background

επισκέπτες: 4017

Βιβλίο 70

 

6505                19-3-1956

Σοβαρή παραίνεση του Θεού για τους υπηρέτες Του. . .

Γεγονότα του κόσμου. . .

Σε όλους τους συνεργάτες Μου απευθύνω τα εξής λόγια: Η υπηρεσία για Μένα και για το βασίλειό Μου απαιτεί πολλή αγάπη για Μένα και για το διπλανό, αφού δεν θα είναι εύκολη τον ερχόμενο καιρό. Θα εμποδίζεστε φανερά από γήινες επιρροές καθώς και από ψυχικές συγκρούσεις στις οποίες θα καταλήξετε εξαιτίας των γεγονότων του κόσμου. Και ακριβώς τότε θα είναι ιδιαίτερα αναγκαίο να συνδεθείτε εντονότατα μαζί Μου και να φροντίζετε τους συνανθρώπους σας που θα καταλήξουν σε κατάσταση ανάγκης λόγω των γεγονότων του κόσμου και που χωρίς πίστη θα είναι εντελώς αβοήθητοι. Τότε να τους επισημάνετε τον Ένα Που μπορεί και θέλει να τους βοηθήσει. . .  Να τους μιλάτε πάντα για Μένα, και για αυτό το λόγο πρέπει πρώτα οι ίδιοι να είστε τόσο ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου ώστε να ωθείστε από το εσωτερικό σας να μιλάτε για Μένα.

Σας προφητεύω ότι θα γίνετε αδύνατοι εν όψει εκείνου που θα σας απειλήσει. Αλλά θα μπορείτε να υπερνικήσετε αυτή την αδυναμία ενώνοντας ολόψυχα μαζί Μου. Μην επιτρέψετε στα γεγονότα του κόσμου να σας απομακρύνουν από Μένα. . .  Αυτή την παραίνεση σας την απευθύνω με σοβαρότητα, αφού μονάχα συνδεδεμένοι μαζί Μου θα μπορείτε να είστε δυνατοί και να εκτελέσετε την αποστολή σας: . . .  να μεταδώσετε τη δύναμή σας και στο συνάνθρωπό σας, τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε να αποκτήσει την πίστη και στον οποίο μπορείτε με αυτό τον τρόπο να κάνετε πιο εύκολες τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα βρίσκεται. Η αγάπη για Μένα και για τον διπλανό θα σας κάνει να ξεπεράσετε όλα τα δύσκολα. Και όσο περισσότερο βυθιστείτε μέσα στο λόγο Μου, όσο περισσότερο είναι στραμμένες στον πνευματικό κόσμο οι αισθήσεις σας, τόσο λιγότερο θα σας αγγίξουν τα γήινα βιώματά σας και τόσο πιο ισχυρά στηρίγματα θα είστε για Μένα και για το βασίλειό Μου. . .

Μονάχα Εγώ είμαι το σημείο της ησυχίας, μονάχα από Μένα πηγάζει ολόκληρη η δύναμη και μονάχα Εγώ μπορώ να διευθύνω τα γήινα γεγονότα γύρω σας έτσι ώστε να σας αγγίξουν λιγότερα. Αυτό όμως προϋποθέτει την ολόψυχη ένωσή σας μαζί Μου, αλλιώς η ακτινοβολία αγάπης Μου δεν θα έχει αποτέλεσμα, γιατί κλείνεστε οι ίδιοι μπροστά της όσο περισσότερο σας γοητεύει ο γήινος κόσμος, όσο λιγότερο ασχολείστε με πνευματικές σκέψεις. Αφού θα υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση ανάμεσα στους ανθρώπους και οι σκέψεις ολονών θα ασχολούνται με τα γεγονότα του κόσμου. Και τότε θα υπάρχει ο κίνδυνος να διακοπεί ο πνευματικός δεσμός, να βρίσκεται ο κόσμος ανάμεσα σε Μένα και σε σας και να σας αιχμαλωτίσει. . .

Ό,τι και να γίνει, μην αφήνετε να σας τρομάξει, αλλά να αισθάνεστε πάντα ασφαλείς μέσα στην αγάπη Μου. . .  Να είστε με το μέρος Μου για να μπορώ να είμαι πάντα παρών κοντά σας, με αποτέλεσμα να προστατεύεστε από κάθε δυσκολία. Μόλις χαλαρώσετε το δεσμό μαζί Μου κινδυνεύεστε. . .  Για αυτό το λόγο σάς νουθετώ στα σοβαρά να Με έχετε πάντοτε μέσα στην καρδιά σας και να ενισχύσετε το δεσμό μέσω της έμπρακτης αγάπης για τον διπλανό. . .

Θεωρήστε τον εαυτό σας τα στηρίγματά Μου κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, τη συνεργασία των οποίων έχω ανάγκη, την οποία όμως μπορεί να εκτελέσει κανείς μόνο ενωμένος μαζί Μου. . .  Και να βλέπετε τα γεγονότα του κόσμου πάντα μόνο από την άποψη του ότι πρέπει τα πάντα να συμβαίνουν  έτσι, προκειμένου να γίνει το τελευταίο καθάρισμα πάνω σε αυτή τη Γη, ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς το θέλημα ή την άδειά Μου. . .  αλλά ότι θα βγούν αβλαβοί από αυτά μονάχα εκείνοι οι άνθρωποι που δεν θα εγκαταλείψουν τον πνευματικό δεσμό τους μαζί Μου. . .  που ακόμα και στα πιο ανησυχητικά γεγονότα του κόσμου δεν θα δουν κανένα κίνδυνο για τον εαυτό τους, γιατί Μου είναι πλήρως αφοσιωμένοι, με αποτέλεσμα να έχουν την πατρική Μου προστασία.

Επειγόντως απευθύνω την παραίνεση σε σας τους υπηρέτες Μου στη Γη να πάρετε από Μένα ολόκληρη τη δύναμη για την επίγεια σας ζωή, να μην ξεκινάτε τίποτα χωρίς να ζητήσετε τη συμπαράστασή Μου, την ευλογία Μου, και να αφοσιωθείτε με εμπιστοσύνη στην ηγεσία Μου. Μόνο ο ολόψυχος δεσμός σας μαζί Μου μπορεί να σας δώσει δύναμη τον ερχόμενο καιρό και μόνο η αγάπη σας για Μένα και για το διπλανό σας θα σας κουβαλήσει πάνω από όλα τα δύσκολα που εξαιτίας της ανθρώπινης θέλησης θα πλήξουν ακόμα τη Γη. . .  Πρόκειται για τις θύελλες που θα σαρώσουν ακόμα τη Γη πριν έρθει το τέλος, οι οποίες ωστόσο δεν θα μπορέσουν να σας ρίξουν κάτω όσο παραμείνετε συνδεδεμένοι μαζί Μου διά της αγάπης και της προσευχής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6507                21-3-1956

Ζωτική δύναμη. . .

Δύναμη αγάπης. . .

Είναι ένας νόμος που δεν μπορεί ποτέ να αρνείται κανείς ότι η αγάπη είναι η δύναμη που γεννά τα πάντα, που διατηρεί τα πάντα και που έχει πάντοτε εποικοδομητικό και θετικό αποτέλεσμα. . .  καθώς αντίθετα η έλλειψη αγάπης οδηγεί πάντα σε μια κατάσταση του θανάτου, στη διάλυση και στη μείωση πνευματικών ικανοτήτων, και το αποτέλεσμα είναι μια χαοτική κατάσταση. . .  Όπου επομένως επιθυμήσει κανείς μια πρόοδο, είτε φυσιολογική είτε πνευματική, πρέπει πάντα να ενεργεί η αγάπη, αφού χωρίς δύναμη δεν υπάρχει γένεση ή διατήρηση, χωρίς δύναμη δεν υπάρχει άνοδος. . .  Και η δύναμη είναι και θα μείνει πάντα μόνο η αγάπη. Όλα αυτά όμως αφορούν πάντα μόνο όσα έχουν πνευματική σημασία, στα οποία όμως ανήκει και ολόκληρη η υλική δημιουργία. . .

Για τη γήινη ανάπτυξη, για τη γήινη πρόοδο φτάνει η ζωτική δύναμη, την οποία έχει στη διάθεσή του ο κάθε άνθρωπος για τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. . .  Αυτή η ζωτική δύναμη μπορεί να χρησιμοποιείται και χωρίς αγάπη. Σε αυτή την περίπτωση όμως δημιουργεί πάντα μόνο εφήμερες αξίες, επιδιώκει εφήμερους στόχους και χαραμίζεται κατά κάποιον τρόπο άσκοπα. Αφού δόθηκε στον άνθρωπο για να κάνει έργα αγάπης και να αποκτήσει πνευματική δύναμη με αυτό τον τρόπο: . . . ακριβώς αυτή τη δύναμη αγάπης που κατορθώνει αφάνταστα πράγματα. Ο άνθρωπος όμως δεν εκτιμά και δεν χρησιμοποιεί τη δύναμη αγάπης και για αυτό το λόγο δεν την αποκτά, ενώ επιδιώκει να εκμεταλλεύεται τη ζωτική δύναμη συχνά με υπερβολικό τρόπο, καταστρέφοντας το κορμί του μόνο για να κερδίσει θησαυρούς που δεν έχουν καμία αξία για την ψυχή του, τους οποίους όμως εκτιμά λάθος το κορμί του. . .

Μονάχα η δύναμη αγάπης υπερνικά κάθε πρόβλημα και καταφέρνει τα πάντα, αφού είναι θεϊκής προέλευσης. . .  Ό,τι δημιούργησε ο Θεός προέκυψε από αυτή τη δύναμη αγάπης Του. Και εσείς οι άνθρωποι κατείχατε επίσης κάποτε την ίδια δύναμη, όταν προκύψατε από το χέρι Του ως πνευματικά όντα. Παρατήσατε όμως εθελοντικά αυτή τη δύναμη, δεν την αποδεχόσασταν πια τότε που χωρίσατε εθελοντικά από τον Θεό. Ωστόσο, μπορείτε να τη θέσετε και πάλι υπό την κατοχή σας ανά πάσα στιγμή, μόνο που πρέπει να είναι πρόθυμη η θέλησή σας.

Και αυτή την προθυμία σας την εκδηλώνετε μέσω της συνειδητής έμπρακτης αγάπης. . .  Τότε χρησιμοποιείται ξανά τη δύναμη αγάπης από τον Θεό, τότε αυτή σας πλημμυρίζει πάλι όπως κάποτε, και τότε είστε ικανοί να κάνετε το φαινομενικά ακατόρθωτο. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν μπορεί πια να υπάρχει κατάρρευση, δεν μπορεί πια να υπάρχει ακαταστασία, σε αυτή την περίπτωση φαίνονται πάντα μόνο η ανάπτυξη και η πρόοδος. Η φύση σας είναι και πάλι έτσι όπως ήταν κάποτε: θεϊκή, δηλαδή γεμάτη δύναμη αγάπης. . .

Η ζωτική σας δύναμη αντίθετα μειώνεται συνέχεια όσο πλησιάσει το τέλος της ζωής σας. . .  Αυτή η μείωση ωστόσο είναι εντελώς ασήμαντη στην περίπτωση που αξιοποιήσατε τη ζωτική σας δύναμη για συνεχή έμπρακτη αγάπη, αφού τότε είστε γεμάτοι δύναμη αγάπης, η οποία καταφέρνει πολύ περισσότερο από τη ζωτική δύναμη. . .  Επομένως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα καλύτερο στη Γη παρά να εργάζεστε πάντα με αγάπη και να αυξάνετε τη δύναμή σας, και τότε είστε πραγματικά σοφοί. . .  εκμεταλλεύεστε τι λίρα που σας δόθηκε, είστε πιστοί διαχειριστές του αγαθού. . .  της ζωτικής σας δύναμης. . .  αποκτώντας πνευματικά αγαθά μέσω εκείνης.

Όπου δεν προσέχει ο άνθρωπος την αγάπη η γη είναι άγονη, τίποτα δεν μπορεί να αναπτύσσεται, αφού λείπει η δύναμη που ζωντανεύει τα πάντα. Αλλά εσείς οι άνθρωποι κοιτάζετε πάντα μόνο τις επίγειες, ορατές για σας επιτυχίες. . . Και δεν ξέρετε μέσα σε ποια πνευματική έρημο βρίσκεστε στην περίπτωση που δεν αφήνετε να ενεργεί μέσα σας η δύναμη αγάπης, στην περίπτωση που κάνετε μόνο αυτά για τα οποία χρησιμοποιείτε τη ζωτική σας δύναμη. . .  Πρόκειται μόνο για δημιουργήματα του αέρα τα οποία φτιάχνετε με αυτή τη δύναμη χωρίς αγάπη, τα οποία θα διαλυθούν την ώρα του σωματικού σας θανάτου και τα οποία θα σας αφήσουν μέσα σε μια έρημη περιοχή χωρίς την παραμικρή ζωή. . . ενώ ένας άνθρωπος που έχει την αγάπη μπορεί να δημιουργεί για τον εαυτό του τις πιο καταπληκτικές περιοχές που είναι άφθαρτες, γιατί προέκυψαν από τη δύναμη αγάπης, η οποία δεν έχει περιορισμούς, η οποία είναι ικανή να κατορθώνει τα πάντα, γιατί πρόκειται για την πρωταρχική ζωτική δύναμη  που πηγάζει από τον Ίδιο τον Θεό, ο Οποίος είναι καθ’Εαυτός η Αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6508                22-3-1956

Αφοσίωση στον Ιησού. . .

Λυτρωτής και Ιατρός. . .

Σωτήρας. . .

Η αμαρτία της κάποτε αποστασίας σας από Μένα, η οποία σας βαραίνιει, σας έκανε ελαττωματικά και κατά συνέπεια δυστυχισμένα όντα. Αυτά τα όντα μπορούν να ανακτήσουν ολόκληρη τη μακαριότητα μόνο τότε που απαλλάσσονται από τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας τους, τότε που θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι για αυτή την αμαρτία, καθ’όσον αυτό τους ήταν δυνατό κατά το διάστημα της προηγούμενης τους ενσάρκωσης, και τότε που ως άνθρωποι αφήνουν τον Ιησού Χριστό να τους λυτρώσει. Μπορώ επομένως Εγώ να σβήσω ολόκληρη την ενοχή τους, γιατί παραδόθηκαν με την ελεύθερη θέλησή τους στον θεϊκό Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό, μέσα στον Όποίο ενσαρκώθηκα ο Ίδιος στη Γη. . .  Αφού τώρα επιστρέφουν σε Μένα, από τον Οποίο απομακρύνθηκαν κάποτε. . .  Τώρα Με αναγνωρίζουν εθελοντικά ως τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα τους. . .  Και τότε θα είναι απεριόριστα μακάριοι, έτσι όπως ήταν στην αρχή. . .

Την αφοσίωσή σας στον Ιησού Χριστό είναι λοιπόν που απαιτώ, αφού διά αυτής της αφοσίωσης εκδηλώνετε τη θέλησή σας να επιστρέψετε σε Μένα. Αλλά θέλετε στα σοβαρά να καταφύγετε κάτω από το σταυρό και να λάβετε από Εκείνον τη συγχώρεση των αμαρτιών σας, εσείς οι άνθρωποι; Πηγαίνετε με ακλόνητη πίστη σε Εκείνον, ο Οποίος είναι ο Λυτρωτής σας, ο Σωτήρας σας και ο Αδερφός σας; Θέλετε πραγματικά με σοβαρότητα να χρησιμοποιήσετε τη χάρη Του, την οποία απόκτησε για σας στο σταυρό; Προφέρετε τα λόγια σας στο πνεύμα και στη αλήθεια; Ή πρόκειται μόνο για λόγια του αέρα τότε που Τον πρεσβεύετε;

Είναι πραγματικά ο Λυτρωτής και ο Ιατρός σας, είναι ο Σωτήρας  από την αμαρτία και το θάνατο. Είναι το περίβλημα που περιείχε τον Εαυτό Μου και επομένως η εξουσία και η δύναμή Του ήταν απεριόριστες. . .  Και αυτός ο Ιησούς είναι και θα παραμείνει η ορατή Θεότητα, αφού Εκείνον επέλεξα για να μπορώ να είμαι για σας ένας ορατός Θεός, ο Οποίος είμαι μάλιστα Πνεύμα από τους αιώνες των αιώνων. Και στην περίπτωση που επικαλείστε Εκείνον, επικαλείστε Εμένα. . .  Και σας ακούω και σας εισακούω, γιατί σας έδωσα μέσω του Ιησού Χριστού την υπόσχεση: «Ο,τι Μου ζητήσετε επικαλούμενοι το όνομά Μου, Εγώ θα το κάνω. . .»

Εμπιστευτείτε με ακλόνητη πίστη αυτά τα λόγια και μην διστάσετε να αφοσιωθείτε στο Σωτήρα και Λυτρωτή σας, προκειμένου να μπορέσω να σας αποδείξω ότι τηρώ το λόγο Μου. . .  Πρέπει πάντα να σκέφτεστε ότι Εγώ ο Ίδιος σας παρακινώ σε κάθε προσευχή μέσα στο πνεύμα και στην αλήθεια, ότι το θέλω Εγώ να Με πλησιάζετε σε κάθε κατάσταση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής σας. . .  Και επομένως ελάτε κοντά Μου, θυμάστε τα λόγια Μου, αφήστε τα να διεισδύσουν βαθιά μέσα στην καρδιά σας και πιστέψτε χωρίς αμφιβολίες. Αφού οι υποσχέσεις Μου είναι αλήθεια, εσείς οι ίδιοι όμως αποφασίζετε για την εκπλήρωσή τους.

Κουβαλούσα για σας όλες τις αμαρτίες σας, επωμίστηκα όλα τα βάσανα και τα δεινά που θα έπρεπε να κουβαλήσετε εσείς ως εξιλέωση της αρχικής σας αμαρτίας. . .  Και η ζωή του κάθε ανθρώπου μπορεί να διαδραματίζεται αμέριμνα και χωρίς πόνο εάν Μου δώσει στον Ίδιο αυτή την αμαρτία για να φορτώσω στον Εαυτό Μου και τη δική του ενοχή. Αλλά πρέπει να συνοδεύσει την προσευχή του η πιο ζωντανή του πίστη. Πρέπει να ξέρει ότι δεν θέλω να υποφέρει ο άνθρωπος. . .  ότι ωστόσο δεν μπορώ να αποτρέψω τον πόνο του αντίθετα προς την αιώνια τάξη Μου, στην περίπτωση που η πίστη μέσα του είναι ακόμα τόσο αδύνατη ώστε η επίκλησή του να μην φτάσει στο αυτί Μου, στην περίπτωη που ο άνθρωπος αμφισβητεί ακόμα την αγάπη ή την εξουσία Μου. . .  Μπορώ να βοηθήσω όλους τους ανθρώπους και θέλω να βοηθήσω όλους τους ανθρώπους. Και στην περίπτωση που η πίστη σας είναι ζωντανή, χρησιμοποιήστε αυτή τη διαβεβαίωσή Μου και παραδοθείτε Μου. . .

Το πρώτο είναι μια ζωντανή πίστη στο λυτρωτικό Μου έργο, να είστε πεπεισμένοι ότι κουβαλούσα όλες τις αμαρτίες σας, ότι επωμίστηκα όλους τους πόνους σας και πέθανα στο σταυρό για να απαλλαχθείτε από αυτά. Μόνο τότε θα εξαφανιστεί κάθε σας αμφιβολία, μόνο τότε θα Μου έχετε πλήρη εμπιστοσύνη και μόνο τότε θα μπορέσω να σας απαλλάξω από τους πόνους σας και να σας λυτρώσω από την αμαρτία και από το θάνατο. Αφού μόνο τότε θα έχει επιτελεστεί η επιστροφή σας σε Μένα, μόνο τότε θα Με αναγνωρίσετε στο πνεύμα και στην αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6509                23 κ. 24-3-1956

Η ψυχή, μια δημιουργία σε μικρογραφία. . .

Ανασκόπηση. . .

Ο κόσμος περιέχει αμέτρητα όντα που βρίσκονται στο δρόμο προς τα ύψη και που όλα χρειάζονται τις πιο διαφορετικές δημιουργίες ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητάς τους. . .  Τα επίγεια-υλικά δημιουργήματα λοιπόν είναι οι τόποι διαμονής αμέτρητων ψυχικών ουσιών που ανήκουν σε ένα αρχρικό πνεύμα που έπεσε κάποτε, οι οποίες όμως βρίσκονται μέσα σε τόσο διαφορετικές μορφές ώστε κατά κάποιον τρόπο το κάθε έργο της δημιουργίας περιέχει μέσα του ένα μικρό μόριο μιας πεσμένης αρχικής ψυχής, τα οποία κάποτε θα ενοποιηθούν και πάλι όλα. . .  με αποτέλεσμα να περιέχει μέσα της αυτή η  αρχική ψυχή όλα όσα βρίσκονται σε ολόκληρη τη δημιουργία. Αυτή η αρχική ψυχή ενσαρκώνεται ως τελευταίος σταθμός της διαδικασίας ωρίμανσης μέσα στον άνθρωποι, μέσα στο γήινο περίβλημα που έχει τέτοια ποιότητα ώστε η ψυχή μπορεί να περάσει με επιτυχία την τελευταία δοκιμασία της θέλησής της, προκειμένου να μπει μετά ως φωτεινό πνεύμα ξανά στο πνευματικό βασίλειο, προκειμένου να είναι ξανά αφάνταστα μακάρια μέσα στην αρχική της κατάσταση γεμάτη φως και δύναμη. . .

Αφού η ψυχή περιέχει μέσα της οτιδήποτε οντώδες, ενδιαφέρεται κατά κάποιον τρόπο για όλα αυτά τα δημιουργήματα και τότε που πέτυχε την τελειότητά της, γιατί τώρα της δίνεται η ανάμνηση, με αποτέλεσμα να μπορεί να βιώσει ανασκοπικά την πορεία της ανάπτυξής της. Μπορεί να βοηθήσει το πνευματικό που παλεύει ακόμα μέσα σε ίδιες μορφές να ελευθερωθεί εκπληρώνοντας το θεϊκό θέλημα, γιατί αυτό το πνευματικό εκτελεί δεσμευμένο από τον αναγκαστικό νόμο τη δραστηριότητα που του ανατέθηκε.

Η τέλεια ψυχή είναι αφάνταστα ευτυχισμένη κοιτάζοντας τα αμέτρητα συστατικά του εαυτού της, γιατί βλέπει ολόκληρη τη δημιουργία και μπορεί κατά κάποιον τρόπο να συμμετέχει στη γένεση και στη διατήρησή της. Περνούν όμως ατελείωτους καιρούς ώσπου να φτάσει μια αρχική ψυχή σε τέτοια τελειότητα, και όταν κοιτάζει τον εαυτό της, τη γεμίζει μια αφάνταστη μακαριότητα, αφού ξέρει ότι είναι η ίδια η δημιουργός αμέτρητων μορφών, τις οποίες μπορεί να φτιάχνει με πρότυπα όσα βρίσκονται μέσα της, για να βοηθήσει και πάλι τα ακόμα αλύτρωτα μικρά μόρια άλλων αρχικών ψυχών να φτάσουν ψηλά. . .  Πρέπει η ίδια να είναι ικανή να στέκεται μέσα στο πιο δυνατό φως και να παραλαβαίνει άφθονη δύναμη για να μπορεί να εκτελέσει αυτή τη δημιουργική δραστηριότητα. Αλλά η μακαριότητα της δημιουργίας σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα παρακινεί μια τέλεια ψυχή να είναι αδιάκοπα δραστήρια. Και ο Θεός αναθέτει αυτή την αποστολή σε τέτοιες ψυχές για να τις κάνει ευτυχισμένες. Πρέπει όμως πάντα να βρίσκεται μέσα στην ίδια αυτό που έχει σκοπό να δημιουργήσει. . .

Ο αφάνταστα μεγάλος αριθμός των πεσμένων αρχικών πνευμάτων έχει ανάγκη, ακόμα για αιωνιότητες, δημιουργίες γήινου και πνευματικού είδους. Και η θέληση να βοηθήσει όλα αυτά τα πεσμένα πνεύματα να αποκτήσουν τη μακαριότητα γεμίζει κάθε τέλειο ον και το παροτρύνει σε δραστηριότητες που είναι τόσο ποικίλες όσο η δημιουργία παρουσιάζει ποικίλα έργα. . .  επειδή ό,τι υπάρχει στο σύμπαν βρίσκεται μέσα σε εκείνη την ψυχή. Για αυτό το λόγο αυτή δεν μπορεί παρά να κοιτάζει ξανά και ξανά πίσω και να επιστρέφει μέσα στη φαντασία της στις χωριστές αναπτυξιακές φάσεις, προκειμένου με αυξημένη μακαριότητα να είναι δραστήρια με δημιουργικό τρόπο. Και αυτό που ήταν κάποτε βασανιστικό και αφόρητο το καταλαβαίνει ως ωφέλιμο και αναγκαίο. Και παρόλο που τοποθετεί τώρα ανώριμα πνευματικά στοιχεία μέσα σε τέτοια δημιουργήματα, το κάνει με πολλή αγάπη για τον Θεό και για το ακόμα αλύτρωτο αρχικό πνεύμα. Και φροντίζει τα χωριστά μικρά μόρια με ακούραστη υπομονή και αγάπη και τα οδηγεί βήμα προς βήμα στα ύψη. . .  Είναι αυτό το σχέδιο του Θεού, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα τέλεια πνεύματα. . .

Κανένα ον δεν αποφεύγει αυτή τη δουλειά, γιατί η αγάπη για τον Θεό και για τα ακόμα αλύτρωτα όντα γεμίζουν κάθε ον και γιατί η αγάπη θέλει πάντα να χαρίζει μακαριότητα, τόσο στα ακόμα αλύτρωτα όντα όσο και στον Θεό, για τον Οποίο σημαίνει μακαριότητα η επιστροφή ολόκληρου του πνευματικού στον Εαυτό Του. . .  Ωστόσο, θέλει αιωνιότητες και θέλει δημιουργίες που ανανεώνονται συνέχεια. Και όλες αυτές οι δημιουργίες είναι το θέλημα του Θεού που εκτελείται από τις φωτεινές οντότητες. Αυτό το θέλημά Του μπορούν να εκτελούν, γιατί ξέρουν τώρα τα πάντα, γιατί η κάθε φωτεινή οντότητα είναι η ίδια μια τέλεια δημιουργία, γιατί όλες οι ιδέες του Θεού βρίσκονται μέσα στην κάθε ψυχή που έφτασε στο φως. . .  και γιατί, αφού η θέλησή της είναι ίδια με το θεϊκό θέλημα, είναι ικανή για δημιουργική δραστηριότητα, διότι έχει στη διάθεσή της την πλήρη δύναμη.

Οι φωτεινές οντότητες φροντίζουν με αυτό τον τρόπο αμέτρητους αστρικούς κόσμους η φροντίδα των οποίων τους ανατέθηκε, αλλά πάντα σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα. Για αυτό το λόγο το κάθε έργο της δημιουργίας περιέχει διαφορετικούς έμβιους οργανισμούς, ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας του πνευματικού. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα σε ολόκληρη τη δημιουργία που δεν θα είχε μέσα της μια τέλεια ψυχή. Και έτσι ο άνθρωπος είναι πράγματι ήδη μια δημιουργία σε μικρογραφία ολόκληρου του ανθρώπου της δημιουργίας [Δεν εξηγείται πουθενά τι είναι ο «άνθρωπος της δημιουργίας» και δεν εμφανίστηκε ποτέ πριν ούτε θα εμφανιστεί μετά στα μηνύματα της Μπέρτα Ντούντε αυτή η έκφραση. Η λέξη στο γερμανικό πρωτότυπο είναι «Schöpfungsmensch». Σημείωση της μεταφράστριας.], ένα ασύγκριτο θαύμα για την ψυχή που έχει την πνευματική όραση, η οποία ψυχή δεν θα μπορεί να σταματήσει να κοιτάζει τον εαυτό της. . .  Η οποία όμως για αυτό το λόγο θα δημιουργεί και θα ενεργεί αιώνια, γιατί από όλες τις μορφές που βλέπει μέσα στον εαυτό της παροτρύνεται να φτιάξει νέες τέτοιες για να τις ζωντανέψει με τα αμέτρητα μικρά μόρια που πρέπει ακόμα να λυτρωθούν. . .

Τη λυτρωτική δουλειά μπορεί να την κάνει μόνο ένα τέτοιο ον, αλλά αυτή η δουλειά χαρίζει τόσο ασύγκριτη ευτυχία ώστε μια πλήρης λύτρωση ολόκληρου του πνευματικού που έπεσε κάποτε θα πραγματοποιηθεί, γιατί προκύπτουν όλο και περισσότερες λυτρωτικές δυνάμεις όσο περισσότερο προχωρήσει η λυτρωτική διαδικασία. Παρ’όλα αυτά θέλει ακόμα αιωνιότητες. . .  αφού ο αριθμός των πεσμένων αρχικών πνευμάτων και η συχνά ατελείωτη διάρκεια της αντίστασής τους το εξηγεί αυτό, αφού η ελεύθερη θέληση είναι πάντα ο μεγάλος παράγοντας τον οποίο δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς.

Για τα μακάρια όντα όμως ο χρόνος δεν έχει πια καμία σημασία, για τον Θεό χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα. . .  Μόνο για το ατελές πνευματικό πρόκειται για ατελείωτους καιρούς, αλλά κάποτε και αυτό το πνευματικό θα φτάσει στην κατάσταση του φωτός και της μακαριότητας. . .  Και τότε η ανασκόπηση στον αναπτυξιακό του δρόμο θα είναι μόνο μια μακάρια απορία, ένας θαυμασμός όλων των σταδίων που έπρεπε να διανύσει η ψυχή. . .  Τότε δεν θα γνωρίζει πια κανέναν πόνο και κανένα βάσανο, τότε θα είναι γεμάτη έπαινο και ευχαριστία για την εξουσία και την αγάπη και το μεγαλείο του Θεού, του προαιώνου Δημιουργού και Πατέρα της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6512                28 κ. 29-3-1956

Ο σταυρικός δρόμος μέσω του Γολγοθά. . .

Το δρόμο για το σταυρό πρέπει να πάρει αμετάκλητα ο καθένας, αφού μόνο αυτός σας οδηγεί στην πύλη της μακαριότητας. . .  Ο δρόμος για το σταυρό είναι ο δρόμος της αγάπης και του πόνου. . .  είναι ο δρόμος για τον Ιησού Χριστό, είναι ο δρόμος για το Γολγοθά. . .  Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός τον πήρε για σας, παρ’όλα αυτά πρέπει να Τον ακολουθήσετε και να επωμιστείτε ό,τι σας φέρνει η μοίρα σας. . .  Αλλά αν θέλετε στα σοβαρά να πάρετε το δρόμο για το σταυρό, για Εκείνον, τον θεϊκό Λυτρωτή, τότε Αυτός βαδίζει βέβαια στο πλευρό σας, αφού τον καθένα που θέλει να έρθει κοντά Του τον παίρνει από το χέρι και τον βοηθά στην περίπτωση που χάνει τις δυνάμεις του.

Πρέπει να πάρετε το δρόμο μέσω του Γολγοθά αν θέλετε να φτάσετε στην πύλη της μακαριότητας. Όλα τα βάσανα και τους πόνους του θεϊκού Λυτρωτή Ιησού Χριστού πρέπει να τα φανταστείτε και πρέπει να πείτε στον εαυτό σας ότι Εκείνος τα επωμίστηκε για σας. . .  Πρέπει κατά κάποιον τρόπο να Τον συνοδεύσετε σε αυτό το δρόμο μέσα στις σκέψεις σας και να μείνετε κοντά Του μέχρι την ώρα του θανάτου Του. . .  Τα βάσανά Του πρέπει να είναι τα δικά σας βάσανα, για να πλήξουν την καρδιά σας και για να φουντώσει η αγάπη σας. . .  Πρέπει να θέλετε να υποφέρετε μαζί Του συνειδητοποιώντας ότι πρόκειται για τις δικές σας αμαρτίες για τις οποίες υπόφερε και πέθανε στο σταυρό. . .  Και έτσι συμμετέχετε στο λυτρωτικό Του έργο και πρεσβεύετε με ζωντανό τρόπο το όνομά Του.

Δεν μπορεί να φτάσει στη μακαριότητα κανένας που να μην απασχοληθεί με αυτό το πιο καταπληκτικό πνευματικό βίωμα, με μια πράξη χωρίς προηγούμενη. . .  Δεν μπορεί να λυτρωθεί κανένας που να μην βίωσε ο ίδιος μέσα στις σκέψεις του το λυτρωτικό έργο, που να μην πήρε μια φορά το δρόμο για το σταυρό για να κάνει ήσυχα ήσυχα παρέα με τον Ιησού στο σταυρικό δρόμο και να μείνει μαζί Του μέχρι το θάνατό Του. . .  Ξανά και ξανά πρέπει εσείς οι άνθρωποι να αναπολείτε αυτό το περιστατικό και όλο και βαθύτερη θα γίνεται η αγάπη σας για Εκείνον που για σας υπόφερε και πέθανε στο σταυρό. . .                                                         

Αυτή η σταυρική πορεία προς Εκείνον και μαζί Του είναι απαραίτητη, αφού μόνο τότε θα διεισδύσετε στο μεγάλο μυστήριο της ενανθρώπησης του Θεού και του λυτρωτικού Του έργου. Μόνο τότε θα συνειδητοποιήσετε τι έκανε ο άνθρωπος Ιησούς για σας και μόνο τότε θα ακολουθήσετε πραγματικά τον Ιησού, γιατί θα σας ωθήσει η αγάπη σας για Αυτόν, γιατί δεν θα θέλετε πια να φύγετε από κοντά Του, γιατί θα είστε τότε πρόθυμοι να ανέχεστε μεγάλους πόνους για να συμμετέχετε στο λυτρωτικό Του έργο. . .

Δεν πρέπει οι διαδικασίες της σταύρωσης του Ιησού να παραμείνουν για σας μόνο λόγια, πρέπει να αφήσετε να ζωντανέψουν μέσα σας, πρέπει να βυθιστείτε μέσα στα υπέρμετρα βάσανα που επωμίστηκε Εκείνος και πρέπει για το λόγο αυτό να παίρνετε συχνά μέσα στις σκέψεις σας το δρόμο για το σταυρό. . .  Και ο σταυρός θα φέξει για σας και θα σας δείξει την πύλη της μακαριότητας. Μόνο τότε θα μπορείτε να αντιπροσωπεύετε με ζωντανό τρόπο το όνομά Του, μόνο τότε θα μπορείτε οι ίδιοι να μιλάτε για τη «λύτρωση», τότε η ψυχή σας θα συγκινείται από την υπέρμετρη αγάπη του θεϊκού Λυτρωτή. Τότε όμως δεν θα φύγει ποτέ πια μακριά Του και θα μπορέσει να μπει στο φωτεινό βασίλειο στο πλευρό Του μετά την επίγεια της αποβίωση, επειδή ο δρόμος της οδήγησε μέσω του Γολγοθά. Και ανείπωτη μακαριότητα θα είναι η μοίρα της, αφού αφυπνίστηκε στην αληθινή ζωή, υπερνίκησε το θάνατο χάρη σε Εκείνον Που πέθανε για αυτή. . .

Το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού έχει τόσο μεγάλη σημασία ώστε πρέπει ο άνθρωπος να σκέφτεται το σταυρικό Του θάνατο ξανά και ξανά και ολόψυχα, ώστε ο άνθρωπος θα έπρεπε ξανά και ξανά να φαντάζεται τη ζωή και το θάνατό Του για να διεισδύσει μέσα στο μυστήριο του έργου αγάπης Του. Αφού όσο περισσότερο συνειδητοποιήσει το έργο αγάπης του Ιησού, τόσο περισσότερο θα φουντώσει η αγάπη του για Εκείνον. Και η αγάπη θα τον ωθήσει στο σταυρό, η αγάπη φορτώνει στον εαυτό της και τα βάσανα μιας σταυρικής πορείας, η αγάπη είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να αξιοποιήσει τη θυσία του Ιησού Χριστού και να συμμετέχει σε εκείνη κατά κάποιον τρόπο η ίδια, αφού η αγάπη αυτοθυσιάζεται. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6513                30-3-1956

Η εξιλέωση της ενοχής διά του Ιησού Χριστού. . .

Το να επωμιστώ τους πόνους της ανθρωπότητας ήταν ανείπωτα δύσκολο. . .  Δεν υπήρχε καμία κακή πράξη που να μην έπρεπε να έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους και θα έπρεπε να υποφέρετε αφάνταστα αν χρειαζόταν να εξιλεώσετε μόνοι σας όλες τις αμαρτίες που σας βάραιναν. Η αμαρτία και μόνο της κάποτε εξέγερσής σας κατά του Θεού ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσατε να την εξιλεώσετε, ούτε στη δεμένη σας κατάσταση ούτε στην κατάσταση ως άνθρωποι. . .  Για αυτό το λόγο επωμίστηκα ολόκληρη την ενοχή σας, μετρίασα το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κακής πράξης, τα πάντα φόρτωσα στο ανθρώπινο κορμί Μου. Και αυτό εξιλέωσε την ενοχή σας μέσω πάρα πολύ βασανιστικών πόνων και βασανιστικού θανάτου στο σταυρό. . .

Η αγάπη Μου Με παρακίνησε να σας βοηθήσω. . .  Και ολόκληρο το φωτεινό πνευματικό, όλα τα αρχικά όντα που είχαν δημιουργηθεί και που Μου έμειναν πιστά γέμιζε η ίδια αγάπη για σας. . .  Η αγάπη όμως δεν αφήνει τίποτα να χαθεί, η αγάπη δεν αφήνει τίποτα μέσα στο σκοτάδι, μέσα σε κατάσταση ανάγκης και μέσα στα βάσανα. . .  Η Ίδια η Αγάπη προσφέρθηκε για τη σωτηρία, για την εξιλέωση της μεγάλης ενοχής. . .  Μέσα σε ένα ον που ήταν γεμάτο φως και αγάπη η Ίδια η Αγάπη κατέβηκε στη Γη. . .  Αλλά αυτά που θα έπρεπε να γίνουν στη Γη έπρεπε να γίνουν μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή. Η Αγάπη έπρεπε να φορέσει ένα ανθρώπινο ένδυμα. Εγώ ο Ίδιος έπρεπε να ενσαρκωθώ και για το λόγο αυτό μπήκα μέσα στον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος όμως ήταν τόσο αναμάρτητος και αγνός ώστε μπόρεσα να εκδηλωθώ μέσα Του. . .                                                                       

Και αυτός ο άνθρωπος Ιησούς εξιλέωσε την ενοχή σας. Αυτός ο άνθρωπος Ιησούς επωμίστηκε το τρομερό βάρος των αμαρτιών της ανθρωπότητας και το πήγε στο σταυρό. . .  Όσες φορές και να σας εξιστορήσουν τους αφόρητους πόνους Του, δεν θα μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθός τους, αφού η ελαττωματικότητα του χαρακτήρα σας σάς εμποδίζει να το καταλάβετε. . .  Τα πάθη Του ήταν ασύγκριτα δύσκολα και ήξερε για αυτά ήδη πολύ καιρό πριν, αφού Τον γέμιζε το Πνεύμα Μου, ο Οποίος έζησα ο Ίδιος μέσα Του [έτσι γραμματικά ασυνεπής είναι η φράση αυτή και στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας], και για αυτό το λόγο ήξερε για τα πάντα, για την αποστολή Του και επίσης για το σταυρικό Του θάνατο. Η ψυχή Του έτρεμε και τρεμούλιαζε, γιατί ήταν άνθρωπος, και η θεϊκή Του φύση την οποία απόκτησε μέσω της αγάπης Τού έδιωσε μάλιστα δύναμη, αλλά δεν μείωσε το βαθμό των πόνων Του. . .

Πήγε στο σταυρό ένας άνθρωπος Που ήθελε να υποφέρει για τους συνανθρώπους Του για να τους βοηθήσει. Αφού αυτός ο άνθρωπος ήξερε για τα αφάνταστα δεινά εκείνων που κρατιούνταν στο βάθος από τον αντίπαλό Μου. . .  Ο Ιησούς ήξερε ότι απαιτούνταν μια θυσία για να εξαγοράσει τις ψυχές από αυτό τον αντίπαλο. . .  Ήξερε ότι έπρεπε να εξιλεωθεί η μεγάλη ενοχή της αμαρτίας για να ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη του Πατέρα, ο Οποίος δεν μπορούσε να υποδεχτεί στο πατρικό σπίτι κανένα παιδί το οποίο βάραινε μια ενοχή. . .

Ήθελε να Μου δώσει πίσω τα παιδιά Μου, ήθελε να πληρώσει το τίμημα για τις ψυχές. . .  Και αφού η αμαρτία ήταν τεράστια, έπρεπε και η θυσία να είναι ασυνήθιστα μεγάλη. . .  Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος Ιησούς, ξέροντας όλα αυτά, φόρτωσε στον Εαυτό Του τα υπέρμετρα βάσανα, για το λόγο αυτό ανεχόταν αυτά που του έκαναν, αυτά που δεν θα ανεχόταν κανένας άνθρωπος εκτός από Εκείνον. . .  Πήρε συνειδητά το δρόμο για το σταυρό και υπέστη ανείπωτα βάσανα, τα οποία κατέληξαν στο επώδυνο θάνατό Του στο σταυρό. . .

Το να εκτιμήσετε το μέγεθος αυτού του έργου του ελέους για την ανθρωπότητα δεν είστε ικανοί να το κάνετε εσείς οι άνθρωποι. Αλλά να θυμάστε ξανά και ξανά ότι ο Ιησούς ήταν εντελώς αναμάρτητος και ότι υπόφερε για σας, οι οποίοι χωρίς το λυτρωτικό Του έργο δεν θα μπορούσατε ποτέ από το βάθος να γυρίσετε πίσω στον Πατέρα. . .  Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα στον άνθρωπο Ιησού, η αγάπη Τον γέμιζε, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να κατορθώσει αυτό το έργο. Αλλά δεν έπρεπε να εκδηλωθώ κατά τις πιο δύσκολες ώρες των παθών Του, γιατί έπρεπε να υποφέρει και να πεθάνει ένας άνθρωπος, αφού η Θεότητα μέσα Του δεν ήταν ικανή να υποφέρει, αλλά η Θεότητα δεν μπορούσε ούτε να σβήσει μια ενοχή χωρίς εξιλέωση ανάλογα με τη θεϊκή δικαιοσύνη. . .

Αυτό που είναι ακόμα ασύλληπτο για σας τους ανθρώπους θα μπορείτε κάποτε να το καταλάβετε σε όλο το βάθος του και θα μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε αυτό το μεγαλύτερο έργο του ελέους. Ο άνθρωπος Ιησούς εξαιτίας της ανθρώπινης ύπαρξής Του βρισκόταν στη δική σας σφαίρα. Και για αυτό το λόγο η ψυχή Του υπόφερε τόσο πολύ, η οποία από πάνω, από το βασίλειο του φωτός, είχε κατεβεί και κοίταζε μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι και ενοχλούνταν από τις δυνάμεις της κόλασης. . .  Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος Ιησούς δεν υπόφερε μόνο σωματικά, αλλά έπρεπε να ανεχόταν τα πιο φοβερά ψυχικά βάσανα, τα οποία αύξαναν τους πόνους Του χιλιαπλάσια. . .  Αλλά έφερε σε σας τους ανθρώπους τη λύτρωση από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

                                                                      

6514                31-3-1956

Ανάσταση στη ζωή. . .           

Εσείς οι άνθρωποι είστε προορισμένοι να αναστηθείτε στη ζωή. . .  Από τον τάφο τους να αναστηθούν και να ανεβούν στο φως, να ξεφύγουν από το θάνατο και να είναι ικανοί να δρουν με δύναμη, δηλαδή να «ζουν». . .  Πέθανα για εσάς τους ανθρώπους στο σταυρό και σας απόδειξα μέσω της ανάστασή Μου την τρίτη μέρα ότι υπερνίκησα το θάνατο, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει αιώνιος θάνατος, ότι επομένως μπορείτε και εσείς να αναστηθείτε στη ζωή, στην περίπτωση που βαδίζετε στον επίγειο σας δρόμο έτσι όπως το έκανα Εγώ, στην περίτπωση που ζείτε τη ζωή σας με αγάπη. . .  Τότε θα νικήσετε εκείνον που έφερε το θάνατο στον κόσμο, τότε θα τραβάτε ασταμάτητα τη δύναμη αγάπης του Θεού. Και τότε δεν θα υπάρχει πια για σας καμία κατάσταση της έλλειψης δύναμης και φωτός, τότε το κορμί σας θα μπορέσει να πεθάνει και η ψυχή θα βγει από το περίβλημά της και θα μπει μέσα στο πιο αστραφτερό φως, θα αναστηθεί από τον τάφο της και θα ζήσει αιώνια. . .

Επρόκειτο για μια πικρή πορεία των παθών την οποία διένυσα στη Γη και συχνά Με κυρίευε ο φόβος ότι θα αποτύχαινε. Αφού ήξερα για την αποστολή Μου που Με παρακίνησε, ως το αγγελικό πνεύμα που ήμουν, να κατέβω στη Γη. . .  Το ανθρώπινο περίβλημα Με βάραινε και Με έκανε συχνά να αμφισβητώ την ισχύ της θέλησης και της δύναμής Μου. . .  Το ανθρώπινο περίβλημα Με έκανε λιγόψυχο και άτολμο και δεν γλίτωσα από τους εσωτερικούς αγώνες και τα εσωτερικά βάσανα. Υπόφερα ανείπωτα ήδη πριν εξαιτίας αυτών των φόβων Μου μήπως δεν καταφέρω να αντιμετωπίσω την αποστολή Μου. . .

Αλλά η αγάπη Μου για τους συνανθρώπους αυξανόταν και μαζί της και η δύναμη. Ήξερα ότι θα έπρεπε να παλέψω και να νικήσω ως άνθρωπος για να βοηθήσω τους συνανθρώπους Μου να ελευθερωθούν από τον έλεγχο του αντιπάλου, επειδή απαιτώ από εκείνους να πάρουν τον ίδιο δρόμο για να μπορέσουν να αναστηθούν στη ζωή. Αφού το δρόμο ενός Θεού δεν θα μπορούσαν ποτέ να το διανύσουν εξαιτίας της βαρεμένης από την αμαρτία ποιότητάς τους. . .  Για αυτό το λόγο ήμουν μάλιστα αναμάρτητος, δηλαδή η ψυχή Μου καταγόταν από πάνω, αλλά η ποιότητα του κορμιού Μου ήταν ίδια με εκείνη των συνανθρώπων Μου και έπρεπε επομένως να παλεύει με όλες τις λαχτάρες, αδυναμίες και στεναχώριες, για τις οποίες υπήρχε μόνο ένα αντίδοτο: η αγάπη. . .

Για αυτό το λόγο εσείς οι άνθρωποι μπορείτε επίσης να βγείτε νικητές από αυτή την επίγεια σας ζωή, στην περίπτωση που σαν και Εγώ ζείτε τη ζωή σας με αγάπη. Αφού η αγάπη είναι η δύναμη που καταφέρνει τα πάντα, στην οποία τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί. . .  Και αυτή τη δύναμη σάς την απόδειξα ως άνθρωπος μέσω της ανάστασής Μου την τρίτη μέρα. . .  Η ψυχή Μου βγήκε από τον τάφο και πήρε μαζί της όλες τις πνευματοποιημένες ουσίες του κορμιού. . .  μια διαδικασία που διαδραματίζεται σε κάθε ψυχή, μόνο που αυτή η διαδικασία, γιατί είναι καθαρά πνευματική, δεν είναι ορατή για τους ακόμα γήινους ανθρώπους. . .  Εγώ ο Ίδιος έκανα να διαδραματιστεί ορατά αυτή η διαδικασία για να δώσω σε σας τους ανθρώπους την απόδειξη μιας ανάστασης στην αιώνια ζωή μετά το θάνατο. Για αυτό το λόγο κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβάται το θάνατο του σώματός του, αφού πεθαίνει μονάχα το περίβλημα, ο πυρήνας όμως συνεχίζει να υπάρχει. . .

Η ψυχή ξεφεύγει από το σώμα και μπαίνει στην αιώνια ζωή, με την προϋπόθεση ότι βάδισε στο δρόμο ακολουθώντας τον Εαυτό Μου, στο δρόμο της αγάπης. . .  Η ανάστασή Μου την τρίτη μέρα ήταν το αποκορύφωμα του έργου της αγάπης και του ελέους Μου στη Γη, το οποίο ήταν μάλιστα αφάνταστα δύσκολο για Μένα ως άνθρωπος. Αλλά το ανθρώπινο μέσα Μου κατόρθωσε με αυτό τον τρόπο την πλήρη ενοποίηση με τον Θείο. . .  η οποία είναι ο στόχος όλων σας κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, τον οποίο ωστόσο δεν θα μπορούσατε ποτέ να πετύχετε χωρίς τη βοήθειά Μου.

Έδωσα σε σας τους ανθρώπους το παράδειγμα μιας καλής ζωής και. . .  επειδή ήσασταν πολύ αδύνατοι για να την πραγματοποιήσετε. . . απόκτησα για σας μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό τις χάρες για την ενίσχυση της θέλησής σας, τις οποίες μπορείτε όλοι να χρησιμοποιείτε, με αποτέλεσμα να πετύχετε βέβαια το στόχο σας. . .  Δεν χρειάζεται να φοβάστε το θάνατο, αφού θα αναστηθείτε έτσι όπως αναστήθηκα Εγώ κατά την τρίτη μέρα. . .  Και μπορείτε να μπείτε στη ζωή και στη μακαριότητα, αλλά πρέπει να έχετε τη σχετική θέληση. . .  αλλιώς η νύχτα του θανάτου μπορεί να σας κρατά αιχμάλωτους ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Ο Σωτήρας και Λυτρωτής σας ο Ιησούς Χριστός όμως έρχεται για να σας απελευθερώσει από τους τάφους, εφόσον μόνο Τον επικαλεστείτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6515                3-4-1956

Η επίτευξη της κατάστασης του παιδιού του Θεού. . .

Δυνατότητες για ωρίμανση. . .

Δεν μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή σας ούτε για μια ώρα όταν έχει έρθει η στιγμή όπου θα ανακαλεστείτε από αυτή τη Γη. Δεν μπορείτε ούτε να επιστρέψετε αυθαίρετα στη Γη. Πρέπει να αποδεχτείτε τη βεβαιότητα ότι θα τερματιστεί οριστικά η επίγεια σας ζωή την ώρα του θανάτου σας. . .  Αυτά που θα έρθουν μετά θα διαδραματιστούν σε ένα βασίλειο που δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο, ακόμα και στην περίπτωση που η ψυχή σας θα πρέπει να ζήσει και πάλι μέσα σε δημιουργίες κατώτερου είδους. . .  δηλαδή εάν η κατάστασή της δεν επιτρέπει να βρίσκεται σε φωτεινές σφαίρες που δεν χρειάζονται πια καθόλου υλικά δημιουργήματα.

Πάντα όμως θα ζήσετε μακριά από αυτή τη Γη, μόνο που θα έχετε ακόμα δεσμούς μαζί της, δηλαδή η μεγάλη επιθυμία σας για αυτή τη Γη θα σας ελκύει ξανά και ξανά στους τόπους όπου κάποτε μείνατε, χωρίς να είστε ικανοί να συνάψετε επαφές μαζί τους. Μπορεί επομένως η ψυχή σας να κερδίσει διά του σωματικού σας θανάτου, μπορεί όμως και να πρέπει να κατοικήσει σε έναν πιο πρωτόγονο τόπο από ό,τι ήταν η Γη. . .  πάντα ανάλογα με την ωριμότητα που πέτυχε ως άνθρωπος. . .  Αλλά ποτέ δεν τοποθετείται πίσω στη Γη, εκτός εάν υπάρξουν ιδιαίτερες αφορμές ή προϋποθέσεις, οι οποίες ωστόσο δεν πρέπει να γενικευτούν.

Κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής προσφέρονται στην ψυχή τόσες πολλές ευκαιρίες ώστε μπορεί εύκολα να πετύχει ένα βαθμό ωριμότητας που θα την απαλλάξει από οποιαδήποτε βαρύτητα, από όλη την αδυναμία και ολόκληρο το σκοτάδι. . .  εφόσον μόνο εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος αυτές τις ευκαιρίες. . .  Τότε η ψυχή θα βγει πράγματικά υπερνικήτρια του θανάτου. Ο θάνατος θα είναι για αυτή μόνο το τελευταίο εμπόδιο για μια ζωή μέσα σε ελευθερία, φως και δύναμη. Αν δεν χρησιμοποιεί αυτές τις ευκαιρίες, πέφτουν μάλιστα ορισμένα δεσμά, η ψυχή απελευθερώνεται από το γήινο σώμα της, αλλά παραμένει δέσμια παρ’όλα αυτά, γιατί δεν έχει ούτε φως ούτε δύναμη και θα τοποθετηθεί εκεί όπου θα έχει τη δυνατότητα να καταλάβει τη φτωχική της κατάσταση καθώς και να την αλλάξει, αλλά συχνά κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από ό,τι στη Γη.

Σε αυτή την περίπτωση οπισθοδρόμησε κατά κάποιον τρόπο στην αναπτυξιακή της πορεία, αλλά από δικό της λάθος, με την ελεύθερη θέλησή της. . .  Ωστόσο, υπάρχει πάντα ένας δρόμος που οδηγεί στα ύψη, αφού υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες για την ωρίμανση και ολόκληρη η δημιουργία με τα αμέτρητα άστρα της προσφέρει αυτές τις δυνατότητες. Αλλά η ψυχή έχασε από δική της απερισκεψία μια αφάνταστη ευκαιρία, αφού πάνω στη Γη είχε τη μοναδική δυνατότητα να κατορθώσει την κατάσταση του παιδιού του Θεού.

Το τι σημαίνει αυτό δεν το καταλαβαίνετε εντελώς εσείς οι άνθρωποι, αλλά η μακαριότητα εκείνων που πετυχαίνουν αυτό το στόχο είναι απερίγραπτη και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει το στόχο έαν το θέλει. . .  Αλλά και η καλύτερη θέληση δεν ωφελεί την ψυχή εάν απέτυχε στη Γη και παίρνει τώρα αλλού το δρόμο προς τα ύψη. . .  αυτός ο στόχος τής είναι άφθαστος. Ωστόσο, μπορεί και αυτή να πετύχει τη μακαριότητα, μπορεί να ανεβαίνει όλο και ψηλότερα, αφού η θεϊκή πατρική αγάπη τραβά αδιάκοπα το κάθε Του πλάσμα και δεν θα ησυχάσει ώσπου να έχει επιτευχθεί ο στόχος, η πνευματοποίηση του κάθε όντος. . .

Στους ανθρώπους παρουσιάζονται αυτές οι γνώσεις, αλλά μόνο λίγοι πιστεύουν και επιδιώκουν με σοβαρότητα τη μεταμόρφωση του είναι τους. . .  Μόνο λίγοι πετυχαίνουν το στόχο ακόμα κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, και μόνο λίγοι μπορούν να φύγουν από τη Γη την ώρα του θανάτου τους και να μπουν στο φωτεινό βασίλειο πλήρως πνευματοποιημένοι. Και όμως όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτή τη δυνατότητα. . .  Αλλά τους λείπει η αγάπη και χωρίς αγάπη δεν υπάρχει πρόοδος, χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει φως, κατανόηση. . .  Χωρίς την αγάπη λείπει και η σωστή κατεύθυνση της θέλησης του ανθρώπου και η δύναμη να πραγματοποιήσει ο άνθρωπος αυτό που θέλει.

Αλλά με την εντελώς ελεύθερη θέλησή τους πρέπει οι άνθρωποι να κινούνται στη Γη και μπορούν πάντα μόνο να διδάσκονται. Και για αυτό το λόγο όσο υπάρξει η Γη η αγάπη του Θεού δεν θα σταματήσει να τους διδάσκει διά του λόγου Του, να τους νουθετεί και να τους προειδοποιεί. . .  Θα κάνει οτιδήποτε μπορεί να παρακινήσει τους ανθρώπους να στρέψουν τη θέλησή τους προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα μοιράζει πενιχρά τις χάρες Του και θα κηρύσσει ξανά και ξανά την αγάπη. Ωστόσο, δεν θα αναγκάσει ποτέ έναν άνθρωπο να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει με όλη την ελευθερία της θέλησής του. . .  Ο άνθρωπος μόνος του αποφασίζει για τη μοίρα της ψυχής του μετά το θάνατό του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6517                7-4-1956

Βοήθεια με αγάπη. . .

Ελεύθερη απόφαση του καθένα. . .

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον εαυτό του, δεν μπορεί ο συνάθρωπος να τον απαλλάξει από την ευθύνη του, όσο μεγάλη και να είναι η αγάπη αυτού. Πρέπει ο καθένας να αποφασίσει μόνος του και άρα είτε να πρεσβεύσει τον Θεό είτε να τον απαρνηθεί. . .  Και αυτή η ομολογία πρέπει να είναι μια υπόθεση της καρδιάς του ανθρώπου, όχι μόνο μια δήλωση του στόματός του. Και η καρδιά του θα το αισθανθεί αν και πότε βρίσκεται ο άνθρωπος μέσα στην αλήθεια. Ο άνθρωπος θα πρεσβεύσει την αλήθεια έτσι ακριβώς όπως θα πρεσβεύσει τον Θεό. . .

Δεν θα βαδίζει σε λάθος δρόμους, δεν θα μπορεί πια να σκέφτεται λάθος, γιατί ο Θεός ο Ίδιος, τον Οποίο αναγνώρισε και τον Οποίο πρεσβεύει ο άνθρωπος, οδηγεί τη σκέψη του και τον τραβά κοντά Του. . .  Μια αναγνώριση και μια ομολογία του Θεού είναι όμως ταυτόχρονα η αναγνώριση και η ομολογία του θεϊκού Λυτρωτή Ιησού Χριστού, γιατί η σκέψη του ανθρώπου που οδηγείται από τον Θεό περιλαμβάνει και την κατανόηση για τη μεγάλη σημασία του λυτρωτικού έργου, γιατί ο άνθρωπος καταλαβαίνει τώρα ξεκάθαρα όλες τις σχέσεις και τις συναρτήσεις και έχει πλήρη κατανόηση για την ενανθρώπηση του Θεού μέσα στον Ιησού. . .

Άνθρωπος η καρδιά του οποίου πρεσβεύει τον Θεό αποφάσισε ελεύθερα και έχει κατά κάποιον τρόπο ήδη περάσει επιτυχώς τη δοκιμασία της θέλησής του στη Γη. . .  η οποία είναι ο σκοπός της επίγειας του ζωής. Για αυτό το λόγο δεν μπορεί ένας άνθρωπος να πάρει αυτή την απόφαση για έναν άλλο. Πρέπει ο καθένας να βρει την εσωτερική πεποίθηση και να ζήσει μετά τη ζωή του σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση. Και κατά συνέπεια η σωστή κατανόηση δεν μπορεί να μεταδίδεται με σχολικό τρόπο, αλλά μπορούν μόνο να παρουσιάζονται στο συνάνθρωπο ορισμένες διδασκαλίες, με τις οποίες όμως πρέπει ο ίδιος πρώτα να ασχοληθεί, προκειμένου η καρδιά του θα ωθηθεί σε μια απόφαση.

Οι μαθητές του Ιησού πήραν εντολή να πηγαίνουν στον κόσμο και να διδάξουν όλους τους λαούς. . .  Μπόρεσαν μόνο να φέρουν στους ανθρώπους το Ευαγγέλιο, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι έπρεπε να ενεργοποιήσουν τη θέλησή τους, έπρεπε να αποδεχτούν το Ευαγγέλιο και να ζήσουν ανάλογα, μόνο τότε αποφασίζουν [έτσι ασυνεπές είναι ο χρόνος του τελευταίου ρήματος και στο γερμανικό πρωτότυπο κείμενο·σημείωση της μεταφράστριας]. . .  Και από αυτή την απόφαση δεν μπορεί να απαλαχθεί κανένας άνθρωπος. . .  Ωστόσο, η αγάπη μπορεί να κάνει παράκληση για το συνάνθρωπο. . .  Και η αγάπη κατορθώνει αφάνταστα πράγματα. Αυτό που δεν καταφέρνουν λογικές εξηγήσεις μπορεί να κατορθώσει η αγάπη για έναν αδύνατο και ακόμα απρόθυμο άνθρωπο και για το καλό της ψυχής του. Μπορεί μέσω της παράκλησης με αγάπη να εισρέει αδιάκοπα δύναμη στην ψυχή εκείνου. Αυτή η δύναμη μεν δεν αναγκάζει τη θέληση του ανθρώπου, τον οδηγεί όμως όλο και περισσότερο εκεί από όπου προέρχεται η δύναμη αγάπης. . .  προς την αρχική Πηγή της δύναμης, προς την Ίδια την αιώνια Αγάπη. . .

Η αγάπη κατορθώνει τα πάντα. . .  Στην περίπτωση που ο άνθρωπος ασκεί ο ίδιος την έμπρακτη αγάπη εντελώς ανιδιοτελώς, αυτό είναι μια εγγύηση ότι θα καθαριστεί η σκέψη του, ότι ο άνθρωπος θα καταλήξει από μόνος του στο να αναγνωρίσει τον Ιησού Χριστό. Εάν όμως του λείπει η ανιδιοτελής αγάπη, μπορεί να τον υποστηρίξει ο συνάνθρωπος  που είναι ικανός και πρόθυμος να ασκήσει την αγάπη. . .  Μπορεί η αγάπη αυτού να χαρίσει δύναμη στον πρώτο, αφού ο Θεός αποδέχεται την αναπληρωματική αγάπη, τη μεταβιβάζει ωστόσο πάντα με τον τρόπο ώστε να μην εξαναγκαστεί η θέληση του ανθρώπου αλλά να ενισχυθεί. Την ελεύθερη απόφαση πρέπει παρ’όλα αυτά να την πάρει ο ίδιος ο άνθρωπος, δεν μπορεί να απαλλαχθεί από αυτή. . .

Μπορεί ο άνθρωπος να οδηγηθεί στη σωστή σκέψη μέσω της διοχέτευσης δύναμης. Μπορεί ωστόσο, ανάλογα με τη θέλησή του, να επιμένει να προβάλλει αντίσταση στον Θεό ή να πλησιάσει τον Θεό. Τις περισσότερες φορές όμως η ψυχή αισθάνεται τη βοήθεια με αγάπη και ως αποτέλεσμα μαλακώνει και ανοίγεται στη σωστή κατανόηση. Για αυτό το λόγο άνθρωπος τον οποίο ακολουθούν σκέψεις γεμάτες αγάπη, στον οποίο χαρίζει κάποιος πνευματική βοήθεια με αγάπη, δεν χάνεται, γιατί η παράκληση με αγάπη καταφέρνει αφάνταστα πολλά. . .  Και κανένας άνθρωπος στη Γη δεν θα χρειαζόταν να χαθεί εάν οι άνθρωποι αγαπούσαν περισσότερο ο ένας τον άλλο. Αλλά πρέπει ο κάθε άνθρωπος να πάρει την ελεύθερη απόφαση, δεν μπορεί να την πάρει για αυτόν ένας άλλος, αφού η ελεύθερη απόφαση είναι ο σκοπός της επίγειας ζωής του ανθρώπου και είναι η τελευταία του δοκιμασία. Εάν την περάσει επιτυχώς, απελευθερώνεται από όλα τα δεσμά. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6519                9-4-1956

Επίγεια επιστήμη και πνευματικές γνώσεις. . .

Η επιστήμη δεν θα είναι ποτέ ικανή να διερευνήσει αυτά που μπορεί να εξηγήσει άνετα το Πνεύμα από τον Θεό. . .  Και επίσης ο νους του ανθρώπου δεν θα είναι ικανός να συναγωνιστεί την ενέργεια του Πνεύματος, δηλαδή τα αποτελέσματα που κατορθώθηκαν με λογικό τρόπο δεν συγκρίνονται και δεν ισοδυναμούν με τις γνώσεις που μεταδίδει στους ανθρώπους το Πνεύμα από τον Θεό. Αφού ο νους, παρόλο που μαρτυρεί και αυτός τη θεϊκή σοφία, είναι μια σωματική λειτουργία, που τελειώνει τη στιγμή του θανάτου του ανθρώπου.

Η ψυχή που εγκαταλείπει το κορμί της μπορεί μάλιστα να συνεχίζει να σκέφτεται, να αισθάνεται και να θέλει. Αλλά στην περίπτωση που βρίσκεται σε σκοτεινή, ανώριμη κατάσταση, δεν είναι πια ικανή να έχει σαφές σκέψεις και από το λογικό πλούτο της στη Γη δεν της απομένει πολύ ή και τίποτα. . .  πάντα ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητάς της. Τις γνώσεις όμως που απόκτησε στη Γη διά της ενέργειας του Πνεύματος θα τις κρατήσει, αφού η ψυχή πέτυχε ήδη ένα βαθμό φωτός, αλλιώς θα αποκλειόταν στη Γη η ενέργεια του θείου Πνεύματος μέσα της. Και αυτός ο βαθμός φωτός σημαίνει και γνώσεις, τις οποίες μπορεί να αυξάνει συνέχεια η ψυχή.

Στο πνευματικό βασίλειο μόνο οι πνευματικές γνώσεις έχουν αξία, οι επίγειες γνώσεις όμως δεν έχουν καμία αξία στην περίπτωση που η πνευματική κατάσταση της ψυχής είναι χαμηλή. Ωστόσο, ο πνευματικός κόσμος είναι συνδεδεμένος με τον επίγειο κόσμο και επιδιώκει να οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση και τη γήινη σκέψη των ανθρώνων, στην περίπτωση που αυτοί τους το ζητήσουν. Τότε ενεργεί μάλιστα επίσης το μυαλό εκείνων, αλλά ως αποτέλεσμα της παράκλησής τους για σωστή σκέψη το μυαλό τους κινείται μέσα στην ορθή σκέψη, γιατί ενεργεί ταυτόχρονα και το Πνεύμα, ο οποίος εξαιτίας της επίκλησης του ανθρώπου έχει το δικαίωμα να επέμβει χωρίς να εξαναγκαστεί η θέληση αυτού.

Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος μεν θα πιστεύει πάντα ότι κατέληξε στο σωστό αποτέλεσμα μέσω των δικών του σκέψεων, δηλαδή μέσω της δραστηριότητας του μυαλού του. Πρέπει όμως να ξέρει για τις σχέσεις και συναρτήσεις, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που εγγυώνται τη σωστή σκέψη. Και πρέπει να ξέρει ότι απαιτείται οπωσδήποτε να λειτουρήσει το Πνεύμα μέσα του για να δοθεί η σωστή κατεύθυνση στη λογική του σκέψη. Τέτοιος άνθρωπος θα μπορέσει να πάρει μαζί του στο άλλο βασίλειο πολλές από τις επίγειες γνώσεις του. Εκεί θα μπορεί και πάλι, αφού είναι επίσης γεμάτος φως, να επηρεάζει διανοητικά ανθρώπους στη Γη, εάν υπάρχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή εάν εμπιστεύονται αυτοί οι άνθρωποι στη θεϊκή ηγεσία. . .  εάν δεν ξεκινούν ποτέ τις γήινες έρευνές τους χωρίς τον Θεό, εάν Τον επικαλούνται για να πετύχει το έργο τους.

Πρέπει επομένως να ξεχωρίζει κανείς τις γνώσεις που απόκτησε στη Γη μόνο το μυαλό του ανθρώπου από τέτοιες όπου επικαλέστηκε ο άνθρωπος τον Θεό, με αποτέλεσμα να επιτραπεί μια ενέργεια του Πνεύματος. . .  Τότε εσείς οι άνθρωποι ξέρετε επίσης ποια όντα στο επέκεινα κατέχουν γνώσεις, άσχετα με το αν πρόκειται για καθαρά πνευματικές ή επίγειες γνώσεις. . .  Το γεγονός ότι τα φωτεινά όντα έχουν και γήινες γνώσεις είναι αναμφισβήτητο, αφού ένα φωτεινό ον κατέχει ένα δυνατό φως, δηλαδή σωστές γνώσεις σχετικά με τα πάντα για να μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στη Γη στον αγώνα της ζωής τους.

Ανώριμα όντα όμως. . .  ακόμα και στην περίπτωση που ως άνθρωποι είχαν πάνω από το μέσον όρο σκεπτική ικανότητα. . .  δεν προσανατολίζονται πια, οι σκεψεις τους μπερδεύονται. Και όταν θέλουν να εκφραστούν στους ανθρώπους, θα είναι μάλιστα ικανά να το κάνουν με τη βοήθεια κακών δυνάμεων, αλλά πάντα αντιβαίνοντας στην αλήθεια. Θα μπορούν να επηρεάσουν πάντα μόνο τις σκέψεις εκείνων των ανθρώπων που οι ίδιοι είναι πολύ μακριά από τον Θεό και που πιστεύουν ότι μπορούν να διερευνούν τα πάντα μόνο μέσω του μυαλού τους. . .

Το κάθε ον παίρνει αυτό που επιθυμεί. . .  την αλήθεια και τη σωστή κατανόηση τις παίρνουν εκείνα που τις ζητούν από τον Ίδιο τον Θεό. . .  και μέσα στο σκοτάδι θα παραμείνει εκείνος που με αλαζονικό πνεύμα θεωρεί τον εαυτό του ικανό να αποκτήσει γνώσεις χωρίς τη βοήθεια του Θεού. Και ανάλογη θα είναι η κατάσταση της κάθε ψυχής στο πνευματικό βασίλειο. Όπου δεν μπορεί να φέγγει το φως, όπου το Πνεύμα από τον Θεό δεν μπορούσε να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής ενός ανθρώπου, εκεί είναι και θα παραμείνει σκοτεινό και στο πνευματικό βασίλειο. . .  Όποιος όμως παρέλαβε το φως μπορεί τώρα και να το φέρνει μέσα στο σκοτάδι. . .  Και ευτυχισμένες είναι οι ψυχές που το υποδέχονται, που ακολουθούν τις σπίθες φωτός. . .  που στρέφουν τις σκέψεις τους στον Θεό. . .  που Τον επικαλούνται με ταπεινότητα για να τους χαρίσει φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6521                12-4-1956

Οι χάρες του λυτρωτικού έργου. . .

Εσείς οι άνθρωποι έχετε στη διάθεσή σας τις χάρες του λυτρωτικού έργου και από αυτές δεν αποκλείεται κανείς που να μην αποκλείσει τον εαυτό του διά της συνειδητής άρνησης ή της απόρριψης του λυτρωτικού έργου, διά της μην αναγνώρισης του Ιησού Χριστού ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. Μπορείτε επομένως όλοι να γίνετε μακάριοι μέσω Εκείνου. . .  εφόσον το θέλετε αυτό. Το ότι γίνεται κανείς μακάριος σημαίνει ότι είναι δραστήριος μέσα στο φως και στη δύναμη. . .  Η απόκτηση της μακαριότητας είναι η απόκτηση της κατάστασης μέσα στην οποία βρισκόσασταν πριν την αποστασία σας από Μένα. . .  Πρόκειται για την κατάσταση της τελειότητας, την οποία όμως θα πρέπει να αποκτήσετε με την ελεύθερη θέλησή σας, ενώ στην αρχική κατάσταση δημιουργηθήκατε τέλειοι. . .  δήλαδή σας έβγαλα από μέσα Μου ως όντα με ανεξάρτητη ύπαρξη.

Η επίτευξη της τελειότητας με την ελεύθερη θέλησή σας έγινε μια δυνατότητα εξαιτίας της πτώσης σας στην άβυσσο και σας επιφέρει αφάνταστες μακαριότητες, γιατί υπερνικήσατε αυτή την άβυσσο και ανεβήκατε στο ύψος μέσω των κόπων σας. . .  Ωστόσο, παρ’όλα αυτά δεν δικαιολογείται η αμαρτία της κάποτε αποστασίας σας από Μένα. . .  Αφού βρισκόσασταν μέσα σε τόσο δυνατό φως ώστε η πτώση σας στην άβυσσο δεν θα έπρεπε να γίνει. Και θα μπορούσατε ήδη τότε να αποφασίσετε υπέρ Μου με την ελεύθερη θέλησή σας, προκειμένου να μείνετε μαζί Μου μέσα σε αιώνια μακαριότητα. . .

Για αυτό το λόγο ο δρόμος από το βάθος, από την ατελείωτη απόσταση και πάλι πίσω σε Μένα, είναι πάρα πολύ κοπιαστικός, γιατί η αμαρτία ενώπιόν Μου ήταν αφάνταστα μεγάλη. . .  Η οριστική επιστροφή σας σε Μένα όμως συνδέεται με αφάνταστες μακαριότητες, στην περίπτωση που πετυχαίνετε την κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .  τον ύψιστο βαθμό της τελειότητας. . .  μέσω του τρόπου ζωής σας στη Γη. Και αυτή την κατάσταση του παιδιού του Θεού μπορείτε να την πετύχετε ακριβώς διά του λυτρωτικού έργου του ανθρώπου Ιησού, ο Οποίος απόκτησε για σας μέσω του θανάτου Του στο σταυρό έναν θησαυρό χάρης τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε απεριόριστα.

Εγώ ο Ίδιος ήρθα για να σας βοηθήσω πάνω στο δρόμο της επιστροφής σας σε Μένα, γιατί η αγάπη Μου για σας είναι ατελείωτη και γιατί ήθελα να σας κερδίσω πίσω μετά από αιώνιους καιρούς της απόστασής σας από Μένα. . .  Ωστόσο, όσο δεν αναγνωρίζετε μέσα στον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό Εμένα τον Ίδιο, οι χάρες του λυτρωτικού έργου δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα σε σας, δεν θα τις αναγνωρίσετε ως αυτές που είναι. . .  Δεν θα τις εκμεταλλευτείτε και συνεπώς θα παραμείνετε αδύνατοι και σε μια κατάσταση χωρίς φως, από την οποία να ξεφύγετε θα ήθελα να σας βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ να το κάνω παρά τη θέλησή σας.

Για αυτές τις χάρες πρέπει να παρακαλέσετε για χάρη του Ιησού. . .  Τότε Τον αναγνωρίζετε ως Εκείνον μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα ο Ίδιος και τότε θα είναι βέβαιες η βοήθειά Μου και επίσης η άνοδός σας και η επίτευξη του στόχου. . .  Ως αρχικό πνεύμα που έπεσε κάποτε είναι πολύ αδύνατος ο άνθρωπος μόνος του, γιατί τον παρεμποδίζει συνέχεια ο αντίπαλός Μου. Στην περίπτωση που στρέφεται σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό, μπορώ να κόψω τα δεσμά του και να του δώσω την ελευθερία. Χωρίς να Με επικαλεστεί όμως ο άνθρωπος πρέπει να αναγνωρίσω το δικαίωμα του αντιπάλου Μου, αφού κάποτε ακολουθήσατε εθελοντικά εκείνον στο βάθος και αφού η θέλησή σας αποφασίζει και τώρα αν θα πετύχετε να φτάσετε στο ύψος. . .

Έχετε στη διάθεσή σας έναν πλούσιο θησαυρό χάρης. . .  Εκμεταλλευτείτε τον, χρησιμοποιήστε αυτό που απόκτησε για σας στο σταυρό ο άνθρωπος Ιησούς. . .  Αφού υπόφερε και έδωσε τη ζωή Του για να σας χαρίσει τη ζωή. . .  Πλήρωσε για την ενοχή που σας επέφερε το θάνατο, μια κατάσταση χωρίς το παραμικρό φως και χωρίς την παραμικρή δύναμη. . .  Και άρα μπορείτε τώρα να ανακτήσετε το φως και τη δύναμη αν αποδεχθείτε τη θυσία Του, αν Τον αναγνωρίσετε και ζητήσετε τη βοήθειά Του. . .  αν αποδεχθείτε επομένως τις χάρες Του, αν είστε πρόθυμοι να Τον ακολουθήσετε, Εκείνον που σας προηγήθηκε στο δρόμο προς τα ύψη. . .  Τότε θα αποκτήσετε και εσείς την αιώνια ζωή και θα είστε αφάνταστα μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6522                13-4-1956

Διαδικασία ωρίμανσης. . .

Περιορισμένη και απεριόριστη μακαριότητα. . .

Όλοι θα βρείτε το δρόμο πίσω σε Μένα και θα είστε κάποτε ανείπωτα μακάριοι. . .  Εσείς που είστε ήδη δικοί Μου εξαιτίας της θέλησής σας και της συνειδητής σας επιδίωξής σας να Με πλησιάσετε, μπορείτε να καταλάβετε αυτά τα λόγια. Αφού έχετε γνώση του σωτήριου σχεδίου Μου, του σχεδίου της θεοποίησης των όντων που δημιουργήθηκαν κάποτε από Μένα. . .  Όποιος όμως δεν έχει αυτή τη γνώση δεν καταλαβαίνει αυτά τα λόγια, γιατί δεν Με γνωρίζουν και δεν Με αναγνωρίζουν ακόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ποτέ να πιστέψουν σε μια «επιστροφή σε Μένα». . .  Και ο δρόμος εκείνων θα είναι ακόμα ατελείωτα μακρύς ώσπου να φτάσουν στο στόχο.

Αλλά Εγώ δεν γνωρίζω το χρόνο, για μένα είναι μια στιγμή αυτό που εσείς λέτε μεγάλο χρονικό διάστημα. Και βλέπω το ίδιο καθαρά αυτά που βρίσκονται ακόμα μπροστά σας μετά από αιωνιότητες με αυτά που διαδραματίζονται τώρα. . .  Επομένως ξέρω επίσης ποιους δρόμους θα πρέπει ακόμα να πάρετε, ξέρω μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα θα γίνει η επιστροφή σε Μένα του καθένα από σας. Και είμαι μακάριος να ξέρω ότι το σχέδιό Μου της θεοποίησης όλων των όντων θα είναι κάποτε σκόπιμο και επιτυχές. . .  ότι μπορώ να προσφέρω σε όλα τα πλάσματά Μου μια μακαριότητα που δεν μπορεί με τίποτα να φανταστεί κανένας άνθρωπος. . .

Αλλά δεν μπορώ να παρεκκλίνω από το νόμο της αιώνιας τάξης Μου. . .  Δεν μπορώ πρόωρα να χαρίσω μακαριότητες στα πλάσματά Μου, όσο αυτά δεν κινούνται μέσα στην τάξη Μου. Και για αυτό το λόγο αμέτρητα όντα θα πρέπει ακόμα να περάσουν από μια διαδικασία ωρίμανσης που θα διαρκέσει ατελείωτα χρονικά διαστήματα, γιατί δεν τηρούν το νόμο της τάξης Μου, γιατί η θέλησή τους είναι προσανατολισμένη αλλού και θα πρέπει πρώτα να αλλάξει πριν μπορέσει να τελειώει η διαδικασία.

Για αυτό το λόγο το πνευματικό που δεν πέτυχε ακόμα την ωριμότητα θα έχει ανάγκη υλικές δημιουργίες ακόμα για αιωνιότητες. Και μόνο τότε που τα πάντα θα έχουν πνευματοποιηθεί εντελώς, δηλαδή τότε που έχουν ενταχθεί πλήρως στην προαιώνια τάξη Μου, αυτές οι υλικές δημιουργίες θα αντικατασταθούν με πνευματικές δημιουργίες. Και μόνο τότε θα συνεχίσει η ανοδική ανάπτυξη των όντων μέσα σε αυτές τις πνευματικές δημιουργίες, γιατί η επιδίωξη των όντων να ανεβούν δεν θα τελειώσει ποτέ, γιατί Εγώ ο Ίδιος θα βρίσκομαι πάντοτε άφταστος πιο ψηλά από ολόκληρο το πνευματικό. Πάντοτε όμως το πνευματικό θα επιδιώκει να έρθει πιο κοντά Μου, κάτι που σημαίνει συνεχώς αυξανόμενο φως και αυξανόμενη δύναμη που εισρέει στο τέλειο ον από Μένα.

Για σας τους ανθρώπους, που έχετε περιορισμένη αντιληπτικότητα, είναι αδύνατο να καταλάβετε αυτές τις εξηγήσεις Μου, γιατί. . .  όσο είστε ατελείς. . .  τα πάντα σας φαίνονται περιορισμένα, ενώ η τελειότητα είναι απεριόριστη. . .  Και σε αυτό ακριβώς συνιστάται η μακαριότητα των όντων, στο ότι δεν σταματούν ποτέ να Με επιδιώκουν, στο ότι αισθάνονται όλο και περισσότερο την παρουσία Μου κοντά τους, στο ότι η επιθυμία τους εκπληρώνεται συνέχεια, στο ότι ωστόσο δεν θα πάψουν ποτέ να Με λαχταρούν και στο ότι η μόνιμη λαχτάρα και η μόνιμη εκπλήρωση της λαχτάρας τούς δημιουργεί απεριόριστες μακαριότητες. . .  Κάποτε λοιπόν θα φτάσετε όλοι σε αυτό το στόχο. . .

Όσο όμως δεν είστε ακόμα μακάριοι θα σας βασανίζει ο ατελείωτος χρόνος. . .  ή θα αισθανθείτε σαν φοβερά μεγάλο το χρονικό διάστημα της απόσταση από Μένα, γιατί αυτή η κατάσταση είναι βασανιστική, και όμως μπορείτε μόνοι σας να τελειώσετε αυτή την κατάσταση των βασάνων. Η ελεύθερη θέλησή σας σάς οδηγεί σε Μένα σε σύντομο χρονικό διάστημα ή σας κρατά χωριστούς από Μένα για αιωνιότητες. Και για αυτό το λόγο διοχετεύω σε σας τους ανθρώπους τις γνώσεις που θα έπρεπε να σας βάλουν σε σοβαρές σκέψεις, με αποτέλεσμα να παροτρυνθείτε να υποταχθείτε στο θέλημά Μου και να επιδιώξετε με ζήλο την τελειοποίησή σας, όσο αυτή είναι εφικτή στη Γη.

Αυτό που δεν μπορείτε ακόμα να πιστέψετε εσείς οι άνθρωποι, θεωρήστε το μια ψευδαίσθηση και αφοσιωθείτε σε αυτή την ψευδαίσθηση. . .  Και θα καταλάβετε σύντομα ότι αυτή θα δώσει στη ζωή σας το σωστό σκοπό και θα έχει περάσει για σας ο κίνδυνος να παρατείνετε από μόνοι σας το χρόνο μέχρι  την επιστροφή σας σε Μένα. . .  Αφού μετά από λίγο θα κοιτάξετε με καθαρή ματιά και με καθαρό μυαλό και την επίγεια σας ζωή. Θα καταλάβετε την αλήθεια ως την αλήθεια και θα δουλέψετε συνειδητά στον εαυτό σας, στην τελειοποίησή σας. . .  Θα συντομέψετε μόνοι σας το χρόνο του χωρισμού σας από Μένα, γιατί η θέλησή σας θα είναι στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6531                25-4-1956

Κάθοδος στην κόλαση. . .

Αντιπαλότητα του Εωσφόρου. . .

Κατέβηκα όντως στην κόλαση μετά το σταυρικό Μου θάνατο και έφερα τη λύτρωση και σε εκείνους που δεν είχαν ακόμα περάσει από την πύλη προς την αιώνια μακαριότητα, γιατί αυτή η πύλη έπρεπε πρώτα να ανοιχτεί μέσω του σταυρικού Μου θανάτου. . .  Αμέτηρες ψυχές περίμεναν την ώρα της λύτρωσής τους και σε εκείνες εμφανίστηκα ως ο άνθρωπος Ιησούς και τους παρουσίασα τα πάθη και το θάνατό Μου, γιατί και εκείνες έπρεπε να Με πρεσβεύσουν ελεύθερα ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. Αλλά Με αναγνώρισαν εκείνες που έζησαν με καλό τρόπο στη Γη, δεν Με απόρριψαν όλες. Ωστόσο, υπήρχαν και αμέτρητες ψυχές που πρόβαλαν αντίσταση και που απόρριψαν το δώρο της χάρης της λύτρωσής Μου. . .

Η επιρροή του αντιπάλου Μου σε αυτές τις ψυχές ήταν τόσο μεγάλη ώστε έβλεπαν σε Μένα μόνο τον άνθρωπο που είχε ξεσηκωθεί κατά επίγειων εξουσιαστών και που για αυτό το λόγο καταδικάστηε σε θάνατο. . .  Έπρεπε να σεβαστώ την ελευθερία βούλησης όλων εκείνων των ψυχών. Και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσα να εμφανιστώ με όλη Μου την εξουσία και το μεγαλείο Μου. . .  Έπρεπε να τις πλησιάσω έτσι όπως βάδισα στη Γη ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  ως άνθρωπος που μόνο διά του λόγου επιδίωξε να τους πείσει για την αποστολή Του και για το έργο της λύτρωσης που επιτέλεσε.

Ο αντίπαλός Μου όμως δεν ήθελε να δώσει τις ψυχές, συνειδητοποίησε όμως για πρώτη φορά το αποτέλεσμα του λυτρωτικού Μου έργου. . .  Δεν μπρούσε να κρατήσει τις ψυχές που πρέσβευσαν Εμένα, που ήθελαν να Με ακολουθήσουν εθελοντικά και να περάσουν από την πύλη την οποία τους άνοιξα. . .  Είχαν αφαιρεθεί από τον έλεγχό του, έσπασαν τα δεσμά τους, γιατί πήραν τη δύναμη από Μένα, γιατί έκοψα ο Ίδιος τις αλυσίδες τους. . .  Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο αντίπαλός Μου λυσσομανούσε με αυξημένη οργή ανάμεσα στους οπαδούς του, και τότε άρχισε για τα καλά ο αγώνας ανάμεσα στο φως και στο σκότος (ο αγώνας του σκότους ενάντια στο φως) και δεν σταμάτησε ποτέ και επομένως μαίνεται στη Γη και στο πνευματικό βασίλειο. . .

Κατέβηκα στην κόλαση για να φέρω τη λύτρωση σε όλους όσοι πέθαναν ήδη πριν τη γέννησή Μου. . .  σε όλους όσοι παρά τον καλό τρόπο ζωής τους βρίσκονταν ακόμα κάτω από τον έλεγχο εκείνου που ως ο αντίπαλός Μου φέρθηκε εχθρικά και σε Μένα και τον οποίο καταπολέμησα στη Γη για χάρη όλων των ψυχών που κρατούσε αιχμάλωτες. . .  Και έχασε ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του. . .  Πέθανα για όλες εκείνες τις ψυχές και όλες  θα μπορούσαν να απελευθερωθούν από εκείνον. Αλλά η οργή του ήταν απεριόριστη όταν κατάλαβε ότι του είχε αφαιρεθεί ένα μέρος των οπαδών του. . .  όταν έπρεπε να καταλάβει ότι είχα κερδίσει μια νίκη εναντίον του, την οποία όμως κατόρθωσε μόνο η αγάπη.

Και εκείνος θα μπορούσε να παραδοθεί στην αγάπη, αλλά η εξουσία του, η ιδιοκτησία του, ήταν ακόμα μεγάλη και εκείνος πρόβαλλε αντίσταση στη δύναμη αγάπης Μου, έτσι ώστε αυτή δεν μπορούσε να έχει αποτέλεσμα σε εκείνον. Και όμως είχε έρθει η στιγμή όπου έπρεπε να καταλάβει ότι η εξουσία του είχε τσακιστεί. . .  Έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μέσα στον άνθρωπο Ιησού τον αντιμετώπιζε ο Κύριός του, η αγάπη του Οποίου είχε κατορθώσει την ενοποίηση μαζί Μου. . .  Και κατά συνέπεια το μίσος του αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, αφού ο θεϊκός Λυτρωτής ο Ιησούς Χριστός έγινε για αυτόν ένας ισχυρός εχθρός που μπορούσε να του πάρει τους οπαδούς του δυνάμει της αγάπης Του. Αφού όμως είναι αποφασιστική η ελεύθερη θέληση του κάθε όντος, ο αντίπαλός Μου έβλεπε σε αυτό το γεγονός μια καλή λύση για τον εαυτό του και πασχίζει αδιάκοπα να επενεργεί πάνω στη θέληση των θυμάτων του, τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο.

Εγώ όμως κατέβηκα στην κόλαση μετά το σταυρικό Μου θάνατο και κατεβαίνω ξανά και ξανά στην κόλαση για να φέρνω τη λύτρωση σε όλους όσοι θέλουν να απελευθερωθούν από εκείνον. Και εκείνος δεν θα μπορεί να Με εμποδίσει, δεν θα μπορεί ποτέ να κρατήσει με τη βία τις ψυχές που θέλουν να ακολουθήσουν το κάλεσμά Μου. . .  Η εξουσία του τσακίστηκε διά του θανάτου Μου στο σταυρό, αλλά τη δική του αντίσταση δεν μπόρεσε να τη σπάσει ούτε αυτός ο σταυρικός θάνατος. Το μίσος του και η θέλησή του είναι άκαμπτα, η δραστηριότητά του είναι μόνο κακή και το είναι του είναι χωρίς την παραμικρή αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο τού λείπει και η δύναμη για να δώσει τη ζωή σε αυτό που είναι νεκρό. Τη δύναμη που κατέχει ακόμα τη χρησιμοποιεί πάντα μόνο για αρνητικές ενέργειες, και επομένως η θετική δύναμη πρέπει να εξασθενίζει όλο και περισσότερο την επενέργειά του. . .  Πρέπει η αγάπη να κερδίσει για τον εαυτό της και να τραβήξει κοντά της ό,τι είναι άψυχο και να το αφυπνίσει ξανά στη ζωή. . .

Την ώρα που κατέβηκα στην κόλαση ξεκίνησε η επαναπροώθηση σε Μένα των όντων που κάποτε έπεσαν, ξεκίνησε η αφύπνιση στη ζωή όσων ήταν νεκρά, αφού η αγάπη είχε αποκομίσει την απόδειξη του ότι είναι πιο ισχυρή από το μίσος, η αγάπη εξιλέωσε στο σταυρό την ενοχή που επέφερε στα όντα το θάνατο. Και άρα εξαγοράστηκε η ζωή τους και νικήθηκε εκείνος που έριξε το οντώδες μέσα στην κατάσταση του θανάτου [η Μπέρτα Ντούντε χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη «το οντώδες» για ό,τι είναι ον, για ό,τι έχει την ποιότητα ενός όντος· σημείωση της μεταφράστριας.]. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

6532                26-4-1956

Η ενέρεια του Θεού μέσα από τα εργαλεία Του. . .

Μόνο ένα σύντομο χρονικό διάστημα σας απομένει για την ενέργειά σας για Μένα και τη βασιλεία Μου, και αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, πάντα λαμβάνοντας υπόψη σας ότι είναι ανάγκη, ότι δεν κάνετε μάταιη δουλειά, ότι πρόκειται για μια υπηρεσία για τους ανθρώπους και για τις ψυχές που υποφέρουν στο επέκεινα, η οποία μπορεί ακόμα να είναι μεγάλη επιτυχία, παρόλο που η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι επιδεκτική του λόγου Μου. Να ξέρετε πάντα ότι δεν πρόκειται να κάνετε εσείς την πνευματική δουλειά, αλλά ότι ενεργώ ο Ίδιος μέσω εσάς, ότι μόνο εκτελείτε όλα όσα θεωρώ ενδεδειγμένα και θεραπευτικά και ότι για αυτό το λόγο είστε κατά κάποιον τρόπο μόνο τα εργαλεία Μου, οδηγημένα και χρησιμοποιημένα από το θέλημά Μου. . .  ότι όμως πρέπει να Μου χαρίσετε τη θέλησή σας, αλλιώς δεν μπορώ να σας χρησιμοποιήσω για αυτή τη δουλειά.

Με ό,τι και να καταπιαστείτε λοιπόν, είναι και θα παραμείνει πάντα θέλημά Μου, αφού πρόκειται αυτή τη στιγμή για το πιο σημαντικό εν όψει του κοντινού τέλους, πρόκειται για μια επίγουσα δουλειά που να τη θεωρήσετε πιο σημαντική από όλες τις γήινες δουλειές σας. Αφού τη γήινη δουλειά μπορούν να την κάνουν και πολλοί άλλοι, ενώ την πνευματική δουλειά την κάνει κανείς μόνο σπάνια με τέτοια αφοσίωση ώστε να επιτρέψει την ενέργειά Μου μέσω αυτού του ανθρώπου. Σας λέω ξανά και ξανά ότι οι υπηρεσίες σας Μου είναι ευπρόσδεκτες, ότι κατά αυτή την περίοδο μπορεί να γίνει η σωτήρια εργασία μόνο μέσω ανθρώπων, γιατί η ανθρωπότητα είναι ήδη πολύ μακριά από Μένα και δεν μπορώ να επενεργήσω πάνω της με έμμεσο τρόπο.

Μπορώ μάλιστα να καταφέρνω τα πάντα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για Μένα δυνάμει της εξουσίας Μου. . .  Ωστόσο, αυτή δεν θέλω και δεν μπορώ να την εφαρμόσω για να μην περιορίσω την ελευθερία βούλησης των ανθρώπων. Μέσω εσάς όμως μπορώ ακόμα να επενεργήσω στους ανθρώπους με ασυνήθιστο τρόπο, γιατί τέτοια επενέργειά Μου τους αγγίζει τότε πάντα στα πλαίσια του ανθρώπινου και του φυσιολογικού. Αλλά έχω ανάγκη για αυτό τέτοιους ανθρώπους που Μου αφοσιώνονται χωρίς την παραμικρή αντίσταση και που Μου χρησιμεύουν μόνο για μορφές. . .  που όμως έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν  επίγνωση της δουλειάς τους, που άρα κάνουν μόνο αυτά που τους βάζω μέσα στην καρδιά τους σαν σκέψεις, που επκληρώνουν το θέλημά Μου, γιατί διά της αφοσίωσής τους σε Μένα το θέλημά Μου είναι ίδιο με αυτό που θέλουν και αυτοί. . .

Να Με καταλάβετε, Εγώ ο Ίδιος ενεργώ μέσα από σας, και επομένως μπορείτε να περάσετε εντελώς ξέγνοιαστοι τις μέρες σας στη Γη και η κάθε μέρα θα είναι έτσι όπως είναι ευλογία για σας και για τους συνανθρώπους σας και για τις ψυχές στο πνευματικό βασίλειο, όσο θέλετε να Με υπηρετήσετε και να ζήσετε προς την ευχαρίστησή Μου. Κάντε αυτό στο οποίο σας ωθεί η καρδιά σας. Μόλις είστε αναποφάσιστοι, ζητήστε Μου συμβουλή και σαφήνεια και αφοσιωθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη πάντα μόνο στην ηγεσία Μου. . .  Το τέλος είναι κοντά και θα πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά και οι υπηρέτες Μου να μην κουραστούν. Αλλά θα τους προμηθεύσω με δύναμη, θα τους δώσω σωματικά και πνευματικά αυτά που έχουν ανάγκη και θα οδηγήσω όλες τις σκέψεις τους έτσι ώστε να κινούνται στην σωστή τροχιά. . .  Θα ευλογήσω τους ίδιους και τη δουλειά τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6533                27-4-1956

Η ενέργεια του Πνεύματος. . .

«Οτιδήποτε να σας δοθεί σε μια ορισμένη ώρα, αυτό να πείτε. . .», «Θέλω να βάλω τα λόγια στο στόμα σας. . .»  Τι άλλο σημαίνουν αυτά τα λόγια από το ότι θα πρέπει να ενεργήσει το Πνεύμα Μου μέσα σας. . .  Το Πνεύμα Μου εκχύνεται πάνω σε κάθε σάρκα, δηλαδή Εγώ ο Ίδιος θέλω να εκφραστώ μέσα σε μια ανθρώπινη μορφή. Θέλω ο άνθρωπος να παραλάβει κάτι που δεν είναι προορισμένο μέσα στη φύση του ανθρώπου, μέσα στις σωματικές του λειτουργίες, αλλά που αποδεικνύει μια δύναμη που δεν μπορεί να διερευνηθεί με φυσιολογικό τρόπο, την οποία ωστόσο δεν μπορεί ούτε να αρνηθεί κανείς, αφού έχει φανερά αποτελέσματα.

Θέλω να εκχύνω το Πνεύμα Μου πάνω στους ανθρώπους, έτσι όπως διαδραματίστηκε η διαδικασία στους μαθητές Μου μετά την ανάστασή Μου. . .  Αυτή η πράξη δεν έγινε μόνο μια φορά, θέλω να επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται πάντα, όπου να υπάρχουν οι προϋποθέσεις οι οποίες έκαναν ικανούς για αυτή την πράξη και τους μαθητές Μου. Αφού η έκχυση του Πνεύματος γίνεται μόνο τότε που ο άνθρωπος έκανε τον εαυτό του ένα καλό δοχείο μέσω ενός τρόπου ζωής σύμφωνος με το θέλημά Μου.

Πρόκειται για μια ορισμένη αναγέννηση που πρέπει να βιώσει ο άνθρωπος. Πρέπει να διεξήγαγε μια μεταμόρφωση στον εαυτό του που τον έβγαλε από τη σφαίρα επιρροής του αντιπάλου Μου και τον έβαλε στη δική Μου περιοχή, με αποτέλεσμα να μπορεί να παραλάβει την ακτινοβολία του φωτός της αγάπης Μου. . .  μια διαδικασία που του χαρίζει φως και που φωτίζει τη σκέψη του. Κατά συνέπεια καταλαβαίνει ξεκάθαρα αυτό που είναι και που θα παραμείνει κρυμμένο στο συνάνθρωπό του ώσπου να επιτελέσει και αυτός τη μεταμόρφωση του είναι του.

Και αυτή η ακτινοβολία αγάπης μπορεί να γίνει με πολύ διαφορετική ένταση, ανάλογα με το βαθμό της αγάπης και της ωριμότητας του ανθρώπου, και άρα η ενέργεια του Πνεύματος φαίνεται με πολύ διαφορετικούς τρόπους. . .  με τον τρόπο να κάνει ο άνθρωπος θαύματα, να θεραπεύσει αρρώστους, να διδάξει με σοφία ή και να αποκαλύψει με εντολή Μου μελλοντικά γεγονότα στους συνανθρώπους. . .  Πάντοτε όμως πρόκειται για το ίδιο Πνεύμα που κατορθώνει τέτοια πράγματα, πρόκειται για το δικό Μου Πνεύμα, που εκχύνεται μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου που έκανε τον εαυτό του ένα καλό δοχείο για να υποδεχθεί το θεϊκό ρεύμα αγάπης.

Μια δύναμη που έμεινε αναποτελεσματική μέχρι το σταυρικό Μου θάνατο μπόρεσε μετά το λυτρωτικό έργο να ξεπροβάλει και να κάνει  τους ανθρώπους μακάριους με διάφορους τρόπους. Αφού όποιος ακτινοβολείται από το Πνεύμα Μου έχει ξεπεράσει το σκοτάδι του θανάτου. Μέσα του έγινε φως, του μεταδόθηκαν γνώσεις τις οποίες μόνο το «Πνεύμα από τον Θεό» μπόρεσε να του τις διοχετεύσει. . .  Η σκέψη του φωτίστηκε και παρέλαβε όλες τις γνώσεις από Μένα, γιατί τον γεμίζει τώρα το Πνεύμα Μου, το οποίο τον ενημερώνει για όλα τα πράγματα. . .  Το Πνεύμα Μου όμως μπορεί μόνο να εκχύνεται μέσα σε ένα κατάλληλο δοχείο. . .

Όλοι εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας κατάλληλα δοχεία στην περίπτωση που ζείτε σύμφωνα με το θέλημά Μου, στην περίπτωση που διαμορφώνετε τον εαυτό σας και πάλι στην αγάπη. . .  Μόνο αυτό τον όρο σάς θέτω για να μπορέσω να εκχύσω το Πνεύμα Μου πάνω εσάς που βαδίζετε στη Γη ακόμα χωρίς γνώσεις: . . .  Καλλιεργείτε την αγάπη. . .  Μέσω του σταυρικού Μου θανάτου απόκτησα για σας τη δύναμη που έχετε ανάγκη για να ασκήσετε την αγάπη, γιατί ως άνθρωποι είστε ακόμα αδύνατοι. . .  Εάν απευθυνθείτε σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό και αν ζητήσετε αυτή τη δύναμη, θα καταφέρετε να κάνετε έργα αγάπης, και μέσω αυτών καθαρίζετε την καρδιά σας και τη στρέφετε προς τη σωστή κατεύθυνση. . .

Όσο πιο εντατικά ασκείτε την αγάπη, τόσο περισσότερο θα ακτινοβολεί το εσωτερικό σας. Θα υποδεχθείτε Εμένα τον Ίδιο, γιατί Με προσελκύετε μέσω του κάθε έργου αγάπης. . .  Τότε όμως που είμαι ο Ίδιος παρών κοντά σας, πρέπει τα πάντα να είναι φωτεινά και σαφή και πρέπει επίσης να εκφράζομαι απέναντί σας. Και τότε το Πνεύμα Μου γεμίζει την καρδιά σας και σας οδηγεί μέσα σε ολόκληρη την αλήθεια. . .  Σας χαρίζει μια αφθονία δύναμης, βλέπετε αυτά που μέχρι τότε σας ήταν κρυμμένα. Δεν είστε πια αδύνατα, σκοτεινά πλάσματα, αλλά αποκτήσατε φως και δύναμη διά της αγάπης. Ζητήσατε το Πνεύμα Μου, το οποίο ενεργεί τώρα μέσα σας, το οποίο σας φωτίζει, το οποίο σας διδάσκει. . .  το οποίο σας αποδεικνύει την παρουσία Μου, την οποία σας υποσχέθηκα με τα λόγια: «Θα μείνω μαζί σας μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6535                29-4-1956

Σωστή χρήση της ζωτικής δύναμης. . .

Το ότι μπορείτε να θέλετε, να σκέφτεστε και να δράτε προϋποθέτει ήδη μια δύναμη μέσα σας. . .  τη ζωτική δύναμη, την οποία έχει στη διάθεσή του κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του στη Γη. Η σκέψη, η θέληση και η πράξη του ανθρώπου μπορούν να ασχολούνται μόνο με γήινα πράγματα, μπορεί ολόκληρος ο άνθρωος να είναι στραμμένος αποκλειστικά στα γήινα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση η ζωτική δύναμη χρησιμοποιείται μόνο για επίγειους σκοπούς και ό,τι απόκτησε ο άνθρωπος θα διαλυθεί τη στιγμή του θανάτου του κορμιού του, δηλαδή είναι εφήμερο και επομένως δεν έχει καμία μόνιμη αξία. Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος έζησε μάταια τη ζωή του, επρόκειτο για  ανεκμετάλλευτο χρόνο. . .  Χρησιμοποίησε λάθος τη ζωτική δύναμη για την οποία είχε δικαίωμα. . .

Η σωστή χρήση της ζωτικής δύναμης συνιστάται στο να αποκτήσει ο άνθρωπος πνευματικά αγαθά. . .  στο να αποσκοπούν η σκέψη, η θέληση και η πράξη του σε ένα πνευματικό κέρδος, το οποίο θα μείνει αιώνια μαζί με τον άνθρωπο, αφού η κάθε γήινη πράξη μπορεί και να έχει ένα πνευματικό αποτέλεσμα. Η θέληση και η σκέψη του ανθρώπου μπορούν να είναι στραμμένες προς τη σωστή κατεύθυνση εάν καθορίζονται από την αγάπη, η οποία ωθεί τον άνθρωπο να χρησιμοποιήσει τη ζωτική του δύναμη και πάλι για την έμπρακτη αγάπη.

Η κάθε δραστηριότητα μπορεί να αιτιολογείται από δύο διαφορετικά κίνητρα. . .  μπορούν να γοητεύουν  τον άνθρωπο οι επίγειες επιτυχίες και μπορούν αυτές να παρακινούν τη δραστηριότητά του. Μπορούν όμως η θέληση, η σκέψη και η πράξη του ανθρώπου επίσης να ωθούνται από την αγάπη, και σε αυτή την περίπτωση η κάθε δραστηριότητά του θα επιφέρει πνευματικές επιτυχίες. Τότε εφαρμόζει ο άνθρωπος καλά τη ζωτική του δύναμη, τότε τη χρησιμοποιεί σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα. Τότε η επίγεια ζωή είναι επιτυχής για την ψυχή του, τότε ο άνθρωπος πληροί το σκοπό της επίγειας του ζωής και η ζωτική του δύναμη του αποφέρει πνευματική δύναμη, την οποία μπορεί να πάρει μαζί του στο πνευματικό βασίλειο.

Σε σας τους ανθρώπους δόθηκε λοιπόν ένα μέσο για να αποκτήσετε πνευματικό πλούτο. Προμηθεύεστε με ζωτική δύναμη, η οποία είναι καθ’εαυτή ένα δώρο του Θεού, γιατί απορρίψατε κάποτε οποιαδήποτε ακτινοβολία δύναμης από τον Θεό. Αλλά δεν θα σας ήταν δυνατό να πάρει η θέλησή σας την ελεύθερη απόφαση αν δεν σας διοχετευόταν τόση δύναμη όση απαιτείται για την ελεύθερη απόφαση της θέλησής σας. Αφού ακριβώς η αξιοποίηση αυτής της ζωτικής δύναμης είναι η απόφαση της θέλησής σας. . .

Και πρόκειται μονάχα για το αν χρησιμοποιηθεί η δύναμη έτσι όπως το θέλει ο αντίπαλος του Θεού ή αν η ζωτική δύναμη καθοριστεί από την αγάπη, δηλαδή από τη θεϊκή αρχή. . .  αν τη χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος για να αποκτήσει πνευματική δύναμη και για να απελευθερωθεί από οποιαδήποτε δεσμά έβαλε στην ψυχή του ο αντίπαλος του Θεού. Για αυτό το σκοπό δόθηκε στον άνθρωπο η επίγεια του  ζωή, και αυτή η απόφαση της θέλησής του είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού καθορίζει την κατάσταση του ανθρώπου στο πνευματικό βασίλειο μετά το θάνατό του.

Στην περίπτωση που η σκέψη, η θέληση και η πράξη σας ασχολούνται αποκλειστικά με τα επίγεια, μόνο εξαντλείστε τη ζωτική σας δύναμη χωρίς να υπάρχει το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα, αφού το τέλος της σωματικής σας ζωής είναι βέβαιο και θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο χωρίς κανένα πνευματικό πλούτο. . .  Εάν όμως αφήνετε την αγάπη να καθορίζει όλες τις πράξεις, τις σκέψεις και τη θέλησή σας, μαζεύετε έναν θησαυρό πνευματικών αγαθών και δεν ζείτε μάταια πάνω σε αυτή τη Γη. Τις περισσότερες φορές όμως η ζωτική δύναμη αξιοποιείται μόνο για επίγειους στόχους, ενώ μονάχα αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε έναν πλούτο που θα έχει αιώνια διάρκεια, αφού οτιδήποτε γήινο θα παρακμάσει κάποτε. . .

Αλλά τα πνευματικά αγαθά δεν είναι ευδιάκριτα, ενώ τα γήινα αγαθά είναι ορατά και χειροπιαστά, με αποτέλεσμα να τα επιδιώκουν περισσότερο οι άνθρωποι. Ωστόσο, κάποτε θα χάσετε τη ζωτική σας δύναμη εσείς οι άνθρωποι, και τότε θα δείξει πώς τη χρησιμοποιήσατε. Θα δείξει αν σας περιμένει πλούτος στο επέκεινα ή αν είστε φτωχοί και ελεεινοί, αν βασανιστείτε μέσα στην αδυναμία και στο σκοτάδι, γιατί παραλείψατε στη Γη να αποκτήσετε αγαθά που έχουν διάρκεια. . .  γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τη ζωτική σας δύναμη για το σκοπό για τον οποίο σας δόθηκε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6536                30-4-1956

Την κάθε πνευματική εργασία την παρακολουθούν ψυχές στο επέκεινα. . .

Αν μπορούσατε να δείτε τις στρατιές ψυχών που σας περιστοιχίζουν, που θέλουν να πάρουν τροφή από σας, θα ήσασταν πανευτυχείς που μπορείτε να βοηθήσετε όλες εκείνες τις ψυχές μέσα στην πνευματική τους ένδεια. Είστε για εκείνες αληθινοί σωτήρες που τις τραβούν από το βάθος, γιατί μπορείτε να τους φέρετε αυτό στο οποίο μπορούν να γαντζωθούν, το οποίο τους δίνει παρηγοριά και ελπίδα και το οποίο τις βοηθά να βρούν Εμένα, τον Οποίο επιδιώκουν τότε όλο ζήλο, μόλις αιθάνθηκαν μια φορά τη δύναμη του λόγου Μου. Αμέτρητες ψυχές σάς περιστοιχίζουν, και οδηγούνται ξανά και ξανά νέες  ψυχές στον κύκλο σας από εκείνες τις οποίες βοηθήσατε και που από την ευγνωμοσύνη τους θα ήθελαν να βοηθήσουν και άλλες ψυχές που υποφέρουν. Και όλες περιμένουν την ώρα που θα συνδεθείτε μαζί Μου για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην πνευματική επικοινωνία.

Είστε πάντα περιστοιχισμένοι από ψυχές που αναζητούν το φως, αφού η φωτεινή σφαίρα μέσα στην οποία βρίσκεστε προσελκύει τις ψυχές. Και μόλις ασχολείστε με πνευματικές δραστηριότητες φαίνεται μια ακτίνα φωτός, και αυτή την περιμένουν οι ψυχές που ξέρουν ότι μπορούν να παραλάβουν φως και δύναμη κοντά σας. . .  Ήδη αυτή η βεβαιότητα να σας παροτρύνει σε πνευματική δραστηριότητα, και θα καταλάβετε επίσης ότι αυτά τα όνα σάς πιέζουν διαρκώς και ότι το νιώθετε αυτό σαν παραίνεση για να ασχοληθείτε με την εργασία μέσα στον αμπελώνα, σαν μια ευχαρίστηση την οποία βρίσκετε μόνο σε αυτή τη δουλειά, με αποτέλεσμα να θέλετε να αποδεσμευτείτε όλο και περισσότερο από την επίγεια σας δραστηριότητα.

Η πνευματική εργασία είναι ευλογημένη χιλιοπλάσια, και στρατιές ψυχών λυτρώνονται καθώς μαθαίνουν τώρα για το δρόμο που οδηγεί μακριά από το σκοτάδι. Πρόκειται για τη γνώση του Ιησού Χριστού που πρέπει να παραλάβουν αυτές οι ψυχές, προκειμένου να πάρουν από μόνες τις το δρόμο για Εκείνον, ο Οποίος μόνο μπορεί να τους ανοίξει την πύλη προς την αιωνιότητα. Για αυτό το λόγο να αναφέρετε ξανά και ξανά το λυτρωτικό έργο. Δεν μπορείτε να μιλάτε αρκετά για τα όσα έκανε ο Ιησούς για την ανθρωπότητα. . .  Δεν μπορείτε να αφήνετε αρκετά τις σκέψεις σας να ασχολούνται με Εκείνον, προκειμένου και οι ψυχές που σας περιστοιχίζουν να στρέψουν τα βλέμματά τους εκεί όπου θα δουν το σταυρό, όπου μπορούν να φέρουν τις αμαρτίες τους με την επίγνωση ότι μονάχα Εκείνος μπορεί να τις λυτρώσει.

Με λαχτάρα παραλαβαίνουν όλες αυτές οι ψυχές τις γνώσεις από σας και δεν τις αμφισβητούν, γιατί τις αγγίζουν ευχάριστα όλα τα λόγια Μου και γιατί τα πιστεύουν επειδή βλέπουν ταυτόχρονα ένα φως. . .  γιατί ο λόγος Μου έχει και τη δύναμη να προξενήσει μέσα τους μια εσωτερική αλλαγή και γιατί  οι ψυχές που σας πλησιάζουν δεν έχουν πολλή αντίσταση μέσα τους, γιατί νιώθουν την αγάπη σας η οποία θα ήθελε να τις βοηθήσει, και γιατί υποκύπτουν πρόθυμα σε αυτή την αγάπη. . .

Αν ξέρατε πόση λυτρωτική δύναμη εκπέμπετε τότε που ασχολείστε με πνευματικές δραστηριότητες. . .  αν ξέρατε πόσο ευγνώμονες είναι όλες οι ψυχές τότε που έχουν ξανά την ευκαιρία να μαζευτούν για να συμμετέχουν όταν διδάσκεστε οι ίδιοι μέσω του λόγου Μου ή όταν διαβιβάζετε το λόγο Μου. . .  Με τη μεγαλύτερη χαρά και προθυμία για βοήθεια θα φοντίζατε μόνο ακόμα αυτές τις ψυχές και θα αισθανόσασταν πολύ μεγαλύτερη εσωτερική ευχαρίστηση από ό,τι μπορεί να σας χαρίζει μια επίγεια δουλειά. . .  Και για αυτό το λόγο μην κουράζεστε, αφού αυτή είναι η μόνη βοήθεια που από τη Γη μπορεί ακόμα να προσφερθεί στις ανώριμες ψυχές.

Οι αγάπη σας να τις ακολουθήσει ακόμα πέρα από τον τάφο τους, και μην σταματάτε ποτέ να σκέφτεστε όλους όσοι αποβίωσαν και μπήκαν στο πνευματικό βασίλειο πριν από σας. . .  Η κάθε καλή σψέκη έχει ευεργετικό αποτέλεσμα σε αυτές τις ψυχές και τις προσελκύετε όλες κοντά σας και μπορείτε να τις βοηθήσετε μέσω της μετάδοσης του λόγου Μου, προκειμένου να πετύχουν τη μακαριότητα διά του Ιησού Χριστού, τον Οποίο θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τότε μέσω του λόγου Μου, ο οποίος τους προσφέρεται από σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6537                2-5-1956

Η ακλόνητη πίστη αποφέρει στον άνθρωπο μια αφθονία δύναμης. . .

Ο άνθρωπος είναι αδύνατος, και όμως θα μπορούσε να διαθέτει ένα βαθμό δύναμης ώστε θα ήταν ικανός να καταφέρνει τα πάντα, αν μόνο πίστευε ότι συνδεδεμένος μαζί Μου κατορθώνει τα πάντα. Χρειάζεται μονάχα να ενωθεί ολόψυχα μαζί Μου και να παρακαλέσει με πλήρη εμπιστοσύνη για τη βοήθειά Μου. . .  Χρειάζεται μόνο να πιστέψει ότι μπορώ και θέλω να βοηθάω. . .  και μια τέτοια πίστη δεν την απογοητεύω. . .  Πού όμως βρίσκει κανείς μια τέτοια βαθιά πίστη; Ξανά και ξανά εμφανίζονται αμφιβολίες μέσα εσάς τους ανθρώπους, και τέτοιες αμφιβολίες αποδυναμώνουν τη δύναμη της πίστης σας, τέτοιες αμφιβολίες Με εμποδίζουν να δείξω φανερά την αγάπη και την εξουσία Μου.

Εσείς οι άνθρωποι θα μπορούσατε πράγματι να μετακινήσετε βουνά, θα μπορούσατε να κατορθώσετε τα πάντα, και όμως δεν εκμεταλλεύεστε αυτή τη δυνατότητα, επειδή έχετε αδύνατη πίστη. . .  Μπορείτε όμως να κάνετε την πίστη σας πολύ ισχυρή εάν ασκείτε αδιάκοπα την ανιδιοτελή έμπρακτη αγάπη. Αφού η ενέργεια με αγάπη εγγυάται και την ένωση του ανθρώπου μαζί Μου, ο Οποίος είμαι η Ίδια η Αιώνια Αγάπη. . .  Και η παρουσία Μου κοντά σας θα έχει αποτέλεσμα, θα νιώθετε σίγουροι ότι θα παίρνετε από Μένα ό,τι Μου ζητήσετε. Το ότι οι παρακλήσεις σας θα έχουν κυρίως πνευματικό περιεχόμενο είναι αυτονόητο, γιατί η αγάπη φωτίζει και τη σκέψη σας. Ωστόσο, θα εισακούγονται και οι επίγειες σας παρακλήσεις, εφόσον βασίζονται στην αγάπη, εφόσον θέλετε να βοηθήσετε εκείνους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Μπορείτε να πετύχετε πολλά διά μιας ισχυρής πίστης. Αλλά θα βρείτε μια τέτοια πίστη πάντα μόνο μέσω της έμπρακτης αγάπης, η οποία σας αποφέρει δύναμη απευθείας από Μένα, και μια τέτοια ισχυρή πίστη κατορθώνει τα πάντα. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας την υπόσχεσή Μου. . .  Τα λόγια που είπα στους ανθρώπους όταν βάδισα στη Γη είναι αλήθεια και επαληθεύονται. . .  Και αφού σας υποσχέθηκα ότι θα παίρνετε αυτά για τα οποία παρακαλάτε τον Πατέρα στο όνομά Μου, μπορείτε και να περιμένετε με βεβαιότητα ότι θα τηρήσω το λόγο Μου. . .  Ξανά και ξανά πρέπει να αναπολείτε τα λόγια Μου και να  πιστεύετε αυτά τα λόγια. Και αν πιστεύετε σε Μένα  ως τον Θεό και Πατέρα σας, ως τον Λυτρωτή σας από την αμαρτία και το θάνατο, ξέρετε επίσης ότι μπορώ να σας απαλλάσσω από όλα τα δεινά και ότι το κάνω κιόλας στην περίπτωση που Μου το ζητάτε με πλήρη εμπιστοσύνη.

Η πίστη όλων σας είναι ακόμα αδύνατη και Μου δένετε με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι τα χέρια Μου, γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα το ασυνήθιστο για να μην εξαναγκάσω την πίστη σας. . .  όσο αυτή είναι ακόμα αδύνατη. . .  Αλλά ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για Μένα και ξέρετε επίσης ότι είμαι η Αγάπη. . .  Η Αγάπη δεν αρνείται τον εαυτό της, αλλά θέλει πάντα να χαρίζει ευτυχία, και λαμβάνοντας υπόψη σας αυτό θα έχετε και τη βεβαιότητα ότι δεν θα Με παρακαλάτε μάταια. . .  Θα Με πλησιάζετε με πλήρη εμπιστοσύνη και θα Με παρακαλάτε πνευματικά και αληθινά και θα περιμένετε την εκπλήρωση. . .  Και αυτή θα γίνει, γιατί δεν απογοητεύω μια τέτοια πίστη. . .

Άνθρωπος στον οποίο μπορώ να είμαι κοντά Με αισθάνεται και είναι βέβαιος ότι θα εκπληρωθεί η παράκλησή του. Μπορώ όμως να είμαι κοντά μόνο σε όσους ασκούν την ανιδιοτελή έμπρακτη αγάπη. Και επομένως η δύναμη της πίστης θα εξαρτάται πάντα από την έμπρακτη αγάπη. . .  Ωστόσο, μπορείτε όλοι να αποκτήσετε μια ισχυρή πίστη μόνο τηρώντας τις εντολές της αγάπης Μου, οι οποίες είναι λοιπόν το πιο σημαντικό κατά την επίγεια σας ζωή. . .  Αφού μόνο η αγάπη γεννά μια ζωντανή πίστη, με  αποτέλεσμα τίποτα να μην σας είναι ακατόρθωτο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6538                3-5-1956

Θρησκευτικός αγώνας. . .

Εχθροπραξίες. . .

Ο αντίχριστος. . .

Θέλω να σας ευλογήσω για να Μου είστε ισχυρά στηρίγματα τότε που θα κλονιστεί η δομή της θρησκείας που για τους δικούς Μου είναι η προσωποποίηση της εκκλησίας του Χριστού. . .  τότε που θα κλονιστεί αυτό που ιδρύθηκα Εγώ ο Ίδιος και για το οποίο δασκαλεύω ξανά και ξανά τους ανθρώπους διά του λόγου Μου. Βρίσκεται μπροστά σας αυτή η περίοδος όπου δεν θα σας φέρονται εχθρικά μόνο οι αντιπρόσωποι παραπλανημένων διδασκαλιών, αλλά όπου θα γίνει προσπάθεια να εξοντωθεί οποιαδήποτε θρησκεία, άσχετα με το αν είναι λανθασμένη ή ανταποκρίνεται στην αλήθεια, γιατί ο αντίπαλός Μου αποσκοπεί στο να χρησιμοποιήσει μόνο το πιο ισχυρό όπλο: αποσκοπεί στο να εκτοπίσει οποιαδήποτε γνώση σχετικά με Μένα και το λυτρωτικό Μου έργο και οποιαδήποτε πίστη σε Μένα και σε αυτό το έργο Μου και να τις αντικαταστήσει με υλιστικές αντιλήψεις και υλιστικά σχέδια.

Και τότε θα ξεκινήσει μια περίοδος την οποία θεωρείτε τώρα ακόμα αδύνατη, αφού ο αντίπαλός Μου θα ενσαρκωθεί μέσα σε έναν επίγειο εξουσιαστή και θα αρχίσει το έργο του τόσο πονηρά ώστε στην αρχή θα τον καταλάβουν μόνο λίγοι ως εκείνον που είναι. . .  Και έτσι θα κερδίσει πολλούς που θα τον ακολουθήσουν τυφλά και που θα του υπακούσουν όταν θα αλλάξει απαρατήρητα τα σχέδιά του. . .  Αφού αρχικά θα πάρει μέτρα μόνο ενάντια σε ορισμένες θρησκείες, με αποτέλεσμα να έχει τις άλλες στο πλευρό του, οι οποίες θα τον βοηθήσουν πολύ πρόθυμα να καταργήσουν τους εχθρούς τους.

Και για αυτό το λόγο θα πιστέψετε αρχικά ότι θα είστε εκτεθειμένοι μόνο στις εχθροπραξίες εκείνων που θα καταπολεμήσουν την καθαρή αλήθεια γιατί οι ίδιοι είναι αντιπρόσωποι της πλάνης και του ψέματος. Και τότε να προσέξετε για να μην εκτεθείτε απερίσκετπα στον κίνδυνο. Μόνο λίγο καιρό μετά εκείνοι οι ίδιοι θα υποστούν τις ίδιες εχθροπραξίες, και έτσι οι ενέργειες του αντίχριστου θα είναι φανερές. . .  Και ακόμα και τότε θα τον ακολουθήσουν πολλοί, γιατί θα βρίσκονται ήδη κάτω από τον έλεγχό του και θα τους παίζει στα δάχτυλα.

Δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος και θα φανούν τα πρώτα σημάδια. . .  Δεν θα πρόκειται για βιαιοπραγία που θα ξεκινήσει τον θρησκευτικό αγώνα. Αφού ο αντίπαλός Μου θα ενέργήσει με δόλο και θα ξεγελάσει ακόμα και πολλούς θρήσκους ανθρώπους, οι οποίοι θα γίνουν οπαδοί του και οι οποίοι αργότερα θα του είναι ευπρόσδεκτοι υπηρέτες. Αλλά εσάς, που έχετε αφυπνισμένο πνεύμα, δεν θα μπορέσει να σας ξεγελάσει, αφού θα ανοίξω τα μάτια σας και θα οδηγήσω τις σκέψεις σας. . .  Αφού θα πρόκειται να ετοιμαστείτε για τον τελευταίο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί με μια βιαιότητα την οποία δεν φαντάζεστε. Εγώ όμως θέλω να σας ευλογήσω. . .

Εγώ ο Ίδιος θα είμαι μαζί σας και δεν θα αφήσω χωρίς προστασία κανέναν από όσους θα υποστηρίξουν Εμένα και το όνομά Μου. Αφού αυτός ο αγώνας θα είναι αποφασιστικός, επειδή θα ξεχωρίσει τους αμνούς από τα ερίφια και θα είναι εκείνο το έργο του αντιπάλου Μου που θα τον καταδικάσει. . .  Αφού μόλις πάρει μέτρα ενάντια σε Μένα τον Ίδιο, μόλις θελήσει να εμποδίσει τη διοχεύτεση στους ανθρώπους των γνώσεων σχετικά με Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο, θα εκδώσει ο ίδιος τη δικαστική απόφαση για τον εαυτό του. Θα δεθεί και θα του αφαιρεθεί οποιαδήποτε εξουσία.

Ενσαρκωμένος ως άνθρωπος θα θέλει να πραγματοποιήσει το χειρότερο σχέδιο ενάντίον Μου. . .  και δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που θα αντέξουν και που θα του αντισταθούν, που δεν θα τον αφήσουν να τους παραπλανήσει, γιατί είναι και θα παραμένουν δικοί Μου αιώνια. . .  Και όμως πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός, γιατί ακόμα πολλοί άνθρωποι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. . .  γιατί πολλοί νομίζουν ότι είναι θρήσκοι και θα πρέπει πρώτα να δώσουν αυτή την εξέταση, με αποτέλεσμα δυστυχώς να αποτύχουν, γιατί δεν στέκονται μέσα στην αλήθεια, γιατί δεν έχουν αρκετή αγάπη και επομένως δεν μπορούν ούτε να παραλαβαίνουν την αλήθεια ούτε να την αναγνωρίζουν ως την αλήθεια. . .

Ως εκ τούτου εσείς οι υπηρέτες Μου θα πρέπει να είστε ακόμα πάρα πολύ δραστήριοι, αφού θα προκύψουν ακόμα πολλές ευκαιρίες όπου θα μπορείτε να προσφέρετε διαφώτιση σε εκείνους που. . .  εμποδισμένοι από τις αμφιβολίες τους. . .  δεν θα είναι από μόνοι τους ικανοί να κρίνουν και που θα ζητήσουν συμβουλή. Και θα πετύχετε μάλιστα να βοηθήσετε ανθρώπους με αδύνατη πίστη να αποκτήσουν μια ισχυρή πίστη. Θα πετύχετε να προσελκύσετε μερικούς λίγους. Θα τους ενημερώσετε ξεκάθαρα και κατανοητά και θα τους Με παρουσιάσετε ως γεμάτο αγάπη Θεό και Πατέρα, ο Οποίος απαιτεί μόνο μια ακλόνητη πίστη για να μπορέσει να συμπαρασταθεί και σε εκείνους μέσα στην έσχατη ανάγκη τους και να τους χαρίχει δύναμη για να αντέξουν μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

6540                5-5-1956

Η ηγεσία του Θεού και η παράδοση της θέλησης. . .

Ευλογημένη θα είναι η επίγεια σας ζωή εάν Μου αφοσιωθείτε εντελώς και επιδιώξετε να εκπληρώσετε το θέλημά Μου. Τότε θα έχει σπαστεί η κάποτε αντίστασή σας και η επίγεια σας ζωής θα χρησιμεύει μόνο ακόμα στο να πετύχετε τη θεοποίηση του είναι σας, η οποία θα σας αποφέρει την κατάσταση του παιδιού του Θεού. Αφού παρόλο που η ψυχή σας θα είναι πλήρως στραμμένη σε Μένα, το σώμα σας θα συνιστάται ακόμα από ανώριμες ουσίες στις οποίες θα πρέπει και μπορείτε να βοηθήσετε να κατορθώσουν επίσης την πνευματοποίηση κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Και η ψυχή σας θα περιέχει και αυτή ουσίες που δεν θα έχουν ακόμα ωριμάσει εντελώς, που κατά τις προηγούμενες ενσαρκώσεις δεν εντάχθηκαν πλήρως στην προαιώνια τάξη Μου και που θα πρέπει επίσης να τακτοποιηθούν. Αυτά όμως μπορείτε εύκολα να τα καταφέρετε ακριβώς μέσω του συνειδητού τρόπου ζωής σας, μέσω της κατανόησής σας του σκοπού της ζωής σας πάνω στη Γη.

Όπου όμως υπάρχει η θέληση να υποταχθεί κανείς εντελώς στο θέλημά Μου δεν κινδυνεύει πια ο άνθρωπος να αποτύχει, αφού οδηγείται σαν παιδί από το πατρικό χέρι και συνεπώς δεν μπορεί να χαθεί. Αλλά για να υποτάξει τη θέλησή του στη δική Μου πρέπει πρώτα να έχει μια βαθιά πίστη σε Μένα ως Θεό και Δημιουργό και ως Πατέρα των παιδιών Του. . .  Αφού μόνο η τελευταία εξηγεί την εμπιστοσύνη του ανθρώπου σε Εκείνον το παιδί του Οποίου θέλει να είναι, ενώ αυτός ο άνθρωπος προς το παρόν αισθάνεται μόνο σαν το πλάσμα Του. Παραδίδεται τώρα στη φροντίδα Μου, υποτάσσεται στην ηγεσία Μου με την ακλόνητη πίστη ότι θα οδηγείται σωστά.

Πόσο εύκολα θα μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι να πετύχουν την τελειότητα ακόμα στη Γη αν πίστευαν ότι έχουν ανάγκη έναν οδηγό για να βαδίσουν στο σωστό δρόμο, για να ανταποκριθούν στην επίγεια τους αποστολή. . .  Αλλά απαιτείται πρώτα η γνώση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μια αποστολή κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, την οποία θα έπρεπε να εκτελέσει. Και όπου λείπει στον άνθρωπο αυτή η γνώση αυτός μάλλον δεν θα πιστέψει σε έναν Θεό και Πατέρα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει το σύνδεσμο μαζί Του μέσω της παράδοσης της θέλησής του.

Ο κάθε άνθρωπος όμως θα έπρεπε να θεωρήσει πιθανό ένα σκοπό της επίγειας του ζωής και ο κάθε άνθρωπος συνεπώς θα έπρεπε κατά καιρούς να αναστατώνεται και να κάνει ερωτήσεις στον εαυτό του. Αλλά τα γεγονότα του κόσμου τον εμποδίζουν, και στην περίπτωση που αναδύονται κάποτε τέτοιες ερωτήσεις μέσα του, χίλιες άλλες σκέψεις θα τις διώξουν γρήγορα. . .  εκτός εάν συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος την έλλειψη αξίας και το εφήμερο των γήινων αγαθών και αν ως αποτέλεσμα ψάξει έναν άλλο σκοπό της ζωής. . .

Και για αυτό το λόγο πρέπει να αποδεικνύω στους ανθρώπους ξανά και ξανά αυτό το εφήμερο των γήινων πραγμάτων, παίρνοντάς τους αυτά που αγαπά η καρδιά τους. Πρέπει να τους προκαλώ πόνους τόσες φορές ώσπου να καταλάβουν την έλλειψη αξίας όλων όσα κρατούν αιχμάλωτες τις σκέψεις τους. Με αυτό τον τρόπο τα καταφέρνω πού και πού να ψάξουν και να επιδιώξουν έναν άλλο στόχο. Και τότε είναι και πιθανό να υποτάξουν τη θέλησή τους σε Εκείνον τον Οποίο έπρεπε να αναγνωρίσουν μέσα στις κάθε είδους απόλειες και χτυπήματα της μοίρας.

Αλλά συχνά οι άνθρωποι βαδίζουν σε λάθος δρόμους για μεγάλα χρονικά διαστήματα ώσπου να πάρουν το σωστό δρόμο, ενώ θα ήταν πολύ εύκολο αν άφηναν να οδηγούνται ήδη από την αρχή της επίγειας τους ζωής. . .  κάτι που όμως προϋποθέτει μια βαθιά πίστη. . .  Μα η πίστη δεν μπορεί να τους δοθεί, πρέπει να αποκτηθεί μέσω της έμπρακτης αγάπης. Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος δεν θα αντιτάσσεται πια στο να αποδεχθεί τα δασκαλέματα σχετικά με Εμένα και το Είναι Μου που του διοχετεύονται. . .  Θα θέλει από μόνος του να συνάψει επαφές με το Ον στο Οποίο θα θέλει να πιστέψει. . .

Και σας βεβαιώνω όλους ξανά και ξανά ότι καταλαβαίνω και προσέχω την παραμικρή καλή σας θέληση, ότι πλησιάζω φανερά τον κάθε άνθρωπο που αποδεικνύει μια τέτοια καλή θέληση. Να ξέρετε ότι με αυτή την προϋπόθεση σας οδηγώ συνέχεια αν μόνο το θέλετε, αν μόνο παρατήσετε την κάποτε αντίστασή σας και θέλετε να ζήσετε προς την ευχαρίστησή Μου. Από αυτή την αλλαγή της θέλησής σας προκύπτει αμετάκλητα και η αλλαγή του είναι σας, γιατί σας βοηθώ Εγώ ο Ίδιος, γιατί δεν εγκαταλείπω πια κανέναν που αποφάσισε μια φορά να υποτάξει τη θέλησή του στη δική Μου. Και θα έπρεπε πράγματι να σας είναι εύκολο, σε σας τους ανθρώπους, να αναγνωρίσετε έναν Θεό και Δημιουργό. . .  ο Οποίος θέλει όμως να είναι ο Πατέρας σας και τον Οποίο μπορείτε επομένως να πλησιάζετε πάντα με πλήρη εμπιστοσύνη στη βοήθειά Του. . .  Θα είναι πάντα εδώ για σας, αλλά δεν θα σας αναγκάσει ποτέ παρά τη θέλησή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6541                6-5-1956

Ύπνος της ψυχής. . .

Λανθασμένη διδασκαλία. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 204  - 207. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Η σκέψη πως οι ψυχές των εκλιπόντων βρίσκονται σε μια κατάσταση αιώνιου ύπνου έως ότου έρθει η μέρα της κρίσεως είναι πέρα για πέρα εσφαλσμένη. . .  Αυτή η άποψη αποδεικνύει την πλήρη άγνοια της εξελικτικής διαδικασίας που ακολουθεί η ψυχή, και επιπλέον αποδεικνύει μια εσφαλμένη στάση απέναντί Μου, αφού διαφορετικά, ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί τόσο λανθασμένα. . .  Επίσης δείχνει πως δεν υφίσταται η πίστη στη συνέχιση της ζωής της ψυχής μετά το θάνατο, αφού ένας μεταθανάτιος ύπνος για αιωνιότητες όπως τον αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, δεν μπορεί βεβαίως να χαρακτηριστεί ως «συνέχιση της ζωής». Πέραν τούτου αυτή η εσφαλμένη σκέψη αποτελεί επίσης μεγάλο μειονέκτημα για εκείνες τις ψυχές οι οποίες έχουν αποβιώσει, καθώς έτσι κανείς δεν προσεύχεται για αυτές, με αποτέλεσμα να μην τους παρέχεται βοήθεια, την οποία όλες οι ψυχές έχουν τόσο ανάγκη.

Αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ενστερνισθεί αυτή τη θεωρία, επειδή έχουν διδαχθεί λανθασμένα, δεν δέχονται να διδαχθούν το σωστό, αφού παραμένουν σταθερά πιστοί σε μια πλάνη όπως σε ένα Ευαγγέλιο. Ακόμα και εδώ είναι ολοφάνερη η επίδραση του αντιπάλου Μου, ο οποίος προσπαθεί ακριβώς να τους εμποδίσει από το να προσευχηθούν για τις ψυχές, καθώς μια τέτοια προσευχή θα μπορούσε να τις βοηθήσει στην απελευθέρωσή τους, κάτι το οποίο εκείνος επιδιώκει να αποτρέψει. Παρ’όλα αυτά ακόμα και αν σε αυτές τις εσφαλμένες αντιλήψεις αντιπαρατεθεί η αλήθεια, οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τη μοναδική οδό που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στη διαύγεια. . .  Και εφόσον δεν επιθυμούν να πιστέψουν εκείνους που θέλουν να τους βγάλουν από την πλάνη τους, θα αρκούσε το να απευθυνθούν με σοβαρή πρόθεση σε Εμένα για διευκρινίσεις. . .  Το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν να στραφούν σε Εμένα τον Ίδιο, και όμως δεν ακολουθούν αυτή την οδό, οπότε δεν είναι δυνατόν να διδαχτούν την αλήθεια, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν από την πλάνη τους.

Αυτές δε οι ψυχές που έχουν αποβιώσει, βρίσκονται σε μεγάλη δυστυχία όταν δεν τις αναφέρουν οι άνθρωποι στις προσευχές τους. Παράλληλα οι τελευταίοι δεν μπορούν να διδαχθούν κάτι καλύτερο από το πνευματικό βασίλειο, γιατί δεν πιστεύουν στη σύνδεση του κόσμου του φωτός με τους ανθρώπους πάνω στη Γη, με αποτέλεσμα να μην αφήνονται σε εκείνες τις δυνάμεις που κατέχουν τη γνώση ώστε αυτές να επηρεάσουν τις σκέψεις τους. Για αυτούς αξία έχει μόνο η επίγεια ζωή μέχρι το θάνατο και η άποψή τους περί ενός «αιώνιου ύπνου της ψυχής» μέχρι τη «Δευτέρα Παρουσία» επιβεβαιώνει απλά ότι τους λείπει οποιαδήποτε γνώση σχετικά με τη διαδικασία λύτρωσης των πνευματικών όντων, όπως επίσης σχετικά με τη δική Μου φύση, η οποία είναι αγάπη, σοφία και παντοδυναμία, και εντέλει η γνώση σχετικά με το λυτρωτικό έργο του Ιησού. . .

Η γνώση τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη και δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά το ελάχιστο στην αλήθεια. Όταν δε τους προεγγίζει η αλήθεια, τότε την απορρίπτουν. Και εντούτοις προσπαθούν να θεμελιώσουν τις θεωρίες τους με βάση το λόγο του Θεού, δηλαδή με τις Γραφές. Όμως δεν είναι το «αφυπνισμένο πνεύμα» τους που τους επιτρέπει να εντοπίσουν εκείνα τα χώρια της Γραφής, αλλά ο αντίπαλός Μου, ο οποίος εκμεταλλεύεται το λόγο Μου προς όφελός του κάθε φορά που έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σύγχυση. . .  Τούτο όμως το κατορθώνει μόνο εκεί όπου είναι δραστήριος ο νους του ανθρώπου, αφού δεν καλεί Εμένα τον Ίδιο να τον διαφωτίσω μέσω του Πνεύματος όταν επιθυμεί να βρει μια απάντηση.

Η κατά γράμμα εφαρμογή των Γραφών θανατώνει, μόνο η πνευματική προσέγγισή του δίνει ζωή. . .  Όποιος δεν έχει πρώτα παραδοθεί σε Εμένα ώστε να οδηγήσω σωστά τη σκέψη του, αυτόν η κατά γράμμα εφαρμογή των Γραφών θα τον οδηγήσει στο θάνατο, καθώς και ο αντίπαλός Μου μπορεί να κάνει χρήση και να επωφεληθεί από το γράμμα της Γραφής, αποδίδοντάς του εντελώς διαφορετικό νόημα, με αποτέλεσμα να φαίνεται στους ανθρώπους αποδεκτή ακόμα και η μεγαλύτερη πλάνη. . .  Έτσι είναι πραγματικά επικίνδυνη η κάθε διδασκαλία του νεκρικού ύπνου της ψυχής. . .  μια διδασκαλία η οποία και στον άλλο κόσμο προκαλεί αγανάκτηση στις ψυχές που χρειάζονται βοήθεια, που «ζουν» και όμως είναι τόσο αδύναμες ώστε είναι ευγνώμονες για κάθε συνεισφορά σε δύναμη, την οποία θα μπορούσε να τους προσφέρει μια προσευχή γεμάτη αγάπη.

Και οι άνθρωποι θα έπρεπε να μνημονεύουν συχνά στις προσευχές τους τις ψυχές εκείνες οι οικείοι των οποίων ζουν πάνω στη Γη με αυτή τη λανθασμένη πεποίθηση. . .  προκειμένου να αποκτήσουν δύναμη, προκειμένου να κινηθούν ανοδικά ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια από τη δική τους πλευρά να επηρεάσουν διανοητικά και τους οικείους τους. Βέβαια εάν έζησαν μια ζωή αγάπης πάνω στη Γη, θα βρουν σύντομα τη φωτεινή γνώση. Όμως θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν από τις λανθασμένες διδασκαλίες προτού ανατεθεί σε αυτές τις ίδιες κάποιο πεδίο δραστηριότητας. . .  καθώς κάθε δραστηριότητα στο πνευματικό βασίλειο είναι συνυφασμένη με τη διάδοση της καθαρής αλήθειας.

Επομένως είναι ευτυχισμένη κάθε ψυχή που βίωσε στη Γη μια ζωή αγάπης, αφού για αυτό το λόγο λυτρώνεται εύκολα από πλανημένες απόψεις και λανθασμένα πνευματικά προϊόντα. Οι υπόλοιπες όμως βρίσκονται σε έσχατη ανάγκη, διότι κάθε πλανημένη διδασκαλία θα έχει επιβλαβείς συνέπειες για την ψυχή και ιδιαίτερα η διδασκαλία περί αιώνιου μεταθανάτιου ύπνου. Γιατί αυτή μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μια συσκότιση που είναι όμοια με το θάνατο, ενώ ταυτόχρονα είναι ισχνές οι δυνατότητες να παρασχεθεί στην ψυχή βοήθεια, ακριβώς επειδή σε αυτή την περίπτωση επικρατεί η άποψη πως οι προσευχές είναι ανώφελες. . .  Όποιος όμως στραφεί με απόλυτη σοβαρότητα σε Εμένα τον Ίδιο, αυτός θα αναγνωρίσει καθαρά και αναμφισβήτητα το πόσο εσφαλμένη είναι αυτή η διδασκαλία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6543                10-5-1956

Κάθοδος στην κόλαση. . .

Μόνοι σας δεν θα κατορθώσετε ποτέ τη μεταμόρφωση του είναι σας, αφού σας λείπει η δύναμη. Υπάρχει όμως Ένας που απόκτησε για σας αυτή τη δύναμη. . .  Ο άνθρωπος Ιησούς έκανε κάτι για σας για να διορθώσει την κατάσταση αδυναμίας σας, η οποία ήταν η συνέπεια της κάποτε εξέγερσής σας κατά του Θεού. . .  Επωμίστηκε λοιπόν το αποτέλεσμα αυτής της ενοχής σας, πλήρωσε για την ενοχή σας με το θάνατό Του στο σταυρό, και με αυτό τον τρόπο σάς εξασφάλισε ξανά την παροχή δύναμης. . .  Απόκτησε τη δύναμη για σας και σας τη μοιράζει τώρα σαν δώρο της χάρης. . .  με την προϋπόθεση να χρησιμοποιήσετε τις χάρες οι ίδιοι, κάτι για το οποίο απαιτείται να αναγνωρίσετε τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, και αυτό συμπεριλαμβάνει και την αναγνώρισή σας της θείας φύσης του Ιησού. . .

Αυτό όμως που πριν ήταν αδύνατο, δηλαδή να μεταμορφώσει ο άνθρωπος μόνος του τον εαυτό του σε εκείνο το φωτεινό ον που ήταν αρχικά, αυτό έγινε εφικτό μέσω του σταυρικού θανάτου του Ιησού. Και έτσι η επιστροφή του ανθρώπου στον Θεό έχει γίνει με βεβαιότητα εάν ο άνθρωπος μόνο στηρίζεται στον Ιησού Χριστό, αν Του ζητά βοήθεια στο δρόμο του προς την τελειοποίηση. Η δύναμη που του διοχετεύεται τότε αρκεί για να ελευθερωθεί ο άνθρωπος από τον έλεγχο εκείνου που τον τράβηξε στην άβυσσο και που τον κρατά ανελέητα δεμένο εκεί, γιατί λείπει στο ον η δική του δύναμη για την αντίσταση χωρίς τη βοήθεια του Ιησού Χριστό.

Επομένως ο Χριστός μετά το σταυρικό Του θάνατο κατέβηκε και στην κόλαση για να φέρει βοήθεια σε εκείνους που είχαν χάσει την επίγεια τους ζωή ήδη πριν το λυτρωτικό έργο και που βρίσκονταν ακόμα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου του Θεού. Δεν τους ήταν δυνατό να ελευθερωθούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους στη Γη, αφού η θέλησή τους ήταν εντελώς αδύνατη, με αποτέλεσμα ότι νικήθηκαν από εκείνον και έμειναν υπό τον έλεγχό του μέχρι τότε που ήρθε ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός, τον Οποίο μπόρεσαν τότε να ακολουθήσουν ανεμπόδιστα, γιατί είχε πληρώσει με το αίμα Του το τίμημα και για τις ψυχές εκείνων. Παρ’όλα αυτά έπρεπε ο Ιησούς να σεβαστεί την ελεύθερη θέληση εκείνων των ψυχών. . .  η οποία όμως ενισχύθηκε, στην περίπτωση που η ψυχή δεν είχε εντελώς αρνητική στάση. . .

Όμως δεν καταλαβαίνει κανείς καλά την κάθοδο του Χριστού στην κόλαση αν αναφέρονται μόνο εκείνες οι  πρόθυμες ψυχές. . .  Ο Ιησούς, ο σταυρωμένος, εμφανίστηκε και στο βούρκο της έσχατης διαφθοράς, τόλμησε να μπει στην περιοχή του αντιπάλου Του, του πεσμένου του αδελφού του Εωσφόρου. . .  Στάθηκε και μπροστά σε αυτόν με τις πληγές Του και του έδειξε τι είναι ικανή να κατορθώσει η αγάπη. . .  Τον πλησίασε σαν αδελφός, αλλά και αυτή η μεγαλύτερη θυσία δεν μπόρεσε να μαλακώσει την πέτρινη καρδιά εκείνου. . .  Περιφρονητικά Του γύρισε την πλάτη ο πρίγκιπας της κόλασης και απομακρύνθηκε μαζί με μια μεγάλη ομάδα των πιο κακών πνευμάτων. . .  Η αγάπη δεν βρήκε το δρόμο στις καρδιές τους, το μίσος ήταν μεγαλύτερο και η θέλησή τους ήταν ελεύθερη.

Ο Θεός ήξερε μάλιστα για αυτή την αποτυχία. Ωστόσο, προσφέρθηκε και σε εκείνους τους κατοίκους της κόλασης ο θησαυρός της χάρης, αφού η αγάπη δεν σταματά πουθενά, ούτε μπροστά στο πιο διεφθαρμένο ον, αλλά δεν το εξαναγκάζει να παραδοθεί. . .  Ούτε το έργο αγάπης του ανθρώπου Ιησού δεν κατάφερε να σπάσει το μίσος και την αντίσταση. Αλλά προσφέρθηκε και στα όντα του σκότους, αφού ο Ιησούς αγαπούσε όλα τα πλάσματα, και η κάθοδός Του στην κόλαση ήταν ακόμα μια τελευταία προσπάθεια να παρακινηθεί ο αντίπαλος του Θεού να επιστρέψει, να του δοθεί η τελευταία ευκαιρία για να αλλάξει και να συντομέψει το χρόνο της λύτρωσης των πεσμένων όντων. . .

Αλλά και αυτό το μεγαλύτερο έργο αγάπης, το οποίο επιτέλεσε ο Ίδιος ο Θεός μέσα στον άνθρωπο Ιησού, δεν κατάφερε να αλλάξει την αλαζονεία και την απονία του Εωσφόρου, αφού αυτός θεωρούσε το σταυρικό θάνατο του Ιησού άλλο έναν θρίαμβο της δικής του εξουσίας και δύναμης. . .  Αισθανόταν νικητής που είχε πετύχει να εκδώσει ένα θείο Ον στους υπηρέτες του. . .  Είδε μάλιστα μέσα σε αυτό το Ον που είχε κατέβει στην κόλαση  «εκείνον που είχε πεθάνει», όχι όμως «Εκείνον Που είχε αναστηθεί». . .  Ο Εωσφόρος δεν παραδόθηκε, κάτι που προέβλεπε η Θεότητα από τους αιώνες των αιώνων. . .  και μπόρεσε να κτίσει πάνω σε αυτό το γεγονός το έργο της επαναπροώθησης των πεσμένων πλασμάτων, το οποίο όμως κάποτε θα οδηγήσει πίσω στο πατρικό σπίτι και αυτό το χαμένο γιο, τότε που αυτός θα καταλάβει την αδυναμία του. Αυτό όμως θα διαρκέσει ακόμα αιωνιότητες και θα γίνει μόνο τότε που ολόκληρα τα πνευματικά όντα που παραπλανήθηκαν από αυτόν θα έχουν λυτρωθεί τελείως. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6544                11-5-1956

Αιτιολογία της γνώσης της τελευταίας αναπτυξιακής πορείας. . .

Όπου ανοίγονται οι καρδιές στο λόγο Μου δεν μπορεί ποτέ πια να γίνει οπισθοδρόμηση προς το βάθος, αφού η ακτίνα αγάπης Μου χτυπά τις καρδιές και επιστρέφει η ζωή σε αυτό που πριν ήταν νεκρό. Επειδή όμως αποφασίζει η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου για το αν θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει το λόγο Μου, θα πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι τι σημαίνει για αυτούς μια οπισθοδρόμηση στο βάθος. . .  Και για το λόγο αυτό τους ενημερώνω μέσω του λόγου Μου για την ανάπλαση της Γης και για τη φυλάκιση μέσα της των ανυπότακτων σε Μένα πνευματικών όντων. . .  Μόνο για αυτό το λόγο ενημερώνονται οι άνθρωποι κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος  για πράγματα τα οποία αλλιώς δεν θα ήταν ανάγκη να τα ξέρουν. Οι λιγότεροι άνθρωποι μεν θα τα πιστέψουν. Θα πρέπει ωστόσο να τους επισημανθούν εκείνα τα πράγματα για να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν για τις ψυχές τους κατά το σύντομο διάστημα της επίγειας τους ζωής.

Η γνώση της ατελείωτα μακριάς πορείας της ψυχής μέσα από τη δημιουργία πριν την ενσάρκωσή της ως άνθρωπος δεν είναι ανάγκη όσο οι άνθρωποι πιστεύουν σε Μένα και πασχίζουν να ζήσουν σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Και στην περίπτωση που ζουν αντίθετα προς το θέλημά Μου, τους προσφέρεται ακόμα στο επέκεινα η δυνατότητα να αλλάξουν. . .  παρόλο που μπορούν να πέσουν στο βάθος και εκεί. . .  αλλά υπήρχε η δυνατότητα να ωριμάσουν ακόμα στο επέκεινα και να φτάσουν στο φως. . .

Όταν όμως τελειώνει μια εποχή της Γης, κλείνουν οι πύλες για το άλλο βασίλειο, γιατί δικάζεται τότε ολόκληρο το πνευματικό, δηλαδή με σκοπό την ανοδική του ανάπτυξη τοποθετείται εκεί όπου ανήκει ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς του. Τότε λοιπόν δεν υπάρχει πια η δυνατότητα μιας περαιτέρω ανάπτυξης στο επέκεινα και τα δημιουργήματα της νέας Γης υποδέχονται όλα τα ανυπότακτα σε Μένα πνευματικά στοιχεία. . .  Και για αυτό το λόγο διαφωτίζεται η ανθρωπότητα κατά την έσχατη εποχή. Προσφέρονται στους υπηρέτες Μου γνώσεις που θα έπρεπε να κάνουν τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη ευθύνη της ζωής τους. Και αυτές οι γνώσεις μπορούν να παραληφθούν μόνο με πνευματικό τρόπο. . .  και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τις αμφισβητούν οι άνθρωποι, επισημαίνοντας ότι δεν περιλαμβάνονται μέσα στη Γραφή. . .

Η διοχέτευση τέτοιων γνώσεων είναι μια ιδιαίτερη χάρη, αφού μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει ο άνθρωπος, να έχει επίγνωση της σημασίας της επίγειας του πορείας. Πρόκειται επίσης για μια ακτίνα αγάπης από την πλευρά Μου, η οποία πυροδοτεί όταν χτυπά μια ανοιχτή καρδιά. Οι άνθρωποι θα έπρεπε μόνο να σκεφτούν όταν τους κηρύσσεται ο λόγος Μου. . .  Ακόμα και αν νομίζουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που τους λένε οι υπηρέτες Μου, θα τους χαρίσω ένα φως και θα στρέψω τις σκέψεις τους σωστά για να προσεγγίσουν στην αλήθεια.

Η πράξη της εκ νέου φυλάκισης είναι τόσο βαρυσήμαντη για ολόκληρο το πνευματικό ώστε θέλω πράγματι να κάνω τα πάντα για να γλιτώσω τις ψυχές των ανθρώπων από εκείνη. Αφού όμως πρέπει να λαμβάνω υπόψη Μου την ελεύθερη θέλησής τους, τους εκθέτω ολόκληρη την αναπτυξιακή τους πορεία. . .  κάτι που μπορεί και πάλι να γίνεται μόνο διά του λόγου Μου, γιατί μια ανάμνηση των προηγούμενων σταδίων της ανάπτυξής τους θα σήμαινε εξαναγκασμό της πίστης τους. Είναι όμως εύκολο να πιστέψει κανείς όλα αυτά αν έχει καλή θέληση, αν μόνο είναι πρόθυμος ο άνθρωπος να δρα και να σκέφτεται καλά και αν μόνο ανανγωρίσει ένα Δημιουργό από πάνω του στον Οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσει. . .  αν μόνο ανοίξει πρόθυμα την καρδιά του στο λόγο Μου, ο οποίος πράγματι δεν θα τον αφήσει ασυγκίνητο. . .  Για αυτό το λόγο στέλνω στους ανθρώπους τους μαθητές Μου της έσχατης εποχής με εντολή να τους κηρύξουν το Ευαγγέλιό Μου. . .  Αφού το απαιτεί η κατάσταση ανάγκης, γιατί θέλω να βοηθήσω όλους τους ανθρώπους και θέλω να τους γλιτώσω από την αποστασία από Μένα και από την πτώση στην άβυσσο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6545                12 κ. 14-5-1956

Όσοι κάνουν πνευματικές προσπάθειες ενοχλούνται ιδιαίτερα. . .

Οι άνθρωποι που επιδιώκουν να ανέβουν στα ύψη είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις επιθέσεις του αντιπάλου Μου και αυτός εφαρμόζει ευρύ φάσμα μέτρων για να πετύχει το στόχο του: να τους απομακρύνει ξανά από Μένα και να τους τραβήξει στο βάθος. Είναι τόσο τυφλός ώστε πιστεύει ότι θα το πετύχει, γιατί δεν ξέρει ότι έχει ήδη χάσει αυτές τις ψυχές εξαιτίας της θέλησής τους, η οποία είναι στραμμένη σε Μένα. Αφού δεν αφήνω πια εκείνον που στράφηκε μια φορά σε Μένα με την ελεύθερη θέλησή του. . .  Ωστόσο, δεν μπορώ να τον εμποδίσω να στραφεί κατά καιρούς και πάλι στον κόσμο, να σημειώσει ο αντίπαλός Μου μια φαινομενική επιτυχία. Αλλά αμετάκλητα η ψυχή επιστρέφει σε Μένα, αφού ο κόσμος δεν μπορεί πια να τη γοητεύει και η αγάπη τραβά το πλάσμα που έχει ήδη βρει το δρόμο σε Μένα.

Και σε αυτό μπορείτε να βρείτε την εξήγηση για το γεγονός ότι όσοι κάνουν πνευματικές προσπάθειες πρέπει να παλεύουν με τον αντίπαλό Μου για την ελευθερία τους. Δεν θα χάσουν ποτέ, αλλά θα πρέπει ωστόσο να εφαρμόσουν δύναμη, αφού εκείνος είναι επίμονος και τα μέσα του συχνά δεν τα καταλαβαίνει κανείς εύκολα και μπορούν για αυτό να έχουν επιπτώσεις, καθ’όσον παρατείνεται ο δρόμος του ανθρώπου προς Εμένα λόγω στασιμότητας ή λόγω στροφής του βλέμματος του ανθρώπου σε αναπτυξιακές φάσεις που είχε ήδη ξεπεράσει. . .  Ωστόσο, δεν μπορώ να εμποδίσω να αφήσουν οι άνθρωποι να τυφλωθούν από ένα ψεύτικο φως. . .  και ιδιαίτερα τότε που φέγγει το σωστό φως από Μένα και οι άνθρωποι το περνούν χωρίς να το προσέξουν για χάρη εκείνου του ψεύτικου φωτός. . .  τότε που τα μάτια τους είναι αδύναμα και δεν μπορούν πια να διακρίνουν τίποτα. . .

Ούτε Εγώ ούτε ο αντίπαλός Μου δεν θα εφαρμόζουμε εξαναγκασμό όπου πρόκειται για την ελεύθερη απόφαση των πλασμάτων. Ωστόσο ο αντίπαλός Μου δεν θα πετύχει να Μου αρπάξει άλλη μια φορά τις ψυχές που βρίσκονται στο δρόμο για Εμένα, μόνο που μπορεί να τις σταματήσει για λίγο και να προσπαθήσει να τις κάνει του χεριού του για να πετύχει τους σκοπούς του. Σε σε αυτή την περίπτωση αποφασίζει και πάλι η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, ο οποίος όμως θα βρει βέβαια το δρόμο πίσω σε Μένα, ακόμα και τότε που πήρε λάθος δρόμους. Αφού όποιος έχει μια φορά στόχο του Εμένα δεν θα εγκαταλείψει πια αυτό το στόχο.

Το ότι είναι καθόλου δυνατό να κάνει κανείς αυτό που θέλει ο αντίπαλός Μου το αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι οι άνθρωποι. . .  Χαλαρώσατε μόνοι σας το δεσμό σας μαζί Μου, με αποτέλεσμα ότι προσελκύσατε εκείνον, ο οποίος δεν αργεί να πιάσει μια τέτοια ευκαιρία. Επομένως συνιστάται αυξημένη προσοχή για τον καθένα που επιδιώκει να ανέβει στα ύψη, αφού παρόλο που ο αντίπαλος είναι τυφλός στο πνεύμα, παρόλο που η σκέψη του είναι εντελώς λανθασμένη, ξέρει ότι δεν έχει πια πολύ χρόνο, ότι του τέθηκε μια προθεσμία. Και πιστεύει μέσα στο σκοτάδι του ότι μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα θα πετύχει ακόμα να Με εκθρονίσει και να μπορέσει να ανέβει ο ίδιος στο θρόνο. Και για αυτό το λόγο δεν διστάζει να εφαρμόσει οποιοδήποτε μέσο και να επιτεθεί σε οποιονδήποτε. . .

Ένα πράγμα όμως μπορεί να τον σταματήσει: όταν στέκεστε στον κύκλο του φωτός Μου. . .  Το φως Μου δεν μπορεί να το καταπολεμήσει, και για το λόγο αυτό κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προκαλέσει την πτώση των φορέων του φωτός. Αν όμως προσέχετε, στρέφετε τα μάτια και τις καρδιές σας πάντα μόνο σε Μένα. . .  Τότε το φως της αγάπης Μου μπορεί να ακτινοβολεί περισσότερο μέσα σας και από αυτό το φως ξεφεύγει ο αντίπαλός Μου. Να αγρυπνείτε και να προσεύχεστε και έτσι δεν θα καταφέρει τίποτα σε σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6546                14-5-1956

Ο θυσιαστικός θάνατος του Ιησού. . .

Μια μοναδική διαδικασία ήταν ο θυσιαστικός θάνατος του Ιησού Χριστού. . .  Αλλά το αποτέλεσμά του επεκτάθηκε σε όλες τις εποχές, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. . .  Αυτό που έκανε ο άνθρωπος Ιησούς ήταν μοναδικό και δεν θα επαναληφθεί ποτέ, αφού επρόκειτο για μια πνευματική πράξη, η οποία έγινε ορατή στη Γη επειδή οι άνθρωποι έπρεπε να λάβουν σχετική γνώση για να συμμετάσχουν στα αποτελέσματα ενός συμβάντος που ήταν ασύγκριτο.

Ο θυσιαστικός θάνατος του Ιησού στο σταυρό είχε μια πνευματική αιτία και πνευματικές συνέπειες και τον ανέχτηκε ο Ιησούς με πνευματική δύναμη, καθώς και τα ανείπωτα πάθη και τα βάσανα από πριν μπόρεσε να τα αντέξει μόνο ένας άνθρωπος που κατείχε αυτή την πνευματική δύναμη. Ήταν η αγάπη που έκανε τον άνθρωπο Ιησού ικανό να αντέξει ένα βαθμό βασάνων στα οποία θα είχε υποκύψει κάθε άλλος άνθρωπος. . .  Ήταν η αγάπη που κατάλαβε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας θυσίας και ήταν η αγάπη που παρακίνησε μια ψυχή του φωτός να διανύσει τη σταυρική πορεία πάνω στη Γη για τους ανθρώπους. . .

Το λυτρωτικό έργο του ανθρώπου Ιησού όμως επιτελέστηκε για όλες τις εποχές και θα είναι επομένως μοναδικό. Αφού η πνευματική αφορμή που αποτελούσε τη βάση του λυτρωτικού έργου είχε το αποτέλεσμά της και για αυτό δεν είναι αναγκαία μια επανάληψη, γιατί μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι άνθρωποι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντας, γιατί μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν τις χάρες που απόκτησε ο άνθρωπος Ιησούς στο σταυρό και γιατί το έργο ελέους Του δεν θα λησμονηθεί ποτέ. . .  ακριβώς επειδή δεν επρόκειτο μόνο για ένα ανθρώπινο γεγονός, αλλά επειδή ο Θεός ο Ίδιος πέθανε για την ανθρωπότητα μέσα στον Ιησού Χριστό, και έτσι αυτό το έργο ήταν και είναι μοναδικό. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα οι άνθρωποι έπρεπε να βαδίζουν στη Γη μέσα στην αμαρτία και μέσα στα δεινά πριν ευσπλαχνίστηκε τους ανθρώπους ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός. Αλλά και σε όλους εκείνους τους ανθρώπους έφερε τη λύτρωση ο Ιησούς μέσω του σταυρικού Του θανάτου. . .

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι θα βαδίζουν ακόμα μέσα στο σκοτάδι, γιατί βρίσκονται υπό τον έλεγχο του αντιπάλου του Θεού. . .  Αλλά και σε αυτούς θα φέρει κάποτε την απελευθέρωση το λυτρωτικό έργο του Ιησού. Και παρόλο που ατελείωτα πολλά πλάσματα θα πρέπει ακόμα να διανύσουν την επίγεια οδό. . .  όλα θα πιαστούν κάποτε από το έλεος του Θεού και θα λυτρωθούν από την αμαρτία και από το θάνατο διά του Ιησού Χριστού, ο Οποίος πέθανε και για τους ανθρώπους του μέλλοντος. . .  Αφού πάντοτε και σε κάθε εποχή θα λαμβάνουν γνώση του μεγαλύτερου έργου αγάπης, μόνο που πάντοτε και σε κάθε εποχή θα εναπόκειται στον καθένα αν θα χρησιμοποιήσει τις χάρες αυτού του λυτρωτικού έργου.

Η θυσιαστική πορεία του Ιησού αντιστάθμισε όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας, αφού ήταν τόσο αφάνταστα βασανιστική, επειδή ένας άγγελος του φωτός πέρασε από τις πιο βαθιές αβύσσους, επειδή όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα αλλά και μια αγνή ψυχή έπρεπε να υποφέρει απερίγραπτα και επειδή αυτό το βαθμό των βασάνων δεν θα μπορούσε να τον αντέξει κανένας άνθρωπος. Για αυτό το λόγο το λυτρωτικό έργο του ανθρώπου Ιησού πρέπει να αξιολογείται πολύ διαφορετικά και δεν θα χάσει την αξία του σε όλη την αιωνιότητα.

Στον κάθε άνθρωπο προσφέρεται αυτό το δώρο της χάρης, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να το εκμεταλλευτεί και ο κάθε άνθρωπος πρέπει να το αποδεχθεί αν θέλει να γίνει μακάριος. . .  Και για το λόγο αυτό μπορεί ο κάθε άνθρωπος να αισθανθεί ότι τον αγγίζει η αγάπη του Θεού τότε που του παρουσιάζεται ο Ιησούς Χριστός και το λυτρωτικό του έργο. Τότε του δίνεται μια συμβουλή για το πού μπορεί να ψάξει και να βρει τη μακαριότητά του. . .  Αφού πρέπει να έγινε η σταυρική θυσία και για αυτόν και επομένως απαιτείται να αναγνωρίσει ο άνθρωπος τον θεϊκό Ιησού Χριστό και να σταθεί κάτω από το σταυρό Του. . .

 Και για αυτό το λόγο η λυτρωτική πράξη χρειάζεται να επαναληφθεί μόνο μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. . .  πρέπει αυτός να σκεφτεί τον Ιησού και την υπέρμετρη αγάπη Του, η οποία έκανε τη θυσία για εκείνον. Και πρέπει ο άνθρωπος να θέλει να έγινε και για αυτόν το έργο του ελέους, το οποίο δεν θα χάσει ποτέ στην αιωνιότητα τη λυτρωτική του δύναμη. Και ο άνθρωπος θα απαλλαχθεί από οποιαδήποτε ενοχή, όσο μεγάλη και να είναι μπροστά στον Θεό. . .  Εκείνος Που πέθανε στο σταυρό από αγάπη για την ανθρωπότητα εξιλέωσε και αυτή την ενοχή, στην περίπτωση που Του την παρουσιάζει ο άνθρωπος μετανιωμένος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6547                15-5-1956

Η αποτυχία των καιροσκόπων. . .

Δεν θα μπορέσετε να παρουσιάσετε αξιόλογες επιτυχίες στο τέλος της επίγειας σας ζωής στην περίπτωση που βαδίσατε πάνω στο φαρδύ δρόμο, στην περίπτωση που κάνατε παρέα με όσους βάδισαν εκεί χωρίς να τους ρωτήσατε πριν πού πάει ο δρόμος όπου βαδίζουν οι μάζες. . .  Αφού τότε είστε μόνο καιροσκόποι που πιστεύουν ότι μπορούν να φορτώσουν την ευθύνη τους στους διπαλνόυς τους, σε εκείνους που οδηγούν τις μάζες.

Ο κάθε άνθρωπος κατά την επίγεια του πορεία θα φτάσει σε σταυροδρόμια και θα στρίβουν και ξανά και ξανά μερικοί από τους συνοδούς, και τότε πρέπει ο άνθρωπος να αποφασίσει μόνος του πού θέλει να στραφεί. . .  Αφού αν μέχρι το τέλος της επίγειας του ζωής παραμένει μόνο ένας καιροσκόπος, δεν θα έχει κερδίσει τίποτα για το καλό της ψυχής του. Για αυτό το λόγο οι εκκλησιαστικές οργανώσεις δεν μπορούν ποτέ να εγγυώνται την επίτευξη της μακαριότητας για τα μέλη τους, γιατί πρέπει ο κάθε άνθρωπος να την επιδιώξει και να την πετύχει από μόνος του. Μπορούν μάλιστα να του δοθούν σχετικές οδηγίες, αλλά πρέπει τότε ο κάθε άνθρωπος να κάνει μόνος του τη δουλειά πάνω στον εαυτό του. . .  δηλαδή πρέπει ο καθένας να διανύσει μόνος του το δρόμο που οδηγεί στα ύψη.

Είναι μεγάλη πλάνη να πιστέψει ο άνθρωπος ότι μπορεί να φορτώσει την ευθύνη για την ψυχή του σε δήθεν οδηγούς, είναι μεγάλη πλάνη να κάνει πάντα μόνο αυτό που απαιτούν αυτοί οι οδηγοί και να πιστέψει ότι είναι «συνειδητή ψυχική εργασία» αυτό που κάνει. . .  Και είναι ακόμα μεγαλύτερη πλάνη να μην έχει το δικαίωμα να ελέγξει τις απαιτήσεις εκείνων των οδηγών, να αποδεχθεί  ή να πιστέψει άνευ όρων ό,τι παρουσιάσουν ως αλήθεια εκείνοι οι οδηγοί. . .  Και ακόμα και αν πρόκειται για την αλήθεια πρέπει ο κάθε άνθρωπος να πάρει θέση σχετικά, αφού μόνο τότε μπορεί να το καταλάβει εφόσον μπει κρυφά ένα λάθος και να το απορρίψει.

Όποιος όμως βασίζεται πλήρως σε αυτό που είναι απαραίτητο να το ελέγξει, δεν πρέπει να υποθέσει ότι θα συγχωρεθεί η παράληψή του. Δεν πρέπει να πιστέψει ότι θα μπορέσει να φορτώσει την ενοχή του σε εκείνους που τον οδήγησαν λάθος. Αφού ο καθένας βλέπει τους δρόμους που στρίβουν και μπορεί το ίδιο καλά να πάρει εκείνους τους δρόμους όσο αυτόν στον οποίο βαδίζει. Αλλά πρέπει πάντα να αναρωτιέται πού πάνε οι διαφορετικοί δρόμοι και πρέπει τότε να διαλέξει συνειδητά.

Όποιος όμως στρέφει τα μάτια του προς το έδαφος και βαδίζει απερίσκεπτα πίσω από τις μάζες μπορεί να παραβλέψει τα σταυροδρόμια. Και φταίει ο ίδιος και σε αυτή την περίπτωση, αφού θα πρέπει να κοιτάξει γύρω του, δεν θα έπρεπε να βαδίσει τυφλά, αφού του δόθηκε το χάρισμα να βλέπει. . .  Και έχει την υποχρέωση να σκέφτεται, γιατί για αυτό το λόγο τού δόθηκε το μυαλό, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για την επίτευξη του καλού της ψυχής του. Και να ξέρετε ότι δεν είναι ποτέ σωστός ο δρόμος πάνω στον οποίο βαδίζουν οι μάζες. . .  Αφού οι μάζες οδηγούνται από τον αντίπαλο του Θεού και εκεί δεν θα βρει κανείς ποτέ την αλήθεια.

Αν μόνο εσείς οι άνθρωποι θέλατε να λάβετε υπόψη σας ότι στη Γη υπερισχύει ο αντίπαλος και ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε αυτόν παρά στον Θεό. . .  Αν μόνο καταλάβατε από την κακία των ανθρώπων, από την απονία και από το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο πόσο μεγάλη είναι η εξουσία του που έχει ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Και αν έχετε τη σοβαρή επιθυμία να πετύχετε το καλό της ψυχής σας, δεν θα κινόσασταν ανάμεσα στις μάζες, θα απομονώσασταν από εκείνες και θα ψάχνατε ένα δρόμο που να είναι στραμμένος αλλού. . .  Θα προσέχατε τους αγγελιοφόρους που προηγούνται με ένα φως για να σας φωτίσουν το δρόμο. . .  Δεν θα συμφιλιωνόσασταν με αυτά που έχετε, αλλά θα στοχαζόσασταν μόνοι σας και θα φτάνατε σε ένα όλο και δυνατότερο φως μέσα σας.

Αποτινάξτε την αμεριμνησία σας όπου πρόκειται για το καλό των ψυχών σας. . .  Μην αφήνετε άλλους να σας φροντίσουν, αφού για την ψυχή σας ευθύνεστε οι ίδιοι, και αυτή την ευθύνη δεν μπορεί να την αναλάβει για σας κανένας άλλος. Προσπαθήστε να συνάψετε επαφές με τον Ίδιο τον Θεό, επιλέξτε Αυτόν ως τον οδηγό σας. Ελευθερωθείτε από εκείνους που θέλουν να είναι οι αντιπρόσωποί Του στη Γη, αφού η αληθινοί Του αντιπρόσωποι θα σας συνιστούν πάντα μόνο να δημιουργήσετε το σύνδεσμο με τον Ίδιος τον Θεό. Οι λάθος αντιπρόσωποί Του όμως θέλουν να σας απαλλάξουν από την ευθύνη σας και απαιτούν από σας μόνο την τυφλή υπακοή και την εκπλήρωση των εντολών που εξέδωσαν οι ίδιοι. . .

Αν θέλετε να γίνετε μακάριοι πρέπει οι ίδιοι να πάρετε τους δρόμους που οδηγούν στη μακαριότητα. Πρέπει να παρακαλέσετε τον Θεό να σας δείξει τους σωστούς δρόμους και να σας δώσει δύναμη για να βαδίσετε πάνω τους, ακόμα και τότε που ανηφορίζουν. . .  Και ο Θεός θα σας στείλει τους σωστούς οδηγούς, θα σας τραβήξει ο Ίδιος και θα πετύχετε βέβαια το σωστό στόχο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6548                16-5-1956

Η έκχυση του Πνεύματος προϋποθέτει τη λύτρωση. . .

Ξανά και ξανά εκχύνω το Πνεύμα Μου στις καρδιές εκείνον που Μου ανοίγονται, που ετοίμασαν την καρδιά τους έτσι ώστε μπορώ να κατοικήσω μέσα τους, που Με αγαπούν και που επιθυμούν μια απόδειξη της αγάπης Μου για τον εαυτό τους. . .  Εκχύνω το Πνεύμα Μου σε κάθε σάρκα. . .  Ωστόσο, η λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού πρέπει να προηγήθηκε, έτσι ώστε να έχετε απελευθερωθεί από τον αντίπαλό Μου, έτσι ώστε να έχετε τη δύναμη και την προθυμία να διαμορφώσετε τον εαυτό σας σε δοχεία για το Πνεύμα Μου και να μπορώ τώρα ο Ίδιος να ενεργήσω μέσα σας.

Στην αλύτρωτη κατάσταση η ενέργεια του Πνεύματός Μου είναι αδύνατη, αφού απαιτείται ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας της ψυχής σας, τον οποίο όμως δεν μπορείτε ποτέ να πετύχετε χωρίς τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή. Και για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις χάρες του λυτρωτικού του έργου, κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να Του αφοσιωθείτε και να Τον παρακαλέσετε να πέθανε και για εσάς, προκειμένου να απαλλαχθείτε από το βάρος των αμαρτιών που σας κρατά δεμένους στον αντίπαλό Μου. . .

Όταν όμως έχετε απελευθερωθεί από εκείνον, μπορώ να σας θέσω υπό την κατοχή Μου, μπορώ να αφήνω τη δύναμη αγάπης Μου να σας εισρέει όπως κάποτε πριν πέσατε, και τότε μπορώ επίσης να εκχύσω το Πνεύμα Μου πάνω σας. . .  Μπορώ να σας μιλάω και να σας δίνω πλήρη κατανόηση για τα πάντα, μπορώ να φωτίζω τη σκέψη σας, μπορώ να σας παρέχω μια αφθονία δύναμης για να μπορείτε να κάνετε έργα αγάπης. . .  Μπορώ να σας προσφέρω γνώσεις που θα σας κάνουν ικανούς να διδάξετε τους συνανθρώπους σας. Μπορώ να σας αποκαλύψω το προαιώνια σωτήριο σχέδιό Μου και να σας γνωστοποιώ αυτά που βρίσκονται μπροστά σας. . .  Μπορώ να σας εκπαιδεύσω για να γίνετε ικανοί εργάτες μέσα στον αμπελώνα Μου και να σας αναθέσω δουλειές που θα χρησιμεύσουν στη σωτηρία των συνανθρώπων σας. . .

Μπορώ επομένως να σας μιλάω απευθείας και μπορείτε συνέχεια να παραμένετε συνδεδεμένοι μαζί Μου, μπορώ συνέχεια να είμαι παρών μέσα σας. . .  Και σας έδωσα αυτή την υπόσχεση όταν βάδισα στη Γη, ότι δηλαδή θέλω να μείνω μαζί σας μέχρι το τέλος. . .  Σωματικά μάλιστα σας εγκατέλειψα, ανέβηκα στον ουρανό, αλλά σας έστειλα εκείνο το οποίο σας υποσχέθηκα: το Πεύμα Μου, τον παρηγορητή, το οποίο σας θυμίζει πάντα Εμένα, το οποίο σας δασκαλεύει όπως κάποτε και το οποίο σας παρουσιάζει κυρίως τη σημασία του λυτρωτικού έργου. Αφού είναι το πιο σημαντικό στην επίγεια σας ζωή να αναγνωρίσετε Εκείνον, τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε για σας στο σταυρό, ο Οποίος Μου ήταν μόνο ένα περίβλημα, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα Εγώ ο Ίδιος, γιατί ήθελα να σας λυτρώσω από την αμαρτία και από το θάνατο.

Όποιος δεν φωτίστηκε από το Πνεύμα Μου δεν θα συλλάβει τη βαθιά σημασία του λυτρωτικού έργου. Πάντα όμως θα υπάρχουν άνθρωποι μέσα στους οποίους θα μπορώ να εκχύσω το Πνεύμα Μου και πάντα θα τονίζεται για αυτό και ο σταυρικός θάνατος του Ιησού. . .  Το λυτρωτικό Του έργο δεν θα λησμονηθεί ποτέ, γιατί το Πνεύμα Μου μιλά ξανά και ξανά για αυτό για να επισημάνει στους ανθρώπους Εκείνον ο Οποίος μόνο είναι ο Λυτρωτής σας και στον Οποίο πρέπει να παραδοθούν για να απελευθερωθούν από μια δύναμη που αλλιώς σας κρατά δεμένους. . .

Θα μείνω μαζί σας μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .  Πώς αλλιώς θέλετε να το καταλάβετε αν όχι ότι βρίσκομαι κοντά σας μέσα στο Πνεύμα, ότι είμαι ο Ίδιος παρών κοντά σας και ότι σας φανερώνομαι. . .  Και όλοι εσείς μπορείτε να κάνετε την καρδιά σας κατοικία Μου, μπορείτε όλοι να Μου χρησιμεύετε για δοχεία για το Πνεύμα Μου. Αφού θέλω να εκχύσω το Πνεύμα Μου πάνω σε κάθε σάρκα που να κάνει τον εαυτό της αντάξια για να υποδεχθεί Εμένα τον Ίδιο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6549                17-5-1956

Ο δρόμος προς την αιώνια πατρίδα. . .

Ο δρόμος προς την πατρίδα μπορεί να είναι μακρύς και άνετος, αλλά και σύντομος και κοπιαστικός, ανάλογα με τη σοβαρότητα με την οποία θέλετε να πετύχετε το στόχο σας. . .  Μπορείτε όμως και πολύ εύκολα να πάρετε ένα λάθος δρόμο στην περίπτωση που αδιαφορείτε για το πού θα καταλήξετε. . .  Ένας κοπιαστικός δρόμος δεν θα οδηγεί ποτέ στο βάθος, αφού εκείνος που θέλει να σας προσελκύσει στο βάθος σάς δείχνει τέτοιους δρόμους που σας δελεάζουν να τους πάρετε. . .  Εκείνος δεν θα σας προσελκύσει ποτέ μέσω ενός κοπιαστικού δρόμου. Για αυτό το λόγο να προβληματιστείτε όταν ο επίγειος σας δρόμος είναι υπερβολικά εύκολος και γεμάτος χαρές. Να αναρωτηθείτε αν βρίσκεστε στο σωστό δρόμο, αν πρόκειται για το δρόμο προς την αιώνια πατρίδα. Αλλά τις περισσότερες φορές είστε ευχαριστημένοι όταν μόνο η επίγεια σας ζωή σάς χαρίζει αυτά που επιθυμείτε και μάλλον δεν σκέφτεστε τη ζωή της ψυχής σας μετά το θάνατο. . .  Ωστόσο, θα έπρεπε να προβληματιστείτε. . .

Αν θέλετε να φτάσετε στα ύψη, η άνοδός σας πρέπει να απαιτήσει δύναμη. Δεν θα μπορείτε ποτέ να τη διανύσετε χωρίς κόπους, εκτός εάν παραδοθείτε πλήρως σε Μένα και Με αφήνετε να σας οδηγώ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα αισθανθείτε πολύ τους κόπους της ανόδου, και παρ’όλα αυτά θα ανηφορίζει ο δρόμος σας. . .  Προσέξτε επομένως ότι ένας επίπεδος δρόμος δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει στο στόχο. . .  και να υπομένετε αφοσιωμένοι όλες τις ταλαιπωρίες και τους κόπους, αφού σας εξασφαλίζουν μια άνοδο στο ύψος, σε Μένα, τον Οποίο δεν βρίσκει κανείς ποτέ στο βάθος αλλά πάντα μόνο στο ύψος.

Και προσέξτε να μην καταλήξετε από αυτούς τους ανηφορικούς δρόμους και πάλι στη φαρδιά, άνετη οδό, αφού μπορείτε να αλλάξετε το στόχο σας ανά πάσα στιγμή. Ανά πάσα στιγμή σας προσφέρεται η ευκαιρία να εγκαταλείψετε το φαρδύ δρόμο και να στρίψετε στο στενό, δύσβατο δρόμο, καθώς υπάρχει πάντα και η αντίθετη δυνατότητα. Αφού ο αντίπαλός Μου δεν θα πάψει ποτέ να σας προσελκύει και να σας παρουσιάζει ξανά και ξανά γοητευτικές περιοχές με σκοπό να σας παρακινήσουν να κατευθυνθείτε εκεί όπου θέλει να βρίσκεστε. . .

Μια υπερβολικά εύκολη επίγεια ζωή με γήινες χαρές και κάθε είδους απολαύσεις είναι ένας τέτοιος φαρδύς, εύκολος δρόμος, τον οποίο μπορεί μάλιστα επίσης να αλλάξει ο άνθρωπος με το ανηφορικό δρόμο προς τα ύψη. Σε αυτή την περίπτωση η επίτευξη του στόχου είναι βέβαια ακόμα εφικτή, μπορεί ωστόσο και να είναι πολύ αμφίβολη, αφού κανένας άνθρωπος δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η επίγεια του ζωή και αν θα έχει στο τέλος ακόμα την ευκαιρία να στρίψει στο στενό δρόμο που οδηγεί στα ύψη. Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει αν μπορέσει ποτέ να καλύψει το χρόνο που έχασε, αν μπορέσει ακόμα να αλλάξει την κατεύθυνση του στόχου του. . .  Για αυτό το λόγο μην ζηλέψετε κανέναν από του συνανθρώπους σας η επίγεια ζωή του οποίου φαίνεται αμέριμνη και πάντα γεμάτη χαρές. . .  Δεν βρίσκεται ακόμα στο σωστό δρόμο, τον φροντίζει ακόμα πολύ εκείνος που θέλει να τον προσελκύσει στο βάθος. . .

Και όμως μπορείτε, πιασμένοι από το χέρι Μου, να απολαύσετε την επίγεια σας ζωή, μόνο που οι χαρές και οι επιθυμίες σας θα είναι διαφορετικές από εκείνες που μπορείτε να δείτε στο συνάνθρωπό σας. Αφού τα δώρα που σας μοιράζω είναι διαφορετικά, αλλά μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο πολύ πιο ευτυχισμένο από ό,τι τα επίγεια αγαθά. . .  Και σας μεταδίδουν ταυτόχρονα την απαραίτητη δύναμη την οποία έχετε ανάγκη για την άνοδό σας προς τα ύψη. . .  Και πράγματι κάνατε καλή επολογή στην περίπτωση που στρίβετε νωρίς από το φαρδύ δρόμο στο φαινομενικά δύσβατο, στενό δρόμο προς τα ύψη. . .  Αφού τότε δεν θα ζητήσετε πια τα πράγματα που αφήσατε πίσω σας. . .  θα κοιτάξετε προς τα πάνω και θα ακολουθήσετε το φως, και θα φτάσετε σίγουρα στο στόχο σας, σε Μένα και στο πατρικό σας σπίτι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6550                19-5-1956

Η ατελείωτη αγάπη του Θεού. . .

Αιώνια καταδίκη. . .

Δεν γνωρίζετε την αγάπη και το έλεος του Θεού και τις αδιάκοπες προσπάθειές Του να βοηθήσει εσάς τα πλάσματά Του να ανεβείτε από το βάθος και να φτάσετε ψηλά. Τίποτα δεν θέλει να το αφήσει στο βάθος, ό,τι έπεσε κάποτε είναι προορισμένο να επιστρέψει σε Εκείνον, προκειμένου να μπορεί να είναι αφάνταστα μακάριο κοντά Του. Ό,τι είναι χωριστό από Εκείνον, ό,τι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από Εκείνον, είναι δυστυχισμένο και το ευσπλαχνίζεται Εκείνος. . .  Και η αγάπη Του τραβά και φωνάζει για να στραφούν τα δυστυχισμένα πλάσματα και πάλι σε Εκείνον, από τον Οποίο απομακρύνθηκαν εθελοντικά. . .  Αλλά τα πάντα γίνονται χωρίς εξαναγκασμό, δεν μπορεί ο Θεός να επενεργήσει με τη βία πάνω σε εκείνα τα όντα για να γυρίσουν πίσω σε Εκείνον. Μόνο διά της αγάπης μπορεί να επιτευχθεί η επιστροφή τους σε Εκείνον, αλλά το ότι θα γίνει αυτή κάποτε είναι βέβαιο, αφού η αγάπη του Θεού δεν εγκαταλείπει τίποτα που Του ανήκει, που εκπήγασε από Εκείνον.

Επειδή όμως μόνο η αγάπη μπορεί να επηρεάσει το πεσμένο ον με τον τρόπο ώστε να επιστρέψει εθελοντικά, η ακτινοβολία αγάπης πρέπει να αγγίζει το ον ξανά και ξανά, ώσπου να ανοιχτεί εκείνο και να παρακινηθεί από τη δύναμη της αγάπης να πλησιάσει και πάλι τον Θεό. Και αυτή η διαδικασία γίνεται κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής, όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι κατευθύνεται και οδγείται από μια ανώτερη Δύναμη, όταν παραδίδεται σε αυτή τη Δύναμη και ακολουθεί την εσωτερική του φωνή, η οποία είναι ο Θεός Που του μιλά σιγανά. . .  Τότε έχει σπαστεί η αντίστασή του και το ον βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στον Θεό. . .  Αφού τότε το τραβά η αγάπη του Θεού και το έλεός Του βοηθά να ανέβει στο ύψος και το ακόμα ανάξιο πλάσμα.

Η αγάπη του Θεού είναι ατελείωτη. . .  Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί κανένα ον να χαθεί αιώνια. . .  Η αγάπη του Θεού και το έλεός Του ακολουθούν το ον που έπεσε στην άβυσσο, και επομένως υπάρχει λύτρωση και από την κόλαση, γιατί η αγάπη του Θεού είναι μεγαλύτερη από την ενοχή του αμαρτωλού. . .  και γιατί το έλεος θα ήθελε να εξαλείψει την αδυναμία του πεσμένου όντος. Και για το λόγο αυτό ο Θεός προσπαθεί συνέχεια να κερδίζει με τον αγάπη Του κάθε ον, ώσπου αυτό να ανοιχτεί και να αφήσει να ενεργήσει μια ακτίνα μέσα του. Και τότε έχουν λυθεί τα μάγια, αφού η αγάπη έχει μεγάλη δύναμη. Συνεπώς οι άνθρωποι δεν πρέπει να μιλούν για μια «αιώνια καταδίκη». . .  Αφού μια αιώνια καταδίκη προϋποθέτει έναν αυστηρό, σκληρόκαρδο δικαστή που παίρνει στο ον οποιαδήποτε ελευθερία και εκδίδει ανελέητα την απόφασή του. . .

Ο Θεός όμως δεν θέλει την κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεται το δυστυχισμένο πνευματικό, μέσα στην οποία κατέληξε με ίδια υπαιτιότητα, με την ελεύθερη θέλησή του. . .  Ο Θεός θέλει να σώσει τα δυστυχισμένα όντα από αυτή την κατάσταση, θέλει να τα οδηγήσει στη μακαριότητα, θέλει να τα ακτινοβολήσει με την αγάπη Του, και το έλεός Του αδιαφορεί για το μέγεθος της ενοχής των αμαρτιών τους. Ωστόσο, δεν εξαναγκάζει κανένα ον να βρει τη μακαριότητα. . .  Και για αυτό το λόγο τέτοιες καταστάσεις της δυστυχίας μπορούν να έχουν σχεδόν αίωνια διάρκεια, αφού πρέπει να τις τελειώσει το ίδιο το ον. . .  Το ότι τους παρέχεται κάθε βοήθεια μπορείτε να το πιστέψετε εσείς οι άνθρωποι, διότι η αγάπη του Θεού είναι ατελείωτη και δεν θα μειωθεί και δεν θα εξαντληθεί ποτέ, όσον καιρό και να Του προβάλουν αντίσταση τα πλάσματά Του. . .

Ο Θεός δεν θυμώνει, αλλά ευσπλαχνίζεται τη δυστυχία εκείνων των πλασμάτων. Ωστόσο, δεν μπορεί μέσω της δύναμής Του να τα βάλει σε μια κατάσταση της μακαριότητας, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ανταποκρινόταν ούτε στη δικαιοσύνη Του ούτε στην ελευθερία βούλησης των πλασμάτων Του. . .  Άρα θα προσπαθεί μόνο να επενεργήσει πάνω στη θέληση των ψυχών με έναν τρόπο ώστε αυτές να στραφούν σε Εκείνον εθελοντικά. . .  Τότε όμως εγγυάται και μια οριστική επιστροφή τους, αφού η αγάπη του Θεού έχει τέτοια ισχύ ώστε νικά τα πάντα όπου μόνο της επιτρέψει ένα ον να έχει αποτέλεσμα. . .  Και κάποτε κάθε ον θα έχει γυρίσει πίσω σε Εκείνον, κάποτε η άβυσσος θα πρέπει να δώσει την ελευθερία σε όλα τα όντα, γιατί η αγάπη του Θεού είναι πιο ισχυρή από το μίσος και γιατί και ο αντίπαλος του Θεού θα στραφεί κάποτε εθελοντικά ξανά στον Θεό, παρόλο που αυτό θα διαρκέσει ακόμα αιωνιότητες, αλλά η αγάπη του Θεού να τον νικήσει.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6554                24 κ. 25-5-1956

Πρόδρομος του Ιησού. . .

Η ανοδική ανάπτυξη της ψυχή είναι η επίγεια αποστολή του ανθρώπου. . .  Αλλά μόνο λίγοι έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος, μόνο λίγοι κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το σκοπό και το στόχο της ύπαρξής τους. . .  Η πλειοψηφία επιδιώκει μονάχα τη γήινη ευημερία, δηλαδή όλα όσα ωφελούν τη σωματική τους άνεση. Όλοι οι άνθρωποι όμως έχουν το χάρισμα να δραστηριοποιούν το νου τους, όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το σκοπό και το στόχο της επίγειας τους ζωής και όλοι οι άνθρωποι θα έπαιρναν μάλιστα απαντήσεις. . .  αφού τέτοιες ερωτήσεις είναι το πρώτο βήμα προς τα ύψη. Επειδή όμως οι άνθρωποι σκέφτονται μόνο μέχρι το θάνατό τους, επειδή μόνο σπάνια πιστεύουν σε μια συνέχιση της ζωής της ψυχής τους μετά το θάνατο, έχει για αυτούς περισσότερη σημασία η ερώτηση σχετικά με την επίγεια τους ευημερία και δίνουν προτεραιότητα στην ενέργεια και στην εργασία τους στο γήινο κόσμο. . .

Τους λείπει η πίστη. . .  αφού αν είχαν έστω και μια αδύνατη πίστη, δεν θα έβρισκαν την εσωτερική τους ησυχία παρά την επίγεια τους ευημερία. . .  Όσο πιο κοντά είναι το τέλος, τόσο λιγότερη πίστη βρίσκει κανείς ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Και για αυτό το λόγο εμφανίζονται κατά την περίοδο του τέλους άνθρωποι που έχουν έναν ασυνήθιστα στενό δεσμό με τον Θεό, με αποτέλεσμα να μπορούν να ενεργήσουν με ασυνήθιστο τρόπο και να τραβήξουν την προσοχή των συνανθρώπων. Αφού ο Θεός καταβάλλει πράγματι ακόμα κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη μια τέτοια ασυνήθιστη παρότρυνση για να συνειδητοποιήσουν το σκοπό της ζωής τους στη Γη.

Εκείνοι οι άνθρωποι είναι φωτεινά όντα που ενσαρκώνονται στη Γη με σκοπό μια αποστολή, που θέλουν να φροντίζουν τους ανθρώπους μέσα στην κατάσταση ανάγκης τους και που για αυτό το λόγο βαδίζουν μέσα στη σάρκα πάνω σε αυτή τη Γη, χωρίς να έχουν γνώση της καταγωγής τους. Ο ισχυρός τους δεσμός με τον Θεό, τον οποίο όμως δημιουργούν με την ελεύθερη θέλησή τους ως άνθρωποι, έτσι όπως θα μπορούσαν να το κάνουν και όλοι οι συνάνθρωποί τους, τους δίνει ασυνήθιστη δύναμη. . .  Αφού το είναι τους είναι αγάπη, και ως εκ τούτου στέκονται μέσα σε μια τόσο ζωντανή πίστη ώστε εκδηλώνεται αυτή μέσω ασυνήθιστης ενέργειας. . . μέσω της κήρυξης με ζωντανό τρόπο του Ιησού Χριστού και μέσω της έμπρακτης βοήθειας στο όνομά Του για το κορμί και την ψυχή των συνανθρώπων τους. . .  Διαμέσου τέτοιων ανθρώπων μπορούν να βρουν την πίστη ακόμα πολλοί, γιατί εκείνοι αποδεικνύουν φανερά μια δύναμη που δεν εξηγείται με γήινο τρόπο.

Πρέπει οι άνθρωποι να βοηθηθούν να βρουν την πίστη και ταυτόχρονα πρέπει να τους δειχτεί ο δρόμος προς τον Θεό. Αφού όμως η ανθρωπότητα δεν έχει καμία πίστη, πρέπει να εφαρμοστούν ασυνήθιστα μέσα, τα οποία ωστόσο δεν εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να πιστέψουν. Και όλο και περισσότεροι αφυπνισμένοι άνθρωποι θα αποδεικνύουν τη δύναμη της πίστης τους όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .  Ώσπου να αστράψει ένα μεγάλο φως. . .  ώσπου να έρθει ένας που θα ανακοινώσει το σύντομο ερχομό του Κυρίου και θα Του ανοίξει ξανά το δρόμο. . .

Το φως εκείνου θα φέγγει δυνατά σε μεγάλη περιοχή. . .  Αφού η εμφάνισή του θα μαθευτεί σύντομα, και παρόλο που για πολλούς ανθρώπους θα είναι μια πηγή της δύναμης και της παρηγοριάς, θα του φέρονται με πολύ εχθρικό τρόπο εκείνοι που θα είναι η πλειονότητα πριν το τέλος, εκείνοι που ανήκουν στον αντίπαλο του Θεού και που με εντολή του θα πάρουν μέτρα ενάντια σε οτιδήποτε θεϊκό-πνευματικό και που θα διώξουν ιδιαίτερα εκείνους που θα μιλούν στο όνομα του Ιησού και θα ανακοινώνουν το κοντινό τέλος. . .

Αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλαδή γιατί ο αντίπαλος του Θεού θα ενεργήσει με ασυνήθιστη βιαιότητα κατά τον τελευταία αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη, θα σταλθεί στη Γη και ένα ασυνήθιστο φως. . .  Ξανά θα ενσαρκωθεί ένα φωτεινό πνεύμα πάνω σε αυτή τη Γη, έτσι όπως είναι γραμμένα. . .  Ξανά θα προηγηθεί εκείνο του Κυρίου και θα ανακοινώσει τον ερχομό Του, και ξανά θα εμφανιστεί ως η «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». . .  Και αυτός θα ξέρει ποιος είναι, και ωστόσο θα βαδίζει στο επίγειο του δρόμο με καθόλου εντυπωσιακό τρόπο, και ο επίγειος του δρόμος θα τερματιστεί και πάλι με το θάνατό του.

Αλλά όλοι οι πιστοί στον Θεό άνθρωποι θα παίρνουν δύναμη από εκείνον και θα ενθαρρύνονται ξανά και ξανά όταν τα δεινά της εποχής θα κοντεύουν να τους ρίξουν κάτω. . .  Αφού θα μιλά με εντολή του Θεού. . .  μέσω του θα απευθύνεται στους ανθρώπους ο Θεός ο Ίδιος. Αυτοί θα καταλάβουν και τη σημαντική αποστολή του πρόδρομου του Ιησού Χριστού και επομένως θα περιμένουν πλήρως συνειδητά τον ερχομό του Κυρίου και δεν θα αμφισβητούν ότι θα λυτρωθούν από τις μεγάλες δυσκολίες τους.

Όταν εμφανιστεί εκείνος θα έχει έρθει η ώρα που ανακοινώνεται συνέχεια από ενορατικούς και προφήτες. Αφού όταν έρθει εκείνος η επενέργεια του αντίχριστου θα είναι ολοφάνερη, ο οποίος θα πάρει τόσο ασυνήθιστα μέτρα εναντίον των πιστών ώστε αυτοί θα έχουν ανάγκη και μια ασυνήθιστη βοήθεια. . .  Αφού ο πρόδρομος θα αφήνει να φέγγει το φως του και αυτό θα στέλνει μακριά τις ακτίνες του. . .  Όπου και να είναι, οι άνθρωποι θα ακούν για εκείνον και οι πιστοί θα ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το φως και θα ξέρουν επίσης ποια ώρα θα έχει σημάνει.

Ο πρόδρομος του Ιησού Χριστού όμως θα βαδίζει ακλόνητα στο δρόμο του παρά τις εχθροπραξίες και την απαγόρευση έκφρασης. . .  Θα μιλά με εντολή του Θεού και δεν θα αναγνωρίζει κανέναν άλλο κύριο παρά μόνο τον Έναν τον Οποίο θα υπηρετήσει. . .  Και οι ομιλίες του θα πιάσουν τόπο, θα δώσουν στους αδύνατους τη δύναμη για την αντίσταση, αφού οι άνθρωποι, εμψυχωμένοι από τις ομιλές του, θα βρουν το θάρρος να πεθάνουν για την πίστη τους. . .  Αλλά η ζωή του κάθε ανθρώπου βρίσκεται στα χέρια του Θεού. . .  Μόνο Αυτός ξέρει πότε θα σημάνει η ώρα της σωτηρίας, πότε θα γίνει ο ερχομός Του στη Γη και η απομάκρυνση των δικών Του. . .

Και ο πρόδρομός Του  θα ξέρει για το τέλος του, αλλά θα υπηρετήσει τον Κύριό Του ακόμα και μέσω του θανάτου του. . .  Αφού και αυτός θα ολοκληρώσει το έργο της εξύμνησης, μέσω του θανάτου εκείνου θα φανεί η εξουσία και το μεγαλείο του Θεού. . .  Αφού Ένας μόνο διατάζει τη ζωή και το θάνατο και αυτός ο Ένας θα αποδειχθεί Κύριος, νικητής εναντίον του αντιπάλου Του, όταν έρθει η τελευταία μέρα. . .  Θα δώσει τη ζωή σε εκείνους που Τον πιστεύουν. . .  και θα πέσουν θύματα του θανάτου όσοι είναι υπόδουλοι του αντιπάλου Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6555                26 κ. 27-5-1956

Αιώνιο κύκλωμα. . .

Δημιουργηική δύναμη – ρεζερβουάρ. . .

Πρόκειται για ένας αιώνιος νόμος ότι τα πεσμένα αρχικά πνεύματα πρέπει να ανακτήσουν το ύψος, γιατί οποιαδήποτε δύναμη που ακτινοβολήθηκε από τον Θεό επιστρέφει αμετάκλητα στον Θεό, επειδή πρόκειται για ένα νόμο ότι η δύναμη αγάπης που ακτινοβολήθηκε εισρέει ξανά στην προαιώνια Πηγή, με αποτέλεσμα και ολόκληρο το οντώδες να παίρνει αυτό το δρόμο, αν και σε πολύ διαφορετικά χρονικά διαστήματα, διότι για τη στιγμή της επιστροφής του αποφασίσει μόνο του το ον. Αλλά δεν παραμένει αιώνια μακριά από τον Θεό, γιατί η απόσταση από τον Θεό είναι μια κατάσταση της αδυναμίας και της φυλάκισης, ενώ η δύναμη που ακτινοβολήθηκε πρέπει να γίνει αποτελεσματική ανάλογα με τον προορισμό της. . .  Επομένως μέσω της αδιάκοπης δραστηριότητας διανύει το ον το δρόμο πίσω στην αφετηρία του. . .

Το ον που έπεσε στην άβυσσο δεν θα αποφάσιζε ποτέ από μόνο του να κάνει μια δραστηριότητα, γιατί αισθάνεται εντελώς αδύναμο και γιατί δεν του φέγγει ούτε η ελάχιστη ακτίνα γνώσης. . .  Για αυτό το λόγο ο Θεός εντάσσει αυτό το οντώδες σε μια διαδικασία εργασίας. . .  Το οντώδες εκτελεί λοιπόν μια ορισμένη δραστηριότητα, η δύναμη που ακτινοβολήθηκε κάποτε αρχίζει να ενεργεί σε χαμηλό βαθμό και αυτή η αποτελεσματικότητα μαρτυρεί μια αδύναμη ζωή. . .  Το οντώδες που είχε σκληρύνει εντελώς και άρα είχε κατά κάποιον τρόπο πεθάνει κινείται τότε και αποδεικνύει ανανεωμένη ζωή. Και τώρα αρχίζει η ανοδική ανάπτυξη, αφού η ανανεωμένη ζωή εξαπλώνεται, και η κάθε δραστηριότητα δημιουργεί και πάλι νέα ζωή ή συνεισφέρει στη διατήρηση αυτής. Και αυτή η δύναμη που έχει τώρα ένα αποτέλεσμα φαίνεται μέσα στη δημιουργία, όπου τίποτα δεν παραμένει αμετάβλητο, αλλά όπου τα πάντα δείχνουν ζωή και ανάπτυξη.

Η δημιουργία είναι το ρεζερβουάρ της δύναμης, αφού ολόκληρη η δύναμη που εξέρρευσε κάποτε από τον Θεό και που έχασε την αποτελεσματικότητά της εξαιτίας του χωρισμού του πνευματικού από τον Θεό, μετασχηματίστηκε. . .  Το οντώδες διαλύθηκε και μέσα σε αμέτρητες μικρές και ελάχιστες μορφές τού επιτράπηκε να κάνει μια δραστηριότητα. . .  Σε κάθε σπίθα δύναμης ανατέθηκε μια δραστηριότητα, και αυτό που ήταν κάποτε ακίνητο, σκληρό, άρχισε να κινείται. . .  Η κατάσταση του θανάτου είχε τερματιστεί προς το παρόν, γιατί ο Θεός ο Ίδιος είναι η Ζωή και γιατί η ακτινοβολία δύναμής Του δεν μπορεί να παραμένει αιώνια αναποτελεσματική. . .

Οι δύναμη λοιπόν που είναι δεμένη μέσα στα έργα της δημιουργίας παραμένει τώρα δραστήρια και, ενωμένη με άλλη δύναμη, αποτκά την ικανότητα να έχει όλο και περισσότερο αποτέλεσμα. . .  έτσι ώστε και η ζωή μέσα στη δημιουργία να γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτη, δηλαδή αναπτύσσονται όλο και περισσότερα μεμονωμένα όντα που έχουν μαζέψει μέσα τους ήδη πολλά από τα μικρά πνευματικά μόρια, με αποτέλεσμα να μοιάζουν όλο και περισσότερο με το αρχικό πνεύμα που κάποτε έπεσε, ώσπου αυτός μέσα στην τελευταία του μορφή να αναγνωρίσει τον εαυτό του, μέσα στον οποίο ενώθηκαν τώρα όλες οι ψυχικές ουσίες που του ανήκουν.

Τώρα η δύναμη που ακτινοβολήθηκε κάποτε από τον Θεό, δηλαδή το ον, έχει φτάσει και πάλι στο βαθμό της αποτελεσματικότητας, όπου μπορεί να αυξάνει ελεύθερα αυτό το βαθμό αποδέχοντας συνέχεια τη δύναμη που του εισρέει από τον Θεό και επιτελώντας με αυτό τον τρόπο την επιστροφή της δύναμης στον Θεό. . .  Και τότε εκπληρώθηκε ο θεϊκός νόμος, κάτι που σημαίνει αφάνταστη μακαριότητα. . .  Αλλά μπορεί και να διακοπεί το κύκλωμα. . .  Μπορεί η δύναμη που κατέχει το οντώδες, το αρχικό πνεύμα που κάποτε έπεσε, να χρησιμοποιείται και με αρνητικό τρόπο, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου πτώση στην άβυσσο. . .  και μπορεί αυτό το κύκλωμα να επαναλαμβάνεται συνέχεια. . .

Μπορούν να περάσουν αιωνιότητες ώσπου να γίνει η τελευταία ενοποίηση του όντος με τον Θεό με την ελεύθερη θέληση εκείνου. Αλλά ο νόμος συνεχίζει να υπάρχει, δηλαδή ότι κάθε δύναμη που εξέρρευσε από τον Θεό γυρίζει πίσω στον Θεό. . .  ότι θα χρησιμοποιείται κάποτε με το σωστό τρόπο, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες, ακόμα και αν αντιταχθεί το πεσμένο ον για πολύ μεγάλο διάστημα. Ο Θεός είναι ζωή και ό,τι ξεκινά από τον Θεό μπορεί πάντα μόνο να είναι και αυτό ζωή. . .  Μπορεί μάλιστα να κατατνήσει στη νεκρή κατάσταση στην περίπτωση που εμποδίζει την αποτελεσματικότητα της ακτινοβολίας δύναμης του Θεού μέσω της αντίστασής του. Τότε όμως το ον που δεν έχει πια τη συνειδητότητα του εαυτού του, διαλυμένο σε μεμονωμένες ουσίες, εξαναγκάζεται να είναι δραστήριο, με αποτέλεσμα τα μεμονωμένα μικρά μόρια να αφυπνιστούν στη ζωή και να μειωθεί σιγά σιγά η αντίσταση. . .

Και έτσι το μεμονωμένο ον που εκπορεύτηκε κάποτε από τον Θεό. . .  το πεσμένο αρχικό πνεύμα. . .  αποκτά και πάλι τη ζωή. Αλλά την τελευταία ενοποίηση με τον Θεό μέσω της ελεύθερης θέλησής του, την οριστική ακτινοβολία της δύναμης πίσω προς την αφετηρία της, πρέπει να την επιδιώξει μόνο του κάθε μεμονωμένο ον. Για αυτό το λόγο το κύκλωμα μπορεί να απαιτήσει ατελείωτους καιρούς, και ωστόσο κάποτε θα ολοκληρωθεί με βεβαιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6556                28-5-1956

Ο κόσμος παρουσιάζει μεγάλους κινδύνους. . .

Θα πρέπει ακόμα να αισθανθείτε τον κόσμο πολύ πικρά αν δεν μάθετε από μόνοι σας να τον παραφρονήσετε, αφού όσο αγαπάτε τον κόσμο, αυτός είναι για σας ο μεγαλύτερος κίνδυνος. . .  Και αν θέλω να σας σώσω από αυτό τον κίνδυνο, πρέπει να φροντίσω να χάσετε την αγάπη σας για τον κόσμο. Πρέπει να σας προκαλέσω βάσανα και πόνους διά του κόσμου για να καταλάβετε ότι δεν σας ωφελεί αλλά σας ελέγχει, για να αισθανθείτε δυσάρεστα το έλεγχό του και να απομακρυνθείτε από μόνοι σας. Θα συμβούν ακόμα πολλά που θα σας κάνουν κατανοητά αυτά τα λόγια Μου. Αφού αυτό που θεωρείτε τώρα ακόμα αυξημένη απόλαυση της ζωής θα πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε θα παρατούσατε με χαρά τις ανέσεις για να γλιτώσετε με αυτό τον τρόπο από μεγάλους σωματικούς κινδύνους. . .

 Δεν θα έχετε πια καμία ασφάλεια, αφού η απληστία για τη ζωή εκείνων που βρίσκονται κάτω από το έλεγχο του αντιπάλου Μου θα πάρει διαστάσεις ώστε δεν θα σκέφτονται πια τον συνάνθρωπο, ώστε ο καθένας θα σκέφτεται μόνο ακόμα τον εαυτό του σε βάρους του συνανθρώπου, θέτοντας αυτόν συχνά σε κίνδυνο, τον οποίο δεν θα μπορέσει πια να αποφύγει. Αυτό που επιδιώκετε με όλες σας τις αισθήσεις θα γίνει η καταστροφή σας. Και όσο κάνετε σκοπό της ζωής σας αυτό τον κόσμο και τα αγαθά του δεν θέλετε να χάσετε την επίγεια σας ζωή και θα επιδιώκετε να την παρατείνετε με κάθε δυνατό τρόπο. . .  Αλλά εκείνη θα σας βαρύνει ακόμα σε ένα βαθμό ώστε θα λαχταρήσετε ένα τέλος. . .

Όμως θα αισθάνονται τη ζωή τους βαριά και τρομακτική μόνο εκείνοι που δεν θα ανήκουν ακόμα πλήρως στον αντίπαλό Μου. Και για χάρη αυτών θα γίνει αυτό που ανακοινώνω, προκειμένου να χάσουν την απόλαυση του κόσμου και να κάνουν ενδοσκόπηση. Αφού αυτοί οι τελευταίοι έχουν ανάγκη δυνατά βοηθήματα, αλλιώς και αυτοί θα πέσουν εντελώς θύματα του κόσμου, αλλιώς θα γίνουν «σφυριά» και αυτοί που ακόμα πριν χρησίμευαν για «αμόνια». . .  Και ας μακαρίσουν τον εαυτό τους οι άνθρωποι που θα υποστούν ζημιά «διά του κόσμου», αφού αυτούς θέλω να τους σώσω από τον κόσμο. Όποιος όμως του έχει ήδη πέσει θύμα θα ξέρει πώς να επικρατήσει ανελέητα και αδίστακτα. . .

Θα ξεκινήσει μια εποχή όπως δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς πάνω σε αυτή τη Γη. . .  Η ανθρώπινη ζωή δεν θα έχει πια καμία αξία, δεν θα έχουν πια όσιους τους νόμους της ανθρωπότητας όσοι θα έχουν αφιερωθεί εντελώς στον κόσμο, δηλαδή στον αντίπαλό Μου. Δεν θα σέβονται πια την ιδιοκτησία του συνανθρώπου και θα πειραματίζονται αδίστακτα, θα διατάζουν και θα απολαμβάνουν οπουδήποτε μπορούν να βγάζουν ένα συμφέρον, άσχετα με το αν θα ζημιωθεί το κορμί ή η ιδιοκτησία του συνανθρώπου. Θα τα επιτρέψω αυτά, αφού δεν νοιάζομαι για το κορμί αλλά για την ψυχή του ανθρώπου. . .  Και αν βρει αυτή τη σωτηρία της ως αποτέλεσμα όλων αυτών των δεινών, θα Μου ευχαριστήσει κάποτε, ακόμα και αν έπρεπε να υποφέρει υπερβολικά στη Γη.

Δεν μπορούν να γλιτώσουν οι άνθρωποι αυτά τα βάσανα κατά την τελευταία εποχή. Αφού όσο υπάρχει ακόμα ένα μέσο για να απελευθερώσω τις ψυχές από τα δίχτυα του αντιπάλου, εφαρμόζω ή επιτρέπω και αυτό το μέσο, παρόλο που βασικά θα πρόκειται για την επενέργεια του αντιπάλου Μου στους ανθρώπους που του ανήκουν ήδη. . .  Και αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι προοδευτικοί, οι μεγάλες καταστροφές που θα προξενηθούν θα αποδείξουν το αντίθετο. . .  Αλλά ο τυφλός δεν βλέπει τίποτα και δεν θέλει να βλέπει τίποτα, όποιος όμως βλέπει θα καταλάβει ποια ώρα του κόσμου θα έχει σημάνει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6558                30-5-1956

Ταπεινότητα – αλήθεια. . .

Αλαζονεία – πλάνη. . .

Ο κάθε άνθρωπος πιστεύει ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο, και αυτή η άποψή του είναι τόσο πιο σταθερή όσο πιο μακριά είναι ο άνθρωπος από Μένα. Αφού όποιος Με έχει πλησιάσει είναι γεμάτος ταπεινότητα και θα θεωρεί τον εαυτό του πάντα ελαττωματικό και δεν θα πιστεύει ποτέ πως ο τρόπος ζωής του είναι εντελώς σύμφωνος με το θέλημά Μου. . .  Δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος με τον εαυτό του και επομένως θα επιδιώκει συνέχεια να τελειοποιηθεί. Εάν όμως είχε ο κάθε άνθρωπος αυτή τη γνώση της ελαττωματικότητάς του, θα έπρεπε και να παραδεχτεί ότι ο δρόμος του μπορεί ακόμα να είναι λάθος. . .  Δεν θα βάδιζε μέσα από τη ζωή του τόσο πεπεισμένος ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Αλλά η αρρώστια των περισσότερων ανθρώπων είναι η αλαζονεία, η ταπεινότητα τους είναι ξένη. Και το αλαζονικό τους πνεύμα εκφράζεται με τον τρόπο ότι δεν θέλουν να αποδέχονται διδασκαλίες, συμβουλές και υποδείξεις, ενώ θεωρούν ότι οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να προσηλυτίζουν άλλους στις αντιλήψεις τους. Μόνο όποιος έχει μπει στην ταπεινότητα απευθύνεται σε Μένα και Μου ζητά δασκαλέματα και βοήθεια. . .  κάτι που όμως παραλείπουν να κάνουν οι άλλοι, γιατί νομίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη βοήθεια και δασκαλέματα και γιατί δεν είναι πλήρως πεπεισμένοι για την ύπαρξή Μου. Αφού αν πίστευαν σε Μένα ως ένα Ον ύψιστης τελειότητας, αυτό θα τους έκανε να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη απόστασή τους από αυτό το Ον. . .

Η απιστία και η αλαζονεία όμως είναι τα χαρακτηριστικά εκείνου που ελέγχει αυτούς. Και εκείνος τους οδηγεί σκόπιμα σε λάθος δρόμους, και τον ακολουθούν πρόθυμα, γιατί στο πνεύμα τους μοιάζουν με εκείνον. . .

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που ψάχνουν Εμένα πάνω σε λάθος δρόμους. . .  που δεν παίρνουν το δρόμο της αλήθειας, αλλά που πιστεύουν ότι βρίσκονται στο δρόμο της αλήθειας. Και σε αυτούς λείπει ακόμα η ταπεινότητα να εμπιστευτούν σε έναν οδηγό που να τους οδηγήσει στο στόχο με ασφάλεια. . .  Και αυτοί δεν παίρνουν τον απευθείας δρόμο προς Εμένα, ζητώντας από Εμένα τον Ίδιο να τους οδηγήσω. Αντί για αυτό ακολουθούν τυφλά εκείνους που τους προηγούνται, που οι ίδιοι δεν μπήκαν στην ταπεινότητα και τους οποίους για αυτό το λόγο δεν μπόρεσα να διδάξω καλά σχετικά με το πού θα πρέπει να πηγαίνουν. . .

Αυτοί λοιπόν πρέπει να θεωρούνται μόνο καιροσκόποι, που από μόνοι τους ούτε που αναρωτιούνται αν οδηγούνται σωστά από τους οδηγούς τους και που μετά από μια τέτοια ερώτηση δεν απευθύνονται σε Μένα τον Ίδιο για να πάρουν μια απάντηση. . .  Ο καθένας από αυτούς θα έπρεπε να επικαλεστεί Εμένα τον Ίδιο για την ηγεσία Μου, όχι όμως να βαδίσει αδιάφορα βασίζοντας σε οδηγούς που είναι τελείως ακατάλληλοι για αυτό το καθήκον.

Όσο πιστεύει ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο ένας άνθρωπος που δεν παραδόθηκε πρώτα σε Μένα και στην ηγεσία Μου, οδηγείται από τον αντίπαλό Μου. . .  Και το ότι ακολουθεί αυτόν είναι πάντα ολοφάνερο από την αλαζονεία που χαρακτηρίζει εκείνους τους ανθρώπους, από το ότι δεν ανοίγονται σε καμία στοργική διαφώτιση, από το ότι νομίζουν πως δεν έχουν ανάγκη δασκαλέματα και από το ότι αρκούνται σε κενολογίες και νεκρά δόγματα στα οποία λείπει οποιαδήποτε σοφία, κάτι που μπορεί εύκολα να αποδείξει μια σοβαρή εξέταση.

Η ταπεινότητα όμως απευθύνεται σε Μένα. Ο ταπεινός άνθρωπος καταλαβαίνει και ομολογεί την ελαττωματική του κατάσταση, την οποία θα ήθελε μάλιστα να διορθώσει, ενώ όμως αισθάνεται πολύ αδύνατος να το κάνει αυτό χωρίς τη βοήθειά Μου. . .  Και σε αυτόν λοιπόν μπορώ να δίνω ανάλογα με την πίστη του, σε αυτόν μπορώ να μοιράζω αυτά που του λείπουν και μπορώ να τον οδηγώ, επειδή το επιτρέπει χωρίς την παραμικρή αντίσταση. . .  Και θα πετύχει βέβαια το στόχο, αφού μέσω της ταπεινότητας έχει ήδη αποδείξει ότι αποδεσμεύτηκε από εκείνον η φύση του οποίου είναι η αλαζονεία. . .  Η ταπεινότητά του τον έκανε να καταφύγει στην καρδιά Μου, και επομένως θα τον φροντίζω ώσπου να φτάσει στον προορισμό του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6561                2-6-1956

Η Γη, ένας παράδεισος. . .

Θα μπορούσε να υπάρχει μια παραδεισένια κατάσταση ήδη στη Γη αν όλοι οι άνθρωποι ζούσαν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και υπηρετούσαν ο ένας τον άλλο με αγάπη. . .  Ούτε η ένδεια ούτε ο καημός θα βάραιναν τους ανθρώπους και αυτοί θα ζούσαν μέσα σε ειρηνική αρμονία, πάντα μόνο επιδιώκοντας να διατηρούν την ευεξία και την ασφάλεια του συνανθρώπου και συμπαραστέκοντας ο ένας στον άλλο όπου θα ήταν ανάγκη βοήθεια. . .  Όπου κυριαρχεί η αγάπη δεν υπάρχουν διχόνοια, ζήλια ή απληστία. . .  όπου κυριαρχεί η αγάπη δεν υπάρχουν αλαζονεία, ανυπομονησία και εχθρότητα. . .  Αφού ο Θεός ο Ίδιος είναι εκεί όπου είναι η αγάπη και ευλογεί τους ανθρώπους που μέσω της αγάπης είναι συνδεδεμένοι μαζί Του.

Και όμως η Γη δεν είναι ένας τέτοιος ευλογημένος τόπος ώστε να μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς ένα παράδεισο. . .  Η Γη ελέγχεται από τον αντίπαλο του Θεού, τη θέληση του οποίου εκπληρώνουν οι άνθρωποι με ζήλο. Πάνω στη Γη ζουν περισσότεροι άνθρωποι στους οποίους λείπει η αγάπη, που για αυτό το λόγο ζουν σε μια κατάσταση εχθρότητας μεταξύ τους. Κανένας δεν επιδιώκει κάτι που να ωφελήσει τον διπλανό του, αλλά ο καθένας καλλιεργεί τη φιλαυτία και σκέφτεται μονάχα τον εαυτό του. Ωστόσο, η Γη είναι προορισμένη να γίνει παράδεισος. . .  Αφού έχει έρθει ο καιρός όπου θα βαλθεί τέρμα στις ενέργειες του Σατανά. Έχει έρθει ο καιρός όπου θα πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο γένος, όπου θα πρέπει να απομονωθούν οι λίγοι που έχουν ακόμα αγάπη μέσα τους και που προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . .  Έχει έρθει ο καιρός όπου θα καθαριστεί η Γη και όπου  θα μετατραπεί και πάλι σε ένα Εδέμ, όπου ο Θεός ο Ίδιος θα μπορεί και πάλι να βρίσκεται ανάμεσα στους δικούς Του, γιατί θα κυριαρχεί ξανά η αγάπη πάνω στη Γη. . .

Εσείς οι άνθρωποι που ζείτε τώρα στη Γη βρίσκεστε μπροστά σε αυτή τη μετατροπή, μπροστά σε αυτό τον καθαρισμό, μπροστά στο τέλος της παλιάς Γης. . .  Δεν θα μπορείτε μεν να το καταλάβετε ότι και πώς θα διαδραματιστεί μια τέτοια μετατροπή, αλλά για τον Θεό τίποτα δεν είναι αδύνατο. . .  Και αυτή η μετατροπή είναι προορισμένη από τους αιώνες των αιώνων, αφού είναι επίσης γνωστή στον Θεό η κατάσταση της απονίας μεταξύ των ανθρώπων, η οποία δεν επιτρέπει πια καμία ανοδική ανάπτυξη και η οποία κατά συνέπεια απαιτεί το τέλος αυτής της Γης.

Η Γη είναι μάλιστα προορισμένη να είναι σταθμός ωρίμανσης για το πνευματικό που βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης. Θα έπρεπε οι ψυχές να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε αγάπη κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής. . .  Είναι όμως και ικανές να το καταφέρουν, και επομένως οι άνθρωποι θα μπορούσαν από μόνοι τους να δημιουργήσουν την παραδεισένια κατάσταση ήδη κατά την επίγεια τους ζωή, και θα πετύχαιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το βαθμό ωριμότητας για να μπορέσουν να μπουν στην αιώνια μακαριότητα. . .  Αλλά κάνουν κατάχρηση της χάρης της ενσάρκωσής τους πάνω στη Γη. . .

Δεν επιδιώκουν τη μεταμόρφωση του είναι τους, παραμένουν μέσα στην κατάστασή τους χωρίς αγάπη, η οποία ήταν το αποτέλεσμα της κάποτε αποστασίας τους από τον Θεό. Και με αυτό τον τρόπο δημουργούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους μια ζωή μέσα σε ένδεια, δεινά, ασθένεια και καημό. . .  και καταστρέφονται σωματικά και ψυχικά. . .  Αφού ο χρόνος τους πάνω σε αυτή τη Γη είναι περιορισμένος. Και για αυτό το λόγο τέθηκε στο ανθρώπινο γένος ένα όριο, δηλαδή μπορεί να πέσει μόνο μέχρι ένα ορισμένο βάθμο και εντάσσεται από εκεί εκ νέου μέσα στην αναπτυξιακή διαδικασία, η οποία είναι μεν πάρα πολύ βασανιστική αλλά παρ’όλα αυτά αποτελεσματική.

Η Γη όμως θα πάρει ένα νέο πρόσωπο, δημιουργηκά καθώς και πνευματικά, αφού το νέο ανθρώπινο γένος θα αποτελείται από τέτοιες ψυχές που εργάστηκαν με σοβαρότητα πάνω στη μεταμόρφωσή τους, που επιδίωξαν με σοβαρότητα την ωρίμανσή τους. . .  που διαμόρφωσαν τον εαυτό τους σε αγάπη και που θα μπορέσουν για αυτό το λόγο να βιώσουν τον παράδεισο πάνω στη νέα Γη. Και ο Θεός ο Ίδιος θα είναι ανάμεσά τους, αφού η αγάπη τους θα επιτρέπει την παρουσία Του. Και θα τελειώσουν όλα τα δεινά. . .  Όλοι εσείς οι άνθρωποι βρίσκεστε μπροστά σε αυτή την αλλαγή. Φροντίστε να ανήκετε σε εκείνους που θα μπορέσουν να θέσουν τον παράδεισο υπό την κατοχή τους, φροντίστε να γεμίζει η αγάπη τις καρδιές σας, να εκμεταλλευτείτε ακόμα το σύντομο χρόνο μέχρι το τέλος, να ζήσετε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, ο Οποίος απαιτεί από σας μόνο να τηρήσετε τις εντολές αγάπης Του. . .  Αφού θα τελειώσει σύντομα η εποχή της χάρης, θα έρθει σύντομα η ώρα του τέλους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6565                7-6-1956

«Όποιος Με πιστεύει. . .»

Έργα αγάπης. . .

Μπορείτε πάντα να στηρίζεστε στο λόγο Μου. . .  Και ο λόγος Μου θα σας διδάσκει πάντα το ίδιο, δηλαδή ότι η αγάπη είναι το πρώτο, ότι η εντολή της αγάπης είναι η μεγαλύτερη και η πιο σημαντική εντολή, γιατί δεν μπορείτε να αποφύγετε να τηρήσετε αυτή την εντολή αν θέλετε να μπείτε στην αιώνια μακαριότητα. Και η αγάπη εκφράζεται πάντα με κάποιον τρόπο, γιατί η αγάπη είναι δύναμη που ενεργεί. . .  Αυτό σημαίνει ότι εκφράζεται μέσω έργων, η και: Θα φαίνεται πάντα μια ενέργεια με αγάπη όπου άναψε η αγάπη του ανθρώπου, όπου τηρεί ο άνθρωπος τις θεϊκές Μου εντολές. . .

Το με ποιον τρόπο να εκφραστεί αυτή η ενέργεια δεν έχει σημασία, αφού δεν χρειάζεται πάντα να πρόκειται για ορατά έργα. Μπορεί και μια μέριμνα διαφορετικού είδους, είτε πνευματικού είτε επίγειου, να θεωρείται έργο της αγάπης. . .  πάντα με την προϋπόθεση να βασιστεί αυτό το έργο σε αληθινή ανιδιοτελή αγάπη. Αφού μπορούν επίσης να γίνουν καλά έργα που ωφελούν τον συνάνθρωπο στα οποία ωστόσο λείπει το κίνητρο της αγάπης. . . Τέτοια έργα είναι νεκρά και δεν θα μπορέσουν κάποτε να δώσουν στην ψυχή τη ζωή, καθώς αντίθετα η αγάπη δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να φανεί και παρ’όλα αυτά μπορεί να καθορίζει τη σκέψη και την πράξη ενός ανθρώπου. . .

Η αγάπη είναι επομένως το πιο σημαντικό. . .  και μόνο αυτή η αγάπη δίνει ζωή στην πίστη. . .  Συνεπώς δεν μπορεί να πει ότι έχει μια ισχυρή πίστη κανένας που να μην ζήσει μέσα στην αγάπη. Επιπλέον, χωρίς την αγάπη δεν θα Με αναγνωρίσει κανείς μέσα στον Ιησού Χριστό, ακόμα και τότε που δεν φέρνει αντίρριση σε αυτές τις διδασκαλίες και θέλει επομένως να δείξει στους άλλους ανθρώπους ότι πιστεύει σε εκείνες. . .  Δεν μπορεί να κατέχει τέτοια πίστη χωρίς την αγάπη. Για αυτό το λόγο δεν θα μπορεί κανείς να επικαλεστεί την πίστη του για να γίνει μακάριος, ενώ παρέλειψε να ασκήσει την έμπρακτη αγάπη, γιατί τέτοιος άνθρωπος δεν είναι ικανός να έχει μια ζωντανή πίστη, γιατί δηλώνει μόνο μέσω του νου του ότι πιστεύει για να συμμετέχει στις γνωστές σε εκείνον ευλογίες μιας πίστης. . .  επειδή τα λόγια Μου λένε: «Όποιος Με ΄πιστεύει΄ θα έχει την αιώνια ζωή. . .»

Χωρίς αγάπη η πίστη είναι νεκρή. Μπορεί ίσως ο άνθρωπος να πειστεί λογικά για τη ζωή του ανθρώπου Ιησού πάνω στη Γη, για το σταυρικό Του θάνατο και το λυτρωτικό Του έργο. . .  Αλλά θα του λείπει η εσωτερική πεποίθηση, και δεν θα μπορεί ποτέ να αναγνωρίσει Εμένα τον Ίδιο μέσα στον άνθρωπο Ιησού και επομένως να αναγνωρίσει με ακλόνητη πίστη τον Ιησού Χριστό ως Εκείνον με τον Οποίο έγινα ένα διά της αγάπης. Επειδή λείπει στον ίδιο η αγάπη, του λείπει οποιαδήποτε κατανόηση. Το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να φωτίζει εκείνον και τη σκέψη του. . .  Και ό,τι πει θα είναι μόνο προϊόντα της λογικής του, νεκρές γνώσεις χωρίς ζωή. . .

Μια πίστη χωρίς την αγάπη δεν είναι εκείνη η πίστη για την οποία σας είπα ότι θα σας αποφέρει την αιώνια ζωή. . .  Αλλά όλοι εσείς μπορείτε να ανάψετε την αγάπη στο εσωτερικό σας, γιατί έβαλα μέσα σας το σπινθήρα. . .  και αυτό είναι χάρη. . .  Επομένως γίνεστε μακάριοι «διά της χάρης Μου». . .  αφού χωρίς αυτό το ιδιαίτερο δώρο της χάρης θα ήσασταν εντελώς αδύναμοι και δεν θα μπορούσατε ποτέ να αποκτήσετε τη ζωή. . .  Το ότι έχετε τη δυνατότητα να ενσαρκωθείτε ως άνθρωποι στη Γη είναι επίσης μια χάρη, ένα δώρο από Μένα που δεν είναι δικό σας επίτευγμα, αφού η θέλησή σας Μου ήταν και Μου είναι ακόμα ανυπότακτη όταν ξεκινάτε την επίγεια σας ζωή. . .  Όλοι όμως έχετε το ίδιο δικαίωμα να πετύχετε τη ζωή, όλοι χρειάζεται μονάχα να εκμεταλλευτείτε καλά το δώρο της χάρης Μου, όλοι χρειάζεται μονάχα να δώσετε τη σωστή κατεύθυνση στη βούλησή σας, η οποία είναι εντελώς ελεύθερη. . .

Κατά συνέπεια δεν αναγκάζεστε ποτέ από Μένα, ούτε επιλέγεστε για τη μακαριότητα, αλλά μόνο εσείς οι ίδιοι επιλέγετε τη μοίρα της μακαριότητας ή της καταδίκησς. . .  και πάντα μόνο μέσω του τρόπου με τον οποίο αξιοποιείτε το δώρο της χάρης Μου, μέσω της  στάση που παίρνετε απέναντι στο σπινθήρα αγάπης  στο εσωτερικό σας. . .  Αφού πρέπει μόνοι σας να ανάψετε αυτό το σπινθήρα μέσα σας για να μπορέσετε να μπείτε στην αιώνια ζωή μετά το σωματικό σας θάνατο. Από την αγάπη πηγάζουν τα πάντα: η πιο καθαρή κατανόηση και συνεπώς μια ζωντανή πίστη, η οποία έχει αμετάκλητα ως αποτέλεσμα τη λύτρωση και την ολόψυχη ένωσή σας μαζί Μου. . .  Η αγάπη όμως δεν παραμένει ποτέ άπρακτη, εκφράζεται πάντα μέσω έργων, είτε πνευματικού είτε επίγειου είδους, αφού είναι μια δύναμη που ενεργεί συνέχεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6566                8-6-1956

Άδεια του Θεού. . .

Προστασία από το κακό. . .

Όλες οι δυνάμεις του ουρανού και της Γης Μού είναι υποτελείς και πρέπει να υποκύπτουν στο θέλημά Μου. Και έτσι χρησιμοποιώ συχνά και τις δυνάμεις του σκότους, δηλαδή επιτρέπω την κακή τους θέληση και τις κακές τους ενέργειες, δίνω ωστόσο πάντα στους ανθρώπους που υφίστανται ζημιές από εκείνες τις ενέργειες ευκαιρίες για να ωριμάσουν οι ψυχές τους ακριβώς διά εκείνων των ζημιών. Σχέδια δηλαδή που επινοήθηκαν και εκτελέστηκαν κακόβουλα μπορούν παρ’όλα αυτά να επιφέρουν μια πνευματική επιτυχία, και σε τέτοια περίπτωση Με υπηρέτησε ο αντίπαλός Μου παρά την εχθρική του πρόθεση. . .  Συνεπώς όσο κακός και να είναι ο κόσμος, όπως κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, μπορούν ακριβώς για αυτό το λόγο να βρουν μερικές ψυχές το δρόμο για Μένα, με την προϋπόθεση ότι έχουν καλή θέληση, αλλιώς ο πρίγκιπας του σκότους κερδίζει αυτές τις ψυχές για τον εαυτό του, όπως είναι το σχέδιό του.

Ο φωτεινός κόσμος Με υπηρετεί συνειδητά, ο σκοτεινός κόσμος όμως Με υπηρετεί παρά τη θέλησή του. . .  Αλλά το δικό Μου θέλημα κυβερνά και στο θέλημά Μου δεν μπορεί να αντιταχθεί κανένα ον. Αλλά επιμένω στο θέλημά Μου μόνο τότε που μπορώ να σώσω ή να προστατέψω, όταν θέλω να δώσω σε εκείνους που Μου έχουν εμπιστοσύνη μια απόδειξη της αγάπης και της εξουσίας και της σοφίας Μου. . .  Τότε πρέπει και εκείνες οι σκοτεινές δυνάμεις να υποκύψουν στο θέλημά Μου. . .  Αλλιώς όμως δεν περιορίζω ούτε τη δική τους ενέργεια και μπορούν, δυνάμει της θέλησής τους,  να δρουν εντελώς λάθος και κακά χωρίς να εμποδίζονται από Μένα. Τότε λοιπόν επιτρέπω αυτό που αποδεικνύει την κακία τους, παρόλο που αντιβαίνει τελείως στο θέλημά Μου.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται κανένας άνθρωπος να φοβάται επιθέσεις από το σκοτεινό κόσμο όσο Μου εμπιστεύεται με ακλόνητη πίστη. Ποτέ δεν τολμούν να επιτεθούν ο αντίπαλός Μου ή οι βοηθοί του σε έναν άνρθωπο που στέκεται ακριβώς δίπλα Μου, που κατέφυγε στα χέρια Μου και Μου ζήτησε προστασία. . .  Και αυτό μπορείτε πράγματι να το κάνει όλοι, εσείς οι άνθρωποι. . .  Μπορείτε να συνδεθείτε μαζί Μου μέσα στις σκέψεις σας καθημερινά και την κάθε ώρα και να Μου ζητάτε πάντα προστασία από το καθετί αθέμιτο, από το καθετί κακό που θέλει να σας ενοχλήσει. Και αποκρούσατε τους εχθρούς σας ήδη μέσω αυτής της προσευχής, αφού εκείνοι πρέπει να αποσύρονται μόλις καταφεύγετε σε Μένα, μόλις επιτρέπετε την παρουσία Μου διά των παρακλήσεών σας. Αφού είμαι κοντά σε κάθε άνθρωπο που Με φωνάζει πνευματικά και αληθινά. . .

Φτάνει να επικαλεστείτε το όνομά Μου, αλλά πρέπει να το προφέρετε ολόψυχα μέσα στην καρδιά σας, αφού δεν ακούω τα κενά λόγια που προφέρει μόνο το στόμα, κλείνω το αυτί Μου σε τέτοια λόγια. . .  Και για να είστε ικανοί να Με φωνάζετε ολόψυχα πρέπει μόνο να βρείτε τη θέληση να είστε παιδιά του Πατέρα σας στον ουρανό. Πρέπει πάντα μόνο να βλέπετε σε Μένα τον Πατέρα σας, και συνεπώς θα μπορείτε να μιλάτε σαν παιδιά στον Πατέρα και θα ικετεύετε για την προστασία Του σε κάθε κατάσταση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής σας. Και τότε θα είστε απρόσβλητοι από ό,τι επιχειρήσουν οι κακές δυνάμεις με εντολή του κυρίου τους. . .  Αφού παρόλο που τους αφήνω την ελευθερία τους, δεν θα κάνουν κατάχρηση της ελευθερίας τους χρησιμοποιώντας την εναντίον σας, αλλά θα ψάξουν άλλα θύματα, τα οποία όμως έχουν επίσης τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε Μένα για να μην νικηθούν.

Βρίσκομαι πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο και ό,τι και να γίνει, τα ξέρω και ξέρω να τα οδηγώ όλα έτσι ώστε τα αποτελέσματα να ωφελούν πάντοτε την ωρίμανση των ψυχών, βοηθώντας την ψυχή είτε να προβάλει η ίδια αντίσταση είτε να καταφύγει σε Μένα και να πάρει το δρόμο προς τα ύψη διά του ολόψυχου δεσμού της μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6567                9-6-1956

Λυτρωτική δουλειά στο πνευματικό βασίλειο. . .

Όσοι θέτουν τον εαυτό τους εθελοντικά στη διάθεσή Μου, εντάχθηκαν σε μια λυτρωτική διαδικασία και θα είναι πάντα ικανοί να εκτελούν την αποστολή τους, γιατί είναι οι υπηρέτες Μου, που Μου προσέφεραν τη συνεργασία τους. Αν μπορούσατε εσείς οι άνθρωποι να παρακολουθήσετε την ενέργεια στο πνευματικό βασίλειο και επίσης τον πόλεμο του φωτεινού κόσμου ενάντια στο σκότος, θα ξέρατε τι σημαίνει ήδη ένα μικρό φως μέσα σε αυτό το σκότος και θα βλέπατε επίσης πόσο σημαντικό είναι ένας δεσμός που δημιουργήθηκε με το φωτεινό βασίλειο από τη Γη. . .  ο οποίος δεν μπορεί να δημιουργείται με τη βία.

Θα βλέπατε πώς αξιοποιείται ένας τέτοιος σύνδεσμος από πλευράς των φωτεινών οντοτήτων και πόσο ευρία λυτρωτική δουλειά μπορεί να διενεργηθεί με αυτό τον τρόπο. . .  Αφού οι φωτεινές οντότητες δεν μπορούν να επενεργούν πάνω στους ανθρώπους αυτής της Γης όσο αυτοί δεν μπαίνουν εθελοντικά μέσα στην περιοχή εκείνων. . .  όσο στρέφουν τις σκέψεις τους πάντα μόνο στον κόσμο. Και ο κάθε άνθρωπος στη Γη που μέσω των δικών του πνευματικών επιδιώξεων προσπαθήσει να οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση και τις σκέψεις των συνανθρώπων του, είναι για τα φωτεινά όντα μια ελπίδα να μπορέσουν κάποτε να συνάψουν επαφές και με εκείνους πάνω στους οποίους θα ήθελαν να κάνουν λυτρωτική δουλειά.

Και οι ψυχές στο πνευματικό βασίλειο που βρίσκονται ακόμα μέσα στο σκοτάδι υποδέχονται με ίδια χαρά μια ακτίνα φωτός που προέρχεται από τη Γη και που μπορεί επίσης να έχει λυτρωτικό αποτέλεσμα και που μάλιστα έχει ευρύ λυτρωτικό αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο όμως η μικρή ομάδα των συνεργατών Μου έχει εμπιστευτεί στη φροντίδα όλων των φωτεινών οντοτήτων και όλες πασχίζουν να κρατήσουν αυτούς τους βοηθούς, προκειμένου να μπορεί να γίνει η λυτρωτική δουλειά, η οποία είναι ιδιαίτερα επείγουσα κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .  αφού πρόκειται να σωθούν ακόμα οι ψυχές από μια εκ νέου φυλάκιση μέσα στην ύλη. . .

Εσείς οι άνθρωποι ξέρετε μόνο αυτά που σας αποκαλύφθηκαν σχετικά διά της αγάπης Μου. . .  Τα φωτεινά όντα όμως βλέπουν τα πάντα και είναι κατά πολύ μεγαλύτερες η κατανόησή τους και η επενέργειά τους σε όλες τις ψυχές που βρίσκονται σε έσχατο κίνδυνο. Εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες για βοήθεια και κοπιάζουν να δημιουργούν συνέχεια νέες δυνατότητες για βοήθεια. . .  Και για αυτό το λόγο φυλάγουν με ιδιαίτερη προσοχή τους ανθρώπους πάνω στη Γη που μέσω του δεσμού τους με τον πνευματικό κόσμο τούς είναι απαραίτητοι. . .  που μέσω της πνευματικής τους δουλειάς στη Γη τούς ανοίγουν πολλές πόρτες. . .  που είναι οι ίδιοι δραστήριοι ως φορείς του φωτός και που άρα βρίσκονται οι ίδιοι στον πόλεμο ενάντια στο σκότος. . .

Και νομίζετε ότι θα ήθελα να σβήσω έτσι απλά ένα φως που άναψε μια φορά από αγάπη για Μένα και το οποίο μπορώ να γεμίζω με όλο και δυνατότερη φωτεινότητα; Όποιος ξέρει τι σημαίνει η καθαρή αλήθεια για όλους τους ανθρώπους και για όλες τις ψυχές στο πνευματικό βασίλειο δεν θα αμφισβητήσει ότι προστατεύω κάθε φορέα του φωτός και προσπαθώ να τον κρατήσω για μια αποστολή που είναι τόσο επείγουσα, διότι το σκοτάδι έχει γίνει σχεδόν αξεπέραστο. . .

Και επομένως όσο η λυτρωτική δραστηριότητα εξαρτάται από το να φέρει κανείς το φως μέσα στο σκοτάδι, να αντιτάξει την καθαρή αλήθεια στο ψέμα, οι φορείς της αλήθειας θα έχουν την ιδιαίτερη προστασία Μου και δεν θα χρειάζονται να φοβούνται ότι θα γίνουν ακατάλληλοι για την αποστολή τους. Αφού αμείβω την αφοσίωσή τους σε Μένα, ενεργώντας ο Ίδιος μέσω εκείνων και διατηρώντας τη μορφή όσον καιρό την έχω ανάγκη για τη συνεργασία μαζί Μου. . .  επειδή η έσχατη εποχή απαιτεί την ασυνήθιστη επενέργειά Μου, με αποτέλεσμα αυτή να φαίνεται πού και πού με ασυνήθιστο τρόπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6569                11-6-1956

Εκπλήρωση των προσευχών. . .

Πίστη. . .

Η δύναμη της πίστης σας σάς εγγυάται την εκπλήρωση των παρακλήσεών σας. Αφού τηρώ το λόγο Μου: «Παρακαλάτε και θα σας δίνεται, χτυπάτε την πόρτα και Εγώ θα σας την ανοίγω. . .»  Ας λαμβάνετε πάντα υπόψη σας ότι ο λόγος Μου είναι αλήθεια, ότι δεν σας δίνω μια υπόσχεση χωρίς να την εκπληρώσω. Ας λαμβάνετε επίσης υπόψη σας ότι Μου είναι πάντα δυνατό να εκπληρώνω τις παρακλήσεις σας και ότι η αγάπη Μου για σας ανταποκρίνεται ευχαρίστως στις παρακλήσεις σας. . .  ότι όμως μπορείτε να περιμένετε την εκπλήρωση μόνο τότε που έχετε ακλόνητη πίστη, τότε που δεν αφήνετε να εμφανιστεί μέσα σας καμία αμφιβολία για την αγάπη ή την εξουσία Μου.

Η ελάχιστη αμφιβολία σας ωστόσο Με εμποδίζει να σας αποδείξω αυτή την αγάπη και τη δύναμή Μου, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν είστε ακόμα ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου, δεν βλέπετε ακόμα σε Μένα τον Πατέρα αλλά πάντα μόνο το μακρύ Θεό, ο Οποίος όμως δεν επιμένει να φανερωθεί όσο η παιδική σας αγάπη δεν Με τραβά, Εμένα τον Πατέρα σας. . .  κάτι που όμως κάνει μια ισχυρή πίστη. Για αυτό το λόγο παραμένουν ανεκπλήρωτες τόσες πολλές παρακλήσεις των παιδών Μου στη Γη και αυτό ενισχύει ακόμα τις αμβιφολίες τους για τη δύναμη μιας προσευχής. Και όμως φταίει μόναχα η ανεπαρκής δύναμη της πίστης σας για το ότι περιμένετε συχνά μάταια την εκπλήρωση. . .

Ελάτε στον Πατέρα σας όπως τα παιδιά και μιλήστε Του με αληθινή ταπεινότητα και με παιδική αγάπη και παρουσιάστε Με τα προβλήματά σας με την πλήρη αισιοδοξία ότι σας ακούω, ότι καταλαβαίνω τις δυσκολίες σας και τις αποτρέπω. . .  Και μπορείτε να είστε πεπεισμένοι ότι δεν κλείνω το αυτί Μου και ότι ανταποκρίνομαι στις παρακλήσεις σας. . .  Αφού θέλω να σας τραβάω όλο και περισσότερο κοντά Μου και για αυτό το λόγο δεν απογοητεύω μια ισχυρή πίστη. Και ένα αληθινό παιδί θα παρακαλεί μόνο για πράγματα που δεν θα βλάψουν την ψυχή του. Ένα αληθινό παιδί το αφήνει σε Μένα, και οδηγώ τις σκέψεις του, έτσι ώστε να καταλάβει και να απορρίψει κάθε επιθυμία που να εμποδίσει την πνευματική του ανάπτυξη. Η σωστή σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα εγγυάται και τη φωτισμένη σκέψη, ένα φωτισμένο πνεύμα. . .

Θέλω να Μου εμπιστεύεστε σε κάθε κατάσταση ανάγκης του σώματος και της ψυχής σας και θα σας βοηθώ, όπως σας το υποσχέθηκα, εφόσον Με πιστέψετε με ζωντανό τρόπο. Τη ζωντανή πίστη ωστόσο δεν μπορώ να σας τη δώσω, πρέπει να την αποκτήσετε μόνοι σας διά της αγάπης. . .  Και έτσι θα ξέρετε τώρα γιατί παραμένουν ανεκπλήρωτες τόσες πολλές προσευχές: γιατί η έλλειψη αγάπης εξηγεί την αδύνατη πίστη, γιατί δεν μπορεί ποτέ να περιμένει από Μένα μια πλήρη απόδειξη της αγάπης Μου ένας άνθρωπος που ο ίδιος δεν έχει πολλή αγάπη και που συνεπώς εμποδίζει και τη δική Μου ενέργεια με αγάπη. . .

Ο λόγος Μου είναι αλήθεια. Οι υποσχέσεις Μου ωστόσο προϋποθέτουν και την εκπλήρωση των όρων. . .  Τότε η κάθε υπόσχεσή Μου θα εκπληρωθεί. Επομένως, επιδιώξτε να ενισχύσετε την πίστη σας, να τη ζωντανέψετε μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έχετε μέσα σας τη δύναμη της πίστης και θα επενεργήσει ολοφάνερα πάνω σας η αγάπη και η δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6570                12-6-1956

«Τα πρόβατά Μου αναγνωρίζουν τη φωνή Μου. . .»

 Τα λόγια που παραλαβαίνετε από Μένα είναι πνεύμα και ζωή. . .  Και πρέπει και να μιλούν στο πνεύμα του κάθε ανθρώπου και να του δίνουν ζωή. Πρέπει ο άνθρωπος να αισθανθεί τη δύναμη του λόγου Μου μόλις ανοίξει την καρδιά του και Μου επιτρέψει να μπω ο Ίδιος, μόλις αποδεχθεί με ευχαριστία το δώρο που του προσφέρω ο Ίδιος. Και ο λόγος Μου θα αγγίζει πάντα εκείνον που Με αγαπά και που δίνει αγάπη και στο διπλανό του, γιατί εκείνος είναι ήδη συνδεδεμένος μαζί Μου διά της αγάπης και αναγνωρίζει τη φωνή Μου ως τη φωνή του Πατέρα, ο Οποίος θέλει να κάνει ευτυχισμένο το παιδί Του.

«Τα πρόβατά Μου αναγνωρίζουν τη φωνή Μου. . .» Και η φωνή Μου ηχεί πάντα μόνο τότε που μπορώ να μιλήσω στους ανθρώπους ο Ίδιος. . .  Δεν μπορείτε να λέτε «φωνή του Πατέρα» τον κενό λόγο τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν και εκείνοι οι άνθρωποι που δεν επιτρέπουν ακόμα την παρουσία Μου μέσα τους, εκείνοι το πνεύμα των οποίων δεν έχει αφυπνιστεί ακόμα, οι οποίοι μάλιστα προσποιούνται ότι κηρύσσουν στο όνομά Μου, τους οποίους ωστόσο δεν μπορώ ακόμα να χρησιμοποιώ για να μιλήσω μέσω τους σε όλους όσοι τους ακούσουν. Η αναγνώριση της φωνής Μου απαιτεί έναν τόσο συνειδητό σύνδεσμο μαζί Μου ώστε μπορώ να μιλήσω Εγώ ο Ίδιος. . .  Και πρέπει αυτός ο δεσμός να δημιουργείται τόσο από τον κήρυκα όσο και από τον ακροατή του λόγου. . .  Τότε ο καλός ποιμένας προσελκύει ο Ίδιος τα πρόβατά Του και αυτά θα Τον ακολουθήσουν πρόθυμα. . .

Τα πρόβατά Μου αναγνωρίζουν τη φωνή Μου. . .  Αυτό δεν προϋποθέτει ότι μιλάω ξανά και ξανά στους ανθρώπους; Τονίζω ότι τα δικά Μου πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή Μου. . .  Άρα κάνω μια διαφορά σε εκείνους που Με ακούν, αφού δεν μπορούν όλοι να συγκαταλέγονται μεταξύ των δικών Μου, με αποτέλεσμα να μην Με αναγνωρίσουν όλοι μέσα στο λόγο Μου. . .  Πάντα όμως θα μιλάω ο Ίδιος στους δικούς Μου, προκειμένου να εκπληρωθεί η υπόσχεσή Μου: προκειμένου να αντιληφθούν τη φωνή Μου και άρα να την αναγνωρίσουν ως την απόδειξη της παρουσίας Εκείνου στον Οποίο παραδόθηκαν.

Επομένως επισήμανα και μέσω αυτών των λόγων ότι θα μιλά εσαεί σε εσάς τους ανθρώπους, ότι δεν πρόκειται μόνο για το γραπτό λόγο, ο οποίος μπορεί να είναι χωρίς πνεύμα και ζωή, στην περίπτωση που δεν το ζωντανεύω Εγώ ο Ίδιος, στην περίπτωση που δεν του δίνει τη ζωή το Πνεύμα Μου. Αλλά ήξερα επίσης ότι ένας άνθρωπος θα αναγνώριζε το λόγο Μου ως μια απευθείας μετάδωση από τον Εαυτό Μου μόνο τότε που μια ζωή με αγάπη είχε καταφέρει την αφύπνιση του πνεύματος μέσα του. Και για αυτό το λόγο μίλησα για τους «δικούς Μου», αφού η αγάπη είναι ο δεσμός που Με ενώνει μαζί τους και που κάνει δυνατή την απευθείας επενέργειά Μου πάνω και μέσα τους. Το λόγο Μου μπορεί μάλιστα να τον  ακούσει ο καθένας, η φωνή όμως προπϋποθέτει την παρουσία Μου. . .  Συνεπώς διαβεβαίωσα σε σας τους ανθρώπους και την παρουσία Μου και σας δίνω τη σχετική απόδειξη μέσω της φωνής Μου. . .  Και οι δικοί Μου θα την αναγνωρίσουν ως τη «φωνή του Πατέρα».

Πρόκειται μόνο για ένα μικρό ποίμνιο που αντιλαμβάνεται τις ελκυστικές εκκλήσεις του ποιμένα τους και που Τον ακολουθεί. Πρόκειται μόνο για λίγους που ακούν τη φωνή Του, γιατί οι άνθρωποι επιτρέπουν όλο και περισσότερο να τους ξεγελούν ωραία λόγια με ήχο που τους ζαλίζει, που ωστόσο δεν έχουν ούτε πνεύμα ούτε ζωή. . .  Και αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στους δικούς Μου, και το πνεύμα τους δεν μοιάζει με το δικό Μου, είναι χωρίς αγάπη και δεν νιώθουν μέσα τους την ώθηση να φτάσουν κοντά Μου. Και στην περίπτωση που τους μιλώ, Μου γυρίζουν την πλάτη τους και πηγαίνουν στους τόπους όπου εκφράζεται ο αντίπαλός Μου καμουφλαρισμένος με επιδέξιο τρόπο, και αρκούνται στο κενό περίβλημα, από το οποίο δεν μπορούν να πάρουν καμία δύναμη. Ο λόγος Μου όμως είναι δύναμη και θα δώσει τη ζωή σε όλους όσοι Μου επιτρέψουν να τους μιλήσω, σε όλους όσοι λαχταρούν να ακούσουν τη φωνή Μου και όσοι ως τα παιδιά Μου είναι προορισμένοι να βιώσουν την αγάπη του Πατέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6574                16-6-1956

Επίγεια άνοδος. . .

Πνευματική παρακμή. . .

Τα πάντα εμφανίζουν το σημάδι της παρακμής, ακόμα και τότε που εσείς οι άνθρωποι πιστεύετε ότι είστε δραστήριοι με εποικοδομητικό και ωφέλιμο τρόπο. . .  ακόμα και τότε που δράτε ασταμάτητα στον επίγειο τομέα. Συμβάλλετε μόνο στο να πλησιάσει το τέλος όλο και περισσότερο, αφού όλες οι επιδιώξεις σας είναι συγκεντρωμένες μονάχα σε γήινους στόχους. Και με αυτό τον τρόπο κάνετε οι ίδιοι τη Γη ακατάλληλη για τον πραγματικό της προορισμό, δηλαδή για να χρησιμεύσει στην ωρίμανση της ψυχής σας. Αφού προσέχετε μόνο αυτά που ωφελούν την άνεση του κορμιού σας, και συχνά εμποδίζετε την ωρίμανση ή την υπηρεσία του φυλακισμένου στην ύλη πνευματικού, διαλύοντας παράνομα δημιουργήματα για να τα χρησιμοποιήσετε για τα γήινα σχέδιά σας. Και αυτό που φαινομενικά είναι μια άνθιση, μια πρόοδος, είναι στην πραγματικότητα μια χαοτική κατάσταση, γιατί μόνο η ψυχική ανάπτυξη αποδεικνύει κατά πόσον κυριαρχεί η θεϊκή τάξη. . .  και γιατί αυτή έχει φτάσει σε ένα χαμηλότατο επίπεδο, κάτι που αποδεικνύει και πάλι τις παραβάσεις της αιώνιας τάξης.

Παρακινείται μάλιστα ακόμα πολλή ύλη να υπηρετήσει, διαλύονται μάλιστα φυσικά δημιουργήματα με σκοπό την επίγεια τους χρήση, λυτρώνονται μάλιστα με αυτό τον τρόπο πολλά πνευματικά στοιχεία από την πιο σκληρή μορφή και μπορούν αυτά να συνεχίσουν την αναπτυξιακή τους πορεία μέσα σε νέες μορφές. Ωστόσο, κανένας άνθρωπος δεν σκέφτεται αυτά αλλά πάντα μόνο το γήινο συμφέρον που θα έχει χρησιμοποιώντας την ύλη. . .  Και το πνευματικό μέσα στην ύλη αισθάνεται αυτή τη στραμμένη στα επίγεια στάση των ανθρώπων και υπηρετεί συχνά μόνο απρόθυμα, κάτι που εκδηλώνεται στο ότι φαίνονται πολλά μειονεκτήματα, στο ότι προκύπτουν ζημιές που προκαλούν θυμό και δυσαρέσκεια στους ανθρώπους. Αφού το πνευματικό το νιώθει όταν οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τους πρώτα τον υπηρετικό του σκοπό και κατά συνέπεια αντιτάσσεται συχνά.

Δεν πρόκειται για ευλογημένα έργα εκείνα που γίνονται διά του ανθρώπινου χεριού χωρίς την παραμικρή πνευματική αντίληψη. . .  όσο μεγαλοπρεπή και να φανούν και πόσον θαυμασμό και να αποσπάσει από τους ανθρώπους η κατασκευή τους. . .  Και η ύπαρξη εκείνων δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, παρόλο που οι άνθρωποι νομίζουν ότι δημιούργησαν έργα διάρκειας. . .  Και ακριβώς αυτή η αυξημένη θέληση για δραστηριότητα με στόχο αποκλειστικά τα επίγεια, τολμά να πραγματοποιήσει σχέδια που μόνο αυξάνουν το χάος. . .  ένα χάος που έχει τώρα πνευματικό και επίγειο αποτέλεσμα. Αφού η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων είναι εντυπωσιακά χαμηλή και εκδηλώνεται στην πλήρη έλλειψη πίστης και σε έναν άπονο τρόπο ζωής.

Και η επίγεια παρακμή παρουσιάζεται με τον τρόπο ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να προστατεύουν τον εαυτό τους από απειλητικές για τη ζωή τους επιρροές, οι οποίες όμως προξενούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους που είναι δραστήριοι με εντολή εκείνου που θέλει να καταστρέψει τα πάντα για να απελευθερώσει το δεμένο πνευματικό και να το εντάξει και πάλι στο δικό του βασίλειο. Και οι άνθρωποι του προσφέρουν πρόθυμα το χέρι τους, αφού τους υπόσχεται δήθεν μεγάλες γήινες επιτυχίες, το ξέρει τέλεια να οδηγεί τις σκέψεις τους σε λάθος στόχους. Και τον ακούν πάντα οι άνθρωποι, γιατί αυτοί δεν θέλουν να ξέρουν καθόλου για έναν πνευματικό σκοπό της επίγειας τους ζωής, γιατί οι σκέψεις τους είναι στραμμένες μόνο στα επίγεια και γιατί το πνευματικό που απελευθερώνουν με αντίθετη προς τον Θεό θέληση δεν μπορεί να ασκήσει καμία καλή επιρροή πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους που ενοχλούν την αναπτυξιακή του πορεία.

Πρόκειται φαινομενικά για μια άνοδος και παρ’όλα αυτά για μια παρακμή, για μια πτώση όπως χειρότερη δεν μπορεί να τη φανταστεί κανείς. . .  Και μόνο λίγοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό, γιατί έχουν τον Θεό μέσα στην καρδιά τους και γιατί θεωρούν την επίγεια ζωή μόνο ένα πέρασμα προς την αληθινή ζωή μέσα στην αιωνιότητα. . .  Και σε αυτούς επισημαίνεται και πάντα αυτό το γεγονός, προκειμένου να μπορούν ακόμα να επενεργήσουν πάνω στους συνανθρώπους τους όσο αυτό είναι δυνατό. . .

Όλο και ψηλότερα επιδιώκουν να φτάσουν οι άνθρωποι, ενώ πέφτουν όλο και πιο χαμηλά. Και θα έπρεπε να αφήσουν να τους προειδοποιήσει η φαινομενική άνοδος που βιώνουν. . .  Θα έπρεπε να συλλογίζονται και να μην ζήσουν το σήμερα χωρίς να σκέφτονται το αύριο. Αφού η δημιουργία δεν έγινε για καθαρά επίγειους σκοπούς, παρόλο που υπηρετεί τους ανθρώπους. Αλλά ο πραγματικός της σκοπός είναι η πνευματική ανάπτυξη, την οποία ωστόσο δεν προσέχουν καθόλου οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα η δημιουργία να μην πληροί πια το σκοπό της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6575                17-6-1956

Η ενοποίηση του πνευματικού σπινθήρα με το πατρικό Πνεύμα. . .

Ο Ιησούς. . .

Όταν το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο αφυπνίζεται στη ζωή, έχει δημιουργηθεί και ο σύνδεσμος μαζί Μου. Αφού το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο είναι ένας σπινθήρας του θεϊκού πατρικού Μου Πνεύματος, είναι δικό Μου τμήμα και άρα το ίδιο με Εμένα, και έτσι μπορείτε να πείτε πλήρως δικαιολογημένα: «Ο Θεός είναι μέσα Μου. . .» Αφού το πνεύμα μέσα σας αφυπνίζεται στη ζωή μόνο τότε που ασκείτε την αγάπη, και τότε μπορώ και Εγώ, ως η Αιώνια Αγάπη, να είμαι ο Ίδιος μέσα σας.

Έχετε μεν όλοι μέσα σας αυτό τον θεϊκό σπινθήρα. Αυτός όμως μπορεί διά της δικής σας θέλησης, διά του τρόπου ζωής σας, να είναι και να παραμείνει θαμμένος μέχρι το θάνατό σας. . .  Σε αυτή την περίπτωση ζήσατε τη ζωή σας «χωρίς τον Θεό». . .  γιατί ζήσατε χωρίς την αγάπη, με αποτέλεσμα να Με εμποδίσατε να συνδεθώ μαζί σας. . .  Αλλά ζήσατε την επίγεια σας ζωή και επομένως αφήσατε ανεκμετάλλευτη μια μεγάλη χάρη, δεν κάνατε αυτό που είναι ο σκοπός της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι: Δεν ενοποιηθήκατε μαζί Μου, αλλά παραμείνατε μέσα στην απομόνωση, την οποία προκαλέσατε οι ίδιοι κάποτε μέσω της αποστασίας σας από Μένα.

Για να γίνει εφικτή η ενοποίησή σας μαζί Μου σας βοήθησα μέσω μιας μεγάλης πράξης της χάρης: Έβαλα πρώτα μια σπιθίτσα του θεϊκού Μου Πνεύματος μέσα σας και σας παρότρυνα συνέχεια να ανάψετε αυτή τη σπιθίτσα, οδηγώντας τη μοίρα σας έτσι ώστε να βρεθείτε σε συνθήκες όπου μπορούσατε να κάνετε έργα αγάπης, εφόσον ήταν καλή η θέλησή σας. . .  Σας είναι και σας ήταν συχνά δυνατό, σε σας τους ανθρώπους, να κάνετε τον σπινθήρα αγάπης μέσα σας να γίνει μια φλόγα. Πράγματι δεν σας λείπουν οι ευκαιρίες, αλλά πρόκειται για μια πράξη της ελεύθερης βούλησης, και για αυτό το λόγο μπορείτε και να παραλείψετε να δράσετε με αγάπη. Και το πνεύμα μέσα σας κοιμάται, δεν μπορεί να εκφράζεται, δεν δημιουργήσατε επομένως κανένα σύνδεσμο μαζί Μου και είστε νεκροί παρόλο που πιστεύετε ότι ζείτε. . .

Και είναι μάταιη η επίγεια σας ζωή, γιατί μια ζωή «χωρίς τον Θεό» δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει σε μια άνοδο, αλλά αποδεικνύει το σύνδεσμο με τον αντίπαλό Μου. Εγώ ο Ίδιος επομένως δεν μπορώ να βρίσκομαι μέσα σας, γιατί εσείς οι ίδιοι Μου φράζετε την είσοδο μέσω του άστοργου χαρακτήρα σας. Αυτή η κατάσταση ανάμεσα στους ανθρώπους παρατηρείται πολύ συχνότερα παρά εκείνη όπου οι άνθρωποι ενώνονται ολόψυχα μαζί Μου, όπου ζουν τη ζωή τους με αγάπη και αφήνουν να τους οδηγεί το Πνεύμα Μου. . .  Και εκείνη η κατάσταση φαίνεται πάντα τότε που οι άνθρωποι δεν έχουν πια καμία πίστη στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος μέσω του σταυρικού Του θανάτου ήθελε να τους βοηθήσει να ενισχυθεί η αδύνατη θέλησή τους, να αποδεσμευτούν από τον αντίπαλό Μου.

Η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης που κήρυξε ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη θα έπρεπε να δείξει στους ανθρώπους το δρόμο για την ενοποίηση του πνευματικού σπινθήρα μέσα τους με τον προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. Και για αυτό το λόγο ο Ιησούς έδωσε στους συνανθρώπους Του ένα παράδειγμα για μια ζωή με αγάπη και τους απόδειξε και τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τρόπου ζωής: την πλήρη ενοποίησή Του μαζί Μου, η οποία φανερωνόταν μέσα στις  ομιλίες και μέσα στην ενέργειά Του πάνω στη Γη. . .

Αυτό που ήταν αδύνατο πριν το θυσιαστικό θάνατο του Ιησού, εξαιτίας της αδυναμίας της θέλησης των ανθρώπων, τους οποίους βάραινε ακόμα το προπατορικό αμάρτημα, αυτό μπορούσαν να το εκτελέσουν οι άνθρωποι μετά το σταυρικό Του θάνατο. Αφού τους χαρίστηκε η δύναμη στην περίπτωση που αναγνώρισαν τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου και αξιοποίησαν τη βοήθειά Του. Και τότε ήταν επίσης εφικτό να δημιουργήσουν μόνοι τους την ενοποίηση μαζί Μου, να αφυπνίσουν στη ζωή τον πνευματικό σπινθήρα μέσα τους διά της έμπρακτης αγάπης, με αποτέλεσμα ότι μπορούσα να ενεργήσω ο Ίδιος μέσα τους. Χωρίς τον Ιησού Χριστό όμως δεν μπορεί να αφυπνιστεί το πνεύμα κανενός ανθρώπου, αφού Εγώ ο Ίδιος δεν μπορώ να βρίσκομαι μέσα σε εκείνον που απορρίπτει Εμένα τον Ίδιο, που δεν Με πιστεύει ότι τον λύτρωσα από την αμαρτία και το θάνατο. . .

Η πνευματική Μου σπιθίτσα κοιμάται μεν μέσα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου, αλλά μόνο η αγάπη την αφυπνίζει στη ζωή. Η αγάπη όμως αναγνωρίζει τον Ιησού Χριστό, αναγνωρίζει Εμένα μέσα Του και συνδέεται μαζί Μου. . .  ή και: Η αγάπη είναι ο θεϊκός σπινθήρας που θέλει να ενοποιηθεί με τη φωτιά της Αιώνιας Αγάπης. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως έχετε ζωή μέσα σας, ακόμα και αν χάσετε την επίγεια σας ζωή. . .  Θα έχετε ήδη αναστηθεί από το θάνατο στη ζωή μόλις ζωντάνεψε το πνεύμα μέσα σας, και δεν θα μπορείτε ποτέ πια στην αιωνιότητα να χάσετε αυτή τη ζωή, γιατί θα έχετε επιστρέψει σε Μένα και γιατί κοντά Μου δεν μπορεί ποτέ πια στην αιωνιότητα να υπάρχει θάνατος. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6577                19-6-1956

Παράκληση με αγάπη για τους εγκόσμιους ανθρώπους. . .

Πολύ συχνά καταλαγιάζει ο λόγος Μου χωρίς να τον ακούσει κανείς, γιατί αγγίζει μόνο απαλά την καρδιά του ανθρώπου, γιατί δεν ηχεί δυνατά και αισθητά όπως όλα όσα προέρχονται από τον κόσμο και τα οποία μάλιστα ακούν οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, όποιος ανοιχτεί θα τον ακούσει. . .  Το άνοιγμα όμως εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, και για αυτό το λόγο πρέπει ο καθένας να αναλάβει μόνος του την ευθύνη για το αν πέρασε ο λόγος Μου μέσα στην καρδιά του. Αφού ηχεί ξανά και ξανά για τον κάθε άνθρωπο, εφόσον δεν τον ακούσει, επειδή η αγάπη Μου και το έλεός Μου δεν σταματεί να προσπαθεί να σώσει μια χαμένη ψυχή όσο αυτή βρίσκεται στη Γη. Και συχνά η ένδεια και η αρρώστια θα υποστηρίζουν τις προσπάθειές Μου. Ποτέ όμως δεν θα επενεργήσω αναγκαστικά πάνω σε έναν άνθρωπο, αφού αυτό θα ήταν λάθος.

Το πιο αποτελεσματικό μέσο όμως είναι η παράκληση με αγάπη για τέτοιους ανθρώπους που είναι ακόμα πολύ δεμένοι με τον κόσμο και που για αυτό το λόγο δεν μπορούν να αντιλαμβάνονται το λεπτό ήχο της φωνής Μου στο εσωτερικό τους. Αφού διανοητικά θα τους μιλάω πάντα, αλλά δεν θα τους εμποδίσω να απορρίψουν απρόθυμα τέτοιες σκέψεις, επειδή αντιτάσσονται στις δικές τους επιθυμίες. Την ευθύνη για τη στάση του έχει ο ίδιος ο άνθρωπος. Πάντα όμως θα αισθάνεται μια παράκληση με αγάπη ως παροδική επιδεκτικότητα για πνευματικά πράγματα, η οποία μπορεί κάποτε και να οδηγήσει σε μια αλλαγή της κατεύθυνσης της θέλησής του, με αποτέλεσμα το αυτί της καρδιάς του να ανοίξει όταν ηχήσει ο λόγος Μου.

Ο κόσμος έχει μεγάλη εξουσία και μπορεί πάντα να κερδίσει δύναμη πάνω σε έναν άνθρωπο. Η παράκληση με αγάπη όμως είναι μια τόσο αποτελεσματική δύναμη όσο και εκείνη και αποσπά συχνά από τον κόσμο τις ψυχές που του είχαν ήδη πέσει θύματα, γιατί η δική Μου δύναμη ενεργεί πάντα εκεί όπου υπάρχει αγάπη. . .  Και μια ψυχή που ήταν πολύ προσκολλημένη στον κόσμο μπορεί ξαφνικά να καταλάβει την έλλειψη αξίας του, τη σαχλότητά του και να επιθυμήσει κάτι που να την ικανοποιήσει περισσότερο, στην περίπτωση που τη φροντίζει ένας άνθρωπος με αγάπη και της συμπαραστέκεται μέσω της παράκλησης, η οποία σημαίνει παροχή δύναμης για εκείνες τις ψυχές. Και πράγματι σας λέω: Η αγάπη σας καταφέρνει περισσότερα από τον αντίπαλό Μου με όλη του την εξουσία, αφού αυτό το όπλο δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει, και όπου παλεύει η αγάπη, εκείνος δίνει στην ψυχή την ελευθερία, γιατί εκεί του αποσπώ ο Ίδιος τις ψυχές και δεν μπορεί να Μου αντισταθεί.

Αν υπήρχε περισσότερη αγάπη ανάμεσα σε σας τους ανθρώπους, η πνευματική ένδεια θα ήταν μικρότερη, αφού θα μπορούσατε να βοηθήσετε να αποκτήσουν τη ζωή όλοι εκείνοι που θα αναφέρατε μέσα στη στοργική σας προσευχή. . .  Αφού καμία σκέψη με αγάπη δεν είναι αναποτελεσματική, παρόλο που σέβομαι την ελεύθερη θέληση ενός ανθρώπου που Μου είναι ακόμα ανυπότακτος. . .  Αλλά και αυτός θα αλλάξει ως αποτέλεσμα της παράκλησής σας, εφόσον σας παρακινήσει η αγάπη να προσευχηθείτε. Πρέπει να είναι για σας μια πάρα πολύ παρηγορητική σκέψη ότι δεν θα χαθεί κανένας άνθρωπος για τον οποίο κάνετε ό,τι μπορείτε μέσω της παράκλησης με αγάπη. . .  Η αγάπη σας τραβά πίσω από το βάθος εκείνοι που είχαν ήδη πέσει. Η αγάπη σας μπορεί να σπάσει την πιο σκληρή αντίσταση, μπορεί να μαλακώσει μια αποσκληρυμμένη καρδιά, μπορεί να γίνει ο σωτήρας μιας ψυχής, επειδή η αγάπη καταφέρνει τα πάντα.

Και επομένως εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να Με βοηθάτε συνέχεια να φέρετε πίσω σε Μένα τα χαμένα πλάσματα, ενώ η δική Μου αγάπη πρέπει να παραμείνει άπρακτη εξαιτίας της ελευθερίας βούλησης και γιατί ο νόμος της αιώνιας τάξης Μου δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί, αλλιώς θα έσωζα πράγματι όλα τα πεσμένα πλάσματα από την κατάσταση ανάγκης τους. Και αυτή η κατάσταση ανάγκης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, γιατί μόνο λίγοι άνθρωποι χαρίζουν την αγάπη τους σε όσους κινδυνεύουν να χαθούν. Ως εκ τούτου μιλώ σε όλους τους ανθρώπους μέσω του λόγου Μου και τους νουθετώ να ασκήσουν την αγάπη, προκειμένου να συμπεριλάβουν μέσα στις σκέψεις και μέσα στις προσευχές τους με αγάπη όλους όσοι έχουν ανάγκη μια τέτοια βοήθεια για να ανοίξουν οι ίδιοι τις καρδιές τους όταν τους ηχήσει ο λόγος Μου.

Ο κόσμος είναι ένας μεγάλος κίνδυνος, ο οποίος όμως μπορεί να αποτραπεί διά της δύναμης της αγάπης. . .  Αυτό να το λάβετε όλοι υπόψη σας και να ξέρετε ότι μπορείτε οι ίδιοι να συμβάλετε πολύ στο να αποσπαστούν τα θύματα από τον κόσμο, δηλαδή από τον αντίπαλό Μου, γιατί χρησιμοποιείτε οι ίδιοι τα όπλα με τα οποία νικιέται. . .  στην περίπτωση που φροντίζετε με αγάπη εκείνους που έπεσαν θύματα του κόσμου. Μπορείτε να τους σώσετε, και προκειμένου να φουντώσει η αγάπη μέσα σας σκεφτείτε την ανείπωτη δυσκολία μέσα στην οποία βρίσκεται η ψυχή ενός τέτοιου ανθρώπου. . .  η οποία είναι τόσο αδύναμη ώστε δεν μπορεί πια να προβάλει αντίσταση και η οποία επομένως χρειάζεται πρώτα μια παροχή δύναμης για να ελευθερωθεί από τον ανελέητο έλεγχο. . .  Βοηθήστε την και χαρίστε της τη δύναμη μέσω της στοργική παράκλησης, και εκείνη θα σας είναι αιώνια ευγνώμων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6578                20-6-1956

Το σχέδιο αγάπης του Θεού. . .

Καταστροφή του κόσμου. . .

Και ακόμα και αν απορρίψετε την αγάπη Μου, αυτή δεν θα σας αφήσει και θα σας παρακολουθεί και θα σας ανήκει στους αιώνες των αιώνων. Αυτό που δεν θα το πετύχω μέχρι τη λήξη αυτής της περιόδου της Γης θα συνεχιστεί κατά την επόμενη περίοδο και θα επιτευχθεί μάλιστα κάποτε, χωρίς να χρειαστώ να εφαρμόσω τη δύναμή Μου. Μονάχα η αγάπη θα το κατορθώσει. Τα πλάσματά Μου όμως θα εκτιμήσουν την ατελείωτη αγάπη Μου μόνο τότε που θα έχουν φτάσει στο φως, τότε που θα βρίσκονται τα ίδια κοντά Μου και που θα συμμετέχουν και εκείνα στο μεγάλο έργο αγάπης της λύτρωσης.

Για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να συλλάβετε τη μακαριότητα στο φωτεινό βασίλειο όσο είστε ακόμα ατελείς, γιατί εκείνη προϋποθέτει ακριβώς αυτή την αγάπη που είναι ασταμάτητα δραστήρια, η οποία όμως λείπει στον άνθρωπο ως ατελές ον. Για αυτό το λόγο κανένα πνευματικό ον δεν μπορεί να πέσει τόσο βαθιά στην άβυσσο ώστε να μην υπάρξει πια λύτρωση για εκείνο. . .  Τα φωτεινά πνευματικά όντα το εμποδίζουν αυτό διά της αγάπης τους, η οποία είναι η ακτινοβολία Μου και η οποία δεν αφήνει τίποτα να παραμείνει αιώνια μέσα στη δυστυχία. Η αγάπη δεν σταματά ποτέ και επομένως ούτε η φροντίδα των πνευματικών όντων που έγιναν δυστυχισμένα. Και παρόλο που θα διαρκέσει αιωνιότητες ανάλογα με ανθρώπινες έννοιες. . .  για Μένα δεν υπάρχει ο χρόνος και βλέπω μπροστά Μου την πλήρη πνευματοποίηση όλων όσα δημιούργησα. Ξέρω ότι θα πετύχω κάποτε το στόχο Μου μέσω της οδού της αγάπης και του ελέους.

Το πνευματικό που τελειοποιήθηκε στέκεται με δέος απέναντι στο σωτήριο σχέδιό Μου, καταλαβαίνει τη σοφία Μου και την εξουσία Μου και καταλαβαίνει την υπέρμετρη αγάπη Μου, στην οποία βασίζεται αυτό το σωτήριο σχέδιο. Και συμμετέχει σε αυτό το λυτρωτικό έργο πρώτα για να ανταποδώσει την αγάπη, η οποία βοήθησε και εκείνους. Αφού κοιτάζοντας πίσω μπορούν να παρακολουθήσουν και τη δική τους αναπτυξιακή πορεία και από την ευγνωμοσύνη τους κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους δυστυχισμένους αδελφούς τους. Και όπου δρα η αγάπη θα σημειωθεί και μια βέβαιη επιτυχία, και είναι αδύνατο να χαθεί κάτι όπου η αγάπη κάνει τα πάντα, παρόλο που μερικές φορές μπορούν να περάσουν ατελείωτα χρονικά διαστήματα λόγω της ελευθερίας βούλησης των πλασμάτων Μου, αλλά αυτά θα πετύχουν κάποτε το στόχο τους.

Έχει λήξει η λυτρωτική περίοδος που σας εγκρίθηκε και θα αρχίσει μια νέα. . .  Όχι όμως γιατί ο «θυμός του Θεού» αποφάσισε μια τιμωρία για σας, αλλά γιατί ενεργεί η «αγάπη του Θεού» και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ανάπτυξή σας, επειδή αυτή η Γη δεν προσφέρει πια τέτοιες δυνατότητες. . .  Για το λόγο αυτό θα τελειώσω μια εποχή για να εντάξω ξανά μέσα στην τάξη αυτό που βγήκε από την τάξη, για να βοηθήσω το πνευματικό που απέτυχε να φτάσει στα ύψη παρά την αποτυχία του.

Η ατελείωτη αγάπη επομένως αιτιολογεί τα πάντα, ακόμα και το πιο τρομερό συμβάν μιας ολοκληρωτικής καταστροφής της επιφάνειας της Γης, η οποία θα αφαιρέσει τη ζωή οποιουδήποτε πλάσματος. . .  Μόνο η αγάπη Μου ενεργεί και μόνο η σοφία Μου ξέρει τα σωστά μέσα που θα χρησιμεύσουν στην επίτευξη του στόχου Μου. Το ότι εσείς οι άνθρωπος στη Γη δεν καταλαβαίνετε την αγάπη Μου από οποιοδήποτε συμβάν οφείλεται μόνο στην έλλειψη αγάπης σας. . .  Αλλιώς θα είχατε γνώσεις και εσείς και θα δίνατε μόνο αγάπη και ευχαριστίες στον Πατέρα σας στον ουρανό, ο Οποίος με την αγάπη Του θέλει να σας σηκώσει απάνω κοντά Του.

Μόνο τότε που η αγάπη θα γεμίσει και τη δική σας καρδιά θα καταλάβετε τα πάντα. Τότε όμως θα βοηθήσετε και εσείς στη λύτρωση του πεσμένου πνευματικού, γιατί η αγάπη θα σας ωθήσει να είστε δραστήριοι και γιατί αυτή η δραστηριότητα θα είναι πάντα μόνο μια πνευματική δουλειά: . . .  η διάδοση του Ευαγγελίου ανάμεσα στους συανθρώπους και η μόνιμη επιδίωξη να ενοποιηθείτε μαζί Μου. Η θεϊκή αγάπη δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα από το να θέλει να βοηθήσει και να χαρίσει ευτυχία και από τη μόνιμη λαχτάρα για Μένα. . .  Μόλις γεμίσει η αγάπη την καρδιά σας θα κοντέψετε να φτάσετε στο στόχο που έθεσα στον εαυτό Μου και από τότε και μετά θα είστε απεριόριστα μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6579                21 – 25-6-1956

«Κανείς δεν μπορεί να έρθει  στον Πατέρα Μου παρά μόνο μέσα από Μένα. . .»

Κανείς δεν μπορεί να έρθει  στον Πατέρα Μου παρά μόνο μέσα από Μένα. . .  Το πόσο σημαντικό είναι αυτά τα λόγια εξηγεί και η αναγκαιότητα να οδηγηθούν στην πίστη στον Ιησού Χριστό οι άνθρωποι που δεν την κατέχουν ακόμα ή να νουθετηθούν να πιστέψουν με ζωντανό τρόπο όπου υπάρχει ήδη η γνώση του Ιησού Χριστού. Αφού δεν μπορεί να φτάσει σε Μένα κανείς που να μην αναγνωρίει Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού Χριστό. . .  Αφού υπάρχουν άνρθωποι που μάλιστα λένε ότι πιστεύουν σε έναν «Θεό», γιατί Αυτός μαρτυρεί τον Εαυτό Του μέσα σε ό,τι περιβάλλει τον άνθρωπο, που ωστόσο δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, και παρ’όλα αυτά δεν θεωρούν τον εαυτό τους άθεους.

Αλλά αυτοί οι άνθρωοποι είναι ακόμα πολύ μακριά από τον Θεό και Δημιουργό τους, δεν έχουν ακόμα συνάψει στενές επαφές μαζί Μου, με αποτέλεσμα η σκέψη τους να μην μπόρεσε να φωτιστεί. Εκείνους όμως βαραίνει ακόμα η αμαρτία της κάποτε απομάκρυνσής τους από Μένα. Και αυτή η αμαρτία τούς αλυσοδένει στον αντίπαλό Μου, δεν θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν από αυτόν χωρίς τον Ιησού Χριστό. Μα για αυτή την κάποτε απομάκρυνσή τους από Μένα ξέρουν οι λογότεροι άνθρωποι, και για αυτό το λόγο δεν έχουν επίγνωση της σημασίας του Ιησού και του λυτρωτικού Του έργου.

Εφόσον είναι γνωστές στους ανθρώπους οι διδασκαλίες του Ευαγγελίου, εφόσον ξέρουν τα λόγια που είπε ο Ιησούς στη Γη, θα μπορούσαν και να συλλογιστούν εκείνα τα λόγια: «Κανείς δεν μπορεί να έρθει  στον Πατέρα Μου παρά μόνο μέσα από Μένα. . .» Και αν ήθελαν στα σοβαρά να ενημερωθούν σχετικά, αυτό θα γινόταν βεβαίως, και η σκέψη για αυτά τα λόγια σίγουρα δεν θα τους εγκαταλείψει πια. . .  Υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς Εμένα, δηλαδή ο δρόμος μέσα από τον Ιησού Χριστό, γιατί πρέπει να έχει γίνει πρώτα η εξιλέωση της ενοχής της αμαρτίας για να μπορέσω να αποδεχτώ έναν άνθρωπο. . .

Χωρίς τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού δεν μπορεί να Με πλησιάζει κανένα ον που αμάρτησε με την ελεύθερη θέλησή του. Πρόκειται για ένα νόμο που δεν μπορεί να παραβαίνει ούτε η ατελείωτη αγάπη Μου. Και κανένας άνθρωπος δεν θα αισθάνεται μέσα στην καρδιά του καμία πλήρη βεβαιότητα απέναντι στον Θεό, τον Οποίο αναγνωρίζει μάλιστα, αλλά περισσότερο με λόγια ή με επιπόλαιες σκέψεις. Αφού η σοβαρή σκέψη θα του έλεγε συναισθηματικά ότι η σχέση του με τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό δεν είναι ορθή. . .  Δεν θα Μου εμπιστευτεί ποτέ σαν ένα παιδί στον Πατέρα, μόνο θα πιστέψει ότι υπάρχει ένας Θεός, αλλά δεν θα δημιουργήσει μαζί Μου κανένα στενό δεσμό, ο οποίος προϋποθέτει την αγάπη. . .  Αφού η αγάπη φωτίζει και το πνεύμα του, η αγάπη θα όξυνε το πνευματικό του βλέμμα. . .  Η αγάπη θα τον παρακινούσε να κάνει ερωτήσεις, όχι όμως να διατυπώσει έναν ισχυρισμό που είναι λάθος.

Μια ελαφριά ανησυχία θα πιάσει τον καθένα που να ασχοληθεί με πνευματικές σκέψεις και που να μην έχει ακόμα συνάψει επαφές με τον Ιησού Χριστό. . .  Θα λάβει γνώση της πορείας των παθών και του σταυρικού του θανάτου, θα πιάνει ξανά και ξανά κουβέντες με τους συνανθρώπους του ή αυτοί θα του υπενθυμίζουν τον Ιησού Χριστό. Αφού ξανά και ξανά οδηγώ τις σκέψεις του στον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος βάδισε στη Γη και βίωσε ένα οδυνηρό τέλος. . .  Ακόμα και αν δεν Τον πρεσβεύσει ακόμα, έχει γνώση της επίγειας πορείας του Ιησού, και Εγώ ο Ίδιος του υπενθυμίζω Εμένα μέσα στον Ιησού Χριστό. Και ανάλογα με το βαθμό της αγάπης του ανθρώπου θα είναι και η αποδοχή ή η απόρριψή του. . .

Όπου υπάρχει η αγάπη πιάνω ο Ίδιος τον άνθρωπο και η αντίστασή του θα μειώνεται όλο και περισσότερο, και τελικά θα δει και τον άνθρωπο Ιησού από μια εντελώς διαφορετική όψη από ό,τι αρχικά, όταν η στάση του απένατι σε Εκείνον ήταν ακόμα εντελώς αρνητική. Στην περίπτωση όμως που είναι αλογίκευτος, στην περίπτωση που ακόμα και κατά την ώρα του θανάτου του η θέλησή του έχει ακόμα αντίπαλη στάση, ο άνθρωπος δεν μπορεί να περιμένει καμία μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο. Παρά ενός ορθού τρόπου ζωής μπορεί να τον υποδεχτεί μόνο μια περιοχή όπου βρίσκονται όλοι όσοι αρνούνται τον Χριστό. Αφού δεν επέτρεψε να λυτρωθεί στη Γη και μπαίνει δεμένος μέσα στο πνευματικό βασίλειο. . .

Ωστόσο, μπορεί να βρει τον θεϊκό του Σωτήρα και στο επέκεινα. . .  Και αυτό είναι και πάλι μια μεγάλη χάρη Μου, δηλαδή ότι πλησιάζω και στο πνευματικό βασίλειο όλους όσοι Με απόρριπταν μέχρι τότε, ότι ακούω κάθε φωνή που Με φωνάζει ως τον Λυτρωτή. Πιάνω τότε από το χέρι εκείνον που Με φωνάζει και τον οδηγώ από εκείνη την περιοχή και στις θεϊκές Μου σφαίρες. . .  Αφού φέρνω πίσω από το βάθος εκείνον που μόνο Με αναγνωρίζει. . .  εάν μόνο βρήκε μια ψυχή τον Ιησού Χριστό, τον Οποίο αρνήθηκε στη Γη και χωρίς τον Οποίο ωστόσο δεν μπορεί να φτάσει στο στόχο.

Το φωτεινό βασίλειο είναι κλειστό για κάθε ψυχή όσο ο Ιησούς Χριστός να μην της ανοίξει την πόρτα. Αυτό όμως προϋποθέτει την αναγώνισή Του ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος Ιησούς είπε τα λόγια: ««Κανείς δεν μπορεί να έρθει  στον Πατέρα Μου παρά μόνο μέσα από Μένα.» Αφού Εγώ ο Ίδιος μιλούσα σε εκείνους μέσω του ανθρώπου Ιησού, Εγώ ο Ίδιος ήθελα να Με αναγνωρίσουν μέσα Του, ο Οποίος μόνο Μου χρησίμευσε για περίβλημα για το διάστημα της πορείας Του στη Γη. . .  το οποίο όμως διατηρούσα και στο πνευματικό βασίλειο για να μπορώ να είμαι για όλα τα πλάσματά Μου ένας ορατός Θεός, ο Οποίος ήμουν Πνεύμα από τους αιώνες των αιώνων. . .  και ως τέτοιο δεν ήμουν ορατό για τα δημιουργημένα πλάσματα.

Για να μπορώ να είμαι για σας τους ανθρώπους ένας ορατός Θεός διάλεξα μια μορφή και επιτέλεσα το λυτρωτικό έργο μέσα σε αυτή τη μορφή. Επομένως πρέπει και να αναγνωρίσετε τη μορφή μέσα στην οποία βρισκόμουν, και τότε έχετε ήδη πάρει το σωστό δρόμο για Μένα, τον προαιώνιο σας Πατέρα. . .  Χωρίς τον Ιησού Χριστό όμως δεν θα μπορείτε ποτέ να φτάσετε σε Μένα, αφού χωρίς τον Ιησού Χριστό δεν θα σας δώσει την ελευθερία ο αντίπαλός Μου, γιατί του ανήκετε ακόμα εξαιτίας της θέλησής σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6580                26-6-1956

Η αληθινή ειρήνη. . .

Δεν μπορεί ο κόσμος να σας φέρνει την ειρήνη, αλλά μονάχα Εγώ μπορώ να σας δίνω την αληθινή ειρήνη. . .  Και για αυτό το λόγο να μην παραλείψετε να Με παρακαλέσετε τον Ίδιο για την εσωτερική ειρήνη για σας και για τους συνανθρώπους σας. Αφού από την πλευρά του κόσμου θα αντιμετωπίζετε ακόμα πολλές δυσκολίες που θα ανησυχούν την καρδιά σας. Εγώ όμως μπορώ να τακτοποιώ τα πάντα, μπορώ να βάζω την ειρήνη μέσα στην καρδιά σας, έτσι ώστε στη μέση του κόσμου, στη μέση των μεγαλύτερων αναταραχών και αναστατώσεων μπορείτε να ζήσετε πραγματικά ειρηνικά, γιατί αισθάνεστε την παρουσία Μου.

Επομένως, όπου είμαι Εγώ είναι η ειρήνη, και άρα φροντίστε να μπορώ να είμαι κοντά σας. Τότε τίποτα δεν μπορεί πια να σας ανγγίξει  και τίποτα δεν θα μπορεί πια να σας αναστατώσει, αφού Εγώ ο Ίδιος θα κρατώ τα χέρια Μου πάνω σας. . .  «Σας δίνω αυτά που δεν μπορεί να σας δίνει ο κόσμος». . .  την ειρήνη μέσα σε Μένα. . .  Και παρόλο που πρέπει να περάσετε από αυτό τον κόσμο, η αισιοδοξία σας ότι βαδίζω δίπλα σας, ότι δεν βαδίζετε μόνοι σας στο δρόμο μέσα από την κοιλάδα της Γης, σας δίνει εκείνο το αίσθημα της εσωτερικής ησυχίας, της ειρήνης μέσα σε Μένα.

Και τι άραγε μπορεί να σας κάνει ο κόσμος όταν αισθάνεστε ασφαλείς στην παρουσία Μου. . .  όταν εμπιστεύεστε σε Εκείνον Που είναι ισχυρότερος από τον κόσμο, γιατί κερδίζετε την αγάπη Εκείνου μέσω της θέλησής σας να είστε και να παραμείνετε δικοί Του. . .  Τότε ακόμα και όταν μαίνονται οι θύελλες γύρω σας, δεν θα τις ακούτε, γιατί τους διατάζω να σας αφήσουν απείραχτους. Επιδιώξτε μονάχα να αποκτήσετε αυτή την εσωτερική ειρήνη, γιατί αυτή αποδεικνύει το δεσμό σας μαζί Μου. Και δώστε Μου το δικαίωμα να βαδίζω πάντα πλάι σας διά αυτού του ολόψυχου δεσμού σας μαζί Μου, ή και: Να θέλετε να ανήκετε σε Μένα και να πετύχετε πάντα μόνο το στόχο που σας βάλθηκε, δηλαδή να ωριμάσετε πνευματικά. Τότε ο κόσμος υποχωρεί από μόνος του, γιατί απομακρύνεστε από αυτόν.

Αλλά μην επιδιώξετε να βρείτε την εσωτερική σας ειρήνη μέσα σε αυτό τον κόσμο. . .  Αφού αυτός δεν μπορεί να δίνει αυτό που δεν κατέχει ο ίδιος, γιατί είναι η σφαίρα εκείνου που επιδιώκει να μπερδεύει τα πάντα, με αποτέλεσμα να κάνει να χάσουν την ειρήνη τους όσοι άνθρωποι προσκυνούν τον κόσμο. . .  Αφού δεν αγαπά την ειρήνη, αλλά θα προσπαθεί πάντα να την ενοχλήσει. Και όσο περισσότερη αναταραχή υπάρξει μέσα στον κόσμο, τόσο πιο φανερή είναι η επενέργειά του. Και για αυτό το λόγο σάς προειδοποιώ ξανά και ξανά για τον κόσμο και σας νουθετώ να καταφύγετε σε Μένα εάν θέλετε να βρείτε την ειρήνη. Αφού όλοι εσείς θα αναστατωθείτε ακόμα από τα γεγονότα που θα προέρχονται από τον κόσμο. . .

Όλοι εσείς θα πιέζεστε πολύ και θα μπορείτε να καταφύγετε μόνο σε Μένα, για να σας δώσω αυτό που θα στερηθείτε. . .  την ειρήνη της ψυχής σας. . .  Και για αυτό το λόγο θα ξέρετε ποιος είναι δραστήριος  όταν σας πιάσει η ανησυχία, όταν σας καταβάλει ο φόβος και ο τρόμος, όταν αισθανθείτε μόνοι και εγκαταλελειμμένοι. . .  Και τότε περιμένω μόνο την επίκλησή σας για να έρθω κοντά σας και να σας συνοδεύσω στο δρόμο της ζωής σας. Και τότε θα μπει και η ειρήνη μέσα στην καρδιά σας, την οποία δεν μπορεί να σας δώσει ο κόσμος, την οποία βρίσκετε μόνο κοντά Μου και μέσα Μου και την οποία όμως θα έχετε ανάγκη κατά το ερχόμενο διάστημα. Τότε το βλέμμα σας θα είναι πάντα στραμμένο προς τον ουρανό, οι σκέψεις σας θα βρίσκονται σε Μένα και στο βασίλειό Μου και ο κόσμος θα έχει χάσει για σας τον τρόμο του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6582                28-6-1956

Παράκληση για συνανθρώπους. . .

Το να ζήσουν μέσα στην πνευματική νύχτα πάνω σε αυτή τη Γη είναι η μοίρα όλων όσοι είναι ακόμα δεμένοι από τον αντίπαλο του Θεού, όσοι δεν βρήκαν ακόμα τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού. . .  όσοι για αυτό το λόγο βαδίζουν πάνω στο επίγειο τους δρόμο χωρίς κατανόηση και γνώσεις και σε μια κατάσταση αδυναμίας, τυφλοί στο πνεύμα και χωρίς τη δύναμη να αποδεσμευτούν από τον αντίπαλο.

Οι ψυχές αυτών των ανθρώπων περιβάλλονται από τα πιο πυκνά περιβλήματα και δεν μπορεί να περάσει καμία ακτίνα φωτός και να φωτίσει την ψυχή. Η ψυχή μπήκε μέσα στο σάρκικο σώμα με τη θέληση να ωριμάσει μέσα του, αλλά ενέδιδε πάντα στο σαρκικό της σώμα από την αρχή της ενσάρκωσής της, το οποίο ήταν για τον αντίπαλο ένα ευπρόσδεκτο εργαλείο για να εμποδίσει την ωρίμανση της ψυχής. . .  Η ψυχή, το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο, ζει τώρα μια ελεεινή ζωή μέσα σε αυτό το σώμα, αφού ό,τι και να κάνει αυτό, η ψυχή περιτυλίγεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να της είναι αδύνατο να μπει στο φως, εφόσον δεν της παρασχεθεί βοήθεια. Και στην περίπτωση που ο άνθρωπος ζει μονάχα για το κορμί του και άρα δεν είναι αναμενόμενο να αλλάξει η ψυχή, πρέπει η βοήθεια να έρχεται από έξω. . .  πρέπει η ψυχή να απελευθερωθεί από εκείνη τη δύναμη που έθεσε υπό την κατοχή της το κορμί της ψυχής. . .  Και σε αυτό το λυτρωτικό έργο θα έπρεπε να συμμετέχουν οι συνάνθρωποι που έχουν ήδη λυτρωθεί. . .  κάτι που μπορεί να γίνει πάντα μόνο εάν ζητήσει ο άνθρωπος για εκείνη την ψυχή τη βοήθεια του Ιησού Χριστού, ο Οποίος μόνο μπορεί να τη λυτρώσει από τη δύσκολη θέση της, ο Οποίος μπορεί να την απελευθερώσει από τον έλεγχο του αντιπάλου Του.

Ο πιο σύντομος δρόμος της σωτηρίας τέτοιων ψυχών είναι να παρουσιαστεί στον άνθρωπο ο θεϊκός Λυτρωτής ο Ιησούς Χριστός, να του κηρυχθεί η διδασκαλία της αγάπης του Ιησού, προκειμένου ο άνθρωπος να αλλάξει μόνος του τον εαυτό του και να πάρει το δρόμο προς Εκείνον. Αυτός ο δρόμος θα είναι πράγματι επιτυχής για την ψυχή, την οποία φροντίζει τότε ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός. . .  Εάν όμως ο άνθρωπος βρίσκεται εντελώς κάτω από τον έλεγχο του Σατανά, δεν θα θέλει να αποδεχθεί καμία διδασκαλία σχετικά με τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού. Θα έχει εχθρική στάση απέναντι στην θεϊκή διδασκαλία της αγάπης, γιατί ο αντίπαλος κατάφερε να μεγαλώσει τη φιλαυτία του, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην βοηθήσει με κανέναν τρόπο την ψυχή του και να μην διαλύσει τα περιβλήματα, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται μόνο μέσω έργων αγάπης, ενώ τον εμποδίζει να κάνει τέτοιες η φιλαυτία του.

Και τώρα πρέπει ο άνθρωπος από τον οίκτο του να κάνει ό,τι μπορεί για μια τέτοια ψυχή, πρέπει να της παράσχει την αγάπη που της αρνείται το δικό της κορμί. . .  Μόνο μέσω της αγάπης μπορεί αυτή να βρει τη σωτηρία και αισθάνεται ευεργετικά κάθε σκέψη με αγάπη, την αισθάνεται σαν μια σπίθα αγάπης, σαν μια παροχή δύναμης, και το πετυχαίνει πού και πού να επηρεάσει με καλό τρόπο το σωματικό της περίβλημα. . .

Μπορεί να σωθεί η κάθε ψυχή εφόσον της παρασχεθεί η συμπαράσταση με αγάπη. . .  Αυτό θα έπρεπε να σας βάλει όλους σε σκέψεις, εσάς τους ανθρώπους, αφού όλοι μπορείτε να συμμετέχετε με λυτρωτικό τρόπο εάν μόνο είναι ικανές και πρόθυμες για αγάπη οι καρδιές σας. Η αγάπη σας μεν δεν μπορεί να επωμιστεί την ενοχή τέτοιων ψυχών και να την εξιλεώσει. Μπορεί όμως να τους μεταδώσει τη δύναμη για να αλλάξουν τη θέλησή τους και να πάρουν οι ίδιες το δρόμος προς τον Ιησού Χριστό, προς το σταυρό, όπου θα λυτρωθούν.

Η ψυχή είναι η σκέψη, τα αισθήματα και η θέληση μέσα στον άνθρωπο. . .  Όταν διοχετεύεται δύναμη στην ψυχή διά της ανιδιοτελούς αγάπης, εκείνη θα παρακινήσει τον άνθρωπο να σκέφτεται και να θέλει με το σωστό τρόπο. Μέσω του σπινθήρα αγάπης διαλύεται το σκοτάδι μέσα της, εκείνη καταλαβαίνει τη λάθος κατεύθυνση της θέλησής της και κρίνει τον εαυτό της. . .  Ο άνθρωπος αρχίζει να σκέφτεται τη ζωή του και μια αλλαγή είναι τόσο πιο βέβαιη όσο περισσότερη αγάπη τού παρέχεται από πλευράς του συνανθρώπου, αφού η αγάπη είναι δύναμη, η οποία δεν παραμένει ποτέ αναποτελεσματική. Για αυτό το λόγο η παράκληση με αγάπη δεν είναι ποτέ μάταιη και δεν μπορεί να χαθεί κανένας άνθρωπος που παρακολουθείται από σκέψεις με αγάπη, τον οποίο αναφέρει ο συνάνθρωπος μέσα στην προσευχή του και για τον οποίο ζητά τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή Ιησού Χριστού. . .

Αυτό που δεν μπορούν να κατορθώσουν εξηγήσεις και παραινέσεις από την πλευρά των ανθρώπων, μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ολόψυχης προσευχής, στην περίπτωση που η αγάπη για την αδύναμη και σκοτεινή ψυχή είναι η κινητήρια δύναμη που θα ήθελε να της φέρει φως και δύναμη. . .  Και δεν χρειάζεται να χαθεί κανένας άνθρωπος εάν μόνο τον ευσπλαχνιζόταν η αγάπη ενός συνανθρώπου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6585                1-7-1956

Η φωνή της συνείδησης. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 162  - 165. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ο καθένας έχει μέσα του ένα βουβό σύμβουλο, ο οποίος τον προτρέπει ή τον προειδοποιεί ανεπαίσθητα. Είναι όμως τόσο λίγη αισθητή η φωνή του που εύκολα μπορεί κανείς να την παρακούσει, εάν δεν δίνει επί τούτου προσοχή. Και ο σύμβουλος αυτός αποτελεί άλλη μια χάρη από τον Θεό, είναι ένα βοηθητικό μέσο που εφαρμόζει η ίδια η θεία Αγάπη. Είναι ένα δώρο που δίνεται μεν στον κάθε άνθρωπο, αλλά πρέπει να του δώσει κανείς τη δέουσα προσοχή προκειμένου και αυτό να υπηρετήσει το σκοπό του.

Εφόσον κάποιος θέλει να ζει σωστά και δίκαια, θα λαμβάνει πάντοτε υπόψη του αυτά που του υπαγορεύει η εσωτερική του φωνή. Από τη μια θα αισθάνεται να τον εμποδίζει όταν θα είναι έτοιμος να κάνει μια αδικία, ενώ από την άλλη θα νιώθει μια απαλή ώθηση όποτε του δίνεται η δυνατότητα να κάνει το καλό. Γιατί ο εσωτερικός αυτός σύμβουλος μπορεί να εκφραστεί μέσα σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι καλής θέλησης. Ωστόσο, μπορεί πολύ εύκολα να φιμωθεί αυτή η φωνή της συνείδησης ή να σκεπαστεί από τις σειρήνες που ακούγονται πιο δυνατά. Γιατί εκείνες κανείς τις ακούει πιο εύκολα, όμως στην ψυχή του δεν κάνουν ποτέ καλό. Τότε ο άνθρωπος αμβλύνεται εσωτερικά και του είναι αδιάφορο εάν οι ενέργειές του είναι καλές ή κακές. . .  Ακολουθεί άκριτα οποιοδήποτε δέλεαρ του αποδίδει επίγειο κέρδος, με αποτέλεσμα να μην ακούει πια όταν θέλει να του μιλήσει η φωνή της συνείδησής του.

Όμως για αυτή την αναισθησία απέναντι στη γλώσσα της συνείδησης είναι καθαρά ο ίδιος υπαίτιος, διότι ο ενδόμυχος σύμβουλος υπάρχει μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου. Από μόνος του μπορεί να τον καταπιέσει ή να τον εμποδίσει συνειδητά να εκφραστεί, πράγμα που συμβαίνει όταν κάποιος ενεργεί αντίθετα στην εσωτερική παρότρυνση ή προειδοποίηση που του δίνει. Έτσι κάνει αυτή την απαλή φωνή να σιγήσει. . .  Γιατί ο Θεός δεν βιάζει τη θέληση κανενός. Ασφαλώς θα αποτελούσε βιασμό της θέλησης του ανθρώπου εάν η εσωτερική φωνή του ηχούσε πιο δυνατά, παρ’όλη την αντίσταση που θα συναντούσε και η κατάληξη θα ήταν να γίνει δέσμιος ως προς τη βούληση και τις πράξεις του. Γιατί για να φέρει αποτέλεσμα το κάθε χάρισμα του Θεού πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς εθελοντικά. . .

Για αυτό κανείς πετυχαίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όταν δέχεται εκούσια να τον οδηγήσει σε όλα η εσωτερική φωνή του. . .  όταν σε οτιδήποτε θέλει να κάνει ή να αποφύγει συμβουλεύεται αυτήν πρώτα. Θέλοντας δηλαδή να πράξει αυτό που είναι το σωστό, παρακαλεί τον Θεό να τον καθοδηγήσει και Τον αφήνει να τον κατευθύνει Αυτός. . .  Με αυτό τον τρόπο η φωνή γίνεται διαρκώς πιο ευκρινής και κατανοητή και δεν μπορεί πλέον να σκεπαστεί από τη φωνή του κόσμου. . .  Τότε ο άνθρωπος θέτει συνειδητά τον εαυτό του υπό την καθοδήγηση του πνεύματος, δεδομένου ότι αντιλαμβάνεται την ενέργειά του στο εσωτερικό του και ξέρει ότι είναι η φωνή του Θεού που τον οδηγεί και τον κατευθύνει, τον διδάσκει και στέκεται συμβουλευτικά στο πλάι του. . .

Άρα μπορεί από μόνος του ο άνθρωπος να παρακινήσει τον ενδόμυχο σύμβουλό του, με άλλα λόγια τη φωνή της συνείδησής του, να εκφράζεται πιο δυνατά, φτάνει να είναι πάντα έτοιμος να τον ακούει και να ακολουθεί τις συμβουλές του. Πρέπει όμως να ζει κανείς με αγάπη για να το κατορθώσει αυτό. . .  γιατί μόνο τότε δεν συναντάει πια εμπόδια ο πνευματικός του σπινθήρας, που θέλει να εκδηλώνεται, και έτσι μπορεί να επενεργήσει ανοιχτά επάνω του. Σε αυτή την περίπτωση δεν σημαίνει πλέον βιασμό της θέλησής του, αφού αυτή είναι από μόνη της πρόθυμη να μπει κάτω από τη θεϊκή καθοδήγηση. . .  Έτσι, τότε αποκτά ο άνθρωπος μια εσωτερική ζωή, όπου συνδιαλέγεται συνεχώς με τον εσωτερικό καθοδηγητή του και γνωρίζει ότι είναι η φωνή του Θεού η οποία ηχεί μέσα του, που τον προειδοποιεί, τον συμβουλεύει και τον οδηγεί σε κάθε του δρόμο. . . Σαν συνέπεια η πορεία της ζωής του είναι εναρμονισμένη με το θέλημα του Θεού, αφού το πνεύμα μέσα του ενεργεί μόνο όπως θέλει Αυτός.

Κανένας δεν χρειάζεται να πορεύεται στη ζωή δίχως τον εσωτερικό του σύμβουλο μια και μιλάει σε όλους τους ανθρώπους, εφόσον βέβαια του δίνουν ακόμη τη δυνατότητα να δεχθούν την καθοδήγησή του, όσο δηλαδή αμφιταλαντεύονται ακόμη ανάμεσα στο καλό ή στο κακό. . .  Εφόσον όμως επικρατεί θεληματικά η τάση για το κακό, η φωνή θα γίνεται όλο και πιο σιγανή, ώσπου στο τέλος μπορεί να σιγήσει τελείως, εάν δεν μεσολαβήσει μια αιφνίδια αλλαγή. Όσο ζει ο άνθρωπος ο Θεός δεν παύει να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του εσωτερικά και να αγγίξει τη συνείδησή του. . .  Αλλά ποτέ δεν ασκεί καμία πίεση στη θέλησή του, τον αφήνει πάντοτε στην ελευθερία του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6587                3-7-1956

Το χάρισμα της προφητείας. . .

Πνευματικό χάρισμα που υποχρεώνει. . .

Το χάρισμα της προφητείας είναι μάλιστα και αυτό ένα χάρισμα του Πνεύματος, ωστόσο δεν είναι μια κατάσταση που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο, γιατί ο Θεός δίνει αυτό το χάρισμα σε έναν άνθρωπο μόνο με σκοπό να επισημάνει στους συνανθρώπους ερχόμενες Κρίσεις και τις συνέπειές τους, με σκοπό να τους νουθετήσει και να τους προειδοποιήσει με σοβαρότητα. . .  Αφού το ζήτημα είναι πάντα μόνο το πνευματικό καλό των ανθρώπων, τη σωτηρία των ψυχών τους, που θα έπρεπε να αποκτήσουν, ενώ εξαιτίας της νωθρότητάς τους την παραμελούν συχνά και βαδίζουν πάνω σε λάθος δρόμους που οδηγούν στην καταστροφή.

Αλλά κάθε λανθασμένη σκέψη και κάθε κακή πράξη έχει αποτελέσματα στην ψυχή και από μια ζωή αντίθετη προς τη θεϊκή τάξη προκύπτει πάντα η παρακμή. . .  Και σύμφωνα με το νόμο η κάθε αμαρτία πρέπει κάποτε να έχει αποτέλεσμα και άρα και η αμαρτωλή, σκοτεινή κατάσταση ολόκληρης της ανθρωπότητας προξενεί τέτοια αποτελέσματα και θα προκύψουν Κρίσεις με σκοπό να επαναφερθεί η θεϊκή τάξη. . .  Οι άνθρωποι μέσα στην τυφλότητά τους δεν τα σκέφτονται αυτά, και για το λόγο αυτό  πρέπει να τους επισημανθούν και πρέπει να νουθετηθούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. . .  Πρέπει να τους αναφερθούν οι συνέπειες της λανθασμένης στάσης τους και άρα πρέπει να λάβουν προειδοποιήσεις. . .

Και αυτή είναι η αποστολή των ενορατικών και προφητών, δηλαδή να ανακοινώσουν ερχόμενες Κρίσεις, να προφητέψουν στους ανθρώπους όλα όσα θα γίνουν σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη και όσα μπορούν οι ίδιοι να ξέρουν μόνο μέσω της φώτισης του πνεύματός τους, μέσω των μελλοντικών γεγονότων που βλέπουν με το πνευματικό τους μάτι, τα οποία όμως σχετίζονται μόνο με την πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων. Επιπλέον οι ενορατικοί και οι προφήτες λαμβάνουν γνώση τέτοιων γεγονότων μέσω αποκαλύψεων από τον Θεό, τις οποίες αντιλαμβάνονται διά της εσωτερικής φωνής. Το να ανακοινώσουν στους ανθρώπους τέτοια γεγονότα δεν είναι μια αποστολή που τους χαρίζει ευτυχία, είναι ωστόσο μια πολύ αναγκαία αποστολή, την οποία εκτελεί ένας άνθρωπος με εντολή του Θεού και την οποία πρέπει να εκτελέσει αν θέλει να υπηρετήσει τον Θεό και να βοηθήσει τους συνανθρώπους στο να σωθούν οι ψυχές τους.

Ο Θεός δεν στέλνει καμία Κρίση στους ανθρώπους χωρίς να τους ενημερώσει πριν, προκειμένου να έχουν ακόμα χρόνο για να αλλάξουν. . .  Και για αυτό το λόγο κατά την τελευταία εποχή θα εμφανιστούν ακόμα πολλοί ενορατικοί και προφήτες που θα βλέπουν ξεκάθαρα την ερχόμενη Κρίση μπροστά στα πνευματικά τους μάτια και που δεν θα μπορούν παρά να ενημερώσουν τους συνανθρώπους για αυτά που τους περιμένει. Θα ξέρουν ότι πρέπει να τα αναφέρουν, γιατί θα ξέρουν ότι ήταν το Πνεύμα του Θεού που τους τα έδειξε για χάρη εκείνων που πρέπει να φοβούνται μια τέτοια Κρίση. Και παρόλο που δεν αρέσει στους ανθρώπους να ακούσουν τέτοια πράγματα, οι προφήτες δεν παραλείπουν να ανακοινώσουν με δυνατή φωνή αυτά που ξέρουν για να προειδοποιήσουν και να παραινέσουν τους ανθρώπους.

Οι ίδιοι δεν έχουν κανένα όφελος από αυτό το χάρισμα, είναι μόνο εργαλεία μέσα στα χέρια του Θεού, ο Οποίος τους χρησιμοποιεί για να επενεργήσει ακόμα πάνω στους ανθρώπους χωρίς να εξαναγκάσει τη θέλησή τους, ο Οποίος μπορεί ο Ίδιος να μιλά στους ανθρώπους μέσω εκείνων, προκειμένου όλοι να έχουν ακόμα τη δυνατότητα να ετοιμαστούν, εφόσον είναι καλής θέλησης. Ωστόσο, οι προφήτες της έσχατης εποχής δεν θα συναντούν πολλή πίστη ανάμεσα στους ανθρώπους, και παρ’όλα αυτά θα αφήνουν τη φωνή τους να ηχεί ξανά και ξανά. Συχνά οι άνθρωποι θα τους περιγελούν ως ψευδοπροφήτες και θα τους φέρονται εχθρικά, αφού και ο αντίπαλος του Θεού θα εμφανιστεί κατά την ίδια περίοδο και αυτός θα ανακοινώσει στους ανθρώπους το αντίθετο. Θα τους προφητέψει μια άνοδο, μια περίοδο της άνθησης και μια μετατροπή προς το καλύτερο. . .  Και θα επιδιώξει να έχει το δικό του όφελος. . .

Οι ψευδοπροφήτες δεν είναι ανιδιοτελείς και τους καταλαβαίνει κανείς από αυτό. Κάνουν τους ανθρώπους να τους πληρώσουν για τις υπηρεσίες τους και μιλούν από τη λογική τους. Το Πνεύμα του Θεού όμως μπορεί να ενεργήσει μόνο μέσα σε ανθρώπους που είναι εντελώς αφοσιωμένοι στον Θεό και θέλουν να Τον υπηρετήσουν με ανιδιοτελή τρόπο. . .  Συνεπώς εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μόνοι σας να εξετάσετε κάθε προφήτη. Αφού ο αληθινός προφήτης ανησυχεί μόνο για το καλό της ψυχής των ανθρώπων και επισημαίνει με προειδοποιητικό και νουθετικό τρόπο μόνο εκείνα τα γεγονότα που πρέπει να ανακοινώσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Και αυτούς να ακούσετε, αφού μιλούν με εντολή του Θεού και ενόψει του κοντινού τέλους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6589                7-7-1956

Κατάλληλοι δάσκαλοι. . .

Νεκροί διαλαλητοί. . .

Μια ευρκινής κατανόηση και εκτίμηση των πνευματικών γνώσεων θα διευκολύνει πολύ την εγασία σας σε σας που θέλετε να είστε δραστήριοι για Μένα, αφού πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε αντεπιχειρήματα ή να πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Και μόνο μια πειστική απάντηση θα διαλύσει τις αμφιβολίες που εμποδίζουν τον συνάνθρωπο να αποδεχθεί αυτά που τους προσφέρετε. Δεν μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κατέχει την ίδια κατανόηση όσο δεν τους απόφερε τις γνώσεις ο ίδιος βαθμός της ωριμότητας [Η γραμματική ασυνέπεια των προηγούμενων προτάσεων υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.] Στην περίπτωση όμως που ένας άνθρωπος θέλει να διδάσκει, στην περίπτωση που θέλει να πείσει τους συνανθρώπους του, πρέπει πρώτα να έχει γνώσεις ο ίδιος και να κατέχει και την κριτική ικανότητα για να μπορεί να υποστηρίξει τις γνώσεις τους με πεποίθηση. . .  Και για το λόγο αυτό πρέπει να έχει λάβει τις γνώσεις από Εμένα τον Ίδιο, και μάλιστα ως αποτέλεσμα της θέλησής του και μιας ορισμένης ωριμότητας της ψυχής του. . .

Επομένως δεν είναι ο κάθε άνθρωπος κατάλληλος για να διδάσκει πνευματικές γνώσεις. Και ποτέ δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει αυτή την καταλληλότητα μέσω σπουδών, μέσω της λογικής απόκτησης γνώσεων που αφορούν μάλιστα πνευματικές τομείς, αλλά που δεν μπορούν ακόμα να ονομάζονται «πνευματικές γνώσεις», επειδή για να αποκτήσει κανείς τέτοιες απαιτούνται διαφορετικές προϋποθέσεις. Εγώ όμως θέλω να διδάσκονται οι άνθρωποι, και κατά συνέπεια πρέπει ο Ίδιος να εκπαιδεύσω τους δασκάλους που θα διοχετεύσουν στους συνανθρώπους τις πνευματικές γνώσεις με έναν τρόπο ώστε να έχουν αποτέλεσμα, δηλαδή να καταφέρουν τη μεταμόρφωσή τους. . .  ώστε να καταλάβουν οι άνθρωποι τι είναι σημαντικό και να κάνουν προσπάθειες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις Μου.

Αυτά που δεν τους προσφέρονται με κατανοητό τρόπο δεν θα τα ακολουθήσουν. Και αυτά που τους επισημαίνονται μόνο με σχηματικό τρόπο θα τα τηρήσουν και πάλι μόνο σχηματικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα όφελος για την ψυχή τους. . .  Δεν φτάνει να μεταδοθεί στους ανθρώπους μόνο η κενή γνώση δογματικών θρησκευτικών διδασκαλιών και ούτε φτάνει να ξέρουν για τον τρόπο ζωής του ανθρώπου Ιησού και για τη μοίρα Του στη Γη. . .  Μόνο η αληθινή εξήγηση όσων απαιτούνται να πιστέψουν. . .  μόνο η σωστή εξιστόρηση της αποστολής του Ιησού, της αιτίας και του σκοπού του λυτρωτικού έργου Του θα παρακινήσουν τον άνθρωπο να ζήσει ανάλογο τη ζωή του. . .

Και αυτή η αληθινή εξιστόρηση και εξήγηση μπορεί να σας δώσει μόνο ένας κατάλληλος δάσκαλος που επομένως παρέλαβε από Εμένα τον Ίδιο εκείνες τις γνώσεις και ο οποίος πληρούσε ο ίδιος εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορεί τώρα και να καταλάβει και να κρίνει τις γνώσεις. . .  για να μπορεί να τις υποστηρίξει με πεποίθηση. Μόνο τότε θα του είναι δυνατό να διαψεύσει κάθε αντίρρηση, τότε δεν πρόκειται πια για νεκρές γνώσεις αλλά για γνώσεις γεμάτες ζωή, κάτι που δεν μπορεί ποτέ να καταφέρει κανείς μόνο μέσω της μελέτης.

Θέλω οι άνθρωποι να αφυπνιστούν στη ζωή από τη νεκρή τους κατάσταση, θέλω να ξεφύγουν από την κατάσταση της έλλειψης του φωτός, της έλλειψης γνώσεων και να βρεθούν σε μια κατάσταση του πιο δυνατού φωτός, για να καταλάβουν ξεκάθαρα τα πάντα και για να ζήσουν στη Γη ανάλογα με αυτή την κατανόησή τους. Άρα πρέπει να τους προσφερθούν σωστές γνώσεις και μάλιστα με έναν τρόπο ώστε να είναι επιδεκτικοί, γιατί ένας πεπεισμένος κήρυκας του Ευαγγελίου θα μιλά με δύναμη, επειδή η πεποίησή του τον κάνει να μιλά με ζωντανό τρόπο, με αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει τους ακροατές του. Οι νεκροί κήρυκοι από την άλλη δεν πετυχαίνουν παρά των εκτενών γνώσεων που απέκτησαν διά της λογικής τους. . .

Αυτοί δεν είναι οι κατάλληλοι δάσκαλοι που έχω ανάγκη για να διοχετεύσω πνευματικά αγαθά στους ανθρώπους. . .  Είναι οι ίδιοι ακόμα νεκροί και πρέπει πρώτα να αποκτήσουν τη ζωή πριν μπορούν να αφυπνίσουν στη ζωή άλλους ανθρώπους. Θα χρησιμοποιούν πάντα μόνο λόγια που έμαθαν απ’έξω και στα οποία λείπει η πειστικότητα, στην περίπτωση που εκείνοι δεν έχουν μια τόσο υψηλή γνώμη για τον εαυτό τους ώστε να θεωρούν τον εαυτό τους και το μυαλό τους αλάθητα και να αντλήσουν από αυτό την πειστικότητά τους. Αλλά αυτοί το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μην τους φέρουν αντίρρηση, ενώ δεν θα μπορούν ποτέ να ανάψουν μια ζωντανή πίστη μέσα στους συνανθρώπους τους. Ούτε που θα ανάψουν κανένα φως, γιατί δεν το άναψαν ακόμα μέσα στον εαυτό τους. . .  Έχουν μάλιστα γνώσεις, όχι όμως βαθιά κατανόηση. . .  Και έτσι δεν είναι κατάλληλοι να διδάξουν με έναν τρόπο που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν τη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser