background

επισκέπτες: 4448

Βιβλίο 64

 

5860                23-1-1954

Αύξηση της αμαρτίας. . .

Θρησκευτικός πόλεμος. . .

Τέλος. . .

Όταν παίρνει διαστάσεις η αμαρτία, όταν δεν υπάρχει πια καμία πίστη στη δικαιοσύνη του Θεού μεταξύ των ανθρώπων, όταν οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ανεύθυνοι και δεν συγκρατούν πια καθόλου τις ορμές τους, όταν δεν υπάρχει πια καμία αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους, όταν όλες οι επιδιώξεις αφορούν μονάχα τον κόσμο και τα αγαθά του, τότε έχει έρθει το τέλος και επαληθεύεται η Γραφή, επαληθεύονται οι προρρήσεις των προφητών που με εντολή του Θεού ανακοίνωναν το τέλος σε κάθε εποχή. . .  Και αν κοιτάζετε γύρω σας, εσείς οι άνθρωποι, αν παρατηρείτε με ανοιχτά τα μάτια σας αυτά που συμβαίνουν στη Γη, τότε καταλαβαίνετε, εσείς που έχετε καλή θέληση, σε ποια ώρα ζείτε. . .  Καταλαβαίνετε ότι τα πάντα είναι σημάδια για το κοντινό τέλος, ότι η ίδια η ανθρωπότητα επιφέρει το τέλος, επειδή ζει μέσα στην αμαρτία και επειδή δεν προσέχει πια τον Θεό της. . .

Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι εντελώς διεφθαρμένοι, που δεν ανήκουν ακόμα πλήρως στον αντίπαλο του Θεού, που ωστόσο δεν έχουν καμία πίστη και επομένως ζουν αδιάφοροι. . .  Όμως όσο πιο κοντά είναι το τέλος, τόσο θα μειώνονται αυτοί οι άνθρωποι. . .  Εν μέρει θα βυθιστούν και θα καταντήσουν υπό τον έλεγχο του αντιπάλου του Θεού, εν μέρει θα ανακαλεστούν στο άλλο βασίλειο από αυτή τη ζωή. . .  Και οι ανήθικοι και σατανικοί άνθρωποι θα αυξηθούν και μονάχα ένας μικρός αριθμός θα παραμείνει πιστός στον Θεό και θα βαδίσει στη Γη έτσι όπως είναι θέλημά Του. Και αυτοί θα πρέπει να υποφέρουν πολύ από τους πρώτους, αφού θα μισηθούν και θα διωχθούν για την πίστη τους. . .  Και μόλις παρθούν δημόσια μέτρα εναντίον όλων που πρεσβεύουν τον Θεό, τον Ιησού Χριστό, εσείς οι άνθρωποι θα βρίσκεστε λίγο πριν το τέλος.

Σας ανακοινωνόταν και αυτό, σε σας τους ανθρώπους, δηλαδή το ότι θα πρέπει να λογοδοτήσετε και ότι θα σας οδηγήσουν μπροστά στους δικαστές εξαιτίας του ονόματος του Ιησού. . .  Και μόλις παρθούν μέτρα ενάντια σε κάθε πνευματική επιδίωξη, μόλις εμποδιστούν οι υπηρέτες του Θεού στη Γη να κάνουν τη δουλειά τους για το βασίλειο του Θεού, μόλις χλευαστούν και κοροϊδευτούν για την πίστη τους, θα έχει ήδη έρθει η περίοδος όπου θα ενεργούν οι σατανικές δυνάμεις, οι οποίες θα λυσσομανούν στο τέλος ενάντια σε ό,τι αναφερθεί στον Θεό.

Και ό,τι αδύναμο, ό,τι δεν θα είναι ακόμα εντελώς κακό, θα ανακαλεστεί από τη Γη για να μην πέσει πλήρως θύμα του αντιπάλου του Θεού όταν ξεκινήσουν οι τελευταίες μέρες, όπου θα παρθούν τέτοια μέτρα ενάντια στους πιστούς ώστε να αντέξουν μονάχα όσοι έχουν ισχυροί πίστη, όσοι εμπιστευτούν πλήρως τον Θεό, γιατί θα τους δώσει δύναμη η πίστη τους και γιατί ο Θεός θα μπορέσει να τους συμπαρασταθεί φανερά εξαιτίας της πίστης τους.

Και τότε η ενέργεια του Σατανά θα είναι ολοφάνερη, αφού αυτός θα ενσαρκωθεί μέσα σε όλους τους ανθρώπους που είναι δικοί του διά του φρονήματός τους. . .  Και ο καθένας από εκείνους θα εκτελέσει κραυγαλέα έργα. . .  Και η τιμωρία θα έρθει. . .  θα έρθει η μέρα όπου θα τερματιστούν όλα αυτά, όπου θα προβάλει η δικαιοσύνη του Θεού και όπου τα έργα του κάθε ανθρώπου θα αποκαλυφθούν. . .  Η μέρα της Κρίσης θα έρθει, όπως είναι γραμμένο. . .  όπου ο καθένας θα πάρει την αμοιβή του, έτσι όπως του αξίζει. . .  όπου θα πραγματοιποιηθεί ο λόγος του Θεού, γιατί πρόκειται για την αιώνια αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5861                24-1-1954

Ψεύτικοι χριστοί και ψευδοπροφήτες. . .

Και σας λέω ξανά και ξανά: Τα σημάδια και τα θαύματα θα αυξάνονται, τόσο εκ μέρους του αντιπάλου Μου όσο και εκ μέρους των υπηρετών Μου στη Γη, αφού θα εμφανίζονται πολλοί ψεύτικοι χριστοί και ψευδοπροφήτες για να ανασκευάσουν με εντολή του πρίγκιπα του σκότους αυτά που διδάσκουν οι αληθινοί Μου υπηρέτες. . .  για να αμφισβητηθούν τα θαύματα και τις προφητείες αυτών και να ριχτεί η ανθρωπότητα σε όλο και πιο πυκνό σκοτάδι. Ωστόσο, τα θαύματα των ψευδοπροφητών θα αποτελούνται μονάχα από το ότι θα αυξήσουν την επίγεια εξουσία και το πλούτο, δεν θα εκτελέσουν  έργα αγάπης, αλλά θα γίνουν έργα τα οποία θα έχουν δήθεν κατορθωθεί με υπερφυσική δύναμη, τα οποία ωστόσο θα μπορούν να ονομαστούν μονάχα μια συγκέντρωση υλικών αγαθών και θα μαρτυρούν επομένως εκείνον που είναι ο κύριος της ύλης. . .

Πραγματικά θαύματα όμως είναι έργα της ελεημοσύνης στην εξασθενισμένη ανθρωπότητα που υποφέρει. . .  πραγματικά θαύματα είναι φανερές επιδράσεις της Δύναμης από πάνω. . .  και πραγματικά θαύματα μπορούν να προκαλούν μονάχα εκείνοι που είναι δραστήριοι στη Γη ως σωστοί κήρυκες του λόγου Μου, που πρεσβεύουν Εμένα και το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο και που επιδιώκουν να αφυπνίσουν και να ζωντανέψουν την πίστη των συνανθρώπων τους σε Μένα. . .  Αφού εκείνοι είναι επίσης οι αληθινοί προφήτες, οι οποίοι σύμφωνα με το θέλημά Μου ανακοινώνουν στους ανθρώπους αυτά που τους περιμένει, και τους οποίους επέλεξα για αυτό να συνδέσουν το λόγο που κηρύσσουν με αποδείξεις της δύναμης της πίστης, προκειμένου να καταλάβουν οι άνθρωποι με ποιανού τη δύναμη και με ποιανού το Πνεύμα ενεργούν εκείνοι οι αντιπρόσωπό Μου. . .  Αφού στο τέλος θα εμφανιστούν όντως πολλοί ψευδοπροφήτες που θα επιδιώκουν να μπερδέψουν τους ανθρώπους με θαύματα. . .

Αφού ο αντίπαλός Μου θα εργαστεί με τα ίδια μέσα, και θα πετύχει πιο εύκολα να τυφλώσει τους ανθρώπους, γιατί δεν θα τους ανακοινώσει καμία καταστροφή, αλλά θα τους υπόσχεται πάντα μόνο επίγεια καλοπέραση και επίγεια άνοδος, και γιατί τα θαύματά του θα συνιστώνται στο να εγκωμιάσουν αυτή την επίγεια άνοδο, γιατί τα θαύματά του θα είναι γοητευτική για τους ανθρώπους υλική πρόοδος και γιατί οι προφητείες του θα είναι ένα μέλλον μέσα στον πλούτο, στη δόξα και στις εγκόσμιες επιτυχίες, ένας κόσμος της ανάπτυξης και της επίγειας τελειότητας. Και η ανθρωπότητα θα προσέχει τέτοιες προφητείες και θα απασχοληθεί με αυτό τον τρόπο ολο και περισσότερο από το γνήσιο και αληθινό που θα της ανακοινώσουν οι αντιπρόσωποί Μου στη Γη. . .  δηλαδή ότι οι άνθρωποι βρίσκονται μπροστά στο τέλος, ότι όλα τα υλικά αγαθά δεν θα μπορέσουν να τους σώσουν από την καταστροφή προς την οποία βαδίζουν με βεβαιότητα εάν δεν πιστέψουν τα δικά Μου λόγια αλλά τα λόγια εκείνων τους οποίους επηρεάζει ο πρίγκιπας του σκότους. . .  εκείνων που μάλιστα θα κάνουν επίσης θαύματα με τη βοήθεια της δύναμής του. . .  που θα είναι ισχυροί στη Γη, γιατί του παραδόθηκαν, τα έργα των οποίων όμως θα είναι πάντα εμφανή. . .

Αφού δεν θα αποδείξουν καμία αγάπη, δεν θα υπάρχει καμία βοήθεια για συνανθώπους μέσα στην ένδεια, παρόλο που εκείνοι οι υπηρέτες του Σατανά θα χρησιμοποιούν τα λόγια Μου, παρόλο που θα αναφέρουν το όνομά Μου για να παραστήσουν τους αληθινούς προφήτες. . .  Όπου δεν ενεργεί η αγάπη εκεί δεν είναι το Πνεύμα Μου, και εκεί ούτε γίνονται θαύματα ούτε λέγονται αληθινά προφητικά λόγια, αλλά είναι ευδιάκριτη η ενέργεια εκείνου που είναι ο αντιπάλος Μου και που κατά την τελευταία περίοδο θα κάνει τα πάντα για να διαλύσει το μικρό Μου ποίμνιο και να το κερδίσει για τον εαυτό του. . .  Η εποχή του τέλους έχει έρθει, για αυτό προσέξτε όλα όσα σας λέω, για να μάθετε να διακρίνετε το αληθινό από το λάθος, το φως από την απάτη, την αλήθεια από το ψέμα. . .  για να μην πέσετε θύματα εκείνου που θέλει να σας καταστρέψει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5864                28 κ. 29-1-1954

Το Πνεύμα του Θεου ενεργεί όπου θέλει αυτό. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 27  - 32. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ενεργεί όπου θέλει το Πνεύμα του Θεού. . .  Ο Θεός μονάχα ξέρει πού μπορεί να εκδηλωθεί το Πνεύμα Του χωρίς να προσκρούσει σε αντίσταση. Μόνον ο Θεός ξέρει ποιος δέχεται τις αποκαλύψεις Του χωρίς να εναντιώνεται και είναι πρόθυμος να τις αξιοποιήσει. Επίσης ο Θεός μονάχα ξέρει ποιος παρουσιάζει τις προϋποθέσεις εκείνες που επιτρέπουν στο Πνεύμα Του να ενεργήσει. . .  Επιπλέον η θέλησή Του είναι να εισχωρήσει η αλήθεια στους ανθρώπους για να φωτιστούν ψέματα και εσφαλμένες αντιλήψεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις αναγνωρίζουν. Θέλησή Του είναι να βρουν οι άνθρωποι το δρόμο προς τη μακαριότητα, ο οποίος είναι όμως πάντοτε ο δρόμος της αλήθειας. Και φροντίζει μόνιμα να φθάνει η αλήθεια στους ανθρώπους, γιατί έχει έναν μοναδικό σκοπό, δηλαδή να γίνουν μακάρια τα πλάσματά Του.

Πάνω στη Γη ο αντίμαχός Του, ο οποίος την κυριαρχεί, θα πολεμάει και θα ρυπαίνει αδιάκοπα την αλήθεια. Πάντα η αλήθεια θα είναι διάτρητη από ψέματα και πλάνες, γιατί ο σκοπός του αντιπάλου του Θεού είναι να την κρύβει από τους ανθρώπους, ώστε να εμποδίζονται να αναγνωρίσουν και να αναζητήσουν τον Θεό. . .  Και για το λόγο αυτό πρέπει κάθε τόσο να διοχετεύεται στη Γη η αλήθεια καθαρή, πράγμα όμως το οποίο μόνο μέσω της ενέργειας του Πνεύματος μπορεί να συμβεί. . .  μέσω της έκχυσης του Πνεύματος πάνω σε έναν άνθρωπο. . .  Και αυτό τον άνθρωπο τον επιλέγει ο Ίδιος ο Θεός. . .

Το Πνεύμα Του ενεργεί όπου θέλει. . .  Μπορεί αυτή η ενέργεια του Πνεύματος να συμβαίνει πάντα μονάχα σύμφωνα με τη ελεύθερη θέληση του συγκεκριμένου ανθρώπου, αφού ο Θεός δεν εξαναγκάζει ποτέ κανέναν να δεχτεί την αγνή αλήθεια. . .  Πρόκειται για μια καθαρά ελεύθερη απόφαση που παίρνει ο άνθρωπος με τη θέλησή του, και ο Θεός ξέρει πολύ καλά ποια θέληση Τού είναι αφοσιωμένη. . . Με άλλα λόγια, αυτή η θέληση ανοίγει την ανθρώπινη καρδιά για να εισρεύσει το θείο Πνεύμα μέσα της. Και τότε είναι όντως εξασφαλισμένο ότι το Πνεύμα εισρέει αμόλυντο μέσα στον άνθρωπο. Διότι όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις του ότι ο Θεός μπορεί να διοχετεύσει σε έναν άνθρωπο την καθαρή αλήθεια, εκεί θα ορθωθεί επίσης ένα πνευματικό προστατευτικό τοίχος, το οποίο εμποδίζει την ακάθαρτη και σκοτεινή ενέργεια να διεισδύσει. Γιατί όταν ο άνθρωπος έχει αφιερωθεί απόλυτα μαζί με όλη τη θέλησή του στον Θεό, περικλείεται από τον κύκλο φωτός του Θεού, στον οποίο δεν πρέπει να εισχωρήσουν οι σκοτεινές οντότηες.

Ο Θεός θέλει να φθάνει η αλήθεια στη Γη. Επομένως είναι ευνόητο ότι αυτό συμβαίνει μέσω ενός ανθρώπου ο οποίος έχει υποτάξει πλήρως τη θέλησή του σε εκείνη του Θεού και έτσι αποκλείει την παραμικρή δυνατότητα να διεισδύσει λαθραία ο αντίθεος. . .  Γιατί ο Θεός μπορεί τότε να του δώσει φύλακες να τον προστατεύουν, αφού ο ίδιος ο άνθρωπος Του παραχωρεί αυτό το δικαίωμα χάρη στη θέλησή του που έχει εναρμονιστεί με το θείο θέλημα. Και τότε αποδεικνύεται η ενέργεια του Πνεύματος, αφού στην καρδιά του διαχέεται ένα αστραφτερό φως μπροστά στο οποίο εξαφναίζεται κάθε οντότητα του σκότους. . .

Το γεγονός ότι ο Θεός δεν παύει να στέλνει την αλήθεια στη Γη οφείλεται στην αγάπη Του για τα πλάσματά Του, τα οποία θέλει να οδηγήσει στη μακαριότητα. Και δεν πρέπει κανείς να αμφισβητήσει ότι τη θέλησή Του θα την κάνει και πράξη. . .  Σαν συνέπεια επιλέγει τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι είναι κατάλληλοι για να δεχθούν την αλήθεια  από τα ύψη. Και για χάρη της αλήθειας επίσης τους καθοδηγεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην λάβουν παράλληλα και κάποια αναλήθεια, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα να δώσει την αλήθεια ανόθευτη στην ανθρωπότητα. . .  Θα πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί ότι η επιφοίτηση του Πνεύματος αφορά αποκλειστικά και μόνο την παροχή πνευματικών αγαθών. . .  Δηλαδή όταν το Πνεύμα παρέχει την καθαρή αλήθεια μέσω της ενέργειάς του σε έναν άνθρωπο, δίνει μονάχα τη γνώση για τα θεϊκά-πνευματικά πράγματα. . . 

Ο Θεός βέβαια μπορεί να διδάξει επίσης τους ανθρώπους σε σχέση με επίγεια θέματα, αυτό όμως συμβαίνει μέσω των σκέψεων, η ορθότητα των οποίων εξαρτάται πάλι από την πνευματική κατάσταση του ατόμου. . .  Επομένως η επιφοίτηση του Πνεύματος δεν μπορεί να συσχετισθεί με τις επίγειες γνώσεις. . .  Για αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να διακρίνει κανείς τις πνευματικές από τις επίγειες γνώσεις, γιατί σαν «διοχέτευση της θείας αλήθειας» δεν εννοούνται και τα δύο είδη γνώσεων. Ωστόσο μπορεί η σκέψη ενός ανθρώπου ο οποίος πασχίζει να ζει στα πλαίσια της θείας τάξης να φωτίζεται επίσης από το Πνεύμα και κατά συνέπεια να ανταποκρίνεται στην αλήθεια. . .  Αλλά τις κατά λέξη αποκαλύψεις, μέσω των οποίων θα πρέπει να διοχετευτεί η αλήθεια στη Γη, πρέπει να τις θεωρεί κανείς διαφορετικά. . .

Εφόσον αδιαφορείτε για οτιδήποτε γήινο και θέτετε σαν αποκλειστικό στόχο των επιδιώξεών σας το πνευματικό βασίλειο, εφόσον προσπαθείτε να διευρύνετε τις γνώσεις σας στην πνευματική σφαίρα, εφόσον πασχίζετε με όλες τις δυνάμεις να καλυτερέψετε την ποιότητα της ψυχής σας με το να της προσφέρετε μόνον όσα την ωφελούν και εφόσον σας απασχολούν μόνο αυτά που της εξασφαλίζουν μια ζωή στην αιωνιότητα, αλλά αδιαφορείτε για όλα εκείνα που σχετίζονται με την υλική σας διαβίωση στη Γη, τότε λοιπόν επιδιώκετε τα πνευματικά, και τότε όντως θα σας κατευθύνει το πνεύμα από μέσα σας. Θα εκφραστεί και θα σας διδάξει από το εσωτερικό σας, έτσι όπως είναι ωφέλημο για την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής σας.

Τότε μπορεί να δεχθείτε επίσης και εσείς, ανάλογα με την ψυχική σας ωριμότητα, θεϊκές αποκαλύψεις, οι οποίες όμως θα σας διαφωτίζουν αποκλειστικά σε σχέση με το πνευματικό βασίλειο, τα πνευματικά αίτια, την πνευματική προέλευση και τον προορισμό όλης της πλάσης. . .  αναφορικά δηλαδή με αυτά που δεν μπορεί να διερευνήσει και να αποδείξει η νόησή σας, όσο βρίσκεστε ακόμα στη Γη. Αντίθετα, τα επίγεια προβλήματα μπορείτε να τα λύσετε απλά με τη νοημοσύνη σας, όπου ωστόσο και εκεί η προϋπόθεση για να καταλήξει κανείς στην αλήθεια είναι επίσης μια φωτισμένη σκέψη, η οποία βέβαια είναι αποτέλεσμα μιας ζωής σε συμφωνία με τον Θεό.

Θα πρέπει εξάπαντος να λαβαίνετε υπόψη σας αυτή τη διαφορά, ότι δηλαδή οι θεϊκές αποκαλύψεις έχουν ως περιεχόμενο την ψυχική ζωή και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, τη γνώση περί αρχής και τελικού προορισμού καθώς και τη γνώση για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιο του Θεού. . .  Ενώ ερωτήματα που αφορούν επίγεια προβλήματα μπορεί να τα απαντήσει κανείς μόνος του και μάλιστα λίγο ως πολύ σύμφωνα με την αλήθεια, ανάλογα με την ψυχική του ωριμότητα. Όσο πιο στενά συνδεδεμένος είναι κανείς με τον Θεό, τόσο πιο έντονα θα νιώθει την επενέργειά Του, τόσο διαυγέστερες θα είναι επίσης οι σκέψεις του και τόσο ασφαλέστερα θα μπορεί να απαντήσει στο κάθε επίγειο ερώτημα. Γιατί τότε επιτρέπει στο Πνεύμα να ενεργήσει μέσα του, με αποτέλεσμα αυτό να τον καθοδηγήσει και να τον κατευθύνει και στην επίγεια του ζωή. . .

Πρόκειται για γνώσεις σχετικά με το θεϊκό-πνευματικό που θα πρέπει να διοχετεύεται στους ανθρώπους, κάτι που μπορεί να γίνει μονάχα με τον τρόπο της απευθείας μετάδοσης από τον Θεό στον άνθρωπο, και πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν μια τέτοια μετάδοση. Κατ’αρχίν αυτό συμβαίνει πάντοτε σύμφωνα με ένα θείο σχέδιο, που μόνο ο Θεός ξέρει πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί και για το οποίο διαλέγει ο Ίδιος το κατάλληλο εργαλείο που θα το εκτελέσει. Και αυτό το κάνει όποτε είναι απαραίτητο να λάβουν οι άνθρωποι την ανόθευτη αλήθεια ώστε να προωθηθούν στην ανοδική τους εξέλιξη. Ο Θεός μόνο γνωρίζει τις ανθρώπινες καρδιές και επομένως Αυτό μόνο γνωρίζει ποιο παιδί της Γης πληρεί τις προϋποθέσεις για να λάβει τη θεία-πνευματική γνώση, και για τούτο τον επιλέγει για αυτό το σκοπό. . .

Το Πνεύμα του Θεού ενεργεί όπου Αυτός θέλει. . .  Και το Πνεύμα Του εισρέει σε έναν αληθινά κατάλληλο για αυτό το σκοπό αποδέκτη, επειδή πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική προσφορά βοήθειας. . .  Διότι το ζητούμενο είναι να διαπερασθεί το πνευματικό σκοτάδι με τις ακτίνες φωτός που προέρχονται από τον Ίδιο τον Θεό. . .  Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο μπορεί να σώσει πολλούς ανθρώπους ακόμη από τον πνευματικό θάνατο. . .  Γιατί έτσι φανερώνεται ένας δρόμος που οδηγεί από τον κόσμο της ύλης προς το βασίλειο του φωτός. . .  Αποτελεί μια δυνατότητα να ωθηθούν οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην Πηγή τους, εφόσον έχουν καλή θέληση και πιάνουν το χέρι που τους τείνει ο Πατέρας τους, Που δεν θέλει να χαθουν τα παιδιά Του για αιωνιότητες. . .  Και για το λόγο αυτό ο κάθε αποδέκτης θεϊκών αποκαλύψεων απολαμβάνει την ιδιαίτερη προστασία Του, προκειμένου να τελειώσει το έργο Του. . .  και το φως της αλήθειας να φωτίσει τη Γη, σε μια εποχή όπου επικρατεί βαθύτατο πνευματικό σκοτάδι, ώστε να χειριστούν οι άνθρωποι καλά το σύντομο χρόνο που τους μένει μέχρι να έρθει το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5866                1-2-1954

Σπινθήρες του φωτός. . .

Θεωρείτε τον εαυτό σας σπινθήρες του φωτός που βγήκαν από Μένα, που παρέμειναν παρ’όλα αυτά φως, μόνο που μειώθηκε η λάμψη τους, που όμως δεν μπορούν ποτέ να τρεμοσβήσουν εντελώς, αλλά που παίρνουν συνέχεια νέα τροφή από Μένα, με αποτέλεσμα και ο ελάχιστος φωτεινός σπινθήρας να μπορέσει να ανάψει ξανά και, εξαπλώνοντας τη φωτιά του, να ενωθεί με παρόμοιους σπινθήρες και τελικά με Εμένα τον Ίδιο, ως την Πηγή του φωτός, και να αστράφτει με την πιο δυνατή λάμψη.

Όλοι σας είστε σπινθήρες φωτός που εκπηγάσατε από Μένα, οι οποίοι σπινθηροβολήθηκαν και στάλθηκαν στο άπειρο για να πιαστούν μεταξύ τους για να αυξήσουν τη λάμψη τους. . .  ή και. . .  Η απεριόριστη φωτιά της αγάπης Μου, η οποία είναι σκέτη δύναμη, γέννησε όντα που ήταν επίσης αγάπη και που θα έπρεπε να ενεργούν τότε με τη δύναμη της αγάπης τους, κάτι που σημαίνει συνεχή αύξηση της δύναμης της αγάπης, μια εξάπλωση της φλόγας της αγάπης που δίνει στα όντα τη δυνατότητα αφάνταστης δραστηριότητας. Η αγάπη επομένως διαχύθηκε στο άπειρο και η αγάπη θα έπρεπε να δημιουργεί και να ενεργεί και κατά συνέπεια να γεμίζει τα πάντα με φως.

Αλλά η αγάπη δεν μπορούσε να καθοριστεί. . .  ήταν δραστήρια μόνο όσο κινούνταν με πλήρη ελευθερία, ενώ η αποτελεσματικότητά της μειώθηκε αμέσως όπου συνάντησε αντίσταση. Και έτσι εξηγείται η μείωση της δύναμης, η μείωση του φωτός μέσα σε έναν κόσμο όπου η αγάπη συναντά αντίσταση. Αφού παρόλο που εκείνη είναι άμεση ακινοβολία από Μένα, παρόλο που είναι κάτι το θείο αφάνταστης δύναμης και αφάνταστου φωτός, αυτό το αποτέλεσμά της μειώνεται σαν εκείνο ενός ελάχιστου σπινθηρακιού που τρεμοσβήνει όπου δεν συναντά την ίδια αγάπη, όπου μια αντίθετη δύναμη της προβάλλει αντίσταση. . .  μια αντίθετη δύναμη που αρχικά πήγασε επίσης από Μένα ως δυνατός σπινθήρας φωτός, που απομακρύνθηκε ατελείωτα από Μένα, που δεν ήθελε να παραμείνει μαζί με την πρωταρχική Δύναμη και που επίσης απόρριπτε το ρεύμα δύναμης που της παρεχόταν αδιάκοπα. . .  που επομένως πρόβαλλε αντίσταση, με αποτέλεσμα να ακυρώνει την αποτελεσματικότητα της δύναμης της αγάπης και της φωτιάς της αγάπης, ώσπου να μειωθεί η αντίστασή της.

Στην περίπτωση που θεωρείτε τον εαυτό σας φωτεινούς σπινθήρες, θα μάθετε επίσης να θεωρείτε τον εαυτό σας κάτι το θείο που προοριζόταν για την ύψιστη αποτελεσματικότητα και που μονάχα μέσω της δικής του αντίστασης μείωσε την αφθονία της δύναμης και του φωτός του, επειδή η αντίσταση σημαίνει απομάκρυνση από Μένα· και θα σας είναι κατανοητό ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποκτήσετε την κατάσταση της αφθονίας του φωτός και της δύναμης αν επιδιώκετε να επιστρέψετε στην αφετηρία σας, αν σκαλίζετε ασταμάτητα τη φωτιά της αγάπης μέσα σας, αν με αυτό τον τρόπο ενώνονται οι φλόγες της αγάπης μέσα σας με τη φωτιά της αιώνιας Αγάπης, αν παρατάτε κάθε αντίσταση, αν επιτρέπετε να μπορέσει να ανάψει το φως της αγάπης Μου μέσα στον εαυτό σας και από αυτό  επίσης το σπινθηράκι που έχετε μέσα σας και που είναι δικό Μου τμήμα. . .  αν αφήνετε χωρίς αντίσταση να επενεργήσει πάνω σας η αιώνια Αγάπη, προκειμένου να καταλάβετε ότι είστε οι ίδιοι φως που εκπήγασε από Εμένα ως το πρωταρχικό Φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5867                2 κ. 3-2-1954

Τον Ιησού δεν Τον εκτιμούσαν πολύ όταν ήταν στη Γη. . .

Μην απορείτε που δεν σας ακούν, που δεν σας πιστεύουν οι άνθρωποι όταν τους φέρνετε το λόγο Μου, αλλά θυμάστε ότι και Εμένα τον Ίδιο δεν Με εκτιμούσαν πολύ, ότι τους κήρυξα απειθείας το Ευαγγέλιό Μου, ότι ενίσχυσα το λόγο Μου μέσω θαυμάτων, ότι τους εξήγησα τα πάντα με κατανοητό τρόπο και τους βοήθησα να καταλάβουν καλά, και ότι παρ’όλα αυτά Με έβλεπαν ως τον εχθρό τους, επειδή δίδασκα και υποστήριζα κάτι άλλο απ’ό,τι εκείνοι και επειδή ο τρόπος ζωής τους χωρίς αγάπη τούς πήρε κάθε κατανόηση.

Είχα κατεβεί στη Γη για να επενεργήσει το λόγο Μου στους ανθρώπους· τους μιλούσα έτσι όπως το κάνω και σήμερα μέσω του λόγου Μου που σας αποκαλύπτω. Τους έδειξα το δρόμο προς τα πάνω, προς το βασίλειό Μου, αλλά οι άνθρωποι δεν αναγνώρισαν στις ομιλίες Μου το λόγο του Θεού, όπως πιστεύουν και σήμερα ότι αυτά που τους λέτε είναι δικά σας λόγια και δικές σας σκέψεις. . .  Και κατά συνέπεια δεν δίνουν σημασία σε αυτά τα λόγια και δεν προσέχουν το πιο ωραίο. . .  το ψωμί του ουρανού, το οποίο τους προσφέρεται από Μένα μέσω εσάς. . .  έτσι όπως είχαν Εμένα τον Ίδιο ανάμεσά τους και θα μπορούσαν να παραλάβουν θεϊκά δώρα σε αφθονία, εφόσον μονάχα είχαν καλή θέληση. Και ανάλογα είναι και σήμερα ωφελημένος του δώρου της χάρης Μου μονάχα εκείνος που έχει καλή θέληση. Μόνο όποιος δεν σας απορρίπτει, σε εκείνον μπορώ να μιλήσω ο Ίδιος και να του παρέχω ένα ωραίο δώρω. . .  Και μόνο όποιος σας ακούει, ακούει να μιλά Εμένα τον Ίδιο και συγκινείται με το λόγο Μου.

Τον καιρό που βάδιζα στη Γη έκανα ό,τι μπορούσα για να βρω πρόσβαση στις ανθρώπινες καρδιές. Τους απόδειχνα την υπέρμετρη αγάπη Μου, θεράπευα τους αρρώστους τους, βοηθούσα σε επίγεια και πνευματική ένδεια, τους απόδειχνα μέσω θαυμάτων την εξουσία και τη θεία Φύση Μου και τους δίδασκα ότι θα μπορούσαν να κατορθώσουν τα ίδια εάν ζούσαν σύμφωνα με τη διδασκαλία Μου. . .  Ο Ίδιος ο Λόγος ζούσε ανάμεσα στους ανθρώπους, και όμως δεν Τον αναγνώρισαν. . .  Και έτσι και εσάς θα σας πιστεύουν μόνο λίγοι, αφού η ανθρωπότητα έχει πέσει στην άβυσσο και βρίσκεται σε ένα τέτοιο πνευματικό σκοτάδι ώστε μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει αν μια διδασκαλία είναι καλή και αληθινή ή κακή και λανθασμένη. . .  Ζει μέσα στην πλάνη και δεν την καταλαβαίνει, της προσφέρεται η αλήθεια, αλλά ούτε αυτή δεν μπορεί να την αναγνωρίσει ως τέτοια, και ούτε καν την εντυπωσιάζουν πια τα θαύματα, γιατί θεωρεί τα πάντα φυσιολογικά και δυνατά.

Και παρ’όλα αυτά θα πρέπει να είστε δραστήριοι ως οι υπηρέτες Μου και να κηρύσσετε επίμονα το Ευαγγέλιό Μου. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να χτίσετε μια γέφυρα ανάμεσα στους ανθρώπους με εντελώς εγκόσμια νοοτροπία και στο πνευματικό βασίλειο. Θα πρέπει ξανά και ξανά να διαδίδετε πνευματικά μηνύματα. . .  το λόγο Μου που σας μεταδίδεται από πάνω. . .  ανάμεσα στους ανθρώπους. Θα πρέπει να μιλάτε, ακόμα και αν σας ακούν απρόθυμα. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος θέλω ακόμα να επενεργήσω πάνω στους ανθρώπους μέσω εσάς και η δύναμη του λόγου Μου μπορεί μάλιστα ακόμα να έχει αποτέλεσμα σε λίγους ανθρώπους. . .  όπως και κατά την περίοδο που έζησα στη Γη υπήρχαν πάντα μόνο μερικοί που Με άκουσαν πρόθυμα και που κατάλαβαν τότε ότι είχα έρθει από πάνω. . .

Η απευθείας επενέργεια πάνω στους ανθρώπους αυτής της Γης πριν το οριστικό τέλος είναι μια πράξη χάρης που ισοδυναμεί με τη γέννησή Μου εκείνον τον καιρό. Και θα πρέπει πάντα να αναφέρετε ότι είστε οι αντιπρόσωποί Μου στη Γη, ότι μιλάτε στο όνομα του Ιησού και ότι διαβεβαιώνετε εκ νέου Εκείνον και τη θεϊκή Του αποστολή, το λυτρωτικό Του έργο. Θα πρέπει πάντοτε να τονίζετε ότι δεν θέλετε να φέρετε στους ανθρώπους τίποτε άλλο από το θείο λόγο Του, τον οποίο κήρυξε ο Ίδιος στη Γη, ότι κηρύσσετε μονάχα τη διδασκαλία της αγάπης για να δείξετε στους συνανθρώπους εκ νέου το δρόμο που οδηγεί στα ύψη. . .  Και θα πρέπει πάντα να θυμάστε Εμένα, ο Οποίος κήρυξα τα ίδια στη Γη και ήμουν ακούραστα δραστήριος για να φέρω βοήθεια στους ανθρώπους μέσα στην πνευματική τους ένδεια.

Ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, και για το λόγο αυτό η δουλειά σας είναι επείγουσα και ευλογημένη από Μένα, αφού μπορείτε ακόμα να βοηθήσετε όλους όσοι έχουν καλή θέληση. Και για χάρη εκείνων των λίγων σας στέλνω στον κόσμο, και εκείνοι θα σας αναγνωρίσουν ως τους αγγελιοφόρους Μου, θα αναγνωρίσουν Εμένα τον Ίδιο μέσα στο λόγο που θα τους προσφέρετε και θα τον αποδεχτούν μέσα στις καρδιές τους. . .  θα πιστεύουν σε Μένα και επομένως θα έχουν σωθεί από το πνευματικό θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5868                4-2-1954

Ο Θεός έχει ανάγκη εργάτες για τον αμπελώνα Του. . .

Όποιος θέλει να Με υπηρετήσει τον τοποθετώ εκεί όπου μπορεί να είναι δραστήριος για Μένα, και Εγώ ο Ίδιος του αναθέτω και τη δουλειά που είναι κατάλληλη για την ικανότητα, τη θέληση και την αποστολή του, αφού βλέπω πράγματι όλες τις δυνατότητες για επιτυχία και αφήνω τους υπηρέτες Μου να τις αξιοποιήσουν. Θα πρόκειται ωστόσο τις περισσότερες φορές για μια ήσυχη δουλειά κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, γιατί η ανθρωπότητα δεν είναι πια δεκτική σε ένα μεγάλο πνευματικό επηρεασμό, γιατί ο κόσμος και η υλιστική του επιδίωξη είναι ένα μεγάλο εμπόδιο και οι άνθρωποι δίνουν μόνο λίγη σημασία σε μια πνευματική εκστρατεία, στην περίπτωση που δινόταν έκταση σε εκείνη. . .  κάτι που θα αποθάρρυνε τους υπηρέτες Μου στη Γη και θα τους έκανε ακατάλληλους για να συνεσίχουν τη δουλειά τους.

Μπορεί να σας φαίνεται ότι η μικρή σας δουλειά δεν είναι πολύ επιτυχής. . .  Μεγάλες επιτυχίες δεν μπορείτε πια να περιμέντε εξαιτίας του χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα μεμονωμένοι τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε, και αυτοί θα σας είναι αιώνια ευγνώμονες για το ότι τους δείξατε το σωστό δρόμο. . .  Για αυτό το λόγο θα πρέπει να συνεχίζετε αδιάκοπα τη δραστηριότητά σας, δηλαδή να παραλαβαίνετε το λόγο Μου και να το μεταδίδετε όπου σας προσφερθεί μια ευκαιρία.

Ακόμα και η παραμικρή προσπάθεια έχει κάποιο αποτέλεσμα, γιατί αξιοποιείται με ευγνωμοσύνη στο πνευματικό βασίλειο, και επίσης στη Γη είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για τη διάδοση του λόγου Μου, γιατί καμία λέξη δεν περνά εντελώς απαρατήρητη. . .  γιατί είστε πάντοτε περιστοιχισμένοι από όντα που παραλαβαίνουν τα λόγια σας και αντλούν δήναμη από αυτά. Επιπλέον θα συμβάλουν και εγκόσμια γεγονότα στο ότι θα σας ακούσουν οι άνθρωποι. . .  Ωστόσο, η βούλησή τους παραμένει ελεύθερη, και ανάλογα με τη στάση που παίρνουν απέναντι στο δώρο που τους προσφέρετε θα επωφεληθούν ή θα μείνουν με άδια χέρια.

Όποιος θέλει να Με υπηρετήσει, ας Μου αφοσιωθεί τελείως και θα του αναθέσω τη δουλειά του, για αυτό μπορεί να είναι βέβαιος, αφού έχω ανάγκη εργάτες κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, και θα δεχτώ όσους Μου προσφερθούν για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. Και κανείς δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι είναι περιττός, αφού η πνευματική ένδεια είναι υπερβολική, και μπορούν να τη μειώσουν μόνο άνθρωποι πρόθυμοι για βοήθεια, μοιράζοντας τα πνευματικά αγαθά που παραλαβαίνουν άφθονα από Μένα, διότι ξέρω την ένδεια και θέλω να φέρω βοήθεια στους ανθρώπους. Επομένως θεωρείτε τον εαυτό σας πάντα υπηρέτες Μου που εκπληρώνουν μόνο το θέλημα του Κυρίου, και μην κουραστείτε να δουλεύετε για Μένα, αφού η δουλειά σας θα έχει αποτέλεσμα, ακόμα και αν αυτό δεν είναι αμέσως φανερό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5871                7-2-1954

Το έργο της μεταμόρφωσης. . .

Ικανότητα σκέψης. . .

Πίστη στη συνέχιση της ζωής. . .

Δεν σας δημιούργησα μονάχα για αυτό τον κόσμο, αλλά για την αιωνιότητα. Η ζωή σας στη Γη ως άνθρωποι είναι μόνο μια ελάχιστη φάση της ύπαρξής σας, είναι ένας από τους ατελείωτους σταθμούς τους οποίους πρέπει να διανύσετε, πριν μπορείτε, ως μακάρια πνευματικά όντα, να ζήσετε μια ζωή που θα διακρέσει αιώνια. . .  Δεν πρόκειται να μπορείτε να πεθάνετε, ακόμα και αν είστε πολύ ελαττωματικοί εξαιτίας της δικής σας θέλησης. Ο στόχος σας όμως είναι η τελειότητα, και για να πετύχετε αυτή πρέπει να περάσετε από τους αμέτρητους σταθμούς της ανάπτυξής σας. . .  ένας από τους οποίους είναι η επίγεια σας ζωή ως άνθρωποι.

Εάν πιστεύετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι η ύπαρξή σας διαρκεί μονάχα από τη γέννησή σας μέχρι το σωματικό σας θάνατο, αυτή η αντίληψή σας είναι ένδειξη μεγάλης ελαττωματικότητας, αφού σας λείπει επομένως κάθε γνώση, την οποία όμως επιφέρει η ωριμότητα. Ως άνθρωποι είστε ικανοί να σκέφτεστε και μπορείτε συνεπώς να αποκτήσετε γνώσεις. Ωστόσο, η προϋπόθεση για τέτοιες γνώσεις είναι ένας ορθός τρόπο ζωής, για τον οποίο αποφασίζετε οι ίδιοι με την ελεύθερη θέλησή σας. Έχετε λοιπόν ως άνθρωποι τη δυνατότητα να αλλάξετε την ακόμα ελαττωματική σας κατάσταση τη στιγμή της γέννησής σας σε μια κατάσταση της τελειότητας. Έχετε τη σχετική δυνατότητα και επίσης την ικανότητα, γιατί σας εξόπλισα με χαρίσματα και επιπλέον σας παρέχω χάρες, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας. . .

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε τις δυνατότητες, ακόμα και αν δεν έχετε επίγνωση των αποτελεσμάτων τους, θα ζωντανέψει σύντομα μέσα σας η πίστη στο ότι η περίοδος της επίγειας ζωής είναι μονάχα μια μετάβαση. . .  Δηλαδή δεν θα πιστέψετε πια ότι θα τελείωσει η ζωή σας τη στιγμή του σωματικού σας θανάτου, και αυτή η πίστη θα είναι ήδη μια απόδειξη του προόδου της ψυχής σας, η οποία είναι το πραγματικό σας εγώ και για την οποία επομένως ισχύει ο χαρακτηρισμός «αθάνατη». Αυτό το εγώ δεν μπορεί να διαλυθεί, μπορεί όμως να βρίσκεται σε συνεχή μεταμόρφωση, και αυτό το έργο της μεταμόρφωσης είναι το καθήκον σας κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, για να μην αφήσετε να περάσει ανεκμετάλλευτο ένα αναπτυξιακό στάδιο.

Αυτό το εγώ σας είναι στην αρχή της επίγειας σας ζωής ακόμα ένα νεκρό ον. . .  χωρίς γνώση και χωρίς ζωή, γιατί στην αληθινή του ζωή πρέπει πρώτα να το αφυπνίσει ένα ρεύμα δύναμης που πηγάζει από Μένα, και γιατί αυτό το ρεύμα δύναμης μπορεί να το αγγίξει μόνο τότε που το ίδιο το θέλει. . .  Για αυτό το λόγο δόθηκε στον άνθρωπο ο νους, η ικανότητα σκέψης, και οι ζωτικές λειτουργίες του κορμιού του μπορούσαν τότε να ωθηθούν από το νου του ανθρώπου να δραστηριοποιήσουν τη θέλησή του προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Η ζωή αγγίζει τον άνθρωπο με τον τρόπο ώστε εκείνος ωθείται από το εσωτερικό του να ασκήσει την αγάπη, ακόμα και τότε που ο νους του δεν έχει ακόμα εξελιχτεί πολύ. . .  Και ανάλογα με τη θέληση του ανθρώπου να ενδώσει σε αυτή την εσωτερική ώθηση, ζωντανεύει την ακόμα στερεοποιημένη του  ψυχή, η οποία μπορεί τότε επίσης να δώσει στη βούληση τη σωστή κατεύθυνση, επειδή ως αποτέλεσμα της ελάχιστης πράξης αγάπης εκείνη ήδη ακτινοβολείται από εκείνη τη Δύναμη που της δίνει τη ζωή.

Η αγάπη δηλαδή αφυπνίζει τη ζωή της ψυχής, η αγάπη δίνει στη βούληση τη σωστή κατεύθυνση, και η αγάπη χαρίζει επίσης στον άνθρωπο την ικανότητα να καταλαβαίνει και να λαμβάνει γνώσεις, η οποία προβάλλει τόσο περισσότερο, όσο περισσότερο ο άνθρωπος ζει τη ζωή του με αγάπη, η οποία τον ωθεί όλο και περισσότερο σε Μένα και του εγγυάται τη σωστή σκέψη και τη σωστή βούληση. . .  Για αυτό το λόγο άνθρωπος που ζει στην αγάπη δεν αρνείται ποτέ μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο, διότι η σκέψη του δεν μπορεί να σφάλει, διότι η δύναμη της αγάπης Μου τον διαρρέει με κάθε έργο αγάπης που κάνει. . .

Το κάθε έργο αγάπης συνδέει τον άνθρωπο μαζί Μου και διαφωτίζει το πνεύμα του, η ψυχή δεν είναι πια νεκρή, ζει και ξέρει ότι δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει. . .  και μεταδίδει αυτή τη βεβαιότητα και στο νου του ανθρώπου, ο οποίος τότε δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει την πίστη του σε μια συνέχιση της ζωής με όλη του την ευγλωττία, ο οποίος όμως έχει και ακλόνητη πίστη, επειδή η ζωή είναι μέσα του, και ο οποίος κατά την αποβίωσή του από τη Γη θα έχει πετύχει έναν βαθμό ωριμότητας που θα του εξασφαλίσει μια ζωή στην αιωνιότητα, η οποία σημαίνει για την ψυχή μια κατάσταση ακούραστης δραστηριότητας που της προκαλεί αφάνταστη μακαριότητα και που συνιστάται σε μόνιμη έμπρακτη αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5872                8-2-1954

Πρόρρηση εγκόσμιων γεγονότων. . .

Ψευδοπροφήτες. . .

Οι θεϊκές αποκαλύψεις διοχετεύονται στη Γη μονάχα με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων σε ένα μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τις ψυχές τους. . .  Και τα εγκόσμια γεγονότα αναφέρονται μόνο γιατί είναι μονάχα το αποτέλεσμα του χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων και ταυτόχρονα μέσα για να διορθωθεί εκείνο. Ο Θεός δίνει εντολή στους προφήτες Του να ανακοινώσουν εγκόσμια γεγονότα μονάχα γιατί αυτά σχετίζονται στενότατα με την πνευματική ανάπτυξη και γιατί θα πρέπει να επηρεάσουν τους ανθρώπους έτσι ώστε αυτοί να αλλάξουν τις πνευματικές τους αντιλήψεις, ώστε να σκεφτούν τις ψυχές τους και να τις βοηθήσουν να ανεβούν στα ύψη.

Ποτέ δεν θα πρέπει οι αποκαλύψεις να έχουν το σκοπό να επενεργήσουν στους ανθρώπους σχετικά με τις εγκόσμιες δραστηριότητές τους [η έννοια του πρωτότυπου γερμανικού κειμένου είναι ασαφές σε αυτό το σημείο (τα υπογραμμισμένα) και επομένως μπορεί να είναι λάθος η μετάφραση· σημείωση της μεταφράστριας], και επομένως η κάθε αποκάλυψη που αναφέρει σε εγκόσμια γεγονότα μπορεί να ερμηνευτεί σαν ένα πνευματικό μήνυμα, στην περίπτωση που διαδίδεται από ανθρώπους που κάνουν φανερές προσπάθειες να υπηρετήσουν τον Θεό, να δουλέψουν για τη βασιλεία Του και να κηρύξουν το λόγο Του. Αφού τέτοιες αποκαλύψεις δεν διοχετεύονται ποτέ στη Γη χωρίς το θείο λόγο, επειδή το να κηρύξει αυτό το λόγο είναι η πιο σημαντική αποστολή εκείνου που έχει προφητικό πνεύμα και στον οποίο μεταδίδονται συνεπώς και τα δύο από πάνω. . .  το θείο λόγο και τις προρρήσεις μελλοντικών επίγειων γεγονότων με σκοπό τη διάδοση, με σκοπό να διδαχτούν οι άνθρωποι που βαδίζουν στο σκοτάδι του πνεύματός τους και δεν σκέφτοναι την ψυχή τους.

Όποιος αντίθετα θέλει να αποκαλύψει το μέλλον σχετικά με τα επίγεια γεγονότα, όποιος πιστεύει πως μπορεί να κοιτάζει στο μέλλον με μαντικό τρόπο, όποιος αναφέρει στους ανθρώπους γεγονότα του μέλλοντος για χάρη ενός γήινου συμφέροντος, αυτός είναι ψευδοπροφήτης και πρέπει να απορριφθεί ως αναξιόπιστος, ακόμα και τότε που ισχυρίζεται ότι μιλά με εντολή του Θεού. . .  Αφού μια θεϊκή εντολή ανατίθεται μονάχα σε έναν άνθρωπο που προσφέρεται συνειδητά στον Θεό για να δουλέψει για τη βασιλεία Του. Αυτός όμως δεν προσέχει πια τα γήινα αγαθά, και η επιδίωξή του θα είναι πάντα να απελευθερώσει τους ανθρώπους από την ύλη, να τους παρουσιάσει τις επίγειες επιδιώξεις ως άχρηστες και να προσπαθήσει μονάχα να προωθήσει την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Και για αυτό το λόγο ενημερώνει τους ανθρώπους χωρίς καμία ιδιοτέλεια για όσα του μεταδίδονται διά των αποκαλύψεων από τον Θεό. . .

Πρέπει πάντα να λάβετε υπόψη σας το σκοπό μιας αποκάλυψης. . .  δηλαδή το αν μιλά μόνο για την πνευματική ανάπτυξη ή αν αναφέρει επίγεια συμφέροντα. . .  Και θα μπορείτε να κρίνετε σωστά την αξία ή την απαξία προρρήσεων και να ζήσετε ανάλογα. Μονάχα αυτά που ωφελούν το καλό της ψυχής πρέπει να θεωρούνται θεϊκά, ενώ θα πρέπει να απορρίψετε όσα υπόσχονται επίγεια πρόοδο ή επίγεια συμφέροντα, αφού ο Θεό εκδηλώνεται μονάχα για χάρη της ψυχής σας, για να ξεφύγει αυτή από την πνευματική της ένδεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5874                10-2-1954

Αλύτρωτες ψυχές. . .

Η αναγνώριση του Ιησού Χριστού. . .

Ακόμα είναι αλύτρωτες αμέτρητες ψυχές πάνω στη Γη, δηλαδή δεν έλαβαν ακόμα τις χάρες διά του Ιησού Χριστού, οι οποίες τις απελευθερώνουν από τον έλεγχο του αντιπάλου του Θεού. Αυτοί οι άνθρωποι στέκονται μακριά από εκείνους για τους οποίους πέθανε ο Ιησούς Χριστός στο σταυρό, και στέκονται μακριά γιατί δεν Τον αναγνωρίζουν ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, γιατί δεν ξέρουν για τη σημασία του λυτρωτικού έργου, γιατί για εκείνους ο Ίησούς Χριστός δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ιστορικό πρόσωπο που φέρεται ως ιδρυτής μιας θρησκείας την οποία έκαναν τέτοια οι άνθρωποι. . . Αναφέρουν το όνομά Του χωρίς τη βεβαιότητα του ότι είναι για τον κάθε άνθρωπο ο Σωτήρας από μια αξιολύπητη κατάσταση, την οποία θα καταλάβει η ψυχή μονάχα τη στιγμή της αποβίωσής της.

Όλοι οι άνθρωποι Τον γνωρίζουν. . .  Ωστόσο, λίγοι μόνο Τον πιστεύουν ως Εκείνον Που έκανε δυνατή μια πνευματική αλλαγή πάνω στη Γη. . .  τον Οποίο επομένως πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους εκείνοι που επιθυμούν μια πνευματική αλλαγή, μια πνευματική πρόοδο. . .  εκείνοι που δεν πιστεύουν πως ζουν την επίγεια ζωή τους χωρίς κανένα σκοπό. . .  Άρα πρέπει εκείνοι να βρουν τον Ιησού Χριστό, αλλιώς δεν εκπληρώνουν το σκοπό της ζωής τους στη Γη. . .  Και σε αυτούς μπορεί και να κάνει κανείς ακόμα κατανοητή τη σημασία του λυτρωτικού έργου, όσο είναι πρόθυμοι να ζήσουν την επίγεια τους ζωή ανάλογα.

Δεν θα απορρίψουν εντελώς τις διαφωτίσεις που θα τους δοθούν, θα σκεφτούν και θα είναι πιο εύκολα πρόθυμοι από ότι οι άνθρωποι που θεωρούν την επίγεια τους ζωή αυτοσκοπό. Αυτοί δεν βρίσκουν το σύνδεσμο με τον Ιησού Χριστό, επειδή απορρίπτουν τα πάντα. . .  μια ζωή μετά το θάνατο, μια πνευματική αποστολή του ανθρώπου στη Γη, μια αδυναμία και ελαττωματικότητα του ανθρώπου που οφείλονται στο προπατορικό αμάρτημα, μια τελειότητα την οποία πρέπει να πετύχουν οι άνθρωποι και επομένως επίσης έναν Βοηθό Που κάνει εφική αυτή την τελειοποίηση. . .

Και για αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία σωτηρία, καμία άνοδος. . .  Βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην άβυσσο, στα χέρια εκείνου που ως αντίπαλος του Θεού θα δουλεύει και ενάντια στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό του έργο με κάθε τρόπο και που για αυτό το λόγο αφαιρεί από τους ανθρώπους κάθε σχετικό φως, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει τις γνώσεις σχετικά με τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο και θα επιβεβαιώνει την αντίληψη των ανθρώπων του ότι η επίγεια τους ζωή είναι αυτοσκοπός. Και θα πετύχει μάλιστα, διότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν μονάχα μέσα στη φιλαυτία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη κάθε διαφώτισή τους μέσω του Πνεύματος. . .  Ενώ οι πρώτοι. . .  οι άνθρωποι που επιδιώκουν την τελειότητα, μπορούν να αναπτύξουν την αγάπη μέσα τους, και κατά συνέπεια οι σκέψεις τους μπορεί να οδηγηθούν στη σωστή γνώση σχετικά με το πρόβλημα του Ιησού Χριστού. . .

Τη θεϊκή αποστολή του ανθρώπου Ιησού πρέπει να την καταλάβουν και να την αναγνωρίσουν οι άνθρωποι, προκειμένου να επικαλεστούν τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή, για να παρασχεθούν στους ανθρώπους οι χάρες που απόκτησε ο Ιησούς μέσω του σταυρικού Του θανάτου και να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. . .  Και ήδη η θέληση του ανθρώπου να ενημερωθεί σχετικά με τον Ιησού Χριστό, τον Οποίο δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ως ιστορικό πρόσωπο. . .  εφόσον δεν επιθυμεί μια αρνητική απάντηση. . .  θα οδηγήσει τον άνθρωπο ένα βήμα μπροστά, επειδή ο Θεό δίνει φως στον κάθε άνθρωπο που ζητά το φως, και επειδή ο καθένας θα πρέπει να βρει το δρόμο για Εκείνον, ο οποίος ωστόσο πηγαίνει μονάχα μέσω του Ιησού Χριστού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5875                12-2-1954

Ο Θεός καλεί τους ανθρώπους για να βρει εργάτες για τον αμπελώνα Του. . .

Το να είστε δραστήριοι μέσα στο βασίλειό Μου είναι για όλους σας που ζείτε ακόμα στη Γη η πιο ωραία αποστολή, γιατί αποφέρει μια αιώνια αμοιβή και γιατί είστε τότε οι συνεργάτες Μου και εκτελείτε επομένως μια δραστηριότητα που ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. Μόλις αποφασίσετε να συνεργαστείτε πνευματικά, η επίγεια σας ζωή οδηγείται σε μια τροχιά όπου θα καταλάβετε φανερά την ηγεσία Μου. Θα μπείτε σε πνευματικούς κύκλους ή θα ιδρύσετε οι ίδιοι τέτοιους, θα ενωθείτε με ανθρώπους που καλλιεργούν διαφορετικές από ό,τι μονάχα γήινες σκέψεις, θα μυηθείτε σε πνευματικές γνώσεις, έτσι ώστε να μπορέσετε και να εκτελέσετε τη δραστηριότητά σας στη Γη. Και θα καταλάβετε φανερά την ευλογία Μου στην πνευματική καθώς και στην επίγεια σας εργασία, γιατί τότε δεν θα δουλεύετε και θα ενεργείτε μόνοι σας αλλά μαζί Μου.

Κανείς να μην πιστέψει ότι δεν τον έχω ανάγκη για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. . .  Στον καθένα κάνω την ερώτηση αν θέλει να Με υπηρετήσει, αν θέλει να φροντίσει τις παραπλανημένες ψυχές μέσα στη δυστυχία τους και αν θέλει με τη συμπαράστασή Μου να δουλέψει για τη σωτηρία τους. . .  Στον καθένα δίνω την υπόσχεση ότι θα ευλογήσω την εργασία του, για τον καθένα που θέλει να Με υπηρετήσει έχω έτοιμο το πεδίο δραστηριότητάς του όπου θα μπορεί να ενεργήσει ανάλογα με τις δυνάμεις του προς τη δική του ευλογία και εκείνη των συναθρώπων του. Και έχω ανάγκη τον καθένα. . .

Η εργασία για τη διόρθωση της πνευματικής ένδειας είναι τόσο άκρως σημαντική και επίγουσα ώστε ζητώ ξανά και ξανά τη βοήθειά σας, γιατί αυτή η δουλειά μπορεί να εκτελείται μονάχα από ανθρώπους που θέλουν ενωμένοι μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου να φέρουν το Ευαγγέλιο στους συνανθρώπους τους, που θέλουν να τους φροντίσουν μέσα στην πνευματική τους ένδεια, που θέλουν να ζωντανέψουν ξανά την πίστη τους ή να ενισχύσουν μια ακόμα αδύνατη πίστη, που παροτρύνουν τους συνανθρώπους τους να συνδεθούν μαζί Μου με ζωντανό τρόπο και που τους δίνουν οι ίδιοι ένα παράδειγμα για την ευλογία του ολόψυχου συνδέσμου ενός ανθρώπου μαζί Μου.

Έχω ανάγκη όλους σας που Με πιστεύετε. . .  Αφού αμέτρητοι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους χωρίς πίστη σε Μένα, και ο καθένας τους έχει ανάγκη έναν συνάνθρωπο που να τον βοηθήσει να ξαναβρει την πίστη του. Εγώ ο Ίδιος μπορώ μάλιστα με έμμεσο τρόπο, όχι όμως με άμεσο τρόπο να επενεργήσω σε τέτοιους άθεους ανθρώπους. Αλλά ευσπλαχνίζομαι τη δυστυχία τους, και για να τους βοηθήσω θέλω να τους ενώσω μαζί σας και να σας στείλω μπόλικο υλικό με το οποίο θα μπορείτε να είστε δραστήριοι με αποτελεσματικό τρόπο και προς την ευλογία των συνανθρώπων σας, στην περίπτωση που είστε πρόθυμοι να Με υπηρετήσετε και να φέρετε βοήθεια σε εκείνους.

Ο χρόνος κοντεύει να τελειώσει και για το λόγο αυτό έχω ανάγκη ακόμα πολλούς εργάτες και σας καλώ όλους επειγόντως: Θυμάστε τους αδερφούς και τις αδερφές σας στη Γη που δεν έχουν ακόμα πατήσει στο δρόμο σας, που βαδίζουν μονάχα στους εγκόσμιους δρόμους και που δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους με αυτό τον τρόπο. . .  Θυμάστε εκείνους που δεν έχουν καμία πίστη και προσπαθήστε να έχει αποτέλεσμα πάνω τους η δύναμη της πίστης σας. . .  Κάντε προσευχή για εκείνους και σκεφτείτε τους όλο και περισσότερο, προκειμένου να νιώσουν τη δύναμη της αγάπης σας και να σας ακούσουν χωρίς αντίσταση όταν τους φέρνετε το λόγο Μου. . .  Κάντε την προεργασία την οποία πρέπει να κάνουν άνθρωποι στη Γη για να μπορούν τότε να επεμβούν οι δυνάμεις του φωτός και να προσπαθήσουν να επενεργήσουν, προκειμένου να βρουν την πίστη όσοι βρίσκονται ακόμα μακριά, όσοι βλέπουν μονάχα τον κόσμο και θέλουν να αρνηθούν ένα πνευματικό βασίλειο. . .

Μπορείτε να συμβάλετε πολύ εφόσον μόνο Μου προσφερθείτε συνειδητά για νε Με υπηρετήσετε. . .  Αφού τότε οδηγώ όλα τα βήματά σας και σας εξοπλίζω με ό,τι έχετε ανάγκη για τη δουλειά σας για Μένα και το βασίλειό Μου. . .  Σας δίνω ο Ίδιος φως και δύναμη, προκειμένου να μπορείτε να μοιράσετε το λόγο Μου, ο οποίος είναι φως και δύναμη για τον καθένα που τον ακούει, που τον δέχεται με τη καρδιά του και που πασχίζει να το ζήσει. Αφού αυτός έχει επίσης κερδιστεί για το βασίλειό Μου, δεν θα χαθεί όταν έχει έρθει το οριστικό τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5876                13-2-1954

Υπηρέτες του Κυρίου. . .

Δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Θεωρείτε τον εαυτό σας τους αποστόλους Μου, όλοι εσείς που θέλετε να είστε δραστήριοι για Μένα, και να ξέρετε ότι είμαι για σας ένας καλός Κύριος και νοικοκύρης Που αμείβει καλά και δίκαια κάθε δουλειά που έγινε για Αυτόν, και Που είναι ο φίλος σας, γιατί θέτετε τον εαυτό σας στη διάθεσή Του. Όλα θα πλάσματά Μου θα πρέπει να υπηρετήσουν το ένα το άλλο και υπηρετώντας να αυτολυτρωθούν. . .  Εάν Με υπηρετείτε, θέλωντας να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας, τότε υπηρετείτε και αυτούς, και τόσο η δική τους όσο και η δική σας λύτρωση θα είναι εγγυημένη. Πρέπει να γίνει μεγάλη δουλειά. . .

Μόνο σπάνια βρίσκω ανθρώπους που Μου προσφέρονται για μια τέτοια δουλειά, και για αυτό το λόγο ο καθένας πρέπει να καλληεργήσει ένα πολύ μεγάλο πεδίο εργασίας και ο κάθενας θέλει πολλή δύναμη για να μπορέσει να κατορθώσει τη δουλειά που βρίσκεται μπροστά του. . .  Μόνοι σας, χωρίς τη βοήθειά Μου, δεν θα μπορούσατε να τα καταφέρετε. Και για αυτό το λόγο σάς παρέχω πολλή δύναμη μόλις είστε πρόθυμοι να κάνετε ως οι υπηρέτες Μου τη δουλειά την οποία σας αναθέτω. Πόση λεπτοδουλειά θέλει για να ξεκλειδώσετε πρώτα τις ψυχές των συνανθρώπων σας, να τους κάνετε δεκτικούς, για να μπορείτε μετά να τους μοιράσετε ανάλογα με την επιθυμία τους. . .  Ωστόσο, όλοι σας μπορείτε να καταφέρετε αυτή τη δουλειά εάν μόνο θέλετε να Με αφήνετε να σας οδηγώ, εάν ενδίδετε στη σιγανή ώθηση μέσα σας να μιλήσετε στους συνανθρώπους σας για πνευματικά θέματα, να οδηγήσετε τις σκέψεις τους στην αληθινή ζωή, η οποία ξεκινά μόνο μετά το θάνατο στο πνευματικό βασίλειο. . .

Όλοι εσείς που επιτρέπετε να εμφανιστούν μέσα σας τέτοιες σκέψεις, δουλεύετε ήδη ασυνείδητα μέσα στον αμπελώνα Μου, και θα επενεργώ όλο και περισσότερο πάνω σας μέσω της εσωτερικής σας φωνής. Σε λίγο θα προτιμάτε να ζήσετε στην πνευματική περιοχή από ό,τι στην εγκόσμια περιοχή, θα σας γεμίζει χαρά το να Μου δίνετε πάντα προτεραιότητα και να μιλάτε με τους συνανθρώπους σας για Μένα, για το καθήκον της ζωής σας και για τη ζωή μετά το θάνατο. . .  Και θα θέλετε να Με υπηρετήσετε συνειδητά και θα ζητήσετε την ευλογία Μου για τη δουλειά σας, η οποία θα σας δοθεί βέβαια και η οποία θα σας κάνει ικανούς να είστε δραστήριοι για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .  Και η δουλειά σας είναι ήδη επιτυχής τότε που τα καταφέρνετε να οδηγήσετε τις σκέψεις των συνανθρώπων σας σε πνευματικά επίπεδα. Αφού τότε θα έχετε δημιουργήσει το σύνδεσμο ανάμεσα σε εκείνους και το βασίλειο από το οποίο θα τους μεταδίδονται και άλλα δασκαλέματα μέσω της σκέψης τους.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι απαραίτητη και η παραμικρή πνευματική δουλειά και ότι ευλογώ τον καθένα που είναι πρόθυμος να βάλει ένα χέρι στη μετατροπή της ακόμα καθαρά εγκόσμιας σκέψης των ανθρώπων. . .  Αποδέχομαι ως υπηρέτη τον καθένα η αγάπη του οποίου τον ωθεί να βοηθήσει. . .  Αφού η πνευματική βοήθεια στη Γη μπορεί να παρέχεται μονάχα από ανθρώπους όσον καιρό δεν έχει δημιουργηθεί κανένας σύνδεσμος με το βασίλειο του φωτός, με τις δυνάμεις που έχουν γνώσεις, οι οποίες μόνο μετά από μια τέτοια προεργασία μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά και οι οποίες για το λόγο αυτό σας συμπαραστέκονται πάντοτε και σας υποστηρίζουν με εντολή Μου, προκειμένου να πετύχει η δουλειά σας. . .  προκειμένου να είναι καλή η σοδειά Μου όταν έχει έρθει το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5877                15-2-1954

Η σύντομη φάση της επίγειας ζωής καθορίζει τη μοίρα του ανθρώπου στο επέκεινα. . .

Η επίγεια σας ύπαρξη ως άνθρωποι είναι μια από τις ατελείωτες φάσεις της ανοδικής σας ανάπτυξης, αφού ακόμα και τότε που θα έχετε ωριμάσει πλήρως στη Γη για να μπορέσετε να μπείτε στο φωτεινό βασίλειο, η ανάπτυξή σας θα συνεχίζει διαρκώς, επειδή η ψυχή που κατάλαβε δεν σταματά ποτέ να επιδιώκει να ανεβεί περισσότερο. . .  επειδή θα επιδιώκει εσαεί τον Θεό και επειδή επομένως αποσκοπεί να Τον πλησιάζει όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να είναι κάποτε αφάνταστα μακάρια πλήρως ενοποιημένη μαζί Του.

Ο χρόνος ως άνθρωπος πάνω στη Γη είναι επομένως σαν μια σύντομη στιγμή, συγκριτικά με την αιωνιότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ατελείωτη αναπτυξιακή πορεία διαμέσω των υλικών δημιουργημάτων. Και παρ’όλα αυτά αυτή η σύντομη στιγμή είναι αποφασιστική για τη μοίρα της ψυχής, είναι αποφασιστική για την περαιτέρω εξελιχτική της πορεία στο πνευματικό βασίλειο. Αφού υπάρχει διαφορά μεταξύ του αν η ψυχή πέτυχε ένα βαθμό ωριμότητας ήδη στη Γη ή του αν καταλάβει μόνο στο άλλο βασίλειο. . .  Μάλιστα ανεβαίνουν στα ύψη και η τελευταίες, αλλά με πάρα πολύ κόπο πρέπει να αποκτήσουν αυτό που στη Γη είχαν άφθονα στη διάθεσή τους και που θα τους είχε δώσει τη δυνατότητα να πετύχουν το βαθμό του φωτός. . .

Το να δώσει κανείς με επιτυχία τη δοκιμασία της θέλησής του στη Γη σημαίνει μια κατάσταση φωτός και δύναμης σε αφθονία ήδη κατά την είσοδο της ψυχής στην αιωνιότητα. Σημαίνει συνεχή αύξηση της παροχής του φωτός και της δύναμης, γιατί η ψυχή, από την ώρα της αποβίωσής της από τη Γη, δεν είναι μονάχα παραλήπτρια της δύναμης αλλά και μεσολαβήτρια της δύναμης και παραλαβαίνει τόσο περισσότερη δύναμη όσο περισσότερο τη μοιράζει. . .  Ανεβαίνει επομένως πάρα πολύ γρήγορα στα ύψη, αφού ενώνεται με άλλα πνευματικά όντα της ίδιας ωριμότητας και ενεργεί σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα και με θεϊκή εντολή. . .  Προμηθεύεται όλη τη δύναμη της από τον Θεό και τη χρησιμοποιεί για τον Θεό, ενώ οι ψυχές που απέτυχαν κατά τη δοκιμασία της θέλησής τους στη Γη μπορούν μάλιστα επίσης να φτάσουν στην κατανόηση στο επέκεινα, πρέπει όμως πρώτα με τη βοήθεια άλλων όντων να διαμορφώσουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να φωτιστεί και το δικό τους εσωτερικό, ώστε να μπορούν να υποδέχονται τις ακτινοβολίες του φωτός και να τις αξιοποιούν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Αυτές οι ψυχές πρέπει επίσης με ελεύθερη θέληση να επιθυμούν την παροχή του φωτός και της δύναμης, μόνο τότε θα τα παραλάβουν και μόνο τότε ξεκινά η ανοδική τους ανάπτυξη με τη δουλειά που κάνουν πάλι στις ψυχές του σκοταδιού. . .  Πρόκειται κατά κάποιον τρόπο για μια κοπιαστική πορεία, για μια άνοδος όπου η ψυχή πρέπει να σκαρφαλώσει σκαλοπάτι προς σκαλοπάτι χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμη και όλη τη βούλησή της. . .  Κανένας κόπος δεν πάει χαμένος, η ψυχή προχωρά ασφαλώς, αλλά επειδή η ίδια είναι ακόμα πολύ ανίσχυρη και διαθέτει λίγη δύναμη, πρέπει να καταβάλει όλη τη βούλησή της και να βρει πολλή υποστήριξη από πλευράς του φωτεινού κόσμου ή ανθρώπινης παράκλησης, ώσπου να έχει γίνει η ίδια παραλήπτρια του φωτός και της δύναμη σε ένα βαθμό ώστε να μπορεί οι ίδια να μοιράζει και να παραλαβαίνει όλο και περισσότερη δύναμη.

Η σύντομη επίγεια ζωή του ανθρώπου είναι αποφασιστική για τη μοίρα του στην αιωνιότητα, αφού μπορεί η είσοδος στο πνευματικό βασίλειο να είναι ήδη ύψιστη μακαριότητα, η οποία τότε δεν θα τελειώσει ποτέ πια, στην περίπτωση που ο άνθρωπος εκμεταλλεύτηκε καλά το χρόνο του πάνω στη Γη. Μπορεί ωστόσο και να μην τον εκμεταλλευτεί, και τις συνέπειες πρέπει να τις επωμιστεί η ψυχή του. . .  Πρέπει να συνεχίζει να παλεύει και να αγωνίζεται για να μην χαθεί. Και η ζωή της στο πνευματικό βασίλειο μοιάζει ακόμα πολύ στο πάλεμα πάνω στη Γη, δεν είναι όμως ποτέ ανέλπιδη στην περίπτωση που η ίδια η ψυχή θέλει να αποκτήσει φως και δύναμη. Μονάχα η θέλησή της αποφασίζει. . .  Αν η θέλησή της είναι στραμμένη προς τον Θεό ήδη κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής, η ψυχή επιδιώκει επίμονα το στόχο να Τον πλησιάσει, τον οποίο θα πετύχει γρήγορα. . .

Όσο όμως η θέλησή της βρίσκεται ακόμα μακριά από τον Θεό, αυτό σημαίνει σκοτάδι και αδυναμία, και σε αυτή την κατάσταση μπαίνει η ψυχή στο πνευματικό βασίλειο, ενώ η πρώτη είναι πλημμυρισμένη από το φως και τίποτα δεν τη δένει πια στο γήινο βασίλειο από ό,τι μονάχα η αγάπη για εκείνους που άφησε πίσω της και στους οποίους προσφέρει τότε βοήθεια με κάθε τρόπο. Αλλά εκείνες χρειάζονται βοήθεια ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρόλο που έχουν ξεφύγει από τη Γη, βρίσκονται όμως ακόμα για πολύ καιρό κοντά στη Γη, ώσπου να μπορούν και αυτοί να παραλάβουν τόσο φως και τόση  δύναμη ώστε να είναι δραστήριες στο πνευματικό βασίλειο. Και η κάθε δραστηριότητα αποτελείται μονάχα από το να επενεργήσουν τα όντα πάνω στη θέληση εκείνων που τη χρησιμοποιούν ακόμα με λάθος τρόπο, προκειμένου να τους γλιτώσουν από την ίδια μοίρα, δηλαδή από μια κοπιαστική άνοδος στο πνευματικό βασίλειο, η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας θέλησης στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση πάνω στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5878                16-2-1954

Η πόρτα για το φωτεινό βασίλειο είναι ο Ιησούς Χριστός. . .

Η πόρτα για το φωτεινό βασίλειο είναι ανοιχτή για τον καθένα που επιλέγει το δρόμο μέσω του Ιησού Χριστού. Χωρίς Αυτόν ωστόσο σας είναι κλειστό το βασίλειο του φωτός και βαδίζετε στο σκοτάδι ή μέσα σε τόσο ανεπαρκές ημίφως ώστε δεν αιθάνεστε καλά και επομένως δεν είστε μακάριοι. Οπουδήποτε κηρύσσουν τον Ιησού Χριστό, εκεί σας δείχνουν το σωστό δρόμο, αφού ο Ίδιος είπε τα λόγια: «Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .»

Και θα σας πλησιάζει ξανά και ξανά αν περάσατε μια φορά από δίπλα Του χωρίς να Τον προσέξετε. . .  Θα σας υπενθυμίζει ξανά και ξανά την αλήθεια, το λυτρωτικό Του έργο. Θα σας προσφερθεί ως οδηγός στο δρόμο σας διαμέσω της επίγειας σας ζωής, θα προσπαθήσει να σας κερδίσει με αγάπη και υπομονή, δεν θα σας γυρίσει απρόθυμα την πλάτη Του στην περίπτωση που δεν θέλετε να Τον ακούσετε. . .  Θα σας ακολουθήσει όταν κινδυνεύετε να χαθείτε και θα σας φωνάζει με κάθε τρόπο ώστε να Τον προσέξετε και να γυρίσετε σε Εκείνον, ώστε να πατήσετε στο δρόμο που οδηγεί στο σωστό προορισμό, στην αιώνια ζωή.

Μονάχα Εκείνος είναι η πύλη μέσω της οποίας μπορείτε να μπείτε στη μακαριότητα, και αν Τον απορρίπτετε στη Γη, σας υποδέχεται στην άλλη μεριά ένα σκοτεινό βασίλειο, τα πάντα είναι σκεπασμένα από το σκοτάδι, αφού λείπει το φως που φωτίζει τα πάντα. . .  ο Ιησούς Χριστός, από τον Οποίο προέρχεται το φως. . .  Μέσα σε αυτό το βασίλειο του σκότους όμως πρέπει να Τον φωνάξετε. . .  Τότε μπορείτε να λυτρωθείτε από τα βάσανά σας, αλλά είναι δύσκολο για μια ψυχή που Τον απόρριψε στη Γη να Τον φωνάξει με την ελεύθερη θέλησή της. . .  επειδή δεν πίστευε και αυτή η πίστη δεν μπορεί να της χαριστεί ούτε στο επέκεινα. Είναι δύσκολο για τέτοιες ψυχές, γιατί έχουν μόνο λίγες γνώσεις, γιατί το σκοτάδι μπερδεύει τη σκέψη τους και την προσανατολίζει συχνά λάθος. . .  επειδή κατέχουν πολύ λίγο δικό τους φως που θα μπορούσε να παροτρύνει τη θέλησή τους να φωνάξουν τον Ιησού Χριστό για τη σωτηρία τους.

Η απόρριψη του Ιησού Χριστού στη Γη έχει πάρα πολύ οδυνηρό αποτέλεσμα στο επέκεινα, αφού λείπει στην ψυχή τα πάντα. . .  το φως και η δύναμη. . .  δεν μπορεί να καταλάβει και η θέλησή της είναι πολύ αδύναμη για να αποκτήσει γνώση. Το έλεος του θεϊκού Λυτρωτή ωστόσο στέλνει βοήθεια σε τέτοιες ψυχές ακόμα και τότε. . .  Τους αναφέρεται και σε αυτό το βασίλειο ο σταυρός του Ιησού Χριστού, με τον τρόπο ότι εμφανίζεται ξαφνικά σαν αστραπή μέσα στην ψυχή μια σκέψη για Εκείνον, ότι την αγγίζει ξαφνικά μια λάμψη φωτός με τη μορφή του σταυρού, η οποία όμως σβήνει αμέσως, μπορεί ωστόσο να προκαλέσει μέσα στην ψυχή μια αναλαμπή κατανόησης, με αποτέλεσμα να σκεφτεί τον Ιησού Χριστό και να περιμένει λύτρωση από Εκείνον. . .  με αποτέλεσμα να Τον επικαλεστεί μέσα στις σκέψεις της και να Του παρουσιάσει τη δυστυχία της. . .  να αποδείξει με αυτό τον τρόπο τη θέλησή της να Τον πιστέψει, μόνο που χρειάζεται βοήθεια για να μην αλλάξει ξανά γνώμη.

Και τότε της παρέχεται η βοήθεια, τότε το σκοτάδι μειώνεται ανεπαίσθητα, ένα ελαφρύ ημίφως τής επιτρέπει να διακρίνει ένα δρόμο, τον οποίο ακολουθεί τότε και ο οποίος την οδηγεί σε όλο και πιο φωτεινές περιοχές. . .  όσο δεν εκγαταλείπει τη σκέψη για τον Ιησού Χριστό. . .  ο οποίος ωστόσο σκοτεινιάζει αμέσως όταν η ψυχή δεν Τον σκέφτεται πια. . .  Η ψυχή πρέπει να θέλει με την ελεύθερη θέλησή της να φτάσει κοντά στον Ιησού Χριστό, τότε φεύγει από μπροστά της κάθε εμπόδιο, τότε της αστράφτει ένα φως, το οποίο πλησιάζει η ψυχή και το οποίο αναγνωρίζει σύντομα ως το φως του Χριστού, το οποίο της έστειλε την πρώτη σκέψη για Εκείνον. . .  Η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι η πύλη που οδηγεί στη μακαριότητα. . .  Και ευλογημένος όποιος Τον βρίσκει ακόμα στη Γη, τον θεϊκό Λυτρωτή, ο Οποίος είναι ο Ίδιος ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .  Ευλογημένος όποιος μπαίνει στο άλλο βασίλειο με τέτοια πίστη, αφού για εκείνον ανοίγει η πύλη προς το βασίλειο του φωτός, προς την αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5879                17-2-1954

Η μανία των στοιχείων της φύσης. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 378  - 380. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Όλοι εσείς που δεν θέλετε να δώσετε προσοχή στο χαμηλόφωνο κάλεσμά Μου, θα ακούσετε τη βροντή της φωνής Μου να ηχεί δυνατά και θα τρομάξετε, και η μανία των δυνάμεων της φύσης θα σας θυμίσει την ύπαρξή Μου. Έτσι θα θυμηθείτε Αυτόν στον Οποίο ανέκαθεν προβάλλατε αντίσταση, αλλά Τον Οποίο τώρα είσαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσετε, μπροστά στην καταστροφική εκδήλωση των στοιχείων της φύσης. Βέβαια δεν θέλετε να παραδεχθείτε ότι υφίσταται οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα σε αυτό το γεγονός και τις εγκόσμιες πράξεις σας. . .  Όμως οι ίδιες σας οι πράξεις είναι που Με υποχρεώνουν να εκφραστώ με αυτό το φανερό τρόπο, διότι αποδεικνύουν ότι δεν Με αναγνωρίζετε σαν τον Θεό και Δημιουργό σς, στον Οποίο θα πρέπει κάποτε να δώσετε λόγο.

Αλλά αυτό το πράγμα εσείς δεν το πιστεύετε και για αυτό δεν ζείτε τη ζωή σας στη Γη σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Για τούτο το λόγο αφήνω να ηχήσει η φωνή Μου, ώστε να θυμηθείτε την ύπαρξή Μου και αφού θα Με αναγνωρίσετε να αλλάξετε πια πορεία και να εναρμονισθείτε με τη βούλησή Μου. . .  Σας απευθύνω το λόγο, στην αρχή χαμηλόφωνα και όλο αγάπη, παροτρύνοντάς σας να μεταστραφείτε. . .  ύστερα όμως υψώνοντας τη φωνή Μου όλο πιο δυνατά, ώσπου να σας κάνει να αισθανθείτε φόβο και τρόμο, γιατί τώρα πια φοβάστε για τη ζωή σας.

Και πολλοί από εσάς θα χάσουν την επίγεια ζωή τους, αν όμως βρουν το δρόμο προς Εμένα, έστω και την τελευταία ώρα, τότε ο σωματικός τους θάνατος δεν θα σημαίνει απώλεια. . .  αλλά αντιθέτως θα αποτελεί χάρη, διότι αλλιώς διέτρεχαν τον κίνδυνο να χαθούν ολοκληρωτικά. Για αυτό λοιπόν τους ανακαλώ από τη γήινη ζωή τους, ακριβώς εκείνη τη στιγμή που Με αναγνωρίζουν και που η πίστη τους αφυπνίζεται, γιατί αυτό το γεγονός διευκολύνει την είσοδό τους στο υπερκόσμιο βασίλειο, αφού αποτελεί την αφετηρία για την ανοδική πορεία της ψυχής τους. Μέσα από τη μανία της φύσης θέλω να δηλώσω φανερά την παρουσία Μου. . .

Όπου υπεισέρχεται η ανθρώπινη θέληση, δεν μπορεί παρά σπάνια να περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει η πίστη σε Μένα. Όμως, όταν η ζωή των ανθρώπων είναι εκτεθειμένη στη μανία των στοιχείων της φύσης, χωρίς να διαφαίνεται κάποια ελπίδα σωτηρίας, τότε τείνουν περισσότερο να θυμηθούν τον Δημιουργό τους και Τον καλούν σε βοήθεια. . .  Και τότε, σε μια τέτοια κατάσταση αναδύεται η ελπίδα ότι ορισμένες ψυχές θα μπορέσουν να σωθούν από το σκοτάδι της απιστίας, ότι θα Με αναγνωρίσουν και ότι θα Με αφήσουν να καθοδηγήσω τα βήματά τους στη Γη, η ακόμη και στο υπερκόσμιο βασίλειο. Αυτό που δεν κατορθώνουν να επιτύχουν τα επίγεια γεγονότα, μπορεί να το επιτύχει μια φυσική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων. . .  για να θυμηθούν οι άνθρωποι τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους και παρακαλώντας ενδόμυχα για σωτηρία από τον έσχατο κίνδυνο να αποκαταστήσουν μέσα στην καρδιά τους το σύνδεσμο μαζί Του.

Και αυτό που φαινομενικά είναι μια καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων μπορεί να σημαίνει μια πράξη σωτηρίας για πολλές ψυχές, οι οποίες με αυτό τον τρόπο αφυπνίζονται στη ζωή, γλυτώνοντας έτσι από την αιώνια φθορά, έστω και αν πάνω στη Γη τις περιμένει ο σωματικός θάνατος. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό να σωθούν εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά τους στα χαμηλόφωνα, γεμάτα με αγάπη λόγια Μου, τους οποίους όμως δεν θέλω να αφήσω να χαθούν. . .  Με δυνατή φωνή θα τους φωνάξω άλλη μια φορά και ευλογημένοι θα είναι όσοι θα Με θυμηθούν έστω και τότε, ευλογημένοι θα είναι όσοι δεν Με έχουν εκδιώξει τελείως από την καρδιά τους και που τώρα Με καλούν προτού να είναι πολύ αργά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5880                18-2-1954

Η αγάπη του Θεού ακολουθεί τους άπιστους. . .

Η αγάπη Μου βρίσκει πάντα ένα δρόμο προς εσάς, ακόμα και τότε που πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεφύγετε από Μένα, τότε που πιστεύετε ότι μπορείτε να παραμείνετε κρυμμένοι από Μένα. Όταν πιστεύετε πως μπορείτε να βαδίζετε μόνοι σας πάνω σε αυτή τη Γη, στέκομαι ξαφνικά μπροστά σας, συχνά αγνώριστος για σας. Τότε πηγαίνω φαινομενικά μαζί σας στο ίδιο δρόμο, αλλά ανεπαίσθητα σας σπρώχνω σε έναν άλλο δρόμο, και στην περίπτωση που προσέχετε περισσότερο Εμένα από το δρόμο πάνω στον οποίο βαδίζετε, βρίσκεστε ήδη στο σωστό δρόμο και τον ακολουθείτε συνειδητά αν κοιτάζετε γύρω σας με ανοιχτά τα μάτια σας. . .

Αυτά τα λόγια είναι απευθυσμένα σε εκείνους τους ανθρώπους στους οποίους λείπει ακόμα κάθε πίστη σε Μένα, που αδιαφορούν για Μένα για να μπορούν να ζήσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα χωρίς τη συνείδηση ευθύνης απέναντι σε μια ανώτερη Δύναμη. . .  Αλλά ξαφνικά αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση και αυτή η δύσκολη κατάσταση τους παρακινεί να ασχοληθούν με ορισμένες ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις τους. . .  Είμαι Εγώ ο Ίδιος που μέσω αυτής της δύσκολης κατάστασης τον παρακινώ και του υποβάλλω όλες αυτές τις ερωτήσεις, στις οποίες προσπαθεί τότε να απαντήσει. Και με αυτό τον τρόπο μπορεί να αλλάξει η πορεία της σκέψης του, μπορεί να σπρωχθεί ανεπαίσθητα σε μια διαφορετική πνευματική τροχιά, ενώ δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το παλιό δρόμο. . .  Και όταν το έχει συνειδητοποιήσει, του αρέσει να συνεχίσει στο δρόμο που έχει πάρει. . .  Σχηματίζει μια διαφορετική εικόνα, το πνευματικό του μάτι τη βλέπει και του τη δίνει πίσω αστράφτοντας. . .  κερδίζει την πίστη σε Μένα και τον έχω κερδίσει μέσω της αγάπης Μου, η οποία τον ακολουθούσε αδιάκοπα, ακόμα και πάνω σε σκοτεινούς δρόμους.

Όσο ζει ο άνθρωπος στη Γη δεν τον εγκαταλείπω, και τόσον καιρό δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φροντίδα Μου. . .  Μπορεί μονάχα να στραφεί αλλού πεισματικά και επομένως να αρνείται την αγάπη Μου, με την οποία θα ήθελα να τον κερδίσω, και τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ανακαλέσω τον άνθρωπο από την επίγεια του ζωή, στην περίπτωση που διατρέχει τον κίνδυνο να βυθιστεί και εκτός από την απιστία του να πάρει και το δρόμο προς τα κάτω. . .  δηλαδή να παρατήσει τον υποφερτά καλό τρόπο ζωής του και να αφήσει τον αντίπαλό Μου να τον πείσει να κάνει κακές πράξεις. . .  Και για αυτό το λόγο φεύγουν από τη γήινη ζωή τους πρόωρα πολλοί άνθρωποι, επειδή κατάλαβα από τους αιώνες των αιώνων μέχρι ποιο στιγμή είναι ακόμα δυνατή μια αλλαγή του φρονήματός του προς το καλύτερο. . .  και επειδή δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο το βαθμό της ωριμότητας τον οποίο απόφερε ένας δίκαιος και καθαρός τρόπος ζωής σε έναν άνθρωπο, παρόλο που αυτός διένυσε την πορεία του στη Γη χωρίς την παραμικρή πίστη. . .

Όσο υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να προσηλυτιστεί από την απιστία του, δεν βαδίζει πουθενά χωρίς Εμένα. . .  μόνο που δεν Με αναγνωρίζει, ώσπου να Τον πλησιάσω φανερά με τον τρόπο που αναφέρθηκε πριν. Και ακόμα και τότε Με αναγνωρίζει μόνο αν το θέλει. . .  αν ακούει τις ερωτήσεις που του κάνω μέσα στις σκέψεις του και αν ασχολείται μαζί τες, αλλιώς οι προσπάθειές Μου να τον κερδίσω, να τον οδηγήσω στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της πίστης. . .  είναι μάταιες. Χωρίς πίστη όμως η πορεία του στη Γη είναι ανεκμετάλλευτος χρόνος, χωρίς πίστης θα του είναι κλειστές όλες οι πόρτες για το βασίλειο του φωτός μετά το θάνατό του. . .  Ο δρόμος προς τη μακαριότητα οδηγεί μονάχα μέσω του Ιησού Χριστού. . .  Και την πίστη σε Αυτόν ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου πρέπει να αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος αν θέλει να γίνει μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5882                20-2-1954

Μεγάλος βαθμός χάρης κατά το τέλος. . .

Ένα μεγάλο βαθμό χάρης μοιράζω κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, αφού πρόκειται για την τελευταία παροχή βοήθειας για την ανθρωπότητα, η θέληση της οποίας είναι ήδη τόσο αδύναμη ώστε μονάχα η αυξημένη παροχή χάρης την κάνει ικανή να πιστεύει και να αγαπά. . .  Η θέληση των ανθρώπων είναι τόσο εξασθενισμένη, γιατί ζουν μονάχα για τον εαυτό τους. . .  γιατί στερούνται οποιασδήποτε δύναμης ως αποτέλεσμα του ότι στερούνται οποιασδήποτε αγάπης για Μένα και για τον διπλανό τους. Η λύση για το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων είναι τόσο εύκολη, και θα έπρεπε μονάχα να δοκιμάσουν πόσο πιο δυνατή θα ήταν η βούλησή τους αν ασκούσαν την ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό. Αλλά για να κάνουν αυτή τη δοκιμή θα έπρεπε πρώτα να πιστέψουν σε Μένα ως την αιώνια Αγάπη, η Οποία τους παρέχει δύναμη μόλις ο άνθρωπος συνδεθεί μαζί Της. Και για αυτό το λόγο μοιράζω συνεχώς τα δώρα της χάρης Μου, με αποτέλεσμα να πάρει ο άνθρωπος πρώτα δύναμη, προκειμένου να μπορέσει τότε να τη χρησιμοποιήσει με το σωστό τρόπο.

Δίνω. . .  παρ’όλη την έλλειψη αγάπης και παρ’όλη την απιστία. . .  στους ανθρώπους το λόγο Μου, ο οποίος τους μεταδίδει δύναμη, εφόσον μονάχα τον ακούσουν και στο σκεφτούν. . .  Οι άνθρωποι μεν κατέχουν το λόγο Μου, ξέρουν για το λόγο Μου και δεν χρειάζονται καμία μετάδοση από πάνω, επειδή ό,τι θα ήθελα να πω στους ανθρώπους για να μπορούν να γίνουν μακάριοι, καταγράφηκε από τους πρώτους μαθητές Μου και διαδόθηκε μέσω της Γραφής, η οποία μαρτυρεί για Μένα και γνωστοποιεί στους ανθρώπους το θέλημά Μου. Ωστόσο, δεν την προσέχουν, δεν τη θεωρούν πια την εκδήλωσή Μου, το λόγο Μου τον οποίο διοχέτευσα κάποτε στους ανθρώπους. . .  Και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αντλήσουν δύναμη από αυτό το λόγο Μου, η οποία τους είναι απαραίτητη. . .  Και για αυτό ενεργεί πάλι η χάρη Μου. . .  Τους διοχετεύω εκ νέου το λόγο Μου, ο οποίος είναι μάλιστα ο ίδιος, τον οποίο όμως μεταδίδω απευθείας σε πρόθυμους υπηρέτες που θα πρέπει να το φέρουν στους συνανθρώπους τους, προκειμένου να μάθουν οι άνθρωποι να πιστέψουν όταν τους απευθύνω το λόγο Μου.

Πρόκειται για ένα δώρο της χάρης Μου που χαρίζεται χωρίς να την αξίζουν στους ανθρώπους που απορρίπτουν τον ίδιο λόγο εξαιτίας της άγνοιάς τους και στους οποίους θα ήθελα συνεπώς να βοηθήσω να αποκτήσουν φως και δύναμη, τα οποία μπορούν να τους μεταδίδονται μονάχα μέσω του λόγου Μου. Οι άνθρωποι της σημερινής εποχής δεν ψάχνουν το σύνδεσμο μαζί Μου, επομένως τον ψάχνω Εγώ μαζί τους. . .  Τους ακολουθώ όταν θέλουν να απομακρυνθούν από Μένα και δεν προσέχω την άμυνά τους. Τους δίνω το δώρο Μου παρ’όλα αυτά για να κερδίσω την αγάπη τους μέσω εκείνου, προκειμένου να Με ακούσουν και να πάρουν πρώτα ανεπαίσθητα δύναμη, η οποία θα αυξάνεται συνέχεια όσο περισσότερο θα επιτρέπουν να επενεργήσει πάνω τους ο λόγος Μου.

Τότε επίσης θα βρουν ξανά τη Γραφή και θα αναγνωρίσουν τη συμφωνία της με το λόγο Μου που τους αποκαλύφτηκε. . .  Καια τότε θα μειωθεί και η πνευματική ένδεια, επειδή η δύναμη των ανθρώπων θα αυξηθεί διά του συνδέσμου τους μαζί Μου, επειδή θα πασχίσουν να ζήσουν σύμφωνα με το λόγο Μου, κάτι που σημαίνει ότι θα ασκήσουν την αγάπη, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη και να σωθούν από την κατάσταση της έσχατης πνευματικής ανάγκης τους. . .  Αυτή η σωτηρία δεν μπορεί ποτέ να γίνει χωρίς τη χάρη Μου, χωρίς τη φανερή παροχή βοήθειας από την αιώνια Αγάπη για τους ανθρώπους. Χωρίς τη διοχέτευση αυτής της δύναμης παραμένουν αδύναμοι και ανίσχυροι και η βούλησή τους πέφτει θύμα του αντιπάλου χωρίς ελπίδα για σωτηρία, από τον έλεγχο του οποίου όμως θέλω να απελευθερώσω τους ανθρώπους, εφόσον δεν Μου προβάλουν αντίσταση. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5883                21-2-1954

Διαφώτιση από τον Θεό για τις σχέσεις και συναρτήσεις. . .

Τυφλή πίστη. . .

Δεν θέλω την τυφλή πίστη σας, και για αυτό το λόγο επιδιώκω να σας διαφωτίσω μέσω του λόγου Μου για αυτά που απαιτώ να πιστέψετε. Παρ’όλα αυτά μπορείτε μονάχα να τα πιστέψετε, γιατί δεν μπορούν να σας δοθούν αποδείξεις για ό,τι έχει τις αιτίες του στο πνευματικό βασίλειο, για ό,τι έχει σχέση με το πνευματικό βασίλειο και για ό,τι θα πρέπει να οδηγήσει στο πνευματικό βασίλειο. Θέλω να σας βοηθήσω να αποκτήσετε μια ακλόνητη πίστη, θέλω να σας βοηθήσω να μην σας κυριέψουν αμφιβολίες μολονότι δεν έχετε αποδείξεις της αλήθειας εκείνων. . .  Και για αυτό το λόγο σας διαφωτίζω για όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις, για τον Δημιουργό και τα πλάσματα, για την αφορμή και το σκοπό των δημιουργημάτων, για την αρχή και τον προορισμό όλων όσων βλέπετε εσείς οι άνθρωποι, καθώς και για την αποστολή σας. . .  για το σκοπό της ύπαρξής σας.

Μπορείτε, τότε που σας προσφέρονται αυτές οι γνώσεις με αληθινό τρόπο, να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα, και θα δείτε μια τόσο συνεπή και καθαρή εικόνα ώστε να βρείτε κατά κάποιον τρόπο την απόδειξη της αλήθειας μέσα στον εαυτό σας, ώστε να καταλάβετε και να μην μπορείτε πια να αμφιβάλετε. . .  και ώστε να πρέπει παρ’όλα αυτά μονάχα να πιστέψετε. . .  Μια τέτοια πίστη όμως είναι κάτι πολύ διαφορετικό από μια τυφλή πίστη, όπου ο άνθρωπος δέχεται τα πάντα χωρίς να τα σκεφτεί, μόνο για να μην φέρει αντίρρηση. Μια τυφλή πίστη είναι άχρηστη, αφού δεν βοηθά τον άνθρωπο καθόλου να προχωρήσει στην ανοδική του ανάπτυξη.

Μια τυφλή πίστη δεν αποφέρει καρπούς, μπορεί όμως να προκαλέσει την πλήρη απιστία, αφού από την τυφλή πίστη μέχρι την απιστία είναι μόνο ένα μικρό βήμα. Στην ακλόνητη πίστη ωστόσο μπορεί να οδηγήσει μονάχα η καθαρή αλήθεια, ενώ οι λανθασμένες διδασκαλίες απαιτούν μια τυφλή πίστη που αποκλείει κάθε συλλογισμό ή που πρέπει να οδηγήσει στην απιστία, στην περίπτωση που το μυαλό του ανθρώπου ασχολείται με εκείνες τις διδασκαλίες. Για αυτό το λόγο ακριβώς θα πρέπει να ενημερωθείτε σύμφωνα με την αλήθεια, η σκέψη σας θα πρέπει να παροτρυνθεί και η καρδιά σας να συγκινηθεί, και τότε θα αναφτεί μέσα σας ένα φως και θα εξαφανιστεί κάθε αμφιβολία. . .  Αφού αυτά που θα πρέπει να πιστέψετε. . .  θα εμφανιστούν ξεκάθαρα μέσα σας και θα σας δώσουν την εσωτερική πεποίθηση, την οποία θα υποστηρίζετε επίσης, επειδή η πίστη σας θα έχει αφυπνιστεί στη ζωή.

Δεν θέλω να βαδίσετε διαμέσω της επίγειας σας ζωής χωρίς γνώσεις, θέλω να ανακτήσετε αυτά που χάσατε εξαιτίας της κάποτε αποστασίας σας από Μένα. . .  Θέλω να ανακτήσετε τις γνώσεις σας και θέλω να σας ανοίξω το δρόμο για να το πετύχετε. Η πίστη και η αγάπη πρέπει να γεμίζουν τη ζωή σας. . .  Για αυτό το λόγο σας δασκαλεύω. Έτσι όπως ένας σοφός πατέρας μυεί τα παιδιά του στους βασικούς κανόνες της ζωής, έτσι και Εγώ σας μυώ στους βασικούς κανόνες της αιώνιας τάξης Μου και σας εξηγώ γιατί πρέπει ξανά να ενταχτείτε μέσα της, γιατί πρέπει να αναφτεί η αγάπη μέσα σας και τι άλλο πρέπει να αποδεχτείτε ως αληθινό και να το προσέχετε. . .  Και όλα αυτά πρέπει να τα πιστέψετε, θα μπορείτε όμως και να τα πιστέψετε εάν η θέλησή σας είναι καλή και αν συλλογιστείτε με σοβαρότητα όλα εκείνα. Αφού όταν απαιτώ κάτι από σας, σας βοηθώ επίσης να εκπληρώσετε τις απαιτήσεις Μου. Μέσω της εκπλήρωσης εκείνων όμως που απαιτώ από σας, αποδεικνύονται τα πάντακαι θα μάθετε οι ίδιοι την ευλογία μιας ζωντανής πίστης. . .

Μια τυφλή πίστη δεν αποφέρει τίποτα στον άνθρωπο, είναι αντίθετα μόνο μειονεκτικό για την πρόοδο της ψυχής του. Μια τυφλή πίστη είναι εμπόδιο για την κατανόηση, αφού ο νους και η καρδιά πρέπει να συνεργαστούν, ενώ και τα δύο αποκλείονται στην περίπτωση μιας τυφλής πίστης. Για αυτό το λόγο μια τυφλή πίστη δεν θα αποφέρει ποτέ φως στην ψυχή που βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι. Και κατά συνέπεια επιδιώκω συνέχεια να παροτρύνω το νου και την καρδιά του ανθρώπου μέσω της διοχέτευσης της καθαρής αλήθειας, προκειμένου να αφυπνιστεί μια σωστή πίστη μέσα στον άνθρωπο, η οποία μονάχα τον ωφελεί για να πετύχει φως και δύναμη, για να προχωρήσει πνευματικά, επειδή αυτό είναι ο στόχος της επίγειας του ζωής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5884                22-2-1954

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Το άγιο όνομά Του. . .

Το όνομα Εκείνου Που είναι αγιότατος και τον Οποίο τα πρέπει όλοι εσείς να επικαλείστε σε κάθε γήινη και πνευματική δύσκολη θέση, το γνωρίζετε όλοι, εσείς οι άνθρωποι. . .  Πρόκειται για τον Ιησού Χριστό, τον Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  ο Οποίος κατέβηκε στη Γη ως Γιος του Θεού και ο Οποίος μετά το λυτρωτικό Του έργο ανέβηκε ξανά στον ουρανό ως ο Ίδιος ο Θεός. . .  ο Οποίος πρέπει για αυτό να θεωρείται Θεός, γιατί μέσα στο ανθρώπινο περίβλημά Του εκδηλώθηκε η αιώνια Θεότητα, η αιώνια Αγάπη, η Οποία γέμιζε ολόκληρα τον άνθρωπο Ιησού, με αποτέλεσμα ότι η ψυχή Του, πλήρως θεοποιημένη, ενοποιήθηκε μαζί Της.

Η ανθρωπότητα ξέρει μάλιστα το όνομά Του. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το όνομά Του θεωρείται μονάχα το όνομα ενός ανθρώπου, ο οποίος ήταν μάλιστα καλός και αξιοπρεπής, τη θεία φύση του οποίου όμως αρνούνται οι άνθρωποι. Για αυτούς επομένως το όνομά Του δεν έχει καμία δύναμη, δεν επικαλούνται Εκείνον Που τους υποσχέθηκε την εκπλήρωση οποιασδήποτε προσευχής  που να σταλθεί στον Πατέρα στο όνομά Του. Αφού ο Πατέρας και Εκείνος είναι ένας, και όποιος αποδείξει την πίστη σε αυτό μέσω της επίκλησης του ονόματος Εκείνου, η προσευχή του εισακούγεται.

Για τους ανθρώπους στους οποίους λείπει κάθε πνευματική γνώση είναι τόσο ακατανόητο αυτό το πρόβλημα της ενανθρώπησης του Θεού, ώστε αμφισβητούν την αλήθεια τέτοιων διδασκαλιών και επομένως δεν δοκιμάζουν ποτέ τη δύναμη του αγίου ονόματός Του. . .  Ωστόσο, η άγνοιά τους δεν ακυρώνει την αλήθεια. . .  Και ο Θεός δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία δυνατότητα για να τους φέρει τις γνώσεις, για να τους διαφωτίσει αληθινά, έτσι ώστε να καταλάβουν το άγιο του ονόματος του Ιησού και να Τον επικαλεστούν και εκείνοι μέσα στην ανάγκη τους. . .

Ο οριστικός στόχος του κάθε όντος είναι η θεοποίηση του εαυτού του με ελεύθερη θέληση. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν για το σκοπό και το στόχο της επίγειας τους ζωής και άρα δεν επιδιώκουν το στόχο, τον οποίο όμως πέτυχε ο άνθρωπος Ιησούς μέσω του τρόπου ζωής Του και του σταυρικού Του θανάτου. Κατέβηκε μεν στη Γη ως μια φωτεινή ψυχή για να εκτελέσει πρώτα μια αποστολή, δηλαδή για να λυτρώσει τους ανθρώπους από μια ενοχή. . .  από την αμαρτία της κάποτε εξέγερσής τους ενάντια στον Θεό. Αφού οι ψυχές τους ήταν επίσης ψυχές του φωτός. . .  εκπήγασαν επίσης από τον Θεό και είχαν την ίδια τελειότητα όπως η ψυχή του ανθρώπου Ιησού. . .  Ωστόσο, έχασαν εθελοντικά την τελειότητά τους, δεν παρέμειναν με τον Θεό, αλλά απομακρύνθηκαν εθελοντικά από Αυτόν. . .  και έκαναν παρέα με εκείνον που αντιμετώπισε τον Θεό ως ο εχθρός Του, αφού αποστάτησε πρώτος από τον Θεό.

Αυτή τη μεγάλη ενοχή με την οποία φορτώθηκαν κάποτε τα πνευματικά όντα και το αποτέλεσμα της οποίας είναι η επίγεια ζωή τους ως άνθρωποι, την επωίστηκε ο άνθρωποι Ιησούς για να την εξιλεώσει διά του σταυρικού Του θανάτου. . .  Και λόγω αυτής της αποστολής κατέβηκε στη Γη η ψυχή του φωτός. . .  ο Γιος του Θεού. . .  Ταυτόχρονα όμως έδωσε στους ανθρώπου το παράδειγμα εκείνης της ζωής που έχει ως αποτέλεσμα τη θεοποίηση της ψυχής. . .  Τους έδωσε ένα παράδειγμα για μια ζωή ανιδιοτελούς αγάπης που οδηγεί στην πλήρη ενοποίηση με την αιώνια Αγάπη, που μπορεί να διαμορφώσει και έναν αμαρτωλό άνθρωπο της Γης σε ομοίωμα του Θεού και που δίνει  στον άνθρωπο όλη τη δύναμη και όλο το φως. . .

Ο άνθρωπος Ιησούς έδωσε στην ανθρωπότητα την απόδειξη, αφού τα θαύματα που έκανε, η αξεπέραστη σοφία Του και τελικά η μεγαλοπρεπής Ανάληψή Του απόδειξαν τη θεία δύναμη και εξουσία Του. . .  απόδειξαν τα αποτελέσματα ενός τρόπου ζωής με αγάπη και έδωσαν σε όλους τους ανθρώπους την ελπίδα να μπορέσουν να πετύχουν τον ίδιο στόχο, στην περίπτωση που ζουν ακολουθώντας τον Ιησού. . .  Αφού Αυτός έδωσε στους ανθρώπους την υπόσχεση: Θα πρέπει να γίνετε τέλειοι έτσι όπως είναι τέλειος ο Πατέρας σας στον ουρανό. . .

Από αυτό προκύπτει ότι είναι εφικτό να κατορθώσει κανείς αυτή την τελειότητα, εφόσον την επιδιώξει με σοβαρότητα και εφόσον επικαλεστεί το άγιο όνομα του Ιησού για βοήθεια. Αφού μέσω του λυτρωτικού έργου αφαιρέθηκε από την ανθρωπότητα το βάρος που την κρατούσε σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο και που εμπόδιζε κάθε άνοδό της στα ύψη. . .  Για αυτό το λόγο όμως πρέπει να αναγνωριστεί ο Ιησούς Χριστός ως Λυτρωτή του κόσμου. . .  αλλιώς δεν εξιλεώθηκε η ενοχή της αμαρτίας, αλλιώς πρέπει ο κάθε άνθρωπος να ανιτμετωπίσει μόνος του αυτό το βάρος και δεν μπορεί να φτάσει στον προορισμό του ποτέ στην αιωνιότητα. . .

Ο Ιησούς ήξερε για την εξασθενισμένη κατάσταση της ανθρωπότητας και για αυτό κατέβηκε στη Γη για να τη βοηθήσει. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να απαλλαχτεί από την ενοχή του που δεν Τον αναγνωρίζει και που επομένως δεν Του επιτρέπει να τον λυτρώσει. . .  Κανείς δεν μπορεί να γίνει μακάριος χωρίς τον Ιησού Χριστό. . .  Θα νιώσει όμως τη δύναμη του ονόματός Του ο καθένας που να Τον επικαλεστεί με πίστη και που να Του παραδώσει τον εαυτό του και την ενοχή του και να Τον παρακαλέσει για βοήθεια και συγχώρεση της ενοχής του. Δεν θα Τον φωνάξει μάταια κανένας που να προφέρει το άγιο όνομά Του, αναγνωρίζοντάς Τον με αυτό τον τρόπο ως τον Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, ο Οποίος είπε για τον Εαυτό Του: «Εγώ και ο Πατέρας είναι ένας. . .» και «κανείς δεν θα φτάσει στον Πατέρα παρά μονάχα διαμέσω Εμένα. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5886                24-2-1954

«Αυτό που κάνετε στον πιο ασήμαντο των αδερφών Μου. . .»

Αυτό που κάνετε στον πιο ασήμαντο των αδερφών Μου, το κάνατε σε Μένα. . .  Καθημερινά και κάθε ώρα σάς δίνεται η ευκαιρία να κάνετε κάτι καλό, να πείτε ένα καλό λόγο, να συμπαρασταθείτε στον διπλανό σας με λόγια και με έργα και να ελαφρύνετε με αυτό τον τρόπο τις δυσκολίες του, οι οποίες δεν χρειάζεται να αποτελούνται μονάχα από γήινες ανάγκες. Μπορεί να έχει ανάγκη και πνευματική βοήθεια μέσω παρηγορητικής ενθάρρυνσης, μπορεί να θέλει έναν οδηγό για να του δείξει το σωστό δρόμο που θα τον οδηγήσει μακριά από την πνευματική και γήινη ένδεια. Μόνο δεν θα πρέπει να σκηρύνετε την καρδιά σας και να αποστρέψετε τα μάτια σας όταν βλέπετε ένδεια. Δεν θα πρέπει να αδιαφορείτε και να πιστέψετε ότι κάνατε αρκετά, στην περίπτωση που προσφέρατε βοήθεια μια φορά. . .

Θα πρέπει πάντοτε να ασκείτε την αγάπη, και τότε θα γνωρίσετε οι ίδιοι μέσα σας το μακάριο αίσθημα εκείνου που δίνει και που είναι ευλογημένος από Μένα. . .  που παραλαβαίνει από Μένα στον ίδιο βαθμό που μοιράζει, και μάλιστα του δίνω δώρα που τον κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένο από ό,τι η γήινη ιδιοκτησία την οποία έδωσε. . .  Αφού δίνετε σε Μένα στην περίπτωση που μοιράζετε στον διπαλνό σας, σε Εμένα χαρίζετε την αγάπη που παραλαβαίνει από σας ο διπλανός. Την αγάπη σας για Μένα μπορείτε να αποδείξετε μονάχα με τον τρόπο ότι δίνετε αγάπη στον πλησίον.

Δεν μπορείτε να εκτιμάτε το πόσο μεγάλο πλούτο μαζεύετε μέσω της ανιδιοτελούς αγάπης. Αλλά κάποτε θα καταλάβετε με ευτυχία την αλήθεια του λόγου Μου και θα παραδεχτείτε ότι πράγματι δεν ήταν δύσκολο να αποκτήσετε πνευματικούς θησαυρούς στη Γη. . .  Και αυτή την ευτυχία θέλω να σας επιφέρω και για αυτό να σας νουθετώ συνέχεια να ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη. . .  Μόλις θυμάστε πάντα ότι σας πλησιάζω ο Ίδιος ως ικέτης στην περίπτωση που ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη σάς ζητά ένα δώρο, αν σκέφτεστε ότι ξέρω για το κάθε δώρο που προσφέρετε με αγάπη και ότι ως αμοιβή σάς κοιτάζω με μάτια που σας ευλογούν, τότε η αγάπη σας για τον πλησίον θα αυξηθεί, επειδή η αγάπη προκαλεί πάντα την ανταπόκριση της αγάπης και περιέχει δύναμη και ευλογία.

Αυτό που κάνετε στον πιο ασήμαντο των αδερφών Μου, το κάνατε σε Μένα. . .  Όλοι είστε τα παιδιά Μου, και όταν τα παιδιά αγαπιούνται μεταξύ τους, χαρίζουν στον Πατέρα τη μεγαλύτερη ευτυχία, γιατί μονάχα η αγάπη μπορεί να προκαλεί αληθινή μακαριότητα και γιατί η αγάπη σάς φέρνει όλους στην τελειότητα, την οποία δεν μπορεί ποτέ να κατορθώσει κανείς χωρίς την αγάπη. Να είστε ευγνώμονες όσο έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε και να δώσετε συμβουλές, αφού ακόμα έχετε τη ζωτική σας δύναμη για να το κάνετε, η οποία ωστόσο θα σας λείπει όταν κάποτε καταλάβετε την παράλειψή σας και θέλετε να την καλύψετε. . .  Αξιοποιήστε το χρόνο σας στη Γη για να ασκήσετε την αγάπη, προκειμένου να μπείτε στο άλλο βασίλειο γεμάτοι δύναμη και να μπορείτε να ενεργήσετε εκεί με τους θησαυρούς που αποκτήσατε μέσω της έμπρακτης αγάπης, προκειμένου να μην είστε αδύναμοι και αβοήθητοι και να μετανοιώσετε πικρά αυτά που παραλείψατε στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5887                25-2-1954

Οι πνευματικά τυφλοί. . .

Ακτίνες φωτός. . .

Στον πνευματικά τυφλό παραμένουν κρυμμένα τα πάντα, του λείπει κάθε γνώση, δεν είναι ικανός να ρίξει μια ματιά στο βασίλειο του Πνεύματος, αφού τα μάτια του είναι κλειστά και καμία ακτίνα φωτός δεν μπορεί να μπει· βαδίζει στο μόνιμο σκοτάδι. . .  Πόσο ζωηρά και να κινηθεί στο γήινο κόσμο, πόσες γήινες επιτυχίες και να παρουσιάσει. . .  δεν αλλάζει η τυφλή του κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεται η ψυχή του, μια κατάσταση χωρίς κανένα φως και κατά συνέπεια επίσης χωρίς καμία δύναμη για να ξεφύγει η ψυχή του από το σκοτάδι.

Ο πνευματικά τυφλός όμως μόνος του κρατά κλειστά τα μάτια του μπροστά στο φως. Δεν μπορεί επομένως να τον λυπηθεί κανείς ως θύμα της μοίρας του, ως ένα ον στο οποίο δεν δίνει αρκετά ο Θεός, του οποίου αποκρύβεται κάθε γνώση, κάθε ακτίνα φωτός. Και εκείνος ακτινοβολείται από το θεϊκό φως της αγάπης και θα χρειαζόταν μονάχα να ανοίξει τον εαυτό του, θα χρειαζόταν μονάχα να παραδοθεί σε αυτή την ακτινοβολία φωτός χωρίς αντίσταση, τότε θα άνοιγε τα μάτια του για να δει από πού λαμβάνει την ευεργεσία των ακτίνων φωτός. . .  Δηλαδή διοχετεύεται η θεϊκή ακτινοβολία. . .  ο λόγος του Θεού. . .  και σε εκείνον, και αν μονάχα τον άκουγε, θα είχε καλή επίδραση  πάνω του και θα ξυπνούσε μέσα του η λαχτάρα να ακούσει όλο και περισσότερα, το μάτι του πνεύματός του θα άνοιγε και το φως θα έμπαινε μέσα του και θα φώτιζε ό,τι ήταν σκοτεινό μέσα του μέχρι τότε.

Αλλά ο πνευματικά τυφλός επιμένει ακόμα στην αντίστασή του στον Θεό. . .  Και επομένως φταίει ο ίδιος για το ότι δεν βλέπει, για το ότι βαδίζει πάντοτε μέσα στη νύχτα, για το ότι δεν μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο το φως του πρωί. Ο πνευματικά τυφλός έχει μια δυνατή θέληση που εναντιώνεται σε ό,τι σημαίνει φως. . .  Και παρατά μόνο σπάνια αυτή τη θέλησή του. Αφού τις περισσότερες φορές οι τυφλοί στο πνεύμα αισθάνονται υπερβολικά καλά μέσα στο γήινο κόσμο και του είναι αφοσιωμένοι με όλες τις αισθήσεις τους. Από αυτό προκύπτει ότι η θέλησή τους είναι τελείως προσανατολισμένη στον αντίπαλο του Θεού και ότι αυτός τους κρατά δεμένους. . .  Τους περνά την ιδέα ότι έχουν τόσο πολύ φως ώστε δεν αντιλαμβάνονται την πνευματική τους τύφλα, ώστε κινηγούν όλο και περισσότερο τα ψεύτικα φώτα και δεν καταλαβαίνουν ποιανού απάτης έχουν πέσει θύματα. . .  Αλλά η πνευματική τους τύφλα τούς εμποδίζει επίσης να αναγνωρίσουν τα ψεύτικα φώτα που τους προσφέρει ο αντίπαλος του Θεού. Και αυτός ενθαρρύνει και την αντίστασή τους ενάντια σε κάθε ακτίνα φωτός που να τους αγγίξει από πάνω. . .

Μπορούν να αποκτήσουν την όραση, μπορούν να παραλάβουν πολύ θεϊκό φως μόλις ανοίξουν τον εαυτό τους, μόλις είναι πρόθυμοι να παρατήσουν την αντίστασή τους. . .  μόλις λαχταρούν να αποκτήσουν την όραση, κάτι που είναι πάντα εφικτό όσο ζουν στη Γη. Αφού και ο πνευματικά τυφλός μπορεί να  χορτάσει από τον κόσμο με τις χαρές του όταν τον έχει απολαύσει αρκετά. . .  Και εκείνος μπορεί να καταλάβει ότι τα γήινα αγαθά δεν έχουν καμία αξία και ότι είναι εφήμερα και μπορεί να μην αρκεστεί πια σε εκείνα. . .

Μπορεί και μέσα σε εκείνον να αφυπνιστεί η λαχτάρα να ξέρει για ό,τι του είναι κρυμμένο, και τότε είναι ακόμα δυνατό να ανοίξουν τα μάτια του, να απευθυνθεί εκεί όπου πιστεύει πως θα ανακαλύψει ακτίνες του φωτός. Και τότε μπορεί επίσης να συνειδητοποιήσει ποια ψεύτικα φώτα κινηγούσε μέχρι τότε, και δεν είναι αργά να απευθυνθεί στον Έναν τον Οποίο αναγνώρισε ως το αιώνιο Φως και να Τον παρακαλέσει να του δώσει τη χάρη Του, να Τον παρακαλέσει να ανοίξει και τα δικά του μάτια και να του χαρίσει το φως που θα του φωτίζει το δρόμο από εδώ και μπρος. . .  Και η παράκλησή του θα εισακουστεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5889                27-2-1954

Θεραπεία αρρώστων στο όνομα του Ιησού. . .

Βάλτε τα χέρια σας πάνω στους αρρώστους στο όνομά Μου και ευλογήστε τους. . .  και η δύναμη της πίστης σας θα τους θεραπεύσει, επειδή θα είμαι τότε Εγώ ο Ίδιος στον Οποίο θα εμπιστευτείτε τον άρρωστο, επειδή η δύναμή Μου είναι απεριόριστη και μπορεί να ενεργήσει απεριόριστα, εφόσον πιστεύετε. . .  Ό,τι κάνετε συνδεδεμένοι μαζί Μου θα πετύχει. . .  Αισθάνεστε όμως πραγματικά έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου; . . .  Αυτή την ερώτηση πρέπει να σας κάνω, γιατί μονάχα από αυτό εξαρτάται η δύναμη για τη θεραπεία των αρρώστων, γιατί σε σας εναπόκειται αν κάνετε δυνατή την ανάρρωση του συνανθρώπου, γιατί η πίστη σας πρέπει να είναι τόσο ισχυρή ώστε να Με αισθανθείτε ζωντανό δίπλα σας και να ενεργήσετε ενωμένοι μαζί Μου, τότε που θα πείτε το όνομά Μου, τότε που  θα ευλογήσετε τον άρρωστο στο όνομά Μου. . .

Έχω γίνει τόσο μακρινός Θεός για την ανθρωπότητα ώστε αυτή δεν μπορεί πια να βρει καμία κατανόηση για την περίπτωση που ένας άνθρωπος είναι τόσο ολόψυχα συνδεδεμένος μαζί Μου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμή Μου ανάλογα με τη θέλησή του. Και ακόμα και οι πιστοί Μου βρίσκουν μόνο σπάνια τέτοια ισχυρή πίστη ώστε να μην αμφιβάλουν ούτε στιγμή ότι τους υποστηρίζω στην περίπτωση που θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους. . .  Για αυτό το λόγο υπάρχουν μόνο λίγοι που διαθέτουν το χάρισμα της θεραπείας αρρώστων, επειδή διαθέτουν Εμένα τον Ίδιο και τη δύναμή Μου τότε που την έχουν ανάγκη. . .

Και κατά την τελευταία εποχή η πίστη της ανθρωπότητας σε Μένα έχει γίνει τόσο αδύνατη και μικρή ώστε άνθρωπος με βαθιά πίστη που διαθέτει ασυνήθιστη δύναμη επίσης ξεχωρίζει ασυνήθιστα. Τέτοιος άνθρωπος είτε παρουσιάζει μεγάλες πνευματικές επιτυχίες, αφυπνίζοντας με αυτό τον τρόπο ξανά την πίστη των ανθρώπων σε Μένα και τη δύναμη του ονόματός Μου, είτε του φέρονται εχθρικά εκείνοι που δεν έχουν καθόλου ισχυρή πίστη και όμως απαιτούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους το δικαίωμα να κηρύξουν στους ανθρώπους το όνομά Μου.

Και οι τελευταίοι πρέπει να κατακριθούν περισσότερο από τους εντελώς άπιστους, αφού Με ξέρουν και Με αναγνωρίζουν και παρ’όλα αυτά δεν έχουν καμία ζωντανή πίστη σε Μένα, υποστηρίζουν μόνο λόγια που δεν έχουν ακόμα ζωντανέψει μέσα τους, έτσι ώστε να ήταν ευδιάκριτα τα αποτελέσματά τους. Οι ίδιοι δεν δοκίμασαν ακόμα τι μπορεί να καταφέρει μια ζωντανή πίστη. . .  Και όταν τους δείνει ένα τέτοιο παράδειγμα ένας άνθρωπος, του φέρονται εχθρικά, γιατί αισθάνονται την πνευματική του υπεροχή, γιατί καταλαβαίνουν γεμάτοι ζήλια τη βοήθειά Μου, την οποία δεν έχουν ακόμα ζητήσει για τον εαυτό τους.

Και κατά τον τελευταίο καιρό πριν το τέλος θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι μέσα στους οποίους θα έχουν αποτέλεσμα τα δώρα του Πνεύματος, άνθρωποι που θα συνδεθούν μαζί Μου τόσο στενά ώστε θα κάνουν μαζί Μου, σύμφωνα με το θέλημά Μου και επικαλώντας το όνομά Μου, ό,τι και να κάνουν. . .  Και με διάφορους τρόπους θα αποδειχτούν απόστολοί Μου, αφού ό,τι σκέφτεται, λέει ή κάνει άνθρωπος τον οποίο γεμίζει το Πνεύμα Μου είναι ένδειξη για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .   και όλα εκείνα μαρτυρούν μια ιδιαίτερη δύναμη, την οποία διαθέτει ο άνθρωπος μονάχα γιατί επιτρέπει να ενεργήσω μέσω του Εγώ ο Ίδιος, γιατί η πίστη του σε Μένα και τη δύναμη της αγάπης Μου είναι τόσο ισχυρή ώστε αυτή του εισρέει απεριόριστα, και γιατί επίσης μπορεί τότε να βοηθά τους συνανθρώπους του με υπερφυσικό τρόπο. . .  Αφού είναι γεμάτος αγάπη για εκείνους και αυτή η αγάπη τού μεταδίδει άμεσα τη δύναμη από Μένα. . .  και κατά συνέπεια θα είναι ικανός να καταφέρνει τα πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5891                1-3-1954

Συγχώρεση των αμαρτιών διά του Ιησού Χριστού. . .

Καμία αμαρτία δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην τη συγχωρέσω Εγώ, στην περίπτωση που εσείς οι άνθρωποι ζητάτε τη συγχώρεσή Μου. . .  Θα αφαιρεθεί από σας κάθε ενοχή αν ζητήσετε να απελευθερωθείτε στο όνομα του Ιησού Χριστού, αν παρουσιάσετε την ενοχή σας σε Αυτόν, ο Οποίος πέθανε για σας στο σταυρό. . .  αν θέλετε να σας λυτρώσει από την ενοχή των αμαρτιών σας. Εξιλέωσε για σας την ενοχή σας, την επωμίστηκε και ικανοποίησε τη δικαιοσύνη του Θεού. . .  Μπορείτε επομένως να απαλλαχτείτε από κάθε ενοχή των αμαρτιών σας στην περίπτωση που παίρνετε το δρόμο για Εκείνον Που ως άνθρωπος κατόρθωσε το λυτρωτικό έργο για σας. . .  η αγάπη του Οποίου έχτισε τη γέφυρα ανάμεσα σε Μένα και σε σας και τον Οποίο για αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη σας αν θέλετε να αποκτήσετε τη συγχώρεση της ενοχής σας. . .

Απαιτώ την αναγνώριση του Ιησού ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, γιατί τότε αναγνωρίζετε Εμένα τον Ίδιο, με τον Οποίο ενοποιήθηκε ο άνθρωπος Ιησούς. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα στον άνθρωπο Ιησού, η καρδιά του Οποίου ήταν γεμάτη αγάπη. . .  Η αγάπη Του επομένως έκανε τη θυσία για σας και αυτή η αγάπη ήμουν Εγώ ο Ίδιος. . .  Και η αγάπη καταλαβαίνει και συγχωρεί, η αγάπη σβήνει κάθε ενοχή, η αγάπη θέλει να σας σώσει και να σας προσφέρει όλες τις μακαριότητες του ουρανού. . .  Η αγάπη νοιάζεται για σας, γιατί θέλει να σας πιάσει για να σας χαρίσει τη μακαριότητα. Κατά συνέπεια η αγάπη δεν θα εγκαταλείψει κανέναν αμαρτωλό. Ωστόσο, το πόσον καιρό θα κουβαλήσει ένας αμαρτωλός την ενοχή του εξαρτάται από τη βούλησή του. . .

Η ατελείωτη αγάπη Μου, η οποία ήθελε να πεθάνει για σας ως άνθρωπος στο σταυρό για να εξοφλήσει την ενοχή της αμαρτίας σας, πράγματι δεν θα κάνει πίσω από το μέγεθος μιας ενοχής. Ήταν πρόθυμη να πεθάνει για όλους και σβήνει επομένω και τη μεγαλύτερη ενοχή εάν μονάχα ο άνθρωπος είναι πρόθυμος να Μου την ομολογήσει σε Μένα τον Ίδιο ως τον Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό και να ζητήσει συγχώρεση. Αφού μπορεί να λυτρωθεί από την ενοχή του μονάχα όποιος αναγνωρίσει τον «Λυτρωτή». . .  όποιος δηλαδή τοποτεθηθεί κάτω από το σταυρό Του και θέλει να ανήκει σε εκείνους για τους οποίους πέθανε ο άνθρωπος Ιησού. . .  Ακόμα και αν ήταν κόκκινες σαν το αίμα οι αμαρτίες σας, θέλω να σας απαλλάξω ώστε να γίνετε άσπροι σαν το χιόνι. . .

Όλοι εσείς. . .  ακόμα και όσους επιβαρύνει η μεγαλύτερη ενοχή. . .  μπορείτε να έρθετε κοντά Μου εμπιστεύοντας ότι θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας για χάρη του ονόματός Μου. Ωστόσο, δεν μπορώ ποτέ να σας απαλλάξω από την ενοχή σας όσο δεν Με προσέχετε, όσο δεν αναγνωρίζετε το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. Αφού τόση ώρα δεν αναγνωρίζετε Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος ενσαρκώθηκα μέσα στον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος ως ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός έγινα για σας ορατός Θεός.

Η πρωταρχική Μου ουσία είναι η αγάπη, και η Αγάπη ενσαρκώθηκε μέσα στον Ιησού. . .  Χωρίς την αγάπη ο άνθρωπος Ιησούς δεν θα μπορούσε να κατορθώσει το λυτρωτικό έργο. . .  Άρα ήμουν Εγώ ο Ίδιος που πέθανα για σας τους ανθρώπους, αφού Εγώ ήμουν μέσα στον άνθρωπο Ιησού εξαιτίας της ατελείωτης αγάπης Του την οποία αισθανόταν για σας τους ανθρώπους, γιατί ήξερε ότι βρισκόσασταν στο βάθος, από το οποίο ήθελε να σας τραβήξει πάνω. Για αυτό το λόγο σάς απάλλαξε από το βάρος που σας πίεζε προς τα κάτω, που δεν σας επέτρεπε να πάρετε το δρόμο προς τα ύψη. . .  Σας απελευθέρωσε από αυτό το βάρος, και κατά συνέπεια ο δρόμος σας για Εμένα ήταν ανοιχτός. . .

Η αιώνια Αγάπη μπόρεσε να σας αποδεχτεί, γιατί η ενοχή που σας χώριζε από Εκείνη είχε αφαιρεθεί. . .  γιατί είχε εξιλεωθεί μέσω του σταυρικού θανάτου. Επομένως κανένας αμαρτωλός δεν χρειάζεται να φοβάται μια αιώνια καταδίκη, αφού η κάθε ενοχή των αμαρτιών σβήνεται από την Ιησού Χριστό μόλις Τον αναγνωρίσει ο άνθρωπος ο Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  μόλις ο αμαρτωλός Με αναγνωρίσει τον Ίδιο μέσω της αναγνώρισης του Ιησού, με αποτέλεσμα η αγάπη Μου να αποδεχτεί και τον μεγαλύτερο αμαρτωλό και να τον απαλλάξει από κάθε ενοχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5892                2-3-1954

Η ευλογία του Θεού για την εργασία μέσα στον αμπελώνα Του. . .

Θέλω να σας ευλογήσω για τη θέλησή σας να Με υπηρετήσετε και θέλω να σας βοηθήσω να πραγματοποιήσετε τη θέλησή σας, παρέχοντάς σας δύναμη για μια ευλογημένη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. Και τότε χρειάζεται μονάχα να αφεθείτε στην διεύθυνσή Μου, θα πρέπει μονάχα να αφουγκραστείτε το εσωτερικό σας και θα μάθετε το θέλημά Μου, θα αισθανθείτε τι θα πρέπει να κάνετε. . .  Θα νιώσετε ότι είστε πρόθυμοι για μια συγκεκριμένη δουλειά και ότι θα σας άρεσει να την κάνετε, αφού αυτή είναι η φωνή Μου μέσα σας, όσο είστε πρόθυμοι να Με υπηρετήσετε. Τότε ο Κύριος και Νοικοκύρης σας σάς αναθέτει τη δουλειά σας, τότε σας δίνει εντολές, τις οποίες νιώθετε μέσα σας σαν ορμές, και θα δράσετε ανάλογα. . .  μάλιστα σύμφωνα με τη δική σας θέληση, και ωστόσο θα είναι το δικό Μου θέλημα που θα εκφραστεί μέσα στη θέλησή σας. Αφού όποιος θέλει να εργαστεί για Μένα, εκείνον δέχομαι και του αναθέτω επίσης τη δουλειά την οποία είναι ικανός να κάνει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5894                4-3-1954

Η προθυμία να δεχτεί κανείς δώρα της χάρης. . .

Ανάλογα με το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι απέναντί Μου μπορεί να έχει αποτέλεσμα πάνω τους η χάρη Μου. Είναι απαραίτητη μια προθυμία να δεχτεί κανείς τα δώρα της χάρης και αυτή η προθυμία απαιτεί και πάλι μια αναγνώριση του Εαυτού Μου, μια πίστη σε Μένα και επομένως μια συνειδητή στροφή προς Εμένα με τη μορφή σκέψεων ή προσευχής. . .  Αφού τα δώρα της χάρης είναι οι ακτινοβολίες Μου, οι οποίες μπορούν να αγγίξουν τον άνθρωπο μόνο τότε που δημιουργεί ένα σύνδεσμο μαζί Μου.

Πρόκειται απλά για ένα νόμο, δηλαδή ότι διακόπτεται ένα ρεύμα μόλις διακοπεί ο σύνδεσμος. . .  και ότι εναπόκειται εντελώς στη θέληση του ανθρώπου αν ο ίδιος συνάψει την επαφή για να αποκτήσει την ευλογία του ρεύματος δύναμης που εκπηγάζει από Μένα. Αφού ό,τι προέρχεται από Μένα είναι δύναμη που είναι αφάνταστα ωφέλιμη για τον άνθρωπο, στην περίπτωση που τη χρησιμοποιεί. Και αφού ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να την παραλάβει, γιατί απομακρύνθηκε κάποτε εθελοντικά από Μένα, κάθε παροχή δύναμης πρέπει να θεωρείται μια πράξη αγάπης και χάρης. . .

Επομένως σας παρέχονται δώρα που δεν αξίζετε όταν σας διοχετεύεται η δύναμή Μου, και αυτά τα δώρα είναι χάρες. . .  Θα πρέπει μόνο να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας, θα πρέπει μόνο να προωθήσουν την ανοδική σας ανάπτυξη, επειδή χωρίς την παροχή δύναμης είστε ανίκανοι να αναπτυχτείτε προς τα ύψη. Θέλω με την ατελείωτη αγάπη Μου να διορθώσω την ανικανότητά σας για την οποία φταίτε οι ίδιοι, θέλω να σας δώσω αυτά που σας λείπουν γιατί τα απορρίψατε εσείς οι ίδιοι. . .  το φως και τη δύναμη. . .  Ωστόσο, η θέλησή σας είναι η προϋπόθεση για να είστε πρόθυμοι να δεχτείτε τα δώρα Μου.

Δεν πρέπει να Μου γυρίσετε την πλάτη σας, αλλά πρέπει με ανοιχτές τις καρδιές σας να στραφείτε σε Μένα, και τότε θα εισρεύσει μέσα σας ένα ρεύμα δύναμης που θα αφαιρέσει από σας κάθε αδυναμία. Θα διοχετευτεί στην ψυχή σας κάτι το οποίο θα αισθανθεί ως πάρα πολύ ευεργετικό και το οποίο θα αυξήσει την ορμή της να Με πλησιάσει. . .  Χρειάζεται μονάχα να αποδεχτείτε αυτό που σας προσφέρει η αγάπη Μου για να μπορέσετε να αλλάξετε εντελώς, για να μπορέσετε να καταλάβετε ξεκάθαρα πού θα βρείτε τη μακαριότητά σας και ποιο είναι το καθήκον σας στη Γη για να πετύχετε το στόχο σας.

Φως και δύναμη παραλαβαίνετε απεριόριστα αν μονάχα είστε πρόθυμοι να τα δεχτείτε. Πρόκειται για ένα δώρο το οποίο δεν αξίζετε, αλλά χωρίς τη θέλησή σας ούτε ένα τέτοιο δώρω Μου θα έχει αποτέλεσμα πάνω σας. . .  Αλλά για τον καθένα που συνδέεται μαζί Μου. . .  είτε μέσω σκέψεων που περιλαμβάνουν ερωτήσεις, είτε μέσω της συνειδητής προσευχής. . .  το ρεύμα της χάρης δεν θα μείνει χωρίς αποτέλεσμα. . .  Ο άνθρωπος θα παρακαλά συνέχεια για περισσότερη χάρη και μάλιστα θα την παραλαβαίνει, γιατί η θέλησή του δεν Μου προβάλλει πια αντίσταση και γιατί κατά συνέπεια μπορώ να του δίνω ανάλογα με την επιθυμία του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5895                5-3-1954

Ζωντανός χριστιανισμός. . .

Ένας ζωντανός χριστιανισμός θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα του λυτρωτικού Μου έργου. Τότε πράγματι ο κάθε άνθρωπος θα «ακολουθούσε τον Ιησού» και δεν θα υπήρχε το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο που επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Ζωντανός χριστιανισμός είναι μια ζωή σύμφωνα με τις εντολές Μου. . .  μια ζωή με ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον, η οποία αποδεικνύει επίσης την αγάπη για τον Θεό. . .  Από ένα ζωντανό χριστιανισμό θα προέκυπταν άνθρωποι μέσα στους οποίους θα μπορούσε να ενεργήσει το Πνεύμα Μου, και θα υπήρχε φως ανάμεσα στους ανθρώπους, μια γνώση που όμως τους λείπει τώρα.

Οι εντολές Μου, για τις οποίες ενημέρωσα τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της επίγειας Μου πορείας, δεν ήταν τόσο δύσκολα να εκπληρωθούν. Δόθηκαν όμως από Μένα για να είχαν οδηγίες οι άνθρωποι που ήθελαν να Με ακολουθήσουν. Ήταν μονάχα μια συμβουλή σχετικά με την προαιώνια τάξη Μου, το θεμέλιο της οποίας ήταν η αγάπη. Μια ζωή σύμφωνα με αυτή την αιώνια τάξη δηλαδή απαιτούσα και έδωσα στη Γη ένα παράδειγμα για μια τέτοια ζωή. . .  Ήξερα για τα αποτελέσματα μιας ζωής σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, και για αυτό το λόγο έλεγα σε σας τους ανθρώπους: Ακολουθήστε Με. . .

Ήθελα να παραλάβετε φως και δύναμη και εσείς οι άνθρωποι και σας έδειξα το δρόμο για να το καταφέρετε. . .  το δρόμο της αγάπης, ο οποίος επομένως ήταν ο δρόμος της αιώνιας τάξης. Με τη βοήθειά Μου θα έπρεπε όλοι εσείς να πάρετε αυτό το δρόμο και θα είχατε τη δυνατότητα να γίνετε σωστοί χριστιανοί όλοι όσοι θα έπαιρναν το δρόμο που πήρα Εγώ ο Ίδιος. Αφού έδωσα τη δύναμη για  αυτό σε όλους όσοι επέτρεψαν να τους λυτρώσω, δηλαδή όσοι Με αναγνώριζαν ως Λυτρωτή του κόσμο και που πίστευαν στη θεία φύση Μου. . .  Ωστόσο, η πίστη των ανθρώπων σε Μένα δεν ήταν επαρκής, Με θεωρούσαν μάλιστα άνθρωπο που επιδίωκε καλούς στόχους· ωστόσο, δεν Με άφησαν να γίνω πρότυπό τους, στο οποίο να μοιάσουν ήταν το καθήκον τους. . .  Δεν έγιναν ζωντανοί χριστιανοί, δεν έγιναν χριστιανοί της πράξης, που μέσω της πραγματοποίησης των εντολών της αγάπης Μου θα έπειθαν τον εαυτό τους για την αλήθεια του λόγου Μου.

Μόνο λίγοι ακόμα άνθρωποι μπορούν να θεωρούνται σωστοί χριστιανοί, και ο χριστιανισμός έχει καταντήσει μονάχα μια λέξη στην οποία λείπει κάθε αιτιολογία. . .  Μπορεί να βρίσκομαι ακόμα μέσα στο μυαλό μερικών ανθρώπων, όχι όμως μέσα στην καρδιά τους, και άρα η λέξη «χριστιανός» έχει χάσει οποιαδήποτε σημασία, αφού μονάχα εκείνος που βαδίζει στο δρόμο της αγάπης πάνω στη Γη Με ακολουθεί και είναι επομένως χριστιανός. . .  ζει το ζωντανό χριστιανισμό, ζει τη διδασκαλία την οποία κήρυξα ως ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη και έχει ακλόνητη πίστη σε Μένα και το λυτρωτικό Μου έργο. Με φωνάζει ως Θεό και Πατέρα, αφού μέσα του είναι το φως της γνώσης, το αποτέλεσμα μιας αληθινής ζωής με αγάπη, ενός αληθινού χριστιανισμού. . .

Και για αυτό το λόγο η Γη βρίσκεται μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι, για αυτό το λόγο οι άνθρωποι δεν θα βρουν το σωστό δρόμο μέσα σε αυτό το σκοτάδι. Για αυτό το λόγο θα πάρουν λάθος δρόμο και θα πέσουν στην άβυσσο όσο δεν βλέπουν σε Μένα τον Λυτρωτή τους, τον Οδηγό τους τον Οποίο θέλουν να ακολουθήσουν, ζώντας μια ζωή με αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για την καταστροφή, γιατί απορρίπτει Εκείνον Που κήρυξε μια ζωή με αγάπη, και γιατί εκδίδεται σε εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου και η πιο επείγουσα επιδίωξη του οποίου είναι να αφαιρέσει από το χριστιανισμό πάνω στη Γη την πραγματική του ζωή, να τον κάνει δήθεν χριστιανισμό που δεν έχει καμία αξία για την ψυχή των ανθρώπων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5896                6-3-1954

Αναγκαστικός νόμος. . .

Δοκιμασία της ελεύθερης θέλησης. . .

Σκοπός. . .

Μέσα από ατελείωτες ενσαρκώσεις έπρεπε η ψυχή σας να διανύσει την επίγεια τις πορεία, ώσπου να ήρθε η στιγμή όπου είχε τη δυνατότητα να ενσαρκωθεί ως άνθρωπος, προκειμένου να δώσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής της πάνω σε αυτή τη Γη. . .  Εκείνες οι ατελείωτες προηγούμενες ενσαρκώσεις ήταν εξαιρετικά βασανιστικές για το πνευματικό που δημιουργήθηκε ελεύθερο, αφού ήταν φυλακισμένο μέσα σε εξωτερικές μορφές και μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη θέλησή του μονάχα ανάλογα με το δικό Μου θέλημα. . .  Ήταν δεσμευμένο από έναν αναγκαστικό νόμο. . .   έπρεπε να υποκύψει στο θέλημά Μου. . .  ήταν φυλακισμένο.

Τα δεσμά μεν χαλάρωναν όλο και περισσότερο, και τελικά ως άνθρωπος το πνευματικό. . .  η ψυχή μέσα σας. . .  δεν αισθάνεται την εσωτερική του μορφή τόσο σαν δεσμά, επειδή ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση και μπορεί να τη χρησιμοποιεί. . .  Και σε αυτό το στάδιο της ελεύθερης βούλησης η ψυχή θα πρέπει να υποβληθεί στην εξέταση της βούλησής της. . .  Η βούλησή της θα πρέπει να πάρει μια κατεύθυνση που να οδηγήσει σε Μένα, παρόλο που μπορεί επίσης να επιλέξει την κατεύθυνση προς έναν άλλο στόχο. . .  προς τον αντίπαλό Μου. . .  Μονάχα εξαιτίας αυτής της εξέτασης της βούλησής της ενσαρκώνεται η ψυχή ως άνθρωπος, γιατί με αυτό τον τρόπο αποφασίζει για τη μοίρα της στην αιωνιότητα.

Η ψυχή δεν μπορεί πια να διαλυθεί, δεν μπορεί ούτε να παραμείνει στη δεσμευμένη κατάσταση, γιατί οι ατελείωτες προηγούμενες ενσαρκώσεις της είχαν ως αποτέλεσμα ήδη μια αλλαγή της θέλησής της και έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας, ο οποίος δίνει στην ψυχή το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ξανά την ελεύθερη θέλησή της. Υπάρχει μεν και ο κίνδυνος της κατάχρησης της θέλησής της, αλλά η ψυχή πρέπει να είναι ελεύθερη να αποφασίσει για να μπορέσει να πετύχει την κατάσταση της τελειότητας. Ευθύνεται όμως τότε η ίδια, και ανάλογα με την απόφασή της δημιουργεί μόνη της τη μοίρα της στην αιωνιότητα.

Επί ατελείωτους καιρούς η ψυχή ήταν δεσμευμένη από το νόμο της αιώνιας τάξης και δεν μπορούσε να την παραβιάσει. . .  Τώρα όμως, ως άνθρωπος, θα πρέπει από μόνη της να παραμείνει μέσα στην τάξη, παρά τους πολλούς πειρασμούς και δελεασμούς, κάτι που μπορεί να καταφέρει μονάχα αν βοηθιέται με τη μορφή της χάρης του Θεού. . .  Δεν χρειάζεται επομένως να τα καταφέρει μόνη της, αλλά έχει βοήθεια με πολλούς τρόπους, με αποτέλεσμα να είναι εφικτό να παραμείνει μέσα στην τάξη Μου. Ωστόσο, για να πρόκειται για μια πραγματική απόφαση, από την οποία εξαρτάται μια δικαιολογημένη αμοιβή, πρέπει και ο αντίπαλός Μου να μπορεί να επενεργήσει πάνω στην ψυχή. . .  Πρέπει και αυτός να μπορεί να δείξει όλα τα προσόντα του, ακριβώς γιατί η ψυχή θα πρέπει να αποφασίσει για Εμένα ή για εκείνον.

Και για το λόγο αυτό το στάδιο ως άνθρωπος έχει ύψιστη σημασία και μέγιστες απαιτήσεις από την ψυχή. . .  δηλαδή να κρίνει μόνη της δυνάμει της λογικής της, η οποία δόθηκε στον άνθρωπο για τη διαμονή του πάνω στη Γη, προκειμένου να μπορέσει να αποφασίσει σωστά. Δεν θα πρέπει να ακολουθήσει τυφλά τον ένα ή τον άλλο κύριο, αλλά θα πρέπει να είναι ικανός να σκέφτεται, και θα πρέπει να γνωρίσει και τους δύο κυρίους για να μπορέσει μετά να κάνει παρέα με τον ένα και να αρνηθεί τον άλλο με ελεύθερη θέληση. . .  Και έτσι ο άνθρωπος με εντολή Μου ενημερώνεται για τα πάντα και του δείχνεται ένας δρόμος για να αποκτήσει γνώσεις. Αν παίρνει αυτό το δρόμο, θα πετύχει το στόχο του. . .  Αν όμως κάνει αυτό για το οποίο προειδοποιείται, γιατί τον βλάπτει, θα πρέπει ο ίδιος και να υποστεί τις συνέπειες.

Αυτές οι πληροφορίες λοιπόν του μεταδίδονται μέσω του λόγου Μου. Εγώ ο Ίδιος τον φροντίζω μόλις βγει από την κατάσταση του αναγκαστικού νόμου και μπεί στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης. . .  Του δείχνω το σωστό δρόμο όλο αγάπη και υπομονή, αλλά του αφήνω την ελευθερία της βούλησής του, ακόμα και τότε που την κάνει εκ νέου κατάχρηση. . .  Η αμοιβή όμως για μια σωστή απόφαση είναι μια αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα, και αυτή τη ζωή δεν μπορώ να του τη δώσω, αλλά πρέπει να την αποκτήσει μόνος του, πρέπει να ζήσει στη Γη σύμφωνα με το θέλημά Μου και επομένως να υποκύψει ξανά στην αιώνια τάξη, την οποία αρνήθηκε κάποτε εθελοντικά. . .  Τότε θα είναι ξανά αυτό που ήταν από την πρώτη αρχή. . .  ένα ελεύθερο ον γεμάτο φως και δύναμη που θα είναι αιώνια μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5897                7-3-1954

Η επίγεια ζωή είναι ο δρόμος, όχι όμως ο στόχος. . .

Ο κόσμος σάς δόθηκε με σκοπό τη δοκιμασία της θέλησής σας, δηλαδή έπρεπε να τοποθετηθείτε μέσα σε ένα πεδίο δράσης που θα έπρεπε να παρακινήσει εσάς τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσετε τη θέλησή σας προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να παρακαμφθεί, αλλά πρέπει να υπερνικηθεί από τον άνθρωπο που θέλει να φτάσει στον προορισμό του. Η τελευταία ενσάρκωση της ψυχής, του πνευματικού μέσα σας, ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη είναι απόλυτα αναγκαία, επειδή έπρεπε να δημιουργηθεί για σας μια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη βούλησή σας, η οποία ήταν δεσμευμένη από πριν εξαιτίας της κάποτε αποστασίας σας από Μένα.

Μια ψυχή που θα ήθελε να αποφύγει αυτή την τελευταία ενσάρκωση δεν μπορεί ούτε να αποκτήσει την ελεύθερη βούληση, αφού η αντίστασή της σε Μένα, που είναι ακόμα αρκετά μεγάλη, δεν θα το επέτρεπε. Μόνο τότε που είναι πρόθυμη να πάρει το δρόμο της ανιδιοτελούς αγάπης πάνω στη Γη τής χαρίζεται η χάρη της ενσάρκωσης, αφού αυτή η προθυμία αποδεικνύει το βαθμό ωριμότητας που είναι απαραίτητος για την τελευταία δοκιμασία της θέλησης της ψυχής. Και η κάθε ψυχή, πριν την ενσάρκωσή της, είναι πρόθυμη να πάρει αυτό τον τελευταίο δρόμο, γιατί μπορεί να της αποφέρει την απεριόριστη απελευθέρωσή της από τη μορφή και γιατί θέλει να απελευθερωθεί. Ωστόσο, χάνει οποιαδήποτε ανάμνηση, πατά σε αυτή τη Γη χωρίς τις παραμικρές γνώσεις και αναπτύσσεται τότε σιγά σιγά. . .  Μαθαίνει να χρησιμοποιήσει τη θέλησή της, ανατρέφεται και διδάσκεται, ώσπου η θέλησή της να αρχίσει μόνη της να ορίζει. Και τότε της προσφέρεται από Μένα κάθε είδους βοήθεια για να αποκτήσει τις γνώσεις που να της επιτρέψουν να καταλάβει το σωστό και το καλό και επίσης να κάνει το σωστό και το καλό με την ελεύθερη θέλησή της.

Από την πλευρά Μου γίνονται τα πάντα ώστε να προωθηθεί η σωστή απόφαση της θέλησης της ψυχής. . .  Παρ’όλα αυτά ο άνθρωπος έχει την ελευθερία βούλησης, και ολόκληρη η επίγεια ζωή επενεργεί τότε πάνω του, κατά κάποιον τρόπο ως αντικείμενο το οποίο μπορεί είτε να επιλέξει είτε να αρνηθεί ο άνθρωπος. . .  Αφού ο άνθρωπος θα πρέπει να περάσει μέσα από τα πάντα για να φτάσει σε Μένα, στο βασίλειό Μου. . .  αλλά δεν θα πρέπει να κολλήσει μέσα τους. . .  Δεν θα πρέπει να επιτρέψει να πιαστεί μέσα σε εκ νέου ανελευθερία, ενώ τον περιμένει η οριστική ελευθερία. Είναι η επίγεια ζωή ένας δρόμος τον οποίο πρέπει να πάρει, όχι όμως ο στόχος. . .  Και στην περίπτωση που αφήνει το βλέμμα του να περιπλανιέται στα ύψη, τότε ακολουθεί το δρόμο του με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Αν όμως τα μάτια του κολλούν στο έδαφος, θα δει μονάχα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και θα κινδυνεύσει να δεσμευτεί στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απογειωθεί προς τα ύψη. . .

Πρέπει να βρει τη βούληση και τη δύναμη να αποδεσμευτεί από αυτά που του φαίνονται ποθητά στη Γη, τότε θα βγει νικητής, θα διανύσει την επίγεια του πορεία ως αναγκαία τελευταία φάση της ανάπτυξής του προς τα ύψη και θα περάσει επιτυχώς τη δοκιμασία της βούλησής του. Η βούλησή του ήταν και παραμένει στραμμένη σε Μένα παρ’όλα τα τεχνάσματα και παρ’όλους τους πειρασμούς του αντιπάλου Μου, ο οποίος παλεύει επίσης για την ψυχή του, για τη βούλησή του. . .  Ο άνθρωπος έγινε υπερνικητής αυτού του κόσμου και υποψήφιος του βασιλείου Μου, το οποίο δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5901                12 κ. 13-3-1954

Διοχέτευση του Ευαγγελίου στις ψυχές στο επέκεινα. . .

Αγάπη. . .

Απαγγέλτε στις ψυχές του επέκεινα το Ευαγγέλιο, υπενθυμίστε τους τις εντολές της αγάπης Μου, οι οποίες πρέπει να εκπληρώνονται και στο άλλο βασίλειο αν η ψυχή θέλει να ανεβεί στα ύψη. Γνωστοποιήστε τους το θέλημά Μου, το οποίο απαιτεί πάντα να στραφούν οι ψυχές σε Μένα και το οποίο πρέπει να προσέχει η ψυχή για να την πιάσει η αγάπη Μου. . .  Το ίδιο ισχύει στη Γη καθώς και στο άλλο βασίλειο. . .  η μεταμόρφωση της θέλησης του όντος, η οποία αρχικά είχε εχθρική στάση απέναντί Μου και πρέπει για αυτό να μεταμορφωθεί, κάτι που μπορεί να γίνει πάντα μονάχα διά της αγάπης. Αφού ένα ανιδιοτελές έργο αγάπης είναι ήδη το πρώτο βήμα προς Εμένα και αποφέρει δύναμη στο ον.

Οι ψυχές στις οποίες λείπει η δύναμη στο επέκεινα είναι φτωχές σε αγάπη. . .  Και πρέπει να τους εξηγήσετε ότι μπορούν να περιμένουν βοήθεια μόνο τότε που είναι πρόθυμες να μοιράζουν αγάπη σε εκείνες που είναι φτωχές και δυστυχισμένες έτσι όπως οι ίδιες. Χωρίς την αγάπη η σκέψη τους είναι λανθασμένη και μπορούν, όπως και στη Γη, να τις πλησιάσουν όντα που να τις διδάξουν λάθος χωρίς οι ψυχές να καταλάβουν την πλάνη. . .  Μόνο μια ψυχή πρόθυμη για βοήθεια καταλαβαίνει την αλήθεια, και για αυτό το λόγο πρέπει πρώτα να παρουσιάσετε στις ψυχές τις εντολές της αγάπης Μου και να τους αναφέρετε ότι δόθηκαν μονάχα για να συνάψουν οι άνθρωποι την επαφή μαζί Μου μέσω της εκπλήρωσης των εντολών της αγάπης. . .  επειδή η έμπρακτη αγάπη τούς αποφέρει δύναμη, η οποία τους βοηθά πάντοτε να ανεβούν προς τα πάνω.

Μπορείτε να δασκαλεύετε τις ψυχές όσες φορές θέλετε. . .  δεν θα σας πιστέψουν ή δεν θα σας καταλάβουν όσο δεν είναι πρόθυμες για αγάπη. Και αν θέλετε να τις βοηθήσετε, η πρώτη και μεγαλύτερη έννοια σας πρέπει να είναι να τις παροτρύνετε να βοηθήσουν με αγάπη τις άλλες ψυχές που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Μόνο αυτή η προθυμία για αγάπη ανοίγει τα πνευματικά μάτια και αυτιά τους και τότε μπορούν να καταλάβουν ό,τι και να τους εξηγήσετε. Το Ευαγγέλιό Μου είναι μονάχα η διδασκαλία της αγάπης, γιατί γίνονται από μόνα τους όλα τα άλλα μόλις τηρείται αυτή η διδασκαλία της αγάπης Μου. Δεν μπορούν να διοχετευτούν στην ψυχή στο επέκεινα μονάχα οι γνώσεις, αφού δεν θα τις καταλάβει όσο δεν είναι πρόθυμη για την έμπρακτη αγάπη, την οποία πρέπει να ασκούν τα όντα στο επέκεινα και μπορούν να την ασκούν έτσι όπως στη Γη. Η έμπρακτη αγάπη ωστόσο απαιτεί πάντα την προθυμία της ψυχής, αλλιώς αυτή δεν έχει καμία δύναμη.

Όσο μια ψυχή έχει μέσα στις σκέψεις της μονάχα τον εαυτό της και τη λυπηρή της μοίρα δεν υπάρχει δυνατότητα για βοήθεια ή παροχή δύναμης. . .  Πρέπει πρώτα να στρέψει τα μάτια της στο περιβάλλον της, ή. . .  στην περίπτωση που βρίσκεται μόνη της σε έρημη περιοχή, οι σκέψεις της πρέπει να είναι στραμμένες στους ανθρώπους της Γης στους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει και όμως το παρέλειψε. . .  Πρέπει να το μετανοιώσει και να θέλει να επανορθώσει το άδικό της. Και τότε θα την πλησιάσουν όντα που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, και εφόσον η ψυχή είναι πρόθυμη να τα βοηθήσει, θα της παρασχεθεί αμέσως η δύναμη για να πραγματοποιήσει την πρόθεσή της. Πρέπει πρώτα να αναφτεί η αγάπη μέσα της, κάτι που μπορεί συχνά να θέλει πάρα πολύ χρόνο, που όμως είναι εφικτό μέσω της υποστήριξης με αγάπη ενός ανθρώπου, αν αυτός διαφωτίζει την ψυχή για το τι της λείπει και αν προσπαθεί να τη δασκαλέψει, πάντα ωθημένος από την αγάπη του και από τη θέλησή του να βοηθά. . .

Η αγάπη κατορθώνει τα πάντα, η αγάπη υπερνικά τα πάντα, η αγάπη είναι η ίδια δύναμη που βοηθά μια ψυχή να λυτρωθεί. Όσο η ψυχή σκέφτεται μονάχα τον εαυτό της, μάλλον δεν θα απελευθερωθεί από τη δυσμενή κατάστασή της. Μπορεί όμως να γίνει μαλακή και πρόθυμη για αγάπη στην περίπτωση που αγγίζεται από μικρές ακτίνες φωτός, γιατί τέτοιες είναι πάντα σπινθήρες αγάπης που θα πρέπει να χτυπήσουν την καρδιά της για να πυροκροτήσουν. . .  Κάθε ψυχή που αισθάνεται το σκοτάδι σαν βάσανα απολαμβάνει το άγγιγμα από τέτοιες ακτίνες φωτός, και υπάρχει και ελπίδα να ακολουθήσει το φως. . .  να είναι επομένως πρόθυμη να οδηγήσει στο φως και άλλες ψυχές.

Και σε αυτές τις ψυχές θα πρέπει πάντα να κηρυχτεί μονάχα η αγάπη, η οποία αποκορυφώθηκε μέσα στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο. . .  Άλλες γνώσεις δεν έχουν ανάγκη τέτοιες ψυχές προς το παρόν, αλλά πρέπει να ξέρουν για την αιτία της άθλιας κατάστασής τους και επίσης για το πώς μπορούν να την αλλάξουν. . .  Και μόνο τότε που έχουν αυτή τη γνώση, η άνοδός τους έχει εξασφαλιστεί, μόνο τότε που θέλουν οι ίδιες να ασκήσουν την έμπρακτη αγάπη παραλαβαίνουν δύναμη και μπορούν να ενεργούν με αγάπη, με αποτέλεσμα να παραλαβαίνουν όλο και περισσότερη δύναμη και να μπουν σε όλο και πιο λαμπερό φως.

Το φως κάνει τις ψυχές πάρα πολύ ευτυχισμένες, και ως αποτέλεσμα της ευτυχίας τους αυξάνεται συνέχεια και η προθυμία τους να ασκήσουν την αγάπη. Και σε τέτοια περίπτωση μια μοναδική ψυχή μπορεί να κάνει μέγιστη λυτρωτική δουλειά στο επέκεινα. Αφού μόλις καταλάβει η ίδια, μεταδίδει τις γνώσεις της και στις άλλες ψυχές και προσπαθεί να τις παρακινήσει σε ίδιες επιδιώξεις με αγάπη. . .  Αφού έτσι όπως στη Γη ισχύει και στο πνευματικό βασίλειο μονάχα η εντολή: Αγάπα τον Θεό πάνω από όλα και τον διπλανό σου όπως τον εαυτό σου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5902                14-3-1954

Η αναγνώριση του Θεού ως την πρωταρχική Δύναμη. . .

Διαφώτιση. . .

Οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να καταλάβουν τις πνευματικές σχέσεις και συναρτήσεις, δηλαδή πρέπει να δεχτούν εξηγήσεις, πρέπει να τις συλλογιστούν και να της θεωρήσουν πιθανές, μόνο τότε μπορούν να αποκτήσουν την πίστη σε ένα σκοπό της επίγειας τους ζωής, σε ένα καθήκον το οποίο πρέπει να εκτελέσουν. Το να τους ανατεθεί ένα τέτοιο καθήκον χωρίς εξήγηση θα ήταν άσκοπο και θα ευνοούσε μόνο μια τυφλή πίστη, η οποία όμως δεν έχει καμία αξία. Είναι μεν αμφίβολο αν οι άνθρωποι δεχτούν τις διαφωτίσεις ως αξιόπιστες, αλλά για αυτό το σκοπό τούς δόθηκε η λογική, δηλαδή για να τις σκεφτούν και, ανάλογα με την αγάπη και τη λαχτάρα τους για την αλήθεια, να αισθανθούν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις ή να τις απορρίψουν. . .

Άνθρωπος που επιθυμεί απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχετικά με τις σχέσεις όλων των πραγμάτων, με το σκοπό και τον προορισμό των πλασμάτων και της δημιουργίας, θα ακούσει πρώτα μια σχετική διαφώτιση και θα πάρει θέση. Η αλήθεια θα περιέχει μέσα της τη δύναμη να επενεργήσει με το σωστό τρόπο πάνω στη σκέψη του ανθρώπου. Δηλαδή ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να αρνηθεί μια λογική μέσα στις γνώσεις που του προσφέρθηκαν και θα τις θεωρήσει πιθανές, χωρίς αρχικά να είναι εντελώς πεπεισμένος.

Η πεποίθησή του όμως εξαρτάται από τη νοοτροπία του, από τον τρόπο ζωής και από την κατεύθυνση της θέλησής του. . .  Αφού μπορεί να αναγνωρίσει την αλήθεια ως τέτοια μόνο τότε που η θέλησή του είναι καλή. . .  Τότε όμως αναγνωρίζει και τον Θεό ως την πρωταρχική δύναμη, ως το επίκεντρο με το οποίο σχετίζονται όλα τα πλάσματα και το οποίο είναι ο νόμος που αποτελεί την αιτία για τα πάντα. . .  Τότε ο άνθρωπος αποκτά την πίστη σε Εκείνον, η οποία όμως δεν θα είναι μια τυφλή πίστη, αλλά μια ακλόνητη πίστη, η οποία τον αφυπνίζει στη ζωή, η οποία καθορίζει τότε τη σκέψη και τη θέλησή του, την πράξη και την επιδίωξή του. Τότε ο άνθρωπος δεν μπορεί πια να θεωρεί την επίγεια ζωή αυτοσκοπό, ξέρει γιατί του δόθηκε η επίγεια του ζωή. . .  Έχει καταλάβει όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις, και ανάλογα ζει τότε τη ζωή του πάνω σε αυτή τη Γη. . .

Δεν μπορεί να απαιτηθεί μια τυφλή πίστη από τον άνθρωπο, γιατί η λογική του πρέπει να πάρει θέση. . .  Αλλά απέναντι στην αλήθεια η λογική του έχει αρνητική στάση μόνο τότε που ελέγχεται από τον αντίπαλο του Θεό, κάτι το οποίο καθορίζει αποκλειστικά η κατεύθυνση της βούλησής του. . .  Το ότι ένας κακός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει είναι πλήρως κατανοητό, αφού η σκέψη του μπερδεύτηκε εντελώς από την αντίπαλη δύναμη. . .  Δεν έχει καλή θέληση και είναι επομένως δεκτικός στο ψέμα και στην πλάνη, ενώ άνθρωπος με καλή θέληση δεν μπορεί να πιστέψει μόνο όσο δεν του παρουσιάζεται η καθαρή αλήθεια. Και αυτός πρέπει πρώτα να απαιτήσει μια αληθινή διαφώτιση για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής του ανθρώπου. . .  μπροστά στην οποία βέβαια δεν θα κλειστεί στην περίπτωση που επιθυμεί να στέκεται στην αλήθεια.

Και αυτή η διαφώτιση αναφορά τις πνευματικές σχέσεις, την αιτία και το αποτέλεσμα πνευματικών διαδικασιών, οι οποίες μεν είναι εντελώς κατανοητές στον άνθρωπο μόνο τότε που είναι δεκτικός σε βαθιές πνευματικές αλήθειες, οι οποίες ωστόσο αρκούν αρχικά για να τον παρακινήσουν να σκεφτεί και να αποκτήσει την πίστη. . .  Και ανάλογα με την επιθυμία του για την αλήθεια θα του διοχετεύονται και άλλες γνώσεις, κάτι που πρώτα απαιτεί την αναγνώρισή του μιας Οντότητας ύψιστης τελειότητας, με την Οποία ο άνθρωπος να θέλει να συνάψει επαφές. Του προσφέρεται κάθε είδος βοήθειας για να αφυπνιστεί στη ζωή, αφού η ψυχή του δεν θα πρέπει να παραμείνει μέσα στην κατάσταση θανάτου. . .  μέσα στην κατάσταση χωρίς φως, χωρίς γνώσεις και χωρίς πίστη. . .  Θα πρέπει κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής να ανακτήσει το φως και τη δύναμη που αρνήθηκε κάποτε εθελοντικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5903                15-3-1954

Η ευλογία της πνευματικής δουλειάς. . .

Η ευλογία της πνευματικής δουλειάς θα φανεί, αφού η πνευματική δουλειά δεν έχει μονάχα αποτέλεσμα πάνω στους ανθρώπους στη Γη, αλλά και στις ψυχές στο άλλο βασίλειο που βρίσκονται σε πνευματική ένδεια και που έχουν ανάγκη τη δύναμη του λόγου Μου. . .  Αυτά που τους μεταδίδονται τα μοιράζουν επίσης, μόλις έχουν καταλάβει. Και τότε η δραστηριότητά τους είναι πάλι ευλογία για τους ανθρώπους στη Γη, αφού υπάρχουν παντού σύνδεσμοι ανάμεσα στο πνευματικό βασίλειο και τον επίγειο κόσμο. Και μόλις οι ψυχές στο επέκεινα έχουν αποκτήσει έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας, επιδιώκουν με ζήλο να φέρουν το φως παντού και επενεργούν και διανοητικά πάνω στους ανθρώπους που ήταν κοντά τους στη Γη. . .  Κάνουν λυτρωτική δουλειά όπου και να μπορούν, και μάλιστα δυνάμει του λόγου Μου, ο οποίος τους έφερε τη σωτηρία από την άθλια κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να καταλάβουν πόσο αναγκαίο είναι η διάδοσή του.

Εκείνες οι ψυχές παρακολουθούν με ζήλο την πνευματική σας επιδίωξη, τη δουλειά σας για Μένα και τη βασιλεία Μου, και αυτό που κάνετε εσείς θέλουν να κάνουν και εκείνες με τη βοήθειά σας. . .  Είναι ευγνώμονες για την κάθε λέξη που τους μεταδίδετε, διότι οι ίδιες δεν μπορούν να την παραλάβουν και εξαρτώνται από τη βοήθειά σας, διότι όμως νιώθουν και τη δύναμη που διαρρέει από αυτό το λόγο που τους προσφέρετε. Πρόκειται για εκείνες για ένα δώρο το οποίο τις κάνει πάρα πολύ ευτυχισμένες, και δεν χάνουν καμία ευκαιρία για να παραλάβουν το λόγο Μου μέσω εσάς και να εργαστούν μαζί του με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή να το μεταδώσουν οι ίδιες σε όσους συναντήσουν σε μέγιστη πνευματική φτώχεια και στους οποίους θέλουν να βοηθήσουν. . .  Αφού ο λόγος Μου ανάβει την αγάπη μέσα στις καρδιές τους, ο λόγος Μου είναι η ακτινοβολία της αγάπης Μου, η οποία δεν μένει χωρίς αποτέλεσμα πάνω στις ψυχές στο επέκεινα που σας περιστοιχίζουν τότε που παραλαβαίνετε το λόγο Μου.

Πρόκειται για αμέτρητες ψυχές που βιάζονται να έρθουν κοντά σας, γιατί θέλουν βοήθεια και περιμένουν τέτοια από σας. Και αυτές παραμένουν πρώτα ήσυχες και παρακολουθούν την πνευματική σας δουλειά. . .  Αισθάνονται καλά μέσα στη λάμψη του φωτός, η οποία ωστόσο μειώνεται αμέσως μόλις είναι απρόθυμη η ψυχή ή πάρει εχθρική στάση. . .  Τότε επικρατεί και πάλι το σκοτάδι γύρω της, ώσπου να αλλάξει τη στάση της. Οι ψυχές όμως που σας πλησιάζουν με καλή θέληση δεν μένουν με άδεια χέρια. . .  Και αυτά που λαμβάνουν μπορούν να τα αυξήσουν γρήγορα μόλις εργαστούν με τα πνευματικά αγαθά που παρέλαβαν από σας. Ως εκ τούτου καμία δουλειά σας δεν θα μείνει χωρίς ευλογία, χωρίς πνευματική επιτυχία, παρόλο που δεν θα δείτε πάντα αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να κουραστείτε, θα πρέπει να δουλεύετε ασταμάτητα. . .  δηλαδή να παραλαβαίνετε και να μοιράζετε και να σκέφτεστε τις αμέτρητες ψυχές στις οποίες φέρνετε βοήθεια με αυτό τον τρόπο.

Η ένδεια και η δυστυχία στο πνευματικό βασίλειο είναι η ίδιες όπως και στη Γη. . .  Όπου υπάρχει σκοτάδι βασανίζονται οι ψυχές και μονάχα το φως μπορεί να αλλάξει την κατάσταση των βασάνων τους. . .  Η ένδεια και η δυστυχία μπορούν να θεωρούνται ακόμα μεγαλύτερες στο επέκεινα, γιατί οι ίδιες οι ψυχές δεν μπορούν πια να κάνουν τίποτα για να βελτειωθεί η κατάστασή τους εκτός από το να θέλουν να τους χαριστεί δύναμη, ενώ στη Γη ο κάθε άνθρωπος κατέχει τη δύναμη για να κάνει αυτό που θέλει να κάνει. Και για το λόγο αυτό θα πρέπει να μεταδοθεί δύναμη στις ψυχές στο επέκεινα, κάτι που γίνεται συνέχεια μέσω της πνευματικής σας δουλειάς, στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε ψυχή, εάν το θέλει. . .

Εσείς οι ίδιοι μεν δεν έχετε καμία απόδειξη της αλήθειας αυτών των λόγων παρά και πάλι μονάχα την πνευματική βοήθεια, αφού εκείνες οι ψυχές σάς προστατεύουν από κακές επιρροές, σας αγαπούν και σας παροτρύνουν ξανά και ξανά σε πνευματική δραστηριότητα. . .  Σας περιστοιχίζουν μόνιμα, και επομένως η σφαίρα μέσα στην οποία βρίσκεστε είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για πνευματικές επιτυχίες. Αφού οι προθέσεις και οι επιδιώξεις σας θα αφορούν πάντα μόνο το λυτρωτικό έργο, για το οποίο Μου προσφερθήκατε οι ίδιοι, κάτι για το οποίο σας ευλογώ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5904                16-3-1954

Η ευλογία του πόνου. . .

Όλοι θα καταλάβετε κάποτε γιατί έπρεπε να υποφέρετε στη Γη και θα Μου είστε ευγνώμονες στην περίπτωση που σας απόφερε επιτυχία ο πόνος σας, μια επιτυχία την οποία χωρίς τον πόνο δεν θα είχατε κατορθώσει ποτέ. . .  Πράγματι δεν θα σας άφηνα να υποφέρετε χωρίς αιτία, αλλά η αγάπη Μου καταλαβαίνει το αποτέλεσμα του πόνου πάνω σας και τον εφαρμόζει επομένως, παρόλο που συχνά δεν μπορείτε να καταλάβετε τη γεμάτη αγάπη διεύθυνσή Μου. Ωστόσο, πιστέψτε ότι ξέρω για το κάθε αίσθημα της καρδιάς σας και ότι φέρομαι φαινομενικά σκληρά στους δικούς Μου ακριβώς γιατί θέλω να τους χαρίσω ακόμα περισσότερα μέσα στη βασιλεία Μου, την οποία θα αποκτήσουν βέβαια όταν έχει έρθει το σωματικό τους τέλος.

Δεν μπορείτε να κρίνετε στη Γη σε τι συνιστάται η μακαριότητα την οποία θέλω να σας χαρίσω. . .  Εγώ όμως ξέρω ποια ποιότητα πρέπει να έχει μια ψυχή για να μπορεί να αντέξει αυτή τη μακαριότητα. Εγώ μόνο ξέρω πώς μπορεί να αποκτήσει αυτή την ποιότητα και Εγώ μόνο ξέρω τα σωστά μέσα και τα εφαρμόζω επομένως. . .  και γιατί σας αγαπώ και γνωρίζω τη θέλησή σας που Με επιδιώκει. Αλλά σκεφτείτε επίσης ότι η ψυχή στο στάδιο ως άνθρωπος δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί αρκετά, ότι δεν θα άντεχε ακόμα την πλήρη ακτινοβολία της αγάπης Μου, ότι πρέπει για αυτό το λόγο ακόμα να περάσει από πόνους, προκειμένου να εξαγνιστεί εντελώς. . .  Και να ξέρετε ότι για το περίβλημα της ψυχής δεν φταίει ο τρόπος ζωής σας στη Γη, αλλά ότι η ψυχή ήρθε στη Γη ήδη με πυκνά περιβλήματα γύρω της, τα οποία να διαλύσει είναι το καθήκον του ανθρώπου. . .

Η έμπρακτη αγάπη σε μεγάλο βαθμό συμβάλλει πολύ στο να καθαριστεί η ψυχή, και ο μεγάλος καημός βοηθά εκεί όπου η δύναμη της αγάπη δεν επαρκεί ακόμα. . .  Ωστόσο, θα αισθανθείτε αφάνταστη ευτυχία τότε που κατά την αποβίωσή σας η ψυχή σας μπορέσει να απογειωθεί και να μπει στο πνευματικό βασίλειο ελεύθερη και πλημμυρισμένη από φως. . .  Και τότε θα έχετε ξεπεράσει όλα τα δύσκολα, όλο τον επίγειο πόνο, και μπροστά σας θα είναι η αιωνιότητα με την ύψιστη μακαριότητά της. . .  Μάλιστα σας φαίνεται μακριά η κάθε μέρα όπου πρέπει να υποφέρετε, και ωστόσο πρόκειται μονάχα για μια στιγμή συγκριτικά με την αιωνιότητα. Ο καημός σάς φαίνεται μερικές φορές ανυπόφος, και όμως δεν σας φορτώνω περισσότερο από ό,τι μπορείτε να κουβαλήσετε. . .  και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να απευθυνθείτε σε Μένα, στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος κουβάλησε το σταυρό, προκειμένου να σας βοηθήσει όταν το βάρος σάς φαίνεται υπερβολικό για να το κουβαλήσετε. . .

Επωμιστείτε το σταυρό σας και ακολουθήστε Με. . .  Νομίζετε ότι ως ο άνθρωπος Ιησούς θα είχα πει αυτά τα λόγια αν ήταν αδύνατο να αντέξετε το σταυρό που σας φορτώθηκε; Εκείνος ο Ίδιος όμως σας πρόσφερε και τη βοήθειά Του με τα λόγια: «Ελάτε όλοι κοντά Μου που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, θέλω να σας αναζωογονήσω. . .» Και σύμφωνα με το λόγο Του θα σας δίνει πάντα δύναμη. . .  Αφού ο Σωτήρας σας ο Ιησούς Χριστός σάς ξέρει, ξέρει επίσης ότι είστε πρόθυμοι να Τον ακολουθήσετε και θα σας γεμίζει δύναμη και χάρη όσο ζείτε στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5905                17-3-1954

«Έτσι όπως μοιράζετε. . .»

Έτσι όπως μοιράζετε, έτσι θα μοιραστεί και σε σας. . .  Δεν θα πρέπει να λογαριάσετε με φόβο πόσο νομίζετε ότι μπορείτε να δώσετε. Θα πρέπει να μοιράσετε ωθημένοι από το εσωτερικό σας, αφού θα αξιολογηθούν μονάχα όσα δίνετε από αγάπη, και αν έχετε αγάπη, δεν λογαριάζετε, αλλά χαρίζετε απλόχερα. Και δεν θα χάσετε τίποτα με αυτό τον τρόπο, θα σας επιστραφούν άφθονα αυτά που δώσατε, σε σας τους ίδιους δεν θα σας λείπει ποτέ τίποτα. Αφού σας ανταποδίδω πράγματι με αφθονία αυτά που δώσατε εσείς, σας μοιράζω την ίδια αγάπη, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Πνευματικά και επίγεια ισχύει αυτή η υπόσχεση, αφού εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να ανακουφίζετε την ένδεια παντού, παντού θα πρέπει να χαρίζετε στον πλησίον σας αυτά που έχει ανάγκη. . .  Και η πνευματική ένδεια είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερη από την επίγεια, και για αυτό το λόγο σάς ενθαρρύνω όλους να φροντίσετε τους φτωχούς και πνευματικά, κυρίως εκείνους που κατέχουν πνευματικούς θησαυρούς και που θα πρέπει να μοιράζουν αυτό τον πλούτο με κάθε ευκαιρία. Όλοι όσοι κατέχουν θα πρέπει να δώσουν από την ιδιοκτησία τους. Ωστόσο, ο πλούτος τους δεν θα μειωθεί, αφού θα λαμβάνουν τόσο περισσότερο όσο περισσότερο μοιράζουν.

Πνευματικό πλούτο μπορώ να χαρίσω στους ανθρώπους μονάχα Εγώ. Και επίσης μπορώ να τους δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ότι δεν θα τους αφήσω να μείνουν με άδεια χέρια στην περίπτωση που κάνουν αυτό που απαιτώ από αυτούς, δηλαδή να χαρίσουν στους συνανθρώπους τους, γιατί σε αυτούς λείπει αυτό που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν τη μακαριότητα. . .  Όποιος μοιράζει γήινα αγαθά αποκτά πνευματικά αγαθά και παραλαβαίνει ταυτόχρονα και γήινα αγαθά, ανάλογα με την ανάγκη του. . .  Και μπορεί και θα πρέπει να δίνει όλο και πιο απλόχερα, όσο μεγαλύτερο είναι ο πλούτος του, αφού η γενναιοδωρία του θα επιφέρει ευλογία στον ίδιο και επίσης στους απόρους, η αγάπη θα φουντώσει, επειδή η κάθε εκδήλωση αγάπης προξενεί την ανταπόκριση της αγάπης και επειδή. . .  όπου ανάβει η αγάπη. . .  μπορώ να είμαι παρών Εγώ ο Ίδιος και μοιράζω τα δώρα Μου απεριόριστα.

Η αγάπη πρέπει να φουντώσει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, τότε μπορεί να γίνει απεριόριστη μοιρασιά και παραλαβή. Ωστόσο, χωρίς την αγάπη το κάθε δώρο είναι μόνο είτε υπολογισμός είτε τύπος, τα οποία όμως δεν αξιολογούνται από Μένα ως δώρα αγάπης. Αφήστε την ένδεια των συνανθρώπων σας να σας συγκινήσει. Τόσο η πνευματική όσο και η γήινη ένδεια θα πρέπει να αφυπνίσει τη συμπόνια μέσα σας, και σε τέτοια περίπτωση η καρδιά σας θα συμμετέχει, τότε το κάθε δώρο θα προκαλέσει χαρά, τόσο σε αυτόν που δίνει όσο και στον παραλήπτη, και τότε θα μπορέσω να δώσω και Εγώ, γιατί θα Με παρακινήσει η αγάπη σας, και τότε θα αυξηθεί ο πλούτος. . .  Πνευματικά και επίγεια θα λαμβάνετε και δεν θα στερείστε ποτέ τίποτα, αφού η αγάπη και η χάρη Μου θα σας διοχετεύονται απεριόριστα. . .  Απεριόριστα θα μπορείτε να παραλαβαίνετε, ανάλογα με την υπόσχεσή Μου: «Έτσι όπως μοιράζετε, έτσι θα μοιραστεί και σε σας. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5906                17-3-1954

Ταυτόχρονο δασκάλεμα των ψυχών στο επέκεινα. . .

[Παραλείπω την πρώτη παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Και η μοίρα των ατελών ψυχών στο επέκεινα είναι πολύ λυπηρή, και για αυτό τις ευσπλαχνίζομαι και ανάβω και για εκείνες ένα φως που θα πρέπει να τους λάμψει. Και το φως προέρχεται από την αλήθεια. . .  Πρέπει να παρέχω την αλήθεια σε όλες εκείνες τις ψυχές που είναι ακόμα ανώριμες, προκειμένου να φωτιστεί το εσωτερικό τους. Πρέπει να μιλήσω και σε εκείνες, έτσι όπως μιλάω στους ανθρώπους στη Γη. . .  Πρέπει να δασκαλευτούν και εκείνες οι ψυχές, πρέπει να διοχετευτεί ο λόγος Μου και σε εκείνες, διότι μονάχα ο λόγος Μου μπορεί να τους φέρει σωτηρία. Και όπου κηρύσσεται ο λόγος Μου στη Γη και όπου αυτό γίνεται με τον σωστό τρόπο, θα οδηγήσω εκεί και εκείνες τις ψυχές, προκειμένου να μπορούν επίσης να παραλάβουν διδασκαλίες, στην περίπτωση που θέλουν να τις δεχτούν. Θα απευθύνομαι όμως και ο Ίδιος στις ψυχές, εφόσον μονάχα ζητήσουν το φως της αλήθειας.

Και ο λόγος Μου ακούγεται πάντα όπου προσφέρεται στο Πνεύμα Μου η ευκαιρία να ενεργήσει. . .  Όπου ένας άνθρωπος συνδέεται μαζί Μου με αγάπη και τον γεμίζει η επιθυμία για την αλήθεια, όπου Μου αφοσιώνεται και θα ήθελε να συνειδητοποιήσει την παρουσία Μου, εκεί μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα Μου και να προσανατολίσει τη σκέψη του ανθρώπου σύμφωνα με την αλήθεια. . .  Και εκεί θα αστράψει και ένα φως που θα είναι ορατό στις ψυχές στο επέκεινα και το οποίο να προλάβουν θα βιαστούν τότε οι ψυχές. . .  και όλες οι σκέψεις Μου που μεταδίδω στον άνθρωπο μέσω του Πνεύματός Μου μεταδίδονται επίσης σε εκείνες τις ψυχές και δεν μένουν χωρίς εντύπωση πάνω τες. . .

Η ενέργεια του Πνεύματός Μου εκδηλώνεται με τον τρόπο ότι ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τις σκέψεις Μου σαν λέξεις, δηλαδή ακούει κατά κάποιον τρόπο Εμένα τον Ίδιο να του μιλάω, και ότι οι ψυχές αντιλαμβάνονται επίσης εκείνα τα λόγια, γιατί προσέχουν τις σκέψεις του ανθρώπου και γιατί μέσω αυτών τους γίνεται κατανοητά αυτά που ακούν. Αφού εκείνες οι ψυχές μέσα στην ατελή τους κατάσταση δεν είναι ακόμα ικανές να ακούν οι ίδιες το λόγο Μου. Αντίθετα, μπορούν να παρακολουθούν τις σκέψεις των ανθρώπων σαν λόγια που ειπώθηκαν. Και επομένως θα βρίσκονται τις περισσότερες φορές εκεί όπου οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι πνευματικά μαζί Μου, με το Φως της Αλήθειας, γιατί μπορούν να αντιληφθούν τη λάμψη του φωτός μονάχα εκεί, ενώ γύρω από τους άλλους ανθρώπους υπάρχει συχνά το ίδιο σκοτάδι όπως γύρω από τις ψυχές στο επέκεινα.

[Παραλείπω την τελευταία παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5908                19-3-1954

Η σωστή σχέση του παιδιού. . .

Να γίνετε σαν τα παιδιά. . .

Αν δεν γίνεστε σαν τα παιδιά, δεν μπορείτε να μπείτε στο ουράνιο βασίλειο. . .  Με αυτά τα λόγια προσπάθησα ήδη στη Γη να σας κάνω κατανοητό ότι πρέπει να δημιουργήσετε τη σωστή σχέση μαζί Μου, με τον προαιώνιο Πατέρα σας, αν θέλετε να θέσετε το βασίλειό Μου υπό την κατοχή σας. . .  ότι πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας στον Πατέρα σαν τα παιδιά και να του αφοσιωθείτε, προκειμένου μέσω αυτής της ολόψυχης σχέσης να εγγυηθεί το ρεύμα της χάρης Μου, το οποίο σας βοηθά να ανεβείτε στα ύψη. Κοπιάζω συνέχεια να σας εξηγήσω την έλλειψή σας, δηλαδή ότι είστε αδύνατοι και ανίκανοι να αναπτυχτείτε ανοδικά αν δεν χρησιμοποιείτε τη δύναμή Μου. . .

Πάντα θέλω μόνο να σας εξηγήσω ότι η παραλαβή δύναμης από Μένα είναι δυνατή μόνο τότε που δημιουργείται ο σύνδεσμος ανάμεσα σε σας και σε Μένα. Και πάντα σας δίνω καθοδηγήσεις για το με ποιον τρόπο δημιουργείτε αυτό το σύνδεσμο μαζί Μου. . .  Είναι πάντα μονάχα η αγάπη και η παιδική αφοσίωση σε Μένα η σωστή σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα του που Με παρακινεί να σας γεμίσω δύναμη και χάρη. Και για αυτό το λόγο πρέπει να γίνετε σαν τα παιδιά. . .  πρέπει να Μου αφοσιωθείτε χωρίς δισταγμό. Πρέπει να αφεθείτε στη φροντίδα Μου, πρέπει να πιστέψετε ακλόνητα ότι ο Πατέρας σάς χειραγωγεί και δεν μπορείτε να χαθείτε όσο Του αφοσιωθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη.

Αυτή η παιδική πίστη δεν μπορεί να απογοητευτεί. . .  Σας πιάνω και σας τραβάω κοντά στην καρδιά Μου, αναλαμβάνω την ευθύνη για σας, γιατί δεν Μου προβάλλετε πια αντίσταση, γιατί δεν θέλετε πια να επιβάλετε τη δική σας θέληση, αλλά την υποτάσσετε πλήρως στη δική Μου. . .  γιατί έχετε στην αλήθεια γίνει τα παιδιά Μου που βρήκαν το δρόμο πίσω στο πατρικό τους σπίτι· γιατί ανήκετε τώρα στους δικούς Μου, για τους οποίους είναι ανοιχτό το ουράνιο βασίλειο, οι οποίοι μπορούν να το θέσουν υπό την κατοχή τους και οι οποίοι δεν θα απομακρυνθούν ποτέ πια από Μένα, διότι μέσω της παιδικής τους αγάπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μαζί Μου.

Όσο ο άνθρωπος νομίζει πως έχει δύναμη, τόση ώρα είναι αδύναμος και ανίκανος να αποκτήσει το βασίλειό Μου. . .  Στην περίπτωση όμως που υποκύπτει με ταπεινότητα και αγάπη και με το αίσθημα της αδυναμίας απέναντί Μου, στην περίπτωση που σηκώνει ικευτευτικά τα χέρια του σε Μένα, στην περίπτωση που φωνάζει τον Πατέρα για βοήθεια σαν παιδί, τότε τον πιάνει το χέρι του Πατέρα και τότε η πίστη και η αγάπη του είναι το δυνατό του σημείο, το οποίο είναι ικανό να υπερνικήσει και να πετύχει τα πάντα. Να γίνετε σαν τα παιδιά. . .  Ομολογήστε ότι έχετε ανάγκη βοήθεια και αυτή θα σας παρασχεθεί. . .  Η χάρη Μου πιάνει το κάθε παιδί που Με φωνάζει και το σηκώνει ψηλά. . .  Αφού θέλω να Με αναγνωρίζετε και να Με αγαπάτε σαν Πατέρα για να μπορεί να σας πλημμυρίσει η δύναμη της αγάπης Μου, η οποία θα σας κάνει μακάριους για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5910                21-3-1954

Ο λόγος του Θεού είναι δύναμη. . .

Γράμματα χωρίς ζωή. . .

Μαζί με το λόγο Μου παραλαβαίνετε και πάντα τη δύναμη για να κάνετε τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας, εφόσον μόνο λαχταράτε οι ίδιοι αυτό το λόγο Μου. Αφού μπορεί να σας προσφερθεί και χωρίς να το ζητήσετε, και τότε θα εκπέμψει δύναμη μόνο αν το παραλάβετε πρόθυμα. Ο λόγος Μου περιέχει τη δύναμη. . .  Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι δεν τον εκμεταλλεύεστε, δεν χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου Μου. . .  Τον ακούτε συχνά και παραμένετε αδιάφοροι απέναντί του, ο λόγος Μου περνά απρόσεκτος από τα αυτιά σας, με αποτέλεσμα ότι δεν μπορεί να σας μεταδίδει τη δύναμη την οποία πρέπει να παραλάβει κανείς με την καρδιά του.

Πόσο εύκολη όμως θα ήταν η άνοδός σας στη Γη στην περίπτωση που αποκτούσατε δύναμη σε αφθονία μέσω της παραλαβής του λόγου Μου. . .  αν θέλατε στα σοβαρά να ακούσετε το θέλημά Μου, το οποίο εκδηλώνεται μέσα στο λόγο Μου. . .  Θα χρειαζόταν μονάχα να εκπληρώνετε πάντα τις εντολές Μου, θα χρειαζόταν μονάχα να ζήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου, και θα λαμβάνατε απεριόριστη δύναμη και η πνευματική άνοδος της ψυχής σας θα ήταν εξασφαλισμένη. Αφού ο λόγος είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα σε σας και σε Μένα, μέσω του οποίου μπορείτε να πάρετε αυτά που σας λείπουν: δύναμη και φως.

Όσον καιρό όμως ο λόγος Μου είναι για σας μόνο γράμματα, όσο δεν είναι ακόμα ζωντανός μέσα στην καρδιά σας, τόσον καιρό δεν έχει ούτε δύναμη, αφού τόσον καιρό δεν μπορείτε να μιλάτε για το δικό Μου λόγο, αλλά μονάχα για γράμματα χωρίς νόημα και ζωή. . .  Εσείς οι ίδιοι πρέπει να δώσετε τη ζωή σε αυτά τα γράμματα. . .  εσείς οι ίδιοι πρέπει να προσπαθήσετε να εξιχνιάσετε το πνευματικό νόημα. Και θα διαπιστώσετε με έκπληξη πόση αφθονία του θείου Πνεύματος κρύβεται μέσα του. . .  Ο λόγος Μου θα πρέπει να σας αφυπνίσει στη ζωή. . .  κάτι που όμως είναι εφικτό μόνο τότε που λαχταράτε να ζήσετε και που καταλαβαίνετε τη σημασία του λόγου Μου και αντλείτε από αυτόν τη δύναμη με την οποία ευλόγησα το λόγο Μου. Ο λόγος Μου είναι η ακτινοβολία του εαυτού Μου, ο λόγος Μου είναι μια ακτίνα φωτός που θα πρέπει να σας αγγίξει και που έχει και ζωογονητική δύναμη.

Η ατελείωτη απόσταση ανάμεσα σε σας και σε Μένα γεφυρώνεται διά του λόγου Μου. Δημιουργείται διά του λόγου Μου ένας σύνδεσμος ανάμεσα σε σας και σε Μένα, και οποιοσδήποτε σύνδεσμος μαζί Μου είναι ευλογία, οποιοσδήποτε σύνδεσμος μαζί Μου σημαίνει για το νεκρό την αφύπνιση στη ζωή, γιατί τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει άψυχο μόλις πλημμυριστεί από το ρεύμα της δύναμής Μου. . .  Και ο κάθε σύνδεσμος μαζί Μου αποδεικνύεται από την εισροή δύναμης, η οποία έχει ζωογονητικό αποτέλεσμα πάνω σε αυτό που ήταν μεχρί τότε άψυχο. Ωστόσο, θέλει τη βούληση του όντος, γιατί δεν δραστηριοποιώ τη δυναμή Μου ενάντια στη βούλησή του. Και η βούλησή σας ενεργοποιείται μέσα σας μόλις αφήνετε συνειδητά το λόγο Μου να επενεργήσει πάνω σας. . .

Μόλις παραλαβαίνετε το λόγο Μου χωρίς αντίσταση πρέπει και να αισθάνεστε τη δύναμη του λόγου Μου και να ωριμάσετε πνευματικά. Και ως εκ τούτου σάς πλησιάζω συνέχεια μέσα στο λόγο, προσπαθώ να σας παροτρύνω να δημιουργήσετε το σύνδεσμο μαζί Μου, να λαχταρήσετε το λόγο Μου και να το πραγματοποιήσετε, γιατί τότε θα αντιληφθείτε τη δύναμή Μου, η οποία σας κάνει πιο εύκολο το δρόμο σας προς τα πάνω, η οποία μόνο σας χαρίζει την πραγματική ζωή. . .  τη ζωή του πνεύματος. . .  με αποτέλεσμα να ζήσετε συνειδητά την επίγεια σας ζωή. . .  να συνειδητοποιήσετε το καθήκον και τον προορισμό σας, στον οποίο θα φτάσετε μάλιστα, επειδή τότε δεν θα είστε ποτέ πια χωρίς δύναμη, γιατί τότε θα σας ηχεί ο λόγος Μου όποτε τον λαχταράτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5912                23-3-1954

Οι προσπάθειες του Θεού για να πετύχει την αλλαγή της θέλησης των ανθρώπων. . .

Ακόμα υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να βρουν την πίστη και να συνάψουν ολόψυχες επαφές με τον Θεό, αφού ακόμα κατέχουν τη ζωή τους, ακόμα μένουν στη Γη και πρέπει να διανύσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τη μοίρα τους, δηλαδή η μοίρα τους τούς φέρνει όλες εκείνες τις ευκαιρίες, και χρειάζεται μονάχα η θέλησή τους να πάρει τη σωστή στάση απέναντί τους, δηλαδή να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία. Όσο ο άνθρωπος ζει στη Γη υπάρχει ακόμα ελπίδα για μια αλλαγή της θέλησής του, η οποία είναι ακόμα στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση, ακριβώς γιατί είναι ελεύθερη αυτή η θέληση. Και η αγάπη και το έλεος του Θεού επενεργούν αδιάκοπα πάνω στον άνθρωπο, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψη Του την ελεύθερη θέλησή του. Παρ’όλα αυτά δεν τον εγκαταλείπει όσο ζει στη Γη. . .  Ακόμα και κατά την ώρα του θανάτου του ανθρώπου η επενέργεια του Θεού είναι φανερή, γιατί εκεί υπάρχει ακόμα μια δυνατότητα να στραφούν οι σκέψεις του ανθρώπου σε Εκείνον. . .

Αλλά ο Θεό ξέρει επίσης για τη θέληση και την κατάσταση της ωριμότητας του κάθε ανθρώπου και για αυτό το λόγο η ενέργειά του είναι εντελώς διαφορετική σε κάθε περίπτωση, και ωστόσο την καταλαβαίνει Εκείνος ως σωστή. . .  Η μοίρα του φέρνει στον κάθε άνθρωπο κατά τη διάρκεια της επίγειας του πορείας αυτά που μπορούν να επιφέρουν μια αλλαγή της θέλησής του, μια στροφή προς τον Θεό. . .  Και παρόλο που οι γνώσεις που φέρνει η μοίρα στον καθένα είναι διαφορετικές. . .  τη δική του σκέψη και βούληση μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε άνθρωπος, και οποιαδήποτε γνώση μπορεί να του αποφέρει ευλογία στην περίπτωση που τον παρακινεί να σκεφτεί και επομένως στο να συνάψει επαφές με όντα που έχουν γνώσεις και που θα παρεμβούν τότε μέσα στις σκέψεις του.

Κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να τα καταφέρει μόνος του. Φροντίζεται από πνευματικά όντα που τον διευθύνουν κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Υπάρχουν επενέργειες από το πνευματικό βασίλειο πάνω στον κάθε άνθρωπο. Ταυτόχρονα ο άνθρωπος αντιμετωπίζει γήινα βιώματα που θα έπρεπε να δώσουν στη σκέψη του τη σωστή κατεύθυνση. . .  Κατά συνέπεια μπορεί να αποκτήσει την αλήθεια και εκείνος ο άνθρωπος στον οποίο δόθηκαν εντελώς λανθασμένες γνώσεις από πλευράς των ανθρώπων, στην περίπτωση που ο ίδιος θέλει να βρει την αλήθεια. . .  Αφού ανάλογα με αυτή τη θέλησή του διδάσκεται διανοητικά από πλευράς του πνευματικού κόσμου.

Μόνο σπάνια όμως πασχίζει να συνειδητοποιήσει ένας άνθρωπος τι είναι η πιο ενδόμυχη λαχτάρα του. . .  Και προκειμένου να καταλάβει τη σκέψη του, επενεργεί η μοίρα του. . .  Η ίδια η ζωή διαμορφώνει τη σκέψη του, και όλα τα συμβάντα μέσα στην επίγεια του ζωή έχουν μονάχα το σκοπό να δημιουργήσει ο άνθρωπος το σωστό σύνδεσμο με τον Θεό και με τον πνευματικό κόσμο. . .  να βρει τον Θεό. . .  Και όσο ζει ο άνθρωπος, μπορεί να βρει τον Θεό, αλλά δεν εξαναγκάζεται να Τον ψάξει. . .  Μόνο που η μοίρα του τον οδηγεί σε συνθήκες όπου τον πλησιάζει ο Ίδιος ο Θεός, έτσι ώστε μπορεί να Τον δεχθεί ή και να Τον αποφύγει. . .  Και το πώς συμπεριφέρεται τότε απέναντι στον Θεό αποφασίζει για την πνευματική του πρόοδο, αφού αυτός είναι ο σκοπός της ζωής του στη Γη να αναγνωρίσει και να μάθει να αγαπά τον Θεό. . .  Και όσο ζει ο άνθρωπος θα έχει ευκαιρίες να κάνει αυτό, διότι η αγάπη του Θεού είναι ατελείωτη και θέλει να κερδίσει όλους όσοι είναι ακόμα μακριά Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5913                24-3-1954

Αγώνας ή υπηρεσία. . .

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αγωνιστείτε ή να υπηρετήσετε. . .  Ωστόσο, ο αγώνας δεν θα πρέπει να είναι αγώνας ενάντια στους συνανθρώπους σας, ενάντια σε αδύναμους και ανυπεράσπιστους, ούτε θα πρέπει να πολεμήσει ο ένας τον άλλο για να τον υπερνικήσει εξαιτίας γήινων επιτυχιών. Θα πρέπει να είναι αγώνας έναντι του εαυτού σας, έναντι ελαττωμάτων, κακών συνηθειών και παθών. . .  Αυτός ο αγώνας δεν είναι εύκολος και απαιτεί όλες τις δυνάμεις σας. Και αν βγείτε νικητές από αυτό τον αγώνα, σας περιμένει ένα καταπληκτικό κέρδος. . .

Μπορείτε όμως να επιλέξετε και έναν άλλο δρόμο για να αποκτήσετε αυτό το κέρδος. . .  το δρόμο της έμπρακτης αγάπης για τον διπλανό σας. Μόλις υπηρετείτε, νικάτε επίσης τον εαυτό σας, αφού μεταμορφώνετε εθελοντικά το είναι σας. Η δύναμη την οποία έχετε ανάγκη για να αποβάλετε όλα τα ελαττώματα και τις κακές συνήθειες την αποκτάτε τότε μέσω της έμπρακτης αγάπης και λαμβάνετε έναν υψηλό βαθμό χάρης. . .  εφόσον υπηρετείτε με αγάπη. . .  Αφού ξεπεράσατε πρώτα την αλαζονεία, έχετε γίνει ταπεινοί και μπορείτε τότε να παραλάβετε απεριόριστη χάρη. . .  Δεν χρειάζεται πια να αγωνιστείτε ενάντια στον εαυτό σας μόλις υπηρετείτε με αγάπη. Μια υπηρεσία με αγάπη είναι μονάχα μια διαφορετική μορφή του αγώνα ενάντια στον εαυτό σας, έχει όμως το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή να υπερνικήσετε όλα τα ελαττώματα και τα πάθη σας, να υπερνικήσετε την έλλειψη αγάπης.

Μέσω του αγώνα ή της υπηρεσίας γίνεται η μεταμόρφωση του είναι του ανθρώπου. Αλλά πολύ πιο εύκολη είναι η υπηρεσία από τον αγώνα, και όποιος προσφέρει πάντα την υπηρεσία του στους συνανθρώπους του αντιμετωπίζει πολύ λιγότερη αντίσταση από ό,τι ο άνθρωπος που αποσκοπεί στη συστηματική υπερνίκηση του εαυτού του, αφού σε αυτόν δεν δείχνουν οι συνάνθρωποι την υπομονή και την αγάπη τις οποίες αποκτά ο πρώτος διά της συμπεριφοράς του απέναντι στους συνανθρώπους του. Σε αυτό αναφέρεται το εξής: Αγώνας ή υπηρεσία. . .  επειδή αυτός που υπηρετεί γλιτώνει από σφοδρούς εσωτερικούς αγώνες, τους οποίες πρέπει συχνά να διεξαχθεί ο άλλος.

Αγώνας με το όπλο της αγάπης έχει πάντα καλές προοπτικές, και ο πιο δυνατός είναι πράγματι εκείνος που υπηρετεί με ταπεινότητα, αφού πετυχαίνει πιο γρήγορα το στόχο του, γιατί του παρέχονται πλούσια χάρη και δύναμη. . .  για τις οποίες πρέπει μάλιστα να παρακαλέσει και ο αγωνιστής, αλλιώς θα ηττηθεί στον αγώνα εναντίον του εαυτού του. Εκείνες θα του διοχετευτούν επίσης ως αποτέλεσμα της προσευχής του, έτσι ώστε μπορεί να κατορθώσει τη μεταμόρφωση του είναι του, την οποία ωστόσο θα έχει πετύχει μόνο τότε που θα υπηρετήσει και εκείνος με αγάπη, τότε που η φιλαυτία του θα έχει γίνει ανιδιοτελής αγάπη για τον πλησίον μετά από ένα σκληρό αγώνα. . .  τότε που θα προμηθεύεται δύναμη και χάρη και εκείνος διά της έμπρακτης αγάπης του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5914                26-3-1954

Τα φωτεινά όντα βοηθούν μονάχα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . .

Επίκληση «αγίων». . .

Είστε συνδεδεμένοι απευθείας με το βασίλειο στο οποίο εμπιστεύεστε τον εαυτό σας στο όνομά Μου. Η θέλησή σας να συνάψετε επαφή μαζί Μου δίνει σε όλα τα όντα του φωτός το δικαίωμα να σας πλησιάσουν για να σας προστατέψουν, επειδή εκείνα εκτελούν πάντα μόνο το θέλημά Μου και επειδή ξέρουν ότι θέλημά Μου είναι να σας βοηθήσω πνευματικά και επίγεια. Το να εκτελούν το θέλημά Μου είναι η μακαριότητά τους, αφού η αγάπη τους για Μένα και για όλα τα όντα που είναι ακόμα ατελή τους ωθεί σε αδιάκοπη δραστηριότητα. Ποτέ όμως δεν θα κάνουν κάτι αυθαίρετα, γιατί έχουν υποταχτεί εντελώς στο θέλημά Μου και γιατί ξέρουν επίσης τους νόμους της αιώνιας τάξης, έτσι ώστε μια παρέμβαση ενάντια στο θέλημά Μου μόνο ζημιά θα προκαλούσε σε εκείνα τα όντα.

Ό,τι στέκεται μέσα στο φως, ό,τι είναι τέλειο, έχει μέσα του το θείο θέλημά Μου και δεν μπορεί ποτέ να είναι δραστήριο με αυθαίρετο τρόπο ενάντια στο θέλημά Μου. Για αυτό το λόγο πρέπει πρώτα τα όντα, δηλαδή επίσης οι άνθρωποι στη Γη, να προσπαθήσουν να βρουν τη συγκατάθεσή Μου για αυτό που επιθυμούν, πριν να μπορέσουν να τους συμπαρασταθούν τα όντα του φωτεινού κόσμου. . .  Και για αυτό το λόγο οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να συνάψουν επαφές με Εμένα, με αποτέλεσμα να μπορέσει μετά να τους βοηθήσει και ο πνευματικός κόσμος, δηλαδή οι φωτεινές οντότητες, στις οποίες προμηθεύω δύναμη και φως. Αφού αυτό που αποδέχτηκα Εγώ, αυτό αγκαλιάζει με την αγάπη του και κάθε άλλο φωτεινό ον και προωθεί την τελειοποίησή του.

Όποιος επομένως ξέρει ότι είναι συνδεδεμένος μαζί Μου μέσω της προσευχής του και μέσω της έμρακτης αγάπης, ξέρει και ότι τον προστατεύουν εκείνα τα όντα και μπορεί επίσης να ζητήσει τη βοήθειά τους. . .  Μπορεί να θέλει να τον περιστοιχίζουν μονάχα οι κάτοικοι του φωτεινού βασιλείου και να εμποδίσουν αυτοί την πρόσβαση σε ακάθαρτα όντα. Μπορεί μέσω της θέλησής του να ταξιδέψει συνειδητά σε εκείνες τις φωτεινές σφαίρες. Αφού πάντα είμαι Εγώ η αρχή κάθε σκέψης και επίσης ο στόχος. Αφού ο άνθρωπος παρακαλά τότε τις οντότητες του φωτός μονάχα για βοήθεια στο δρόμο του για Εμένα. . .  Και αυτή η βοήθεια του παρέχεται πολύ ευχαρίστως.

Ωστόσο, παραγνωρίζει ο άνθρωπος εντελώς την παροχή βοήθειας εκείνων των όντων στην περίπτωση που τα επικαλείται σαν συνηγόρους. . .  στην περίπτωση που δεν απευθύνεται σε Μένα τον Ίδιο. . .  στην περίπτωση που πιστεύει ότι θα βρει την αγάπη Μου μέσω της υποστήριξης φωτεινών οντοτήτων. . .  στην περίπτωση που δεν δημιουργεί πρώτα τη σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα, ενώ περιμένει από εκείνα τα όντα βοήθεια για την οποία δεν παρακαλά Εμένα τον Ίδιο. . .  Όσο τα φωτεινά όντα δεν καταλαβαίνουν την προθυμία Μου να σας βοηθήσω, τόση ώρα δεν έχουν τέτοια προθυμία ούτε εκείνα, και κάθε επίκληση για βοήθεια είναι μάταιη, αφού ενάντια στο θέλημά Μου δεν εκτελούν τίποτα εκείνοι οι υπηρέτες Μου. . .

Πρέπει πρώτα να επιδιώξετε να κερδίσετε το θέλημά Μου, δηλαδή Εμένα τον Ίδιο δεν πρέπει να μην λάβετε υπόψη σας. Οι αγγελιοφόροι του φωτός Μου ξεκινούν τη δουλειά τους μόνο τότε που καταλαβαίνουν μέσα τους ότι συμφωνώ μαζί της. . .  Άνθρωπος που Με επιδιώκει με σοβαρότητα είναι πάντα συνδεδεμένος με το φωτεινό κόσμο και κινείται μέσα στην  πνευματική σφαίρα με τόση άνεση όσο και ανάμεσα στους συνανθρώπους του. . .  Έχει πάντα επαφές με τα όντα του φωτός, αυτά τον περιστοιχίζουν με εντολή Μου, και επομένως επενεργούν επίσης πάνω του με εντολή Μου, επειδή ό,τι και να κάνουν το κάνουν γιατί νιώθουν πως τους έδωσα εντολή.

Ένα φωτεινό ον δεν μπορεί να εκτελέσει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό που είναι θέλημά Μου, αλλιώς δεν θα ήταν ον του φωτός. Αφού η αφθονία του φωτός του είναι μόνο το αποτέλεσμα της πλήρους αφοσίωσής του σε Μένα και της υποταγής του στην προαιώνια τάξη. Για αυτό το λόγο υπάρχει πλήρης συμφωνία ανάμεσα σε Μένα και εκείνα τα όντα. . . Από αυτά όμως δεν προκύπτει αυτόματα ότι πρόκειται πάντα για φωτεινά όντα στην περίπτωση εκείνων τα οποία θεωρούν τέτοια οι άνθρωποι. Για αυτό το λόγο η επίκληση συγκεκριμένων όντων για βοήθεια συνεπάγεται έναν ορισμένο κίνδυνο. . .  δηλαδή να επικαλεστεί ο άνθρωπος και όντα που δεν βρίσκονται ως φωτεινά όντα στο βασίλειο του φωτός. Αφού εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να κρίνετε, πρέπει να αφήσετε σε Μένα την εκτίμηση του βαθμού της ωριμότητάς τους. . .  Και έτσι έχετε μια σαφή απάντηση στην ερώτηση του αν η επίκληση «αγίων» είναι σκόπιμη και σύμφωνη με το θέλημά Μου. . .

Αφεθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη στις οντότητες του φωτός αφού συνδεθήκατε πρώτα ολόψυχα μαζί Μου, και πιστέψτε ότι εκείνες θα σας φροντίσουν τότε σύμφωνα με το θέλημά Μου και θα σας βοηθήσουν. . .  Ωστόσο, μην επικαλεστείτε εκείνα τα όντα τα οποία έκανε «αγίους» η ανθρώπινη κρίση και ο βαθμός ωριμότητας των οποίων δεν μπορεί να εξεταστεί από εσάς τους ανθρώπους. Αφού μονάχα Εγώ ξέρω ποιος έχει πετύχει το βαθμό της τελειότητας ώστε να μπορώ να τον πλημμυρίσω με φως και δύναμη και ώστε να είναι δραστήριος μέσα στο βασίλειό Μου σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Ζητήστε το φως και αυτό θα σας πλησιάσει και θα σας γεμίσει με τη δύναμή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5919                31-3-1954

Εθελοντικές πράξεις αγάπης. . .

Τήρηση του νόμου. . .

Αξία για την ψυχή σας έχει μονάχα αυτό που κάνετε εθελοντικά για να ζήσετε έτσι όπως Μου αρέσει. Αυτά που απαιτούν να κάνετε οι νόμοι δεν αξιολογούνται από Μένα ως πράξεις τις οποίες κάνατε με την ελεύθερη βούλησή σας, αφού ούτε απειλές τιμωριών ούτε υποσχέσεις αμοιβών θα πρέπει να σας παρακινήσουν να εκπληρώσετε τις εντολές Μου. . .  Μονάχα η αγάπη μέσα σας θα πρέπει να σας ορίσει, και ο νόμος δεν μπορεί να εξαναγκάσει κανέναν να ενεργήσει με αγάπη. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε τις ίδιες πράξεις, και όμως δεν χρειάζεται να έχουν την ίδια αξία. . .

Εγώ όμως ξέρω για το βαθμό της αγάπης που σας καθορίζει να κάνετε τις πράξεις σας και ανάλογα με εκείνον αξιολογείται η πράξη. Και έτσι θα σας είναι κατανοητό ότι η τελειοποίησή σας, η ωρίμανση των ψυχών σας, εξαρτάται αποκλειστικά από το κατά πόσον εξελίσσετε μέσα σας την αγάπη, αφού η ζωή σας θα πρέπει να σας κάνει να ωριμάσετε, άρα πρέπει να τη ζήσετε με αγάπη. Ό,τι κάνετε πρέπει να είναι μια ενέργεια με αγάπη. . .  Ο δρόμος της αγάπης είναι ο μοναδικός δρόμος για την τελειοποίηση, και τον τρόπο ζωής σας τον ορίζετε οι ίδιοι διά της θέλησής σας.

Δεν μπορείτε επομένως να αποκτήσετε πνευματικά συμφέροντα εκπληρώνοντας εντολές που εκδόθηκαν από ανθρώπους και που προστέθηκαν στις εντολές της αγάπης Μου. . .  Δεν μπορείτε ούτε να εκπληρώσετε αυτές τις εντολές της αγάπης Μου σαν καθήκοντα. . .  Αφού η αγάπη δεν διατάζεται, έχει μέσα της την ελεύθερη θέληση. . .  Μόνο που αυτές οι πράξεις τις οποίες έκαναν καθήκοντα οι άνθρωποι μπορούν να αφυπνίσουν την αγάπη μέσα σας, και μόνο τότε είναι ευχάριστα μπροστά στα μάτια Μου τα έργα σας. Για αυτό το λόγο σάς νουθετώ συνέχεια να ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη, προκειμένου να μην πιστέψετε απερίσκεπτα ότι ήταν αρκετά τα σκέτα έργα σας, τα οποία μπορούν μάλιστα να είναι επίσης παροχή βοήθειας, τα οποία ωστόσο στερούνται της σωστής αγάπης. . .  Εσείς οι ίδιοι πρέπει να διαμορφώσετε τον εαυτό σας σε όντα τα οποία γεμίζει η αγάπη, τότε θα καταλάβετε γιατί όλα τα άλλα είναι άχρηστα αν δεν συμμετείχε η αγάπη. . .

Η ψυχή μπορεί να ωριμάσει μονάχα μέσω έργων αγάπης, επειδή ωριμότητα της ψυχής σημαίνει αγάπη και επειδή το μοναδικό σας καθήκον στη Γη είναι να επιστρέψετε στην Αγάπη, από την Οποία εκπηγάσατε κάποτε, επειδή αυτή η επιστροφή είναι εφικτή μονάχα μέσα στην αγάπη. . .  επειδή Εγώ, ως η Ίδια η αιώνια Αγάπη, μπορώ να ενωθώ μαζί σας μόνο τότε που θα έχετε ξαναγίνει αγάπη. . .  τότε που θα έχετε θεοποιηθεί διά της αγάπης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5920                1-4-1954

Η αγάπη του Θεού βρίσκεται και μέσα στον πόνο. . .

Όπως και να διαδραματιστεί η επίγεια σας ζωή, δεν πρέπει ποτέ να αμφιβάλετε για την αγάπη και τη φροντίδα Μου, η οποία θέλει πάντα μόνο το καλύτερο για σας. Αλλά μονάχα Εγώ ξέρω τι είναι προς το καλύτερό σας. . .  Ξέρω όμως επίσης ποιοι κίνδυνοι σας απειλούν και πώς μπορώ να τους αποτρέψω από σας. Αν μπορούσατε να εκτιμήσετε την αγάπη Μου για το κάθε παιδί της Γης, πράγματι θα νιώθατε ανακούφιση και θα βαδίζατε με ελαφριά την καρδιά σας μέσα από την επίγεια σας ζωή. Γιατί τότε θα είχατε εμπιστοσύνη στο ότι ο Πατέρας στον ουρανό κάνει τα πάντα υποφερτά για σας και στο ότι δεν είστε ποτέ χωρίς βοήθεια αν μόνο Του απευθυνθείτε. . .

Το βάθος της αγάπης Μου θα σας ήταν πράγματι μια εξήγηση για τη μοίρα σας στη Γη, αφού εκείνη θέλει για σας μονάχα το καλύτερο και πιο θεραπευτικό, δεν θέλει όμως να σας φορτώσει άσκοπα πόνους και καημούς που να σας βαρύνουν και να σας κάνουν να έχετε αμφιβολίες για Μένα. Θα πρέπει μονάχα να πιστέψετε σε αυτά τα λόγια Μου και να μην κάνετε τίποτα. . .  δηλαδή να Μου αφοσιωθείτε, και η βοήθειά Μου θα έρθει βέβαια. Και θα μπορέσετε επίσης να αποκτήσετε μια επιτυχία για την ψυχή σας την οποία χωρίς πόνους μάλλον δεν θα αποκτούσατε.

Ακόμα προσπαθώ να κερδίσω την αγάπη και τη θέληση του καθένα, ακόμα οι άνθρωποι δεν έχουν αποφασίσει εντελώς για Μένα. . .  ακόμα παλεύει και ο αντίπαλός Μου για τις ψυχές σας, και είναι μεγάλος ο κίνδυνος να βγει νικητής. Και για αυτό το λόγο σάς το κάνω συχνά αδύνατο να τον ακολουθήσετε απερίσκεπτα. . .  Παρακινώ πρώτα τους ανθρώπους να σκεφτούν το τι δίνει και τι ζητά ως αντάλλαγμα. . .  Εφιστώ την προσοχή του ανθρώπου στον εαυτό του για να τον απασχολήσω από αυτό που του βάζει μπροστά στα μάτια του ο αντίπαλος. . .  Στέλνω την αρρώστια και την ένδεια, τη λύπη και τον πόνο, αφού αυτά είναι τότε μονάχα προς την ευλογία του ανθρώπου, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνει.

Αλλά τον αγαπώ και δεν θέλω να τον παραδώσω σε εκείνον που στερείται οποιασδήποτε αγάπης:  . . . εκείνος που σας χαρίζει μόνο ψεύτικα αγαθά, που θέλει να σας απατήσει και το σχέδιο του οποίου είναι να σας καταστρέψει. Έχει πράγματι μονάχα αυτή τη μοναδική πρόθεση, δηλαδή να σας κρατήσει μακριά Μου, επειδή δεν έχει καμία αγάπη. Εσείς οι άνθρωποι ωστόσο δεν τον γνωρίζετε και επομένως αφήνετε να σας ξεγελάσει όταν σας δελεάζει με γήινα αγαθά και ζητά την ψυχή σας ως αντάλλαγμα. Θέλω επίσης να σας χαρίσω αγαθά, τα οποία όμως είναι άφθαρτα και την αξία των οποίων δεν καταλαβαίνετε.

Ένας καλός πατέρας ωστόσο δεν δίνει στο παιδί του αυτό που το βλάπτει, ακόμα και τότε που τα μάτια του παιδιού είναι στραμμένα σε αυτό με λαχτάρα. . .  Μάλλον εμποδίζει το παιδί στην περίπτωση που το απαιτεί παρά την προειδοποίησή του. . .  Και με τον ίδιο τρόπο πρέπει συχνά να σας εμποδίσω όταν θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή σας με λάθος επιδιώξεις. . .  όταν ο στόχος της επιδίωξής σας κινδυνεύει να μην είμαι πια Εγώ, αλλά κάτι άλλο. . .  Αφού σας αγαπώ και θέλω να σας κατέχω και για αυτό το λόγο κάνω τα πάντα για να μην σας χάσω. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5922                5-4-1954

Λόγια από τα ύψη. . .

Επιφοίτηση του Πνεύματος. . .

Σας μεταδίδεται ο λόγος Μου από τα ύψη και πρόκειται σε αυτό για μια ορατή απόδειξη της ενέργειας του Πνεύματός Μου μέσα σας. . .  Δεν είναι τίποτα το αφύσικο, αλλά μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία που προϋποθέτει μονάχα την πλήρη αφοσίωσή σας σε Μένα, έτσι ώστε να μπορέσω να χύσω το Πνεύμα Μου μέσα σε ένα ανοιχτό δοχείο που μέσω μιας ζωής με αγάπη έδωσε στον εαυτό του μια ωραία μορφή. Η διαδικασία της επιφοίτησης του Πνεύματός Μου είναι εντελώς φυσιολογική. . .  Το αν όμως εσείς οι άνθρωποι ζείτε τη ζωή σας με αγάπη γιατί το θεωρείτε αυτονόητο, και επομένως πληρείτε πρώτα τις προϋποθέσεις, αυτό είναι συχνά πολύ πιο αμφίβολο· αφού είστε ακόμα πολύ μακριά από την αρχική σας φύση για να ασκήσετε την αγάπη γιατί το θεωρείτε αυτονόητο. Και για αυτό το λόγο η επιφοίτηση του Πνεύματός Μου έχει γίνει για σας μια ακατανόητη έννοια. . .  Όμως απορείτε στην περίπτωση που γνωρίσετε το αποτέλεσμα μιας πραγματικής ζωής με αγάπη. . .

Είμαι και θα παραμείνω αυτό που ήμουν από την πρώτη αρχή. . .  ο Πατέρας σας, ο Οποίος θέλει να σας μιλά, ο Οποίος θέλει να μεταδίδει όλες τις σκέψεις Του σε σας και να παραμείνει συνδεδεμένος μαζί σας. Η αγάπη Μου πράγματι δεν θα συγκρατηθεί, αλλά θα σας μεταδώσει ό,τι έχετε ανάγκη για να γίνετε μακάριοι. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει να σας μιλήσω και με αυτό τον τρόπο να σας μεταδώσω το λόγο Μου. Ωστόσο, παρόλο που μιλάω σε όλους τους ανθρώπους, μόνο λίγοι είναι ικανοί να ακούσουν την προσφώνησή Μου. Το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργοποιηθεί μονάχα μέσα σε εκείνους που Μου αφοσιώνονται χωρίς αντίσταση, διότι η ελάχιστη αντίσταση είναι εμπόδιο για την ενέργεια του Πεύματός Μου. Συνεπώς δεν εναπόκειται σε Μένα, αλλά μονάχα σε σας το αν το Πνεύμα Μου βρίσκεται κοντά σας, το αν παραλάβετε αφάνταστα δώρα. . .  το αν πάρετε αποδείξεις της παρουσίας Μου και της επενέργειάς Μου πάνω σας.

Εσείς οι ίδιοι πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε μπορεί να εισρεύσει μέσα σας το Πνεύμα Μου. Εσείς οι ίδιοι πρέπει να έχετε τη θέληση να σας παρέχω χάρες και δύναμη και φως. . .  Εσείς οι ίδιοι πρέπει να πιστεύετε ότι είμαι τόσο κοντά σας ώστε να ενεργεί η δύναμή Μου μέσω εσάς. . .  Και πρέπει να ζείτε μέσα στην αγάπη. . .  Αφού μονάχα η αγάπη σάς συνδέει μαζί Μου, μονάχα μέσω της αγάπης γίνεται η ένωση, το αποτέλεσμα της οποίας είναι αναπόφευκτα η ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα σας. . .  Δεν πρόκειται για μια υπερφυσική κατάσταση, αλλά για την αρχική κατάσταση μέσα στην οποία βρισκόσασταν πριν την αποστασία σας από Μένα. Επιδιώξτε να την ανακτήσετε, και σαν τους θεούς θα κατορθώσετε πράγματα τα οποία μπορείτε να πετύχετε μονάχα ενωμένοι μαζί Μου, αφού μεταμορφώσατε πριν τον εαυτό σας κατ’εικόνα Μου. . .

Να γίνετε τέλειοι όπως είναι τέλειος ο Πατέρας σας στον ουρανό. . .  Αφού ο στόχος σας είναι να αυτοθεοποιηθείτε, κάτι που μπορεί να καταφέρει μονάχα μια ζωή με αγάπη. . .  Τότε όμως είστε επίσης γεμάτοι δύναμη, αφού η αγάπη είναι δύναμη, είναι η πρωταρχική Μου ουσία, και πρέπει να είστε ικανοί να καταφέρετε τα πάντα στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε αυτή τη δύναμή Μου. Εγώ ο Ίδιος πράγματι δεν σας περιορίζω. Ωστόσο, περιορίζετε τον εαυτό σας αν η αγάπη και η πίστη μέσα σας είναι αδύνατες. . .  Για το λόγο αυτό όμως σας μιλάω Εγώ ο Ίδιος, γιατί θέλω να σας βοηθήσω να αποκτήσετε μια ισχυρή πίστη. . .  και γιατί σας δείχνω επίσης τους τρόπους και τα μέσα για να πετύχετε το στόχο σας. . .  δηλαδή να ενεργήσει το Πνεύμα Μου μέσα σας, έτσι όπως σας το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5923                6-4-1954

Η εκκλησία του Χριστού. . .

Ζωντανή πίστη. . .

Μονάχα η ζωντανή πίστη σάς κάνει μέλη της εκκλησίας Μου την οποία ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος στη Γη. Σε όποιο θρήσκευμα και να ανήκετε. . .  πρέπει να εμφανίζετε μια πίστη όπως ο Πέτρος, αφού μονάχα πάνω σε μια τέτοια πίστη βασίζεται η εκκλησία. . .  πάνω σε μια πίστη που ζωντάνεψε διά της αγάπης. . .  Και τέτοια ζωντανή πίστη μπορείτε να αποκτήσετε σε κάθε θρήσκευμα, εφόσον αυτά που σας διδάσκουν σας παροτρύνουν να ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη και εφόσον κάνετε τότε έντονη δουλειά με αφορμή πάντα την αγάπη. Τότε κατέχετε μια ζωντανή πίστη, τότε δημιουργείτε συνειδητά το σύνδεσμο μαζί Μου. . .  Ζω κατά κάποιον τρόπο μέσα σας και δίπλα σας και ζείτε συνειδητά την επίγεια σας ζωή, επιδιώκετε ένα στόχο, και ό,τι και να ξεκινήσετε αποβλέπει σε αυτό το στόχο. . .  επιδιώκετε Εμένα.

Και σας είναι μάλλον κατανοητό ότι μπορεί να Με επιδιώξει ο κάθε άνθρωπος, άσχετα με το σε ποιο θρήσκευμα ανήκει. Εάν μόνο Με πιστεύει, ο Οποίος βάδισα ως άνθρωπος Ιησούς πάνω στη Γη για να λυτρώσω τους ανθρώπους, υπάρχει και το θεμέλιο για την εκκλησία Μου, και αυτό θα είναι άφθαρτο σαν βράχος στην περίπτωση που η πίστη του ανθρώπου έχει γίνει ακλόνητη διά της αγάπης. . .  Τότε μπορούν να τον ταρακουνήσουν οι πιο σφοδρές θύελλες, θα αντέξει, και μονάχα σε μια τέτοια πίστη μπορεί να βασίζεται η «εκκλησία Μου», η οποία θα έχει αιώνια διάρκεια.

Όποιος στέκεται μέσα στη σωστή, ζωντανή πίστη, η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη,  στέκεται επίσης μέσα στην αλήθεια, επειδή η φωτιά της αγάπης ακτινοβολεί το φως της αλήθειας. . .  Και αυτός θα καταλάβει πού πρόκειται για θεϊκές διδασκαλίες και πού για ανθρώπινες. . .  Θα κάνει όλο και περισσότερο αρχή της ζωής του τις θεϊκές διδασκαλίες, ενώ δεν θα προσέχει τις ανθρώπινες διδασκαλίες. . .  Θα αισθάνεται τι είναι θέλημά Μου, παρόλο που από πλευράς των ανθρώπων θα του ζητήσουν να κάνει πράξεις που δεν συμφωνούν καθόλου με το θέλημά Μου. . .

Στέκεται πάνω στο βράχο που είναι το θεμέλιο της εκκλησίας Μου και δεν πατά πια σε ένα έδαφος στο οποίο κινδυνεύει να βουλιάξει. Υποστηρίζει τότε την καθαρή αλήθεια, αφού μέσα του υπάρχει ζωή, και επομένως η επιδίωξή του είναι επίσης η ζωή και ξεφεύγει από το θάνατο. . .  Αποφεύγει ό,τι ανήκει στο θάνατο, ό,τι είναι ακατάλληλο για να αφυπνιστεί η πραγματική ζωή. . .  Απορρίπτει την πλάνη και το ψέμα, γιατί η αλήθεια τα αποκαλύπτει με το δυνατό φως της. Μια ζωντανή πίστη είναι ο βράχος πάνω στο οποίο χτίστηκε η εκκλησία Μου. . .  Εκείνη όμως προϋποθέτει μια ζωή με ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. . .  Όπου ασκείται αυτή, εκεί είναι ανοιχτές οι πύλες που οδηγούν μέσα στην εκκλησία Μου, και όλοι μπορούν να μπουν μέσα, αποδέχομαι όσους έχουν τη σοβαρή επιθυμία να ανήκουν σε Μένα και στην εκκλησία Μου, την οποία ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος πάνω στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5925                9-4-1954

Στο όνομά Μου θα πρέπει να παρακαλέσετε τον Πατέρα. . .

Στο όνομά Μου θα πρέπει να παρακαλέσετε τον Πατέρα για να εισακουστούν οι παρακλήσεις σας. . .  Αυτά ήταν τα λόγια Μου τα οποία είπα στους ανθρώπους όταν βάδιζα ακόμα στη Γη. . .  Πώς πρέπει να καταλάβετε αυτά τα λόγια για να μπορείτε να τα ενστερνιστείτε; . . .  Δίδαξα και έζησα στη Γη ως ο άνθρωπος Ιησούς, ο Οποίος ήταν τόσο ολόψυχα συνδεδεμένος με τον Πατέρα ώστε είχε παραδώσει τελείως τη θέλησή Του στο θέλημα του Θεού, με αποτέλεσμα να μιλούσε από μέσα Του ο Ίδιος ο Πατέρας, να οδηγούσε τη σκέψη και την πράξη Του, να εκτελούσε ο Ιησούς μονάχα αυτά που συμφωνούσαν πλήρως με το αγιότατο θέλημα του Πατέρα. . .  Επομένως μπόρεσε και να προφέρει τα λόγια: Αν παρακαλείτε τον Πατέρα για κάτι στο όνομά Μου, θα σας το δώσει. . .  Αφού δεν μίλησε ο άνθρωπος Ιησούς, αλλά ο Πατέρας, Που ήταν μέσα Του. . .

Εμένα τον Ίδιο δεν μπορούσε να βλέπει κανένα ον, αφού είμαι ένα Πεύμα που είναι ασύλληπτο για ό,τι οντώδες εκπήγασε από Μένα, από το πατρικό Πνεύμα. Αφού όποιος θέλει να Με δει θα έπρεπε να υποδεχτεί μέσα του ολόκληρο το σύμπαν, τον πνευματικό και τον υλικό κόσμο. . .  Θα έπρεπε δηλαδή να είναι μεγαλύτερος από Μένα για να συλλάβει Εμένα με το άπειρο Είναι Μου, με την αξεπέραστη αφθονία φωτός και δύναμης. Σε κανένα από τα όντα που δημιούργησα δεν είναι δυνατό αυτό, αφού είναι μια ακτινοβολία του Εαυτού Μου, ένας σπινθήρας του φωτός, που δεν θα ήταν ποτέ ικανός να φανταστεί το αιώνιο Φως, την πρωταρχική Πηγή ολόκληρης της δύναμης, ως κάτι περιορισμένο, ως κάτι που θα μπορούσε να δει. . .

Ωστόσο, το αιώνιο Φως και η πρωταρχική Πηγή ολόκληρης της δύναμης μπόρεσε να χρησιμοποιήσει μια μορφή και να εκδηλωθεί μέσα σε αυτή τη μορφή για να είναι τότε ορατό για το οντώδες που λαχταρούσε να Το δει. . .  Και αυτή η εκδήλωση έγινε μέσα στον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος πληρούσε τους απαραίτητους όρους. . .  Ενσαρκώθηκε δηλαδή το αιώνια ανεξερεύνητο Πνεύμα Μου μέσα Του και έτσι έγινα άνθρωπος. . .  ο Ιησούς έγινε Θεός. . .  Αφού μονάχα η εξωτερική μορφή ήταν άνθρωπος, αυτό όμως που γέμιζε αυτή τη μορφή ήταν ο Θεός. . .

Κατά συνέπεια, επικαλείστε τον Θεό όταν επικαλείστε τον Ιησού Χριστό. . .  Να καταλάβετε καλά, όταν παρακαλάτε τον Πατέρα για κάτι στο όνομά Μου. . .  όταν επικαλείστε τον Θεό μέσα στον Ιησού Χριστό. . .  Τότε αναγνωρίζετε Εμένα τον Ίδιο. . .  αναγνωρίζετε τον Ιησού Χριστό, πιστεύετε ότι έγινα άνρθωπος μέσα Του, πρεσβεύετε Εμένα, επειδή πρεσβεύετε τον Ιησού Χριστό. . .  Το όνομά Μου έχει γίνει για σας το όνομα του Θεού σας, και μπορείτε τώρα με πλήρη πίστη να περιμένετε να εισακούσει την προσευχή σας ο Θεός, αφού Εγώ ο Ίδιος σας έδωσα τη διαβεβαίωση ότι δεν παρακαλάτε μάταια τότε που επικαλείστε τον Πατέρα μέσα Εμένα, μέσα στον Ιησού Χριστό. . .

Ως ο άνθρωπος Ιησούς ήξερα για την επίτευξη του στόχου Μου, ήξερα για την αποστολή Μου, η αποκορύφωση της οποίας ήταν η πλήρης θεοποίηση, με αποτέλεσμα η Ίδια η αιώνια Αγάπη να μπορούσε να κατοικήσει μέσα Μου. . .  Ήξερα για την πλήρη ενοποίηση του σώματος και της ψυχής Μου με το προαιώνιο Πνεύμα της αγάπης. . .  Για αυτό το λόγο μπόρεσα ήδη στη Γη να σας δώσω αυτή τη διαβεβαίωση, δηλαδή ότι οι προσευχές σας θα εισακουστούν στην περίπτωση που τις απευθύνετε στην αιώνια Αγάπη, αφού έτσι αποδεικνύετε ότι Με πιστεύετε, ότι πιστεύετε πως Εγώ ο Ίδιος ως ο Ιησούς Χριστός σάς λύτρωσα από τον αιώνιο θάνατο. . .  και την πίστη σας πράγματι δεν την απογοητεύω. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5926                11-4-1954

Σοβαρή παραίνεση να σκεφτείτε το σκοπό της επίγειας σας ζωής. . .

Εσείς οι άνθρωποι ξεχνάτε εντελώς το σκοπό της επίγειας σας ζωής, με αποτέλεσμα να μην ζήσετε ανάλογα με αυτόν. . .   Αυτά που σας φαίνονται σημαντικά δεν είναι προς όφελος της ψυχής σας, για την οποία ζείτε στη Γη. . .  Και αυτά που μόνο είναι σημαντικά δεν τα προσέχετε, ζείτε μονάχα για το κορμί σας, αλλά όχι για την ψυχή σας, και όμως είστε δραστήριοι ως άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη μονάχα εξαιτίας της ψυχής σας. . .  Ό,τι επιδιώκετε, ό,τι σκέφτεστε και κάνετε δεν σας επιφέρουν καμία επιτυχία, αφού η γήινη επιτυχία δεν έχει διάρκεια, είναι μόνο μια εικόνα των ονείρων την οποία δεν μπορείτε να κρατήσετε, η οποία διαλύεται και εξανεμίζεται στο τίποτα τη στιγμή του θανάτου σας. Και όσο υπάρχει ακόμα για σας, ωφελεί μονάχα το εφήμερο περίβλημα της ψυχής σας, όχι όμως την ίδια την ψυχή.

Ολόκληρη τη ζωτική σας δύναμη, τη θέλησή σας και τις σκέψεις σας χρησιμοποιείστε για εντελώς άχρηστα πράγματα, ενώ δεν επιδιώκετε τα αληθινά αγαθά, και επομένως φέρεστε με άθλιο τρόπο στην ψυχή σας, την αφήνετε μέσα στην έσχατη ένδεια, παρόλο που θα είχατε τη δυνατότητα να τη βοηθήσετε. . .  Υπεραγαπάτε τον εαυτό σας, το εξωτερικό σας περίβλημα, το οποίο δεν έχει καμία αξία. . .  Βρίσκεστε ακόμα υπερβολικά μέσα στη φιλαυτία, μέσα σε μια αγάπη που είναι προσανατολισμένη λάθος και που δεν μπορεί ποτέ να σας οδηγήσει στο στόχο για τον οποίο ζείτε στη Γη.

Καθημερινά βλέπετε πόσο εφήμερα είναι τα πάντα, καθημερινά χάνετε ανθρώπους που ήταν κοντά σας μέσω του θανάτου. Ξέρετε ότι πρέπει να αφήσουν πίσω τους ό,τι τους ήταν άξιο επιδίωξης μέχρι τότε και ότι μπαίνουν στο άλλο βασίλειο εντελώς άδειοι. . .  Και παρ’όλα αυτά δεν αλλάζετε. . .  Ακόμα και όταν διαλύονταν τα πάντα γύρω σας, δεν στρέφετε τις σκέψεις σας σε πνευματικά θέματα, αλλά κλαίτε μονάχα αυτά που χάσατε και προσπαθείτε να τα ανακτήσετε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. . .  Είστε ανόητοι, αφού το πνεύμα σας είναι σκοτεινό.

Ο κόσμος με τα αγαθά του κάνει ανίκανα τα μάτια σας να κοιτάζουν, γιατί σας τυφλώνει, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε πια να διακρίνετε καλά τίποτα. Και μέσω της σκέψης σας εκδίδεστε σε εκείνον ο στόχος του οποίου είναι να κρατήσει υπό τον έλεγχό του την ψυχή σας, κάτι που ισοδυναμεί με το να τη σπρώχνει στο σκοτάδι. Οι σκέψεις σας είναι προσανατολισμένες μονάχα στα γήινα και ξεχνάτε Εκείνον στον Οποίο χρωστάτε τη ζωή σας και στον Οποίο θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε. . .

Απωθείτε κάθε πνευματική σκέψη, κάθε σκέψη για μια ευθύνη, δεν θέλετε να τη θυμηθείτε, και αμβλύνετε τόσο τη συνείδησή σας, ώστε σύντομο δεν θα πιστέψετε πια τίποτα εκτός από αυτά που σας είναι ορατά και χειροπιαστά και τα οποία επιδιώκετε με όλες τις αισθήσεις σας. . .  Σχεδόν δεν υπάρχουν πια επαφές ανάμεσα στους κατοίκους τις Γης και εκείνους του πνευματικού βασιλείου που να επιφέρουν ακόμα ευλογία, ενώ προς τα κάτω οι δεσμοί είναι πολύ δυνατοί, αφού ο άνθρωπος τους δημιουργεί με την ελεύθερη θέλησή του επιδιώκοντας αυτά που είναι άφθαρτα και που ανήκουν ακόμα στο βασίλειο του αντιπάλου του Θεού.

Παραγνωρίζετε εντελώς το σκοπό της επίγειας σας ζωής, και για αυτό το λόγο η Γη δεν εκπληρώνει πια το σκοπό της, δηλαδή του να είναι εκπαιδευτικός σταθμός του πνεύματος. . . και από αυτό θα προκύψει μια διάλυση της γήινης δημιουργρίας, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους παραβιάζοντας τη θεϊκή τάξη. . .  Αφού ο άνθρωπος δεν ζει σύμφωνα με αυτή τη θεϊκή τάξη. . .  αλλιώς η κατάσταση του πνεύματός σας θα σας επέτρεπε να καταλάβετε ξεκάθαρα το καθήκον και το στόχο σας πάνω στη Γη. . .

Και η κάθε παράβαση πρέπει να έχει αποτέλεσμα ανάλογα με το νόμο. . .  και επομένως έχει έρθει το τέλος αυτής της Γης, η χάρη της ενσάρκωσης ως άνθρωποι θα τους αφαιρεθεί και σε κάθε πνευματικό θα δοθεί εκείνη η εξωτερική μορφή την οποία επιδιώκει με τη δική του θέληση. . .  Αφού τη χάρη της ενσάρκωσης δεν την εκμεταλλεύονται οι άνθρωποι, αλλά την κάνουν κατάχρηση, και άρα η ίδια η ελεύθερη βούληση του πνευματικού καθορίζει τη μοίρα του. . .  Επιφέρει το τέλος της Γης, επειδή ο νόμος της αιώνιας τάξης δεν επιτρέπει πια τίποτε άλλο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5928                13-4-1954

Η επιστροφή του Θεού μέσα στο λόγο. . .

Μεγάλη πνευματική ένδεια. . .

Πάλι έρχομαι στη Γη για να σας βοηθήσω σε μια κατάσταση ανάγκης μέσα στην οποία σας περιμένει ο θάνατος αν δεν την καταλάβετε και δεχτείτε τη βοήθειά Μου. Είστε αδύντοι και το πνεύμα σας είναι σκοτεινό, και Εγώ κάνω τα πάντα για να σας παρέχω δύναμη και να σας ανοίξω τα μάτια σας. Ωστόσο, εσείς αδιάφορα Μου γυρίζετε την πλάτη σας όταν σας πλησιάζω και δεν καταλαβαίνετε ότι απορρίπτετε τη θεϊκή αγάπη, χωρίς την οποία όμως δεν μπορείτε να ζήσετε. . .  πράγμα που αναφέρεται στη ζωή της ψυχής σας, η οποία σύντομα θα απελευθερωθεί από το σωματικό της περίβλημα και θα μπει τότε στη ζωή ή στο θάνατο.

Όσο ζείτε ακόμα στη Γη πιστεύετε ότι έχετε μόνοι σας αρκετή δύναμη, με αποτέλεσμα να μην ζητήσετε δύναμη από Μένα. . .  Τη στιγμή του θανάτου ωστόσο θα χάσετε κάθε σωματική δύναμη και η ψυχή σας θα μείνει αβοήθητη, επειδή δεν της προμηθέψατε τη δύναμη από Μένα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .  Και τότε δεν θα μπορεί να ζήσει, αλλά θα είναι νεκρή. . .  δεν θα έχει όμως χάσει την ύπαρξή της, γιατί. . .  ό,τι προέρχεται από Μένα δεν μπορεί ποτέ πια να διαλυθεί. . .  Θα βρίσκεται σε μια κατάσταση έσχατης ένδειας, χωρίς φως και χωρίς δύναμη, και παρ’όλα αυτά θα έχει επίγνωση της ύπαρξής της. . .  Θα της λείπει η δύναμη από Μένα, την οποία θα μπορούσατε να της προμηθέψετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας στη Γη. . .

Ξέρω για την πάρα πολύ λυπηρή και βασανιστική κατάσταση μιας τέτοιας ψυχής και θα ήθελα να τη γλιτώσω από μια τέτοια κατάσταση. . .  Και για αυτό το λόγο σάς πλησιάζω ξανά και ξανά στη Γη και προσπαθώ να σας κάνω δεκτικούς στην παροχή της δύναμής Μου. . .  Πασχίζω συνέχεια να ανάψω ένα φως μέσα σας για να αποκτήσετε την πνευματική όραση, για να εξαφανιστεί η πλήρη τύφλωσή σας. . .  Και ως εκ τούτου σας απευθύνω το λόγο Μου. . .  Είμαι ξανά ανάμεσα στους ανθρώπους μέσα στο λόγο, απευθύνω το λόγο Μου σε όσους έχουν καλή θέληση. Αλλά δεν έχετε πια πολύ χρόνο, εσείς οι άνθρωποι, και αν δεν Με ακούσετε θα καταλήξετε σε τρομερές συνθήκες. . .  θα πέσετε θύματα των τρόμων του τέλους, θα πεθάνετε σωματικά και πνευματικά, αφού μέσα στην τύφλωσή σας δεν βλέπετε το μοναδικό δρόμο που οδηγεί μακριά από την καταστροφή. . .  μέσα στην τύφλωσή σας δεν βλέπετε το φως που φωτίζει αυτό το δρόμο.

Θέλω πρώτα να δημιουργήσω μια συμμαχία μαζί σας, θέλω να αποδεχτώ όλους παρά την αμαρτία και την ενοχή τους, στην περίπτωση που απλώνουν τα χέρια τους σε Μένα, στην περίπτωση που μόνο σκέφτονται το Θεό τους, τον Οποίο θα πρέπει να προδώσουν στον αντίπαλό Του. . .  Και θα λάβουν από Μένα τη δύναμη για να Με πρεσβεύσουν αν μονάχα απευθυνθούν σε Μένα μέσα στην καρδιά τους. . .

Θα αποδεχτώ τον καθένα που θέλει να κάνει παρέα μαζί Μου, αλλά εσείς οι άνθρωποι θα είστε και πολύ αδύνατοι για να θέλετε πραγματικά, διότι δεν αναγνωρίζετε Εκείνον Που πέθανε στο σταυρό για να εξαγοράσει για σας μια ενισχυμένη θέληση διά του αίματός Του, Που σας λύτρωσε από τα δεσμά τα οποία σας έβαλε ο αντίπαλός Μου. Εσείς οι άνθρωποι είστε ακόμα τυφλοί στο πνεύμα σας επίσης γιατί εκείνος σας αφαίρεσε το φως, τη γνώση, και γιατί δεν αναγνωρίζετε τον Κύριο εκείνου, ο Οποίος τον υπερνίκησε. . .  γιατί δεν αναγνωρίζετε τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο, ο Οποίος σας λυτρώνει πράγματι από κάθε αδυναμία και από όλα τα δεσμά, αν μονάχα Τον επικαλεστείτε και Του το ζητήσετε. . .

Ξανά έρχομαι για να σας βοηθήσω και σας φέρνω ένα φως. Αποδεχτείτε το και αφήστε να φωτιστείτε για να ξέρετε ποια μοίρα σάς περιμένει, με αποτέλεσμα να γυρίσετε πίσω και να πάρετε το σωστό δρόμο, όπου θα βαδίζω δίπλα σας Εγώ και θα σας οδηγήσω με ασφάλεια προς την αιώνια σας πατρίδα. . .  Ακούστε Με όταν σας μιλάω και σκεφτείτε την ψυχή σας. . .  σκεφτείτε το θάνατο και αφήστε την ημέρα του σωματικού σας θανάτου να γίνει η μέρα της ανάστασης της ψυχής σας. . .  Να Με πιστεύετε, προκειμένου να μπορέσω να σας χαρίχω την αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5929                13-4-1954

Λύτρωση της κόλασης. . .

Ακτίνα φωτός με τη μορφή ενός σταυρού. . .

Η κόλαση δεν θέλει να αφήσει ελεύθερα τα θύματά της και στα όντα μέσα στο σκοτάδι λείπει η δύναμη να αντισταθούν στον αντίπαλό Μου, ο οποίος τα κρατά δεμένα. Και επομένως αυτές οι ψυχές θα είχαν χαθεί χωρίς καμία ελπίδα αν δεν υπήρχε ένα όπλο απέναντι στο οποίο είναι ανίσχυρος ο κύριος του κάτω κόσμου. . .  το όπλο της αγάπης, με το οποίο κερδίζεται κάθε αγώνας και νικιέται ο πιο ισχυρός εχθρός. Αυτό το όπλο εφαρμόζω και με αυτό το όπλο θα καταφέρω να λυτρώσω την κόλαση, αν και μετά από ένα ατελείωτο μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή η αγάπη δεν αναγκάζει τη βούληση και μπορεί επομένως να έχει αποτέλεσμα μόνο τότε που το θέλει πραγματικά μια ψυχή. . .

Πώς όμως μπορεί να μεταμορφωθεί η βούλησή της, η οποία επιμένει ακόμα στην πιο σκληρή αντίσταση σε Μένα;. . .  Η αγάπη Μου κατεβαίνει και κάτω στην κόλαση και ο αντίπαλός Μου δεν μπορεί να Μου αρνηθεί την είσοδο, γιατί είναι ανίσχυρος απέναντι στην αγάπη Μου. . .  Και ούτε μπορεί κανένα ον του σκότους να Με αντιμετωπίσει, μπορούν μονάχα να απομακρυνθούν από Μένα και να απορρίψουν την ακτινοβολία της αγάπης Μου. . .  Και αυτές οι ψυχές είναι προς το παρόν αδιόρθωτες και πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν μέσα στην δυστυχή κατάστασή τους.

Αλλά ξέρω για την κατάσταση της κάθε ψυχής, ξέρω επίσης πότε μειώνεται η αντίστασή της, πότε μπαίνει η ψυχή στην κατάσταση της απάθειας και πώς αντιδρά τότε μια τέτοια ψυχή στην ακτινοβολία της αγάπης Μου. Και σε αυτές τις ψυχές σπεύδω προς βοήθεια, γιατί δεν μπορούν να λυτρωθούν με τη δική τους δύναμη. Τις ακτινοβολεί ένα φως με τη μορφή ενός σταυρού, το οποίο τους χαρίζει αστραπιαία την ανάμνηση σε Εκείνον που πέθανε στο σταυρό. . .  Και νιώθουν μαζί με αυτή τη σκέψη μια ανακούφιση. Εμφανίζεται ξαφνικά μέσα τους η επιθυμία να ξεφύγουν από το περιβάλλον τους, και γιατί βλέπουν το σταυρό να αστράφτει ξανά και ξανά, γεννιέται μέσα της μια ελάχιστη ελπίδα στην οποία γαντζώνονται, και δεν παρατούν πια τη σκέψη να απευθυνθούν σε Εκείνον και να Του ζητήσουν βοήθεια. . .

Είναι αυτή η επιθυμία το αποτέλεσμα της αγάπης Μου την οποία ακτινοβολώ στην ψυχή, η οποία επιθυμία ωστόσο γίνεται μονάχα εκεί όπου το ον έχει παρατήσει την αντίσταση του. Και αυτή η απαθής κατάσταση είναι επίσης το αποτέλεσμα της αγάπης την οποία παρέχω στην κόλαση και η οποία είναι ικανή να κατευνάσει το μίσος μέσα σε εκείνες τις σφαίρες, να υπερνικήσει την αντίσταση και να κάνει μια ψυχή πειθήνια. . .  χωρίς ωστόσο να την εξαναγκάσει. Συμμετέχουν παράγοντες μέσα στη θέληση της ψυχής τους οποίους ξέρω καλά και τους οποίους δεν αφήνω να περάσουν χωρίς να επενεργήσω σε αυτή την ψυχή με λυτρωτικό τρόπο.

Στην περίπτωση όμως που το φως του σταυρού του Χριστού ακτινοβόλησε μια φορά μια ψυχή, τότε ούτε οι χειρότερες δυνάμεις του σκότους είναι πια ικανές να την εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την πρόθεσή της. . .  δηλαδή να απευθυνθεί σε Εκείνον από τον Οποίο περιμένει βοήθεια. . .  ώσπου να Τον επικαλεστεί και να ζητήσει τη χάρη και το έλεός Του. . .  Και τότε η αγάπη Μου του Ιησού μπορεί να την πιάσει και να την τραβήξει πάνω από την άβυσσο, τότε η βούλησή της και το γεγονός ότι Με επικαλέστηκε της άνοιξε το δρόμο, αφού το όνομα του Ιησού Χριστού σπά όλα τα δεσμά και ανοίγει κάθε φυλακή. . .  Μπροστά Του φεύγουν οι δυνάμεις του σκότους και η ψυχή βγαίνει στο φως και την υποδέχονται υπηρέτες της αγάπης που θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει στο δρόμο προς τα πάνω. . .  Ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες, ακόμα και αν είναι τεράστια η αντίσταση των πεσμένων πνευματικών όντων. . .  κάποτε αυτά θα επιτρέψουν να τα πιάσει η αγάπη Μου, αφού αυτή έχει ατελείωτη υπομονή και δεν αφήνει καμία ψυχή να χαθεί αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5931                15-4-1954

Ο Ιησούς Χριστός είναι η πύλη προς το φωτεινό βασίλειο. . .

Σας ανοίγεται πράγματι η πύλη προς το ουράνιο βασίλειο αν μονάχα θέλετε να μπείτε και απευθυνθείτε στο σωστό θυρωρό. . .  στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα σας οδηγήσει τότε ο Ίδιος μέσα στο βασίλειό Του. . .  Δεν υπάρχει άλλη πύλη όπου να μπορείτε να αποφύγετε τον θεϊκό Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό και να αποκτήσετε τη μακαριότητα παρ’όλα αυτά. . .  Χωρίς τον Ιησού Χριστό οι πύλες μένουν κλειστές για σας και πρέπει να παραμείνετε έξω από το φωτεινό βασίλειο, ώσπου να αποφασίσετε και εσείς να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας σε Εκείνον και την ηγεσία Του. . .  ώσπου να Τον αναγνωρίσετε ως το μοναδικό δρόμο για το φως, ως τον Σωτήρα και Λυτρωτή όλων των ανθρώπων, οι οποίοι χωρίς Εκείνον ζουν μέσα στην ένδεια και στη δυστυχία, τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο.

Πρέπει όλοι εσείς να Του παραδοθείτε, πρέπει όλοι εσείς να πατήσετε στο δρόμο που σας έδειξε κατά τη διάρκεια της επίγειας Του πορείας. . .  Πρέπει όλοι εσείς να Τον ακολουθήσετε. Τότε ο δρόμος σας οδηγεί απευθείας στο ουράνιο βασίλειο, τότε θα έχετε γυρίσει στον Πατέρα, από τον Οποίο εκπηγάσατε κάποτε. . .  Αλλά χωρίς τον Ιησού Χριστό παραπλανιέστε συνέχεια, χωρίς τον Ιησού Χριστό δεν βλέπετε το σωστό δρόμο. Μπροστά σας τα πάντα είναι σκοτεινά και δεν το καταλαβαίνετε ότι βαδίζετε προς τα κάτω αντί για προς τα πάνω. . .

Πρέπει να επιλέξετε τον Ιησού οδηγό σας και πρέπει να Τον ακολουθήσετε χωρίς καμία αντίσταση. Αφού μόνο μέσω του Ιησού Χριστού και του λυτρωτικού Του έργου ανοίχτηκαν οι πύλες προς το ουράνιο βασίλειο, μέσω του Ιησού Χριστού και του σταυρικού του θανάτου ανοίχτηκε ο δρόμος για σας τους ανθρώπους. . .  Προηγήθηκε σε αυτό το δρόμο για σας, το δρόμο της εξιλέωσης και των αφάνταστων βασάνων. Παραμέρισε για σας όλα τα εμπόδια που σας έκλεισαν το δρόμο για τον Πατέρα, και σας απάλλαξε ο Ίδιος από το βάρος σας, προκειμένου να μπορείτε τώρα να ανεβείτε ελεύθεροι και ελαφριοί εάν μόνο ακολουθείτε Αυτόν Που σας προηγήθηκε. . .  Για αυτό το λόγο δεν θα μπορέσει να μπει στο βασίλειο της ειρήνης και του φωτός καμία ψυχή που απορρίπτει τον Ιησού Χριστό. . .  που δεν αναγνωρίζει Αυτόν και το λυτρωτικό Του έργο και που κατά συνέπεια δεν έχει απελευθερωθεί από τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας της. . .  που πέφτει χάμω ξανά και ξανά και δεν μπορεί να σηκωθεί μόνη της προς τα ύψη, που δεν βλέπει κανένα δρόμο που να ανεβαίνει, αλλά βαδίζει συνέχεια προς τα κάτω, επειδή η θεϊκή ηγεσία του Ιησού Χριστού δεν μπορεί να της συμπαρασταθεί, όσο Του προβάλλει αντίσταση.

Μονάχα Αυτός είναι η πύλη προς την αιωνιότητα, μονάχα Αυτός υποδέχεται στο βασίλειό Του ή αρνείται την είσοδο στις ψυχές που μετά το σωματικό τους θάνατο μπαίνουν στο πνευματικό βασίλειο. . .  Μονάχα Αυτός ξεσκαρτάρει τις ψυχές, ανάλογα με τη θέλησή τους. . .  Και μάκαριες εκείνες που ήταν δικές Του ήδη στη Γη· μακάριες εκείνες που Τον αναγνωρίζουν ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, που βλέπουν σε Αυτόν τον προαιώνιο Πατέρα τους και που ενώθηκαν μαζί Του για ολόκληρη την αιωνιότητα. . .  Εκείνες οδηγεί μέσα στο βασίλειό Του, το οποίο προσφέρει αμέτρητες μακαριότητες. . .  Αλλά κλειστές μένουν οι πύλες προς το ουράνιο βασίλειο για τους εχθρούς Του, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν έξω ακόμα ατελείωτο καιρό, ώσπου να επικαλεστούν και αυτοί τον Έναν Που μπορεί να τους οδηγήσει στο φως. . .  τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος λύτρωσε τον κόσμο από το θάνατο και την αμαρτία. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5932                16-4-1954

Ο σταυρικός θάνατος. . .

Ένα ασυνήθιστο έργο του ελέους έγινε μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό, και αυτό το έργο του ελέους ήταν για ολόκληρη την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. . .  Πέθανα για όλους τους ανθρώπους, επωμίστηκα το βάρος της αμαρτίας όλων των ανθρώπων, αφού όλοι οι άνθρωποι έρχονται στον κόσμο επιβαρυμένοι με το προπατορικό αμάρτημα. . .  Αυτό το προπατορικό αμάρτημα λοιπόν Με παρακίνησε να υποφέρω και να πεθάνω για τους ανθρώπους, γιατί ήθελα να εξιλεώσω αυτό το προπατορικό αμάρτημα μπροστά σε Εκείνον ενώπιον του  Οποίου είχε γίνει. . .  γιατί ήθελα να ικανοποιήσω τη δικαιοσύνη του Θεού. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε επίγνωση ούτε του μεγέθους της ενοχής σας ούτε του βάθους της αγάπης Μου που επιτέλεσε για σας το λυτρωτικό έργο. . .  Αλλά με όποιον τρόπο και να σας περιγραφτούν τα πάθη Μου, δεν μπορείτε ούτε κατά προσέγγιση να εκτιμήσετε τα βάσανα και τους πόνους που άντεξα για σας, διότι δεν υπέφερε μονάχα το κορμί Μου αλλά περισσότερο ακόμα η ψυχή Μου, η οποία ανατρίχιασε απέναντι στην αμαρτωλή φύση των ανθρώπων, η οποία δεν μπόρεσε να αμυνθεί όταν την αντιμετώπισαν όλες οι δυνάμεις της κόλασης και της έκαναν ό,τι κακό μπόρεσαν να σκεφτούν. Αφού η ψυχή Μου ήταν καθαρή και αγνή, η απόσταση ανάμεσα σε εκείνη και τους σκοτεινούς ανθρώπους ήταν τεράστια, και βρισκόταν στη μέση δαιμονικών σφαιρών όπου μονάχα σατανικές ενέργειες αντιμετώπισε.

Η ψυχή Μου, η οποία ήταν γεμάτη φως και αγάπη, κοίταξε μέσα στις πιο βαθιές αβύσσους και ανατρίχιασε απέναντι σε τόση αμαρτία και τόσο σκότος. . .  Το κορμί Μου επίσης υπέφερε αφάνταστα, αφού ό,τι βάσανα και ταπεινώσεις μπόρεσαν να σκεφτούν οι άνθρωποι Μου τα έκαναν και χαίρονταν κιόλας για τις αποτρόπαιες πράξεις τους. . .  Η κόλαση Μου είχε χυμήξει, επρόκειτο για τον πιο δύσκολο αγώνα τον οποίο έπρεπε ποτέ να διεξηγάγει άνθρωπος. . .  δηλαδή να βγει νικητής διά της αγάπης για όλους εκείνους τους δυστυχισμένους ανθρώπους που ελέγχονταν από το Σατανά και στους οποίους ήθελα να επιστρέψω την ελευθερία. . .

Είδα την υπέρμετρη χυδαιότητα των βασανιστών Μου και όμως υπέφερα και πέθανα και για αυτούς. . .  Αφού ήξερα ότι ήταν μονάχα τα τσιράκια εκείνου τον οποίο πολεμούσα. Ήξερα ότι ο ίδιος ο Σατανάς ήταν εναντίον Μου, και να τον νικήσω ήταν ο σκοπός του λυτρωτικού Μου έργου· το να απελευθερώσω την ανθρωπότητα από τον έλεγχό του ήταν η αποστολή την οποία είχα αναλάβει εθελοντικά όταν κατέβηκα στη Γη. Η αγάπη Μου για τους ανθρώπους ήταν υπέρμετρη, και για αυτό το λόγο υπέφερα πολύ περισσότερο, γιατί Μου ανταπέδωσαν την αγάπη Μου με έναν τρόπο που μαρτυρούσε μόνο μίσος και έλλειψη αγάπης.

Ωστόσο, ήθελα να υποφέρω. . ., γιατί ήθελα να απαλλάξω τους ανθρώπους από την ενοχή τους. . .  Και με πλήρη επίγνωση όσων θα γίνονταν πήρα το δύσκολο δρόμο προς το σταυρό, άδειασα το κύπελλο μέχρι τον πάτο. . .  Δεν επέτρεψα καμία ευεργετική λιποθυμία που να Με είχε απαλλάξει για λίγο από τους πόνους και τα βάσανα. . .  Εξανάγκασα το κορμί Μου να αντέξει ώσπου να είχε έρθει η ώρα Μου. . .  Αφού ήθελα να υποφέρω, γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει για σας τους ανθρώπους ένα λυτρωτικό έργο με διαφορετικό τρόπο, παρά μονάχα μέσω του να μαζέψω τα αποτελέσματα ολόκληρων των αμαρτιών και να φορτώσω στο κορμί και στην ψυχή Μου όσα αλλιώς θα έπρεπε να κουβαλήσει μόνος του ο κάθε άνθρωπος, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει από το βάρος. . .  Υπέφερα για ολόκληρη την ανθρωπότητα και επομένως υπέφερα αφάνταστα, επειδή το μέγεθος της ενοχής ήταν αφάνταστο.

Εσείς οι άνθρωποι όμως δεν μπορείτε να φανταστείτε με κανέναν τρόπο τα πάθη Μου όταν κουβαλούσα το σταυρό ούτε τα βάσανά Μου όταν πέθανα στο σταυρό, αφού θα καταρρέατε οι ίδιοι από τον τρόμο της εντύπωης αν μπορούσα να σας επιτρέψω να ρίξετε έστω και μια ματιά σε εκείνες τις ώρες που προηγήθηκαν του σταυρικού Μου θανάτου. . .  Κάποτε όμως θα μπορέσετε οι ίδιοι να συμμετέχετε. . .  κάποτε θα αποκαλυφθεί για σας το τι έκανα και γιατί το έκανα. . .  Και θα Με επαινέσετε και θα Με δοξάσετε και θα είστε αιώνια ευγνώμονες για το ότι σας έσωσα από τον αιώνιο θάνατο, για το ότι μέσω του λυτρωτικού Μου έργου σάς απελευθέρωσα από τον έλεγχο εκείνου που ήθελε το θάνατο της ψυχής σας. . .  Και τότε επίσης θα καταλάβετε την αγάπη Μου, την οποία κατέχετε στους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5934                18-4-1954

Η Ανάσταση. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 163  - 165. Σημείωση της μεταφράστριας.]

«Να χαίρεστε και να αγαλλιάζετε, γιατί αναστήθηκε από τους νεκρούς. . .!» Αυτά τα λόγια ακούστηκαν από το στόμα των δικών Μου και αυτοί πίστεψαν ότι ήμουν ο Ιησούς Χριστός, ο χρισμένος από τον Κύριο, ότι ήμουν όντως και πράγματι Θεός και ότι με το θάνατό Μου στο σταυρό λύτρωσα τον κόσμο. Είχα αναστηθεί από τους νεκρούς. . .  και είχα αποδείξει ότι ήταν αλήθεια τα λόγια Μου: «Γκρεμίστε το ναό και Εγώ θα τον ξαναχτίσω μέσα σε τρείς μέρες. . .!» Είχα κατατροπώσει τη δύναμη του θανάτου. . .

Η ανάστασή Μου είχε σκοπό να αποδείξει στους ανθρώπους πως η ζωή δεν τελειώνει με το θάνατο του σώματος. . .  Θα έπρεπε να μάθουν να πιστεύουν σε μια ζωή μετά το θάνατο, και για αυτό έδειξα στους ανθρώπους με φανερό τρόπο τι περιμένει την κάθε ψυχή όταν φύγει από τη Γη. Γιατί αυτή η πίστη έλειπε από όλους, αφού και οι ίδιοι οι ιερείς και οι νομομαθείς ανέφεραν το θάνατο των προφητών σαν απόδειξη ότι ακόμη και οι πιο ευσεβείς άνθρωποι πρέπει στο τέλος να πεθάνουν. . .  Γιατί δεν είχαν ιδέα για τα πνευματικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τον τρόπο ζωής του καθένα, ενώ παράλληλα αμφισβητούσαν την ανάσταση της ψυχής, και για αυτό οι διδασκαλίες του ανθρώπου Ιησού τούς ήταν ακατανόητες και τους ενοχλούσαν. Και Εγώ ήθελα να δείξω εμφανώς στους ανθρώπους τα πνευματικά αποτελέσματα που θα είχαν αν ακολουθούσαν τη διασκαλία Μου. . .

Ήμουν Κύριος πάνω στη ζωή και στο θάνατο. . .  Τον καιρό που βάδιζα στη Γη είχα αφυπνίσει επανειλημμένα νεκρούς στη ζωή και όμως οι άνθρωποι δεν Με πίστευαν ότι είχα αυτή την εξουσία σε ζωή και θάνατο. . .  ότι η ζωή δεν μπορεί να αφαιρεθεί από εκείνον που την έχει ήδη βρει πνευματικά, ακόμη και αν του αφαιρέσει κανείς την επίγεια ζωή. . .  Εγώ όμως ανέστησα ακόμη και το επίγειο σώμα ως δείγμα επίσης ότι δεν υπήρχε τίποτα το γήινο πια πάνω του, ότι και εκείνο ακόμη είχε αποπνευματωθεί, πράγμα που σήμαινε ότι είχε μέσα του τη δύναμη να αναστηθεί σε πνευματοποιημένη μορφή. . .

Στο σώμα Μου δεν υπήρχε τίποτα το γήινο πια προσκολλημένο πάνω του, γιατί τα τρομερά μαρτύρια το είχαν εξαγνίσει τελείως, γιατί καθετί το υλικό είχε μετουσιωθεί σε πνευματικό, το οποίο μπορούσε πλέον να αναστηθεί πλήρως στη ζωή. . .  Και αυτός ήταν ο λόγος που το σώμα μπόρεσε να σηκωθεί από τον τάφο του, διότι τίποτα δεν το κρατούσε πίσω στη Γη. . .  Ήταν αυτή μια διαδικασία για την οποία θα έπρεπε να λάβει γνώση ολόκληρη η ανθρωπότητα, δηλαδή για το ότι και γιατί είναι δυνατό να αναστηθεί στη ζωή κανείς μετά το σωματικό του θάνατο, αφού από αυτή τη γνώση. . .  δηλαδή από την πίστη ότι είχα αναστηθεί. . .  εξαρτάται επίσης και η πίστη στη θεϊκότητά Μου, η πίστη ότι είχα μια αποστολή στη Γη ως Γιος του Θεού και ότι με την εκπλήρωση αυτής της αποστολής πέτυχα την πλήρη ένωση με τον Θεό. . .

Αναστήθηκα όντως και πράγματι από τους νεκρούς και εμφανίστηκα ορατός στους δικούς Μου. . .  αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο στους ανθρώπους ότι είχα νικήσει το θάνατο ως άνθρωπος, ότι εκείνος που είχε φέρει το θάνατο στον κόσμο δεν είχε την εξουσία να κρατήσει στη Γη το σώμα Μου, το οποίο είχε ήδη φορέσει το πνευματικό φόρεμά του χάρη στο λυτρωτικό Μου έργο. . .  Και τούτο το έργο ίσχυε για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίπαλός Μου δεν μπορεί να κρατήσει καμία ψυχή πια, η οποία, ελευθερωμένη χάρη στο σταυρικό Μου θάνατο, ξέφυγε από την εξουσία του. . .  Μια τέτοια ψυχή δεν χρειάζεται να φοβάται το θάνατο, θα αναστηθεί για την αιώνια ζωή και για αυτό θα μπορεί να χαίρεται και να αγαλλιάζει. Γιατί ξέρει ότι ο Ελευθερωτής της ζει και ότι δίνει τη ζωή σε όλους εκείνους που πιστεύουν σε Αυτόν και στην ανάστασή Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5936                20-4-1954

Κοντινό τέλος. . .

Η αρίθμηση χρόνων του Θεού. . .

Δεν σας μένει πια πολύς χρόνος, και ακόμα και αν αρνηθείτε να δεχτείτε αυτά τα λόγια Μου ως την αλήθεια, βρίσκεστε ήδη στην τελευταία ώρα, και τα λεπτά θα περάσουν γρήγορα· πιο γρήγορα από ό,τι το φαντάζεστε θα έρθει το τέλος και θα σημάνει την αποφασιστική ώρα. . .  Η δική Μου αρίθμηση χρόνων είναι μάλιστα διαφορετική από τη δική σας, και ωστόσο σας λέω: Το τέλος είναι κοντά. . .  τόσο κοντά ότι θα τρομάζατε αν ξέρατε την ημέρα και την ώρα όπου θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις Μου και όπου θα γίνουν όλα όσα προέβλεπαν οι ενορατικοί και οι προφήτες με εντολή Μου. . .

Και αν δεν θέλετε να το πιστέψετε, να λάβετε τουλάχιστον υπόψη σας την πιθανότητα και προετοιμαστείτε, σκέφτοντας το επίγειο σας καθήκον, κρίνοντας με σοβαρότητα τον εαυτό σας και αναρωτώντας ποια θα ήταν η μοίρα σας στην περίπτωση που έπρεπε ξαφνικά να φύγετε από αυτή τη Γη. Προετοιμαστείτε, ακόμα και τότε που δεν μπορείτε ή θέλετε να το πιστέψετε. Να ζήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου παρ’όλα αυτά και θα είναι προς το συμφέρον σας, αφού τότε θα μάθετε να πιστεύετε. . .  Δεν θα σας φανεί πια απίθανο, αφού η εκπλήρωση του θελήματός Μου είναι η εκπλήρωση των εντολών της αγάπης Μου, και αυτή σας αποφέρει αναπόφευκτα και γνώσεις, με αποτέλεσμα να μπορείτε να καταλάβετε αυτά τα λόγια Μου και να τα πιστέψετε. . .

Το τέλος είναι κοντά και είναι χαμένη η κάθε μέρα την οποία δεν εκμεταλλεύεστε, όπου δεν σκέφτεστε το τέλος σας. Και ποιος από σας ξέρει αν δεν θα συντομευτεί και η δική του ζωή· ποιος από σας μπορεί να εμποδίσει να ανακαλεστεί πρόωρα. . .  Αυτό τουλάχιστον πρέπει να σκεφτείτε στην περίπτωση που δεν θέλετε να πιστέψετε σε ένα τέλος αυτής της Γης. . .  Για τον καθένα σας μπορεί αύριο να είναι η τελευταία μέρα του και ο καθένας θα πρέπει για αυτό να αναρωτηθεί αν όντως είναι έτοιμος να παρουσιαστεί μπροστά στον ουράνιο Δικαστή;. . .  Αν χρησιμοποίησε καλά την επίγεια του ζωή για να αποκτήσει την αιώνια ζωή; Αδιάφοροι βαδίζετε, εσείς οι άνθρωποι, και δεν σκέφτεστε το θάνατο, ο οποίος μπορεί να ξαφνιάσει τον καθένα σας. . .  Σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η ψυχή σας όταν και εσείς θα πρέπει ξαφνικά να φύγετε από τη Γη;

Σκεφτείτε το δικό σας τέλος αν δεν μπορείτε να πιστέψετε στο τέλος αυτής της Γης, και ζείτε συνειδητά την επίγεια σας ζωή, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη σας το καθήκον που θα πρέπει να εκτελέσετε πάνω στη Γη για να εξασφαλίσετε στην ψυχή σας μια ζωή μετά το θάνατο. . .  Και κοιτάξτε γύρω σας, προσέξτε τα σημάδια των καιρών και θα καταλάβετε σε ποια ώρα ζείτε, αφού σας ενημερώνω συνέχεια, εσάς τους ανθρώπους, και αν προσέχετε, τα λόγια Μου θα σας φανούν αξιόπιστα. . .  Και θα Μου ζητήσετε να σας βοηθήσω, θα Μου ζητήσετε χάρη και έλεος, δύναμη για αυτή την τελευταία περίοδο, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το τέλος προετοιμασμένοι καλά. . .  προκειμένου να μπορείτε να το περιμένετε πιστεύοντας στη συμπαράστασή Μου, προκειμένου η τελευταία ώρα να είναι για σας η λύτρωση από όλα τα προβλήματα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5937                21-4-1954

Ο σπινθήρας του θείου Πνεύματος. . .

Ο σύνδεσμος με τον Θεό είναι προϋπόθεση. . .

Έχετε μέσα σας το σπινθήρα του θείου Πνεύματός Μου και αυτός είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα σε Μένα και σε σας, με την προϋπόθεση ότι μέσω της θέλησής σας επιτρέπετε να μπορεί να ενεργήσει μέσα σας. Αφού εσείς οι ίδιοι έχετε επίσης τη δυνατότητα να μην τον προσέξετε. Τότε κοιμάται μάλιστα μέσα σας, είναι όμως ακόμα εντελώς απομονωμένος, γιατί δεν του επιτρέπετε την πρόσβαση στην ψυχή σας. . .  ή και γιατί η ψυχή σας. . .  η σκέψη, τα συναισθήματα και η θέληση μέσα σας. . .  του αρνείται την ενέργειά του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει με κανέναν τρόπο να καθορίσει την ψυχή σας να τον ακούσει ή να τον αφήσει να την οδηγήσει. . .  Συνεπώς αποφασίζει ο ίδιος ο άνθρωπος για την απόστασή του από Μένα, αφού μόλις ακούσει τον πνευματικό σπινθήρα μέσα του. . .  δηλαδή μόλις του δώσει τη δυνατότητα να ενεργήσει. . .  δημιουργείται και ο σύνδεσμος με Εμένα τον Ίδιο, Που είμαι το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα και Που παραμένω άρρηκτα συνδεδεμένος με εκείνο τον πνευματικό σπινθήρα στο εσωτερικό σας. . .

Σας τοποθέτησα εκτός Μου ελεύθερους, εντελώς ανεξάρτητους από Μένα, παρόλο που σας παρέχω δύναμη για να μπορείτε να υπάρχετε. . .  Η εθελοντική επιστροφή σας σε Μένα, ο σύνδεσμος μαζί Μου που δημιουργείται από την ελεύθερη θέλησή σας όμως μόνο σας κάνει εντελώς ελεύθερα όντα που μπορούν να ενεργούν γεμάτα φως και δύναμη, ενώ πριν αυτά τα όντα είναι χωρίς φως και δύναμη και κατά κάποιον τρόπο μονάχα κρατιούνται [η έννοια αυτού του ρήματος είναι ασαφής και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.], δηλαδή δεν είναι όντα που μπορούν να δημιουργούν μόνα τους. Αφού η παροχή δύναμης που απαιτείται για αυτό δεν μπορεί να διοχετευτεί στο ον χωρίς την επαφή του με την αιώνια Πηγή της δύναμης. . .  Το να συναφθεί η επαφή ωστόσο απαιτεί και πάλι την ελεύθερη θέληση του όντος, σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο. . .  Και συνάπτεται από την ψυχή ακριβώς μέσω της προθυμίας της να ακούσει το πνεύμα μέσα της και να υποταχτεί στην πίεση και στην  ηγεσία του.

Αυτό που τοποθέτησα απομονωμένο εκτός Μου δεν μπορεί να διαλυθεί, θα συνεχίζει να υπάρχει, γιατί πρόκειται για δύναμη που εκπορεύτηκε από Μένα, η οποία δεν μπορεί ποτέ να εξαφανιστεί. Ωστόσο, για να μπορεί να ενεργήσει και να δημιουργήσει ελεύθερα έχει ανάγκη μια δύναμη που να του εισρέει συνέχεια, την οποία να δεχτεί πρέπει μονάχα να είναι πρόθυμο. . .  Και η προθυμία είναι ήδη η σύναψη επαφής μαζί Μου. . .  την οποία επαφή μπορεί να βρει εύκολα το ον αν μόνο το θέλει το ίδιο.

Ο πνευματικός Μου σπινθήρας κοιμάται μέσα σας, οι οποίοι είστε τέτοια απομονωμένα πλάσματα με τα οποία θα ήθελα να ενοποιηθώ. . .  Εγώ ο Ίδιος είμαι μέσα σας, αλλά ασυνείδητος για σας όσο είστε ακόμα απρόθυμοι να συνδεθείτε μαζί Μου. . .  Ωστόσο, ξανά και ξανά χτυπάω την πόρτα της καρδιάς σας και ζητώ να μπω. . .  Ό,τι και να μπορεί να γίνει για να παρακινηθεί η ψυχή σας να προσέξει τη φωνή του Πνεύματός Μου, αυτό γίνεται, αλλά δεν αγγίζω την ελεύθερη βούλησή σας. . .  Αφού μονάχα αυτή καταφέρνει την ενοποίηση, κάτι που σας αποφέρει αφάνταστη ευλογία.

Τότε μπορείτε δίκαια να πείτε: Ο Θεός είναι μέσα σας. . .  Αφού τότε θα Με έχετε συνειδητοποιήσει και θα κάνετε αυτά που σας λέει το Πνεύμα Μου. . .  Θα ζήσετε ανάλογα με το θέλημά Μου και θα μπορείτε να παραλάβετε ένα τεράστιο βαθμό δύναμης. . .  Αφού θέλημά Μου είναι να ζήσετε σύφμωνα με την προαιώνια τάξη Μου, να ζήσετε με αγάπη. . .  Η αγάπη όμως είναι δύναμη, η αγάπη είμαι Εγώ ο Ίδιος, και όταν είμαι μέσα σας, είστε γεμάτοι δύναμη και μπορείτε να εργαστείτε και να ενεργήσετε ανάλογα με το βαθμό της προθυμίας σας για αγάπη. . .  τον οποίο όμως μπορείτε να αυξάνετε συνέχεια, επειδή ζείτε τότε μόνιμα συνδεδεμένοι μαζί Μου και είστε και θα παραμείνετε παρ’όλα αυτά ελεύθερα όντα που είναι αφάνταστα μακάρια, επειδή μπορούν να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους ανάλογα με τη βούλησή τους, η οποία είναι τότε ίδια με τη δική Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5938                22-4-1954

Σύνδεσμος με τον Θεό. . .

Καθήκον στη Γη. . .

Το καθήκον σας και ο στόχος στη Γη είναι να δημιουργήσετε το σύνδεσμο μαζί Μου. . .  Ξανά και ξανά θα ήθελα να σας αναφέρω αυτό, γιατί χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να ξεκινήσετε και να κατορθώσετε τίποτα. . .  Επίγεια μεν αισθάνεστε ικανοί να παρακολουθήσετε τους στόχους σας και μόνοι σας, αλλά και τότε πρόκειται μονάχα για την άδειά Μου, αφού μόλις σας αφαιρώ τη δύναμη, είστε εντελώς ανίσχυροι παρά το γεγονός ότι ζείτε. Και πρέπει να καταλάβετε αυτό ήδη τότε που αντιμετωπίζετε αρρώστιες τις οποίες δεν μπορείτε να ξεπεράσετε. . .  Αυτές οι αρρώστιες είναι τις περισσότερες φορές αποδείξεις της αδυναμίας σας, οι οποίοι πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς Εμένα, και πρόκειται για ευκαιρίες για να συνάψετε επαφές μαζί Μου και να επικαλεστείτε τη βοήθειά Μου, δηλαδή να Μου ζητήσετε τη δύναμη που σας λείπει.

Στην περίπτωση που προμηθεύεστε συνειδητά από Μένα τη δύναμη για να κατορθώσετε γήινες υποθέσεις, η παροχή της δύναμης θα σας ωφελήσει και πνευματικά, αφού η δύναμή Μου έχει το αποτέλεσμα ότι οδηγεί πίσω σε Μένα. . .  Η κάθε συνειδητή παραλαβή δύναμης μέσω της προηγούμενης προσευχής, η οποία σημαίνει ότι συνδέθηκε ο άνθρωπος μαζί Μου, είναι ήδη μια πνευματική διαδικασία, μια πνευματική ακτινοβολία που έχει επίσης πνευματικό αποτέλεσμα. . .  ακόμα και τότε που ο άνθρωπος ζήτησε τη δύναμη για γήινους σκοπούς. . .  Όποιος όμως πιστεύει ότι δεν έχει ανάγκη την υποστήριξή Μου. . .  όποιος δεν πιστεύει σε Μένα ως την προαιώνια πηγή της δύναμης, από την οποία μπορεί να προμηθεύεται απεριόριστη δύναμη ο κάθε άνθρωπος. . .  εκείνος στέκεται απομονωμένος μέσα στη δημιουργία Μου και μπορεί να ωθηθεί εδώ και εκεί σαν έρμαιο, επειδή δεν κατέχει καμία αμυντική δύναμη που να τον σταθεροποιήσει. Ενώ ο σύνδεσμος μαζί Μου, το να Με χρησιμοποιήσει σαν στήριγμα, του αποφέρει δική του δύναμη, η οποία αυξάνεται όσο περισσότερο επιδιώκει να έρθει ο άνθρωπος κοντά Μου.

Όσο ένα ον είναι ακόμα απομονωμένο από Μένα είναι επίσης ασταθές και μονάχα όσο επικρατήσει ησυχία γύρω από αυτό το ον, στέκεται όρθιο και πιστεύει για αυτό ότι μπορεί να επιβληθεί μόνο του. . .  Μόλις όμως ξεκινήσει θύελλα, δεν μπορεί να παραμείνει όρθιο και πέφτει αναπόφευκτα θύμα της θύελλας, ώσπου να ψάξει ένα στήριγμα, ώσπου να σπεύσει να το βοηθήσει μια Δύναμη την Οποία θέλει να αφήσει να το βοηθήσει. . .  Η θέλησή του όμως σημαίνει και σύνδεμος με αυτή τη Δύναμη. Και αυτό το σύνδεσμο πρέπει να ψάξετε, πρέπει να τον δημιουργήσετε, πρέπει να απευθυνθείτε συνειδητά στη Δύναμη, προκειμένου να σας γεμίσει. . .  Πρέπει να συνάψετε επαφές μαζί Μου για να μπορώ να σας μεταδώσει αυτό που σας λείπει και που σας είναι απαραίτητο για να πετύχετε το στόχο σας.

Εσείς οι άνθρωποι γνωρίζετε πολύ λίγο την ευλογία της προσευχής. . .  Δεν ξέρετε ότι η κάθε σωστή προσευχή σημαίνει πως ακουμπείτε σε Μένα. . .  Δεν ξέρετε ότι αφήνετε τότε πίσω σας την κατάσταση της απομόνωσης, με αποτέλεσμα να έχετε σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια σας, πάνω στο οποίο στέκεστε τότε σταθερά και σίγουρα και δεν χρειάζεται πια να φοβάστε καμία αντίσταση. . .  Έχετε τα πάντα αν έχετε Εμένα. . .  Και Με κατέχετε τότε που συνδέεστε στα σοβαρά μαζί Μου μέσα στην προσευχή. . .  γιατί μια προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια σας εξασφαλίζει την παρουσία Μου. . .  Και η παρουσία Μου σημαίνει εισροή δύναμης, την επίτευξη του στόχου στη Γη. . .  σημαίνει δύναμη για να αντισταθεί κανείς σε όλες τις απόπειρες από κάτω να τον χωρίσουν ξανά από Μένα.

Το αν Εγώ, ο Θεός και Δημιουργός σας, γίνω σημαντικός για σας στη Γη, το αν ψάξετε το σύνδεσμο μαζί Μου, εναπόκειται μονάχα στη θέλησή σας. . .  Αλλά σας προσφέρω αρκετές ευκαιρίες που εφιστούν την προσοχή σας στον Θεό και Δημιουργό σας, ο Οποίος θέλει να είναι ο Πατέρας σας, τον Οποίο ωστόσο πρέπει να πλησιάσετε από μόνοι σας και στον Οποίο πρέπει να υποταχτείτε εθελοντικά σαν τα παιδιά Του. . .  Τότε επομένως δημιουργείτε το σύνδεσμο μαζί Μου και τότε θα πετύχετε σίγουρα το στόχο σας, αφού τότε λαμβάνετε υπέρμετρη δύναμη από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5940                24-4-1954

Η εμπιστοσύνη μαζί με την πίστη εξασφαλίζουν τη βοήθεια του Θεού. . .

Είμαι κοντά σας. . .  Έστω και μια σκέψη σας Με καλεί κοντά σας και μπορείτε να Μου εμπιστεύεστε όλες τις στεναχώριες και όλα τα προβλήματά σας. . .  Σας ακούω και είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω. Ωστόσο, πρέπει να Μου έχετε εμπιστοσύνη. . .  Πρέπει να πιστεύετε ότι ως τα παιδιά Μου σας περιβάλλει πάντοτε η αγάπη Μου, ότι δεν σας αφήνω ποτέ να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας, αλλά ότι σας φυλάω, προκειμένου τίποτα να μην σας κάνει ζημιά, να ωφελήσει την ψυχή σας ό,τι και να σας φέρει η μοίρα σας.

Η επίκλησή σας με πίστη όμως αποτρέπει πάλι από σας αυτό που σας φαίνεται αφόρητο, αφού η αγάπη Μου δεν μπορεί να σας αρνηθεί κανένα χατίρι, στην περίπτωση που Με παρακαλείτε με εμπιστοσύνη. Αν ωστόσο έχετε αμφιβολίες για την αγάπη ή την εξουσία Μου, το κάνετε οι ίδιοι αδύνατο να εισακούσω την προσευχή σας. Μια ισχυρή πίστη όμως δεν την απογοητεύω. . .  Και για αυτό το λόγο η παραίνεσή Μου είναι πάντα: Φροντίστε να αποκτήσετε μια ισχυρή πίστη. . .  φροντίστε να ζωντανέψει η πίστη σας μέσω της αγάπης. . .  Ξανά και ξανά αυτό είναι το διάταγμά Μου, η μόνιμη νουθεσία Μου, γιατί η αγάπη είναι το μοναδικό μέσο για να απαλλαχτεί κανείς από κάθε δυσκολία, γιατί μέσω της αγάπης αποκτάτε μια τόσο ισχυρή πίστη ώστε μπορείτε να αποτρέψετε κάθε δυσκολία. . .

Πράγματι δεν χρειάζεται να υποφέρετε ή να ανεχτείτε επίγειες ένδειες αν έχετε μια ισχυρή πίστη που είναι το αποτέλεσμα ανιδιοτελούς έμπρακτης αγάπης. Αφού τότε ο σκοπός της ζωής σας στη Γη θα είχε ήδη εκπληρωθεί, δηλαδή να μεταμορφώσετε το είναι σας σε αγάπη, με αποτέλεσμα να είστε έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου μέσω της αγάπης. . .  Η παρουσία Μου όμως αποκλείει κάθε δυσκολία. Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι έχετε ακόμα αδύνατη πίστη και επίσης αδύνατη αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο  απευθυνθείτε πάντα σε Μένα για βοήθεια για να σας δυναμώσω. Ζητήστε Μου τη δύναμη που σας λείπει και πιστέψτε ότι σας βοηθάω, γιατί σας αγαπώ και θέλω να κερδίσω και τη δική σας αγάπη. Η ολόψυχη ένωση μαζί Μου διά της προσευχής σάς εξασφαλίζει και τη συμπαράσταση από πλευράς Μου, και ακόμα και αν υπάξουν στη ζωή σας μέρες και ώρες όπου είστε λιγόψυχοι και κοντεύετε να αποθαρρυνθείτε. . .  δεν είστε ποτέ εγκαταλελειμμένοι από τον Πατέρα σας στον ουρανό και Αυτός θα σας βοηθήσει πάντα όταν έχει έρθει η ώρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5941                25-4-1954

Πίστη στον Ιησού Χριστό. . .

Ο άπιστος Θωμάς. . .

Μονάχα η πίστη στον Ιησού Χριστό μπορεί να παροτρύνει εσάς τους ανθρώπους να δουλέψετε συνειδητά πάνω στον εαυτό σας, αφού μόνο τότε που Τον πιστεύετε αποδέχεστε και τη διδασκαλία της αγάπης Του και πασχίζετε να ζήσετε σύμφωνα με αυτή τη διδασκαλία. . .  Επομένως, ό,τι κάνει κανείς για να παρακινήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν στον Ιησού Χριστό έχει την πλήρη συγκατάθεσή Μου και ευλογείται από Μένα. . .  Πρέπει να κηρυχτεί ο Ιησούς, πρέπει να τονιστεί το λυτρωτικό Του έργο, προκεινέμου οι άνθρωποι να βρουν το δρόμο προς τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα τους μέσω του Ιησού Χριστού. Το τέλος είναι κοντά και η ανθρωπότητα βρίσκεται πάρα πολύ μακριά από Εκείνον Που έδωσε τη ζωή Του στο σταυρό για όλους για να τους σώσει από την καταστροφή. . .  Όποιος δεν συνδέεται μαζί Του θα χαθεί, δηλαδή ο πρίγκιπας του σκότους τον κρατά υπό τον έλεγχό του και το ουράνιο βασίλειο του είναι κλειστό, αφού ο Ιησούς Χριστός είναι η πύλη προς την αιώνια μακαριότητα. . .

Το τέλος είναι κοντά και αμέτρητοι άνθρωποι δεν Τον γνωρίζουν ακόμα ή δεν Τον αναγνωρίζουν. . .  Εγώ μονάχα ξέρω τι σημαίνει αυτό για τις αμέτρητες ψυχές που ζουν χωρίς Εκείνον και που πεθάνουν και χάνονται χωρίς Εκείνον. . .  Με φυσιολογικούς τρόπους δεν είναι πια εφικτό να οδηγηθούν στον Ιησού Χριστό. Και συνεπώς θα έπρεπε να αφήσω τα πλάσματά Μου να χαθούν αν χρησιμοποιούσα μονάχα φυσιολογικές διαδικασίες, οι οποίες δεν κάνουν καμία εντύπωση πάνω στους ανθρώπους.

Ωστόσο, ξέρω για τους λίγους που είναι δικοί Μου και που επίσης υποστηρίζουν Εμένα και το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο. Ξέρω ότι ένας μικρός κύκλος ανθρώπων Με αναγνωρίζει μέσα στον Ιησού Χριστό, και εκείνους χρησιμοποιώ τώρα ως εργαλεία για τη δύναμη και την εξουσία Εκείνου τον Οποίο δεν θέλουν να αναγνωρίσουν οι άνθρωποι. Εκείνους τους κάνω να κηρύξουν το λόγο του Κυρίου. . .  Τους κάνω να κηρύξουν τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και να διαβεβαιώσουν τα λόγια τους μέσω ασυνήθιστων πράξεων, προκειμένου να τους πιστέψουν οι άνθρωποι.

Αυτό όμως απαιτεί μια ασυνήθιστα ισχυρή πίστη από εκείνους που μιλούν για Μένα καθώς και μια αγάπη για Μένα η οποία τους αποφέρει τη δύναμη για να κάνουν και θαύματα στο όνομά Μου. . .  Πρόκειται πάντα να κάνω Εγώ ο Ίδιος αυτά τα θαύματα, αλλά μέσω εκείνων των υπηρετών Μου, γιατί θέλω οι άνθρωποι να μάθουν εκ νέου για τον Σωτήρα και Γιατρό τους τον Ιησού Χριστό, για να θυμηθούν το λυτρωτικό Του έργο, το σταυρικό Του θάνατο και την ανάστασή Του και να μάθουν να πιστεύουν. . .

Πρόκειται για ένα έργο αγάπης και ελεούς εκ μέρους Μου, δηλαδή να εκδηλωθώ ακόμα μια φορά πριν το τέλος μέσω των πιστών υπηρετών Μου στη Γη. Οι άνθρωποι θα πρέπει να βοηθηθούν ακόμα μια φορά κατά την τελευταία περίοδο για να αποκτήσουν την πίστη σε Εκείνον, γιατί τότε θα έχουν αποκτήσει και την πίστη σε Μένα, με αποτέλεσμα να μην τη χάσουν ποτέ πια. Αφού παρόλο που η πίστη τους δεν θα καρποφορήσει ακόμα πραγματικά, δίοτι μονάχα διά μιας ζωής με αγάπη μπορεί να ζωντανέψει η πίστη, η γνώση τους για τον Ιησού Χριστό θα έχει φτάσει σε ένα βαθμό που θα επιτρέψει στην ψυχή μια περαιτέρω άνοδος, ακόμα και τότε που η ψυχή ανακαλεστεί πρόωρα από τη Γη και δεν έχει ακόμα γίνει η οριστική λύτρωσή της εκεί. . .  Θα Τον γνωρίζει και θα Τον επικαλεστεί μέσα στις δυσκολίες της, και αφού θα επικαλεστεί Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού Χριστό, θα μπορέσω να τη βοηθήσω. . .

Αλλά ασύγκριτα πιο πολύτιμη είναι η περίπτωση όπου ο άνθρωπος βρήκε την πίστη του σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό διά του λόγου Μου. . .  η περίπτωση όπου πιστεύει στο λόγο Μου και δεν έχει ανάγκη θαύματα για να πειστεί για την αλήθεια του λόγου Μου. . .  Μακάριοι εκείνοι που δεν βλέπουν και όμως πιστεύουν. . .  Ωστόσο, βοήθησα και τον άπιστο το Θωμά για να μπόρεσε να αποκτήσει την πίστη. Με τον ίδιο τρόπο βοηθάω και σήμερα τους πολλούς άπιστους που δεν είναι κακοπροαίρετοι και τους αποδεικνύω τον Εαυτό Μου σαν Θεό τότε που ένας άνθρωπος υποστηρίζει όλο ζήλο Εμένα και τη διδασκαλία Μου, για να αυξήσω ακόμα τον αριθμό των πιστών Μου πριν έρθει το τέλος και για να κερδίσω και τους ανθρώπους για τους οποίους το λυτρωτικό έργο δεν έχει ακόμα καμία σημασία και οι οποίοι διατρέχουν για αυτό το μεγάλο κίνδυνο να τους παραμείνουν κλειστές αιώνια οι πύλες προς το φωτεινό βασίλειο. . .

Τους ευσπλαχνίζομαι για τη μοίρα τους και αποδέχομαι την προθυμία και την αγάπη εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν τους διπαλνούς τους, και ευλογώ την πρόθεσή τους παρέχοντάς τους τη δύναμη να θεραπεύουν και να κάνουν θαύματα στο όνομά Μου. . .  Αφού θέλω να ξέρουν οι άνθρωποι το όνομά Μου και θέλω να προβάλουν οι χάρες του λυτρωτικού Μου έργου. Θέλω να προφέρουν οι άνθρωποι το όνομα του Ιησού Χριστού με πλήρη πίστη για να μπορέσω να συνδεθώ μαζί τους Εγώ ο Ίδιος. . .  προκειμένου ξανά να αφήσω να επενεργήσει το λόγο Μου, με σκοπό να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος πόσο αφάνταστα σημαντική είναι η αναγνώριση του Ιησού Χριστού ως Γιου του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, μέσα στον Οποίο εκδηλώθηκα Εγώ ο Ίδιος για να μπορέσω να είμαι για σας ορατός Θεός. . .  Θέλω να σώσω εσάς τους ανθρώπους για την αιωνιότητα και για αυτό σας βοηθάω ακόμα κατά την τελευταία ώρα. . .  Αφού σύντομα θα έχει φτάσει το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5943                27 κ. 28-4-1954

Έλεος. . .

Έλεος θα πρέπει να δείχνετε και να θυμάστε πάντα ότι χωρίς το δικό Μου έλεος θα είχατε χαθεί για πάντα. . .  Ο έλεος όμως βασίζεται και στην αγάπη, η οποία δεν αντέχει να βλέπει άλλους να υποφέρουν και θέλει να βοηθά. Ο άνθρωπος που ευσπλαχνίζεται τον συνάνθρωπό του δεν είναι χωρίς αγάπη, αλλιώς θα αδιαφορούσε για τη μοίρα του. Το έλεος είναι μια άλλη μορφή της αγάπης. . .  Αφού η αγάπη επιδιώκει να χαρίζει ευτυχία, το έλεος επιδιώκει πρώτα να αποτρέψει τη δυστυχία, και ο κάθε ευαίσθητος άνθρωπος ευσπλαχνίζεται τον συνάνθρωπο για τη δυστυχία του, νιώθει κατά κάποιον τρόπο μαζί του και μπορεί να συγκινηθεί μέχρι τα βάθη της ψυχής του, με αποτέλεσμα να είναι πρόθυμος να βοηθήσει. . .

Μπορεί να ασκήσει κανείς την αγάπη χωρίς να υπάρξει μια συγκεκριμένη ένδεια και μπορεί να θέλει να δίνει και να χαρίζει ευτυχία με πλήρη ανιδιοτέλεια. Αλλά ακόμα και έναν άνθρωπο με πιο ψυχρή καρδιά μπορεί να συγκινήσει η ένδεια του συνανθρώπου. . .  Τότε ξεπροβάλλει το έλεός του, ανάβει η αγάπη μέσα στον άνθρωπο, η ένδεια του άλλου τον παρακινεί να ενεργήσει με αγάπη, και ένα έργο του ελέους θα αποφέρει στον άνθρωπο και το δικό Μου έλεος, στην περίπτωση που βρεθεί σε δύσκολη θέση. Βλέπω όλες τις αμαρτίες και τις αδυναμίες σας και συμπονώ μαζί σας για την κατάστασή σας, παρόλο που φταίτε εσείς οι ίδιοι. . .  Έτσι επίσης η  συμπόνια σας θα πρέπει να είναι με εκείνους που φταίνε οι ίδιοι για την ένδεια τους. . .  Η συμπόνια δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν διακστής, θα πρέπει να είναι εξίσου με τον ανάξιο, αφού η ένδεια του συνανθρώπου είναι πράγματι αντάλλαγμα για το φταίξιμό του, αλλά βασανιστική και αξιολύπητη παρ’όλα αυτά.

Ποια θα ήταν η μοίρα σας αν δεν σας ευσπλαχνιζόμουν και αν δεν είχα ο Ίδιος εξιλεώσει τη μεγάλη ενοχή σας μέσω της αγάπης Μου. . .  Η μοίρα σας ήταν μάλιστα δικαιολογημένη, αφού την είχατε επιλέξει οι ίδιοι με την ελεύθερη θέλησή σας. . .  Ωστόσο, βλέπω και έβλεπα μονάχα την αδυναμία σας, το χαμηλότατο πνευματικό σας επίπεδο και τα δεσμά σας τα οποία σας είχε βάλει ο αντίπαλός Μου. . .  Έβλεπα την αδυναμία σας να απελευθερωθείτε ποτέ από αυτά τα δεσμά. . .  Και τότε το έλεός Μου πήρε τη θέση της δικαιοσύνης Μου. . .  Σας βοήθησα να απελευθερωθείτε οριστικά από αυτά τα δεσμά. . .  Έστειλα στη Γη το Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα Εγώ ο Ίδιος και πολέμησα εκείνον που σας κρατούσε αιχμάλωτους. . .  Το έλεός Μου δεν μπορούσε και δεν ήθελε να σας αφήσει να παραμείνετε άλλο μέσα στα δεσμά του. . .

Το έλεός Μου επομένως δεν πρόσεχε τη δική σας αμαρτία, αλλά σας βοήθησε να ελευθερωθείτε και από εκείνη. . .  Και με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να δείχνετε έλεος και εσείς, θα πρέπει να βοηθάτε, ωθημένοι από την αγάπη, να τελειώνετε τη δυστυχία του συναθρώπου, θα πρέπει να ευσπλαχνίζεστε εκείνους που είναι ένοχοι και που για αυτό βασικά έχασαν από δική τους απερισκεψία το δικαίωμα για τη βοήθειά σας. . .  Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σκεφτείτε το φταίξιμό τους, μάλιστα όμως τη δυστυχία τους. . .  Η εύσπλαχνη αγάπη σας είναι απόδειξη του ότι δεν έχουν ακόμα σκληρύνει οι καρδιές σας, του ότι υποφέρετε κατά κάποιον τρόπο μαζί τους και αισθάνεστε δεμένοι με τους άθλιους σαν με αδεφρούς. Επομένως, μην αποστρέψετε τα βλέμματά σας όταν δείτε μεγάλη ένδεια. . .  Χαρίστε την αγάπη σας και σε εκείνους που βρίσκονται στην άβυσσο και παραδειγματιστείτε από το δικό Μου έλεος,  το οποίο δείχνω σε όλους τους αμαρτωλούς και το οποίο με παρακίνησε να επιτελέσω το λυτρωτικό έργο. . .  Αφού όλοι εσείς ήσαστε ένοχοι, Εγώ όμως επωμίστηκα αυτή την ενοχή και την πλήρωσα με το θάνατό Μου στο σταυρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5944                29-4-1954

Υπενθύμιση της δικαιοσύνης του Θεού. . .

Η ζυγαριά της δικαιοσύνης γέρνει ανησυχητικά σε βάρος σας και διατρέχετε έσχατο κίνδυνο, αφού ο προαιώνιος Θεός και Δημιουργός σας πρέπει να σας κρίνει, έτσι όπως το απαιτεί η δικαιοσύνη Του. Και κατά συνέπεια η μοίρα σας θα είναι τρομερή αν δεν αλλάξετε το χαρακτήρα σας και τον τρόπο ζωής σας. Και πλησιάζει η ώρα όπου θα καλεστείτε να παρουσιαστείτε στα δικαστήρια όπου θα ανταποδοθούν τα έργα σας, η αγάπη σας και  η πίστη σας.

Η αγάπη του Θεού είναι ατελείωτη μεν και δείχνει έλεος σε όλους τους αμαρτωλούς, σε όλους τους πεσμένους. . .  Ωστόσο, και η δικαιοσύνη είναι μέρος του Είναι Του, και όταν έχει έρθει η μέρα της Κρίσης, η αγάπη και το έλεός Του θα αποσυρθούν, γιατί τότε θα είναι η ώρα όπου θα γίνει το αντάλλαγμα σύμφωνα με το νόμο και τη δικαιοσύνη, όπου θα πάρει ο καθένας αυτό που αξίζει. Αφού τότε θα ξεκινήσει και πάλι μια νέα λυτρωτική εποχή, τότε θα έχει λήξει ο χρόνος που σας είχε παρασχεθεί. Και αυτός ο χρόνος ήταν πράγματι αρκετός για να διαμορφώσει το πνευματικό, στην περίπτωση που δεν πρόβαλε αντίσταση αυτό το ίδιο. Και αυτή η αντίσταση θα πρέπει κάποτε να αντισταθμιστεί. . .

Το οντώδες είναι μεν αμαρτωλό όσο είναι φυλακισμένο μέσα σε υλικές μορφές, αφού το βαραίνει η ενοχή του μεγάλου προπατορικού αμαρτήματος. . .  της κάποτε αποστασίας των πνευμάτων από Μένα. . .  και για αυτό το λόγο είναι δεσμευμένο μέσα στη μορφή. . .  Ωστόσο, από αυτό το προπατορικό αμάρτημα έχετε λυτρωθεί εσείς οι άνθρωποι και είχατε τη δυνατότητα να απελευθερωθείτε από κάθε μορφή εάν το θέλατε εσείς οι ίδιοι. Τώρα όμως κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής ως άνθρωποι η θέλησή σας προβάλλει εκ νέου αντίσταση στον Θεό μέσω της κάθε αμαρτίας σας, μέσω της έλλειψης αγάπης σας, μέσω αδυναμιών και ποθών κάθε είδους, στα οποία επιτρέπετε ξανά με την ελεύθερη θέλησή σας να σας εξουσιάσουν, με αποτέλεσμα να μην είστε πρόθυμοι να λυτρωθείτε διά του λυτρωτικού έργου του Χριστού. . .

Και συνεπώς δεν θα ελευθερωθείτε από το προπατορικό αμάρτημα, αλλά το αυξάνετε ακόμα κατά πολύ, επειδή η αγάπη και η χάρη του Θεού, παρά την ενοχή σας, δηλαδή χωρίς να το αξίζετε καθόλου, σας έβαλε ξανά μέσα σε μια κατάσταση όπου θα χρειαζόταν μονάχα να πιάσετε το χέρι του Πατέρα και Λυτρωτή που σας προσφέρεται. . .  Εσείς όμως το απορρίπτετε, δεν προσέχετε τα δώρα της χάρης, προσθέτετε τη μια αμαρτία μετά την άλλη στην κάποτε ενοχή σας. . .  Και ο Θεός είναι υπομονετικός και ελεήμων, προσπαθεί με τη μέγιστη υπομονή Του να τραβήξει την προσοχή σας στο μοιραίο των πράξεών σας. . .  Λαμβάνει υπόψη Του την αδυναμία και τα ελαττώματά σας, σας δίνει αυτό που σας λείπει, φροντίζει ασταμάτητα να διορθώσει την κατεύθυνση της θέλησής σας. . .  Ωστόσο, σας αφήνει την πλήρη ελευθερία σας.

Η αγάπη και το έλεός Του είναι ατελείωτα και θα ισχύει για σας μέχρι τους αιώνες των αιώνων. . .  Και έτσι το δίκαιο τέλος μιας λυτρωτικής εποχής είναι επίσης και πάλι μόνο ένα έργο της αγάπης και του ελέους του Θεού, για το αποτέλεσμα του οποίου ξέρει Αυτός ότι θα φέρει ευλογία. . .  Η δικαιοσύνη Του όμως απαιτεί ξανά και ξανά μια ένταξη του πνευματικού που προβάλλει ακόμα αντίσταση μέσα στη σωστή εξωτερική μορφή. . .  δηλαδή μέσα στη μορφή που ανταποκρίνεται στην αντίστασή του. . .  γιατί μια αλλαγή της θέλησής του, δηλαδή της αντίστασής του στον Θεό πρέπει κάποτε να επιτευχθεί, κάτι που όμως πρέπει να γίνει σύμφωνα με την τάξη του νόμου. . .  Και επίσης η τελευταία Κρίση ανταποκρίνεται εντελώς στη θεϊκή τάξη, αφού μέρος της θεϊκής τάξης είναι ακαταμάχητα και η δικαιοσύνη. . .  Και αυτή θα είναι ο δικαστής σας, και κανείς δεν θα μπορεί να ξεφύγει από την απόφασή της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5946                1-5-1954

Ο Θεός φροντίζει το πιο ασήμαντο – το πιο ταπεινό πλάσμα. . .

Πόσο συχνά αμφισβητούν οι άνθρωποι το γεγονός ότι φροντίζω το πιο ασήμαντο και πιο μικρό, ότι κρατώ στο χέρι Μου τη μοίρα του κάθε ανθρώπου, ακόμα και αν παίζει ένα πιο ασήμαντο ρόλο στη Γη, ακόμα και αν βαδίζει χωρίς να κάνει εντύπωση, αδύναμος και ασθενικός σωματικά και πνευματικά. . .  Πόσο συχνά ακούω τα λόγια: Να φροντίσει ο Θεός τον καθένα;. . .  Εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε καμία σωστή ιδέα για Μένα αν αφήνετε να εμφανιστούν τέτοιες σκέψεις μέσα σας. . .  Με φαντάζεστε Ίδιος με τον εαυτό σας, που προσέχετε μονάχα το μεγάλο, το τεράστιο, το υπεράνω, ενώ παραφρονείτε το μικρό, το χαμηλό, ώσπου να βρείτε και σε εκείνο κάτι που να σας φανεί πολύτιμο. Κρίνετε ανάλογα με το εξωτερικό, κρίνετε ανάλογα με την ανθρώπινη εκτίμηση. . .

Εγώ όμως ξέρω πόσο πολύτιμη είναι η κάθε ψυχή. . .  Και όταν σας λέω ότι ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο ολόκληρης της δημιουργίας, ότι έγινε η δημιουργία μονάχα για αυτόν. . .  ότι η κάθε ψυχή εκπορεύτηκε από Μένα και ότι η ανάπτυξη της κάθε ψυχής προς την κάποτε ανώτατη κατάστασή της, προς την τελειότητα, Με παρακίνησε να δημιουργήσω το επίγειο κόσμο, επειδή σε αυτό τον κόσμο τής προσφέρονται όλες οι δυνατότητες για να ανακτήσει την κάποτε ανώτατη κατάστασή της. . .  τότε θα καταλάβετε επίσης ότι σκύβω για να πλησιάσω το πιο μικρό πλάσμα για να το βοηθήσω να ανεβεί από το βάθος. . .  ότι τίποτα δεν είναι πολύ ασήμαντο για Μένα, διότι είναι δικό Μου τμήμα, διότι περιέχει μέσα του σπινθήρες του Ίδιου του Εαυτού Μου, οι οποίοι θα πρέπει ξανά να ενοποιηθούν με τη φωτιά της αιώνιας Αγάπης. . .

Επιπλέον είναι μάλιστα περιορισμένη η δική σας αντιληπτικόητα, όχι όμως η δική Μου. . .  Εγώ δεν ξέρω περιορισμούς, ούτε η δύναμη και η εξουσία Μου ούτε η αγάπη και το έλεός Μου είναι περιορισμένα. . .  Οι σκέψεις και οι γνώσεις Μου δεν έχουν περιορισμό, ξέρω για τα πάντα, βλέπω και ακούω τα πάντα και φροντίζω ακόμα και το πιο άθλιο πλάσμα. . .  Πόσο μάλιστα φροντίζω τον άνθρωπο, την ψυχή του οποίου θα ήθελα πάλι να κατέχω, η οποία έφυγε κάποτε εθελοντικά από Μένα. . .

Το ότι αυτές οι ψυχές βρίσκονται σε ποικίλες και πολύ διαφορετικές συνθήκες ζωής, το ότι έχουν εντελώς διαφορετικές μοίρες, αυτό το κατάλαβε η αξεπέραστη σοφία Μου ως πολύ ωφέλιμο για την κάθε ψυχή, δεν είναι όμως ποτέ ένδειξη του βαθμού της αγάπης Μου για εκείνες τις ψυχές. Και για αυτό το λόγο είναι λανθασμένη η σκέψη ότι είναι πολύ ασήμαντες για Μένα ώστε να τις φροντίσει η αγάπη και η στοργή Μου. . .  Ως εκ τούτου, ο κάθε άνθρωπος έχει στη διάθεσή του τη χάρη της προσευχής, η οποία δημιουργεί το σύνδεσμο ακόμα και του πιο άθλιου ανθρώπου μαζί Μου και του εξασφαλίζει να εισακούσω τις παρακλήσεις του.

Αυτό το σύνδεσμο μαζί Μου μπορεί και θα πρέπει να δημιουργήσει ο κάθε άνθρωπος, επειδή τότε η ψυχή του εξελίσσεται προς τα ύψη εντελώς άσχετα με την εξωτερική της μορφή και άσχετα με τις ταπεινές και άθλιες επίγειες συνθήκες της και μπορεί να πετύχει το στόχο της πολύ πιο εύκολα. . .  την κάποτε τελειότητα. . .  από ό,τι ένας άνθρωπος που είναι σπουδαίος και υπεράνω στον κόσμο και δεν δημιουργεί το σύνδεσμο μαζί Μου, γιατί του λείπει η πίστη στο νόημα και στο σκοπό της επίγειας ζωής και στο αντίστοιχο καθήκον του στη Γη.

Ξέρω μάλιστα τι είναι προς το καλύτερο μιας ψυχής και δεν αφήνω καμία ψυχή να βαδίσει χωρίς να την προσέχω. . .  Την οδηγώ και τη κατευθύνω πράγματι καλά, με αποτέλεσμα η κάθε ψυχή να μπορεί  να φτάσει στον προορισμό της αν μόνο το θέλει. . .  Και αυτή η θέλησή της παραμένει ελεύθερη και δεν εξαρτάται από τις συνθήκες ζωής του εκάστοτε ανθρώπου. . .  Την αγάπη και τη χάρη Μου όμως χαρίζω σε όλα τα πλάσματά Μου ανεξαρτήτως από τις επίγειες και πνευματικές συνθήκες τους, και σκέφτομαι ακόμα και το πιο μικροσκοπικό πλάσμα, προκειμένου να βρει το δρόμο προς τα ύψη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5949                5-5-1954

Ενοχλήσεις των δίκαιων. . .

Η μοίρα του δίκαιου είναι συχνά ανυπόφορη, γιατί σε εκείνον επιτίθονται ιδιαίτερα οι δυνάμεις του σκότους, επειδή καταλαβαίνουν ότι είναι ο εχθρός τους και ότι δεν θα κάνει ποτέ παρέα μαζί τους, με αποτέλεσμα να θέλουν να του πάρουν την πίστη του, προκειμένου να γίνει ασταθής και να τους παραδοθεί χωρίς αντίσταση. Εκείνοι οι σκοτεινές δυνάμεις και οι κύριοί τους μισούν τους ανθρώπους  που αφοσιώνονται στον Θεό, που ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, και αυτό το μίσος το δείχνουν ευχαρίστως, μεταδίδοντάς το σε ανθρώπους που τους είναι αφοσιωμένοι και παρακινώντας τους σε πράξεις έσχατης απονίας. . .  Και για χάρη της ωρίμανσής σας το επιτρέπει αυτό ο Θεός. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν θα μπορείτε να το καταλάβετε αυτό και θα τείνετε συχνά να αμφιβάλετε για την αγάπη και το έλεος του Θεού απέναντι σε τέτοιες πράξεις που διαπράττονται σε βάρος δίκαιων ανθρώπων. . .  Πρόκειται για την εποχή του τέλους, και οι δυνάμεις της κόλασης έχουν εξαπολυθεί και λυσσομανούν με τον πιο φρικτό τρόπο. Δεν εμποδίζονται, αλλά τίποτα δεν μένει ατιμώρητο. . .  και η τιμωρία που θα πλήξει αυτούς τους διαβόλους με ανθρώπινη μορφή θα είναι πράγματι ένα δίκαιο αντάλλαγμα, αφού θα φυλακιστούν. . .  Αυτοί που μπορούσαν να ενεργούν ελεύθερα και ασυγκράτητα θα δεθούν και θα τους στερηθεί η ελευθερία τους για ατελείωτους καιρούς και αφάνταστα βάσανα θα είναι η μοίρα τους. . .

Ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί να υποφέρει μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή ώσπου να τον λυτρώσει ο θάνατος. . .  Το όφελος όμως που μια τέτοια δύσκολη μοίρα αποφέρει στην ψυχή του είναι ασύλληπτο για σας τους ανθρώπους, αλλά θα σας έκανε κατανοητό γιατί ο Θεός επιτρέπει να βασανίζεται το καλό από το κακό. . .  Αφού το κακό μπορεί να βασανίζει και να σκοτώνει μονάχα το κορμί, δεν είχει όμως καμία εξουσία πάνω στην ψυχή του ανθρώπου, και αυτή επωφελείται: Κόβεται ο δρόμος της προς τον Θεό, ο οποίος αλλιώς είναι πολύ μακρύτερος. Μια ιδιαίτερα δύσκολη επίγεια μοίρα όμως έχει μια αιτία, την οποία δεν ξέρετε εσείς οι άνθρωποι, αλλά η οποία είναι φανερή γστον Θεό.

Το σωτήριο σχέδιο του Θεού βασίζεται στις σοφές αποφάσεις Του, το δημιούργησε η αγάπη και η σοφία του Θεού. . .  Το σωτήριο σχέδιό Του λαμβάνει υπόψη κάθε αδίκημα, κάθε αμαρτία, υπολόγισε και αποφάσισε για κάθε δυνατότητα ωρίμανσης. Κατά συνέπεια ό,τι και να πλήξει έναν άνθρωπο μπορεί να θεωρείται καλό και θεραπευτικό για την ψυχή του, παρόλο που το ανθρώπινο μυαλό θα ήθελε να κρίνει διαφορετικά. . .  Αλλά η αμοιβή, το αποτέλεσμα, είναι αφάνταστο, και ευχαριστεί τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα της η κάθε ψυχή που μέσα από τα πιο δύσκολα βάσανα βρήκε το δρόμο προς την αιώνια ζωή. . .  Τον ευχαριστεί που απαλλάχτηκε από κάθε ενοχή, την οποία πήρε πάνω του το κορμί της και υπέφερε στη θέση της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5950                6-5-1954

Δεν δικάζει ο Θεός, αλλά οι άνθρωποι δικάζουν τον εαυτό τους. . .

Δεν δικάζω Εγώ τους ανθρώπους, αλλά οι ίδιοι δικάζουν τον εαυτό τους. . .  Δεν τους παρέχω τίποτε άλλο πέραν αυτού που θέλουν οι ίδιοι, και η βούλησή τους επομένως οδηγεί είτε προς τη ζωή είτε προς το θάνατο. Εγώ ο Ίδιος θέλω να δώσω τη ζωή σε όλους τους ανθρώπους, αλλά αν αυτοί επιλέγουν μόνοι τους το θάνατο, θα γίνει αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Το αιώνιο νόμο της τάξης όμως συνεχίζει να υπάρχει, και αυτός ο νόμος ανταποκρίνεται στη Φύση Μου, δηλαδή στην αγάπη Μου.

Οι άνθρωποι που υποτάσσονται σε αυτό το νόμο της αιώνιας τάξης ενεργούν με αγάπη και επομένως επιλέγουν τη ζωή, γιατί μέσω της αγάπης παίρνουν τη δύναμη που τους εξασφαλίζει μια ζωή μέσα στη μακαριότητα, ενώ οι άπονοι άνθρωποι είναι και χωρίς δύναμη και κατά συνέπεια στέκονται εκτός της αιώνιας τάξης. . .  με αποτέλεσμα να καταδικάσουν τον εαυτό τους σε θάνατο. Αφού ο θάνατος είναι μια κατάσταση χωρίς δύναμη, η οποία περιμένει όλους εκείνους τους ανθρώπους που ζουν χωρίς αγάπη και που επομένως αποχώρησαν από την αιώνια τάξη Μου. Ωστόσο, εναπόκειται στην ελεύθερη θέληση του κάθε ανθρώπου ποια μοίρα να επιλέξει, και ως εκ τούτου ο κάθε άνθρωπος δικάζει τον εαυτό του.

[Παραλείπω τις επόμενες δύο παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5951                7-5-1954

Η πίστη των μαθητών χωρίς αποδείξεις κατά την έσχατη εποχή. . .

Απαιτώ από σας, τους μαθητές Μου της έσχατης εποχής, μια ισχυρή πίστη, μια πίστη που να Με πρεσβεύσει ακλόνητα μπροστά στον κόσμο. Το να κάνουν αυτό θα είναι ικανοί μονάχα εκείνοι οι άνθρωποι που είναι ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου, γιατί μονάχα ένας τέτοιος σύνδεσμος θα τους επιτρέψει να έχουν τόσο ακλόνητη πίστη, ενώ οι άλλοι άνθρωποι θα Με παρατήσουν εύκολα, δίοτι θα τους είναι δύσκολο να πιστέψουν σε μια εποχή που είναι τόσο μακριά από εκείνη όπου βάδιζα Εγώ στη Γη, ώστε να υπάρξουν μόνο λίγες αποδείξεις της ζωής και του θανάτου Μου, της πορείας Μου πάνω στη Γη και της πορείας των παθών Μου. . .  Για αυτό το λόγο η πίστη πρέπει να είναι ιδιαίτερα ισχυρή αν θέλει ο άνθρωπος να Με πρεσβεύσει μπροστά στον κόσμο.

Οι μαθητές Μου κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου βρισκόμουν στη Γη Με είδαν, έζησαν μαζί Μου και ήταν μάρτυρες αμέτρητων θαυμάτων. Μπορούσαν να Με ακούσουν κάθε μέρα και να διδαχτούν από Μένα. Είχαν διαφωτιστεί για τα πάντα και επομένως θα μπορούσε να τους ήταν εύκολο να πιστεύουν σε Μένα και στην αποστολή Μου. . .  Ωστόσο, και εκείνοι δυσκολεύτηκαν μερικές φορές να πιστέψουν, παρά τις φανερές αποδείξεις της θείας φύσης Μου. . .  Αλλά μετά το θάνατό Μου τους γέμιζε το Πνεύμα Μου, με αποτέλεσμα να μπόρεσαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, δηλαδή να φέρουν το Ευαγγέλιο στον κόσμο και να Με υποστηρίξουν με πεποίθηση μπροστά στον κόσμο. . .

Ποια όμως είναι η κατάσταση των μαθητών Μου της έσχατης εποχής; Δεν μπόρεσαν να δουν και να βιώσουν τίποτα, δεν αντιλαμβάνονται την ορατή Μου παρουσία, πρέπει μονάχα να πιστεύουν αυτά που τους είπαν άλλοι για Μένα. . .  Ωστόσο, ούτε οι μαθητές Μου της έσχατης εποχής είναι χωρίς δύναμη και καταλαβαίνουν και αυτοί την επενέργειά Μου, τους εκδηλώνομαι και σε αυτούς μέσα στο πνεύμα. . .  κάτι για το οποίο ακριβώς είναι προϋπόθεση εκείνος ο ολόψυχος σύνδεσμος μαζί Μου. . .  Τους παρέχω ασυνήθιστα δώρα, γιατί απαιτώ από αυτούς μια ασυνήθιστη πίστη και γιατί λαμβάνω υπόψη Μου το γεγονός ότι έπρεπε να σηριχτούν μονάχα πάνω στις γνώσεις που τους μεταδόθηκαν για να αποκτήσουν μια ακλόνητη πίστη. Για αυτό το λόγο έχουν ανάγκη μια ασυνήθιστη παροχή βοήθειας για να μπορέσουν να εκπληρώσουν την αποστολή που ανατέθηκε και σε αυτούς. . .  δηλαδή να κηρύξουν το Ευαγγέλιό Μου στους ανθρώπους κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος.

Έχω μεγάλες απαιτήσεις από αυτούς τους τελευταίους μαθητές Μου, αφού πρέπει να πιστεύουν μονάχα στο λόγο, πρέπει να αντέξουν απέναντι σε όλα τα αντεπιχειρήματα που παρουσιάζουν ως αναξιόπιστες την πορεία Μου στη Γη και την αποστολή Μου. . .  Πρέπει μονάχα να πιστεύουν. . .  Αλλά για αυτό τους ευλογώ και τους λέω ξανά: Οι τελευταίοι θα είναι οι πρώτοι. . .  Αφού η αποστολή τους είναι σπουδαία, διότι πρόκειται να σωθούν ακόμα μερικές ψυχές πριν το τέλος, να μάθουν και αυτές για τον Ιησού Χριστό, προκειμένου να μην αποβιώσουν αλύτρωτες από αυτή τη Γη. . .

Πρέπει να Με υποστηρίξουν, να υποστηρίξουν τον Πατέρα και Λυτρωτή τους, πρέπει να Με πρεσβεύσουν μπροστά στον κόσμο, τότε που ο Σατανάς θα ορμήσει με όλες του τις δυνάμεις κατά της έπαλξης της πίστης. . .  Τότε θα πρέπει να αποδειχτούν καλοί και να αποδείξουν την πίστη τους σε Μένα, τότε θα πρέπει να υποστηρίξουν το όνομά Μου με δυνατή φωνή μπροστά στον κόσμο, γιατί μονάχα αυτό το όνομα είναι η εξουσία που θα ματαιώσει την ενέργεια του Σατανά και που θα τον θέσει εκός μάχης τον ίδιο. . .  Μια ισχυρή πίστη απαιτώ από αυτούς τους τελευταίους μαθητές Μου, αλλά δεν θα πολεμήσουν μόνοι τους τον εχθρό. . .  Εγώ ο Ίδιος θα είμαι μαζί τους, επειδή Μου επιτρέπουν διά της πίστης τους να τους είμαι παρών, με αποτέλεσμα να βγουν νικητές. . . Και μαζί τους θα βγουν νικητές όλοι όσοι ακολουθήσουν τους μαθητές Μου και πρεσβεύσουν επίσης το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5952                9-5-1954

«Κανείς δεν θα φτάσει στον Πατέρα παρά μόνο μέσω Εμένα. . .»

Κανείς δεν θα φτάσει στον Πατέρα παρά μόνο μέσω Εμένα. . .  Αυτά τα λόγια και μόνο θα έπρεπε να κάνουν τους ανθρώπους να καταλάβουν τη μεγάλη σημασία της αναγνώρισης του Ιησού ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, και ωστόσο έχασαν την εντύπωσή τους, αφού η ανθρωπότητα δεν τα προσέχει, αλλιώς δεν θα Τον αρνούνταν τόσο απερίσκεπτα, Εκείνον που χαρακτηρίζει τον Εαυτό Του γέφυρα προς τον Πατέρα. . .  Τα λόγια της Γραφής δεν είναι για τους περισσότερους ανθρώπους πια τίποτε άλλο παρά γράμματα χωρίς πνεύμα και ζωή. . .  Τα προφέρουν χωρίς να συνειδητοποιήσουν το νόημά τους, αφήνουν εντελώς απρόσεκτα τα λόγια του Κυρίου, με αποτέλεσμα να μην βρουν το δρόμο προς τον Πατέρα, επειδή επίσης δεν Τον πιστεύουν με την πεποίθηση που θα προέκυπτε από το να προσέχουν το θείο λόγο.

Κανείς δεν θα φτάσει στον Πατέρα παρά μόνο μέσω Εμένα. . .  Ωστόσο, στους ανθρώπους λείπει η βούληση να φτάσουν στον Πατέρα και ως εκ τούτου δεν ψάχνουν να βρουν το δρόμο για Εκείνον. . .  και επιπλέον ο θεϊκός Λυτρωτής ο Ιησούς Χριστός δεν έχει καμία σημασία για αυτούς. Αυτή η αντίληψη οδηγεί στην καταστροφή, στο πνευματικό θάνατο. . .  Αφού δεν θα φτάσουν στον Πατέρα,  παραμένουν υπό τον έλεγχο εκείνου που είναι ο αντίπαλος του Θεού, παραμένουν στο βάθος, γιατί δεν έχουν την επιθυμία να ανεβούν στο ύψος.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ αξιολύπητη κατάσταση, δηλαδή ότι οι άνθρωποι δεν δείχνουν καμία επιδίωξη να ανεβούν, ότι δεν σκέφτονται την αποστολή τους στη Γη και ότι αδιαφορούν επίσης για τη διδασκαλία του Χριστού, το Ευαγγέλιο, ότι δεν θεωρούν σημαντικό και δεν σκέφτονται κανένα από τα λόγια Του. . .  ότι δεν μπορούν να καταλάβουν, γιατί δεν ψάχνουν να βρουν διαφώτιση, γιατί τους είναι εντελώς αδιάφορα αυτά που ο Θεός θα ήθελε να τους γνωστοποιήσει μέσω της Γραφής και που ο άνθρωπος Ιησούς ως ο εκπρόσωπος του Θεού κήρυξε στους ανθρώπους. . .  Και κανείς δεν σκέφτεται ότι ζει στη Γη μονάχα για να κατορθώσει την επιστροφή του στον Πατέρα και ότι του προσφέρονται συνέχεια ευκαιρίες για το σκοπό αυτό, τις οποίες απορρίπτει πεισματάρικα, γιατί δεν έχει καμία πίστη.

Η απόσταση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Πατέρα είναι μεγάλη, Ένας ωστόσο προσφέρει τον Εαυτό Του ως οδηγό, ως μεσολαβητή. . .  Ένας έχτισε τη γέφυρα που ανοίγει το δρόμο προς τον Πατέρα, και αυτός ο Ένας προσφέρει τη βοήθειά Του σε όλους τους ανθρώπους. . .  Ωστόσο, δεν Τον ακούν, δεν Τον προσέχουν όταν θέλει να υπενθυμίσει τον Εαυτό Του στους ανθρώπους. . .  Τυφλοί και κουφοί περνούν από δίπλα Του, παρόλο που τους φωνάζει: «Κανείς δεν θα φτάσει στον Πατέρα παρά μόνο μέσω Εμένα. . .» Ο Ίδιος λέει για τον Εαυτό Του: «Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .» Όποιος επομένως ψάχνει την αλήθεια και τη ζωή, πρέπει να πάρει το δρόμο μέσω του Ιησού Χριστού, πρέπει να χρησιμοποιήσει τη μεσολάβησή Του, πρέπει να Του ζητήσει δύναμη για να μπορέσει να διανύσει το δρόμο του στη Γη πετυχώντας το σκοπό της ζωής του: να κατορθώσει την ενοποίηση με τον Πατέρα, η οποία μόνο εξασφαλίζει μια ζωή μέσα στη μακαριότητα, μια ζωή που θα διαρκέσει αιώνια.

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποια μοίρα τούς περιμένει εξαιτίας της αδιαφορίας και της απιστίας τους. Δεν ξέρουν τι θα χάσουν από δική τους απερισκεψία μην προσέχοντας το θείο λόγο, μην καταφεύγοντας σε Εκείνον Που μόνο Αυτός μπορεί να τους σώσει από την καταστροφή. . .  Δεν το ξέρουν και δεν πιστεύουν στα λόγια εκείνων που ξέρουν και που θα ήθελαν να τους βοηθήσουν. Και παρόλο που ηχεί ο λόγος από πάνω, δεν τον αποδέχονται, αφού ακούν μια άλλη φωνή, τη φωνή του κόσμου, με τον οποία τους μιλά ο αντίπαλος του Θεού και στην οποία ανοίγουν πρόθυμα τα αυτιά τους. . .  Δεν ψάχνουν τη ζωή, αλλά το θάνατο. . .  απορρίπτουν Εκείνον Που τους υπόσχεται τη ζωή, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μέσα στην αμαρτία και στο θάνατο, γιατί χωρίς τον Ιησού Χριστό δεν υπάρχει λύτρωση ούτε επιστροφή στο πατρικό σπίτι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5954                11-5-1954

Οι δοκιμασίες της πίστης θα πρέπει να προξενήσουν μια ισχυρή πίστη. . .

Ακόμα συχνά θα πρέπει να σας στέλνω δοκιμασίες της πίστης σας, γιατί θέλω να σας εκπαιδεύσω για να γίνετε δυνατοί αγωνιστές, οι οποίοι απαιτούνται κατά την έσχατη εποχή, οι οποίοι θα πρέπει να πολεμήσουν για Μένα και το όνομά Μου και οι οποίοι με την ισχυρή πίστη τους θα πρέπει να κερδίσουν για Μένα και τους συνανθρώπους τους. Και για αυτό το λόγο πρέπει να ανεβείτε σκαλοπάτι προς σκαλοπάτι. Η κάθε πετυχημένη δοκιμασία της πίστης σάς φέρνει μπροστά και ο κάθε ανανεωμένος  σύνδεσμος μαζί Μου ενισχύει την ψυχή σας και την κάνει ικανή για την αποστολή που της έχει ανατεθεί κατά την τελευταία περίοδο. . .  δηλαδή να υπερασπίσει την πίστη και να είναι για τους συνανθρώπους οδηγός που να ξέρει η ίδια το δρόμο, γιατί θα βασίζεται μονάχα στην εσωτερική της ηγεσία, στην κατεύθυνσή Μου διά του Πνεύματός Μου. . .

Ακόμα συχνά θα εμφανίζονται μπροστά σας εμπόδια τα οποία να ξεπεράσετε θα σας φανεί αδύνατο. . .  Εγώ όμως θα περιμένω ήδη έτοιμος να τα παραμερίσω, αλλά μόνο τότε που θα έχετε συνδεθεί μαζί Μου, τότε που θα Μου ζητήσετε να σας βοηθήσω, διότι η δική σας δύναμη δεν θα είναι ακρετή. Πάντα θα πρέπει να θυμάστε Εκείνον Που μόνο Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει, ακόμα και τότε που οι δυσκολίες σάς φαίνονται υπερβολικές. . .  Η πίστη σας στο ότι μπορώ και θέλω να βοηθήσω έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν και τα μεγαλύτερα εμπόδια και να είναι πάλι ανοιχτός ο δρόμος στον οποίο θα πρέπει τότε να συνεχίσετε την πορεία σας μαζί Μου. . .

Μόλις απομονώνεστε από Μένα, μόλις Με σκέφτεστε λιγότερο, εμφανίζονται μπροστά σας και πάλι στενοχώριες και δυσκολίες, από τις οποίες δεν μπορώ να σας απαλλάξω όσο δεν ασχολείστε αποκλειστικά μαζί Μου, όσο δεν αρκείστε στην παρουσία Μου και στρέφετε τα μάτια σας ακόμα με πόθο μακριά από το δρόμο, εκεί όπου σας γοητεύουν ακόμα πολλά πράγματα χωρίς τα οποία δεν θέλετε ακόμα να ζήσετε. . .  Ξέρω ότι τα εκπαιδευτικά Μου μέσα σας πλήττουν μερικές φορές σκληρά, ξέρω ότι σας είναι μερικές φορές δύσκολο να βλέπετε σε Μένα τον γεμάτο αγάπη Πατέρα, αλλά είναι μονάχα η αγάπη που Με κάνει να δράσω με τέτοιον τρόπο, αφού μονάχα Εγώ ξέρω πού θα καταντούσατε αν δεν σας ανάγκαζα ξανά και ξανά να αντιμετωπίσετε συνθήκες όπου μονάχα ο έντονος σύνδεσμος μαζί Μου. . .  μια επίκληση από τα βάθη της καρδιάς σας. . .  σας οδηγούν μακριά από τις δυσκολίες σας. Ταυτόχρονα τέτοιες δυσκολίες και η υπερνίκησή τους είναι όμως και πάρα πολύ θεραπευτικές για τις ψυχές σας και ενισχύουν αφάνταστα την πίστη σας.

Υπάρχει μια διέξοδος για κάθε δυσκολία και τίποτα δεν είναι αξεπέραστο με τη βοήθειά Μου. . .  Επομένως οι επίγειες ανησυχίες και δυσκολίες δεν θα πρέπει ποτέ να σας κάνουν να απελπιστείτε, αφού μπορείτε να τις αποτρέψετε διά μιας ισχυρής πίστης, και αυτή θα πρέπει να επιδιώξετε να αποκτήσετε. . .  Θέλω μόνο πάντα να σας δείχνω ότι δεν επιτρέπω να Με εκτοπίσει ο αντίπαλός Μου. Και στην περίπτωση που πετυχαίνει να στραφούν τα μάτια σας σε εκείνον, βάζω ο Ίδιος ένα τοίχο ανάμεσα σε σας και σε εκείνον. . .  Και οι δικοί Μου καταλαβαίνουν τη φωνή της αγάπης Μου και υποκύπτουν ταπεινά. . .  και η προσευχή τους σε Μένα είναι τότε έτσι ώστε να μπορέσω να την εισακούσω, ώστε να τους οδηγήσω μακριά από κάθε δυσκολία. . .  Αφού δεν θα τους χάσω ποτέ πια, μόνο θέλω να Μου αφοσιωθούν πλήρως και να αποκτήσουν με αυτό τον τρόπο μια πίστη που να είναι ακλόνητη και που να βγει νικήτρια από τον τελευταίο αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5957                14-5-1954

Το γράμμα σκοτώνει. . .

Το Πνεύμα ζωντανεύει. . .

Το γράμμα σκοτώνει, το Πνεύμα μόνο ζωντανεύει. . .  Αυτό πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όλοι εσείς που μιλάτε στους ανθρώπους για αυτά που είναι γραμμένα. . .  Πρέπει να ξέρετε ότι χωρίς το Πνεύμα Μου μπορείτε να δώσετε πολλές έννοιες σε κάθε λέξη, ότι μπορείτε να ερμηνεύσετε τα πάντα με πολλαπλούς τρόπους, με την πιθανότητα να απομακρυνθείτε πολύ από την αλήθεια, να αποκτήσετε νεκρές γνώσεις που δεν έχουν καμία αξία για την ψυχή σας. Μόνο το Πνεύμα ζωντανεύει και μόνο το Πνεύμα φωτίζει αυτό που ήταν σκοτεινό πριν. . .  Το Πνεύμα Μου μόνο σας διαφωτίζει για το ποιο νόημα περιέχει το λόγο Μου, και μόνο μια φωτισμένη σκέψη συλλαμβάνει και επεξεργάζεται το λόγο έτσι ώστε η ερμηνεία να ανταποκριθεί στην αλήθεια.

Τι δεν μπορείτε να καταλάβετε από τη Γραφή. . .  Μπορείτε να αντιστρέψετε εντελώς την έννοια της και όμως μπορείτε επίσης να ανάψετε το πιο δυνατό φως μέσα σας, ανάλογα με τη θέλησή σας και την ικανότητά σας να αφήσετε το Πνεύμα Μου να ενεργήσει μέσα σας. Και επομένως μπορούν να προκύψουν και λανθασμένες διδασκαλίες και να γίνουν αποδεκτές γενικά από τους ανθρώπους, επειδή ο αντίπαλός Μου παρεμβαίνει οπουδήποτε δεν μπορώ ακόμα να βρίσκομαι με το Πεύμα Μου, επειδή δεν διστάζει ούτε να διαστρεβλώσει το λόγο Μου αν με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να υπονομεύσει την αλήθεια.

Ξέρετε οι ίδιοι ότι οι σκέψεις του κάθε ανθρώπου μπορούν να πάρουν διαφορετικές κατευθύνσεις και ότι παρ’όλα αυτά ο καθένας θα ήθελε να υποστηρίξει ως σωστές και αληθινές τις δικές του σκέψεις. . .  Ξέρετε όμως επίσης ότι δεν μπορούν διαφορετικές απόψεις να εγείρουν αξίοση για αλήθεια, και συνεπώς πρέπει να συμβουλευτείτε Εκείνον Που είναι ο Ίδιος η προαιώνια Αλήθεια. . .  Πρέπει να Του ζητήσετε φώτιση του πνεύματός σας πριν ξεκινήσετε την ερμηνεία της Γραφής, η οποία μαρτυρεί για Μένα. . .

Δεν πρέπει να ασχοληθείτε με το λόγο Μου μόνο με λογικό τρόπο. Πρέπει να ξέρετε ότι η κάθε λέξη επιτρέπει διαφορετικές ερμηνείες και πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε το σωστό νόημα, όχι όμως χωρίς την προηγούμενη επίκληση της βοήθειάς Μου. . .  Και στην περίπτωση που είναι καλή η θέλησή σας, στην περίπτωση που επιδιώκετε να κηρύξετε μονάχα την καθαρή αλήθεια, η σκέψη σας θα φωτιστεί για χάρη της αλήθειας. Αφού θέλω να διαδοθεί η αλήθεια ανάμεσα στους ανθρώπους και θέλω να γίνει φως μέσα στις ανθρώπινες καρδιές, το οποίο όμως μπορεί να ανάψει μονάχα η καθαρή αλήθεια. . .

Δεν είναι αποφασιστική η ίδια η λέξη, το γράμμα, αλλά η έννοια που κρύβεται μέσα στη λέξη. . .  Όσο καθαρά και αδιαμφισβήτητα και να μιλούσα σε εσάς τους ανθρώπους όταν βάδιζα στη Γη και ακόμα πριν. . .  αυτά τα λόγια Μου επίσης μπορούν να παραμορφωθούν ή να μην ερμηνευτούν σύμφωνα με το νόημά τους εάν ασχοληθεί μαζί τους μονάχα η λογική και όχι η καρδιά του ανθρώπου και εάν δεν ζητήσει κανείς τη βοήθειά Μου. Και τότε το γράμμα μπορεί να «σκοτώσει» με όλη τη σημασία της λέξης. . .  Μπορεί να προκαλέσει το θάνατο της ψυχής στην περίπτωση που ο λόγος Μου δεν της αφήνει καλή εντύπωση, με αποτέλεσμα, χωρίς οποιαδήποτε τροφή, να πέσει θύμα του πνευματικού θανάτου, ή στην περίπωση που της δοθεί εντελώς λάθος τροφή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφυπνιστεί στη ζωή.

Αφού το Πνεύμα μόνο ζωντανεύει. . .  Και αυτό θέλω πράγματι να χαρίσω σε όλους εκείνους που να Μου το ζητήσουν ολόψυχα, που να είναι πρόθυμοι να κηρύξουν Εμένα τον Ίδιο και την αλήθεια, προκειμένου να Με υπηρετήσουν και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους για να διορθωθεί η ένδεια της ψυχής τους. . .  Θα λάβουν αυτό που θα ζητήσουν και θα είναι καλοί υπηρέτες μέσα στον αμπελώνα Μου. Θα κάνουν πάντα μονάχα αυτό που είναι θέλημά Μου και επομένως θα είναι στην αλήθεια οι εκπρόσωποί Μου στη Γη, οι οποίοι θα μιλούν στη θέση Μου. . .  οι οποίοι θα κηρύσσουν τον ίδιο λόγο με την ίδια έννοια όπως το δίδαξα Εγώ στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser