background

επισκέπτες: 4909

Bιβλίo 59

 

5296                15-1-1951

Ο Θεός μπαίνει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου για να κατοικήσει εκεί. . .

Θέλω να κατοικήσω μέσα σας. . .  Θέλω να διαποτίσω τα πλάσματά Μου με το Πνεύμα Μου, θέλω αυτά να είναι γεμάτα από την αρχική Μου ουσία, από την αγάπη, έτσι ώστε να κατοικήσω Εγώ ο Ίδιος ακαταμάχητα μέσα τους και οι ίδιοι να γίνουν κατά κάποιον τρόπο το περίβλημα του Εαυτού Μου, κάτι που σημαίνει για το ον απεριόριστη μακαριότητα. Θα ήθελα να κατοικήσω σ’όλες τις ανθρώπινες καρδιές και να μπορέσω ν’αποκαλέσω όλα τα πλάσματά Μου παιδιά Μου, τα οποία αποδέχθηκαν τον Πατέρα στο εσωτερικό τους. . .

Ανείπωτες μακαριότητες προκύπτουν από μια τέτοια σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα, και το να προξενήσω στα πλάσματά Μου τέτοιες μακαριότητες είναι αιώνια ο στόχος και η επιδίωξή Μου. Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκαν ο ορατός και ο πνευματικός κόσμος. . .  ο ορατός για να προσφερθεί στα πλάσματά Μου η δυνατότητα να κατορθώσουν τη θεοποίηση της φύσης τους, ο πνευματικός κόσμος για να προσφερθεί η αφάνταστη μακαριότητα σ’εκείνα τα θεοποιημένα όντα. Και σ’αυτό τον πνευματικό κόσμο εμφανίζομαι ορατός μπροστά στα μάτια των παιδιών Μου, μόνο σ’αυτό τον πνευματικό κόσμο η σχέση του παιδιού με τον Πατέρα θα πάρει σάρκα και οστά και μέσω της διαρκούς επαφής η αγάπη θα αυξηθεί στο ύψιστο βαθμό, ώσπου να μπορέσει να γίνει μια πλήρη ενοποίηση μαζί Μου, η οποία σημαίνει αφάνταστη μακαριότητα για σας.

Στο πνευματικό βασίλειο μια μόνιμη άνοδος είναι εξασφαλισμένη όταν η ψυχή Με βρήκε στη Γη ή και μόνο στο πνευματικό βασίλειο. Ωστόσο, ώσπου αυτή η προσέγγιση σε Μένα να έχει γίνει, περνούν συχνά ατελείωτοι καιροί, και κατά τη διάρκεια αυτή παλεύω για την κάθε ψυχή προσπαθώντας να κερδίσω την αγάπη της, γιατί μονάχα η αγάπη μετατρέπει τη θέληση, η οποία πριν δεν άνηκε σε Μένα. Η μετατροπή της θέλησης και η συνειδητή στροφή σε Μένα όμως εγγυώνται τότε την επίτευξη του τελευταίου στόχου, την ενοποίηση μαζί Μου ήδη στη Γη ή και στο πνευματικό βασίλειο.

Θέλω να κατοικήσω στις καρδιές σας. . .  Το σύντομο χρονικό διάστημα της επίγειας σας ζωής θα έπρεπε να κατορθώσει να Με βρείτε, και για το λόγο αυτό η επίγεια ζωή είναι συχνά δύσκολη και κοπιαστική. Ωστόσο, όταν έχετε πετύχει το στόχο, θα έχετε πλήρως αποζημιωθεί ακόμα και για την πιο δύσκολη επίγεια ζωή, αφού το πνευματικό βασίλειο θα σας προσφέρει ένα μεγαλείο που ξεπερνά κάθε φαντασία. . .  Αφού κανένα ανθρώπινο μάτι δεν είδε ποτέ και κανένα ανθρώπινο αυτί δεν άκουσε ποτέ αυτά που ετοίμασα για εκείνους που Με αγαπούν. . .

Μονάχα την αγάπη σας απαιτώ, τότε σας ανήκει το βασίλειο της μακαριότητας, τότε θα αποδεχθείτε ως τα παιδιά Μου την κληρονομιά του Πατέρα, αφού τότε θα έχετε στ’αλήθεια γίνει τα παιδιά Μου, γιατί μέσω της αγάπης θα έχετε διαμορφωθεί σε ομοιώματα του Εαυτού Μου και θα διαθέτετε επομένως φως και δύναμη σε αφθονία, τα οποία θα χρησιμοποιείτε μόνο ανάλογα με το θέλημά Μου προς την αφάνταστη ευτυχία του εαυτού σας. . .  Αφήστε με να μπω στις καρδιές σας, ανοίξτε Μου διάπλατα. . .  γίνετε αυτό που είμαι Εγώ στο αρχικό Μου Είναι, γίνετε αγάπη. . .  προκειμένου να μπορώ Εγώ να μένω μέσα σ’εσάς και εσείς να μπορείτε να μένετε μέσα σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5298                17-1-1952

Λυτρωτική δουλειά πάνω στις ψυχές στο επέκεινα. . .

Μου είναι ευχάριστη κάθε υπηρεσία την οποία πιστεύετε πως την κάνετε για Μένα, την οποία θέλετε να κάνετε για Μένα, αφού αξιολογώ τη θέλησή σας. Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι ο σύνδεσμος από το πνευματικό βασίλειο στη Γη και αντίθετα μπορεί να δημιουργηθεί κάθε στιγμή, κάτι που μάλιστα συμβαίνει, για παράδειγμα μέσω των σκέψεών σας, οι οποίες είναι εκπομπές από το πνευματικό βασίλειο που σας αγγίζουν διαρκώς, άσχετα με το αν είναι καλές ή κακές, αφού και το βασίλειο του σκοταδιού επενεργεί πάνω σας με τι μορφή σκέψεων.

Από την επίγεια άποψη έγινε μεν μέσω του θανάτου ένας χωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους αυτής της Γης και το πνευματικό βασίλειο· από την πνευματική άποψη ωστόσο δεν υπάρχουν φραγμούς όσο δεν τους χτίζετε μόνοι σας μέσω λανθασμένης σκέψης ή μέσω πλήρους άρνησης του πνευματικού κόσμου. Μονάχα η υλική εξωτερική μορφή δεν υπάρχει πια, με την ψυχή όμως, με το πραγματικά οντώδες, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συνάψετε επαφές. Την τραβάτε οι ίδιοι κοντά σας μέσω της σκέψης και μέσω της θέλησής σας. Και στην περίπτωση που έχει αφυπνιστεί το πνεύμα σας, στην περίπτωση που έχετε έστω και λίγη γνώση, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συνάψετε επαφές με εκείνους που ήταν κοντά σας στη Γη.

Μπορείτε να μιλάτε μαζί τους μέσα στις σκέψεις σας, και εκείνοι θα ακούν πάντα την ομιλία σας και επίσης θα σας απαντούν εφόσον προσπαθήσετε να καταλάβετε την απάντησή τους. Αφού δεν είναι πια τα σωματικά όργανα που σας μεταδίδουν την απάντηση, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε να καταλάβετε τη γλώσσα τους και επομένως να συναναστραφείτε μαζί τους πνευματικά. Τα τελειοποιημένα όντα από το πνευματικό βασίλειο μπορούν να εκφράζονται μέσω του πνεύματος στο εσωτερικό σας. Τα λιγότερο τελειοποιημένα καθώς και τα ανώριμα όντα του άλλου κόσμου εκδηλώνονται μ’έναν τρόπο που μοιάζει ακόμα περισσότερο με τον επίγειο τρόπο επικοινωνίας, τον οποίο όμως μπορείτε επίσης να καταλάβετε εσείς οι άνθρωποι.

Όλα τα όντα θέλουν να εκφράζονται, άσχετα με το αν ο βαθμός της ωριμότητάς τους είναι ανώτερος ή κατώτερος από το δικό σας, μόνο που αυτά που θέλουν να σας πουν είναι διαφορετικά. Τα ανώτερα όντα, οι κάτοικοι του φωτεινού βασιλείου, θέλουν να σας δίνουν. . .  θέλουν συνέχεια να σας μοιράζουν δύναμη, γιατί ξέρουν ότι σας λείπει αυτή, και γιατί θέλουν να σας βοηθήσουν να γίνετε μακάριοι. Τα ακόμα ατελή όντα ωστόσο θέλουν τη δική σας βοήθεια. . .  Αυτά θέλουν επίσης να σας μιλούν, ελπίζοντας πως θα πάρουν κάτι από σας, διότι αισθάνονται φτωχά και δυστυχισμένα όσον καιρό είναι εντελώς ανήξερα. Και αυτές οι ψυχές συχνά δεν καταλαβαίνουν ότι δεν τους ακούτε, δεν ξέρουν ότι με τα σωματικά σας αυτιά δεν μπορείτε πια να τις ακούσετε. Και για αυτό το λόγο είστε πάντα περιστοιχισμένοι από ψυχές. . .  από τέτοιες που έχουν ανάγκη, αλλά και από τέτοιες που θέλουν να σας βοηθήσουν μέσα σε επίγεια καθώς και πνευματική ένδεια.

Στην περίπτωση που αυτές οι ψυχές το καταφέρνουν να τις προσέξετε, στην περίπτωση που το καταφέρνουν να γίνουν κατανοητές, τότε είναι πάρα πολύ ευτυχισμένες και μένουν πάντα κοντά σας. . .  Δεν τις εμποδίζω όταν θέλουν να εκφραστούν, καθώς όμως ευλογώ ό,τι κάνετε εσείς από αγάπη για να προσφέρετε σ’εκείνες τις ψυχές τη βοήθεια την οποία ζήτησαν. Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε την άθλια κατάσταση μέσα στην οποία βασανίζονται τόσες αμέτρητες ψυχές. . .

Οπουδήποτε ένα ον προσπαθεί να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, οπουδήποτε βρίσκει μέσω της άθλιας κατάστασής του ένα δρόμο που θα οδηγήσει τελικά σε Μένα, συμπαραστέκομαι σ’αυτές τις ψυχές και δεν θα καταδικάσω ποτέ αυτό που κάνει κανείς από αγάπη και από την προθυμία του να βοηθήσει, δεν θα καταδικάσω ποτέ αυτό που θα φέρει σίγουρη βοήθεια σ’εκείνες τις ψυχές. . .  αυτό που επομένως μπορεί να θεωρηθεί ένα λυτρωτικό έργο εάν με βαθιά σοβαρότητα και με την καλύτερη θέληση αποσκοπεί μόνο στη βοήθεια για εκείνες τις ψυχές στο επέκεινα. Η καλύτερη βοήθεια όμως είναι και θα μείνει η παράκληση, την οποία θα έπρεπε να προσφέρετε σ’εκείνες τις ψυχές. Αφού Μου δίνει στον Ίδιο τη δυνατότητα να στραφώ σ’εκείνα τα όντα με το έλεός Μου. Και είναι βέβαιο ότι θα τραβηχθούν από το βάθος όλες οι ψυχές τις οποίες εσωκλείετε μέσα στη στοργική σας παράκληση, επειδή η δύναμη της αγάπης βοηθά κάθε ψυχή ν’ανέβει στα ύψη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5299                19-1-1952

Ο θεϊκός σπινθήρας. . .

Ο θεϊκός σπινθήρας μέσα στην ανθρώπινη καρδιά είναι το φως που θα έπρεπε ν’αναφθεί μέσα σας για να φωτιστεί το εσωτερικό σας και να λάβετε γνώση. Μονάχα η αγάπη ανάβει το φως, η αγάπη αφυπνίζει το θεϊκό Πνεύμα, το οποίο, ως μια σπιθίτσα της αιώνιας Αγάπης, του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος, τοποθετήθηκε μέσα σας για να εξαπλωθεί και να γεμίσει ολόκληρο τον άνθρωπό σας, για να ενωθεί ξανά με το αρχικό Φως, με τη φωτιά της αγάπης την οποία ακτινοβολεί στο άπειρο ο Ίδιος ο Θεός. . .

Η αιώνια Αγάπη δεν είναι διαιρετή. Ό,τι μπορεί να θεωρείται αγάπη είναι αυτή η ακτινοβολία του Θεού που περιλαμβάνει τα πάντα, και οπουδήποτε ασκείται η αγάπη βρίσκεται ο Ίδιος ο Θεός, γιατί η αγάπη δεν μπορεί ποτέ να είναι εκτός του Θεού, αλλά είναι η αρχική ουσία του Εαυτού Του. Η αγάπη όμως είναι δύναμη, είναι κάτι αποτελεσματικό, κάτι ζωντανό, η αγάπη είναι κατά κάποιον τρόπο ένα ρεύμα φωτιάς που είναι πάντοτε δραστήριο, που δημιουργεί αδιάκοπα ζωή.

Ένας σπινθήρας λοιπόν κοιμάται μέσα σας όταν έρχεστε σ’αυτή τη Γη, και καθήκον σας κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής είναι να κάνετε αυτό το θεϊκό σπινθήρα να φουντώσει, έτσι ώστε αυτός να ενεργεί μέσα σας με αναζωογονητικό τρόπο. . .  Πρόκειται για την αληθινή ζωή από τον Θεό, η οποία μόνο δίνει στη φαινομενική ζωή του κορμιού το πραγματικό νόημα.

Ο θεϊκός σπινθήρας είναι το πνευματικό που είναι άφθαρτο, που όμως πρέπει πρώτα ν’αφυπνιστεί μέσα στον άνθρωπο πριν ενεργήσει σαν δύναμη. Είναι αυτό που σας συνδέει με τον Θεό, αυτό που σας χαρακτηρίζει ως ένα κομμάτι του Θεού. Τοποθετήθηκε στο εσωτερικό σας, αλλά εναπόκειται στη δική σας θέληση να τον ανάψει και να τον κάνει δυνατή φλόγα. . .  Ο σπινθήρας αυτός μπορεί επίσης να μείνει θαμμένο μέχρι το τέλος της ζωής του ανθρώπου στην περίπτωση που αυτός δεν θέλει να καταλάβει την ενότητά του με τον Θεό και μένει μακριά Του. . .  Ο σύνδεσμος συνεχίζει μάλιστα να υπάρχει, γιατί το Πνεύμα του Θεού είναι αδιαίρετο, αλλά ο άνθρωπος δεν αισθάνεται το θεϊκό σπινθήρα μέσα του, το εσωτερικό του είναι σκοτεινό και κρύο, δεν αισθάνεται ούτε τη φωτεινότητα ούτε τη ζέστη ενός φωτός. Και συνεπώς ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται το ρεύμα της θεϊκής δύναμης αγάπης, το Πνεύμα Του, και είναι νεκρός στο πνεύμα, χωρίς την ορμή για δραστηριότητα, χωρίς δύναμη, παρόλο που ζει πάνω στη Γη.

Την αληθινή ζωή δημιουργεί μονάχα το Πνεύμα από τον Θεό, η δύναμη της αγάπης του Θεού, η οποία μπορεί να γεμίζει τον άνθρωπο μόνο τότε που αυτός ανάβει τον θεϊκό σπινθήρα στο εσωτερικό του μέσω της αγάπης. . .  Μόνο τότε μπαίνει στο στάδιο της ζωής, στο στάδιο της δραστηριότητας, όπου εμφανίζεται η δύναμη από τον Θεό, όπου ωριμάζουν οι γνώσεις του ανθρώπου και όπου η πίστη και η αγάπη μέσα του δημιουργούν μια αφθονία του θεϊκού Πνεύματος. . .  αυξανόμενο φως και αυξανόμενη δύναμη. Το ν’αφυπνίσει κανείς μέσω της αγάπης το θεϊκό πνευματικό σπινθήρα και να τον τρέφει συνέχεια είναι το πιο σημαντικό καθήκον της ζωής του ανθρώπου, αφού τότε αυτός συνδέεται με τον Θεό, με την αιώνια Αγάπη, και κάνει συνειδητά παρέα μαζί Του, και δεν θα χωριστεί ποτέ πια από Εκείνον, από τον Οποίο έτσι και αλλιώς δεν μπορεί ποτέ στην αιωνιότητα να χωριστεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5300                20-1-1952

Η αιτία της έλλειψης γνώσεων. . .

Θέληση. . .

Αλήθεια. . .

Η ενοχή της αμαρτίας της κάποτε αποστασίας από Μένα, της αντίστασης στην αγάπη Μου και της αλαζονείας του πλάσματος απέναντι στον Δημιουργό του, η οποία βαραίνει την ανθρωπότητα, είναι η αιτία του πνευματικού σκοταδιού, της έλλειψης γνώσεων, των περισσότερων ανθρώπων. Το σκοτάδι του πνεύματος κρατά δεμένο και τη θέλησή τους, η οποία είναι για αυτό πάντα στραμμένη προς τα κάτω και στρέφεται μόνο σπάνια στο φως. Το φως έρχεται από πάνω, από κάτω όμως είναι και θα μείνει το σκοτάδι.

Για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στο φως πρέπει τα πάντα να είναι σαφή και γεμάτα νόημα, πρέπει αυτός να κατέχει γνώσεις που τον κάνουν ικανό να εξηγήσει τα πάντα, και αυτές οι γνώσεις πρέπει πάντα να κάνουν ευδιάκριτες την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Εκείνου Που βρίσκεται στο κέντρο όλων των γνώσεων. . .  Που είναι το αιώνιο Φως. . .  Όπου φαίνονται αμφισβήτητες η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία Μου, όπου υπάρχουν ασάφεια ή κενά γνώσεων, όπου Με παρουσιάζουν ως μια παραμορφωμένη εικόνα, εκεί επικρατεί ακόμα το σκοτάδι, με αποτέλεσμα η εικόνα Μου να μην το διαπεράσει καθαρά και αστραφτερά και οι άνθρωποι να μην με αναγνωρίσουν ως τον Θεό της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυναμίας.

Όσον καιρό απασχολούν έναν άνθρωπο ακόμα αμφιβολίες, ερωτήσεις ή ασαφείς όροι, εκείνος δεν βρίσκεται ακόμα μέσα στην αλήθεια, μέσα στο φως, αφού αυτό του αποκαλύπτει τα πάντα, η αλήθεια διώχνει κάθε αμφιβολία, η αλήθεια απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και διαφωτίζει τον άνθρωπο, έτσι ώστε αυτός μπορεί και να την αναγνωρίσει ως την αλήθεια. Προϋπόθεση για αυτό είναι όμως επίσης η προθυμία του ανθρώπου για την αλήθεια, και αυτή η προθυμία θα γεννηθεί πάντα τότε που ο άνθρωπος επιδιώκει με ελεύθερη θέληση να είναι καλός, τότε που ανάβει το σπινθήρα της αγάπης μέσα του, ο οποίος θα δείξει πάντα τη σωστή κατεύθυνση στη θέληση του ανθρώπου.

Όποιος στέφεται από μόνος του προς τα κάτω, όποιος στρέφεται στο κακό και ως αποτέλεσμα πέφτει θύμα των κατώτερων δυνάμεων, δεν ψάχνει ούτε το φως, ούτε έχει την ικανότητα ν’αναγνωρίσει την αλήθεια, αφού η θέλησή του τον κρατά δεμένο μέσα στο σκοτάδι, αισθάνεται καλά μέσα σε λανθασμένους όρους, του αρέσουν το ψέμα και η πλάνη και δεν επιδιώκει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση. . .  Όποιος ωστόσο επιδιώκει το φως, φτάνει γρήγορα σε φωτεινές σφαίρες όπου μπορεί να διακρίνει τα πάντα. Η επιθυμία του για το φως αυξάνεται, γιατί αυξάνεται επίσης η ορμή του για την έμπρακτη αγάπη. . .  Μονάχα η θέληση ευθύνεται για την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. Το ότι ο άνθρωπος βρίσκεται αρχικά στο σκοτάδι είναι το αποτέλεσμα της κάποτε αμαρτίας του. . .  Ωστόσο, μπορεί ν’ανυψωθεί από το βάθος εάν το θέλει. . .  Η θέληση όμως είναι ελεύθερη και δεν εξαναγκάζεται ποτέ από Μένα, αλλά οι άνθρωποι βοηθούνται με κάθε τρόπο, και για αυτό το λόγο μπορεί να φτάσει στο φως ο καθένας που το επιθυμεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5301                22-1-1952

Η ελεύθερη θέληση είναι προαιώνιος αρχικός νόμος. . .

Η επίτευξη της μακαριότητας. . .

Δεν μπορώ να εξοφλήσω την ενοχή των ανθρώπων παρά τη θέλησή τους, δεν μπορώ να τους κάνω μακάριους όσο είναι ατελείς διά της δικής τους θέλησης. Δεν μπορώ να τους δώσω μια αιώνια ζωή όσο προτιμούν το θάνατο του πνεύματος. Μπορώ να καταφέρω τα πάντα, εκτός από το να κάνω ανελεύθερη τη θέληση εκείνων των όντων που δημιούργησα από τη δύναμη της αγάπης Μου. Αφού δημιούργησα τέλεια όντα, κάτι που δεν υπάρχει χωρίς την ελεύθερη βούληση. Το ότι παρέδωσαν την τελειότητά τους, το ότι έχασαν με αυτό τον τρόπο επίσης τις γνώσεις και τη δύναμή τους, ήταν ωστόσο το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής τους, η οποία θα μπορούσε όμως επίσης ν’αυξάνει ακόμα την τελειότητά τους καθ’όσον το ον που δημιουργήθηκε από Μένα θα μπορούσε με πλήρως ελεύθερη θέληση να επιδιώξει το φως και τη δύναμη, δηλαδή θα μπορούσε ν’αποδείξει πως η τελειότητά του τού άνκηε δικαίως, γιατί την ήθελε το ίδιο το ον.

Η ελευθερία της θέλησης επιτρέπει το δρόμο προς τα πάνω καθώς και εκείνο προς τα κάτω. . .  Το ότι έπεσε το οντώδες ήταν δικό του φταίξιμο. . .  Πρέπει τώρα με ελεύθερη θέληση να επιδιώξει ν’ανέβει στα ύψη για να πετύχει την αρχική της κατάσταση. Και αυτή την ελεύθερη θέληση δεν μπορώ ουδέποτε ν’αφαιρέσω από το οντώδες, αλλιώς θα δρούσα ενάντια στον Εαυτό Μου, ενάντια στο προαιώνιο αρχικό νόμο.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν μπορώ να σας βοηθήσω αυθαίρετα να φτάσετε στο ύψος; Καταλαβαίνετε γιατί πρέπει οι ίδιοι να κατορθώσετε τη μετατροπή από το βάθος στο ύψος; Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μπορώ μόνο πάντα να επενεργεί πάνω στη σκέψη σας, προκειμένου να στρέψετε μόνοι σας τη θέλησή σας σε Μένα και να Με επιδιώξετε συνειδητά; Καταλαβαίνετε γιατί η αγάπη Μου ανησυχεί συνέχεια για σας, για το να πετύχετε επιτέλους το στόχο σας, εσείς η ανάπτυξή των οποίων κράτησε ήδη ατελείωτους καιρούς ώσπου να σας επιτραπεί να ενσαρκωθείτε πάνω στη Γη;

Σας παρασχέθηκε μάλιστα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να πετύχετε αυτή τη μετατροπή  της βούλησης και του χαρακτήρα σας, αλλά κάποτε τελειώνει και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και μπροστά σ’αυτό το τέλος βρίσκεστε τώρα. . .  Δεν μπορώ να σας διαμορφώσω αυθαίρετα έτσι ώστε να μπορέσετε να μπείτε στην αιώνια ζωή. Πρέπει οι ίδιοι να δουλέψετε πάνω στον εαυτό σας, εσείς πρέπει να θέλετε, αφού δικό Μου θέλημα είναι πάντοτε να σας υποδεχθώ στη βασιλεία Μου, το δικό Μου θέλημα δεν θα εμποδίσει ποτέ τη θέλησή σας όταν αυτή θέλει να είναι κοντά Μου, έτσι όπως κάποτε απομακρύνθηκε από Μένα και σας τράβηξε στην άβυσσο. . .

Κόσμοι θα περάσουν πριν κατορθώσει αυτή την αλλαγή της θέλησής του το τελευταίο πνευματικό ον. . .  Αλλά η αγάπη Μου θέλει να βοηθήσει εσάς τους ανθρώπους για να μην είστε μακριά Μου ακόμα για αιωνιότητες, για να μην χρειαστείτε να παραμείνετε για αιωνιότητες μέσα στη μορφή, η οποία είτε κρατά δεμένη τη βούλησή σας είτε σας δίνει ως ανθρώπους την τελευταία δυνατότητα να πετύχετε το στόχο σας να ενοποιηθείτε ξανά μαζί Μου. . .  Να ξέρετε ότι ως άνθρωποι βρίσκεστε στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής σας στη Γη, ότι μπορείτε ν’απελευθερωθείτε από τη μορφή, με αποτέλεσμα να μπείτε στην αιωνιότητα ως μακάρια πνευματικά όντα. Να ξέρετε ότι μπορείτε να γίνετε μακάριοι εφόσον το θέλετε, ότι ωστόσο δεν μπορώ να σας βοηθήσω να γίνετε μακάριοι παρά  τη θέλησή σας. . .

Αφήστε την πατρική Μου αγάπη να σας νουθετήσει και να σας προειδοποιήσει. Εκμεταλλευτείτε ακόμα το σύντομο χρονικό διάστημα για να διαμορφώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να μπορέσετε να ενοποιηθείτε μαζί Μου, ώστε να γίνετε αυτό που ήσασταν από την πρώτη αρχή, δηλαδή μακάρια όντα που μπορούσαν να ενεργήσουν μέσα σε αφθονία φωτός και δύναμης. . .  Θυμάστε τον προορισμό σας και επιδιώξτε με σοβαρότητα να πετύχετε το στόχο σας όσο ζείτε στη Γη, αφού θα έρθει η μέρα όπου θα τελειώσει η επίγεια σας πορεία, θα έρθει η μέρα όπου θα λύξει η προθεσμία που σας παρασχέθηκε για την ολοκληρωτική σας λύτρωση, για την άνοδο στο φωτεινό βασίλειο. . .  Χρησιμοποιήστε το χρόνο πριν είναι αργά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 5303                26-1-1952

Ο σκοπός της επίγειας ζωής: η μεταμόρφωση της ανθρώπινης θέλησης και φύσης. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 137  - 140. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Θα πρέπει να υποβληθείτε σε μια διαδικασία πλήρους ανανέωσης ειδαλλιώς δεν είσαστε ακόμη άξιοι για να περάσετε στις σφαίρες του φωτός στο πνευματικό βασίλειο. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι εσείς που βρίσκεστε στη Γη δεν διαθέτετε την ωριμότητα που είναι απαραίτητη για το φωτεινό βασίλειο. Για να γίνει κανείς δεκτός στο φωτεινό βασίλειο απαιτείται να έχει ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Αυτό λοιπόν το επίπεδο οφείλετε να το κατακτήσετε όσο είσαστε πάνω στη Γη, πράγμα που είναι κάλλιστα δυνατό.

Πρόκειται δηλαδή για μια ορισμένη διαδικασία μεταμόρφωσης του είναι σας, στην οποία πρέπει να υποβληθείτε εθελοντικά. Αφού η φύση σας δεν μπορεί ν’αλλάξει με τη βία, άρα καθορίζετε από μόνοι σας σε τι επίπεδο θα έχετε φτάσει στο τέλος της γήινης πορείας σας. Τότε λοιπόν σε βαθμό αντίστοιχο με την προθυμία σας να μεταμορφωθείτε, η ψυχή σας όταν εγκαταλείπει το σώμα. . .  ή είναι δεκτική στο φως ή την περιβάλλουν ακόμα πυκνά κελύφη τα οποία δεν αντέχουν τη φωτεινή ακτινοβολία. . .  Όμως ποιος άνθρωπος τα ξέρει αυτά, ποιος είναι εκείνος που διαλογίζεται πάνω σε αυτά τα θέματα όταν του δοθεί η σχετική γνώση και επιπλέον παίρνει στα σοβαρά τη μεταμόρφωση του είναι του;. . .

Ο καθένας χρειάζεται να κάνει δουλειά με τον εαυτό του, πρέπει ν’αποβάλει ψεγάδια, αδυναμίες και ελαττώματα και να αυτόδιαπαιδαγωγηθεί έτσι ώστε να έχει ταπεινότητα, πραότητα, φιλειρηνικότητα, υπομονή και συμπόνια. Ο κάθε άνθρωπος έχει χρέος να μεταπλασθεί σε μια φύση γεμάτη αγάπη, ώστε να μπορέσει να συνενώσει όλες αυτές τις αρετές μέσα του. Έτσι θα έχει κάνει τον εαυτό του άξιο για το βασίλειο του φωτός και θα έχει τότε θεοποιήσει τη φύση του. Και επειδή θα έχει εξομοιωθεί με τη δική Μου πρωταρχική Φύση, θα Μου έχει δώσει τη δυνατότητα να συνδεθώ Εγώ ο Ίδιος μαζί του, αφού θα έχει παραμερίσει συνειδητά οτιδήποτε μπορεί να μας χωρίζει.

Η μεταμόρφωση της φύσης του ήταν ο δρόμος που τον οδήγησε σε Μένα. Πέτυχε το σκοπό για τον οποίο ήρθε στη Γη και αφήνοντας το σώμα του απέβαλε το τελευταίο βαρύ περίβλημα για να ζήσει πλέον αιώνια σαν μακάρια οντότητα. Τότε μόνο πλέον αρχίζει η αληθινή ζωή. . .  Αφήστε αυτά τα λόγια να ζωντανέψουν μέσα σας: Η αληθινή ζωή αρχίζει με την είσοδό σας στον κόσμο του φωτός. . .  Αυτό που προηγήθηκε ήταν απλά η σκάλα που οδηγούσε ως εκεί, ήταν δηλαδή η περίοδος της προπαρασκευής για την καθαυτό ζωή, η οποία όμως πρέπει να κατακτηθεί στο διάστημα αυτής της προπαρασκευαστικής περιόδου.   

Εσείς οι άνθρωποι δουλεύετε εντατικά και ακαταπόνητα για να εξασφαλίσετε όπως θέλετε τη γήινη ζωή σας, γιατί μόνο αυτή θεωρείτε σημαντική, αφού τη βλέπετε σαν αυτοσκοπό. Αλλά την ουσιαστική ζωή δεν την σκέφτεστε καθόλου, επειδή δεν πιστεύετε ότι η ύπαρξη συνεχίζεται και μετά το θάνατο του σώματος. Αληθινά, είσαστε ανόητοι. . .  Ο σκοπός που ήρθατε στη Γη δεν είναι μόνο και μόνο για να δουλέψετε ώστε να περνάτε καλά σωματικά. Επανειλημμένα σας το έχουν πει αυτό, μα επειδή δεν το πιστεύετε, δεν επιδιώκετε να μεταμορφώσετε τη φύση σας, και αυτό είναι η καταστροφή σας. . .  Γιατί ούτε μεν είσαστε άξιοι για το φωτεινό βασίλειο, αλλά ούτε και Εγώ θέλω, άλλωστε ούτε και μπορώ να σας αφανίσω, αφού έχετε βγει μέσα από τον ίδιο Μου τον Εαυτό. Άρα θα πρέπει η μεταμόρφωση της φύσης σας να επιτευχθεί με κάποιο άλλο τρόπο. Εάν λοιπόν σας αφαιρεθεί και η δυνατότητα να πετύχετε την ωρίμανση στον άλλο κόσμο, αυτό μπορεί να σημαίνει μια πολύ βαθιά πτώση και μετά μια πολύ αργή εξέλιξη προς τα πάνω σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό Μου. . .

Κάποτε όμως πρέπει να πετύχετε αυτή τη μεταμόρφωση της φύσης σας στο στάδιο του ανθρώπου, από αυτή δε την υποχρέωση δεν μπορεί να σας απαλλάξει ούτε και αυτή η αγάπη Μου. Αλλά για να φτάσει ένα ον να γίνει τελικά άνθρωπος, πρέπει να περάσει πρώτα από μια ασύλληπτα μακριά πορεία εξέλιξης μέσα από όλα τα δημιουργήματα αυτής της Γης. Για να τερματιστεί με επιτυχία αυτή η εξελικτική πορεία μετά το θάνατο του γήινου σώματος, οφείλετε να επιδιώξετε συνειδητά τη μεταμόρφωση της βούλησης και της φύσης σας όσο είσαστε άνθρωποι στη Γη. Γιατί με το σωματικό θάνατο τελειώνουν οριστικά και οι δυνατότητες τελειοποίησης που προσφέρονται αποκλειστικά για τη διάρκεια μιας γήινης διαδρομής. . .

Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η εξέλιξη στο πνευματικό βασίλειο. Μπορεί και εκεί η ψυχή να συνειδητοποιήσει την άθλια κατάστασή της και να επιδιώξει να μεταμορφωθεί. Για αυτό όμως χρειάζεται πολλή βοήθεια από τις φωτεινές οντότητες ή να προσευχηθούν για αυτήν με πολύ αγάπη άνθρωποι από τη Γη. Αλλά, όπως αναφέρθηκε ήδη, υπάρχει επίσης η δυνατότητα η ψυχή να βυθιστεί πάλι σε απύθμενα βάθη, εάν δεν γνώρισε τον εαυτό της και δεν προσπάθησε να μεταμορφωθεί. . .  Μπορεί να πρέπει να υποστεί εκ νέου την αποτρόπαιη μοίρα του εγκλεισμού μέσα στην ύλη, ώσπου να της ξαναδοθεί και πάλι η δυνατότητα μετά από ένα ατέλειωτα μακρύ διάστημα να μεταμορφώσει εθελοντικά τη φύση της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5305                28-1-1952

Ξαφνικά και απρόσμενα θα έρθει η τελευταία μέρα. . .

Σας ανακοινώνεται ένα ξαφνικό τέλος. . .  Πρέπει να το καταλάβετε έτσι ότι κανείς δεν μπορεί να καθορίσει την ημέρα, ότι κανείς δεν ξέρει την ημέρα, ότι μόνο οι δικοί Μου μπορούν να την προαισθανθούν εξαιτίας των μεγάλων, σχεδόν αβάσταχτων δεινών που ανακοινώθηκαν επίσης ως η κατάσταση που θα προηγηθεί του οριστικού τέλους. Ξέρουν μάλιστα πολλοί ότι η έσχατη εποχή έχει αρχίσει και ότι αυτή θα επιφέρει αργά ή γρήγορα αυτή την ημέρα. . .  το ξέρουν γιατί οι άνθρωποι το συζητούν παντού, αλλά δεν το πιστεύουν αρκετά ώστε να ετοιμαστούν για εκείνη την ημέρα.

Τους εγκόσμιους ανθρώπους θα κυριαρχήσει ένα μεγάλο παραλήρημα χαράς. Με όλο και μεγαλύτερη απληστία θα παραδοθούν στην απόλαυση του κόσμου, όλο και πιο αδίστακτα θα δημιουργούν χαρές για τον εαυτό τους σε βάρος του διπλανού. Οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις τους θα ξεπερνούν η μια την άλλη, και θα περιγελούν χλευαστικά εκείνους που με πίστη σε Μένα δεν θα προσέχουν τις εγκόσμιες απολαύσεις, και θα τους κάνουν κακό όπου και να μπορέσουν. . .  Ο κόσμος θα ζει μέσα στην αμαρτία. . .  Και αυτό θα πρέπει να είναι για σας μια πολύ σίγουρη ένδειξη, αφού θα βιώσετε πράγματα τα οποία δεν θεωρείτε δυνατά. . .  Η σατανική συμπεριφορά των συνανθρώπων σας θα σας φανερώσει την ώρα στο ρολόγι του κόσμου. . .  Και παρόλο που θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πάντα και τα σημάδια της ώρας θα είναι ολοφάνερα, θα ξαφνιάσετε και εσείς, αφού το τέλος θα έρθει πιο γρήγορα απ’ό,τι το περιμένετε. . .

Το τέλος θα έρθει ξαφνικά, δηλαδή οι δραστηριότητες του κόσμου θα σφύζουν ασυνήθιστα ζωηρά και θα κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι αυτοί χειρίζονται με δεξιότητα τη ζωή τους, ότι είναι κύριοι και μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή τους κατά βούληση. . .  Οι δικοί Μου θα παρακολουθούν αυτές τις δραστηριότητες και θα διαισθάνονται την καταστροφή. Ωστόσο, και οι ίδιοι θα είναι της άποψης πως η Κρίση θα αναβληθεί ακόμα, εν όψει της μεγάλης φιλοζωίας των συνανθρώπων τους, το είναι των οποίων ωστόσο θα είναι κακό και άπονο. Αλλά οι πιέσεις από πλευράς εκείνων θα αυξάνονται συνέχεια, και Εγώ ο Ίδιος θα τους βάλω τέρμα. . .  Για το λόγο αυτό θα έρθω ξαφνικά και απρόσμενα και για τους δικούς Μου, αφού οι αμαρτίες των εγκόσμιων ανθρώπων θα είναι ανήκουστες, ο Σατανάς θα υπερβαίνει την αρμοδιότητα της εξουσίας του, και κατά συνέπεια θα έχει έρθει η ώρα του. . .

Όταν κανένας άνθρωπος δεν θα την περιμένει, θα ξημερώσει η μέρα που έχει προοριστεί από τους αιώνες των αιώνων. . .  η τελευταία μέρα σ’αυτή τη Γη, η οποία θα φέρει τρόμο και φρίκη για τους ανθρώπους που ανήκουν στο Σατανά, η οποία ωστόσο σημαίνει και λύτρωση από την έσχατη ανάγκη για τους δικούς Μου. . .  η μέρα της Κρίσης όπου θα πραγματοποιηθούν όσα ανακοίνωναν ο λόγος και η γραφή. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

5306                30-1-1952

Ο λόγος του Θεού ακατανόητος;. . .

Προϋπόθεση. . .

Όποιος Με ακούει, σ’εκείνον δεν θα λείπει η κατανόηση, αφού μιλάω σ’αυτούς που είναι δεκτικοί και διαλέγω τα λόγια έτσι ώστε μπορούν όλοι να τα καταλάβουν, αλλιώς ο λόγος Μου δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα μέσα στις καρδιές τους. Και έτσι ο λόγος Μου διοχετευόταν πάντοτε στους ανθρώπους, δεν τους προσφέρθηκε ποτέ με τον τρόπο ώστε να τους ήταν ακατανόητο, πάντοτε ήταν απευθυσμένος σ’εκείνους τους ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη, και πάντα σε μια μορφή που τους ήταν ωφέλιμη. Και παρ’όλα αυτά ήταν πάντα ο ίδιος λόγος, ο οποίος θα συνεχίζει να υπάρχει αιώνια. Δίνω στα παιδιά Μου στη Γη καλή και ευκολοχώνευτη τροφή, μια τροφή που εξασφαλίζει την αρμονική ανάπτυξη των πλασμάτων Μου και την οποία μπορεί για αυτό να δεχθεί ο καθένας που τη λαχταρά. Δίνω μόνο καλά δώρα. . .  το λόγο Μου, ο οποίος τους γνωστοποιεί το θέλημά Μου, για να γίνουν μακάριοι μέσω της εκπλήρωσης του θελήματός Μου.

Για αυτό το λόγο η γλώσσα Μου είναι πάντα κατανοητή, άσχετα με το ποιος την προσφέρει, αρκεί να χρησιμοποιήσει το δικό Μου λόγο αυτός που την προσφέρει, το λόγο που είπα Εγώ άμεσα ή διά των προφητών, το λόγο τον οποίο έκανα περιεχόμενο της διδασκαλίας Μου όταν βάδιζα στη Γη. . .  στην περίπτωση που, τρόπος του λέγειν, αφήνει τον Εαυτό Μου να μιλήσω μέσω του, στην περίπτωση που μιλά στη θέση Μου και θέλει να κερδίσει τους συνανθρώπους για τη βασιλεία Μου. Τότε η γλώσσα του είναι η ίδια που μιλούσα κάποτε Εγώ, και θα είναι ευνόητη για τον καθένα. Αφού πράγματι δεν θα απαιτήσω από τον άνθρωπο ν’ακούσει κάτι ακατανόητο όταν επιθυμεί ν’ακούσει Εμένα ή το λόγο Μου.

Λαμβάνω πάντα υπόψη Μου τη δεκτική ικανότητα του καθένα, και μπορεί ο καθένας να καταλάβει το λόγο Μου, εφόσον έχει τη σοβαρή θέληση να τον καταλάβει. Αυτή είναι προϋπόθεση, αλλιώς και ο καθαρά αρθρωμένος λόγος Μου μένει ακατανόητος, αφού ανταποκρίνεται στην αιώνια τάξη Μου ο πυρήνας της αλήθειας να μείνει καλυμμένος για εκείνον που δεν επιδιώκει την αλήθεια. . .  Και λοιπόν συνοψίζω: Ουδέποτε δεν θα είναι ακατανόητος ο λόγος Μου για εκείνον που τον λαχταρά στα σοβαρά, θα φανεί ωστόσο σαν βλακεία σ’εκείνον που δεν θέλει να εξιχνιάσει το νόημά του. . .

Το χάρισμα να διδάξει κανείς στο όνομά Μου, γεμάτος από το Πνεύμα Μου, είναι μια ολοφάνερη ένδειξη εκείνου, αφού ο κήρυκας θα πει τα ίδια λόγια με μεγάλη πειστικότητα, γιατί είμαι Εγώ Που μιλάω τότε μέσω του. . .  Σ’εκείνους που θέλουν να Μ’ακούσουν, τα λόγια του θα τους δώσουν φως. Εκείνος θα ακτινοβολήσει κατά κάποιον τρόπο το φως από Μένα μέσα στις καρδιές των ακροατών που είναι πρόθυμοι. Ωστόσο, ακόμα και αν μιλήσουν με τη γλώσσα αγγέλων, τα λόγια δεν αφήνουν καμία εντύπωση πάνω σ’εκείνους που έχουν εχθρική στάση απέναντί Μου, αφού δεν τα καταλαβαίνουν. Παρ’όλα αυτά ο λόγος Μου δεν είναι ακατανόητος, αλλά οι καρδιές τους είναι ακατάλληλες να τα αποδεχθούν, και επομένως και ο νους τους δεν συλλαμβάνει αυτό που είναι πάρα πολύ ευνόητο.

Όταν το Πνεύμα Μου εκδηλώνεται μέσα στον άνθρωπο, αυτό σημαίνει πάντα ότι σας δίνεται ένα φως, και μάλιστα με πολλαπλούς τρόπους. . .  ότι κατορθώνετε κάτι για το οποίο είναι ανάγκη η ενέργεια του Πνεύματός Μου, δηλαδή η δύναμη της αγάπης Μου. Φανερώνεται επομένως μια ασυνήθιστη ικανότητα, η οποία ενισχύει την πίστη των συνανθρώπων, γιατί μαρτυρεί τη θεϊκή δύναμη. Όμως ο συνάνθρωπος δεν θα αναγνώριζε ποτέ μια θεϊκή δύναμη αν το Πνεύμα Μου εκδηλωνόταν μ’έναν τρόπο που δεν θα πρόσφερε στον άνθρωπο φως, αλλά σκοτάδι, δηλαδή κάτι εντελώς ακατανόητο. Αυτό που προέρχεται από πάνω πρέπει να είναι φωτεινό, δηλαδή γεμάτο φως. . .

Αυτά να σας βάλουν σε σκέψεις αν θέλετε να κρίνετε τα δώρα του Πνεύματος ή να επιβεβαιώσετε την ενέργεια του Πνεύματος ή να την αρνηθείτε. Όπου προκαλείται σύγχυση δεν υπάρχει φως, αλλά αστράφτουν ψεύτικα φώτα, τα οποία είναι τα έργα του Σατανά. . .  Και του αρέσει να δημιουργεί σύγχυση, ακόμα και ανάμεσα σ’εκείνους που πιστεύουν, όσο αυτοί οι πιστοί δεν αναγνώρισαν ακόμα την αλήθεια, όσο η φωτιά της αγάπης τους είναι ακόμα πολύ αδύναμη για να διαδώσει ένα δυνατό φως, μέσα στο οποίο δεν μπορεί τότε πια να υπάρχει καμία σκιά. Η εξουσία του Σατανά είναι μεγάλη, αλλά κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να εξαναγκαστεί από εκείνον να μπει στη δική του περιοχή του σκοταδιού, εφόσον ψάξει το φως και επιδιώξει το φως. Εκείνον θέλω να φυλάξω από το να θεωρήσει μια ακτίνα φωτός από πάνω ένα ψεύτικο φως, αφού ένα ψεύτικο φως δεν λάμπει, μένει σκοτεινό, και όπου υπάρχει το σκοτάδι είναι η άγνοια και επομένως δεν είναι ποτέ ο λόγος Μου. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 5307                31-1-1952

Η Καινή Διαθήκη και το παράρτημα. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 268  - 269. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Στη Καινή Διαθήκη διαβάζετε το λόγο του Θεού, τον οποίο δίδαξε ο άνθρωπος Ιησούς καθώς και οι μαθητές Του μετά το θάνατό Του. Τόσο τα λόγια του Ιησού όσο και των πρώτων αποστόλων διατηρήθηκαν σχεδόν αμιγή, παρ’όλο που παρεισέφρυσαν μικρές αποκλήσεις, οι οποίες όμως δεν αλλοιώνουν σημαντικά την καθαρή χριστική διδασκαλία. Ωστόσο, έχουν παρεισέλθει επίσης προσθήκες οι οποίες δεν προέρχονται από τον Ιησού ή τους αποστόλους, πράγμα που οδήγησε αργότερα στο να αναδυθούν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των περιεχομένων της Καινής Διαθήκης. Βέβαια επακριβείς αποδείξεις για την αυθεντικότητα των επιστλών που έχουν προστεθεί στα ευαγγέλια δεν μπορούν να δοθούν. Ως προς το νόημά τους ωστόσο συμφωνούν με το θείο λόγο και συνεπώς δεν πρέπει να απορριφθούν, όπως άλλωστε όλα όσα συμφωνούν με τη διδασκαλία της αγάπης που δίδαξε ο Ιησούς στη Γη, μπορούν να θεωρηθούν και να αναγνωριστούν σαν λόγος του Θεού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και λάθη σε αυτό το παράρτημα. Γιατί εφόσον αναμειγνύονται ανθρώπινα χέρια που δεν ανήκουν σε πνευματικά αφυπνισμένους ανθρώπους, τότε και ο αντίπαλος του Θεού έχει την ευχέρεια να τα κάνει να δουλεύουν για λογαριασμό του, έστω και αν αυτό δεν γίνεται με φανερό τρόπο. Και ήταν ανθρώπινα χέρια που ανέλαβαν τόσο την επιλογή όσο και τις μεταφράσεις των κειμένων. Ήταν επίσης ανθρώπινα χέρια που έκαναν την αντιγραφή και την εκτύπωση. Έτσι ακόμα και στις περιπτώσεις που η πρόθεση ήταν καλή, δεν ήταν όμως πάντοτε το Πνεύμα του Θεού που ενεργούσε μέσα τους, το οποίο θα μπορούσε να αποβάλλει ή να διορθώνει τα λάθη. . .  Ωστόσο, ασφαλώς προστάτευε επαρκώς το θείο λόγο. . .   ώστε να διατηρηθεί όσο γινόταν πιο αναλλοίωτος και όπου δεν ήταν καθαρά αντίθετες προς τον Θεό οι προθέσεις των ανθρώπων, ο λόγος αυτός διατηρήθηκε αμιγής κατά την αντιγραφή και την εκτύπωση.

Άλλωστε οι αποκλίσεις που αναφέρθηκαν πριν δεν μπορούσαν να αλλιώσουν το καθαρό νόημα του λόγου και να τον αποδυναμώσουν. Επιπλέον, ένας αφυπνισμένος πνευματικά άνθρωπος θα είναι πάντα σε θέση να διακρίνει τα θεϊκά λόγια από αυτά που προστέθηκαν από ανθρώπινη πλευρά. Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν παρακαλεί να του δοθεί φώτιση, την οποία ασφαλώς θα λάβει, δεδομένου ότι όποιος αναζητεί την αλήθεια είναι βέβαιο ότι θα τη βρει. Γιατί όποιος λαχταρά πραγματικά να βρει την αλήθεια, είναι σίγουρο ότι η αλήθεια θα του δοθεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5308                2-2-1952

Για τη θέλησή του ευθύνεται ο άνθρωπος. . .

Το αν ανθήσει το καλό ή το κακό μέσα στον άνρθωπο αποφασίζει η δική του θέληση, η οποία δεν μπορεί ν’αναγκαστεί από καμία πλευρά, ακόμα και τότε που ο άνθρωπος αναφέρει ότι πρέπει να δράσει κάτω από έναν συγκεκριμένο εξαναγκασμό. Η θέλησή του μπορεί ανά πάσα στιγμή ν’αντιταχθεί στον εξαναγκασμό, ακόμα και αν είναι από τη σωματική άποψη πολύ αδύναμος να προβάλει αντίσταση. Ευθύνεται όμως πάντοτε για τη θέλησή του, αφού αυτή είναι και θα μείνει ελεύθερη, και η κατεύθυνση της θέλησης ενός ανθρώπου τον κάνει καλό ή κακό ον, η κατεύθυνση της θέλησής του καθορίζει τον τρόπο ζωής του, τη στάση του απέναντι στον Θεό και τη μοίρα του κάποτε στην αιωνιότητα. Αφού αυτά που κάνει ο άνθρωπος τα κάνει συνειδητά υπέρ ή κατά της θεϊκής τάξης, και αυτή τη συνειδητή θέληση την κρίνει ο Θεός σύμφωνα με τη δικαιοσύνη. Για αυτό το λόγο ωστόσο ο Θεός φροντίζει να ενημερωθεί ο άνθρωπος, κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, για το θέλημά Του, στο οποίο θα έπρεπε να υποταχθεί η ανθρώπινη θέληση για να ζήσει ο άνθρωπος μέσα στη θεϊκή τάξη.

Ό,τι είναι στραμμένο ενάντια στο θεϊκό θέλημα είναι κακό, και ο άνθρωπος το αισθάνεται μάλιστα ως κακό, αφού τις περισσότερες φορές δρα στα κρυφά όταν βρίσκεται παρέα με ανθρώπους που προσέχουν το θεϊκό θέλημα. Και στην περίπτωση που δρα δημόσια μπροστά τους, η θέλησή του είναι συνειδητά στραμμένη ενάντια στον Θεό, τότε ο άνθρωπος είναι αναντίρρητα ευδιάκριτος ως εκπρόσωπος εκείνου που είναι κατά του Θεού. Και τα αποτελέσματα των πράξεών του θα προκαλούν πάντα ζημιά στους συνανθρώπους, ενεργεί φανερά εναντίον της αγάπης και κάνει κακό στους συνανθρώπους, τους σπρώχνει μέσα σε ένδεια και δυστυχία και επομένως εκμεταλλεύεται την ελεύθερη βούλησή του για κακές πράξεις, κάτι για το οποίο θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσει.

Αφού ως άνθρωπος έχει τα ίδια συναισθήματα όπως οι συνάνθρωποί του, ξέρει πως ό,τι βλάπτει τον συνάνθρωπο είναι κακό, και δεν μπορεί ποτέ να παρουσιάσει τις πράξεις του ως δίκαιες και ευσυνείδητες, δεν μπορεί ποτέ να αθωώσει τον εαυτό του από την ενοχή, ακόμα και αν δεν θέλει να παραδεχθεί κανέναν αιώνιο Δικαστή από πάνω του. . .  Και στην περίπτωση που πιστεύει πως κατέχει το δίκαιο του πιο ισχυρού απέναντι στον αδύναμο, θα έπρεπε ο ίδιος να υποκύψει σ’έναν πιο ισχυρό και να εγκρίνει τις πράξεις εκείνου, κάτι που όμως δεν γίνεται ποτέ, αλλά που θα τον ωθούσε μονάχα σε όλο και πιο άσπλαχνες πράξεις. . .

Η βούλησή του είναι στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση, κάτι που το κάνει ο άνθρωπος από μόνος του, παρ’όλες τις γνώσεις που έχει σχετικά με τους νόμους της αιώνιας τάξης, οι οποίοι του παρουσιάζονται συνέχεια μέσω του τρόπου των πράξεων καλών ανθρώπων, οι οποίες τον κάνουν να καταλάβει τις πράξεις του σαν μέσα από έναν καθρέφτη. . .  Πάντα δίνεται σ’έναν κακό άνθρωπο η ευκαιρία να καταλάβει, πάντα του παρουσιάζεται ο αντίθετος στον Θεό τρόπος ζωής του, για ν’αναγνωρίσει τον εαυτό του και να επιδιώξει ν’αλλάξει. . .  Ωστόσο, πρέπει πάντα να είναι δραστήρια η ελεύθερη βούλησή του, η οποία μπορεί να είναι καλή και δεν χρειάζεται να είναι κακή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5309                3-2-1952

«Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .»

«Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .» Από Μένα εκπηγάζει η αλήθεια, σας δείχνω το σωστό δρόμο μέσω της αλήθειας, και αυτός οδηγεί στη ζωή, στην αιώνια μακαριότητα. . .  Δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος παρά μόνο μέσω της αλήθειας, δεν υπάρχει δεύτερη ζωή εκτός από Μένα, και υπάρχει μόνο Ένας Που μπορεί να σας υποσχεθεί τη ζωή. . .  ο Οποίος την απέκτησε για σας στο σταυρό. Έζησα και πολέμησα για την αλήθεια και πέθανα ένα βασανιστικό θάνατο για τη μοναδική αλήθεια, προκειμένου να μπορέσει ο καθένας από σας τους ανθρώπους να την αναγνωρίσει εφόσον Με πιστέψει.

Στο δρόμο Μου βαδίζει εύκολα όποιος είναι καλής θέλησης. . .  Προηγήθηκα σ’αυτό το δρόμο για σας. . .  Είναι ο δρόμος της αγάπης, ο οποίος οδηγεί αλάθητα και στην αναγνώριση της αλήθειας. Αφού κήρυσσα μονάχα την αγάπη, σας έδειχνα διαρκώς το δρόμο. Αφού Εγώ ο Ίδιος ζούσα την αγάπη, μπορούσα και να κηρύξω την αγνή αλήθεια, αφού μέσα Μου όλα ήταν φωτεινά και καθαρά, ήξερα για τα πάντα και μπορούσα επομένως να σας μεταδώσω τις σωστές γνώσεις. Αλλά μονάχα από Μένα μπορείτε να παραλάβετε την αλήθεια, γιατί εκπηγάζει από Μένα και για αυτό οδηγεί και πάλι πίσω σε Μένα. Όποιος θέλει να κατέχει την αλήθεια, πρέπει να Μου τη ζητήσει, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος η αιώνια Αλήθεια. . .  Χωρίς Εμένα παραμένετε μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος και βαδίζετε σ’ενα λάθος δρόμο, σ’ένα δρόμο που οδηγεί προς τα κάτω. . .

Εσείς οι άνθρωποι ξέρετε ότι έχω έναν εχθρό που θέλει να καταστρέφει όπου Εγώ δημιουργώ, που θέλει να σβήσει το φως, που θέλει να σκεπάσει τους ανθρώπους με σκοτάδι για να μην μπορούν να Με αναγνωρίσουν. Αυτός ο αντίπαλος προσπαθεί με κάθε μέσο να κρύψει μέσα στην ομίχλη το δρόμο σε Μένα, στην αιώνια ζωή, για να μην τον βρίσκουν οι άνθρωποι. . .  Και αυτός ο αντίπαλος είναι εχθρός της αλήθειας, καθώς είναι και δικός Μου εχθρός. . .  Αφού η αλήθεια αποκαλύπτει τα σχέδιά του, τις ενέργειές του και την απαίσια φύση του. Επομένως παίρνει μέτρα ενάντια στην αλήθεια, και οι προσπάθειές του θα είναι πάντα προσηλωμένες στο να κάνει τον Εαυτό Μου αγνώριστο για τους ανθρώπους. Θα δουλεύει εναντίον Μου όπου και να μπορεί. Άρα είναι ο αντίχριστος, ο οποίος δεν διστάζει να κάνει οτιδήποτε για ν’απομακρύνει τους ανθρώπους από Μένα.

Ο αντίχριστος δουλεύει πρώτα ενάντια στην αλήθεια. . .  Από αυτό προκύπτει ότι η καθαρή αλήθεια θα καταπολεμάται πάντα. . .  ότι θα γίνονται πάντα επιθέσεις στους υποστηριχτές της καθαρής αλήθειας, ενώ οι υπηρέτες του αντίχριστου θα αναγνωρίζονται ως κήρυκες της αλήθειας, και τα πλήθη θα τους υποστηρίζουν, ενώ οι φορείς της αλήθειας θα είναι μόνο μεμονωμένοι, γιατί θα υπάρχουν συνεχώς μέτρα εναντίον τους.

Ο δρόμος για την αλήθεια είναι στενός και τον παίρνουν μόνο λίγοι. . .  Τα πλήθη των ανθρώπων βαδίζουν σε φαρδιούς δρόμους, και ήδη αυτό θα έπρεπε να είναι για σας μια ένδειξη του ποιος οδηγεί αυτά τα πλήθη. . .  Όποιος θέλει να Με ακολουθήσει στο στενό δρόμο της αλήθειας δεν θα έχει πολλή παρέα, αφού οι περισσότεροι διστάζουν να πάρουν τον κοπιαστικό δρόμο. Εγώ ο Ίδιος όμως προηγούμαι, και Εγώ ο Ίδιος είμαι η Αγάπη, και όποιος Με ακολουθεί πρέπει επίσης να έχει την αγάπη μέσα του, και τότε ο δρόμος τού φαίνεται φωτεινός και καθαρός, και βαδίζει πάνω του χωρίς να προσέξει τις ταλαιπωρίες, αφού ο στόχος του είμαι Εγώ και η αιώνια ζωή. . .

Μην ψάξετε την αλήθεια εκεί όπου είναι τα πλήθη. . .  Εγώ ο Ίδιος πήρα το δικό Μου δρόμο στη Γη και Με συνόδευαν πάντα μόνο λίγοι, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι Με απέρριψαν, γιατί τους έφερα την αλήθεια και αυτή τους ήταν απαράδεκτη, επειδή ο αντίπαλός Μου στεκόταν πίσω από τα πλήθη και δούλευε ενάντια στην αλήθεια και την καταπολεμά πάντα, όπου μπορεί. Όποιος ωστόσο βρίσκεται μέσα στην αλήθεια, καταλαβαίνει τις μηχανορραφίες του, και αυτές δεν θα τον μπερδέψουν ποτέ. . .  Αφού μόλις Με ακολουθήσει, είναι στο σωστό δρόμο και θα ζήσει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5311                6-2-1952

Η ατέρμονη αγάπη και υπομονή του Θεού απέναντι στην ανάπτυξη του πνευματικού. . .

Η πορεία ανάπτυξης του πνευματικού απαιτεί ατέρμονη αγάπη και υπομονή από πλευράς του ουράνιου Πατέρα, άσχετα με το αν το πνευματικό να βρίσκεται στο στάδιο της δεμένης θέλησης ή της ελεύθερης θέλησης. Η επαναπροώθηση του πνευματικού σ’Εκείνον είναι μια διαδικασία που θέλει ατελείωτους καιρούς, γιατί πρέπει πρώτα να βρεθούν ξανά μεταξύ τους οι μεμονωμένες ουσίες, οι οποίες ως μικροσκοπικές οντότητες φυλακίστηκαν κάποτε στα έργα της δημιουργίας, και γιατί αυτή η ένωση γίνεται στην κατάσταση της δεσμευμένης θέλησης. . .

Ως άνθρωπος, στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης, η ένωση αυτών των ουσιών έχει ήδη γίνει και το πνευματικό πήρε πίσω τη συνείδηση του εγώ του. Τότε όμως θα έπρεπε να εξαγνίσει πλήρως τον εαυτό του, θα έπρεπε να ενοποιηθεί με τον Θεό, τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα του, κάτι για το οποίο είναι μάλιστα ικανό. . .  Μπορεί ωστόσο να διασπαστεί ξανά, δηλαδή να επιδιώξει ν’αναπτυχθεί προς τα κάτω. Μπορεί ν’αναπτυχθεί οπισθοδρομικά και να μην προσέξει καθόλου την ενοποίηση με τον Θεό, και ωστόσο δεν πρέπει να εμποδιστεί η θέλησή του. Μόνο που μπορεί να κερδιστεί μέσω της αγάπης και να παρακινηθεί να επιδιώξει την αιώνια Αγάπη. Και αυτή η ανάκτηση απαιτεί την ατελείωτη αγάπη και υπομονή του Πατέρα, ο Οποίος δεν θέλει να χάσει τα παιδιά Του, ο Οποίος ωστόσο δεν μπορεί να τα εξαναγκάσει ν’ανήκουν σ’Αυτόν.

Η αγάπη του Θεού όμως είναι απεριόριστη. . .  Δεν κουράζεται, δεν χάνει την υπομονή της, δεν θυμώνει, και δεν εγκαταλείπει ποτέ αυτό που πίστευε πως θα μπορούσε να χωριστεί από Εκείνον. Και θα το κερδίσει αναπόφευκτα, μόνο που μπορούν να περάσουν ατελείωτοι καιροί, και μάλιστα σε βάρος του ίδιου του πνευματικού, η ύπαρξη του οποίου θα είναι δυστυχισμένη για ατελείωτους καιρούς, είτε ως άνθρωπος είτε ως φυλακισμένο πνευματικό ον. . .  Και για αυτό το λόγο η αγάπη του Θεού θα το βοηθά αδιάκοπα και θα το προωθεί με κάθε τρόπο.

Ο Θεός δημιουργεί ασταμάτητα νέα έργα για να μπορεί το πνευματικό ον να διανύσει αδιάκοπα την πορεία της ανάπτυξής του κάτω από το αναγκαστικό νόμο, καθώς επίσης συμπαραστέκεται στο πνευματικό μέσα στον άνθρωπο με όλη Του την αγάπη για να βρει αυτός το δρόμο προς τα ύψη. Ό,τι μπορεί να κάνει ο Θεός για να προωθήσει το πνευματικό ον, το κάνει, αλλά η αναπόφευκτα ελεύθερη βούληση του ανθρώπου καθορίζει μόνη της το πόσο χρόνο θα παραμείνει το πνευματικό μέσα στη φυλακισμένη κατάσταση, δηλαδή το πόσο χρόνο θα έχει ανάγκη ώσπου να έχει γίνει η ενοποίηση με τον Θεό και επομένως ο χωρισμός από κάθε υλική μορφή.

Η αγάπη του Θεού δεν θα σταματήσει ποτέ να φροντίζει το πνευματικό, ακόμα και στην περίπτωση όπου φαίνεται πως απομακρύνεται από τον άνθρωπο. Αφού δεν εγκαταλείπει αυτό που της ανήκει από τους αιώνες των αιώνων, αυτό που θα έπρεπε μόνο με πλήρη επίγνωση να ενωθεί μαζί της για να μπορέσει να αισθάνεται απεριόριστη μακαριότητα, την οποία αλλιώς στερείται το πνευματικό, επειδή μονάχα ένα ον που έχει γίνει αγάπη μπορεί να αισθάνεται την αγάπη του Θεού, και επειδή η προσπάθειά του Θεού να κερδίσει αυτή την αγάπη δεν θα σταματήσει ποτέ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5313                9-2-1952

Μεταμόρφωση της θέλησης μέσω παράκλησης. . .

Το βασίλειο του σκότους κρατά φυλακισμένες τις ψυχές του, γιατί δεν απαιτείται μεγάλη δύναμη για να κρατηθούν φυλακισμένες εκείνες οι ψυχές, αφού δεν προβάλλουν αντίσταση, επειδή η θέλησή τους είναι πολύ αδύναμη. . .  Μπορεί ωστόσο να ενισχυθεί αυτή η θέληση μέσω της παράκλησης. Πρέπει να φανταστείτε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, ότι μπορείτε να καταφέρετε πάρα πολύ μέσω μιας προσευχής με αγάπη για εκείνες τις φυλακισμένες ψυχές, οι οποίες με αυτό τον τρόπο νιώθουν να ξυπνήσει μέσα τους η λαχτάρα να ελευθερωθούν από τα δεσμά του Σατανά.

Πρόκειται συχνά μόνο για στιγμές όπου εμφανίζεται μέσα τους αυτή η λαχτάρα, οι οποίες όμως μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, όσο περισσότερες φορές σκέφτεται κάποιος εκείνες τις ψυχές μέσα σε μια στοργική παράκληση. Τότε είναι σαν να ξυπνούσαν αυτές οι ψυχές από ένα βαθύ ύπνο, δραστηριοποιούνται και ψάχνουν μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τα δεσμά τους, αφού αισθάνονται το σκοτάδι σαν δεσμά και αναζητούν το φως. Όταν έχει γίνει αυτή η αλλαγή ως αποτέλεσμα προσευχών με αγάπη, τότε εκείνες οι ψυχές είναι και πρόθυμες να ψάξουν, και η παραμικρή ακτίνα φωτός τους κάνει να τρέξουν εκεί απ’όπου προέρχεται. Αρχίζουν να αναζωογονούνται. . .

Ο άρχοντας του κάτω κόσμου ωστόσο δεν τους αφήνει ελεύθερες τόσο εύκολα. . .  Για το λόγο αυτό το φως και το σκοτάδι θα εναλλάσσονται στην αρχή, οι ψυχές θα έχουν κατά καιρούς επίγνωση της κατάστασής τους, ενώ μετά παραπλανιούνται πάλι εντελώς ανήξερες στο σκοτάδι. Επομένως πρέπει κανείς να κάνει πολύ υπομονή με αυτές τις ψυχές και να τους συμπεριφέρεται με πολλή αγάπη, χρειάζονται ξανά και ξανά δύναμη μέσω της προσευχής, πρέπει να καλούνται μέσω στοργικών σκέψεων και να αρπαχτούν ξανά και ξανά από τη σκοτεινή περιοχή τους, πρέπει να παραλαμβάνουν διανοητική διαφώτιση και υποδείξεις για τον Ιησού Χριστό, το Λυτρωτή τους, για να στραφούν οι ίδιες σ’Εκείνον και να επικαλεστούν τη βοήθεια και το έλεός του.

Οι ψυχές του σκοταδιού μεν δεν διδάσκονται εύκολα και είναι συχνά πεισματάρες, αισθάνονται ωστόσο την ευεργεσία μιας προσευχής με αγάπη, και εκείνη μαλακώνει σιγά σιγά την πιο αποσκληρυμμένη καρδιά, δηλαδή ένας άνθρωπος μπορεί μέσω παράκλησης με αγάπη ν’αποσπάσει τέτοιες ψυχές από το σκότος, θα έχει πάντα επιτυχία εάν η προθυμία του για βοήθεια δεν μειωθεί, η οποία ενισχύει και τη θέληση της ψυχής. Στο επέκεινα πολεμούνται συχνά οι κακές ψυχές, ωστόσο, μια σκοτεινή ψυχή δεν θα προξενήσει ποτέ ζημιά στον άνθρωπο που προσεύχεται για αυτήν. Η αγάπη ενός ανθρώπου καθησυχάζει και την πιο ερεθισμένη ψυχή, καθώς ζωντανεύει την πιο αδύναμη ψυχή και την παροτρύνει να βελτιώσει την κατάστασή της.

Η παράκληση με αγάπη από πλευράς των ανθρώπων στη Γη είναι μεγάλος λυτρωτικός παράγοντας που ανανγωρίζεται πολύ λίγο από τους ανθρώπους. Όπου και να σκεφτεί κανείς εκείνες τις κακόμοιρες ψυχές, η λαχτάρα τους για το φως αφυπνίζεται, με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί η βούληση των ψυχών, κάτι το οποίο λαμβάνει υπόψη Του ο Θεός. Η ψυχή πρέπει οι ίδια να θέλει τη λύτρωσή της, και αυτή τη θέληση καταφέρνει συχνά η παράκληση με αγάπη ενός ανθρώπου στη Γη. . .  Συνεπώς ο άνθρωπος μπορεί ν’ασκήσει την αγάπη ακόμα και για τους πεθαμένους, μπορούν να σωθούν ψυχές ακόμα και από το σκοτάδι, αφού η αγάπη είναι μια δύναμη που κατορθώνει τα πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5317                14-2-1952

Σοβαρή παραίνεση ν’αποδεσμευτούν οι άνθρωποι από την ύλη. . .

Η ανάγκη της παρούσας στιγμής είναι να προσπαθήσετε ν’αποδεσμευτείτε από την ύλη και να επιδιώξετε με ενισχυμένη βούληση το πνευματικό. Ακόμα είναι λαχταριστή για σας η Γη με τα γήινα-υλικά αγαθά της, αλλά τίποτα απ’όλα αυτά δεν θα συνεχίσει να υπάρχει όταν έχει έρθει η ώρα όπου θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις Μου, όταν έρθει το τέλος αυτής της Γης και τελειώσει η ζωή σας. Τότε θα έχουν σημασία μονάχα τα πνευματικά αγαθά που θα έχετε μαζέψει, και μονάχα αυτός ο πλούτος θα σας κάνει ικανούς να ζήσετε στη νέα Γη ή να δουλέψετε μαζί του στο πνευματικό βασίλειο. . .  Όποιος όμως δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει καθόλου πνευματικά αγαθά, όποιος ήταν τόσο δεμένος με την ύλη ώστε ξέχασε εντελώς το πνευματικό, θα γίνει ο ίδιος ύλη. Θα είναι καταδικασμένος να φυλακιστεί εκ νέου μέσα στην ύλη, γιατί μονάχα η Γη θα μπορέσει να είναι ο τόπος διαμονής του, γιατί το πνευματικό βασίλειο δεν θα μπορέσει να τον υποδεχτεί, αφού η ύλη τον γοητεύει ακόμα. . .

Επιδιώξτε ν’αποδεσμευτείτε από εκείνη, απελευθερωθείτε από αυτά που είναι η καταστροφή σας. Υπερνικήσατε τη σκληρή ύλη εδώ και πολύ καιρό. . .  Μην αφήσετε να σας αιχμαλωτίσει ξανά, αλλά προσπαθήστε ν’απελευθερωθείτε από την κάθε μορφή. . .  Επιδιώξτε την πνευματική ζωή, μια κατάσταση ελευθερίας, φωτός και δύναμης. . .  Και στην περίπτωση που είστε πρόθυμοι, μην διστάσετε, αφού δεν σας μένει πια πολύς χρόνος. . .  Ο αντίπαλός Μου σας παρουσιάζει την ύλη τοσο γοητευτική ώστε η βούλησή σας αποδυναμώνεται συνέχεια. . .  Συλλογιστείτε ότι είναι εφήμερα όλα όσα μπορείτε να δείτε και να πιάσετε, συλλογιστείτε στα σοβαρά ότι όσα σας φαίνονται ακόμα ποθητά είναι χωρίς αξία, και αντιπαραβάλτε σ’αυτά ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. . . του σκοταδιού ή του πιο δυνατού φωτός. . .  Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δύο καταστάσεις, και για αυτό διαλέξτε με σοβαρότητα. . .

Αφήστε την ύλη και ψάξτε επαφές με τον κόσμο που σας παρουσιάζει πολύ πιο ωραία πράγματα απ’ό,τι ο γήινος κόσμος, ο οποίος θα καταστραφεί σύντομα. Μην επιτρέψετε να σας γοητεύσουν τα ψεύτικα αγαθά του, τη διάλυση των οποίων θα βιώσετε όλοι σας, αφού για χάρη των ψυχών σας θα σας κάνω ολοφάνερη την παροδικότητά τους, για να ταρακουνηθείτε και να θυμηθείτε τη μοίρα σας μετά το θάνατο του κορμιού σας. . .  Σας προειδοποιώ γεμάτος από την πατρική Μου αγάπη, γιατί θα ήθελα να σας γλιτώσω από αφάνταστη δυστυχία, γιατί ωστόσο μπορώ μονάχα να σας προειδοποιήσω, όχι όμως να σας εξαναγκάσω να Με ακούσετε.

Αποδεσμευτείτε από τις χαρές του κόσμου και στρέψτε τις σκέψεις σας προς τα πάνω, επικαλεστείτε τη βοήθεια όλων των φωτεινών πνευματικών όντων στην περίπτωση που είστε πολύ αδύναμοι για ν’αποδεσμευτείτε μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε τη θέλησή σας για να επιδιώξετε ν’ανεβείτε στα ύψη, και θα βοηθηθείτε. Αλλά μην διστάσετε, αφού η κατάσταση είναι επίγουσα, και θα πραγματοποιηθούν όλα όσα ανακοινώθηκαν μέσω του λόγου και μέσω της γραφής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5318                16-2-1952

Η δυστυχία των ψυχών στο επέκεινα. . .

Παράκληση – μεταμόρφωση της θέλησης. . .

Η δυστυχία των κακόμοιρων ψυχών στο επέκεινα είναι τεράστια, αφού η κατάστασή τους είναι συχνά ανυπόφορη, γιατί πυκνό σκοτάδι τις περιβάλλει και εκείνες δεν βρίσκουν διέξοδο. Όσο περισσότερο υποφέρει μια ψυχή, τόσο μεγαλύτερη είναι όμως και η δυνατότητα να κάνει ενδοσκόπηση, να συλλογιστεί την ενοχή της και να ψάξει βοήθεια, και για το λόγο αυτό παρακολουθεί τότε κάθε μικροσκοπική ακτίνα φωτός, από την οποία περιμένει σωτηρία. Μόνο τότε μπορεί να οδηγηθεί στο φως που προσπαθεί να ξεφύγει από το σκοτάδι. Πριν δεν θα ήταν ικανή να καταλάβει τα δασκαλέματα, και αφού θα ήταν ακόμα τόσο πεισματάρα, τα δασκαλέματα θα ήταν μάταιος κόπος.

Η θέληση κάθε ψυχής μπορεί ν’αναγνωριστεί από τα φωτεινά όντα, και ανάλογά της οδηγούν στο φως τις κακόμοιρες ψυχές που το λαχταρούν, αφού αυτές οι ψυχές βρίσκονται τώρα σε μια κατάσταση όπου μπορεί να τους προσφερθεί βοήθεια, διότι είναι πρόθυμες να δεχθούν τη βοήθεια και επίσης παρακαλούν να βοηθηθούν. . .  Τότε λοιπόν μπορεί να ξεκινήσει το λυτρωτικό έργο σ’αυτές τις ψυχές, ακόμα και αν έρχονται από το βάθος. Τότε η χάρη και η αγάπη του Ιησού επενέργησε επίσης στο βάθος πάνω σε συγκεκριμένες ψυχές, και το να προσφερθεί σωτηρία σ’αυτές είναι μια πάρα πολύ προσοδοφόρα δουλειά, στην οποία μπορείτε να συμβάλετε αφάνταστα πολύ εσείς οι άνθρωποι, μέσω της συνειδητής παράκλησης και μέσω διανοητικής διδασκαλίας εκείνων που σας ζητούν βοήθεια.

Οι ψυχές στο επέκεινα ξέρουν ότι οι άνθρωποι στη Γη κατέχουν ζωτική δύναμη, η οποία τους λείπει εντελώς, και για αυτό το λόγο περιστοιχίζουν εκείνους τους ανθρώπους για να πάρουν δύναμη. Δεν ξέρουν μεν σε ποια μορφή τους παρέχεται η δύναμη, αλλά ζητούν από τον άνθρωπο ακριβώς αυτό που τους λείπει, αυτό που δεν έχουν και όμως μπορούν να το αντιλαμβάνονται στους ανθρώπους. Η μεγάλη δυστυχία τους τούς οδηγεί ξανά και ξανά κοντά στους ανθρώπους στη Γη, παρόλο που συχνά έχουν μόνο μια αμυδρή ανάμνηση από τις γνώσεις που κατείχαν στη Γη. Για το λόγο αυτό η διδασκαλία αυτών των ψυχών δεν είναι εύκολο, γιατί πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του την περιορισμένη ικανότητά τους να σκέφτονται και γιατί τους λείπει κάθε γνώση ανάλογα με την ενοχή τους, με την κατάσταση της ωριμότητάς τους. Παρ’όλα αυτά διψούν για διαφώτιση και είναι υπομονετικές ακροάτριες όταν τους δίνονται εξηγήσεις.

Υπάρχει μεγάλη δυστυχία στο άλλο βασίλειο, η οποία ωστόσο μπορεί να καταπραϋνθεί από εσάς τους ανθρώπους εάν είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε αυτές τις ψυχές, εάν τις συμπονείτε και παροτρύνεται η προθυμία σας για βοήθεια. Αφού τις στοργικές σας σκέψεις τις αισθάνονται ήδη σαν μια αισθητή παροχή δύναμης, και για αυτό το λόγο δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ έναν άνθρωπο που τις βοηθά με τέτοιον τρόπο, δηλαδή που τις σκέφτεται με αγάπη και παρακαλεί τη βοήθεια του Ιησού Χριστού για εκείνες τις κακόμοιρες ψυχές. Ο θεϊκός Λυτρωτής είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τις ψυχές ν’ανεβούν από τα βάθη. Ωστόσο, ο νόμος της αγάπης πρέπει να τηρείται, και στην περίπτωση που η ίδια η ψυχή δεν έχει ακόμα καμία αγάπη μέσα της, Εκείνος αρκείται στην παράκληση με αγάπη και τη δέχεται σαν να την είχαν ασκήσει οι ίδιες οι ψυχές. . .  Και αυτές θα λυτρωθούν μέσω της αγάπης και μέσω του έλεούς Του. . .

Αφάνταστα πολύ μπορούν να συβάλλουν οι άνρθωποι στη σωτηρία των ψυχώς από το σκοτάδι. . .  Αυτές σας παρακαλούν όλους για σωτηρία, και μόλις σας παρακαλέσουν, μόλις επέμβουν στις σκέψεις σας, ξέρετε ότι μπορούν να βοηθηθούν, ότι έφτασαν ήδη στην κατάσταση όπου θέλουν βοήθεια, και τότε η αγάπη και οι κόποι των ανθρώπων δεν είναι μάταια. . .  Βοηθήστε τες, σώστε τες από τη δυστυχία τους, και συμβάλτε με αυτό τον τρόπο στη λύτρωση των ψυχών που παραμέλησαν στη Γη να δουλέψουν πάνω στην τελειοποίησή τους, και οι οποίες για αυτό το λόγο βρίσκονται σε έσχατη ανάγκη στο επέκεινα, μέσα στην οποία μπορεί να τις βοηθήσει μονάχα η αγάπη των ανθρώπων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5319                17-2-1952

Η επενέργεια μέσω σκέψεων των πνευματικών οντοτήτων. . .

Σύνδεσμος ανάμεσα στη Γη και το επέκεινα. . .

Από το φωτεινό βασίλειο γίνονται διαρκώς επενέργειες πάνω στους ανθρώπους, προκειμένου αυτοί ν’ασχοληθούν στις σκέψεις τους με εκείνο το βασίλειο που βρίσκεται εκτός του γήινου κόσμου, το οποίο δεν μπορεί να κατανοεί κανείς με τις επίγειες αισθήσεις του, το οποίο ωστόσο υπάρχει ακαταμάχητα, παρόλο που δεν μπορεί ν’αποδειχθεί. Ο κάθε άνθρωπος όμως ξέρει ότι υπάρχει μια περιοχή που του είναι ακόμα κλειστή όσο δεν έχει πίστη. Αφού παρόλο που θα ήθελε ν’αρνηθεί ένα τέτοιο βασίλειο, δεν μπορεί να το κάνει με τη βεβαιότητα που θα μπορούσε να του δώσει αποδείξεις, και δεν υπάρχει καμία απόδειξη του ότι εκείνο το βασίλειο είναι ανύπαρκτο. Οι φωτεινές οντότητες ωστόσο κοπιάζουν να επενεργούν διανοητικά πάνω στους ανθρώπους έτσι ώστε αυτοί ν’ασχοληθούν με την κατάσταση μετά το θάνατό τους. . .  ώστε να λάβουν υπ’όψη τους τη δυνατότητα μιας συνέχισης της ύπαρξης, και τότε τα φωτεινά όντα μπορούν να συνεχίσουν να επενεργούν πάνω στους ανθρώπους μέσω ιδεών τις οποίες οι άνθρωποι θα θεωρούν δικές τους.

Ο ειρμός σκέψεων του ανθρώπου πρέπει να οδηγείται στη μοίρα του μετά το θάνατο. . .  Παρόλο που ο άνθρωπος θα προτιμούσε να πιστέψει ότι μετά το θάνατο δεν υπάρχει πια καμία ύπαρξη, αναδύονται μέσα του ξανά και ξανά σκέψεις [σχετικά με αυτό το θέμα· σημείωση της μεταφράστριας], και αυτό είναι η ενέργεια των όντων στο πνευματικό κόσμο που θέλουν να τον βοηθήσουν να καταλάβει. Ωστόσο, η ενέργεια των φωτεινών όντων γίνεται όλο και πιο κοπιαστική και ανεπιτυχής, όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .  Αφού και το βασίλειο του σκότους επιδιώκει να κυριαρχεί τις σκέψεις των ανθρώπων και τους διδάσκει με αντίθετο τρόπο. . .  τους παρουσιάζει μονάχα αυτά που είναι χειροπιαστά και προσπαθεί να καταστρέψει κάθε πίστη σε μια συνέχιση της ύπαρξης. Και ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι θα βιώσουν συχνά πράγματα που είναι φανερές επενέργειες των φωτεινών οντοτήτων και τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν την πίστη τους, εφόσον έχουν καλή θέληση.

Το άλλο βασίλειο θα κάνει αισθητή την παρουσία του, οι άνθρωποι θα ενοχλούνται κατά καιρούς από όντα ή θα παίρνουν μικρά σημάδια τα οποία θα έπρεπε μονάχα να προσέξουν για να τραβηχθεί η προσοχή τους σε φανερά πνευματικές επαφές με τον κόσμο τον οποίο αρνιούνται. . .  Η εποχή του τέλους έχει έρθει, όπου υπάρχουν επενέργειες πολλαπλών ειδών πάνω στους ανθρώπους, αφού θα έπρεπε να δοθούν ευκαιρίες να πιστέψουν σε όλους τους ανθρώπους που έχουν έστω και μια ελάχιστη λαχτάρα για την αλήθεια.

Η εποχή του τέλους είναι μια τελευταία εποχή της χάρης όπου συμβαίνουν εξαιρετικά πράγματα, γιατί έχει γίνει πολύ πιο δύκσολο για τους ανθρώπους να πιστέψουν λόγω της γενικής έλλειψης αγάπης που δεν επιτρέπει να γεννηθεί καμία ζωντανή πίστη. Για το λόγο αυτό επεμβαίνουν ορατά τα όντα από τα ύψη, για το λόγο αυτό τα όντα του φωτός διδάσκουν τους ανθρώπους που είναι στραμμένοι στο φως. Και για το ίδιο λόγο σπεύδουν προς βοήθεια των ανθρώπων όντα από το πνευματικό βασίλειο που μεν δεν μπορούν ακόμα να τους διδάξουν ως φορείς του φωτός, τα οποία ωστόσο θα ήθελαν να ενημερώσουν τους ανθρώπους με τους οποίους ήταν δεμένα στη Γη για το γεγονός ότι συνεχίζουν να υπάρχουν.

Για το ίδιο λόγο επιτρέπονται οι επαφές ανάμεσα στη Γη και το πνευματικό βασίλειο, δηλαδή για να επιστραφεί στους εντελώς άπιστους η πίστη σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο. Αφού μονάχα αυτή η πίστη μπορεί να παρακινήσει τον άνθρωπο να μεταμορφώσει τη θέληση και τη φύση του, και ο καθένας που επιδιώκει την αλήθεια με σοβαρότητα μπορεί ν’αποκτήσει τέτοια πίστη. Πρόκειται για μια εποχή κοινής ενέργειας των όντων του φωτός και των ανθρώπων στη Γη που έχουν πίστη. . .  Αφού ο στόχος και των δύο είναι να παρακινήσουν τους ανθρώπους να πιστέψουν στο ότι η ζωή δεν τελειώνει με το σωματικό θάνατο, αλλά συνεχίζει σε σφαίρες τις οποίες επιλέγει ο άνθρωπος μόνος του μέσω του τρόπου ζωής του στη Γη. Μόνο αυτή η πίστη αφυπνίζει την αίσθηση ευθύνης και καθορίζει και τη θέληση του ανθρώπου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5321                20 κ. 21-2-1952

Κοσμικά ρεύματα. . .

(Αστρολογία). . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 338  - 342. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Το πνεύμα που έχετε μέσα σας είναι αυτό που πρέπει να ενεργοποιηθεί εάν θέλετε ν’αποκτήσετε καθαρότητα αντίληψης σε όλα τα θέματα, να σκέφτεστε σωστά και να κινείστε μέσα στο πλαίσιο της θείας αλήθειας. Η ορθή αντίληψη δεν είναι κάτι που μπορεί να σας δοθεί, σε σας τους ανθρώπους, αλλά πρέπει κατ’αρχάς να εκπληρώσετε τις προϋποθέσεις εκείνες οι οποίες σας εξασφαλίζουν μια τέτοια τέλεια κατανόηση και κρίση. Η δε προϋπόθεση είναι ακριβώς αυτή, να αφυπνίσετε δηλαδή το εσωτερικό σας πνεύμα ώστε να σας διδάξει εκείνο κατευθύνοντας τις σκέψεις σας στο σωστό δρόμο και δίνοντάς σας να καταλάβετε την υψηλότερη σοφία, την οποία ως απλοί άνθρωποι, μόνο με την εγκεφαλική σκέψη σας δεν μπορείτε να τη συλλάβετε. . .

Για αυτό είναι εντελώς μάταιο εγχείρημα να θέλει κανείς να διεισδύσει στα θεϊκά μυστικά της δημιουργίας χωρίς τη βοήθεια του πνεύματος. Γιατί αφού αυτό είναι ένα μερίδιο του Θεού, άρα γνωρίζει τα πάντα και ως εκ τούτου μπορεί επίσης να μεταδώσει σε σας τους ανθρώπους τη γνώση. Συνεπώς χωρίς τη χαρισματική ενέργεια του πνεύματος ουδέποτε πρόκειται ν’αποκτήσετε μια ιδέα του θεϊκού σχεδίου για τη δημιουργία και για την τελειοποίησή της, ή στην περίπτωση που σας δοθεί από εξωτερική πηγή η γνώση αυτή, δεν θα μπορείτε να την καταλάβετε. Ενώ αυτά που σας μεταδίδει το Πνεύμα από τον Θεό είναι απόλυτη αλήθεια και ανεβάζουν το επίπεδο της γνώσης σας. Γιατί αυτά προέρχονται απευθείας από τον Θεό, πρόκειται δηλαδή για άμεση μετάδοση της αλήθειας, η οποία έχει την πηγή της σε Αυτόν. . .

Ολόκληρη η υλική και η πνευματική δημιουργία είναι έκφραση της θείας βούλησης που έχει πάρει μορφή, η αιτία της ύπαρξής της είναι η αγάπη Του και ο προορισμός της έχει καθοριστεί από τη σοφία Του. . .  Ως εκ τούτου η ύπαρξη και η σκοπιμότητα του κάθε δημιουργήματος έχει υπολογιστεί με βαθιά σοφία και έχει θετεί από τον Θεό στη θέση που του αρμόζει μέσα στο σύνολο της δημιουργίας, ανάλογα με το τι έκρινε από αιώνων Εκείνος ωε πιο επωφελές για την τελειοποίηση των πνευματικών στοιχείων που πρέπει να εξελιχθούν προς τα ύψη. Κάθε δημιούργημα αποτελεί το συμπλήρωμα ενός άλλου, και έτσι όλη η πνευματική και η υλική δημιουργία συνιστούν ένα ασύλληπτο πνευματικό σύμπλεγμα, το οποίο περιμένει να έρθει η ώρα της λύτρωσής του. . .

Ο νους του ανθρώπου έχει την ικανότητα να αφομοιώσει μόνο ένα απειροελάχιστο πολλοστημόριο από αυτό το σύμπλεγμα. Κατά συνέπεια πρέπει ν’αρκείται σε εξηγήσεις οι οποίες του μεταδίδουν απλά μια αμυδρή ιδέα και μόνο σε πολύ γενικές γραμμές το νόημα και το σκοπό όλων αυτών που προήλθαν από το δημιουργικό χέρι του Θεού. Επιπλέον ο άνθρωπος δεν δικαιούται ούτε μπορεί να θέλει να διερευνήσει τα πιο βαθιά μυστικά της δημιουργίας όσο βρίσκετε ακόμη στη Γη μέσα στο γήινο υλικό σώμα του. Γιατί ο πνευματικός του ορίζοντας είναι περιορισμένος και του λείπει παντελώς η απαραίτητη ικανότητα αντίληψης για να μπορεί να συλλάβει τις δημιουργίες που βρίσκονται εκτός Γης. Εντούτοις μπορεί να δει με τα φυσικά του μάτια αμέτρητα άστρα τα οποία είναι επίσης θεϊκές δημιουργίες που περιστρέφονται στο απέραντο σύμπαν, κινούμενα σε τακτικά καθορισμένες τροχιές σε τεράστια απόσταση από το δικό του πλανήτη. Βέβαια τα βλέπει όλα αυτά τα ουράνια σώματα, όμως δεν μπορεί να τα διερευνήσει με το νου του.

Πρόκειται για κόσμους όπου λαμβάνει χώρα ένα είδος προκαταρκτικής εκπαίδευσης ή επίσης η περαιτέρω εξέλιξη των ανθρώπινων ψυχών, καθότι υπάρχουν αναρίθμητες σφαίρες οι οποίες χρησιμεύουν ως κατοικία στις ψυχές που βρίσκονται σε εξίσου αναρίθμητα διαφορετικά επίπεδα ωριμότητας. Επομένως, εάν θεωρήσετε όλα τα άστρα που βλέπετε σαν σχολές μετεκπαίδευσης των πνευμάτων, έχετε συλλάβει πολύ σωστά το νόημα και το σκοπό τους. . .  Το σύνολο της δημιουργίας, δηλαδή όλα τα άστρα, είτε γήινης υλικής είτε πνευματικής μορφής, κατευθύνονται από μια μοναδική βούληση, και όλα υπόκεινται στο νόμο της αιώνας τάξης, την οποία έχει θεσπίσει ο Ίδιος ο θείος Δημιουργός. Έξω από το πλαίσιο του νόμου δεν μπορεί να συμβεί τίποτα σε ολόκληρο το σύμπαν, τα πάντα είναι υποχρεωμένα να υπακούν σε αυτόν, γιατί ειδαλλιώς ο Θεός από μόνος Του θα καταδίκαζε την πλάση να καταστραφεί, εφόσον θα έπραττε ενάντια στον ίδιο Του το νόμο.

Πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος να έχει κατ’αρχάς γνώμη αυτού του δεδομένου, για να μπορεί συνεπακόλουθα να καταλάβει ότι είναι αδύνατο να υπάρχουν γεγονότα τόσο στη Γη όσο και στο σύμπαν που να συμβαίνουν ακανόνιστα και αυθαίρετα. Διότι το παραμικρό γεγονός έχει ήδη συνυπολογισθεί στο αιώνιο θεμελιώδη νόμο και επομένως συμβαίνει ακριβώς όπως ο Θεός από αιώνων έκρινε ως τελεσφόρο για την πνευματική ανάπτυξη των δημιουργημάτων Του. Σε εποχές υπερτροφικής διανοητικής έρευνας νομίζει εύκολα κάποιος ότι μπορεί να ανακαλύψει ή ότι έχει ήδη ανακαλύψει ένα συγκεκριμένο κανόνα βάσει του οποίου να είναι ύστερα σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων με βεβαιότητα μελλοντικά γεγονότα. Ασφαλώς αυτό που μπορεί κανείς είναι να αναγνωρίσει μια ορισμένη νομοτέλεια και στη συνέχεια να υποτάξει τον εαυτό του σε αυτό το μεγάλο νόμο. Τότε όμως θεωρεί συνειδητά τον εαυτό του ως ένα τμήμα του νόμου και τοποθετείται εκούσια μέσα στο σύνολο της θεϊκής δημιουργίας. Αλλά δεν δικαιούται να πιστεύει ότι μπορεί να κυριαρχήσει επί αυτού του νόμου, επειδή θέλει να συμπεράνει με διάφορους υπολογισμούς πράγματα που σύμφωνα με το θείο νόμο θα πρέπει να του μείνουν άγνωστα. . .  Δεν μπορεί δηλαδή να νομίζει ότι έχει τη δυνατότητα να εξηγήσει τη μοίρα ή τη ζωή ενός ανθρώπου συναρτώντας την από τις τροχιές των άστρων που κινούνται σύμφωνα με το θεϊκό νόμο. . .

Αναρωτηθείτε εξάλλου, από μόνοι σας εάν θα ήταν πράγματι καλό να γνωρίζετε εκ των προτέρων την εξέλιξη της ζωής σας με όλα τα συμβάντα και τις λεπτομέρειες. . .  Αναλογισθείτε επίσης εάν συμβιβάζεται κατ’αρχήν μια τέτοια γνώση με την ελεύθερη βούληση, αναρωτηθείτε αν σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να γίνει λόγος για μια αποστολή της ζωής, για μια πνευματική ανοδική ανάπτυξη με ελεύθερη θέληση. . .  Όλα αυτά θα ήταν προφανώς αδύνατα εάν είχατε τη δυνατότητα με βάση την πορεία των άστρων να κάνετε υπολογισμούς που θα προσδιόριζαν τη δική σας πορεία στη Γη. . .  Ασφαλώς υπάρχουν θεϊκοί νόμοι σύμφωνα με τους οποίους διαμορφώνεται η μοίρα του ανθρώπου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο άνθρωπος να έχει μια αντίληψη ενός τέτοιου νόμου, ούτε σε καμία περίπτωση έχει πρόσβαση σε μια τέτοια γνώση. Γιατί τότε ο Θεός δεν θα κρατούσε μυστικό το μέλλον, γεγονός που επίσης αποτελεί ένα νόμο ο οποίος βασίζεται στη σοφία και στην αγάπη Του.

Βέβαια υπάρχουν αναμφισβήτητα στο σύμπαν ορισμένες συναρτήσεις ανάμεσα στα χωριστά δημιουργήματα, όπως γεγονός είναι επίσης ότι το κάθε άστρο εκπέμπει συγκεκριμένες δυνάμεις τις οποίες συλλαμβάνουν τα άλλα ουράνια σώματα, και αυτό σαφώς ασκεί κάποια επίδραση. Πρόκειται συγκεκριμένα για κοσμικά ρεύματα, των οποίων οι φύση καθορίζεται από θεϊκούς νόμους. Τα ρεύματα αυτά έχουν ενίοτε λίγο ως πολύ τονωτική επίδραση πάνω στον άνθρωπο αν και επίσης καμία φορά η επήρειά τους τον παραλύει. Συνεπώς δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι τα άστρα ασκούν μια καθαρά φυσιολογική επίδραση πάνω στον άνθρωπο, η οποία όμως δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την πνευματική εξέλιξή του και μόνο σωματικά μπορεί να γίνει αισθητή.

Τα κοσμικά αυτά ρεύματα μπορούν να έχουν επίσης θετικές ή καταστροφικές επιδράσεις στη φύση, όμως δεν είναι δυνατό να υπολογίσει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα το χρόνο που θα συμβούν τέτοιες φυσικές καταστροφές. Γιατί εάν γίνονταν σχετικές προβλέψεις που θα προσδιόριζαν επακριβώς το χρόνο της εκπλήρωσής τους, αυτό θα προκαλούσε μεταξύ άλλων μεγάλη σύγχυση ανάμεσα στους ανθρώπους, και ως εκ τούτου θα αποτελούσε ένα εμπόδιο για την πνευματική ανάπτυξή τους, που πρέπει να γίνει εθελοντικά. Σαν συμπέρασμα λοιπόν, μπορεί μεν οι κάτοικοι της Γης να υπόκεινται ενίοτε σε κάποιες κοσμικές επιδράσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξωθούνται από αυτές σε αποφάσεις που είναι καθοριστικές για την πνευματική εξέλιξή τους. Ωστόσο, η λαχτάρα να αποκαλύψουν μυστικά πράγματα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω υποβολής (ανθρώπους) (σημείωση του εκδότη του γερμανικού κειμένου: «υποβολή» διαγράφτηκε και γράφτηκε από πάνω «ανθρώπους»]. . .  Διότι οτιδήποτε κρατάει κρυφό ο Θεός, δεν θα μπορέσουν να το ανακαλύψουν εκείνοι, εκτός εάν Αυτός ο Ίδιος τους το φανερώσει προκειμένου να τους βοηθήσει στην πορεία τους προς τα ύψη. . .  όταν Αυτός ο Ίδιος τους αποκαλύπτει μελλοντικά γεγονότα με σκοπό να τους προφυλάξει από τον κίνδυνο μιας πτώσης στην άβυσσο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5322                23-2-1952

Τα αποτελέσματα της έλλειψης αγάπης στο επέκεινα. . .

Μοιραία είναι τα αποτελέσματα της έλλειψης αγάπης τόσο στη Γη όσο και στο επέκεινα. Αφού προκαλεί πυκνά περιβλήματα να περιτυλίξουν την ψυχή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεισδύσει μέσα της καμία ακτίνα του φωτός και εκείνη να μείνει πάντοτε στο σκοτάδι. Το φως υπάρχει παντού, όπου ωστόσο δεν μπορεί να μπει μέσα στην ανθρώπινη ψυχή, εκεί επικρατεί το σκοτάδι. Η αγάπη όμως εκπέμπει φως και με αυτό τον τρόπο φωτίζει την ψυχή από μέσα· τα περιβλήματα διαλύονται, και το φως μπορεί τότε να επενεργεί από έξω. . .  η ψυχή καταλαβαίνει. . .

Στη Γη λοιπόν «κατανόηση» σημαίνει γνώση για την αιώνια αλήθεια, για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής, καθώς επίσης συνεχώς αυξανόμενη αγάπη για τον Θεό. . .  Στο επέκεινα όμως θα βρίσκεται σίγουρα μέσα στο φως η ψυχή που απέκτησε γνώση στη Γη μέσω της αγάπης. . .  Το σκοτάδι θα έχει διαλυθεί οριστικά, θα αποκαλυφθούν τα πάντα για την ψυχή, δεν θα υπάρχει για αυτή πια τίποτα το αβέβαιο, τίποτα το ακατανόητο και το αδύνατο, αφού η ίδια θα έχει γεμίσει φως και δύναμη μέσω της αγάπης. . .

Η έλλειψη αγάπης είναι κατά συνέπεια η αιώνια καταστροφή της ψυχής, αφού μια ψυχή που βασανίζεται ακόμα μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι είναι δυστυχισμένη, έχει γίνει λεία εκείνου που στερείται ο ίδιος οποιασδήποτε αγάπης και θέλει να ρίξει στην ίδια κατάσταση και τις ψυχές που τον αφήνουν να τις επηρεάζει, που είναι γεμάτες φιλαυτία και φέρονται χωρίς αγάπη στους  συνανθρώπους τους, γιατί ο Σατανάς τους παρασύρει σε τέτοιες άπονες πράξεις, γιατί θέλει να μεταφυτέψει τα δικά του συναισθήματα μέσα στους ανθρώπους, προκειμένου αυτοί να του υποδουλωθούν.

Η έλλειψη αγάπης είναι ο θάνατος της ψυχής. . .  Δηλητηριάζει τη σκέψη των ανθρώπων, έτσι ώστε τα αποτελέσματα της σκέψης να είναι η αναλήθεια και η μοχθηρία, και από αυτές προκύπτουν πράξεις του μίσους, το οποίο γεννά και πάλι το κακό. Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αφού όπου είναι η αγάπη, είναι ο Θεός. . .  όπου εμφανίζονται η έλλειψη αγάπης και το μίσος, εκεί είναι ο Σατανάς, και αυτός κυριαρχεί με τέτοιον τρόπο ώστε διακρίνεται ολοφάνερα ως ο μεγαλύτερος εχθρός των ψυχών, ο οποίος κυνηγά τους ανθρώπους και επιδιώκει να τους κερδίσει για τον εαυτό του όχι μόνο στη Γη, αλλά δουλεύει με αυξημένη κακοβουλία και στο επέκεινα και προσπαθεί και εκεί να επενεργεί πάνω στις ψυχές, για να τις παρακινήσει σε όλο και μεγαλύτερη σκληρότητα της καρδιάς τους, για να τους τραβήξει όλο και πιο βαθιά στην άβυσσο.

Και επειδή η έλλειψη αγάπης έχει τρομακτικό αποτέλεσμα στο επέκεινα, μπορεί να καταπολεμιστεί μονάχα μέσω της αγάπης. . .  Πρέπει οι άνθρωποι να χαρίζουν στις ψυχές στο επέκεινα πολλή αγάπη, η οποία επενεργεί σαν φάρμακο πάνω στην άρρωστη ψυχή, με αποτέλεσμα αυτή να μπορέσει να θεραπευτεί στην περίπτωση που οι άνθρωποι συνεχίζουν αδιάκοπα να χαρίζουν αγάπη σ’εκείνες τις ψυχές. . .  Ακόμα και οι πιο πεισματάρες ψυχές του σκοταδιού μεταμορφώνονται μέσω των ακτίνων της αγάπης, απρόθυμες μεν στην αρχή, αλλά όταν αισθάνονται μια φορά την ευεργεσία της αγάπης, δεν θέλουν πια να τη στερηθούν. . .

Η αγάπη είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο ενάντια στον αντίπαλο, στο οποίο αυτός δεν μπορεί ν’αντιστέκεται, το οποίο αποφεύγει και προτιμά για αυτό να εγκαταλείψει τα θύματά του παρά ν’αφήσει να τον αγγίξουν οι ακτίνες της αγάπης. Για το λόγο αυτό, καταπολεμάτε την έλλειψη αγάπης, να ξέρετε ότι οδηγεί στην καταστροφή, ενώ η έμπακτη αγάπη σάς ανοίγει το φωτεινό βασίλειο και μπορείτε να βοηθήσετε να βρουν το φως και εκείνοι που βασανίζονται ακόμα μέσα στο σκοτάδι ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής τους στη Γη φτωχός σε ή και χωρίς αγάπη. Μονάχα η αγάπη μπορεί να τους βοηθήσει και να λύσει τα δεσμά τους, μονάχα η αγάπη μπορεί να σας κάνει όλους μακάριους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5323                24-2-1952

Δικαιοσύνη. . .

Αντάλλαγμα στο επέκεινα. . .

Υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει αντάλλαγμα, αν όχι στη Γη, τότε στο άλλο βασίλειο, όπου η ψυχή θα θερίσει έτσι όπως έσπειρε. . .  Να σκεφτείτε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, πως κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα που δεν δικαιούται, πως πρέπει να λογοδοτήσει και για την τελευταία δεκάρα και πως πρέπει να πληρώσει ό,τι απόκτησε παράνομα. . .  Σεκφτείτε, εσείς οι άνθρωποι, ότι δεν μπορώ να σας απαλλάξω από τίποτα, γιατί είμαι δίκαιος Θεός, και ότι για αυτό το λόγο επιβαρύνεστε με μεγάλη ενοχή στην περίπτωση που πιστεύετε ότι μπορείτε ν’αμαρτάνετε ατιμώρητοι. Κάποτε θα έρθει η μέρα της ανταπόδοσης για τον καθένα που ζει στη Γη χωρίς ενδοιασμούς, γιατί δεν πιστεύει σε Μένα ως έναν δίκαιο Θεό και συσσορεύει για αυτό αμαρτίες.

Η επίγεια ζωή όλων σας θα τελειώσει σύντομα. Αυτά που θα σας μείνουν είναι μονάχα τα πνευματικά αγαθά, και αλίμονο σ’εκείνον που δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει τέτοια. . .  Θα φτάσει στο επέκεινα γυμνός και φτωχός και θα περιπλανιέται μέσα στα πιο μεγάλα δεινά και στο σκοτάδι. . .  Και αυτά θα είναι το αντάλλαγμα για τη ζωή του στη Γη, στην περίπτωση που ο άνθρωπος δεν την έζησε σύμφωνα με το θέλημά Μου λαμβάνοντας υπόψη του την εντολή της αγάπης για Μένα και για τον πλησίον, στην περίπτωση που ο άνθρωπος σκεφτόταν μονάχα τον εαυτό του και ζούσε προς την ευχαρίστηση του αντιπάλου Μου, στην περίπτωση που εκστασιαζόταν με τις απολαύσεις του κόσμου και άφηνε ελεύθερα τα πάθη και τις ορμές του. . .  Όποιος σκεφτόταν μονάχα τον εαυτό του στη Γη, θα είναι εγκαταλελειμμένος στο επέκεινα και κανείς δεν θα του συμπεριφερθεί με αγάπη, επειδή ο ίδιος άφησε να στερούνται τα αναγκαία όσοι είχαν ανάγκη τη βοήθειά του στη Γη. Θα πρέπει να πληρώσει κάθε δεκάρα, γιατί κανείς δεν μπορεί να πληρώσει την ενοχή του για εκείνον εκτός από τον Ιησού Χριστό, στον Οποίο ωστόσο δεν πιστεύει η ψυχή που ήταν εντελώς χωρίς αγάπη. . .

Εσείς οι άνθρωποι, κοιτάξτε απ’αυτή την πλευρά την επίγεια σας ζωή και να ξέρετε ότι δεν πρέπει να ζήσετε αδιάφορα και χωρίς ενδοιασμούς, γιατί κάποτε θα τελειώσει η σωματική σας ζωή και η ψυχή σας θα πρέπει να εξοφλήσει την ενοχή που φορτώθηκε. . .  Και να ξέρετε ότι κάθε φόρο τιμής που αποτίσατε στον κόσμο, αφαιρέθηκε από την ψυχή σας, με αποτέλεσμα αυτή να είναι φτωχή στο επέκεινα. Να ξέρετε ότι υπάρχει ένα αντάλλαγμα για την κάθε ώρα που ζητωκραυγάζετε τον αντίπαλό Μου, που προσκυνείτε τις χαρές του κόσμου και που Με ξεχνάτε εντελώς. . .  Αφού η επίγεια ζωής σάς δόθηκε για την τελειοποίηση της ψυχής σας.

Ωστόσο, με τι ασχολείστε; Φροντίζετε μονάχα το κορμί σας, του εκπληρώνετε κάθε επιθυμία, εκστασιάζεστε με κοσμικές απολαύσεις, πιάνεστε υπερβολικά πρόθυμοι μέσα στα δίχτυα του εχθρού των ψυχών σας. . .  Παίρνετε από την ψυχή και δίνετε στο κορμί. . .  Και θα πρέπει να πληρώεσετε χιλιαπλάσια. Αφού η δυστυχία σας θα είναι υπέρμετρη όταν μπείτε στο πνευματικό βασίλειο, όπου αξιολογούνται μονάχα τα άφθαρτα αγαθά που φέρνει μαζί της μια ψυχή. . .  Θα υποφέρει από μεγάλες ελλείψεις, και κανείς δεν θα τη βοηθήσει, εάν δεν απευθυνθεί στον Ιησού Χριστό, για τον Οποίο ωστόσο, μέσα στο σκοτάδι της, δεν ξέρει τίποτα. . .  Μονάχα Αυτός μπορεί να τη βοηθήσει, αλλά μπορούν να περάσουν αιωνιότητες ώσπου η ψυχή να Τον συνειδητοποιήσει και να Του απευθυνθεί. Μπορεί να τη βαρύνει η ενοχή της για αιωνιότητες, επειδή η δικαιοσύνη Μου δεν μπορεί να την απαλλάξει όσο η ίδια να μην μου το ζητήσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5324                27-2-1952

Βίαιος θρησκευτικός πόλεμος. . .

Ενίσχυση της πίστης. . .

Το να ενισχύσετε τον εαυτό σας για τον τελευταίο θρησκευτικό πόλεμο είναι απαραίτητο, αφού θα αντιμετωπίζετε απαιτήσεις στις οποίες δεν θα μπορείτε ν’ανταποκριθείτε χωρίς μια σταθερή, ακλόνητη πίστη. Ανυπέρβλητα θα σας φανούν πολλά πράγματα στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε τη δύναμή Μου, τη δύναμη της πίστης. Αφού ο εχθρός των ψυχών σας θα πάρει σχεδόν απάνθρωπα μέτρα εναντίον σας, και θα χρησιμοποιήσει εκείνους που κατέχουν εξουσία στη Γη και είναι όλο δόλος και πανουργία και που θα ανοίξουν μέτωπο με όσους έχουν ακόμα πίστη. Θα πρόκειται για τόσο φανερά μέτρα της σατανικής δύναμης ώστε θα καταλάβετε ξεκάθαρα ποια ώρα θα έχει σημάνει, ώστε θα ξέρετε πως πρόκειται για τη φάση της έσχατης εποχής και πως θα περάσει μόνο ακόμα λίγος χρόνος ώσπου να λυτρωθείτε από αυτή τη δύναμη, η οποία ωστόσο δεν θα μπορέσει να σας βλάψει στην περίπτωση που κατέχετε μια σταθερή πίστη.

Τα μέτρα του εχθρού θα είναι τόσο φανερά στραμμένα ενάντια στον Ίδιο τον Εαυτό Μου ώστε απ’αυτά και μόνο θα καταλάβετε ότι θα υπερβεί την εξουσιοδότηση της εξουσίας του, και σας έχω πει ότι τότε το τέλος θα είναι κοντά. . .  Αφού ο άνθρωπος βρίσκεται στη Γη για ν’αποφασίσει ανάμεσα σε δύο δυνάμεις και πρέπει για αυτό και να ξέρει για τις δύο δυνάμεις. . .  Μόλις ωστόσο η μια δύναμη αποκρύπτει τη γνώση της δεύτερης δύναμης, υπερβαίνει την εξουσιοδότησή της, και μάλιστα όχι ατιμώρητα. . .  Όταν θα έχει ξεσπάσει ο θρησκευτικός πόλεμος, ο τρόπος του θα φανερώσει ξεκάθαρα ποια δύναμη θα ενεργεί. Και αυτή η στιγμή πρέπει πρώτα να έρθει, γιατί δεν παρεμβαίνω νωρίτερα απ’ό,τι είναι ανάγκη για να δώσω την ευκαιρία ν’αλλάξουν τη θέληση και την πίστη τους ακόμα εκείνες οι ψυχές που να γίνουν καχύποπτες εν όψει των μέτρων της σατανικής δύναμης και να έρθουν στα λογικά τους.

Πρέπει να φέρομαι σκληρά στους ανθρώπους, αφού δεν ακούν τη φωνή του Πατέρα Που τους μιλά με αγάπη. . .  Η φωνή του Σατανά ωστόσο μπορεί να έχει ακόμα κάποιο αποτέλεσμα σε μερικές ψυχές και να προξενήσει την επιστροφή τους σε Μένα, αλλά μόνο τότε που ο άνθρωπος έχει ακόμα ένα ίχνος πίστης μέσα του σ’έναν Θεό και που προτιμά ν’αφεθεί σ’αυτό τον Θεό αντί για σ’εκείνον την κακία του οποίου θα έχει τότε καταλάβει. Θα τον βάλει σε σκέψεις η δύναμη της πίστης των δικών μου, οι οποίοι, παρά τις έσχατες δυσκολίες τους, δεν θα Με εγκαταλείψουν και που τόσο περισσότερο θα ομολογήσουν το όνομά Μου όσο περισσότερο θα απειληθούν.

Πρέπει να ενισχύσετε τον εαυτό σας για τον τελευταίο θρησκευτικό πόλεμο για χάρη σας, αλλά και για χάρη των συνανθρώπων σας, τους οποίους η πίστη σας μπορεί επίσης να βοηθήσει να πιστέψουν σ’έναν Θεό Που μπορεί και θέλει να βοηθήσει και Που θα βοηθήσει βέβαια όταν τα δεινά θα έχουν γίνει αφόρητα και ο Σατανάς θα έχει κατορθώσει το έργο του. . .  όταν οι δικοί Μου θα απειλούνται με θάνατο και μονάχα Εγώ θα μπορώ να τους βοηθήσω. . .  Τότε θα έρθω και θα πάρω τους δικούς Μου μαζί Μου, θα βάλω τέρμα στα δεινά και στις δυσκολίες τους, αλλά ταυτόχρονα θα κρίνω ό,τι θα είναι εναντίον Μου κατά την τελευταία μέρα αυτής της Γης. . .  Τότε θα αλαλάζουν και θα Με δοξάζουν οι δικοί Μου, ενώ η φρίκη του θανάτου θα κυριαρχεί τους άλλους. Τότε θα έχει έρθει η μέρα για την οποία γράφεται ότι θα κρίνω τους ζωντανούς και τους νεκρούς, τους πιστούς και τους άπιστους, αφού ο λόγος Μου πραγματοποιείται, γιατί είναι η αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5326                1-3-1952

Ο Θεός ευλογεί κάθε λυτρωτική δουλειά. . .

Η κάθε λυτρωτική δουλειά έχει την ευλογία Μου. . .  Όποιος έχει τη σοβαρή θέληση να βοηθήσει και να μειώσει την πνευματική ένδεια στη Γη καθώς και στο επέκεινα, μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα τον υποστηρίζω πάντα και ότι ευλογώ την εργασία του. Είναι πάντα η θέληση που μετρά, όχι μόνο ο λόγος, δηλαδή η απερίσκεπτη έκφραση μιας καλής πρόθεσης στην οποία λείπει η θέληση. Τονίζω ξανά και ξανά ότι έχω ανάγκη εργάτες που να είναι δραστήριοι για το βασίλειό Μου, που θα έπρεπε να κάνουν μια πάρα πολύ απαραίτητη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. Και τέτοια δουλειά σημαίνει πάντα  λύτρωση των δεμένων όντων που, ως άνθρωποι στη Γη, βαδίζουν ακόμα σε λάθος δρόμους ή, ως ψυχές που μπήκαν ανώριμες στο επέκεινα, πρέπει να ανεχτούν μια δύστυχη μοίρα μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος.

Το ν’απελευθερώσει κανείς τα δεμένα όντα, το να τα οδηγήσει από το σκοτάδι στο φως, το να μετατρέψει τη δύστυχη κατάσταση σε μια μακάρια. . . αυτά είναι η λυτρωτική δουλειά, η οποία θα έχει πάντα την ευλογία Μου, γιατί εκτελείται με ελεύθερη θέληση, γιατί η αγάπη για τα δυστυχισμένα όντα είναι η αφορμή για τέτοια λυτρωτική δουλειά. Και επομένως μπορούν να θεωρούνται από Μένα λυτρωτική δουλειά μονάχα εκείνες οι πράξεις που εκτελούνται από αγάπη. . .  Και με αυτό τον τρόπο σάς ενημερώνω για το αν και πότε σας είναι εγγυημένη η ευλογία Μου. . .

Θα εγκρίνω τα πάντα εφόσον βοηθήσει μονάχα μια ψυχή ν’ανέβει στα ύψη. Το αν πείτε λόγια αγάπης στους συνανθρώπους σας στη Γη, το αν τους δώσετε μαρτυρία για Μένα και την ενέργειά Μου, το αν τους νουθετήσετε να δουλέψουν πάνω στην ψυχή τους. . .  το αν προσευχηθείτε για τις καημένες, σκοτεινές ψυχές στη Γη ή στο επέκεινα και της δασκαλέψετε διανοητικά για να τις βοηθήσετε. . .  μόλις η πρόθεσή σας είναι να βοηθήσετε, δράτε καλά και δίκαια και θα νιώθετε πάντα την ευλογία Μου.

Υπάρχουν μόνο λίγοι άνθρωποι που δουλεύουν στα σοβαρά για Μένα και τη βασιλεία Μου και που  νοιάζονται για το καλό των συνανθρώπων ή των πεθαμένων. Υπάρχουν μόνο λίγοι που ξέρουν για τη μεγάλη πνευματική ένδεια και θέλουν να τη μειώσουν. Και σ’αυτούς τους λίγους είναι στραμμένη η αγάπη Μου, η οποία τους διευκολύνει όλη την εργασία τους και την κάνει επιτυχία. Μια πνευματική ματιά στους τόπους του σκοταδιού, στη Γη καθώς και στο πνευματικό βασίλειο, θα ταρακουνούσε μάλιστα τους ανθρώπους και ίσως θα τους έκανε και πρόθυμους να βοηθήσουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν μια συνειδητή δουλειά την οποία θα εκτελούσαν από φόβο, γιατί στους ανθρώπους λείπει ακόμα η κατανόηση, και αυτή πρέπει ν’αποκτηθεί μέσω έμπρακτης αγάπης.

Θα αποκτήσει γνώσεις ο κάθε άνθρωπος που ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου, και αυτός θα καταλάβει επίσης πολύ σύντομα τη μεγάλη πνευματική ένδεια. Ωστόσο, το θέλημά Μου δεν προσέχεται αρκετά, δηλαδή η εντολή της αγάπης Μου δεν εκπληρώνεται, και το αποτέλεσμα αυτής της παραμέλησης είναι τόσο φοβερό ώστε τα δεσμά γύρω από τις ψυχές γίνονται όλο και πιο δυνατά και πρέπει αυτές να βοηθηθούν για ν’απελευθερωθούν. Τέτοια βοήθεια όμως μπορεί να προσφέρει μονάχα μια ψυχή γεμάτη αγάπη, και για το λόγο αυτό Μου είναι ευπρόσδεκτος ο κάθε συνεργάτης τον οποίο παρακινεί η αγάπη να κάνει λυτρωτική δουλειά. . .  Αφού όπου σωθεί μόνο μια ψυχή από το σκοτάδι, εκεί η αγάπη Μου θα ανταποδώσει χιλιαπλάσια και θα ευλογήσει όσους θέλουν να Με υπηρετήσουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5329                4-3-1952

Σοβαρή παραίνεση να σκεφτούν οι άνθρωποι το θάνατο. . .

Κανείς από σας τους ανθρώπους δεν ξέρει για πόσο θα βαδίσει ακόμα στη Γη, κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει η ώρα της ανάκλησής του, και κανείς δεν ξέρει αν θα του μείνει ο χρόνος να ετοιμαστεί για το τέλος του. Και θα έπρεπε πάντα να έχετε στο νου σας ότι μπορείτε ήδη αύριο να σταθείτε μπροστά στον Δικαστή σας, ότι Αυτός θα σας ζητήσει το λόγο για τον τρόπο ζωής σας στη Γη, για τη χρήση της θέλησής σας, για τις πράξεις και τις παραλείψεις σας. . .  Και θα έπρεπε επίσης να φανταστείτε τις συνέπειες της πορείας σας στη Γη και για αυτό να κάνετε σοβαρή προσπάθεια να ζήσετε έτσι ώστε να μην πρέπει να φοβάστε την ώρα της ανάκλησής σας, την ημέρα της Κρίσης σας.

Το ότι μπορείτε να ζήσετε πάνω στη Γη είναι μια χάρη την οποία θα έπρεπε να αξιοποιήσετε, αλλιώς θα μετανοιώσετε πικρά. Αφού ανείπωτα πολλά μπορείτε ν’αποκτήσετε στη Γη, μπορείτε όμως και να χάσετε ανείπωτα πολλά. Έχετε τη δύναμη να δουλέψετε για μια μακάρια ζωή στην αιωνιότητα. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε λάθος αυτή τη δύναμη, θέλοντας μονάχα να φτιάξετε μια όμορφη ζωή στη Γη, τότε η ανάκλησή σας από τη Γη θα είναι για σας ένα δυστύχημα, γιατί θα χάσετε ό,τι κατέχετε και δεν θα μπορείτε να παρουσιάσετε κανένα από τα αγαθά που έχουν αξία στον άλλο κόσμο. Τότε δεν θα μπορείτε ποτέ να γυρίσετε για να καλύψετε όσα παραμελήσατε. Θα πρέπει με μεγάλες δυσκολίες να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας μια υποφερτή μοίρα, γιατί θα σας λείπει η δύναμη, την οποία είχατε άφθονη στη διάθεσή σας στη Γη.

Ακόμα ζείτε, και αδιάφοροι αγνοείτε τις υποδείξεις για το τέλος σας, τις παραινέσεις και προειδοποιήσεις. Σας δίνει σιγουριά η ζωή του κορμιού σας, τη ζωή μετά το θάνατο όμως δεν τη σκέφτεστε. . .  Φανταστείτε με σοβαρότητα την ώρα της αποβίωσής σας από αυτή τη Γη και αναρωτηθείτε τι άραγε θα μπορέσετε να πάρετε μαζί σας, αναρωτηθείτε τι πνευματικά αγαθά έχετε αποκτήσει. . .  Θα μπορέσετε να παρουσιάσετε πολλά; Θα σας τρομάξει η σκέψη του θανάτου; Θα μπορέσετε να πλησιάσετε χωρίς φόβο τον Δικαστή σας, γιατί ζήσατε σύμφωνα με το θέλημά Του; Συλλογιστείτε με σοβαρότητα την κατάστασή σας και αλλάξτε την αν δεν σας φαίνεται ικανοποιητική, αφού δεν σας μένει πια πολύς χρόνος, και κανείς δεν ξέρει πότε θα ανακαλεστεί. . .

Κανείς από σας δεν μπορεί να παρατείνει τη ζωή του έστω και για μία ώρα όταν θα έχει τελειώσει ο χρόνος του, αλλά ο καθένας σας μπορεί να κατορθώσει να μην υπάρξει για αυτόν καμία ώρα του θανάτου, αλλά μονάχα μια είσοδος στην αιώνια ζωή. . .  Ο καθένας μπορεί να μαζέψει στη Γη πλούτη τα οποία θα πάρει μαζί του στο επέκεινα, τα οποία είναι άφθαρτα και θα του εξασφαλίσουν μια ζωή στο άλλο βασίλειο. . .  Και ό,τι σας είναι δυνατό να πετύχετε, να το επιδιώξετε, αφού στο επέκεινα θα είναι αφάνταστα δύσκολο για σας να καλύψετε την έλλειψή σας για την οποία φταίτε εσείς οι ίδιοι, στην περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε το σκοπό της επίγειας σας ζωής, στην περίπτωση που δουλεύετε στη Γη μόνο για τη ζωή του κορμιού, όχι όμως για τη ζωή της ψυχής σας. . .  Εκμεταλλευτείτε κάθε μέρα που σας χαρίζεται ακόμα, αφού πολύ γρήγορα θα έρθει για σας η ώρα του θανάτου, όπου θα σταθείτε μπροστά στον Δικαστή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5331                7-3-1952

Επίγειες γνώσεις στο επέκεινα;. . .

Δεν θα σας ωφελήσουν σε τίποτα, σ’εσάς τους ανθρώπους, όλες οι επίγειες γνώσεις που αποκτήσατε, αφού είναι μαζί σας μόνο όσο ζείτε στη Γη. Όταν μπείτε στο άλλο βασίλειο θα χάσετε κάθε σχετική ανάμνηση, στην περίπτωση που δεν αποκτήσατε πνευματικά ένα βαθμό ωριμότητας που θα σας κάνει κατάλληλους για το φωτεινό βασίλειο, όπου θα ξέρετε ξεκάθαρα για τα πάντα και θα μπορείτε, σε περίπτωση ανάγκης, να χρησιμοποιήσετε και επίγειες γνώσεις, οι οποίες θα έχουν τότε μείνει μαζί σας.

Ωστόσο, μια ψυχή που αποβιώσε χωρίς πίστη από τη Γη βρίσκεται τότε σε δύσκολη θέση, αφού όσο περισσότερες επίγειες γνώσεις κατείχε, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί τη φτωχική της κατάσταση  τού να είναι εντελώς χωρίς γνώσεις, του να μπορέσει να θυμηθεί λίγα πράγματα ή και τίποτα και του να μην μπορέσει να διακριθεί με κανέναν τρόπο. Σε τέτοιες άπιστες ψυχές λείπει συχνά και η ανάμνηση στις συνθήκες ζωής τους στη Γη, και ξαναβρίσκουν τις αναμνήσεις τους μόνο τότε που κάνουν προσπάθειες να φτάσουν στα ύψη, στο φως. Τότε όμως είναι πάρα πολύ ευγνώμονες για κάθε διαφώτιση και καταλαβαίνουν με αυτό τον τρόπο την κατάστασή τους, τις παραμελήσεις τους στη Γη και συχνά επίσης την ενοχή τους.

Πρέπει να σας αναφέρεται ξανά και ξανά το γεγονός ότι δημιουργείτε μόνοι σας στη Γη τη μοίρα σας στην αιωνιότητα. . . ότι θα έπρεπε να προσέχετε στη Γη να μην επιδιώξετε επίγεια αγαθά, δόξα, τιμή και υπερβολικές επίγειες γνώσεις, γιατί όλα αυτά είναι εφήμερα. . .  Οι επίγειες γνώσεις δεν σας προστατεύουν από το σκοτάδι του πνεύματος, αντίθετα, οι επίγειες γνώσεις μπορούν να συμβάλουν πολύ στο να συσκοτιστεί το πνεύμα σας, και για αυτό θα έπρεπε πάντα να προειδοποιηθείτε. Αφού είναι δύσκολο να μαζέψει γνώσεις στο πνευματικό βασίλειο μια ψυχή που δεν ήταν ποτέ πριν δεκτική σε όσα ήθελε να της προσφέρει το πνευματικό βασίλειο, γιατί μέσω των επίγειων γνώσεων έκανε τον εαυτό της ανίκανο για τις πνευματικές γνώσεις.

Αλλά πάρα πολύ μεγάλη ευλογία μπορεί να είναι η δραστηριότητα στο πνευματικό βασίλειο μιας ψυχής που κατέχει φως πνευματικά και επίγεια. . .  Αφού μπορεί να συμπαραστέκεται επίσης στους ανθρώπους της Γης και να τους συμβουλεύει σε περιπτώσεις επίγειων δυσκολιών, και μπορεί να χρησιμοποιεί τις επίγειες γνώσεις της όπου είναι ανάγκη. Οι ψυχές του σκοταδιού επηρεάζονται μεν και συχνά από κατώτερες δυνάμεις να εκδηλωθούν και να διαπρέψουν με τις δήθεν γνώσεις τους. Τότε όμως δεν είναι πια η ίδια η ψυχή, αλλά οι σκοτεινές δυνάμεις που εκδηλώνονται μέσω της, που επιδιώκουν σηνειδητά να διαδώσουν την πλάνη ανάμεσα στους ανθρώπους, για να μπερδέψουν τις σκέψεις τους για χάρη της σκοτεινής δύναμης.

Για αυτό το λόγο οι συνδέσεις από τη Γη στο πνευματικό βασίλειο είναι βλαβερές στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οι πνευματικές προϋποθέσεις του να συνδεθούν οι άνθρωποι που κάνουν πνευματικές προσπάθειες συνειδητά με το φωτεινό κόσμο, του να θέλουν να διδαχτούν, αλλά να μην δώσουν ευκαιρία στις σκοτεινές δυνάμεις να εκφραστούν, μέσω της προσευχής για προστασία από την πλάνη και από τα κακά όντα. . .  Το να διανέμουν φως μπορούν μονάχα τα όντα που βρίσκονται τα ίδια μέσα στο φως, και αυτά τα όντα θα έπρεπε να επικαλούνται οι άνθρωποι συνειδητά. . .  Και εκείνα θα μοιράσουν ευχαρίστως τις γνώσεις τους και θα τις δώσουν στους ανθρώπους που θέλουν να παραλάβουν πνευματικά αγαθά, γιατί μονάχα τέτοια είναι πολύτιμα και άφθαρτα, γιατί μονάχα αυτά μπορεί να πάρει η ψυχή μαζί της στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5332                8-3-1952

Η κατάσταση των ψυχών στο επέκεινα. . .

Λανθασμένη πίστη – απιστία – αγάπη. . .

Ανεξήγητο είναι για πολλούς ανθρώπους το γενονός ότι μπορούν να έχουν άμεση επαφή μαζί Μου, η οποία είναι αποδεδειγμένη μέσω της προσφώνησής Μου, μέσω της αντίληψης του λόγου Μου με τη μορφή σκέψεων. Και αυτό είναι από τη μια πλευρά μια ένδειξη της απομάκρυνσης από Μένα και από την άλλη μιας νεκρής πίστης, μιας πίστης που υιοθετείται μάλιστα με παραδωσιακό τρόπο, που ωστόσο δεν είναι ζωντανή. . .  Πρόκειται για γνώσεις που υιοθετήστηκαν με σχολικό τρόπο, οι οποίες μόνο σπάνια επεξεργάζονται διανοητικά με τον τρόπο να πάρει ο άνθρωπος θέση.

Ακόμα και από τέτοιες παραδομένες γνώσεις οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συμπεράνουν ότι η αιώνια Θεότητα πρέπει να εκδηλώνεται και ότι θα εκδηλώνεται οπωσδήποτε. Ωστόσο, και η πίστη στην αιώνια Θεότητα είναι αδύναμη, και για το λόγο αυτό οι άνθρωποι δεν παίρνουν στα σοβαρά τις θρησκευτικές διδασκαλίες, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν πνευματικά και να μην προσπαθήσουν να συνάψουν επαφές μαζί Μου. Πρέπει πρώτα να Με αναγνωρίσουν με σοβαρότητα πριν μπορέσω να εκδηλωθώ σ’έναν άνθρωπο. . .  Και αυτή η πεπεισμένη πίστη σε Μένα λείπει σε ατελείωτα πολλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να ζήσουν σε πνευματικό σκοτάδι και να μπουν στο άλλο βασίλειο μέσα σ’αυτό το σκοτάδι.

Αυτά που παραμέλησαν στη Γη, πρέπει να καλύψουν οπωσδήποτε στο επέκεινα. . .  Πρέπει να σκέφτονται. . .  και συχνά θα είναι πάρα πολύ αδύναμοι από δικό τους φταίξιμο. Στην περίπτωση που τους ακολουθούν στην αιωνιότητα έργα αγάπης, δεν είναι εντελώς χωρίς δύναμη, παρά την απιστία τους, και η δύναμή τους αποτελείται από το ότι δεν τους αφαιρέθηκαν πλήρως οι αναμνήσεις τους στις γνώσεις τις οποίες δεν πήραν στα σοβαρά στη Γη, από το ότι μπορούν λοιπόν τότε να συλλογίζονται, ενώ οι άπιστες ψυχές τις οποίες δεν ακολούθησαν έργα αγάπης βρίσκονται σε αφάνταστα άθλια κατάσταση, γιατί δεν είναι ικανές να κάνουν λογικές σκέψεις και ν’ασχολούνται μαζί τις. Παρ’όλα αυτά τέτοιες ψυχές μπορούν επίσης να διδαχτούν στο πνευματικό βασίλειο από ψυχές που μπορούν να τους παρουσιάσουν με ευνόητο τρόπο αυτά που πρέπει να ξέρουν. . .  στην περίπτωση που εκείνες θέλουν να δεχθούν τα δασκαλέματά τους.

Το να κάνει κανείς παράκληση για τέτοιες ψυχές είναι ένα έργο της μέγιστης αγάπης και του μέγιστου ελέους, για να πάρουν εκείνες τη δύναμη να θέλουν και να ψάξουν πρόσβαση στους κύκλους όπου μπορούν να διαφωτιστούν. Τα έργα αγάπης μπορούν να εξαλίψουν κάθε έλλειψη και να κάνουν την ψυχή θρήσκη· ωστόσο, το πνευματικό σκοτάδι θα διαλυθεί μόνο τότε που θα αναγνωρίσουν τον Ιησού Χριστό, γιατί μονάχα Αυτός μπορεί να εξοφλήσει την ενοχή τους που είναι το αποτέλεσμα της απιστίας τους . Η παραπλανημένη σκέψη μπορεί να διορθωθεί γρήγορα όπου υπήρχαν η αγάπη και η πίστη στη Γη, αλλά οι άπιστοι άνθρωποι πρέπει πρώτα να μυηθούν στη γνώση, γιατί στη Γη δεν την αποδέχθηκαν για τον εαυτό τους, παρόλο που την υποστήριζαν απέναντι στους συνανθρώπους τους.

Δεν μπορώ να δώσω ξαφνική κατανόηση σ’εκείνες τις ψυχές που δεν Με αναγνωρίζουν και που δεν χάριζαν την αγάπη τους σε Μένα ή στους συνανθρώπους τους. . .  Μπορώ μονάχα να τους δώσω τη δυνατότητα ν’αποκτήσουν γνώσεις με την προϋπόθεση να μην Μου αντιταχθεί πια η θέλησή τους. . .  Τότε η εύσπλαχνη αγάπη Μου είναι πρόθυμη να τους δώσει φως, εφόσον το θέλουν. Τότε τους διοχετεύεται ξανά το Ευαγγέλιο, το οποίο μπορούν να δεχθούν ή ν’απορρίψουν με ελεύθερη θέληση. Και ανάλογα με την προθυμία τους για το καλό και με την επιθυμία τους για δασκαλέματα, η διδασκαλία Μου θα τους δώσει φως, και θα ξεκινήσει η άνοδός τους.

Ωστόσο, προηγούνται πολλή δυστυχία και πολλά βάσανα μέσα στο σκοτάδι, πριν αγγιχτεί από μια ακτίνα του φωτός και να την παρακολουθήσει μια ψυχή που αποβίωσε από τη Γη χωρίς πίστη. Τότε όμως είναι και πρόθυμη να μεταμορφώσει το είναι της, όταν αισθάνθηκε μια φορά την ευεργεσία του φωτός, την οποία τότε λαχταρά συνέχεια ώσπου να την αποκτήσει. . .  Το σκοτάδι ελευθερώνει μόνο σπάνια τις ψυχές του. Εγώ όμως ξέρω πότε μπορώ ν’ανοίξω τις πύλες και να δώσω την ελευθερία στις ψυχές, ξέρω πότε είναι δεκτικές σε μια ακτίνα του φωτός και τους βοηθάω να βρουν το δρόμο που επιτέλους οδηγεί σε Μένα και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5336                14-3-1952

«Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .»

Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Για αυτό προσέχετε μόνο λίγο τον επίγειο κόσμο, αφήστε τον να σας πλησιάσει μόνο όσο το απαιτήσει το επίγειο καθήκον της ζωής σας. Αλλά επιδιώκετε ακούραστα το δικό Μου βασίλειο, το οποίο βρίσκεται εκτός του επίγειου κόσμου. Το βασίλειό Μου είναι το βασίλειο που υπάρχει αιώνια, ενώ ο επίγειος κόσμος θα εξαφανιστεί με το θάνατο του κορμιού σας. Το βασίλειό Μου όμως μπορείτε να κατέχετε ήδη στη Γη, εάν αποστρέψετε το βλέμμα σας από τις χαρές και τα αγαθά του κόσμου και ανυψώσετε τις σκέψεις σας σε Μένα, αν τις στείλετε στο άπειρο, κάνοντάς Μου ερωτήσεις και ανοίγοντας τον εαυτό σας στην απάντησή Μου. Τότε μπαίνετε ήδη στο πνευματικό βασίλειο, το οποίο θα είναι κάποτε ο τόπος διαμονής σας. Τότε το πνευματικό βασίλειο σάς είναι πιο πολύτιμο από τον επίγειο κόσμο, και τότε παραλαμβάνετε και τα αγαθά που ανήκουν σ’εκείνο το βασίλειο, τα οποία όμως δεν μπορείτε να παραλάβετε με επίγειο τρόπο.

Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Καταλάβετε ότι με αυτά τα λόγια θέλω να σας καλέσω σ’εκείνο τον κόσμο που είναι η αληθινή σας πατρίδα και που θέλει ξανά να σας υποδεχθεί μετά το σωματικό σας θάνατο. Η βασιλεία Μου είναι το φωτεινό βασίλειο, μέσα στο οποίο μπορείτε να μπείτε μόνο τότε που έχετε γίνει δεκτικοί στο φως, τότε που στη Γη επιδιώξατε τη βασιλεία Μου και που γίνατε επομένως υποψήφιοι του βασιλείου που ανήκει σε Μένα και μέσα στο οποίο θα μπορείτε κάποτε να Με δείτε. Αυτά τα λόγια Μου σας κάνουν καθαρά κατανοητό ότι δεν θα έπρεπε να επιθήσετε γεμάτοι λαχτάρα το επίγειο βασίλειο, αλλά ότι πρέπει να το υπερνικήσετε αν θέλετε να σας αποδεχθεί το δικό Μου βασίλειο. . .

Θέλω να σας κάνω κατανοητή τη διαφορά. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο κόσμος δεν ανήκει σε Μένα, αλλά ότι ο κύριός του είναι ο αντίπαλός Μου, και τοποθετώ επομένως το βασίλειό Μου ενάντια στον επίγειο κόσμο. . .  Θέλω να σας προσελκύσω στο βασίλειό Μου, γιατί θέλω να σας δώσω αυτό που δεν έχει ο επίγειος κόσμος. . .  μια αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα. Η Γη είναι η κοιλάδα των βασάνων και των δοκιμασιών, είναι ο τόπος των ατελών ανθρώπων που θα πρέπει να τελειοποιηθούν. Η Γη ωστόσο δεν είναι αιώνιος τόπος διαμονής, είναι μονάχα ένα στάδιο της ανάπτυξης που είναι πάρα πολύ σύντομο για τον άνθρωπο, συγκριτικά με την αιωνιότητα. Και ο ίδιος ο άνθρωπος, δηλαδή το επίγειο υλικό του περίβλημα, είναι παροδικό, χρησιμεύει μόνο προσωρινά για τόπος διαμονής στο πνευματικό που θα πρέπει ν’αναπτυχθεί ανοδικά.

Μόνο τότε μπαίνει η ψυχή στο πνευματικό βασίλειο, το οποίο είναι άφθαρτο, το οποίο ωστόσο μπορεί ακόμα τότε να είναι το βασίλειο του αντιπάλου Μου στην περίπτωση που η ψυχή δεν προχώρησε πνευματικά στη Γη και συνεπώς μπαίνει στο βασίλειο του σκοταδιού. . .  Αλλά το δικό Μου βασίλειο θα έπρεπε να επιδιώξετε, το πνευματικό βασίλειο στο οποίο είμαι Εγώ ο Βασιλειάς και ο Άρχοντας,  όπου υπάρχουν μόνο φως και μακαριότητα, όπου Εγώ ο Ίδιος μοιράζω για να κάνω ευτυχισμένους όσους μπήκαν στο βασίλειό Μου. . .  Για αυτό το λόγο μην προσέχετε ιδιαίτερα τον επίγειο κόσμο, επιδιώξτε το βασίλειο που σας χαρίζει τα πιο ωραία πράγματα, τα οποία ούτε στα όνειρά σας δεν μπορείτε να τα φανταστείτε, το βασίλειο τα μεγαλεία του οποίου σας υποσχέθηκα με τα λόγια: «Αυτό που δεν είδε ποτέ ανθρώπινο μάτι και δεν άκουσε ποτέ ανθρώπινο αφτί, αυτό ετοίμασα για όσους Με αγαπούν. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5337                16-3-1952

Αγώνας υπέρ της αλήθειας. . .

Φως. . .

Και η δική Μου η αγνή αλήθεια πρέπει ν’ανοίξει το δρόμο στις καρδιές των ανθρώπων, αφού  αντιμετωπίζει ακόμα αντίσταση όπου ο άνθρωπος αρκείται σε κατώτερα πνευματικά αγαθά. Εκεί η είσοδος στις ανθρώπινες καρδιές είναι ακόμα μπλοκαρισμένη και πρέπει πρώτα ν’ανοιχτεί ο δρόμος. Η καθαρή αλήθεια ωστόσο έχει το χαρακτηριστικό του ότι υπερτερεί της πλάνης σε δύναμη, ότι βγαίνει νικήτρια στην περίπτωση που ο άνθρωπος ζυγίζει με σοβαρότητα την αλήθεια απέναντι στην πλάνη. Αν όμως ο άνθρωπος δεν έχει τη θέληση να το κάνει αυτό, τότε δεν μπορεί να του προσφερθεί το πιο ωραίο, τότε δεν μπορεί να βοηθηθεί πνευματικά, τότε ο δρόμος του δεν οδηγεί επάνω, αλλά μένει επίπεδος στην καλύτερη περίπτωση, εφόσον δεν οδηγήσει στην άβυσσο.

Οι άνθρωποι παίρνουν την αλήθεια πάρα πολύ επιπόλεια. . .  Αρκούνται σε γνώσεις ή σε μια πίστη που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα για ν’αποκτήσουν την αλήθεια. Είναι νωθροί, και μάλιστα επειδή θα ήθελαν ν’αναγνωρίσουν τον επίγειο κόσμο ως την αλήθεια, επειδή θεωρούν αυτοσκοπό την επίγεια ζωή και επειδή η καθαρή αλήθεια θα τους απόδειχνε τη μέχρι τώρα λάθος σκέψη τους. Δεν θέλουν ν’ακούσουν την αλήθεια, γιατί αυτή ενοχλεί τη λαχτάρα τους ν’απολαύσουν τη ζωή, γιατί αυτή τους κάνει υπεύθυνους για μια σκέψη στραμμένη αποκλειστικά στα εγκόσμια, γιατί η αλήθεια απαιτεί απ’αυτούς κάτι που δεν θέλουν να κάνουν. . .

Και όλα αυτά είναι εμπόδια που αντιτάσσονται στην καθαρή αλήθεια, που όμως πρέπει ν’απομακρυνθούν από τη θέληση του ανθρώπου. Και το να παρακινηθεί αυτή η θέληση μπορεί να κατορθωθεί μονάχα μέσα συμβουλών και προειδοποιήσεων εύγλωττων αντιπροσώπων της αλήθειας. Και Εγώ, ως η ίδια η αιώνια Αλήθεια, θα υποστηρίξω κάθε τέτοια προσπάθεια και θα χαρίσω την ευφράδεια στους αντιπροσώπους Μου στη Γη που υποστηρίζουν με σοβαρότητα Εμένα και τη βασιλεία Μου και την αγνή αλήθεια.

Όπου συνεργούν η ευλογία και η δύναμή Μου, η επιτυχία είναι εγγυημένη. . .  Όπου μπορώ να μιλήσω Εγώ ο Ίδιος μέσω του στόματος ενός υπηρέτη στη Γη, εκεί τα λόγια θα είναι αποτελεσματικά, θα βάλουν τους ανθρώπους σε σκέψεις, έτσι ώστε αυτοί θα τα αναγνωρίσουν ως την καθαρή αλήθεια. Και για το λόγο αυτό φωνάζω ξανά και ξανά στους υπηρέτες Μου στη Γη: Μην κουραστείτε να κηρύσσεται την αλήθεια, διαδώστε το λόγο Μου στον κόσμο, διαδώστε την αλήθεια και μιλήστε όπου σας δοθεί η ευκαιρία. Αφού από την αποδοχή της αλήθειας εξαρτάται και η πνευματική ανάπτυξη, και ποτέ δεν μπορεί να πετύχει το στόχο του στη Γη άνθρωπος που παίρνει λάθος δρόμο, που κατευθύνεται λάθος μέσω της πλάνης και του ψέματος και που δεν δέχτεται αυτά που Εγώ ο Ίδιος θέλω να του μεταδώσω διά των υπηρετών Μου. Ο τελευταίος στόχος του ανθρώπου στη Γη θέλω να είμαι Εγώ. . .  Πώς αλλιώς ωστόσο μπορείτε να φτάσετε κοντά Μου, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αλήθεια, αν όχι μέσω της αλήθειας; Πώς μπορώ να επιτρέψω να Με βρουν εκείνοι που δέχθηκαν τα πνευματικά αγαθά του αντιπάλου Μου και δεν θέλουν να τα αλλάξουν με την καθαρή αλήθεια; Η αλήθεια είναι φως, ποτέ όμως δεν μπορείτε να φτάσετε στο φως απορρίπτοντας την αλήθεια, και ποτέ δεν μπορείτε να είστε μακάριοι μέσα στο σκοτάδι. . .  Και επειδή βλέπω το πνευματικό σκοτάδι στη Γη, θέλω ν’ανάψω το φως παντού, για να βρουν οι άνθρωποι το σωστό δρόμο σε Μένα. . .

Τα φώτα όμως βρίσκονται εκεί όπου μπορώ να διοχετεύσω την αγνή αλήθεια στη Γη, γιατί βρίσκω πρόθυμους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια στους οποίους μπορώ να μεταδώσω την αλήθεια και οι οποίοι μπορούν τότε να τη διαδώσουν, προκειμένου να μειωθεί η μεγάλη πνευματική ένδεια (το σκοτάδι), αφού εσείς οι άνθρωποι δεν θα αισθάνεστε ποτέ ευτυχισμένοι μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος. Για αυτό δεχθείτε το φως, ανοιχθείτε στην αλήθεια που προέρχεται από Μένα και πλησιάστε με αυτό τον τρόπο Εμένα ως την αιώνια Αλήθεια. Μπορώ να σας δώσω φως σε αφθονία εφόσον εσείς οι ίδιοι το επιθυμείτε. . .  Αφού μονάχα το φως είναι μακαριότητα, το φως είναι αλήθεια, το Φως είμαι Εγώ ο Ίδιος από αιωνιότητα σε αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5338                17-3-1952

Έργο προσηλυτισμού στις ψυχές στο βάθος μέσω της αγάπης. . .

Θέλω να γίνετε όλοι μακάριοι. . .  Για το λόγο αυτό σας δίνω κάθε δυνατότητα να πετύχετε το στόχο, τη μακαριότητα. Δεν χαίρομαι όταν οπισθοχωρούν τα πλάσματά Μου, δεν θέλω να πρέπει να υποφέρουν, δεν θέλω ούτε να χαθούν, να πέσουν θύματα του αντιπάλου. Αφού παρόλο που αυτός δεν θα τα κρατήσει αιώνια, μπορεί να τα εξουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει για το πλάσμα απύθμενη δυστυχία και αφάνταστα βάσανα. Και όπου υπάρχει έστω και μια δυνατότητα να συντομευτεί αυτή η άθλια κατάσταση, ν’αρπάξω τις ψυχές από τον αντίπαλό Μου, θα δημιουργήσω ο Ίδιος τις ευκαιρίες και θα κάνω τα πάντα για να πετύχει το ον την άνοδό του προς τα ύψη. Η αγάπη Μου επίσης επιθυμεί να είναι κοντά Μου τα πνευματικά όντα που κάποτε αποστάτησαν από Μένα, επειδή προέρχονται από την αιώνια Αγάπη Μου και είναι επομένως δικό Μου κομμάτια. Η αγάπη όμως ξέρει πάντα τρόπους και μέσα, όσο μάταια και να φανεί μια επιτυχία.

 Η σατανική επενέργεια κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του ουρανού και της Γης για να δουλέψουν με αντίθετο τρόπο, να αμυνθούν και να είναι δραστήριες υπέρ Μου όπως ο Σατανάς εργάζεται κατά Μου. Και τώρα η δύναμη της αγάπης αποδεικνύεται πάρα πολύ μεγάλη ευλογία, και το αποτέλεσμά της είναι λυτρωτικό, δηλαδή η αγάπη μιας φωτεινής οντότητας ή και ενός ανθρώπου στη Γη είναι ικανή να σπάσει δεσμά που σφυρηλάτησε ο Σατανάς. . .  Η αγάπη μπορεί να του αρπάξει ψυχές, γιατί είναι ένα όπλο απέναντι στο οποίο είναι αδύναμος εκείνος.

Η δύναμη της αγάπης θα μπορούσε μέσα σε μια στιγμή να λυτρώσει ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο. Ωστόσο, και εδώ ισχύει ο νόμος της αιώνιας τάξης, δηλαδή ότι η αγάπη δεν μπορεί να ενεργήσει όπου αντιμετωπίζει αντίσταση. . .  και ότι για αυτό πρέπει πρώτα να εχει τσακιστεί η θέληση που Μου προβάλλει αντίσταση πριν μπορέσει να ενεργήσει η αγάπη. . .  Και για αυτή τη θέληση παλεύουν αμέτρητα φωτεινά όντα και άνρθωποι στη Γη που Μου είναι αφοσιωμένοι. . .  Άλλη μια φορά πρέπει τώρα η αγάπη να προξενήσει αυτή την αλλαγή της θέλησης, και δεν θα μείνει χωρίς επιτυχία.

Ποτέ πριν ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκότους δεν μαινόταν με τέτοια ένταση όπως τώρα πριν το τέλος της παλιάς Γης, αφού ο Σατανάς παρακινεί τις αφοσιωμένες σ’αυτόν δυνάμεις σε ύψιστη δραστηριότητα, και οι φωτεινές οντότητες επίσης ετοιμάζονται να τις πολεμήσουν. Ωστόσο, δεν πολεμούν μεταξύ τους, αλλά για τις ψυχές των ανθρώπων στη Γη. . .  Και οι δύο δυνάμεις προσπαθούν να κερδίσουν επιρροή, ώσπου να νικήσει η μια δύναμη.

Ωστόσο, ακόμα και ψυχές που φαινομενικά χάθηκαν μπορεί να τις φέρει πίσω η αγάπη, στην περίπτωση που ένας άνθρωπος πολεμά για ένα τέτοιο ον, στην περίπτωση που ένας άνθρωπος το ακολουθεί εθελοντικά στο σκοτάδι με τις σκέψεις του, στην περίπτωση που προσπαθεί ν’αρπάξει την ψυχή από το σκοτάδι και επενεργεί διανοητικά πάνω στην ψυχή έτσι ώστη αυτή να καταλάβει τη φωνή της αγάπης και να αισθάνθεί ένα ευεργετικό άγγιγμα, με αποτέλεσμα να γυρίσει να κοιτάξει τι συμβαίνει. . .  Τότε η δύναμη της αγάπης μπορεί να κάνει θαύματα, μπορεί να μεταμορφώσει μια ψυχή και να προκαλέσει μέσα της τη λαχτάρα να ξεφύγει από την περιοχή του Σατανά, να ξεφύγει από το σκοτάδι και να μπει στο φως, και αυτή τη λαχτάρα μπορεί και ν’ακολουθήσει η πράξη, μόλις ο άνθρωπος υποστηρίζει την ψυχή με την αγάπη του. . .  Χαίρομαι για κάθε τέτοιο έργο προσηλυτισμού και βοηθώ καθ’όσον είναι δυνατό χωρίς εξαναγκασμό της θέλησης. Αφού Εγώ ο Ίδιος επιθυμώ να είναι κοντά Μου εκείνες οι ψυχές τις οποίες ήθελε να Μου αρπάξει ο Σατανάς και τις οποίες δεν μπόρεσα να εμποδίσω δυνάμει της εξουσίας Μου, αλλά τις οποίες δίνω σε σας τους ανθρώπους, προκειμένου να τις σώσετε από την άθλια κατάστασή τους μέσω της αγάπης σας.

Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε πόση εξουσία έχετε οι ίδιοι όταν πολεμάτε με το όπλο της αγάπης. . .  σε σας τους ανθρώπους θα ήταν πράγματι δυνατό να λυτρώσετε την κόλαση αν όλοι σας φροντίζατε με την πιο βαθιά σας αγάπη τις πεσμένες ψυχές για να τις βοηθήσετε ν’ανέβουν. . .  Και θα σας ευλόγιζα όλους για αυτό. . .  η πίστη σας, ωστόσο, είναι πάρα πολύ αδύναμη, και για το λόγο αυτό δεν ξέρετε ούτε για τη μεγάλη ένδεια ούτε για τη δυνατότητα να την ανακουφίσετε. Και κινδυνεύετε οι ίδιοι να μπείτε κάποτε στο βασίλειο του σκοταδιού, γιατί δεν πιστεύετε. . .  Αλλά φροντίστε να σας ακολουθήσουν τότε τουλάχιστον κάποια έργα αγάπης, φροντίστε να σας σκεφτούν με αγάπη μερικοί άνθρωποι, να βρείτε βοήθεια για ν’ανεβείτε από το βάθος στο ύψος. . .  Αφού δεν θέλω να καταστραφείτε, θέλω να γίνετε μακάριοι, να μπορέσετε να μπείτε σε φωτεινά ύψη και να θριαμβεύσετε σε βάρος του Σατανά, ο οποίος θέλει να επεκτείνει το βασίλειό του και ο οποίος ωστόσο είναι ανίσχυρος απέναντι στη δύναμη της αγάπης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5340                19-3-1952

Η αναμόρφωση της Γης δίνει νέες δυνατότητες για ανάπτυξη. . .

Το πνευματικό έχει ανάγκη νέες δυνατότητες για την ανάπτυξή του, αφού τα παλιά δημιουργήματα δεν ανταποκρίνονται πια στο σκοπό τους, γιατί δεν εκτιμούνται ή χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο, όπως ανταποκρίνεται στο νόμο της αιώνιας τάξης Μου. Η ανθρώπινη θέληση εμποδίζει πολλές δυνατότητες για υπηρεσία ή διακόπτει πρόωρα την πορεία της ανάπτυξης των πνευματικώ στοιχειών μέσα σε ορισμένα δημιουργήματα. Η ανθρώπινη θέληση αλλάζει τον φυσιολογικό προορισμό των δημιουργημάτων που πλάστηκαν από Μένα με σκοπό την ωρίμανση του πνευματικού. Και με αυτό τον τρόπο ολόκληρη η διαδικασία της ανάπτυξης έχει σταματήσει, κάτι που θέλω ν’αλλάξω μέσω της δημιουργίας νέων έργων, μέσω της διάλυσης υπαρχόντων δημιουργημάτων και πλήρους αναμόρφωσης της παλιάς επιφάνειας της Γης, με σκοπό να εξασφαλιστεί μια πρόοδος για ολόκληρο το πνευματικό. Επιπλέον ελευθερώνονται αμέτρητες πνευματικές οντότητες, οι οποίες, φυλακισμένες μέσα στην πιο συμπαγή ύλη, περιμένουν την επόμενη της μορφή. Μέσω της αναδημιουργίας έργων ποικίλου είδους γίνεται η επαναφορά μιας τάξης, μόνο προκειμένου ν’αυξηθεί η διαδικασία της ανάπτυξης και να κατορθώνονται επιτυχίες.

Η λανθασμένη σκέψη και θέληση των ανθρώπων, η αιτία των οποίων είναι η φιλαυτία, έχει για ευνόητους λόγους και λανθασμένα αποτελέσματα σ’αυτά που περιβάλλουν τον άνθρωπο, δηλαδή στη στερεή ύλη, στα φυτά ή στα ζώα, μέσα στις μορφές των οποίων τα πνευματικά στοιχεία συχνά δεν μπορούν να κατορθώσουν την ωριμότητα που είναι ο όρος για την επόμενη τους μορφή. Οι άνθρωποι δεν προσέχουν το φυσικό νόμο όπου περιμένουν υλικά οφέλη. Οι άνθρωποι δεν κινούνται πια μέσα στην τάξη Μου και προξενούν με αυτό τον τρόπο να βγει από την τάξη και το πνευματικό μέσα στα διαφορετικά δημιουργήματα. Από αυτό προκύπτει ότι έχει γίνει απαραίτητο μια πλήρη ένταξη μέσα στην αιώνια τάξη και ότι κάτι τέτοιο απαιτεί επίσης ένα αναμορφωτικό έργο μέγιστης διάστασης, το οποίο θα έπρεπε να προσφέρει πρώτ’απ’όλα τις αναπτυξιακές δυνατότητες για ολόκληρο το πνευματικό, από τον πιο χαμηλό μέχρι τον πιο ψηλό βαθμό ωριμότητας. Η λάθος θέληση των ανθρώπων προκάλεσε ένα χάος και από την πνευματική άποψη, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι αμετάκλητα μια διάλυση και μια αναδημιουργία.

Η ανήξερη ανθρωπότητα βλέπει μονάχα τα αποτελέσματα μιας καταστροφής πάνω στους ανθρώπους και επομένως δεν καταλαβαίνει τη μεγάλη ευλογία που θα σημάνει μια αναδημιουργία της Γης για τα πνευματικά όντα στα προπαρασκευαστικά στάδια. Εγώ όμως ξέρω για τα δεινά ολόκληρου του πνευματικού και σκέφτομαι με αγάπη και εκείνα τα όντα που βρίσκονται ακόμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, δίνοντάς τους δυνατότητες να φτάσουν επίσης στα ύψη, για να μπορέσουν κάποτε και εκείνα ν’αλλάξουν τη δεσμευμένη κατάσταση με την κατάσταση της ελεύθερης θέλησης. . .  Δίνω σε κάθε πνευματικό ον τη δυνατότητα να πετύχει ν’ανέβει. Στο πνευματικό ωστόσο που μετά από ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα της χάρης αποτυχαίνει εντελώς ως άνθρωπος, αφαιρώ την ελευθερία της θέλησης, δημιουργώντας του ωστόσο και πάλι μια νέα πορεία ανάπτυξης· και ακόμα και αν αυτή είναι μια κατάσταση βασάνων, είναι όμως ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην απεριόριστη ελευθερία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5341                21-3-1952

Αλαζονεία. . .

Μην φέρεστε με αλαζονεία στους συνανθρώπους σας, αλλά υπηρετείτε τους. . .  Τότε μόνο ακολουθείτε στ’αλήθεια τον Ιησού, τότε μόνο ενεργεί η αγάπη μέσα σας, η οποία αποκλείει κάθε αλαζονεία, η οποία σας μαθαίνει να θεωρείτε αδελφούς τους συνανθρώπους σας και η οποία εξαλείφει κάθε διαφορά αξιόματος ή κοινωνικής σημασίας, τα οποία υπάρχουν μόνο από την επίγεια άποψη, δεν επιτρέπονται όμως στο δικό Μου βασίλειο. Η υπηρετική αγάπη θα δημιουργήσει αληθινή ευτυχία μέσα σας, μέσα στην υπηρετική αγάπη για τον πλησίον είστε σωστοί διάδοχοι του Ιησού, του ανθρώπου στη Γη που σας έδωσε ένα παράδειγμα για μια σωστή ζωή, ο Οποίος πράγματι κατείχε φως και δύναμη και εξουσία σε αφθονία, γιατί είχε  αποδεχτεί Εμένα τον Ίδιο μέσα στην καρδιά Του, και ο Οποίος παρ’όλα αυτά δεν χρησιμοποίησε αυτή τη δύναμη για να εξουσιάσει και να κάνει τους συνανθρώπους Του να Τον εξυπηρετήσουν. . .  Υπηρετούσε τους αδελφούς Του με μέγιστη αγάπη και ταπεινότητα. Και αυτό Τον ανύψωσε έτσι ώστε έγινε άρχοντας πολλών κόσμων και αμέτρητων όντων, αφού Εγώ ο Ίδιος μπήκα μέσα στην εξωτερική Του μορφή και Τον γέμισα φως και δύναμη.

Η αλαζονεία είναι ένα χαρακτηριστικό εκείνου που έπεσε στην πιο βαθιά άβυσσο από αλαζονεία και φιλαρχία. Και όταν εσείς οι άνθρωποι συμπεριφέρεστε με αλαζονεία, αφήνετε πρόθυμοι να σας παρασύρει εκείνος, υιοθετείτε τις ιδιότητες και τα ελαττώματά του και του είστε αφοσιωμένοι. Μην θεωρείτε τον εαυτό σας ανώτερο των συνανθρώπων σας, οι οποίοι είναι στ’αλήθεια οι αδελφοί σας, γιατί όλοι σας έχετε μόνο έναν Πατέρα, και ως τα παιδιά Εκείνου θα έπρεπε ν’αγαπιόσαστε και να υπηρετείτε ο ένας τον άλλον από αγάπη για Μένα.

Η αλαζονεία σάς ανατρέπει εύκολα, αφού όποιος έχει αλαζονικό πνεύμα σύντομα δεν Με αναγνωρίζει πια, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αγάπη, επειδή δεν υπάρχει αγάπη μέσα του. Αφού η αληθινή αγάπη είναι ένα με την ταπεινότητα, όχι όμως με την αλαζονεία. Το να υπηρετήσει κανείς με ταπεινότητα μαρτυρεί πάντα τη βαθιά αγάπη του για Μένα, η οποία εκδηλώνεται μέσα στην έμπρακτη αγάπη για τον πλησίον. Και θα κερδίσετε πράγματι πολύ περισσότερο αν υπηρετείτε με ταπεινότητα από το αν εξουσιάζετε με αλαζονεία. Αφού μπορείτε μόνο επίγεια ν’αποκτήσετε εξουσία μέσω της αλαζονείας, πνευματικά όμως δεν καταφέρνετε τίποτα, και μάλιστα χάνετε ακόμα τα λίγα που κατέχετε. Αφού η αλαζονεία είναι το μερίδιο του αντιπάλου Μου, και επομένως μόνο ενισχύει το βασίλειό του, και το τι σημαίνει αυτό για εσάς τους ανθρώπους δεν είναι δύσκολο να το μαντέψετε.

Η βασιλεία Μου ωστόσο δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. Επομένως η υπηρετική αγάπη για τον πλησίον μπορεί μάλιστα να έχει ως αποτέλεσμα μια φαινομενική επίγεια απόλεια αγαθών, υπόληψης και εξουσίας, αλλά αποκτά πνευματικές αξίες, οι οποίες είναι άφθαρτες και θα θεωρούνται πλούτη της ψυχής κάποτε στη βασιλεία Μου, με αποτέλεσμα η ψυχή αυτή, μέσα σε αφθονία φωτός και δύναμης, να βρίσκεται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο από εκείνους που κυριαρχούσαν στη Γη και καταπίεζαν τους συνανθρώπους τους. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο, θα εξευτελιστεί. . .  Θυμάστε αυτά τα λόγια και μην πιστέψετε ότι θα κρατήσετε αυτά που καταφέρνετε στη Γη μέσω της αλαζονείας. . .  αυτά που κατά κάποιον τρόπο αποκτάτε ανεπίτρεπτα. Αφού όποιος θέλει να εξουσιάσει, παίρνει. . .  παίρνει αυτό που δεν δικαιούται, σφετερίζεται ένα δικαίωμα και κάνει κατάχρηση της εξουσίας του. . .  Η υπηρετική αγάπη ωστόσο δίνει ασταμάτητα, με λόγια και με πράξεις χαρίζεται σ’εκείνον που στερείται τα αναγκαία και χρειάζεται βοήθεια. Η υπηρετική αγάπη είναι αληθινή ταπεινότητα και συνεπώς Μου είναι ευχάριστη, η υπηρετική αγάπη είναι η αληθινή διαδοχή του Ιησού, η οποία οδηγεί σίγουρα σε Μένα, στον προαιώνιο Πατέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5342                22-3-1952

Λύτρωση από το σκοτάδι. . .

Προθυμία για βοήθεια με αγάπη. . .

Στο βασίλειο του φωτός θα πρέπει να μπουν όλα τα όντα και να είναι μακάρια. Εγώ ωστόσο δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να τους δείξω το δρόμο, να τους σπρώξω απαλά προς τη σωστή κατεύθυνση και να τους στείλω οδηγούς που μπορούν να επενεργήσουν άμεσα πάνω τους, όσο εκείνα τα όντα δεν θέλουν ακόμα να Με αναγνωρίσουν. Στη Γη λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα να βαδίσει κανείς πολύ εύκολα στο σωστό δρόμο, κάτι που θα καταλάβει η ψυχή μόνο τότε που θα μπει στο επέκεινα χωρίς δύναμη και θα ξανακοιτάξει μπροστά στο πνευματικό της μάτι τις πολλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες όταν θα έχει καταλάβει τι παραμέλησε κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής.

Στη Γη λοιπόν δεν είναι δύσκολο να πετύχει κανείς το στόχο, την κατάσταση της ωριμότητας που επιτρέπει να μπει η ψυχή σε φωτεινές σφαίρες. Αφάνταστα δύσκολο είναι όμως για ένα ον που αποβίωσε ανώριμο από τη Γη να φτάσει στα ύψη στο επέκεινα. . .  Δεν είναι αδύνατο, απαιτεί ωστόσο μια πολύ μεγαλύτερη θέληση, την οποία μπορεί να προξενήσει μονάχα μια ακτίνα φωτός, επειδή το ον υποφέρει αφάνταστα από το σκοτάδι. Το φως προσελκύει κάθε ον, στην περίπτωση που αυτό δεν Μου είναι εντελώς ανυπότακτο και αποφεύγει το φως. Αν όμως υπάρχει ακόμα η ελάχιστη ελπίδα για αλλαγή του είναι του, το άγγιγμα μιας ακτίνας φωτός είναι ευεργετικό για την ψυχή, και αυτό που αναζητά η ψυχή μια φορά, θα το πετύχει βέβαια.

Η ψυχή που αναζητά το φως δεν έχει χαθεί για πάντα, και τέτοια ψυχή μπορεί να βοηθηθεί. Χωρίς βοήθεια ωστόσο δεν είναι ικανή να κάνει ούτε ένα βήμα προς τα πάνω, γιατί της λείπει κάθε δύναμη. Το αν μπορεί καθόλου ν’αγγιχτεί από μια ακτίνα φωτός εξαρτάται πάντα από την αντίστασή της σε Μένα και από την εγκατάλειψη αυτής της αντίστασης. . .  Εγώ όμως ξέρω για τη δυστυχία και την ένδεια κάθε ψυχής καθώς και για το βαθμό του πείσματος και της αντίστασής της. . .

Η αγάπη Μου είναι επίσης μ’εκείνα τα όντα στο βάθος και επενεργεί πάνω τους αδιάκοπα. Ωστόσο, μόνο λίγα μειώνουν την αντίστασή τους και αφήνουν να έχει αποτέλεσμα πάνω τους η αγάπη Μου, με το να δεν εξεγείρονται πια και να ζητούν μια αλλαγή της κατάστασής τους. Τότε έχουν ήδη πατήσει στο δρόμο προς το ύψος, τότε η ψυχή αγγίζεται από ακτίνες του φωτός που της δίνουν μια εκ νέου θέληση να ζήσει. Και αν σ’αυτή την κατάσταση τη διδάσκουν όντα που έχουν γνώσεις, οι ψυχές αποδέχονται αυτές τις σκέψεις και τις επεξεργάζονται τις περισσότερες φορές με αποτέλεσμα να επιθυμήσουν περισσότερο φως και η κατάστασή τους να βελτιωθεί αισθητά και να τονωθεί η θέλησή τους ν’ανεβούν στα ύψη.

Εσείς οι άνθρωποι στη Γη μπορείτε να λυτρώσετε πολλές ψυχές από το σκοτάδι μέσω καλών σκέψεων και μέσω της θέλησής σας να τις βοηθήσετε με αγάπη, την οποία αισθάνονται εκείνα τα όντα ως μια έλξη, με αποτέλεσμα να σας ζητήσουν βοήθεια. Εκμεταλλεύονται τότε κάθε ευκαιρία να ξεφύγουν από το σκοτάδι, αφού η δύναμη της αγάπης σας χτίζει έναν διαχωριστικό τοίχο ανάμεσα στο ον και τον δεσμοφύλακά του, το Σατανά. . .  εσείς οι ίδιοι βάζετε μια σφήνα ανάμεσα στους δύο μέσω της αγάπης σας, και τότε το ον είναι ικανό να έχει μια διαφορετική θέληση από μέχρι τότε. . .  Και αυτή η θέληση στρέφεται πρώτα ασυνείδητα, και μετά την κατανόησή του όντος συνειδητά σ’Εμένα, στον Κύριο Που μπορεί να το απελευθερώσει από τη φυλάκιση, και ο Οποίος του είναι τότε και ευπρόσδεκτος ως ο Κύριος, στον Οποίο η ψυχή υποτάσσεται τότε εθελοντικά.

Το να έχετε λυτρώσει μια ψυχή από το σκοτάδι προκαλεί αφάνταστη ευτυχία, μόλις ξέρετε για τη δυστυχία και την ένδεια μιας τέτοιας ψυχής, για τις οποίες δεν υπάρχει σύγκριση στη Γη. Και ξανά σας λέω ότι μπορείτε να συμβάλετε αφάνταστα πολλά στο να λυτρώσετε την κόλαση, στο να βοηθήσετε ν’ανεβούν όντα από το σκοτάδι και να τα οδηγήσετε σε Μένα, εφόσον μόνο θέλετε να βοηθήσετε και στρέψετε την αγάπη σας σ’εκείνα τα κακόμοιρα όντα, τα οποία μόνα τους δεν μπορούν πια να βοηθήσουν τον εαύτο τους και, δεμένα από το Σατανά, δεν μπορούν ν’απελευθερωθούν από την εξουσία του. . .  Η αγάπη σας είναι δύναμη που σπάζει τα δεσμά τους, η αγάπη σας μπορεί να κάνει θαύματα αν είναι στραμμένη στις ψυχές στο σκοτάδι, και η αγάπη σας σάς κάνει ικανούς για λυτρωτική δραστηριότητα τόσο στη Γη όσο και στο άλλο βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5343                24-3-1952

Θεός. . .

Πατέρας. . .

Είμαι ο Θεός και Πατέρας σας. . .  Μπορεί να Με αναγνωρίσετε ως Θεό, όταν στις σκέψεις σας ασχολείστε με την αρχή και με το είναι σας. Μπορείτε δηλαδή μέσω της λογικής σας να φτάσετε στο συμπέρασμα ότι αναγνωρίζετε έναν προαιώνιο Δημιουργό και Φορέα διατήρησης, ο Οποίος είναι για σας η αρχική Πηγή της δύναμης και τον Οποίο λέτε τότε Θεό. Εγώ όμως θέλω να Με αναγνωρίσετε ως Πατέρα. . .  Και αυτό δεν μπορείτε να πετύχετε μέσω της δραστηριότητας του νου σας, αυτό προϋποθέτει τη δραστηριότητα του πνευματικού σπινθήρα μέσα σας, ο οποίος. . .  ως ο ίδιος θείο κομμάτι. . .  σας διευκρινίζει τη σωστή σχέση με τον προαιώνιο Δημιουργό σας, την οποία ωστόσο πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε για να Με καταλάβετε ως τον Πατέρα σας και τον εαυτό σας ως τα παιδιά Μου.

Άνθρωπος που μάλιστα αναγνωρίζει τον Θεό, που όμως δεν ξέρει για το σκοπό και το στόχο της επίγειας του ζωής, μάλλον δεν θα ξέρει για τη σχέση μεταξύ του εαυτού του και του Θεό, και δεν θα μπορεί ούτε με τη λογική του να δημιουργήσει έναν δεσμό ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. . .  Αφού κάτι τέτοιο είναι η δραστηριότητα του πνεύματος, που ως δικό Μου τμήμα ανυπομονεί να έρθει και πάλι κοντά Μου, δηλαδή επιδιώκει να πλησιάσει ξανά τον πατρικό του Πνεύμα, με το οποίο μένει μεν άρρηκτα συνδεδεμένο, ωθεί ωστόσο και την ψυχή προς την ενοποίηση, επειδή σε αυτή, που βρίσκεται εκτός αυτού του συνδέσμου, λείπει η μακαριότητα της ενοποίηση μαζί Μου.

Ισοδυναμεί επομένως η ενοποίηση μαζί Μου με τη σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα, ενώ το μεμονωμένο ον είναι μονάχα το «πλάσμα» του Θεού και κατά συνέπεια θεωρεί τον Θεό Ον Που είναι μακριά του. Εγώ όμως θέλω να είμαι ενοποιημένος με τα πλάσματά Μου, να τα δεχτώ ως τα παιδιά Μου για να τα κάνω μακάρια. Είμαι μάλιστα ο Θεός σας, θέλω ωστόσο να είμαι ο Πατέρας σας. Αφού από την αγάπη Μου εκπηγάσατε, όχι μόνο από την εξουσία Μου. . .  Και η αγάπη ψάχνει το μόνιμο σύνδεσμο, γιατί θέλει να χαρίζει ευτυχία. . .  Η αγάπη όμως είναι ελεύθερο συναίσθημα που δεν μπορεί ποτέ ν’αποκτηθεί με τη βία. . .  Για αυτό το λόγο πρέπει πρώτα να Με αναγνωρίσετε ως Θεό, τον Οποίο θα έπρεπε μετά να μάθετε ν’αγαπάτε, και ο Οποίος θα ανταποδώσει τότε ως Πατέρας την αγάπη σας. Αυτή την πατρική αγάπη θα τη νιώσετε, θα σας κάνει ευτυχισμένους και θα αυξήσει τη λαχτάρα σας να είστε κοντά στον Πατέρα.

Όσο Μου προσφέρετε, ως στον Θεό σας, μονάχα δέος και υπακοή, δεν εμφανίζομαι ακόμα ως ο Πατέρας σας, αφού ζητώ την αγάπη σας, για να έχω τότε πατρικές συναναστροφές με τα παιδιά Μου και να τα κάνω ευτυχισμένα με την αγάπη Μου. . .  Τότε δεν βρίσκεστε πια μεμονωμένα μέσα στη δημιουργία, παρόλο που είστε ανεξάρτητα πλάσματα. Τότε θα Μ’έχετε τραβήξει κοντά σας μέσω της αγάπης σας και ο σύνδεσμος ανάμεσά μας θα είναι αιώνια άρρηκτος, γιατί υπήρχε πάντοτε, μόνο ασυνείδητος για σας όσον καιρό με θεωρούσατε μονάχα τον Θεό και Δημιουργό, ο Οποίος ωστόσο είναι και θα μείνει ο Πατέρας σας μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5344                25-3-1952

Η αποτελεσματικότητα του Πνεύματος. . .

Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του Πνεύματος ότι Με επδιώκετε ξανά και ξανά, ότι έχετε κάνει αποστολή σας να εκπληρώσετε το θέλημά Μου και να ζήσετε την επίγεια σας ζωή ανάλογα με αυτή την αποστολή, ότι δεν ζείτε μονάχα για τον κόσμο, αλλά ζείτε μια πνευματική ζωή μέσα σ’αυτό τον κόσμο, η οποία σας φέρνει όλο και πιο κοντά σε Μένα. Το Πνεύμα από Μένα είναι δραστήριο μέσα σας, και ό,τι θέλετε, σκέφτεστε και κάνετε έχει επηρεαστεί από το Πνεύμα μέσα σας. Επομένως πρέπει να ωριμάσετε πνευματικά, αφού η ενέργεια του Πνεύματός Μου είναι μια δύναμη που ωθεί ασταμάτητα προς τα ύψη. Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν με σοβαρότητα να εκπληρώσουν το θέλημά Μου, μπορούν να θεωρούν ότι τους τονώνει το Πνεύμα Μου, Εγώ ο Ίδιος μπορώ να είμαι δραστήριος μέσα τους, γιατί το Πεύμα Μου είναι προαιώνιο τμήμα Μου.

Μια βέβαιη ένδειξη της ενέργειάς Μου μέσα στον άνθρωπο είναι ότι αυτός ακούει πνευματικές ομιλίες, κάνει πνευματικές συζητήσεις και ασχολείται συχνά μαζί Μου μέσα στις σκέψεις του, με τον Δημιουργό και Φορέα διατήρησης όσον περιβάλλουν τον άνθρωπο. Όποιος Με σκέφτεται και προσπαθεί να Με εξιχνιάσει, μέσα σ’εκείνον ενεργεί επίσης το Πνεύμα Μου, αφού πιάνω τον κάθε άνθρωπο που στρέφει τις σκέψεις του σε Μένα, και μόνο δύσκολο θα ελευθερωθεί και πάλι από τα χέρια Μου, αφού τον κρατούν με αγάπη και του μοιράζουν δώρα χωρίς τα οποία δεν θέλει πια να ζήσει, στην περίπτωση που τα παρέλαβε μια φορά. Και προς ενίσχυση όλων αυτών του μιλάω κιόλας όταν αφουγκράζεται το εσωτερικό του και Μου κάνει ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις του. Τότε πιστεύει πως απαντά ο ίδιος στις ερωτήσεις του και δεν ξέρει ότι Εγώ ο Ίδιος του εμπνεύω τη σκέψη, επειδή αναζητά την αλήθεια με σοβαρότητα.

Και έτσι ο άνθρωπος μπορεί στη μέση του κόσμου να χτίσει ένα πνευματικό βασίλειο μέσα του, εφόσον δώσει περισσότερη προσοχή σ’αυτό το βασίλειο απ’ό,τι στον κόσμο. . .  εφόσον ψάξει Εμένα και τη βασιλεία Μου. . .  Τότε θέτει τη βασιλεία Μου υπό την κατοχή του, πρώτα πιστεύοντας πως πρέπει να αναθέσει στον εαυτό του μια αποστολή που να του δώσει το δικαίωμα να αισθάνεται υποψήφιο της βασιλείας Μου. Και αυτή η σκέψη είναι επίσης η ενέργεια του Πνεύματός Μου, γιατί με αυτό τον τρόπο η θέληση του ανθρώπου παρακινείται σε σωστή δραστηριότητα. Τότε η σκέψη του θα είναι φωτεινή και καθαρή, και ο άνθρωπος θα λαμβάνει ανάλογα με την απόδοσή του και την προθυμία του να δουλέψει. . .  πνευματικά αγαθά σε αφθονία. . .

Η σκέψη του θα ανταποκρίνεται στην αλήθεια, και για το λόγο αυτό θα μπορεί και να τη μεταδώσει στους συνανθρώπους, και επομένως θα του έχει γίνει κατανοητή η αποστολή του: να μεταδώσει στον συνάνθρωπο τα πνευματικά αγαθά που του διοχέτευσε το Πνεύμα Μου. Και αυτή η αποστολή τού δίνει χαρά και ικανοποίηση. Ολόκληρη η ζωή του έχει τότε γεμίσει από την επιδίωξή του να είναι δραστήριος για Μένα και τη βασιλεία Μου, να βοηθήσει τους συνανθρώπους να πετύχουν τη φώτιση του πνεύματός τους, η οποία κάνει τον ίδιο τόσο ευτυχισμένο ώστε αισθάνεται την εσωτερική πίεση να παρέχει την ίδια ευτυχία και στους συνανθρώπους του. Αφού όπου ενεργεί το Πνεύμα Μου, εκεί δεν σταματά η δραστηριότητα, αλλά ξεκινά μια ακούραστη δουλειά για Μένα και τη βασιλεία Μου προκειμένου να δημιουργηθεί ο σύνδεσμος μαζί Μου, επειδή το Πνεύμα από Μένα βιάζεται αδιάκοπα να έρθει κοντά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5345                26-3-1952

Η θεραπευτική διαδικασία. . .

Ελεύθερη θέληση. . .

Στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου περιλαμβάνονται όλα όσα μπορούν να υπηρετούν τη λύτρωση του ατελούς πνευματικού. Αφού για χάρη αυτού έγιναν όλα όσα είναι ορατά, και ό,τι συμβαίνει μπορεί να βοηθήσει αυτό το πνευματικό ν’ανέβει στο ύψος, εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά. Και επίσης τα πνευματικά δημιουργήματα μπορούν να εκπληρώσουν τον ίδιο σκοπό, αλλά μόνο για το πνευματικό που βρίσκεται σ’ένα συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, δηλαδή όταν έχει ήδη ξεπεράσει την ύλη και έχει ελευθερωθεί από κάθε επίγεια μορφή. Ωστόσο, οι δυνατότητες για ανάπτυξη δεν τελειώνουν ούτε στο πνευματικό βασίλειο, η ψυχή μπορεί να συνεχίζει να ανεβαίνει ασταμάτητα, και η δύναμη και το φως της μπορούν ν’αυξάνονται συνέχεια.

Στο πνευματικό βασίλειο είναι εξασφαλισμένη η άνοδος της ψυχής όταν αυτή πήρε μια φορά το σωστό δρόμο. Στη Γη ωστόσο, η ύλη μπορεί ξανά και ξανά να την τραβήξει πίσω, επειδή η εξουσία του αντιπάλου Μου επεκτείνεται ακόμα σε ολόκληρο το πνευματικό που ως άνθρωπος στη Γη θα έπρεπε να πετύχει την τελική του ωριμότητα. Η ύλη επομένως είναι ο σκόπελος από τον οποίο μπορεί ν’αποτύχει μια ψυχή. Αλλά και αυτό το ξέρω από τους αιώνες των αιώνων και κατά συνέπεια επενεργώ με ιδιαίτερο τρόπο πάνω στον άνθρωπο, έτσι ώστε αυτός να μάθει να καταλάβει τι είναι η ύλη κατά βάθος, για να μην επιτρέψει ο άνθρωπος να την εξουσιάσει αυτή.

Πρέπει ο άνθρωπος να έχει ξεπεράσει την ύλη μέχρι το τέλος της ζωής του, δηλαδή εκείνη δεν πρέπει καθόλου να τυραννήσει την ψυχή του, πρέπει η ψυχή να έχει απελευθερωθεί τελείως από τη λαχτάρα για πράγματα που ανήκουν στον επίγειο υλικό κόσμο. . .  Τότε μπορεί ξέγνοιαστη να μπει στο πνευματικό βασίλειο και μέσα σε πευματικές δημιουργίες να συνεχίσει την ανοδική της ανάπτυξη, η οποία πνευματοποιεί όλο και περισσότερο την ψυχή και της παρέχει αμέτρητες μακαριότητες.

Το προαιώνιο σωτήριο σχέδιο αναφορά δηλαδή ολόκληρο το πνευματικό, μόνο που για θεραπεία (σωτηρία) μπορεί να γίνει λόγος μονάχα στην περίπτωση εκείνων των ψυχών που παραμένουν ακόμα δεμένες μέσα σε μια μορφή μέσα στην επίγεια υλική δημιουργία, που δεν είναι ακόμα ελεύθερες και ώριμες για το φωτεινό βασίλειο. Είναι επομένως τα επίγεια υλικά δημιουργήματα μέσα στα οποία γίνεται η θεραπευτική διαδικασία του πνευματικού, καθώς και τα γεγονότα στην επίγεια ζωή ενός ανθρώπου, τα οποία θα έπρεπε ν’αλλάξουν τη θέληση εκείνου και τα οποία μπορούν για αυτό επίσης να έχουν ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα. Και θεραπευτικά είναι επίσης η ένδεια και ο πόνος που πρέπει να ανεχτεί ο ορισμένος άνθρωπος. . .  εάν το αποτέλεσμα εκείνων είναι ότι η ψυχή βρίσκει Εμένα και ότι η θεραπευτική διαδικασία είναι επιτυχής.

Δεν υπάρχει μέσο που να μην το δοκιμάσω στην περίπτωση που μπορεί να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα πάνω στην ψυχή ενός ανθρώπου, για να μπορέσει ο σωματικός θάνατός του ν’ακολουθηθεί από ένα ξύπνημα στο φωτεινό βασίλειο. Η εξέλιξη της διαδικασίας όμως διαδραματίζεται σύμφωνα μ’ένα νόμο, δεν ευνοείται αυθαίρετα, αλλά ανάλογα με τη θέληση του ανθρώπου είναι η επιτυχία της. Αφού η θέληση του ανθρώπου επηρεάζεται επίσης από τον αντίπαλό Μου και πρέπει ν’αποφασίσει ελεύθερα. Ωστόσο, αν ο άνθρωπος παραμελεί όλες τις δυνατότητες που μπορούν να τον βοηθήσουν ν’ανεβεί στα ύψη, δεν πετυχαίνει μεν στη δοκιμασία της επίγειας του ζωής, τοποθετείται όμως, μετά από ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα, εκ νέου μπροστά στην ίδια δοκιμασία, και μάλιστα τόσο συχνά ώσπου να έχει οριστικά αποφασίσει για Μένα. . .

Μόνο που η λύτρωσή του είναι το αποτέλεσμα μιας αφάνταστα μεγάλης διάρκειας ύπαρξης στη Γη, την οποία όμως θα μπορούσε να πετύχει το ίδιο καλά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί εξαρτάται πάντα μονάχα από τη βούλησή του, όχι όμως από ανεπαρκείς θεραπευτικές δυνατότητες το πότε η ψυχή θα φτάσει στην ωριμότητα. . .  Τα πάντα κάνω για τα πλάσματά Μου, για να γίνουν παιδιά Μου, αλλά τη βούλησή τους δεν την εξαναγκάζω, και κατά συνέπεια δημιουργούν μόνα τους τη μοίρα τους, μπορούν να θεραπευτούν σύμφωνα με το προαιώνιο σωτήριο σχέδιο, εφόσον τα ίδια είναι πρόθυμα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5347                30-3-1952

Η επιδίωξη του Θεού να κερδίσει εργάτες για τον αμπελώνα Του. . .

Έχω ανάγκη ακόμα πολλούς εργάτες για τον αμπελώνα Μου, και για αυτό το λόγο θέλω να καταλάβετε τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα ως σημαντική και να επιδιώξετε να κερδίσετε υπηρέτες στους οποίους θα παρουσιάσετε τη μεγάλη ένδεια των ανθρώπων και τους οποίους θα παρακινήσετε να συμμετέχουν στη δουλειά για Μένα και το βασίλειό Μου. Θα πρέπει να μιλήσετε χωρίς φόβο μόλις νιώσετε μέσα σας την πίεση να μαρτυρήσετε για Εμένα και το λόγο Μου. Μην φοβάστε τους ανθρώπους που δεν έχουν πίστη και που σας περιγελούν, ούτε τους ανθρώπους που προσποιούνται να είναι πιστοί και θέλουν να σας αποκαλέσουν αιρετικούς. . .  Θα πρέπει να μείνετε ήσυχοι και ατάραχοι και ωστόσο να αναφέρετε το λόγο Μου. Θα πρέπει να πείτε στους ανθρώπους ότι Εγώ ο Ίδιος εκπαιδεύω υπηρέτες για τον Εαυτό Μου, ότι όμως αυτοί πρέπει να Μου προσφερθούν εθελοντικά για την υπηρεσία για Μένα.  . .   Θα πρέπει να τους πείτε ότι ο καθένας είναι προορισμένος και πρέπει μονάχα να είναι πρόθυμος για να εκλεχτεί, ότι ο καθένας μπορεί να Με υπηρετήσει, αρκεί να θέλει.

Έχω ανάγκη ακόμα πολλούς εργάτες για τον αμπελώνα Μου, αφού ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά. . .  Η αγάπη όμως θα πρέπει να τους παροτρύνει να Με υπηρετήσουν, όχι η αμοιβή. . .  αλλιώς δεν μπορείτε να είστε καλοί εργάτες για Μένα. Ωστόσο, θέλω ν’ανταποδώσω χιλιαπλάσια σ’εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, επειδή η ένδεια είναι τεράστια και δεν μπορεί να διορθωθεί από Μένα δυνάμει της εξουσίας Μου, όσο πρέπει ν’αφήσω στους ανθρώπους την ελεύθερη θέληση για να μπορέσουν να πετύχουν την τελειότητα.

Εσείς όμως μπορείτε να επενεργείτε πάνω στους συνανθρώπους σας, μπορείτε να τους παρουσιάσετε τα πάντα, μπορείτε ν’απομακρύνετε την πλάνη από τις καρδιές τους, μπορείτε να καθαρίσετε το χωράφι από τα ζιζάνια. . .  για να σπείρετε μετά τον καλό σπόρο, το λόγο Μου, ο οποίος θα φυτρώσει και θα φτιάξει το πιο ωραίο άνθος. Και τότε η μεγάλη πνευματική ένδεια θα έχει απομακρυνθεί για εκείνον πάνω στον οποίο κάνατε με επιτυχία τη δουλειά του αμπελώνα. Τότε θα έχετε σώσει τους συνανθρώπους σας από το πνευματικό σκοτάδι, αφού ο λόγος Μου τους φέρνει το φως μόλις το αποδεχθούν πρόθυμα μέσα στην καρδιά τους, μόλις το σκεφτούν και είναι τότε δραστήριοι σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5348                31-3-1952

Το πρόβλημα του Χριστού. . .

Ορατός Θεός. . .

Με πρεσβεύετε και επομένως σας πρεσβεύω και Εγώ μπροστά στον Πατέρα Μου. . .  Το τι θα πει αυτό θα το μάθετε κάποτε στον εαυτό σας, όταν μπείτε στο βασίλειο της ειρήνης, όπου θα σας αγγίξουν οι ακτίνες της αγάπης που προέρχεται από Μένα, όπου ο Πατέρας θα σας αγκαλιάσει με την αγάπη Του, γιατί Τον βρήκατε μέσω του Ιησού Χριστού. . .  γιατί προμηθευόσαστε τη δύναμη από τον θησαυρό της χάρης που αποκτήθηκε στο σταυρό και κατορθώσατε με αυτή τη δύναμη τη μεταμόρφωση του είναι σας και επομένω γίνατε αγάπη. Χωρίς την αναγνώριση του λυτρωτικού Μου έργου δεν θα βρίσκατε ποτέ το δρόμο για την αιώνια Αγάπη, αφού εσείς οι ίδιοι από μόνοι σας είστε πολύ αδύνατοι και έχετε οπωσδήποτε ανάγκη τη βοήθειά Μου, τη χάρη και τη δύναμή Μου, την οποία ωστόσο μπορώ να σας παρέχω μόνο τότε που Με αναγνωρίζετε ως Λυτρωτή του κόσμου. . .  ως Γιο του Θεού, τον Οποίο έστειλε σε σας τους ανθρώπους η αιώνια Αγάπη για να σας σώσει. . .

Ένα Ον που εκπήγασε από Μένα κατέβηκε στη Γη και υποδέχθηκε μέσα στον Εαυτό Του Εμένα, τον Πατέρα, με όλη την αφθονία Μου. Επέτρεψε να Τον πλημμυρίσει πλήρως η δύναμη της αγάπης Μου και μπορούσε τότε να δείξει και στα παιδιά της Γης το δρόμο για Μένα, ο οποίος ωστόσο οδηγεί μονάχα μέσα από αυτό το Ον, μέσα από τον Ιησού Χριστό. Δεν μπορείτε ν’αποκλείσετε τον Ιησού Χριστό, να Τον αποφύγετε και να πιστέψετε ότι θα φτάσετε σε Μένα επίσης μέσω ενός άλλου δρόμου. Πρέπει να κάνετε παρέα μαζί Του, πρέπει να Τον μιμηθείτε, πρέπει να Τον πρεσβεύσετε μπροστά στον κόσμο. . .  Τότε θα πετύχετε σίγουρα το στόχο σας. . .

Ο Ιησούς Χριστός σάς οδηγεί σε Μένα, στον Πατέρα σάς πάει, ο Οποίος πήρε μορφή μέσω Εκείνου, ο Οποίος σας παρουσιάζεται τώρα ορατός μέσα στον Ιησού Χριστό, τον Λυτρωτή του κόσμου. . .  Θα το καταλάβετε δύσκολα αυτό, αλλά μόνο όσο δεν ξέρετε ότι το αρχικό Μου Είναι είναι η Αγάπη, ότι είμαι ένα Πνεύμα που γεμίζει ολόκληρο το άπειρο και ο Οποίος φανερώθηκε λοιπόν μέσα στον Ιησού Χριστό για να είναι ορατός Θεός για σας τους ανθρώπους, στον Οποίο μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη σαν τα παιδιά, ο Οποίος είναι ο προαιώνιος Πατέρας σας και θέλει να Τον αγαπάτε σαν Πατέρα. . .

Εγώ και Αυτός είναι ένα, αφού ήταν η ατελείωτη αγάπη Μου που Με τράβηξε κοντά στα επίγεια Μου παιδιά και που τα λύτρωσε από την πιο πυκνή νύχτα, από τα δεσμά του Σατανά μέσω του θανάτου στο σταυρό. Το ότι χρησιμοποίησα μια ανθρώπινη μορφή ήταν απαραίτητο, επειδή ως Πνεύμα δεν μπορούσα ούτε να υποφέρω ούτε να σας προσφέρω ένα ορατό έργο της λύτρωσης στο σταυρό, όσο οι ίδιοι δεν μπορούσατε να βλέπετε πνευματικά και όσο σας εντυπωσίαζαν μόνο αυτά που κατορθώθηκαν με ανθρώπινο τρόπο. Ωστόσο, και αυτή η ανθρώπινη μορφή ήταν δικό Μου έργο, η ψυχή που κατοικούσε μέσα της ήταν δικό Μου έργο, μόνο που ήταν ανεξάρτητη από Μένα για να φέρει τον εαυτό της στην ύψιστη τελειότητα, την οποία πέτυχε ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη μέσω της αγάπης Του για τους συνανθρώπους και του θανάτου Του στο σταυρό. Η αγάπη όμως ήμουν Εγώ ο Ίδιος. . .  ο Οποίος επομένως ήταν μέσα Του ως η αιώνια Θεότητα, ώσπου ο Ιησούς ανέβηκε στον ουρανό πνευματοποιημένος. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να χωρίσετε τον Ιησού Χριστό από Μένα, αφού Εγώ ήμουν μέσα Του και επομένως ήταν Αυτός μέσα σ’Εμένα. . .  Ο Ιησούς Χριστός ήταν η ίδια η Αγάπη, και άρα ήταν και ο Θεός, Που είναι ο Ίδιος η Αγάπη. . .  Και όλα τα όντα που μεταμορφώνονται σε αγάπη είναι επίσης ενωμένα μαζί Μου και θα μπορούν να Με δουν μέσα στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος Με υποδέχθηκε μέσα Του με όλη Μου την αφθονία, ο Οποίος κατάφερε ήδη στη Γη την ενοποίηση μαζί Μου και ο Οποίος δεν θα μπορεί ποτέ πια να είναι εκτός Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5350                3-4-1952

Λυτρωτική δουλειά. . .

Κατανόηση για την πνευματική ένδεια. . .

Με την κατανόηση της πνευματικής ένδειας αυξάνεται και η θέληση για βοήθεια και η προθυμία να συμμετέχει κανείς στη λυτρωτική δουλειά. Τότε έχει δημιουργηθεί η κατάσταση του να μπορέσει κανείς να παραλαμβάνει ασταμάτητα δύναμη και επομένως να είναι ικανός για τη λυτρωτική δουλειά. Και τότε εντάσσω Εγώ ο Ίδιος τον άνθρωπο στον τομέα της λύτρωσης στον οποίο μπορεί ν’ανταποκριθεί, τότε του χαρίζω την πνευματική όραση για να γίνει δραστήριος εκεί όπου τον έχω ανάγκη. Κοπιάζω αδιάκοπα να σώζω και να βοηθάω. . .

Μέχρι τα πιο βαθιά βάθη φτάνει το χέρι Μου που θέλει να σώσει, και όποιος αφήσει να τον τραβήξει επάνω το χέρι Μου, δεν θα το μετανοιώσει ποτέ, αφού τον οδηγεί έτσι ώστε αυτός να μπορέσει τότε ν’αποδείξει στον εαυτό του αν είναι αντάξιος της αγάπης Μου που θέλει να τον σώσει. Και για το λόγο αυτό έχω ανάγκη πρόθυμους υπηρέτες, στους οποίους θα αναθέσω τη δουλειά πάνω σ’εκείνες τις παραπλανημένες ψυχές, γιατί αυτές πρέπει να διδαχτούν και να κατευθυνθούν από ανθρώπους για ν’ανέβουν στο φως. Και για να μπορέσουν να διδάξουν οι υπηρέτες Μου, πρέπει να τους έχουν παρουσιαστεί γνώσεις τις οποίες τους μεταδίδω Εγώ ο Ίδιος για να τους κάνω ικανούς.

Το τι όμως καταφέρνει αυτή η λυτρωτική δουλειά είναι ακατανόητο σε σας τους ανθρώπους. . .  Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι είναι αναγκαία, ότι η αμοιβή Μου και η ευχαριστία των λυτρωμένων ψυχών σάς είναι βέβαιες, ότι ωστόσο πετυχαίνετε μόνο τότε που σας παροτρύνει η αγάπη να κάνετε λυτρωτική δουλειά. Θα ξυπνούσαν μάλιστα μέσα σε πολλούς ανθρώπους τα συναισθήματα της συμπόνιας και της αγάπης αν μπορούσαν να δουν την πνευματική ένδεια των ψυχών, τόσο στη Γη όσο και στο επέκεινα· αν μπορούσαν να ρίξουν μονάχα μια ματιά μέσα στο βασίλειο που τους είναι ακόμα κλειστό, αν είχαν την πνευματική όραση και ακοή. . .  Πρέπει όμως να τους αποκρυφτεί αυτή η γνώση, πρέπει το πνευματικό βασίλειο να τους μείνει κλειστό όσο μένουν ακόμα στη Γη, επειδή η βέβαιη γνώση θα έκανε ανελεύθερες τη σκέψη και την πράξη τους.

Όποιος ωστόσο ζει μέσα στην αγάπη έχει πετύχει και έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας που του δίνει πλήρη κατανόηση για την πνευματική ένδεια στη Γη και επίσης στο πνευματικό βασίλειο. . .  Σ’εκείνον δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά να συμμετέχει στη διάσωση των ψυχών, αφού αυτή είναι η πραγματική αποστολή του ανθρώπου στη Γη ν’αποβάλει το πνευματικό σκοτάδι και να φτάσει στο φως. Και όπου οι άνθρωποι από μόνοι τους έχουν πολύ αδύναμη θέληση, οι συνάνθρωποί τους θα έπρεπε να τους βοηθήσουν με αγάπη, θα έπρεπε να κουβαλήσουν το φως εκεί όπου υπάρχει ακόμα σκοτάδι, και το αποτέλεσμα θα είναι πολλή ευλογία, τόσο για τους διασωθέντες όσο και για τους σωτήρες τους, αφού το κάθε έργο αγάπης έχει ως αποτέλεσμα δύναμη και φως, και το κάθε έργο της αγάπης επιφέρει μακαριότητα κάποτε στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5351                4-4-1952

Αποφυλάκιση πνευματικών δυνάμεων. . .

Εκρύξεις. . .

Λυτρωτική περίοδος. . .

Είναι απαραίτητες αφάνταστες δυνάμεις για την αποκατάσταση της παλιάς τάξης, η οποία στο τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου είναι τόσο διαταραγμένη ώστε αμφισβητείται πολύ η ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού. Πρέπει να δημιουργηθεί ξανά η κατάσταση όπου όλα τα πνευματικά όντα που είναι δεσμευμένα μέσα στη μορφή να επιδιώξουν να φτάσουν στο ύψος, και αυτή η κατάσταση κάνει απαραίτητη την πλήρη αναμόρφωση εκείνων των μορφών που μέχρι τότε περιείχαν εκείνα τα πνευματικά όντα. . .  Πρέπει να διαλυθούν τα παλιά δημιουργήματα και πρέπει ν’αντικατασταθούν από νέα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται ξανά ανάλογα με τη θεϊκή τάξη και σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα και επομένως θα εκπληρώσουν το καθήκον τους, δηλαδή να υπηρετήσουν το πνευματικό για να ωριμάσει.

Ήδη ενεργούν πολλές δυνάμεις για να ετοιμάσουν τη μεγάλη επικείμενη διαδικασία, αφού τα πάντα  διαδραματίζονται σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, επίσης η διάλυση και η αναμόρφωση της παλιάς επιφάνειας της Γης. . .  Πνευματικά όντα μεγάλης εξουσίας και δύναμης δίνουν από καιρό και καιρό την ελευθερία στα πνευματικά στοιχεία που είναι ακόμα δεμένα μέσα στην πιο συμπαγή ύλη, λύνουν δεσμά που το πνευματικό δεν θα μπορούσε ποτέ να τινάξει μόνο του, και του ανοίγουν κατά κάποιον τρόπο το δρόμο προς τα πάνω. . .  του επιτρέπεται ν’αλλάξει η εξωτερική του μορφή, η οποία γίνεται τότε πιο εφήμερη, έτσι ώστε η ανοδική ανάπτυξη μπορεί ν’αρχίσει για το πνευματικό που ήταν δεμένο για ατελείωτους καιρούς και του οποίου η αντίσταση στον Θεό μειώθηκε επιτέλους.

Όπου γίνονται εκρύξεις διαδραματίζεται μια τέτοια διαδικασία της απελευθέρωσης δυνάμεων από πνευματκά όντα, αυτά χαλαρώνουν δεσμά όπου έχει γίνει η κατάλληλη στιγμή σύμφνωα με το θέλημα του Θεού. Αυτές οι δυνάμεις δίνουν ελευθερία και δένουν ταυτόχρονα, επειδή αν τα πνευματικά στοιχεία απελευθερώνονταν εντελώς, θα κατάστρεφαν τα πάντα με την ενεργητικότητά τους, και ανάλογα με τη σοφή κρίση του Θεού μπορούν να γίνουν μόνο μερικές καταστροφές όσο δεν γίνεται ακόμα το τελευταίο διαλυτικό έργο, όπου θα αναμορφωθούν τα πάντα μέσω του θελήματος του Θεού. Προς το παρόν ωστόσο θα γίνουν ορατές καταστροφές όπου θα πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους στη Γη ένα σημάδι της θεϊκής εξουσίας και δύναμης. . .  προς το παρόν αυτές οι εκρύξεις θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι φωνές παραίνεσης και προειδοποίησης του Θεού για τους ζωντανούς ανθρώπους, για να συνειδητοποιήσουν αυτοί το πραγματικό καθήκον της ζωής τους και να επιδιώξουν να φτάσουν στα ύψη.

Αλλά σε όλο και πιο σύντομα χρονικά διαστήματα θα ακολουθήσουν τέτοιες εκδηλώσεις της δύναμης του πνευματικού κόσμου, ώσπου μια μεγάλη θεϊκή παρέμβαση θα προκαλέσει τέτοιες τεράστιες αλλαγιές, ώστε ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε τότε ν’αναγνωρίσει Εκείνον Που είναι ο Κύριος του ουρανού και της Γης, της ζωής και του θανάτου. . .  Και τότε θα διαρκέσει μόνο ακόμα λίγο ώσπου να γίνει ένα έργο καταστροφής του οποίου το τελικό αποτέλεσμα δεν θα μπορέσει πια να παρακολουθήσει η ανθρωπότητα, εκτός από εκείνους που θα πάρει μαζί Του ο Θεός, γιατί Τον πιστεύουν και Τον αγαπούν. . .  γιατί κατάλαβαν το καθήκον της ζωής τους και προσπάθησαν να του ανταποκριθούν.

Και τότε θα ξεκινήσει μια νέα λυτρωτική εποχή, αφού αφάνταστα πολλά πνευματικά στοιχεία θα έχουν τότε πάρει το δρόμο της ανοδικής ανάπτυξης, η παλιά τάξη θα έχει αποκατασταθεί, και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα επικρατεί η ειρήνη πάνω σ’αυτή τη Γη. . .  ώσπου κάποτε ο Σατανάς θα κερδίσει και πάλι επιρροή και θα χρησιμοποιήσει ξανά την εξουσία του, επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι θα του τη δώσουν. . .  Ωστόσο, θα περάσει πολύς καιρός μέσα σε μακαριότητα και ειρήνη, και αμέτρητα πνευματικά όντα θα πετύχουν το στόχο τους. . .  ν’απελευθερωθούν από κάθε ύλη και να μπουν στο πνευματικό βασίλειο, όπου το φως και η μακαριότητα υπάρουν αιώνια.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5352                5-4-1952

Σκοτάδι του πνεύματος. . .

Ενέργεια αγάπης. . .

Απομάκρυνση από τον Θεό. . .

Όσο περισσότερο απομακρύνονται οι άνθρωποι από τον Θεό, τόσο περισσότερο σκοτεινιάζει το πνεύμα τους και τόσο λιγότερο μπορούν να βρουν την κατανόηση για πνευματικές διδασκαλίες. Και το βαθμό της απομάκρυνσής τους από τον Θεό τον καθορίζει πάντα ο βαθμός της αγάπης που κατέχουν. Και όπου η αγάπη, το θείο μέσα στον ανθρωπο, δεν έχει εξελιχτεί, δεν μπορεί να ενεργήσει ούτε ο Θεός ο Ίδιος με το Πνεύμα Του, και κατά συνέπεια εκεί δεν μπορούν να υπάρχουν ούτε το φως ούτε η ικανότητα ν’αποκτήσει κανείς πνευματικές γνώσεις.

Το να κηρύξει κανείς το Ευαγγέλιο εκεί είναι δύσκολο, αφού αυτό περνά απρόσεκτο από τ’αφτιά των ανθρώπων και δεν διεισδύει μέσα στην καρδιά τους, τους ακούγεται σαν άδειος ήχος, γιατί η καρδιά, που δεν ειναι ικανή ν’αγαπά, το απορρίπτει, και το ακούει μονάχα το αφτί, και επομένως μένει χωρίς εντύπωση. Μόλις ένας τέτοιος άνθρωπος έκανε μια φορά μια πράξη αγάπης και του δοθούν μετά πνευματικά δασκαλέματα, θα είναι ήδη πρόθυμος να τα αποδεχθεί. Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος θα έπρεπε πρώτα να παρακινηθεί σε έμπρακτη αγάπη μέσω καλού παραδείγματος, με το να του παρουσιαστούν η ένδεια και τα δεινά ανθρώπων που έχουν ανάγκη βοήθεια.

Μόλις αρχίσει να ξυπνήσει η συμπόνια μέσα του, ο σπινθήρας της αγάπης δεν είχε θαφτεί εντελώς και μπορεί να φουντώσει μέσω της έμπρακτης αγάπης, η οποία μπορεί τότε να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και να τον παροτρύνει σε άλλα έργα αγάπης. Άνθρωπος που έκανε μια πράξη αγάπης έχει για σύντομο διάστημα και μαλακή καρδιά, και τότε πνευματικά δασκαλέματα ή πνευματικές συζητήσεις μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος. Ποτέ όμως θα τα πρεσβεύσει ή θα τα συλλογιστεί άνθρωπος που στερείται οποιασδήποτε αγάπης, ακόμα και αν είχε πολύ αναπτυγμένο μυαλό. Δεν θα ήταν ικανός ν’αναγνωρίσει τις πνευματικές αλήθειες ως τέτοιες, επειδή για κάτι τέτοιο είναι ανάγκη η καρδιά και όχι μόνο το μυαλό.

Η απόσταση από τον Θεό θα γίνει όλο και μεγαλύτερη, όσο πιο κοντά είναι το τέλος, γιατί η έμπρακτη αγάπη γίνεται επίσης όλο και πιο σπάνια όπου επικρατεί η φιλαυτία και όπου η φιλαυτία καθορίζει τη σκέψη και τη θέληση των ανθρώπων. Και το σκοτάδι στη Γη θα αυξάνεται όλο και περισσότερο, αφού το πνευματικό φως θα φανερωθεί μόνο αραιά και πού, και κανένα άλλο φως δεν μπορεί να νικήσει το σκοτάδι παρά μονάχα η καθαρή αλήθεια, η πηγή της οποίας είναι ο Θεός, το αιώνιο Φως.

Η αλήθεια επομένως είναι που φωτίζει το πνεύμα του ανθρώπου και που μονάχα θα πρέπει να κηρυχτεί στους ανθρώπους. Μονάχα η αλήθεια είναι ικανή να πείσει όπου υπάρχει η σοβαρή θέληση του ανθρώπου να βρει διαφώτιση. . .  Η αλήθεια σημαίνει φως και ικανότητα για κατανόηση για εκείνον που ψάχνει την αλήθεια. Αφού εκείνος στρέφει ήδη το πρόσωπό του στον Θεό, και θα μάθει μάλιστα να Τον αναγνωρίσει μέσω της αλήθειας που του μεταδίδεται, ενώ αυτή μένει ακατανόητη σ’εκείνον που δεν την επιθυμεί, γιατί έχει ακόμα γυρισμένη την πλάτη του στον Θεό και για το λόγο αυτό δεν είναι ικανός ν’αναγνωρίσει τίποτα το θείο. Το σκοτάδι τον κρατά αιχμάλωτο και δεν θα τον απελευθερώσει ούτε στο επέκεινα, όσο η ψυχή δεν προσπαθεί από μόνη της να ξεφύγει από το σκοτάδι. Τότε όμως είναι κατά πολύ πιο δύσκολο να φτάσει στο φως, παρόλο που δεν είναι αδύνατο. Αφού το αίσθημα της αντίστασης, το οποίο παίρνει μαζί της η ψυχή στο επέκεινα, συνεχίζει να είναι ευδιάκριτο και εμποδίζει τα φωτεινά πνευματικά όντα να ενεργήσουν ώσπου η επιθυμία για το φως να ξυπνήσει μέσα στην ψυχή, κάτι που ωστόσο μπορεί να θέλει αιωνιότητες, επειδή και στο επέκεινα δεν μπορεί να παραβαθεί η ελεύθερη θέληση και επειδή και εκεί μετρά μονάχα η αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5354                6-4-1952

Οι ψυχές στο επέκεινα μπορούν ν’αναγνωρίζουν τη λάμψη του φωτός. . .

Αφάνταστα ευτυχισμένα είναι τα όντα στο πνευματικό βασίλειο όταν βλέπουν ν’αστράφτει μια λάμψη του φωτός, προπάντων τότε που τα όντα βρίσκονται στο σκοτάδι, το οποίο σημαίνει βάσανα για εκείνα. Τότε ακολουθούν εκείνη τη λάμψη του φωτός, και αυτή θα τα οδηγήσει πάντα εκεί απ’όπου προέρχεται το φως. . .  όπου τα φωτεινά όντα μοιράζουν σ’εκείνους που θέλουν να παραλάβουν. Από το πνευματικό βασίλειο μπορούν πάντα να σταλθούν τέτοιες εκπομπές, αφού υπάρχουν πάντοτε ψυχές που διψούν για το φως και που είναι πρόθυμες να παραλάβουν όσα τους προσφέρουν τα φωτεινά όντα. Μπορούν ωστόσο επίσης άνθρωποι της Γης που διψούν για τα δώρα του φωτεινού κόσμου να συνάψουν επαφές με εκείνα τα φωτεινά όντα, και τέτοιες επαφές είναι επίσης ευδιάκριτες ως ακτίνες φωτός για τις ψυχές στο επέκεινα και οι οποίες επομένως καλωσορίζονται από αυτές τις ψυχές, διότι αυτές περιμένουν να παραλάβουν επίσης φως με αυτό τον τρόπο.

Πάντα θα αστράψει ένα φως όπου άνθρωποι στη Γη ψάχνουν μέσα στις σκέψεις τους το πνευματικό βασίλειο, όπου συνομιλούν διανοητικά με φωτεινά όντα, ρωτώντας τα ή λέγοντάς τους τις σκέψεις τους. Τότε φεγγοβολεί ένα δυνατό φως, το οποίο λάμπει τόσο δυνατά ώστε να προσελκύσει πολλές ψυχές από το σκοτάδι ή από το ημίφως, για τις οποίες είναι ευεργεσία το άγγιγμα από αυτό το φως τις στιγμές που βρίσκονται κοντά σε τέτοιες ακτίνες του φωτός. Σ’αυτές τις ψυχές δεν απαγορεύεται η πρόσβαση στο φως, αλλά σ’εκείνες εναπόκειται να επωφεληθούν από αυτό.

Δεν μπορούν όλες οι ψυχές να βρουν κατανόηση για την πράξη της μετάδοσης του φωτός από το πνευματικό βασίλειο στη Γη. Σ’εκείνες εξηγείται η σημασία από πνευματικούς οδηγούς, αλλά δεν εξαναγκάζονται ουδέποτε ν’αποδεχτούν το φως. Τις περισσότερες φορές όμως εκείνες οι ψυχές δεν  φευγούν από τέτοιες μεταδόσεις του φωτός χωρίς να έχουν εντυπωσαστεί, θα επιστρέψουν ξανά και ξανά στον τόπο και στους ανθρώπους όπου συνάπτονται επαφές με το φωτεινό κόσμο, και εκείνες οι  ψυχές συμμετέχουν κατά κάποιον τρόπο, ακούγοντας προσεκτικά και αποδέχοντας και συλλογίζοντας ό,τι πνευματικές διδασκαλίες τούς είναι κατανοητές. . .  Χορταίνουν παραλάβοντας το ψωμί του ουρανού, το οποίο προσφέρουν φωτεινές οντότητες στους ανθρώπους στη Γη και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του επίσης κάθε ον του άλλου κόσμου.

Οι άνθρωποι στη Γη δεν ξέρουν πόσο συμπαραστέκονται σ’εκείνες τις ψυχές που βρίσκονται στο σκοτάδι μέσω της συνειδητής τους στροφής των σκέψεών τους στον Θεό, στο φωτεινό κόσμο και επίσης κατευθείαν σ’εκείνα τα όντα που έχουν ανάγκη τη βοήθειά τους για να μπορέσουν να διδαχτούν πνευματικά. Η κάθε σκέψη προς τα πάνω έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια ακτίνα φωτός, και κάθε ακτίνα φωτός προσελκύει αμέτρητες ψυχές που θέλουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι. Και το σκοτάδι στη Γη καθώς και στο επέκεινα διώχνεται από ανθρώπους που βαδίζουν οι ίδιοι στο φως, δηλαδή που ψάχνουν την αλήθεια και ζουν μέσα στην αγάπη. . .  Αυτοί αποπνέουν συνέχεια φως, το οποίο κάνει ευτυχισμένες τις ψυχές μέσα στο σκοτάδι και τις προσελκύει, μέχρι τη στιγμή που οι ίδιες μπορούν να παραλαμβάνουν φως, μέχρι τότε που μπορούν να συμμετέχουν στα δασκαλέματα από το φωτεινό βασίλειο στη Γη και που έχουν ξεπεράσει το σκοτάδι οριστικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5356                8-4-1952

Η ενανθρώπιση και το λυτρωτικό έργο του Ιησού. . .

Ήρθα στον κόσμο για να λυτρώσω τους ανθρώπους και να τους ανοίξω την πύλη προς την αιωνιότητα. Ήρθα ως άνθρωπος ως απεσταλμένος του Θεού και ήμουν ταυτόχρονα ο Ίδιος ο Θεός μέσα σ’αυτό τον άνθρωπο. Έδωσα σε μια ψυχή, σ’ένα παιδί Μου, μια εξωτερική μορφή για να συνδεθώ τότε άρρηκτα ο Ίδιος μ’αυτή την ψυχή και επομένως να κατοικήσω ως Θεός μέσα σ’αυτή την εξωτερική μορφή. Ωστόσο, μόνο λίγοι άνθρωποι κατάλαβαν Ποιος έμενε μέσα σ’αυτή την εξωτερική μορφή. Μόνο λίγοι άνθρωποι δημιούργησαν επίσης μέσα στην καρδιά τους τον σύνδεσμο μαζί Μου, με αποτέλεσμα να ήταν ικανοί να Με αναγνωρίσουν και μέσα στον άνθρωπο Ιησού, αφού η αγάπη έδωσε το φως σ’εκείνους τους λίγους, η αγάπη αναγνώρισε την αιώνια Αγάπη και την προσκύνησε.

Και έτσι πέθανα Εγώ στο σταυρό. . .  Το ανθρώπινο περίβλημα έπρεπε να πεθάνει με όλους τους πόνους και τα βάσανα. Ήταν όμως η αιώνια Αγάπη που πρόσφερε τη θυσία μέσα σ’αυτό τον άνθρωπο Ιησού, η αιώνια Αγάπη επωμίστηκε όλα τα βάσανα και τους πόνους, αλλιώς η θυσία δεν θα είχε προσφερθεί εθελοντικά. . .  Η Αγάπη πέθανε για τους ανθρώπους στο σταυρό, και συνεπώς ήμουν Εγώ ο Ίδιος που υπέφερα για σας για χάρη της υπέρμετρης ενοχής των αμαρτιών, την οποία ήθελα να εξοφλήσω. Θα μπορούσα, ως Θεός, μάλιστα να αποσβήσω αυτή την ενοχή, να την εξαλείψω από το βιβλίο της ανταπόδοσης. Θα μπορούσα να εξοφλήσω την ενοχή από υπέρμετρο έλεος. Ωστόσο, η τελειότητά Μου Μ’εμπόδισε, αφού και η δικαιοσύνη ανήκει στη Φύση Μου, και εκείνη απαιτεί αμείλικτα την εξιλέωση της ενοχής των αμαρτιών των ανθρώπων.

Όλοι εσείς θα έπρεπε να υποφέρουν αφάνταστα για να εξοφλήσετε αυτή τη μεγάλη ενοχή και δεν θα μπορούσατε ποτέ ν’ανεχτείτε στη Γη αυτό που θα σας είχε καθαρίσει από την ενοχή. Και για αυτό προσφέρθηκε μια φωτεινή ψυχή, ένα αγγελικό πνεύμα στον οποίο έδωσα Εγώ την ύπαρξή του, να εξιλεώσει ως άνθρωπος τη μεγάλη ενοχή και να Με ικανοποιήσει. Και επιτέλεσε το έργο. . .  Με υποδέχθηκε στην καρδιά Του και χρησιμοποίησε με αυτό τον τρόπο τη δύναμη της αγάπης για να κατορθώσει τη μεγαλύτερη εξιλαστήρια θυσία για την οποία ήταν ποτέ ικανός άνθρωπος στη Γη. Ήταν ο Γιος Μου. . .  Εγώ ο Πατέρας Του. . .  Μέσω της αγάπης όμως έγινε η πλήρη ενοποίηση, Αυτός και Εγώ έγιναν ένα, αφού η αγάπη Τον γέμιζε τόσο πολύ ώστε πνευματοποιήθηκαν τα πάντα, ώστε το κορμί, η ψυχή και το πνεύμα ενοποιήθηκαν και μπόρεσαν να συνδεθούν άρρηκτα με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα.

Όσο εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να εξηγήσετε την πραγματική φύση της αγάπης, θα σας είναι επίσης ακατανόητη η ενανθρώπιση του Θεού, και μονάχα εκείνος μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα που αφήνει ο ίδιος την αγάπη να φουντώσει μέσα του για να γίνει φωτεινή φλόγα. Μόνο σ’εκείνον είναι καταληπτό ότι η αιώνια Αγάπη φανερώθηκε μέσα σ’εναν άνθρωπο και Τον έκανε ικανό να δώσει τη ζωή Του με φρικτά βάσανα για τις αμαρτίες των ανθρώπων, αφού η αγάπη Τού έδωσε δύναμη, η αγάπη ήμουν Εγώ ο Ίδιος. . .  Εγώ ο Ίδιος κατέβηκα στη Γη και έσωσα τους ανθρώπους από τη φοβερή κατάστασή τους. . .  Η Αγάπη απόσβησε την ενοχή των αμαρτιών, ο άνθρωπος Ιησούς όμως πρόσφερε την εξιλέωση, γιατί η αιώνια Αγάπη δεν μπορούσε να υποφέρει, γιατί η ανθρώποτητα όμως είχε ανάγκη βοήθεια και αυτή τη βοήθεια μπορούσε να την προσφέρει μονάχα ένας άνθρωπος που ήταν γεμάτος αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5357                8-4-1952

Ενοποίηση με τον Θεό μέσω της αγάπης. . .

Θέλημά Μου είναι και θα μείνει πάντα η ένωση εσάς των ανθρώπων μαζί Μου μέσω της αγάπης. Μονάχα η αγάπη δένει τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσά μας, και μονάχα η αγάπη απομακρύνει κάθε χωρισμό ανάμεσά μας. Την αγάπη όμως πρέπει μόνοι σας ν’ανάψετε μέσα σας, δεν μπορεί να σας δοθεί σαν δώρο της χάρης, είναι μονάχα δικό σας συναίσθημα, το οποίο πρέπει να κάνετε θείο συναίσθημα, εφόσον δεν είναι ακόμα θείο, δηλαδή αν είστε ακόμα βουλιαγμένοι μέσα στη φιλαυτία. Τότε πρέπει να μεταμορφώσετε αυτό το συναίσθημα σε μια εντελώς ανιδιοτελή αγάπη, η οποία θα σας κάνει ευτυχισμένους, γιατί θα σας οδηγήσει ήδη κοντά Μου, γιατί εσείς οι ίδιοι θα Με προσελκύσετε ήδη και Εγώ δεν θα φύγω πια μακριά σας, ώσπου να έχετε πλημμυριστεί τόσο πολύ από την αγάπη ώστε να Μ’αισθανθείτε μέσα στην καρδιά σας, ώστε να μπορέσω να κατοικήσω μέσα σας και να μείνω τότε αιώνια μαζί σας. . .

Αυτή την ένωση μαζί Μου πρέπει να δημιουργήσετε, τότε εκπληρώνετε το θέλημά Μου και έχετε επίσης πετύχει το στόχο σας στη Γη, την ενοποίηση μαζί Μου, την αναμόρφωση από το πλάσμα στο παιδί Μου. Για αυτό το λόγο σάς έδωσα μόνο την εντολή της αγάπης για Μένα και τον διπλανό. . .  Δεν είναι δύσκολο να την εκπληρώσει κανείς μόλις έχει ξεπεράσει τη φιλαυτία του. Ωστόσο, ακριβώς αυτή τη φιλαυτία την έχετε ακόμα σε υπερβολικό βαθμό, και όποιος έχει βουλιάξει εντελώς μέσα της, μπορεί μόνο δύσκολο ν’απελευθερωθεί από αυτήν, και για εκείνον είναι επίσης αφάνταστα δύσκολο να ενοποιηθεί μαζί Μου και να πετύχει το οριστικό στόχο του στη Γη. Αφού η φιλαυτία ψάχνει ικανοποίηση μέσα στις χαρές του κόσμου, η φιλαυτία εμποδίζει να κάνει ο άνθρωπος δώρα, τον εμποδίζει ν’ασκήσει την έμπρακτη αγάπη και θα είναι επομένως επίσης ένα εμπόδιο ν’αναγνωρίσει ο άνθρωπος τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα. . .

Κανείς που είναι ακόμα γεμάτος από φιλαυτία δεν θα επιδιώξει να φτάσει κοντά Μου, και κατά συνέπεια θα του λείπει και η αλήθεια, αφού δεν υπάρχει φως μέσα του που ν’ακτινοβολήσει τη λάμψη του. Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επενεργήσω πάνω σ’έναν άνθρωπο που σκέφτεται μονάχα τον εαυτό του και δεν δείχνει κατανόηση για τα προβλήματα του συνανθρώπου του. Μόνο τότε που χαρίζει αυτά που του φαίνονταν ποθητά για τη δική του ευεξία, ανάβει μέσα του το σπινθήρα της αγάπης και Με πλησιάζει, αφού η αγάπη μονάχα είναι το συνδετικό μέσο ανάμεσα στον άνθρωπο και Εμένα, και χωρίς την αγάπη δεν μπορεί ποτέ να γίνει η ενοποίηση μεταξύ μας, η οποία ωστόσο είναι ο σκοπός και ο στόχος του κάθε ανθρώπου στη Γη. Αφού μονάχα η ένωση μαζί Μου επιφέρει στο ον τη μακαριότητα, ενώ η φιλαυτία οδηγεί τον άνθρωπο στον αντίπαλό Μου, ο οποίος την ενθαρρύνει όλο και περισσότερο και υπόσχεται στον άνθρωπο ό,τι προσφέρει ο κόσμος. . .  Εγώ όμως σκέφτομαι την κάποτε ζωή σας, η οποία μπορεί να είναι μακάρια μονάχα ενωμένη μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5358                9-4-1952

Η δύναμη της αγάπης. . .

Η θεραπεία των αρρώστων. . .

Θαυματουργία. . .

Όποιος έχει την αγάπη έχει και δύναμη μέσα του και είναι ικανός για κάθε πράξη, εφόσον δεν του λείπει η πίστη. Η αγάπη ζωντανεύει μάλιστα την πίστη, αλλά πρέπει πριν ν’αφυπνιστεί η πίστη, δηλαδή πρέπει ο άνθρωπος ν’ασχοληθεί με αυτό που θα έπρεπε να πιστέψει, και η αγάπη θα του δώσει τη δύναμη, έτσι ώστε εκείνος δεν θα αμφισβητήσει πια τίποτα και άρα θα είναι ικανός να καταφέρνει τα πάντα.

Από αυτό προκύπτει ότι η αγάπη είναι το πιο πολύτιμο, αφού κάνει δυνατά τα πάντα. Εσείς οι άνθρωποι ωστόσο δεν ξέρετε να εκτιμήσετε τη δύναμη της αγάπης. . .  Θα μπορούσατε να κάνετε θαύματα, θα μπορούσατε να θεραπεύσετε αρρώστους, θα μπορούσατε ν’απομακρύνετε κάθε ανησυχία, τίποτα δεν θα σας ήταν αδύνατο, αν μόνο εξελίσσατε την αγάπη μέσα σας μέχρι το ύψιστο βαθμό και αν πιστεύατε στη δύναμή της. Και επομένως δεν πρόκειται για ένα χάρισμα που σας δίνω όταν είστε ικανοί να κάνετε όλα αυτά, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα της δύναμης της αγάπης σας, πρόκειται για το φυσιολογικό αποτέλεσμα αν μέσω της αγάπης αποκτήσατε τη δύναμή Μου.

Συνεπώς δεν πρέπει να επιδιώξετε μεθοδικά ένα τέτοιο χάρισμα. . .  δηλαδή να θεραπεύσετε αρρώστους, να κάνετε θαύματα, κλ.. . ., γιατί δεν πρόκειται για μια ικανότητα την οποία μπορείτε να μάθετε, αλλά πρέπει μονάχα ν’αφήσετε την αγάπη μέσα σας να ενισχυθεί, πρέπει να επιδιώξετε μια πνευματική τελειοποίηση, η οποία αποδεικνύεται τότε μέσω τέτοιων ικανοτήτων. . .  Μονάχα η αγάπη καταφέρνει τα πάντα. Όποιος μεταμορφώνει τον εαυτό του τελείως σε αγάπη, με αποτέλεσμα να έχει και ακλόνητη πίστη, αντλεί από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου, αισθάνεται σαν παιδί Μου, σαν δικό Μου κομμάτι, και επομένως δεν μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά, ξέρει ότι θα πετύχει στην κάθε του πράξη, γιατί του συμπαραστέκομαι Εγώ.

Η αγάπη όμως πρέπει να φουντώσει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, πρέπει να γεμίζει ολόκληρο τον άνθρωπο· πρέπει να τον κάνει μακάριο το να χαρίζει όλα όσα λείπουν στον συνάνθρωπο. Η σωστή αγάπη είναι τελείως ανιδιοτελής, δεν απαιτεί πια τίποτα για τον εαυτό της, μοιράζει ακούραστα, την κυριαρχεί η αρχή του να δίνει, και παρ’όλα αυτά κάνει τον άνθρωπο αφάνταστα μακάριο. . .  Και μια τέτοια αγάπη καταφέρνει ό,τι θέλει, ό,τι ως αποτέλεσμα του βάθους της εμφανιστεί ως συναίσθημα μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, ό,τι και να επιθυμήσει να είναι. . .  Μια δυνατή, ζωντανή πίστη ελπίζει ότι Εγώ θα εκπληρώσω την παράκλησή του, και ο άνθρωπος δεν θα ζητήσει μάταια. . .

Ένας άνθρωπος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τη δύναμή Μου και να κατορθώσει το ίδιο, αλλά πάντα μόνο αν τον γεμίζει η αγάπη. Τότε δεν του δίνω τη δύναμη, αλλά εκείνος ο ίδιος την απόκτησε μέσω της έμπρακτης αγάπης, και μάλιστα δικαιολογημένα. . .  Έχει γυρίσει στην αρχική του φύση, δεν πήρε κάτι παράνομα, αλλά είναι και πάλι αυτό που ήταν στην πρώτη αρχή, γεμάτος από φως και δύναμη, γιατί η φύση της αγάπης είναι το φως και η δύναμη και επομένως ο άνθρωπος πρέπει να είναι πλημμυρισμένος από φως και δύναμη στην περίπτωση που έχει την αγάπη. Απαιτείται λοιπόν μονάχα μια αυτομεταμόρφωση σε αγάπη ώστε εσείς οι άνθρωποι να μπορείτε να κατορθώσετε τα πάντα σαν τους θεούς, και το ότι θέλετε μόνο αυτό που ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου είναι ευνόητο, επειδή η αγάπη είναι ταυτόχρονα και η πηγή της σοφίας και δεν μπορεί να ενεργεί διαφορετικά απ’ό,τι είναι το θέλημά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5359                9-4-1952

Η συμπαράσταση του Θεού μέσα σε καταστάσεις επίγειας ένδειας. . .

Δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Θέλω να σας συμπαραστέκομαι σε κάθε ανάγκη του κορμιού και της ψυχής. . .  Μην αμφισβητείτε αυτό, αλλά να είστε τόσο πεπεισμένοι ότι ξέρω για όλες τις στεναχώριες σας και τις επωμίζομαι ευχαρίστως, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας ξέγνοιαστοι, δηλαδή να υπηρετήσετε Εμένα και να κηρύξετε στους συνανθρώπους σας το Ευαγγέλιο, κάτι για το οποίο σας διάλεξα. Επίγεια και πνευματικά θέλω να σας φροντίσω, και πάντοτε θα πρέπει να ισχύουν για σας τα λόγια Μου: Ελάτε κοντά Μου όλοι όσοι είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, θέλω να σας αναζωογονήσω. . .

Από Μένα θα παίρνετε πάντα βοήθεια, ιδιαίτερα όμως τότε που κάνετε πνευματικές προσπάθειες και κοπιάζετε να εκπληρώσετε το θέλημά Μου. Δεν θέλω να ανησυχείτε για τις καθημερινές σας ανάγκες, δεν θέλω να κοιτάξετε το μέλλον με φόβο, δεν θέλω ούτε να έχετε σωματικά ελαττώματα που να σας εμποδίσουν να κάνετε τη δουλειά για Μένα και το βασίλειό Μου. . .  Θέλω να σας ξαλαφρώσω όπου και να είναι δυνατό, για να μην ζημιωθεί η ψυχή σας. Ωστόσο, το μικρό σταυρουδάκι που πρέπει ακόμα να κουβαλήσετε, πρέπει ν’ανεχτείτε με υπομονή, αφού σας προωθεί πολύ, και Με ακολουθείτε αν το επωμιστείτε χωρίς μουρμούρες. Σας δίνω τη δύναμη να το κάνετε αυτό και βαδίζω πάντα δίπλα σας για να σας βοηθήσω στην περίπτωση που να σας εγκαταλείψει η δύναμη. Επομένως μην αποθαρρυνθείτε, ό,τι και να σας πλήξει, είναι θέλημά Μου και για το καλύτερό σας.

Μόλις όμως στρέψετε το βλέμμα σας σε Μένα με εμπιστοσύνη, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, αφού δεν απογοητεύω την πίστη των παιδιών Μου. Και θέλω να βαδίσετε μέσα από τη ζωή χαρούμενοι και κεφάτοι, με το οποίο ωστόσο δεν εννοώ το εγκόσμιο κέφι, αλλά την ευχάριστη ησυχία ενός ανθρώπου που αισθάνεται ασφαλής μέσα στον Θεό. . .  Μπορείτε και να έχετε χαρούμενη καρδιά, αφού Με βρήκατε,και θα έχετε σύντομα πετύχει το στόχο σας, μπορείτε ν’αλαλάζετε και να ν’αγάλλεστε, αφού ο ήλιος της χάρης Μου λάμπει πάνω σας και φωτίζει την ύπαρξή σας στη Γη, φωτίζει όλους τους δρόμους σας και σας ανασταίνει στη ζωή. . .

Δεν χρειάζεται πια να φοβάστε το θάνατο, αφού εσείς που ανήκετε σε Μένα θα αναστηθείτε στη ζωή, και θα καλωσορίσετε την ώρα της αποβίωσής σας από αυτή τη Γη. Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να είστε ακόμα επιμελείς εργάτες μέσα στον αμπελώνα Μου, και θα σας γεμίζω πάντα δύναμη για να είστε ικανοί να κάνετε τη δουλειά για Μένα και τη βασιλεία Μου. Και έτσι μην ανησυχείτε, αλλά πιστέψτε και έχετε εμπιστοσύνη σ’Εκείνον που είναι ο Πατέρας σας από τους αιώνες των αιώνων, και Αυτός θα σταματήσει πράγματι την πνευματική και την επίγεια ένδεια, επειδή σας αγαπά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5360                10-4-1952

Αντάμωση στο επέκεινα. . .

Βαθμός της ωριμότητας. . .

Υπάρχει μια μακάρια αντάμωση στο πνευματικό βασίλειο για όσους φεύγουν από την επίγεια ζωή με μια ορισμένη ωριμότητα και μπορούν επομένως να βλέπουν με τα πνευματικά μάτια, δηλαδή: οι καλοί θα ξαναειδωθούν, οι κακοί ωστόσο όχι, ώσπου να έχουν οι ίδιοι επίσης αλλάξει τον εαυτό τους και θέλουν να είναι καλοί. Θέλει ένα συγκεκριμένο επίπεδο της γνώσης για να μπορούν τα όντα να βλέπουν το ένα το άλλο, επειδή και η πλήρη μοναξιά, η κατάσταση του να εξαρτάται το ον από τον εαυτό του, θα έπρεπε να έχει το πρώτο μεγάλο παιδαγωγικό αποτέλεσμα, δηλαδή να συλλογιστούν τα όντα την κατάστασή τους ώσπου να φτάσουν σ’ένα πόρισμα όπου μπορεί να βοηθηθούν.

Τα κακά όντα μεν είναι μαζί με άλλα όντα της ίδιας κακίας, αλλά το κάθε ον μένει αγνώριστο για το άλλο. Γνωρίζονται μονάχα από τις πράξεις τους ως εχθρούς και φέρονται για αυτό πάντα εχθρικά το ένα στο άλλο. Αλλά οι ψυχές που είναι ακόμα ικανές για βελτίωση, που αποβίωσαν χωρίς πίστη και όμως δεν μπορούν να συγκαταλεχθούν μεταξύ των εντελώς κακών ψυχών, πρέπει να παρακινηθούν να καταλάβουν την άθλια κατάστασή τους για να επιδιώξουν επιτέλους μια αλλαγή εκείνης, κάτι που σημαίνει τότε ήδη ένα βήμα προς τα πάνω.

Η μοναξιά βασανίζει ιδιαίτερα τέτοιες ψυχές που λαχταρούν να δουν τους αγαπημένους τους και δεν μπορούν να τους βρουν. Αυτοί όμως μπορούν να είναι κοντά τους και να θέλουν να τους βοηθήσουν. Αλλά για τις ανώριμες ψυχές μένουν αόρατοι, ώσπου αυτές, μετά την αλλαγή του φρονήματός τους, δείχνουν την προθυμία τους να διαφωτιστούν. Τότε τις πλησιάζουν συχνά οι αγαπημένοι τους, αλλά ακόμα αγνώριστοι. Μόνο σ’ένα ορισμένο βαθμό της ωριμότητας τούς επιτρέπεται ν’αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, και πρόκειται τότε για μια αφάνταστη ευτυχία, η οποία είναι και πάντα μια ενθάρρυνση ν’ανέβουν η ψυχές, οι οποίες αναγνωρίζουν μόνο τότε την πραγματικότητα του πνευματικού βασιλείου και είναι πρόθυμες να ενταχτούν στο θέλημα του Θεού. . .

Μια πρόωρη αντάμωση στο επέκεινα θα επενεργούσε αναγκαστικά πάνω στα όντα, καθ’όσον θα έπρεπε τότε να πιστέψουν σε μια συνέχιση της ζωής της ψυχής, ενώ πολλές φορές δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το θάνατό τους, νομίζουν μόνο πως έχουν τοποθετηθεί σε μια διαφορετική περιοχή και εξεγείρονται για αυτό συχνά κατά της μοίρας τους. Πρέπει ωστόσο μέσω δικής τους σκέψης να φτάσουν στο συμπέρασμα να επικαλεστούν τη βοήθεια του Ιησού Χριστό. . .  Και την πίστη σ’Αυτόν πρέπει μόνα τους ν’αποκτήσουν όταν όντα πρόθυμα για βοήθεια τους παρουσιάζουν τις σχετικές γνώσεις.

Πρέπει να καταλάβουν την ένδεια τους, την αδυναμία τους και επίσης τη διέξοδο. . .  τον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή. . .  Μόνο τότε μπορεί να τους διοχετευτεί τόσο φως ώστε ν’αποκτήσουν τα ίδια την πνευματική όραση. Χωρίς αυτή την πίστη ωστόσο έχουν σκοτεινό πνεύμα και δεν αναγνωρίζουν τίποτα παρά μόνο μια πάρα πολύ ζοφερή και μονότονη περιοχή, την οποία διασχίζουν ασταμάτητα, μέσα σε ένδεια και βάσανα, αφού στερούνται τα αναγκαία και υποφέρουν τρομερά και δεν βρίσκουν διέξοδο, ώσπου να κρίνουν τον εαυτό τους και να επιδιώξουν ν’αλλάξουν ή και μέσω πεισματικής εξέγερσης να βουλιάξουν ακόμα περισσότερο και ν’αποσκληρύνουν ακόμα εντελώς τα συναισθήματά τους. Δεν έχουν ποτέ εγκαταλειφθεί από τους αγαπημένους τους, αλλά σύμφωνα με το θεϊκό νόμο σ’αυτούς απαγορεύεται η πρόσβαση ώσπου η ψυχή να ζητήσει ν’ανεβεί, ώσπου να ζητήσει μια βελτίωση της κατάστασής της και να γίνουν οι σκέψεις της μαλακές και παρακλητικές. Τότε της παρέχεται βοήθεια από όλες τις πλευρές και μπορεί ν’ανέβει στα ύψη πολύ γρήγορα και να ξαναδεί όλους τους αγαπημένους της. . .

Μια αφάνταστη ευτυχία όμως επιτρέπεται σ’εκείνους που αποβιώνουν από αυτή τη Γη μέσα στο φως και ξανασυναντούν στο επέκεινα όλους τους αγαπημένους τους που μπήκαν στο πνευματικό βασίλειο πριν από εκείνους. . .

(Συνέχιση: 15-4-1952, αρ. 5365)

 

 

5361                11-4-1952

Η πτώση των αγγέλων. . .

Διάγγελμα κατά τη Μεγάλη Παρασκευή. . .

Όλοι εσείς που βαδίζετε στη Γη πιαστήκατε από την αγάπη Μου, και δημιουργήθηκαν για σας δυνατότητες για να μπορέσετε να μπείτε ξανά στην αρχική σας σχέση μαζί Μου, σας παρασχέθηκε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για αυτή τη μεταμόρφωση από μια εντελώς αντίθετη στον Θεό σχέση στην επανένωση μαζί Μου. . .  Σας προσφέρθηκαν όλες οι χάρες για να πετύχετε αυτό το στόχο, και η ατελείωτη αγάπη Μου βοηθά όπου κινδυνεύετε ν’αποτύχετε. . .  Ωστόσο, ένα πράγμα δεν το καταφέρνει ούτε η υπέρμετρη αγάπη Μου για σας. . .  το ν’αλλάξει τη θέλησή σας δυνάμει της εξουσίας Μου. . .

Η βούλησή σας είναι ο παράγοντας με τον οποίο πρέπει να υπολογίζεται, η οποία μονάχα πρέπει να επιτελέσει την αλλαγή και μπορεί το ίδιο καλά και ν’αποτύχει. Αφού η βούλησή σας έχει εξασθενιστεί από εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου και που θα ήθελε να σας κρατήσει στο βάθος, εσάς, τους οποίους έριξε στο βάθος διά της αμαρτίας ενώπιόν Μου, και στους οποίους επομένως φράζει το δρόμο σε Μένα με κάθε τρόπο, και θα ήθελε κατά συνέπεια και να κρατήσει αδύναμη τη βούλησή σας και άρα ανίκανη να επιτελέσει την αλλαγή της φύσης σας. . .  Η βούληση όμως είναι αδύναμη, επειδή το ον που είναι ακόμα κάτω από τον έλεγχό του, στερείται επίσης οποιασδήποτε αγάπης και δεν μπορεί για αυτό να εξελίξει καμία δύναμη, αφού η αγάπη είναι σκέτη δύναμη και θα έδινε αναμφισβήτητα στη βούληση την αναγκαία ενίσχυση. . .

Το οντώδες που ανήκει σ’εκείνον έχει εντελώς εξασθενισμένη θέληση και δεν είναι ικανό να λυτρώσει μόνο του τον εαυτό του από την εξουσία που έχει πάνω του εκείνος. Και σ’αυτό το οντώδες έφερα βοήθεια. . .  Μπορείτε να καταλάβετε τώρα, εσείς οι άνθρωποι, τι Με παρακίνησε να κατέβω στη Γη και να σας φέρω τη σωτηρία; Ήμουν το ίδιο, στην πρώτη αρχή, όπως το πνευματικό που ρίχτηκε στην άβυσσο από τον Εωσφόρο. Είχα εκπηγάσει από την αγάπη του Θεού ως αγγελικό πνεύμα και αναγνώρισα τον Θεό ως την προσωποποίηση ολόκληρης της προαιώνιας εξουσίας και δύναμης και του προαιώνιου μεγαλείου. . .  Ως αντίπαλος του Εωσφόρου υποστήριζα τον Θεό, ο Οποίος μας δημιούργησε μέσω της δύναμης της αγάπης Του. . .  Ούτε Εγώ δεν μπορούσα να βλέπω τον Θεό, αλλά η αγάπη Μου για Αυτόν ήταν η μακαριότητά Μου. . .

Με γέμιζε όμως επίσης η αγάπη για το αποστατημένο από τον Θεό πνευματικό, με αποτέλεσμα ότι ωρίμασε μέσα Μου το σχέδιο να συμμετέχω στη λύτρωση εκείνου από την εξουσία του σκότους, γιατί ήξερα για την εξουσία του Εωσφόρου και για την επιρροή του στα άβουλα πνευματικά όντα. Ήθελα να τα βοηθήσω με τον τρόπο που μονάχα μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο. . .  Ήθελα να χρησιμοποιήσω τη δύναμη του Θεού για να τον καταπολεμήσω και να πετύχω το στόχο, δηλαδή να του αρπάξω τα όντα και να τα οδηγήσω ξανά στον Θεό, από τον Οποίο εκπήγασαν. Ήθελα ν’αποκτήσω τη δύναμη για εκείνα τα πεσμένα όντα και να τους τη χαρίσω για να ενισχυθεί η θέλησή τους και να μπορέσουν ν’απελευθερωθούν από την εξουσία του Σατανά.

Η αδυναμία της βούλησης προκύπτει από την έλλειψη της δύναμης της αγάπης, δηλαδή είναι το αποτέλεσμα ενός φρονήματος χωρίς αγάπη. . .  Εάν ήθελα να μεταδώσω μια δυνατή θέληση σ’εκείνα τα όντα, έπρεπε να προσπαθήσω να τα παροτρύνω στην αγάπη, και έπρεπε πρώτα ν’αφυπνίσω την αγάπη τους μέσω της δικής Μου αγάπης. . .  Έπρεπε να τα λυτρώσω από την εξουσία του Εωσφόρου πληρώνοντάς του το τίμημα για την ψυχή που κρατούσε αιχμάλωτη. . .  Αυτός ο ίδιος μεν δεν δίνει ποτέ τη συγκατάθεσή του, δεν αφήνει ποτέ ελεύθερη την ψυχή, αλλά η ψυχή έχει τώρα η ίδια τη δύναμη ν’απελευθερωθεί, και εκείνος δεν μπορεί να την εμποδίσει στην περίπτωση που αυτή χρησιμοποιεί τη δική Μου δύναμη, την οποία της διοχετεύω ευχαρίστως αν είναι πρόθυμη να τη δεχτεί, δηλαδή να επωφεληθεί από τις χάρες που απόκτησα στο σταυρό.

Πλήρωσα για όλες τις ψυχές αυτό το τίμημα μέσω των βασάνων και του θανάτου Μου στο σταυρό. . .  Η κάθε ψυχή μπορεί ν’ανακτήσει την ελευθερία της εφόσον μονάχα στραφεί σε Μένα. . .  εφόσον δώσει στη θέλησή της τη σωστή κατεύθυνση, εφόσον αναγνωρίσει Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο και Με φωνάξει για βοήθεια. . .  Προκειμένου να ενισχύσω τη βούληση εκείνων των όντων, πέθανα στο σταυρό. Αντέταξα μια υπέρμετρη αγάπη στην εξουσία του Σατανά και τον νίκησα, έτσι ώστε μπορεί να σπάσει και τα πιο σκληρά δεσμά όποιος κάνει παρέα μαζί Μου. . .

Δύο όντα που εκπήγασαν από την αιώνια Δύναμη της Αγάπης πάλευαν μεταξύ τους. . .  Εγώ όμως χρησιμοποιούσα αυτή τη Δύναμη της Αγάπης, πάλευα υπέρ του Θεού και μαζί Του, η αγάπη Με γέμιζε ολόκληρα, και το επίγειο Μου σώμα έγινε κατά συνέπεια ο φορέας της αιώνιας Θεότητας, η φωτεινή Μου ψυχή ενώθηκε μαζί Της μαζί με το κορμί Μου, και είχε τότε γίνει η ενοποίηση, την οποία θα έπρεπε να πραγματοποιήσει επίσης κάθε ον που δημιουργήθηκε από Εκείνον σύμφωνα με τον προαιώνιο προορισμό, για να μπορεί τότε, τελειοποιημένο πια, να ενεργήσει μέσα στο φως και τη δύναμη και τη μακαριότητα.

Το αρχικά δημιουργημένο πνεύμα είχε αποστατήσει από τον Θεό, έπαιρνε φως και δύναμη σε αφθονία και τα έκανε κατάχρηση για ενέργεια εναντίον του Θεού. . .  Η δύναμη του Θεού πλημμύριζε και εκείνον, αλλά τη χρησιμοποιούσε με αρνητικό τρόπο, και ως αποτέλεσμα απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από τον Θεό. . .  Το να χρησιμοποιήσει κανείς τη δύναμη του Θεού σύμφωνα με το δικό του θέλημα ωστόσο οδηγεί στην πλήρη ενοποίηση μαζί Του, την οποία κατόρθωσα ως άνθρωπος Ιησούς στη Γη μέσω της αγάπης. . .

Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη και πρέπει επίσης να επηρεάσει τη θέληση έτσι ώστε αυτή να σταραφεί στον Θεό. . .  Και αυτή την παροχή της δύναμης για τη βούληση των ανθρώπων στη Γη την απόκτησα Εγώ ως άνθρωπος μέσω των παθών και του θανάτου Μου στο σταυρό, μέσω αφάνταστων πόνων και υπέρμετρων βασάνων, και μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη ο καθένας που Με αναγνωρίζει και που εξελίσσει ο ίδιος την αγάπη μέσα στον εαυτό του.

Θα θέλει να ξεφύγει από τον μέχρι τώρα κύριό του και θα είναι μάλιστα ικανός ο κάθε άνθρωπος  που να επικαλεστεί Εμένα ως τον Σωτήρα και Λυτρωτή και να ζητήσει τη βοήθειά Μου. Αφού αυτόν δεν τον αφήνω να πέσει στα χέρια του αντιπάλου Μου, λύνω τα δεσμά του και τον κάνω ελεύθερο. . .  Μπορώ ωστόσο να το κάνω μονάχα τότε που η θέληση του ανθρώπου επιδιώκει μόνη της τη λύτρωση. . .  Δεν μπορώ να τον απελευθερώσω παρά τη θέλησή του. . .  Η αγάπη Μου όμως είναι ατελείωτη, και θα αρπάξει την κάθε ψυχή από τον αντίπαλο, η αγάπη θα πετύχει ν’αλλάξει κάποτε η βούληση του κάθε όντος και να στραφεί σε Μένα. . .  Και πέθανα στο σταυρό για να ενισχυθεί η εξασθενισμένη θέληση του πεσμένου πνευματικού, και επομένως λύτρωσα τον κόσμο από τη δουλεία του Σατανά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5362                12-4-1952

Αιτιολογία των αποκαλύψεων: Για να μάθετε ν’αναγνωρίσετε και ν’αγαπήσετε τον Θεό. . .

Σας δείχνεται ο δρόμος που θα έπρεπε να πάρετε, και είναι καθήκον σας ν’αφήσετε να οδηγηθείτε και να σκεφτείτε ότι είστε μόνο τα εργαλεία Εκείνου Που θέλει να εκδηλώνεται στους συνανθρώπους σας μέσω εσάς. Μπορεί να κερδίσει εσάς τους ανθρώπους μόνο τότε που σας μυεί στην αλήθεια, γιατί η αλήθεια σας επιτρέπει να Τον αναγνωρίσετε ώς έναν Θεό της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυναμίας, ως ένα τέλειο Ον Που πρέπει ν’αγαπηθεί πάνω απ’όλα και Που σας ανταποδίδει την αγάπη σας σε αφθονία.

Εσείς οι άνθρωποι ωστόσο θα Τον αγαπάτε μόνο τότε που Τον έχετε αναγνωρίσει ως αυτό που είναι. . .  ως καλοσυνάτο και δίκαιο Πατέρα Που θα ήθελε πάντοτε μόνο να κάνει ευτυχισμένα τα παιδιά Του και θέλει για αυτό να τα κερδίσει για τον Εαυτό Του. Και αυτή η αναγνώριση του Είναι Του μπορεί να σας εξασφαλιστεί μονάχα μέσω της πλήρης αλήθειας, επειδή η κάθε αναλήθεια, η κάθε πλάνη, παραμορφώνει την εικόνα του Θεού ή την κάνει θολή, πράγμα που σημαίνει ότι θα γεννηθούν αμφιβολίες μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, οι οποίες μειώνουν και την αγάπη για τον Θεό. Πρέπει να προσφερθεί στους ανθρώπους η αλήθεια που προέρχεται από τον Ίδιο τον Θεό. . .  Και για το λόγο αυτό ο Θεός χρησιμοποιεί πρόθυμους ανθρώπους, μέσω των οποίων μπορεί να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους. . .

Μονάχα επειδή θέλει να σας κερδίσει για τον Εαυτό Του, σας μυεί στην αλήθεια, και θα έπρεπε πάντα ν’αναγνωρίσετε ότι πρόκειται για μια απόδειξη της υπέρμετρης αγάπης και ευσπλαχνίας Του όταν ψάχνει επαφή με σας τους ανθρώπους, όταν θέλει ο Ίδιος να σας μιλήσει και το κάνει όπου Τον ακούει κανείς. Αυτός όμως ξέρει τις καρδιές των ανθρώπων, ξέρει τη θέλησή τους, την κατάσταση της ωριμότητάς τους, ξέρει τις πιο εσώψυχες σκέψεις τους και ξέρει επομένως επίσης ποιος είναι πρόθυμος και ικανός να παραλάβει την αλήθεια από το χέρι Του. Αυτή τη διοχετεύει τότε σε σας τους ανθρώπους που θέλετε να Τον υπηρετήσετε, που συμμετέχετε στη διάδοση του λόγου Του. Οδηγεί κοντά σας εκείνους μέσα στους οποίους βλέπει την προϋπόθεση του ότι θα αναγνωρίσουν και θα θέλουν να δεχτούν την αλήθεια. . .

Έχει μάλιστα έτοιμη την αλήθεια για όλους τους ανθρώπους, ωστόσο, δεν την αναζητούν και δεν τη δέχονται όλοι οι άνθρωποι. Και για το λόγο αυτό αυτοί δεν θα βρουν το δρόμο για Εκείνον, θα πρέπει να πάρουν ακόμα πολλούς λάθος δρόμους ώσπου να φτάσουν στο σωστό αγγελιοφόρο του φωτός που θα μπορέσει και θα θελήσει να τους διαφωτίσει. Παρ’όλα αυτά, θα πρέπει να διδάξετε και τέτοιους ανθρώπους, αφού μολονότι δεν θα κάνουν παρέα μαζί σας, μολονότι θα σας περιγελάσουν και θα σας κοροϊδέψουν πότε πότε, κάτι θα μείνει μέσα τους απ’αυτά που άκουσαν και θα εμφανιστεί κάποτε στην επιφάνεια των σκέψεών τους, όταν έχει έρθει η ώρα όπου θα πρέπει ν’αποφασίσουν υπέρ ή κατά του Θεού. . .  Και τότε τα λόγια που άκουσαν μπορούν ακόμα να είναι η σωτηρία τους, μπορεί ξαφνικά να καταλάβουν την αλήθεια και να την υποστηρίξουν όλο ζήλο, επειδή η αλήθεια έχει ένα αποτέλεσμα μπροστά στο οποίο δεν μπορεί να κλειστεί κανένας που έχει καλή θέληση.

Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να ενεργήσετε ήσυχα πάνω σε όλους όσους οδηγούνται κοντά σας, αφού αυτοί έχουν προοριστεί και μπορούν ν’αφυπνιστούν από σας, μπορούν να φτάσουν στην αναγνώριση της αλήθειας όταν τους προσφέρετε με αγάπη το θείο λόγο, ο οποίος είναι γεμάτος δύναμη και τους αποκαλύπτει το Είναι του Θεού και μπορεί επίσης να τους παρακινήσει να Τον αγαπήσουν. . .  Θα πρέπει να είστε οι υπηρέτες Του, θα πρέπει επίσης να Τον αφήσετε να σας οδηγήσει, θα πρέπει να παραλάβετε τις εντολές Του και να ενεργήσετε προς την ευλογία των συνανθρώπων σας. Θα πρέπει να Του αφοσιωθείτε εντελώς, προκειμένου να μπορεί μέσω εσάς να μιλήσει στους ανθρώπους για να τους σώσει από την πνευματική ένδεια, για να τους οδηγήσει από την πλάνη στην αλήθεια, διά της οποίας μονάχα μπορούν να γίνουν μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5363                13-4-1952

Διάγγελμα κατά το Πάσχα. . .

Αφήστε Με ν’αναστηθώ μέσα στις καρδιές σας και βαδίζετε μετά μαζί Μου σε μια μακάρια παρέα. Όσον καιρό βαδίζετε χωρίς την αγάπη, είμαι νεκρός για σας. . .  αλλά και εσείς είστε νεκροί στο πνεύμα, ζείτε μάλιστα στη Γη, κινείστε ωστόσο μέσα στο πνευματικό σκοτάδι, σε μια κατάσταση που ισοδυναμεί με το θάνατο. Αφού η ζωή του κορμιού σας μπορεί να σας αφαιρεθεί κάθε ώρα, και τότε θα σας περιβάλλει, δηλαδή την ψυχή σας, μια τρομερή σιωπή τάφου, ένα σκοτάδι, και η ψυχή σας δεν θα έχει καθόλου δύναμη. . .

Αφυπνίστε την στη ζωή ήδη πάνω σ’αυτή τη Γη κάνοντας παρέα μαζί Μου, προμηθεύοντας δύναμη από Μένα στην ψυχή σας. . .  Αφήστε Με να γίνω ζωντανός μέσα στην καρδιά σας, και δεν θα πεθάνετε ποτέ, δεν θα υπάρχει για σας ποτέ πια θάνατος. Επιδιώξτε ν’αναγεννηθείτε πνευματικά, δηλαδή να βιώσετε, κατά κάποιον τρόπο, μια πνευματική αναμόρφωση, προκειμένου να μπορέσετε ανά πάσα στιγμή να φύγετε από τον τάφο του σωματικού σας περιβλήματος και να βγείτε στην αιώνια ζωή μέσα στην πιο αστραφτερή λάμψη του φωτός. . .

Η ανάστασή Μου κατά την τρίτη μέρα σάς έδωσε την απόδειξη του ότι ο θάνατος μπορεί να ξεπεραστεί από κάθε άνθρωπο που Με ακολουθεί στ’αλήθεια. Θα αναστηθεί και εκείνος που Με υποδέχθηκε στην καρδιά του μέσω της αγάπης, αφού θα είναι ισχυρός και γεμάτος φως. . . Θα μπορέσει να σπάσει το υλικό περίβλημα και να ζήσει τότε μια πνευματική ζωή, η ψυχή του δεν θα μπορεί να πεθάνει, αλλά θα αφήσει πίσω της μονάχα το κορμί, το οποίο της ήταν μόνο δεσμά. Και θέλω να τον υποδεχτώ στη βασιλεία Μου, θέλω να τον εξοικειώσω με τη βασιλεία Μου και να του δείξω τα μεγαλεία τα οποία δεν είδαν ποτέ ανθρώπινα μάτια και για τα οποία δεν άκουσαν ποτέ ανθρώπινα αφτιά. Θέλω να του ετοιμάσω ένα διαμέρισμα, όπως το υποσχέθηκα. Τα μεγαλεία του ουράνιου Πατέρα θα πρέπει να του αποκαλυφθούν και θα ζήσει στην αιωνιότητα. . .

Αφήστε Με ν’αναστηθώ μέσα στις καρδιές σας, μόνο τότε θα έχετε και εσείς το δικαίωμα να πείτε: Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για Μένα, ο Ιησούς Χριστός Με λύτρωσε. . .  Μόνο τότε δεν θα χρειάζεται πια να φοβάστε το θάνατο, αφού για σας θα υπάρχει μονάχα η ζωή, θα σας έχω υποδεχτεί μέσα στο φως από τον τάφο της αμαρτίας σας. Θα μπορείτε να βαδίζετε μέσα σε ουράνιες σφαίρες, θα μπορείτε ν’απολαμβάνετε τις μακαριότητες του πνευματικού βασιλείου ενωμένοι μαζί Μου, θα αισθάνεστε την παρουσία Εκείνου Που σας λύτρωσε, θα έχουν πέσει από πάνω σας όλα όσα κάλυπταν το πνεύμα σας, θα είστε ελεύθεροι και θα ζείτε αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5365                15-4-1952

Αντάμωση στο επέκεινα στο φωτεινό βασίλειο. . .

Πρόκειται για μια ασύγκριτα μακάρια στιγμή όταν η ψυχή αποβιώνει από τη Γη και μπαίνει στο φωτεινό βασίλειο, μέσα σε σφαίρες όπου δεν υπάρχει πια τίποτα το άσχημο, όπου η ψυχή περιτυλίγεται από ένα κύμα φωτός που της προξενεί ευδαιμονία, όπου την πλησιάζουν πανέμορφα όντα και της δείχνουν ένα βαθμό αγάπης που την καταπλήσσει πάρα πολύ. Οι ακτινοβολίες του φωτός είναι προσαρμοσμένες στο βαθμό της ωριμότητάς της, δηλαδή κάνουν την ψυχή αφάνταστα μακάρια, δεν τη διαλύουν όμως, κάτι που ένας υπερβολικός βαθμός τους φωτός, τον οποίο να δεχτεί δεν είναι ακόμα έτοιμη η ψυχή, θα κατάφερνε μάλιστα. . .

Μια απεραντοσύνη από τα πιο καταπληκτικά δημιουργήματα βλέπει τότε η ψυχή, αφού το πνευματικό της μάτι έχει τότε την ικανότητα να βλέπει πνευματικά δημιουργήματα που δεν είναι πια ύλη, και όμως εμφανίζονται μπροστά της το ίδιο αληθινό, δηλαδή δεν είναι αυταπάτες. Και μέσα σ’αυτή την ομορφιά την οποία βλέπει το μάτι της, βρήσκει τους αγαπημένους που της προηγήθηκαν και που είχαν ένα βαθμό ωριμότητας ώστε μπόρεσε να τους καλωσορίσει το φωτεινό βασίλειο. . .  Η μακαριότητα μιας τέτοιας αντάμωσης είναι αφάνταση για τους ανθρώπους, αλλά στο πνευματικό βασίλειο η ψυχή είναι ικανή να δέχεται βαθύτερες εντυπώσεις χωρίς να διαλυθεί, και αισθάνεται συνειδητά τη μακαριότητα που της χαρίζει ο Θεός, και επαινεί και ευχαριστεί τον Θεό μέσα στην καρδιά της, καθώς γενικά, από τότε που το φωτεινό βασίλειο έγινε η πατρίδα της, καίει από την αγάπη για τον Πατέρα, ο Οποίος της έχει ετοιμάσει όλες αυτές τις ευδαιμονίες. . .

Η συνεργασία με ψυχές του ίδιου βαθμού ωριμότητας αυξάνει τη δύναμή της και τη θέλησή της για δραστηριότητα, και αυτή την τελευταία στρέφει τότε στις ψυχές που βρίσκονται ακόμα σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο, για να τις βοηθήσει να πετύχουν την ίδια μακαριότητα. Και φροντίζει με εύσπλαχνη αγάπη εκείνους που ήταν κοντά της στη Γη και βρίσκονται ακόμα σε κατώτερες σφαίρες, εκείνους των οποίων η πνευματική ανάπτυξη έμεινε στάσιμη στη Γη λόγω της απιστίας και της έλλειψης αγάπης τους και οι οποίοι για το λόγο αυτό στο επέκεινα μένουν ακόμα στο σκοτάδι ή στο ημίφως και είναι δυστυχισμένοι. . .

Αναγνωρίζει μάλιστα αυτές τις ψυχές και μπορεί επίσης να τις πλησιάσει και να τους προσφέρει τη βοήθειά της, αλλά η ίδια δεν αναγνωρίζεται από αυτές τις ψυχές, και για το λόγο αυτό η βοήθειά της απορρίπτεται συχνά. . .  Ωστόσο, η αγάπη και η υπομονή μιας φωτεινής ψυχής κοπιάζει ασταμάτητα να συμπαραστέκεται σ’αυτές τις ψυχές, και το καταφέρνει μάλιστα κάποτε να κερδίσει επιρροή. Η μακαριότητα που λαμβάνει μέσω της διαρκούς ακτινοβολίας της αγάπης του Θεού, τα ασύγκριτα δημιουργήματα του φωτεινού βασιλείου και η συνεργασία με όντα με τα οποία είναι συνδεδεμένη μέσα σε μακάρια αγάπη, την παροτρύνει συνέχεια στη λυτρωτική δραστηριότητα· βρίσκει την ευτυχία της στο να δίνει αυτά που λαμβάνει η ίδια· η λαχτάρα της για τον Θεό εκπληρώνεται πάντοτε, και για αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να θέλει να κάνει ευτυχισμένες και τις άλλες ψυχές.

Είναι αδύνατο να περιγραφτούν στους ανθρώπους στη Γη το μεγαλείο και η ομορφιά του φωτεινού βασιλείου, επειδή μονάχα μια ώριμη ψυχή μπορεί ν’αντέξει το πλήθος του φωτός και να καταλάβει επίσης τη μακαριότητα, και επειδή ο ακόμα ατελής άνθρωπος δεν έχει καμία κατανόηση για τέτοια. Ωστόσο, ένα πράγμα μπορεί και θα πρέπει να πιστέψει, δηλαδή ότι υπάρχει μια αντάμωση στο άλλο βασίλειο, ότι ο θάνατος δεν βάζει τέλος στην πραγματική ζωή της ψυχής και ότι αυτές οι ψυχές αναγνωρίζουν η μια την άλλη όταν έχουν πετύχει έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας, τον οποίο ωστόσο πολλές ψυχές δεν κατέχουν ακόμα. Και για το λόγο αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ για κάποια ψυχή ώσπου να βιώσει την ευτυχία της ένωσης με τους αγαπημένους της. Αλλά η σχετική λαχτάρα είναι συχνά η αφορμή για την επιδιώξή της ν’ανέβει στα ύψη. Η δύναμη της αγάπης των ψυχών είναι διαρκώς δραστήρια για να λυτρώσει τις ψυχές από το βάθος και να τις βοηθήσει να γίνουν μακάριες, να μπορέσουν να μπουν στο βασίλειο όπου θα τους περιτυλίξει το πιο δυνατό φως, όπου θα μπορούν να δουν τον Θεό και όπου θα έχουν τελειώσει όλα τα δεινά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5368                18-4-1952

Μια προσευχή με πίστη κάνει πρόθυμο το θέλημα του Θεού. . .

Να έχετε εμπιστοσύνη στη βοήθεια του Θεού σε κάθε περίπτωση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής σας, και αφοσιωθείτε Του εντελώς. Ακόμα και η πιο σκληρή αντίθετη βούληση δεν μπορεί να καταφέρνει τίποτα ενάτια στο δικό Του θέλημα, και σ’αυτό το θέλημά Του θα έπρεπε να υποταχτεί ταπεινά. Θα έπρεπε να δεχτείτε τα πάντα από το χέρι Του με τη σταθερή αισιοδοξία του ότι θα είναι για το καλύτερό σας. Θα έπρεπε να Τον αφήσετε να κυριαρχεί, τότε όλα μπορούν μονάχα να είναι καλά για σας. Η θεϊκή αγάπη προσπαθεί να κερδίσει τον καθένα από σας, αλλά τα μέσα είναι διαφορετικά, γιατί η βούληση των πλασμάτων του είναι επίσης διαφορετική.

Για να δώσω σ’αυτή τη βούληση μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, τα πράγματα στη ζωή του ανθρώπου συμβαίνουν έτσι ώστε να τον προκαλέσουν να κινητοποιήσει τη βούλησή του, γιατί αυτό είναι ανάγκη. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι δεν έχουν όλοι την ίδια μοίρα, αλλά πάντα διαφορετικές, και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει διαφορετική στάση απέναντι στα γεγονότα της ζωής του, και αυτό τον βοηθά να ωριμάσει ψυχικά, με την προϋπόθεση ν’αναγνωρίσει ο άνθρωπος πάντα το θέλημα του Θεού και να του υποταχτεί αφοσιωμένος. . .

Παρ’όλα αυτά μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια, ακόμα και αν υποτάσσεστε στο θέλημά Του, αφού μια προσευχή με πίστη έχει μεγάλη δύναμη και κάνει το θέλημα του Θεού πρόθυμο να σας βοηθήσει. Μια προσευχή με πίστη μπορεί ν’αποτρέψει αυτό που θα έπρεπε να χρησιμεύσει στην αγωγή σας, αφού μια προσευχή με πίστη είναι μια απόδειξη της ταπεινότητας και της αδυναμίας του ανθρώπου, η οποία αρέσει στον Θεό και παροτρύνει την αγάπη Του να εκπληρώσει την προσευχή. Και επομένως, σε κάθε κατάσταση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής σας, απευθυνθείτε με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία σ’Εκείνον για τον Οποίο τίποτε δεν είναι αδύνατο και ο Οποίος στρέφεται γεμάτος αγάπη σ’ένα παιδί της Γης όταν αυτό Τον παρακαλεί και τον φωνάζει. . .  Εμπιστευτείτε σ’Εκείνον, και θα σας βοηθήσει εφόσον δεν βλάψει την ψυχή σας· θα σας βοηθήσει αν πιστέψετε, αφού μια ισχυρή πίστη δεν την απογοητεύει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

  

5369                19-4-1952

Ο Θεός αναλαμβάνει τη φοντίδα για επίγεια πράγματα. . .

Για το καλό του σώματός σας φροντίζω Εγώ, στην περίπτωση που επιδιώκετε εσείς το πνευματικό σας καλό, το οποίο είναι το νόημα και ο σκοπός της πορείας σας στη Γη. Σας έδωσα αυτή την υπόσχεση, δηλαδή ότι θα σας παρέχω ό,τι έχετε ανάγκη αν μονάχα ψάξετε το βασίλειό Μου και τη δικαιοσύνη του. . .  αν επιδιώξετε να βαδίσετε δίκαια μπροστά στα μάτια Μου και ν’αποκτήσετε για την ψυχή σας το βαθμό της ωριμότητας που θα της επιτρέψει την είσοδο στο φωτεινό βασίλειο. Και κρατώ το λόγο Μου, φροντίζω πατρικά την επίγεια σας ζωή, γιατί μπορώ μάλιστα ν’αναλάβω αυτή τη φροντίδα. Ωστόσο, δεν μπορώ να προωθήσω από την αφθονία της εξουσίας Μου την ανοδική σας ανάπτυξη, αφού αυτή προϋποθέτει την ελεύθερη βούλησή σας.

Δεν θα έπρεπε οι επίγειες στεναχώριες να εμποδίσουν τις πνευματικές σας προσπάθειες, θα έπρεπε εντελώς αμέριμνα ν’αφοσιωθείτε στην πνευματική σας δουλειά. Για το λόγο αυτό μπορείτε με εμπιστοσύνη να φορτώσετε σε Μένα κάθε επίγειο πρόβλημα, θέλω να το κουβαλήσω για σας, θέλω να σας βοηθήσω σε κάθε κατάσταση ανάγκης, θέλω, ως στοργικός Πατέρας, να κάνω για τα παιδιά Μου ό,τι να τους κάνει υποφερτή την επίγεια τους ζωή. Θέλω να σας παρέχω τροφή και ποτό, ρούχα και διαμέρισμα, θέλω να σας δώσω την υγεία του κορμιού και της ψυχής σας, και δεν θα έπρεπε να στερείστε τίποτα εάν μονάχα κάνετε προσπάθεια να εκπληρώσετε το καθήκον της επίγειας σας ζωής, να επιδιώκετε πάντοτε τη διαμόρφωση του είναι σας σε αγάπη και με αυτό τον τρόπο να πλησιάσετε Εμένα τον Ίδιο, τον προαιώνιο Πατέρα σας.

Όποιος επιδιώκει να Με κερδίσει, σ’εκείνον χαρίζω τον Εαυτό Μου και επιπλέον ό,τι τον κάνει μακάριο. . .  Στη Γη όμως πρέπει ν’αποδείξει τη θέληση, την αγάπη και την επιθυμία του για Μένα, πρέπει να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου, πρέπει να εκπληρώσει τις εντολές Μου, οι οποίες απαιτούν μονάχα την αγάπη για Μένα και για τον διπλανό. Τότε μπορεί πράγματι να είναι βέβαιος ότι θα αναλάβω κάθε φροντίδα για το σωματικό του καλό, επειδή θέλω να μην εμποδίζονται τα γήινα παιδιά Μου να κάνουν πνευματικές προσπάθειες από προβλήματα κάθε είδους.

Και παρόλο που μπορεί να φαίνεται να έχει αποσυρθεί η αγάπη Μου, παρόλο που μπορεί να φαίνεται να μην σας σκέφτομαι. . .  κάντε υπομονή και περιμένετε ώσπου να σας φανερωθώ ολοφάνερα. . .  Συχνά θέλω να συνειδοποιήσετε τη βοήθεια από πάνω, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο τότε που αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση φαινομενικά χωρίς ελπίδες. Δεν υπάρχει δύσκολη κατάσταση που να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορέσω να την απομακρύνω, και δεν υπάρχει καμία αγάπη που να είναι τόσο βαθιά όπως η δική Μου, η οποία είναι πάντα πρόθυμη για βοήθεια, η οποία μόνο, σύμφωνα με τη σοφή Μου κρίση,  περιμένει συχνά τη σωστή στιγμή, ώσπου να εκδηλωθεί, προκειμένου να μπορέσω να σας αποκαλυφτώ μέσα στην αγάπη και την εξουσία Μου. . .

Ωστόσο, μην μπερδευτείτε όταν καμιές φορές μένω κρυφτός. . .  Ξέρω ακριβώς τι έχετε ανάγκη, καθώς ξέρω επίσης πώς μπορώ να σας βοηθήσω έτσι ώστε να είναι μια σωστή βοήθεια για σας. . .  Αλλά μην ξεχάσετε την ψυχή σας, η δυσκολίες της οποίας είναι πράγματι κατά πολύ πιο μεγάλες εάν δεν της έρχεται βοήθεια. Αφού η ψυχή θα συνεχίσει να υπάρχει όταν πεθάνει το κορμί σας, και ό,τι φροντίδα παρείχατε στην ψυχή σας δεν μπορεί πια να της παρθεί, πρόκειται για θησαυρούς τους οποίους θα πάρει μαζί της στο άλλο βασίλειο και οι οποίοι είναι ασύγκριτα πιο πολύτιμοι συγκριτικά με αυτά που έχει ανάγκη το κορμί για να μπορέσει να ζήσει στη Γη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται ποτέ να φοβάστε και να κοιτάζετε το μέλλον με ανησυχία. . .  Αυτό που κάνετε για την ψυχή σας είναι το μοναδικό σημαντικό, όλα τα άλλα να τα αφήσετε σε Μένα, στον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5371                21-4-1952

Ενίσχυση της πίστης μέσω έμπρακτης αγάπης. . .

Ενισχύετε πάρα πολύ την πίστη σας όταν ζείτε τη ζωή σας με αγάπη και όταν είστε πάντοτε προσηλωμένοι να υπηρετήσετε Εμένα και τον πλησίον σας. Ό,τι και αν επιχειρήσετε, πάντα θα έπρεπε να σας ωθήσει η προθυμία σας για βοήθεια, πάντα θα έπρεπε να σας καθορίσει η αγάπη, πάντα θα έπρεπε η αγάπη να παροτρύνει τη σκέψη, την ομιλία και την πράξη σας. Τότε συνδέεστε στενότατα μαζί Μου, και το αποτέλεσμα είναι μια σταθερή και ακλόνητη πίστη, η οποία θα γεμίζει ολόκληρο το είναι σας, η οποία θα σας δώσει την εσωτερική ησυχία και βεβαιότητα ότι βρίσκεστε υπό την προστασία Μου, ότι ως τα παιδιά του Πατέρα σας δεν είστε ποτέ ολομόναχοι και εγκαταλελειμμένοι, ότι επομένως δεν μπορεί να σας πλήξει τίποτα παρά μονάχα αυτό που θεωρώ καλό για σας.

Πρέπει να μεγαλώσει η αγάπη μέσα σας προκειμένου να ενισχυθεί η πίστη σας. Πρέπει να βοηθάτε τον συνάνθρωπό σας και να θέλετε να τον κάνετε ευτυχισμένο. Πρέπει να ανακουφίζετε τη δυστυχία και να μειώνετε την ένδεια, πρέπει να θέλετε να του συμπαραστέκεστε με λόγια και με πράξεις και να του χαρίζετε αυτά που του λείπουν, στην περίπτωση που να μειωθεί η ένδεια με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να του συμπαραστέκεστε πνευματικά, πρέπει να βοηθάτε την ψυχή του να βρει την πίστη, πρέπει να τον παραδιγματίζετε μέσω της έμπρακτης αγάπης σας, πρέπει να τον δασκαλεύετε και να τον φροντίζετε εφόσον έχει αδύναμη θέληση και δεν Με αναγνωρίσει καλά. . .

Πρέπει να κάνετε όσα επιθυμείτε οι ίδιοι να σας κάνουν οι άλλοι όταν βρεθείτε στην ίδια κατάσταση ανάγκης. Και αυτά θα είναι προς τη μεγαλύτερη ευλογία σας, αφού με αυτό τον τρόπο ανάβετε ένα φως μέσα σας, το οποίο θα λάμπει τότε σε όλους όσους σας περιβάλλουν. Θα μπορείτε ν’αποδείξετε στους συνανθρώπους σας τη δύναμη μιας ισχυρής πίστης· θα καταφέρνετε μεγάλα πράγματα ως αποτέλεσμα της αγάπης και της πίστης που προκύπτει από εκείνη. Τότε δεν θα υπάρχουν για σας ούτε αδυναμία ούτε φόβος, ούτε ανησυχίες ούτε αγχωτικές ερωτήσεις. . .  Θα αισθάνεστε προστατευμένοι μέσα Μου, γιατί πρέπει να είμαι εκεί όπου είναι η αγάπη και γιατί η παρουσία Μου θα σας δώσει ησυχία και σιγουριά. . .  Μην μειώσετε την έμπρακτη αγάπη σας, δώστε και μοιράστε ευτυχία και αγήστε μετά να σας κάνω ευτυχισμένους Εγώ, ο Οποίος σας δίνει τα πάντα και δεν σας στερεί τίποτα, εάν μονάχα πιστεύετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5372                22-4-1952

Ο λόγος του Θεού. . .

Το Βιβλίο των πατέρων. . .

Διδαγμένος από τον Θεό. . .

Ο λόγος Μου ισχύει τώρα και για όλη την αιωνιότητα. . .  Και παρόλο που εσείς οι άνθρωποι προσπαθείτε να τον αλλάξετε, στην περίπτωση που το Πνεύμα Μου δεν ενεργεί ακόμα μέσα σας, ο λόγος Μου σας διοχετεύεται ξανά και ξανά από τα ύψη τόσο αγνός και ανόθευτος ώστε η πηγή του μπορεί μάλιστα ν’αναγνωριστεί. . .  ώστε θα πιστέψετε και θα ξέρετε ότι σας μιλάω Εγώ ο Ίδιος έτσι όπως μιλούσα μέσω του ανθρώπου Ιησού και κάποτε επίσης στους πατέρες, οι οποίοι μπορούσαν να Μ’ακούσουν οι ίδιοι, γιατί κρατούσαν την επαφή μαζί Μου και Μου ήταν υπάκουοι. Ο λόγος Μου υπάρχει από αιωνιότητα σε αιωνιότητα.

Ο λόγος Μου μαρτυρεί τον Ίδιο τον Εαυτό Μου και για αυτό δεν μπορεί ούτε να εξαφανιστεί ούτε ν’αλλαχτεί. Αφού μόλις άνθρωποι τον αλλάζουν, δεν πρόκειται πια για το λόγο Μου, αλλά για ανθρώπινο έργο μέσω της χρήσης του λόγου Μου. Θέλω όμως να Μ’ακούτε, θέλω να σας μιλάω, προκειμένου να Με αναγνωρίσετε και να μάθετε να Με αγαπήσετε. . .  Θέλω να είμαι και να μείνω συνδεδεμένος με τα πλάσματά Μου και το μαρτυρώ μέσω του λόγου Μου. . .

Στην περίπτωση ωστόσο που τα ίδια τα πλάσματά Μου θέλουν να κόψουν τον δεσμό μαζί Μου, δεν μπορούν ούτε να Μ’ακούν, και τότε θα ακούν μονάχα αυτά που τους προσφέρει ο αντίπαλός Μου, ο οποίος χρησιμοποιεί μάλιστα επίσης το λόγο Μου, ο οποίος [= ο λόγος· σημείωση της μεταφράστριας]ωστόσο έχει γίνει εντελώς αδύναμος μέσω της επενέργειας εκείνου. Αφού αν ο λόγος που παραμορφώθηκε μέσω ανθρώπινων προσθηκών και μέσω της επενέργειας εκείνου κατείχε ακόμα τη δύναμη την οποία κατέχει ο δικός Μου λόγος, τότε μάλιστα όλοι οι άνθρωποι θα είχαν λυτρωθεί, τότε η δύναμη του λόγου θα είχε ήδη διεισδύσει μέσα στις ανθρώπινες καρδιές και θα έκανε τους ανθρώπους ν’αναγνωρίσουν ποιοι και τι είναι και τι θα έπρεπε να ξαναγίνουν. Έτσι όμως ο αντίπαλός Μου συσκοτίζει το μυαλό των ανθρώπων, και παρόλο που αποδέχονται το λόγο μέσα τους, δεν νιώθουν καμία θεϊκή δύναμη μέσα του, και για αυτό ακριβώς το λόγο αποξενώνονται από το λόγο και ταυτόχρονα επίσης όλο και περισσότερο από Μένα.

Ο αγνός Μου θεϊκός λόγος όμως είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου, και αυτή θα νιώσει αισθητά ο άνρθωπος εφόσον θέλει να Μ’ακούσει. . .  Και προκειμένου να τον επιθυμήσει, επιτρέπω να λάβει γνώση όσων του προσφέρει ο αντίπαλός Μου. . .  Και παρόλο που αυτά παρεκκλίνουν σημαντικά από την καθαρή αλήθεια, έχουν ως περιεχόμενο Εμένα, τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό, και να Τον βρει Αυτόν θα αποφασίσει εκείνος ο άνθρωπος που έχει καλή θέληση. . .  Και αν ψάχνει, επιθυμεί την αλήθεια, και τότε του επιτρέπω να Με βρει και του μιλάω ο Ίδιος, και μάλιστα με τον τρόπο που είναι κατάλληλος για αυτόν. . .  Του διοχετεύω την αλήθεια με διαφορετικούς τρόπους, αλλά είμαι πάντα Εγώ Εκείνος που τη μοιράζει, εφόσον Μ’επιθυμήσει ο άνθρωπος.

Το δικό Μου λόγο θα ακούσει ο καθένας, γιατί η δραστηριότητα του νου την οποία οδηγώ τώρα σωστά Εγώ μπορεί πολύ καλά ν’αποκλείσει ως πλάνη ή ψέμα όσα δεν προέρχονται από Μένα, θα αποδεχτεί με ευτυχία όσα εκπηγάζουν από Μένα. Τότε θα είναι διδαγμένος από Μένα και εκείνος ο άνθρωπος που διαβάζοντας ή ακούγοντας αποσπάσματα του Βιβλίου των πατέρων λαμβάνει γνώση του λόγου Μου, αφού τον διδάσκει το Πνεύμα Μου και ο λόγος Μου τον διεισδύει με τη δύναμή του και τον αφυπνίζει στη ζωή. Και από αυτό προκύπτει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να Με βρουν και να παραλάβουν το καθαρό θείο λόγο Μου, εάν μονάχα θέλουν να βρουν την αλήθεια. . .  Τότε η επενέργεια του αντιπάλου Μου είναι ανεπιτυχής, τότε ο άνθρωπος αναγνωρίζει την αλήθεια στη μέση της ανακατωσούρας του ανθρώπινου έργου, των προσθηκών που έβαλε η ανθρώπινη θέληση με την παρακίνηση του αντιπάλου Μου. Τότε ο άνθρωπος μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από την πλάνη, και τότε είναι διδαγμένος από Μένα και ο λόγος Μου του μεταδόθηκε έτσι όπως εκπήγασε από Μένα και όπως θα συνεχίζει να υπάρχει στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5373                23-4-1952

Η καρδιά ως τόπος διαμονής του Θεού. . .

Η καρδιά σας θα πρέπει να γίνει τόπος διαμονής για Μένα, εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να την ετοιμάσετε έτσι ώστε μπορώ ο Ίδιος να κατοικήσω μέσα της και να μείνω μέσα σας αιώνια. Θα πρέπει ν’απομακρύνετε από αυτή ό’τι μην θείο, αφού θέλω μόνος Μου να κυριαρχήσω μέσα σας, γιατί αντιλαμβάνεστε την αγάπη Μου για σας μόνο τότε που είστε εντελώς ελεύθεροι από ξένη επιρροή, τότε που ανήκετε μονάχα σε Μένα. Και θέλω να κατοικώ μέσα σας και να σας πάρω τελείως υπό τη φροντίδα Μου, θέλω να σας οδηγώ και να σας διευθύνω, θέλω να σας διδάσκω και να σας παροτρύνω ν’ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη. . .  Το Πνεύμα Μου θέλει να ενεργεί μέσα σας, προκειμένου να γίνετε αιώνια μακάριοι. . .  Και επομένως ξέρετε τι θα πρέπει να κάνετε για να γίνετε μακάριοι. . .  μια μόνιμη εργασία καθαρίσματος πάνω στον εαυτό σας, προκειμένου να γίνει η καρδιά σας τόπος διαμονής για Μένα. . .

Θα πρέπει να κάνετε ενδοσκόπηση και να ελέγξετε τον εαυτό σας με σοβαρότητα για το αν υπάρχουν μέσα σας πάθη και ελαττώματα που να κάνουν την καρδιά σας ανάξια να υποδεχτεί Εμένα τον Ίδιο. Πρέπει να θέσετε για τον εαυτό σας τον ακλόνητο στόχο να πολεμήσετε εκείνα και προπάντων να Μου ζητήσετε βοήθεια για να μην νικηθείτε σ’αυτό τον αγώνα, για να μην σας ανατρέψουν τα πάθη και τα ελαττώματά σας και να μην χάσετε με αυτό τον τρόπο την παρουσία Μου μέσα σας. . .  Πρέπει να Μου ζητήσετε συμπαράσταση, αφού για τον αγώνα κατά του κακού είστε πολύ αδύναμοι μόνοι σας.

Δεν καταφέρνετε τίποτα χωρίς Εμένα και θα μπορείτε να κατορθώσετε τα πάντα με τη βοήθειά Μου. Αφού την αδυναμία της βούλησής σας την εκμεταλλεύεται ο αντίπαλός Μου, και στο έλεος αυτού βρίσκεστε πράγματι αν δεν σας βοηθάω, γιατί είστε πολύ αδύναμοι. Και έτσι πρέπει να προσεύχεστε συνέχεια για βοήθεια ενάντια στην επιρροή του εχθρού σας, και αυτή η προσευχή θα σας αποφέρει πράγματι τη δύναμη ν’απελευθερωθείτε από εκείνον. Εγώ ο Ίδιος θέλω να τον αντιμετωπίσω, και θα φύγει μακριά Μου. Θα γυρίσει μάλιστα μ’ένα μπουλούκι από τους σκοτεινούς του βοηθούς μόλις εμφανιστεί η αδυναμία σας, αλλά δεν θα μπορέσει πια να σας εξουσιάσει, θα τον εμποδίσω να σας επηρεάσει όσο λαχταράτε Εμένα και την αγάπη Μου, όσο επιθυμείτε να είμαι ο Ίδιος μέσα σας. Και επομένως θα πρέπει πάντα να προσεύχεστε: «Οδήγησέ μας όταν αντιμετωπίσουμε πειρασμό και λύτρωσέ μας απ’όλο το κακό. . .»

Θα πρέπει πάντοτε να Μ’επικαλεστείτε και ν’αποδείξετε, μέσω τέτοιας επίκλησης, τη λαχτάρα σας για την παρουσία Μου. Και καμία επίκλησή σας για το καλό της ψυχής σας δεν θα περάσει απαρατήρητη από το αφτί Μου. Τότε θα μπορώ να είμαι μέσα σας και να μείνω μέσα σας, τότε το Πνεύμα Μου θα μπορεί να ενεργήσει μέσα σας, θα σας φέρνει φως, και μέσα στο φως δεν θα μπορείτε πια να χαθείτε, μέσα στο φως θα το καταλάβετε πάντα όταν σας πλησιάσει κάτι εχθρικό, και θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε μ’ένα δυνατό όπλο. . .  θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε με τη δύναμή Μου, η οποία νικά τα πάντα, γιατί θα είμαι τότε Εγώ ο Ίδιος Που θα ζω και Που θα κυβερνώ μέσα σας στους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5374                24-4-1952

Εκπαίδευση των δασκάλων από τον Ίδιο τον Θεό. . .

Αποστολή. . .

Τον κάθε υπηρέτη τοποθετώ στη θέση όπου μπορεί να ενεργήσει πιο αποτελεσματικά για Μένα, και αυτό σημαίνει ότι καθορίζω τη μοίρα του καθένα ανάλογα με αυτή τη δραστηριότητά του για Μένα και τη βασιλεία Μου. Σημαίνει ότι καθορίζω επίσης τον τρόπο της δραστηριότητάς του ανάλογα με τη σχετική του ικανότητα, ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς του και την προθυμία του. Η υπηρεσία για Μένα απαιτεί ορισμένες γνώσεις για να διαδώσει κανείς την αλήθεια, και όποιος έχει εκλεχτεί να κάνει αυτό το είδος δουλειάς μέσα στον αμπελώνα, δηλαδή να κηρύξει το Ευαγγέλιο, αυτός πρέπει και με τη λογική του να είναι ικανός να καταλάβει την πλάνη και να την καταπολεμήσει. Πρέπει ο ίδιος να κατέχει γνώσεις που αντέχουν απέναντι σε μια λογική εξέταση.

Χρήσιμοι ως δάσκαλοι στη Γη Μού είναι μονάχα εκείνοι οι υπηρέτες που αποκτούν μόνοι τους αυτές τις γνώσεις, δηλαδή εκείνοι που Μου τις ζητούν και τις παραλαμβάνουν με ελεύθερη θέληση. . .  Εγώ ο Ίδιος πρέπει να μπορέσω να τους διδάξω, και μάλιστα μ’έναν τρόπο ώστε να διεισδύσουν εντελώς και να μπορέσουν να υποστηρίξουν τις γνώσεις και με το νου τους, παρόλο που η καρδιά είναι η πρώτη που τις παραλαμβάνει. . .  Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι με καλή λογική δεν έχουν τέτοια πίστη ώστε ν’αφοσιωθούν σε μια ανώτερη Δύναμη για να διδαχτούν από Εκείνη. . .  Και για αυτό το λόγο η αλήθεια βρίσκεται σε δύσκολη θέση απέναντι στους ανθρώπους, αφού εκείνοι που τη λαμβάνουν από Εμένα τον Ίδιο δεν αναγνωρίζονται από τους συνανθρώπους τους, επειδή αυτοί αμφισβητούν την κριτική τους ικανότητα, επειδή μάλλον τους την αρνούνται.

Όποιος όμως παραλαμβάνει την καθαρή αλήθεια με τον τρόπο ότι ακούει το λόγο Μου μέσα στην καρδιά του, σ’αυτόν δίνω επίσης την κατανόηση και την κριτική ικανότητα μαζί με την καθαρή αλήθεια. Ωστόσο, η διδασκαλία Μου δεν είναι δυνατή χωρίς την ελεύθερη θέληση εκείνου. . .  και επομένως μπορώ να μεταδώσω το λόγο Μου μόνο τότε που εκείνη η ελεύθερη θέληση Μού το ζητά. Τώρα καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν μόνο λίγοι άνθρωποι που μπορούν να μυηθούν στο προαιώνιο σχέδιό Μου, που μπορούν να διαβιβάσουν το αγνό Ευαγγέλιο στους συνανθρώπους έτσι ώστε να τους είναι κατανοητά τα πάντα.

Όταν ωστόσο έχω βρει έναν δέκτη του λόγου Μου που Μου αφοσιώνεται χωρίς όρους για να Με υπηρετήσει, τον προστατεύω με όλη Μου την αγάπη, αφού σημαίνει για Μένα ένα εργαλείο που μπορεί ν’αναλάβει μια μεγάλη αποστολή. Και συνεπώς του δίνω πρόσθετες ικανότητες που μπορούν να διευκολύνουν την αποστολή του, που τον προστατεύουν από το να πέσει ο ίδιος θύμα της πλάνης, η οποία θα μπορούσε θα θέσει σε κίνδυνο την αποστολή του. Του δίνω αυξημένη αίσθηση για την αλήθεια και την πλάνη.

Τον προστατεύω, γιατί προστατεύω την αλήθεια, η οποία θα πρέπει να μεταδοθεί στην ανθρωπότητα με εντολή Μου. Η αλήθεια είναι καθαρή και αγνή, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία. Επιπλέον, την αλήθεια τη δέχεται ο κάθε άνθρωπος που ζητά την αλήθεια. . .  Στην περίπτωση όμως που ένας άνθρωπος που ζητά την αλήθεια διστάζει να δεχτεί κάτι, τότε αυτό που του προσφέρεται είναι ασαφές, τότε εκείνος αισθάνεται μια εσωτερική αντίσταση σ’αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Και αυτό το αίσθημα Εγώ ο Ίδιος, ως η αιώνια Αλήθεια, το βάζω μέσα στην καρδιά εκείνου που θέλει στ’αλήθεια να Με υπηρετήσει, που είναι πρόθυμος να ενεργήσει στη Γη ως φορέας της αλήθειας και να διαδώσει στον κόσμο το αγνό Ευαγγέλιο. . .  Τον διδάσκω ο Ίδιος, και πράγματι με τον τρόπο ώστε θα αναγνωρίσει και θα δεχτεί ό,τι λαμβάνει από Μένα.

Στην περίπτωση που του προσφέρεται κάτι από έξω, η καρδιά του θα του πει τι θα πρέπει ν’αρνηθεί ή να δεχτεί. . .  Αφού μέσω της καρδιάς του θα μιλήσω τότε επίσης Εγώ ο Ίδιος. Ό,τι προέρχεται από Μένα θα του αρέσει και θα τον κάνει ευτυχισμένο· ό,τι όμως δεν του αρέσει, δεν είναι από Μένα. . . Παρόλο που αυτό αντιπροσωπεύει επίσης Εμένα και το βασίλειό Μου, δεν εκπήγασε απευθείας από Μένα και δεν έχει αξίωση να είναι η απόλυτη αλήθεια. . .  Παρ’όλα αυτά δεν χρειάζεται να Μου είναι αντίθετο, μπορεί ωστόσο να περιέχει πολλά διακοσμητικά στοιχεία και για το λόγο αυτό να εμποδίσει ν’αναγνωριστεί η καθαρή αλήθεια.

Η καθαρή αλήθεια μάλλον αντιμετωπίζει αντίσταση παρά ν’ανανγωριστεί. Παρ’όλα αυτά εκπαιδεύω φορείς της αλήθειας, προπάντων κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, και όποιος ακούσει εκείνους θα ακούσει Εμένα. . .  όποιος τους αρνηθεί θα αρνηθεί Εμένα. . .  Και για το λόγο αυτό είμαι Εγώ ο Ίδιος που βάζω μέσα στην καρδιά του δέκτη το αίσθημα της αντίστασης όταν τον πλησιάζει ένα θαμπό φως, και εκείνος θα πρέπει τότε να Μ’ακούσει και να υποστηρίξει πάντα μόνο αυτά που παρέλαβε από Εμένα τον Ίδιο. . .  Τότε δεν θα διαδώσει ποτέ κάτι λανθασμένο και θα κάνει με αφοσίωση την υπηρεσία για την οποία Μου προσφέρθηκε ο ίδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

   

5377                29-4-1952

Δοκιμασία της πίστης για να ενισχυθεί η πίστη. . .

Είστε υποβλημένοι σε συνεχείς δοκιμασίες της πίστης σας, αλλά μόνο προκειμένου να ενισχυθεί η πίστη σας, αφού ακόμα είναι αδύναμη όπως εκείνη ενός παιδιού, συγκριτικά με τις απαιτήσεις που θα πρέπει ακόμα να πληρήσετε στο επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό θα βρεθείτε λοιπόν ξανά και ξανά σε δύσκολες περιστάσεις, μέσα στις οποίες θα πρέπει ν’αποδείξετε καλοί καθ’όσον θα πρέπει ν’απευθυνθείτε σ’Εκείνον Που μονάχα μπορεί ν’απομακρύνει τις δυσκολίες σας. Σαν ένα σχήμα από σύννεφα θα διαλυθούν οι δυσκολίες αν παραδοθείτε με εμπιστοσύνη στον ουράνιο Πατέρα και ζητήσετε τη χάρη Του.

Έχετε ένα τόσο σίγουρο μέσο για να γίνετε κύριοι όλων των δεινών, πρέπει μονάχα να Του παρουσιάσετε τα δεινά σας και να Τον παρακαλέσετε έντονα για βοήθεια. . .  και θα βοηθηθείτε. . .  Ωστόσο, πρέπει πρώτα να ωριμάσει η πίστη σας και να γίνει ακλόνητη ώστε να μπορέσει και να θελήσει να σας βοηθήσει ο Θεός. . .  Μια τέτοια πίστη σταματά όλες τις δυσκολίες. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε την παρουσία Του για να καταφέρετε κάτι τέτοιο, πρέπει να έχετε τόσο έντονο δεσμό μαζί Του ώστε να μην αισθανθείτε ποτέ μόνοι, αλλά ώστε να Τον νιώθετε πάντα δίπλα σας, τον προαιώνιο Πατέρα, και να είστε τότε και πεπεισμένοι ότι θα σας βοηθήσει. . .

Μια ζωή χωρίς αγώνα, χωρίς δυσκολίες επίγειου και πνευματικού είδους, δεν θα προωθούσε την πνευματική σας ανάπτυξη, αφού μόνο μέσω του αγώνα ενισχύεται η δύναμή σας, μόνο η αντίσταση δοκιμάζει τη δύναμη, με αποτέλεσμα να νικήσει αυτή. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητες οι επίγειες δυσκολίες, πρόκειται κατά κάποιον τρόπο μονάχα για δοκιμασίες για την ανάπτυξη της δύναμης, στις οποίες πρέπει να πετύχετε για να ενισχυθεί η πίστη σας. Αφού θα έχετε ανάγκη μεγάλη δύναμη της πίστης το επόμενο διάστημα, όπου θα μείνει ήσυχος και βέβαιος μονάχα εκείνος ο άνθρωπος που μέσω μιας ισχυρής πίστης θα έχει τόση σταθερότητα μέσα του ώστε να ξέρει πάντοτε ότι βρίσκεται υπό την προστασία του Πατέρα στον ουρανό και να είναι για αυτό υπεράνω όλων όσων να έρθουν.

Δεν γίνεται τίποτα στην ύπαρξή σας που να μην το ξέρει Εκείνος, και τίποτα δεν μπορεί να σας συμβαίνει χωρίς το θέλημά Του. . .  αυτά όμως που σας πλήττουν είναι δικό του θέλημα και συμφέρουν πάντα το καλύτερο της ψυχής σας. . .  Να χαράξετε αυτά τα λόγια βαθιά στη μνήμη σας, τότε θα αισθάνεστε πάντοτε πώς σας φροντίζει η αγάπη του ουράνιου Πατέρα, και δεν θα αμφιβάλετε ούτε μια στιγμή για τη βοήθειά Του όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Είναι καλό ό,τι οδηγεί τις σκέψεις σας σ’Εκείνον, ο Οποίος περιμένει μόνο την επίκλησή σας για να μπορέσει να σας βοηθήσει.

Θέλει ν’απευθυνθείτε σ’Αυτόν, θέλει να είναι ο μόνιμος συνοδός σας, θέλει να τον συμβουλευτείτε σε όλες τις δυσκολίες σας, τόσο πνευματικά όσο και επίγεια. Θέλει πάντοτε να σας βοηθήσει, μπορεί ωστόσο να το κάνει μόνο τότε που Τον έχετε πρεσβεύσει ελεύθερα μέσω της πίστης σας σ’Αυτόν. . .  Τότε όμως είστε φροντισμένοι και προστατευμένοι, τότε μπορείτε ν’αντιμετωπίσετε και την πιο δύσκολη μοίρα, αυτή θ’αλλάξει για το καλύτερό σας, θα βοηθηθείτε επίγεια, και πνευματικά θα έχετε τη μεγαλύτερη ευλογία από ό,τι να σας στείλει ο Πατέρας για να σας κερδίσει για την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5381                4-5-1952

Μεγάλη ένδεια λόγω έλλειψης πίστης. . .

Βρίσκεστε πράγματι σε πολύ δύσκολη θέση, εσείς που δεν πιστεύετε  σ’έναν Δημιουργό του ουρανού και της Γης, σ’έναν προαιώνιο Θεό και Πατέρα, σ’έναν δίκαιο Δικαστή Που εξουσιάζει ολόκληρο το άπειρο, Που δημιούργησε και εσάς και θέλει για το λόγο αυτό και ν’αναγνωριστεί από εσάς τους ανθρώπους. Χωρίς την πίστη σ’Εκείνον ζείτε μάταια τη ζωή σας, αφού δεν πληρείτε το σκοπό της ζωής σας, απομονώνεστε εντελώς, ενώ θα έπρεπε να κοπιάσετε να ενωθείτε μ’Εκείνον Που σας δημιούργησε.

Και αυτό που κάνετε με ελεύθερη θέληση στη Γη, αυτό θα είναι και κάποτε η μοίρα σας. . .  απομονωμένοι θα βαδίζετε, ίσως επί αιωνιότητες, όπου κανείς δεν θα σας συμπαρασταθεί για να βρείτε διέξοδο από τη δυστυχία, γιατί εσείς οι ίδιοι δεν θα το θέλετε, γιατί μέσα στην άγνοιά σας δεν θα ξέρετε κανένα δρόμο που να σας οδηγήσει μακριά από τη μοναξιά σας. Τη δυστυχία αυτή δεν μπορείτε να την εκτιμήσετε στη Γη, θα είναι ωστόσο η μοίρα σας, αφού χωρίς την πίστη στον Θεό δεν θα Τον ψάξετε, δεν θα Τον αναζητήσετε, Εκείνον που μονάχα μπορεί να σας σώσει. Η πίστη στον Θεό μεταμορφώνει τη σκέψη και τη θέλησή σας, η πίστη στον Θεό σάς ωθεί κοντά του, και μόνο τότε μπορείτε να παραλάβετε δύναμη από Αυτόν και να εκτελέσετε την αποστολή της επίγειας σας ζωής.

Χωρίς την πίστη σας σ’έναν Θεό, η σκέψη και η θέλησή σας είναι στραμμένες μονάχα εκεί όπου μπορείτε να κερδίσετε επίγεια αγαθά, αφού τότε δεν ξέρετε τίποτα καλύτερο από αυτά που απαιτεί το κορμί σας· είστε σκλάβοι της ύλης, είστε υπηρέτες εκείνου που κατά κάποιον τρόπο βλέπει μέσα στην ύλη τα όντα που του είναι υπόδουλα και που θέλει να κρατήσει και εκείνα τα όντα που προσπαθούν ν’απελευθερωθούν από την ύλη. Κάνετε αυτό που θέλει εκείνος, μολονότι δεν θέλετε ν’αναγνωρίσετε ούτε εκείνον, τον οποίο όμως υπηρετείτε παρ’όλα αυτά και ο οποίος θα σας δώσει και την αμοιβή σας. . . την αιώνια ανελευθερία. . .  από την οποία θα βγείτε μόνο πολύ δύσκολα, από την οποία μπορεί να σας απελευθερώσει μονάχα η αγάπη του Θεού, κάτι για το οποίο ωστόσο είναι και πάλι ανάγκη η θέλησή σας, η οποία όμως προϋποθέτει πρώτ’απ’όλα την πίστη σας σ’έναν Θεό και Πατέρα.

Βρίσκεστε σε κατάσταση έσχατης ανάγκης και δεν την καταλαβαίνετε όσο ζείτε στη Γη. Κάποτε όμως θα την καταλάβετε, και τότε θα είναι αφάνταστα δύσκολο να τη διορθώσετε. Θα έχετε ανάγκη πολλή βοήθεια και θα πρέπει να ψάξετε όντα που να έχουν αγάπη και που να είναι πρόθυμα να σας βοηθήσουν. Και μακάρι να βρείτε τέτοια όντα, μακάρι να σας χαριστούν παρακλήσεις με αγάπη που να μπορέσουν να σας οδηγήσουν μακριά από την κατάσταση ανάγκης σας. Μακάρι να πετύχει ένα ον με αγάπη να σας συνετίσει, να σας παρακινήσει ν’αλλάξετε τη σκέψη σας, στη Γη ή στο πνευματικό βασίλειο. . .  Μέχρι τότε όμως βρίσκεστε σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να επωμιστείτε τη δυστυχία για την οποία φταίτε οι ίδιοι.

Ο Θεός σάς βολεύει ξανά και ξανά και προσπαθεί να σας διευκολύνει να Τον αναγνωρίσετε, αλλά δεν Τον προσέχετε. . .  Ο Θεός σάς προσφέρει την αγάπη Του, αλλά την απορρίπτετε· ο Θεός σάς στέλνει αγγελιοφόρους που θα έπρεπε να σας διδάξουν στο όνομά Του. . .  Δεν τους υποδέχεστε, και όλοι οι κόποι εκείνων των αγγελιοφόρων είναι μάταιοι. . .  Και για το λόγο αυτό ο Θεός θα τραβήξει την προσοχή σας με ασυνήθιστο τρόπο, θα φανερωθεί μέσω των δυνάμεων της φύσης, θα μιλήσει στους ανθρώπους σε μια γλώσσα την οποία θα πρέπει ν’ακούσουν και η οποία θα βάλει σε σκέψεις πολλούς. . .  Αφού ευσπλαχνίζεται την ανθρωπότητα, η οποία βαδίζει προς μια μοίρα που θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και οδυνηρή. Και η αγάπη Του θέλει να φέρει βοήθεια στους ανθρώπους πριν είναι αργά. . .  Θέλει ν’αφυπνίσει την πίστη τους και με τον τρόπο αυτό ν’αποτρέψει από εκείνους τη μοίρα που θα πραγματοποιηθεί αναπόφευκτα αν αρνηθούν επίμονα να Τον αναγνωρίσουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5382                5-5-1952

Οι φρικαλεότητες του Σατανά κατά το τέλος. . .

Ασύγκριτα θα μαίνεται ο Σατανάς κατά το τέλος των ημερών, γιατί ξέρει ότι ο χρόνος του έχει λύξει. Πιστεύει πως θα μπορέσει να νικήσει σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή όλες οι ενδείξεις ανάμεσα στους ανθρώπους κάνουν πολύ πιθανή τη νίκη του. . .  Έχει τους περισσότερους υπό τον έλεγχό του, και αυτό τον παρακινεί να πάρει μέτρα εναντίον Μου χωρίς να κρυφτεί. Μου επιτίθεται ανοιχτά, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία εναντίον Μου, εφαρμόζει μέσα που αυτά και μόνο τον χαρακτηρίζουν ως εχθρό των ψυχών, αφού προσπαθεί να εξαναγκάσει τους ανθρώπους, οδηγώντας το κορμί τους σε υπερβολικά δεινά για να υποκύψει η ψυχή στην πίεσή του.

Τα δεινά θα είναι υπερβολικά και θα γεμίζουν αμφιβολίες τους ανθρώπους με αδύναμη πίστη. . . Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να σας κάνουν να κλονιστείτε, και για αυτό το λόγο θα σας δώσω πολλή ενίσχυση και παρηγοριά, θα βιώσετε πράγματα που θα σας κάνουν να αλαλάσετε και ν’αγαλληθείτε ακόμα και μέσα στα πιο μεγάλα επίγεια δεινά. . .  Θα μπορέσετε να δείτε Εμένα τον Ίδιο και να μιλήσετε μαζί Μου. Με διάφορους τρόπους θα αισθάνεστε την παρουσία Μου, η οποία πάντα θα κάνει εντύπωση πάνω σας και η οποία θα σας κάνει ικανούς να προβάλετε αντίσταση σε όλους τους πειρασμούς από τον αντίπαλό Μου και από την επίγεια εξουσία.

Θα πρέπει μάλιστα να παλέψετε, αλλά ο αγώνας δεν θα σας γονατίσει, θα ζωντανέψει μάλλον τη δύναμή σας, αφού ξέρετε πως αγωνίζεστε για ένα ιερό πράγμα, και αυτή η γνώση έχει γίνει πεποίθηση μέσα σας, η πίστη σας είναι σταθερή και δεν μπορεί πια να κλονιστεί. Και όταν σας το λέω αυτό, μπορείτε με εμπιστοσύνη να περιμένετε όσα θα έρχονται και να είστε πάντα βέβαιοι της βοήθειάς Μου. Απαιτώ από σας ακόμα μεγάλη δουλειά πάνω στις ψυχές εκείνων που είναι πιο αδύνατοι από σας, και για το λόγο αυτό σας τα ανακοινώνω όλα, ώστε να μην αποθαρρυνθείτε όταν από την επίγεια άποψη θα φανούν όλες οι ενδείξεις για τις οποίες σας μιλάω, όταν η επίγεια εξουσία θα πάρει βίαια μέτρα εναντίον των πιστών, όταν ακόμα και η δική σας κατάσταση θα γίνει απειλητική. . .

Πρέπει να γίνουν όλα αυτά, αφού πρόκειται για τα όπλα του αντιπάλου Μου, τα οποία έχει ακονίσει. . .  Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φοβάστε, όσο με αναγνωρίσετε ως τον στρατηλάτη σας, όσο Μου επιτρέψετε να σας προστατέψω μέσω της θέλησής σας να Μου ανήκετε αιώνια και να μην απαρνηθείτε το όνομά Μου. Μπροστά σ’αυτή την καλή σας θέληση αποτυχαίνει η εξουσία του εχθρού της ψυχής σας και αυτός θα νικηθεί από σας, ακόμα και αν εφαρμόσει έσχατα μέσα. Αφού θα έρθω Εγώ ο Ίδιος και θα τον πάρω αιχμάλωτο όταν ο κίνδυνος φτάσει στο αποκορύφωμά του, αλλά δεν θα επιτρέψω να πέσετε στα χέρια του, εσείς που Με πιστεύετε και θέλετε να Μου είστε αφοσιωμένοι.

Είναι κοντά η ώρα που θα γίνουν όλα αυτά, και δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά ότι πρέπει να μαζέψετε δύναμη για εκείνες τις μέρες των δεινών, ότι πρέπει να διατηρήσετε την επαφή μαζί Μου και να πάρετε από το λόγο Μου τη δύναμη την οποία μπορείτε να παραλάβετε απεριόριστα, αρκεί να θέλετε. Και μην ξεχνάτε ότι είμαι πάντα εδώ για σας, όσες φορές και να Με φωνάξετε, μην ξεχνάτε όμως ούτε ότι θέλω να Με φωνάξετε. . .  Αφού είμαι ασταμάτητα πρόθυμος να βοηθάω και να δίνω, αλλά θέλω να επιθυμείτε τα δώρα Μου για να μπορούν να είναι πραγματική βοήθεια για σας. . .  Με τεράστια βήματα πλησιάζει η Γη στο τέλος της. . .  Επωφεληθείτε έντονα από το σύντομο χρονικό διάστημα, και θα μπορέσετε εύκολα να δώσετε την τελευταία μάχη πάνω σ’αυτή τη Γη αν μόνο χρησιμοιείτε τη δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5383                6-5-1952

Σοβαρή παραίνεση. . .

Η τελευταία φάση της Γης. . .

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα βρίσκεστε σε εύτακτες συνθήκες, για να σας πλήξει μετά ένα χάος από το οποίο δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε από μόνοι τους. Αφού τώρα η Γη μπαίνει στην τελευταία φάση της, πλησιάζει στο τέλος της. . .  Πρέπει να πάρετε πολύ στα σοβαρά αυτή την πρόρρηση, αφού θα πρέπει να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι έχει έρθει και η δική σας τελευταία ώρα, ότι η ζωή όλων σας δεν θα έχει πια μεγάλη διάρκεια και ότι πολλοί πρέπει να περιμένουν την ξαφνική ανάκλησή τους ακόμα πριν το τέλος της Γης.

Η κάθε μέρα που ζείτε ακόμα είναι ένα δώρο το οποίο θα έπρεπε να εκτιμήσετε, αφού κάθε καλό έργο που κάνετε σε μια μέρα αυξάνει τη δύναμή σας, την οποία θα έχετε ανάγκη το επόμενο διάστημα. Όποιος ωστόσο ζει χωρίς αγάπη και πίστη, θα είναι εντελώς χωρίς δύναμη ή θα παραδοθεί σ’εκείνον που θα του παρέχει μάλιστα δύναμη, που όμως δεν θα τον σώσει από το τέλος, από την τελευταία Κρίση, από την εκ νέου φυλάκιση μέσα στη στερεή ύλη.

Μην πουλήσετε την ψυχή σας για μια τιμή που πράγματι δεν αντισταθμίζει τη δυστυχία που θα αντιμετωπίσει η ψυχή όταν τελειώσει η επίγεια της ζωή. . .  Δεν μπορώ να σας προειδοποιήσω αρκετά συχνά, γιατί θα ήθελα να σας ετοιμάσω μια μακάρια μοίρα. Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι δεν πιστεύετε αυτά που σας ανακοινώνω ξανά και ξανά μέσω ενορατικών και προφητών. . .  δεν τα πιστεύετε, και δεν μπορώ να σας αναγκάσω να τα πιστέψετε. Έχετε εγκόσμια νοοτροπία και βρίσκεστε αφάνταστα μακριά από το πνευματικό, έχετε βουλιάξει πλήρως μέσα στην ύλη, και αυτή η ύλη θα σας συνθλίψει, θα σας αιχμαλωτίσει ξάνα τελείως, γιατί δεν χωρίζεστε από αυτήν όσο έχετε τη δύναμη να το κάνετε.  

Φανταστείτε το μια φορά στα σοβαρά, δηλαδή να φυλακιστείτε από την πιο σκληρή ύλη και να μην μπορείτε πια ν’απελευθερωθείτε. Η σκέψη αυτή θα σας έδινε τη μεγαλύτερη δύναμη ν’αποφύγετε μια τέτοια μοίρα, αλλά σας λείπει η σχετική πίστη, και αυτή την πίστη δεν μπορώ να σας τη δώσω, πρέπει οι ίδιοι να την αποκτήσετε μέσω μιας ζωής με αγάπη. . .  Τότε θα καταλάβετε όλες τις σχετικές σχέσεις και συναρτήσεις και επίσης τη σημασία της επίγειας σας ζωής ως άνθρωποι. . .  Και θα τρομάζατε για το πόσο παρεκκλίνετε από αυτό που σας δόθηκε ως αποστολή σας για τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .

Κάντε καλά έργα, εξαναγκάστε τον εαυτό σας να τα κάνετε, μάθετε να στερηθείτε για χάρη του συνανθρώπου σας, ανακουφίστε τη δυστυχία και την ένδεια, παρηγορήστε και αναζωογονήστε τους αρρώστους και τους αδύναμους, βοηθήστε με ευσπλαχνία οπουδήποτε βλέπετε αθλιότητα. . .  Δεν το κάνετε μόνο για τους άλλους, το κάνετε και για τον εαυτό σας, αφού η ψυχή σας ανασταίνεται στη ζωή και το κάθε καλό έργο φωτίζει το πνεύμα της. . .  θα αποκτήσετε την πνευματική όραση και θα καταλάβετε τη μεγάλη αγάπη Μου εκεί όπου ακόμα σήμερα βλέπετε την άσπλαχνη ενέργεια μιας Δύναμης Που θέλει μονάχα να σας βασανίσει στη Γη. . .  Ακούστε με προσοχή την εκ νέου φωνή της προειδοποίησης και της παραίνεσής Μου, και μην επιτρέψετε να περάσει απρόσεκτη από το αυτί σας. Διακόψτε τη λαχτάρα σας για την ύλη, σκεφτείτε μονάχα το καλό της ψυχής σας και μείνετε ήσυχοι, αφού σας διατηρώ και επίγεια, εφόσον προσέξετε με σοβαρότητα την ψυχή σας, η οποία βρίσκεται σε έσχατο κίνδυνο, αφού το τέλος είναι κοντά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5384                6-5-1952

Θεία κοινωνία. . .

Η πνευματική κοινωνία, η σύνδεση του πνευματικού σπινθήρα μέσα σας με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, μπορεί να δημιουργείται μονάχα μέσω της αγάπης. . .  Μπορείτε μάλιστα επίσης να συνδεθείτε μαζί Μου διανοητικά μέσω της έντονης προσευχής, Με φωνάζετε τότε και Εγώ στρέφομαι κοντά σας. Ωστόσο,  παραμένει μια επίκληση από μακριά όσον καιρό είστε χωρίς αγάπη, δεν υπάρχει τότε καμία έντονη παρέα, η οποία όμως δημιουργείται αμέσως μέσω της έμπρακτης αγάπης, έτσι ώστε να είστε τότε έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου και να μπορέσετε σε αυτή την κατάσταση να κοινωνήσετε μαζί Μου, δηλαδή ώστε Εγώ ο Ίδιος να μπορέσω να σας παρέχω την τροφή της ψυχής σας. . .  ώστε να μπορέσω να σας προσφέρω το ψωμί του ουρανού, το λόγο Μου, τον οποίο μπορείτε ν’ακούσετε μόνο τότε που Μου επιτρέπετε να είμαι παρόν μέσα σας, δηλαδή τότε που κοινωνείτε μαζί Μου.

Κοινωνία σημαίνει επομένως ότι ο άνθρωπος παραλαμβάνει από το χέρι Μου τη σάρκα και το αίμα. . . το λόγο Μου με τη δύναμή του, κάτι για το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να γεμίσει την καρδιά του η αγάπη, αλλιώς η παρουσία Μου είναι αδιανόητη. . .  Ποτέ δεν θα μπορέσει να μιλήσει για την παρουσία Μου άνθρωπος που δεν αποδεικνύει την αγάπη του για Μένα μέσω της ανιδιοτελούς αγάπης για τον πλησίον. Ποτέ δεν μπορεί να ενοποιηθεί με τον προαιώνιο Πατέρα άνθρωπος που δεν θεωρεί τον συνάνθρωπο αδελφό του, που δεν του δείχνει αγάπη και επομένως δεν μπορεί ποτέ ν’αγαπήσει τον Πατέρα, το παιδί του οποίου είναι ο συνάνθρωπος. . .

Να καταλάβετε ότι μονάχα η αγάπη ενώνει το παιδί με τον Πατέρα, ότι μόνο μέσω της αγάπης μπαίνει ο άνθρωπος στη σχέση του παιδιού και ότι τότε το παιδί λαμβάνει τροφή και ποτό στο τραπέζι του Πατέρα, λαμβάνει καλά δώρα και δεν χρειάζεται ποτέ πια να στερείται τα αναγκαία. . .  Και ο λόγος Μου είναι το πιο ωραίο που μπορεί να λαμβάνει ο άνθρωπος, είναι πράγματι αναζωογόνηση και ενίσχυση, και όπου ηχεί ο λόγος Μου, είναι επίσης αποδεδειγμένη η παρουσία Μου, όπως αντίθετα η παρουσία Μου είναι αδιανόητη χωρίς την εκδήλωση μιας δύναμης. Και αφού είμαι ο Ίδιος φως και δύναμη, φανερώνομαι ως φως και δύναμη και στον άνθρωπο μέσα στον οποίο μπορώ να είμαι παρόν, ο οποίος επιτρέπει την παρουσία Μου μέσα του διά ενέργειας με αγάπη.

Το φως και η δύναμη όμως αναβλύζουν από το λόγο Μου, το φως και τη δύναμη έχουν ανάγκη η ψυχές για την ανοδική τους ανάπτυξη, κατά συνέπεια το φως και η δύναμη είναι η τροφή την οποία προσφέρω στην ψυχή όταν ο άνθρωπος κοινωνεί μαζί Μου, όταν είναι ο καλεσμένος Μου, δηλαδή όταν τού ανταποδίδεται η αγάπη του μέσα στην πιο στενή παρέα μαζί Μου. . .  Μόνο αυτό σημαίνει η κοινωνία, μόνο έτσι θέλω να καταλάβετε την κοινωνία, στην οποία σας προσκαλώ όλους, την οποία ξεκίνησα με τα λόγια: «Πάρτε και φάτε, πάρτε και πιείτε. . . αυτό είναι το σώμα Μου, αυτό είναι το αίμα Μου. . .» Από το χέρι Μου θα πρέπει να παραλάβετε την τροφή για την ψυχή σας, και αυτό προϋποθέτει τον ολόψυχο σύνδεσμο μαζί Μου, ο οποίος δεν μπορεί να δημιουργείται διαφορετικά παρά μόνο μέσω της αγάπης. . .                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5387                8-5-1952

Η επείγουσα ανάγκη της αποστολής:. . .

Αλήθεια. . .

Εμένα δεν θα Με χάσεις ποτέ πια στην αιωνιότητα, αφού η αγάπη και η χάρη Μου σε κρατά για να μην μπορείς πια να πέσεις. Και την αποστολή σου θα την αποπερατώσεις, και δεν θα ενεργείς ποτέ μόνη σου, αλλά πάντα μαζί Μου, αφού δεν θα σ’εγκαταλείψω, διότι ξέρω για τη θέλησή σου. Η δουλειά είναι επειγόντως απαραίτητη, πρέπει να γίνει ως καταπολέμηση των μέτρων του αντίχριστου, τα οποία απαιτούν να διοχετευτεί η καθαρή αλήθεια στη Γη, καθώς εκείνος την υπονομεύει με κάθε τρόπο.

Η αλήθεια δεν πρέπει ν’αποκρυφτεί από τους ανθρώπους που την αναζητούν. Πρέπει να βρει είσοδο στις ανθρώπινες καρδιές, και πρέπει για αυτό να μεταδοθεί από Μένα μέσω ενός ανθρώπου και, ως ολοφάνερο δώρο του ουρανού, να μπορέσει να διαδοθεί. Ο λόγος που διοχετεύεται στους ανθρώπους από το ύψος έχει τον προορισμό του, και για το λόγο αυτό το μάτι Μου τον φυλάγει προσεκτικά και φυλάγει επίσης εκείνον που τον παραλαμβάνει από το χέρι Μου, για να εκπληρώσει εκείνος την αποστολή του προς την αφάνταστη ευλογία εκείνων που αποδέχονται το λόγο Μου, ο οποίος επομένως τους μεταδίδεται απευθείας από Μένα μέσω ενός ανθρώπου.

Ο αντίπαλός Μου καταπολεμά την αλήθεια με κάθε τρόπο. Είναι το όπλο του να μπερδέψει τη σκέψη των ανθρώπων, να Με παρουσιάσει ανγώριστο στους ανθρώπους. Το ψέμα και η εξαπάτηση είναι τα μέσα του με τους οποίους προσπαθεί να κερδίσει τους ανθρώπους. Ασχημίζει την κάθε διδασκαλία που μαρτυρεί για Μένα, παραμορφώνει την κάθε εικόνα Μου, Με παρουσιάζει σαν απόμακρο Θεό στους ανθρώπους που δεν είναι αρκετά δυνατοί για να καταλάβουν την ψευδολογία του και να την καταπολεμήσουν. Παρουσιάζει τον εαυτό του ως Θεό και υπόσχεται στους ανθρώπους όλα τα αγαθά  εάν τον προσκυνούν, κάτι που είναι δυνατό πάντα μόνο μέσω της απόκρυψης της αλήθειας, μέσω λανθασμένων διδασκαλιών, μέσω της εντελώς λάθος περιγραφής του σκοπού της ζωής καθώς και της αξίας των επίγειων αγαθών.

Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν πολύ πιο εύκολα το ψέμα και την πλάνη απ’ό,τι την αλήθεια, και για το λόγο αυτό η ενέργεια του αντιπάλου Μου πρέπει ν’αντιμετωπιστεί, μια δουλειά την οποία μπορούν και πάλι να κάνουν μονάχα οι άνθρωποι, επειδή ακόμα και η πιο θεία αλήθεια δεν πρέπει ν’αναγκάσει τους ανθρώπους να τη δεχτούν, αλλά ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να τη δεχτεί ή να την απορρίψει. Πρόκειται για ένα δώρο από πάνω που προσφέρεται στους ανθρώπους, και όμως πρέπει ένας άνθρωπος να είναι ο μεσολαβητής, γιατί δεν θέλω να εκδηλωθώ τόσο φανερά ώστε ν’αναγκαστεί ο άνθρωπος να πιστέψει. Και παρ’όλα αυτά πρόκειται για Εμένα Που διοχετεύω στη Γη κάτι ωραίο. . .  την καθαρή αλήθεια, η οποία έχει ένα πάρα πολύ θεραπευτικό αποτέλεσμα πάνω σε όλες τις ψυχές που έχουν καλή θέληση.

Χωρίς την αλήθεια όλοι οι άνθρωποι θα πέσουν θύματα του αντιπάλου Μου, χωρίς την αλήθεια δεν με αναγνωρίζουν πια, χωρίς την αλήθεια ο δρόμος για Μένα είναι κλειστός· τότε ο αντίπαλος έχει τους ανθρώπους υπό τον έλεγχό του και δεν υπάρχει πια σωτηρία. . .  Εγώ όμως θέλω να του αρπάξω τις ψυχές, και υπάρχει μόνο ένα μέσο: το να θέσω την αλήθεια στη διάθεσή τους. Και για αυτό το λόγο χρειάζομαι έναν άνθρωπο που να την παραλάβει από Μένα τον Ίδιο, που να θέλει να Με υπηρετήσει και να τη μεταδώσει, που να έχει ο ίδιος μεγάλη λαχτάρα για την αλήθεια και να είναι για αυτό κατάλληλος για αυτή την αποστολή, έναν άνθρωπο που να την εκτελέσει με τη βοήθεια και τη δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5388                9-5-1952

Το αναμορφωτικό έργο της Γης θα πρέπει ν’αποκαταστήσει την τάξη. . .

Τα δημιουργήματά Μου πάνω σ’αυτή τη Γη δεν ανταποκρίνονται πια στο σκοπό τους, επειδή η ανθρώπινη θέληση παρεμβαίνει συχνά ανεπίτρεπτα και τα καταστρέφει πριν να έχει ωριμάσει το πνευματικό που βρίσκεται μέσα τους. . .  Επιπλέον ο άνθρωπος δεν έχει πια επίγνωση της αποστολής του στη Γη και κάνει κατάχρηση της εξωτερικής του μορφής, η οποία θα έπρεπε μονάχα να υπηρετήσει την ψυχή του για να ωριμάσει. . .  Της κάνει κατάχρηση για άλλους σκοπούς, τη ζωτική του δύναμη τη χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές με λάθος κατεύθυνση, συσσωρεύει ύλη και πυκνώνει το περίβλημα γύρω από την ψυχή του αντί ν’ασκήσει την έμπρακτη αγάπη. Μέσα στην άγνοιά του εμποδίζει επίσης να υπηρετήσει το πνευματικό που βρίσκεται ακόμα μέσα στην ύλη. . .  Ο άνθρωπος παρεμβαίνει παντού και ενοχλεί τη διαδικασία της ανάπτυξης, γιατί μέσω του τρόπου ζωής του είναι εντελώς τυφλός στο πνεύμα και δεν ξέρει ούτε για τη δική του αποστολή ούτε για το σκοπό όλων των έργων της δημιουργίας Μου.

Η ανάπτυξη έχει γίνει χάος, η ωρίμανση του πνευματικού είναι ελλιπής, δεν υπάρχει πια η τάξη που ανταποκρίνεται στο θέλημα και στο αιώνιο νόμο Μου. . .  Υπάρχει μια κατάσταση σύγχυσης όπου μένουν άνθρωποι που δεν είναι πια συνδεδεμένοι μαζί Μου μέσω της αγάπης. Μια τέτοια κατάσταση οδηγεί στην πλήρη παρακμή, στην οπισθοδρόμηση του πνευματικού που έχει ήδη ξεπεράσει την αναγκαστική κατάσταση. Ό,τι ωστόσο κινείται εκτός της αιώνιας τάξης Μου, κάνει αυτό που θέλει ο αντίπαλός Μου. . .  ο οποίος δεν μπορεί ο ίδιος να παρεμβαίνει με καταστροφικό τρόπο, ο οποίος δεν μπορεί ούτε να επηρεάσει το πνευματικό στην αναγκαστική κατάσταση και ο οποίος για αυτό χρησιμοποιεί τον άνθρωπο. . . το πνευματικό που έχει την ελεύθερη βούληση. . .  για να πραγματοποιήσει το σκοπό του, δηλαδή να εμποδίσει την ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού.

Και για το λόγο αυτό πρέπει Εγώ ο Ίδιος να τον αντιμετωπίσω για ν’αποκαταστήσω την αιώνια τάξη, πρέπει να του αρπάξω εκείνα τα πνευματικά όντα τα οποία πιστεύει ότι κατέχει ήδη και τα οποία του είναι ήδη υπερβολικά αφοσιωμένα. . .  Πρέπει πρώτα ν’απελευθερώσω το ανθρώπινο γένος από τη δυσμενή επιρροή του, πραγματοποιώντας έναν χωρισμό. . .  παίρνοντας κοντά Μου τους ανθρώπους που ανταποκρίνονται στο καθήκον τους στη Γη και απομακρύνοντας από την επιρροή εκείνου επίσης τους άλλους μέσω της εκ νέου φυλάκισής τους μέσα στην ύλη, στην οποία ο αντίπαλός Μου δεν θα μπορεί πια να παρέμβει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και πρέπει ν’ανανεώσω τα έργα της δημιουργίας, πρέπει να δώσω στα πνευματικά όντα που βρίσκονται στην αναγκαστική κατάσταση της ανοδικής ανάπτυξής τους ξανά τη δυνατότητα να διανύσουν την πορεία της ανάπτυξής τους ανεμπόδιστα από τα καταστροφικά ανθρώπινα χέρια, φροντισμένα από το ανθρώπινο γένος που μέσω σκληρών δοκιμασιών θα Μου έχει αποδείξει την αγάπη και την πίστη του και που δεν θα ασκήσει πια καμία δυσμενή επιρροή πάνω στα έργα της δημιουργίας τα οποία θα δώσω στη φροντίδα του. Η τάξη θα έχει αποκατασταθεί όταν έχει πραγματοποιηθεί το αναμορφωτικό έργο σ’αυτή τη Γη. . .

Η ανοδική ανάπτυξη θα έχει και πάλι τον ανεμπόδιστο ρυθμό της όσο ο αντίπαλός Μου θα είναι δεμένος, όσο η πιο σκληρή ύλη θα περιέχει το πνευματικό η θέληση του οποίου Μου είναι εντελώς αντίθετη, και θα υπάρχει ξανά ειρήνη πάνω σ’αυτή τη Γη, και Εγώ ο Ίδιος θα μπορώ να βρίσκομαι στη μέση των ανθρώπων, οι οποίοι θα Με αγαπούν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5389                11-5-1952

Η λανθασμένη διδασκαλία της Αγίας Τριάδας. . .

Η θεία Τριάδα έχει γίνει εντελώς λάθος ιδέα των ανθρώπων, και μάλιστα μέσω της λανθασμένης περιγραφής μιας Θεότητας ως τρία πρόσωπα. Μια τέτοια εξήγηση είναι απαράδεκτη για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Επομένως είτε τη δέχονται ή την απορρίπτουν οι άνθρωποι χωρίς να σκεφτούν, ενώ μια σωστή εξήγηση μπορεί να τη δεχτεί ο κάθε άνθρωπος, επειδή διευκρινίζει τη Φύση της αιώνιας Θεότητας και συμβάλλει σημαντικά στο να ζωντανέψει η πίστη των ανθρώπων στον Θεό.

Η ιδέα του Θεού έχει γίνει για τους ανθρώπους ήδη τόσο ασαφής ώστε τους είναι δύσκολο να πιστέψουν. Και αν επί πλέον τους εξηγείται η Θεότητα ως τρία πρόσωπα, οι ιδέες μπερδεύονται όλο και περισσότερο και η πίστη κλονίζεται, και μάλιστα δικαιολογημένα, αφού για να μπορέσει να πιστέψει κανείς σ’ένα τριπρόσωπο Θεό, η λογική πρέπει ν’αποκλειστεί τελείως. Τη λογική ωστόσο την έδωσε ο Θεός στον άνρθωπο για να κρίνει αυτά που θα έπρεπε να πιστέψει. Η λογική μπορεί όμως με την υποστήριξη του Θεού, δηλαδή μέσω του Πνεύματος του Θεού, πολύ καλά ν’αναγνωρίσει μια Θεότητα στην περίπτωση που της παρουσιάζεται αληθινά η σχετική διδασκαλία. Τότε ακόμα και η πιο οξεία λογική δεν θα αντισταθεί στο να συμφωνήσει.

Αυτή η αλήθεια όμως φανερώνει τη Φύση του Θεού με τον τρόπο ώστε ενώνει μέσα Της την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμη, ώστε η μια δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την άλλη. . .  ώστε η αγάπη είναι το αρχικό, από το οποίο προέκυψε η σοφία, και ώστε το αποτέλεσμα και των δύο είναι η δύναμη της θέλησης. Η αγάπη είναι η δημιουργική αρχή από την οποία προέρχονται τα πάντα. Είναι η δύναμη που γεννά τα πάντα, η οποία ωστόσο δεν δημιουργεί αυθαίρετα και χωρίς στόχο, αλλά ενεργεί μαζί με τη σοφία του Θεού. Αυτά που καταλαβαίνει ως καλά και σωστά η σοφία του Θεού, αυτά τα εκτελεί η θέλησή Του όταν Τον ωθεί η αγάπη. . .  Πρόκειται για την ιδέα ενός ιδιαζόντως τελειότατου Όντος. . .  Αφού η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία αποδεικνύουν ένα τελειοποιημένο Ον Που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία είναι αποδείξεις για τη θεία φύση ενός όντος, δίνουν στον άνθρωπο μια ιδέα της Φύσης της αιώνιας Θεότητας. Δεν πρόκειται όμως ουδέποτε για τρία διαφορετικά πρόσωπα που είναι ενωμένα μέσα σε μια οντότητα. . .

Η λανθασμένη διδασκαλία της Τριάδας του Θεού συνέβαλε πολύ στο να χάσουν οι άνθρωποι την πίστη τους, επειδή μια τέτοια εξήγηση πρέπει να προξενήσει την ενστικτώδη απόρριψη, και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιόταν η χάρη της προσευχής, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει διαφώτιση στον άνθρωπο που θα την επιθυμούσε στα σοβαρά. Αφού ο στόχος της επίκλησης τούς ήταν αμφίβολος, ήταν για τους ανθρώπους μια περίγεργη ιδέα να επικαλεστούν τρία πρόσωπα τα οποία θα έπρεπε να θεωρούν έναν Θεό. Δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση, επρόκειτο για φανερή επενέργεια του Σατανά, ο οποίος επιδιώκει πάντοτε να υπονομεύσει την αλήθεια, να συγκαλύψει τη Φύση του Θεού και ν’αποξενώσει στους ανθρώπους τον Ίδιο τον Θεό.

Το ότι οι άνθρωποι αποδέχτηκαν αυτή τη λανθασμένη διδασκαλία μαρτυρεί τη σκοτεινιασμένη πνευματική κατάσταση εκείνων που, επειδή ήταν εντελώς χωρίς φως, δεν κατείχαν καμία κριτική ικανότητα και ήταν για αυτό καλά εργαλεία μέσα στα χέρια του Σατανά για να διαδώσει αυτός εκείνη τη διδασκαλία και με αυτό τον τρόπο να θέσει σε κίνδυνο την πίστη, έτσι όπως σπάνια το κατάφερε μια λανθασμένη διδασκαλία. Αφού για να μπορέσουν οι άνθρωποι να πιστέψουν σ’έναν Θεό ως τελειότατο Ον, αυτό το Ον πρέπει να τους παρουσιαστεί μ’έναν τρόπο ώστε να μπορέσουν εκείνοι να καταλάβουν την τελειότητά Του. Πρέπει και η λογική ενός ανθρώπου που ψάχνει την αλήθεια να μπορέσει να κατανοήσει ορισμένες ιδέες, αλλιώς δεν θα μπορούσε να ζητηθεί ο λόγος από τον άνθρωπο. . .

Ο Θεός δεν αρκείται σε μια τυφλή πίστη. Απαιτεί να στοχαστεί ο άνθρωπος την κάθε διδασκαλία και να πάρει θέση σχετικά, γιατί μπορεί να ζωντανέψει η πίστη μόνο τότε που έγινε εσωτερική πεποίθηση. Όπου ωστόσο αποκλείεται αυτή η δυνατότητα από την αρχή, όπου παρουσιάσζεται στους ανθρώπους μια λανθασμένη διδασκαλία την οποία πρέπει ν’αποδεχτούν χωρίς όρους, εκεί μπορεί ν’απαιτηθεί και να επιτευχθεί μονάχα μια τυφλή πίστη, η οποία δεν έχει καμία αξία μπροστά στον Θεό, η οποία είναι μάλλον πάρα πολύ βλαβερή για την ψυχή, κυρίως τότε που παραμορφώνεται η εικόνα του Θεού, με αποτέλεσμα να μην φουντώσει μέσα στον άνθρωπο η αγάπη για Εκείνον, η οποία ωστόσο είναι απαραίτητη για να γίνει ο άνθρωπος μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5391                13-5-1952

Ο λόγος του Θεού μπορεί να παραμορφωθεί. . .

Η δοκιμασία της θέλησης. . .

Αφήστε να έχει αποτέλεσμα μέσα σας το Πνεύμα Μου, τότε θα σας είναι πάντα δυνατό να καταλάβετε το σωστό νόημα του λόγου Μου, και θα το καταλάβετε όταν ερμηνεύεται λάθος. Πρέπει ωστόσο ο άνθρωπος να είναι πάντα ελεύθερος να καταπολεμήσει την αλήθεια, αλλιώς η αλήθεια θα ήταν αναγκαστική και ο αντίπαλός Μου δεν θα μπορούσε ν’αναπτύξει την εξουσία του, και επομένως ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να δώσει τη δοκιμασία της θέλησής του, η οποία είναι ο σκοπός και το νόημα της επίγειας του ζωής.

Όπου αντιμάχονται μεταξύ τους το φως και το σκοτάδι, υπάρχει και πάντα πόλεμος ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. . .  Και για να διεξαχθεί αυτός ο πόλεμος, πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος να είναι ο καθοριστικός παράγοντας, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αλήθεια και την πλάνη, και άρα πρέπει επίσης να του παρουσιαστούν η αλήθεια και η πλάνη. Ο αντίπαλός Μου λοιπόν θα προσπαθεί πάντα να παραμορφώσει αυτά που διοχετεύω στους ανθρώπους ως την αλήθεια, και δεν θα τον εμποδίζω, γιατί ο άνθρωπος μπορεί μάλιστα ν’αναγνωρίσει την αλήθεια ως τέτοια, αρκεί να το θέλει με σοβαρότητα. Και η σωστή σοβαρότητα είναι ανάγκη για να δώσει τη δοκιμασία της θέλησής του, για ν’αποφασίσει σωστά.

Εναπόκειται εντελώς σε σας τους ανθρώπους ν’αντιστρέψετε την αλήθεια σε ψέμα, καθώς σας είναι επίσης δυνατό να καταλάβετε το ψέμα και να φτάσετε στην καθαρή αλήθεια. Η τελευταία είναι το φως που θα έπρεπε ν’αναφτεί μέσα σας, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να λάμψει μέσα σας χωρίς τη βούλησή σας. Αν επομένως είναι σκοτεινό το εσωτερικό σας, φταίτε οι ίδιοι, αφού μπορείτε να ξεφύγετε από το σκοτάδι και αφού το να κάνετε ακριβώς αυτό είναι ο σκοπός της επίγειας σας ζωής. Στην περίπτωση ωστόσο που ο αντίπαλός Μου δεν μπορούσε να επενεργήσει πάνω στο λόγο Μου, έτσι ώστε αυτός θα έπρεπε ξεκάθαρα να δώσει φως σε κάθε άνθρωπο, θα αναγκάζονταν η βούληση και η πίστη του ανθρώπου, ο λόγος Μου θα του έδινε φως παρά τη θέλησή του, και δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για δοκιμασία της θέλησης.

Και παρ’όλα αυτά ο λόγος Μου μένει αμετάβλητος και πάντα ο ίδιος, μόνο που το νόημά του μπορούν να το καταλάβουν ή να το ερμηνεύσουν λάθος οι άνθρωποι. Ποτέ όμως θα μείνει χωρίς φως εκείνος ο άνθρωπος που θέλει το φως. . .  Ποτέ θα μείνει ακατανόητος ο λόγος Μου για εκείνον που λαχταρά να τον καταλάβει. Μέσα του θα ενεργήσει το Πνεύμα Μου, και Εγώ ο Ίδιος θα τον διδάξω, και θα αναγνωρίσει πάντα την αλήθεια, θα καταλάβει σωστά το λόγο Μου, έτσι όπως θέλω να τον καταλάβετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5395                19-5-1952

Ο χωρισμός μεταξύ του Θεού και των πλασμάτων είναι αδύνατος. . .

Δεν υπάρχει χωρισμός μεταξύ εσάς και Εμένα. . .  ακόμα και αν μείνετε μακριά Μου για αιωνιότητες και αν μεγαλώσετε όλο και περισσότερο το χάσμα ανάμεσα σε σας και Εμένα. . .  δεν μπορείτε να χωριστείτε από Μένα, αφού ό,τι εκπήγασε από Μένα, μένει αναπόφευκτα δικό Μου τμήμα στους αιώνες των αιώνων. Δεν υπάρχει ποτέ χωρισμός, μόνο που η βούλησή σας μπορεί ν’αντισταθεί στο άγγιγμα της αγάπης Μου, και αυτό το αισθάνεται σαν χωρισμό από Μένα. Νομίζετε ότι έχετε χωριστεί εντελώς από Μένα, μην πιστεύοντας σε Μένα. Το ρεύμα της αγάπης Μου δεν σας αγγίζει πια, γιατί οι ίδιοι του αντιστέκεστε, και με αυτό τον τρόπο σάς στερείτε μόνοι σας εκείνη τη δύναμη που σας κάνει ευτυχισμένους.

Κατά συνέπεια, στην κατάσταση όπου είστε μακριά Μου, είστε και χωρίς πίστη, είστε κακόμοιρα πλάσματα και ωστόσο παραμένετε δικά Μου. Η αγάπη Μου όμως, μετά λύπης για σας, δεν μπορεί πια να σας πλημμυρίζει, παρόλο που δεν θέλετε να αισθάνεστε τη δυστυχία σας όσο μένετε στη Γη. . .  Είστε όμως κακόμοιρα πλάσματα, γιατί μπορείτε να έχετε τα πάντα και όμως δεν κατέχετε τίποτα λόγω της εσωτερικής σας εξέγερσης εναντίον Μου, ο Οποίος μπορώ να σας προσφέρω τα πάντα. Και παρ’όλα αυτά δεν σας εγκαταλείπω, αλλά εφαρμόζω όλα τα μέσα για να μειώσω την αντίστασή σας σε Μένα, για να τη τσακίσω, αλλά όχι εξαναγκαστικά. Πρέπει να σας κάνω να νιώσετε την αδυναμία σας. Όσο διαθέτετε δύναμη, δεν Με ψάχνετε· αν όμως σας λείπει η δύναμη, τότε σκέφτεστε ίσως Εκείνον Που κατέχει δύναμη σε αφθονία και μπορεί να σας την παρέχει, και θα Του τη ζητήσετε.

Μια κατάσταση αδυναμίας στη Γη λοιπόν μπορεί να σας οδηγήσει ξανά σε Μένα, μπορεί όμως επίσης να σας κάνει ν’απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο από Μένα, στην περίπτωση που εξεγείρεστε ενάντια στη μοίρα σας, γιατί ακόμα δεν θέλετε να Μ’αναγνωρίσετε. Τότε όμως έχω ακόμα πολλά άλλα μέσα, και αν όλα αυτά δεν καταφέρουν την αλλαγή της θέλησής σας και αποβιώσετε από αυτή τη Γη με την αντίσταση μέσα στις καρδιές σας, πρέπει μέσω μιας σκληρής μοίρας στο επέκεινα να γίνετε μαλακοί και ενδοτικοί, και ακόμα και τότε απλώνω το χέρι Μου για να σας τραβήξω πάνω κοντά στην πατρική Μου καρδιά. . .  Μόνο που πρέπει από μόνοι σας να έρθετε κοντά Μου. . .  Αυτός είναι ο όρος Μου τον οποίο δεν θα εγκαταλείψω. Απομακρυνθήκατε από μόνοι σας από Μένα, η θέλησή σας ήταν στραμμένη εναντίον Μου και πρέπει τώρα να Με ξαναβρεί. Πρέπει να Με φωνάξετε για να έρθω να σας πάρω, πρέπει να δημιουργήσετε άλλη μια φορά την παρέα μαζί Μου την οποία απορρίψατε κάποτε μόνοι σας.

Ο χωρισμός δεν έγινε ποτέ ολοκληρωτικά, παρόλο που νομίζατε ότι θα μπορούσατε να χωριστείτε από Μένα. . .  Ο σύνδεσμος συνεχίζει να υπάρχει, ακριβώς επειδή δεν μπορεί ποτέ να γίνει χωρισμός, αφού η δύναμή Μου ρέει μάλιστα στο άπειρο δημιουργώντας όλα τα έργα και τα πλάσματα, γυρίζει ωστόσο ξανά και ξανά πίσω σε Μένα, διότι εκτός από Μένα δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να ελκύσει αυτή τη δύναμη. Μπορείτε μάλιστα ν’απομακρυνθείτε ατελείωτα από Μένα, πρέπει ωστόσο κάποτε να επιστρέψετε πίσω στην Αρχή σας, και μόνο ο συνειδητός δεσμός μαζί Μου είναι μακαριότητα, γιατί τότε η δύναμη της αγάπης Μου μπορεί με όλη την αποτελεσματικότητά της ν’αγγίξει το πλάσμα και γιατί η δύναμή Μου που πλημμυρίζει το πλάσμα το κάνει αυτό που είναι ο προαιώνιος προορισμός του, γίνεται δηλαδή ομοίωμά Μου και μπορεί να ενεργεί μέσα σε αφθονία φωτός και δύναμης και είναι αφάνταστα μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5396                20-5-1952

Ο άνθρωπος δεν αποδέχεται την αλήθεια αν δεν έχει πίστη. . .

Πρόκειται για εντελώς μάταια προσπάθεια να θέλει κανείς να μυήσει στην αλήθεια τους ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου πίστη. Αφού μέσα τους δεν υπάρχει ούτε η επιθυμία για την αλήθεια ούτε η προθυμία να ζήσουν με αγάπη και κατά συνέπεια δεν υπάρχει μέσα τους ούτε η ικανότητα ν’αναγνωρίσουν την αλήθεια ως τέτοια. Για το λόγο αυτό πρέπει κανείς πρώτα να προσπαθήσει να τους βάλει σε σκέψεις σχετικά με την αρχή τους. . .  Αφού μόνο τέτοιες σκέψεις μπορούν να παρακινήσουν τον άνθρωπο ν’αναρωτηθεί: Γιατί υπάρχω και ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής Μου ως άνθρωπος, και ποιος προξένησε την ύπαρξή Μου;

Μόνο τότε είναι δυνατόν να ξυπνήσει η πίστη σ’έναν προαιώνιο Δημιουργό, και μόνο τότε μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο η αλήθεια με την προοπτική να την καταλάβει ως τέτοια. «Πίστη» ωστόσο δεν σημαίνει την αδιαμαρτύρητη αποδοχή μιας διδασκαλίας ενός Θεού και Δημιουργού, αλλά την εσωτερική αποδοχή μιας Οντότητας Που δημιούργησε τα πάντα, Που διατηρεί και κυβερνά τα πάντα. Πρέπει επομένως ο άνθρωπος μέσω στοχασμού να βρει την εσωτερική πεποίθηση ότι υπάρχει μια Οντότητα στην Οποία η δημιουργία χωρστά την ύπαρξή της. Μόνο αυτή η πεποίθηση που αποκτήθηκε μέσω στοχασμού μπορεί να ονομαστεί πίστη, γιατί μεν δεν μπορεί ν’αποδειχτεί και ωστόσο ο άνθρωπος υποστηρίζει αυτή την εσωτερική του κατανόηση, γιατί του αρέσει και του φαίνεται αποδεκτή, δηλαδή γιατί και ο νους του μπορεί να την πρεσβεύσει.

Μια πίστη την οποία απόκτησε ο άνθρωπος με αυτό τον τρόπο είναι επίσης η εγγύηση για την απόκτηση της αλήθειας, γιατί τότε ο άνθρωπος συνάπτει και διανοητικές επαφές με την Οντότητα την Οποία αναγνωρίζει η καρδιά του. Και τότε η Ίδια η Θεότητα επεμβαίνει και ενημερώνει τον άνθρωπο όλο και περισσότερο για το Είναι Της, γιατί η Ίδια του εκδηλώνεται μόλις Την αναγνώρισε. Και τότε είναι αποφασιστικός ο βαθμός της αγάπης του για το με ποιον τρόπο ο Θεός μπορεί να εκδηλωθεί στον άνθρωπο. . .

Άνθρωπος που ψάχνει βρίσκεται ήδη πιο μακριά από τον γήινο κόσμο και δεν είναι πια δεμένος από την ύλη. Το πνεύμα του ανεβαίνει σε περιοχές  που βρίσκονται μακριά από τον υλικό κόσμο. . .   Μόλις όμως χωρίζεται από την ύλη, ο σπινθήρας της αγάπης έχει αναφτεί μέσα του, ο άνθρωπος δεν σκέφτεται πια τον εαυτό του, αλλά αισθάνεται ότι είναι τοποθετημένος μέσα σε μια κοινότητα όντων ίδιων με αυτόν, τα οποία πρέπει όλα να εκτελέσουν ένα σκοπό πάνω στη Γη, τα οποία όμως είναι το ίδιο αδύνατα και ανήξερα με τον ίδιο. . .  Και αυτό που ψάχνει τότε, δεν το ψάχνει μονάχα για τον εαυτό του, αλλά θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει επίσης για τους συνανθρώπους του, γιατί αισθάνεται ότι η έλλειψη γνώσεων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που τους προκαλεί δυστυχία. . .

Από αυτό προκύπτει ότι η αγάπη αναφλέγεται πάντα μέσα σ’έναν άνρθωπο όταν αφυπνίστηκε η πίστη του στον Θεό, και η παροχή της αλήθειας εγγυάται τότε, μόνο που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο με διαφορετικούς τρόπους, αλλά πάντα έτσι ώστε να του είναι αποδεκτή και να αισθανθεί εκείνος τόσο εντυπωσιασμένος από την αλήθεια ώστε να επιθυμήσει περισσότερες γνώσεις και να υποστηρίξει την αλήθεια και απέναντι στους συνανθρώπους του. . .  Ο Θεός μπορεί να εκδηλώνεται μόνο τότε που Τον αναγνωρίζει ο άνθρωπος, τότε όμως δίνει απλόχερα, μοιράζει στον καθένα που λαχταρά την αλήθεια. Και θα αυξηθεί η αγάπη μέσα στην καρδιά εκείνων που παραλαμβάνουν την αλήθεια, γιατί αναγνωρίζουν τότε τον Θεό και μαθαίνουν να Τον αγαπήσουν, ο Οποίος φανερώνει ο Ίδιος το Είναι Του, ο Οποίος ανάβει ένα δυνατό φως μέσα σε όσους αναζητούν την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5399                24-5-1952

Προθυμία για βοήθεια για τις ψυχές στο σκοτάδι. . .

Θυμάστε αυτά που σας γνωστοποιεί το Πνεύμα Μου και να ξέρετε ότι το Πνεύμα Μου σας διδάσκει σωστά. . .  Αφεθείτε με εμπιστοσύνη στην αρχηγία Μου και κάντε πάντα αυτό στο οποίο σας ωθεί το εσωτερικό σας, αφού μέσω των συναισθημάτων σας εκδηλώνομαι Εγώ μόλις κάνετε προσπάθεια να εκπληρώσετε το θέλημά Μου και να Με υπηρετήσετε. Το πάλεμα στο επέκεινα είναι αφάνταστα δύσκολο. Το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό, αμέτρητες ψυχές βασανίζονται μέσα του, και μικρός είναι ο αριθμός εκείνων που θέλουν ν’απελευθερωθούν από το σκοτάδι, που βρίσκουν ανυπόφορη την  κατάσταση μέσα στο σκοτάδι και που επιδιώκουν μια αλλαγή των συνθηκών τους. Και σ’εκείνες τις λίγες θα έπρεπε να βοηθήσετε, αφού χωρίς βοήθεια δεν μπορούν ν’απελευθερωθούν.

Πρόκειται για ένα έργο ευσπλαχνίας το οποίο κάνετε σ’εκείνες τις ψυχές, η προθυμία σας για βοήθεια όμως δεν είναι ποτέ ανεπιτυχής. Αφού ακόμα και αν είναι μερικές φορές δύσκολο για τις ψυχές στο σκοτάδι να δεχτούν τα δασκαλέματα και τις εξηγήσεις σας. . .  τα συλλογίζονται μάλιστα, επειδή το φως που βλέπουν γύρω σας τούς είναι μια απόδειξη την οποία δεν μπορούν ν’αρνηθούν, και επειδή λαχταρούν και οι ίδιες το φως. Είστε πάντα περιστοιχισμένοι από ομάδες τέτοιων ψυχών, οι οποίες αισθάνονται καλά κοντά σας, παρόλο που ενοχλούνται και τότε από όντα του σκοταδιού που προσπαθούν να τις τραβήξουν και πάλι κάτω. Σκεφτείτε με αγάπη τις ψυχές που σας περιστοιχίζουν, από την οποία θα πάρουν τότε τη δύναμη να προβάλουν αντίσταση. Η αγάπη σας τις κρατά δεμένες σε σας σαν με αλυσίδες, έτσι ώστε τα όντα του βάθους δεν τα καταφέρνουν να τις σπρώξουν μακριά σας και πίσω στο σκοτάδι.

Οι ψυχές ασχολούνται μέσα στις σκέψεις τους συνέχεια με αυτά που ακούν από σας, και αρκεί μονάχα μια σκέψη σας με αγάπη για να τις κρατήσετε κοντά σας, και η αγάπη Μου τους δημιουργεί πράγματι δυνατότητες που θα ωφελήσουν την πρόοδό τους. Έτσι θα βρίσκονται ανάμεσά τους πάντα φωτεινά όντα, αγνώριστες από εκείνες μεν, αλλά αυτά τα φωτεινά όντα τις οδηγούν ανεπαίσθητα προς τη σωστή σκέψη, και το λυτρωτικό έργο προχωρά, γιατί Εγώ ο Ίδιος το ευλογώ, γιατί δεν Μου είναι ποτέ δυσάρεστο όταν θέλετε να βοηθήσετε ανθρώπους.

Μην φοβάστε τις κακές δυνάμεις, αφού η δική Μου εξουσία είναι πράγματι μεγαλύτερη όπου υπάρχει η καλή θέληση, όπου επικρατεί η αρχή της αγάπης. Φως υπάρχει εκεί όπου ηχεί ο λόγος Μου, και ο λόγος Μου θα είναι για σας πάντα η πιο σίγουρη προστασία εναντίον των κακών δυνάμεων. . .  και επειδή αγωνίζεστε μ’ένα όπλο και δουλεύετε μ’ένα μέσο το οποίο έβαλα Εγώ ο Ίδιος μέσα στα χέρια σας, οι δυνάμεις του σκότους δεν μπορούν να σας πλησιάζουν, εκτός εάν τους επιτρέψετε οι ίδιοι την πρόσβαση μέσω αμαρτωλών σκέψεων και κακής θέλησης, εάν αφεθείτε χωρίς αντίσταση στην κακή επιρροή. . .  Αυτό όμως εμποδίζουν τα προστατευτικά πνεύματά σας που είναι πάντα κοντά σας και αρνούνται την πρόσβαση στα κακά όντα, γιατί θέλετε να Με υπηρετήσετε και να βοηθήσετε τις κακόμοιρες ψυχές. Πιστέψτε και έχετε εμπιστοσύνη σε Μένα και στα λόγια Μου ότι σας προστατεύω από κάθε κίνδυνο όσο είστε δραστήριοι μέσα στον αμπελώνα Μου. . .

Πιστέψτε ότι το Πνεύμα Μου σας οδηγεί σωστά και ότι θα σας προειδοποιήσει όταν κινδυνεύετε να πάρετε έναν λάθος δρόμο. . .  Η θέλησή σας να βοηθήσετε σας επιφέρει ακόμα και την προστασία εκείνων των όντων που θέλετε να λυτρώσετε, αφού αισθάνονται την αγάπη σας και σχηματίζουν ένα προστατευτικό τοίχο γύρω σας ενάντια σ’εκείνους που θέλουν να σας κάνουν κακό. . .  Η αγάπη αφυπνίζει την ανταπόδοση της αγάπης και αυξάνει και τη δύναμη μέσα σ’εκείνα τα όντα, και από αυτά καταλαβαίνουν την αλήθεια όσων τους εξηγείτε. . .  Νιώθουν επίσης τη δύναμη του λόγου Μου, και μόνο σπάνια τον απορρίπτει μια ψυχή που άκουσε μια φορά το λόγο Μου που της προσφέρθηκε με αγάπη. Στην περίπτωση λοιπόν που διοχετεύετε το λόγο Μου σ’αυτές τις ψυχές, είμαι ο Ίδιος κοντά σας και ευλογώ εσάς και τη δραστηριότητά σας, ευλογώ τα όντα που σας περιστοιχίζουν, και οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5400                25-5-1951

Η αφύπνιση του θεϊκού σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο. . .

Το Πνεύμα Μου θα έπρεπε να δραστηριοποιηθεί μέσα σας. . .  Ένας σπινθήρας του Πνεύματός Μου βρίσκεται μέσα σας, επομένως κοιμάται μέσα σας κάτι θείο που μπορεί να επενεργήσει πάνω στη σκέψη, τη θέληση και την πράξη σας στην περίπτωση που οι ίδιοι του το επιτρέπετε. Εσείς οι ίδιοι αποφασίζετε για το αν αυτός ο πνευματικός σπινθήρας μπορέσει να δραστηριοποιηθεί μέσα σας. Εναπόκειται εντελώς στη βούλησή σας ν’αφυπνίσετε στη ζωή το πνεύμα μέσα σας,  αφού βρίσκεται μάλιστα στο εσωτερικό σας, περιμένει ωστόσο την εκπλήρωση των όρων υπό τους οποίους επιτρέπεται η ενέργειά του.

Ούτε η παντοδυναμία Μου, ούτε η αγάπη Μου δεν μπορεί να καθορίσει το τμήμα Μου μέσα σας να δραστηριοποιηθεί, αφού τα πάντα βασίζονται στο νόμο της αιώνιας τάξης, επίσης η διαμόρφωση του ανθρώπου με όλες τις ικανότητές του και όχι τελευταία με την ελεύθερη θέλησή του, χωρίς την οποία είναι αφάνταστο ένα τέλειο ον, και η οποία για αυτό θα έπρεπε και να επιδιώξει να μπει ξανά μέσα στην κατάσταση της τελειότητας. Είναι ωστόσο ούτε στην αντίπαλη δύναμη δυνατό να εμποδίσει να ενεργήσει ο θεϊκός πνευματικός σπινθήρας μέσα σας, στην περίπτωση που εσείς οι ίδιοι το θέλετε. Μονάχα εσείς αποφασίζετε για τη στάση σας απέναντί Μου και επίσης απέναντι στον αντίπαλό Μου. Άρα έχετε και μια ελεύθερη βούληση, η οποία μπορεί το ίδιο καλά να δράσει κακά ή και καλά.

Ξέρω την κάθε ανθρώπινη καρδιά και παρακολουθώ την πνευματική της ανάπτυξη. Καταλαβαίνω όμως και τις προσπάθειες του αντιπάλου Μου να θέσει τον άνθρωπο υπό την επιρροή του, και η επιρροή του είναι συχνά τόσο δυνατή ώστε να μην αστοχήσει, ώστε να γίνει αδύνατος ο άνθρωπος και να μην τα καταφέρει πια να θέλει το σωστό, ώστε να τείνει να ενδώσει σ’εκείνον που θέλει να οδηγήσει τη βούλησή του στη λάθος κατεύθυνση. Ο άνθρωπος είναι αδύνατος χωρίς τη συμπαράστασή Μου. . .  αφού αυτή η αδυναμία της βούλησής του είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της απομάκρυνσής του από Μένα μέσω της κάποτε αμαρτίας ενώπιόν Μου. . .

Μπορεί να θέλει το σωστό, ωστόσο, έχει ανάγκη για αυτό μια παροχή χάρης από την πλευρά Μου, την οποία έχει πλήρως στη διάθεσή του στην περίπτωση που αναγνωρίζει τον Χριστό. Για το λόγο αυτό επομένως πρέπει ν’αναγνωρίσει τον Χριστό, ο Οποίος, για να ενισχυθεί η θέληση της ανθρωπότητας, έκανε την πιο δύσκολη θυσία. Αφού απαιτώ από τον άνθρωπο, κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του στη Γη, μια ελεύθερη απόφαση της θέλησής του. Συνεπώς πρέπει και να του δώσω την εγγύηση του ότι θα μπορέσει να πάρει η θέλησή του αυτή την απόφαση, αν θέλει ο άνθρωπος να πετύχει την τελειότητα. Πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θέλησή του προς κάθε κατεύθυνση, αλλιώς δεν θα μπορούσα ν’απαιτήσω κάτι τέτοιο από αυτόν. Και για αυτό το σκοπό το Πνεύμα από Μένα σας προσφέρει τη βοήθεια που έχετε ανάγκη, εφόσον του δώσετε το δικαίωμα να σας βοηθήσει.

Ο πνευματικός σπινθήρας, που είναι δικό Μου τμήμα, επενεργεί πάνω σας πάντα σύμφωνα με το θέλημά Μου, με αποτέλεσμα να μπορέσει δίκαια να πει ότι τον οδηγεί το θεϊκό θέλημα εκείνος ο άνθρωπος που έδωσε στο πνεύμα μέσα του το δικαίωμα να εκφραστεί. Για αυτό το λόγο είναι πάντα η μέριμνά μου να δημιουργήσετε οι ίδιοι για τον εαυτό σας την κατάσταση όπου το πνεύμα μπορεί να ενεργεί μέσα σας. Αφού τότε έχετε ήδη απαλλαχτεί από κάθε ευθύνη, γιατί μόλις ενεργεί μέσα σας το Πνεύμα Μου, θα υποταχτείτε ήδη στο θέλημά Μου, και επομένως το θέλημά Μου μπορεί να ενεργεί μέσα σας. Υποκύψατε όμως εθελοντικά στο θέλημά Μου, όχι αναγκασμένοι από το θέλημά Μου. . .

Το Πνεύμα Μου ωστόσο μπορεί να ενεργήσει μονάχα μέσα σ’έναν άνθρωπο που τοποθετείται συνειδητά κάτω από το σταυρό του Χριστού. . .  δηλαδή η κάποτε εξασθενισμένη βούλησή του μπόρεσε, μέσω της αναγνώρισης του Χριστού και του λυτρωτικού Του έργου, να παραλάβει από τον θεϊκό Λυτρωτή την ενίσχυση ώστε να σκέφτεται και να δρα ο άνθρωπος με τέτοιον τρόπο ώστε να εκπληρωθεί η προϋπόθεση για την ενέργεια του Πνεύματός Μου. . .  Ο άνθρωπος που αφύπνισε τον πνευματικό σπινθήρα μέσα του ανήκει στα παιδιά της Γης που λυτρώθηκαν διά του αίματός Του, χρησιμοποίησε κατά κάποιον τρόπο ήδη τις χάρες που αποκτήθηκαν μέσω του σταυρικού θανάτου για να μεταμορφωθεί σε αγάπη. Η βούλησή του ήταν στραμμένη στον θεϊκό Λυτρωτή και άρα σε Μένα ως τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα, γιατί του εισέρρεε η δύναμη για να καταφέρει αυτό, γιατί ο ίδιος άνοιξε τον εαυτό του για να παραλάβει τις χάρες. . .

Μια στροφή προς τον Ιησού Χριστό και η αναγνώριση του λυτρωτικού έργου έχει ως αποτέλεσμα τη στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση θέληση του ανθρώπου. . .  Αφού η αδυναμία της θέλησης των ανθρώπων ήταν η αφορμή του μεγάλου ελέους του Ιησού να σπεύσει προς βοήθειά τους. Πρέπει η θέληση να ενισχυθεί χωρίς ωστόσο να γίνει ανελεύθερη, και τότε ο άνθρωπος μπορεί να κατορθώσει κάτι για το οποίο πριν ήταν ανίκανος. . .  Αφού ο Σατανάς είχε δέσει την ελεύθερη θέληση καθ’όσον η επιρροή του πάνω στους ανθρώπους ήταν τόσο δυνατή ώστε να υποκύψουν, κάτι που όμως δεν θα ήταν αναπόφευκτο εάν είχαν χρησιμοποιήσει τη δύναμη της αγάπης. . .

Από αυτό προκύπτει ότι ακόμα και πριν το λυτρωτικό έργο ήταν ελεύθερη η θέληση του ανθρώπου, ήταν όμως εντελώς εξασθενισμένη λόγω της επίδρασης του Σατανά. Και επομένως η θέληση ενός ανθρώπου που δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του θα εμφανίσει την ίδια αδυναμία ακόμα και τώρα. Τέτοιος άνθρωπος θα πρέπει να διεξαγάγει ένα σκληρό εσωτερικό αγώνα για να διορθώσει τη θέλησή του, κάτι για το οποίο θα είναι συχνά ανίκανος. Παρ’όλα αυτά δεν θα μπορεί να εξαναγκαστεί ούτε από πάνω ούτε από κάτω να στρέψει τη θέλησή του σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αυτά όμως που δεν καταφέρνει από μόνος του, θα τα καταφέρνει εύκολα μαζί με τον Ιησού Χριστό. . .  θα λυτρωθεί κατά κάποιον τρόπο από την αδυναμία της βούλησής του, θα νιώθει αισθητά την παροχή της δύναμης, η βούλησή του θα κινείται τότε προς τη σωστή κατεύθυνση, η θεία αρχή μέσα του θα αποκτήσει το πάνω χέρι. . .  Ο πνευματικός σπινθήρας θα φουντώσει και το θέλημά Μου θα έχει τότε μπει μέσα στον άνθρωπο, γιατί το πνεύμα του είναι δικό Μου τμήμα και δεν μπορεί να σκέφτεται και να θέλει διαφορετικά και μεταδίδει τότε τη σκέψη και τη θέλησή του στον άνθρωπο, ο οποίος θα  οδηγείται τότε από το πνεύμα μέσα του και θα Με επιδιώξει εθελοντικά. . .  ο οποίος  θα έχει τότε στ’αλήθεια λυτρωθεί από τα δεσμά του αντιπάλου Μου, γιατί θα Μ’εχει αναγνώρισε ως προαιώνιο Θεό και Πατέρα, ο Οποίος ήρθε στη Γη μέσα στον Ιησού Χριστό για να λυτρώσει τους ανθρώπους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5401                26-5-1952

Η διαδικασία της ωρίμανσης απαιτεί ξανά και ξανά νέες δημιουργίες. . .

Το βασίλειό Μου είναι τεράστιο, αμέτρηοι κόσμοι είναι στη διάθεσή Μου για να φέρω σε πέρας με επιτυχία τη διαδικασία της ωρίμανσης του πνευματικού. Όλοι αυτοί οι κόσμοι υπηρετούν μονάχα το σκοπό της επαναπροώθησης σε Μένα των κάποτε αποστατημένων πνευματικών όντων. Επομένως θα είναι κατανοητό σε σας τους ανθρώπους ότι ο στόχος, η απελευθέρωση ολόκληρου του πνευματικού θα επιτευχθεί κάποτε, ότι κάποτε θα πνευματοποιηθούν και οι γήινοι υλικοί κόσμοι, ότι ωστόσο θα περάσουν ακόμα ατελείωτοι καιροί ώσπου και το τελευταίο πνευματικό ον να έχει βρει το δρόμο πίσω.

Αν κοιτάζετε λοιπόν την επίγεια δημιουργία γύρω σας με την επίγνωση του ότι είστε οι ίδιοι ο τελευταίος κρίκος μιας ατελείωτα μακριάς πορείας πάνω σ’αυτή τη Γη, τότε μπορείτε επίσης να φανταστείτε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί ακόμα για να πετύχει αυτό τον τελευταίο κρίκο επίσης το πνευματικό που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη σκληρή ύλη, και θα καταλάβετε ότι θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες ώσπου να έχει τελειώσει η λυτρωτική διαδικασία. . .  Θα κατανοήσετε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει καμία επαναπροώθηση σε Μένα εκτός της τάξης την οποία δημιούργησα Εγώ, ότι δηλαδή δεν μπορεί να γίνει καμία ξαφνική λύτρωση μέσω της αγάπης Μου, αλλά ότι μονάχα μια αργή ανοδική ανάπτυξη επενεργεί στα πνευματικά όντα με τον τρόπο ώστε να εγκαταλείψουν από μόνα τους την αντίστασή τους σε Μένα και να λαχταρήσουν τελικά την ενοποίηση μαζί Μου. . .

Ακόμα και μια ξαφνική επιστροφή του αντιπάλου Μου δεν θα μπορούσε ν’ανατρέψει αυτή την αιώνια τάξη Μου, γιατί δεν ελέγχει πια το δεμένο πνευματικό και δεν θα μπορούσε επομένως να μεταδώσει σ’εκείνο την αλλαγμένη θέλησή του, αφού αυτά τα πνευματικά όντα είναι σαν και εκείνος  κάτι ανεξάρτητο που πρέπει και ν’αναπτυχτεί μόνο του. Μια επιστροφή του αντιπάλου Μου ωστόσο αναμένεται μόνο τότε που αυτός θα καταλάβει ότι θα του έχει αφαιρεθεί το πνευματικό το οποίο νόμιζε ότι κατείχε. Μόνο τότε που θα έχει χάσει την εξουσία και τη δύναμή του, θα αλλάξουν η θέληση και η σκέψη του. Όσο όμως του είναι ακόμα αφοσιωμένα μερικά πνευματικά όντα που ως άνθρωποι κάνουν αυτό που θέλει εκείνος, παραβιάζοντας την αγάπη για Μένα και για τον διπλανό, θα εμμείνει και εκείνος μέσα στην αντίστασή του σε Μένα.

Και ακριβώς για αυτό το λόγο τόσο ατελείωτα πολλά έργα της δημιουργίας έχουν το σκοπό να υπηρετήσουν την ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού. Και αυτά τα έργα της δημιουργίας θα υπάρχουν όσο υπάρχουν ακόμα αλύτρωτα πνευματικά όντα, αφού όσον καιρό τα πνευματικά όντα είναι δεμένα μέσα στα έργα της δημιουργίας, ο αντίπαλός Μου δεν έχει καμία εξουσία πάνω τους. Μονάχα ο άνθρωπος είναι εκτεθειμένος στην επιρροή του, και για το λόγο αυτό ο Σατανάς προκαλεί τρομερή συμφορά ειδικά ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Τους παρακινεί να Μου προβάλουν αντίσταση και προκαλεί με αυτό τον τρόπο μια εκ νέου αποστασία από Μένα. Ενισχύει την εξουσία του, και αυτοί που τον βοηθούν σε αυτό είναι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε Μένα. Ενοχλεί ωστόσο και πιστούς και προσπαθεί να τους κάνει κακό.

Ο Σατανάς δεν έχει καμία πρόθεση να γυρίσει πίσω σε Μένα, αλλά χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ενισχύσει την εξουσία του. Επδιώκει να προκαλέσει παντού σύγχυση και με αυτό τον τρόπο να κερδίσει ανθρώπους που κοντεύουν ν’αποπερατώσουν τη διαδικασία της ανάπτυξής τους. Επιδιώκει να διαδώσει το σκοτάδι όπου και να μπορέσει, επειδή το φως τον ξεσκεπάζει, επειδή χάνει τη μάχη όπου αποκαλύπτεται η αλήθεια.

Ένα λυτρωτικό διάστημα τελειώνει, ένα νέο αρχίζει, και αυτό θα επαναλαμβάνεται όσο υπάρχει ακόμα πνευματικό που κρατιέται αιχμάλωτο από την ύλη. Πρέπει όμως σ’αυτό το πνευματικό να δοθεί επίσης η δυνατότητα ν’απελευθερωθεί, μόνο που η δημιουργίες απαιτούν όλο και πιο ελαφρά ύλη, επειδή η αντίσταση μέσα στο πνευματικό μειώνεται και θέλει όλο και λιγότερο χρόνο για τη διάλυση της μορφής. Και οι δημιουργίες που αλλάζουν με αυτό τον τρόπο σημαίνουν πάντα νέες λυτρωτικές περιόδους, κάτι που κάνει πιο κατανοητό σ’εσάς τους ανθρώπους μια καταστροφή και αλλαγή της Γης καθώς και άλλων άστρων. Αφού η σοφία Μου αντιλαμβανόταν τα πάντα από την αρχή μέχρι τους αιώνες των αιώνων. . .  Η σοφία και η αγάπη κοπιάζουν ακούραστα ν’απελευθερώσουν τα ανελεύθερα πνευματικά όντα από τη δύστυχη κατάστασή τους και να τους δημιουργήσουν μια μοίρα όπου θα πρέπει να έχουν ανακτήσει την αρχική τους φύση για να είναι απερίγραπτα μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5402                29-5-1952

Το γνώρισμα του εσωτρικού λόγου. . .

[Αυτό το μήνυμα μεταφράστηκε μόνο εν μέρει από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 35  - 40. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ένας σφοδρός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και σ’εκείνες του σκότους, γιατί πρόκειται για την έσχατη εποχή αυτής της Γης, όπου θα συμβεί μια τεράστια μεταβολή για χάρη του πνευματικού που βρίσκεται τότε στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης. Ο άρχοντας του σκότους έχει συνειδητοποιήσει ότι διακυβεύεται η εξουσία του και ότι έχει μόνο λίγο χρόνο πλέον, για αυτό κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τη δύναμή του. Πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι η οποία από την πλευρά του σκότους διεξάγεται με πανουργία και κακοήθεια. Για αυτό το λόγο πολλοί είναι εκείνοι που υποκύπτουν σε αυτή τη μάχη, επειδή αφήνουν να τους γελάσουν τα φαινόμενα και τα προσωπεία του κακού.

Όπου μπορούν να παρέμβουν οι αγγελιοφόροι του φωτός Μου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος βέβαια, όμως και ο Σατανάς φορά κατά καιρούς φωτεινό ένδυμα, έτσι είναι δύσκολο να τον αναγνωρίσουν όσοι είναι ανίδεοι και δημιούργησαν μια μόνο δήθεν σύνδεση μαζί Μου, ενώ εσωτερικά είναι ακόμα μακριά Μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τους συμπαρασταθώ φανερά. . .  όσοι λοιπόν υποκύπτουν πρόθυμα στα δολώματα και στις απάτες του αντιπάλου Μου, γιατί αυτός βρίσκει ανταπόκριση σε κάποια εγκόσμια πλευρά τους και εκείνοι συνεπώς αντιδρούν με εγκόσμιο τρόπο. Σε εποχές όπου κυριαρχεί το πνευματικό σκοτάδι μια ακτίνα του φωτός είναι ιδιαίτερα ευεργετική, αφού το φως έρχεται από πάνω, από το βασίλειό Μου, και θα διαχέει πάντα μια λάμψη η οποία μέσα στο σκοτάδι δίνει ένα αίσθημα ευτυχίας. . .

Ωστόσο, ο αντίπαλός Μου συχνά μιμείται τη δική Μου δράση. . .  Θέλει να κάνει το ίδιο, αλλά δεν φτάνει η δύναμή του. . .  Ξέρει ότι οι άνθρωποι αναζητούν το φως και τους πλησιάζει για αυτό επίσης σαν φως. Αλλά πρόκειται για ένα φως που δεν διαδίδει λάμψη. . .  πρόκειται μονάχα για ψεύτικο φως, σαν φάντασμα που εξαφανίζεται όταν το παρατηρεί κανείς προσεκτικά.

Εντούτοις είναι γεγονός ότι ο Σατανάς μεταμφιέζεται συχνά μ’ένα φωτεινό ένδυμα προκειμένου να μπερδέψει τους ανθρώπους. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όπου του προσφέρουν με τη βούλησή τους ένα έρεισμα πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει. . .  Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί σε όποιον έχει μια τόσο βαθιά αγάπη που να του εξασφαλίσει την παρουσία Μου. Μπορεί όμως εύκολα να συμβεί εκεί όπου η αγάπη απουσιάζει σε τέτοιο βαθμό που εμποδίζει την παρουσία Μου, ενώ ανοίγει δίοδο στον αντίπαλό Μου. . .  Άρα κάποιος που Με υπηρετεί με πλήρη αφοσίωση δεν χρειάζεται να φοβάται μια τέτοια δράση του Σατανά. Αντίθετα πρέπει να επειδείξει πολύ μεγάλη προσοχή εκείνος που τον κρατούν ακόμα αιχμάλωτο εγκόσμια δεσμά, όσο ελαφρά και αν είναι. Αφού ο Σατανάς διεισδύει εκείν όπου δεν είμαι Εγώ, καθώς δεν μπορεί να φωλιάσει ποτέ εκεί όπου είναι σίγουρη η παρουσία Μου.

Ο αντίπαλός Μου επιχειρεί με αναλήθειες. . .  με πλάνη και ψέματα να συσκοτίσει το πνεύμα των ανθρώπων. Αντίθετα όπου ενεργώ Εγώ ρίχνω, με μέσο την καθαρή αλήθεια, φως, δίνω διαύγεια και κατανόηση για όλα τα πνευματικά προβλήματα, όπως επίσης για τη διακυβέρνηση, τη δράση Μου και για το αιώνιο σχέδιο σωτηρίας. . .  Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν είναι στις δυνατότητες του αντιπάλου Μου: να εκφράζεται μέσω του εσωτερικού λόγου. . .  Προσέξτε λοιπόν ποια είναι τα γνωρίσματα του εσωτερικού λόγου, της έκφρασης της αγάπης Μου για σας, της μετάδοσης της δύναμης, η οποία σας αγγίζει υπό τη μορφή του λόγου. . .;

Ο λόγος Μου αγγίζει την καρδιά σας και απευθύνεται στην καρδιά, επομένως μόνο να τον αισθανθεί μπορεί ο άνθρωπος. Στη συνέχεια δίνει έκφραση στην αίσθηση αυτή μέσω του μυαλού του, εφόσον είναι πρόθυμος να δεχτεί τις θεϊκές ακτινοβολίες, όταν δηλαδή αφουγκράζεται συνειδητά μέσα του για ν’ακούσει τι έχω να του πω. . .  Αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα, η γλώσσα ενός ανθρώπου να μιλά κινούμενη από μια δύναμη, όπου δηλαδή ο νους του ανθρώπου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ αυτή η δύναμη χρησιμοποιεί το στόμα του για ν’ακουστεί. Υπάρχει τότε μεν μια πιθανότητα να είναι μια φωτεινή οντότητα που εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο, αλλά μπορεί επίσης σκοτεινές δυνάμεις να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία όταν κάποιος ανοίγεται για να έρθει σε επαφή με αόρατες δυνάμεις.

Σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέλησή του ποια δύναμη θα τον καταλάβει, οπότε η γλώσσα του τίθεται σε κίνηση και μιλά κινούμενη από την αντίστοιχη δύναμη. . .  Όμως δεν είμαι Εγώ αυτός που μιλά, παρ’όλο που είναι επίσης δυνατό να πρόκειται για καλές δυνάμεις που μεταδίδουν στους ανθρώπους πνευματικά αγαθά που έχουν την έγκρισή Μου. Ο δικός Μου λόγος ωστόσο είναι η άμεση ακτινοβολία Μου, η οποία μπορεί βέβαια να μεταβιβαστεί μέσω μιας φωτεινής οντότητας για να περάσει μετά στην καρδιά του ανθρώπου. Αλλά αυτό συμβαίνει με τέτοιον τρόπο που σε κάθε περίπτωση είναι το πνευματικό αυτί του που συλλαμβάνει το λόγο Μου, άρα είμαι Εγώ που του μιλώ, αυτός δε ακούει Εμένα. . .   χωρίς όμως το φυσικό του αυτί να ακούει αυτά που λέει το στόμα του.

Το καταλαβαίνετε αυτό; Όταν μιλώ Εγώ, ο ακροαζόμενος Με ακούει με την πνευματική ακοή και αντιλαμβάνεται μέσα στην καρδιά του το λόγο Μου. Ενώ εάν εκφράζεται ένα ον μέσω ενός ανθρώπου, τότε αυτός ακούει τον εαυτό του να μιλά και μάλιστα σαν να μιλούσε το στόμα του μηχανικά, πράγμα που είναι άλλωστε γεγονός, γιατί στην ουσία χρησιμοποιείται από αυτό το ον που θέλει να εκφραστεί. Μπορεί αυτό το ον να μιλήσει με εντολή Μου, οπότε κάποιος μπορεί και από τέτοιες μεταδόσεις ν’αποκομίσει μεγάλο όφελος. Υφίσταται όμως και η δυνατότητα να παρεμβληθεί ένα κακό πνεύμα, γεγονός που συμβαίνει όταν ο άνθρωπος απασχολείται με ατομικές του σκέψεις που αποσκοπούν σε εγκόσμιους στόχους ή επίσης όταν παραδίδεται εντελώς άβουλα στην επίδραση του πνευματικού όντος, δηλαδή όταν περνά σε μια κατάσταση όπου λειτουργεί αναγκαστικά, ως διάμεσο, αφού ο ίδιος δεν ελέγχει πλέον αυτά που προφέρει το στόμα του. . .  Σε αυτή την περίπτωση αποτελεί απλά ένα μηχανικό φερέφωνο πνευματικών δυνάμεων, οπότε πρέπει να προσέξει κανείς πολύ προτού αποδεχτεί σαν αληθινές αυτές τις μεταδόσεις. . .  Τότε απαιτείται ένας πολύ επισταμένος έλεγχος ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τα ψέματα να θεωρηθούν αλήθεια.

Όποιος ακούει το δικό Μου λόγο, σ’αυτόν μιλά το πνεύμα του, το οποίο είναι ένα μέρος του Εαυτού Μου. . .  Και όταν εκφράζεται το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο, μόνο με την πνευματική ακοή μπορεί να γίνει αντιληπτό και όχι με τη φυσική. Η δε πνευματική ακοή είναι στην ουσία μια αίσθηση, δηλαδή ο άνθρωπος αισθάνεται μέσα στην καρδιά του την ομιλία Μου, ακόμα και αν δεν μπορούν να την ακούσουν οι συνάνθρωποί του. Εάν όμως είναι θέλησή Μου να μεταφέρει και σε όλλους το λόγο Μου, τότε είναι ικανός να μεταβιβάσει την αίσθηση από την καρδιά στο νου του, ο οποίος συγκρατεί το λόγο και τον διατυπώνει μ’ένα κατανοητό τρόπο. . .  Αφού η ομιλία Μου είναι μια ακτινοβολία δύναμης, είναι ένα άγγιγμα της ανθρώπινης ψυχής, όπου η δύναμη αυτή παίρνει χάρη στη θέλησή Μου μια μορφή, η οποία για σας είναι ο λόγος Μου. . .

Εξυπακούεται ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται ότι τους μιλάω, εφόσον φυσικά Με αγαπούν και επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί Μου, γιατί τότε περιμένουν μια εκδήλωση αγάπης Μου. Αφού πλησιάζω όλα τα παιδιά Μου που Με καλούν κοντά τους και ακούω αυτά που έχουν να Μου πουν. Και επίσης τους δίνω απάντηση, τα παρηγορώ, τους δίνω συμβουλές, παραινέσεις και προειδοποιήσεις, αλλά και τα βεβαιώνω για τη βοήθειά Μου. Εάν τότε αφουγκραστούν προσεκτικά μέσα τους, θα συλλάβουν και την απαλή εσωτερική φωνή. . .  με έναν τέτοιο τρόπο όμως που να πιστεύουν ότι δίνουν μόνοι τους τις απαντήσεις που ήθελαν ν’ακούσουν.

Εάν κάποιος ωστόσο έχει επιλεγεί για να φέρει την αλήθεια στον κόσμο και να κάνει γνωστό το Ευαγγέλιο στους συνανθρώπους του, πρέπει να το λάβει πρώτα από Μένα, και αυτό συμβαίνει μέσω του εσωτερικού λόγου. . .  Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία κατά πρώτο προϋποθέτει ότι η πνευματική ακοή του συγκεκριμένου ανθρώπου έχει εξελιχθεί έτσι ώστε ν’ακούει ως «πνευματικό λόγο» αυτά που του μεταδίδω Εγώ ως αίσθηση. . .  Δεν περιμένει δηλαδή να Με ακούσει με τα φυσικά του αυτιά, αλλά με βαθιά πίστη στην αγάπη Μου αναμένει υπομονετικά ν’αφουγκραστεί την ομιλία Μου. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι είναι ανοιχτός στη ροή της δύναμης της αγάπης και αισθάνεται το άγγιγμα σαν έναρθρες λέξεις, τις οποίες στη συνέχεια η καρδιά του διαβιβάζει στο νου, δηλαδή του δίνει κατά έναν κατανοητό τρόπο τις αναγκαίες εξηγήσεις για να μπορεί να επεξεργαστεί τη γλώσσα του πνεύματος.

Μια τέτοια παραλαβή του λόγου συνεπάγεται υποχρεωτικά μια αποστολή, αφού ο δέκτης παραλαμβάνει πνευματικά αγαθά από το χέρι Μου, Εγώ ο Ίδιος επικοινωνώ μαζί του, και αυτό συμβαίνει με τόσο απλό τρόπο που ο συνάνθρωπος δεν παρατηρεί τίποτα το παράξενο. Η μοναδική δε απόδειξη της ακτινοβολίας που στέλνει η αγάπη Μου είναι οι σοφίες που καταγράφονται από το δέκτη τους, οι οποίες δίνουν μαρτυρία για την Οντότητά Μου. Επομένως δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο ν’αναγνωρίσει κανείς το δικό Μου λόγο, μια και με τη διοχέτευσή του στη Γη σκοπός Μου είναι να παρουσιάσω τον Εαυτό Μου στους ανθρώπους ώστε να μάθουν να Με αγαπούν. Αυτό όμως είναι δυνατό μόνο όταν τους αποκαλυφθώ ως ένας πολύ στοργιρκός πατέρας, όταν τους εξηγήσω ότι η αγάπη είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθορίζει τη δράση και τη διακυβέρνησή Μου και επιπλέον τους κάνω γνωστό το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .

Σαν συμπέρασμα λοιπόν, όταν ο λόγος Μου μεταδίδεται σ’έναν άνθρωπο οφείλει να είναι καθ’όλα διαφωτιστικός, δεν επιτρέπεται να φέρνει σύγχυση ή να είναι ακατανόητος, όμως και δεν πρέπει να είναι εξεζητημένος. Πρέπει να είναι εναργής και καθαρός, ν’ακούγεται κατανοητά και για αυτό το λόγο ευχάριστα για όλους. Επιπλέον στους ανθρώπους στους οποίους μεταδίδεται πρέπει να επενεργεί σαν μια ακτινοβολία αγάπης, πρέπει ν’αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων και να βρίσκει απήχηση όπου του ανοίγονται. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να αισθάνεται ότι του μιλάω Εγώ και αυτό να του αφήνει βαθύτατη εντύπωση. . .  Πρέπει ν’αναγνωρίζει ότι είμαι Εγώ ο Ίδιος που διοχετεύω αυτό το λόγο, διότι μέσω του λόγου Μου αποκαλύπτω τον Ίδιο τον Εαυτό Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5404                1-6-1952

Η επιστροφή στον Θεό. . .

Η ενέργεια του Θεού μέσα στον άνθρωπο. . .

Εμένα θα έπρεπε να υποδεχτείτε μέσα στην καρδιά σας, προκειμένου να μπορώ να ενεργήσω μέσα σας. Κάποτε τοποθετηθήκατε από μόνοι σας μακριά Μου, και κατά συνέπεια δεν υπήρχε πια δύναμη μέσα σας, αφού η δύναμη εκπηγάζει από Μένα και διοχετεύεται εκεί όπου δεν αντιμετωπίζει αντίσταση. Εσείς όμως Μου προβάλλατε αντίσταση και αρνιόσασταν κατά κάποιον τρόπο τη δύναμη της αγάπης Μου, με αποτέλεσμα με δικό σας φταίξιμο να χάσετε τη δύναμή σας και επιπλέον να μην διαποτιστείτε πια από το φως της αγάπης Μου, επειδή προβάλλατε αντίσταση και στην αγάπη Μου. Και επομένως ήταν σκοτάδι γύρω σας και μέσα σας και η κατάστασή σας ήταν δύστυχη, γιατί ό,τι είναι μακριά Μου δεν μπορεί να είναι μακάριο. Και άρα υπάρχει μόνο μια δυνατότητα να πετύχετε τη μακαριότητα, δηλαδή όταν ενωθείτε συνειδητά μαζί Μου, έτσι όπως κάποτε χωριστήκατε συνειδητά από Μένα. . .

Πρέπει να Μου επιτρέψετε πρόσβαση στην καρδιά σας, δηλαδή στην ακτινοβολία της αγάπης και της δύναμής Μου, και τα πάντα θα είναι ξανά όπως ήταν στην αρχή. . .  Με καλή θέληση μπορείτε να τα καταφέρετε, αφού δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο από το ν’ανάψετε μέσα σας την αγάπη και να διατηρείτε μετά μόνιμα τη φωτιά της αγάπης. . .  Τότε μπαίνω μέσα σας από μόνος Μου, μια και είμαι η Ίδια η Αγάπη. . .  Και μόλις μπορώ να μπω μέσα στην καρδιά σας, θα ενεργώ πράγματι μέσα της, με αποτέλεσμα να μην έχετε ποτέ πια την επιθυμία να χωριστείτε από Μένα, αφού θα στρέψω τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη θέλησή σας προς τη μακαριότητά σας, προς την αιώνια ζωή. Θα φωτίσω το πνεύμα σας για να μην μπορείτε ποτέ πια θα βυθιστείτε πίσω στο σκοτάδι. . .

Το Πνεύμα Μου, το οποίο είναι μέσα σας, θα δραστηριοποιηθεί τότε και θα σας μυήσει στην αλήθεια. . .  Μόνο που πρέπει να ετοιμαστείτε την καρδιά σας έτσι ώστε να γίνει αυτή διαμέρισμά Μου, πρέπει να Με υποδεχτείτε, κάτι που είναι δυνατό μονάχα μέσω έμπρακτης αγάπης. . .  μέσω της λαχτάρας σας να ενεργήσετε μαζί Μου, ο Οποίος είμαι η Ίδια η Αγάπα. . .  Ενεργοποιήστε την προθυμία σας για την αγάπη. . .  Τότε χρησιμοποιείτε ήδη τη δύναμή Μου και τότε θα τραβάτε κοντά σας Εμένα τον Ίδιο και δεν θα Μ’εγκαταλείψετε ποτέ πια. . .

Είμαι πράγματι πάντα πρόθυμος, στην περίπτωση που αγγίζει το αυτί Μου μια φωνή με αγάπη, ν’ακτινοβολήσω αγάπη, να χαρίσω ευτυχία και να φωτίσω την καρδιά του κάθε ανθρώπου που θέλει να επιτρέψει στο Πνεύμα Μου να ενεργήσει μέσα της. . .  Αφού σας υποσχέθηκα: «Θέλω να σας στείλω εκείνον που θα σας παρηγορήσει, το Πνεύμα της αλήθειας. . .»  Όποιος θέλει να Με υποδεχτεί στην καρδιά του, θα βιώσει στον εαυτό του πώς πρέπει να θεωρείται αυτή η υπόσχεσή Μου. . .  Αφού το Πνεύμα Μου θα του εξηγήσει τα πάντα, το Πνεύμα Μου θα τον μυήσει στην αλήθεια, το Πνεύμα Μου θα του αποδείξει την παρουσία Μου. . .  και μαζί Μου θα είναι και θα μείνει μακάριος στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser