρωποι, αλλά ότι ο Ίδιος θα καθορίσω τη θλίψη την οποία θα πρέπει να επωμιστεί ο κάθε μεμονωμένος άνθρωπος. Δεν θα είναι μεν λιγότερο επώδυνη, αλλά θα πρέπει να θεωρηθεί επέμβαση μιας ανώτερης Δύναμης, κατά της οποίας δεν θα μπορεί να πάρει μέτρα κανένας άνθρωπος με τις δικές του δυνάμεις.

Και εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει τότε να αποφασίσετε αν θέλετε να αποδεχθείτε μια τέτοια Δύναμη ή να την απαρνηθείτε. . .  και μόνο αυτό θα καθορίσει και την περαιτέρω σας μοίρα. (Εάν  αρνηθείτε αυτή τη Δύναμη, θα σας υποστηρίξει ο αντίπαλος, στον οποίο θα πέσετε εντελώς θύματα. . .) Αφού τότε θα σας υποστηρίξει μια δύναμη στην οποία θα πέσετε εντελώς θύματα. . .  Θα δράτε αδίστακτα απέναντι στους συνανθρώπους σας, σε βάρος αυτών θα αποκτήσετε πάλι όλα όσα θα χρειαστείτε για να συνεχίσετε να ζείτε την παλιά σας ζωή. . .  Αλλά (Και) το χέρι (δύναμή) του δεν θα σας αφήσει πια να του ξεφύγετε. . .

Όποιος όμως έχει βαθιά πίστη δεν θα εγκαταλειφθεί. Σε αυτόν θα δώσω ο Ίδιος την απαραίτητη δύναμη για να αντέξει. Γιατί η αγάπη του για τους συνανθρώπους θα είναι φανερή και. . .  έτσι όπως θα μοιράσει ο ίδιος. . .  θα του μοιραστεί, αφού για Εμένα τίποτα δεν είναι αδύνατο. Και αυτοί θα βιώσουν τη βοήθειά Μου ως εκ θαύματος και θα παραδοθούν ταπεινά στις συνθήκες τους. Και το ότι θα συμβούν αυτά είναι γραμμένο ήδη μέσα στη Γραφή και ανακοινωνόταν ξανά και ξανά από ενορατικούς και προφήτες. Ωστόσο δεν υπάρχει πια κανείς που να μπορέσει να το πιστέψει τόσο ακλόνητα ώστε να το υποστηρίξει πλήρως. Και ακόμα και οι δέκτες του λόγου Μου έχουν στιγμές όπου νιώθουν να αναδύονται μικρές αμφιβολίες μέσα τους. . .

Αλλά λαμβάνουν ξανά και ξανά την ενοτλή Μου να μιλήσουν στους συνανθρώπους τους και εκτελούν βέβαια πιστά τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. Αφού ένα πράγμα τούς είναι βέβαιο, ότι έχει έρθει η περίοδος του τέλους και για αυτό θεωρούν πιθανή την επέμβασή Μου. . .  ιδιαίτερα τότε που αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα στη Γραφή, ότι δηλαδή «θα έρθει ένας σεισμός τόσο μεγάλος όσο δεν τον βίωσε ποτέ ο κόσμος.» Και έτσι θα επαληθευθούν όλες οι προφητείες, γιατί ο λόγος Μου είναι αλήθεια κια πρέπει να επαληθευθεί, μόνο που δεν επισημαίνεται σε σας τους ανθρώπους η μέρα και η ώρα. Και για αυτό αναβάλλετε πάντα το συμβάν στο μακρινό μέλλον, χωρίς να λάβετε υπόψη σας ότι κάποτε και το μέλλον θα γίνει παρόν και ότι κάποτε θα πληγούν αυτοί οι άνθρωποι που ζουν ακριβώς κατά αυτή την περίοδο. . .

Αφήστε Με να σας πω σε όλους σας, ότι είναι σύντομος ο χρόνος που σας παρέχεται ακόμα στη Γη, και μην αμφιβάλετε για το λόγο Μου τον οποίο για αυτό σας διοχετεύω στη Γη. Γιατί δεν θα πρέπει να παραμείνετε σε άγνοια για τα γεγονότα που σας περιμένουν, γιατί θα είχατε όλοι ακόμα το χρόνο να αλλάξετε εάν το θέλατε αυτό στα σοβαρά. . .  Αλλά μπορεί και να πέσετε αμετάκλητα στα χέρια του αντιπάλου και να δεθείτε μαζί του, μπορεί και να πρέπει να διανύσετε ξανά την πορεία μέσα από τα γήινα δημιουργήματα. . .  κάτι για το οποίο πρέπει να σας προειδοποιώ ξανά και ξανά. Αφού πρόκειται για μια πικρή μοίρα την οποία θα πρέπει τότε να επωμιστείτε ξανά. Αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί, αφού όλα θα πρέπει να κριθούν/τακτοποιηθούν και η έννομη τάξη θα πρέπει να επαναφερθεί, προκειμένου να βοηθηθεί και το πνευματικό που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη μορφή. Και αυτό θα πρέπει κάποτε να είναι σε θέση να διανύσει το δρόμο της επιστροφής σε Μένα στο στάδιο της συνειδητότητας του εγώ. . .  και αυτό προϋποθέτει μια ολοκληρωτική αναμόρφωση της επιφάνειας της Γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

8956                28-3-1965

Η ελεύθερη βούληση πρέπει να παρασχεθεί σε κάθε άνθρωπο. . .

Την ελευθερία της βούλησης των πλασμάτων Μου θα τη σέβομαι εσαεί. Αφού η ελεύθερη βούληση είναι το σημάδι της θεϊκής φύσης του όντως, την οποία [βούληση· σ.τ.μ.] δεν θα εξαναγκάσει κανείς, ούτε Εγώ ο Ίδιος ούτε ο αντίπαλός Μου. Ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί στο στάδιο της ύπαρξής του στη Γη να υποταχθεί αυτή την ελεύθερη βούλησή του στο δικό Μου θέλημα. Και αυτό σημαίνει ότι μπορώ να τον κατευθύνω ο Ίδιος, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να έχει απαλλαγεί από κάθε ευθύνη. Όσο όμως ζει ακόμα ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη, θα είναι ξανά και ξανά εκτεθειμένος στις πιέσεις του αντιπάλου. Και αυτός θα προσπαθεί ξανά και ξανά να επενεργήσει πάνω στη βούληση εκείνου. Αφού μόνο στην κατάσταση της τελειότητας ο αντίπαλος θα έχει χάσει τη δύναμη πάνω του, γιατί τότε ακτινοβολείται από την αγάπη Μου, την οποία αποφεύγει ο αντίπαλος. . .

Αλλά ο αντίπαλος μπορεί να επενεργήσει στον άνθρωπο μόνο επηρεάζοντας τις σκέψεις του, παρακινώντας τον σε αμαρτωλές πράξεις, σε παραβιάσεις της έννομης τάξης. . .  πάντως σε όλες τις πράξεις που είναι αντίθετες προς τον Θεό. Γιατί της κάθε πράξης προηγείται η σκέψη και αυτή είναι η απευθείας επιρροή του Σατανά. . .  Τα φωτεινά όντα μεν θα επενεργούν επίσης στον άνθρωπο, και αυτή η μάχη για την ψυχή του ανθρώπου διαδραματίζεται αδιάκοπα στο πνευματικό βασίλειο, για το αποτέλεσμα της οποίας όμως θα αποφασίσει ο ίδιος άνθρωπος.

Και αφού ο κάθε άνθρωπος έχει αδυναμίες ή κάθε είδους ελαττώματα, ο αντίπαλος πετυχαίνει ξανά και ξανά να επεμβαίνει κρυφά, ενώ τις περισσότερες φορές πρόκειται να μπερδεύει τις σκέψεις του ανθρώπου, αφού κάθε πράξη έχει τις ρίζες της στη σκέψη. Και αφού η βούληση του ανθρώπου είναι ελεύθερη, αυτός μπορεί να στρέψει τις σκέψεις του προς κάθε κατεύθυνση. . .  Αφού όμως πρέπει να υπολογίσω να παρέμβει ο αντίπαλός Μου όταν πρόκειται να διοχετευθεί στη Γη η καθαρή αλήθεια. . .  αφού δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κάνω ανελεύθερη τη βούληση του ανθρώπου που Μου προσφέρεται (ως δέκτης του λόγου). . .  είναι κατανοητό ότι μόνο ο πιο ολόψυχος δεσμός μαζί Μου μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο ενός λάθους, ο οποίος επομένως πρέπει να δημιουργηθεί για να είναι ο άνθρωπος προστατευμένος από την επενέργεια του αντίπαλου πνεύματος. . .

Παρόλο που με σκοπό μια αποστολή προθυμοποιούνταν πάντα φωτεινά πνεύματα, αυτά έπρεπε να περάσουν μέσα από τα βάθη, δηλαδή δεν γλίτωναν από ανθρώπινες αδυναμίες και ανθρώπινα ελαττώματα και συχνά η ζωή εκείνων είναι πάρα πολύ δύσκολη. . .  Έτσι πρέπει να καταλάβει κανείς ότι εκπληρώνουν μάλιστα την αποστολή τους και παρ’όλα αυτά η ελεύθερη βούλησή τους δεν εμποδίζει την αποδοχή λανθασμένων διανοητικών αγαθών εάν δεν προηγηθεί η ολόψυχη επίκληση για προστασία από την πλάνη. . .  Αφού δεν μπορώ να προστατεύσω τον άνθρωπος από τη διανοητική πλάνη από τον αντίπαλο εάν δεν επιθυμήσει ο ίδιος αυτή την προστασία παραδίδοντάς Μου ολοκληρωτικά. . .

Επομένως πρέπει και να υπολογίσετε ότι μέσα στις θεϊκές αποκαλύψεις παρείσφρεαν πάντα λανθασμένα, μεταδωμένα από τον αντίπαλό Μου διανοητικά αγαθά. Διότι ο ειρμός σκέψεων μπορούσε να ξεγελαστεί ακριβώς εκεί όπου συζητήθηκε μια ορισμένη σκέψη, ενώ δεν Με παρακάλεσαν προηγουμένως για μια απάντηση. . .  Τώρα όμως υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος, δηλαδή η ελεύθερη βούληση ενός ανθρώπου να επηρεαστεί από τον αντίπαλο και μπορείτε να έχετε τις ίδιες επιφυλάξεις. . .

Αλλά ενόψει του τέλους, όπου είναι σημαντικό να διοχετευθεί φως στη σκοτεινή Γη, έστειλα στη Γη ένα ισχυρό φωτεινό πνεύμα, το οποίο πρέπει μεν επίσης. . .  όπως κάθε άλλος άνθρωπος. . .  να έχει στη διάθεσή του την ελεύθερη βούλησή του, το οποίο Με υπηρετεί ως «δέκτης του λόγου» με την ίδια σοβαρότητα, στο οποίο όμως μπορώ ο Ίδιος να παράσχω προστασία από οποιαδήποτε πλάνη, γιατί παρακαλά για αυτή. Επίσης δεν το βαραίνουν προηγούμενες γνώσεις, τις οποίες ο αντίπαλός Μου πήρε ως αφορμή για μια λανθασμένη διδασκαλία τέτοιας μεγάλης σημασίας, ώστε (από την οποία) ο κάποτε υπηρέτης Μου δεν ήθελε να απαλλαγεί (αποδεσμευθεί) από εκείνη. . .  Εκείνη όμως είναι τόσο εξαιρετικά μοιραία ώστε προσπαθούσα ξανά και ξανά να τη διορθώσω. . .

Αλλά ακριβώς σε εκείνη επιμένουν οι άνθρωποι, βασιζόμενοι πάντα στην αξιοπιστία εκείνου που μπορούσε και να σφάλει, γιατί είχε μια ελεύθερη βούληση. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι δεν εφαρμόζω ποτέ εξαναγκασμό, ακόμα και τότε που πρόκειται να φτάσει σε σας τους ανθρώπους η ύψιστη σοφία. . .  ότι είστε και πρέπει να παραμείνετε ελεύθεροι, γιατί αλλιώς θα ενεργούσα ενάντια στο νόμο Μου της αιώνιας τάξης. . .  Αλλά οι άνθρωποι που ήθελαν να διδαχθούν την καθαρή αλήθεια προσβλήθηκαν από εκείνη [τη διδασκαλία· σ.τ.μ.] και οι σκέψεις τους πησίασαν περισσότερο στην αλήθεια. . .

Άρα μόνο οι τυφλοί συμβιβάστηκαν και πίστεψαν μια διδασκαλία που Με αντιμετώπισε με το κακό [η λέξη «αντιμετωπίζω», στα γερμανικά «konfrontieren», Μου είναι ακατανόητη σε αυτά τα συμφραζόμενα· πρόκειται για τη διδασκαλία που λέει ότι ο Θεός είναι η πηγή και του κακού· σ.τ.μ.]. . .  μια διδασκαλία που συμφέρει ιδιαίτερα τον αντίπαλό Μου, γιατί Με παρουσιάζει ως ελαττωματικό, κάτι που δεν θα μπορώ ποτέ να είμαι. Και θα περάσει τώρα από τη Γη ένα κύμα καθαρισμού, όπου θα συζητηθεί αυτή η ερώτηση, προκειμένου όλοι που επιθυμούν ειλικρινά την αλήθεια να καταλάβουν ξεκάθαρα, γιατί και πώς μπορούσε να παρεισφήσει μια τέτοια πλάνη. . .  Αφού η ελεύθερη βούληση εξηγεί τα πάντα, την οποία όμως δεν πρέπει να αρνηθεί κανείς σε ένα «δέκτη του λόγου» και την οποία θα έρπεπε μόνο να Μου υποτάξει εθελοντικά, κάτι το οποίο όμως παρέλειψε να κάνει στην περίπωση εκείνης της ερώτησης. . .

[Μάλλον η αναφορά σε αυτή την παράγραφο και επίσης σε προηγούμενες είναι ξανά στον Ιάκωμπ Λόρμπερ· σ.τ.μ.                                                                                                                                                                                                                                                                     Αμήν

 

 

8957                31-3 κ. 2-4-1957

Πλήρη εμπιστοσύνη στον Θεό και στην αγάπη Του. . .

Να παραδίδεστε πάντα μόνο στη χάρη Μου. . .  Και θα τη λάβετε σε υπεραφθονία. . .  Είμαι σε θέση να κάνω τα πάντα και έτσι μπορώ επίσης να θεραπεύσω κάθε σωματική αδυναμία εάν Μου εμπιστευθείτε με πίστη. Αφού για Εμένα όλα είναι δυνατά, αφού είμαι το πιο ισχυρό Ον του απείρου, ο Οποίος χαρίζει την αγάπη Του σε κάθε πλάσμα Του [η ασυνέπεια του γένους υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]. Ποιανού η εμπιστοσύνη όμως είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτή τη δύναμη και την αγάπη Μου; Είστε βέβαια πεπεισμένοι ότι αυτό Μου είναι δυνατό [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν είναι σαφές σε τι ακριβώς αφορά η λέξη «αυτό»· σ.τ.μ.], όχι όμως ότι θέλω και μπορώ να σας προσκομίσω ο Ίδιος μια απόδειξη, ότι η αγάπη Μου είναι τόσο μεγάλη και θέλει να σας βοηθήσει στα προβλήματά σας. . .  Και αυτή η αμφιβολία σας για την αγάπη Μου είναι ο λόγος γιατί έχω τα χέρια Μου δεμένα, γιατί η αγάπη δεν μπορεί να ενεργήσει με όλη της τη δύναμη και να σας κάνει να αναρρώσετε αμέσως. . .

Πιστέψτε στην αγάπη Μου, η οποία δεν έχει περιορισμό, η οποία σας ακολούθησε στα βάθη και η οποία θα σας ανήκει για όλη την αιωνιότητα. . .  Αφού η αγάπη Μου δεν τελειώνει ποτέ και θέλει να σας χαρίζει μακαιρότητα. Και αυτή η αγάπη δεν μειώθηκε ούτε εξαιτίας της αποστασίας σας προς τα βάθη. Αφού επειδή η αρχέγονη Φύση Μου είναι σκέτη αγάπη, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, αφού αυτή δεν έχει περιορισμό. Και αν εσείς οι άνθρωποι φανταστείτε ότι μόνο η αγάπη καθορίζει ολόκληρη την Οντότητά Μου, δεν θα μπορούσε πια να υπάρξει καμία αμφιβολία μέσα σας για το ότι αυτή η αγάπη είναι πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει. . .  Ένα πράγμα όμως προϋποτίθεται, να Μου ανταποδώσετε δηλαδή την αγάπη Μου, να αισθανθείτε και εσείς αγάπη για Εμένα, έστω και όχι στον ίδιο βαθμό, γιατί δεν είστε ικανοί για αυτό, αλλά εκείνη πρέπει να γεμίζει ολόκληρο το είναι σας. Τότε όμως θα είστε επίσης ικανοί να πιστέψετε και θα Με εμπιστευόσασταν χωρίς δισταγμό ότι εκπληρώνω όλες τις παρκλήσεις σας.

Αλλά ακόμα και τότε που δεν βιώνετε την αγάπη Μου έτσι όπως την επιθυμείτε, μπορείτε ωστόσο να είστε πεπεισμένοι ότι κατέχετε την αγάπη Μου. Αφού ξέρω πράγματι τι σας ωφελεί καλύτερα. Και επιπλέον είμαι ευχαρίστως πρόθυμος να σηκώσω το σταυρό σας εάν θέλετε να Μου τον φοφτώσετε, αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να τον σηκώσετε μόνοι σας. . .  Ως εκ τούτου να επωμίζεστε υπομονετικά και αφοσιωμένα όλα τα δεινά, αφού ο χρόνος στη Γη περνά γρήγορα. Κάποτε όμως θα Με ευχαριστήσετε και για αυτά, γιατί θα μπορέσετε να εισέλθετε αστράφτοντας στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .  γιατί θα έχετε τότε απαλλαγεί από όλες τις ακαθαρσίες και θα μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα μεγαλεία για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8960                7-4-1965

Η αγάπη αναγνωρίζει την πλάνη στο επέκεινα. . .

Μεσολάβηση. . .

Θα σας αποκαλυφθούν όλα όσα για εσάς είναι και πρέπει ακόμα να παραμείνουν μυστικά, γιατί η κατάσταση της ωριμότητάς σας δεν θα ήταν σε θέση να τα συλλάβει. Αλλά μόλις εισέλθετε (στο υπερκόσμιο βασίλειο) με έστω και μια αναλαμπή γνώσης, θα ξέρετε ότι θα μπορείτε να διευρύνετε τη γνώση σας ανά πάσα στιγμή. . .  θα ξέρετε επίσης με ποιον τρόπο θα το καταφέρετε αυτό, ότι δηλαδή θα χρειάζεται πάντα μόνο να ασκείτε την αγάπη και ότι τότε θα σας παρέχεται απεριόριστη γνώση. Αυτή η μικρή αναλαμπή φωτός όμως πρέπει να υπάρχει μέσα σας, τότε θα βρεθείτε από μόνοι σας εκεί όπου μοιράζεται περαιτέρω γνώση και η ανοδική σας ανάπτυξη θα προχωρήσει. Και η επιθυμία σας να ακούτε όλο και περισσότερα θα αυξάνθεται όσο περισσότερα θα σας προσφερθούν. Αφού τα δώρα Μου είναι ανεξάντλητα, πρέπει όμως να τα επιθυμεί ο άνθρωπος από τα βάθη της καρδιάς του. . .

Και έτσι ο κάθε άνθρωπος που ζει με αγάπη στη Γη μπορεί να είναι βέβαιος ότι κατέχει ένα φως που του φωτίζει το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσει. Μόνο η αγάπη αξιολογείται και ανάλογα με το βαθμό της θα είναι και η κατάσταση της ψυχής του ανθρώπου όταν εισέλθει στο πνευματικό βασίλειο. Τότε όμως θα καταλάβει την πλάνη ως τέτοια και θα αποδεσμευθεί από αυτή, αφού (από) μέσα στην πλάνη δεν μπορεί να περιμένει κανείς καμία μακαριότητα. Η πλάνη μπερδεύει τη σκέψη (των ανθρώπων) και θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί ένας μεγάλος αγώνας ώσπου η ψυχή να έχει απαλλαγεί από εκείνη. . .

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποβιώνουν από τη Γη μέσα στην πλάνη δεν θα είχε μεγάλη σημασία εάν ο άνθρωπος είχε υπερνικήσει τη φιλαυτία και την είχε μετατρέψει σε ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. Τότε θα βρισκόταν από μόνο του σε εκείνους τους τόπους όπου φέγγει ένα φως, όπου αυτό είτε ακτινοβολεί προς τη Γη είτε θα του μεταδοθεί από τους αγγελιοφόρους του φωτός. Από το βαθμό της αγάπης του επομένως εξαρτάται η μοίρα του, και εκείνον μπορώ να τον καταλαβαίνω μόνο Εγώ, αφού καμία σκέψη δεν Μου είναι κρυμμένη.

Στην περίπτωση που η επιδίωξη ενός ανθρώπου είναι να φτάσει κοντά Μου. . .  στην περίπτωση που το μόνο που θέλει είναι να κάνει αυτό που Μου είναι ευχάριστο, τότε θα έχει με αυτό τον τρόπο αποδείξει ότι θέλει να εκπληρώσει την επίγεια του αποστολή. Και ακόμα και αν βαδίσει πάνω σε λάθος δρόμο, πάνω στον οποίο είναι δύσκολο να Με βρει, θα εκτιμήσω τη βούλησή του που είναι στραμμένη σε Μένα και θα του συμπαραστέκομαι μέχρι να πετύχει την τελειότητα.

Αλλά μπορεί να Με αγαπήσει μόνο εκείνος ο άνθρωπος που θεωρεί το διπλανό του αδελφό του, γιατί η ανιδιοτελής αγάπης για το διπλανό είναι πάντα η απόδειξη της αγάπης για Εμένα. . .  Αφού τα λόγια μόνο χωρίς μια ζωντανή πίστη δεν τα κοιτάζω. Τότε όμως η ψυχή δεν θα αποχωριστεί την πλάνη της. Γιατί μόνο η αγάπη είναι το φως που θα της δώσει την αναλαμπή γνώσης. Τότε η είσοδός της στο υπερκόσμιο βασίλειο θα είναι μόνο μια συνέχιση όσων ο άνθρωπος εκτιμούσε περισσότερο από την αγάπη του για Εμένα. Αφού θα τον κρατήσει αιχμάλωτο η πλάνη ώσπου να είναι σε θέση να αποδεσμευθεί από εκείνη.

Αφού όμως εσείς οι άνθρωποι στη Γη δεν ξέρετε σε ποια κατάσταση εγκαταλείπει ένας άνθρωπος την επίγεια του ζωή και αφού δεν μπορώ να σας το πω απροσκάλυπτα, προκειμένου να στείλετε σε όλες τις ψυχές τις μεσολαβητικές σκέψεις σας, αυτή η μεσολάβηση είναι πολύ απαραίτητη αν θέλετε να γλιτώσετε την κάθε ψυχή από ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια πριν να απελευθερωθεί από την πλάνη. Μόνο στην περίπτωση ψυχών που έζησαν με εξαιρετική αγάπη θα έχετε τη βεβαιότητα ότι θα έχουν εισέλθει σε φωτεινές σφαίρες. Οι άλλες ψυχές όμως χρειάζονται όλες ακόμα τη μεσολαβητική σας προσευχή και θα σας είναι πράγματι ευγνώμονες για αυτή. Αφού μόνο μια προσευχή που στέλνεται σε Μένα με αγάπη θα είναι αποτελεσματική. . .  όχι όμως οι μαζικές προσευχές που θα πρέπει να βοηθήσουν την ψυχή να φτάσει στη μακαριότητα.

Σκεφτείτε όλους τους αποθανόντες και καλέστε τους κοντά σας, πείτε τους ότι θέλετε να τους φέρετε το λόγο Μου, ο οποίος θα τους διαφωτίσει, ο οποίος είναι τροφή και ποτό για τις ψυχές, μια τροφή με την οποία θα μπορούν να τονωθούν. Αφού πολλές ψυχές βρίσκονται ακόμα σε μεγάλα δεινά, βαδίζουν μέσα στο λυκόφως ή τις περιβάλλει το βαθύτατο σκοτάδι. Ακόμα και τότε μπορείτε να λυτρώσετε αυτές τις ψυχές μέσω της ολόψυχης προσευχής, την οποία θα αισθανθούν ως ευεργεσία, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν σιγά σιγά την αντίστασή τους σε Μένα. . .

Θέλω να λυτρωθούν ακόμα όλες οι ψυχές, να μην τις καταβροχθίσουν πάλι τα βάθη. Θέλω να τους παρουσιάζεται ξανά και ξανά το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, το οποίο βέβαια θα καταλαβαίνουν όλο και καλύτερα, όσο περισσότερο φως θα λαμβάνουν. Αφού η μεσολαβητική προσευχή είναι μια δύναμη που ωφελεί όλους εκείνους για τους οποίους γίνεται. . .  Όλες οι ψυχές σας παρακαλούν για τέτοιες προσευχές, γιατί αισθάνονται δυστυχισμένες όσο δεν έχουν λυτρωθεί διά του Ιησού Χριστού, ο Οποίος πέθανε στο σταυρό για όλες τις αμαρτίες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8961                10-4-1965

Η ύλη είναι συμπυκνωμένη πνευματική δύναμη. . .

Όλα τα δημιουργήματά Μου είναι το πεσμένο πνευματικό, είναι αρχέγονα όντα που κάποτε αρνήθηκαν να εκτελούν τη δραστηριότητά τους και που για αυτό ανασχηματίστηκαν σε όλα εκείνα τα δημιουργήματα που βλέπετε και επίσης σε τέτοια που είναι κρυμμένα από τα μάτια σας, που όμως εν μέρει χρησιμεύουν στο πεσμένω πνευματικό για περιβλήματα ή που εν μέρει είναι τα ίδια ακόμα φυλακισμένα σε κάθε είδους δημιουργήματα. Αυτό πρέπει να το ξέρετε, ότι δηλαδή έφερα στην ύπαρξη τη δημιουργία ακριβώς για χάρη του πεσμένου πνευματικού, ότι όμως γίνονται και έγιναν επίσης πνευματικά δημιουργήματα. Αυτά τα έπλασε το θέλημά Μου μονάχα για εκείνον τον κόσμο που κινείται μέσα στο φως. Αυτά τα δημιουργήματα όμως είναι ασύλληπτα για εσάς, διότι συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλείων που ετοίμασα για εκείνους που Με αγαπούν. . .

Έτσι όλα όσα σας είναι ορατά. . .  ακόμα και τα πιο μακρινά άστρα, τα οποία αναγνωρίζετε ως σπίθες φωτός. . .  είναι ο κόσμος τον οποίο η απεριόριστη αγάπη Μου δημιούργησε για το πεσμένο πνευματικό. Είναι όμως τόσο ποικιλόμορφος ώστε μπορεί να φιλοξενήσει το πνευματικό με όλους τους βαθμούς της ωριμότητάς του, τους οποίους όμως δεν μπορείτε να αναγνωρίζετε. Αλλά αυτά που δεν σας είναι ορατά. . .  είναι πνευματικά δημιουργήματα τα οποία έβγαλε από τον εαυτό του η μόνιμη διαμορφωτική Μου θέληση και τα οποία θα μπορείτε να δείτε μόνο τότε που θα έχετε οι ίδιοι πετύχει ένα βαθμό ωριμότητας όπου θα έχετε την ικανότητα της πνευματική όρασης.

Ο αριθμός τον πεσμένων όντων είναι ασύλληπτος για εσάς και χρειάζεται ατελείωτα πολλά σχολεία. Δεν μπορείτε να θεωρήσετε τέτοια μόνο τα δημιουργήματα της Γης, ακόμα και στις περιπτώσεις που γίνεται λόγος για «γήινη» ύλη. . .  αλλά όλα αυτά τα δημιουργήματα είναι είτε λίγο πολύ στερεοποιημένη ουσία, τα οποία ανάλογα με το βαθμό της αποστασίας τους από Εμένα βρίσκονται πιο μακριά ή πιο κοντά Μου, είτε πνευματικά όντα τα οποία έχουν ήδη μειώσει την απόστασή τους από Εμένα και ωστόσο δεν κατάφεραν ακόμα να αποκτήσουν την ύψιστη αφθονία του φωτός.

Αλλά όλα εκείνα τα όντα ακολούθησαν κάποτε τον αντίπαλό Μου όταν αυτός αποστάτησε από Εμένα. Μόνο που δεν μπορούσε να τα εμποδίσει να χωρίσουν από αυτόν και να μην βυθιστούν στα έσχατα βάθη. Τις ουσίες τους τις χρησιμοποίησα για να φτιάξω εκείνα τα δημιουργήματα που μπορούσαν να παρουσιάσουν κατά πολύ πιο εύκολες συνθήκες ζωής, που δηλαδή δεν απαιτούσαν τόσο φτωχικά και πενιχρά δημιουργήματα όπως τα παρουσιάζει η Γη. Γιατί πάνω σε αυτή θα πρέπει να ωριμάσουν οι πιο σκληρές ουσίες. (Αυτή η ωρίμανση) όμως μπορεί να ολοκληρωθεί με την υιότητα του Θεού, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο πάνω σε αυτή τη Γη. Η πολυμέρεια Μου δεν έχει όρια και (έτσι = ο εκδότης) θα μπορείτε να δείτε ξανά και ξανά νέα δημιουργήματα κατά την ωρίμανσή σας, στην περίπτωση που αυτή η επίγεια ζωή δεν θα σας έχει αποφέρει το αποτέλεσμα να μπορέσετε να εισέλθετε εντελώς πνευματοποιημένοι στο φωτεινό βασίλειο, όπου σας περιμένουν τα πιο καταπληκτικά πνευματικά δημιουργήματα, τα οποία θα σας χαρίζουν αφάνταστη μακαριότητα.

Το γεγονός όμως ότι μπορώ επίσης να φέρω στην ύπαρξη ύλη που αποτελείται από πνευματικά στοιχεία που δεν έχουν πέσει δεν χρειάζεται να αμφισβητηθεί. Αφού για Μένα τίποτα δεν είναι αδύνατο και οποιαδήποτε ύλη είναι συμπυκνωμένη (πνευματική) δύναμη που επομένως συμπηκνώθηκε και πήρε μορφή. . .  Αλλά μια τέτοια διαδικασία γίνεται μόνο τότε που επιδιώκω ο Ίδιος με αυτό έναν ορισμένο σκοπό, όπως έγινε τότε που δημιούργησα για ένα αγνό φωτεινό Πνεύμα ένα περίβλημα μέσα στο οποίο ήθελα να ενσαρκωθώ ο Ίδιος. Και αυτό δεν θα μπορεί ποτέ στην αιωνιότητα να συμβεί μέσα σε μια ψυχή που έπεσε κάποτε. . .

Αφού και ένα πνεύμα που δεν έπεσε και που βαδίζει στη Γη με σκοπό την επίτευξη της υιότητας του Θεού πρέπει να περάσει μέσα από τα βάθη και χρειάζεται για αυτό ένα γήινο κορμί. Εκείνο όμως ωριμάζει κατά πολύ πιο γρήγορα, μέσα του η αντίσταση σε Μένα τσακίζεται πιο εύκολα και πετυχαίνει σίγουρα το στόχο του κατά τη διάρκεια μιας επίγειας ζωής. . .

Αλλά ξέρω για την κατάσταση της κάθε μεμονωμένης ψυχής και είναι η επιδίωξή Μου να αρπάξω τις ψυχές από τον αντίπαλό Μου σε όσο το δυνατό συντομότερο χρονικό διάστημα και επομένως να  απομακρύνω από το αρχέγονο πνεύμα Εωσφόρο τη μια ψυχή μετά την άλλη. . . με αποτέλεσμα τελικά να απομείνει μόνο ακόμα ο άσωτος υιός, ο οποίος θα Μου παραδοθεί και πάλι, τον οποίο θα υποδεχθώ ξανά, γιατί θα έχει επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8962                13-4-1965

«Να δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από τον Θεό. . .»

Α΄ Ιωάννου 4, 1 – 3

Η βούληση του ανθρώπου πρέπει να παραμείνει ελεύθερη, δεν μπορεί να εξαναγκαστεί ούτε να δεχθεί ούτε να απορρίψει κάτι, αφού αυτό είναι ο νόμος της θεϊκής τάξης. Αλλά θα σας είναι πάντα δυνατό να αναγνωρίσετε αυτά που σας προσφέρονται μέσω της μεγάλης αγάπης και χάρης Μου. Και επομένως μην εγκαταλείψετε κάτι βιαστικά μόνο γιατί ξεσκεπάζει μια υπάρχουσα πλάνη και σας δίνει μια αληθινή διαφώτιση. . .

Σκεφτείτε ένα πράγμα, ότι δηλαδή σας προσφέρεται μόνο κάτι το καλύτερο, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις αρνητικές σκέψεις που σας δίνουν μια λάθος εικόνα του Εαυτού Μου. . .  σκεφτείτε ότι πάντα μόνο διορθώνεται κάτι που δεν συμφωνεί με την τελειότητά Μου. . .  Σκεφτείτε επιπλέον ότι δεν μπορεί να ενεργήσει κανένα κακό πνεύμα που σας ενημερώνει για τον Ιησού και το λυτρωτικό Του έργο. . .  Σκεφτείτε επίσης ότι τίποτα δεν διατηρείται αμετάβλητο έτσι όπως προήλθε κάποτε από Εμένα, γιατί δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που είναι ήδη τέλειος και γιατί συνεπώς κάθε άνθρωπος μπορεί και να σφάλει. . .  ότι όμως, στην περίπτωση που έγινε ένα λάθος, πρέπει να το διορθώνω ξανά και ξανά για να σας οδηγήσω πάλι στην καθαρή αλήθεια.

Στην περίπτωση λοιπόν που εσείς οι άνθρωποι καταλαβαίνετε από τις διαφωτίσεις για τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο ότι δεν μπορεί παρά να ενεργήσει ένα καλό πνεύμα. . .  και στην περίπτωση που ενημερώνεστε ασταμάτητα ότι αρχικά σας έβγαλα [εκτός του Εαυτού Μου· σ.τ.μ.] με πλήρη τελειότητα. . .  στην περίπτωση που σας περιγράφω τη δημιουργική πράξη πάντα μόνο με τον τρόπο ώστε δεν χρειάζεται να αμφισβητήσετε την τελειότητά Μου, είχα επομένως για αυτό τους λόγους Μου, οι οποίοι αποτελούνται από τη μεγάλη πλάνη την οποία έχουν δεχθεί ήδη πάρα πολλοί άνθρωποι. . .

Άρα πρέπει να τη διαψεύσω αυτή και να επιλέξω ένα σκεύος η αξιοπιστία του οποίου θα μπορείτε να ελέγξετε οποτεδήποτε μέσω της διαφώτισης για τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Αυτού, για την αιτιολόγηση και τη σημασία εκείνου. Και πράγματι μονάχα Εγώ ο Ίδιος μπορούσα να σας μιλήσω, μονάχα Εγώ ο Ίδιος μπορούσα να σας εξηγήσω όλους τους συσχετισμούς και να σας δώσω την απόδειξη ότι σας μιλάω. . .  Γιατί όμως δεν θέλετε τώρα να δεχθείτε τη διαφώτιση για την πλάνη, η οποία είναι ολοφάνερη; Αφού Εγώ δεν αντιφάσκω με τον Εαυτό Μου, ωστόσο είναι ευδιάκριτη μια φανερή αντίφαση για τον καθένα που θα συλλογιστεί σοβαρά τη Φύση Μου. . .

Στην περίπτωση όμως που σας προσφέρεται η καθαρή αλήθεια, θα λυθούν για εσάς και άλλες ερωτήσεις, οι οποίες έπρεπε αναγκαστικά να προκύψουν από μια λανθασμένη σκέψη, όπως τις εξής: Γιατί πάσχιζα τόσο πολύ για να οδηγήσω το πνευματικό που (δήθεν) «ρίχθηκε στην αμαρτία από Εμένα τον Ίδιο» μακριά από εκείνη τη δυστυχισμένη του καθάσταση;. . .  Και γιατί άραγε θέλω να οδηγήσω στην τελειότητα εσάς εάν Εγώ ο Ίδιος δεν είμαι τέλειος, το οποίο προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρείτε πως παρουσιάζω ανθρώπινες αδυναμίες. . .  μια διαπίστωση που δεν προήλθε ποτέ από Εμένα και που επομένως πρέπει να θεωρείται σατανική επιρροή.

Πρέπει να καταπολεμώ ξανά και ξανά αυτή τη λανθασμένη διδασκαλία. . .  ότι δηλαδή βρίσκονται μέσα Μου όλα τα αντίθετα. . .  την οποία όμως δεχθήκατε ως αυτονόητη, ακριβώς γιατί ως άνθρωποι δεν μπορείτε να φανταστείτε τίποτα το τέλειο. Ολόκληρη η δημιουργική πράξη θα είχε γίνει χωρίς αγάπη και σοφία, και ωστόσο ήταν καθοριστικές η αγάπη και η σοφία. . .  Αλλά με την αγάπη και τη σοφία Μου δεν μπορεί να συμβιβαστεί το [δήθεν· σ.τ.μ.] γεγονός ότι δημιούργησα τα πλάσματά Μου με κακές ορμές, γιατί τότε δεν μπορούσε να γίνει λόγος για μια «αμαρτία ενώπιόν Μου». Αυτή όμως έγινε πραγματικά και αποτελούνταν από την «απόρριψη της δύναμης της αγάπης Μου». . .

Εξαιτίας αυτής της αμαρτίας το ον διανύει μια τρομερή πορεία μέσα από τη δημιουργία και αυτή η αμαρτία πάλι εξαλείφεται μόνο τότε που ο άνθρωπος επιθυμεί και πάλι με την ελεύθερη βούλησή του την ακτινοβολία από την πλευρά Μου. Αυτή η αμαρτία της απόρριψης της δύναμης της αγάπης Μου είχε ως αποτέλεσμα και το σκοτείνιασμα του πνεύματός του και σε αυτή την κατάσταση το ον ήταν δεκτικό των κακών χαρακτηριστικών που γεννήθηκαν από τον αντίπαλό Μου. Εκείνο είχε δηλαδή αντιστρέψει τη φύση του και πρέπει να αποβάλει όλα αυτά τα κακά χαρακτηριστικά κατά την επίγεια του πορεία, κάτι στο οποίο το βοηθάω με κάθε τρόπο.

Αλλά η εξάλειψη της μεγάλης αμαρτίας της απόρριψης της δύναμης της αγάπης Μου απαιτούσε το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. . .  Δεν μπορεί να εξιλεωθεί από το ίδιο το ον, γιατί έγινε στην κατάσταση της πιο φωτεινής γνώσης του, στην κατάσταση της τελειότητας, η οποία θα έπρεπε να σταματήσει το ον. Η αμαρτία όμως ήταν ήδη η επενέργεια του αντιπάλου, ο οποίος απόρριψε πρώτος την αγάπη Μου, με αποτέλεσμα σε αυτή την κατάσταση να γεννήσει από τον εαυτό του όλο το κακό και να το μεταδώσει σε εκείνα τα  όντα που του παραδόθηκαν εθελοντικά και επομένως έπεσαν μαζί του στα βάθη. . .

Τι σας ωφελεί όταν σας μιλάω συνέχεια για την ατελείωτη αγάπη Μου, η οποία «έφταιξε δήθεν κάποτε» για την πτώση σας; Αυτή την απεριόριστη αγάπη μπορεί να την έχει μόνο ένα Ον ύψιστης τελειότητας, και Αυτό πασχίζει να σας επιστρέψει την κάποτε τελειότητά σας, την οποία εγκαταλείψατε εθελοντικά. Έτσι θα καταπολεμώ ξανά και ξανά τις λανθασμένες διδασκαλίες για να σας δώσω πίσω την πίστη στην τελειότητά Μου, προκειμένου να κερδίσω και ολόκληρη τη δική σας αγάπη, η οποία θα πρέπει να επαναφέρει την αρχέγονη κατάσταση στην οποία εκπηγάσατε από τον Εαυτό Μου. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8963                15-4-1965

Τα Ευαγγέλια ανταποκρίνονται στην αλήθεια;. . .

Είναι μια κατανοητή ερώτηση αυτή που σας απασχολεί, αφού θέλετε να βαδίσετε μέσα στην αλήθεια. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι προέκυψαν παντού αλλαγές, γιατί δεν εξαναγκάζω την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου όταν κάνει ο ίδιος αλλαγές. Τέτοιες αλλαγές είναι εν μέρει το αποτέλεσμα λανθασμένων μεταφράσεων, εν μέρει της χρήσης της γλώσσας, η οποία είναι παντού διαφορετική και η οποία ευνοεί τις πιο διαφορετικές ερμηνείες. Και αν ανατρέχατε στο αρχέγονο κείμενο, [θα διαπιστώνατε ότι· σ.τ.μ.] και αυτές οι σημειώσεις διαφέρουν μεταξύ τους. Ωστόσο, δεν παραμορφώνουν τη διδασκαλία Μου, αποδίδουν το λόγο Μου έτσι όπως το είπα, γιατί αυτά τα λόγια Μου είναι και θα παραμείνουν άφθαρτα.

Τώρα όμως επιθυμείτε να ξέρετε ποιος είχε εντολή Μου να καταγράψει τη θεϊκή Μου διδασκαλία αγάπης καθώς και τη βιογραφία Μου. Και μπορώ μόνο να σας απαντήσω ότι ο Ιωάννης. . .  ο αγαπημένος Μου μαθητής. . .  είχε την άμεση εντολή Μου και επομένως ανταποκρίθηκε σε αυτή την εντολή.

Αλλά και ο απόστολός Μου ο Ματθαίος, ο οποίος επίσης ήξερε να γράφει, άφησε συγγράμματα. Σε αυτά ανέφερε περισσότερο στα γήινα γεγονότα, και για αυτό Μου ήταν εξίσου πιστός υπηρέτης. Αλλά υπάρχουν μικρές διαφορές στις σημειώσεις του, τις οποίες όμως δεν πρέπει να εξηγηθούν με το γεγονός ότι κάθε συγγραφέας θεωρούσε διαφορετικά τα ίδια συμβάντα, αλλά πρόκειται για διπλά συμβάντα, αφού έκανα συχνά τα ίδια πράγματα. Αυτό το Ευαγγέλιο όμως σας είναι ακόμα κρυμμένο και αντικαταστάθηκε από ένα μαθητή του ίδιου ονόματος, τον οποίο ώθησε το Πνεύμα του Θεού, ακριβώς όπως τους ευαγγελιστές Λυκά και Μάρκο. Αυτοί κατέγραψαν μόνο σε μεταγενέστερα χρόνια αυτά που είχαν ακούσει για Μένα και για το λυτρωτικό Μου έργο.

Μπορείτε τώρα να βασιστείτε στο ότι βρίσκονταν υπό την επιρροή του Πνεύματός Μου, αλλιώς δεν θα είχαν ποτέ αναλάβει ένα τέτοιο έργο. . .  Και σε κάθε άνθρωπο το πνεύμα του οποίου έχει αφυπνιστεί θα είναι δυνατό να αναγνωρίσει τις μικρές τροπολογίες που παρείσφρησαν με την πάροδο του χρόνου. Θα μπορεί όμως πάντα να βασίζεται στα απευθείας λόγια Μου, αφού προστατεύω το «λόγο Μου» από τις τροπολογίες. Μπορείτε μεν να ερμηνεύσετε λάθος και αυτά τα λόγια, κάτι που κάνατε βέβαια, με αποτέλεσμα να δώσατε στα λόγια που είπα μια διαφορετική σημασία, την οποία όμως θα καταλαβαίνει πάντα ως λάθος ένας άνθρωπος το πνεύμα του οποίου έχει αφυπνιστεί.

Και αφού ξέρετε τώρα ότι μπορείτε να αποδεχθείτε χωρίς δισταγμό ως μεταδωμένα από το Πνεύμα Μου όλα τα Ευαγγέλια εάν μόνο μεταφέρετε τη διαδικασία της μετάδοσης σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, είναι βεβαίως το Ευαγγέλιο του Ιωάννη αυτό που δόθηκε πρώτα από Εμένα. Γιατί ο Ιωάννης κατά κάποιον τρόπο βίωσε τα πάντα και μπορούσε να τα περιγράψει πιο διεξοδικά. Αλλά και τα άλλα Ευαγγέλια πρέπει να τα πιστέψετε χωρίς δισταγμό. Αφού δεν αντιφάσκουν μεταξύ τους, μόνο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να έγιναν μικρές αλλαγές, οι οποίες όμως είναι ασήμαντες και μπορούν να διαπιστωθούν.

Στην περίπτωση που οι μεταφραστές ακολουθούν πιστά το αρχέγονο κείμενο, στην περίπτωση που δεν αλλάζουν από μόνοι τους ορισμένα λόγια ανάλογα με τη χρήση της γλώσσας τους, τότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι τα Ευαγγέλια διατηρούνται καθαρά. Το τελευταίο όμως θα πρέπει να αποφευχθεί, γιατί με αυτό τον τρόπο το νόημα μπορεί να αλλάξει εντελώς. Και επίσης οι «εξηγήσεις» απαιτούν ένα αφυπνισμένο πνεύμα, δεν φτάνουν για αυτές οι εγκόσμιες σπουδές, ακόμα και αν ασχοληθούν με πνευματικά θέματα. . .  Και δίνονται ξανά και ξανά τέτοιες «εξηγήσεις» που απομακρύνουν [τον αναγνώστη· σ.τ.μ.] από τις σωστές σκέψεις. Και υπάρχουν πολλά χωρία που ερμηνεύθηκαν από καθαρά ανθρώπινη άποψη, ενώ πρέπει να τα καταλάβει κανείς μόνο πνευματικά. . .  Αυτό όμως αφορά πάντα μόνο αυτά για τα οποία δόθηκαν αυτές οι εξηγήσεις. . .

Για χάρη της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων δεν μπορώ να το εμποδίσω, αλλά προστατεύω όσο μπορώ το λόγο Μου που είπα κατά τη διάρκεια της επίγειας Μου ζωής, προκειμένου να διαφωτιστείτε καλά, εσείς που επιθυμείτε να στέκεστε μέσα στην αλήθεια. . .  Αφού τέτοιες ερωτήσεις θα τις κάνει μόνο εκείνος ο άνθρωπος που ασχολείται σοβαρά με την αναζήτηση της αλήθειας, που δεν αρκείται σε συγράμματα την πηγή των οποίων δεν ξέρει. Με τέτοιες ερωτήσεις αποδεικνύει πάντα μόνο ότι αγαπά την καθαρή αλήθεια και επομένως και Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8964                16-4-1965

Μεγάλη Παρασκευή. . .

Το βάρος της αμαρτίας την οποία σήκωσα στους ώμους Μου ήταν αφάνταστο και μπορούσε να εξαλειφθεί μόνο μέσω μιας εξιλαστήριας θυσίας του ίδιου μεγέθους, όπως ήταν για Μένα η σταυρική πορεία και τα πάρα πολύ επώδυνα πάθη και ο θάνατός Μου στο σταυρό. Αφού αυτά ήταν πάρα πολύ βασανιστικά. . .  Εσείς οι άνθρωποι δεν είστε ικανοί να φανταστείτε το βαθμό των παθών ούτε κατά προσέγγιση. Αφού αισθανόμουν εγκαταλελειμμένος από τη δύναμη του Θεού, Εγώ. . .  Που ήμουν πάντοτε συνδεδεμένος με τον Πατέρα. . .  έπρεπε να διανύσω μόνος Μου την πορεία, η οποία Μου φάνηκε ότι διάρκεσε αιωνιότητες, την οποία ωστόσο επωμίστηκα από απεριόριστη αγάπη. Γιατί ευσπλαχνιζόμουν την ανθρωπότητα και ήξερα ότι μόνο αυτή η θυσία του Εαυτού Μου θα μπορούσε να φέρει τη λύτρωση στους ανθρώπους. . .

Και ξανά και ξανά έπρεπε να βιώνω τη θηριωδία των δήμιών Μου και ολόκληρος ο κόσμος της κόλασης συμμετείχε. Αλλά δεν έπρεπε να αμυνθώ εφαρμόζοντας τη δύναμη του Θεού που βρισκόταν μέσα Μου. Αφού αυτό το λύτρωτικό έργο έπρεπε να είναι έργο της ελεύθερης βούλησής Μου και για αυτό διένυσα αυτή την πορεία των παθών ως «μόνο άνθρωπος», πάντα μόνο παρακαλώντας να είμαι ικανός να την ολοκληρώσω, να μην αποτύχω πριν, να Μου επιτραπεί να αντέξω και το σταυρικό θάνατο, ο οποίος μόνο θα ολοκλήρωνε το λυτρωτικό έργο.

Τα βάσανα και τις ταπεινώσεις που έπρεπε να βιώσω θα είστε μόνο στο υπερκόσμιο βασίλειεο σε θέση να τα εκτημήσετε σε όλο το μέγεθός τους, όταν μπορέσετε να παρακολουθήσετε το σταυρικό Μου θάνατο. Αλλά για τη διάρκεια της ανθώπινης ύπαρξής σας σάς λείπει κάθε ιδέα για τα βάσανά Μου, αφού οι ίδιοι θα είχατε ήδη χάσει τη ζωή σας  στην περίπτωση ενός μικρότερου βαθμού [βασάνων· σ.τ.μ.]. Η βούλησή Μου να σας λυτρώσω όμως ήταν τόσο ισχυρή ώστε Μου έδωσε τη δύναμη να γεύσω μέχρι τα έσχατα όλα τα βάσανά Μου. . .  με αποτέλεσμα να ανεχθώ συνειδητά και το σταυρικό θάνατο και να μπορέσω ακόμα να προσευχηθώ για τους βασανιστές Μου: «Πατέρα, συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν.»

Δεν ήξεραν ότι μέσα Μου κάρφωσαν στο σταυτό τον Ίδιο τον Πατέρα, ο Οποίος ήθελε να λυτρώσει τους ανθρώπους από όλη τους την αμαρτία. . .  Εγώ όμως ήξερα ότι Εκείνος είχε αποσυρθεί από Εμένα μόνο για να μην ασκήσει εξαναγκασμό σε Μένα ως άνθρωπο, γιατί μόνο ο άνθρωπος Ιησούς ήταν ικανός να υποφέρει και γιατί αυτά τα πάθη συμφιλίωσαν τον Πατέρα. Για αυτό πρόφερα το εξής: «Τετέλεσται. . .», λέγοντας με αυτό ότι επρόκειτο για μια προορισμένη από τους αιώνες των αιώνων πράξη η οποία είχε εκτελεστεί τώρα. Αλλά το αποτέλεσμα (εκτέλεση)  αυτής επεκτινόταν στο παρελθόν, στο μέλλον και στο παρόν. Και επομένως λυτρώθηκαν όλα τα όντα που αποστάτησαν κάποτε από τον Θεό. . .  Το σταυρικό θάνατο του ανθρώπου (Ιησού) θα μπορείτε να τον βιώνετε αιώνια (στο επέκεινα) και (αλλά) κανένας άνθρωπος. . .  όσο (ζει) βρίσκεται στη Γη. . .  δεν θα μπορεί ποτέ να εκτιμήσει τα τρομερά βάσανα, αφού για αυτά του λείπει κάθε κατανόηση. Αφού τα μεγάλα πάθη Του (τα μεγάλα πάθη του ανθρώπου Ιησού) δεν αποτελούνταν μόνο από τα σωματικά Του βάσανα που Του προκλήθηκαν, αλλά κατά πολύ περισσότερο υπόφερε η αγνή Του ψυχή, η οποία είχε κατεβεί στη Γη από το βασίλειο του φωτός για χάρη αυτού του λυτρωτικού έργου. . .

Το τι σημαίνει για μια αγνή ψυχή να βρίσκεται στη μέση του βούρκου της αμαρτίας. . .  το τι σημαίνει για μια τέλεια ψυχή να βρίσκεται στη μέση ατελών πλασμάτων, αυτό θα μπορέσει να συλλάβει μια ψυχή μόνο τότε που η ίδια θα βρίσκεται ήδη στο βασίλειο του φωτός. Τότε όμως θα μπορεί επίσης να εκτιμήσει το βάθος της αγάπης που παρακίνησε τον Ιησού να παράσχει βοήθεια στους αμαρτωλούς Του αδερφούς. Και τότε θα τρέμουν με δέος και θα δοξάζουν και θα ευχαριστούν Εκείνον Που λύτρωσε τον κόσμο από όλη την αμαρτία. . .  [η ασυνέπεια του γραμματικού προσώπου υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8965                18-4-1965

Κυριακή του Πάσχα. . .

Ένα έργο της πιο βαθιάς αγάπη και του ελέους έκανε ο άνθρωπος Ιησούς για εσάς, γιατί ήθελε να εξαλείψει την υπερβολικά μεγάλη ενοχή η οποία αλλιώς θα κρατούσε αιώνια κλειστό για σας το φωτεινό βασίλειο. Αλλά πρέπει και να αποδεχθείτε αυτό το λυτρωτικό έργο με πλήρη επίγνωση του ότι είχατε φορτώσει στον εαυτό σας μια μεγάλη ενοχή και του ότι θέλετε τώρα να απαλλαγείτε από αυτή. Αφού δεν περιγράφεται το πόσο υπόφερε ο άνθρωπος Ιησούς για εσάς μέχρι τότε που ολοκλήρωσε το έργο του ελέους Του με τον θάνατό Του στο σταυρό. Αφού πρόκειται για τα μέγιστα βάσανα τα οποία επωμίστηκε η ατελείωτη αγάπη Του, γιατί ήθελε να βοηθήσει τους δυστυχισμένους αδερφούς Του μέσα στην πνευματική τους ανάγκη.

Αλλά ποτέ δεν θα κατανοήσετε αυτά τα βάσανα, αφού ήταν αφάνταστα. Η αγάπη μέσα Του όμως Του έδωσε τη δύναμη να τα αντέξει. Γιατί μόνο μέσω μιας τέτοιας θυσίας μπορούσε να εξιλεώσει την ενοχή, γιατί η ψυχή Του και το κορμί Του έπρεπε να υποφέρουν σε ένα βαθμό που θα ήταν αφόρητος για κάθε άλλο άνθρωπο. Για αυτό δεν θα μπορούν ποτέ να αναφερθούν για σύγκριση τα βάσανα ενός άλλου ανθρώπου. Αφού τα βάσανα πλήττουν πάντα μόνο το κορμί του ανθρώπου, αλλά για τον Ιησού  τα δεινά που έπρεπε να ανεχθεί η ψυχή Του ήταν κατά πολύ χειρότερα. Και αυτά δεν περιγράφονται ούτε κατά προσέγγιση, αφού υπόφερε κατά κάποιον τρόπο για την κάποτε αμαρτία της απόρριψης της δύναμης της αγάπης. Έπρεπε να επωμιστεί τα βάσανα μιας αδύνατης ψυχής, γιατί αυτό ήταν η κάποτε αμαρτία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν τεράστια αδυναμία, από την οποία υπόφερε η ψυχή απερίγραπτα. . . [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν είναι σαφές για ποιανού ψυχή πρόκειται· σ.τ.μ.]. . .

Η αγάπη Του ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη ώστε Αυτός επωμίστηκε τα πάντα για να προσφέρει στον Θεό την εξιλέωση για όλους εκείνους που θα αποδεχθούν το λυτρωτικό έργο, που θα χρησιμοποιήσουν τις χάρες που αποκτήθηκαν στο σταυρό και που θα θέλουν να επιστρέψουν στον Πατέρα, από τον Οποίο απομακρύνθηκαν κάποτε εθελοντικά. Ολόκληρη η επίγεια πορεία του ανθρώπου Ιησού ήταν για Αυτόν βασανιστική, αφού σε στιγμές της φωτεινής ενόρασης έβλεπε πώς θα έπρεπε να την ολοκληρώσει. . .  Προέβλεπε όλα τα πάθη και τους τρόμους και ωστόσο δεν μπορούσε να τα αποτινάξει. Αφού ήθελε να διανύσει αυτή την πορεία, γιατί κατάλαβε και τον τελευταίο στόχο: τη λύτρωση των πεσμένων αδερφών από μια αφάνταστη ενοχή. Και το μέγεθος αυτής της ενοχής Τού έδωσε τη δύναμη της θέλησης για να ολοκληρώσει την πορεία Του. . .  Αλλά η τελευταία μέρα της επίγειας Του ζωής ήταν τόσο πικρή ώστε σχεδόν Τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις Του και ώστε προσευχήθηκε για αυτό: «Πατέρα, αν είναι δυνατόν, ας μην πιω αυτό το ποτήρι· όμως ας μην γίνει το δικό Μου θέλημα αλλά το δικό Σου!». . .

Και ξανά και ξανά η αγάπη Του για τους δυστυχισμένους αδερφούς Του ήταν πιο δυνατή και δυνάμει αυτής της αγάπης η οποία Τον γέμιζε παραδόθηκε στη μοίρα Του, την οποία θα μπορούσε μάλιστα και να αποτρέψει από τον Εαυτό Του. Και για αυτό προσευχόταν όλο και πιο ολόψυχα να μην αποτύχει. Αλλά επρόκειτο για αφάνταστα δεινά τα οποία έπρεπε να υπομείνει ήδη πριν τη σταύρωσή Του, επρόκειτο για δεινά τα οποία μπορούσε να αντέξει μόνο γιατί η αγάπη ήταν τόσο ισχυρή μέσα Του και γιατί χρησιμοποιούσε αυτή την αγάπη μόνο για να αντέξει μέχρι το τέλος. Αφού έπρεπε να υποφέρει ως «άνθρωπος», παρόλο που ήταν μέσα Του η Ίδια η Αγάπη. Αλλά Αυτή συγκράτησε τη δύναμή της μέχρι τότε που Εκείνος πρόφερε τη λέξη: «Τετέλεσται. . .»

Και πρέπει να περιγράφεται ξανά και ξανά στους ανθρώπους ο σταυρικός Του θάνατος για να καταλάβουν τη μεγάλη αγάπη του ανθρώπου Ιησού. Αφού μόνο ένα έργο της αγάπης μπορούσε να εξαλείψει την κάποτε ενοχή των αμαρτιών, γιατί αποτελούνταν από το γεγονός ότι τα όντα είχαν αδικήσει ενάντια στην Αγάπη. . .  Για αυτό κατέβηκε στη Γη μια ψυχή του φωτός, γιατί μόνο μια τέτοια μπορούσε να συγκεντρώσει το βαθμό της αγάπης και γιατί μέσα σε αυτή την ψυχή της αγάπης μπορούσε να εκδηλωθεί ο Θεός ο Ίδιος. Αυτός ήταν μέσα Του με όλη Του την πληρότητα και ως εκ τούτου η Ίδια η Αγάπη έκανε αυτή τη θυσία. . .

Επρόκειτο όμως για το έργο ενός ανθρώπου, ο Οποίος ήταν ικανός να υποφέρει, αφού ο Θεός δεν μπορούσε να υποφέρει. Για αυτό η σταυρική Του θυσία είχε μια ασυνήθιστη σημασία και πρέπει να την αναγνωρίσει κανείς με την ελεύθρη βούλησή του. Αφού ο άνθρωπος Ιησούς έκανε βέβαια τη θυσία για όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Αλλά μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος αποφασίζει αν εκείνη σημάνει για αυτόν τη λύτρωση από την κάποτε μεγάλη ενοχή. . .  Και έτσι η στάση του απέναντι στον Ιησού Χριστό είναι το πιο σημαντικό, αφού εξαρτάται η μακαριότητά του από το ποια στάση θα πάρει απέναντι σε Εκείνον και στο λυτρωτικό Του έργο. Και πρέπει να σας επισημαίνεται έντονα και επίμονα σε σας τους ανθρώπους να μην Τον απορρίψετε, αλλά να ομολογήσετε Εκείνον και το λυτρωτικό Του έργο αν θέλετε να απαλλαγείτε από την αρχέγονη αμαρτία σας και να μπορέσετε να εισέλθετε στο βασίλειο του φωτός μετά τον θάνατο του σώματός σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8966                19-4-1965

Η ανάσταση του Ιησού. . .                   Δευτέρα του Πάσχα, 19-4-1965

Η ανάστασή Μου αμφισβητείται βέβαια από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον Ιησού και στην αποστολή Του στη Γη. Και δεν μπορούν πια να τους δοθούν αποδείξεις ότι έγιναν όντως έτσι τα πράγματα όπως τα ανέφεραν οι μαθητές Μου. Η πίστη των ανθρώπων που είχαν βιώσει τόσα ποικίλα θαύματά Μου αμφιταλαντευόταν. . .  δεν υπήρχε κανείς που εξακολουθούσε να Με εμπιστεύεται πλήρως. Ο καθένας έβλεπε ότι δεν έκανα τίποτα ενάντια στον όχλο που ήθελε να Με αιχμαλωτίσει. Και ένας φόβος κυρίεψε τις καρδιές τους, ότι  οι άνθρωποι θα το εκτελούσαν, ότι δεν θα υπερασπιζόμουν και θα επέτρεπα να Μου συμβούν όλα. . .  ότι δεν θα χρησιμοποιούσα τελικά πια τη δύναμή Μου για να σταματήσω το σχέδιο των μπράβων.

Και για αυτό κανείς δεν πίστεψε ούτε στην ανάστασή Μου κατά την τρίτη μέρα. Και όταν οι άνθρωποι έμαθαν για αυτή, τους ήταν πιο κατανοητή η σκέψη ότι Με είχαν πάρει από τον τάφο για να δημιουργήσουν τον θρύλο ότι είχα αναστηθεί από τους νεκρούς. Και ακόμα και στους μαθητές Μου συνάντησα δυσπιστία, αφού δεν ήξεραν για τη μεγάλη σημασία του λυτρωτικού έργου. Και επομένως δεν ήξεραν ούτε ότι όλα θα έπρεπε να γίνουν έτσι όπως έγιναν.

Αφού σε όσους δεν πίστευαν σε Μένα, ότι δηλαδή είχα κατεβεί από πάνω ως Υιός του Θεού, σε εκείνους δεν μπορούσα να εμφανιστώ, αφού αυτό θα ήταν εξαναγκασμός της πίστης τους, τον οποίο δεν θα μπορούσα ποτέ να εφαρμόσω. . .  Αφού ο καθένας που βίωσε τον θάνατό Μου στο σταυρό έπρεπε να ομολογήσει εθελοντικά Εμένα και το λυτρωτικό έργο, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να του συγχωρεθεί η αρχέγονη ενοχή του. Αλλά στην περίπτωση των μαθητών Μου ήταν αρκετά να τους δείξω τις πληγές Μου ώστε να Με αναγνωρίσουν και να θυμηθούν τα λόγια Μου: «Θα ξαναχτίσω το ναό σε τρεις μέρες. . .»

Τώρα όμως αυτό το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα πιο επίμαχο, αφού κανένας άνθρωπος δεν έζησε από κοντά αυτό το λυτρωτικό Μου έργο, όλοι πρέπει να πιστέψουν αυτά που τους αναφέρονται. Και από τους ανθρώπους της σύγχρονης εποχής απαιτείται μια ακόμα μεγαλύτερη πίστη στο ότι αναστήθηκα από τους νεκρούς. . .  στο ότι το σώμα Μου είχε πνευματοποιηθεί και στο ότι έγινα ορατός στους δικούς Μου μόνο γιατί θα έπρεπε να ενισχυθεί η πρόθεσή τους να διαδώσουν τη διδασκαλία της αγάπης Μου και να αναφέρουν ιδιαίτερα το λυτρωτικό έργο Μου. Και σε αυτή την πνευματοποίηση του σώματος θα πιστέψουν και όλοι όσοι μέσω του Πνεύματός Μου εισάχθηκαν σε βαθύτερες γνώσεις. . .  Αφού αυτοί θα κατανοήσουν βέβαια το λυτρωτικό έργο το οποίο επιτέλεσα μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .

Αφού εισάχθηκαν σε αυτές τις γνώσεις από το ίδιο το Πνεύμα και δεν θα μπορεί κανείς να τους κλέψει την πίστη τους ούτε στο λυτρωτικό έργο ούτε και στην ανάστασή Μου. Και θα ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν κάθε αντίρρηση ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Αφού ξέρουν ότι το τελικό στόχο των ανθρώπων στη Γη είναι να πνευματοποιηθούν με τη σειρά τους και ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του δικού τους κορμού, για το οποίο ο άνθρωπος Ιησούς σάς προσκόμισε μια απόδειξη. Όποιος όμως σκέφτεται μόνο καθαρά επίγεια, σε αυτόν δεν θα έφταναν ούτε οι αποδείξεις, οι οποίες όμως δεν μπορούν πλέον να δοθούν.

Και η πίστη μέσα στους ανθρώπους στον Ιησού Χριστό και στο έργο του ελέους Του θα μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Αφού για αυτό φροντίζει ο αντίπαλος, ο οποίος θεωρεί τον Ιησού πάντα μόνο εχθρό του Που θέλει να του αρπάξει ψυχές, κάτι που θα πετύχει βέβαια. Αλλά και Εγώ θα φροντίζω ξανά και ξανά να διοχετεύεται σε σας τους ανθρώπους η σωστή γνώση σχετικά με τη σταυρική θυσία και την αιτιολογία της. Θα αφυπνίζω πάντα ανθρώπους που θα υποστηρίξουν τον Ιησού Χριστό με την πιο βαθιά πεποίθηση, που θα προσέχουν πάντα μόνο αυτά που θα τους μεταδώσει το Πνεύμα από Μένα και που για αυτό θα έχουν μια σταθερή πίστη στην ανάστασή Μου, την οποία πίστη δεν μπορεί να κλονίσει τίποτα. Και θα διοχετεύω τη γνώση ξανά και ξανά  μέσω του Πνεύματός Μου σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν, γιατί δεν μπορώ παρά να τους δώσω την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8967                21-4-1965

Η γνώση σχετικά με τη διαδικασία της ενέργειας του Πνεύματος. . .

Αυτά που χρειάζεται να ξέρετε για την επίγεια σας ζωή σάς προσφέρονται πράγματι από Εμένα εάν Μου ανοίξετε τις καρδιές σας και θέλετε να εργαστείτε για Μένα και για το βασίλειό Μου. Για αυτό δεν χρειάζεται να σας στεναχωρήσει η σκέψη ότι δεν εισάγεστε σε τομείς που είναι ασήμαντοι για την τελευταία δουλειά στη Γη πάνω στις ψυχές. Αφού προς το παρόν είναι πολύ πιο σημαντικό να αποκτήσουν πρώτα μια ζωντανή πίστη, να ξέρουν για την αιτιολογία και τη σημασία του λυτρωτικού έργου, να μάθουν για τη δύναμη της αγάπης, για το αποτέλεσμά της. . .  από αυτά εξαρτάται η μοίρα τους στην αιωνιότητα. . .

Και για αυτό διοχετεύω τώρα στους ανθρώπους αυτές τις γνώσεις, παρόλο που αποκαλύπτω και μυστικά της δημιουργίας. Αυτά όμως αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των αποκαλύψεών Μου, ακριβώς γιατί τώρα δεν είναι τόσο σημαντικά. Αλλά τονίζω ιδιαίτερα τη δημιουργική πράξης όλων των όντων που ακτινοβολήθηκαν κάποτε από Εμένα, γιατί εδώ παρείσφρησαν λάθη τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά και πρέπει να διοθρωθούν. . .

Την αποστολή όμως την οποία αναθέτω στους αμπερλουργικούς Μου εργάτες είναι η διάδοση όλων όσα ακριβώς κατά την εποχή του τέλους μπορούν ακόμα να φέρουν σωτηρία στους ανθρώπους. Θα πρέπει να ξέρουν ότι Ένας θυσιάστηκε για αυτούς. Και για αυτό πρέπει να ξέρουν για την αρχέγονη ενοχή τους και ότι αυτή δεν μπορεί να εξαλειφθεί μονάχα από τους ίδιους. Άρα πρέπει να απευθυνθούν στον Έναν Που τους έφερε τη σωτηρία, τον Οποίο όμως θα πρέπει να αποδεχθούν για να μπορέσει το έργο της σωτηρίας να έχει αποτέλεσμα και σε αυτούς. Και για όλους τους συσχετισμούς μπορείτε να τους δώσετε διαφωτιστικές εξηγήσεις, εσείς που λαμβάνετε το λόγο Μου.

Μπορείτε να τους προετοιμάσετε για το τέλος, για το οποίο ανακοινώνω μέσω εσάς ότι είναι κοντά. Μπορείτε όμως επίσης να τους πείτε ότι μόνο μέσω της έμπρακτης αγάπης θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν το τέλος επιτυχές για τον εαυτό τους, ότι δεν χρειάζεται να το φοβούνται εάν τηρούν αυτές τις εντολές Μου και αν μετατρέψουν τη φιλαυτία τους σε ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. . .  Μπορείτε όμως επίσης να τους διοχετεύσετε τη γνώση της συνέχισης της ζωής της ψυχής, την οποία μεν θα δεχθούν μόνο λίγοι, την οποία όμως μπορεί να υποστηρίξει με πεποίθηση ο καθένας από τους υπηρέτες Μου, γιατί του μεταδόθηκε αυτή η γνώση από Εμένα.

Και έτσι μπορείτε να επισημάνετε την ενέργεια του Πνεύματός Μου. Και αυτό θα είναι για εσάς το πιο δύσκολο, αφού σε αυτή μάλλον δεν πιστεύει κανένας άνθρωπος από εκείνους που δεν έχουν οι ίδιοι αφυπνίσει το πνεύμα τους και ακριβώς η ενέργεια του Πνεύματος τους είναι αναξιόπιστη. . .  Αλλά ακόμα και οι άνθρωποι που διαβάζουν τη Γραφή δεν έχουν καμία κατανόηση, αλλιώς θα ήταν πράγματι εύκολο να οδηγηθούν οι άνθρωποι στην αλήθεια. Αφού εάν τους ήταν κατανοητή η διαδικασία της ενέργειας του Πνεύματός Μου, θα δέχονταν δίχως άλλο αυτά που τους φέρνετε και θα κινούνταν μέσα σε αληθινή σκέψη. Και την πίστη σε εκείνη πρέπει να τη βρει μόνος του ο κάθε άνθρωπος, κάτι που όμως θα καταφέρει και πάλι μόνο η αγάπη. . .

Ως εκ τούτου το πιο επείγον είναι να παροτρυνθούν οι άνθρωποι να ζούν τη ζωή τους με αγάπη, να τους εξηγηθούν τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ζωής και επίσης οι συνέπειες μιας ζωής χωρίς αγάπη, η οποία σίγουρα θα τους επιφέρει τον θάνατο. Ακόμα και οι ηγέτες δεν κατανοούν τη σημασία των λόγων Μου τα οποία είπα ο Ίδιος όταν βάδιζα στη Γη. Πορεύονται τυφλά και «κηρύσσουν», φέρνουν στους ανθρώπους τη σωτηρία ή πιστεύουν ότι τους τη φέρνουν. Και ωστόσο προσπερνούν το πιο καταπληκτικό, το λόγο Μου τον οποίο προφέρω απευθείας από τα ύψη, ο οποίος θα τους διαφώτιζε για όλες τις άλυτες ερωτήσεις. Αλλά αισθάνονται ότι έχουν την αποστολή και παρ’όλα αυτά είναι τυφλοί ηγέτες που δεν μπορούν να δώσουν ένα φως σε κανέναν.

Ως εκ τούτου θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός εκείνων τους οποίους θα μπορείτε ακόμα να κερδίσετε για Εμένα και το λόγο Μου, στους οποίους θα μπορείτε να μεταδώσετε την καθαρή αλήθεια και οι οποίοι για αυτό δεν χρειάζεται να φοβούνται το τέλος. Αλλά οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ούτε σε αυτό και το μεταφέρουν στο πιο μακρινό μέλλον. Και θα ξαφνιαστούν και δεν θα έχουν προετοιμαστεί, αλλά δεν προσέχουν τις ανακοινώσεις Μου. Και επομένως πρέπει να περιμένουν ένα τρομακτικό τέλος, θα φυλακιστούν πάλι μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης εάν δεν τους λυπηθώ προηγουμένως και τους ανακαλέσω πρόωρα από αυτή τη Γη. Αφού σε αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα να βρουν ακόμα το φως και τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος λύτρωσε τους ανθρώπους από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8968                25-4-1965

Εξήγηση γιατί η σκέψη των ανθρώπων είναι τόσο διαφορετική. . .

Το γεγονός ότι εσείς οι άνρθωποι κινείστε συχνά ακόμα μέσα σε λανθασμένες σκέψεις [η έκφραση «κινούμαι μέσα σε λανθασμένες σκέψεις» είναι ασυνήθιστη και στα γερμανικά· σ.τ.μ.] θα Με παρακινεί ξανά και ξανά να οδηγώ σωστά τις σκέψεις σας, με την προϋπόθεση ότι επιθυμείτε την καθαρή αλήθεια. Ο αντίπαλός Μου ήξερε καλά πώς να φυτέψει μέσα σας τα δικά του διανοητικά αγαθά και δεν εμποδίστηκε σε αυτό, γιατί σας ήταν αδιάφορο αν σας παρουσιαστεί η αλήθεια ή η πλάνη. Αλλά τα αποτελέσματα της πλάνης είναι πάρα πολύ σοβαρές και σας επιφέρουν το σκοτείνιασμα του πνεύματός σας. Από την άλλη, η αλήθεια φωτίζει δυνατά το δρόμο σας τον οποίο θα πρέπει να πάρετε για να τελειοποιηθείτε.

Πρόκειται συχνά για τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τη συνέχιση της ζωής της ψυχής στις οποίες ο αντίπαλος σας έδωσε λάθος απαντήσεις. Γιατί θέλει μόνο ένα πράγμα, δηλαδή να σας εμποδίσει να ζήσετε τη ζωή σας προσηλωμένοι στο στόχο σας. Για αυτό θα παρουσιάζει πάντα ως αναξιόπιστη μια συνέχιση της ζωής μετά τον θάνατο και θα παροτρύνει τους ανθρώπους να επιδιώξουν τον κόσμο με τα αγαθά του. Αφού τότε ο άνθρωπος θα εστιάζει το ενδιαφέρον του πάντα στην κοσμική του ευημερία και θα συμβάλει έτσι στο μέγιστο πνευματικό σκοτάδι. Αφού θα προσπαθεί πάντα μόνο να αποκτήσει γήινα αγαθά, αλλά δεν θα κάνει τίποτα για την ψυχή του. Και η μοίρα του στην αιωνιότητα θα είναι πολύ άσχημη, αφού θα περάσει απέναντι με την επιθυμία για τέτοια αγαθά και δεν θα βρει πολλή βοήθεια εκεί, γιατί δεν θα τη δεχθεί όταν του προσφερθεί.

Αλλά αν μόνο σκεφτεί λίγο ο άνθρωπος θα έρπεπε να πει στον εαυτό του ότι δεν έχει ένα γήινο καθήκον μόνο για την επίγεια του ζωή, ότι υπάρχει κάτι περισσότερο. . .  ότι ο άνθρωπος πρέπει να εκπληρώσει έναν πνευματικό σκοπό και θα έπρεπε να εξακριβώσει αυτό τον πνευματικό σκοπό. . .  Αρκείται όμως σε αυτά που του ψιθυρίζει ο αντίπαλός Μου, ο οποίος θέλει να εμποδίσει την ένωσή Μου με το πλάσμα Μου. Αφού οι άνθρωποι δεν επιδιώκουν ποτέ ένα στόχο που τους φαίνεται αβέβαιος και αναξιόπιστος. . .  Αντίθετα, είναι πάντα πρόθυμοι να δεχθούν τα διανοητικά του αγαθά και επομένως να προτάξουν τον κόσμο με όλα τα αγαθά του, και τότε θα τους έχει ήδη κερδίσει για τον εαυτό του. . .

Αυτή η μάχη για τη βούληση του ανθρώπους μπορεί επομένως να διεξαχθεί μόνο μέσω της μετάδοσης σκέψεων από το σκοτεινό κόσμο, αφού κατά τα άλλα έχει αφαιρεθεί κάθε δύναμη από τον αντίπαλο. Ο άνθρωπος όμως. . .  στην περίπτωση που επιτρέπει μόνο στο μυαλό του να ενεργήσει, δεν αμύνεται ενάντια σε αυτό. . .  κάτι που θα μπορούσε βέβαια να κάνει εάν είχε επίγνωση του πώς μπορεί να προσανατολίσει το μυαλό του, ενώ δεν χρειάζεται αναγκαστικά να το κάνει. . .  Αφού μπορεί να το υποτάξει στο δικό Μου θέλημα ανά πάσα στιγμή, τότε θα είναι προστατευμένος από το να σκέφτεται λάθος και η σκέψη του θα είναι σωστή.

Για αυτό να υποκύπτετε πάντοτε στο θέλημά Μου, προκειμένου να μπορώ τότε να σας προστατεύσω και να είμαι και πρόθυμος για αυτό. Αφού τίποτα δεν Μου αρέσει τόσο όσο να ανάψω σε έναν άνθρωπο ένα δυνατό φως που θα φωτίσει δυνατά το δρόμο του. Δεν μπορώ όμως να το κάνω παρά τη θέλησή του, γιατί μόνο αυτή η θέλησή του πρέπει να Μου παραδοθεί χωρίς δισταγμό, αλλιώς δεν θα μπορεί να του φέξει κανένα φως. Και όσο πιο ολόψυχα Μου παραδοθεί η θέλησή του, τόσο πιο καθαρές θα είναι οι σκέψεις του, οι οποίες θα ανταποκρίονται τότε πάντα στην αλήθεια. Και δεν θα μπορεί να σφάλει.

Και έτσι επομένως σας έχει δοθεί ολόκληρη η εξήγηση γιατί η σκέψη των ανθρώπων είναι τόσο διαφορετική, γιατί πολλοί άνθρωποι αισθάνονται καλά μέσα στην πλάνη και γιατί τόσο λίγοι έχουν αληθινές σκέψεις. Αφού το καθορίζει αυτό μονάχα η θέλησή τους, η οποία μπορεί να στραφεί σε Μένα ή στον αντίπαλό Μου. Και το αποτέλεσμα αυτού θα είναι όμως πάντα θετικές ή αρνητικές σκέψεις. . .  Και αν θέλετε να ξέρετε αν οι σκέψεις σας είναι στραμμένες στη σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση, θα πρέπει να ασκήσετε σοβαρή κριτική πάνω στον εαυτό σας σχετικά με το σε ποιον είναι στραμμένες οι σκέψεις σας. . .

Για να μπορείτε όμως να στρέψετε τις σκέψεις σας σε Μένα, πρέπει οπωσδήποτε να πιστέψετε σε έναν Θεό Που σας έφερε στη ζωή και πρέπει να εμπιστευθείτε σε αυτό τον Θεό. . .  Όπου λείπει αυτή η πίστη εκεί θα έχει ήδη το πάνω χέρι ο αντίπαλός Μου. Και για αυτό το λόγο κατά το τέλος, στο οποίο πλησιάζετε, η δραστηριότητα του αντιπάλου θα είναι ιδιαίτερα εμφανής. Και δεν θα συναντήσει κανείς πια καμία πίστη σε ένα ανώτερο Ον από το Οποίο εκπήγασε όλο το είναι, από το Οποίο εκπήγασαν όλα τα δημιουργήματα και από το Οποίο εκπηγάσατε και εσείς οι ίδιοι. Και η πλάνη θα πάρει την πιο ακραία μορφή, ώσπου να αφαιρεθεί πάλι η δύναμη από τον αντίπαλό Μου και να φυλακιστεί αυτός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  μαζί με όλους εκείνους που παραδόθηκαν στη δύναμή του, γιατί βρίσκονταν μέσα στο σκοτάδι και δεν ελευθερώθηκαν από αυτό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8969                26-4-1965

Τι είναι το πρώτο, η βούληση ή η χάρη. . .

Να αρκεστείτε στη χάρη Μου, αφού σας την παρέχω άφθονα, γιατί μπορείτε να γίνετε μάκαριοι μόνο μέσω της χάρης. Και θέλω να έχετε πάντα επίγνωση του πόσο μεγάλο δώρο της χάρης είναι για εσάς η επίγεια ζωή, η οποία όμως θα σας οδηγήσει στο σωστό δρόμο μόνο τότε που θα την αξιοποιήσετε ως τέτοια. Αφού μπορείτε επίσης να την αφήσετε ανεκμετάλλευτη, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε εκεί όπου ήσασταν στην αρχή της ενσάρκωσής σας και να ήταν μάταιη η ζωή σας.

Και το ύψιστο και πιο πολύτυμο των δώρων της χάρης Μου είναι ο λόγος Μου, τον οποίο μπορείτε να ακούσετε οποτεδήποτε επιθυμήσετε να τον ακούσετε. Αλλά πρέπει να τον επιθυμείτε βαθιά μέσα στην καρδιά σας, τότε το πνευματικό σας αφτί θα είναι δεκτικό και θα Με ακούσετε και θα είστε ευτυχισμένοι. Αφού θα εισέλθετε τότε στην αρχέγονη κατάσταση, δεν θα απέχετε πια πολύ από την τελειότητά σας, όπου σας ηχούσε ο λόγος Μου και ήσασταν αφάνταστα μακάριοι. Για αυτό θα πρέπει πάντα να δραστηριοποιείτε τη βούλησή σας, προκειμένου να αποδεχθείτε τις χάρες που σας προσφέρονται. . .

Άρα η βούληση είναι το πρώτο, παρόλο που λαμβάνετε αμέτρητες χάρες. . .  Εάν η βούλησή σας δεν είναι πρόθυμη να τις αποδεχθεί και να τις αξιοποιήσει, δεν θα έχετε κανένα όφελος από εκείνες και η κατάστασή σας δεν θα αλλάξει, θα παραμείνετε ατελείς, όπως ήσασταν στην αρχή της ενσάρκωσής σας. Είναι επομένως λάθος να πει κανείς ότι μοιράζω τις χάρες κατά την κρίση Μου, αφού έχετε όλοι στη διάθεσή σας τον ίδιο βαθμό της χάρης, αλλιώς θα καθόριζα ο Ίδιος την τελειότητα των πλασμάτων Μου. . .

Είναι τόσο λάθος η σκέψη ότι Εγώ ο Ίδιος σας «επέλεξα για τη μακαριότητα ή για την καταδίκη». . .  αφού αυτό το καθορίζει μονάχα η ελεύθερη βούλησή σας. Για την ελευθερία της βούλησης έχετε ήδη ενημερωθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να μπορείτε να διαψεύσετε κάθε τέτοια αντίρριση. . .  Και ωστόσο αυτή υποστηρίζεται από εκείνους που με βάση χωρίων της Γραφής τα οποία κατάλαβαν λάθος διατυπώνουν ισχυρισμοί, όπως: « Ο Θεός είναι Που ενεργεί μέσα σας, η βούληση και η εκτέλεση [ή: τη βούληση και την εκτέλεση· από το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν προκύπτει ποια μετάφραση είναι σωστή· σ.τ.μ.]. . .  έτσι όπως Του αρέσει.»

Αυτό το χωρίο της Γραφής επίσης ερμηνεύεται εντελώς λάθος εάν συμπεράνετε από αυτό ότι κανονίζω όλα σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Ενεργώ μάλιστα μέσα σας, γιατί δεν θα μπορούσατε να κάνετε τίποτα χωρίς να λάβετε τη δύναμη από Εμένα. . .  Ήμουν επίσης Εγώ Που σας προίκισε με την ελεύθερη βούληση. Εσείς όμως πρέπει να εξελίξετε από μόνοι σας αυτή τη βούλησή σας. Και για αυτό σας παρέχω ένα βαθμό της χάρης που θα σας εξασφαλίσει σίγουρα την τελειότητα εάν τον χρησιμοποιήσετε, κάτι για το οποίο όμως πρέπει πάντα πρώτα να είναι πρόθυμη η βούλησή σας.

Και για αυτό φέρετε μεγάλη ευθύνη και μάχονται για τη βούλησή σας τόσο τα φωτεινά όντα όσο και οι δυνάμεις του σκότους. Τα πρώτα θέλουν να οδηγήσουν τη βούλησή σας σε Μένα και να την κάνουν να αποφασίσει οριστικά για το καλό· ενώ η επιδίωξη των σκοτεινών δυνάμεων είναι να δώσουν στη βούλησή σας μια λανθασμένη κατεύθυνση, δηλαδή μακριά από Εμένα, για να σας εμποδίσουν να επιδιώξετε την τελειότητα. Ωστόσο, θα μπορείτε οποτεδήποτε να λαμβάνετε πλούσιες χάρες, γιατί αυτές μπορούν να παρακινήσουν τη βούλησή σας να τις χρησιμοποιήσετε σωστά. Και θα εξαρτάται πάντα μόνο από το αν Με αναγνωρίσετε ως Πηγή της χάρης, τότε θα είναι βέβαια πρόθυμη η βούλησή σας. . .

Και στην περίπτωση λοιπόν που σας προσφέρεται ο λόγος Μου, ο οποίος διοχετεύεται στη Γη με ασυνήθιστο τρόπο, ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να τον καταλάβει ως μια ασυνήθιστη χάρη. Αφού και η ανθρώπινη λογική θα χρειαζόταν μόνο να αναρωτηθεί πώς συμβαίνει αυτό και θα έπρεπε να βάλει τον άνθρωπο σε σκέψεις. . .  Εάν όμως τον απορρίψει παρ’όλα αυτά, η βούλησή του θα είναι στραμμένη εναντίον του και αυτή η βούλησή του είναι αποφασιστική. . .  Τότε [ο άνθρωπος· σ.τ.μ.] δεν θα περάσει   τη δοκιμασία της βούλησής του και ανάλογη θα είναι και η μοίρα του στην αιωνιότητα εάν δεν αλλάξει ακόμα εκεί και αρχίσει σιγά σιγά να καταλάβει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8970                28-4-1965

Πετυχαίνουν τα φωτεινά όντα την υιότητα του Θεού;. . .

Στην περίπτωση που σας απασχολούν τέτοιες ερωτήσεις που σας προβληματίζουν, ελάτε σε Μένα και θέλω να σας απαντήσω. Αφού εσείς ως φορείς του φωτός θα πρέπει να είστε ενήμεροι για το ποια όντα μπορούν να επιστρέψουν στη Γη με σκοπό μια αποστολή. Πρόκειται πάντα για φωτεινά όντα, δηλαδή τέτοια που διένυσαν την πορεία τους στη Γη, που όμως δεν πέτυχαν την υιότητα του Θεού. Αυτά τα όντα όμως έχουν αυξήσει όλο και περισσότερο το βαθμό του φωτός τους και προσφέρονται τώρα για μια αποστολή με σκοπό την επίτευξη της υιότητας του Θεού. . .  Και επιπλέον πρόκειται για αρχέγονα πνεύματα που δεν έπεσαν και που επίσης επιδιώκουν την υιότητα του Θεού ως τελευταίο στόχο τους και που για αυτό διανύουν την πορεία στη Γη.

Τα τελευταία πετυχαίνουν με βεβαιότητα το στόχο τους. Αφού μέσα τους η αγάπη είναι τόσο μεγάλη και επίσης προστατεύονται από την πτώση, παρόλο που ο αντίπαλος θα κάνει τα πάντα για να παρακινήσει να αποστατήσουν από Εμένα και εκείνα, τα οποία κάποτε δεν τον ακολούθησαν. Αλλά η αντίσταση εκείνων είναι πολύ μεγάλη και το καθένα από αυτά τα αρχέγονα πνεύματα τηρεί τον δεσμό μαζί Μου (ή: ο δεσμός του μαζί Μου βοηθά το καθένα από αυτά τα αρχέγονα πνεύματα να αντισταθεί· η φράση αυτή του πρωτότυπου γερμανικού κειμένου μπορεί να μεταφραστεί και με τους δύο τρόπους· σ.τ.μ.]. . .  Αλλά δεν πετυχαίνουν πάντα το στόχο τους. . .  δηλαδή την υιότητα του Θεού. . . εκείνα που έζησαν ήδη μια φορά στη Γη. . . 

Πρόκειται όμως μόνο για λίγα που δεν εκπληρώνουν την αποστολή τους, γιατί πάλι κατέχουν την ελεύθερη βούληση, η οποία επιτρέπει και μια οπισθοδρόμηση. . .  Τότε επομένως υπάρχει η δυνατότητα η σκέψη ενός τέτοιου όντος να είναι μπερδεμένη προσωρινά και να εκγατλείψει το ον τη Γη σε αυτή την κατάσταση και να διοχετεύει τότε τις μπερδεμένες σκέψεις του και από το επέκεινα σε εκείνους από τους οποίους περιμένει πώς θα τις καταλάβουν. Αυτή η κατάσταση όμως δεν διαρκεί πολύ και το ον θα μπορεί και πάλι να φωτιστεί από το φως, με αποτέλεσμα να καταλάβει ότι απέτυχε και να επιθυμήσει εκ νέου να κατέβει στη Γη.

Το ον δεν μπορεί πια να πέσει πίσω στα βάθη, μόνο που μπορεί να χρησιμοποιήσει λάθος την ελεύθερη θέλησή του. Αυτό θα συμβεί τότε που ως μέλος μιας άλλης θρησκείας θα έπρεπε να φέρει στους ανθρώπους τη γνώση του Ιησού Χριστού ως θείου Λυτρωτή, τότε που το ίδιο είχε (έχει) στη διάθεση του ασυνήθιστη δύναμη, με αποτέλεσμα εξαιτίας της αφθονίας αυτής της δύναμης να νομίζει ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Ιησού Χριστό. Και αυτό σημαίνει την αποτυχία της αποστολής του.

Ωστόσο εκτιμάται η επιδίωξή του της ύψιστης τελειότητας. Αλλά τα δασκαλέματα που θα ακολουθήσουν τότε από το επέκεινα θα είναι λανθασμένα ώσπου [το ον· σ.τ.μ.] να φτάσει πάλι στο φως, το οποίο θα του φέρει πίσω την πλήρη γνώση και κατανόηση. . .  Το πάλεμα εκείνων των ανθρώπων (όντων) να πετύχουν την τελειότητά τους ακόμα στη Γη μπορεί να είναι επιτυχές, γιατί δεν τους βαραίνει πια η αρχέγονη αμαρτία. Αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο θα είχαν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τον θείο Λυτρωτή και να Τον παρουσιάσουν ως τη μόνη σωτηρία και στους ανθρώπους άλλων θρησκειών, με αποτέλεσμα να είχαν εκπληρώσει εντελώς την αποστολή τους. . .

Αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο θα στέλνω εκεί στη Γη τέτοια φωτεινά πνεύματα που ως αρχέγονα πνεύματα που δεν έπεσαν, παρά την ελεύθερη θέλησή τους, θα διακηρύξουν Εμένα ως Λυτρωτή του κόσμου. Και οι λίγοι που θα δεχθούν την πίστη σε Αυτόν θα απαλλαγούν από την αρχέγονη αμαρτία τους, παρόλο που βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι εκείνοι οι «σοφοί», οι οποίοι όμως παρά την υψηλή τους σοφία και την επιδίωξή τους της τελειότητας δεν αναγνωρίζουν ένα πράγμα, ότι δηλαδή δεν πρέπει να θεωρήσουν τον Ιησού έναν από τους δικούς τους, αλλά ότι Αυτός είναι τα πάντα, ότι ήταν για το ύψιστο Ον μόνο το περίβλημα μέσα στο οποίο ήθελε να είναι ορατό σε σας αυτό το ύψιστο Ον. Όλοι τους. . .  παρά τη σοφία τους, δεν το καταλαβαίνουν αυτό και επομένως δεν το υποστηρίζουν.

Ένα ον που ως πνεύμα που δεν έπεσε κατεβαίνει στη Γη θα πετύχει σίγουρα την υιότητα του Θεού. Αλλά ένα φωτεινό ον που βάδισε ήδη μια φορά στη Γη δεν μπορεί μεν πια να πέσει, μπορεί όμως να μην πετύχει το τελικό στόχο εάν δεν εκπληρώσει την αποστολή που του ανατέθηκε. Αλλά ακριβώς αυτή η αποστολή είναι δύσκολη, δηλαδή να φέρει τη διδασκαλία για τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού εκεί όπου οι άνθρωποι είναι δεσμευμένοι από μια θρησκευτική κατεύθυνση που επιδιώκει εντελώς διαφορετικούς στόχους, που θέλουν να πετύχουν μια τελειότητα συστηματικά και που δεν αναζητούν τις προϋποθέσεις για αυτό μέσα στον θείο ήλιο της χάρης, αλλά η επιδίωξη των οποίων είναι να αυτοτελειοποιηθούν μέσα της υπερνίκησης του εαυτού τους και μέσω του αυτομαστιγώματος. Το ίδιο όμως μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα μέσω του ολόψυχου δεσμού με τον Θεό και μέσω της αποδοχής του Ιησού Χριστού ως Λυτρωτή του κόσμου. . .

Αφού τότε εκείνος θα έχει απαλλαγεί από την αρχέγονη ενοχή του [από το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν είναι σαφές σε ποιον αφορά η λέξη «εκείνος»· σ.τ.μ.] και δεν θα μπορεί πια να βυθιστεί πίσω στα βάθη. Εκείνα τα φωτεινά όντα όμως προτάσσουν τη δική τους σοφία που κέρδισαν στην «ενέργεια του Πνεύματος». Και μόνο έτσι εξηγείται ότι αποτυχαίνουν και δεν μπορούν να στέκονται μέσα στην πλήρη αλήθεια μέχρι τότε που θα αφήσουν να τους διδάξει το πνεύμα τους. Και αυτό είναι πάντα το αποτέλεσμα ενός ολόψυχου δεσμού μαζί Μου. . .  τον οποίο όμως εκείνοι οι «δάσκαλοι» πιστεύουν ότι μπορούν να τον αντικαταστήσουν μέσω των δικών τους επιδιώξεων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8975                15 κ. 16-5-1965

Η δημιουργική πράξη ήταν πράξη της ευτυχίας για τον Θεό. . .

Την αφορμή για τη διακυβέρνηση και τη δραστηριότητά Μου σε ολόκληρο το άπειρο έδωσε η ακούραστη δημιουργική Μου θέληση, η αμετάβληα ισχυρή δύναμή Μου καθός και η απέραντη αγάπη Μου, η οποία έπρεπε να είναι δραστήρια. Αυτή όμως βρήκε ένα είδος εκπλήρωσης μόνο τότε που δημιούργησε για τον εαυτό της όντα που μπορούσαν να πιάνουν και να ανταποδίδουν αυτή την αγάπη. Αφού η αγάπη Μου είχε ανάγκη ένα σκεύος που θα της ανοιγόταν και που θα λάμβανε την αγάπη Μου και που θα Μου την αντινοβολούσε πίσω. Και με αυτό τον τρόπο έγινε μια πράξη της αφάνταστης ευτυχίας, η οποία δεν θα είναι ποτέ κατανοητή σε κανένα από τα δημιουργημένα όντα.

Μετά από ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα της μοναξιάς αυξανόταν όλο και περισσότερο η επιθυμία Μου για μια αμοιβαία επικοινωνία, παρόλο που ήδη πριν μπορούσα να απολαμβάνω σε ύψιστο βαθμό τα πνευματικά δημιουργήματα που είχα βγάλει από τον Εαυτό Μου. Διότι δυνάμει του θελήματός Μου έβλεπα την κάθε σκέψη Μου ως ένα πραγματοποιημένο έργο και αυτές οι σκέψεις Μου ήταν αμέτρητες. Και έτσι μπορούσα να δημιουργώ αδιάκοπα και ωστόσο δεν ένιωσα καμία μείωση της δημιουργικής Μου δύναμης, αντίθετα, αυτή αυξανόταν συνέχεια όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούσα. . .

Τότε όμως που Με απασχολούσε η σκέψη του να δημιουργήσω για τον Εαυτό Μου ένα σκεύος για τη δύναμη αγάπης, το οποίο θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένο ίδια με τον Εαυτό Μου, το οποίο ήθελα να προικίσω με όλες τις ιδιότητες, το οποίο  επομένως θα έπρεπε να βγαλθεί ως κατ’εικόνα Μου με την ίδια δημιουργική ισχύ και δύναμη· τότε λοιπόν ήταν αρκετή μια σκέψη για αυτό και το έργο αυτό του θελήματός Μου βρισκόταν μπροστά Μου με όλο του το μεγαλείο. Και αναγνώρισα σε αυτό τον Εαυτό Μου και χάρηκα αυτό που είχα δημιουργήσει. . .

Η παρέα με αυτό το ον Μού χάριζε άφθονη ευτυχία, αφού επρόκειτο για καθρέφτης Μου. Αλλά δεν μπορούσα να είμαι ορατός σε αυτό το ον, γιατί θα είχε διαλυθεί ενόψει της αρχέγονης Φωτιάς, η οποία ήταν βέβαια επίσης η αρχέγονη ουσία εκείνου του πνεύματος, το οποίο όμως. . .  αφού ήταν δημιούργημα. . .  δεν θα μπορούσε να αντέξει την πληρότητα της αγάπης, της ισχύος και της δύναμής Μου. Αφού εκείνο το ον ήταν πάντα μόνο μια ακτινοβολημένη σπίθα, η οποία. . .  παρόλο που ήταν αφάνταστα μακάρια. . .  ήταν πάντα μόνο πλάσμα Μου, το οποίο δεν μπορούσε να δει το Αιώνιο Φως.

Ωστόσο, αυτό το πλάσμα ήταν για Εμένα το σκεύος μέσα στο οποίο μπορούσα να αφήνω να ρεύσει η δύναμη της αγάπης Μου, το οποίο χρησιμοποιούσε πάλι αυτή τη δύναμη της αγάπης για να κάνει επίσης δημιουργική δραστηριότητα. . .  Και αφού η επιθυμία του ήταν ίδια. . .  δημιουργούσε μαζί Μου και πάλι ίδια όντα και ήταν τεράστια η μακαριότητα την οποία σήμαινε για εμάς η δημιουργική πράξη. . .  Εκπήγαζαν ξανά και ξανά νέα όντα από την αγάπη και τη θέληση και των δύο μας. Αφού ο χώρος ήταν απεριόριστος, δεν υπήρχε περιορισμός ούτε της δημιουργικής δύναμης, ούτε της αγάπης ούτε της θέλησής μας, η οποία ήταν στραμμένη προς την ίδια κατεύθυνση. . .

Αφού αποκάλυπτα το θέλημά Μου τόσο σε εκείνον όσο και στα όντα που είχαν εκπηγάσει από τους δύο μας μέσω του λόγου, ο οποίος τους έδωσε την απόδειξη ότι Με αναγνώριζαν όλα ως την Πηγή τους. Μπορούσαν συνέχεια να Με ακούν και επίσης να Με απαντούν. . .  Μπορούσαν να Μου κάνουν ερωτήσεις, στις οποίες τους απαντούσα μέσω του λόγου Μου. Και αφού τους είχα δώσει ταυτόχρονα και την ικανότητα σκέψης, την οποία μπορούσαν να εφαρμόσουν με την ελεύθερη βούλησή τους. . .  η οποία είναι το σημάδι ενός θεϊκού όντος. . .  δεν ήταν επομένως εξαναγκασμένοι να ερμηνεύσουν το λόγο μόνο προς μια ορισμένη κατεύθυνση, αλλά μπορούσαν να κινήσουν το λόγο Μου μέσα τους προς κάθε κατεύθυνση [η έκφραση αυτή «κινώ το λόγο μέσα μου προς κάθε κατεύθυνση» είναι ασυνήθιστη και στη γερμανική γλώσσα· σ.τ.μ.]. Και με αυτό τον τρόπο ήταν δεδομένη η δυνατότητα να τον ερμηνεύσουν λάθος, ανάλογα με τη βούλησή τους. . .

Στην αρχή όμως όλα τα όντα δεν ήταν σε αντίθεση με το θέλημά Μου, ήταν απεριόριστα μακάρια, καταλάβαιναν σωστά το λόγο Μου. Και αυτή η κατάσταση δεν θα χρειαζόταν να τελειώσει εάν δεν επρόκειτο το πρώτο ον που είχε ακτινοβοληθεί από τον Εαυτό Μου να μην ήταν ικανό να αντιμετωπίσει μια σκέψη: δηλαδή ότι δεν ήταν ικανό να Με βλέπει. . .  Και είχε δώσει στον εαυτό του την εξήγηση ότι Μου έλειπε η δύναμη για αυτό. . .  Καταλάβαινε μεν ότι είχε δημιουργηθεί από Εμένα, ήξερε επίσης ότι είχε μια αρχή ενώ Εγώ ήμουν από τους αιώνες των αιώνων. . .  Αλλά άρχισε να αμφιβάλλει και δεν παρουσίασε αυτές τις αμφιβολίες σε Εμένα, προκειμένου να τις διορθώσω. . .

Και πίστευε ότι μπορούσε να κρύψει τις σκέψεις του από Εμένα, γιατί αυτές δεν βρίσκονταν πάντα μέσα του, αλλά αναδύονταν μόνο από καιρό σε καιρό. Και το ον παραδιδόταν ξανά και ξανά στην αγάπη Μου και τη λάμβανε βεβαίως αμέριστα. . .  Αλλά αφού είχε αμφιβάλει μια φορά για την αγάπη Μου που του εισέρρεε αμέριστα και δεν εξέφρασε την αμφιβολία του, αυτή επέστρεφε ξανά και ξανά. Και έτσι προέκυψε η κατάσταση της δυσπιστίας, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να υπάρχει μεταξύ Μου και του δημιουργημένου όντος. . .

Μέσα σε αυτό το πρωτοδημιούργητο αρχέγονο πνεύμα όμως η δυσπιστία αυξανόταν ολοένα και περισσότερο, ιδιαίτερα γιατί θεωρούσε τότε τον εαυτό του δημιουργό των αμέτρητων όντων, τα οποία μπορούσαν να τον βλέπουν με όλο το μεγαλείο του, στα οποία όμως Εγώ δεν μπορούσα να είμαι ορατός. Και αφού κατείχε επίσης την ικανότητα σκέψης, έβγαλε λάθος συμπεράσματα από τη δυσπιστία του. . .  Ωστόσο Με αναγνώριζε ως την Πηγή του, αλλά έλπιζε ότι θα μπορούσε να πείσει και όλα τα άλλα δημιουργημένα όντα ότι ο ίδιος ήταν ο δημιουργός τους, αφού δεν μπορούσαν να Με βλέπουν. . .  Πήρε επομένως αλαζονική στάση απέναντί Μου και απόρριψε τότε τη δύναμη της αγάπης Μου, νομίζοντας ότι διέθετε από μόνο του τόση πολλή δύναμη ώστε δεν θα είχε πια ανάγκη τη δύναμή Μου. Και αυτό ήταν η αμαρτία του καθώς και η αμαρτία όλων των πεσμένων όντων που τον ακολούθησαν. . .

Δημιουργήθηκε τότε κατά κάποιον τρόπο ένας δεύτερος κόσμος, ένας κόσμος μέσα στον οποίο τα πάντα ήταν προσανατολισμένα λάθος, τον οποίο όμως κυριαρχούσε τότε το ον που είχε γίνει αντίπαλός Μου. Αλλά αφού όλα όσα δημιουργήθηκαν εκπήγασαν από Εμένα, αυτός ο κόσμος ήταν επίσης υποταγμένος στο θέλημά Μου και στην εξουσία Μου. Και όλες οι θετικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των αρνητικών, πάντα με στόχο να κερδίσουν πίσω οτιδήποτε αρνητικό. . .  Αφού παρόλο που είχα προικίσει το πρωτοδημιούργητο πνεύμα με την ίδια δημιουργική ισχύ και δύναμη, τις είχε ωστόσο χάσει διά της αποστασίας του από Εμένα. . .

Στον ίδιο όμως άφησα την ελευθερία του, ενώ ανέλαβα υπό τη φροντίδα Μου όλα όσα είχαν πέσει και του τα άρπαξα επομένως, πλάθοντάς τα σε κάθε είδους δημιουργήματα. Αφού λυπόμουν την κατάστασή τους, η οποία ήταν δυστυχισμένη και η οποία θα έπρεπε να παραμένει αιώνια δυστυχισμένη εάν η αγάπη Μου δεν θα έβρικσε μια διέξοδο για να τα οδηγήσει κάποτε πίσω σε Μένα. Η διαδικασία του επαναπατρισμού όμως έχει τόσο ατελείωτη διάρκεια ώστε μπορεί να γίνει λόγος για αιωνιότητες. . .  Κατά αυτές ο αντίπαλός Μου μπορεί να ασκεί το δικαίωμά του για το πνευματικό που του ανήκει πάντα μόνο προσωρινά. . .  τότε που αυτό βαδίζει στη Γη στο στάδιο του ανθρώπου. . .

Τότε όμως κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ξανακερδίσει το ον. . .  εάν αυτό δεν επιτρέψει να βοηθηθεί με διαφορετικό τρόπο. . .  εάν δεν αποδεχθεί τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού και απελευθερωθεί από τον έλεγχο εκείνου. . .  Η δύναμή του κατά αυτή την περίοδο είναι τεράστια και απαιτείται μια ισχυρή θέληση για να αποδεσμευθεί το ον από εκείνη. Αλλά και η χάρη Μου είναι απεριόριστη και μπορεί πάντα να αντιτάσσεται στη δύναμή του. . .  με αποτέλεσμα να υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να Μου παραδοθεί το ον εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει τελειώσει η δυστυχισμένη του κατάσταση. . . 

Αλλά θα περάσουν ακόμα ατελείωτα χρονικά διαστήματα ώσπου η κάποτε αποστασία από Μένα να έχει εξιλεωθεί οριστικά. Και θα περάσουν ακόμα ατελείωτα χρονικά διαστήματα ώσπου να αποφασίσει και εκείνος να επιστρέψει, ο οποίος κάποτε εκπήγασε από Εμένα ως το μέγιστο φωτεινό πνεύμα, ώσπου να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι. Αφού η ομάδα των πεσμένων πνευμάτων είναι ατελείωτη και αυτά θα χρειαστούν ακόμα ατελείωτους καιρούς μέχρι τότε που θα έχουν απελευθερωθεί από τις αλυσίδες που τους βάλθηκαν από την πλευρά εκείνου, μέχρι τότε που θα μπορέσουν να εισέλθουν λυτρωμένα στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .  Η αγάπη Μου όμως είναι ατελείωτη, η δύναμή Μου δεν έχει όρια και η σοφία Μου είναι αδιάκοπα προσηλωμένη να πετύχει το στόχο τον οποίο έθεσα στον Εαυτό Μου κατά τη δημιουργία του κόσμου των πνευμάτων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8976                18-5-1965

Γιατί πρέπει επίσης να βαδίσει στη Γη ένα πνεύμα που δεν έπεσε. . .

Μονάχα Εγώ μπορώ να σας ενημερώσω για αυτό που επιθυμείτε να ξέρετε. Αφού αυτές οι σκέψεις έχουν αναδυθεί επανειλημμένα μέσα σας χωρίς να ζητήσετε σοβαρά μια απάντηση. Δεν γνωρίζετε τους νόμους που ισχύουν στο βασίλειό Μου και σύμφωνα με τους οποίους κινούνται όλα τα πλάσματά Μου. Ένα πράγμα όμως σας εξηγήθηκε, ότι δηλαδή έβγαλα από τον Εαυτό Μου όντα ύψιστης τελειότητας, ότι αυτά τα όντα ήταν προικισμένα με μια ελεύθερη βούληση, η οποία θα έπρεπε να αποφασίσει και η οποία προκάλεσε και την αποστασία αμέτρητων όντων από Εμένα.

Αλλά υπήρχε και ένα μεγάλο μέρος αυτών των όντων που πέρασε τη δοκιμασία της βούλησής τους, δηλαδή παρέμειναν μαζί Μου, παρόλο που όλα ήταν προικισμένα με την ελεύθερη βούληση και την ικανότητα σκέψης και μπορούσαν επίσης να αποφασίσουν υπέρ εκείνου που τους ήταν ορατός. . .  Επομένως δεν πρόκειται καθόλου εκείνα που αποστάτησαν από Εμένα να είχαν ελαττωματική γνώση. Αντίθετα, το ίδιο φως της αγάπης πλημμύριζε όλα τα όντα και μέσα σε αυτό το φως Με αναγνώριζαν ως το Δημιουργό τους, από τον Οποίο είχαν εκπορευθεί. Αλλά ακριβώς αυτό το φως της αγάπης το απόρριψαν και με αυτό τον τρόπο έγιναν αμαρτωλά. . .

Όλα τα δημιουργημένα Μου όντα ήταν «έργα του θελήματός Μου» καθώς και εκείνα που Μου είχαν παραμείνει πιστά, τα οποία, αφού στέκονται μέσα στην ύψιστη πληρότητα του φωτός, μπορούν να δημιουργούν και να διαμορφώνουν μαζί Μου και είναι μακάρια για αυτό. . .  Πέτυχαν μάλιστα τη δοκιμασία της βούλησής τους, παραμένουν ωστόσο «έργα της αγάπης Μου», για τα οποία η επίτευξη της υιότητας του Θεού είναι επίσης ο ύψιστος στόχος. Αφού δεν μπορούσα να «δημιουργήσω» «παιδιά», αλλά μπορούσα πάντα μόνο να δώσω σε ένα ον την ευκαιρία να διαμορφώσει τον εαυτό του σε παιδί. Αυτό θα το πετύχει μεν κάθε ον που δεν έπεσε, αλλά πρέπει επίσης να διανύσει την πορεία μέσα από τη Γη για να πετύχει εκείνο τον ύψιστο βαθμό όπου δεν θα θεωρηθεί πια έργο Μου αλλά παιδί Μου.

Αφού ένα «έργο» έχει μεν επίσης την ίδια θέληση με Μένα και δημιουργεί και ενεργεί διαρκώς από αυτή τη θέληση. . .  Το να είναι κανείς όμως «παιδί» του Θεού είναι η επιτομή της ύψιστης μακαριότητας. Αφού αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από Εμένα, λαμβάνει την απευθείας ακτινοβολία της αγάπης και η θέλησή του είναι πάντοτε στραμμένη στην ίδια κατεύθυνση με τη δική Μου. Είναι εντελώς ελεύθερο ον, πραγματικό παιδί, που εισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα του Πατέρα [η έκφραση «εισέρχομαι στα δικαιώματα. . .» είναι ασυνήθιστη και στη γερμανική γλώσσα· σ.τ.μ.], ενώ ένα «έργο» παραμένει πάντα έργο παρά του γεγονότος ότι πέρασε τη δοκιμασία της βούλησής του.

Την πορεία μέσα από τα βάθη όμως την έχουν διανύσει ήδη ατελείωτα πολλά όντα και ο αριθμός των παιδιών Μου αυξάνεται συνεχώς. Αφού δεν μπορούν ποτέ να αποτύχουν, ακόμα και τότε που η επίγεια τους ζωή τούς βαραίνει ιδιαίτερα πολύ. . .  Η δύναμη της αγάπης, την οποία δεν χάνουν ποτέ, τα προστατεύει από μια πτώση. Και αφού ο χρόνος της επίγειας του ζωής είναι σαν μόνο μια στιγμή σε σύγκριση με την αιωνιότητα, σε ένα τέτοιο φωτεινό πνεύμα μπορεί να υποβληθούν οι πιο δύσκολοι όροι. Και στην περίπτωση εντελώς ασυνήθιστων καταστάσεων δεινών μπορείτε να υποθέσετε μια τέτοια ενσάρκωση, η οποία θα οδηγήσει σίγουρα στο στόχο της υιότητας του Θεού.

Τα φωτεινά όντα πρέπει να διανύσουν την πορεία στη Γη για να καταπολεμούν όλα τα εμπόδια στην κατάσταση της σωματικής τους αδυναμίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουν μια φορά εθελοντικά τον αντίπαλό Μου, από τον οποίο όμως δεν θα νικηθούν ποτέ. Αλλά πάντα μόνο θα του αρπάζουν και το σωματικό τους περίβλημα, με αποτέλεσμα αυτό, αφού πνευματοποιήθηκε, να μπορέσει να βοηθήσει να ωριμάσει ένα πνεύμα που έπεσε κάποτε. Και ακριβώς αυτή η επίγεια πορεία επιφέρει την υιότητα του Θεού σε μυριάδες φωτεινά όντα. Εκείνη δεν μπορεί όμως να αποφευχθεί αν θα πρέπει να προκύψουν από τα έργα Μου «παιδιά», τα οποία ο Ίδιος δεν μπορούσα να δημιουργήσω για τον Εαυτό Μου, γιατί η προϋπόθεση για αυτό ήταν η ελεύθερη βούλησή τους.

Αυτή η ελεύθερη βούλησή τους είχε βέβαια δοκιμαστεί, αλλά τα όντα στέκονταν όλα μέσα στο πιο δυνατό φως της γνώσης και επομένως εκείνη δεν μπορούσε να εξομοιωθεί με την πορεία πάνω από τη Γη, όπου επικρατεί ο αντίπαλός Μου και όπου το φωτεινό πνεύμα είναι εκτεθειμένο στον έναν πειρασμό μετά από τον άλλο, τους οποίους πρέπει να περάσει με επιτυχία για να μπορέσει να βγει πραγματικό «παιδί του Θεού», το οποίο ήταν και είναι ο στόχος Μου από την αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8977                18 κ. 19-5-1965

Μακαριότητα. . .

Φωτεινό βασίλειο. . .

Είστε όλα τα πλάσματά Μου, που εκπηγάσατε από την αγάπη Μου, και αυτή η αγάπη δεν μειώνεται, είναι όπως είναι και ο βαθμός της δύναμής της παραμένει ίδιος και θα σας φροντίζει πάντα, ακόμα και στην περίπτωση που έχετε απομακρυνθεί από Εμένα όσον αφορά τη θέλησή σας. Η αγάπη είναι η αρχέγονη Ουσία Μου και άρα οτιδήποτε δημιουργήθηκε ακτινοβολείται από Εμένα τον Ίδιο και επομένως δεν μπορεί να μειωθεί. Τι όμως θέλει άραγε η αγάπη; Τίποτε άλλο από το να χαρίζει τον εαυτό της και να προκαλεί μακαριότητα σε αυτό που θέλει πάλι να λάβει αγάπη. . .  Όλα τα έχει φέρει στη ζωή η αγάπη, οποιοδήποτε έργο της δημιουργίας είναι δύναμη αγάπης και επομένως είναι άφθαρτα όλα όσα εκπήγασαν από Εμένα τον Ίδιο. . .

Πώς όμως φαντάζεστε την «αγάπη»; Είναι και θα παραμένει πάντα η επιθυμία για ένωση. Μόνο που η επιθυμία σας μπορεί και να είναι μια αγάπη στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση. . .  Αλλά υπάρχει μέσα σας η επιθυμία να κατέχετε αυτό που αγαπάτε. . .  Αφού εκπηγάσατε από μια πέρα από κάθε μέτρο αγνή αγάπη, η επιθυμία Μου για εσάς είναι ανάλογη με αυτή την αγάπη. Θέλω μόνο να σας χαρίζω ευτυχία, να σας δημιουργώ μακάριες καταστάσεις, δηλαδή να σας επιστρέψω όλα όσα εγκαταλείψατε εθελοντικά. Εκείνη θέλει ξανά να σας τοποθετήσει στην κατάσταση η οποία. . .  αφού είστε προϊόντα αυτής της δύναμης της αγάπης. . .  ήταν μια κατάσταση της ύψιστης μακαριότητα. Και αν τώρα στην κατάσταση της ατέλειας σάς λείπει κάθε δυνατότητα σύγκρισης, δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε σε τι συνίσταται αυτή η μακαριότητα.

Θα σας παρέχεται πάντα ανάλογα με το βαθμό της αγάπης σας τον οποίο έχετε οι ίδιοι. Και με αυξανόμενη αγάπη θα μπορείτε επίσης να αισθάνεστε όλο και μεγαλύτερη μακαριότητα. Αυτές οι μακαριότητες αποτελούνται από αμέτρητα πνευματικά βιώματα, από ένα είδος δημιουργικής δραστηριότητας, από την ενόραση πνευματικών δημιουργημάτων, από τη μόνιμη επιθυμία και τη μόνιμη εκπλήρωση, από το άκουσμα του λόγου Μου. . .  Όλα αυτά προκαλούν μια μακαριότητα για την οποία λείπει σε σας τους ανθρώπους οποιαδήποτε ιδέα. . .  Αφού η ατελείωτα βαθιά Μου αγάπη θέλει πάντα να σας χαρίζει ευτυχία, θέλει να σας χαρίσει κάτι που κατείχατε κάποτε. . .

Αλλά η ύψιστη ευτυχία θα είναι για εσάς πάντα η μετάδοση του ρεύματος της δύναμης της αγάπης Μου. Αφού θα υπάρχουν πάντα τόποι χωρίς φως στους οποίους θα πρέπει να παράσχετε φως. . .  Και η μετάδοση της δύναμης της αγάπης Μου σημαίνει ότι θα διοχετεύσετε σε εκείνους την αλήθεια, την οποία κατέχετε σε αφθονία, η οποία σας μεταδίδεται απεριόριστα και η οποία αποτελεί τη μακαριότητά σας, η οποία για εσάς είναι ακόμα εντελώς ακατανόητη. Αφού το να μεταδώσει κανείς το φως στο σκοτάδι προκαλεί ευτυχία σε ένα βαθμό, αφού αυτός αυξάνεται συνέχεια και ένα τέτοιο ον δεν θα παραιτηθεί πια από εκείνον [έτσι ακριβώς είναι αυτή η φράση και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.].

Η ψυχή θα θέλει πάντα να βοηθά και επίσης θα βρίσκει πάντα ψυχές που έχουν ανάγκη βοήθεια. Και αυτή η βοήθεια της προκαλεί ευτυχία και ωστόσο εκείνη δεν παρέχεται ποτέ για τη χάρη της δικής της μακαριότητας, αλλά την ψυχή την ωθεί πάντα μόνο η αγάπη να παράσχει βοήθεια. Μέσα σε κάθε ψυχή όμως η αγάπη έχει έναν τέτοιο βαθμό ώστε από μόνη της προκαλεί μια μακαριότητα που είναι αφάνταστη. . .  Επομένως καμία ψυχή δεν «επιδιώκει» τη μακαριότητα, με τον τρόπο ότι θα την αισθανόταν ως αμοιβή. . .  Αφού αυτό δεν το επιθυμεί καμία ψυχή. Αλλά η απέραντη αγάπη της την ωθεί ασταμάτητα να κάνει μια δραστηριότητα η οποία είναι στην ουσία μακαριότητα, άσχετα με το αν πρόκειται για δημιουργία και διαμόρφωση ή για τη διανομή της αλήθειας. . .  Η ψυχή θα την αισθάνεται πάντα ως «μακαριότητα», γιατί αποτελείται πάντα από το να προσφέρεται «μακαριότητα» σε άλλα όντα. Και ως εκ τούτου δεν μπορεί πια να γίνει λόγος για μια δική της «αμοιβή» της ψυχής.

Ο πνευματικός κόσμος σάς προσφέρει τόσα πολλά καταπληκτικά πράγματα, τα οποία όμως σας ανήκαν αρχικά και τα οποία απλά μπορείτε τώρα πάλι να αποκτήσετε, τα οποία για αυτό σας κάνουν αφάνταστα μακάρια. . .  Πρόκειται επομένως για την αρχέγονη κατάσταση στην οποία βρισκόσασταν και τώρα ως άνθρωποι βρίσκεστε σε μια πολύ ελαττωματική κατάσταση, με αποτέλεσμα να σας παρουσιαστεί μια «αιώνια μακαριότητα» ως άξια επιδίωξης. Και όμως δεν μπορείτε να σχηματίσετε καμία ιδέα για το τι πρέπει να καταλάβετε από αυτή τη μακαριότητα. Αυτό όμως θα πρέπει να το ξέρετε, ότι δηλαδή δεν θα θέλατε πια να επιστρέψετε σε εκείνη την ελαττωματική κατάσταση, όπου δεν είχατε (δεν σας είχε) ακόμα πιάσει εντελώς την (η) αγάπη. . .  την οποία θα θέλατε πάντα μόνο να ακτινοβολείτε πάνω σε εκείνα τα όντα που έχουν ανάκγη ένα φως. . .

Αφού το να χαρίζετε οι ίδιοι ευτυχία θα είναι για εσάς η μέγιστη μακαριότητα. Και για αυτό θα έχετε πάντα την ευκαιρία τότε που η ακτίνα της αγάπης Μου θα μπορεί να χτυπήσει εσάς τους ίδιους. Αυτή θα μπορείτε πάντα να τη μεταδίδετε σε περιοχές όπου υπάρχει ακόμα σκοτάδι. Και αυτό θα είναι τότε για εσάς η αποστολή που θα σας κάνει μακάριους τους ίδιους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8979                22-5-1965

Η φωτισμένη σκέψη είναι επίσης ένα σημάδι της «ενέργειας του Πνεύματος». . .

Ο λόγος Μου ηχεί σε ολόκληρο το άπειρο, οπουδήποτε βρίσκεται πνευματικό που έχει τη συνείδηση του εγώ, άσχετα με το αν πρόκειται για ανθρώπους στη Γη ή επίσης για φωτεινά όντα στο πνευματικό βασίλειο, οπουδήποτε υπάρχουν όντα που ανοίγονται στην ακτινοβολία της αγάπης Μου. . .  Σε όλους μιλάω, γιατί αυτή η ακτινοβολία της αγάπης Μου είναι μια πράξη της ευτυχίας, το βάθος της οποίας βέβαια δεν μπορούν να τον συλλάβουν οι άνθρωποι στη Γη, η οποία όμως προκαλεί μακαριότητα σε όλα τα ωριμότερα όντα. Με όλα είμαι συνδεδεμένος μέσω του λόγου, σε όλα διοχετεύω άμεσα ή έμμεσα το λόγο Μου, σε όλα διοχετεύω τη γνώση. Τους δίνω την πιο φωτεινή κατανόηση για τη διακυβέρνηση και τη δραστηριότητά Μου σε ολόκληρο το άπειρο. . .  με αποτέλεσμα να μαθαίνουν όλο και περισσότερο να Με αγαπούν και να αισθανθούν αγαπημένα και από Εμένα, προκειμένου να αυξάνεται συνέχεια η μακαριότητά τους, γιατί η ακτινοβολία της αγάπης δεν θα σταματήσει πια. . .

Για να διαδραματιστεί όμως στη Γη αυτή η διαδικασία της παραλαβής του λόγου Μου, πρέπει αμετάκλητα να έχει προηγηθεί η λύτρωση από την αρχέγονη αμαρτία, η λύτρωση διά του Ιησού. Αλλιώς θα ήταν αδύνατο για τους ανθρώπους να ακούσουν το λόγο Μου. . .  καθώς μπορεί να γίνει και από την πλευρά των φωτεινών όντων η μετάδοση του λόγου Μου στις σκέψεις των ανθρώπων που μεν ζουν επίσης με αγάπη, που ωστόσο δεν πιστεύουν στην απευθείας ενέργεια του Πνεύματός Μου, με αποτέλεσμα να μην αφουγκραστούν οι ίδιοι τη φωνή η οποία ηχεί σιγανά μέσα τους. . .  Είναι μόνο απαραίτητο να αναφθεί η αγάπη προκειμένου να μπορέσει ο άνθρωπος να τοποθετηθεί από πλευράς των φωτεινών όντων στην κατάσταση της καθαρής, αληθινής σκέψεις. Και τότε ο ειρμός σκέψεων ενός ανθρώπου θα είναι εντελώς αυτονόητα ίδιος με εκείνον τον οποίο εκπροσωπεί ένας «δέκτης του λόγου». . .

Αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος στον οποίο ηχεί ο λόγος Μου δεν είναι ικανός να αισθάνεται τη μακαριότητα την οποία προκαλεί ο λόγος Μου στο φωτεινό κόσμο, ακριβώς επειδή ζει ακόμα στη Γη, όπου δεν μπορεί να του παρασχεθεί μια τέτοια μακαριότητα. Γιατί αυτή θα τον έκανε ανίκανο για μια περαιτέρω δραστηριότητά του στη Γη. Ωστόσο πρόκειται για μια διαδικασία της μέγιστης σημασίας όταν ένας άνθρωπος διαμορφώνει τον εαυτό του σε σκεύος που θα λάβει μια εισροή από τον πνευματικό κόσμο και που θα ήθελε να προμηθεύσει αυτή την εισροή και τους συνανθρώπους του που δεν είναι ικανοί να δημιουργήσουν μόνοι τους τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου. . .  με την Πηγή εκείνης της δύναμης της αγάπης. . .  για να μπορούν και εκείνοι να ακούσουν το λόγο Μου. . .

Αλλά κινούνται ήδη μέσα στο φως όλοι όσοι συνάπτουν επαφές με έναν μεσολαβητή πνευματικών μηνυμάτων. Και θα υποστηρίζονται ξανά και ξανά από την πλευρά του φωτεινού κόσμου. Γιατί όλα όσα ακτινοβολούνται από την αγάπη Μου είναι ενωμένα, γιατί κανένα ον δεν μπορεί πια να αποκλείσει τον εαυτό του από αυτό στην περίπτωση που ήταν κάποτε αληθινός αγγελιοφόρος του φωτός. . .  άνθρωπος που άφησε το θεϊκό ρεύμα της αγάπης Μου να του εισρεύσει. . .  Αφού αυτός είναι ήδη συνδεδεμένος με το πνευματικό βασίλειο και στη Γη εκτελεί μόνο την αποστολή την οποία ανέλαβε ο ίδιος ως φωτεινό πνεύμα. . .

Βλέπετε επομένως ότι η ακτινοβολία του φωτός προς τη Γη είναι μια πράξη που μπορεί να γίνεται μόνο σπάνια, επειδή μόνο σπάνια δημιουργείται ένας συνειδητός δεσμός μαζί Μου. Οι άνθρωποι μπορεί να στέκονται συχνά μέσα στην αλήθεια όσον αφορά τις σκέψεις τους, μόνο που δεν θα έχουν τότε την επιβεβαίωση του ότι στέκονται μέσα στην σωστή σκέψη. Αφού το φως αστράφτει οπουδήποτε ανάβεται η αγάπη και για αυτό θα υπάρχει εκεί συμφωνία σκέψης.

Και ωστόσο ο απευθείας λόγος Μου από πάνω θα είναι ξανά και ξανά το μέτρο σύγκρισης από το οποίο θα μπορείτε να διαπιστώσετε την ορθότητα των σκέψεών σας. Αφού επειδή κατά την τελευταία εποχή υπάρχει μεγάλη σύγχυση μεταξύ των ανθρώπων, ο αντίπαλός Μου θα ξέρει πώς να σας ρίξει σε αμφιβολίες. Και τότε θα πρέπει να αναφέρετε τον απευθείας λόγο Μου για σύγκριση. Και θα μάθετε και την αλήθεια του αποτελέσματος μιας ζωής με αγάπη, αφού «εκείνος που μένει μέσα στην αγάπη, μένει σε ενότητα με Εμένα και Εγώ μένω σε ενότητα με εκείνον. . .» Άρα δεν μπορεί να σκέφτεται λάθος, γιατί Εγώ ο Ίδιος είμαι μαζί του και μέσα του. . .

Και έτσι η ανθρωπότητα δεν αφήνεται ποτέ να τα βγάλει πέρα μόνη της. Τη φροντίζουμε αδιάκοπα Εγώ και ο φωτεινός κόσμος. Χρειάζεται μόνο να προσανατολίσει σωστά τη βούλησή της για να οδηγηθεί με βεβαιότητα στο σωστό δρόμο. Αφού ο λόγος Μου, ο οποίος τους δίνει φως, θα ηχεί εσαεί και θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα μπορούν να τον λαμβάνουν. . .  Τα φωτεινά όντα θα φροντίζουν πάντα μόνο για τη διάδοση όσων τα κάνει αφάνταστα μακάρια. Και ο πρόθυμος άνθρωπος θα είναι πάντα δεκτικός όσων του μεταδίδονται απευθείας από Εμένα ή μέσω φωτεινών όντων. Αφού ο λόγος Μου είναι η ακτινοβολία της δύναμης αγάπης Μου, είναι «Εγώ ο Ίδιος» με όλη Μου την πληρότητα, είναι η τροφή της ψυχής, η σάρκα Μου και το αίμα Μου, τα οποία προσφέρω σε όλους όσοι θέλουν να είναι συνδεδεμένοι μαζί Μου και όσοι αισθάνονται ύψιστη μακαριότητα από τη διοχέτευση όσων δεν μπορεί να τους προσφέρει κανένας άλλος εκτός από Εγώ ο Ίδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8980                23-5-1965

Οι μεγάλες λύπες μπορούν να επιφέρουν την υιότητα του Θεού. . .

Σας έχει πει επανειλημμένα ότι θα μπορείτε να πετύχετε την υιότητα του Θεού μόνο εάν Μου παραδοθείτε με αγάπη και αν υπομείνετε ταπεινά τις λύπες μέσα από τις οποίες θα πρέπει να περάσετε για να μπορείτε να αποβάλετε όλες τις ακαθαρσίες της ψυχής σας, προκειμένου δηλαδή να μπορέσει να σας πλημμυρίσει πλήρως το φως της αγάπης Μου όταν εισέλθετε στο υπερκόσμιο βασίλειο. Αφού κάθε αρρώστια, κάθε λύπη τις οποίες πρέπει να υπομείνει η ανθρώπινη ψυχή στη Γη διαλύουν κάθε περίβλημα. Και η ακτίνα του φωτός Μου θα μπορέσει να αγγίξει με όλη της την πληρότητα την ψυχή, γιατί αυτή θα έχει εγκαταλείψει οποιαδήποτε αντίσταση. . .

Επομένως μην επιτρέπετε να σας τρομάξει μια δύσκολη επίγεια ζωή. Πιστέψτε ότι μια τέτοια θα σας επιφέρει μια ευλογία η οποία θα αντισταθμίσει πλήρως κάθε λύπη, και υπομείνετε καρτερικά. Αφού η αμοιβή είναι μεγάλη και το χρονικό διάστημα όπου ο άνθρωπος πρέπει να υποφέρει στη Γη είναι σύντομο, συγκριτικά με την καταπληκτική μοίρα που περιμένει την ψυχή και που θα έχει διάρκεια όλη την αιωνιότητα. Για αυτό θα πρέπει να επωμιστείτε ευχαρίστως μια ζωή γεμάτη λύπες, προκειμένου αυτή να σας επιτρέψει μέσα σε λίγο καιρό να πετύχετε το στόχο τον οποίο έθεσα στον Εαυτό Μου από τους αιώνες των αιώνων.

Αφού αυτό που θα ακολουθήσει τότε την επίγεια σας ζωή δεν είναι εύκολο να σας το κάνει κανείς κατανοητό. Πρόκειται για την πιο καταπληκτική μοίρα, την οποία περιμένει μόνο τα «παιδιά» Μου, στα οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα δικαιώματα του Πατέρα, τα οποία θα είναι τότε ικανά να καταφέρουν τα ίδια. . .  όπου δεν θα υπάρχει καμία διαφορά, γιατί θα έχουν πετύχει τον ύψιστο στόχο. Ωστόσο, είμαι ανεξερεύνητος και για αυτά τα παιδιά Μου, δηλαδή είναι αδιάκοπη η επιδίωξή τους να φτάσουν κοντά Μου. . .  Με λαχταρούν και η λαχτάρα τους εκπληρώνεται διαρκώς. . .  Και αυτό είναι η επιτομή της μακαριότητας, ότι δηλαδή δεν θα σταματήσουν ποτέ να Με λαχταρούν, ότι δηλαδή δεν θα μπορούν ποτέ να ικανοποιηθούν πλήρως, γιατί είμαι και θα παραμένω αιώνια ανεξερεύνητος.

Για αυτό επομένως πρέπει να επωμίζεστε τις πιο δύσκολες συνθήκες κατά την επίγεια σας ζωή, δοκιμάζεστε ξανά και ξανά και πρέπει να αντέξετε ακόμα και μέσα στα μεγαλύτερα δεινά. Και πρέπει να ξέρετε ότι μόνο η μεγάλη αγάπη σας για Εμένα και για το διπλανό μπορεί να μειώσει τα δεινά σας. Αλλά δεν είστε ικανοί για μια τόσο μεγάλη αγάπη που θα μπορούσε να αποτρέψει πλήρως τα δεινά. . .  Και για αυτό θα πρέπει να είστε ευγνώμονες όταν μπορέσετε να επωμιστείτε δεινά, αφού ωφελούν μόνο την τελειοποίησή σας. Και δεν σας είπα μάταια τα λόγια: «Σηκώστε το σταυρό σας και ακολουθήστε Με. . .» Αφού ήξερα ότι μόνο μια πορεία μέσα από μεγάλα δεινά θα σας επιφέρει την υιότητα του Θεού, γιατί η επίγεια ζωή είναι πολύ σύντομη εάν δεν σηκώσετε ταυτόχρονα δεινά.

Ως εκ τούτου μην ρωτάτε γιατί επιτρέπω να υποφέρει ένας άνθρωπος. . .  Σκεφτείτε περισσότερο το αποτέλεσμα των δεινών, σκεφτείτε ότι θα διαλυθούν όλες οι ακαθαρσίες που εμποδίζουν ακόμα να ακτινοβοληθεί η ψυχή του πλήρως από την αγάπη. . .  και ότι πρόκειται πάντα μόνο για μια προσωρινή κατάσταση, η οποία θα δώσει τότε τη θέση της σε μια αιώνια ευτυχία. Για αυτή θα είχατε υπομείνει ακόμα πολύ περισσότερα δεινά εάν αυτό δεν ξεπερνούσε τις σωματικές σας δυνάμεις. Επομένως, εσείς που πρέπει να υποφέρετε ασυνήθιστα πολύ, σκεφτείτε ότι είναι η λαχτάρα Μου για τα «παιδιά» Μου που Με καθορίζει να σας βάλω σε μια τέτοια κατάσταση. . .  και ότι οι ίδιοι θα Μου είστε κάποτε ευγνώμονες για όλες τις αντιξοότητες που σας έπληξαν κατά την επίγεια σας ζωή.

Αυτό όμως προϋποθέτει και πάντα την πλήρη πίστη σε Μένα, την πίστη σε μια συνέχιση της ζωής μετά τον θάνατο και την πίστη στην ατελείωτη αγάπη Μου. Από την άποψη αυτής της πίστης θα θεωρείτε όλα τα συμβάντα ως επαναπατρισμού σε Μένα του κάποτε πεσμένου πνευματικού. . .  με στόχο την υιότητα του Θεού, την οποία δεν μπορώ να πετύχω με διαφορετικό τρόπο παρά μόνο διά της πορείας μέσα από τη Γη. Και αν κατέχετε αυτή την πίστη, θα υπομένετε καρτερικά όλες τις λύπες. Θα βλέπετε πάντα μόνο ένα σκοπό σε αυτές και θα επωμιστείτε όλα όσα ως άνθρωποι δεν θα μπορείτε να αλλάξετε. Αλλά θα τα υπομείνετε αφοσιωμένα ως κάτι που σας επέβαλλε η σοφία και η αγάπη Μου για να σας οδηγήσει στον ύψιστο στόχο.

Αλλά λίγοι μόνο πετυχαίνουν αυτό το στόχο. Μπορούν όμως ωστόσο να είναι ευτυχισμένοι που δεν (μπορούν να είναι ευτυχισμένοι και εκείνοι οι άνθρωποι που δεν) εισέρχονται στο υπερκόσμιο βασίλειο χωρίς κανένα φως. Αφού τους είναι δυνατό και εκεί να αυξήσουν το βαθμό του φωτός τους. Μπορούν επίσης να ανεβαίνουν συνέχεια και να κινούνται μέσα σε αφάνταστη μακαριότητα. Δεν μπορούν όμως πλέον να πετύχουν την «υιότητα του Θεού», η οποία απαιτεί μια πορεία στη Γη. . .  Αλλα μπορούν να επαναλάβουν αυτή την πορεία για να εκπληρώσουν μια αποστολή και τότε δεν θα γλιτώσουν από κάθε είδους δεινά, προκειμένου να πετύχουν την ύψιστη ωριμότητα. . .  προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στο πνευματικό βασίλειο ως πραγματικά παιδιά του Πατέρα, για να μπορούν τότε να δημιουργούν και να ενεργούν αιώνια στο πλευρό Του, σύμφωνα με το θέλημά Του και ωστόσο μέσα σε όλη την ελευθερία, όπως είναι στόχος Του (τους) από την αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8981                24-5-1965

Ερωτήσεις σχετικά με το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής. . .

Το να εξακριβώσετε το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής θα έπρεπε πάντα να απασχολεί τις σκέψεις σας, μέχρι τότε που θα σας δινόταν μια καθαρή απάντηση, την οποία στέλνω βέβαια σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί ειλικρινά μια απάντηση. Αλλά οι σκέψεις σας είναι κατά πολύ περισσότερο στραμμένες στη γήινη ύλη. Επιδιώξετε να την αποκτήσετε και είστε υπερβολικά προσηλωμένοι στην ευημερία του κορμιού σας, το οποίο όμως είναι μόνο το περίβλημα εκείνου που είναι η προσωποποίηση της ύπαρξής σας ως άνθρωποι. . .  η ψυχή, η οποία δεν μπορεί να πεθάνει.

Αλλά πριν να μην ασχοληθείτε με τέτοιες σκέψεις, δεν θα μπορείτε να διαφωτιστείτε. Αφού μια τέτοια απάντηση προϋποθέτει και μια ερώτηση, η οποία είναι μια απόδειξη ότι ο άνθρωποι ασχολείται στα σοβαρά με τέτοιες σκέψεις. Αφού πράγματι θα σας απαντήσω όταν καταλάβω αυτή την ερώτηση μέσα σας, όταν θέλετε να ξέρετε τι προηγήθηκε της ύπαρξής σας ως άνθρωποι και αν είστε πρόθυμοι να βγάλετε τα συμπεράσματα από μια γνώση την οποία θα σας διοχετεύσω τότε.

Δεν ξέρετε ότι αμέτρητα φωτεινά όντα περιμένουν να σταλούν στο άπειρο τέτοιες ερωτήσεις για να σας μεταδώσουν τότε την απάντηση. . .  Δεν ξέρετε ότι ο πνευματικός σας οδηγός προσπαθεί συνέχεια να σας παρακινήσει να ασχοληθείτε με πνευματικές ερωτήσεις, να αποδεσμευθείτε από τον κόσμο και από όλα τα γήινα πράγματα για να ρίξετε μια ματιά στο πνευματικό βασίλειο. . .  Ποιος όμως πιστεύει ακόμα σε ένα βασίλειο που βρίσκεται εκτός της Γης και που είναι κατά βάθος το βασίλειο το οποίο μπορείτε να ονομάσετε την αληθινή σας πατρίδα. . .  Ποιος πιστεύει ότι βρίσκεστε στη Γη μόνο προσωρινά, ότι θα εισέλθετε μετά σε εκείνο το βασίλειο και μάλιστα στην κατάσταση την οποία δημιουργείτε μόνοι σας;

Ποιος πιστεύει ότι το πραγματικό νόημα και ο πραγματικός σκοπός της επίγειας ζωής είναι η αναμετατροπή του ανθρώπου σε αγάπη, την οποία αυτός πρέπει να ασκήσει στη μέση του γήινου κόσμου; Θεωρείτε όλοι τον κόσμο αυτοσκοπό και δεν λαμβάνετε υπόψη σας ότι είναι μόνο το μέσο για να πετύχετε τον πραγματικό σκοπό. Για αυτό υπερεκτιμάτε τον κόσμο και βλέπετε μόνο όλα τα πράγματα που ωφελούν τη σωματική σας ευημερία. . .  Εάν όμως καταλαβαίνατε το νόημα και το σκοπό της ζωής και αν αναρωτιόσασταν πώς να ανταποκριθείτε σε αυτό. . .  αν αναρωτιόσασταν σε ποιο βαθμό βοηθάτε την ψυχή σας, αν τη δώσετε τη σωστή τροφή την οποία χρειάζεται για να ωριμάσει, μόνο τότε θα είχατε καταλάβει το πραγματικό νόμηα. Και θα ήσασταν επομένως πάνω στο σωστό δρόμο που οδηγεί στην τελειότητα.

Μόνο τότε θα μαθαίνατε να περιφρονείτε την ύλη, θα φροντίζατε πάντα μόνο να λαμβάνει η ψυχή σας αυτά που έχει ανάγκη και θα παραμερίζατε το κορμί σας. . .  Θα κάνατε πνευματικές ερωτήσεις, στις οποίες λαμβάνετε απαντήσεις, και η ζωή σας δεν θα ήταν μάταιη. Θα μπορούσατε να λαμβάνετε φως και να ακτινοβολείτε πάλι φως στους συνανθρώπους σας που όπως και εσείς ασχολούνται με πνευματικά ερωτήματα. Κάντε στον εαυτό σας αυτή τη μόνη ερώτηση, δηλαδή ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής σας στη Γη. Και θα λάβετε από τους βοηθούς σας μια τέτοια απάντηση ώστε οι πνευματικές σας ερωτήσεις δεν θα έχουν πια τέλος. Αφού είμαι ο Ίδιος Που σας δίνει απαντήσεις μέσω των αγγελιοφόρων του φωτός εάν τις επιθυμείτε σοβαρά.

Αφού περιμένω από εσάς μόνο αυτή τη μια ερώτηση, αλλά πρέπει όλοι να την κάνετε με σοβαρότητα, ακόμα και αν αυτό γίνει μόνο μέσα στις σκέψεις σας. . .  Αφού μέσω αυτών των ερωτήσεων ανοίγεστε σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που εργάζονται για Εμένα, οι οποίες είναι καλοπροαίρετες απένατί σας και είναι πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν, ο οποίες θέλουν να σας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο και προσπαθούν να σας παρακινήσουν να βαδίσετε πάνω στο δρόμο της πίστης και της αγάπης, ο οποίος οδηγεί πάντα σε Μένα, ο Οποίος είμαι η Αγάπη από τους αιώνες των αιώνων. Τότε όμως η επιθυμία σας για τον γήινο κόσμο θα μειωθεί, ώσπου τελικά θα μπορέσετε να υπερνικήσετε πλήρως την ύλη. Ώσπου το βλέμμα σας να είναι στραμμένο μόνο ψηλά, όπου βρίσκεται η αληθινή σας πατρίδα. . .

Ο υλικός κόσμος σάς δόθηκε μόνο για να δοκιμαστείτε. Όποιος τον υπερνικήσει θα έχει πετύχει τη δοκιμασία και θα μπορέσει σίγουρα να εισέλθει στο πνευματικό βασίλειο. Όποιος όμως επιτρέψει να τον ελέγξει ο γήινος κόσμος, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, στον οποίο ανήκει ο γήινος κόσμος. Και για εκείνον θα περάσει ακόμα πολύς χρόνος ώσπου ο αντίπαλος να του δώσει την ελευθερία του και υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος να του πέσει και πάλι εντελώς θύμα και να γίνει ο ίδιος ξανά αυτό που είχε υπερνικήσει προ πολλού. . .  σκληρή ύλη, την οποία θεωρούσε άξια επιδίωξης στη Γη, με αποτέλεσμα η μοίρα του να είναι και πάλι η φυλάκιση μέσα στη δημιουργία της νέας Γης. . .  (τότε η μοίρα του να είναι και πάλι η φυλάκιση μέσα στη δημιουργία της νέας Γης.)

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8984                27-5-1965

Η ανάληψη του Ιησού. . .

Και η ανάληψή Μου είναι για εσάς τους ανθρώπους ένα αμφίβολο συμβάν, γιατί δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι απλά διαδραματίστηκε ορατά μια διαδικασία την οποία βιώνουν όλες οι ψυχές που τελειοποιήθηκαν. Μόνο δεν μπορείτε να την παρακολουθήσετε και για αυτό σας φαίνεται αναξιόπιστη και η ανάληψή Μου, η οποία ωστόσο έγινε πραγματικά. Ήταν όμως ορατή πάλι μόνο στους δικούς Μου, στους μαθητές και σε όλους όσοι πίστευαν σε Μένα και στην αποστολή Μου, σε όλους όσοι πίστευαν ότι βρισκόταν μέσα Μου το ύψιστο Ον. Και για αυτό μπορούσαν να βιώσουν όλα τα ασυνήθιστα πράγματα χωρίς να είχαν εξαναγκαστεί να πιστέψουν.

Και ο σκοπός της ορατής ανόδου Μου προς τα ύψη ήταν να μπορέσουν να υποστηρίξουν με πλήρη δύναμη της πίστης Εμένα και το λόγο Μου οι μαθητές Μου, στους οποίους είχα δώσει εντολή να πηγαίνουν στον κόσμο για να κηρύξουν το Ευαγγέλιό Μου. Αφού Με είδαν με τα σωματικά τους μάτια να ανεβαίνω προς τον ουρανό. Και κορυφώθηκε η πίστη τους όταν εξαφανιζόμουν από μπροστά στα μάτια τους, όταν μπορούσαν να Με δουν και να Με αναγνωρίσουν ξακάθαρα και όταν ξαφνικά δεν ήμουν πια εκεί, γιατί είχα πάλι γίνει δεκτός στο πνευματικό βασίλειο, όπου βασίλευα με δύναμη και δόξα. . .

Το σώμα Μου είχε πνευματοποιηθεί και ήταν αυτό το πνευματικό περίβλημα το οποίο ήταν ορατό στους μαθητές μέχρι τότε που εξαφανίστηκα από μπροστά στα μάτια τους. Αυτή η ανάληψή Μου όμως δεν άφησε κανένα κενό μέσα τους, αλλά τους είχε μόνο δώσει την επιβεβαίωση ότι ήταν αλήθεια η κάθε λέξη την οποία είχαν ακούσει από το στόμα Μου. Και για αυτό υποστήριζαν με πλήρη πεποίθηση την κάθε λέξη και έγιναν για Μένα πραγματικοί διακήρυκες, οι οποίοι μπορούσαν να μιλούν γεμάτοι από το Πνεύμα Μου. Και αυτοί επομένως ανέφεραν και όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του έργου του ελέους. . .  δηλαδή μαρτυρούσαν για Εμένα και για το λυτρωτικό έργο.

Ο λόγος γιατί η ανάληψή Μου αμφισβητείται ξανά και ξανά από τους ανθρώπους είναι ότι τους είναι άνγωστος ο πραγματικός προορισμός του ανθρώπου, ότι τους είναι άγνωστη η διαδικασία της πνευματοποίησης του κορμιού και ότι δεν μπορούν να ενημερωθούν για αυτά ώσπου να αποφασίσουν οι ίδιοι στα σοβαρά να αυξήσουν την πνευματική τους ωριμότητα. . .  Τότε αυτή η διαδικασία θα τους ήταν αξιόπιστη, η οποία δεν ήταν τίποτε άλλο από το πέρασμα του πνευματοποιημένου σώματος στο υπερκόσμιο βασίλειο, όπου συνεχίζεται η ζωή με όλη τη μακαριότητα. Αλλά για αυτό απαιτείται πρώτα η πίστη στη συνέχιση της ζωής της ψυχής. . .  Όποιος δεν έχει αυτή την πίστη, δεν θα θέλει να πιστέψει σε μια διαδικασία η οποία θα έπρεπε να είναι για εσάς τους ανθρώπους μια απόδειξη της συνέχισης της ζωής της ψυχής μετά τον θάνατο.

Αλλά στους μαθητές Μου δεν τους έλειπε αυτή η πίστη, μόνο που δεν τους είχε ακόμα δοθεί μια τόσο φανερή απόδειξη της παρουσίας Μου. . .  Είχα όμως τη δυνατότητα να τους κάνω ορατή αυτή τη διαδικασία, γιατί είχαν ήδη διεισδύσει σε μια γνώση και γιατί βίωσαν τότε μόνο την επιβεβαίωση αυτής. Ήταν μάλιστα λυπημένοι που ήξεραν ότι βρισκόμουν τότε οριστικά εκεί όπου ήταν και η δική τους αληθινή πατρίδα. Αλλά ήξεραν ότι ήθελα να τους προετοιμάσω τον τόπο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται κάποτε και οι ίδιοι για να μαζέψουν τους καρπούς της επίγειας τους πορείας, η οποία αποτελούνταν από τη διάδοση του Ευαγγελίου και η οποία έδειξε σε πολλούς ανθρώπους το δρόμο προς τα πάνω. . .

Και όσο δύσκολοι και αν ήταν οι δρόμοι πάνω στους οποίους έπρεπε να βαδίσουν, Με είχαν βιώσει κοντά τους, ήξεραν ότι ήμουν μαζί τους, ότι οδηγούσα τις σκέψεις τους και ότι τους έδινα ξανά και ξανά οδηγίες που θα έπρεπε να τους διευκολύνουν την αποστολή τους. . .  Αφού σε αυτούς κανείς δεν μπορούσε πια να τους στερήσει την πίστη τους στο ότι ήμουν ο Θεός ο Ίδιος, στο ότι λάμβαναν και τότε τη δύναμη απευθείας από Εμένα. Και έτσι τους γέμισε το Πνεύμα Μου, όπως τους το είχα υποσχεθεί. . .  Ήξεραν ότι θα έπρεπε μόνο να εκπληρώσουν την αποστολή τους για να μπορέσουν μετά επίσης να εγκαταλείψουν τη Γη και να εισέλθουν στο βασίλειο του φωτός. . .

Αλλά σε σας τους ανθρώπους της έσχατης εποχής σάς φαίνονται θρύλος όλα αυτά, τον οποίο δεν μπορείτε να πιστέψετε. Ωστόσο, η ανάληψή Μου έλαβε όντως χώρα, κάτι που θα είναι κατανοητό στον καθένα που έχει ήδη διεισδύσει πιο βαθιά μέσα στην πνευματική γνώση και που πασχίζει ο ίδιος να πνευματοποιήσει το κορμί του. . .  Τότε θα ανέβει επίσης προς το αιώνιο Φως, μόνο που αυτό θα παραμείνει κρυμμένο και πρέπει να παραμείνει κρυμμένο από τους συνανθρώπους για να μην εξαναγκαστούν να πιστέψουν. . .

Εκείνοι οι μαθητές όμως είχαν ήδη μια ζωντανή πίστη και ήξερα ότι αυτό θα τους βοηθούσε μόνο για να ενισχυθεί η πίστη τους. Και για αυτό μπορούσαν να βιώσουν την ανάληψή Μου μόνο εκείνοι για τους οποίους αυτή δεν θα σήμαινε κανέναν εξαναγκασμό της πίστης τους. Και επομένως να αποδεχθείτε και εσείς ότι εκείνη έλαβε πραγματικά χώρα. Και θα είστε ικανοί για αυτό στην περίπτωση που σας έχει παρουσιαστεί μια μικρή γνώση σχετικά με το νόημα και το σκοπό της επίγειας σας ζωής. . .  Τότε θα σας γίνουν κατανοητά όλα όσα δεν μπορεί να κατανοήσει ένας άνθρωπος που δεν έχει καθόλου γνώση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8986                30-5-1965

Ο λόγος του Θεού πρέπει να επιθυμηθεί. . .

Στην περίπτωση που σας μεταδίδονται πνευματικά αγαθά από Εμένα τον Ίδιο, θα έχετε και το καθήκον να τα μεταβιβάσετε, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για μηνύματα που δίνονται για όλους τους ανθρώπους, που θα πρέπει να ωφελήσουν όλους τους ανθρώπους για να αναμορφώσουν τις ψυχές τους σε αγάπη. Δηλαδή καθήκον σας είναι να μεταβιβάσετε όλα όσα μπορούν να ονομαστούν γνώσεις που σχετίζονται με τον πνευματικό τομέα, γνώσεις τις οποίες δεν κατείχατε πριν, οι οποίες όμως θα πρέπει να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εκείνον. Αφού μέσω αυτών των μεταδόσεων μιλάω σε όλους τους ανθρώπους, σας διακηρύσσω κατά κάποιον τρόπο ξανά το Ευαγγέλιο της αγάπης Μου, στο οποίο όμως προσθέτω ταυτόχρονα την απαραίτητη για εσάς αιτιολόγηση. Και αυτή αναφέρεται σε όλα όσα προκάλεσαν την ανθρώπινη ύπαρξή σας πάνω σε αυτή τη Γη, σε όλα όσα σχετίζονται με το σκοπό και το στόχο της επίγειας σας ζωή. . .  με λίγα λόγια, σε όλα όσα θα σας χαρίσουν ξανά τη φωτεινή γνώση την οποία χάσατε λόγω της πτώσης σας στην αμαρτία. . .

Και έτσι τα μηνύματά Μου από πάνω συμπεριλαμβάνουν όλα όσα  εξασφαλίζουν την πορεία της ανοδικής σας ανάπτυξης. Και για αυτό θα πρέπει να καταλάβετε τη σημασία της μεταβίβασης και επίσης ότι ο Ίδιος κάνω τα πάντα για να σας υποστηρίξω σε αυτή τη δουλειά. Αφού ξέρω ποια εμπόδια αντιμετωπίζετε και πώς εμποδίζεστε από την πλευρά του αντιπάλου Μου, ο οποίος όμως είναι ανίσχυρος, γιατί πρόκειται για τη διάδοση του θείου φωτός της αγάπης και εκείνος το αποφεύγει αυτό μόλις αναγνωρίζει μεταξύ σας ισχυρούς φορείς του φωτός.

Στην περίπτωση λοιπόν που Μου προσφέρεστε για να μεταδώσετε το Ευαγγέλιο της αγάπης Μου, εκείνος δεν θα μπορεί να σας βάλει υπό τον έλεγχό του. Αφού θα μάχεστε τότε στο δικό Μου πλευρό, θα υποστηρίξετε Εμένα και επομένως θα βιώσετε την προστασία Μου. Και το γεγονός ότι μπορείτε να είστε δέκτες των μηνυμάτων Μου, στους οποίους μιλάω άμεσα ή και έμμεσα, οφείλεται πάλι στην αγάπη σας, η οποία θα αυξάνετε όσο περισσότερο θα λαμβάνετε. Για αυτό δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα αφήσω την πηγή της χάρης Μου να στερέψει όσο θέλετε να Με υπηρετήσετε. . .

Ένα πράγμα όμως πρέπει να τονίσω, ότι δηλαδή πρέπει να ξεχωρίζετε τις πνευματικές μεταδόσεις που σας οδηγούν σε βαθιές γνώσεις, σε γνώσεις πραγμάτων που αλλίως σας είναι κρυφά, από τέτοια μηνύματα που πρέπει να θεωρούνται συμβουλές. . .  απευθυσμένες προς τους συνανθρώπους σας που από εσάς ή μέσω εσάς περιμένουν μια συμβουλή. Αφού θα εκφραστώ και σε αυτή την περίπτωση, όταν δηλαδή Με παρακαλέσετε ολόψυχα. Γιατί μιλάω στο κάθε παιδί που περιμένει να του μιλήσω. . .  Πρέπει να το ξεχωρίσετε αυτό, ότι δηλαδή. . .  εάν δεν περιμένει κανείς ότι θα του μιλήσω. . .  δεν θα εκφραστώ, εκτός εάν μιλήσω σε όλους. Και τότε ο καθένας θα καταλάβει ότι απευθύνω το λόγο Μου στον ίδιο και θα μπορέσει, ανάλογα με τη βούλησή του, να τον δεχθεί και να του ανταποκριθεί ή και να τον απορρίψει.

Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι προσφέρω σε όλους τους ανθρώπους το πνευματικό ψωμί, το οποίο μπορούν να δεχθούν ή όχι, προκειμένου κανένας άνθρωπος να μην αισθανθεί εξαναγκασμένος. . .  ότι όμως δεν επιλέγω να τον κερδίσω μιλώντας του προσωπικά εάν δεν το επιθμεί ο ίδιος από τα βάθη της καρδιάς του. . .  Τότε που προσφέρεται σε έναν άνθρωπο ο λόγος Μου που σας διοχετεύεται από ψηλά, εναπόκειται στον ίδιο να τον αποδεχθεί ως απευθυσμένο στον ίδιο, μπορεί όμως και να τον απορρίψει. . .

Στην περίπτωση όμως που του μιλάω χωρίς την επιθυμία του, θα απορρίψει αμέσως αυτό το λόγο. Δεν θα μπορέσει να μην αισθανθεί μια μικρή ανησυχία. Και αυτό είναι βέβαια δικαιολογημένο, γιατί δεν είχε κανένα είδος δεσμού μαζί Μου, με αποτέλεσμα να απορρίψει ως αναξιόπιστη τη δυνατότητα να του «μιλήσω απευθείας». Αφού όλα πρέπει να γίνονται χωρίς να εξαναγκαστεί η ανθρώπινη βούληση. Και για αυτό μιλάω στους ανθρώπους πάντα έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να πιστέψουν. . .  Αλλά ένα προσωπικό μήνυμα είναι πάντα εξαναγκασμός της βούλησης, ο οποίος δεν τον συμφέρει, ο οποίος μάλλον μπορεί να τον κάνει να αμφισβητήσει την αξιοπιστία όλων των δεκτών του λόγου.

Για αυτό συμβουλεύω κάθε άνθρωπο να κάνει από μόνος του ερωτήσεις, στις οποίες θα του απαντήσω σίγουρα μέσα στην καρδιά του μετά από την ολόψυχη προευχή του. Αφού ακριβώς ο ολόψυχος χαρακτήρας της προσευχής του θα Με παρακινήσει να εκφραστώ ο Ίδιος μέσα του. . .  Αφού απαιτώ μια τέτοια, γιατί τότε θα έχει δημιουργηθεί η ένωση μαζί Μου, η οποία θα Μου δώσει τη δυνατότητα να εκφραστώ. Αλλά και ένας μεσολαβητής πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο άνθρωπος που κάνει την ερώτηση θα την κάνει ο ίδιος σε Μένα, ότι ο ίδιος θα προσπαθήσει ένθερμα να συνδεθεί με Εμένα. . .  ότι δεν θα προφέρει μόνο μια ερώτηση στην οποία θέλει να του απαντήσω, αλλά ότι θα παλέψει ο ίδιος μέσω της ολόψυχης προσευχής για μια απάντηση στην ερώτησή του. Και αυτό θα του επιφέρει τότε την απάντηση μέσω ενός μεσολαβητή. . .

Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει μόνος του να αποκτήσει την ωριμότητα της ψυχής του. Πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας ότι μπορείτε βέβαια να τον βοηθήσετε να πάρει το σωστό δρόμο, ότι όμως η βούληση του ανθρώπου πρέπει πάντα να παραμένει ελεύθερη. Δεν πρέπει να τη θέσετε σε κίνδυνο μέσω μηνυμάτων που διοχετεύονται αυθαίρετα σε εκείνους που δεν τα επιθυμούσαν από τα βάθη της καρδιάς τους. Αφού σε αυτούς δεν τους μιλάω ούτε Εγώ, γιατί πρέπει να υπάρχει η επιθυμία για τον απευθείας λόγο Μου, εφόσον δεν πρόκειται για τη μεγάλη γνώση σχετικά με την κατανόηση στον πνευματικό τομέα, την οποία μεταδίδω σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8987                31-5-1965

Οι διαφορετικοί χαρακτήρες των ουράνιων σωμάτων. . .

Στον τομέα που είναι ανεξερεύνητος για εσάς θα μπορείτε ωστόσο να εισέλθετε μόλις το Πνεύμα Μου μπορέσει να ενεργήσει μέσα σας. . .  Τότε δεν θα υπάρχουν όρια για εσάς, αφού το Πνεύμα Μου είναι δικό Μου τμήμα και Εγώ ο Ίδιος ξέρω τα πάντα, τίποτα δεν Μου είναι άγνωστο. Και επομένως μπορώ μέσω του Πνεύματός Μου να σας μεταδώσω τα ίδια, μπορώ να σας αποκαλύψω όλους τους τομείς. . .  Αλλά εξαρτάται από το βαθμό της ωριμότητας σας κατά πόσον θα μπορείτε να ρίξετε ματιές στα μυστικά της δημιουργίας. Και μπορώ να σας διδάξω ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς σας, παρόλο που και η μικρότερη γνώση ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια.

Εναπόκειται όμως στους ίδιους να αυξήσετε το βαθμό της ωριμότητάς σας για να μπορείτε να διεισδύσετε όλο και περισσότερο, κάτι το οποίο θα καταφέρνει πάντα μόνο η αγάπη. Αφού η αγάπη ενώνεται στενά μαζί Μου και τότε θα σας γεμίζει το Πνεύμα Μου. Θα μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ολόκληρη τη δημιουργία και θα συλλάβετε όλους τους συσχετισμούς. Θα ξέρετε επίσης για το είδος των δημιουργημάτων, για το σκοπό και τον εκάστοτε προορισμό τους. Θα ξέρετε επιπλέον για τους διαφορετικούς χαρακτήρες των ουράνιων σωμάτων, τα οποία είναι τόσο ποικιλόμορφα, γιατί βρίσκονται μέσα τους ψυχές με διαφορετικούς βαθμούς ωριμότητας και. . .  αφού είχα αμέτρητες ιδέες και μπορούσα να τις πραγματοποιήσω. . .  έπλασα το κάθε άστρο σύμφωνα με διαφορετικές σκέψεις (νόμους), τα οποία όμως θα πρέπει όλα να εξυπηρετήσουν τον επαναπατρισμό του (πνευματικού) που έπεσε κάποτε.

Δεν είμαι Ον Που υπόκειται σε κάποιον περιορισμό, Που θα αναλωθεί κάποτε ή που θα εξαντλήσει τις δυνάμεις Του. . .  Δημιουργώ ασταμάτητα και από Εμένα βγαίνουν ξανά και ξανά νέες σκέψεις και παίρνουν μορφή. . .  Έχω τόσα πολλά δημιουργήματα μέσα στα οποία διαδραματίζεται η ανάπτυξη των όντων που βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής τους σε Μένα. Τα δημιουργήματά Μου είναι αναρίθμητα και γεννιούνται από την αγάπη Μου όλο και περισσότερα δημιουργήματα. Γιατί έχω ξανά και ξανά έτοιμες νέες ευτυχίες για όλα τα όντα Μου. Αφού όλα αυτά τα όντα ανεβαίνουν όλο και περισσότερο προς τα ύψη, μόλις βρίσκονται κάποτε πάνω σε αυτό το δρόμο.

Και έτσι και οι άνθρωποι στη Γη. . .  τότε που στο επέκεινα θα έχουν αποκτήσει μια αναλαμπή γνώσης. . .  θα ανέβουν και θα αποκλείεται μια οπισθοδρόμηση προς τα βάθη. Αυτές τις ψυχές τις περιμένουν πάλι αμέτρητα ουράνια σώματα για να τις υποδεχθούν, πάντα ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς τους, ο οποίος αυξάνεται διαρκώς και ο οποίος επομένως προϋποθέτει ξανά και ξανά μια αλλαγή του τόπου διαμονής τους. . .

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να δείτε από τη Γη αναρίθμητα άστρα, τα οποία δεν μπορείτε να μετρήσετε. . .  παρόλο που σας είναι ορατά. Και υπάρχουν σε ολόκληρη τη δημιουργία ακόμα αμέτρητα ουράνια σώματα που είναι για εσάς αόρατα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν κατά πολύ την ικανότητά σας ως άνθρωποι να εκτιμήσετε τον αριθμό τους. . .  Θα μπορείτε επομενώς να αγναντέψετε ολόκληρη τη δημιουργία μόνο μέσα στο πιο δυνατό φως, γιατί τότε δεν θα υπάρξουν πια περιορισμοί ούτε για εσάς. Τότε όμως ούτε η μακαριότητά σας δεν θα έχει πια όρια, αφού θα ξέρετε για τον προορισμό του κάθε ουράνιου σώματος και επίσης για την κατάσταση της ωριμότητας των κατοίκων τους. Και θα προσπαθείτε πάντα να την αυξάνετε αυτή, προκειμένου να βάλετε όλους στην ίδια κατάσταση μέσα στην οποία θα βρίσκεστε τότε οι ίδιο: στην κατάσταση του ολόψυχου δεσμού με Εμένα τον Ίδιο και του μόνιμου πλημμυρίσματος από την αγάπη. . .

Αλλά ο όρος για την άνοδό σας είναι να κατέχετε μια αναλαμπή γνώσης. . .  Και αυτό σημαίνει ότι η αλήθεια έχει ήδη διεισδύσει μέσα σας, γιατί πριν κινείστε μέσα στο σκοτάδι ή βαδίζετε μέσα σε ένα ελαφρύ λυκόφως. . .  με αποτέλεσμα να μην είστε ικανοί να απδεσμευθείτε από λανθασμένες διδασκαλίες. Και ο αριθμός αυτών είναι μεγάλος. . .  Αυτή την κατάσταση προσπαθούν μάλιστα να την αλλάξουν τα φωτεινά όντα. Όσο όμως αυτά απορρίπτονται δεν υπάρχει καμία ελπίδα και και πρέπει ακόμα να φοβάται κανείς μια οπισθοδρόμηση προς τα βάθη.

Μόλις όμως υπάρξει έστω και λίγη αγάπη μέσα τους, δεν θα κλειστούν σε αυτά που θα τους παρουσιάσουν τα φωτεινά όντα, τα οποία θα τους επισημαίνουν ξανά και ξανά τον Ιησού Χριστό. Τότε θα εγκαταλείψουν την πλάνη τους και θα δεχθούν την αλήθεια και θα πάρουν βεβαίως το δρόμο προς τα ύψη. Σε αυτούς τους ανθρώπους όμως θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η γνώση ήδη στη Γη εάν είχαν προσέξει τη φωνή του πνεύματος μέσα τους. Αφού το να έχουν λάβει γνώση ήδη στη Γη ανοίγει στους ανθρώπους την πόρτα προς το φωτεινό βασίλειο και θα βρουν σίγουρα το δρόμο πίσω στο πατρικό σπίτι, προκειμένου να ενωθούν μαζί Μου για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8988                3 κ. 4-6-1965

Η έκχυση του Πνεύματος δεν ήταν γεγονός που έγινε μόνο μια φορά. . .

Απαιτώ από εσάς μόνο την προθυμία σας να αφήνετε να σας ακτινοβολήσει η αγάπη Μου, προκειμένου να μπορέσω τότε να ξεχύσω το Πνεύμα Μου, το οποίο σας οδηγεί σε όλη την αλήθεια. . .  Απαιτώ από εσάς να Μου ανοιχθείτε και πάλι εθελοντικά, προκειμένου να μπορώ τότε να σας κάνω ευτυχισμένους με τις γνώσεις που κατείχατε κάποτε, τις οποίες όμως εγκαταλείψατε οικειοθελώς. Είναι τόσο εύκολο να κατανοήσει κανείς ότι πρέπει να ακυρώσετε την κάποτε αμαρτία σας χαρίζοντάς Μου πάλι την αγάπη σας, την οποία Μου αρνηθήκατε οι ίδιοι και επιτρέποντας να σας ακτινοβολήσει ξανά η αγάπη Μου όπως κάποτε όταν Μου ήσασταν ακόμα αφοσιωμένοι όσον αφορούσε τη βούλησή σας. . .  εισέρχοντας επομένως πάλι στην αρχέγονη κατάσταση, η οποία σας χάριζε ανείπωτη μακαριότητα. Και θα είστε ξανά μακάριοι, αφού το να λάβετε την αγάπη Μου είναι η ύψιστη ευτυχία την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε για τον εαυτό σας. Απαιτείται όμως πάντα για αυτό η ελεύθερη βούλησή σας. . .

Μέσω της έκχυσης του Πνεύματός Μου μέσα σας θα φτάσετε πάλι σε μια κατάσταση της γνώσης. Αφού το αποτέλεσμα του Πνεύματός Μου είναι να σας αποκαλύψει ξανά τις γνώσεις που σας έκαναν κάποτε μακάριους. Και θα αναγνωρίσετε τότε τη διακυβέρνηση και τη δραστηριότητα του Θεού και Πατέρα σας, θα ξέρετε για όλους τους συσχετισμούς και δεν θα βαδίσετε πια μέσα στην τυφλότητα του πνεύματος. . .  θα στέκεστε μέσα στο φως. Αφού η γνώση της αλήθειας είναι φως, μέσα στο οποίο θα μπορείτε τότε να βαδίσετε, το οποίο θα σας ωθήσει να μεταδώσετε αυτό το φως εκεί όπου υπάρχει ακόμα πνευματικό σκοτάδι.

Από τη στιγμή όπου οι ίδιοι θα Μου ανοιχθείτε, θα ζείτε συνειδητά την επίγεια σας ζωή. Αφού θα καταλάβετε ξεκάθαρα ότι μπροστά σας βρίσκεται ένας στόχος τον οποίο θα πρέπει να πετύχετε και τον οποίο μπορείτε βέβαια να πετύχετε, γιατί μπορείτε πάντα να προμηθεύεστε από Μένα τη δύναμη η οποία συνοδεύει τη διαδικασία της ενέργειας του Πνεύματος. . .  Και παρόλο που είστε αποδυναμωμένοι σωματικά, η ψυχή σας θα μπορεί να απολαύσει αυτή τη δύναμη, διότι όλα όσα προέρχονται από Εμένα δεν μπορούν παρά να έχουν καλά αποτελέσματα για εσάς. Και η λαχτάρα σας θα είναι μόνο η οριστική ενοποίηση μαζί Μου. . .  Θα πασχίζετε να εκπληρώνετε το θέλημά Μου, το οποίο αποτελείται πάντα μόνο από το να ασκηθείτε στην αγάπη, να ασκηθείτε σε όλες τις αρετές και επομένως από το να ωριμάσει η ψυχή σας.

Η έκχυση του Πνεύματος μέσα σε ένα σκεύος που Μου ανοίγεται είναι το ύψιστο που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος στη Γη. Αφού τότε έχει ήδη εισέλθει στο βασίλειό Μου, του φέγγει το φως της γνώσης και έχει πλησιάσει ξανά εθελοντικά στην αρχέγονη κατάστασή του. Αφού το να γεμίζει το Πνεύμα έναν άνθρωπο προϋποθέτει επίσης τη λύτρωσή του διά του Ιησού Χριστού. . .  Και τότε ο άνθρωπος θα έχει απελευθερωθεί και από τον αντίπαλό Μου, ο οποίος μεν θα τον βάζει ξανά και ξανά σε πειρασμό, αλλά χωρίς επιτυχία.

Η έκχυση του Πνεύματος δεν είναι φαντασίωση, αλλά ο άνθρωπος μπορεί να την αποδείξει μέσω τεράστιων, εκτενών γνώσεων τις οποίες δεν κατείχε ποτέ πριν, οι οποίες ωστόσο είναι θαμμένες μέσα στον κάθε άνθρωπο και πρέπει μόνο να αφυπνιστούν. . .  Αλλά τότε ο άνθρωπος θα ξέρει επίσης ότι σκέφτεται σωστά όταν υποστηρίζει αυτές τις γνώσεις. Θα το ξέρει, γιατί του το λέει αυτό το ίδιο το πνεύμα του, και κανείς δεν θα μπορεί να του στερήσει την πίστη του.

Όποιος επιτρέπει μέσα του την έκχυση του Πνεύματός Μου είναι υποψήφιος του βασιλείου Μου με όλα τα μεγαλεία του. Αφού έχει κάνει το τελευταίο βήμα για να εισέλθει στο βασίλειό Μου δημιουργώντας εθελοντικά το δεσμό μαζί Μου, με την προαιώνια Πηγή του φωτός και της δύναμης. . .  Έχει βάλει τον εαυτό του στην κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκονταν οι πρώτοι μαθητές Μου τότε που μπορούσε να τους ακτινοβολήσει το Πνεύμα Μου και που Με διακήρυξαν με δυνατή φωνή. Αφού έτσι όπως το έκαναν εκείνοι δεν θα μπορούν ούτε αυτοί (δεν θα μπορεί ούτε ο τελευταίος) να σιωπήσουν (σιωπήσει). Θα μιλήσουν (μιλήσει) χωρίς συστολή για το ότι τους (του) εκδηλώνομαι ο Ίδιος. Θα κηρύξουν (κηρύξει) το Ευαγγέλιο της αγάπης και θα κινούνται (κινείται) πλήρως σε πνευματική τροχιά. Θα είναι οι ίδιοι (ο ίδιος) πεπεισμένοι (πεπεισμένος) ότι προφέρουν (προφέρει) την καθαρή αλήθεια, αφού το Ίδιο το Πνεύμα Μου τους (τον) οδηγεί σε αυτή. . .

Και παρόλο που πέρασε πολύς χρόνος από τότε που αυτοί οι μαθητές Μου βίωσαν την έκχυση του Πνεύματός Μου πάνω τους, οι λίγοι στους οποίους θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία θα είναι επίσης πεπεισμένοι για την αλήθεια και θα την υποστηρίξουν. Και επομένως φροντίζω ξανά και ξανά να μιλούν μαθητές με εντολή Μου, και το κάνω αυτό ιδιαίτερα κατά την εποχή του τέλους, όπου έχει χαθεί σχεδόν οποιαδήποτε πίστη σε μια ενέργεια του Πνεύματος. Και στέλνω και αυτές πάλι στον κόσμο με εντολή να μεταδώσουν την αιώνια αλήθεια στους πρόθυμους ανθρώπους που επιθυμούν την καθαρή αλήθεια, η οποία όμως μπορεί να προέρχεται μόνο από Εμένα τον Ίδιο. . .  ακριβώς μέσω της ενέργειας του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο. . .

Το ότι εσείς οι άνθρωποι θεωρείτε αυτή την πράξη της έκχυσης του Πνεύματος πάνω στους μαθητές Μου μια μοναδική πράξη, το ότι σας λείπει η γνώση πως αυτή η πράξη μπορούσε να γίνει σε όλους όσοι ζούσαν τη ζωή τους με αγάπη έτσι όπως οι πρώτοι μαθητές Μου. . .  αυτό αποδεικνύει την έλλειψη αγάπης και την επενέργεια του αντιπάλου Μου, ο οποίος είναι πάντα μόνο προσηλωμένος να σας κρατήσει μέσα στο σκοτάδι. Αλλά παρ’όλα αυτά υπήρχαν ξανά και ξανά άνθρωποι τους οποίους φώτιζε το Πνεύμα Μου και οι οποίοι επιθυμούσαν ειλικρινά να στέκονται μέσα στην αλήθεια. Και αυτοί δρουσαν σιωπηλά, αλλά σύντομα δεν τους πρόσεχε πια κανείς. Αφού ο αντίπαλός Μου ενεργούσε τόσο φανερά ώστε επέλεξε για να υποστηρίξουν τον εαυτό του ακριβώς εκείνους που θα έπρεπε πραγματικά να εκπροσωπήσουν την αλήθεια, που πίστευαν ότι είχαν την αποστολή να στέκονται μέσα στην καθαρή αλήθεια και να τη διακηρύξουν. . .

Και έτσι αυτοί είχαν εχθρική στάση απέναντι στους ανθρώπους τους οποίους «γέμιζε το Πνεύμα», γιατί τα πνευματικά αγαθά αυτών αντέφασκαν με τις δικές τους διδασκαλίες. Και τα πράγματα δεν άλλαξαν, η πλάνη επικρατούσε όλο και περισσότερο, γιατί οι άνθρωποι δεν πρόσεχαν αυτά που μεταδόθηκαν σε ορισμένους μέσω του Πνεύματός Μου. Επιπλέον τελικά ακόμα και αυτή η ενέργεια παρέμεινε άγνωστη στους ανθρώπους και ούτε όσοι γνώριζαν τη Γραφή δεν ασχολήθηκαν με αυτό το πρόβλημα, το οποίο  μπορούσαν να λύσουν με τη βοήθεια της ίδιας της Γραφής. . .  [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο υπάρχει επίσης ο παρατατικός χρόνος σε αυτό το σημείο· σ.τ.μ.] Και έτσι οι άνθρωποι αναγνώρισαν την πράξη της «έκχυσης του Πνεύματος» μόνο στους πρώτους μαθητές Μου. . .  αλλά όλα όσα είναι γραμμένα μέσα στη Γραφή ισχύει για όλους τους ανθρώπους. . .  Ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στην κατάσταση ώστε να του παρασχεθεί η ίδια χάρη εάν μόνο ζει τη ζωή του με αγάπη και αν επικρατεί μέσα του η επιθυμία για την καθαρή αλήθεια, η οποία φωτίζει τότε τον άνθρωπο από το εσωτερικό του, δηλαδή «το Πνεύμα Μου ενεργεί μέσα του». . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8990                6-6-1965

Διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Υπάρχει μόνο μια αλήθεια. . .

Σε κάθε πνευματική κατεύθυνση θα βρείτε κάτι που ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Κατά πολύ περισσότερο όμως θα συναντάτε λανθασμένες απόψεις, και για αυτό όλα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο, πρέπει να εξακριβωθεί η πηγή. . .  δηλαδή δεν μπορούν να υποστηριχθούν τα πάντα. Αφού υπάρχουν μυριάδες διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις, οι οποίες όμως διαφέρουν όλες μεταξύ τους. Και αυτό ήδη θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις, αφού υπάρχει μόνο μια αλήθεια και αυτή προέρχεται από Εμένα τον Ίδιο. Αλλά η καθαρή αλήθεια αποκτάται πάντα μέσω της ενέργειας του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. Και για αυτό πρόκειται πρώτα να εξακριβωθεί πού μπορούσε να ενεργήσει το Πνεύμα Μου και επομένως πού ενέργησε όντως. Και τότε το περιεχόμενο πρέπει να ανταποκρίνεται στο απευθείας μήνυμά Μου από πάνω. . .

Ποιος όμως μπορεί να πει για τον εαυτό του ότι ενεργεί μέσα του το Πνεύμα Μου; Ποιος έχει την εγγύηση ότι του μεταδόθηκε και ότι του μεταδίδεται η καθαρή αλήθεια; Σας δίνεται μια σαφής απάντηση σε αυτή την ερώτηση: Όποιος χωρίς καθόλου προηγούμενες γνώσεις λαμβάνει γνώση του προαιώνιου σωτήριου σχεδίου Μου, του νοήματος και του σκοπού της ύπαρξής του και της διακυβέρνησης και της δραστηριότητάς Μου σε ολόκληρο το άπειρο, όποιος μπορεί να αιτιολογήσει τα πάντα και ξέρει για όλους τους συσχετισμούς. . .  εκείνον τον έχει φωτίσει το Πνεύμα Μου. Και οι γνώσεις του ανταποκρίνονται στην πλήρη αλήθεια, και σε σύγκριση με αυτές πρέπει να εξεταστεί το περιεχόμενο οποιασδήποτε πνευματικής κατεύθυνσης. Και κάθε διδασκαλία που αντιφάσκει με αυτές τις γνώσεις μπορεί να απορριφθεί. . .

Επομένως έχετε βεβαίως μια δυνατότητα να υποβάλετε τις μέχρι τώρα γνώσεις σας σε έναν τέτοιο έλεγχο. Ποιος όμως χρησιμοποιεί αυτή την υπόδειξη για να αποκτήσει ο ίδιος την καθαρή αλήθεια;! Η κάθε μια δεν αποστασιοποιείται από τη δική της αντίληψη και έτσι μέσω της επενέργειας του αντιπάλου Μου έχουν παρεισφρήσει μυριάδες λανθασμένες διδασκαλίες, παρόλο που η κάθε πνευματική κατεύθυνση περιέχει και μια δόση αλήθειας. Για ένα πράγμα όμως συμφωνούν όλες, δηλαδή να μην αποδεχθούν τίποτα από αυτά που είναι πραγματικά αλήθεια! . . .  Αλλά ακριβώς αυτή η διαδικασία της «ενέργειας του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο» είναι άγνωστη σε όλες εκείνες τις πνευματικές κατευθύνσεις. Και έτσι οι άνθρωποι πιστεύουν μόνο σπάνια ότι εκδηλώνομαι ο Ίδιος σε εκείνον που πληροί τους όρους που έχω συνδέσει με εκείνη. Και αυτός ο όρος είναι να ζει ο άνθρωποι με αγάπη, γιατί η αγάπη τον συνδέει μαζί Μου, με αποτέλεσμα να μπορώ ο Ίδιος να εκφραστώ. . .

Αυτό τον όρο θα μπορούσε να πληροί κάθε άνθρωπος και θα στεκόταν τότε και μέσα στην αλήθεια, μέσα στη σωστή σκέψη. Και όλοι εκείνοι που τηρούν αυτή την εύκολη εντολή Μου θα είναι πεπεισμένοι ότι τους διοχετεύεται αλήθεια στην περίπτωση που λαμβάνουν τέτοιες γνώσεις που αποκτήθηκαν «μέσω της ενέργειας του Πνεύματος». Αλλά ο αριθμός εκείνον είναι μικρός, ακριβώς γιατί στους ανθρώπους λείπει η αγάπη. . .  Έτσι δεν σας ωφελεί αν είστε μέλη μιας πνευματικής κατεύθυνσης, άσχετα με το ποιανού είδους, αν υποστηρίζετε με ζήλο τις διδασκαλίες τους. . .  είστε παρ’όλα αυτά νεκροί στο πνεύμα. Αφού δεν αναγνωρίζετε την αλήθεια, η οποία μονάχα σας βοηθά να προχωρήσετε στο δρόμο προς τα ύψη. . .  Και όσο δεν ξέρετε τίποτα για τον πραγματικό σκοπό της επίγειας σας ζωής, η γνώση την οποία κατέχετε εσείς είναι λάθος και δεν θα μπορεί ποτέ να σας οδηγήσει ψηλά.

Αυτό μπορεί πάντα μόνο να το καταφέρνει η αγάπη, την οποία μπορείτε όλοι να ασκήσετε, αλλά δεν είστε πρόθυμοι για αυτό. Αφού η φιλαυτία σας είναι ακόμα πολύ μεγάλη και για αυτό σας είναι ακόμα κλειστή η αλήθεια, δηλαδή δεν την αναγνωρίζετε ως τέτοια. . .  Και θα κινείστε μέσα στην πλάνη, καθώς επίσης θα εισέλθετε στο υπερκόσμιο βασίλειο μέσα σε αυτή την πλάνη, όπου θα είναι κατά πολύ πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτή. Αφού δεν θα δεχθείτε την αλήθεια ούτε εκεί πέρα όταν σας προσφερθεί.

Και έτσι εξαρτάται πάντα από το βαθμό της αγάπης σας αν οι σκέψεις σας προσεγγίσουν την αλήθεια και για αυτό μπορεί πάντα μόνο να σας διοχετεύεται η διδασκαλία της αγάπης, προκειμένου να είναι σωστή η σκέψη σας, προκειμένου να μπορεί να εκδηλωθεί το Πνεύμα Μου μέσα σας, προκειμένου να αναγνωρίσετε και να αποδεχθείτε τότε την καθαρή αλήθεια, η οποία βέβαια θα σας οδηγήσει προς τα πάνω, προς την τελειότητα. . .  Αφού το σκότος θα καταπολεμά πάντα το φως. Αλλά στον πρίγκιπα του σκότους ανήκει αυτός ο κόσμος και μόνο οποίος αποδεσμεύεται από εκείνον θα μπορέσει να εισέλθει στο βασίλειό Μου. Και βοηθάω πράγματι τον καθένα να αναγνωρίσει Εμένα και την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8991                7-6-1965

Η διδασκαλία του ύπνου της ψυχής. . .

Το ότι είστε πρόθυμοι να υπερασπιστείτε το λόγο Μου που σας διοχετεύεται από πάνω Με παρακινεί να σας αποκαλύψω και τη γνώση σχετικά με το ποια πλάνη υποστηρίζατε μέχρι τώρα. Πρόκειται για τη διαδασκαλία του ύπνου της ψυχής, η οποία σας δίνει μια εντελώς λάθος εικόνα για την ψυχή και την κατάστασή της όταν εισέρχεται στο πνευματικό βασίλειο. Αυτή η διδασκαλία αιτιολογείται με τον ισχυρισμό ότι στη Γραφή δεν γίνεται πουθενά λόγος για μια αθάνατη ψυχή. . .  ο οποίος όμως μπορεί να διαψευστεί από τη φράση: «Εκείνος που Με πιστεύει θα ζει αιώνια. . .»

Και ο ύπνος είναι αδερφός του θανάτου. . .  άρα ένα ον που κοιμάται δεν θα ζήσει, αλλά θα είναι νεκρός, θα πέσει θύμα της κατάστασης του θανάτου μέσα σε σκοτεινή νύχτα και επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια αιώνια ζωή. Και είναι κακό για όλους εσείς που αποβιώνετε από τη Γη με αυτή την κατάσταση συνείδησης. Αφού πράγματι σας λείπει κάθε γνώση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος ώσπου να αποκτήσετε μια αναλαμπή κατανόησης. Αφού πράγματι θα φύγετε εντελώς τυφλοί από αυτή τη Γη και θα λάβετε λίγο φως απέναντι μόνο στην περίπτωση που η επίγεια σας πορεία ήταν μια ζωή με αγάπη.

Αλλά πριν να μην εγκαταλείψετε αυτή την παραπλανητική διδασκαλία δεν θα ξέρετε ότι θα έχετε πεθάνει. Γιατί θα βρίσκεστε ακόμα στην κατάσταση της συνείδησης του εγώ, η οποία είναι για εσάς η συνείδηση της συνέχισης της ζωής. Μόνο θα πιστέψετε ότι θα έχετε μεταφερθεί σε άλλες περιοχές, αλλά δεν θα αναπαυθείτε. . .  δεν θα βρείτε την ανάπαυση την οποία σημαίνει για σας η κατάσταση του ύπνου. Και έτσι θα εξακολουθείτε να ζείτε, αλλά όχι στην κατάσταση της μακαριότητας, αλλά με μπερδεμένες σκέψεις, οι οποίες θα είναι ανάλογες με τη διδασκαλία την οποία υποστηρίζατε ως άνθρωποι στη Γη. Όλα όσα εκπήγασαν από Εμένα θα συνεχίζουν να υπάρχουν για όλη την αιωνιότητα. Μπορούν ωστόσο να εισέλθουν στο υπερκόσμιο βασίλειο στην κατάσταση του θανάτου και αυτή την κατάσταση θανάτου επιλέγετε όλοι εσείς που διαδίδετε αυτή την παραπλανητική διδασκαλία.

Και δεν επιδιώκετε τη ζωή, η οποία θα πρέπει να είναι η μοίρα σας όταν εισέλθετε στο πνευματικό βασίλειο. Αφού μόνο τότε θα αρχίσει η ζωή σας, με την προϋπόθεση ότι ζείτε τη ζωή σας με αγάπη και μπορείτε να αποχωριστείτε αυτή την παραπλανητική διδασκαλία. Αφού ακόμα και αν πιστέψετε σε μια «ανάσταση κατά την ημέρα της Κρίσης», όπου θα αφυπνιστούν όλοι όσοι αναπαύονται μέσα στους τάφους τους, αυτή θα είναι η μοίρα σας, δηλαδή ότι δεν θα αποκτήσετε τη ζωή μέχρι τότε που θα καταλάβετε το παράλογο αυτής της διδασκαλίας. Και η ύπαρξή σας στον άλλο κόσμο θα είναι μια τέτοια όπου θα παραμείνετε σε απραξία, στην κατάσταση του ύπνου για αιώνια χρονικά διαστήματα ή θα βρίσκεστε σε έναν κόσμο τον οποίου θα θεωρήσετε ακόμα τη Γη, την οποία θα έχετε όμως εγκαταλείψει προ πολλού.

Ειδικά εσείς οι άνθρωποι που υποστηρίζετε αυτή την παραπλανητική διδασκαλία δεν ξέρετε σε ποιο κακό πνεύμα έχετε πέσει θύματα. Και θα πρέπει να συγκεντρώσετε ένα τεράστιο βαθμό αγάπης για να καταλάβετε ξαφνικά πώς είναι στ’αλήθεια τα πράγματα. Και θα μπορείτε να δοξάσετε τον Θεό για την τύχη σας εάν αφήσετε πίσω σας στη Γη έναν μεσολαβητή που θα κάνει προσευχή για σας, που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή γνώση. Αλλά είναι πάντα αποφασιστικός ο βαθμός της αγάπης σας για το αν σας έρθει αστραπιαία η κατανόηση όταν αποβιώσετε από τη Γη.

Επειδή όμως δεν πιστεύετε στην «αθανασία της ψυχής», δεν πιστεύετε ούτε σε μια μεταβίβαση από το πνευματικό βασίλειο, η οποία θα σας παρείχε γνώση. Και αυτό είναι το μειονέκτημά σας, αφού θα ενημερωνόσασταν για τη συνεχή άνοδος των ψυχών που εισέρχονται στο υπερκόσμιο βασίλειο. Και θα απορρίπτατε αυτή την παραπλανητική διδασκαλία ως σατανική και θα καταλαβαίνατε ότι ο μόνος στόχος της είναι να σας εμποδίσει από την άνοδο στο υπερπέραν, η οποία θα σας επέφερε σύντομα την πραγματική ζωή, την οποία θα πρέπει όλοι κάποτε να αποκτήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8993                11-6-1965

Παράκληση για τη θεϊκή ευλογία. . .

Οτιδήποτε και αν επιχειρήσετε, πρέπει πάντα να παρακαλάτε για την ευλογία Μου, αφού μόνο τότε θα πετυχαίνετε τα πάντα έτσι όπως θα είναι οι ελπίδες σας. Και το γεγονός ότι εργάζεστε με την ευλογία Μου ιδιαίτερα τότε που κάνετε μια πνευματική δουλειά, θα σας δώσει και τη δύναμη για αυτή τη δουλειά. Αφού όπου απευθύνεται κανείς σε Εμένα τον Ίδιο για βοήθεια, εκεί η δουλειά δεν θα είναι μάταιη. Και η κάθε πνευματική εργασία θα έχει την ευλογία Μου, αφού είναι η πιο σημαντική, την οποία θα πρέπει να κάνετε για χάρη της λύτρωσης των συνανθρώπων σας.

Και αφού ανταποκρίνεστε στο θέλημά Μου όταν φροντίζετε το διπλανό σας μέσα στην πνευματική του ένδεια, η ευλογία Μου θα σας είναι πάντα βέβαιη. Ωστόσο θα πρέπει να παρακαλέσετε συνειδητά για αυτή, γιατί τότε θα μπορώ να σας παρέχω απεριόριστα. Θα Μου αποδείξετε με αυτό τον τρόπο ότι υποτάσσεστε πλήρως στο θέλημά Μου, ότι είστε πρόθυμοι πάντα μόνο να Με υπηρετείτε, ότι δεν θέλετε να κάνετε τίποτα που να μην ανταποκριθεί στο θέλημά Μου και ότι Με αγαπάτε, έτσι όπως θέλω να Με αγαπάτε. . .

Ανταποκρίνομαι αμέσως στην παράκλησή σας για την ευλογία Μου, αφού πρόκειται για μια πνευματική παράκληση, η οποία πρέπει και να αξιολογηθεί πνευματικά ακόμα και τότε που παρακαλάτε για γήινα πράγματα. Θα σας εκπληρώσω σίγουρα και αυτή, γιατί θα παρακαλέσετε τότε μόνο για κάτι που δεν θα βλάψει την ψυχή σας. Ως εκ τούτου να κάνετε πάντα προσευχή για την ευλογία Μου, οτιδήποτε και αν θέλετε να επιχειρήσετε. Προσευχηθείτε να ευλογήσω κάθε συζήτησή σας, κάθε πράξη και κάθε σκέψη. . .  προσευχηθείτε για την ευλογία Μου σχετικά με κάθε πρόθεση που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Και έτσι να μην με αποκλείετε ποτέ από τις σκέψεις σας, αφού θα μάθετε οι ίδιοι πόσο σημαντικό είναι να Μου υποτάσσεστε στα πάντα, να λαχταράτε πάντα την παρουσία Μου μέσω αυτής της παράκλησης, με αποτέλεσμα εκείνη να σας είναι βέβαιη. . .

Θέλω πάντα μόνο να Με σκέφτεστε διαρκώς, αφού μόνο τότε θα μπορώ να σας συμπαρασταθώ φανερά. Και θα το κάνω βεβαίως, θα σας δίνω σαφές σημάδια της παρουσίας Μου για να ενισύεται όλο και περισσότερο η πίστη σας. Αφού αυτή θα είναι ακόμα εκτεθειμένη σε πολλές επιθέσεις από την πλευρά του αντιπάλου Μου. Και μόνο αν είναι ισχυρή η πίστη σας, θα μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτές τις επιθέσεις. Και στην περίπτωση που σε κάθε πνευματική ή σωματική κατάσταση ανάγκης Με παρακαλάτε να ευλογήσω τις πράξεις σας, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλες τις συμφορές. Αφού θα είμαι πάντα Εγώ στον Οποίο θα έχετε εμπιστευθεί και ο Οποίος θα δρα τότε στη θέση σας, δηλαδή θα εκτελείτε μόνο αυτά που είναι θέλημά Μου. . .

Πρέπει να είστε πάντα συνδεδεμένοι μαζί Μου. Κάθε σκέψη σας θα πρέπει πάντα να είναι πρώτα στραμμένη σε Μένα. Τότε κάθε σας πράξη θα έχει την ευλογία Μου και τότε θα ωριμάσουν η αγάπη σας και επίσης η γνώση σας, αφού τότε η δύναμη της αγάπης Μου θα σας εισρέει διαρκώς και η μοίρα σας θα είναι μια ήσυχη ειρήνη. . .  Μην Με αφήνετε πια από τις σκέψεις σας. . .

Αυτό είναι η μόνιμη προσπάθειά Μου, να είμαι δηλαδή το περιεχόμενο των σκέψεών σας, προκειμένου να μπορώ να σας συμπαραστέκομαι συνέχεια. Αυτό προϋποθέτει όμως την προθυμία σας να παρακαλέσετε για την ηγεσία Μου και να τη δεχθείτε. Αλλά τότε θα μπορείτε να διανύσετε αμέριμνα την πορεία της επίγειας σας ζωής. Αφού ο Ίδιος σας νοσταλγώ και περιμένω με μέγιστη λαχτάρα να έχετε και εσείς αυτή την ίδια επιθυμία μέσα σας, να είναι και η δική σας μέγιστη επιθυμία να μην χωρίσετε ποτέ πια από Εμένα και να είστε ενωμένοι μαζί Μου για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8996                15-6-1965

Ο Ίδιος ο Αιώνιος Λόγος σάς μιλά. . .

Ο Ίδιος ο Αιώνιος Λόγος σάς μιλά. . .  Ο Πατέρας θέλει να Τον ακούτε πάλι τον Ίδιο, όπως ήταν αρχικά, να αισθάνεστε και πάλι την ίδια μακαριότητα τότε που Εκείνος θα μπορεί να ακτινοβολήσει μέσα σας το φως της αγάπης Του. . .  Θέλει ξανά να σας κάνει ευτυχισμένους όπως κάποτε, όταν εκπηγάσατε από Εκείνον ως ελεύθερα όντα, όταν όμως ξέρατε τι ήσασταν. Θέλει να σας αποκαλύψει πάλι αυτή τη γνώση, την οποία χάσατε μέσω της απομάκρυνσής σας από Εκείνον. Και άρα σας ηχεί ο λόγος Του από πάνω. . .  μπορείτε να τον ακούσετε εάν ανοιχθείτε οι ίδιοι για την παραλαβή της ακτίνας της αγάπης Του.

Τότε όμως θα κοντέψετε να τελειοποιηθείτε, τότε θα έχετε πάρει με επιτυχία το δρόμο της επιστοφής σε Εκείνον. Και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε οριστικά απελευθερωθεί από εκείνον που σας κρατούσε αιωμάλωτους μέχρι τότε που βρήκατε τον θείο Λυτρωτή. Και το σημάδι του ότι Αυτός είναι κοντά σας είναι ότι μπορείτε να μιλάτε μαζί Του, ότι μπορείτε να ακούτε το λόγο Του μέσα στην καρδιά σας και ότι φτάνετε στο επίπεδο όπου μπορείτε να κάνετε ξανά παρέα με το πλήθος των μακάριων πνευμάτων, προκειμένου να μπορείτε να δράσετε μαζί με τον Θεό και σύμφωνα με το θέλημά Του.

Το γεγονός ότι μπορείτε να ακούτε μέσα σας το λόγο του προαιώνιου Πατέρα σας τότε που βρίσκεστε ακόμα ως άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη, αυτό είναι ένα φανερό σημάδι της παρουσίας Του. Αφού για να μπορέσει να σας μιλήσει πρέπει να είναι κοντά σας, τόσο κοντά ώστε μπορείτε να Τον ακούσετε μέσα στην ησυχία της καρδιάς σας. . .  Και στην περίπτωση που σας αποκαλύπτεται, αυτό είναι επίσης ένα σημάδι ότι Τον αναζητάτε συνειδητά και ότι Τον βρήκατε, ότι επιθυμείτε να σας μιλά και ότι σας κάνει πραγματικά αυτό το δώρο. Αφού ακόμα πρόκειται για ένα δώρο, μια ανείπωτη χάρη, γιατί μιλά και σε εκείνους που δεν έχουν ακόμα την ωριμότητα, που όμως μπορούν να την αποκτήσουν μέσω του λόγου Του. Αφού ο λόγος Του είναι μια δύναμη την οποία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε. . .

Και όποιος είναι πρόθυμος να Του επιτρέψει να του μιλά, όποιος δεν προβάλλει αντίσταση στο λόγο Του, πράγματι θα αισθανθεί τη δύναμη αυτού. Αφού θα του παρέχεται φανερά ένα δώρο της χάρης το οποίο θα βοηθήσει την ψυχή του να ωριμάσει. . .  Αφού ο Πατέρας διδάσκει τα παιδιά Του, τους διδάσκει σχετικά με το θέλημά Του και τους εισάγει σε γνώσεις τις οποίες είχαν χάσει, οι οποίες όμως σημαίνουν για τον άνθρωπο ένα δυνατό φως, μέσα στο οποίο θα μπορεί τότε να βαδίσει πάνω στο δρόμο προς τα ύψη.

Ο λόγος είναι η έκχυση της αγάπης Του. . .  είναι η επιτομή όσων θα κάνουν την ψυχή κάποτε αφάνταστα ευτυχισμένη. . .  Δημιουργεί τη σύνδεση μεταξύ του ύψιστου Όντος και του ανθρώπου που θέλει να ακούσει το λόγο Του. . .  Και όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να παρακαλέσουν για αυτό με περιπάθεια, γιατί αποδεικνύει κατά κάποιον τρόπο την είσοδο στο πνευματικό βασίλειο, το οποίο είναι ακόμα κλειστό για όλους όσοι δεν είναι δεκτικές του λόγου του Πατέρα.

Ο Πατέρας μιλά ξανά και ξανά στα παιδιά Του για να τους αποδείξει τον Εαυτό Του. Αλλά συναντά πίστη μόνο σε εκείνους που έχουν οι ίδιοι πραγματοποιήσει τη μεταμόρφωσή τους σε αγάπη. Αφού η αγάπη τούς ανοίγει το βλέμμα, η αγάπη κάνει την καρδιά τους δεκτική του λόγου, ο οποίος μπορεί τότε να εκδηλωθεί μέσα σε ένα σκεύος που έχει γίνει αγάπη. Και θα εκδηλώνεται όσο υπάρχει ο κόσμος, αφού ο λόγος ηχούσε στην αρχή και δεν θα σταματήσει ποτέ πια. . .  Θα ηχεί εσαεί στο πνευματικό βασίλειο και επίσης στη Γη, εδώ όμως μόνο τότε που θα υπάρχει ένα σκεύος που μέσω της αγάπης θα έχει διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι ώστε ο θείος λόγος. . .  η ακτινοβολία της αγάπης του Πατέρα. . .  θα μπορεί να ακτινοβολήσει μέσα του.

Και θα πρέπει όλοι να αξιοποιήσετε καλά αυτή τη χάρη. Αφού αν μόνο την αφήσετε να επενεργήσει πάνω σας, θα αποκτήσετε αμετάκλητα τη ζωή, την οποία δεν θα μπορείτε ποτέ πια να χάσετε. Όποιος όμως θα την προσπεράσει, εκείνον θα τον κρίνει ο ίδιος ο λόγος. . .  Αφού δεν δέχθηκε τη μεγάλη χάρη, το δώρο το οποίο του πρόσφερε ο Πατέρας. . .  Δεν έπιασε το χέρι που ήθελε να τον βοηθήσει, που ήθελε να τον τραβήξει προς τα ύψη. . .

Αγνόησε το λόγο τον οποίο ήθελε να του παράσχει η αγάπη του Πατέρα. Θα έχει επαναλειφθεί η αμαρτία της απόρριψης της θείας δύναμης της αγάπης. Και θα πρέπει να διανύσει ξανά την πορεία μέσα από τη δημιουργία, η οποία θα του επιφέρει και πάλι ατελείωτα βάσανα. . .  Αφού αυτό είναι η αμαρτία εναντίον του Πνεύματος, ότι δηλαδή ο άνθρωπος αντιτάσσεται συνειδητά στο λόγο του Πατέρα, ότι αναγνωρίζει το λόγο Του ως το λόγο του Θεού και ωστόσο δεν τον προσέχει. . .  αφού για αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8997                17-6-1965

Ο νόμος του χρόνου και του χώρου είναι η κατάσταση των όντων που είναι ακόμα ατελή. . .

Μπορείτε να υποθέσετε με βεβαιότητα ότι θα πετύχω κάποτε εντελώς το έργο του επαναπατρισμού. . .  ότι δεν απομακρύνομαι από κανένα ον, ότι το κάθε ον θα πάρει το δρόμο για το πατρικό σπίτι. . .  ότι και το πνεύμα Μου που έπεσε πρώτα θα επιστρέψει κάποτε σε Μένα από μόνο του. Και για αυτό η μοίρα κανενός όντος δεν θα μπορούσε ποτέ να ονομαστεί ενέλπιδη, ακόμα και τότε που το ον θα παραμείνει ακόμα μακριά Μου για αιώνιους καιρούς. . .  Αφού το εγγυάται αυτό η αγάπη Μου, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ να φροντίζει το κάθε ον που εκπήγασε κάποτε από Εμένα. Αφού επειδή για Μένα αποκλείεται κάθε νόμος του χρόνου και του χώρου, οι αιώνιοι καιροί δεν σημαίνουν αυτό που καταλαβαίνετε εσείς από τους αιώνιους καιρούς. . .

Για Εμένα όλα είναι ένα, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. . .  Και ακόμα και τα δεινά και τα βάσανα που πρέπει να υπομείνετε για να επιστρέψετε σε Μένα είναι για Μένα μόνο στιγμές σε σύγκριση με την αιωνιότητα. Αλλά ακριβώς ο νόμος του χρόνου και του χώρου είναι όπου πρέπει να βρίσκεστε στην κατάσταση της συνείδησης του εγώ. . .  ως άνθρωποι. . .  και ο οποίος [νόμος· σ.τ.μ.] σας κάνει τόσο ανυπόφερτη την περίοδο των δεινών. Αφού το ον αισθάνεται τρομερά βάσανα επίσης στη φυλακισμένη του κατάσταση, γιατί το πνευματικό ήταν κάποτε εντελώς ελεύθερο και αισθάνεται τη δέσμια κατάστασή του ως βασανιστική, αλλά ταυτόχρονα δεν ξέρει τίποτα για τη χρονική διάρκεια αυτής της κατάστασης.

Για τον άνθρωπο όμως ισχύει αυτός ο νόμος και αυτός δεν θα τελειώσει ώσπου να έχει φτάσει το ον στην κατάσταση της τελειότητας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια κανένανς περιορισμός για εκείνο. Η ψυχή λοιπόν παίρνει μαζί της στο υπερκόσμιο βασίλειο την ιδέα του χρόνου και του χώρου. Μόνο που στην ανώριμη κατάσταση η σκέψη της είναι μπερδεμένη και νομίζει ότι βρίσκεται ήδη εδώ και πολύ καιρό σε μια περιοχή που δεν της αρέσει. . .  παρόλο που δεν βρίσκεται στο υπερκόσμιο βασίλειο για πολύ καιρό. Για αυτό η ιδέα του χρόνου και του χώρου είναι ακόμα μια ένδειξη της ελαττωματικότητάς της. Εκείνη την ιδέα όμως θα την έχει το ον μέχρι τότε που θα έχει βρει τον Ιησού Χριστό. . .  κάτι που θα του εξασφαλίσει την πιο φωτεινή σκέψη. Και η πλήρης αφοσίωσή του σε Εκείνον θα το λυτρώσει από τη δέσμευσή του από το χρόνο και το χώρο. . .

Ως εκ τούτου ο άνθρωπος που βρίσκει τον Ιησού Χριστό ακόμα στη Γη δεν θα σκέφτεται πια επίγεια, αλλά οι σκέψεις του θα είναι στραμμένες προς τον ουρανό. Και θα έχει ήδη εξοικειωθεί με τη σκέψη ότι η επίγεια ζωή είναι μόνο μια προσωρινή κατάσταση, μέσα στην οποία θα πρέπει να αποκτήσει την τελική ωριμότητα. . .  ότι δεν θα υπάρχει πια ο χρόνος ούτε για εκείνον και ότι θα μπορεί πάντα να μεταφέρει τον εαυτό του οπουδήποτε θελήσει. Και τότε που ο άνθρωπος θα έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο της πνευματικής κατανόησης, καμία λύπη δεν θα τον επηρεάσει πια τόσο ώστε να του φανεί αφόρητη. Αφού θα ξέρει ότι θα περάσει και εκείνη και ότι θα του φανεί κάποτε σαν μια σκιά που έπεσε στον επίγειο δρόμο του.

Αλλά ο άνθρωπος πρέπει να υπόκειται στο νόμο του χρόνου και του χώρου. Αφού μόνο μέσω δεινών και βασάνων μπορεί να ωριμάσει η ψυχή του. Και η χρονική διάρκεια καθώς και οι τοποθεσίες παίζουν ένα ρόλο σε αυτό. Αφού αν δεν ίσχυε αυτός ο νόμος, θα έλειπε ένας μεγάλος παράγοντας που συμβάλλει στην ωρίμανση της ψυχής. Διότι μια κατάσταση χωρίς χρόνο και χώρο είναι η μοίρα όσων έχουν ήδη τελειοποιηθεί, ενώ για όσους είναι ακόμα ατελείς αποτελεί ένα μέσο για να κάνουν τα πάντα για να απαλλαγούν από τα δεινά και τα βάσανα. . .

Τίποτα από αυτά που αποτελούν τη μακαριότητα των φωτεινών όντων δεν πρέπει να είναι ίδια με αυτά που πρέπει να υπομείνουν στα βάθη τα όντα που έγιναν δυστυχισμένα μέσω της αποστασίας τους από Εμένα. . .  Το βασίλειο αυτών των αποστατημένων πνευμάτων ήταν ένας περιορισμένος κόσμος και επομένως έπρεπε να υποφέρουν από αυτό τον περιορισμό. . .  Αλλά ανά πάσα στιγμή είναι ελεύθερα να ακυρώσουν αυτή την περιορισμένη κατάσταση και να είναι και πάλι απεριόριστα μακάρια. . .  Τότε όμως θα καταλάβουν επίσης ότι ήταν σαν μια στιγμή η περίοδος όπου έπρεπε να υποφέρουν και να πληρώσουν για την κάποτε αμαρτία τους. Και θα τους είναι επίσης κατανοητό ότι και αυτός ο νόμος του χρόνου και του χώρου έπρεπε να είναι μέρος του ατελούς ακόμα πνευματικού κόσμου και ότι μόνο συμβάλλει στην τελειοποίηση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8999                20-6-1965

Ο Ιησούς κατέβηκε στα βάθη μετά το σταυρικό Του θάνατο. . .

Όταν βάδιζα στη Γη η μόνιμη σκέψη Μου ήταν να προφυλάξω τους ανθρώπους από το να βυθιστούν στο έσχατο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να εισέλθουν στο προαύλιο της κολάσεως (το οποίο τους εμπόδισε να εισέλθουν στο προαύλιο της κολάσεως). Και για αυτό τους διακήρυσσα αδιάκοπα τη διδασκαλία της αγάπης, προκειμένου να τους ήταν εύκολο να πιστέψουν στο λυτρωτικό έργο Μου, και έτσι είχε ήδη επιτευχθεί το σωτήριο έργο σε αυτούς τους ανθρώπους.

Αλλά όλοι οι άνθρωποι στέκονταν ακόμα υπερβολικά μέσα στο γήινο κόσμο, μόνο λίγοι είχαν την πίστη σε μια συνέχιση της ζωής και αυτοί ήταν και δεκτικοί της διδασκαλίας της αγάπης Μου. Και για αυτούς ήταν εύκολο να αναγνωρίσουν τον Εαυτό Μου, γιατί μπορούσα να τους διδάξω και εκείνοι αποδέχθηκαν τα πάντα ως αλήθεια. Για αυτό ένα μεγάλο μέρος εκείνων που Με βίωσαν τον Ίδιο μπόρεσαν να εισέλθουν «λυτρωμένοι» στο βασίλειό Μου. Αλλά κατά πολύ περισσότεροι κλείστηκαν στη διδασκαλία Μου, παρέμειναν άπονοι και έπρεπε να επωμιστούν τη μοίρα τους στο επέκεινα. . .

Μετά το σταυρικό Μου θάνατο κατέβηκα και σε αυτό το βασίλειο και μπόρεσα να λυτρώσω εκεί όλους όσοι βρίσκονταν στο προαύλιο της κόλασης. . .  όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν ζήσει τη ζωή τους με θεάρεστο τρόπο, στους οποίους ωστόσο ήταν ακόμα κλειστό το φωτεινό βασίλειο, επειδή τους βάραινε ακόμα η αρχέγονη αμαρτία και επειδή το λυτρωτικό Μου έργο έπρεπε πρώτα να επιτελεστεί. . .

Και σε αυτούς ήρθα λοιπόν ως «άνθρωπος Ιησούς». Αφού και αυτούς δεν έπρεπε να εξαναγκαστούν να πιστέψουν. Έφτασα μεταξύ τους με τη μορφή των παθών Μου, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν την ερώτηση: Εάν είσαι ο Μεσσίας, τον Οποίο μας υποσχέθηκαν, γιατί δεν το εμπόδισε αυτό η δύναμή Σου. . .  γιατί έπρεπε να πεθάνεις στο σταυρό με τόσο φρικτό τρόπο; Αφού Με περίμεναν, περίμεναν Εκείνον  τον Οποίο τους είχαν υποσχεθεί ως Σωτήρα. Και αυτοί έπρεπε επίσης να Με ακολουθήσουν με την εντελώς ελεύθερη βούλησή τους. Και δεν ήταν δύσκολο να τους πείσω ότι Εγώ ήμουν εκείνος ο υπεσχημένος Μεσσίας. . .

Τότε όμως ακολούθησε και η κάθοδός Μου στην κόλαση. . .  στην περιοχή όπου ήθελα επίσης να φέρω τη λύτρωση από την αρχέγονη ενοχή. . .  Εκεί όμως δεν πέτυχα τόσο καλά να πείσω τις ψυχές, ακριβώς γιατί εμφανίστηκα μεταξύ τους με την ίδια μορφή και τους ήμουν ορατός ως ο «ηττηημένος», στον Οποίο αρνήθηκαν κάθε δύναμη και τον Οποίο για αυτό δεν ήθελαν να αποδεχθούν. Όποιος όμως το ήθελε μπόρεσε να Με ακολουθήσει και τον απελευθέρωσα από τα δεσμά του. Και κατεβαίνω ξανά και ξανά στα βάθη για να ανάψω για όλους ένα μικρό φως, με αποτέλεσμα να θυμηθούν στιγμιαία Εκείνον Που τους είχε κάποτε εμφανιστεί. Και τότε η αντίστασή τους θα μειώνεται όλο και περισσότερο, θα επιτρέψουν να λυτρωθούν από την αγάπη Του και εκείνοι που ήταν κάποτε πεισματάρηδες και που δεν είχαν παρά λόγια μίσους και χλευασμού για Εμένα.

Ωστόσο, η αγάπη Μου δεν τους κρατά κακία, η αγάπη Μου φροντίζει ξανά και ξανά να σωθούν όλα, να μην καταλήξει κανείς πια μέσα στα δεσμά εκείνου που τους κρατούσε αιχμάλωτους για τόσον καιρό και φροντίζω επίσης να μην έγινε μάταια για εκείνους αυτό το λυτρωτικό Μου έργο. Αλλά δεν μπορώ να εμποδίσω να είναι η αντίστασή τους σε Μένα τόσο μεγάλη ώστε όλες οι προσπάθειες από την πλευρά Μου να είναι άκαρπες. Αφού δεν εξαναγκάζω κανέναν να Με αναγνωρίσει, μόνο δίνω στον καθένα τις καλύτερες δυνατότητες για να βγει στο φως.

Και έτσι εσείς οι άνθρωποι Μου παρέχετε μια μεγάλη βοήθεια μέσω της προσευχής σας για αυτές τις ψυχές. Αφού ξανά και ξανά αποκολλούνται μερικές που αγγίζονται από τη δύναμη της προσευχής, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να οδηγηθούν στο φως. Και με μεγάλη ευγνωμοσύνη αυτές οι ψυχές θα ενωθούν επίσης [η λέξη που χρησιμοποιείται στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο είναι sich anschliessen και αυτό το ρήμα απαιτεί αντικείμενο, το οποίο όμως δεν αναφέρεται· sich anschliessen σημαίνει «κάνω παρέα με» ή «γίνομαι μέλος» (κάποιας ομάδας, κλπ.)· επομένως η μετάφρασή μου «ενώνονται» δεν σημαίνει ότι ενώνονται οι ψυχές μεταξύ τους, αλλά ενώνονται με κάποιον ή κάτι που δεν αναφέρεται στο κείμενο· σ.τ.μ.] και θα προσελκύσουν και άλλες ψυχές από τα βάθη. . .  αφού γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρουν επίσης ποιοι ενδοιασμοί επικρατούν ακόμα μέσα σε εκείνες τις ψυχές, και προσπαθούν να διαλύσουν αυτούς τους ενδοιασμούς. Εάν είναι δυνατό να λάβουν γνώση του μέγιστου έργου του ελέους Μου, θα κάνουν βέβαια ενδοσκόπηση και θα προσπαθήσουν να φτάσουν κοντά Μου. . .  Και τότε η συγχώρεση της μεγάλης τους ενοχής θα τους είναι βέβαιη. Τότε θα ανοίξει και για αυτές η πύλη προς το φωτεινό βασίλειο και θα τελειώσει μια βασανιστική κατάσταση μεγάλης διάρκειας.

Εκείνες όμως που δεν είναι πρόθυμες θα πέσουν στο τέλος ξανά θύματα της εκ νέου φυλάκισης. Αφού κάποτε και αυτές θα πρέπει να αποκτήσουν και πάλι τη συνειδητότητα του εγώ ως άνθρωποι και να αποφασίσουν. . .  Και έτσι η πορεία μέσα από τη Γη μπορεί βέβαια να διανυθεί περισσότερο από μια φορά και κάποτε σίγουρα η βούληση εκείνων τον όντων θα στραφεί σε Μένα, κάποτε θα σημάνει και για αυτά η ώρα της λύτρωσής τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9002                25-6-1965

Γιατί ξανά και ξανά νέες αποκαλύψεις. . .

Στο γεγονός ότι ο λόγος του Θεού δεν μπορεί να προστατευθεί από αλλαγές, γιατί η βούληση των ανθρώπων είναι ελεύθερη και γιατί δεν ασχολούνταν με τις μεταφράσεις πάντα άνθρωποι το πνεύμα των οποίων είχε αφυπνιστεί, οι οποίοι για αυτό μπορούσαν να κάνουν λάθη, σε αυτό το γεγονός βλέπετε την αφορμή για νέες αποκαλύψεις. Αυτές έπρεπε ξανά και ξανά να διορθώνουν τις παραμορφώσεις, προκειμένου ο λόγος του Θεού να μπορεί να διεκδικήσει ότι είναι η καθαρή αλήθεια. . .  Χωρίς τέτοιες νέες αποκαλύψεις όμως θα ήταν αδύνατο να επισημανθούν οι λανθασμένες διδασκαλίες, ιδιαίτερα τότε που οι άνθρωποι βασίζονταν στο ότι Εγώ ο Ίδιος προστατεύω το λόγο Μου από κάθε αλλαγή. . .

Πρέπει όμως να σας είναι κατανοητό ότι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου Μού το κάνει αδύνατο αυτό, αφού δεν θα την κάνω ποτέ ανελεύθερη, ούτε καν για χάρη της καθαρής αλήθειας. . .  Διότι έδωσα στον άνθρωπο τη διαβεβαίωση ότι θα στεκόταν εγγυημένα μέσα στην αλήθεια  εάν την επιθυμεί ο ίδιος. Και έτσι δεν θα μπορείτε ποτέ να βασιστείτε στο ότι λαμβάνετε αμετάβλητα πνευματικά αγαθά τότε που σας κηρύσσεται ο «λόγος του Θεού». Αλλά έχετε τη διαβεβαίωση ότι θα λάβετε την αλήθεια εάν μόνο την επιθυμείτε. . .

Τότε ο κήρυκας. . .  ακόμα και αν δεν έχει αφυπνιστεί το πνεύμα του. . .  θα καθοδηγηθεί κατά το κήρυγμά του, με αποτέλεσμα συχνά να μην λέει αυτά που είχε πρόθεση να πει, αλλά να του δίνονται τα λόγια από την πλευρά Μου. . .  ακριβώς επειδή ένας άνθρωπος επιθυμεί ειλικρινά να διδαχθεί την αλήθεια. Εάν αυτή η επιθυμία αναδυόταν μέσα σε πολλούς ανθρώπους, δηλαδή να μάθουν μόνο την αλήθεια, οι κήρυκες θα αναγνώριζαν σύντομα την πλάνη και θα προσπαθούσαν να αφουγράζονται περισσότερο την εσωτερική τους φωνή, η οποία τους διδάσκει διαφορετικά.

Όλοι οι άνθρωποι όμως έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τα λάθη μέσα στο «δήθεν λόγο» Μου, αφού η αγάπη φωτίζει το πνεύμα τους και αποδέχεται πάντα μόνο τις σωστές, ανόθευτες γνώσεις. Ο άνθρωπος δεν μπορεί πια να σκέφτεται λάθος όταν τον έχει φωτίσει το εσωτερικό φως της αγάπης. Και μόνο τότε θα καταλάβει όλα τα λάθη που έχουν παρεισφρήσει, θα καταλάβει πού μπόρεσε να ενεργήσει ο αντίπαλος, γιατί λείπει στους ανθρώπους το φως της αγάπης. Τότε θα ξέρει επίσης ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να λύνει προβλήματα μονάχα μέσω του μυαλού του εάν δεν τον υποστηρίζει το πνεύμα μέσα του. Τότε θα ξέρει επίσης γιατί προκύπτει ξανά και ξανά η ανάγκη για διόρθωση, την οποία μεταδίδω ξανά και ξανά στους ανθρώπους με τη μορφή νέων αποκαλύψεων. . .

Και θα αποκαλύπτομαι ξανά και ξανά στους ανθρώπους που Με αγαπούν και που τηρούν τις εντολές Μου, όπως το υποσχέθηκα. . .  Αφού από μια λανθασμένη σκέψη προκύπτουν πολλές [λανθασμένες σκέψεις· σ.τ.μ.], με αποτέλεσμα τελικά να απομείνει μόνο μια διαστρευλωμένη εικόνα του Εαυτού Μου, η οποία θα καθρεφτίσει οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν καλό, πάρα πολύ στοργικό Θεό, ο Οποίος θέλει να είναι ο Πατέρας σας. . .  Και επειδή έχετε ήδη δεχθεί πολλά λανθασμένα πνευματικά αγαθά, σας είναι άνγνωστος ένας Θεός της αγάπης. Είστε ακόμα τόσο μακριά Του, δεν Τον αναγνωρίζετε ως Πατέρα, και για αυτό δεν επιδιώκετε να φτάσετε κοντά Του. Και αυτά που ακούτε για Αυτόν είναι μάλλον κατάλληλα να σας Τον κάνουν ακόμα πιο ξένο. . .

Εγώ όμως θέλω να κερδίσω την αγάπη σας και για αυτό εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για να σας μιλάω, όχι άμεσα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μέσω τέτοιων ανθρώπων που επιτρέπουν να ενεργεί μέσα τους το Πνεύμα Μου. Αυτοί είτε θα σας μεταδώσουν τον απευθείας λόγο Μου είτε η σκέψη τους είναι τακτοποιημένη, με αποτέλεσμα να μπορούν επίσης να σας διδάξουν αληθινά. Αφού είναι πολύ σημαντικό να οδηγηθείτε στη σωστή σκέψη, να ξέρετε τι θα μπορείτε να αποδεχθείτε και τι θα πρέπει να απορρίψετε. . .

Αλλά μην πιστέψετε ότι θα έχετε την εγγύηση για σωστή σκέψη τότε που αντλείτε τη γνώση από το Βιβλίο των βιβλίων. Αφού επειδή δεν εξαναγκάζω τη βούληση του ανθρώπου, δεν μπορώ να εμποδίσω να ερμηνεύσει κατά τη δική του κρίση, ανάλογα με τις ελλιπείς του γνώσεις, τα διανοητικά αγαθά που θα αντλήσει από αυτό το Βιβλίο. Αφού σε όλα όσα είπα κρύβεται ένα πνευματικό νόημα και μόνο το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο είναι ικανό να το καταλάβει αυτό, το πνεύμα που αφυπνίζεται στη ζωή διά της αγάπης. Τότε όμως θα οδηγήσει τον άνθρωπο σε όλη την αλήθεια, όπως το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9003                28-6-1965

Οι πνευματικές γνώσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στο λόγο που διοχετεύθηκε από πάνω. . .

Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο που έχει γνώση να μεταδώσει τη γνώση του σε τέτοιους ανθρώπους που είναι τόσο πεπεισμένοι για την αλήθεια των πνευματικών αγαθών που εκπροσωπούν οι ίδιοι ώστε να απορρίψουν οτιδήποτε άλλο. Και ωστόσο πρέπει να γίνει και αυτή η προσπάθεια, αφού όσα προέρχονται απευθείας από Εμένα έχουν τέτοια δύναμη ώστε πείθουν κάθε άνθρωπο που επιθυμεί την αλήθεια. . .  Και το ζήτημα είναι ξανά και ξανά ότι εκδηλώνονται όντα των πιο ποικίλων βαθμών του φωτός και ότι είναι δύσκολο για τον άνθρωπο να καταλάβει την αλήθεια. Γιατί πιστεύουν κάθε εκδήλωση από το πνευματικό βασίλειο, η οποία όμως θα έπρεπε να ελεγχθεί. . .  Και μόνο τότε που το περιεχόμενό της ανταποκρίνεται στο λόγο Μου που σας δόθηκε από πάνω, θα μπορείτε να τη δεχθείτε ως ενέργεια άψογων φωτεινών πνευμάτων. . .

Και για αυτό πρέπει να λάβετε γνώση του λόγου Μου που σας διοχετεύεται απευθείας. Αλλά δεν πρέπει να πιστέψετε όλα τα μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο που σας δίνονται σε μεντιουμίστικη κατάσταση. Αφού αυτά τα μέντιουμ μπορεί μάλιστα να έχουν το χάρισμα να λάβουν μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο. Αλλά το αποφασιστικό για το βαθμό της αλήθεια των μηνυμάτων που σας μεταδόθηκαν είναι το αν εκείνα κατέχουν την απαραίτητη ωριμότητα την οποία έκανα όρο για την παραλαβή μηνυμάτων από αυτό το βασίλειο.

Εσείς οι άνθρωποι γνωρίζετε πολύ λίγα για το πνευματικό βασίλειο και δεν ξέρετε πόσο συχνά επενεργεί ο αντίπαλος για να σας ξεγελάσει. . .  Και δεν μπορώ να εμποδίσω αυτόν, γιατί λείπει η επιθυμία σας για την αλήθεια, η οποία μόνο εγγυάται την παραλαβή της αλήθειας, η οποία όμως θα ανταποκρίνεται τότε στο λόγο Μου από ψηλά. Φροντίζω μεν με κάθε τρόπο να φέξει στους ανθρώπους ένα φως, να λάβουν γνώση μιας ζωής μετά τον θάνατο του κορμιού τους. . .  Φροντίζω να τους δίνονται και αποδείξεις, τις οποίες μεν θα δεχθεί μόνο εκείνος που πάλι με την επιθυμία για την αλήθεια θα ήθελε να μάθει εκείνες τις γνώσεις. Αλλά υπάρχει ακόμα τότε ο κίνδυνος να εκδηλωθούν άλλα όντα εκτός από εκείνα που καλέστηκαν, τα οποία θα εκφραστούν τότε ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς τους.

Ως εκ τούτου το κάθε φωτεινό πνεύμα θα προειδοποιήσει εσάς τους ανθρώπους για μεντιουμίστικα μηνύματα που σας μιλούν στην κατάσταση έκστασης (σας μεταδίδονται), αλλά θα σας πακαρινεί πάντα να λαμβάνετε συνειδητά τα πνευματικά μηνύματα. Αυτό μεν θα το πετύχουν μόνο λίγιοι άνθρωποι, αλλά δίνει πάντα τη βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος διδάσκεται απευθείας από το Πνεύμα Μου, με αποτέλεσμα να μην χρειαστείτε να φοβάστε ότι θα λάβετε κάτι το λανθασμένο. Δεν μπορεί μεν κάθε μήνυμα που δίνεται σε άβουλη κατάσταση να θεωρηθεί λάθος ή παραπλανητικό, αλλά ποιος από εσάς θέλει να το ελέγξει αυτό;

Ποιος από εσάς έχει την επίγνωση του ότι εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία. . .  έναν άνθρωπο που (όπου ο άνθρωπος) παραιτείται από τη βούλησή του. . .  επίσης πολλά κακά πνεύματα; Και ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την πλήρη αλήθεια όταν βασιστείτε μόνο σε τέτοια μηνύματα που σας μεταδίδονται βέβαια από το υπερκόσμιο βασίλειο, τα οποία ωστόσο δεν μπορείτε να ελέγξετε; Μόνο αυτά που σας μεταδίδει το «Πνεύμα από τον Θεό» είναι η καθαρή αλήθεια. Αυτός όμως σας ενημερώνει για όλους τους τομείς, κάτι που δεν θα συμπεί ποτέ στην περίπτωση εκείνων των όντων.

Για αυτό κάθε φωτεινό πνεύμα θα σας παρακινήσει να δουλέψετε πάνω στον εαυτό σας για να γίνετε σκεύη μέσα στα οποία θα μπορεί να «ξεχυθεί το Πνεύμα Μου». . .  Και μόνο τότε θα είστε σίγουροι ότι θα κατέχετε την καθαρή αλήθεια. . .  Μόνο τότε θα μπορούν να σας διοχετευθούν πολύ βαθύτερες γνώσεις. . .  τις γνώσεις όλων των συσχετισμών, της αιτίας της ύπαρξής σας ως άνθρωποι, της κάποτε αποστασίας σας από Εμένα και της μεγάλης σημασίας του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού. . .  Αφού όλα αυτά μπορώ να σας τα διδάξω μόνο Εγώ ο Ίδιος, ακόμα και τότε που διοχετεύω αυτές τις γνώσεις στη Γη μέσω υψηλών αγγελιοφόρων του φωτός οι οποίοι ακτινοβολούνται απευθείας από Εμένα, με αποτέλεσμα να ηχήσει ο λόγος Μου μέσω εκείνων. Αυτός θα έχει τότε την ίδια αξία με το λόγο που θα σας απεύθυνα άμεσα. . .

Αυτές οι γνώσεις συμπεριλαμβάνουν τα πάντα, συμπεριλαμβάνουν το έργο του επαναπατρισμού του πνευματικού που έπεσε κάποτε, καθώς διαφωτίζει επίσης την αντίθετη δραστηριότητα εκείνου που προκάλεσε την πτώση σας στα βάθη. Αυτή η αντίθετη δραστηριότητα δεν λαμβάνει χώρα μόνο στη Γη, αλλά και στο υπερκόσμιο βασίλειο όπου όλα τα αυτοσυνείδητα όντα κατέχουν ακόμα την ελεύθερη βούλησή τους. Και η πρόθεση εκείνου θα είναι και θα παραμένει πάντα να οδηγήσει αυτή τη βούλησή τους στον ίδιο. Για αυτό πρέπει να υπολογίζετε την επενέργειά του και το γεγονός ότι το πιο σημαντικό που προσπαθεί να κατφέρει είναι να αμφισβητηθεί το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού.

Και για αυτό πρέπει να καταλάβετε ως δική του ενέργεια όλα εκείνα τα μηνύματα που αρνούνται μια λύτρωση μέσω του σταυρικού θανάτου του Ιησού. . .  Τότε θα ξέρετε ότι επενεργεί εκείνος, ότι προσπαθεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το πιο σημαντικό: από την πίστη στο ότι ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό για εσάς και για τις αμαρτίες σας. Αφού στην περίπτωση που έχετε ενημερωθεί λάθος, θα σας έχει κερδίσει για τον εαυτό του, θα έχει πετύχει να παρουσιάσει ως λάθος μια «λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού», με αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο να σας εμποδίσει να εισέλθετε στο φωτεινό βασίλειο.

Αφού για αυτά οι απευθείας αποκαλύψεις από πάνω σας ενημερώνουν διαφορετικά. Και η κάποτε μακαριότητά σας εξαρτάται μονάχα από το αν έχετε λυτρωθεί από την κάποτε ενοχή της αμαρτίας σας. . .  από την αρχέγονη αμαρτία, την οποία δεν μπορείτε να εξαλείψετε μόνοι σας. . .  Όσο ειδικά αυτό το πολύ σοβαρό ερώτημα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, δεν έχετε ενημερωθεί για την πλήρη αλήθεια και δεν σας απομένει άλλο τίποτα παρά να απευθυνθείτε στην ανώτατη Αρχή, προκειμένου η Ίδια να σας διδάξει. Και τότε θα μπορείτε να διδαχθείτε την πλήρη αλήθεια, όπως σας το υποσχέθηκα, ότι δηλαδή θα σας «οδηγήσω σε όλη την αλήθεια». . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9004                29-6-1965

(Συνέχεια του αρ. 9003)  Οι πνευματικές γνώσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στο λόγο που διοχετεύθηκε από πάνω. . .

Το μόνο που μπορεί να θεωρείται καθαρή αλήθεια είναι αυτό που σας μεταδίδω Εγώ ο Ίδιος από τα ύψη. . .  Και άρα πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό όλα όσας διεκδικούν να είναι αλήθεια. Αφού υπάρχει μόνο μια αλήθεια και αυτή προέρχεται από Εμένα τον Ίδιο και θα χαρίσει ευτυχία σε όλους εκείνους που θέλουν να στέκονται μέσα σε αληθινή σκέψη. Αυτά όμως που αντιφάσκουν με τις γνώσεις που προέρχονται απευθείας από Εμένα δεν μπορούν να υποστηριχθούν ως «αλήθεια». Αφού οι οδηγίες για αυτό είναι πάντα ίδιες, και έτσι μπορεί ένας άνθρωπος να τις χρησιμοποιήσει ως μέτρο σύγκρισης για να καταλάβει αν κινείται μέσα στην αλήθεια.

Και στην περίπτωση που μεταδίδεται σε σας τους ανθρώπους μια γνώση που σας δίνει αφορμή να αμφιβάλετε, θα πρέπει πρώτ’απ’όλα να αναρωτηθείτε: Ποια στάση απέναντι στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του έχουν οι άνθρωποι που εκπροσωπεύουν αυτή τη γνώση; Ενημερωθήκατε ξεκάθαρα από πάνω για τη σημασία του λυτρωτικού έργου για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και πρέπει τώρα να συγκρίνετε οποιαδήποτε άλλη γνώση με εκείνες τις εξηγήσεις. Αφού στην περίπτωση που οι άνθρωποι δεν ενημερώθηκαν καθόλου για εκείνη, η γνώση τους δεν μπορεί να διεκδικήσει να θεωρείται καθαρή αλήθεια.

Και προκειμένου να καταλάβετε την αιτιολογία και τη σημασία του λυτρωτικού έργου, πρέπει να σας μεταδοθεί και η γνώση της αρχέγονης πτώσης στην αμαρτία των πνευμάτων, γιατί είστε οι ίδιοι αυτά τα πεσμένα πνεύματα. . .  Είναι μάλιστα καλό και όμορφο να θέλει κανείς να πείσει τους ανθρώπους για μια συνέχιση της ζωής μετά τον θάνατο. Αλλά αν δεν τους ενημερώσετε ταυτόχρονα για την αφορμή της ανθρώπινης ύπαρξής τους, η γνώση της συνέχισης της ζωής μετά τον θάνατο δεν φτάνει για να φτάσουν κάποτε στη μακαριότητα. . .  Αφού χωρίς τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού δεν μπορεί να σας ανοιχθεί το φωτεινό βασίλειο. Και θα περιπλανιέστε για αιωνιότητες στο υπερκόσμιο βασίλειο εάν δεν σας λυπηθούν εκεί οι φωτεινές ψυχές και σας διοχετεύσουν τις γνώσεις που δεν θέλατε να αποδεχθείτε στη Γη, γιατί βρισκόσασταν μέσα σε λάθος σκέψη.

Και έτσι από αυτά προκύπτει ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ετοιμάσει τον εαυτό του ως σκεύος για το θείο ρεύμα του Πνεύματος, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο μέσω της αγάπης, η οποία θα τον φωτίσει τότε δυνατά, με αποτέλεσμα το φως από το εσωτερικό του να μπορεί να του μεταδώσει τις σωστές γνώσεις. Αφού όμως κατά την περίοδο της έλλειψης αγάπης αυτό μάλλον δεν είναι πια δυνατό, οι άνθρωποι θα πρέπει να μαζευθούν γύρω από ένα σκεύος από το οποίο αναβλύζει φωτεινά και καθαρά το νερό της ζωής. Θα πρέπει να σκύψουν και να αναζωογονηθούν με αυτό, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν τουλάχιστον το πιο σημαντικό. . .  τη γνώση σχετικά με τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του. Αφού αυτή η γνώση είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτε άλλο. Αφού υπάρχει μόνο Ένας Που μπορεί να φέρει στους ανθρώπους τη συγχώρεση της αρχέγονης ενοχής, Που όμως θα εξαλείψει τότε ολόκληρη την ενοχή την οποία διέπραξε (φόρτωσε στον εαυτό του) ο άνθρωπος κατά την επίγεια του ζωή [και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο η επιλογή λέξεων είναι ίδια, δηλαδή «διαπράττω μια ενοχή»· σ.τ.μ.]. Αφού η αποστολή του ανθρώπου Ιησού ήταν μοναδική, το να θυσιάσει δηλαδή τον Εαυτό Του και να πληρώσει για την ενοχή μέσω του σταυρικού του θανάτου. . .

Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνεστε ξανά και ξανά για αυτά. Δεν μπορείτε να ονομάσετε την επίγεια ζωή του Ιησού μόνο μια ζωή με ύψιστη τελειότητα, κάτι το οποίο ήταν βεβαίως, άλλα σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρετε παρ’όλα αυτά για τη βαθιά πνευματική αιτιολογία του σταυρικού του θανάτου, ο οποίος ήταν μοναδικός και έγινε για όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Αφού η αναγνώριση του λυτρωτικού έργου Του ως έργου μέγιστου ελέους για το πνευματικό που είχε γίνει αμαρτωλό και η παράκληση για συγχώρεση μόνο είναι το κλειδί για την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο, την οποία χωρίς Εκείνον δεν θα μπορείτε ποτέ να ανοίξετε. . .

Αφού εξιλέωσε την αμαρτία από αγάπη για τον Θεό και για τους πεσμένους Του αδερφούς, η οποία αποτελούνταν από την απόρριψη της θείας δύναμης της αγάπης. . .  Και αυτή η αμαρτία δεν μπορεί να συγχωρεθεί παρά μόνο μέσω της αναγνώρισης του Ιησού ως Λυτρωτή του κόσμου. Και για αυτό το λόγο μια ζωή με αγάπη, την οποία κήρυξε ο Ίδιος, δημιουργεί την προϋπόθεση για να Τον αναγνωρίσει κανείς. Πρέπει όμως να αποδεχθεί κανείς επίσης πλήρως συνειδητά τις χάρες του λυτρωτικού Του έργου για να λυτρωθεί από την αρχέγονη ενοχή του.

Ξανά και ξανά πρέπει να μεταδίδεται σε σας τους ανθρώπους η γνώση αυτών, ξανά και ξανά πρέπει να ενημερώνεστε για το ότι δεν φτάνει να υιοθετήσετε τη διδασκαλία Του, αλλά πρέπει να επιθυμείτε συνειδητά τη λύτρωση από την αρχέγονη ενοχή σας, κάτι στο οποίο θα σας βοηθήσει μια ζωή με αγάπη. Γιατί το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη είναι να σας φέξει το φως της γνώσης. . .  Τότε όμως δεν θα αρνηθείτε πλέον τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού. Θα ξέρετε ότι στο πρόσωπό Του έχετε βρει το Σωτήρα, ο Οποίος σας απάλλαξε από το μεγάλο βάρος της αρχέγονης αμαρτίας και ο Οποίος σας ανοίγει πάλι την πύλη προς το βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9005                30-6 κ. 1-7-1965

Τι θα είχε γίνει αν δεν είχε αποτύχει ο Αδάμ;. . .

Σας απαντώ σε κάθε πνευματική ερώτηση την οποία Μου κάνετε. Αλλά πρέπει πρώτα να ξέρετε ένα πράγμα, ότι δηλαδή δεν ήταν δικό Μου θέλημα να σας επιβάλω να περάσετε μέσα από μια τόσο πάρα πολυ δύσκολη επίγεια ζωή, ότι θα είχα πράγματι αρκεστεί στο χρονικό διάστημα που περάσατε με δεμένη τη θέλησή σας. . .  υποταγμένη στο αναγκαστικό νόμο. . .  Αφού αυτό το διάστημα είχε τόσο τρομερή διάρκεια ώστε θα ήταν πράγματι αρκετό για να μπορέσετε να ενωθείτε και πάλι μαζί Μου. . .  Ωστόσο, έπρεπε να απαιτήσω την τελική δοκιμασία της θέλησής σας, την οποία θα έπρεπε να δώσετε ως όντα που έχουν τη συνείδηση του εγώ. . .  ως άνθρωποι. Θα έπρεπε μόνο να Μου παραδοθείτε πάλι εθελοντικά, και με αυτό τον τρόπο θα είχατε ακυρώσει τη μεγάλη αμαρτία της κάποτε αποστασίας σας από Εμένα. . .

Θα έπρεπε να αποδείξετε την αγάπη σας για Εμένα, εσείς που κάποτε αντισταθήκατε στην ακτινοβολία της αγάπης. . .  Για αυτό το λόγο οι πρώτοι άνθρωποι είχαν δημιουργηθεί καλοί, Μου ήταν αφοσιωμένοι με αγάπη. Αφού τους είχα προικίσει με τα πάντα, τους έδωσα τη Γη ως ιδιοκτησία, τους υπέταξα τα πάντα, Με αναγνώριζαν ως Θεό και Πατέρα τους. . .  τους περιέβαλλαν καταπληκτικά έργα της δημιουργικής Μου δύναμης. . .  μπορούσαν να τα απολαύσουν. . .  τα πάντα ήταν κατάλληλα για να μπορούσαν να Με δοξάσουν και να Με ευχαριστήσουν. . .  για να μπορούσαν και πάλι να Μου δείξουν θερμή αγάπη και οι ίδιοι δεν είχαν καμία κακή σκέψη μέσα τους. . .

Αλλά την ελεύθερη θέληση έπρεπε να τη χαρίσω επίσης στους πρώτους ανθρώπους, γιατί εκπήγασαν από Εμένα ως αρχέγονα πνεύματα, τα οποία ήταν αδιανόητα χωρίς μια ελεύθερη θέληση. Και επειδή είχαν κάποτε απομακρυνθεί από Εμένα και είχαν ακολούθησαν εθελοντικά τον αντίπαλό Μου στα βάθη, αυτός είχε το ίδιο δικαίωμα να επενεργήσει πάνω στους πρώτους ανθρώπους. Γιατί θα έπρεπε και πάλι να αποφασίσει η θέλησή τους αν ήθελε να ακολουθήσει Εμένα ή εκείνον. . .  Και αυτή τη δοκιμασία της θέλησής τους, η οποία θα έπρεπε να είναι εύκολη για αυτούς, δεν την πέρασαν. Και με αυτό τον τρόπο αφυπνίστηκαν πάλι όλες οι κακές ορμές τις οποίες είχαν υπερνικήσει ήδη κατά τον καιρό πριν την ενσάρκωσή τους ως άνθρωποι. . .  Οι γενάρχες μετέδωσαν τότε τον χαρακτήρα τους στις επόμενες γενιές και για αυτές γινόταν όλο και πιο δύσκολο να απελευθερωθούν από τα δεσμά του αντιπάλου.

Εάν όμως οι πρώτοι άνθρωποι είχαν πετύχει τη δοκιμασία της θέλησής τους, η οποία δεν ήταν και τόσο δύσκολη, θα είχα αρκεστεί στην ατελείωτα μεγάλη προηγούμενη πορεία τους. . .  Οι μεταγενέστεροι θα Μου είχαν χαρίσει επίσης εθελοντικά την αγάπη τους. Θα είχαν περάσει μέσα από τη Γη μόνο για να απολαύσουν τα δημιουργήματά της. . .  θα είχαν ασκήσει μόνο καλή επιρροή σε όλα τα δημιουργήματα, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να ενσαρκωθούν ως άνθρωποι και αυτά. Και έτσι η επίγεια ζωή θα ήταν μόνο ένα πρώτο στάδιο για την αιώνια ζωή, η δύναμη του αντιπάλου θα είχε τσακιστεί. Γιατί οι πρώτοι άνθρωποι θα Μου είχαν αφοσιωθεί εντελώς συνειδητά και θα είχαν αποκλείσει πλήρως τον αντίπαλο, ο οποίος δεν μπορούσε [υπάρχει εδώ παρατατικός χρόνος και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο·σ.τ.μ] πια να εφαρμόσει τη δύναμή του και ο οποίος θα είχε σύντομα παραδοθεί ο ίδιος στην αγάπη Μου. . .

Επομένως απαιτήθηκε από τους πρώτους ανθρώπους μόνο να Μου επιτρέψουν και πάλι εθελοντικά να τους ακτινοβολώ, με αποτέλεσμα η αρχέγονη αμαρτία να είχε ακυρωθεί, αφού μόνο η αγάπη μπορούσε να εξιλεώσει αυτή την αμαρτία. . .  Τότε όμως η αμαρτία επαναλήφθηκε. . .  Και αυτό που επεκτεινόταν πριν μόνο στον πνευματικό κόσμο που ήταν δεμένος μέσα στα δημιουργήματα, αυτό προσέβαλε τότε ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  Αυτό που οι πρώτοι άνθρωποι θα μπορούσαν εύκολα να πετύχουν εάν είχαν προσανατολίσει σωστά τη θέλησή τους, αυτό έγινε τότε πάρα πολύ δύσκολο. Γιατί προσκολλήθηκαν στους ανθρώπους όλες οι σατανικές ιδιότητες, τις οποίες να καταπολεμήσουν απαιτούσε μεγάλη δύναμη, την οποία δεν μπορούσε πια να συγκεντρώσει η θέληση του ανθρώπου.

Επομένως έγινε απαραίτητο το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, του φωτεινού Πνεύματος Που προσφέρθηκε εθελοντικά όταν κατάλαβε ότι απέτυχαν οι πρώτοι άνθρωποι. Μου προσφέρθηκε εθελοντικά. . .  από αγάπη. . .  να υποφέρει και να πεθάνει στο σταυρό για να εξιλεώσει αυτή την αμαρτία που είχε διπλασιαστεί. Ήξερα μάλιστα από την αρχή ότι έγινε [χρησιμοποιείται εδώ ο παρατατικός χρόνος (που αντιστοιχεί στο ελληνικό αόριστο) και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]αυτό το δεύτερο προπατορικό αμάρτημα, αλλά δεν ήθελα να πρέπει οι άνθρωποι να διανύσουν μια τόσο βασανιστική πορεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να κάνω ανελεύθερη τη βούληση των ανθρώπων.

Και αφού ξέρω ότι θα κερδίσω κάποτε πίσω όλα τα όντα. . .  αφού για Μένα χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα. . .  αφού πρόκειται για μια αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα. . .  κάτι που θα καταλάβετε κάποτε και εσείς. . .  δεν χρειάζεται να αμφιβάλετε για το ότι και εσείς θα έχετε κάποτε απαλλαγεί από εκείνα τα βάσανα. Θα έχετε όμως τότε αποκτήσει την ύψιστη τελειότητα και ως αποτέλεσμα θα μπορείτε να απολαύσετε εκείνα τα μεγαλεία, τα οποία θα αντισταθμίσουν όλα τα δεινά των προηγούμενων καιρών και τα οποία δεν μπορούν να εκτιμηθούν με επίγειες ιδέες.

Πρέπει πάντα να ξέρετε ότι δεν προκάλεσα Εγώ τα ανείπωτα δεινά τα οποία δημιούργησαν επομένως μόνοι τους οι άνθρωπος από τότε που έγινε το προπατορικό αμάρτημα των πρώτων ανθρώπων. Πρέπει να ξέρετε ότι έδωσα πράγματι στο πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι (στους πρώτους ανθρώπους) κάθε δυνατότητα να του/τους κάνω εύκολη την ελεύθερη απόφαση της θέλησής του/τους. . .  ότι του/τους έδωσα μόνο μια εύκολη εντολή, την οποία ήταν ικανό/ικανοί να τηρήσουν. . .  εάν η αγάπη μέσα του/τους ήταν τόσο μεγάλη ώστε μονάχα αυτή το/τους καθόρισε να Μου παραδοθεί/παραδοθούν. . .  [ σε αυτή τη φράση χρησιμοποιείται ο παρατατικός χρόνος και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.] Τότε όμως αυτή η ολόψυχη αγάπη του/τους θα είχε καταλάβει όλους τους μεταγενέστερους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μπορούν και αυτοί να αντισταθούν στον αντίπαλό Μου σε όλους τους πειρασμούς.

Έτσι όμως έγινε η δεύτερη πτώση και βάρυνε εκ νέου όλους τους μεταγενέστερους ανθρώπους, μέχρι τότε που ο θείος Λυτρωτής Ιησούς Χριστός κατέβηκε στη Γη για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό Μου σε μια ανοιχτή μάχη. Αφού αυτός έκανε κατάχρηση της δύναμής του, ωθώντας τους ανθρώπους σε όλο και μεγαλύτερη απονία και εξασθενίζοντας όλο και περισσότερο τη βούλησή τους. Συνεπώς χωρίς το έργο της λύτρωσης δεν μπορούσαν πια να απελευθερωθούν, αλλά βυθίζονταν όλο και περισσότερο μέσα στο σκοτάδι. Και σε αυτή τη δραστηριότητα έβαλα ο Ίδιος ένα όριο. . .  Έστειλα τον Υιό Μου στη Γη για να σώσει τους ανθρώπους που ήθελαν να σωθούν. Αφού πάλι πρέπει να είναι πρόθυμη η ελεύθερη βούλησή τους να αποδεχθεί τις χάρες του λυτρωτικού έργου, γιατί ούτε το έργο της σωτηρίας δεν μπορεί να γίνει παρά τη βούληση του ανθρώπου. . .

Αρχικά θα έπρεπε να είναι αρκετή η πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της Γης για να μπορέσει το ον να δώσει τη δοκιμασία της θέλησής του ως άνθρωπος. Αφού μέσω αυτών των βασάνων στην αναγκαστική κατάσταση η κάθε ψυχή είχε ωριμάσει στο βαθμό ώστε μπορούσε εύκολα να αντισταθεί στους πειρασμούς. Αλλά η πτώση των πρώτων ανθρώπων έδωσε στον αντίπαλο πάλι δύναμη πάνω σε όλες τις ψυχές, την οποία εκμεταλλεύθηκε με τρομακτικό τρόπο. Για αυτό είχε επιλεχθεί ως πρώτος άνθρωπος ένα αρχέγονο πνεύμα που διέθετε όλες τις ικανότητες για να μπορεί να αντισταθεί στον αντίπαλο. Ωστόσο, η απόφασή του δεν μπορούσε να εξαναγκαστεί, η σκέψη και οι πράξεις του έπρεπε να παραμείνουν εντελώς ελεύθερες. Και ο αντίπαλός Μου φρόντισε τότε να οδηγήσει αυτή την ελεύθερη θέλησή του στον ίδιο, κάτι που προκάλεσε την εκ νέου πτώση. Και με αυτό τον τρόπο η αμαρτία της αποστασίας των πνευμάτων από Εμένα επαναλήφθηκε.

Αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτό το δικαίωμα στον αντίπαλό Μου, γιατί η κάποτε πτώση έγινε με την ελεύθερη θέληση των όντων και τον ακολούθησαν στα βάθη. . .  Άρα δεν μπορείτε να πείτε ότι ήθελα την εκ νέου πτώση για να σας τοποθετήσω ξανά στην κατάσταση των μέγιστων βασάνων. Δεν μπορούσα όμως να την εμποδίσω, γιατί έγινε και πάλι με την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων. Και αυτή η ελεύθερη βούλησή τους θα στραφεί κάποτε και πάλι σε Μένα, δηλαδή θα ξεφύγετε κάποτε σίγουρα από αυτή την αξιολύπητη κατάσταση. Γιατί η Ίδια η Αγάπη Μου σας λύτρωσε ενσαρκώνοντας μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να πάρει τα όπλα εναντίον του αντιπάλου Μου και για να του αρπάξει όλες τις ψυχές που θέλουν να επιστρέψουν σε Μένα στο πατρικό τους σπίτι, στην αληθινή τους πατρίδα, την οποία εγκατέλειψαν κάποτε οικειοθελώς. Αφού σας ανήκει η αγάπη Μου όπως και πριν και θα τελειώσουν όλα τα δεινά μόλις θέλετε να απελευθερωθείτε από εκείνον που σας κρατά ακόμα δεμένους, μόλις επιθυμείτε και πάλι Εμένα και επομένως Μου δώσετε το δικαίωμα να σας θέσω ξανά υπό την κατοχή Μου, προκειμένου να μην σας αφήσω ποτέ ξανά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9006                2-7-1965

Γιατί πρέπει να εξιλεωθούμε για την αμαρτία του Αδάμ;. . .

Όλες οι ερωτήσεις σας καθιστούνται άνευ αντικειμένου μόλις σας προσφέρεται η καθαρή αλήθεια. Αφού αυτή είναι τόσο ευνόητη εάν μόνο σας προσφερθεί με το σωστό τρόπο. Ξέρετε ότι η αποστασία από Εμένα έγινε στην κατάσταση της πιο φωτεινής γνώσης. Άρα όλα τα όνα ήταν εξίσου υπεύθυνα για την αποστασία τους, δεν μπορούσαν . . .  δήθεν υποταγμένα στη βούληση του αντιπάλου. . .  να εξαναγκαστούν να ξεσηκωθούν εναντίον Μου (δεν εξαναγκάζονταν από τη βούληση του αντιπάλου να ξεσηκωθούν εναντίον Μου), αλλά αυτή η «απόρριψη της δύναμης της αγάπης» ήταν δική του υπόθεση του κάθε όντος. . .

Ήταν η ελεύθερη βούλησή τους η οποία τα έκανε να γίνουν αμαρτωλά, η οποία επομένως κατά τη στιγμή της αποστασίας δεν είχε ακόμα πέσει θύμα του αντιπάλου Μου και η οποία. . .  γιατί κατείχαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. . .  μπορούσε ακόμα να αποφασίσει ελεύθερα και επομένως αποφάσισε συνειδητά υπέρ του αντιπάλου. Τότε όμως αυτός είχε δύναμη πάνω στους οπαδούς του και αυτή τη δύναμη του την άρπαξα φέροντας στην ύπαρξη τη δημιουργία, προκειμένου να παρακινήσω τη δύναμη, η οποία εξαιτίας της αποστασίας είχε γίνει ανίκανη για δραστηριότητα, να ενεργήσει με διαφορετικό τρόπο. . .  Κατά συνέπεια ο αντίπαλος δεν είχε κερδίσει τίποτα από τους οπαδούς του και μπορούσε να χρησιμοποιήσει πάλι τη δύναμή του μόνο τότε που το ον στο στάδιο του ανθρώπου είχε ανακτήσει τη συνείδηση του εγώ. Και αυτό το δικαίωμα δεν μπορούσα να του το αφαιρέσω και για αυτό το λόγο ήταν σε θέση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε αυτά τα όντα.

Και το έκανε βέβαια με όλο το δόλο και όλη την πανουργία του, ήξερε πώς να στερήσει από τον πρώτο άνθρωπο / τους πρώτους ανθρώπους και πάλι την πίστη του/ς στο λόγο Μου, ο οποίος τους υποσχέθηκε την αιώνια ζωή εάν τηρούσαν την εύκολη εντολή Μου. Μέσα σε αυτό τον άνθρωπο (Αδάμ) ήταν ενσαρκωμένο ένα πάρα πολύ ισχυρό πνεύμα, την πτώση του οποίου ο (αντίπαλος) ξαναπέτυχε εύκολα. . .  Τι θα μπορούσε επομένως να είναι πιο προφανές από το ότι δεν θα του είχε αντισταθεί κανένα πνεύμα που θα έπρεπε να (είχε) καταλήξει μέσα στις ίδιες τέχνες αποπλάνησης του αντιπάλου Μου;

Το ζήτημα δεν είναι ότι οι απόγονοι έπρεπε να εξιλεωθούν για την αμαρτία του πρώτου ανθρώπου, αλλά ότι Εγώ. . .  εάν ο πρώτος άνθρωπος είχε προβάλει αντίσταση σε αυτούς τους πειρασμούς από αγάπη για Εμένα. . .  θα είχα από έλεος κάνει το ίδιο το οποίο έκανε αργότερα ο άνθρωπος Ιησούς: ότι έκανε το εξιλαστήριο έργο από αγάπη. . .  ότι θα είχα αρκεστεί στην αντοχή ενός ανθρώπου που Μου παραδόθηκε [χρησιμοποιείται εδώ ο παρατατικός χρόνος, που αντιστοιχεί στο ελληνικό αόριστο, και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.] και που θα έπρεπε να Μου δώσει ξανά τη δυνατότητα να τον ακτινοβολώ. . .  Και για χάρη της θέλησης αγάπης εκείνου θα είχα γράψει την ενοχή στην άμμο. Και η πορεία μέσα από τη Γη θα είχε μόνο ωφελήσει όλους για να αναπτύξουν την αγάπη τους για Εμένα στον ύψιστο βαθμό.

Έτσι όμως ο αντίπαλός Μου είχε αποδείξει τη δύναμή του πάνω στους πρώτους ανθρώπους και δεν επέτρεψε να του αφαιρεθεί το δικαίωμα να εφαρμόσει τις τέχνες αποπλάνησής του στην περίπτωση κάθε ανθρώπου, το οποίο δεν μπορώ να του αρπάξω ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα όντα τον ακολούθησαν κάποτε εθελοντικά στα βάθη. . .  Δεν μπορείτε λοιπόν να πείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει τώρα να εξιλεωθούν για την αμαρτία των προγόνων τους, αλλά εναπόκειτο πάντα στον κάθε άνθρωπο να αποδειχθεί επιτυχής στους πειρασμούς. Και λαμβάνει και τη δύναμη για αυτό από Εμένα, αφού ευλογώ αυτή την προθυμία του και δεν θα αφήσω ποτέ έναν τέτοιο άνθρωποι στον αντίπαλό Μου.

Αλλά οι πρώτοι άνθρωποι μπορούσαν [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο χρησιμοποιείται εδώ επίσης ο παρατατικός· σ.τ.μ.] να βοηθήσουν τους απογόνους τους να έχουν μια ευκολότερη επίγεια πορεία. Αφού όμως απέτυχαν, δεν ήταν δυνατό να προστατευθούν εκείνοι από τους πειρασμούς του αντιπάλου. . .  εκτός εάν Με παρακάλεσαν για αυτό, με αποτέλεσα να μπορέσω να τους παράσχω προστασία ο Ίδιος. Και τότε η επίγεια τους πορεία ήταν πιο εύκολη, κάτι που συνέβη επίσης στην περίπτωση εκείνων των αρχέγονων πνευμάτων που ήταν δεκτικά των δασκαλεμάτων του φωτεινού κόσμου και τα οποία δεν μπορούσε πια να ελέγξει πλήρως ο αντίπαλός Μου.

Το γεγονός λοιπόν ότι εκείνοι οι άνθρωποι είχαν πάντα μια πιο εύκολη επίγεια πορεία, ότι δεν έπεσαν θύματα των αποπλανήσεων του αντιπάλου Μου, ότι αυτός δεν τους κρατούσε εντελώς υπό τον έλεγχό του, είναι μια ένδειξη του ότι βοήθησα την κάθε ψυχή και βοηθάω ακόμα την κάθε ψυχή που ξεκινά την επίγεια της ζωή κουβαλώντας ένα μικρότερο βάρος και η θέληση της οποίας Μου έχει ήδη παραδοθεί. . .  του ότι δηλαδή δεν παρέχω στις ψυχές χάρη και δύναμη αδιακρίτως για να ολοκληρώσουν την πορεία του επαναπατρισμού τους. . .

Πρέπει όμως να λέω πάντα ότι οι πρώτοι άνθρωποι μέσω της αποτυχίας τους έκαναν πιο δύσκολη ολόκληρη την πορεία του επαναπατρισμού. Αυτή θα ήταν κατά πολύ πιο εύκολη εάν το πρώτο πνεύμα που έπεσε κάποτε είχε αντισταθεί και αν είχε τηρήσει τη δική Μου εύκολη εντολή, εάν είχε πιστέψει περισσότερο στα λόγια Μου, τα οποία του υποσχέθηκαν μια αιώνια ζωή. . .  και αν είχε σπάσει μέσα της αντίστασής του τη δύναμη την οποία ο αντίπαλος δεν θα μπορούσε τότε πια να εφαρμόσει ούτε στους οπαδούς του. Αφού αυτή η νίκη θα είχε αποτέλεσμα πάνω σε ολόκληρο το πεσμένο πνευματικό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9008                4-7-1965

Το τέλος θα έρθει βεβαίως. . .

Της κάθε μεγάλης καταστροφής θα προηγούνται και οι ανακοινώσεις Μου. Θα προειδοποιώ και θα νουθετώ τους ανθρώπους, και για αυτό χρειάζομαι ενορατικούς και προφήτες που θα πρέπει να διαδώσουν αυτές τις ανακοινώσεις μεταξύ των ανθρώπων. . .  Ως εκ τούτου είναι λάθος να απορρίψει κανείς όλες τις προφητείες ή να τις παρουσιάσει ως αναληθείς, ακόμα και αν αυτές δεν πραγματοποιηθούν πάραυτα. Αφού τα πάντα χρειάζονται το χρόνο τους και συχνά επισήμαινα τα ερχόμενα πολύ καιρό πριν, ωστόσο δεν πίστευαν αυτά τα λόγια [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν προσδιορίζεται ποιο είναι το υποκείμενο του δεύτερου μέρους αυτής της πρότασης· σ.τ.μ.].

Και έτσι σας ανακοινώνω και τώρα το τέλος μιας περιόδου της Γης και το έκανα πάντα αυτό, με αποτέλεσμα ακόμα και οι μαθητές Μου να περίμεναν να γίνει αυτό το τέλος ακόμα κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής. Αλλά οι προφητείες Μου δίνονταν πάντα με τον τρόπο ότι δεν αναφερόταν στους ανθρώπους καμία συγκεκριμένη ημερομηνία, με αποτέλεσμα να μπορούσαν να το περιμένουν ανά πάσα στιγμή. Γιατί αυτό ήταν και η πρόθεσή Μου, δηλαδή να έχουν οι άνθρωποι πάντα μπροστά στα μάτια τους ένα κοντινό τέλος. . .  Ο χρόνος όμως δεν σταματά και αφού ο λόγος Μου θα επαληθευθεί αναπόφευκτα, και αυτό το προαναγγελθέν τέλος θα πρέπει κάποτε να έρθει. . .

Όποιος λοιπόν έχει μυηθεί στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου καταλαβαίνει ότι είναι απαραίτητο ένα τέλος για όλο το πνευματικό που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη δημιουργία. . .  Αφού επειδή ξέρει για τη μόνιμη ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού, του είναι επίσης σαφές ότι από καιρό σε καιρό. . .  ένα διάστημα που για εσάς έχει ατελείωτη διάρκεια. . .  πρέπει να γίνεται μια ολοκληρωτική αναμόρφωση της επιφάνειας της Γης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μιας ανοδικής ανάπτυξης και στο πνευματικό που είναι φυλακισμένο μέσα στη σκληρή ύλη. . .

Στην περίπτωση που μια τέτοια τεράστα καταστροφή της επιφάνειας της Γης φαίνεται αμφίβολη στους ανθρώπους, αυτοί αφέθηκαν συνηδειτά σε άγνοια από τον πνευματικό κόσμο που τους διδάσκει. . .  Και τότε πρέπει να διορθώσω τέτοια λάθη, αφού ιδιαίτερα το ερχόμενο τέλος της Γης με την τωρινή της μορφή είναι εξαιρετικά σημαντικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αφού κινδυνεύει να αποτύχει τελείως στην τελευταία δοκιμασία της βούλησής της, με αποτέλεσμα να πρέπει να επωμιστεί πάλι μια τρομερή μοίρα. Για αυτό επομένως οι υπηρέτες Μου έχουν εντολή να ανακοινώσουν αυτό το τέλος, αλλά όχι μόνο να αναφέρουν το δεδομένο του τέλους, αλλά τους αιτιολογώ τα πάντα, προκειμένου (οι άνθρωποι) να μην πρέπει να πιστέψουν τυφλά, αλλά να μπορούν να δώσουν (πάρουν) μια αληθινή εξήγηση για τα πάντα.

Αφού η αγάπη Μου ανήκει σε όλο το πεσμένο πνευματικό, όχι μόνο στον άνθρωπο. . .  Και ιδιαίτερα για το πνευματικό που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη σκληρή ύλη θα πρέπει κάποτε να έρθει η ώρα της απελευθέρωσής του από τα πιο σκληρά δεσμά. Διότι αυτό το πνευματικό έχει βασανιστεί για ατελείωτα μεγάλα χρονικά διαστήματα για να μπορέσει κάποτε και αυτό να μεταφερθεί σε μια πιο ελαφριά μορφή, όπου θα του είναι πιο εύκολο να υπηρετήσει. . .  Και στην περίπτωση που εσείς οι άνθρωποι ξέρετε για τα πάντα, στην περίπτωση που σας διδάσκει ο Ίδιος ο Πατερας από τα ύψη, τότε πράγματι δεν χρειάζεται να αμφιβάλετε, μπορείτε να δεχθείτε τα πάντα ως την πιο καθαρή αλήθεια, ακόμα και αν εξακολουθώ να αναβάλλω αυτή την πράξη της καταστροφής της παλιάς Γης. . .  Ωστόσο, η μέρα θα έρθει αμετάκλητα. . .

Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε μια ολοκληρωτική αναμόρφωση της επιφάνειας της Γης, που πιστεύουν όλες εκείνες τις αναφορές που προέρχονται από τέτοιους ανθρώπους ή και από πνευματικά όντα στα οποία λείπει κάθε γνώση του σωτήριου σχεδίου Μου. Ωστόσο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο από το μιλάω ο Ίδιος σε σας τους ανθρώπους από τα ύψη και να σας εξηγήσω όλα όσα παρακινούν τη διακυβέρνηση και τη δραστηριότητά Μου. Και πρέπει να το αφήσω στην κρίση σας ποια στάση θα πάρετε απέναντι στο λόγο Μου.

Αλλά δεν είναι εύκολο για τους υπηρέτες Μου στη Γη να πείσουν τους ανθρώπους να δεχθούν αυτό το λόγο ως «λόγο Μου», ιδιαίτερα τότε που πρόκειται να παρθούν μέτρα εναντίον της πλάνης, τότε που ο καθένας πιστεύει ότι στέκεται μέσα στην αλήθεια και που ο «λόγος Μου» δεν έχει για αυτόν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι τα ανθρώπινα λόγια ή τα λόγια από τον κόσμο των πνευμάτων. . .  τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν ώσπου να Με επικαλεστεί κανείς τον Ίδιο για συμπαράσταση, με αποτέλεσμα να διδαχθείτε πράγματι μόνο από φωτεινά όντα, μέσα από τα οποία μπορεί να περάσει το ρεύμα του Πνεύματός Μου. . .  Τότε όμως θα συμφωνούν μεταξύ τους όλα τα αποτελέσματα, θα αισθανθείτε την αλήθεια. . .  με την προϋπόθεση ότι επιθυμείτε ειλικρινά την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9013                12-7-1965

Ποια μηνύματα εγγυώνται την αλήθεια. . .

Παρά την υπέρμετρη αγάπη Μου δεν μπορώ να σας δεχθώ στο βασίλειό Μου όσο έχετε ακόμα αρνητική στάση απέναντι στο λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. Αφού με αυτό τον τρόπο κρατάτε οι ίδιοι κλειστή για τον εαυτό σας την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο, για το οποίο η πύλη είναι μονάχα ο Ιησούς Χριστός. Αφού μαζί με Αυτόν αποκρούετε και Εμένα τον Ίδιο, αφού Αυτός και Εγώ είναι ένα. Μόνο τότε που θα καταλάβετε ότι Εγώ. . .  το προαιώνιο άπειρο Πνεύμα. . .  έγινα ορατός σε σας μέσα σε Εκείνον, η αγάπη Μου θα μπορεί πάλι να σας χαρίζει ευτυχία. Αφού μόνο τότε θα Με αναγνωρίσετε στο πρόσωπό Του, η κάποτε αμαρτία της αποστασίας σας από Εμένα θα μπορέσει να σας συγχωρεθεί και θα επιτρέπετε πάλι να σας ακτινοβολεί η δύναμη της αγάπης Μου όπως κάποτε. . .

Το γεγονός ότι ειδικά για αυτό το μεγάλο έργο του ελέους του Ιησού Χριστού λείπει σε σας τους ανθρώπους η κατανόηση είναι επίσης μια ένδειξη του επικείμενου τέλους. Γιατί ο αντίπαλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. . .  Έχει καταφέρει να απλώσει ένα αδιαφανές πέπλο πάνω ακριβώς από την ενανθρώπισή Μου. Αφού θέλει να εμποδίσει να λυτρωθείτε εσείς οι άνθρωποι. Και για αυτό έχει έρθει άλλωστε ο χρόνος όπου θα τεθεί ένα τέρμα στη δράση του.

Παντού στον κόσμο παρατηρεί κανείς πνευματικά ρεύματα που απέχουν από την αλήθεια, αφού ο αντίπαλος επενεργεί ακόμα και από τον άλλο κόσμο πάνω στους ανθρώπους για να τους οδηγήσει στην πλάνη. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν όλα εκείνα τα μηνύματα, επειδή προέρχονται από το πνευματικό βασίλειο. . .  Το γεγονός όμως ότι ο αντίπαλός Μου μπορεί ακόμα και εκεί να επενεργεί σε όντα που διαδίδουν την αναλήθεια και που προσπαθούν να τη μεταδώσουν στους ανθρώπους στη Γη και έχουν πολλές ευκαιρίες να ενοχλήσουν τους ανθρώπους, αυτό είναι πάλι το αποτέλεσμα του ότι αυτοί δεν απευθύνονται σε Εμένα τον Ίδιος για αληθινή διαφώτιση. . .

Και ως εκ τούτου μπορώ πάντα μόνο να λέω: Μην πιστεύετε σε τέτοια μηνύματα που δεν προτάσσουν το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. Αφού είναι λανθασμένα, ακόμα και αν περιέχουν εν μέρει αλήθειες. . .  Αλλά ακριβώς η λύτρωση του Ιησού Χριστού έχει τόσο μεγάλη σημασία ώστε από αυτό μπορείτε να κρίνετε την αξιοπιστία όσων λαμβάνετε. Και δεν πρέπει να αρκεστείτε σε μια γνώση η οποία δεν σας πείθει εξ ολοκλήρου, ακριβώς επειδή δεν σας πληροφορεί για το πιο σημαντικό. . .  για αυτό που σας εγγυάται την είσοδο στο βασίλειο του φωτός. . .  Πώς θέλετε τότε να αποφασίσετε τι είναι αλήθεια και τι είναι πλάνη εάν δεν σας διδάξει ο Ένας Που ξέρει για τα πάντα και Που μπορεί να σας διαφωτίσει αληθινά;

Δεν μπορώ να εμποδίσω ούτε την επενέργεια από το υπερκόσμο βασίλειο πάνω στους ανθρώπους αυτής της Γης για χάρη της ελεύθερης βούλησής τους. Ωστόσο, τους δείχνω ξανά και ξανά το σωστό δρόμο για να μπορέσουν να φτάσουν στην αγνή αλήθεια. . .  Αλλά και αυτή η ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο είναι μόνο το αποτέλεσμα της προηγούμενης λύτρωσης διά του Ιησού Χριστού. Και για αυτό ο αντίπαλός Μου έχει μεγάλη δύναμη και από εκείνο το βασίλειο, γιατί υπονομεύει ξανά και ξανά αυτή τη «λύτρωση» και αφήνει τους ανθρώπους σε άγνοια σε σχέση με την αληθινή Φύση του Ιησού. Γιατί θέλει να εμποδίσει με κάθε μέσο να λυτρωθούν από Αυτόν ακόμα στη Γη. Και για αυτό επηρεάζει εκείνα τα όντα που αντιτάσσονταν ανέκαθεν σε αυτή την ιδέα της λύτρωσης και που διοχετεύουν και τώρα λανθασμένες διδασκαλίες στη Γη.

Το γεγονός ότι πασχίζω οποτεδήποτε να ξεσκεπάζω αυτή την πλάνη μέσω φωτεινών όντων. . .  το γεγονός ότι διοχετεύω στους ανθρώπους ξανά και ξανά την καθαρή αλήθεια ακριβώς μέσω εκείνων, το παίρνετε ως αφορμή για να αναμείξετε τέτοιες αληθινές διαφωτίσεις με λανθασμένα πνευματικά αγαθά. Και αφού σας λείπει το χάρισμα να διακρίνετε, υπάρχει τόσο συχνά η δυνατότητα να βρίσκονται καλά μηνύματα από το φωτεινό βασίλειο στη μέση λανθασμένων διδασκαλιών, με αποτέλεσμα ο δέκτης να αμφισβητήσει την αξιοπιστία όλων των μηνυμάτων.

Ένα βέβαιο χαρακτηριστικό λανθασμένων μηνυμάτων όμως είανι το εξής: ότι δεν αναφέρουν ή ακόμα και αρνούνται την ενανθρώπισή Μου μέσα στον Ιησού και το λυτρωτικό έργο Μου. . .  Και από αυτό θα μπορείτε πάντα να καταλαβαίνετε αν πρόκειται για την αλήθεια. Αφού ένας άνθρωπος το πνεύμα του οποίου έχει πραγματικά αφυπνιστεί ξέρει πώς να κρίνει τέτοια μηνύματα, αφού οι άνθρωποι παραπλανιούνται συνειδητά. Και σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει μειωθεί και η αξία του μηνύματος των φωτεινών όντων, τα οποία δεν μπορούσαν να επιβληθούν, γιατί δεν υπήρχε μέσα στους ανθρώπους η επιθυμία για την καθαρή αλήθεια. . .  Αφού τότε θα τους είχε πράγματι εξηγηθεί κατανοητά και το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού και θα είχε πέσει στο κενό η δράση του αντιπάλου. . .

Αφού το λάθος είναι με τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει όλα τα μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο, μόνο επειδή προήλθαν από εκεί, ενώ δεν ξέρει ότι ο αντίπαλος μπορεί να ασκήσει τη δύναμή του και εκεί και ότι το μόνο που μπορεί να τον εμποδίσει είναι η βούληση του ανθρώπου να προστατευθεί από την πλάνη. Τότε δεν μπορεί να μεταδώσει λανθασμένα μηνύματα. Αφού η επιθυμία του ανθρώπου για την καθαρή αλήθεια εγγυάται ότι όντως θα τη λάβει. Και αυτό πρέπει να το ξέρετε, τότε θα μπορείτε με εμπιστοσύνη να δεχθείτε τα λόγια που σας μεταδίδει το Πνεύμα από Εμένα. Αφού είμαι η Αιώνια Αλήθεια και από Μένα μπορεί να πηγάσει μόνο η αγνή αλήθεια. . .  Αυτή όμως χαρακτηρίζεται από το γνώρισμα του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού. Και μόνο εκείνος που πιστεύει σε αυτό δεν θα μπορεί ποτέ πια να κάνει λάθος. Αφού σε αυτόν αποκαλύφθηκε η Ίδια η Αιώνια Αλήθεια και τον οδήγησε στην αλήθεια, όπως σας το υποσχέθηκε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9014                13-7-1965

Παράκληση για παροχή δύναμης για τις ψυχές των αποθανόντων. . .

Κάθε φορά που σας επιβάλλεται μια σκέψη για ένα αποθανόν πρόσωπο, θα ξέρετε ότι πρόκειται πάντα για μια παράκληση για βοήθεια, την οποία θα μπορείτε να τους παράσχετε, γιατί κανένας άνθρωπος δεν τους φροντίζει. Και στην περίπτωση που ανακαλύψουν ένα φως κοντά σας, θα ήθελαν να είναι κοντά και εκείνοι και να ενισχυθούν από αυτό το φως. Αφού συχνά δεν ξέρουν τι σημαίνει εκείνο το φως, ιδιαίτερα τότε που μέχρι στιγμής ήταν μπλεγέμνοι σε πλάνη. Τότε θα είναι αρκετή έστω και μια σκέψη για αυτή την ψυχή και η πρόσκληση να έρθει και αυτή κοντά για να λάβει ένα δασκάλεμα. Αφού η ανάγκη είναι μεγάλη ιδιαίτερα στην περίπτωση εκείνων των ψυχών τις οποίες δεν ακολουθεί καμία μεσολαβητική προσευχή με αγάπη και οι οποίες ωστόσο θα έπρεπε επίσης να βοηθηθούν, προκειμένου να αποκτήσουν την αλήθεια.

Φτάνει ήδη έστω και μια συνειδητή πρόσκληση να συμμετάσχουν στα δασκαλέματά σας για να δεθούν οι ψυχές μόνιμα σε σας. Και το αποτέλεσμα θα είναι πάντα να μην σας εγκαταλείψουν πια, να ενταχθούν στη μεγάλη ομάδα εκείνων στις οποίες θα μπορώ τότε να μιλήσω και απευθείας. Και θα είστε πάντα περιστοιχισμένοι από ψυχές που θέλουν να διευρύνουν τη γνώση τους, προκειμένου να τη μοιράσουν και πάλι σε εκείνες που κατέχουν ακόμα λιγότερη γνώση και τις οποίες θέλουν επίσης να βοηθήσουν. Και το σημαντικό θα είναι τότε να τις ενημερώσετε για το λυτρωτικό Μου έργο. Αφού θα δεχθούν βαθύτερες γνώσεις μόνο τότε που θα Τον έχουν βρει και που θα έχουν λυτρωθεί από την ενοχή τους.

Ως προϋπόθεση για αυτό πρέπει πρώτα να ασκήσουν την αγάπη, αφού θα μπορέσει να τους δοθεί η κατανόηση μόνο τότε που θα εφαρμόσουν και πάλι από μόνοι τους τη θέληση αγάπης τους για να βοηθήσουν τις ψυχές που βρίσκονται μέσα στην ίδια δύσκολη θέση. Μόνο τότε θα διεισδύνου οι ίδιοι όλο και βαθύτερα και θα τους είναι εύκολο να παραδοθούν στον θείο Λυτρωτή και να Τον παρακαλέσουν για συγχώρεση της ενοχής τους. Τότε όμως θα τους εισρέει αδιάκοπα ο θείος λόγος, τότε θα τον αποδεχθούν, άσχετα με το πού και πώς θα τους προσφερθεί.

Ειδικά όμως το πρώτο βήμα είναι πολύ δύσκολο για μια ψυχή μέχρι τότε που θα έχει βιώσει τη δύναμη της μεσολαβητικής προευχής, η οποία θα εκδηλωθεί μέσω της αλλαγής της θέλησής της, η οποία θα επηρεάζεται τότε πιο εύκολα, με αποτέλεσμα η ψυχή να ακολουθήσει την πρόσκληση. Επομένως, προσέχετε κάθε τέτοια παράκληση και βοηθήστε τις ψυχές που λαχταρούν βοήθεια. Καταφέρνουν βέβαια να κάνουν πολλούς ανθρώπους στη Γη να τις θυμηθούν, αλλά θα κάνουν προσευχή για τις ψυχές μόνο εκείνοι που μπορούν να τις βοηθήσουν πνευματικά, γιατί είναι συνειδητά συνδεδεμένοι μαζί Μου και γιατί μπορώ να τους αποκαλύπτομαι Εγώ ο Ίδιος. Και το ότι ο λόγος Μου έχει τεράστια δύναμη θα μπορέσει να το μάθει η κάθε ψυχή που θα έχει φτάσει κάποτε κοντά σας, αφού η ανοδική της ανάπτυξη θα είναι εγγυημένη. . .

Στην περίπτωση που Μου δίνεται μια φορά η ευκαιρία να μιλήσω σε έναν άνθρωπο μέσω της ενέργειας του Πνεύματός Μου, αυτός ο άνθρωπος στέκεται στη μέση μιας λάμψης φωτός, η οποία προσελκύει πολλές ψυχές που είναι πρόθυμες να δεχθούν τα ίδια που προσφέρονται σε σας και μέσω εσάς και όλες οι ψυχές για τις οποίες κάνετε μεσολαβητική προσευχή [έτσι ακριβώς είναι αυτή η πρόταση και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.], οι οποίες όμως δεν θα μπορούν τότε να χαθούν. Αφού θα σας ωθήσει μόνο η αγάπη για εκείνες τις ψυχές και για χάρη αυτής της αγάπης θα παράσχω τη δύναμη και σε εκείνες για τις οποίες κάνετε προσευχή.

Πρέπει να τηρώ τους νόμους και στο επέκεινα, και προτεραιότητα έχει η ελεύθερη βούληση του όντος, η οποία δεν πρέπει να θιγεί, ούτε από Εμένα τον Ίδιο ούτε από τον αντίπαλό Μου. Είναι σημαντικό εσείς. . .  οι οποίοι πρέπει επίσης να σέβεστε την ελεύθερη βούληση, να σκέφτεστε μόνο με αγάπη εκείνους η θέληση των οποίων είναι ακόμα αδύνατη, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αντισταθούν στη δύναμη της μεσολαβητικής σας προσευχής και τη θέληση των οποίων μπορείτε για αυτό να οδηγήσετε. Αυτή επομένως δεν θα σας αντισταθεί πια, γιατί την αγγίζει ευεργετικά η δύναμη της αγάπης και αυτή τραβά τότε τη θέλησή τους αμετάκλητα κοντά σας, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τους μεταδώσετε το Ευαγγέλιο της αγάπης.

Αν ξέρατε με πόση λαχτάρα οι ακόλουθοί σας (οι ψυχές) λαμβάνουν το λόγο Μου, πώς νιώθουν συνέχεια ότι προχωρούν και πόσο ευγνώμονες είναι σε σας που μέσω της μεσολαβητικής σας προσευχής τις βοηθήσατε να συμμετάσχουν στα δασκαλέματά σας, δεν θα σταματούσατε να προεύχεστε για όλες τέτοιες ψυχές. Και θα σας ευχαριστούσε τους ίδιους η άνοδός τους, αφού και αυτές σας προστατεύουν όσο μπορούν, προκειμένου η παραλαβή του λόγου να μην διακοπεί. . .  επίσης καθαρίζετε την ατμόσφαιρα γύρω σας, με αποτέλεσμα εκείνες να μην είναι εκτεθειμένες στους πειρασμούς από τον αντίπαλο μόλις σας περιστοιχίσουν.

Για αυτό είναι τόσο σημαντική η δραστηριότητά σας, αφού μπορείτε να συμβάλετε στη λύτρωση πολλών ψυχών, προσφέροντάς τους ψωμί και κρασί, δηλαδή τους παρέχετε το πιο καταπληκτικό ποτό της ζωής και την πιο αποτελεσματική τροφή. Και θα αισθανθείτε κάποτε εσωτερική ευτυχία για το γεγονός ότι μπορούσατε να συμβάλετε στην άνοδο εκείνων, οι οποίες χωρίς τη μεσολαβητική σας προσευχή θα είχαν βασανιστεί στο σκοτάδι ακόμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .

Επομένως να προσέχετε κάθε σκέψη που θα σας θυμηθεί έναν αποθανόντα, θεωρήστε τη μια κραυγή βοήθειας την οποία δεν πρέπει να απορρίψετε. Και τότε φωνάξτε τον συνειδητά κοντά σας και θα έχει γίνει το πρώτο βήμα προς τα πάνω. Αφού μόλις ένας άνθρωπος φροντίσει μια τέτοια ψυχή κάνοντας μεσολαβητική προσευχή, θα μπορέσω για χάρη του να παράσχω στην ψυχή τη δύναμη. . .  κάτι που αλλιώς δεν θα Μου ήταν δυνατό, αφού αντιβαίνει στο προαιώνιο νόμο. Αφού μόνο η ελεύθερη βούληση μπορεί να ζητήσει τέτοια, την οποία όμως βλέπω μέσα στη μεσολαβητική προσευχή με αγάπη, με αποτέλεσμα να χαρίσω σε εκείνη την ψυχή το έλεός Μου και να μπορέσω να της παράσχω τη χάρη του λόγου Μου μέσω εσάς.

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λυτρώσουν ολόκληρο το πνευματικό μέσω της μεσολαβητικής προσευχής με αγάπη, αλλά πόσο λίγοι έχουν επίγνωση αυτού και πόσο μεγάλη είναι για αυτό η δύναμη του αντιπάλου Μου, ο οποίος κάνει τα πάντα για να διαταράξει τέτοιες συνδέσεις μεταξύ του πνευματικού κόσμου και της Γης. Αυτός όμως δεν μπορεί να δράσει τότε που ένας άνθρωπος Μου παραδίδεται με αγάπη, με αποτέλεσμα να τον προστατεύσω. . .  κυρίως τότε που μέσω αυτού θέλω να μιλήσω και στις ψυχές στο επέκεινα, κάτι στο οποίο ο αντίπαλός Μου δεν θα μπορεί ποτέ να Με εμποδίσει. . .  Αφού όπου υπάρχει η προθυμία για λύτρωση, εκεί οι άνθρωποι θα απελευθερωθούν βέβαια από εκείνον που τους κρατούσε αιχμάλωτους για αρκετό καιρό και το όπλο των οποίων είναι μονάχα η αγάπη, η οποία τον νικά και από την οποία ξεφεύγει. . .  γιατί αυτή είναι και θα παραμένει αιώνια  δικό Μου τμήμα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9015                14 κ. 15-7-1965

Οι προαδαμίτες. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Η γέννηση της νέας Γης»  σελ. 88 – 92. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Πολύ πριν βρίσκονταν στη Γη οι πρώτοι άνθρωποι, τους οποίους ο Θεός είχε εξοπλίσει με την ελεύθερη βούληση και με το νου, υπήρχαν ήδη πλάσματα που έμοιαζαν με τους ανθρώπους και στα οποία είχε ανατεθεί το να προετοιμάσουν κατάλληλα το έδαφος για την επερχόμενη ανθρωπότητα. Εκτελούσαν βάσει ενστίκτου, δηλαδή ωθούμενα από το φυσικό νόμο, εργασίες. . .  που αφορούσαν την επιβίωσή τους συλλέγοντας φρούτα, θερίζοντας καρπούς από τους αγρούς, χτίζοντας κατοικίες. . .  και γενικά κάνοντας οτιδήποτε ένιωθαν ενστικτωδώς πως θα τους ήταν χρήσιμο. Όμως δεν θα ήταν δυνατόν να τους καταλογιστούν ευθύνες σχετικά με αυτά που έκαναν ή παρέλειπαν, καθώς μέσα τους δεν είχε ακόμα ενσαρκωθεί κάποιο ον το οποίο θα περιέκλειε όλα τα διάσπαρτα μόρια ενός έκπτωτου αρχέγονου πνεύματος.

Αυτά τα όντα είχαν ήδη μεγάλη ομοιότητα με τους ανθρώπους. Σωματικά είχαν την ίδια μορφή, όμως ούτε συνείδηση του εγώ τους είχαν ούτε και ήταν σε θέση να συνενοηθούν μεταξύ τους. Μόνο η ανάγκη επιβίωσης ήταν έντονη μέσα τους και συχνά κατόρθωναν να φτάσουν σε μεγάλη ηλικία. Πρόσφεραν στη δημιουργία τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της επιφάνειας της Γης, η οποία προετοιμαζόταν διαρκώς για να είναι έτοιμη να παρέχει στους ανθρώπους έναν τρόπο παραμονής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Σε αυτά τα πλάσματα όμως δεν είχε τεθεί ακόμα καμία αποστολή, μόνο χρησίμευαν στα αρχέγονα πνεύματα που δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί εντελώς για τελευταία δυνατότητα ωρίμανσης, την οποία θα έπρεπε τότε να συνεχίσουν ως άνθρωποι με ελεύθερη βούληση και νόηση.

Επομένως αυτοί οι πρόγονοι των ανθρώπων. . .  οι προαδαμίτες. . .  δεν μπορούσαν να θεωρηθούν πραγματικοί άνθρωποι, αφού η ιδιοσυγκρασία, η εμφάνισή τους και γενικά όλα όσα έκαναν και παρέλειπαν ανταποκρίνονταν περισσότερο σε ένα ζώο το οποίο βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω όσον αφορά την εξέλιξή του. Μόνο η μορφή τους έμοιαζε με αυτή ενός ανθρώπου και αυτός είναι και ο λόγος που αργότερα ονομάστηκαν πρόγονοι των ανθρώπων χωρίς όμως να μπορούν σε οποιαδήποτε περίπτωση να συγκριθούν με τον άνθρωπο, ο οποίος κατείχε την ελεύθερη βούληση και τη γνώση, ιδιότητες τις οποίες όφειλε να χρησιμοποιήσει ορθά με τη νόησή του. Ούτε βέβαια μπορεί να θεωρηθεί πως ο άνθρωπος αποτελεί μετεξέλιξη αυτών των προαδαμιτών, καθώς αποτελούσε μια νέα δημιουργία, την οποία ο Θεός έβγαλε [εκτός του Εαυτού Του· σ.τ.μ.] μόνο όταν υπήρξαν πολλά αρχέγονα πνεύματα που περίμεναν την ενσάρκωσή τους.

Ο πρόγονος του ανθρώπου ήταν ένα από τα πολλά δημιουργήματα που έπρεπε όλα να εκπληρώσουν το σκοπό τους, δηλαδή να προετοιμάσουν για τον επρεχόμενο άνθρωπο έναν τόπο παραμονής που θα του εξασφάλιζε μια ακοπίαστη επίγεια ζωή. Οι προαδαμίτες ήταν εκείνα τα ανθρωπόμορφα όντα στα οποία δεν μπορούσαν να καταλογιστούν κανενός είδους ευθύνες, γιατί διεξήγαγαν τη ζωή ενός ζώου, η οποία εμφάνιζε όλα τα ένστικτα. . .  Έζησαν στη Γη πολύ πριν από τον άνθρωπο. . .  δεν είχαν συνείδηση του εγώ τους και μπορούσαν να ζήσουν μόνο κατά ομάδες. . .  Συγκεκριμένα απαντώνταν μόνο στα μέρη όπου αργότερα θα ζούσαν οι άνθρωποι, προετοιμάζοντάς τα για αυτούς με τις τακτικές δραστηριότητές τους. Η γνώση για αυτές τις δραστηριότητες ήταν έμφυτη και συνίστατο στο να καθιστούν μεγάλες εκτάσεις γης καλλιεργήσιμες, σκορπίζοντας τακτικά ζωτικά για την επιβίωσή τους ουσίες και στη συνέχεια προβαίνοντας στη συγκομιδή τους. . .

Όλα αυτά τα έκαναν ασυνείδητα ωθούμενοι από το ίδιο τους το ένστικτο, με σκοπό την αυτοσυντήρηση. . .  Πολεμούσαν ο ένας τον άλλον και ο ισχυρότερος νικούσε. Έτσι συνεισέφεραν και στο να ενσαρκώνονται διαρκώς νέα πνευματικά όντα, έστω και αν αυτό διαρκούσε για μικρό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο αποδείκνυαν τη δύναμή τους, παρουσίαζαν περισσότερο ή λιγότερο έντονα ορμέμφυτα, τα οποία αποδυναμώνονταν σταδιακά όσο περνούσαν τα χρόνια, οπότε σιγά σιγά έφταναν και στο βαθμό ωριμότητας ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στην τελευταία τους ενσάρκωση ως άνθρωποι.

Άρα λοιπόν υπήρχαν ήδη πολύ πριν τους πρώτους ανθρώπους ανθρωπόμορφα όντα, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να συσχετιστούν με τους αληθινούς ανθρώπους. Ως προς την εξωτερική τους μορφή μπορεί να τους έμοιαζαν, συμπεριφέρονταν ωστόσο όπως τα ζώα. . .  και σε ό,τι αφορά τα ορμέμφυτα, καθώς και σε ό,τι αφορά τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Η δε εξέλιξή τους γινόταν μόνο ως προς την ψυχική τους ουσία. Ανήκαν στα πολλά είδη της δημιουργίας που εξαφανίστηκαν όταν είχαν εκπληρώσει τον προορισμό τους πάνω στη Γη, δηλαδή όταν τα όντα δεν είχαν πλέον ανάγκη από ένα τέτοιο είδος δημιουργημάτων. Έτσι εξαφανίστηκαν ολοσχερώς όπως τόσα άλλα τα οποία φιλοξένησε για κάποιο διάστημα η Γη, κάνοντας στη συνέχεια χώρο για νέα δημιουργήματα. . .

Όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο άνθρωπος στη σημερινή του μορφή αποτελεί εξέλιξη αυτών των προϊστορικών δημιουργημάτων, παρά ήταν και είναι ένα νέο δημιούργημα, προικισμένο με ελεύθερη βούληση και νόηση, το οποίο έπρεπε τότε να περάσει από τις εξετάσεις της βούλησής του και για αυτό το λόγο τού δόθηκε πάλι η συνείδηση του εγώ του.

Το μέχρι ποιου σημείου οι προαδαμίτες διέθεταν κάποια νοημοσύνη, εξαρτιόταν μόνο από το βαθμό ωριμότητας των μορίων ψυχής που φιλοξενούνταν μέσα τους. Δεν διέθεταν όμως την ικανότητα της σκέψης, και εξέφραζαν αυτή τη νοημοσύνη μόνο στις παραγωγικές τους δραστηριότητες, δηλαδή αυτές γίνονταν ασυνείδητα. . .  Ωστόσο αυτές δε οι δραστηριότητες δημιούργησαν πραγματικά τα πιο αξιοθαύμαστα έργα, όπως πολύ συχνά απαντώνται στη φύση. Σχηματίστηκαν μονοπάτια από όπου αυτά τα όντα μπορούσαν να φτάσουν το ένα στο άλλο, διάνοιξαν σήραγγες και υπόγειους διαδρόμους. Και έτσι δημιούργησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν μετέπειτα οι άνθρωποι να ζήσουν σωστά όταν είχε πλέον φτάσει η ώρα όπου τα πρώτα αρχέγονα πνεύματα μπορούσαν να ενσαρκωθούν ως άνθρωποι. . .

Όσο δε εξαπλώνονταν οι άνθρωποι (τα αρχέγονα πνεύματα περίμεναν τότε την ενσάρκωσή τους), τόσο μειώνονταν και οι προαδαμίτες, κάτι που μεν γινόταν πάντα μόνο σταδιακά, μέχρι που το ανθρώπινο είδος υπερίσχυσε πάνω στη Γη και άρχισε για αυτό η περίοδος δοκιμασίας, όπου το κάθε έκπτωτο αρχέγονο πνεύμα θα περνούσε από την εξέταση της βούλησής του. Και είναι για αυτό που ο άνθρωπος πρέπει να είναι εξοπλισμένος με τη συνείδηση του εγώ, τη νόηση και την ελεύθερη βούληση, ούτως ώστε να βαδίσει πάνω στη Γη εκείνο το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει πίσω στον Πατέρα, από τον Οποίο κάποτε ξεκίνησε.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9016                16-7-1965

Δεν είναι δυνατό για τον άνθρωπο να εκτιμήσει το χρόνο. . .

Θα ξέρω πάντα πώς να το εμποδίσω να αισθανθείτε εγκαταλελειμμένοι από Εμένα. Αφού θα πρέπει να απευθύνεστε σε Μένα με όλες τις δυσκολίες και τις ανηχυσίες σας και θα λαμβάνετε πάντα απάντηση. Γιατί ξέρω τι σας ανησυχεί, είμαι όμως πάντα πρόθυμος να σας απαλλαγώ από τις ανησυχίες σας όταν Μου τις παραδώσετε με εμπιστοσύνη. . .  Δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε, αφού σκέφτομαι για εσάς, ξέρω τι σας πιέζει και ποιες ερωτήσεις σάς απασχολούν. . .

Έχουν περάσει ατελείωτα μεγάλα χρονικά διαστήματα όπου ζούσαν ήδη άνθρωποι πάνω στη Γη. Αφού η εκτίμηση του χρόνου την οποίο συμπεράνετε από το Βιβλίο των Πατέρων είναι δικαιολογημένη μόνο καθ’όσον μπορείτε να καταλάβετε από εκείνη την εκάστοτε πνευματική κατάσταση εκείνων των ανθρώπων, ότι όμως το ανθρώπινο γένος κατοικεί τη Γη ήδη για ένα απείρως μεγάλο διάστημα. . .  ότι σημειώνονταν για χάρη της ενημέρωσής τους πάντα μόνο εκείνα τα γεγονότα που είχαν σημασία για την ανάπτυξη των ανθρώπων. . .  ότι όμως δεν είναι πια δυνατό να εξακριβωθεί η διάρκεια αυτού του διαστήματος, δεν θα καταλήγατε ποτέ σε ένα σωστό αποτέλεσμα.

Αυτό όμως είναι βέβαιο, ότι βρίσκονται πίσω σας πολλές επίγειες περίοδοι, ότι όμως ο άνθρωπος παρέμεινε πάντα το ίδιο έργο της δημιουργίας που είναι ακόμα σήμερα. . .  ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τη νόησή του από την αρχή και ότι τον απασχολούσαν πάντα τα ίδια προβλήματα που ταλαιπωρούν ακόμα σήμερα τους ανθρώπους, καθ’όσον αφορά την αφορμή της ύπαρξης και του σκοπού της. Αφού αυτό το χάρισμα να το σκέφτονται αυτό το είχα δώσει στους ανθρώπους από την αρχή.

Ήδη κατά εκείνον των καιρό οι άνθρωποι ανακάλυψαν ίχνη προϊστορικών πλασμάτων, τα οποία μεν δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν ως όμοιά τους, αφού διέφεραν μάλιστα σημαντικά από το δικό τους είδος και γιατί οι πρώτοι άνθρωποι ήξεραν ότι πριν από αυτούς δεν υπήρχαν ίδιοι άνθρωποι. Αφού αναγνώριζαν τον εαυτό τους ως νέα δημιουργία, οι ίδιοι ήξεραν ότι με την ύπαρξή τους ξεκίνησε μια δημιουργική πράξη που δεν υπήρξε πριν. . .  Ήξεραν ότι μπορούσαν να συνεννοηθούν και ότι κάθε δημιουργημένος άνθρωπος είχε τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους συνανθρώπους. Επιπλέον τους ήταν άγνωστα τέτοια πρόγονα όντα, καθώς επίσης δεν γνώριζαν όλα τα προηγούμενα δημιουργήματα μέσα από τα οποία έπρεπε να περάσουν οι ίδιοι μέχρι τότε που είχαν τη δυνατότητα να ενσαρκωθούν ως άνθρωποι. . .

Αλλά δεν έζησαν ποτέ ταυτόχρονα στη Γη εκείνοι οι προαδαμίτες και οι άνθρωποι, αφού εκείνοι είχαν εξαφανιστεί όταν ήρθαν οι άνθρωποι στη Γη. Επομένως δεν μπορούσε ποτέ να είχε γίνει μια συμβίωση, γιατί κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στο προαιώνιο σχέδιό Μου, το οποίο δεν θα είχε δημιουργήσει τίποτα το ελαττωματικό σε μια εποχή όπου ο τέλειος άνθρωπος θα έπρεπε να δείξει ότι είναι το αποκορύφωμα της δημιουργίας. Αφού όλα τα προηγούμενα δημιουργήματα ήταν ασυνείδητα σε αυτό τον άνθρωπο, δεν γνώριζε για τη μεγάλη του πορεία μέσα από τα δημιουργήματα αυτής της Γης. Και επομένως έπρεπε να είναι μια εντελώς νέα δημιουργία, η οποία μπορούσε να αποδεχθεί μέσα της μια ψυχή. Γιατί για τον άνθρωπο ξεκίνησε τότε μια εντελώς νέα επίγεια πορεία με στόχο την οριστική ενοποίησή του μαζί Μου.

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν κατόρθωσε αυτή την τελική ενοποίηση λογώ δικής του αποτυχίας, δεν σχετίζεται καθόλου με την πορεία του μέσα από τα προηγούμενα στάδια. Αφού η κάθε ψυχή που έχει κάποτε τη δυνατότητα να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος έχει πετύχει το βαθμό ωριμότητας που επιτρέπει μια τέτοια ενσάρκωση. Είναι όμως αδύνατο για τον άνθρωπο να εξακριβώσει τη συγκεκριμένη διάρκεια της ύπαρξής του πάνω στη Γη και ούτε θα διαφωτιστεί για αυτό. Γιατί είναι ασήμαντο πόσον καιρό ζει ήδη στη Γη. Και επίσης δεν μπορεί να εξακριβώσει κανείς τις εποχές όπου έζησαν εκείνα τα ανθρωπόμορφα όντα. Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, ότι δηλαδή αυτά προηγήθηκαν των ανθρώπων, ότι πριν από αμνημονεύτων χρόνων βρίσκονταν παντού και ότι ήταν επίσης ένα δημιούργημα το οποίο χρησίμευε στην ωρίμανση των ατελείωτα πολλών ψυχικών σωματιδίων, τα οποία είχαν αργότερα τη δυνατότητα να ενσακρωθούν μέσα στον άνθρωπο.

Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε πια να εξακριβώσετε εκείνες τις εποχές και ούτε θα σας είναι δυνατό αυτό. Μπορείτε μόνο να υποθέσετε μια χρονική στιγμή κατ’εκτίμηση, αλλά δεν θα ξέρετε ποτέ αν αυτή είναι σωστή, αφού η ζωή του κάθε μεμονωμένου ανθρώπου είναι περιορισμένη. Η δημιουργία όμως υπάρχει εδώ και αιωνιότητες, οι οποίες θα παραμείνουν για εσάς αιωνιότητες ώσπου να φτάσετε κάποτε στο φως. . .  Τότε θα ξέρετε επίσης ότι η ιδέα της αιωνιότητας είναι για Εμένα σαν μια φευγαλέα στιγμή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9019                19-7-1965

Α’ Κορίνθιους, 2-10. . .

Είναι το Πνεύμα από τον Θεό που σας μυεί στα πιο βαθιά βάθη της Θεότητας, στο αιώνια ανεξερεύνητο Είναι Του [η αλλαγή του γένους της αντωνυμίας υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.], ο Οποίος όμως σας αποκαλύπτει ταυτόχρονα ότι κανένα ον δεν θα καταφέρει να Τον εξερευνήσει πλήρως, ακόμα και τότε που του επιτρέπει να ρίξει ματιές στη διακυβέρνηση και την ενέργειά Του στο άπειρο, τότε που θα ήθελε να μυήσει τα παιδιά Του στα μεγαλύτερα μυστικά της Φύσης Του. . .  Αυτά όμως θα παραμένουν μυστικό για όλη την αιωνιότητα.

Εκείνος όμως αποκαλύπτεται στα παιδιά Του, δηλαδή στο βαθμό που είναι δεκτικά μπορεί να τα ακτινοβολήσει με την αγάπη Του. . .  Αυτό σημαίνει ότι αστράφτει ένα φως μέσα στο παιδί Του, το οποίο είναι τόσο δυνατό ώστε δεν θα παραμείνει κρυμμένο τίποτα που θα μπορούσε να σας ενημερώσει για τη σχέση σας μαζί Του από την αρχή. Οι γνώσεις που μπορείτε να λαμβάνετε είναι ανεξάντλητες και ωστόσο δεν θα μπορείτε να κατανοήσετε ποτέ στην αιωνιότητα τη Φύση Του. Αυτά όμως που θα μάθετε θα είναι αρκετά για να σας κάνουν ατελείωτα μακάριους.

Εσείς οι ίδιοι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αυξήσετε το βαθμό των γνώσεών σας, αφού δεν τέθηκαν όρια ούτε σε σας, με την προϋπόθεση ότι έχετε τελειοποιηθεί. Τότε θα αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε περιορισμένο, ο στόχος σας θα είναι πάντα μόνο να γίνετε αντάξιοι της αγάπης Του, η οποία θέλει να σας ακτινοβολεί ξανά και ξανά και την οποία δεν θα απορρίψετε πια, όπως το κάνατε κάποτε. Θα έχετε συνδεθεί τόσο ολόψυχα με το θείο Πνεύμα ώστε θα μπορείτε να ενεργήσετε μέσα στη δύναμή Του. . .  ώστε δεν θα είστε οι ίδιοι που θα ενεργήσετε, αλλά ο Θεός ο Ίδιος θα είναι μέσα σας με το Πνεύμα Του. Θα έχετε συνδεθεί μαζί Του και οτιδήποτε και αν κάνετε τότε. . .  θα είναι ο Ίδιος ο Θεός που θα κάνει κάθε πράξη μέσα σας. Τότε θα είστε στ’αλήθεια τα παιδιά Του, τα οποία δεν θα θέλουν να κάνου τίποτε άλλο από αυτό που θα είναι το αγιασμένο θέλημα του Πατέρα, αφού το ίδιο θέλημα θα βρίσκεται και μέσα στο παιδί. . .

Όποιος έχει κατορθώσει αυτή την ωριμότητα μπορεί δίκαια να πει ότι ξέρει για τα «βάθη της Θεότητας», αφού του αποκαλύφθηκε ο Ίδιος ο Θεός. Και για εκείνον δεν υπάρχει πια τίποτα που θα του ήταν ακόμα καλυμμένο, γιατί το Πνεύμα του Θεού είναι μέσα του και του προκαλεί αυτή την αίσθηση του Θείου μέσα του. Τότε όμως το παιδί έχει πετύχει την ύψιστη θεοποίηση, τότε δεν θα μπορεί ποτέ πια να χωριστεί από τον Θεό, και ωστόσο εξακολουθεί να είναι μεμονωμένο ον, το οποίο είναι ασύγκριτα ευτυχισμένο και το οποίο θέλει να μεταδώσει την ευτυχία του και σε άλλα όντα που είναι λιγότερο ευτυχισμένα.

Το να πετύχετε αυτό τον υψηλό στόχο ακόμα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής είναι η αποστολή σας, την οποία θα πρέπει και μπορείτε βέβαια να εκπληρώσετε όλοι. . .  η οποία θα σας επιφέρει ατελείωτες μακαριότητες, μια μοίρα την οποία δεν θα μπορεί πια να σας κλέψει κανένα ον. Αφού τότε που θα έχετε εισέλθει στο βασίλειο του φωτός, θα επιδιώκετε διαρκώς το ύψιστο και πιο τέλειο Ον. Και αυτή την επιθυμία σας θα σας την ανταμείψει το Ον, θα σας επιτρέψει να Το βρέιτε και θα σας βάζει συνεχώς μέσα στην κατάσταση της λαχτάρας σας για Εκείνο και επίσης θα εκπληρώνει διαρκώς τη λαχτάρα σας.

Αφού το πιο καταπληκτικό είναι η αγάπη Του και Εκείνος κάνει τα πάντα για να είναι τα παιδιά Του ευτυχισμένα. Και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, ότι μπορούν όλα να ρίχνουν ματιές στη Φύση Του και ότι ωστόσο δεν αποκαλύπτεται εντελώς. Αφού ακριβώς σε αυτό συνίσταται η μακαριότητά Του, δηλαδή στο να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του όλο και περισσότερα, γιατί ο βαθμός με τον οποίο μοιράζει είναι ανεξάντλητος. Αφού για Εκείνον καθώς και για οτιδήποτε τέλειο δεν υπάρχει περιορισμός. . .

Το ότι ο Θεός επισήμανε στους ανθρώπους μέσω του αποστόλου Του τη «διείσδυση στα βάθη της Θεότητας» ήταν απαραίτητο λόγω της πνευματικής κατάστασης των ανθρώπων κατά την περίοδο της επίγειας Του πορείας. Αφού κανένας άνθρωπος δεν πίστευε σε έναν τέτοιο δεσμό μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων ώστε Εκείνος μπορούσε [χρησιμοποιείται εδώ ο παρατατικός χρόνος και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.] να τους αποκαλυφθεί με όλο το βάθος Του. Και ωστόσο επρόκειτο μόνο για ένα σημάδι του πόσο απέραντη ήταν η αγάπη του Θεού και του ότι ήθελε να προσπαθήσουν οι άνθρωποι να διεισδύσουν στη Φύση Του. Τους πρόσφερε τον Εαυτό Του για να καταλάβουν ότι είχαν το δικαίωμα να συνδεθούν με το Πνεύμα από τον Θεό για να ανακαλύψουν αυτό το μεγάλο μυστικό.

Ήθελε να τους παροτρύνει να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους να εξερευνήσουν τη Φύση Του, παρόλο που δεν το πέτυχαν εντλεώς αυτό [χρησιμοποιείται εδώ ο παρελθοντικός χρόνος και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]. Ωστόσο τους υποσχέθηκε ότι θα αποκαλυφθούν τα «πιο βαθιά βάθη της Θεότητας» και παρότρυνε με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους να δημιουργήσουν πνευματικούς συνδέσμους με το ύψιστο και πιο τέλειο Ον. . .  Αφού αυτό που στη Γη δεν ήταν δυνατό, αυτό ήθελε το Πνεύμα από τον Θεό να το διδάξει στους ανθρώπους. Και έτσι ο Θεός έδειξε στους ανθρώπους ένα σημάδι για το πότε είχε δημιουργηθεί αυτός ο δεσμός [χρησιμοποιείται εδώ ο υπερσυντέλικος και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]: τότε που θα χαριζόταν στους ανθρώπους μια γνώση για τη Φύση του Θεού, η οποία μεν δεν μπορούσε ποτέ να τους γίνει εντελώς κατανοητή, θεωρήθηκε ωστόσο απόδειξη για το ότι ο Θεός ο Ίδιος αποκαλύφθηκε ως ύψιστο και πιο τέλειο Ον [αυτό το μέρος της πρότασης, που δεν συνδέεται λογικά με το προηγούμενο, είναι ίδιο και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.], το Οποίο δεν θα μπορεί ποτέ να ξεπεραστεί.

Και στην περίπτωση που ένας άνθρωπος τα αμφισβητεί αυτά, η Βίβλος του δίνει την καλύτερη απόδειξη ότι το Πνεύμα από τον Θεό τού αποκαλύπτει τα πιο βαθιά πράγματα για τη Φύση Του. . .  Αφού αναζητάτε τα τεκμήρια ιδιαίτερα στο Βιβλίο των βιβλίων, ωστόσο δεν θέλετε να δεχθείτε την πιο σημαντική απόδειξη, ότι δηλαδή το «Πνεύμα από τον Θεό εξερευνά όλα τα πράγματα», αλλιώς δεν θα μπορούσατε να αμφισβητήσετε τις αποκαλύψεις από πάνω. Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με αυτές και διανοητικά και αν είχατε καλή θέληση θα σας ήταν εύκολο να αποκτήσετε την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9022                22-7-1965

Ανθρωπόμορφα όντα;. . .

Χρειάζεται μόνο να απευθυνθείτε σε Μένα με την παράκληση να σας χαρίσω διαφώτιση και δεν θα διστάσω να σας τη δώσω. Δεν ξέρετε ότι η πράξη της δημιουργίας απαίτησε ατελείωτους καιρούς. Αφού μετράτε με τις τωρινές σας ιδέες του χρόνου, ενώ η πράξη της δημιουργίας απαίτησε αιωνιότητες, τις οποίες δεν μπορείτε να συλλάβετε με το νου σας. Και έτσι σκέφτεστε σωστά όταν υποθέσετε ότι οι προαδαμίτες έζησαν πολύ καιρό πριν από τον άνθρωπο. . .  ο οποίος αναγνωρίστηκε ως πραγματικός άνθρωπος λόγω της συνείδησης του εγώ, της νόησης και της ελεύθερη βούλησής του. . .  Αυτό όμως δεν αποκλείει ότι αυτοί οι άνθρωποι (δεν) ήξεραν για τα ανθρωπόμορφα όντα, ότι δηλαδή ήξεραν για την ύπαρξή τους, μόνο που τα περιέγραψαν ως πλάσματα που έζησαν πολύ καιρό πριν από τους ίδιους.

Αυτό όμως ήταν μετά το προπατορικό αμάρτημα, όταν έσειλα από πάνω φωτεινά όντα στους ανθρώπους, τα οποία τους διαφώτισαν και για την προηγούμενη πορεία μέσα από όλα τα δημιουργήματα. . .  Πριν όμως δεν είχαν καμία τέτοια γνώση και επομένως δεν είχαν ούτε γνώση εκείνων των ανθρωπόμορφων όντων, αφού. . .  οπουδήποτε δημιουργήθηκαν άνθρωποι. . .  αυτά τα όντα είχαν εξαφανιστεί. Αφού όμως ο εποικισμός από τους ανθρώπους διαδραματίστηκε αργά. . .  ανάλογα με την ωρίμανση των αρχέγονων πνευμάτων. . .  η διαδικασία της δημιουργίας διάρκεσε ατελείωτους καιρούς. Και έτσι η Γη δεν ήταν παντού ταυτόχρονα κατοικισμένη από ανθρώπους. Από την άλλη οι προαδαμίτες εξέλειψαν μόνο τότε που εμφανίστηκε το έργο δημιουργίας «άνθρωπος».

Τα ανθρωπόμορφα όντα λοιπόν δεν έζησαν ταυτόχρονα με τους ανθρώπους, αλλά ο άνθρωπος δημιουργήθηκε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές [αυτή η έκφραση «σε διαφορετικές χρονικές στιγμές» φαίνεται παράξενη σε αυτό το σημείο και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο και η σημασία της είναι ασαφής και εκεί· σ.τ.μ.]. Αφού και η Γη δεν ήταν διαμορφωμένη παντού ίδια και χρειαζόταν αυτή την ποικιλομορφία, γιατί και τα αρχέγονα πνεύματα είχαν αναπτυχθεί διαφορετικά, κάτι που σε σας τους ανθρώπους δεν είναι ακόμα πραγματικά κατανοητό. Οι άνθρωποι δεν δημιουργήθηκαν ξαφνικά στη Γη, αλλά τα πάντα έγιναν με έναν τρόπο ώστε μπορεί να γίνει λόγος για περιοδική δημιουργία. Και κατά κάθε περίοδο δημιουργήθηκαν τέτοια όντα, προτού ως τελευταίο έργο της δημιουργίας εμφανίστηκε ο άνθρωπος με τη συνείδηση του εγώ, με τη νόηση και την ελεύθερη βούλησή του.

Όταν χρησιμοποιώ τώρα την έκφραση: ταυτόχρονα, θέλω να πω με αυτό κατά την ίδια δημιουργική περίοδος, η οποία όμως έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ώστε δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με αριθμούς. . .  ώστε όμως εκείνα τα ανθρωπόμορφα όντα προηγήθηκαν του πραγματικού ανθρώπου, γιατί για Εμένα δεν υπάρχει η ιδέα του χρόνου και για Εμένα χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα. Και όλοκληρη η πράξη της δημιουργίας χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο ώστε οι άνθρωποι δεν μπορούν να εξακριβώσουν αυτό το χρόνο, ώστε μόνο ένα πράγμα δεν μπορούν να το αρνηθούν, ότι τα πάντα ανατπύσσονταν από την ύλη, μέσα από τον κόσμο των πετρών και των φυτών. . .  μέσα από το βασίλειο των ζώων μέχρι τον άνθρωπο, ότι όμως δημιουργούσα ξανά και ξανά νέες εξωτερικές μορφές για τα ψυχικά σωματίδια που είχαν προχωρήσει στην ανάπτυξή τους.

Αλλά η έκφραση «αναπτύχθηκαν στο επόμενο ον» αφορά πάντα μόνο στην ψυχική ανάπτυξη, ενώ κάθε εξωτερική μορφή ήταν μια νέα δημιουργία, η οποία εξαφανίζεται πάντα τότε που έχει εκπληρωθεί πλήρως το σκοπό της. (Η έκφραση «αναπτύχθηκαν στο επόμενο ον» αφορά επομένως μόνο την ψυχική ανάνπτυξη, αλλά κάθε εξωτερική μορφή ήταν μια νέα δημιουργία, η οποία εξαφανιζόταν πάντα τότε που είχε εκπληρώσει πλήρως το σκοπό της) Για αυτό το λόγο πολλά όντα εξέλειψαν όταν εμφανίστηκαν οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούσαν μόνοι τους να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τη θέλησή τους. . .

Οι άνθρωποι λοιπόν δεν έζησαν ταυτόχρονα μαζί  με τα ανθρωπόμορφα όντα. Αυτό όμως δεν αποκλείει ότι έζησαν στη Γη κατά την ίδια περίοδο, μόνο όσον αφορά τους τόπους βρίσκονταν τόσο μακριά οι μεν από τους δε ώστε δεν γνώριζαν τίποτα για αυτά. Γιατί εκεί δεν είχε ακόμα έρθει η στιγμή να βρει ο άνθρωπος τις σωστές συνθήκες ζωής που είχε ανάγκη. Μόνο ένα πράγμα πρέπει να τονιστεί, ότι δηλαδή η Γη δεν εποικίστηκε κατά την ίδια περίοδο από πλήρως υπεύθυνους ανθρώπους, αλλά αυτοί ήρθαν πολύ αργότερα, ενώ τα ανθρωπόμορφα όντα υπήρχαν ακόμα εκεί όπου η εξέλιξη της Γης δεν είχε ακόμα προχωρήσει τόσο πολύ. [έτσι «παράξενη» είναι ο τρόπος έκφρασης και στο πρωτότυπο γερμανικό κειμένο, με αποτελεσμά να παρεμποδίζεται η κατανόηση, όπως μου φαίνεται· σ.τ.μ.]

Είναι δύσκολο να αναπτυχθεί για εσάς τους ανθρώπους μια εικόνα [η έκφραση «αναπτύσσω μια εικόνα» είναι ασυνήθιστη και στη γερμανική γλώσσα· σ.τ.μ.] για το πώς διαδραματίστηκε ολόκληρη η διαδικασία της δημιουργίας. Αφού από τη μια δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε το χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε αυτό το έργο, και από την άλλη ούτε τον άπειρο χώρο που έπρεπε να ζωντανευθεί από τα ψυχικά σωματίδια των πεσμένων αρχέγονων πνευμάτων. Για αυτό ήταν απαραίτητη μια τέτοια ποικιλομορφία την οποία κατόρθωσε μονάχα η σκέψη Μου. Έβλεπα τα πάντα μπροστά Μου ως τα πιο μικρά έργα δημιουργίας και ταυτόχρονα αυτά εμφανίζονταν ως τετελεσμένα έργα. . .  Τα δημιουργήματα έπαιρναν όλο και μεγαλύτερες μορφές, μέσα στις οποίες θα έπρεπε να ωριμάσουν τα ψυχικά σωματίδια. Και τα δημιουργήματα των πιο ποικιλόμορφων ειδών ήταν άπειρα. . .  Και τοποθέτησα κάθε έργο δημιουργίας εκεί όπου του προσφέρονταν οι δυνατότητες για να ωριμάσει.

Και έτσι το ανθρωπόμορφο ον ήταν ένα δημιούργημα το οποίο τοποθετούσα πάνα εκεί που αναμενόταν το ερχόμενο ανθρώπινο γένος, το οποίο θα έπρεπε κάποτε να θέσει τη Γη υπό την κατοχή του για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ωρίμανσής τους [η αντωνυμία «τους» αντί για «του», αναφέροντας στο «ανθρώπινο γένος», χρησιμοποιείται σε αυτό το σημείο και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]. Το να μπορούσε να παρουσιάσει όμως η Γη ταυτόχρονα παντού τις ίδιες συνθήκες αποκλείεται ενόψει της πολυπράγμονος δημιουργικής Μου βούλησης. Και υπάρχουν ακόμα σήμερα μεγάλες εκτάσεις γης όπου δεν μπορεί να ζήσει κανένας άνθρωπος, γιατί του λείπουν οι συνθήκες ζωής [έτσι ακριβώς είναι αυτή η έκφραση και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.], κάτι για το οποίο έχω και τους λόγους Μου. Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, ότι δηλαδή η εξωτερική μορφή του ανθρώπου ήταν έργο της αγάπης Μου, ότι δημιούργησα τον άνθρωπο κατ’εικόνα Μου και ότι θα πρέπει να γίνει πάλι κατ’εικόνα Μου και σε ό,τι αφορά την ψυχή του. Αυτό όμως δεν ίσχυε για εκείνα τα ανθρωπόμορφα όντα, δηλαδή δεν μπορούσαν να εξελιχθούν στον άνθρωπο ο οποίος είναι τώρα, άσχετα με το αν πετύχει ή όχι την ψυχική του ωριμότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9023                23-7-1965

Ανθρωπόμορφα όντα;. . .

Και αν σας καταλάβει τώρα η σκέψη ότι σας αφήνω να βαδίσετε μέσα στην πλάνη, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι η λογική σας δημιουργεί λάθος εικόνες, και μάλιστα επειδή η λογική μπορεί να παρέμβει εύκολα τότε που ο άνθρωπος δεν έχει δημιουργήσει ένα σταθερό δεσμό μαζί Μου. . .  Αλλά προσπαθώ πάντα να εξηγήσω τις φαινομενικές ασυνέπειες, αφού θα πρέπει να διδαχθείτε έτσι όπως ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Η αργή ανάπτυξη προς τα πάνω οδηγούσε τους ανθρώπους συχνά στο να σχηματίσουν τη γνώμη ότι έπρεπε να καταλάβουν αυτή την ανάπτυξη καθαρά σωματικά. . .  δηλαδή σχετικά με την εξωτερική μορφή. . .  Ωστόσο, εννοούσα πάντα μόνο την ψυχική τους ανάπτυξη, η ανοδική πορεία των ψυχικών ουσιών μέσα σε κάθε μεμονωμένο έργο της δημιουργίας. Και έτσι η δημιουργία Μου συμπεριελάμβανε αμέτρητες εξωτερικές μορφές, οι οποίες έπρεπε βέβαια σε ομάδες να ονομαστούν ίδια δημιουργήματα. Αλλά ακόμα και τότε συνίσταντο σε τόσο ατελείωτα πολλές ομάδες, όπου η καθεμιά διέφερε πάλι από την άλλη, ενώ ωστόσο επαναλαμβάνονταν πάντα με τον ίδιο τρόπο. . .  δηλαδή δεν μπορούσε να γίνει λόγος για μια περαιτέρω ανάπτυξη. [σε αυτή την παράγραφο είναι και πάλι λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς τη συγκεκριμένη σημασία της κάθε λέξης και έκφρασης και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]

Αλλά όσο ωρίμαζαν οι ψυχικές ουσίες δημιουργούνταν επίσης ξανά και ξανά νέες εξωτερικές μορφές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μόνο με το έργο δημιουργίας του «ανθρώπου». Αυτός όμως όφειλε να εκπληρώσει την τελευταία αποστολή στη Γη: να πνευματοποιήσει τον ίδιο τον εαυτό του, να μεταμορφώσει τον εαυτό του στο πλάσμα που ήταν αρχικά. . .  προκειμένου να μπορέσει τότε να αποπερατώσει την επίγεια του πορεία και να επιστρέψει σε Μένα, από όπου εκπορεύθηκε. . .

Το ότι όλα εκείνα τα προκαταρκτικά δημιουργήματα έπρεπε να συμβάλουν σε αυτή τη μεταμόρφωση ήταν για Εμένα μια διαδικασία που Μου προκαλούσε τεράστια ευτυχία και η οποία έπρεπε κάποτε να οδηγήσει στην επιτυχία. Αλλά το να ενημερωθεί για αυτό ένας άνθρωπος με περιορισμένη ικανότητα σκέψης είναι δυνατό μόνο σε περιορισμένο βαθμό, παρόλο που στην κατάσταση του φωτός θα μπορέσει να συλλάβει αστραπιαία πώς σχετίζονται τα πάντα και ποιο σκοπό είχε κάθε εξωτερική μορφή. . .  Για την επίγεια του ζωή όμως φτάνει να λάβει έναν τέτοιο βαθμό φωτός ώστε να κατανοήσει κατά προσέγγιση τη διαδικασία του επαναπατρισμού, προκειμένου να μπορέσει να αναπτύξει και για τους συνανθρώπους του μια αμυδρή εικόνα του νοήματος και του σκοπού της δημιουργίας. Και θα είναι τότε αποφασιστική η βούληση του κάθε μεμονωμένου ανθρώπου για το κατά πόσο θα διεισδύσει μέσα στο αιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, σκοπός του οποίου είναι πάντα μόνο να αποκτήσουν τα πλάσματά Μου τη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

9025                1-8-1965

Παγκόσμιο ολοκαύτωμα – φυσική καταστροφή. . .

Απόφαση. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή»  σελ. 336 – 338. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό σε σας που έχετε προσφερθεί για να Με υπηρετήσετε, διότι τα τελευταία γεγονότα θα είναι τόσο δραματικά, ώστε δεν μπορείτε να μείνετε σε άγνοια, ιδιαίτερα μάλιστα, εφόσον θέλω μέσα από το στόμα σας να μιλήσω σε όλους τους ανθρώπους. . .  Για αυτό πρέπει να μάθετε επίσης ότι αρκεί μια πολύ μικρή αφορμή για να ξεκινήσει ένας χαλασμός ο οποίος αρχικά θα μπορεί να φαίνεται σαν καθαρά εγκόσμιος. Αυτός θα αποτελέσει όμως το έναυσμα για τη φυσική καταστροφή που θα επακολουθήσει, την οποία βέβαια δεν θα προκαλέσει η ανθρώπινη βούληση. Ωστόσο θα είναι και αυτή αποτέλεσμα της ανθρώπινης βούλησης, από την άποψη ότι εκείνη είναι που θα πυροδοτήσει ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα, το οποίο μόνο το δικό Μου θέλημα θα μπορεί να τερματίσει.

Και επειδή η ανθρωπότητα πάντα δίνει σημασία μόνο σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο, θα πρέπει να συμβεί κάτι που να τους είναι ανεξήγητο. . . Θα πρέπει το βλέμμα των υλιστών ανθρώπων να στραφεί αναγκαστικά στην επέμβασή Μου και όλες οι ανθρώπινες βλέψεις θα πρέπει να παραμεριστθούν εν όψει του γεγονότος ότι στο σύμπαν θα προετοιμάζεται κάτι το οποίο θα μπορεί τελικά να πλήξει κάθε άνθρωπο. . .  Έτσι θα πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι να φοβούνται τον Θεό, όχι όμως τους ανθρώπινους εχθρούς τους. . .  Και παρόλο που είναι δική του υπόθεση του καθένα να πιστέψει σε έναν Θεό η όχι, ωστόσο αυτό το γεγονός στο κοσμικό διάστημα, θα αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή από το παγκόσμιο ολοκαύτωμα, το οποίο θα περάσει τότε σε δεύτερη μοίρα. Γιατί τότε θα είναι η πνευματική στάση του καθενός απέναντι στο Δημιουργό και Συντηρητή των πάντων που θα αποφασίσει εάν η φυσική καταστροφή θα έχει συνέπειες και ποιες. . .

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το γεγονός πλησιάζει με τεράστια ταχύτητα. Ελάχιστος χρόνος μόνο σας απομένει και εσείς που γνωρίζετε, θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή του κάθε συνανθρώπου σας σε αυτά που τον περιμένουν, ακόμα και αν δεν σας πιστέψουν· ωστόσο τα ίδια τα γεγονότα θα σας επαληθεύσουν. . .  Διότι παράλληλα πλησιάζει και το τέλος πιο κοντά. . .  Αυτή η φυσική καταστροφή θα είναι μόνο το τελευταίο προμήνυμα, αλλά ποιος θα το λάβει σοβαρά υπόψη του; Οι άνθρωποι θα το βλέπουν πάντα μόνο σαν μια φυσική καταστροφή, χωρίς να μπορούν να το συνδυάσουν με την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. . .  εκτός από τους λίγους εκείνους που το πνεύμα τους έχει αφυπνιστεί, οι οποίοι όμως δεν θα εισακούονται και θα μιλούν μάταια για να προειδοποιήσουν ακόμα τους ανθρώπους για το οριστικό τέλος, προς το οποίο θα πηγαίνουν τότε αναπόφευκτα.

Μην αγνοίτε τα σημάδια, διότι όλα αυτά θα σας υπενθυμίζουν ότι ζείτε στην τελευταία εποχή. Και αναλογισθείτε ότι λίγος καιρός σας μένει πλέον κατά τον οποίο πρέπει να πάρετε την απόφαση να στραφείτε προς Εμένα, Που μπορώ να σας σώσω από κάθε κίνδυνο, και όντως θα το κάνω. . .  ή να στραφείτε ξανά προς τον αντίπαλό Μου, ο οποίος θέλει να σας καταστρέψει πάλι για ατελείωτους καιρούς. Για χάρη της ελευθερίας βούλησης δεν μπορείτε να ξέρετε για την ημέρα και την ώρα, αλλά μπορώ πάντα μόνο να σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν σας απομένει πια πολύς χρόνος.

Αλλά το γεγονός παγκόσμιων διαστάσεων θα αγγίξει όλους σας και για αυτό θα δώσετε μόνο λίγη προσοχή σε αυτά που θα σας πω Εγώ. . .  θα ξεσπάσει με τεράστια σφοδρότητα επάνω σας, έτσι που δεν θα ξέρετε πως να προφυλαχθείτε. . .  Ωστόσο ακούστε αυτό τουλάχιστον, ότι δηλαδή μόνο Εγώ μπορώ να σας προσφέρω προστασία, ότι θα πρέπει να καταφύγετε σε Μένα για να οδηγηθείτε μέσα από όλους τους κινδύνους που θα απειλούν το σώμα και την ψυχή σας. Και ας αναγνωρίσετε τουλάχιστον αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα, ότι δηλαδή δρα μια ανώτερη Δύναμη και ότι θα πρέπει να επικαλεσθείτε αυτή την ανώτερη Δύναμη, διότι διαφορετικά δεν έχετε καμία ελπίδα σωτηρίας. Γιατί ο αντίμαχός Μου θα χρησιμοποιήσει άλλη μια φορά κάθε δύναμη, προκειμένου να σας φέρει υπό το κράτος του. Και όποιος στο μικρό διάστημα που μεσολαβεί ως το τέλος δεν επιλέξει Εμένα, θα φυλακιστεί μέσα στην ύλη και θα χρειασθεί να διανύσει ξανά τον ατελείωτο δρόμο που περνά μέσα από τα δημιουργήματα της νέας Γης. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9027                6 κ. 7-8-1965

Μείωση της αξίας του θείου λόγου (όσον αφορά το χρόνο). . .

Μιλάω σε όλους εσάς που επιθυμείτε να σας μιλά ο Πατέρας σας στον ουρανό. Και πράγματι καμία λέξη που σας λέω δεν είναι μάταιη, αφού θα μπορείτε ξανά και ξανά να αντλήσετε δύναμη και οι γνώσεις σας θα διευρύνονται πάντα. Και αυτά που διοχετεύονται από Εμένα στη Γη θα κρατήσουν την αξία τους, αφού πρόκειται πάντα για θεία λόγια, για λόγια της αγάπης και της χάρης. Και κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να προσπαθήσει να μειώσει την αξία τους, αφού τα πάντα είναι ακτινοβολία της δύναμης της αγάπης Μου, η οποία επομένως δεν χάνει ποτέ την αξία της.

Δεν πρόκειται τα λόγια Μου να χάσουν την αξία τους εάν τα λάβετε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αφού ο λόγος Μου εξακολουθεί να ισχύει και μπορεί να προσφέρεται μόνο ανάλογα με την κατάσταση ωριμότητας του δέκτη, και αυτή μπορώ να την εκτιμήσω μονάχα Εγώ. Εάν επομένως πιστέψετε ότι σας παρέχω τώρα με διαφορετικό τρόπο, αυτό δεν μπορεί παρά να σχετιστεί με ένα γεγονός, ότι δηλαδή το τέλος πλησιάζει όλο και περισσότερο και ότι οι νουθεσίες και οι προειδοποιήσεις Μου γίνονται όλο και πιο επίμονες. . .  Αλλά η ανάπτυξη της ψυχής παραμένει εσαεί ίδια και όλα όσα πρόφερα μια φορά δεν θα χάσουν ποτέ την ισχύ τους.

Αφού ο λόγος Μου δεν θα χάσει την αξία του ποτέ στην αιωνιότητα και όπου οι άνθρωποι το υποθέσουν αυτό, εκεί δεν βρίσκονται στην κατάσταση να τον καταλάβουν έτσι όπως θέλω να τον καταλάβουν. . .  Αφού πρόκειται πάντα για το δικό Μου λόγο που σας προσφφέρεται μέσω του στόματος ενός ανθρώπου. Και δεν έχετε το διαίωμα να το κρίνετε, αφού ξέρω πράγματι τι σας ωφελεί καλύτερα και για ποια κατάσταση ωριμότητας σας δίνεται. Και θα τον οδηγήσω πάντα εκεί όπου οι άνθρωποι θα έχουν ανάγκη αυτό το λόγο για να αναπτυχθούν προς τα ύψη. Και εάν ήσασταν όλοι ικανοί να ακούσετε τη φωνή Μου απευθείας, θα μπορούσα να μιλήσω στον καθένα και να του απαντήσω στις ερωτήσεις του. Αφού όμως αυτό δεν είναι δυνατό, μιλάω έτσι όπως ωφελεί τον καθένα και όπως τον βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Αφού γνωρίζω όλες τις καρδιές και ξέρω τι χρειάζονται, παρόλο που εσείς οι άνθρωποι δεν το ξέρετε.

Γνωρίζω πράγματι τι ωφελεί την τελειοποίησή σας. Για αυτό να μην πιστεύετε ότι στέλνω το λόγο Μου αδιακρίτως στη Γη, αλλά μιλάω πάντα στον κάθε μεμονωμένο άνθρωπο έτσι όπως το απαιτεί η πνευματική του κατάσταση και ανάλογα με τη δεκτικότητά του. Επίσης μιλάω συχνά στις ψυχές στο επέκεινα, τους δίνω απαντήσεις σε ερωτήσεις που τις απασχολούν και στις οποίες μπορώ να τους απαντήσω μονάχα Εγώ με τον τρόπο ώστε θα καταλάβουν, δηλαδή πάντα ανάλογα με την κατάσταση ωριμότητάς τους. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να πιστέψετε ότι τα λόγια Μου φτάνουν στη Γη χωρίς σκοπό και στόχο. Αφού ξέρω για τα πάντα, κάθε κατάσταση εκείνου στον οποίο μιλάω, και καμία λέξη δεν θα χάσει την αξία της. Γιατί υπάρχουν πάντα άνθρωποι στους οποίους πρέπει να μιλάω με έναν ορισμένο τρόπο και όχι διαφορετικά και γιατί θα πρέπει μόνο να διαδώσετε το λόγο Μου. . .  δεν θα πρέπει όμως ποτέ να τολμήσετε να τον κρίνετε.

Και στην περίπτωση που, καταλαβαίνοντας την κατάσταση της έχσατης πνευματικής ανάγκης, διοχετεύω το λόγο Μου στη Γη φαινομενικά τυχαία, να τον αποδεχθείτε και τότε ως καλάλληλο για αυτή την πνευματική ανάγκη. Αφού τίποτα δεν δίνεται μάταια, τίποτα δεν είναι χωρίς νόημα και σκοπό. Τα πάντα υπηρετούν μόνο την ανοδική ανάπτυξη και είναι προσαρμοσμένα στην κατάσταση ωριμότητας εκείνου που (εκείνων που) θα τα λάβει (λάβουν) και επομένως οδηγώ σωστά τις σκέψεις εκείνου που λαμβάνει το λόγο Μου απευθείας από Εμένα και που φροντίζει για τη διάδοσή του.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

9030                17 κ. 23-8-1965

Προειδοποίηση για την αλλαγή του λόγου του Θεού. . .

Γιατί ενοχλείστε ξανά και ξανά από τον τρόπο με τον οποίο σας μεταδίδεται ο λόγος Μου από ψηλά. . .  Είναι τόσο εύκολη η εξήγηση, ότι δηλαδή χρησιμοποιώ την αντιληπτικότητα ενός ανθρώπου, αυτή όμως δεν πρέπει να μπερδευθεί με τη γενική μόρφωση. Αφού βρίσκω μόνο σπάνια έναν άνθρωπο που είναι σε θέση να λαμβάνει το λόγο Μου με τη μορφή υπαγόρευσης. Διότι για αυτό απαιτείται η ικανότητα να πιάσει και να καταγράψει αστραπιαία σαν υπαγόρευση τις σκέψεις που τον αγγίζουν. . .  Αυτό όμως δεν πρέπει να το μπερδέψει κανείς με δικές του σκέψεις του ανθρώπου τις οποίες γέννησε το μυαλό του. . .  Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη λανθασμένη άποψη ότι πρόκειται για δικά του διανοητικά αγαθά τα οποία ο άνθρωπος θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ως μηνύματα τα οποία έλαβε πνευματικά. Το μυαλό του ανθρώπου δεν εργάζεται τότε, αλλά ακούει εσωτερικά αυτά που του λέει το Πνεύμα από τον Θεό. . .

Αυτά που λαμβάνετε ως το λόγο Μου δεν θα σας είναι ποτέ ακατανόητα εάν τα διαβάσετε με το απαραίτητο ανοιχτό πνεύμα, το οποίο προϋποθέτει μια κατανόηση. . .  Και μια αλλαγή είναι ανάρμοστη καθ’όσον και εσείς οι άνθρωποι αλλάζετε συνέχεια τον τρόπο έκφρασής σας, άρα ο λόγος Μου θα πρέπει να παραμείνει έτσι όπως τον λάβατε. Αφού το περιεχόμενο μαρτυρεί τη θεϊκή πηγή. Και ανάλογα με τη δεκτικότητά του ο παραλήπτης θα ακούσει τότε το δικό Μου λόγο, ακόμα και τότε που αυτός ακτινοβολείται στη Γη από ένα φωτεινό πνεύμα. Αφού αυτό δεν μπορεί παρά να ακτινοβολήσει το λόγο Μου. . .

Η υπαγόρευση γίνεται τόσο σαφέστερη όσο πιο ολόψυχος είναι ο σύνδεσμος μαζί Μου τον οποίο δημιουργεί ο άνθρωπος. Αλλά αυτός δεν θα είναι ποτέ λανθασμένος [ούτε από το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν καταλαβαίνει κανείς σε τι ή σε ποιον αναφέρει η αντωνυμία «αυτός»· σ.τ.μ.], αφού όπου παρεισφρήσει ένα λάθος μέσω ενοχλήσεων, αυτό θα επισημανθεί σύντομα στο δέκτη, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μπορέσει να το διορθώσει.

Αφού ακριβώς αυτό αποτελεί κίνδυνος, να εκτεθεί δηλαδή ο λόγος Μου πολύ εύκολα σε τέτοιες τροποποιήσεις, γιατί οι άνθρωποι, ανάλογα με το «βαθμό της μόρφωσής» τους, θέλουν να του δώσουν μια μορφή που όμως θα είναι εντελώς ανάρμοστη. Αφού ξέρω πώς μπορώ να μιλήσω στον κάθε άνθρωπο για να Με καταλάβει. Και το νόημα του λόγου Μου είναι πάντα κατανοητό εάν μόνο έχει επιτευχθεί μέσω της αγάπης ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αντικατασταθεί μέσω μιας έστω και πολύ κατανοητής διατύπωσης.

Και ένα πράγμα να το λαμβάνετε πάντα υπόψη σας, ότι δηλαδή ενόψει του κοντινού τέλους ο λόγος Μου πράγματι προσφέρεται σε σας τους ανθρώπους με τον τρόπο ώστε θα μπορείτε να τον δεχθείτε ως αλήθεια χωρίς αμφιβολίες, γιατί ξέρω ότι μονάχα η αλήθεια σημαίνει σωτηρία για εσάς τους ανθρώπους και ότι κάνω τα πάντα για να σας οδηγήσω στην αλήθεια. Αλλά επίσης θα σας προειδοποιώ πάντα να μην προβαίνετε ποτέ σε αλλαγές του λόγου Μου, ακόμα και αν αυτό γίνει με την καλύτερη πρόθεσή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

Εδώ ολοκληρώνετε το έργο της Μπέρτα Ντούντε. Κοιτάξτε και τον επίλογο.

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser