background

επισκέπτες: 4448

Βιβλίο 86

 

8110                25-2-1962

Το φως της αλήθειας λάμπει εκεί όπου το επιθυμεί κανείς. . .

 Από τον Θεό και Πατέρα σας μπορεί να προέρχεται μόνο η καθαρή αλήθεια και για αυτή να Με παρακαλάτε πάντα και ως αποτέλεσμα θα βαδίζετε μέσα στην αλήθεια. Ποτέ δεν θα μπορείτε να λάβετε από έναν συνάνθρωπο αυτά που επιφυλάσσομαι να σας τα δώσω ο Ίδιος, εκτός εάν εκείνος πήρε την αλήθεια από Εμένα. Αλλά θα μπορείτε επίσης να βασίζεστε πάντα στο γεγονός ότι προστατεύω από την πλάνη εκείνον που επιθυμεί την αλήθεια. Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να εκτιμήσετε την αξία της αλήθειας, αφού είναι το φως που ακτινοβολεί μέσα στο βασίλειο του σκότους, μέσα στο οποίο βρίσκεστε εσείς οι άνθρωποι. Γιατί είστε το πνευματικό που αποστάτησε κάποτε από Εμένα, το οποίο άλλαξε εθελοντικά το βασίλειο του φωτός με το βασίλειο του σκότους.

Εσείς οι άνθρωποι μεν μπορείτε να αποκτήσετε επίγειες γνώσεις στη Γη εάν επιδιώξετε τέτοιες, αλλά αυτές οι γνώσεις δεν σημαίνουν ακόμα φως. . .  Δεν έχετε καθόλου γνώση της αρχής και του στόχου σας όσο δεν σας αναφθεί το φως της αλήθειας. . .  Αυτό το φως όμως προέρχεται από Μένα, προέρχεται από το βασίλειο του φωτός, δεν μπορεί να το βρει κανείς μέσα στο βασίλειο του σκότους με διαφορετικό τρόπο. . .  Πρέπει να το ζητήσετε και να το λάβετε από Εμένα τον Ίδιο για να είναι για σας πραγματικά ένα φως μέσα στο σκοτάδι μέσα στο οποίο βρίσκεστε.

Είμαι το Αιώνιο Φως και ακτινοβολώ το φως στο άπειρο, δηλαδή όπου βρίσκονται όντα που έχουν τη συνείδηση του εγώ αυτά ακτινοβολούνται από αυτό το φως, με αποτέλεσμα να στέκονται τα ίδια μέσα στο φως. Θα ξέρουν για τα πάντα και αυτές οι γνώσεις θα τα κάνουν μακάρια. Θέλω να κάνω το φως Μου να ακτινοβολεί και στο βασίλειο του σκότους. . .  Υπάρχουν και στη Γη όντα που έχουν τη συνειδητότητα του εγώ και που δεν έχουν καθόλου γνώση και θα ήθελα να ακτινοβολήσω το φως Μου και σε εκείνα εάν μόνο είναι πρόθυμα να το πιάσουν. . .  Αφού μόνο μέσα στο φως Με αναγνωρίζουν, τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους. . .  Μόνο η καθαρή αλήθεια τους χαρίζει αυτή τη γνώση, η οποία και θα τα κάνει ευτυχισμένα. Γιατί θα τους είναι τότε κατανοητό και ο σκοπός της επίγειας τους ζωής, ο οποίος είναι ν ένωσή τους μαζί Μου. . .  με το προαιώνιο αρχέγονο Φως.

Και τότε που εσείς οι άνθρωποι θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι είμαι η Αιώνια Αλήθεια, θα απευθυνθείτε σε Μένα τον Ίδιο για τη διοχέτευση της αλήθειας. Αφού αυτή σημαίνει για εσάς ένα φως μέσα στο σκοτάδι, σημαίνει τη σαφή σας κατανόηση της σχέσης σας μαζί Μου. Και θα σας γεμίζει η επιθυμία να ξαναφτιάξετε αυτή την αρχέγονη σχέση, η οποία σας εξασφαλίζει άφθονο φως. Ο Θεός και Δημιουργός σας είναι επίσης η Ίδια η Αγάπη. . .  Η Αγάπη νοσταλγεί τα πλάσματά Της και προσπαθεί πάντα μόνο να προωθήσει την επιστροφή σας. Η Αγάπη, ο Θεός και η Αλήθεια είναι ένα. . .

Θα πρέπει λοιπόν αναπόφευκτα να φτάσετε σε Μένα όταν επιθυμήσετε οι ίδιοι την αλήθεια. Αφού τότε το φως της αλήθειας θα ανάψει και μέσα σε σας τον σπινθήρα αγάπης, ο οποίος είναι δικό Μου τμήμα. . .  Και η αγάπη βιάζεται να είναι κοντά στην αγάπη και ενώνεται μαζί της. . .  Και θέλω να ανάψετε μέσα σας το φως της αγάπης Μου, κάτι που θα κάνετε πάντα μόνο τότε που εκτελείτε οι ίδιοι έργα αγάπης. Αφού σε αυτή την περίπτωση Με τραβάτε Εμένα τον Ίδιο κοντά σας και το φως θα αστράφτει δυνατά μέσα σας. Και επίσης θα καταλάβετε την αλήθεια εξαιτίας του φωτός σας. . .  και θα έχει ξεπεραστεί οποιοδήποτε σκοτάδι.

Και έτσι αξιολογείται πάντα μόνο η βούλησή σας, η οποία θα πρέπει να στραφεί σε Μένα, στην αιώνια Αλήθεια. . .  Αυτή η βούλησή σας θα αναζητήσει το δεσμό μαζί Μου μέσω της έμπρακτης αγάπης. Η αγάπη ως μια φωτιά θα ανάψει ένα φως και το αποτέλεσμα θα είναι αληθινή γνώση. Αυτή πάλι θα κάνει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει καλά Εμένα, η αγάπη του για Μένα θα φουντώσει πολύ και ο άνθρωπος θα επιδιώξει την ένωση μαζί Μου με όλες του τις αισθήσεις. . .  Αφού το σκοτάδι έχει ξεπεραστεί μόλις μπορεί να αστράψει το θεϊκό φως της αγάπης και να διαπεράσει όλο το σκοτάδι.

Και είμαι πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να σας ανάψω ένα φως. Είμαι πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να διοχετεύσω στη Γη την πιο καθαρή αλήθεια. Αλλά πρέπει οι ίδιοι να επιθυμήσετε τέτοια, πρέπει να δείξετε την επιθυμία σας να ξεφύγετε από το σκοτάδι. Αφού η επιδίωξη του φωτός ισοδυναμεί με την επιθυμία να επιδιώξει κανείς Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι το προαιώνιο Φως. . .  Δίνω απλόχερα, μόνο που περιμένω ανοιχτά σκεύη που θα δεχθούν τα δώρα Μου πρόθυμα και χαρούμενα. . .  Θέλω να σας χαρίζω άφθονο φως για να σας οδηγήσω μακριά από το σκοτάδι, εσείς όμως πρέπει να θέλετε να ξεφύγετε από τη νύχτα εθελοντικά. . .  πρέπει να επιθυμήσετε το φως και πράγματι αυτό θα σας λάμπει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8112                28-2-1962

Καθάρισμα της Γης. . .

Θέλω να καθαρίσω τη Γη και να την κάνω ξανά έναν τόπο της ειρήνης όπου θα κυβερνά η αγάπη, όπου θα μπορώ ο Ίδιος να βρίσκομαι μεταξύ των δικών Μου, γιατί η αγάπη τους για Μένα θα το επιτρέψει. . .  Θα πρέπει όμως πριν να γίνει ένα καθάρισμα, η ενέργεια του αντιπάλου Μου θα πρέπει να εμποδιστεί και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δεθεί ο ίδιος μαζί με τους οπαδούς του. . .  δηλαδή ολόκληρο το υποδουλωμένο σε εκείνον πνευματικό θα πρέπει και πάλι να φυλακιστεί μέσα στη σκληρή ύλη. Όλο το πνευματικό που βρίσκεται στο δρόμο της ανοδικής ανάπτυξης θα πρέπει να μετατεθεί σε μορφές που θα ανταποκριθούν στο βαθμό της ωριμότητάς του. Και έτσι ο αντίπαλός Μου θα έχει χάσει οποιαδήποτε δύναμη, αφού θα του έχει αρπαχθεί το πνευματικό, το οποίο υπό καθεστώς του καταναγκαστικού νόμου θα διανύσει και πάλι την πορεία του πάνω στη Γη. . .  Και οι άνθρωποι στη βούληση των οποίων μπορούσε να ασκήσει επιρροή θα έχουν απομακρυνθεί από εκείνον και θα έχουν επιστρέψει οριστικά σε Μένα, ώστε ως πρόγονοι του νέου ανθρώπινου γένους δεν θα μπορούν πια να πειραχθούν από εκείνον.

Θα του έχει αφαιρεθεί οποιαδήποτε δύναμη, ως την οποία θεωρεί τους οπαδούς τους, αφού πάνω στο δεμένο στη ύλη, στα δημουργήματα της Γης πνευματικού δεν έχει καμία δύναμη. . .  Και θα επικρατεί πάλι ειρήνη στη Γη για μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Θα πρέπει επομένως να προηγηθεί ένα καθάρισμα και αυτό θα γίνει μέσω ενός έργου καταστροφής αφάνταστου μεγέθους. Αφού θα πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωτική αναμόρφωση ολόκληρης της επιφάνειας της Γης. Θα διαλυθούν όλες οι δημιουργίες και θα πάρουν νέες μορφές. Και αυτό σημαίνει επίσης μια καταστροφή όλων των ανθρώπων και όλων των ζωντανών όντων, μια εξαφάνιση όλων όσων περιέχουν πνευματικά στοιχεία. . .

Το έργο δημιουργίας «Γη» θα συνεχίσει μάλιστα να υπάρχει, αλλά η βία των φυσικών δυνάμεων θα διεισδύσει βαθιά μέσα στο εσωτερικό της, θα διαλύσει τη στερεή ύλη και θα δώσει σε όλα τα δεμένα όντα τη δυνατότητα να πάρουν νέες μορφές. Αφού τα πάντα βήκαν από την τάξη, γιατί οι άνθρωποι ζουν και δρουν εντελώς αντίθετα προς την προαιώνια τάξη Μου. . .  Και για  το λόγο αυτό θα πρέπει τα πάντα να ενταχθούν εκ νέου, κάτι που προϋπθέτει πριν μια διάλυση των έργων της δημιουργίας, η οποία για εσάς τους ανθρώπους θα ισοδυναμεί με την καταστροφή. Αφού εκτός από εκείνους που θα απομακρυνθώ από τη Γη κανείς δεν θα επιζήσει του τέλους. . .

Αλλά αυτό το τελευταίο συμβάν θα είναι τρομερό μόνο για τον [ή: εκείνον τον· η λέξη στο πρωτότυπο γερμανικό κείνεμο είναι αμφίσημη· σ.τ.μ.] άνθρωπο, γιατί η ψυχή του θα φυλακιστεί εκ νέου μέσα στη στερεή ύλη, ενώ όλο το άλλο πνευματικό θα μπορέσει μόνο να σημειώσει μια άνοδο όσον αφορά την ανάπτυξή του. Αφού για ολόκληρο το πνευματικό θα δημιουργηθούν νέες μορφές που θα το απορροφήσουν. . .  Και τα δημιουργήματα πάνω στη νέα Γη θα είναι ασύγκριτα γοητευτικά και πάλι θα του (στο πνευματικό) δοθεί η δυνατότητα να υπηρετήσει. Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει όλο το πνευματικό μπορώντας να αλλάζει ξανά και ξανά τη μορφή του.

Αυτό το έργο αναμόρφωσης της παλιάς Γης σάς περιμένει πολύ σύντομα εσάς τους ανθρώπους. . .  Και παρόλο που δεν ξέρετε για την ημέρα και την ώρα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το τέλος, εσείς που δεν θέλετε να πέσετε θύματα της καταστροφής, που θέλετε να Μου ανήκετε και που δεν θέλετε να βιώσετε την τρομερή Κρίση της εκ νέου φυλάκισης. . .  Πιστέψτε ότι ζείτε κατά την εποχή του τέλους και ασχοληθείτε με αυτή τη σκέψη ότι δημιουργείτε οι ίδιοι τη μοίρα σας. . .  και ότι θα μπορείτε να είστε υπερμακάριοι και να ζήσετε μια καταπληκτική ζωή στον παράδεισο της νέας Γης. . .  ότι όμως υπάρχει και η δυνατότητα να βυθιστείτε στο έσχατο σκοτάδι εάν δεν έχετε τη χάρη να αποκαλεστείτε ακόμα πριν, προκειμένου στο επέκεινα να βρείτε ακόμα μια δυνατότητα να ανεβείτε.

Αλλά πάρτε στα σοβαρά τη δουλειά πάνω στις ψυχές σας, δηλαδή ζείτε τη ζωή σας με ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. Και με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε το δεσμό μαζί Μου και θα έχετε τότε σίγουρα σωθεί από εκείνη την καταστροφή. Ξανά και ξανά θα στέλνω σε σας τους ανθρώπους νουθεσίες και προειδοποιήσεις με τη μορφή ανθρώπων. Ξανά και ξανά θα ακούτε για κάθε είδους χτυπήματα της μοίρας και καταστροφές ή θα πλήττεστε από τέτοια. Αφού όλα αυτά είναι παραινέσεις για εσάς για να σκεφτείτε μια ξαφνική ανάκληση και τη μοίρα της ψυχής σας στην περίπτωση που δεν είναι ακόμα σε εκείνη την κατάσταση όπου θα μπορέσει να εισέλθει στο βασίλειό Μου του φωτός και της μακαριότητάς. . .

Δεν θέλω να χαθείτε, θέλω να αποκτήσετε την αιώνια ζωή. Αλλά εσείς οι άνθρωποι ζείτε ανεύθυνα. Δεν Με σκέφτεστε και ούτε σκέφτεστε τη μοίρα της ψυχής σας μετά τον θάνατο του κορμιού σας. . .  Και θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή σας ξανά και ξανά στο γεγονός ότι βαδίζετε προς μια φοβερή μοίρα. . .  ότι θα φυλακιστείτε ξανά μέσα στην πιο συμπαγή ύλη και θα πρέπει να ξεκινήσετε εκ νέου την αναπτυξιακή σας πορεία με αφάνταστα βάσανα και δεινά. . .  ότι όμως μπορείτε και να αποτρέψετε αυτή τη μοίρα από εσάς εάν Με προσέξετε, εάν πιστέψετε εκείνους που σας μιλούν στο όνομά Μου για το ότι είστε κοντά στο τέλος. . .  Αφού έχει λήξει ο χρόνος και όλα θα γίνουν έτσι όπως ανακοινώθηκαν μέσω του λόγου και μέσω της Γραφής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8113                1-3-1962

Η αγάπη και η λύπη καθαρίζουν την ψυχή. . .

Η αγάπη ας είναι το κίνητρο για όλα όσα θα κάνετε και δεν θα κάνετε. . .  και τότε θα δράτε πάντα σύμφωνα με το θέλημά Μου. Θα ενεργείτε με αγάπη και θα αποκτήσετε δύναμη με αυτό τον τρόπο, την οποία έχει ανάγκη η ψυχή σας για την επίγεια σας πορεία. Η ψυχή οφείλει να ωριμάσει, δηλαδή θα πρέπει να αποβάλει οτιδήποτε ακάθαρτο που τη βαραίνει ακόμα. Αφού θα πρέπει να γίνει διαπερατή στο φως για να μπορεί να απορροφήσει την ακτινοβολία του φωτός της αγάπης Μου, η οποία σημαίνει για την ψυχή δύναμη και μακαριότητα. Η ακτίνα της αγάπης Μου όμως δεν μπορεί να διεισδύσει στην περίπτωση που η ψυχή περιβάλλεται ακόμα από πυκνά περιβλήματα, από ακάθαρτους πόθους και ακάθαρτες ορμές, από κάθε είδους ελαττώματα, από ευτελείς ιδιότητες όπως η αλαζονεία, ο θυμός, η εκδικητικότητα. . .  από κάθε είδους ασπλαχνία. . .

Όλα αυτά τα ελαττώματα και τους πόθους πρέπει να προσπαθήσει να τα απωθήσει από τον εαυτό της και τα μέσα για αυτό είναι η αγάπη και η λύπη. . .  Μέσω της έμπρακτης αγάπης οι ακάθαρτες ουσίες διαλύονται και μέσω της λύπης επίσης η ψυχής απελευθερώνεται από εκείνες. Ως αποτέλεσμα θα μπορεί να ακτινοβολείται όλο και περισσότερο από την αγάπη Μου και να ωριμάσει, ώσπου να έχει γίνει εντελώς διαπερατή στο φως και να μην χρειάζεται πια να φοβάται τον θάνατο. Γιατί θα είναι σε θέση να μπει στο φωτεινό βασίλειο, γιατί δεν θα έχει διανύσει μάταια την επίγεια της πορεία, γιατί θα έχει πετύχει το στόχο της στη Γη: τη μεταμόρφωση σε αγάπη. . .

Και για το λόγο αυτό θα καταλάβετε ότι οι εντολές της αγάπης Μου είναι το πιο σημνατικό, ότι αυτές πρέπει να τηρούνται, ότι η πορεία σας στη Γη πρέπει να είναι μια πορεία με αγάπη για να σας αποφέρει επιτυχία. Βρίσκεστε στη Γη μόνο με σκοπό την ωρίμανση της ψυχής σας, η οποία κατά την αρχή της ενσάκρωσής της ως άνθρωπος δεν έχει ακόμα καμία αγάπη. . .  παρόλο που της πρόσθεσα ένα σπινθήρα αγάπης, ο οποίος μπορεί να ανάψει μέσα της και να αλλάξει την ακόμα ατελή κατάστασή της, ώσπου αυτή να κοντέψει να τελειοποιηθεί. . .

Αλλά ο άνθρωπος πρέπει και να συγκεντρώσει τη θέληση για να ζήσει με αγάπη. . .  Πρέπει να ακούσει την εσωτερική φωνή, η οποία τον ωθεί αδιάκοπα να ασκήσει την αγάπη. . .  Πρέπει να εκτελεί έργα αγάπης, αλλιώς η ψυχή του δεν αλλάζει, αλλά κρατά όλες τις χαμηλές ιδιότητές της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να μπει στο υπερκόσμιο βασίλειο εντελώς ανώριμη. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει εκεί να περάσει  από εξαγνιστήρια βάσανα για να μπορεί κάποτε να απολαύσει τη μακαριότητα. . .

Μονάχα η αγάπη τη λυτρώνει από όλες τις ακάθαρτες ιδιότητες, μονάχα η αγάπη την αποκρυσταλλώνει, με αποτέλεσμα να αποβάλει οι ψυχή όλες τις ακαθαρσίες από πάνω της. . .  ή πρέπει να επωμιστεί πολλά δεινά κατά την επίγεια της ζωή, τα οποία επίσης μπορεί να βοηθήσουν την ψυχή να ωριμάσει. Γιατί με αυτό τον τρόπο καλμάρει και μπορεί σιγά σιγά να ανάψει και το σπινθήρα αγάπης μέσα της. Και τότε η αγάπη και η λύπη συνεργάζονται και καταφέρνουν την ωρίμανση της ψυχής. Και ο άνθρωπος θα πρέπει πάντα να αφήνει στην άκρη τη φιλαυτία και να δείχνει αγάπη στο διπλανό του. . .  Τότε η μεταμόρωσή του θα γίνει γρήγορα, αφού η ανιδιοτελής αγάπης για τον πλησίον μόνο είναι η σωστή, η θεϊκή αγάπη, την οποία απαιτώ, στην οποία η ψυχή πρέπει να μεταμορφώσει τον εαυτό της κατά την επίγεια πορεία της ως άνθρωπος εάν θέλει να αποκτήσει την αιώνια ζωή.

Και ως εκ τούτου οι θεϊκές εντολές της αγάπης Μου πρέπει πάντα να τονίζονται ως το πιο σημαντικό. Αφού μόνο η αγάπη έχει λυτρωτική δύναμη, μόνο η αγάπη θα καταφέρει τη μετατροπή της ψυχής. . .  Μόνο μέσω έργων αγάπης αυτή θα ωριμάσει και θα γίνει φωτεινή και καθαρή, με αποτέλεσμα η ακτινοβολία αγάπης Μου να μην συναντήσει πια κανένα εμπόδιο, να μπορώ να την κάνω μακάρια όπως αρχικά. . .  Γιατί διά της αγάπη κατφέρνει να ενωθεί μαζί Μου και αυτό είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας της πορείας. . .

                                                                                                                                               Αμήη

 

 

8115                3-3-1962

Η εντολή του Θεού: να μεταδώσουν το φως. . .

Οδηγείστε και τα πάντα σας πλησιάζουν έτσι ώστε μπορείτε να κάνετε τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου σύμφωνα με το θέλημά Μου. Αφού σας λέω ξανά και ξανά ότι είναι επείγουσα και ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε καμία αποτυχία όσο μόνο έχετε την ειλικρινή επιθυμία να Με υπηρετήσετε. Και επομένως να αφοσιώνεστε πάντοτε στην ηγεσία Μου, παρακαλέστε Με για τη συμπαράστασή Μου και μετά να δράσετε έτσι όπως θα σας το πει η καρδιά σας. Αφού μέσω της καρδιάς σας εκδηλώνομαι ο Ίδιος στην περίπτωση που ζητήσατε πριν τη συμπαράστασή Μου. Και έτσι θα σας αναθέσω τη δουλειά που θα πρέπει να κάνετε για Μένα. Και οι ίδιοι θα αισθανθείτε ωθημένοι να κάνετε εκείνο ή να μην κάνετε το άλλο, γιατί ο Ίδιος θα βάλω αυτό το συναίσθημα μέσα σας και με αυτό τον τρόπο σας δίνω τις εσωτερικές εντολές που λαμβάνει ένας πιστός υπηρέτης από τον Κύριό του.

Τότε που διαδίδετε το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο κάνετε για Μένα την πιο επείγουσα εργασία. Αφού οι άνθρωποι περιμένουν να τους μιλάω και ξέρω για την επιθυμία τους και επομένως θα σας υποστηρίζω με κάθε τρόπο, προκειμένου να πάρουν αυτά που έχουν ανάγκη. Μιλάω μάλιστα παντού στους ανθρώπους, αλλά μόνο σπάνια αυτό μπορεί να γίνει με αυτό τον αυπευθείας τρόπο όπου μπορώ να τους διδάξω, όπου τους φέρνω την αλήθεια, όπου μπορώ να τους βάλω σε μια κατάσταση της γνώσης, η οποία κατά την εποχή του τέλους φέρνει μέγιστη ευλογία. Μόνο σπάνια μπορώ να ανάψω για τους ανθρώπους ένα φως που θα τους φωτίσει δυνατά το δρόμο τον οποίο θα πρέπει να πάρουν για να φτάσουν στην αιώνια πατρίδα.

Και σας λέω ξανά και ξανά: Διοχετεύστε στους συνανθρώπους σας το φως που σας λάμπει στους ίδιους από ψηλά. . .  Διαφωτίστε τους συνανθρώπους σας έτσι όπως διαφωτιστήκατε οι ίδιοι από Εμένα και μεταδώστε τους το δώρο της χάρης που λαμβάνετε οι ίδιοι. Γιατί σας αγαπώ όλους και θέλω να σας βοηθήσω να πετύχετε το στόχο σας πριν έρθει το τέλος. . .  Και σας ενημερώνω για το κοντινό τέλος. . .  Αφού όλα όσα παρουσιάζω σε σας τους υπηρέτες Μου, όλα όσα σας μεταδίδονται απευθείας από Εμένα, προορίζονται για όλη την ανθρωπότητα. Δηλαδή ο καθένας που είναι πρόθυμος να τα δεχθεί θα πρέπει να μάθει τι περιμένει τον ίδιο και τη Γη και θα πρέπει επίσης να ξέρει για τους λόγους όλων όσων συμβαίνουν. Θα πρέπει επίσης να ξέρει γιατί μιλάω απευθείας στους ανθρώπους:. . .

Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να λάβει γνώση του Εαυτού Μου και της Φύσης Μου, γιατί θέλω ο κάθε άνθρωπος να μάθει να Με αγαπά, κάτι που όμως απαιτεί τη γνώση της καθαρής αλήθειας. . .  Και αυτή τη διοχετεύω απευθείας στη Γη και σας δίνω εντολή να τη διαδώσετε. . .  να διακηρύξετε τη μεγάλη αγάπη και το μεγάλο έλεός Μου, τα οποία θα ήθελαν ακόμα να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους πριν το τέλος. Και σε αυτό αποτελείται η αποστολή σας, δηλαδή να φέρετε το αγνό Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο. . .  να πασχίζετε ασταμάτητα, εσείς οι μαθητές Μου της έσχατης εποχής, να διδάξετε τους συνανθρώπους μεταδίδοντάς τους το αγνό Μου λόγο από ψηλά, τον οποίο θέλω ο Ίδιος μέσω εσάς να χαρίσω στους ανθρώπους που θέλουν να το δεχθούν και που θα τον αναγνωρίσουν βεβαίως ως τη φωνή του Πατέρα τους.

Και μην αφήνετε με κανέναν τρόπο να εμποδιστείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά. . .  Αφού παρόλο που μπορεί να σας φανεί ότι δεν έχετε πολλή επιτυχία, σας λέω ότι οι ίδιοι δεν μπορείτε να εκτιμήσετε την επιτυχία, αφού η κάθε λέξη που προήλθε από Εμένα συνεχίζει να ενεργεί ως δύναμη. . .  Να ξέρετε πάντα ότι οδηγώ όλα τα νήματα που προέρχονται από εσάς ή που οδηγούν σε σας. Και θέλω πάντα μόνο να αυξάνω τον αριθμό εκείνον που επιτρέπουν να θραφούν και να ποτιστούν με το ψωμί του ουρανού, με το νερό της ζωής. Οι ψυχές εκείνων θα πρέπει να βρουν τη σωστή τροφή, εσείς να τους τη προσφέρετε μεταδίδοντας το λογο Μου τον οποίο λαμβάνετε απευθείας από Εμένα. . .

Να είστε και να παραμείνετε επιμελώς δραστήριοι, αφού είναι λίγος ο χρόνος που σας απομένει για να εργαστείτε ανεμπόδιστα μέσα στον αμπελώνα Μου. . .  Να δουλέψετε όσο είναι ακόμα μέρα, αφού θα έρθει η νύχτα όπου θα βαλθεί τέλος και σε αυτή την ενέργειά Μου. Γιατί έχει λήξει ο χρόνος που παρασχέθηκε στο πνευματικό για την τελειοποίησή του. . .  στο πνευματικό που βαδίζει ως άνθρωποι στη Γη και που για αυτό έχει τη δυνατότητα να αφήσει να λυτρωθεί πριν έρθει το τέλος. Και θα υπάρχει βαθιά νύχτα για εκείνους που δεν εκμεταλλεύονται το σύντομο χρονικό διάστημα. . .  Εγώ όμως θέλω ακόμα να αφήσω να λάμπει το φως για όλους όσοι θέλουν να το δεχθούν, προκειμένου να μην χαθούν για αιωνιότητες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8116                4-3-1962

Μόνο από τον Θεό προέρχεται η αλήθεια. . .

[Δεν μετέφρασα τις πρώτες τρεις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σ.τ.μ.]

Και ο αντίπαλός Μου θα ξέρει πάντα πώς να περάσει λάθη μέσα στην αλήθεια. Ωστόσο, η θέληση του ανθρώπου είναι αποφασιστική για το αν ο άνθρωπος θα φτάσει στο στόχο του παρ’όλα αυτά. Οι άνθρωποι θα ασχολούνται με επίμαχα θέματα, οι απόψεις θα είναι πολύ διαφορετικές και ο καθένας θα προσπαθήσει να την αποδείξει μέσω της λογικής του. . .  Αλλά όσο δεν απευθύνονται σε Μένα τον Ίδιο για να τους διαφωτίσω Εγώ, δεν θα επιτευχθεί καμία συμφωνία. . .  Μέχρι τότε όμως θα επικρατεί το σκοτάδι στη Γη, αφού το πνευματικό σκοτάδι μπορεί να διαλυθεί μόνο από ένα φως που θα ακτινοβολήσει από Εμένα τον Ίδιο. . .

Και παρόλο που πιστεύετε ότι μπορείτε να εξισώσετε με Εμένα τον Ίδιο το «λόγο» τον οποίο αποκαλείτε «δικό Μου λόγο». . .  τότε που έρχομαι Εγώ ο Ίδιος σε σας μέσα στο λόγο ακούτε την απευθείας φωνή Μου. Και πράγματι θα αστράψει μέσα σας ένα φως που θα είναι πιο δυνατό από κάθε άλλο που κατείχατε πριν. . .  Αφού ο λόγος Μου είναι καθαρός και ανόθευτος, κάτι που δεν μπορείτε πλέον να ισχυριστείτε για το βιβλίο που έχετε στην κατοχή σας. Αφού αυτό έχει υποστεί πολλές αλλαγές και δεν ξέρετε να ερμηνεύσετε το νόημά του εκεί όπου περιέχει ακόμα την καθαρή αλήθεια. . .

Γιατί δεν ακούτε Εμένα τον Ίδιο τότε που θέλω να σας διαφωτίσω, όπου βαδίζετε ακόμα μέσα στο σκοτάδι. . .  Η αγάπη Μου προσπαθεί να μυήσει όλους τους ανθρώπους στην αλήθεια, αλλά η ελεύθερη θέλησή τους αποφασίζει αν θα δεχθούν το δώρο της χάρης Μου ή όχι. . .  Κανείς όμως να μην πει ότι του αποκρύφθηκε, αφού μια ολόψυχη παράκληση για διοχέτευση της καθαρής αλήθειας φτάνει για να τη μοιράσω και για να σκέφτεται αληθηνά ο καθένας που επιθυμεί την αλήθεια ειλικρινά.

Εσείς όμως που επιμένετε φανατικά στα πνευματικά αγαθά που σας διοχετεύθηκαν και από ανθρώπους, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε εάν διδαχθήκατε την αλήθεια. Και μετά από παράκληση για την υποστήριξή Μου θα είστε ικανοί να κάνετε αυτή την εξέταση. . .  Μόνο τότε θα ξέρετε τι θα μπορείτε να δεχθείτε ή να απορρίψετε, αφού μόνο τότε θα είστε ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου, ο Οποίος είμαι η Ίδια η Αιώνια Αλήθεια. . .  Και θα δώσω αυτή τη μάχι μέχρι το τέλος ενάντια σε εκείνον που είναι εχθρός της αλήθειας. . .  Και θα βγω νικητής, γιατί το φως από Μένα θα ξεσκεπάσει τα πάντα και γιατί στην ενέργεια εκείνου θα έχει βαλθεί τέλος για ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8117                5-3-1962

Η ατομικότητα της ψυχής. . .

Θέλω να σας δώσω ακόμα μια εξήγηση ώστε να έχετε πλήρη σαφήνεια: Στο πνευματικό στο οποίο έδωσα τη ζωή, δηλαδή το οποίο τοποθέτησα εκτός του Εαυτού Μου ως κάτι το οντώδες δεν μπορείτε να του αρνηθείτε την ατομικότητα. . .  Επρόκειτο για ένα ον που είχε δημιουργηθεί κατ’εικόνα Μου. Τοποθετήθηκε εκτός Μου εντελώς μεμονωμένο στο άπειρο. Είχε τη συνειδητότητα του εγώ, δηλαδή αναγνώρισε τον εαυτό του ως ένα σκεπτόμενο ον με ελεύθερη βούληση. . .

Επρόκειτο για μια μικρογραφία του Εαυτού Μου, αλλά τόσο μικροσκοπική συνγκριτικά με την αρχέγονη αφθονία Μου ώστε μπορεί μάλιστα να γίνει λόγος για μια «σπιθίτσα» από τη θάλασσα φωτιάς της δύναμης της αγάπης Μου. . .  Και ωστόσο επρόκειτο για μια ατομικότητα που είχε την αυτοδιάθεση. Μόνο που ήταν διαρκώς συνδεδεμένο μαζί Μου μέσω της εισροής της δύναμης αγάπης, κάτι που όμως δεν εμπόδιζε το ον με κανέναν τρόπο. . .  Ήταν ελεύθερο και γεμάτο φως και δύναμη. . .

Ήταν ένα θεϊκό πλάσμα που είχε εκπηγάσει από Εμένα με ύψιστη τελειότητα, επομένως δεν περιοριζόταν με κανέναν τρόπο από την πλευρά Μου. Οποιοδήποτε περιορισμό ή εμπόδιο του φωτός και της δύναμής του τα είχε δημιουργήσει μόνο του, γιατί μπορούσε να διαθέτει τον εαυτό του ελεύθερα. . .  Και το ίδιο ισχύει για όλα τα πνευματικά όντα τα οποία εκείνο το πρωτοδημιούργητο πνεύμα έφερε στη ζωή μέσω της θέλησής του και χρησιμοποιώντας τη δύναμή Μου. . .  Είχαν επίσης ύψιστη τελειότητα και το κάθε ον είχε επίγνωση του εαυτού του και ήταν άρα ένα άτομο, το οποίο, μεμονωμένο και με πλήρη ανεξαρτησία, ήταν σε θέση να ενεργεί στο πνευματικό βασίλειο με την ελεύθερη βούλησή του.

Κανένα ον λοιπόν δεν ήταν δεμένο αναγκαστικά σε Μένα και στη Φύση Μου. Κάθε ον κινόταν ελεύθερα και μεμονωμένα καταμεσής σε πνευματικά δημιουργήματα και ήταν αφάνταστα μακάριο. Στην περίπτωση επομένως που γίνεται λόγος για μια «πτώση των πνευμάτων». . .  για τη διαδικασία όπου τα αρχέγονα πνεύματα βυθίστηκαν στα βάθη, αυτό σημαίνει ότι τα όντα αρνήθηκαν να δεχθούν την ακτινοβόλησή τους από την αγάπη Μου, ότι απόκρουσαν τη ροή της δύναμης της αγάπης, η οποία έρρεε ασταμάτητα από Εμένα και πλημμύριζε τα πάντα με φως και δύναμη. . .  Δεν δέχθηκαν πια το Πνεύμα της αγάπης Μου, χώρισαν από Εμένα όσον αφορούσε τη θέλησή τους, αλλά δεν μπορούσαν να πεθάνουν, γιατί ήταν δύναμη αγάπης που είχε ακτινοβοληθεί από Μένα και θα παραμένουν τέτοια δύναμη αγάπη για όλη την αιωνιότητα.

Και κάθε πεσμένο αρχέγονο πνεύμα ήταν ένα ξεχωριστό ον, μια «ατομικότητα». . .  Και θα παραμένει αυτό για όλη την αιωνιότητα. . .  Απομακρύνθηκε από το Αιώνιο Φως, από την αρχέγονη Πηγή της δύναμης, και συνεπώς έχασε οποιοδήποτε φως και οποιαδήποτε δύναμη. . .  Ωστόσο, εκείνο το αρχέγονο πνεύμα παρέμεινε το ον που εκπορεύτηκε κάποτε από Εμένα με ύψιστη τελειότητα. Και παρόλο που γίνεται η ατελείωτα μεγάλη διαδικασία της επαναπροώθησης αυτού του πνευματικού σε Μένα, όπου εκείνο το ον έχει διαλυθεί και όπου όλα τα μικρά μόριά του πρέπει να περάσουν μέσα από όλα τα δημιουργήματα. . .  όλα αυτά τα μικρά μόρια ξανασυγκεντρώνονται και μετά από ατελείωτα μεγάλα χρονικά διαστήματα σχηματίζουν πάλι το ον με αυτογνωσία. . .  το πεσμένο αρχέγονο πνεύμα. . .  με αποτέλεσμα λίγο πριν την τελειότητά του ως ψυχή του ανθρώπου να μπορέσει πάλι να αποφασίσει ελεύθερα αν θέλει να επιστρέψει στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων ή να παρατείνει άλλη μια φορά αιώνια την επιστροφή του μέσω της δικής του αντίστασης. . .

Αλλά το ον που έχει τη συνείδηση του εγώ. . .  ο άνθρωπος. . .  περιέχει μέσα του ως ψυχή εκείνο το πνεύμα το οποίο τοποθέτησα κάποτε εκτός Μου, το οποίο θα είναι και θα παραμένει εσαεί το ίδιο άτομο που εκπήγασε κάποτε από Εμένα. . .  Ήταν τέλειο και επέλεξε τα βάθη με την ελεύθερη βούλησή του. Ωστόσο, δεν πέθανε, δεν διασπώθηκε, είναι και θα παραμένει αιώνια το ον με αυτογνωσία, με εξαίρεση την πορεία της επαναπροώθησης μέσα από τη δημιουργία, όπου του αφαιρείται η συνείδηση του εγώ, όπου είναι διαλυμένο και διανύει στην καταναγκαστική κατάσταση την πορεία της ανοδικής ανάπτυξης. . .

Και ακόμα και αν το ον πρέπει να διανύσει περισσότερες φορές την πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της Γης. . .  θα παραμένει πάντα το ίδιο ον με αυτογνωσία που απομακρύνθηκε κάποτε από Εμένα, που απόρριψε τη δύναμη αγάπης Μου και που άρα πραγματοποίησε τον χωρισμό από Μένα όσον αφορούσε τη βούλησή του, ο οποίος ωστόσο δεν θα μπορεί ποτέ πια να γίνει. Διότι ό,τι εκπηγάζει από Μένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί Μου. Την «αποστασία των πνευμάτων» λοιπόν πρέπει να καταλάβει κανείς επίσης κυριολεκτικά. . .  Αυτό που είχα ακτινοβολήσει ως όντα που είχαν τη συνείδηση του εγώ έπεσε, γιατί δεν το εμπόδισα, γιατί μπορούσε να διαθέτει τον εαυτό του με την ελεύθερη βούλησή του.

Και αυτό το πνευματικό ον πρέπει να επιστρέψει σε Μένα με ύψιστη τελειότητα εάν θέλει να ενοποιηθεί μαζί Μου για να είναι αιώνια αφάνταστα μακάριο. . .  Αφού μόλις μπορώ πάλι να το πλημμυρίζω με την αγάπη Μου, θα έχει επιστρέψει στην αρχέγονη κατάστασή του. Αλλά θα συνεχίζει πάντα να έχει την επίγνωση του εαυτού του. . .  είναι ολόψυχα συγχωνευμένο μαζί Μου και παρ’όλα αυτά ένα ελεύθερο ον, το οποίο όμως θα έχει ενταχθεί πλήρως στο θέλημά Μου, με αποτέλεσμα να μπορεί να δημιουργήσει και να ενεργήσει μαζί Μου και να είναι αφάνταστα μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8121                10-3-1962

Η παραλαβή του λόγου είναι μια πράξη της ελεύθερης βούλησης. . .

Σας έχω ανάγκη, εσάς τους υπηρέτες Μου στη Γη. . .  Αφού δεν μπορώ μέσω ασυνήθιστης επενέργειας να εξαναγκάσω να πιστέψουν σε έναν Θεό και Δημιουργό τους ανθρώπους που δεν κατέχουν ακόμα αυτή την πίστη. Και αν μιλούσα ακουστά στους ανθρώπους από τα ύψη, θα χάσατε την ελευθερία βούλησής σας, θα έπρεπε να πιστέψουν και θα παρέμεναν μόνο κάτω από αυτή την εντύπωση και θα εκτελούσαν αναγκαστικά αυτά που είναι θέλημά Μου. Ωστόσο, πρέπει να τους απευθύνομαι, γιατί βρίσκονται σε μεγάλη πνευματική ένδεια. Και για αυτό το λόγο πρέπει να τους μιλάω μέσω ανθρώπινου στόματος και να το αφήσω στην ελεύθερη βούλησή τους αν θέλουν να δεχθούν το λόγο Μου ή όχι. . .

Σας έχω ανάγκη και θα το καταλάβετε αυτό εσείς οι ίδιοι. Θα αισθανθείτε την παρουσία Μου και θα ξέρετε ότι είναι ο Πατέρας σας στον ουρανό Που σας μιλά, Που σας παροτρύνει πάντα μόνο να επικοινωνήσετε με τους συνανθρώπους σας και να τους γνωστοποιήσετε την ασυνήθιστη ενέργειά Μου μέσα σας. . .  ασυνήθιστη μεν μόνο για εκείνους που δεν ξέρουν ακόμα τίποτα για την αγάπη και το έλεός Μου, τα οποία ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους· που δεν ξέρουν ακόμα Εμένα και τη Φύση Μου και που για αυτό δεν αναζητούν κανένα δεσμό μαζί Μου. . .  Και σε αυτούς θέλω να αποκαλυφθώ ως ένας Πατέρας Που νοιάζεται για το καλό των παιδιών Του. Θέλω να τους αποκαλυφθώ ως Θεός της αγάπης, σοφίας και της δύναμης. . .

Και σας έχω ανάγκη, εσάς τους υπηρέτες Μου, προκειμένου μέσω εσάς να μπορώ να μιλάω στους ανθρώπους. Αφού δεν έχω πολλά εργαλεία στη διάθεσή Μου, γιατί είναι μια πράξη της ελεύθερης βούλησης να λάβει κανείς το λόγο Μου, η οποία απαιτεί επίσης προϋποθέσεις τις οποίες δεν βρίσκει κανείς συχνά στους ανθρώπους. Πρέπει μια βαθιά πίστη που αποκτήθηκε μέσω της αγάπης να τους παρακινήσει να αφουγκραστούν το εσωτερικό τους. . .  Πρέπει να περιμένουν τη φωνή Μου συνειδητά, να καταγράψουν αυτά που τους λέω και να είναι πάντα πρόθυμοι να μεταδώσουν αυτά που λαμβάνουν. Μόνο μια βαθιά πίστη θα τους παρακινήσει να αφουγκραστούν το εσωτερικό τους. Και μπορώ να αποκαλυφθώ μόνο τότε που οι άνθρωποι συνδέονται μαζί Μου με τέτοια πίστη και Μου επιτρέπουν να τους μιλήσω.

Το ότι απαιτώ από εσάς τόσο επειγόντως τη διάδοση όσων παίρνετε εξηγείται από τη μεγάλη άγνοια των ανθρώπων, οι οποίοι περνούν μέσα από την επίγεια τους ζωή με τις σκέψεις τους στραμμένες μόνο στα γήινα πράγματα, οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα. . .  μα τίποτα για το βασίλειο που βρίσκεται εκτός της Γης και στο οποίο θα περάσουν κάποτε όταν τελειώσει η σωματική τους ζωή, και ούτε πιστεύουν καθόλου σε αυτό το βασίλειο. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση έσχατης ανάγκης, αφού δεν μπορούν να πεθάνουν, γιατί οι ψυχές τους θα συνεχίζουν να ζουν μετά τον θάνατο του κορμιού τους. Και αυτές τις ψυχές δεν περιμένει καμία ωραία μοίρα, αφού θα μπουν στο άλλο βασίλειο σε πλήρες σκοτάδι και θα πρέπει να ανέχονται πολλά δεινά και βάσανα πριν τους λάμψει ένα αμυδρό φωτάκι. . .

Θα ήθελα ακόμα να δώσω στους ανθρώπους αυτό το αμυδρό φως πριν έρθει το τέλος. Θα ήθελα να τους βοηθήσω να συνάψουν οι ίδιοι επαφές με τον Θεό και Δημιουργό τους, να ασχοληθούν μαζί Του μέσα στις σκέψεις τους, με αποτέλεσμα να μπορώ τότε ο Ίδιος να επενεργήσω στις σκέψεις τους. . .  Και για το λόγο αυτό προσπαθώ να τους μιλάω και εσείς θα πρέπει να Με υπηρετήσετε σε αυτό, προκειμένου να μπορώ να εκδηλωθώ ανάλογα με την προθυμία σας και προκειμένου να λάβουν οι άνθρωποι γνώση αυτών. . .

Θα πρέπει να Μου επιτρέψετε να σας διδάξω και στη συνέχεια να μεταδώσετε τις γνώσεις σας, αλλά πάντα σε αμετάβλητη μορφή. Αφού όσα προέρχονται από Μένα είναι η καθαρή αλήθεια και αυτή θα πρέπει να μεταδοθεί χωρίς να αλλάξετε τίποτα, προκειμένου να ενεργήσει σαν φως μέσα στις ανθρώπινες καρδιές που κατέχουν μόνο λίγο φως. Και Με υπηρετείτε πράγματι και θα σας ευλογήσω για αυτό. Αφού αγαπώ όλα τα πλάσματά Μου και δεν θέλω κανένα να χαθεί και πάλι για ατελείωτα μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και για το λόγο αυτό η δύναμη αγάπης Μου θα σας εισρέει ξανά και ξανά όσο θέλετε να Με υπηρετήσετε. Θα σας αποδείξω ο Ίδιος την παρουσία Μου με τον τρόπο ότι οι αποκαλύψεις Μου θα σας συγκινήσουν ασυνήθιστα. Αφού δεν χρειάζεται να φοβάμαι κανέναν εξαναγκασμό της πίστης σας, αφού Μου αποδεικνύετε καθημερινά την πίστη σας τότε που περιμένετε να σας μιλήσω και που εργάζεστε για Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8122                11-3-1962

Η τελευταία μεγάλη καταστροφή. . .

Η φωνή του Θεού θα φτάσει στους ανθρώπους και θα τους κάνει να ξυπνήσουν, αφού κοιμούνται, ενώ βρίσκονται σε έσχατο κίνδυνο. Σε εκείνους που θα Τον αφήσουν να τους ξυπνήσει θα φέξει ένα φως που θα τους οδηγήσει μακριά από τη σκοτεινή νύχτα. . .  Η μοίρα εκείνου όμως που δεν θα προσέξει τη φωνή Του θα έχει καθοριστεί για αιώνιους καιρούς. Αλλά Εκείνος Που σας δημιούργησε όλους δεν σας αφήσει χωρίς προειδοποιήσεις τότε που θα χτυπήσουν τη Γη σοβαρά πράγματα που έχουν προβλεφθεί μέσα στο σωτήριο σχέδιο του Θεού από τους αιώνες των αιώνων. . .

Ξανά και ξανά προειδοποιεί και νουθετεί τους ανθρώπους μιλώντας τους με ποικίλους τρόπους. Και εκείνους που προσέχουν τη χαμηλή Του φωνή όταν αυτή τους ηχήσει δεν θα τους τρομάξει αυτό που θα έρθει, τότε που Εκείνος θα μιλά με βροντερή φωνή σε όλους όσοι μέχρι τότε είχαν τα αυτιά τους κλειστά απέναντι στα λόγια της αγάπης και του ελέους Του. . .  Και θα τους μιλήσει μέσω των δυνάμεων της φύσης και κανείς δεν θα μπορεί να αγνοήσει αυτή τη φωνή. Αφού οι άνθρωποι θα κινδυνεύουν, και μόλις φοβηθούν για τη ζωή τους θα υπάρξει η δυνατότητα να στρέψουν τις σκέψεις τους σε Εκείνον Που είναι ισχυρός, τον Οποίο θα αποδεχθούν ως Θεό και Δημιουργό. Και αν Τον φωνάξουν, θα έχουν σωθεί για το χρόνο και για την αιωνιότητα. . .  Όποιος όμως παραμείνει πεισματάρης δεν θα γλιτώσει από την τρομερή μοίρα της εκ νέου φυλάκισης.

Και δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος ώσπου εσείς οι άνθρωποι θα ξαφνιαστείτε από την είδηση μιας ανυπολόγιστης καταστροφής και θα παγώσετε ενόψει της συμφοράς που θα έχει πλήξει αμέτρητους ανθρώπους. . .  Αλλά αυτή σας προφητευόταν από την αρχή αυτής της λυτρωτικής περιόδου, αφού προβλέπεται μέσα στο σωτήριο σχέδιο του Θεού από τους αιώνες των αιώνων. . .  Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν θεωρούν ποτέ πιθανό ένα φυσικό γεγονός τέτοιου μεγέθους και σε εκείνους που θα του επιζήσουν θα δοθεί μια ξεκάθαρη απόδειξη του ότι ενεργεί μια ανώτερη Δύναμη, ότι όλα τα επίγεια είναι εφήμερα και ότι ο άνθρωπος είναι στο έλεος εκείνης της Δύναμης εάν δεν συνάψει ο ίδιος επαφές μαζί Της και παραδοθεί στον Θεό και Δημιουργό του, παρακαλώντας Τον για έλεος.

Αφού θέλει μόνο να αποκαλυφθεί στους ανθρώπους μιλώντας τους τόσο ξεκάθαρα ώστε θα πρέπει να ακούσουν τη φωνή Του. Και αφού τους επισημαίνει ξανά και ξανά εκείνη τη συμφορά, θέλει μόνο να πετύχει να δημιουργήσουν το δεσμό μαζί Του ήδη πριν, προκειμένου να αντέξουν και να έχουν την προστασία Του όταν έρθει η μέρα της φρίκης. . .  Αλλά στις ανακοινώσεις Του μέσω ενορατικών και προφητών δεν πιστεύουν οι άνθρωποι, παρόλο που αυτοί πλήττονται ξανά και ξανά από θεϊκές παρεμβάσεις σε μικρή κλίμακα. . .  Επηρεάζονται πάντα μόνο εκείνοι που πλήττονται, αλλά οι άλλοι παραμένουν αδιάφοροι μόλις περάσει ο αρχικός τρόμος. Και το πνευματικό κέρδος που σημειώνεται είναι μικρό.

Σε όλους εκείνους όμως που άφησαν τον Θεό τον Ίδιο να τους μιλά, που πιστεύουν στα λόγια Του και επομένως ανήκουν στους δικούς Του, θα πρέπει επανειλημμένα να διοχετεύεται η είδηση ότι εκείνο το φοβερό φυσικό συμβάν δεν θα αργήσει πολύ. . .  Θα πρέπει να αντλήσουν δύναμη από το λόγο Του, αφού θα την έχουν ανάγκη για να αντέξουν και για να δώσουν παρηγοριά και διαφώτιση στους συνανθρώπους τους που θα βρίσκονται σε έχσατη σωματική και πνευματική ένδεια. . .  Και Εκείνος θα ακούσει κάθε προσευχή που θα φτάσει κοντά Του και θα παράσχει δύναμη και βοήθεια σε όλους όσοι επικαλεστούν τον Θεό και Δημιουργό τους μέσα στην έσχατη ανάγκη τους. . .  Και ακόμα και στην περίπτωση που θα πρέπει να παραδώσουν την επίγεια τους ζωή. . .  θα έχουν βρει το δεσμό με τον Θεό και δεν θα χρειάζεται πλέον να φοβούνται τη μοίρα εκείνων που στερούνται οποιασδήποτε πίστης και που ανήκουν ακόμα σε εκείνον που θέλει να τους οδηγήσει στην καταστροφή.

Σε όλους τους ανθρώπους θα δοθεί ακόμα η ευκαιρία να αναγνωρίσουν τον Θεό και Δημιουργό τους και ο κάθε μεμονωμένος άνθρωπος αποφασίζει μόνος του για τη μοίρα του. . .  Και ακόμα και το πιο τρομερό συμβάν μπορεί να είναι για τον άνθρωπο ο δρόμος για Εκείνον από τη δύναμη του Οποίου εκπήγασε κάποτε. . .  Και τότε εκείνο το συμβάν ήταν ευλογία για τον άνθρωπο, παρόλο που θερίστηκαν αναρρίθμητοι άνθρωποι. . .  Αυτοί θα μπορούν να εισέλθουν στο υπερκόσμιο βασίλειο με μια αναλαμπή γνώσης μέσα στην καρδιά τους στην περίπτωση που την τελευταία στιγμή αναγνώρισαν και αποδέχθηκαν τον Θεό και Δημουργό τους, στην περίπτωση που Τον επικαλούνται μέσα στην έσχατη ανάγκη τους, ο Οποίος μάλιστα θα τους αποκαλυφθεί.

Πιστέψτε, εσείς οι άνθρωποι, ότι βαδίζετε προς αυτό το συμβάν, το οποίο θα σας χτυπήσει απροσδόκητα και το οποίο θα είναι μια τόσο ξεκάθαρη φωνή από πάνω ώστε θα έπρεπε να την αναγνωρίσουν όλοι όσοι είναι καλής θέλησης. . .  Και θα την ακούσει ο καθένας, αφού θα είναι τρομερή και θα είναι ακόμα η τελευταία παραίνεση, αφού λίγο μετά θα έρθει το τέλος, όπως ανακοινώθηκε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8123                12-3-1962

Ο θάνατος έχει ξεπεραστεί. . .

Ο Ιησούς και ο Θεός είναι ένα. . .

Μόνο να πάρετε το δρόμο για το σταυρό και δεν θα χρειάζεται πια να φοβάστε κανέναν θάνατο. . .  Αφού θα αναστηθείτε και θα ζείτε αιώνια. . .  Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Λυτρωτής σας από την αμαρτία και από τον θάνατο, είναι ο Σωτήρας Που σας ανασέρνει από το σκοτάδι. Αυτός είναι Που αντιμετώπισε τον αντίπαλο στη μάχη και τον υπερνίκησε. Και άρα υπερνίκησε και τον θάνατο, τον οποίο έφερε στον κόσμο εκείνος.

Ο Ιησούς πήρε το δρόμο για το Γολγοθά για εσάς και για τις αμαρτίες σας. Και μόλις πάτε την ενοχή των αμαρτιών σας στο σταυρό, θα ανήκετε σε εκείνους για τους οποίους έχυσε το αίμα Του, για τους οποίους πέθανε στο σταυρό για να εξαλείψει την ενοχή των αμαρτιών σας. . .  Πρέπει όμως να είστε πρόθυμοι να λυτρωθείτε, πρέπει να Τον αποδεχθείτε ως τον Λυτρωτή, ο Οποίος έγινε το περίβλημα του Αιώνιου θείου Πνεύματος, ο Οποίος ενοποιήθηκε με τον Θεό και ο Οποίος επομένως κατόρθωσε το λυτρωτικό έργο με τη δύναμη του Θεού. . .  Αφού η «δύναμη του Θεού» είναι η αγάπη. . .

Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν γεμάτος αγάπη, άρα γεμάτος από το θείο Πνεύμα αγάπης. Μέσω της αγάπης ήταν ολόψυχα συγχωνευμένος με την Ίδια την Αιώνια Αγάπη. Και επομένως ήταν ένα με τον Θεό, ή με άλλα λόγια: Η Ίδια η αιώνια Θεότητα φανερώθηκε μέσα στον Ιησού, Τον γέμιζε πλήρως. Και έτσι έγινε η θεοποίηση της ψυχής του Ιησού, η ολοκληρωτική ενοποίηση με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, η Ουσία του Οποίου είναι η Αγάπη. . .  Άρα ο Ίδιος ο Θεός επιτέλεσε το λυτρωτικό έργο μέσα στον Ιησού, ο Ίδιος ο Θεός εξάλειψε την αφάνταστη ενοχή των ανθρώπων. Και μπορεί τώρα να απαλλαχθεί από την ενοχή του ο καθένας που θα Τον ομολογήσει μέσα στον Ιησού, που θα αποδεχθεί τον Ιησού ως τον θείο Λυτρωτή μέσα στον Οποίο φανερώθηκε ο Θεός ο ίδιος, επειδή Αυτός. . .  η αρχέγονη Ουσία του Οποίου είναι η Αγάπη. . .  γέμιζε πλήρως τον άνθρωπο Ιησού. . .  Ο Θεός λοιπόν έγινε άνθρωπος και ο Ιησούς έγινε Θεός, αφού ο Ιησούς ήταν συγχωνευμένος με την Αιώνια Αγάπη, ο Ιησούς και η Αιώνια Αγάπη ήταν Ένα.

Ως εκ τούτου ο δρόμος για τον Θεό, η επιστροφή στο πατρικό σπίτι, εξασφαλίζεται μόνο διά του σταυρού. Ο άνθρωπος πρέπει να πάει την ενοχή του κάτω από το σταυρό, πρέπει να παρακαλέσει τη Θεία Αγάπη μέσα στον Ιησού για συγχώρεση, για εξάλειψη της ενοχής του. . .  Και πράγματι θα είναι ανοιχτός για αυτόν ο δρόμος προς τον Πατέρα, ο άνθρωπος θα αναστηθεί στη ζωή. Αφού ο θάνατος είναι το αποτέλεσμα της αμαρτίας και ο θάνατος ξεπεράστηκε από τον Ιησού Χριστό, από τον Θεό τον Ίδιος. Και η ψυχή του ανθρώπου θα αποκτήσει την αιώνια ζωή και δεν θα τη χάσει ποτέ.

Την αρχέγονη ενοχή της κάποτε αποστασίας του από τον Θεό δεν μπορεί να την εξιλεωθεί μόνος του ο άνθρωπος. Αφού είναι δεμένος από εκείνον που έφερε τον θάνατο στον κόσμο. . .  βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου του Θεού, ο οποίος έπεσε ο ίδιος στα απύθμενα βάθη και πήρε μαζί του αμέτρητα όντα. Αυτά μεν τον ακολούθησαν εθελοντικά, αλλά δεν έχουν πια τη δύναμη να αποδεσμευτούν εθελοντικά από εκείνον. . .  Και για αυτά τα όντα ο Ιησούς Χριστός ανάκτησε τη δύναμη στο σταυρό, έδωσε τη ζωή Του για να ενισχυθεί η θέλησή τους. . .

Πλήρωσε τα λύτρα μέσω του θανάτου Του στο σταυρό, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην μπορεί πια να κρατήσει αιχμάλωτο κανένα ον που επιδιώκει να ξεφύγει από τον έλεγχό του στην περίπτωση που παίρνει το δρόμο για το σταυρό. . .  Φτάνει να επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό για να τοποθετηθεί Αυτός ανάμεσα στον άνθρωπο και στον αντίπαλο και να παράσχει σε εκείνον τη δύναμη για να διανύσει το δρόμο προς τα πάνω, προς το βασίλειο που είναι η αληθινή του πατρίδα. . .  Αφού θα είναι τότε ανοιχτό το φωτεινό βασίλειο, στην πύλη του οποίου στέκεται ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός και υποδέχεται τον καθένα που μόνο θέλει να είναι κοντά Του και που θα Τον παρακαλέσει για συγχώρεση όλης της ενοχής του. Αφού ο Ιησούς λέει ο Ίδιος για τον Εαυτό Του ότι θα ζήσει ο καθένας που Τον πιστεύει. . .

Αυτός δεν θα γευτεί τον θάνατο, δεν χρειάζεται πια να τον φοβάται. Αφού ο Ιησούς υπερνίκησε τον θάνατο και θα δώσει τη ζωή στον καθένα που μόνο επθυμεί να είναι κοντά Του και προσπαθεί να απελευθερωθεί από τον αντίπαλό Του. Χωρίς Εκείνον όμως δεν υπάρχει λύτρωση, χωρίς τον Ιησού Χριστό δεν υπάρχει συγχώρεση της αμαρτίας. Χωρίς τον Ιησού Χριστό η αρχέγονη ενοχή συνεχίζει να βαραίνει τον άνθρωπο και αυτός δεν θα μπορεί ποτέ να μπεί στο φωτεινό βασίλειο. Αφού ο αντίπαλος του Θεού δεν θα τον αφήσει ελεύθερο και επίσης τον ελέγχει, γιατί ο άνθρωπος τον ακολούθησε κάποτε εθελοντικά στα βάθη.

Και επομένως κανένας άνθρωπος ας μην παραβλέψει το σταυρό, κανένας άνθρωπος ας μην περάσει αδιάφορα από το σταυρό. . .  Ο κάθε άνθρωπος ας πάει την ενοχή του κάτω από το σταυρό και ας τη δώσει σε Εκείνον Που πέθανε για χάρη της ενοχής των αμαρτιών της ανθρωπότητας. . .  Που επωμίστηκε όλα τα πάθη και τα βάσανα του λυτρωτικού έργου για να ανοίξει στους ανθρώπους το δρόμο για τον Πατέρα, από τον Οποίο χώρισαν κάποτε εθελοντικά και έπεσαν στα βάθη. Και θα λυτρωθεί ο κανένας που θα φωνάξει τον Ιησού για έλεος, διότι μέσα στον Ιησού ήταν η «Αγάπη» και η Αγάπη συγχωρεί όλη την ενοχή. . .  Η Αγάπη δίνει την αιώνια ζωή σε όλους όσοι αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  επειδή η Αγάπη ήταν η Ίδια μέσα στον Ιησού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8124                13-3-1962

Ο Θεός θέλει να καταλάβουν οι άνθρωποι τη Φύση Του. . .

Όποιος Μου χαρίζει εθελοντικά τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μπορεί να του εισρεύσει το Πνεύμα Μου. . .  όποιος επιθυμεί πάντα μόνο να συνδεθεί μαζί Μου και το πνευματικό σπινθήρα του οποίου ενοποιείται επομένως μαζί Μου, με το προαιώνιο πατρικό του Πνεύμα, μπορεί να είναι βέβαιος ότι προστατεύεται από την αντίπαλη επιρροή. Αφού Εγώ κατέχω τη βούληση εκείνου και συνεπώς η ψυχή του ανθρώπου επίσης θα έχει απομακρυνθεί από εκείνο με την ελεύθερη θέλησή της, επειδή από την πλευρά Μου δεν υπόκειται σε κανέναν εξαναγκασμό. Η ψυχή λοιπόν επιθυμεί να είναι κοντά Μου και με αυτή την επιθυμία ανοίγεται στην ακτινοβολία αγάπης Μου και γεμίζει από τη δύναμη του Πνεύματός Μου. . .

Να καταλάβετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι αυτή η διαδικασία είναι και πρέπει να είναι μια πράξη της ελεύθερης βούλησης και ότι ο άνθρωπος Μου αποδεικνύει την πετυχημένη δοκιμασία της βούλησής του αποδέχοντας Εμένα ως τον Κύριό του, στον Οποίο αφοσιώνεται ολόψυχα. Αλλιώς ο δεσμός του πνευματικού σπινθήρα με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα δεν θα Με παρακινούσε να του αποκαλυφθώ μέσα στο λόγο. . .

Πώς θα μπορούσα να μιλήσω σε έναν άνθρωπο που δεν Μου ανοίγει την καρδιά και τα αυτιά του με την ελεύθερη βούλησή του;. . .  Πώς θα μπορούσα να διοχετεύσω θεϊκές αποκαλύψεις στη Γη εάν δεν Μου προσφέρει ένας άνθρωπος από μόνος του αυτή τη δυνατότητα, προετοιμάζοντας τον εαυτό του σε ένα σκεύος μέσα στο οποίο θα μπορώ τότε να χύσω τον Εαυτό Μου;. . .  Και το ότι πρόκειται για το δικό Μου Πνεύμα που θα εκδηλωθεί θα μπορείτε πράγματι να το καταλάβετε από το περιεχόμενο των αποκαλύψεών Μου. Αφού είναι πάντα μόνο η αγάπη την οποία κηρύσσω. . .  είναι πάντα μόνο το κορυφαίο έργο της αγάπης που κατόρθωσε ο Ιησούς Χριστός για να λυτρώσει τους ανθρώπους. . .  το οποίο σας γνωστοποιώ μέσω των αποκαλύψεών Μου.

Και στην περίπτωση λοιπόν που το Πνεύμα Μου μπορεί να είναι δραστήριο μέσα σε έναν άνθρωπο, ο ίδιος ο άνθρωπος θα στέκεται μέσα στο φως. Και θα ξέρει ότι διδάσκεται από την Ίδια την Αιώνια Αλήθεια και ότι για αυτό μπορεί πλήρως δικαιολογημένα να υποστηρίζει τα πνευματικά αγαθά που του μεταδόθηκαν απευθείας από Εμένα και που εξακολουθούν να του μεταδίδονται. Εκείνος που ξέρει να εκτιμήσει το τεράστιο δώρο της χάρης Μου θα το υπερασπιστεί μάλιστα έναντι όλων των επιθέσεων. Αφού το δυνατό του σημείο είναι ότι έχει πίστη σε Μένα και στην πατρική Μου αγάπη, η οποία θα τον προστατεύει από οποιαδήηποτε αναλήθεια και η οποία θα του επιτρέπει να καταλαβαίνει πάντοτε πού ενεργεί ο αντίπαλος, ακόμα και τότε που αυτός εμφανίζεται καμουφλαρισμένος ως άγγελος για να παραπλανήσει τους ανθρώπους. . .

Αφού είμαι σε θέση να διοχετεύω το λόγο Μου στη Γη, θα βάλω μάλιστα φρουρούς που θα προστατέψουν τόσο το λόγο Μου όσο και τους υπηρέτες Μου από εχθρική επενέργεια, γιατί. . .  όπου μπορεί να εκδηλώνεται το Πνεύμα Μου. . .  απαιτείται από Εμένα επίσης η εκτέλεση μιας αποστολής: να διαδώσουν οι υπηρέτες Μου τον καθαρό Μου λόγο. . .  να γνωστοποιήσουν στους συνανθρώπους το θέλημά Μου και ιδιαίτερα τη Φύση Μου, την οποία δεν αναγνωρίζουν πια καλά οι άνθρωποι, την οποία όμως θα έπρεπε να γνωρίσουν. Γιατί προσπαθώ να κερδίσω την αγάπη τους, την οποία όμως μπορεί να απαιτήσει μόνο ένα τέλειο Ον. . .  Εσείς οι άνθρωποι όμως δεν αναγνωρίζετε πια Εμένα και τη Φύση Μου. Μέσω πολλής πλάνης πήρατε μια λάθος εικόνα του Εαυτού Μου. Παρουσιάστηκα σε σας τους ανθρώπους ως Θεός Που θυμώνει, ως τιμωρητικός Δικαστής που πάντα μόνο καταδικάζει και τον Οποίο επομένως οι άνθρωποι μπορούν πάντα μόνο να φοβούνται, όχι όμως να αγαπούν. . .

Για το λόγο αυτό σας αποκαλύπτομαι ως Θεός της αγάπης, της σοφίας και της δύναμης. . .  Θέλω εκείνοι στους οποίους μπορώ να μιλάω μέσω του Πνεύματος να μαρτυρήσουν για Μένα, να  ομολογήσουν με θέρμη Εμένα τον Ίδιο και να διοχετεύσουν παντού αληθινή γνώση, προκειμένου να ανάψει το φως μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και να στραφούν σε Μένα με αγάπη και οι ψυχές  εκείνων. Γιατί θα απομακρυνθούν από τον αντίπαλό Μου και θα έχουν πετύχει τη δοκιμασία της θέλησής τους, με σκοπό την οποία ζουν στη Γη. . .  Και για αυτό το λόγο δεν θα επιτρέψω να εμποδιστεί η εργασία αγάπης σας. . .  Θα σας μιλάω ξανά και ξανά, ξανά και ξανά θα ενεργεί το Πνεύμα Μου μέσα σας και θα σας χαρίζει καταπληκτικά πνευματικά αγαθά. Και μπορείτε πράγματι να πιστέψετε ότι θα μπορώ να είμαι παρών μέσα σας ο Ίδιος μόνο τότε που θα Μου έχετε ετοιμάσει μια κατοικία. . .

Μπορείτε να πιστέψετε ότι είμαι μέσα σας τότε που σας μιλάω και ότι σας βοηθάω με κάθε τρόπο να νικήσετε και τις ουσίες του κορμιού σας, οι οποίες. . .  επειδή είναι ακόμα ανώριμες. . .  μερικές φορές σας προκαλούν προβλήματα. Αλλά η αγάπη που σας πλημμυρίζει θα αγγίζει και εκείνο το πνευματικό και θα καταφέρει την ωρίμανσή του. . .  Αφοή η θέλησή σας ανήκει σε Μένα. . .  Και άρα Μου ανήκετε και δεν θα σας αφήσω ποτέ στα χέρια του αντιπάλου Μου. . .  Όσες φορές και να ορμήσει κατά του εαυτού σας, όσες φορές και να προσπαθήσει να κλονίσει την πίστη σας. . .  η αγάπη Μου θα σας κρατά, γιατί η ελεύθερη βούλησή σας Μου ανήκει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8126                15-3-1962

Μαθητές της εποχής του τέλους. . .

Δώρα της χάρης. . .

Αξιοποίηση. . .

[Δεν μετέφρασα τις πρώτες τρεις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σ.τ.μ.]

Χύνω άφθονα τις χάρες Μου. . .  Ωστόσο, εναπόκειται σε σας τους ανθρώπους να αποδεχθείτε τις χάρες. . .  Παρόλο που βλέπω ότι πολλοί βαδίζουν αποφασισμένα προς την άβυσσο, δεν μπορώ να οδηγήσω τη θέληση εκείνων σε Μένα αναγκαστικά. Μπορώ πάντα μόνο να νουθετώ και να προειδοποιώ, μπορώ μόνο να τους στέλνω τους αγγελιοφόρους Μου και να τους ενημερώνω για αυτά που περιμένουν όλους εσάς. . .  Αλλά πρέπει να σας αφήσω πλήρη ελευθερία, όποιον δρόμο και να θέλετε να πάρετε. Όσο όμως εσείς οι άνθρωποι βαδίζετε ακόμα στη Γη, ο καθένας ακολουθείται από την αγάπη Μου και γίνονται τα πάντα για να αλλάξει τη στάση του, εφόσον αυτή δεν είναι σωστή. . .

Και κανένας άνθρωπος δεν θα χρειαστεί να στερείται το δώρο της χάρης Μου εάν μόνο είναι πρόθυμος να το δεχθεί. Αφού οι χάρες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μόνο τότε που τις δεχθεί και τις αξιοποιήσει η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Αλλά την έχετε απεριόριστα στη διάθεσή σας. Και ο χρόνος θα περάσει γρήγορα· οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιστέψουν σε ένα τέλος, αφήνουν τον κόσμο να τους αιχμαλωτίσει και όλες οι σκέψεις και οι επιδιώξεις τους ανήκουν στα γήινα αγαθά και στις γήινες χαρές. Αφού ο αντίπαλός Μου ξέρει πράγματι πώς να τους τα παρουσιάσει όλα και αυτό τους απομακρύνει από τον Θεό και Δημιουργό τους. . .

[Δεν μετέφρασα την επόμενη παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σ.τ.μ.]

Η ποιότητα της φύσης σας είναι τέτοια ώστε με τις δικές σας δυνάμεις δεν θα μπορούσατε να επιχειρήσετε καμία άνοδο, με τη χρήση της χάρης Μου όμως θα την πετυχαίνατε. . .   Και αν προσέχατε εθελοντικά αυτά που σας λέω ο Ίδιος, θα σας επισημαινόταν μάλιστα ο αφάνταστος θησαυρός της χάρης τον οποίο απόκτησε για εσάς ο θείος Λυτρωτής Ιησούς Χριστός. . .  Εγώ ο Ίδιος, στο σταυρό, αφού Εγώ ο Ίδιος επιτέλεσα μέσα Του το λυτρωτικό έργο. Και όλοι εσείς μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τις χάρες τις οποίες απόκτησα για εσάς μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό, τον οποίο υπέστην ως εξιλέωση της μεγάλης ενοχής των αμαρτιών σας.

Έχετε στη διάθεσή σας ένα μεγάλο θησαυρό χάρης. . .  χρησιμοποιήστε τον, ανοιχθείτε στην παροχή της χάρης Μου και αξιοποιήστε την. Και πράγματι θα απελευθερωθείτε από τον αντίπαλό σας και θα ανεβείτε από τα βάθη στα ύψη. . .  Επικαλεστείτε Με για χάρη και έλεος, παρακαλάτε πάντα για παροχή χάρης και τότε θα αποδείξετε και την προθυμία σας να εκμεταλλευτείτε τη χάρη. Και τότε πράγματι δεν θα χρειαστεί πια να φοβάστε το τέλος, αφού θα εισέλθετε στην αιώνια ζωή, θα εισέλθετε στο φως και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

8127                16 κ. 17-3-1962

Το αρχέγονο Κέντρο του φωτός και της δύναμης. . .

Το μεγαλύτερο Πνεύμα του απείρου, ο Δημιουργός του ουρανού και της Γης, το αρχέγονο Κέντρο του φωτός και της δύναμης, αποκαλύπτεται σε σας τους ανθρώπους, γιατί σας αγαπά. . .  γιατί είστε δύναμη που εκπήγασε κάποτε από Εκείνον, που εκπέμπφθηκαν ως όντα και. . .  αφού είχαν ελεύθερη θέληση. . .  πήραν ένα λάθος δρόμο, το οποίο τα οδηγήσε πολύ μακριά από την αφετηρία τους. . .  Αλλά η Ουσία αυτού του μεγαλύτερου και τελειότατου Πνεύματος είναι Αγάπη και η Αγάπη δεν αφήνει τίποτα να χαθεί. . .

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μάλιστα να ζήσετε μια ανεξάρτητη ζωή πάνω στη Γη, μπορείτε επίσης να σκέφτεστε. Αλλά δεν έχετε καθόλου γνώση για όλες τις πνευματικές σχέσεις και συναρτήσεις, δεν έχετε καθόλου γνώση της σχέσης σας με αυτό το Πνεύμα ύψιστης τελειότητας, με τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό σας. . .  Και με την απέραντη αγάπη Του για όλα τα πλάσματά Του τους αποκαλύπτεται μόλις περάσουν από τη Γη ως όντα που έχουν τη συνείδηση του εγώ και τα παρακινεί να σκεφτούν. . .  μιλά απευθείας στους ανθρώπους. . .

Το μεγαλύτερο Πνεύμα του απείρου σκύβει και πλησιάζει τα πλάσματά Του, τα οποία ως μικροσκοπικές σπίθες φωτός εκπέμφθηκαν από Εκείνο πριν από αιώνια χρονικά διαστήματα. . .  Αφού αυτά τα πλάσματα έχασαν το φως τους, είχαν απομακρυνθεί εθελοντικά από εκείνο και επιδίωξαν το σκοτάδι. . .  Μπορεί ωστόσο ο άνθρωπος να διαφωτιστεί αληθινά εάν θέλει να λάβει τις θεϊκές αποκαλύψεις, εάν θέλει να ακούσει αυτά που θέλει να του μεταδώσει το μεγαλύτερο και τελειότατο Πνεύμα του απείρου.

Και τότε πράγματι θα λάβετε από αυτό το Ον ύψιστης τελειότητας μια εξιστόρηση που θα σας ωθήσει εσωτερικά να αναζητήσετε το σύνδεσμο μαζί Του. Και θα μάθετε να καταλαβαίνετε το νόημα και το σκοπό της επίγειας σας ζωής, θα μυηθείτε σε βαθιές γνώσεις. Διότι για αυτό απαιτείται μόνο η ελεύθερη βούλησή σας να ενωθείτε με εκείνο το τέλειο Ον, το Οποίο θα αναγνωρίσετε ως την αρχή σας μόλις αναφθεί μέσα σας το φως της αλήθειας. . .

Και οποιαδήποτε θεϊκή αποκάλυψη είναι ένα τέτοιο φως από πάνω που θα φωτίσει τις καρδιές σας και θα σας φέρει πίσω τη χαμένη σας γνώση, την οποία κατείχατε όταν φεγγοβολούσατε ακόμα ως σπίθες φωτός στην παρουσία Του. . .  Κάποτε ήσασταν κοντά Του, αλλά δεν μπρούσατε να Τον βλέπετε, γιατί θα είχατε διαλυθεί ενόψει του αρχέγονου Φωτός και της αρχέγονης Δύναμης Που σας έφερε στην ύπαρξη. . .  Και τώρα είναι κοντά σας, και παρόλο που δεν μπορείτε να Τον δείτε, σας αποκαλύπτεται, γιατί θέλει να Τον αναγνωρίσετε. Αφού λυπάται την άθλια κατάστασή σας και θέλει να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη μακαριότητα. . .

Να συλλάβετε ότι μιλά σε σας τους ανθρώπους το τελειότατο Ον, το Οποίο δεν μπορείτε να φανταστείτε, γιατί βρίσκεται μέσα στα πάντα. . .  γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μην Τον μαρτυρήσει τον Ίδιο. . .  γιατί τα πάντα είναι δύναμη από Εκείνον, από την αιώνια αρχέγονη Πηγή της δύναμης και του φωτός. Κάποτε ακτινοβοληθήκατε ως μικροσκοπικές σπίθες και μολονότι το τελειότατο Ον ασχολείται με το κάθε ένα από τα πλάσματά του. Αφού ασταμάτητη αγάπη Το συνδέει με αυτό και αυτή η αγάπη εκδηλώνεται απέναντι στον άνθρωπο φανερώνοντας τον εαυτό της, προκειμένου να λάβει ο άνθρωπος γνώση της αρχέγονης σχέσης του με εκείνο το μεγάλο Πνεύμα του απείρου. . .  προκειμένου να προσπαθήσει να ενωθεί μαζί Του, προκειμένου να επιστρέψει στην Αρχή του. . . [Η χρήση των αντωνυμίων είναι ασυνεπής στις τελευταίες δύο παραγράφους επίσης στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο. Τις μετέφρασα έτσι όπως εμφανίζονται εκεί. Σ.τ.μ.]

Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα σκέψης και για το λόγο αυτό ο Θεός αποκαλύπτεται ο Ίδιος. Αφού ο άνθρωπος θα πρέπει να ασχοληθεί με γνώσεις που του μεταδίδονται απευθείας από τον Θεό. . .  Αυτός ανάβει ένα φως στον άνθρωπο, ο οποίος παραμένει μέσα στο σκοτάδι όσο δεν έχει καθόλου γνώση του εαυτού του, της αρχής και του στόχου του. . .  Εκείνος ευσπλαχνίζεται που το πλάσμα Του βαδίζει μέσα στο σκοτάδι. Αφού μέσα σε αυτό το σκοτάδι δεν είναι σε θέση ούτε να αναγνωρίσει το Δημιουργό του, ο Οποίος είναι η προαιώνια Αγάπη. . .  Στην περίπτωση όμως που αναγνωρίζει το Δημιουργό του, ο Οποίος θέλει να είναι και ο Πατέρας του, θα Του δείξει μάλιστα αγάπη. . .

Και για αυτό το λόγο αυτό το Ον ύψιστης τελειότητα αποκαλύπτεται στους ανθρώπους για να παροτρύνει την αγάπη τους, η οποία θα φουντώσει μέσα τους μόλις τους λάμψει ένα μικρό φως που θα τους ενημερώσει για την αρχή τους και για τον προορισμό τους στη Γη. . .  Μέσα στην αγάπη του Θεού βρίσκεται η αρχή του πλάσματος. . .  η αγάπη του Θεού ακολουθεί το πλάσμα Του ώσπου αυτό να επιστρέψει στην Αιώνια Αγάπη, με αποτέλεσμα να είναι ανείπωτα μακάριο συνδεδεμένο μαζί Της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8128                18-3-1962

Πίστη στην παρουσία του Θεού. . .

Είμαι παρών σε σας μόλις συνδεθείτε μαζί Μου πνευματικά και αληθινά. . .  Εσείς οι άνθρωποι όμως Με ψάχνετε ακόμα μακριά σας. Είναι μόνο λίγοι εκείνοι που Μου αφοσιώνονται σαν παιδιά, που δηλαδή δημιουργούν τη σωστή σχέση μαζί Μου. . .  Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων μιλούν μάλιστα για έναν Θεό και Δημιουργό, πιστεύουν σε ένα πάρα πολύ ισχυρό Ον, νομίζουν όμως ότι αυτό το Ον είναι ατελείωτα μακριά από τον εαυτού τους. Δεν ξέρουν ότι Εγώ ως ο Θεός και Δημιουργός τους θα ήθελα να είμαι συνδεδεμένος μαζί τους και ότι χρειάζεται απλά οι ίδιοι να δημιουργήσουν αυτό το σύνδεσμο. Γιατί ήταν οι ίδιοι που απομακρύνθηκαν από Εμένα και άρα θα πρέπει να είναι οι ίδιοι που θα επιδιώξουν να είναι πάλι κοντά Μου.

Αλλά δεν είναι ούτε ικανοί να προσεύχονται ολόψυχα, δηλαδή να συνομιλούν πνευματικά και αληθινά μαζί Μου ή έστω να Μου στείλουν μια ολόψυχη επίκληση που θα προέλθει από την καρδιά τους. Χρησιμοποιούν μόνο προσευχές τις οποίες έμαθαν απέξω, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία μπροστά Μου, τις οποίες δεν ακούω και επομένως δεν μπορώ να εισακούσω. . .  Αφού θέλω να με επικαλούνται πνευματικά και αληθινά, θέλω θερμές σκέψεις να ανεβαίνουν σε Μένα, οι οποίες θα Με παρακινήσουν τότε να σκύψω προς τον ικέτη, να τον πλησιάσω, να του είμαι παρών. . .

Ευλογημένοι όμως είναι εκείνοι που έχουν ήδη δημιουργήσει αυτό τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου, που επομένως Με παρακινούν να τους είμαι παρών μέσω μιας πνευματικής και αληθινής προσευχής και στους οποίους συνπεώς μπορώ και να μιλάω, μέσω σκέψεων ή και ηχητικά, εάν το επιτρέψει η κατάσταση της ωριμότητάς τους. Μόνο να λαχταράτε και να επιτρέπετε την παρουσία Μου. Αφού η παρουσία Μου προϋποθέτει και μια καρδιά που έχει καθαριστεί, που μέσω της αγάπης προετοίμασε τον εαυτό της ως κατοικία μέσα στην οποία θα μπορέσω τότε ο Ίδιος να βρεθώ. . .

Στην περίπτωση όμως που εσείς οι άνθρωποι πιστεύετε σε έναν Θεό με τον Οποίο μπορείτε να συνδεθείτε, τότε ο τρόπος ζωής σας θα είναι μια πορεία με αγάπη, αλλιώς δεν θα είχατε αυτή την πίστη. . .  Αφού η πίστη ζωντανεύει μόνο διά της αγάπης. . .  Η ανθρωπότητα όμως στερείται οποιασδήποτε αγάπης, η αγάπη έχει ψυχρανθεί μεταξύ των ανθρώπων. . .  Και ως εκ τούτου μόνο σπάνια βρίσκει κανείς μια ζωντανή πίστη, μια πίστη που Με αναζητά και που παρακινεί τον άνθρωπο να συνδεθεί μαζί Μου. Αφού η αγάπη είναι ήδη ο δεσμός μαζί Μου, μέσω της έμπρακτης αγάπης ο άνθρωπος Με τραβά κοντά του και Με κάνει να είμαι παρών. . .  Και άρα μονάχα η αγάπη είναι καθοριστική για το είδος σχέσης του ανθρώπου μαζί Μου. Αφού εκεί όπου ανάβει η αγάπη μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου αυτός μπορεί ήδη να αισθάνεται μια απαλή εσωτερική ώθηση, ο στόχος της οποίας είμαι Εγώ. . .

Επομένως, ο άνθρωπος που έχει αγάπη θα κάνει και προσευχή και μάλιστα πνευματικά και αληθινά. Αφού η αγάπη μέσα του δημιουργεί το σύνδεσμο με την Αιώνια Αγάπη. . .  μαζί Μου, ο Οποίος μπορώ τότε να του είμαι παρών. Και στην περίπτωση που του είμαι παρών, μπορώ επίσης να εκδηλώνομαι απέναντί του. Μπορώ να οδηγώ τις σκέψεις του, μπορώ να του παράσχω ένα διανοητικό πλούτο τον οποίο μπορεί να λάβει μόνο από Εμένα τον Ίδιο. . .  Μπορώ ο Ίδιος να ενεργώ μέσα του, όπως το υποσχέθηκα. . .  Αυτό όμως απαιτεί πάντα την παρουσία Μου, θα είναι πάντα μόνο η αγάπη που θα παρακινήσει Εμένα τον Ίδιο να είμαι παρών κοντά του.

Πόσο μακριά από Μένα όμως παραμένουν οι άνθρωποι εξαιτίας της ζωής τους χωρίς αγάπη. . .  Δεν μπορούν να Με αναγνωρίσουν, γιατί το πνεύμα τους είναι ακόμα σκοτεινό. Και για αυτό το λόγο δεν Μου δίνουν τη δυνατότητα να επενεργήσω πάνω τους με απευθείας τρόπο μιλώντας τους μέσα στις σκέψεις τους. Αφού δεν αντιλαμβάνονται τέτοιες σκέψεις λόγω της μεγάλης απόστασής τους από τον Θεό και δεν τις καταλαβαίνουν εάν οι συνάνθρωποι τους ενημέρωναν. . .  Και παρακινούνται μόνο δύσκολα να πιστέψουν σε έναν Θεό που θέλει να είναι ο Πατέρας τους, που θα ήθελε να τους κάνει ευτυχισμένους ως παιδιά εφόσον αυτά αναζητήσουν το δεσμό μαζί Του. . .

Δεν μπορούν να πιστεύουν, γιατί δεν έχουν αγάπη μέσα τους, η οποία μόνο θα αφύπνιζε την πίστη τους στη ζωή. Και για αυτό το λόγο δεν θα είναι ικανοί να προσεύχονται πνευματικά και αληθινά. . .  εκτός εάν τους πλήξει μια τεράστια συμφορά και επικαλεστούν τότε τον ισχυρό Δημιουργό του ουρανού και της Γης, ο Οποίος δημιούργηε και εκείνους. . .  Και στην περίπτωση που μια τέτοια επίκληση προέρχεται από την καρδιά του ανθρώπου, θα την ακούσω και θα την εισακούσω. . .  Αλλά μονάχα Εγώ ξέρω για την ποιότητα της καρδιάς του κάθε μεμονωμένου ανθρώπου και μονάχα Εγώ ξέρω αν μια επίγεια προσφορά βοήθειας θα τον ωφελήσει ή αν είναι καλύτερη για την ψυχή του μια πρόωρη ανάκληση στο υπερκόσμιο βασίλειο, γιατί εκείνη δεν θα Με βρει πια στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8130                20-3-1962

Ανανέωση της Γης. . .

Μια ανανέωση της Γης είναι αναπόφευκτη. . .  αφού τα πάντα έχουν βγει εκτός τάξης, οι ίδιοι οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια εντελώς αντιπνευματική κατάσταση και δυσκολεύουν την ανοδική ανάπτυξη και του πνευματικού που είναι ακόμα δεμένο μέσα στα έργα της δημιουργίας. Αφού η μανία τους για την ύλη τούς παρακινεί συχνά σε πράξεις που σημαίνουν την πρόωρη καταστροφή έργων της δημιουργίας. . .

Οι ίδιοι οι άνθρωποι όμως παραβαίνουν συνέχεια τη θεϊκή τάξη, γιατί αγνοούν πλήρως την αρχή της αγάπης, η οποία όμως είναι η επιτομή της θεϊκής τάξης. Τους απασχολεί μόνο τη σωματική τους ευημερία, για αυτό όλες οι σκέψεις και οι επιδιώξεις τους αφορούν μόνο την ύλη, μόνο τα γήινα αγαθά και τις εγκόσμιες χαρές. Δεν έχουν καμία επίγνωση του πραγματικού σκοπού της επίγειας τους ζωής και συνεπώς αυτή η ζωή τους παραμένει μάταιη. Και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες εάν δεν αλλάξουν ακόμα οι άνθρωποι και πάρουν ένα διαφορετικό δρόμο. . .

Επομένως είναι μικρή η προοπτική ότι θα αλλάξουν οι άνθρωποι και θα επιτρέψουν να πεισθούν για το χαμηλότατο πνευματικό τους επίπεδο. . .  Ούτε τα σκληρά χτυπήματα της μοίρας ή τα σκληρά γεγονότα του κόσμου δεν καταφέρνουν να τους παρακινήσουν να αλλάξουν τη σκέψη τους. Και δεν προσέχουν τις επιπλήξεις των συνανθρώπων που θα ήθελαν να τους βοηθήσουν να ξεφύγουν από τη νύχτα του πνεύματος, αφού δεν πιστεύουν τίποτα. . .

Και μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να έχει διάρκεια, γιατί η Γη θα πρέπει να χρησιμεύσει για σταθμό ωρίμανσης του πνευματικού που βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στον Θεό. . .  Για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ως τέτοια, αλλά θα πρέπει να γίνει ένα καθάρισμα. Τα πάντα πρέπει να ανακαταταχθούν. Θα πρέπει να δημιουργηθεί και πάλι η δυνατότητα να υπηρετεί για όλο το πνευματικό. . .  από τη σκληρή ύλη μέχρι πάνω στον άνθρωπο. . ., γιατί μόνο μέσω της υπηρεσίας το πνευματικό μπορεί να αναπτυξθεί ανοδικά και τελικά να λυτρωθεί από οποιαδήποτε μορφή. . .  Και η παράβαση της θεϊκής τάξης αποτελείται από το γεγονός ότι αφαιρείται όλο και περισσότερο στο πνευματικό η δυνατότητα να υπηρετήσει. . .

Σε αυτό αποτελείται η παραβίαση της θεϊκής τάξης ότι επίσης λείπει στους ανθρώπους οποιαδήποτε αγάπη, η οποία είναι η προϋπόθεση για την «υπηρεσία». . .  και ότι εμποδίζουν επίσης την ύλη να υπηρετήσει. Μαζεύουν γήινα αγαθά και απολαμβάνουν την κατοχή τους, τα οποία όμως δεν είναι ποτέ σε θέση να εκπληρώσουν το σκοπό τους, με αποτέλεσμα να παραταθεί η διάρκεια της ανάπτυξής τους, κάτι που προκαλεί βάσανα στο πνευματικά που είναι δεμένο μέσα σε εκείνα τα αγαθά. Και επίσης οι άνθρωποι έχουν υπερβολική φιλαυτία, σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και την εκπλήρωση των επιθυμιών τους. . .  η αγάπη τους είναι εντελώς λάθος. Επιδιώκουν πάντα μόνο την ένωση με πράγματα που ανήκουν στον κόσμο. Η αγάπη τους είναι λάθος αγάπη, η οποία θέλει πάντα μόνο να παίρνει, αλλά ποτέ να δώσει. . .

Η σωστή αγάπη έχει ψυχρανθεί μεταξύ των ανθρώπων και αυτό σημαίνει χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο, το οποίο κάνει ανεπιτυχή μια επίγεια πορεία, το οποίο αντιβαίνει εντελώς στη θεϊκή τάξη και το οποίο καθιστά αναγκαία μια διάλυση των δημιουργημάτων της Γης, κατά την οποία θα καταστραφεί και το ανθρώπινο γένος. Γιατί αυτό δεν εκμεταλλεύεται την επίγεια του ζωή, δηλαδή απέτυχε πλήρως κατά την τελευταία δοκιμασία της επίγειας του ζωής. Οι ίδιοι οι άνθρωποι προκαλούν το τέλος της ύπαρξης της Γης με την παλιά της μορφή. Οι ίδιοι οι άνθρωποι μέσω της λανθασμένης θέλησής τους και του χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου καθορίζουν επίσης τη στιγμή του τέλους, η οποία προβλεπόταν από τον Θεό εδώ και αιωνιότητες. . .

Και αφού δεν πλήττονται μόνο άνθρωποι αλλά και τα δημουργήματα της Γης από τη λανθασμένη θέληση και σκέψη των ανθρώπων, η διάλυση αυτών των δημιουργημάτων της Γης έχει γίνει απαραίτητη. Και το αποτέλεσμα θα είναι μια ολοκληρωτική μετατροπή όλης της επιφάνειας της Γης, κατά την οποία θα επηρεαστεί κάθε ζωντανό ον. . .  Αλλά μέσω της αγάπης του Θεού πάνω στη νέα Γη θα επιβεβαιωθεί και πάλι μέσα στην μορφή που θα ανταποκριθεί στην κατάσταση της πνευματικής του ωριμότητας. . .

Θα επαναφερθεί η τάξη πάνω στη νέα Γη, αφού τα πάντα θα πρέπει να προχωρήσουν στην ανάπτυξή τους. . .  Και πρέπει να δοθούν νέες δυνατότητες για άνοδο και στην ψυχή του ανθρώπου που απέτυχε. Αυτό όμως απαιτεί μια διάλυση και μια εκ νέου φυλάκιση μέσα στη στερεή ύλη και θα πρέπει να το φοβούνται οι άνθρωποι. Αφού ο κάθε άνθρωπος έχει ακόμα τη δυνατότητα να αλλάξει εάν υπάρξει μέσα του έστω και η ελάχιστη προθυμία να εκπληρώσει το σκοπό της επίγειας του ζωής. Τότε θα έχει συμπαράσταση με κάθε τρόπο για να γλιτώσει η ψυχή του από αυτή την εκ νέου φυλάκιση. . .

Και ως εκ τούτου οι άνθρωποι ενημερώνονται ξανά και ξανά για την αφορμή και τη σημασία του τέλους αυτής της Γης και τα γεγονότα του κόσμου μπορεί επίσης να έχουν ευνοϊκή επίδραση στις σκέψεις του ανθρώπου. . .  Ωστόσο, η θέληση του ανθρώπου δεν μπορεί να εξαναγκαστεί, πρέπει να σκεφτεί με δική του κίνητρο και να αναζητήσει το δεσμό με το Δημιουργό του ουρανού και της Γης. . .  Και δεν θα είναι ποτέ χωρίς συμπαράσταση, αφού ο Θεός θέλει να αποκτήσουν οι άνθρωποι τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια, όχι όμως να χάσουν πάλι τη ζωή για ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8131                21-3-1962

Η οδυνηρή πορεία του Ιησού ως ανθρώπου. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Η γένεση της νέας Γης»  σελ. 116 – 118. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Και για Μένα  τον ίδιο ως άνθρωπο Ιησού η πορεία πάνω στη Γη υπήρξε πολύ δύσκολη, επειδή η ψυχή Μου είχε κατέβει από το βασίλειο του φωτός στο σκοτάδι. . .  Είχε έρθει σε μια σφαίρα που μόνο μαρτύρια σήμαινε για αυτήν, γιατί ήταν η περιοχή του Εωσφόρου, του πρώτο έκπτωτου πνεύματος. . .  Ήταν μια περιοχή του σκότους, της αμαρτίας και του θανάτου. Και μονάχα η αγάπη που έκαιε μέσα Μου έκανε τη ζωή Μου υποφερτή. Γιατί η αγάπη αυτή αναγνώριζε σε ποια τρομακτική μοίρα ζούσαν οι άνθρωποι, για αυτό προσπαθούσε να τους βοηθήσει. . .  Και κάθε αγάπη που θέλει να βοηθήσει ενεργεί σαν δύναμη, για αυτό και Εγώ είχα στη διάθεσή Μου ασυνήθιστα μεγάλη δύναμη, την οποία μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το καλό των συνανθρώπων. . .

Ήμουν αγνός και αναμάρτητος και βρισκόμουν καταμεσής στην αμαρτία. . .  Η δε ψυχή Μου υπέφερε απερίγραπτα, γιατί καθετί το αμαρτωλό επιδρούσε και πάνω στο σώμα Μου. . .  επειδή το προσέβαλαν αδυναμίες και επιθυμίες και η ψυχή Μου έπρεπε να τις πολεμήσει για να μην υποκύψει. Οι πειρασμοί που αντιμετώπιζα ήταν πάρα πολύ μεγάλοι, διότι ο Εωσφόρος γνώριζε για το σχέδιό Μου να ελευθερώσω από την εξουσία του τα πλάσματα που είχαν εκπέσει από τον Θεό και να τα οδηγήσω πάλι στον Πατέρα. Και πραγματικά επιχείρησε και έκανε οτιδήποτε νόμιζε πως θα Με έκανε να πέσω επίσης. Με εμπόδιζε διαρκώς στον αγώνα Μου να πνευματοποιήσω την ψυχή Μου, η οποία ήθελε να ενωθεί με τη θεία Αγάπη, προκειμένου να πλημμυρίσει με τη δύναμη που χρειαζόταν για να εκτελέσει το λυτρωτικό έργο, η οποία μπορούσε να αποκτηθεί μόνο διά της αγάπης.

Ήταν μάλλον η πιο δύσκολη μοίρα που έχει σηκώσει ποτέ άνθρωπος σε αυτή τη Γη. . .  Γιατί από τη στιγμή που το πνεύμα Μου ενώθηκε με το Πνεύμα του Πατέρα, γνώριζα επίσης ποια ήταν η αποστολή Μου. . .  Ήξερα για τα μαρτύρια που έπρεπε να περάσω και για το δρόμο των παθών που θα κατέληγε στον θάνατο στο σταυρό. . .  Όλα αυτά τα ήξερα από πριν και εντούτοις ακολούθησα αυτό το δρόμο συνειδητά και οικειοθελώς, γιατί είχα όντως τόσο μεγάλη αγάπη για την ανθρωπότητα που υπέφερε και που χωρίς το λυτρωτικό έργο θα ήταν χαμένη για αιωνιότητες. . .

Γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε από μόνος του να εξαλείψει τη μεγάλη αμαρτία της κάποτε πτώσης από τον Θεό, επειδή η πτώση εκείνη είχε γίνει από το κάθε ον με πλήρη συνείδηση του τι έκανε. . .  Δεν επρόκειτο για κάποια αμαρτία που είχε γίνει για λόγους αδυναμίας, αντίθετα ήταν μια εντελώς συνειδητή επανάσταση εναντίον του Θεού, παρόλο που ήξεραν ότι ήταν λάθος. . .  Ωστόσο, ευσπλαχνιζόμουν την ανθρωπότητα, αφού αναγνώριζα όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις και επομένως διέκρινα επίσης ότι ήταν αδύνατο να επιστρέψει ποτέ πια στο φως εάν δεν πραγματοποιόταν ένα έργο αγάπης μέσω του οποίου θα εξιλεωνόταν η τεράστια ενοχή. . .

Εάν δεν είχα αναγνωρίσει αυτά τα πράγματα ως άνθρωπος ως αποτέλεσμα της μεγάλης Μου αγάπης, τότε δεν θα μπορούσα να επιστρατεύσω τη θέληση για αυτό το δρόμο των υπεράνθρωπων παθών. . .  Αλλά μόνο μια θυσία η οποία θα γινόταν εντελώς ελεύθερα από αγάπη θα τη δεχόταν ο Πατέρας ως εξιλέωση. . .  Και έτσι πήρα συνειδητά το δρόμο για το σταυρό, επωμίστηκα συνειδητά μια επίγεια μοίρα την οποία μπορούσε να αντέξει μόνο η αγάπη μέσα Μου. . .  Και άντεξα μέχρι το τέλος. . . 

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί τι πόνους και μαρτύρια υπέφερε μια αγνή ψυχή που ερχόταν από ψηλά. Μου διοχετευόταν όμως ακατάπαυστα δύναμη, γιατί έμεινα ολόψυχα δεμένος με τον Πατέρα, γιατί ζητούσα την αγάπη Του και τη λάμβανα απεριόριστα. . .  Για το λόγο αυτό σας δίνεται ξανά και ξανά η εξήγηση ότι η «Αγάπη» πραγματοποίησε τη θυσία στο σταυρό, ότι η «Αγάπη», η οποία Με κατέκλυζε, ήταν το Ίδιο το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  και ότι επομένως Αυτό το Ίδιο λύτρωσε τον κόσμο από την αμαρτία και τον θάνατο. Είχα ενωθεί εντελώς μαζί Του, αφού η «Αγάπη» κατοίκησε μέσα στον άνθρωπο Ιησού, μέσα σε ένα ανθρώπινο περίβλημα που ήταν ικανό και πρόθυμο να υποφέρει, μια και το Πνεύμα του απείρου δεν μπορούσε να υποφέρει. Μπορούσε όμως να πλημμυρίσει πλήρως με την ακτινοβολία Του μια μορφή, ούτως ώστε Αυτό και η ακτινοβολημένη μορφή να ήταν ένα. . .

Η επίγεια πορεία του ανθρώπου Ιησού ήταν αφάνταστα δύσκολη, αλλά έτσι ο «άνθρωπος» Ιησούς κέρδισε την πλήρη ένωση μαζί Μου και κατέκτησε τη θεοποίηση της ψυχής του. . .  Και ο άνθρωπος Ιησούς πέτυχε στη Γη το στόχο που όλοι οι άνθρωποι έχουν χρέος να πετύχουν: να ενωθούν δηλαδή με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, πράγμα που μπορούν να πετύχουν, αφού τους βοηθά ο Λυτρωτής ο Ιησούς Χριστός, γιατί παίρνει από πάνω τους το βάρος της πρωταρχικής αμαρτίας όταν το αποθέσουν στο σταυρό. Και τότε δυναμώνει επίσης τη θέλησή τους ώστε να φθάσουν στην πλήρη συνένωση, στην ενοποίηση μαζί Μου, με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  Διότι για αυτό πέθανε ο άνθρωπος Ιησούς στο σταυρό, ώστε οι άνθρωποι τώρα να βρίσκουν τη λύτρωση από την αμαρτία και τον θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

8133                23-3-1962

Πνευματοποίηση ανώριμων ουσιών. . .

Όλες οι παθήσεις και τα προβλήματα του κορμιού συμβάλλουν στην πνευματοποίηση των ακόμα ανώριμων ουσιών. . .  Επομένως να υπομείνετε τα πάντα με αφοσίωση, αφού συμβαίνουν μόνο προς τη σωτηρία της ψυχής σας. Το κορμί σας περιέχει ακόμα πολλά ανώριμα πνευματικά στοιχεία, αφού κάθε ύλη είναι φορέας του πνευματικού που βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Και σας είναι μάλιστα δυνατό κατά την επίγεια σας ζωή να πνευματοποιήσετε και τις ουσίες του κορμιού σας, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να ενωθούν με την ψυχή σας και να περάσουν μαζί της στο υπερκόσμιο βασίλειο όταν τελειώσει η σωματική ζωή του ανθρώπου. Αλλά μόνο σπάνια ένας άνθρωπος πετυχαίνει αυτή την ολοκληρωτική πνευματοποίηση, επειδή αυτό προϋποθέτει μια ζωή με αγάπη και την πλήρη παραίτηση από το εγώ του. Και μόνο σπάνια ένας άνθρωπος πετυχαίνει αυτό τον υψηλό βαθμό αγάπης στη Γη. . .

Πόσα πολύ όμως έχει κερδίσει ο άνθρωπος στην περίπτωση που το κορμί του υποτάσσεται στη θέληση της ψυχής του, η οποία επιτρέπει στο πνεύμα μέσα της να καθορίζει τη βούληση, τη σκέψη και τις πράξεις της. . .  Και αν το κορμί του ανθρώπου υποκύψει επίσης στην επιθυμία του πνεύματός του, δηλαδή ανταποκρίνοντας στην επιθυμία της ψυχής του, οι ουσίες του κορμιού του θα πνευματοποιηθούν. . .  ιδιαίτερα τότε που αρρώστια και λύπη επενεργούν σε αυτά τα αντιπνευματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να εξαγνίζονται όλο και περισσότερο. . .  Ως εκ τούτου τέτοιες καταστάσεις του κορμιού που μερικές φορές προκαλούν βάσανα στον άνθρωπο έχουν και μια ορισμένη ευλογία. . .

Με αυτό τον τρόπο αποκρούονται ξανά και ξανά αντιπνευματικές παρορμήσεις και η ψυχή αποκρυσταλλώνεται όλο και περισσότερο. Και μπορεί επίσης να γίνει λόγος για την πνευματοποίηση του κορμιού, ακόμα και αν αυτό δεν γίνεται ολοκληρωτικά κατά την επίγεια ζωή. Αλλά πιστέψετε ότι κάθε αρρώστια και κάθε λύπη έχει ευνοϊκό αποτέλεσμα στην ψυχή σας εάν δεν επαναστατήσετε ενάντια στη μοίρα σας. . .  εάν υπομείνετε ταπεινά τη μοίρα σας, η οποία δεν σας επιβλήθηκε ποτέ άσκοπα.

Το γεγονός ότι το κορμί σας παρουσιάζει ακόμα ανώριμες ουσίες δεν θα μπορείτε να το αρνηθείτε και άρα αυτές οι ουσίες θα σας προκαλούν πάντα βάσανα. Και μόνο σπάνια ένας άνθρωπος θα πετύχει να τακτοποιήσει εντελώς τα πάντα μέσα του, παρόλο που αυτό είναι το πραγματικό καθήκον του κατά την επίγεια του ζωή. . .  Αλλά ο άνθρωπος είναι και θα παραμείνει αδύνατος και απαιτείται ο πιο ολόψυχος σύνδεσμος με την προαιώνια Πηγή της δύναμης. . .  δηλαδή ο άνθρωπος πρέπει να είναι τόσο γεμάτος αγάπη ώστε η Αιώνια Αγάπη να βρίκσεται διαρκώς μέσα του. . .  Γιατί τότε θα διαθέτει ένα βαθμό δύναμης ώστε θα πετύχει την πνευματοποίηση όλων των ουσιών που ενοχλούν το κορμί του.

Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να πει τον εαυτό του ευτυχισμένο στην περίπτωση που πετυχαίνει το καθάρισμα της ψυχής του κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, με αποτέλεσμα εκείνη να μπορεί να διαποτιστεί με το θεϊκό Φως της αγάπης, να είναι διαπερατή στο φως όταν μπει στο άλλο βασίλειο. Και αυτό το καθάρισμα της ψυχής επιτυγχάνεται επίσης μέσω της λύπης και της αρρώστιας εάν δεν φουντώσει τόσο πολύ η αγάπη ώστε αυτή να καταφέρει την ωρίμανση της ψυχής. Επομένως, εσείς οι άνθρωποι να μην παραπονιέστε και να γκρινιάζετε ακόμα και αν έχετε σωματικά προβλήματα, αφού τα πάντα ωφελούν την τελειοποίησή σας. . .

Και ο βαθμός του φωτός μιας ψυχής μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός κατά την είσοδό της στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .  Και κάθε λύπη στη Γη συμβάλλει στην αύξηση του βαθμού του φωτός, με την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος πασχίζει ο ίδιος να ωριμάσει η ψυχή του με το να επιδιώκει ειλικρινά την τελειότητα. . .  Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε ευγνώμονες για τα δεινά και μην πιστέψετε ότι πρέπει να τα ανεχθείτε ως τιμωρία. Πρόκειται μόνο για ένα εξαγνιστήριο μέσο, αφού το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα μέσα σας ακάθαρτες ουσίες προκύπτει ήδη από το σωματικό σας περίβλημα, το οποίο συνίσταται σε ανώριμα πνευματικά στοιχεία. . .

Αλλά και αυτό το πνευματικό μπορεί να διανύσει μια γρηγορότερη αναπτυξιακή πορεία, μπορεί να ωριμάσει πιο γρήγορα ακριβώς μέσω τέτοιων εξαγνιστήριων μέσων. Και κάποτε θα καταλάβετε βέβαια την ευλογία όσων έπρεπε να υπομείνετε κατά την επίγεια σας ζωή. . .  Και θα είστε μόνο ευγνώμονες για τη γεμάτη αγάπη φροντίδα την οποία θα καταλάβετε και σε εκείνα. Αφού κάποτε θα σας αστράψει το φως και θα ξεχάσετε όλες τις αντιξοότητες που βρίσκονται πίσω σας. . .  και θα είστε μακάριοι μέσα στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8135                25-3-1962

Η παραλαβή της καθαρής αλήθειας απαιτεί προϋποθέσεις. . .

Προσπαθώ πάντα μόνο να σας διοχετεύω την καθαρή αλήθεια. Αλλά συχνά θα διαπιστώνετε ότι οι απόψεις και των δικών Μου διαφέρουν η μια από την άλλη. . .  οι απόψεις εκείνων που Με επιδιώκουν, που θέλουν να ανήκουν στους δικούς Μου και που επίσης συνδέονται μαζί Μου μέσω της προσευχής και της έμπρακτης αγάπης. . .  Αλλά μερικές φορές επιμένουν και σε αυτά που παρέλαβαν ως αλήθεια από άλλους, που όμως δεν μπορούν να εγείρουν αξίωση να είναι αλήθεια. Ο άνθρωπος πρέπει να ελευθερωθεί εντελώς από υιοθετημένα πνευματικά αγαθά και πρέπει να παρακαλέσει Εμένα τον Ίδιο για την καθαρή αλήθεια. Τότε θα βρίσκεται μέσα στη σωστή σκέψη, τότε θα επιβεβαιωθεί αυτή, αλλά επίσης ο άνθρωπος θα διαφωτιστεί εκεί όπου εξακολουθεί να σφάλλει. . .

Και πρέπει να τονίζεται ξανά και ξανά ότι η επιθυμία για την αλήθεια είναι η πρώτη προϋπόθεση για να στέκεται κανείς μέσα στην αλήθεια. Ο άνθρωπος ας λογοδοτεί στον εαυτό του ξανά και ξανά για το αν έχει μέσα του αυτή την επιθυμία. Και ας εξετάζει ξανά και ξανά την πηγή όσων πνευματικών αγαθών κατέχει. . .  Και όπου είναι σοβαρή αυτή η επιθυμία για την αλήθεια θα υπάρχει πάντα η ίδια αλήθεια, η οποία προήλθε από Εμένα.

Και αυτή η αλήθεια μπορεί να μεταδοθεί σε σας τους ανθρώπους μόνο μέσω της ενέργειας του Πνεύματος. Και για αυτό να προσπαθήσετε όλοι να αναπτύξετε τον ύψιστο βαθμό αγάπης μέσα σας, προκειμένου το Πνεύμα Μου να μπορεί να ενεργήσει απευθείας μέσα σας. Και τότε να αφήσετε να σας κάνω δώρα, να αφήσετε στην άκρη κάθε προκατειλημμένη άποψη και να δέχεστε πάντα μόνο αυτά που θα σας παράσχω. . .  Να ακούτε πάντα μόνο αυτά που θα σας μεταδίδει το Πνεύμα Μου. Και θα βαδίζετε εγγυημένα μέσα στην αλήθεια, θα απορρίψετε οι ίδιοι κάθε πλάνη, γιατί θα την καταλάβετε ως πλάνη μόλις ενεργήσει το Πνεύμα Μου. . .

Πόσο λίγοι άνθρωποι όμως ξέρουν για αυτή τη διαδικασία, πόσο λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι θα έχουν πρόσβαση στην πιο καθαρή αλήθεια εάν μόνο ζήσουν σύμφωνα με το θέλημά Μου, δηλαδή πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί μια «ενέργεια του Πνεύματός Μου». . .  Οι άνθρωποι προσπαθούν να αποκτήσουν την αλήθεια μέσω της λογικής τους, μέσω επιμελώς μελετών και αποκτούν μόνο ανθρώπινες γνώσεις, οι οποίες δεν θα τους δώσουν ποτέ τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για την καθαρή αλήθεια. . .  Εγώ όμως σας δείχνω τον τρόπο για να φτάσετε σε αυτή την αλήθεια.

Ποτέ όμως δεν θα μπορείτε να Με αποκλείσετε σε αυτό, αφού Εγώ ως η Αιώνια Αλήθεια επιφυλάσσομαι να διοχετεύσω την αλήθεια σε εσάς τους ανθρώπους που πληροίτε εκείνους τους όρους που έχω συνδέσει με την παροχή της καθαρής αλήθειας: δηλαδή μέσω της αγάπης να διαμορφώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να γίνει εφικτή μια «ενέρεια του Πνεύματός Μου» μέσα σας. . .  Τότε λοιπόν θα μπορώ να σας διοχετεύσω ο Ίδιος την αλήθεια και θα το κάνω μάλιστα, γιατί είναι απαραίτητο να κινείστε μέσα στην αλήθεια.

Τις περισσότερες φορές όμως εσείς οι άνθρωποι δεν είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τα πνευματικά αγαθά που κατέχετε, γιατί ο καθένας πιστεύει ότι διδάχθηκε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να μην θέλει να την αποχωριστεί. Και για το λόγο αυτό οι ίδιοι βάζετε συχνά φραγμούς, τις οποίους δεν σπάζω εξαιτίας της ελεύθερης βούλησής σας. . .  Αυτό όμως εμποδίζει επίσης την παραλαβή της καθαρής αλήθειας, η οποία προϋποθέτει την επιθυμία για την αλήθεια και επομένως και την πλήρη εγκατάλειψη όλων των πνευματικών αγαθών που κατέχει ο άνθρωπος. . .

Τόσο πιο ευτυχισμένος όμως θα είναι όταν διδαχθεί τότε από Εμένα τον Ίδιο και όταν λάβει ξανά τα πνευματικά αγαθά, τα οποία όμως θα μπορεί τότε να υποστηρίξει με πεποίθηση ως την αλήθεια και θα το κάνει βέβαια. Και τέτοια πνευματικά αγαθά που προήλθαν απευθείας από Εμένα θα συμφωνούν πάντα. Και εσείς οι άνθρωποι θα είστε πεπεισμένοι για την αλήθεια εκείνων. Γιατί ο Ίδιος μέσω του Πνεύματος σας δίνω εκείνη την εσωτερική βεβαιότητα την οποία έχετε ανάγκη για να μπορείτε τότε να υποστηρίξετε την αλήθεια απέναντι στους συνανθρώπους σας.

Αφού όμως εσείς οι άνθρωποι ξέρετε λίγα σχετικά με μια τέτοια ενέργεια του Πνεύματος μέσα σας, χρησιμοποιείτε πάντα μόνο τη λογική σας και αυτή θα παράγει πολλά διαφορετικά πορίσματα. . .  Όλοι θα υποτίθετε ότι σκέφτεστε σωστά, αλλά δεν θα έχετε καμία εσωτερική βεβαιότητα και δεν θα μπορείτε να αποκομίσετε καμία απόδειξη σχετικά. Και για το λόγο αυτό θα προκύπτουν ξανά και ξανά σχίσματα, για το λόγο αυτό υποστηρίζονται ποικίλες απόψεις. Και η ανθρωπότητα βαδίζει μέσα στην άγνοια ή υιοθετεί λανθασμένες ιδέες στην περίπτωση που πρόκειται για τον πνευματικό τομέα, ο οποίος δεν μπορεί να εξερευνιστεί παρά μέσω της επενέργειάς Μου πάνω στις σκέψεις του ανθρώπου. . .  μέσω της φώτισης του πνεύματος, κάτι που απαιτεί μια ζωή με αγάπη και το συνειδητό σύνδεσμο μαζί Μου.

Εσείς οι άνθρωποι θα μπορούσατε να κινείστε πάντα μέσα στην αλήθεια εάν μόνο συνδεόσασταν με Εκείνον Που δίνει την αλήθεια, εάν επιθυμούσατε σοβαρά την αλήθεια από Εμένα τον Ίδιο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8137                27 κ. 28-3-1962

«Ουρανός και Γη θα παρέλθουν. . .»

Δεν είναι πνευματική αλαζονεία να υπερασπιστεί κανείς τα λόγια του Κυρίου, αφού αυτά θα παραμένουν εσαεί η καθαρή αλήθεια, εφόσον δεν εκτεθούν σε ανθρώπινες αλλαγές. . .  Και έτσι ο Ιησούς δίδαξε στη Γη και διοχέτευσε το λόγο Του στους ανθρώπους. . .  Τους διακήρυξε το Ευαγγέλιο της αγάπης και έδωσε εντολή στους μαθητές Του να καταγράψουν αυτό το λόγο Του, προκειμένου αυτός να είναι ξανά και ξανά προσιτός στην ανθρωπότητα. Διότι είναι απαραίτητο να λάβουν οι άνθρωποι γνώση του Ευαγγέλιου της αγάπης, γιατί θα πρέπει να ξέρουν για το θέλημα του Θεού, ο Οποίος έστειλε στη Γη τον Γιο Του για να μιλήσει στους ανθρώπους μέσω Εκείνον.

Αυτό το λόγο επομένως μπορεί να το υπερασπιστεί κανείς και προς ενίσχυση εκείνου ο Ιησούς υποσχέθηκε στους ανθρώπους το Πνεύμα Του, το οποίο θα έπρεπε να μυεί τους ανθρώπους ξανά και ξανά στην αλήθεια, το οποίο θα έπρεπε να τους υπενθυμίσει όσα τους είπε ο Ίδιος όταν βάδιζε στη Γη. Μέσω της υπόσχεσης του Πνεύματός Του, μέσω της διαβεβαίωσης του ότι το Πνεύμα θα μυήσει εσάς τους ανθρώπους στην αλήθεια, φρόντισε επίσης να διοχετεύεται ο δικός Του λόγος στους ανθρώπους. . .  η καθαρή αλήθεια. . .  Γιατί αυτός δεν διατηρείται ποτέ τόσο καθαρός όπως βγήκε από τον Ιησού. Αφού οι άνθρωποι εξαιτίας της ατέλειας τους θα παραμορφώσουν και το τέλειο, ακριβώς γιατί είναι ακόμα ατελείς.

Αλλά είπε: «Ουρανός και Γη θα παρέλθουν, ο λόγος Μου όμως θα συνεχίζει να υπάρχει για όλη την αιωνιότητα. . .»  Και από αυτό προκύπτει η αναγκαιότητα να διοχετεύεται ξανά και ξανά η καθαρή αλήθεια στη Γη και ότι αυτή θα είναι πάντα η ίδια αλήθεια, όπως διδάχθηκε από τον Ιησού στη Γη. Και επομένως ο δικός Του λόγος μπορεί πάντα να τον υπερασπίζεται κανείς. . .  Και έτσι μένει μόνο να εξεταστεί αν πρόκειται για το δικό Του λόγο που υπερασπίζεστε εσείς οι άνθρωποι που πιστεύετε ότι υπηρετείτε τον Κύριο. . .  Και άρα μπορείτε να βασιστείτε μόνο στο δικό Του λόγο, πρέπει να πάρετε τα λόγια του Ιησού ως Λυδία λίθο. . .  Και μπορείτε δικαιολογημένα να επιμείνετε στη Γραφή, η οποία Τον μαρτυρεί.

Πρέπει λοιπόν πρώτα απ’όλα να ξέρετε για την «ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο», για την οποία βρίσκετε μέσα στη Γραφή την απόδειξη: «Θέλω να σας στείλω τον Παράκλητο, το Πνεύμα της αλήθειας. Αυτό θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια και θα σας υπενθυμίσει όλα όσα σας είπα. . .» Ο Ιησούς ο Ίδιος έδωσε αυτή την υπόσχεση καθώς και εκείνη: «Θα μένω μαζί σας μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .» Άρα σε αυτά βρίσκεται και η επιβεβαίωση ότι η ενέργειά Του δεν είχε ολοκληρωθεί με την επίγεια Του πορεία και ότι θα μιλά συνέχεια στους ανθρώπους. . .  Και σε εκείνους που Τον πιστεύουν και που τηρούν τις εντολές Του υποσχέθηκε ότι θα τους αποκαλυφθεί. . .

Ξανά και ξανά ανέφερε την ενέργεια του Πνεύματος. Και τότε που διοχετεύεται τώρα στους ανθρώπους ο λόγος Μου, απλά πραγματοποιούνται εκείνες οι υποσχέσεις που περιέχονται μέσα στη Γραφή και που επισημαίνουν πάντα μόνο ότι ο Πατέρας μιλά ξανά και ξανά στα παιδιά Του που επιτρέπουν την «ενέργεια του Πνεύματός Του» μέσα τους. . .  Και την αλήθεια του λόγου που διοχετεύεται τώρα στους ανθρώπους ως «ενέργεια του Πνεύματος» μπορεί επομένως να την υπερασπιστεί κανείς δικαιολογημένα, αφού δεν μπορεί να πηγάσει από καμία άλλη πηγή παρά από τον Ίδιο τον Αιώνιο Λόγο. Και πρέπει να συμπέσει και θα συμπέσει με το θεϊκό Ευαγγέλιο που διακήρυξε ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη. Αυτός προετοίμασε τον Εαυτό Του με τέτοιον τρόπο ώστε ο Θεός κατοίκησε μέσα Του, ο Οποίος είναι ο Ίδιος ο προαιώνιος Λόγος. . .  και ο Οποίος εκδηλώθηκε μέσω του Ιησού και δίδαξε στους ανθρώπους όλη την αλήθεια. . .

Ο αγιασμένος λόγος Του παραμένει εσαεί ο ίδιος. . .  Και συνεπώς κάθε τροποποίηση πρέπει να αποκαλεστεί ανθρώπινη παραμόρφωση του θείου λόγου. Και τότε δεν μπορεί πια να γίνει λόγος για τον καθαρό λόγο του Θεού. . .  Για αυτό ο Ιησούς είπε: «Θέλω να σας στείλω τον Παράκλητο, ο οποίος σας οδηγεί σε όλη την αλήθεια. . .», γιατί ήξερε ότι ο λόγος Του θα τροποποιόταν ξανά και ξανά μέσω της ανθρώπινης βούλησης. Αλλιώς οι άνθρωποι θα κινούνταν συνέχεια μέσα στην αλήθεια.

Και η διοχέτευση της καθαρής αλήθειας μπορούσε να γίνει μόνο μέσω του Πνεύματός Του, ο Θεός ο Ίδιος έπρεπε να μιλήσει στους ανθρώπους. . .  Το Αιώνιο Πνεύμα του Θεού έπρεπε να μιλήσει στον πνευματικό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο. Αυτό όμως απαιτούνταν πάντα την προθυμία του ίδιου του ανθρώπου εκτός από τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούσε να εκδηλωθεί το πνεύμα του ανθρώπου. . .  δηλαδή ότι ο Θεός ο Ίδιος ενεργούσε μέσα στον άνθρωπο διά του Πνεύματός Του. . .  «Είναι η Γραφή που Με μαρτυρεί. . .» Και άρα δεν μπορείτε να απορρίψετε τη Γραφή ως ανθρώπινο έργο. Αφού για τον αφυπνισμένο άνθρωπο κρύβεται μέσα της η πιο βαθιά σοφία, παρόλο που μέσω της ανθρώπινης βούλησης προκύπτουν ξανά και ξανά αλλαγές. Αυτές όμως θα τις καταλάβει το αφυπνισμένο πνεύμα και θα τις διορθώσει ανάλογα με το νόημά τους.

Ο Ιησούς επεσήμανε την «ενέργεια του Πνεύματος». . .  Ωστόσο, η διαδικασία αυτής παρέμεινε ως επί το πλείστον ξένη στους ανθρώπους, ακριβώς επειδή έλειπαν οι προϋποθέσεις για την ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. . .  καθώς και κατά την εποχή του Ιησού οι άνθρωποι βρίσκονταν σε έσχατη απόσταση από τον Θεό και δεν μπορούσαν πια να ακούσουν τη φωνή του Θεού μέσα τους, γιατί τους βάραινε ακόμα η αρχέγονη αμαρτία. Αυτή έπρεπε πρώτα να την εξαλείψει ο Ιησούς Χριστός για να βάλει τους ανθρώπους ξανά στην κατάσταση όπου θα αναζητούσαν τον ολόψυχο σύνδεσμο με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  Και έτσι το Πνεύμα από τον Θεό θα μπορεί να εκδηλωθεί πάντα μόνο εκεί όπου περιμένει κανείς συνειδητά αυτή την εκδήλωση. Δηλαδή δεν θα ηχήσει ποτέ η φωνή του Πνεύματος μέσα σε έναν άνθρωπο που δεν προετοιμάστηκε με κανέναν τρόπο για να ακούσει τη φωνή του Θεού. . .  επειδή η φωνή Του δεν θα ασκήσει ποτέ εξαναγκασμό πάνω στη θέληση του ανθρώπου.

Ο Θεός ο Ίδιος θέλει μάλιστα να αποκαλυφθεί στους ανθρώπους και βεβαίως σε κάθε εποχή. Ωστόσο, ο ίδιος ο άνθρωπος πρέπει να προξενήσει τις αποκαλύψεις Του μέσω της ελεύθερης βούλησής του και μέσω της εκπλήρωσης των όρων που συνδέονται με την ικανότητα να ακούει κανείς το θείο λόγο. . .  Και θα πρέπει να αφουγκραστεί συνειδητά το εσωτερικό του. . .  Τότε θα μπορεί να γίνει η «έκχυση του Πνεύματος», την οποία υποσχέθηκε ο Ιησούς ο Ίδιος όταν βάδιζε στη Γη. Και έτσι πρέπει να είναι κατανοητή σε σας τους ανθρώπους η διοχέτευση της καθαρής αλήθειας από ψηλά, δεν πρέπει να την ονομάσετε «μηνύματα από το βασίλειο των πνευμάτων». . .  Αφού μπορεί να σας μεταδοθούν και τέτοιες χωρίς να έχετε πετύχει εκείνη την πνευματική ωριμότητα που απαιτεί μια «έκχυση του Πνεύματος». . .

Πρέπει να ξέρετε περί τίνος πρόκειται όταν σας διοχετευτεί η αλήθεια με ασυνήθιστο τρόπο. . .  που όμως σας φαίνεται ασυνήθιστος μόνο γιατί δεν έχετε ενημερωθεί αρκετά για την «έκχυση του Πνεύματος», γιατί επίσης δεν θέλετε να αποδεχθείτε το Βιβλίο των βιβλίων, το οποίο όμως είναι «η Γραφή που Με μαρτυρεί. . .» Να μάθετε πρώτα να καταλαβαίνετε αυτή τη Γραφή και τότε θα σας γίνει κατανοητό γιατί διοχετεύεται ξανά και ξανά στη Γη ο καθαρός λόγος του Θεού, γιατί ξανά και ξανά «ο Παράκλητος οδηγεί τους ανθρώπους στην αλήθεια. . .» Αφού τίποτα δεν διατηρείται τόσο καθαρό όπως προήλθε από τον Θεό, γιατί εκτίθεται ξανά και ξανά στη βούληση των ανθρώπων, οι οποίοι είναι ακόμα ατελείς. . .  Αλλά ο Θεός θα συνεχίσει να διοχετεύει το λόγο Του στη Γη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί: «Ουρανός και Γη θα παρέλθουν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει για όλη την αιωνιότητα. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8139                30-3-1962

«Σηκώστε το σταυρό σας. . .»

Είμαι ο Πατέρας όλων σας και ό,τι γίνεται ή επιτρέπεται είναι μια απόδειξη της απέραντης αγάπης Του για τα παιδιά Του και ωφελεί την τελειοποίησή σας. Μπορείτε όμως ανά πάσα στιγμή να Με παρακαλέσετε να σας βοηθήσω να σηκώσετε το σταυρό σας όταν σας φανεί πολύ βαρύς. . .  Τότε επικαλεστείτε Με μέσα στον Ιησού και θα βαδίσετε πάνω στο δρόμο για το σταυρό μέσω της αναγνώρισής σας του θεϊκού λυτρωτικού έργου που κατόρθωσε ο άνθρωπος Ιησούς για εσάς στη Γη. . .  για να εξαλείψει την κάποτε μεγάλη ενοχή της αμαρτίας. . .

Αυτός σήκωσε το σταυρό και τότε που Με φωνάζετε μέσα Του θα σας απαλλάξω ευχαρίστως από το βάρος του σταυρού και θα το σηκώσω για εσάς. . .  ή με άλλα λόγια, θα σας δώσω τη δύναμη για να τον σηκώσετε μόνοι σας. Και δεν θα σας βαρύνει τόσο πολύ, το βάρος του θα μειωθεί και θα βαδίζετε  στο δρόμο της ακολουθίας του Ιησού, ο Οποίος είπε: «Σηκώστε το σταυρό σας και ακολουθήστε Με. . .» Άρα ο Ιησούς σάς ανακοίνωσε ότι εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να σηκώσετε ένα σταυρό αν θέλετε να Τον ακολουθήσετε. . .

Ο Ιησούς όμως είναι και θα παραμείνει ο προαιώνιος Πατέρας σας, αφού Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα Του, Εγώ ο Ίδιος έγινα μέσα Του για εσάς ορατός Θεός. Αλλά επίσης μέσω του γεγονότος ότι ήμουν άνθρωπος στη Γη είμαι τόσο συνδεδεμένος μαζί σας ώστε καταλαβαίνω όλα τα προβλήματά σας και ώστε για αυτό είμαι και πρόθυμος να σηκώσω στους ωμούς Μου το σταυρό σας και να τον κουβαλήσω για εσάς όταν σας φανεί πολύ βαρύς. Αλλά σας παρέχεται και πάντα νέα δύναμη και αυτή η δύναμη από Μένα είναι χάρη, την οποία απόκτησα για εσάς στο σταυρό μέσω του θανάτου Μου. . .

Επομένως, χρησιμοποιείτε πάντα αυτή τη δύναμη όταν προσευχηθείτε σε Μένα μέσα στον Ιησού, όταν λάβετε γνώση Εμού και του λυτρωτικού Μου έργου, όταν μπείτε στη θέση Μου τότε που υπόφερα και πέθανα, όταν Με πιστέψετε, ο Οποίος μέσα στον άνθρωπο Ιησού βάδισα στη Γη και εξάλειψα την ενοχή της αμαρτίας σας μέσω του σταυρικού θανάτου. . .

Η παροχή χάρης θα σας εξασφαλιστεί εάν Με αποδεχθείτε. Και αυτή η χάρη δείχνεται μέσω της ενισχυμένης βούλησης, μέσω της δύναμης να ζήσετε τη ζωή σας στη Γη σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Και ακόμα και τότε που το κορμί είναι αδύναμο και άθλιο, η ψυχή αγγίζεται από εκείνη τη δύναμη. Και αυτή η διαβεβαίωση να σας κάνει να υπομείνετε και τις σωματικές παθήσεις και τα σωματικά ελαττώματα, αφού το κορμί δεν θα υπάρξει για πάντα, η ψυχή όμως είναι άφθαρτη και θα κερδίσει τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8141                1 κ. 3-4-1962

«Και ο λόγος έγινε σάρκα. . .»

«Και ο Λόγος έγινε σάρκα και κατοίκησε ανάμεσά μας. . .» Εγώ ο Ίδιος, ο Αιώνιος Λόγος, κατέβηκα στη Γη και πήρα σάρκα. . .  Επρόκειτο για μια πράξη της απέραντης αγάπης και της ευσπλαχνίας Μου ότι παρακινήθηκα να συνδεθώ με τους ανθρώπους. Αυτοί είχαν απομακρυνθεί ατελείωτα από Εμένα, δεν ήταν πια ικανοί να ακούν τη φωνή Μου, δεν μπορούσαν πια να ακούν το λόγο Μου, δεν είχαν πια κανένα δεσμό με τον προαιώνιο Λόγο. . .

Ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι για αυτή τη μεγάλη απόσταση από Μένα και δεν θα υπήρχε για αυτούς ποτέ πια η δυνατότητα να γεφυρώσουν με τις δικές τους δυνάμεις αυτή τη μεγάλη απόσταση από Μένα. Δεν θα υπήρχε για αυτούς ποτέ πια η δυνατότητα να ακούσουν το λόγο Μου, όπως ήταν αρχικά, όταν μπορούσα να επικοινωνήσω μέσω του λόγου με όλα τα πλάσματά Μου που είχα φέρει στη ζωή. . .  Για αυτό το λόγο η ίδια η Αγάπη Μου γεφύρωσε τη μεγάλη απόσταση. . .  Ήρθα ο Ίδιος στη Γη και πήρα σάρκα και προσπάθησα να συνδεθώ με τα πλάσματά Μου για να τους μιλήσω πάλι και να τους χτίσω μια γέφυρα που θα οδηγούσε πίσω σε Μένα στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .

Εγώ ο Ίδιος είμαι ο προαιώνιος Λόγος. Αλλά δεν θα μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν άνθρωπο φανερά από ψηλά για να μην τους επιβάλω ένα καθεστώς εξαναγκασμού, σε εκείνους που ως ελεύθερα πλάσματα είχαν εκπηγάσει κάποτε από Μένα. Θα έπρεπε να πατήσουν στη γέφυρα για Εμένα με πλήρη ελευθερία βούλησης και αυτό μπορούσα να το πετύχω μόνο μιλώντας τους, κάτι που όμως δεν έπρεπε να γίνει με ασυνήθιστο τρόπο, αλλά σαν λόγια μεταξύ ανθρώπων. Και για αυτό το λόγο πήρα σάρκα. . .  Κατοίκησα μέσα στο ανθρώπινο περίβλημα Ιησού και μέσω αυτού μιλούσα στους ανθρώπους. . .

Αλλά επρόκειτο για το δικό Μου λόγο που τους ηχούσε και μέσω αυτού του λόγου μπορούσα να δείξω στους ανθρώπους το δρόμο, μπορούσα να τους διδάξω και να τους γνωστοποιήσω το θέλημά Μου. Μπορούσα να τους διακηρύξω το Ευαγγέλιο, τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης, η οποία θα έπρεπε να βάλει τις ψυχές τους και πάλι στην κατάσταση όπου ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε ο ίδιος να ακούσει το λόγο Μου μέσα του εάν το ήθελε στα σοβαρά. . .  Πριν όμως οι άνθρωποι έπρεπε να είχαν λυτρωθεί από την αμαρτία και από τον θάνατο, πριν έπρεπε να είχε εξαλειφθεί η κάποτε ενοχή της αμαρτίας της αποστασία από Μένα, προκειμένου ο δεσμός τους μαζί Μου να μπορέσει να στεφανωθεί με την «έκχυση του Πνεύματός Μου». . .  προκειμένου να μπορούσε ο άνθρωπος να ακούσει μόνος του τη φωνή Μου μέσα του, όπως ήταν στην αρχή. . .

Και ο Λόγος έγινε σάρκα και κατοίκησε ανάμεσά μας. . .» Πόσο λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν το νόημα αυτών των λέξεων. Ο Ίδιος ο Αιώνιος Λόγος κατέβηκε στη Γη, αφού η ανθρωπότητα βρισκόταν σε έσχατη ανάγκη. Δεν ήξερε καθόλου για την άθλια κατάστασή της, για την έλλειψη φωτός της, για το πνευματικό σκοτάδι μέσα στο οποίο βάδιζε. . .  Ήταν εντελώς μακριά Μου και δεν έκανε τίποτα για να μειώσει αυτή τη μεγάλη απόσταση από Μένα. Και οι άνθρωποι μπορούσαν να βοηθηθούν μόνο μέσω δασκαλεμάτων που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. . .  Έπρεπε να μάθουν για το θέλημα του Θεού και Δημιουργού τους και αυτό το θέλημα έπρεπε να τους διακηρυχθεί από Εμένα τον Ίδιο. . .

Εγώ ο Ίδιος έπρεπε να τους μιλήσω και μπορούσα να το κάνω αυτό μόνο μέσω ενός ανθρώπου. . .  Συνεπώς ενσαρκώθηκα ο Ίδιος μέσα σε αυτό τον άνθρωπο, και μόνο έτσι ήταν δυνατό να διδάξω τους ανθρώπους πλήρως αληθινά, να επιστήσω την προσοχή τους στο λάθος τρόπο ζωής τους, να τους γνωστοποιήσω το θέλημά Μου. Μόνο έτσι ήταν δυνατό να τους δείξω με το παράδειγμά Μου τη ζωή που θα έπρεπε να ζήσουν για να ξεφύγουν από το πνευματικό σκοτάδι τους, για να πάρουν το δρόμο τον οποίο έδειξα στους ανθρώπους για να μπορέσουν να φτάσουν πάλι στην αιώνια ζωή. Αφού επηρεάζονταν από τον αντίπαλό Μου, ο οποίος τους παρότρυνε συνέχεια να ζήσουν χωρίς αγάπη, και με αυτό τον τρόπο ζωής ήταν και παρέμειναν χωρίς δύναμη και δεν μπορούσαν να κερδίσουν τίποτα για την άνοδό τους.

Τους προσκόμισα ο Ίδιος την απόδειξη ότι το αποτέλεσμα της αγάπης είναι δύναμη. Θεράπευσα αρρώστους και έκανα και άλλα θαύματα, τα οποία μπορούσε να κατορθώσει μόνο η δύναμη της αγάπης. . .  Τους ενημέρωσα επίσης για τις συνέπειες ενός τρόπου ζωής χωρίς αγάπη. . .  Αφού έπρεπε πρώτα να εξηγήσω στους ανθρώπους γιατί βρίσκονταν σε σωματική και πνευματική ανάγκη. . .  Έπρεπε να τους δώσω να καταλάβουν ότι η κατάστασή τους ως άνθρωποι δεν μπορούσε να ονομαστεί μακάρια και τι έπρεπε να κάνουν για να αποκτήσουν τη μακαριότητα. . .  Και όλα αυτά έπρεπε να τα ακούσουν από το στόμα του Θεού. . .  Το δικό Μου λόγο έπρεπε να ήταν ικανοί να ακούσουν και άρα ο Ίδιος ο Λόγος κατέβηκε στη Γη και πήρε σάρκα. . .

Στην αρχέγονη κατάσταση ο λόγος ηχούσε μέσα στο κάθε ον και ήταν αφορμή αφάνταστης μακαριότητας. . .  Και αυτή τη μακαριότητα την εγκατέλειψαν τα όντα από μόνα τους, γιατί απομακρύνθηκαν εθελοντικά από Εμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν πια να ακούσουν το λόγο Μου. Διότι αυτός ο λόγος ήταν μια απευθείας ακτινοβόληση από την αγάπη Μου, την οποία απόρριψαν τότε τα όντα. Τα τεράστια δεινά των ανθρώπων στη Γη παρακίνησαν την αγάπη και το έλεός Μου να τους πλησιάσω ο Ίδιος και να τους συναντήσω μέσα στο Λόγο παρά την αντίστασή τους. . .  Και όποιος άναψε έστω και μια σπιθίτσα αγάπης μέσα του, Με αναγνώρισε και δέχθηκε το λόγο Μου. . .  Αναγνώρισε επίσης μέσα Μου τη Θεότητα και με ακολούθησε. . .

Αλλά τις περισσότερες φορές Με έβλεπαν μόνο σαν άνθρωπο και επομένως αξιολογούσαν ανάλογα και το λόγο Μου μόνο ως λόγο ενός ανθρώπου. . .  Ήμουν μεταξύ τους και δεν Με αναγνώριζαν. . .  Παρ’όλα αυτά μπορούσα να κηρύξω το Ευαγγέλιο της αγάπης. Μπορούσα να παρουσιάζω ξανά και ξανά στους ανθρώπους τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης και μπορούσα να εκπαιδεύσω τους μαθητές Μου και ύστερα να τους στείλω στον κόσμο με εντολή να διακηρύξουν το Ευαγγέλιό Μου και να δώσουν μαρτύρια για Μένα τον Ίδιο. . .  Ο «Ίδιος ο Λόγος» είχε έρθει στη Γη και είχε πάρει σάρκα προς την ευλογία της ανθρωπότητας. . .

Και κάθε φορά που ηχεί ο λόγος Μου, η ατελείωτη αγάπη και ευσπλαχνία Μου πλησιάζει την ανθρωπότητα και ακτινοβολεί την αγάπη Της στις ανθρώπινες καρδιές που δέχονται πρόθυμα το λόγο Μου, που τον ακούν και αναγνωρίζουν τη φωνή του Πατέρα τους και που Μου είναι ευγνώμονες για το μεγάλο δώρο της χάρης. . .  Αφού είμαι ο Ίδιος ο προαιώνιος Λόγος και όποιος Με ακούει, συνδέεται ολόψυχα με Μένα τον Ίδιο και θα πετύχει τον τελικό στόχο του στη Γη. Θα κατορθώσει να ενωθεί πλήρως μαζί Μου, με τον Θεό και Πατέρα του, στον Οποίο θα έχει επιστρέψει οριστικά, με αποτέλεσμα να είναι αιώνια μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8145                7-4-1962

Κατά Ιωάννη 7, 38-39

«Από το κορμί σας θα τρέξουν ποτάμια ζωντανό νερό. . .» Και αυτά τα λόγια ήταν μια θεϊκή υπόσχεση την οποία έδωσε ο άνθρωπος Ιησούς όταν βάδιζε στη Γη για να κηρύξει το λόγο Μου σε εκείνους που Τον άκουσαν πρόθυμα. Μέσω αυτής της υπόσχεσης επίσης η προσοχή των ανθρώπων θα έπρεπε να επιστηθεί στη διαδικασία της «έκχυσης του Πνεύματος», η οποία τους έδωσε την εγγύηση ότι το ζωντανό νερό, ο καθαρός λόγος του Θεού, θα έρρεε κοντά τους εάν πίστευαν στον Ιησού ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, ο Οποίος ήταν μόνο το περίβλημα του αιώνιου θείου Πνεύματός Μου. . .

Η πίστη σε Μένα, ο Οποίος επιτέλεσα μέσα στον Ιησού το λυτρωτικό έργο στη Γη, είναι απαραίτητη για αυτή την έκχυση του Πνεύματος. . .  είναι απαραίτητη, γιατί μόνο τότε θα έχει αφαιρεθεί από τον άνθρωπο το βάρος της αρχέγονης αμαρτίας και μόνο τότε το Πνεύμα Μου θα μπορεί να εκχυθεί. Η ροή του Πνεύματος θα έπρεπε να ρεύσει από το κορμί εκείνου που Με πιστεύει. . .  Από το εσωτερικό του θα έπρεπε να του ηχήσει ο λόγος Μου. . .  Αφού μιλάω ο Ίδιος στον πνευματικό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο, ο οποίος κοιμάται μέσα του ώσπου να αφυπνιστεί μέσω μιας ζωής με αγάπη, με αποτέλεσμα να μεταδώσει στον άνθρωπο της εκδηλώσεις Μου. . .

Ζωντανό νερό ρέει τότε από το κορμί του ανθρώπου. . .  Ο λόγος Μου ηχεί μέσα του και συγκρατιέται από τη θέληση του ανθρώπου και μεταδίδεται στους συνανθρώπους. . .  Ούτε αυτή την υπόσχεση του Ιησού δεν την προσέχετε εσείς οι άνθρωποι, ή δεν καταλαβαίνετε το νόημά της. Αλλιώς η διοχέτευση του λόγου Μου από πάνω πράγματι δεν θα έπρεπε να σας φανεί παράξενη, σε σας που δεν θέλετε να πιστέψετε σε αυτή και που απορρίπτετε τέτοιου είδους αποκαλύψεις. . .  Δεν καταλαβαίνετε το λόγο που βρίσκεται μέσα στη Γραφή και που αποδεικνύει ότι το πνεύμα σας δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί. . .

Η διαδικασία της έκχυσης του Πνεύματος πάνω σε έναν άνθρωπος όμως είναι τόσο ευνόητη, αλλά απαιτεί ορισμένους όρους. Και όποιος δεν πληροί αυτούς τους όρους, δεν καταλαβαίνει ούτε το πνευματικό νόημα των λόγων της Γραφής. Όποιος όμως ασχολείται σοβαρά με την αξία θεϊκών αποκαλύψεων, πρέπει να ξέρει ότι ο Ιησούς ο Ίδιος έδωσε αυτή την υπόσχεση ότι θα διοχέτευε στον άνθρωπο το «ζωντανό νερό». . .  το λόγο Του. . .  μέσω του Πνεύματός Του. Και δεν θα μπορεί να απορρίψει τα λόγια του Ιησού, ότι δηλαδή μιλάω ξανά και ξανά στους ανθρώπους, ότι τους διοχετεύω ξανά και ξανά το λόγο Μου από πάνω.

Αν η Γη δεν ήταν μια κοιλάδα της αμαρτίας, αν δεν ήταν το βασίλειο εκείνου που προσπαθεί να κρατήσει τους οπαδούς του μέσα στο σκοτάδι, τότε πράγματι θα είχε διατηρηθεί και η καθαρή αλήθεια, την οποία έφερε στους ανθρώπους ο Ιησούς ο Ίδιος κατά τη διάρκεια της επίγειας Του πορείας. . .  Αφού δεν θα υπήρχε η δυνατότητα της παραμόρφωσης της αλήθειας χωρίς την επενέργεια του αντιπάλου Μου. . .  Αυτός όμως θα διεξάγει τη μάχη του κατά του φωτός της αλήθειας όσο δεν έχει ακόμα λυτρωθεί το πνευματικό που έπεσε κάποτε. Και για το λόγο αυτό εκείνος θα προσπαθεί πάντα να περάσει πλάνη μέσα στην αλήθεια. Θα πάρει στους ανθρώπους το πνεύμα των οποίων είναι σκοτεινό οποιαδήποτε κατανόηση για την καθαρή αλήθεια. Και τίποτα δεν θα διατηρηθεί τόσο καθαρό όπως εκπήγασε από Εμένα. . .

Ως εκ τούτου πρέπει ξανά και ξανά να διοχετεύεται στη Γη η καθαρή αλήθεια από Εμένα, κάτι για το οποίο υπάρχει ξανά και ξανά η δυνατότητα και το οποίο άρα συμβαίνει πραγματικά, στην περίπτωση που ένας άνθρωπος προετοιμάζεται με τέτοιον τρόπο ώστε το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργήσει μέσα του. . .  στην περίπτωση που Με πιστεύει, όπως το λέει η Γραφή. . .  στην περίπτωση που το ζωντανό νερό, ο λόγος Μου, μπορεί τότε να ρεύσει μέσα του, με αποτέλεσμα και οι συνάνθρωποι να μπορούν να πιούν από μια τέτοια πηγή που άνοιξα Εγώ και να αναζωογονηθούν. . .  Αλλά σε σας τους ανθρώπους δεν σας οφελεί ούτε η «Γραφή που Με μαρτυρεί. . .» εάν δεν την καταλαβαίνετε οι ίδιοι, γιατί το πνεύμα σας δεν έχει αφυπνιστεί. Τότε θα είναι ανάγκη να ενημερωθείτε για το τι θα πρέπει να κάνετε για να αφυπνίσετε στη ζωή το πνεύμα μέσα σας. . .

Αφού είναι απαραίτητο να νουθετηθείτε να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη, το οποίο μόνο θα σας οδηγήσει σε μια ζωντανή πίστη. Και μόνο τότε θα είστε σε θέση να αναγνωρίζετε καλά τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό σας, ο Οποίος σας πλησιάζει ως Πατέρας και θέλει να σας μιλήσει με λόγια αγάπης. . .  ο Οποίος προσπαθεί να σας μυήσει στην αλήθεια, γιατί μπορείτε να γίνετε μακάριοι μόνο μέσω της αλήθειας. Και θα καταλάβετε τότε ότι είναι δυνατόν να ακούσετε εσείς οι άνθρωποι  Εμένα τον Ίδιο μέσα σας. Και θα επιδιώξετε τον ολόψυχο δεσμό, ο οποίος είναι η προϋπόθεση ότι θα ακούσετε τη φωνή Μου και θα την αναγνωρίσετε ως τη φωνή του Πατέρα σας. . .  Και μόνο τότε θα σας είναι κατανοητές και οι υποσχέσεις του Ιησού, οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν, γιατί ο λόγος Του είναι αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8146                9-4-1962

Ο αντίπαλος πίσω από τη μάσκα ενός αγγέλου του φωτός. . .

Θα υπάρξει μεγάλη σύγχυση κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος και θα νιώθετε όλο και πιο αισθητό τη δύναμη του αντιπάλου Μου. Ωστόσο, σε σας που είστε και θέλετε να παραμείνετε δικοί Μου θα σας ανάβω πάντα ένα φως, προκειμένου να καταλαβαίνετε ποια είναι η ενέργεια του αντιπάλου Μου, ακόμα και τότε που αυτός εμφανίζεται πίσω από τη μάσκα ενός αγγέλου του φωτός. Αφού θέλω να χαρίσω σαφήνεια εκεί όπου εκείνος δημιουργεί σύγχυση, εφόσον είναι μέλημα του ίδιου του ανθρώπου να κινηθεί μέσα στην αλήθεια.

Αλλά θα είναι τρομακτικές οι καταστροφές που θα προκαλέσει, γιατί οι άνθρωποι είναι αδιάφοροι και συχνά περιμένουν μόνο θεάματα, γιατί αρκούνται σε τέτοια και πιστεύουν κιόλας ότι Εγώ τους διοχετεύω τέτοια. Η δική Μου ενέργεια είναι καθαρά πνευματική, δηλαδή αφορά μόνο τη σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων, και για αυτό αποφεύγω κάθε τι που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τη δίψα τους για θεάματα. . .  Η ενέργειά Μου θα αποσκοπεί πάντα μόνο στο να διαφωτιστείτε εσείς οι άνθρωποι εκεί όπου κινείστε ακόμα μέσα σε πνευματικό σκοτάδι. Θα προσπαθώ πάντα μόνο να διώξω το σκοτάδι, να σας φέρω ένα φως, προκειμένου να αναγνωρίσετε ξεκάθαρα το δρόμο τον οποίο θα πρέπει να πάρετε για να γίνετε μακάριοι. . .

Και για το λόγο αυτό θα μιλάω στις καρδιές εκείνων που προσπαθούν να πετύχουν το στόχο τους στη Γη, που συνδέονται μαζί Μου και που επομένως είναι ικανοί να ακούσουν τη φωνή Μου μέσα τους, είτε μέσα στις σκέψεις τους είτε μέσω του λόγου που θα τους ηχήσει εάν το επιτρέψει η ωριμότητα της ψυχής τους. Ο αντίπαλος όμως θα οδηγεί τις σκέψεις των ανθρώπων ξανά και ξανά στον κόσμο. . .  Συχνά θα εμφανίζεται και ως άγγελος του φωτός. Αλλά θα είστε ικανοί να τον καταλάβετε, γιατί δεν σας παροτρύνει να απομακρυνθείτε από τον κόσμο, αλλά θα φέρνει τον κόσμο στο προσκήνιο ξανά και ξανά, προκειμένου να του πέσουν θύματα οι άνθρωποι που δεν είναι εντελώς συνδεδεμένοι με Μένα.

Η σύγχυση μεταξύ των ανθρώπων θα είναι μεγάλη. Αφού όσο η ελάχιστη επιθυμία για τον κόσμο παραμένει προσκολλημένη στον άνθρωπο, αυτός δεν θα καταλαβαίνει το λόγο Μου. Δεν θα είναι ικανός να τον ακούσει ο ίδιος. Και στην περίπτωση που του διοχετεύεται ο λόγος Μου, δεν θα τον αναγνωρίσει ως το λόγο Μου και πολύ πιθανότερα θα στραφεί σε εκείνον που δημιουργεί αυτή την πνευματική σύγχυση. Και ο λόγος Μου παραμένει αναποτελεσματικός, παρόλο που περιέχει μεγάλη δύναμη. Αυτή όμως δεν πρέπει να συνατνήσει αντίσταση εάν ο άνθρωπος θέλει να αποκτήσει ευλογία για την ψυχή του.

Αλλά εσείς που θέλετε να Μου ανήκετε με όλες σας τις αισθήσεις, εσείς που παίρνετε στα σοβαρά την ωρίμανση των ψυχών σας. . .  εσείς που καταλάβατε τον επίγειο σας στόχο και το επιδιώκετε με σοβαρότητα. . .  εσείς θα αισθανθείτε ποιος θα σας μιλήσει. Και θα απομακρύνεστε πάντα από εκείνον που εμφανίζεται με μια φωτεινή μάσκα, που ωστόσο δεν φέρνει στους ανθρώπους σωτηρία αλλά συμφορά. . .  Θα πρέπει όμως να αφεθεί στον κάθε άνθρωπο η ελεύθερη βούλησή του, ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει μόνος του με ποιον θέλει να κάνει παρέα. Και ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να εξετάσει μόνος του στην περίπτωση που του μεταδοθούν πνευματικά αγαθά. . .  Και εκείνος που είναι καλής θέλησης θα είναι βέβαια σε θέση να διακρίνει την αλήθεια από την πλάνη. Και δεν θα μπορεί να παραπλανηθεί, επειδή επιθυμεί να στέκεται μέσα στην αλήθεια. . .

Και έτσι θα ξέρω πάντα πώς να προστατέψω τους δικούς Μου, προκειμένου να μην πέσουν θύματα της πλάνης. . .  και δεν θα χρειάζεται να φοβούνται τον αντίπαλό Μου. Αφού αυτός θα προδίδεται πάντα και συνεπώς θα τον καταλαβαίνουν εκείνοι που Με επιδιώκουν ειλικρινά, όσο καλά και αν μεταμφιεστεί. . .  Αφού δεν θα έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει στους ανθρώπους ένα φως, αυτοί θα παραμένουν διαρκώς μέσα στο σκοτάδι, παρά τα ψεύτικα φώτα που θα αστράψουν. . .  Αυτά δεν χαρίζουν φως, γιατί ο αντίπαλός Μου είναι και θα παραμείνει ο ίδιος ο πρίγκιπας του σκότους και κατά συνέπεια δεν θα είναι ποτέ ικανός να χαρίσει ένα φως. . .  Από Μένα όμως προέρχεται το φως, και από αυτό αναγνωρίζετε την ενέργειά Μου ή την ενέργεια του αντιπάλου Μου, από το αν δηλαδή θα σας αναφθεί ένα φως που θα σας κάνει μακάριους, που θα σας κάνει ευτυχισμένους ως αληθινή γνώση και που θα σας ενημερώσει εκεί όπου μέχρι τότε υπήρχε ακόμα σκοτάδι μέσα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8149                12-4-1962

Προειδοποίηση για μεντιουμίστικες παραλαβές. . .

«Το κάθε πνεύμα που ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στη σάρκα είναι του Θεού. . .» Αυτό λοιπόν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως Λυδία λίθο για να καταλάβετε αν διδάσκεστε από Εμένα τον Ίδιο ή αν έχετε πέσει θύματα ενός ψεύτικου πνεύματος. Αφού αυτό δεν θα σας ενημερώσει ποτέ για την ενσάρκωσή Μου μέσα στον Ιησού, για τη γέννησή Μου για χάρη της λύτρωσης της ανθρωπότητας, αλλά θα μαρτυρήσει εναντίον αυτών. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι παρεμβαίνει συχνά το άντι-πνεύμα όπου του προσφερθεί αυτή η ευκαιρία, τότε που ο άνθρωπος παραιτείται από τη θέλησή τους, με αποτέλεσμα ένα ξένο πνεύμα να μπορέσει να τον θέσει υπό την κατοχή του, το οποίο δεν θα μπορείτε πάντα να καταλάβετε.

Προσπαθώ μάλιστα πάντα να συνδέομαι με εσάς τους ανθρώπους και χαίρομαι για κάθε δεσμό που προσπαθείτε οι ίδιοι να δημιουργήσετε μαζί Μου. Και όπου βρω εντελώς αγνά σκεύη, η ακτίνα της αγάπης Μου θα μπορέσει να ρεύσει μέσα τους, αλλά αυτή η πράξη θα πρέπει να γίνει συνειδητά. Θα πρέπει να Μου παραδοθείτε τόσο ολόψυχα ώστε σε συνειδητή κατάσταση να είστε ικανοί να ακούσετε τη φωνή Μου. Και τότε θα είστε βέβαιοι ότι σας μιλά ο Ίδιος ο Πατέρας σας. . .  Ξέρετε όμως για την κατάσταση της ωριμότητας όλων εκείνων που σας περιστοιχίζουν. . .  ξέρετε αν είστε προστατευμένοι από την επιρροή ενός ύποπτου πνεύματος που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ σας;

Δεν χρειάζεται να βαδίσετε μέσα στην πλάνη, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι αυτή δεν θα παρεισφρήσει στην περίπτωση που αφήνεστε ως «μέντιουμ» σε πνευματικές δυνάμεις, στην περίπτωση που παραιτείστε από τη βούλησή σας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσετε να προβάλετε αντίσταση εάν σας θέσει υπό την κατοχή του ένα ψεύτικο πνεύμα. Αλλά αυτά τα κακά πνεύματα όλο περιμένουν μια τέτοια ευκαιρία να μπορέσουν να εισχωρήσουν. Και κάθε ακάθαρτη σκέψη, κάθε προκατειλημμένη άποψη, κάθε απονία μπορεί ήδη να του επιτρέψει να μπει κρυφά. Και τότε θα σας μεταδοθούν τα «πνευματικά αγαθά» εκείνου και θα τα δεχθείτε ως το «λόγο Μου». . .

Θέλω να μιλάω στο κάθε παιδί Μου. Αλλά πιστέψτε Με, ο ολόψυχος δεσμός μαζί Μου που δημιουργεί το κάθε παιδί Μου του αποφέρει βεβαίως το λόγο Μου. Αυτόν όμως μπορεί να τον ακούσει μέσα του το κάθε παιδί Μου, και ανάλογα με την αφοσίωσή του σε Μένα, με τη συνομιλία του μαζί Μου, ο λόγος Μου θα ηχήσει ξεκάθαρα μέσα του. Οι σκέψεις του θα οδηγηθούν έτσι ώστε να αισθανθεί το παιδί ότι το διδάσκει ο Πατέρας του και ότι μπορεί να αφεθεί εντελώς σε αυτές τις σκέψεις. . .  ότι είναι αλήθεια. . .

Μέγιστη σημασία έχει ο εσωτερικός δεσμός μαζί Μου τον οποίο δημιουργεί από μόνος του ο άνθρωπος με την ελεύθερη θέλησή του. Αφού εκείνος τον προστατεύει από την πλάνη και επίσης του δίνει την εσωτερική ειρήνη και τη βεβαιότητα ότι είναι ασφαλής μέσα στην αγάπη Μου. Σας είπα μάλιστα ότι «όπου δύο ή τρεις είναι συγκεντρωμένοι στο όνομά Μου, θα είμαι και Εγώ ανάμεσά τους. . .  Και μπορείτε να έχετε και αυτή τη βεβαιότητα ότι είμαι ο Ίδιος μαζί σας και κατευθύνω σωστά τις σκέψεις σας. Και τότε ο καθένας θα προφέρει με πλήρη επίγωνση αυτά που θα του βάλω στο στόμα του. Και θα μπορέσω να εκφραστώ ο Ίδιος και να σας διδάξω τότε που θα ανταλλάξετε σκέψεις και που θα σας γεμίσει πλήρως το Πνεύμα Μου μέσω του ολόψυχου δεσμού σας μαζί Μου. . .  Θα μιλήσετε επομένως τότε σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο θα είναι προς την ευλογία όλων σας.

Αφού ο ολόψυχος σύνδεσμος με Εμένα είναι και θα παραμείνει η προϋπόθεση ότι θα είμαι παρών κοντά σας και εκείνον μπορείτε να τον δημιουργήσετε οποτεδήποτε και οπουδήποτε. . .  Έτσι δεν θα δεσμεύεστε από ορισμένες ώρες, οι οποίες δεν εγγυώνται ποτέ αν ο καθένας θα έχει προετοιμαστεί έτσι ώστε ο καθένας να είναι ολόψυχα συνδεδεμένος μαζί Μου, με αποτέλεσμα να εγγυηθεί και η παρουσία Μου μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου. . .  Αφού πρέπει να υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις τότε που θέλω ο Ίδιος να αποκαλυφθώ σε έναν άνθρωπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8150                13 κ. 14-4-1962

Το λυτρωτικό έργο δεν θα χρειαστεί να επαναληφθεί. . .

Τότε που θυσίασα το αίμα Μου για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας, τότε που έδωσα τη ζωή Μου στο σταυρό, επιτελέστηκε ένα λυτρωτικό έργο που ήταν μοναδικό και που δεν θα χρειαστεί ποτέ να επαναληφθεί, γιατί έγινε για χάρη ολόκληρης της ανθρωπότητας. . .  των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Επωμίστηκα όλες τις αμαρτίες και εξιλέωσα την ενοχή στο σταυρό. Ως αποτέλεμα θα μπορέσει μετά τον θάνατό του να εισέλθει λυτρωμένος στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας ο κάθε άνθρωπος που θα είναι πρόθυμος να δεχθεί αυτή τη θυσία. Αφού εξαρτάται από τη βούληση του ίδιου του ανθρώπου αν θα απαλλαχθεί από την ενοχή των αμαρτιών του, αφού παρά τη βούλησή του δεν μπορεί να λυτρωθεί.

Όλοι οι άνθρωποι όμως που Με αναγνωρίζουν ως τον Λυτρωτή τους από την αμαρτία και από τον θάνατο, που συνδέονται ολόψυχα μαζί Μου και θέλουν να ανήκουν στον κύκλο των λυτρωμένων. . .  όλοι οι άνθρωποι που Με παρακαλούν για συγχώρεση της ενοχής τους, Μου αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο ότι θέλουν να δεχθούν και τις χάρες του λυτρωτικού Μου έργου. Και επομένως θα συμπεριλαμβάνονται στον κύκλο για τους οποίους θυσιάστηκα στο σταυρό. Θα πρέπει μόνο να πάρουν συνειδητά μια θετική στάση απέναντί Μου, τότε θα πιαστούν από την ατελείωτη αγάπη Μου και θα γράψω την ενοχή των αμαρτιών τους στην άμμο. Θα απελευθερωθούν από αυτήν και θα μπορούν πάλι να αισθανθούν παιδιά Μου, τα οποία ήταν πριν την πτώση τους στα βάθη, όταν με πλήρη αγνότητα και με άφθονο φως εκπορεύτηκαν από Εμένα, ο Οποίος τα είχα δημιουργήσει. . .

Πέρασα μέσα από πολλά δεινά στη Γη. . .  τα βάσανα της πορείας Μου μέχρι τον θάνατό Μου στο σταυρό ήταν απερίγραπτα και ήταν εξαιρετικά βασανιστική και ολόκληρη η επίγεια Μου πορεία, γιατί ήξερα για όλα όσα Με περίμεναν. Επρόκειτο για ένα βαθμό βασάνων που πράγματι εξάλειψε πολλή ενοχή των αμαρτιών. . .  Αλλά ένας εντελώς αναμάρτητος άνθρωπος κατόρθωσε το έργο της λύτρωσης, ένας άνθρωπος Που ήταν αγνός και Που για αυτό υπόφερε διπλάσια. Η αγάπη μέσα Του παρακινούσε όλα όσα ήθελε και έκανε. Ως εκ τούτου το έργο αυτού του ανθρώπου έπρεπε να αξιολογηθεί πολύ διαφορετικά από ό,τι το έργο ενός ανθρώπου που ο ίδιος δεν θα ήταν χωρίς ενοχή. . .

Η ψυχή Του ήρθε από το βασίλειο του φωτός και η κοιλάδα του σκότους μόνο αύξησε την κατάσταση των βασάνων της, ούτως ώστε το έργο της λύτρωσης πρέπει πράγματι να ονομαστεί μοναδικό, το οποίο δεν θα χρειαστεί ποτέ να επαναληφθεί και ωστόσο η ενοχή των όντων θα έχει εξιλεωθεί στους αιώνες των αιώνων, των όντων που ολοκληρώνουν την αναπτυξιακή τους πορεία ως άνθρωποι στη Γη, που βαδίζουν στο δρόμο της επιστροφής σε Μένα εάν αφήσουν να λυτρωθούν από τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε στο σταυρό για χάρη της ενοχής των αμαρτιών ολόκληρης της ανθρωπότητας. . .

Και μακάριος θα είναι εκείνος ο άνθρωπος που θα Τον βρει στη Γη, μέσα στον Οποίο πήρα ο Ίδιος μορφή, μέσα στον Οποίο έγινα ο Ίδιος για εσάς ορατός Θεός. . .  μακάριος ο άνθρωπος που πιστεύει αυτό και Με επικαλείται μέσα σε Εκείνον, αφού αυτός πράγματι δεν έχει χαθεί. . .  Αφού η ενοχή του γράφηκε μέσα στην άμμο, ή με άλλα λόγια: Μέσω του αίματός Μου θα έχει καθαριστεί από όλη την ενοχή. Εγώ ο Ίδιος επωμίστηκα την ενοχή του και την εξιλέωσα, γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε ποτέ να την εξιλεώσει, ούτε στη Γη ούτε στο υπερκόσμιο βασίλειο. Αφού ήταν αφάνταστα μεγάλη και για αυτό απαιτούσε μια αφάνταστα μεγάλη εξιλαστήρια θυσία, την οποία επιτέλεσα ως «άνθρωπος Ιησούς» στη Γη. . .

Και παρόλο που όλοι οι άνθρωποι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος συμμετείχαν σε αυτό το λυτρωτικό έργο, θα πρέπει ο ίδιος ο άνθρωπος με την ελεύθερη βούλησή του να Με ομολογήσει ως τον θείο Λυτρωτή. . .  Δεν μπορεί να λυτρωθεί συστηματικά, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ο ίδιος έγινε κάποτε αμαρτωλός και ότι μέσω της αμαρτίας του βρίσκεται μακριά Μου. Και πρέπει να θέλει να έρθει πάλι κοντά Μου και επομένως να απελευθερωθεί από οποιαδήποτε ενοχή. . .  Και για το λόγο αυτό εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε για τη σημασία και για την αιτία του λυτρωτικού έργου. Πρέπει να ξέρετε για το κάποτε προπατορικό σας αμάρτημα, για τη μεγάλη απόστασή σας από Εμένα και για την αδύνατη, άθλια κατάστασή σας. . .

Και πρέπει να επιθυμήσετε ειλικρινά να ανακτήσετε την κάποτε κατάστασή σας όπου ήσασταν μακάριοι κοντά Μου. Και ως εκ τούτου πρέπει να διδαχθείτε αληθινά, κάτι που μπορεί να γίνει πάντα μόνο τότε που θα επιτρέπετε την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα σας. Αυτή απαιτεί πρώτα τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού, την απελευθέρωσή σας από την ενοχή σας μέσω του αίματός Του. . .  Και επομένως χρειάζεται μόνο να θέλετε να ζήσετε την επίγεια σας ζωή σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Χρειάζεται μόνο να αναγνωρίσετε μια Δύναμη από πάνω σας και να θέλετε να ανταποκριθείτε στο θέλημα αυτής της Δύναμης για να εκπληρώσετε το σκοπό της επίγειας σας ζωής. . .  Και τότε θα τηρείτε επίσης τις εντολές της αγάπης Μου, γιατί θα ωθείστε από το εσωτερικό σας, γιατί το Πνεύμα Μου θα είναι αδιάκοπα δραστήριο μέσα σας. . .

Και μια καρδιά που είναι πρόθυμη να αγαπά δέχεται χωρίς αντίσταση αυτά που της μεταδίδονται για τον Ιησού, τον Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου. . .  Και Τον ομολογεί και Τον παρακαλά για βοήθεια. . .  Και επομένως θα μπορεί να ενεργήσει μέσα του το Πνεύμα Μου, το οποίο θα τον ενημερώσει αληθινά. Και οι αυξημένες γνώσεις δημιουργούν αυξημένη αγάπη για Μένα και η συνειδητή παράκληση για συγχώρεση της ενοχής θα αποφέρει στον άνθρωπο την πλήρη λύτρωση, την οποία θα μπορέσει τότε να ακολουθήσει «η έκχυση του Πνεύματος». . .  Αυτή θα ανοίξει στον άνθρωπο γνώση και οι συνάνθρωποι θα μπορούν να λάβουν σωστή γνώση του θείου Λυτρωτή Ιησού Χριστού και θα Του παραδοθούν εθελοντικά και αυτοί, προκειμένου να απελευθερωθούν από οποιαδήποτε ενοχή.

Η σωστή γνώση για τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του μπορεί να διοχετευτεί στη Γη πάντα μόνο μέσω του Πνεύματός Μου. Και αυτό θα γίνεται πάντα και όλες οι νέες γενιές θα λάβουν αυτή τη γνώση. Γιατί θα πρέπει να αφήσουν να λυτρωθούν από Εκείνον όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν σε Μένα. Γιατί όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού, γιατί όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να συγχωρεθούν, γιατί πέθανα στο σταυρό για όλους τους ανθρώπους  που θα περάσουν ποτέ από αυτή τη Γη στο δρόμο της επιστροφής τους σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8152                16-4-1962

Η πνευματική αιτία του λυτρωτικού έργου. . .

Θα είχατε βυθιστεί χωρίς σωτηρία στη νύχτα του θανάτου εάν η Αγάπη Μου δεν είχε επιτελέσει το λυτρωτικό έργο, το οποίο σας λύτρωσε από την αμαρτία και από τον θάνατο. Δεν υπήρχε για σας άλλη σωτηρία από το να γίνει ένα εξιλαστήριο έργο για την κάποτε ενοχή της αμαρτίας σας για να απελευθερωθείτε από την αφάνταστη ενοχή, η οποία θα σας είχε κρατήσει αιώνια μέσα στη νύχτα του θανάτου.

Και αυτή η εξιλαστήρια πράξη. . .  το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. . .  έχει τόσο μεγάλη σημασία ώστε εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να ενημερώνεστε ξανά και ξανά ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το λυτρωτικό έργο και για τον εαυτό σας για να απελευθερωθείτε από εκείνη τη φοβερή ενοχή της κάποτε αποστασίας σας από Εμένα και για να μπορέσετε να μπείτε ξανά στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας μετά το σωματικό σας θάνατο. Αφού αυτό το βασίλειο ήταν κλειστό για εσάς. . .  Και παρέμεινε κλειστό μέχρι τότε που κατέβηκα ο Ίδιος στη Γη για να προσφέρω την εξιλέωση για εσάς μέσα στον άνθρωπο Ιησού, για τη φοβερή ενοχή, την οποία δεν θα μπορούσατε να εξιλεώσετε μόνοι σας.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει επίγνωση του μεγέθους εκείνης της κάποτε ενοχής και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να συλλάβει σε όλο το βάθος του το έργο του ελέους που έκανε ο άνθρωπος Ιησούς για τους πεσμένους αδελφούς Του, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα ο Ίδιος. Αφού χρειαζόμουν μια ανθρώπινη μορφή που θα Με δεχόταν. . .  Αλλιώς η παραμονή Μου ανάμεσα στους ανθρώπους θα ήταν αδύνατη, αφού αυτοί θα είχαν διαλυθεί ενόψει του φωτός και της δύναμης που ακτινοβολεί η Οντότητά Μου, επειδή είναι τέλεια. . .

Ο άνθρωπος Ιησούς, η ψυχή του Οποίου ήρθε από το βασίλειο του φωτός στη Γη, Μου πρόσφερε αυτό το περίβλημα. Δηλαδή ο Ίδιος δέχθηκε πλήρως μέσα Του την Οντότητά Μου, η οποία είναι σκέτη Αγάπη, και αυτή η Αγάπη πρόσφερε τότε την ικανοποίηση για την ενοχή της αμαρτίας ολόκληρης της ανθρωπότητας. . .  Ως «Θεός» δεν θα μπορούσα να υποφέρω, ο «άνθρωπος» Ίησούς όμως επωμίστηκε ένα βαθμό παθών που θα είχε ξεπεράσει τις ανθρώπινες δυνάμεις Του εάν η «Αγάπη» μέσα Του δεν είχε ενισχύσει το περίβλημά Του, δηλαδή Αυτή ήταν η δύναμη που Τον βοήθησε να κατορθώσει το έργο Του. . .

Πρέπει να παρουσιάζεται ξανά και ξανά στους ανθρώπους ότι η γέννηση του Ιησού, του Γιου Μου, τον Οποίο έστειλα ο Ίδιος στη Γη, είχε μια βαθιά πνευματική αιτία. Δεν επρόκειτο μόνο ένας άνθρωπος να διένυσε μια βασανιστική πορεία από γήινα κίνητρα, στον οποίο επιτέθηκαν οι συνάνθρωπο από το μίσος τους, γιατί Τον υποπτεύονταν γήινων παραπτωμάτων. . .  Τα βάσανα και οι πόνοι τα οποία υπόμεινε ο άνθρωπος Ιησούς για να φέρει σωτηρία στους συνανθρώπους Του από την έσχατη πνευματική ένδεια τους ήταν εντελώς διαφορετικού είδους. . .

Εντελώς αγνός και αναμάρτητος βρισκόταν στη μέση του βασιλείου της αμαρτίας και η ψυχή Του υπόμενε αφάνταστα βάσανα. Αφού κατάλαβε ότι το βασίλειο του σκότους κρατούσε τους ανθρώπους αιχμάλωτους, ότι αυτοί οι ίδιοι ήταν πολύ αδύνατοι για να μπορέσουν να απελευθερωθούν ποτέ από τον πρίγκιπα του σκότους. Και αφού η ψυχή από το βασίλειο του φωτός ήρθε στη Γη, η Γη τής προκαλούσε ιδιαίτερα βάσανα, τα οποία όμως εκείνη δεν μπορούσε να εξουδετερώσει δυνάμει του φωτός της για χάρη της ελευθερίας βούλησης των ανθρώπων. . .

Οι άνθρωποι θα έπρεπε οι ίδιοι να βρουν το φως μέσα τους ζώντας με αγάπη. . .  Και για αυτό το λόγο τούς κήρυξε πρώτα απ’όλα τις εντολές της αγάπης. Για αυτό το λόγο προσπάθησε να διαφωτίσει τους ανθρώπους για τη μεγάλη πνευματική ένδεια μέσα στην οποία βρίσκονταν. . .  Αλλά το μεγάλο έργο του ελέους, τα φοβερά πάθη και βάσανα που τελείωσαν μόνο με το σταυρικό θάνατο, έπρεπε να επιτελεστούν για να εξιλεωθεί η ενοχή της αμαρτίας της ανθρωπότητας. . .  Και αυτή τη φοβερή πορεία των βασάνων την έβλεπε μπροστά Του ο άνθρωπος Ιησούς και τη διένυσε συνειδητά. . .  γιατί η Αγάπη Μέσα Του ήταν το κίνητρο, γιατί ήμουν ο Ίδιος μέσα Του, ο Οποίος ήθελα να λυτρώσω την ανθρωπότητα από την αμαρτία και τον θάνατο.

Θα πρέπει να σας εξηγείται ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να περάσετε αδιάφορα από τον θείο Λυτρωτή Ιησού Χριστού. Να πιστέψετε ότι θα είστε χαμένοι χωρίς σωτηρία εάν δεν δεχθείτε το έργο του ελέους Του, εάν δεν αφήσετε οι ίδιοι με την ελεύθερη θέλησή σας να λυτρωθείτε. Αφού η πύλη προς το φωτεινό βασίλειο είναι και θα παραμείνει κλειστή για κάθε ψυχή την οποία βαραίνει ακόμα η αρχέγονη ενοχή, την οποία μπορούσε να εξιλεώσει μόνο ο θείος Λυτρωτής Ιησούς Χριστός. Για το λόγο αυτό πρέπει να Τον παρακαλέσει η ψυχή να εξιλεωθεί και η δική της ενοχή διά της αγάπης και της χάρης Του. . .  Αλλιώς η ενοχή της θα εξακολουθεί να βαραίνει την ψυχή αιώνια και αυτή δεν θα μπορεί ποτέ να εισέλθει στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .

Ο σταυρικός θάνατος του Ιησού δεν είναι απλώς μια ανθρώπινη υπόθεση, έχει τόσο τεράστια σημασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος ώστε εσείς οι άνθρωποι πρέπει ξανά και ξανά να παίρνετε θέση στο λυτρωτικό έργο του Ιησού, μέσα στο περίβλημα του Οποίου φανερώθηκα Εγώ ο Ίδιος. . .  η Αιώνια Θεότητα. . .  γιατί ήθελα ο Ίδιος να λυτρώσω τους ανθρώπους από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .  Μην περάσετε αδιάφορα από Εκείνον Που ενοποιήθηκε με Εμένα τον Ίδιο. . .  Μην περάσετε αδιάφορα από τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος περιείχε μέσα Του Εμένα τον Ίδιο για να σας λυτρώσει, γιατί αλλιώς θα είχατε βυθιστεί χωρίς σωτηρία μέσα στην αμαρτία και στον θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8155                19-4-1962

Η αποστολή των μαθητών Μου. . .

Οι μαθητές Μου διδάχθηκαν τη διδασκαλία αγάπης Μου όταν βάδιζα στη Γη. . .  Ήταν οι ίδιοι γεμάτοι αγάπη, αλλιώς δεν θα Με είχαν ακολουθήσει, αφού τους καθόριζε η ελεύθερη βούλησή τους, όχι η δική Μου βούληση. Και για το λόγο αυτό Με αναγνώρισαν σύντομα ως τον υποσχόμενο Μεσσία, παρόλο που τους κυρίευαν ξανά και ξανά αμφιβολίες μέσω της επενέργειας του αντιπάλου Μου. Αυτός έκανε τα πάντα για να Με υποβαθμίσει στα μάτια τους, γιατί ήθελε να τους χωρίσει από Μένα. Εγώ όμως τους έδωσα ένα παράδειγμα για μια ζωή με αγάπη και αυτό τους παρακίνησε να Με ακολουθήσουν και να αφήσουν να τους διδάσκω ξανά και ξανά.

Και είχα πολλά να τους πω, αφού ήθελα να συνεχίσουν τη ιεραποστολική Μου δουλειά πάνω στους ανθρώπους. . .  Ήθελα να διδάξουν και αυτοί τους συνανθρώπους τους, να τους κηρύξουν το Ευαγγέλιο της αγάπης, το οποίο για αυτό τους διακήρυσσα επίμονα και τους επισήμαινα επανειλημμένα τη μεγάλη σημασία μιας ζωής με αγάπη. Αφού η αγάπη ήταν αυτό που έλειπε στους ανθρώπους, ήταν ο λόγος γιατί τους έλειπε και η δύναμη και δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση στον αντίπαλό Μου για να ελευθερωθούν από αυτόν.

Και αφού οι μαθητές Μου, με εξαίρεση τον έναν, παραγματοποιούσαν οι ίδιοι την αγάπη, μπορούσαν να Με καταλάβουν. . .  και όπου τους έλειπε η κατανόηση τούς βοήθησα. Αφού είχα ανάγκη αληθινούς εκπροσώπους της διδασκαλίας Μου που θα μπορούσαν να μιλήσουν με πεποίθηση και για Εμένα τον Ίδιο και για το λυτρωτικό έργο που τερμάτισε την επίγεια Μου πορεία. Αφού το πιο σημαντικό της αποστολής τους ήταν να μαρτυρήσουν Εμένα τον Ίδιο και το μεγάλο έργο του ελέους Μου, να πάνε στον κόσμο και να μιλήσουν για Μένα και για τον θάνατό Μου στο σταυρό. Ταυτόχρονα όμως θα έπρεπε να διακηρύξουν το Ευαγγέλιο της αγάπης, γιατί ήταν η αγάπη που Με έκανε να κατέβω στη Γη, ο Οποίος πέθανα στο σταυρό με τρομερά βάσανα για να εξαλείψω την ενοχή της αμαρτίας των ανθρώπων. . .

Οι μαθητές Μου λοιπόν έπρεπε πρώτα να ξέρουν για τις σχέσεις και συναρτήσεις για να μιλήσουν οι ίδιοι για αυτά με πεποίθηση. Και πράγματι τους εξήγησα τα πάντα, μπορούσαν πάντα να παρακολουθούν τη ζωή και τις πράξεις Μου. Μπορούσαν να διαπιστώσουν το αποτέλεσμα μιας πραγματικής ζωής με αγάπη σε Μένα τον Ίδιο. Βίωσαν ότι θεράπευσα αρρώστους και έκανα θαύματα, γιατί εξελίχθηκε μέσα Μου η δύναμη της αγάπης. . .  Και μετά τον θάνατό Μου γέμιζα τους μαθητές Μου με το Πνεύμα Μου. . .  Τις γνώσεις που τους έλειπαν ακόμα πριν τις κατάλαβαν ξαφνικά, αφού άναψε το φως μέσα τους. . .  Μπορούσα τότε ο Ίδιος να ενεργήσω μέσα τους διά του Πνεύματός Μου, και άρα ήταν κατάλληλοι για την αποστολή τους, δηλαδή να πάνε στον κόσμο και να διδάξουν τους λαούς.

Αφού θα έπρεπε όλοι να λάβουν γνώση του τί συνέβη στη Γη για χάρη των αμαρτιών της ανθρωπότητας. . .  Θα έπρεπε όλοι να ξέρουν για τις εντολές της αγάπης Μου και για τον Έναν Που από αγάπη έδωσε τον Εαυτό Του στο σταυρό για να λυτρώσει τους ανθρώπους. Ήταν ανάγκη να διοχετευτεί αυτή η γνώση στους ανθρώπους και για αυτό έστειλα τους μαθητές Μου στον κόσμο όταν είχαν εκπαιδευτεί από Εμένα τον Ίδιο. . .  Και αφού ενεργούσε μέσα τους το Πνεύμα Μου, μπορούσαν να διακηρύξουν μόνο την καθαρή αλήθεια και επομένως να φέρουν ένα φως στους ανθρώπους που βάδιζαν μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος. . .

Αλλά η ενέργεια του Πνεύματός Μου θα είναι ανάγκη επανειλημμένα για να διακηρυχθεί το Ευαγγέλιό Μου. . .  Μαθητές τους οποίους εκπαίδευσα Εγώ θα φέρνουν ξανά και ξανά το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο, γιατί θα πρέπει να διακηρύξουν την αλήθεια και αυτή μπορεί να αναγνωριστεί και να διαδοθεί μόνο από ένα φωτισμένο πνεύμα. Αφού το λυτρωτικό Μου έργο θα πρέπει να αναφέρεται συνέχεια, οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν ξανά και ξανά για το μεγάλο έργο του ελέους του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο έκανα ο Ίδιος τη θυσία στο σταυρό. . .  Αυτή η γνώση πρέπει να προσφέρεται συνέχεια στους ανθρώπους για να διαλυθεί το σκοτάδι το οποίο ο αντίπαλός Μου απλώνει ξανά και ξανά πάνω στη Γη. . .

Μόνο το φως μπορεί να διαλύσει το σκοτάδι και μόνο η αλήθεια από Μένα είναι φως. . .  Και αυτή διοχετεύεται ξανά και ξανά στη Γη μέσω του Πνεύματός Μου και θα διαδίδεται στον κόσμο από τους μαθητές Μου τους οποίους επέλεξα ο Ίδιος. Αφού οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι πρέπει να λυτρωθούν  από  την αρχέγονη ενοχή τους και ούτε ξέρουν ότι ο τρόπος ζωής τους χωρίς αγάπη τούς επέφερε το σκοτάδι. Και για αυτό το λόγο πρέπει πρώτα να τους διακηρυχθεί η θεϊκή διδασκαλία αγάπης. Αφού το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη θα τους αποφέρει το φως, μέσα στο οποίο θα καταλάβουν ξεκάθαρα την αποστολή του ανθρώπου Ιησού. . .  Και το φως της αλήθειας θα τους οδηγήσει κοντά Του, θα πάρουν το δρόμο για το σταυρό και ο Ίδιος θα τους λυτρώσω από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8156                20-4-1962

Τα βασανιστικά πάθη του Ιησού Χριστού. . .

Η ενανρθώπιση του Θεού. . .

Με τα πιο πικρά πάθη και τους πιο πικρούς πόνους ολοκλήρωσα τη ζωή Μου ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη όταν έχυσα το αίμα Μου για τις αμαρτίες των ανθρώπων, για να εξαλείψω τη μεγάλη τους ενοχή. . .  Για τους ανθρώπους πέθανε στο σταυρό μόνο ένας «άνθρωπος». . .  και ένας άνθρωπος επωμίστηκε τα πιο βασανιστικά πάθη για να Μου προσφέρει την εξιλαστήρια θυσία. Όμως Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα στον άνθρωπο Ιησού, διότι για αυτό το έργο της χάρης και του ελέους Τού παρείχε τη δύναμη η Αγάπη και αυτή η Αγάπη ήμουν ο Ίδιος. . .  Όσο βαδίζετε στη Γη ως άνθρωποι και δεν έχετε τελειοποιηθεί δεν θα μπορείτε να καταλάβετε ότι ήμουν ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού, γιατί σας είναι ακατανόητο ότι ο Θεός είναι η Αγάπη. . .  ότι μπορεί να γίνει λόγος για τον Θεό τότε που πρόκειται για την Αγάπη, η οποία είναι η αρχέγονη Φύση του Θεού. . .

Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν γεμάτος αγάπη και η απέραντη αγάπη Του Τον παρακίνησε να θυσιάσει τον Εαυτό Του για τους συνανθρώπους Του, γιατί κατάλαβε την ατυχή κατάστασή τους και ήθελε να τους φέρει βοήθεια. Εγώ ο Ίδιος όμως ήμουν η Αγάπη Που Τον γέμιζε, ήμουν μέσα Του με το αρχέγονο στοιχείο Μου. Και για αυτό το λόγο επιτέλεσα ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού τη σταυρική θυσία, αλλά ο «άνθρωπος» υπόμεινε τα πιο βασανιστικά πάθη, επειδή ως «Θεός» δεν μπορούσα να υποφέρω.

Εσείς οι άνθρωποι να πιστέψετε μόνο ότι ενσαρκώθηκα ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .  να πιστέψετε μόνο ότι ο Ίδιος επέλεξα αυτό το ανθρώπινο περίβλημα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσατε να μάθετε για το έργο του ελέους Μου. . .  Να πιστέψετε μόνο ότι έκανα τον Εαυτό Μου «ορατό» σε σας μέσα στον Ιησού και επομένως πρέπει να Τον αναγνωρίσετε αν θέλετε να αναγνωρίσετε και πάλι Εμένα, στον Οποίο αρνηθήκατε κάποτε την αναγνώρισή σας. . .

Η ενανρθώπισή Μου μέσα στον Ιησού είναι ένα τόσο τεράστιο πρόβλημα που δεν μπορεί να περιγραφεί με λίγα λόγια. . .  Ωστόσο προσπαθώ ξανά και ξανά να σας λύσω αυτό το πρόβλημα στο βαθμό που μπορεί να σας γίνει κατανοητό. Επιτέλεσα ο Ίδιος τη σταυρική θυσία για εσάς, γιατί ήταν η Αγάπη που ήθελε να λυτρώσει εσάς τους ανθρώπους από την αμαρτία και τον θάνατο. . .  Τους αφάνταστους πόνους τους επωμίστηκε ο άνθρωπος Ιησούς. Το ανθρώπινο περίβλημά Του, το κορμί Του, υπόφερε ανείπωτα και πέθανε βασανιστικά στο σταυρό για να εξιλεώσει τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας. . .

Αλλά αυτός ο άνθρωπος Ιησούς ήταν ολόψυχα συνδεδεμένος μαζί Μου, αλλιώς δεν θα μπορούσα να Τον πάρω ως τόπο παραμονής Μου, αλλιώς η Αγάπη δεν θα μπορούσε να τον γεμίσει πλήρως. . .  Ήμουν μέσα Του, Αυτός είχε γίνει περίβλημά Μου. . .  Η Θεότητα, το αρχέγονο στοιχείο της Οποίας ήταν η Αγάπη, Τον ακτινοβολούσε τελείως, με αποτέλεσμα να ήταν εντελώς συγχωνευμένος μαζί Της. . .  να έγινε ένα μαζί Μου. . .  ο Ιησούς και Εγώ ήμαστε το ίδιο, ο Ιησούς είχε γίνει ορατός Θεός, ενώ πριν δεν μπορούσε να Με δει κανένα από τα δημιουργημένα όντα Μου. . .  γιατί αυτά θα είχαν εξοντωθεί μέσα στην αρχέγονη Φωτιά της Αιώνιας Αγάπης. . .

Τα βάσανα όμως που υπόμεινε ο άνθρωπος Ιησούς για τους συνανθρώπους Του ήταν αφάνταστα και με αυτό τον τρόπο εξιλεώθηκε η μεγάλη αρχέγονη ενοχή των όντων που αποστάτησαν κάποτε από Εμένα, με αποτέλεσμα να άνοιξε πάλι ο δρόμος για Εμένα για όλα τα όντα. . .  ο δρόμος προς το βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .  Με όλο το βάθος του εσείς οι άνθρωποις δεν θα συλλάβετε ποτέ αυτό το έργο της χάρης και του ελέους. Αλλά θα μπορείτε να πιστέψετε ότι δεν ήταν καμία καθαρά ανθρώπινη υπόθεση που πραγματοποιήθηκε από τον άνθρωπο Ιησού στη Γη, αλλά ότι υπήρχαν βαθιά πνευματικά κίνητρα για το λυτρωτικό έργο του Χριστού και ότι πρέπει οι άνθρωποι να Με αναγνωρίσουν και να Με αποδεχθούν τον Ίδιο μέσα στον Ιησού.

Και θα διοχετεύω ξανά και ξανά στους ανθρώπους αυτή τη γνώση, προκειμένου να ξέρουν ότι δεν πρέπει να περάσουν αδιάφορα από τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του αν θέλουν να αποκτήσουν την αιώνια ζωή. Ξανά και ξανά θα ενημερώνω για αυτά ο Ίδιος τους ανθρώπους διά του Πνεύματός Μου, γιατί τη γνώση που μεταδίδεται με σχολικό τρόπο δεν τη δέχονται ποτέ ή δεν την καταλαβαίνουν καλά. Αυτή η γνώση όμως είναι η προϋπόθεση για να αναγνωρίσει κανείς τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, μέσα στον Οποίο έγινα ο Ίδιος άνθρωπος για να λυτρώσω την ανθρωπότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8157                21-4-1962

Πνευματική ανάσταση από τη νύχτα του τάφου. . .

Μια μεγάλη πνευματική αφύπνιση θα πρέπει ακόμα να καταφέρει η δουλειά σας μέσα στον αμπελώνα Μου, θα πρέπει να γίνει μια «ανάσταση» από τον θάνατο πριν κλείσουν οι τάφοι για ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Να καταλάβετε: Ο καθένας που θα βρει το φως θα αναστηθεί σίγουρα από τη νύχτα του τάφου. Θα βγει στο φως της ημέρας και θα ζήσει, γιατί θα είναι σε θέση να είναι δραστήριος σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Όσο εσείς οι άνθρωποι βαδίζετε μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος μπορείτε πράγματι να μιλήσετε για μια νύχτα του τάφου που σας περιβάλλει. . .  Και μόλις σας αγγίξει έστω και μια αναλαμπή του φωτός, θα βγείτε από τον τάφο σας και άρα θα αναστηθείτε. . .

Και οι αμπελουργικοί εργάτες Μου έχουν εντολή να φέρουν παντού ένα φως, γιατί μονάχα το φως αφυπνίζει μέσα στον άνθρωπο την επιθυμία να εγκαταλείψει το σκοτάδι του τάφου. . .  γιατί μονάχα το φως δείχνει το δρόμο που οδηγεί μακριά από το σκοτάδι. Πρόκειται για μια πνευματική αφύπνιση, δεν πρόκειται ακόμα για την ανάσταση της ψυχής μετά το σωματικό της θάνατο. . .  Αλλά πρόκειται για μια ανάσταση προς την πνευματική ζωή, η οποία είναι το πραγματικό νόημα και ο πραγματικός σκοπός της επίγειας ζωής. . .

Αφού όσο ο άνθρωπος ζει μόνο την επίγεια του ζωή, αυτή η ζωή είναι μάταιη. Μόνο τότε που ξυπνά από τη σκοτεινή του κατάσταση, μόνο τότε που επιδιώκει την αλήθεια, θα ανάψει ένα φως μέσα του και τότε θα αρχίσει να ζει μια δεύτερη ζωή. . .  Τότε θα ξαναγεννηθεί, ή με άλλα λόγια θα αναστηθεί από τον θάνατο. Αφού η ψυχή βρίσκεται σε μια άψυχη κατάσταση όσο δεν παίρνει τον πνευματικό δρόμο και δεν εκπληρώνει τον πραγματικό σκοπό της επίγειας της ζωής: να διαμορφώσει τον εαυτό της σύμφωνα με το θείο θέλημα, να πάρει εκ νέου τη μορφή που κατείχε αρχικά, όταν εκπήγασε από Εμένα ως τέλειο ον.

Η «πνευματική αφύπνιση» έχει τόσο μεγάλη σημασία για κάθε άνθρωπο ώστε εσείς, οι υπηρέτες Μου της εποχής του τέλους, θα βιώσετε πράγματι την ευλογία Μου εάν συμβάλετε σε εκείνη. . .  εάν διαδώσετε φως, προκειμένου να βγει η ψυχή από την κατάσταση ύπνου της. . .  Και το να φέρει κανείς φως σημαίνει πάντα μόνο: να διαδώσει το λόγο Μου, γιατί αυτό είναι η απευθείας διοχέτευση του θείου φωτός της αγάπης Μου, το οποίο. . .  όταν αγγίξει την καρδιά ενός ανθρώπου. . .  θα ανάψει αμετάκλητα και θα τη φωτίσει· το οποίο γνωστοποιεί πρώτα στον άνθρωπο το θέλημά Μου. Και μετά θα λάμπει όλο και περισσότερο, όσο μεγαλύτερη είναι η σοβαρότητα του ανθρώπου να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στο θέλημά Μου. Όποιος ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου θα αποκτήσει την αιώνια ζωή. . .  Αφού θέλημά Μου είναι μια ζωή με αγάπη και αυτή πάλι είναι η μετατροπή του ανθρώπου στην αγάπη. . .  είναι η αναμετατροπή του στην αρχόγονη φύση του.

Και πάλι μια ζωή με αγάπη θα σημάνει αυξημένο φως και ο άνθρωπος θα έχει ξεφύγει από τη νύχτα του τάφου, η ψυχή του θα έχει αποκτήσει τη ζωή, την οποία δεν θα χάσει ποτέ πια. Και θα βοηθάω σε αυτό ξανά και ξανά εσάς τους ανθρώπους, στέλνωντας στη Γη μια ακτίνα του φωτός της αγάπης Μου. Αυτή θα πρέπει μόνο να πιαστεί από εσάς για να έχει αποτέλεσμα μέσα σας. . .  Τότε θα σας αγγίξει ένα φως από ψηλά. . .  θα σας μιλήσω ο Ίδιος και θα λάβετε το λόγο Μου. . .  είτε απευθείας είτε μεταδοσμένο από τους αγγελιοφόρους Μου. Και το να μπορείτε να ακούσετε το λόγο Μου θα είναι πάντα ένα φως για εσάς. Αφού θα λάβετε την πιο καθαρή αλήθεια και δεν θα χρειαστεί να φοβάστε την πλάνη, η οποία ισοδυναμεί με το πνευματικό σκοτάδι, το οποίο όμως θέλω ο Ίδιος να διώξω μέσω του φωτός Μου που σας ακτινοβολεί από πάνω.

Και τότε που νουθετώ τους αμπελουργικούς εργάτες Μου να φέρουν το λόγο Μου στον κόσμο. . .  τότε που τους παροτρύνω σε επιμελή διάδοση όσων παίρνουν απευθείας από Εμένα, θέλω μόνο να λάμπει το φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Θέλω μόνο να βρείτε εσείς οι άνθρωποι ένα δρόμο που οδηγεί μακριά από αυτό το σκοτάδι και να αναγνωρίσετε μέσα στην λάμψη του φωτός Εμένα τον Ίδιο, τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό σας, ο Οποίος ως γεμάτος αγάπη Πατέρας ανησυχεί για το καλό των παιδιών Του που βρίσκονται ακόμα στη σκοτεινή νύχτα του πνεύματος. . .  Αφού μόναχα το φως είναι ζωή, μονάχα το φως είναι μακαριότητα. . .  Και το φως μπορεί να προέλθει μόνο από Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι η προαιώνια Πηγή του φωτός και της δύναμης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8158                22 κ. 23-4-1962

Η ανάσταση του Ιησού. . .

Πάσχα. . .

Το σώμα Μου αναστήθηκε την τρίτη μέρα. . .  Και παρόλο που αυτή η διαδικασία φαίνεται αναξιόπιστη στους ανθρώπους, γιατί δεν μπορούν να προσκομίσουν καμία απόδειξη, θα πρέπει να διακηρύσσεται στην ανθρωπότητα ξανά και ξανά διά του Πνεύματός Μου ότι αναστήθηκα αληθινά από τους νεκρούς. Αφού μέσω του λυτρωτικού Μου έργου υπερνίκησα τον θάνατο, τον οποίο είχε φέρει πρώτος στον κόσμο ο αντίπαλός Μου μέσω της πτώσης του στα βάθη. Και μέσω της ανάστασής Μου απόδειξα σε σας τους ανθρώπους ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει θάνατος για το πνευματοποιημένο ον, ότι δηλαδή η αναμεταροπή στην αρχέγονη φύση. . .  η οποία κατορθώνεται μέσω μιας ζωής με αγάπη, για την οποία έδωσα ένα παράδειγμα σε σας τους ανθρώπους. . .  αποκλείει οποιαδήποτε κατάσταση θανάτου, οποιαδήποτε ανημπορία και έλλειψη δύναμης. Ως αποτέλεσμα η ψυχή μπορεί να εισέλθει στην αιώνια ζωή μόλις επιτελέσει αυτή τη μεταμόρφωση κατά την επίγεια της ζωή. . .

Ο θάνατος υπερνικήθηκε μέσω της σταυρικής Μου θυσίας, αφού με αυτό τον τρόπο εξιλεώθηκε η αρχέγονη ενοχή και δόθηκε στο ον ξανά η δυνατότητα να επιτελέσει την αναμετατροπή στην αρχέγονη φύση του, η οποία εγγυάται μια αιώνια ζωή. Ήθελα να σας προσκομίσω την απόδειξη ότι μπορεί να πνευματοποιηθεί και το σαρκικό σώμα και επομένως ούτε αυτό δεν θα χρειαζόταν να φοβάται κανέναν θάνατο εάν ο άνθρωπος πετύχαινε την πνευματοποίηση του κορμιού του ακόμα στη Γη. . .

Εγώ ο Ίδιος ως άνθρωπος Ιησούς πνευματοποίησα μέσω της ζωής Μου με αγάπη όλες τις ακόμα ανώριμες ουσίες του κορμιού Μου, τις έφερα στην ωρίμανση. Η αγάπη ηρέμησε κάθε τι αντιπνευματικό μέσα Μου και το παρακίνησε να ενωθεί με την ψυχή Μου. Ως αποτέλεσμα το κορμί και η ψυχή Μου μπόρεσαν να ενωθούν με το Αιώνιο Πνεύμα του Θεού μέσα Μου και επομένως πραγματοποιήθηκε η πλήρης συγχώνευση με Αυτό. Και ένα εντελώς πνευματοποιημένο ον δεν μπορεί πια να υπόκειται στον θάνατο, αφού ο θάνατος είναι μια κατάσταση της αδυναμίας. Ένα πνευματοποιημένο ον όμως είναι άφθονο φως και άφθονη δύναμη και ελεύθερο από οποιαδήποτε δεσμά.

Η διαδικασία της ανάστασής Μου λοιπόν ήταν ορατή στους ανθρώπους, αφού βρήκαν τον τάφο Μου άδειο. . .  Το ότι οι άπιστοι ήθελαν να κάνουν τους συνανθρώπους να πιστέψουν ότι το σώμα Μου απήχθη ήταν κατανοητό, αλλά δεν μπορούσαν να αποδείξουν ούτε αυτό. . .  Και θα δεχθούν την ανάστασή Μου ως αλήθεια πάντα μόνο οι πιστοί, οι άνθρωποι που είναι ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου διά της αγάπης ή διά της καλής τους θέληση να πορεύονται σωστά μπροστά στα μάτια Μου. . .

Το ότι έγινε όμως είναι αλήθεια, αφού μέσω της απλά πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις που μεταδόθηκαν στους ανθρώπους από ενορατικούς και προφήτες. Και η ανάστασή Μου ήταν μια μεγάλη ήττα για τον αντίπαλό Μου, στον οποίο απόδειξα ότι η αγάπη είναι πιο ισχυρή από το μίσος. . .  ότι δεν θα κρατούσε τους οπαδούς του αιώνια μέσα στην κατάσταση του θανάτου. Γιατί είχα ο Ίδιος υπερνικήσει τον θάνατο και γιατί μπορούσα να δώσω τη ζωή στον καθένα που θα αναγνωρίσει το λυτρωτικό έργο Μου και που θα χρησιμοποιήσει τις χάρες που απόκτησα στο σταυρό.

Για τον αντίπαλό Μου λοιπόν η ανάστασή Μου ήταν μια ήττα. Και για αυτό το λόγο προσπάθησε να παραπλανήσει τους ανθρώπους και να τους παρουσιάσει την ανάστασή Μου ως αμφίβολη. . .  Ωστόσο, δεν θα μπορεί να εμποδίσει την ανάσταση εκείνων που Με ακολουθούν, που Με πιστεύουν και στους οποίους μπορώ τώρα να χαρίσω την αιώνια ζωή, όπως το υποσχέθηκα. Και οι οπαδοί του θα μειώνονται συνέχεια, αφού ξανά και ξανά άνθρωποι θα ανασταίνονται στην αιώνια ζωή. Γιατί υπερνίκησα τον θάνατο, γιατί εκείνος δεν θα μπορεί να βαραίνει αιώνια ένα ον που θέλει να επιστρέψει σε Μένα και που για αυτό καταφεύγει κάτω από το σταυρό Μου για να ξεφύγει από τη δύναμη του αντιπάλου Μου. . .  Για αυτούς ο θάνατος έχει υπερνικηθεί και η ανάσταση στη ζωή τούς είναι βέβαιη. . .

Ούτε οι μαθητές Μου δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι είχα αναστηθεί από τους νεκρούς, παρόλο που τους το υποσχέθηκα πριν. . .  Αλλά ενίσχυσα την πίστη τους και Με αναγνώρισαν όταν ήρθα να τους συναντήσω. . .  Αυτοί λοιπόν είχαν την απόδειξη ότι είχα υπερνικήσει τον θάνατο. Αφού θα έπρεπε να Με διακηρύξουν με πλήρη πεποίθηση, θα έπρεπε να αναφέρουν τον θάνατό Μου στο σταυρό και επίσης την ανάστασή Μου. Αφού θα έπρεπε να μάθουν αυτή τη γνώση οι άνθρωποι που θα έπρεπε να Με πιστέψουν και να πάρουν το δρόμο για το σταυρό. . .  γιατί θα μπορούσαν να λυτρωθούν μόνο τότε που και αυτοί θα πήγαιναν την ενοχή τους σε Μένα κάτω από το σταυρό.

Αλλά και αυτό το πιο μεγάλο έργο του ελέους θα είχε ξεχαστεί σύντομα εάν δεν μπορούσε να ενεργεί ξανά και ξανά το Πνεύμα Μου μέσα στους ανθρώπους που Μου αφιοσιώνονται πλήρως και τους οποίους για αυτό. . . αφού είχαν λυτρωθεί. . .  μπορούσα να γεμίσω με το Πνεύμα Μου, το οποίο τους δίδαξε από το εσωτερικό τους, το οποίο τους άνοιξε τη γνώση του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού. . .  Αφού όλα όσα διοχετεύτηκαν στους ανθρώπους με τη μορφή παραδόσεων δεν διατηρήθηκαν αληθινά για πολύ καιρό. . .

Όπου ενεργούσε μονάχα η ανθρώπινη λογική προέκυψαν λανθασμένες απόψεις, οι οποίες ωστόσο μεταδόθηκαν ως «παραδόσεις», με αποτέλεσμα να μην υπήρχε πια η εγγύηση για την καθαρή αλήθεια. . .  Όπου όμως μπορούσε να ενεργήσει το Πνεύμα Μου μέσα σε έναν άνθρωπο, τονιζόταν ξανά και ξανά η καθαρή αλήθεια και μεταδόθηκε στους ανθρώπους τόσο η γνώση των παθών και του θανάτου Μου στο σταυρό όσο και της ανάστασής Μου. Γιατί αυτή η γνώση είναι απολύτως απαραίτητη για να γεμίσει τους ανθρώπους η πίστη σε αυτή.

Και το Πνεύμα Μου θα ενεργεί ξανά και ξανά μέσα στον άνθρωπο που Μου αφοσιώνεται για να λάβει την καθαρή αλήθεια. . .  Ξανά και ξανά οι άνθρωποι θα λαμβάνουν γνώση αυτών των γεγονότων και θα διαφωτίζονται με το σωστό τρόπο. Ως αποτέλεσμα εσείς οι άνθρωποι θα μπορείτε να πιστέψετε με πεποίθηση στην ανάστασή Μου και στο ότι υπερνίκησα τον θάνατο, στο ότι δεν χρειάζεται πια να υπάρχει θάνατος ούτε για εσάς εάν κάνετε παρέα μαζί Μου, εάν θέλετε οι ίδιοι να  πέθανα για σας. . .  εάν πιστέψετε με ζωντανό τρόπο σε Μένα και στο λυτρωτικό Μου έργο, το οποίο επιτέλεσα ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού.

Αναστήθηκα από τους νεκρούς και με τον ίδιο τρόπο θα αναστηθείτε στην αιώνια ζωή και εσείς μετά τον θάνατο του σώματός σας. . .  Και δεν θα χρειάζεται πια να φοβάστε κανέναν θάνατο μόλις απελευθερωθείτε από τον εχθρό των ψυχών σας, από τον αντίπαλό Μου. . .  μόλις αφήσετε να λυτρωθείτε από Εμένα. . .  Αφού τότε δεν θα υπάρχει πια θάνατος για σας, θα ζείτε μέσα Μου και μαζί Μου και δεν θα χάσετε ποτέ πια αυτή τη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8160                26-4-1962

Ο Θεός μιλά στους ανθρώπους έμμεσα και άμεσα. . .

Κάθε πνευματικό ον που στέκεται μέσα στο φως έχει μέσα του το δικό Μου θέλημα, έχει υποταχθεί εντελώς στο θέλημά Μου, αλλιώς δεν θα ήταν ον του φωτός. . .  Και άρα εκείνο το ον εκτελεί πάντα μόνο το θέλημά Μου, το οποίο αναγνωρίζει μέσα του ως σωστό και καλό. . .  Επομένως δρα επίσης σύμφωνα με τη δική του θέληση, η οποία όμως είναι και η δική Μου. Αυτό πρέπει να το ξέρετε για να καταλάβετε την αξία όσων σας μεταδίδει διανοητικά ένα τέτοιο φωτεινό ον τότε που είναι δραστήριο με εντολή Μου για να σας διδάξει. . .

Πρέπει πάντα να ξέρετε ότι η ακτίνα του φωτός της αγάπης Μου, η ανεξάντλητη ροή της δύναμής Μου, ρέει μέσα από όλο το πνευματικό που είναι δεκτικό του φωτός και ότι διαβιβάζεται και πάλι εκεί όπου υπάρχει ακόμα σκοτάδι, όπου κανείς έχει ανάγκη φως και δύναμη. Τότε λοιπόν που  στέλνω στη Γη αυτή την ακτίνα του φωτός της αγάπης Μου για να διοχετεύσω στους ανθρώπους την καθαρή αλήθεια, αυτό γίνεται με έμμεσο και με άμεσο τρόπο. . .  Εγώ ο Ίδιος ακτινοβολώ το φως και αυτό μπορεί να αγγίξει άμεσα έναν άνθρωπο. Μπορώ όμως επίσης να το οδηγήσω μέσα από τα όντα του φωτός, η μέγιστη ευτυχία των οποίων είναι να διαβιβάσουν τη ροή της δύναμης της αγάπης Μου και η δραστηριότητα των οποίων στο πνευματικό βασίλειο είναι να χρησιμεύσουν για δεξαμενές φωτός και δύναμης. Έτσι λαμβάνει χώρα μια διαρκής διαδικασία ανακατεύθυνσης της δύναμης, η οποία χαρίζει ευτυχία σε αμέτρητα όντα και τα βοηθά να ωριμάζουν όλο και περισσότερο.

Ωστόσο, είναι και θα παραμένει πάντα η ίδια ροή της δύναμης και του φωτός, η οποία προέρχεται από Εμένα. . .  Δεν πρέπει τότε να υποθέσετε ότι υποτιμούνται αυτά που θα λάβετε. Είναι και θα παραμείνει ο «δικός Μου λόγος», τον οποίο διοχετεύω ο Ίδιος στη Γη. Γιατί καταλαβαίνω την επίγουσα ανάγκη να λάβει η ανθρωπότητα ένα φως, να αποκτήσουν οι άνθρωποι την αλήθεια. Στην περίπτωση που από την πλευρά ενός ανθρώπου δημιουργήθηκε η δυνατότητα να συναφθούν επαφές μεταξύ Μου και του ανθρώπου, η διοχέτευση φωτός και δύναμης θα έχει εγγυηθεί. . .

Η αρχέγονη Πηγή του φωτός και της δύναμης είμαι και θα παραμείνει Εγώ ο Ίδιος. . .  Το με ποιον τρόπο γίνεται η διοχέτευση είναι ασήμαντο. . .  Ακόμα και αν φωτεινά όντα είναι οι μεσολαβητές. . .  μπορούν πάντα μόνο να δίνουν αυτά που λαμβάνουν από Εμένα τον Ίδιο. Και δεν θα ενεργούν ποτέ ενάντια στο θέλημά Μου, αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για «φωτεινά όντα». . .  Σε όντα χωρίς φως όμως εμποδίζεται η πρόσβαση σε έναν άνθρωπο που προσφέρθηκε ο ίδιος να Με υπηρετήσει, που θέλει να είναι δραστήριος για Εμένα και το βασίλειό Μου και που επιθυμεί από Εμένα την καθαρή αλήθεια. . .  Αφού σε τέτοια όντα δεν επιτρέπεται να διδάσκουν όσο δεν στέκονται τα ίδια μέσα στο φως, δηλαδή όσο δεν μπορούν να ακτινοβοληθούν από Εμένα τον Ίδιο. . .  όσο δεν έχουν προετοιμαστεί τον εαυτό τους ως σταθμούς δύναμης, όσο ο βαθμός της ωριμότητάς τους είναι ακόμα χαμηλός και τα ίδια κατέχουν μόνο λίγη γνώση. . .

Αυτά τα όντα ωστόσο μπορούν να παρέμβουν στην περίπτωση συδέσμων μεταξύ της Γης και του υπερκόσμιου βασιλείου όπου υπάρχει μια χαμηλή κατάσταση ωριμότητας και από την πλευρά των ανθρώπων και όπου ένας άνθρωπος παραιτείται από τη θέλησή του. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει την πρόσβαση σε εκείνα τα όντα, τα οποία εκφράζονται τότε και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. . .  Ένας τέτοιος κίνδυνος όμως αποκλείεται τότε που πρόκειται για τη διοχέτευση της καθαρής αλήθειας, όπου μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα από Μένα. . .  όπου δημιουργείται ένας ολόψυχος δεσμός του ανθρώπου μαζί Μου, με αποτέλεσμα να μπορέσει να εισρεύσει στον άνθρωπο η ροή του Πνεύματός Μου.

Αυτό λοιπόν που προέρχεται από Εμένα τον Ίδιο είναι αλήθεια, παρόλο που μεταδίδεται μέσω του φωτεινού πνευματικού. . .  γιατί αυτό μεταδίδει μόνο αυτά που λαμβάνει από Εμένα. Ως εκ τούτου είναι λανθασμένη η άποψη ότι εκείνα τα φωτεινά όντα θα μπορούσαν να διδάξουν κάτι διαφορετικά από Εμένα τον Ίδιο. Αφού υπάρχει μόνο μια αλήθεια και στην περίπτωση που ένα ον στέκεται μέσα στο φως, είναι διαποτισμένο από αυτή την αλήθεια και θα μεταδίδει μόνο αυτή την αλήθεια. Αφού το  φως της αγάπης που πλημμυρίζει αυτό το ον είναι η αιώνια ανεξάντλητη ροή του φωτός της αγάπης και της δύναμης που πηγάζει από την αρχέγονη Πηγή. . .

Αυτή την αλήθεια πρέπει πρώτα να την υιοθετήσετε εσείς οι άνθρωποι, ότι δηλαδή τα φωτεινά όντα δεν διδάσκουν τους ανθρώπους αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να γίνει μια κατώτερη μετάδοση, τότε που ένας άνθρωπος δημιουργεί τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου και επιθυμεί να τον διδάξω Εγώ. . .  Πολλές φορές οι άνθρωποι υποστηρίζουν αυτή την άποψη και αυτό είναι επίσης ένα λάθος το οποίο πρέπει να διορθώνω ξανά και ξανά, προκειμένου να μην αξιολογηθούν λάθος οι μεταδόσεις Μου από το πνευματικό βασίλειο. Αφού το βασίλειό Μου είναι ένα βασίλειο της αλήθειας και η αλήθεια διοχετεύεται σε εκείνον που την επιθυμεί ειλικρινά.

Η επιθυμία για την αλήθεια αποκλείει οποιαδήποτε λανθασμένα πνευματικά αγαθά, γιατί ο άνθρωπος αναγνωρίζει και επιθυμεί τότε Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι η προαιώνια Αλήθεια. Αλλά πρέπει και να ξέρετε για τη διαδικασία της ανακατεύθυνσης της δύναμης και του φωτός, η οποία είναι η επιτομή της μακαριότητας για τα όντα που εισήλθαν στο βασίλειο του φωτός Μου. . .  Πρέπει να ξέρετε ότι η κατάσταση της ωριμότητάς τους έχει ως αποτέλεσμα τη μόνιμη ακτινοβόληση εκείνων από το φως της αγάπης Μου και ότι αυτό το φως της αγάπης μεταδίδεται από τα ίδια, όπως ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. . .  Έτσι είμαι τα πάντα μέσα στα πάντα. . .  Όπου υπάρχει φως και δύναμη ενεργώ ο Ίδιος. Και μπορούν να αξιολογηθούν ως θεϊκή εκπομπή όλα όσα διοχετεύονται σε σας τους ανθρώπους διά της ενέργειας του Πνεύματος μέσα σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8161                27-4-1962

Ωρίμανση της ψυχής. . .

Εκ θαύματος ίαση – εξαναγκασμός της πίστης. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Η γέννηση της νέας Γης»  σελ. 178 – 180. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Αφήστε τη δύναμη της ροής της αγάπης Μου να ενεργήσει μέσα σας και ανοιχθείτε για να δέχεσθε ακατάπαυστα φως και δύναμη από ψηλά. Δώστε έτσι στην ψυχή σας τη δυνατότητα να ωριμάσει για να μπορέσει να περάσει τελεοιοποιημένη στο βασίλειό Μου όταν έρθει η ώρα να εγκαταλείψει αυτή τη Γη. . .  Η ψυχή είναι το πνευματικό μέσα σας, η φροντίδα του οποίου μπορεί να γίνεται μόνο πνευματικά, το οποίο έχει ανάγκη πνευματική τροφή για την επίγεια πορεία της. Η ψυχή είναι αυτό που εξακολουθεί να υπάρχει όταν αποσυντεθεί το σώμα, αφού αυτό είναι παροδικό όσο υπηρετεί το ανώριμο ακόμα πνευματικό ως περίβλημα, το οποίο θα πρέπει να ανακτήσει την ελευθερία του εάν δεν ενώθηκε με την ψυχή κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής, εάν δεν πνευματοποιήθηκε κατά την επίγεια ζωή. . .  αυτή η δυνατότητα υπάρχει μάλιστα, συμβαίνει όμως σπάνια. Τότε η ύλη διαλύεται και αφήνει ελεύθερα τα μικρά πνευματικά μόρια, τα οποία παίρνουν άλλες μορφές για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Αντίθετα η ψυχή έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της πάνω στη Γη και για αυτό το λόγο χρειάζεται όλη σας τη φροντίδα, προκειμένου να αποκτήσει την οριστική ωριμότητα ώστε να μπορέσει να επιστρέψει ως φωτεινό πνεύμα στο βασίλειο εκείνο που είναι η αληθινή της πατρίδα. . .  Αυτή την οριστική ωριμότητα ωστόσο μπορεί να την αποκτήσει μόνο εάν Μου δώσει τη δυνατότητα να την ακτινοβολώ συνεχώς, εάν δέχεται απευθείας από Μένα φως και δύναμη. Για να γίνει αυτό πρέπει να παραδοθεί συνειδητά στα χέρια Μου και να ανοιχθεί για να τη διαποτίσει το ρεύμα της αγάπης Μου. . .  Πρέπει να Με ακούει όταν της μιλάω με πρόθεση να τη χορτάσω και να την ποτίσω, να της δώσω την κατάλληλη τροφή που θα της εξασφαλίσει την ωρίμανσή της όσο είναι στη Γη.

Και η ψυχή θα αισθανθεί το ρεύμα της δύναμης της αγάπης Μου. . .  διότι αυτό έχει πάντοτε αποτελέσματα όταν έχει καμφθεί κάθε αντίσταση. Το γεγονός όμως ότι την ίδια επενέργεια δεν την αισθάνεσθε και πάνω στο σώμα σας πρέπει να σας είναι κατανοητό και οφείλεται στο ότι δεν θα εξαναγκάζω ούτε εσάς ούτε τους συνανθρώπους σας να πιστέψουν όσο οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα να αποδεχθούν ή να αρνηθούν την τροφή για την ψυχή τους η οποία τους προσφέρεται από πάνω, το λόγο Μου, ο οποίος τους μεταδίδεται απευθείας από Μένα. Ωστόσο αυτός ο λόγος δεν πρέπει να αποδειχθεί στους ανθρώπους με τόσο ακράδαντα στοιχεία ώστε θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν να πιστέψουν. . .

Να καταλάβετε λοιπόν ότι το ζητούμενο είναι να πιστέψετε με την ελεύθερη θέλησή σας. Κάνοντας τις δικές σας σκέψεις, ασκώντας την αγάπη και διατηρώντας ένα ολόψυχο δεσμό μαζί Μου θα αποκτήσετε σίγουρα αυτή την πίστη. Επίσης το γεγονός ότι ενεργώ Εγώ ο Ίδιος μέσω του Πνεύματος στον άνθρωπο θα πρέπει κανείς απλά να το «πιστέψει», αλλά δεν πρέπει να υπάρξει απόδειξη για αυτό. Κάθε ασυνήθιστο φαινόμενο όμως θα ίσχυε σαν απόδειξη και επομένως θα ήταν επιβλαβές για τις ψυχές των συνανθρώπων. Πρέπει ακόμα να κάνετε το διαχωρισμό μεταξύ σώματος και ψυχής. . .

Η τελειοποίηση της ψυχής σας επιτυγχάνεται μέσω της εσωτερικής σας ζωής, η οποία είναι βέβαια εμφανής και προς τα έξω μέσω έργων αγάπης. . .  Και το σώμα πρέπει να συμμορφωθεί με την επιθυμία της ψυχής, δεν πρέπει να προβάλει αντίσταση στις επιδιώξεις της. Πέραν τούτου δεν επιτρέπεται κρίνοντας κανείς από τη σωματική κατάσταση ενός ανθρώπους να αποφανθεί για το βαθμό της ακτινοβολίας αγάπης που παρέχω σε έναν άνθρωπο. . .  Για το λόγο αυτό ένα άρρωστο κορμί μπορεί να εμπεριέχει μια υγιή ψυχή όσο αυτό το κορμί έχει να εκτελέσει ένα καθήκον που θα πρέπει να ωφελήσει στη σωτηρία των συνανθρώπων.

Αφού αυτοί θα πρέπει να οδηγηθούν στη πίστη μονάχα μέσω του λόγου Μου και όχι μέσω θαυμάτων, όπως π.χ. η αιφνίδια θεραπεία ενός άρρωστου σώματος. . .  παρόλο που αφήνω να συμβούν και τέτοια θαύματα στην περίπτωση που αυτό οφείλει να αποδειχθεί πόση δύναμη έχει μια σθεναρή πίστη. Αφού «δεν απογοητεύω μια ισχυρή πίστη. . .» Ξέρω όμως πάντοτε εάν και με ποιον τρόπο μπορώ να κερδίσω ανθρώπους ώστε να αποκτήσουν μια ζωντανή πίστη. . .  Ξέρω επίσης τι χρειάζεται για τη σωτηρία της κάθε ξεχωριστή ψυχή. . .  Αλλά η δύναμη αγάπης Μου θα έχει πάντα αποτέλεσμα, ακόμα και τότε που οι ίδιοι δεν θα μπορείτε να αντιληφθείτε κανένα αποτέλεσμα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

8166                2 κ. 3-5-1962

Ποιος είναι Που σας μιλά;. . .

Αυτό είναι το σημάδι της παρουσίας Μου ότι μπορείτε να Με ακούσετε, ότι σας μιλάω, ότι σας διοχετεύω το λόγο Μου, την ακτινοβολία του φωτός της αγάπης Μου. Ξέρετε ότι γεμίζω ολόκληρο το σύμπαν. . .  ξέρετε επίσης ότι είμαι παρών μέσα στο πιο μικροσκοπικό κόκκο άμμου. . .  Και έτσι μπορώ να μείνω και μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου που σαν παιδί επθυμεί να μιλήσει με τον Πατέρα του. . .  Γιατί το θεωρείτε αδύνατο αυτό; Γιατί θέλετε οι ίδιοι να δημιουργήσετε μια τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ Μου και εσάς, ενώ σας έφερε στην ύπαρξη η Αγάπη Μου και αυτή η Αγάπη επιθυμεί συνεχώς τα πλάσματά Της. . .

Γιατί σας είναι ασύλληπτο ότι μπορείτε να ακούσετε τη φωνή Μου, ότι ο Ίδιος σκύβω για να σας πλησιάσω, για να σας μιλήσω; Το ότι δεν μπορείτε να αντέξετε την απροκάλυπτη δύναμη της αγάπης Μου είναι μάλιστα κατανοητό. Αλλά μπορώ να σας την παράσχω πάντα με το βαθμό που θα επιτρέψει η κατάσταση της ωριμότητάς σας. . .  αλλά θα σας αγγίξει, εφόσον μόνο το θέλετε οι ίδιοι, εφόσον μέσω της θέλησής σας ανοιχθείτε στην ακτινοβολία αγάπης Μου. Πάντα όμως πρόκειται για τη δική Μου ακτινοβολία, πάντα πρόκειται για τη ροή της δύναμης που πηγάζει από την Αιώνια αρχέγονη Πηγή που θα σας εισρεύσει. . .

Ακτινοβοληθήκατε μάλιστα ως μικροσκοπικές σπιθίτσες από Εμένα, ωστόσο είστε και θα παραμένετε αιώνια το ίδιο. . .  το αρχέγονο στοιχείο σας είναι αγάπη, η οποία θα επιστρέψει στη θάλασσα φωτιάς της αιώνιας Αγάπης, γιατί αυτό είναι ο προαιώνιος νόμος. Και ούτε η ελεύθερη βούλησή σας δεν μπορούσε να διαλύσει το δεσμό μεταξύ Μου και εσάς. Το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειωθεί το αποτέλεσμα της δύναμης αγάπης Μου πάνω σας, να μην μπορούσε να σας ακτινοβολήσει στο βαθμό του φωτός όπως προέρχεται από Εμένα. Παρ’όλα αυτά σας αγγίζει, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσατε πια να υπάρχετε.

Επομένως, ο δεσμός υπάρχει εσαεί, και μολονότι η βούλησή σας μειώνει την ακτινοβολία αγάπης Μου, δεν θα μπορείτε ποτέ να Με παρακινήσετε να περιορίσω τις εκπομπές Μου. Ούτε θα μπορείτε να πείτε ότι Εγώ ο Ίδιος επιμένω να μένω μακριά σας. . .  Αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη, αφού δεν μπορείτε να κρίνετε το βάθος της αγάπης που έχω για σας και που θα έχω πάντοτε για εσάς. Επομένως σας πλησιάζω στο βαθμό που επιτρέπετε εσείς. . .

Στην περίπτωση που παραμένετε οι ίδιοι ακόμα πολύ μακριά Μου, δεν θα έχετε την επιθυμία να Με ακούσετε τον Ίδιο. . .  Τότε λοιπόν θα ήταν ασήμαντο για σας αν είμαι και πού είμαι. . .  Εάν όμως προσπαθήσετε οι ίδιοι να Με πλησιάσετε, θα μειώσετε οι ίδιο την απόσταση από Μένα. Και εάν λαχταράτε να ακούσετε τη φωνή Μου, θα Μου επιτρέψετε οι ίδιοι να είμαι παρών κοντά σας. Αφού τότε θα υπάρχει ήδη αγάπη μέσα σας και μέσω της αγάπης ενώνεστε μαζί Μου. . .  Η λαχτάρα σας να Με ακούσετε Μου ανοίγει τις καρδιές σας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάλι η δυνατότητα να σας πλημμυρίσω με την αγάπη Μου όπως στην αρχή. . .

«Εκείνος που μένει μέσα στην αγάπη, μένει μέσα σε Μένα και Εγώ μένω μέσα σε εκείνον. . .» Και ο βαθμός στο οποίο θα φουντώσει η αγάπη μέσα σας θα καθορίσει και το αποτέλεσμα της δύναμης της ακτινοβολίας αγάπης Μου. Και έτσι μπορείτε μάλιστα να πείτε ότι θα διαλυόσασταν εάν η ροή της αγάπης Μου σας πλημμύριζε με όλη της τη δύναμη. Γιατί ως άνθρωποι δεν είστε ακόμα ικανοί για εκείνη την αγάπη την οποία αισθανόσασταν αρχικά, όταν ήσασταν ακόμα μακάριοι μέσα στο βασίλειο των πνευμάτων. Παρ’όλα αυτά είμαι παρών κοντά σας, αφού δεν είμαι μόνο ο Θεός και Δημιουργός σας, αλλά ο Πατέρας σας. . .  Και ο Πατέρας δεν θα αρνηθεί ποτέ τον Εαυτό Του στο παιδί Του, ο Πατέρας θα είναι πάντα κοντά στο παιδί. Και είναι ο Πατέρας Που μιλά στο παιδί Του τότε που αυτό επιθυμεί να Τον ακούσει. . .

Θα παραμένω μάλιστα αιώνια άφταστος για εσάς και θα είμαι αιώνια ανεξιχνίαστος για σας, γιατί είμαι το Αρχέγονο Κέντρο, ενώ εσείς είστε σπίθες φωτός που ακτινοβολήθηκαν από Εμένα, οι οποίες για αυτό δεν μπορούσαν να βλέπουν το Ον από το Οποίο εκπήγασαν. . .  Αφού είμαι αιώνια το πιο τέλειο Πνεύμα του απείρου, για το Οποίο δεν μπορεί να σχηματίσει μια ιδέα κανένα δημιουργημένο ον. . .  Αυτό όμως δεν Με εμποδίζει να πλησιάσω κάθε μεμονωμένο ον με εκείνο το βαθμό του φωτός και της αγάπης τον οποίο μπορεί να ανεχθεί. Και δεν θα μπορούσατε ποτέ να πείτε ότι δεν πρόκειται για Εμένα τον Ίδιο Που ενώνεται με τα παιδιά Του, Που είναι παρών κοντά τους. . .

Η παρουσία Μου όμως είναι αδιαμφισβήτητη μόλις μιλήσω στο παιδί, γιατί πρόκειται για δύναμη αγάπης που θα γεμίσει τότε την καρδιά εκείνου που θα Με ακούσει και γιατί η «δύναμη αγάπης» είναι η αρχέγονη Φύση Μου. . .  γιατί είμαι ο Ίδιος η Αγάπη. . .  Ο βαθμός της δύναμης αγάπης που μπορεί να εισρεύσει σε έναν άνθρωπο καθορίζει και το βαθμό της θεοποίησης τον οποίο μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος στη Γη. . .  όπως τον πέτυχε και ο άνθρωπος Ιησούς. Αυτός ο βαθμός όμως επιτυγχάνεται μόνο σπάνια, διότι μόνο λίλοι άνθρωποι είναι ικανοί για τέτοια αγάπη ώστε να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την επίγεια τους ζωή εντελώς πνευματοποιημένοι.

Και μια τέτοια θεοποίηση σημαίνει πάντα στενότατη ένωση μαζί Μου. . .  δηλαδή παρουσία της Αιώνιας Θεότητας, του ανώτατου Πνεύματος του απείρου. .   Αφού είμαι και θα παραμείνω Θεός της Αγάπης και η Αγάπη θα προσπαθεί πάντα να συνδέεται με εκείνο που εκπήγασε από Εκείνη ως προϊόν. . .  Θα επιδιώκω πάντα την επανένωση με τα όντα που δημιούργησα, γιατί αυτός είναι ο στόχος Μου της δημιουργικής διαδικασίας: να ενεργώ και να δημιουργώ ολόψυχα συνδεδεμένος με τα προϊόντα της Αγάπης Μου. . .  Και θα πετύχω κάποτε αυτό το στόχο, γιατί η Αγάπη Μου είναι αιώνια αμετάβλητη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8167                4-5-1962

Για τον Θεό τίποτα δεν είναι πολύ μικροσκοπικό. . .

Είμαι παρών ακόμα και μέσα στον πιο μικρό κόκκο άμμου. . .  Και έτσι ξέρετε ότι για Μένα τίποτα δεν είναι πολύ μικρό ή ασήμαντο για να το ακτινοβολήσω με τη δύναμη αγάπης Μου. Γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ύπαρξή του, δηλαδή όταν η δύναμή Μου είναι μέσα του. Αφού τα πάντα θα πρέπει να αναπτύσσονται προς τα ύψη. Μέσω της συνεχούς αλλαγής μέσα τους θα πρέπει να αυξηθεί η δύναμη μέσα σε όλα τα έργα της δημιουργίας Μου, όσο μικροσκοπικά και να είναι. . .  Η ανάπτυξή τους θα πρέπει να προχωρήσει μέσω ένωσης των πνευματικών στοιχειών μέσα σε αυτά τα έργα της δημιουργίας και θα πρέπει να λαμβάνουν τη δύναμή Μου σε αυξανόμενο βαθμό, αφού αυτή πλημμυρίζει όλα όσα σας είναι ορατά.

Και αυτό είναι το λυτρωικό Μου σχέδιο: να διοχετεύω ξανά και ξανά δύναμη στα πνευματικά στοιχεία για να μπορούν να εκτελούν λυτρωτική δραστηριότητα μέσα στην εξωτερική τους μορφή την οποία τους χορήγησα. . .  Και παρόλο που αυτό το πνευματικό. . .  τα μικρά μόρια ενός διαλυμένου αρχέγονου πνεύματος. . .  ανταποκρίνεται στον προορισμό του υπό καθεστώς του αναγκαστικού νόμου, ωριμάζει σιγά σιγά. Και μέσω της συνεχούς ένωσης, μέσω της συνεχούς αλλαγής της εξωτερικής του μορφής, μπορεί να αναπτύσσεται διαρκώς ανοδικά μέχρι την οριστική ωριμότητα, όπου όλα τα μικρά μόρια ενός πεσμένου αρχέγονου πνεύματος θα έχουν συγκεντρωθεί ξανά. Και τότε έχουν τη δυνατότητα να ενσαρκωθούν ως «ψυχή» μέσα σε έναν άνθρωπο με σκοπό να δώσουν την τελευταία δοκιμασία της βούλησής τους. . .

Και αν κοιτάξετε έτσι όλη τη δημιουργία, θα σας είναι κατανοητό ότι ακόμα και το πιο μικροσκοπικό πλάσμα καθώς και η πιο σκληρή ύλη έχει μόνιμη φροντίδα. Αφού τίποτα δεν είναι χωρίς ζωή, όλα περιέχουν δύναμη μέσα τους, και αυτή η δύναμη θα ρεύσει κάποτε πίσω σε Μένα, από όπου ξεκίνησε. . .  Ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά πλάσματα έχουν τον προορισμό τους, τους ανατέθηκε από Μένα ένα καθήκον, ακόμα και τότε που δεν το καταλαβαίνετε. . .  Κατευθύνω και φροντίζω τα πάντα και τα πάντα ανεβαίνουν αμετάκλητα, γιατί δεν υπάρχει στασιμότητα όπου ενεργεί το δικό Μου θέλημα. Και αυτό καθορίζει πάντα το πνευματικό όσο αυτό βρίσκεται στην αναγκαστική κατάσταση, η οποία κάποτε θα αποφέρει στο πνευματικό την ωριμότητα που είναι ο όρος για την ενσάρκωσή του ως άνθρωπος.

Για Μένα δεν υπάρχει περιορισμός και για αυτό νοιάζομαι και τη μοίρα του κάθε μεμονωμένου  ανθρώπου, κάτι που σε εσάς. . . γιατί είστε ατελείς. . .  δεν φαίνεται κατανοητό ή αξιόπιστο. Αλλά απέραντο είναι το βασίλειό Μου, απέραντη είναι η δύναμή Μου και η αγάπη Μου. . .  Για Μένα όλα είναι δυνατόν και έτσι επίσης η φροντίδα αναρρίθμητων οντοτήτων, γιατί για Μένα δεν υπάρχει περιορισμός. Και το κάθε ον. . .  όταν έχει ανακτήσει τη συνείδηση του εγώ. . .  μπορεί να απευθυνθεί σε Μένα και θα το ακούσω.

Το κάθε ον που Με πιστεύει θα σχηματίσει μια ιδέα για Μένα, αλλά ποτέ δεν θα προσεγγίσει την αλήθεια, γιατί αυτή είναι ασύλληπτη για το ον, για τον άνθρωπο. . .  γιατί αυτός πρέπει να έχει ύψιστη τελειότητα για να είναι ικανός να σχηματίσει μια κατά προσέγγιση σωστή ιδέα. Ωστόσο, οι άνθρωποι στη Γη χρειάζεται μόνο να Με αναγνωρίσουν ως τον «Πατέρα» τους, τότε θα έχουν πλησιάσει αρκετά στην αλήθεια, παρόλο που διανοητικά δεν θα μπορούν να κατανοήσουν τη Φύση Μου.

Θα πρέπει όμως να ξέρουν ότι τίποτα δεν είναι πολύ μικροσκοπικό για Μένα ώστε να μην ασχοληθώ μαζί του. . .  Θα πρέπει να ξέρουν ότι η Αγάπη μέσα Μου συμπεριλαμβάνει όλα όσα υπάρχουν, γιατί η Αγάπη είναι το αρχέγονο στοιχείο Μου. Θα πρέπει να ξέρει ότι αυτή η Αγάπη δεν θα ησυχάσει ώσπου και τα πιο μικροσκοπικά όντα να έχουν πετύχει την ωριμότητα ώστε να μπορέσω να τα τραβήξω κοντά στην καρδιά Μου. . .  Αφού όλα όσα βλέπετε γύρω σας είναι δύναμη και αυτή η δύναμη πήγασε από Εμένα. Άρα είναι κάτι το θείο που θα πρέπει αναπόφευκτα να επιστρέψει στην προαιώνια Πηγή της δύναμης, προκειμένου η δύναμη να μπορεί να έχει αποτέλεσμα ανάλογα με τον προορισμό της. . .  προκειμένου όμοια με Μένα όντα να μπορούν τότε να δημιουρήσουν και να ενεργήσουν μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο θα είναι τότε και η δική τους θέληση, διότι θα είναι τέλεια, έτσι όπως εκπορεύτηκαν κάποτε από Εμένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8168                4-5-1962

Δώρο του Θεού: ο σπινθήρας αγάπης. . .

Αυτό όμως που θα πρέπει να σας οδηγήσει στην τελειότητα τότε που βαδίζετε ως άνθρωποι στη Γη έπρεπε να σας το χαρίσω. Αφού είχατε παραιτηθεί από αυτό εθελοντικά. . .  είχατε απορρίψει οποιαδήποτε ακτινοβολία αγάπης και επομένως είχατε απομακρυνθεί από Μένα. . .  Δεν μπορούσατε μεν πια να πεθάνετε, αλλά χάσατε την ικανότητα για οποιαδήποτε δραστηριότητα. . .  Είχατε επιλέξει οικειοθελώς τον θάνατο και η ουσία σας σκλήρυνε. . .  Και η δύναμη που ακτινοβολήθηκε κάποτε από Μένα παρέμεινε χωρίς αποτέλεσμα ώσπου τη μετασχημάτισα σε κάθε είδους δημιουργήματα, τα οποία έπρεπε να ανταποκριθούν στον προορισμό τους σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Έτσι το αποσκληρυμμένο πνευματικό αφυπνίστηκε πάλι στη ζωή. . .  Και έτσι πετυχαίνει το βαρθμό της ωριμότητας όπου μπορεί να βαδίσει πάνω στη Γη ως άνθρωπος. . .

Αλλά δεν θα μπορούσατε με τις δικές σας δυνάμεις να διανύσετε μια άνοδο, γιατί στο στάδιο ως άνθρωποι σας λείπει οποιαδήποτε δύναμη, αφού την είχατε κάποτε απορρίψει, με αποτέλεσμα να έπρεπε να σας χαρίσω αυτή τη δύναμη για να μπορείτε να πετύχετε την τελική τελειότητα στη Γη. Και επομένως έβαλα μέσα στην καρδιά σας έναν σπινθήρα δύναμης και φωτός. . .  έναν θεϊκό σπινθήρα αγάπης. . .  Και μέσω αυτού του θεϊκού σπινθήρα αγάπης μπορείτε να αποκτήσετε τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια.

Κάποτε χωρίσατε εθελοντικά από Μένα, ωστόσο παραμείνατε άρρηκτα συνδεδεμένοι μαζί Μου, γιατί ήσασταν δύναμη από Εμένα, η οποία δεν μπορεί ποτέ πια να πεθάνει. Αλλά μόνο ο συνειδητός εθελοντικός δεσμός μαζί Μου σημαίνει ζωή για εσάς. Γιατί τότε η αγάπη Μου μπορεί και πάλι να σας ακτινοβολήσει, η οποία είναι η επιτομή της ζωής. Και προκειμένου να ανακτήσετε την ικανότητα να Με επιδιώξετε, έβαλα μέσα στην καρδιά σας ένα σπινθήρα αγάπης, τον πνευματικό σπινθήρα, ο οποίος είναι τμήμα του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί Μου. Αυτός προσπαθεί τότε να επηρεάσει την ψυχή σας. . .  το αρχέγονο ον που αποστάτησε κάποτε από Εμένα. . .  να πλησιάσει Εμένα, το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, και να ενοποιηθεί πάλι μαζί Μου. . .

Το αν η ψυχή είναι πρόθυμη για αυτό εναπόκειται σε αυτήν, είναι όμως ικανή να ανάψει αυτό το σπινθήρα αγάπης μέσα της στο ύψιστο βαθμό. Και αυτό σημαίνει επίσης μια ένωση με τη Φωτιά της αιώνιας Αγάπης, με Εμένα τον Ίδιο. Γιατί ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο βιάζεται διαρκώς να φτάσει στο προαιώνιο πατρικό Πνεύμα και δεν μεινώνει τις προσπάθειές του ώσπου να έχει γίνει η ενοποίηση. Ο θεϊκός σπινθήρας μέσα σας είναι το μεγαλύτερο δώρο της Αγάπης Μου, γιατί αλλιώς δεν θα μπρούσατε ποτέ να συγκεντρώσετε τη δύναμη για να μεταμορφωθείτε ξανά στην αγάπη εάν δεν υπήρχε ήδη ένας σπινθήρας της θείας Αγάπης μέσα σας. Αυτόν πρέπει τώρα να ανάψετε μόνοι σας για να γεμίσει ολόκληρο το είναι σας και για να μπορείτε να πετύχετε την τελειότητα στη Γη.

Και πρέπει πάντα να έχετε στο νου σας ότι πρόκειται για ένα δώρο από την πλευρά Μου, γιατί οι ίδιοι είχατε απαρνηθεί οποιαδήποτε αγάπη όταν απομακρυνθήκατε από Μένα με την ελεύθερη βούλησή σας, όταν απορρίψατε την ακτινοβολία αγάπης Μου και ως αποτέλεσμα σκλήρυνε η πνευματική σας ουσία. Το ότι δεν μπορούσατε ποτέ πια να πεθάνετε δεν απόκλειε όμως μια πάρα πολύ ατυχή κατάσταση, η οποία μάλιστα μέσω της ατελείωτης αγάπης Μου βελτιωνόταν σιγά σιγά, αλλά η οποία παρ’όλα αυτά παρέμεινε βασανιστική για εσάς όσο ήσασταν δεμένοι μέσα σε υλικές μορφές.

Ως άνθρωποι μεν διαθέτετε μια ορισμένη ελευθερία, ωστόσο δεν πρόκειται για μια μακάρια κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεστε. Και δεν θα άλλαζε ποτέ πια χωρίς εκείνο το δώρο αγάπης. . .  τον θεϊκό σπινθήρα, ο οποίος είναι δικό Μου τμήμα, ο οποίος σας κάνει πάλι ικανούς να επιτελέσετε τη μεταμόρφωση της φύσης σας στην αρχέγονη φύση σας εάν το θέλετε αυτό. Αφού η θέλησή σας είναι ελεύθερη και η επίγεια σας ζωή ως άνθρωποι σας δόθηκε με σκοπό τη δοκιμασία της θέλησής σας. . .

Μπορείτε να Με αναγνωρίσετε ως τον Θεό και Πατέρα σας και να επιδιώξετε να ενωθείτε μαζί Μου. . .  Μπορείτε όμως και να αφιερωθείτε άλλη μια φορά στον αντίπαλό Μου εάν δεν προσέξετε τον θεϊκό σπινθήρα αγάπης μέσα σας, αν δεν ακολουθήσετε την ώθησή του, αν αισθανθείτε ότι ανήκετε σε εκείνον που σας τράβηξε κάποτε στα βάθη και τον οποίο ακολουθήσατε εθελοντικά. . .  Κατά την επίγεια σας ζωή πρέπει να αποφασίσετε εκούσια σε ποιον κύριο θα δοθείτε. . .  Αλλά η αγάπη Μου θα σας ακολουθεί εσαεί και κάποτε θα νικήσει βεβαίως, αφού στη δύναμη της αγάπης Μου κανένα ον δεν μπορεί να της αντιστέκεται αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8175                11 κ. 12-5-1962

Η αλήθεια των προφητειών του τέλους. . .

Αφού σας ενημερώνω επανειλημμένα για αυτό που σας περιμένει. . .  αφού σας επισημαίνω συνέχεια τον καιρό της θλίψης. . .  αφού σας προφητεύω μια μεγάλη Κρίση, την οποία λίγο μετά θα ακολουθήσει το τέλος αυτής της Γης, μπορείτε να δεχθείτε αυτές τις ανακοινώσεις Μου ως αλήθεια. Αφού επαναλαμβάνω μόνο αυτά που προφητεύονταν πάντα σχετικά με το τέλος αυτής της Γης, και σας ενημερώνω τώρα μόνο για το ότι όλα αυτά τα γεγονότα θα συμβούν πολύ σύντομα, ότι έχει έρθει ο καιρός όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι προφητείες Μου, σε βάρος όλων εκείνων που δεν πιστεύουν.

Δεν θέλω να βαδίσετε απροειδοποίητοι προς το μέλλον και θέλω να ξέρετε ότι το «μέλλον», στο οποίο αναβάλλετε το τέλος, θα έχει σύντομα γίνει «παρόν». Και να υπολογίσετε ότι θα ξαφνιαστείτε, ότι δεν σας μένει πια πολύς χρόνος και για αυτό σας στέλνω ξανά και ξανά αυτές τις ανακοινώσεις. Γιατί δεν θέλω να βιώσετε απροετοίμαστοι όσα πρόκειται να έρθουν, γιατί δεν θέλω να σας αφήσω σε άγνοια για το ποια είναι η εποχή κατά την οποία ζείτε.

Ξέρω ότι θα είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα πιστέψουν σε όλες τις αναγκοινώσεις Μου μέσω ενορατικώ και προφητών. Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα περιγελάσουν όλους τους αγγελιοφόρους, πως θα τους κατηγορήσουν ότι είναι ψευδοπροφήτες. . .  Αλλά δεν θα περάσει πολύς χρόνος και θα μπορέσουν να πεισθούν για την αλήθεια όσων διακήρυξαν στους ανθρώπους οι προφήτες Μου με εντολή Μου. Ποτέ δεν το πίστευαν οι άνθρωποι σε περιπτώσεις μεγάλων αλλαγών στη Γη, όταν τελείωσε μια λυτρωτική περίοδος και ξεκίνησε μια νέα. . .  Και ήταν πάντα μόνο λίγοι εκείνοι που πίστευαν τους αγγελιοφόρους Μου και που για αυτό σώθηκαν. . .

Αλλά στους ανθρώπους είναι κρυμμένη η γνώση συμβάντων του παρελθόντος που προκάλεσαν ριζικές αλλαγές σε όλη τη Γη. Είναι ατελείωτα μεγάλες οι εποχές ώσπου γίνεται ξανά μια τέτοια αλλαγή. . .  Και ως εκ τούτου οι άνθρωποι δεν έχουν αποδείξεις και συνεπώς θεωρούν αδύνατο ένα τέλος της παλιάς μορφής αυτής της Γης. Και ωστόσο αυτό σας περιμένει πολύ σύντομα, εσάς τους ανθρώπους. Αφού ξέρω πότε είναι απαραίτη μια αναμόρφωση, ξέρω πότε οι  άνθρωποι έχουν φτάσει στο χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο, το οποίο απαιτεί μια τέτοια. . .

Δεν μπορώ όμως να κάνω τίποτε άλλο από το να σας ενημερώσω. . .  Και την ενημέρωσή Μου μπορείτε να την αποδεχθείτε ή και να την απορρίψετε, γιατί μέχρι το τέλος θα πρέπει να ζείτε με πλήρη ελευθερία βούλησης και γιατί μια ακριβής γνώση δεν θα ωφειλούσε τη σωτηρία σας. . .  Αλλά να σκεφτείτε ότι δεν σας μεταδίω αυτές τις ανακοινώσεις χωρίς λόγο. . .  Και να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας ότι ο Θεός και Δημουργός σας είναι Θεός της αγάπης. . .  και ότι όλα όσα συμβαίνουν βασίζονται σε αυτή την αγάπη Μου.

Για αυτό το λόγο μέσω των αποκαλύψεών Μου σας διοχετεύω γνώσεις που θα έπρεπε να σας κάνουν κατανοητό το σωτήριο σχέδιό Μου. Και τότε θα πιστεύατε ότι ο χρόνος έχει λήξει, ότι κάποτε θα πρέπει να επαναφερθεί η τάξη, στην οποία θα πρέπει να υποταχθούν όλοι οι άνθρωποι για να ωριμάσουν πνευματικά. . .  και ότι επίσης για το πνευματικό που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη στερεή ύλη θα πρέπει να δημιουργηθεί η δυνατότητα μιας ανοδικής ανάπτυξης. Αφού ολόκληρο το πνευματικό θα πρέπει κάποτε να πετύχει την τελειότητα και μονάχα Εγώ ξέρω πώς είναι δυνατόν αυτό και πότε έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για να τακτοποιηθούν τα πάντα. . .  Και τηρώ το χρόνο, όπως προορίστηκε στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8176                13-5-1962

Θάνατος και ζωή. . .

Σε ό,τι είναι νεκρό θέλω να δώσω τη ζωή. . .  Και νεκροί είστε όλοι όσοι χωρίσατε κάποτε από Μένα με την ελεύθερη βούλησή σας και δεν έχετε ακόμα πάρει το δρόμο της επιστροφής σε Μένα, κάτι που πρέπει να κάνετε στο τελευταίο στάδιο πάνω σε αυτή τη Γη. . .  ως άνθρωποι. Τον χωρισμό από Μένα μεν τον επιτελέσατε μόνο όσον αφορούσε τη βούλησή σας, αφού δεν θα μπορείτε ποτέ πια να χωρίσετε από Μένα, γιατί είστε άφθαρτοι και επομένως η αρχέγονη ουσία σας είναι δύναμη από Εμένα. . .

Ωστόσο, πρέπει να στραφείτε πάλι σε Μένα επίσης μέσω της βούλησής σας και πρέπει να επιδιώξετε την ένωση μαζί Μου. Μόνο τότε θα ζήσετε ξανά, τότε θα έχετε βγει από την κατάσταση του θανάτου, της αδυναμίας και θα λαμβάνετε πάλι άφθονη δύναμη από Μένα. Και αυτή η επιστροφή σε Μένα, για την οποία θα πρέπει να αποφασίσει η βούλησή σας, πρέπει να γίνει κατά την επίγεια σας ζωή, όπου κατέχετε πάλι την ελεύθερη βούληση και όπου σας διοχετεύεται και ένα μικρό φως για το σκοπό της ύπαρξής σας στη Γη.

Θέλω να σας δώσω πάλι τη ζωή, αλλά πρέπει να τη δεχθείτε με την ελεύθερη θέλησή σας. . .  Πρέπει να επιθυμήσετε να ζήσετε, πρέπει να αισθανθείτε την κατάσταση του θανάτου ως δυστυχία και να προσπαθήσετε να ελευθερωθείτε από εκείνη. Και πρέπει να αναζητήσετε τη ζωή σε Μένα, ο Οποίος μονάχα μπορώ να σας τη δώσω. . .  Αφού μονάχα Εγώ μπορώ να σας διοχετεύσω τη δύναμη που έχετε ανάγκη για να ζήσετε πάλι πραγματικά, όπως αρχικά. . .  για να μπορείτε να δημιουργήσετε και να ενεργήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Ο θάνατος είναι μια κατάσταση της δυστυχίας, την οποία έφερε στον κόσμο ο αντίπαλός Μου, ο οποίος απόρριψε τη δύναμη αγάπης Μου, με αποτέλεσμα να έγινε ο ίδιος αδύναμος και ανίσχυρος, να έπεσε ο Ίδιος θύμα του θανάτου. Εγώ ο Ίδιος όμως είμαι η επιτομή της ζωής, αφού ασταμάτητα ρέει από Εμένα η δύναμη που δεν μπορεί να μείνει άπρακτη και που για αυτό θέλει να ρεύσει μέσα από όλα όσα είναι ακόμα νεκρά για να τα αφυπνίσει στη ζωή. Αλλά και αυτή η δύναμη έχει αποτέλεσμα μόνο στα πλαίσια του θεϊκού νόμου. . .  δηλαδή δεν πρέπει να συναντήσει αντίσταση.

Και αντίσταση σημαίνει συνειδητή απομάκρυνση από Μένα, συνειδητή απόρριψη της ροής της δύναμης αγάπης Μου. Σε αυτή την περίπτωση το νεκρό ον επιμένει στην κατάστασή του και παραμένει άπρακτο και επίσης δυστυχισμένο, αφού μόνο η δραστηριότητα είναι ζωή και μόνο η ζωή είναι μακαριότητα. . .  Εγώ όμως δεν θα πάψω να ακτινοβολώ τα νεκρά όντα με τη δύναμη αγάπης Μου. Και πού και πού καταφέρνω να εγκαταλείψουν την αντίστασή τους, με αποτέλεσμα να φανεί ήδη μια αμυδρή ζωή. Στο στάδιο του ανθρώπου η ροή της δύναμης αγάπης Μου προσπαθεί να αγγίξει την ανθρώπινη καρδιά για να την παρακινήσει να ανοίξει με την ελεύθερη θέλησή της  και να λάβει έτσι την ακτινοβολία Μου. . .

Και με αυτό τον τρόπο προσπαθώ να ανάψω ένα μικρό φως μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, επενεργώντας στις σκέψεις του, προκειμένου να σκεφτεί τον εαυτό του και την καταγωγή του. Έχει τη δυνατότητα να απορρίψει απρόθυμα τέτοιες σκέψεις, αλλά επίσης να ασχοληθεί μαζί τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες σκέψεις. Και τότε μπορώ να τον διαφωτίσω διανοητικά, στο βαθμό που θα το επιτρέψει η θέλησή του. Και έτσι μπορεί να αρχίσει σιγά σιγά να ζει, αφού επιδιώκω πάντα μόνο να κερδίσω επιρροή πάνω στη θέλησή του. Και μόλις αυτή δεν Μου προβάλει πια αντίσταση, ο άνθρωπος θα έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής σε Μένα. Απομακρύνεται από την κατάσταση του θανάτου και αποκτά σιγά σιγά τη ζωή, γιατί η δύναμή Μου δεν θα μπορεί πια να παραμείνει αναποτελεσματική μόλις έχει σπάσει η αντίσταση. . .

Ο θάνατος ήρθε στον κόσμο μέσω του αντιπάλου Μου, ο οποίος έκλεισε τον εαυτό του στην ακτινοβολία αγάπης Μου και παρακίνησε και τους οπαδούς του να Μου προβάλουν αντίσταση και να απορρίψουν τη δύναμη αγάπης Μου. . .  Απόρριψαν τη ζωή, και η μοίρα τους ήταν ο θάνατος. . .  Μετά από ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα της δέσμιας θέλησης, μπόρεσε να δοθεί πίσω στο νεκρό ον η ελεύεθρη θέληση. Και αυτό αντιμετώπισε τότε πάλι την επιλογή να δεχθεί τη θεϊκή δύναμη αγάπης Μου ή να την απορρίψει εκ νέου. Αλλά για να μπορέσει να πάρει αυτή την απόφαση, έπρεπε να αναφθεί στο άψυχο ον που θα ξεκινούσε τότε το στάδιο του ανθρώπου ένα μικρό φως για το από τι απετελούνταν η επίγεια του αποστολή: από το να αποκτήσει πάλι τη ζωή, από το να ξεφύγει από την κατάσταση του θανάτου. . .

Και αυτό το μικρό φως το άναψα ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο, αλλά αυτός πρέπει να το προσέξει και να το κάνει να λάμψει με την ελεύθερη θέλησή του. Τότε θα λάμπει όλο και πιο δυνατά και θα δείξει στον άνθρωπο ξεκάθαρα το δρόμο που οδηγεί στη ζωή. . .  Και τότε ο άνθρωπος θα ανοίξει από μόνος του την καρδιά του και θα αφήσει να του εισρεύσει η ακτίνα του φωτός της αγάπης Μου. Και θα έχει ξεφύγει από τον θάνατο και επίσης από εκείνον που έφερε τον θάνατο στον κόσμο μέσω της ανοιχτής αντίστασής του σε Μένα. . .  Επομένως ο άνθρωπος πρέπει να εγκαταλείψει εθελοντικά την αντίστασή του και να επιθυμήσει τη ροή του φωτός και της δύναμής Μου και πράγματι. . .  θα αποκτήσει τη ζωή και δεν θα χάσει ποτέ πια αυτή τη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8180                17-5-1962

Περί της διδασκαλίας της μετενσάρκωσης. . .

Μέσω της φωνής του Πνεύματος μπορώ να σας μιλήσω εάν επιθυμήσετε ειλικρινά να διδαχθείτε από Μένα. Θέλω μόνο να βαδίσετε μέσα στην αλήθεια, να μην πάρει η σκέψη σας λάθος δρόμους, με αποτέλεσμα να επηρεαστείτε μέσω λανθασμένων διδασκαλιών από εκείνον που θέλει να υπονομεύσει την αλήθεια. Γιατί αυτή σας δίνει ένα φως που ξεσκεπάζει τον ίδιο και τις μηχανορραφίες του. Και για αυτό να δεχθείτε αυτά που σας λέω μέσω του Πνεύματός Μου:

Θα σας είναι κατανοητό ότι ο αντίπαλός Μου θα κάνει τα πάντα για να σας κρατήσει μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος, μέσα στο οποίο σας έχει απεριόριστα υπό τον έλεγχό του. Αφού μόλις σταθείτε μέσα στην αλήθεια, θα σας έχει χάσει. . .  Επομένως θα κατευθύνει πάντα λάθος τη σκέψη σας. . .  και από κάθε λανθασμένη σκέψη θα προκύψουν χίλιες άλλες λανθασμένες σκέψεις. Και έτσι εκείνος φροντίζει να παραμείνει αποκρυμμένη από εσάς η γνώση σχετικά με το σκοπό και το νόημα της επίγειας σας ζωής, να σχηματίσετε μια εντελώς λάθος ιδέα του καθηκόντος σας στη Γη. Επίσης προσπαθεί να σας κάνει να παραμείνετε χλιαροί σχετικά με οποιαδήποτε πνευματική επιδίωξη. . .

Προσπαθεί να διατηρήσει μέσα σας την αγάπη σας για τον κόσμο και για αυτό θα σας παρουσιάζει πάντα ως επιθυμητή μια επανάλειψη της επίγειας σας ζωής και επίσης θα σας προσκομίσει αποδείξεις. Αφού με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η επιδίωξή σας της τελειότητας μόλις πιστέψετε ότι θα μπορείτε να επιστρέφετε ξανά και ξανά σε αυτή τη Γη εάν δεν πετύχετε ακόμα την τελειότητα. Αυτή η ιδέα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του μέσα από την πλευρά του αντιπάλου Μου. Και για αυτό το λόγο η διδασκαλία της μετενσάρκωσης έχει πολύ καλή απήχηση και είναι δύσκολο να ξεριζωθεί, γιατί ο αντίπαλός Μου δουλεύει πολύ επιδέξια για να ενισχύσει την αξιοπιστία αυτής της διδασκαλίας.

Ωστόσο, κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να υποκύψει στο δόλο του. Αφού μόλις έχει τη σοβαρή επιθυμία για την αλήθεια και απευθυνθεί σε Εμένα τον Ίδιο, θα καταλάβει το παράλογο όσων του παρουσίασε εκείνος και θα αισθανθεί ξεκάθαρα την αλήθεια μέσα στην καρδιά του. Θα νιώσει μια αντίσταση σε αυτά που προήλθαν από τον αντίπαλό Μου, αφού η ειλικρινής του επιθυμία για την αλήθεια του εγγυάται αυτή. . .  Πάρα πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα της επιρροής του σε αυτό τον τομέα, γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στη Γη. Διότι η αγάπη τους για τον κόσμο είναι ακόμα πολύ μεγάλη μέσα τους και διότι για εκείνους είναι παρηγορητική η σκέψη ότι θα μπορούν να ζήσουν την επίγεια ζωή επανειλημμένα. . .

Αλλά πρέπει να σας επισημαίνεται ξανά και ξανά ότι παραπλανηθήκατε εσείς που πιστεύετε σε μια αυθαίρετη μετενσάκρωση. . .  παρόλο που υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουν την ιδιαίτερη αιτιολογία τους, που όμως δεν πρέπει να γενικευτούν. Αφού στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου προβλέπονται πράγματι όλες οι δυνατότητες που εξασφαλίζουν την ωρίμανσή σας κατά τη διάρκεια μιας επίγειας ζωής. . .  Αφού μπορείτε να διοθρώσετε μόνοι σας οποιαδήποτε αδυναμία, γιατί πέθανα για εσάς στο σταυρό προκειμένου να σας αποκτήσω τη δύναμη της θέλησης. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να Με επικαλεστείτε μέσα στον Ιησού, τον Λυτρωτή από την αμαρτία και από τον θάνατο, και τότε θα πετύχετε στη Γη το βαθμό που θα σας εξασφαλίσει την είσοδο στο φωτεινό βασίλειο. . .  όπου θα μπορείτε να ανεβαίνετε σε ατελείωτα ύψη, γιατί δεν θα υπάρχει τότε πια περιορισμός για σας. . .

Στην περίπτωση όμως που δεν εκμεταλλεύεστε την επίγεια σας ζωή, με αποτέλεσμα να μπείτε στο άλλο βασίλειο αλύτρωτοι, μια εκ νέου ενσάρκωση πάνω στη Γη δεν θα σας ωφελούσε. Αφού θα είχατε ακόμα την ελεύθερη βούλησή σας, ενώ θα σας αφαιρόταν η ανάμνηση, και τότε θα κινδυνεύατε ακόμα περισσότερο να βυθιστείτε στα βάθη. Και κάτι τέτοιο δεν ευνοείται ποτέ από Εμένα, αλλά εμποδίζεται.

Και στην περίπτωση που μπορεί να σας αναφθεί ένα φως ήδη στη Γη, με αποτέλεσμα να έχετε πρόσβαση στη γνώση της κάποτε αποστασία σας από Μένα και του σχεδίου της επαναπροώθησης, θα δείτε ξεκάθαρα μπροστά σας το δρόμο που θα πρέπει να πάρετε για να τελειοποιηθείτε. Και τότε επίσης θα καταλάβετε ότι είναι λανθασμένες τέτοιες διδασκαλίες που σας υπόσχονται μια εκ νέου επίγεια πορεία. Αφού βρίσκονται σε αντίθεση με το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο δημιουργήθηκε από Εμένα με πολλή σοφία και αγάπη για να σας δώσω τη δυνατότητα να απελευθερωθείτε από τη μορφή, κάτι για το οποίο μεν απαιτείται η ελεύθερη βούλησή σας.

Και προκειμένου να πάρει η βούλησή σας τη σωστή απόφαση, σας διοχετεύεται ξανά και ξανά η αλήθεια από Μένα εάν Με παρακαλέσετε για αυτήν, εάν επιθυμήσετε οι ίδιοι να στέκεστε μέσα στην αλήθεια. Αλλά θα σας είναι κατανοητό ότι ο αντίπαλός Μου εκμεταλλεύεται όλη τη δύναμη την οποία του παρέχετε οι ίδιοι. . .  ότι σας παρουσιάζει λανθασμένες διδασκαλίες όσο δεν αποκρούετε την ενέργειά του μέσω της σοβαρής επιθυμίας σας για την αλήθεια. . .  Ωστόσο, δεν θα μπορεί ποτέ να επιβληθεί με την πλάνη του εκεί όπου οι άνθρωποι απευθύνονται σε Εμένα τον Ίδιο ζητώντας Μου προστασία από την πλάνη. . .  γιατί εκεί είναι εντελώς ανίσχυρος, γιατί το φως που ακτινοβολείται από Εμένα τον Ίδιο τον ξεσκεπάζει, με αποτέλεσμα να αποφεύγει πάντα αυτό το φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8182                19-5-1962

Ο Νοικοκύρης φροντίζει τους υπηρέτες Του. . .

Ο υπηρέτης ας μην ανησυχεί, αφού ο Νοικοκύρης τον φροντίζει. . .  Ας εκτελεί πάντα μόνο τις εντολές του Κυρίου Του με απόλυτη πίστη και προθυμία. Και εκείνες του τις βάζω ο Ίδιος μέσα στην καρδιά του, με αποτέλεσμα να ξέρει πάντα τι θα πρέπει να κάνει ή τι δεν θα πρέπει να κάνει. Και ολόκληρη η επίγεια του ζωή θα διαμορφωθεί ανάλογα με την αποστολή για την οποία Μου προσφέρθηκε ο ίδιος. Αφού μόλις η βούλησή του Μου υποταχθεί συνειδητά, δεν θα υπάρξει μέσα του άλλη θέληση εκτός από τη δική Μου. Και επομένως, ό,τι και να σας συμβεί. . .  θα το ξέρω και θα το επιτρέψω ο Ίδιος , ο Ίδιος διαμορφώνω την επίγεια σας ζωή και κανονίζω όλα τα γεγονότα έτσι όπως είναι ωφέλιμα για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .

Και να ξέρετε μόνο ότι σας κατευθύνω και να κάνετε πρόθυμα όλα όσα σας φαίνονται καλά, αφού θα σας έχουν δοθεί από Μένα και θα έχουν το σκοπό και το νόημά τους. Και έτσι επιτρέπω και εχθροπραξίες από τον αντίπαλό Μου τότε που αυτός χρησιμοποιεί τους ανθρώπους που υπακούν στην επιρροή του. . .  Τις επιτρέπω, αλλά επίσης σας προστατεύω, ιδιαίτερα τότε που πρόκειται να προφυλαχθεί ο λόγος Μου από το να θολωθεί ή να σβηστεί. Αφού η δύναμή Μου είναι πράγματι μεγαλύτερη από τη δύναμη του αντιπάλου Μου εάν μόνο κατέχω τη θέλησή σας, δηλαδή αν αυτή Μου ανήκει πλήρως. . .

Μόνο σας προειδοποιώ, εσάς τους υπηρέτες Μου, να μην προτρέξετε εκτελώντας πράξεις για τις οποίες δεν σας έδωσα εντολή. . .  Πραγματικά δεν χρειάζεται να βυθιστείτε σε σκέψεις για το τι θα πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε μια υπόθεση που σας προβληματίζει. . .  Αφήστε τα πάντα να πάρουν το δρόμο τους και περιμένετε. . .  Αφού τότε θα γίνει πάντα το θέλημά Μου και θα ξέρετε πώς να συμπεριφερθείτε, γιατί θα ωθηθείτε εσωτερικά να κάνετε το σωστό.

Εσείς που θέλετε να Με υπηρετήσετε μπορείτε να πιστέψετε ότι αυτή η προθυμία σας να υπηρετήσετε σας απαλλάσσει από κάθε δική σας ευθύνη, ότι οδηγείστε και ότι πράγματι η αφοσίωσή σας σε Μένα ανταμείβεται, με το να κανονίζω τα πάντα για εσάς, με το να δίνω όμως και στις σκέψεις σας τη σωστή κατεύθυνση. Αφού παρόλο που κατέχετε μια ελεύθερη βούληση, αυτή η ελεύθερη βούλησή σας υποτάχθηκε πλήρως στο δικό Μου θέλημα μέσω της αφοσίωσής σας σε Μένα. Ως αποτέλεσμα δεν θα μπορείτε να θέλετε και να σκέφτεστε τίποτε άλλο από αυτά που θα σας εισρεύσουν διανοητικά από Εμένα. Και ως εκ τούτου να βαδίζετε ήσυχα και ατάραχα στον επίγειο σας δρόμο, να αφήνετε τα πάντα να σας πλησιάσουν, αφού θα συμβούν έτσι όπως είναι θέλημά Μου, ενάντια του οποίου δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, επειδή και η μοίρα σας έχει προοριστεί.

Αλλά η αφοσίωση της βούλησής σας έχει συμπεριληφθεί στη διαμόρφωση της επίγειας σας πορείας. Και επομένως μπορείτε να τη διανύσετε μόνο επιτυχώς. . .  και οι ίδιοι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού σας οδηγώ προς το σωστό στόχο. . .  Και επίσης η δραστηριότητα για Μένα και για τη βασιλεία Μου, η αμπελουργική εργασία, για την οποία Μου προσφερθήκατε οι ίδιοι, θα εκτελεστεί έτσι όπως είναι θέλημά Μου. Γιατί αισθάνεστε ωθημένοι εσωτερικά και δεν Μου προβάλλετε πια αντίσταση τότε που αναλαμβάνω τη διεύθυνση και σας δίνω οδηγίες μέσω της καρδιάς σας. . .

Μόνο πιστέψτε ότι έχω ανάγκη τις υπηρεσίες σας. . .  πιστέψτε ότι υπάρχει πράγματι μεγάλη πνευματική ένδεια στη Γη, η οποία πρέπει να μειωθεί από ανθρώπους που Μου είναι αφοσιωμένοι, γιατί ο Ίδιος δεν μπορώ να επενεργήσω φανερά πάνω στους ανθρώπους. Πιστέψτε ότι είστε σε θέση να παράσχετε αυτή τη βοήθεια και ότι σας χρησιμοποιώ εκεί όπου σας έχω ανάγκη. . .  Πιστέψτε ότι ο Ίδιος οδηγώ κοντά σας τους ανθρώπους στους οποίους θα πρέπει να συμπαρασταθείτε και ότι μπορείτε οποτεδήποτε να είστε βέβαιοι για τη συμπαράστασή Μου τότε που υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστεί ένα λυτρωτικό έργο στους ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου. Και θα βιώνετε πάντα την ευλογία Μου, θα σας ενισχύω σωματικά και ψυχικά, θα μπορείτε να βιώσετε τη φροντίδα της αγάπης Μου. Αφού ο Ίδιος φροντίζω εκείνους που Με υπηρετούν ως πιστοί υπηρέτες κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8183                21-5-1962

Ο Θεός απαντά σε ερωτήσεις. . .

Από τον θησαυρό της χάρης Μου θα πρέπει να λαμβάνετε αδιάκοπα. . .  αφού χωρίς χάρη δεν μπορείτε να γίνετε μακάριοι. . .  Και η αγάπη Μου σας νοσταλγεί, θέλω να οδηγήσω τα παιδά Μου πάλι πίσω σε Μένα και για αυτό πρέπει να τους παράσχω ένα βαθμό χάρης που είναι απεριόριστος, γιατί είναι αδύνατα και πρέπει να ενισχυθούν από Εμένα. Και αφού γνωρίζω τα πλάσματά Μου, αφού ξέρω για τη βούληση του κάθε ανθρώπου μόλις βαδίσει στη Γη ως ένα ον που έχει πάλι τη συνείδηση του εγώ, θα τα προμηθεύω πάντα με τα σωστά μέσα που θα τα βοηθήσουν να γίνουν μακάρια.

Θα τα διδάξω καλά ποιο δρόμο θα πρέπει να πάρου για να φτάσουν στο στόχο τους και θα τους κάνω ευδιάκριτο το δρόμο για να τον βρούν και να τον πάρουν, για να μην επιδιώξουν πάλι να κατέβουν στα βάθη, από τα οποία κατάφεραν να ανέβουν με τη βοήθειά Μου, προκειμένου να περάσουν τώρα την τελευταία δοκιμασία της θέλησής τους. Αφού οι άνθρωποι είναι τυφλοί στο πνεύμα στην αρχή της επίγειας τους ζωής και μπορεί να φωτιστεί το πνεύμα τους μόνο από Εμένα. Ο πνευματικός σπινθήρας. . .  ο οποίος είναι τμήμα του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος, πρέπει να ανάψει ένα φως μέσα τους και πρέπει να αποκτήσουν ένα βαθμό γνώσης που θα τους κάνει ξεκάθαρα κατανοητό το επίγειο τους καθήκον. . .  Τότε θα επιδιώξουν να εκτελέσουν αυτό το επίγειο καθήκον και θα πετύχουν το στόχο τους. . .

Εγώ ο Ίδιος ξέρω ποια γνώση έχει ανάγκη ένας άνθρωπος για να βοηθήσει την ψυχή του να ωριμάσει στη Γη. Ξέρω πού υπάρχει ακόμα σκοτάδι μέσα του και ποια γνώση πρέπει να του διοχετευτεί για να είναι ευλογία για την ψυχή του ανθρώπου. Και αυτή τη γνώση θα του τη μεταδώσω βέβαια, και πάντα με τη μορφή την οποία θα επιτρέψει ο ίδιος ο άνθρωπος μέσω της βούλησής του.

Μπορεί ο ίδιος να Μου παρουσιάσει κάθε ερώτηση και. . .  εφόσον η πρόθεσή του είναι ειλικρινής και ο ίδιος κάνει τον εαυτό του αντάξιος της απάντησής Μου μέσω ενός τρόπου ζωής σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  θα του βάλω την απάντηση μέσα στην καρδιά του, δηλαδή οι σκέψεις του θα οδηγηθούν έτσι ώστε θα τις αναγνωρίσει ως αλήθεια· δηλαδή θα τον ικανοποιήσουν. . .  αλλά πάντα μόνο τότε που πριν απευθύνθηκε ολόψυχα σε Μένα τον Ίδιο και Με παρακάλεσε για φώτιση του πνεύματός του, για μια σωστή απάντηση στην ερώτησή του. Και μετά πρέπει να αφουγρκαστεί το εσωτερικό  του και να προσέξει ποιες σκέψεις θα του εισρεύσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να διδαχθεί από Εμένα μέσω του Πνεύματος ο κάθε άνθρωπος που μόνο επιθυμεί ειλικρινά την αλήθεια και είναι ολόψυχα συνδεδεμένος μαζί Μου. . .

Τότε που διοχετεύω το λόγο Μου στη Γη, δηλαδή τότε που ανοίγω στους ανθρώπους αληθινές γνώσεις, γιατί αυτό είναι απαραίτητο για να οδηγήσω τη σκοτεινή ανθρωπότητα μακριά από το σκοτάδι του πνεύματος. . .  γιατί βρίσκονται σε μεγάλη πνευματική ένδεια εάν δεν της διοχετευτεί η αλήθεια. . .  θα ανοίγω στους ανθρώπους πάντα εκείνες τις γνώσεις που έχουν ανάγκη για να ωριμάσουν οι ψυχές τους. . .  Θα τους διδάξω μέσω ενός εργαλείου που Με υπηρετεί από αγάπη για Μένα και για το διπλανό. . .  Και ξέρω πράγματι τι έχουν ανάγκη για να βαδίσουν πάνω σε σωστούς δρόμους. Αφού πρώτα θα πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν Εμένα τον Ίδιο, θα πρέπει να ξέρουν για τη Φύση Μου, η Οποία είναι Αγάπη, Σοφία και Δύναμη και την Οποία θα είναι ικανοί να αγαπήσουν εάν την αναγνωρίσουν πραγματικά. . .  Αφού θέλημά Μου και στόχος Μου είναι να κερδίσω την αγάπη των πλασμάτων Μου, για να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα, από τον Οποίο χώρισαν κάποτε εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έπεσαν στα βάθη. . .

Όσα λοιπόν βοηθούν για να Με αναγνωρίσουν πραγματικά οι άνθρωποι θα τους τα αποκαλύψω μάλιστα τότε που διοχετεύω την αλήθεια στη Γη. Θα μοιράσω όλα τα δώρα της χάρης που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι για να γίνουν μακάριοι. . .  Αυτά που δεν παίρνουν από Μένα επομένως δεν τα χρειάζονται. Θα πρέπει είτε να σας παραμείνουν κρυμμένα είτε να σας παρακινήσουν να δημιουργήσετε οι ίδιοι το δεσμό μαζί Μου και να Με παρακαλέσετε τον Ίδιο για εσωτερική φώτιση. . .   Και εάν το θεωρήσω ωφέλιμο για εσάς, θα ανταποκριθώ στις παρακλήσεις σας. Αφού δεν αρνούμαι τον Εαυτό Μου σε κανένα από τα παιδιά Μου, γιατί είμαι η Αγάπη και η Αγάπη θέλει πάντα να χαρίζει τον Εαυτό Της. . .  με την προϋπόθεση ότι αυτό που επιθυμούν είναι προς την ευλογία των ανθρώπων.

Και η ίδια η εποχή θα σας πληροφορήσει, αφού βρίσκεστε στην τελευταία περίοδο και. . .  αν προσέξετε. . .  θα αναγνωρίσετε όλες τις ενδείξεις που υποδεικνύουν το κοντινό τέλος. Και ο καθένας που δίπλα στη γήινη ζωή του ζει και μια πνευματική ζωή. . .  ο καθένας που επιδιώκει σοβαρά να φτάσει σε Μένα, θα ξέρει ποια είναι η περίοδος κατά την οποία ζει. Και συνεπώς θα Μου αφοσιώνεται όλο και περισσότερο και θα μπορέσει να λάβει από Μένα ένα δυνατό φως. . .  Αφού ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μόνο να ενώνεστε όλο και πιο στενά μαζί Μου για να μην χρειαστείτε να φοβάστε αυτό το τέλος. . .  Αφού τότε θα ανήκετε στους δικούς Μου, στους οποίους παρέχω απεριόριστα τις χάρες Μου και θα «γίνετε μακάριοι από τις χάρες» και εσείς. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8185                24-5-1962

Ο θυσιαστικός θάνατος δεν έπρεπε να αναγκάσει τους ανθρώπους να πιστέψουν. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή»  σελ. 157 – 160. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ούτε και η θυσία Μου στο σταυρό δεν έπρεπε να αναγκάσει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι ήταν η Ίδια η Θεότητα Που βρισκόταν μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . . Διότι παρόλο που ήταν η Ίδια η Αγάπη Που είχε προσφέρει αυτή τη θυσία, παρόλο που Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα Του ως τον θάνατό Του, για το λόγο ότι είχε ενωθεί πλήρως μαζί Μου, ωστόσο η «Θεότητα» μέσα Του αποτραβήχθηκε. . .  πράγμα που σημαίνει ότι υπέφερε και πέθανε ως άνθρωπος, δίχως να κάνει χρήση της δύναμης που κατείχε χάρη στην ένωσή Του μαζί Μου. . .

Ως άνθρωπος επωμίστηκε όλα τα βάσανα και όλους τους πόνους και εξάλειψε με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας που βάραινε όλη την ανθρωπότητα. . .  Και για αυτό επομένως έπρεπε και ο θάνατος στο σταυρό να ήταν μια διαδικασία που διαδραματίστηκε εντελώς ανθρώπινα. Επειδή κανείς δεν έπρεπε να αναγκαστεί να πιστέψει, ενώ οποιοδήποτε ασυνήθιστο φαινόμενο θα σήμαινε έναν τέτοιο εξαναγκασμό της πίστης των ανθρώπων. . .

Βέβαια αρκετούς ανθρώπους τους είχε καταλάβει μια ανησυχία την οποία προκάλεσε ο σταυρικός θάνατος, ορισμένοι πάλι είχαν συγκινηθεί ή θληβεί για την καταδίκη ενός ανθρώπου τον Οποίο δεν θεωρούσαν ένοχο. . .  Ωστόσο, δεν υπήρχε η παραμικρή απόδειξη ότι επρόκειτο για μια θυσία την οποία πραγματοποίησε η Ίδια η Θεότητα μέσα στον άνθρωπο Ιησού. Και αυτό έπρεπε να γίνει έτσι, γιατί και η αποδοχή της χάρης του λυτρωτικού έργου έπρεπε να είναι μια πράξη της ελεύθερης θέλησης των ανθρώπων. . .  γιατί η συγχώρεση της αμαρτίας δεν μπορούσε να γίνει με άλλον τρόπο παρά μόνο μέσω της εθελοντικής αφοσίωσης του ανθρώπου στον Ιησού και μέσω της αναγνώρισης του Ίδιου ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, μέσα στον Οποίο ενσακρώθηκε η Ίδια η αιώνια Θεότητα.

Κανένας δεν πρέπει να εξαναγκαστεί να πιστέψει, πρέπει να εναπόκειται στον κάθε άνθρωπο να αναγνωρίσει τον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή του κόσμου και να δεχθεί τη χάρη της θυσίας Του. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο θάνατος του Ιησού αποτέλεσε ένα εντελώς ανθρώπινο γενονός, το οποίο δεν είχε καμία επίδραση στους ανθρώπους που ήταν παρόντες την ώρα του θανάτου Του ή τον πληροφορήθηκαν αργότερα. . .  Έτσι λοιπόν το λυτρωτικό έργο του Ιησού είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορούν να πιστέψουν ή και να αμφισβητήσουν, δεδεμένου ότι για να έχει κανείς τη σωστή αντίληψη πρέπει η ψυχή του να έχει κάνει κάποια πρόοδο, να έχει στραφεί προς Εμένα, οπότε θα μπορεί να Με αναγνωρίσει και μέσα στον Ιησού Χριστό.

Ένας άνθρωπος που είναι ακόμα ολοκληρωτικά κάτω από την εξουσία του αντιπάλου Μου, δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψει στο λυτρωτικό έργο του Χριστού, όσο αληθινά και να του περιγραφόταν. . .  Αφού δεν θέλει να πιστέψει, επειδή τον επηρεάζει ακόμα ο αντίπαλος, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει μια λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού. Και ωστόσο μερικοί άνθρωποι μπορούν να πεισθούν να πιστέψουν σε Αυτόν εάν δώσουν στο Πνεύμα Μου τη δυνατότητα να τους διδάξει. . .  εάν μέσω μιας ζωής με αγάπη σύμφωνα με το θέλημά Μου επιτρέψουν να επιδράσω μέσω των σκέψεών τους. . .  Δεν υπάρχουν όμως τότε εξωτερικές αποδείξεις που θα πείσουν τον άνθρωπο ότι είναι όντως αλήθεια το θεϊκό έργο της ευσπλαχνίας· αλλά οι σκέψεις του θα καθοδηγηθούν ανάλογα με την αλήθεια και ο άνθρωπος θα καταλάβει τον αλληλοσχετισμό και την αιτία της σταυρικής θυσίας και θα είναι ικανός να πιστέψει και χωρίς αποδείξεις.

Η οποιαδήποτε απόδειξη είναι και παραμένει ένα μέσο που αναγκάζει τον άνθρωπο να πιστέψει. Αλλά ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας στην επίγεια ζωή είναι η ελεύθερη δοκιμασία της θέλησης και συνεπώς οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα αν θα δεχθούν και αν θα αναγνωρίσουν τον Ιησού και τη σταυρική Του θυσία. . .  Ο άνθρωπος δεν πιέζεται με κανέναν τρόπο να αποδεχθεί και επομένως όλα τα γεγονότα πρέπει να παρουσιάζονται  με όλη την αλήθεια, όπως συνέβηκαν πραγματικά: ως η ιστορία ενός εγκληματία ο οποίος καταδικάστηκε σε έναν επαίσχυντο θάνατο, να πεθάνει στο σταυρό. Μέσω της δύναμής Του ο Ιησούς θα μπορούσε πράγματι να αποτρέψει από τον Εαυτό Του αυτό τον θάνατο. . .  αφού την είχε στη διάθεσή Του μέσω της ολοκληρωτικής Του ένωσης μαζί Μου. . .  Όμως δεν τη χρησιμοποιούσε πια, γιατί ήθελε να πεθάνει εντελώς ανίσχυρος, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από την απελπιστική τους κατάσταση, από την οποία δεν θα μπορούσαν να ελευθερωθούν από μόνοι τους. . .

Εκείνος όμως μπορούσε να τους βοηθήσει να βρουν την ελευθερία, είχε τη δυνατότητα να ελευθερώσει το δρόμο προς τον Πατέρα ανοίγοντάς τους την πύλη για το φωτεινό βασίλειο. Αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα επωμιζόταν μια τεράστια ενοχή και θα πήγαινε με αυτήν ως το σταυρό. . .  αντέχοντας τέτοια βάσανα που σχεδόν κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να βαστάξει εάν δεν του έδινε επί τούτου τη δύναμη για αυτό η Αγάπη. . .  η Οποία ήμουν πάλι Εγώ ο Ίδιος. . .  Αλλά δεν εφάρμοσε αυτή τη δύναμη για να απαλλαγεί από τα βάσανά Του, αλλά μόνο για να μπορέσει να αντέξει τα μαρτύρια και τον πολύ πικρό θάνατο στο σταυρό. . .  Αφού ήθελε να λυτρώσει την ανθρωπότητα από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .

Το ότι αμφέβαλαν για Μένα ακόμα και οι δικοί Μου ήταν κατανοητό, αφού Με είδαν ξαφνικά απογυμνωμένο από όλη την ισχύ Μου καθώς έβλεπαν πώς Με μεταχειρίζονταν και Εγώ δεν αντιστεκόμουν χρησιμοποιώντας τη δύναμη εκείνη που είχαν επανειλημμένα στο παρελθόν διαπιστώσει ότι είχα. . .  Τότε όμως δεν θα είχε ολοκληρωθεί η θυσία στο σταυρό και επιπλέον το πέρασμά Μου ως άνθρωπος από τη Γη θα είχε γίνει μάταιο. Γιατί οι άνθρωποι, παρά τις διδασκαλίες και τις οδηγίες Μου, θα είχαν παραμείνει αδύναμοι απέναντι στον εχθρό Μου. Διότι η ενοχή της αμαρτίας, όσο δεν είχε εξιλεωθεί, ήταν η αδυναμία, το φορτίο που βάραινε την ανθρωπότητα, το οποίο δεν μπορούσαν να αποτινάξουν με τις δικές τους δυνάμεις. . .

Και για να δυναμώσω τη θέλησή τους πέθανα στο σταυρό. Για να ενισχύσω τη θέλησή τους σήκωσα στις πλάτε Μου το υπέρογκο βάρος της αμαρτίας και εξόφλησα το χρέος τους με την πιο οδυνηρή πράξη συμπόνιας που έγινε ποτέ σε αυτή τη Γη και που δεν θα γίνει ποτέ πια. . .  Πέθανα για όλους τους ανθρώπους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, αλλά ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί με την ελεύθερη θέλησή του αυτό το λυτρωτικό Μου έργο. Αφού τότε θα αναγνωρίσει και Εμένα τον Ίδιο, στον Οποίο αρνήθηκε κάποτε την αναγνώριση και για αυτό έπεσε στα βάθη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8189                31-5-1962

Η ανύψωση του Ιησού Χριστού στα ουράνια. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή»  σελ. 165 – 167. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Η αποστολή Μου στη Γη είχε ολοκληρωθεί όταν ανέβηκα στον ουρανό. . .  Είχα λυτρώσει τον κόσμο από την αμαρτία και τον θάνατο, είχα αναστηθεί και είχα εμφανιστεί στους μαθητές Μου για να τους ενισχύσω στο δρόμο που έπρεπε να πάρουν για να διδάξουν το Ευαγγέλιο. . .  Ήμουν πλέον τελείως διαποτισμένος με φως και δύναμη και μπορούσα να εγκαταλείψω πια τη Γη για να επιστρέψω στο βασίλειό Μου, από όπου είχα προέλθει. . .  στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .  Γιατί το σώμα Μου είχε πλέον μεταμορφωθεί. . .

Είχε γίνει το πνευματικό Μου φόρεμα, το οποίο δεν ήταν πια υποκείμενο στους νόμους της φύσης, αλλά μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε το μετέφερε η θέλησή Μου. Γιατί ήταν πνεύμα, όπως το προαιώνιο Πνεύμα του Πατέρα, το οποίο επίσης δεν ήταν δεσμευμένο με καμία μορφή. Αντίθετα πλημμύριζε όλο το άπειρο, συνεπώς και Εμένα τον Ίδιο, τον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος είχε αφομοιώσει μέσα Του την Αιώνια Θεότητα για να Της προσφέρει ένα ανθρώπινο περίβλημα, το οποίο χρειαζόταν, γιατί ήθελε να κατοικήσει ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως το περίβλημα αυτό ήταν υποκείμενο στους φυσικούς νόμους και ως εκ τούτου έπρεπε πρώτα να αποκτήσει έναν υψηλό βαθμό ωριμότητας, ώστε να μπορεί να δεχθεί την Αιώνια Θεότητα μέσα του. . .

Η αποστολή Μου είχε συνεπώς τελειώσει και θα έπρεπε να υπάρξει επίσης μια μαρτυρία για το γεγονός της ανάληψής Μου στον ουρανό, γιατί αυτή ήταν η αποκορύφωση. Αυτή ήταν η απόδειξη για την ανθρωπότητα ότι είχα κατορθώσει πάνω στον Εαυτό Μου ένα μεταμορφωτικό έργο που αποδεικνυόταν φανερά και ορατά. . .  Γιατί έθεσα εκτός ισχύος όλους τους νόμους της φύσης όταν ανέβηκα στα ουράνια και περιβλήθηκα με όλη Μου τη δόξα, παραμένοντας ωστόσο ορατός για τους μαθητές Μου. . .  Τους έδωσα τη δύναμη να μπορούν να Με βλέπουν, επειδή διαφορετικά θα είχαν εξοντωθεί. Άλλωστε μπορούσαν να Με δουν μονάχα οι μαθητές εκείνοι που ήταν στενά δεμένοι μαζί Μου χάρη στην αγάπη τους και επομένως διέθεταν ήδη το βαθμό ωριμότητας που επέτρεπε μια τέτοια θέαση.

Και υπάρχουν αρκετές ψυχές που επιστρέφουν στην ίδια κατάσταση από τη Γη στο φωτεινό βασίλειο και αυτές έχουν επίσης τη δυνατότητα να Με δουν μέσα στη λάμψη και τη δόξα Μου, διότι η κατάσταση της ωριμότητάς τους επιτρέπει μια πνευματική όραση. Γιατί και για αυτές τις ψυχές δεν ισχύει κανένας περιορισμός πια. . .  θα περιβληθούν επίσης με κάθε δόξα, θα τους επιτρέπεται να βλέπουν τον Θεό πρόσωπο με πρόσωπο και θα βρίσκονται στο αρχέγονό τους στοιχείο, την αγάπη, η οποία είναι ταυτόχρονα φως και δύναμη. Και αυτό είναι το πνευματικό τους φόρεμα, το οποίο μπορεί να φορέσει η κάθε ψυχή όταν εγκαταλείψει την επίγεια της ζωή και εισέλθει ώριμη στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .

Και αυτό θα πρέπει να το πιστέψετε, δεν θα πρέπει να αμφιβάλετε για την αγάπη και τη δύναμη του Θεού και Πατέρα σας, ο Οποίος θα σας κάνει να απολαύσετε κάποτε τέτοια μακαριότητα η οποία σας είναι αδιανόητη όσο είστε ακόμα στη Γη. Αλλά σας έδωσα ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να κατορθώσει ένας άνθρωπος μέσω μιας ζωής με ανιδιοτελή αγάπη. Σας έδειξα πώς θα είναι η μοίρα του στην περίπτωση που ζούσε πάντα σύμφωνα με το θέλημά Μου στη Γη, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του ήταν η μεταμόρφωση της φύσης του σε αγάπη. Αυτή η φύση του θα είναι τότε όμοια με τη δική Μου αρχέγονη Φύση και θα ακτινοβολεί επίσης με κάθε λάμψη και δόξα. Θα είναι δε ορατή σε όλους εκείνους που θα έχουν τον ίδιο βαθμό ωριμότητας και που θα έχουν ενωθεί μαζί Μου, ο Οποίος είμαι και θα παραμένω σε όλη την αιωνιότητα ένα Ον που ακτινοβολεί φως και δύναμη. . .

Το γεγονός της ανάληψης έλαβε πραγματικά χώρα, ο άνθρωπος Ιησούς έδωσε την τελευταία απόδειξη της θεϊκότητάς Του στη Γη όταν εγκατέλειψε αυτή τη Γη μέσα σε μια περίσσεια ακτινοβολία φωτός για να στράφηκε προς το βασίλειο από όπου είχε προέλθει η ψυχή Του. . .  Αφού ήρθε από το βασίλειο του φωτός, ήταν με τον Θεό και επέστρεψε στον Θεό, το παιδί του Οποίου ήταν και παρέμεινε, με τον Οποίο είχε συγχωνευθεί τελείως.

Επομένως η ανάληψη ήταν η τελευταία απόδειξη ότι δεν προερχόμουν από αυτή τη Γη, αλλά ότι είχα κατέβει από ένα βασίλειο του φωτός και της λαμπρότητας. Αυτό το βασίλειο ήταν λοιπόν πάλι ο προορισμός Μου καθώς θα είναι και θα παραμένει αιώνια και ο δικός σας προορισμός. Γιατί και εσείς οφείλετε να επιστρέψετε στο φως, μέσω της ένωσής σας μαζί Μου θα μπορείτε να πάρετε πάλι σε όλη την πληρότητα το φως και τη δύναμή Μου, ώστε θα αναστηθείτε επίσης και θα αναληφθείτε στον ουρανό, ο οποίος είναι η αληθεινή σας πατρίδα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8198                23-6-1962

Το Ευαγγέλιο πρέπει να καθαρίζεται ξανά και ξανά. . .

Σε σας τους ανθρώπους θα πρέπει να διακηρυχθεί το Ευαγγέλιό Μου με κάθε αγνότητα, έτσι όπως το κήρυξα ο Ίδιος όταν βάδιζα στη Γη ως άνθρωπος. . .  Σας ενημέρωσα για την ελαττωματικότητά σας και σας δίδαξα τι θα πρέπει να κάνετε για να απαλλαχθείτε από την ελαττωματικότητά σας, για να αποκτήσετε φως και δύναμη, αφού ήσασταν εντελώς αδύνατα όντα που βάδιζαν μέσα στο σκοτάδι. . .  Και έτσι σας δίδαξα ότι η αιτία της έλλειψης δύναμης και φωτός σας ήταν η έλλειψη αγάπης σας και ότι έπρεπε μόνο να ζήσετε με αγάπη για να ανακτήσετε το φως και τη δύναμη. . .  Και επομένως σας έδωσα τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και το διπλανό. . .  Σας κήρυξα το Ευαγγέλιο της αγάπης. . .  Και σας δίδαξα ποια αποτελέσματα είχε μια ζωή με αγάπη και ποιες ήταν για εσάς οι συνέπειες μιας ζωής χωρίς αγάπη. . .

Σας μύησα στην αλήθεια, αφού σας ενημέρωσα για τα πάντα, για το σκοπό της ύπαρξής σας και για την αιτία της ύπαρξής σας. Και ταυτόχρονα σας πληροφόρησα για όλα τα μέσα που σας απόφεραν την ωριμότητα της ψυχής σας. Και ως εκ τούτου λάβατε από Εμένα τον Ίδιο το καθαρό Ευαγγέλιο και δεν χρειαζόταν να φοβάστε λανθασμένες διδασκαλίες. Αφού διδαχθήκατε από την Ίδια την Αιώνια Αλήθεια, αφού σας χάρισα ο Ίδιος αυτές τις γνώσεις όταν βρισκόμουν μεταξύ σας. Διότι ήσασταν τυφλοί πνευματικά και έπρεπε πρώτα να διδαχθείτε τη σωστή διδασκαλία για να μπορούσατε να ζήσετε σύμφωνα με αυτή. . .

Αλλά το Ευαγγέλιό Μου δεν διατηρήθηκε για πολύ καιρό τόσο καθαρό όπως προήλθε από Εμένα τον Ίδιο. Παραμορφωνόταν ξανά και ξανά από την πλευρά των ανθρώπων, ο λόγος Μου. . .  παρόλο που τον κατέγραψαν οι μαθητές Μου. . .  υπέστη επανειλημμένα αλλαγές και τελικά δεν επρόκειτο πια για την «καθαρή αλήθεια», όπως προήλθε από Εμένα. . .  Και ως εκ τούτου έπρεπε να αποκαλύπτομαι ξανά και ξανά και πρέπει ακόμα να το κάνω αν θέλω να συνεχίσει να υπάρχει η αλήθεια στη Γη. . .  να συνεχίσει να υπάρχει ο «λόγος Μου», ακόμα και αν παρέλθουν ουρανό και Γη. . .

Και τώρα θα καταλάβετε ότι. . .  όσο περνά ο χρόνος. . .  τόσο περισσότερα λάθη θα περάσουν μέσα στην καθαρή αλήθεια. . .  και ότι από την πλευρά των ανθρώπων δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να καθαρίσουν την παραμορφωμένη διδασκαλία εάν δεν τους παρασχεθεί από Εμένα. . .  διά της ενέργειας του Πνεύματος. . .  υποστήριξη. . .  Αφού η σκέψη των ανθρώπων επηρεάζεται συνέχεια από τον αντίπαλό Μου, ο στόχος του οποίου είναι και θα παραμείνει να αποκρύψει από τους ανθρώπους την καθαρή αλήθεια, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει το πνευματικό σκοτάδι. Αφού αυτό είναι για εκείνον το μέσο για να κρατήσει κοντά του τους οπαδούς του, γιατί τότε είναι αδύνατον να αναγνωρίσουν Εμένα τον Ίδιο, δηλαδή οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πια το δρόμο για Μένα. . .

Και επομένως μην σας εκπλήξει που ο Ίδιος σας διοχετεύω ξανά το καθαρό Ευαγγέλιο και που σας στέλνω τώρα. . .  αφού Μου δίνετε αυτή τη δυνατότητα. . . ξανά στον κόσμο ως μαθητές Μου με την ίδια εντολή που είχαν οι πρώτοι Μου μαθητές: να διδάξετε τους λαούς και να τους διακηρύξετε αυτά που λαμβάνετε οι ίδιοι από Μένα και που μπορούν μόνο αυτά να θεωρηθούν το φως από πάνω που  διαλύει το πνευματικό σκοτάδι και που δείχνει σε όλους τους ανθρώπους το δρόμο για τα ύψη. . .  για Εμένα. . .

Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια βοήθειας, οι άνθρωποι πρέπει πάλι να διδαχθούν την αλήθεια για να αξιοποιήσουν ακόμα την εποχή του τέλους για τη σωτηρία της ψυχής τους. Και πρέπει ξανά να κατέβω στους ανθρώπους και να τους διδάξω, προκειμένου να βρουν και πάλι ένα φως μέσα τους. Πρέπει να τους κηρύξω την εντολή της αγάπης για τον Θεό και το διπλανό ως την πιο σημαντική εντολή και να τους επισημάνω ότι μονάχα η τήρηση αυτών των εντολών Μου είναι ο καλά φωτισμένος δρόμος της επιστροφής σε Μένα. . .

Θα πρέπει να ξέρουν μόνο για το επίγειο τους καθήκον και για το στόχο τους και θα τους βοηθήσω σε αυτά και θα τους διοχετεύσω πάλι το καθαρό Ευαγγέλιο μέσω των αγγελιοφόρων Μου στη Γη. Αυτοί το λαμβάνουν οι ίδιοι από Μένα και μπορούν επομένως να ονομαστούν φορείς της αλήθειας και του φωτός. . .  μαθητές Μου της εποχής του τέλους, που μιλούν στη θέση Μου και που φέρνουν στους ανθρώπους ξανά την καθαρή αλήθεια. . .  Και εκείνος που θα Με ακούσει όταν του μιλήσω μέσω των αγγελιοφόρων Μου, δεν θα διανύσει χωρίς επιτυχία την επίγεια του πορεία. Αφού θα ενεργεί στη Γη προς την ευλογία των συνανθρώπων, γιατί θα μεταδώσει την αλήθεια και σε αυτούς, με αποτέλεσμα να ανάψει ένα φως εκεί όπου δεν προβληθεί άμυνα ή αντίσταση στο λόγο Μου από πάνω. . .  Πάντα όμως θα είναι αποφασιστική η ελεύθερη βούληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

8199                25-6-1962

Όπου είναι συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά Μου. . .

Όπου μόνο δύο ή τρεις συάγονται στο όνομά Μου, εκεί είμαι και Εγώ ανάμεσά τους. . .  Αυτή την υπόσχεση σας έδωσα για να σας βεβαιώσω την παρουσία Μου εάν μόνο παραμείνετε στη μνύμη Μου, εάν συναχθείτε ως πνευματικά ομοϊδεάτες για να διακηρύξετε το όνομά Μου, για να Με μαρτυρήσετε με λόγια και έργα. . .

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι αναγνωρίζετε Εμένα τον Ίδιο και το λυτρωτικό Μου έργο και ότι σε ανάμνηση αυτού καταβάλλετε προσπάθεια να υπερασπιστείτε το όνομά Μου και απέναντι στους συνανθρώπους σας. Και ο Ίδιος θα σας βάλω τότε τα λόγια μέσα στο στόμα σας, θα κατευθύνω τις σκέψεις σας και θα νιώσετε την παρουσία Μου. Γιατί θα αισθανθείτε έντονα εσωτερικά ότι σας απευθύνομαι και γιατί θα αισθανθείτε μια ισχυρή παρότρυνση να Με μαρτυρήσετε και να υποστηρίξετε το Ευαγγέλιό Μου απέναντι στους συνανθρώπους σας. . .

Μπορείτε πάντα να θυμάστε αυτή την υπόσχεσή Μου. . .  αφού δεν θέλω να πιστέψετε ότι εξαρτώ την παρουσία Μου από μεγάλες κοινότητες, από συγκεντρώσεις πολλών ανθρώπων, ο βαθμός της αγάπης μέσα στις καρδιές των οποίων μπορεί να είναι διαφορετικός, με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να κάνει αμφίβολη την παρουσιά Μου. . .  Αφού όπου δεν υπάρχει αγάπη, εμποδίζομαι να είμαι παρών, όπου δεν υπάρχει αγάπη, δεν μπορώ να βρίσκομαι. Και δεν Μου φτάνουν εξωτερικές διαδικασίες ή εκδηλώσεις για να είμαι παρών. . .  οι καρδιές πρέπει να χτυπήσουν για Εμένα και επομένως χρειάζεται να είναι συναγμένοι μόνο δύο ή τρεις οι καρδιές των οποίων καίγονται από αγάπη για Μένα, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί και η παρουσία Μου.

Και αν πάρετε στα σοβαρά αυτή την υπόσχεσή Μου, θα έχετε και την εσωτερική βεβαιότητα για την αλήθεια όσων θα σας μεταδοθούν τότε μέσω των σκέψεών σας, όσων θα πείτε ανταλλάζοντας σκέψεις. Αφού εάν είμαι ο Ίδιος ανάμεσά σας, θα είναι μαζί σας και το φως. Και αυτό το φως δεν θα σας αφήσει να βαδίσετε μέσα στο σκοτάδι, αλλά θα σας πλησιάσει μόλις το έχετε ανάγκη. Τότε το Πνεύμα Μου θα μπορεί να ενεργήσει μέσα σας. Αφού μόλις επιτρέψετε την παρουσία Μου, εκείνο θα μπορεί να σας ακτινοβολήσει και θα το κάνει βέβαια, γιατί σας το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8201                27-6-1962

«Θέε Μου, Θέε Μου, γιατί Με εγκατέλειψες;. . .»

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή»  σελ. 155 – 157. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Το μαρτύριο και ο θάνατός Μου στο σταυρό ήταν ανείωπτα οδυνηρά και κάθε περιγραφή των παθών Μου θα ωχριούσε εμπρός σε αυτά που πέρασα πραγματικά. Γιατί έβλεπα εκ των προτέρων κάθε μια φάση του λυτρωτικού έργου Μου, γνώριζα ποιο ήταν το τελευταίο Μου καθήκον και δεν μπορούσα να παρηγορηθώ ελπίζοντας ότι Εγώ ο Ίδιος θα μετρίαζα τα βασανιστήριά Μου, γιατί έπρεπε να περάσω τις τελευταίες ώρες ως μόνο άνθρωπος. Διέθετα βέβαια δύναμη, γιατί μέχρι το τέλος Με διαπερνούσε η δύναμη της Αγάπης του Θεού, του Πατέρα Μου από προαιώνια. Αλλά Εγώ ο Ίδιος με τη θέλησή Μου δεν επέτρεψα πια το αποτέλεσμα της δύναμης της Αγάπης, δεν την άφησα να έχει αποτέλεσμα πάνω Μου, έτσι ώστε να μειωθούν ή να εξαλειφθούν με τη βοήθειά της η πόνοι. Γιατί τότε το έργο της λύτρωσης δεν θα ήταν απόλυτα έγκυρο, επειδή αυτό απαιτούσε να υποφέρω στο μέγιστο βαθμό, προκειμένου να εξιλεωθεί η ασύλληπτα μεγάλη ενοχή της αρχικής αμαρτίας της ανθρωπότητας. . .

Και η Θεότητα μέσα Μου γνώριζε ποια ήταν η θέλησή Μου και Μου παραχώρησε αυτή τη δυνατότητα. Αποτραβήχθηκε η Ίδια, γιατί ήταν δική Μου επιθυμία αυτό, προκειμένου να επιτύχω τον ύψιστο βαθμό αγάπης για τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη πάλι ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στον Πατέρα Μου, τον Οποίο λαχταρούσα μέσα στην αποκορύφωση της αγνωίας και του πόνου, κυρίως δε κατά τα τελευταία λεπτά της επίγειας Μου ζωής. . .  Και αυτή η λαχτάρα μεγάλωνε, επειδή δεν χρησιμοποιούσα πια την ενέργειά Του, τη δύναμη της Αγάπης Του. . .  Και μέσα από αυτή τη λαχτάρα για Εκείνον, τον προαιώνιο Πατέρα Μου, φώναξα τα λόγια: «Θέε Μου, Θέε Μου, γιατί Με εγκατέλειψες;. . .»

Εγώ ο Ίδιος είχα θελήσει να φέρω σε πέρας ως άνθρωπος αυτό το έργο του ελέους για την ένοχη ανθρωπότητα, γιατί αυτή ήταν η μεγαλύτερη αγάπη που μπορούσα να δείξω στον Πατέρα Μου: ότι δηλαδή δέχθηκα να Με καρφώσουν στη θέση Του πάνω στο σταυρό. Γιατί ήταν Εκείνος ο Ίδιος Που είχε κατέβει στη Γη και είχε κατοικήσει μέσα Μου, επειδή Αυτός ο Ίδιος ήθελε να φέρει το λυτρωτικό έργο για τα παιδιά Του. Όμως σαν «Θεός» δεν ήταν δυνατό να υποφέρει. . .  για αυτό το λόγο ανέλαβα να περάσω Εγώ για Εκείνον όλα τα μαρτύρια και τους πόνους  και τα βάσταξα μέχρι το τέλος. . .

Όσο συχνά και όσο κατανοητά και αν προσπαθώ να σας το εξηγήσω αυτό. . .  δεν θα μπορείτε ποτέ να το καταλάβετε απόλυτα μέχρις ότου σας δεχθεί το πνευματικό βασίλειο, το βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας. . .  Η πιο απλή εξήγηση είναι πάντα ο λόγος: «Ο Πατέρας και Εγώ είμαστε ένα. . .» Ήταν πλέον η πλήρης ένωση, για αυτό μπόρεσα να πω: «Τετέλεσται. . .» Ο «άνθρωπος» Ιησούς είχε θυσιάσει τη ζωή Του, είχε υποφέρει σαν άνθρωπος και είχε πεθάνει με έναν απερίγραπτα βασανιστικό θάνατο. . .  Αλλά είχε σε αντάλλαγμα ενωθεί με την Αιώνια Θεότητα, γιατί η Αγάπη ήταν μέσα στον άνθρωπο Ιησού ως το τέλος, διαφορετικά δεν θα είχε πει: «Πατέρα, συγχώρεσέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν.»

Και όταν η «Αγάπη» έμεινε αδρανής, αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της λύτρωσης και να διαπιστωθεί ο θάντατός Του από όλους τους ανθρώπους γύρω Του. . .  προκειμένου το σώμα Του να ταφθεί στον τάφο, από τον οποίο αναστήθηκε την τρίτη μέρα. . . Αν το θείο Πνεύμα είχε εκδηλωθεί έστω πριν το τέλος, οι άνθρωποι θα μπορούσαν και να αμφιβάλουν ακόμα για το σταυρικό θάνατο του Ιησού. Διότι θα είχαν αναγνωρίσει τη σύνδεσή Του μαζί Μου, οπότε η συνέπεια θα ήταν να πιστέψουν υποχρεωτικά στο λυτρωτικό έργο, αυτό όμως έπρεπε να πηγάζει από μια εντελώς ελεύθερη απόφαση της θέλησής τους. . .

Ούτε αυτό επίσης δεν πρόκειται να το καταλάβετε ακόμα σωστά. Ωστόσο όταν και εσείς οι ίδιοι ενώσετε το πνεύμα σας με το Πνεύμα του προαιώνιου Πατέρα, θα γίνει μέσα σας φως και θα καταλάβετε το λόγο Μου, ο οποίος επιδιώκει πάντα να σας διαφωτίσει, τον οποίο μπορείτε να συλλάβετε επίσης ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας ή αγάπης της ψυχής σας. Διότι ακριβώς επάνω στο θέμα του λυτρωτικού έργου θα πρέπει να σας ειπωθεί η καθαρή αλήθεια και να σας δοθεί μια πλήρης εξήγηση, ώστε να συλλάβετε το μεγεθος της Αγάπης Μου, η Οποία κατέβηκε στη Γη για σας τους ανθρώπους, για χάρη της ενοχής της αμαρτίας σας. Αυτή η Αγάπη είναι Που ολοκλήρωσε το λυτρωτικό έργο για να σας ανοίξει ξανά το δρόμο προς τον Πατέρα, για να πληρώσει το μεγάλο χρέος της αδικίας σας. Γιατί αυτό σας έκλεινε το δρόμο της επιστροφής στο πατρικό σας σπίτι για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8204                2-7-1962

Κακή επιρροή ανώριμων ψυχών από το επέκεινα. . .

Η πύλη προς το φωτεινό βασίλειο είναι κλειστή για όλους εκείνους που δεν αναγνώρισαν ακόμα σε Μένα τον Λυτρωτή τους από την αμαρτία και από τον θάνατο, δηλαδή που δεν αναγνωρίζουν το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού ως τέτοιο και επομένως ούτε την ενανθρώπισή Μου μέσα στον Ιησού ούτε Εμένα τον Ίδιο. . .  Και έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι εγκαταλείπουν τη Γη και μπαίνουν στο υπερκόσμιο βασίλειο αμέτρητες ψυχές τις οποίες βαραίνει ακόμα η αρχέγονη ενοχή τους, ότι παραπλανιούνται μέσα στο σκοτάδι ή στο λυκόφως και βρίσκονται ακόμα κοντά στη Γη, ότι συχνά δεν ξέρουν ότι δεν ζουν πια στη Γη, ενώ παρ’όλα αυτά ήθελαν να εκφραστούν μέσω ανθρώπων, με αποτέλεσμα να τους πιέζουν με κάθε τρόπο.

Και έτσι σας δόθηκε μια εξήγηση για τον τρόπο δράσης πολλών ανθρώπων που. . .  επηρεασμένοι από τέτοιες ψυχές. . .  παρασύρονται να κάνουν τις χειρότερες πράξεις. Και όσο πιο κοντά είναι το τέλος, τόσο περισσότερο θα γίνεται αισθητή εκείνη η επιρροή. Αφού αποβιώνουν από τη Γη ξανά και ξανά άνθρωποι που ζουν και πεθαίνουν χωρίς πίστη στον Ιησού Χριστό και που για αυτό δεν έχουν απελευθερωθεί από την ενοχή των αμαρτιών τους όταν εισέλθουν στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .  που παίρνουν μαζί τους την κακή σκέψη και τη θέλησή τους που είναι ακόμα στραμμένη στον αντίπαλο. Αυτοί επηρεάζονται ακόμα από αυτόν να πιέσουν τους ανθρώπους ανάλογα με τη φύση τους. . .

Και έτσι η Γη περιβάλλεται από ένα ατελείωτο πλήθος από τα πιο κακά πνεύματα που δεν έχουν άλλο στόχο από το να μεταδώσουν όλα τα ελαττώματα και τους πόθους τους στους ανθρώπους και να εξασθενίσουν τη θέληση αυτών και επίσης να επενεργήσουν διανοητικά πάνω στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα μέσα σε αυτούς να αυξηθεί πάλι η αντίστασή τους στον θείο Λυτρωτή. Αμφιβάλλουν και απομακρύνονται από τον Ιησού Χριστό και ως εκ τούτου παραμένουν μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι και σε αυτή την κατάσταση μπαίνουν στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .  Μπορείτε τώρα να καταλάβετε γιατί νουθετώ τους ανθρώπους ξανά και ξανά να πάρουν το δρόμο για το σταυρό, να παραδοθούν στον Ιησού Χριστό και να Τον παρακαλέσουν να ενισχύει τη θέλησή τους, να συγχωρέσει την ενοχή τους και να τους βοηθήσει στον αγώνα ενάντια στον αντίπαλο, προκειμένου να απελευθερωθούν από αυτόν;. . .

Θέλω μόνο να ενημερώσω τους ανθρώπους ότι είναι δεμένα μέσω της μεγάλη τους ενοχής της αποστασίας από Εμένα και ότι μόνοι τους δεν μπορούν να σπάσουν αυτά τα δεσμά. Με τη βοήθεια του θείου Λυτρωτή όμως μπορούν να απελευθερωθούν από τον έλεγχο εκείνου. . .  Και αυτός είναι ο στόχος της επίγειας τους ζωής, αλλά οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα ή τίποτα για αυτό. Και αφού βρίσκονται πολύ κοντά στο τέλος, κινδυνεύουν πολύ να αποβιώσουν αλύτρωτοι από αυτό τον κόσμο και επομένως να μπούν αλύτρωτοι στο υπερκόσμιο βασίλειο. Εκεί θα τους είναι πολύ δύσκολο να βρουν τον Ιησού Χριστό, παρόλο που θα έχουν ακόμα τότε αυτή τη δυνατότητα.

Όσο όμως είναι δυνατόν να διοχετευτεί στους ανθρώπους ακόμα στη Γη αυτή η γνώση του θείου Λυτρωτή, ολόκληρος ο φωτεινός κόσμος θα καταβάλλει προσπάθειες να γίνει αυτό και σύμφωνα με το δικό Μου θέλημα θα ασκεί την επιρροή του για να φωτίσει τους ανθρώπους σχετικά με αυτό το θέμα. Και Εγώ ο Ίδιος θα διοχετεύσω αυτή τη γνώση στη Γη, προκειμένου οι άνθρωποι να διαφωτιστούν πλήρως αληθινά για τον Ιησού Χριστό και την αποστολή Του και προκειμένου να στραφούν σε Εκείνον με την ελεύθερη θέλησή τους. . .  Αφού μόνο τότε θα αναγνωρίσουν και Εμένα τον Ίδιο μέσα Του και θα Με αποδεχθούν, με αποτέλεσμα να πάρουν συνειδητά το δρόμο της επιστροφής σε Μένα, πίσω στο πατρικό σπίτι.

Και θα συμμετάσχουν επίσης πολλές ψυχές στο υπερκόσμιο βασίλειο στα δασκαλέματα που θα παραδώσω ο Ίδιος στους ανθρώπους στη Γη που είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για Μένα και για τη βασιλεία Μου. Και με αυτό τον τρόπο μπορεί να αναφθεί ένα φως και σε αυτές τις ψυχές, το οποίο μπορεί να τους διευκολύνει (φωτίσει) και εκεί πέρα το δρόμο προς τα ύψη. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν και εκείνες την αλήθεια για τον Ιησού Χριστό και το έργο του ελέους Του και δεν προβάλλουν πια αντίσταση, αλλά Τον φωνάζουν από το σκοτάδι για σωτηρία, η οποία σίγουρα θα τους χορηγηθεί.

Και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να υποστηρίξετε αυτή τη λυτρωτική δουλειά θυμώντας εκείνους που πέθαναν και κάνοντας παράκληση για αυτούς και επίσης παρουσιάζοντάς τους το Ευαγγέλιο μιλώντας τους και διαφωτίζοντάς τους για τον Ιησού και παραπέμποντάς τους σε Εκείνον όταν βρεθούν στο σκοτάδι ή σε πνευματική ένδεια. Και θα σας ακούσουν, γιατί αισθάνονται ευχάριστα κάθε προσπάθεια με αγάπη. Και θα αλλάξουν τη θέλησή τους και θα απευθυνθούν συνειδητά στον Ιησού, τον Οποίο θα αναγνωρίσουν τότε ως Λυτρωτή, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα ο Ίδιος στη Γη για να Με αναγνωρίσετε και να Με αποδεχθείτε εσείς οι άνθρωποι. . .  Και δεν θα χαθείτε, αλλά θα αποκτήσετε τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8205                3-7-1962

Προειδοποίηση για αλλαγή θεϊκών αποκαλύψεων. . .

Πόσο συχνά έχω μιλήσει στους ανθρώπους μέσω κατάλληλων εργαλειών που θα έπρεπε να τους διοχετεύσουν το λόγο Μου για να τους χαρίσουν καθαρή αλήθεια, γιατί βάδιζαν μέσα στο σκοτάδι. . .  Πόσες φορές έχω ήδη καθαρίσει την μολυσμένη διδασκαλία, έχω ξεσκεπάσει τις λανθασμένες διδασκαλίες και τις έχω αντικαταστήσει με καθαρή αλήθεια. . .  Ωστόσο, δεν πέρασε ποτέ πολύς χρόνος ώσπου από πλευράς των ανθρώπων αυτή η αλήθεια παραμορφώθηκε και πάλι. Γιατί ασχολούνταν μαζί της κυρίως το μυαλό των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μπορούσε εύκολα να παρέμβει ο αντίπαλος και να παρακινήσει εκείνους τους ανθρώπους να κάνουν αλλαγές που αντιφάσκουν με την αλήθεια.

Και θα πρέπει να σας παρηγορήσει να ξέρετε ότι ξεσκεπάζω ξανά και ξανά τις δραστηριότητες του αντιπάλου και ότι αποκαλύπτομαι ξανά και ξανά μόνο για να διοχετεύσω την αλήθεια και πάλι σε σας τους ανθρώπους, γιατί μόνο αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να τελειοποιηθείτε. Αυτές οι αποκαλύψεις πράγματι δεν θα ήταν απαραίτητες εάν η αλήθεια που σας διοχέτευσα μια φορά παρέμενε τόσο καθαρή  όπως εκπήγασε από Εμένα. . .  Αλλά ο αντίπαλός Μου είχε ξανά και ξανά την ευκαιρία να μπερδέψει την ανθρώπινη σκέψη και τη χρησιμοποιεί με κάθε τρόπο, προκειμένου να μην αναγνωρίσουν οι άνθρωποι τη φύση του και να χάσει οπαδούς.

Πνευματικά αγαθά που προήλθαν από Εμένα θα πρέπει να φυλαχθούν από κάθε τροποποίηση και εσείς οι άνθρωποι να μην πιστέψετε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραμορφωθούν. . .  Όσο δεν θίγεται η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθεί η αλήθεια. Αφού οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα εκείνη την ψυχική ωριμότητα που θα τους χάριζε την πιο φωτεινή γνώση. Αλλά τις περισσότερες φορές είναι τόσο πεπεισμένοι για την πνευματική τους αξία και νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα και την ικανότητα να πρέπει να εξηγήσουν τις πνευματικές Μου μεταδώσεις στους συνανθρώπους. Κάτι τέτοιο δίνει ήδη στον αντίπαλό Μου τη δυνατότητα να επενεργήσει. Σε εκείνους θα έρπεπε να είναι ιερός ο λόγος που διοχετεύω στη Γη. . .

Τι όμως κάνουν; Πιστεύουν ότι Με υπηρετούν παρουσιάζοντας οι ίδιοι αυτά τα θεϊκά δώρα στους συνανθρώπους με διαφορετική μορφή, εκτελώντας οι ίδιοι δικές τους συγγραφικές εργασίες και δραστηριοποιώντας επομένως τη δική τους λογική, η οποία όμως δεν έχει ακόμα φωτιστεί και δεν μπορεί να έχει φωτιστεί από το Πνεύμα Μου, αλλιώς πράγματι δεν θα αποφάσιζαν να κάνουν μια τέτοια εργασία. . .  Ο καθένας θα έπρεπε να αναρωτηθεί τι τον παρακινεί σε κάτι τέτοιο. . .  τις περισσότερες φορές πρόκειται για κοσμικά συμφέροντα. . .  να θέλουν να διαπρέψουν ή να επιδιώξουν να αποκτήσουν γήινα αγαθά με αυτό τον τρόπο. Αφού εάν μόνο Με επιδίωκαν στα σοβαρά και ήθελαν να Με υπηρετήσουν, θα πρόσεχαν τις εσωτερικές προειδοποιήσεις και παραινέσεις που τους μεταδίδω πριν εκτελέσουν την πρόθεσή τους. . .

Και επομένως εσείς οι άνθρωποι Με παρακινείτε συνέχεια να αποκαλύπτομαι αν θέλω να εμποδίσω να βαδίσει η ανθρωπότητα πάλι μέσα στην πλάνη και να σκοτεινιάσει για εκείνη ο δρόμος για Μένα. . .  Ακριβώς εσείς που θα έπρεπε να είναι οι φύλακες της καθαρής αλήθειας, που διαχειρίζεστε τα αγνά Μου αγαθά. . .  Με αναγκάζετε να κάνω αυτές τις νέες αποκαλύψεις και στην περίπτωση που σας τις δίνω, τις απορρίπτετε, αμφιβάλλετε αν προήλαν από Εμένα. Και όμως χρειάζεται απλά να εξετάσετε με σοβαρότητα και να αναλογιστείτε τις φαινομενικές αντιφάσεις, οι οποίες όμως ακριβώς Με παρακινούν να διαφωτίσω εσάς τους ανθρώπους. . .

Ήξερα όταν βάδιζα στη Γη ότι η καθαρή αλήθειά Μου θα παραμορφωνόταν ξανά και ξανά από εσάς τους ανθρώπους. Και για αυτό το λόγο σάς υποσχέθηκα το Πνεύμα Μου, το οποίο θα έπρεπε να σας οδηγήσει επανειλημμένα στην καθαρή αλήθεια. . .  Θα ήταν άραγε απαραίτητο αυτό εάν εσείς οι άνθρωποι σεβόσασταν την αλήθεια που σας χάρισα μια φορά; Είστε ατελείς όσο βαδίζετε στη Γη ως άνθρωποι. Και άρα τίποτε δεν θα διατηρείται τέλειο, γιατί κατέχετε μια ελεύθερη βούληση, την οποία δεν εμποδίζω να παραμορφώσει την αλήθεια. Αφού όσο αυτή η βούλησή σας δεν ανήκει απεριόριστα σε Μένα, την επηρεάζει επίσης ο αντίπαλός Μου. Και αυτός χρησιμοποιεί πράγματι καλά αυτή την επιρροή του, γιατί είναι εχθρός της αλήθειας, γιατί η αλήθεια από Μένα είναι το φως που αποφεύγει. . .  Εσείς οι άνθρωποι όμως έχετε ανάγκη την αλήθεια για να γίνεται μακάριοι. Και για το λόγο αυτό η Αγάπη Μου σας τη διοχετεύει ξανά και ξανά και θα την καταλάβετε μάλιστα ως αλήθεια αν η θέλησή σας είναι καλή. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8206                4-7-1962

Σκοπός σκληρών χτυπημάτων της μοίρας: δεσμός με τον Θεό. . .

Όπως και να διαμορφωθεί η επίγεια σας ζωή, να σκέφτεστε πάντα ότι στο προαιώνιο σχέδιό Μου προβλέπονται τα πάντα ώστε να ωφελήσουν τη σωτηρία της ψυχής σας. . .  και ότι κανένα από τα πλάσματά Μου αφήνεται να θα βγάλει πέρα μόνο του, αλλά με τη σοφία Μου κατάλαβα τι είναι καλύτερο για το κάθε ένα. Αν μπορούσατε να αποκτήσετε αυτή τη σταθερή πίστη ότι πίσω από το κάθε συμβάν βρίσκομαι Εγώ ο Ίδιος με το θέλημά Μου ή με την άδειά Μου, μάλλον δεν θα σας τρόμαζε πια τίποτα. . .  Αφού η Αγάπη Μου ξέρει πώς να κατευθύνει όλα έτσι όπως είναι καλά για εσάς. . .

Δεν θα είστε όμως πάντα σε θέση να καταλάβετε την αγάπη Μου, ωστόσο την κατέχετε αμετάβλητα και δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ. Η σοφία Μου όμως καταλαβαίνει και την πνευματική σας ένδεια μέσα στην οποία βαδίζετε εσείς οι άνθρωποι και ότι κατευθύνεστε αναπόφευκτα προς την άβυσσο εάν δεν παρέμβω για να ελέγξω πρώτα την πνευματική ένδεια, προκειμένου ύστερα να μπορέσουν να μειωθούν και τα επίγεια προβλήματα, τα οποία είναι μόνο η συνέπεια της πνευματικής ένδειας.

Σε πολύ άθλια κατάσταση βρίσκονται οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν καθόλου σε έναν Θεό και Δημιουργό Που δημιούργησε και τους ίδιους ως προϊόντα της ανεξάντλητης δύναμης αγάπης Του. . .  Στην περίπτωση ακριβώς τέτοιων ανθρώπων μόνο σκληρά χτυπήματα της μοίρας. . .  τα οποία να αποτρέψουν δεν είναι ικανοί με τις δικές τους δυνάμεις. . .  μπορεί να προκαλέσουν μια αλλαγή της σκέψεις τους. . .  με το να πρέπει να αναγνωρίσουν από πάνω τους μια Δύναμη το θέλημα της Οποίας καθορίζει και τη δική τους επίγεια πορεία. . .  Και αυτούς τους ανθρώπους προσπαθώ αδιάκοπα να πείθω και να τους παρακινώ να υποκύψουν σε εκείνη τη Δύναμη, να Την αναγνωρίσουν και να συνάψουν επαφές μαζί Της. . .  Αφού μόνο αυτό για το οποίο δεν βρίσκουν καμία εξήγηση από τη γήινη άποψη μπορεί να τους καθορίσει να αλλάξουν τη σκέψη τους. . .

Και για χάρη αυτών των άπιστων ανθρώπων συμβαίνουν τόσα πολλά στον κόσμο που περιγράφονται ως σκληρά χτυπήματα της μοίρας, από τα οποία μάλλον δεν θα συμπέραινε κανείς την αγάπη ενός Θεού και Δημιουργού. . .  Και ωστόσο πρόκειται για αγάπη. . .  πρόκειται για μέσα από τα οποία περιμένω ακόμα κάποια επιτυχία, ακόμα και αν θα είναι μόνο λίγοι που θα Με βρουν, που θα αποκτήσουν την πίστη σε έναν Θεό στον Οποίο πρέπει να αφοσιωθούν και ο Οποίος απαιτεί μόνο την αναγνώρισή σας για να μπορεί να επενεργήσει πάνω στην ψυχική ζωή των ανθρώπων· σε έναν Θεό Που τους παρακινεί να διανύσουν την επίγεια τους πορεία σύμφωνα με το θέλημά Του για να πετύχουν το τελικό στόχο: το δεσμό μαζί Μου, με τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους. . .

Μόνο τότε που ένας άνθρωπος έχει αποκτήσει την πίστη σε Μένα ως ένα Ον γεμάτο αγάπη, σοφία και δύναμη. . .  θα αναζητήσει αυτό το δεσμό μαζί Μου, ο οποίος θα του χαρίσει τότε ένα δυνατό φως για το επίγειο του καθήκον. . .  Και μόνο τότε που θα επιδιώξει να ανταποκριθεί στο θέλημά Μου και θα τηρήσει τις θεϊκές εντολές της αγάπης, εκείνο το φως θα αστράψει μέσα του και θα του αποκαλύψει μεγάλες γνώσεις. Και ο άνθρωπος θα ζει τότε συνειδητά τη ζωή του για να πετύχει το στόχο του. . .

Θα μπορούσε μεν να αποκτήσει αυτή την πίστη σε Μένα και χωρίς σκληρά μοιραία βάρη εάν έβαζε τον εαυτό του να ζήσει με αγάπη, εάν υπερνικούσε τη φιλαυτία και τη μετέτρεπε σε ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. . .  Αφού τότε θα είχε δημιουργηθεί ο δεσμός μαζί Μου από την πλευρά του και θα του ήταν εύκολο να πιστέψει σε Μένα, στον προαιώνιο Θεό και Πατέρα του. . .  Και τότε δεν θα μπορεί πια να χαθεί, γιατί ο δεσμός του μαζί Μου μέσω της αγάπης τον προστατεύει από την αποστασία προς τα βάθη. . .

Η αγάπη και η πίστη είναι απαραίτητες για την επίτευξη του τελικού στόχου, για την απελευθέρωση από τη μορφή. . .  Και θα κατευθύνω πάντα όλα τα γεγονότα στον κόσμο έτσι ώστε θα αποφέρουν πνευματικό κέρδος σε εκείνον τον άνθρωπο που δεν έχει πέσει εντελώς θύμα του αντιπάλου Μου και που δεν επιδείχνει πια την αμείωτη αντίσταση σε Μένα. Αφού δεν εξαναγκάζω κανέναν άνθρωπο να παραδοθεί σε Μένα και στο θέλημά Μου, αλλά θα τον βοηθάω πάντα να αναγνωρίσει Εμένα τον Ίδιο, ακόμα και αν αυτό απαιτήσει σκληρά χτυπήματα της μοίρας, τα οποία βασίζονται τότε πάντα στην αγάπη Μου. . .

Αλλά ο άνθρωπος κατά την επίγεια του ζωή πρέπει από μόνος του να αποφασίσει ελεύθερα και ωθείται πάντα σιωπηλά από το εσωτερικό του να πάρει το σωστό δρόμο, το δρόμο της αγάπης. . .  Όσο όμως δεν προσέχει αυτή την εσωτερική ώθηση, Με αναγκάζει ο ίδιος να εφαρμόσω μέσα που μπορεί να οδηγήσουν στην πίστη σε έναν Θεό και Δημιουργό η Ουσία του Οποίου είναι Αγάπη, Σοφία και Δύναμη. . .  Αφού τότε θα έχει σωθεί για το χρόνο και για την αιωνιότητα, αφού μια πίστη σε Μένα σημαίνει επίσης αναγνώριση του Εαυτού Μου, τον Οποίο κάποτε δεν ήθελε να αναγνωρίσει, με αποτέλεσμα να έπεσε θύμα του αντιπάλου Μου, του πρίγκιπα του σκότους. . .  ο οποίος θα τον ελέγχει ώσπου να αναγνωρίσει πάλι Εμένα και να γίνει ικανός να προβάλει αντίσταση στον αντίπαλό Μου, να χωρίσει από αυτόν και να επιστρέψει σε Μένα και να μένει μαζί Μου για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8207                5 κ. 6-7-1962

Ενσαρκωμένα φωτεινά όντα. . .

Ενέργεια του Πνεύματος – μεντιουμίστικες παραλαβές. . .

Τα φωτεινά όντα που ενσαρκώνονται στη Γη κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος δρουν επίσης σύμφωνα με το θέλημά Μου στην περίπτωση που ζουν την επίγεια τους ζωή ολόψυχα συνδεδεμένα μαζί Μου και που δεν υπάρχει από την πλευρά τους καμία αντίσταση σε Μένα. . .  δηλαδή στην περίπτωση που υποτάσσονται συνειδητά στο θέλημά Μου, κάτι που απαιτεί και ένα δεσμό μαζί Μου, τον οποίο πρέπει να δημιουργήσουν με την ελεύθερη θέλησή τους.

Κανένα φωτεινό ον που ενσαρκώνεται ως άνθρωπος στη Γη με σκοπό μια αποστολή δεν εξαναγκάζεται  από Μένα να εκτελέσει αυτή την αποστολή, αλλά η αγάπη μέσα του πρέπει να το παρακινήσει να Μου αφοσιωθεί. Και τότε ο άνθρωπος θα εκτελέσει πράγματι την αποστολή του σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να πιστέψετε ότι θα δρουν τότε έτσι όπως θα σας ωφελήσει. . .  πάντα όμως ως άνθρωποι που δεν ξέρουν για την καταγωγή τους. Γιατί μια τέτοια γνώση δεν θα ήταν ωφέλιμη, ούτε για το φωτεινό ον. . .  τον άνθρωπο. . .  ούτε για την ανθρωπότητα, στην οποία θέλει να φέρει βοήθεια.

Είναι μάλιστα στενά συνδεδεμένα μαζί Μου και εκτελούν την επίγεια τους αποστολή με αφοσίωση και χαρά, αλλά δεν χρησιμοποιώ αυτούς τους ανθρώπους που ενεργούν τότε για Εμένα στη Γη ως άβουλες μορφές, ώστε να Με μαρτυρήσουν. . .  αλλά με πλήρη ελευθερία βούλησης ένας τέτοιος άνθρωπος. . .  το ενσαρκωμένο φωτεινό ον. . .  θα αφήσει το Πνεύμα Μου να ενεργεί μέσα του. Και αυτό θα κηρύξει την αλήθεια, αφού ο πνευματικός σπινθήρας του (ανθρώπου· σ.τ.μ.) συνδέεται με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, με αποτέλεσμα να μιλήσει με εντολή Μου, δηλαδή να ενημερώσει τους ανθρώπους για τα πνευματικά αγαθά που λαμβάνει ασταμάτητα από Μένα.

Μην αφήνετε να σας ξεγελάσουν ψευδοπροφήτες, αφού και ο αντίπαλός Μου θα προσποιηθεί ότι είναι εκπρόσωπος του Χριστού. . .  για να παραπλανήσει τους ανθρώπους, ιδιαίτερα κατά την εποχή του τέλους. Αλλά θα κρυφθεί πίσω από μια μάσκα και δεν θα διστάσει ούτε να χρησιμοποιήσει θεϊκά λόγια, τα οποία γνωρίζει και τα οποία θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει σύμφωνα με τη δική του αντίληψη. . .  Μην αφήνετε να σας παραπλανήσουν ψεύτικοι Χριστοί και ψευδοπροφήτες, αφού ο αντίπαλός Μου μεταμφιέζεται για να έχει πρόσβαση στους ανθρώπους που ανήκουν σε Μένα και που Με επιδιώκουν με πλήρη σοβαρότητα. . .  και συχνά έχει μεγάλη επιτυχία. . .

Και συχνά χρησιμοποιεί και το όνομά Μου, γιατί του το επιτρέπει η θέληση του ίδιου του ανθρώπου, ο οποίος δέχεται ευκολόπιστα ως αλήθεια όλα  όσα του παρουσιάζουν άνθρωποι με μεντιουμίστικη προδιάθεση ισχυρίζοντας ότι τα έλαβαν από Εμένα. Ξεχωρίστε την «ενέργεια του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο» από «μεντιουμίστικες παραλαβές». . .  όπου ο άνθρωπος παραιτείται από τη δική του βούληση, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός Μου να έχει την ευκαιρία να ενεργήσει, την οποία πράγματι εκμεταλλεύεται. . .

Εκείνος όμως που έχει ήδη ανάψει μέσα του το φως της γνώσης θα καταλάβει την επαίσχυντη δραστηριότητά του και δεν θα επιτρέψει να μπερδευτεί. Αφού σε εκείνον που επιθυμεί να στέκεται μέσα στην αλήθεια θα του τη διοχετεύσω βεβαίως και θα του δώσω επίσης την κριτική ικανότητα για να καταλάβει ότι ο λόγος Μου που διοχετεύω στη Γη προέρχεται από Μένα. Και δεν θα πιστέψει τον αντίπαλό Μου, όσο δόλο και να εφαρμόσει αυτός για να ξεγελάσει τους ανθρώπους. Αφού η σκέψη του ανθρώπου θα κατευθύνεται σωστά και θα διαφωτιστεί μόλις αυτός επιθυμήσει ειλικρινά την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8210                10-7-1962

Η πνευματική γνώση αποδεικνύει την αφύπνιση και το δεσμό με τον Θεό. . .

Τότε που ως άνθρωποι ξέρετε για την αρχή σας, για την καταγωγή σας από Εμένα και για την εθελοντική σας απομάκρυνση από Εμένα, την οποία ακολούθησε η πτώση σας στα βάθη, το πνεύμα μέσα σας θα έχει αφυπνιστεί στη ζωή. Αφού αυτή τη γνώση μπορείτε να τη λάβετε και να την καταλάβετε μόνο τότε που το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα Μου διοχετεύει αυτή τη γνώση στον πνευματικό σπινθήρα μέσα σας. . .  Πρέπει λοιπόν να έχει αφυπνιστεί στη ζωή το πνεύμα μέσα σας και αυτό προϋποθέτει μια ζωή με αγάπη σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Προϋποθέτει ότι ακολουθήσατε την εσωτερική παρόρμηση του πνευματικού σπινθήρα Μου μέσα σας, το οποίο είναι δικό Μου τμήμα, με αποτέλεσμα να υποκύψατε στο θέλημά Μου, το οποίο απαιτεί από εσάς μια ζωή με αγάπη.

Η προηγούμενη κατάσταση της πλήρους άγνοιας μέσα στην οποία βρίσκεται κάθε άνθρωπος όταν αρχίζει την επίγεια του ζωή, είναι μια απόδειξη ότι δεν έχει ακόμα γίνει ο δεσμός αυτού του πνευματικού σπινθήρα μαζί Μου, με το πατρικό Πνεύμα, ότι εκείνος είναι ακόμα εντελώς αποκομμένος από Μένα, ότι εξακολουθεί να είναι απομονωμένος, μια κατάσταση την οποία δημιούργησε ο ίδιος μέσω της κάποτε αποστασίας από Εμένα. . .  Αφού ο χωρισμός από Εμένα σήμαινε επίσης πλήρη έλλειψη φωτός, γιατί η δύναμη της αγάπης Μου δεν μπορούσε πια να ακτινοβολήσει τα όντα, η οποία του χαρίζει δυνατό φως και γνώση. [Τα γραμματικά λάθη και οι γραμματικές ασάφειες που υπάρχουν σε αυτή την παράγραφο βρίσκονται επίσης στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]

Ούτε μια αναλαμπή γνώσης έμεινε μαζί σας όταν απομακρυνθήκατε εθελοντικά από Μένα. Και μαζί με αυτή την πλήρη έλλειψη φωτός έρχεστε στη Γη ως άνθρωποι. Ωστόσο, μπορείτε να ανακτήσετε το φως της γνώσης, μπορείτε να αντλήσετε από τον εαυτό σας εκείνες τις γνώσεις που σας προσφέρονται με κάθε τρόπο από Εμένα, τον Θεό και Πατέρα σας, τότε που διανύετε την επίγεια σας πορεία. . .  Μόνο που πρέπει να δημιουργηθεί ο δεσμός του πνευματικού σπινθήρα μέσα σας με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, προκειμένου να σας εξασφαλιστεί η παροχή φωτός, δηλαδή ενός απεριόριστου βαθμού γνώσης το οποίο θα σας μεταδώσει η ατελείωτη Αγάπη εάν πληροίτε μόνο την προϋπόθεση που συνέδεσα με αυτό. . .

Και μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του ευλογημένος ο άνθρωπος το εσωτερικό του οποίου φωτίζεται, ο άνθρωπος του οποίου αυξάνονται οι γνώσεις που αφορούν στο βασίλειο που δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. Αφού αυτός έχει ήδη ξεκινήσει την άνοδό του, γιατί θα λάβει φως πάντα μόνο ως συνέπεια μιας ζωής με αγάπη και μια τέτοια είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας ζωής, γιατί οδηγεί την ψυχή του ανθρώπου στην τελειότητα. Πάντα κάποιες γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια είναι μια ένδειξη θεϊκού δεσμού, γιατί η αγάπη συνδέει τον άνθρωπο μαζί Μου και η αγάπη εγγυάται πάλι αληθινή γνώση. . .  Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος πρέπει από την αρχή της ζωής του να αναζητήσει την παρέα Μου μέσω μιας ζωής με αγάπη, τότε η θέλησή του θα είναι στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση. . .  την οποία έστρεψε κάποτε σε λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να έπεσε θύμα του σκοταδιού. . .

Και μια θέληση στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση θα ωθήσει πάντα τον άνθρωπο να Με πλησιάσει. Αλλά αυτός πρέπει να προσέχει τη λεπτή φωνή, η οποία είναι κατά κάποιον τρόπο η εκδήλωση του πνευματικού σπινθήρα μέσα του, ο οποίος προσπαθεί να τον καθορίσει να ζήσει τη ζωή του με δίκαιο μπροστά σε Μένα τρόπο. . .  Δεν εξαναγκάζεται να ανταποκριθεί στην εσωτερική ώθηση αυτού του σπινθήρα. Αφού όταν ενσαρκώνεται ως άνθρωπος, δίνεται πίσω στην ψυχή η ελεύθερη βούληση, η οποία όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να αποφασίσει σωστά, δηλαδή υπέρ Μου εάν δεν του είχα δώσει ένα μικρό βοηθό με τη μορφή του πνευματικού σπινθήρα. Αυτός προσπαθεί να τον επηρεάζει από το εσωτερικό να στρέψει τη βούλησή του στη σωστή κατεύθυνση και να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο όσον αφορά την ανοδική του ανάπτυξη, ώσπου να πετύχει το στόχο του, την ένωση μαζί Μου. . .  την οποία ακριβώς εκείνος ο πνευματικός σπινθήρας. . .  επειδή είναι τμήμα Μου. . . θα επιδιώκει συνέχεια.

Και μόλις χαριστεί στον άνθρωπο έστω και λίγο φως, μόλις του παρουσιαστεί αληθινή γνώση της καταγωγής του και του στόχου του, θα αξιοποιήσει σωστά αυτή τη γνώση. Θα ζει ανάλογα τη ζωή του, αφού θα καταλάβει το θέλημα του προαιώνιου Θεού και Δημιουργού, ο Οποίος θέλει να ενωθεί πάλι με το παιδί Του ως Πατέρας, ο Οποίος θα ήθελε να χαρίσει στο πλάσμα ξανά την αρχέγονη κατάσταση, όπου ήταν απεριόριστα μακάριο.

Όσο όμως ο άνθρωπος βαδίζει ακόμα μέσα σε απόλυτο σκοτάδι του πνεύματος, η επίγεια του ζωή είναι μάταιη. Αφού δεν καταλαβαίνει ούτε την αρχή του ούτε το τέλος του, δεν καταλαβαίνει ούτε το σκοπό και το στόχο ούτε την αιτία της επίγειας του ύπαρξης. Και επομένως δεν θα κατευθύνει σωστά τη θέλησή του, δηλαδή σύμφωνα με το θέλημά Μου, γιατί απλά του λείπει η ικανότητα για αυτό, γιατί δεν έχει καθόλου γνώση και η θέλησή του είναι άκρως εξασθενισμένη. Την κρατά σε αυτή την κατάσταση ο αντίπαλός Μου και μόνο η δύναμη της αγάπης θα μπορούσε να την ενδυναμώσει. Αυτή όμως την αποκτά ο άνθρωπος μόνο τότε που προσέχει το Πνεύμα Μου μέσα του, το οποίο του γνωστοποιεί το θέλημά Μου, το οποίο απαιτεί από εσάς πάντα μόνο την έμπρακτη αγάπη, προκειμένου να ανεβείτε πάλι.

Και επομένως να επιδιώκετε πάντα μόνο να λάβετε γνώση του θελήματός Μου και ανταποκριθείτε σε αυτό. Και πράγματι θα γίνει φως μέσα σας και θα αυξηθεί η δύναμή σας, θα μπορείτε επίσης να προβάλετε αντίσταση στον αντίπαλό Μου. Αφού τότε ο πνευματικός σας σπινθήρας θα βιάζεται διαρκώς να πλησιάζει όλο και περισσότερο το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. Και θα δημιουργήσει την ένωση μαζί Του και δεν θα θέλει ποτέ πια να τη διαλύσει, γιατί θα τον κάνουν μακάριο το φως και η δύναμη και η ψυχή θα επανενωθεί άρρηκτα μαζί Μου, όπως ήταν αρχικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8211                11-7-1962

«Πολλοί είναι οι καλεσμένοι, λίγοι όμως οι εκλεκτοί. . .»

Πολλοί είναι οι καλεσμένοι, λίγοι όμως μόνο οι εκλεκτοί. . .  Δεν πρόκειται όμως για μια αυθαίρετη πράξη από την πλευρά Μου, ότι δηλαδή καθορίζω και κάνω ικανούς μόνο λίγους για να εργαστούν για Μένα και τη βασιλεία Μου. Αντίθετα, εσείς οι ίδιοι οι άνθρωποι καθορίζετε αυτό, αφού είστε όλοι καλεσμένοι να γίνετε πραγματικά παιδιά του Θεού. Και μόλις το πάρετε στα σοβαρά αυτό, θα είστε σύντομα οι εκλεκτοί, αφού τότε θα υπάρχουν και οι προϋποθέσεις που θα Με παρακινήσουν να σας διοχετεύω άφθονα πνευματικά δώρα. . .  χάρες, τις οποίες χρειάζεται μόνο να αξιοποιήσετε για να αποκτήσετε την υιότητα του Θεού, η οποία είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας σας ζωής. . .  Επομένως μην πιστέψετε ότι προορίστηκε από τους αιώνες των αιώνων αν θα πετύχετε ή όχι το βαθμό της ωριμότητας. . .  Μην πιστέψετε ότι δίνω ιδιαίτερη προσοχή στον έναν ή στον άλλον ή του διοχετεύω ασυνήθιστα δώρα της χάρης που θα του δώσουν τη δυνατότητα να διαμορφώσει τον εαυτό του σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Εσείς οι άνθρωποι έχετε όλοι στη διάθεσή σας τα ίδια δώρα της χάρης. Αλλά εσείς οι ίδιοι πρέπει να τα αξιοποιήσετε ανάλογα. Και τότε λοιπόν θα μπορέσω να σας εκλέξω, θα μπορέσω ήδη στη Γη να σας δώσω ένα καθήκον το οποίο θα μπορούσαν να εκτελέσουν όλοι οι άνθρωποι, αλλά δεν έχουν όλοι την προθυμία για αυτό και επομένως δεν πληρούν τους όρους για ένα τέτοιο καθήκον. Αφού πρόκειται για ένα πνευματικό καθήκον που αναθέτω σε εκείνους που εκλέγω. . .  Πρόκειται για μια υπηρεσία για Μένα και για τη βασιλεία Μου, η οποία δεν αποφέρει στον άνθρωπο γήινα αγαθά, αλλά η οποία αφορά μόνο τη λύτρωση παραπλανημένων ψυχών. . .  μια εκστρατεία για την οποία έχω ανάγκη ανθρώπους που θα πρέπει να εκτελέσουν αυτό το λυτρωτικό καθήκον πάνω στους συνανθρώπους τους. Και αφού θα πρέπει όλοι να αποδειχθείτε καλοί ασκώντας την αγάπη, είστε όλοι καλεσμένοι. . .

Αλλά μόνο εκείνος που θα αποδειχθεί καλός θα εκλεχθεί, αφού θα έχει στη διάθεσή του και τη δύναμη που απαιτείται για μια τέτοια εκστρατεία της σωτηρίας, γιατί θα αποκτήσει τη δύναμη μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .  και γιατί αυτή η έμπρακτη αγάπη θα συνδέσει τον άνθρωπο μαζί Μου, με αποτέλεσμα ο πνευματικός σπινθήρας που κοιμάται μέσα του, το δικό Μου τμήμα, να ξυπνήσει και να ωθήσει τον άνθρωπο σε δραστηριότητα, την οποία θα πρέπει να εκτελέσει υπηρετώντας Με. Και αφού θα τον διδάσκει τότε το Πνεύμα Μου. . .  θα ενεργεί, θα θέλει και θα σκέφτεται εντελώς σύμφωνα με το θέλημά Μου και θα Μου είναι κατάλληλος υπηρέτης, εκλεκτός που θα εκτελέσει το καθήκον του προς την ευλογία των συνανθρώπων του. Θα είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος μαζί Μου και με τους συνανθρώπους, με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταδώσει το θέλημά Μου και σε εκείνους.

Αφού είναι απαραίτητο να ξέρουν οι άνθρωποι για το θέλημά Μου. Και τον καθένα που Μου προσφέρεται ως μεσολαβητής με την ελεύθερη θέλησή του και που θέλει να κάνει λυτρωτική δουλειά θα τον δεχθώ. Και θα τον γεμίζω χάρη και δύναμη, θα του χαρίζω φως, προκειμένου να φέρει το φως στον κόσμο. . .  Αφού θα έχει ακολουθήσει το κάλεσμά Μου και συνεπώς μπόρεσα να τον εκλέξω και να τον εντάξω στην ομάδα τον δικών Μου, οι οποίοι είναι εντατικά δραστήριοι για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8212                12-7-1962

Συμφωνία μεταξύ των εκκλησιαστικών θρησκευμάτων;. . .

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμφωνήσουν τα εκκλησιαστικά θρησκεύματα μεταξύ τους, γιατί όλα επιμένουν σε παραμορφωμένες διδασκαλίες και δεν προσπαθούν να αποδεσμευτούν από αυτές. . .  Αφού όλα στρέφουν την προσοχή τους σε εξωτερικές πράξεις, όλα εκπροσωπεύουν έναν χριστιανισμό που δεν είναι η επιτομή εκείνου που ο Ιησούς ονομάζει δική Του εκκλησία την οποία ίδρυσε ο Ίδιος. . .  Αφού αυτή η εκκλησία είναι μια πνευματική ένωση, τα μέλη της ζουν ένα ζωντανό χριστιανισμό που μεταμορφώνει τον άνθρωπο εκ των έσω. Αυτός ο χριστιανισμός όμως δεν συγκρίνεται με τον χριστιανισμό που εκπροσωπεύουν τα θρησκεύματα. . .  τα οποία βασίζονται κυρίως σε εξωτερικά έθιμα, τα οποία έχουν υιοθετήσει αμέτρητες πράξεις και τελετές και επομένως δίνουν κύρια σημασία σε αυτές, ενώ υποβιβάζουν την εσωτερική μεταμόρφωση της φύσης του ανθρώπου σε αγάπη. . .  Κατά συνέπεια αυτός ο χριστιανισμός δεν θα μπορεί ποτέ να πετύχει το πραγματικό σύνδεσμο με τον Θεό, την πνευματική αναγέννηση, τα οποία όμως είναι η επιτομή εκείνης της εκκλησίας που ίδρυσε ο Ίδιος ο Ιησούς στη Γη.

Κανένα θρήσκευμα δεν θα απομακρυνθεί από τις παραδόσεις, δεν υπάρχει περίπτωση το ένα να αρνηθεί κάτι για χάρη των άλλων, παρόλο που πρόκειται μόνο για ανθρώπινο έργο που δεν έχει καμία αξία μπροστά στον Θεό. Η διαμάχη των θρησκευμάτων αφορά εκείνες τις διαφορές που δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Δεν προσέχουν όμως τα πραγματικά λανθασμένα πνευματικά αγαθά που πρώτα δημιούργησαν τη σύγχυση και τα οποία υποστηρίζονται όλο ζήλο ως αρχέγονη θρησκεία. Αυτή όμως βρίσκεται μόνο μέσα στην αλήθεια την οποία δίδαξε ο Ίδιος ο Ιησούς στη Γη και η οποία έχει παραμορφωθεί επίσης στο μεταξύ. Καμία από τα υπάρχοντα θρησκεύματα δεν εκπροσωπεύει πια εκείνη την αλήθεια και δεν μπορεί να την εκπροσωπεύσει, γιατί για αυτό θα ήταν απαραίτητο η ενέργεια του Πνεύματος, η οποία μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσω της τήρησης των θεϊκών εντολών της αγάπης.

Και ακριβώς αυτή η εντολή διδάσκεται μάλιστα, και όμως δεν την προσέχουν, γιατί προσέχουν περισσότερο όλες τις άλλες εντολές που προστέθηκαν από ανθρώπους. Αυτές όμως δεν έχουν καμία αξία, γιατί δεν προήλθαν από τον Θεό, αλλά είναι καθαρά ανθρώπινο έργο. . .  Για αυτό δεν έχουν καμία επιρροή στην ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχής προς τα ύψη, στην ωρίμανση αυτής στη Γη.

Ο θείος λόγος του Ιησού στη Γη, ο οποίος αποκάλυψε στους ανθρώπους όλη την αλήθεια, ερμηνεύτηκε τόσο λάθος ώστε από αυτές τις ερμηνείες προέκυψαν πολλά λανθασμένα έθιμα. Και σε αυτά έβαλε το χεράκι του ο αντίπαλος του Θεού, μπέρδεψε το πνεύμα των ανθρώπων, κάτι που έγινε εμφανές από τις απαιτήσεις των διάφορων θρησκευμάτων, τα οποία διχάστηκαν κάθε φορά που οι άνθρωποι διαφωνούσαν για το πνευματικό νόημα των λόγων του Ιησού. Και τέτοια επίμαχα θέματα υπερασπιζόταν κάθε θρήσκευμα ανάλογα με το βαθμό της κατανόησής του ή με την πνευματική κατάσταση εκείνων που πίστευαν ότι ήταν καλεσμένοι. Αυτοί όμως δεν ανήκαν οι ίδιοι στην εκκλησία του Χριστού, αλλιώς το Πνεύμα τους θα είχε φωτιστεί και θα είχαν αποδεσμευτεί από τα υπάρχοντα θρησκεύματα ή τις υπάρχουσες πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Υπήρχαν μάλιστα ένθερμοι υποστηρικτές που αγωνίστηκαν για τις γνώσεις που απόκτησαν όταν διέθεταν προχωρημένη ψυχική ωριμότητα. Αλλά δεν μπορούσαν ποτέ να επιβληθούν, γιατί οι αντίπαλοί τους δεν ήταν ποτέ πρόθυμοι να απομακρυνθούν από ένα έργο που αποτελούνταν μόνο από λανθασμένες ανθρώπινες πράξεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται ποτέ στο θείο θέλημα, διότι δεν συμφωνούσαν με την καθαρή αλήθεια. . .

Και παρόλο που υπάρχουν άνθρωποι που σκοπεύουν να ενώσουν τα θρησκεύματα, οι περισσότεροι δεν θα απομακρυνθούν από εκείνους τους ανθρώπινους θεσμούς και δεν θα κάνουν προσπάθεια να χτίσουν την πραγματική εκκλησία του Χριστού, η οποία απαιτεί μια εσωτερική ζωή των ανθρώπων που ανταποκρίνεται με το θείο θέλημα και που δεν εξαρτάται από καμία εξωτερική πράξη, αλλά μονάχα από μια ζωή με αγάπη. Αυτή δημιουργεί το σύνδεσμο με τον Θεό και αποφέρει στους ανθρώπους μια ζωντανή πίστη καθώς και πλήρη κατανόηση για την καθαρή αλήθεια που αποκτήθηκε μέσω της ενέργειας του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. Και αυτή μονάχα είναι το γνώρισμα εκείνης της εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός στη Γη.

Και όσο οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τις τυπικότητες, μέσω των οποίων κάνουν πολλούς ανθρώπους να χάσουν εντελώς την πίστη τους, όσο δεν αναζητούν μόνοι τους να βιώσουν την εσωτερική αφύπνιση, το αποτέλεσμα της οποίας είναι η ενέργεια του Πνεύματος και μια φωτισμένη σκέψη, τόσο θα είναι μάταιες οι προσπάθιές τους να πετύχουν μια συμφωνία. Αφού δεν θα συμφωνήσουν τότε για την αλήθεια, αλλά θα συνεχίσουν να επιμένουν στα λανθασμένα πνευματικά αγαθά, τα οποία όμως δεν θα τους φέρνουν ευλογία για τις ψυχές τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8213                13-7-1962

«Θα ξεχύνω το Πνεύμα Μου. . .»

«Θα ξεχύνω το Πνεύμα Μου επάνω σε κάθε σάρκα· και θα προφητεύσουν οι γιοι σας και οι θυγατέρες σας· οι νέοι σας θα δουν οράσεις. . .» Αυτή η υπόσχεση ήρθε από Εμένα και ισχύει ιδιαίτερα για αυτή την τελευταία εποχή, όπου είναι τόσο βαθύ το σκοτάδι μέσα στην οποία βαδίζει η ανθρωπότητα ώστε αυτή χρειάζεται φως από τα ύψη. Και θα χρησιμοποιώ κάθε πρόθυμο και κατάλληλο σκεύος για να αφήσω να του εισρεύσει η ροή του Πνεύματός Μου, με αποτέλεσμα η ακτίνα του φωτός της αγάπης Μου να μπορέσει να μπει στις ανθρώπινες καρδιές. Και αυτοί οι άνθρωποι θα ακούν το λόγο Μου μέσα τους, τον οποίο θα μπορούν τότε να μεταδώσουν και στους συνανθρώπους τους. Ο λόγος Μου που απευθύνω στους ανθρώπους είναι σαφής και κατανοητός, δεν απαιτεί εξηγήσεις, και εκείνος που θα τον λάβει θα τον αναγνωρίσει ως το λόγο Μου, ως τη φωνή του Πατέρα, Που μιλά στο παιδί Του.

Είναι όμως λάθος να υποθέσει κανείς ότι εξαρτώ από τη λογική του παραλήπτη το με ποιον τρόπο θα εκδηλωθεί το Πνεύμα Μου. Αφού η ροή του Πνεύματος προέρχεται από Εμένα και θα είναι ευδιάκριτη από το γεγονός ότι το Πνεύμα προφέρει τις πιο βαθιές σοφίες και ανοίγει στον άνθρωπο τις πιο βαθιές γνώσεις με έναν τρόπο ώστε απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο και ώστε οι άνθρωποι θα το καταλάβουν ως θεία φωνή. Αφού θέλω να μιλάω διά του Πνεύματος στον άνθρωπο (στις ψυχές), οι οποίες εκπήγασαν από Εμένα. Πρέπει όμως και η λογική του ανθρώπου να είναι ικανή να ασχοληθεί με τα πνευματικά αγαθά που είναι δήθεν θεϊκής προέλευσης. . .

Αλλά και πάλι δεν πρόκειται να είναι τόσο καθοριστικός ο «τρόπος» της μετάδοσης, αλλά πρέπει να αξιολογηθεί το περιεχόμενο για το αν χαρίσει φως στον άνθρωπο, αν αυτός αποκτήσει γνώση, αν αποκτήσει κάτι το οποίο δεν κατείχε πριν. . .  Και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν πνευματικές συζητήσεις. . .  εάν στην περίπτωση τέτοιων συζητήσεων ένας άνθρωπος μιλήσει γεμάτος σοφία για Μένα και για το πνευματικό βασίλειο, εάν μπορέσει να κάνει τα πάντα κατανοητά στους συνανθρώπους και να τους οδηγήσει σε μια ζωντανή πίστη. . .  αυτό τον άνθρωπο θα τον γεμίζει το Πνεύμα Μου. Θα μιλήσει τότε με εντολή Μου, θα χρησιμοποιηθεί από Εμένα ως σκεύος για τη ροή του Πνεύματός Μου. Και θα είναι πράγματι ικανός να φέρει πολλή ευλογία. Αφού θα Μου χρησιμεύσει για φερέφωνο, μέσω του οποίου θα μπορώ να διοχετεύσω την αλήθεια στη Γη, μέσω του οποίου θα μπορώ να δώσω φως στους συνανθρώπους που είναι καλής θέλησης.

Ακριβώς κατά τη διάρκεια πνευματικών συζητήσεων προσφέρεται η μεγαλύτερη ευκαιρία να εκδηλωθώ μέσω ενός ανθρώπου. Και τότε θα πραγματοποιηθεί και ο λόγος Μου: «Μην αγωνιάτε για το τι θα πείτε, αφού θα σας βάλω τα λόγια μέσα στο στόμα σας. . .» Πάντα όμως θα μιλάω στους ανθρώπους ανάλογα με την ικανότητά τους να δεχθούν τα λόγια Μου, δηλαδή αυτά πρέπει να είναι κατανοητά σε όλους εκείνους που θα ακούσουν τότε την ομιλία Μου μέσω εκείνου του σκεύους. Θα ξεπροβάλλει πάντα η αγάπη Μου, η σοφία και η δύναμή Μου. . .  Αφού είναι η αγάπη η οποία Με κάνει να σας μιλάω, γιατί βρίσκεστε σε κατάσταση ανάγκης εσείς οι άνθρωποι, σε πνευματικό σκοτάδι. . .

Και σας λέω ξανά και ξανά ότι είμαι Θεός της αγάπης, όχι Θεός του θυμού που μέσω απειλών προσπαθεί να παρακινήσει τα πλάσματά Του να Του υπακούσουν. . .  Απειλές αποδεικνύουν πάντα ένα βαθμό έλλειψης αγάπης. Εγώ όμως θέλω να κερδίσω τα παιδιά Μου διά της αγάπης και για αυτό θα προσπαθώ πάντα να τα οδηγήσω στο σωστό δρόμο μιλώντας τους με αγάπη. Δεν θέλω μέσω απειλών να προκαλέσω φόβο μέσα τους, ο οποίος θα έκανε ανελεύθερη την πίστη τους και μια τέτοια πίστη δεν έχει καμία αξία για Μένα. . .

Ο «λόγος Μου» είναι ένα σημάδι ότι ακτινοβολώ τα πλάσματά Μου με την αγάπη Μου. . .  Στην περίπτωση που οι άνθρωποι δεν θέλουν να δεχθούν την αγάπη Μου, που δεν εγκαταλείπουν την αντίστασή τους σε Μένα παρά την ατελείωτη αγάπη Μου, η οποία εκδηλώνεται ξανά και ξανά μέσω του λόγου Μου, μόνο τότε θα μιλήσω με δυνατή φωνή, προκειμένου να πρέπει να Με ακούσουν οι άνθρωποι και να μην μπορούν πια να κλείσουν τα αυτιά τους. . .  Αλλά είμαι πάρα πολύ μακρόθυμος και υπομονετικός και θα συνανατρέφομαι με τα πλάσματά Μου με τον πιο στοργικό τρόπο. . .

Θα προσπαθώ ξανά και ξανά να τους εξηγήσω τη Φύση Μου για να κερδίσω και τη δική τους αγάπη. Και θα παρέχω πολλή ασυνήθιστη βοήθεια για να αποδείξω Εμένα και την αγάπη Μου. . .  Αλλά δεν θα προσπαθώ να τα κερδίσω μέσω απειλών, γιατί δεν μπορεί να κερδιστεί καμία αγάπη μέσω του εξαναγκασμού και γιατί οποιαδήποτε απειλή είναι εξαναγκασμός. Γιατί έτσι οι άνθρωποι μαθαίνουν να Με φοβούνται και η σκέψη και η βούλησή τους γίνονται ανελεύθερες.

Το τέλος θα έρθει, η μέρα της Κρίσης θα έρθει με ακαταμάχητη βεβαιότητα. . .  Αλλά δελεάζω και φωνάζω τα παιδιά Μου μέχρι την τελευταία ώρα, παρόλο που μέσω των εργαλειών τούς ανακοίνωνα την Κρίση εδώ και πολύ καιρό. . .  Αφού ο σκοπός αυτών των ανακοινώσεων είναι μόνο να σκεφτούν στα σοβαρά Εκείνον από τη δύναμη του Οποίου εκπήγασαν. . .  Και θα πετύχω περισσότερα μέσω λόγων αγάπης παρά μέσω κάθε είδους απειλών, αφού ο Πατέρας νοσταλγεί την «αγάπη» των παιδιών και αυτή την αγάπη θα πρέπει να Μου τη χαρίσουν εθελοντικά, μόνο τότε θα έχω πετύχει το στόχο Μου. . .

Μπορείτε να πιστέψετε ότι παρακολουθώ γεμάτος έλεος την πορεία των πλασμάτων Μου στη Γη και ότι δεν είμαι ικανός σκληρών λόγων, προκειμένου να μην απομακρύνω τους ανθρώπους ακόμα περισσότερο από Μένα. Αφού η αγάπη Μου ξέρει για τα δεσμά που τους έβαλε ο αντίπαλός Μου και προσπαθώ να τα σπάσω και επομένως προσπαθώ πρώτα να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους, προκειμένου να καταφύγουν στα χέρια Μου και να αφήσουν να τους ελευθερώσω. . .  Και αυτό θα το καταφέρουν μόνο λόγια αγάπης, ποτέ όμως απειλές τιμωρίας ή λόγια θυμού. . .

Αφού ξέρω για την αδυναμία των ανθρώπων κατά την εποχή του τέλους, ξέρω για την ανελέητη δραστηριότητα του αντιπάλου Μου και επομένως μπορώ πάντα μόνο να του αντιτάσσω χάρη όπου εφαρμόζει πονηρά και αισχρά μέσα για να δημιουργήσει σύγχυση. Και η ατελείωτη αγάπη Μου πράγματι θα πάρει τη νίκη. . .  παρόλο που θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες μέχρι τότε. . .  Αλλά υπόσχομαι σε όλους σας ότι κάποτε θα έρθει για εσάς η ώρα της ελευθερίας και σας βοηθάω να πετύχετε αυτό το στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ωστόσο, σας αφήνω της ελεύθερη βούλησή σας και μόνο σας φωνάζω: «Προσέξτε τη φωνή Μου. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

8214                14-7-1962

«Ενέργεια του Πνεύματος» κατά τη διάρκεια της πνευματικής ανταλλαγής σκέψεων. . .

Από Μένα ακτινοβολείται ένα φως και αυτό το φως θα εμποδίζει πάντα να κινηθείτε μέσα σε λανθασμένες σκέψεις εάν επιθυμήσετε να σκέφτεστε σωστά. Το να φωτίσω ο Ίδιος το πνεύμα σας σημαίνει ότι θα νιώσετε συναισθηματική έλξη ή απόρριψη τότε που θα πρέπει οι ίδιοι να κρίνετε διανοητικά αγαθά που σας προσφέρονται ως αλήθεια. Να προσέχετε πάντα μόνο τα συναισθήματά σας, αλλά πάντα με την επιθυμία να κρίνετε σωστά και δίκαια. Και τότε να βυθιστείτε χωρίς προκαταλείψεις στα διανοητικά αγαθά και θα αισθανθείτε αν σας αρέσουν ή αν υπάρξει μια εσωτερική αντίσταση σε εκείνα. . .

«Θα ξεχύνω το Πνεύμα Μου επάνω σε κάθε σάρκα. . .» Έτσι λέει η υπόσχεσή Μου, η οποία πράγματι επαληθεύεται. . .  Αλλά συχνά δεν αναγνωρίζετε την «ενέργεια του Πνεύματός Μου», γιατί την περιμένετε πάντα ως μια ασυνήθιστη διαδικασία. Και το Πνεύμα συχνά εκδηλώνεται κρυφά και μόνο σπάνια μπορώ να φανερωθώ μέσω ενός ανθρώπου, ώστε μέσω αυτού να μπορώ να μιλήσω απευθείας στους ανθρώπους. . .  Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μιλάω ο Ίδιος από μέσα τους. Τότε όμως θα βρίσκονταν σε μεντιουμίστικη κατάσταση, δηλαδή θα είχαν παραιτηθεί από τη βούλησή τους και θα είχαν επιτρέψει την πρόσβαση σε πνευματικές δυνάμεις που θα ήταν τότε σε θέση να εκφραστούν. . .

Όταν μιλάω σε έναν άνθρωπο διά του Πνεύματός Μου, η καρδιά του αισθάνεται τα λόγια Μου ως καθαρές σκέψεις, τις οποίες εκφράζει τότε με τον συνηθισμένο τρόπο ομιλίας του, δηλαδή τις καταγράφει ή. . .  κατά την ώρα πνευματικής ανταλλαγής. . .  προφέρει τις απόψεις του, οι οποίες όμως κατευθύνοται από το Πνεύμα Μου και άρα ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ή αντιλαμβάνεται μέσα του τον ηχηρό λόγο. . .  κάτι που προϋποθέτει έναν πολύ υψηλό βαθμό ωριμότητας της ψυχής του. . .  δηλαδή οι σκέψεις του διαμορφώνονται, ο άνθρωπος ακούει ότι του μιλά μια φωνή εσωτερικά και μεταδίδει μετά αυτή την ομιλία στους συνανθρώπους του.

Και ακριβώς η γνώση του τελευταίου μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες υποθέσεις τότε που εκδηλώνονται πνευματικά όντα που αποβίωσαν από τη Γη και που προσπαθούν να μεταδώσουν τη γνώση τους σε ανθρώπους που κατέχουν μια ορισμένη μεντιουμίστικη ικανότητα. . .  Και για το λόγο αυτό τονίζω ξανά και ξανά ότι υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι που είναι ικανοί να ακούν την φωνή Μου στο εσωτερικό τους, ωστόσο δεν μπορούν ποτέ να μεταδώσουν κατά λέξη τη «φωνή Μου», αλλά μπορούν μόνο να αποδώσουν σύμφωνα με το νόημα το περιεχόμενο όσων τους μετέδωσα. Μπορούν να απευθυνθούν στους συνανθρώπους  και να προσπαθήσουν με τον δικό τους τρόπο ομιλίας να μεταδώσουν όσα άκουσαν. Και τότε τους βάζω τα λόγια στο στόμα τους. . .  δηλαδή κατευθύνω την ομιλία και τη σκέψη τους σύμφωνα με την αλήθεια.

«Θα ξεχύνω το Πνεύμα Μου επάνω σε κάθε σάρκα· και θα προφητεύσουν οι γιοι σας και οι θυγατέρες σας. . .»  Η ερνέργεια του Πνεύματός Μου είναι το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη και επομένως όπου πραγματοποιείται η αγάπη εκεί θα αφυπνιστεί το Πνεύμα Μου. Και αυτό θα κατευθύνει πάντα σωστά τη σκέψη ενός ανθρώπου, θα διδάσκει τον άνθρωπο από το εσωτερικό του και θα του ακτινοβολεί το θείο φως της αγάπης Μου. . .  Και αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν τους γεμίζει το Πνεύμα και αυτοί μπορούν δίκαια να ονομαστούν γιοι και θηγατέρες Μου. Αφού θα αισθάνονται πάντα ωθημένοι από το εσωτερικό τους να μαρτυρήσουν Εμένα και το βασίλειό Μου, να ομολογήσουν το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο και να διακηρύξουν στους συνανθρώπους τους τι απαιτεί ο Θεός και Πατέρας από τα παιδιά Του, ότι τα αγαπά και θέλει να τα κάνει μακάρια. . .  Και όταν αυτοί μιλήσουν, οπουδήποτε και να βρεθούν, είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρό κύκλο, θα προφέρουν μόνο την καθαρή αλήθεια, γιατί μπορώ ο Ίδιος να ξεχύσω το Πνεύμα Μου μέσα σε τέτοια σκεύη. . .

Επομένως μπορείτε να θεωρήσετε γεμάτο από το Πνεύμα Μου κάθε βαθιά πιστό, γεμάτο αγάπη άνθρωπο, και οι σκέψεις αυτού θα κατευθύνονται πάντα σωστά και θα είναι στραμμένες σε Μένα, για τον Οποίο θα εργάζεται ήσυχα, με αποτέλεσμα να μπορεί να φέρει πολλή ευλογία. . .  Και θα ενημερωθούν (αυτοί οι άνθρωποι διά του Πνεύματός Μου) μέσω του Πνεύματος μέσα Μου για το ερχόμενο συμβάν. Γιατί όλα τα επίγεια σχετίζονται πάντα με τη διαδικασία της πνευματικής ωρίμανσης, με την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων. . .  Και το Πνεύμα Μου θα τους προστατέψει από το να διαδώσουν την αναλήθεια, αλλά η ήσυχη δραστηριότητά τους συχνά δεν θα αναγνωριστεί ως εργασία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8215                15-7-1962

Η δημιουργία βοηθά το νεκρό ον να αποκτήσει τη ζωή. . .

Εάν εσείς οι άνθρωποι προσπαθήσετε να φανταστείτε την ατελείωτη αγάπη Μου, θα σας είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να υπάρξει αιώνιος θάνατος για τα όντα τα οποία δημιούργησα από την αγάπη Μου, το αρχέγονο στοιχείο των οποίων είναι επίσης η αγάπη όπως και το δικό Μου. Αφού η αγάπη είναι δύναμη, και αυτό που δημιούργησε κάποτε αυτή η δύναμη δεν μπορεί πια να παρέλθει, θα υπάρχει αιώνια, άσχετα με το αν είναι κοντά Μου ή ακόμα πολύ μακριά. . .  Είναι άφθαρτο και για αυτό θα πρέπει κάποτε να βγει από την κατάσταση του θανάτου που επέλεξε το ίδιο. . .  και να αποκτήσει τη ζωή. . .  όπου θα επιτρέψει πάλι την αποτελεσματικότητα της δύναμης αγάπης και θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Το ον σταμάτησε κάποτε με την ελεύθερη θέλησή του τη δραστηριότητά του. . .  Η δύναμη αγάπης που πλημμύριζε το ον, γιατί αυτό είναι προϊόν της αγάπης Μου, εμποδίστηκε να έχει αποτέλεσμα. Και αυτό σήμαινε στασιμότητα, ανικανότητα για οποιαδήποτε δραστηριότητα. . . Σήμαινε για το ον μια κατάσταση της ανημπορίας και επίσης την απώλεια της συνείδησης του εγώ. . .  Αλλά θέλω να επιστρέψει στην κατάσταση της αφθονίας της δύναμης αγάπης και της πιο μακάριας δραστηριότητας. Και για το λόγο αυτό καθόρισα πρώτα Εγώ ο Ίδιος για οποιαδήποτε δύναμη που ακτιοβολήθηκε από Μένα. . .  για οποιοδήποτε ον. . .  μια δραστηριότητα την οποία έπρεπε να εκτελέσει. . .  γιατί ήταν απαιραίτητο αυτό. Και έτσι διάλυσα τα αποσκληρυμμένα πνευματικά όντα, που επομένως βρίσκονταν στην κατάσταση του θανάτου, της αψυχίας και της απραξίας, σε αμέτρητα μικρά πνευματικά μόρια. . .

Τα διαμόρφωσα σε κάθε είδους δημιουργήματα και ανέθεσα στο καθένα ο Ίδιος τη δραστηριότητά του, την οποία εκτελούσε τότε υπό καθεστώς του αναγκαστικού νόμου. . .  Η δύναμη που ακτινοβολήθηκε κάποτε από Μένα άρχισε να έχει πάλι αποτέλεσμα, όχι όμως συνειδητά για το κάποτε ον. Αφού αυτό ήταν αλύτρωτο και έπρεπε πρώτα να ξεφύγει από την κατάσταση του θανάτου. . .  κάτι που έγινε όντως μέσω της γένεσης της δημιουργίας, και άρχισε πάλι να ζει. . .  Αφού ζωή είναι αδιάκοπη δραστηριότητα.

Όσα βλέπετε μέσα στη δημιουργία ζει, ακόμα και αν δεν είστε σε θέση να αντιληφθείτε τη ζωή τους. . .  Αλλά τίποτα δεν παραμένει αμετάβλητο, αλλάζει και είναι δραστήριο με κάποιον τρόπο και επομένως από την κατάσταση του θανάτου περνά σιγά σιγά πάλι στην κατάσταση της ζωής, όπου γίνεται δραστήριο σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Κάποτε όμως θα πρέπει ξανά να διαμορφώσει τον εαυτό του σε εκείνο το ον ως το οποίο εκπήγασε αρχικά από Εμένα. Και για αυτό το λόγο η πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της Γης οδηγεί κάποτε στην ένωση όλων των μικρών μορίων που ανήκουν στο αρχέγονο πνεύμα. . .

Και ως ον που έχει τη συνείδηση του εγώ. . .  ως ψυχή. . .  ζωντανεύει μια ανθρώπινη εξωτερική μορφή, μέσα στην οποία οφείλεται να αποκτήσει τον τελευταίο βαθμό της αναμετατροπής. . .  μέσα στην οποία θα πρέπει να εκμεταλλεύεται τη ροή της δύναμης αγάπης που του εισρέει τότε ξανά για κάποια δραστηριότητα. . .  για υπηρετική αγάπη με ανιδιοτέλεια. . .  Πρέπει λοιπόν να δέχεται συνειδητά τη θεϊκή ροή της δύναμης αγάπης Μου και με την ελεύθερη θέλησή του να την αφήνει να έχει αποτέλεσμα. . .  Και τότε θα έχει ξεπεράσει τον θάνταο και θα έχει αποκτήσει τη ζωή. . .

Θα είναι ασταμάτητα δραστήριο σύμφωνα με τη δική του βούληση, η οποία θα ανταποκριθεί όμως και στο δικό Μου θέλημα. . .  Και αυτή την κατάσταση θα την πετύχει κάποτε κάθε ον, μόνο που το ίδιο το ον αποφασίζει για τη χρονική διάρκεια της απόστασής του από Μένα, όπου είναι νεκρό και δυστυχισμένο. . .  Από την πλευρά Μου όμως γίνονται τα πάντα για να συντομευθεί αυτή η διάρκεια, προκειμένου το ον να εισέλθει ξανά στην αρχέγονη κατάστασή του και να λαχταρά και να επιδιώξει Εμένα τον Ίδιο και την ακτινοβόληση από την αγάπη Μου. . .  Τίποτα όμως δεν θα πέσει αιώνια θύμα του θανάτου, γιατί όλα είναι δύναμη από Εμένα, η οποία δεν μπορεί να παραμείνει αναποτελεσματική, γιατί αυτό είναι ο προαιώνιος νόμος. Μόνο που η αποτέλεσματικότητα της δύναμης εμποδίζεται παροδικά από το ίδιο  το ον, γιατί το ον έχει μια ελεύθερη βούληση ως χαρακτηριστικό ένος θεϊκού πλάσματος, η οποία δεν θα παρθεί ποτέ από το ον όσο έχει τη συνείδηση του εγώ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8216                16-7-1962

Η μεταμόρφωση του αρχέγονου πνεύματος σε δημιουργήματα. . .

Ο λόγος Μου θα πρέπει να σας φέρει σαφήνεια, θα πρέπει να απαντά σε ερωτήσεις και να λύνει προβλήματα που οι ίδιοι δεν είστε ικανοί να λύσετε μέσω της λογικής σας. Θα πρέπει να λάβετε γνώση αν αυτό είναι η επιθυμία σας, θα πρέπει να διδαχθείτε την αλήθεια. Αφού θέλω να σας χαρίσω φως και να φωτίσω το πνεύμα σας, προκειμένου να μην βαδίσετε μέσα στο σκοτάδι και μην πάθει ζημιά η ψυχή σας. Αφού νοσταλγώ την επιστροφή σας, την ένωση μαζί σας, η οποία προϋποθέτει την τελειότητα των ψυχών σας.

Εκπηγάσατε κάποτε από Μένα με πλήρη τελειότητα, αφού σας είχα δημιουργήσει κατ’εικόνα Μου, ως όντα ύψιστης τελειότητας, ως μικρογραφίες του Εαυτού Μου, αλλά με ίδια φύση, γιατί το αρχέγονο στοιχείο σας ήταν η αγάπη, γιατί εκπηγάσατε από την Αρχέγονη Αγάπη. Αυτή δημιούργησε σκεύη για να μπορεί να ξεχύσει τον Εαυτό Της μέσα στα σκεύη. . .  για να μπορεί να εκπέμπει συνεχώς δύναμη αγάπης, η οποία πιανόταν από εκείνα τα δημιουργημένα όντα. . .

Αυτά τα όντα, τα ομοιώματά Μου, ήταν σκέτη αγάπη, ήταν η δύναμη αγάπης που είχε ρεύσει από Εμένα. Μπορούσαν μάλιστα να βλέπουν το ένα το άλλο, δεν μπορούσαν όμως να βλέπουν τον Εαυτό Μου, από τον Οποίο είχαν εκπηγάσει. Διότι ήμουν η Ίδια η αρχέγονη αφθονία της Δύναμης Αγάπης και δεν ήταν ικανοί να βλέπουν Αυτή, αλλιώς θα είχαν διαλυθεί. Αφού τα είχα τοποθετήσει εκτός του Εαυτού Μου ως απειροελάχιστες σπιθίτσες, ως ανεξάρτητα όντα. . .  όπως σας το εξηγούσα ήδη αρκετές φορές. . .  Αλλά αφού επρόκειτο για μια καθαρά πνευματική διαδικασία, αυτή δεν θα είναι ποτέ πλήρως κατανοητή σε εσάς τους ανθρώπους στη Γη.

Αφού όμως αυτά τα όντα ήταν ανεξάρτητα πλάσματα προικισμένα με μια ελεύθερη βούληση και διέθεταν πολλή δύναμη και πολύ φως, γιατί πλημμυρίζονταν διαρκώς από τη ροή της δύναμης αγάπης Μου, δεν μπορούσα να τα εμποδίσω να κάνουν κατάχρηση της ελεύθερης βούλησής τους, καθ’όσον απομακρύνθηκαν από Εμένα, να Μου αρνηθούν την αναγνώριση. . .  όταν βρέθηκαν ανιτμέτωπα με τη δοκιμασία της βούλησής τους να Με αναγνωρίσουν ως τον Θεό και Δημιουργό τους. . .  Στράφηκαν στο ον που είχε δημιουργηθεί πρώτα από Εμένα. . .  στον Εωσφόρο. . .  τον οποίο μπορούσαν να βλέπουν και ο οποίος άστραφτε με τέλεια ομορφιά και με το πιο δυνατό φως, και απόρριψαν την ακτινοβολία της δύναμης αγάπης Μου. Και αυτό σήμαινε συνεχή απομάκρυνση από Μένα, από την αρχέγονη Πηγή του φωτός και της δύναμης. . .

Αυτή η διαδικασία επίσης εξηγούνταν επανειλημμένα σε σας τους ανθρώπους, στο βαθμό που μπορούσε να σας γίνει κατανοητή. . .  Να ξέρετε όμως τώρα ότι αυτά τα πλάσματα που τοποθετήθηκαν από Εμένα εκτός του Εαυτού Μου ήταν μάλιστα σε θέση να αναστρέψουν τη φύση τους. . .  δεν μπορούσαν όμως πια να εξοντωθούν, αλλά συνέχισαν να υπάρχουν και θα συνεχίζουν αιώνια να υπάρχουν. . .  Η αρχέγονη ουσία αυτών των όντων ήταν η αγάπη, δηλαδή δύναμη, η οποία, σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο, πρέπει να έχει αποτέλεσμα. . .  δεν μπορεί να παραμένει αιώνια άπρακτη.

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης απόστασης από Εμένα, η οποία ήταν το αποτέλεσμα της απόρριψης της ακτινοβολίας αγάπης Μου, η πνευματική ουσία εκείνων τον αρχέγονων όντων που δημιουργήθηκαν από Μένα σκλήρυνε και αυτά τα όντα έχασαν την ικανότητά τους να δημιουργούν και να ενεργούν. . .  Και έτσι διέλυσα τα αρχέγονα πνεύματα. Δηλαδή μεταμόρφωσα τη δύναμη που κάποτε ακτινοβολήθηκε ως όντα, και έτσι έγινε η δημιουργία, μέσα στην οποία η δύναμη μπορούσε και πάλι να ενεργήσει, δηλαδή να έχει αποτέλεσμα σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και επομένως  μπορείτε δικαιολογημένα να πείτε ότι ολόκληρη η δημιουργία είναι αρχέγονα πνεύματα που μετασχηματίστηκαν μέσω του θελήματός Μου. . .  Η ίδια η δύναμη την οποία ακτινοβόλησα με τη μορφή όντων που είχαν τη συνείδηση του εγώ μεταμορφώθηκε τότε σε άλλες μορφές, σε κάθε είδους έργα δημιουργίας. . .

Σε κάθε έργο δημιουργίας ανέθεσα τον προορισμό του. Και έτσι το αρχέγονο πνεύμα που διαλύθηκε σε μικρά μόρια περνά μέσα από όλα τα δημιουργήματα και Με υπηρετεί υπό τον αναγκαστικό νόμο. Η δύναμη δραστηριοποιείται σύμφωνα με το θέλημά Μου, γιατί σύμφωνα με το αρχέγονο νόμο η δύναμη πρέπει να έχει αποτέλεσμα. . .  Πάντα να σκέφτεστε: Τα πνευματικά αρχέγονα όντα ήταν ακτινοβολημένη δύναμη από Εμένα, άσχετα με το αν διαλήθηκαν ή θα ενωθούν ξανά μετά από ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Το αρχέγονο ον δεν θα παρλέθει, αλλά θα επιστρέψει αμετάκλητα κάποτε σε Μένα. Τότε όμως θα είναι πάλι το ίδιο ον όπως εκπήγασε από Εμένα. . .

Θα έχει περάσει μέσα από όλα τα δημιουργήματα στο δρόμο της επιστροφής του σε Μένα. Και στο τέλος διανύει με τη μορφή του ανθρώπου. . .  ως η ψυχή του. . .  το σύντομο τελευταίο κομμάτι του δρόμου, όπου θα πρέπει να πετύχει πάλι την ένωση μαζί Μου, όπου θα πρέπει να δεχθεί και πάλι συνειδητά την ακτινοβολία αγάπης Μου. Αφού η εθελοντική του επιστροφή σε Μένα αποτελείται από το να πρέπει να εγκαταλείψει το αρχέγονο πνεύμα την αντίστασή του στην ακτινοβολία αγάπης Μου. . .  Τότε θα είναι πάλι το όμοιο με τον Θεό ον, το ομοίωμά Μου. . .  θα είναι το πεσμένο αρχέγονο πνεύμα. . .  το ον που δημιουργήθηκε με πλήρη τελειότητα, το οποίο όμως με την εντελώς ελεύθερη βούλησή του θα έχει ανακτήσει την τελειότητα, με αποτέλεσμα να μπορέσει να ενωθεί πάλι μαζί Μου και να παραμένει αιώνια συνδεδεμένο μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8217                17-7-1962

Η δύναμη αγάπης του Θεού πρέπει να δραστηριοποιηθεί. . .

Θα είμαι πάντα με εκείνους που θέλουν να Με υπηρετήσουν με κάθε ειλικρίνεια, από αγάπη για Μένα και για το διπλανό, και που για αυτό θέλουν επίσης να κινούνται μέσα στην αλήθεια για να μπορούν να Με υπηρετήσουν με το εξής τρόπο: να μεταδώσουν ως φορείς του φωτός το λόγο Μου, ο οποίος εγγυάται την καθαρή αλήθεια. Αυτοί λοιπόν μπορούν να περιμένουν την υποστήριξή Μου οποτεδήποτε. Θέλω να τους ευλογήσω επίγεια και πνευματικά και να τους προστατέψω από όλες τις επιθέσεις του αντιπάλου Μου. Αλλά αυτός θα ενεργεί εναντίον τους και θα προσπαθεί να υπονομεύσει την καθαρή αλήθεια. Και θα καταφέρνει ξανά και ξανά να έχει πρόσβαση στους ανθρώπους και θα τους παρουσιάζει μεγάλη πλάνη, την οποία όμως δεν θα καταλαβαίνουν εκείνοι, γιατί δεν επικρατεί παντού η ίδια επιθυμία για την αλήθεια. Αυτή η επιθυμία όμως είναι η προϋπόθεση για να κινείται κανείς μέσα στην καθαρή αλήθεια.

Και ακριβώς αυτή η μάχη του σκότους εναντίον του φωτός διαξάγεται συνέχεια. Αφού όσο ο αντίπαλος έχει ακόμα δικαίωμα στις ψυχές των ανθρώπων, γιατί αυτές δεν έχουν ακόμα παραδοθεί εντελώς σε Μένα, εκείνος θα κάνει τα πάντα για να σβήσει το φως από ψηλά και στη θέση αυτού να βάλει ψεύτικα φώτα, τα οποία θα έχουν βέβαια αποτέλεσμα και αυτά. Η ελεύθερη βούληση του ίδιου του ανθρώπου όμως αποφασίζει για το βαθμό στο οποίο θα του φέξει το φως από ψηλά και αν θα διεισδύσει μέσα στην καρδιά του. . .  Αφού πρέπει ο ίδιος να επιθυμήσει το φως, τότε θα του φέξει βεβαίως. . .

Τα αρχέγονα πνεύματα που κάποτε αποστάτησαν από Εμένα επέλεξαν από μόνα τους με την ελεύθερη θέλησή τους το σκοτάδι, αφού παραιτήθηκαν από κάθε φως, απόρριψαν την εισροή του θείου φωτός της αγάπης. Και άρα σκοτείνιασε το πνεύμα τους, έχασαν οποιαδήποτε γνώση. Στερεοποιήθηκαν και έχασαν την ικανότητα για οποιαδήποτε δράση, έχασαν επίσης κάθε ευκινησία και η πνευματική τους ουσία σκλήρυνε εντελώς. . .

Κάποτε ήταν δύναμη αγάπης που ακτινοβολήθηκε από Εμένα, ήταν ικανά για όλα τα επιτεύγματα. . .  Και έγιναν ανήμπορα, νεκρά όντα, που, εντελώς αποσκληρυμμένα, έχασαν την ικανότητα για κάθε δραστηριότητα. Και για το λόγο αυτό τα αναμόρφωσα σε κάθε είδους δημιουργήματα, προκειμένου η δύναμη να δραστηριοποιηθεί σύμφωνα με το θέλημά Μου και να ανακτήσει το στερεοποιημένο πνευματικό σιγά σιγά και πάλι τη ζωή. Αφού μόνο η δραστηριότητα είναι ζωή και η δραστηριότητα απαιτεί δύναμη. Και μια «ζωή» χωρίς παροχή δύναμης είναι αδιανόητη. . .

Ξανά και ξανά σας τα εξηγώ αυτά για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε ότι τα όντα που ακτινοβολήθηκαν κάποτε από Εμένα και από την Αγάπη Μου είναι κατά βάθος ακριβώς η δύναμη αγάπης που θα έπρεπε τότε να δραστηριοποιηθεί σύμφωνα με το θέλημά Μου, η οποία έπρεπε να δραστηριοποιηθεί για να τηρούνταν ο νόμος της θεϊκής τάξης. . .  Η ατελείωτη εισροή της δύναμης αγάπης επομένως εκάνε όλα τα πλάσματά Μου ικανά να ενεργούν και να δημιουργούν διαρκώς, γιατί είχαν δημιουργηθεί κατ’εικόνα Μου. Είχαν μέσα τους το ίδιο δημιουργικό πνεύμα και την ίδια θέληση με Εμένα και επίσης η δημιουργική δράση τούς προκαλούσε ευτυχία. . .

Ήταν ακριβώς η αφθονία της δύναμης αγάπης, η οποία τα πλημμύριζε συνέχεια, που τα έκανε να γίνουν αλαζόνες και που προκάλεσε μέσα τους την ιδέα ότι διέθεταν από μόνα τους αυτή τη μεγάλη δύναμη, ότι δεν χρειάζονταν καμία Πηγή της δύναμης, αλλά αντλούσαν από τον εαυτό τους δύναμη και φως και ότι συνεπώς ήταν εντελώς ανεξάρτητα από Εμένα. . .  Και έτσι αποδεσμεύθηκαν από Μένα όσον αφορούσε τη θέλησή τους και απόρριπταν κάθε περαιτέρω παροχή της θείας δύναμης αγάπης. . .

Έκοψαν εθελοντικά το δεσμό μαζί Μου και απομακρύνθηκαν από Μένα, προς το σκοτάδι, γιατί εγκατέλειψαν τα ίδια το φως και τη δύναμη, με αποτέλεσμα να σκοτεινιάσει το πνεύμα τους· δηλαδή έχασαν οποιαδήποτε γνώση της καταγωγής τους και της σχέσης τους μαζί Μου και επίσης όλες τις ικανότητες που κατείχαν πριν, όταν ήταν ολόψυχα συνδεδεμένα μαζί Μου, διότι τα ακτινοβολούσε συνεχώς η αγάπη Μου.

Αλλά όλα αυτά τα αρχέγονα πνεύματα στέκονταν κάποτε μέσα στο πιο δυνατό φως, Με αναγνώριζαν, παρόλο που δεν τους ήμουν ορατός. Και επομένως η πτώση τους στα βάθη δεν ήταν το αποτέλεσμα έλλειψης φωτός ή δύναμης, αλλά μια πράξη της πνευματικής αλαζονείας, την οποία τους μετέδωσε ο αντίπαλός Μου όταν έγινε ανοιχτός εχθρός Μου, όταν ο ίδιος παρουσίασε στα όντα ότι αυτός ήταν ο δημιουργός και πατέρας τους και ότι εκτός από αυτόν δεν υπάρχει κανένα ανώτερο ον. . .  Στα όντα όμως είχε απομείνει τόσο φως ώστε θα μπορούσαν να καταλάβουν τα ψέματα και το φρόνημα του Εωσφόρου. Αλλά και εκείνα ήθελαν να είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα από Εμένα και για αυτό τον ακολούθησαν στα βάθη και έπεσαν σε όλο και πιο βαθύ σκοτάδι. . .

Επρόκειτο όμως για την απόφαση της ελεύθερης θέλησής τους και δεν τα εμπόδισα να αποστατήσουν από Εμένα. Παρ’όλα αυτά κατείχαν την αγάπη Μου και αυτή έψαχνε για έναν τρόπο ώστε να επιστρέψουν σε Μένα. . .  Για να το κάνουν αυτό όμως έπρεπε πρώτα να αρπαχθούν από τον έλεγχο του Κυρίου τους. . .  του όντος που είχε γίνει ο αντίπαλός Μου. . .  γιατί τα ίδια δεν ήταν ικανά να αμυνθούν εναντίον του. . .  Και ως εκ τούτου έφερα στην ύπαρξη τη δημιουργία, η οποία θα πρέπει να κατορθώσει εκείνη τη διαδικασία της επαναπροώθησης του πνεύμα (πνευματικού). . .  όπου (μέσα στην οποία) βοήθησα τα όντα που είχαν πέσει σε έσχατα βάθη να ανέβουν πάλι στα ύψη, όπου (και) ο αντίπαλος δεν θα είχε πια καμία δύναμη πάνω σε αυτό το πνευματικό. . .

Κάποτε όμως και αυτό το πεσμένο πνευματικό που βρίσκεται τώρα στο δρόμο της επιστροφής έπρεπε πάλι να αποφασίσει ελεύθερα υπέρ Μου ή υπέρ εκείνου. . .  Και για αυτό έπρεπε να έχει ξανά την ελεύθερη βούληση και ένα μικρό βοηθό. . .   (τον θείο πνευματικό σπινθήρα.) Και αυτόν του τον πρόσθεσα στην αρχή της ενσάκρωσής του μέσα στον άνθρωπο. Εκείνος προσπαθεί  τότε από το εσωτερικό να επηρεάσει το πνευματικό ον που αποστάτησε. . .  την ψυχή. . .  να διανύσει σύμφωνα με το θέλημά Μου την επίγεια του πορεία, προκειμένου να πάρει κάποτε τη σωστή απόφαση. . .

Και αυτό είναι το νόημα και ο σκοπός της επίγειας ζωής ως άνθρωπος, δηλαδή να γίνει η επιστροφή σε Μένα με την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, να είναι αυτός πρόθυμος να δεχθεί την ακτινοβολία αγάπης Μου, να ανοιχθεί και επομένως να λαμβάνει και πάλι φως και δύναμη και να επιτελέσει την τελική μεταμόρφωσή του, να διαμορφώσει τον εαυτό του εντελώς σε αγάπη. Έτσι θα έχει ανακτήσει την αρχέγονη φύση του, θα έχει πάλι γίνει το φωτεινό πνεύμα ως το οποίο τον τοποθέτησα στο άπειρο. Και θα μπορεί πάλι να δημιουργήσει και να διαμορφώσει με φως και δύναμη και συνεπώς θα ενεργεί δίπλα Μου σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο θα είναι και η δική του βούληση, διότι θα Μου έχει παραδοθεί εντελώς και θα έχει ενωθεί μαζί Μου για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8218                19-7-1962

Η αγάπη του Θεού ενεργεί επίσης σύμφωνα με την έννομη τάξη. . .

Εάν ήταν αποφασιστική μονάχα η αγάπη Μου, θα είχατε όλοι λυτρωθεί εδώ και πολύ καιρό. . .  Αλλά και η αγάπη Μου είναι δεσμευμένη με το προαιώνιο βασικό νόμο Μου, καθ’όσον η αποτελεσματικότητά της προϋποθέτει την εθελοντική αποδοχή της. . .  καθ’όσον κάθε αντίσταση ακυρώνει το αποτέλεσμά της ώσπου να εγκαταλειφθεί η αντίσταση, ώσπου μέσω της εθελοντικής αφοσίωσης σε Μένα θα τηρείται πάλι ο νόμος της θεϊκής τάξης, με αποτέλεσμα να λειτουργεί χωρίς περιορισμό η ακτινοβολία αγάπης Μου. Και αυτό σημαίνει ένωση μαζί Μου. . .  δηλαδή λύτρωση από κάθε μορφή.

Είμαι μάλιστα παντοδύναμος και δεν υπάρχουν περιορισμοί για Μένα, ούτε για την αγάπη Μου ούτε για τη δύναμή Μου. . .  Αλλά έχω επίσης ύψιστη τελειότητα, και αυτό σημαίνει ότι ο Ίδιος δεν θα παράβαινα ποτέ το νόμο της αιώνιας τάξης. . .  ότι δεν θα δρούσα ποτέ ενάντια στο νόμο. Αυτό όμως  θα σήμαινε μια ξαφνική λύτρωση των πλασμάτων Μου. Μπορώ να κάνω όλα όσα θέλω. . .  Ωστόσο, δεν θα θελήσω ποτέ κάτι που αντιβαίνει σε Εμένα τον Ιδιο, δηλαδή στην ύψιστη τελειότητά Μου. . .

Δεν μπορείτε ποτέ να εφαρμόσετε ανθρώπινα πρότυπα και να περιμένετε από Εμένα να καταστρατηγήσω το προαιώνιο νόμο Μου, παρόλο που είναι απέραντη η αγάπη Μου και θα ήθελε να διαποτίσει όλους εσάς τα πλάσματά Μου για να σας κάνει πάρα πολύ μακάρια. . .  Για να είναι ένα ον μακάριο απαιτείται να τηρεί το νόμο της αιώνιας τάξης Μου και να ενταχθεί σε αυτό το νόμο. Και δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι απεριόριστα μακάριο ένα ον η τελειότητα του οποίου θα ήταν αμφίβολη, γιατί δεν έχει ακόμα ενταχθεί εντελώς στο προαιώνιο νόμο Μου.

Αφού η ύψιστη μακαριότητα προϋποθέτει την πλήρη προσαρμογή του όντος στην αρχέγονη Φύση Μου και το ον θα την έχει πετύχει μόνο τότε που η αγάπη του θα έχει φτάσει στο βαθμό όπου θα μπορεί να γίνει λόγος για τελειότητα. . .  γιατί τότε το ον θα μπορεί να είναι κοντά Μου και στενά συνδεδεμένο μαζί Μου στους αιώνες των αιώνων. Και αυτή την τελειότητα δεν μπορώ να σας τη χαρίσω. . .  στα όντα που αποστάτησαν κάποτε από Εμένα με την ελεύθερη βούλησή τους. . .  ακριβώς γιατί θα την απορρίπτετε όσο η αγάπη σας δεν θα έχει ακόμα πετύχει εκείνο το βαθμό. . .  γιατί μέχρι τότε θα επιμένετε να απορρίπτετε τη δύναμη αγάπης Μου. . .  η οποία πάλι δεν μπορεί να ρεύσει κοντά σας παρά τη βούλησή σας.

Η ελεύθερη βούληση είναι το γνώρισμα του ότι είστε θεϊκής καταγωγής. Η ελεύθερη βούλησή σας ήταν η αφορμή της αποστασίας σας από Μένα και η ελεύθερη βούλησή σας πρέπει να επιδιώξει και να πραγματοποιήσει την αναμετατροπή σας στην αγάπη, την επιστροφή σας σε Μένα. Τότε όμως δεν θα μπορεί κανείς πια να αρνηθεί το αποτέλεσμα της ακτινοβολίας αγάπης Μου, θα καταλάβετε οι ίδιοι πόση δύναμη βρίσκεται μέσα στην αγάπη και ότι οι ίδιοι θα ανεβαίνετε όλο και περισσότερο. Γιατί η προσέγγισή σας σε Μένα, στην Αιώνια Αγάπη, θα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Αφού ο Ίδιος θα μπορώ τότε να ενεργήσω μέσα σας διά της αγάπης και θα αυξάνονται συνέχεια το φως και η δύναμή σας. Η φύση σας θα εναρμονίζεται όλο και περισσότερο με την αρχέγονη κατάστασή σας, το ον θα γίνει πάλι αυτό που ήταν αρχικά, όταν εκπέμφθηκε από Εμένα με ύψιστη τελειότητα και ήταν για αυτό πάρα πολύ μακάριο. . .

Αλλά τότε θα έχει πετύχει την τελειότητά του με την ελεύθερη βούλησή του. Και το τι σημαίνει αυτό θα το καταλάβετε μόνο τότε που θα βρίσκεστε ξανά στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων και επίσης θα κατανοήσετε μόνο τότε την ατελείωτη αγάπη Μου, η οποία σας ακολούθησε στα βάθη και σας σήκωσε και σας βοηθούσε πάντα να πετύχετε το τελευταίο στόχο σας: την πλήρη συγχώνευση μαζί Μου. . .  μια αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

8219                21-7-1962

«Richten» des Geistigen am Ende. . .  /  «Κρίση» του πνευματικού (= των πνευματικών όντων, των πνευματικών στοιχείων· σ.τ.μ.) κατά το τέλος. . .

 [Αυτός ο τίτλος δεν μεταφράζεται εύκολα στα ελληνικά, γιατί πρόκειται για λογοπαίγνιο. Το γερμανικό ρήμα «richten» έχει δύο σημασίες. Η μια ανταποκρίνεται στο ελληνικό «κρίνω». Η άλλη είναι περίπου «τακτοποιώ», «ισιώνω», «διορθώνω» ή, με την καλύτερη παράφραση: «προσανατολίζω προς τη σωστή κατεύθυνση» (το ουσιαστικό του ρήματος «richten» είναι «Richtung» = «κατεύθυνση». Αντί να μεταφράσουμε το γεμαντικό τίτλο απλά ως «Η Κρίση του πνευματικού», θα μπορούσαμε επίσης να πούμε «Το πνευματικό θα προσανατολιστεί προς τη σωστή κατεύθυνση». Αυτή η δεύτερη σημασία σχετικοποιεί κατά κάποιον τρόπο τη «σκληρή» λέξη «Κρίση». Σ.τ.μ.]

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Η γέννηση της νέας Γης»  σελ. 420 – 423. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Έρχεται η ώρα της απόδοσης λογαρασμού, η ώρα όπου ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να δώσει λόγο μπροστά στον Κριτή του. . .  Γιατί κάποτε πρέπει να αποκαταστηθεί πάλι η τάξη και τότε θα πρέπει να δώσει λόγο όποιος έχει παραβιάσει αυτή την προαιώνια τάξη. . .  Ο δε Κριτής θα εκδώσει την απόφασή Του με γνώμονα τη δικαιοσύνη. . .  Κάθε ψυχή θα αντιμετωπίσει τη μοίρα που δημιούργησε από μόνη της. Το πνευματικό που έχει περάσει από διάφορες υλικές φόρμες θα τοποθετηθεί εκεί όπου του αρμόζει ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς του. . .  Η υφιστάμενη πλάση θα διαλυθεί, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι υλικές μορφές που συναντώνται σε αυτή θα μεταμορφωθούν σε δημιουργήματα διαφορετικού είδους. Στις νέες αυτές φόρμες θα τοποθετηθούν τα αλύτρωτα πνευματικά στοιχεία, προκειμένου να αρχίσουν ξανά ή να συνεχίσουν την πορεία προς τη λύτρωσή τους, ανάλογα με το επίπεδο της ωριμότητάς τους. . .

Μέχρι αυτή την ώρα εσείς οι άνθρωποι ενεργείτε με γνώμονα την απόλαυση και την ευχαρίστησή σας, αλλά ούτε κανείς σας εμποδίζει να το κάνετε, όσο και αν οι πράξεις σας είναι αντίθετες στη βούληση του Θεού. . .  Σύντομα όμως θα έρθει ένα τέλος, οπότε εσείς οι άνθρωποι δεν θα μπορείτε πια να ενεργείτε αυθαίρετα σύμφωνα με την ατομική σας βούληση, επειδή έχει λήξει ο χρόνος όπου είχατε τη δυνατότητα να εργαστείτε για τη σωτηρία της ψυχής σας. Διότι δεν αξιοποιήσατε αυτό το χρόνο σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, αντίθετα ενισχύσατε ακόμα περισσότερο το περίβλημα που περικλείει την ψυχή σας. Έτσι δημιουργήσατε από μόνοι σας τη μοίρα σας, αφού υποκύπτετε διαρκώς περισσότερο στην ύλη, παρόλο που την είχατε αφήσει εδώ και πολύ καιρό πίσω σας.

Αλλά είναι απαραίτητο να πληρωθεί κάποτε ξανά ο νόμος της αιώνιας τάξης και πρέπει όλο το πνευματικό που βρίσκεται ως άνθρωποι στη Γη να πάρει νέες μορφές. Γιατί είναι ανάγκη να συνεχιστεί η ανοδική εξέλιξη όπου διακόπηκε. . .  και πρέπει να δοθεί στο πνευματικό που απέτυχε στην ανθρώπινη ενσάρκωσή του, η δυνατότητα να εισέλθει εκ νέου στη διαδικασία επιστροφής. . .  Αυτό μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί σαν μια ιδιαίτερα σκληρή καταδίκη, όμως ανταποκρίνεται πάντα απόλυτα στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, της οποία έκανε εκ νέου κατάχρηση στη Γη. . .  Σαν συνέπεια η ανθρώπινη ψυχή θα εγκλειστεί και πάλι μέσα στην ύλη. Αυτό σημαίνει ότι θα διαλυθεί πάλι και θα πρέπει να διανύσει άλλη μια φορά μια ατελείωτα μακριά πορεία μέσα από τη δημιουργία, ώσπου να επανέλθει στο στάδιο του ανθρώπου. . .

Κάποτε θα φτάσει βέβαια στον τελικό προορισμό της και θα μπορεί να εγκαταλείψει κάθε εξωτερική φόρμα. Όμως είναι η ίδια η οποία μακραίνει ή συντομεύει το χρόνο ώσπου να μπορέσει τελικά να περάσει λυτρωμένη στο φωτεινό βασίλειο. Σίγουρα ο Θεός διαθέτει απίστευτη μακροθυμία και υπομονή και προσπαθεί συνεχώς με την αγάπη Του να παρακινήσει τους ανθρώπους να πάρουν τη σωστή απόφαση με τη θέλησή τους. . .  Όμως κάποια ώρα λήγει η διορία που τους παραχωρεί για αυτό το σκοπό και τότε είναι η σειρά της δικαιοσύνης Του. Και ο Θεός επαναφέρει τότε την τάξη, πράγμα όμως που σημαίνει επίσης ότι λαμβάνει χώρα μια «κρίση του πνευματικού», το οποίο μετά από αυτό εγκλείεται εκ νέου στις εξωτερικές φόρμες που αντιστοιχούν στο επίπεδο της ωριμότητάς του. . .

Μια τέτοια «κρίση» συνιστά ταυτόχρονα το τέλος μιας γήινης ή λυτρωτικής περιόδου. . .  Αυτό προϋποθέτει την καταστροφή των δημιουργημάτων πάνω στη Γη, αφού όλα περιέχουν αλύτρωτα πνευματικά στοιχεία, τα οποία πραγματοποιούν την εξελιχτική τους πορεία υπό καθεστώς υποχρεωτικής υποταγής της θέλησής τους στο νόμο. Μια τέτοια «κρίση» σημαίνει όμως παράλληλα τον αφανισμό όλων των ανθρώπων εκείνων που δεν αξιοποίησαν την επίγεια ύπαρξής τους για να προχωρήσουν στην εξέλιξή τους. Σαν συνέπεια «κρίνονται» και αυτοί. . .  δηλαδή επιβεβαιώνονται πάλι ανάλογα με την πνευματική τους ωριμότητα μέσα στη σκληρή ύλη. . .  [με άλλα λόγια: προσανατολίζονται πάλι προς τη σωστή κατεύθυνση – αφού κατά την επίγεια ζωής τους παρέκκλιναν από αυτή·βλ. πιο πάνω· σ.τ.μ.]

Μπροστά σε αυτό το τέλος βρίσκεστε τώρα εσείς οι άνθρωποι, είτε αυτό σας φαίνεται πιστευτό είτε όχι. . .  Επανειλημμένα σας γίνονται υποδείξεις για να αλλάξετε και να εναρμονιστείτε με το νόμο της αιώνιας τάξης, πράγμα που απαιτεί πολύ απλά να ζείτε με αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι η αρχή του Θεού, την οποία οφείλεται να αποκτήσετε και εσείς ως πλάσματά Του, προκειμένου να τηρηθεί η θεία τάξη.

Ανελλειπώς οι ενορατικοί και οι προφήτες που σας γνωστοποιούν αυτό το επικείμενο τέλος σάς προειδοποιούν να σκεφτείτε ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της γήινης ζωής σας, ώστε να μην σας αιφνιδιάσει το τέλος, ώστε να μην πρέπει να παρουσιασθείτε φορτωμένοι ενοχές μπροστά στον Κριτή Θεό, εάν πριν δεν έχετε κάνει τίποτα για να ωριμάσετε στην τελευταία υλική μορφή. . .  ως άνθρωποι. . .  και επιπλέον αν δεν έχετε ακόμα απαλλαχθεί από την αρχέγονη ενοχή σας, εάν δεν έχετε φροντίσει να αποθέσετε αυτή την ενοχή κάτω από το σταυρό του Ιησού Χριστού με την παράκληση να σας λυτρώσει από αυτή. . .

Γιατί Εκείνος μόνο μπορεί να πάρει κάθε ενοχή από πάνω σας ώστε τότε παρουσιάζεστε λυτρωμένοι από ενοχές μπροστά στον Κριτή Θεό και δεν χρειάζεται να φοβάστε την τελική Κρίση. Τότε την παραμονή πάνω στη Γη θα μπορέσετε να την ανταλλάξετε με το πνευματικό βασίλειο, που είναι η αληθινή σας πατρίδα. . .  Θα μπορέσετε να περάσετε στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων και δεν θα χρειάζεται να φοβάστε το τέλος της παλιάς Γης ούτε μια εκ νέου φυλάκιση. Γιατί ο αιώνιος Θεός δεν είναι ενάς σκληρός, μα ένας δίκαιος Κριτής, ο Οποίος παρέχει στον καθένα από σας ανάλογα με τη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser