background

επισκέπτες: 4017

Bιβλίo 53

 

4548                24-1-1949

Ο πνευματικός σπινθήρας. . .

Φώτιση. . .

Αλήθεια – αγάπη – δασκάλεμα. . .

Η πίστη σας θα πρέπει ν’αμειφτεί, αυτό που ζητάτε θα πρέπει να λάβετε εάν Μου παρουσιάζετε την παράκλησή σας με σωστή εμπιστοσύνη. Αφού θέλω ν’αναγνωρίσετε σε Μένα τον Πατέρα σας για να Μ’αγαπήσετε. . .  Ο θεϊκός σπινθήρας στο εσωτερικό σας θα σας οδηγήσει στην κατανόηση, αφού είναι τμήμα Μου και έχει για αυτό γνώση και μαρτυρεί την αλήθεια. Διδάσκει τον άνθρωπο από το εσωτερικό του, και επομένως αυτός δεν έχει ανάγκη κανένα δάσκαλο εάν ζητά την αλήθεια από Εμένα, εάν φωνάζει Εμένα ως τον δότη της αλήθειας για να φωτίσω το πνεύμα του. Άρα δίνει στον σπινθήρα μέσα του την άδεια να τον διδάσκει, κάτι που προϋποθέτει πάντα πρώτα τη θέληση του ανθρώπου για την αλήθεια, η οποία, ωστόσο, πρέπει να συνοδευτεί από τη θέληση αγάπης, αλλιώς ο άνθρωπος δεν θα θεωρηθεί αντάξιος της αλήθειας.

Αφού η αλήθεια είναι θεία, είναι δώρο χάρης που μεταδίδεται σ’εκείνους που συνδέονται μαζί Mου, δηλαδή που ζουν στην αγάπη. Για αυτό το λόγο το ψέμα και η πλάνη είναι τόσο δεδομένα στον κόσμο και την αλήθεια βρίσκει κανείς πολύ σπάνια, γιατί η ανθρωπότητα στερείται οποιασδήποτε αγάπης, δηλαδή είναι μακριά Μου και επομένως και μακριά από την αλήθεια, αφού Εγώ είμαι η Αγάπη καθώς και η Αλήθεια. Αυτό είναι τόσο ευνόητο ώστε δεν μπορεί να είναι διαφορετικό, και παρ’όλα αυτά οι άνθρωποι δεν καταλήγουν σε αυτή την εύκολη κατανόηση ακριβώς γιατί τους λείπει η θέληση αγάπης.

Αλλά μόλις ο άνθρωπος παρακαλεί για ορθή σκέψη, μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα εκπληρωθεί η παράκλησή του, αφού θέλω να διοχετεύω την αλήθεια παντού και να ευλογήσω τον άνθρωπο που Με λαχταρά τον Ίδιο. Και στέλνω τότε κοντά του τους σωστούς υποστηριχτές της διδασκαλίας Μου, οι οποίοι τον ενημερώνουν στο όνομά Μου. Οδηγώ σωστά τις σκέψεις, έτσι ώστε η κάθε διαφώτιση είναι κατανοητή. Παροτρύνω τις σκέψεις σε μόνιμη δραστηριότητα, έτσι ώστε και τα όντα του φωτός μπορούν να εκτελέσουν την ουράνια αποστολή τους. Και ο άνθρωπος μυείται στην αλήθεια και θα μπορέσει να πιστέψει με πλήρη πεποίθηση αυτά που του παρουσιάζονται ως αλήθεια. Σας πλησιάζω δηλαδή ο Ίδιος μέσα στην αλήθεια, θα Με αναγνωρίσετε και θα μάθετε να μ’αγαπάτε, και δεν θα βυθιστείτε ποτέ πια πίσω στο σκοτάδι, όταν το πνεύμα σας έχει φωτιστεί μια φορά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4549                25-1-1949

Η διάδοση της πλάνης κατά την έσχατη εποχή. . .

Η αντίσταση του Θεού. . .

Η πλάνη θα κυριαρχεί πάντα πιο εύκολα απ’ό,τι η αλήθεια, γιατί η πρώτη αρέσει περισσότερο στους ανθρώπους, δηλαδή ανταποκρίνεται στην κατάσταση ατέλειας των ανθρώπων. Η αλήθεια ικανοποιεί μονάχα εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την εσωτερκή ορμή ν’ανέβουν στα ύψη, που για αυτό δεν είναι πια στραμμένοι προς τον κόσμο και τις γοητείες του και που ασχολούνται επίσης με τις απαιτήσεις που δεν αρέσουν πολύ στο κορμί, στην περίπτωση που η αλήθεια ζητά κάτι τέτοιο. Και παρ’όλα αυτά θα νικήσει η αλήθεια. . .  Αφού όλοι όσοι είναι προσκολλημένοι στην πλάνη θα καταστραφούν, ενώ η αλήθεια εγγυείται την αιώνια ζωή.

Αφού η αλήθεια είναι θεία και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τους αιώνες των αινώνων. Το ότι όμως κατά την έσχατη εποχή η πλάνη διαδίδεται παντού σε μεγάλο βαθμό, το ότι η αλήθεια επικρατεί μόνο πολύ σπάνια, είναι η αφορμή για το ότι ο Θεός ο Ίδιος ως η αιώνια Αλήθεια θα αναγεννηθεί μέσα στο πνεύμα των ανθρώπων που θέλουν να τον υπηρετήσουν ως φορείς της αλήθεια. Αφού οι λίγοι άνθρωποι που είναι ακόμα επιδεκτικοί στην αλήθεια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να μην υφίστανται ζημιά μέσα σ’ένα περιβάλλον που αγγίζεται από τις επιρροές από το βασίλειο του σκοταδιού. Έχουν ανάγκη αυξημένη παροχή δύναμης, έχουν ανάγκη άμεση ενημέρωση από το βασίλειο του φωτός. Και για αυτό  ο Θεός τους φροντίζει με εξαιρετικό τρόπο και τους μεταδίδει το λόγο Του μ’εναν τρόπο που είναι μάλιστα εξαιρετικός, που θα μπορούσε ωστόσο και να εξηγηθεί φυσιολογικά για χάρη των ανθρώπων, για να μην αναγκαστούν να πιστέψουν.

Ο Θεός ο Ίδιος διδάσκει την αλήθεια στους ανθρώπους μέσω του στόματος ενός υπηρέτη που θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή Του, έτσι ώστε εγγυείται η πιο καθαρή αλήθεια και αποκλείεται η πλάνη. Αλλά πρέπει ο άνθρωπος μόνος του ν’αποκτήσει την πίστη στο ότι είναι αλήθεια αυτά που του προσφέρονται, αλλιώς και η πιο βαθιά αλήθεια μένει χωρίς αποτέλεσμα. Ο κάθε άνθρωπος που αναζητά την αλήθεια ευσυνείδητα μπορεί να εξετάσει το αν ο Θεός μιλά μέσω εκείνου του ανθρώπου, αφού ο κάθε λόγος θα βασιστεί πάνω στη θεϊκή διδασκαλία αγάπης, και καμία αντίθετη δύναμη δεν θα τη χρησιμοποιήσει ποτέ για ν’απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό.

Ό,τι έχει ως στόχο τον Θεό, ό,τι μαρτυρεί την αγάπη του Θεού, ό,τι διδάσκει την αγάπη και προωθεί την τελειότητα είναι θείο, εκπήγασε δηλαδή από τον Ίδιο τον Θεό, και αυτό μπορεί πάντα να είναι το μέτρο για τον άνθρωπο που θέλει να εξετάσει. Και για αυτό το λόγο ο καθένας μπορεί να κάνει τέτοια εξέταση, αφού αν η θέλησή του είναι σοβαρή,  θα αισθανθεί το θείο μέσα στην καρδιά του, επειδή ό,τι εκπηγάζει από τον Θεό, ενεργεί σαν δύναμη μέσα στην καρδιά εκείνου που λαχταρά τον Θεό και άρα επίσης την καθαρή αλήθεια. Ικανός να εξετάζει είναι ο καθένας που είναι πρόθυμος, αφού αυτός εξετάζει με την υποστήριξη του Θεού, ο Οποίος δίνει την ικανότητα της κατανόησης σε όλους, για να επικρατήσει η αλήθεια και να εκτοπίσει την πλάνη, για να έχει η ομάδα των δικών Του το ισχυρό στήριγμα της επίγνωσης του ότι ο Θεός ο Ίδιος είναι στη γη μέσα στο πνεύμα εκείνων που είναι πρόθυμοι να Τον υπηρετούν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4550                27-1-1949

Το λυτρωτικό έργο του Χριστού. . .

«Κατέβηκε στην κόλαση. . .»

Εκείνος που άφησε να τον καρφώσουν στο σταυρό επωμίστηκε τις αμαρτίες ολόκληρης της ανθρωπότητας και πρόσφερε στον Θεό την εξιλέωση για τις αμαρτίες εκείνες. Αυτή η πράξη μέγιστης αγάπης για τους ανθρώπους ήταν μοναδική, αφού ποτέ δεν υπέφερε άνθρωπος τόσο πολύ όπως ο Ιησούς, η αγάπη του Οποίου ήταν υπέρμετρη και του ανταποδόθηκε με τον πιο αισχρό τρόπο. Επιδίωκε να κερδίσει την αγάπη των συνανθρώπων Του, έκανε καλές πράξεις για εκείνους και τους βοηθούσε επίγεια και πνευματικά, αλλά δεν αρκέστηκε σ’αυτή τη μαρτυρία της αγάπης Του, ήθελε να φέρει βοήθεια στην ανθρωπότητα για την αιωνιότητα, ήθελε να τους δείξει το δρόμο προς την αιώνια μακαριότητα.

Η αγάπη Του όμως περιφρονήθηκε και οι άνθρωποι Του έκαναν το χρειρότερο που μπορεί κανείς να κάνει σ’έναν άνρθωπο. . .  Τον κάρφωσαν στο σταυρό σαν να ήταν επικίνδυνος εγκληματίας. . .  Ο ίδιος ο Σατανάς κατόρθωσε πάνω Του το έργο, αφού εκείνοι που το εκτέλεσαν ήταν οι υπηρέτες του. Ωστόσο, και οι δυνάμεις του σκοταδιού είναι υποταγμένες στο θέλημα του Θεού. Είχαν κάτα κάποιον τρόπο συμμετοχή στο λυτρωτικό έργο του Χριστού, μόνο με κακή θέληση, και για αυτό φορτώθηκαν ενοχή, παρόλο που ο Θεός δέχτηκε το λυτρωτικό έργο ως εξιλέωση για την ανθρωπότητα.

Πάρα πολύ υψηλά αξιολογήθηκε η θέληση αγάπης του ανθρώπου Ιησού, ο Οποίος άφησε να Τον καρφώσουν στο σταυρό από ευσπλαχνία για τους συνανθρώπους Του που υπέφεραν. Αφού ως άνθρωπος υπέφερε αφάνταστα, γιατί όλα αυτά που Του έκαναν τα έκαναν με μίσος και πλήγωσαν έτσι την ψυχή Του με τον χρειότερο τρόπο. Αυτός έδωσε  αγάπη και πήρε ως αντάλλαγμα το πιο βαθύ μίσος. Ήθελε να οδηγήσει τους ανθρώπους στα ύψη, στο φως, και τον αντιμετώπισαν οι πιο σκοτεινές μορφές και προσπάθησαν να Τον τραβήξουν κάτω στο σκοτάδι. Αυτός πήρε σηνειδητά το κύπελλο και τον άδειασε, παρόλο που η ανθρώπινη Του φύση έτρεμε ολόκληρα και αυτός προσευχήθηκε στον Θεό μέσα στο μεγάλο φόβο Του: «Γιατί Μ’εγκατέλειψες. . .»

Υπέφερε ως άνθρωπος, ως αγνός άνθρωπος Που ήταν χωρίς καμία αμαρτία και Που δεν γνώριζε τίποτε άλλο παρά αγάπη και ο Οποίος διέθετε για αυτό όλη την εξουσία. . .  Δεν χρησιμοποίησε την εξουσία, αλλά άφησε να τον σταυρώσουν και παραχώρησε στους πιο κακούς συνανθρώπους το δικαίωμα να διαθέσουν το κορμί του. . .  Και το έκαναν και Του προκάλεσαν τα πιο αφάνταστα βάσανα. . .  Πλήρωσε για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας, γιατί ήθελε να τη λυτρώσει.

Ήξερε ότι η αμαρτία ήταν το μεγαλύτερο κακό, ότι καθόριζε τη μοίρα στην αιωνιότητα. Και για αυτό επιδίωξε με το λόγο και με την πράξη να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων στο μεγάλο κίνδυνο που διέτρεχαν μέσω του αμαρτωλού τρόπου ζωής τους. Αλλά οι άνθρωποι δεν δέχτηκαν τη διδασκαλία Του, ούτε άλλαξαν από μόνοι τους. Και έτσι ο Ιησούς έκανε τη θυσία παραδίδοντας το κορμί Του, το οποίο έσκυψε εντελώς άμεμπτα κάτω από το βάρος των αμαρτιών, το οποίο κατέρρευσε επίγεια, διότι χιλιάδες ψυχές γαντζώθηκαν πάνω Του, οι οποίες προσπάθησαν να Τον τραβήξουν κάτω στο σκοτάδι.

Αλλά Αυτός ήταν πιο δυνατός. Η δύναμη της αγάπης ήταν πιο ισχυρή από το θάνατο, Αυτός ξεπέρασε ακόμα και το θάνατο και βγήκε νικητής του. . .  Δεν τίναξε τις ψυχές από πάνω Του, αλλά προσπάθησε να τις πείσει για τη δύναμη της αγάπης. . .  Έφερε σωτηρία και σ’αυτούς που δεν ήταν πια στη γη. . .  Κατέβηκε στην κόλαση πριν ανέβηκε στον ουρανό. Στα πιο βαθιά βάθη μπήκε η αγάπη Του, και όποιος τη δέχτηκε είχε σωθεί, είχε λυτρωθεί από τις αλυσίδες του θανάτου.

Ο Θεός ως η αιώνια Αγάπη θέλει να σώσει και αυτούς που είναι χαμένοι. Και για αυτό δέχτηκε την αγάπη ενός ανθρώπου, η οποία ήταν τόσο βαθιά ώστε ο στόχος της ήταν ολόκληρη η ανθρωπότητα, και την οποία αυτός ο άνθρωπος ήθελε να εκφράσει διά του μαρτυρικού Του θανάτου. . .  Ο Θεός δέχτηκε αυτή τη θυσία αγάπης και παρείχε λύτρωση από την ανελεύθερη κατάσταση που ήταν το αποτέλεσμα της αμαρτίας, σε όλους όσους αναγνωρίζουν τον Ιησού ως τον Λυτρωτή και Του φορτώνουν τις αμαρτίες τους. Αφού η αγάπη του Θεού είναι μεγαλύτερη από την οργή Του, και ό,τι πορεύεται μέσα στην αγάπη βρίσκει την επιείκεια και το έλεός Του. Για χάρη των αιμάτων του Ιησού, το βλέμμα Του στρέφει προς όλους τους κακομοίρηδες και συγχωρεί την πιο μεγάλη ενοχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4551                            28-1-1949

Η ερώτηση του γιατί. . .

(Ο ανθρωπόσοφος Köln) Πτώση των αγγέλων. . .

Αμαρτία. . .

Μένει αιώνια ανεξιχνίαστο για τους ανθρώπους το τι παρακινεί τον Θεό στη διακυβέρνηση και στην ενέργειά Του, αφού ο ανθρώπινος νους δεν καταλαβαίνει ποια είναι τα κίνητρα της ενέργειας του Θεού. Δεν καταλαβαίνει ούτε τις σχέσεις και συναρτήσεις, γιατί μπορεί να δει και να νιώσει μονάχα το αποτέλεσμα εκείνου που διαδραματίστηκε αρχικά στο πνευματικό βασίλειο, μέσα σ’έναν κόσμο σχετικά με τον οποίο όλα τα ορατά δημιουργήματα είναι μονάχα μια αδύνατη σκιά, τα οποία δεν μπορούν ποτέ ν’αναφερθούν ως σύγκριση και τα οποία δημιουργήθηκαν μόνο ως αποτέλεσμα εκείνου που κάποτε συνέβηκε στο βασίλειο των πνευμάτων που δημιουργήθηκαν από τον Θεό. Εκείνα ήταν η πιο αγνή ακτινοβολία της δύναμής Του, επομένως και γεμάτα εξουσία και δύναμη και στέκονταν στην ύψιστη τελειότητα.

Η δημιουργική θέληση του Θεού είχε μεταδοθεί και στα πλάσματά Του, έτσι ώστε όλες οι σκέψεις Του επιδίωκαν και μέσα σ’εκείνα να πραγματοποιηθούν, και επομένως μια δημιουργική θέληση αφάνταστου βαθμού εμψύχωνε αυτά τα όντα, η οποία δραστηριοποιήθηκε τότε χωρίς περιορισμούς, δηλαδή κατόρθωνε νέα δημιουργήματα που ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Εκείνα τα νέα δημιουργήματα όμως ήταν επίσης πάντα πνευματικά όντα που στέκονταν σε ύψιστη τελειότητα, δηλαδή ήταν ικανά να σκέφτονται και είχαν ελεύθερη θέληση.

Το πρώτο ον που εκπορεύτηκε από τον Θεό ξεπέρασε τα πάντα σχετικά με το φως και τη δύναμή του, αφού εκπήγασε από τον Ίδιο τον Θεό και βρήκε την ευδαιμονία του μέσα στη μόνιμη χρήση της απεριόριστης δύναμής του. Τα δημιουργήματά του πολλαπλασιάζονταν και η μακαριότητά του αυξανόταν απεριόριστα. Ο Θεός δεν του είχε βάλει καθόλου φραγμούς, αλλά το υπέβαλε σε μια δοκιμασία, γιατί ήθελε να καταλάβει το ον τον εαυτό του ως φορέα της δύναμης που είχε την αρχή της στον Θεό. . .  Αυτή η δοκιμασία αποτελόταν στο ότι το ον. . .  ο Εωσφόρος. . .  θα έπρεπε να εξηγήσει στα όντα του τον Θεό ως την πρώτη Αρχή, για να κρατήσει και εκείνος την επίγνωση του ότι λαμβάνει πάντα από τον Θεό τη δύναμη που τον έκανε ικανό για τη δημιουργική του δραστηριότητα.

Θα έπρεπε λοιπόν ν’αναγνωρίσει τον Θεό ως Δημιουργό και πηγή της δύναμης, και η μακαριότητά του θα ήταν απεριόριστη στην αιωνιότητα. Ο Θεός δεν τον υπέβαλε στη δοκιμασία μονάχα για αυτή την αναγνώριση, αλλά ο Εωσφόρος τοποθετήθηκε μόνο μπροστά σε μια ελεύθερη απόφαση της θέλησής του, η οποία θα έπρεπε να τον υψώσει από ον που δημιουργήθηκε τέλειο σε ον που ήταν τέλειο ως αποτέλεσμα της δικής του θέλησης, για να μπορέσει τότε, ως πραγματικά θείο ον, να χρησιμοποιήσει την εξουσία και τη δύναμή του σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . .  Και απέτυχε. . .  Δεν ήθελε να είναι δέκτης της δύναμης, αλλά ήθελε να είναι ο ίδιος η πηγή της δύναμης, και η αφθονία της δύναμης που είχε στη διάθεσή του του φαινόταν απόδειξη αρκετή. . .  Χωρίστηκε δηλαδή με ελεύθερη θέληση από τον Θεό, παρόλο που ένας πραγματικός χωρισμός δεν ήταν δυνατός, αφού ο Εωσφόρος δεν θα μπορούσε πια να υπάρχει χωρίς τον Θεό.

Και αφού διά της θέλησής του και χρησιμοποιώντας τη δύναμη από τον Θεό είχαν δημιουργηθεί αμέτρητα όντα, αυτός αισθανόταν, ως ο δημιουργός τους, ότι είχε τεράστια δύναμη και εξουσία, και επομένως αποδευσμεύτηκε θεληματικά από τον Θεό μέσα στην αλαζονία και στη φιλαρχία του. Έγινε με αυτό τον τρόπο αμαρτωλός και παράσυρε στην αμαρτία και όλα τα πλάσματά του, τα οποία μεν ήταν τα ίδια ακόμα αθώα, βρίκονταν όμως τελείως κάτω από την επιρροή εκείνου που τους είχε δώσει τη ζωή.

Σ’εκείνα έδωσε τότε ο Θεός το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Τους επέτρεψε να δουν το Φως, κατάλαβαν μέσα στην τελειότητά τους και την αρχή τους, μπόρεσαν επομένως να μείνουν με τον Θεό και να συμμετέχουν στο μεγαλείο Του. Αλλά ήταν μόνο λίγα όντα που έμειναν μαζί Του, δηλαδή η θέληση των οποίων αποφάσισε ελεύθερα υπέρ του Θεού και τα οποία, ως οι άγγελοί Του, είναι πάντα κοντά Του και είναι δραστήρια για Αυτόν στο πνευματικό βασίλειο. Η πλειοψηφία όμως έπεσε. . .  έκαναν παρέα με τον δημιουργό τους, υποτάχτηκαν από μόνα τους στη θέλησή του και έπεσαν για αυτό σε μια κατάσταση πνευματικού σκοταδιού. . .  Η κατανόηση τούς πάρθηκε, γιατί το αποτέλεσμα της δύναμης μειώνεται μόλις το ον απομακρύνεται από τον Θεό. . .

Αλλά τα πάντα ήταν και είναι δύναμη από τον Θεό και δεν μπορούν ποτέ να χαθούν και πρέπει για αυτό να επιστρέψουν στον Θεό διά ενός δρόμου τον οποίο έκρινε αποτελεσματικό η σοφία Του. Και αυτός ο δρόμος είναι η πορεία μέσα από τα επίγεια υλικά δημιουργήματα, τα οποία έπλασε ο Θεός για το σκοπό της επιστροφής των πνευματικών όντων που κάποτε έπεσαν. Μέσα από αυτά τα δημιουργήματα διανύουν τα πνευματικά όντα με δεμένη τη θέλησή τους, δηλαδή στην αναγκαστική κατάσταση, την αργή ανοδική πορεία ανάπτυξης μέχρι το στάδιο όπου παίρνουν πίσω την ελεύθερη θέληση και όπου τοποθετούνται άλλη μια φορά μπροστά στην απόφαση να διαλέξουν μόνα τους τη δύναμη στην οποία θέλουν ν’ανήκουν.

Το ον έχει φορτωθεί την αμαρτία της κάποτε εξέγερσης κατά του Θεού και μπορεί όμως ν’απελευθερωθεί μέσω της χρήσης της δύναμης από τον Θεό, την οποία κάποτε απέρριψε. Πρέπει ωστόσο μόνο του ν’αποκτήσει αυτή τη δύναμη μέσω έμπρακτης αγάπης και συνειδητής παράκλησης στον Θεό να του δώσει τη δύναμή Του. Πρέπει στην επίγεια ζωή να χρησιμοποιεί την ελεύθερη θέληση με τον σωστό τρόπο. . .  Πρέπει να στραφεί και πάλι προς τον Θεό και να Τον αναγνωρίσει ως προαιώνιο Πατέρα και Δημιουργό. . .  Τότε μπαίνει ξανά μέσα στην κατάσταση του φωτός, γίνεται δέκτης της δύναμης και μπορεί και πάλι να είναι δραστήριο ανάλογα με τη βούλησή του, η οποία είναι τότε και η βούληση του Θεού. . .  θα μπορεί να δημιουργεί και να διαμορφώνει προς τη δική του ευτυχία και θα είναι για αυτό αιώνια μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4553                30-1-1949

Η ελλιπής κατάσταση του ανθρώπου ανταποκρίνεται στη θέλησή του. . .

Το ότι σας έδωσα την επίγεια ζωή δεν δικαιώνει την υπόθεση ότι Εγώ σας τοποθέτησα μέσα στην ελλιπή κατάσταση η οποία σας δυσχεραίνει τη ζωή στη γη. Έχετε διαμορφωθεί ο καθένας ανάλογα με τη θέλησή του, δηλαδή όχι έτσι όπως το θέλετε στην κατάσταση ως άνθρωποι, αλλά ανάλογα με την κατάσταση  της θέλησής σας πριν την ενσάρκωση ως άνθρωποι. Σας έδωσα τη δυνατότητα να πετύχετε ένα ορισμένο επίπεδο της ανοδικής ανάπτυξης παρόλο που η θέλησή σας δεν ήταν στραμμένη προς τα ύψη, δένοντας τη θέλησή σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να υπηρετήσετε μέσα στην αναγκαστική κατάσταση, και με αυτό τον τρόπο η τεράστια απόσταση από Μένα μειώθηκε. Μετά απλευθέρωσα τη θέλησή σας, η οποία ωστόσο είναι διαφορετικής φύσεως στον καθένα σας, ανάλογα με την εσωτερική του αντίσταση σε Μένα.

Και ανάλογα με αυτή τη δική σας θέληση είναι η εξωετερική και η εσωτερική σας μορφή στη γη. Είστε εξοπλισμένοι με σωματικές ικανότητες, με ιδιότητες του χαρακτήρα και με συναισθήματα, για να έχετε τη μέγιστη ευκαιρία να ωριμάσετε μέσα στην επίγεια σας ζωή. Αφού αυτή τη δυνατότητα έχει κάθε άνθρωπος, δηλαδή να μπει στο πνευματικό βασίλειο τέλειο ον στο τέλος της σωματικής του ζωής. Επομένως δεν σας έδωσα Εγώ τα ελαττώματα και τις αδυναμίες, αλλά οι ίδιοι τα πήρατε μαζί σας με τη λάθος σας αγάπη, αλλιώς θα μπορούσατε ν’αποβάλετε αμέσως όλα τα ελαττώματά σας, αν η αγάπη σας δεν ήταν στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση.

Όλοι σας δεν λαμβάνετε αρκετά υπόψη σας το ότι έχετε ελεύθερη θέληση και ότι αυτή η θέληση είναι η αφορμή για την ενσάρκωσή σας στη γη. Με ελεύθερη θέληση αμάρτησε κάποτε το οντώδες, και με ελεύθερη θέληση πρέπει το οντώδες ν’αναγνωρίσει τις αμαρτίες του και να τις επανορθώσει διά της συνειδητής επιδίωξης να Με πλησιάσει, ενώπιον του Οποίου αμάρτησε. Εσείς οι άνθρωποι στη γη έχετε σχεδόν πετύχει το στόχο σας, αφού είστε ήδη ακρετά κοντά στην κατάσταση που ήταν κάποτε η μοίρα σας πριν την αποστασία από Μένα. Αλλά η βούλησή σας θα καθορίσει την τελευταία επιτυχία. . .

Πρέπει μόνοι σας να επιδιώξετε να υπερνικήσετε όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες, όλα τα πάθη και τις λαχτάρες σας, αφού δεν σας λείπουν οι δυνατότητες βοήθειας, η χάρη και η δύναμη από πάνω. Ωστόσο, αν αγαπάτε τον εαυτό σας έτσι όπως είστε, δεν θα πετύχετε ποτέ τον τελευταίο στόχο. Αναγωρίστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε ν’αλλάξετε. . .  Αφού κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσετε για το πώς χρησιμοποιήσατε τον σύντομο καιρό της επίγειας σας ζωής. Η αγάπη Μου σας προσφφέρει κάθε δυνατότητα για να ωριμάσετε, σέβεται όμως πάντα την ελευθερία της βούλησής σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4554                1-2-1949

Παράκληση για χάρη πνευματικά και επίγεια. . .

Ζητήστε τη χάρη του Θεού, και Αυτός θα σας την παρέχει άφθονα. Χωρίς χάρη είστε αδύνατοι και ανίκανοι για τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας. Χωρίς χάρη μπορείτε μάλιστα να δουλέψετε και να ενεργήσετε επίγεια, γιατί έχετε στη διάθεσή σας τη ζωτική δύναμη, η οποία όμως θα έπρεπε και αυτή να είναι ευλογημένη για να χρησιμοποιηθεί για τη σωστή δραστηριότητα. Για αυτό θα έπρεπε να ζητήσετε την ευλογία και για την επίγεια σας δραστηριότητα και να εμπιστευτείτε το κορμί και την ψυχή σας στην ευλογία του ουράνιου σας Πατέρα. Αφού χωρίς τη θεϊκή ευλογία, χωρίς τη χάρη του Θεού θα έχετε λίγη μόνο επιτυχία πνευματικά καθώς και επίγεια.

Και αν πετυχαίνετε επίγεια, διατρέχετε τον κίνδυνο να πέσετε θύματα του ανιτπάλου του Θεού. Αφού και αυτός μπορεί να ευνοήσει τη δουλειά σας αν τον εξυπηρετείτε. Μην τολμήσετε να το κάνετε αυτό. Μην τον αφήσετε να γίνει βοηθός σας, μην χρησιμοποιείτε τη δύναμή του για ν’αυξάνετε την επίγεια σας επιτυχία, αλλά απευθύνεστε με ταπεινή προσεύχη στον ουράνιο Πατέρα, για να σας προστατέψει Αυτός και να σας προωθήσει πνευματικά και επίγεια. Ζητάτε Του τη χάρη Του, τη δύναμή Του για τις πνευματικές σας προσπάθειες, και οι επίγειες σας επιδιώξεις θα είναι επίσης ευλογημένες.

Το κορμί και η ψυχή χρειάζονται βοήθεια, αφού ως άνθρωποι είστε ακόμα πάρα πολύ ατελείς για να μπορείτε να βοηθάτε τον εαυτό σας από τη δική σας δύναμη. Αλλά με τη δύναμη από τον Θεό, με τη χάρη Του, με την υποστήριξή Του μπορείτε να καταφέρνετε υπερφυσικά πράγματα. Αυτή τη χάρη όμως πρέπει να ζητήσει ο άνθρωπος, πρέπει ν’απευθυνθεί συνειδητά στον Θεό για βοήθεια και να Του ομολογήσει με αυτό τον τρόπο την αδυναμία του. Πρέπει ν’αναγνωρίσει τον Θεό ως την πηγή της δύναμης, ο Οποίος με την αγάπη Του για τα πλάσματά Του είναι πρόθυμος για βοήθεια και δεν απορρίπτει καμία παράκληση για παροχή δύναμης.

Αυτός ο Ίδιος σας ενθάρρυνε με τα λόγια: «Ελάτε όλοι κοντά Μου. . .  θέλω να σας αναζωογονήσω.» Θέλει ν’αδειάσει τη χάρη Του πάνω σας, που την έχετε ανάγκη. Θέλει να σας βοηθήσει στην ανοδική σας ανάπτυξη, στην επιδίωξή σας πνευματικά και επίγεια. Και θα έχετε τις μεγαλύτερες επιτυχίες αν  ακολουθείτε την ενθάρρυνσή Του, αν καταφεύγετε σ’Αυτόν τότε που είστε αδύνατοι και δεν αισθάνεστε αρκετά ικανοί για πνευματική και επίγεια δραστηριότητα. . .  Τότε φωνάξτε Τον για να ευλογήσει την θέλησή σας και να σας δώσει δύναμη, για να μείνει μόνιμα κοντά σας με τη χάρη Του για να πετύχετε το στόχο. . .  να ωριμάσετε για την αιωνιότητα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

4555                2-2-1949

Η εντολή της αγάπης για τον πλησίον. . .

Σας δόθηκε από Μένα μια εντολή, και αυτή την εντολή πρέπει να εκπληρώνετε για να μπορέσετε να γίνετε μακάριοι. Αυτή η εντολή περιλαμβάνει όλες τις εντολές που δόθηκαν χωριστές από τον Μωυσή, για να σταματήσουν οι άνθρωποι τις αμαρτωλές δράσεις τους, οι οποίες αποτελούνταν από συνεχή αδικήματα κατά του διπλανού. Ό,τι παραβιάζει την αγάπη για τον πλησίον, είναι αμαρτία, και έτσι εξηγείται ξεκάθαρα και ο όρος «αμαρτία». Αφού η κάθε παράβαση της εντολής της αγάπης για τον πλησίον είναι και αδίκημα κατά του Εαυτού Μου, μια άρνηση της αγάπης για Μένα, ο Οποίος είμαι ο Δημιουργός όλων των ανθρώπων και επομένως και ο Πατέρας των παιδιών Του, τα οποία θα έπρεπε να μένουν μαζί με αγάπη.

Μονάχα μέσω της αγάπης για τον πλησίον μπορείτε να Μου αποδείξετε την αγάπη σας, αφού πώς αλλιώς θέλετε να μπορέσετε να Μ’αγαπήσετε, αφού δεν Με βλέπετε, εάν δεν αγαπάτε τον διπλανό, τον οποίο βλέπετε και ο οποίος είναι για σας η ζωντανή ένδειξη της αγάπης, της σοφίας και της εξουσίας Μου; Εάν δεν βλέπετε μέσα του το προϊόν της αγάπης Μου, θα είναι δύσκολο για σας να Μ’αγαπήσετε ως Δημουργό. Αφού η αγάπη για Μένα εκπηγάζει μόνο από την έμπρακτη αγάπη για τον πλησίον, η οποία Με φέρνει τον Ίδιο κοντά σας και κάνει να ξυπνήσει στο εσωτερικό σας το συναίσθημα της αγάπης για Μένα. Ό,τι κάνετε για τον διπλανό σας θεωρώ ότι το κάνατε για Μένα και σας πιάνω με την ανταπόδοση της αγάπης Μου, η οποία σημαίνει για σας παροχή δύναμης και φωτός. Και αφού έχετε ανάγκη και τα δύο για να ωριμάσετε στη γη, πρέπει οπωσδήποτε να εκπληρώνετε την εντολή αγάπης Μου, αλλιώς η επίγεια σας ζωή είναι μάταιη, χωρίς επιτυχία και χωρίς άνοδο στα ύψη.

Και μην αρκείστε μονάχα στο να μην κάνετε τίποτα κακό, αλλά επιδιώκετε να κάνετε καλές πράξεις για τους διπλανούς σας. Βοηθάτε όπου είναι ανάγκη βοήθεια, μοιράζετε δώρα πνευματικά και επίγεια, φροντίζετε τους διπλανούς σας όταν έχουν ανάγκη και είστε για τον πλησίον σας πραγματικός αδελφός και φίλος, βοηθός μέσα σε κάθε κατάσταση ανάγκης. Τότε θα αφυπνίσετε και την ανταπόδοση της αγάπης σας και επομένως θα οδηγήσετε και τον διπλανό σας κοντά Μου, γιατί μονάχα η αγάπη μπορεί να δημιουργήσει την επαφή μαζί Μου μ’έναν τρόπο ώστε η δύναμή Μου σας εισρέει αμέσως, και γιατί μονάχα διά της αγάπης μπορεί να γίνει η ένωση μαζί Μου, η οποία είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας σας ζωής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4559                6-2-1949

Η διδασκαλία της μετεμψύχωσης. . .

(Μήνυμα τάντρα)

Ό,τι θέλετε να ξέρετε σας εξηγείται μόλις Μου παρουσιάζετε τις ερωτήσεις σας για να τις απαντήσω. . .  Έχει μέγιστη σημασία για όλους τους ανθρώπους να κάνουν στόχο τους την ωρίμανση της ψυχής τους στην επίγεια ζωή, να πιστέψουν σταθερά ότι θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν σ’έναν Θεό της δικαιοσύνης για το κατά πόσον αξιοποίησαν τη ζωή τους στη γη. Τέτοια πίστη ενθαρρύνει τον άνθρωπο να είναι έντονα δραστήριος σχετικά με πνευματικά θέματα.

Άρα είναι κατανοητό ότι μια πίστη σε συχνές δυνατότητες για ανοδική ανάπτυξη μέσω πολλαπλών ενσαρκώσεων σ’αυτή τη γη κάνει τον άνθρωπο να γίνει πιο χλιαρός στη δουλειά του πάνω στην ψυχή του και ότι τέτοια πίστη είναι κίνδυνος, γιατί μειώνει κατά κάποιον τρόπο την επιδίωξη ύψιστης ψυχικής ωριμότητας, επιπλέον όμως αμφισβητεί τη δικαιοσύνη Μου. Αφού πώς άραγε θα έπρεπε να ζητήσω το λόγο στον έναν ή στον άλλον αν δεν επέτρεπα στον κάθε άνθρωπο τη μετενσάρκωση στη γη; Με ποιον τρόπο θα έπρεπε να γίνει η αμοιβή εκείνων που μετουσιώνονται σε αγάπη σύμφωνα με το θέλημά Μου κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής, αν δίνω σ’εκείνον που απέτυχε την ίδια ευκαιρία να ενσαρκωθεί μία ή και περισσότερες φορές για το σκοπό της ανοδικής ανάπτυξης. Επομένως ο κάθε άνθρωπος θα είχε τελικά πετύχει τον ίδιο βαθμό τελειότητας. . .

Η ισχύς του φωτός ορίζει στο πνευματικό βασίλειο και το βαθμό της μακαριότητας. Η ισχύς του φωτός λοιπόν που πέτυχε ο άνθρωπος στη γη με την ελεύθερη του θέληση είναι καθοριστική για το πεδίο δράσης που του δίνεται στο πνευματικό βασίλειο, όπου μπορεί ν’αυξάνεται όλο και περισσότερο η σοφία και η δύναμή του και άρα επίσης η μακαριότητά του. Και η δραστηριότητά του είναι και πάλι η διοχέτευση φωτός και δύναμης στα όντα που είναι χωρίς φως και δύναμη, που χρειάζοντναι βοήθεια στη γη καθώς και στο πνευματικό βασίλειο. Αυτή η δραστηριότητα επιφέρει μεγάλη ευτυχία, έτσι ώστε δεν συγκρίνεται με καμία δραστηριότητα πάνω στη γη.

Από αυτό προκύπτει ότι κάθε ον που είναι ικανό να μοιράζει φως και δύναμη σε ψυχές που τα έχουν ανάγκη θέλει να πραγματοποιεί αυτή τη δραστηριότητα, γιατί μέσω αυτής κάνει τον εαυτό του πάρα πολύ ευτυχισμένο, αφού λαμβάνει τη δύναμη από Μένα και  είναι λοιπόν κατά κάποιον τρόπο παρακαμπτήριος σταθμός για την ακτινοβολία της δύναμής Μου. Αυτή τη διαδικασία που του προσφέρει ευτυχία επιδιώκει να εκτελέσει κάθε ον, μόλις έχει την παραμικρή κατανόηση, δηλαδή δεν στέκεται πια μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι του πνεύματος. Τότε όμως δεν θα ανταλλάξει ποτέ πια εθελοντικά τη διαμονή του στο πνευματικό βασίλειο με εκείνη στη γη. Δεν νοσταλγεί ποτέ πια το υλικό του περίβλημα, αφού οι δυνατότητες ν’ανέβει στα ύψη υπάρχουν επίσης στο πνευματικό βασίλειο, όταν έχει μια φορά ξυπνήσει η θέληση αγάπης μέσα σ’εκείνους που έχουν έστω και ελάχιστη κατανόηση.

Μπορεί μάλιστα να ενσαρκωθεί η ψυχή αν έχει η ίδια τέτοια θέληση και η επιθυμία της βασίζεται πάνω σε μεγαλόψυχο κίνητρο. . .  Βοήθεια για τους συνανθρώπους ή και η εξιλέωση μιας μεγάλης ενοχής που ήταν εμπόδιο στο να πετύχει η ψυχή υψηλότερο βαθμό ωριμότητας. Τότε δεν πρόκειται για επανατοποθέτηση στη γη διά του θελήματός Μου, αλλά η βούληση της ψυχής είναι μόνη της καθοριστική. Αφού ωστόσο αφαιρείται η μνήμη σε κάθε ψυχή, κάτι για το οποίο ενημερώνεται η ψυχή, μια τέτοια μετενσάρκωση επιφέρει μέγιστο κίνδυνο, μια και η ψυχή μπορεί εξίσου και να κατέβει με ελεύθερη θέληση, επειδή πρέπει να διανύσει την πορεία ανάπτυξης όπως ο κάθε άνθρωπος και οι σωματικές τις ορμές προβάλλουν ιδιαίτερα εκεί όπου την πλησιάζει ο ίδιος πειρασμός που προκάλεσε την ενοχή της κατά την [προηγούμενη· σημείωση της μεταφράστριας] ενσάρκωσή της.

Αν η ψυχή συγκρίνει αυτή τη δυνατότητα με τη δραστηριότητα στο πνευματικό βασίλειο, η οποία της αποφέρει αργά αλλά σίγουρα τον ίδιο βαθμό ωριμότητας, ενώ το πνευματικό αποτέλεσμα μιας εκ νέου ενσάρκωσης είναι αμφίβολο, προτιμά μάλλον τη μοίρα στο πνευματικό βασίλειο, μένει ωστόσο συνδεδεμένη με τη  γη καθ’όσον φροντίζει τις ψυχές στη γη και τη μοίρα τους, βοηθώντας πάντα εκεί όπου η ίδια απέτυχε στη γη. Είναι όμως λάθος η υποθεσία ότι η ίδια ψυχή ενσαρκώθηκε άλλη μια φορά ως άνθρωπος.

Σε αυτό πρέπει ξανά να ξανά να προβάλλεται η αντίρρηση του ότι στον άνθρωπο στη γη προσφέρεται κάθε δυνατότητα ν’αναπτυχτεί ανοδικά, του ότι η παροχή της χάρης είναι απεριόριστη, του ότι η θέληση του ανθρώπου μπορεί να ενισχυθεί μέσω του λυτρωτικού έργου, κάτι που κάνει αδύνατη κάθε αποτυχία· του ότι εναπόκειται επομένως στον άνθρωπο να πετύχει τον υψηλό βαθμό φωτός και ότι αυτά τα προνόμια δεν πρέπει ν’απορριφτούν αυθέρετα για να ζητηθούν αργότερα εκ νέου.

Έχει ο άνθρωπος την ελεύθερη θέληση, για τη χρήση της οποίας θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσει και για την οποία θα πρέπει επίσης να εμωπιστεί τις συνέπειες, οι οποίες αποτελούνται από μια ανάλογη μοίρα στο επέκεινα και τις οποίες δεν μπορεί τότε απλά ν’αποφύγει μέσω εκ νέου ενσάρκωσης, το αποτέλεμα μιας τέτοιας είναι και πάλι αμφίβολο, γιατί αφαιρείται στον άνθρωπο κάθε μνήμη. Η βούλησή του μεν αποφασίζει, δηλαδή μετεμψυχώνεται εφόσον το θέλει, αλλά τέτοια επιθυμία είναι σπάνια. Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να γίνει λόγος για συχνή μετενσάρκωση. Επιπλέον αυτή η διδασκαλία είναι κίνδυνος για τους ανθρώπους, ώστε δεν παίρνουν αρκετά στα σοβαρά την πορεία τους στη γη πάντα εν όψει μιας επανάληψης, η οποία όμως τότε δεν θα γίνει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4564                12-2-1949

Το ρεύμα της χάρης κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .

Μια επίγεια ζωή γεμάτη χάρη μπορεί να σας αποφέρει τον ύψιστο βαθμό της τελειότητας. Και για αυτό θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος, κατά την έσχατη εποχή, ν’ανοίξει τον εαυτό του στο ρεύμα της χάρης, το οποίο θα ρέει πάρα πολύ μπόλικα για να αντισταθμίσει το σύντομο χρόνο στη γη που παρέχεται ακόμα στον άνθρωπο μέχρι το τέλος. Όλους τους ανθρώπους θα πλησιάσω Εγώ ο Ίδιος με διαφορετικούς τρόπους και θα τους προσφέρω το δώρο της χάρης Μου. Όσο μακρύτερά Μου είναι, τόσο περισσότερο θα τους δοθούν υποδείξεις από πάνω. Όσο λιγότερο είναι στραμμένες σε πνευματικά θέματα οι αισθήσεις τους, τόσο πιο συχνά θα τους προσφερθεί η ευκαιρία να συνάψουν επαφές με αγγελιοφόρους από το πνευματικό βασίλειο. Θα συνεργαστούν οι πιο περίεργες συμπτώσεις για να ενημερωθούν και εκείνοι για την υπερφυσική ενέργεια, και παντού θα διοχετεύονται τα νήματα που προέρχονται από το πνευματικό βασίλειο.

Ο κάθε άνθρωπος θα μπορέσει να συνάψει επαφές με πνευματικά αφυπνισμένους ανθρώπους, και κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι έμεινε χωρίς γνώσεις. Νουθεσίες και προειδοποιήσεις θα πάρουν όσοι δεν ζουν τη ζωή τους με τον σωστό τρόπο, και ιδιαίτερα θα φροντίσω εκείνους που έχουν οδηγηθεί λάθος και που όμως δεν Μου είναι ανυπότακτοι. Και αυτό που ήπιες νουθεσίες και υποδείξεις δεν θα καταφέρουν, αυτό θα καταφέρουν η δυστυχία και τα δεινά, όπου ο αντίπαλός Μου δεν κυριαρχεί ακόμα τελείως.

Επιδιώκω να κερδίσω την κάθε ψυχή και ξέρω για την πιο ενδόμυχη νοοτροπία του κάθε ανθρώπου. Βοηθάω και σηκώνω από το βάθος όποιο πλάσμα έπεσε. Επιδιώκω να το οδηγήσω στα ύψη και είμαι πάντοτε πρόθυμος να μοιράσω τις χάρες Μου με τη μορφή του λόγου Μου, με τη μορφή πνευματικής ή επίγειας υποστήριξης, τα οποία μπορεί να ζητήσει και να χρησιμοποιήσει ο καθένας, εάν μονάχα το θέλει. Μπορείτε εσείς οι άνθρωποι να πετύχετε ακόμα υψηλό βαθμό ωριμότητας εάν συνάψετε επαφή με το πνευματικό βασίλειο, εάν ζητήσετε την παροχή της χάρης Μου και αν επιτρέψετε να σας χαρίσω Εγώ και να σας χαρίσουν όλα τα πνευματικά όντα που σας φροντίζουν και σας υποστηρίζουν μόλις τα φωνάζετε για να σας βοηθήσουν στο δρόμο σας προς τα πάνω.

Ο χρόνος θα είναι μόνο λίγος μέχρι το τέλος, και για αυτό η επίγεια σας ζωή θα είναι γεμάτη εσωτερικούς αγνώνες, γεμάτη δυσκολίες και πόνους κάθε είδους, γιατί θα έπρεπε να σηκώσετε το βλέμμα σας σε Μένα για να μπορέσω να σας επιτρέψω να Με βρείτε. Μόλις συνάψετε επαφές μαζί Μου μέσα στην προσευχή ή μέσα στις σκέψεις σας, ανοίγεστε μόνοι σας στην παροχή της χάρης Μου, και τότε δεν θα χρειάζεστε πια να φοβάστε το τέλος, τότε θα Με αναγνωρίσετε και μέσα στα δεινά. Θα Με πιστέψετε και δεν θα στρέψετε πια τις σκέψεις σας μακριά Μου. Τότε η χάρη Μου θα έχει ήδη αποτέλεσμα πάνω σας και θα επιδιώξετε συνειδητά να φτάσετε κοντά Μου.

Μόλις Μ’έχετε μέσα στις σκέψεις σας, είστε ήδη πάνω στο δρόμο που οδηγεί στα ύψη και δεν θα οπισθοδρομήσετε, επειδή σας κρατάω. Και θα επιθυμείτε το λόγο Μου. . .  Τότε δεν θα κινδυνεύετε πια, αφού ο λόγος Μου είναι το μεγαλύτερο μέσο χάρης και δεν μένει ποτέ χωρίς αποτέλεσμα. Όσο μεγαλύτερη επιθυμία έχετε για το λόγο Μου, τόσο περισσότερο έχετε προχωρήσει στην ανάπτυξή σας. Αφού η επιθυμία για το λόγο Μου ισοδυναμεί με την επιθυμία για Μένα και έχει ως αποτέλεσμα την ένωση μαζί Μου, η οποία είναι ο στόχος της επίγειας σας ζωής. Η έσχατη εποχή θα επιφέρει ακόμα πολλά δεινά και πολλή δυστυχία, αλλά εκτιμήστε και αυτά ως ένα μέσο χάρης ανυπολόγιστης αξίας. . .  Ανεχτείτε τα πάντα και ελάτε κοντά Μου με κάθε δυσκολία. Τότε θα σημειώσετε τη μεγαλύτερη επιτυχία, και η σύντομη ζωή στη γη θα σας αποφέρει την ωριμότητα της ψυχής σας, για να μην χρειαστείτε να φοβηθείτε το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4566                14-2-1949

Μην φοβάστε εκείνους που σκοτώνουν το κορμί, που όμως δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή. . .

Μην φοβάστε όσους μπορούν να σας βλάψουν με επίγειο τρόπο, αλλά φοβάστε μονάχα εκείνον που επιδιώκει να τραβήξει στην άβυσσο την ψυχή σας. Αλλά και εκείνον μπορείτε ν’αντιμετωπίσετε με θάρρος στην περίπτωση που φωνάζετε Εμένα για να σας υποστηρίξω. Τότε δεν θα μπορέσει να σας βλάψει, τότε θα έχετε μια ασπίδα που θα σας κάνει άτρωτους και που θα απαλλάξει την ψυχή σας από κάθε κίνδυνο. Ο κόσμος όμως θα σας πιέσει σκληρά, και οι εξουσιαστές του θα προσπαθήσουν να σας καταστρέψουν, γιατί καταπολεμούν τον καθένα που Μου είναι πιστός, γιατί δεν θέλουν να Με αναγνωρίσουν ως Κύριο και για αυτό διεκδικούν κάθε εξουσία και λατρεία για τον εαυτό τους. Θα σας πιέσουν σκληρά και θα μπορέσετε ωστόσο ν’αντιμετωπίσετε αμέριμνα και χωρίς απελπισία τον κάθε αγώνα, επειδή Εγώ ως ο στρατηλάτης σας θα σας συνοδέψω μέσα στη μάχη και θα πολεμήσω για σας, όπως εσείς πολεμάτε και για Μένα και το όνομά Μου. Και η νίκη θα είναι δική σας. . .

Επιδιώξτε να γίνει η πίστη σας όλο και πιο βαθιά και ακλόνητη, και τότε θα εξαφανιστεί ο κάθε φόβος σας μπροστά σ’εκείνους που μπορούν να σκοτώσουν μονάχα το κορμί σας. Αν προσέχετε περισσότερο τη ζωή της ψυχής σας, όλα τα εγκόσμια, όλοι οι δελεασμοί και οι απειλές δεν θα σας αγγίξουν καθόλου. . .  Μόνο θα ζήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου, και στην περίπτωση που οι απαιτήσεις των επίγειων εξουσιαστών είναι ενάντιες στο θέλημά Μου, θα τους καταλάβετε ως απεσταλμένους του Σατανά και δεν θα τους φοβηθείτε καθόλου, αφού η πίστη σας θα σας δώσει τη δύναμη ν’αντισταθείτε. Τότε δεν θα φοβάστε πια τον κόσμο και τους αντιπροσώπους του, αλλά θα στηρίζεστε όλο και περισσότερο σ’Εμένα ως Εκείνον Που φοβάστε και αγαπάτε ταυτόχρονα.

Όποιος έχει αδύνατη πίστη θα είναι φοβισμένος και θα παρακολουθήσει με ανησυχία τα επίγεια μέτρα. Όποιος έχει αδύνατη πίστη, σ’εκείνον δεν είμαι πάντα παρόν. Προσέχει ακόμα υπερβολικά τον κόσμο, παρόλο που δεν τον λαχταρά, αλλά του κάνει ακόμα εντύπωση, γεμίζει ακόμα τις σκέψεις του, τον εμποδίζει ακόμα πολύ στις πνευματικές του προσπάθειες. Και αυτός θα φοβάται και η επίγεια εξουσία θα τον πιέσει πάρα πολύ. Αυτόν θα ήθελα να βοηθήσω ν’απαλλαχτεί από το φόβο του, σ’αυτόν θα ήθελα να φωνάξω:

Πάντοτε θα εμφανίζομαι ως ο Σωτήρας σας εάν μονάχα είστε γεμάτοι πίστη στην αγάπη και στην εξουσία Μου. Είμαι ικανός να κάνω τα πάντα και θέλω αυτό που σας είναι ευλογία. Πιστέψτε αυτό και ξέρετε ότι είμαι πάντα πλάι σας όταν οι αντιπρόσωποι του Σατανά σας απειλούν και θέλουν να σας απομακρύνουν από Μένα. Και όταν έχετε μια φορά συνειδητοποιήσει την παρουσία Μου, θα χάσετε τον κάθε φόβο και θα αντιμετωπίσετε τον εχθρό άφοβα. Θα είστε δυνατοί εξαιτίας της πίστης σας σε Μένα και δεν θα φοβάστε πια να χάσετε τη σωματική σας ζωή, επειδή θα ξέρετε ότι δεν υπάρχει θάνατος για όσους Με πιστεύουν. . .  ότι μπορεί μάλιστα να σκοτωθεί το σώμα σας, ποτέ όμως η ψυχή σας· ότι ωστόσο προστατεύω και τη σωματική σας ζωή όσο δεν έχει ακόμα έρθει η ώρα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4568β              18-2-1949

Το Ευαγγέλιο είναι τα χαρμόσυνα νέα. . .

Μαθητές της έσχατης εποχής. . .

Πίστη. . .

Εσείς οι μαθητές Μου της έσχατης εποχής διδάσκεστε απευθείας από Μένα όπως οι πρώτοι μαθητές, στους οποίους έφερα το Ευαγγέλιο στην πιο καθαρή μορφή. Σας γνωρίζω, όπως γνώριζα και εκείνους από τους αιώνες των αιώνων. Είδα μέσα στις καρδιές τους τη φλόγα της αγάπης, η οποία τους έδωσε την ικανότητα ν’ακούν τη φωνή Μου μέσα στην καρδιά τους. . .  Ξέρω επίσης για τη δική σας προθυμία για αγάπη και μπορώ για αυτό να μιλάω και σ’εσάς μέσω της φωνής του πνεύματος και επομένως να σας διδάσκω, για να σας κάνω ικανούς για το καθήκον του να είστε δραστήριοι για Μένα ως οι μαθητές της έσχατης εποχής.

Όταν ανέβηκα στον ουρανό, οι μαθητές Μου θα έπρεπε να φέρουν το Ευαγγέλιο σ’όλον τον κόσμο για να ενημερώσουν όλους τους λαούς για το θέλημά Μου και την πορεία Μου πάνω στη γη, για να εκπληρώσουν αυτοί το θέλημά Μου και να ζήσουν ανάλογα. Τώρα όμως έχει λήξει ο χρόνος τον οποίο παραχώρησα στους ανθρώπους· τώρα θα έρθω στη γη άλλη μια φορά για να θερίσω αυτό που έσπειραν οι μαθητές Μου, και είναι ανάγκη έντονη δουλειά ακόμα κατά την τελευταία ώρα, κάτι για το οποίου διαλέγω και πάλι μαθητές που είναι ικανοί να σπείρουν τους τελευταίους σπόρους για να είναι μεγάλη η σοδιά.

Πρόκειται να μαζευτούν ακόμα οι τελευταίοι που θέλουν να έρθουν κοντά Μου για να τους κηρύξω τη διδασκαλία αγάπης Μου, η οποία μονάχα οδηγεί στο φως. . .  Εγώ ο Ίδιος θέλω ακόμα μια φορά να μιλήσω στους τελευταίους και χρειάζομαι για αυτό κατάλληλους μορφές, διά του στόματος των οποίων μπορώ να εκφραστώ. Χρειάζομαι δηλαδή άλλη μια φορά μαθητές που είναι διαποτισμένοι από την αγάπη για Μένα, οι οποίοι μέσω της αγάπης έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε μπορώ να τους χρησιμοποιήσω ως δοχείο μέσα στο οποίο μπορώ να χύσω το Πνεύμα Μου. . .  ώστε μέσω αυτών των μαθητών μπορώ να μιλήσω σε όσους θέλουν να Μ’ακούσουν.

Οι μαθητές Μου της έσχατης εποχής, ωστόσο, θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερα ισχυρή πίστη. Δεν θα τους πλησιάσω σωματικά όπως τους πρώτους μαθητές. Θα είμαι μονάχα κοντά τους μέσα στο πνεύμα, και αυτό θα πρέπει να πιστέψουν, αλλιώς δεν θα μπορέσουν ν’ακούσουν τη φωνή Μου. Το να βρίσκει κανείς τέτοια πίστη κατά την έσχατη εποχή είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο, αφού δεν θα υπάρξουν σημεία και θαύματα για να την ενισχύσουν, και η απιστία των ανθρώπων θα είναι μεγάλο εμπόδιο, αφού οι μαθητές Μου θα είναι μόνο πολλοί λίγοι μέσα σ’έναν κόσμο γεμάτος απιστία σ’έναν Θεό και επομένως και στην ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. Αλλά η πίστη σ’αυτήν είναι προϋπόθεση για ν’ακούσει κανείς το λόγο Μου στο εσωτερικό του. Και οι μαθητές Μου θα έχουν στη διάθεσή τους μονάχα την παράδοση για την πορεία Μου στη γη.

Είμαι μάλιστα πάντα κοντά σ’εκείνους τους προοριμένους, δεν μπορώ όμως να ενεργήσω πάνω τους με εξαιρετικό τρόπο για να κερδίσω την πίστη τους, αλλά αυτή πρέπει να είναι και να μείνει ελεύθερη και πρέπει ο στόχος της να είμαι Εγώ. . .  Πάρα πολύ υψηλά αξιολογώ τέτοια πίστη, και αγαπάω ιδιαίτερα εκείνους που Με πλησιάζουν με τέτοια καρδιά γεμάτη πίστη και Μου προσφέρουν να συνεργαστούν στη λύτρωση των ανθρώπων κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Αυτή η προθυμία για υπηρεσία προέρχεται από μια καρδιά γεμάτη αγάπη, και κατάλαβα την αγάπη και τη θέληση εκείνων που διάλεξα ως τους μαθητές Μου της έσχατης εποχής και τους οποίους εκπαιδεύω τώρα για τη δραστηριότητά τους. Αφού θα πρέπει να φέρουν την αλήθεια στους ανθρώπους, τόσο καθαρή όπως μπορεί να εκπηγάσει μονάχα από Μένα. Εγώ ο Ίδιος δηλαδή φέρνω στους ανθρώπους άλλη μια φορά το Ευαγγέλιο, πρώτα στους μαθητές Μου μέσα στο πνεύμα τους, ώσπου θα μιλήσω μετά διαμέσου τους στους ανθρώπους που θα ακούσουν τους μαθητές Μου.

Και θα μείνει λίγος χρόνος όπου οι μαθητές Μου θα εκτελέσουν αυτό το καθήκον τους, και για αυτό πρέπει να δουλέψουν έντονα. Υπάρχουν ακόμα τόσοι πολλοί που θα πρέπει να κερδιστούν, αλλά μόνο λίγοι που νιώθουν ότι τους αγγίζει ο λόγος Μου, ο οποίος τους διοχετεύεται από τους μαθητές Μου. Αλλά για χάρη των λίγων στέλνω ακόμα μια φορά στον κόσμο τους μαθητές Μου για να μαζέψουν την τελευταία σοδιά. . .  για να σώσουν τις τελευταίες ψυχές που θέλουν να σωθούν από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4569                20-2-1949

Αποτελεσματικότητα της θείας αλήθειας μόνο όταν έχει υπερνικήσει κανείς τον κόσμο. . .

Ο κόσμος είναι για τους ανθρώπους το πραγματικό, το πνευματικό το εξωπραγματικό, το οποίο δεν προσέχουν. Βλέπουν την πραγματικότητα μέσα στο δήθεν κόσμο, και είναι για αυτό και ανοιχτοί για ό,τι προέρχεται από τον κόσμο ή οδηγεί εκεί. Το πνευματικό βασίλειο, ωστόσο, είναι για αυτούς ένας κόσμος ονείρου, ο οποίος μάλιστα τους αγγίζει που και που σαν σκιά, τον οποίο όμως δεν παίρουν στα σοβαρά. Και έτσι και η θεία αλήθεια είναι πολύτιμη και σημαντική μονάχα για εκείνον τον άνθρωπο που έχει αποδεσμευτεί από τον κόσμο, που τον έχει καταλάβει ως δήθεν κόσμο και δεν τον λαχταρά πια. Για αυτό μπορεί να διοχετευτεί η αλήθεια σε τόσο λίγους ανθρώπους, διότι ο κόσμος κρατά  φυλακισμένους ακόμα τους περισσότερους και διότι ακόμα και εκείνος που κάνει πνευματικές προσπάθειες βασανίζεται συχνά από αμφιβολίες όταν στρέφεται στον κόσμο.

Η θεία αλήθεια μπορεί να κάνει τον άνθρωπο αφάνταστα ευτυχισμένο στην περίπτωση που αυτός τη λαχταρά ως το μοναδικό αγαθό. Για αυτό γεμίζει την καρδιά του ανθρώπου και δεν κάνει πια χώρο σε καμία εγκόσμια σκέψη. Αλλά πριν γίνει αυτή η κατάσταση μέσα στον άνθρωπο, πρέπει να το πάρει απόφαση ο νους του, δηλαδή πρέπει να στραφεί προς την αλήθεια μαζί με την καρδιά, πρέπει να την πρεσβεύσει. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο τότε που τα επίγεια δεν απασχολούν υπερβολικά το νου και αυτός μπορεί να στραφεί σε αυτό που επιδιώκει η καρδιά.

Ο άνθρωπος βρίσκεται σ’εναν απομονωμένο χώρο όταν απασχολείται με πνευματικά πράγματα. Τότε η πρόσβαση στον κόσμο είναι κλειστή και η ψυχή του ανθρώπου είναι ευτυχισμένη, παρόλο που ο άνθρωπος δεν το συνειδητοποιεί. Τότε μπορεί να επενεργήσει πάνω στην ψυχή η θεϊκή δύναμη, η οποία ωστόσο μειώνεται αμέσως όταν ο κόσμος πλησιάζει και πάλι τον άνθρωπο και αυτός της δίνει σημασία. Για αυτό πρέπει όποιος θέλει να συνδεθεί με τον Θεό να απομονώνεται. . .  πρέπει να ψάχνει τη μοναξιά ή να κάνει ήσυχη ενδοσκόπιση στον εαυτό του. . .  πρέπει ν’αποκλείει τον κόσμο, αλλιώς το πνευματικό βασίλειο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα πάνω του.

Ωστόσο, μέσα στον κόσμο δεν θα βρει αυτό που κάνει καλό στην καρδιά του, η οποία επιθυμεί τον Θεό. Μπορεί μεν ο άνθρωπος να μπει στην ησυχία και στη μέση του κόσμου, ν’αφουγκραστεί το εσωτερικό του. Αλλά τότε είναι μέσα στον κόσμο μόνο σωματικά, η ψυχή του όμως αποσύρεται σε πνευματικές περιοχές. Τότε ο ίδιος ο άνθρωπος είναι πιο δυνατός απ’ό,τι ο επίγειος κόσμος. Τότε δεν λαχταρά αυτόν, αλλά προτάσσει το πνευματικό κόσμο στον επίγειο. Και τότε θα πετύχει μάλιστα να ανυψωθεί σε πνευματικές σφαίρες ανά πάσα στιγμή, ακόμα και τότε που το κορμί του είναι ακόμα δεμένο στη γη.

Για να μπορέσει κανείς να διαδώσει και να υποστηρίξει την καθαρή αλήθεια, πρέπει να λάβει υπόψη του τα προηγούμενα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μυηθούν στη θεία αλήθεια άνθρωποι με κοσμική νοοτροπία, επειδή εκείνη τους φαίνεται τόσο εξωπραγματική και ο κοσμικός άνθρωπος με τη λογική του απορρίπτει ό,τι δεν είναι χειροπιαστό ή ορατό. Και θέλει συχνά πολύ χρόνο ώσπου ο θεϊκός λόγος να έχει αποτέλεσμα πάνω σε τέτοιον άνθρωπο, ώσπου αυτός ν’ασχοληθεί μαζί του διανοητικά και αναβάλει τον κόσμο.

Και είναι δύσκολο να κηρύξει κανείς τη συντέλεια του κόσμου, την τελευταία Κρίση και τη μεγάλη πνευματική ένδεια στους ανθρώπους που έχουν πλήρως εγκόσμια στάση και έχουν μόνο λίγη επαφή με το πνευματικό βασίλειο. Σ’εκείνους ο κήρυκας θα φανεί πάντα φαντασιόπληκτος, και δεν θα νιώσουν το αποτέλεσμα της αλήθειας πάνω τους παρά μόνο όταν οι ίδιοι τολμούν να διεισδύσουν σε πνευματικούς τομείς και αφήνουν να ενεργήσουν πάνω τους εκείνες οι σφαίρες. Τότε χωρίζουν τον πνευματικό και τον επίγειο κόσμο, και μόνο τότε είναι ανοιχτοί για την καθαρή αλήθεια από τον Θεό, και αυτή θα κάνει την ψυχή τους πάρα πολύ ευτυχισμένη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4571                22-2-1949

Μακαριότητα. . .

Γνώση. . .

Ο απευθείας λόγος από τον Θεό. . .

Όροι. . .

Θέλω να γίνετε μακάριοι. Και επομένως όσα είναι και γίνονται γύρω σας είναι μονάχα μέσα προς τη μακαριότητα. Αλλά σ’εσάς εναπόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μέσα ή να μην τα προσέξετε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρει κανείς για τις συνέπειες της μην χρήσης των μέσων της χάρης Μου, και άρα είναι ανάγκη να λάβει κανείς γνώση για το αιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, για το νόημα και το σκοπό της δημιουργίας και για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής, για την αρχική σχέση μεταξύ Εμού και τον πλασμάτων Μου και για την τωρινή σχέση αποστασίας, η οποία σας απέφερε την κατάσταση της δυστυχίας, από την οποία θέλω να σας λυτρώσω.

Οι γνώσεις για τα πάντα είναι απαραίτητες, γιατί θα έπρεπε να καθορίσουν τη ζωή του καθένα. Μόλις ο άνθρωπος ξέρει για τα πάντα, στέκεται ήδη μέσα σε μια μεγάλη χάρη, επειδή η άγνοια είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της σχέσης αποστασίας, δηλαδή αποδυκνείει μια μεγάλη απόσταση από Μένα, η οποία όμως θα έπρεπε να μειωθεί σύμφωνα με το θέλημά Μου, και η κατάσταση του πλήρους σκοταδιού θα πρέπει σιγά σιγά να δώσει τη θέση του σε μια κατάσταση με περισσότερο φως για να γίνει ξανά η αρχική κατάσταση, η κατάσταση της μακαριότητας.

Η σωστή γνώση θα παρακινήσει τον άνθρωπο σ’έναν καλό τρόπο ζωής, σ’έναν τρόπο ζωής με αγάπη, σε μια προσαρμογή της φύσης του στη δική Μου Φύση, η οποία είναι η ίδια η Αγάπη. Επομένως θα είναι μόνιμη επιδίωξή Μου να διοχετεύω στον άνθρωπο τις σωστές γνώσεις. Και από αυτό προκύπτει και πάλι ότι πρέπει να τους μιλάω, επειδή μονάχα Εγώ ξέρω για την αλήθεια, επειδή η αλήθεια προέρχεται από Μένα και επειδή στέκεται στην αλήθεια εκείνος ο άνθρωπος που την παραλαμβάνει απευθείας από Μένα. Δεν μπορεί αυτή να διοχετευτεί απευθείας σε κάθε άνθρωπο, διότι το ν’ακούσει κανείς το λόγο Μου προϋποθέτει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, και διότι, όταν έχει πετύχει αυτό τον βαθμό, πρέπει και να έχει εκπληρώσει προϋποθέσεις που ανταποκρίνονται στο νόμο της αιώνιας Μου τάξης, δηλαδή εκείνες δεν μπορούν ν’αποφευχθούν αν θέλει κανείς ν’ακούσει το λόγο Μου στο εσωτερικό του.

Ένας καλός τρόπος ζωής σύμφνωνος με το θέλημά Μου έχει τις περισσότερες φορές ως αποτέλεσμα την πίστη σε μια δυνατότητα απευθείας επαφής μαζί Μου, αφού αυτή είναι η προϋπόθεση για ν’ανοιχτεί ο άνθρωπος στο λόγο Μου, για να επιθυμήσει ν’ακούσει τη γλώσσα Μου. Άνθρωποι που είναι γεμάτοι αγάπη συνομιλούν από μόνοι τους συχνά μαζί Μου, πιστεύουν χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ότι υπάρχω και επιθυμούν να Με πλησιάσουν. Μαζί τους μπορώ να μιλάω, και θα Με καταλαβαίνουν πάντα. Μόνο που θεωρούν τα πνευματικά αγαθά που λαμβάνουν δικές τους σκέψεις. Υποστηρίζουν μάλιστα τις σκέψεις τους ως αλήθεια, αλλά δεν είναι ποτέ πλήρως πεπεισμένοι για το ότι πρόκειται για το λόγο Μου, για την εκδήλωσή Μου, όσον καιρό δεν έχουν γνώση για την απευθείας μετάδοση.

Στην περίπτωση όμως που προσφέρεται στους ανθρώπους, ως ιδιαίτερη παροχή χάρης, μια σχετική εξήγηση, η οποία θα έπρεπε να τους παροτρύνει να επιδιώξουν μόνοι τους μια κατάσταση που θα τους κάνει ικανούς να μ’ακούσουν απευθείας, δίνω στους ανθρώπους την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους και επομένως να μετατρέψουν την κατάσταση του σκοταδιού σε μια κατάσταση φωτός. Τότε όμως πρέπει πρώτα να έχουν εκπληρώσει όλους τους όρους  που έβαλα για να κατορθώσει ο άνθρωπος κάτι τέτοιο και οι οποίοι είναι: μια ζωή μέσα σε ανιδιοτελή αγάπη. . .  μια βαθιά πίστη σε Μένα και στην αγάπη Μου, η οποία θέλει να συνάψει επαφές με τα πλάσματά της. . .  η σοβαρή επιθυμία ν’αποκτήσει κανείς αληθινές γνώσεις. . .  και τελικά πρέπει κανείς να ετοιμαστεί συνειδητά και ν’αφουγκράζετε το εσωτερικό του για να μπορέσει ν’ακούσει Εμένα τον Ίδιο με τη μορφή φωτεινών σκέψεων ή και των ηχηρών λόγιων.

Όποιος δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την άμεση ενέργεια, δεν είναι ούτε ικανός ν’ακούσει τη χαμηλή Μου φωνή, αφού δεν θα αφουγκραστεί το εσωτερικό του βαθιά και με πεποίθηση. Δεν θα ακούσει τίποτα, γιατί δεν θα ανοίξει το πνευματικό του αυτί. Και αυτή η πίστη είναι που λείπει στους ανθρώπους, ακόμα και στην περίπτωση που θα ήταν ικανοί ν’ακούν τη φωνή Μου λόγω του τρόπου ζωής τους που ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. Το ότι όμως οι άνθρωποι έχουν χάσει τη σχετική γνώση είναι μόνο μια απόδειξη για τη μεγάλη απόστασή τους από Μένα, η οποία είναι ένα εμπόδιο να ξέρουν για την ισχυρή Μου επενέργεια, η οποία ωστόσο δεν αποκλείει την ενέργεια από πλευράς Μου, εάν ένας άνθρωπος έχει τη θέληση να Μ’ακούσει τον Ίδιο.

Ωστόσο, διαφορετικό απ’ό,τι μέσω του ζωντανού εσωτερικού λόγου δεν μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπος η καθαρή αλήθεια, οι σωστές γνώσεις. Και για αυτό ευλογώ τον καθένα που συνάπτει τέτοιες επαφές για να παραλάβει και να διαδώσει την καθαρή αλήθεια προς την  ευλογία των συνανθρώπων του . Αφού μόνο τότε που η καθαρή αλήθεια γίνεται διαθέσιμη στους ανθρώπους, μπορεί να τσακιστεί το πνευματικό σκοτάδι και μπορούν οι άνθρωποι να πάρουν το δρόμο που οδηγεί στη μακαριότητα, επειδή μονάχα η αλήθεια αποφέρει τη μακαριότητα και επειδή είναι θέλημά Μου να γίνουν όλοι οι άνθρωποι μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4572                24-2-1949

Πνευματικοί και επίγειοι συνεργάτες στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. . .

Πνευματικοί και επίγειοι συνεργάτες συμμετέχουν στο λυτρωτικό έργο που ξεκίνησε ο Ιησούς Χριστός με την πορεία της ζωής Του στη γη. Αφού πριν δεν ήταν δυνατόν για έναν άνθρωπο να τινάξει όλα τα δεσμά κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, γιατί ο Σατανάς ασκούσε την εξουσία του με ανήκουστο τρόπο. Μέσω του θανάτου του Ιησού στο σταυρό όμως τσακίστηκε η εξουσία του Σατανά. Ωστόσο, αυτός κατέχει ακόμα τόσο πολλή εξουσία απέναντι σ’εκείνους που δεν αναγνωρίζουν τον Σωτήρα Ιησού Χριστό. Το λυτρωτικό έργο όμως εκτελέσηκε για όλους, και για αυτό μπορούν ακόμα τώρα να δεχτούν την ευλογία του σταυρικού θανάτου εκείνες οι ψυχές που θα αποφασίσουν για τον Ιησού Χριστό πριν το τέλος.

Η σκέψη των ανθρώπων πρέπει ωστόσο να εκπαιδευτεί πρώτα, για να φτάσουν εκείνοι στη σωστή κατανόηση της μεγάλης αγάπης και χάρης του ανθρώπου Ιησού, για να μάθουν τότε επίσης να Τον αναγνωρίσουν ως τον Σωτήρα των ανθρώπων και να τοποθετηθούν συνειδητά κάτω από το σταυρό Του. Αυτή η σωστή κατανόηση μπορεί μάλιστα να τους μεταδοθεί από όντα που έχουν γνώσεις, που φροντίζουν τους ανθρώπους πνευματικά καθώς και επίγεια, και τα οποία για αυτό το κάνουν καθήκον τους να επενεργούν στη σκέψη των ανθρώπων μέσω μετάδοσης των σκέψεών τους.

Οι πνευματικοί συνεργάτες απευθύνονται πρώτα σε ανθρώπους που αισθάνονται μέσα τους την ορμή ν’αφιερωθούν στο λυτρωτικό έργο διά προσφοράς της δύναμής τους, που θέλουν κατά κάποιον τρόπο να συνεχίσουν το έργο στη γη, που προσφέρονται στον Θεό, που θέλουν να Τον υπηρετήσουν και τους οποίους δέχεται τότε Αυτός ως κατάλληλους εργάτες. Και τότε γίνεται ανταλλαγή σκέψεων μεταξύ πνευματικών και επίγειων όντων, αφού η λύτρωση των πνευματικών όντων μπορεί μόνο να είναι το αποτέλεσμα μιας ορθής μετάδοσης της καθαρής αλήθειας, η οποία δίνει στους ανθρώπους πληροφορίες για τον σκοπό της ύπαρξής τους και τους εκπαιδεύει σιγά σιγά προς μια μετουσίωση σε αγάπη, κάτι που είναι και που θα μείνει ο μοναδικός σκοπός της ζωής. Επομένως θα είναι η επιδίωξη των πνευματικών συνεργατών ν’αφυπνίσουν μέσα στους ανθρώπους την πίστη στον Ιησού Χριστό και να την ενισχύσουν, εφόσον έχει γίνει αδύνατη, διά του στόματος ανθρώπων που υπηρετούν τον Θεό στη γη.

Τα όντα του πνευματικού βασιλείου που στέκονται στο φως είναι πάντα πρόθυμα για λυτρωτική δραστηριότητα, αφού έχουν γίνει αγάπη και ο στόχος της αγάπης τους είναι και τα αλύτρωτα όντα. Αλλά στη γη πρέπει οι άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν στο λυτρωτικό έργο του Χριστού να είναι τόσο διαποτισμένοι από την αγάπη για τον Θεό ώστε θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεσή Του εθελοντικά, γιατί πρέπει μετά πρώτα να ετοιμαστούν για τη δουλειά τους για να μπορέσουν να την εκτελέσουν με επιτυχία. Αυτό που ανήκει στα φωτεινά όντα στο πνευματικό βασίλειο πρέπει ν’αποκτήσουν πρώτα οι άνθρωποι στη γη, διότι είναι ακόμα ατελείς. Πρέπει ν’ανήκουν οι ίδιοι σ’εκείνους που χρησιμοποιούν το λυτρωτικό έργο του Χριστού με τη χάρη Του για ν’αποκτήσουν την ικανότητα να οδηγήσουν και τους συνανθρώπους στο δρόμο της διαδοχής του Ιησού, για να λυτρωθούν και αυτοί και να σωθούν από τον πνευματικό θάνατο.

Ο καθένας που διδάσκει την αγάπη στον συνάνθρωπο είναι ασυνείδητα ένας συνεργάτης στη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών. Όποιος όμως αναλαμβάνει συνειδητά το καθήκον του φορέα της αλήθειας και μεταδίδει πνευματικά αγαθά που παραλαμβάνει από το πνευματικό βασίλειο, αυτός συνεχίζει το λυτρωτικό έργο του Χριστού, διαδέχεται τον Ιησού και παίρνει μαζί του πολλές ψυχές στο δρόμο προς τα πάνω. Κατά την έσχατη εποχή πολλά όντα του φωτός επενεργούν στους ανθρώπους για να τους κερδίσουν ή να τους χρησιμοποιήσουν για το καθήκον του μεσολαβητή μεταξύ του πνευματικού βασιλείου και της γης. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι δέχονται τα πνευματικά δασκαλέματα και επιτρέπουν την επιρροή των βοηθών τους.

Μόνο λίγοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία του λυτρωτικού έργου έτσι ώστε θέλουν οι ίδιοι να συνεργαστούν και να συνεχίσουν το λυτρωτικό έργο. Όπου όμως έχει δημιουργηθεί ο σύνδεσμος μεταξύ του πνευματικού και του επίγειου κόσμου, ρέει ένα ρεύμα χάρης και αγάπης προς τους ανθρώπους, το οποίο είναι γεμάτο θεραπευτική δύναμη, και όποιος αφήνει να τον παρασύρει θα καταλήξει εκεί όπου είναι η πραγματική πατρίδα της ψυχής του. . .  στη θάλασσα της μεγάλης αγάπης του Θεού. . .  στο σπίτι του Πατέρα. . .  στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων, όπου παραμένουν όλες οι λυτρωμένες ψυχές κοντά στον Θεό, μέσα στο αιώνιο Φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4573                26-2-1949

Η μοίρα είναι ανάλογη με τη θέληση του ανθρώπου. . .

Αυτό σας λέω ότι η μοίρα σας διαμορφώνεται σύμφνωα με το θέλημά Μου, αλλά προσαρμοσμένα στη δική σας θέληση, ότι κατά κάποιον τρόπο η δική σας θέληση καθορίζει την εξέλιξη όλων των γεγονότων, γιατί χρειάζεται τις αναγκαίες δυνατότητες για ωρίμανση για να υποταχτεί στο θέλημά Μου με τον πιο γρήγορο δυνατό τρόπο. Μια θέληση που Μου είναι τελείως αφοσιωμένη εξασφαλίζει στον άνθρωπο την ωριμότητα της ψυχής του, και αυτός μπορεί να μπει στο επέκεινα ως φωτεινό ον όταν έχει έρθει η τελευταία ώρα του. Όσον καιρό ωστόσο Μου είναι ακόμα ανυπότακτος, θα πρέπει να δοκιμαστεί και θα συναντάει συνέχεια εμπόδια στην επίγεια του ύπαρξη, στην περίπτωση που δεν έχει πέσει θύμα του αντιπάλου Μου ολοκληρωτικά, ο οποίος θα του παρέχει βοήθεια με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη γη. Τέτοιος άνθρωπος όμως δεν θα έπρεπε να απολαύσει την εύκολη ζωή του στη γη, αφού θα πληρώσει χιλιαπλάσια μετά το θάνατό του.

Και έτσι ο άνθρωπος που έχει δύσκολη μοίρα μπορεί να θεωρείται αγαπημένος και φροντισμένος από Μένα. Πρέπει μονάχα να έχει πάντα εμπιστοσύνη στη βοήθεια και στη δύναμή Μου και να επωμιστεί αφσιωμένος τη μοίρα του, και η ψυχή του θα έχει μεγάλο όφελος από αυτή την κατάσταση, το βαθμό του οποίου θα καταλάβει ο άνθρωπος μόνο στο πνευματικό βασίλειο. Όπου υπάρχουν δυστυχία και πόνους, εκεί είναι ολοφάνερη η παρουσία Μου, η ηγεσία Μου και η ενέργειά Μου. Και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να θεωρήσει ότι η μεγάλη συμφορά που θα πλήξει τη γη θα οφείλεται στο ότι θα έχω εγκαταλείψει τους ανθρώπους, άλλα θα πρέπει να τη θεωρήσει ένδειξη της ατελείωτης αγάπης και της μέριμνάς Μου για σας. Και δεν θα σας εγκαταλείψω ακόμα και αν απομακρύνεστε από Μένα. Επιδιώκω συνέχεια να σας κερδίσω πίσω. Και για αυτό αφήνω να περάσετε από δεινά και δυστυχία, γιατί εσείς Με καθορίζετε μόνοι σας να σας προσφέρω τέτοια μοίρα αν θέλω να σας βοηθήσω να γίνετε μακάριοι.

Η μοίρα του κάθε ανθρώπου ανταποκρίνεται στη θέλησή του, για την οποία ξέρω από τους αιώνες των αιώνων, και το ποιο βαθμό δυστυχίας πρέπει να ανεχτείτε ανταποκρίνεται στην ψυχική σας ωριμότητα, για την οποία ξέρω επίσης και την οποία επιδιώκω συνέχεια ν’αυξάνω. Μπορείτε ν’αποβιώσετε από τον κόσμο με διαφορετικούς βαθμούς φωτός. Αυτός ο βαθμός δεν περιορίζεται ποτέ. Εγώ όμως ξέρω για τη θέλησή σας, και όπου υπάρχει μια δυνατότητα να πετύχει ο άνθρωπος έναν υψηλό βαθμό ψυχικής ωριμότητας, χρησιμοποιώ κάθε μέσο, και ως τέτοια πρέπει να θεωρούνται χτυπήματα της μοίρας, εμπόδια στη ζωή και δυστυχία και ταλαιπωρίες, τα οποία μπορούν να σας αποφέρουν αμέτρητη ευλογία, στην περίπτωση που Μου υποκύπτετε τελείως, που υποτάσσετε τη βούλησή σας στη δική Μου, που επωμίζεστε αφοσιωμένοι ό,τι είναι η μοίρα σας. Αφού σας αγαπώ, που είστε τα πλάσματά Μου, και θέλω να σας κερδίσω για Μένα, για την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4577                2-3-1949

Υπερνίκηση της ύλης. . .

Μάθετε να περιφρονήσετε τα αγαθά του κόσμου, μην αφήσετε να γίνουν αυτά το νόημα της ζωής σας, αλλά να είστε υπεράνω της ύλης. Επιδιώξτε να εξιχνιάσετε και να πιάσετε το πνευματικό. Η ύλη είναι πάρα πολύ πίσω σας. Μην κλείσετε και πάλι την αλυσίδα ζητώντας να πηγαίνετε πίσω και εσείς και κάνοντας παρέα με τα πνευματικά στοιχεία μέσα στην ύλη μέσω της επιθυμίας σας, κάτι που θα ήταν οπισθοδρόμηση για σας που έχετε φτάσει στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης στη γη. Αφού η επιθυμία σας είναι αποφασιστική για το που θα καταλήξει η ψυχή σας. Αν δεν μπορεί ν’αποδεσμευτεί από τα υλικά αγαθά, αυτά θα την ακολουθήσουν ακόμα και στο επέκεινα και θα προσπαθήσουν να την τραβήξουν πίσω. Τότε η ψυχή μπορεί να βουλιάξει ακόμα και στον άλλο κόσμο για να ενσωματωθεί τελικά και πάλι μέσα στην ύλη, κάτι που σημαίνει για το πνευματικό ον ανήκουστα και ατελείωτα βάσανα.

Η επίγεια ζωή σας δόθηκε για την υπερνίκηση όλων όσων ανήκουν στον αντίπαλό Μου. Θα έπρεπε εθελοντικά να κάνετε το βήμα προς το πνευματικό βασίλειο, κάτι που όμως απαιτεί την παραίτηση από την ύλη, την αποδέσμευση της καρδιάς από πράγματα που περιέχουν ακόμα ανεξέλικτα πνευματικά στοιχεία που δεν μπορούν για αυτό να μπουν στο πνευματικό βασίλειο. Όσον καιρό σας βαραίνουν ακόμα τέτοια πράγματα, δεν θα πετύχετε ν’ανυψωθείτε στις σφαίρες του φωτός. Σας κρατά πίσω στη γη κατά κάποιον τρόπο το οντώδες που είναι ενσωματωμένο μέσα στην ύλη.

Αφού αυτό το οντώδες Μου αντιστέκεται ακόμα και θέλει επίσης να εμποδίσει όλα τα πνευματικά όντα να ενωθούν μαζί Μου. Και για αυτό η επιρροή της ύλης πάνω στον άνθρωπο είναι πολύ μεγάλη, για αυτό ο στόχος της απληστίας του ανθρώπου είναι η ύλη και αυτή γεμίζει ολόκληρη την επιδίωξή του. Αλλά τέτοια επιδίωξη δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό της επίγειας ζωής. Μάλλον θα έπρεπε να την εξοντώσετε από τις καρδιές σας. Θα πρέπει να επιδιώκετε πνευματικά αγαθά. Αυτά θα σας κάνουν πάρα πολύ πιο ευτυχισμένους. Και κανένα επίγειο αγαθό δεν αντισταθμίζει τα αγαθά που θα αποκτήσετε πνευματικά διά της παραίτησης και της υπερνίκησης του πρώτου.

Το αρχικό σας στοιχείο είναι πνευματικό, είστε πνευματικά όντα που εξαιτίας της λάθος κατεύθυνσης της θέλησής τους φυλακίστηκαν στην ύλη, η οποία τους προκαλεί βάσανα για να ξυπνήσει μέσα τους η επιθυμία ν’απελευθερωθούν από την ύλη. Όταν έχετε φτάσει στο στάδιο ως άνθρωπος, έχετε πετύχει αυτή την απελευθέρωση κατά το μεγαλύτερο μέρος. Αλλά πρέπει ακόμα να περάσετε την τελευταία εξέταση, δηλαδή ν’αποδεσμευτείτε εντελώς από ό,τι μπορεί να ονομάζεται ύλη, για να λαχταρήσετε ως αντάλλαγμα το πνευματικό. . .  την ένωση μαζί Μου, από τον Οποίο εκπηγάσατε, ο Οποίος όμως είμαι ένα Πνεύμα ύψιστης τελειότητας. Μαζί Μου πρέπει να ενωθείτε για να γίνετε και πάλι το αρχικό στοιχείο που μπορεί να ενεργεί ελεύθερα και τελείως αδέσμευτα μέσα στην έσχατη αφθονία δύναμης.

Πρέπει να πετύχετε την έσχατη απόσταση από τα πνευματικά όντα που είναι δεμένα μέσα στη μορφή. Δεν πρέπει πια να λαχταρήσετε τη μορφή αν θέλετε να είστε δραστήριοι ως πνεύματα με όλη την ελευθερία. Και θα καταλάβετε τώρα ότι η κάθε μορφή, η κάθε ύλη είναι εμπόδιο να πετύχετε αυτή την τελείως πνευματοποιημένη κατάσταση, η οποία όμως είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας σας ζωής. Για αυτό εξασκηθείτε στην παραίτηση, γίνετε κύριοι όλων των ορατών πραγμάτων, για να μην σας νικήσει η ύλη και να σας τραβήξει πίσω στο σκοτάδι, στη φυλάκιση μέσα στη στερεή μορφή, η οποία θα είναι η μοίρα σας αν δεν έχετε υπερνικήσει την ύλη. . .

                                                                                                                                               Αμήν  

 

4578                2-3-1949

Η μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο. . .

Δεν μπορείτε να εκτιμάτε τη μακαριότητα εκείνων που αποβάλλουν το σωματικό τους περίβλημα και μπορούν να μπουν στο βασίλειο του φωτός, στην αιώνια τους πατρίδα. Αφήνουν πίσω τους όλη τη δυστυχία της γης, τίποτα δύσκολο δεν τους στεναχωρεί, κανένας εχθρός δεν τους πειράζει, ο φόβος και η λύπη τούς είναι ξένα, τα μάτια τους βλέπουν μόνο ωρέες εικόνες, παντού όμορφες περιοχές, καταπληκτικά δηιουργήματα του δημιουργικού Μου θελήματος, και φωτεινές οντότητες τους πλησιάζουν για να τους καλοσωρίσουν στο βασίλειο της ειρήνης και της μακαριότητας. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον μπορούν να μένουν και να είναι δραστήριοι κατά πώς θέλουν. Και η ελευθερία είναι η μακαριότητά τους, μετά από μια κατάσταση όπου οι ψυχές τους ήταν ακόμα δεμένες και περιβεβλημένες με ύλη.

Οι καρδιές τους είναι ικανές και πρόθυμες για αγάπη. Η φλόγα της αγάπης είναι τόσο τεράστια μέσα τους ώστε ήδη για αυτό είναι μακάριοι, αφού βρίσκουν πάντα εκπλήρωση. Ενώνονται με ψυχές που τους μοιάζουν τελείως, που έχουν δηλαδή τον ίδιο βαθμό ωριμότητας. Και αυτές οι ενώσεις αυξάνουν τη μακαριότητα, επειδή η ένωση με αγάπη αυξάνει και τη δύναμη του χωριστού όντος καθώς και την ορμή του για δραστηριότητα, το αποτέλεσμα της οποίας είναι η κοινή έμπρακτη αγάπη, η οποία όμως κάνει τα όντα πάρα πολύ ευτυχισμένα, αφού πρόκειται για εξέλιξη δύναμης που τους αποφέρει όλο και νέα δύναμη.

Η εισροή δύναμης όμως είναι ένα συναίσθημα της ύψιστης ευδαιμονίας, αφού είναι η απόδειξη του ότι ο Θεός είναι κοντά. . .  Τα πλάσματά Μου Μ’αισθάνονται και, ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς τους, ο οποίος τα κάνει ικανά να διαποτίζονται από το φως, πετυχαίνουν να Με δουν τον Ίδιο με τον τρόπο που τους είναι υποφερτός. Η εσωτερική τους μακαριότητα μεγαλώνει, αφού η λαχτάρα για Μένα αυξάνεται συνέχεια και εκπληρώνεται πάντα. . .  Το τι σημαίνει αυτό δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνθρωπος στη γη, αφού η επίγεια αγάπη είναι μονάχα θαμπή σκιά της πνευματικής αγάπης και είναι ήδη στη γη το πιο λαχταριστό. Στο πνευματικό βασίλειο όμως ξεπερνά όλα τα μεγαλεία που μπορούν να προσφερθούν στην ψυχή, γιατί σημαίνει την αδιάκοπη παροχή φωτός και δύναμης και επομένως και τη μόνιμη παρουσία του Θεού.

Μόλις όμως τα πλάσματά Μου έχουν μπει στο φωτεινό βασίλειο, είμαι για εκείνα η μακαριότητα προσωποποιημένη και δεν σταματούν ποτέ να Μ’επιδιώκουν. Και τότε το κάθε ον θα παραλάβει την αμοιβή για την αγάπη του, ο στόχος της οποίας στη γη ήμουν Εγώ. . .  Αυξάνω συνέχεια τη μακαριότητα, γεμίζω την ψυχή με την αγάπη Μου και της προσφέρω όλο και νέες απολαύσεις. . .  Αφού «ό,τι δεν είδε ποτέ ανθρώπινο μάτι και ό,τι δεν άκουσε ποτέ ανθρώπινο αυτί, αυτά ετοίμασα για όσους Μ’αγαπούν. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

4580                5-3-1949

«Θα σας στείλω τον παρηγορητή. . .»

(Εξήγηση φαιομενικών αντιφάσεων)

Το Πνεύμα Μου σας μυεί στην αλήθεια, όπως σας το υποσχέθηκα: Θα σας στείλω τον παρηγορητή, το Πεύμα της αλήθειας, το Οποίο θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια και θα σας θυμίσει όλα όσα σας είπα. . .  Όποιος δηλαδή αφήνει να ενεργήσει αυτό το Πνεύμα Μου στο εσωτερικό του, θα στέκεται και στην αλήθεια και θα μπορεί να αποδεχτεί χωρίς αμφιβολίες ό,τι του μεταδίδει το Πνεύμα Μου. Η ενέργεια του Πνεύματος είναι επομένως η προϋπόθεση για να σταθεί κανείς στην αλήθεια. . .  Να σκεφτείτε αυτό με σοβαρότητα, και τότε θα ξέρετε επίσης τι θα μπορέσετε να πιστέψετε ως προέρχοντας από Μένα.

Μόλις θυμάστε τα λόγια Μου που είπα στους μαθητές Μου στη γη και τα οποία αυτοί είπαν σε όλους τους ανθρώπους, δεν θα μπορέσετε ν’απορρίψετε ότι μπορείτε να παραλάβετε την καθαρή αλήθεια μ’έναν τρόπο τον οποίο σας ανακοίνωσα με τα λόγια: Θα σας στείλω τον παρηγορητή, το Πνεύμα της αλήθειας. . .  Και πριν από αυτά τα λόγια είπα ότι θα θέλω να κατοικήσω μέσα σ’εκείνους που ετοιμάζουν την καρδιά τους για Μένα, ότι δεν θέλω να τους αφήσω μόνους, ότι θέλω να φανερωθώ σ’εκείνους που Μ’αγαπούν και τηρούν τις εντολές Μου. . .

Επομένως προκύπτει από αυτό ότι οι αποκαλύψεις Μου πρέπει να έρχονται από το εσωτερικό, ότι, όταν έχω κάνει κατοικία Μου την καρδιά ενός ανθρώπου, εκδηλώνομαι και μέσα στην καρδιά του και ότι αυτό έχει το αποτέλεσμα πως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη φωνή Μου μέσω του εσωτερικού λόγου. . .  Και έχετε και πάλι μια απόδειξη για το ότι μπορείτε να πιστέψετε αυτή τη φωνή χωρίς αμφιβολίες, αφού είναι η εκδήλωση της αγάπης Μου για τους δικούς Μου, οι οποίοι ανήκουν στους δικούς Μου, γιατί Με υποδέχτηκαν τον Ίδιο μέσα στην καρδιά τους, γιατί Με υποδέχτηκαν να κατοικήσω μέσα τους.

Άρα έχετε τότε το λόγο Μου, τη γνωστοποίηση του θελήματός Μου, την αλήθεια στην πιο αγνή μορφή. Δεν χρειάζεστε επομένως να διδαχτείτε από έξω στην περίπτωση που Με αναγνωρίζετε τον Ίδιο ως τον δάσκαλό σας και Μου εμπιστεύεστε. Είναι λοιπόν δυνατή η άμεση επικοινωνία μεταξύ εσάς και Εμένα, και αυτό πρέπει πρώτα ν’αναγνωρίσετε για να διδαχτείτε αληθινά. Τότε θα είναι η επιδίωξή σας να παραλάβετε την αλήθεια από την πρώτη πηγή και θα μπορείτε να πιστέψετε με πεποίθηση αυτό που θα σας μεταδοθεί. Αφού θα παραλάβετε αυτές τις γνώσεις με πλήρη επίγνωση. Θα σας μιλάω και θα Με ακούτε.

Σας μιλάω όμως διά της καρδιάς σας, και η καρδιά σας ακούει τη φωνή Μου, όχι το σωματικό σας αυτί, το οποίο μπορεί ν’ακούει μονάχα λόγια που προέρχονται από έξω. Όταν ακούτε το λόγο Μου από μέσα, ξέρετε ότι είμαι Εγώ ο Ίδιος Που εκδηλώνομαι. Όταν αντίθετα ακούτε το λόγο από έξω, πρέπει να προσπαθήσετε ν’εξακριβώσετε την αρχή του, αφού απ’έξω μπορούν να σας προσφερθούν πολλά πράγματα, απ’έξω σας πλησιάζει και ο εχθρός Μου. Και επομένως θα πρέπει να εξετάσετε στα σοβαρά, και στην περίπτωση που εξετάζετε με σοβαρότητα, έχετε και τη θέληση να βρείτε σε Μένα την πηγή όσον σας προσφέρονται. Αν θέλετε λοιπόν ν’ακούτε Εμένα τον Ίδιο, θα εκπληρώσω βέβαια την επιθυμία σας, και τότε είναι αλήθεια ο κάθε λόγος που σας προσφέρεται εάν σας μεταδίδεται από υπηρέτες που Μου είναι αφοσιωμένοι. Και αυτή να σας είναι η σίγουρη ένδειξη: ότι θα απαντήσω στην κάθε ερώτησή σας αν Μου την παρουσιάζετε για να την απαντήσω.

Όλοι σας διδάσκεστε πάντα μ’έναν τρόπο που ταιριάζει στο βαθμό της ωριμότητάς σας. Μπορείτε να καταλάβετε την πιο βαθιά σοφία μόνο τότε που θα έχετε πετύχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας όπου θα μπορέσετε να διαφωτιστείτε από το πνευματικό βασίλειο με απροκάλυπτο τρόπο, κάτι που θα σας είναι κατανοητό εάν συγκρίνετε την ενέργειά Μου στη γη, όπου μιλούσα πάντα στους ανθρώπους με παραβολές, με εικόνες για να γίνω κατανοητός. Επιπλέον αυτά τα καλυμμένα δασκαλέματα έχουν το σκοπό να παρακινήσουν τον άνρθωπο σε σκέψεις για να διεισδύσει σε πνευματικές γνώσεις και να μην τις υποδεχτεί μόνο επιπόλαια με τα σωματικά του μάτια.

Αν προσφέρω το λόγο Μου απροκάλυπτο όπως τώρα, η προϋπόθεση είναι ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας που εγγυείται μια σωστή κατανόηση του λόγου Μου. Σύμφωνα με το νόημα δεν θα προκύψουν αντιφάσεις, στην περίπτωση που και ο καλυμμένος και ο απευθείας λόγος από πάνω με απροκάλυπτη μορφή έχουν την ίδια πηγή, στην περίπτωση δηλαδή που το κάθε δασκάλεμα προήθρε από Μένα. Αυτή την εξέταση, ωστόσο, πρέπει πρώτα να κάνετε, κάτι για το οποίο πρέπει μονάχα να ζητήσετε τη βοήθειά Μου για να κρίνετε σωστά.

Σκεφτείτε ότι και ο αντίπαλος δουλεύει, και ειδικά τότε που οι άνθρωποι επιδιώκουν να τον αποφύγουν, όταν επιθυμούν να βρουν την αλήθεια για να Με αναγνωρίσουν και να μάθουν να Μ’αγαπούν. Τότε θα προσπαθήσει πάντα να σβήσει ή να συσκοτίσει το φως και θα είναι έντονα δραστήριος όπου βρεθεί η ευκαιρία. Για να συμπαρασταθώ λοιπόν σε σας τους ανθρώπους και να εξασθενίσω την ενέργεια εκείνης της δύναμης, σας ενημερώνω μέσω φορέων της αλήθειας όπου ακάθαρτες δυνάμεις παραπλανήθηκαν τη σκέψη σας. Ό,τι προέρχεται από πάνω είναι αλήθεια, ό,τι προέρχεται από κάτω είναι πλάνη και ψέμα. . .

Όπου είναι ευδιάκριτη η απευθείας ενέργεια του Πνεύματος από το εσωτερικό, μπορούν να είναι δραστήριες μόνο δυνάμεις από πάνω, που παραλαμβάνουν και μεταδίδουν την ακτινοβολία Μου. Όπου ωστόσο, πνευματικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μια μορφή που βρίσκεται σε ασυνείδητη κατάσταση, πρέπει να προσέχει κανείς, αφού μια άβουλη μορφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μια σκοτεινή δύναμη, ακόμα και αν μονάχα για σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά οι συνάνθρωποι καθορίζουν συχνά μόνοι τους τα λόγια που μεταδίδονται διά τέτοιας μορφής, μέσω των δικών τους σκέψεων και επιθυμιών, οι οποίες πιάνονται αμέσως από εκείνες τις δυνάμεις που εκδηλώνονται τότε ακουστά μέσω μιας μορφής.

Αφού μόλις βρίσκονται ανάμεσα στους ακροατές άνθρωποι με ισχυρή θέληση, οι σκέψεις τους θα έχουν δυνατή επιρροή και ανάλογα με την αλήθειά τους θα πιαστούν από φωτεινές ή σκοτεινές δυνάμεις και θα εκφραστούν ακουστά. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος που παραλαμβάνει πνευματικά αγαθά θα πρέπει πάντα ν’απελευερωθεί από δικές του γνώσεις. Θα πρέπει ν’αφήσει να διδαχτεί ταπεινά και σαν ανήξερο παιδάκι. Τότε θα του εισρεύσει η πιο καθαρή αλήθεια, διότι δεν θα υπάρξει καμία αντίσταση που θα εμποδίσει κάτι τέτοιο. . .

Πολλοί θα ενοχλούνται από το ότι εμφανίζεται μια φαινομενική αντίφαση. Ωστόσο, το Πνεύμα Μου γνωστοποιούσε πάντα τα ίδια στους ανθρώπους, μόνο που δεν τα καταλάβαιναν όλοι με τον ίδιο τρόπο, και ακόμα και όσοι παραλάμβαναν το λόγο Μου δεν ήταν ελεύθεροι από δικές του σκέψεις μόλις έστρεψαν το βλέμμα τους στον κόσμο και σχέτισαν τα γεγονότα του κόσμου με τα πνευματικά μηνύματα. Επιπλέον, για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής όπου ήμουν στη γη Εγώ, το προαιώνιο Μου σωτήριο σχέδιο ήταν άγνωστο, και οι εξηγήσεις που έδωσα στους ανθρώπους για το απώτερο μέλλον ήταν έτσι ώστε μόνο ο άνθρωπος που είχε μετατραπεί εντελώς σε αγάπη θα μπορούσε να έχει μια σωστή ιδέα για την τελευταία περίοδο, για τη Δευτέρα Παρουσία και για το τέλος. Στους άλλους έλειπε η κατανόηση, και μια ξεκάθαρη περιγραφή των τελευταίων γεγονότων δεν θα τους ωφελούσε, αφού βρίσκονταν ακόμα μποστά στη δική τους ιδιαίτερη κρίση, πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, η οποία σήμαινε για εκείνους τους ανθρώπους επίσης μια περίοδο μιας εποχής, η οποία τους ήταν πιο κοντά απ’ό,τι το τέλος.

Έτσι οι άνθρωποι ενημερώθηκαν μάλιστα για μια αλλαγή, για μια πνευματική στροφή, αλλά με την προσθήκη που αφορούσε περισσότερο την αλλαγή των ανθρώπων απ΄ό,τι την αλλαγή της γης, γιατί η γνώση για την τελευταία ήταν ακατάλληλη για την πνευματική τους κατάσταση. . .  Τώρα όμως απευθύνομαι σ’εκείνους τους ανθρώπους που βιώνουν την τελευταία περίοδο πάνω σ’αυτή τη γη. . .  Απευθύνομαι σ’εκείνους που έχουν πετύχει μια συγκεκριμένη ψυχική ωριμότητα και που έχουν για αυτό την κατανόηση για τα επερχόμενα. Εκείνους ενημερώνω ολοκληρωτικά και τους δίνω εντολή να ενημερώσουν και τους συναθρώπους τους. Αλλά θα τους πιστέψουν μόνο εκείνοι που μέσω της σωστής τους επιδίωξης της τελειότητας θα είναι ικανοί να κρίνουν και θα έχουν φωτεινό πνεύμα, οι οποίοι γνωρίζουν το σωτήριο σχέδιό Μου και ξέρουν για αυτό ότι δεν υπάρχει πια καμία άλλη δυνατότητα παρά μια πλήρης μεταμόρφωση της γης για χάρη των ψυχών που έχουν πέσει βαθιά και όμως θα πρέπει να λυτρωθούν κάποτε.

Τώρα μιλάω στους ανθρώπους της έσχατης εποχής, αλλά και τότε τα λόγια Μου δεν ήταν αντίφαση. . .  Ως άνθρωπος Ιησούς μιλούσα έτσι όπως είδα τα πράγματα, και εμποδίστηκα να δω το τέλος όπως θα έρθει. . .  Είδα την ανθρωπότητα όπως θα έχει μετατραπεί, όχι όμως τη γη όπως θα έχει μετατραπεί, επειδή άρεσε στον Θεό ν’αφήσει τους τότε ανθρώπους σε άγνοια σχετικά με τη μετατροπή της γης. . .  Θα έπρεπε μάλιστα να γίνει γνωστό στους ανθρώπους το ότι και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η γη θα πρέπει να συνεχίσει να είναι εκπαιδευτικός σταθμός των πνευματικών όντων, το ότι αυτή έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει ως επίγεια δημιουργία. Η αναμόρφωση της επιφάνειας της γης, ωστόσο, αφορά την ανοδική ανάπτυξη των πνευματικών όντων που είναι δεμένα μέσα στην ύλη και την εκ νέου φυλάκιση των πνευματικών όντων που, ενσαρκωμένα ως άνθρωποι, δεν πέρασαν τη δοκιμασία της πίστης και της θέλησης τους. . .

Τα δύο δεν ήταν ακόμα κατανοητά στην ανθρωπότητα. Αυτή ξεχώριζε μονάχα έναν επίγειο κόσμο όπως υπήρχε και έναν καθαρά πνευματικό κόσμο, και στους ανθρώπους δόθηκε μονάχα μια εξήγηση για το ότι η γη ως υλικός κόσμος δεν μπορεί ακόμα να καταργηθεί και ότι η ανάπτυξη σ’αυτή τη γη θα πρέπει να συνεχίσι για ακόμα ατελείωτο χρονικό διάστημα. Αφού η γη ως άστρο δεν θα διαλυθεί, μόνο που μετά την τελευταία Κρίση θα εκπληρώσει την αποστολή της σε ενετλώς νέα μορφή, και συνεπώς θα αρχίσει μια νέα εξελιχτική περίοδος μαζί με μια παραδεισένια κατάσταση. . .  με τους ανθρώπους που θα απομακρυνθούν προηγουμένως, επειδή στον τελευταίο θρησκευτικό αγώνα θα Μου αποδείξουν την πίστη τους, επειδή θα αντέξουν μέχρι το τέλος και για αυτό θα γίνουν μακάριοι μέσα στον πιο στενό σύνδεσμο μαζί Μου και με το φωτεινό πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4586                12-3-1949

Η συνεργασία του Θεού στη δουλειά για τη βασιλεία Του. . .

Θέληση του ανθρώπου – θέλημα του Θεού. . .

Η σκέψη και η πράξη σας οδηγούνται από το θέλημά Μου μόλις κάνετε πνευματική δραστηριότητα και θέλετε επομένως να Με υπηρετήσετε συνειδητά. Κατά συνέπεια δεν θα κάνετε τίποτα ενάντια στο θέλημά Μου, και για αυτό είναι αρκετή η εσωτρική επαφή μαζί Μου μέσω προσευχής ή έντονες σκέψεις για να σας πιάσω και να οδηγήσω σωστά τη σκέψη σας, και τότε δεν χρειάζεστε να φοβηθείτε να κάνετε λάθος. Όποιος θέλει να δουλέψει μέσα στον αμπελώνα Μου και είναι πρόθυμος να Μ’ακούσει πρώτα, σ’εκείνον αναθέτω τη δουλειά του, και μάλιστα διά της φωνής της καρδιάς του. Όπως σας ωθεί δηλαδή η καρδιά σας, έτσι είναι το θέλημά Μου, και ανάλογα θα έπρεπε να δράσετε. Αν σας λέει η εσωτερική φωνή να μην κάνετε κάτι, ακολουθήστε την επίσης, αλλά μην αργήσετε να εκτελέσετε αυτό στο οποίο σας παρακινώ.

Μιλήστε όταν σας παροτρύνει η καρδιά σας, αφού τέτοια παρότρυνση είμαι πάντα Εγώ, και δεν μιλάτε ποτέ από μόνοι σας στην περίπτωση που συζητώνται πνευματικά θέματα. Αφού τέτοια είναι η ενέργειά Μου ότι σας οδηγώ σε ευκαιρίες όπου μπορώ να μιλήσω μέσω σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η κάθε ευκαιρία, γιατί θα πρέπει ν’ανοιχτεί η κάθε πόρτα και γιατί πρέπει να συμβάλετε δανίζοντάς Μου την ανθρώπινη σας μορφή, την οποία χρησιμοποιώ για να μιλήσω στους ανθρώπους, για να επενεργήσω πάνω στην κατάσταση του πνεύματός τους, η οποία μπορεί να βελτιωθεί διά της μετάδοσης της αλήθειας. . .  Την αλήθεια πρέπει δηλαδή να διαδώσετε, για την ενέργειά Μου πρέπει να ενημερώσετε τους ανθρώπους, και πρέπει, με σταθερή πίστη σε Μένα και στην παρουσία Μου, άφοβοι και χωρίς δισταγμούς, να κηρύξετε το λόγο Μου σ’εκείνους που έχουν ακόμα σκοτεινό πνεύμα. Κανένα βήμα δεν κάνετε χωρίς Εμένα. . .  Μπορείτε να είστε βέβαιοι για το ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι ο κάθε δρόμος σάς είναι ποορισμένος. . .

Ό,τι σκέφτεστε και κάνετε προσέχω, αφού δεν ξέρετε πόσο αφάνταστα σημαντική είναι η αποστολή σας, πώς θέλω μέσω εσάς να πλησιάσω την ανθρωπότητα και πόση ανάγκη σας έχω για αυτό το καθήκον των μεσολαβητών, για να μην αγγιχτεί η θρησκευτική ελευθερία και η ελευθερία βούλησης των ανθρώπων και παρ’όλα αυτά να τους φέρω βοήθεια, επειδή δεν θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Πλησιάζω όλους όσους δεν έχουν τη σωστή κατανόηση και όμως έχουν ακόμα μια θέληση που μπορεί να οδηγηθεί και η καρδία των οποίον δεν έχει ακόμα αποσκληρυνθεί και οι οποίοι για αυτό μπορούν να αισθανθούν Ποιος τους μιλά μέσω εσάς εάν θέλουν να το αισθανθούν.

Και είναι συχνά περίεργοι δρόμοι που πρέπει να πάρετε, τους οποίους επιλέγετε κατά κάποιον τρόπο μόνοι σας και όμως παρ’όλα αυτά υπακούτε μονάχα τη φωνή του Πνεύματός Μου που σας πιέζει να πάρετε αυτό το δρόμο. Δεν υπάρχει για σας καμία σύμπτωση, αφού η μοίρα σας έχει προοριστή από τους αιώνες των αιώνων, και όποιος Με υπηρετεί, σ’εκείνον προδιαγράφω ιδιαίτερα τον κάθε δρόμο που θα πρέπει να πάρει. Και για αυτό δεν θα έπρεπε να διστάσετε για το τι θα πρέπει να κάνετε και πώς θα πρέπει να το κάνετε. Κάντε αυτό που σας λέει η θέλησή σας, αυτό που σας αρέσει, και θα κάνετε πάντα το σωστό, μόλις Μου παραδώσατε πριν τη θέλησή σας, μόλις Μου επιτρέπετε ν’αποφασίσω για το ποια εντολή να σας δώσω μέσω της καρδιάς σας. Τότε θα δράσετε σύμφωνα με τα συναισθήματά σας και η πράξη σας θα ανταποκριθεί στο θέλημά Μου. Μόνο που δεν πρέπει ν’αποφασίσετε τίποτα χωρίς Εμένα, θα πρέπει πάντα ν’ακούσετε τις εντολές Μου, δηλαδή να προσέξετε τι σας φαίνεται σωστό συναισθηματικά, και θα πρέπει τότε να το κάνετε, και θα ενεργήσετε σύμφνωα με το θέλημά Μου και θα είστε δραστήριοι για Μένα και τη βασιλεία Μου προς την ευλογία των συνανθρώπων σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4587                13-3-1949

Προειδοποίηση για την απόρριψη του θεϊκού λόγου. . .

«Εξετάστε τα πάντα και. . .»

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της Νέας Γης“, σελ. 324  - 326. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Σας βεβαινώνω ότι είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που προκαλείτε στον εαυτό σας, εάν δεν δίνετε την πρέπουσα σημασία στο λόγο Μου που σας έρχεται απευθείας από ψηλά, εάν μάλιστα αρκείστε στις διδασκαλίες που σας δίνουν διάφοροι δάσκαλοι παρ’όλο που οι ίδιοι βρίσκονται σε άγνοια. Αλλά θα καταλάβετε τι είναι αυτές οι διδασκαλίες τους πραγματικά, μόνο όταν βάλετε στην καρδιά σας το λόγο Μου, που έρχεται από τα ύψη. Το πρώτο και κύριο που πρέπει να επιδιώκετε στη ζωή σας είναι το φως, γιατί το σωστό φως είναι που φωτίζει το δρόμο τον οποίο πρέπει να πάρετε για να φτάσετε στον προορισμό σας. Μέσα στο σκοτάδι χάνετε προφανώς το σωστό δρόμο και έτσι κατευθύνεστε προς τα εκεί όπου βλέπετε κάποιο σπινθήρισμα, αλλά δεν είναι παρά μια οφθαλμαπάτη που σας εκτρέπει από την κανονική πορεία.

Για αυτό πρέπει να θέλετε να το βρείτε το σωστό φως, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε και να προσπαθήσετε για να κάνετε δική σας τη γνώση που ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Έτσι μόνο θα σχηματίσετε μια σωστή εικόνη για Μένα, που να σας δείχνει την αγάπη Μου ως Πατέρα και Δημιουργού και τότε χωρίς να κοιτάτε δεξιά ή αριστερά θα βάλετε στόχο να πετύχετε την επανασύνδεση μαζί Μου, την πρωταρχική Πηγή σας. Άρα αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να λάβετε γνώση της αλήθειας. Αλλά βέβαια την αλήθεια μπορεί να τη δώσει μονάχα Εκείνος Που είναι ο Ίδιος η αιώνια Αλήθεια, ή αυτός που την έλαβε απευθείας από Εκείνον. Να επιδιώκετε επομένως να βρείτε τούτη τη μια και μοναδική αλήθεια και να μην αρκείστε σε μια γνώση που δεν πηγάζει απευθείας από την αιώνια Πηγή. Για αυτό σας συνιστώ, με όσο γίνεται μεγαλύτερη έμφαση, να μην προσπερνάτε χωρίς έλεγχω την καθαρότατη αλήθεια που σας αποκαλύπτει η αγάπη Μου.

Εξετάζετε τα πάντα και κρατάτε το καλύτερο. Εάν σας προσφερθεί κάτι σαν λόγος του Θεού, δώστε τη δέουσα προσοχή και συλλογιστείτε μέσα στην καρδιά σας τι θέση πρέπει να πάρετε απέναντι σε αυτό που έχετε στα χέρια. Μην τον αρνείστε χωρίς έλεξχο, παρά σκεφτείτε ότι μπορεί όντως ωα απορρίπτετε μια μεγάλη προσφορά χάρης, για αυτό είναι καλύτερο να ελέγξετε πρώτα τι είναι αυτό που σας προσφέρεται. Εάν στη συνέχεια μπορείτε να το απορρίψετε απόλυτα πεπεισμένοι, τότε δεν φέρετε καμία ευθύνη. Όμως πρέπει να προηγηθεί μια σοβαρή, διεξοδική εξέταση, ώστε εκείνος που έχει καλή θέληση και καρδιά γεμάτη αγάπη να αναγνωρίσει τη φωνή του Πατέρα του που του μιλάει.

Σας προσφέρεται το πιο πολύτιμο δώρο που έχει να σας δώσει η χάρη και η αγάπη Μου. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν, αφήστε τη χάρη να σας επηρεάσει, ακούστε το λόγο Μου και βιώστε τον στην πράξη. Δεν θα αργήσετε τότε να αναγνωρίσετε ότι είναι αιώνια αλήθεια που πηγάζει από Μένα τον Ίδιο και σας μυεί αληθινά στη γνώση. Θα νιώσετε μέσα σας τη φωτεινότητά του και θα αναγνωρίσετε με διαύγεια το δρόμο που στο τέρμα του βρίσκομαι Εγώ. Σαν συνέπεια θα σας είναι δυνατό να πιστέψετε με ακλόνητη βεβαιότητα και έτσι θα μπορείτε να μιλάτε στο όνομά Μου μπορστά στον κόσμο. Γιατί τότε η πίστη σας θα είναι ολοζώντανη, μια πίστη που μόνο η καθαρή αλήθεια μπορεί να γεννήσει. Για αυτό σας συνιστώ για αλλή μια φορά, να μην αποκρούετε τους απεσταλμένους Μου που σας φέρνουν το λόγο Μου. Εγώ ο Ίδιος σας δίνω την πιο πολύτιμη χάρη, την αιώνια αλήθεια, γιατί μόνο με την αλήθεια μπορείτε να γίνετε μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4588                14-3-1949

Η ενέργεια του Πνεύματος. . .

Εξέταση. . .

Η απόδειξη είναι το χάρισμα της ρητορικής. . .

Αλήθεια – πλάνη. . .

Αγγελιοφόροι του Θεού. . .

Ένα μεγάλο κτίριο πρέπει ν’αποσταθεροποιηθεί, και αυτό το έργο θα πρέπει να ξεκινήσετε εσείς. Σας δίνω ο Ίδιος τη σχετική εντολή, μαζί με τη δύναμη για να εκτελέσετε τη δουλειά. Παντού όπου υποτίθεται η αλήθεια έχει περάσει απαρατήρητα η πλάνη, και δικό σας καθήκον είναι ν’αποκαλύψετε αυτή την πλάνη, κάτι για το οποίο δεν θα ήσασταν ικανοί από τη δική σας δύναμη και μόνο με το νου σας, το οποίο όμως μπορείτε να καταφέρετε με τη δική μου βοήθεια. Και για αυτό θα πρέπει να διδάσκετε στο όνομά Μου ό,τι σας γνωστοποίησα μέσω του Πνεύματος. Ο καθένας σας θα πρέπει να κάνει προσπάθεια ν’αφήσει να του μιλήσει το Πνεύμα Μου για ν’αποκτήσει την καθαρή αλήθεια. Και αν δεν πετυχαίνετε αυτό, θα πρέπει να προσέξετε αυτό που θα σας γνωστοποιήσουν οι αγγελιοφόροι Μου, οι οποίοι και πάλι διδάσκονται απευθείας από Μένα διά της φωνής του Πνεύματος. Ο κάθε φορέας της αλήθειας θα υποστηρίζει τα ίδια διανοητικά αγαθά, δηλαδή όπου διοχετεύεται μια φορά η αλήθεια, εκεί τα αποτελέσματα θα είναι πάντα τα ίδια. Σε όλους το πνεύμα, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, θα γνωστοποιεί τα ίδια πράγματα.

[Εδώ παραλείπω τρεις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Η ανθρωπότητα ψάχνει και ψηλαφίζει μάλιστα να βρει την αλήθεια, αλλά δεν παίρνει το σωστό δρόμο για να τη βρει. Ο κάθε άνθρωπος όμως έχει μέσα του την αλήθεια. . .  Ο κάθε άνθρωπος έχει στο εσωτερικό του τον πνευματικό σπινθήρα, ο οποίος είναι δικό Μου τμήμα και ο οποίος μπορεί να του μεταδώσει την πλήρη αλήθεια, εάν ο άνθρωπος στρέφει το βλέμμα του στο εσωτερικό του και αφουγκράζεται τις εκδηλώσεις του πνευματικού σπινθήρα, το λόγο που προέρχεται επομένως από Μένα, γιατί ο πνευματικός σπινθήρας είναι δικό Μου τμήμα από τους αιώνες των αιώνων. Καταλάβετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι πρέπει να ψάχνετε μέσα στον εαυτό σας, μην περιμένετε όμως να σας προσφερθεί κάτι απ’έξω!

Αφού ωστόσο δεν εκπληρώνετε πια τους όρους τους οποίους προϋποθέτει μια εκδήλωη του πνεύματος μέσα σας, αφού δεν είστε πια ικανοί ν’ακούτε το λόγο Μου στο εσωτερικό σας, αφού δηλαδή δεν έρχεστε σε Μένα, έρχομαι σε σας, στέλνοντάς σας έναν αγγελιοφόρο που ακούει τις εκδηλώσεις του πνεύματός του, το λόγο Μου, και θα πρέπει να σας ενημερώσει σχετικά. Έτσι ο λόγος Μου σας προσφέρεται μάλιστα επίσης από έξω, αλλά ως αναμφίβολη προσφορά από πάνω, την οποία μπορεί να εξακριβώσει ο καθένας, εφόσον μόνο κοπιάσει να εξετάσει στα σοβαρά ή αφήσει να τον οδηγήσει το εσωτερικό πνεύμα του, δηλαδή δεν προβάλει αντίσταση όταν του αρέσει συναισθηματικά ο λόγος Μου.

[Εδώ παραλείπω μια παραγράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Να φυλάγεστε από εκείνους που παραλαμβάνουν τη σοφία τους μ’έναν τρόπο όπου Εγώ ο Ίδιος δεν μπορώ να ενεργήσω, επειδή δυνάμεις από κάτω επιδιώκουν να τους μιλούν, χωρίς να απορριφθούν από τη θέληση εκείνων που παραλαμβάνουν τα μηνύματά τους. . .  όπου ο άνθρωπος παραδίδει τη θέλησή του και αυτή τότε πιάνεται από άλλες δυνάμεις. Η θέληση στη συνειδητή κατάσταση του ανθρώπου μπορεί να είναι καλή, ο δρόμος που επιλέγει όμως είναι λάθος. Ελάτε κοντά Μου, συνδεθείτε στο πνεύμα μαζί Μου, αφουγκραστείτε το εσωτερικό σας και ικετέψτε με πλήρη ένταση την ενέργεια του Πνεύματός Μου. . .  Και θα πάρετε αυτό που ζητάτε, θα διδάσκεστε στην πλήρη αλήθεια απευθείας από Μένα ή διά των αγγελιοφόρων Μου. . .  Πάντα όμως θα σας διδάσκει το Πνεύμα Μου και θα σας οδηγεί μέσα σε όλη την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4590                17-3-1949

Η διδασκαλία της μετενσάρκωσης – παραπλανημένη διδασκαλία. . .

Άστρα. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 222  - 225. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Μην αφήνετε υποτιθέμενες αντιφάσεις να σας φέρνουν σε σύγχυση και δεχτείτε απλά ως μοναδική εξήγηση το γεγονός ότι η αντιληπτική σας ικανότητα δεν επαρκεί πάντοτε για να καταλάβετε κάποιο θέμα σωστά. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να υφίσταται όντως μια αντίφαση, μονάχα εσείς είσαστε που βλέπετε ασυμφωνίες εκεί όπου δεν υπάρχουν. Ας σας αρκεί να ξέρετε ότι Εγώ δεν σας διδάσκω ποτέ λάθος και σας προσφέρω πάντα τη γνώση με έναν τέτοιον τρόπο ώστε να μπορείτε ν’αντλήσετε από αυτή όφελος για την ψυχή σας. . .  Η διδασκαλία του κάρμα δεν βοηθάει στο να σας παρακινήσει σε έναν εντατικότερο πνευματικό αγώνα, αλλά είναι μάλλον ένα παραπάνω κίνητρο για να ζει κανείς χλιαρά τη ζωή του από πνευματική άποψη. Ήδη για αυτό το λόγο δεν ωφελεί ιδιαίτερα την ψυχή και βέβαια δεν εγκρίνω απόλυτα το γεγονός ότι έτσι επαναπαύεστε, υπολογίζοντας πως θα επιστρέψετε ξανά στη γη, με αποτέλεσμα να παραμελείτε τον πνευματικό σας αγώνα.

Βέβαια, υποβοηθώ με κάθε τρόπο την ανοδική εξέλιξη των πνευμάτων και οπουδήποτε διαβλέπω μια σίγουρη πιθανότητα να βοηθηθεί η ψυχή σας στην ωρίμανσή της, είμαι διαρκώς πρόθυμος να δώσω την έγκρισή Μου για να γίνει. Αυτό όμως το κάνω πάντοτε με βάση τους νόμους της αιώνιας τάξης Μου και χωρίς να δημιουργώ αυθαίρετα ευκαιρίες για κάτι τέτοιο. . .  Επομένως, είναι ευνόητο γιατί Εγώ δεν σας λέω πώς πρέπει να ολοκληρώσετε για άλλη μια φορά την εξέλιξή σας πάνω σ’αυτή τη γη, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε αποτύχει εντελώς κατά την παρούσα γήινη ζωή σας. Αντίθετα, θέλω να σας προφυλάξω από αυτή την αποτυχία και για αυτό σας συμβουλεύω, σας προειδοποιώ και σας διδάσκω για να σας εμποδίσω να αποτύχετε.

Θα ήταν άλλωστε μια εσφαλμένη παιδαγωγική μέθοδος εάν σας πρότεινα έναν άλλο δρόμο για να φτάσετε στον προορισμό σας, τι στιγμή που έχετε το σωστό μπροστά σας, τον οποίο οφείλετε και μπορείτε επίσης να διανύσετε, εάν στρέψετε τη θέλησή σας προς τη σωστή κατεύθυνση. Και αν σας αναφέρω τις αμέτρητα πολλές ενσωματώσεις που προηγήθηκαν της ενανθρώπισης, ο μόνος λόγος είναι για να σας κάνω να συνειδητοποιήσετε τη μεγάλη ευθύνη την οποία φέρετε για αυτή τη σύντομη επίγεια πορεία. Συνεπώς, η σχετική γνώση έχει σκοπό να σας παρακινήσει σε μεγαλύτερη προσπάθεια και όχι να καταλήξετε σε λάθος συμπεράσματα και να παραμελήσετε τις προσπάθειές σας με την ελπίδα ότι θα ξαναενσαρκωθείτε σ’αυτή τη γη, εάν δεν πετύχετε αυτή τη φορά το στόχο σας.

Το Πνεύμα Μου σας διαφωτίζει βέβαια και αν απευθύνεστε μ’εμπιστοσύνη σε Μένα, σας διευκρινίζω μέσω των υπηρετών Μου κατά πόσο σκέφτεστε σωστά. Εάν ξέρατε πόσες αμέτρητα πολλές δυνατότητες εξέλιξης υπάρχουν στα αμέτρητα ουράνια σώματα του σύμπαντος, τότε δεν θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό η σκέψη ότι μια ψυχή επιστρέφει και πάλι στη γη. Ωστόσο, πρέπει φυσικά η ψυχή που δεν έχει φτάσει στη πλήρη ωριμότητα να βιώσει πολλές ακόμα ενσωματώσεις, κατά τις οποίες μπορεί να ωριμάσει και επομένως να προχωρήσει προς τα πάνω. Συνεπώς η διδασκαλία της μετενσωμάτωσης της ψυχής βασίζεται μεν στην αλήθεια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ψυχή μετενσαρκώνεται ξανά σ’αυτή τη γη. Αντίθετα, απλά διαγράφει την πληθώρα των δυνατοτήτων να εξελιχτεί κανείς παραπέρα σε άλλες δημιουργίες, όπου η ψυχή, μέσα σε μια πνευματική ή υλική μορφή, εφ’όσον εκπληρεί τα καθήκοντα που της τίθενται, εξασφαλίζει την ανέλιξή της.

Η περίπτωση όπου η ψυχή επανέρχεται επανειλημμένα σε αυτή τη γη αποτελεί εξαίρεση, γιατί προϋποθέτει μια πνευματική αποστολή και δεν μπορεί να αναχθεί σε γενικό κανόνα. Οι ψυχές που φεύγουν από τη γη χωρίς να έχουν τελειοποιηθεί, νομίζουν ότι εξακολουθούν να ζουν στη γη. Πιστεύουν ότι έχουν μετοικήσει σε έρημες και άγονες περιοχές, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται σε ένα άλλο ουράνιο σώμα, το οποίο παρουσιάζει πολύ πρωτόγονης φύσης δημιουργήματα, αντίστοιχα με την ψυχική τους ωριμότητα, και έτσι αποτελεί μια πολύ λιτή και καταθλιπτική διαμονή για αυτές. . .  Με τη διαδικασία αυτή προσφέρεται μια δυνατότητα κάθαρσης στους πολύ υλιστικά διακείμενους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να αποβάλουν τις επιθυμίες τους, ώστε στη συνέχεια, ανάλογα με τη θέλησή τους, να μετατεθούν σε ένα άλλο κοσμικό σώμα, με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Επειδή ακόμη λατρεύετε υπερβολικά αυτή τη γη, για αυτό και με τη λέξη «μετενσάρκωση» εννοείτε αποκλειστικά τη μετενσάρκωση σε αυτόν τον πλανήτη. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας το ασύλληπτα μεγάλο σύμπαν που δημιούργησε η αγάπη Μου, μόνο και μόνο προς χάρη των αναρίθμητων πνευματικών όντων τα οποία οφείλουν να τελειοποιηθούν, πράγμα που κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα σε υλικές δημιουργίες, εφόσον η ψυχή δεν έχει ακόμη πνευματιοποιηθεί, δηλαδή δεν έχει γίνει δεκτική στο φως ή πλέον σε πνευματικές δημιουργίες, όπου η πνευματοποιημένη ψυχή μπορεί επίσης να ανελίσσεται διαρκώς, αφού γίνεται όλο και περισσότερο καθαρή σαν κρύσταλλο και ικανή να δεχτεί την ακτινοβολία Μου.

Βάλτε με το νου σας το άπειρο, παρατηρείτε τον έναστρο ουρανό του οποίου τα άστρα είναι δημιουργήματα της αγάπης και της θέλησής Μου, με τον προορισμό να φιλοξενούν τις εξελισσόμενες ψυχές. Τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η γη δεν είναι η μόνη που φέρει όντα με ανώτερο προορισμό και ότι πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη να επανέρχονται εδώ οι ψυχές που απέτυχαν κατά τη γήινη ζωή τους. Γιατί είναι μεν ο μόνος σταθμός όπου μπορεί να επιτευχθεί η υιοθεσία από τον Θεό, αλλά δεν μπορεί να επιλέγεται κατά βούληση και επανειλημμένα ως πεδίο ωρίμανσης. Κατά συνέπεια, η διδασκαλία της επανειλημμένης μετενσάρκωσης σ’αυτή τη γη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως λανθασμένη. Και ως επιζήμια για τις ψυχές θα πρέπει να καταπολεμηθεί, επειδή αδυνατίζει τη θέληση του ανθρώπου και θέτει σε κίνδυνο τη μεταμόρφωση του είναι του με την προοπτική της επανόρθωσης των παραλείψεων σε μια άλλη ζωή μέχρι να επιτευχθεί η ολοκλήρωση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4591                20-3-1949

Η αγάπη είναι ο όρος για να μπορέσει κανείς να πιστέψει το λόγο του Θεού. . .

Όσο πιο δυνατή είναι η αγάπη για Μένα, η οποία εκδηλώνεται σε έμπρακτη αγάπη για τον πλησίον, τόσο πιο επιδεκτικοί θα είστε στο λόγο Μου, όπου και με ποια μορφή και να σας προσφερθεί. Τότε αναγνωρίζετε τη φωνή του Πατέρα μέσα στο λόγο Μου, ο οποίος ωστόσο σας μένει ξένος και δεν σας αγγίζει εάν σας λείπει η αγάπη. Και αυτή είναι η λύση του γρίφου γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι περνούν το λόγο Μου χωρίς να τον προσέχουν και δεν τους κάνει καμία εντύπωση ο λόγος που τους προσφέρεται από τα ύψη. Δεν έχουν την αγάπη και κατά συνέπεια δεν ανυπομονούν να φτάσουν κοντά στον Πατέρα σαν τα παιδιά, και για αυτό δεν μπορούν ούτε ν’ακούσουν τη φωνή του Πατέρα.

Και για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να κηρύξετε την αγάπη αν θέλετε να πετύχετε με τη μεγαλύτερη απόδειξη της πατρικής Μου αγάπης. . .  με το λόγο Μου, ο οποίος θα έπρεπε ν’αλλάξει τους ανθρώπους. Θα πρέπει μονάχα να τους γνωστοποιήσετε την εντολή, η τήρηση της οποίας σημαίνει έναν τρόπο ζωής σύμφωνα με το θέλημά Μου. Μόνο τότε ο άνθρωπος θα μπορέσει να οδηγηθεί στην αλήθεια μέσω του λόγου Μου, δηλαδή οι γνώσεις που του μεταδίδονται τότε θα του είναι κατανοητές και αξιόπιστες. Αφού η πίστη είναι μόνο το αποτέλεσμα της αγάπης. Χωρίς την αγάπη δεν είναι δυνατόν για τον άνθρωπο να πιστέψει τις πνευματικές γνώσεις που του διοχετεύονται. Και έτσι πρέπει ένας υψηλός βαθμός αγάπης να γεμίζει τον άνθρωπο αν θέλει ν’ακούσει τη φωνή Μου ηχητικά στο εσωτερικό του.

Όλοι σας θα μπορούσατε ν’αποκομίσετε τη σχετική απόδειξη εάν πιστεύατε αυτά τα λόγια και κοπιάζατε στα σοβαρά ν’αποκτήσετε έναν αυξημένο βαθμό αγάπης. Αλλά η θέλησή σας δεν αρκεί για αυτό και επίσης εκμεταλλεύεστε πάρα πολύ λίγο τη χάρη της προσευχής για ενίσχυση της θέλησης, για δύναμη για την έπμρακτη αγάπη. Και έτσι δεν μπορείτε ποτέ να διεισδύσετε μέσα στις πιο βαθιές γνώσεις, οι οποίες σας προσφέρονται ηχηρά από Εμένα τον Ίδιο, αν κατέχετε την απαραίητη για αυτό ωριμότητα. Θα πρέπει δηλαδή πάντα μονάχα να πιστέψετε και δεν θα μπορέσετε ν’αποκομίσετε την απόδειξη για την αλήθεια όσων σας μεταδίδονται διά του λόγου Μου. Πρέπει να πιστέψετε, μπορείτε όμως και να πιστέψετε, εφόσον μονάχα ζείτε στην αγάπη. Τότε η πίστη σας θα είναι ακλόνητη, ακόμα και χωρίς απόδειξη, αφού πάντα η αγάπη είναι η δύναμη που ζωντανεύει τα πάντα και κάνει και την πίστη ζωντανή. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

4597                25-3-1949

Η απλή και η πνευματική έννοια των δασκαλεμάτων. . .

Δεν μπορείτε να καταλάβετε το βάθος των δασκαλεμάτων που σας παρέχονται από την αγάπη και τη χάρη Μου, αφού καταλαβαίνετε μονάχα την απλή έννοια, όχι όμως την πνευματική σημασία την οποία περιέχει επίσης το κάθε λόγο Μου. Η απλή γνώση όμως είναι αρκετή για σας, αφού εκπληρώνει το σκοπό να φέρνει στην ωρίμανση την ψυχή, στην περίπτωση που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί σωστά τη βούλησή του. Αλλά εάν μπορούσατε να κατανοήσετε τη βαθύτερη έννοια όσων σας μιλάω από τα ύψη, η μακαριότητά σας θα ήταν απεριόριστη. Τα μάτια σας θα έβλεπαν αδιάκοπα το πνευματικό βασίλειο, τα καταπληκτικά δημιουργήματα του οποίου είναι αξεπέραστα. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, σας χαρίζω μονάχα επίγεια διαφώτιση για να εκπληρώσετε πρώτα το επίγειο σας καθήκον, κάτι για το οποίο το πνεύμα σας πρέπει να είναι ξύπνιο μεν, δεν είναι όμως κατάλληλο να ασχοληθεί αποκλειστικά με πράγματα για τα οποία να ξέρετε είναι ακόμα νωρίς για σας και τα οποία είναι κατανοητά μόνο στον πιο ώριμο άνθρωπο.

Με αυξημένη ωριμότητα, ωστόσο, μεγαλώνει και η αντίληψή σας και μπορούν να ξεπεραστούν τα όρια που είναι όρος στην κατάσταση της ατέλειας. Τότε η ψυχή είναι ήδη ανοιχτή και μπορεί να παραλάβει σοφίες που ξεπερνούν τα όρια της κατανόησης του νου. Τότε η διδασκαλία αγάπης Μου, η οποία είναι κατά βάθος πολύ απλή και κατανοητή, θα διαφωτίσει όλο και νέα προβλήματα και θα τα εξηγήσει με βάθος. Ο άνθρωπος θα την αναγνωρίσει ως ανεξάντλητη πηγή σοφίας. Η διδασκαλία αυτή θα μαρτυρεί τον ιδρυτή της και θα φωτίσει σε μεγάλη περιφέρεια το σκοτάδι της νύχας ως αστραφτερό φως, δηλαδή θα διαφωτίσει όλους όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πνευματική τους τύφλωση και δεν φοβούνται το φως.

Ο κάθε λόγος που είπα στη γη έχει αιώνια αξία, είναι αμετάβλητος και μπορεί ωστόσο να τον καταλάβει κανείς με διαφορετικούς τρόπους, χωρίς να μπορέσει να θεωρηθεί λάθος ο ένας ή ο άλλος τρόπος. Αλλά η κατάσταση της ωριμότητας ενός ανθρώπου καθορίζει τη διαφορετική αντίληψη, και έτσι μπορεί επίσης ο κάθε λόγος Μου να ερμηνεύεται διαφορετικά χωρίς να πρόκειται για λάθος άποψη. Αλλά ο πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος θα καταλάβει πάντα μια συμφωνία και όχι μια ανοιχτή αντίφαση που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο να χάσει την πίστη του.

Πνευματικά ανώριμοι άνθρωποι όμως ενοχλούνται συχνά από λόγια που θα ήθελαν να παρουσιάσουν ως αντιφατικά, γιατί είναι ανίκανοι να τα καταλάβουν. Αυτοί λοιπόν μπορούν ν’ακούσουν ή να διαβάσουν το λόγο Μου και κατανοούν μονάχα την καθαρά επίγεια έννοια. Η κατανόηση και η σοφία τους επομένως δεν θα αυξηθούν, και κατά συνέπεια ο λόγος Μου θα προκαλέσει μονάχα ένα αδύνατο συναίσθημα ευτυχίας μέσα στην καρδιά του ακροατή, ενώ θα μπορούσε να τον κάνει αφάνταστα ευτυχισμένο, στην περίπτωση που η κατάσταση ωριμότητας του ανθρώπου θα ήταν υψηλότερη. Αφού τότε αυξάνοναι και ο βαθμός της γνώσης και η ικανότητα του ανθρώπου να καταλαβαίνει, και η σοφία του μεγαλώνει συνέχεια, παρόλο που του παρουσιάζεται πάντα μονάχα η διδασκαλία αγάπης, η οποία ξεκίνησε από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4598                27-3-1949

Η εντολή αγάπης είναι η απόδειξη της αλήθειας. . .

Το περιεχόμενο του θεϊκού λόγου: Το Ευαγγέλιο. . .

Για τον πνευματικά αφυπνισμένο ισχύει μονάχα ένας βασικός νόμος: Να πιστέψει χωρίς όρους ό,τι του γνωστοποιείται μέσω της φωνής του πνεύματος. Τότε θα στέκεται πάντα στην αλήθεια. Στον πνευματικά αφυπνισμένο η φωνή του πνεύματος θα του ανακοινώνει μόνο όσα συμφωνούν με τη διδασκαλία αγάπης του Ιησού, όσα είναι δηλαδή μόνο εξήγηση και αιτιολόγηση της εντολής αγάπης Του και μπορούν για αυτό να θεωρούνται αναπόφευκτα ο λόγος του Θεού.

Αφού και οι πιο βαθιές σοφίες, οι οποίες ξεπερνούν σχετικά με το περιεχόμενό τους το λιτό Ευαγγέλιο, όπως το γνωρίζουν οι άνθρωποι, προκύπτουν πάντα μονάχα από την τήρηση της εντολής αγάπη και μαρτυρούν και πάλι μονάχα την αγάπη και τη σοφία του Θεού και δεν είναι για αυτό αντίφαση σχετικά με τη διδασκαλία Του. Όπου επομένως διδάσκεται η αγάπη, πρέπει να ενεργήσει το Πνεύμα του Θεού, αλλιώς ο αντίπαλος του Θεού θα είχε ήδη αλλάξει κατεύθυνση, αν μετέδιδε στους ανθρώπους την ίδια διδασκαλία με το στόχο της ένωσης με τον Θεό. Είναι ξεκάθαρο πως ό,τι έχει ως στόχο τον Θεό, πρέπει και να ξεκινήσει από τον Θεό, και εσείς οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε για αυτό να εξετάσετε φοβισμένα ποιες δυνάμεις σας διδάσκουν στην περίπτωση που παραλαμβάνετε απευθείας δασκαλέματα από το πνευματικό βασίλειο. . .  Αφού οι δυνάμεις που επιδιώκουν να μάθουν την αγάπη στον άνθρωπο είναι και δεμένες με τον Θεό και ενεργούν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Στην περίπτωση που μια τέτοια διδασκαλία δεν βρίσκει απήχηση στους ανθρώπους, αν την απορρίπτουν ή τη δέχονται με επιφύλαξη, τότε ο αντίπαλος του Θεού εκμεταλλεύεται έντονα την ευκαιρία για να την κάνει αναποτελεσματική, σκορπίζοντας ένα σωρό αμφιβολίες μέσα στους ανθρώπους που θέλουν ν’αναγνωρίσουν την ενέργεια του Θεού και για αυτό δεν καταλαβαίνουν τότε την ενέργεια του αντιπάλου.

Τα όντα του σκοταδιού θα κάνουν πάντα μεγαλύτερη προσπάθεια όπου θέλει να φανερωθεί το φως από τα ύψη. Αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας εσείς οι άνθρωποι και να μην παρέχετε πρόσβαση στον αντίπαλο του Θεού μέσω αμφιβολιών. Μπορεί και πάλι να τονιστεί μόνο το ένα, ότι δηλαδή ο Θεός δεν εκδίδει στην εξουσία του αντιπάλου εκείνον τον άνθρωπο που θέλει να φτάσει κοντά Του. Αφού ο Θεός είναι η Αγάπη, ο Θεός είναι ο Πατέρας των παιδιών Του, και η πατρική αγάπη δεν επιτρέπει να πάθει ζημιά ένα παιδί που Του αφοσιώνεται με εμπιστοσύνη και Του ζητά την προστασία και τη χάρη Του.

Και αυτή είναι μια σίγουρη ένδειξη της ενέργειας του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο ότι αυτός αντιστέκεται και στον μεγαλύτερο πειρασμό, γιατί τον διαποτίζει η δύναμη του Πνεύματος και αυτός μπορεί ν’αντισταθεί και στην πιο σφοδρή επίθεση από τον αντίπαλο του Θεού. Αφού η αλήθεια θα νικήσει, επειδή ο Θεός ο Ίδιος είναι η Αλήθεια και ο λόγος Του συνεχίζει να υπάρχει μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4600                29-3-1949

Θεωρείτε το λόγο Μου γνώμονά σας. . .

Θυμάστε το τέλος!. . .

Η δοκιμαστική περίοδος θα έχει λήξει σύντομα για τον καθένα σας, αφού πλησιάζει το τέλος. Θα αρχίσετε ξανά να αισθάνεστε σίγουροι, και αυτό είναι επικίνδυνο για την ψυχή σας, η οποία θα στραφεί και πάλι στον κόσμο, μόλις πιστέψει πως έχει γλιτώσει την επικείμενη συμφορά. Και μέσα σ’αυτή τη βεβαιότητα θα ακουστεί η φωνή: Θυμάστε το τέλος. . .  Τότε ξαφνικά οι άνθρωποι θα θυμηθούν τις παραινέσεις και προειδοποιήσεις Μου, όταν τα γεγονότα του κόσμου θα αποδείξουν με αιφνιδιαστική σαφήνεια τις ανακοινώσεις Μου. Και τότε θα πρέπει οι άνθρωποι να ετοιμαστούν για το τέλος με αυξημένη βούληση, να στρέψουν όλη την προσοχή τους στη ζωή της ψυχής τους και ν’αποκτήσουν τη δύναμη για την αντίσταση απέναντι στο επίγειο αγώνα μέσω εντονότερης έμπρακτης αγάπης για τον πλησίον.

Ό,τι και να ξεκινάτε, είτε πνευματική είτε επίγεια δουλειά, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε έντονα μαζί Μου για να μπορέσετε να εκτελέσετε τη δουλειά, διότι αλλιώς είστε πάρα πολύ αδύναμοι εν όψει της μεγάλης δυστυχίας ανάμεσα στους ανθρώπους, η οποία παραλύει κάθε δύναμη, αν δεν σας συμπαραστέκομαι και σας παρέχω δύναμη. Θεωρείτε το λόγο Μου γνώμονά σας, πιο επειγόντως από ποτέ σας το φωνάζω: Κάντε γνώμονά σας το λόγο Μου, σκεφτείτε ότι ο λόγος Μου είναι η ακτινοβολία του Εαυτού Μου, ο Οποίος έδωσα τέτοια μορφή στη δύναμη αγάπης Μου για να σας δώσω ένα αποτελεσματικό μέσο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ανάγκης. . .  Η ακτινοβολία της δύναμής Μου πρέπει πράγματι να έχει αξεπέραστη αποτελεσματικότητα.

Πρέπει μονάχα να κάνετε τη δοκιμή και να βυθιστείτε μέσα στο λόγο Μου όταν σας στεναχωρεί επίγεια δυστυχία. Τότε θα σας καταλάβει μια ουράνια ησυχία και θα Μου αφήσετε τα πάντα με την ακλόνητη αισιοδοξία ότι θα σας βοηθήσω. . .  Και θα σας βοηθήσω μάλιστα. . .  Θα οδηγήσω τις σκέψεις σας και θα σας διευθύνω στους δρόμους από τους οποίους θα πετύχετε το στόχο, είτε πνευματικά είτε επίγεια, αφού θα σας φροντίζω και επίγεια τον ερχόμενο καιρό.

Κάντε γνώμονά σας το λόγο Μου και μην επιτρέψετε να γεννήσουν αμφιβολίες στο εσωτερικό σας, αφού η ακλόνητη πίστη σάς κάνει κύριοι όλων των εμποδίων, η ακλόνητη πίστη θα νικήσει, αφού η ακλόνητη πίστη σας κάνει να συνειδητοποιήσετε την παρουσία Μου. Και ο κάθε φόβος θα εξαφανιστεί μέσα σας, γιατί, όπου είμαι Εγώ, δεν μπορεί να υπάρχει ήττα και γιατί θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τα πάντα, εάν σας συμπαραστέκομαι με την αγάπη και τη δύναμή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4601                30-3-1949

Εξετάστε τα πνεύματα. . .

Το λυτρωτικό έργο. . .

Η Λυδία λίθος είναι ο Ιησούς Χριστός. . .

Το ποιο πνεύμα εκδηλώνεται κατά τη μετάδοση των πνευματικών μηνυμάτων, μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από το περιεχόμενο εκείνων, και πρέπει κανείς πάντα να προσέχει το αν και σε ποια μορφή ένα μήνυμα αναφέρει στο θεϊκό Λυτρωτή, επειδή αυτό έχει μέγιστη σημασία όταν εξετάζει κανείς μυστικά μηνύματα. Αν αναγνωρίζεται ο Ιησούς Χριστός ως Λυτρωτής του κόσμου, υπάρχει η πιο βέβαιη εγγύηση για το ότι τα μηνύματα προέρχονται από πάνω, για το ότι μιλά το Πνεύμα του Θεού μέσω ενός ανθρώπου που Του ανοίγεται, που ακούει τη φωνή Του και τη μεταδίδει ως το λόγο Του. Τότε ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πια να έχει τους παραμικρούς δισταγμούς και μπορεί να είναι βέβαιος ότι η πιο καθαρή αλήθεια αγγίζει το αυτί του και ότι αυτός εκπληρώνει το θέλημα του Θεού στην περίπτωση που διαδίδει το λόγο από πάνω. Υπάρχει τότε συγκεκριμένος βαθμός ωριμότητας που επιτρέπει μια απευθείας μετάδοση της αλήθειας. Αφού το λυτρωτικό έργο είναι ένα μυστήριο που μπορεί ν’αποκαλυφτεί μόνο τότε που ένας άνθρωπος έχει την κατάλληλη κατανόηση.

Μόνο τότε που ένας άνθρωπος έχει ο ίδιος επαφές με το πνευματικό βασίλειο, έτσι ώστε είναι δυνατή μια απευθείας επικοινωνία, θα καταλάβει το λυτρωτικό έργο του Χριστού, δηλαδή θα καταλάβει και θα μπορεί να εξηγήσει το πρόβλημα «Ιησού Χριστό – Θεό», γιατί το μεγάλο θαύμα που έκανε τον Ιησού Θεάνθρωπο έχει μια παράλληλος στην ενέργεια του πνεύματος εκείνου του ανθρώπου, ακόμα και αν σε πολύ μικρότερο βαθμό, ο οποίος δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ιησού Χριστό. Παρ’όλα αυτά, η θεία φύση του Ιησού δεν αμφισβητείται πια από εκείνον και μπορεί αυτός επίσης με ποποίθηση να δίνει στους συνανθρώπους μια εξήγηση, επειδή στον ίδιο εκτελείται η πράξη της πνευματική ενέργειας του Θεού και υπάρχει για αυτό η απόδειξη στη μορφή των πνευματικών αγαθών που παρέλαβε από τα ύψη.

Όποιος κάνει την εξέταση για να διαπιστώσει ποιες δυνάμεις ενεργούν κατά τη διάρκεια τέτοιων μεταδόσεων, θα είναι γρήγορα πεπεισμένος για την αλήθεια, εφόσον δεν κλείνει τον εαυτό του στο Βιβλίο των πατριαρχών ή παίρνει αρνητική στάση απέναντί του. Ο Θεός δεν αφήνει τους δικούς Του μέσα στην αμφιβολία και δεν θα αφήσει ποτέ χωρίς διαφώτιση τους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια. Και επομένως τους έδωσε ο Ίδιος τη συμβουλή να εξετάσουν τα πνεύματα για το αν προέρχονται από τον Θεό και τους έδειξε ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της αλήθειας και της πλάνης. Και για αυτό μπορεί κανείς ακίνδυνα να υποστηρίξει την αλήθεια των μηνυμάτων που παρέλαβε από πάνω και δεν χρειάζεται να βαρύνει την καρδιά του ούτε η παραμικρή αμφιβολία. Αφού ο Ιησούς Χριστός είναι ο Ίδιος η Λυδία λίθος, γιατί ο εχθρός Του δεν αναγνωρίζει ποτέ Εκείνον και την Ενανθρώπισή Του και δεν θα ενημερώσει τους ανθρώπους για το λυτρωτικό έργο του Χριστού.

Ο Ιησούς ο Ίδιος λέει: «Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .» Όποιος δηλαδή Τον ακολουθεί, όποιος μιλά για Αυτόν, όποιος Τον πρεσβεύει, πρέπει οπωσδήποτε και να σταθεί μέσα στην αλήθεια και δεν μπορεί να παραπλανηθεί. Επομένως, μηνύματα που έχουν ως περιεχόμενο Εκείνον και το λυτρωτικό Του έργο δεν μπορούν ποτέ να έχουν εμπνευστεί από τον αντίπαλο, ο οποίος δεν αναφέρει το όνομά Του. Πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστούν και να αξιολογηθούν ως θεία ενέργεια, αλλιώς η πίστη στο λόγο του Θεού θα κινδύνευε και η διαδικασία της ενέργειας του πνεύματος θα ήταν επίσης μάταιη, η οποία όμως αποδεικνύει τον εαυτό της μέσω του γεγονότος της παραλαβής πνευματικών μηνυμάτων. Όποιος ακούει τη φωνή του πνεύματος μέσα του θα μπορεί να διαψεύσει την κάθε αντίρριση, αλλά θα τον πιστέψουν μονάχα όπου το Πνεύμα του Θεού μπορεί επίσης να ενεργεί, αν και όχι τόσο φανερά όπως στην περίπτωση του δέκτη πνευματικών μηνυμάτων.

Όποιος επηρεάζεται από κακές δυνάμεις επιδιώκει να παρουσιάσει ό,τι θείο ως αναξιόπιστο, αφού αυτή είναι η ένδειξη της ενέργειας του αντιπάλου του Θεού ότι προσπαθεί να ρίξει τους ανθρώπους μέσα στη σύγχυση, γιατί καταπολεμά την αλήθεια και θέλει να σβήσει το φως από τους ουρανούς. Για αυτό σας δόθηκε μια υπόδειξη, την οποία πρέπει μόνο να προσέχετε για να μπορείτε να κρίνετε καθαρά και ν’απορρίψετε την κακή επιρροή και για να μπορείτε να υποστηρίξετε την αλήθεια απέναντι στον εαυτό σας και στους συνανθρώπους σας. Και μπορείτε να είστε βέβαιοι για το ότι ο Θεός ο Ίδιος συμπαραστέκεται σ’εκείνους που είναι δραστήριοι για Αυτόν, γιατί θέλει να διαδοθεί και να συνεχίσει να υπάρχει η καθαρή αλήθεια και γιατί όμως ξεχωρίζει και την ήρα από το στάρι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4602                30-3-1949

Αιώνια καταδίκη. . .

Το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, η αγάπη του Θεού είναι ατελείωτη, η υπομονή Του αμέτρητη. Και για αυτό τα πλάσματά Του δεν μπορούν να χαθούν αιώνια, αλλιώς Αυτός δεν θα ήταν τέλειος. Είναι επομένως λάθος να μιλά κανείς για αιώνια καταδίκη, εάν εννοεί με αυτό ένα χρονικό όρο που θα έπρεπε να περιγράφει κάτι που δεν τελειώνει ποτέ. Αφού τέτοια αιώνια καταδίκη σημαίνει ότι ο Θέος έχασε κάτι για πάντα. . .  σημαίνει κάτι οντώδες το οποίο Αυτος παραχώρησε οριστικά στον αντίπαλό Του, κάτι που αρχικά εκπήγασε από τον Θεό και το οποίο ο αντίπαλος Του άρπαξε οριστικά. . .

Τότε όμως αυτός ο αντίπαλος θα ήταν μεγαλύτερος από τον Θεό, θα ήταν κατά κάποιον τρόπο νικητής και θα υπερτερούσε του Θεού σε εξουσία και δύναμη, κάτι που δεν μπορεί ποτέ να γίνει, αφού κανένα ον δεν φτάνει τη δύναμη, την εξουσία και τη σοφία του Θεού. Ό,τι εκπορεύτηκε από Αυτόν μένει για πάντα στην κατοχή Του, είναι μονάχα παροδικά χωρισμένο από Αυτόν, δηλαδή πολύ μακριά Του, γιατί το ίδιο το ον το θέλει έτσι. Ωστόσο, ούτε αυτή η απόσταση δεν είναι αιώνια κατάσταση, επειδή για να είναι μακάριο το ον, πρέπει ν’αγγιχτεί από την ακτινοβολία δύναμης του Θεού και. . .  αν το ίδιο δεν έχει τέτοια θέληση, πιάνεται από την αγάπη και το έλεος του Θεού, γιατί Αυτός θέλει να τους προσφέρει την κατάσταση της μακαριότητας.

Μια αιώνια καταδίκη θα αντιτιθόταν για αυτό και στην αγάπη και στο έλεος του Θεού, ή αλλιώς αυτά θα ήταν περιορισμένα, κάτι που όμως θα μείωνε την τελειότητα του Θεού. Ένα ον ύψιστης τελειότητας δεν έχει ανθρώπινες αδυναμίες. Μια αιώνια οργή όμως θα ήταν χαμηλό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, καθώς και κάθε κατάσταση τιμωρίας αιώνιας διάρκειας δεν θα μπορούσε να ονομαστεί θεϊκή αρχή, αφού το θείο χαρακτηρίζεται από την αγάπη. . .  Η αγάπη όμως σώζει και βοηθά, συγχωρεί και προσφέρει ευτυχία και δεν θα σπρώξει ποτέ κάτι μακριά της για πάντα.

Στον αντίπαλο του Θεού, ωστόσο, λείπει η θεϊκή αρχή, η αγάπη, και θα είναι πάντα στόχος του να τραβήξει το οντώδες κάτω κοντά του για πάντα. Και είναι αυτός που μπερδεύει για τους ανθρώπους τον όρο της αιωνιότητας, που επιδιώκει να παρουσιάσει τον Θεό ως ανελεήτο και σκληρό, για να πνίξει την αγάπη των ανθρώπων για Αυτόν. . .  Εκείνος είναι που είναι ανήλεος και που για αυτό προσπαθεί χωρίς ενδοιασμούς να κάνει τις ψυχές δυστυχισμένες, που θα ήθελε να τους πάρει κάθε δυνατότηα βοήθειας για να τις καταστρέψει για πάντα. Και βρίσκει πρόθυμους οπαδούς της διδασκαλίας του της αιώνιας καταδίκης. . .  οι οποίοι όλοι δεν καταλαβαίνουν τον Θεό με την ατελείωτη αγάπη Του, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν σ’αυτή τη διδασκαλία. Ωστόσο, η αλήθεια μεταδίδεται πάντα στους ανθρώπους και η πλάνη αποκαλύπτεται μέσω του φωτός, για ν’αναγνωρίσουν και ν’αγαπήσουν οι άνθρωποι τον Θεό ως το τελειότατο Ον, για να Τον πλησιάσουν και ν’απεχθανθούν τον αντίπαλό Του. . .

                                                                                                                                                Αμήν

 

4603                2-4-1949

Την επιτυχία των δυνάμεων του φωτός ή του σκοταδιού καθορίζει ο άνθρωπος μέσω της θέλησής του. . .

Θα υπάρχει ένας συνεχής πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του φωτός και του σκοταδιού, όσον καιρό δεν έχουν λυτρωθεί τελείως όλα τα πνευματικά όντα. Ο άνθρωπος που παλεύει επηρεάζεται από τις δύο πλευρές. Το φωτεινό βασίλειο επιδιώκει να επενεργεί στη θέλησή του και να του μεταδίδει την κατανόηση της αλήθειας. Οι σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να τον σπρώχνουν μακριά του φωτός και να μπερδεύουν τη σκέψη του, και πρέπει ο άνθρωπος ν’αποφασίσει μόνος του, για να μείνει ελεύθερη η βούληση και η πράξη του. Και αυτή την απόφαση μπορεί να πάρει με την καρδιά του ή και με το νου του. Τα όντα του φωτεινού βασιλείου μιλούν στην καρδιά, τα όνα του σκοταδιού στο νου. Παρ’όλα αυτά μπορούν η καρδιά και ο νους ν’αισθανθούν την ευχάριστη επιρροή των φωτεινών όντων. Και τότε η απόφαση του ανθρώπου ισχύει πλήρως, τα φωτεινά όντα βγαίνουν νικητές και η επιρροή των δυνάμεων του σκοταδιού έχει αποτραπεί οριστικά.

Ο αντίπαλος του Θεού, ωστόσο, δεν παρατά τόσο εύκολα τον αγώνα και πολεμά με κάθε μέσο. Δεν διστάζει ούτε να παραπλανήσει με το ένδυμα του φωτός τους ανθρώπους που είναι ακόμα ανοιχτοί στην επιρροή του. Δεν θα είναι μεν ικανός να επιβάλει με την επιρροή του, δηλαδή να κερδίσει εντελώς για τον εαυτό του τέτοιους ανθρώπους, αλλά η επιρροή του θα έχει μάλιστα το αποτέλεσμα να τους εμποδίσει να δουλέψουν για τη βασιλεία του Θεού, θα τους κάνει κατά κάποιον τρόπο ακατάλληλους για αυτή τη δουλειά, και έτσι θα έχει κερδίσει πολλά. Η χάρη του Θεού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό αντίμετρο, αλλά ο άνθρωπος δεν πρέπει να την απορρίψει λόγω λάθος κατανόησης, αλλιώς ο αντίπαλος κερδίζει το παιχνίδι του.

Το πιο αποτελσματικό αντίμετρο όμως είναι ο λόγος του Θεού, ο οποίος ακτινοβολεί δύναμη πάντα και σε όλες τις περιστάσεις της ζωής σ’εκείνον που το δέχεται με την καρδιά του. Όποιος επομένως πολεμά τον αντίπαλο του Θεού με το λόγο του Θεού, θα βγει νικητής, αφού ο αντίπαλος είναι αδύνατος απένταντι στο θεϊκό λόγο, γιατί αυτός είναι μια εκδήλωση της δύναμης του Θεού, την οποία θέλει ν’αποφεύγει ο αντίπαλος. Κατά συνέπεια ο άνθρωπος μπορεί να βγει νικητής από τον αγνώα του όταν χρησιμοποιεί τη δύναμη του Θεού, την οποία έχει στη διάθεσή του απεριόριστα μέσα στο λόγο Του. Μπορεί να νικήσει με αυτό τον τρόπο τον πιο ισχυρό εχθρό. . .  Στην περίπτωση που χρησιμοποιεί το θεϊκό λόγο, αντιπροσωπεύει κατά κάποιον τρόπο τον Ίδιο τον Θεό και δεν μπορεί για αυτό να νικηθεί.

Πρέπει η βούληση, η καρδιά και η αγάπη του να είναι πλήρως στραμμένες στον Θεό. Τότε πολεμά και ο Θεός στο πλευρό του και η νίκη τού είναι βέβαιη. Αφού τι είναι πιο ευνόητο από το ότι ο καθένας που θέλει να φτάσει στον Θεό έχει και την προστασία Του και βρίσκει την υποστήριξη του Θεού με κάθε τρόπο. Και παρόλο που οι δυνάμεις του σκοταδιού πιέζουν συνέχεια τον άνθρωπο. . .  ο Θεός δεν αφήνει να πέσουν θύματα του σκοταδιού όσους ψάχνουν το φως και επιδιώκουν συνειδητά να φτάσουν κοντά Του. . .  Και θα σώσει και εκείνους που έχουν ακόμα αδύνατη θέληση, που δεν μπορούν ν’αποκρούσουν μόνοι τους τις σκοτεινές δυνάμεις και όμως θέλουν το σωστό. . .  Αυτοί θα βοηθηθούν την κατάλληλη στιγμή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4609                7-4-1949

Την πεποίθηση για την αλήθεια μπορεί να βρει ο άνθρωπος μονάχα στο δικό του εσωτερικό. . .                                                                                             

Τίποτα δεν μπορεί να σας δώσει την πεποίθηση για την αλήθεια, αν δεν προσπαθείτε να τη βρείτε μόνοι σας μέσα στον εαυτό σας, δηλαδή αν δεν έχετε τη θέληση να λάβετε γνώση για την αιώνια σοφία από τον Θεό. Ακόμα και πειστικά λόγια δεν σας δίνουν την εγγύηση, όσο δεν αφήνετε να μιλήσει το πνεύμα στο εσωτερικό σας, δηλαδή να διαφωτιστείτε από μέσα σας. Μόνο τότε θα αποδεχτείτε τα λόγια που σας μεταδίδονται από έξω, γιατί θα τα πρεσβεύσετε συναισθηματικά, και μόνο τότε θα μπορέσετε να πιστέψετε με πεποίθηση.

Στην περίπτωση που σας διοχετεύω το λόγο Μου, εσείς όμως δεν επιθυμείτε να ενημερωθείτε απευθείας από Μένα, ο λόγος Μου δεν είναι για σας απόδειξη της αλήθειας και εσείς οι άνθρωποι θα του αντιπαραθέτετε πάντα τη δική σας σοφία και θα είστε αναποφάσιστοι για το τι θα έπρεπε να πιστέψετε. Η ακλόνητη πίστη μπορεί να γεννηθεί μόνο τότε που οι ίδιοι θέλετε να πιστέψετε. Ποτέ όμως δεν αναγκάζεστε να πιστέψετε, αλλά η πίστη είναι μονάχα προϊόν της ελευθερίας βούλησης, έτσι ώστε η πίστη μπορεί ν’αποκτηθεί έαν ο άνθρπωος έχει τη θέληση να πειστεί. Πρέπει άρα ο άνθρωπος να θελήσει να πιστέψει για να μπορέσει να πιστέψει. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να συγκινείται από το θείο που μιλά από το λόγο Μου τόσο πολύ ώστε χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία να διευρύνει τις γνώσεις του και τις σκέφτεται έντονα όταν του τις προσφέρω. Τότε θα καταλάβει με φωτεινό πνεύμα τι μπορεί ν’αποδεχτεί και τι πρέπει ν’απορρίψει.

                                                                                                                                               Αμήν

 

4612                12-4-1949

Το προφητικό Πνεύμα. . .

Το σωτήριο σχέδιο του Θεού – εποχή του τέλους. . .

Σε όλες τις εποχές ήταν δραστήριο το προφητικό Πνεύμα για να ενημερώσει τους ανθρώπους για το τέλος, και τέτοια ενημέρωση ήταν πάντα ανάγκη, γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν τη σωστή στάση απέναντί Μου και ούτε απέναντι στην πνευματική ζωή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της πορείας τους στη γη, στην περίπτωση που δεν είχαν κάποια βοήθεια. Έπρεπε να τονίζεται έντονα το γεγονός ότι η επίγεια ζωή έχει κάποτε ένα τέλος.

Ο θάνατος του χωριστού ανθρώπου, ο οποίος μπόρεσε να ξαφνιάσει και εκείνους τους ίδιους, δεν τους τρόμαζε πια. Επομένως έπρεπε να προειδοποιηθούν για την πλήρη διάλυση της γης για να σκεφτούν το τέλος τους και ν’αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, δηλαδή να στρέψουν τις σκέψεις τους σε πνευματικό πεδίο. Η υπόδειξη για το τέλος είχε μονάχα το σκοπό να εξετάσει ο άνθρωπος με σοβαρότητα τον εαυτό του και την κατάσταση της ψυχής του, εφόσον ο άνθρωπος δεν ήταν εντελώς χωρίς πίστη. Η πίστη όμως ήταν προϋπόθεση, αλλιώς και μια συντέλεια του κόσμου, μια καταστροφή της παλιάς γης δεν θα τρόμαζε ποτέ τους ανθρώπους, διότι ένας άπιστος άνθρωπος θεωρεί αδύνατο κάτι τέτοιο.

Αν ωστόσο ο άνθρωπος έχει χάσει την πίστη του, μένουν χωρίς αποτέλεσμα και τέτοιες υποδείξεις, και τα προφητικά μηνύματα είναι κατά την ανθρώπινη άποψη χίμαιρες ανθρώπων με θρησκευτική αντίληψη, στις οποίες δεν θα μπορούσε να δοθεί ούτε η παραμικρή πιθανότητα. Επομένως και η υπόδειξη για το κοντινό τέλος θα μείνει χωρίς εντύπωση, και αυτή είναι η χρονική στιγμή όπου πρέπει κανείς να αναμένει πραγματικά το τέλος. Αφού μόλις κατοικούν στη γη κυρίως άπιστοι άνθρωποι, αυτή δεν εκπληρώνει πια τον πραγματικό της σκοπό ως σταθμό ωρίμανσης των πνευματικών όντων, αφού οι άνθρωποι δεν ζουν πια καμία πνευματική ζωή. . .  Και μόνο η μικρή ομάδα των δικών Μου με την επιδίωξή τους να φτάσουν κοντά Μου ζουν τη ζωή τους σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Αυτή η μικρή ομάδα λοιπόν έχει κάτι εξαιρετικό που θα πρέπει να υποστηρίξει. Θα μπορέσει να βεβαιωθεί για το ότι οι προφητείες των ενορατικών και προφητών θα πραγματοποιηθούν και για το ότι στο σύμπαν θα γίνει μια τεράστια αλλαγή, η οποία ωστόσο είναι προορισμένη μέσα στο σωτήριο σχέδιό Μου, γιατί είναι ανάγκη για την ανοδική ανάπτυξη των πνευματικών όντων. Μονάχα ο άπιστος θα έχει αμφιβολίες, ο πιστός όμως θα καταλάβει το αλιθινό τέλος από τα σημάδια της εποχής. Μονάχα ο άπιστος έχει αρνητική στάση απέναντι στα μηνύματα που προβλέπουν την καταστροφή της παλιάς γης. Ο πιστός ωστόσο ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα, καθώς όμως είναι και πεπεισμένος για το ότι οι ενορατικοί και οι προφήτες ανακοίνωναν την αλήθεια και ότι αυτή πρέπει κάποτε να πραγματοποιηθεί.

Για το πόσο πολύ έχει μειωθεί η πνευματική γνώση της ανρθωπότητας, για το πόσο πολύ αναγνωρίζεται ως κύριος ο αντίπαλος ανάμεα στην ανθρωπότητα, για το πόσο αδύνατη έχει γίνει η πίστη παντού, μπορεί να πειστεί εύκολα ο κάθε άνθρωπος και μπορεί να καταλάβει από αυτά ότι το τέλος είναι κοντά και ότι έχει έρθει η ώρα όπου πρέπει να επέμβω για να μην αφήσω και τη μικρή ομάδα των πιστών στον αντίπαλο, για ν’αμείψω την πίστη και την εμπιστοσύνη τους σε Μένα τις οποίες Μου απέδειξαν στη μέση των απίστων. Το τέλος είναι κοντά και σας μένει μόνο ακόμα λίγος χρόνος. . .  Αυτό μπορείτε να πιστέψετε ακλόνητα και μπορείτε να είστε βέβαιοι για την αλήθεια του λόγου Μου. . .  Αφού ο λόγος Μου πρέπει ν’επαληθευτεί, και θα επαληθευτεί γιατί έχει έρθει η ώρα. . .

                                                                                                                                                  Αμήν

 

4613                13-4-1949

Όσοι είναι αδύνατοι δεν θα βιώσουν το τέλος. . .

Όσοι είναι αδύνατοι δεν θα βιώσουν το τέλος. . .  Ξέρω πολύ καλά για την ποιότητα της ψυχής του καθένα, για τη θέλησή της και για τον βαθμό της ωριμότητάς της, ο οποίος είναι και μέτρο για τη δύναμη της θέλησης μέσα στον τελευταίο θρησκευτικό αγώνα. Ξέρω ότι εκείνη η τελευταία δοκιμασία όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να Με πρεσβεύσουν δημόσια θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη, την οποία θα βρουν μόνο λίγοι, και ότι θα θελήσει μια πολύ ζωντανή πίστη για ν’αντισταθεί ο άνθρωπος και να Μου μείνει πιστός. Και για αυτό σ’εκείνους τους πιστούς οπαδούς Μου θ’ανοιχτούν οι πήλες του παραδείσου πάνω στη νέα γη για ν’αμειφτεί η αγάπη τους για Μένα, την οποία θα Μου αποδείξουν μέχρι το τέλος.

Άνθρωποι με αδύνατη πίστη ωστόσο δεν θα πετύχουν σ’αυτό τον τελευταίο αγώνα στη γη, και τον κίνδυνο μιας αποστασίας από Μένα θα αποτρέψω για να μην τους αφήσω να πέσουν στα χέρια του αντιπάλου Μου και για να τους δώσω ακόμα την ευκαιρία να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους στον άλλο κόσμο, κάτι που μετά το τέλος αυτής της γης δεν θα είναι πια δυνατόν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στις ταλαιπωρίες της τελευταίας περιόδου και θα τελειώσουν σωματικά πρόωρα την πορεία ζωής τους, αφού δεν έχουν αρνητική στάση απέναντί Μου, μόνο τους λείπει η ζωντανή, βαθιά πίστη που θα τους κάνει ικανούς να είναι σωστοί αγωνιστές του Χριστού.

Και θα είναι πολλοί που θα αποφασίσουν για Μένα, που δηλαδή φέρνουν μέσα τους την πίστη σ’έναν Θεό της αγάπης και της σοφίας, που όμως δεν θα καταφέρουν να την κάνουν τόσο δυνατή ώστε να Μου αφοσιωθούν αμέριμνα και να ζητήσουν τη συμπαράστασή Μου. Αυτές τις ψυχές θα πάρω από τη γη, αλλιώς θα χάνονταν για ατελείωτους καιρούς. Οι δυνατοί ωστόσο θα Μου μείνουν πιστοί μέχρι το τέλος και θα απομακρυνθούν από Μένα πριν την καταστροφή της παλιάς γης. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να σας είναι ευνόητη, και εξίσου κατανοητό πρέπει να σας είναι το γεγονός ότι αυτές οι αδύνατες ψυχές δεν θα κατοικήσουν στον παράδεισο της νέας γης, ο οποίος θα μπορέσει να είναι τόπος διαμονής μονάχα για πνευματικά ώριμους ανθρώπους που θα επιτρέψουν την παρουσία Μου ανάμεσά τους, όπως σας το υποσχέθηκα.

Πρέπει στο τέλος να χωριστεί η ήρα από το στάρι. Η παλιά αναπτυξιακή περίοδος θα τελειώσει με τη φυλάκιση στη στερεή ύλη των πνευματικών οντοτήτων που απέτυχαν, και θα αρχίσει μια νέα εποχή μ’ένα ώριμο ανθρώπινο γένος, το οποίο θα βρίσκεται σε κατάσταση μακαριότητας ήδη στη γη, γιατί αντιστάθηκε και δοκιμάστηκε στη γη επαρκώς από Μένα. Αυτή η ωριμότητας της ψυχής θα επιτρέψει την παρουσία Μου ανάμεσα στα παιδιά Μου. Αδύνατες και μην τελειοποιημένες ψυχές όμως δεν θα μπορούσαν ν’αντέξουν την παρουσία Μου, και επομένως η νέα γη δεν θα είναι τόπος διαμονής για εκείνες, οι οποίες ωστόσο θα ανεβαίνουν στο πνευματικό βασίλειο και θα έχουν και εκεί προνόμια που θα τις βοηθήσουν ν’ανέβουν στα ύψη λόγω του πρόωρου τέλους της ζωής τους στη γη. Πρόκειται εδώ για τον χωρισμό των πνευμάτων, ο οποίος ανακοινωνόταν συνέχεια με το λόγο και με τη γραφή. . .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Αμήν                                                                                                                                         

4614                14-4-1949 (Μεγάλη Πέμπτη)

Η υπερνίκηση του θανάτου μέσω του Ιησού Χριστού. . .

Ο κόσμος λυτρώθηκε από την αμαρτία. Θα έπρεπε οι άνθρωποι ν’αλαλάζουν και ν’αναγαλλιάζουν αν συνειδητοποιούσαν αυτή τη μεγάλη χάρη, η οποία τους γλιτώνει από μια ανείπωτα δύσκολη μοίρα στον άλλο κόσμο εάν τη χρησιμοποιούν, δηλαδή εάν οι άνθρωποι πιστεύουν στη λύτρωση από τον Ιησού Χριστό και ζητούν συγχώρεση για την ενοχή των αμαρτιών τους. Ο Ισηούς Χριστός κατόρθωσε το λυτρωτικό έργο, το οποίο είναι τόσο σημαντικό για όλα τα όντα στη γη και στο πνευματικό βασίλειο, και οι άνθρωποι του δίνουν τόσο λίγη σημασία και δεν αξιοποιούν αυτή την αφάνταστη χάρη. . .

Ο Ιησούς άφησε να Τον σταυρώσουν από αγάπη για τον συνάνθρωπο και αναστάθηκε από τους νεκρούς την τρίτη μέρα. . .  Υπερνίκησε το θάνατο και ήθελε να συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι στη θυσία που πρόσφερε η αγάπη Του για τους ανθρώπους. Ήθελε να γίνουν και αυτοί υπερνικητές του θανάτου, για να μην χρειαστούν πια να φοβούνται το θάνατο και να μπορέσουν να μπουν στην αιώνια ζωή, επειδή Αυτός γκρέμισε τους φραγμούς μέσω του λυτρωτικού έργου, την όλη σημασία του οποίου δεν μπορεί να καταλάβει ο άνθρωπος όσο είναι στη γη.

Υπερνίκησε το θάνατο. . .  και με αυτό τον τρόπο λύθηκαν τα μάγια. . .  Οι άνθρωποι που ήταν ανελεύθεροι διά της κάποτε αμαρτίας της εξέγερσης κατά του Θεού, η θέληση των οποίων βρισκόταν κάτω από την επιρροή του αντιπάλου και οι οποίοι δεν μπορούσαν ν’απελευθερωθούν από αυτόν, είναι τώρα, μέσω του σταυρικού θανάτου του Χριστού, σε θέση ν’αποδεσμευτούν από τον αντίπαλο του Θεού, αν φωνάζουν τον Ιησού Χριστό για συμπαράσταση σε κάθε κατάσταση ανάγκης στο όνομα του λυτρωτικού έργου, το οποίο κατόρθωσε ο άνθρωπος Ιησούς για τους συνανθρώπους Του. Επομένως ο Ιησούς είναι απέναντι στον Θεό συνήγορος για όσους Τον πιστεύουν και κάνουν προσπάθεια να ζήσουν τη ζωή τους έτσι όπως τους έδειξε ο Χριστός, δηλαδή να ασκούν την έμπρακτη αγάπη και να εκπληρώνουν τις εντολές Του. Τότε ο άνθρωπος κάνει αυτό που ο Θεός του έκανε καθήκον για τη διάρκεια της διαμονής του στη γη, τότε απελευθερώνεται από τα δεσμά του θανάτου, αφού το να είναι κανείς αφοσιωμένος στον αντίπαλο του Θεού είναι ο σίγουρος θάνατος της ψυχής του.

Ο Ιησούς υπερνίκησε το θάνατο. . . Ήταν άνθρωπος και πέθανε σαν άνθρωπος, παρόλο που Τον γέμιζε το Πνεύμα του Θεού και που θα μπορούσε και ν’αποτρέψει τον πιο πικρό θάνατο, τον οποίο επέλεξε ο Ίδιος, δυνάμει τις απεριόριστης εξουσίας Του. Ως άνθρωπος πρόσφερε στον Θεό τη θυσία και ξεπέρασε τον εχθρό Του με τον τρόπο ότι σκεφτόταν αλτρουιστικά μονάχα τη δυστυχία και την ενοχή των συνανθρώπων και ήθελε να τους κάνει πιο εύκολη τη μοίρα τους, η οποία είναι και ήταν το αποτέλεσμα της αμαρτίας. Και ο Θεός δέχτηκε τη θυσία. . .  Συγχωρεί την ενοχή εκείνων που φωνάζουν τον Ιησού ως μεσολαβητή για τη χάρη και τη συνηγορία Του. Το ότι ο Θεός δέχεται τη θυσία και συγχωρεί την ενοχή των αμαρτιών όμως εξασφαλίζει στον άνθρωπο την αφύπνιση στη ζωή στην αιωνιότητα. . .  Επομένως δεν υπάρχει πια θάνατος, αφού μετά το σωματικό θάνατο η ψυχή μπαίνει στο φωτεινό βασίλειο προς μια αιώνια ζωή. Αλλά μονάχα οι ψυχές εκείνων που Τον αναγνωρίζουν, που Τον πιστεύουν ως Γιο του Θεού και Σωτήρα του κόσμου. . .

Οι άνθρωποι θα έπρεπε να θριαμβεύουν για το ότι ο θάνταος έχει ξεπεραστεί και για το ότι ο Ιησούς κατόρθωσε αυτό το έργο, αφού τώρα ο θάνατος έχει χάσει τον τρόμο του, γιατί υπάρχει μια αφύπνιση στο πνευματικό βασίλειο, γιατί ο αντίπαλος του Θεού δεν έχει πια καμία εξουσία πάνω στον άνθρωπο εάν αυτός παραδοθεί στον θεϊκό Λυτρωτή και ζητήσει τη βοήθειά Του για ενίσχυση της θέλησής του και για τις χάρες του λυτρωτικού έργου. . .  για τη συγχώρεση της ενοχής της αμαρτίας, την οποία έφερε μαζί του ο άνθρωπος ως κληρονομιά των πνευματικών όντων που κάποτε έπεσαν, στα οποία ανήκει ο ίδιος. . .  Έχει λυτρωθεί από αυτή την αμαρτία διά του Ιησού Χριστού, και θα πρέπει να αλαλάσει και να αγαλλιάσει όταν φαντάζεται την αγάπη του ανθρώπου Ιησού, η οποία κατάφερε το πιο δύσκολο στη γη για το οποίο ήταν ποτέ ικανός ένας άνθρωπος. . .

                                                                                                                                                Αμήν

 

4615                15-4-1949 (Μεγάλη Παρασκευή)

Ο σταυρικός θάνατος. . .

Το λυτρωτικό έργο. . .

Ο Ιησούς παρέδωσε τη ζωή Του στον σταυρό. Επωμίστηκε τον πιο επονείδιστο θάνατο, ο οποίος ήταν η τιμωρία και η εξιλέωση για τους εκληματίες στους οποίους αρνήθηκε κάθε αποκατάσταση. Καταδέχτηκε αυτό τον θάνατο, τον οποίο θα μπορούσε και ν’αποτρέψει δυνάμει της εξουσίας και του μεγαλείου Του, αφού μέσα Του κατοικούσε η αφθονία του θεϊκού Πνεύματος, την οποία όμως δεν χρησιμοποιούσε πια εν όψει του έργου ευχπλαχνίας που ήθελε να κατορθώσει για να βοηθήσει τους συνανθρώπους Του.

Από την πιο βαθιά Του αγάπη πήγασε η θέλησή Του για αυτή την πράξη. Η αγάπη ήταν τόσο δυνατή ώστε μέσω της ενισχύθηκε και η ανθρώπινη θέληση που Τον έκανε ικανός για αυτό το έργο. Η αγάπη των ωθούσε και η ανθρώπινη Του θέληση εκτέλεσε αυτό που Του διέταξε η αγάπη. Και συνεπώς επωμίστηκε βάσανα και ταπεινώσεις που αντιτίθονταν στη θεϊκή Του φύση και τα οποία για αυτό τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα, ενίσχυσαν ωστόσο και τη θέλησή Του να λυτρώσει τους ανθρώπους από αυτό το βούρκο των αμαρτιών.

Λυπόταν για τη μεγάλη πνευματκή ένδεια μέσα στην οποία βασανιζόταν η ανθρωπότητα, η οποία, ως αποτέλεσμα της αμαρτίας, δεν ήξερε πια τίποτα για τη μοίρα της στη γη και στον άλλο κόσμο, την οποία περίμενε υπέρμετρη δυστυχία στο επέκεινα και η οποία ήταν εντελώς χωρίς γνώση σχετικά με την κατάστασή της. Λυπόταν για την κατάσταση χωρίς φως και για την πλήρη εξάρτηση από εκείνον που έφταιγε για το βούλιαγμά τους στην άβυσσο. Και ήθελε να τους τραβήξει πίσω, ήθελε να τους δώσει τη δυνατότητα να βαδίσουν με πλήρη ελευθερία της βούλησής τους προς μια μακάρια κατάσταση.

Ήθελε να τους παρέχει δύναμη όπου οι ίδιοι ήταν αδύνατοι, και απόκτησε το δώρο της θεϊκής δύναμης για την ενίσχυση της θέλησής τους μόνο μέσω του θανάτου του στον σταυρό. . .  Ήθελε να μοιράσει έναν πλούτο τον οποίο έπρεπε πρώτα ν’αποκτήσει ο Ίδιος μέσω της εξιλαστήριας θυσίας Του για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η αμαρτία τη βάραινε και έπρεπε ν’εξασθενιστούν οι επιπτώσεις της. Η δικαιοσύνη του Θεού, ωστόσο, δεν επέτρεψε μια εξόφληση της μεγαλύτερης ενοχής χωρίς θυσία, γιατί αλλιώς η αιώνια Θεότητα είχε υποβαθμιστεί μόνη της απέναντι στα πλάσματά Της. Και με την επίγνωση αυτής της αιώνιας τάξης ο άνθρωπος Ιησούς αποφάσισε να προσφέρει στον Θεό μια θυσία, καθ’όσον ήταν δυνατόν για το ανθρώπινο του κορμί. Η αγάπη για την ανθρωπότητα Τον παρακίνησε σε αυτή την απόφαση, και για αυτό ο Θεός δέχτηκε τη θυσία, διότι η αγάπη αποσβήνει τα πάντα, διότι η αγάπη είναι η πιο δυνατή εξουσία και κατευνάζει την οργή του Θεού, δηλαδή ικανοποιείται πλήρως η δικαιοσύνη Του όπου η αγάπη είναι το κίνητρο κάθε πράξης.

Αλλά η θυσία ήταν υπερβολικά δύσκολη. . .  Ξεπέρασε τη δύναμη ενός ανθρώπου και για αυτό ο Θεός την εκτιμούσε επίσης υπερβολικά, εγγυώντας την πλήρη συγχώρεση της ενοχής της αμαρτίας σ’εκείνους που αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα του κόσμου, που συνδέονται μαζί Του μέσα στις σκέψεις τους και με τη θέληση να Τον ακολουθήσουν. . .  οι οποίοι δηλαδή κάνουν σοβαρή προσπάθεια να ζήσουν τη ζωή τους με αγάπη, έτσι όπως το έκανε ο Ιησούς στη γη για να δείξει στους ανθρώπους το μοναδικό δρόμο προς την αιώνια ζωή, ο οποίος χαρακτηρίζεται μονάχα από μια ζωή αγάπης και ο οποίος στην περίπτωσή Του κορυφώθηκε στον επώδυνο θάνατο στον σταυρό. . .

                                                                                                                                                Αμήν

 

4617                18-4-1949 (Δευτέρα του Πάσχα)

Η αμαρτία ενώπιον του Πνεύματος. . .  «Όλες οι αμαρτίες θα συγχωρηθούν, όχι όμως εκείνη ενώπιον του Πνεύματος. . .»

Αποδεσμεύεστε μόνο δύσκολα από το γράμμα και με αυτό τον τρόπο δεν διεισδύετε μέσα στο πνεύμα του λόγου, και για αυτό σας είναι ανεξήγητα πολλά απ’όσα σας άφησα ως το λόγο Μου. Για αυτό πρέπει ξανά και ξανά να Με χρησιμοποιείτε σαν τον δάσκαλό σας, ο Οποίος θέλει και μπορεί να σας μυήσει στην αλήθεια, δηλαδή να σας εξηγήσει τα πάντα αληθινά.

Είναι η ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο ευδιάκριτα μια ένδειξη της συμμετοχής της αιώνιας Θεότητας στην τελειοποίηση του κάθε χωριστού πλάσματος, καθώς είναι και μια φανερή εκδήλωση της ακτινοβολίας της δύναμης της Θεότητας. Στην περίπτωση που ενεργώ διά του Πνεύματός Μου μέσα σ’έναν άνθρωπο, δεν μπορεί πια ν’αρνηθεί κανείς τη σχέση μεταξύ σε Μένα και σ’αυτό τον άνθρωπο, επειδή ο πνευματικός σπινθήρας, ο οποίος κοιμάται μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, είναι αχώριστα συνδεδεμένος με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα και δραστηριοποιείτε μέσω της προσέγγυσής Μου, δηλαδή «ενεργεί μέσα στον άνθρωπο».

Η ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο θα σημάνει πάντα μια βοήθεια πάνω στο δρόμο προς την τελειότητα. Θα σημάνει τη στροφή των σκέψεων στο πνευματικό βασίλειο και την ανυπομονησία της ψυχής να ενωθεί μαζί Μου και επομένως μια άνοδος στην πνευματική ανάπτυξη. . . Το πνεύμα θα κάνει την ψυχή πρόθυμη να δεχτεί όλες της μεταδόσεις του και θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη λαχτάρα για την ύλη. Το πνεύμα θα διαφωτίσει την ψυχή για το σκοπό της και τον κάποτε προορισμό της. Το πνεύμα να φανερώσει στην ψυχή το είναι του κάθε θείου, θα της μεταδώσει καθαρές και βαθιές γνώσεις, δηλαδή θα της δώσει ένα φως που θα την κάνει ασύγκριτα ευτυχισμένη τότε που αυτό το φως θα μπορέσει να ενεργεί με όλη του τη λαμπρότητα. . .

Η ενέργεια του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο είναι επομένως μια θεϊκή αποκάλυψη. . .  Εγώ ο Ίδιος φροντίζω τον άνθρωπο και του δίνω μια μικρή ιδέα για το μεγαλείο Μου. Και άρα είμαι παρόν κοντά του, μόλις η στάση του απέναντί Μου είναι έτσι ώστε μπορώ να επενεργήσω πάνω του, άσχετα με το αν τα αποτελέσματα της ενέργειάς Μου είναι φανερά μηνύματα ή σημαίνουν εσωτερικό φωτισμό με διανοητικό τρόπο. Σε τέτοια περίπτωση ο άνθρωπος έχει πάντα συνδεθεί μαζί Μου εθελοντικά και εκτέλεσε τη θέλησή του διά της διαμόρφωσης της καρδιάς του σε αγάπη, δηλαδή σε μια κατάλληλη κατοικία για την αιώνια Θεότητα, η Οποία μπορεί τότε να φανερωθεί από μέσα. Τέτοια πράξη αποδείξιμης ενέργειας του πνεύματος μαρτυρεί Εμένα τον Ίδιο, είναι λοιπόν κατά κάποιον τρόπο μια απόδειξη που ξεπερνά την πίστη.

Όποιος κέρδισε μια φορά τέτοια πεποίθηση γιατί προσκομίστηκε η απόδειξη της ύπαρξής Μου και της παρουσίας Μου, βρίσκεται για ευνόητους λόγους σ’ένα επίπεδο της ανάπτυξης που θα έπρεπε να κάνει αδύνατη μια οπισθοδρόμηση, διότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον όταν ο άνθρωπος έχει την επίγνωση της αλήθειας. . .  και παρ’όλα αυτά μπορεί, όσο βρίσκεται στη γη ως άνθρωπος, μόνος του να μπει στον ίσκιο και να συσκοτίσει το φως. . .  Μπορεί να αμαρτάνει ενώπιον του Πνεύματος. . .  και με αυτό τον τρόπο να διαπράξει το πιο σοβαρό πνευματικό έγκλημα απορρίπτοντάς Με εκ νέου και επαναλαμβάνοντας επομένως την κάποτε αποστασία από Μένα. . .

Μπορεί συνειδητά να σταματήσει την ενέργεια του πνεύματος. Μπορεί, παρ’όλη την καλύτερη του γνώση, να μην χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και επομένως να ευνοήσει μια πνευματική οπισθοδρόμηση, με πλήρη επίγνωση του ότι κάνει ένα αδίκημα. Κέρδισε την απόδειξη και την πεποίθηση της παρουσίας Μου και όμως απομακρύνθηκε και πάλι από Μένα. Η βούλησή του επομένως φυλακίστηκε άλλη μια φορά από τον αντίπαλο, από τον οποίο είχε ήδη ξεφύγει, και δεν αμύνεται ενάντια σ’αυτόν.

Μπορεί να αμαρτάνει ενώπιον του Πνεύματος μονάχα εκείνος ο άνθρωπος που κατάλαβε Εμένα και την ενέργειά Μου μέσω του πνεύματος, που απέκτησε ως διανοητικά αγαθά τις σοφίες που του μεταδόθηκαν, με τον τρόπο ότι είχε κερδίσει την εσωτερική πεποίθηση και με το νου του, δηλαδή μπορούσε να πιστέψει, και μέσα σ’αυτή τη σταθερή πίστη υποστήριζε τις γνώσεις του. Παρέλαβε τη χάρη Μου σε αφθονία και τη χρησιμοποιούσε κιόλας, και τώρα την αφήνει να γίνει αναποτελεσματική. Για αυτό δεν μπορεί να περιμένει κανένα έλεος, γιατί σπρώχνει μακριά του τη Θεότητα, η οποία με την ατελείωτη αγάπη Της του αποκαλύφτηκε και του έβγαλε τον πέπλο από μπροστά στα μάτια του.

Και αυτή η αμαρτία δεν μπορεί να του συγχωρηθεί, γιατί σε τέτοια περίπτωση κλείνεται και απέναντι στο λυτρωτικό έργο του Χριστού· γιατί, απορρίπτοντας το Πνεύμα Μου, αρνείται και τον θεϊκό Λυτρωτή, δηλαδή δεν θέλει πια να πιστέψει, παρόλο που μπόρεσε να πιστέψει. Έχασε λοιπόν τότε και τις χάρες του λυτρωτικού έργου, μην χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του Χριστού πριν αμάρτησε. Αφού τις πρώτες τέτοιες σκέψεις θα είχε διαλύσει και οδηγήσει σωστά ο θεϊκός Λυτρωτής, αν μόνο ο άνθρωπος είχε ζητήσει τη βοήθειά Του.

Ο άνρθωπος ήταν στο βασίλειο που είναι διαποτισμένο από το φως και μπήκε στο σκοτάδι. . .  Ήταν εξοπλισμένος με τις ικανότητες να αναγνωρίσει την αλήθεια, και η αλήθεια δεν του άρεσε, γιατί τον υποχρέωνε σε λυτρωτική δραστηριότητα, την οποία δεν θέλει να εκτελέσει, γιατί κρύωσε η αγάπη στο εσωτερικό του. Συμβαίνει αυτό πολύ σπάνια σε ανθρώπους που βίωσαν την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα τους, είναι όμως ασυγχώρητο γιατί πρόκειται για ανοιχτή αντίσταση σε Μένα, η οποία δεν μπορεί να συγχωρηθεί. Και αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να παραμένει σε έσχατη απόσταση από τον Θεό για ατελείωτους καιρούς, ώσπου να στραφεί και πάλι σε Μένα και πρέπει εκ νέου ν’αποκτήσει τη χάρη να τον κοιτάξω, δηλαδή να τον πλησιάσω άλλη μια φορά.

Αυτή η αμαρτία δεν μπορεί να συγχωρηθεί από χάρη και έλεος, αλλά πρέπει να εξοφληθεί σ’ολόκληρο το μέγεθός της. Το απετέλεσμά της είναι αμετάκλητα η εκ νέου φυλάκιση και επομένως ολόκληρη η πορεία μέσα από τη δημιουργία, γιατί πρόκειται για εκ νέου αποστασία, η οποία δεν υστερεί καθόλου στην κάποτε αποστασία των πνευματικών όντων από Μένα, επειδή διαπράττεται με πλήρη επίγνωση, επειδή ένας άνθρωπος μέσα στον οποίο μπορεί ήδη να ενεργεί το Πνεύμα Μου στέκεται και στο φως και κάνει για αυτό μια σοβαρή αμαρτία στην περίπτωση που Με προδίδει άλλη μια φορά απέναντι σ’εκείνον που επενεργεί πάνω του ως ο αντίπαλός Μου, τον οποίο καταλαβαίνει ο άνθρωπος και τον οποίο εξυπηρετεί παρ’όλα αυτά. . .  Το ότι δεν συγχωρείται μια αμαρτία σημαίνει επομένως ότι η ενοχή δεν μπορεί να του παρθεί, αλλά πρέπει να εξοφληθεί από τον ίδιο. Ωστόσο, τέτοιος άνθρωπος δεν χρειάζεται να θεωρείται χαμένος για πάντα, μόνο που θα περάσουν αιωνιότητες ώσπου να Με πρεσβεύσει οριστικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4618                19-4-1949

Οι αμαρτίες των πατερών πληρώνονται από τα παιδιά. . .

Μέσα από πολλές γενιές η αμαρτία των πατερών θα έχει αποτελέσματα πάνω στα παιδιά. . .  Έτσι διδαχτήκατε και με αυτό τον τρόπο ερχόσασταν συχνά σε αντίθεση με τη διδασκαλία ενός Θεού της αγάπης και του ελέους, ο Οποίος συγχωρεί τον αμαρτωλό και του δίνει χάρη στην περίπτωση που αυτός μετανιώνει ειλικρινά. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι πρέπει να υποφέρουν άνθρωποι που δεν φταίνε οι ίδιοι και είναι επομένως θύματα εκείνων που αμάρτησαν ενώπιον του Θεού. Και όμως και σε τέτοια περίπτωση ενεργεί η σοφία και η αγάπη του Θεού, ακόμα και αν μ’έναν τρόπο που δεν σας είναι εντελώς κατανοητός, αφού με κάτι τέτοιο σχετίζεται η ψυχή πριν την ενσάρκωση ως άνθρωπος, η οποία διαλέγει μόνη της έναν αμαρτωλό άνθρωπο για την ενσάρκωσή της.

Είναι τέτοιες ψυχές ιδιαίτερα κινούμενες από βίαια ένστικτα. Είναι παρ’όλη την ατελείωτη πορεία ανάπτυξής τους, παρά τις πολλαπλές και βασανιστικές ενσωματώσεις μέσα σε υλικές μορφές σε εξαιρετικά ελαττωματική κατάσταση. Δεν έχουν ακόμα αποβάλει τις βίαιες ορμές τους και επιδιώκουν από ένστικτο μια παρόμοια ανθρώπινη ψυχή, όπου ελπίζουν να βρουν την ευκαιρία να βιώσουν έντονα τις ορμές τους. Πολλές φορές έχουν μέσα τους την ίδια λαχτάρα που παρέσυρε τον άνθρωπο στην αμαρτία, καθώς επίσης παρακινούν συχνά τον άνθρωπο να αμαρτάνει, μόλις διαμένουν μέσα σ’ένα κορμί (μέσα στην κοιλιά της μητέρας), και τότε η αμαρτία έχει, για ευνόητους λόγους, μέγιστη επιρροή πάνω σ’ένα νεογέννητο παιδί, κάτι που οι άνθρωποι λένε προδιάθεση και κληρονομικότητα κακών τάσεων. Δεν μπαίνει σε τέτοιο κορμί καμία ψυχή που έχει ήδη αποκτήσει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, γιατί η πορεία της ανάπτυξής της δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο, στην περίπτωση που αυτή εκδήλωσε πριν τη θέλησή της να επιδιώξει τον Θεό.

Μπορεί ωστόσο μάλιστα και μια τέτοια βαρεμένη ψυχή ν’απελευθερωθεί από τις προδιαθέσεις της. Μπορεί, μέσω μιας μοίρας στη γη για την οποία φαινομενικά δεν φταίει η ίδια, να καταλάβει τα δικά της λάθη και ένστικτα και να προσπαθήσει ν’απελευθερωθεί από αυτά. Θα μπορέσει τότε να παραλάβει χάρη κάθε είδους, δηλαδή βοήθεια από πάνω για να πραγματοποιήσει τη θέλησή της. Τις περισσότερες φορές όμως τέτοιες ψυχές κάνουν έντονη ζωή και αυξάνουν τις αμαρτίες των πατερών, αλλά πάντα με μια ορισμένη ελευθερία βούλησης, αφού δεν αναγκάζονται. Οι ίδιες όμως πιστεύουν ότι ενεργούν υπό εξαναγκασμό και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο ν’απορρίψουν την κάθε ευθύνη. Δεν αγωνίζονται καθόλου ενάντια στον εαυτό τους, υποκύπτουν για αυτό στον κάθε πειρασμό, στον οποίο θα μπορούσαν όμως ν’αντισταθούν, αλλά δεν το θέλουν.

Ωστόσο, η θέληση είναι από την αρχή της ενσάρκωσης στραμμένη στο κακό, και αυτή η θέληση διάλεξε μόνη της τη μορφή που θα έπρεπε να γίνει ο φορέας της ψυχής. Αυτό όμως δεν αποκλείει ποτέ το ότι η ψυχή μπορεί τότε ως άνθρωπος να δραστηριοποιήσει τη θέλησή της και ν’απελευθερωθεί από την αμαρτία. . .  το ότι σπάζεται τότε ένας κρίκος της αλυσίδας και μπορεί να εξοφληθεί και η ενοχή των πατερών με τη βοήθεια τέτοιου παιδιού. Αφού η θέληση ενός ανθρώπου με βίαια ένστικτα είναι καθ’εαυτή ισχυρή, μονάχα στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση. Στην περίπτωση όμως που οδηγείται στη σωστή κατεύθυνση, μπορεί και να νικήσει τα πάντα και συνεπώς να γίνει σωτήρας του προγόνου της και να μειώσει για εκείνον τη δυστυχία και τα δεινά στο επέκεινα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

4619                20-4-1949

Η αγάπη νικά. . .

Σας δείχτηκε ένας δρόμος τον οποίο μπορείτε εύκολα να πάρετε, τον οποίο, ωστόσο, θα έπρεπε να διανύσετε μαζί Μου, ο Οποίος θέλω πάντα να είμαι κοντά σας ως ο φίλος και ο οδηγός σας, αν Μου επιτρέπετε να κατοικήσω στις καρδιές σας. Δεν ξέρετε ακόμα τη μελλοντική σας πορεία ζωής, αυτή σας είναι ακόμα κρυμμένη, γιατί θα έπρεπε να κάνετε εντελώς ανεπηρέαστοι αυτό που θα έπρεπε αγρότερα να κάνετε με εξαναγκασμό, το οποίο όμως θα σας αποφέρει πολύ περισσότερη ευλογία εάν δράσετε με ελεύθερη θέληση. . .  Δεν υπάρχει για σας κανένας άλλος δρόμος, έχετε πάρει το σωστό δρόμο και πρέπει να τον διανύσετε μέχρι το τέρμα για να φτάσετε στο στόχο. Και θα σας σπρώξω πάντα πίσω αν θέλετε να παρεκκλίσετε, και στη στοργική Μου οδηγία δεν θα αντισταθείτε, αφού σας ενημερώνω για το θέλημά Μου διά της καρδιάς σας. Και έτσι θα εκτελέσετε αυτό που θα σας πιέσει η καρδιά σας να κάνετε, και αυτό θα ανταπορκιθεί πράγματι στο θέλημά Μου. . .

Είναι αναλλοίωτος νόμος ότι η αγάπη νικά, και για αυτό θα είναι πιο δυνατός αυτός που κουβαλά μέσα του την αγάπη. Για χάρη αυτής της δύναμης αγάπης το δικό Μου θέλημα είναι το ίδιο, επειδή εκγρίνω ό,τι προκύπτει από την αγάπη, επομένω και μια επιθυμία που αφορά την ένωση. Αφού εάν η αγάπη δημουργεί αυτή την επιθυμία, πρόκειται για ένα συναίσθημα που βάλθηκε στην καρδιά σας από Μένα, στο οποίο δεν χρειάζεστε, εσείς οι άνθρωποι, ν’αντισταθείτε, αλλά το οποίο μπορείτε να εκπληρώσετε χωρίς δισταγμούς με την επίγνωση της ευλογίας Μου. Θέλω να Με υπηρετήσετε μαζί, συνεπώς θέλω και την ένωσή σας. Αλλά η επιθυμία πρέπει να προέρθει από τον εαυτό σας, και για αυτό θα φροντίσω όταν έχει έρθει η ώρα.

                                                                                                                                               Αμήν

 

4620                22-4-1949

Η ενέργεια του Πνεύματος στην ξύπνια κατάσταση του ανθρώπου. . .

Αποδείξεις: Αιτιολογίες. . .

Στην ξύπνια κατάσταση θα έπρεπε να παραλάβετε το λόγο Μου, τότε θα σας έχει δοθεί μια απόδειξη της ενέργειάς Μου στο εσωτερικό σας μέσω του Πνεύματος. Θα έπρεπε ν’αυτοσυγκεντρωθείτε μέσα στην προσευχή και με αυτό τον τρόπο να συνδεθείτε έντονα μαζί Μου. Θα έπρεπε ν’αποκλείσετε τον κόσμο από τις σκέψεις σας. Θα έπρεπε να Μου αφοσιωθείτε εντελώς και ν’αφουγκραστείτε το εσωτερικό σας για ν’ακούσετε τη φωνή Μου. Τότε αυτή θα ηχήσει μέσα σας χαμηλά και λεπτά και ανάλογα με την ωριμότητα της ψυχής σας ηχηρά ή διανοητικά, αλλά πάντα προέρχοντας από Μένα και όχι από τον εαυτό σας. Αν ετοιμάζεστε με τέτοιον τρόπο, δεν είστε ικανοί να κάνετε μόνοι σας τέτοιες σκέψεις όπως ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο την μηνυμάτων Μου.

Έιστε στην κατάσταση ενός ακροατή, όχι ενός ομιλητή. Και αν θέλετε να συνειδητοποιήσετε τη διαφορά – ο ακροατής μπορεί να συμπεριφερθεί παθητικά, ενώ ο ομιλιητής πρέπει να είναι ενεργητικός. Λοιπόν ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητάς του, το πνευματικό του αυτί είναι αναπτυγμένο έτσι ώστε μπορεί χωρίς κόπο να καταλάβει το λόγο Μου που του διοχετεύεται, παρόλο που ακούγεται μόνο πάρα πολύ χαμηλόφωνα μέσα στην καρδιά του.

Και για αυτό η ένταση του συνδέσμου μαζί Μου είναι αποφασιστική για μια εύκολη λήψη του λόγου Μου, και ανάλογα βαθιά είναι και τα περιεχόμενα την μηνυμάτων που είναι προορισμένα για εκείνον και διά εκείνου για τους συνανθρώπους. Για αυτό πρέπει και να ξεχωρίζετε τα πνευματικά αγαθά που θα πρέπει να μεταδοθούν στους συνανθρώπους ως το Ευαγγέλιο από τα λόγια τα οποία δίνω ως στοργικός Πατέρας στα παιδιά Μου όταν βρίσκονται σε καταστάσεις φόβου και ανάγκης και χρειάζονται παρηγοριά, η οποία αποδεικνύει μάλιστα σε όλους τους ανθρώπους τη συμπόνια Μου, η οποία όμως παρέχεται κυρίως σ’εκείνους που μέσα στα προβλήματά τους Με φωνάζουν για βοήθεια. Θα απαντήσω πάντα σ’εκείνους που θέλουν να Μ’ακούσουν και θα τους μιλήσω μέσω του Πνεύματος. . .  όπως σας το υποσχέθηκα.

Θα πρέπει να Μ’ακούσετε, αλλά σε πλήρως συνειδητή κατάσταση. Αφού δεν κρύβομαι πίσω από μια μορφή που είναι τόσο αδύνατη ώστε παραδίδει τη δική της βούληση και επιτρέπει, σε ασυνείδητη κατάσταση, να καταληφθεί από μια ξένη βούληση. Σας προειδοποιώ πάντα έντονα για τα αποτελέσματα πνευματικών όντων που εκδηλώνονται με τέτοιον τρόπο και που καθορίζουν αμέσως μια αδύνατη βούληση με τις σκέψεις τους και προσπαθούν να τις μεταδώσουν στους ανθρώπους. Σας προειδοποιώ όμως επίσης να μην σταματήσετε τη φανερή ενέργεια του Πνεύματος ή ν’αρνείστε την ενέργειά Μου σ’εκείνον τον άνθρωπο που παραλαμβάνει καθαρά και συνειδητά τις αποκαλύψεις Μου από τα ύψη.

Και θέλω να σας δώσω ένα βέβαιο χαρακτηριστικό της ενέργειάς Μου, το οποίο μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ως εξέταση. . .  Τα λόγια Μου που είπα στη γη στους ανθρώπους θα εξηγούνται μ’έναν τρόπο ώστε θα μπορέσουν να αιτιολογηθούν συνεπώς σε κάθε επιστήμονα, σε κάθε σπουδαγμένο άνθρωπο, και αυτές οι αιτιολογίες δεν αντιφάσκονται ποτέ, επειδή πρόκειται για το λόγο Μου, ο οποίος παραμένει πάντα ίδιος και το νόημα του οποίου μαρτυρεί την πιο βαθιά σοφία.

Όποιος έχει διεισδύσει με ζωντανό τρόπο μέσα σ’αυτό το λόγο Μου, θα Μ’ακούσει να μιλάω Εγώ ο Ίδιος, δηλαδή θα αναγνωρίσει την παρουσία Μου όταν διαβάζει το λόγο Μου ή όταν του τον προσφέρει κάποιος ακουστά. Και αυτό το συναίσθημα να Μ’ακούσει να μιλάω ο Ίδιος είναι η πιο σίγουρη εγγύηση για την ενέργειά Μου και θα έπρεπε να σβήσει την κάθε αμφιβολία μέσα στον άνθρωπο. Αφού πλησιάζω τους ανθρώπους μέσα στο λόγο, Εγώ ο Ίδιος είμαι ο λόγος, και θα Μ’ακούσουν όσοι Με πιστεύουν και θέλουν να είναι δικοί Μου. Ο λόγος Μου θα τους αγγίξει σαν μια στοργική πατρική φωνή, την οποία υπακούει το παιδί και αγαπάται για αυτό από τον Πατέρα, και Αυτός του παρέχει το δώρο της χάρης Του όσες φορές και να θέλησει να το παραλάβει το παιδί.

Για αυτό αφήστε να σας οδηγεί και να σας διδάσκει το συναίσθημά σας, αφού αυτό το βάζω Εγώ ο Ίδιος μέσα στην καρδιά σας, και η πλάνη δεν θα σας επηρεάσει ποτέ με τον τρόπο ώστε θα είστε πρόθυμοι να την υποστηρίξετε έντονα. Αφού προστατεύω από ασαφή ή απατηλά συναισθήματα τον καθένα που έχει τη σοβαρή θέληση να ενεργήσει ως ο μαθητής Μου κατά την εποχή του τέλους, γιατί αυτοί είναι οι σωστοί εργάτες στον αμπελώνα Μου, τους οποίους έχω ανάγκη και στους οποίους δίνω για αυτό και την ικανότητα να ξεχωρίζουν το σωτό από το λάθος. . .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Αμήν

 

4621                23-4-1949

Καμία μερική γνώση. . .

Φωτεινά όντα ως δάσκαλοι. . .

Μόνο αλήθεια. . .

Αυτό σας λέω ότι δεν χρειάζεστε να έχετε αμφιβολίες για την αλήθεια των μηνυμάτων που σας προσφέρονται από ψηλά, γιατί ο Ίδιος προσέχω ποια πνευματικά αγαθά σας μεδατίδονται, και γιατί δεν ανέχομαι ποτέ να σας χρησιμοποιήσουν παραπλανημένες οι αναληθείς δυνάμεις για να μεταδώσουν στους ανθρώπους τις πνευματικές τους γνώσεις. Είναι μάλιστα πρόθυμα πολλά φωτεινά όντα να συμμετέχουν στο δασκάλεμα των ανθρώπων, και αυτά τα φωτεινά όντα έχουν τα ίδια τόσες υψηλές γνώσεις ώστε μπορούν χωρίς αμφιβολία ν’αναγνωρίζονται ως δασκάλους και ώστε οι μεταδόσεις τους μπορούν να θεωρούνται θεϊκές αποκαλύψεις. Αφού μόλις ένα ον είναι δεκτικό στο φως, μένει μέσα στο βασίλειο του φωτός και μπορεί, αφού παραλαμβάνει συνέχεια φως, και να μοιράζει συνέχεια φως. Τέτοια όντα μεταδίδουν στους ανθρώπους μονάχα την πιο αγνή αλήθεια. Επιπλέον ενεργούν πάντα σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο είναι και η δική τους θέληση.

Διδάσκουν με εντολή Μου, και άρα δεν μπορεί να γίνει λόγος για μερική γνώση, αφού οι γνώσεις που κατέχουν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που διοχετεύουν στους ανθρώπους. Μπορούν επομένως πολύ καλά να είναι δάσκαλοι των ανθρώπων. Δεν θα μεταδίδουν ποτέ εγκόσμιες ή (λανθασμένες) πνευματικές διδασκαλίες που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μπορούν επίσης ταυτόχρονα να δίνουν στους ανθρώπους την ικανότητα να καταλάβουν, κάτι για το οποίο είναι εξοπλισμένα από Μένα και έχουν και το σχετικό δικαίωμα, διότι θα έπρεπε να μεταδοθεί στους ανθρώπους η καθαρή αλήθεια και αυτό μπορεί να γίνει μονάχα με τον τρόπο ώστε όντα που έχουν πνευματικές γνώσεις τις μεταδίδουν στους ανθρώπους.

Μόλις ένας άνθρωπος έχει ετοιμαστεί για την παραλαβή πνευματικών δώρων, μόλις έχει δηλαδή επαφές με το πνευματικό βασίλειο και παραλαμβάνει διανοητικά αγαθά με πλήρη επίγνωση, φωτεινά όντα είναι οι δάσκαλοί του, αφού τέτοια κατάσταση του πνεύματος του ανθρώπου ανταποκρίνεται πλήρως στο θέλημά Μου. Πρόκειται για έναν βαθμό της ανοδικής ανάπτυξης τον οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουν όλοι οι άνθρωποι. Επομένως τέτοιοι άνθρωποι δεν θα αφήσουν να πέσουν θύματα των όντων που θέλουν να τους μεταδώσουν λανθασμένα πνευματικά αγαθά και που βλάπτουν τις ψυχές αντί να τις οδηγήσουν προς την τελειότητα.

Σκεφτείτε στα σοβαρά τι Μου απαιτείτε εάν υποθέτετε ότι ένας άνθρωπος που θέλει να Με υπηρετήσει επηρεάζεται από κακές δυνάμεις. Μου αρνείστε τότε είτε την αγάπη ή τη σοφία ή την εξουσία, στην περίπτωση που δεν θα μπορούσα ή δεν θα ήθελα να εμποδίσω κάτι τέτοιο. Θέλω να Μ’αναγνωρίσουν τα πλάσματά Μου και να μάθουν να Μ’αγαπήσουν· επομένως δεν θα θέλω ή μάλλον θα ξέρω να εμποδίσω να προσφερθεί η αναλήθεια σ’έναν άνθρωπο που Μ’επιδιώκει, ενώ εξοπλίζω αμέτρητα όντα με την ικανότητα και τη δύναμη να μεταδώσουν την αλήθεια σ’εκείνους που τη λαχταρούν.

Θέλω να στραφούν οι άνθρωποι σ’Εμένα και μπορώ να πετύχω αυτό μονάχα αν οι άνθρωποι μαθαίνουν να Μ’αναγνωρίσουν. Για αυτό το σκοπό πρέπει οπωσδήποτε να τους προσφερθεί η αλήθεια. Και για αυτό Εγώ ως η αιώνια Αλήθεια θα κάνω τα πάν να τη μεταδώσω στους ανθρώπους και ν’αποκρούσω τα όντα του σκοταδιού, τα οποία μπορούν μάλιστα επίσης να επηρεάζουν τους ανθρώπους, αλλά μόνο τότε που αυτοί τους παραδίδονται μέσω τρόπου ζωής που αντιτίθεται στο θέλημά Μου.

Αφού αυτοί οι άνθρωποι δεν θα λαχταρούν την αλήθεια, και για αυτό η αλήθεια δεν θα τους προσφερθεί, ιδιαίτερα επειδή δεν συνάπτουν συνειδητά πνευματικές επαφές, αλλά μαζεύουν μόνο με καθαρά λογικό τρόπο τα διανοητικά τους αγαθά και επειδή οι ανήξερες δυνάμεις προσπαθούν να επενεργούν σε τέτοιες σκέψεις για να συσκοτίσουν την αλήθεια και να διαδώσουν το ψέμα και την πλάνη. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να εξακριβώσετε κάτι τέτοιο, αφού ό,τι εφιστά την προσοχή σας σε Μένα είναι καλό, ό,τι οδηγεί μακριά Μου είναι η επιρροή του αντιπάλου Μου, ο οποίος Με πολεμά και θέλει να Με νικήσει, ο οποίος ωστόσο δεν θα βγει ποτέ νικητής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4624                28-4-1949

Πνευματική συγκέντρωση πριν την παραλαβή. . .

Αυστηρή αυτοκριτική. . .

Πρέπει να δημιουργήσετε πρώτα μια πνευματική συγκέντρωση πριν μπορείτε να παραλάβετε το λόγο Μου. Είναι σημαντικό να προσέχετε αυτό, αλλιώς επίγειες σκέψεις διακόπτουν ακόμα την πνευματική εισροή, δηλαδή προβάλλουν, και τις υποδέχεται ο άνθρωπος, παρ’όλο που τέτοιες σκέψεις ενοχλούν μόνο για σύντομες στιγμές εκείνον που επιδιώκει με σοβαρότητα να παραλάβει το λόγο Μου· διότι οι φωτεινές δυνάμεις επικρατούν και εμποδίζουν μια δυνατή επιρροή του επίγειου κόσμου πάνω στον άνθρωπο, δηλαδή οδηγούν τις σκέψεις του γρήγορα στο πνευματικό βασίλειο. Μπορούν επομένως μάλιστα να προκύψουν λίγες ασυνέπειες, ανακριβή στοιχεία ή ασαφείς προτάσεις που δεν είναι εύκολα κατανοητές, τα οποία ωστόσο δεν έχουν μεγάλη σημασία, δηλαδή δεν επηρεάζουν αρνητικά τις μεγάλες πνευματικές γνώσεις και δεν έχουν το αποτελέσμα να φανούν αμφίβολες αυτές οι γνώσεις. Αλλά πρέπει πάντα να προσέχει κανείς να θεωρήσει ένα πνευματικό μήνυμα μόνο τότε τέτοιο όταν έχει συνάψει την πνευματική επαφή, δηλαδή όταν ο δέκτης έχει αποδεσμεύσει τις αισθήσεις του πλήρως από τη γη.

Βρίσκεστε ακόμα υπερβολικά υπό την επιρροή του κόσμου, και για αυτό οι σκέψεις σας δουλεύουν με την ύλη. Ο κόσμος σάς απασχολεί ακόμα υπερβολικά, και για αυτό δεν μπορείτε πάντα ν’απελευθερωθείτε από ιδέες και έθιμα που δεν έχουν καμία σημασία σχετικά με τον πνευματικό κόσμο. Θα πρέπει όμως πάντα πρώτα να σπάσετε έναν φραγμό, δηλαδή πρέπει ν’αφήσετε τα πάντα πίσω σας για να μπορέσετε να βρεθείτε στο πνευματικό βασίλειο. Και όσο πιο ελεύθερα και αμέριμνα μπαίνετε σ’αυτό το βασίλειο, τόσο πιο επιδεκτικοί θα είστε για τους θησαυρούς που θα σας προσφερθούν εκεί.

Ο χωρισμός πνευματικών γνώσεων από τις επίγεις ιδέες θα σας γίνει όμως εύκολος. Και για αυτό μπορείτε χωρίς αμφιβολίες να υποστηρίξετε την αλήθεια όσων σας μεταδόθηκαν και δεν χρειάζεστε να ενοχληθείτε από όσα δεν έχουν καμία πνευματική σημασία. Δεν θα διαδώσετε πλάνη με αυτό τον τρόπο. Μόνο θα έπρεπε ξανά και ξανά ν’ασκήσετε κριτική στον εαυτό σας για το αν και πότε έχετε ετοιμαστεί για την παραλαβή του λόγου Μου, δηλαδή για το πότε έχει δημιουργηθεί ο εσωτερικός σύνδεσμος μαζί Μου, ώστε θα ακούσετε τότε Εμένα τον Ίδιο. . .  Ξέρω για τη θέλησή σας και τη λαμβάνω υπόψη Μου. Και για αυτό προστατεύω τον καθένα που θέλει να Με υπηρετήσει και γεμάτος λαχτάρα για την αλήθεια Μου τη ζητά. . .  Και για αυτό μπορείτε να δεχτείτε χωρίς δισταγμούς ό,τι σας προσφέρεται με αυτό τον τρόπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4626                1-5-1949

Θεραπευτής του κορμιού και της ψυχής. . .

Αυτό που θα έπρεπε να κάνετε είναι να κουβαλάτε όλα τα προβλήματα σε Μένα, ο Οποίος είμαι πράγματι ο καλύτερος θεραπευτής και μπορώ να βγάλω από πάνω σας όλες τις αρρώστιες, ο Οποίος μπορεί να ιατρέψει το κορμί και την ψυχή σας και μπορεί να σας δώσει μια ζωή που είναι αιώνια άφθαρτη. Πρέπει μάλιστα επίγεια να χρησιμοποιείτε φάρμακα, αλλά αν δεν σας τα ευλογώ, δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Μπορώ όμως και χωσίς εξωτερικά φαρμακευτικά μέσα να ευλογήσω τον άρρωστο για να θεραπευτεί σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και το κάνω αυτό μόλις καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος δεν έχει πια ανάκγη τη δυστυχία, μόλις η δυστυχία έχει εκπληρώσει το σκοπό της, συμβάλλοντας στον εξαγνισμό της ψυχής. Αφού η αρρώστια της ψυχής συνοδεύει εκείνη του κορμιού, και εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη σημασία έχει η αρρώστια του κορμιού σχετικά με την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής και πόσο ευγνώμονη θα είναι κάποτε η ψυχή για το ότι είχε την ευκαιρία να πάρει αυτό το δρόμο μέσα στη σάρκα και ότι της απέκτησε αυξημένη ωριμότητα μια πολύ συντομευμένη πορεία στη γη.

Για αυτό θα πρέπει μονάχα να προσεύχεστε πάντα μέσα στη δυστυχία: «Πατέρα, ας γίνει το θέλημά Σου. . .»  Τότε θα κάνω το δικό Μου, όπως εσείς κάνετε το δικό σας. Θα έρθω κοντά σας ως ο Σωτήρας του κορμιού και της ψυχής και η ανάρρωση θα σας είναι εγγυημένη. Ανεχτείτε το αδύναμο κορμί για χάρη μιας δυνατής ψυχής. Να ξέρετε ότι η ψυχή μπορεί ν’αναπτυχθεί ανοδικά πολύ πιο εύκολα και να ψάξει επαφές με το πνευματικό βασίλειο εάν το κορμί δεν της προβάλλει αντίσταση, κάτι που όμως κάνει πάντα όταν είναι καλά. Και η ψυχή θα είναι καλοσχηματισμένη όταν πέσει από πάνω της το σωματικό της περίβλημα. . .

Για να συνειδητοποιήσετε όμως την παρουσία Μου και την ενέργειά Μου, η διαδικασία της ίασης θα γίνει γρήγορη εάν μονάχα πιστεύετε σταθερά το θαύμα, εάν δηλαδή πιστεύετε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον για την εξουσία και τη δύναμή Μου  και ότι η αγάπη Μου είναι πάντα στραμμένη σε σας και θέλει να σας βοηθά. Η σταθερή πίστη είναι το καλύτερο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποτύχει ποτέ. . .  Κουβαλάτε όλα τα προβλήματα σε Μένα και θα απαλλαχτείτε από εκείνα, αλλά ελάτε με ισχυρή, ακλόνητη πίστη, και δεν θα την αφήσω ν’απογοητευτεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4627                1-5-1949

Η ευλογία του Θεού για τους υπηρέτες Του. . .

Όποιος το κάνει καθήκον του να Με υπηρετήσει και δουλεύει επομένως για τη βασιλεία του Θεού χωρίς να επιδιώξει επίγεια συμφέροντα, μπορεί πάντα να είναι βέβαιος για τη συμφωνία Μου και την υποστήριξή Μου. Αφού η δουλειά του είναι τότε υπό τη διεύθυνσή Μου και θα είναι σωστή αν αυτός ζητά τη βοήθεια και τη χάρη Μου, δηλαδή την ευλογία Μου. Αφού η σκέψη του θα οδηγείται από εκείνη στη στιγμή, εάν τίθεται στη διάθεσή Μου με ελεύθερη θέληση.

Μόνο λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν πνευματική δουλειά, γιατί η υλιστική τους στάση τους παρουσίαζει ως άχαρη την πνευματική δουλειά. Και για αυτό στρέφω όλη Μου την αγάπη σ’εκείνους που Μου χαρίζονται με τη δουλειά τους, και θα προωθήσω τη δουλειά τους με κάθε τρόπο. Πρέπει όμως πάντα να προσέχετε περισσότερο τα συναισθήματα της καρδιάς σας από τα αποτελέσματα του νου σας, αφού διά της καρδιάς μιλάω στους υπηρέτες Μου στη γη, και αυτοί θα πρέπει πάντα να προσέχουν τα συναισθήματά τους, στην περίπτωση που ζήτησαν πρώτα τη βοήθειά Μου για τον εαυτό τους και για τη δουλειά τους. Τότε η κάθε ερώτηση θα βρει από μόνη της την απάντησή της, κάθε δισταχτικότητα θα διευκρινιστεί και η δουλειά θα προχωρήσει και θα προκαλέσει την ικανοποίησή σας. Και τότε θα είναι ευλογημένη και η κάθε επίγεια δραστηριότητα, αφού οι εργάτες Μου αξίζουν μια σωστή αμοιβή και καλύπτω τις επίγειες τους ανάγκες, μόλις είναι δραστήριοι για Μένα.

Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  Και όσο είστε ακόμα στη γη, θα έπρεπε να κάνετε προσπάθεια να συνδεθείτε με εκείνη τη βασιλεία, και θα αποκομίσετε την πιο πλούσια ευλογία από την προσπάθειά σας, γιατί η βασιλεία Μου μπορεί να σας παρέχει τα πάντα, πνευματικούς και επίγειους θησαυρούς· αφού, όποιος θέλει να είναι δραστήριος για τη βασιλεία Μου, δεν χρειάζεται να στερείται τα αναγκαία ούτε επίγεια, αφού αναλαμβάνω τότε τη φροντίδα για τη ζωή του, για να μπορέσει ανεμπόδιστα να κάνει την πνευματική του δραστηριότητα προς την ευλογία όλων όσων λαμβάνουν γνώση για αυτήν και οι αισθήεις των οποίων είναι στραμμένες προς τα πνευματικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4628                2-5-1949

Το αποτέλεσμα του θεϊκού λόγου πάνω στον άνθρωπο. . .

Προηγούμενη έντονη σύνδεση. . .

Καλά και σοφά πρέπει να σας αγγίξει ο λόγος Μου για να τον αναγνωρίσετε ως το λόγο Μου, αφού όταν η Ίδια η αιώνια Αγάπη εκδηλώνεται, διαδίδει επίσης αγάπη, και έτσι εκδηλώνομαι μέσα σε σοφές μεταδόσεις, οι οποίες θα έπρεπε να σας βοηθήσουν να Με αναγνωρίσετε και να Με αγαπήσετε και πάλι. Καλός και σοφός πρέπει επομένως να σας φανεί ο λόγος Μου για να μπορέσετε να το παραλάβετε ως το λόγο Μου. Και θα το καταλάβετε συναισθηματικά. . .  μαζί με το λόγο Μου θα αισθανθείτε και την παρουσία Μου. Θα σας φανεί σαν να σας μιλούσα ο Ίδιος, και τότε ξέρετε ότι ο ζωντανός λόγος είναι κοντά σας και ότι έχετε δημιουργήσει τον σύνδεσμο μαζί Του.

Όποιος έχει το λόγο Μου και δεν τον αναγνωρίζει, τον διαβάζει μονάχα με τα μάτια και με το νου του. . .  δηλαδή δεν τοποθετείται πρώτα στην κατάσταση της ένωσης μαζί Μου, και επομένως δεν μπορώ να είμαι κοντά του και ο λόγος Μου είναι μονάχα γράμματα χωρίς ζωή. Πρέπει να προηγήθηκε η έντονη συνομιλία μαζί Μου. Η λαχτάρα ν’ακούσει Εμένα τον Ίδιο πρέπει να τον γεμίσει, αλλιώς η καρδιά δεν μπορεί να Μ’ακούσει, και τότε ο λόγος που προσφέρεται στον άνθρωπο ως ο λόγος Μου, μένει χωρίς αποτέλεσμα πάνω του. Αλλά στην περίπτωση που του μιλά με ζωντανό τρόπο, η καλοσύνη και η σοφία όσων αγγίζουν το αυτί του θα του είναι μονάχα μια φανέρωση του Είναι Μου, και δεν θα τον καταλάβει ούτε η παραμικρή αμφιβολία για το ότι του μιλάω ο Ίδιος.

Ωστόσο, δεν εκδηλώνομαι σ’όλους τους ανθρώπους σε μορφή βαθιών γνώσεων. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να παραλάβουν σοφά δασκαλέματα. Αλλά είναι πάντα λόγια γεμάτα αγάπη που πλησιάζουν το αυτί εκείνου που θέλει να Μ’ακούσει. Πάντα βοηθάω και συμβουλεύω και δείχνω, μέσω αποκάλυψης του θελήματός Μου, το δρόμο που οδηγεί στο ουράνιο βασίλειο. Και αφού μονάχα Εγώ ξέρω αυτό το δρόμο και μπορώ μάλιστα να ενημερώσω σωστά εσάς τους ανθρώπους, μπορείτε πάντα να καταλάβετε ότι ο λόγος Μου είναι σοφός και καλά αιτιολογημένος, ακόμα και στην περίπτωση που δεν περιέχει βαθιά διδάγματα. Αφού ακόμα και τα πιο εύκολα διδάγματα πρέπει να έχουν νόημα και σκοπό, αλλιώς δεν προέρχονται από Μένα, αλλιώς δεν θα αποδείκνυαν Εμένα, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος παρόν μέσα στο λόγο.

Θα το αισθανθείτε και θα μπορέσετε με βεβαιότητα να έχετε εμπιστοσύνη σ’αυτό το συναίσθημα, αφού αυτό που σας δίνω πρέπει και ν’αναγνωρίσετε ως το δώρο Μου. Και μπορείτε να είστε σίγουροι για το ότι ο λόγος Μου, ο οποίος σας διοχετεύεται από ψηλά, περιέχει μέσα του τη δύναμη να δίνει, ως θεϊκή ακτινοβολία, στην ανθρώπινη καρδιά το συναίσθημα της παρουσίας Μου, εφόσον μονάχα ο άνρωπος υποδέχεται το λόγο Μου έντονα συνδεδεμένος μαζί Μου. Αν θέλετε να σας μιλήσω, τότε θα ακούσετε και το λόγο Μου και θα ξέρετε ότι είναι ο λόγος Μου. . .  Ό,τι ωστόσο δεν εκπηγάζει από Μένα, δεν θα σας ικανοποιήσει, θα νιώσετε ότι του λείπουν η καλοσύνη και η σοφία, και θα αισθανθείτε μέσα σας την προθυμία να το απορρίψετε, εφόσον Μου είστε αφοσιωμένοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4629                4-5-1949

Έμπρακτη αγάπη. . .

Χρήση της παροχής δύναμης από τον Θεό. . .

«Όποιος μένει μέσα στην αγάπη. . .»

Πρέπει ξανά και ξανά να σας κηρύσσεται η αγάπη, χωρίς την οποία είστε και θα μείνετε αδύνατοι. Η έμπρακτη αγάπη σας κάνει να κατέχετε δύναμη, την οποία ωστόσο δεν πρέπει κανείς να καταλαβαίνει ως ζωτική δύναμη, την οποία κατέχει ο κάθε άνθρωπος, ακόμα και αν δεν προσέχει την εντολή της αγάπης. Αυτή η ζωτική δύναμη όμως τον κάνει ικανό για έμπρακτη αγάπη, έτσι ώστε μπορεί επομένως εύκολα ν’αποκτήσει και πνευματική δύναμη, με την οποία πετυχαίνει τότε την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής του. Για αυτό πρέπει να κηρύσσεται στους ανθρώπους η αγάπη, γιατί ο καθένας, αρκεί να θέλει, είναι ικανός να κάνει έργα έμπρακτης αγάπης. Και αυτή τη γνώση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει στον εαυτό του κάτι για την εποχή μετά το θάνατό του, όπου δεν θα κατέχει πια τη ζωτική δύναμη, ενώ θα του μείνει η πνευματική δύναμη, την οποία απέκτησε μέσω έμπρακτης αγάπης, με την οποία θα μπορέσει να δουλείψει στο πνευματικό βασίλειο για τη δική του τελειοποίηση και για τις ψυχές που υστερούν στην ανάπτυξή τους από εκείνον.

Εκπληρώστε την εντολή της αγάπης. . .  Δεν μπορεί να ηχήσει με αρκετή ένταση αυτή η νουθεσία, αφού είστε χλιαροί και αδιάφοροι και δεν δίνετε πολλή σημασία στις εντολές Μου. Το ότι όμως το κάθε έργο έμπρακτης αγάπης έχει ως αποτέλεσμα την προσέγγυση σε Μένα, το ότι αυτή κατά κάποιον τρόπο περιέχεται μέσα σ’ένα έργο αγάπης, το ότι εσείς, όταν αγαπάτε, προσελκύετε Εμένα τον Ίδιο, αυτό δεν συνειδητοποιείτε, αλλιώς θα επιδιώκατε συνειδητά μια προσέγγυση σε Μένα και θα κερδίζατε πάρα πολύ για την ψυχή σας, για την αιωνιότητα. Η έμπρακτη αγάπη είναι ήδη μια χρήση της δύναμής Μου, η οποία σας παρέχεται, εάν ξυπνήσει μέσα σας η θέληση να κάνετε μια πράξη αγάπης για τον πλησίον. . .  Η έμπρακτη αγάπη είναι συνεπώς ήδη μια κοινή ενέργεια μαζί Μου, και αν φαντάζεστε ότι είμαι πάντα παρόν κοντά σας όταν είστε δραστήριοι με αγάπη, πρέπει ήδη η λαχτάρα για Μένα και η επίγνωση της παρουσίας Μου να σας παρακινήσει να ενεργείτε συνέχεια μαζί Μου. . .

Τίποτα δεν μπορείτε να καταφέρετε χωρίς την αγάπη, τίποτα δεν έχει αξία μπροστά στα μάτια Μου χωρίς την αγάπη. Και αν στη γη πετυχαίνετε τα πάντα και είστε χωρίς αγάπη μέσα στην καρδιά σας, δεν χρειάζεστε να χαρείτε, αφού αυτά που πετύχατε δεν έχουν καμία αξία για την αιωνιότητα, δεν έχουν κανένα όφελος για την ανάπτυξη της ψυχής σας, και θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο φτωχοί και άδειοι. . .  Δεν θα σας ακολουθήσουν έργα αγάπης, και θα το μετανιώσετε κάποτε πολύ. . .  Ο άνθρωπος που έχει αγάπη μέσα στην καρδιά του, ωστόσο, μπορεί να είναι φτωχός στη γη, μπορεί να στερείται επίγεια αγαθά και επίγεια ευτυχία, αλλά η ψυχή του μπορεί ν’αλαλάσει και ν’αναγαλλιάσει, γιατί πέτυχε την ένωση μαζί Μου, γιατί είμαι συνέχεια κοντά της και γιατί το κάθε έργο αγάπης αποδεικνύει την παρουσία Μου: «Όποιος μένει μέσα στην αγάπη, μένει μέσα σε Μένα και Εγώ μέσα σ’εκείνον. . .»

Χωρίς την αγάπη δεν γίνεται η ένωση μαζί Μου, μονάχα η αγάπη ενώνει. Ο άνθρωπος που έχει αγάπη εναρμονίζει το είναι του  με το προαιώνιο Μου Είναι, το οποίο είναι σκέτη αγάπη. Θα μπορεί να ενεργήσει γεμάτος δύναμη στη γη και στο επείκεινα, επειδή η αγάπη είναι δύναμη που εκπορεύεται από Μένα και κάνει τον άνθρωπο ικανό για όλο και καινούριες πράξεις αγάπης. Εκμετελλευτείτε τη ζωτική δύναμη και είστε δραστήριοι με αγάπη. . .  Αυτή τη νουθεσία σας φωνάζω ξανά και ξανά, αφού μονάχα η αγάπη σάς λυτρώνει, σας απελευθερώνει από τα δεσμά του αντιπάλου και σας αποφέρει την ένωση μαζί Μου, ο Οποίος είμαι η Ίδια η αιώνια Αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4630                5-5-1949

Τα τελευταία λόγια του Σωτήρα πριν το θάνατό Του στο σταυρό. . .

Ο ηχηρός λόγος. . .

Φαινόμενο. . .

Απαιτείται ιδιαίτερα υψηλός βαθμός ωριμότητας για να μπορέσει ν’αντιληφθεί κανείς το λόγο Μου ηχηρά, και για αυτό μπορώ προς το παρόν να σας μεταδώσω μονάχα περιορισμένες γνώσεις. Αυτές είναι όμως αρκετές για να είστε ικανοί να δουλέψετε για Μένα και να κηρύξετε στους συνανθρώπους σας το Ευαγγέλιο. Ωστόσο, πλησιάζει το τέλος και η ανθρωπότητα στέκεται μπροστά στα τελευταία γεγονότα σ’αυτή τη γη. Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανήξεροι και δεν είναι ούτε ικανοί να παραλάβουν το λόγο Μου, ούτε να τον αναγνωρίσουν, στην περίπτωση που τους προσφέρεται. Μέσα στην πνευματική τους τύφλωση δεν ξέρουν πια τίποτα για την ευλογία του λυτρωτικού έργου του Χριστού. Δεν Τον πιστεύουν και είναι για αυτό αμετάκλητα εκθεμένοι στην εξουσία του αντιπάλου Μου, εφόσον δεν αλλάξουν τη σκέψη και την πράξη τους πριν το τέλος.

Για ν’αναβιώσει η πίστη τους, εφόσον αυτό είναι ακόμα δυνατόν, θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους κάτι ασυνήθιστο, για το οποίο μίλησε ο Ιησούς στη γη. . .  Θα γίνουν σημάδια και θαύματα. . . Ο σταυρός του Χριστού θα εμφανιστεί ορατός στον ουρανό με τέτοια ευκρίνεια ώστε θα τρομάξουν οι άνθρωποι που δεν Τον πιστεύουν, ενώ οι δικοί Μου θα αναγαλλιάσουν και θα αλαλάσουν και θα ενισχυθεί πολύ η πίστη τους. Και τότε θα υπάρξει ασυνήθιστη επιθυμία για διαφώτηση, και σωστές και λανθασμένες υποθέσεις θα παρακινήσουν τους υπηρετές Μου να επέμβουν και να διδάξουν την αλήθεια στους ανθρώπους.

Και τώρα χρειάζεστε μια ιδιαίτερη γνώση, την οποία θα ήθελα μάλιστα να σας μεταδώσει, την οποία ωστόσο μπορείτε να υποδεχτείτε μονάχα στην κατάσταση ωριμότητας την οποία ανέφερα πριν και την οποία προϋποθέτει ο ηχηρός λόγος. Διανοητικά δεν μπορεί να μεταδοθεί αυτή η γνώση. Πρέπει να είναι ανοιχτά το πνευματικό αυτί και το πνευματικό μάτι για να μπορέσει να παραλάβει κανείς τις εντυπώσεις που αισθανόταν ο Σωτήρας στο σταυρό κατά την ώρα του θανάτου Του και τις οποίες εξέφρασε με λόγια που δεν άκουσα κανένα ανθρώπινο αυτί και τα οποία είναι για αυτό εντελώς άγνωστα στην ανθρωπότητα.

Ο λόγος για το οποίο σας αποκρύφτηκε μέχρι τώρα αυτή η γνώση είναι ότι μόνο λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταλάβουν τη βαθιά έννοια εκείνων των λόγιων και ότι είναι ανάγκη μια υπέρμετρη πίστη που να είναι ζωντανή διά της αγάπης, για να καταλάβει κανείς εκείνα τα λόγια. Λίγο πριν το τέλος, ωστόσο, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κατέχουν τέτοια διά της αγάπης ζωντανή πίστη και στους οποίους θα είναι κατανοητή η έννοια των θεϊκών λόγιων του Ιησού. Το να προσφέρω σ’εκείνους κάτι ωρέο μέσω μετάδοσης εκείνων των λόγιων είναι θέλημά Μου, και για αυτό ψάχνω ένα κατάλληλο δοχείο μέσα στο οποίο μπορώ να χύσω το Πνεύμα Μου. . .  έναν υπηρέτη στη γη που Μου είναι αφοσιωμένος και στον οποίο μπορώ να αποκαλυφτώ, στον οποίο μπορώ να γνωστοποιήσω καθαρά και κατανοητά μέσω της εσωτερικής φωνής τα λόγια του Ιησού στο σταυρό, για να μεταδοθούν αυτά στους συναθρώπους από εκείνον και να γίνουν επομένως διαθέσιμα στην ανθρωπότητα.

Μόλις το φαινόμενο θα είναι ορατό στον ουρανό, οι δικοί Μου θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και θα μιλήσουν για Μένα. Θα επευφημήσουν το σταυρό του Χριστού και θα αντιληφθούν τα λόγια Του σαν χαμηλό ήχω μέσα στην καρδιά τους. . .  Τότε όμως πρέπει εκείνα τα λόγια να έχουν διοχετευτεί στη γη πριν, πρέπει να τα έχει παραλάβει ο υπηρέτης Μου μέσω του ηχηρού λόγου, πρέπει να του είναι κατανοητά και πρέπει να βρουν την επιβεβαίωση μέσω εκείνων των πιστών που θα τα ακούσουν επίσης μέσα στην καρδιά τους, που όμως θα θεωρήσουν ότι θα τα ακούσουν σαν να προέρχονταν από τα ύψη.

Ενημερώνω όμως τους ανθρώπους ήδη πριν για να συνειδητοποιήσουν το μεγάλο θαύμα. Και όποιος έχει φωτισμένο πνέυμα, θα ενισχυθεί ψυχολογικά και θα αισθανθεί μια τεράστια εισροή δύναμης. Και αυτή τη δύναμη θέλω να παρέχω σε όλους όσους Μου αποδείξουν την πίστη τους κατά την έσχατη εποχή, και θέλω να τους δώσω ένα μέσο που θα αυξάνει τόσο τη δύναμή τους ώστε θα περάσουν με επιτυχία τον πιο δύσκολο αγώνα και θα αντέξουν μέχρι το τέλος. . .  ώσπου θα έρθω Εγώ ο Ίδιος να τους πάρω μαζί Μου στη βασιλεία Μου, ώσπου να μπουν στο βασίλειο της ειρήνης, στο παράδεισο πάνω στη νέα γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4634                10-5-1949

Η δύναμη της πίστης. . .

Ολοφάνερη βοήθεια. . .

Το τελευταίο μέσο χάρης. . .

Η εξουσία και η δύναμη του Θεού θα γίνουν ολοφάνερες σ’εκείνους που έχουν ισχυρή πίστη και μέσα στην κατάσταση μεγάλης ανάγκης προσεύχονται στον Θεό για βοήθεια. Αυτό που φαίνεται αδύνατον θα γίνει δυνατόν. Αυτό που δεν είναι ανθρώπινα εφικτό θα κατορθώσουν οι άνθρωποι, μέσω της δύναμης της πίστης σ’έναν παντοδύναμο Θεό και Δημιουργό του ουρανού και της γης. Και δεν θα είναι μάταιη καμία προσευχή που στέλνεται σ’Εκείνον πνευματικά και αληθινά και με σταθερή, ακλόνητη πίστη. Και όπου βρίσκει κανείς τέτοια πίστη, εκεί είναι υποφερτή η κάθε κατάσταση ανάγκης, γιατί αποτρέπεται από ακριβώς εκείνη την πίστη.

Την πατρική αγάπη θα νιώθει ο κάθε άνθρωπος που θα αισθάνεται παιδί του Θεού και προσεύχεται σ’Αυτόν με εμπιστοσύνη. Όταν η ενέργεια του Θεού, η αγάπη και η παντοδυναμία Του είναι τόσο ευδιάκριτες, όσοι έχουν αδύνατη πίστη θα ενισχυθούν και οι άπιστοι θα γίνουν καχύποπτοι, και αυτό θα είναι ένα τελευταίο μέσο χάρης για εκείνους που δεν θέλουν να πιστέψουν. Μια σοβαρή παραίνεση θα τους πλησιάσει ακόμα μια φορά, μια απόδειξη για το ότι ζει ένας Θεός, τη βοήθεια του Οποίου μπορούν να ζητήσουν και εκείνοι και ο Οποίος θα τους δείξει την ίδια αγάπη εφόσον Τον αναγνωρίζουν ως Πατέρα και υποκλίνονται ταπεινά μπροστά Του.

Η δύναμη της πίστης μπορεί να παρακινήσει τον καθένα να σκεφτεί, αφού η βοήθεια του Θεού είναι πάρα πολύ φανερή για να μπορέσει να την αρνηθεί κανείς, γιατί συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνούν τα πλαίσια του φυσιολογικού. . .  Στο ν’αποκτήσουν τέτοια πίστη θα βοηθήσει ο Θεός όλους όσους Του το ζητούν έντονα, οι οποίοι δεν μετριάζονται στο πάλεμά τους για τέτοια πίστη και οι οποίοι έχουν καλή θέληση. Αφού αυτοί είναι οι δικοί Του που Τον λαχταρούν και ο στόχος των οποίων είναι μονάχα η ένωση με τον Θεό, τον οποίο θα πετύχουν. Πάνω σ’εκείνους θα γίνουν και τα θαύματα που θα βασιστούν στη δύναμη της πίστης και τα οποία θα μαρτυρήσουν την υπέρμετρη αγάπη του Θεού για τους δικούς τους και τα οποία θα ζωντανέψουν και την πίστη στον ερχομό Του μέσα στα σύννεφα, από την οποία οι άνθρωποι θα αντλήσουν τη δύναμη για τον τελευταίο αγώνα πάνω σ’αυτή τη γη. . .  Η βαθιά τους πίστη θα ανεχτεί τα πάντα, γιατί αυτοί έχουν την πλήρη πεποίθηση για το ότι θα έρθει ο Θεός και θα πάρει τους δικούς Του μαζί τους στη βασιλεία Του, όταν η κατάσταση ανάγκης θα γίνει ανυπόφορη. Και ο Θεός δεν απογοητεύει μια τέτοια πίστη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4641                16 κ. 17-5-1949

Πνευματική αναγέννηση. . .

Η πιο κρίσιμη στιγμή στην επίγεια ζωή είναι η συνειδητή στροφή της θέλησης προς τον Θεό, αφού αυτή η στιγμή είναι η αρχή της αλλαγής της ψυχής, είναι κατά κάποιον τρόπο το σημείο καμπής, η αρχή της επιστροφής στον Θεό του πνευματικού όντος που κάποτε έπεσε. Όσο πιο νωρίς γίνεται αυτός ο συνειδητός προσανατολισμός της θέλησης στη ζωή ενός ανθρώπου, τόσο μεγαλύτερη τελειότητα μπορεί να πετύχει πριν την αποβίωσή του. Είναι ωστόσο και δυνατόν να πετύχει έναν υψηλό βαθμό ωριμότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην περίπτωση που ο άνθρωπος φτάνει αργά στην κατανόηση ότι ως πλάσμα του Θεού πρέπει να επιδιώξει την ένωση μαζί Του. Τότε μπορεί να δουλέψει στη μετατροπή της ψυχής του με αυξημένη θέληση και να ωριμάσει επίσης.

Και επομένως το κάθε γεγονός στην ανθρώπινη ζωή θα είναι πάντα μονάχα αφορμή για την αλλαγή της θέλησης. Αν ωστόσο αυτή έχει πάρει τη σωστή κατεύθυνση, δεν υπάρχει πια φόβος ότι η ψυχή θα πέσει πίσω στο σκοτάδι, αφού ο Θεός ο Ίδιος την τραβά τότε κοντά Του, μόλις αυτή έχει μια φορά εκφράσει τη θέλησή της να φτάσει κοντά Του. Αυτή η απόφαση της βούλησης, η συνειδητή στροφή των σκέψεων στον Θεό είναι κατά κάποιον τρόπο και η πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, αφού η ψυχή μπαίνει μέσα σε μια καινούρια ζωή, δεν ζει μόνο για τον επίγειο υλικό κόσμο, αλλά διεισδύει πιο βαθιά, ψάχνει την αλήθεια και τη βρίσκει, επειδή τότε ο Θεός ως η αιώνια Αλήθεια της φανερώνεται, επειδή επενεργεί διανοητικά πάνω στην ψυχή που Τον λαχταρά. . .

[Παραλείπω τις επόμενες τέσσερις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

4644                19-5-1949

Βίωμα της καταστροφής σαν σε κατάσταση ονείρου. . .

Ανάμνηση, Νέα Γη. . .

Σαν σε κατάσταση ονείρου θα βιώσετε την καταστροφή της παλιάς γης μετά την απομάκρυνσή σας, δηλαδή θα δείτε το έργο της καταστροφής και θα μπορέσετε επίσης να καταλάβετε το μέγεθός της. Ωστόσο, αυτό το έργο δεν θα σας βαρύνει για να μην πάρετε τίποτα δύσκολα από την παλιά γη μαζί σας στο βασίλειο της ειρήνης, το οποίο θα είναι ο τόπος διαμονής σας, ώσπου θα τοποθετηθείτε και πάλι πίσω στην αναμορφωμένη γη, όπου θα αρχίσει για σας μια καινούρια ζωή σε μόνιμη επαφή μαζί Μου. Ωστόσο θα έπρεπε να είστε μάρτυροι της καταστροφής της παλιάς γης, γιατί θα πρέπει να πάρετε μαζί σας τη  σχετική γνώση για να διδάξετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

Θα πρέπει να κρατήσετε την ανάμνηση από την παλιά γη με τα δημιουργήματά της, με την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων της, με την αμαρτωλή τους κατάσταση, τον θρησκευτικό αγνώνα και το τέλος, για να λάβει γνώση σχετικά και η νέα γενιά και για να επηρεάσει η γνώση αυτή τη στάση τους απέναντί Μου. Και θα έπρεπε αυτή η γνώση και σε μελλοντικές εποχές να χρησιμεύσει στο να προειδοποιήσει και να νουθετήσει τους ανθρώπους για μια πνευματική παρακμή, η οποία θα είχε αμετάκλητα και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.

Πάνω σ’αυτή τη νέα γη τίποτα δεν θα θυμίζει τα παλιά δημιουργήματα, και οι κάτοικοι της νέας γης θα βιώσουν πολλά θαύματα όταν συγκρίνουν τα νέα δημιουργήματα με τα παλιά, και η μακαριότητά τους θα είναι ατελείωτη. Και η παλιά γη με όλα τα γεγονότα κατά το τέλος θα εμφανιστεί μπορστά στα μάτια τους σαν όνειρο, και όμως δεν θα φύγουν αυτά από τη μνήμη των ανθρώπων, γιατί είναι καλό να κρατήσουν αυτοί εκείνες τις αναμνήσεις.

Αυτό που ακόμα σήμερα φαίνεται εντελώς αδύνατον στους ανθρώπους, θα πρέπει να βιώσουν εκείνοι οι άνθρωποι που Μου είναι πιστοί και αφοσιωμένοι. Και το ότι αντιστέκονται στην έσχατη ανάγκη, θα τους αποφέρει την κατάσταση της μακαριότητας μέσα στον παράδεισο της νέας γης. Και θα βιώσουν τους τελευταίους τρόμους μονάχα σαν μέσα σε όνειρο, γιατί αλλιώς θα ήταν ανυπόφοροι για αυτούς μετά τον τελευταίο καιρό δυστυχίας τον οποίο θα σημάνει για αυτούς η τελευταία περίοδος του θρησκευτικού αγώνα. Όσοι έχουν δυνατή πίστη, ωστόσο, εκείνους θα κρατήσει όρθιους η ελπίδα για τον ερχομό Μου, για την απομάκρυνση και τον παράδεισο της νέας γης, και αυτή την πίστη δεν θα απογοητεύσω. .  .  Θα τους προσφέρω πράγματι μια μοίρα που θα τους αποζημιώσει πλήρως για ολόκληρη τη δυστυχία, αφού Εγώ ο Ίδιος θα είμαι ανάμεσά τους με την αγάπη και τη χάρη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4645                19-5-1949

Μην σκέφτεστε με επίγειο τρόπο. . .

Παραίνεση του Θεού να υποδεχτείτε συχνά το λόγο Του. . .

Κινήστε όλα τα λόγια Μου μέσα στην καρδιά σας, σκεφτείτε τα και προσέξτε τα συναισθήματα που θα προκαλέσουν μέσα σας. Και τότε θελήστε να κάνετε το σωστό και να ζήσετε προς την ευχαρίστησή Μου, και θα έχετε όφελος από το λόγο Μου, θα έχετε ευλογία πνευματικά καθώς και επίγεια και θα προχωρήσετε στην ανάπτυξή σας. Δεν μπορώ να σας δώσω καμία καλύτερη συμβουλή παρά να υποδεχτείτε το λόγο Μου στο εσωτερικό σας όσο πιο συχνά γίνεται. Τότε η επίγεια σας ζωή δεν θα σας προκαλέσει πια καθόλου δυσκολίες, αφού μόλις ασχολείστε περισσότερο με το πνευματικό, μόλις ζείτε περισσότερο μαζί Μου, η επίγεια ζωή σας θα περνά δίπλα σας, δεν θα σας βαραίνει σχεδόν καθόλου και εσείς θα τη χειρίζεται με δεξιότητα σαν να είχατε βοήθεια από αόρατο χέρι. Θα ζείτε μάλιστα στη γη, αλλά αυτή δεν θα σας βαραίνει ιδιαίτερα.

Κάντε την προσπάθεια, εκμεταλλευτείτε την κάθε ευκαιρία ν’ακούσετε ή να διαβάσετε το λόγο Μου, και τότε σκεφτείτε όσα μάθατε. Αφήστε Με να σας μιλήσω με αγάπη, ακούγοντάς Με όταν θέλω να σας μιλήσω. Η κάθε σκέψη που θα σας παρακινήσει να παραλάβετε τα πνευματικά αγαθά που σας προσφέρω είναι μια υπόδειξη της αγάπης Μου, την οποία σας δίνω για να προωθήσω την ανάπτυξή σας. Και αυτή την υπόδειξή Μου πρέπει να προσέξετε, ακόμα και αν σας λείπει ο χρόνος, αφού μπορώ μάλιστα και να παρατείνω το χρόνο όταν είναι ανάγκη. Και το σύντομο χρονικό διάστημα που Μου θυσιάζετε δεν θα είναι ποτέ χαμένο, θα είναι για σας μάλλον ένα πολύ μεγάλο πνευματικό κέρδος.

Ξανά και ξανά σας λέω, μην σκέφτεστε με επίγειο τρόπο. . .  Αφού το όφελος που θα αποκτήσετε θα είναι και αυτό μόνο επίγειο και άρα χωρίς διάρκεια. Τα πνευματικά αγαθά όμως που θα δημιουργήσετε και θα αποκτήσετε είναι πάρα πολύ πολύτιμα για την αιωνιότητα. Κάποτε όμως η επίγεια σας ζωή θα τελειώσει, κάποτε θα βιώσετε το αποτέλεσμα του πώς χρησιμοποιήσατε την επίγεια σας ζωή, του ποια δουλειά κάνατε όταν είχατε στη διάθεσή σας τη ζωτική δύναμη. Και τότε θα είστε μακάριοι να έχετε απόθεμα σε πνευματικά αγαθά. Και για να τα αυξάνετε συνέχεια, σας νουθετώ ξανά και ξανά και σας φωνάζω να πάρετε στα σοβαρά τις παραινέσεις Μου και να παραλάβετε συχνά το λόγο Μου από ψηλά, γιατί είναι το πιο ωρέο δώρο που μπορώ να σας προσφέρω και γιατί σας επηρεάζει πάρα πολύ ευνοϊκά. Αφήστε Με να σας μιλάω και συλλογιστείτε τα λόγια Μου μέσα στην καρδιά σας, και η επίγεια σας ζωή θα γεμίσει ειρήνη και θα την ευλογήσω με πλούσιο τρόπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4647                21-5-1949

«Θα μπορείτε να κατορθώσετε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. . .»

Υπόσχεση. . .

Τα έργα του δασκάλου θα έπρεπε να είναι πρότυπα για τους μαθητές του, και ένας φιλόπονος μαθητής θα πετύχει το στόχο να είναι ισάξιος του δασκάλου με τις κατορθώσεις του. Και έτσι σας είπα: «Θα κατορθώσετε ακόμα και μεγαλύτερα πράγματα.» Άρα υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεράσει ο μαθητής τον Δάσκαλό του. . .  Μάλλον θα αμφισβητείτε αυτή τη ρήση, αλλά την επαναλαμβάνω και προσθέτω ότι τίποτα δεν θα σας ήταν αδύνατον, αν μόνο βρίσκατε τη θέληση να ενεργήσετε μαζί Μου και με τη δύναμή Μου. Την πίστη σ’αυτό μπορεί σπάνια να βρει ένας άνθρωπος, αυτός όμως θα είναι ικανός να κατορθώσει υπερφυσικά πράγματα, αλλά μόνο και μόνο γιατί πιστεύει.

Θα έπρεπε μια φορά ν’αποκτήσετε τέτοια βαθιά πίστη που μπορεί να μετακινεί βουνά, και δεν θα σας έλειπε ποτέ πια η δύναμη, δεν θα σας καταλάμβαναν ποτέ πια αμφιβολίες, και θα ήστασταν πράγματι ακόμα μεγαλύτεροι από τον άνθρωπο Ιησού, αφού Αυτός σας είπα αυτά, και ο λόγος Του είναι αλήθεια. Όσο όμως ο άνθρωπος δεν βρίσκει τέτοια δυνατή πίστη που καταφέρνει τα πάντα, τόσον καιρό κανένας άνθρωπος δεν θα ξεπεράσει τον Θεάνθρωπο Ιησού, τον Οποίο υπάκουγαν τα στοιχεία δυνάμει της πίστης και της αγάπης Του και ο Οποίος υπόταξε στον Εαυτό Του τα πάντα, επειδή ενεργούσε μαζί Μου και δεν γνώριζε κανέναν περιορισμό της δύναμης από Μένα. Εγώ ο Ίδιος ήμουν δραστήριος μέσα Του, ήμουν όμως και η Δύναμη που είναι χωρίς αρχή και χωρίς τέλος και η οποία μπορεί για αυτό να εκδηλώνεται απεριόριστα χωρίς να μειωθεί.

Τώρα όμως θα έπρεπε, εσείς οι μαθητές Μου της έσχατης εποχής, ν’αποκομίσετε την απόδειξη για τα λόγια του Ιησού. Θα έπρεπε μέσω υπέρμετρης πίστης να υποτάξετε όλες τις δυνάμεις και να ενεργήσετε επίσης απεριόριστα προς τιμή Μου και προς την εξύμνησή Μου και επομένως να εξασκηθείτε σε έργα που θα τιμήσουν τον Δάσκαλό σας. . .  Θα έπρεπε να κάνετε θαύματα δυνάμει της πίστης σας και πάντα χρησιμοποιώντας τη δύναμη από Μένα. Μόνο μια ισχυρή πίστη καταφέρνει κάτι τέτοιο, και για αυτό προσπαθώ να σας βοηθήσω ν’αποκτήσετε τέτοια ισχυρή πίστη. Θα σας αφήσω να πέσετε σε καταστάσεις ανάγκης, από τις οποίες θα σας απελευθερώσω συχνά με θαυμάσιο τρόπο. Θα έπρεπε να καταλάβετε από αυτό τον Δάσκαλό σας και να κάνετε τότε πρόθυμα τη δουλειά την οποία θα σας αναθέσει. Και αν επιδιώκετε την ύψιστη τελειότητα, τα έργα σας θα γίνουν επίσης όλο και πιο τέλεια ώσπου να μοιάσουν μ’εκείνα του Δασκάλου.

Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Δάσκαλός σας, ο Οποίος σας δίδαξε και σας νουθέτησε να Τον ακολουθήσετε, και ο Οποίος σας έδωσε την υπόσχεση που θα πρέπει να σας παροτρύνει να επιδιώξετε. . .  να μπορέσετε να καταφέρνετε μεγαλύτερα πράγματα. . .  Ποιος όμως το δοκιμάζει; Ποιος προσπαθεί να πετύχει εκείνον τον βαθμό αγάπης που σημαίνει την πλήρη ένωση μαζί Μου και επομένως και την απεριόριστη ακτινοβολία δύναμης και την απεριόριστη παραλαβή αυτής της δύναμη; Όπου ενεργεί η δύναμη από Μένα, η κάθε επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, και με τέτοια αισιοδοξία η πίστη θα είναι σταθερή και ακλόνητη, ο άνθρωπος θα ξέρει και θα αισθάνεται ότι βοηθάται, ό,τι και να ξεκινήσει, και αυτή η αισιοδοξία τον κάνει ικανό να κατορθώσει μεγάλες πράξεις. . .  Θα μπορεί να καταφέρει υπερφυσικά πράγματα και θα είναι συενπώς σωστός μαθητής, όπως τον έχω ανάγκη τον τελευταίο καιρό πριν το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4652                27-5-1949

Παραλαβή των μηνυμάτων στη ξύπνια κατάσταση. . .

Δυνάμεις του φωτός. . .

Με ξύπνιες αισθήσεις θα πρέπει να παραλαμβάνετε τα μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο. Θα πρέπει μέσα στις σκέψεις σας να συνδεθείτε μαζί Μου και για την κάθε ερώτησή σας, στην οποία θέλετε να σας απαντήσω, θα έπρεπε συνειδητά να περιμένετε την απάντησή Μου. Θα έπρεπε δηλαδή ν’αφήσετε να σας διδάσκω διά συνομιλίας μαζί Μου με όλες τις αισθήσεις σας. Αφού τότε ενεργεί μέσα σας το Πνεύμα Μου. . .  ενώ θέλει μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια μετάδοσης μηνυμάτων τα οποία παραλαμβάνει ο άνθρωπος ασυνείδητα, όπου δηλαδή αποκλείεται η θέληση, ή καλύτερα, αυτή εξαναγκάζεται να υποταχτεί στην επιρροή μιας ισχυρότερης θέλησης, μιας πνευματικής δύναμης, επειδή δεν αντιστέκεται, κάτι που μπορεί να κάνει πολύ καλά στην ξύπνια κατάσταση. Το αν η θέληση χρησιμοποιείται από μια καλή ή από μια κακή δύναμη, δεν μπορούν να κρίνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν μυηθεί σε πνευματικές γνώσεις, και για αυτό αποδέχονται συχνά πλάνη ως αλήθεια, ενώ δεν αναγνωρίζουν την καθαρή αλήθεια ως τέτοια. . .

Παρουσιάζουν τότε μηνύματα ως προέρχοντας από πάνω, γιατί θέλουν μάλιστα να έχουν επαφές με δυνάμεις του φωτός, αλλά μέσω μην τήρησης των απαιτήσεών Μου αρνούνται μόνοι τους την επιρροή σ’εκείνες τις δυνάμεις του φωτός. Η απαίτησή Μου όμως είναι να συνδεθούν οι άνθρωποι συνειδητά μαζί Μου. Η απαίτησή Μου είναι επιπλέον να εκπληρώσουν και τους όρους που έχουν ως αποτέλεσμα την απευθείας προσφώνηση από πλευράς Μου, οι οποίοι είναι: ένας τρόπος ζωής ανάλογα με το θέλημά Μου. . .  μια ζωή με αγάπη. . .  Η επιθυμία για την αλήθεια. . . και τελικά πρέπει κανείς ν’εφουγκράζεται το εσωτερικό του για να Μ’ακούσει.

Από αυτό προκύπτει ότι δεν μπορεί ο καθένας ν’ακούσει το λόγο Μου, ότι και παραλαβές από το πνευματικό βασίλειο σε ασυνείδητη κατάσταση προϋποθέτουν την εκπλήρωση αυτών των όρων, αν θέλουν να εγείρουν αξίωση για αλήθεια. Τις περισσότερες φορές όμως άνθρωποι που τηρούν τους όρους Μου έχουν ισχυρή θέληση και για αυτό δεν παραδίδουν τη δική τους θέληση, έτσι ώστε πνευματικές δυνάμεις δεν μπορούν να τη χρησιμοποιούν και επομένως αποκλείεται μια ασυνείδητη κατάσταση.

Και οι ακροατές πρέπει να διακρίνουν εάν ο τρόπος με τον οποίο μιλούν εκείνοι που θέλουν να παραλάβουν μηνύματα από πάνω είναι κάπως αυτόματος, εάν  δηλαδή εκδηλώνεται φανερά μια ξένη βούληση, η εάν ο άνρθωπος μιλά φυσιολογικά, σαν να παρουσίαζε το δικό του πνευματικό προϊόν. Αφού εκδηλώνομαι μάλιστα διά του στόματος ανθρώπου, επιλέγω μάλιστα τη μορφή για την ενέργειά Μου, αλλά ποτέ με ασυνήθιστο τρόπο έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου να φανούν τελείως αλλαγμένα. Αφού ο άνθρωπος θα πρέπει να μπορέσει να πιστέψει ελεύθερα, και για αυτό αφήνω τη μορφή Μου να μιλά ελεύθερα από τον εαυτό της, μόνο που της βάζω τα λόγια μέσα στο στόμα της. . .  μόνο που μιλάω Εγώ ο Ίδιος μέσω της. Γιατί να έπρεπε, αν θέλω να μιλήσω διά μιας μορφής, να κάνω αυτή τη μορφή αυτόματο;

Εσείς οι άνθρωποι μάλιστα αγαπάτε εξαιρετικά φαινόμενα και πιστεύετε μόνο τότε, παρόλο που τα ίδια σας προσφέρονται με φυσιολογικό τρόπο. Δεν λαμβάνετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι δεν αφαιρώ στα έργα Μου αυτό που τους χαρακτηρίζει ως τα έργα Μου, δηλαδή την ελεύθερη βούληση και την επίγνωση του εαυτού τους. Αν όμως ένα πνευματικό ον χρησιμοποιεί τη βούληση του ανθρώπου, αυτό αποκλείει την ελεύθερη βούληση και ο άνθρωπος χάνει την επίγνωση του εαυτού του. Δεν μπορεί αυτό ποτέ να θεωρείται η ενέργειά Μου, και για αυτό προειδοποιώ με σοβαρότητα τους ανθρώπους να δεχτούν ως αλήθεια παρουσιάσεις και δασκαλέματα τέτοιου είδους, παρόλο που δεν χρειάζονται να είναι όλα λανθασμένα, στην περίπτωση που η θέληση του ανθρώπου είναι στα σοβαρά στραμμένη στο καλό. Αλλά χρειάζεται πάντα προσοχή, αφού η αλήθεια θα καταπολεμείται πάντοτε από τον αντίπαλό Μου, κάτι για το οποίο χρησιμοποιεί κάθε μέτρο και προσπαθεί και να επιβάλλεται μεταμφιεσμένος ως άγγελος του φωτός. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4655                1-6-1949

«Αυτά που ένωσε ο Θεός. . .»

Ευλογημένοι από τον Θεό δεσμοί. . .

Αυτά που ένωσε ο Θεός δεν θα έπρεπε να χωρίσει ο άνθρωπος. Ό,τι ευλόγησα δηλαδή πρέπει να μείνει αχώριστα ενωμένο στους αιώνες των αιώνων. Από τι όμως μπορεί να καταλάβει κανείς την ευλογία Μου; Δεν είναι επίγειος δεσμός που εγγυείται την πλήρη συναίνεσή Μου, πρέπει να είναι ευδιάκριτη μια πνευματική συμφωνία των δύο πλευρών για να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι την ευλογία Μου και να πιστέψουν ότι την κατέχουν.

Άνθρωποι που είναι διαφορετικοί από την πνευματική άποψη, που δεν βρίσκονται ο ένας τον άλλον μέσα στην ίδια πνευματική επιδίωξη, μπορούν μεν επίσης να ενωθούν, κάτι που έχει μάλιστα επίγεια δικαίωση, δεν χρειάζονται όμως καθόλου να θεωρούνται ενωμένοι από Μένα, παρόλο που μέσω τελετουργίες και θρησκευτικές πράξεις πιστεύουν ότι εκπλήρωσαν όλους τους όρους που θα έπρεπε να τους εξασφαλίσουν τη δική Μου ευλογία. Θεωρώ μεν την έωνση έγκυρη και δεν εγκρίνω ποτέ έναν χωρισμό, αλλά τη θεϊκή ευλογία κρατώ για εκείνους που παρουσιάζονται μπροστά Μου μαζί μέσα στην προσευχή, που θέλουν να διανύσουν μαζί την πορεία της ζωής τους με την ίδια επιδίωξη της τελειότητας, της ωριμότητας της ψυχής και με την ίδια αγάπη για Μένα, τις εντολές του Οποίου θέλουν να εκπληρώσουν και ο Οποίος είναι ο στόχος τους πάνω σ’αυτή τη γη.

Μπορούν για αυτό πολλοί γάμοι να θεωρούνται έγκυροι, λίγοι όμως μόνο ευλογημένοι από Μένα. Για να είναι δύο άνθρωποι ενωμένοι για πάντα μπροστά Μου, εγείρω αξιώσεις στη θέληση των δύο συζύγων, δηλαδή να θέλουν ν’ανήκουν ο ένας στον άλλον μέσα στο χρόνο και μέσα στην αιωνιότητα, να θέλει ο ένας να είναι στήριγμα του άλλου, ν’αγαπιούνται δηλαδή χωρίς ιδοτέλεια και να ενωθούν ωθημένοι από την επιθυμία μιας ένωσης που δεν αποτελείται από εξωτερικές τυπικότητες αλλά από έντονη συμβίωση σωματικά και πνευματικά.

Η λαχτάρα για ένωση θα είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο βαθύτερη είναι η πνευματική αρμονία των ψυχών, η οποία φανερώνεται από ίδια σκέψη, ίδια πράξη και συμφωνία μέσα σε συζητήσεις για Μένα, δηλαδή πνευματική συμφωνία. Τέτοιες ψυχές είναι προορισμένες από Μένα σε πνευματική σύμπραξη και θα μπορέσουν για αυτό να είναι βέβαιες για την ευλογία Μου, εάν Μου προσφέρονται για πνευματική συνεργασία. Και θα είναι ευδιάκριτη η ευλογία πάνω σ’εκείνους τους ανθρώπους που ενεργούν μαζί για Μένα και τη βασιλεία Μου, αφού δεν θα πέσουν σε κατάσταση ένδειας, θα χορτάσουν πνευματικά και επίγεια, και θα είμαι φανερά κοντά τους μέσα σε κάθε δυσκολία και κίνδυνο.

Τέτοιος δεσμός όμως δεν πρέπει να διαλυθεί, ακόμα και αν δεν έχει εγκριθεί επίγεια και θα διαλυόταν για αυτό εύκολα από την επίγεια άποψη. . .  Αφού ο,τι ενώνω, δεν θα έπρεπε να χωρίσει ο άνθρωπος. . .  Ξέρετε άραγε γιατί έκανα να συναντηθήκατε, δηλαδή επέτρεψα να διασταυρώθηκαν οι δρόμοι σας; Ξέρετε γιατί το έκανα δυνατόν να συναντηθήκατε και να διαπιστώσατε την πνευματική σας συμφωνία; Επομένως δεν πρέπει αυθαίρετα να προκαλέσετε έναν χωρισμό που θα μπορούσε να σας αφαιρέσει την ευλογία Μου, εάν δεν σας εμπόδιζα να εκτελέσετε τα σχέδιά σας. [Το νόημα αυτής της παραγράφου είναι ασαφές και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας]

Ένας χωρισμός μπορεί να γίνει μόνο τότε που Εγώ ο Ίδιος σας χωρίζω για το καλό των ψυχών σας, εάν, για να μην κινδυνεύσει το καλό των ψυχών σας, παίρνω τον καθένα σας υπό την προστασία Μου, όσον καιρό υπάρχουν πνευματικές διαφωνίες, δηλαδή δεν υπάρχει πια καμία συμφωνία, έτσι ώστε δεν επιτρέπεται πια η πνευματική συνεργασία. Παρ’όλα αυτά, ο δεσμός σε τέτοια περίπτωση δεν έχει διαλθυεί, γιατί ό,τι ενώνω δεν μπορεί ποτέ να διαλθυεί από πλευράς των ανθρώπων και γιατί θα έχει την ευλογία Μου ο κάθε δεσμός που έγινε μέσα στην πνευματική επιδίωξη και εγκρίθηκε από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4657                2-6-1949

Η γνώση για την αιώνια Θεότητα. . .

Την καθαρή γνώση για την αιώνια Θεότητα, την επίγνωση της ύπαρξής Της και του τελειότατου Είναι Της μπορεί ν’αποκτηθεί μονάχα από ανθρώπους που ζουν μέσα στην αγάπη. Αυτοί μονάχα έχουν το χάρισμα να σχηματίσουν μια σωστή ιδέα, την οποία μεν δεν μπορούν ν’αποδώσουν με λόγια, γιατί πρόκειται μονάχα για θέμα συναισθημάτων. Αλλά ακριβώς αυτά τα συναισθήματά τους θα ανταποκριθούν στην αλήθεια, γιατί η αγάπη δεν μπορεί να δημιουργεί τίποτε άλλο παρά αλήθεια, γιατί άνθρωπος που ζει μέσα στην αγάπη, δεν μπορεί παρά να σκέφτεται και να αισθάνεται αληθινά, και επομένως του είναι κατανοητό και η έννοια του Θεού. . .

Ο νους, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα απασχολημένος σε τέτοια περίπτωση, αλλά δραστηριοποιείται περισσότερο η καρδιά καθ’όσον αυτή είναι ο τόπος των συναισθημάτων, τα οποία μάλιστα διοχετεύονται  μετά στο νου και αυτός τα υποδέχεται και, αφού δεν τα δημιούργησε ο νους, τα νιώθει ο άνθρωπος ως συναισθήματα. Τέτοιες μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο μπορούν όμως ν’αγγίξουν μονάχα μια καρδιά που έχει μετατραπεί σε αγάπη, αφού αυτή είναι ικανή και πρόθυμη να δεχτεί πνευματικά ρεύματα. Μια καρδιά που στερείται οποιασδήποτε αγάπης δεν ανοίγει και θα μείνει για αυτό χωρίς πολλά συναισθήματα και επομένως επίσης χωρίς γνώση. Αφού η γνώση για τον Θεό είναι πνευματικός πλούτος που εκπορεύεται από τον Θεό, ο Οποίος είναι η Ίδια η Αγάπη· και αυτός ο πλούτος δίνεται μονάχα σ’εκείνον που κάνει προσπάθεια να εναρμονιστεί με το προαιώνιο Είναι του Θεού. Αφού τέτοιος άνθρωπος αφυπνίζει στη ζωή το πνεύμα στο εσωτερικό του, το οποίο είναι ένας σπινθήρας του αιώνιου Πνεύματος του Θεού.

Η αιώνια Θεότητα εξιχνιάζεται μάλιστα, ακόμα και αν όχι σε όλο το βάθος Της, όσο ο άνθρωπος μένει ακόμα στη γη. Εξιχνιάζεται καθ’όσον ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι τον δημιούργησε ένα τελειότατο Ον και ότι αυτό το τέλειο Ον σχετίζεται με τον ίδιο, δηλαδή με ατελή πλάσματα, τα οποία ωστόσο έγιναν ατελή από δικό τους φταίξιμο. Ο άνθρωπος καταλαβαίνει λοιπόν πρώτα μια δημιουργική Δύναμη που αποδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά μιας Οντότητας. . .  Καταλαβαίνει επιπλέον από τα αμέτρητα δημιουργήματα μια υπερφυσική ενέργεια αυτής της Δύναμης και επομένως τη θέληση και τη σοφία του Όντος, καθώς όμως και το αίτιο της δημιουργικής δραστηριότητας, την αγάπη. . .  Μπορεί τότε να πιστέψει σ’αυτό το Ον από εσωτερική πεποίθηση, γιατί απέκτησε την κατανόηση από το εσωτερικό του ως αποτέλεσμα της ζωής του με αγάπη.

Και τότε μυείται σε βαθύτερες γνώσεις από ακριβώς αυτή την Οντότητα, και με αυτό τον τρόπο του γίνεται όλο και πιο κατανοητή η αιώνια Θεότητα, γιατί του εξηγούνται το νόημα και ο σκοπός όλων των γεγονότων και μυείται επομένως στο αιώνιο σωτήριο σχέδιο του Θεού, και άρα διεισδύει όλο και βαθύτερα στα μυστήρια της θεϊκής ενέργειας με την έγκριση του Θεού, επειδή ο Θεός ο Ίδιος θέλει να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αλήθεια και τους διαφωτίζει πλήρως εάν εκείνοι κάνουν τον εαυτό τους αντάξιους μέσω εκπλήρωσης των θεϊκών εντολών, μέσω ζωής με ανιδιοτελή αγάπη. Τότε θα είναι εύκολα για τους ανθρώπους να καταλάβουν την αιώνια Θεότητα. . .  Προβλήματα που είναι άλυτα για εκείνους που προσπαθούν να τα λύσουν λογικά, θα λυθούν εύκολα από όλους όσους τολμούν να βρουν τη λύση με μια καρδιά γεμάτη αγάπη, αφού σ’εκείνους φανερώνεται ο Θεός ο Ίδιος και τους επιτρέπει να Τον καταλάβουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4659                5-6-1949  (Πεντηκοστή)

Η ακτινοβολία του Θεού. . .

Δασκάλεμα από το εσωτερικό. . .

Το χάρισμα της ομιλίας. . .

Έχετε  ανάγκη συνεχές δασκάλεμα για να μετατραπεί η κατάσταση της άγνοιας, μέσα στην οποία ξεκινάτε την επίγεια σας ζωή ως άνθρωπος, στην κατάσταση της γνώσης. Πρέπει να διδάσκεστε συνεχώς, γιατί δεν είστε επιδεκτικοί στο βαθμό που μπορείτε ν’αντέξετε αμέσως το πιο λαμπερό φως. Πρέπει να μυηθείτε σιγά σιγά στις σωστές γνώσεις, για να τις καταλάβουν η καρδιά και ο νους σας και να τις εκμεταλλευτεί η ψυχή σας. Επομένως πρέπει να έχετε δασκάλους που είναι ικανοί να σας οδηγήσουν στην αλήθεια.

Αυτοί οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν εκπαιδευτεί από Εμένα τον Ίδιο, καθώς μπορούν και να παραλάβουν έμμεσα όσα είναι αναγκαία να ξέρουν, εάν έχουν τη σταθερή θέληση να Με υπηρετήσουν και να είναι δραστήριοι για Μένα και τη βασιλεία Μου. Αφού τέτοια θέληση τους εγγυείται να διδαχτούν σωστά και να μπορέσουν και αυτοί να διδάσκουν ανάλογα με το θέλημά Μου. Αφού θέλω να διαδοθεί η αλήθεια, να βγουν οι άνθρωποι από το σκοτάδι του πνεύματος και να μπουν μέσα στο λαμπερό φως. Θέλω να μάθουν να καταλάβουν Ποιος και Τι είμαι Εγώ και ποιο καθήκον πρέπει να εκπληρώσουν ως τα πλάσματά Μου στη γη. Εγώ λοιπόν είμαι ο σωστός Δάσκαλος, ο Οποίος μεταδίδει τις σωστές γνώσεις σ’εκείνους που θέλουν και οι ίδιοι να διδάσκουν. . .

Εμένα όμως δεν μπορείτε ν’αντιληφθείτε διαφορετικά απ’ό,τι μέσω του πνεύματος. . .  Σας μιλάω μάλιστα, αλλά ο λόγος Μου δεν σας ηχεί στο αυτί από έξω, πρέπει να τον αντιληφθείτε στο εσωτερικό σας. Και επομένως ενεργώ επίσης όπου το δασκάλεμα γίνεται έμμεσα, δηλαδή διά μεσολαβητών. Πάντα είναι το Πνεύμα Μου που πρέπει πρώτα να ενεργήσει μέσα σας για να έχει αποτέλεσμα αυτό που σας μετέδωσα, για να γίνει δεκτικός ο νους σας και για να ξυπνήσει μέσα στην καρδιά σας το συναίσθημα για το βάθος της αλήθειας. Όπου δεν ενεργεί το Πνεύμα Μου, μπορεί να προσφερθεί η πιο βαθιά σοφία, και όμως δεν θα σας άγγιζε καθόλου και θα περνούσε από το αυτί σας σαν άδεια λόγια. Το Πνεύμα Μου μονάχα ζωντανεύει το νεκρό λόγο, το Πνεύμα Μου είναι η δύναμη που διαρρέει το κάθε λόγο, έτσι ώστε αυτός μπορεί να έχει αποτέλεσμα πάνω στον άνθρωπο και ο άνθρωπος να τον καταλάβει ως θείο.

Η ενέργεια του Πνεύματός Μου είναι η ένδειξη της συμμετοχής Μου σε σας, αφού μόνο τότε που ανοιχτείτε σε Μένα, συμμετέχω σε σας, βοηθώντας σας να τελειοποιηθείτε διά της ενέργειας του Πνεύματός Μου. Τότε θα μπορείτε να καταλάβετε όλα τα δασκαλέματα που θα σας προσφερθούν άμεσα ή διά μεσολαβητών. Θα βγείτε από την κατάσταση της άγνοιας και θα μπορέσετε να μπείτε μέσα στην κατάσταση του πιο αστραφτερού φωτός, αφού θα είστε αμέσως συνδεδεμένοι μαζί Μου όταν ενεργώ μέσα σας διά του Πνεύματός Μου. Το Πνεύμα Μου είναι απλά η ακτινοβολία του Εαυτού Μου, το δώρο που δεν είναι υλικό, το οποίο δεν μπορεί να ειδωθεί και δεν μπορεί να πιαστεί, αλλά το οποίο μπορεί μονάχα να το αισθανθεί κανείς, και το οποίο είναι συνεπώς μάλιστα κάτι αποτελεσματικό, αλλά δεν είναι τίποτα ορατό, και το οποίο ωστόσο Με αποδεικνύει, είναι δηλαδή ζωντανή απόδειξη του Εαυτού Μου. Το Πνεύμα Μου είναι η ακτινοβολία της αγάπης Μου. . .

Η αγάπη Μου εκδηλώνεται με τον τρόπο ώστε ακτινοβολεί ένα ελάχιστο σπιθάκι εκείνου που είναι η ίδια μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί με τη βοήθεια αυτή να εξελιχτεί σε θείο ον και τελειοποιείται όλο και περισσότερο. Το να είναι τέλειος όμως σημαίνει ότι έχει τις πιο φωτεινές γνώσεις στο πνευματικό τομέα, σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει την κατάσταση χωρίς φως και ότι με τη βοήθειά Μου έχει γίνει φωτεινό ον, το οποίο μπορεί τότε να είναι κοντά Μου και, διαποτισμένο μόνιμα από το Πνεύμα και την αγάπη Μου, είναι πάρα πολύ μακάριο στους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4664                10-6-1949

Απόδειξη της αγάπης για τον Θεό μέσω έμπρακτης αγάπης για τον πλησίον. . .

Μπροστά στα μάτια Μου αξίζει μονάχα ό,τι έχει ως αρχή την αγάπη. Θα αναρωτηθείτε με ποιον τρόπο θέλω να εκφράσετε την αγάπη σας για Μένα, και μπορώ πάντα μόνο να σας απαντήσω: μέσω έμπρακτης αγάπης για τον πλησίον. . .  Ποτέ δεν θα έπρεπε να κάνετε ζημιά στον πλησίον σας, ποτέ δεν θα πρέπει να του προκαλέσετε δυστυχία, ποτέ δεν θα έπρεπε να τον αφήσετε να παρακαλέσει μάταια όταν έχει ανάγκη τη βοήθειά σας, και ποτέ δεν θα πρέπει ν’αφήσετε να στερηθεί η ψυχή του. Αφού αυτό είναι ένα ιδιαίτερο έργο αγάπης για τον διπλανό να βοηθάτε την ψυχή του διπλανού σας, στην περίπτωση που αυτή βασανίζεται ακόμα μέσα στο σκοτάδι.

Αυτό που κάνετε επομένως για τον πλησίον, θεωρώ ότι το κάνετε για Μένα και σας αμείβω ανάλογα. . .  Σας δίνω την αγάπη Μου ως αντάλλαγμα, και το να μπορέσετε να παραλάβετε την αγάπη Μου σημαίνει πράγματι τα πάντα, όσο ζείτε στη γη. Την αγάπη Μου δεν θα τη νιώσετε πάντα σωματικά, είναι κάτι πνευματικό το οποίο αισθάνεται κανείς σαν ευτυχία. Μόνο παροδικά θα τη συνειδητοποιήσετε, ή αλλιώς έχετε μια μόνιμη απόδειξη της αγάπης και της χάρης Μου όταν παραλαμβάνετε το λόγο Μου, τον οποίο Εγώ ο Ίδιος σας υπαγορεύω ως ένδειξη της θερμής πατρικής αγάπης Μου.

Όποιος έχει αυτό το λόγο Μου μπορεί να θεωρείται αγαπημένος από Μένα, ακόμα και αν δεν γνωρίζει το συναίσθημα της μακαριότητας στη γη. . .  Τότε έχω το σοφό Μου λόγο για αυτό, αφού ξέρω πράγματι τη συναισθηματική ζωή του κάθε ανθρώπου. Ξέρω πόσο εύκολα δυνατόν είναι για τον άνθρωπο να χάσει τον δεσμό με τη γη και να θέλει να παραμείνει μονάχα σε πνευματικές περιοχές. . .  Αυτό δεν συμφέρει την ψυχή, και για αυτό κρατώ ακόμα φυλακισμένες τις καρδιές, τις βαραίνω με επίγειες στεναχώριες και τις εμποδίζω με αυτό τον τρόπο ν’απολαύσουν συναισθήματα που θα θάμπωναν το καθαρό βλέμμα της ψυχής, το οποίο είναι όμως απόλυτα αναγκαίο, γιατί θέλω να κατοικήσω μέσα στην ίδια την καρδιά και θέλω ν’ακούσει ο άνθρωπος το λόγο Μου μέσα στην καρδιά του, κάτι που πρέπει να γίνει στην κατάσταση της λογικής σκέψης.

Έρχομαι ο Ίδιος κοντά σας, μπαίνω μέσα στην καρδιά σας για να κατοικήσω εκεί, στην περίπτωση που ο άνθρωπος ετοίμασε την καρδιά του για Μένα, και τον διδάσκω τότε από μέσα, χωρίς ξένη επιρροή και ξένους δασκάλους. . .  Με αυτό τον τρόπο εκφράζω δηλαδή την αγάπη Μου. . .  Τι είναι επομένως πιο κατανοητό απ’ό,τι απαιτώ και Εγώ αγάπη, την οποία θα έπρεπε να αποδείξετε απέναντι στον διπλανό σας; Συνεπώς, αυτό που θα έπρεπε να κάνετε για να Μου αρέσετε, για ν’αποκτήσετε και τη δική Μου αγάπη, μπορεί μονάχα να βασίζεται στην αγάπη για τον πλησίον. Αφού σ’Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο παρά ν’αναγνωρίσετε αυτό που εκπήγασε από τη δύναμη της αγάπης Μου, και άρα, αν θέλετε ν’αγαπήσετε Εμένα, ν’αγαπήσετε και αυτό που δημιούργησα Εγώ. Και αφού δημιούργησα τον άνθρωπο ομοίωμά Μου και αυτός, παρ’όλο που έγινε ατελής, θα πρέπει να διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι ώστε θα γίνει ξανά ομοίωμά Μου, είναι για αυτό και αντάξιος της αγάπης του συνανθρώπου.

Είστε όλοι τα πλάσματά Μου και θα έπρεπε να αγαπιέστε ο ένας τον άλλον, τότε Μου προκαλείτε χαρά, γιατί είμαι ο Πατέρας σας, τότε μπορώ και Εγώ να σας αγκαλιάσω όλους με την ατελείωτη αγάπη Μου, αφού τότε αφομοιώνετε ήδη τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ενωθούν με τη δική Μου Φύση, η οποία είναι σκέτη Αγάπη. Να καταλάβετε ότι χωρίς την αγάπη δεν μπορεί κανείς να γίνει μακάριος, γιατί η αγάπη είναι θεία, και για να είναι κανείς μακάριος, πρέπει να είναι ον που μοιάζει με τον Θεό. Και για αυτό θα πρέπει να φέρεστε καλά απέναντι στον διπλανό σας, θα πρέπει, πρόθυμοι για βοήθεια, να προσπαθείτε να μειώσετε την κάθε ανάγκη του, δεν θα έπρεπε να τον πληγώσετε ή να του προκαλέσετε ζημιά, αλλά θα πρέπει πάντα να τον θεωρείτε τον πιο αγαπημένο σας αδελφό, στον οποίο ανήκει και η αγάπη του Πατέρα. Η κάθε σκέψη, η κάθε πράξη, ο κάθε λόγος θα έπρεπε πάντα να ακτινοβολήσουν μονάχα αγάπη. Τότε θα αποκτήσετε και τη δική Μου ευχαρίστηση, τότε θα δεχτώ αυτή την αγάπη για τον πλησίον ως αγάπη για Μένα και θα σας ανταποδώσω αυτή την αγάπη με όλη την ένταση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4668                13-6-1949

Αιώνιος κύκλος. . .

Συνεχίζει να υπάρχει ένας αιώνιος κύκλος από τα βάθη στα ύψη και ανάποδα, όσον καιρό συνεχίζεται η ανοδική ανάπτυξη των πνευματικών όντων, αλλά με την εξαίρεση εκείνων των πνευμάτων που αποπεράτωσαν την ανάπτυξή τους στη γη ως φωτεινά όντα, δηλαδή πέτυχαν και πάλι την κατάσταση της τελειότητας στην οποία ήταν αρχικά. Όσο αυτή η ανάπτυξη δεν έχει τελειώσει, το ον μπορεί ν’ανέβει, αλλά και να κατέβει, πάντα όμως με το στόχο να γίνει ον που θα έχει τελειώσει τον κύκλο και που θα μείνει για πάντα στα ύψη.

Τότε υπάρχει μονάχα ανάβαση, συνεχή προσέγγυση του Θεού, τότε αποκλείεται η οπισθοδρόμηση προς τα βάθη. Είναι ωστόσο δυνατή μια εθελοντική κάθοδος ως βοηθός για τα αλύτρωτα πνευματικά όντα, κάτι που φαινομενικά είναι οπισθοδρόμηση, η οποία όμως δεν μπορεί ποτέ να οδηγήσει στα βάθη, αλλά μπορεί να είναι μόνο λυτρωτικό έργο, κάτι το οποίο καταφέρνει μονάχα ένα σωστό παιδί του Θεού και το οποίο δεν πρέπει να θεωρηθεί πορεία ανάπτυξης ενός ατελούς όντος αλλά βοήθεια ενός φωτεινού όντος.

Όσο επομένως υπάρχουν επίγειες δημιουργίες, όλα βρίσκονται μέσα στον κύκλο του γίγνεσθαι και του περάσματος, της διάλυσης και του επανασχηματισμού, και τα ακόμα ανώριμα πνευματικά όντα φτάνουν βήμα προς βήμα στα ύψη. . .  προς το στάδιο ως άνθρωπος, όπου μπορούν ν’ανέβουν στα πιο ψηλά ύψη ή και να πέσουν στην πιο βαθιά άβυσσο για να ξεκινήσουν τότε εκ νέου τον κύκλο. Αλλά δεν χρειάζεται αναγκαστικά να βυθιστεί το ον στο στάδιο ως άνθρωπος. . .  καθώς επίσης δεν θα ανέβει αναγκαστικά. Μπορεί για αυτό και να γίνει στάδιο στερεοποίησης, δηλαδή μια παραμονή στο πάντα ίδιο εξελιχτικό επίπεδο, κάτι που όμως μπορεί να γίνει μόνο στο επέκεινα, δηλαδή εκτός επίγειων δημιουρίων, ξεκινώντας μάλιστα από το στάδιο ως άνθρωπος, όπου παρέχεται στο ον η ελευθερία, αφού δεν βρίσκεται πια στην αναγκαστική κατάσταση, η οποία σημαίνει πάντοτε μια ανοδική ανάπτυξη.

Ο άνθρωπος καθορίζει μόνος του το αν θα συνεχίσει τον κύκλο, αν βγει από αυτόν ή παραμείνει για πολύ καιρό στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή καθυστερήσει την τελική απόφαση συχνά επί αιωνιότητες και να μην σταματήσει τότε τον κύκλο, αλλά να τον συνεχίσει με μεγάλη πιθανότητα, γιατί μάλλον θα βυθιστεί αντί να ανέβει. . .  Η σύντομη επίγεια ζωή ως άνθρωπος είναι αρκετή για να αποπερατώσει ο άνθρωπος την ανοδική του ανάπτυξη μ’έναν βαθμό φωτός που θα του επιτρέψει μόνο μια συνεχή άνοδο.

Στην περίπτωση ωστόσο που ο άνθρωπος δεν την εκμεταλλεύεται με τον σωστό τρόπο, έτσι ώστε δεν πετυχαίνει αυτό τον βαθμό φωτός, τότε το πνευματικό ον πρέπει να συνεχίσει να κινείται μέσα στη θεϊκή τάξη, δηλαδή μέσα στη δεμένη θέληση, εντελώς άσχετα με το αν αυτό θα γίνει μέσα σε επίγειες δημιουργίες ή στο πνευματικό βασίλειο. . .  Δεν θα είναι ελεύθερο κα θα συνεχίσει επομένως τον κύκλο ώσπου κάποτε θα πετύχει το στόχο. . .  Η κατάσταση της δεμένης θέλησης εξασφαλίζει πάντα μια ανοδική ανάπτυξη, η κατάσταση της ελεύθερης θέλησης, ωστόσο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αυτή την ανάπτυξη και μπορεί συνεπώς να έχει ως αποτέλεσμα και μια οπισθοδρομική ανάπτυξη. Κάποτε όμως έρχεται πάντα για το πνευματικό ον που έπεσε στην άβυσσο η στιγμή όπου κινείται και πάλι ανοδικά, ώσπου να έχει κάποτε τελειώσει των αιώνιο κύκλο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4673                19-6-1949

Η σταθερότητα του καθαρού λόγου του Θεού. . .

Οι αλλαγές είναι ανθρώπινο έργο. . .

Ό,τι προέρχεται από Μένα συνεχίζει να υπάρχει στους αιώνες των αιώνων. Ό,τι έχει την αρχή του στους ανθρώπους είναι άστατο, δηλαδή αλλάζει μετά από μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και συνεπώς ο λόγος Μου θα υπάρχει μέχρι τον αιώνα τον άπαντα, δηλαδή ο καθαρός λόγος Μου θα διοχετεύεται πάντα στους ανθρώπους με την ίδια και απαράλλαχτη μορφή. Αλλά η ανθρώπινη βούληση μπορεί να τον αλλάξει, και αυτός ο αλλαγμένος λόγος αναμορφώνεται από καιρό σε καιρό, επειδή δεν είναι η καθαρή διδασκαλία από Μένα.

Ωστόσο, εσείς οι άνρθωποι μπορείτε να κρίνετε αν αυτό που σας προσφέρεται είναι αλήθεια μόνο τότε που είστε φωτισμένοι από το Πνεύμα Μου, που μέσω τρόπου ζωής σύμφωνος με το θέλημά Μου κάνετε τον εαυτό σας ικανό και αντάξιο να διδαχτείτε από το Πνεύμα Μου, δηλαδή επιτρέπετε την ενέργειά του στο εσωτερικό σας. Τότε θα σας είναι δυνατόν να διακρίνετε την αλήθεια από την πλάνη, όταν χρησιμοποιείτε ως μέτρο σύγκρισης το λόγο Μου, διά του οποίου μιλάω Εγώ ο Ίδιος στους ανθρώπους στη γη, και όταν συγκρίνετε τότε, με τη σοβαρή θέληση να καταλάβετε την αλήθεια. Τότε θα καταλάβετε και το νόημα των λόγιων Μου και θα ξέρετε τι είναι πρόσθετο ανθρώπινο έργο, και δεν θα δυσκολευτείτε να διακρίνετε.

Τότε θεωρήστε σωστό αυτό που σας φαίνεται σωστό συναισθηματικά. . .  Και θα είναι το σωστό, αφού Εγώ ο Ίδιος οδηγώ τις σκέψεις σας και σας προειδοποιώ μέσω αμφιβολιών, μιλώντας σας διά της φωνής του Πνεύματος, η οποία εκδηλώνεται μέσα στη συναισθηματική ζωή του ανθρώπου. Την αμφιβολία βάζω μέσα στην καρδιά σας μόλις έχετε μέσα σας τη σοβαρή επιθυμία για την αλήθεια, γιατί θέλω ν’αναγνωρίζεται ως θείος ο λόγος Μου, ο οποίος είναι η μόνη αλήθεια, και γιατί θέλω  επίσης να μάθουν οι άνθρωποι να ξεχωρίζουν το λόγο Μου από το ανθρώπινο λόγο, κάτι για το οποίο είναι ικανοί με την υποστήριξή Μου και για το οποίο σας δίνω τα χαρακτηριστικά από τα οποία να ξέρετε πού αρχίζει η ενέργειά Μου και πού τελειώνει η ενέργεια του αντιπάλου Μου. . .

Ό,τι προέρχεται από Μένα αναγνωρίζεται εύκολα από την αγάπη που μιλά από το κάθε λόγο. Αυτό πρέπει να προσέχει κανείς πάντα, αφού μονάχα από Μένα δόθηκαν τέτοιες εντολές που βασίζονται στην αγάπη για Μένα και για τον πλησίον. Επομένως, μπορεί εύκολα να εξετάσει κανείς εάν αυτό που απαιτείται από τους ανθρώπους είναι βλαβερό για τον συνάνθρωπο στην περίπτωση που δεν εκπληρώνεται. . .  Από την ανθρώπινη πλευρά προστέθηκαν στην εντολή αγάπης Μου ακόμα άλλες εντολές, και παραμορφώθηκε μέσω εκείνων η καθαρή Μου διδασκαλία, επειδή ανθρώπινα καταστατικά έκαναν να ξεθωριάσουν οι εντολές Μου, και οι άνθρωποι τα πρόσεχαν κατά καιρούς περισσότερο απ’ό,τι εκείνες.

Και για να δικαιολογηθούν εκείνες οι εντολές που εκδόθηκαν από ανθρώπους, δόθηκε στα λόγια Μου μια διαφορετική έννοια και αλλάχτηκε επομένως ο καθαρός λόγος του Θεού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μια απόκλιση από την καθαρή αλήθεια και μια συνεχή αλλαγή. Οι εξηγήσεις όσων είπα ως άνθρωπος στη γη έπρεπε τότε να εναρμονιστούν στις διδακαλίες ή στα καταστατικά των ανθρώπων για να μην καταργηθεί εντελώς ο λόγος Μου. Και κατά συνέπεια διαδόθηκε η πλάνη ανάμεσα στους ανθρώπους, την οποία κατάλαβαν μονάχα εκείνοι που άφησαν το Πνεύμα Μου να ενεργοποιηθεί στο εσωτερικό τους.

Η πλάνη, ωστόσο, δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει αιώνια. Ξανά και ξανά διοχετεύεται η αλήθεια από πάνω στη γη, και ξανά και ξανά πρέπει να παρθούν μέτρα ενάντια στην πλάνη. Το αν όμως αυτό είναι επιτυχές εναπόκειται στη θέληση του ανθρώπου, η οποία μπορεί να πρεσβεύσει και την αλήθεια και την πλάνη. Αλλά ως ο λόγος Μου μπορεί ν’αναγνωριστεί μονάχα αυτό που προέρχεται απευθείας από Μένα και μένει αναλλοίωτο. . .  Η κάθε αλλαγή είναι ανθρώπινο έργο και δεν θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο λόγος Μου, ωστόσο, θα υπάρχει μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4674                21-6-1949

Η αγάπη είναι το Θείο προσωποποιημένο. . .

Λάθος αγάπη. . .

Το πιο μεγαλειώδες συναίσθημα είναι και θα μείνει η αγάπη. . .  Αλλά δεν πρέπει να θεωρείται αγάπη όλα όσα εσείς οι άνθρωποι θεωρείτε αγάπη. . .  Αφού υπάρχει και λάθος αγάπη, η οποία δεν μπορεί να εγείρει αξίωση να είναι μεγαλειώδης. Η αγάπη είναι θεία αρχή, δηλαδή η αληθινή προσωποποίηση του Θείου, είναι κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, είναι το Είναι και το χαρακτηριστικό του Θεού, είναι η μεγάλη, ενεξήγητη στον άνθρωπο δύναμη που δημιούργησε τα πάντα, επειδή έχει δημιουργικό και ζωογονητικό αποτέλεσμα. Είναι επομένως το προαιώνιο Είναι του Θεού, είναι κάτι που ακτινοβολεί από τον Θεό και το οποίο βρίσκεται μέσα σε όλα τα δημιουργήματά Του και θα έπρεπε να εξελιχτεί ιδιαίτερα μέσα στον άνθρωπο.

Η σωστή αγάπη τραβά τον άνθρωπο απάνω, ψάχνει την ένωση με την αιώνια Αγάπη, την αρχική Πηγή της ζωής και όλης της δύναμης. Το να καταλάβουν αυτό είναι δυνατόν μονάχα σ’εκείνους τους ανθρώπους μέσα στους οποίους έχει εξελιχτεί η σωστή αγάπη. Αλλιώς η αγάπη μένει ακατανόητος όρος, διότι οι άνθρωποι μπορούν μάλιστα να νιώσουν το συναίσθημα μιας αγάπης μέσα στην καρδιά τους, αλλά τις περισσότερες φορές ονομάζουν  αγάπη την κάθε λαχτάρα, κάτι που όμως είναι μόνο αγάπη που πήρε λάθος κατεύθυνση, μια επιθυμία για ένωση με πράγματα που φαίνονται λαχταριστά στον άνθρωπο. Ωστόσο, τέτοια αγάπη με λάθος κατεύθυνση δεν προσφέρει δύναμη, ενώ η σωστή αγάπη είναι ταυτόχρονα δύναμη, κάτι που μπορεί να γίνει κατανοητό και πάλι μονάχα στον άνθρωπο που έχει αγάπη μέσα του.

Αφού μονάχα ο άνθρωπος που έχει αγάπη μέσα του μπορεί ν’αναγνωρίσει αυτή τη δύναμη, επειδή δεν ζει μόνο μια επίγεια ζωή αλλά και μια πνευματική ζωή, δηλαδή ψάχνει επαφή με το βασίλειο απ’όπου ακτινοβολείται η σωστή αγάπη. Για αυτό η δύναμη της αγάπης έχει περισσότερο πνευματικό αποτέλεσμα, γιατί χρησιμοποιείται για έμπρακτη αγάπη, είναι δηλαδή μάλιστα κίνητρο για επίγεια δραστηριότητα, δεν προσπαθεί ωστόσο ποτέ ν’αποκτήσει επίγειες επιτυχίες, αλλά επιδιώκει ασυνείδητα την πνευματική άνοδο.

Η δύναμη της αγάπης μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. . .  Όποιος φέρνει στην τελειότητα την αγάπη στο εσωτερικό του, μπορεί να κάνει θαύματα, γιατί γεμίζει με θεϊκή δύναμη, για την οποία δεν υπάρχει τίποτα αδύνατον. Το ότι οι άνθρωποι δεν αποκομίζουν για τον εαυτό τους αυτή την απόδειξη οφείλεται στη μόνο μικρή προθυμία τους για αγάπη. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσήγουν αυτή την απόδειξη, αλλά το πιο μεγαλειώδες συναίσθημα, την αγνή θεϊκή αγάπη, η οποία είναι εντελώς ανιδιοτελής και θέλει μόνο να προσφέρει ευτυχία, αυτή την αγάπη δεν την ξέρουν οι άνθρωποι, και επομένως αυτοί δημιουργούν μόνο σπάνια την ένωση με την αιώνια Αγάπη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη διοχέτευση θεϊκής δύναμης σε αφθονία.

Αφού είναι κατανοητό πως ό,τι εναρμονίζεται με το προαιώνιο Είναι του Θεού είναι και αυτό αγάπη και μπορεί επομένως και να εξελίξει θεϊκές ικανότητες, επειδή ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι του Θεού, το οποίο μονάχα βρίσκεται σε αντιθεϊκή σχέση μαζί Του μέσω της δικής του θέλησης. Εάν αλλάζει τη θέλησή του. . .  δηλαδή εάν μετατρέπεται σε αγάπη, η οποία του έλειπε πριν, παίρνει και πάλι όλα τα θεϊκά χαρακτηριστικά που κατείχε στην αρχή και τα οποία έχασε από δικό του φταίξιμο.

Μόλις το πλάσμα που είναι ικανό να σκέφτεται, δηλαδή ο άνθρωπος, συνειδητοποιεί τι είναι καταρχάς, μόλις καταλαβαίνει ότι ανήκει στον Θεό και προπαθεί να γίνει αντάξιό Του, πλησιάζει και πάλι την αριχική Πηγή της δύναμης, αφού η αιώνια Αγάπη καταλαβαίνει τη βούλησή του και τραβά το πλάσμα κοντά Της. Τότε όμως ο άνθρωπος είναι δραστήριος με αγάπη, αφού το αποτέλεσμα της εισροής δύναμης είναι η έμπρακτη αγάπη, γιατί ο Θεός και η Αγάπη είναι ένα, και όπου είναι παρόν ο Θεός, δεν μπορεί να γίνει καμία πράξη χωρίς την αγάπη. Αυτό ισοδυναμεί με την προσέγγυση του Θεού και την παραλαβή δύναμης σε αφθονία.

Η αγάπη είναι το πιο μεγαλειώδες συναίσθημα που μπορεί να παρακινεί έναν άνθρωπο, αφού είναι θεϊκή ακτινοβολία μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου που έχει καλή θέληση. . .  Η αγάπη που στρέφεται προς επίγεια πράγματα, τα οποία είναι δηλαδή ακόμα ύλη, δεν παρέχει δύναμη, αλλά αφαιρεί δύναμη. Και αφού ο άνθρωπος δεν έχει καμία παροχή πνευματικής δύναμης, χρησιμοποιεί τη ζωτική δύναμη για ν’αποκτήσει αυτό που λαχταρά η λανθασμένη του αγάπη. Άρα δεν κερδίζει τίποτα αλλά χάνει, γιατί αυτό που αποκτά είναι εφήμερο, και με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος χάνει από δική του απερισκεψία τα άφθαρτα αγαθά που θα έπρεπε να κερδίσει μέσω της ζωτικής δύναμής του.

Η σωστή αγάπη κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Η σωστή αγάπη δεν απαιτεί, αλλά δίνει. Μοιράζει χωρίς να θέλει να παραλάβει, και όμως παραλαμβάνει συνέχεια, όσο περισσότερο μοιράζει. Αφού η σωστή αγάπη είναι κοινή ενέργεια μαζί με τον Θεό και πρέπει για αυτό να είναι ικανή να κατορθώσει τα πάντα. Επομένως θα βγει πάντα νικήτρια, δηλαδή θα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη δύναμη ή εξουσία. Θα νικήσει το κακό, θα κατευνάσει το οργισμένο, θα πετύχει τα πάντα, επειδή είναι υπομονετική. Και κατά συνέπεια ακόμα και ο αντίπαλος του Θεού δεν θα μπορέσει ν’αντισταθεί στη δύναμη της θεϊκής αγάπης και θα νικηθεί κάποτε, γιατί και αυτός θα λαχταρήσει την αγάπη του Θεού και θα της παραδοθεί χωρίς αντίσταση, καθώς και όλα τα πνευματικά όντα αισθάνονται την αγάπη του Θεού και θα της επιτρέψουν να τα λυτρώσει, μην προβάλλοντάς της πια αντίσταση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4675                24-6-1949

«Κανείς δεν ξέρει την ημέρα και την ώρα. . .»

Ψευδοπροφήτες κατά την εποχή του τέλους. . .

Σχετικά με τη χρονική στιγμή, κανένας ενορατικός και προφήτης δεν θα μπορέσει ποτέ να προορίσει μια επικείμενη κρίση, αφού ο Θεός δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, γιατί δεν συμφέρει τον άνθρωπο. Και  για αυτό κανένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να προορίσει με σιγουριά την ημέρα όπου μια κρίση θα χτυπήσει τους ανθρώπους. Ωστόσο, πρέπει να τους γνωστοποιηθεί τέτοια κρίση, και για αυτό ο Θεός ενημερώνει τους ανθρώπους διά του στόματος συνανθρώπων, διά ενορατικών και προφητών μόλις επίκειται μια κρίση. Επομένως, στην περίπτωση που ανακοινώνεται μόνο μια κρίση, μπορεί να πιστέψει κανείς σε τέτοια μηνύματα. Όταν όμως αναφέρεται για την κρίση μια χρονική στιγμή, τέτοια προφητεία μπορεί δίκαια ν’απορριφθεί ως λάθος. . .  Τότε εμφανίζονται ψευδοπροφήτες, τους οποίους δεν χρειάζεται ν’ακούσει κανείς, αφού τέτοιες ανακοινώσεις αποσκοπούν τις περισσότερες φορές σε επίγεια συμφέροντα, και τότε χρειάζεται προσοχή.

Στην περίπτωση που ο Θεός χρησιμοποιεί έναν άνθρωπο για να ενημερώσει την ανθρωπότητα για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Του, τότε δεν τον ενημερώνει μονάχα για το σχέδιό του, για την επικείμενη κρίση, αλλά του δίνει γενικές γνώσεις, οι οποίες κάνουν κατανοητή στον υπηρέτη του Θεού την ανάγκη μιας κρίσης, για να μπορέσει αυτός να αιτιολογήσει με πεποίθηση τις σχετικές προφητείες απέναντι στους συνανθρώπους. Αλλά όσο πεπεισμένα και να υποστηρίξει την αλήθεια των ανακοινώσεων, δεν θα μπορέσει ποτέ ν’αναφέρει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού αυτή την αποκρύβει ο Θεός από τους ανθρώπους.

Παρ’όλα αυτά, την κάθε τέτοια ανακοίνωση μπορεί να δεχτεί κανείς ως την πλήρη αλήθεια, και θα προκύψει ξανά και ξανά από το Βιβλίο των πατριαρχών η επιβεβαίωση για το ότι ανακοινώνεται μονάχα αυτό που ανταποκρίνεται πλήρως σ’εκείνο. Και για αυτό πρέπει να περιμένουν οι άνθρωποι με βεβαιότητα την εκπλήρωση εκείνων των ανακοινώσεων και να δεχτούν την επικείμενη κρίση ως καθορισμένο γεγονός. Αλλά η ανθρωπότητα θα παραμένει μέσα σε αβεβαιότητα για το πότε θα εκδηλωθεί ο Θεός ο Ίδιος· θα έπρεπε όμως να είναι έτοιμη κάθε στιγμή, αλλιώς οι ανακοινώσεις που μεταδίδει η αγάπη του Θεού στους ανθρώπους θα αποτύχαιναν και η κρίση θα χτυπούσε τους ανθρώπους ξαφνικά και αποσδόκητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4676                25-6-1949

Το πεδίο δράσης για τους εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου. . .

Μεγάλο είναι το πεδίο δράσης ενός ανθρώπου που θέλει να Μου προσφέρει ολόκληρη τη δύναμή του για την υπηρεσία για Μένα, αφού σ’εκείνον θα δώσω ένα πεδίο δουλειάς μέγιστης έκτασης. Χρειάζομαι πάρα πολύ πρόθυμους εργάτες η δραστηριότητα των οποίων θα επεκταθεί σε ό,τι προωθεί την πνευματική ανάπτυξη. Και έτσι ο κάθε εργάτης για Μένα και τη βασιλεία Μου θα έχει παντού την ευκαιρία να κηρύξει το λόγο Μου. Θα οδηγηθεί από Μένα έτσι ώστε το ζωτικό Μου νερό θα απορροφηθεί παντού και θα έχει ζωογονητικό αποτέλεσμα.

Στέκεται στην υπηρεσία Μου και επομένως παραλαμβάνει εντολές από Μένα, τις οποίες να εκτελέσει θα είναι πάντα πρόθυμος. Και αυτές τις εντολές τις βάζω μέσα στην καρδιά του, δηλαδή θα δρα πάντα έτσι όπως νιώθει την εσωτερική ώθηση. Άρα θα κουβαλήσει το λόγο Μου εκεί όπου τον χρειάζονται οι άνθρωποι. Θα γονιμοποιήσει το χωράφι της ζωής, θα δουλέψει τις καρδιές των συνανθρώπων για να σκορπίσει καλούς σπόρους που θα καρποφορήσουν, όταν έχει έρθει η ώρα της συγκομιδής.

Πρέπει να προωθηθεί η πνευματική ανάπτυξη, και για αυτό έδωσα σε σας τους ανθρώπους πνευματικούς βοηθούς που σας φέρνουν το Ευαγγέλιο στο όνομά Μου, που σας κηρύσσουν το λόγο Μου, ο οποίος είναι για τις καρδιές σας, για το χωράφι της ζωής σας, η πηγή από την οποία πηγάζει το ζωντανό νερό, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να καρποφορήσει εκείνο. Και θα θέλει πολλή δουλειά, αφού οι καρδιές των ανθρώπων είναι συχνά σαν πέτρινο έδαφος, το οποίο πρέπει πρώτα να εκχερσωθεί για να μπορέσει να υποδεχτεί τους σπόρους. Και πάλι άλλοι παρέλαβαν κακούς σπόρους και πρέπει πρώτα να καθαριστούν από τα ζιζάνια. Υποδέχτηκαν μάλιστα πνευματικά αγαθά, αλλά τέτοια που δεν ανταποκρίνονται στην πλήρη αλήθεια, και πρέπει για αυτό να διδαχτούν, για να παραδώσουν τα λάθος αγαθά και να τ’αλλάξουν με σωστές γνώσεις.

Είναι και αυτή μια δουλειά την οποία πρέπει να κάνουν υπηρέτες που Μου είναι αφοσιωμένοι. . .  να καταπολεμήσουν τις λανθασμένες διδασκαλίες και να τις αντικαταστήσουν με την καθαρή αλήθεια. Αυτή είναι η δουλειά που αναθέτω σ’εκείνους που Μου είναι αφοσιωμένοι και θέλουν να είναι δραστήριοι σύμφνωα με το θέλημά Μου, και τους οποίους εκπαιδεύω για αυτό για να γίνουν σωστοί δάσκαλοι που θα πρέπει να εκτελέσουν τα καθήκοντα. Μεγάλη αγάπη για τους συνανθρώπους και βαθιά πίστη απαιτεί κάτι τέτοιο, φέρνει όμως και μεγάλη ευλογία, επειδή λυτρώνει πολλές ψυχές που μπαίνουν στο φως μέσα στην άγνοια τους, οδηγημένες από τους υπηρέτες Μου, τους οποίους στέλνω ο Ίδιος σε σας τους ανθρώπους. Η αποστολή τους είναι σημαντική και για αυτό ευλογημένη από Μένα, αφού δουλεύουν στο όνομά Μου, δουλεύουν για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4677                26-6-1949

Ο σκοπός και ο στόχος της πορείας στη γη. . .

Εκπαίδευση και βοήθεια του Θεού. . .

Ο σκοπός και το νόημα της επίγειας ζωής είναι η ανοδική ανάπτυξη της ψυχής του ανθρώπου, η οποία αρχίζει την επίγεια ζωή ως άνθρωπος σε μια κατάσταση που δεν μοιάζει με τον Θεό και θα έπρεπε να εξελιχτεί σε παρόμοιο με τον Θεό ον. Αυτή η ανοδική ανάπτυξη μπορεί να γίνει μονάχα όταν ο άνθρωπος κινείται μέσα στη θεϊκή τάξη, δηλαδή εκπληρώνει το θέλημα του Θεού. Θέλημα του Θεού όμως είναι ν’αποβάλει ο άνθρωπος όλα τα ελαττώματα και τις ορμές που κατέχει στην αρχή και να αυτοδιαμορφωθεί σε αγάπη για να γίνει παρόμοιος με τον Θεό, ο Οποίος είναι η Ίδια η αιώνια Αγάπη. . .

Εάν ο άνθρωπος κινείται μέσα στη θεϊκή τάξη, θα χάσει και την κατάσταση της άγνοιας, οι γνώσεις του θα αυξάνονται, αυτές θα ανταποκρίνονται στην αλήθεια, η σκέψη του θα είναι πάντα σωστή, η θέλησή του θα στραφεί προς το καλό, και η κάθε δραστηριότητά του θα έχει ως αφορμή την αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον. . .  Η ψυχή του ανθρώπου θα γίνει τέλεια όπως είναι ο προορισμός της, και θα μπορέσει στο τέλος ν’αποβάλει το επίγειο περίβλημα για να μπει αμέριμνα στο πνευματικό βασίλειο ως φωτεινό ον, το οποίο θα μπορεί να ενεργήσει με όλη τη δύναμη και τη σοφία προς τη δική του ευτυχία. . .  Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος της πορείας στη γη.

Για να μπορέσει λοιπόν ο άνθρωπος να πετύχει το στόχο αυτό, δηλαδή να κάνει αυτό που είναι ανάγκη για να γίνει τέλειος, πρέπει να διδαχτεί, κάτι που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: Μπορεί να παραλάβει δασκαλέματα από έξω, τα οποία θα τον παρακινήσουν πρώτα να σκεφτεί, και μετά μπορούν να συνεχίζονται τα δασκαλέματα από το εσωτερικό του, δηλαδή η δραστηριότητα των σκέψεών του παροτρύνεται συνέχεια από πνευματικά όντα που έχουν γνώσεις, και ο άνθρπωος μπορεί κατά κάποιον τρόπο να συνομιλήσει με εκείνα τα όντα, τα οποία τον διδάσκουν τότε διανοητικά. . .  Συνεπώς ο άνθρωπος θα σκέφτεται και θα θέλει πάντα σωστά, εφόσον επιθυμεί στα σοβαρά την αλήθεια. Και έτσι ενημερώνεται για το τι είναι ο άνθρωπος, για το τι σχέση έχει με τον αιώνιο Δημιουργό, για το πώς θα έπρεπε ν’αλλάξει αυτή τη σχέση και πώς θα πρέπει να είναι η μοίρα του στην αιωνιότητα καθώς και πώς μπορεί να είναι. Πρέπει να του παρουσιαστεί η ευθύνη που έχει για την ψυχή του, για να ζήσει τη ζωή του ανάλογα.

Δασκαλέματα που του προσφέρονται από μέσα θα ανταποκρίνονται πάντα στην αλήθεια, εφόσον ο άνθρωπος έχει καλή θέληση, δηλαδή στραμμένη στον Θεό σκέψη. Αφού, ωστόσο, άνθρωποι που είναι μακριά από τον Θεό θέλουν επίσης να διδάξουν, δηλαδή θέλουν να μεταδώσουν στους συνανθρώπους τις λανθασμένες σκέψεις τους – οι οποίες πρέπει να είναι λανθασμένες, γιατί δεν είναι στραμμένες στον Θεό – είναι ευνόητο ότι προσφέρονται στους ανθρώπους πολλές εσφαλμένες διδασκαλίες που αντιτίθενται η μια στην άλλη, και θα υπάρχει για αυτό πάντα πόλεμος στη γη μεταξύ της πλάνης και της αλήθειας.

Και για αυτό ο Θεός σπεύδει σε βοήθεια των ανθρώπων που θέλουν να φτάσουν κοντά Του. . .  Τους μεταδίδει το λόγο Του ως εγγυητή της αλήθειας. . .  Διδάσκει τους ανθρώπους με απευθείας τρόπο, εκδηλώνοντας ο Ίδιος μέσω της εσωτερικής φωνής στον άνθρωπο που θέλει να Τον ακούσει. Εκπαιδεύει λοιπόν δασκάλους που θα μεταδώσουν στους συνανθρώπους το λόγο Του, την αλήθεια που παρέλαβαν από τον Ίδιο. Και διά του λόγου Του γνωστοποιεί στους ανθρώπους το θέλημά Του. Τους ενημερώνει για το τι θα έπρεπε να κάνουν και να μην κάνουν. Τους δίνει την εντολή της αγάπης και τους μυεί σε γνώσεις που είναι πάρα πολύ πολύτιμες για την ανάπτυξη της ψυχής. Ξεκαθαρίζει την πλάνη, προειδοποιεί και νουθετεί και με αυτό τον τρόπο βοηθά συνέχεια, σαν στοργικός Πατέρας, τα παιδιά Του να πετύχουν την τελειότητα σ’αυτή τη γη.

Ωστόσο, ο λόγος Του τον οποίο διοχετεύει απευθείας στη γη είναι και θα μείνει πάντα ίδιος με εκείνον που κήρυξε Αυτός στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της επίγειας Του πορείας, αφού ο λόγος Του δεν αλλάζει ποτέ. . .  Εάν γίνονται αλλαγές μέσω ανθρώπινης θέλησης, Αυτός θα τον διοχετεύει ξανά και ξανά στη γη με όλη την αγνότητά του, και έτσι ο δικός Του λόγος θα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τους αιώνες των αιώνων. Ο λόγος όμως που αλλάχτηκε από ανθρώπους θα είναι πάντα αφορμή για εντάσεις, γιατί αλλάζει συνέχεια μόλις έχει παρεκκλίνει μια φορά από τη μοναδική αλήθεια.

Ο Θεός θα φροντίζει πάντα να είναι δυνατή για τον άνθρωπο η τελειοποίηση μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της επίγειας του ζωής, παρόλο που του αφήνει την ελεύθερη θέληση να χρησιμοποιήσει την κάθε δυνατότητα. Ωστόσο, η πλάνη και το ψέμα κάνουν αδύνατη την τελειοποίηση στη γη, και για αυτό πρέπει η αγνή αλήθεια να διοχετεύεται στους ανθρώπους, και στον καθένα που επιθυμεί την αλήθεια με σοβαρή θέληση αυτή θα του προσφερθεί. Για αυτό ο άνθρωπος χρειάζεται μονάχα να θελήσει να μάθει το σωστό και το αληθινό, και ο Θεός θα του τα διοχετεύσει. Ανάλογα με την ωριμότητα και την κρίση του, ο άνθρωπος θα διδαχτεί άμεσα ή έμμεσα, όπως ο Θεός με τη σοφία Του θα το καταλάβει ως αποτελεσματικό για εκείνον. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser