background

επισκέπτες: 4017

Bιβλίo 57

 

5023                18-12-1950

Γνώρισμα της αλήθειας των μηνυμάτων: Αγάπη, χάρη, ελεημοσύνη. . .

Στην περίπτωση που ξέρετε ότι σας μιλάω Εγώ, πιστεύετε. . .  Αν όμως σας κυριεύουν ακόμα αμφιβολίες, αμφισβητείτε και το γεγονός ότι είμαι Εγώ ο παροχέας όσον σας διοχετεύονται. Και για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εξετάζετε πρώτα, δηλαδή να προσέχετε τα γνωρίσματα που αποδεικνύουν ότι είμαι ο παροχέας Εγώ ο Ίδιος. Το πνεύμα μέσα σας σάς συμβουλεύει σωστά αν το αφήνετε να δράσει κατά την κάθε εξέταση. Θα σας δείξει την πλάνη και το ψέμα όπου τέτοια συνοδεύουν μερικές φορές την αλήθεια λόγω επίδρασης κακών δυνάμεων. Συμβουλευτείτε επομένως το πνεύμα μέσα σας, δηλαδή συνδεθείτε μαζί Μου, το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, στην περίπτωση που θέλετε ενημέρωση.

Τα πιο σίγουρα γνωρίσματα για την αρχική Πηγή της αλήθειας είναι η ευσπλαχνία Μου και η αγάπη, οι οποίες αναφέρονται πάντα. Το γεμάτο αγάπη και έλεος Είναι Μου δεν αφήνει να χαθεί κανένα από τα πλάσματά Μου όσο υπάρχει ακόμα μια δυνατότητα να σωθεί. Μολαταύτα προσέχω την ελεύθερη θέληση αυτών των πλασμάτων και εναρμονίζομαι μαζί της. Για αυτό το λόγο θεωρείτε αμφίβολα τα μηνύματα που σας φαίνονται γήινα αλλά, ως προερχόμενα από το πνευματικό βασίλειο, σας προσφέρονται ως αλήθεια.

Αν μόνο αυτά τα μηνύματα Με παρουσιάζουν ως Ον απέραντης καλοσύνης, δεν πρόκειται για κακές δυνάμεις αλλά για φωτεινά όντα, τα οποία στέκονται στην αλήθεια, που σας παρουσιάζουν τα γεγονότα του πνευματικού βασιλείου έτσι ώστε να σας είναι κατανοητά, γιατί εσείς οι άνθρωποι δεν θα έχετε ποτέ μια σωστή ιδέα για το πνευματικό βασίλειο, αφού αυτό είναι πέρα από τη φαντασία σας. Όλους τους ανθρώπους που ψάχνουν την αλήθεια και η θέληση των οποίων Μου είναι αφοσιωμένη τους προστατεύω μάλιστα από το να τους μπερδέψουν σκοτεινές δυνάμεις μέσα σ’ένα δίχτυ από ψέματα που θα μπορούσε να βλάψει τις ψυχές τους.

Όποιος ψάχνει την αλήθεια, εκείνον πλησιάζω Εγώ ο Ίδιος, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αλήθεια, μιλάω ωστόσο στους ανθρώπους σε μια κατανοητή γλώσσα, την οποία θα καταλάβουν ως αληθινή στον άλλο κόσμο, ακόμα και αν εκεί θα μάθουν νέα πράγματα που αφορούν μονάχα το πνευματικό βασίλειο και που μπορούν να εξηγηθούν στους ανθρώπους στη γη μόνο με σχετικές εικόνες. Ωστόσο, ανταποκρίνονται στην αλήθεια και μπορούν για αυτό να θεωρούνται αναμφίβολα γνώσεις που διοχετεύτηκαν στον άνθρωπο σύμφωνα με το θέλημά Μου, όσο δεν λείπει το εξής γνώρισμα. . .  του ότι μπορείτε να Με καταλάβετε πάντα ως Αγάπη, Χάρη και Ευσπλαχνία, ως Πατέρα που προσπαθεί να κερδίσει τα παιδιά Του. . .  Τότε δεν χρειάζεστε να φοβηθείτε καμία πλάνη, τότε είμαι Εγώ ο Ίδιος που σας διοχετεύω αυτά τα μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο, επειδή ξέρω πότε αυτά είναι ευλογία για την ψυχή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5024                20-12-1950

«Όποιος αγαπά τη ζωή του θα τη χάσει. . .»

Η θέληση του ανθρώπου να ζήσει σημαίνει τη βέβαιη νίκη του θανάτου. . .  Από τη γήινη άποψη μεν δεν μπορείτε να διατάζετε το θάνατο, αλλά ακόμα και τότε μπορεί ο θάνατος του κορμιού να είναι η διάβαση στη ζωή, στην περίπτωση που ο άνθρωπος δραστηριοποίησε τη θέλησή του με στόχο την απόκτηση της αιώνιας ζωής. Με τέτοια θέληση για ζωή συμφωνώ, παρόλο που είπα τα λόγια: Όποιος αγαπά τη ζωή του θα τη χάσει, και όποιος τη δίνει θα την κερδίσει. . .  Όποιος σκέφτεται μονάχα τη σωματική του ζωή θα καταλάβει σύντομα ότι ο ίδιος είναι τελείως ανίσχυρος και ανακαλείται από τη γη χωρίς να μπορέσει να αμυνθεί. Δεν πρόκειται λοιπόν για τέτοια θέληση για ζωή για να νικήσει κανείς το θάνατο. . .

Πρέπει να λαχταριστεί η πραγματική ζωή της ψυχής, και για αυτή τη ζωή πρέπει η θέληση του ανθρώπου να κάνει ό,τι μπορεί με όλες τις δυνάμεις της. Τότε δεν υπάρχει για αυτόν ποτέ πια θάνατος, τότε θα ζει μέσα στο φως και στη δύναμη και θα μπορεί να είναι αδιάκοπα δραστήριος προς τη δική του ευτυχία. Τότε έχει στην αλήθεια νικήσει το θάνατο, και η έξοδος της ψυχής του από το κορμί της είναι αφύπνιση σε μια καινούρια ζωή, χωρίς το βάρος του σωματικού περιτυλίγματος, ελεύθερη από κάθε ύλη και ωστόσο με αφάνταστη αφθονία δύναμης. Αυτή τη ζωή θα έπρεπε να μάθουν ν’αγαπήσουν οι άνθρωποι στη γη και μόνο να επιδιώξουν να την κατέχουν κάποτε. Τότε θα λαχταρήσουν το θάνατο, τότε θα θέλουν να παρατήσουν την επίγεια τους ζωή για χάρη της πραγματικής ζωής στην αιωνιότητα.

Οι άνθρωποι ωστόσο είναι ακόμα περισσότερο προσκολλημένοι στη σωματική τους ζωή, φοβούνται να τη χάσουν, αγαπούν την επίγεια τους ζωή, και για αυτό το λόγο τη χάνουν και η μοίρα τους είναι ο θάνατος. Δεν πρόκειται όμως για το θάνατο του κορμιού αλλά για το θάνατο του πνεύματος, μέσα στον οποίο βυθίζεται αναπόφευκτα η ψυχή που αγαπά τη ζωή πάνω στη γη. Και αυτός ο θάνατος είναι χειρότερος απ’ό,τι μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος, αφού σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχασε τον εαυτό του, έχασε την επίγεια του ζωή και η ψυχή του είναι χωρίς φως και δύναμη, εντελώς ανίσχυρη και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. . .  Ο πνευματικός θάνατος είναι αφάνταστα βάσανα, γιατί η ψυχή έχει επίγνωση του εαυτού της, δηλαδή δεν διαλύθηκε τη στιγμή του θανάτου, αλλά φυτοζωεί σε μια βασανιστική κατάσταση.

Τη λαχτάρα για δραστηριότητα που τον κάνει ευτυχισμένο μπορεί να εκπληρώνει πάντα μόνο ο ζωντανός, γιατί δραστηριότητα θέλει δύναμη, την οποία κατέχει μονάχα ένα ζωντανό ον, ενώ ένα ον χωρίς δύναμη είναι νεκρό. Στη γη όμως ο άνθρωπος έχει στη διάθεσή του τη ζωτική δύναμη και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει είτε για καθαρά εγκόσμια δραστηριότητα, η οποία αυξάνει μάλιστα τα γήινα υλικά αγαθά, τα οποία ωστόσο δεν έχουν καμία αξία για το πνευματικό βασίλειο. . . είτε για μια πνευματική δραστηριότητα, η οποία επιφέρει άφθαρτους θησαυρούς και εγγυάται επομένως και μια ζωή στην αιωνιότητα. Και για αυτό το λόγο η θέληση του ανθρώπους θα έπρεπε στα σοβαρά να είναι στραμμένη στην αιώνια ζωή, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τότε τη ζωτική δύναμη για την απόκτηση πνευματικής δύναμης. . .  Τότε θα νικήσει το θάνατο, αφού τότε θα έχει κερδίσει την αιώνια ζωή και δεν θα γευστεί το θάνατο ποτέ στην αινωιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5025                21-12-1950

Εθελοντική επιστροφή στον Θεό με αγάπη. . .

Αδιάλυτος δεσμός. . .

Δεν θα Με χάσετε ποτέ πια στην αιωνιότητα στην περίπτωση που Με βρήκατε μια φορά με ελεύθερη θέληση. Τότε δεν μπορείτε ποτέ πια ν’απομακρυνθείτε από Μένα, αφού ο δεσμός ανάμεσα σε Μένα και σ’εσάς είναι αδιάλυτος, είναι πιο δυνατός από κάθε προσπάθεια του εχθρού να σας αρπάξει από Μένα. Η αγάπη Μου σας κρατά αιχμάλωτους, παρόλο που μένετε οντα που μπορούν να θέλουν και να σκέφτονται ελεύθερα. Αλλά η αγάπη είναι συνδετικό μέσο που ενεργεί για πάντα. Δεν μπορείτε πια ν’αποδεσμευτείτε από Μένα, όπως και Εγώ δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ, διότι είστε μερίδιό Μου, το οποίο δημιούργησα προς τη δική Μου χαρά. Ωστόσο, η χαρά Μου θα είναι απεριόριστη μόνο τότε που θα έχετε επιστρέψει σε Μένα από μόνοι σας, τότε που η αγάπη σας για Μένα θα σας έχει παρακίνησει να γυρίσετε πίσω σε Μένα, κάτι που σημβαίνει όταν έρχεται κοντά Μου εθελοντικά.

Από αυτό προκύπτει ότι ένα ον που συνδέθηκε μαζί Μου μέσω της αγάπης δεν μπορεί πια να βυθιστεί στην άβυσσο, γιατί το κρατά η αιώνια Μου αγάπη. Όσον καιρό δεν έχει ακόμα γίνει η ένωση μαζί Μου είναι μάλιστα δυνατόν ν’αποστατήσει το ον από Μένα, αλλά σε τέτοια περίπτωση το ον απομακρύνεται από Μένα εθελοντικά και δεν μπορεί λοιπόν να θεωρήσει ότι Με βρήκε. Και από αυτό καταλαβαίνετε πόσο αφάνταστα σημαντικό είναι να μετουσιωθείτε σε αγάπη, διότι μονάχα με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει η ένωση μαζί Μου, η οποία σας δένει αιώνια σε Μένα, η οποία σας φυλάγει από το να βυθιστείτε στην άβυσσο.

Η αγάπη σημαίνει τα πάντα. . .  είναι κατά κάποιον τρόπο το κλειδί προς την αιωνιότητα, προς το βασίλειο του φωτός. Είναι ο δρόμος σ’Εμένα, στον Πατέρα, ο Οποίος σας περιμένει για να είναι μακάριος μαζί σας. Αν έχετε την αγάπη, έχετε και Εμένα, ο Οποίος είμαι η αιώνια αγάπη. . .  Μπορείτε επομένως να είστε σίγουροι για την παρουσία Μου μόλις ασκείτε την αγάπη, και τότε δεν θα φύγω ποτέ πια μακριά σας. . .  Το κάθε έργο αγάπης όμως προϋποθέτει την ελεύθερη θέληση, και επομένως περάσατε με επιτυχία τη δοκιμασία της θέλησής σας, διαλέξατε ανάμεσα σ’Εμένα και στον αντίπαλό Μου, ο οποίος σας εμποδίζει κάθε φορά που θέλετε να κάνετε ένα έργο αγάπης αν δεν είναι πιο δυνατή η θέλησή σας. Όποιος ζει στην αγάπη ξέφυγε από την εξουσία του αντιπάλου, υποδέχθηκε Εμένα στο εσωτερικό του, Εγώ ο Ίδιος έθεσε την καρδιά του υπό την κατοχή Μου και μπορώ να ενεργήσω μέσα της. . .

Είμαι μέσα σ’εκείνον που ζει στην αγάπη. . .  και ό,τι Μου ανήκει δεν το εγκαταλείπω ποτέ στην αιωνιότητα. . .  Ο Σατανάς έχει μάλιστα μεγάλη δύναμη, αλλά δεν το πετυχαίνει ν’απομακρύνει από Μένα έναν άνθρωπο που ζει στην αγάπη, γιατί αυτός κουβαλά μέσα του τον Εαυτό Μου και εκείνος καταλαβαίνει πολύ καλά την παρουσία Μου. Χαρίστε Με τον εαυτό σας μέσω της αγάπης, αφήστε Με, μέσω αδιάκοπης έμπρακτης αγάπης, να σας αιχμαλωτίσω, και η μοίρα σας θα είναι μια μακάρια αιχμαλωσία, η αγάπη Μου δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ, θα είστε δικοί Μου και παρ’όλα αυτά θα είστε ελεύθεροι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5026                22 κ. 24-12-1950

Πνευματικές εισροές, ερωτήματα – αλήθεια. . .

Σκέψεις τις οποίες δεν εξέφρασε ποτέ ο άνθρωπος συγκινούν συχνά την καρδιά του, ακόμα και αν ο ίδιος δεν τις έχει συνειδητοποιήσει πραγματικά. Εγώ όμως τις βλέπω πάντοτε. Προσπαθώ επίσης να του απαντήσω, και πάλι μέσω σκέψεων. Αλλά μόνο τότε που ο άνθρωπος ασχολείται στα σοβαρά με αυτές   τις σκέψεις του, μπορούν οι σκέψεις της απάντησής Μου να εισρεύσουν μέσα του, κάτι που δεν είναι δυνατόν αλλιώς. Και για αυτό απαιτώ να συνομιλήσετε μαζί Μου μέσα στις σκέψεις σας, απαιτώ να Μου μιλήσετε με εμπιστοσύνη, να Μου παρουσιάσετε ό,τι σας στενοχωρεί, για να μπορέσω τότε να σας απαντήσω μ’έναν τρόπο που θα σας είναι εύκολα κατανοητό.

Πρέπει ο άνθρωπος να μελετήσει με το νου του ό,τι ανεβαίνει από την καρδιά του, τότε θα εμφανιστεί μέσα του, κατά κάποιον τρόπο μέσω της ενέργειας του νου του, μια σαφή σκέψη, εκείνος θα ξέρει κάτι που δεν κατάλαβε πριν, θα αισθανθεί πως τον συμβούλεψα Εγώ και η κάθε του αμφιβολία θα εξαφανιστεί, αφού απευθύνθηκε στη σωστή Πηγή, η οποία του έδωσε το φως. Πρέπει να διεξαγάγει την κάθε διανοητική δραστηριότητα με την υποστήριξή Μου, τότε εγγυάται η σωστή σκέψη.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο δύσκολο να μεταδοθούν γνώσεις σ’έναν άνθρωπο χωρίς αυτός να είναι διανοητικά δραστήριος, γνώσεις οι οποίες του είναι εντελώς άγνωστες και στις οποίες δηλαδή δεν μπορεί ο ίδιος να πάρει θέση για να πάρει μια απάντηση. Τότε απαιτείται ο πλήρως αποκλεισμός κάθε διανοητικής δραστηριότητας, επειδή σε τέτοια περίπτωση ενεργούν δυνάμεις που από το πνευματικό βασίλειο αγγίζουν το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο, κάτι για το οποίο δεν χρειάζονται τα σωματικά όργανά του. Αυτές οι δυνάμεις μεν βρίσκονται επίσης σε άμεση επαφή μαζί Μου, γιατί κατά κάποιον τρόπο μεταδίδουν μονάχα αυτά που παίρνουν από Μένα. Συνάπτουν επομένως επαφή με τον πνευματικό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο, απομονώνουν κατά κάποιον τρόπο το σωματικό άνθρωπο και διοχετεύουν πνευματικές ροές στην ψυχή του ανθρώπου. Αυτές οι πνευματικές ροές αγγίζουν τον πνευματικό σπινθήρα και δημιουργούν την επαφή ανάμεσα σ’εκείνο και το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .

Οι πνευματικές εισροές προέρχονται επομένως αρχικά από Μένα, ακόμα και τότε που μεταδίδονται στους ανθρώπους από φωτεινές οντότητες. Και τέτοιες πνευματικές εισροές σημαίνουν πάντα σκέψεις της αλήθειας και καθαρή γνώση. Δεν θέλω να μείνετε ανήξεροι για τίποτα, θέλω να φωτίσω την εσώτατη ψυχή σας αν μόνο το θέλετε και εσείς. Θέλω να γνωστοποιήσω στους ανθρώπους την αιώνια αλήθεια, διότι μπορούν να γίνουν μακάριοι μονάχα διά της αλήθειας. Πρόκειται ωστόσο πάντα μόνο για τη ζωή της ψυχής. . .  την οποία θα έπρεπε ν’αποκτήσει ο άνθρωπος διά της αλήθειας, δεν πρόκειται για την επίγεια υλική ζωή, αφού αυτή τη ζωή πρέπει να τη διανύσετε έτσι όπως από τους αιώνες των αιώνων το κατάλαβα ως σκόπιμο και επιτυχές για σας. Για αυτό το λόγο τα δασκαλέματα που σας μεταδίδω Εγώ ο Ίδιος ή μέσω φωτεινών οντοτήτων αφορούν την πνευματική σας ανάπτυξη. Θα πρέπει επομένως να τα θεωρείτε Ευαγγέλιο, μια διδασκαλία που εκπηγάζει από τον Θεό και η οποία οδηγεί και πάλι πίσω στον Θεό.

Όποιος είναι στα σοβαρά προσηλωμένος στην πνευματική του άνοδο θα κάνει μονάχα πνευματικές ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις του, θα ζήσει, δίπλα στην επίγεια του ζωή, μια δεύτερη ζωή, η οποία θα επηρεάσει μάλιστα την επίγεια του ζωή, επειδή η σκέψη, η θέληση και η πράξη του μαρτυρούν την πνευματική στάση του ανθρώπου. Επομένως, την ώρα που αυτός φροντίζει την πνευματική του ζωή, Εγώ φροντίζω την επίγεια του ζωή. . .  την οποία διαμορφώνω ανάλογα για να προωθήσω την ωρίμανσή του. Τότε οι επιθυμίες του ανθρώπου συχνά δεν συμφωνούν με το θέλημά Μου. . .  δεν αφήνω πάντα τη ζωή του να διαδραματίζεται έτσι όπως αρέσει σ’εκείνον, αλλά Εγώ ξέρω πράγματι καλύτερα τι τον συμφέρει για την τελειοποίησή του. Τότε ο άνθρωπος συνομιλεί συχνά μαζί Μου και επιθυμεί την απάντησή Μου. . .  Αλλά οι αισθήσεις του θα έπρεπε πάντα να είναι στραμμένες πνευματικά, και όλα τα άλλα θα έπρεπε ν’αφήσει στη δική Μου κρίση.  

Το φως που ανάφθηκε μέσα του θα έπρεπε να λάμψει μακριά, δεν θα έπρεπε να φωτίσει μονάχα τη μοίρα ενός μοναδικού ανθρώπου. . .  Φέγγει από το πνευματικό βασίλειο κάτω στη γη και δημιουργεί μια δυνατή λάμψη. Φως όμως είναι γνώση. . .  Επομένως διοχετεύονται στη γη γνώσεις που έχουν άφθαρτη αξία, που έχουν αξία και πρέπει να έχουν αξία για όλους τους ανθρώπους, αλλιώς δεν θα ήταν φως από τα ύψη. Φωτεινές δυνάμεις σας τις μεταδίδουν με εντολή Μου και, αφού εκπηγάζουν από την αιώνια Πηγή, μπορεί να σας διοχετεύεται μονάχα η αλήθεια.

Και για αυτό το λόγο πρέπει, εσείς οι άνθρωποι, κατά την κάθε εξέταση να προσέξετε αν οι ερωτήσεις αφορούσαν κάτι πνευματικό ή κάτι γήινο, στην περίπτωση που σας κυριαρχούν αμφιβολίες. Αυτά που θα έπρεπε να διαδώσετε ανάμεσα στους συνανθρώπους είναι μονάχα πνευματικά αγαθά, και τέτοια σας διοχετεύονται με πλήρη αλήθεια. Σε γήινες ερωτήσεις μπορείτε μάλιστα να πάρετε διανοητικές απαντήσεις, αλλά τέτοιες απαντήσεις ωφελούν τις περισσότερες φορές μονάχα εκείνον που ρωτά, όχι όμως τον συνάνθρωπο. Για αυτό το λόγο όποιος θέλει να διδαχτεί από το πνευματικό βασίλειο δεν προσέχει πια τον κόσμο και είναι για αυτό κατάλληλος ως παραλήπτης πνευματικών δώρων, τα οποία θα έπρεπε τότε να διαδώσει ως το Ευαγγέλιό Μου για να βοηθήσει τους συνανθρώπους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5027                24-12-1950

Η γέννηση του Χριστού κάποτε και τώρα. . .

Λυτρωτικό έργο. . .

Κατά την εποχή της γέννησής Μου επικρατούσε στη γη η ίδια κατάσταση πνευματικής ένδειας όπως επικρατεί και σήμερα ανάμεσα στους ανθρώπους, αφού η ανθρωπότητα βάδιζε στο πιο βαθύ πνευματικό σκοτάδι όπως και τώρα. Ευσπλαχνιζόμουν αυτή την κατάσταση, και για να βοηθήσω τους ανθρώπους ήρθα ο Ίδιος στη γη. Ήρθα ως Σωτήρας, και υπήρχε για τους ανθρώπους ένας δρόμος από το σκοτάδι στο φως, τον οποίο τους έδειξα Εγώ ο Ίδιος. Έπρεπε μονάχα να Με ακολουθήσουν και η πνευματική τους ένδεια θα είχε σταματήσει. . .  Ήρθα ως Σωτήρας και τους απελευθέρωσα από τα δεσμά του Σατανά, ο οποίος ευθυνόταν για τη μεγάλη πνευματική τους ένδεια και από τον οποίο να ξεφύγουν τους έλειπε η δύναμη.

Ήταν για τους ανθρώπους εφικτό να πάρουν το δρόμο που τους έδειξα, αφού Εγώ ο Ίδιος τους προηγήθηκα. Εγώ ο Ίδιος γνώριζα το δρόμο, αφού και Εγώ έπρεπε να τον πάρω, γιατί ο Ίδιος ενσαρκώθηκα στο περίβλημα ενός ανθρώπου και για αυτό απαιτούσα από τους ανθρώπους μονάχα αυτό που τους ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσουν. . .  Πήρα το δρόμο της αγάπης, και αυτό το δρόμο πρέπει να πάρει ο κάθε άνθρωπος που θέλει από το πνευματικό σκοτάδι ν’αφυπνίσει στο φως της ζωής, που θέλει ν’απελευθερωθεί από τα δεσμά του αντιπάλου Μου, που θέλει να λυτρωθεί από την αμαρτία, η οποία ήταν η αφορμή της μεγάλης πνευματικής ένδειας της ανθρωπότητας.

Ήρθα στη γη ως Σωτήας της ανθρωπότητας, η οποία, χωρίς τη βοήθειά Μου, θα είχε βυθιστεί στο σκοτάδι. Εκτέλεσα το λυτρωτικό έργο για όλους τους καιρούς, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. . .  επομένως και για τους ανθρώπους της τωρινής εποχής, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια πνευματική ένδεια και έχουν ανάγκη βοήθεια επιγόντως για να μην καταστραφούν και να μην πέσουν στην άβυσσο ωθημένοι από τον αντίπαλό Μου. Αφού τώρα ο κίνδυνος είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερος, διότι οι άνθρωποι δεν έχουν πια πολύ χρόνο, διότι θα λήξει σύντομα η περίοδος της χάρης που εγκρίθηκε στο ανθρώπινο γένος για τη λύτρωσή του. . .

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο τέλος μιας λυτρωτικής εποχής, βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική περίοδο, βρίσκεται μπροστά σε μια τελευταία απόφαση, μπροστά στη ζωή ή στο θάνατο. . .  Υπάρουν μόνο ακόμα μια συνέχιση της ύπαρξής τους ή μια πλήρη καταστροφή, δηλαδή μια ζωή σύμφωνη με το θεϊκό θέλημα ή ένας υλικός και πνευματικός θάνατος στην περίπτωη που ο άνθρωπο δεν παίρνει τη σωστή απόφαση. . .  Και άλλη μια φορά θα έρθω ως Σωτήρας μέσα στην έσχατη ανάγκη, πρώτα με πνευματικό τρόπο, όπως το ανακοίνωσα, δηλαδή ότι θα φανερωθώ σ’εκείνους που Με αγαπούν και τηρούν τις εντολές Μου. Σ’εκείνους φανερώνομαι μέσα στο λόγο και τους ανακοινώνω και το κοντινό τέλος. Ύστερα όμως θα επιστρέψω μέσα στα σύννεφα, όπως ανέβηκα κάποτε στον ουρανό. . .

Θα έρθω, και σ’εκείνους που Με ακολούθησαν, που πήραν το δρόμο της αγάπης όπως τον κήρυξα, θα τους βοηθήσω μέσα στην έσχατη ανάγκη τους παίρνοντάς τους μαζί Μου, μακριά από τη γη, πάνω στην οποία θα ζήσουν μόνο διάβολοι σε μεγάλο αριθμό. Θα εμφανιστώ άλλη μια φορά ως Σωτήρας, αλλά ο ερχομός που θα αποτελέσει η αποπεράτωση του λυτρωτικού Μου έργου στη γη. Αφού όποιος δεν Μ’έχει ακόμα αναγνωρίσει, για εκείνον πέθανα μάταια στο σταυρό, αυτός δεν δέχθηκε το λυτρωτικό έργο Μου και θα παραμένει ακόμα στα δεσμά του αντιπάλου Μου για αφάνταστα μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού αυτός θα δεθεί στην ύλη μαζί με τους οπαδούς του, και ο πνευματικός θάνατος θα είναι η μοίρα εκείνων που δεν θέλουν να Με αναγνωρίσουν, επειδή υποτάσσονται εθελοντικά στην επιρροή του, επειδή δεν πρόσεξαν το λυτρωτικό Μου έργο και για αυτό βασανίζονται στα δεσμά του σκότους από δικό τους φταίξιμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5029                28-12-1950

«Δυνάμεις του ουρανού θα σειστούν. . .»

Ανατροπή των φυσικών νόμων. . .

Απομάκρυνση. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 362  - 364. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Κάθε προσφορά ελέους από ψυλά είναι μια ουράνια δύναμη, έρχεται από το πνευματικό βασίλειο του φωτός, από τους ουρανούς, σε αντίθεση με τις καταχθόνιες εκδηλώσεις δυνάμεων οι οποίες προέρχονται από τον κάτω κόσμο. Φωτεινές οντότητες ενεργοποιούνται σε ασυνήθιστη έκταση για να μεταδώσουν τον καθαρό λόγο του Θεού, εφόσον υπάρχουν άνθρωποι στη γη οι οποίοι υπηρετούν τον Θεό και εφαρμόζουν την αγάπη, προσφέρονται με τη θέλησή τους για τη μετάδοση αυτή από το πνευματικό βασίλειο και παραλαμβάνουν τα δώρα του Πνεύματος. . .

Δυνάμεις του ουρανού σείονται. . .  Δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Ήταν απαραίτητο να προηγηθεί αυτή η εξήγηση όσο αφορά τα λόγια που είπε ο Ιησούς για τα σημάδια του τέλους και της επιστροφής Του. Επρόκειτο για μια σύλληπτης σημασίας αγγελία διότι προεξήγγειλε τέτοιες μεταβολές οι οποίες κυριολεκτικά σημαίνουν ανατροπή των φυσικών νόμων. Τα λόγια Του είχαν βέβαια πάντοτε ένα πνευματικό νόημα, εντούτοις στις έσχατες ημέρες εκτός από την πνευματική σημασία θα φανερωθεί και μια δεύτερη, μια και θα παρουσιασθούν κάποια φυσικά φενόμενα με εντελώς ακατάληπτο τρόπο, τα οποία δεν μπορεί να εξηγήσει ο άνθρωπος με τη νοημοσύνη του. Πρόκειται για φενόμενα τα οποία αντίκεινται στους γνωστούς νόμους της φύσης, αλλά κατά βάση δεν είναι παρά φυσικοί νόμοι που είναι ακόμα άγνωστοι στους ανθρώπους και αυτά είναι που εννοούνται με τις εκφράσεις ότι θα πέσουν άστρα από τον ουρανό. . .  και ότι ήλιος και σελήνη θα χάσουν τη λάμψη τους. . .

Οι επιστήμονες και εκείνοι που φιλοδοξούν να είναι επίσης ειδήμονες, θα αδυνατούν να δώσουν οποιαδήποτε ερμηνεία ούτε θα είναι σε θέση να προσφέρουν κανένα φως, γιατί η γνώση τους είναι άχρηστη όπου δρά η θεία δύναμη. Άλλωστε πρόκειται για φυσικούς νόμους των οποίων τα αίτια κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να διερευνήσει, επειδή τίθενται σε ισχύ μόνον όταν έχει λήξει μια περίοδος λύτρωσης και έχει πλέον καταστεί απαραίτητη η διάλυση των εξωτερικών υλικών μορφών. Μολονότι είναι αφύσικα φενόμενα, έχουν προβλεφθεί στο προαιώνιο σχέδιο του Θεού και συνεπώς είναι ενσωματωμένα στο φυσικό Του νόμο από αιώνες. Ένα γεγονός που προφανώς είναι εντελώς αδιανόητο για τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχει φωτισθεί ακόμα το πνεύμα τους.

Για τον Θεό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. . .  Επομένως μπορεί να δρα παντού και πάντοτε και να πραγματοποιεί τα πάντα, ακόμα και πράγματα που αντιβαίνουν στο νόμο, ειδαλλιώς η παντοδυναμία Του θα ήταν περιορισμένη. Η δράση Του βέβαια κινείται μόνιμα μέσα στα πλαίσια της θείας τάξης, αλλά αυτό δεν είναι κανένας άνθρωπος σε θέση να το διακρίνει. Ωστόσο θα ήταν αλαζονεία να το αμφισβητήσει κανείς, μια και αυτό θα σήμαινε ότι αμφιβάλλει επίσης και για τη σοφία του Θεού. Επειδή δε ο Θεός είναι στην ουσία η αιώνια Αγάπη, συνεπώς θα οδηγεί πάντα τη θέλησή Του να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο και καλύτερο για τα πλάσματά Του, τα οποία επιθυμεί να κερδίσει με το μέρος Του.

Θα συμβαίνουν όντως πράγματα πριν το τέλος τα οποία ούτε μπορείτε να διανοηθείτε. Άλλωστε μόνο με κάποιες νύξεις μπορούν να μεταδοθούν αυτά στους ανθρώπους, μέσα από ρήσεις οι οποίες αναγγέλλουν εντελώς ασυνήθιστα, σχεδόν μάλιστα απίστευτα γεγονότα. Μολαταύτα ο λόγος του Θεού είναι καθαρή αλήθεια και εκπληρώνεται πάντοτε, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Τότε θα συμβούν στο σύμπαν οι πιο παράδοξες μεταβολές, τις οποίες όμως η ανθρωπότητα μόνο στην αρχή του τέλους θα μπορεί να παρατηρήσει. Γιατί τις τελευταίες μεταβολές δεν θα τις βιώσει πλέον κανείς, εκτός από τους λίγους που θα ανυψωθούν και οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την καταστροφή της Γης και των κατοίκων της. . .  Η Γη με την παλιά της μορφή και σύσταση θα έχει πάψει τότε να υφίσταται, ενώ η νέα Γη θα κατοικείται αποκλειστικά από ανθρώπους με αφυπνισμένο πνεύμα, οι οποίοι θα γνωρίζουν την αιτία όλων όσων συνέβησαν στο τέλος αυτής της Γης. Και αυτοί γνωρίζουν τη δύναμη και λαμπρότητα του Θεού, όπως και την άπειρη αγάπη, αλλά και τη δικαιοσύνη Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5030                30 κ. 31-12-1950

Ασυνήθιστη ένδεια – ασυνήθιστη βοήθεια. . .

Η διοχέτευση του λόγου του Θεού. . .

Μια ασυνήθιστα μεγάλη πνευματική ένδεια απαιτεί ασυνήθιστη βοήθεια από εκεί όπου μονάχα μπορεί να επιδιορθωθεί αυτή η ένδεια, παρόλο που η ανθρώπινη θέληση πρέπει πρώτα να δεχθεί αυτή τη βοήθεια. Επομένως οι δυνάμεις του πνευματικού βασιλείου κάνουν τα πάν για να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους. Αφού ο χρόνος τελειώνει και το έλεος του Θεού είναι υπέρμετρο, και Αυτός θα ήθελε θα σώσει όσους περιμένει μια τρομερή μοίρα στην περίπτωση που συνεχίζουν να προβάλλουν αντίσταση στις προσπάθειες των φωτεινών δυνάμεων να τους φέρουν φως για να καταλάβουν μόνοι τους την πνευματική τους ένδεια και ν’αλλάξουν. Η κατάσταση ένδειας είναι ακριβώς το μεγάλο πνευματικό σκοτάδι, η άγνοια μέσα στην οποία ζει η ανθρωπότητα, η αδιαφορία απέναντι στις ψυχές τους, καθώς και ο τρόπος ζωής τους, ο οποίος δεν είναι κατάλληλος για να φωτιστεί το εσωτερικό τους, επειδή φως, δηλαδή φώτιση του πνεύματος, μπορεί να επιφέρει μονάχα μια ζωή με αγάπη. Όσο οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση του πραγματικού τους καθήκοντος της ζωής τους, του προορισμού τους και της ελαττωματικής τους πνευματικής τους κατάστασης, ζουν μόνο για τον κόσμο, και τέτοια ζωή είναι τελείως άχρηστη για την αιωνιότητα. Με σκοτεινό πνεύμα ή με μόνο μια αδύνατη αναλαμπή γνώσεων θα μπουν στο επέκεινα, όπου είναι μάλιστα δυνατή μια ανοδική ανάπτυξη, η οποία ωστόσο είναι αμφίβολη, διότι και στο επέκεινα είναι αποφασιστική η ελεύθερη θέληςη της ψυχής, ακριβώς όπως σ’αυτή τη Γη.

Τώρα όμως είναι η εποχή του τέλους. . .  Και αυτό σημαίνει ότι κλείνουν οι πύλες του πνευματικού βασιλείου, ότι υπάρχει μόνο ακόμα η είσοδος μέσα στις φωτεινές σφαίρες ή η φυλάκιση μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης. . .  ότι δηλαδή η κάθε ψυχή που δεν πρόλαβε το φως στη Γη θα χαθεί για ατελείωτους καιρούς, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία ανάπτυξής της στο πνευματικό βασίλειο, αλλά θα τοποθετηθεί αμετάκλητα στην κατάσταση όπου ήταν πριν από αφάνταστα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  ότι θα δεθεί ξανά μέσα στη στερεή ύλη και θα πρέπει να διανύσει άλλη μια φορά την πορεία μέσα από ολόκληρη τη δημιουργία.

Ο Θεός ξέρει για την ψυχική ωριμότητα του κάθε ανθρώπου και το έλεός Του προσπαθεί να σώσει όλους από αυτή τη μοίρα της φυλάκισης, αλλά μόνο η δική σας θέληση αποφασίζει, και αυτή δεν προσβάλλει ο Θεός. Σας πλησιάζει συνέχεια, το φως Του διαδίδεται παντού από τους φορείς τους φωτός Του. . .  Σ’όλους τους ανθρώπους προσφέρεται η ευκαιρία να κάνουν ενδοσκόπηση, να κάνουν ερωτήσεις και ν’ασχοληθούν μέσα στις σκέψεις τους με τη ζωή μετά το θάνατο. Σ’όλους τους ανθρώπους προσφέρεται μια ακτίνα φωτός μέσω του λόγου και της γραφής, η οποία μπορεί ν’αναφλεχθεί μέσα στις καρδιές τους, και κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν ενημερώθηκε καθόλου. . .  Αλλά η θέληση του ανθρώπου είναι ελεύθερη. . .  Ο χρόνος όμως περνά σαν σίφουνας και η τελευταία μέρα πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Όποιος βρίσκεται στο σκοτάδι βαδίζει στο λάθος δρόμο, ο οποίος δεν οδηγεί στο στόχο. Και εκείνος θα έπρεπε να προσέξει τις αστραπές του φωτός, οι οποίες θα διαρκέσουν ανάλογα με τη θέλησή του και θα στείλουν μέσα στην καρδιά του ένα ευχάριστο φως, εφόσον ο άνθρωπος ανοιχθεί στην ακτίνα του φωτός η οποία θα τον αγγίξει ως προσφορά βοήθειας από τον Θεό, για να μην χαθεί. . .  Αμέτρητοι αγγελιοφόροι του φωτός πλησιάζουν τους ανθρώπους. Έίναι δραστήριοι στη Γη με εντολή του Θεού, διαφωτίζουν τους ανθρώπους όπου αυτοί είναι ανήξεροι, δίνουν φως όπου υπάρχει σκοτάδι. . .  Φέρνουν στους ανθρώπους την αλήθεια, την οποία παρέλαβαν απευθείας από τον Θεό, την αιώνια Αλήθεια. Και αυτό είναι η εξαιρετική βοήθεια, ότι δηλαδή ο Θεός ο Ίδιος πλησιάζει τους ανθρώπους, ότι Αυτός, καταλαβαίνοντας την έσχατη ανάγκη των ανθρώπων, τους διοχετεύει αυτό που τους λείπει. . . την καθαρή αλήθεια, η οποία μονάχα θα τους βοηθήσει να βγουν από την πνευματική ένδεια.

Όσο οι άνθρωποι βαδίζουν μέσα στην πλάνη, μέσα στην άγνοια σχετικά με τον προορισμό και την καταγωγή τους, αστοχούν στην επίγεια τους ζωή και βρίσκονται σε πνευματική ένδεια. Και η ψυχή πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες αυτής της άγνοιας. Για αυτό το λόγο ο Θεός, με την αγάπη και το έλεός Του, τους διοχετεύει την αλήθεια, το λόγο Του, δηλαδή διά μεσολαβητών που θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεσή Του για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους. Πρόκειται για ασυνήθιστη προσφορά βοήθειας, γιατί οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν κάνουν πια καμία προσπάθεια να συνάψουν επαφές με τον ουράνιο Πατέρα για να παραλάβουν την αλήθεια απευθείας από Αυτόν. Η πίστη τον ανθρώπων είναι αδύνατη, και για αυτό η άμεση επαφή μεταξύ του ανθρώπου και του Θού δεν είναι πια εφικτή.

Ωστόσο, το έλεος και η αγάπη του Θεού επινοεί ξανά και ξανά νέα μέσα όπου αποτυχαίνει ο άνθρωπος. . .  Χρησιμοποιεί την προθυμία λίγων ανθρώπων να βοηθήσουν και μέσω αυτών προσφέρει το λόγο Του στους άλλους. Και επομένως ανάβει το φως για να διώξει το σκοτάδι που σκεπάζει τη Γη. Από αυτό το φως θα έπρεπε ν’αναφθεί και η φλόγα μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, η αγάπη, και επίσης ό,τι έρχεται από έξω πρέπει εκείνος πρώτα να υποδεχθεί μέσα στην καρδιά του. Τότε φωτίζεται το πνεύμα του, τότε θα μειωθεί το σκοτάδι, τότε μόνο επιδιορθώνεται η πνευματική ένδεια και η ψυχή θα σωθεί, τότε που οι άνθρωποι θα δεχθούν το λόγο του Θεού και θα Τον αφήσουν να επιδράσει πάνω τους πριν να είναι αργά, πριν πέσει η νύχτα, η οποία θα κρατήσει αιώνια και θα είναι πάρα πολύ βασανιστική. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5031                2-1-1951

Επαφές πνευματικών όντων με τους ανθρώπους. . .

«Μορφή». . .

Από πλευράς των οντοτήτων του πνευματικού βασιλείου υπάρχουν μεγάλες προσπάθειες να συναφθούν επαφές με τους ανθρώπους στη γη. Εκείνα εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να εκδηλωθούν, αφού σε κάθε φωτεινή οντότητα έχουν εμπιστευτεί άνθρωποι στη Γη, την πνευματική πρόοδο τον οποίων φροντίζει. Το ίδιο όμως πλησιάζουν οντότητες του σκότους τους κατοίκους της Γης, επειδή πολλοί απ’αυτούς ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα του σκοτεινού κόσμου, δηλαδή έχουν προδιαθέσεις που ωθούν την ψυχή τους στο σκοτάδι.

Για αυτό το λόγο διεξάγεται πόλεμος στο πνευματικό βασίλειο για τις ψυχές των ανθρώπων πάνω σ’αυτή τη Γη, και αυτό τον πόλεμο αποφασίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Καμία ψυχή δεν μπορεί να εξαναγκάζεται να είναι καλή ή κακή, παρόλο που τα φωτεινά όντα έχουν μεγάλη δύναμη και θα τους ήταν δυνατόν να καθορίσουν τις ψυχές ανάλογα με τη θέλησή τους. Ωστόσο, σέβονται πάντα τη θέληση του ανθρώπου, αφού αυτή είναι θεϊκός νόμος. Έτσι λοιπόν οι οντότητες του πνευματικού βασιλείου μάχονται μεταξύ τους, και αυτή τη μάχη αποφασίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι διά της θέλησής τους.

Μόλις λοιπόν δημιουργείται επαφή με το πνευματικό βασίλειο, θα πλησιάσουν τον άνθρωπο και θα του εκδηλωθούν εκείνα τα όντα στα οποία επιτρέπει πρόσβαση ο ίδιος μέσω της νοοτροπίας του. Καλοί άνθρωποι βρίσκονται υπό την προστασία φωτεινών οντοτήτων, δεν μπορούν αναγκαστικά να πέσουν θύματα κακών δυνάμεων ή να παρακινηθούν σε κακές πράξεις από κακές δυνάμεις. Υπάρχει μόνο ο κίνδυνος οι άνθρωποι από μόνοι τους να μην είναι ικανοί να διακρίνουν αν διδάσκονται σωστά ή λάθος μέσω μηνυμάτων από το πνευματικό βασίλειο. Τέτοιος κίνδυνος υπάρχει στην περίπτωση που πνευματικά όντα χρησιμοποιούν μια ανθρώπινη μορφή για να εκδηλωθούν μέσω της.

Με «μορφή» εννοείται σε αυτή την περίπτωση ένα ανθρώπινο περίβλημα που παράδωσε τη θέλησή του, το πραγματικό του είναι δηλαδή δεν εκφράζεται, αλλά η ψυχή μπαίνει στο παρασκήνιο και δίνει άδεια σ’ένα πνευματικό ον να χρησιμοποιήσει το περίβλημά της. Ένας καλός άνθρωπος προστατεύεται μάλιστα από φωτεινά όντα, υπάρχουν όμως και δυνατά πνεύματα από το κάτω κόσμο που προσεκλύονται από ακάθαρτες σκέψεις ανθρώπων στο περιβάλλον του πρώτου. Τότε μπορεί ν’αρκέσει μια στιγμή για να μπει μέσα στο περίβλημα τέτοιο πνεύμα και, επειδή καταλαβαίνει το γενικά καλό φρόνημα, θα εκδηλωθεί με πρόσχημα το φως και θα επιδιώξει να μπερδέψει την πίστη και τη σκέψη των ακροατών. Αυτός ο κίνδυνος πρέπει πάντα ν’αναγνωριστεί όταν πρόκειται για μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο που δεν αναφέρονται σε γήινα αλλά σε πνευματικά πράγματα.

Στην περίπτωση που λείπει μετά η ανάμνηση στον άνθρωπο τον οποίο χρησιμοποιούν πνευματικά όντα όταν εκείνος βρίσκεται σε ασυνείδητη κατάσταση, εκείνος δεν ξέρει για τα όντα που χρησιμοποίησαν το κορμί του. Ενώ τα φωτεινά όντα τού αφήνουν μια αμυδρή ανάμνηση, έτσι ώστε μπορεί και στην ξύπνια κατάσταση να αποδώσει κάτι απ’όσα του μεταδόθηκαν από εκείνα τα όντα. Μέσω έντονου συνδέσμου με τον Θεό μπορούν οι άνθρωποι να κατορθώσουν μια κατάσταση όπου παραλαμβάνουν πνευματικά μηνύματα εν πλήρη συνείδηση και έχουν πάντα έλεγχο του κορμιού τους, δηλαδή δεν παραδίδουν τη δική τους θέληση. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πλησιάζουν τον καλό άνθρωπο που αναζητά τον Θεό και την αλήθεια μόνο καλές δυνάμεις από το πνευματικό βασίλειο, και κάθε σκοτεινή δύναμη απωθείται από τη θέληση του ανθρώπου.

Αλλά ο Θεός αξιολογεί τη βούληση των ανθρώπων. . .  Εάν αυτή είναι στραμμένη σ’Εκείνον, εγγυάται στους ανθρώπους την ιδιαίτερη προστασία Του, και κάθε πνευματική επαφή είναι ευλογία για την ψυχή τους. Αφού αμέτρητες οντότητες βρίσκονται κοντά στη Γη και ανησυχούν για την πνευματική ανάπτυξη εκείνων που ήταν κοντά τους στη Γη, και η ανάγκη τους να εκδηλωθούν είναι μεγάλη, γιατί θέλουν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για έναν λάθος τρόπο ζωής. Για αυτό το λόγο διακρίνονται εύκολα τα πνεύματα. . .  Όσα διδάσκουν μόνο αγάπη και εφιστούν την προσοχή των ανθρώπων στον Θεό, στον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή, αυτά τα πνεύματα θέλουν να επηρεάζουν τους ανθρώπους με καλό τρόπο, και θα φυλάγουν πάντα τις ψυχές εκείνων των ανθρώνων για να μην παραπλανηθούν, και επομένως θα τις προστατέψουν και από τις επιθέσεις του κακού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5032                3-1-1951

Πνευματισμός. . .

Αλήθεια – πλάνη. . .

Η σκέψη σας είναι σωστή όσον καιρό θέλετε να σκέφτεστε σωστά για να Με πλησιάσετε, αφού μόλις η θέλησή σας είναι στραμμένη σε Μένα, κινείστε ήδη στην αλήθεια και δεν χρειάζεστε να φοβηθείτε καμία πλάνη, γιατί καταλαβαίνετε την πλάνη αμέσως. Όποιος αφήνετε εν πλήρη συνείδηση στην ηγεσία Μου μπορεί και να είναι βέβαιος ότι τον οδηγώ σωστά, δηλαδή ποτέ έτσι ώστε να πάθει ζημιά η ψυχή του. Στην πνευματική πρόοδο ανήκει όμως και η σωστή γνώση, δηλαδή η ικανότητα να κρίνει κανείς σωστά. Για να οξυνθεί αυτή η ικανότητα πρέπει να παρουσιάζονται στον άνθρωπο και αρνητικά φενόμενα για να εφαρμόσει αυτός την κριτική του ικανότητα. Αφού δεν είναι καλό ό,τι φαίνεται καλό.

Ειδικά κατά την εποχή του τέλους είναι ανάγκη μια σοβαρή εξέταση όλων όσων προέρχονται δήθεν από πάνω, γιατί καλές και κακές δυνάμεις θέλουν να συμμετέχουν στη μετατροπή του ανθρώπου και, για ευνόητους λόγους, οι τελευταίες θα εμφανίζονται καμουφλαρισμένες ως όντα του φωτός όπου αδύνατοι και ευκολόπιστοι άνθρωποι παραλαμβάνουν τις εκδηλώσεις τους. Ωστόσο, αυτοί οι αδύνατοι άνθρωποι συνοδεύονται πάντα από καλούς ανθρώπους με ισχυρή πίστη που έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση ειδικά για τις εισροές από κάτω και μειώνουν με αυτό τον τρόπο την επίδραση της αντίθετης δύναμης, αν δεν την αποκλείουν κιόλας. Και για αυτό φροντίζω να συναντιούνται οι άνθρωποι που με σκοπό την πνευματική τους επιδίωξη σύναψαν επαφές με τα όντα του πνευματικού κόσμου, για να υπηρετήσει πάντα ο ένας τον άλλον διδάσκοντάς τον. Αλλά σε κάθε άνθρωπο που Με αναζητά υπόσχομαι την πλήρη προστασία Μου επίσης εναντίον των δυνάμεων του σκότους.

Από αυτά προκύπτει ότι μπορούν μάλιστα να παραπλανιούνται άνθρωποι τους οποίους παρακινεί μόνο μια καθαρά γήινη επιθυμία να αξιοποιήσουν την επαφή με το πνευματικό κόσμο για το κορμί τους, τους οποίους δηλαδή δεν παροτρύνει καμία πνευματική επιδίωξη αλλά μονάχα η περιέργειά τους να καλέσουν το πνευματικό κόσμο. Αφού τέτοιοι άνθρωποι θα ακούσουν αρκετή πλάνη χωρίς να μπορέσουν να προστατευθούν από αυτή, αφού την προστασία εγγυάται μόνο το εσώτατο φρόνημα του ανθρώπου, η επιδίωξή του να φτάσει κοντά Μου. Και επομένως ας εξετάσει ο καθένας τον εαυτό του σχετικά με το αν ψάχνει το καλό της ψυχής του και ποιου είδους είναι η λαχτάρα του για γνώσεις. . .  Και θα μπορέσει επίσης να δώσει στον εαυτό του την απάντηση στο αν και κατά πόσο στέκεται στην αλήθεια και αν η σκέψη του είναι σωστή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5033                4-1-1951

Καταλληλότητα για το καθήκον του διδάσκοντα. . .

Αφυπνισμένο πνεύμα. . .

Κριτική ικανότητα. . .

Μια δραστηριότητα ως διδάσκων απαιτεί από τον άνθρωπο και δική του λογική σκέψη, απαιτεί να είναι ο άνθρωπος τελείως διαπερασμένος από τις γνώσεις τις οποίες θα έπρεπε να μεταδώσει. Την εντολή να είναι δραστήριος ως δάσκαλος παίρνει από Μένα μόνο εκείνος ο άνθρωπος η θέληση του οποίου είναι πρώτ’απ’όλα πρόθυμη ν’αυξάνει τις γνώσεις του για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, ο οποίος δηλαδή επιτρέπει να τον διδάξω πρώτα Εγώ πριν μπορέσει να εκτελέσει την εντολή Μου. Πρέπει επομένως να συμμετέχει με το νου και με την καρδιά του, δεν μπορεί να παραλάβει τις πνευματικές γνώσεις μονάχα με την καρδιά του και ν’αποκλείσει το νου του, δηλαδή να είναι σαν μέντιουμ εργαλείο των όντων του φωτεινού βασιλείου· αντίθετα, πρέπει ν’αξιοποιήσει το πνευματικό δώρο ως άνθρωπος της Γης, δηλαδή να το υποβάλει στο νου του για να το πρεσβεύσει και αυτός και για να μπορέσει τότε ο άνθρωπος να το υποστηρίξει απέναντι στους συνανθρώπους του ως συνεπές και άξιο της πίστης τους.

Δεν πρέπει ν’αποκλειστεί ο νους, επειδή την αιώνια αλήθεια, η οποία είναι το περιεχόμενο όσων διδάσκονται, την παραλαμβάνει και πάλι πρώτα ο νους του ακροατή πριν ν’αγγίξει αυτή την καρδιά του. Αφού η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα ικανή να παραλάβει τα αληθινά πνευματικά αγαθά με απευθείας τρόπο, δηλαδή διά μιας μετάδοσης που γίνεται πρώτα μέσω της καρδιάς. . .  Ακόμα πρέπει τα πνευματικά αγαθά να προσφέρονται στους ανθρώπους από το εξωτερικό κόσμο και επομένως να υποβάλλονται πρώτα στο νου τους. Και για αυτό το λόγο τα πνευματικά αγαθά πρέπει ν’αντέξουν κάθε εξέταση από το ανθρώπινο νου.

Ευνοείται επομένως ότι για τη διάδοση του Ευαγγελίου Μου είναι κατάλληλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κατέχουν οι ίδιοι μια σαφή κριτική ικανότητα, ο νους  των οποίων έχει αφυπνιστεί, παρόλο που απαιτείται πρώτα το αφυπνισμένο πνεύμα για να μπορέσει κανείς να παραλάβει την αλήθεια απευθείας από Μένα, για να ενημερωθεί ως ο μαθητές Μου για την ανώτερη σοφία. Μόνο τότε μπορεί να διαχειριστεί σωστά το καθήκον του διδάσκοντα, από το οποίο εξαρτάται η ευλογία των ψυχών αμέτρητων ανθρώπων, επειδή μονάχα η αλήθεια οδηγεί στο στόχο.

Ετοιμάζω επομένως ο Ίδιος τους μαθητές της εποχής του τέλους. Ξέρω πόσο επειγόντως αναγκαία είναι η διάδοση της καθαρής αλήθειας ανάμεσα στους ανθρώπους και ξέρω επίσης ποιος είναι κατάληλλος για τη διάδοση, όσο σχετικά με την ψυχική τόσο και με τη σωματική του κατάσταση. Είναι εναρμονισμένα η ψυχή και το σώμα εκείνων που θα έπρεπε να Με υπηρετήσουν, αλλά τα υπηρετικά τους καθήκοντα είναι διαφορετικά. Δεν δίνω σε όλους εντολή να διδάξουν, επειδή οι ικανότητές τους είναι διαφορετικές.

Ωστόσο, μπορούν όλοι όσοι Μου ανήκουν ν’ασκήσουν την επιρροή τους πάνω στους συνανθρώπους τους, δίνοντάς τους ένα παράδειγμα μέσω του τρόπου ζωής τους, κάτι που είναι συχνά πιο επιτυχές από ομιλίες και διδάγματα. Για αυτό ο καθένας θα έπρεπε να υπηρετήσει ανάλογα με την ικανότητά του, και ο καθένας τοποθετείται από Μένα στη θέση όπου μπορεί να ενεργήσει αν τον ωθεί η αγάπη για Μένα και για τους συνανθρώπους. Όποιος ωστόσο είναι προορισμένος να διδάξει μυείται στο καθήκον του από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου, και η θέλησή του και η αγάπη του για Μένα του εγγυώνται και την επιτυχία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5034                6-1-1951

Υποταγή στο θεικό θέλημα. . .

Η απόφαση της θέλησης. . .

Είναι ιδιαίτερο επίτευγμα του ανθρώπου να υποταχθεί πλήρως στο θέλημά Μου, το οποίο τον οδηγεί ανάλογα με το καθήκον του στη γη. Αφού η υποταγή της θέλησής του σημαίνει ήδη κατά κάποιον τρόπο ότι είναι μαζί Μου, και η κάθε άσκηση του θελήματός Μου στα λόγια και στις πράξεις του είναι σωστή, δηλαδή Μου είναι ευάρεστη. Ωστόσο, ο άνθρωπος θα έπρεπε να είναι δραστήριος από μόνος του, δηλαδή δεν θα έπρεπε να Μου αφεθεί εντελώς άπρακτος πιστεύοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα τον οδηγήσω μηχανικά. . .  Αφού ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητο ον, το οποίο, όπως και Εγώ, μπορεί να θέλει, να σκέφτεται και να δρα και το οποίο πρέπει και να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο, μόνο σύμφωνα με το θέλημα Μου και όχι αντίθετα. Η σκέψη και η πράξη του ανταποκρίνεται δηλαδή τότε στο θέλημά Μου, και εκείνος θα θέλει το ίδιο όταν εντάχθηκε στην τάξη Μου διά του φρονήματός του.

Αν επομένως έχει καλό φρόνημα, η σκέψη και η πράξη του είναι επίσης καλές, γιατί ωθείται στο καλό από το εσωτερικό του, από το Πνεύμα Μου και δεν μπορεί ποτέ να δράσει αντίθετα σε Μένα. Η πνευματική του αντίσταση έχει τότε ακυρωθεί και ο άνθρωπος ενεργεί μαζί Μου, και έτσι μπορεί να προκύπτει μόνο καλή δράση. Ωστόσο, ο άνθρωπος πρέπει συνέχεια να ελέγχει τον εαυτό του για το αν παραμένει στραμμένος σε Μένα ή αν η θέλησή του στρέφεται και στον κόσμο, κάτι που σημαίνει πάντα απομάκρυνση από Μένα. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται σκλάβος της θέλησής του, η οποία μπορεί να στρέφεται ελεύθερα όπου επιθυμεί. Και αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος πρέπει πάντα να παλεύει και να πολεμά, ότι πρέπει ξανά και ξανά να στρέφεται σε Μένα και ότι δεν Μου είναι υπόδουλος αναγκαστικά επειδή Με πρέσβευσε μια φορά.

Αυτή η μάχη είναι μεν αναγκαία μόνο στη γη, και μειώνεται συνέχεια όσο περισσότερο ο άνθρωπος ενώνεται μαζί Μου μέσω έμπρακτης αγάπης και προσευχής, έτσι ώστε στο τέλος δεν υπάρχει πια κίνδυνος να στραφεί ο άνθρωπος στον κόσμο, γιατί αυτός έχασε κάθε γοητεία για εκείνον που ενώθηκε μαζί Μου με ελεύθερη θέληση. Η μάχη του φωτός ενάντια στο σκότος, δηλαδή των καλών και των κακών δυνάμεων στο πνευματικό βασίλειο, για να κερδίσουν τη θέληση των ανθρώπων, συνεχίζει όσο αυτοί συνδέονται με τη Γη. Και οι δύο δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να επενεργήσουν στη θέληση του ανθρώπου για να τον κερδίσουν για τον εαυτό τους. Στον αντίπαλό Μου αναγνωρίστηκε αυτό το δικαίωμα και το εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο.

Η επίγεια ζωή δόθηκε στον άνθρωπο με σκοπό η απόφαση της θέλησής του. Άρα και οι δύο δυνάμεις επενεργούν ανάλογα σ’εκείνον, και ο ίδιος ο άνθρωπος αποφασίζει σε ποια δύναμη θα στραφεί. Για αυτό το λόγο είναι μέγιστη ευλογία αν ο άνθρωπος που επιδιώκει να φτάσει κοντά Μου Μού θυσιάζει τη θέλησή του, Μου υποτάσσεται ξανά και ξανά και αν με αυτό τον τρόπο είναι φανερή η απομάκρυνσή του από τον αντίπαλό Μου. Τότε εκείνος πιάνεται από Μένα και οδηγείται σίγουρα στα ύψη. Και όμως πρόκειται για δικό του επίτευγμα, γιατί η απόφαση εναπόκειται στον ίδιο και αυτός νίκησε τη δύναμη του σκότους. Η βούλησή του, η οποία είναι στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση, του εξασφαλίζει και την παροχή χάρης, κάτι που σημαίνει συνεχή ενίσχυση της βούλησής του, έτσι ώστε η αγάπη Μου είναι πάντα φανερή όπου ο άνθρωπος κινδυνεύει να γίνει αδύνατος. Δεν αφήνω τον άνθρωπο να πέσει, απαιτώ από αυτόν μονάχα να Με επιδιώκει συνέχεια για να μπορέσω να του επιτρέψω να φτάσει κοντά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5035                7-1-1951

Η διαδικασία της ανάπτυξης μέχρι την τελειοποίηση. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Τα πάντα σπεύδουν να φτάσουν στην αποπεράτωση. . .  Ένας αιώνιος νόμος εκπληρώνεται, και η εξουσία και το μεγαλείο του Θεού θα φανερωθούν. Μέσα σε ατελείωτο μεγάλο χρονικό διάστημα διαδραματίζεται ένα λυτρωτικό έργο το οποίο εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να συλλάβετε ούτε κατά προσέγγιση, το οποίο ωστόσο αιτιολογεί όλο το γίγνεσθαι και το πέρασμα, ολόκληρη τη δημιουργία και την ύπαρξη, γιατί πρόκειται να γίνει και πάλι τέλειο το ατελές, πρόκειται η δύναμη που εκπήγασε κάποτε από τον Θεό να οδηγηθεί πίσω στην αρχική Δύναμη. . .  πρόκειται να μεταμορφωθούν ξανά σε θεία όντα, όπως ήταν αρχικά, εκείνα τα όντα που απόρριψαν με ελεύθερη θέληση τη θεϊκή τους φύση. Έναν ατελείωτα μακρύ δρόμο απαιτεί αυτή η μεταμόρφωση, η επίτευξη της αρχικής κατάστασης. Αλλά η αγάπη και η σοφία του Θεού ήξερε από τους αιώνες των αιώνων τόσο την αναγκαιότητα όσο και τα μέσα για την επίτευξη του στόχου. . .

Και επομένως καθορίστηκε από τους αιώνες των αιώνων το σωτήριο σχέδιό Του, σύμφωνα με το οποίο αμέτρητες αναπτυξιακές περίοδοι χρησιμεύουν στο να οδηγηθούν και πάλι στην τελειότητα τα ατελή πνευματικά όντα που κάποτε αποστάτησαν από Εκείνον. Ατελείωτα μεγάλη είναι η εξουσία Του, αξεπέραστη η σοφία Του και απερίγραπτα βαθιά η αγάπη Του για ό,τι δημιούργησε. . .  Αυτή η υπέρμετρη αγάπη Τον παροτρύνει να κάνει όλο και καινούριες απόπειρες διάσωσης όταν τα πνευματικά όντα προβάλλουν αντίσταση στον Θεό μέσω της δικής τους θέλησης και κινδυνεύουν ν’αποτύχουν στο δρόμο προς τα πάνω. Τότε ο Θεός τερματίζει κατά κάποιον τρόπο μια λυτρωτική περίοδο για να μπορέσει να ξεκινήσει μια καινούρια.

Πρόκειται για έναν Θεό της αγάπης αλλά και της δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να στερήσει την αγάπη Του σε κανένα ον, όμως η δύναμη της αγάπης Του μειώνεται σ’εκείνα τα όντα που Του προβάλλουν αντίσταση, αλλιώς θα κινδύνευε η ελεύθερη βούληση. Και για αυτό το λόγο πρόκειται για μια πάρα πολύ μακροχρόνια διαδικασία που θα έπρεπε να φέρει το ατελές στην τελειότητα. . .  Μπορεί να διαρκέσει αιωνιότητες, μπορεί ωστόσο και να τελειώσει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα με το αποτέλεσμα της πλήρους θεοποίησης του πνευματικού όντος, το οποίο πρέπει αναπόφευκτα να διανύσει αυτή την αναπτυξιακή πορεία για να φτάσει ξανά στον Θεό ως την αρχή του.

Όλοι σας οι άνθρωποι είστε τέτοια πνευματικά όντα προορισμένα για την τελειότητα, όλοι σας διανύσατε το δρόμο και πρέπει να συνεχίσετε να τον διανύετε ώσπου να φτάσετε στο στόχο του να είστε και πάλι ενωμένοι με τον Θεό. Μπορεί αυτός ο δρόμος να είναι πολύ μακρύς για σας, αλλά μόλις λαχταράτε οι ίδιοι να χαρίσετε τον εαυτό σας στον Θεό, τον Οποίο καταλάβετε ως τον προαιώνιο Πατέρα και Δημιουργό σας, βρίσκεστε ήδη στο τελευταίο κομμάτι του δρόμου. . .  Βρίσκεστε λίγο πριν την τελειοποίησή σας, αφού έχει τσακιστεί η θέλησή σας να προβάλετε αντίσταση, η οποία ήταν η αφορμή για την αποστασία σας από τον Θεό.

Ο Θεός ως η αιώνια Αγάπη δεν σας εγκαταλείπει, και ας είναι τεράστιες οι αμαρτίες σας. Εσείς οι ίδιοι ωστόσο βρίσκεστε σ’ένα τρομερό δρόμο όσο βαδίζετε μέσα στην αμαρτία. Και για αυτό πρέπει να Τον φωνάξετε και να Του ζητήσετε να σας ανυψώσει από την άβυσσο, η οποία σας δυσχεραίνει την πορεία σας προς το ύψος. . .  Πρέπει να είστε ελεύθεροι από το βάρος της αμαρτίας, το οποίο σας πιέζει προς τα κάτω και σας κάνει αδύνατο το δρόμο προς τα ύψη. Πρέπει ν’αποτινάξετε το βάρος της αμαρτίας σας και, γιατί μόνοι σας δεν το καταφέρνετε, πρέπει να επικαλεστείτε τον Σωτήρα σας, τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα επωμιστεί τις αμαρτίες σας και θα τις ρίξει στη μεγάλη αμαρτία της ανθρωπότητας για την οποία πέθανε στο σταυρό. Πρέπει να Τον επικαλεστείτε. . .  Αφού μονάχα Αυτός είναι η σωτηρία σας, μονάχα Αυτός σας βοηθά να πετύχετε την τελειοποίηση. . .

Κάποτε θα είστε πράγματι επάνω, στο φως, αλλά το πόσο χρόνο θα θέλετε να το πετύχετε, το αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι. Μόνοι σας δεν θα φτάσετε ποτέ στο στόχο, μαζί με τον Ιησού Χριστό όμως πολύ γρήγορα. . .  Αυτός είναι Που γεφύρωσε το μεγάλο χάσμα ανάμεσα σ’εσάς και τον Θεό· Αυτός είναι Που βοηθά όλους τους ανθρώπους να κατορθώσουν τη τελειοποίηση και Που μπορεί ακόμα τώρα, την τελευταία ώρα, να σώσει όσους με πίστη Τον καλούν σε βοήθεια. Για αυτό φωνάζει σ’όλους τους αμαρτωλούς να έρθουν κοντά Του, ν’απελευθερωθούν από την ενοχή τους για να μπορέσουν πιο εύκολα να διανύσουν τη διαδρομή προς τα ύψη. Είναι κοντά στον καθένα που Τον αναγνωρίζει, που Τον πιστεύει και προσεύχεται σ’Αυτόν μέσα στην ανάγκη του. Θέλει να είναι ο Σωτήρας για τον καθένα, θέλει να δείξει το δρόμο σε κάθε άνθρωπο, θέλει να φέρει την αλήθεια στον καθένα προκειμένου να βρει ο καθένας την αιώνια ζωή πριν τελειώσει μια λυτρωτική περίοδος η οποία σημαίνει τον πνευματικό θάνατο για όλους όσους δεν Τον βρήκαν, τον Ιησού Χριστό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5037                9-1-1951

Μάχη εναντίον του εχθρού των ψυχών. . .

Επίκληση του Ιησού Χριστού. . .

Στη μάχη εναντίον του κακού θα βγείτε πάντα νικητές αν επικαλεστείτε τη βοήθεια του Ιησού Χριστού. Αυτός ξέρει τον εχθρό των ψυχών, ο οποίος αντιμετώπισε και Αυτόν τον Ίδιο ως ο εχθρός Του όταν ο Ιησούς βάδιζε στη Γη, και ο οποίος καθόρισε τους ανθρώπους να Τον σταυρώσουν. Τον γνωρίζει και ξέρει για το δόλο του, για τις μηχανορραφίες και τη βία του και για την εξουσία του, την οποία κάνει κατάχρηση για ν’απομακρύνει εσάς τους ανθρώπους από τον Θεό και να σας αποξενώσει από Αυτόν. Τον γνωρίζει και για αυτό τον αντιμετωπίζει ο Ίδιος στη μάχη μόλις επικαλεστείτε τη βοήθειά Του.

Κινδυνεύετε συνέχεια, αφού ο αντίπαλος σάς παραμονεύει και επιδιώκει να σας βλάψει. Ξέρει ποιος αναζητά τον Θεό, και εκείνον θέλει να ανατρέψει ιδιαίτερα, προσπαθώντας να τον παραπλανήσει με μια μάσκα, προσποιώντας τον ευσεβή όπου στην πραγματικότητα έχει μόνο σατανικές σκέψεις. Ο Ιησούς Χριστός ωστόσο αποκαλύπτει το αισχρό παιχνίδι του και δίνει την ικανότητα να καταλάβει σ’εκείνον που Του έχει εμπιστοσύνη. Καμία επίκληση του Χριστού δεν είναι μάταιη, και κανένας εχθρός δεν είναι πάρα πολύ ισχυρός για να μην τον αντιμετωπίσει Εκείνος. . .  Γονατίζει τους πάντες και βγαίνει νικητής.

Για αυτό το λόγο δεν χρειάζεστε να φοβάστε τον εχθρό των ψυχών σας, ό,τι και αν κάνει εναντίον σας, αφού μόλις επικαλεστείτε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση του Ιησού Χριστού, εκείνος θα σας παρατήσει από μόνος του, γιατί ξέρει τη δύναμη του θείου ονόματος και τη φοβάται. Όποιος ωστόσο βασίζεται στη δική του δύναμη και πιστεύει πως δεν έχει ανάγκη τη βοήθεια του Χριστού, αυτός μένει μόνος του και πρέπει μόνος του ν’αντιμετωπίσει τον Σατανά. Και θα νικηθεί, αφού ένας αδύνατος άνθρωπος δεν μπορεί ν’αντισταθεί στη δύναμή του, την οποία αυτός πήρε επίσης από τον Θεό και την οποία χρησιμοποιεί με εντελώς λάθος τρόπο.

Ο Ιησούς Χριστός σάς συμπαραστέκεται πάντα με τη βοήθειά Του, αλλά εσείς πρέπει να Τον πλησιάσετε και να Του ζητήσετε την αγάπη και τη χάρη Του, πρέπει να Τον πιστέψετε και να πιστέψετε ότι είναι δυνατός νικητής του Σατανά και ότι μπορεί άρα να σας βοηθήσει. Και δεν θα περιμένετε μάταια τη βοήθειά Του. Ο Χριστός θα αρνηθεί την πρόσβαση σε σας στον εχθρό των ψυχών εφόσον θέλετε να Τον προσκυνήσετε, εφόσον αφεθείτε σ’Αυτόν για να σας βοηθήσει. Αφού οι πάντες είναι υπόδουλοι της εξουσίας Του και Αυτός κυριαρχεί επίσης το πνευματικό βασίλειο του κακού. Επομένως οι δυνάμεις του σκότους δεν έχουν καμία εξουσία πάνω σ’εσάς που επικαλείστε τον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό για προστασία κατά του κακού. Ζητήστε την προστασία και τη χάρη Του, και Αυτός θα σας φυλάξει. .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

5039                11-1-1951

Αγάπη για τον κόσμο – οπαδοί του Σατανά. . .

Αγάπη για τον Θεό – νικητές της ύλης. . .

Μια πνευματική ζωή ζει μόνο ο άνθρωπος που αναζητά τον Θεό, ενώ ο οπαδός του Σατανά ζει μια εντελώς εγκόσμια ζωή πάνω σ’αυτή τη Γη, ακόμα και αν είναι δήθεν αντιπρόσωπος του Θεού. Το να νικήσει κανείς τον κόσμο σημαίνει επίσης ότι νικά το Σατανά, ο οποίος είναι ο κύριος του υλικού κόσμου καθ’όσον του ανήκουν τα ανώριμα πνευματικά στοιχεία που είναι δεμένα μέσα στην ύλη, παρόλο που του έχει αφαιρεθεί η εξουσία πάνω σ’αυτά τα πνευματικά στοιχεία. Αυτά είναι μάλιστα ακόμα το μερίδιό του, γιατί έχουν την ίδια νοοτροπία όπως εκείνος, δεν είναι ωστόσο προσιτά στην επιρροή του όσο είναι δεμένα μέσα στη μορφή. Παρ’όλα αυτά είναι το μέσο του για να τραβήξει κοντά του τους ανθρώπους. . .  τα πνευματικά όντα που πρέπει ν’αποφασίσουν για τον Θεό ή για εκείνον. . .  Αφού ο άνθρωπος ως στην αρχή ανώριμο πνευματικό ον, ζητά τα πράγματα τα οποία του προσφέρει ο κόσμος. Αλλά θα έπρεπε να τα υπερνικήσει. . .  Τότε ανήκει στον προαιώνιο Πατέρα, το βασίλειο του Οποίου είναι όμως πνευματικό.

Όποιος λοιπόν αγαπά τον κόσμο και τις χαρές του, όποιος επδιώκει την ύλη και ζει μόνο για να την κερδίσει, ανήκει στον αντίπαλο του Θεού και του παραχωρεί και την εξουσία πάνω στον εαυτό του. Όποιος ωστόσο αναζητά τον Θεό, εκείνον δεν γοητεύει πια ο κόσμος, υπερνίκησε τον κόσμο, αλλιώς η λαχτάρα για τον Θεό δεν θα είχε ξυπνήσει μέσα του. Επομένως η απομάκρυνση από τον κόσμο είναι και ένα σημάδι του ότι ο άνθρωπος ανήκει στον Θεό και το επιδίωξε αυτό με ελεύθερη θέληση. Ο Σατανάς δελεάζει τους ανθρώπους διά του κόσμου και έχει συνεπώς ένα δόλωμα του οποίου πέφτουν θύματα οι περισσότεροι άνθρωποι, επειδή αγαπούν τον κόσμο.

Η αγάπη για τον κόσμο και η αγάπη για τον Θεό μαζί δεν είναι δυνατές, και σπάνια βρίσκει κανείς την αγάπη για τον κόσμο μαζί με την αγάπη για τον πλησίον, ή η τελευταία σημαίνει ήδη μια μείωση της πρώτης, και από αυτό αναγνωρίζετε τους οπαδούς του Θεού και τους οπαδούς του αντιπάλου του Θεού. . .  Και ο άνθρωπος δεν θα βρει την εσωτερική του γαλήνη, τη γαλήνη της ψυχής όσον καιρό προσέχει τα αγαθά του κόσμου, όσο τα ποθεί ακόμα. Αφού η γαλήνη της ψυχής προέρχεται από τον Θεό, και ο Θεός είναι μόνο μαζί μ’εκείνον που γυρίζει την πλάτη του στον κόσμο.

Ο άνθρωπος έχει μεν τοποθετηθεί μέσα στον κόσμο και πρέπει να εκτελέσει το επίγειο του καθήκον, γεγονός που τον αναγκάζει επίσης να κρατήσει επαφές με τον κόσμο. Αυτό που μετρά ωστόσο είναι η λαχτάρα της καρδιάς του, η εσώτατη στάση του απέναντι στους θησαυρούς του κόσμου, οι οποίοι θα χάσουν πλήρως τη λάμψη τους αν η επιδίωξη να φτάσει στο πνευματικό βασίλειο και ν’αποκτήσει τους θησαυρούς του γεμίζει τον άνθρωπο. Τότε αυτός συνεχίζει μάλιστα να βρίσκεται στον κόσμο, αλλά μόνο για την εκτέλεση των καθηκόντων που του αναθέτει η επίγεια ζωή. Ο κόσμος όμως δεν τον γοητεύει πια, και αυτό είναι ένδειξη του ότι ο άνθρωπος υπερνίκησε τον κόσμο και επομένως επίσης τον κύριό του, του ότι αποδεσμεύθηκε από τον αντίπαλο του Θεού για να μπορέσει να συνάψει επαφές με τον Θεό.

Κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει δύο κυρίους, και το ποιον κύριο υπηρετεί κανείς είναι ευδιάκριτο από τη λαχτάρα του. . . Ο επίγειος κόσμος και το πνευματικό βασίλειο βρίσκονται σε τόσο μεγάλη απόσταση ότι μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει τι ζητά η καρδιά του ανθρώπου. Και ποτέ δεν μπορεί να εξουσιάζει ο Σατανάς μέσα σ’έναν άνρθωπο τον οποίο έχει ήδη θέσει υπό την κατοχή του ο Θεός διά της θέλησης εκείνου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5041                14-1-1951

Μακαριότητα – ελεύθερη θέληση. . .

Σιγανοπαπαδιά. . .  

[Εδώ παραλείπω μια παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Το να γίνει ο άνθρωπος μακάριος είναι δυνατόν μονάχα αν ενωθεί μαζί Μου, κάτι που θα πετύχει αναπόφευκτα όταν έχει αποφασίσει για Μένα. Δεν υπάρχει πια κίνδυνος για εκείνον που Με αναζητά, θα είναι ωστόσο εκτεθειμένος σε πειρασμούς όλων των ειδών όσο ζει στη γη, γιατί ο αντίπαλός Μου δεν παρατά τη μάχη, ακόμα και αν αυτή είναι μάταιη. Ο αντίπαλός Μου δουλεύει μάλιστα με δόλο και με βία, έχει όμως σκοτεινό πνεύμα, αλλιώς θα καταλάβαινε τη ματαιότητα της επιδίωξής του.

[Εδώ παραλείπω μια παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Όποιος δηλαδή θέλει Εμένα θα πετύχει το στόχο του, παρόλο που ο Σατανάς θα μαίνεται όλο και περισσότερο κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Σε μερικές περιπτώσεις είναι δύσκολο να τον καταλάβει κανείς, αφού συχνά μπαίνει κρυφά φορώντας μια μάσκα και πιάνει την πιο εφήμερη σκέψη που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την πρόθεσή του. Δουλεύει με πολύ δόλο και βία και χρησιμοποιεί ως εργαλεία του εκείνους που δεν είναι πλήρως ενήμεροι για την αλήθεια, επειδή μέσα στην πλάνη βρίσκει καταφύγιο, το οποίο έχει ανάγκη για να παλέψει από εκεί.

Η καθαρή αλήθεια δεν του δίνει καμία ευκαιρία να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του, αφού τον αναγνωρίζουν πάντα όσοι στέκονται στην αλήθεια. Ωστόσο, μια έστω και ελάχιστη πλάνη του παρέχει πρόσβαση, και τότε δημιουργεί τρομερό μπέρδεμα όπως ένας λύκος που ειβάλλει σε μάντρα με πρόβατα και προκαλεί φόβο και τρόμο. Μολαταύτα δεν θα μπορέσει να προξενήσει καμία ζημιά στην περίπτωση που τα πρόβατα καταφεύγουν σε Μένα, στον Ποιμένα τους, ο Οποίος τους προστατεύει από κάθε κίνδυνο. Κατά συνέπεια είναι και πάλι αποφασιστική μονάχα η θέληση, και μόλις αυτή είναι στραμμένη σε Μένα, ο Σατανάς έχει χάσει κάθε εξουσία πάνω στον άνθρωπο.

[Εδώ παραλείπω μια παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

5042 α             15-1-1951

Η ενσάρκωση ως άνθρωπος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας. . .

Λυτρωτικό έργο. . .

Η ύπαρξή σας ως άνθρωποι είναι το αποτέλεσμα της αμαρτίας. Έπρεπε να πάρετε μια κατώτερη μορφή, μια μορφή που είναι εφήμερη, η οποία δηλαδή δημιουργήθηκε από Μένα μόνο για τη διάρκεια της διαμονής σας μέσα της και η οποία θα μείνει πάντα εφήμερη, διότι η ουσία της είναι ύλη, δηλαδή ανώριμα πνευματικά στοιχεία που χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο ώσπου να ζωντανέψουν ένα ανθρώπινο κορμί όπως η ψυχή σας. Αυτή η εξωτερική σας μορφή είναι βάρος για τα πνευματικά στοιχεία που βρίσκονται μέσα της, είναι δεσμά που τους εξαναγκάζουν, και συνεπώς η κατάσταση των πνευματικών στοιχειών δεν είναι μακαριότητα. Βρίσκονται σε κατάσταση καταδίκης, και αυτή η καταδίκη είναι το αποτέλεσμα της αμαρτίας, της κάποτε εξέγερσης εναντίον Μου και της αποστασίας από Μένα. . .  η αμαρτία είναι αδίκημα κατά της αγάπης. Η αγάπη είναι κάτι θείο και υπεράνω, είναι η αρχική ουσία του Εαυτού Μου. Επομένως ένα αδίκημα κατά της αγάπης είναι και αδίκημα εναντίον Μου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο ανάλογα με τη θεία δικαιοσύνη.

Η αμαρτία δεν μπορεί ν’ανακαλεστεί από την αγάπη Μου, αλλά πρέπει να εξιλεωθεί, αλλιώς δεν θα ικανοποιόταν η δικαιοσύνη Μου. . .  Αυτή η πράξη της δικαιοσύνης λοιπόν γίνεται μέσω της φυλάκισης των πνευματικών όντων που Μου πρόβαλαν κάποτε αντίσταση μέσα σε μια υλική μορφή, η οποία σημαίνει πάντα δεσμά για εκείνα. Είναι επομένως αυτά τα δεσμά ένα αποτέλεσμα της αμαρτίας, και κατά συνέπεια όλα τα πνευματικά στοιχεία που είναι δεμένα μέσα στα υλικά δημιουργήματα, μέχρι και τον άνθρωπο, βρίσκονται σε κατάσταση της καταδίκης. Εξιλεώνουν κατά κάποιον τρόπο την ενοχή με την οποίο φορτώθηκαν μέσω της αμαρτίας της κάποτε εξέγερσής τους εναντίον Μου. Η διαδικασία εξιλέωσης ωστόσο διαρκεί ατελείωτους καιρούς και δεν θα τελείωνε ούτε με την τελευταία ενσάκρωση ως άνθρωπος, αφού η ενοχή είναι ασύλληπτα μεγάλη. . .  και δεν θα μπορούσε να γίνει μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της επίγειας ζωής η εξηλέωση. . .

 

5042 β             16-1-1951

Η ενσάρκωση ως άνθρωπος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας. . .

Λυτρωτικό έργο. . .

την οποία απαιτούσε αυτή η μεγάλη ενοχή. Έπρεπε επομένως να γίνει μια αφάνταστα μεγάλη εξιλαστήρια θυσία, αφού ανάλογα με τη θεία δικαιοσύνη έπρεπε να γίνει ικανοποίηση· έπρεπε η αμαρτία κατά κάποιον τρόπο ν’ακυρωθεί και να πληρωθεί μια τεράστια τιμή για την ελευθερία των όντων που βρίσκονται σε δεμένη κατάσταση. Η ενοχή της αμαρτίας έπρεπε ν’εξοφληθεί. . .  Και αυτό το έργο κατόρθωσε ο άνθρωπος Ιησούς για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να εκτιμάτε το μέγεθος αυτού του έργου αγάπης, γιατί σας λείπει κάθε κατανόηση και για το μέγεθος της ενοχής. Ό,τι οντώδες Μου αντιτάσσεται ακόμα ζει μέσα σ’αυτή την ενοχή της αμαρτίας, ασυνείδητο στη δεσμευμένη κατάσταση, συνειδητό στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης, δηλαδή στην κατάσταση ως άνθρωπος, διότι αυτός έχει επίγνωση της κατάστασης αδυναμίας του, της κατάστασής του χωρίς δύναμη και φως όσο βρίσκεται ακόμα δεμένος από την αμαρτία. Το ότι τις περισσότερες φορές δεν θέλει να το ομολογήσει είναι μια απόδειξη της κατάστασής του χωρίς φως και επίσης μια απόδειξη της αμαρτωλής του κατάστασης, η οποία δεν σημαίνει πάντα μια αμαρτωλή ζωή στη γη. Η μεγάλη αμαρτία της κάποτε εξέγερσης εναντίον Μου προκάλεσε τη δεσμευμένη κατάσταση, και αυτή η μεγάλη αμαρτία πρέπει πρώτα να εξοφληθεί πριν ν’αποκτήσει το ον φως και δύναμη.

Ο άνθρωπος Ιησούς ήξερε για τη μεγάλη ένδεια και τα απερίγραπτα δεινά μέσα στα οποία βρίσκονταν τα πεσμένα πνευματικά όντα. Ήξερε επίσης ότι ήταν αδύνατον να εκτίσουν την ενοχή αυτά τα όντα κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, ήξερε ότι τα πνευματικά όντα δεν μπορούσαν ν’ανέβουν στα ύψη ούτε στο πνευματικό βασίλειο, επειδή το βάρος της αμαρτίας τα τραβούσε πάντα στην άβυσσο και δεν μπορούσαν ν’αμυνθούν ενάντια στις δυνάμεις του κάτω κόσμου. Ο Ιησούς ήξερε για τη δυστυχή κατάσταση των όντων που έγιναν αμαρτωλά διά της δικής τους θέλησης και ήθελε να τα βοηθήσει. . .  Ήθελε να επωμιστεί την τεράστια ενοχή της αμαρτίας για να τα λυτρώσει. Η αγάπη Του ήταν υπεράνθρωπα μεγάλη, έτσι ώστε κατόρθωσε ένα έργο που αποτελόταν από υπεράνθρωπα βάσανα και πόνους. Μου έκανε μια εξιλαστήρια θυσία. Λύτρωσε όλους τους ανθρώπους από την αμαρτία. Ωστόσο, η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου δεν αποκλείεται. . .

Το λυτρωτικό έργο πρέπει ν’αναγνωριστεί και να χρησιμοποιηθεί. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να κουβαλήσει την υπέρμετρη ενοχή της αμαρτίας του στο σταυρό του θεϊκού Λυτρωτή. Πρέπει ν’αναγνωρίσει τον εαυτό του και να ομολογήσει στο Χριστό την αμαρτωλή του φύση ως αδύνατος, ανεπαρκής άνθρωπος, ο οποίος είναι και θα μείνει δεμένος αν ο Ιησούς Χριστός δεν του δείχνει έλεος και τον υποστηρίζει ως εύχπλαχνος μεσολαβητής Που είναι πρόθυμος να εξοφλήσει την ενοχή του, μόλις ο άνθρωπος Τον πιστεύει ως Λυτρωτή και Του ομολογεί γεμάτος μετάνοια την αμαρτωλή του κατάσταση και Του ζητά τη συγχώρεση της ενοχής του. Η αναγνώριση και η ομολογία της ενοχής του μόνο είναι το σημάδι της πίστης του στον Ιησού Χριστό.

Πρέπει ο άνθρωπος να Τον φωνάξει από το βάθος, πρέπει να Τον ικετεύσει για να τον βοηθήσει μέσα στην πνευματική του ένδεια. Πρέπει να Του εμπιστεύεται. Πρέπει να ξέρει και να ομολογήσει ότι βρίσκεται στο βάθος και έχει ανάγκη τη βοήθειά Του. Πρέπει να απλώσει τα χέρια του σ’Εκείνον και να Του ζητήσει έλεος. Τότε καταλαβαίνει και την ενοχή του, την ελαττωματική του κατάσταση, η οποία είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης αμαρτίας η οποία ήταν η αφορμή της ενσάκρωσης του κάθε ανθρώπου στη Γη. Και πρέπει με έντονη προσευχή να ικετεύει για τη συμπαράσταση του Ιησού για να μπορέσει ν’ανέβει σε Μένα, ο Οποίος ήρθα ο Ίδιος στη Γη μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να εξοφλήσω τη φοβερή ενοχή της αμαρτίας. . .  Και θα λυτρωθούν όλοι όσοι ομολογήσουν την αμαρτία τους, αφού μέσω της ομολογίας της ενοχής τους αποδεσμεύεται η θέλησή τους από εκείνον που φταίει για την ενοχή τους, και εκείνοι ζητούν συγχώρεση, η οποία θα τους παρασχεθεί για χάρη του Ιησού Χριστού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5043                17-1-1951

Αποκάλυψη. . .

Ζωντανή πίστη. . .

Παρόν κοντά σας είμαι οπότε Με ψάχνετε μέσα στις σκέψεις σας. Τότε συνάφθηκε η επαφή ανάμεσα στον πνευματικό σπινθήρα μέσα σας και το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. Ένα δασκάλεμα όμως μπορεί να γίνει μόνο τότε που επιθυμείτε τέτοιο, δηλαδή το περιμένετε σαν δεκτικό όργανο, αφουγκράζοντας αυτό που σας μεταδίδει το Πνεύμα Μου και προσέχοντας τις σκέψεις σας αν δεν ακούτε το λόγο Μου ακόμα ηχηρά. Δεν μπορεί κάθε σκέψη να θεωρείται δασκάλεμά Μου, πάντα όμως εκείνες οι σκέψεις που εμφανίζονται στο εσωτερικό σας μετά από έντονης προσευχής και ερωτήσεων στις οποίες επιθυμείτε απαντήσεις. Εκείνες είναι η απάντησή Μου, και εκείνες θα έπρεπε να καταλάβετε ως τέτοια. Για αυτό το λόγο είστε κατά κάποιον τρόπο εσείς οι ίδιοι που Με παρακινείτε να εκδηλωθώ μέσω του Πνεύματός Μου μόλις συνομιλείτε μαζί Μου, δηλαδή επιθυμείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Δεν εκδηλώνομαι απέναντι σ’εκείνους που ούτε πιστεύουν ότι τους μιλάω ούτε το θέλουν, γιατί εκείνοι δεν θα άκουγαν την προσφώνησή Μου ή, αν αυτή ηχούσε αναμφίβολα μέσα στις καρδιές τους, θα τους ανάγκαζε να πιστέψουν, κάτι που δεν θα είχε κανένα όφελος για την ψυχή. Και επίσης δεν θα δώσω φανερές αποδείξεις, μέσω των οποίων θα μπορούσε μάλιστα να ενισχυστεί η πίστη του ανθρώπου, ταυτόχρονα ωστόσο αυτός θα υπόκειτο σ’ένα συγκεκριμένο εξαναγκασμό της πίστης. Μια πίστη την οποία απόκτησε ο άνθρωπος ελεύθερα είναι πολύ πιο αποτελεσματική και του δίνει τη μακάρια βεβαιότητα του ότι είναι έντονα συνδεδεμένος μαζί Μου.

Το ν’αφυπνίσω μια ζωντανή πίστη μέσα σ’εσάς τους ανθρώπους είναι η μόνιμη επιδίωξή Μου. Για αυτό το λόγο πρέπει κατά καιρούς δήθεν ν’απομακρύνομαι από σας προκειμένου να πιστέψετε. . .  Αλλά διαφορετικά δεν θα πετύχετε μια τέτοια πίστη που κατορθώνει ό,τι θέλει. Είμαι μάλιστα πάντα παρόν κοντά σας, προξενώ ωστόσο καμιές φορές μέσα σας το συναίσθημα του ότι είστε μόνοι, προκειμένου να λαχταρήσετε έντονα την παρουσία Μου για να μπορέσετε μετά να την αισθανθείτε. Αφού μονάχα εσείς καθορίζετε πότε σας φανερώνεται η παρουσία Μου. Μονάχα εσείς με παρακινείτε να μιλήσω, και άρα ακούτε τη φωνή Μου μόλις τη λαχταράτε. Το αν την καταλαβαίνετε ως την φωνή Μου εναπόκειται και πάλι μόνο σε σας, στο βάθος της πίστης σας, η οποία Με καταλαβαίνει ως ένα Ον γεμάτο αγάπη Που θέλει να εκδηλώνεται στα πλάσματά Του για να κερδίσει και τη δική τους αγάπη. Η πίστη στην αγάπη Μου θεωρεί δυνατόν οτιδήποτε, επίσης το γεγονός ότι ένας Πατέρας αποκαλύπτεται στα παιδιά Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

  

5044                19-1-1951

Ενέργεια του Πνεύματος. . .

Φως. . .

Γνώση. . .

Σωτήριο σχέδιο. . .

Σας μιλάω μέσω του Πνεύματός Μου, πάντοτε με την ίδια αγάπη και με αμετάβλητη υπομονή. Τα λόγια Μου είναι πάντα μέσα της χάρης για να σας βοηθήσω να γίνετε μακάριοι. Η αγάπη Μου για σας Με παρακινεί να σας αποκαλυφθώ, και προκειμένου να Με αναγνωρίσετε, ενεργώ μέσα σας, επειδή έξωθεν προσπαθεί και ο αντίπαλός Μου να επενεργήσει πάνω σας, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί ποτέ να εκδηλώνεται μέσω του πνεύματός σας. Αφού ο πνευματικός σπινθήρας στο εσωτερικό σας είναι δραστήριο μόνο τότε που συνδέεστε μαζί Μου μέσω έμπρακτης αγάπης ή έντονης προσευχής. Επομένως η ενέργεια του πνεύματος είναι πάντα η εκδήλωση του Εαυτού Μου και άρα είναι υπεράνω κάθε αμφιβολίας. Ο αντίπαλος ωστόσο μπορεί και αυτός να επηρεάζει τις σκέψεις του ανθρώπου, τις οποίες αυτός θεωρεί επίσης προερχόμενες από το εσωτερικό του, και για αυτό πρέπει να εξεταστεί τι μπορεί να θεωρείται ενέργεια του πνεύματος, κάτι για το οποίο ο αντίπαλός Μου είναι και θα μείνει πάντα ανίκανος.

Ο αντίπαλός Μου δεν μπορεί να προκαλέσει να δημιουργηθεί κάτι στην ανθρώπινη καρδιά, αλλά μπορεί ν’αφυπνίσει μέσα στον άνθρωπο ή να φέρει στη μνήμη του μόνο τέτοιες σκέψεις που βρίσκονται ήδη μέσα του, δηλαδή που ήδη πέρασαν από το εγκέφαλό του διά γεγονότων από το έξω κόσμο ή διά διανοητικής δραστηριότητας ως  αποτέλεσμα βιωμάτων ή γνώσεων που μεταδόθηκαν στον άνθρωπο απ’έξω. Πρέπει κατά συνέπεια να υπάρχει κάτι μέσα στον άνθρωπο το οποίο εξάπτει ο αντίπαλος μέσω της επιρροής του, και για ευνόητους λόγους θα υπενθυμίσει στον άνθρωπο μόνο αυτό που συμφέρει στην επιδίωξή του να τον απομακρύνει από Μένα. Δηλαδή δεν θα τον επηρεάσει ποτέ ανάλογα με το θέλημά Μου. . .  Η ενέργεια του Πνεύματος ωστόσο προκαλεί διανοητικά αποτελέσματα τα οποία δεν απόκτησε ο άνθρωπος πριν με κάποιον τρόπο και τα οποία δεν μπορούν ποτέ να του μεταδίδονται απ’έξω, εκτός αν του γνωστοποιηθεί η ενέργεια του πνεύματος ενός άλλου ανθρώπου.

Η ενέργεια του Πνεύματος είναι μια μύηση στην αιώνια αλήθεια, μια διαφώτιση μέχρι τότε σκοτεινών τομέων, μια επίλυση προβλημάτων που ξεπερνούν το ανθρώπινο νου. Η ενέργεια του Πνεύματος είναι επιπλέον η απόκτηση μιας βαθιάς γνώσης του νοήματος και του σκοπού της δημιουργίας και της αρχικής σχέσης του Δημιουργού με ό,τι δημιουργήθηκε. . .  Πρόκειται για μια ανώτερη σοφία, η οποία, μάλιστα, διοχετεύεται στον άνθρωπο από το εσωτερικό του. Αφού αν οι ίδιες γνώσεις του μεταδίδονταν έξωθεν, θα έγιναν δικές του γνώσεις μόνο τότε που θα τις φώτιζε το πνεύμα του, δηλαδή τότε που θα μπορούσα Εγώ να ενεργήσω μέσα στον άνθρωπο διά του Πνεύματος.

Σ’έναν άνθρωπο στον οποίο δεν μεταδόθηκαν ποτέ πριν τέτοιες γνώσεις δεν μπορεί ποτέ ο αντίπαλός Μου να μεταδώσει αυτές τις γνώσεις, γιατί αυτός δεν έχει τη σχετική ικανότητα και επομένως δεν μπορεί να δώσει τέτοιες γνώσεις σ’έναν άνθρωπο που του είναι αφοσιωμένος, διότι ο ίδιος δεν τις κατέχει πια, επειδή έπεσε και η πτώση του επέφερε και το σκοτάδι του πνεύματός του. Βρίσκεται ο ίδιος μέσα σε εντελώς λάθος σκέψη και προσπαθεί να τη μεταβιβάσει στους ανθρώπους. Και θα μεταδώσει στον άνθρωπο πάντα μονάχα εκείνες τις σκέψεις που ανταποκρίνονται στο σκοτάδι του και που απομακρύνουν τον άνθρωπο από Μένα. 

Την αλήθεια αποφεύγει ο αντίπαλός Μου και για αυτό δεν θα τη διοχετεύσει ποτέ στον άνθρωπο τον οποίο θέλει ν’απομακρύνει από Μένα. Η αλήθεια όμως είναι η γνώση που Με παρουσιάζει ως τον πιο στοργικό, παντοδύναμο και πάρα πολύ σοφό Δημιουργό του ουρανού και της Γης. . .  Η αλήθεια είναι η γνώση που δίνει φως, δηλαδή φέρνει στον άνθρωπο την κατανόηση για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. Αφού αυτός θα μάθει να Με αναγνωρίσει ως Θεό της αγάπης, ως τον Οποίο θέλω να Με αναγνωρίσουν τα πλάσματά Μου, προκειμένου ν’ανταποδώσουν την αγάπη Μου και να επιδιώξουν την ένωση μαζί Μου, ο Οποίος είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος στόχος όλων όσων δημιουργήθηκαν, επειδή αυτή η ένωση σημαίνει αιώνια μακαριότητα, την οποία θέλω να προσφέρω στα πλάσματά Μου. . .

Μέσω του πνευματικού σπινθήρα στο εσωτερικό του ανθρώπου αυτός είναι αχώριστα συνδεδεμένος μαζί Μου. Ωστόσο, στη ζωή από Μένα ξυπνά ο άνθρωπος μόνο τότε που συνάπτει μόνος του την επαφή με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. Και για να καταλάβετε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, ενεργώ διά του Πνεύματός Μου μέσα εσάς που Με πιστεύετε και Με αναζητάτε. . .  Σας αποκαλύπτομαι με την αγάπη, τη σοφία και την εξουσία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5047                23-1-1951

Διορισμός. . .

Καθήκον. . .

Φορείς της αλήθειας. . .

Αίσθηση για την αναλήθεια. . .

Όποιος νιώθει μέσα του τον προορισμό να δουλέψει για Μένα και τη βασιλεία Μου μπορεί πάντα να είναι σίγουρος για την ευλογία και τη συμπαράστασή Μου, αφού όποιον διαλέγω Εγώ ο Ίδιος, εκείνον ενισχύω και τον κάνω ικανό για το καθήκον του. Και η εσωτερική ορμή ενός ανθρώπου να είναι δραστήριος πνευματικά και να οδηγήσει τους συνανθρώπους του στην πίστη σε Μένα είναι η ένδειξη του διορισμού του για Μένα, τον οποίο μπορεί τότε να θεωρήσει βέβαιος. Με τον διορισμό του ωστόσο συνδέονται εργασίες, συγκεκριμένα καθήκοντα τα οποία πρέπει να εκτελέσει για να Μου είναι πιστός και επιμελής υπηρέτης.

Το κύριο καθήκον του είναι πρώτ’απ’όλα η διάδωση του Ευαγγελίου, το οποίο παραλαμβάνει στην πιο καθαρή μορφή απευθείας από Μένα. Επομένως πρέπει πρώτα να Μ’ακούει όταν θέλω να του μεταδώσω το Ευαγγέλιο από τα ύψη, όταν τον διδάσκω και τον κάνω κατάλληλο για το καθήκον του. Πρέπει να επεξεργάζεται με την καρδιά και το νου του ό,τι ακούει από Μένα για να μπορέσει να το αποδώσει στους συνανθρώπους του με ζωντανό τρόπο, αφού μονάχα η ζωντανή απόδοση εντυπωσιάζει τους ακροατές και μπορεί να τους παρακινήσει επίσης σε έντονη πνευματική δραστηριότητα. Δεν πρέπει να γίνει χλιαρός και αμελής στη δουλειά του, διότι οι γνώσεις του ωριμάζουν ανάλογα με το ζήλο του για τη δουλειά του. Και η κατανόησή του της αλήθειας τον κάνει τότε επίσης ικανό να κρίνει ό,τι υποστηρίζεται ως αλήθεια ανάμεσα στους ανθρώπους και όμως είναι συχνά μακριά από την αλήθεια. . .

Όποιος παίρνει από Μένα την εντολή να διαδώσει την καθαρή αλήθεια θα έχει σίγουρα πλήρη γνώση και θα είναι ικανός να κρίνει σωστά όσο ο ίδιος Μου είναι αφοσιωμένος εργάτης και επιδιώκει να εκπληρώσει το θέλημά Μου. Και επομένως είναι επίσης καθήκον του να αντιμετωπίσει ό,τι καταλαβαίνει ως ψέμα και πλάνη δυνάμει της φώτισης του πνεύματός του. . .  Θα έπρεπε να είναι κριτικός κατά την εκτίμηση πνευματικών διανοητικών αγαθών. Τότε σίγουρα θα καταλάβει συναισθηματικά τα λάθη, αφού αυτό το χάρισμα βάζω στην καρδιά εκείνου τον οποίο διόρισα για την εργασία στον αμπελώνα Μου.

Εσείς οι άνθρωποι κινείστε συχνά μέσα σε λανθασμένες σκέψεις, γιατί δεν αμύνεστε ενάντια στην επιρροή από κάτω, η οποία αποσκοπεί στο μπέρδεμα της σκέψης σας. Μια σωστή επιθυμία για την αλήθεια και η ειλικρινή αγάπη για Μένα σας προστατεύει από αυτή την επιρροή. Αλλά η επιθυμία για την αλήθεια δεν είναι πολύ δυνατή μέσα σ’εσάς τους ανθρώπους, και για αυτό πέφτετε συχνά θύματα των εμπνεύσεων εκείνων των δυνάμεων που προσπαθούν να σας μπερδέψουν για να σας χωρίσουν από την αιώνια Αλήθεια. Για αυτό το λόγο στέλνω φορείς της αλήθειας σε σας τους ανθρώπους που θα έπρεπε με εντολή Μου να σας φέρουν την αλήθεια και που είναι όμως και οι ίδιοι διαπερσαμένοι από την αλήθεια, έτσι ώστε θα το προσέξουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με την αναλήθεια.

Εσείς λοιπόν που αισθάνεστε ότι σας διόρισα για την πνευματική δουλειά θα έπρεπε ατρόμητα να κάνετε  εκστρατεία ενάντια σε οτιδήποτε δεν συμφωνεί με τη μόνη αλήθεια την οποία σας μεταδίδω ο Ίδιος από τα ύψη. Πρόκειται για ένα καθήκον που συνδυάζεται με τον διορισμό σας, αλλιώς θα ήταν μάταιη η δραστηριότητά σας να μυήσετε τους συνανθρώπους στην αλήθεια. Συνεχίστε να δουλεύετε με ζήλο για Μένα και τη βασιλεία Μου, και θα αυξάνονται τόσο οι γνώσεις σας όσο και η κριτική σας ικανότητα. Θα δείτε ξεκάθαρα κάθε αναλήθεια, και σε τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε να φοβηθήτε να πάρετε δημοσίως μέτρα εναντίον της, αφού Εγώ ο Ίδιος βάζω στην καρδιά σας τη σωστή αίσθηση και θα ευλογώ πάντα τη δουλειά σας για Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5048                24-1-1951

Εγήγηση και αιτιολογία για μια δύσκολη μοίρα στη γη. . .

Το να έχετε μια δύσκολη μοίρα στη Γη συμφέρει την ψυχή σας. Αφού η κάθε μέρα σάς φέρνει πιο κοντά στο τέλος, το τέλος όμως επίκειται σύντομα. Και ξέρετε αν θα ζήσετε ακόμα το οριστικό τέλος; Ξέρετε αν δεν θα ανακαλεστείτε ήδη πριν και η επίγεια σας ζωή θα διαρκέσει για αυτό μόνο ακόμα λίγο; Ας λαμβάνετε πάντα υπόψη σας ότι η δική σας τελευταία μέρα μπορεί να είναι ήδη αύριο και ότι θα είστε τότε ευγνώμονες που έχετε πετύχει εκείνο το συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας που θα σας δώσει το δικαίωμα να μπείτε στο φωτεινό βασίλειο.

Ας λάβετε υπόψη σας ότι η επίγεια ζωή είναι μόνο ένα βήμα προς το σκοπό και ότι δεν έχει διάρκεια. Εφήμερα είναι τα πάντα, η χαρά και η λύπη, η ηδονή και ο πόνος. Μονάχα η ψυχή είναι άφθαρτη, και τα βάσανά της θα έπρεπε να μειωθούν. Για αυτό πρέπει να υποφέρει το κορμί όσον καιρό εκείνη είναι στη Γη μέσα στο περίβλημά του. Όποιος γλιτώνει τις δυσκολίες στη Γη, δεν μπορεί να περιμένει μια ανώδυνη ώρα του θανάτου, γιατί η ψυχή του θα είναι ακόμα πολύ ακάθαρτη, και αυτή την κατάστασή της παίρνει μαζί της στο πνευματικό βασίλειο. Αλλά τα δεινά στο επέκεινα είναι αρκετά πιο βασανιστικά και μπορούν να κρατήσουν ατελείωτους καιρούς στην περίπτωση που μια ψυχή είναι πεισματάρα και δεν βρίσκει για αυτό πολλή βοήθεια. Πρέπει οι άνθρωποι να υποφέρουν ακόμα πολύ, επειδή ο χρόνος τρέχει και θα φέρει γρήγορα το τέλος.

Τη δύναμη για την αντίσταση κατά την τελευταία περίοδο ωστόσο θα έχει μονάχα η ψυχή που θα έχει ήδη εξαγνιστεί μέσω λύπης και δεινών. . .  γιατί μια τέτοια ψυχή μπορεί να πλημμυρίζεται από τη δύναμή Μου, ενώ μια ψυχή που βρίσκεται μέσα σ’ένα πυκνό περίβλημα δεν μπορεί ν’αγγιχθεί από την ακτινοβολία Μου. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος θα έπρεπε να θεωρήσει ένα δώρο χάρης την κάθε μέρα και να είναι ευγνώμον για αυτό. Θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί καλά το χρόνο, διότι δεν ξέρει πότε θα είναι το τέλος του, αφού κάποτε θα μετανοιώσει κάθε μέρα που δεν του απόφερε καμία πνευματική πρόοδο. Η λύπη και η αγάπη φέρνουν την ψυχή στην ωρίμανση, και για αυτό πρέπει εσείς οι άνθρωποι ν’ανέχετε υπομονετικά ό,τι σας επιβάλλεται, αφού είναι για το καλύτερό σας, μπορεί να σας χρησιμεύσει στην τελειοποίησή σας ό,τι σας επιβάλλει το θέλημά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5049                25-1-1951

Πολλοί δρόμοι – ένας στόχος. . .

Σωστά μέλη της εκκλησίας. . .

Αλληλοσυμπληρωθείτε, αλλά μην χωρίσετε. Βαδίστε παρέα, αλλά μην πάρετε διαφορετικούς δρόμους αν έχετε όλοι το ίδιο στόχο, δηλαδή να φτάσετε κοντά Μου, να δείτε το πρόσωπό Μου και να είστε μακάριοι στην αιωνιότητα. Να ξέρετε ότι αξιολογώ τον κάθε άνθρωπο ανάλογα με το εσώτατο είναι του και ότι δεν απορρίπτω κανέναν, ακόμα και αν δεν στρέφεται σ’Εμένα, αφού αυτός είναι παραπλανημένο παιδί που έχει ανάκγη μόνο τη χάρη και το έλεός Μου, όχι όμως την οργή Μου. Επομένως συμπαραστέκομαι και σ’όλους τους παραπλανημένους και τους σπρώχνω απαλά στο σωστό δρόμο που οδηγεί σε Μένα. Στον καθένα παρέχω με διαφορετικό τρόπο, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να σας κάνει να πιστέψετε ότι για αυτό το λόγο θα μπορούσε να μην πετύχει το στόχο του. Όποιος μονάχα με αναζητά, τον τραβάω επάνω. Επομένως μην πολεμήσετε ο ένας τον άλλον και μην χωρίσετε, αλλά αγωνιστείτε μαζί στην τελευταία μάχη πάνω σ’αυτή τη Γη.

Για Μένα υπάρχει τότε μόνο μια ομάδα, ο στρατηλάτης της οποίας είμαι Εγώ. . .  οι οποίοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και επομένως φορούν το όνομά Του στο μέτωπό τους. . .  Μόνο ένα προσέχω, και αυτό έχει σημασία, δηλαδή το κατά πόσον είναι ζωντανή η πίστη τους. . .  το να πρεσβεύσουν τον Ιησού Χριστό με το στόμα τους δεν τους εντάσσει στην ομάδα τον δικών Μου, αλλά μόνο το να είναι αληθινοί χριστιανοί που ζουν τη ζωή τους ακολουθώντας τον Ιησού και ως αποτέλεσμα απόκτησαν μια ζωντανή πίστη. Μόνο αυτό είναι αποφασιστικό για να μπορέσει κανείς να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στη μικρή Μου ομάδα ο Ποιμένας της οποίας είμαι Εγώ. Και όσον καιρό πολεμούνται οι ποίμνες, τους λείπει και αυτή η ζωντανή πίστη, γιατί τότε τους λείπει επίσης η κατανόηση για το τι θεωρώ Εγώ την εκκλησία που ίδρυσα.

Τα σωστά μέλη της εκκλησίας Μου καταλαβαίνουν το ένα το άλλο παρόλο που ανήκουν σε διαφορετικά θρησκεύματα και πνευματικές κατευθύνσεις. Τα σωστά μέλη ψάχνουν το ένα το άλλο και είναι ευτυχισμένα όταν βρίσκει το ένα το άλλο. Και τα σωστά μέλη έχουν τον πιο έντονο δεσμό μαζί Μου, γιατί ζητούν το λόγο Μου και τον αναγνωρίζουν επίσης ως τη σωστή τροφή και το σωστό ποτό. Τα σωστά μέλη της εκκλησίας Μου δεν ενοχλούνται από τυπικότητες και ούτε δίνουν σημασία σε τυπικότητες, αλλά τους γεμίζει η αγάπη για Μένα καθώς και η αγάπη για τον διπλανό, και ως αποτέλεσμα το πνεύμα τους έχει αφυπνιστεί και τους διδάσκει σωστά, έτσι ώστε αλληλοαναγνωρίζονται και δεν τα βάζουν ο ένας με τον άλλο. Επιδιώκουν να φτάσουν στα ύψη παρέα, βοηθώντας ο ένας τον άλλο όταν η ανάβαση είναι δύσκολη, αφού πλησιάζουν τότε ένα υψηλό στόχο: Γυρίζουν πίσω στο πατρικό σπίτι και Εγώ τους προϋπαντώ και τους αποκαλύπτομαι, αφού όποιος Με λαχταρά στα σοβαρά, εκείνον πλησιάζω. Τον προϋπαντώ ως φίλος και αδελφός και υποδέχομαι όλα τα παιδιά Μου στην καρδιά Μου και δεν τα αφήνω ποτέ πια να φύγουν μακριά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5051                28-1-1951

Ο βαθμός του παιδί του Θεού. . .

Χάρη, δύναμη. . .

Λύπη και αγάπη. . .

Το να πετύχει κανείς το βαθμό του παιδιού του Θεού απαιτεί μεγάλη υπερνίκηση του εαυτού του και μόνιμη δουλειά πάνω στην ψυχή του, δηλαδή μόνιμο έλεγχο των σκέψεων, των λόγων και των πράξεών του. Πρέπει ο άνθρωπος να επιδιώξει το καλό από την καρδιά του και για αυτό να βρίσκεται τελείως μέσα στην αγάπη. Πρέπει ν’αποβάλει όλα τα κακά χαρακτηριστικά του και να είναι αληθινός και ειλικρινής μέσα σ’ολόκληρο το είναι του. Πρέπει να παραμένει μόνιμα συνδεδεμένος μαζί Μου, αλλιώς είναι χωρίς δύναμη, παρόλο που έχει καλή θέληση. Πρέπει να προμηθεύεται πάντα τη δύναμη από Μένα, μέσω έμπρακτης αγάπης ή μέσω προσευχής, δηλαδή μέσω διανοητικής επαφής μαζί Μου ζητώντας Μου δύναμη.

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να πετύχετε πολλά στη Γη, αλλά πρέπει πάντα η χάρη Μου να σας υποστηρίζει, την οποία όμως δεν σας αρνούμαι ποτέ. Χωρίς χάρη είστε αδύνατοι, και χωρίς να ζητήσετε δύναμη δεν μπορείτε να τη λάβετε. Επομένως πρέπει αναπόφευκτα να συνάψετε επαφές μαζί Μου. Τότε όμως μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε τη δύναμη για να εκτελέσετε το καθήκον σας στη Γη. . .  να μεταμορφωθείτε σε παιδιά του Θεού, τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις μακαριότητες στο πνευματικό βασίλειο.

Ο βαθμός του παιδιού του Θεού είναι ο υψηλότερος βαθμός της τελειότητας που μπορείτε να πετύχετε στη Γη. Για αυτό θα είναι και κατανοητό ότι το επίτευγμα αυτού του βαθμού της τελειότητας προϋποθέται μια εξαιρετικά δύσκολη επίγεια ζωή, και θα σας είναι τότε εξηγήσιμη η μοίρα μερικών καλών, θρήσκων ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να υποφέρουν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της ζωής τους στη Γη. Η αγάπη και η λύπη αποκρυσταλλώνουν την ψυχή και την κάνουν δεκτική στο φως. Η αγάπη και η λύπη διαλύουν το πυκνό περιτύλιγμα και πνευματοποιούν την ψυχή, έτσι ώστε αυτή μπορεί να μπει στο πνευματικό βασίλειο εντελώς αμέριμνη.

Μια ήσυχη επίγεια ζωή χωρίς δυστυχία δεν μπορεί ποτέ να έχει ως αποτέλεσμα το βαθμό ωριμότητας που δίνει στην ψυχή το δικαίωμα να είναι παιδί του Θεού, να ζήσει πολύ κοντά Μου και να μπορέσει να δημιουργήσει κατά κάποιον τρόπο μαζί Μου και ανάλογα με το θέλημά Μου μέσα σε απεριόριστη μακαριότητα. Η επίγεια ζωή είναι μόνο σύντομη, και ακόμα και αν ήταν μια από τις πιο δύσκολες και γεμάτη βάσανα, δεν μπορεί παρ’όλα αυτά να συγκρίνεται με εκείνη τη μακαριότητα που είναι το μερίδιο εκείνου που πετυχαίνει το βαθμό του παιδιού του Θεού στη Γη. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ξανά και ξανά ότι μονάχα με την υποστήριξή Μου, μέσω της μετάδοσης της χάρης και της δύναμης, είστε ικανοί να πετύχετε αυτό το βαθμό, και ότι για αυτό πρέπει να μείνετε πάντα δεμένοι μαζί Μου, αφού χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5052                29-1-1951

Εξήγηση για την αφύπνιση του πνεύματος. . .

Το άκουσμα του εσωτερικού λόγου. . .

Αφυπνίστε τον πνευματικό σπίνθηρα μέσα σας στη ζωή και δεν θα αμφισβητήσετε ότι σας μιλάω ως ο Πατέρας σας στα παιδιά Μου, αφού το πνεύμα στο εσωτερικό σας συνδέεται με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, παραλαμβάνει το λόγο Μου και τον μεταδίδει στην ψυχή σας, η οποία τότε ακούει το λόγο Μου έτσι όπως εκπηγάζει από Μένα. Η ψυχή δηλαδή αντιλαμβάνεται πάντα την ακτινοβολία της αγάπης Μου, η οποία εκδηλώνεται στη μορφή του λόγου Μου. Ο άνθρωπος καθ’εαυτός δεν είναι πάντα ικανός να καταλάβει τη γλώσσα του πνεύματος, και για αυτό πρέπει η ψυχή να μεταβιβάσει στον άνθρωπο διανοητικά το λόγο που της μεταδόθηκε, πρέπει να προσαρμοστεί στην ικανότητά του να λάβει πνευματικά δώρα.

Μπορεί λοιπόν η ψυχή να θέλει να της μιλήσει το πνεύμα, και τότε παραλαμβάνει απεριόριστα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται ο άνθρωπος οπωσδήποτε να ξέρει για αυτή την επαφή του πνεύματος με την ψυχή του, παρόλο που αυτός αποτελεί το εσωτερικό περίβλημα της ψυχής του, αφού συχνά θα του ήταν ακατανόητο αυτό που κάνει την ψυχή του εξαιρετικά ευχυτισμένη. Τότε όμως η ψυχή τονώθηκε ήδη ασυνήθιστα και προσπαθεί να επενεργήσει πάνω στον εσωτερικό άνθρωπο με τον τρόπο ώστε αυτός ανταποκρίνεται πρόθυμα στην επιθυμία της ψυχής του. Τότε επομένως μπαίνει στο παρασκήνιο ο νους του ανθρώπου και αυτός αρχίζει ν’αφουγκράζεται το εσωτερικό του, προσπαθεί να καταλάβει τη φωνή της ψυχής του, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει αυτό που έλαβε η ψυχή του από το πνευματικό βασίλειο. Τότε το πνεύμα, η ψυχή και το κορμί έχουν εναρμονιστεί και ο άνθρωπος μπορεί να λαμβάνει αφάνταστη σοφία, γιατί το πνεύμα μέσα του δεν κοιμάται πια όταν αφυπνίστηκε στη ζωή μια φορά.

Σε τέτοια περίπτωση το κορμί δεν μπορεί διαρκώς να συνεχίζει να μην ανοίγεται στο θεϊκό λόγο. Αγγίζεται από την ακτίνα της αγάπης Μου και η δύναμή της αρχίζει να ενεργεί, έτσι ώστε το πνεύμα ζωντανεύει όλο και περισσότερο και επίσης η ψυχή, μέσα στην οποία αυξάνονται επίσης το φως και η δύναμη, διότι κάθε ακτινοβολία Μου σημαίνει φως και μεταδίδει στον άνθρωπο δύναμη από Μένα. Τότε η ψυχή τα καταφέρνει να κάνει τον εαυτό της κατανοητή στον άνθρωπο, να τον καθορίσει να προσέξει όλες τις εντυπώσεις μέσα στην καρδιά του. Και όταν ο άνθρπωος αφουγκράζεται το εσωτερικό του, μπορεί ξεκάθαρα ν’ακούει το λόγο Μου και να το μεταβιβάζει στο νου του.

Τότε λοιπόν είναι δραστήρια η καρδιά και ο νους. Τότε ο πνευματικός σπινθήρας που αφυπνίστηκε στη ζωή κατόρθωσε μια τεράστια αλλαγή του είναι του ανθρώπου, διαμόρφωσε ανάλογα με τη θέλησή του, η οποία είναι δηλαδή δικό μου θέλημα, την ψυχή και το κορμί του ανθρώπου σε υποδοχή της δύναμης από Μένα. Καθόρισε την ψυχή του. . .  δηλαδή τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη θέληση του ανθρώπου. . .  έτσι ώστε Μου υποτάχθηκε, και το κορμί εναρμονίζεται τότε επίσης με το θέλημά Μου. Και με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος γίνεται συνειδητά δέκτης του λόγου Μου, της ακτινοβολίας αγάπης Μου, η οποία είναι κατά κάποιον τρόπο το εξιλήριο της ζωής για την ψυχή, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται η αιώνια της ζωή.

Μια τέτοια πνευματική αφύπνιση μπορεί να γίνει μεθοδικά όταν οι σκέψεις του ανθρώπου στρέφονται σε Μένα εθελοντικά και εκείνος Μου ζητά τη δύναμη και τη χάρη Μου και το Πνεύμα Μου. Τότε, αφού το θέλει ο ίδιος ο άνθρωπος, η δύναμή Μου του εισρέει φανερά, και τότε η ψυχή καθώς και η καρδιά του ανθρώπου είναι ικανές να καταλάβουν αμέσως το λόγο Μου, επειδή η δύναμη του πνεύματος έχει αφάνταστο αποτέλεσμα, δηλαδή μπορεί μέσα σε μια στιγμή ν’αλλάξει έναν άνθρωπο και να τον κάνει υποδοχή του Πνεύματός Μου, αν εκείνος έχει μονάχα τη σταθερή θέληση να Με υπηρετήσει με αυτή την ικανότητα, δηλαδή να κάνει λυτρωτική δουλειά για τους συνανθρώπους.

Μια τέτοια θέληση είναι η αφομρή για εκετνή δώρα χάρης. Δεν επιτρέπει περιορισμό, γιατί το Πνεύμα Μου είναι απεριόριστο και την ενέργειά του καθορίζει μονάχα η θέληση του ίδιου του ανθρώπου. Και επίσης είναι αποφασιστική η θέληση του ανθρώπου για το πώς ενεργεί το Πνεύμα και με ποιον τρόπο ο άνθρωπος θα αξιοποιήσει τα δώρα του Πνεύματος. Και ανάλογα με αυτή τη θέληση παίρνει ο κάθε άνθρωπος τα δώρα του Πνεύματος, για να είναι για τους συνανθρώπους του μια ζωντανή απόδειξη του  αποτελέσματος της σωστής σχέσης του ανθρώπου μαζί Μου, τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5053                31-1-1951

Φως και σκιά. . .

Φορείς της αλήθειας. . .

Μέσα στο λυκόφως δεν καταλαβαίνετε τις σκιές, μάλιστα όμως όταν βρίσκεστε στο φως. Το φως θα έπρεπε μεν να πλημμυρίσει τις ψυχές σας έτσι ώστε να διαλυθεί κάθε σκιά· ωστόσο θα μπει κρυφά ξανά και ξανά μια σκιά, σκοτεινές μορφές που πιστεύουν ότι μπορούν να σβήσουν το φως αν τοποθετούνται μπροστά του. Μπορούν μάλιστα να θαμπώσουν το φως παροδικά, αλλά όπου αυτό ανάφθηκε μια φορά μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, εκεί αποκαλύπτονται οι σκιές και εμποδίζονται να εξαπλωθούν. . .  Ένας άνθρωπος που κατάλαβε μια φορά δεν επιτρέπει να τον εξουσιάζει το σκοτάδι, γιατί το αναγνωρίζει έγκαιρα και το αντιμετωπίζει με το φως που έρχεται από ψηλά. Επομένως μην φοβάστε τις σκιές, είναι χωρίς ουσία και δεν είναι σοβαρός κίνδυνος για έναν φορέα του φωτός. Θα είναι πάντα εκεί όπου λάμπει δυνατά ένα φως, αλλά δεν θα αντέξουν ποτέ μέσα στη λάμψη του.

Όποιος το έκανε καθήκον του να φέρει το φως στους ανθρώπους, εκείνον υπηρετούν και αμέτρητοι άγγελοι του φωτός, γιατί ο άνθρωπος θέλει να υπηρετήσει τον Θεό. Και έτσι λαμβάνει το φως απευθείας από τον Θεό, το πάει στους ανθρώπους για ν’ανάψει παντού στις καρδιές τους φωτάκια που θα έπρεπε να φωτίσουν το σκοτάδι της νύχτας που σκεπάζει τη Γη. Και για αυτό το λόγο ο φορέας του φωτός θα είναι πάντα συνοδευμένος από σκιές, ώσπου θα υποχωρήσει κάποτε η νύχτα και το φως της ημέρας θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους, ώσπου θα λάμψει τόσο δυνατά το φως ώστε θα η νύχτα θα μετατραπεί σε λαμπερή μέρα. . .  Τότε δεν θα υπάρξουν πια σκιές.

Όσο όμως υπάρχει ακόμα νύχτα μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, παρακολουθείται από σκιές ο καθένας που θέλει να τοποθετήσει ένα φως μέσα στη νύχτα. Όσο είναι ακόμα σκοτάδι μέσα στους ανθρώπους, όσο αυτοί βαδίζουν στο πνευματικό σκοτάδι, γεννιούνται αμφιβολίες από κάθε πλευρά στην περίπτωση που εμφανίζεται ένας φορέας της αλήθειας και θέλει να φωτίσει τις καρδιές τους. Και οι αμφιβολίες τρέφονται βιαστικά από πλευράς του σκότους, επειδή η επιδίωξή του είναι να σβήσει κάθε φως. Το ψέμα και η πλάνη προσπαθούν να πλακώσουν την αλήθεια, αλλά διαλύονται σε τίποτα μπροστά στη δυνατή λάμψη της αλήθειας. Αφού το φως καίει κάθε σκιά. Και η κάθε αμφιβολία που εμφανίζεται μέσα στην καρδιά του ανθρώπου χρειάζεται μονάχα να υποβληθεί στο φως από πάνω και θα γίνει φως μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, αφού μια σκοτεινή σκιά δεν αντέχει μπροστά σ’αυτό το φως.

Όπου υπάρχει φως υπάρχει και σκιά. Και για αυτό μην απορείτε που τόσο πολλοί άνθρωποι βαδίζουν μέσα στο σκοτάδι, που φοβούνται το φως και θέλουν να κρυφθούν στη σκιά. . .  Τότε χάνουν από δική τους απερισκεψία τη χάρη, προτιμούν τη νύχτα και το πνεύμα τους μένει σκοτεινό. . .  ώσπου και αυτοί θα νιώσουν κάποτε την ευεργεσία του φωτός και θα το επιδιώξουν. Αφού χωρίς φως δεν βρίσκει καμία ψυχή το δρόμο προς την αιώνια ζωή, ο οποίος όμως φωτίζεται πάντα από φορείς του φωτός προκειμένουν να μπορέσει να τον πατήσει ο καθένας και να εγκαταλείψουν για πάντα οι σκιές της νύχτας εκείνους που αναζητούν το φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5055                3-2-1951

Η κάθε εργασία στον αμπελώνα του Θεού έχει την ευλογία Του. . .

Θέλω να σας οδηγώ και θα έπρεπε χωρίς αντίσταση να Με αφήσετε να σας οδηγώ. Ξέρω τις καρδιές εκείνων που θέλουν να δουλέψουν για Μένα και είμαι μαζί τους με την αγάπη και τη χάρη Μου, αναθέτοντας στον καθένα τη δουλειά την οποία είναι ικανός να κάνει για Μένα και τη βασιλεία Μου. Εσείς λοιπόν που θέλετε να Με υπηρετήσετε δεν παίρνετε κανένα δρόμο ανάλογα με τη δική σας θέληση, αλλά το δικό Μου θέλημα σας οδηγεί και εσείς το εκπληρώνετε. Και για αυτό το λόγο θα δράτε πάντα μόνο οδηγημένοι από το θέλημά Μου στην περίπτωση που πριν να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά Με συμβουλεύεστε και ζητάτε την ευλογία Μου. Τότε μπορείτε να θέλετε, να σκέφτεστε και να δράτε ανάλογα με τη δική σας κρίση, και θα συμφωνεί πάντα με το θέλημά Μου, επειδή αυτό ενεργεί μέσα σας.

Το καθήκον σας αποτελείται από το να γνωστοποιήσετε στους συνανθρώπους σας την ευλογία της πνευματικής δραστηριότητας, από το να τους νουθετήσετε να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά πάνω στην ψυχή τους και να τους παρουσιάσετε την αναγκαιότητα αυτής της δουλειάς, γιατί το τέλος είναι κοντά. Όποιος έχει διεισδύσει ο ίδιος μέσα στην πνευματική αλήθεια, θα έπρεπε να μεταδώσει τέτοια και στον συνάνθρωπο, προκειμένου να προωθηθεί η ζωή της ψυχής, επειδή το κορμί είναι εφήμερο, η ψυχή όμως άφθαρτη. Ό,τι κάνει κανείς για να ενημερώσει τους συνανθρώπους του ευλογείται από Μένα, γιατί σημαίνει βοήθεια για τις παραπλανημένες ψυχές έτσι ώστε αυτές να βγούν από το σκοτάδι της νύχτας και να φτάσουν στο φως της ημέρας.

Θα έπρεπε πάντα να είναι η δουλειά σας να κουβαλήσετε φως μέσα στο πνευματικό σκοτάδι, και κάθε σχετική δραστηριότητα ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. Εγώ ο Ίδιος άναψα σε πολλά μέρη ένα φως, από πάνω σας λάμπει πάντα αυτό το φως με τη μορφή του λόγου Μου, ο οποίος διαφωτίζει όσους επιθυμούν διαφώτιση. Και αυτό το φως θα έπρεπε να κουβαληθεί όπου υπάρχει ακόμα σκοτάδι. Επομένως θα ευλογήσω κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τη διάδοση του λόγου Μου, ο οποίος σας προσφέρεται από ψηλά ως απόδειξη της υπέρμετρης αγάπης Μου για σας τους ανθρώπους. Το ότι μιλάω σε σας τους ανθρώπους εκφράζει το κατεπείγον μιας εξαιρετικής βοήθειας. Και ωστόσο πρέπει εσείς οι άνθρωποι να συμμετέχετε από μόνοι σας και εθελοντικά για να γίνει αντιληπτή η βοήθειά Μου και να σωθούν οι άνρθωποι που είναι πνευματικά τυφλοί. . .

[Παραλείπω τις επόμενες τρείς παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας]

                                                                                                                                               Αμήν

 

5057                8-2-1951

Ένθερμα παρηγορητικά λόγια του Πατέρα. . .

Θα έπρεπε να στρέψετε το βλέμμα σας σ’Εμένα σε κάθε κατάσταση ανάγκης και να μην παραδοθείτε σε ανησυχητικές σκέψεις που σας εμποδίζουν να κάνετε πνευματικές προσπάθειες, που σας κάνουν αδύνατους και ασταθείς, γιατί είναι ο υλικός κόσμος που σας κρατά αιχμάλωτους κατά κάποιον τρόπο. Η κάθε επίγεια ανησυχία είναι περιττή όσο Με αναγνωρίζετε ως τον Πατέρα σας, τον Οποίο μπορείτε να πλησιάζετε με εμπιστοσύνη σε όλες τις επίγειες δυσκολίες. Θα έπρεπε κάθε στιγμή να λάβετε υπόψη σας τη μεγάλη Μου αγάπη, θα έπρεπε να φανταστείτε ότι βρίσκεστε οι ίδιοι μέσα σ’αυτή την αφθονία αγάπης, και θα έπρεπε να ξέρετε ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία την οποία δεν θα μπορούσα ν’αντιμετωπίσω, και ότι κάνω ό,τι Μου ζητάτε για να μπορέσετε να Με υπηρετήσετε ξέγνοιαστοι.

Είμαι πάντα ανοιχτός στα παρακάλια και τις ανησυχίες σας και δεν θα σας αφήσω ποτέ να φωνάξετε μάταια, γιατί θέλω να πιστέψετε με ζωντανό τρόπο για να καταλάβετε τη δύναμη τέτοιας πίστης. Θέλω να σας βοηθήσω και μάλιστα θα σας βοηθήσω. . .  Και αν το πιστεύετε αυτό ακλόνητα, αποκρούετε οι ίδιοι κάθε δυστυχία και συνδέεστε όλο και πιο έντονα μαζί Μου, κάτι που θέλω μάλιστα να καταφέρω, για να είστε σταθεροί και γεμάτοι δύναμη όταν έρθει η συμφορά που είναι αναπότρεπτη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ζητήστε πάντοτε τη βοήθειά Μου και στρέψτε το βλέμμα σας σε Μένα με εμπιστοσύνη, και η βοήθειά Μου θα είναι φανερή, αφού σας πήρα τα πάντα για να μπορέσω να σας χαρίσω απεριόριστα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5058                9-2-1951

Η αποκάλυψη του θεϊκού θελήματος. . .

Εντολές αγάπης. . .

Το θέλημά Μου που σας αποκαλύφθηκε από Μένα πρέπει να εκπληρώσετε αν θέλετε να γίνετε μακάριοι. Και για αυτό πρέπει ν’αποφεύγετε και ν’απεχθάνεστε ό,τι αντιτίθεται στο θέλημά Μου και άρα να κάνετε συνέχεια κριτική στη σκέψη, στη θέληση και στην πράξη σας. Αφού αυτές πρέπει πάντα να συμφωνούν με τις εντολές Μου, οι οποίες απαιτούν την αγάπη για Μένα και γα το διπλανό. Η θέληση, η σκέψη και η πράξη σας πρέπει επομένως πάντα να βασίζονται στην αγάπη σας για Μένα και για τον διπλανό σας, αυτή η αγάπη πρέπει να σας παρακινήσει σ’έναν δίκαιο τρόπο ζωής, ο οποίος θα ανταποκρίνεται τότε πάντα στο θέλημά Μου.

Η αυτοκριτική είναι εξαιρετική ευλογία, και όπου ανακαλύψετε μόνο την ελάχιστη έλλειψη αγάπης, αυτή σημαίνει ήδη μια σιγανή αντίσταση σε Μένα, μια μην τήρηση του θελήματός Μου και έναν κίνδυνο για την ψυχή σας. Πρέπει διαρκώς να λογοδοτείτε στον εαυτό σας για τη σκέψη, τη θέληση και την πράξη σας, πρέπει να δουλεύετε πάνω στον εαυτό σας για να κατορθώσετε τη μετουσίωση του είναι σας, για να γίνετε τέτλειοι. Θέλημά Μου είναι μόνο να σας οδηγήσω στην αιώνια τάξη, και αυτή αποτελείται από μια ζωή μέσα στην αγάπη. Αν ο τρόπος ζωής σας ορίζεται από την αγάπη, αν κάνετε καλό στον διπλανό σας και επιδιώκετε να εκπληρώσετε πάντα το θέλημά Μου, μπαίνετε ξανά μέσα στην αιώνια τάξη, και θα γίνετε πάλι θεία όντα όπως ήσασταν πριν αποστατήσατε από Μένα. . .  πριν βγήκατε από την τάξη Μου.

Τώρα όμως, στην παράνομη κατάστασή σας, σας αποκαλύπτεται εκείνη η τάξη, το θεϊκό Μου θέλημα. . .  Λαμβάνετε γνώση του, και σας παρουσιάζονται τόσο η λανθασμένη όσο και η σωστή κατεύθυνση της θέλησής σας και τα αποτελέσματά τους, σας διδάσκεται ο σωστός τρόπος ζωής και ενημερώνεστε για τις συνέπειες ενός λάθος τρόπου ζωής. Και μπορείτε τότε με πλήρη ελευθερία της θέλησής σας να ζήσετε την επίγεια σας ζωή, πρέπει ωστόσο και να επωμιστείτε τις συνέπειές της.

Αν αγαπάτε Εμένα και τον διπλανό σας, θα ζήσετε ανάλογα με το θέλημά Μου, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά από το να κινηθείτε μέσα στην αιώνια Μου τάξη, αφού αυτή η αγάπη είναι αρχικός νόμος, είναι τελειότητα, φως και δύναμη. Τότε παίρνετε άλλη μια φορά την αρχική σας μορφή, γίνεστε άλλη μια φορά έτσι όπως σας δημιούργησα. Αφού από την αφθονία της δύναμης αγάπης Μου εκπορευτήκατε ως τελειότατα όντα, τα οποία ωστόσο θα έπρεπε να κινούνται μέσα στο αιώνιο θέλημά Μου για να μείνουν τέλεια.

Ωστόσο, το ότι έκαναν κατάχρηση της ελεύθερης βούλησής τους και αποστάτησαν από Μένα αύξησε την αγάπη Μου για αυτά τα όντα, και αφού αυτά πρέπει αμετάκλητα να μπουν ξανά στο θέλημά Μου για ν’ανακτήσουν τη χαμένη τους τελειότητα, τους αποκαλύπτω συνέχεια το θέλημά Μου. . .  Δίνω στα όντα στο στάδιο της ελεύθερης βούλησης ως άνρθωποι την εντολή της αγάπης για Μένα και για τον πλησίον για να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα, για να εναρμονιστούν ξανά με το αρχικό Ον από το Οποίο εκπορεύτηκαν κάποτε, για να γίνουν και πάλι μακάρια όντα όπως ήταν από την πρώτη αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5059                10-2-1951

Η επιφοίτηση του Πνεύματος. . .

Θέλω να ενεργήσω μέσα σας και να σας γεμίσω με την αγάπη και τη δύναμή Μου, θέλω να σας κάνω να νιώσετε την παρουσία Μου και να είστε μακάριοι. . .  Θέλω ο Ίδιος να ενεργήσω μέσα σας, δηλαδή η δύναμή Μου θα έπρεπε να σας αφυπνίσει στη ζωή, θα έπρεπε να δώσει τη ζωή στην ψυχή σας, αφού χωρίς την ενέργειά Μου μέσα σας αυτή είναι νεκρή, παρόλο που ζει ο άνθρωπος. Θέλω ν’αφυπνίσω την ψυχή σας στη ζωή, και αφού αυτή δεν μπορεί να ζήσει χωρίς Εμένα, πρέπει ο Ίδιος να μπορέσω να είμαι μέσα σας, κάτι που έχει το αποτέλεσμα του να ενεργώ μέσα σας.

Εγώ όμως είμαι Πνεύμα και μπορώ επομένως να είμαι κοντά σας μόνο στο πνεύμα. Δεν χρειάζεται να Με βιώσετε ορατά, και ωστόσο μπορώ να κατοικήσω στο εσωτερικό σας και μπορώ να σας δώσω τη ζωή μέσω της επενέργειάς Μου. Και τότε μπορείτε πεπεισμένοι να μιλάτε για την παρουσία Μου, αφού έχετε μια ολοφάνερη απόδειξη: την εσωτερική φώτιση διά του Πνεύματος. . .  ωριμάζει η εσωτερική σας κατανόηση, αποκτάτε γνώσεις που δεν μπορούν ποτέ να σας διοχετεύονται από έναν άνθρωπο, εκτός εάν μέσα του έγινε η ίδια διαδικασία και συτός σας μεταδίδει μετά τις γνώσεις που απέκτησε με αυτό τον τρόπο.

Το Πνεύμα επομένως σας αφυπνίζει στη ζωή, εσάς τους ανθρώπους. Το Πνεύμα Μου ωστόσο είναι αιώνια αχώριστο από Μένα και κατά συνέπεια πρέπει, όποιος φωτίστηκε από το Πνεύμα Μου, να έλαβε το φως από Εμένα τον Ίδιο, πρέπει να επέτρεψε την ενέργειά Μου στο εσωτερικό του, κάτι που είναι δυνατόν μόνο τότε που έχουν αγάπη οι άνθρωποι μέσα στους οποίους θέλω να ενεργήσω ο Ίδιος διά του Πνεύματός Μου. Χωρίς την αγάπη δεν μπορεί ποτέ να εκδηλώνεται το Πνεύμα Μου, χωρίς την αγάπη σωπαίνει η θεϊκή φωνή μέσα στον άνθρωπο, και χωρίς την αγάπη λείπει επίσης κάθε κατανόηση για αυτό που διοχετεύεται σ’έναν άνθρωπο από έναν συνάνθρωπο με αφυπνισμένο πνεύμα. Αφού το Πνεύμα Μου είναι αφάνταστη φωτιά αγάπης, γεμάτη δύναμη και αποτέλεσμα, αλλά πάντα μόνο τότε που βρίσκεται στο στοιχείο του, που ξυνπά μέσα σε μια καρδιά που είναι ικανή και πρόθυμη για αγάπη, αλλιώς το Πνεύμα αποσύρεται και αποκλείεται τελείως ενάντια σε ό,τι μην θείο μέσα σ’έναν άνθρωπο.

Όταν δηλαδή γίνεται λόγος για την επιφοίτηση του Πνεύματος, αυτή σημαίνει πάντα την πιο έντονη ένωση μαζί Μου για να μπορέσω να ενεργήσω μέσα στον άνθρωπο, για να φροντίσω επομένως Εγώ ο Ίδιος τον άνθρωπο και να κατορθώσω την κατανόησή του, για να τον κάνω άνθρωπο με γνώση που βρίσκεται μέσα στην πλήρη αλήθεια, ο οποίος διανύει τότε αποφασισμένος το επίγειο του δρόμο με το βλέμμα του προς τα πάνω, ο οποίος απομακρύνεται από τον κόσμο και επιδιώκει το πνευματικό βασίλειο, επειδή φώτισε το εσωτερικό του και αυτός κατάλαβε το πνευματικό βασίλειο ως την αληθινή του πατρίδα, στην οποία προσπαθεί τώρα να φτάσει με όλες του τις δυνάμεις. . .

Η βούληση, η σκέψη και η πράξη του ζωντανεύουν. . .  Αυτός δουλεύει συνειδητά πάνω στον εαυτό του για να τον διαμορφώσει έτσι ώστε να μπορέσει να ενωθεί μαζί Μου, γιατί η ενέργειά Μου στο εσωτερικό του τον κάνει ευτυχισμένο και αυτός δεν θέλει πια να Με χωρίσει. Η ενέργειά Μου μέσα του είναι επομένως φανερή στην περίπτωση που ο άνθρωπος επιδιώκει ν’ανέβει στα ύψη. Τότε δεν Μου προβάλλει πια αντίσταση και Με υποδέχεται στην καρδιά του. Και τότε θα είναι διαπερατός από την αγάπη και τη δύναμή Μου, έχει γνώση και το πνευματικό σκοτάδι τον εγκατέλειψε για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5060                11-2-1951

Το σωτήριο σχέδιο βασίζεται στην ελεύθερη θέληση. . .

Το σωτήριο σχέδιό Μου καθορίστηκε από τους αιώνες των αιώνων, αλλά βασίζεται στην ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Δεν πρόκειται να καθορίσω Εγώ την ανθρώπινη θέληση για να την εναρμονίσω με το προαιώνιο σχέδιό Μου, αλλά προσαρμόζω αυτό στην ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, αυτό διαδραματίζεται επομένως ανάλογα με εκείνη τη θέληση. Αφού ξέρω για αυτήν από τους αιώνες των αιώνων, για την ποιότητά της στο τέλος αυτής της λυτρωτικής περιόδου παρά την πιο ευνοϊκή επιρροή  και όλων των δυνατοτήτων για μια αλλαγή της θέλησης.

Δεν αναγκάζω τους ανθρώπους με κανέναν τρόπο. Η τελείως ελεύθερη θέληση είναι η αφορμή για κάθε γεγονός σ’αυτή τη Γη. Τίποτα στο σύμπαν δεν γίνεται αυθαίρετα, αλλά κάθε γεγονός βασίζεται στη σοφία Μου, η οποία κατευθύνει τα πάντα για να οδηγήσει το οντώδες σ’έναν όσο το δυνατόν πιο υψηλό βαθμό της ανάπτυξής του, για να πετύχει το οντώδες μια αλλαγή της θέλησης του, η οποία είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας ζωής. Ακόμα και η γνώση Μου για την αποτυχία αμέτρητων ψυχών στην επίγεια τους ζωή δεν εμποδίζει τη σχεδιασμένη εξέλιξη των εκάστοτε  λυτρωτικών περιόδων. Αφού οι ψυχές πρέπει να φτάσουν σε μια συγκεκριμένη απόφαση, παρόλο που αποτυχαίνουν μερικές φορές και πρέπει να τους δοθεί μια άλλη ευκαιρία να φτάσουν κάποτε στο στόχο.

Η ελεύθερη θέληση προϋποθέτει τέτοιες ευκαιρίες, τις οποίες κατάλαβα πολύ καλά από τους αιώνες των αιώνων, και για αυτό η πορεία ανάπτυξης της κάθε ψυχής έχει προοριστεί ανάλογα με το σκοπό της μέχρι την ελάχιστη λεπτομέρεια, άσχετηα με την επιτυχία. Αφού την επιτυχία δεν μπορώ να καθορίσω Εγώ, παρόλο που την ξέρω αν θέλω να την ξέρω. Αλλά για Μένα η αιωνιότητα είναι σαν μια στιγμή, και αυτό που δεν καταφέρνει κανείς σε μια λυτρωτική περίοδο, μπορεί να το καταφέρει σε μελλοντικές λυτρωτικές περιόδους. Πρέπει ωστόσο τα πάντα να γίνονται σχεδιασμένα, προορισμένα, επειδή δεν αποκλείεται η ελεύθερη θέληση, καθώς όμως και η αγάπη και η σοφία Μου δεν μπορεί ποτέ ν’αποσύρεται ή να κρύβεται, και αυτή δημιουργεί ξανά και ξανά τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για τις ψυχές προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την ελεύθερη θέλησή τους με τον σωστό τρόπο.

Το προαιώνιο σωτήριο σχέδιο αποσκοπεί μόνο στη λύτρωση των ψυχών και στην επιστροφή τους σε Μένα. . .  το πότε πετυχαίνω το στόχο δεν έχει για Μένα σημασία, για σας όμως έχει εξαιρετική σημασία, γιατί για σας τους ανθρώπους, όσο είστε ατελείς, παίζει ρόλο η έννοια του χρόνου, δηλαδή μπορείτε να βρίσκεστε σε άθλια κατάσταση για ατελείωτους καιρούς και πρέπει επομένως να υπομείνετε περιόδους δυστυχίας, οι οποίες τελειώνουν τη στιγμή της λύτρωσης της ψυχής σας, της θεραπείας, την οποία προβλέπει το προαιώνιο σχέδιό Μου και την οποία θα ήθελα να προωθήσω ασταμάτητα, στην περίπτωση που δεν Μου αντιτάσσεται η θέλησή σας.

Η διαδικασία της θεραπείας μπορεί να είναι εξαιρετικά μακροχρόνια, μπορεί όμως και να γίνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο ωστόσο αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι. Και παρόλο που ξέρω για την επιτυχία ή την αποτυχία, αυτό το γεγονός δεν καθορίζει το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, αφού είμαι για πάντα αναλλοίωτος, και αυτό που η σοφία Μου κατάλαβε ως σωστό μια φορά, αυτό θα εκτελέσει η δύναμη αγάπης Μου, γιατί οδηγεί αμετάκλητα στο στόχο, ακόμα και αν θέλει αιωνιότητες. . .  Κάποτε ο κόσμος θα έχει λυτρωθεί και ό,τι οντώδες θα είναι ενωμένο μαζί Μου, διότι τίποτα δεν μπορεί ν’αντισταθεί στην αγάπη Μου για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5062                12 κ. 13-2-1951

Μετενσάρκωση. . .

[Παραλείπω τις πρώτες τρεις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Μια ανεπανάληπτη πορεία ζωής στη Γη πρέπει ν’αποφέρει στην ψυχή το βαθμό του παιδιού του Θεού, γιατί αυτή δεν μπορεί πια να πετύχει αυτό τον πολύ ψηλό βαθμό ωριμότητας στον άλλο κόσμο, παρόλο που ένα ον μπορεί και εκεί ν’αποκτήσει μια αφάνταστη αφθονία φωτός. Ωστόσο ένα φωτεινό ον, στην περίπτωση που για το σκοπό μιας αποστολής ως οδηγός των ανθρώπων ενσαρκώνεται άλλη μια φορά στη Γη, μπορεί ν’αποκτήσει το βαθμό του παιδιού του Θεού, κάτι που όμως προϋποθέτει μια πάρα πολύ θλιβερή και δύσκολη επίγεια ζωή, μαζί με τη λυτρωτική του δραστηριότητα στη Γη που ήταν η αφορμή της επανειλημμένης ενσάρκωσής του. Μόνο όντα που έχουν υψηλό βαθμό φωτός επιδιώκουν μια επανειλημμένη ενσάρκωση στη Γη, αλλά μονάχα από αγάπη για τους παραπλανημένους ανθρώπους, στους οποίους θέλουν να φέρουν βοήθεια σε καιρούς έσχατης πνευματικής ένδειας.

Μπορεί κάθε ψυχή που λαμβάνει φως στο πνευματικό βασίλειο να ονομάζεται μακάρια μέχρι ένα ορισμένο σημείο, και αυτή η μακαριότητα είναι αρκετή να προκαλέσει μέσα της τη θέληση να βοηθήσει τα όντα που βασανίζονται ακόμα στο σκοτάδι και για την κατάσταση των οποίων  ξέρει και θέλει να την επιδιορθώσει. Δεν υπάρχει φωτεινή ψυχή που δεν έχει μέσα της αυτή τη θέληση να βοηθήσει, γιατί η παραλαβή φωτός προϋποθέτει την αγάπη, και η αγάπη θέλει πάντα να εκδηλώνεται. Η κάθε έμπρακτη αγάπη στο πνευματικό βασίλειο αυξάνει τη μακαριότητα των όντων, και τέτοιο ον δεν επιθυμεί ποτέ να επιστρέψει στη Γη, αφού βλέπει ένα τεράστιο πεδίο εργασίας για τη δύναμη της αγάπης του και αισθάνεται επίσης τη διαρκώς αυξανόμενη αφθονία φωτός και τη μακαριότητα.  

Παρά τη θέλησή του δεν τοποθετείται πίσω στη Γη κανένα ον, γιατί κάτι τέτοιο θα παράβαινε τη θεϊκή Μου τάξη. Τα φωτεινά όντα, ακόμα και εκείνα με χαμηλό βαθμό φωτός, δεν έχουν τέτοια θέληση. Μόνο εξαιρετικά ανώτερα πνευματικά όντα κατεβαίνουν στη Γη για να εκτελέσουν μια αποστολή, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Μόλις μια ψυχή έχει έναν έστω και χαμηλό βαθμό κατανόησης, ξέρει για τη δυνατότητα της περαιτέρω ανάπτυξης στο πνευματικό βασίλειο, αφού τότε η αγάπη άναψε μέσα της, αλλιώς θα βρισκόταν ακόμα τελείως στο σκοτάδι. . .

Στην περίπτωση ωστόσο που μια ψυχή είναι ακόμα τυφλή στο πνεύμα, μπορεί να εμφανιστεί μέσα της η λαχτάρα για τη Γη, ποτέ όμως με σκοπό την πνευματική της ωρίμανση, αλλά είναι μονάχα η λαχτάρα για την ύλη που την προσελκύει στη Γη, και σ’αυτή τη λαχτάρα δεν ανταποκρίνομαι. . .  Αφού τέτοια λαχτάρα νικιέται πιο εύκολα στο πνευματικό βασίλειο απ’ό,τι στη Γη, και χωρίς την υπερνίκηση αυτής της λαχτάρας δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει πνευματική άνοδος. Όποιος παραμέλησε στη Γη ν’αποκτήσει μια αναλαμπή γνώσης, η οποία προϋποθέτει έμπρακτη αγάπη, βρίσκεται και στο επέκεινα μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι. Μια τοποθέτηση εκείνου πίσω στη Γη δεν θα ήταν πράξη ελέους, μάλιστα όμως παράβαση της αιώνιας τάξης Μου, η οποία θέλει πάντα πρόοδο και αποκλείει διά της θέλησής Μου κάθε οπισθοδρομική ανάπτυξη.

Μια μετενσάρκωση ωστόσο θα ήταν σε αυτή την περίπτωση μια άδικη εξίσωση στην αποτυχία της ψυχής στη Γη [Το γερμανικό πρωτότυπο κείμενο είναι επίσης ασαφές σ’αυτό το σημείο· σημείωση της μεταφράστριας.], δεν θα ήταν αγάπη και χάρη από πλευράς Μου, αλλά μια τεράστια επιβάρυνση για την ψυχή, η οποία θα έπρεπε να επωμιστεί την ευθύνη για δεύτερη φορά χωρίς να είναι βέβαιη αν θα πετύχει το στόχο της. Και μάλιστα δεν θα πέτυχε το στόχο της, επειδή για ευνόητους λόγους η επανειλημμένη ενσάρκωση θα έπρεπε ν’απαιτήσει πολύ πιο δύσκολες προδιαγραφές για την ψυχή για να εξισωθεί το εξαιρετικό προνόμιο και να μείνει και πάλι ελεύθερη η θέλησή της. . .

Θα έπρεπε επομένως να δώσει δύο φορές τη δοκιμασία της θέλησής της, κάτι που θα ισοδυναμούσε με την περίπτωση που θα διαπλασίαζα το χρόνο της επίγειας ζωής ενός ανθρώπου και θα παράκαμπτα με αυτό τον τρόπο ένα φυσικό νόμο. . .  Επιπλέον μια ψυχή που απέτυχε μια φορά στη Γη θα δενόταν εκ νέου από τον αντίπαλό Μου και θα εξασθενιζόταν η θέλησή της, αφού το δρόμο προς Εμένα, προς τον θεϊκό Λυτρωτή, της τον φράζει ο Σατανάς μέσω του κόσμου, αφού τον κόσμο λαχταρούσε η ψυχή καθώς και την ύλη. . .

Πάντα είναι αποφασιστική μονάχα η θέληση του όντος. Αλλά ακριβώς αυτή η θέληση δεν επιθυμεί την τοποθέτηση πίσω στη Γη αν η ψυχή έχει μόνο μια αναλαμπή κατανόησης. Σε μια ψυχή όμως που περιπλανιέται ακόμα τελείως στο σκοτάδι δεν επιτρέπεται η επιστροφή στη Γη, γιατί η σοφία Μου ξέρει για τον κίνδυνο και το μεγάλο ενδεχόμενο της αποτυχίας μιας εκ νέου πορείας στη Γη και γιατί η αγάπη Μου δεν προωθεί την οπισθοδρόμηση αλλά μονάχα την πρόοδο. Ο προαιώνιος νόμος Μου είναι δημιουργία και πρόοδος. . .  από πλευράς Μου ευνοόυνται μόνο οι δυνατότητες της ανοδικής ανάπτυξης, οι οποίες μπορούν μεν να μην επιφέρουν επιτυχία, αλλά μόνο γιατί την εμποδίζει η θέληση του όντος. Μια οπισθοδρόμηση μπορεί να προξενήσει μονάχα η θέλησή του, ποτέ όμως το δικό Μου θέλημα.

Ειδικές περιπτώσεις μιας τοποθέθησης πίσω στη Γη έχουν την ιδιαίτερη αιτία τους, δεν δικαιολογούν όμως την υπόθεση ότι κάθε ψυχή μπορεί αυθαίρετα να γυρίσει στη Γη αν διένυσε μια φορά αυτή την πορεία χωρίς ή με μόνο μικρή επιτυχία. Ωστόσο, το ότι η ψυχή μετενσαρκώνεται ξανά και ξανά είναι γεγονός, γιατί θα έπρεπε να συνεχίσει την ανοδική της ανάπτυξη στο άλλο βασίλειο και γιατί αυτό προϋποθέτει πάντα μια δραστηριότητα που της ανατίθεται, την οποία εκτελεί η ψυχή σε μια νέα ενσάρκωση πάνω σε μια από τις αμέτρητες δημιουργίες, οι οποίες χρησιμεύουν όλες ως σταθμοί ωρίμανσης για τα πνευματικά όντα. Αλλά η δραστηριότηα και τα καθήκοντα είναι διαφορετικού είδους απ’ό,τι στη Γη και δεν μπορούν να εξηγηθούν σ’εσάς τους ανθρώπους, μόνο που η αρχή για τη λύτρωση και την ωρίμανση είναι πάντα η υπηρετική αγάπη.

Αμέτρητες δυνατότητες έχω στη διάθεσή Μου για να επενεργήσω με ευνοϊκό τρόπο πάνω στις ψυχές που αποβίωσαν από τη Γη σε ανώριμη κατάσταση. Εξαιρετική επιτυχία υπόσχεται η ζωή πάνω στη Γη. Η μην εκμετάλλευση αυτής της ζωής ωστόσο δεν μπορεί ποτέ να επανορθωθεί με τον τρόπο να ενσαρκωθεί το ον στη Γη όσες φορές θέλει. Και για αυτό το λόγο η διδακαλία της μετενσάρκωσης είναι παραπλανητική, δηλαδή δεν πρέπει κανείς να συμπεράνει από ειδικές, αιτιολογημένες περιπτώσεις τη μετενσάρκωση στη Γη κάθε ψυχής, η οποία θα ήταν μάλλον μειονεκτική παρά πλεονεκτική για την ψυχή.

Η ελεύθερη απόφαση της θέλησης πρέπει να πραθεί στη Γη και μπορεί μάλιστα να παρθεί μέσα σε μια επίγεια ζωή με τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή Ιησού Χριστού. . .  Όποιος Τον απορρίπτει έχασε από δική του απερισκεψία μια εξαιρετική χάρη και πρέπει να παλέψει στο επέκεινα ώσπου να φτάσει στην κατανόηση και να δεχθεί τη βοήθειά Του εκεί. Ο σταυρικός θάνατος του Ιησού έχει τόσο τεράστια σημασία για τη λύτρωση όλων των πνευματικών όντων ώστε χρειάζεται μόνο να είναι πρόθυμη η θέληση του ανθρώπου για να λυτρωθεί αυτός, ώστε όμως μια θέληση που αποτυχαίνει πρέπει και να επωμιστεί τις συνέπειες: μια αφάνταστα δύσκολη ανοδική ανάπτυξη στο πνευματικό βασίλειο ή μια πτώση στα πιο βαθιά βάθη, η οποία συνεπάγεται άλλη μια φορά την πορεία μέσα από ολόκληρη την υλική δημιουργία. . .  δηλαδή μια μετενσάρκωση που δεν είναι επιθυμητή. . .  μια κατάσταση ατελείωτων βασάνων, ώσπου το πνευματικό ον να έχει φτάσει άλλη μια φορά στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης ως άνθρωπος, το οποίο του δίνει μια εκ νέου δυνατότητα να πάρει την απόφαση της θέλησής του.

Κανένα ον δεν θα χαθεί αιώνια, αλλά το πότε πετυχαίνει τη μακαριότητα αποφασίζει η θέληση του ίδιου του ανθρώπου. Ο νόμος της αιώνιας τάξης όμως θα συνεχίσει να ισχύει, αφού βασίζεται στη σοφία και στην αγάπη Μου, οι οποίες είναι αιώνια αναλλοίωτες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5063                14-2-1951

Η ατομικότητα των συγκεκριμένων ψυχών. . .

Όταν η δημιουργική Μου θέληση δραστηριοποιήθηκε, η σοφία Μου κατάλαβε το αποτέλεσμα όλων όσων δημιούργησε η αγάπη και η δύναμή Μου. Είδα την πορεία ανάπτυξης των πεσμένων πνευματικών όντων, είδα επίσης τη μερική οπισθοδρόμηση στο βάθος, είδα ένα ατελείωτο πλήθος αρχικά δημιουρημένων πνευμάτων που πολεμούσαν το ένα το άλλο στο σύμπαν. Είδα τη δαιμονική επενέργεια παντού στο βασίλειο των πνευμάτων και μέσα στις δημιουργίες επίγειου υλικού είδους. . .  Είδα το πάνω κάτω, είδα μορφές που άλλαζαν συνέχεια, και η σοφία Μου κατάλαβε ξεκάθαρα ότι το τεράστιο λυτρωτικό έργο θα καρποφορούσε κάποτε, γεγονός από το οποίο χάρηκε η αγάπη Μου, και για αυτό το λόγο το θέλημά Μου συνέχισε να είναι αδιάκοπα δραστήριο με δημιουργικό τρόπο.

Προέβλεπα την επιτυχία από τους αιώνες των αιώνων. . .  Έιδα ωστόσο και τα αμέτρητα αρχικά δημιουργημένα πνεύματα που Μου αντιτίθενται και που θέλουν ατελείωτο χρονικό διάστημα ώσπου να Μου παραδοθούν χωρίς αντίσταση. . .  Αυτό όμως δεν Με δυσαρέστησε, αφού ο χρόνος αποκλείεται για Μένα εάν μόνο πετυχαίνω κάποτε το στόχο Μου. Ωστόσο, το λυτρωτικό σχέδιο για αυτά τα πνευματικά όντα που επιμένουν να Μου προβάλουν αντίσταση διαφορεί σημαντικά από εκείνο για τα πνευματικά όντα που δεν έχουν σκληρύνει τόσο πολύ. Αφού εκείνα τα όντα χρειάζονται περισσότερες ατελείωτες λυτρωτικές περιόδους μέχρι την οριστική τους απελευθέρωση, και η καθεμιά σημαίνει μια διαφορετική λυτρωτική διαδικασία από την προηγούμενη. Αφού η αμαρτία μεγαλώνει όσο περισσότερες φορές κακομεταχειρίζεται το ον την ελεύθερη θέλησή του. Και το τελικό στάδιο ως άνθρωπος δίνει στο πνευματικό ον και την κατανόηση, γιατί του χαρίζω το νου, δυνάμει του οποίου μπορεί να διακρίνει το σωστό από το λάθος.

Ώσπου να μπορέσει να σχηματιστεί η ψυχή ενός ανθρώπου, οι χωριστές ψυχικές ουσίες πρέπει να έχουν διανύσει όλα τα δημιουργήματα, η ψυχή θα έχει μαζεύψει όλα τα μόριά της, τα οποία άνηκαν κάποτε σ’ένα αρχικό ον που δημιουργούσε με πνευματική ελευθερία. Και αυτό το αρχικό ον λαμβάνει ως άνθρωπος άλλη μια φορά τη συνείδηση του Εγώ του, την οποία δεν κατείχε πια στα προηγούμενα στάδια της ανάπτυξής του. Η ψυχή μένει και μετά στο επέκεινα ένα χωριστό ον με επίγνωση του εαυτού της, παρόλο που εκεί δημιουργεί και ενεργεί ενωμένη με άλλα πνεύματα που έχουν τον ίδιο βαθμό ωριμότητας. . .  Αναγνωρίζει τον εαυτό της επίσης ως αυτό που ήταν κάποτε και είναι απερίγραπτα μακάρια με αυτή τη συνείδηση του Εγώ.

Μπορεί ωστόσο το ον να μην πετύχει την τελευταία δοκιμασία της ζωής του στη Γη, παρόλο που αυτή δεν είναι δύσκολη, και τότε το λυτρωτικό Μου έργο δεν ήταν κατορθωτό μέσα σε μια αναπτυξιακή περίοδο και το ον πρέπει να τραβήξει μια δεύτερη, πολύ πιο δύσκολη λυτρωτική διαδικασία. Πρέπει να μπει ξανά μέσα σε νέα υλικά δημιουργήματα, και η ψυχή διαλύεται μάλιστα και πάλι σε  αμέτρητα μικρά μόρια και ανάλογα με την ποιότητά τους φυλακίζονται και πάλι μέσα σε διαφορετικές μορφές και η αναπτυξιακή πορεία αρχίζει εκ νέου.

Μια ψυχή λοιπόν που αποστάτησε από Μένα ως άνθρωπος αύξησε πολλαπλάσια την αμαρτία της αποστασίας της από Μένα και πρέπει για ευνόητους λόγους να υποφέρει πολύ περισσότερο απ’ό,τι στα συγκεκριμένα αναπτυξιακά στάδια της προηγούμενης περιόδου. Ωστόσο, ενεργεί και τώρα η απεριόριστη αγάπη Μου βοηθώντας αυτή την ψυχή ν’ανέβει στα ύψη, έτσι ώστε και τώρα, στο τέλος της πορείας στη Γη μέσα στο αναγκαστικό νόμο, η ψυχή που ξαναβρήκε τον εαυτό της μπορεί να ενσαρκωθεί μέσα σ’ένα ανθρώπινο σώμα με σκοπό την επιτυχία στην τελευταία δοκιμασία της θέλησής της στη Γη. Αυτή η ψυχή μπορεί μεν ν’αναπολήσει μια εντελώς διαφορετική επίγεια πορεία αργότερα στην κατάσταση της ωριμότητας, απ’ό,τι ήταν εκείνη της προηγουμένης περιόδου. Μολαταύτα είναι το ίδιο πνευματικό ον, ως το οποίο όμως αναγνωρίζει τον εαυτό της μόνο όταν έχει πετύχει μια συγκεκριμένη κατάσταση φωτός όπου της δίνεται η ανάμνηση.

Η κάθε ψυχή που μετά το θάνατο του κορμιού της μπαίνει στο επέκεινα, μένει αυτό που είναι και μπορεί ν’ανεβαίνει όλο και ψηλότερα και μπορεί μαζί με άλλα πνευματικά όντα και ενωμένη μαζί τους να κάνει ευτυχιμένα αμέτρητα όντα στη Γη καθώς και στο πνευματικό βασίλειο. Μένει όμως πάντα το ίδιο ον και δεν μπορεί ποτέ να χάσει τη συνείδηση του Εγώ της. Στην περίπτωση ωστόσο που βυθίζεται στο βάθος, μπερδεύεται και η σκέψη της, δεν αναγνωρίζει πια τον εαυτό της και μπορεί, εφόσον βυθιστεί στην έσχατη άβυσσο, να σκληρύνει έτσι ώστε γίνεται στερεή ουσία, δηλαδή ώστε ξεκινά ξανά την αναπτυξιακή πορεία μέσα σε νέα δημιουργήματα πάνω στη Γη. Το ον αναγνωρίζει τον εαυτό του μόνο σ’ένα συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, και αυτό τον βαθμό ωριμότητας έχει πετύχει μόλις η ψυχή μπορεί να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος, και αυτός είναι ο λόγος γιατί ο άνθρωπος έχει μια καθαρή συνείδηση του Εγώ, την οποία δεν χάνει η ψυχή, εκτός εάν πέφτει πίσω στο πιο βαθύ σκοτάδι, όπου δεν μπορεί πια ν’αναγνωρίσει τον εαυτό της ως αυτό που είναι και ήταν.

Μαζεύω και πάλι κοντά Μου όλα τα πνευματικά όντα που χάθηκαν κάποτε. Θέλω να τα κερδίσω πίσω έτσι όπως εκπήγασαν από Μένα. Θέλω να τραβήξω στην καρδιά Μου εντελώς ελεύθερα, τελειότατα αγγελικά όντα γεμάτα από φλογερή αγάπη, και θα πετύχω αυτό το στόχο, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες. Αφού η αγάπη, η σοφία και η εξουσία Μου είναι απεριόριστη, και η δημιουργική Μου θέληση δεν θα σταματήσει ποτέ ώσπου να έχει λυτρωθεί το τελευταίο πνευματικό ον και να έχει γίνει παιδί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5068                21-2-1951

Η άσκηση της αγάπης είναι το μοναδικό καθήκον στη Γη. . .

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος σ’Εμένα, τον οποίο πρέπει να πάρετε, αλλιώς το βασίλειό Μου σας μένει κλειστό, αλλιώς ο δρόμος οδηγεί στο βάθος. Πρόκειται για το δρόμο της αγάπης, τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να πατήσουν οι άνθρωποι, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε Μένα. Το να πάρει κανείς το δρόμο της αγάπης σημαίνει ότι πραγματοποιεί μια μετουσίωση του είναι του, επειδή στην αρχή της ενσάρκωσης ως άνθρωπος επικρατεί η φιλαυτία, την οποία πρέπει ν’αποβάλει κανείς για να εξελιχθεί μέσα του η σωστή αγάπη, η οποία τον χαρακτηρίζει ως θείο πλάσμα. Η ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον είναι που πραγματοποιεί αυτή τη μετουσίωση του είναι του ανθρώπου και την οποία πρέπει ν’ασκείτε πάντοτε αν θέλετε να έρθετε κοντά Μου και αν επιθυμείτε είσοδο στη βασιλεία Μου, όπου η ύψιστη μακαριότητα θα είναι η μοίρα σας.

Το ν’ασκήσετε την αγάπη είναι επομένως το καθήκον που σας δόθηκε για τη διάρκεια της επίγειας σας πορείας, το να είστε πάντα δραστήριοι με ανιδιοτελή αγάπη, το να βοηθήσετε και ν’αφυπνίσετε με αυτό τον τρόπο πάντα την ανταπόκριση της αγάπης σας. . .  Δεν σας ανέθεσα κανένα άλλο καθήκον, αφού αν εκπληρώνετε αυτό, κάνετε ό,τι απαιτείται για να περάσετε την τελευταία δοκιμασία της θέλησής σας στη Γη. Αφού όποιος ασκεί την αγάπη, επιδιώκει Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αγάπη. Μονάχα μέσω της αγάπης δημιουργείτε ξανά τον δεσμό μαζί Μου που ήταν αρχικά η μοίρα σας. Μονάχα μέσω της αγάπης γίνεστε και πάλι αυτό που ήσασταν από την πρώτη αρχή, δηλαδή θεία όντα που έχουν στη διάθεσή τους όλη τη δύναμη και όλο το φως.

Η αγάπη για τον διπλανό προϋποθέτει μάλιστα μια συγκεκριμένη υπερνίκηση του εαυτού του ανθρώπου, γιατί αυτός πρέπει να θυσιάσει αυτό που κατέχει, γιατί πρέπει ν’αποδεσμευτεί από αυτό που αγαπά ο ίδιος για να το δώσει στον διπλανό του που έχει ανάγκη. Ωστόσο, κερδίζει χιλιαπλάσια αυτό που δίνει, αφού με κάθε έργο αγάπης Με πλησιάζει όλο και περισσότερο, με κάθε έργο αγάπης μειώνει την απόσταση από Μένα, και με κάθε έργο αγάπης λαμβάνει ο ίδιος φως και δύναμη, την εκροή της αιώνιας Μου αγάπης.

Δίνει γήινα αγαθά και παίρνει πίσω πνευματικά αγαθά, ώσπου τα πλούτη που απόκτησε τον κάνουν ικανό να μοιράσει ο ίδιος πνευματικά αγαθά και να δουλέψει για Μένα ως ο υπηρέτης Μου, κάτι που προϋποθέτει πάντα πρώτα τη βαθιά αγάπη για Μένα και για τον πλησίον. Χωρίς την αγάπη δεν μπορείτε να γίνετε μακάριοι. Το σπινθήρα της αγάπης όμως κουβαλάτε όλοι μέσα στην καρδιά σας, και αυτός μπορεί πολύ γρήγορα να φουντώσει για να γίνει δυνατή φλόγα. Τότε πιάνει τα πάντα και δίνει συνέχεια καινούρια τροφή στη φλόγα, έτσι ώστε αυτή φέγγει δυνατά και ο δρόμος σ’Εμένα είναι τότε ορατός για τον καθένα.

Ασκήστε την αγάπη, χαρίστε αυτό που λείπει στον συνάνθρωπο και δώστε του όπως μπορείτε. Τότε θα ξυπνήσει μέσα σας η επίγνωση της παρουσίας Μου, και τότε αλλάξατε κάτι υπέροχο με αυτό που δώσατε. . .  Η αγάπη σας τράβηξε κοντά σας Εμένα τον Ίδιος, και η αγάπη μέσα σας επιτρέπει τότε μια ένωση που δεν ήταν εφικτή πριν. . .  Η αγάπη δημιουργεί την ένωση με την αιώνια Αγάπη, το αποτέλεσμα της οποίας είναι πάντα η ύψιστη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5069                22-2-1951

Προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια. . .

Δήθεν ευσεβής συμπεριφορά. . .

Δεν προσέχω τη δήθεν ευσεβή συμπεριφορά, αφού πρόκειται μονάχα για εξωτερική χλιδή με σκοπό να μην είναι ορατή η καρδιά. Όποιος Με σκέφτεται πραγματικά έντονα και Μου μιλά με απλά, ανεπιτήδευτα λόγια, σ’αυτόν είναι άγνωστη κάθε τελετουργία, κάθε εξωτερική κίνηση ή χειρονομία. Η καρδιά δεν έχει ανάγκη τέτοιες, απευθύνεται κατευθείαν σε Μένα και Μου φωνάζει τα δεινά ή και την αγάπη και τη λατρεία της, και Εγώ ακούω κάθε σκέψη που ανεβαίνει σε Μένα από την καρδιά.

Όπου ωστόσο θα έπρεπε να είναι ευδιάκριτη εξωτερικά μια εσωτερική αίσθηση, εκεί δίνει κανείς υπερβολική σημασία στην άποψη των συνανθρώπων, αφού Εγώ ο Ίδιος δεν χρειάζομαι τέτοιες εξωτερικές αποδείξεις, και η καρδιά του ανθρώπου είναι ανοιχτή μπροστά Μου και χωρίς τέτοιες. Σε τέτοια περίπτωση θέλετε μόνο να πείσετε τους συνανθρώπους ότι έχετε δήθεν οικεία σχέση μαζί Μου, και έτσι δεν έρχεστε σε Μένα με αμέριστη προσοχή, αλλά προσέχετε υπερβολικά την κρίση των συνανθρώπων. Επιπλέον όμως η προσευχή σας χάνει τον έντονο χαρακτήρα της, αφού μια έντονη επαφή μαζί Μου σας κάνει να ξεχνάτε τα πάντα γύρω σας, αλλά σας κάνει επίσης να σας φαίνεται παράλογη και περιφρονητική κάθε εξωτερική χειρονομία.

Όσο επομένως μαρτυρείτε ακόμα εξωτερικά αυτό που θα έπρεπε να σας συγκινήσει μόνο εσωτερικά, δεν έχετε ακόμα βρει την έντονη ένωση μαζί Μου μέσα στις σκέψεις σας, η οποία δεν επιτρέπει καμία τυπικότητα, γιατί τότε έχετε καταληφθεί από Μένα τόσο πολύ ώστε ξεχνάτε τον κόσμο γύρω σας, ώστε είστε αληθινά παιδιά του Πατέρα σας, η αγάπη των οποίων για τον Πατέρα τους δεν αφήνει πια χώρο για τίποτε άλλο. Μάλιστα δεν θα έπρεπε να ξεχάσετε τον διπλανό σας, αλλά να είστε πάντα ανοιχτοί στα προβλήματά του. Δεν θα έπρεπε να τον περάσετε απρόσεκτο, δεν θα έπρεπε να του συμπεριφερθείτε με αλαζονεία, αλλά θα έπρεπε να του συμπαρασταθείτε με ταπεινότητα, υπομονή και ευσπλαχνία, να τον υπηρετήσετε ανάλογα με τις δυνάμεις σας και από την αγάπη σας για αυτόν.

Αφού αν επιθυμείτε να έχετε έντονες επαφές μαζί Μου, η σκέψη σας θα έπρεπε να είναι στραμμένη μονάχα σε Μένα, και τίποτα εξωτερικό δεν θα έπρεπε να ενοχλήσει ή να χαρακτηρίσει αυτό τον έντονο δεσμό. . .  Αφού θέλω να Με λατρεύετε στο πνεύμα και στην αλήθεια, και αυτό θα έπρεπε να γίνει μέσα στο ήσυχο καμαράκι σας, όπου δεν υπάρχουν μάρτυρες της συνομιλίας μέσα στην καρδιά του παιδί με τον Πατέρα του. . .  Και θα έπρεπε ν’αποβάλετε από πάνω σας ό,τι δήθεν, αφού είμαι η αιώνια Αλήθεια και θέλω επομένως να Μ’επικαλεστείτε με όλη την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5070                23-2-1951

Η γαλήνη της ψυχής. . .

Η παρουσία του Θεού. . .

Και θα βρείτε όλοι την γαλήνη, την γαλήνη της ψυχής, την οποία δεν μπορεί να δώσει ο κόσμος. . .  εσείς που είστε δικοί Μου αν συνδεθείτε έντονα μαζί Μου, που έχετε τη θέληση να Με υπηρετήσετε και να είστε γεροί εργάτες στον αμπελώνα Μου. Αυτή η γαλήνη θα σας καταλάβει ξαφνικά και θα είστε διαπνευσμένοι από μια βαθιά πίστη, από μια πίστη όπου δεν θα σας φανεί πια εξωπραγματική η παρουσία Μου, αλλά όπου θα είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα σας η επίγνωση του ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συνομιλείτε μαζί Μου και του ότι δεν είστε ποτέ εγκαταλειμμένοι από Μένα.

Τότε δεν σας ενοχλεί πια ο κόσμος, και ο λόγος Μου, τον οποίο μπορείτε να παραλαμβάνετε συνέχεια, είναι για σας αποζημίωση για ό,τι σας αρνείται ο κόσμος. Το Πνεύμα Μου σας εισρέει αδιάκοπα και το κορμί υποτάσσεται επίσης στη δύναμη του Πνεύματος, δεν ζητά πια τίποτα και το αφήνει στην κρίση Μου πότε και πώς να του δώσω. Τότε έχετε βρει τη γαλήνη της ψυχής σας, η οποία δεν γνωρίζει πια δική της θέληση, αλλά θέλει μονάχα να εκπληρώσει το δικό Μου θέλημα, και η οποία είναι για αυτό ασταμάτητα δραστήρια και ενεργεί με αγάπη.

Ό,τι σας απειλούσε ακόμα πριν, ας μην σας τρομάξει. Πρέπει τα πνεύματα της δυσθυμίας και της οργής να εκτοπιστούν από κάθε καρδιά που επιθυμεί τη γαλήνη της ψυχής. Πρέπει να γίνει μια καθαρά πνευματική πράξη, την οποία μπορεί συχνά να επιφέρει μόνο μια μεγάλη έξαψη, η οποία όμως είναι μέγιστη ευλογία για την ψυχή. Και για ν’αποδειχθείτε ικανοί είμαι ξανά και ξανά πρόθυμος για βοήθεια, η οποία σας παρέχει από πάνω δύναμη και χάρη και η οποία σας δείχνει ότι είμαι πάντα παρόν κοντά σας και ότι δεν είστε ποτέ εγκαταλελειμμένοι. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα μπορούσα να επιδιορθώσω, και δεν υπάρχουν δεινά που είναι τόσο μεγάλα ώστε δεν θα μπορούσα να τα αντιμετωπίσω. Για αυτό το λόγο είναι περιττή κάθε επίγεια ανησυχία, αλλά πνευματικά θα έπρεπε πάντα να ανησυχείτε και να κάνετε αυτό που σας ζητώ.

Ο λόγος Μου ας είναι για σας εγγύηση για το ότι ανήκετε στους δικούς Μου τους οποίους φροντίζω κάθε στιγμή. Και για αυτό πιστέψτε και μην φοβάστε, ό,τι και να σας συμβεί. Ξέρω για τα πάντα και ξέρω επίσης γιατί σας συμβαίνει κάτι. Και χωρίς την άδειά Μου δεν γίνεται τίποτα. Μπορώ όμως και ν’αποτρέπω δεινά από σας και θέλω να το κάνω, για να πιστέψετε και να Με πλησιάζετε όλο και περισσότερο, για να Μ’αισθανθείτε ολοφάνερα και να συνειδητοποιήσετε τη μόνιμη παρουσία Μου και να της έχετε πάντα επίγνωση όταν σας χτυπήσει η συμφορά που θα προηγηθεί το οριστικό τέλος. Τότε όμως ας ενεργήσετε για Μένα και τη βασιλεία Μου και για αυτό να στέκεστε οι ίδιοι σε μια βαθιά, ακλόνητη πίστη, η οποία έχει πάντα ως συνοδό της τη βαθιά γαλήνη της ψυχής  σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5072                24-2-1951

Υπερνίκηση της ύλης. . .

Αφύπνιση του πνεύματος. . .

Όποιος κινείται μέσα στην ύλη και της παραχωρεί υπερβολική εξουσία πάνω στις σκέψεις του, δεν μπορεί εύκολα ν’αντιληφθεί το πνεύμα στο εσωτερικό του, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ύλη. Όποιος επομένως θέλει ν’αφυπνίσω το πνεύμα μέσα του, πρέπει πρώτα να έχει υπερνικήσει την ύλη, δηλαδή δεν πρέπει πια να είναι ο σκλάβος της, αλλά πρέπει να είναι ο κύριός της. Δεν πρέπει αυτή πια να τον εξουσιάζει, πρέπει εκείνος να μπορέσει να χωριστεί εύκολα από αυτή και επομένως πρέπει από μόνος του να τη δώσει, μοιράζοντας με τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη τα υλικά αγαθά που κατέχει και βοηθώντας τον μέσω της παροχής επίγειων-υλικών αγαθών.

Αυτή η διαδικασία της έμπρακτης αγάπης στον πλησίον είναι ανάγκη για να δώσει κανείς τη ζωή στο πνεύμα μέσα του, διότι με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος διαμορφώνει τον εαυτό του έτσι ώστε το Πνεύμα Μου μπορεί ν’αρχίσει να ενεργεί μέσα του, επειδή ο πνευματικός σπινθήρας μέσα του έχει άλυτο δεσμό μαζί Μου, τον προαιώνιο πατρικό του Πνεύμα. Για ευνόητους λόγους το θείο μέσα στον άνθρωπο πρέπει, για να μπορέσει να εκδηλωθεί, να μιλά στο θείο, επειδή δεσμός του θείου με το ατελές δεν είναι δυνατός, η αγάπη ωστόσο μετατρέπει το ατελές σε θείο ον. Χωρίς την αγάπη το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να εκδηλώνεται μέσα στον άνθρωπο. Η αγάπη του ανθρώπου όμως δραστηριοποιείται απέναντι στον συνάνθρωπο, και με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος αποδεικνύει και σ’Εμένα την αγάπη του και μπορώ συνεπώς να του παρέχω την εκδήλωση της αγάπης Μου. Η δύναμή Μου μπορεί να του εισρεύσει και να εκφραστεί μέσα στην ενέργεια του Πνεύματος.

Την ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό ασκεί πάντα μόνο εκείνος ο άνθρωπος που έχει υπερνικήσει την ύλη, και τότε το πνεύμα μπορεί να είναι δραστήριος στο εσωτερικό του. Κατά συνέπεια συνδέομαι ο Ίδιος έντονα με τον άνθρωπο, γιατί το πνεύμα του είναι δικό Μου μερίδιο. Καταλαβαίνετε τώρα, εσείς οι άνθρωποι, τι κερδίζετε αν αποδεσμεύεστε από την ύλη; Καταλαβαίνετε πόσο μηδαμινά είναι τα επίγεια αγαθά, αν μέσω της παραίτησης από αυτά κερδίζετε Εμένα; Λίγα πράγματα δίνετε, και αφάνταστα πολλά παίρνετε πίσω. . .  το πιο πολύτιμο γίνεται ιδιοκτησία σας. . .  η αγάπη Μου που χύνεται μέσα στις καρδιές σας και σας χαρίζει απεριόριστα πνευματικά πλούτη. . .

Η ύλη σάς δόθηκε μάλιστα για την εξέταση της θέλησής σας, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για δραστηριότητες που φέρνουν ευλογία. . .  Μπορείτε ν’ανακουφίζετε πολλή ένδεια και επομένως να ενεργείτε στη Γη με αγάπη. Σε τέτοια περίπτωση η ύλη σάς δημιουργεί πνευματικά αγαθά, γιατί τη χρησιμοποιείτε για καλά έργα. Τότε είναι στα χέρια σας μόνο το μέσο για ν’αποκτήσετε πνευματικούς θησαυρούς, αλλά πάντα μόνο τότε που τη δίνετε, επειδή η ύλη και τα πνευματικά αγαθά δεν μπορούν ποτέ ν’αποκτηθούν μαζί όσο ο άνθρωπος επιτρέπει στην ύλη να αιχμαλωτίσει ακόμα την καρδιά του.

Η ύλη πρέπει να υπερνικηθεί, και αυτό είναι το καθήκον σας στη Γη αν θέλετε ν’αφυνπίσετε τον πνευματικό σπινθήρα μέσα σας και με αυτό τον τρόπο να συνδεθείτε μαζί Μου, αν θέλετε να Μου δώσετε το δικαίωμα κατοίκησης μέσα στην καρδιά σας. Τότε όμως έχετε κερδίσει τα πάντα, τότε θα δουλέψετε μόνο ακόμα για το πνευματικό βασίλειο, τότε θα έχετε περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία της επίγειας σας ζωής. Αφού όταν έκανα την καρδιά σας κατοικία Μου μια φορά, δεν θα σας εγκαταλείψω πια. Τότε θα σας γεμίζει το Πνεύμα Μου και θα είστε υποψήφιοι του βασιλείου Μου, το οποίο δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Τότε θα γυρίσετε στο πατρικό σπίτι, σε Μένα, από τον Οποίο εκπορευτήκατε κάποτε και ο Οποίος δεν θα ησυχάσει ώσπου να έχετε γίνει δικοί Του για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5073                25-2-1951

Μια ματιά στο επέκεινα. . .

Δοκιμαστική πίστη. . .

Αγάπη. . .

Αν μπορούσατε να δείτε το βασίλειο που βρίσκεται πέραν της Γης και το οποίο περιέχει όλες τις ψυχές που αποβίωσαν από αυτή τη Γη, θα καταλάβατε μόνο τότε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη σας απέναντι στην ψυχή σας όσο ζείτε στη Γη. Θα σας συγκλόνιζε μέσα στην ψυχή σας το σκοτάδι, αλλά και το φωτεινό βασίλειο θα αφύπνιζε μέσα σας μια λαχτάρα για εκείνες τις περιοχές, τις οποίες μπορείτε μάλιστα να προμηθεύσετε στην ψυχή σας στην περίπτωση που ζείτε σωστά στη Γη, δηλαδή αν χρησιμοποιείτε τη θέλησή σας με τον σωστό τρόπο, αν εκπληρώνετε το καθήκον σας στη Γη.

Πρέπει ωστόσο να σας μείνει κλειστό εκείνο το βασίλειο για να μην αναγκαστείτε να ζήσετε τη ζωή σας μ’έναν συγκεκριμένο τρόπο, αφού μονάχα η ελεύθερη θέληση είναι αποφασιστική για τη μοίρα σας στην αιωνιότητα. Πρέπει να μείνουν κλειστά για σας τόσο το βασίλειο της φρίκης όσο και το βασίλειο της μακαριότητας, αλλά αρκετά συχνά λαμβάνετε σχετικές γνώσεις από τους αγγελιοφόρους Μου. Μπορείτε να τις πιστέψετε ή και όχι, πρέπει όμως, ως έξυπνοι άνθρωποι, πάντα να υπολογίσετε τη δυνατότητα ότι θα μπορούσε να είναι αλήθεια αυτό που σας διδάσκουν εκείνοι που αναγγέλλουν το λόγο του Θεού, αφού δεν μπορείτε ν’αποδείξετε το αντίθετο. Και επομένως πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην επίγεια σας ζωή τη γνώση για τη συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο μέσα στα βάσανα ή στη μακαριότητα. Πρέπει να ετοιμαστείτε έτσι ώστε να μην κινδυνεύσετε να σας υποδεχθεί το βασίλειο του σκοταδιού. Πρέπει να κάνετε προσπάθεια να τα πιστέψετε, γιατί μια τέτοια δοκιμαστική πίστη είναι καλύτερη από την απιστία.

Πρέπει να είστε καλοί ακόμα και τότε που δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι θα γίνει κάποτε στο πνευματικό βασίλειο μια ανταπόδοση των πράξεών σας στη Γη. Τότε θα ερχόταν και η πίστη, αφού εκπηγάζει από την αγάπη. Και το να είναι κανείς καλός στη Γη σημαίνει ότι ζει τη ζωή του με αγάπη. Ακόμα και αν δεν μπορείτε ν’αναγκάσετε τον εαυτό σας να πιστέψετε, μπορείτε μάλιστα ν’αναγκάσετε τον εαυτό σας να κάνετε καλές πράξεις, ακόμα και αν στην αρχή δεν νιώθετε μέσα σας το συναίσθημα της αγάπης. Μπορείτε να δίνετε, να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας σε κάθε κατάσταση ανάγκης. Μπορείτε να τους βοηθήσετε με στοργικά λόγια και βλέμματα και ν’αφυπνίσετε μέσα τους την αγάπη. Και  θα αισθανθείτε ότι κάνει καλό στον εαυτό σας όταν κάνετε μια καλή πράξη.

Η αγάπη θα φουντώσει και μέσα εσάς, και ξαφνικά οι σκέψεις σας δεν θα είναι πια τόσο ανρητικές απέναντι σ’αυτά που σας ζητούν να πιστέψετε. Αφού οι δυνάμεις του άλλου κόσμου σας βοηθούν να καταλάβετε, και μάλιστα μόνο οι δυνάμεις του φωτεινού βασιλείου, οι οποίες μπορούν να επηρεάζουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να είναι καλός. Οι δυνάμεις του σκότους, αντίθετα, μπορούν πάντα να ενεργούν επιτυχώς εκεί όπου οι άνθρωποι παραβιάζουν το θέλημά Μου, όπου οι άνθρωποι είναι άσπλαχνοι στα λόγια και στις πράξεις τους και επομένως έχουν και σκοτεινό πνεύμα. Μέσα τους η πίστη θα πεθάνει ακόμα εντελώς, γιατί το σκοτάδι επιδιώκει να κρατήσει τις ψυχές του και συνεπώς τις εμποδίζει να λάβουν γνώση. Η μοίρα τους κάποτε, ωστόσο, θα είναι φοβερή, και όμως δεν μπορεί ν’αποφευχθεί, γιατί πρόκειται για την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου που δημιουργεί αυτή τη μοίρα.

Το φως και το σκοτάδι θα βρίσκονται πάντα σε αντίθεση το ένα με το άλλο, και θα έπρεπε να βάλει τους ανθρώπους σε σκέψεις το γεγονός ότι η άγνοια σχετικά με μια ζωή μετά το θάνατο είναι μια κατάσταση του σκοταδιού, ενώ ο άνθρωπος που πιστεύει ακλόνητα σε μια ζωή μετά το θάνατο κατέχει ήδη ένα φως, αφού η πίστη του είναι πεποίθηση. Και βρίσκεται στο φως, γιατί τέτοια πίστη είναι το αποτέλεσμα της αγάπης, και η αγάπη είναι μια φωτιά που ακτινοβολεί φως. . .  Και φως σημαίνει κατανόηση, γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5074                25 κ. 26-2-1951

Μην προφέρετε μάταια το όνομα του Ιησού. . .

Ας μην προφέρει κανείς μάταια το όνομά Μου. . .  Αυτό δόθηκε σ’εσάς τους ανθρώπους ως μια εντολή η τήρηση της οποίας μαρτυρεί την αγάπη για Μένα και η μην τήρηση σάς καταλογίζεται ως αμάρτημα ενώπιόν Μου. Αφού το όνομά Μου θα πρέπει να είναι ιερό για σας, πρέπει να το σέβονται όλα τα όντα στον ουρανό και στη Γη. Μπορεί επομένως να κάνει κανείς κατάχρηση του ονόματός Μου, αλλά πάντα σε βάρος της ψυχής εκείνου που επδιώκει να Με υποβιβάσει. Μπορεί λοιπόν και ο αντίπαλός Μου να Μου επιτεθεί μιλώντας για Μένα με υποτιμητικό τρόπο, δηλαδή όποιος δεν Με πιστεύει, όποιος Με απαρνείται, είναι ο αντίπαλός Μου και θα μιλήσει για Μένα μ’έναν τρόπο που προσβάλλει τον πιστό άνθρωπο. Και θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσει, αφού πρόκειται για κατάχρηση του ονόματός Μου και αποδεικνύει την αντίσταση σ’Εμένα.

Ωστόσο, δεν τον εμποδίζω όταν κάνει κατάχρηση του ονόματός Μου ή το προφέρει με πρόσχημα την ευσέβειά του. Αλλά μόλις το χρησιμοποιεί για να διαβεβαιώσει ένα ψέμα, μόλις ο αντίπαλός Μου προσπαθεί να σας κάνει να τον πιστέψετε προφέροντας το όνομά Μου, πρέπει εσείς οι ίδιοι να εξετάσετε αυστηρά το αν του δίνετε οι ίδιοι αφορμή να χρησιμοποιήσει αυτό το μέσο για να σας κερδίσει. Πρέπει να εξετάσετε τον εαυτό σας για το αν οι ίδιοι, μέσω λαχταρών και ελαττωμάτων προσελκύετε εκείνον που θέλει να σας διαφθείρει για πάντα. Τότε η επιδίωξή του είναι να καταστρέψει τελείως την πίστη σας στη Θεότητα μέσα στον Ιησού Χριστό, στην απεριόριστη εξουσία και δύναμή Του και στην υπέρμετρη αγάπη Του. . .

Το όνομά Μου είναι εξαιρετικά ιερό και δεν μπορεί να το προφέρει ένα πνεύμα του κάτω κόσμου με την πιο βαθιά έννοια του, δηλαδή δεν μπορεί να το αναφέρει ως όνομα του Θεού, του ύψιστου και τελειότατου Οντος, γιατί σ’αυτή την περίπτωση αυτό το σκοτεινό ον θα Με αναγνώριζε τον Ίδιο ως τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα του. Μπορεί όμως επίσης το όνομα να αναφερθεί ως «μόνο όνομα», και αυτό είναι ένας πειρασμός που είναι συχνά αποτελεσματικός. Μπορεί επομένως ένα τέτοιο ον να συστηθεί με αυτό το όνομα, δεν μπορεί ωστόσο να σας απατήσει προσποιώντας ότι είναι ο Θεός μόλις του ζητάτε να ομολογήσει ότι είναι ο Θεός ο Πατέρας ή ο Θεός ο Γιος. Πρέπει να ποσέξει κανείς ότι κάθε σκοτεινό ον υποχωρεί όταν το αντιμετωπίζει κανείς με το όνομα του Ιησού μαζί με τη ζωντανή πίστη σ’Αυτόν ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .

Μπροστά στη Θεότητα του Ιησού υποχωρεί κάθε κακό πνεύμα. Το όνομα ωστόσο που αναφέρεται απερίσκεπτα μόνο ως όνομα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς αντίθετα ένα ον του κάτω κόσμου μπορεί να σφετεριστεί το όνομα του Ιησού χωρίς να θελήσει να συστηθεί ως Γιο του Θεού. Η λέξη χωρίς το πνεύμα είναι μόνο νεκρή λέξη· εσείς οι άνθρωποι όμως θα έπρεπε να προσέξετε το πνεύμα και όχι το νεκρό γράμμα. . .  Ό,τι αληθινό πρέπει να έχει ζωή. Ένα ον που βρίσκεται στη νύχτα του θανάτου δεν θα καταλάβει ποτέ ολόκληρη την αλήθεια και επομένως δεν θα καταλάβει ούτε το εξαιρετικό ιερό του ονόματός Μου, και θα προφέρει με πλήρη άγνοια το όνομά Μου, μάλιστα για να ξεγελάσει τους ανθρώπους, αλλά χωρίς να έχει επίγνωση του ποια ακριβώς είναι η απάτη. Αφού προφέρει μόνο ένα ψεύτικο όνομα για να μην χρειαστεί να πει το δικό του όνομα. Αλλά δεν μπορεί καθόλου να καταλάβει ποιανού όνομα προφέρει.

Παρ’όλα αυτά μπορεί κανείς ν’αντιμετωπίσει τέτοιο ον με το όνομά Μου και με τη βαθιά πίστη σε Μένα, και εκείνο θα φύγει μακριά από το φως και δεν θα ενοχλήσει πια τον άνθρωπο. Στην εξέταση ωστόσο πρέπει να προβείτε μόνοι σας εσείς οι άνθρωποι. . .  πρέπει να ξέρετε αν συνδέεστε τόσο πολύ και έντονα μαζί Μου ώστε επιτρέπετε σ’Εμένα τον Ίδιο να είμαι παρόν μέσα σας. Τότε δεν χρειάζεται να φοβάστε απάτη από ακάθαρτα πνευματικά όντα. . .  Και όταν έχετε την εντύπωση ότι σας ενοχλεί τέτοιο ον ή όταν αμφιβάλλετε, τότε φωνάξτε κατανυκτικά με πίστη και εμπιστοσύνη το όνομά Μου, και θα διώξω κάθε σκοτεινό ον από κοντά σας, διότι οι ίδιοι θα χρησιμοποιήσετε το όπλο το οποίο σας σύστησα. . .  Αφού κανένα ον που δεν έχει ακόμα λυτρωθεί δεν θ’αντέξει απέναντι στο όνομά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5076                2-3-1951

Η άθλια κατάσταση των άπιστων κατά την είσοδο στο επέκεινα. . .

Όλοι σας ας βοηθήσετε στη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών. Ο καθένας που Με πιστεύει και άρα πιστεύει επίσης σε μια ζωή της ψυχής μετά το θάνατο, θα έπρεπε να μεταδώσει αυτή την πίστη και  στους συνανθρώπους του. Τότε κάνει ένα έργο της εύσπλαχνης αγάπης για τον πλησίον, αφού σώζει τέτοιες ψυχές από το θάνατο. Αν ξέρατε πόσο πολύ πιο εύκολη είναι η μοίρα των ψυχών που έχουν έστω και μια σπιθίτσα πίστης μέσα τους τη στιγμή που αποβιώνουν από αυτή τη Γη, θα κάνατε τα πάντα για ν’ανάψετε αυτή τη σπίθα μέσα σας, και όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο φως υπάρχει μέσα στην ψυχή κατά την είσοδο στο άλλο βασίλειο.

Όποιος πιστεύει δεν θα έπρεπε να ησυχάσει πριν να μην έχει κερδίσει για την πίστη επίσης τον συνάνθρωπο.  Θα έπρεπε να δουλέψει με μέγιστο ζήλο και θα αποκτήσει με αυτό τον τρόπο μια μεγάλη αμοιβή, αφού οι ψυχές τις οποίες θα έχει κερδίσει θα τον ευχαριστήσουν χιλιαπλάσια. Το ν’ανακουφίσει κανείς την πνευματική ένδεια είναι πράγματι μια ενέργεια με αγάπη, αφού τα αποτελέσματα φτάνουν μέχρι την αιωνιότητα. Και μέσα σε πνευματική ένδεια βρίσκονται όλοι οι άνθρωποι στους οποίους λείπει η πίστη, οι οποίοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει ένα Ον ύψιστης τελειότητας, οι οποίοι δεν πιστεύουν σε μια λογοδοσία μπροστά σ’έναν Δικαστή στο τέλος της επίγειας τους ζωής, οι οποίοι ζουν στον κόσμο απερίσκεπτα και χωρίς να λάβουν υπόψη τους το καθήκον τους, δηλαδή την ανάπτυξη της ψυχής τους και οι οποίοι δεν μείωσαν την ενοχή της αμαρτίας τους, η οποία είναι η αφορμή της επίγειας τους ζωής, αλλά την αύξησαν κιόλας, γιατί έπεσαν θύματα του αντιπάλου Μου, ο οποίος θέλει να τους καταστρέψει για πάντα.

Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε έσχατη ανάγκη, αλλά η αγάπη των συνανθρώπων μπορεί να τους βοηθήσει. Συμμετέχετε στο λυτρωτικό έργο του Χριστού και προσπαθήστε να διαφωτίσετε τους συνανθρώπους σας, αφού έχετε οι ίδιοι γνώση της μεγάλης αγάπης και του μεγάλου ελέους Εκείνου που σας δημιούργησε. Μην τους Με παρουσιάσετε ως Θεό που τιμωρίζει τους ανθρώπους αλλά ως Πατέρα γεμάτο αγάπης, ο Οποίος φωνάζει στα παιδιά Του να επιστρέψουν στο πατρικό σπίτι, το οποίο εγκατέλειψαν εθελοντικά. Και βοηθήστε τους ν’ανακτήσουν την πίστη τους. Τότε αποκτάτε μεγάλη αμοιβή, αφού κάνετε μια δουλειά στον αμπελώνα Μου, την οποία θ’αμείψω πράγματι, διότι με αυτό τον τρόπο κερδίζω πίσω τα παιδιά Μου, τα οποία νοσταλγώ και την αγάπη των οποίων προσπαθώ να κερδίσω αστμάτητα. Βοηθήστε Με ν’ανακτήσω αυτά τα παιδιά για να μπορέσω να τα κάνω αιώνια ευτυχισμένα με την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5077                2-3-1951

Η επιστροφή του Κυρίου. . .

Παρόν. . .

Μάρτυρες της νέας Γης. . .

Και όλοι σας θα πρέπει να είστε μάρτυρες της δύναμης και του μεγαλείου Μου, θα πρέπει να βιώσετε την επιστροφή Μου, [εδώ ακολουθεί μια προσθήκη το νόημα της οποίας μου είναι ακατανόητο· σημείωση της μεταφράστριας.]  αφού ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, και θα γίνουν αυτά που ανακοίνωνα πάντοτε. Θα πρέπει να βιώσετε τη Δευτέρα Παρουσία Μου και να τη μαρτυρήσετε στον παράδεισο πάνω στη νέα Γη. . .  Αφού όσοι Μου μείνουν πιστοί μέχρι το τέλος, αυτούς θα τοποθετήσω πάνω στη νέα Γη, όπου θα έπρεπε ν’αναγγείλουν επίσης το λόγο Μου, όπως το κάνουν τώρα με εντολή Μου. . .  Ξέρω ποιος είναι κατάλληλος για αυτή τη δουλειά και θα είμαι μάλιστα ικανός θα προστατέψω τους υπηρέτες Μου από την καταστροφή. Θα παρέχω εξαιρετική δύναμη στους μαθητές Μου της έσχατης εποχής για να μπορέσουν να εκτελέσουν το καθήκον τους, για να πολεμήσουν με θάρρος όσους Μου συμπεριφέρονται εχθρικά και μισούν για αυτό και τους δικούς Μου. Και κανένας δεν θα φύγει από τη Γη πριν να μην έχει εκπληρώσει την αποστολή του.

Οι τελευταίοι όμως σ’αυτή τη Γη θα είναι οι πρώτοι πάνω στη νέα Γη, όπου το καθήκον τους θα είναι το ίδιο. . .  ν’ανακοινώσουν το λόγο Μου, ακόμα και αν με διαφορετικό τρόπο, αφού θα τον λαμβάνουν με χαρά και λαχτάρα οι κάτοικοι της νέας Γης, αυτοί θα τον αναγνωρίσουν ως αυτό που είναι. . .  ως απόδειξη της αγάπης του Πατέρα, ο Οποίος θέλει να κάνει τα παιδιά Του ευτυχισμένα. Όλοι θα αναγνωρίσουν τη φωνή Μου όταν θα μιλήσω σε σας τους ανθρώπους. Αφού όλοι θα έχουν περάσει με επιτυχία το βάπτυσμα του πυρός πάνω σ’αυτή τη Γη και θα Μου έχουν μείνει πιστοί. Για αυτό το λόγο η αμοιβή τους θα είναι μεγάλη και θα τους κάνει ευτυχισμένους: μια αρμονική ζωή στον παράδεισο της νέας Γης, τον οποίο δεν μπορεί ακόμα να φανταστεί κανένας άνθρωπος, τον οποίο ωστόσο θα τους χαρίσω, για να φανερωθεί η εξουσία και το μεγαλείο Μου.

Και Εγώ ο Ίδιος θα είμαι μαζί τους. . .  Θα έρθω μέσα στα σύννεφα και θα τους πάρω μαζί Μου στην πατρίδα τους και θα μείνω μαζί τους, γιατί θα έχουν γίνει παιδιά Μου μέσω της πίστης τους, την οποία θα Μου έχουν αποδείξει στον τελευταίο θρησκευτικό αγώνα. Αφού θα Με πρεσβεύσουν άφοβα, θα μαρτυρήσουν για Μένα παρόλο που δεν Με είδαν. Και για αυτό το λόγο θα μπορέσουν να Με δουν με όλο το μεγαλείο Μου πριν να έχει έρθει το οριστικό τέλος. Και ό,τι ανακοινώνω, πραγματοποιείται. . .  Θα επιστρέψω και εσείς θα το βιώσετε. . .

Ακόμα δεν πιστεύετε ότι είναι τόσο κοντά η ώρα, ότι θα πρέπει να βιώσετε τους τρόμους της τελευταίας περιόδου και ότι αυτή η Γη θα καταστραφεί με άδειά Μου. Ακόμα δεν πιστεύετε ότι οι ανακοινώσεις των ενορατικών και προφητών αφορούν την τωρινή εποχή και ότι εσείς οι άνθρωποι της τωρινής εποχής θα βιώσετε φοβερά και καταπληκτικά πράγματα που δεν μπορεί να φανταστεί κανένας άνθρωπος, γιατί δεν έγινε ακόμα τίποτα παρόμοιο πάνω σ’αυτή τη Γη. Αλλά με φρίκη και με έκπληξη η ανθρωπότητα θα παρακολουθήσει σε λίγο τα γεγονότα που θα της κάνουν αξιόπιστη μια σύντομη διάλυση της Γης, και τότε το οριστικό τέλος θα είναι πολύ κοντά.

Οι εκλεκτοί Μου ωστόσο θα γλιτώσουν την καταστροφή, γιατί έτσι είναι θέλημά Μου και γιατί και αυτή η εποχή θα πρέπει να έχει μάρτυρες που προορίστηκαν να μιλήσουν για τη διάλυση της Γης, προκειμένου να φανερωθεί η εξουσία και το μεγαλείο Μου στους απογόνους του ανθρώπινου γένους πάνω στη νέα Γη. Επειδή τα γεγονότα σχετικά με την καταστροφή της παλιάς Γης θα πρέπει να διατηρηθούν ως παράδοση, διότι θα έρθει ξανά μια εποχή όπου θα επιβληθεί η αμαρτία και όπου οι άνθρωποι δεν θα Με προσέξουν πια. Τότε η παράδοση εκείνη θα πρέπει να είναι προειδοποίηση και παραίνεση για τους  ανθρώπους για να συνειδητοποιήσουν ποια είναι η μοίρα εκείνων που Με ξεχνούν τελείως. . .  Τότε θα πρέπει ν’αναφερθεί η καταστροφή της παλιάς Γης και της Δευτέρας Παρουσίας, η οποία αποφάσισε για ζωή και θάνατο, για μακαριότητα και καταδίκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5078                3-3-1951

Προϋπόθεση για την αλήθεια: Αγάπη – επιθυμία για την αλήθεια – ελεύθερη θέληση. . .

Στην περίπτωση που λείπει στους ανθρώπους η σωστή κατανόηση, αυτό είναι πάντα ένδειξη του ότι τους λείπει επίσης η ζέστη της αγάπης, η φωτιά που εκπέμπει το φως . .  Όποιος επιθυμεί την αλήθεια, σ’εκείνον θα διοχετευτεί η αλήθεια, επειδή δεν αφήνω ανεκπλήρωτη τέτοια επιθυμία. Επομένως, όποιος δεν βρίσκεται μέσα στην αλήθεια δεν την έψαξε ποτέ, γιατί Εγώ ως η ίδια η αιώνια Αλήθεια επιτρέπω στον αναζητητή να Με βρει. Πιστεύει μάλιστα πως επιθυμεί την αλήθεια ο κάθε άνθρωπος που προσπαθεί να εξιχνιάσει κάτι με το νου του. Ο νους του ωστόσο δεν το καταφέρνει, πρέπει να συμμετέχει και η καρδιά του, και αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να επικαλεστεί Εμένα τον Ίδιο για συμπαράσταση, διότι σε τέτοια περίπτωση εκδηλώνομαι μέσω της καρδιάς του και μεταδίδω στον αναζητητή την καθαρή αλήθεια.

Χωρίς αγάπη και χωρίς την επιθυμία για την αλήθεια, χωρίς τη βοήθειά Μου κανένας άνθρωπος δεν θα λάβει γνώση, και για αυτό μπορείτε να καταλάβετε εύκολα  ποια σχέση έχει ο συνάνθρωπος μαζί Μου, ακόμα και αν διδάσκει. . .  Εσείς που διδάσκεστε από Μένα, που λαμβάνετε το λόγο Μου από ψηλά, έχετε εκτενείς γνώσεις και μπορείτε μάλιστα να θεωρείτε ότι έχετε τη σωστή κατανόηση. Για αυτό θα πέσει στην αντίληψή σας το πόση πλάνη διαδίδεται στον κόσμο. Θα την καταλάβετε ξεκάθαρα ως πλάνη και θα θέλετε να υποβάλετε τις γνώσεις που αποκτήσατε σ’εκείνους που βαδίζουν στην πλάνη. . .  Και είστε μάλιστα ικανοί, γιατί σας υποστηρίζω Εγώ ο Ίδιος, γιατί θέλω να διαδοθεί η καθαρή αλήθεια ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αλλά ας μείνετε μακριά από εκείνους τους ανθρώπους που επιμένουν σταθερά στις γνώσεις τους, αφού εκεί δεν θα πετύχετε πολλά, επειδή η θέληση για την καθαρή αλήθεια δεν υπάρχει πια, αλλά εκείνοι οι άνθρωποι θέλουν μονάχα να είναι σωστές οι δικές τους γνώσεις. Απέναντι σ’εκείνους θα βρισκόσαστε σε δύσκολη θέση αν δεν σας συμπαραστεκόμουν Εγώ, βάζοντας στο στόμα σας τα λόγια με τους οποίους μπορείτε να τους κάνετε καχύποπτους. Δεν θα μπορέσουν να σας απαντήσουν με σωστή σοφία, αλλά μόνο να χρησιμοποιήσουν λόγια που έμαθαν από βιβλία και τα οποία δεν κατάλαβαν καλά οι ίδιοι αν τους ζητήσετε σχετική ενημέρωση.

Και όμως η αλήθεια είναι προσιτή στον κάθε άνθρωπο, μόνο που προϋποθέτει τη σχετική θέληση. Όπου ωστόσο η θέληση είναι δεσμευμένη, γιατί συγκεκριμένα πευματικά αγαθά παρουσιάζονται ως αλήθεια και διεκδικείται η αναγνώριση εκείνων, εκεί είναι δύσκολο για την καθαρή αλήθεια να επιβληθεί, αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει ότι μέσω της πλάνης εκδίδεται στον αντίπαλο, ο οποίος ζητά τον φόρο υποτέλειας. . .  τη συσκότιση της πνευματικής κατάστασης του ανθρώπου. . .

Εάν για την απόκτηση της σωστής κατανόησης, για την κατοχή της καθαρής αλήθειας απαιτείται μια καρδιά γεμάτη αγάπη, επιθυμία για την αλήθεια και η τελείως ελεύθερη απόφαση της θέλησης του ανθρώπου, μπορείτε απ’αυτά να συμπεράνετε πόσο σπάνια οι άνθρωποι βρίσκονται στην αλήθεια. Αφού οι σχετικές προϋποθέσεις υπάρχουν σπάνια, κάτι που θα γίνει κάποτε φανερό. Η ανθρωπότητα βαδίζει σε πλήρη τύφλωση και όμως θα μπορούσε ν’αποκτήσει μόνη της την καθαρή αλήθεια με την πλήρη εσωτερική πεποίθηση για όσα θα της διοχετεύονταν απευθείας από ψηλά ή από αγγελιοφόρους. Αλλά η αγάπη θα κρυώσει όλο και περισσότερο ανάμεσα στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να υπάρξει όλο και λιγότερη αλήθεια ανάμεσά τους, επειδή χωρίς αγάπη δεν υπάρχει αλήθεια, γιατή η αλήθεια δίνεται μονάχα σ’εκείνον που ζει μέσα στην αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5079                4-3-1951

Σοβαρή παραίνεση σχετικά με το κοντινό τέλος. . .

Ο χρόνος της πορείας σας στη Γη θα τελειώσει σύντομα, εσείς οι άνθρωποι, αφού σας περιμένει ένα ασυνήθιστο συμβάν, του οποίου θα επιζήσουν μόνο λίγοι άνθρωποι. Και αυτό το συμβάν προορίστηκε ως ορόσημο από τους αιώνες των αιώνων, ως το τέλος μιας λυτρωτικής εποχής και ως η αρχή μιας νέας. Επομένως πρέπει οι άνθρωποι αυτής της Γης να περιμένουν ένα ξαφνικό τέλος της σωματικής τους ζωής, και μια συνέχιση της ύπαρξής τους θα εναπόκειται μονάχα στη θέληση των ίδιων των ανθρώπων,  αφού μόνο η πίστη στον Θεό θα εγγυηγθεί μια συνέχιση της ζωής τους. Αλλά μόνο λίγοι θα βρουν τη σχετική θέληση, και μονάχα για αυτούς τους λίγους θα συνεχίσει η ζωή τους μέσα στον παράδεισο της νέας Γης, ενώ όλοι οι άλλοι θα πέσουν θύματα του θανάτου, σωματικά και επίσης πνευματικά, κατά κάποιον τρόπο ανάλογα με τη θέλησή τους, η οποία ζήτησε την ύλη, η οποία θα είναι τότε η μοίρα τους. . .  η οποία θα δοθεί στα πνευματικά στοιχεία ως περίβλημα, ως μόνιμα βάσανα.

Εσείς οι άνθρωποι δεν πιστεύετε σ’ένα σύντομο τελος αυτής της Γης, αλλά πληροφορείστε σχετικά ξανά και ξανά, για να εκμεταλλευτείτε ακόμα το σύντομα χρονικό διάστημα και ν’ασχοληθείτε στα σοβαρά με τις σκέψεις της μοίρας σας που σας περιμένει. Εσείς οι άνθρωποι δουλεύετε και ενεργείτε για την επίγεια σας ευεξία και δεν μπορείτε πια ν’απολαύσετε για πολλή ώρα την υλική σας ιδιοκτησία . . .  Εσείς οι άνθρωποι ζείτε μονάχα μια γήινη ζωή, και όμως η καταστροφή αυτής είναι πολύ κοντά σας. . .  Εσείς οι άνθρωποι κάνετε έρευνα και βυθίζεστε σε σκέψεις και προσπαθείτε να επιλύσετε προβλήματα, αλλά σας απασχολούν πάντα μονάχα εγκόσμιες ερωτήσεις. Αυτά ωστόσο που θα έρθουν μετά δεν τα σκέφτεστε και δεν κάνετε σχετικές ερωτήσεις. Και κατά συνέπεια δεν μπορεί να σας δοθεί καμία απάντηση.

Και όμως οι αγγελιοφόροι του Θεού εφιστούν ξανά και ξανά την προσοχή σας στη ματαιότητα του τρόπου ζωής σας, και το κοντινό τέλος σάς παρουσιάζεται ξανά και ξανά. Αλλά δεν το πιστεύετε, και οι λίγοι που το πιστεύουν περιγελούνται και κοροϊδεύονται. Ωστόσο, θα έρθει αμετάκλητα η μέρα που θα σημάνει καταστροφή όσων μπορείτε να δείτε. Η μέρα του τέλους της παλιάς Γης και η καταστροφή κάθε είδους ζωής στη Γη και πάνω από τη Γη.

Μια περίοδος της Γης πλησιάζει στο τέλος της, αλλά εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ώρα του τέλους, ακόμα και αν το πιστεύετε. Αλλά ενημερώνεστε ξανά και ξανά για το ότι έχετε μόνο ακόμα σύντομη προθεσμία μέχρι εκείνη την ώρα. Και το ακούτε και αμφιβάλλετε. . .  Διακυβεύεται η επίγεια σας ζωή και επίσης η αιώνια σας ζωή. . .  Αποδεχθείτε αυτά τα λόγια μέσα στις καρδιές σας και επεξεργαστείτε τα μέσα στις σκέψεις σας, και μην αφήσετε να σας ξαφνιάσει η μέρα που θα φτάσει αιφνίδια και που θα σας αρπάξει από το παραλήρημα χαράς του κόσμου. Και στην περίπτωση που δεν μπορείτε να πιστέψετε στο τέλος, φανταστείτε μια ξαφνική ανάκληση από την επίγεια σας ζωή και αναρωτηθείτε αν θα μπορούσατε ν’αποδειχθείτε καλοί;

Πιστέψτε ότι η ζωή δεν τελειώνει με την ημέρα του θανάτου, αλλά ότι εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε μια συνέχιση της ζωής σας ή μπορείτε επίσης να πέσετε θύμα του πνευματικού θανάτου, ο οποίος ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα πάψετε να υπάρχετε, αλλά σημαίνει ότι θα φυτοζωείτε μέσα σε ατελείωτα βάσανα και ατελείωτο σκοτάδι. Και από αυτή τη μοίρα θέλει να σας γλιτώσει ο Θεός, ο Οποίος θα ήθελε να είναι στοργικός Πατέρας για όλα τα πλάσματά Του, και όμως αυτά Τον πιστεύουν μόνο σπάνια. . .  Ξανά και ξανά ηχεί ο λόγος Του από τα ύψη και φωνάζει σε σας τους ανθρώπους: Δεν έχετε πια πολύ χρόνο, για αυτό εκμεταλλευτείτε τον καλά και ενεργήστε και δημιουργήστε όσο είναι ακόμα μέρα, αφού θα έρθει η νύχτα όπου δεν θα μπορείτε πια να ενεργήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5081                7-3-1951

«Η πίστη μετακινεί βουνά. . .»

Ένα μονάχα έχετε ανάγκη: Το να ζωντανέψετε την πίστη σας έτσι ώστε θα είναι τόσο ισχυρή ώστε δεν θα επιτρέψει πια να υπάρχουν φόβο και απελπισία μέσα σας. Τότε η ζωή σας θα είναι εύκολη, αφού τότε θα υπερνικήσετε τα πάντα μέσω αυτής της πίστης, η οποία θα σας κάνει άμεσους παραλήπτες της δύναμής Μου, με αποτέλεσμα να είστε ικανοί να καταφέρετε τα πάντα. Τίποτα δεν είναι αδύνατον για Μένα και τη δύναμή Μου και επομένως και για σας αν χρησιμοποιείτε τη δύναμή Μου μέσω μιας ισχυρής πίστης.

Είστε ένα κομμάτι Μου και, όσο περισσότερο συνδέεστε μαζί Μου, τόσο πιο ισχυροί θα είστε. Μόλις δεν απομακρύνεστε, αλλά μένετε ενωμένοι μαζί Μου, πρέπει να σας διαρρεύσει και η δύναμή Μου και πρέπει επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δύναμη. Μόνο η δική σας αμφιβολία, η άγνοιά σας και η έλλειψη πίστης σας σάς εμποδίζουν να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη από Μένα, την οποία διαθέτετε απεριόριστα. «Θα μπορείτε να μετακινήσετε βουνά, αν μόνο  πιστεύετε. . .» Αυτά τα λόγια δεν είναι κενολογία αλλά η πλήρη αλήθεια.

Είστε θεία πλάσματα μέσα στα οποία θέλω και μπορώ να ενεργήσω αν δεν Μου προβάλλετε αντίσταση. Η ενέργειά Μου όμως σημαίνει ότι εμφανίζονται ξανά μέσα σας τα θεία χαρακτηριστικά που κοιμούνται στο εσωτερικό σας ως το μερίδιο του Εαυτού Μου, τα οποία όμως δεν αναπτύσσετε, επειδή είναι αδύνατη η πίστη σας. Ωστόσο, το να ενεργήσω μέσα σας χωρίς την πίστη σας θα ήταν βλαβερό για την ψυχή σας. Πρέπει οι ίδιοι να ζωντανέψετε την πίστη μέσα σας, και μπορείτε μάλιστα να τα καταφέρετε αν συνδεθείτε μαζί Μου μέσω έμπρακτης αγάπης, αφού η πίστη ζωντανεύει μέσω της αγάπης. Στην περίπτωση επομένως που έχετε αδύνατη πίστη, η αγάπη μέσα σας δεν έχει ακόμα ξυπνήσει για τα καλά, η φιλαυτία σάς κυριαρχεί ακόμα υπερβολικά και δεν είστε ακόμα ενωμένοι μαζί Μου, και για αυτό δεν Μου έχετε πλήρη εμπιστοσύνη και η πίστη σας κλονίζεται εύκολα.

Η αγάπη ζωντανεύει την πίστη. Την αγάπη όμως μπορείτε ν’ασκήσετε χαρίζοντας αυτό που αγαπάτε για να κάνετε ευτυχισμένο με αυτό τον τρόπο τον συνάνθρωπό σας που έχει ανάγκη. Την αγάπη μπορείτε ν’ασκήσετε δίνοντας για να λάβετε κάτι εξαιρετικά πολύτιμο. . .  μια ισχυρή πίστη, η οποία θα σας κάνει να μην αμφισβητήσετε πια την αγάπη Μου, τη σοφία Μου και την παντοδυναμία Μου. Και όσο περισσότερο μετατρέπεστε σε αγάπη, τόσο πιο έντονα συνδέεστε μαζί Μου. Τότε θα έχετε επίγνωση της παρουσίας Μου και θα ενεργείτε και θα θέλετε μαζί Μου, και επομένως θα σας είναι δυνατόν να πραγματοποιήσετε ό,τι και να καταπιαστείτε.

Τότε θα χρειαστείτε μονάχα να θέλετε, και όλα τα στοιχεία θα σας υπακούσουν, καμία δύναμη δεν θα μπορέσει πια να σας προβάλει αντίσταση. Αφού μέσω μιας ισχυρής πίστης χρησιμοποιείτε Εμένα τον Ίδιο, και ξέρετε ότι η δύναμη και η εξουσία Μου είναι απεριόριστη, και ότι στο θέλημά Μου, το οποίο θα είναι τότε και το δικό σας,  πρέπει να υπακούει και θα υπακούει οτιδήποτε. Τότε θα μπορείτε και να μετακινήσετε βουνά, αφού απέναντι στη δύναμή Μου δεν υπάρχει αντίσταση, και εσείς μπορείτε επίσης να τη νικήσετε, εάν μέσω της αγάπης κάνετε την πίστη σας να ζωντανέψει τόσο πολύ ώστε θα μπορέσω ο Ίδιος να ενεργήσω μέσα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5082                10-3-1951

Συνεργάτες στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. . .

«Ας πηγαίνετε και ας διδάξετε. . .»

Αυτό που κάνετε για Μένα και τη βασιλεία Μου είναι πάντα συμμετοχή στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. Είναι μια συνέχιση του έργου που ξεκίνησε ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη, είναι μια διάδοση του Ευαγγελίου με εντολή Του και μια εκπαίδευση των ανθρώπων για να βρουν Εκείνον, τον Ίδιο τον θεϊκό Λυτρωτή, και με αυτό τον τρόπο τους οδηγείτε πίσω σε Μένα, στην Αρχή όλων όσων δημιουργήθηκαν. Αυτή η συμμετοχή στο λυτρωτικό έργο είναι τόσο σημαντική και επιφέρει πάρα πολλή ευλογία, γιατί η απευθείας επενέργεια στους ανθρώπους από πάνω έχει γίνει αδύνατη, και επομένως χρειάζονται μεσολαβητές που έχουν επαφές με το πνευματικό βασίλειο, καθώς έχουν επίσης επαφές με τους ανθρώπους στη Γη και μπορούν για αυτό να τους διοχετεύσουν τα πνευματικά αγαθά από πάνω, να διαδώσουν το Ευαγγέλιο. . .

Τέτοια είναι η δουλειά εκείνων που θέλουν να Με υπηρετήσουν, που θέτουν στη διάθεσή Μου τον εαυτό τους ως συνεργάτες και τους οποίους επομένως στέλνω στον κόσμο με την εντολή: «Ας πηγαίνετε και ας διδάξετε όλους τους λαούς», δηλαδή μιλήστε όπου σας προσφερθεί η ευκαιρία, ενημερώστε τον κόσμο για Μένα και για την απευθείας ενέργειά Μου σε όλους όσους θα συναντήσετε. . .  Πάρτε στα σοβαρά την εργασία σας, αφού ο χρόνος τελειώνει. Και Εγώ ο Ίδιος θέλω να σας διευκολύνω για να μην εμποδιστεί η δουλειά σας, για να έχετε οι ίδιοι πάντα τη δυνατότητα να είστε δραστήριοι με εντολή Μου προς την ευλογία των συνανθρώπων.

Ακόμα πρόκειται μόνο για προεργασία την οποία μπορείτε να κάνετε, αφού δεν έχει ακόμα έρθει η ώρα της δημόσιας ενέργειάς σας. Αλλά και αυτή την προεργασία ας την εκτελέσετε ευσυνείδητα και επιμελώς, και φροντίστε να θέλετε πάντα, τότε θα έχετε και τη δύναμη και την ευκαιρία να είστε δραστήριοι για Μένα. Αφού πολλοί άνθρωποι πεινούν και στερούνται και λαχταρούν την τροφή της ψυχής, και Εγώ ο Ίδιος κινώ όλα τα νήματα και διοχετεύω το ψωμί του ουρανού σ’αυτούς που το επιθυμούν. Δίνω άφθονα. . .  Για αυτό το λόγο ας επιδιώξετε και εσείς να μοιράσετε το υπέροχο δώρο σε όσους δεν απευθύνονται σ’Εμένα τον Ίδιο και πρέπει για αυτό να πάρουν από σας αν δεν θέλω να καταστραφούν. Είναι αυτή η λυτρωτική δραστηριότητα που σας κάνει κατά κάποιον τρόπο συνεργάτες του Ιησού, σας κάνει διάδοχοι και βοηθοί Του, αφού αμέτρητες ψυχές βρίσκονται σε έσχατη ανάγκη.

Ό,τι κάνετε για να διαδώσετε το λόγο Μου θα είναι ευλογημένο από Μένα και θα σας αποφέρει την πιο πλούσια αμοιβή, παρόλο που από την επίγεια άποψη δεν το βλέπετε αυτό. Πρέπει να αισθάνεστε υπηρέτες Μου, τρόπος του λέγειν, που εκπληρώνουν μόνο το θέλημα του Κυρίου. Το θέλημά Μου όμως θα το αισθανθείτε μέσα στην καρδιά σας, και αυτό που η καρδιά σας σάς πιέζει να κάνετε, αυτό ας εκτελέσετε αμέσως, αφού πρόκειται για τη δική Μου φωνή που σας μιλά, που σας οδηγεί να δουλέψετε για Μένα και τη βασιλεία Μου. Μην φοβάστε επίγεια ένδεια ή επίγεια μειονεκτήματα, αλλά ας έχετε πάντα εμπιστοσύνη στο ότι ξέρω όλες τις ανησυχίες σας και ότι θα σας βοηθήσω έγκαιρα.

Όποιος δουλεύει για Μένα, τον φροντίζω οπωσδήποτε. Δεν το κάνω με ολοφάνερο τρόπο, αλλά μονάχα για να μην γίνει η δουλειά για Μένα αναγκαστικά αλλά με ελεύθερη θέληση και για να είναι αποτελεσματική για την αιωνιότητα. . .  Αφού όποιος ζητά αμοιβή δεν είναι κατάλληλος για ένα λυτρωτικό έργο, το οποίο έχει ανάγκη μόνο τη βαθιά αγάπη για Μένα και για τον συνάνθρωπο για να έχει αποτέλεσμα. Δεν σας μένει πια πολύ χρόνο, και για αυτό το λόγο το θέλημά Μου θα έπρεπε να εκπληρώνεται με όλο και περισσότερο ζήλο, και το θέλημά Μου είναι και θα είναι πάντα: να διαδοθεί το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο. . .  να διδαχθούν οι ανήξεροι και να διαφωτιστούν οι παραπλανημένοι. Αφού μονάχα η αλήθεια έχει λυτρωτικό αποτέλεσμα, και για αυτό θα έπρεπε να διαδοθεί η αλήθεια, την οποία διοχετεύω από πάνω σε σας τους ανθρώπους, επειδή σας αγαπώ και θέλω να σας λυτρώσω από τη δουλεία του σκότους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

5083                13-3-1951

Η διοχέτευση αποκαλύψεων είναι η απόδειξη του ότι υπάρχει το πνευματικό βασίλειο. . .

Η αναγκαιότητα της άμεσης επενέργειάς Μου σε σας προκύπτει από το ότι γενικά η πίστη έχει γίνει σάπια, από το ότι είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να πιστέψουν αυτά που τους διδάσκουν οι εκκλησίες και εκείνοι αρνούνται για αυτό το λόγο ταυρόχρονα το αληθινό και το λάθος αν δεν βοηθηθούν με τον τρόπο ότι η αλήθεια να τους μεταδοθεί με ασυνήθιστο τρόπο και να μπορέσουν τότε οι ίδιοι ν’αποφασίσουν να τη δεχθούν ή να την απορρίψουν.

Συγχωρούνται οι άνθρωποι αν έχουν καλοί θέληση και ενοχλούνται από παραμορφωμένες θρησκευτικές διδασκαλίες, οι οποίες προκαλούν μέσα τους μια ενστικτώδη απόρριψη. Από μόνοι τους ωστόσο δεν είναι σε θέση να κρίνουν για να καταλάβουν τις λανθασμένες και τις σωστές διδασκαλίες, παρόλο που ένας άνθρωπος που ασκεί την έμπρακτη αγάπη μπορεί να έχει τη σωστή αίσθηση για να ξεχωρίσει το αληθινό από το λάθος. Ο κόσμος ωστόσο επενεργεί τόσο δυνατά πάνω στους ανθρώπους ώστε τους φαίνεται εξωπραγματικό ό,τι πνευματικό. Απ’αυτό προκύπτει ότι είναι ανάγκη να γίνει και το πνευματικό μια «πραγματικότητα», δηλαδή να διοχετευτεί μια φανερή δήλωση, μια θεϊκή αποκάλυψη στους ανθρώπους για να μπορέσουν να πιστέψουν στο πνευματικό βασίλειο.

Διά των αποκαλύψεων τους μεταδίδονται διαφωτίσεις, και αυτές τους κάνουν δυνατόν να εξετάσουν την αλήθεια και την πλάνη που βαδίζουν πλάι πλάι στον κόσμο και τις οποίες πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι. Η διοχέτευση αποκαλύψεων είναι μια απόδειξη της πραγματικότητας του πνευματικού βασιλείου. . .  Εγώ ο Ίδιος φροντίζω τους ανθρώπους που θέλουν να πιστέψουν, οι οποίοι ωστόσο δεν συγκινούνται από τις διδασκαλίες της εκκλησίας έτσι ώστε να μπορέσουν να πιστέψουν. . .  Αυτό που ζητώ από τους ανθρώπους να πιστέψουν μπορούν εύκολα να δεχθούν αν έχουν καλή θέληση και μόνο λίγη κατανόηση. Την τελευταία θέλω να μεταδώσω σ’εκείνους που έχουν καλή θέληση. Και αν αυτοί ακούσουν τα δασκαλέματα και δράσουν ανάλογα, θα μάθουν να καταλάβουν και θα μπορέσουν να πιστέψουν.

[Παραλείπω τις τελευταίες δύο παραγράφους αυτού του μηνήματος, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

5084                14-3-1951

Αποκαλύψεις. . .

Αλήθεια και πλάνη. . .

Προηγούμενες γνώσεις. . .

Όταν αποκαλύπτομαι λαμβάνω υπόψη Μου την πνευματική κατάσταση εκείνου που Μου επιτρέπει να του μιλήσω. Οι γνώσεις που κατέχει πριν ο δέκτης των αποκαλύψεών Μου θα είναι πάντα ευδιάκριτες, δηλαδή ο τρόπος της απόδοσης όσων προέρχονται από Μένα, όσων πνευματικών αγαθών έλαβε εκείνος  από Μένα, θα εναρμονιστεί τις περισσότερες φορές με τις γνώσεις του, δεν χρειάζεται ωστόσο να παρεκκλίνει από την πλήρη αλήθεια, ακόμα και αν οι γνώσεις που είχε εκείνος πριν δεν ήταν εντελώς χωρίς πλάνη.

Τα μηνύματα από πάνω διοχετεύονται στον δέκτη έτσι ώστε το περιεχόμενό τους ανταποκρίνεται στην αλήθεια, παρόλο που άνθρωπος με διαφορετική άποψη μπορεί να ερμηνεύσει τα λόγια έτσι όπως τα θέλει αυτός. Το αφυπνισμένο πνεύμα ωστόσο αναγνωρίζει την αλήθεια και θα καταλάβει πάντα τη σωστή πηγή, θα αναγνωρίσει τα μηνύματα ως θεϊκές αποκαλύψεις. Στην περίπτωση όμως που το πνεύμα ενός ανθρώπους δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί, αυτός ο άνθρωπος θα θεωρήσει μερικές φορές τις δικές του σκέψεις θεϊκές αποκαλύψεις, αλλά μόνο τότε που διαφωνούν με την καθαρή αλήθεια, αφού αυτό είναι ένα μέσο του αντιπάλου Μου να μπλέξει τους ανθρώπους μέσα στην πλάνη, να μπερδέψει τις σκέψεις τους και να παραμορφώσει την αλήθεια.

Και για αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί ανθρώπους που υποστηρίζουν την πλάνη με φανατικό ζήλο, που είναι κατά κάποιον τρόπο πρόθυμα εργαλεία στον αγώνα εναντίον της αλήθειας. Αυτοί όμως είναι ευδιάκριτοι, γιατί είναι μάλλον φανατικοί παρά καλοί άνθρωποι. Και αυτοί δεν θα ακτινοβολούν καμία πνευματική φώτιση. Όποιος τους ακούει και διψά για την αλήθεια, θα μείνει ανικανοποίητος και αφώτιστος, δηλαδή δεν θα λάβει φως. Ό,τι προέρχεται από Μένα δίνει φως στους ανθρώπους, και από αυτό είναι εμφανές ότι πρόκειται για την αλήθεια.

Με τον πιο εύληπτο τρόπο μιλάω σ’εκείνον στον οποίο θέλω να φανερωθώ, και αν αυτός ο ίδιος είναι πρόθυμος και αγαπά την αλήθεια, θα καταλάβει πού υπήρχαν λάθη μέσα στη σκέψη του. Θα παραλάβει τις αποκαλύψεις με την καρδιά και το νου του και θα γίνει σοφός, γιατί θα γίνει επίσης ικανός να κρίνει και θα μπορέσει να ζυγίσει πότε τα πνευματικά αγαθά που έλαβε είναι αντίθετα με τις παλιές του γνώσεις. Τα εργαλεία Μου θα είναι πάντα εκείνοι οι άνθρωποι που Μου προσφέρουν μια καρδιά γεμάτη αγάπη και υπηρετικό ζήλο, διότι μπορώ να τους μιλάω όπως μιλά ένας πατέρας στα παιδιά του.

Η αγάπη φωτίζει το πνεύμα, και όπου αυτό μπορεί να ενεργήσει μέσα στον άνθρωπο, αυτός θα καταλάβει σύντομα την πλάνη ως τέτοια και θα απελευθερωθεί από αυτή, γιατί η αλήθεια τον κάνει ευτυχισμένο και τον παρακινεί ν’αποχωριστεί εύκολα τις λανθασμένες γνώσεις. Εγώ όμως προσέχω τους δικούς Μου και τους φιλάγω, αν θέλουν να Με υπηρετήσουν, από την κακή επιρροή. Και για αυτό το λόγο μπορείτε πάντα και ακίνδυνα να παραλάβετε ως αλήθεια ό,τι μαρτυρεί Εμένα, ό,τι αναφέρει το λυτρωτικό Μου έργο και την ατελείωτη αγάπη Μου για σας, τα πλάσματά Μου που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και τους οποίους θέλω να βοηθήσω να γίνουν μακάρια. Όπου και να φανεί η αγάπη Μου, είναι δραστήριο και το Πνεύμα Μου, και όπου είναι δραστήριο το Πνεύμα Μου, υπάρχει η αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5086                17-3-1951

Η επιρροή των πνευματικών όντων είναι ανάλογη με τη θέληση του ανθρώπου. . .

Είστε συνεχώς περιστοιχισμένοι από όντα που διεκδικούν επιρροή πάνω σας και τα οποία καλείτε διά των σκέψεών σας, ανάλογα με το αν αυτές είναι καλές ή κακές. Πάντα επηρεάζεστε από φωτεινά όντα ή και από σκοτεινά όντα να στραφτείτε στο φως ή και μακριά του, και τόσο πιο δυνατές είναι οι προσπάθειες εκείνων των όντων, όσο περισσότερο επιδιώκετε το φως. Τότε παρακινούνται και τα σκοτεινά όντα σε αυξημένη δραστηριότητα για ν’αρπάξουν από το φως τους ανθρώπους που το ζητούν. Αφού οι σκοτεινές δυνάμεις μισούν το φως και επιδιώκουν να το σβήσουν.

Οι οντότητες του φωτός ωστόσο είναι πάρα πολύ πρόθυμες για προστασία όπου πρόκειται να διαδοθεί το φως, και όπου ένας άνθρωπος στη Γη ως φορέας του φωτός έχει επαφές με το πνευματικό βασίλειο, εκεί διαδραματίζονται συχνά σφοδρές μάχες, αφού και οι δύο πλευρές κάνουν τα πάν για να κερδίσουν τέτοιους ανθρώπους, επειδή ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκότος είναι πάρα πολύ σημαντικός κατά την εποχή του τέλους και η κάθε δύναμη ελπίζει να νικήσει. Οι φωτεινές οντότητες έχουν μάλιστα την ισχύ να εκτοπίσουν ό,τι σκοτεινό και να εμποδίσουν την ενέργειά του. Ωστόσο, και στη σκοτεινή δύναμη παρασχέθηκε το δικαίωμα να επιδράσει πάνω στις αισθήσεις των ανθρώπων, και εναπόκειται στον ίδιο τον άνθρωπο ν’αποφασίσει, γεγονός για το οποίο ο αγώνας πρέπει να περιορίζεται στον επηρεασμό και των δύο πλευρών.

Το σκότος ωστόσο δουλεύει με δόλο και με βία. . .  Στήνει στον άνθρωπο τις πιο επικίνδυνες παγίδες, τον απαπτά συχνά μέσω ψεύτικων φωτών, επιδιώκει να μπερδέψει τις σκέψεις του, δεν πολεμά ανοιχτά, αλλά κρύβεται συχνά κάτω από μια μάσκα. . .  Και για αυτό ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για τους ανθρώπους που δεν έχουν σταθερή θέληση να φτάσουν στον Θεό. Μονάχα η θέληση είναι καθοριστική για το ποια δύναμη θα νικήσει. Όποιος αναζητά στα σοβαρά τον Θεό, δίνει μέσω της θέλησής του στα φωτεινά όντα την υπεροχή απέναντι σ’εκείνα τα όντα του σκότους. . .  Τότε οι φωτεινές οντότητες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους και να διώξουν τις κακές δυνάμεις, κάτι που όμως δεν είναι επιτρεπτό όση ώρα η θέληση του ανθρώπου δεν έχει ακόμα αποφασίσει ελεύθερα. Ενοχλήσεις από πλευράς του κάτω κόσμου θα γίνουν μεν ακόμα, αλλά μόνο με τον τρόπο ανησυχιών, μέσω των οποίων τα όντα εκδικούνται για την αποτυχία τους.

Ο άνθρωπος έχει ισχυρή προστασία από τα φωτεινά όντα μόλις τους τη ζητά, μόλις επικαλείται αυτή την προστασία τους ενάντια στη σκοτεινή δύναμη. Με αυτό τον τρόπο τους δίνει το δικαίωμα και την εξουσία να χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους, και ο άνθρωπος μπορεί ν’αφεθεί ήσυχα στην προστασία τους. Ο φωτεινός κόσμος είναι πάντα πρόθυμος για βοήθεια, περιμένει μόνο το κάλεσμα του ανθρώπου, το οποίο μπορεί να εκφραστεί ήδη μέσω σκέψεων μαζί με τη θερμή επιθυμία του ανθρώπου για το καλό και με την παράκληση για προστασία ενάντια σ’όλο το κακό. Τότε ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει πια, αφού η εξουσία της σκοτεινής δύναμης τσακίζεται απέναντι σε τέτοια θέληση για το καλό, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η επιθυμία για τον Θεό. Ο άνθρωπος κινδυνεύει μόνο όσο είναι ακόμα ασταθής σχετικά με την απόφαση της βούλησής του. Τότε παλεύουν να τον κερδίσουν ακόμα οι δύο δυνάμεις, να κερδίσουν τη βούλησή του, και μακάριος εκείνος που αποφασίζει σωστά, αφού αυτός θα βοηθηθεί να πετύχει το στόχο του, γιατί εκείνον βοηθά ο φωτεινός κόσμος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5087                18-3-1951

Ο κόσμος είναι μόνο ένα βήμα προς το σκοπό. . .

Υπερνίκηση της ύλης. . .

Ο κόσμος δεν σας δίνει καθόλου την εκπλήρωση, αφού σας παίρνει στο τέλος όσα γήινα αγαθά κατέχετε. Ο κόσμος δίνει μόνο στο σαρκικό σας κορμί, όχι όμως στην ψυχή, και αφού το σαρκικό σας κορμί είναι εφήμερο, η ψυχή σας θα σταθεί φτωχή και γυμνή στην πύλη της αιωνιότητας αν δεν απόκτησε πνευματικά αγαθά στη Γη. Ο κόσμος σάς δίνει μόνο φαινομενικά, στην πραγματικότητα όμως σας παίρνει. . .  το δικαίωμα για την αιώνια ζωή. . .  Βρίσκεστε μεν στη μέση του κόσμου, αυτός σας δόθηκε ως τόπος διαμονής, τρόπος του λέγειν, και η ψυχή σας έπρεπε να δώσει τη συγκατάθεσή της στο να διανύσει μια δοκιμαστική περίοδο σ’αυτό τον κόσμο.

Και μπορεί μάλιστα να περάσει με επιτυχία αυτή τη δοκιμαστική περίοδο αν ο άνθρωπος θεωρεί τον επίγειο κόσμο μόνο ένα βήμα προς το σκοπό, ένα δοκιμαστικό μέσο, αν δεν επιτρέπει στον κόσμο να γίνει ο κύριός του, αλλά αντίθετα αν μένει ο άνθρωπος ο κύριος του κόσμου, αν δεν επιτρέπει να γίνει σκλάβος όσων τον περιστοιχίζουν, αλλά επιδιώκει πάντα, εν όψει του καθήκοντάς του στη Γη, να υπερνικήσει την ύλη, αν τη χρησιμοποιεί μάλιστα όπου αυτή του είναι ωφέλιμη, αλλά σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, βοηθώντας την ύλη να λυτρωθεί. . .  αν θεωρεί ό,τι επίγειο και υλικό αυτό που είναι στην πραγματικότητα. . .  καταδικασμένα πνευματικά στοιχεία που βαδίζουν επίσης στο λυτρωτικό δρόμο και είναι ευγνώμονα για κάθε ευκαιρία για υπηρετική δραστηριότητα.

Τότε η ύλη δεν θα γίνει ποτέ κύριος του ανθρώπου, τότε αυτός θα ψάξει για τον εαυτό του κάτι που του είναι άξιο επιδίωξης γιατί δεν είναι εφήμερο. Τότε θα διοχετεύσει στην ψυχή του αγαθά που σημαίνουν αληθινό πλούτο και τα οποία θα κρατήσει αυτή ακόμα και μετά το θάνατο του σαρκικού της κορμί. Με αυτή την επίγνωση ο άνθρωπος δεν θεωρεί την ύλη εκπλήρωση της επιθυμίας του. Τη θεωρεί μονάχα ένα αναγκαίο μέσο για να περάσει με επιτυχία την πορεία του στη Γη. Και επομένως ο κόσμος με όλες του τις γοητείες και τους δελεασμούς χάνει την αξία του για εκείνον. Ξέρει αυτός ότι πρόκειται μονάχα για ψεύτικα αγαθά και ταυτόχρονα για ένα μεγάλο κίνδυνο να χάσει ο άνθρωπος και τα άφθαρτα αγαθά.

Για αυτό μην αγαπήσετε τον κόσμο, αφού τέτοια αγάπη σας αποφέρει μονάχα την απώλεια της αιώνιας ζωής. Ας τον καταλάβετε ως αυτό που είναι, ως βασίλειο του αντιπάλου του Θεού, ως συγκέντρωση ανώριμων πνευματικών στοιχειών, τα οποία θα ήθελαν να τραβήξουν κάτω στο δικό τους επίπεδο τα πιο ώριμα πνευματικά όντα. Ας τον καταλάβετε ως ψεύτικο και παραπλανητικό φως που θέλει να μην καταλάβουν οι ψυχές σας το αληθινό φως. Ας ξέρετε ότι ο κόσμος θα διαλυθεί κάποτε και ότι πρέπει για αυτό το λόγο να επιδιώξετε τα άφθαρτα αγαθά.

Τότε ο επίγειος κόσμος θα πάψει να είναι κίνδυνος για σας, απεναντίας, θα συμβάλετε οι ίδιοι πολύ στο να βοηθήσετε την επίγεια ύλη να εξελιχθεί ανοδικά, δημιουργώντας για αυτήν ευκαιρίες για να υπηρετήσει, δηλαδή δίνοντας έναν προορισμό σε υλικά πράγματα, δημιουργώντας χρήσιμα αντικείμενα για να υπηρετήσουν τα πνευματικά στοιχεία μέσα τους και να ανέβουν στα ύψη με αυτό τον τρόπο. Επιδιώξτε να οδηγήσετε τα πάντα προς τον προορισμό τους και σκεφτείτε προπάντων τη δική σας ψυχή για ν’απελευθερωθεί από τις γήινες λαχτάρες στη μέση του κόσμου, για να μάθει να καταλάβει το πνευματικό βασίλειο ως την αφετηρία της και να το επδιώξει ξανά με τη σοβαρή θέληση να πετύχει την επανένωση με τον Θεό, η οποία είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας ζωής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 5089                20-3-1951

Η επίκληση του Θεού εξασφαλίζει θεϊκές αποκαλύψεις. . .

Αγγελιοφόροι του φωτός – αλήθεια. . .

Όσοι Με ψάχνουν θα Με βρουν. . .  όσοι θέλουν ν’ακούσουν τον Θεό, σ’εκείνους θα αποκαλυφθώ, και όσοι λαχταρούν την πατρική Μου αγάπη, αυτούς παίρνω κοντά στην καρδιά Μου και τους δίνω με αφθονία. . .  αγάπη και χάρη. Αυτό επομένως ας είναι για σας το γνώρισμα της ενέργειάς Μου, δηλαδή το ότι ο ουράνιος Πατέρας παρέχει πάντα στα παιδιά Του, και τα παιδιά Του είναι όσοι θέλουν να συνάψουν επαφές μαζί Του. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί ποτέ ν’απαντήσει ένα σκοτεινό πνεύμα στην περίπτωση που ένας άνθρωπος επικαλείται ή ρωτά Εμένα, στην περίπτωση που συνομιλεί μαζί Μου και περιμένει απάντηση από Μένα. Οι σκέψεις του, οι οποίες είναι στραμμένες σε Μένα, η προσευχή του στο πνεύμα και στην αλήθεια, είναι και εγγύηση για το ότι είμαι Εγώ Που του εκδηλώνεται.

Το αν πλησιάζω τον άνθρωπο Εγώ ο Ίδιος και αν πρόκειται για τους αγγελιοφόρους του φωτός Μου δεν έχει σημασία, αφού οι αγγελιοφόροι του φωτός είναι υπηρέτες Μου μέσω των οποίων μεταδίδω στους ανθρώπους στη Γη ό,τι τους είναι ωφέλιμο. Και επομένως αυτοί οι αγγελιοφόροι του φωτός είναι επίσης εγγυητές για την αλήθεια, αφού εκπληρώνουν μόνο το θέλημά Μου και στέκονται οι ίδιοι μέσα στην πλήρη αλήθεια και άρα μεταδίδουν τέτοια όπου την επιθυμεί ένας άνθρωπος.

Μια απευθείας επαφή μαζί Μου θεωρούν αναξιόπιστη οι άνθρωποι, δεν είναι ωστόσο αδύνατη. Για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτομαι σ’εκείνους που δεν πιστεύουν σε μια απευθείας επενέργειά Μου, γιατί δεν πιστεύουν ούτε μια αποκάλυψη και θα εξηγούσαν μόνο ανθρώπινα αυτό που είναι όμως ενέργεια του πνεύματος. Όποιος ωστόσο πιστεύει ότι εκδηλώνομαι στους ανθρώπους Εγώ ο Ίδιος ή μέσω αγγελιοφόρων του φωτός, όποιος προσεύχεται σε Μένα από τέτοια πίστη, δεν θα περιμένει μάταια την απάντησή Μου. Εκείνον πλησιάζω με χαρά, αφού βλέπω την προθυμία του να Με ακούσει, και η πίστη του θα καρποφορήσει.

Πλησιάζω όποιον Με φωνάζει, και αυτός μπορεί ν’ακούσει τη φωνή Μου αν αφουγκράζεται την καρδιά του και προσέχει αυτό που του αποδίδει αυτή η καρδιά του. Μάλιστα δεν Με αντιλαμβάνεται με τα σωματικά του όργανα· πρέπει η ψυχή του να προσέξει τις αισθήσεις της. Και στην περίπτωση που ο άνθρωπος αφουγκράζεται με βαθιά πίστη, η ψυχή του θα μπορέσει να του μεταδώσει τις αισθήσεις της, αφού το κορμί του είναι επίσης στραμμένο σε Μένα, και τότε μπορώ και να του δώσω την ικανότητα να καταλάβει αυτό που η ψυχή τού αποδίδει στην πνευματική γλώσσα.

Το ν’ακούσει τη φωνή Μου είναι μια εύκολη διαδικασία για τον άνθρωπο που είναι δεμένος μαζί Μου στο εσώτατο είναι του, αλλά δύσκολο να το καταλάβει ένας άνθρωπος του κόσμου. Και για αυτό το λόγο οι άνθρωποι που λένε ότι λαμβάνουν μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο θεωρούνται μόνο σπάνια αξιόπιστοι από τους συνανθρώπους τους. Αφού εκείνοι κατέχουν μια ικανότητα που λείπει στους ανθρώπους με εγκόσμια νοοτροπία, γιατί την αποκτά κανείς μονάχα μέσω της πίστης και της αγάπης για Μένα, την οποία ωστόσο δεν μπορεί ν’αρνηθεί κανείς όταν εμφανίστηκε μια φορά, επειδή τότε υπάρχουν και αποδείξεις από το πνευματικό βασίλειο, τα οποία δεν αναγνωρίζει μόνο εκείνος ο άνθρωπος που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον Θεό, που δηλαδή δεν Με αναγνωρίζει και στον οποίο λόγω έλλειψης αγάπης λείπει και η πίστη. Το να θέλει κανείς να τον πείσει για το ότι εκδηλώνομαι ο Ίδιος είναι μάταιος κόπος, δεν θα έπρεπε ωστόσο να αποθαρρύνει κανέναν άνθρωπο να Με ψάξει, αφού επιτρέπω στον άνθρωπο να Με βρει μόλις η επιθυμία του είναι σοβαρή και οι προσπάθειές του επίμονες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5090                21-3-1951

Επαφές ανθρώπων με τον κόσμο του φωτός. . .

Προτεραιότητα της μετάδοσης. . .

Ο κόσμος του φωτός θέλει να συνάψει επαφές μαζί σας. . .  αλλά μόνο τότε που θέλετε εσείς το ίδιο έχει δημιουργηθεί η επαφή, και τότε μπορεί να γίνει μια τακτική ανταλλαγή σκέψεων, η οποία επιφέρει τις μεγαλύτερες πνευματικές επιτυχίες στους ανθρώπους στη Γη, οι οποίοι έχουν ανάγκη το φως. Δεν υπάρχουν ανάμεσα στη Γη και τον πνευματικό κόσμο άλλα όρια απ’ό,τι εκείνα που βάζετε εσείς οι ίδιοι. . .  Σε σας εναπόκειται ν’ακυρώσετε κάθε φραγμό, αφού η ψυχή σας επιτρέπεται ν’ανυψώνεται ανεμπόδιστα στο πνευματικό βασίλειο όσες φορές και όση ώρα θέλει.

Η κάθε ψυχή μπορεί να πάρει μαζί της στη Γη αμέτρητους θησαυρούς από το πνευματικό βασίλειο, δεν εμποδίζεται. Οι άνθρωποι όμως εμποδίζουν μάλιστα συχνά οι ίδιοι την ψυχή τους να χρησιμοποιήσει αυτούς τους θησαυρούς, γιατί ο νους τους δεν καταλαβαίνει την υψηλή αξία εκείνων. Από αυτό προκύπτει ότι είναι κατά πολύ πιο δύσκολο για τα φωτεινά όντα να κάνουν στους ανθρώπους κατανοητή την αφάνταστη αξία των πνευματικών δώρων από το να τους τα μεταδώσουν. Αφού μόνο τότε που οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν αυτό, επιδιώκουν την επαφή με το φωτεινό βασίλειο και ζητούν τέτοια δώρα.

Και τέτοια προσευχή που αποδεικνύει και την πίστη στη μεγάλη αξία των πνευματικών δώρων είναι η προϋπόθεση για την ενέργεια των φωτεινών οντοτήτων του να διοχετεύσουν στη Γη πνευματικά δώρα. Πρέπει ο άνθρωπος να τα ζητήσει και να τα περιμένει με ακλόνητη πίστη. . .  Μόνο τότε έχει δημιουργηθεί η επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους της Γης και τον κόσμο του φωτός. Και τότε μπορεί να γίνει μια τακτική πνευματική ανταλλαγή όπου δυνάμεις που έχουν γνώσεις διδάσκουν τους ανήξερους, όπου πνευματικές αλήθειες που προέρχονται από τον Θεό διοχετεύονται στη Γη προς την ευλογία των ανθρώπων που τις παραλαμβάνουν και μεταβιβάζουν. Τότε ο άνθρωπος υπερέβηκε ο ίδιος τα όρια, κάτι για το οποίο έχει την άδεια από τον Θεό αν Του ζητά την υποστήριξή Του.

Τα φωτεινά όντα δεν μπορούν να εκδηλώνονται στον άνθρωπο παρά τη θέλησή του. Κατά συνέπεια είναι ο ίδιος ο άνρθωπος που πρέπει ν’ακυρώσει όρια που φαίνονται φυσιολογικά, θέλοντας να εκδηλωθούν τα φωτεινά όντα και πιστεύοντας πως μπορούν να εκδηλώνονται. Οι φωτεινές οντότητες είναι πάντα πρόθυμες και περιμένουν με ύψιστη υπομονή να διψάσετε για γνώσεις εσείς οι άνθρωποι και να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο άπειρο. Μόνο τότε επιτρέπεται να σας απαντήσουν, και η απάντηση θα είναι πράγματι τέτοια που θα ικανοποιήσει το άτομο που έκανε την ερώτηση για να το παρακινήσει να συνάψει συχνά διανοητικές επαφές, οι οποίες δίνουν στα φωτεινά όντα την εξουσιοδότηση για μόνιμα διανοητικά δασκαλέματα και συνεχή ενθάρρυνση στο πνευματικό τομέα.

Τότε η ψυχή θα αποδεσμεύτει συχνά από τη Γη και θα επιδιώξει να μπει σε πνευματικές σφαίρες, οι οποίες δεν της είναι κλειστές. Και οι αλήθειες που είναι κατάλληλες για τους ανθρώπους τούς μεταδίδονται, και αυτοί αποκτούν με αυτό τον τρόπο εκτενείς γνώσεις, τις οποίες κρατά η κάθε ψυχή ως πνευματικό πλούτο, ακόμα και τότε που θα έχει κάποτε εγκαταλείψει το εσωτερικό της περίβλημα, το ανθρώπινο σώμα. Αυτά που της προσφέρονται από το πνευματικό βασίλειο είναι άφθαρτα αγαθά και ξεπερνούν κάθε γνώση την οποία απόκτησε ο άνθρωπος στη Γη, παρόλο που δεν τα αναγνωρίζουν οι άνθρωποι με εγκόσμια νοοτροπία, αφού δεν υπάρχουν για εκείνα αποδείξεις. Ωστόσο, η αρχή της πνευματικής γνώσης είναι η πιο καθαρή πηγή, είναι η Ίδια η αιώνια Αλήθεια, η οποία διοχετεύει στους ανθρώπους εκείνες τις γνώσεις μέσω αγγελιοφόρων.

Ο Θεός με την αγάπη και τη σοφία Του είναι ο Ίδιος δραστήριος οδηγώντας τους ανθρώπους στην αλήθεια και εξασφαλίζοντάς τους έναν πλούτο ο οποίος θα τους κάνει μακάρια πλάσματα κάποτε στην αιωνιότητα. Αφού δεν δίνει μόνο επίγεια στους δικούς τους, αλλά θέλει να τους προετοιμάσει για το πνευματικό βασίλειο. Θέλει να τους διαμορφώσει έτσι ώστε να γίνουν κάτοικοι του φωτεινού βασιλείου, τους οποίους θα μπορέσει ο Ίδιος να διαποτίσει με το φως της αγάπης Του και οι οποίοι θα έπρεπε για αυτό ήδη στη Γη να συνάψουν εκείνες τις επαφές προκειμένου να μπορέσει ο Ίδιος να ενεργήσει μέσω των αγγελιοφόρων Του. . .  Πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος να το θέλει, τότε τον πλησιάζουν οι δυνάμεις που μπορούν να του εκδηλώνονται. Και ο άνθρωπος θα κερδίσει πάρα πολλά πνευματικά αγαθά και θα επιδιώκει όλο και περισσότερο να γίνει ένας αληθινός πολίτης του ουρανού, γιατί το φως που ρέει κοντά του τον γεμίζει όλο και περισσότερο και τον κάνει να λαχταρά το αιώνιο αρχικό Φως, από το Οποίο εκπορεύτηκε κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5091                22-3-1951

Πνευματική κοινότητα. . .

Κοινή δράση. . .

Μια πνευματική κοινότητα μπορεί να επιφέρει πολλή ευλογία, αφού διαδίδει το Ευαγγέλιό Μου με λόγια και με την πράξη. Μια πνευματική κοινότητα ωστόσο δεν αποκαλώ τα μέλη μιας οργανωτικής ένωσης, αλλά μονάχα ανθρώπους που, πνευματικά δεμένους, επιδιώκουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή να πλησιάσουν την αλήθεια και επομένως Εμένα και οι οποίοι θέλουν να οδηγήσουν κοντά Μου και τους συνανθρώπους τους. Αφού οργανώσεις μπορούν να υπάρχουν και χωρίς μέλη που κάνουν πραγματικές πνευματικές προσπάθειες, και μονάχα την πνευματική επιδίωξη αναγνωρίζω ως σωστή λαχτάρα για Μένα.

Η ένωση ανθρώπων που ανταλλάσσουν απόψεις για πνευματικά θέματα, που έχουν μια ήσυχη αγάπη για Μένα μέσα στην καρδιά τους και που λαχταρούν την επαφή μαζί Μου, είναι μια πνευματική κοινότητα όπως Μου αρέσει, και η ευλογία Μου θα είναι πάντα μ’αυτούς τους ανθρώπους, και η κάθε πνευματική τους δουλειά θα είναι ευλογημένη. Όπου κάνουν παρέα, βρίσκομαι και ο Ίδιος ανάμεσά τους και δίνω στις σκέψεις τους τη σωστή κατεύθυνση. Συμμετέχω ο Ίδιος στις συζητήσεις τους, εκδηλώνοντας μέσω ενός ανθρώπου που Μου είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος, ο οποίος τότε μιλά στους άλλους, διδάσκοντάς τους κατά κάποιον τρόπο, και τον οποίο θα αναγνωρίσουν πάντα οι άλλοι, γιατί νιώθουν ότι πρόκειται για τη δική Μου ενέργεια, γιατί αυτό που λέει εκείνος τους αφήνει καλή εντύπωση και γιατί αυτοί είναι πεπεισμένοι για την αλήθεια όσων ακούν.

Μια πνευματική κοινότητα θα Μου προσφέρει πάντα μεγάλες υπηρεσίες, αφού τα αποτελέσματα είναι πάντα μεγαλύτερα από όταν δουλεύει ένας και μόνος άνθρωπος για Μένα και τη βασιλεία Μου. Αλλά ο καθένας θα έπρεπε να προσπαθήσει να κερδίσει οπαδούς για Μένα, ο καθένας θα έπρεπε να επιδιώξει να μεγαλώσει την πνευματική κοινότητα και να οδηγήσει συνέχεια κοντά Μου νέους εργάτες, γιατί είναι ανάγκη πολλοί εργάτες κατά την τελευταία εποχή, γιατί πρέπει να εκτελεστεί ακόμα μια δουλειά που απαιτεί τη χρήση ολόκληρης της δύναμης και η οποία είναι πάρα πολύ αναγκαία πριν έρθει το τέλος.

Μαζί μπορείτε να πετύχετε πολλά, αφού ένας μονόχνωτος κοιτάζεται πάντα καχύποπτα από τους συνανθρώπους και αυτοί μάλλον δεν πιστεύουν τα λόγια του. Αν ωστόσο του κάνουν παρέα άλλοι ομοϊδεάτες, αυξάνεται η σημασία όσων μιλά και κάνει. Για αυτό το λόγο προσπαθήστε να βρείτε ομοϊδεάτες που έχουν και την ίδια επιδίωξη να Με υπηρετήσουν και να κάνουν λυτρωτική δουλειά πάνω στη Γη κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Εσείς οι ίδιοι θα κερδίσετε πολλά με αυτό τον τρόπο, καθώς θα κερδίσετε όμως και πάντα νέες ψυχές τις οποίες μπορείτε να οδηγήσετε σε Μένα, τις οποίες μπορείτε να ετοιμάσετε για την αποστολή τους του να είναι συνεργάτες για Μένα και τη βασιλεία Μου, στις οποίες μπορείτε εσείς να κηρύξετε το Ευαγγέλιο για να το μεταδώσουν σε όλους όσους βρίσκονται σε πνευματική ένδεια. Αυτό που δεν είναι δυνατόν να κάνει ένας και μόνος άνθρωπος θα το πετύχουν μερικοί μαζί. Θα τους πιστέψουν πιο εύκολα οι συνάνθρωποί τους και Εγώ θα τους ενισχύω πάντα, αφού ευλογώ όσους Με υπηρετούν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 5092                Μεγάλη Παρασκευή, 23-3-1951

Τα πάθη του Χριστού. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 118  - 120. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Τα πάθη που πέρασε ο Χριστός στο σταυτό δεν είναι δυνατόν να δοθεί στους ανθρώπους να τα καταλάβουν ούτε κατά προσέγγιση. Διότι λόγο της ατέλειάς τους αυτοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει για έναν τέλειο άνθρωπο να γίνει θύμα της αμαρτίας, αφού η κακία των ανθρώπων θριάμβευσε κατά ένα τρόπο επάνω Του παρόλο που δεν τους είχε κάνει κανένα κακό. Η φωτεινή ψυχή του ανθρώπου Ιησού φρικιούσε μπροστά στα αποβράσματα της κόλασης που είχε να αντιμετωπίσει, αλλά δεν αμύνθηκε. Τους άφησε να κάνουν ό,τι ήθελαν μαζί της, όμως την είχε καταλάβει φρίκη μπορστά στην τόση βρωμιά και κακία των ανθρώπων. Υπέφερε απερίγραπτα, πολύ περισσότερο απ’ό,τι υπέφερε το σώμα, παρ’όλα όσα πέρασε.

Η ψυχή βρέθηκε εν μέσω του σκότους, και το φως της δεν άντεχε το σκοτάδι. Και ωστόσο παρέμεινε συνειδητά στη θέση της, γιατί ήθελε να αδειάσει ως τον πυθμένα το πικρό ποτήρι προκειμένου να λυτρώσει τους ανθρώπους. Παραιτήθηκε από μόνη της από το φως, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να υποστεί όλα όσα ήθελε να υποστεί η αγάπη του ανθρώπου Ιησού, προκειμένου να προσφέρει μια θυσία στον Θεό έναντι των αμαρτιών της ανθρωπότητας. Άφησε δηλαδή το φως της να γίνει ανενεργό και βρέθηκε καταμεσής στο σκοτάδι, το οποίο τη βασάνιζε φοβερά και την τρόμαζε, πολλαπλασιάζοντας στο χιλιοπλάσιο το μαρτύριό της. Διότι τα ψυχικά μαρτύρια ξεπερνούσαν κατά πολύ τα πάθη του σώματος, πράγμα που μόνο όμως ένας τελειοποιημένος άνθρωπος θα μπορούσε να συλλάβει.

Ο Ιησούς όμως ήταν τέλειος όπως τέλειος είναι ο Πατέρας Του στον ουρανό, και παρ’όλα αυτά βρισκόταν στη Γη καταμεσής στην αμαρτία. Το δικό Του βασίλειο ήταν το βασίλειο του φωτός, η Γη ήταν το βασίλειο του Σατανά, και σε αυτό το βασίλειο η ψυχή του φωτός άφησε να της κάνουν ό,τι κακό ήθελαν. Συνάμα ένας απέραντος αποτροπιασμός γέμιζε αυτό το πιο αγνό και πιο καθαρό Ον που έχει ζήσει ποτέ στη Γη. Έπρεπε να ανεχτεί να την αγγίζουν χέρια που της προκαλούσαν ρίγος, γιατί απλώνονταν κατευθείαν από την κόλαση για να την πιάσουν. Την υποχρέωσαν ν’ακούσει λόγια που την πλήγωναν βαθιά. Ήταν κατά κάποιον τρόπο αποκομμένη από τον κόσμο της και αφημένη απροστάτευτη μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι. Το είχε βέβαια θελήσει η ίδια από αιώνων προκειμένου να πραγματοποιήσει το απελευθερωτικό της έργο, αλλά αυτό το δεδομένο δεν το έκανε λιγότερο τρομακτικό, γιατί την τρομοκράτησαν και τη βασάνισαν μέχρι εξαντλήσεως. . .

Γι’αυτό βγήκαν από το στόμα του Ιησού τα λόγια: «Θέε Μου, Θέε Μου, γιατί μ’εγκατέλειψες;» Εκείνη τη στιγμή η ψυχή Του δεν θυμόταν την αποστολή της, το μόνο που αισθανόταν ήταν ο χωρισμός από τον Θεό, από το φως Του, γι’αυτό Τον φώναζε με λαχτάρα μέσα στην απελπισία της. Επρόκειτο για την πιο φρικτή εμπειρία που χρειάστηκε να περάσει ποτέ άνθρωπος στη Γη. Γιατί δεν ήταν μονάχα τα μαρτύρια του σώματος που έπρεπε ν’αντέξει, αλλά γιατί η ψυχή Του είχε δεινοπαθήσει ακόμα πιο πολύ, πράγμα που η ανθρωπότητα δεν έχει τη δυνατότητα να το καταλάβει. Και γι’αυτό κανένας άνθρωπος, όσο σκληρά και αν πρέπει να υποφέρει, δεν πρόκειται ποτέ να πάσχει σ’αυτό το βαθμό που έπασχε ο άνθρωπος Ιησούς, ο Οποίος το γνώριζε από πολύ πρωτύτερα και γι’αυτό προσευχήθηκε μέσα από την ανθρώπινη φύση Του: «Πατέρα, πάρε από μένα αυτό το ποτήρι, ωστόσο ας μην γίνει το δικό μου θέλημα, αλλά το δικό Σου. . .»

Ήταν ταυτόχρονα και το θέλημα της ψυχής Του, η οποία είχε υποταγεί απόλυτα στον Θεό, να φέρει σε πέρας το έργο για την απελευθέρωση των ανθρώπων. Έτσι παραδόθηκε στη μοίρα της, γιατί η αγάπη της για την ανθρωπότητα που υπέφερε ήταν πολύ μεγάλη. Συνάμα όμως και η ενοχή που βάραινε τους ανθρώπους από την πρώτη τους αμαρτία, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μόνο τα πιο ακραία βασανιστήρια και πάθη μπορούσαν να θεωρηθούν ικανοποιητικά σαν εξιλαστήρια θυσία, γι’αυτό έγινε και η θυσία του ανθρώπου Ιησού. Σίγουρα είναι αμέτρητα τα μαρτύρια που πέρασε, όπως απεριόριστη ήταν και η αγάπη Του, η οποία Του επέτρεψε να σηκώσει πάνω Του όλα τα σωματικά και τα ψυχικά πάθη προκειμένου να λυτρώσει την ανθρωπότητα από τον αιώνιο θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5093                Μεγάλη Κυριακή, 25-3-1951

Η ανάσταση. . .

Υπερνίκησε το θάνατο, αναστήθηκε την τρίτη μέρα, όπως το είχε προφητέψει στους μαθητές Του, και όλες οι προφητείες πραγματοποιήθηκαν. . .  Ο κόσμος είχε λυτρωθεί. . .  Ο Ιησούς τσάκισε την εξουσία του θανάτου, κάτι που σημαίνει ότι νίκησε την κόλαση, το Σατανά, ο οποίος προκάλεσε την κατάσταση του θανάτου των ανθρώπων μέσω της επιρροής του, ο οποίος φταίει για το θάνατο των πνευματικών όντων, τα οποία δεν μπορούσαν ν’ανακτήσουν τη ζωή τους από μόνα τους, επειδή ο Σατανάς τα κρατούσε αιχμάλωτα.

Και αυτή την εξουσία τσάκισε ο άνθρωπος Ιησούς και ήταν ικανός να την τσακίσει, γιατί στην επίγεια Του ζωή ενώθηκε με τον προαιώνιο Πατέρα Του και επομένως αντιμετώπισε το Σατανά με τη δύναμη Εκείνου. Μπορούσε όμως να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη, γιατί ήταν γεμάτος αγάπη και έγινε με αυτό τον τρόπο παραλήπτη της δύναμης από τον Θεό. Ως άνθρωπος έδωσε στους ανθρώπους την απόδειξη του ότι ήταν δυνατόν ν’απελευθερωθούν από τα δεσμά του Σατανά στην περίπτωση που θα έπαιρναν όπως Εκείνος το δρόμο της αγάπης, ο οποίος θα τους απόφερε την κατοχή της δύναμης από τον Θεό, η οποία κάνει δυνατά τα πάντα, ακόμα και την απελευθέρωση από τον πρίγκιπα της κόλασης.

Ο Ιησούς Χριστός είχε αναστηθεί από τους νεκρούς. . . Βγήκε λαμπρός από τον τάφο και εμφανίστηκε μπροστά στους δικούς Του. . .  Έπρεπε μάλιστα να πάθει πρώτα τον επίγειο θάνατο, γιατί αυτός αποτελούσε το αποκορύφωμα του λυτρωτικού Του έργου, γιατί ήθελε να προσφέρει στον Θεό την εξιλαστήρια θυσία για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Ο άνθρωπος Ιησούς πέθανε, αλλά τα πνευματοποιημένα στοιχεία του σώματός Του και η πνευματοποιημένη Του ψυχή αναστήθηκαν από τον τάφο και εμφανίστηκαν ορατά στους δικούς Του για να ενισχυθεί η πίστη τους. . .  Πάνω στον Ιησού έγινε ορατή η διαδικασία που γίνεται στον κάθε άνθρωπο η ψυχή του οποίου πνευματοποιήθηκε μέσω της αγάπης όταν πέφτει το σωματικό περίβλημα. . .  Η ψυχή ανασταίνει στην αιώνια ζωή. . .

Η ψυχή δεν μπορεί να πεθάνει, μπορεί μόνο να βρεθεί ακόμα κάτω από τον έλεγχο του αντιπάλου του Θεού, και τότε η κατάστασή της δεν μπορεί να ονομάζεται ζωή, αλλά αυτή βρίσκεται ακόμα μέσα στο σκοτάδι του θανάτου, και το φταίξιμο για αυτό είναι δικό της. Αφού ο Λυτρωτής ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους και απόκτησε γι’αυτούς την αιώνια ζωή. Και επομένως μπορούν όλοι οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν για τον εαυτό τους τις χάρες του λυτρωτικού έργου. Αν δεν το κάνουν με το να δεν Τον αναγνωρίζουν ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου και δεν ζητούν τη βοήθειά Του, είναι ακόμα υπόδουλοι του αντιπάλου του Θεού, και ο θάνατος δεν έχει υπερνικηθεί ακόμα για αυτούς.

Εμφανίστηκε μπροστά στους μαθητές Του, αυτοί Τον είδαν, γιατί Αυτός τους παρουσιάστηκε ορατός. Αυτοί και όλοι όσοι μπόρεσαν να Τον δουν είχαν την ωριμότητα να μπορέσουν να βλέπουν πνευματικό φως, αλλιώς θα είχαν διαλυθεί απέναντι στο θέαμά Του. . .  Πήρε μαζί Του το κορμί Του. . .  Θα μπορούσε μάλιστα και η ψυχή Του να εμφανιστεί μπροστά τους με αντιληπτό τρόπο, αλλά σε τέτοια περίπτωση οι άνθρωποι δεν θα είχαν ποτέ πιστέψει την ανάσταση του Ιησού, την οποία προφήτεψε σ’εκείνους που ζουν σύμφωνα με τη διδασκαλία Του. Επρόκειτο μάλιστα για την ανάσταση της ψυχής, αλλά ως απόδειξη της αλήθειας των λόγων Του αναστήθηκε και το σώμα Του, και για ευνόητους λόγους, επειδή είχε πνευματοποιηθεί και το κορμί Του και δεν είχε πια ανάγκη περεταίρω ανάπτυξη πάνω στη Γη. . .

Το κορμί Του, η ψυχή Του και το πνεύμα Του είχαν ενωθεί και είχαν στραφεί στον Θεό Πατέρα, και για αυτό το λόγο ο Ιησούς μπόρεσε με όλο το μεγαλείο Του ν’ανέβει στον ουρανό με ορατό για τους δικούς Του τρόπο και άρα να δώσει μια τελευταία μαρτυρία της θείας φύσης Του, μια μαρτυρία για το ότι νίκησε το θάνατο και δίνει την αιώνια ζωή σ’εκείνον που Τον πιστεύει και Τον ακολουθεί διά μιας πορείας στη Γη με αγάπη. . .  Αφού και αυτός θα αναστηθεί στην αιώνια ζωή, δεν θα γεύσει ποτέ το θάνατο, επειδή ο Ιησούς Χριστός υπερνίκησε το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5094                26-3-1951

Πνευματικός πλούτος. . .

«Πάρτε και φάτε. . .»

Η δουλειά στο επέκεινα. . .

Έναν αφάνταστο πλούτο σημαίνει η παραλαβή των μηνυμάτων από το πνευματικό βασίλειο, στην περίπτωση που προέρχονται από Μένα, από την αρχική πηγή όλων των γνώσεων που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αφού αυτά τα μηνύματα μεταδίδουν σ’εσάς τους ανθρώπους γνώσεις που είναι η βάση για την αιώνια μακαριότητα. Σας προμηθεύουν έναν πλούτο με τον οποίο μπορείτε να δουλεύετε ήδη στη Γη και στο πνευματικό βασίλειο μετά το σωματικό σας θάνατο.

Πρόκειται για πνευματικούς θησαυρούς η αξία των οποίων θα εκτιμήσετε μόνο τότε που θα έχετε αποβάλει ό,τι επίγειο και που θα βρίσκεστε σ’ένα εντελώς διαφορετικό βασίλειο απ’ό,τι είναι για σας αυτή η Γη, όπου δεν υπάρχει τίποτα υλικό και όπου η ενέργεια και η εργασία είναι μόνο πνευματικές, όπου θα έχετε ανάγκη τελείως διαφορετικούς θησαυρούς για να μπορέσετε να ζήσετε μια σωστή ζωή, και όπου εκείνοι οι πνευματικοί θησαυροί θα σας κάνουν ατελείωτα ευτυχισμένους. Αφού μονάχα αυτοί σας εξασφαλίζουν μια ζωή στην αινωιότητα. Μονάχα αυτοί σας κάνουν ικανούς να είστε δραστήριοι ανάλογα με το θέλημά Μου.

Και για αυτό το λόγο θέλω να σας κάνω προσιτούς τους πνευματικούς θησαυρούς ήδη στη Γη. Θέλω να μαζέψετε όσο είστε στη Γη και ν’αποκτήσετε έναν πλούτο που θα σας κάνει τους πιο μακάριους πολίτες του πνευματικού κόσμου, όπως είναι ο προορισμός σας από τους αιώνες των αιώνων. Για αυτό ωστόσο δεν θέλω να μοιράσω πνευματικούς θησαυρούς μόνο σ’εσάς αλλά σε όλους τους ανθρώπους, και θέλω να εξαρτηθούν οι αυξημένες γνώσεις σας από το πώς θα αξιοποιήσετε τις λίγες γνώσεις. Θέλω να σας δώσω για να μεταδώσετε τα δώρα και να λάβετε όλο και περισσότερα οι ίδιοι. . .

Θέλω να μεταδώσω στην ανθρωπότητα την αλήθεια από πάνω, για να την παραλάβει εκείνη χωρίς παραμορφώσεις και για να της είναι ευλογία η αλήθεια από Μένα. Το ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι την παραμορφώνουν ξανά και ξανά δεν θα Με αποθαρρύνει από το να τη διοχετεύω πάντα στη Γη με όλη της την αγνότητα, και οι δέκτες της θα μπορούν πάντα να διαθέσουν ένα μεγάλο θησαυρό, τον οποίο θα πρέπει να μοιράσουν στους συνανθρώπους τους, έτσι όπως το έκανα Εγώ με τα λόγια: «Πάρτε και φάτε. . .  πάρτε και πιείτε. . .  κάντε αυτό στη μνήμη Μου. . .»

Θα έπρεπε να λάβετε και να μοιράσετε ό,τι σας προσφέρει η αγάπη Μου από πάνω, το λόγο Μου, την αξία του οποίου δεν μπορείτε να κρίνετε. Τότε δουλεύετε σύμφωνα με τον κάποτε προορισμό σας ήδη στη Γη· τότε πολλαπλασιάζετε κατά πολύ τον πνευματικό σας πλούτο. Και κατά την αποβίωσή σας από τη Γη θα μπορέσετε ν’αναπολήσετε μια ευλογημένη επίγεια ζωή, αφού μαζέψατε πνευματικούς πλούτους τους οποίους θα πάρετε μαζί σας στην αιωνιότητα.

Όσο ζείτε στη Γη δεν έχετε πλήρη επίγνωση της αξίας πνευματικών δώρων. Παρ’όλα αυτά θα έπρεπε να πιστέψετε αυτό που σας λέω και να κάνετε έντονη προσπάθεια ν’αυξήσετε τις γνώσεις σας, και δεν θα είστε απογοητευμένοι, αλλά θα καταλάβετε ότι η αξία τους ξεπερνά ό,τι μπόρεσε ποτέ να σας προσφέρει η Γη και θα αφήσετε ευχαρίστως πίσω σας όλα τα επίγεια για χάρη της πνευματικής περιουσίας η οποία σας περιμένει στο επέκεινα και η οποία θα σας κάνει αιώνια μακάριους. Ο λόγος Μου θα έπρεπε να σας αρκέσει για να πιστέψετε, αλλιώς δεν μπορείτε να λάβετε τα δώρα Μου όπως σας τα εξασφαλίζει μια βαθιά πίστη. Για αυτό το λόγο, αποκτήστε πνευματικά αγαθά όσο είστε στη Γη για να μπείτε στο πνευματικό βασίλειο πλούσια ευλογημένοι όταν τελειώσει η επίγεια σας ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5096                30-3-1951

Αστραπές ακτίωνω φωτός στο επέκεινα. . .

Πνευματική δίψα. . .

Τα όντα στο πνευματικό βασίλειο δείχνουν συχνά μεγάλη πνευματική δίψα, ιδιαίτερα τότε που βρίσκονται σε σκοτεινό περιβάλλον και κατάλαβαν ότι μια αστραπή ακτίνων φωτός ανακούφισε για σύντομες στιγμές την κατάστασή τους. Τότε λαχταρούν το φως, τότε έχει ξυπνήσει μέσα της μια επιθυμία την οποία μπορούν να εκπληρώσουν μόνο τότε που κάνουν παρέα μ’έναν κύκλο όπου διδάσκονται ανήξερα όντα, αφού τέτοια δασκαλέματα σημαίνουν και για τους ακροατές μια μετάδοση δύναμης στην περίπτωση που αυτοί τα παραλαμβάνουν με σοβαρή θέληση.

Η λαχτάρα για τέτοια δασκαλέματα αυξάνεται τότε όλο και περισσότερο, και τέτοια πνευματική δίψα είναι ορατή σε κάθε φωτεινό ον και δεν μένει ποτέ ανεκπλήρωτη. Και έτσι μπορούν να γίνουν και στο επέκεινα συνεχή δασκαλέματα, τα οποία συμφωνούν όμως πάντα με εκείνα που διοχετεύονται στη Γη, διότι εκεί και εδώ μεταδίδεται μονάχα η καθαρή αλήθεια όπου τα όντα αναζητούν το φως. Το σκοτάδι θα βαραίνει πάντα τα όντα και το φως θα προκαλεί πάντα μια ευχαρίστηση μέσα τους. Το φως ωστόσο πρέπει πάντα να ζητηθεί. Αυτό ισχύει τόσο για τους ανθρώπους στη Γη όσο και για τα όντα στο επέκεινα, και ανάλογη είναι και η κατάσταση των όντων στη Γη και επίσης στο πνευματικό βασίλειο.

Μια ψυχή που αναζητούσε την αλήθεια ήδη στη Γη θα τη λαχταρά και στο επέκεινα, και σ’αυτή μπορεί να μεταδοθεί η αλήθεια, και ανάλογα με το πλούτο του φωτός της μπορεί η ίδια να τον αυξήσει, γιατί μπορεί να τον δώσει σε φτωχούς ψυχές στις οποίες λείπει ακόμα η γνώση. Και έτσι όποιος απόκτησε πνευματικά αγαθά στη Γη δεν θα διστάσει πολύ στο πνευματικό βασίλειο, αλλά θα μεταδώσει τις γνώσεις του και σε άλλες ψυχές που φτάνουν στο επέκεινα με λιγότερο πλούτο. Και θα τις διδάξει, και μάλιστα πάντα με τον ίδιο τρόπο όπως διδάχθηκε ο ίδιος. . .  Και σ’αυτά τα δασκαλέματα θα συμμετέχουν όσοι θέλουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι, όσοι λαχταρούν το φως και για αυτό οδηγούνται από τον Θεό εκεί όπου θα τους παρασχεθεί ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητάς τους από τους αγγελιοφόρους του φωτός, από εκείνους που κατέχουν ήδη γνώσεις και νιώθουν την ευχαρίστηση του πνευματικού πλούτου.

Η κάθε επαφή ανάμεσα στη Γη και το πνευματικό βασίλειο έχει απερίγραπτα διεγερτικό αποτέλεσμα και στο επέκεινα, αφού τα όντα μέσα στο σκοτάδι βλέπουν τις αστραπές των ακτίνων φωτός και επιδιώκουν να φτάσουν στην αρχή τους και προσπαθούν να κάνουν παρέα με τον κύκλο από τον οποίο προέρχεται η ακτίνα φωτός. Ποτέ δεν τους απαγορεύεται η πρόσβαση όσο θέλουν να παραλάβουν οι ίδιοι. Όντα με υπερβολικό ζήλο όμως θέλουν τότε να διδάξουν, άλλα πριν να έχουν τα ίδια τις απαραίτητες γνώσεις, τις οποίες ωστόσο θα αποκτήσουν μάλιστα αν μόνο έχουν τη σοβαρή θέληση να κερδίσουν πνευματικό πλούτο. Στον καθένα παρέχεται ανάλογα με τη θέλησή του, και επομένως μπορεί η κάθε ψυχή να βρίσκεται στην περιφέρεια της ακτινοβολίας του φωτός ώσπου να είναι τελείως διαπερασμένη από φως. . .  δηλαδή στην κάθε ψυχή κηρύσσεται το Ευαγγέλιο και στο πνευματικό βασίλειο. . .  Όποια το δεχτεί θα πετύχει αναπόφευκτα τη μακαριότητα, το φως, την αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5097                31-3-1951

Η δικαιοσύνη του Θεού. . .

Μακροθυμία – έλεος. . .

Είμαι Θεός της δικαιοσύνης και παρ’όλα αυτά πάρα πολύ μακρόθυμος και εύσπλαχνος. Συγχωρώ ακόμα πριν να πραγματοποιήσω την Κρίση με την οποία σας απειλώ, γιατί θέλω να δώσω ακόμα σε όλους τους ανθρώπους την ευκαιρία να καταλάβουν το άδικό τους, να το μετανιώσουν και να το επανορθώσουν, για να ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη Μου και να μπορέσω να χαρίσω στα πλάσματά Μου μονάχα την αγάπη Μου. Κάποτε όμως θα υποχωρήσουν η μακροθυμία και το έλεός Μου, και τότε θα γίνει αμετάκλητα η Κρίση για ν’ανταποδοθούν το καλό και το κακό, και τότε θα αφήσω τη δικαιοσύνη Μου ελεύθερη και θα αμείψω ή θα τιμωρήσω τον καθένα ανάλογα με το κατόρθωμά του και την πράξη του. Κάποτε θα έρθει η μέρα της ανταπόδοσης, αλλιώς δεν θα ήμουν Εκείνος Που είμαι, αφού κανένας άνθρωπος στη Γη δεν μπορεί ν’αμαρτήσει ατιμώρητα, καθώς και κάθε καλή πράξη θα αμειφθεί, διότι αγαπώ τα πλάσματά Μου.

Επομένως, η αγάπη δεν αποκλείει τη δικαιοσύνη Μου, και ακόμα και η τελευταία Κρίση πάνω σ’αυτή τη Γη είναι μια πράξη του ελέους, επειδή εμποδίζεται η πλήρη διολίσθηση στο βάθος, παρόλο που το ον παίρνει αυτό που θα το βοηθήσει να φτάσει κάποτε στα ύψη, δηλαδή να πετύχει κάποτε το στόχο της επίγειας ζωής του ανθρώπου. Πρέπει να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη Μου, αλλιώς θα πρέσβευα την ενέργεια ενάντια στο σωστό και θα ενέκρινα το κακό ή θα έπρεπε να το αφήσω χωρίς τιμωρία.

Η δικαιοσύνη Μου αμφισβητείται τόσο συχνά αν η μακροθυμία και το έλεός Μου δεν επιβάλλουν αμέσως στους ανθρώπους αυτό που θα πρέπει όμως κάποτε να συμβεί και που θα συμβεί οπωσδήποτε. Αφού η δικαιοσύνη Μου πρέπει να ικανοποιηθεί. Και για αυτό το λόγο αναβάλλω ξανά και ξανά την ημέρα η οποία θα πρέπει να επιφέρει την ανταπόδοση. Η μακροθυμία και το έλεός Μου θα έπρεπε ν’αναγνωριστούν από τους ανθρώπους που ζητούν με δυνατή φωνή τη δικαιοσύνη Μου. Θα έπρεπε να ξέρουν για την αγάπη Μου, η οποία θα ήθελε να σώσει τα πνευματικά όντα που βρίσκονται σε έσχατο κίνδυνο, και η οποία παραγνωρίζεται για αυτό συχνά. Αλλά όταν έχει έρθει η τελευταία μέρα, η αγάπη Μου θα υποχωρήσει και θα δώσει προβάδισμα στη δικαιοσύνη Μου. Και θα γίνουν αυτά που ανακοίνωσα. . .  Η κάθε αμαρτία θα τιμωρηθεί και το κάθε καλό έργο θα αμειφθεί, και η δικαιοσύνη Μου θα γίνει ολοφάνερη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5099                3-4-1951

Ο βαθμός του παιδιού του Θεού. . .

Όρους. . .

Τίποτε άλλο δεν μπορεί να σας αποφέρει το βαθμό του παιδιού του Θεού από το να ζήσετε τη ζωή σας σύμφωνα με το θέλημά Μου, μια ζωή με αγάπη, μια προσαρμογή και ένταξη στην αιώνια τάξη, η οποία βασίζεται στην αγάπη. Το να γίνει κανείς παιδί Μου, το οποίο θα κληρονομήσει όλα τα δικαιώματα του Πατέρα, θέτει όρους στο πλάσμα, το οποίο ως άνθρωπος θα έπρεπε ν’αποκτήσει αυτό το προνόμιο. Και αυτοί οι όροι μπορούν να του είναι πολύ εύκολοι, αλλά και ατελείωτα δύσκολοι. . .

Πρόκειται για την εκπλήρωση των εντολών Μου την οποία απαιτώ από τους ανθρώπους, πρόκειται για τη μετατροπή του πλάσματος σε αγάπη, για να είναι ο άνθρωπος ευδιάκριτος ως παιδί Μου για τον καθένα με τον οποίο έχει επαφή. Αυτή η εντολή αγάπης πρέπει να εκπληρωθεί, αλλιώς δεν είναι δυνατή μια εναρμόνιση μ’Εμένα, ο Οποίος είμαι η ίδια η αιώνια Αγάπη. Ωστόσο, μετρά πάντα το εσώτατο συναίσθημα της καρδιάς, αφού ανάλογα με αυτό διαλύονται ή πυκνώνουν τα περιβλήματα γύρω από την ψυχή που παλεύει ακόμα. . .  Και αυτό το συναίσθημα πρέπει να εμφανιστεί μέσα στον άνθρωπο χωρίς τον παραμικρό εξαναγκασμό, τότε είναι πολύτιμο τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους αδελφούς που υποφέρουν και οι οποίοι πρέπει να νιώσουν σωστή αγάπη για να μπορέσουν να εκτιμήσουν τη δύναμή της.

Η αγάπη είναι το μοναδικό λυτρωτικό μέσο, η αγάπη είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί σε Μένα, και η αγάπη πρέπει ν’ασκηθεί από κάθε άνθρωπο που θέλει να γίνει μακάριος. . .  Και δεν μπορώ να εγκαταλείψω αυτό τον όρο Μου, διότι η επαφή μαζί Μου μπορεί να δημιουργηθεί μονάχα μέσω της αγάπης και διότι αυτή η επαφή ανήκει στην κατάσταση του παιδιού του Θεού. Το ένα προκύπτει από το άλλο, και επίσης το ότι η αγάπη αποφέρει φως και δύναμη σ’εκείνον που την ασκεί με ανιδιοτελή τρόπο.

Το φως και η δύναμη όμως ανήκουν επίσης στην αρχική Μου Φύση, όπως την κατείχατε και εσείς, τα πλάσματά Μου, όταν βρισκόσουν ακόμα στην κατάσταση της τελειότητας. Ήσασταν γεμάτα φως και δύναμη όσο σας πλημμύριζε η αγάπη, τα χάσατε όμως όταν μειώθηκε η αγάπη. Για εσάς τους ανθρώπους όλα αυτά είναι χωριστοί όροι. . . φως, δύναμη και μακαριότητα. . .  ωστόσο, είναι αναπόφευκτα ενωμένοι, και μια ζωή με αγάπη, μια εκπλήρωση των εντολών Μου, σας δίνει πίσω ό,τι χάσατε κάποτε. Και μπορείτε ξανά να παραλάβετε έναν αφάνταστο πλούτο αν εναρμονιστείτε μαζί Μου ως την αιώνια Αγάπη, δηλαδή αν γίνετε και πάλι αυτό που ήσασταν στην πρώτη αρχή. . . τα παιδιά Μου, τα οποία μπορούν να απολαμβάνουν τη μακαριότητα, γιατί περιέχουν φως και δύναμη σε αφθονία.

Η κατάσταση του παιδιού του Θεού είναι ο ύψηστος βαθμός της μακαριότητας τον οποίο μπορούν ν’αποκτήσουν τα πλάσματά Μου. Σας επιβάλλω μάλιστα υποχρεώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είναι ανέφικτες, γιατί σας συμπαραστέκομαι πάντα με την αγάπη και τη χάρη Μου, γιατί δεν απαιτώ τίποτε από σας που ξεπερνά τις δυνάμεις σας, αλλά προσαρμόζω πάντα τις απαιτήσεις Μου στην πνευματική σας κατάσταση. Μόλις όμως ζείτε τη ζωή σας με αγάπη, τα πάντα θα σας είναι εύκολα, διότι η αγάπη είναι και δύναμη και μπορείτε λοιπόν πάντα ν’αυξάνετε τη δύναμή σας. Επιπλέον Με προσελκύετε τον Ίδιο μέσω της αγάπης, εσείς τραβάτε τον Πατέρα και ο Πατέρας σας τραβά εσάς. . .  Και θα πετύχετε σίγουρα το στόχο σας, θα γίνετε παιδιά Μου και θα θέσετε την καρδιά Μου τελείως υπό την κατοχή σας. . .  Και δεν σας επμοδίζω, αφού αναζητώ τα παιδιά Μου, τα οποία είναι τα προϊόντα της αγάπης Μου, και θέλω να τους προσφέρω την απεριόριστη μακαριότητα μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5100                5 κ. 6-4-1951

Ύλη. . .

Απόλεια επίγειων αγαθών. . .

Ελεύθερη θέληση. . .

Ό,τι κατέχετε στη Γη μπορεί να σας παρθεί εάν έτσι είναι το θέλημά Μου, και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, αλλά πρέπει να υποκύψετε. Εγώ όμως τονίζω συνέχεια ότι δεν πρέπει να λατρέψετε τα επίγεια αγαθά, γιατί δεν έχουν διάρκεια. Μπορείτε ωστόσο ν’αποκτήσετε έναν πνευματικό πλούτο, ο οποίος δεν μπορεί να σας παρθεί και τον οποίο μπορείτε πάντα να πολλαπλασιάζετε, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της μεγάλης ένδειας η οποία θα σας χτυπήσει. Τότε θα μπορείτε να μοιράζετε, και μεγάλη ευλογία θα λάβουν όσοι αφήσουν να τους χαρίσετε πλούτη από το πνευματικό βασίλειο. Αφού αυτά σας βοηθούν να κατορθώσετε την αιώνια ζωή. . .  Επίγεια αγαθά δεν μπορούν να σας γλιτώσουν από το θάνατο, μάλιστα όμως μπορούν να σας γλιτώσουν από το θάνατο του πνεύματος τα πνευματικά αγαθά.

Ό,τι επίγειο θα καταστραφεί, και εσείς οι άνθρωποι κινδυνεύετε επίσης να χάσετε τη σωματική σας ζωή. Τότε όλες οι ιδιοκτησίες σας θα είναι μάταιες. Στην περίπτωση όμως που θα συνεχίσετε να ζείτε, οι σκέψεις σας θα πάρουν άλλη κατεύθυνση, αφού τότε θα καταλάβετε την αλήθεια του λόγου Μου, ο οποίος σας παρουσίαζε συνέχεια αυτή την ένδεια. Ξέρω ποιος θα πέσει θύμα της διά της θέλησής Μου. Ο σκοπός αυτής της ένδειας δεν είναι να σας κάνω κακό, αλλά συμφέρει την ψυχή σας. Ξέρω πού είναι ακόμα τρωτός ο καθένας και πρέπει να τον πληγώσω έτσι ώστε να σκωτωθεί η λαχτάρα του για την ύλη, έτσι ώστε να γιατρευτεί από την αρρώστια αυτού του κόσμου. Πολλοί μάλιστα θα θεωρήσουν αυτή την ένδεια απάνθρωπη και σκληρή μοίρα, αλλά κάποτε θα καταλάβουν καλύτερα και αυτοί και θα Μ’ευχαριστήσουν για τη βίαιη παρέμβασή Μου στη ζωή του, η οποία αλλιώς θα είχε περάσει χωρίς επιτυχία για τις ψυχές τους.

Βλέπω πώς η ανθρωπότητα βουλιάζει όλο και περισσότερο μέσα στην ύλη, πώς δουλεύει μονάχα ακόμα για τη συσσώρευσή της, αμελώντας κάθε σκέψη για το κοντινό τέλος. Πρόκειται για εντελώς μάταιο χάσιμο δύναμης, αφού πολύ σύντομα θα διαλυθούν μπροστά στα μάτια σας αυτά που λαχταράτε με τόση απληστία εσείς οι άνθρωποι. . .  Και αφήνετε να περάσει μέρα με τη μέρα χωρίς ν’αποκτήσετε αγαθά για την ψυχή σας· μέρα με τη μέρα στρέφετε τα μάτια σας στον κόσμο και δεν σκέφτεστε τη μοίρα της ψυχής σας μετά το θάνατό σας, ο οποίος είναι τόσο κοντά για όλους σας, από την επίγεια καθώς και από την πνευματική άποψη. Ωστόσο, μπορώ μόνο να σας προειδοποιήσω και να σας παραινέσω ξανά και ξανά, αλλά δεν μπορώ να σας εξαναγκάσω, δεν μπορώ ούτε να σας δώσω ολοφάνερες αποδείξεις της αλήθειας όσων σας γνωστοποιώ, προκειμένου να μην αλλάξετε από φόβο να γλιτώσετε τη συμφορά.

Πρέπει να θέλετε ελεύθερα και από μόνοι σας να γίνετε μακάριοι, πρέπει ελεύθερα και από μόνοι σας να ζητήσετε να ενωθείτε μαζί Μου, με τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα σας, και τότε θα εκπληρώσετε και εθελοντικά το θέλημά Μου. . .  θα μετατρέψετε τη φιλαυτία, την αγάπη για τον κόσμο, σε ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό. Τότε θα επιδιώξετε πνευματικά αγαθά και δεν θα χρειαστείτε να φοβηθείτε το τέλος και ούτε την απόλεια επίγειων αγαθών, την οποία θα επιφέρει η ερχόμενη περίοδος της ένδειας.

Ξέρω μάλιστα τι θέλω να διατηρήσω και τι ν’αφήσω στον κάθε άνθρωπο, εσείς όμως δεν το ξέρετε, και πρέπει να προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο να σας παρθούν θα πάντα και να σας παραμείνει παρ’όλα αυτά έναν πλούτο που είναι άφθαρτο και που δεν θα μπορέσει ποτέ να σας παρθεί. . .  Φροντίστε μονάχα ν’αποκτήσετε τέτοια αγαθά, και θα βιώσετε πάνω σας πάντοτε την καλοσύνη και το έλεός Μου, τη φροντίδα και την πατρική Μου αγάπη, η οποία θα σας δίνει πάντα ό,τι έχετε ανάγκη, η οποία δεν θα σας αφήσει ποτέ μέσα στην ένδεια, εσάς που θέλετε να Μου ανήκετε. . .  Για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να φοβηθείτε την επερχόμενη ένδεια, αφού δεν μπορείτε πια να χάσετε τίποτα, αφού κερδίσατε τα πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5101                7-4-1951

Γέφυρα προς τον Θεό – ο Ιησούς Χριστός. . .

Στη γέφυρα που οδηγεί σε Μένα πρέπει όλοι σας να πατήσετε, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος σ’Εμένα. Αυτή τη γέφυρα έκτησε για σας ο άνθρωπος Ιησούς. . .  Είδε το ατελείωτο φαρδύ χάσμα ανάμεσα σε σας και Εμένα. Ήξερε ότι εσείς οι άνθρωποι δεν θα μπορούσατε ποτέ να το γεφυρώσουν, ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να φτάσετε κοντά Μου και ότι για αυτό το λόγο θα έπρεπε να βασανιστείτε για πάντα μακριά Μου αν δεν βοηθόσαστε. Τότε μείωσε ο Ίδιος την απόσταση ανάμεσα σ’εσάς και Εμένα. . .  Γεφύρωσε το χάσμα, και το να πατήσει σ’αυτή τη γέφυρα ήταν τότε δυνατόν για τον καθένα τον οποίο παρακίνησε η λάχταρα του για Μένα να κάνει ακριβώς αυτό. . .  Για όλους σας υπάρχει μόνο και μόνο αυτός ο δρόμος, στον οποίο πήγε μπροστά ο Ιησούς. . .  ο δρόμος της έντονης ένωσης μαζί Μου, τον οποίο βρίσκει ο άνθρωπος μέσω της αγάπης και της προσευχής στο πνεύμα και στην αλήθεια.

Υπάρχει μια γέφυρα μέσω της οποίας εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να συνάψετε επαφές μαζί Μου. Δεν είστε πια εξορισμένοι χωρίς ελπίδα από κοντά Μου, μπορείτε να Με πλησιάσετε κάθε στιγμή, και ο Ιησούς σας έδειξε το δρόμο, σας έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να ζήσετε για να ενωθείτε μαζί Μου. . .  Στέκεστε στο χείλος του χάσματος χωρίς καθόλου δύναμη, και αν ανασηκώνετε το βλέμμα σας εκεί όπου είμαι Εγώ, όπου τελειώνει το φαρδύ χάσμα, πρέπει πρώτα να ζητήσετε δύναμη για να μπορέσετε να διανύσετε το δρόμο που είναι σύντομος αλλά δύσκολος. Πρέπει επομένως να απευθυνθείτε στις σκέψεις σας σ’Εκείνον Που μπορεί να σας παρέχει δύναμη στην περίπτωση που δεν την αποκτήσετε μόνοι σας. . .  πρέπει να προσευχηθείτε σε Μένα για την παροχή δύναμης ή ν’αποκτήσετε δύναμη μέσω έμπρακτης αγάπης. . .  Και η αγάπη Μου δεν θα σας αφήσει ποτέ χωρίς δύναμη, δεν θα σας λείπει ποτέ η χάρη Μου αν μόνο θέλετε να τη λάβετε. . .

Για χάρη του ανθρώπου Ιησού Χριστού, ο Οποίος μέσα στην αγάπη Του απόκτησε για σας αμέτρητες χάρες διά της θυσίας του θανάτου Του, ακούω την πιο σιγανή ικασία της καρδιάς σας. Μια σύντομη έντονη προσευχή σε Μένα σας παρέχει αυτές τις χάρες, αφού με αυτό τον τρόπο αποδεικνύετε τη θέλησή σας να φτάσετε κοντά Μου, να γεφυρώσετε το χάσμα. . .  θέλετε να φτάσετε κοντά Μου, και θα σας βοηθάω πάντα, διότι και Εγώ σας θέλω κοντά Μου, εσάς που είστε ακόμα μακριά Μου. Δεν αποστρέφω το βλέμμα Μου από σας γιατί είστε αμαρτωλοί και απομακρυνθήκατε εθελοντικά από Μένα, αλλά απλώνω τα χέρια Μου σε σας, τα οποία χρειάζεστε μονάχα να πιάσετε για να πετύχετε το στόχο.

Η γέφυρα είναι μάλιστα στενή και γεμάτη πέτρες, είναι ένας δρόμος που ανεβαίνει, αλλά δεν περπατάται εύκολα. Είναι ωστόσο διαβατός μόλις αφήσετε τον Ιησού Χριστό να προηγηθεί, μόλις Τον διαλέξετε ως οδηγό και Τον ακολουθήσετε. Τότε η ανάβαση θα σας γίνει εύκολη, αφού Εκείνος θα σας βοηθήσει να κουβαλήσετε το κάθε βάρος. . .  Εγώ ο Ίδιος είμαι Που έρχομαι να σας προαπαντήσω αν λαχταράτε την ένωση μαζί Μου και την πραγματοποιείτε μέσω της αγάπης και της προσευχής. . .  Εγώ ο Ίδιος μέσω αυτής της γέφυρας πάω να πάρω τα παιδιά Μου πίσω στο πατρικό σπίτι και δεν τα αφήνω ποτέ πια να φύγουν μακριά Μου, γιατί η αγάπη Μου για ό,τι δημιούργησα κρατά αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5102                9-4-1951

Σχολή του πνεύματος. . .

Τη σχολή του πνεύματος πρέπει όλοι σας να τελειώσετε αν θέλετε ν’αποκτήσετε για την αιωνιότητα το δικαίωμα να μείνετε στο πνευματικό βασίλειο ως μακάρια πνευματικά όντα που θα είναι διαπερασμένα από φως, τα οποία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν με εξουσία και δύναμη σύμφωνα με το θέλημά Μου. Αυτή η σχολή του πνεύματος είναι για σας η ζωή σας στη Γη, η οποία σας βαραίνει μάλιστα συχνά ανυπόφορα πολύ, η οποία ωστόσο μπορεί σε τέτοια περίπτωση να είναι πολύ πιο αποτελεσματική, αν με την καλύτερη θέλησή σας επιδιώκετε μονάχα την πνευματική σας τελειοποίηση και δεν αφήνετε να σας καταπιέζουν οι αντιξοότητες της ζωής, αν δεν θεωρείτε τη ζωή αυτοσκοπός αλλά ένα βήμα προς το σκοπό. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι πρόκειται μονάχα για μια πάρα πολύ σύντομη φάση όπου ζείτε σ’αυτή τη Γη με την επίγνωση του εγώ σας, ότι όμως αυτή η σύντομη φάση είναι αποφασιστική για την αιωνιότητα.

Σκεφτείτε ότι σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα στη Γη απαιτείται από σας η ελεύθερη απόφαση της θέλησής σας και ότι μπορείτε να την πάρετε μόνο τότε που επηρεάζεστε από δύο πλευρές και η μια πλευρά σας νικά. . .  Για ευνόητους λόγους αυτό σημαίνει έναν αγώνα τον οποίο διεξάγετε εσείς οι ίδιοι ως άνθρωποι. Η πνευματική σας τελειοποίηση εναπόκειται επομένως μονάχα σε σας, ευνοείται όμως από Μένα με κάθε τρόπο, παρόλο που αυτό δεν σας είναι φανερό. Αφού θέλω να σας κερδίσω, όχι όμως να σας χάσω. . .

Επομένως πρέπει και να είστε πεπεισμένοι ότι διαμορφώνω τη μοίρα του κάθε ανθρώπου έτσι ώστε να μπορέσει να πετύχει το στόχο του, την πνευματική τελειοποίηση σ’αυτή τη Γη στην περίπτωση που η θέλησή του αποφασίζει σωστά. Και έτσι ξέρω επίσης σε ποιους κινδύνους θα μπορούσε να υποκύψει εκείνος, και τους αποτρέπω από αυτόν αν είναι δυνατόν, γεγονός που ωστόσο δεν αποκλείει τη δυνατότητα να μπορέσει ο άνθρωπος να υποκύψει παρ’όλα αυτά δυνάμει της ελεύθερης θέλησής του. Αλλά η μοίρα της ζωής του είναι πάντα κατάλληλη να προωθήσει την ύψιστη δυνατή τελειότητα. . .  Η επίγεια ζωή είναι μονάχα μια σύντομη φάση, και ακόμα και τότε που επιφέρει την πιο δύσκολη μοίρα, τα  βάσανα του ανθρώπου δεν αντισταθμίζουν τη μακαριότητα την οποία μπορεί να κατορθώσει αν χρησιμοποιεί σωστά τη θέλησή του. Δεν αφήνω ούτε ένα από τα πλάσματά Μου αυθαίρετα στη μοίρα του, φροντίζω το καθένα συνέχεια, αφού θέλω να είναι επιτυχής η σχολή του πνεύματος. . .

Και αν ο άνθρωπος έχει πάντα επίγνωση του ότι δεν συμβαίνει τίποτα ή δεν επιτρέπεται τίποτα χωρίς το θέλημά Μου, το οποίο αποσκοπεί πάντα σε μια πνευματική επιτυχία, τότε έχει και πάντα τη δυνατότητα να συνάψει διανοητικά επαφές μαζί Μου και να επηρεάσει θετικά το θέλημά Μου. Αφού είμαι για όλα τα πλάσματά Μου ο Πατέρας που πλησιάζει στοργικά τα παιδιά Του εάν αγγίξει το αυτί Του έστω και μια χαμηλόφωνη επίκληση, μια επίκληση για βοήθεια σε κατάσταση πνευματικής ή και επίγειας ανάγκης. . .  Δεν είστε μόνοι σας. . .  έχετε Έναν που σας αγαπά και θέλει μόνο το καλύτερό σας. . .  Γιατί δεν Τον επικαλεστείτε και Του παρουσιάσετε τις ανάγκες σας;

Μην αφήσετε να σας σπρώξει μακριά Μου μια κατάσταση επίγειας ανάγκης, αλλά αφήστε τέτοια να σας οδηγήσει κοντά Μου, τότε εκείνη δεν θα σας επιβαρύνει πια τόσο πολύ, διότι σας βοηθάω να κουβαλήσετε το σταυρό που σας επίβαλε η μοίρα σας σύμφωνα με τη σοφή Μου απόφαση και κατανόηση του τι σας ωφελεί για την πνευματική σας τελειοποίηση. . .  Η σιωπηλή υποταγή στο θέλημά Μου είναι τότε ήδη η σωστή απόφαση της θέλησής σας που παίρνετε, αφού τότε δεν Μου αντιτίθεστε πια, αλλά έχετε εγκαταλείψει την αντίστασή σας και Μ’έχετε αναγνωρίσει. . .Τότε θα έχετε τελειώσει τη σχολή του πνεύματος με τη μεγαλύτερη επιτυχία, και το τέλος σας στη Γη θα είναι εύκολο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5104                13-4-1951

Ο λόγος του Θεού είναι το πιο αποτελεσματικό δώρο της χάρης. . .

[Παραλείπω τις πρώτες τρεις παραγράφυς, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Το πιο αποτελεσματικό δώρο της χάρης όμως, το δώρο από το οποίο μπορείτε να πάρετε άμεσα τη δύναμη, είναι ο λόγος Μου, η εκροή της δύναμης αγάπης Μου και επομένως το πιο σίγουρο μέσο για ν’ανεβείτε στα ύψη. Μέσα σ’αυτό το λόγο έβαλα την ευλογία Μου, και ο καθένας που το αποδέχεται νιώθει πάνω στον εαυτό του τη θαυμάσια ενέργεια του λόγου Μου. Εσείς οι άνθρωποι έχετε όλοι ανάγκη πολλή δύναμη, και πρόκειται για μια ιδιαίτερη χάρη ότι σας διοχετεύω το λόγο Μου ακόμα και χωρίς τη θέλησή σας να τον παραλάβετε. . .  Ωστόσο, μπορεί να έχει αποτέλεσμα πάνω σας μόνο τότε που συνειδητοποιείτε την κατάσταση της αδυναμίας σας και ψάχνετε και ελπίζετε να βρείτε βοήθεια μέσω της παραλαβής του λόγου Μου. . .  Τότε ο λόγος Μου έχει γίνει για σας παροχέας της δύναμης.

Είναι ο λόγος μια εξαιρετική παροχή χάρης σε σας, γιατί περιέχει εξαιρετική δύναμη, την οποία μπορεί να παραλάβει ο καθένας που τον ακούει προσεκτικά όταν του προσφέρεται και τον επεξεργάζεται με ζήλο μέσα στην καρδιά του. Ο λόγος Μου είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα σ’Εμένα και εσάς τους ανθρώπους. Κατεβαίνω κοντά σας, γιατί με μόνο τη δική σας δύναμη δεν μπορείτε ν’ανεβείτε σε Μένα, αφού ο δρόμος σε Μένα είναι ατελείωτα μακρύς όσο είστε ακόμα αδύνατοι. Όπου όμως σας συμπαραστέκεται η δύναμη αγάπης Μου, πετυχαίνετε το στόχο σας χωρίς κόπο.

Όποιος ωστόσο απορρίπτει περιφρονητικά τη χάρη Μου και επομένως αρνείται, ως σίγουρη ένδειξη της απιστίας του, επίσης ό,τι προέρχεται από πάνω, δεν μπορεί να γίνει μακάριος, αφού μέσα στην αδυναμία του δεν μπορεί να σηκωθεί από το έδαφος, στο οποίο τον έριξε ο αντίπαλός Μου όταν Με απαρνήθηκε [Αυτός ο τελευταίος όρος είναι ασαφής και στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας.]. Και για απάρνηση του Εαυτού Μου πρόκειται στην περίπτωση που δεν αναγνωρίζει κανείς το λόγο Μου ως προερχόμενος από Μένα, στην περίπτωση που ο άνθρωπος μέσα στην υπεροψία του δεν υποκύπτει στον Δημουργό Του, που δεν πιάνει το εύσπλαχνο χέρι Του, που πιστεύει ότι δεν έχει ανάγκη τη βοήθειά Του και επομένως δεν μπορεί να παραλάβει χάρη και δύναμη. Τότε μένει αδύνατος και ανίκανος να διανύσει το δρόμο προς τα ύψη, τότε τον επιβαρύνει πολύ η αμαρτία της υπεροψίας, η οποία τον εμποδίζει να σηκωθεί από το έδαφος. Και τότε δεν μπορεί να βοηθηθεί, διότι δεν θέλει να βοηθηθεί. . .  Αφού χωρίς τη χάρη Μου κανείς δεν μπορεί να γίνει μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5105                16-4-1951

Σύνδεσμος ανάμεσα στον ουρανό και τη Γη. . .

Αγάπη. . .

Θέληση. . .

Τα μάγια της σιωπής έχουν λυθεί, ο φωτεινός κόσμος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχουν όρια τα οποία ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει. Ο ουρανός και η Γη συνδέονται και Εγώ ο Ίδιος κατεβαίνω στους ανθρώπους μέσα στο λόγο. . .  Δεν υπάρχει πια τίποτα κρυφό, δεν υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα. . .  Οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν την αλήθεια εφόσον το θέλουν. . .  Αυτό ας λάβετε υπόψη σας, εσείς οι άνθρωποι, ότι θέλω να διοχετεύσω την αλήθεια σε όλους σας και δεν την αρνιέμαι σε κανέναν, ότι πρέπει ωστόσο να εκπληρωθεί ένας όρος, δηλαδή να ψάξετε την αλήθεια. . .  Για αυτό το λόγο θα ανοίξω την πηγή της ζωής πάντα εκεί όπου φαίνονται η πείνα και η δίψα για το ζωντανό νερό. Αλλά δεν θα εξαναγκάσω ποτέ να δεχθεί το αναζωογονητικό ποτό έναν άνθρωπο που δεν το επιθυμεί, ακόμα και αν του προσφερθεί παρά τη θέλησή του.

Από αυτό προκύπτει ότι είμαι μάλιστα πρόθυμος να μοιράζω τα δώρα Μου, ότι λέω σε όλους τους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν για να γίνουν μακάριοι, ότι ωστόσο δεν κάνω τίποτε άλλο από το να προσφέρω και δεν ασκώ καμία επιρροή ή εξαγκασμό για να κάνω τον άνθρωπο δεκτικό. Κάθε ασυνήθιστο, αφύσικο γενονός όμως θα ήταν ακριβώς τέτοια άσκηση εξαναγκασμού στη θέληση του ανθρώπου. Θα γίνουν μάλιστα αντιληπτά ασυνήθιστα σημάδια, θα συμβούν μάλιστα πράγματα που φαίνονται θαυμάσια για εκείνον που έχει πίστη, γιατί αυτός θεωρεί σχετισμένο με το θέλημά Μου ό,τι γίνεται. Ο άπιστος ωστόσο δεν βλέπει σε τέτοια γεγονότα τίποτα παράξενο, και αυτόν δεν θα τον επηρεάσω ποτέ με ασυνήθιστο τρόπο, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ωφελούσε ποτέ την ψυχή του.

Ό,τι βρίσκεται στην πνευματική καταδίκη διανύει την προδιαγεγραμμένη πορεία ανάπτυξης μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο, και μέχρι τότε επενεργεί πάνω του το θέλημά Μου. . .  Τότε όμως που έχει ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, το θέλημά Μου υποχωρεί, και ο άνθρωπος μπορεί να θέλει και να δρα ελεύθερα. Ό,τι τον εξαναγκάζει, ό,τι θα άλλαζε αναγκαστικά τη θέληση και τη σκέψη του, δεν εγκρίνω, στην περίπτωση που άνθρωποι επενεργούν στους συνανθρώπους τους· Εγώ όμως σέβομαι αυστηρά την ελευθερία της θέλησης.

Ευλογώ ωστόσο κάθε κόπο ενός ανθρώπου με σκοπό την αλλαγή της θέλησης ενός συνανθρώπου, γιατί μπορεί να πετύχει. . .  μπορεί να έχει το αποτέλεσμα να οδηγηθεί ένα παιδί πίσω στον Πατέρα του, από τον Οποίο είχε απομακρυνθεί. . .  Και για αυτό το λόγο ψάχνω εργατικούς υπηρέτες στη Γη που θέλουν να Μου συμπαρασταθούν κατά την εποχή του τέλους, η οποία έχει αρχίσει και η οποία είναι σημαντική για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και η συνεργασία τους αποτελείται από το να φέρουν παντού ένα φως  στο σκοτάδι, δηλαδή να διαδώσουν την πλήρη αλήθεια, η οποία εκπηγάζει από Μένα, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αλήθεια.

Το φως λάμπει τώρα σε πολλά μέρη, αλλά όπου το φέρουν οι υπηρέτες Μου στη Γη, εκεί πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μια σπίθα αγάπης, η οποία ανάβει τότε από το φως και γίνεται φωτεινή φλόγα, αλλιώς η είσοδος είναι κλειστή στο φως, αλλιώς λάμπει μάταια και δεν έχει αποτέλεσμα πάνω στην καρδιά του ανθρώπου. Μόνο ένας άνθρωπος ικανός για αγάπη μπορεί να εκπέμπει φως, και μόνο μια καρδιά πρόθυμη για αγάπη αισθάνεται το αποτέλεσμα αυτών των ακτίνων· και η θέληση αγάπςη τους γίνεται πράξη, η ακτίνα του φωτός δυναμώνει όλο και περισσότερο και φέγγει μακριά στο σκοτάδι. Για αυτό το λόγο δεν μπορεί να γίνει εξαναγκασμός στη διαδικασία της διάδοσης του φωτός της αγάπης, της αιώνιας αλήθειας από Μένα, αλλά μονάχα η αγάπη δίνει και μονάχα η αγάπη λαμβάνει, η αγάπη όμως δεν δεσμεύεται από τον εξαναγκασμό.

Και αφού η αλήθεια προέρχεται από την αγάπη, η αλήθεια δεν μπορεί να διαδοθεί εξαναγκαστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, και επομένως είναι επίσης αδύνατον να ξεκινήσει μέσω του δικού Μου θελήματος μια πνευματική εκστρατεία που θα έκανε ανελεύθερη τη βούληση των ανθρώπων με το να γίνονται μπροστά στα μάτια των ανθρώπων πράγματα που αντιβαίνουν στους φυσικούς νόμους και άρα πρέπει να αναγνωριστούν ως αφύσικα. Όσο όμως τέτοια αναγνώριση είναι αμφίβαλη, όσο υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις για ασυνήθιστα γεγονότα, δεν πρόκειται για φανερό εξαναγκασμό πίστης. Παρόλο που διά του θελήματός Μου εμφανίζονται συνέχεια ενδείξεις που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους σκεπτικούς και πιστούς, δεν πρέπει ποτέ οι αγγελιοφόροι στον ουρανό και στη Γη να επενεργήσουν με εξαναγκαστικό τρόπο πάνω στους ανθρώπους. . .

Μέχρι το τέλος αγγελιοφόροι από πάνω θα διδάσκουν τους ανθρώπους, μέχρι το τέλος θα παλέψουν για την κάθε ψυχή. Μέχρι το τέλος ο καθένας έχει στη διάθεσή του αμέτρητες χάρες, και μέχρι το τέλος Εγώ ο Ίδιος ενεργώ ανάμεσα στους ανθρώπους διά του Πνεύματός Μου. . .  Ωστόσο, μέχρι το τέλος ο άνθρωπος θα κρατήσει την ελευθερία της βούλησής του, η οποία δεν πρέπει να επηρεαστεί, ακόμα και τότε που είναι φανερό ότι θα αποτύχει ο άνθρωπος, γιατί κάνει εκ νέου κατάχρηση της ελευθερίας της θέλησής του. . .  Τότε όμως θα πρέπει και να επωμιστεί τις συνέπειες σύμφωνα με την αιώνια τάξη Μου, η οποία είναι αναπόφευκτη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5106                17 κ. 18-4-1951

Αυτολύτρωση. . .

Μόνο με τον Ιησού Χριστό. . .

Κανείς δεν θα μπορέσει να λυτρωθεί με τις δικές του δυνάμεις, και ωστόσο εξαρτάται μονάχα από τη δική του θέληση το αν η επίγεια ζωή επιφέρει σ’έναν άνθρωπο την οριστική λύτρωση από τη δεσμευμένη κατάσταση, η οποία ήταν το αποτέλεσμα της κάποτε αποστασίας από τον Θεό. Λύτρωση επομένως σημαίνει απελευθέρωση από την εξουσία του Σατανά, ο οποίος χώρισε τα πνευματικά όντα από τον Θεό, ο οποίος προκάλεσε την αμαρτία και τη δυστυχία τους. Το να καταφέρει αυτή τη λύτρωση με τις δικές τους δυνάμεις ήταν αδύνατον για τα πνευματικά όντα που έπεσαν κάποτε, μέχρι τότε που ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε στη Γη για να κατορθώσει ως άνθρωπος αυτό το έργο. Αντιμετώπισε τον Σατανά ως ο αντίπαλός του και τον νίκησε. Δηλαδή η θέλησή Του ήταν τόσο ισχυρή ώστε του πρόβαλε αντίσταση, ώστε εξέλιξε μέσα Του την αγάπη, το μερίδιο του Θεού, σ’έναν βαθμό ώστε ο αντίπαλος του Θεού έχασε την εξουσία του, επειδή η αγάπη είναι δύναμη από τον Θεό.

Το ν’ανάψει μέσα του τέτοια αγάπη είναι δυνατόν σε κάθε άνθρωπο, και επομένως θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να λυτρωθεί μόνος τους, αν το θέλει. . .  Και όμως η θέληση είναι εξασθενισμένη λόγω της κάποτε αμαρτίας, ο άνθρωπος είναι υπόδουλος του αντιπάλου του Θεού, και η δική του δύναμη δεν αρκεί για ν’απελευθερωθεί από εκείνον, διότι η θέλησή του για αγάπη είναι πάρα πολύ μικρή ως κληρονομική μερίδα εκείνου που στερείται οποιασδήποτε αγάπης. Μέσω του Ιησού Χριστού ωστόσο ο άνθρωπος τοποθετήθηκε στην κατάσταση όπου μπορεί ν’αυξάνει τη θέλησή του για αγάπη μόλις χρησιμοποιήσει τις χάρες του λυτρωτικού έργου, μόλις πάρει τον Χριστό για συμπαράσταση, ο Οποίος πέθανε για εκείνον στο σταυρό και πλήρωσε με το αίμα Του το τίμημα για όλες τις ψυχές. . .  Ο αντίπαλος του Θεού τώρα δεν μπορεί πια να κρατήσει τον άνθρωπο αιχμάλωτο στην περίπτωση που αυτός ο ίδιος θέλει να λυτρωθεί.

Επομένως η λύτρωση του ανθρώπου στη Γη είναι μάλιστα ένα έργο της ελεύθερης θέλησης, η οποία όμως δραστηριοποιείται με τον σωστό τρόπο μόνο τότε που ο άνθρωπος επικαλείται τη βοήθεια του Ιησού Χριστού ως Λυτρωτή της ανθρωπότητας. Τότε ο άνθρωπος αυτολυτρώνεται, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να κάνει χωρίς τον Ιησού Χριστό, αφού σ’αυτή την περίπτωση τον έχει ακόμα κάτω από τον έλεγχό του ο Σατανάς, η εξουσία του οποίου τσακίστηκε μόνο από τον Ιησού, και κατά συνέπεια ο άνθρωπος πρέπει να τοποθετηθεί πίσω Του για να ξεφύγει από την εξουσία του Σατανά.

Η αυτολύτρωση χωρίς τον Ιησού Χριστό είναι μια αδυναμία, μαζί Του όμως είναι μάλιστα κατορθωτή. Αλλά ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να βρει τη θέληση να ελευθερωθεί, αλλιώς ο θεϊκός Λυτρωτής δεν μπορεί να εκτελέσει πάνω του το έργο της λύτρωσης, παρόλο που πέθανε στο σταυρό για όλους τους ανθρώπους. Δεν απαγορεύεται όμως σε κανέναν άνθρωπο να χρησιμοποιήσει τις χάρες που απόκτησε ο Χριστός, και για αυτό το λόγο ολόκληρη η ανθρωπότητα συμμετέχει στο λυτρωτικό έργο του Χριστού, γεγονός που ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι λυτρώνονται παρά τη θέλησή τους. . .

Μπορούν να χαρίσουν τον εαυτό τους στον Ιησού Χριστό με ελεύθερη θέληση, μπορούν όμως και να μείνουν πιστοί στο Σατανά, ο οποίος κατά κάποιον τρόπο συνεργάστηκε στη δημιουργία των πνευματικών όντων, γιατί πήρε τη δύναμη από τον Θεό, χρησιμοποίησε ωστόσο τη δύναμη αυτή σύμφωνα με τη δική του θέληση και έβαλε με αυτή τη θέληση την αντίσταση στον Θεό μέσα στα όντα που δημιούργησε, και από αυτή την αντίσταση θέλει να τα λυτρώσει ο Ιησούς Χριστός μέσω της υπέρμετρης αγάπης Του. . .  Το λυτρωτικό έργο κατορθώθηκε για όλους, κανένα ον όμως δεν λυτρώνεται εξαναγκαστικά, αλλά πρέπει το ίδιο να έχει τη θέληση να λυτρωθεί διά του αίματος του Ιησού Χριστού. . .  αλλιώς το λυτρωτικό έργο εκτελέστηκε μάταια για αυτό το ον, γιατί αναγνωρίζει ακόμα τον Σατανά ως τον κύριό του και δεν επιθυμεί να ξεφύγει από την εξουσία του. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

5107                18-4-1951

Η γλώσσα του Θεού από τον Πατέρα στο παιδί. . .

Λόγια αγάπης. . .

Σε όλους σας είμαι κοντά, τόσο κοντά ώστε μπορείτε να Μ’ακούσετε αν αφουγκραστείτε τη φωνή Μου στο εσωτερικό σας. Και είναι ευνόητο ότι σας μιλάω με τον τρόπο όπως μιλά ένας στοργικός πατέρας στα παιδιά του, απλά και λιτά και παρ’όλα αυτά με πολλή αγάπη, έτσι ώστε τα παιδιά Μου να είναι εξοικειωμένα μαζί Μου, ώστε να Με αναγνωρίσουν ως τον Πατέρα Που αγαπά τα παιδιά Του. Και επειδή θέλω να Με καταλάβουν, τα λόγια Μου αντηχούν στις καρδιές τους έτσι όπως κάθε παιδί μπορεί να τα συλλάβει, ώστε δεν μπορεί να τα καταλάβει λάθος και ώστε τα λόγια Μου κάνουν το παιδί ευτυχισμένο. Η αφθονία της αγάπης Μου θα εκδηλωνόταν με πολύ διαφορετικό τρόπο αν μπορούσατε να την αντέχετε. Αλλά όσον καιρό ζείτε στη Γη, ο ήχος του λόγου Μου είναι προσαρμοσμένος στην κατάσταση της ψυχής σας, και ανάλογα με την ικανότητα για αγάπη του καθένα ηχεί αντιληπτά μέσα στην καρδιά του ή αγγίζει τα συναισθήματά του σαν διανοητική πνοή.

Είμαι ο Ίδιος κοντά σας, σε σας που ακόυτε τη φωνή Μου, είμαι παρόν κοντά σας και σας λέω λόγια αγάπης, παρηγοριάς, παραίνεσης και σας διδάσκω. . .  Αφού πρέπει πάντα να νιώθετε την παρουσία Μου σαν εισροή χάρης και δύναμης. . . Όποιος ζητά πολύ θα λάβει πολύ. . .  Όποιος Μου ανοίγει την καρδιά του επιθυμώντας την αγάπη Μου, σ’εκείνον εισρέει αυτή απεριόριστα, και η αγάπη Μου εκδηλώνεται στο λόγο Μου. . .  Η αφθονία της αγάπης Μου χαρίζεται, το φως της φωτιάς της αγάπης Μου λάμπει μέσα στην καρδιά εκείου που Μου ανοίγεται και θέλει να Μ’ακούσει. Φως όμως είναι σοφία, και το κέρας της Αμάλθειας της θεϊκής σοφίας είναι ανεξάντλητο και προσφέρει όλο και νέους θησαυρούς σ’εκείνον που απλώνει τα χέρια του να τους πιάσει.

Ο πνευματικός πλούτος όμως σας προσφέρεται πάντα μ’έναν τρόπο ώστε να σας είναι κατανοητός, γιατί θέλω να Με καταλάβετε όταν σας μιλάω. Και για αυτό το λόγο το φως θα μπορεί να λάμψει παντού, δεν θα μοιράσω τα δώρα Μου με διαφορετικά μέτρα οπουδήποτε λαχταρήσει κανείς να τα παραλάβει από Μένα και να Μου τα ζητήσει η αγάπη της καρδιάς ενός παιδιού. Και τα παιδιά Μου θα Με καταλαβαίνουν πάντα, αλλιώς δεν θα αναγνώριζαν τον Πατέρα, ο Οποίος όμως θέλει να Τον αναγνωρίσουν. Για αυτό ο λόγος Μου είναι το ζωντανό νερό που ρέει από την Πηγή τόσο διαυγές και καθαρό ώστε να μπορέσει ο καθένας ν’αναζωογονηθεί μαζί του, επειδή ο κάθενας βρίσκει μέσα του αυτό που έχει ανάγκη για την ανάπτυξη της ψυχής του. . .  ενθάρρυνση και παρηγοριά, αγάπη και σοφία, χάρη και δύναμη. . .

Όσο βαδίζετε στη Γη είστε ακόμα ανήλικα παιδιά, στα οποία μπορώ να δώσω και θα δώσω μόνο έτσι όπως είναι δεκτικά στο λόγο της αγάπης και της σοφίας Μου. Και έτσι θα έπρεπε και εσείς πάντα να θεωρείτε τον εαυτό σας μόνο παιδιά και να παραλάβετε με ευχαριστία ό,τι σας προσφέρει η πιο πιστή πατρική αγάπη. . .  Δεν θα έπρεπε να ζητήσετε πνευματική τροφή που δεν θα ήταν ακόμα κατάλληλη για σας, πνευματικές γνώσεις που δεν έχετε ακόμα ανάγκη στη Γη· δεν θα έπρεπε να ζητήσετε να εξιχνιάσετε τα έργα της παντοδυναμίας Μου πριν να μην έχετε πετύχει μια συγκεκριμένη πνευματική ωριμότητα που θα σας κάνει ικανούς να βλέπετε με το πνευματικό σας μάτι. . .  Θα έπρεπε να αρκεστείτε σε αυτό που σας δίνω, σε αυτό που καταλαβαίνω ως ευλογία για σας και σε αυτό που έχει έτοιμο η αγάπη Μου για τα παιδιά που δημιούργησαν τη σωστή σχέση μαζί Μου και επομένως αφήνουν τον Εαυτό Μου να είμαι παρόν κοντά τους. . .  Θα έπρεπε σαν τα παιδιά, παρακαλώντας και ευχαριστώντας, να λάβετε τα δώρα τα οποία σας παρέχει η πατρική Μου αγάπη όσες φορές τα θέλετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5108                20-4-1951

Η απόδειξη για το λόγο του Θεού: Αγάπη – σοφία – παντοδυναμία. . .

Μόνο αυτό πρέπει να θεωρείται ο λόγος Μου που μαρτυρεί την αγάπη Μου, τη σοφία Μου και την παντοδυναμία Μου. . .  Αφού κατά τη διάρκεια της εποχής του τέλους πολλά θα παρουσιαστούν ως ο λόγος Μου, τα οποία ωστόσο δεν θα έπρεπε να δεχθείτε χωρίς εξέταση. Αφού και ο αντίπαλός Μου είναι ασταμάτητα δραστήριος για να μπερδέψει τους ανθρώπους, κάτι που μπορεί να πετύχει πιο εύκολα μέσω παραμόρφωσης του λόγου Μου, αφού τέτοια εμποδίζει τους ανθρώπους ν’αναγνωρίσουν τον Εαυτό Μου και επομένως να Με πλησιάσουν με αγάπη και να επιδιώξουν να ενωθούν μαζί Μου.

Οι άνθρωποι δεν θα επιδιώξουν ποτέ να φτάσουν σ’ένα ον την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία του οποίου αμφισβητούν. Αφού όμως θέλω να Με αναζητήσετε, πρέπει Εγώ ο Ίδιος να φανερωθώ σε σας τους ανθρώπους, πρέπει να σας κάνω να Με αναγνωρίσετε ως πάρα πολύ στοργικό Πατέρα και Δημιουργό ύψιστης σοφίας και παντοδυναμίας, για να κερδίσω και τη δική σας αγάπη, η οποία θα μας ενώσει για πάντα. Ό,τι λοιπόν σας αποδεικνύει αυτή τη Φύση Μου, όλα τα διανοητικά αγαθά που παρουσιάζουν την αγάπη Μου, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου, μπορείτε να θεωρείτε προερχόμενα από Μένα. Μπορείτε να πιστέψετε ότι πρόκειται για δικές Μου αποκαλύψεις, τις οποίες διοχετεύω στους ανθρώπους για να τους κεδίσω για Μένα αιώνια.

Θρησκευτικές διδασκαλίες όμως που δίνουν αφορμή για τη δημιουργία αμφιβολιών σχετικά με την αγάπη Μου, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου, δεν προήρθαν ποτέ από Μένα και δεν είναι θέλημά Μου να γνωστοποιηθούν στους ανθρώπους, αφού μέσω τέτοιων διδασκαλιών εκδηλώνεται ο αντίπαλός Μου για να εκτοπίσει την αλήθεια και να οδηγήσει τους ανθρώπους σε λανθασμένη σκέψη. Είμαι Θεός αγάπης και δεν θα μπορούσα ποτέ από την αγάπη Μου να δώσω στους ανθρώπους νόμους με απειλή αιώνιων τιμωριών. . .  Δεν θα μπορούσα ποτέ να τους σπρώξω μέσα στο φόβο, διότι ένας Πατέρας Που έχει αγάπη θέλει να κερδίσει την αγάπη των παιδιών Του, όχι όμως τη δουλοπρέπεια εξαιτίας του φόβου.

Η κάθε διδασκαλία που στερείται της θεϊκής σοφίας είναι επίσης λανθασμένη και δεν συμβάλλει στο να φουντώσει η αγάπη μέσα στον άνθρωπο, αφού μονάχα κάτι με ύψιστη τελειότητα μπορεί να αναγνωριστεί ως θείο Ον, μόνο κάτι με ύψιστη τελειότητα μπορεί να είναι στόχο της πνευματικής επιδίωξης, ένα Ον που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος και απασχολεί για αυτό και τις σκέψεις του ανθρώπου πέρα από το θάνατό του. . .  Και επομένως στην περίπτωση που εσείς οι άνθρωποι εξετάζετε πνευματικά αγαθά σχετικά με την αλήθεια που περιέχουν, αναρωτηθείτε στα σοβαρά αν μπορείτε να δείτε μέσα τους την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία του Θεού, και δεχθείτε χωρίς δισταγμό ό,τι σας τις αποδεικνύει. Αφού θέλω να Με αναγνωρίσετε και θα σας παρουσιάζω τον Εαυτό Μου πάντα έτσι ώστε να μπορέσετε να Με αγαπήσετε, όχι όμως να χρειαστείτε να Με φοβηθείτε.

Αν ωστόσο Με παρουσιάζει κανείς ως θυμωμένο Δικαστή που επιβάλλει τιμωρίες εδώ και εκεί, δεν πρόκειται για δικές Μου αποκαλύψεις, τότε μπαίνει κρυφά εκείνος που είναι εχθρός της αλήθειας, ο οποίος όμως πολεμά με δόλο και με βία, ο οποίος δεν αγωνίζεται ανοιχτά αλλά φορά προσωπίδα για να μην τον καταλάβετε και για να πιστέψετε τα λόγια του. Μόνο ένα Ον το Οποίο μπορείτε ν’αγαπήσετε με όλη σας την καρδιά είναι ο προαιώνιος Θεός και Πατέρας σας. . .  Σ’αυτό το Ον να επιδιώξετε να φτάσετε, και θα καταλάβετε κάθε στιγμή και τις αποκαλύψεις Του, οι οποίες θα αυξάνουν πάντα την αγάπη σας για Εκείνο, επειδή ο Ίδιος ο Πατέρας σάς τραβά κοντά Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5110                22-4-1951

Τρομερή θύελλα. . .

Νάρκη θανάτου. . .

Φυσικές δυνάμεις. . .

Πρέπει να περάσει μια τρομερή θύελλα πάνω από τους ανθρώπους για να ξυπνήσει τις ψυχές από τη νάρκη θανάτου τους πριν καταστραφεί η Γη από την τελευταία φονική θύελλα. Ευλογημένοι εκείνοι που θα ξυπνήσουν και θα κάνουν με ζήλο τη δουλειά τους· ευλογημένοι εκείνοι που θα αναγνωρίσουν τον Εαυτό Μου μέσα στη θύελλα και που θα Μου υποκύψουν εθελοντικά. . .  Αφού αυτοί δεν θα τσακιστούν, αλλά θα ανασηκωθούν και θα επιδιώξουν να φτάσουν στα ύψη. Αγγίζω μάλιστα πριν με απαλό χέρι όλους όσους κοιμούνται, προσπαθώντας να τους ενοχλήσω. Ωστόσο, δεν προσέχουν το απαλό άγγιγμά Μου, και για αυτό πρέπει να αναταραχτούν, πρέπει να τους αγγίξω βίαια αν θέλω να εμποδίσω να χαθούν για πάντα, αν θέλω να εμποδίσω να γίνει θάνατος ο ύπνος τους και να είναι αδύνατη μια σωτηρία προς τη ζωή. . .

Κοπιάζω αδιάκοπα να τους ταρακουνήσω από την απάθεια του πνεύματός τους και χτυπάω για αυτό συχνά την πόρτα της καρδιάς τους. Και όπου δεν Με ακούν, χτυπάω πιο δυνατά, μέσω δυστυχίας και ένδειας κάνω αισθητή την παρουσία Μου, για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι διανοητικά και να Με ακούσουν στην περίπτωση που τους πλησιάζω μέσω των αγγελιοφόρων Μου. Θέλω μόνο να σκεφτούν τον εαυτό τους, το τέλος τους και τον προορισμό τους για να καταλάβουν με ζωντανό τρόπο ότι έχουν ένα καθήκον κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής. Η σκέψη αυτή και μόνο μπορεί να τους ενεργοποιήσει, αφού μπορεί να παρακινήσει τη θέληση του ανθρώπου να ξεκινήσει τη δουλειά πάνω στην ψυχή του μόλις έχει καταλάβει ότι αυτή είναι το πραγματικό καθήκον του στη Γη.

Ας ξυπνήσουν. . .  Αφού τότε θα κοιτάξουν γύρω τους με ενορατικό βλέμμα και θα ανακαλύψουν παντού ελαττώματα και ελλείψεις και θα αρχίσουν να τα απομακρύνουν. Μόλις όμως ξεκινήσει πάνω από τη Γη η τρομερή θύελλα, θα ξυπνήσει και ο πιο κοιμισμένος άνθρωπος, αλλά θα κοιτάξει πρώτα γύρω του για πολλή ώρα για να καταλάβει τι τον ξύπνησε από τον ύπνο του. . .  Δεν θα του μείνει τότε πια πολύ χρόνο για τη δουλειά του, ιδιαίτερα αν είναι αργοπορημένος. . .  Ωστόσο, θα είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις που θα μπορέσουν ακόμα να τον κάνουν να πιστέψει αν δεν έχει απομακρυνθεί τελείως από Μένα. Δεν θέλω την καταστροφή τους, θέλω μονάχα τη σωτηρία τους. Όποιος όμως δεν θέλει να σωθεί, εκείνον αφήνω να καταστραφεί, και το φταίξιμο θα είναι δικό του.

Οι αγγελιοφόροι της αγάπης Μου φωνάζουν προηγουμένως με δυνατή φωνή σε όσους κοιμούνται: Ετοιμαστείτε για τον ερχομό του Κυρίου. . .  ανοίξτε Του την πόρτα της καρδιάς σας και αφήστε Τον να μπει, ζητήστε Του δύναμη και χάρη, για να σας δείξει έλεος, και ανοιχτείτε στην εισροή Του μέσω του Πνεύματός Του. . .  Ωστόσο, λίγοι μόνο ακολουθούν τις συμβουλές εκείνων, λίγοι μόνο παίρνουν στα σοβαρά τα λόγια τους και Με περιμένουν και περιμένουν επίσης το τέλος. Λίγοι μόνο Μ’ακούν στην περίπτωση που τους μιλάω ο Ίδιος μέσω αυτών των αγγελιοφόρων. Και εκείνοι θα καταλάβουν τις ενδείξεις της θύελλας και θα ετοιμαστούν, επικαλώντας Με ως τον Πατέρα τους και ζητώντας την προστασία Μου μέσα στην ερχόμενη ένδεια, παρακαλώντας τη χάρη Μου. Αυτοί θα μπορέσουν τότε να είναι ξέγνοιαστοι, γιατί δεν θα τους ξεχάσω. . .

Όσοι κοιμούνται όμως θα ταρκουνηθούν και θα φοβηθούν, αφού θα είναι εκτεθειμένοι απροστάτευτοι στις φυσικές δυνάμεις μέσω των οποίων θα εκδηλωθώ Εγώ ο Ίδιος. . .  Και η φωνή Μου θα ηχήσει δυνατά και απειλητικά και θα κάνει να τεντώσουν όλοι τ’αυτιά τους. Θα είναι ένδειξη του κοντινού τέλους, το οποίο προφητεύθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως το ερχόμενο φυσικό συμβάν, και θα γίνει επίσης όταν έχει έρθει η ώρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5112                24-4-1951

Ο βαθμός της αγάπης. . .

Συνεχής αύξηση της μακαριότητας. . .

Ο Θεός είναι ανεξιχνίαστος. . .

Το κάθε δώρο της αγάπης Μού είναι ευχάριστο, αφού αξιολογώ το βαθμό της αγάπης που σας παρακινεί να σκεφτείτε και να δράσετε, όπως δεν μπορεί να είναι διαφορετικό, αφού Εγώ, ως η Ίδια η αιώνια Αγάπη έλκομαι από κάθε εκδήλωση αγάπης, άσχετα με το αν αυτή είναι απευθυσμένη σε Μένα ή στον διαπλανό σας. Και έτσι μπορεί μονάχα μέσα στην αγάπη να γίνει η ένωση, ο έντονος σύνδεσμος που είναι αιώνια άρρηκτος. Ό,τι ενώθηκε μια φορά με την αιώνια Αγάπη με ελεύθερη θέληση δεν μπορεί ποτέ πια να χωριστεί απ’Αυτή και ούτε το θέλει, γιατί πρόκειται για την πιο μακάρια κατάσταση την οποία μπορεί να πετύχει το ον που δημιουργήθηκε από Μένα. Μπορεί ωστόσο ένα ον να πετύχει όλο και αυξημένη μακαριότητα, όσο περισσότερο ανεβαίνει ο βαθμός της αγάπης του, όσο περισσότερο Με πλησιάζει το ον, στον Οποίο επιδιώκει να φτάσει διαρκώς. . .

Δεν απομακρύνομαι ποτέ πια από τα παιδιά Μου, και όμως μένω για αυτά πάντοτε ο στόχος της επιδίωξής τους, δηλαδή να Με πλησιάζουν όλο και περισσότερο, επειδή ανήκει στην απεριόριστη μακαριότητα να Με λαχταρούν και να εκπληρώνεται συνέχεια η λαχτάρα τους. Και έτσι είμαι για εκείνα φαινομενικά άφταστος, και ωστόσο νιώθουν τη μακαριότητα της ένωσης, μια κατάσταση την οποία εσείς οι άνθρωποι στη Γη δεν καταλαβαίνετε ακόμα, δηλαδή το ότι η αδιάκοπη λαχτάρα και η αδιάκοπη εκπλήρωση δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά ό,τι περιορισμένο θα ήταν ατελές, Εγώ όμως είμαι το πιο τέλειο Ον και πρέπει για αυτό να είμαι αιώνια ανεξιχνίαστος, πρέπει να είμαι αιώνια ο στόχος των όντων τα οποία θέλω να κάνω μακάρια. Και αυτή η μακαριότητα δεν θα τελειώσει ποτέ στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5113                25-4-1951

Η ευλογία της αγάπης. . .

Ο στόχος του ανθρώπου. . .

Δεν μπορείτε ν’αναπτυχθείτε ανοδικά αν δεν ασκείτε την αγάπη, αν δεν αλλάζετε το είναι σας, το οποίο στην αρχή της ενσάρκωσής σας γνωρίζει μονάχα τη φιλαυτία, η οποία θα έπρεπε να μετατραπεί σε ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Το κάθε έργο της αγάπης για τον πλησίον είναι ένα βήμα προς τα πάνω, χωρίς την αγάπη ωστόσο βαδίζετε πάντα στο ίδιο επίπεδο, και κινδυνεύετε μάλιστα να οπισθοδρομήσετε μέσω αδικημάτων εναντίον της αγάπης, μέσω πράξεων του μίσους και της αστοργίας. Ο στόχος σας όμως βρίσκεται στα ύψη, και επομένως πρέπει να επιδιώξετε να πετύχετε αυτό το στόχο. Πρέπει μέσω μιας ζωής με αγάπη ν’απομακρυνθείτε από το βάθος και να προσπαθήσετε να φτάσετε σε σφαίρες όπου σας αγγίζει το φως από πάνω, όπου θα αναγνωρίσετε ξεκάθαρα το δρόμο σας τον οποίο θα έπρεπε να πάρετε για να γίνετε μακάριοι.

Μονάχα η αγάπη μπορεί να σας φέρει το φως, μονάχα η αγάπη σάς τοποθετεί σε μια κατάσταση γνώσεων, μονάχα η αγάπη σάς κάνει να βλέπετε με το πνευματικό σας μάτι, έτσι ώστε δεν θα μπορείτε πια να πάρετε λάθος δρόμο. Χωρίς την αγάπη όμως είστε τυφλοί στο πνεύμα και το σκοτάδι γύρω σας δεν σας επιτρέπει να βρείτε το δρόμο, τον οποίο ωστόσο ούτε θέλετε να πάρετε χωρίς την αγάπη, επειδή οδηγεί προς τα πάνω, εσείς ομως αγαπάτε το βάθος. Δεν μπορεί να σας δοθεί καμία άλλη συμβουλή από το ν’ασκήσετε την ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό, γιατί από την αγάπη προκύπτουν όλα τα άλλα. . .  μια ζωντανή πίστη και μια γεμάτη φως κατανόηση της αλήθειας, η οποία σας παροτρύνει σε όλο και πιο έντονη επιδίωξη, διότι σας κατευθύνει προς το αιώνιο φως, το οποίο είναι άξιο επιδίωξης.

Τίποτε άλλο δεν μπορεί ν’αντικαταστήσει την αγάπη. . .  Και όλες οι καλές πράξεις τις οποίες κάνετε χωρίς αγάπη, τις οποίες κάνετε για να πετύχετε ένα σκοπό ή μονάχα για να σας ανεβάσουν μπροστά στα μάτια των συνανθρώπων σας, είναι μάταιες για την αιωνιότητα, δεν σας προωθούν ούτε ένα βήμα προς τα ύψη, τις κάνατε μονάχα για τον κόσμο και θα πάρετε και την αμοιβή από τον κόσμο. Η σωστή αγάπη ωστόσο κάνει τα καλά έργα αθάνατα, αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν και σας ακολουθούν στην αιωνιότητα. Αφού ένα σωστό έργο αγάπης είναι ήδη μια ένωση με τον Θεό, το Είναι του Οποίου είναι η Ίδια η Αγάπη και ο Οποίος επομένως ενεργεί μαζί σας αν είστε δραστήριοι με αγάπη.

Τα σωστά έργα αγάπης είναι οικοδομικοί λίθοι για την αιωνιότητα, είναι σκαλοπάτια της σκάλας προς τα πάνω, προς την αιώνια μακαριότητα. Για αυτό το λόγο ας μην είστε άπρακτοι στη Γη, μαζέψτε μέσω έργα αγάπης έναν πνευματικό πλούτο, θησαυρούς που θα σας ακολουθήσουν στην αιωνιότητα, αφού μονάχα η αγάπη το καταφέρνει να δημιουργήσει η ψυχή για τον εαυτό της μια μακάρια μοίρα στην αιωνιότητα. Μονάχα η αγάπη φέρνει την ψυχή στην ωριμότητα, και μονάχα διά της αγάπης εκπληρώνεται ο σκοπός του ανθρώπου στη Γη: το να μετουσιώσει πλήρως το είναι του και να εναρμονιστεί με το αρχικό Είναι του Θεού, το να πετύχει το στόχο ήδη στη Γη, την ένωση με τον Θεό, για να είναι τότε αιώνια πάρα πολύ μακάριος, ισχυρός και γεμάτος φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

5117                 28-4-1951

Η δικαιοσύνη του Θεού. . .

Μακροθυμία – έλεος. . .

Είμαι καλός και δίκαιος Θεός και όμως αφήνω τον ήλιό Μου να λάμπει πάνω στους δίκαιους και τους άδικους. . .  πάνω στους καλούς και τους κακούς, αφού θέλω να μετατρέψω το κακό σε καλό, όχι όμως να το καταστρέψω. Είμαι Θεός της αγάπης, και η αγάπη διατηρεί, αλλά δεν εξολοθρεύει. Είμαι Θεός της σοφίας και δημιούργησα τα πλάσματά Μου για να υπάρχουν αιώνια, όχι όμως για να είναι εφήμερα. Μια ύπαρξη με δύναμη και φως ωστόσο προϋποθέτει μια κατάσταση που είναι ανάλογη με την αρχική  Μου  Φύση και που μπορεί επομένως να ονομαστεί τέλεια σ’έναν ορισμένο βαθμό.

Και σ’αυτή την κατάσταση προσπαθώ να σας οδηγήσω, αλλά λαμβάνοντας υπόψη Μου την ελεύθερη θέλησή σας όσο ζείτε ως άνθρωποι στη Γη. Και για αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σάς επιτρέπω να μπείτε στην περιφέρεια του φωτός του ήλιού Μου, της ακτινοβολίας της χάρης από το βασίλειό Μου. Το αφήνω όμως στην κρίση σας αν θέλετε να παραμείνετε μέσα στο φως Μου και να τελειοποιηθείτε ή αν προτιμάτε να καταφύγετε στη σκιά και άρα να μείνετε ατελείς και να μπείτε ατελείς στο επέκεινα.

Οι δίκαιοι και οι άδικοι αγγίζονται από τον ήλιο της χάρης Μου, παρέχω την αγάπη Μου στους δίκαιους και στους άδικους, και αυτοί πρέπει μονάχα να θέλουν για να γίνουν μακάριοι. Όσο όμως το κακό δεν μετατρέπεται σε καλό, δεν μπορώ να το υποδεχθώ στη βασιλεία Μου, γιατί θα διαλυόταν εκεί, αφού ό,τι ακάθαρτο καίγεται από τη θέρμη της αγάπης των όντων του φωτεινού βασιλείου, το οποίο μπορεί να είναι τόπος διαμονής μονάχα για πνευματικά όντα που έχουν τελειοποιηθεί. Για αυτό το λόγο θα είναι ευνόητες οι μακροθυμία και η υπομονή Μου, οι οποίες κατά κάποιον τρόπο κάνουν τη δικαιοσύνη Μου να φαίντεται αμφίβολη. . .  Η τελευταία, ωστόσο, δεν αποκλείεται. . .

Κάποτε θα ξεπροβάλλει, αλλά και πάλι μόνο για να αποκαταστήσει τη θεϊκή τάξη, η οποία μπορεί να παραβιαστεί μόνο μέχρι έναν ορισμένο βαθμό για να μην έχει αποτελέσματα που να αντιβαίνουν στους νόμους. Τότε η μακροθυμία, η υπομονή και το έλεος θα υποχωρήσουν, και όμως κατά βάθος δεν αποκλείονται, αφού και αυτή η πράξη της δικαιοσύνης είναι πράξη του ελέους για να εμποδιστεί μια πλήρη αντιστροφή στο αντίθετο, για να μην πέσει το οντώδες στην πιο βαθιά άβυσσο, απ’όπου η άνοδος στα ύψη είναι σχεδόν αδύνατη.

Όσον καιρό οι άνθρωποι ζουν στη Γη παραβαίνουν συχνά τη θεϊκή τάξη χωρίς να γίνει αμέσως μια τιμωρία που ανταποκρίνεται στη δικαιοσύνη Μου. Αλλά ο άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση, και η κάθε άμεση εξίσωση της άδικης πράξης του θα περιέκοπε την ελεύθερη βούλησή του, αφού ο φόβος μπροστά στην τιμωρία θα τον έκανε ανελεύθερο και συνεπώς δεν θα έγινε καμία ανοδική ανάπτυξη που θα προερχόταν από το εσωτερικό του. Για αυτό το λόγο η δικαιοσύνη Μου δεν είναι τόσο φανερή στη Γη, είναι όμως παρ’όλα αυτά μάλιστα ένα χαρακτηριστικό Μου, αφού το κάθε αδίκημα πρέπει να εξιλεωθεί, διότι και αυτό είναι ένας νόμος της τάξης που δεν μπορεί να παραβιαστεί.

Ωστόσο, και η πιο σκληρή τιμωρία την οποία επιβάλλω σ’ένα ον είναι επίσης μια απόδειξη της αγάπης Μου, αφού είναι ταυτόχρονα ένα εκπαιδευτικό μέσο, διά του οποίου το ον θα έπρεπε τελικά να πετύχει την τελειότητα, η οποία είναι ο πρώτος και τελευταίος στόχος όλων όσων προέκυψαν από Μένα διά της δύναμης και από την αγάπη Μου. Και όλα θα πετύχουν κάποτε αυτό το στόχο, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες. . .  ό,τι δημιουργήθηκε θα γίνει κάποτε μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5119                29-4-1951

Η θέληση του να δουλέψει κανείς για τον Θεό τού εγγυάται την προστασία των φωτεινών οντοτήτων. . .

Αφήνεις πίσω σου τον επίγειο κόσμο μόλις ετοιμάζεσαι για την παραλαβή του λόγου Μου, και άρα η ψυχή έχει ανυψωθεί στο πνευματικό βασίλειο, όπου την προϋπαντούν φωτεινά όντα με εντολή Μου για να τη διδάξουν. Αυτά τα φωτεινά όντα είναι πάντα κοντά σου και στη Γη, γιατί ανέλαβες μια αποστολή που είναι η ίδια στη Γη όπως εκτελείται από τα φωτεινά όντα στο πνευματικό βασίλειο. . . η μεταβίβαση της αλήθειας, η οποία προέρχεται από Μένα. Επομένως εκείνα τα όντα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην πλήρη αλήθεια και να επενεργούν πάντα πάνω σου, στη σκέψη και στη θέλησή σου, οι οποίες και οι δύο ανταποκρίνονται στην αποστολή, στην εργασία μέσα στον αμπελώνα Μου.

Άρα η σκέψη και η θέλησή σου ελέγχονται πάντα από εκείνα τα φωτεινά όντα, και παρ’όλα αυτά δεν εξαναγκάζεσαι να σκεφτείς και να θελήσεις ανάλογα με τη βούλησή τους. Αλλά η θέλησή σου να Με υπηρετήσεις αρκεί στα φωτεινά όντα για να σε οδηγήσουν, και αντιμετωπίζουν μόνο σπάνια αντίσταση, και έτσι η δουλειά τους είναι επιτυχής, τόσο στον εαυτό σου όσο και στους συνανθρώπους σου.

Αυτή η δραστηριότητα των φωτεινών οντοτήτων παρατηρείται από πολλές ψυχές στο επέκεινα που είναι ακόμα ανώριμες και θέλουν επίσης να γίνουν αντιληπτές από τους ανθρώπους στη Γη, δεν έχουν όμως τη δύναμη για να εκφραστούν. Η σκέψη τους είναι μάλλον γήινη και για αυτό δεν επηρεάζει τους ανθρώπους που επιδιώκουν πνευματικά αγαθά. Ωστόσο, αυτοί αισθάνονταν την παρουσία εκείνων των όντων ως ανησυχητική και ενοχλητική. Και για αυτό το λόγο οι φωτεινές οντότητες κοπιάζουν να κτίσουν ένα προστατευτικό ανάχωμα γύρω από ανθρώπους που μπορούν να παραλάβουν πνευματικά αγαθά από εκείνα σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Είναι επομένως πάντα απομονωμένοι από τον ακόμα ανώριμο πνευματικό κόσμο κατά τη διάρκεια πνευματικών δασκαλεμάτων. Αυτό το γεγονός ωστόσο δεν αποκλείει τη δυνατότητα εκείνα τα όντα να παρουσιαστούν μόλις τελειώσουν οι μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο και να προσπαθήσουν τότε να εκδηλωθούν. Ό,τι ατελές όμως έχει πάντα δυσμενές αποτέλεσμα πάνω στα πνευματικά όντα που επιδιώκουν να φτάσουν στο ύψος. Ωστόσο, δεν θα μπορέσι ποτέ να τα ελέγξει, αφού όποιος θα πρέπει να εκτελέσει μια αποστολή για τη λύτρωση των πνευματικών όντων στη Γη, θα είναι πάντα υπό την προστασία εκείνων των οντοτήτων που Με υπηρετούν και εκπληρώνουν μόνο το θέλημά Μου. Και τέτοιες οντότητες προστατεύουν και εσένα, για να μην έχουν καμία επιρροή εκείνα τα όντα που βρίσκονται τα ίδια ακόμα μέσα στο σκοτάδι και για αυτό το λόγο δεν μπορούν να μοιράσουν φως σ’αυτούς που θέλουν να είναι δραστήριοι ως φορείς του φωτός για Μένα και τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5120                30-4-1951

Πνευματικός μέντορας. . .

Η κάθε ψυχή έχει έναν πνευματικό μέντορα, έναν οδηγό, ο οποίος θέλει να τη βοηθήσει να φτάσει στην αιώνια ζωή. Προσπαθεί να επηρεάζει τις σκέψεις του ανθρώπου και να τις στρέφει προς το πνευματικό βασίλειο, καθώς όμως διαμορφώνει και τη μοίρα του έτσι ώστε αυτή μπορεί να του επιφέρει μεγάλη επιτυχία, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψη του την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Αυτός ο μέντορας ξέρει τι είναι ωφέλιμο για την ανάπτυξη της ψυχής του ανθρώπου και τι θα μπορούσε να είναι μειονεκτικό, και ο μέντορας επιδιώκει για αυτό πάντα να βοηθά την ψυχή να προχωρήσει, επειδή είναι δεμένος μαζί της με αγάπη και επειδή ο Θεός ο Ίδιος τον διόρισε οδηγό της. Ο μέντορας ευνοεί ό,τι ωφελεί την ψυχή. Ό,τι όμως θα μπορούσε να τη βλάψει, προσπαθεί να το εμποδίσει, αλλά πάνα με σοφή κατανόηση και μεγάλη αγάπη.

Όσον καιρό ο άνθρωπος ζει στη Γη, οι πνευματικές σφαίρες είναι κλειστές στο νου του. Παρόλο που η ψυχή μπορεί ν’ανυψωθεί στο πνευματικό βασίλειο, το κάνει χωρίς το κορμί να έχει καμία σχετική επίγνωση και δεν μπορεί ν’αποδώσει τις εντυπώσεις της από εκείνες τις σφαίρες στο λογικό άνθρωπο έτσι ώστε αυτός θα μπορούσε να πάρει μια σχετική ιδέα που θα ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Το πνευματικό βασίλειο θα μείνει μυστικό στο σωματικό άνθρωπο ώσπου το ίδιο το κορμί να έχει πνευματοποιηθεί στο βαθμό που η ψυχή θα μπορέσει να του μεταδώσει αυτά που είδε και το κορμί θα μπορέσει να τα συγκρατήσει στη συνείδησή του. Τότε ο άνθρωπος θα έχει πετύχει το βαθμό της ωριμότητας που κάνει περιττή μια περαιτέρω παραμονή του στη Γη και τον οποίο θα ήθελε να πετύχει ο πνευματικός οδηγός όσο η ψυχή είναι ακόμα μέσα στο κορμί.

Στην περίπτωση όμως που ο άνθρωπος δεν πέτυχε ακόμα αυτό το βαθμό ωριμότητας, ο μέντορας φυλάγει τον άνθρωπο στοργικά από το να σχηματίσει παραμορφωμένες ιδέες για το πνευματικό βασίλειο, οι οποίες θα τον μπέρδευαν μόνο και δεν θα τον προωθούσαν· αφού ο νους του ανθρώπου επηρεάζει την ψυχή όσο αυτή δεν έχει φτάσει στο βαθμό ωριμότητας όπου μπορεί να βλέπει πνευματικά. Εκείνη μπορεί μάλιστα μέσα στα όνειρα να βρεθεί σε σφαίρες από τις οποίες παίρνει πολλή δύναμη και γνώση, αλλά δεν θα πάρει μαζί της στην επίγεια ζωή τις σχετικές αναμνήσεις όσο το κορμί δεν έχει πνευματοποιηθεί εξίσου.

Ο μέντορας κατά κάποιον τρόπο εγείρει έναν τοίχο και κρύβει πίσω από αυτό τον τοίχο ό,τι είναι ακόμα ακατανόητο στο νου του ανθρώπου, ενώ η ψυχή μπορεί ανεμπόδιστα να περάσει τον τοίχο και να ρίξει ματιές μέσα στο πνευματικό βασίλειο. Και αυτό το όριο φυλάγεται στοργικά από την πνευματική πλευρά. . .  Κρυφό μένει στο νου του ανθρώπου αυτό που μπορεί να δει η ψυχή ανοιχτά. . .  ώσπου να μην κινδυνεύσει πια η ψυχή να πέσει θύμα αμφιβολιών στην περίπτωση που ο νους προσπαθεί να την κλονίσει. Μια ισχυρή ψυχή που έχει μαζέψει πολλές γνώσεις όμως μπορεί να πείσει και το νου και μπορεί να διαψεύσει κάθε αντίρριση. Αυτή την ωριμότητα πρέπει ωστόσο πρώτα να έχει κερδίσει, τότε μπορεί ακίνδυνα και συνειδητά να βλέπει μέσα στο πνευματικό βασίλειο και να μεταδώσει τις εντυπώσεις τις και στο νου, ο οποίος τότε την αφήνει να τον διδάξει και δεν αντιτάσσει πια θρησκευτικές αμβιφολίες.

Όποιος ψάχνει την αλήθεια θα τη βρει. Ωστόσο, ο άνθρωπος θα έπρεπε πάντα ν’αφεθεί στους πνευματικούς του οδηγούς και δεν θα έπρεπε να επιδιώξει να διεισδύσει αυθαίρετα σε γνώσεις που μπορούν μόνο να τον βλάψουν αν δεν έχει τον απαραίτητο βαθμό ωριμότητας για να τις χρησιμοποιήσει σωστά. Ο πνευματικός οδηγός του ξέρει για το επίπεδο της ψυχής του και προσπαθεί να το αυξάνει όσο ο άνθρωπος δεν του προβάλλει αντίσταση. Αφού στον μέντορα δεν λείπουν η σοφία και η αγάπη, και παρέχει στους μαθητές του έτσι όπως είναι ευλογία για αυτούς. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5121                1-5-1951

Η  δύναμη της πίστης. . .

Η αγάπη ζωντανεύει την πίστη. . .

Ένα πιστό παιδί της Γης πετυχαίνει τα πάντα σε Μένα, αφού δεν απογοητεύω την πίστη του. Και έτσι πρέπει και εσείς που θέλετε να Με υπηρετήσετε διαδίδοντας το Ευαγγέλιο να δοκιμάσετε τη δύναμη της πίστης αν θέλετε να έχετε εξαιρετική επιτυχία με τους συναναθρώπους σας. Πρέπει να πραγματοποιήσετε αυτά που διδάσκετε, και όταν υποστηρίζετε την πίστη, πρέπει και ν’αποδείξετε το τι καταφέρνει μια ισχυρή πίστη. Μαζί Μου κατορθώνετε τα πάντα. . .  Και αυτό θα έπρεπε να πιστέψετε, δηλαδή ότι πετυχαίνετε τα πάντα με τη βοήθειά Μου, ότι είμαι παρόν κοντά σας και ενεργώ ενωμένος μαζί σας και ότι επομένως δεν μπορείτε ν’αποτυχαίνετε. Στην περίπτωση που ζητάτε τη δύναμή Μου, δεν σας την αρνιέμαι ποτέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή Μου απεριόριστα. Μόνο αυτό πρέπει να πιστέψετε, δηλαδή ότι δεν κάνετε τίποτα μόνοι σας, αλλά τα πάντα μαζί Μου. . .  Τότε μπορείτε να καταπιαστείτε τα πάντα και θα κατορθώσετε τα πάντα.

Σας παροτρύνω ξανά και ξανά να εξελίξετε μέσα σας τέτοια ισχυρή πίστη, γιατί τότε θα έχετε κερδίσει ό,τι έχετε ακόμα ανάγκη στη Γη. . .  και γιατί μια ισχυρή πίστη είναι η απόδειξη της αλήθειας της διδασκαλίας Μου, την οποία θα πρέπει να κηρύξετε στους συνανθρώπους σας κατά την περίοδο που προηγείται του τέλους. Εάν έχετε οι ίδιοι τέτοια ισχυρή πίστη, μπορείτε ν’αποδείξετε τη δύναμη της πίστης και στους συνανθρώπους σας, και θα είστε ευδιάκριτοι ως οι απεσταλμένοι στο όνομά Μου, θ’αποδείξετε τη θεία προέλευση της διδασκαλίας την οποία διαδίδετε στο όνομά Μου. Μια ισχυρή πίστη θα σας εξασφαλίσει πολλούς οπαδούς. Αν όμως αμφισβητείτε οι ίδιοι την επιτυχία ενός σχεδίου, πώς θέλετε να κερδίσετε τους συνανθρώπους για τη διδασκαλία Μου;

Μια ισχυρή πίστη όμως κερδίζει κανείς μονάχα μέσω της αγάπης, αφού αυτή κάνει την πίστη ζωντανή. Θα μπορείτε να πιστέψετε αν ζείτε μέσα στην αγάπη. . .  Κατά συνέπεια μια αδύνατη πίστη είναι ένδειξη της έλλειψης αγάπης, και αυτή είναι η αρρώστια των ανθρώπων που δεν είναι ικανοί να πιστέψουν. Αυτό ας λαμβάνετε πάντα υπόψη σας: Η αγάπη ζωντανεύει την πίστη. . .  Τότε ξέρετε και το πιο εύκολο μέσο για ν’αποκτήσετε την πίστη.

Ασκείτε την αγάπη για τον πλησίον. . .  και ελκύστε με αυτό τον τρόπο Εμένα τον Ίδιο κοντά σας. Η παρουσία Μου σας δίνει τη σιγουριά και τη συνείδηση της δύναμης, και με τέτοια επίγνωση θεωρείτε τα πάντα δυνατά, ό,τι και να θέλετε να καταπιαστείτε. Και για αυτό το λόγο ας μάθετε και στους συνανθρώπους σας ότι μόνο μέσω μιας ζωής με αγάπη μπορούν ν’αποκτήσουν μια ισχυρή πίστη. Ας τους μάθετε ότι η ισχυρή πίστη είναι απαραίτητη για να τα βγάλουν πέρα με όλες τις αντιξοότητες της ερχόμενης περιόδου, και ότι μια ακλόνητη πίστη στη βοήθειά Μου δεν είναι ποτέ χωρίς αποτέλεσμα, ότι ο άνθρωπος είναι ικανός ακόμα και να κάνει θαύματα, αφού τότε δεν ενεργεί πια μόνος του, αλλά ενωμένος μαζί Μου, και πρέπει να μπορεί να καταφέρει τα πάντα. . .  Αφού δεν απογοητεύω μια ισχυρή πίστη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5123                3-5-1951

Η απόσταση από τον Θεό είναι μια άθλια κατάσταση. . .

Κανένας χωρισμός. . .

Μπορείτε μάλιστα να ξεσηκωθείτε εναντίον Μου, αλλά δεν μπορείτε να χωριστείτε από Μένα, αφού είστε μερίδιά Μου, τα οποία δεν μπορούν να χαθούν ποτέ. . .  Εσείς όμως αισθάνεστε την απόσταση από Μένα σαν χωρισμό και πιστεύετε για αυτό ότι μπορείτε ν’αποδεσμευτείτε από Μένα. Οι αλυσίδες όμως που μας ενώνουν δεν κόβονται, είναι μόνο πιο μακριές ή πιο κοντές, αλλά μας ενώνουν αναπόφευκτα. Η κάθε αντίσταση αυξάνει την απόσταση από Μένα, το κάθε έργο αγάπης όμως σημαίνει προσέγγιση σε Μένα και μας ενώνει.

Στην περίπτωση που απομακρύνεστε από Μένα μέσω αντίστασης σε Μένα, ο αντίπαλος επεμβαίνει και τοποθετείται ανάμεσα σε σας και Εμένα. Ως αποτέλεσμα δεν Με βλέπετε πια και αφοσιώνεστε σ’εκείνον, αφού σας δελεάζει με αυτό που λαχταράτε οι ίδιοι, με επίγεια αγαθά, τα οποία κάνουν την εικόνα Μου να ξεθωριάζει όλο και περισσότερο. Παρ’όλα αυτά ανήκετε σε Μένα και μένετε υπό την κατοχή Μου, αφού δεν εγκαταλείπω το δικαίωμά Μου για σας. Ο αντίπαλός Μου ωστόσο και εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεφύγετε από την εξουσία Μου. Αλλά με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνεστε μόνο όλο και περισσότερο από Μένα και θα βρεθείτε σε μια άθλια κατάσταση. Αφού η απόσταση από Μένα σημαίνει μια κατάσταση χωρίς καθόλου δύναμη και φως, σημαίνει το θάνατο της ψυχής, σημαίνει μια κατάσταση του σκοταδιού, η οποία θα μείνει και πάντα μια κατάσταση της δυστυχίας.

Εσείς όμως δεν ξέρετε την κατάσταση της μακαριότητας. . .  Και για αυτό το λόγο δεν την επιδιώξετε, αλλά αρκείστε στην επίγεια ευτυχία, την οποία σας προσφέρει ο αντίπαλός Μου, όσο περισσότερο απομακρυνθείτε από Μένα. Δεν γνωρίζετε την πραγματική ζωή, τη ζωή του πνεύματος, η οποία σας δίνει φως και δύναμη σε αφθονία. . .  Δεν ξέρετε τις θεϊκές ικανότητες τις οποίες θα μπορούσατε να κατέχετε οι ίδιοι αν ήσασταν πάλι ενωμένοι μαζί Μου. . .  Εγώ όμως σας αγαπώ από την αρχή, και η αγάπη Μου για σας δεν μειώνεται. Θέλει να δίνει και να σας κάνει ευτυχισμένους και επομένως επίσης να σας οδηγήσει μέσα στη γνώση σχετικά με το τι ήσασταν, τι είστε και τι θα έπρεπε και πάλι να γίνετε για να είστε για πάντα μακάριοι. Ωστόσο, το αν αφήνετε να σας διδάξω, αυτό εναπόκειται σε σας. Αφού δεν εξαναγκάζω κανένα ον να παραλάβει από το χέρι Μου αυτό που σας κάνει αφάνταστα μακάριους. . .  Το ον μπορεί ν’αποφασίσει ελεύθερα για το αν θέλει ν’ανήκει σ’Εμένα ή αν θέλει να νικηθεί από την επιρροή του αντιπάλου Μου.

Αφού όμως η αγάπη Μου για σας, τα πλάσματά Μου, δεν τελειώνει στην αιωνιότητα, θα προσπαθώ αιώνια να κερδίσω την αγάπη σας και θα κάνω ό,τι μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε μακάριοι. Θα σας πλησιάζω ξανά και ξανά και θα σας κάνω να αισθανθείτε την αγάπη Μου, ώσπου αυτή να σας αγγίξει κάποτε με ευεργετικό τρόπο και να στραφείτε σε Μένα για να μπορέσετε να παραλαμβάνετε όλο και περισσότερη αγάπη, ώσπου να αισθανθείτε και εσείς αγάπη για Μένα και να ξεφύγετε εθελοντικά από τον αντίπαλό Μου και να Με επιδιώξετε. Τότε η δική Μου και η δική σας ευδαιμονία θα είναι απεριόριστη, τότε δεν θα υπάρχει πια καμία απόσταση ανάμεσά μας, τότε ο δεσμός της αγάπης θα μας κρατήσει ενωμένους σφιχτά και δεν θα χωρίσουμε ποτέ πια στην αιωνιότητα, αφού ό,τι Με βρήκε μια φορά με ελεύθερη θέληση, δεν θα το αφήσω ποτέ πια να φύγει μακριά Μου, δεν το αφήνω πια να πέσει, και ο αντίπαλος θα έχει χάσει κάθε εξουσία πάνω του, το ον είναι και θα μείνει δικό Μου μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5125                5 κ. 6-5-1951

Η πορεία της ανάπτυξης. . .

Ο εξαναγκαστικός νόμος. . .

Το στάδιο της ελεύθερης θέλησης. . .

Τίποτα δεν είναι χωρίς σκοπό και στόχο. . .  Ό,τι υπάρχει δημιουργήθηκε από τον Θεό και ήρθε στη ζωή για να εκπληρώσει ένα σκοπό. Επομένως το καθετί έχει τον προορισμό του, πρέπει να υπηρετήσει με κάποιον τρόπο για να εκπληρώσει το σκοπό του. Ακόμα και το παραμικρό έργο της δημιουργίας, ο πιο μικρός έμβιος οργανισμός έχει το καθήκον του, το οποίο πρέπει να εκτελέσει και εξαναγκάζεται κατά κάποιον τρόπο να το εκτελέσει, επειδή ό,τι δημιουργήθηκε είναι υποταγμένο σ’ένα φυσικό νόμο και δεν μπορεί να παραβαίνει αυτό το νόμο.

Ωστόσο, ακόμα και αυτά που εκτελεί το ον κάτω από το εξαναγκαστικό νόμο είναι κατά κάποιον τρόπο μια υπηρεσία, αφού ωφελούν πάντα ένα άλλο έργο της δημιουργίας, είναι απαραίτητα για τη δημιουργία και τη διατήρηση εκείνου. Και κατά συνέπεια δεν υπάρχει τίποτα σ’ολόκληρο το σύμπαν που δεν έχει τον προορισμό του, δηλαδή που δημιουργήθηκε άσκοπα. Ο τελευταίος σκοπός και προορισμός όμως είναι η απελευθέρωση των πνευματικών στοιχειών, κάτι στο οποίο συμβάλλει όλη η δημιουργία σύμφωνα με το προαιώνιο σοφό θείο σχέδιο. Μονάχα για το σκοπό της λύτρωση των πνευματικών όντων πλάστηκε ολόκληρη η δημιουργία, και το κάθε έργο της εκπληρώνει αυτό τον προορισμό ανάλογα με το εξαναγκαστικό νόμο.

Διαφορετική όμως είναι η κατάσταση του ανθρώπου, ο οποίος είναι μάλιστα επίσης ένα έργο της δημιουργίας του Θεού, ο οποίος ωστόσο δεν δεσμεύεται από το εξαναγκαστικό νόμο σε ό,τι αφορά τη σκέψη, τη θέληση και την πράξη του. Ο εξωτερικός άνθρωπος μεν, η σωματική μορφή, είναι ακόμα υποταγμένη στο εξαναγκαστικό νόμο, επειδή αυτή σχηματίστηκε από τα πνευματικά στοιχεία που βρίσκονται ακόμα στην αρχή της ανάπτυξής τους. Η ψυχή του ανθρώπου όμως έχει μια σχετική ελευθερία, μπορεί να αναπτυχθεί ανάλογα με τη δική της θέληση, και άρα δεν δεσμεύεται από εκείνο το νόμο σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ωστόσο, και η δική της ανάπτυξη, η λύτρωσή της από τα δεσμά της επίγειας ύλης, εξαρτάται απο τη θέλησή της να δραστηριοποιηθεί με υπηρετικό τρόπο. . .  Επομένως ο πραγματικός σκοπός της υπάρξής της στη Γη είναι και πάλι η υπηρεσία. Και αφού δεν εξαναγκάζεται σε υπηρετική δραστηριότητα, πρέπει να εξελιχθεί μέσα της η αγάπη, η οποία είναι το πιο σίγουρο κίνητρο για υπηρετική δραστηριότητα.

Αυτό που έγινε και κατορθώθηκε κάτω από το εξαναγκαστικό νόμο επί ατελείωτους καιρούς, θα έπρεπε τώρα ως άνθρωπος να φτάσει στο αποκορύφωμα, αλλά με ελεύθερη βούληση. Ο άνθρωπος θα έπρεπε να υπηρετήσει με αγάπη για ν’απελευθερωθεί με αυτό τον τρόπο οριστικά από τη δεσμευμένη κατάσταση, την οποία αισθάνονται τα πνευματικά όντα ως δεσμά και ως περικοπή της αρχικής τους αφθονίας δύναμης και φωτός. . .  Μπορεί η ψυχή του ανθρώπου να το πετύχει αυτό στη Γη αν έχει τη σοβαρή θέληση να το πετύχει. Δεν χρειάζεται ωστόσο να το πετύχει, διότι ο Θεός τής έδωσε την ελευθερία της βούλησής της, για ν’αποφασίσει ελεύθερα για Εκείνον ή για τον αντίπαλό Του, ο οποίος την έκανε ανελεύθερη και από τον οποίο πρέπει για αυτό το λόγο να ξεφύγει. Η υπηρετική αγάπη είναι το κλειδί της απελευθέρωσης από τη φυλάκιση ατελείωτης διάρκειας. . .

Αυτό που έπρεπε να κάνει το οντώδες ανάλογα με το θέλημα του Θεού κατά τη διάρκεια της μακριάς πορείας του μέσα από ολόκληρη τη δημιουργία, αυτό θα έπρεπε να κάνει με ελεύθερη θέληση στο τελευταίο στάδιο πάνω στη Γη. . .  θα έπρεπε να υπηρετήσει από αγάπη. . .  Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει τη θεϊκή του καταγωγή, αφού η αγάπη χαρακτηρίζει το θεϊο ον και αυτό μετατρέπεται σε αυτό που ήταν από την πρώτη αρχή, αποδέχεται και πάλι αυτό που εγκατέλειψε εθέλοντικά από υπεροψία. Μόλις ο άνθρωπος υπηρετεί με αγάπη, η αμαρτία του ενώπιον του Θεού έχει ακυρωθεί, εκείνος βγήκε από την κατάσταση της αμαρτίας και βρήκε το δρόμο πίσω στον Θεό, από τον Οποίο ήθελε ν’απομακρυνθεί. . .  Αναγνώρισε την κατάστασή του ως παιδί του Θεού και επιθυμεί να δημιουργήσει τη σωστή σχέση με τον Πατέρα του και γίνεται μέσω της αγάπης ένα σωστό παιδί του Θεού. . .  Ωστόσο, πρέπει όλα αυτά να γίνουν με ελεύθερη θέληση, και αυτό είναι η δοκιμασία της επίγειας ζωής του ανθρώπου, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να περάσει.

Ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει το στόχο του, αφού βοηθάται από τον Θεό με κάθε τρόπο. Μπορεί όμως επίσης να διένυσε μάταια ολόκληρη τη μακριά πορεία ανάπτυξης στη δεσμευμένη κατάσταση, στην περίπτωση που, αντί ν’ανέβει στο στάδιο ως άνθρωπος, μένει στάσιμος ή οπισθοδρομεί κιόλας. Τότε κάνει εκ νέου κατάχρηση της ελεύθερης θέλησής του. . .  Δεν εκμεταλλεύεται τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν για να πετύχει το στόχο του και πρέπει επομένως να επωμιστεί τις συνέπειες. . .  μια εκ νέου πορεία μέσα από ολόκληρη τη δημιουργία. Κάποτε θα πετύχει σίγουρα το στόχο του, αλλά το ίδιο το ον καθορίζει το χρονικό διάστημα της φυλακισμένης κατάστασής του, αφού ο Θεός του έδωσε την ελεύθερη βούληση, την οποία σέβεται Αυτός, για να μπορέσει το ον να τελειοποιηθεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5126                7-5-1951

Τα δεινά της έσχατης περιόδου. . .

Πολλοί θα ανακαλεστούν. . .

Σας μένει μόνο ακόμα λίγο χρόνο για τη λύτρωσή σας, και αν δεν τον εκμεταλλευτείτε έντονα, θα σας περιμένει μια τρομερή μοίρα. . .  Αλλά στους αδύνατους και στους αναποφάσιστους θα συμπαρασταθώ και θα τους βοηθήσω να γλιτώσουν από αυτή τη συμφορά. Πολλές ψυχές θα εκγαταλείψουν το κορμί τους ακόμα πριν, πριν έρθει το οριστικό τέλος, επειδή θα ήταν ανίκανες να προβάλουν αντίσταση στον τελευταίο θρησκευτικό αγώνα και όμως δεν θα έπρεπε να βουλιάξουν στην άβυσσο, δηλαδή δεν ανήκουν σε εκείνους που προβάλλουν σκληρή αντίσταση σε Μένα.

Θα διεξαγάγω προηγουμένως ακόμα μια μεγάλη εκστρατεία καθαρίσματος όπου θα εξαγνιστούν ακόμα πολλές ψυχές ή θα εμποδιστούν να συνεχίσουν τις πράξεις τους για να γλιτώσουν από μια ολοκηρωτική αποστασία, επειδή ξέρω την κατάσταση των ψυχών τους και δεν καταστρέφω ό,τι είναι ακόμα κατάλληλο για βελτίωση στο επέκεινα. Ο χρόνος είναι σύντομος και θα είναι πολύ δύσκολος για όλους τους ανθρώπους εκτός από εκείνους που θα έχουν αφιερωθεί στον αντίπαλό Μου και θα υποστηρίζονται από αυτόν με κάθε τρόπο, γιατί θα του έχουν πουλήσει τις ψυχές τους. Αλλά σας υποδεικνύω αυτή τη δύσκολη περίοδο, και όταν έρθει θα έπρεπε να θυμηθείτε αυτές τις ανακοινώσεις και ν’αντλήσετε δύναμη και θάρρος από αυτές, γιατί σας υπόσχομαι ταυτόχρονα προστασία και σωτηρία, σε σας που θέλετε να Μου ανήκετε.

Οι άνθρωποι μπορούν να σκοτώνουν μονάχα το κορμί σας, μπορούν να σας προξενούν ζημιά μονάχα από την επίγεια άποψη, αλλά την ψυχή σας δεν μπορούν να βλάπτουν. Και αν σας υπόσχομαι προστασία και για τη σωματική σας ζωή, αν σας εγγυώμαι τη βοήθειά Μου σε κάθε κατάσταση ανάγκης, μπορείτε να περιμένετε αμέριμνα τα επερχόμενα, μπορείτε γεμάτοι ελπίδα να αφήσετε όλα τα γεγονότα να σας πλησιάσουν. . .  Θα βρω πάντα μια λύση, ακόμα και τότε που από την επίγεια άποψη φαίνεται αδύνατη κάθε βοήθεια. Αφού είμαι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, είμαι ο Κύριος της δημιουργίας και του βασιλείου του φωτός και επίσης εκείνου του σκοταδιού. . .  Χωρίς το θέλημά Μου και την έγκρισή Μου δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό που γίνεται ωστόσο συμφέρει το καλό της ψυχής σας και των ψυχών των συνανθρώπων σας.

[Παραλείπω τις τελευταίες δύο παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

5127                9-5-1951

Εργασία μέσα στον αμπελώνα. . .

Υποταγή της θέλησης. . .

Η εργασία στον αμπελώνα Μου είναι τόσο ποικίλη ώστε μπορούν να Με υπηρετήσουν όσοι είναι πρόθυμοι, αφού αναθέτω στον καθένα τη δραστηριότητά του ανάλογα με τις ικανότητές του, και ο καθένας θα είναι ικανός να την εκτελέσει, παρόλο που απαιτείται μεγάλη εργατικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο λίγοι που είναι πρόθυμοι να ενεργήσουν για Μένα, και ο βαθμός ωριμότητας εκείνων είναι τόσο διαφορετικός ώστε δεν μπορούν να κάνουν όλοι την ίδια δουλειά και ώστε για αυτό το λόγο εκπαιδεύω Εγώ ο Ίδιος τους υπηρέτες Μου για να μπορέσω να μοιράσω τη δουλειά έτσι ώστε να είναι αποτέλεσματική για Μένα και τη βασιλεία Μου.

Η εργασία μέσα στον αμπελώνα έχει γίνει εξαιρετικά επίγουσα, αφού η ώρα της συγκομιδής πλησιάζει, και για αυτό έχω ανάγκη ακόμα πολλούς υπηρέτες που θέλουν να Με υπηρετήσουν με αγάπη. Πού όμως να βρώ τέτοιους; Το να Με υπηρετήσει κανείς δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους ανθρώπους αυτού του κόσμου, αφού φαινομενικά δεν τους συμφέρει. Επιπλέον αυτή η δουλειά απαιτεί επίσης μια τεράστια υπερνίκηση του εαυτού. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να υπηρετεί, δηλαδή να παραμερίζει τη δική του θέληση και να εκπληρώνει μονάχα το θέλημα του Κυρίου. . .  Αυτό απαιτώ από τον καθένα που θέλει να είναι δραστήριος ως ο υπηρέτης Μου στον αμπελώνα Μου. Πρέπει να Μου υποταχθεί τελείως και να κάνει μονάχα αυτό που του ζητώ.

Οι άνθρωποι όμως είναι ξεροκέφαλοι και δεν μπορούν να υποταχθούν, και για αυτό το λόγο δεν είναι κατάλληλοι για μια υπηρεσία που προϋποθέτει την πλήρη αφοσίωση της θέλησής τους. Αφού ενεργεί μονάχα Ένας, δηλαδή Εγώ, γιατί μονάχα Εγώ καταλαβαίνω τι είναι καλό και σωστό. . .  Από αυτό προκύπτει ότι οι υπηρέτες Μου πρέπει να Μου υποταχθούν και να εκπληρώνουν πάντα μόνο το θέλημά Μου. Δεν θέλω να δουλέψουν αυθαίρετα, χωρίς να πάρουν πρώτα την εντολή Μου. Θέλω ν’ακούσουν αυτά που τους λέω και να είναι μετά έντονα δραστήριοι ανάλογα με το θέλημά Μου. Επομένως θέλω πρώτα να τους δασκαλέψω, μόνο μετά θα πρέπει να εμφανιστούν στο όνομά Μου και να κάνουν τη δουλειά τους στον αμπελώνα Μου, δηλαδή να δουλέψουν το χωράφι, τις καρδιές των ανθρώπων για την αποδοχή του καλού σπόρου, του θεϊκού Μου λόγου, για να πετύχουν πλούσια σοδειά και για να μπορέσω να επαινέσω τους υπηρέτες Μου, εάν έκαναν μεγάλη συγκομιδή.

Όποιος θέλει να δουλέψει για Μένα θα έπρεπε να πάρει τη σχετική εντολή από Μένα, θα έπρεπε άρα ν’ανοίξει την καρδιά και το αφτί του για να μπορέσω να του μιλήσω. Όποιος ωστόσο καταπιαστεί τη δουλειά χωρίς να του έδωσα εντολή, δεν θα πετύχει πολλά, αφού δεν δουλεύει για Μένα, αλλά για τον εαυτό του. . .  Δουλεύει μονάχα για την αμοιβή, και αυτή θα είναι μικρή και μόνο για την επίγεια του ζωή. . .  Εκδήλωσε μάλιστα την προθυμία του να δουλέψει για Μένα, αλλά δεν περίμενε ώσπου να τον προσλάβω ως κατάλληλο.

Εργάστηκε, γιατί η κάθε εργασία αποφέρει μια αμοιβή, αλλά όχι από αγάπη και πίστη για τον Κύριο τον Οποίο υπηρετεί. Και τέτοια δουλειά δεν αξιολογώ ως δουλειά για Μένα και τη βασιλεία Μου. Πληρώνω μάλιστα το μισθό, δηλαδή διατηρώ τον υπηρέτη Μου όσον καιρό δουλεύει για Μένα, αλλά πέρα από αυτό δεν θα πάρει άλλη αμοιβή, αφού αυτή χάθηκε, γιατί εκείνος κοίταξε μονάχα το δικό του συμφέρον, Εγώ όμως έχω ανάγκη υπηρέτες που θέλουν να Με υπηρετήσουν από αγάπη για Μένα και για τον πλησίον, που φροντίζουν προσεκτικά τον αμπελώνα Μου και δεν ανέχονται να χαθεί κάτι μέσα του, και οι οποίοι για αυτό Μου είναι και θα Μου μείνουν πιστοί υπηρέτες στους αιώνες των αιώνων.

Όποιος θέλει να δουλέψει για Μένα πρέπει να Μου υποκύψει τελείως και να είναι μονάχα ο εκτελεστής του θελήματός Μου. Πρέπει να μπορέσω να τον θέσω υπό την κατοχή Μου και να ενεργήσω μέσω του χωρίς να συναντήσω αντίσταση. . .  Τότε εκείνος είναι το χέρι Μου που γίνεται δραστήριο, τότε δουλεύει στη θέση Μου, τότε είναι ο σωστός αντιπρόσωπός Μου και εργάζεται στον αμπελώνα Μου σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και τότε θα έχει μεγάλη επιτυχία, θα μεγαλώσει τη βασιλεία Μου, θα κερδίσει πολλές ψυχές για Μένα, και η δραστηριότητά του θα είναι ευλογημένη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5128                10-5-1951

Ενίσχυση της θέλησης. . .

Παραλαβή δύναμης μέσω του λόγου. . .

Θα έχετε πάντα ανάγκη ενίσχυση για να μπορείτε να προβάλετε αντίσταση σ’εκείνον που επιδιώκει να σας τραβήξει στην άβυσσο. . .  Η θέλησή σας είναι εξασθενισμένη και μπορεί να ενισχυθεί μονάχα από Μένα, και αυτή την ενίσχυση θα έπρεπε να ζητήσετε συνειδητά, τότε μπορείτε ν’αντισταθείτε σε όλους τους πειρασμούς του κορμιού και της ψυχής. Ο αντίπαλος δουλεύει με δόλο και με βία, και δεν μπορείτε ν’αντιμετωπίζετε την εξουσία του μόνοι σας. Τότε θα νικηθείτε σίγουρα. Αλλά μπορείτε ν’αμυνθείτε, μπορείτε να θριαμβεύσετε σε βάρος του Σατανά εάν πάρετε ενίσχυση από τα ύψη, αν Με ικετεύσετε για δύναμη και την πάρετε μέσω του λόγου Μου. . .

Κάντε μια δοκιμή, κάντε ενδοσκόπιση την ώρα που βρίσκετστε σε δύσκολη κατάσταση, βυθιστείτε στο λόγο Μου με ακλόνητη εμπιστοσύνη σε Μένα, και τότε θα αισθανθείτε πάνω σας την άμεση ενέρειά Μου. . .  Θα είστε πλημμυρισμένοι από δύναμη και θα χάσετε κάθε φόβο. Θα έχετε νικήσει το Σατανά και αυτός δεν θα μπορέσει πια να σας βλάψει. Πρέπει συχνά να ενισχυθείτε με το λόγο Μου, αφού αυτός είναι η σωστή τροφή και το σωστό ποτό για την ψυχή σας, η οποία επενεργεί τότε με το σωστό τρόπο πάνω στο κορμί σας, έτσι ώστε ο άνθρωπος θα αισθανθεί ενισχυμένος ψυχικά και σωματικά, ώστε θα τον εγκαταλείψει κάθε ανησυχία και θα έχει επομένως ενισχυθεί πνευματικά και σωματικά από τη δύναμή Μου.

Εσείς λοιπόν που κατέχετε το λόγο Μου από πάνω δεν έχετε καμία αφορμή να παραπονιέστε για αδυναμία αν μονάχα βυθιστείτε μέσα στο λόγο Μου και ενωθείτε έντονα μαζί Μου με αυτό τον τρόπο, έτσι ώστε η δύναμη να μπορέσει να σας μεταδοθεί. Ο λόγος Μου είναι η πνευματική ακτινοβολία της αιώνιας αγάπης Μου και μπορεί για αυτό να έχει μόνο αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Ο λόγος Μου είναι επιπλέον η απόδειξη της παρουσίας Μου, και άρα αυτή η απόδειξη πρέπει να ενισχύσει την πίστη σας στο ότι μπορείτε να τσακίσετε κάθε αντίσταση, στο ότι μπορείτε ν’αποτρέψετε εκείνον που θέλει να σας δοκιμάσει. . .

Θα είστε πάντα πιο δυνατοί από τον αντίπαλό Μου όσο αφήνετε να επενεργήσει πάνω σας η δύναμη του λόγου Μου, όσο με πίστη στην παρουσία Μου βυθίζεστε στο λόγο Μου και επομένως Μου επιτρέπετε να σας μιλήσω απευθείας. . .  Τότε θα σας περάσει κάθε αδυναμία, τότε θα ενισχυθείτε με τη δύναμη από Μένα, την οποία απορροφάτε μαζί με το λόγο Μου και η οποία σας κάνει δυνατά όντα που είναι ικανά να προβάλλουν κάθε αντίσταση και αντιστέκονται σε κάθε πειρασμό. Αφού μαζί με το λόγο Μου είμαι κοντά σας Εγώ, και μπροστά Μου υποχωρεί κάθε κακή δύναμη, και έτσι επίσης εκείνος που είναι ο αντίπαλός Μου και επομένως ο εχθρός σας. . .  και ο οποίος θέλει να σας κερδίσει, εκμεταλλεύοντας την αδυναμία σας για να πέσετε. Εγώ όμως σας στηρίζω, και αν μένετε κοντά Μου, δεν θα καταρρεύσετε ποτέ, όσο και να τρανταχθεί το έδαφος πάνω στο οποίο στέκεστε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5129                12-5-1951

Η δύναμη του Θεού. . .

Η έκχυση του Πνεύματος. . .

Η δύναμη του Θεού, του Ήψιστου, σας διαποτίζει όταν το Πνεύμα Του χύνεται πάνω σας, και αυτή η εισροή δύναμης είναι το πιο πολύτιμο που μπορείτε να παραλάβετε όσο ζείτε ακόμα στη Γη, αφού πρόκειται για μια πρώτη γεύση της αιώνιας μακαριότητας, πρόκειται για την επίγνωση της παρουσίας του Θεού, την οποία ωστόσο αισθάνεται συχνά μονάχα η ψυχή και η οποία δεν είναι αντιληπτή στον εξωτερικό άνθρωπο, δηλαδή στις σωματικές του αισθήσεις. Η ψυχή όμως νιώθει την ευτυχία της ένωσης μαζί Του, η οποία της αποδεικνύει τη μετάδοση της δύναμης. Λαχταρά να γίνει μόνιμη κατάσταση αυτή η προσωρινή ευτυχία και την επιδιώκει με όλο και μεγαλύτερο ζήλο, με την επίγνωση ότι ο πραγματικός της προορισμός είναι η ασταμάτητη παραλαβή δύναμης, ότι θα είναι τέλεια μόνο τότε που θα της πλημμυρίζει η δύναμη του Θεού χωρίς να την εγκαταλείψει ποτέ.

Η ψυχή είναι ένα παιδί του Θεού που απομακρύνθηκε από Αυτόν και που έχασε με αυτό τον τρόπο τη δύναμη που της εισέρρεε απεριόριστα. Θα νιώθει συνέχεια ως έλλειψη αυτή την απόλεια της δύναμης μόλις έχει συνειδητοποιήσει τη θεϊκή της καταγωγή. Αν δεν έχει ακόμα αυτή την επίγνωση, φυτοζωεί, παρόλο που έχει ενσαρκωθεί ως άνθρωπος, σαν ένα ον όχι ανώτερο από ένα ζώο. . .  αλλά από δική της φταίξιμο.

Αμύνεται ενάντια σε κάθε εκδήλωση της δύναμης την οποία της διοχετεύει η αγάπη του Θεού, της ξεφεύει αντιστέκοντας στον Θεό. Τότε βρίσκεται ακόμα μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι και δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της ως αυτό που είναι. Τότε της λείπει κάθε επαφή με τον Θεό, ο πνευματικός σπινθήρας στο εσωτερικό της είναι νεκρός, όπως η ίδια έχει πέσει θύμα του πνευματικού θανάτου, γιατί χωρίς τη δύναμη από τον Θεό δεν υπάρχει ζωή. Αυτή η κατάσταση είναι η μοίρα εκείνων που είναι ακόμα δεμένοι από τις αλυσίδες του Σατανά, τους οποίους αυτός έχει ακόμα κάτω από τον έλεγχό του. Και εκείνοι δεν μπορούν ποτέ ν’απελευθερωθούν μόνοι τους, αφού τους λείπει η θεϊκή δύναμη, η οποία μονάχα μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο.

Ο Θεός δίνει τη δύναμη στον καθένα, αλλά το αφήνει στη θέληση του καθένα αν αυτός θα αξιοποιήσει τη δύναμη από τον Θεό,  αν θα ανοιχτεί και θα ετοιμαστεί για την παραλαβή του ρεύματος της χάρης Του. Ο Θεός ψάχνει μόνο ανοιχτά δοχεία, μέσα στα οποία μπορεί να χύσει το Πνεύμα Του. . .  Θέλει να χαρίζει, και οι άνρθωποι θα έπρεπε πάντα να λάβουν το δώρο της χάρης Του με ευχαριστία. Τότε η δύναμη του Θεού ρέει αδιάκοπα πάνω σε σας τους ανθρώπους, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε με ελεύθερη κρίση. Η αρχική ελαφριά αντίσταση θα διαλυθεί σύντομα και θα δώσει τη θέση της σε μια χαρούμενη προθυμία για την παραλαβή. Αφού η δύναμη του Θεού αφυπνίζει τον άνθρωπο στη ζωή, και ζωή σημαίνει επίσης μακαριότητα, ζωή σημαίνει τη χρήση της δύναμης σύμφωνα με τη δική του θέληση του ανθρώπου, η οποία είναι και το θέλημα του Θεού τότε που η δύναμή Του μπορεί να ενεργεί μέσα στον άνθρωπο.

Θα μπορούσε μάλιστα να υπάρχει αφάνταστη παραλαβή δύναμης πάνω σ’αυτή τη Γη στην περίπτωση που αναγνωριζόταν η αδυναμία των ανθρώπων και αυτοί ήθελαν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση. Ακόμα και η σχετική θέληση και μόνο τους εξασφαλίζει μια παροχή δύναμης, και μετά ξεκινά η συνειδητή επιδίωξη του ανθρώπου να παραλάβει τη δύναμη του Θεού σε αυξημένο βαθμό. Τότε ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο αφυπνίζεται στη ζωή, και τότε ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πια να φοβάται να βουλιάξει πίσω στην κατάσταση θανάτου του πνεύματος, αφού τότε θα ζήσει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5132                17-5-1951

Η ενέργεια του Πνεύματος. . .

Το μεγάλο μυστήριο της θεϊκής αγάπης είναι το Πνεύμα Του που χύνεται πάνω σας. Για σας τους ανθρώπους δεν είναι δυαντόν να διεισδύσετε μέσα σ’αυτό το μυστήριο ώσπου να σας έχει γεμίσει αυτό το Πνεύμα, αφού ακριβώς αυτό σας κάνει ικανούς να σκέφτεστε σωστά, να σκέφτεστε αλιθηνά, και μόνο μετά θα αρχίσετε σιγά σιγά να συλλάβετε τη θεϊκή αγάπη, τότε θα έχετε μια ελάχιστη κατανόηση, αφού σας άγγιξε ένα θείο πράγμα, το οποίο άναψε ένα φως μέσα σας, αφού το Θείο είναι φως.

Το Πνεύα από τον Θεό είναι κατά κάποιον τρόπο η εκδήλωση του Εαυτού Του. . .  μια ακτινοβολία στο άπειρο του θεϊκού φωτός της αγάπης Του, και ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας των πνευματικών όντων που είναι δεμένα μέσα στα έργα της δημιουργίας Του είναι και το αποτέλεσμα πάνω σ’εκείνους. . .  Τα πνευματικά όντα που κινούνται ακόμα ανάλογα με το αναγκαστικό νόμο ωθούνται, μέσω αυτής της εκδήλωσης της δύναμης, σε μόνιμη δραστηριότητα, η οποία διαδραματίζεται εξωτερικά, δηλαδή ορατή στο ανθρώπινο μάτι. . .  Στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης όμως, όταν τα πνευματικά όντα έχουν ενσαρκωθεί ως άνθρωποι, το αποτέλεσμα της θεϊκής ακτινοβολίας αγάπης είναι διαφορετικό. . .  Τότε δεν αγγίζει πια την εξωτερική, υλική μορφή, αλλά την πνευματική ουσία που είναι φυλακισμένη μέσα σ’εκείνη, δηλαδή την ψυχή του ανθρώπου, και την αφυπνίζει στη ζωή· δηλαδή η πνευματική δύναμη παρακινεί την ψυχή σε μια δραστηριότητα που θα προωθήσει την τελειοποίησή της.

Τέτοια είναι η δύναμη του Πνεύματος, της θεϊκής ακτινοβολίας αγάπης, ότι ωθεί την ψυχή αμετάκλητα στον Θεό. . .  Αφού είναι στην ουσία της Φως και Δύναμη, το ατελείωτα αποτελεσματικό ρεύμα της αγάπης του Θεού, το οποίο πρέπει επομένως να θεοποιήσει ό,τι αγγίζει. Ο Θεός χύνει το Πνεύμα Του. . .  Ο άνθρωπος που Του ανοίγει την καρδιά του, που απλά θέλει να τον αγγίξει η αγάπη του Θεού, εκτίθεται συνειδητά και εθελοντικά στην ακτινοβολία του φωτός Του, μπαίνει στο κύκλωμα του ρεύματος της αγάπης Του, και η δύναμη του Θεού, το Πνεύμα Του, τον διαπερνά, και ανάλογα με την ψυχική ωριμότητα του ανθρώπου η αφθονία του θεϊκού Πνεύματος θα είναι ευδιάκριτη μέσα του. Όσο λιγότερα περιβλήματα περιτυλίγουν την ψυχή, τόσο πιο εύκολα μπαίνει μέσα της το φως της αγάπης του Θεού και φεγγοβολεί με πανίσχυρη λάμψη σ’ολόκληρο τον άνθρωπο, ο οποίος πνευματοποιείται όλο και περισσότερο, όσο περισσότερο επιτρέπει το θεϊκό ρεύμα του φωτός και της δύναμης να μπεί.

Το Πνεύμα του Θεού ωστόσο δεν χάνεται στο άπειρο, αλλά προσελκύει τα πάντα και επανενώνει με τον Εαυτό Του επομένως τα πνευματικά όντα που βρίσκονται εκτός της θεϊκής αγάπης, εφόσον αυτά Του επιτρέψουν να τα αγγίξει, δηλαδή εφόσον στραφούν στην αιώνια Αγάπη για να λάβουν τα δώρα Της. Τότε δεν θα υπάρχει πια απόσταση ανάμεσα στον Δημιουργό και το πλάσμα Του, τότε η δύναμη του Πνεύματος θα έχει κατορθώσει την ένωση, τότε ο πνευματικός σπινθήρας που εκπήγασε κάποτε από Εκείνον θα έχει νικηθεί από τη φωτιά του θεϊκού Πνεύματος αγάπης, θα έχει ενωθεί με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  Θα είναι ως πανευτυχές ον κοντά σ’Εκείνον Που είναι το προαιώνιο Φως και η προαιώνια Δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5133                18-5-1951

Έντονο φως. . .

Υπερβολικά υψηλές γνώσεις. . .

Προστασία του Πατέρα. . .

Το μάτι του Πατέρα προσέχει τους δικούς Του. Και δεν επιτρέπει να κινδυνεύσουν να χάσουν τον εαυτό τους. Τους συμπαραστέκεται μέσα σε κάθε κίνδυνο και τους τραβά πίσω στον Εαυτό Του αν άφησαν να τυφλωθούν και δεν είναι πια ικανοί να δουν καλά το δρόμο. Τότε βαδίζει μπροστά τους ως ήπιο φως, Το οποίο ακολουθούν πρόθυμα. Είναι επικίνδυνο για τον οδοιπόρο να βαδίζει στο σκοτάδι. Εξίσου παραπλανητικό όμως είναι ένα έντονο φως, γιατί κάνει το μάτι ανίκανο να δει καλά αυτό που εμφανίζεται μπροστά του. Και για αυτό το λόγο το μάτι πρέπει πρώτα να συνηθίσει ξανά το σκοτάδι πριν ν’ανακτήσει την όρασή του. . .

Όλοι σας στρέφεστε συχνά στα παραπλανητικά φώτα και διατρέχετε για αυτό τον κίνδυνο να εξασθενίσετε τα μάτια σας, δεν μπορείτε πια να διακρίνετε καλά την αλήθεια από την πλάνη. . .  Το ήπιο φως δεν σας ικανοποιεί και όμως μόνο αυτό είναι κατάλληλο για την ψυχή σας. Κάνετε συνέχεια προσπάθεια να την τοποθετήσετε μέσα στο πιο δυνατό φως, κάτι που τη βλάπτει πολύ. Αφού τότε δεν αναγνωρίζει πια τίποτα γύρω της και περιπλανιέται αβοήθητα σε τυφλή κατάσταση.

Γιατί θέλετε να διεισδύσετε, εσείς οι άνθρωποι, μέσα στην πιο βαθιά αλήθεια όσο σας λείπει η ικανότητα να καταλάβετε τις βασικές γνώσεις. . .  Τέτοιο φως δεν κάνει καλό στο μάτι σας, αλλά το εξασθενίζει μόνο, και επομένως συγκεκριμένες γνώσεις είναι ακατάλληλες για την ψυχή, γιατί αυτή μπορεί να μυείται μόνο σιγά σιγά και ανάλογα με τον βαθμό της ωριμότητάς της για να είναι ευλογία για αυτήν οι συγκεκριμένες γνώσεις. Για αυτό το λόγο ο Πατέρας φυλάγει τους δικούς Του και τους αφήνει συχνά να μπουν στο σκοτάδι για να ενισχυθεί ξανά το μάτι τους και να μάθει να διακρίνει, για να καταλάβουν και πάλι την αλήθεια και την πλάνη οι άνθρωποι που έγιναν ανίκανοι να καταλάβουν από δικό τους φταίξιμο. . .  οι οποίοι ζητούσαν περισσότερο φως απ’ό,τι είναι κατάλληλο για την ψυχή τους και δεν σέβονται τη χάρη του να βαδίζουν στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5134                18-5-1951

Το καθήκον ενός μεσολαβητή ανάμεσα στον Θεό και τους ανθρώπους. . .

Το να παραλάβει κανείς το ζωντανό λόγο τον δεσμεύει, κάτι που δεν πρέπει να παραμελήσει, αφού ο Θεός χαρίζει τα δώρα του  πάντα για έναν συγκεκριμένο σκοπό, και ο άνθρωπος πρέπει να τα αξιοποιήσει ανάλογα. Πρέπει για παράδειγμα ο δέκτης να χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του το θεϊκό δώρο, πρέπει να επεξεργαστεί αυτό που του διοχετεύτηκε μέσω της καρδιάς του. Πρέπει να στοχάζεται αυτά που του αποκαλύπτοναι, πρέπει να τα επεξεργάζεται διανοητικά για να μπορέσει να τα μεταδώσει με δικά του λόγια στους συνανθρώπους του στην περίπτωση που δεν μπορεί να κάνει δυνατή μια απευθείας μετάδοση όσων παρέλαβε.

Πρέπει κατά κάποιον τρόπο να γίνει δάσκαλος των συνανθρώπων του, κάτι που απαιτεί έντονη μελέτη των γνώσεων που του διοχετεύτηκαν από το ύψος. Πρέπει να προσέχει να μην γίνει αδιάφορος και χλιαρός σχετικά με την αποστολή του, η οποία συνδυάζεται αναπόφευκτα με την παραλαβή του θεϊκού λόγου, αλλά πρέπει με μεγάλη σοβαρότητα να αξιοποιήσει ό,τι παρέλαβε, επειδή πρόκειται για ένα πνευματικό καθήκον το οποίο θα έπρεπε να βοηθήσει τους ανθρώπους προς το καλό των ψυχών τους. Ο δέκτης του θεϊκού λόγου πρέπει αδιάκοπα να μοιράζει αυτά που λαμβάνει ο ίδιος, και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερο ζήλο όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος. Πέπει να εκπληρώσει ένα μεγάλο αλλά ωρέο καθήκον. . .  δηλαδή να δράσει ως μεσολαβητής ανάμεσα στον Θεό και τους ανθρώπους. . .  και θα έπρεπε πάντα να έχει επίγνωση αυτού του καθηκόντος, δεν θα έπρεπε να ξεχάσει ότι η αγάπη του για τους συνανθρώπους του είναι ο λόγος γιατί ο Θεός του ανέθεσε αυτό το καθήκον και ότι δεν πρέπει να επιτρέψει να μειωθεί αυτή η αγάπη, αλλά θα έπρεπε να μεγαλώνει εν όψει των αυξημένων δεινών, για να συνεχίσει αυτός ο άνθρωπος πάντα την εργασία του. . .

Θα έπρεπε να σκεφτεί ότι στο εσωτερικό των συνανθρώπων του θα έπρεπε ν’αφυπνιστεί η πνευματική δίψα και ότι αυτό είναι δυνατόν μόνο τότε που τους προσφέρεται η πνευματική τροφή και εκείνοι θα αισθανθούν μόνο τότε την εσωτερική διδασκαλία. Μην αφήστε ανεκμετάλλευτο το πιο ωρέο που κατέχετε, μεταδώστε το ασταμάτητα, δημιουργήστε κοίτες για το νερό της ζωής, το οποίο εκπηγάζει από τη θεϊκή Πηγή, για να μπορέσει να ρεύσει όπου βρίκσονται διψασμένες ψυχές. Εκμεταλλευτείτε την κάθε ευκαιρία να ενημερώσετε τους συνανθρώπους για το ρεύμα της θεϊκής αγάπης και σοφίας, για το λόγο Του, ο οποίος παρέχει δύναμη και ζωντανεύει κάθε οδοιπόρο στη Γη, και αποδεχτείτε τον εσείς οι ίδιοι μέσα στην καρδιά σας και ζήστε ανάλογα.

Και θα μπορείτε τότε να μιλήσετε στους συνανθρώπους σας από την πιο έντονη πεποίθησή σας και επομένως θα μπορείτε να πείσετε και εκείνους για τη δύναμη του λόγου που διοχετεύεται στην ανθρωπότητα από τα ύψη για να βοηθηθεί αυτή μέσα στη μεγαλύτερη πνευματική ένδεια. Και διδάξτε όσους σας αφήσουν να τους διδάξετε. . .  Δουλέψτε με τη λίρα που σας δάνισε ο Θεός όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, αφού θα έρθει ο καιρός όπου θα γίνουν προσπάθειες να εμποδιστείτε και όπου δεν θα μπορείτε πια να κάνετε τη δουλειά σας όπως μέχρι τώρα. Τότε θα πρέπει να έχουν σκορπιστεί πολλούς σπόρους, οι οποίοι θα φυτρώσουν όπου υπάρξει καλή θέληση. . .  Για αυτό το λόγο δουλέψτε και ενεργήστε όσο είναι ακόμα μέρα, αφού θα έρθει η νύχτα όπου δεν θα μπορείτε πια να ενεργήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5135                22-5-1951

Πνευματική παραλαβή ή επεξεργασία σκέψεων;. . .

Σοβαρή εξέταση. . .

Μια ατελείωτη αφθονία πνευματικών αγαθών μπορεί να διοχετεύεται στη Γη χωρίς να τα καταλάβουν οι άνθρωποι ως αυτό που είναι. . .  Αφού σε όλες τις σφαίρες ενεργούν πνεύματα που θέλουν να μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους ανθρώπους και που συνανδούν την προθυμία ή την απόρριψη αυτών, ανάλογα με το βαθμό της ωριμότηας αυτών. Σε κανένα από τα πνευματικά όντα δεν απαγορεύεται να εκδηλωθεί στην περίπτωση που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να τα ακούσουν. Ωστόσο παρέχεται επίσης προστασία σ’εκείνους τους ανθρώπους που δεν θέλουν να τους πλησιάσουν κακές δυνάμεις. Αφού δεν μπορεί ν’ασκείται εξαναγκασμός από τον πνευματικό κόσμο, ούτε από κάτω ούτε από πάνω, και επομένως το ποια πνευματικά αγαθά παραλαμβάνει κανείς είναι πάντα μια υπόθεση της ελεύθερης θέλησης των ίδιων των ανθρώπων ή του κάθε ανθρώπου.

Ένα όμως πρέπει να ξέρετε, δηλαδή ότι άνθρωποι που αφύπνισαν το πνεύμα μέσα τους και που επομένως έχουν συνειδητές επαφές μαζί Μου και Με παρακαλούν για την καθαρή αλήθεια, δεν μπορούν ποτέ να παραπλανηθούν ή να διδαχθούν λάθος. . .  Αφού τέτοιοι άνθρωποι είναι περιστοιχισμένοι από ένα προστατευτικό τοίχο πνευματικών φωτεινών όντων, τα οποία κοπιάζουν συνέχεια ν’αποτρέψουν όλα τα ακάθαρτα πνεύματα, επειδή ένας πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος ανήκει στην κοινότητα των λυτρωτών στην περίπτωση που Μου πρόσφερε την υπηρεσία του, και τέτοια λυτρωτική δουλειά δεν πρέπει να διατρέξει κίνδυνο να ενοχληθεί από πλευράς του σκοταδιού.

Τίθεται όμως τώρα η ερώθηση του από τι συνιστάται η αποστολή εκείνου που θέλει να Με υπηρετήσει και του κατά πόσο έχει διειδύσει στην αλήθεια. Άνθρωπος που δεν έχει διεισδύσει πολύ δεν μπορεί να συλλάβει υψηλές σοφίες και επομένως δεν μπορεί να κρίνει την αξία τους, μια αλήθεια η οποία του είναι ακόμα ακατανόητη. Σε τέτοια περίπτωση ωστόσο η αποστολή του δεν είναι η ίδια όπως εκείνη την οποία θα έπρεπε να εκπληρώσει ένας άνθρωπος που είναι ενήμερος για την πιο βαθιά σοφία. . .

Και επιπλέον πρέπει κανείς να προσέξει στα σοβαρά το αν πρόκειται για «πνευματικές παραλαβές» ή για πνευματική διανοητική δουλειά. . .  Αυτό να θυμάστε ότι δέκτες πνευματικών μηνυμάτων, εφόσον είναι δραστήριοι με εντολή Μου, προστατεύονται από πλευράς του πνευματικού κόσμου από την είσοδο ακάθαρτων πνευμάτων. . .  ότι ωστόσο δεν μπορεί ν’απαγορευτεί στον άνθρωπο η δική του σκέψη, όπου είναι δραστήριος ο νους για να εκφράσει τη δική του θέληση και όπου επομένως δεν πρόκειται για «πνευματική παραλαβή». Τέτοιος άνθρωπος μπορεί επίσης να θέλει το καλό, δεν επιτρέπει όμως να οδηγηθεί, αλλά οδηγεί ο ίδιος. . .  Εσείς οι άνθρωποι θα έπρεπε ν’ασκήσετε την πιο σοβαρή κριτική στον εαυτό σας, θα έπρεπε να μείνετε βαθιά ταπεινοί και ν’αφήσετε να ενεργήσω Εγώ μέσα σας, για να μην προσφέρετε αφορμή στον αντίπαλο να ενεργήσει εναντίον σας.

Σας τραβά το Πνεύμα της αγάπης Μου όταν οι σκέψεις σας είναι στραμμένες στα ύψη. Τότε όμως πρέπει ν’αφήσετε πίσω σας ό,τι έχει ακόμα σχέση με τη Γη, δηλαδή πρέπει ν’αποκλείσετε τελείως τον εαυτό σας, ακόμα και τότε που μου κάνετε ερωτήσεις για να σας τις απαντήσω. Μόνο τότε μπορούν να μπούν σε δράση εκείνες οι πνευματικές δυνάμεις που σας μεταδίδουν την πλήρη αλήθεια. Τότε σας διοχετεύονται καθαρά πνευματικά διανοητικά αγαθά και τότε είστε βέβαιοι ότι διδάσκεστε σύμφωνα με την αλήθεια. Στην περίπτωση ωστόσο που παίρνετε μαζί σας εντυπώσεις από τη Γη, η ψυχή επηρεάζεται ακόμα από το νου σας, και τότε ο νους μπορεί ν’αποκτήσει υπεροχή και μπορούν να σας αγγίξουν ρεύματα σκέψεων ανάλογα με την επιθυμία και τη θέλησή εκείνου, οι οποίες δεν είναι τότε εκπομπές από το φωτεινό βασίλειο, παρόλο που θεωρούνται τέτοιες. Για αυτό το λόγο περιεχόμενα που συγκρούονται πρέπει πάντα να εξεταστούν κριτικά για να μην σας μπερδέψουν.

Θα έπρεπε να μάθετε να κινηθείτε σε καθαρά πνευματικά ρεύματα σκέψεων. Θα έπρεπε να ζητήσετε μονάχα την πιο καθαρή αλήθεια και να θέλετε να διδαχθείτε μόνο πνευματικά. . .  Θα έπρεπε με βαθιά ταπεινότητα να λαχταρήσετε ν’ακούσετε το λόγο Μου. . .  Τότε όλες οι επίγειες σκέψεις μπαίνουν στο παρασκήνιο, τότε οι φωτεινές οντότητες μπορούν να επενεργήσουν πάνω σας και να σας διδάξουν με εντολή Μου. Τότε παραλαμβάνετε τα πιο καθαρά πνευματικά αγαθά που συμφωνούν σχετικά με τα περιεχόμενά τους, και οι σκέψη όλων σας θα έχει την ίδια κατεύθυνση, επειδή από πάνω διοχετεύεται μόνο μια αλήθεια σ’εκείνους που Μ’αγαπούν και θέλουν να είναι δραστήριοι με λυτρωτικό τρόπο και που θέλουν να Μ’αφήσουν να ενεργώ μέσα τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser