background

επισκέπτες: 4448

Bιβλίo 51

 
 

4289                29-4-1948

„Δουλέψτε και ενεργήστε όσο είναι ακόμα μέρα. . .“

„Δουλέψτε και ενεργήστε όσο είναι ακόμα μέρα, αφού θα έρθει η νύχτα όπου δεν θα μπορέσετε πια να ενεργήσετε. . .“ Πόσο κοντά είστε στο σούρουπο. Είναι τα τελευταία λεπτά της ημέρας που ζείτε και δεν έχετε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης. Είστε χλιαροί σχετικά με τη δουλειά σας πάνω στην ψυχή σας και ζείτε σαν να είχατε ακόμα πολύ χρόνο. Κάνετε λάθος. . .  Η νύχτα θα πέσει σύντομα και θα τυλίξει με το πιο βαθύ σκοτάδι ολόκληρη τη γη, και μπορείτε να πετύχετε ακόμα ανείπωτα πολλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα τελευταία λεπτά και ετοιμαστείτε στα σοβαρά για τη ζωή μετά το θάνατο. Μόνο τις ψυχές σας θα πρέπει να σκεφτείτε και να μην προσέξετε πια τίποτα που έχει σχέση με το κορμί. Αφού μονάχα η ψυχή θα συνεχίσει να υπάρχει, τίποτα δεν θα μείνει από τα επίγεια αγαθά, από τον υλικό κόσμο.

Στέκεστε ήδη μ’ένα πόδι στον άλλο κόσμο. Πώς όμως θα είναι το βασίλειο που θα υποδεχτεί την ψυχή σας; Θα είναι το βασίλειο του φωτός ή το βασίλειο του σκοταδιού; Θα είναι μέρα ή νύχτα για την ψυχή σας; Όπου είναι φως είναι ζωή. Η νύχτα όμως είναι τρομερή. Και για αυτό σας προειδοποιώ επίμονα και σας μιλάω ξανά και ξανά για να επιστήσω την προσοχή σας στη μεγάλη ευθύνη που έχετε απέναντι στην ψυχή σας. Μην της προξενήσετε βάσανα που είναι αφάνταστα και τα οποία μπορείτε ακόμα να αποτρέψετε καλά αν αλλάζετε, αν αφήνετε απρόσεκτα όλα τα επίγεια και αν θυμάστε μονάχα να εκπληρώσετε το θέλημά Μου και να ζήσετε τη ζωή σας ανάλογα με τις εντολές Μου. . .  να συμπαραστέκεστε στον πλησίον σε κάθε επίγεια και πνευματική ανάγκη, να βοηθάτε όπου απαιτείται βοήθεια και να παραλαβαμβάνετε πάντοτε το λόγο Μου, ο  οποίος σας γνωστοποιεί το θέλημά Μου και σας παρέχει δύναμη να ζήσετε τη ζωή σας όπως είναι θέλημά Μου.

Δουλέψτε και ενεργήστε όσο είναι ακόμα μέρα. . .  αυτή πλησιάζει σε λίγο στο τέλος της και θα ακολουθήσει μια ατελείωτη νύχτα, από την οποία θα ήθελα να σας απαλλάξω, γιατί σας αγαπάω. . .  Ακούστε τα λόγια της αγάπης Μου και πάρτε τα στα σοβαρά, για να γλιτώσετε τη νύχτα και να ξημερώσει για σας μια μέρα με αιώνια διάρκεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4291                1 κ. 2-5-1948

Δημιουργία και διαμόρφωση στο φωτεινό βασίλειο. . .

Το μάτι κανενός ανθρώπου. . .

Μια απερίγραπτη λαχτάρα για την παρουσία Μου θα σας πιάσει όταν η ψυχή σας θα έχει μπει στο φωτεινό βασίλειο. Και η εκπλήρωση αυτής της λαχτάρας είναι μακαριότητα. Θα αισθάνεστε την αγάπη για Μένα σε όλο και πιο αυξημένο βαθμό και για αυτό θα λαχταράτε έντονα την ένωση μαζί Μου. Και για να σας γίνει εκπλήρωση  θα σας πλησιάζω, και θα νιώθετε την παρουσία Μου σαν αίσθημα δύναμης που θα σας κάνει πανεντυχείς, θα τη νιώθετε σαν αυξημένη ώθηση για δραστηριότητα, σαν εσωτερική ορμή να προκαλέσετε ευτυχία μέσω μοιράσματος εκείνων που κατέχετε. Για να μπορέσετε τότε να μοιράσετε θα σας εφοδιάζω συνέχεια με πνευματικό πλούτο· θα σας διοχετεύω τις πιο βαθιές γνώσεις και θα σας προξενώ με αυτό τον τρόπο μόνιμη κατάσταση ευτυχίας, η οποία θα σας προσφέρει ποικιλία κάθε είδους. Θα μπορείτε να βλέπετε και ν’ακούτε ό,τι δεν μπορείτε ποτέ να δείτε ή ν’ακούσετε στη γη. Θα είστε μακάριοι. . .

Ό,τι μπορεί να σας προσφέρει η αγάπη θα λάβετε, αφού η αγάπη Μου για σας είναι απεριόριστη και πάντα προσηλωμένη να σας προσφέρει ευτυχία. Αλλά θα σας παρέχω πάντα μόνο πνευματικά αγαθά, αφού τα επίγεια αγαθά δεν θα έχουν πια καμία γοητεία για σας στην κατάσταση της τελειότητας. Η επιθυμία για επίγεια αγαθά είναι σημάδι ελλιπούς ψυχικής ωριμότητας, η οποία δεν μπορεί ποτέ να σας αποφέρει μια κατάσταση φωτός. Εσείς ωστόσο θα διψάτε και θα έχετε τη μόνιμη λαχτάρα να χωρτάσετε, και η λαχτάρα σας θα εκπληρώνεται πάντοτε από την αγάπη Μου. . .

Διαμορφωθείτε έτσι στη γη ώστε λαχταράτε μονάχα πνευματικά αγαθά. Επιδιώξτε να ξεπεράσετε κάθε ύλη, να αποκτήσετε μόνο πνευματικά αγαθά, και θα μπορέσετε ν’απολαύσετε την κατάσταση μακαριότητας ήδη στη γη. Αφού μόλις τα εγκόσμια έχουν ξεπεραστεί, δεν θα φύγω ποτέ πια από κοντά σας, τότε η παρουσία Μου θα σας είναι σίγουρη και μαζί της και η διοχέτευση δύναμης, την οποία θα νιώσετε ως ευδαιμονία, η οποία θα σας ωθήσει σε μόνιμη δραστηριότητα για Μένα και τη βασιλεία Μου. Το να δίνει κανείς και να προσφέρει ευτυχία είναι σωστή αγάπη· το να δίνει κανείς και να θέλει να προσφέρει ευτυχία χαρακτηρίζει τον βαθμό της αγάπης για τον πλησίον, και επομένως μονάχα η εσωτερική πίεση να κάνει κανείς έργα που προξενούν ευτυχία μπορεί να ονομάζεται αγάπη, παρόλο που ο άνθρωπος επιθυμεί και πράγματα που είναι μόνο καθαρά υλικά. Τέτοια αγάπη, ωστόσο, είναι λάθος αγάπη, η οποία δεν οδηγεί σε Μένα, αλλά απομακρύνει τον άνθρωπο από Μένα.

Θέλω να σας ενημερώσω για το ότι αποφέρει δύναμη μονάχα εκείνη η αγάπη που έχει Εμένα ως στόχο και η οποία εκδηλώνεται μέσω ανιδιοτελούς αγάπης για τον διπλανό. Ποτέ η αγάπη για τον κόσμο δεν θα σας τοποθετήσει σε κατάσταση μακαριότητας που είναι σχεδόν ίδια με εκείνη των φωτεινών όντων. Και ποτέ η λαχτάρα και η εκπλήρωση δεν θα προξενήσουν τέτοια ευτυχία όπως στο πνευματικό βασίλειο, όπου μονάχα Εγώ είμαι το αντικείμενο της αγάπης και της λαχτάρας σας. . .

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί προσπαθώ ασταμάτητα να κερδίσω την αγάπη σας; Γιατί θέλω να σας κερδίσω για την αιωνιότητα; Δεν θέλω να βελτιώσω για σας τη μοίρα σας στη γη, αλλά θέλω να είστε ευτυχισμένοι για ολόκληρη την αιωνιότητα. Θα πρέπει να ενεργείτε ως φωτεινά όντα μαζί με τους αγγέλους Μου και να εκτελείτε μια δραστηριότητα που θα δημιουργήσει καταπληκτικά πράγματα, που θα καταφέρει δημιουργίες θαυμάσιων μορφών. Και άρα θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε απεριόριστα την εξουσία και τη δύναμή Μου, κάτι που όμως προϋποθέτει την προηγούμενη ένωση μαζί Μου.

Θέλω να σας κάνω μακάριοι μέσω της χρήσης της δύναμής Μου. Θέλω να δίνω απεριόριστα, και θα πρέπει να είστε τόσο γεμάτοι από τη δύναμή Μου ώστε να μπορέσετε σαν και Εγώ να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε ανάλογα με τη θέλησή σας, η οποία θα είναι τότε και το δικό Μου θέλημα. Η προσαρμογή της θέλησής σας στο δικό Μου θέλημα είναι η πρώτη προϋπόθεση για να βρείτε την ένωση μαζί Μου. Ωστόσο, θα σκέφτεστε, θα θέλετε και θα ενεργείτε πάντα με ελεύθερη βούληση, όταν την έχετε υποτάξει σε Μένα. Δεν θα είστε ποτέ δραστήριοι αισθάνοντας ότι βρίσκεστε σε αναγκασική κατάσταση, αφού κάτι τέτοιο θα περιόριζε τη μακαριότητα και θα μείωνε την τελειότητά σας. Στο φωτεινό βασίλειο το θέλημά Μου γεμίζει όλα τα όντα, τα οποία ωστόσο είναι δραστήρια σύμφωνα με τη δική τους βούληση, και όλα τα όντα έχουν μονάχα ένα στόχο. . .  να είναι κοντά Μου.

Αλλά είναι αδύνατον και ασύλληπτο για τον άνθρωπο να καταλάβει λεπτομέρειες για τη ζωή στην αιωνιότητα, να λάβει γνώση για τη δραστηριότητα των διάφορων όντων, αφού αυτή είναι πέραν της φαντασίας της ανθρώπινης σκέψης. Το πνευματικό βασίλειο είναι διαφορετικός κόσμος απ’ό,τι ο επίγειος, και για αυτό ο τελευταίος δεν μπορεί να αναφερθεί ως σύγκριση. Μόνο ένας συγκεκριμένος βαθμός ωριμότητας της ψυχής κάνει τον άνθρωπο ικανό να βλέπει και να υποδέχεται και να μεταδίδει πνευματικές εντυπώσεις. Αλλά όταν η ψυχή εγκαταλείπει το κορμί και μπαίνει στο φωτεινό βασίλειο, καταλαβαίνει την ατελείωτη αγάπη Μου και απορεί για όλα τα καταπληκτικά πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να φανταστεί ο άνθρωπος στη γη. Τότε εκπληρώνεται ο λόγος Μου: Το μάτι κανενός ανθρώπου δεν έχει δει ποτέ και το αυτί κανενός ανθρώπου δεν έχει ακούσει ποτέ αυτά που έχω ετοιμάσει για εκείνους που Με αγαπούν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4293                7 κ. 8-5-1948

Οι πρώτοι άνθρωποι. . .

Η Γένεσις περιγράφεται μεταφορικά. . .

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη γένεση  κάθε έργου της δημιουργίας για να κερδίσετε την πεποίθηση ότι και ο άνθρωπος έπρεπε να διανύσει ατελείωτο χρονικό διάστημα ανάπτυξης πριν έφτασε στο στάδιο όπου μπορούσε να σκέφτεται, να μιλά και να ενεργεί με ελεύθερη βούληση. Έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να σχηματιστεί μια εξωτερική μορφή που ήταν κατάλληλη για κάθε δραστηριότητα. Έπρεπε επιπλέον να είναι δυνατή για αυτή την εξωτερική μορφή μια σωματική  δραστηριότητα που χρησίμευε στη διατήρηση του κορμιού. Έπρεπε ωστόσο αυτή η εξωτερική μορφή πρώτα να δημιουργηθεί  με τον πιο πρωτόγονο τρόπο και να εκλεπτυνθεί με το πέρασμα πολύ καιρού. Ήταν δηλαδή ανάγκη μεγάλο χρονικό διάστημα ανάπτυξης ώσπου αυτή η εξωτερική μορφή είχε διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε της προτέθηκε ο νους και η ελεύθερη βούληση και ώσπου μπόρεσε να εκτελέσει λογικά την κάθε δραστηριότητα.

Από αυτό προκύπτει ότι δεν έγινε καμία ξαφνική δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό, παρόλο που κάτι τέτοιο θα Του ήταν εύκολα δυνατόν, αλλά δεν ανταποκρινόταν στη σοφία και στην αγάπη Του. Αντίθετα προηγήθηκε μια αργή ανοδική εξέλιξη, το προϊόν της οποίας είναι ο άνθρωπος που είναι ικανός να σκέφτεται, να θέλει ελεύθερα και να εκτελεί πράξεις, από τον οποίο ο Θεός μπόρεσε και να ζητήσει το λόγο για τη σκέψη, τη βούληση και την πράξη του. Επομένως υπήρχαν και πριν το πλήρως αναπτυγμένο άνθρωπο στη γη ανθρωποειδή όντα διαφορετικών επιπέδων ανάπτυξης. Αλλά από τη χρονική άποψη δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά, έτσι ώστε την ίδια χρονική περίοδος (δεν) εμφανίστηκε ζωή (εμφανίστηκε ζωή) παντού στη γη (διαγεγραμμένο και σε παρενθέσεις αλλάξτηκαν στο χειρόγραφο [σημείωση του εκδότη, μεταφρασμένη από τη μεταφράστρια], δηλαδή εμφανίστηκε το έμβιο ον που μπόρεσε να εγείρει αξίωση για το όνομα άνθρωπο, το οποίο λοιπόν κατείχε την ελεύθερη θέληση και έναν καλά αναπτυγμένο νου και ήταν συνεπώς ικανό να αποκτήσει έναν ορισμένο βαθμό γνώσεων.

Και αυτό το ον πολλαπλασιάστηκε σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα και ανάλογα με τη θεϊκή τάξη. Αφού κάθε έργο της δημιουργίας, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, είναι υποταγμένο στο θεϊκό φυσικό νόμο και οδηγείται και καθορίζεται σε φυσιολογικές πράξεις, από τις οποίες εξαρτάται και η ύπαρξή του. Μπορεί ο άνθρωπος μάλιστα να παραβιάσει αυτό το φυσικό νόμο, αλλά κάνοντας έτσι θέτει σε κίνδυνο και τη σωματική του ζωή στη γη καθώς και τη ζωή της ψυχής του, για την ανάπτυξη της οποίας της δόθηκε η εξωτερική μορφή.

Για χάρη αυτού του υψηλού στόχου έπρεπε να δοθούν στον άνθρωπο από τον Θεό και οι ικανότητες που μπορούν να του επιτρέψουν να πετύχει αυτό το στόχο, εφόσον η ελεύθερη βούλησή του είναι στα σοβαρά προσηλωμένη να το πετύχει. Πρέπει ο άνθρωπος μόνος του ν’αποκτήσει τις ικανότητες, πρέπει να εξελίξει τα ταλέντα του και να επιδιώξει να πετύχει μέσω τους την ύψιστη ψυχική ωριμότητα. Πρέπει επομένως να εξελιχτεί παραιτέρω και ως άνθρωπος, όχι όμως πια από την άποψη της εξωτερικής του μορφής, αλλά στην εσωτερική του διαμόρφωση πρέπει να είναι στραμμένες η σκέψη, η βούληση και η πράξη του, ώστε στο τέλος της πορείας του στη γη θα μπει στο πνευματικό βασίλειο ένα ον που θα μοιάζει με το πρωτόπλαστο ον, έτσι όπως εκπορεύτηκε από τον Θεό. . .  

Η πράξη της δημιουργίας είναι επομένως μια διαδικασία που εξελίχτηκε μέσα σ’ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η οποία ωστόσο παρουσιάστηκε στους ανθρώπους έτσι όπως μπόρεσαν να την καταλάβουν. Αφού η κατάσταση της ατέλειας του όντος έχει ως αποτέλεσμα την άγνοια, την ανικανότητα να καταλάβει τα πιο βαθιά αίτια της δημιουργίας, το νόημα και το σκοπό της και το οριστικό στόχο των πλασμάτων που τοποθετήθηκαν στη γη από τον Θεό. Και για αυτό το λόγο οι γνώσεις έπρεπε να τους προσφερθούν με μία μορφή που τους έδωσε τις γενικές γραμμές της κυριαρχίας και της ενέργειας του Θεού, για να γίνει κατανοητή στους ανθρώπους με μεταφορικό τρόπο η δημιουργία της γης και όλων των έμβιων όντων.

Ωστόσο, μόλις ο άνθρωπος καταφέρνει με ελεύθερη θέληση τη διαμόρφωση σε αγάπη, μόλις εξελίσσει στο εσωτερικό του την ικανότητα να υποδέχεται πνευματικά δασκαλέματα, μόλις έχει διανοητική επαφή με το πνευματικό βασίλειο, τότε θα ξέρει και για την καθαρή αλήθεια, για την αργή ανοδική ανάπτυξη κάθε δημιουγήματος και επομένως και του ανθρώπου, ο οποίος ως αποκορύφωμα της δημιουργίας είναι το μόνο έμβιο ον που μπορεί να μετατρέψει την άγνοια σε υψηλό βαθμό γνώσεων, στον οποίο δηλαδή δόθηκε και η ικανότητα να αναγνωρίσει τον Θεό και την ενέργειά Του, η οποία μαρτυρεί αγάπη, σοφία και παντοδυναμία.

Αν ο άνθρωπος έχει αποκτήσει εκείνες τις γνώσεις, είναι και ικανός να εξηγήσει εκείνη τη μεταφορική σύγκριση η οποία δόθηκε στους ανθρώπους στο απώτατο παρελθόν, οι οποίοι κατάλαβαν και τη σωστή της σημασία, αν ήταν θρήσκοι και θεοσεβούμενοι. Σε ανθρώπους που δεν έχουν πίστη, ωστόσο, κάθε περιγραφή της δημιουργίας τους φαίνεται αναληθής ή απαράδεκτη και την απορρίπτουν, χωρίς όμως να ξέρουν για την αλήθεια ή να μπορέσεουν να προσφέρουν καλύτερες γνώσεις. Σε εκείνους όμως θα μπορούσε να προσφερθεί και η αλήθεια με καθαρό και κατανοητό τρόπο και θα την απέρριπταν, επειδή ο νους τους δεν καταλαβαίνει, αφού οι καρδιές τους είναι δίχως απάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4294                9-5-1948

Δόγμα. . .

Δεν πρόκειται για πνευματικό βιασμό όταν σ’έναν άνθρωπο που ακολουθεί συγκεκριμένη πνευματική κατεύθυνση δείχνεται μια άλλη, όταν του προσφέρονται γνώσεις που αντιτίθενται με τις δικές του γνώσεις, όσο μπορεί με ελεύθερη βούληση να αποφασίσει να τις δεχτεί ή να τις απορρίψει. Αν όμως ακαγκάζεται από νόμους να τις δεχτεί, αν υπάρχει νόμος που διαθέτει ότι τα πιστεύω του είναι αξιόποινα, αν δηλαδή με απειλή ποινής γίνονται ανελεύθερες η σκέψη και η πράξη του, τότε πρόκειται για βιασμό, ο οποίος δεν μπορεί ποτέ να έχει καλά αποτελέσματα πάνω στην ψυχή του ανθρώπου.

Για αυτό ο λόγος Μου θα έπρεπε πάντα να κηρυχτεί, αλλά θα πρέπει πάντοτε να προσφερθεί με τέτοιον τρόπο ώστε δεν ασκείται κανένας εξαναγκασμός πάνω στους ανθρώπους. Και για αυτό είναι και η διοχέτευση της καθαρής αλήθειας από πάνω μια πράξη της πλήρους ελευθερίας βούλησης, η οποία επιτρέπει πάντα σε μην φωτισμένο άνθρωπο τη δυνατότητα να τη θεωρήσει ανθρώπινο έργο, εφόσον η προθυμία της απόρριψης είναι μεγαλύτερη μέσα στον ακροατή. Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να καταλάβει την θεϊκή προέλευση αν ψάχνει με σοβαρότητα την καθαρή αλήθεια και επιδιώκει την ανάπτυξη της ψυχής του. Τότε θα του δοθεί σίγουρα από Μένα η ικανότητα να αναγνωρίσει την αλήθεια ως τέτοια, επειδή είναι θέλημά Μου να κινείται η σκέψη του ανθρώπου μέσα στην αλήθεια και του προσφέρω κάθε δυνατότητα να καταλάβει το σωστό.

Ωστόσο, δεν επενεργώ ποτέ με αναγκαστικό τρόπο πάνω στη θέληση του ανθρώπου, και για αυτό αποδοκιμάζω να βιαστεί πνευματικά ο συνάνθρωπος από πλευράς των ανθρώπων μέσω διδασκαλιών που τον δεσμεύουν να τις δεχτεί ως δόγμα και αλλιώς κηρύσσεται αμαρτωλός. Πρέπει ο άνθρωπος να λογοδοτήσει για κάθε παράβαση της εντολής αγάπης Μου. Αλλά δεν θα του ζητήσω ποτέ το λόγο στην περίπτωση που το εσωτερικό του συναίσθημα τον αποτρέπει από την αποδοχή μιας θρησκευτικής διδασκαλίας, ακόμα και αν αυτή ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ακόμα και τότε δεν φορτώνει αμαρτία πάνω του, μόνο που η επιθυμία του για την αλήθεια δεν είναι ακόμα τόσο βαθιά ώστε καταλαβαίνει την αλήθεια ως τέτοια. Το να δεχτεί όμως ο άνθρωπος μια θρησκευτική διδασκαλία χωρίς εξέταση και εσωτερική πεποίθηση δεν έχει την παραμικρή αξία για την ανάπτυξη της ψυχής.

Πάντα είναι μειονέκτημα για την ψυχή ένα δόγμα, γιατί ο άνθρωπος απαλλάσσεται από το να πάρει θέση σε μια θρησκευτική διδασκαλία. Χωρίς βαθιές σκέψεις, ωστόσο, αυτός δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει μια σταθερή πίστη. Οι άνθρωποι χρειάζονται μάλιστα οδηγοί, εφόσον δεν επιδιώκουν από μόνοι τους την πνευματοποίηση της ψυχής τους. Αλλά σοφοί οδηγοί θα έπρεπε μονάχα να διδάξουν και επομένως να προσπαθήσουν να παροτρύνουν την καρδιά και το νου, αφού την επαφή μαζί Μου, με το πνευματικό βασίλειο, πρέπει να συνάψει ο κάθε άνθρωπος μόνος του· και ο δρόμος εκεί θα έπρεπε να του δειχτεί από τους αντιπροσώπους Μου στη γη μέσω μετάδοσης του λόγου Μου. Αυτοί θα πρέπει πάντοτε να αφήνουν Εμένα να μιλήσω, ποτέ όμως να προσθέσουν δικά τους λόγια, να θεσπίσουν εντολές ή να αναθέσουν στους ανθρώπους δεσμεύσεις τις οποίες δήθεν θέλω Εγώ. . .

Αφήνω στον κάθε άνθρωπο την ελευθερία του, και το μέριμνά Μου είναι η ασταμάτητη διοχέτευση και διάδοση της αλήθειας. Όποιος αναζητά αυτήν, αναζητά Εμένα, και σ’εκείνον θα επιτρέψω πράγματι να με βρει. Όποιος ωστόσο δεν επιδιώκει στα σοβαρά την αλήθεια δεν θα έχει ούτε πλεονέκτημα από θρησκευτικές διδασκαλίες που του προσφέρθηκαν ως δόγμα και τις οποίες για αυτό πιστεύει πως δεν πρέπει να απορρίψει. Κάθε δογματική διδασκαλία είναι περιορισμός της ελευθερίας βούλησης, την οποία έδωσα Εγώ στον άνθρωπο, δηλαδή πνευματικός βιασμός, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου και τον οποίο θα έπρεπε να καταπολεμήσουν οι αντιπρόσωποί Μου στη γη με εντολή Μου. Και θα ευλογήσω κάθε φορέα της αλήθειας, θα του δώσω ευκαιρία να διαδώσει την αλήθεια, παρόλο που αυτή θα συναντήσει αντίσταση. Αλλά όποιος έχει σοβαρή θέληση θα την αναγνωρίσει και θα γίνει σκεπτικός, και θα τον βοηθήσω, θα φωτίσω το πνεύμα του και θα ευλογήσω τη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4296                11-5-1948

Μοίρα. . .

„Πατέρα, ας γίνει το θέλημά Σου. . .“

Η μοίρα του καθένα είναι προκαθορισμένη και πρέπει να τη διανύσει κανείς χωρίς μουρμούρες και παράπονα για να έχει καλό αποτέλεσμα για την ψυχή. Πρέπει όμως ο άνθρωπος να έχει και δυνατή εμπιστοσύνη στον Θεό. Τότε θα αντέξει εύκολα κάθε μοίρα, αφού μονάχα ο Θεός τη διοργανώνει ανάλογα με το θέλημά Του· μονάχα ο Θεός μπορεί ν’αλλάξει όλες τις περιστάσεις της ζωής· μπορεί να μετατρέψει χαρά σε λύπη και λύπη σε χαρά, αν ο άνθρωπος Του το ζητήσει μέσα σε έντονη προσευχή. Και θα το κάνει μάλιστα αν ο άνθρωπος με παιδική εμπιστοσύνη Του παρουσιάζει όλα τα δεινά του και παρακαλεί για τη χάρη Του.

Είναι μακρύς ο δρόμος από το βάθος στα ύψη και δεν μπορεί αυτός ο δρόμος να είναι πάντα επίπεδος, αλλιώς δεν οδηγεί απάνω. Πρέπει να ξεπεράσει ο άνθρωπος εμπόδια, πρέπει ν’ανέβει σε υψώματα, αφού ο στόχος είναι απάνω, και κάθε άνοδος είναι δύσκολη αν δεν υπάρχει σωστός οδηγός που παρέχει συμπαράσταση. Και όσον καιρό εσείς οι άνθρωποι έχετε τον Θεό τον Ίδιο ως οδηγό στο πλάι σας, όσο εμπιστεύεστε στην οδηγία Του δεν θα διανύσετε μάταια το δρόμο. Θα σας πηγαίνει απάνω και θα μπορέσετε να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο με τη βοήθειά Του.

Όσο πιο απότομος είναι ο δρόμος, τόσο πιο σύντομος είναι και τόσο πιο ψηλό μπορείτε να φτάσετε. Όταν όμως είστε πάνω, θα κοιτάξετε πίσω και θα είστε ευγνώμονες στον οδηγό σας, ο οποίος σας επέτρεψε να φτάσετε στο στόχο, και θα έχει περάσει κάθε δυστυχία. Όσο πιο δύσκολη είναι μια μοίρα, τόσο υψηλότερους στόχους σας έχει βάλει ο Θεός και τόσο πιο φωτεινό φως θα λάμψει, και κάθε σκοτάδι των βαθών θα έχει ξεπεραστεί. Ο Θεός όμως μπορεί να κάνει να νιώσετε και τον πιο απότομο δρόμο επίπεδο, αν Του αφοσιώνεστε ως τα παιδιά Του, αν επωμίζεστε κάθε οδυνηρό βίωμα, αν προσεύχεστε πάντοτε: „Πατέρα, ας γίνει το θέλημά Σου. . .“

Τότε δεν θα σας αφήσει να υποφέρετε, θα σας δώσει την ησυχία της ψυχής και την ειρήνη ακόμα και μέσα στην πιο μεγάλη κατάσταση ανάγκης. Θα ενεργήσει ο Ίδιος γεμάτος δύναμη στο εσωτερικό σας, και δεν θα αισθανθείτε τίποτα δύσκολο και ωστόσο θα ανεβείτε στα ύψη. Αφού η θέλησή σας, η αφοσίωση στο θέλημά Του θα σας επιτρέψει να συμμετέχετε στη δύναμή Του. Και μαζί της κατορθώνετε και καταφέρνετε τα πάντα, θα σηκωθείτε πάνω από κάθε εμπόδιο, δεν θα αισθανθείτε τίποτα σαν βάρος και θα διανύσετε την πορεία ζωής σας πάντα χαρούμενοι και εύθυμοι, ώσπου να σας πιάσει το στοργικό πατρικό χέρι και σας οδηγήσει στο πατρικό σπίτι, ώσπου να έχετε πετύχει το στόχο και να μπείτε στην αιώνια πατρίδα, στη χώρα του φωτός, όπου δεν θα υπάρχουν πια δεινά, βάσανα και ένδεια, αλλά μονάχα αιώνια μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4297                12-5-1948

Σίτιση στο τραπέζι του Κυρίου. . .

Ο μυστικός δείπνος. . .

Λόγια που προέρχονται από πάνω φωτίζουν το πνεύμα, διευρύνουν τις γνώσεις, ενισχύουν την ψυχή και βοηθούν επίσης να πνευματοποιηθούν οι ουσίες του κορμιού και να στραφούν προς την ψυχή. Και για αυτό το λόγο και το κορμί θα υποταχτεί πρόθυμα σε ό,τι του ζητήσει η ψυχή, ωθημένη από το πνεύμα. Λόγια που προέρχονται από πάνω μπορούν ν’ακουστούν μονάχα όταν γίνεται συμφωνία ανάμεσα στην ψυχή και το πνεύμα, όταν δηλαδή η σκέψη, τα συναισθήματα και η βούληση του ανθρώπου είναι στραμμένα στο εσωτερικό του, απ’όπου το πνεύμα του ανθρώπου, το οποίο πηγάζει από τον Θεό, μπορεί να εκδηλωθεί στην ψυχή.

Δίνει λοιπόν το πνεύμα κάτι που προέρχεται απευθείας από το πνευματικό βασίλειο και που έχει πάρει το δρόμο σ’εκείνον, γιατί ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο έχει επαφή με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα και μπορεί επομένως και να προμηθεύεται δύναμη από εκείνο ασταμάτητα, η οποία εκδηλώνεται ως γνώσεις, τις οποίες τότε διαβιβάζει στην ψυχή, μέσα στην οποία κατοικεί. Πρόκειται επομένως για μεταβίβαση θεϊκής δύναμης στην ψυχή, την οποία θα έπρεπε τότε να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος για να πετύχει η ψυχή πνευματικά. Πρέπει να δεχτεί το λόγο από πάνω και να το αφήσει να επενεργήσει πάνω του, και το αποτέλεσμα του θεϊκού λόγο θα είναι μια ορμή για δραστηριότητα με αγάπη. Τότε λοιπόν η ψυχή έχει επηρεάσει και το κορμί να συμφωνήσει με τη θέληση του πνεύματος. Και ο άνθρωπος που ασκεί την αγάπη συνάπτει με αυτό τον τρόπο άμεση επαφή με τον Θεό, ο Οποίος θα ένεργήσει τότε στο εσωτερικό του μέσω της δύναμης αγάπης Του. . .

Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι τόσο εύκολα κατανοητή εφόσον εξηγείται σωστά στους ανθρώπους, και η οποία ωστόσο προϋποθέτει και πάλι την ενέργεια του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο για να γίνει κατανοητή. Αφού ο κόσμος με τις αισθήσεις στραμμένες στα επίγεια δεν ξέρει τίποτα και δεν καταλαβαίνει τίποτα σχετικά με την ένωση του Θεού με τον άνθρωπο μέσω της αγάπης. Ο άνθρωπος δέχεται μεν τα λόγια της εξήγησης, αλλά δεν καταλαβαίνει τις συναρτήσεις, όπως δεν έχει ούτε σωστή ιδέα για την ενέργεια του Θεού μέσα στον άνθρωπο. Εξηγεί το τελευταίο στον εαυτό του με καθαρά λογική σκέψη, αλλά δεν αναγνωρίζει την άμεση μετάδοση του λόγου, και έτσι προσάγει την απόδειξη ότι δεν πιστεύει στην ενέργεια του πνεύματος και κατά συνέπεια δεν ξέρει ούτε ότι και πώς εκδηλώνεται το Πνεύμα του Θεού στο εσωτερικό του ανθρώπου.

Και για αυτό λείπει στους ανθρώπους η γνώση για την πνευματική σίτιση στο τραπέζει του Κυρίου. Δεν καταλαβαίνουν τη βαθύτερη σχέση της μετάδοσης του θεϊκού λόγου με το Μυστικό Δείπνο, που ιδρύθηκε από τον Θεό. Και τους λείπει επίσης κάθε κατανόηση για το ότι ο λόγος που προέρχεται από τον Ίδιο τον Θεό είναι το ύψιστο και το καλύτερο αγαθό που μπορεί να αποκτήσει κανείς στη γη και που είναι επειγόντως ανάγκη για την ανάπτυξη της ψυχής· και τους λείπει κάθε κατανόηση για το ότι ο Ιησούς Χριστός στη γη είχε το μοναδικό στόχο να δείξει στους ανθρώπους το δρόμο που θα τους αποφέρει τη χάρη να τους μεταδοθεί εκείνο το αγαθό, το θεϊκό λόγο.

Αφού ο Ίδιος ήταν σ’εκείνη την κατάσταση όπου το πνεύμα Του, ενωμένο με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, Του μεταδόθηκε τις πιο βαθιές γνώσεις, και όπου το πνεύμα, η ψυχή και το κορμί του είχαν ενωθεί για μόνιμη έμπρακτη αγάπη. Έπαιρνε συνέχεια δύναμη από τον Θεό, ήταν ενωμένος με το προαιώνιο Πατέρα. Η ψυχή του τρεφόταν από τον Πατέρα με το λόγο Του, και έτσι μετέδιδε στους συνανθρώπους αυτό που λάμβανε ο ίδιος. . .  Μοίρασε το ψωμί του ουρανού, μετέδωσε το θεϊκό λόγο και τους παραίνησε να κάνουν το ίδιο. Έδωσε υλική και πνευματική τροφή σ’εκείνους που πεινούσαν και διψούσαν. Η προσφορά του ψωμιού ήταν μονάχα μεταφορική σύγκριση για αυτό που πρόσφερε ο Ιησούς στους ανθρώπους με το λόγο Του. . .  τη θεϊκή αλήθεια, η οποία πράγματι αποφέρει στην ψυχή την ωριμότητα, αν τη δέχεται ο άνθρωπος με την καρδιά και το νου του.

Πρόσφερε στους ανθρώπους το λόγο που μιλούσε ο Πατέρας στο εσωτερικό Του ως σωστή τροφή και σωστό ποτό και τους παραίνησε να κάνουν το ίδιο, να διαδώσουν τη θεϊκή διδασκαλία αγάπης και να δώσουν τροφή και ποτό στους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο, για να επιδιώξουν αυτοί τότε την ένωση με τον Θεό και να μπορέσει ο Θεός ο Ίδιος να τους δώσει φαγητό στο τραπέζει Του, για να φουντώσει ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στο κάθε άνθρωπο και να μπορέσει ν’ακουστεί ο λόγος του Θεού από τα ύψη από όλους όσους το λαχταρούν, από όλους όσουν διψούν για πνευματική τροφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4298                12 κ. 13-5-1948

Διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Η αλήθεια από τον Θεό. . .

Όλοι σας θέλετε να σταθείτε στην αλήθεια και όμως υποστηρίζετε διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. Και έτσι πρέπει να ομολογήσετε ότι υπάρχει μόνο μια αλήθεια, ότι κάθε πνευματική κατεύθυνση πρέπει να εξεταστεί σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να εγείρει αξίωση για αλήθεια. Όσον καιρό υπάρχουν διαφορετικές κατευθύνσεις, είναι και δικαιολογημένη η ερώτηση για το ποια από αυτές αντιπροσωπεύει την αλήθεια. Η καθεμία θέλει να τη διεκδικήσει για τον εαυτό της και καμία δεν θέλει να αναγνωρίσει την άποψη των άλλων. Και έτσι πρέπει να γίνει σοβαρή εξέταση, και μάλιστα πρέπει να εξιχνιαστεί η αρχή όσων διδάσκονται. Και σε τελική ανάλυση θα αποδειχτεί ότι βασίζονται πάντα σε ανθρώπινες απόψεις, ότι οι πνευματικές κατευθύνσεις υποστηρίζουν γνώσεις που ήταν μονάχα διανοητικά αγαθά ανθρώπων. Μπόρουν μεν ν’ανταποκριθούν και τέτοια στην αλήθεια, αν διοχετεύτηκαν σε άνθρωπο που είχε την βούληση να υπηρετήσει τον Θεό και που επιθυμούσε την αλήθεια.

Πρέπει ωστόσο να προσέξει κανείς ότι ο Θεός ο Ίδιος πρέπει να μοιράζει την αλήθεια, γιατί Αυτός είναι η Ίδια η αιώνια Αλήθεια. Και έτσι η αρχή κάθε γνώσης πρέπει πάντα να είναι και να μείνει ο Θεός, και επομένως μπορεί να υπάρχει μονάχα μια αλήθεια, δηλαδή όλοι που ζητούν την αλήθεια από τον Θεό και διδάσκονται από το Πνεύμα του Θεού θα λαμβάνουν τις ίδιες γνώσεις. Και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές διδασκαλίες, αφού αυτό είναι το χαρακτηριστικό της αλήθειας από τον Θεό ότι συμφωνεί σε όλα με το λόγο που διοχετεύεται στον άνθρωπο απευθείας από πάνω, τον οποίο μπορεί να λαμβάνει μονάχα άνρθωπος που ζει μέσα στην αγάπη και η πίστη του οποίου στην ενέργεια του Θεού μέσα στον άνθρωπο μέσω του Πνεύματός Του τον παρακινεί ν’αφουγκραστεί τη φωνή στο εσωτερικό του, η οποία είναι αντιληπτή διανοητικά ή και ηχητικά.

Όπου λοιπόν η αρχή πνευματικών γνώσεων είναι αποδεδειγμένα η εσωτερική φωνή, όπου απέκτησε κανείς γνώσεις χωρίς διοχέτευση από έξω, όπου δηλαδή πρέπει να αναγνωριστεί Δάσκαλος Που δεν είναι αυτού του κόσμου, εκεί μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για απόλυτη αλήθεια. Και μια πνευματική κατεύθυνση που βασίζεται σε τέτοιες γνώσεις μπορεί να θεωρείται σωστή και να υποστηρίζεται απέναντι στους συνανθρώπους. Ενώ πνευματικές γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω λογικής σκέψης δεν πρέπει να δεχτεί κανείς ακίνδυνα ή πρέπει πρώτα να τις εξετάσει σχετικά με το κατά πόσον ανταποκρίνονται στην καθαρή αλήθεια.

Πρέπει μεν να αναγνωρίσει κανείς ότι όλες οι πνευματικές κατευθύνσεις επιδιώκουν να φτάσουν κοντά στον Θεό και επίσης στην αλήθεια, ότι μονάχα δεν παίρνουν πάντα το σωστό δρόμο. . .  να ασκήσουν την έμπρακτη αγάπη και να ζητήσουν από τον Θεό τη φώτιση του πνεύματος και να προσέξουν μετά τις σκέψεις που θα τους εισρεύσουν από το πνευματικό βασίλειο. Αυτός ο δρόμος θα τους οδηγούσε σίγουρα στο στόχο. Οι γνώσεις τους για τις οποίες θα πιστέψουν πως τις αποκόμισαν μέσω δικής τους διανοητικής δραστηριότητας θα ανταποκριθούν στην αλήθεια, αφού τότε θα τους διδάξει ο Θεός ο Ίδιος, ο Οποίος μεταδίδει την αλήθεια στον καθένα που την επιθυμεί στα σοβαρά. . .                                                                                                                                            

                                                                                                                                                        Αμήν

 

4300                15 κ. 16-5-1948

Ο νόμος της τάξης. . .

Υποταγή της βούλησης. . .

Καταλάβετε ότι πρέπει να εκπληρώσετε το θέλημά Μου αν θέλετε να γίνετε μακάριοι. Το θέλημά Μου είναι ο προαιώνιος νόμος της τάξης, και αν κανείς παραβαίνει αυτή την τάξη, δρα και ενάντια στο θέλημά Μου. Αν θέλετε να είστε δικοί Μου, πρέπει και να υποκύψετε αφοσιωμένοι στο θέλημά Μου. Και αν αυτό σας γνωστοποιείται, είναι εύκολα για σας να δράσετε ανάλογα, αφού δεν απαιτώ περισσότερο από σας απ’ό,τι μπορείτε να κάνετε. Σας έδωσα μια εντολή, να αγαπιέστε ο ένας τον άλλον. . .  αφού η αγάπη ανταποκρίνεται στο προαιώνιο νόμο Μου, επειδή από την αγάπη εκπήγασαν τα πάντα και από την αγάπη διατηρούνται τα πάντα.

Αυτό το νόμο πρέπει να αποδεχτεί ο καθένας, και αυτός ο νόμος μπορεί και να τηρηθεί, γιατί ανταποκρίνεται στην πρωταρχική ουσία κάθε πλάσματος. Μόνο που πρέπει η θέληση του ανθρώπου να εναρμονιστεί με το θέλημά Μου, τότε δεν μπορεί παρά να αισθάνεται αγάπη και να δίνει αγάπη. Αν ωστόσο ο άνθρωπος αφήνει να ξεπροβάλει τη δική του θέληση, τότε στέκεται μέσα στη φιλαυτία, τότε δεν Μου υποκύπτει πια, δεν προσέχει την εντολή Μου και απομακρύνεται με αυτό τον τρόπο  από Μένα, επειδή του λείπει η δύναμη που λαμβάνει από Μένα μέσω της αγάπης. Είναι επομένως εντελώς φυσιολογική διαδικασία ότι ο άνθρωπος που στέκεται μέσα στη φιλαυτία παρατά ή παραλείπει να Με επιδιώξει, ενώ μέσα στην κατάσταση της έμπρακτης αγάπης Με επιδιώκει συνέχεια. Και το αποτέλεσμα της ελληπούς δύναμης είναι η ανικανότητα του ανθρώπου για κατανόηση, η ελληπής πίστη και η όλο και πιο μειωμένη προθυμία για αγάπη.

Δεν μπορεί να καταλάβει βαθύτερες σοφίες όσο του λείπει η αγάπη. Δεν μπορεί ούτε να ασκήσει την έμπρακτη αγάπη αν δεν αναγνωρίζει το θέλημά Μου, αν η δική του θέληση είναι πιο δυνατή από την εντολή που ανακοινώνει το θέλημά Μου. Και έτσι πρέπει αναπόφευκτα και να οπισθοδρομήσει η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, επειδή αυτός δεν κινείται μέσα στην θελημένη από Μένα τάξη. Δεν ανταποκρίνεται στην τάξη Μου να γίνει διάσπαση εκείνων που έχουν γνώση του λόγου Μου, που έχουν άρα τη χάρη να διδαχτούν από Μένα άμεσα ή έμμεσα. Ένας συγκεκριμένος βαθμός της έμπρακτης αγάπης του μεταδίδει το λόγο Μου, και αυτός ο βαθμός θα πρέπει να αυξηθεί και οι γνώσεις να πολλαπλασιαστούν.

Αν ωστόσο υπάρχει έλλειψη κατανόησης για αυτές τις διδασκαλίες που έδωσα ο Ίδιος στους ανθρώπους μέσω του λόγου Μου, πρόκειται για σημάδι οπισθοδρόμησης της έμπρακτης αγάπης, σημάδι αυξημένης φιλαυτίας, η οποία συσκοτίζει το φως, παρόλο που δεν μπορεί να το σβήσει κανείς εντελώς. Αλλά κρατάω τους δικούς Μου και δεν επιτρέπω να βυθιστούν. Χρησιμοποιώ μέσα που τους παρακινούν σε αυξημένη έμπρακτη αγάπη, ώσπου η σκέψη του ανθρώπου να φωτιστεί και πάλι, ώσπου η αλήθειά Μου να του φανεί και πάλι αποδεκτή και ν’αλλάξει ανάλογα και η ζωή του.

Ωστόσο, δεν μπορώ ποτέ να υποχωρήσω από την εντολή αγάπης Μου, από την αιώνια τάξη, και δεν μπορώ ποτέ να ρίξω το Πνεύμα Μου πάνω σ’έναν άνθρωπο που δεν υποκύπτει στο θέλημά Μου. Και ευλογημένος να είναι αν νιώθει σαν πίεση ή έλλειψη την ελαττωματική κατάσταση, την ανικανότητα να καταλάβει βαθύτερα πνευματικά προβλήματα. . .  Αφού τότε μπορεί και πάλι να κερδιστεί εύκολα και θα περάσει τη δοκιμασία της πίστης του, εξαιτίας της οποίας θα πρέπει να λύσει πνευματικά προβλήματα που θα κοντέψουν να τον κλονίσουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4301                16-5-1948

„Πολλοί καλέστηκαν, λίγοι εκλέχτηκαν. . .“

Αφήστε να συγκαταλεχτείτε μεταξύ των μαθητών Μου, τους οποίους εκπαιδεύω για την τελευταία τους δραστηριότητα σε αυτή τη γη. Ξανά διαλέγω αγωνιστές, διαλέγω μαθηθές στους οποίους μπορώ να κηρύξω το Ευαγγέλιο Μου, για να το φέρουν στον κόσμο. Έχει αρχίσει η έσχατη εποχή, έρχεται ο καιρός της συγκομιδής, και θα πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά, την οποία αναθέτω στους μαθητές Μου, σ’εκείνους που Με ακολουθούν και που αφήνουν με ελεύθερη θέληση να τους διδάξω. Αυτοί οι μαθητές της έσχατης εποχής έχουν την ίδια αποστολή όπως οι πρώτοι Μου μαθητές, τους οποίους διάλεξα μόνος Μου ανάλογα με την εσωτερική τους αξία, δηλαδή  από τους οποίους κατάλαβα ότι ήταν πρόθυμοι και ικανοί για αγάπη και στους οποίους μπόρεσα για αυτό και να στείλω το Πνεύμα Μου, το οποίο συνέχισε να τους διδάσκει, όταν δεν βρισκόμουν πια πάνω σ’αυτή τη γη.

Ικανός για αγάπη είναι κάθε άνθρωπος, αλλά το αν είναι πρόθυμος για αγάπη το καθορίζει μόνος του. Η ικανότητα για αγάπη είναι δώρο Μου, η προθυμία για αγάπη είναι δικό του κατόρθωμα. . .  Και επομένως έχουν καλεστεί πολλοί, αλλά μόνο λίγοι εκλέγονται. . .  Πρέπει κανείς να καταλάβει αυτά τα λόγια Μου έτσι όπως τα εξήγησα, δηλαδή ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί εφόσον μόνο θέλουν, ότι ωστόσο οι πρόθυμοι είναι και οι εκλεγείς, τους οποίους παραγεμίζω χάρες. Τίποτε άλλο δεν θα πρέπει να σημάνουν τα λόγια Μου. Δεν σημαίνουν ποτέ ότι παρέχω μόνο σε λίγους τη χάρη ν’ανήκουν στους δικούς Μου, ενώ την αρνούμαι στους άλλους.

Όλοι οι άνθρωποι καλέστηκαν, όχι μόνο οι υπηρέτες του διαβόλου. Αφού έδωσα στον καθένα την ικανότητα ν’αναπτύξει την αγάπη μέσα του, μπορεί και ο καθένας να διαμορφωθεί σε υποδοχή του Πνεύματος. Και συνεπώς έχει τότε και εκλεχτεί, αλλά αυτή η διαμόρφωση της ψυχής του είναι έργο της ελεύθερης θέλησης. Και αν δεν χρησιμοποιεί την ικανότητά του για αγάπη, η ψυχή του δεν θα αλλάξει ποτέ και δεν θα είναι κατάλληλη ως υποδοχή του Πνεύματος. Τότε ανήκει μάλιστα σ’εκείνους που καλέστηκαν, όχι όμως σ’εκείνους που εκλέχτηκαν, τότε δεν είναι αποφασιστικό το δικό Μου θέλημα αλλά μονάχα η δική του βούληση. Τότε δεν είναι μαθητές Μου, δεν Με ακολουθεί και δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά στο τέλος της εποχής. Τι δεν μπορούσατε να καταφέρετε εσείς οι άνθρωποι, αν χρησιμοποιούσατε σωστά τις ικανότητές σας. . .

Οι πρώτοι Μου μαθητές ήταν γεμάτοι από το Πνεύμα όταν ξεκίνησαν για τον κόσμο. Όλοι τους ανάπτυξαν την ικανότηά τους για αγάπη, όλοι τους Μου ήταν αφοσιωμένοι και ακολούθησαν σε όλα το θέλημά Μου. Και τους διάλεξα, τους ανέθεσα τη δραστηριότητά τους, τους έστειλα στον κόσμο για να ενημερώσουν τους συνανθρώπους για ό,τι εν μέρει παρέλαβαν από Μένα στη γη, εν μέρει τους μεταδόθηκε από το Πνεύμα Μου. Και εκτέλεσαν την εντολή Μου και δίδαξαν. . .  έφεραν στους ανθρώπους την καθαρή αλήθεια, επειδή το αγνό, πρόθυμο για αγάπη είναι τους εμπόδισε κάθε λάθος κατανόηση και λανθασμένη ερμηνεία. Και όσον καιρό μιλούσαν οι ίδιοι, η διδασκαλία Μου ήταν καθαρή και ανόθευτη. Αλλά δεν έμεινε έτσι, αφού άνθρωποι που ήρθαν μετά τους και μέσα στους οποίους το Πνεύμα Μου δεν μπόρεσε ακόμα να ενεργήσει, τόλμησαν να διδάξουν και οι ίδιοι, και η καθαρή διδασκαλία παραμορφώθηκε. . .

Οι μαθητές της εποχής του τέλους έχουν και πάλι εκλεχτεί από Μένα και είναι φορείς της καθαρής αλήθειας ανάλογα με την προθυμία τους για αγάπη. Και αυτοί θα πρέπει να διαδώσουν στους ανθρώπους την ανόθευτη αλήθεια και πρέπει για αυτό να είναι φωτισμένοι από το Πνεύμα Μου για να μπορέσουν να εκτελέσουν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα προς την ευλογία των ανθρώπων. Η προθυμία τους για αγάπη τούς κάνει κατάλληλους μαθητές, ενώ η ικανότητα για αγάπη δεν εγγυείται ακόμα την καταλληλότητα να διδάξει κανείς. Για να μπορέσουν να διδάξουν πρέπει πρώτα να κατέχουν δικές τους γνώσεις. Η μετάδοση τέτοιων γνώσεων, ωστόσο, είναι το αποτέλεσμα μιας ζωής αγάπης χωρίς εξαναγκασμό.  

Όλοι σας έχετε καλεστεί, αλλά ποιος διαμορφώνει τον εαυτό του έτσι ώστε μπορώ να τον εκλέξω, ώστε μπορώ να ρίξω το Πνεύμα Μου πάνω του, το οποίο εγγυείται την καθαρή αλήθεια; Τους μαθητές Μου της έσχατης εποχής όμως ευλογώ, αφού κοντά τους είμαι μονάχα μέσα στο Πνεύμα, ενώ οι πρώτοι Μου μαθητές Με είχαν πάντα κοντά τους προσωπικά, ενώ τους ήμουν πάντα παρών και επομένως έπρεπε να τους είναι πιο εύκολο να Με πιστέψουν απ΄ό,τι στους μαθητές της έσχατης εποχής, οι οποίοι πρέπει στο εσωτερικό τους ν’αφήσουν ν’αφυπνήσει και ν’αυξηθεί η πίστη σε Μένα και για τους οποίους είναι για αυτό το λόγο πολύ πιο δύσκολο να πιστέψουν και να δεχτούν κάθε λόγο ως αλήθεια. Σ’εκείνους όμως θα συμπαραστέκομαι συνέχεια, αν και όχι σωματικά. Αλλά μέσα στο Πνεύμα θα είμαι πάντα κοντά τους μέχρι το τέλος, αφού ο Ίδιος τους διάλεξα, γιατί τους αναγνώρισα και ξέρω για την προθυμία τους για αγάπη από τους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4302                17-5-1948

Αποστασία. . .

Παιδιά του Θεού – πλάσματα του Θεού. . .

Όλοι σας θα πρέπει να είστε τα παιδιά Μου. . .  Είστε μάλιστα τα πλάσματά Μου, εκπηγάσατε από Μένα, αλλά σας δημιούργησα ελεύθερα όντα που δεν είχαν εκτεθεί σε κανέναν εξαναγκασμό που να τους κρατήσει κοντά Μου. . .  Παρακινηθήκατε μονάχα σε ελεύθερη απόφαση για το αν θέλατε να μείνετε κοντά Μου ή να παραδώσετε την παρουσία Μου από λάθος επίγνωση δύναμης. Αποφασίσατε για το τελευταίο. Πιστέψατε πως θα μπορούσατε να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε ανεξάρτητα από Μένα και επομένως αρνηθήκατε την ακτινοβολία δύναμής Μου, την αγάπη Μου. . .  Και άρα στερηθήκατε μόνοι σας την κατάσταση του παιδιού του Θεού. Είστε μάλιστα πλάσματά Μου, τα οποία όμως δεν αισθάνονται αγάπη για Μένα, άλλα απομακρύνονται από Μένα. . .

Εγώ όμως θέλω να σας κερδίσω πίσω ως τα παδιά Μου, θέλω να επιστρέψετε σε Μένα από μόνοι σας, να επιθυμείτε την αγάπη Μου, να λαχταράτε τη δύναμή Μου και να την επιδιώκετε όλο ζήλο. Θέλω να σας δώσω πίσω το δικαίωμα να είστε παιδιά Μου, θέλω να είστε γεμάτοι φως και δύναμη, να σας παρακινήσουν το φως και η δύναμη να είστε δραστήριοι και να δημιουργείτε και να διαμορφώνετε επομένως σαν και Εγώ προς τη δική σας μακαριότητα. Και το θέλημά Μου θα επιβάλει, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες ώσπου να έχετε πετύχει το οριστικό στόχο. Αλλά κάποτε θα έχω ξανά κοντά Μου όλα τα παιδιά Μου, θα έχουν συναινέσει στην πιο μακάρια σύνδεση μαζί Μου, και θα είναι όπως ήταν στην αρχή. . .  ένα βασίλειο των μακάριων πνευμάτων, τα οποία δεν θα απομακρυνθούν ποτέ πια από Μένα. . .

Για να πετύχω ωστόσο αυτό το στόχο πρέπει να γίνω ευδιάκριτος και στα πιο μακριά από Μένα πλάσματα. Πρέπει να προσπαθήσω να ξυπνήσω μέσα τους την αγάπη για Μένα, για να με επιδιώξουν. Και για αυτό τους πλησιάζω συνέχεια, προπάντων στο στάδιο όπου τα πλάσματά Μου έχουν κατανόηση και λογική, για να δραστηριοποιήσουν τη δική τους θέληση και να στραφούν σ’Εμένα. Στο στάδιο ως άνθρωπος το πάλεμά Μου για το πλάσμα είναι ασταμάτητο, αφού είναι το στάδιο της ελευθερίας της βούλησης που είναι αποφασιστικό. Αν το πλάσμα Μου Μ’έχει αναγνωρίσει, Με επιδιώκει. Αλλά δεν μπορώ να το οδηγήσω στην κατανόηση αναγκαστικά, γιατί θα έπρεπε να αποφασίσει ελεύθερα. Ωστόσο, επενεργώ συνέχεια πάνω στην ψυχή και την πλησιάζω μέσα σε ό,τι την περιστοιχίζει.

Κάθε έργο της δημιουργίας είναι μια απόδειξη για Μένα, η οποία μπορεί να παροτρύνει τη σκέψη, τα συναισθήματα και τη θέληση του ανθρώπου να ψάξει επαφές μαζί Μου. Κάθε βίωμα, λύπη ή χαρά, ολόκληρη η μοίρα του, είναι ξανά και ξανά ένδειξη για Μένα. . .  για το ον που του προκάλεσε αυτή τη μοίρα. Ο άνθρωπος μπορεί να πιστέψει, δεν εξαναγκάζεται ωστόσο να το κάνει. Πρέπει μονάχα να θέλει να καταλάβει το σκοπό της ύπαρξής του και ν’ασχοληθεί με τέτοιες σκέψεις που αγγίζουν το ερώτημα σχετικά με το νόημα και το σκοπό της επίγειας του ζωής. Τότε μπαίνει σιγά σιγά μέσα στην κατάσταση της κατανόησης, αφού τότε τον πλησιάζω όπου να είναι και να πηγαίνει. Αφού θέλω να Μ’αγαπούν τα πλάσματά Μου για να μπορέσω να τους ανυψώσω σε σωστά παιδία Μου. Και για αυτό πρέπει να Με αναγνωρίσουν για να μπορέσουν να Με αγαπήσουν.

Και τους βοηθάω να φτάσουν στην κατανόηση μέσω του λόγου Μου. Εγώ ο Ίδιος τους μιλάω και τους διδάσκω να καταλάβουν το λόγο Μου. Τους ενημερώνω μέσω του λόγου Μου για την ουσία Μου, για τη δραστηριότητα και την ενέργειά Μου και για τον προορισμό τους. Και αν ο άνθρωπος ακούει το λόγο Μου, θα μάθει να Με αγαπά και θα βρει αναπόφευκτα το δρόμο σε Μένα. Και θα τον δεχτώ και θα του ετοιμάσω ως στο παιδί Μου πράγματι μια πατρίδα, ένα πατρικό σπίτι, όπου θα του προσφερθούν όλες οι χαρές ενός παιδιού, όπου θα είναι ελεύθερος και ευτυχισμένος και θα μένει πάντα κοντά στον Πατέρα και θα είναι αφάνταστα μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4303                17-5-1948

Η παρουσία του Θεού. . .

Είμαι παρών κοντά σας όποτε Μου μιλάτε μέσα στην προσευχή ή μέσα στις σκέψεις. . .  Αυτό προϋποθέτει επομένως ότι ξέρω για τη σκέψη και τα συναισθήματα κάθε ανθρώπου, ότι ακούω κάθε αναστεναγμό, κάθε κάλεσμα και παιδική ικεσία. Άρα ξέρω επίσης για κάθε ανάγκη της ψυχής, για την επίγεια και την πνευματική της κατάσταση. Ξέρω για κάθε δυνατότητα να τη βοηθήσω και ξέρω όλους τους δρόμους που οδηγούν έξω από την ανάγκη. Ξέρω όμως και για το πόσο συχνά η σκέψη του ανθρώπου παραπλανιέται και πόσο απαραίτητα είναι για αυτό τα δεινά για να βοηθηθεί η ψυχή.

Χρειάζεστε να διανύσετε μόνο ακόμα σύντομο επίγειο δρόμο, τότε όλα τα δεινά θα τελειώσουν για τους ανθρώπους που θέλουν να Μου μείνουν πιστούς, που συνδέονται μαζί Μου και είναι ενωμένοι μαζί Μου μέσω της θέλησής τους. Εσάς όμως θέλω να βοηθήσω να φτάσετε σε μια αιώνια ειρήνη. Θέλω να είστε ελεύθεροι από κάθε στεναχώρια, θέλω να μπορέσετε να αναπτυχτείτε με όλη τη δύναμη για να σας αμείψω για την πίστη σας στη γη. Θέλω να σας πληρώσω τις υπηρεσίες σας, τις οποίες είστε πρόθυμοι να Μου προσφέρετε. Και για αυτό η τελευταία περίοδος είναι για σας ακόμα συνδυασμένη με ταλαιπωρίες και βάσανα, για να καθαριστεί εντελώς η ψυχή σας και να μπορέσει να δεχτεί φως σε αφθονία. Ξέρω για τα προβλήματα του κάθε ανθρώπου, αφού είμαι πάντοτε κοντά σας, μόλις Με βάζετε μέσα στις σκέψεις σας.

Είμαι πάντοτε παρών κοντά σας. . .  Πρέπει πάντα να ζήσετε με αυτή τη βεβαιότητα και θα αντέξετε πιο εύκολα ό,τι σας φαίνεται σχεδόν ανυπόφορο χωρίς αυτή την επίγνωση. Είμαι παρών κοντά σας. . .  Σας συνοδεύω παντού, οδηγώ τα βήματά σας, επενεργώ πάνω στις σκέψεις σας, σας μιλάω μέσω της φωνής του πνεύματος. Ζω μαζί σας και είστε πάντα στόχος της αγάπη Μου, και για αυτό δεν σας εγκαταλείπω ποτέ, αλλά είμαι πάντα παρών κοντά σας. Και ακόμα και αν σας πιέσει ο κόσμος, παρόλο που ο κόσμος οικειοποιείται τις σκέψεις σας, θα γυρίσετε ξανά και ξανά σε Μένα, θα Με ψάχνετε, και τόσο πιο έντονα, όσο περισσότερο θέλει να σας κυριαρχήσει ο κόσμος.

Πιστέψτε στην παρουσία Μου και νιώθετε πάντα ασφαλείς, προστατευμένοι και φροντισμένοι από Μένα, ακόμα και αν πρέπει να υποφέρετε. Αφού μονάχα η αγάπη Μου για σας σας αφήνει να υποφέρετε, αλλιώς πράγματι δεν θα μπορούσατε να Με βρείτε. Εγώ όμως λαχταρώ την επιστροφή σας, γιατί είμαι ο Πατέρας σας και εσείς είστε τα παιδιά Μου, την αγάπη των οποίων θέλω να κατέχω για πάντα. Αν πιστεύετε στην παρουσία Μου, τίποτα δεν θα σας πιέσει πια, αφού τότε θα μπορέσετε να βάλετε κάθε φορτίο σας επάνω Μου. Θα σας βοηθήσω να το κουβαλήσετε και θα επωμιστώ ευχαρίστως το φορτίο σας, αν η αγάπη σας για Μένα έχει φουντώσει και Μου αφοσιώνεστε, αν Μου έχετε εμπιστοσύνη και Μου ζητάτε τη συμπαράστασή Μου. Αφού είμαι πάντα κοντά σας, δεν είστε ποτέ μόνοι. . .  Συνειδητοποιείτε πάντοτε την παρουσία Μου και η πίστη σας θα ενισχυθεί, η αγάπη σας θα βαθύνει, και η προσευχή σας σε Μένα θα είναι τόσο έντονη ώστε θα την εισακούσω πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4304                18-5-1948

Η εκκλησία που θα θριαμβεύσει. . .

Ένα κοπάδι και ένας βοσκός. . .

Θα πρέπει να συμφωνήσετε στη σκέψη, στην ομιλία και στην πράξη, εσείς που είστε δικοί Μου, που με λαχταράτε. Τότε θα σχηματίσετε δυνατή ενορία, παρόλο που ο αριθμός των μελών της θα είναι μικρός. Τότε το Πνεύμα Μου θα γίνει ενεργό μέσα σας, και γεμάτοι από το Πνεύμα Μου θα μπορέσετε να μιλήσετε για Μένα και τη βασιλεία Μου. Και οι ομιλίες σας θα πυροκροτήσουν, αφού θα τις αποδείξετε οι ίδιοι με τις πράξεις σας, οι οποίες θα μαρτυρήσουν τη σκέψη και τη βούλησή σας. Μέσα στην ενορία Μου θα πρέπει να επικρατήσει ομόνοια, επειδή όλοι στέκονται μέσα στην ίδια αλήθεια και όλοι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι μαζί Μου μέσω της αγάπης και επομένως αποτελούν μια μεγάλη ψυχή, την οποία λέω την εκκλησία Μου. Σ’αυτή την ενορία θα είμαι πάντα παρών, και όταν κηρύσσεται ο λόγος Μου, θα είμαι Εγώ που θα μιλήσω μέσω από τον ομιλητή.

Και αυτή η εκκλησία είναι που δεν μπορεί να υπερνικηθεί ούτε από τις πύλες της κόλασης. Αφού αν είμαι ο Ίδιος παρών μέσα της, η ενέργεια του αντιπάλου είναι μάταια. Αυτή η εκκλησία είναι που θα θριαμβεύσει στο τέλος των ημερών, αφού αποτελείται από το κοπάδι ο Βοσκός του οποίου είμαι Εγώ. . .  Θα είναι μονάχα ένα κοπάδι και ένας Βοσκός. Θα περιέχει ανθρώπους όλων των θρησκευμάτων που θα έχουν απελευθερωθεί από όλες τις τυπικότητες και που μέσω του ζήλου τους να ζήσουν προς την ευχαρίστησή Μου θα είναι έντονα συνδεδεμένοι μαζί Μου. Και θα βοσκίσω τα πρόβατά Μου. . . σε αειθαλή λιβάδια, όπου δεν θα υπάρχουν πια σκοπέλους, αγκάθια και γκρεμούς. Στο παράδισο της νέας Γης θα είμαι ακριβώς ανάμεσα στους ανθρώπους, αφού τότε δεν θα υπάρχει πια χωρισμός ανάμεσά μας. Τα πρόβατά Μου δεν θα Μου ξεφύγουν πια, δεν θα εγκαταλείψουν τον Βοσκό τους, αφού θα Με αγαπούν και δεν θα θέλουν πια να είναι χωρίς Εμένα.

Έχετε μόνο ακόμα λίγο χρόνο και θα πρέπει να επιδιώξετε να μεγαλώσετε την ενορία σας, τη σωστή Μου εκκλησία. Και για αυτό θα έπρεπε να τους δώσετε ένα παράδειγμα για τη σωστή ζωή, θα έπρεπε να δώσετε αγάπη και μέσω αγάπης να προσπαθήσετε να κερδίσετε τα παιδιά του κόσμου, τα οποία δεν ξέρουν τη δύναμη της αγάπης. . .  δώστε τους πολλή αγάπη, για ν’αναφτεί και μέσα στις δικές τους καρδιές η φλόγα, για να μάθουν να γνωρίσουν τη χαρά του να δίνουν και να προξενούν ευτυχία, για να κάνουν παρέα μαζί σας και να ψάξουν επίσης επαφές μαζί Μου. Δώστε τους ένα καλό παράδειγμα και προσπαθήστε να τους παρακινήσετε να κάνουν το ίδιο για να δοκιμάσουν τη δύναμη της αγάπης και της πίστης.

Δείξτε τους το δρόμο σε Μένα, ενημερώστε τους για τη σωστή σχέση μαζί Μου, κάντε τους κατανοητό ότι πρέπει να βλέπουν σε Μένα τον Πατέρα τους, στον Οποίο πρέπει να είναι υποταγμένοι σαν παιδιά για να μπορέσουν να ανυψωθούν σε σωστά παιδιά που θα πρέπει να αποδεχτούν την κληρονομιά του Πατέρα. Και ακόμα και αν μπορείτε να κερδίσετε μόνο λίγους, το κατόρθωμά σας θα είναι μεγάλο, αφού ο καλός Βοσκός χαίρεται για κάθε πρόβατο που είχε χαθεί και γυρίζει τώρα σ’Αυτόν. Και έτσι ευλογώ τον καθένα που Με βοηθά να μεγαλώσω την ενορία Μου πριν να έχει έρθει το οριστικό τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4305                19-5-1948

Προσευχή για κακόμοιρες ψυχές. . .

Ανείπωτα υποφέρουν οι ψυχές που βρίσκονται μέσα στο σκοτάδι. Η δύναμή τους έχει τσακιστεί, είναι κατάσταση μέγιστης απελπισίας όσον καιρό τους λείπει η γνώση για τη δύναμη της αγάπης, η οποία τους κάνει πιο υποφερτή τη μοίρα τους. Περιπλανιούνται, και εντελώς απαθής είναι και η θέλησή τους. Και έτσι παραμένουν ατελείωτο καιρό στη βασανιστική τους κατάσταση, εφόσον δεν τους έρχεται βοήθεια μέσω προσευχής. Εσείς οι άνθρωποι στη γη μπορείτε να τους παρέχετε αυτή τη βοήθεια αν σκέφτεστε με αγάπη αυτές τις κακόμοιρες ψυχές και θέλετε να τους κάνετε πιο υποφερτή τη μοίρα τους. Αφού μονάχα η αγάπη τους δίνει δύναμη.

Προσευχή χωρίς αγάπη δεν έχει καμία αξία, είναι μόνο τυπικότητα που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μονάχα ο βαθμός της αγάπης είναι αποφασιστικός για το ποια δύναμη τους διοχετεύεται με αυτό τον τρόπο. Και για αυτό πρέπει να φανταστείτε τη μοίρα εκείνων των κακόμοιρων ψυχών και να ξέρετε ότι σας παρακαλούν ικετευτικά για παροχή δύναμης, μόλις έχουν νιώσει μια φορά τη δύναμη της αγάπης. Εξαρτώνται από τη βοήθειά σας, όσο μένουν ακόμα στα βάθη, όσο δεν μπορούν ν’αυξήσουν τη δύναμη μέσω των γνώσεών τους, κάτι που σημαίνει τότε έμπρακτη αγάπη σε άλλες ψυχές που υποφέρουν στον άλλο κόσμο.

Κάθε καλή σκέψη που είναι στραμμένη σ’εκείνες με συμπόνια έχει ελαφρυντικό αποτέλεσμα για τις ψυχές. Το νιώθουν και μένουν τότε πάντα κοντά σας. Σας παρακαλούν, μπαίνοντας στις σκέψεις σας, για να τους παρέχετε μια στοργική παράκληση. Μην τις ξεχάσετε, μην στρέψετε τις σκέψεις σας μακριά τους, δώστε τους μια προσευχή με αγάπη και βοηθήστε τες με αυτό τον τρόπο ν’ανέβουν στα ύψη. Ελαφρύνετε τα βάσανά τους και αποδείξτε τους προπάντων τη δύναμη της αγάπης, για να ξυπνήσει και μέσα εκείνες η αγάπη για τις ψυχές που υποφέρουν και να μπορέσουν τότε να απελευθερωθούν από τα βάσανά τους μέσα έμπρακης αγάπης σ’εκείνες.

Το περιβάλλον τους είναι ανάλογο με την κατάσταση της ψυχής, χωρίς φως και άχαρο, και όταν μια προσευχή για εκείνες τις ψυχές ανεβαίνει στον Θεό, προκαλεί να γίνει ένα ελαφρύ λυκόφως, μέσα στο οποίο η ψυχή αναγνωρίζει λίγα πράγματα, κάτι που μετά από το μόνιμο σκοτάδι της κάνει πάρα πολύ καλό. Ο βαθμός αγάπης της παράκλησης ορίζει τη λαμπρότητα του φωτός που φέγγει μέσα στο σκοτάδι, και η ψυχή στρέφει προς τη λάμψη φωτός, περιμένοντας όλο και περισσότερες ακτίνες και παρακαλώντας να έρθουν και άλλες. Εκπληρώστε τους τις παρακλήσεις τους, δεν τις αφήστε μόνες στην ανάγκη τους, δώστε τους τη βοήθεια που μπορείτε ακόμα να τους δώσετε. Διοχετέψτε τους το Ευαγγέλιο και μέσα στις σκέψεις. Παραινήστε τες για το ότι θα πρέπει και αυτές να σκεφτούν το περιβάλλον τους με αγάπη, να βοηθήσουν και αυτές να βρουν και άλλες ψυχές την ευλογία μιας λάμψης φωτός, μεταδίδοντάς τους ό,τι λαμβάνουν από σας.

Θα μπορούσατε μέσω της προσευχής σας να μειώσετε πάρα πολλή δυστυχία. Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε στη λύτρωση εκείνων των ψυχών, αφού η παροχή δύναμης μέσω της προσευχής σας επιδρά πάνω στη θέλησή τους, η οποία θα γίνει δραστήρια με τον σωστό τρόπο. Η ψυχή θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη που θα της ειρεύσει για ενέργεια με αγάπη σε άλλες ψυχές που υποφέρουν, και θα αρχίσει τότε η άνοδός της στα ύψη, για την οποία θα σας είναι αιώνια ευγνώμων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4306                19-5-1948

Επέμβαση των φωτεινών όντων στη μοίρα. . .

Θεϊκή συντυχία είναι τα πάντα, αφού το κάθε γεγονός, και το πιο παραμικρό, έχει προκαθοριστεί από τους αιώνες των αιώνων. Είναι θέλημα του Θεού να ωριμάσετε στη γη. Και για αυτό προόρισε τα πάντα με σοφό τρόπο, έτσι ώστε έχετε ξανά και ξανά την ευκαιρία να αναπτυχτείτε στα ύψη. Η βούλησή σας είναι αποφασιστική και για τις συνθήκες της επίγειας σας ζωής, αφού ο Θεός πρόβλεψε αυτή τη βούλησή σας από τους αιώνες των αιώνων, και ανάλογα προκαθορίστηκε η μοίρα του καθένα.

Οι κάτοικοι του πνευματικού βασιλείου που στέκονται στο φως είναι πνευματικοί συνεργάτες του Θεού και φροντίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητάς τους. Και επομένως είναι οι εντεταλμένοι του Θεού και υπηρετούν ως προστατευτικά πνεύματα στον κάθε άνθρωπο, όπως είναι θέλημα του Θεού. Επεμβαίνουν στην επίγεια ζωή με τις εκπαιδευτικές τους μεθόδους. Δίνουν και αρνούνται όπως είναι πιο κατάλληλο για την ανάπτυξη του ανθρώπου. Έχουν δηλαδή πληρεξουσιότητα από τον Θεό να κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους μέσω δώρων, άλλα και να τους φέρουν στην ωριμότητα μέσω άρνησης τέτοιων. Παρόλο που αυτό γίνεται πάντα σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, τα φωτεινά όντα έχουν και ελευθερία στην ενέργειά τους, μόλις ο άνθρωπος στρέφεται σ’εκείνα με εμπιστοσύνη και τους ζητά βοήθεια. Μπορούν να εκπληρώνουν την παράκληση αλλά και να την αρνούνται, και η μεγάλη αγάπη τους για τους ανθρώπους θα αποφασίσει πάντα σωστά, αφού τα φωτεινά όντα είναι ένα με το θεϊκό θέλημα.

Ωστόσο, η φωνή για βοήθεια στα φωτεινά όντα είναι σίγουρο βοήθημα, αφού αυτά είναι πάρα πολύ ανεκτικά μέσα στην αγάπη τους για τους ανθρώπους. Αρνούνται σπάνια μια χάρη στον άνθρωπο, αν ο στόχος της παράκλησης δεν είναι φανερό άδικο. Και ο Θεός θα συμφωνήσει, ανεξάρτητα με το πώς θα αποφασίσουν τα φωτεινά όντα, αφού αυτά στέκονται πάντα στο ίδιο θέλημα με τον Θεό. Αλλά αν κινδυνεύει η ανθρώπινη ψυχή, τα φωτεινά όντα είναι αμείλικτα, και πρέπει πρώτα να έχει περάσει ο κίνδυνος για την ψυχή πριν να είναι ανοιχτά για τις παρακλήσεις των ανθρώπων και να επέμβουν με τη βοήθειά τους.

Τότε όμως η ενέργεια των φωτεινών όντων είναι φανερή, τότε ο άνθρωπος θα μπορέσει να κάνει τα πάντα χωρίς εμπόδια. Δεν θα χρειαστεί να φοβηθεί αποτυχία, και η επίγεια ζωή θα είναι για αυτόν εύκολη και υποφερτή, γιατί του παρέχουν υποστήριξη τα προστατευτικά του πνεύματα και αυτός μπορεί με κάθε τρόπο να τους εμπιστευτεί. Ωστόσο, δεν αποκλείει ποτέ τον Θεό, αλλά συνομιλεί έντοντα μαζί Του πριν κάνει την κάθε παράκληση στα φωτεινά όντα, έτσι ώστε η θέληση των τελευταίων θα είναι και πάντα θέλημα του Θεού και η βοήθεια θα είναι πάντα ευδιάκριτη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4310                22-5-1948

„Μακάριοι εκείνοι που δεν βλέπουν και όμως πιστεύουν. . .“

„Μακάριοι είναι εκείνοι που δεν βλέπουν και όμως πιστεύουν.“ Δεν πρόκειται για τυφλή πίστη που απαιτείται από αυτά τα λόγια Μου, αλλά εννοώ την πίστη χωρίς απόδειξη, την οποία απαίτησα και από τους μαθητές Μου, αλλά δεν τη βρήκα. „Πιστεύετε γιατί βλέπετε, αλλά μακάριοι εκείνοι που δεν βλέπουν και όμως πιστεύουν. . .“ Για εκείνους στεκόμουν ο Ίδιος ως απόδειξη μπροστά στα μάτια τους. Τα θαύματά Μου τους έπεισαν, κατάλαβαν τη σοφία Μου, και άρα πίστεψαν ότι ήμουν ο Γιος του Θεού και Με ακολούθησαν.

Η πίστη τους ήταν μάλιστα πεποίθησή τους, η εσωτερική φωνή τούς είπε Ποιος ήμουν, και η ζωή τους στην αγάπη, η οποία ήταν αφορμή για το ότι τους διάλεξα ως τους μαθητές Μου, τους έδωσε και τη δύναμη να καταλάβουν, και όμως Με αμφισβητούσαν συχνά. Ξανά και ξανά εμφανίζονταν αμφιβολίες στο εσωτερικό τους, και για να τους ενισχύσω αποκαλύφτηκα συχνά μπροστά τους, τους φανέρωσα τη θεία Μου φύση, φώτισα το Πνεύμα τους, τους άνοιξα την εσωτερική όραση, έτσι ώστε μπόρεσαν να δουν τους αγγέλους που Με υπηρετούσαν, για ν’απαλλαχτούν από κάθε αμφιβολία για τη θεία Μου φύση. Και παρ’όλα αυτά η πίστη τους ήταν αδύνατη. . .  Τους φανερώθηκα με όλη Μου τη δύναμη, αλλά ξανά και ξανά κλονίζονταν, έτσι ώστε έπρεπε ξανά και ξανά να τους φανερωθώ, επειδή θα έπρεπε να ενεργήσουν ως οι μαθητές Μου, επειδή θα έπρεπε να υποστηρίξουν τη διδασκαλία Μου και να φέρουν το Ευαγγέλιο στους ανθρώπους και έπρεπε για αυτό να έχουν οι ίδιοι βαθιά πίστη. Και επειδή Μ’έβλεπαν, πίστεψαν. . .

Εγώ, ωστόσο, μακαρίζω όσους δεν βλέπουν και όμως πιστεύουν. . .  Αφού πρέπει να εκτιμάται πολύ περισσότερο η πίστη τους για την οποία δεν υπάρχει καμία απόδειξη, η οποία μπορεί να αποκτηστεί μονάχα μέσα στην καρδιά μέσω έμπρακτης αγάπης, μέσω προσευχής και συλλογής. . .  Φανερώνομαι μάλιστα και σε εκείνους, αλλά μόνο με τον τρόπο ώστε μονάχα η πίστη αναγνωρίζει τη φανέρωση ως τέτοια και μπορεί αυτή και να απορριφθεί χωρίς πίστη. Αλλά όποιος θέλει να πιστέψει θα είναι και ικανός να το κάνει, επειδή το Πνεύμα Μου ενεργεί μέσα του εφόσον μονάχα πιστεύει ότι Εγώ είμαι η Αγάπη, η Σοφία και η Παντοδυναμία και εφόσον ζει ανάλογα με την εντολή αγάπης Μου. Τον μακαρίζω αν αποκτεί την πίστη, αν δεν χρειάζεται καμία απόδειξη, αν αφήνει να είναι απόδειξη η ενέργεια του Πνεύματος, κάτι που μπορεί μάλιστα να αμφισβητηθεί, που όμως αναγνωρίζεται από εκείνον που ζει μέσα στην αγάπη και που για αυτό θα γίνει κάποτε μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4312                24-5-1948

Η εκκλησία του Χριστού. . .

„Εσύ είσαι ο Πέτρος, ο βράχος. . .“

Μια θρησκευτική κοινότητα σύμφωνα με το Χριστό σημαίνει την ένωση ανθρώπων που έχουν αποκτήσει μέσω του τρόπου ζωής τους, μέσω ανιδιοτελούς αγάπης για τον πλησίον, τέτοια ζωντανή, βαθιά πίστη ώστε καταλαβαίνουν ό,τι δίδαξε ο Ιησούς στη γη και για αυτό δεν αμφισβητούν ούτε μια λέξη. Αφού η κατανόηση όσων απαιτεί ο Θεός να πιστέψει κανείς, είναι πάντοτε μονάχα το αποτέλεσμα ενός σωστού τρόπου ζωής και θα επιφέρει και πάντα μια ζωντανή πίστη, την ποποίθηση για την καθαρή αλήθεια και συνεπώς επίσης την επίγνωση να έχει ο άνθρωπος τη δύναμη να κατορθώσει τα πάντα, κάτι που μπορεί να βασιστεί μονάχα στην πίστη. Τέτοια κοινότητα είναι η αληθινή εκκλησία του Χριστού. Είναι η εκκλησία που ίδρυσε Αυτός στη γη με τα λόγια: „Εσύ είσαι ο Πέτρος, ο βράχος, πάνω σου θέλω να κτίσω την εκκλησία Μου.“

Και αυτή η εκκλησία θα συνεχίσει να υπάρχει· δεν θα μπορέσει να κλονιστεί από τις δυνάμεις του κάτω κόσμου, όταν ξεσπάσει ο τελευταίος πόλεμος στη γη εναντίον της πίστης. Τότε θα αποδειχτεί ποιος ανήκει σε αυτή την εκκλησία, ποιος κατέχει τέτοια ισχυρή πίστη ώστε δεν θα αποστατήσει, όταν η κόλαση θα επιτεθεί κατά ό,τι πνευματικού. Τότε θα αντισταθούν μονάχα οι άνθρωποι που είναι πραγματικά δραστήριοι με αγάπη, η πίστη των οποίων είναι ζωντανή· αφού οι άλλοι θα είναι πάρα πολύ αδύνατοι για αντίσταση. Θα τους παρθούν ό,τι κατάλαβαν μέχρι τότε ως εκκλησία, κάθε τελετουργία, κάθε τυπικότητα. Οι χώροι εκκλησιαστικών πράξεων θα κλειστούν ή θα καταστραφούν. Δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα να εκτελέσουν τις πράξεις που τους φαίνονται σημαντικές, και θα τοποθετηθούν στα σοβαρά μπροστά στην απόφαση να ομολογήσουν υπέρ ή κατά του Θεού.

Η απόφαση, ωστόσο, δεν θα είναι δύσκολη για όσους έχουν ζωντανή πίστη, για όσους μπορούν να πιστέψουν γιατί καταλαβαίνουν. Ενώ οι άλλοι που είναι ακόμα τυφλοί στο πνεύμα δεν θα έχουν τίποτα από το οποίο να κρατηθούν και θα αποστατήσουν από τον Θεό για χάρη του σωματικού τους καλού. Οι άλλοι θα παραδώσουν την πίστη τους, επειδή ήταν μόνο νεκρή πίστη, τυπική πίστη. Εσείς όμως που ανήκετε στην εκκλησία του Χριστού, εσείς θα έπρεπε ασταμάτητα να διαφημίζετε αυτή την εκκλησία. Θα έπρεπε να διαφωτίσετε τους ανθρώπους και να προσπαθήσετε να τους κάνετε κατανοητή τη διαφορά, για να μετατρέψουν την τυπική τους πίστη σε ζωντανή πίστη. Θα έπρεπε να τους δείξετε το δρόμο προς την κατανόηση όσων δίδαξε ο Ιησούς και να τους παρακινήσετε να πάρουν το δρόμο της αγάπης, η οποία μονάχα γεννά ζωντανή πίστη και οδηγεί στην πλήρη κατανόηση του λόγου Του.

Μονάχα αυτή η μικρή κοινότητα της αληθινής εκκλησίας του Χριστού θα αντισταθεί σε αυτό τον τελευταίο πόλεμο, επειδή στην αρχή θα ανοιχτοί μέτωπο εναντίον της κάθε πνευματικής κατεύθυνσης και θα χάσουν τα μέλη τους όσες δεν ανήκουν στην αληθινή εκκλησία του Χριστού. Σ’αυτούς, ωστόσο, ο Θεός θα παρέχει τη συμπαράστασή Του, θα είναι ανάμεσά τους, θα ενισχύσει την πίστη τους, θα φωτίσει το πνεύμα τους και θα τους δώσει δύναμη ν’αντέξουν μέχρι το τέλος. Και για χάρη αυτής της εκκλησίας του Χριστού ενεργεί φανερά ανάμεσα στους ανθρώπου μέσω του Πνεύματός Του. . .  Τους διδάσκει και διοχετεύει το λόγο Του στη γη, για να κερδίσει μέλη η εκκλησία Του, για να ενισχυθούν αυτά εξαιρετικά μέσω του λόγου Του, ο οποίος έρχεται από τα ύψη και είναι ευλογημένος με τη δύναμή Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4313                26-5-1948

Ο ηχηρός λόγος. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation_BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της Νέας  Γης“, σελ.287 - 288. Σημείωση της μεταφράστριας. ]

Η πιο εξαίσια στιγμή στη γήινη ζωή του ανθρώπου είναι όταν ακούσει εσωτερικά τον ήχο του λόγου Μου, όταν συλλάβει σαν λόγια ηχηρά την έκφραση της αγάπης Μου μέσα στην καρδιά του. Γιατί τότε Με νιώθει κοντά του σαν έναν κατακλυσμό από φως, ο οποίος, αντιληπτός και με τις φυσικές αισθήσεις, πλημμυρίζει την καρδιά. Η μορφή που θα ηχήσει η εσωτερική φωνή εξαρτάται από την ψυχική του ωριμότητα. Εάν η ψυχή του είναι ήδη πολύ προχωρημένη, μπορεί να παραδοθεί ανεμπόδιστα στο αίσθημα της ανάτασης που συνεπάγεται, ενώ αντίθετα μπορεί να έχει να παλέψει με εσωτερικά εμπόδια ακόμη εάν ο βαθμός της ωριμότητάς του είναι χαμηλός. Ωστόσο θα πρέπει να έχει κατακτήσει ήδη μια ορισμένη ψυχική ωριμότητα γιατί αλλιώς δεν θα του δινόταν η χάρη να λάβει το λόγο εσωτερικά.

Πρόκειται επομένως για μια μετάδοση φωτός και δύναμης σε άμεση μορφή όπου ένας άνθρωπος βρίσκεται σε τόσο στενή επαφή μαζί Μου, ώστε και Εγώ μπορώ να εκδηλωθώ και να γίνω κατανοητός, πράγμα που αποκλείεται με μια ανώριμη ψυχή. Αλλά παράλληλα είμαι υποχρεωμένος να βάζω φραγμούς στη δύναμη της αγάπης Μου για να μπορεί το άτομο αυτό να ζήσει και στη συνέχεια στη γη χωρίς να χάσει την επαφή του με τον κόσμο εξαιτίας της ευτυχίας που τον κατακλύει. Άλλωστε για το λόγο αυτό οι στιγμές που θα ακούγεται ο ήχος της φωνής Μου θα είναι πάντοτε σύντομες μέχρι που να τερματίσει τη γήινη διαδρομή του αυτός ο άνθρωπος ο οποίος στέκεται τόσο κοντά Μου, ώστε και Εγώ τον τιμώ με την ομιλία Μου.

Όμως στην εποχή του τέλους χρειάζομαι δραστήριους υπηρέτες στη γη που θα δουλεύουν εντατικά για Μένα. Έτσι και Εγώ ανταμείβοντας το ζήλο τους θα τους αποκαλυφθώ με τέτοιον τρόπο που να μη μείνει καμία αμφιβολία πια στην καρδιά τους, επειδή Μου είναι τόσο αφοσιωμένοι ώστε πιστεύουν μολονότι δεν Με βλέπουν, και με την πίστη αυτή εργάζονται για Μένα. Πρόθεσή Μου είναι να τους παρακινήσω σε όλο και πιο εντατική δραστηριότητα. Για να ακούσουν όμως τον ήχο της φωνής Μου πρέπει η πίστη τους να έχει γίνει τόσο ισχυρή που να πιστεύουν άνευ όρων στην ενέργειά Μου, να έχουν διδαχθεί ήδη από τη φωνή του Πνεύματος και να έχουν αναγνωρίσει ότι είναι η δική Μου φωνή. Γιατί δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση ο ηχηρός εσωτερικός λόγος να εξαναγκάσει κάποιον να πιστέψει, απεναντίας αποτελεί την επιβράβευση μιας σθεναρής πίστης. Είναι μάλιστα αυτό που αξίζει να επιδιώκει κανείς στη γη πάνω απ’όλα, μια και προσφέρει απαράβλητη ευδαιμονία στον άνθρωπο, αφού και μόνο η σκέψη του τον κάνει απρόσβλητο απέναντι στους οποιασδήποτε μορφής γήινους πόνους και δεινά.

Η μακαριότητα και η εμπεδωμένη, βέβαιη πίστη ενός τέτοιου ανθρώπου ενισχύουν την πίστη και των συνανθρώπων του, με αποτέλεσμα η δράση του ανάμεσά τους να έχει ευλογημένα αποτελέσματα και να φέρει σε πέρας οποιοδήποτε έργο αναλαμβάνει με επιτυχία. Οι άλλοι μπορεί βέβαια να του διατυπώσουν τις αμφιβολίες τους, όμως όποιος ακούει τον ήχο της φωνής Μου αποκλείεται να αμφιβάλει. Και Εγώ ανταμείβω έτσι την αγάπη και την πίστη εκείνου που με υπηρετεί αφοσιωμένα και του προσφέρω ήδη πάνω στη γη μια τέτοια ευδαιμονία που ο κόσμος δεν μπορεί ποτέ να του δώσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4314                27-5-1948

Σωματική δύναμη (ζωτική δύναμη) – αύξηση μέσω πνευματικής δύναμης. . .

Δεν μπορείτε να ξεπερνάτε τα όρια της δύναμής σας χωρίς την παροχή πνευματικής δύναμης. Από την ανθρώπινη άποψη σάς έχει τεθεί ένα όριο, δηλαδή το κορμί είναι ικανό να πραγματοποιεί τη θέληση μονάχα ανάλογα με τη βιολογική του σύνθεση. Άρα η δύναμη και οι κατορθώσεις ενός ανθρώπου βασίζονται πάντα στο θεϊκό φυσικό νόμο. Αυτό όμως ισχύει μονάχα για τον άνθρωπο που δεν επιθυμεί την παροχή της θεϊκής δύναμης, δηλαδή που δεν τη ζητά. . .  η δύναμη εκείνου είναι περιορισμένη. . .

Διαφορετικό είναι στην περίπτωση εκείνων που έχουν επαφή με το πνευματικό βασίλειο, οι οποίοι μπορούν κάθε στιγμή να ζητήσουν και να παραλάβουν δύναμη ανάλογα με τη θέληση και τον δεσμό τους με τον Θεό. Αυτοί ακυρώνουν τα όρια της ενέργειάς τους μέσω του συνδέσμου τους με τον Θεό· κατά κάποιον τρόπο δεν είναι περιορισμένοι από τους φυσικούς νόμους, αλλά τους ξεπερνούν, γιατί έτσι είναι θέλημα του Θεού. Μπορούν να κατορθώνουν τα πάντα. . .  Το ότι ωστόσο δεν το κάνουν παρά αυτή την αναφερόμενη προϋπόθεση έχει την αιτία του στην αδυναμία της πίστης τους. Και για αυτό μπορεί τόσο σπάνια να προσκομίσει κανείς την απόδειξη για το ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να καταφέρνει τα πάντα παρά τον περιορισμό της σωματικής του δύναμης. Του λείπει η πίστη και έτσι βάζει μόνος του όρια στον εαυτό του, όπου θα μπορούσε να τα ξεπεράσει. Έχει μάλιστα τη θέληση αλλά όχι την πίστη. Χωρίς την πίστη όμως δεν μπορεί να του παρασχεθεί εξαιρετική δύναμη, επειδή δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να πιστέψει.

Πρέπει να ξεχωριστεί η σωματική από την πνευματική δύναμη. . .  Η πρώτη είναι η ζωτική δύναμη, την οποία μπορεί να διαθέτει ο κάθε άνρθωπος, αν και σε διαφορετικό βαθμό, και η οποία είναι εξαιρετικό δώρο χάρης κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενσάρκωσης στη γη. Ο άνθρωπος προσέχει μονάχα αυτή τη φυσιολογική δύναμη και δεν σκέφτεται το πώς θα μπορούσε να την αυξήσει, άλλα συμβιβάζεται με το γεγονός ότι αυτή η δύναμη μειώνεται ή αυξάνεται ανάλογα με τη ηλικία ή την κατάσταση της υγείας του. Ανά πάσα στιγμή όμως μπορεί να αυξάνει αυτή τη ζωτική δύναμη μέσω πνευματικής δύναμης, η οποία δεν παρέχεται στον άνθρωπο αυθαίρετα, αλλά την οποία παραλαμβάνει ο άνθρωπος μονάχα μετά από εκπλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Αυτή την πνευματική δύναμη διαθέτει ο άνθρωπος απεριόριστα, πρέπει όμως να τη ζητήσει. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μονάχα με την πίστη ότι είναι και δυνατό και σίγουρο μέσω της αγάπης του Θεού και ότι μια προσευχή δεν φτάνει ποτέ μάταια κοντά στον Θεό. Μόνο τότε ο άνθρωπος ζητά με τον σωστό τρόπο την πνευματική δύναμη και θα μπορέσει να τη διαθέσει απεριόριστα.

Πρέπει ο άνθρωπος να φανταστεί ότι ως ελάχιστο μόριο της αιώνιας Θεότητας συμμετέχει και στην εξουσία και στη δύναμή Της, εφόσον δεν αντιστέκεται στον Θεό αλλά ζει σε αρμονία μαζί Του. Και αυτή η βεβαιότητα θα του επιτρέπψει και να πιστέψει ότι του παρέχεται κάθε βαθμός της δύναμης, την οποία μπορεί τότε να χρησιμοποιήσει κατά πώς θέλει. Περιορισμός της δράσης υπάρχει μονάχα για τους ανθρώπους που ζουν εκτός του Θεού, αφού αυτοί διαθέτουν μονάχα τη σωματική τους δύναμη. Όποιος όμως ζει μέσα στον Θεό και μαζί με τον Θεό θα μποέσει να κατορθώσει πράγματα που ξεπερνούν την ανθρώπινη ικανότητα, στην περίπτωση που πιστεύει σταθερά και ακλόνιτα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4315                27-5-1948

Πνευματικές συζητήσεις είναι απαραίτητες για τη διαφώτιση. . .

Δεν πρέπει να αφήσετε να περάσει καμία ευκαιρία όπου μπορείτε να ενεργήσετε για Μένα και τη βασιλεία Μου, όπου μπορείτε να μιλήσετε για όσα σας διδάσκει το Πνεύμα Μου. Θα τεθούν ερωτήσεις στις οποίες να απαντήσει δεν θα είναι δυνατόν σε κανέναν παρά μονάχα σε σας. Και θα συζητηθούν πολλών ειδών απόψεις, αλλά μονάχα εσείς θα μπορέσετε να υποστηρίξετε με πεποίθηση τις μόνες που θα είναι αληθινές, αφού μονάχα εσείς στέκεστε μέσα στην αλήθεια, έχετε διδαχτεί από Μένα και για αυτό δεν θα χρειαστείτε να φοβηθείτε κανένα αντεπιχείρημα. Θα καταλάβετε κάθε λάθος άποψη, διότι έχετε γνώσεις.

Το καθήκον σας ωστόσο αποτελείται από το να παρακινήσετε τους ανθρώπους σε συζητήσεις πνευματικού είδους, από το να μην φοβάστε να μιλήσετε, από το να αισθάνεστε πάντοτε σαν τους υπηρέτες Μου που είναι έντονα δραστήριοι για τον Κύριο τους και από το να έχετε πάντα επίγνωση της αποστολής σας. Όταν νιώσετε εσωτερική ορμή, ενδώστε και κάντε αυτό που θα σας πει η καρδιά σας να κάνετε. Και όταν επιθυμήσετε να μιλήσετε, μιλήστε, αφού σε τέτοια περίπτωση σας ωθώ ο Ίδιος σε πνευματική δραστηριότητα. Θα είναι πάντα θέλημά Μου να αναφερθεί ο λόγος Μου από πάνω. Θα είναι πάντα θέλημά Μου ν’ανταλλάξουν οι άνθρωποι τις σκέψεις τους για πνευματικές υποθέσεις. Και θα δώσω πάντα ο Ίδιος την αφορμή για τέτοια και θα σας διευκολύνω, δηλαδή θα οδηγήσω τη σκέψη των ανθρώπων σε προβλήματα τα οποία να εξηγήσω θα είμαι έτοιμος.

Επομένως μπορείτε πάντα να είστε πεπεισμένοι για το ότι είμαι παρών σε όλες τις συζητήσεις πνευματικού είδους και για το ότι δίνω στις σκέψεις σας τη σωστή κατεύθυνση και στο στόμα σας την ικανότητα να μιλήσει και στο νου σας τη σωστή κριτική ικανότητα. Και για αυτό μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα από το εσωτερικό σας και θα μιλάτε πάντα ανάλογα με το θέλημά Μου, αφού είστε μονάχα τα εργαλεία Μου μέσω των οποίων εκφράζομαι Εγώ ο Ίδιος. Μόνο που δεν θα έπρεπε να είστε διστακτικοί και να σωπάσετε όταν είναι ανάγκη να μιλήσετε. Και θα πετύχετε, και οι συζητήσεις θα συμβάλουν πολύ στη διαφώτιση και θα παρακινήσουν τους ανθρώπους να υποστηρίξουν τις απόψεις τους, κάτι που έχει πάντα το αποτέλεσμα να μπαίνουν στη συζήτηση τα φωτεινά όντα Μου και να προσπαθούν να επιδράσουν πάνω στους ανθρώπους. Τότε έχετε ετοιμάσει το χωράφι και έχουν σκορπιστεί οι σπόροι που θα πρέπει να καρποφορήσουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4316                28-5-1948

Συγχώνευση του πνεύματος με την ψυχή μέσω της αγάπης. . .

Μέσα στη συγχώνευση μαζί Μου θα βρείτε την ύψιστη ευτυχία. Ο πνευματικός σπινθήρας στο εσωτερικό σας επιδιώκει να συνδεθεί με το προαιώνια πατρικό Πνεύμα. Εμποδίζεται ωστόσο να συνδεθεί από την ψυχή και το κορμί όσο αυτά έχουν ακόμα εγκόσμια νοοτροπία, δηλαδή όσο η επιδίωξή τους αντιβαίνει ακόμα στην επιδίωξη του πνεύματος. Σε τέτοια περίπτωση η ψυχή είναι πιο δυνατή από το πνεύμα καθ’όσον το πνεύμα δεν ενεργεί αναγκαστικά, αλλά αφήνει την ψυχή να αποφασίσει και αποσύρεται. Επομένως πρέπει πρώτα η ψυχή να κερδιστεί για την ίδια επιδίωξη. Πρέπει αυτή με πλήρη ελευθερία της θέλησής της να κάνει παρέα με το πνεύμα και την επιθυμία του. Τότε μόνο μπορεί να ενεργήσει το πνεύμα μέσα στον άνρθωπο, και τότε μόνο συνάπτονται οι επαφές του ανθρώπου μαζί Μου.

Η ένωση της ψυχής με το πνεύμα όμως είναι το αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης. Το να εκτελέσει ο άνθρωπος ένα έργο ανιδιοτελούς αγάπης για τον πλησίον είναι πρώτα μια απομάκρυνση από τον κόσμο, δηλαδή μια εθελοντική παραίτηση από κάτι που ανήκει στον κόσμο, εφόσον το έργο αγάπης αποτελείται από μοίρασμα γήινων αγαθών. Αν πρόκειται ωστόσο για άλλο είδος βοήθειας, τότε η φιλαυτία υποχωρεί πάντα, και είναι αυτή μια πράξη της κοσμικής παραίτησης, μια στιγμή της προσαρμογής της ψυχής στη βούληση του πνεύματος, η οποία παρακινεί την ψυχή σε έργα αγάπης. Αν η ψυχή δίνει προσοχή στο πνεύμα, αυτό την έχει κερδίσει για τον εαυτό του, και τότε μπορεί και να γίνει η ένωση μαζί Μου, ο Οποίος βρίσκομαι στην πιο έντονη επαφή με το πνευματικό σπινθήρα, αφού είναι τμήμα Μου και θα μείνει τμήμα Μου στην αιωνιότητα. Τότε επομένως επιστρέφει σε Μένα μέσω της αγάπης κάτι που ήταν μακριά Μου. . .

Ξανά και ξανά θέλω να κάνω κατανοητό στους ανθρώπους το γιατί δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί η αγάπη κατά την ανάπτυξη της ψυχής στα ύψη. Ξανά και ξανά θέλω να τους εξηγήσω κατά πόσον η έμπρακτη αγάπη επηρεάζει την ένωση της ψυχής με το πνεύμα και επομένως μαζί Μου. Και ξανά και ξανά θέλω να τους κάνω κατανοητή τη σημασία της συγχώνευσης μαζί Μου, του πνευματικού γάμου, και να τους χαρίσω τη μακαριότητα ήδη στη γη, την οποία συνεπάγεται αυτή η ένωση μαζί Μου.

Ο άνθρωπος έχει υπερβολικά εγκόσμια νοοτροπία και εκτιμά μονάχα τα απτά αγαθά που μπορεί να αποκτήσει στη γη. Τα πνευματικά αγαθά, ωστόσο, δεν προσέχει, επειδή δεν πιστεύει στη συνέχιση της ζωής της ψυχής μετά το θάνατο και επειδή μονάχα αυτή η πίστη τον κάνει να επιδιώκει συνειδητά τα πνευματικά αγαθά. Και παρ’όλα αυτά δεν παρατώ τις προσπάθειές Μου και θα μιλήσω ξανά και ξανά στους ανθρώπους μέσω του λόγου Μου και θα τους υποδείξω ξανά και ξανά να επιδιώξουν την ένωση μαζί Μου. Αφού στο στάδιο ως άνθρωπος το πνευματικό στο εσωτερικό του είναι ικανό να καταλάβει. Είναι ωστόσο μονάχα η βούλησή του αποφασιστική για το κατά πόσον θα αξιοποιήσει την ικανότητά του να καταλάβει. Και αυτή τη βούληση δεν εξαναγκάζω, την βοηθάω όμως να αποφασίσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4318                30-5-1948

Το φως του ήλιου. . .

Αλληλεπίδραση. . .

Η αλληλεπίδραση δύναμης και αντίστασης πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα φαινόμενα φωτός ανεξάρτητα από το ποιανού είδους, ή και . . .  κάθε παραγωγή φωτός είναι το αποτέλεσμα δύο δυνάμεων που ενεργούν η μια ενάντια στην άλλη. Και από αυτό συνεπάγεται ότι είναι οπωσδήποτε ανάγκη θετικές και αρνητικές δυνάμεις για να δημιουργηθεί και το φως του ήλιου, που ξεπερνά με τη λάμψη του οτιδήποτε. Το φως του ήλιου έχει τόσο πολύ σημαντική αποτελεσματικότητα από απόσταση, ώστε οι άνθρωποι της γης το βλέπουν και το νιώθουν μάλιστα, δεν μπορούν ωστόσο ποτέ να καταλάβουν την αρχή του, γιατί δεν θα εξιχνιάσουν ποτέ τη σύνθεση του ήλιου και για αυτό θα βγάλουν πάντα λάθος συμπεράσματα.

Οι αιτίες των φαινομένων φωτός πάνω στη γη σχετίζονται πάντα με την ύλη, και για αυτό το λόγο αποδίδονται οι ίδιες ή παρόμοιες αιτίες και στο φως του ήλιου. Ο ήλιος ωστόσο δεν είναι υλικός κόσμος, παρόλο που είναι ορατός στους ανθρώπους και η επιστήμη το συγκαταλέγει μεταξύ του υλικού κόσμου. Είναι καθαρά πνευματικό άστρο, μια δημιουργία που μάλιστα υπάρχει, δηλαδή εκπήγασε από το θέλημα του Θεού, η οποία ωστόσο δεν περιέχει υλικές ουσίες και η οποία μπορεί για αυτό να ειδωθεί μονάχα από το πνευματικό μάτι, ενώ το γήινο μάτι μπορεί να δει μόνο την πάρα πολύ δυνατή λαμπρότητα και να τυφλωθεί από αυτήν.  

Το φως του ήλιου έχει τόσο τεράστιο αποτέλεσμα ώστε ήδη από αυτό πρέπει να συμπεράνει κανείς μια αρχή μακριά από τις ανθρώπινες γνώσεις. Διαδραματίζεται στο σύμπαν μια διαδικασία την οποία καταλαβαίνουν μόνο λίγοι φωτισμένοι άνθρωποι. Έχει κάτα κάποιον τρόπο ανοιχτεί μια πόρτα όπου γίνεται ορατή η δραστηριότητα των πνευματικών όντων. Πρόκειται για τον αγώνα των φωτεινών όντων κατά του σκοταδιού, για δυνάμεις που ενεργούν η μια ενάντια στην άλλη και η οποίες αναπτύσσουν έσχατη ενέργεια για να επιβληθούν, για να νικήσουν την αντίθετη δύναμη.

Εμφανίζεται ανοιχτά μια πνευματική δημιουργία με όλους της τους κατοίκους μπροστά στο σκοτάδι και επενεργεί από εκεί ασταμάτητα πάνω σ’εκείνο. Είναι σαν αιώνια ανάπτυξη ύψιστης τάσης δύο πόλων, και το αποτέλεσμα είναι μια ακατανόητη για τους ανθρώπους φωτιά, μια πηγή φωτός αφάνταστης δύναμης. . .  Είναι διάρρευση στο σύμπαν του φωτός που εκπηγάζει από τα τέλεια πνευματικά όντα, είναι πνευματική δύναμη που, ορατή ως φως, διοχετεύεται όπου υπάρχει σκοτάδι, για να δημιουργηθεί για το ακόμα ανεξέλικτο πνευματικό η δυνατότητα να επιστρέψει κοντά στο αιώνιο Φως. Πρόκειται για ακτινοβολία που μάλιστα μοιάζει με φως που παρήχθηκα με επίγειο τρόπο, η οποία όμως λάμπει με ύψιστη δύναμη, ενώ το γήινο φως έχει περιορισμένη λαμπρότητα, όπως τα πάντα είναι περιορισμένα στον υλικό κόσμο.

Δυνάμεις που ενεργούν η μια ενάντια στην άλλη πρέπει, εφόσον πολεμούν σφοδρά, να αναφλεχτούν τότε που είναι ανένδοτες, δηλαδή που έχουν αξεπέραστη σκληρότητα, αλλιώς η μια δύναμη νικά ή καταστρέφει την άλλη. Εδώ όμως ενεργούν οι αντίθετες δυνάμεις που έχουν τη μέγιστη απόσταση η μια από την άλλη. . . όντα ύψιστης τελειότητας του πνευματικού κόσμου που είναι πλημμυρισμένα από τη δύναμη του Θεού και οι δυνάμεις του σκοταδιού που παραμένουν ακόμα αδέσμευτα στο σύμπαν και που προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι μπορεί να λέγεται θεϊκή δημιουργία. Αλλά τα πάντα τους είναι άφταστα. Η δύναμή τους είναι τεράστια, και έτσι πολεμούν ενάντια σ’εκείνες τις δυνάμεις όπου περιμένουν την πιο σκληρή αντίσταση, όπου μπορούν να ξεθυμώσουν και όπου πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να καταστρέψουν ό,τι τους αντιστέκεται. Σιχαίνονται το φως και θέλουν να το σβήσουν. Τα τέλεια όντα ωστόσο θέλουν να σπάσουν το σκοτάδι.

Αυτός ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι είναι όμως ταυτόχρονα η διατήρηση ολόκληρης της επίγειας υλικής δημιουργίας. Αφού αναπτύσσονται δυνάμεις που πολλαπλασιάζονται επ’άπειρον και που θέλουν να αξιοποιηθούν. . .  και η αξιοποίηση είναι μονάχα ν’αφυπνιστεί στη ζωή αυτό που νικήθηκε στον πόλεμο, να παρασχεθεί, μέσω διοχέτευσης δύναμης, η δυνατότητα να γίνει δραστήριο σ’αυτό που μέχρι τότε ήταν άπρακτο, εφόσον αυτό δεχτεί την ενέργεια του φωτός.

Με αυτό τον τρόπο οι θετικές και οι αρνητικές δυνάμεις παράγουν αδιάκοπα ζωή. Ο πόλεμός τους είναι ορατός μέσω του φωτός του ήλιου. Δεν πρόκειται ωστόσο για καμία δύναμη φωτιάς που θα μπορούσε να εξηγηθεί με επίγειο τρόπο αυτή που προξενεί την εξαιρετική ακτινοβολία, αλλά το φως του ήλιου είναι ορατό μόνο κοντά στη γη, όταν αγγίζει την επίγεια υλική σφαίρα καθώς και τις σφαίρες εκείνων των άστρων που βρίσκονται στη περιφέρεια του ήλιου και που τροφοδοτούνται από τη λαμπρότητά του. Αφού αυτά είναι τα βασίλεια του δεμένου πνευματικού που έχει τη δυνατότητα να ξέρει για τον αγώνα ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι για να επωφεληθεί από αυτή τη γνώση για την πορεία ανάπτυξής του.

Για αυτό το λόγο, ωστόσο, δεν μπορούν να γίνουν έρευνες πέρα από εκείνες τις σφαίρες. . .  δηλαδή με επιστημονικό τρόπο δεν θα μπορέσει ποτέ να βρεθεί το αίτιο του φωτός του ήλιου, επειδή εκτός της γήινης σφαίρας δεν υπάρχει τίποτα παραπέρα για τον ανθρώπινο νου, επειδή ξεπερνά τη σκεπτική ικανότητα του ανθρώπου, επειδή δεν μπορεί να αποδειχτεί τίποτα, αλλά πρέπει να δεχτούν οι άνθρωποι με πίστη αυτό που μέσω φώτισης του πνεύματος τους εξηγεί ο Θεός. Οι έρευνες αρχίζουν όπου στην πραγματικότητα τελειώνουν ήδη. Όλα τα επίγεια μπορούν να εξερευνηθούν. Πέρα από αυτά δεν φτάνει ο γήινος νους, και όταν ο άνθρωπος κάνει συγκρίσεις με τον επίγειο κόσμο μπερδεύεται στην πλάνη. Αφού ο πνευματικός κόσμος. . .  ο κόσμος εκτός της γήινης σφαίρας. . .  είναι τελείως διαφορετικός κόσμος με διαφορετικούς νόμους και άλλα αποτελέσματα, μέσα στον οποίο ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε ποτέ να τολμήσει να διεισδύσει, αν δεν θέλει να πέσει μέσα στη πλάνη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4319                31-5-1948

Ο ερχομός του Κυρίου μέσα στην κατάσταση έσχατης ανάγκης. . .

Θα σας πάρω κοντά Μου από τις πιο μεγάλες δυσκολίες, όπως σας το υποσχέθηκα. Τα δεινά θα είναι μεγάλα, και όποιος παρακολουθήσει τη μοίρα σας θα καταλάβει ότι μονάχα η δύναμη της πίστης θα σας κρατήσει όρθιους, αφού αλλιώς θα είσασταν πάρα πολύ αδύνατοι να αντέξετε τις απειλές και τα βίαια μέτρα των εχθρών, στους οποίους θα είστε εκτεθημένοι απροστάτευτοι. Αλλά απροστάτευτοι μόνο από πλευράς των ανθρώπων, Εγώ όμως θα στέκομαι δίπλα σας ως προστασία, και αυτή η βεβαιότητα θα πρέπει να σας κάνει ανθεκτικούς απέναντι σε όλες τις εχθρικότητες. Μόνο για λίγο θα κρατήσουν αυτά τα μεγάλα δεινά, τότε θα έρθω ο Ίδιος να πάρω τους δικούς Μου μαζί Μου στη βασιλεία Μου και να τους ετοιμάσω για τη ζωή στον παράδεισο πάνω στη νέα Γη. Εφόσον η πίστη σας είναι δυνατή, εφόσον δώσετε σημασία στη κάθε Μου λέξη, τα τελευταία δεινά θα περάσουν, και με την ελπίδα για τον σύντομο ερχομό Μου θα αντέξετε τα πάντα με αδιαφορία και θα Με περιμένετε. Και θα έρθω οπωσδήποτε. . .

Δεν θα εγκαταλείψω τους δικούς Μου μέσα στα δεινά, θα έρθω όταν επίγεια δεν θα φανεί πια καμία διέξοδος. Θα εμφανιστώ άξαφνα, ορατός μονάχα για τους δικούς Μου, και θα φωνάξω κοντά Μου όσους θα Μου είναι πιστούς. Οι δικοί Μου θα αλαλάσουν και θα αγαλλιάσουν, θα τρέξουν κοντά Μου γεμάτοι ευδαιμονία και θα σηκώσουν τα χέρια τους σε Μένα. Όποιος πιστέψει θα γίνει μακάριος, αφού θα αντέξει, και ας είναι ο κόσμος γεμάτος διαβόλους. . .  Θα ξέρει ότι θα έρθει η ώρα της σωτηρίας, θα ξέρει ότι δεν θα τον εγκαταλείψω και ότι όλοι οι διάβολοι είναι ανίσχυροι απέναντί Μου.

Και θα Με περιμένει επίμονα, και τη βαθιά του πίστη θα αμείψω με το ύψιστο τίμημα, με μια καινούρια ζωή στον παράδεισο πάνω σ’αυτή τη γη. Γιατί δεν τον παίρνω μαζί Μου στο πνευματικό βασίλειο; Όποιος θα περάσει αυτή την τελευταία δοκιμασία της πίστης και θα Με αναγνωρίσει θα είναι κατάλληλος να γίνει η αρχή του νέου φύλου, και από αυτόν θα προέρθει μια νέα γενιά. Αφού θα πρέπει να υπάρξει καινούρια ζωή στη γη, και μάλιστα θα πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι που θα είναι πολύ προχωρημένοι πνευματικά και που θα ζήσουν τη ζωή τους για Μένα και μαζί Μου. Και αυτούς τους ανθρώπους θέλω να αναθρέψω ο Ίδιος. . .  Ξέρω για την κατάσταση ωριμότητας όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα όμως εκείνων που στο τέλος θα πολεμήσουν για Μένα ενάτνια στον Σατανά. Και τέτοιους αναθρώπους έχω ανάγκη ως πρώτοι γονείς για τη νέα Γη. Θα τους ευλογήσω σωματικά και πνευματικά, και η νέα Γη θα είναι παραδεισένιος τόπος διαμονής για αυτούς. Τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών θα είναι έντονα δεμένα μαζί Μου και το ανθρώπινο γένος θα είναι γεμάτο αγάπη για Μένα.

Και πάλι θα αρχίσει μια νέα εξελιχτική περίοδος για το πνευματικό που θα είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπος, το οποίο θα είναι κοντά στην τέλεια ωριμότητά του και θα Με επιδιώξει με λαχτάρα και θα πετύχει γρήγορα την οριστική ψυχική ωριμότητα στη γη. Αφού η τελευταία περίοδος στη γη θα προκαλέσει τη γρήγορη ωρίμανση του πνευματικού που θα βρίσκεται μόνο λίγο πριν την ενσάρκωση ως άνθρωπος, επειδή αυτό θα νιώσει τον πόλεμο ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι και επειδή η τελευταία καταστροφή της παλιάς γης θα απελευθερώσει το πνευματικό για σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που, διότι δεν θα έχει ακόμα την ωριμότητα για την ελευθερία, θα του προξενήσει βάσανα, έτσι ώστε θα αισθανθεί ευχάριστα τη νέα μορφή πάνω στη νέα Γη και θα επιδιώξει με ζήλο ν’ανέβει στα ύψη, ακόμα και αν στο προκατασκευαστικό στάδιο δεν θα έχει ακόμα επίγνωση του αποτελέσματος.

Και για αυτό οι άνθρωποι θα ζήσουν μέσα σε θαυμάσια αρμονία με όλα τα δημιουργήματα του περιβάλλοντος. Ο κόσμος των πέτρων, των φυτών και των ζώων θα εναρμονιστεί πλήρως με τις ανάγκες των ανθρώπων· θα επικρατήσει βαθιά ειρήνη στη φύση καθώς και στην καρδιά του ανθρώπου. Μια ευχάριστη παρέα μαζί Μου θα κάνει τους ανθρώπους μακάρια πλάσματα. Η αγάπη Μου θα τους ανοίξει όλους τους δρόμους και οι καρδιές τους θα χτυπήσουν με θερμή αγάπη για Μένα, και θα έχουν ξεχαστεί όλα τα δεινά. . .  Και αυτή η ώρα δεν είναι πια μακριά. Σύντομα θα έρθω ο Ίδιος να πάρω κοντά Μου το ποίμνιό Μου. Σύντομα οι δικοί Μου θα έχουν περάσει τα μεγάλα δεινά, αφού η υπόσχεσή Μου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. . .  Θα ξανάρθω μέσα στα σύννεφα να πάρω τους δικούς Μου και να δικάσω τους ζωντανούς και τους νεκρούς. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4320                1-6-1948

Το παρόν φέρνει το τέλος. . .

Και σας το λέω ξανά και ξανά ότι θα βιώσετε το τέλος. . .  Πρόκειται για επείγουσα φωνή υπενθύμισης την οποία στέλνω στους ανθρώπους που ζουν τώρα στη γη. Πρόκειται για μια φωνή την οποία θα ενισχύσω ακόμα, γιατί είναι ανάγκη να μην πιστέψετε πια ότι θα έχετε ακόμα πολύ χρόνο· γιατί είναι ανάγκη να ασχοληθείτε με τη σκέψη για ένα ξαφνικό τέλος και να προσπαθήσετε να έρθετε κοντά Μου. Έχετε μόνο ακόμα λίγο χρόνο, και θα πεταχτείτε με τρόμο από την ησυχία σας, φόβος θα γεμίσει τις καρδιές σας, τον οποίο θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε μονάχα μέσω επίκλησης σε Μένα, μέσω θρήσκης προσευχής, η οποία θα σας δώσει δύναμη και ησυχία.

Ο χρόνος έχει τελειώσει, ακόμα και αν σας είναι δυσάρεστη αυτή η σκέψη. . .  Θα πρέπει να περιμένετε όλα όσα θα επιφέρει το τέλος. Εσείς είστε που θα βιώσετε τον τελευταίο αγώνα, που θα πρέπει να τον περάσετε. Εσείς είστε που θα βιώσετε την τελευταία Κρίση, που θα δείτε να διαδραματίζεται είτε ο ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα και η μεταφορά των δικαίων στη βασιλεία Μου ή το τελευταίο έργο καταστροφής, ανάλογα με τη στάση σας απέναντί Μου, με τη θέληση και την αγάπη σας. Εσείς είστε που πρέπει ν’αποφασίσετε, γιατί δεν θα υπάρξει για σας καμία είσοδος στον άλλο κόσμο μετά το θάνατό σας αν στραφείτε στον αντίπαλο, αλλά θα πρέπει να διανύσετε ξανά την πορεία σας μέσα από τα δημιουργήματα της νέας Γης, σύμφωνα με την προαιώνια Μου απόφαση.

Μην περιμένετε το τέλος στο μέλλον. Εξοικειωθείτε με τη σκέψη ότι το παρόν σας φέρνει το τέλος, ότι θα το βιώσετε οι ίδιοι και θα σας χτυπήσουν όλα όσα προέλεγαν ενορατικοί και προφήτες σύμφωνα με το θέλημά Μου. Μπορώ μονάχα να σας το επαναλάβω ξανά και ξανά και να σας μιλήσω για επιβεβαίωση του λόγου Μου από τα ύψη, και θα το κάνω σύντομα, επειδή ο χρόνος επείγει μέχρι το τέλος.

Θα σας ενημερώσω ακόμα μια φορά λίγο πριν το τέλος, εσάς που είστε δικοί Μου μέσω της θέλησής σας, για να μην βιώσετε την ημέρα απροετοίμαστοι. Αφού παρόλο που πιστεύετε ότι ο λόγος Μου είναι η αλήθεια, δεν παίρνετε αρκετά στα σοβαρά την πρόγνωσή Μου. Περιμένετε ακόμα μια τελευταία ευκαιρία, ποτέ όμως τον σύντομο ερχομό Μου, ο οποίος, ωστόσο, θα πραγματοιποιηθεί. Αλλά θα Με περιμένετε με μέγιστη αγωνία όταν θα έχει έρθει η περίοδος τους θρησκευτικού αγώνα και θα έχετε μπει στην τελευταία φάση αυτής της περιόδου της γης. Τότε θα έχετε μάθει να περιφρονήσετε τον κόσμο, δεν θα λαχταράτε πια επίγεια αγαθά. Θα λαχταράτε μονάχα ακόμα το λόγο Μου, και θα είμαι πάντα κοντά σας με το λόγο Μου και θα σας παρηγορήσω μέχρι την ημέρα όπου θα εμφανιστώ μέσα στα σύννεφα, αφού η ανάγκη σας θα έχει γίνει τεράστια και θα μπορέσει να σας έρθει βοήθεια μονάχα από Μένα.

Πρέπει με βεβαιότητα να περιμένετε ότι θα βιώσετε αυτή την περίοδο, εφόσον δεν καλέσω κοντά Μου πρόωρα τον έναν ή τον άλλον των υπηρετών Μου ανάλογα με τη σοφή Μου κρίση. Όλοι σας θα ξαφνιαστείτε για το πόσο σύντομα θα γίνουν τα γεγονότα που ανακοίνωσα πριν από πολύ καιρό μέσω της φωνής του Πνεύματος. Και όταν τελικά θα εμφανιστώ, τα γεγονότα θα πλησιάσουν το τέλος με τεράστια βήματα. Όποιος έχει βαθιά πίστη θα αγαλλιάσει εσωτερικά παρ’όλα τα δεινά και τη δυστυχία, αφού θα ξέρει ότι θα έρθει κάποτε το αντάλλαγμα, ότι κάποτε όλα τα δεινά θα τελειώσουν, ότι θα ξεκινήσει μια νέα εποχή πάλι με τον παράδεισο, όπως τα υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4321                2-6-1948

Η σχέση του παιδιού με τον Πατέρα. . .

Υποστηριχτής. . .

Έχει καίρια σημασία για τους ανθρώπους το τι σχέση δημιουργούν μαζί Μου και το πώς εντάσσονται στην προαιώνια τάξη, η οποία βασίζεται στο νόμο της αγάπης. Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία βούλησης, δεν εξαναγκάζεται να έχει σχέση μαζί Μου. Ανήκει μάλιστα αδιάσπαστα σε Μένα, μπορεί όμως, δυνάμει της ελεύθερης του θέλησης ν’ακυρώσει μόνος του αυτή τη σχέση. Αλλά με αυτό τον τρόπο καθορίζει και τη μοίρα του στην αιωνιότητα.

Τον χωρισμό ήθελε να πραγματοποιήσει το πνευματικό ήδη πριν από αιωνιότητες, και αυτή η πρόθεση ήταν αρκετή να γίνει το πνευματικό αμαρτωλό, παρόλο που δεν μπορεί ποτέ να γίνει αυτός ο χωρισμός. Αλλά πρέπει το ον να αισθανεται το αποτέλεσμα της απομόνωσης από Μένα ως δίκαια τιμωρία για τη λάθος χρήση της θέλησής του. Η κατάσταση της απομόνωσης ωστόσο θα ακυρωθεί μόνο τότε που το ον, το πνευματικό ενσαρκωμένο ως άνθρωπος, θα Με πλησιάσει ξανά με ελεύθερη βούληση, τότε που θα δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Μου, τη σχέση του πλάσματος με τον Δημιουργό, του παιδιού με τον Πατέρα, δηλαδή τότε που από μόνο του θα συνδεθεί και πάλι μαζί Μου και επομένως θα μπει μέσα στην τάξη που εγκαταστάθηκε από Μένα. . .  και θα εκπληρώσει το νομο της αγάπης.

Πρέπει η θέλησή του να στραφεί σε Μένα συνειδητά. Πρέπει το ον, για να το δεχτώ, να παρατήσει τη μέχρι τότε αντίσταση και να υποταχτεί στο θέλημά Μου με πλήρη ταπεινότητα. Θέλημά Μου όμως είναι να διαμορφωθεί ο άνθρωπος σε αγάπη. Τότε θα πέσουν όλοι οι φραγμοί, τότε θα γίνει η ένωση, τότε θα έχει ακυρωθεί ο χωρισμός, θα έχει γεφυρωθεί το χάσμα, ο πνευματικός σπινθήρας θα έχει ενωθεί με το πατρικό Πνεύμα, και θα έχουν εκπληρωθεί το νόημα και ο σκοπός της επίγειας ζωής.

Για να πετύχει όμως τέτοια ένωση πρέπει να μεταδοθεί στον άνθρωπο πρώτα η γνώση για την απόσταση από Μένα μέσω της κάποτε υπεροψίας του με ελεύθερη θέληση. Κάθε ένα πλάσμα είναι υπεύθυνο για την αμαρτία του καθώς και για την επιστροφή του σε Μένα, αφού κάθε ένα πλάσμα κατορθώνει κάποτε την ικανότητα να μάθει για τη σχέση του με τον Δημιουργό. Και μέσω των δασκαλεμάτων, μέσω της μετάδοσης του λόγου Μου μαθαίνει και για την αμαρτία που το χωρίζει από Μένα και που έχει προξενήσει την απόσταση από Μένα. Πρέπει επομένως πρώτα να απεχθανθεί την αμαρτία, όταν την έχει καταλάβει, και μετά να προσπαθήσει να μειώσει την απόσταση από Μένα, υπακούοντάς Μου και εκπληρώνοντας τις εντολές Μου. Τότε Με πλησιάζει βήμα βήμα, τότε μπαίνει μέσα στη σωστή σχέση μαζί Μου. . .  επιδιώκει Εκείνον από τον Οποίον εκπήγασε και προσπαθεί να ενωθεί μαζί Του. . .

Ποια όμως είναι η εντολή Μου; Μόνο έμπρακτη αγάπη απαιτώ, γιατί μονάχα μέσω της αγάπης μπορεί να γίνει ο δεσμός μαζί Μου. Και άρα προκύπτει από αυτό ότι η επιδίωξη του ανθρώπου στη γη θα έπρεπε να είναι μονάχα να ζήσει στην αγάπη, ότι η επενέργειά Μου πάνω στους ανθρώπους θα αποτελείται πάντα από το να οδηγώ τη θέλησή τους στη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε να Με ψάξουν και να Με πλησιάσουν μέσα στην έμπρακτη αγάπη. . .  Πρέπει να Με επιδιώξουν συνειδητά. . .  Είναι αυτό τόσο σημαντικό, γιατί αλλιώς η κατάσταση του χωρισμού δεν μπορεί ν’αλλάξει. Και πρέπει ο καθένας να δημιουργήσει μόνος του την επαφή μαζί Μου, αλλιώς δεν μπορεί ποτέ να φτάσει στο στόχο. . .

Όποιος καταλαβαίνει αυτό θα καταλάβει επίσης ότι ο δρόμος σ’Εμένα παρατείνεται ατελείωτα όταν προσπαθεί κανείς να φτάσει κοντά Μου με πλάγιο τρόπο. . .  ότι ο καιρός της χάρης που παρέχεται στον άνθρωπο στη γη δεν χρησιμοποιείται σωστά αν αυτός δεν παίρνει τον απευθείας δρόμο σε Μένα αλλά απευθύνεται σε συνηγόρους που θα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά για εκείνον. Η σωστή σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα λείπει σ’εκείνους που χρειάζονται συνήγορο, και θα δυσκολευτούν πράγματι να φτάσουν στο στόχο, αφού η επίγεια ζωή περνά γρήγορα.

Η πατρική Μου αγάπη θέλει να δίνει με αφθονία, αλλά παρέχω πρώτα στα σωστά Μου παιδιά που έρχονται κοντά Μου γεμάτα εμπιστοσύνη και Με παρακαλούν για την αγάπη και τη χάρη Μου. Πώς άραγε θα μπορούσα να παρακινήσω τους ανθρώπους να στρέψουν τις σκέψεις τους σε μια συμπεριφορά που προσπαθεί μάλιστα επίσης να κερδίσει φωτεινά όντα, που όμως δεν προτιμά Εμένα ως πρώτο στόχο; Πώς θα μπορούσα να ζητήσω από τους ανθρώπους να καλέσουν αυτά τα φωτεινά όντα, αφού θέλω να καλούν πρώτα Εμένα, επειδή πρέπει να δημιουργηθεί η σύνδεση με Μένα για να μπορέσει ο άνρθωπος να πετύχει το στόχο του;

Δεν γίνεται ποτέ από το βασίλειο του φωτός επηρεασμός των ανθρώπων με τον τρόπο ένα φωτεινό ον, παρ’όλη την τελειότητά του, να τοποθετηθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων. Πάντοτε τα φωτεινά όντα θα ενεργούν στο δικό Μου όνομα και θα επιδιώκουν πάντα να επηρεάσουν τους ανθρώπους έτσι ώστε να με ψάξουν αυτοί και να εκπληρώσουν το θέλημά Μου. . .  Και θέλημά Μου θα είναι πάντα να προσέχουν οι άνθρωποι την εντολή αγάπης. . .  Θα αφορά μονάχα την εσωτερική διαμόρφωση ενός ανθρώπου και δεν θα απαιτήσει ποτέ εξωτερικές πράξεις ή τελετουργικά έθιμα, τα οποία παρεμποδίζουν τη σχέση μαζί Μου και δεν ωφελούν την ανάπτυξη της ψυχής. Ελάτε κοντά Μου σαν παιδιά και συνομιλήστε μαζί Μου, κα θα σας πω μάλιστα τι ζητώ από σας. Θα σας οδηγήσω χωρίς εξωτερικά ορατά φαινόμενα. Θα είμαι ο Πατέρας σας που σας φροντίζει πιστά και σας βοηθά να πετύχετε το στόχο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4322                3 κ. 4-6-1948

(Φάτιμα) Μετά από ανάγνωση για το θέμα. . .

Πρόκειται για παιχνίδι δαιμόνων όταν τυφλώνεται το βλέμμα ευκολόπιστων ανθρώπων μέσω φαινομένων ποικίλου είδους που είναι κατάλληλα για τη διάδοση πλάνης και αναλήθειας και τα οποία χρησιμεύουν μονάχα να επιβεβαιώσουν ήδη υπάρχοντες παραπλανημένες διδασκαλίες και να εκτοπίσουν τους ανθρώπους από το σωστό δρόμο, τον απευθείας δρόμο σ’Εμένα. Είναι εύκολο για αφυπνισμένο άνθρωπο να διαβλέψει αυτό το παιχνίδι, δύσκολο όμως για ανθρώπους που είναι ήδη προσκολλημένοι στις λανθασμένες διδασκαλίες και διευθύνονται από τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι δεν έχουν οι ίδιοι καθόλου γνώσεις και δεν επιθυμούν την αλήθεια, αλλά αρκούνται στα παραδοσιακά πνευματικά αγαθά, χωρίς να τα εξετάσουν σχετικά με την αρχή τους.

Μια αλυσίδα παραπλανημένων διδασκαλιών σχηματίζεται από διάφορους λανθασμένους όρους, και για τη διαβεβαίωση τέτοιων παραπλανημένων διδασκαλιών οι άνθρωποι που τις υποστηρίζουν χρησιμοποιούν κάθε μέτρο, αφού η πρόθεσή τους δεν είναι να φέρουν το φως, αλλά να κρατήσουν τους ανθρώπους μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος. . .  Και είναι αυτό μεγάλο άδικο, και αυτός είναι ο λόγος γιατί τοποθετώ πλάι τους πάντα υποστηριχτές της καθαρής Μου διδασκαλίας που αντιτάσσονται στην αναλήθεια και στην πλάνη και προσπαθούν να διαφωτίσουν τους συνανθρώπους.

Οι αποκαλύψεις Μου δεν γίνονται ποτέ με τον τρόπο ώστε ανήλικα παιδιά ενημερώνονται για το θέλημά Μου, αλλά κάθε αποκάλυψη έχει το σκοπό να διαδοθεί για την ευλογία όλων. Αφού χρησιμοποιώ μόνο ένα στόμα για να μιλήσω μέσω του σε όλους τους ανθρώπους. Δεν θα ζητήσω ποτέ σιωπή από εκείνους που είναι ικανοί να με ακούσουν, αλλά μάλλον θα τους δώσω εντολή να ενημερώσουν τους συνανθρώπους για το θέλημά Μου. Θέλημά Μου είναι να αγαπιούνται οι άνρθωποι και να φτάσουν στη μακαριότητα μέσω της αγάπης.

Αν ο άνθρωπος δεν εκπληρώνει το θέλημά Μου, μένει ατελής και δεν μπορεί ν’απαλλαχτεί από την ενοχή των αμαρτιών του, η οποία κολλά πάνω του και την οποία αυξάνει συνέχεια μέσω πράξεων χωρίς αγάπη. Δεν μπορεί ποτέ άλλος άνρθωπος να επωμιστεί την ενοχή του ή να την εκτίσει. . .  Αφού για αυτό πέθανε ο Ιησούς στο σταυρό, ο Οποίος επωμίστηκε την ενοχή των αμαρτιών της ανθρωπότητας για να τη λυτρώσει. Μπορεί μάλιστα ο άνθρωπος να συμμετέχει στο λυτρωτικό έργο του Χριστού, διαδίδοντας τη διδασκαλία αγάπης του Χριστού μέσω παραδειγματικής ζωής με αγάπη και αφυπνώντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη μέσα στους συνανθρώπους. Μπορεί επιπλέον να συνεργαστεί στη λύτρωση παραπλανημένων ψυχών μέσω μετάδοσης του Ευαγγελίου, της καθαρής αλήθειας, την οποία έχει στο εσωτερικό του όποιος ζει ο ίδιος στην αγάπη.

Μπορεί επίσης μέσω παράκλησης από τη στοργική του καρδιά να διοχετεύσει δύναμη στους συνανθρώπους. Αλλά πάντα πρέπει να είναι πρόθυμη η βούληση εκείνων να υποδεχτεί το ρεύμα δύναμης. Αφού ο κάθε άνθρωπος ευθύνεται μόνος του για την ψυχή του, και από αυτή την ευθύνη δεν μπορεί ν’απαλλαχτεί με κανέναν τρόπο, αλλιώς η δικαιοσύνη Μου θα έπρεπε ν’αμφισβητηθεί και όλοι οι άνθρωποι θα λυτρώνονται αμέσως, επειδή στοργικά όντα του φωτός προσφέρουν πάντα την αγάπη τους στους δυστυχισμένους, στους αλύτρωτους, και η δύναμή τους θα ήταν πράγματι αρκετή για να κάνει όλους τους ανθρώπους μακάριους. Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να βρει μόνος του το δρόμο σε Μένα. . .  Πρέπει να καταλάβει την ενοχή των αμαρτιών του και να επιδιώξει ν’απαλλαχτεί από αυτήν. Πρέπει να την εκτήσει μόνος του κατά τη διάρκεια αιώνων ή να επιτρέψει να λυτρωθεί από τον Ιησού Χριστό μέσω συνειδητής αναγνώρισης του λυτρωτικού έργου Του και μέσω παράκλησης για συγχώρεση των αμαρτιών του. . .

Η αγάπη ενός ανθρώπου για τον συνάνθρωπο μπορεί μάλιστα να ικετεύσει για τον προσηλυτισμό εκείνου, αλλά μονάχα καθ’όσον του παρέχεται υποστήριξη από πνευματικής πλευράς, έτσι ώστε φωτεινά όντα τον οδηγούν σε συνθήκες ζωής όπου μπορεί ν’αλλάξει αν θέλει, όπου οι σκέψεις του οδηγούνται σε ανθρώπους που ζουν τη ζωή τους με τον σωστό τρόπο, ώστε του παρέχεται κάθε βοήθεια για να κατορθώσει την ωριμότητα της ψυχής του και του διοχετεύεται αυξημένη δύναμη, την οποία του απέκτησε η παράκληση. Το πώς αξιοποιεί τη δύναμη, ωστόσο, εξαρτάται μονάχα από τη δική του θέληση. Το ότι οι αμαρτίες του μπορούν να εξηλεωθούν για αυτόν από στοργικά επίγεια αδέλφια είναι λανθασμένη άποψη και χαρακτηρίζει μόνο τη λάθος κατανόηση της διδασκαλίας Μου, η οποία προσφέρθηκε με εντελώς σαφό τρόπο, η οποία ωστόσο παραμορφώθηκε πολλαπλά μέσω λανθασμένων ανθρώπινων ιδεών.

Αν μια παράκληση βασίζεται στην αγάπη δεν θα μείνει ποτέ χωρίς επιτυχία, αλλά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αφού ο κάθε άνθρωπος ευθύνεται μόνος του για τις αμαρτίες του. Και έτσι πρόκειται για μόνιμη παραπλάνηση όταν οι άνθρωποι ενημερώνονται για υπερκόσμια φαινόμενα που δεν θα άντεχαν ποτέ απένταντι σε ευσυνείδητη εξέταση και που δεν μπορούν ποτέ να εναρμονιστούν με την αλήθεια που διοχετεύεται στη γη από Μένα. Πρόκειται για δαιμονική γοητεία που βρήκε καλό πρόσφορο έδαφος μέσα στην ευκολοπιστία των ανθρώπων και στην παραπλανημένη τους σκέψη. Αφού όπου εμφανίζομαι Εγώ, δεν έρχομαι με χλιδή και μεγαλοπρέπεια, αλλά ευδιάκριτος στον καθένα που θέλει να Με αναγνωρίσει και που έχει καλή και καθαρή ευαισθησία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4326                8 κ. 9-6-1948

Κορμί και ψυχή σε αρμονία. . .

Θα έπρεπε να περιποιηθεί και το κορμί για να διατηρηθεί η δύναμή του και να μείναι ικανό να κάνει το καθήκον του. . .  να βοηθήσει την ψυχή να εξελιχτεί ανοδικά. Δεν θα πρέπει να παραμεληθεί εντελώς το κορμί, γιατί η τάξη είναι επίσης ένα νόμο Μου και γιατί στην τάξη ανήκει ό,τι έχει ωφέλιμο και εποικοδομητικό αποτέλεσμα. Έχει μεν ανατεθεί στον άνθρωπο το καθήκον ν’αποδεσμευτεί από την ύλη, να ξεπεράσει αυτήν, με τον τρόπο να απελευθερωθεί η καρδιά από αυτήν και επομένως να μην ελέγχθεί πια από γήινα υλικά πράγματα. Ωστόσο, πρέπει το κορμί και να βρίσκεται μέσα σε συγκεκριμένη αρμονία με την ψυχή, πρέπει να προσφέρει στην ψυχή την εσωτερική ησυχία, κάτι που καταφέρνει πάντα τότε που το ίδιο έχει βρει την ησυχία του, δηλαδή που καλύφτηκαν οι ανάγκες του και μπορεί τότε να επιδοθεί στις επιθυμίες της ψυχής.

Μπορεί μεν το κορμί να απαιτήσει πράγματα που φανερώνουν υλικιστική σκέψη και που δεν ανταποκρίνονται ποτέ στο νόμο της τάξης Μου. Τότε δεν βρίσκεται σε αρμονία με την ψυχή και τότε η ψυχή θα αμυνθεί, εφόσον έχει ήδη καταλάβει. Δεν θα εκπληρώσει στο κορμί τη λαχτάρα του, παρόλο που αυτό δεν παρατά της απαιτήσεις του. Τότε η ψυχή και το κορμί ζουν μαζί σε σιωπηλό πόλεμο. Τότε ο άνθρωπος φέρεται άσχημα στο κορμί του με κάθε τρόπο, ώσπου αυτό να είναι ικανοποιημένο με την εκπλήρωση μικρών επιθυμιών, ώσπου να εναρμονιστεί με την επιθυμία της ψυχής. Τότε θα έχει μπει ξανά μέσα στη σωστή τάξη και θα αισθανθεί και καλά μέσα σε αυτή την κατάσταση, αφού θα αισθανθεί τότε σαν υποστηριχτής της ψυχής.

Τότε μπορούν και πάλι να του παρασχεθούν αυξημένες απαιτήσεις, αφού τότε δεν υπάρχει πια ο κίνδυνος να καταψηφίσει το κορμί την ψυχή, να στραφεί στον επίγειο κόσμο με τέτοιον τρόπο ώστε να παραμελήσει εντελώς την ψυχή. Δεν πρέπει ποτέ το κορμί να ελέγξει την ψυχή, δεν πρέπει ποτέ ο υλικός κόσμος να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ανθρώπου. Πρέπει να κυριαρχήσει η ψυχή και πρέπει αυτή να υποστηριχτεί από το κορμί σχετικά με τις επιθυμίες και την επιδίωξή της. Τότε μπορεί να παρασχεθεί και στο κορμί κάθε ελάφρυνση και να εκπληρωθεί κάθε λαχτάρα του, αφού τότε το κορμί δεν εγείρει ποτέ απαιτήσεις που θα βλάψουν την ψυχή. Η ψυχή θα ωριμάσει παρ’όλα αυτά, γιατί θα επιδιώκει ασταμάτητα να ζήσει σε αρμονία μαζί Μου, να κερδίσει την ευχαρίστησή Μου και να Με πλησιάσει και θα μπορέσει να περάσει τις χαρές του κόσμου απαρατήρητες.

Θέλω να δίνω και χαρά στους ανθρώπους στη γη, μόλις τέτοιες χαρές δεν σημαίνουν πια κίνδυνο για την ψυχή. Το πότε όμως είναι έτσι τα πράγματα μπορώ να κρίνω μονάχα Εγώ. Και για αυτό το λόγο παρέχω συχνά στο κορμί με λιτότητα, καθώς προσφέρω και ήσυχες χαρές σε ανθρώπου που Μου είναι αφοσιωμένοι πιστά για να τους δείξω την αγάπη Μου, η οποία θέλει πάντα να δίνει ευτυχία. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

4328                10-6-1948

Η κοινότητα των «αγίων». . .

Η παράκληση είναι άσκοπη. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation_BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 197 - 200. Σημείωση της μεταφράστριας. ]

Εσείς οι άνθρωποι χρειάζεστε υπέρογκη βοήθεια από το πνευματικό βασίλειο αν θέλετε να νικήσετε στον τελικό αγώνα πάνω στη γη. Αυτή η βοήθεια είναι απεριόριστα στη διάθεσή σας, φτάνει να τη ζητήσετε. Για αυτό πρέπει να μάθετε με ποιον τρόπο σας χορηγείται και πώς μπορείτε να τη ζητήσετε. Είναι η κοινότητα των αγίων, όπως λέτε εσείς οι άνθρωποι, που σας συμπαραστέκεται. Ωστόσο η έννοια «άγιος» πρέπει να  αποσαφηνιστεί για να κατέχετε την αλήθεια και να μην έχετε λαθεμένες αντιλήψεις. Οι φωτεινές υπάρξεις είναι οι πιο πιστοί οδηγοί και βοηθοί του ανθρώπου, και είναι πάντα έτοιμες όταν τις καλεί κανείς να προστρέξουν. Το πώς όμως κατανέμονται τη φροντίδα των ανθρώπων, αυτό το ορίζει μόνο ο Θεός με τη σοφία Του, όπως και το πώς γεμίζει τα πνευματικά όντα με φως και δύναμη ανάλογα με το βαθμό της τελειότητά τους.

Οι άνθρωποι όμως δεν μπορούν να αξιολογήσουν το βαθμό ωριμότητας ενός άλλου ανθρώπου, για αυτό δεν έχουν το δικαίωμα αλλά ούτε και την ικανότητα να τον ανυψώσουν σε άγιο, διότι μόνο ο Θεός γνωρίζει πώς είναι η ψυχή εκείνου που απελευθερωμένος από το θάνατο του σώματός του, περνάει στο πνευματικό βασίλειο. Ο Θεός μόνο γνωρίζει τι δεσμό είχε μαζί Του ο άνθρωπος πάνω στη γη και κατά πόσον ήταν δραστήριος σε έργα αγάπης· γιατί μόνο τα έργα αγάπης είναι καθοριστικά. Τούτα μπορούν να αποφέρουν στον άνθρωπο ήδη πάνω στη γη απεριόριστο φως και δύναμη, έτσι που αν το επιθυμεί, να μπορεί να κάνει θαύματα. Όμως ο Θεός έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναθέτει στο επέκεινα τον κύκλο της δραστηριότητάς τους σ’αυτές τις ώριμες ψυχές, ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας που έχουν αποκτήσει. Αυτός τους αναθέτει τις δραστηριότητές τους, και αυτός καθορίζει ποιο είδος βοήθειας πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους στη γη.

Τα φωτεινά όντα είναι γεμάτα δύναμη και μπορούν να κάνουν τα πάντα, γιατί δρουν μαζί με τον Θεό και σύμφωνα με τη θέλησή Του και γιατί μέσα τους εισρέει διαρκώς η δύναμή Του. Κάθε φωτεινή οντότητα όμως είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη θέληση του Θεού, δηλαδή δεν μπορεί να έχει η ίδια άλλη θέληση από του Θεού, διότι έχει ήδη ενωθεί μαζί Του και έχει ταυτιστεί με τη θέλησή Του. Και επειδή είναι γεμάτη σοφία, αναγνωρίζει ότι πολλά ανθρώπινα αιτήματα είναι παράλογα και για αυτό συχνά τα αφήνει ανικανοποίητα, αν η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών είναι βλαβερή για την ψυχή του αιτούντος.

Για τις φωτεινές οντότητες η βοήθεια προς τους ανθρώπους είναι μια κατάσταση ευδαιμονίας, για αυτό το λόγο ο Θεός επιτρέπει οι άνθρωποι να ζητούν τη συνδρομή τους. Όμως δεν είναι ποτέ θέλημά Του να καλούν συγκεκριμένους άγιους, γιατί η δραστηριότητα και ο προορισμός τους μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά απ’ό,τι αναμένεται. Οι άνθρωποι στην άγνοιά τους μπορούν π.χ. να καλέσουν ένα ον που είναι ακόμα μακριά από την τελειότητα. Με αυτό το κάλεσμα όμως παραδίδονται απόλυτα στα χέρια του και τούτο μπορεί να επιδράσει πάνω τους αρνητικά. Διότι οι κληθέντες εμφανίζονται και παραμένουν κοντά σ’αυτόν που τους φώναξε και προσπαθούν να τους επιβάλουν τις δικές τους σκέψεις, οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι και αλήθεια.

Επιπλέον, η ανακήρυξη ενός αγίου από τους ανθρώπους εξαρτάται κατά πρώτο λόγο από τη διαγωγή του σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας εκκλησιαστικής κοινότητας, πράγμα που σημαίνει ότι θέτονται προϋποθέσεις που δεν απαιτεί ποτέ ο Θέος, αλλά η συγκεκριμένη εκκλησία. Και η ανακήρυξη σε άγιο εξαρτάται από αυτές τις προϋποθέσεις, πράγμα όμως που δεν μπορεί ποτέ να είναι η θέληση του Θεού. Κατά συνέπεια δεν είναι απαραίτητο ο καθένας που έχει ανακηρυχθεί άγιος μ’αυτόν τον τρόπο να είναι φωτεινή οντότητα, όπως από την άλλη μεριά υπάρχουν πολλές φωτεινές υπάρξεις στο πνευματικό βασίλειο οι οποίες έζησαν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, αλλά όχι σύμφωνα με τις απαιτήσεις που επέβαλλε η συγκεκριμένη εκκλησιαστική κοινότητα.

Όλες οι φωτεινές οντότητες έχουν μέσα τους δύναμη από τον Θεό, την οποία θέλουν να αξιοποιήσουν. Γι’αυτό τους έχουν δοθεί υπό την προστασία τους ανθρώπους τους οποίους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην τελειοποίησή τους, εφόσον η ανθρώπινη θέληση δεν είναι ενάντια. Μια αίτηση βοήθειας προς αυτές τις οντότητες που ο Θέος έχει ορίσει για τη βοήθεια των ανθρώπων, δεν θα μείνει ποτέ ανικανοποίητη, ενώ η έκκληση συγκεκριμένων υπάρξεων μπορεί να είναι επιζήμια, όταν προσδοκάται βοήθεια από αυτούς που δεν μπορούν να την προσφέρουν. Λανθασμένη όμως είναι η σκέψη ότι οι εκκλήσεις πρέπει να γίνονται προς τις φωτεινές οντότητες και ότι αυτές θα μεσολαβήσουν. . .

Η προσευχή είναι μια έκκληση προς τον Θεό. Μέσω της προσευχής συντελείται η σύνδεση του ανθρώπου μαζί Του και ο Θεός απαιτεί αυτό το κάλεσμα απευθείας προς Αυτόν, γιατί αυτή η έκκληση μαρτυρεί την αφοσίωση της ανθρώπινης θέλησης σε Αυτόν. Σύμφωνα με τη γνώμη των ανθρώπων είναι οι φωτεινές οντότητες που εγκαθιστούν αυτή τη σύνδεση με τον Θεό, επειδή βρίσκονται ήδη πιο κοντά Του. Έτσι όμως ο άνθρωπος θα έχανε τη δυνατότητα σύνδεσης με τον Θεό, η οποία όμως είναι ο σκοπός και ο στόχος της ανθρώπινης ζωής. Πρώτα πρέπει να συντελεστεί η σύνδεση με τον Θεό για να μπορέσει να εισρεύσει η δύναμη, χωρίς την οποία δεν μπορεί να ωριμάσει η ψυχή του. Οι φωτεινές οντότητες δεν μπορούν χωρίς τη θέληση του Θεού να προσφέρουν αυτή τη δύναμη στους ανθρώπους, γιατί και στο πνευματικό βασίλειο υπάρχουν νόμοι, στους οποίους υπακούουν οι κάτοικοί του, διότι αναγνωρίζουν ότι προέρχονται από την αγάπη και τη σοφία του Θεού.

Οι φωτεινές οντότητες είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν, υποτάσσονται όμως στο θέλημα του Θεού. Συνεπώς ο άνθρωπος πρέπει κατ’αρχήν να προσπαθεί να ζει σύμφωνα με τη θέληση του Θεού για να του παράσχει τη βοήθειά Του Αυτός άμεσα, ή μέσω φωτεινών υπάρξεων, οι οποίες πραγματικά δεν αφήνουν κανέναν αβοήθητο, εφόσον αυτή είναι η θέληση του Θεού. Η έκκληση για βοήθεια προς τις φωτεινές οντότητες δεν είναι ποτέ μάταιη, η έκκληση όμως για μεσολάβηση είναι άσκοπη, γιατί το παιδί πρέπει να έρθει από μόνο του στον Πατέρα γεμάτο εμπιστοσύνη, για να του χαρίσει ο Πατέρας την αγάπη Του. Αν ο άνθρωπος όμως πιστεύει ότι με τη μεσολάβηση των αγίων θα επιτύχει εξίσου το στόχο του, δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Θεός είναι ένας Θεός της αγάπης, και δεν θέλει να φοβούνται οι άνρθωποι να έρθουν σ’Αυτόν. Θέλει να είναι ο Πατέρας των παιδιών Του, όχι όμως ένας αυστηρός δικαστής και άρχοντας. Αυτούς προσπαθεί κανείς να τους εξευμενίσει με μεσολαβήσεις, στον Πατέρα του όμως προσφεύγει με εμπιστοσύνη. Αυτή την εμπιστοσύνη ζητάει ο Θεός από τα πλάσματά Του, γιατί τα αγαπάει απεριόριστα και για αυτό θα ικανοποιήσει κάθε παράκλησή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4330                12-6-1948

Πνευματικές συνομιλίες. . .

Σκόρπισμα του σπόρου. . .

Κάθε πνευματική παρηγοριά, κάθε πνευματική διαφώτιση ή παρότρυνση παραμένει μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, παρόλο που στην αρχή δεν εμφανίζεται στην επιφάνεια, αν δεν τις υποδέχεται συνειδητά η ανθρώπινη θέληση μέσα στα διανοητικά της αγαθά. Κάτι πνευματικό, ωστόσο, δεν μπορεί να χάνεται, δηλαδή μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναδυθεί στη συνείδηση, και πάντα εξαρτάται μονάχα από τη θέληση του ανθρώπου να μείνει μόνιμα εκεί. Ο Θεός δίνει στον κάθε άνθρωπο την ευκαιρία να παραλάβει πνευματικά διανοητικά αγαθά, μόνο που η αξιοποίηση εκείνων εναπόκειται στον ίδιο.

Και για αυτό είναι ευλογημένη η δουλειά ενός υπηρέτη στη γη, ανταποκρίνεται στο θέλημα του Θεού, ο Οποίος έχει ανάγκη ανθρώπους που μιλούν για Αυτόν και στη θέση Του στους συνανθρώπους. Θέλει να γίνονται πνευματικές συνομιλίες για να οδηγηθεί ο ειρμός σκέψεων του ανθρώπου σ’ένα δρόμο που πηγαίνει προς το πνευματικό βασίλειο. Αφού η παρότρυνση πρέπει τις περισσότερες φορές να έρχεται από έξω, γιατί ο άνθρωπος ασκεί την αγάπη πάρα πολύ σπάνια, και για αυτό το λόγο δεν ενεργεί το πνεύμα από μέσα του. Επομένως πρέπει πρώτα να οδηγηθεί η προσοχή των ανθρώπων στην εντολή αγάπης, πρέπει οι άνρθωποι να ενημερωθούν για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής και να παρακινηθούν σε έντονη δουλειά πάνω στην ψυχή τους.

Η αποστολή των υπηρετών του Θεού στη γη είναι λοιπόν να σκορπίζουν πάντα και παντού το σπόρο για να φυτρώσει και να καρποφορήσει. Ο άνρθωπος επιδιώκει σπάνια από μόνος του ν’ακούσει το θεϊκό λόγο, παρόλο που υπάρχουν καιροί όπου ετοιμάζεται να παραλάβει το λόγο του Θεού. Αλλά είναι πολύ πιο ενδεδειγμένο να δοθεί στους ανθρώπους η ευκαιρία να εκφραστούν οι ίδιοι και να διδαχτούν μέσω επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων, γιατί τότε αναγκάζονται να σκεφτούν μόνοι τους, και με αυτό τον τρόπο παραμένουν μέσα τους τα διανοητικά αγαθά, ακόμα και αν οι άνθρωποι δεν συμφωνούν αμέσως μαζί τους.

Αλλά θα έρθει ο καιρός όπου θα εμφανιστούν στην επιφάνεια, θα έρθει ο καιρός όπου ο άνθρωπος θα θυμηθεί κάθε λέξη, όπου θα αντλήσει παρηγοριά και ελπίδα από εκείνα τα λόγια και όπου ο σπόρος θα ριζοβολήσει. Και για εκείνον τον καιρό θα πρέπει να δουλέψουν έντονα οι υπηρέτες του Θεού, θα πρέπει να παρουσιάσουν επίμονα στους ανθρώπους το επίγειο τους καθήκον και να τους ενημερώσουν για τη ζωή μετά το θάνατο. Θα πρέπει οι άνθρωποι τουλάχιστον για σύντομο χρονικό διάστημα να αποσπαστούν από την επίγεια ζωή και να τους παρασχεθεί μια ματιά στην πνευματική ζωή, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε ευκαιρία εν όψει την μεγάλης ανάγκης των ανθρώπων και της ερχόμενης έσχατης εποχής, η οποία θα πλήξει τη γη για χάρη της ανθρώπινης ψυχής.

Ενεργήστε και δουλέψτε όσο είναι ακόμα μέρα. . .  Σκεφτείτε ότι η νύχτα θα έρθει σύντομα. Ανάψτε παντού ακόμα ένα φωτάκι, εσείς που θέλετε να υπηρετήσετε τον Θεό, και μην φοβάστε να μιλήσετε, αφού είναι θέλημα του Θεού να μιλάτε. Και για αυτό θα βρείτε πάντα τη συμπαράστασή Του, θα σας δώσει δύναμη και χάρη, έτσι ώστε θα μιλήσετε πάντα σύμφωνα με το θέλημά Του. . .  Και θα ευλογήσει τη δουλειά σας, αφού η πνευματική ανάγκη στη γη είναι υπερβολική. . .

                                                                                                                                               Αμήν 

 

4331                12-6-1948

Σημάδι του τέλους είναι το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο. . .

Τα πάντα δείχνουν ένα κοντινό τέλος. Κοιτάξτε την κατάσταση της πίστης των ανθρώπων, την άρνησή τους ενός θεϊκού Όντος, την άγνοιά τους σχετικά με πνευματικές υποθέσεις και αντίθετα με αυτές τη φανατική υποστήριξη μιας τυφλής πίστης χωρίς νόημα και μυαλό. Κοιτάξτε την απροθυμία τους να συζητήσουν πνευματικά θέματα και την χλευαστική τους στάση απέναντι στο θεϊκό λόγο, και θα πρέπει να ομολογήσετε ότι όλα αυτά είναι σημάδια ενός χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου, το οποίο δικαιολογεί μια καταστροφή της ανθρωπότητας, παρόλο που υπάρχει ακόμα μια μιρκή ελπίδα να κερδιστούν λίγοι άνθρωποι για τον Θεό και τη βασιλεία Του.

Θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά οι εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου, θα χρειαστεί πολύς κόπος να εκχερσωθεί το χωράφι, και όμως δεν θα έπρεπε να φοβηθείτε αυτή τη δουλειά, αφού θα έχει την ευλογία του Θεού, αν φροντίζετε χωρίς ιδιοτέλεια τις παραπλανημένες ψυχές και τους μεταδίδετε ό,τι παραλάβατε οι ίδιοι από τον Θεό. Βασιστείτε στη βοήθειά Του, στη συμπαράστασή Του, αφού μόλις είστε δραστήριοι, θα είναι επίσης έτοιμα αμέτρητα φωτεινά όντα να συνεργαστούν και να επηρεάσουν τις σκέψεις των ανθρώπων, εφόσον δεν συναντούν σκληρή αντίσταση, την οποία δεν θέλουν να σπάσουν, αλλά αφήνουν στους ανθρώπους την ελεύθερη θέλησή τους.

Μόνο σπάνια οι άνθρωποι κάνουν πνευματικές συζητήσεις και αποφεύγουν λιγόψυχα να αναφέρουν αυτό που είναι το πιο σημαντικό. . .  την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου και το αποτέλεσμα της επίγειας ζωής στο πνευματικό βασίλειο μετά το σωματικό θάνατο του ανθρώπου. Μόνο σπάνια ασχολούνται οι άνθρωποι από μόνοι τους με τέτοιες σκέψεις, και όταν αναδύονται τέτοιες στο εσωτερικό τους, τις απορρίπτουν, και οι αισθήσεις και οι επιδιώξεις τους είναι στραμμένες στον επίγειο κόσμο. Και αυτό δείχνει το κοντινό τέλος, επειδή μια αλλαγή των ανρθώπων δεν μπορεί πια να περιμένει κανείς, όπου ακόμα και τα πιο μεγάλα επίγεια δεινά δεν καταφέρνουν πια τέτοια αλλαγή.

Έίναι σαν να είχε απλωθεί πυκνό πέπλο πάντο στο πνεύμα των ανθρώπων, το φως δεν περνά, γιατί δεν υπάρχει επιθυμία για το φως. Αν ωστόσο γίνεται παρότρυνση από ανθρώπινη πλευρά, μπορούν να επέμβουν πνευματικές δυνάμεις και να επιδράσουν διανοητικά πάνω στους ανθρώπους. Και για αυτό το λόγο οι υπηρέτες του Θεού στη γη νουθετούνται και παροτρύνονται ξανά και ξανά να δουλέψουν έντονα όπου να τους προσφερθεί η ευκαιρία. Και ο Θέος θα ευλογήσει αυτή τη δραστηριότητα, και η επιτυχία δεν θα λείπει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4334                14-6-1948

Ικανότητα για κατανόηση. . .

Αναγκαστική κατάσταση. . .

Για να φτάσει στο επίπεδο της ικανότητας για κατανόηση πρέπει το ον πρώτα να έχει ζήσει μέσα σε όλα τα πράγματα, τα οποία είναι τότε ικανό να κοιτάζει στο στάδιο της κατανόησης, αν εμφανίζονται μπροστά στα μάτια του. Πρέπει να έχει πορευτεί μέσα από κάθε έργο της δημιουργίας στην κατάσταση της ανικανότητας να αναγνωρίσει το έργο της δημιουργίας ως μορφή που τοποθετήθηκε στην ύπαρξη για το ίδιο ως βοήθεια για να αναπτυχθεί ανοδικά. Το ον πορεύεται μέσα από αυτή τη μορφή εντελώς χωρίς επίγνωση της κατάστασής του, επειδή μια τέτοια επίγνωση θα του προκαλούσε τρομερά βάσανα και θα αύξανε ακόμα την αντίστασή του ενάντια στον Θεό. Μόνο στο τελευταίο στάδιο ως άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του, αλλά μονάχα αν έχει τέτοια επιθυμία και διαμορφώνει την ικανότητα να καταλάβει μέσω εκπλήρωσης των όρων τους οποίους σύνδεσε ο Θεός με την ικανότητα για κατανόηση.

Η κατάσταση της κατανόησης μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο, μπορεί ωστόσο και να του είναι βάρος και να θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη ανοδική του ανάπτυξη, δηλαδή τότε που ο άνθρωπος θα ήταν αναγκασμένος να πιστέψει, που δεν θα ήταν ελεύθερος να πάρει θετική ή αρνητική στάση απέναντι στις γνώσεις για την πορεία ανάπτυξης του ανθρώπου ή της ψυχής του. Αφού μια κατάσταση πίστης προξενεί αυτή η επίγνωση μόνο τότε που ο άνθρωπος ζητά συνειδητά την αλήθεια, κάτι που είναι μόνο το αποτέλεσμα ενός σωστού τρόπου ζωής μπροστά στον Θεό. Τότε μπορεί να πιστέψει ο άνθρωπος και οι γνώσεις τον κάνουν ευτυχισμένο, αφού σημαίνουν για την ψυχή φως, το οποίο ήταν η πρωταρχική κατάσταση της ψυχής.

Η κατανόηση είναι ήδη η απόδειξη ενός συγκεκριμένου βαθμού ωριμότητας. Την ικανότητα για κατανόηση έχει για αυτό ο άνρθωπος μονάχα αν διαμορφώνει ο ίδιος τον εαυτό του έτσι ώστε το είναι του εναρμονίζεται με το πρωταρχικό Ον. Η κατανόηση δεν μεταδίδεται με σχολικό τρόπο, ακόμα και αν οι γνώσεις μεταδίδονται με τη μορφή δασκαλεμάτων. Αλλά όσον καιρό ο άνθρωπος δεν ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, δεν θα του είναι δυνατόν να αναγνωρίσει τις γνώσεις για την αλήθεια, επειδή του λείπει η κριτική ικανότητα, η οποία γεννιέται μόνο από την παρέα με τον Θεό μέσω της εκπλήρωσης του θελήματός Του.

Σκοτάδι επικρατεί μέσα στο ον όσο είναι ατελές. Σκοτάδι είναι για αυτό και η κατάσταση του όντος πριν την ενσάρκωση ως άνθρωπος, και η ανοδική ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα του αναγκαστικού νόμου κάτω από τον οποίο βρίσκεται το ον. Μόνο στο στάδιο ως άνθρωπος είναι εθελοντική η ανοδική ανάπτυξη, είναι όμως και συνδεδεμένη με τον όρο να γίνει το ον ικανό για κατανόηση. Η ικανότητα για κατανόηση ωστόσο μπορεί να αυξάνεται απεριόριστα και είναι ήδη κατάσταση μακαριότητας, μόνο σε ελάχιστο βαθμό, όσον καιρό το ον ζει στη γη.

Η ικανότητα της κατανόησης είναι μια απόδειξη ότι το ον, η ψυχή μέσα στον άνθρωπο, επιδιώκει την τελειότητα και την ένωση με τον Θεό. Η προϋπόθεση για την κατανόηση είναι η αγάπη, και όποιος ζει στην αγάπη έχει ήδη βρει την ένωση με τον Θεό μέσα στην έμπρακτη αγάπη. Σ’εκείνον διοχετεύει ο Θεός τη δύναμη αγάπης Του, και αυτό φανερώνεται στο οτι είναι ο άνρθωπος ικανός να σκέφτεται και να έχει δηλαδή τις γνώσεις για τη σχέση του πλάσματος με τον Δημιουργό, για το επίγειο του καθήκον, για το σκοπό και το στόχο της πορείας του στη γη. . .  στο οτι αναγνωρίζει τον Θεό και την κυριαρχία και την ενέργειά Του στο πνευματικό βασίλειο και σ’ολόκληρο το σύμπαν.

Το ότι ενημερώνεται για τέτοια πράγματα από τον Ίδιο τον Θεό μέσω της υπέρμετρης αγάπης Του είναι ήδη ένα σημάδι της ανοδικής ανάπτυξης και κατά κάποιον τρόπο μια κατόρθωση της κατάστασης που ανταποκρίνεται στην πρωταρχική του κατάσταση. Τότε έχει γεφυρωθεί ένα μεγάλο χάσμα, κάτι για το οποίο ήταν απαραίτητο το ατελείωτο χρονικό διάστημα μέσα στην αναγκαστική κατάσταση. Έχει το ον ανέβει στα ύψη από το βάθος, έχει επίγνωση της αρχής του και δεν θα πέσει ποτέ πια στην άβυσσο, όταν έχει βρει μια φορά την ένωση με τον Θεό μέσω της αγάπης. Αφού αν αναγνωρίζει τότε τον Θεό, θα Του μείνει και πιστό και δεν θα ησυχάσει ώσπου να έχει συγχωνευτεί τελείως μαζί Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 4335                15-6-1948

Η διατήρηση του κορμιού από το λόγο του Θεού. . .

Η υπέρμετρη αγάπη Μου για σας τους ανθρώπους εκδηλώνεται στο λόγο, ο οποίος σας διοχετεύεται από τα ύψη. Ξανά και ξανά πρέπει να σας κάνω να συνειδητοποιήσετε αυτό, ξανά και ξανά πρέπει να αμείψετε την αγάπη Μου με ευγνωμοσύνη, με το να ανοίξετε την καρδιά και το αυτί σας και να υποδεχτείτε αυτό που σας προσφέρω. Ο λόγος Μου περιέχει τη δύναμη την οποία έχει ανάγκη η ψυχή σας για να γίνει δική Μου για πάντα. Ο λόγος Μου είναι για αυτό τροφή για την ψυχή, η οποία δεν πρέπει να σας λείψει αν θέλετε να γίνετε μακάριοι.

Και έτσι ο λόγος Μου θα σας διοχετεύεται πάντα για να μπορέσετε να αναζωογονηθείτε όταν πινάτε και διψάτε. Και θα έρθει ένας καιρός όπου θα σας λείψει η σωματική τροφή και όπου θα σας διατηρήσει παρ’όλα αυτά η πνευματική τροφή, σωματικά και πνευματικά. Θυμηθείτε τα λόγια Μου και μην φοβηθείτε τότε που άνθρωποι θα σας αρνηθούν όλα όσα έχετε ανάγκη για τη διατήρηση του κορμιού σας. Σκεφτείτε ότι η δύναμη και η εξουσία Μου είναι απεριόριστες, ότι Εγώ είμαι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου, όλων των πραγμάτων της δημιουργίας και ότι Μου είναι πράγματι δυνατόν να διατηρήσω τα πλάσματά Μου, ακόμα και αν αυτό φαίνεται αδύνατον από την επίγεια άποψη, αφού τα πάντα Μου είναι δυνατά. . .

Και αν σας διοχετεύω δύναμη από το πνευματικό βασίλειο μέσω του λόγου Μου, θα μπορέσετε άνετα να αποβάλετε κάθε ανησυχία και να πιστέψετε σταθερά ότι ο Θεός θα σας διατηρήσει. . .  Τη δύναμη από Μένα, ωστόσο, θα πρέπει να προμυθευτείτε, αλλιώς η ενέργειά Μου πάνω σας θα είναι αδύνατη, δηλαδή θα αντιβαίνει το προαιώνιο νόμο Μου. Για τα πλάσματα που έχουν μπει μέσα στο κύκλωμα αγάπης Μου είναι δυνατή κάθε εξαιρετική βοήθεια. Όσοι όμως στέκονται εκτός του θα είναι αδύναμοι και θα καταστραφούν σωματικά καθώς και πνευματικά, επειδή και αυτός είναι προαιώνιος νόμος ότι χωρίς την παροχή της δύναμής Μου δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα.

Για αυτό το λόγο πλησιάζω εσάς τους ανθρώπους ήδη πριν μέσα στο λόγο για να σας δείξω και να σας εξηγήσω την εξαιρετική Μου ενέργεια για να είστε τότε τόσο ενισχυμένοι στην πίστη σας ώστε θα Μου αφεθείτε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Και τότε θα μπορέσω και να κάνω πάνω σας το θαύμα ότι θα ζήσετε δίχως να διατηρηθείτε από γήινη τροφή. . .  κάτι που θα είναι θαύμα για τους άπιστους, για σας όμως θα είναι κατανοητό και θα είναι μονάχα μια απόδειξη για την παρουσία Μου και για τη μεγάλη Μου αγάπη για σας.

Αλλά πρέπει ήδη πριν να αφήσετε να ενεργήσει πάνω σας η δύναμη του λόγου Μου. Πρέπει να έχετε γίνει δικοί Μου ήδη πριν, να Μου προσκολλήσετε με αγάπη, να τηρήσετε τις εντολές Μου και να προσπαθείτε πάντα να εκπληρώσετε το θέλημά Μου. Τότε θα είναι αυτονόητο για σας ότι σας διατηρώ σε καιρούς έσχατης ανάγκης. Τότε δεν θα αμφισβητήσετε πια την αγάπη και την εξουσία Μου και θα βάλετε τη μοίρα σας στα χέρια Μου γεμάτοι εμπιστοσύνη. Και θα σας διατηρήσω. . .  σωματικά και πνευματικά θα σας φροντίσω και θα σας δώσω την απόδειξη για το ότι είστε παιδιά της αγάπης Μου και δεν θα χάσετε ποτέ την πατρική Μου αγάπη. . .  Θα σας οδηγήσω μέσα στην ανάγκη και μέσα στον κίνδυνο, μέσα στην επίγεια δυστυχία και στη λύπη, και θα αντέξετε μέχρι το τέλος και θα μπορέσετε να παραλάβετε την αμοιβή την οποία σας υποσχέθηκα. . .  την αιώνια μακαριότητα ή μια ζωή πάνω στη νέα Γη μέσα στον παράδεισο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4336                15-6-1948

Η γη είναι σχολή του πνεύματος. . .

Θεωρείτε τη γη σχολή του πνεύματος, εκπαιδευτικός σταθμός προς την αιώνια μακαριότητα. Θεωρείτε Εμένα τον δάσκαλό σας, ο Οποίος φροντίζει με ιδιαίτερη σημασία την εκπαίδευσή σας, ο Οποίος θέλει να σας διαμορφώσει σε ώριμα, τέλεια πλάσματα, για να μπορέσουν και αυτά να ασχοληθούν με τη διαμόρφωση όσων είναι ακόμα ατελή και επομένως δυστυχισμένα. Μην θεωρείτε τη γη αυτοσκοπός αλλά ένα βήμα προς το σκοπό, μαζί με όλα τα δημιουργήματά της, τα οποία είναι μόνο το θέλημά Μου που έχει γίνει μορφή, καθώς είναι και το σημάδι της μεγάλης Μου αγάπης για σας, και τα οποία θα έπρεπε να βοηθήσουν το ατελές οντώδες να πετύχει την τελειότητα.

Και να ξέρετε ότι εσείς, που εκπηγάσατε από τη δύναμή Μου, θα μένετε για πάντα ενωμένοι μαζί Μου, ότι αφού είστε τμήμα Μου δεν μπορείτε ποτέ ν’αποδιωχθείτε από Μένα, ότι πρέπει ωστόσο να είστε τέλειοι αν θέλετε να είστε δραστήριοι μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και αν κοιτάζετε τα δημιουργήματα με τις σκέψεις σας στραμμένες σε Μένα, θυμηθείτε ότι ολόκληρη η δημιουργία είναι εδώ για σας, ότι όμως εσείς οι ίδιοι είστε το επίκεντρο αυτής της δημιουργίας. . .  το πιο υψηλά αναπτυγμένο έργο της δημιουργίας, εφοδιασμένο με λογική και ελεύθερη θέληση, και ότι ως πλάσματα είστε πάντα συνδεδεμένοι με τον Δημιουργό σας.

Ο κόσμος σάς φαίνεται μεγάλος μεν, εσείς όμως είστε η ζωή μέσα σ’αυτόν τον κόσμο, αφού εσείς προσωποποιείτε το πνευματικό που στέκεται στο τέλος της επίγειας πορείας ως όντα που φροντίζονται από την αγάπη Μου, τα οποία θέλω να τραβήξω στο πνευματικό βασίλειο, τα οποία θέλω να κάνω ευτυχισμένα με τη μόνιμη παρουσία Μου. Δεν αφήνω ούτε ένα από αυτά τα όνα στη μοίρα του· ούτε ένα δεν χρειάζεται να στερείται τη φροντίδα και την αγάπη Μου. Κάθε ένα πλάσμα μπορεί να είναι σίγουρο για την προστασία Μου και μπορεί να ηλιαστεί μέσα στις ακτίνες της χάρης Μου. Αλλά πρέπει να αξιοποιήσει την επίγεια του ζωή, αλλιώς παρατείνει το χρονικό διάστημα της παραμονής του στη γη, αλλιώς μπορούν να περάσουν ατελείωτοι καιροί ώσπου να είναι ώριμο για το πνευματικό βασίλειο, ώσπου μπορεί να μείνει μέσα στο φως και κοντά μου και να είναι μακάριο.

Η γη είναι η σχολή του πνεύματος, άρα πρέπει ο άνρθωπος να το λάβει υπόψη του, δηλαδή πρέπει πρώτα να δώσει στο πνεύμα του τη δυνατότητα να εξελιχτεί, πρέπει να του δώσει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί στην ψυχή, έτσι ώστε ο άνθρωπος να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Πρέπει αυτός να εκπαιδευτεί για να γίνει κατάλληλος για την αιωνιότητα. Τα δασκαλέματα όμως μπορεί να παραλαμβάνει συνέχεια, αφού η αγάπη Μου χαρίζει στους ανθρώπους έτσι ώστε μπορούν να εκτελέσουν το επίγειο τους καθήκον, εφόσον μόνο είναι πρόθυμοι. Και επομένως τους προσφέρω γνώσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στην αλήθεια και οι οποίες τους επιτρέπουν να ωριμάσουν στη γη, αν τις αποδεχτούν και τις χρησιμοποιήσουν ανάλογα. Εγώ ο Ίδιος θα εκπαιδεύσω το πνεύμα σας, αφού αυτό είναι τμήμα Μου και συνάπτει επαφές με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα, εφόσον δεν Μου προβάλλετε αντίσταση και Με αφήνετε να ενεργήσω μέσα σας. Και έτσι παραλαμβάνετε το λόγο Μου μέσω της ενέργειας του πνεύματος ως σημάδι της αγάπης Μου και ως μεσολαβητή για την τελειοποίησή σας.

Εγώ ο Ίδιος σας μιλάω, και αν Με ακούτε, θα ανεβείτε αναπόφευκτα στα ύψη. Θα καταλάβετε τι ήσασταν κάποτε, τι είστε και τι θα πρέπει να γίνετε. Θα περάσετε με επιτυχία τη σχολή του πνεύματος και θα μπορέσετε να φύγετε από τη γη φωτεινά όντα και να μπείτε μέσα στη βασιλεία Μου. . .  και θα Με ευχαριστείτε πάντοτε για αυτή τη σχολή, η οποία σας διαμορφώνει και πάλι σε τέλεια όντα, τα οποία ήσασταν από την αρχή. . .  παιδιά του προαιώνιου σας Πατέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4337                16-6-1948

Το πνευματικό καθήκον πρέπει να προηγείται στην επίγεια δραστηριότητα. . .

Θα πρέπει το πνευματικό καθήκον του ανθρώπου να προταχτεί στην επίγεια δραστηριότητα. Αυτό δεν ισχύει μονάχα για τους υπηρέτες Μου στη γη αλλά για τον κάθε άνθρωπο, αφού του δόθηκε η επίγεια ζωή για να αναπτυχτεί πνευματικά. Και θα μπορέσει να βολέψει τα δύο. Εάν έχει στόχο του την πνευματική του ανάπτυξη, θα τον υποστηρίζουν πάντα στην επίγεια του δραστηριότητα πνευματικά όντα που θα τον προωθούν με κάθε τρόπο. Είναι λάθος υπόθεση να μην μπορέσει ο άνθρωπος να βρει το χρόνο για πνευματικές επδιώξεις λόγω επίγειας υπερφόρτωσης, αλλά θα είναι ικανός να κατορθώσει περισσότερο και από την επίγεια άποψη, αν προτάσσει τη πνευματική δουλειά σε όλα τα άλλα.

Για τον άνθρωπο που δεν χρειάζεται να εκτελέσει καμία ιδιαίτερη πνευματική αποστολή ισχύει μονάχα ο όρος να έχει τη σταθερή βούληση να ωριμάσει η ψυχή του και να Με παρακαλέσει για τη χάρη και τη συμπαράστασή Μου. Θα μπορέσει πάντα να Μου στείλει μια σιωπιλή σκέψη, ακόμα και σε μια δραστηριότητα όπου έχει πολύ ευθύνη. Πρέπει να είναι δεμένος μαζί Μου εσωτερικά, πρέπει να αισθάνεται ένας μαζί Μου και να προσπαθεί να εκπληρώσει το θέλημά Μου. Τότε τον συμπαραστέκομαι μάλιστα και αυξάνω τη δύναμή του. Αν, ωστόσο, ο άνθρωπος δίνει περισσότερη σημασία στα επίγεια απ’ό,τι στην πνευματική του ανάπτυξη, τότε θα μειώσει όλο και περισσότερο τις πνευματικές του προσπάθειες, θα θεωρήσει το πνευματικό κάτι εξωπραγματικό και δεν θα ψάξει τον δεσμό μαζί Μου, και τότε θα μείνει αναπόφευκτα στάσιμος στο επίπεδο της ανάπτυξής του ή και θα οπισθοδρομήσει και θα καταλήξει και πάλι εκεί όπου βρισκόταν πριν από ατελείωτους καιρούς. . .  μέσα στη στερεή ύλη. . .

Από τους υπηρέτες Μου στη γη όμως απαιτώ απεριόριστη αφοσίωση στο καθήκον τους και θα ευλογήσω τότε και κάθε επίγεια δραστηριότητα. Εναπόκειται στον κάθε άνθρωπο το αν παίρνει στα σοβαρά το καθήκον του. Πρέπει η θέλησή του να δραστηριοποιηθεί μόνη της, παρόλο που ο άνθρωπος μπορεί να περιμένει την κάθε υποστήριξή Μου. Ωστόσο, δεν πρέπει η πνευματική δουλειά να είναι δευτερεύουσας σημασίας, αλλά πρέπει πάντα ν’απασχολεί τη σκέψη του ανθρώπου, αφού αυτός θα έπρεπε να αποδείξει σ’εκείνους που δουλεύουν μόνο επίγεια ότι συμβιβάζονται και οι δύο, μια σοβαρή πνευματική επιδίωξη και επίσης η εκπλήρωση της γήινης δραστηριότητας, ότι δεν ζητώ τίποτε αδύνατον από τους ανθρώπους, αλλά ότι πρέπει μονάχα η θέλησή σας να συμφωνήσει να κάνει και τα δύο.

Απαιτώ μονάχα μια μόνιμη ζωή μαζί Μου. Δεν πρέπει η σκέψεις σας να απομακρυνθούν από Μένα και να στραφούν στον κόσμο. Θέλω να είμαι ο μόνιμος οδηγός και συνοδός σας και δεν θέλω να Με αποκλείσετε ποτέ από τις σκέψεις σας. Επιπλέον ο κάθε άνθρωπος έχει χρόνο για σύντομη ενδοσκόπιση· ο κάθε άνθρωπος έχει χρόνο για μια ώρα περισυλλογής, όπου μπορεί και πάλι να προχωρήσει πολύ μέσω έντονης σύνδεσης μαζί Μου, μέσω διανοητικής συζήτησης και ήσυχης προσευχής.

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε ν’αντικατασταθείτε στη γήινη σας δραστηριότητα· σας μένει ωστόσο μονάχα αυτό που αποκτήσατε πνευματικά, αυτό που δεν μπόρεσε να καταφέρει κανείς για σας και αυτό που δεν αντικαθιστάται από τίποτε άλλο. . .  Μην μετριαστείτε στην πνευματική σας επιδίωξη, αφήστε να σας παροτρύνει ο λόγος Μου, κάντε πνευματικές συζητήσεις και προχωράτε συνέχεια. Τότε θα πετύχετε και στην κάθε επίγεια σας δουλειά, θα την ευλογήσω και θα εκτελέσετε το επίγειο σας καθήκον και θα φτάσετε στο στόχο σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4338                17-6-1948

Ο βαθμός της χάρης. . .

Θέληση. . .

Εγωιστική θέληση. . .

Φιλαυτία. . .

Όποιος Με ψάχνει θα Με βρει μάλιστα. . .  Είναι λάθος να υποθέσει κανείς ότι η κατόρθωση της μακαρίοτητας εξαρτάται από το βαθμό χάρης που προσφέρω στον καθένα, ότι μοιράζω τη χάρη Μου με διαφορετικό βαθμό και με αυτό τον τρόπο ευνοώ ή εμποδίζω την ανάπτυξη του καθένα, ότι έδωσα διαφορετική θέληση και ικανότητα να πιστέψει στον καθένα, ότι μπορεί κανείς δηλαδή ν’απορρίψει την ευθύνη με την αντίρρηση να μην μπορέσει να δράσει διαφορετικά απ’ό,τι είναι η φύση του.

Είναι επίσης λάθος να υποθέσει κανείς ότι η αγάπη Μου εκδηλώνεται με διαφορετική δύναμη και ότι είναι προικισμένοι μόνο μερικοί να βρουν και να πάρουν το δρόμο προς τα ύψη. Μια ανοιχτή πηγή χάρης είναι στη διάθεση όλων των ανθρώπων, και μπορεί ο καθένας να αντλήσει όσο θέλει, πρέπει μονάχα να θελήσει και να χρησιμοποιήσει ό,τι του προσφέρω, επειδή ενάντια στη θέλησή του δεν μπορεί να του εισρεύσει η χάρη. Η αντίσταση μέσα σε ορισμένους ανθρώπους, ωστόσο, είναι τόσο δυνατή ώστε απορρίπτουν κάθε παροχή χάρης, και με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος περιορίζει ή εμποδίζει μόνος του την παροχή της χάρης.

Και η αντίρρηση ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά πρέπει να αναιρεθεί, αλλιώς η θέληση του ανθρώπου θα ήταν ανελεύθερη, κάτι που θα κηρύσσω πάντοτε λάθος αντίληψη. Ο άνθρωπος έχει δική του θέληση που δεν επιτρέπει εύκολα να καμφθεί, η οποία ωστόσο πρέπει να τσακιστεί για να μπορέσει ο άνθρωπος να πετύχει το στόχο του, ο οποίος του έχει τεθεί από τους αιώνες των αιώνων. . .  να γίνει τέλειος. Για αυτό του δίνεται ως άνρθωπος η ικανότητα να καταλαβαίνει, έτσι ώστε μέσω λογικής παρατήρησης του εαυτού του και μέσω επίγνωσης της ικανότητάς του ν’αλλάξει μπορεί επίσης να καταλαβαίνει και να διορθώνει τα ελαττώματά του. Και η καρδιά του θα του δείξει πάντα τη σωστή κατεύθυνση, και μόλις παρατήσει την κάθε αντίσταση, θα βοηθηθεί από Μένα ν’αλλαξει. . .  Και αυτό είναι χάρη. . .

Η αντίσταση μέσα στον άνθρωπο είναι αυξημένη εγωιστική θέληση, η οποία μπορεί να σπαστεί κάθε στιγμή και επίσης πρέπει να σπαστεί, διότι ο άνθρωπος πρέπει να Μου λογοδοτήσει για τη θέλησή του. Και για αυτό απαιτείται οπωσδήποτε η αναγνώριση του Χριστού και του λυτρωτικού Του έργου. Πρέπει ο άνθρωπος να παραδοθεί σ’Εκείνον και να Του ζητήσει τη συμπαράστασή Του. Και η θέλησή του θα ενισχυθεί, και αυτό θα του κάνει δυνατόν να αφήσει να εισρεύσει μέσα του το ρεύμα της χάρης, το οποίο δεν στερεύει ποτέ.

Η φιλαυτία του ανθρώπου και η εγωιστική του θέληση είναι οι μεγαλύτεροι του πνευματικοί εχθροί, και ο αντίπαλός Μου θα προσπαθεί πάντοτε να ενισχύσει αυτές τις δύο ορμές μέσα στον άνθρωπο για να τον σπρώξει μακριά Μου. Ο άνρθωπος όμως είναι ελεύθερος, μόνο που θέλει μεγαλύτερη αντίσταση και μέγιστη δύναμη, όσο πιο αδύνατη είναι η θέληση και επίσης η αγάπη για Μένα. Είμαι πράγματι προσηλωμένος στην κατόρθωση της μακαριότητας των παιδιών Μου. Αλλά φανερή είναι η βοήθειά Μου πάντα εκεί όπου στόχος της επιθυμίας του ανθρώπου είμαι Εγώ και όπου για αυτό η καρδιά του ανθρώπου ανοίγει στην αγάπη και στη χάρη Μου.

Όποιος θέλει να πιστέψει θα είναι και ικανός· όποιος δεν μπορεί να πιστέψει δεν θα έπρεπε να ερμηνεύσει λάθος την άκαμπτη θέλησή του ως ελλιπή παροχή χάρης, αλλά θα έπρεπε πάντα να ανοιχτεί στην παροχή της χάρης Μου και να καταλάβει δυνάμει του νου του πού τον πλησιάζω με τη βοήθειά Μου και να είναι πάντα έτοιμος ν’αποδεχτεί τη βοήθειά Μου, να μην όμως αρνηθεί ποτέ ό,τι του προσφέρεται ως απόδειξη της χάρης Μου: ενημέρωση, πνευματικές συζητήσεις και ο θεϊκός Μου λόγος, ο οποίος του εξασφαλίζει πάντα την παροχή της δύναμης της χάρης. Πλησιάζω τον άνθρωπο πάντα με το γεμάτο δοχείο της χάρης Μου, για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο ν’αναζωογονιστεί και να πάρει δύναμη ο καθένας την κάθε στιγμή. Ποτέ όμως δεν τον εξαναγκάζω να αποδεχτεί τη χάρη Μου, αλλά του αφήνω την πλήρη ελευθερία, για την οποία, ωστόσο, θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4339                17-6-1948

Ζωή αγάπης – ενέργεια του πνεύματος. . .

Η Αγία Γραφή. . .

Για αυτό θα έπρεπε να ζήσετε στην αγάπη για να μπορέσει το Πνεύμα Μου να ενεργήσει μέσα σας, για να φωτιστείτε και να καταλάβετε το λόγο Μου, ο οποίος σας μιλά μέσω των αγγελιοφόρων Μου και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε μέσα στη Γραφή που Με μαρτυρεί. Και θα καταλάβετε τότε ότι συναντάτε πάντα τον ίδιο λόγο, ότι θα βρείτε πλήρη συμφωνία του γραπτού λόγου με εκείνο που σας προσφέρεται απευθείας από τα ύψη, ότι δηλαδή ο λόγος Μου παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Μόνο που μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά από ανθρώπους, κάτι που όμως θα διορθώσω ξανά και ξανά μέσω του λόγου Μου που απευθύνω στους ανθρώπους από πάνω. Αφού θέλω να πορευτείτε στην αλήθεια, να μην παραπλανηθεί η σκέψη σας και ν’αναγνωρίσετε πάντα Εμένα τον Ίδιο μέσα στο λόγο, κάτι που ωστόσο μπορεί να γίνει μόνο τότε που σας αγγίζει έτσι όπως εκπήγασε από Μένα.

Μέσα στο λόγο Μου σας πλησιάζω ο Ίδιος, άρα πρέπει να νιώσετε Εμένα και την παρουσία Μου, άσχετα με το αν ακούτε το λόγο Μου ή το παραλαμβάνετε από τη Γραφή. Αν Με αισθάνεστε, στέκεσται στην αλήθεια, αφού μέσα στο λανθασμένο λόγο δεν είμαι παρόν· και πάλι μπορείτε να Με αισθανθείτε μόνο τότε που ζείτε τη ζωή σας με αγάπη, αλλιώς ο λόγος Μου φτάνει μόνο μέχρι τ’αυτιά σας, παρόλο που πρόκειται για την πιο καθαρή αλήθεια, που δεν έχει δηλαδή παραμορφωθεί από τους ανθρώπους. Επομένως μόνο άνθρωπος με αγάπη μπορεί να κρίνει, αφού μονάχα άνθρωπος με αγάπη έχει φωτεινό πνεύμα και μπορεί να ξεχωρίζει την αλήθεια από την πλάνη, αφού η τελευταία του φαίνεται παράξενη και νιώθει ότι δεν είναι η φωνή του Πατέρα που τον πλησιάζει ηχητικά.

Για αυτό το λόγο κάθε συζήτηση για την αλήθεια θα είναι ανεπιτυχής με ανθρώπους στους οποίους λείπει η αγάπη, καθώς όμως θα έχει πάντα ένα αποτέλεσμα όπου άνθρωποι προσέχουν την εντολή αγάπης Μου και κάνουν με αυτό τον τρόπο δυνατή την ενέργεια του πνεύματος. Εκείνοι θα συγκρίνουν το προφορικό με το γραπτό λόγο και θα αποδεχτούν αυτό που τους μεταδίδεται απευθείας από Μένα μέσω των αγγελιοφόρων Μου. Αφού θα έπρεπε αυτοί να αναφέρουν το γραπτό λόγο ως απόδειξη, για να καταλάβουν οι άνθρωποι τη βαθιά αλήθεια και να ενισχύσει η φανερή Μου ενέργεια την πίστη τους. Μια αληθινή εξήγηση και ερμηνία του γραπτού Μου λόγου θα τους φανεί πολύ πιο κατανοητή και θα αποδείξει τη θεία φύση του λόγου Μου. Και κάθε λογικός άνθρωπος θα αισθανθεί ικανοποιημένος από το λόγο Μου που μιλάω από τα ύψη και δεν θα χρειαστεί ν’αρνηθεί τη Γραφή, επειδή αυτή συμφωνεί απολύτως με εκείνο.

Και όσο συμφωνείτε με τη Γραφή μέσα στη διδασκαλία σας, εσείς, οι υπηρέτες Μου στη γη, δεν χρειάζεστε να φοβάστε καμία πνευματική συζήτηση. Θα μπορέσετε να διαψεύσετε κάθε αντίρρηση· θα μπορέσετε σαφώς και καθαρά να μεταδώσετε το νόημα του γραπτού λόγου και να το συμβιβάσετε με το λόγο που σας προσφέρεται από τα ύψη. Θα πετύχετε με κάθε άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και που στέκεται μέσα στην αγάπη. Και για αυτό θα πρέπει πάντα να επιστήσετε την προσοχή των ανθρώπων στο ότι η αγάπη είναι το πρώτο και το πιο απαραίτητο για να μπορέσουν να καταλάβουν το λόγο Μου και να το αναγνωρίσουν ως την πατρική φωνή. Αφού μονάχα η αγάπη φωτίζει το πνεύμα και σας κάνει επιδεκτικοί για το λόγο Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4341                18-6-1948

Όντα μέντιουμ. . .

«Απομάκρυνέ μας από το κακό. . .»

Η απευθείας συναναστροφή με το πνευματικό βασίλειο μπορεί να γίνει μόνο τότε που φωνάζει κανείς  απευθείας τις πνευματικές δυνάμεις μέσα στις σκέψεις ή μέσα στην προσευχή. Και για αυτό η μετάδοση πνευματικών αγαθών είναι πάντα μια πράξη της ελεύθερης θέλησης στην περίπτωση που θα έπρεπε να ενεργήσουν οι καλές δυνάμεις, ενώ οι κακές δυνάμεις προσπαθούν να εξουδεθερώνουν  τη βούληση του ανθρώπου για να τον πιέσουν ν’αποδεχτεί την κατεύθυνση της θέλησής τους, κάτι που γίνεται τότε που ο άνρθωπος παραδίδει τη βούλησή του, δηλαδή παραδίδεται στην ασυνείδητη κατάσταση σ’εκείνες τις δυνάμεις που είναι μακριά από την αλήθεια.

Συνιστάται για τέτοιους ανθρώπους που ενοχλούνται από σκοτεινές δυνάμεις να ζητήσουν την αγάπη και τη χάρη του Θεού στη συνειδητή κατάσταση, να Τον παρακαλέσουν για την προστασία και τη συμπράστασή Του ενάντια στα όνα που τον πιέζουν, και να φωνάξουν τα φωτεινά πνεύματα να τους φροντίσουν ιδιαίτερα και να μείνουν κοντά τους. Τέτοια επίκληση των καλών όντων δίνει σ’αυτά το δικαίωμα να τους συμπαρασταθούν, και τότε οι σκοτεινές δυνάμεις είναι ανίσχυρες. Η ανθρώπινη βούληση είναι πάρα πολύ αδύνατη για αντίσταση στην περίπτωση ανθρώπων που έχουν ικανότητες μέντιουμ, δηλαδή που ανοίγονται στον άλλο κόσμο και στις επιρροές του, που άρα αισθάνονται έλξη προς αόρατα όντα. Στο κορμί εκείνων έχουν ιδιαίτερη επιρροή οι δυνάμεις του σκοταδιού, το οποίο θέτουν τότε υπό την κατοχή τους, μόλις η θέληση του ανθρώπου εγκαταλείπει την αντίστασή της.

Η απόκτηση της νομής του κορμιού όμως έχει το αποτέλεσμα να μειωθεί η σκεπτική ικανότητα, να βρεθεί ο άνθρωπος σαν σε κατάσταση ονείρου και να μην προφέρει πια το δικό του διανοητικό αγαθό αλλά εκείνο της δύναμης που τον κυριαρχεί, και μάλιστα με τον τρόπο εκείνου του πνευματικού όντος. Βρίσκεται δηλαδή κατά κάποιον τρόπο μια διαφορετική ψυχή μέσα στο κορμί, ενώ η δική του ψυχή κοιμάται και δεν μπορεί μετά, στην ξύπνια κατάστση, να θυμηθεί τίποτα απ’ό,τι είπε ή έκανε ο άνθρωπος.

Ο Θεός δεν θα ζητήσει το λόγο από τον άνθρωπο για εκείνο το χρονικό διάστημα, επειδή οι πνευματικές δυνάμεις είναι πιο δυνατές απ’ό,τι ο ίδιος. Ωστόσο, θα έπρεπε ο άνθρωπος να προστατευτεί από τέτοιον βιασμό από σκοτεινές δυνάμεις, παραδίδοντας τον εαυτό του στα καλά όντα και επίσης στον Ίδιο τον Θεό, προσεύχοντας πάντα: «Απομάκρυνέ μας από όλο το κακό. . .» Αφού πρόκειται για κακό όταν ο άνθρωπος κυριαρχείται από τέτοιες πνευματικές δυνάμεις και η σκέψη και η πράξη του δεν είναι πια δικές του, αλλά του μεταδίονται η σκέψη και η πράξη μιας δύναμης με ισχυρή θέληση.

Πρέπει πάντα ν’αποκρουστούν οι κακές δυνάμεις, αφού βρίσκονται μόνιμα κοντά και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία, και μια τέτοια υπάρχει όταν ο άνθρωπος που ψάχνει το πνευματικό βασίλειο μέσα στις σκέψεις του δεν δημιουργεί πρώτα τον δεσμό με τον Θεό και είναι επομένως χωρίς προστασία όταν τον ενοχλούν οι δυνάμεις του σκοταδιού. Πρέπει πάντα η επίκληση στον Ιησού Χριστό εναντίον του εχθρού των ψυχών να ξεκινήσει κάθε πνευματική επαφή. Τότε ο άνρθωπος δεν χρειάζεται να φοβηθεί να πέσει θύμα κακών δυνάμεων. Αφού τα αμέτρητα φωτεινά όντα ακούν την επίκληση και έρχονται γρήγορα για να επενεργήσουν προστατευτικά και εκπαιδευτικά, και τότε θα έχει εμποδιστεί η πρόσβαση στις κακές δυνάμεις, αφού το όνομα του Ιησού Χριστού αποτρέπει όλα τα όντα που είναι εναντίον Του, καθώς όμως δίνει περισσότερη δύναμη σ’εκείνους που Τον υποστηρίζουν και προφέρουν το όνομά Του γεμάτοι ευλάβεια.

                                                                                                                                               Αμήν

 

4342                19-6-1948

Αγάπη – μακαριότητα. . .

Η πράξη του να δίνει κανείς – η εκπλήρωση. . .

Συνεργασία. . .

Η πνευματική ένωση μαζί Μου μπορεί να γίνει μονάχα εάν ο άνρθωπος έχει διαμορφωθεί σε αγάπη. Πώς λοιπόν θα μπορούσα να καταδικάσω μια σχέση που βασίζεται στην αγάπη; Θέλω να φουντώσει μέσα σας ένα συναίσθημα που θα έπρεπε να σας δώσει μια ελάχιστη επίγνωση του τι αισθάνομαι για σας, που εκπηγάσατε από Μένα. Η αγάπη της καρδιάς είναι κάτι ιερό, κάτι που έχει συγγένεια με την αρχέγονη Μου ουσία, παρόλο που ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να νιώσει αγάπη στο βαθμό με τον οποίο η αγάπη γεμίζει Εμένα.

Τη θέλω επομένως την αγάπη και την ευλογώ επίσης, μόλις ανυψώνει εσάς τους ανθρώπους και προσπαθείτε να κάνετε ευτυχισμένο ο ένας τον άλλο. Και όπου ανάβει αληθινή, βαθιά αγάπη, θα είμαι πάντα παρόν, αφού τότε πραγματοποιείτε και το λόγο Μου, ο οποίος σας διδάσκει την αγάπη. Ο κάθε άνθρωπος είναι ο πλησίον σας, τον οποίο θα έπρεπε να αγαπήσετε σαν τον εαυτό σας. . .  Αν του δίνετε περισσότερη αγάπη απ’ό,τι στον εαυτό σας, μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι για την ευχαρίστησή Μου, αφού τότε σας ωθεί το πιο ιερό συναίσθημα και θα καταλάβετε ότι απαιτώ την αγάπη απ’όλους τους ανθρώπους, γιατί θέλω να γίνουν μακάριοι. . . Αφού η αγάπη είναι μακαριότητα όταν τη δίνει κανείς, καθώς είναι μακαριότητα η αγάπη που εκπληρώνεται.

Ο άνθρωπος που αγαπά θα δίνει και θα εκπληρώνει ταυτόχρονα, αλλά τίποτε άλλο παρά μόνο και πάλι αγάπη, και τότε εγκρίνω την αγάπη, τότε ευλογώ εκείνους που αγαπιούνται, και η ευλογία Μου είναι και ευδιάκριτη από τη μόνιμη βοήθεια, όπου τέτοια είναι ανάγκη. Η αγάπη Μου περιλαμβάνει όλα τα παιδιά Μου, και χαίρεται μια πατρική καρδιά όταν υπάρχει θερμή σχέση μεταξύ σ’εκείνους που Του είναι κοντά. Θέλω για αυτό να ενώσω τους δικούς Μου και να οδηγήσω τη θέλησή τους για να ενωθούν σε καιρούς έσχατης ανάγκης. Θέλω να υπάρξει έντονη παρέα όταν απαιτείται μια συνεργασία, και να είναι αδύνατος ένας χωρισμός για λόγους του προορισμού τους.

Αφού έχω διαλέξει εκείνους που θα πρέπει να εκτελέσουν τη δουλειά Μου και θα ευλογήσω επομένως έναν δεσμό που εξασφαλίζει την πνευματική συνεργασία, και θα σας το δείξω ολοφάνερα ότι σας έχω διορίσει εργάτες Μου. . .  και θα υποταχτείτε χωρίς αντίσταση στον προορισμό Μου, αφού ο χρόνος θα έχει εκπληρωθεί σε λίγο, και τότε θα πρέπει ν’αναλάβετε υπηρεσία και να είστε δραστήριοι μαζί για Μένα και τη βασιλεία Μου, κάτι που προϋποθέτει βαθιά, καθαρή αγάπη μεταξύ σας. Αφού από την αγάπη θα αντλήσετε δύναμη, διότι είμαι μόνιμα κοντά σας όταν το εσωτερικό σας έχει αρπάξει φωτιά με το συναίσθημα που νιώθω και Εγώ για σας, όταν αγαπάτε με τη θέρμη της καρδιάς σας, όταν ενώνεστε για ν’αλληλοπροξενήσετε ευτυχία και Με πλησιάζετε με αυτό τον τρόπο μέσα στην καρδιά σας. Αφού είμαι ο Ίδιος Αγάπη και μπορώ να αποκαλυφτώ μονάχα σε ον που έχει επίσης αγάπη μέσα του. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

4343                20-6-1948

Εσωτερική ζωή. . .

Απόσυρση στη μοναξιά. . .

Πηγαίνετε στη μοναξιά και αφήστε Με να σας μιλήσω, και θα ακούσετε θαυμάσια πράγματα σε αφθονία. Θα σας ανοίξει ένας κόσμος σκέψεων που αλλιώς σας παραμένει ξένος. Αφού Εγώ ο Ίδιος θα σας μυήσω σε τομείς που θα σας είναι καινούριοι και που όμως θα σας φανούν γοητευτικοί, όταν έχετε μπει μέσα τους μια φορά. Ένα πνευματικό δασκάλεμα είναι πάρα πολύ πολύτιμο, γιατί θα μείνει μαζί σας για πάντα. Έχετε πράγματι μεγαλύτερο όφελος απ’ό,τι από κάθε διεύρυνση γήινων γνώσεων, αφού τέτοιες βυθίζονται τελείως ή ξεχνώνται τη στιγμή του σωματικού σας θανάτου· οι πνευματικές γνώσεις, ωστόσο, φέγγουν σαν δυνατό φως και διαδίδουν μια ήπια λάμψη, την οποία επιδιώκουν να φτάσουν εντελώς ανήξερες ψυχές, γιατί τις αγγίζει ευχάριστα.

Πνευματικές γνώσεις μπορείτε επομένως να παραλάβετε από το χέρι Μου αν απομονώνεστε στη σιωπή, αν κάνετε σιωπιλή συνομιλία μαζί Μου μέσα στο καμαράκι σας. Τη μοναξιά θα έπρεπε να ψάξετε, δηλαδή ν’αφήσετε τον κόσμο μακριά σας, να ζήσετε μια εσωτερική ζωή με συχνή σύνδεση μαζί Μου. . .  Και θα σας είμαι πάντα έτοιμος δάσκαλος, ο Οποίος θα σας μεταδώσει γνώσεις που έχετε ανάγκη, που σας λείπουν και που θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Όσον καιρό σας δελεάζει ο κόσμος, θα σας είναι δύσκολο να συνάψετε πνευματικές επαφές μαζί Μου, αφού Εγώ βρίσκομαι εκτός του κόσμου, αλλά μπορείτε να Με βρείτε ανά πάσα στιγμή εάν απομακρύνεστε από εκείνον.

Εγώ είμαι πάντα εδώ, το αν έχετε όμως εσείς χρόνο για Μένα εναπόκειται σε σας, αλλά ευλογημένο είναι κάθε λεπτό που χρησιμοποιείτε για Μένα. Για αυτό μαζέψτε πνευματικό πλούτο, ο οποίος είναι πάρα πολύ πολύτιμος, και χρησιμοποιήστε το χρόνο σας με τον σωστό τρόπο. Να ξέρετε ότι δεν τον αξιοποιείτε ποτέ λάθος όταν συνάπτετε επαφές μαζί Μου, όταν αποσύρεστε από τον κόσμο· ότι, ωστόσο, αποκτάτε μονάχα εικονικά αγαθά με κάθε υπηρεσία που απαιτεί από σας ο κόσμος. Μόνο η αγάπη για τον πλησίον έχει την ίδια αξία, γιατί έχει επίσης το αποτέλεσμα της σύνδεσης μαζί Μου και του να μπορέσω να ενεργήσω μέσα σας.

Συνομιλείτε συχνά μαζί Μου αν θέλετε να μαζέψετε πλούτη για την αιωνιότητα. Και θα σας αναθέσω πάντα τη σωστή δουλειά, θα σας οδηγήσω όπου μπορείτε να είστε δραστήριοι με αγάπη. Θα οδηγήσω κοντά σας ανθρώπους τους οποίους θα μπορέσετε να παρακινήσετε σε συζητήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν και πάλι τη σκέψη σε Μένα. Θα σας μεταδώσω ως ο Δάσκαλός σας τις γνώσεις που θα πρέπει να μεταδώσετε σ’εκείνους, και θα είμαι πάντα κοντά σας, επειδή κάθε σύνδεση από τη γη σε Μένα είναι ευλογία και σας βοηθά ν’ανεβείτε στα ύψη. Αφού η υπόσχεσή Μου λέει: «Θα μείνω κοντά σας μέχρι το τέλος. . .» Να καταλάβετε αυτά τα λόγια και να ξέρετε ότι οι ίδιοι πρέπει να το κάνετε δυνατόν να είμαι κοντά σας, μέσω της θέλησής σας, ότι πρέπει ν’απομονωθείτε στη σιωπή και ν’ανυψώσετε τις σκέψεις σας σε Μένα. . .  Τότε θα είμαι και θα μείνω μαζί σας μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4344                20 κ. 21-6-1948

Πειρασμοί του Σατανά. . .

Η προστασία του Θεού. . .

Δεν πρέπει να επιτρέψετε να σας τραβήξει μέσα στα δίχτυα του ο Σατανάς, ο οποίος επιδιώκει να σας γκρεμίζει από τα ύψη στην πιο βαθιά άβυσσο. Κερδίζει εξουσία πάνω σας αν δεν του προβάλλετε αντίσταση μέσω πιο δυνατής θέλησης, ή, αν είστε αδύνατοι, μέσω έντονης προσευχής σε Μένα. Δεν μπορεί να σας βλάψει αν δεν το επιτρέπετε. Αφού αυτή τη δύναμη του αφαίρεσα Εγώ. Επιδιώξτε λοιπόν να ενισχυθεί η θέλησή σας και να μείνει ισχυρή μέσω επίκλησης του Ιησού Χριστού, ο Οποίος αυξάνει τη θέλησή σας ανά πάσα στιγμή, εφόσον μόνο το επιδιώκετε.

Ο στόχος του αντιπάλου Μου είναι η αποστασία από Μένα και ένας τρόπος ζωής χωρίς αγάπη. Θα πετύχει και τα δύο αν σας λείπει η δύναμή Μου, η υποστήριξή Μου και η χάρη Μου. Για όλες αυτές έχετε δικαίωμα, αλλά όχι ενάντια στη βούλησή σας. Αν θέλετε να σας βοηθήσω και να ρίξω τη δύναμη και τη χάρη πάνω σας, πρέπει να ζητήσετε αυτό που σας λείπει μέσα στην προσευχή, και ξανά και ξανά πρέπει να σας πω ότι θα πρέπει να προσεύχεστε. . .  γεμάτοι ταπεινότητα και αφοσίωση σε Μένα θα πρέπει σαν τα παιδιά να παρακαλέσετε τον Πατέρα και να έχετε πίστη και εμπιστοσύνη στο ότι θα εκπληρώσει την παράκλησή σας. Τότε ο Σατανάς θα φύγει εντελώς από κοντά σας, δηλαδή δεν θα σας πιέσει πια, επειδή θα είστε περιστοιχισμένοι από προστατευτικά πνεύματα, η λαμπρότητα των οποίων του είναι ανυπόφορη, και θα παρατήσει τους πειρασμούς του.

Παρ’όλα αυτά πρέπει να φυλαχθείτε, αφού θα γυρίσει και θα προσπαθήσει να σας ανατρέψει. Για αυτό μην του προσφέρετε κανένα τρωτό σημείο, ξεφύγετέ του και καταφύγετε σε Μένα. . .  και θα σας προστατέψω. Αφού η εξουσία του είναι μικρή όταν εμφανίζομαι Εγώ ως αντίπαλός του, και την προστασία Μου θα έπρεπε να σας εξασφαλίσετε. Η εποχή του τέλους επιφέρει αυξημένο κίνδυνο, γιατί ο Σατανάς εκμεταλλεύεται ακόμα μια φορά όλη την εξουσία και τη δύναμή του για ν’επεκτείνει το βασιλείο του. Πειρασμοί κάθε είδους θα σας πλησιάσουν, ο κόσμος θα σας παρουσιάσει όλες τις γοητείες του, το κορμί σας θα σας πιέσει και θα έχει επιθυμίες  η εκπλήρωση των οποίων θα είναι κίνδυνος για σας. Ωστόσο, θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα πάντα αν μένετε κοντά Μου, αν ο στόχος της λαχτάρας της καρδιάς σας είμαι Εγώ και επιδιώκετε με σοβαρότητα την ωριμότητα της ψυχής σας.

Περνά γρήγορα ο χρόνος και κάθε μέρα είναι πολύτιμη. Για αυτό αξιοποιείστε τα και δουλέψτε για Μένα και τη βασιλεία Μου και μην προσέχετε τις επίγειες επιθυμίες. Αρκεστείτε σε ό,τι θέλω να σας δώσω, και πράγματι δεν θα σας προσφέρω λίγα. Αλλά μην επιτρέψετε να κερδίσει εξουσία πάνω σας ο αντίπαλός Μου, αντισταθείτε του και ελάτε κοντά Μου και θέλω να σας αμείψω για την πίστη σας και να σας δώσω ό,τι ωφελεί το κορμί και την ψυχή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4348                23-6-1948

Περιστροφές της γης. . .

Τραντάγματα. . .

Εδώ και αρκετό καιρό η γη κινείται με απίστευτη ταχύτητα γύρω από τον άξονά της. Δεν είναι μεν η συνεχείς περιστροφές εμφανείς για τον άνθρωπο με κανέναν τρόπο, αλλά μόνο γιατί αυτός βρίσκεται πάνω στη γη, και θα μπορούσε να τις παρακολουθήσει μονάχα εάν βρισκόταν μακριά της γης. Ωστόσο είναι ευδιάκριτες αλλαγές στο σύμπαν που έχουν ως αιτία εκείνο το φαινόμενο. Είναι σαν τακτική δόνηση, η οποία είναι λιγότερο ή περισσότερο αντιληπτή, όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση ακινησίας και είναι ευαίσθητο στην ελάχιστη κίνηση. Αυτό το φαινόμενο θα προξενήσει την πλήρη διάλυση της γης μετά από αφάνταστο μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συμβάλει ωστόσο επίσης ανθρώπινη επίδραση, και για αυτό η λήξη αυτής της εποχής θα οφεληθεί σε ανθρώπινη επιρροή, παρόλο που έχει προοριστεί μέσα στο θεΐο σχέδιο από των αιώνα τον άπαντα.

Η γη καθ’εαυτή θα είχε μια αφάνταστα μεγάλη διάρκεια ζωής, δηλαδή η ύπαρξή της θα ήταν εξασφαλισμένη για ατελείωτους καιρούς, αλλά το θέλημα του Θεού επιτρέπει να οριστεί αυτή από την ανθρώπινη θέληση, ο Θεός αφήνει τους ανθρώπους να εκτελέσουν αυτό που θα τους προξενήσει στους ίδιους τη μεγαλύτερη ζημιά. Μέσα στο προαιώνιο σχέδιό Του έχουν αποφασίστει όλες οι αλλαγές στο σύμπαν, ανάλογα με τη σοφία και την αγάπη Του. Για μια αλλαγή με αφάνταστο αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν θέλει να ξέρει τίποτα η επιστημονικά εκπαιδευμένη ανθρωπότητα, και όμως εκείνη η αλλαγή πραγματοποιείται συνέχεια.

Αυτή η αλλαγή. . .  μια υπερβολικά γρήγορη περιστροφή της γης. . .  θα προξενήσει και το φυσικό συμβάν, το οποίο ανακοινώνεται από την αρχή της λυτρωτικής περιόδου από ενορατικούς και προφήτες και που αποκαλύπτεται και πάλι τώρα μέσω του Πνεύματος του Θεού. Η διαδικασία δεν εξηγείται καλά από την ανθρώπινη άποψη· αλλά, με εύκολα λόγια, οι περιστροφές θα αυξηθούν και θα σταματήσουν για δευτερόλεπτα, κάτι που θα έχει το αποτέλεσμα τρανταγμάτων της γης που θα είναι τόσο δυνατά ώστε οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι θα έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου. Δεν μπορεί να βρεθεί αναλογία πάνω στη γη, αφού θα πρόκειται για εκδήλωση μιας δύναμης που θα προέρθει από το σύμπαν και που είναι άγνωστη στην επίγεια επιστήμη.

Η υφή των άστρων θα προξενήσει τέτοιες δυνάμεις, και το εσωτερικό της γης θα αγγιχτεί από εκείνες, και έτσι η γη θα κινηθεί κατά κάποιον τρόπο εκτός των νόμων της φύσης, κάτι που εκδηλώνεται πάντα με καταστροφικό τρόπο, που όμως κατά καιρούς επιτρέπεται από τον Θεό για το σκοπό της διάλυσης της πιο στερεής ύλης, η οποία θα έπρεπε ν’αφήσει ελεύθερο το πνευματικό που είναι δεμένο μέσα της. Και αυτή η πράξη επίκειται σύντομο, θα διαρκέσει ωστόσο μόνο λίγα δευτερόλεπτα, αλλά με προηγούμενα σημάδια, τα οποία θα πρέπει και αυτά να ονομαστούν καταστροφή, γιατί θα προκαλέσουν αφάνταστο πανικό ανάμεσα στους ανθρώπους και θα πρέπει για αυτό να συγκαταλεχτούν μεταξύ του διαστήματος της καταστροφής. Αλλά τα πάντα έχουν προοριστεί από μια αιωνιότητα, και το σχέδιο του Θεού θα πραγματοποιηθεί όπως είναι γραμμένο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4349                23-6-1948

Ενόχληση από πνευματικά όντα που είναι δεμένα στη γη. . .

Τα πνευματικά όντα στο επέκεινα που έχουν ακόμα προσκόλληση στη γη πιέζουν συνέχεια τους ανθρώπους και τους παρακινούν σε πράξεις, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους. Προσκολλημένα στη γη είναι όμως μόνο τότε που έχουν ακόμα γήινη υλικιστική νοοτροπία, που δεν μπορούν να αποδεσμευτούν από τα πράγματα που επιδίωκαν στην επίγεια ζωή, τότε που η γη κατά κάποιον τρόπο δεν τα αφήνει ελεύθερα και παρουσιάζεται ξανά και ξανά με τα αγαθά της μπροστά στα μάτια τους. Τέτοια όντα ψάχνουν ανθρώπους με ίδια νοοτροπία ως δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη θέλησή τους. Ενοχλούν τον άνθρωπο και ασκούν μεγάλη επιρροή πάνω του, εφόσον ο άνθρωπος δεν αντιστέκεται ή φωνάζει για βοήθεια πνευματικά όντα που θα τον προστατεύσουν από εκείνη την επιρροή. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, πρόκειται για ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ορμές, και τότε είναι πρόθυμα αντικείμενα για τους πνευματικούς ταραχοποιούς, τα οποία τότε θα θελήσουν και θα δράσουν όπως εκείνοι.

Για τέτοιους πνευματικούς διαφθορείς προειδοποιεί ο Θεός τους ανθρώπους και τους συμβουλεύει να καταφύγουν πάντα σ’Εκείνον και να Του ζητήσουν προστασία και βοήθεια. Μια σύντομη παράκληση μέσα στις σκέψεις είναι ήδη αρκετή για να του συντρέξουν φωτεινά όντα, έτσι ώστε θα καταλάβει σύντομα την κακή επιρροή και θα της ξεφύγει. Πρέπει η ψυχή του ανθρώπου να προσπαθήσει να πετάξει πιο ψηλά από εκείνες τις σφαίρες για να έχει επαφή με φωτεινά όντα. Τότε μπορεί ν’αντισταθεί σ’εκείνες τις δυνάμεις, αφού τότε βρίσκει υποστήριξη και διαθέτει και αυξημένη δύναμη. Μπορεί ακόμα και να βοηθήσει τις ψυχές που είναι προσκολλημένες στη γη να ανυψωθούν επίσης σε άλλες σφαίρες. Και οι ψυχές θα μειώσουν τις ενοχλήσεις τους εάν ο άνθρωπος προσεύχεται για εκείνες.

Εάν η θέληση του ανθρώπου είναι ευδιάκριτη, ένα ον που είναι προσκολλημένο στη γη θα παραμείνει κοντά του, γιατί νιώθει την ευεργεσία της προσευχής, και μέσω της επιδίωξης του ανθρώπου να φτάσει στο φως και ν’ανέβει στα ύψη, θα καταλάβει το ον τις δικές του λάθος ιδέες και θα προσπαθήσει ν’αλλάξει. Για αυτό το λόγο μπορούν να βοηθηθούν τέτοιες προσκολλημένες στη γη ψυχές μέσω σιωπιλής παράκλησης και μέσω διανοητικών δασκαλεμάτων, τα οποία δεν περνούν απρόσεκτα στον άλλο κόσμο, μόλις ένας άνθρωπος σκέφτεται τις ψυχές που βασανίζονται μέσα στο σκοτάδι και θέλει να τις βοηθήσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4350                24-6-1948

Διαφορετικές αποστολές των εργάτων του Κυρίου. . .

Με πνευματικό τρόπο μπορείτε απεριόριστα να παραλαμβάνετε γνώσεις από όλους τους τομείς. Τίποτα δεν θα σας μείνει κρυμμένο, και για αυτό θα μπορείτε και να αντιμετωπίσετε όλες τις αντιρρήσεις· θα μπορείτε να διαψεύσετε κάθε αντεπιχείρημα, γιατί οι γνώσεις που σας μεταδόθηκαν με πνευματικό τρόπο σάς δίνουν ταυτόχρονα την ικανότητα να τις χρησιμοποιήσετε με τον σωστό τρόπο και δεν χρειάζεστε για αυτό να φοβάστε κανέναν αντίπαλο. Αν σας μεταδίδονται πνευματικές γνώσεις, είναι δραστήρια φωτεινά όντα που στέκονται μέσα σε πλήρη σοφία και σας μοιράζουν τα δώρα τους έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να βγάλουν ρίζες στο εσωτερικό σας, δηλαδή να γίνουν πνευματική σας ιδιοκτησία. Αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σε ελεύθερες ομιλίες μόνο τότε που έχουν γίνει πεποίθηση μέσα σας, κάτι για το οποίο είναι απαραίτητη και η κατανόηση.

Είναι άσκοπο να σας μεταδοθούν μονάχα οι γνώσεις εάν δεν βρίσκουν έδαφος μέσα σας όπου μπορούν να σταθεροποιηθούν. Για αυτό δεν είναι ανάγκη μόνο τα δασκαλέματα από πάνω, αλλά πρέπει και να ξεκινήσει η πνευματική δουλειά από εσάς τους ίδιους. Πρέπει να συλλογιστείτε αυτά που παραλάβατε μέσα στην καρδιά και μέσα στο μυαλό σας. Μόνο τότε έχετε το σωστό όφελος και μπορείτε να τα εφαρμόσετε αν σας προσφερθεί για αυτό η ευκαιρία. Και για τέτοια ευκαιρία φροντίζει συνέχεια ο Θεός. Οδηγεί κοντά σας τους ανθρώπους στους οποίους θα έπρεπε να προσφέρετε τα πνευματικά αγαθά. Ο Ίδιος σας δίνει την ικανότητα να μιλάτε για Αυτόν. Βάζει μέσα σας την ορμή να διαδώσετε τις γνώσεις και θα ευλογήσει τη δουλειά σας, για να μην είναι ανεπιτυχής.

Έχει όμως κάθε εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου την ιδιαίτερη του αποστολή, ανάλογα με το ζήλο που εξελίσσει στην υπηρεσία του για τον Θεό. Ο Θεός θεωρεί κατάλληλο τον καθένα που Του προσφέρεται, αλλά η δύναμη της θέλησης του καθένα είναι αποφασιστική για το τι είδους δουλειάς θα του ανατεθεί. Το καθήκον του καθένα είναι διαφορετικό, αλλά η κάθε δραστηριότητα είναι ανάγκη, έτσι ώστε κανένας εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου δεν πρέπει να αισθανθεί ασήμαντος, ακόμα και αν του έχει ανατεθεί ως πεδίο δραστηριότητας μόνο ένας μικρός κύκλος ανθρώπων.

Κάθε λέξη που έρχεται από τα ύψη και μεταδίδεται είναι ευλογία για την ανθρωπότητα, και ο Θεός έχει ανάγκη πολλούς εργάτες που διαδίδουν το λόγο Του, που μιλούν όπου τους προσφέρεται η ευκαιρία. Μπορεί να διαδοθεί το Ευαγγέλιο, η θεϊκή διδασκαλία αγάπης, όπως όμως διοχετεύονται και βαθιές γνώσεις στους ανθρώπους από τους αγγελιοφόρους που ενημερώθηκαν για την αλήθεια από τον Ίδιο τον Θεό. Και για ευνόητους λόγους το καθήκον εκείνων που θέλουν να εκπληρώσουν την αποστολή τους στη γη θα είναι διαφορετικού είδους, ανάλογα με τις γνώσεις, τη θέληση και τον βαθμό της ωριμότητάς τους.

Σε όποιον, ωστόσο, πρέπει να εκπληρώσει μια μεγάλη αποστολή, θα δοθεί και η δύναμη για αυτήν, εφόσον η θέλησή του υποτάσσεται στο θέλημα του Θεού, δηλαδή εφόσον ο άνθρωπος είναι πρόθυμος να είναι δραστήριος για τον Θεό και τη βασιλεία Του. Αφού είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να διοχετευτούν στους ανθρώπους γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια, επειδή η εποχή του τέλους θα προξενήσει τόσο μεγάλη σύγχυση στη σκέψη των ανθρώπων ώστε μονάχα η καθαρή αλήθεια θα δώσει μια εξήγηση και ώστε πολλοί άνθρωποι θα ζητήσουν την αλήθεια. Τότε θα πρέπει να είστε δραστήριοι εσείς οι άνθρωποι που θέλετε να υπηρετήσετε τον Θεό. Τότε θα πρέπει να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας και να μεταδώσετε το δώρο της χάρης. Τότε θα πρέπει να μιλήσετε με εντολή και με την υποστήριξη του Θεού, και Αυτός θα σας κάνει και ικανούς για αυτό, διότι ο Θέος θέλει να διαδοθεί η αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4354                26-6-1948

Η ηγεσία του Θεού. . .

Δαίμονες της εποχής του τέλους. . .

Όλα τα βήματα είναι μάταια αν δεν Με αφήνετε να περπατάω δίπλα σας για να σας οδηγήσω σωστά και να μην πάρετε λάθος δρόμους. Γίνεται  ατελείωτος αγώνας των δαιμόνων για τις ψυχές σας, και επομένως αυτοί στέκονται στην άκρη του δρόμου δελεάζοντάς σας. Με γοητευτικό τρόπο προσπαθούν ν’αποσπάσουν την προσοχή σας για να μην προσέξετε πια το δρόμο και να πάρετε ανεπαίσθητα έναν λάθος δρόμο που θα σας οδηγήσει μακριά από το στόχο. Αν Μου επιτρέπετε να περπατάω δίπλα σας, οι δαίμονες δεν τολμούν να σας πλησιάσουν, η αφθονία του φωτός που ακτινοβολεί από Μένα τους τυφλώνει, υποχωρούν και σας αφήνουν να περάσετε ανενόχλητους.

Θυμάστε ότι σας παραμονεύουν πάντα δυνάμεις που δεν θέλουν το καλό σας, ότι ωστόσο υπό την προστασία Μου δεν χρειάζεστε να τις φοβάστε, αφού τότε είναι ανίσχυρες και εσείς είστε πιο δυνατοί από εκείνες. Κατά τη διάρκεια της έσχατης εποχής μαίνονται ιδιαίτερα σφοδρά και δεν σταματούν ούτε μπροστά σ’εκείνους που κάνουν πνευματικές προσπάθειες, αφού το φως που ακτινοβολείτε όταν ψάχνετε ή διαδίδετε την αλήθεια, τους εκνευρίζει και τους προκαλεί αγανάκτηση, έτσι ώστε προσπαθούν να το σβήσουν και σας πιέζουν σοβαρά για αυτό. Μαζί Μου όμως είστε ασφαλείς, αφού σας οδηγώ έτσι ώστε θα πετύχετε το στόχο σας πάνω σ’έναν σύντομο δρόμο. Αλλά ο δρόμος είναι πιο  κουραστικός, δεν είναι ομαλός και δεν παρουσιάζει στις άκρες του τοπία που ευχαριστούν το μάτι σας. Ο επίγειος δρόμος είναι σκληρός δρόμος για προσκύνημα, και αν φαίνεται γοητευτικός, παραμονεύει ο κίνδυνος πίσω από την ομορφιά.

Ο αγώνας των δαιμόνων για την ψυχή σας θα ενισχυθεί όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος. Εσείς όμως θα είστε και πιο σταθεροί στην πίστη σας σ’Εμένα και θα προβάλετε αντίσταση σε κάθε πειρασμό. Και όλο και λιγότερη θα είναι η εξουσία που θα εφαρμόσει ο εχθρός απέναντί σας, αφού το φως της παρουσίας Μου θα λάμψει όλο και πιο δυνατό, και όλο και πιο φανερά θα νίωσουν οι σκοτεινές δυνάμεις ότι θα τους αντιμετωπίσει ο Κύριος της δημιουργίας, τον Οποίο δεν μπορούν να εξαναγκάζουν. Και θα σας αποφεύγουν, όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .  Τότε η δύναμη της πίστης σας θα είναι τόσο βαθιά ώστε τίποτα δεν θα μπορέσει πια να σας μπερδέψει ή να σας κάνει ν’αποστατήσετε, αφού τότε θα ξέρετε ότι θα έρθω ο Ίδιος ορατός κοντά σας και θα σας ανεβάσω στα ύψη, όπως σας το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4355                26 κ. 27-6-1948

Προσθήκη και εξήγηση στον αριθμό 4348. . .

Εξηγήστε τη διαδικασία έτσι: Όσο πιο γρήγορα κινείται η γη, τόσο πιο μικρό είναι το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται για μια περιστροφή, και τόσο πιο δυνατή γίνεται η ατμοσφαιρική πίεση που προκαλεί μέσω της κίνησής της. Κανονικά αυτή η ατμοσφαιρική πίεση θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή πάνω στην επιφάνεια της γης, κάτι που όμως δεν είναι έτσι. Άρα υπάρχει ήδη εδώ μια απόκληση από τους φυσικούς νόμους, η οποία δεν εξηγείται με επιστημονικό τρόπο. Και από αυτό προκύπτει ότι οι φυσικοί νόμοι που ισχύουν στη γη χάνουν την ισχύ τους  εκτός της.

Ωστόσο, αυτή η γρήγορη περιστροφή έχει επιδράσεις πάνω στην επιφάνεια της γης, καθ’όσον σχηματίζεται εσωτερικός φλοιός, ο οποίος είναι το κατάλληλο θρεπτικό υπόστρωμα, έτσι ώστε μια συνεχής ζωογόνηση της  επιφάνειας της γης είναι δυνατόν μονάχα μέσω ασταμάτητης περιστοφής, μέσω της δημιουργίας μιας δύναμης που επενεργεί πάνω στο έδαφος, η οποία δηλαδή δεν διανέμεται και δεν διαρρέει προς τα έξω, αλλά ενεργεί από έξω προς το εσωτερικό της γης. Αυτή η δύναμη είναι ζωογονική, δεν μπορεί όμως να εξηγηθεί από το ανθρώπινο νου, ακριβώς επειδή δεν βασίζεται στους φυσικούς νόμους, και το αποτέλεσμά της επίσης δεν βασίζεται στους φυσικούς νόμους.

Αν η γη σταματούσε τις περιστροφές της, ολόκληρη η ζωή πάνω της θα έπηζε. Από την άλλη μπορεί μια αυξημένη ταχύτητα να ευνοήσει μια ανώμαλη ανάπτυξη, μπορεί όμως και να επενεργήσει πιο βαθιά μέσα στο εσωτερικό της γης και να προκαλέσει εκεί εκρήξεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τον πυρήνα της γης και θα αμφισβητήσουν τη συνέχιση της ύπαρξής της. Τέτοια αυξημένη ταχύτητα συμβαίνει τώρα και τα αποτελέσματά της θα γίνουν σύντομα αντιληπτά. Για να εμποδιστεί το τελευταίο αποτέλεσμα, η περίσσια δύναμη πρέπει να βρει ένα πεδίο δραστηριότητας. . .  πρέπει να έχει εκρηκτικό αποτέλεσμα κατά τόπους, κάτι που θα γίνει με τη μορφή μιας φυσικής καταστροφής.

Με αυτό τον τρόπο η ταχύτητα της περιστροφής θα μειωθεί λίγο. Η δύναμη που θα δημιουργηθεί μετά θα βρει νέο θρεπτικό υπόστρωμα, το οποίο θα μπορέσει να ζωογονήσει με φυτά και με ζώα, και για σύντομο χρονικό διάστημα η ύπαρξη της γης θα είναι άλλη μια φορά εξασφαλισμένη, ώσπου μέσω ανθρώπινης θέλησης θα προκαλεστούν και πάλι δυνάμεις τις οποίες δεν έχουν εξιχνιάσει εντελώς οι άνρθωποι και οι οποίες έχουν ολοκληρωτικά καταστροφικό αποτέλεσμα, επειδή πρέπει να τις θεωρούμε κατά κάποιον τρόπο αντίθετες δυνάμεις, δηλαδή ενεργούν από το εσωτερικό στο εξωτερικό, και η ενέργεια της μιας δύναμης εναντίον της ενέργειας της άλλης δύναμης σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή, κάτι που μπορεί μάλιστα να εξηγηθεί στους ανθρώπους, το οποίο ωστόσο δεν μπορούν να καταλάβουν. . .  Πνευματικά προχωρημένοι επιστήμονες θα μπορέσουν εύκολα να εξηγήσουν αυτή τη διαδικασία, αφού δεν είναι πια τόσο δύσπιστοι απέναντι σε μια ενέργεια φυσικών δυνάμεων που αντιβαίνει στους φυσικούς νόμους, επειδή για αυτούς η σφαίρα εκτός της γης είναι μια περιοχή που δεν μπορεί να εξιχνιαστεί από τη σκέψη του γήινου ανθρώπινου νου, γιατί διαφορετικοί νόμοι από εκείνους στη γη κυριαρχούν αυτή την περιοχή.

Κάθε άστρο είναι μεμονωμένος κόσμος, και μέσα σε κάθε άστρο το θέλημα αγάπης του Θεού έχει εκδηλωθεί με διαφορετικό τρόπο, γιατί αμέτρητες σκέψεις Του πραγματοποιούνται εκεί μέσω της εξουσίας και της δύναμής Του, και κάθε σκέψη μαρτυρεί την πιο βαθιά σοφία. Σύμφωνα με την ανθρώπινη κατανόηση, δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια ποικίλα ανομοιότητα των δημιουργιών του Θεού, αφού η φαντασία είναι περιορισμένη. Για τον Θεό, ωστόσο, δεν υπάρχει περιορισμός της σκέψης Του και ούτε παρεμπόδιση της δημιουργικής του δύναμης.

Το ότι ο άνρθωπος, ο κάτοικος μιας των αμέτρητων δημιουργιών του Θεού, θα μπορούσε να εξιχνιάσει απεριόριστα την κυριαρχία και τη δράση Του με λογικό τρόπο, αποκλείεται τελείως, αφού κάτι που του φαίνεται αδύνατον το απορρίπτει αμέσως, είναι όμως πάντα δυνατόν για τον Θεό. Έτσι μπορεί η γη με τις κινήσεις της, με την περιστροφή της, με τη σύνθεσή της να υπολογιστεί και να εξερευνιστεί στο χρόνο, αλλά πάντα μόνο καθ’όσον τέτοια δεδωμένα βασίζονται στους φυσικούς νόμους που ισχύουν στη γη και που είναι γνωστοί στον άνρθωπο. Πέρα από αυτά αποτυχαίνουν η γνώσεις του και ο νους του.

Υπάρχει ωστόσο ένα «παραπέρα», αλλιώς η γήινη επιστήμη θα έπρεπε και να μπορέσει να διαπιστώσει ακριβώς πότε και με ποιον τρόπο, με ποια αφορμή θα γίνει η τελική καταστροφή της γης. Για αυτή τη διαπίστωση είναι ανίκανη. Από αυτό, ωστόσο, δεν προκύπτει ότι η καταστροφή της γης δεν θα γίνει. Τίθενται σ’αυτή την περίπτωση η πίστη ενάντια στην επιστήμη. . .  όποιος εκτιμά περισσότερο την επιστήμη αρνείται αυτό που υποστηρίζει η πίστη. . .

Ο Θέος ανακοινώνει το τέλος αυτής της περιόδου της γης. Ανακοινώνει μια ολοκληρωτική αλλαγή της επιφάνειας της γης μαζί με τη διάλυση ολόκληρης της ζωής πάνω, μέσα και πάνω από τη γη. . .  Στην επιστήμη αυτή η διαδικασία είναι τελείως άγνωστη. . .  άρα ένα σημάδι για το ότι θα γίνει μια ενέργεια του Θεού που θα διαδραματιστεί εκτός των φυσικών νόμων· εκτός των νόμων όχι από την άποψη του Θεού μεν, αλλά για τους ανθρώπους, στους οποίους δεν είναι γνωστοί όλοι οι φυσικοί νόμοι, όλες οι δυνάμεις με τον τρόπο να μπορούσαν να προβλέψουν και να υπολογίσουν τέτοιο γεγονός. Οι έρευνες όμως θα έπρεπε να γίνουν πάνω στο θεμέλιο τις πίστης για να πετύχουν αληθινά αποτελέσματα. Μόνο τότε είναι προσιτός στους επιστήμονες ο τομέας που συνήθως μένει κλειστός στους ανθρώπους. Τότε του συμβαραστέκονται πνευματικοί συνεργάτες και τον διαφωτίζουν. Τότε μπορεί και να ρίξει μια ματιά στο σωτήριο σχέδιο του Θεού, και πολλά πράγματα θα του είναι κατανοητά και αποδεκτά, τα οποία αλλιώς θα είχε απορρίψει το μυαλό του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4357                28 κ. 29-6-1948

Ο γάμος. . .

Μπροστά στον Θεό και μπροστά στον κόσμο. . .

Πρέπει να ενωθείτε μέσα στην αγάπη, αλλιώς ο δεσμός δεν είναι ευλογημένος από Μένα. Ο γάμος είναι δύο άνθρωποι που κάνουν παρέα ο ένας με τον άλλον, μια συμβίωση μέσα στην πιο έντονη αρμονία. Ο γάμος είναι κατάσταση που δεν μπορεί να δημιουργείται από το νόμο, αλλά που προϋποθέτει πάντα βαθιά ανιδιοτελή αγάπη, η οποία ωστόσο, αν έχει φουντώσει μια φορά μέσα στην καρδιά, δεν μπορεί να σβήσει ποτέ, αφού η σωστή αγάπη ενώνει τις καρδιές, δεν είναι έρωτας του κορμιού που ψάχνει την εκπλήρωσή του μέσα στο μεθύσι των αισθήσεων. Δεν είναι αγάπη που έχει απαιτήσεις. Μια αγάπη που θέλει πάντοτε να δίνει και να προσφέρει ευτυχία είναι το θεμέλιο ενός γάμου που είναι ευλογημένος από Μένα.

Ο γάμος είναι έντονη συμβίωση δύο ανθρώπων οι καρδιές των οποίων αισθάνονται καθαρή αγάπη ο ένας για τον άλλον. . .  Ένας τέτοιος γάμος είναι αδιάσπαστος, γιατί η σωστή αγάπη δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει. Και η τέλεση τέτοιου γάμου γίνεται όταν δύο άνθρωποι Με παρακαλούν να ευλογήσω τα δεσμά τους. Τότε τους θεωρώ άντρας και γυναίκα, και θα πρέπει να μείνουν μαζί όσπου να τους χωρίσει ο θάνατος. Όποιος ζει μέσα σε τέτοιο γάμο θα αισθάνεται πάντα ότι ανήκει στον άλλον, παρόλο που εξωτερικές συνθήκες χωρίζουν τους ανθρώπους. Θα έχουν την ευλογία Μου, γιατί το πιο ιερό συναίσθημα, το οποίο έχει την αρχή του σε Μένα, ήταν αφορμή για τον δεσμό, και αυτό το συναίσθημα είναι ο πρώτος όρος για έναν γάμο που επιδοκιμάζω. . .

Η καθαρή αγάπη όμως έχει γίνει σπάνια στη γη, και παρ΄όλα αυτά δημιουργούνται συζυγικά δεσμά, και ούτε αυτό δεν αντιβαίνει στο θέλημά Μου, επειδή το ανθρώπινο γένος θα πρέπει να αναπαράγεται, γιατί αμέτρητες ψυχές περιμένουν την ενσάρκωσή τους για να διανύσουν την τελευταία τους πορεία ανάπτυξης μέσα στον κόσμο της ύλης. Πρέπει επομένως ο δεσμός δύο ανθρώπων να στολιστεί με μια μορφή που είναι ευδιάκριτη από έξω, με μια μορφή που περιλαμβάνει συγκεκριμένους νόμους, υποχρεώσεις και δικαιώματα, γιατί χωρίς τέτοια οι άνρθωποι παραβιάζουν πάρα πολύ εύκολα τη θελημένη από Μένα τάξη και θέτουν σε κίνδυνο με αυτό τον τρόπο τη μεγάλωση των απογόνων, η οποία ωστόσο έχει μέγιστη σημασία για την πνευματική ανάπτυξη.

Επομένως το να παντρεύονται οι άνθρωποι ανάλογα με το νόμο ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου. Το αν ωστόσο τέτοιος γάμος έχει την ιδιαίτερη ευλογία Μου, εξαρτάται από το βαθμό της αγάπης των δύο συζύγων. Η ευλογία Μου όμως είναι και πάλι αποφασιστική για το αν ένας γάμος γίνεται μπροστά σε ανθρώπους ή μπροστά σε Μένα. Αν γίνεται ένας γάμος από άλλα κίνητρα χωρίς αμοιβαία βαθιά αγάπη, τότε τα δεσμά ισχύουν μάλιστα μπροστά στον κόσμο, και δεν θα αρνηθώ τη συμπαράστασή Μου όπου ζητάται τέτοια. Αλλά δεν πρόκειται για γάμο με την αληθινή έννοια της λέξης, ο οποίος Μου δίνει ευχαρίστηση. Δεν πρόκειται για τη θελημένη από Μένα κατάσταση ένωσης, η οποία μέσω της αγάπης γίνεται πράξη μακαριότητας, την οποία ευλογώ. Αφού πάντοτε θα επικρατεί η αρχή του να δίνει κανείς όπου υπάρχει η καθαρή αγάπη, και επομένως οι σύζυγοι τέτοιου γάμου δεν Με αποκλείουν ποτέ, ο Οποίος είμαι η ίδια η Αγάπη. Και το Πνεύμα Μου θα κυριαρχήσει τους ανθρώπους και θα ενεργήσει μέσα σε εκείνους που Με πλησιάζουν με τέτοιον τρόπο και ζητούν την ευλογία Μου ως άντρας και γυναίκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4358                30-6-1948

Η σωστή κατεύθυνση της θέλησης. . .

Η εντολή αγάπης. . .

Αλήθεια. . .

Εσείς τα παιδιά της αγάπης Μου βλέπετε σε Μένα τον προαιώνιο Πατέρα σας, ο Οποίος δεν σας στερεί ποτέ την αγάπη Του, στον Οποίο είναι γνωστή η πνευματική και η σωματική σας ανάγκη και ο Οποίος θέλει να σας βοηθήσει με κάθε τρόπο. Προσέχω ιδιαίτερα την πνευματική σας ανάγκη, αφού ο τελικός στόχος είναι η οριστική ενωποίηση μαζί Μου, την οποία μπορείτε να πετύχετε μονάχα αν γίνεστε τέλειοι. Προς αυτό θέλω πάντα να σας βοηθάω, και για αυτό το σκοπό πρέπει να διανύσετε την πορεία μέσα από την επίγεια ζωή.

Όταν ως άνθρωπος ζείτε το τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής σας στη γη, όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη σας θέληση με τον σωστό τρόπο, το μέριμνά Μου είναι πάντα μόνο αυτή η σωστή κατεύθυνση της θέλησης. Και για αυτό θα επενεργώ πάνω σας με κάθε τρόπο για να καταλάβετε και να Με επιδιώξετε από μόνοι σας, για να ψάξετε την αλήθεια και να την αναγνωρίσετε κιόλας. Δεν θα αφήσω ποτέ να χαθεί ένας άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει το σωστό, και θα βάλω στην καρδιά του την κατανόηση για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο μπροστά Μου.

Οι εντολές Μου, οι οποίες απαιτούν μονάχα την αγάπη από σας τους ανθρώπους, θα σας είναι πάντα γνώμονες για τον τρόπο ζωής σας, και αν εκπληρώνετε αυτές τις εντολές Μου, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος, πρέπει να πετύχετε το στόχο. Αν ωστόσο προσέχετε περισσότερο εντολές που εκδόθηκαν από ανθρώπους απ’ό,τι τους εντολές Μου, δεν θα πετύχετε το στόχο. . .  Αφού η ψυχή σας τελειοποιείται μονάχα μέσω της αγάπης. Ποτέ όμως κάτι διαφορετικό από την έμπρακτη αγάπη δεν συμβάλλει στην ωριμότητα της ψυχής. Η έμπρακτη αγάπη φωτίζει το πνεύμα και δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα να καταλαβαίνει και το συναίσθημα της άμυνας ενάντια σε ό,τι λάθος. Και έτσι ο κάθε άνθρωπος που αναζητά την αλήθεια θα καταλάβει ό,τι αντιβαίνει στην αλήθεια, εφόσον είναι δραστήριος με ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον.

Απαράδεκτο θα του φανεί ό,τι δεν δόθηκε στους ανθρώπους ως εντολή από Μένα, και η θέλησή του ν’αρνηθεί τέτοια θα αυξάνεται όσο πιο πρόθυμος εκπληρώνει τις εντολές αγάπης Μου. Τότε θα του συντρέξω παρουσιάζοντάς του την αλήθεια μέσω του λόγου ή μέσω της γραφής, και η καρδιά του θα συμφωνήσει, ο νους του θα δραστηριοποιηθεί και η σκέψη του θα ενεργοποιηθεί. Και άρα ο άνθρωπος θα μυηθεί από Μένα στην αλήθεια, η οποία θα τον συγκινήσει ευεργετικά, γιατί θα μπορέσει να την επιδοκιμάσει με την καρδιά και με το νου του.

Οι σκεπτικιστές Μού είναι ευχάριστοι, αφού ψάχνουν την αλήθεια και θα τη βρουν για αυτό. Ωστόσο, όποιος, χωρίς να σκεφτεί, δέχεται ό,τι του προσφέρεται από ανθρώπους, δεν είναι αναζητητής της αλήθειας, και το φως της αλήθειας δεν θα του φέξει ποτέ. Για αυτό το λόγο δεν θα καταδικάσω ποτέ έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να πιστέψει τυφλά, μάλλον θα τον ευλογήσω και θα τον βοηθήσω να βρει ισχυρή, πεπεισμένη πίστη. Αφού αυτός προσπαθεί πράγματι με μεγαλύτερη σοβαρότητα να βρει το καλό της ψυχής του απ’ό,τι ο ευκολόπιστος άνθρωπος που δέχεται τα πάντα και που δεν παίρνει θέση στα πνευματικά αγαθά που του μεταδόθηκαν. Ο τελευταίος δεν θα φτάσει ποτέ στην αλήθεια. Στον πρώτο όμως την προσφέρω ο Ίδιος, και πράγματι με τον τρόπο ώστε δεν θα αντισταθεί πια να την αποδεχτεί, διότι θα την καταλάβει ως την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4359                1-7-1948

Φαινόμενα φωτός πριν την καταστροφή. . .

Μια μεγάλη πνευματική δραστηριότητα θα προηγηθεί στην επέμβασή Μου, η οποία θα πρέπει να ενισχύσει την πίστη των δικών Μου και η οποία θα είναι μια τελευταία ένδειξη για το επερχόμενο φυσικό γεγονός. Οι ουράνιοι αγγελιοφόροι Μου έχουν εντολή να γίνουν αντιληπτοί στους δικούς Μου με τον τρόπο φαινομένων φωτός, τα οποία αυτοί θα δουν στο στερέωμα καθαρά και φανερά, έτσι ώστε θα αποκλειστεί κάθε αυταπάτη. Και οι δικοί Μου θα δουν όλοι το ίδιο φαινόμενο, ενώ οι άπιστοι δεν θα δουν τίποτα και θα περιγελάσουν ως φαντασιώσεις τις σχετικές αναφορές.

Και αυτό θα είναι το τελευταίο σημάδι. . .  Τότε θα μπορέσετε βέβαια να ετοιμαστείτε για την ώρα της αποκάλυψής Μου μέσω των στοιχείων της φύσης. Τότε αφήστε όλα τα επίγεια να πάρουν το δρόμο τους και φροντίστε μονάχα τις ψυχές σας. . .  Τότε υποδεχτείτε το λόγο Μου γεμάτοι ευλάβεια, αφήστε Με να σας μιλήσω μέσα στο λόγο και συνδεθείτε βαθιά και έντονα μαζί Μου, για να μπορέσω να είμαι κοντά σας μέσα στην έσχατη ανάγκη, η οποία θα ξεσπάσει πολύ σύντομα πάνω σας. Τότε φροντίστε ακόμα εκείνους που θα είναι κοντά σας και που θα παρατηρήσουν γεμάτοι φόβο τις αλλαγές μέσα στη φύση. Ενημερώστε τους γρήγορα και οδηγήστε τους σε Μένα. Μιλήστε τους για Μένα ως για έναν Θεό της αγάπης, ο Οποίος φροντίζει τον κάθε άνθρωπο και ο Οποίος δεν παραμελεί κανέναν που Τον φωνάζει για βοήθεια. . .

Και τότε επιμένετε να Μου πιστεύετε, μην φοβηθείτε όταν η φωνή Μου θα αντηχήσει με μια δύναμη ώστε θα τρέμουν οι άνθρωποι. . .  Μείνετε ήσυχοι και συνετοί και να ξέρετε ότι δεν θα σας συμβεί τίποτα αν δεν το θέλω Εγώ, και ότι σας υποσχέθηκα την προστασία Μου, εάν συνδεθείτε μαζί Μου μέσα στην προσευχή. Τότε θα είμαι κοντά σας, και θα νιώσετε φανερά την παρουσία Μου. . .  Και τότε θα πραγματοποιηθούν όσα σας ανακοίνωσα μέσω του Πνεύματός Μου. . .  Αφού ο λόγος Μου είναι και θα μένει αιώνια αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4362                4-7-1948

Αρχέγονη κατάσταση. . .

Πτώση. . .

Αγάπη. . .

Τελειότητα. . .

Θέληση. . .

Η αδιάκοπη προσπάθειά Μου να κερδίσω την αγάπη σας εκπληρώνεται όταν αφήνετε να φουντώσει η φλόγα της αγάπης στο εσωτερικό σας και εκφράζετε αυτό μέσω έμπρακτης αγάπης στον πλησίον. Τότε κάνετε παρέα μαζί Μου, τότε είστε δικοί Μου, γιατί τότε έχετε και πάλι εναρμονίσει τη φύση σας με την αρχέγονη φύση Μου, από την οποία εκπηγάσατε. Αφού είστε το προϊόν της αγάπης Μου, και ό,τι γεννά η αγάπη, μπορεί πάντα να είναι και πάλι μονάχα αγάπη. Αλλά ως ον που τοποθετήθηκε ελεύθερο στην ύπαρξη με ελεύθερη θέληση μπορούσατε και ν’αλλάξετε και να παραμορφώσετε τη φύση σας. Αλλιώς θα ήσασταν ατελή όντα, εάν έπρεπε να παραμείνετε στην κατάσταση στην οποία σας δημιούργησα. Αφού αυτό είναι το σημάδι του τέλειου ότι είναι γεμάτο εξουσία και δύναμη και κατέχει την ελεύθερη βούληση. Το πώς χρησιμοποιεί τη βούληση καθώς και τη δύναμη, εναπόκειται στο ίδιο το ον.

Το ότι η χρήση της δύναμης και της βούλησης ήταν αντίθετη στο θέλημά Μου είχε για το ον την επίπτωση της αφαίρεσης της δύναμης και της ελεύθερης βούλησης, γιατί ως θεϊκό ον δεν μπόρεσε να μείνει ατελές, αλλά του προσφέρθηκε από την ατελείωτη αγάπη Μου μια δυνατότητα να μετουσιωθεί και πάλι στην τελειότητα. Αν θέλει άλλη μια φορά να φτάσει σ’αυτή την αρχέγονη κατάσταση, πρέπει ξανά να γίνει αυτό που ήταν. . .  αγάπη. . . Και επομένως το συναίσθημα της αγάπης δεν μπορεί ποτέ να είναι κάτι που αντιβαίνει στο θέλημά Μου, καθώς και όλες οι πράξεις που εκτελούνται βασισμένες σ’αυτό το συναίσθημα. Είναι η αγάπη αυτό που αποδεικνύει τον άνθρωπο παρόμοιο με τον Θεό ον. Είναι η αγάπη και η φορέας της δύναμης, και το ον θα είναι ξανά γεμάτο δύναμη όταν έχει διαμορφωθεί σε αγάπη. Η αγάπη θέλει να είναι δραστήρια, θέλει να δημιουργεί και να κτίζει, και ποτέ δεν θέλει να καταστρέψει κάτι ή να πάρει κάτι η αγάπη. Και για αυτό η αρχέγονη κατάσταση του όντος ήταν η μακαριότητα σε αφθονία. . .

Το ότι και το ον που δημιουργήθηκε από Μένα μπόρεσε να πέσει, παρόλο που ήταν εξοπλισμένο με την πιο πλούσια ικανότητα για κατανόηση, εξηγείται με το γεγονός ότι η αγάπη για Μένα και η φιλαυτία υπήρχαν στο ίδιο βαθμό μέσα στο ον, επειδή ήταν ανάγκη η ελεύθερη απόφαση. Αφού το ον είχε δημιουργηθεί τέλειο και έπρεπε πρώτα να περάσει μια δοκιμασία, μέσα στην οποία θα επιδίωκε μόνο του την τελειότητα. Επομένως έπρεπε να ήταν δυνατόν να πέσει στο βάθος, καθώς μπόρεσε επίσης να κρατήσει τη θέση του στα ύψη, μέσω λάθος ή και σωστής χρήσης της βούλησης και της δύναμής του. . .  Το ονδώδες που είναι ενσαρκωμένο ως άνθρωπος ή μέσα στα δημιουργήματα της γης, απέτυχε. . .  και η αγάπη του έγινε παραμορφωμένη αγάπη. . .  η φιλαυτία επικρατούσε, και το ον έπεσε.

Και για αυτό η αγάπη πρέπει να είναι στραμμένη στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει ο στόχος της να είμαι Εγώ και πρέπει να εκδηλώνεται και πάλι ως δύναμη. Πρέπει το ον στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης να αξιοποίησει τη ζωτική δύναμη που έχει στη διάθεσή του για εποικοδομητική δραστηριότητα, για ανιδιοτελή έμπρακτη αγάπη. Και είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας ζωής να μετουσιωθεί ο άνθρωπος σε αγάπη για ν’αποκτήσει ξανά την αρχέγονη φύση του και να συμμετέχει στην αιώνια μακαριότητα. Για αυτό μην πνίξετε τη φλογίτσα της αγάπης όταν φουντώσει μέσα σας. Δώστε της τροφή και αφήστε την να γίνει φωτεινή φλόγα, η οποία θα συνδεθεί με την αιώνια Αγάπη, η Οποία σας κάνει τέλεια όντα, όπως ήσασταν από την πρώτη αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4363                4-7-1948

Προσευχή: «Στο όνομα του Ιησού Χριστού. . .»

Εκείνος που άφησε να Τον καρφώσουν στο σταυρό στρέφει όλη Του την αγάπη στους ανθρώπους που Τον φωνάζουν για βοήθεια. Δεν θα εγκαταλείψει κανέναν μέσα στην ανάγκη, αφού σας είπε τα λόγια: «Ελάτε όλοι κοντά Μου που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, θέλω να σας αναζωογονήσω.» Θα σας βοηθήσει να κουβαλήσετε το σταυρό, θα πάρει πάνω Του το φορτίο για σας, θα σας συμπαρασταθεί με λόγια και με έργα, αν Τον πιστεύετε και πιστεύετε ότι πέθανε για σας, ότι υπέφερε για να μην χρειαστείτε να υποφέρετε εσείς.

Σ’Εκείνον θα έπρεπε να απευθυνθείτε, αφού ο Ίδιος σας φωνάζει με τα λόγια: «Ελάτε κοντά Μου. . .» Σας υπόσχεται τη συμπαράστασή Του, την παρηγοριά Του και την ενίσχυσή Του. Και επομένως ακολουθήστε αυτή την πρόσκληση και αποδεχτείτε την προσφορά της αγάπης Του. Δεν θα σας αφήσει να ικευτεύετε μάταια, θα σας παρηγορήσει μέσα στην ένδεια και μέσα στη δυστυχία και θα βγάλει από τους ωμούς σας το φορτίο που σας πιέζει, γιατί σας αγαπά. Η αγάπη Του είναι αναλλοίωτη, είναι θεία αγάπη, η οποία δεν γνωρίζει περιορισμό. Δεν μετρά με ανθρώπινο μέτρο, αλλά δεν γνωρίζει μέτρο. Δίνει όπου μόνο απαιτείται η χάρη Του, και στην αγάπη Του μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη.

Και για αυτό θα έπρεπε πάντα ν’απευθυνθείτε σ’Εκείνον όταν έχετε ανάγκη βοήθεια. Αφού Αυτός και ο Πατέρας είναι Ένας. Ο προαιώνιος Πατέρας διάλεξε το περίβλημά Του για την παραμονή Του, ενώθηκε μαζί Του για πάντα. Και έτσι φωνάζετε τον Πατέρα όταν φωνάζετε τον Ιησού Χριστό. Φωνάζετε το πιο ισχυρό προαιώνιο Πνεύμα, το Οποίο μπορεί πράγματι να σας εκπληρώνει τα πάντα και θέλει επίσης να σας εκπληρώνει τα πάντα για να σας αποδείξει την αγάπη και την εξουσία Του. Ενανθρωπίστηκε μέσα στον Ιησού, Εκείνος ο Ίδιος σας είπε τα λόγια μέσω του Ιησού: «Ελάτε όλοι κοντά Μου.» Και επομένως η κάθε επίκληση που απευθύνεστε στον σταυροφόρο Ιησού Χριστό έχει στόχο τον Ίδιο τον προαιώνιο Πατέρα. . .  Και συνεπώς δεν θα κάνετε μάταιη παράκληση· στο όνομα του Ιησού Χριστού θα βοηθηθείτε μέσα σε κάθε πνευματική και επίγεια ανάγκη.

Στο όνομά Του θα έπρεπε να προσεύχεστε, αφού το όνομά Του είναι ευλογημένο μέχρι τον αιώνα τον άπαντα, και όποιος προφέρει το όνομά Του γεμάτος ευλάβεια θα αισθανθεί την ευλογία του ονόματος πάνω του. . .  Θα βοηθηθεί, θα εκπληρωθεί ό,τι ζητήσει από τον Θεό για το αγιασμένο όνομά Του. Για αυτό επικαλεστείτε Τον όταν βρεθείτε μέσα στην ανάγκη. Θυμηθείτε τα λόγια Του και ακολουθήστε τα, θυμηθείτε ότι τα λόγια Του ειπώθηκαν με αγάπη και κρατήστε τα με αγάπη, αφού η υπόσχεσή Του λέει επιπλέον: Όταν παρακαλείτε τον Πατέρα στο όνομά Μου, θα σας δώσει αυτό που ζητάτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4367                8-7-1948

Σταυροδρόμι. . .

Εσωτερική φωνή. . .

Σωστός οδηγός. . .

Ο άνθρωπος πηγαίνει τους δικούς του δρόμους και τις περισσότερες φορές δεν προσέχει την κατεύθυνση που του συνιστάται. Δεν έχει ούτε σταθερό στόχο μπροστά στα μάτια του και βασίζεται στην τύχη, στο ότι ο δρόμος θα τον οδηγήσει όπου ελπίζει πως τα τον συμφέρει. Και αυτή η περιπλάνηση χωρίς στόχο τον οδηγεί λάθος. . .  αφού αόρατες δυνάμεις τον σπρώχνουν μακριά από το σωστό δρόμο, μόλις ο άνθρώπος δεν τους προβάλλει αντίσταση, και σ’εκείνες παραδίδεται μόνος του όσον καιρό παρασύρεται. Η δύναμη της θέλησής του είναι μικρή και θα του λείψει επίσης όταν έρθει σε σταυροδρόμι και πρέπει ν’αποφασίσει ποιο δρόμο να επιλέξει. Τότε θα αποφασίσει για το πιο άνετο και δεν θα σκεφτεί ότι επίπεδος δρόμος δεν οδηγεί στα ύψη, όπου ωστόσο, θα έπρεπε να φτάσει για να μην ήταν μάταιη η πορεία του στη γη.

Αν όμως πρόσεχε την εσωτερική φωνή, θα μπορούσε μάλιστα να πάρει τη σωστή απόφαση. Αφού αυτή μιλά πάντα στην περίπτωση που η ανθρώπινη θέληση είναι αναποφάσιστη και του δείχνει τη σωστή κατεύθυνση, την οποία θα έπρεπε ν’ακολουθήσει. Αυτή η φωνή του παρουσιάζει και τα πλεονεκτήματα του δρόμου που του φαίνεται δύσβατος, και πράγματι όχι ασαφώς ή αδικαιολόγητα. Όποιος επιτρέπει να τον προειδοποιήσει ή να τον διδάξει κάνει το σωστό, αφού η εσωτερική φωνή είναι μια εκδήλωση του σωστού Οδηγού, ο Οποίος ξέρει όλους τους δρόμους και θα ήθελε να οδηγήσει τον άνθρωπο στο στόχο πάνω στο πιο σύντομο δρόμο.

Όποιος ωστόσο δεν προσέχει τη φωνή, όποιος κάνει πως δεν την ακούει ή κάνει το αντίθετο απ’αυτό που του λέει παρ’όλη την καλύτερη γνώση, θα πρέπει και να επωμιστεί τις συνέπειες της δικής του πράξης και της δικής του θέλησης. Θα περπατήσει μεν πιο εύκολα που και που, αλλά ο δρόμος του θα είναι μακρύς και ανεπιτυχής και θα οδηγήσει μακριά από το στόχο. Αφού αυτό τον στόχο πετύχει κανείς μονάχα πάνω σε κουραστικό δρόμο, και μόνο ξεπερασμένα εμπόδια επιτρέπουν στον άνθρωπο να ωριμάσει η ψυχή του, αφού η επίγεια ζωή παραμένει αγώνας στην περίπτωση που θα έπρεπε να επιφέρει επιτυχία στην ψυχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4368                8-7-1948

Αλλαγή της γης. . .

Μετάπλαση. . .

Διάλυση. . .

Πρέπει να θυμηθείτε ότι δεν έχει διάρκεια τίποτε απ’ό,τι ανήκει στη γη και ότι κατά συνέπεια και η ίδια η γη είναι εφήμερη, δηλαδή πρέπει ν’αλλάξει, εφόσον δεν διαλύεται για να γίνει και πάλι η αρχέγονη ουσία της. Το τελευταίο συμβαίνει μετά από ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μια αλλαγή της γης επίκειται σε λίγο. Όπως όλα τα επίγεια υλικά πράγματα εξελίσσονται ανοδικά με τον τρόπο ώστε διαλύεται μια υπάρχουσα μορφή για να δημιουργηθεί ξανά μέσα σε νέα μορφή, έτσι και η γη καθ’εαυτή υποβάλλεται από καιρό σε καιρό σε παροδική αλλαγή, και ολόκληρα τα δημιουργήματα πάνω της μπαίνουν σε νέα φάση της ανάπτυξής τους. Αφού όχι μονάχα το πνευματικό που είναι δεμένο μέσα σε κάθε έργο της δημιουργίας επιδιώκει ν’ανέβει στα ύψη, αλλά και η ίδια η ύλη διανύει αυτή την πορεία της ανοδικής ανάπτυξης, γίνοντας όλο και πιο εύκαμπτη, δηλαδή υποδέχεται ως περίβλημα εκείνο το πνευματικό που μπορεί να ξεφύγει από μια μορφή ήδη πιο γρήγορα λόγω της ωριμότητάς του.

Και έτσι πρέπει κάποτε να διαλυθεί και η σκληρή ύλη που υπάρχει αναλλοίωτη εδώ και ατελείωτους καιρούς. Πρέπει η ανάπτυξη να συνεχιστεί μέσα σε πιο μαλακή ύλη και πρέπει να δημιουργηθεί καινούρια σκληρή ύλη ως διαμονή για το πνευματικό που απέτυχε στο στάδιο της επίγνωσης . . .  ως άνθρωπος. . .  και που αυτομόλησε στο στρατόπεδο του εχθρού. Τέτοιες ολοκληρωτικές μεταπλάσεις των εξωτερικών μορφών πάνω στη γη συμβαίνουν μόνο μέσα σε ορισμένα χρονικά διαστήματα και είναι για αυτό αναξιόπιστες στους ανθρώπους, επειδή η κάθε τέτοια μετάπλαση συνέβη πριν από τόσο πολύ καιρό ώστε δεν μπορεί πια να εξακριβωθεί ως αληθινή και για αυτό δεν μπορεί πια κανείς να την ισχυριστεί.

Αφού μια εξελιχτική περίοδος έχει ατελείωτη διάρκεια, φτάνει ωστόσο μάλιστα κάποτε στο τέλος της. Και το πότε πρέπει να περιμένουμε το τέλος δεν μπορεί να αποδειχτεί ή να υπολογιστεί από κανέναν άνθρωπο, μπορεί ωστόσο ούτε να το ανρηθεί κανείς. Αλλά απαιτείται από τον Θεό η πίστη σ’αυτό το τέλος, γιατί ο Ίδιος το ανακοίνωσε στους ανθρώπους μέσω του λόγου Του και γιατί επέστησε ξανά και ξανά την προσοχή τους στο τέλος μέσω ενορατικών και προφητών. Το ότι η καταστροφή της γης, δηλαδή η ολοκηρωτική της μετάπλαση, είναι μόνο υπόθεση της πίστης έχει το λόγο του στο γεγονός ότι ο άνθρωπος πρέπει με πλήρη ελευθερία της βούλησής του να κατορθώσει τη μετουσίωση της ψυχής του. Αυτή η ελευθερία της βούλησής του θα περιοριζόταν όμως αμέσως, εάν η χρονική στιγμή του τέλους θα μπορούσε να υπολογιστεί.

Για αυτό το λόγο είναι και τόσο μακριά η απόσταση από την αρχή μέχρι το τέλος μιας περιόδου γης,  γιατί ο άνρθωπος πρέπει ν’αποφασίσει να το πιστέψει ή να το αρνηθεί εντελώς, για να μην εξαναγκαστεί με κανέναν τρόπο. Αλλά μόλις σκεφτεί και παρατηρήσει ολόκληρο το γίγνεσθαι και το πέρασμα σε όλη τη δημιουργία, βλέπει τη διαδικασία της διάλυσης και της μετάπλασης να επαναλαμβάνεται τόσο συχνά ώστε να παραχωρήσει και στο δημιουργικό έργο της γης αυτή τη μετουσίωση και του είναι εύκολο να πιστέψει στο τέλος. Ωστόσο, για το πότε θα γίνει το τέλος δεν θα ενημερωθεί ποτέ, διότι αυτή η γνώση θα ήταν μειονέκτημα για την ψυχή του. Ο Θεός όμως ανακοινώνει ένα σύντομο τέλος αυτής της γης, και καλά κάνει αυτός που πιστεύει το λόγο Του και ετοιμάζεται. Εκείνον δεν θα ξαφνιάσει η μέρα. Η σκέψη του τέλους δεν θα τον τρομάξει πια ενόψει της μακάριας κατάστασης την οποία υπόσχεται ο Θεός στους δικούς Του μετά την αλλαγή αυτής της γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4369                9 κ. 10-7-1948

Νέα Γη. . .

Δημιουργίες. . .

Παράδεισος. . .

Η Νέα Γη θα είναι και πάλι διαμορφωμένη ανάλογη με την ατελείωτη αγάπη του Θεού και την αξεπέραστη σοφία Του. Όλα τα δημιουργήματα θα είναι ξανά φορείς του πνευματικού, το οποίο θα μπορέσει τότε να συνεχίσει τη διακεκομμένη του πορεία ανάπτυξης και επίσης να τη φέρει τάχιστα σε πέρας, αφού η ύλη θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, δηλαδή και αυτή θα βρίσκεται υπό συνεχή αλλαγή. Το γίγνεσθαι και το πέρασμα θ’αλλάξουν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, και κατά συνέπεια το πνευματικό θα μπορέσει να εγκαταλείψει τη μορφή πολύ γρήγορα και να κατοικήσει την επόμενη μορφή. Και πάλι θα είναι το καθήκον του κάθε έργου της δημιουργίας να υπηρετήσει για τη διατήρηση άλλων έργων της δημιουργίας.

Οι άνθρωποι της Νέας Γης θα είναι ασταμάτητα δραστήριοι με υπέρμετρη προθυμία για αγάπη και επομένως θα χρησιμοποιήσουν όλα τα έργα της δημιουργίας, έτσι ώστε αυτά θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τελείως το υπηρετικό τους καθήκον. Επιπλέον και η ύλη καθ’εαυτή δεν θα έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, με εξαίρεση τη σκληρή ύλη της θεμελιώδους δημιουργίας, η οποία, αφού θα περιέχει το ανυπότακτο στον Θεό πνευματικό που καταδικάστηκε στην εκ νέου φυλάκιση, θα είναι σχεδόν άφθαρτη μάζα, η οποία θα χρειαζόταν και πάλι ατελείωτο χρονικό διάστημα μέχρι τη διάλυσή της, αν ο Θέος με το μεγάλο έλεός Του δεν επιτάχυνε την απελευθέρωση για το πνευματικό που θα πρέπει να λυτρωθεί, σύμφωνα με σοφό σχέδιο.

Πάνω στη Νέα Γη η μεταμόρφωση του πνευματικού θα μπορέσει να γίνει πιο γρήγορα, γιατί οι άνθρωποι θα έχουν ήδη έναν βαθμό ωριμότητας ώστε και το ακόμα δεμένο πνευματικό θα τους υποταχτεί εθελοντικά. Θα αισθάνεται την αγάπη των ανθρώπων και θα παρατήσει για αυτό πολύ πιο εύκολα την αντίστασή του. Θα τους υπηρετήσει – μολονότι ακόμα υπό το αναγκαστικό νόμο – εθελοντικά και για αυτό θα ανέβει στα ύψη επίσης πιο γρήγορα. Και έτσι η ύλη πάνω στη γη θα είναι πιο γρήγορα εφήμερη, δηλαδή το γίγνεσθαι και το πέρασμα καινούριων δημιουργημάτων θα διαδέχονται γρήγορα. Για αυτό το λόγο όλα τα δημιουργήματα θα είναι και πολύ γοητευτικά στο ανθρώπινο μάτι, και θα κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους με την ποικιλία τους και με τις ευχάριστες μορφές τους.

Όποιος θα έχει ακόμα κατοικήσει την Παλιά Γη, δηλαδή όποιος θα ανήκει στους απομαρκυσμένους κατά την Ημέρα της Κρίσης, δεν θα μπορέσει να θαυμάσει αρκετά την ποικιλία και το μεγαλείο της Νέας Γης. Και αυτή θα είναι για εκείνον ένας αληθινός παράδεισος, γιατί θα είναι δραστήριες μονάχα καλές δυνάμεις και γιατί κάθε επηρεασμός από αντίθετες στον Θεό δυνάμεις θα είναι αδύνατος. Εκείνοι οι άνθρωποι θα μπορέσουν καλύτερα να εκτιμήσουν και να σεβαστούν θα θαύματα του Θεού, αφού θα θυμηθούν ακόμα την Παλιά Γη με όλα τα καλά και τα κακά της. Οι ακόλουθες γενιές θα ακούσουν μόνο για την Παλιά Γη, και όσο περισσότερο θα περάσει ο χρόνος, τόσο πιο αυτονόητα θα θεωρήσουν τα δημιουργήματα της Νέας Γης. Και επομένως θα μειωθεί και η αγάπη για τον Θεό, παρόλο που θα περάσει πολύς καιρός όπου η Νέα Γη θα μπορέσει ακόμα να ονομαστεί παράδεισος, όπου θα κατοικήσει η αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους και όπου ο Θεός ο Ίδιος θα είναι παρόν ανάμεσα στους δικούς Του.

Το να βιώσει κανείς εκείνη την εποχή αξίζει πράγματι και την πιο δύσκολη ζωή στη γη, αφού ο Θεός ο Ίδιος έβαλε στους ανθρώπους έναν περιορισμό· θα διατηρήσει το φύλο Του στραμμένο στον Ίδιο και θα το οδηγήσει πιστά μέχρι το τέλος αυτής της γης μέσα από δυστυχία και δεινά. Και θα συντομεύσει το χρόνο για να γίνουν μακάριοι οι δικοί Του. Ωστόσο, τα ξεχαστούν τα πάντα από τους κατοίκους της Νέας Γης, αφού η μακαριότητα θα αντισταθμίσει χιλιαπλάσια την εποχή της δυστυχίας. Και για αυτό πρέπει ξανά και ξανά να φωνάζει κανείς στους ανθρώπους την παραίνεση: Αντισταθείτε και μείνετε πιστοί στον Θεό. . .  Θα σας το αμείψει αιώνια. . .  και η αγάπη Του θα σας δώσει δύναμη όταν την έχετε ανάγκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

                       

4372                11-7-1948

Σωστή προσευχή. . .

«Πατέρα, ας γίνει το θέλημά Σου. . .»

Δεν είναι μάταιη καμία προσευχή που ανεβαίνει σε Μένα με πλήρη εμπιστοσύνη στη βοήθειά Μου. Αφού τέτοια εμπιστοσύνη μαρτυρεί την πίστη στην αγάπη Μου και στην εξουσία Μου. Και μέσω τέτοιας προσευχής ο άνθρωπος έχει και δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Μου. . .  Με πλησιάζει σαν παιδί τον πατέρα του. Ένας πατέρας ωστόσο δεν αρνείται ποτέ εαυτό του στο παιδί του, εκτός εάν το παιδί του ζητά κάτι εντελώς ακατάλληλο για τον εαυτό του. Τότε ο πατέρας θα το προστατέψει, και όμως θα το διδάσκει επίσης, για να μην απογοητευτεί η εμπιστοσύνη του παιδού.

Το δασκάλεμα γίνεται με τον τρόπο ότι μέσα στον άνθρωπο εμφανίζονται δισταγμούς για το αν είναι ταιριαστή η προσευχή του, ότι έχει αμφιβολίες για το αν έχει το δικαίωμα να προφέρει τέτοια παράκληση. Και τότε ένα σωστό παιδί θα προσθέσει πάντα στην παράκλησή του: «Πατέρα, ας γίνει το θέλημά Σου. . .» Και θα του παρέχω ό,τι είναι κατάλληλο για αυτό, και θα εκπληρώσω την παράκλησή του με διαφορετικό τρόπο· αφού η αγάπη Μου θα εκπληρώνει και θα κάνει τον άνρθωπο ευτυχισμένο, εφόσον Με φωνάζει με τον σωστό τρόπο.

Και για αυτό πρέπει πάντα να επιδιώκετε να αυξάνεται τη δύναμη της πίστης σας, διότι τότε σας είναι εγγυημένη η εκπλήρωση της κάθε παράκλησης. Αυξημένη δύναμη της πίστης θα έχει πάντα ως συνοδευτικό φαινόμενο αυξημένη έμπρακτη αγάπη. Αυξημένη έμπρακτη αγάπη εξασφαλίζει αυξημένες γνώσεις. Και επομένως ο άνθρωπος θα σταθεί και μέσα στις γνώσεις και στην αλήθεια και δεν θα ζητήσει τίποτα που δεν θα του είναι ωφέλιμο, και συνεπώς θα βρει πάντα εκπλήρωση, επειδή πιστεύει. Να ξέρετε ότι δεν μπορείτε παρά να σταθείτε μέσα στη σωστή σκέψη εάν μέσω της αγάπης διαθέτετε μια σωστή πίστη και μέσα σε τέτοια κατάσταση στέλνετε προσευχή σε Μένα. Και θυμηθείτε την υπόσχεσή Μου: «Παρακαλέστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε την πόρτα και αυτή θα ανοίξει. . .» Και έτσι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να Μου παρουσιάσετε τις επιθυμίες σας σαν σωστά παιδιά, και δεν θα απογοητεύσω ποτέ την πίστη σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4373                12-7-1948

Η κριτική ικανότητα εξαρτάται από τη ζωή αγάπης. . .

Όποιος θέλει να εξετάσει και να κρίνει την αξία όσων του προσφέρονται μέσω της μεσολάβησής Μου, πρέπει ο ίδιος να στέκεται στην αλήθεια για να είναι ικανός για εξέταση. Αλλιώς ο κάθε άνθρωπος θα έκρινε διαφορετικά, αλλά πάντα αρνητικά, αφού μονάχα η αγάπη κάνει έναν άνθρωπο ικανό για σοβαρή εξέταση με αληθινό αποτέλεσμα. Μπορεί μάλιστα να υπάρχει η σοβαρή θέληση του ανρθώπου να σταθεί μέσα στη σωστή σκέψη και επομένως να αποκλείσει ό,τι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αλλά μονάχα η αγάπη φωτίζει το πνεύμα, και μόνο τότε θα είναι κατανοητά στον άνθρωπο πολλά πράγματα τα οποία πριν δεν καταλαβαίνει και για αυτό αρνείται.

Είναι η κριτική ικανότητα αδύνατη χωρίς την αγάπη, η σκέψη του ανθρώπου ακολουθεί λάθος ίχνη, το βλέμμα του είναι θολωμένο για όλο το σωστό και το αληθινό. Ο άνθρωπος βρίσκεται ακόμα πάρα πολύ υπό την επιρροή εκείνων των όντων που πολεμούν την αλήθεια, και θα πολεμήσει επομένως ο ίδιος όσα διοχετεύονται στη γη από δυνάμεις του φωτεινού βασιλείου. Και για αυτό η κρίση του δεν μπορεί ποτέ να είναι τελεσίδικη και δεν χρειάζεται να τρομάξει ή να επηρεάσει τον υποστηριχτή της καθαρής αλήθειας.

Προσέξτε μόνο το αν ένας άνθρωπος ασκεί την έμπρακτη αγάπη αν θέλετε να κρίνετε το κύρος των αντιρρίσεών του και την αξιοπιστία των ισχυρισμών του. Μην μπερδευθείτε στην περίπτωση που σκεπτικιστές ή χλευαστές σάς  επιτίθενται, και πάρτε στα σοβαρά μονάχα την κρίση εκείνου που ζει παραδειγματική ζωή με αγάπη και που επιδιώκει με σοβαρότητα την καθαρή αλήθεια. Εκείνον θα πρέπει ν’ακούσετε και να συζητήσετε μαζί του, και θα πετύχετε να τον πείσετε για την αλήθεια όσων μεταδίδω στον άνθρωπο μέσω εσάς. Εκείνον θα κερδίσετε ως υποστηριχτή της διδασκαλίας Μου. Θα έχει πεπεισμένη πίστη και θα υποστηρίξει την καθαρή αλήθεια από Μένα.

Ξανά και ξανά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σφοδρές αντιρρήσεις. Ξανά και ξανά θα έχετε την ευκαιρία να ξεπεράσετε την διανοητική οξύτητα ενός ανθρώπου, όσον καιρό αυτός δεν στέκεται ταυτόχρονα μέσα στην αγάπη. Αφού η αγάπη βλέπει πιο καθαρά απ’ό,τι το πιο φωτεινό μυαλό, και μια καρδιά γεμάτη αγάπη μπορεί εύκολα να λύσει το πιο δύσκολο πρόβλημα· αναγνωρίζει και καταλαβαίνει ό,τι είναι ακατανόητο στον άλλον άνθρωπο, και η κρίση της μόνο είναι για αυτό τελεσίδικη.

Όταν λοιπόν έρθετε αντιμέτωποι με εχθρική αντίσταση, όταν οι άνθρωποι παρουσιάσουν την πνευματική σας δουλειά και τα αποτελέσματά της ως λανθασμένα, δικά σας διανοητικά προϊόντα· όταν θέλουν να σας αποδείξουν την πλάνη σας, μην τρομάξετε και μην επιτρέψτε να σας φοβίσουν, αλλά αφήστε τους να μιλάνε και να προφέρουν την άποψή τους, και θα βρείτε πολλά τρωτά σημεία, τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία να διαψεύσετε ό,τι θα πουν. Και Εγώ ο Ίδιος θα σας βάλω τα λόγια στο στόμα σας και θα τους είμαι δυνατός εχθρός, τον Οποίο δεν θα μπορέσουν να  εξουδετερώσουν. Και σας επαναλαμβάνω ξανά και ξανά ότι μπορείτε να τους νικήσετε κάθε στιγμή εάν υποστηρίζετε Εμένα και τη διδασκαλία Μου, αφού τότε δεν είστε εσείς ο εχθρός τους αλλά Εγώ ο Ίδιος. Και σ’Εμένα μάλιστα δεν θα είναι αντάξιοι, όσο έξυπνοι και υπέρτεροι να νομίζουν πως είναι.

Θα κερδίσω για Μένα όσους επιδιώκουν στα σοβαρά την αλήθεια, αλλά όποιος σκοπεύει μονάχα να σας συμπεριφερθεί εχθρικά ή να σας εξουδετερώσει, θα πρέπει να περιμένει μόνο ήττα, όχι όμως κέρδος, στην περίπτωση που τολμά να κατακρίνει το λόγο Μου και να το κρίνει, κάτι για το οποίο δεν είναι ικανός. Τότε δεν επιτίθεται σ’εσάς, αλλά σ’Εμένα τον Ίδιο, στην περίπτωση που παίρνει θέση εναντίον του λόγου Μου, και για αυτό θα του απαντήσω μέσω εσάς, εφόσον είναι ανάγκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4374                13-7-1948

Ο κατακλυσμός. . .

Έσχατη εποχή. . .

Κοσμική άνοδος. . .

Όπως κατά την εποχή του κατακλυσμού, έτσι θα είναι και λίγο πριν το τέλος. Οι άνθρωποι θα είναι αφοσιωμένοι σε όλες τις κοσμικές απολαύσεις, θα υποκύψουν στους πόθους και στα πάθη τους, θα ζήσουν ανήθικο τρόπο ζωής και δεν θα στρέψουν καμία σκέψη προς τα πάνω, στον Ένα Που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης. Αφού δεν θα έχουν πια καμία πίστη. . .  Θα επικρατήσει χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο, όπως δεν υπήρχε ποτέ από την αρχή αυτής της εξελιχτικής περιόδου.

Χλευάζοντας και κακολογώντας θα σταθούν απέναντι στους λίγους πιστούς, θα τους συμπεριφερθούν εχθρικά και τα τους διώξουν και θα τους αρνηθούν ό,τι εκείνοι θα έχουν ανάγκη για να ζήσουν. Οι ίδιοι, ωστόσο, θα απολαύσουν και θα ασωτεύσουν, θα ζήσουν και θα αγαπήσουν. . .  αλλά η αγάπη τους θα είναι λάθος αγάπη, ο τρόπος ζωής τους θα είναι λάθος, αφού θα είναι υπηρέτες του Σατανά οι άνθρωποι που θα κατοικήσουν τη γη κατά την έσχατη εποχή, και η διάλυση της γης θα βάλει τέλος μονάχα σε μια κατάσταση η οποία δεν θα επιτρέψει πια καμία ανοδική ανάπτυξη των ανθρώπων. Θα είναι μια εποχή της αμαρτίας, όπως χειρότερη δεν μπορεί να τη φανταστεί κανείς. Ο Θεός θα εκτοπιστεί εντελώς, και οι υπηρέτες του Σατανά θα επιβουλευτούν τη ζωή εκείνον που Τον πιστεύουν. . .

Και εκείνη την εποχή θα τελειώσει ο Θεός ο Ίδιος, και η τελευταία μέρα θα έρθει ξαφνικά και απροσδόκητη, στη μέση του παραληρήματος χαράς του κόσμου, μέσα στο οποίο οι άνθρωποι θα ζήσουν συνέχεια κατά τον τελευταίο καιρό. . .  Για αυτό θα είναι φανερή προηγουμένως μια φαινομενική άνοδος. Θα προσφερθούν στους ανθρώπους τα πάντα από την κοσμική άποψη, η λαχτάρα για τον κόσμο θα είναι υπερβολική, και αδίστακτα ο καθένας θα παρέχει στον εαυτό του ό,τι θα ζητήσουν οι αισθήσεις του. Θα είναι αγώνας του δυνατού κατά του αδύναμου, και νικητής θα βγει όποιος, χωρίς την παραμικρή αγάπη, θα οικειοποιηθεί ό,τι δεν θα του ανήκει, αφού θα έχει τον ίδιο τον Σατανά προστάτη του, ο οποίος θα τον ευνοήσει υλικά και θα τον παροτρύνει σε αυξημένη απόλαυση της ζωής.

Η αμαρτία θα επικρατήσει και η Κρίση θα χτυπήσει τους ανθρώπους τότε που κανείς δεν θα την περιμένει. Αφού οι άνθρωποι θα πρέπει να εξοντωθούν από τη γη όταν έχουν φτάσει σ’αυτό το επίπεδο της ανάπτυξης, επειδή τότε θα έχουν γίνει σωστοί υπηρέτες του Σατανά και θα αρνηθούν τελείως τον Θεό. Και τότε θα έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους τους αμαρτωλούς, θα έρθει η μέρα της δικαιοσύνης του Θεού, θα έρθει η μέρα της Κρίσης για όλους όσους ανήκουν στον αντίπαλο, και η μέρα της αμοιβής για όλους τους πιστούς στον Θεό που θα αντισταθούν και δεν θα έχουν πέσει θύμα των πειρασμών του κόσμου. . .  όπως ανακοινώθηκε μέσω του λόγου και μέσω της γραφής. . .  Μια λυτρωτική εποχή θα έχει τέλος, γιατί η ανθρωπότητα θα είναι έτοιμη για την καταστροφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4378                17-7-1948

Η εσωτερική φωνή ακούγεται δύσκολα. . .

Αναταραχή – ησυχία. . .

Θα ακούτε πάντα τη φωνή Μου όταν Μου αφοσιώνεστε και αφουγκράζεστε προσεκτικά το εσωτερικό σας με την επιθυμία ν’ακούσετε το λόγο Μου. Αυτή την υπόσχεση σας έδινα πάντα, και δεν αρνούμαι ποτέ τα δώρα της χάρης Μου όταν τα λαχταράτε έντονα. Ωστόσο, όσο η φωνή Μου δεν ακούγεται ακόμα ηχητικά μέσα σας, αλλά σας αγγίζει μόνο σαν σκέψεις και επομένως θέλει την πλήρη προσοχή σας και άρα την απομόνωση από τον κόσμο, εξαρτάται από σας τους ίδιους το αν θα την ακούσετε.

Για αυτό εφιστώ την προσοχή σας στην ερχόμενη περίοδο, η οποία θα σας απασχολήσει τόσο πολύ ώστε μονάχα η πιο ισχυρή θέληση θα επιβληθεί ν’απομονωθεί και ν’αφουγκραστεί τη φωνή Μου μέσα στην ησυχία. Τα δεινά της ερχόμενης περιόδου θα σας πάρουν συχνά την εσωτερική ησυχία, παρόλο που θα βοηθήσω κάθε πρόθυμο υπηρέτη ν’ανταποκριθεί στο καθήκον του. Είμαι πάντα κοντά σας, και εάν, παρόλα τα πιο μεγάλα δεινά, κρατάτε την επίγνωση της παρουσίας Μου, η φωνή Μου θα σας αντηχεί πάντα, αφού τότε η πίστη σας θα είναι πιο δυνατή απ’ό,τι τα επίγεια δεινά, και τότε θα τα εξορίσετε ανά πάσα στιγμή.

Αλλά θέλω να επιστήω την προσοχή σας στο ότι σας περιμένει μεγάλη αναταραχή, η οποία θα αιχμαλωτίσει όλη τη σκέψη σας και θα έχει το αποτέλεσμα να μπορέσετε μόνο δύσκολα να συνάψετε επαφές μαζί Μου. . .  Τότε όμως διαβάστε το λόγο Μου, αντλήστε τη δύναμη από το λόγο Μου, και θα νιώσετε αισθητά ότι θα είμαι κοντά σας. . .  Προσπαθήστε ξανά και ξανά να βυθιστείτε στη σιωπή και έτσι ν’αφουγκραστείτε τη φωνή της καρδιάς, και θα νικήσετε εάν θέλετε και η επιθυμία σας για Μένα είναι ισχυρή. Και αντλήστε πριν δύναμη από το λόγο Μου. Χρησιμοποιήστε το χρόνο, μην γίνετε χλιαροί και αδιάφοροι, αλλά πιστέψτε ότι σας παραμονεύει ένας μεγάλος κίνδυνος και ότι θα ταραχτείτε μέσα στην κοσμική ησυχία και ότι ετοιμάζεται μεγάλο κοσμικό γεγονός. Βασιστείτε πάντα στη βοήθειά Μου, και δεν θα Με φωνάξετε ποτέ μάταια, αφού θα σας εισακούσω, εσείς που ως τα παιδιά Μου θα φωνάξετε τον Πατέρα σας μέσα στην ανάγκη σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4379                18-7-1948

Μετάληψη. . .

Πνευματική έννοια. . .

Σάρκα – αίμα. . .

Η παντοτινή επιθυμία για τη σίτηση στο τραπέζι του Κυρίου σάς εξασφαλίζει την αγάπη Του. . .  Και έτσι σας καλώ ξανά και ξανά να συμμετέχετε στη Μετάληψη μαζί Μου, όσες φορές έχετε όρεξη. Το τραπέζι είναι πάντα στρωμένο για όλους όσους πεινούν και διψούν και θέλουν ν’αναζωογονιστούν. Και θα μπορέσουν να χορτάσουν με το ψωμί της ζωής, με το μάννα που προέρχεται από τον ουρανό. Και η κάθε σίτηση στο τραπέζι Μου είναι Μετάληψη, είναι ένωση μαζί Μου, χωρίς την οποία η προσφορά της σάρκας Μου και του αίματός Μου . . .  του λόγου Μου με τη δύναμή του. . .  δεν μπορεί να γίνει.

Εσείς λοιπόν που παραλαμβάνετε το λόγο Μου, άμεσα ή μεταδεδωμένο μέσω των αγγελιοφόρων Μου, μεταλαβαίνετε όταν με επιθυμία υποδέχεστε το λόγο Μου μέσα στην καρδιά σας. Τότε συνδέεται το Πνεύμα Μου με το πνευματικό σπινθήρα στο εσωτερικό σας, τότε γίνεται ο γάμος, η ένωση, η πνευματική Μετάληψη. Τότε μοιράζω ο Ίδιος το ψωμί του ουρανού, σας δίνω τροφή και ποτό, μεταλαβαίνω μαζί σας. . .  βιώνετε την ίδια διαδικασία όπως οι μαθητές Μου, στους οποίους έδωσα το ψωμί και το κρασί με τα λόγια: Πάρτε και φάτε, αυτή είναι η σάρκα Μου, πάρτε και πιείτε, αυτό είναι το αίμα Μου. . .

Καταλαβαίνετε τώρα ποια έννοια έβαλα μέσα σ’αυτά τα λόγια; Πόσο ασύλληπτα σημαντικό είναι να παραλαμβάνετε τη Μετάληψη στο τραπέζι Μου, αφού η σάρκα Μου και το αίμα Μου σας δίνουν τη δύναμη να αποκτήσετε την αιώνια ζωή. Πρέπει να τρέφεστε με μια τροφή της ψυχής για να ωριμάσει η ψυχή σας, για να εξασφαλίσει για τον εαυτό της την αιώνια ζωή. . .  πρέπει συνέχεια να παραλαμβάνει δύναμη, την οποία μπορεί να προμηθευτεί μονάχα απευθείας από Μένα και την οποία της μεταδίδω κάθε στιγμή που συνδέεται μαζί Μου. Τότε σπάζω το ψωμί και της το δίνω, και όταν λοιπόν τρώει τη σάρκα Μου. . .  το λόγο Μου. . ., τη διαρρέει και η δύναμη. . .  το αίμα. . .  με την οποία έχω ευλογήσει το λόγο Μου.

Ποτέ δεν θα χρειαστεί να πεινάσει και να στερηθεί άνθρωπος που έχει επιθυμία για τροφή της ψυχής, που θέλει να είναι καλεσμένος Μου. . .  Τον επισκέπτομαι ο Ίδιος και τον προσκαλώ, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και χτυπάω, και αν Μου ανοίγει, μπαίνω και μεταλαβαίνω μαζί του. . .  Τον τρέφω στο τραπέζι Μου, και θα χορτάσει πράγματι και δεν θα πρέπει ποτέ να στερηθεί τα αναγκαία. . .  Και έτσι πρέπει κανείς να καταλαβαίνει με πνευματικό τρόπο ό,τι είπα στη γη. Δίδαξα τους μαθητές Μου και αυτοί Με κατάλαβαν και μετέδωσαν τα λόγια Μου στον κόσμο. Και αφού διδάχτηκαν σωστά οι άνθρωποι, κατάλαβαν και έζησαν ανάλογα με το θέλημά Μου, με το λόγο Μου και με πλήρη επίγωνση εκείνου.

Και επομένως στην αρχή η εκκλησία Μου, η κοινότητα των πιστών, ήταν κτισμένη σύμφωνα με το θέλημά Μου. Αλλά υποστηριχτές του λόγου Μου, με το υπερβολικό τους ζήλο, δεν αρκέστηκαν σ’αυτό, ήθελαν να ξεχωριστούν μπροστά στον κόσμο. Και έτσι διαδικασίες που θα έπρεπε ν’αφορούν μονάχα την ψυχή παρουσιάστηκαν στους ανθρώπους ορατές, συνδέθηκαν μαζί τις εξωτερικές πράξεις, οι οποίες μεν δεν χρειάστηκαν να καταδικαστούν στην αρχή, γιατί βασίζονταν στο πνεύμα, γιατί οι άνθρωποι έπαιρναν στα σοβαρά το θέλημά Μου και την εκπλήρωσή του. Αλλά οι άνθρωποι άλλαξαν, και μαζί τους και ο χαρακτήρας της εκκλησίας Μου.

Έγινε τυπικότητα αυτό που θα έπρεπε να είναι το πιο βαθιά εσωτερικό βίωμα. Οι εξωτερικές πράξεις έγιναν το πιο σημαντικό, και το βαθύ πνευματικό νόημα χάθηκε. . .  ώσπου οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν πια την εύκολη διαδικασία της πνευματικής Μετάληψης, την ένωση μαζί Μου και την άμεση παραλαβή του λόγου Μου, έτσι ώστε τώρα δεν θεωρούν πια δυνατή μια άμεση μετάδοση του λόγου Μου, παρόλο που ο Ίδιος τους υποσχέθηκα καθαρά και κατανοητά την άμεση ενέργειά Μου μέσω του Πνεύματος, παρόλο που ο Ίδιος. . .  ο λόγος που έγινε σάρκα. . .  επέστησα την προσοχή τους στη σίτηση με το ψωμί της ζωής, με το μάννα που προέρχεται από τον ουρανό. . .

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πια το εύκολο νόημα του λόγου Μου, και μέσα στην τύφλωσή τους δεν θέλουν ούτε να δεχτούν την εύκολη εξήγηση. Όποιος, ωστόσο, θέλει ν’ακούσει και να καταλάβει, θα καταλάβει, και η αλήθεια θα του είναι ευνόητη. Θα επιδιώξει να συνάψει μόνος του επαφές μαζί Μου, θα είναι ο καλεσμένος Μου, και θα μεταλάβω μαζί του και αυτός μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4384                23-7-1948

Εξερεύνηση. . .

Αλήθεια. . .

Τρόπος ζωής. . .

Ένα ερευνητικό αποτέλεσμα μπορεί κανείς ν’αποδεχτεί ως αλήθεια μόνο τότε που ο ίδιος ο ερευνητής έχει μπει μέσα στο θέλημά Μου, δηλαδή που υποτάσσεται τη σκέψη, τη βούληση και την πράξη του σε Μένα· με άλλα λόγια, τότε που ζητά πάντα τη συμπαράστασή Μου, ό,τι και να ξεκινά. Τότε μπορεί χωρίς αμφιβολία ν’αποδεχτεί κανείς και το αποτέλεσμα της ερευνητικής του εργασίας. Τότε έκανε τις ερευνήσεις του με τη βοήθεια του Πνεύματός Μου, και ο ειρμός σκέψεών του οδηγήθηκε σωστά μέσω εκείνου.

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε επομένως μόνοι σας να κρίνετε, εάν λαμβάνετε υπόψη σας αυτό το γεγονός και αν προσπαθείτε ειλικρινά να σταθείτε μέσα στην αλήθεια. Τότε μπορείτε τουλάχιστον να καταδικάζετε δίκαια ό,τι σας μεταδίδεται από ανθρώπους που ζουν φανερά έναν τρόπο ζωής που αντιβαίνει στο θέλημά Μου. Αφού τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορούν με τίποτα να δίνουν αληθινή διαφώτιση για ακόμα ανερεύνητα πράγματα. Και άρα δεν μπορούν ούτε να διδάσκουν τους συνανθρώπους, όσον καιρό είναι ανίκανοι ως δάσκαλοι, διότι είναι οι ίδιοι χωρίς γνώσεις.

Ένας σωστός τρόπος ζωής είναι η πρώτη προϋπόθεση για να δουλέψει και ο νους του ανθρώπου προς τη σωστή κατεύθυνση. Για αυτό το λόγο ένας βαθιά πιστός άνθρωπος που εκπληρώνει την εντολή αγάπης Μου θα είναι ικανός να λύσει ακόμα αδιευκρίνιστα προβλήματα πολύ πιο εύκολα, και οι έρευνές του θα επιφέρουν αποτελέσματα που θα μπορέσει να δεχτεί κανείς χωρίς αμφιβολίες, καθώς και θα σκέφτεται σωστά ο κάθε άνθρωπος, μόλις ο τρόπος ζωής του θα είναι σωστός μπροστά Μου. Αυτή η γνώση θα σας διευκολύνει την κρίση ανθρώπινων διανοητικών αγαθών που θα σας διοχετευτούν και τα οποία θα πρέπει να εξετάσετε πριν τα δεχτείτε. Παρόλο που ήταν δραστήριος ο πιο οξύς νους, μπορεί να έχει κάνει λάθος, στην περίπτωση που ο νους δεν ήταν συνδυασμένος με την αγάπη. Μπορεί μεν ο νους να προσπαθήσει να αιτιολογήσει με λογικό τρόπο αυτό που υποστηρίζει. Ωστόσο, η αγάπη θα δει πιο καθαρά και θα καταλάβει πού ο νους έβγαλε λάθος συμπεράσματα.

Και για αυτό η κρίση ενός ανθρώπου που στέκεται στην αγάπη πρέπει να εκτιμάται περισσότερο, και πραγματικά σοφός είναι ο άνθρωπος που εισακούει τη φωνή της καρδιάς του και αυτό που του φαίνεται αποδεκτό συναισθηματικά. . .  Αφού είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Πρέπει να τονιστεί ξανά και ξανά ότι η αγάπη και η σοφία δεν μπορούν να χωριστούν η μια από την άλλη, ότι η αγάπη είναι το κλειδί στη σοφία και ότι εκτός της αγάπης δεν μπορεί ποτέ να βρει κανείς την αλήθεια, παρά την πιο οξεία διανοητική δραστηριότητα.

Εσείς οι άνθρωποι όμως πρέπει να φυλαχτείτε από το να μην σας παρουσιαστεί πλάνη, εάν ψάχνετε την αλήθεια και δεν παίρνετε το δρόμο σε Μένα. Αφού τότε θα είστε τυφλωμένοι από φαινομενικά λαμπερές γνώσεις, οι οποίες ωστόσο, ως παραπλανητικό φως, δεν μπορούν ποτέ ν’αντέξουν μια σοβαρή εξέταση. Αν θέλετε όμως να εξετάσετε, προσέξτε αυτό που σας λέω. . .  χρησιμοποιήστε πάντα την αγάπη ως μέτρο, και η κρίση σας θα είναι σωστή. Τότε μπορείτε ν’αποδεχτείτε ή ν’αρνηθείτε χωρίς δισταγμούς, τότε εξετάζετε μαζί Μου, και σας ενημερώνω πράγματι και οδηγώ σωστά τη σκέψη σας. . .

                                                                                                                                                      Αμήν

 

4387                25 έως 27-7-1948

Προσωπικά λόγια. . .

Ό,τι σας γνωστοποιεί το πνεύμα είναι ο λόγος Μου, και αυτό θα πρέπει ν’ακούσετε. Σας μιλάω ανά πάσα στιγμή, στην περίπτωση που Μου μιλήσατε προηγουμένως πνευματικά και αληθινά. Και άρα δεν απαντάω σε αυτό που λέει μονάχα το στόμα σας, αλλά αυτό που αισθάνεστε και σκέφτεστε μέσα στην καρδιά σας βρίσκει το δρόμο σε Μένα και προκαλεί απάντηση. Και αν Με ρωτάτε, θα πάρετε διανοητικά την απάντησή Μου. Μπορείτε τότε με εμπιστοσύνη να θεωρήσετε ότι οι σκέψεις σας προέρχονται από Μένα και να τις πάρετε κατάκαρδα.

Θέλω να καταλάβετε τα πάντα και να μην υποκύψετε σε αμφιβολίες. . .  Και έτσι θέλω επίσης να ξέρετε ποια σχέση θα πρέπει να έχετε μεταξύ σας. Θέλω να σας δώσω μια συμβουλή, την οποία θα έπρεπε να σκεφτείτε στα σοβαρά, για ν’αποφασίσετε ελεύθερα μετά. Θέλω να δημιουργηθεί η πιο έντονη ψυχική αρμονία μεταξύ σας. Θέλω μια καθαρή σχέση μεταξύ σας που να βασιστεί στην αμοιβαία αγάπη, μια σχέση όπου ο καθένας να είναι πρόθυμος να δώσει στον άλλο και όπου ν’αποκλειστεί κάθε απαίτηση. Θέλω να μείνετε συνδεδεμένοι ώσπου να σας χωρίσει ο θάνατος, αφού η επίειγα σας πορεία θα είναι μόνο ακόμα σύντομη.

Έχετε επιδιώξει έναν κοινό στόχο, και θα πρέπει και να προσπαθήσετε να πετύχετε αυτό το στόχο. . .  τον πνευματικό γάμο, ο οποίος διατηρείται πάντα, ο οποίος σημαίνει σύνδεσμο στο πνευματικό βασίλειο που αποτελείται από κοινή δράση και ίδια επίγνωση δύναμης. Αυτός ο σύνδεσμος όμως απαιτεί τον ίδιο βαθμό ωριμότητας και επομένως ίδια ακτινοβολία φωτός, συνεπώς και ίδια αγάπη και ίδιες γνώσεις. . .  Και για αυτό πρέπει να είναι η επιδίωξη δύο ανθρώπων που θέλουν να ενεργήσουν μαζί στο πνευματικό βασίλειο, να κάνουν δυνατή στη γη την άμεση διοχέτευση φωτός και δύναμης, δηλαδή πνευματικών γνώσεων. Πρέπει να μπορέσει να ενεργήσει το Πνεύμα Μου στο εσωτερικό τους και να τους διδάξει, δηλαδή πρέπει να παραλάβουν το λόγο Μου μέσω της φωνής του πνεύματος. Και είναι βέβαιο ότι μονάχα μέσω έμπρακτης αγάπης μπορείτε ν’αφυπνήσετε το πνεύμα μέσα σας, το οποίο σας διδάσκει τώρα.

Άνθρωποι τους οποίους συνδέει αληθινή, αγνή αγάπη ανοίγουν στο πνεύμα μέσα τους, το οποίο είναι δικό Μου τμήμα, την πόρτα της καρδιάς τους. Αυτοδιαμορφώνονται για να γίνουν υποδοχή του Πνεύματός Μου και μπορούν να διδάσκονται ασταμάτητα. Και έτσι είστε και εσείς προορισμένοι να διανύσετε μαζί το δρόμο προς τα ύψη, επειδή τότε που ζείτε μέσα σε ψυχική αρμονία είστε πάρα πολύ επιδεκτικοί για τη δύναμη του Πνεύματος, για την ακτινοβολία Μου, για το λόγο Μου, ο οποίος τότε σας μεταδίδεται απευθείας. Όποιος παραλαμβάνει απευθείας το λόγο Μου πρέπει να το μεταδώσει, και θα το κάνει τόσο πιο πρόθυμα, όσο περισσότερο τον γεμίζει η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Επιπλέον, το λόγο που προσφέρεται με αγάπη θα υποδεχτούν και πάλι εκείνοι οι άνθρωποι μέσα στις καρδιές των οποίων έχει φουντώσει η φλόγα της αγάπης. Και θα πρέπει να καλλιεργηστεί η αγάπη, γιατί είναι καθ’εαυτή ήδη δύναμη, δηλαδή αγάπη που αυξάνεται σημαίνει και δύναμη που αυξάνεται.

Ο δρόμος της ζωής σας θα είναι μόνο ακόμα σύντομος, και για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κάθε μέρα για την κοινή σας δράση για Μένα και τη βασιλεία Μου. Κοινή δράση θέλει όμως και πλήρη πεποίθηση σε πνευματικές υποθέσεις, στη σκέψη, στην κατανόηση και στην κρίση όσων σας προσφέρονται ως αλήθεια, μέσω του πνεύματος. Η σωστή σκέψη, ωστόσο, προϋποθέτει πάντα την ενέργεια του Πνεύματος, και το Πνεύμα Μου πάλι μπορεί να ενεργήσει μόνο όπου είναι η αγάπη. Για αυτό μήν αφήστε ποτέ να γίνει μονομερής η αγάπη σας, αφού τότε θα λείψει στον ένα σύντροφο η κατανόηση για πνευματικές αλήθειες, στην περίπτωση που στέκεται εκτός της αγάπης.

Θα πρέπει να κάνετε προσπάθεια να προσφέρετε αγάπη στον πλησίον από αγάπη για Μένα. Επομένως πρέπει ν’ασκήσετε την αγάπη που δίνει, την αγάπη που κάνει τον άλλον ευτυχισμένο· και εάν ανταποδίδεται αυτή η αγάπη, γίνεται ανταλλαγή δύναμης που έχει επίγεια και πνευματικά αποτελέσματα. Και αυτό θα έπρεπε να πετύχετε, νουθετώντας ο ένας την άλλη ν’ασκήσει την αγάπη, έχοντας έντονη συμπάθεια ο ένας για την άλλη, και με το να γίνει μέσα σας τόσο δυνατό το αίσθημα ενότητας ώστε δεν μπορείτε πια να φανταστείτε μια ζωή ο ένας χωρίς την άλλη. . .

Τότε θα βιώσετε το μεγαλύτερο θαύμα πάνω σ’αυτή τη γη, θα ακούσετε ταυτόχρονα το ηχητικό λόγο. . .  Τότε δεν θα υπάρχει πια χωρισμός για σας, τότε το Πνεύμα Μου θα ενεργεί συνέχεια στο εσωτερικό σας, τότε θα έχει νικηθεί κάθε αμφιβολία. Η αλήθεια του λόγου Μου θα σας λάμψει τόσο φωτεινά ώστε θα σας γεμίσει πλήρως και θα ενεργήσετε χαρούμενοι για Μένα και τη βασιλεία Μου. Θα έπρεπε για αυτό ν’αφοσιωθείτε εντελώς στην ηγεσία Μου. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τη θέλησή σας για να κάνετε κάτι με διαφορετικό τρόπο απ’ό,τι θα σας πιέσει το εσωτερικό σας. Θα έπρεπε πάντα ν’αφήσετε να σας οδηγήσει το συναίσθημά σας. Αφού μέσα στην καρδιά σας βάζω το θέλημά Μου, και η πίεση της καρδιάς σας είναι η εκδήλωση του θελήματός Μου. Αν της ανταποκρίνεστε, υποκύπτετε στο θέλημά Μου· αν αντιστέκεστε, η δική σας θέληση είναι πιο δυνατή, κάτι για το οποίο θέλω να σας προειδοποιήσω, αφού πάντα το θέλημά Μου θα οδηγήσει στο στόχο, η δική σας θέληση, αντίθετα, θα οδηγήσει μακριά από το στόχο ή θα μακρύνει το δρόμο σας έτσι ώστε θα χάσετε χρόνο, και το τέλος είναι κοντά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

  

4389                29-7-1948

Η δύναμη της προσευχής. . .

Δεν χρησιμοποιείται αρκετά η δύναμη της προσευχής, γιατί εσείς οι άνθρωποι δεν στέκεστε μέσα στη σωστή πίστη και για αυτό δεν μπορείτε να τη δοκιμάσετε αρκετά. Τα πάντα μπορείτε να ζητήσετε και τα πάντα να πετύχετε εάν πιστεύετε, εάν Μου παρουσιάζατε χωρίς αμφιβολία τις παρακλήσεις σας και περιμένατε γεμάτοι εμπιστοσύνη την εκπλήρωσή τους. Η προσευχή είναι η γέφυρα σε Μένα, την οποία έκτισα ο Ίδιος για σας και την οποία μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πατήσετε για να φτάσετε κοντά Μου. Μια σωστή προσευχή, μια αληθινή και πνευματική προσευχή θα εισακουστεί πάντα και δεν θα είναι μάταιη, και η δύναμη της πίστης σας σάς εγγυείται και τη βέβαιη εκπλήρωση. Συνεπώς η εκπλήρωση των παρακλήσεών σας δεν εξαρτάται από το θέλημά Μου, αλλά μονάχα από τη δύναμη της πίστης σας, και επομένως αποφασίζετε μόνοι σας για το κατά πόσον θα εισακουστεί η προσευχή σας.

Σας λέω ξανά και ξανά ότι θα πρέπει ν’απευθύνεστε σε Μένα για όλες της παρακλήσεις σας. Και επομένως θα μπορούσατε να έχετε πολύ πιο εύκολη ζωή στη γη αν θέλατε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τη δύναμη της προσευχής. Στην περίπτωση όμως που λέτε τις προσευχές όπως συχνά διδάσκεστε, θα μπορείτε να παρακαλέσετε συνέχεια και θα περιμένετε μάταια την εκπλήρωση των παρακλήσεών σας. Τότε η προσευχή σας δεν φτάνει στ’αυτί Μου, αφού δεν πρόκειται για σωστή προσευχή, της λείπει η δύναμη της πίστης. Τότε δεν μπορώ να ενεργήσω με την εξουσία Μου, αφού Εγώ ο Ίδιος σας δίδαξα τη σωστή πίστη, την έκανα προϋπόθεση για να εισακουστούν οι προσευχές σας. Δεν μπορώ να σας απαλλαχτώ από αυτή την προϋπόθεση. Πρέπει ν’απαιτήσω την πίστη σε Μένα και στην ενέργειά Μου, αλλιώς θα εγίνα ο Ίδιος άπιστος στο προαιώνιο νόμο Μου, αλλιώς δεν θα μπορούσα ν’αναφέρω τη δύναμη της πίστης.

Μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα και δεν χρειαστείτε παρά να το δοκιμάσετε. Αλλά πρέπει πρώτα ν’αποκτήσετε τη βαθιά πίστη, πρέπει να είστε πλήρως πεπεισμένοι στο εσωτερικό σας για το ότι δεν θα κάνετε ποτέ μάταιη παράκληση, ότι μπορώ και θέλω να σας βοηθήσω. Και θα σας εκπληρώσω κάθε επίγεια παράκληση εάν προσεύχεστε με τον σωστό τρόπο. . .  με την πίστη πως θα σας παρέχω ό,τι δεν θα βλάψει την ψυχή σας, και με την πλήρη πεποίθηση πως σας δίνω μονάχα ό,τι σας ωφελεί, διότι σας αγαπάω. . .  Επομένως πρέπει και να μπορέσετε να παραιτηθείτε από αυτά που ζητάτε, στην περίπτωση που η αγάπη Μου σας αρνείται κάτι. . .  Πρέπει και τέτοια στάση να περιέχεται μέσα σε μια σωστή προσευχή. Τότε η προσευχή σας είναι σωστή και μπορείτε πάντα να περιμέντε την εκπλήρωση των παρακλήσεών σας, επειδή ο Ίδιος σας έδωσα την υπόσχεση: Παρακαλέστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε την πόρτα και αυτή θα ανοίξει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4392                1-8-1948

Λυτρωτής. . .

Πίστη. . .

Ελευθερία βούλησης. . .

Εξαναγκασμός. . .

Όσον καιρό δεν θέλετε να πιστέψετε, δεν θα μπορέσετε να πιστέψετε. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει τη ζωή της ψυχής του κατά τη θέλησή του, δηλαδή η σκέψη, τα συναισθήματα και η βούλησή του δεν εξαναγκάζονται. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά ο άνθρωπος διαλέγει μόνος του την κατεύθυνση. Για να είναι, ωστόσο, η κατεύθυνση της σκέψης και της βούλησής του η σωστή και ν’ανταποκριθεί στο θέλημά Μου και στην αιώνια τάξη Μου, του παρέχεται συνεχώς βοήθεια, αυτή του προσφέρεται κατά κάποιον τρόπο, έτσι ώστε του είναι εύκολο να πάρει τη σωστή κατεύθυνση, εφόσον πρώτα αφοσιώνεται στον Κύριο του απείρου, άσχετα με το σε ποια μορφή Τον αναγνωρίζει, δηλαδή μόνο Τον πιστεύει. . .

Ακόμα και χωρίς κάθε δασκάλεμα μπορεί με λογικό τρόπο ν’αναρωτηθεί για την αρχή του, και μάλιστα θα πάρει τέτοια διανοητική απάντηση ώστε θα οδηγηθεί στα σωστά ίχνη. . . η σκέψη του θα είναι κοντά στην αλήθεια, γιατί Εγώ ο Ίδιος θέλω να σταθεί ο άνθρωπος στην αλήθεια. Και αν αυτός, ως ον που είναι ικανό να σκέφτεται, ως ένα έργο της δημιουργίας ένος Δημιουργού Που του είναι ακόμα άγνωστος, εμπιστεύεται σ’Αυτόν μέσα στις σκέψεις του, αποδυκνείει την ποθυμία του για την αλήθεια, και θα τη βρει. Η θέληση να πιστέψει κανείς του εξασφαλίζει και την ικανότητα να πιστέψει. Αλλά ποτέ δεν θα πρέπει ο άνθρωπος να θεωρήσει τον εαυτό του ικανό να εξιχνιάσει την αλήθεια με το νου του και ν’αποκλείσει με αυτό τον τρόπο Εμένα και τη συμπαράστασή Μου ή να Μ’αρνηθεί εντελώς και να πιστέψει πως θα σταθεί στην αλήθεια παρ’όλα αυτά. . .

Αν μπορούσατε ν’αποδείξετε την ύπαρξή Μου καθώς και όλα όσα απαιτώ από σας να πιστέψετε, τότε η πράξη της ελεύθερης απόφασης της θέλησής σας, η οποία είναι το νόημα και ο σκοπός της επίγειας ζωής του ανθρώπου, θα ήταν άκυρη, αφού σ’ένα Ον που κυριαρχεί τα πάντα πρέπει να υποταχτεί ο άνθρωπος, επειδή αισθάνεται ότι είναι υποδεέστερος από Εκείνο. Τότε ωθείται κάτα κάποιον τρόπο από το φόβο, εάν δεν αντιστέκεται ανοιχτά και πέφτει έτσι άλλη μια φορά στο βάθος. Τέτοια απόφαση του ανθρώπου όμως δεν θέλω, αλλά πρέπει να Με επιδιώξει με πλήρη ελευθερία, πρέπει να θελήσει να υπάρχει μια Δύναμη πάνω του στην Οποία υποτάσσεται εθελοντικά. Για αυτό πρέπει μάλιστα να μπορέσει να πιστέψει, αλλά δεν πρέπει να εξαναγκαστεί στην πίστη, δηλαδή η ύπαρξή Μου δεν πρέπει κανείς να μπορέσει να αποδείξει.

Και κατά συνέπεια ολόκληρη η ψυχική ζωή ενός ανθρώπου εναπόκειται στον ίδιο, δηλαδή η σκέψη, τα συναισθήματα και η βούληση δεν εξαναγκάζονται, αλλά καθορίζονται από την κατεύθυνση της θέλησης του ανθρώπου. Και από αυτό είναι και κατανοητό ότι για τη θέληση του ανθρώπου διεξάγεται πόλεμος στο πνευματικό βασίλειο, από τις δύο δυνάμεις ανάμεσα στις οποίες θα πρέπει ν’αποφασίσει. Αφού η αποστασία από Μένα έγινε εξαιτίας της επιρροής μιας αντίπαλης δύναμης, η οποία, ωστόσο, ήταν αρχικά επίσης προϊόν της αγάπης Μου, πλήρως εξοπλισμένη με όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα θείο πλάσμα. Το ότι και γιατί αυτό το ον απομακρύνθηκε από Μένα μπορεί να εξηγηθεί σ’εσάς τους ανθρώπους μονάχα μεταφορικά. Η αποστασία, ωστόσο, μετέτρεψε το ον σε αντίπαλό Μου, και με αφορμή την επιρροή του αμέτρητες πνευματικές οντότητες ξεσηκώθηκαν εναντίον Μου και λοιπόν έπεσαν στον γκρεμό.

Για να κερδίσω πίσω αυτό το αποστατημένο πνευματικό κάνω προσπάθεια με όλη Μου την αγάπη. Ο αντίπαλος, ωστόσο, θέλει να Μου πάρει αυτό που ήδη κατέχω ξανά εν μέρει. Και για αυτό μαίνεται ασταμάτητα ένας πνευματικός πόλεμος, ο οποίος μάλιστα θα τελείωσει με μια πλήρη ήττα του αντιπάλου Μου, αλλά επίσης με την οπισθοδρόμηση πολλών όντων στο σκοτάδι, γιατί έκαναν εκ νέου κατάχρηση της ελεύθερης θέλησής τους. . .  δηλαδή δεν μπόρεσαν να εξαναγκαστούν ούτε από τον αντίπαλό Μου, αλλά αποφάσισαν μόνα τους ελεύθερα για αυτόν. Επομένως άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν παρά τη θέλησή τους, θα έπρεπε να θεωρούνται εξαναγκασμένα όντα, συγχωρητέα. . .  Δεν γίνεται όμως εξαναγκασμός ούτε από Μένα όυτε από τον αντίπαλό Μου, και για αυτό είναι δυνατόν να πιστέψει για εκείνον που θέλει να πιστέψει. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ κανείς να μπορέσει να αποδείξει την πίστη.

Αν ωστόσο ο άνθρωπος έχει μια φορά αποκτήσει την πίστη δυνάμει της θέλησής του, θα αποκτήσει επίσης τη γνώση για την αλήθεια, η οποία μπορεί ν’αποκτηστεί μονάχα πάνω στο δρόμο της πίστης. Αφού Εγώ ως η αιώνια Αλήθεια πρέπει ν’αναγνωριστώ για να μπορέσω να τη μοιράσω. Άνθρωποι που αμφισβητούν την ύπαρξή Μου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νου τους όσο πιο έντονα θέλουν, θα βγάλουν λάθος συμπεράσματα και θα παραπλανηθούν μέσα σε εντελώς λανθασμένη σκέψη. Αφού ερευνούν και βυθίζονται σε συλλογισμούς χωρίς Εμένα και εκδίδονται στην επιρροή του αντιπάλου Μου, ο οποίος τότε εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία να πολεμήσει το φως. . .  την αλήθεια. . .  Η ελευθερία βούλησης είναι η εξήγηση για τα πάντα. . .

Η ελευθερία βούλησης είναι επίσης η εξήγηση για το πιο μεγάλο μυστήριο, για την ενανθρώπιση του Θεού μέσα στον Ιησού Χριστό. . .  Το ότι κατέβηκα στους ανθρώπους έχει τη μοναδική αιτιολογία στο ότι η εξουσία του αντιπάλου Μου είχε γίνει πάρα πολύ μεγάλη, γιατί η ανθρωπότητα ήταν πάρα πολύ αδύνατη για να χρησιμοποιήσει τη θέλησή της με τον σωστό τρόπο και να του προβάλει αντίσταση. Δεν υπήρξε ποτέ εξαναγκασμός από την πλευρά του αντιπάλου, αλλα αφού οι άνθρωποι ζούσαν χωρίς αγάπη, η οποία είναι στην ουσία της δύναμη, δεν ήταν πια ικανοί να δώσουν τη σωστή κατεύθυνση στη θέλησή τους, επειδή δεν την αναγνώρισαν πια.

Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της βούλησης των ανθρώπων και ασκούσε όλο και μεγαλύτερη επιρροή πάνω τους. Εκείνοι θα μπορούσαν ν’αντισταθούν αν ζούσαν τη ζωή τους με αγάπη. Και για αυτό έπρεπε να δοθεί στους ανθρώπους ένα παράδειγμα για το τι καταφέρνει ο άνθρωπος αν μέσω ζωής στην αγάπη αυξάνει τη δύναμη στο εσωτερικό του και μεταδίδει αυτή τη δύναμη στη θέληση. Η πίστη μειώνεται μόλις ο βαθμός της αγάπης είναι χαμηλός. Αντίθετα, εμφανίζεται η αμφιβολία ως σημάδι της επίθεσης του αντιπάλου, και μετά από λίγο αυτή η αμφιβολία μεγαλώνει τόσο πολύ ώστε θα πνίξει την πίστη.

Έπρεπε λοιπόν ένας άνθρωπος να δείξει στους συνανθρώπους ποια ήταν το καθήκον της ζωής τους και πώς θα μπορούσαν ν’ανταποκριθούν σ’αυτό το καθήκον. . .  Ένας άνθρωπος έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη θέλησή του προς τη σωστή κατεύθυνση και να προμηθευτεί τη δύναμη για αυτό από την αγάπη. . .  Πρόκειται για εύκολη λύση, και είναι επίσης κατανοητό ότι ευσπλαχνιζόμουν, ως προαιώνιος Δημιουργός και Πατέρας, τα προϊόντα της αγάπης Μου για το ότι, εξαιτίας της δικής τους θέλησης μεν, δεν μπόρεσαν πια ν’απελευθερωθούν από τον βασανιστή τους, ο οποίος έκανε κατάχρηση της δύναμής του, την οποία προμηθευόταν από Μένα, για την αισχρή ενέργειά του. Πρέπει επίσης να είναι κατανοητό ότι έψαχνα διέξοδο για τα κακόμοιρα πλάσματα, ότι έδωσα τη συναίνεσή μου σ’ένα έργο ευσπλαχνίας το οποίο ήθελε να εκτελέσει η αγάπη για τα δυστυχισμένα όντα.

Αγαπάω όλα Μου τα πλάσματα και επιδιώκω να τα κερδίσω όλα πίσω. Με αναγκαστικό τρόπο θα ήταν έργο μιας στιγμής. Εγώ όμως δεν εφαρμόζω εξαναγκασμό για χάρη της τελειότητας εκείνων που εκπήγασαν από Μένα. Ωστόσο, αρκέστηα σε μια απόδειξη μιας θέλησης που χρησιμοποιήθηκε με τον σωστό τρόπο, την οποία ήθελε να Μου δώσει η βαθιά αγάπη ενός ανθρώπου για τους συνανθρώπους Του. Είδα τη μεγάλη αγάπη εκείνου του ανθρώπου, και για χάρη αυτής της μεγάλης αγάπης η ευσπλαχνία πήρε τη θέση της δικαιοσύνης. . .  Εξέτρεψα τη δύναμη αγάπης ως δύναμη θέλησης στους αδύνατους ανθρώπους που πίστευαν στον Ιησού μέσα στην αδυναμία τους και Του ζήτησαν τη βοήθειά Του.

Λοιπόν θεωρώ τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθεια του Χριστού συνδεδεμένους μαζί Του, μέλος Του. Δεν διαχωρίζω πια ανάμεσα σ’εκείνους τους αμαρτωλούς ανθρώπους και τον Ιησού, αλλά τους θεωρώ σύνολο, στο οποίο συγχωρώ τις αμαρτίες του για χάρη της μεγάλης αγάπης του Ιησού. . .  δηλαδή στους οποίους αφαιρώ την αδυναμία της θέλησής τους, στους οποίους δίνω δύναμη για τη σωστή χρήση της θέλησής τους. Τους βοηθάω να χρησιμοποιήσουν με τον σωστό τρόπο τη θέλησή τους, δεν εξαναγκάζω όμως τη θέλησή τους μέσω της παροχής δύναμης. . .  Ακόμα πρέπει ο άνθρωπος να λυτρωθεί μόνος του από την κατάσταση της αποστασίας από Μένα. Τώρα είναι ικανός για αυτό, εάν ζητά τη βοήθεια του Ιησού Χριστού, δηλαδή Τον αναγνωρίζει και Του ζητά την παροχή δύναμης στο όνομα του λυτρωτικού Του έργου. . .

Έτσι μόνο πρέπει να θεωρείται το λυτρωτικό έργο. Μονάχα η αγάπη του ανθρώπου Ιησού ήταν αποφασιστική, την οποία απέδειξε μέσω του θανάτου Του στον σταυρό. Απέδειξε επίσης στους ανθρώπους ότι ο θάνατος είναι κάτι ξεπερασμένο για έναν άνθρωπο Που μέσω της αγάπης ήταν τόσο τέλειος ώστε μπόρεσε να μπει μέσα στην αιώνια ζωή, ώστε στην παργματικότητα δεν πέθανε, αλλά έζησε μέσα σε αυξημένο φως, κάτι που απέδειξε στους ανθρώπους μέσω της Ανάληψής Του. . .  Αποδέχτηκα δηλαδή την αγάπη Του, και για χάρη αυτής της αγάπης βοηθάω τους χρεωστείς ν’απαλλαχτούν από το χρέος τους μέσω της παροχής δύναμης για τη θέλησή τους, παρόλο που η οριστική λύτρωση εναπόκειται ακόμα στον ίδιο τον άνθρωπο, στο ν’αποφασίσει ελεύθερα για Μένα και να Μ’επιδιώξει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4393                3-8-1948

Σωστή προσευχή πνευματικά και αληθινά. . .

Αν ο Θεός δεν εισακούει την παράκλησή σας, αν δεν εκπληρώνεται αυτή, τότε δεν προσευχηθήκατε με τον σωστό τρόπο, και πρέπει για αυτό να φωνάξετε άλλη μια φορά και να Του παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, στην περίπτωση που παρακαλείτε για την αποτροπή των προβλημάτων. Αφού χρειάζεστε μονάχα να πιστέψετε ότι ο Θεός δεν θα σας αφήσει χωρίς βοήθεια, τότε θα βοηθηθείτε. Πρόκειται τότε πάντα για έλλειψη εμπιστοσύνης, δεν είναι αρκετά βαθιά η πίστη, και άρα ο Θέος δεν ακούει την φνωή σας, δηλαδή δεν την προσέχει για να καταλάβετε τι σας λείπει. Θα αποτρέψει πνευματικά και επίγεια δεινά από σας αν η προσευχή σας φτάνει κοντά Του πνευματικά και αληθινά, αν Του μιλάτε με εμπιστοσύνη, όπως μιλούν τα παιδιά στον πατέρα τους, και Του παρουσιάζετε την ανάγκη σας. Αν έχετε τέτοια σωστή σχέση μαζί Του, σας είναι εξασφαλισμένη η εκπλήρωση της κάθε παράκλησης.

Ένα σωστό παιδί όμως αφήνει τον τρόπο της βοήθειας στον Πατέρα με την επίγνωση ότι η σοφία και η αγάπη Εκείνου θα κάνει πάντα το σωστό για το παιδί. Και για αυτό είναι αρκετή η παράκληση για βοήθεια και ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τον τρόπο της βοήθειας. Και έτσι ο Θεός θα αφαιρέσει και τα ψυχικά δεινά, εάν είναι κατάλληλο, αφού (τότε) (αυτή η παρένθεση υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας) η πνευματική ανάγκη, η ανάγκη που δεν αφορά επίγεια υλικά πράγματα, αλλά την κατάσταση της ψυχής, τη σωστή εφαρμογή και αξιοποίηση πνευματικών δώρων. (έτσι γραμματικά ελλιπές είναι και το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας)

Συναισθήματα και θρησκευτικές κρίσεις επιβάλλονται συχνά στον άνθρωπο από τον Θέο για να προωθήθει η πνευματική του ανάπτυξη, και είναι για αυτό το λόγο κατά καιρούς μια ευλογία, αποτρέπονται όμως επίσης μέσω έντονης προσευχής, γιατί ο Θεός δεν αρνείται ποτέ τη βοήθειά Του στον άνθρωπο που καταφεύγει σ’Εκείνον σαν παιδί. Παραδοθείτε Του με εμπιστοσύνη και περιμένετε με πίστη την αποτροπή εκείνου που σας ανησυχεί, και δεν θα απογοητευτείτε, αφού ο Θεός δεν αφήνει ν’απογοητευτεί μια βαθιά πίστη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4395                4 κ. 5-8-1948

Διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Η διδασκαλία του Χριστού. . .

Μέσα σε καμία πνευματική κατεύθυνση δεν θα μπορέσει να υποστηριχτεί η απόλυτη αλήθεια, όσο δεν έχει ως αρχή της διδασκαλίας της το λόγο από τα ύψη, παρόλο που δεν μπορούν να ονομάζονται πλάνη όλα όσα υποστηρίζει η κάθε κατεύθυνση. Θα είναι οπαδοί πάντα εκείνοι οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σοβαρά την αλήθεια, στην περίπτωση που απομακρύνθηκαν από εκκλησιαστικές οργανώσεις και στρέφονται προς τέτοια πνευματική κατεύθυνση. Και για αυτό τους προσφέρονται ξανά και ξανά ευκαιρίες να πλησιάσουν την αλήθεια, αφού ό,τι κατάλαβαν ως τέτοια θα κρατήσουν και είναι επομένως πιο πιστά μέλη πνευματικών οραγνώσεων απ’ό,τι τα μέλη της εκκλησίας που θεωρείται επίσημα η οργάνωσή Μου, τα οποία είναι ωστόσο τις περισσότερες φορές μόνο καιροσκόποι ή άνθρωποι με τυπική πίστη, οι οποίοι δεν επιθυμούν ποτέ να διεισδύσουν πιο βαθιά μέσα στο αιώνια αληθινό, μέσα στη διδασκαλία αγάπης Μου, την οποίο λέω τον πηρύνα της εκκλησίας Μου που ιδρύθηκε από Μένα.

Μονάχα ο λόγος από τα ύψη είναι η καθαρή αλήθεια, και αυτό το λόγο παραλάμβανε και διέδωσε ο Ιησούς στη γη, και επομένως ήταν η διδασκαλία Του η μοναδική αληθινή, και θα μείνει η μοναδική αληθινή μέχρι τον αιώνα των άπαντα. Όποιος λοιπόν κηρύσσει τη διδασκαλία του Χριστού είναι ο αντισπρόσωπός Μου στη γη, και θα μπορέσει να ενημερώσει κάθε πνευματική κατεύθυνση για το κατά πόσον αυτή βρίσκεται στην αλήθεια και ποιες απόψεις είναι λανθασμένες. Κατά την έσχατη εποχή, ωστόσο, οι σωστοί υποστηριχτές της διδασκαλίας Μου δεν θα χρειαστούν ν’ασχοληθούν με διαφορετικά θρησκεύματα ή κοινότητες, αφού όλα αυτά θα καταπολεμηθούν από πλευράς επίγειων εξουσιαστών και θα χάσουν βέβαια τους οπαδούς τους.

Οι υπηρέτες Μου θα πρέπει μονάχα να μαζέψουν τους αποστατημένους και να προσπαθήσουν να τους κερδίσουν για Μένα και τη βασιλεία Μου. Θα πρέπει να τους μεταδώσουν την καθαρή αλήθεια και ν’αξιοποιήσουν την κάθε ευκαιρία για τη διαφώτιση παραπλανημένων ανθρώπων. . .  Και θα τους δώσω τέτοιες ευκαιρίες, θα τους οδηγήσω κοντά σ’εκείνους που θα μπορέσουν ακόμα να κερδιστούν, που θα είναι ακόμα αναποφάσιστοι και θα χρειαστούν μονάχα την αλήθεια για να πάρουν το σωστό δρόμο. Η αλήθεια μιλά από μόνη της, και κανείς δεν θα μπορέσει να την ανασκευάσει. Όπου όμως πέρασαν λάθος διδασκαλίες πρέπει να περιμένει κανείς πάντα αποστασίες, όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες τις οποίες μπορούν ν’αποφύγουν μέσω της παράδοσης της πίστης τους. Αφού κατά την έσχατη εποχή τα μεγάλα δεινά θα πλήξουν μονάχα τους πιστούς που θα θέλουν να μείνουν μαζί Μου και στους οποίους για αυτό θα συμπεριφερθεί με εχθρότητα ο κόσμος.

Ο κόσμος θα απαιτήσει την πλήρη άρνηση της πίστης σ’έναν προαιώνιο Θέο και Δημιουργό που οδηγεί τη μοίρα του κάθε ανθρώπου, και όποιος θα αποβάλει την πίστη του, η ένδεια του οποίου θα τελειώσει. Όποιος θα αντισταθεί, θα πρέπει να υποφέρει με ασυνήθιστο τρόπο. Όποιος, ωστόσο, θα έχει τη σωστή πίστη, όποιος θα σταθεί στην αλήθεια, την οποία παρέλαβε από Εμένα τον Ίδιο, θα Μου μείνει πιστός, αφού θα ξέρει ότι τα δεινά δεν θα είναι για πάντα και ότι αυτά θα δώσουν τη θέση τους σε μια κατάσταση γεμάτη χαρά και μακαριότητα. Θα ξέρει ότι η γη θα βιώσει το τέλος της και μαζί της οι άνθρωποι που θα παραδώσουν την πίστη τους για χάρη των επίγειων αγαθών. Η αλήθεια που παρέλαβε από Μένα θα του έχει μεταδώσει τις γνώσεις για τα ερχόμενα, και αυτές οι γνώσεις θα του δώσουν τη δύναμη ν’αντισταθεί μέχρι το τέλος.

Μονάχα η αλήθεια δίνει δύναμη. Μόνο όποιος στέκεται στην αλήθεια θα αντέξει, και για αυτό είναι τόσο πάρα πολύ αναγκαίο να διοχετευτεί η αλήθεια στους ανθρώπους, αφού μονάχα αυτή δίνει την κατανόηση για όλα όσα συμβαίνουν. Όποιος δεν έχει την απόλυτη αλήθεια θα γίνει διστακτικός, θα αμφισβητήσει τα πάντα και θα προτιμά τον κόσμο με τις χαρές του στις αμφίβολες γνώσεις του. Εγώ όμως θέλω να δώσω στους ανθρώπους την καθαρή αλήθεια για να τους βοηθήσω να ξεπεράσουν το οριστικό τέλος μέσα στη σταθερή πίστη σε Μένα, στη σοφία και στην αγάπη Μου, η οποία θέλει να ετοιμάσει στους δικούς Μου έναν παράδεισο μετά την καταστροφή αυτής της γης. . .  Όποιος είναι ενημερωμένος μέσω του λόγου Μου για το προαιώνιο Μου σωτήριο σχέδιο θα καταλάβει τα πάντα· το βλέμμα του, πάντα στραμμένο σε Μένα, θα είναι ικανό να κοιτάξει μέσα στο πνευματικό βασίλειο, και αυτός θα λάβει δύναμη και χάρη για ν’αντέξει μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4396                5-8-1948

Δαιμονική επιρροή. . .

Φορείς της αλήθειας. . .

Η δαιμονική επιρροή είναι ιδιαίτερα δυνατή όπου φαίνεται να βγει το φως, όπου έρχεται στο φως η αλήθεια, όπου φορείς της αλήθειας προσπαθούν να διορθώσουν λανθασμένη σκέψη, όπου δηλαδή διοχετεύεται η αλήθεια από τον Θεό στους ανθρώπους από αγγελιοφόρους του Θεού που παραλαμβάνουν απευθείας το λόγο Του. Μόλις υπάρχουν πρόθυμοι ακροατές, η ενέργεια του αντιπάλου είναι φανερή, αφού πάντα θα είναι παρόν ένα αντίθετο πνεύμα που θα επιδιώξει να υποβαθμίσει την αλήθεια μέσω αντιρρήσεων. Πάντα οι φορείς της αλήθειας θα συναντήσουν αντίσταση, είτε μέσω λόγων ή και μέσω εμποδίων που θα φανερώσουν καθαρά μια επιρροή από κάτω.

Όπου φαίνεται να βγει η αλήθεια, ο φορέας της αλήθειας θα συναντήσει ανοιχτή εχθρικότητα, και συχνά με πρόσχημα την ευλάβεια οι υπηρέτες του Θεού, οι υποστηριχτές Του, τους οποίους διάλεξε ο Ίδιος, αποκαλούνται βλασφημιστές για να μειωθεί η δύναμη των λόγων τους. Και η κάθε αγάπη μεταξύ των ανθρώπων ελαττώνεται, παρόλο που οι υπηρέτες του Θεού κάνουν προσπάθεια ν’εκτελέσουν την αποστολή τους με αγάπη και θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους μέσω της αλήθειας. Ωστόσο, πρέπει να επιδιωχτεί ξανά και ξανά να μεταδοθεί ο λόγος του Θεού, το φως από τους ουρανούς, και να διοχετευτεί και στους ανθρώπους που νομίζουν ότι βρίσκονται στο φως, που πιστεύουν πως στέκονται στην αλήθεια, επειδή δέχτηκαν χωρίς εξέταση αυτό που τους προσφέρθηκε.

Πρόκειται για ασυνήθιστο καθήκον να πρέπει κανείς να διδάξει ανθρώπους οι οποίοι είναι οι ίδιοι δάσκαλοι. Και όμως είναι ανάγκη να ενημερωθούν και αυτοί για την ενέργεια του Θεού κατά την εποχή του τέλους. Εφόσον η θέλησή τους είναι καλή, δεν θα κλειστούν σε γνώσεις που πρέπει αναμφισβήτητα να θεωρούνται πάρα πολύ βαθιές και λεπτομερείς για να τις εξηγήσει κανείς ως δικές του σκέψεις ενός ανθρώπου. Και οι αγγελιοφόροι του Θεού είναι διορισμένοι να ενημερώσουν όλους τους ανθρώπους, να χτυπήσουν όλες τις πόρτες και να προσφέρουν φως όπου υπάρχει σκοτάδι. Το σκοτάδι όμως σκεπάζει ολόκληρη τη γη, και ακόμα και όπου υπάρχει φαινομενικά φως, πρόκειται μονάχα για ψεύτικα φώτα, τα οποία συκοτίζουν το σωστό δρόμο και οδηγούν στην πλάνη.

Το ότι ανάβει το φως από πάνω για να φωτίσει δυνατά το σωστό δρόμο είναι ιδιαίτερα απαραίτητο κατά την έσχατη εποχή, αφού όπου είναι ψεύτικα φώτα, μαζεύονται πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν το σωστό δρόμο και δεν μπορούν να το βρουν. Εκεί πρέπει και να σταθούν οι σωστοί οδηγοί με το φως τους, το οποίο στέλνει μακριά τις ακτίνες του και ξεπερνά το σκοτάδι της νύχτας. Το γεγονός ότι υπάρχουν πάντα άνθρωποι που επιδιώκουν να σβήσουν το φως δεν πρέπει να σταματήσει τους υπηρέτες του Θεού, αφού κανείς δεν μπορεί να σβήσει εντελώς το φως από τους ουρανούς, επειδή το προστατεύει ο Ίδιος ο Θεός. Επιπλέον αναγνωρίζονται πάντα οι δαιμονικές δυνάμεις, γιατί το φως από πάνω φωτίζει τα πάντα και επίσης τα προσωπεία εκείνων που τολμούν να μιλήσουν εναντίον του λόγου του Θεού.

Στους υποστηριχτές Του, ωστόσο, ο Θέος θα δώσει τη δύναμη ν’αντιμετωπίσουν και τους καλύτερους ομιλητές. Θα φωτίσει το πνεύμα τους, θα τους βάλει τα σωστά λόγια στο στόμα τους, έτσι ώστε θα διαψεύσουν με άνεση ό,τι εκείνοι να τους απαντήσουν. Ο Θεός ο Ίδιος θα μιλήσει μέσω των υπηρετών Του. Αλλά πάντα οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να ομολογήσουν το λόγο Του. . .  Αφού παρόλο που η δράση Του θα είναι φανερή, Αυτός δεν εξαναγκάζει τους ανθρώπους να πιστέψουν, αλλά τους αφήνει την ελευθερία τους. Ωστόσο, θα παρέχει πάντα δύναμη στους υπηρέτες Του για να ενεργήσουν ενάντια στις δαιμονικές δυνάμεις, για να μην μπορέσουν αυτές ν’αναγκάσουν τους ανθρώπους, αλλά να μπορέσουν οι άνθρωποι ν’αποφασίσουν ελεύθερα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4400                8 κ. 9-8-1948

Η αγάπη του Θεού. . .

Ακτινοβολία. . .

Ο λόγος του Θεού. . .

Είστε παιδιά της αγάπης Μου, τα οποία έχασα, τα οποία Μου έγιναν άπιστα και τα οποία με αυτό τον τρόπο παράτησαν το δικαίωμά τους να είναι παιδιά Μου. Και έτσι καταντήσατε μέσα στη δυστυχία, μέσα σε μια δυστυχία που θα έπρεπε να σας οδηγήσει και πάλι κοντά Μου. Αφού πρέπει να στερείται την αγάπη Μου και δεν μπορείτε να είστε μακάριοι χωρίς την αγάπη Μου, επειδή έχετε χάσει την ισχύ και τη δύναμή σας και άρα είστε αδύνατα, κακόμοιρα πλάσματα που έχουν ανάγκη την παροχή δύναμης. Εγώ, ωστόσο, σας αγαπώ παρ’όλα αυτά και θέλω να σας κάνω άλλη μια φορά παιδιά Μου. Θέλω να σας κερδίσω πίσω για να μπορέσει η πατρική Μου αγάπη να έχει αποτέλεσμα πάνω σας. Και δεν θα εγκαταλείψω το σχέδιό Μου, και ας περάσουν ατελείωτοι καιροί πριν να το πετύχω, αφού η αγάπη Μου για σας είναι υπέρμετρη και δεν μπορεί ποτέ να μειωθεί. Αυτά πρέπει να προηγηθούν τα λόγια που θα ακολουθήσουν, για να καταλάβετε σε τι περιστάσεις πρέπει καμιά φορά να καταλήξει ένας άνθρωπος για να γυρίσει εντελώς πίσω σε Μένα. . .

Το ον, που ήταν προϊόν της αγάπης Μου, περιφρόνησε την αγάπη Μου, και επομένως δεν μπόρεσα πια να του μεταδώσω καμία δύναμη. Χωρίς τη μετάδοση δύναμης όμως του λείπει κάθε κατανόηση, είναι χωρίς σοφία, χωρίς γνώσεις, και κατά συνέπεια δεν μπορεί να κάνει καμία σωστή δραστηριότητα, και άρα δεν μπορεί ούτε να αυτολυτρώνεται. Και το ον θα ήταν για πάντα εξορισμένο από κοντά Μου, γιατί δεν θα μπορούσε ν’αντέξει την ακτινοβολία φωτός Μου. Ό,τι συμβάλλει στο να επιδράσει  η ακτινοβολία αγάπης Μου πάνω στο ον, έχει προοριστεί ως η μοίρα του. Δηλαδή ολόκληρη η πορεία ζωής του ανθρώπου διαδραματίζεται έτσι ώστε η ηγεσία Μου είναι πάντα ευδιάκριτη, ώστε δηλαδή ο άνρθωπος, εφόσον θέλει, μπορεί να καταλάβει τη δύναμη που τον οδηγεί και η οποία του αποδείχνει την ύπαρξή Μου.

Μπορεί μάλιστα ο άνθρωπος να υποθέσει ότι η πορεία ζωής του κάθε άνθρωπου διαδραματίζεται σύμφωνα με συγκεκριμένους φυσικούς νόμους, ότι δηλαδή τα γεγονότα και οι περιστάσεις του ανθρώπου επαναλαμβάνονται με φυσιολογικό τρόπο και πλησιάζουν τον άνθρωπο σε μια συγκεκριμένη σειρά. Με αυτή την υπόθεση μπορεί ο άνθρωπος να αμφισβητήσει μια επέμβαση και την ηγεσία μιας θεότητας ή μπορεί να πιστέψει πως η σκέψη του ότι συνεργάζεται ένας ηγέτης του σύμπαντος εξελίχτηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο. Και για αυτό πρέπει να προσφερθεί στον άνθρωπο από Μένα ένα άλλο σημάδι, έτσι ώστε θα πνιγεί κάθε αμφιβολία. Τέτοιο σημάδι ή απόδειξη που μιλά μόνη της είναι ο λόγος Μου, μέσω του οποίου εκδηλώνωμαι ο Ίδιος στον άνθρωπο και ο οποίος δεν μπορεί να διαψευστεί. Αυτό το σημάδι μαρτυρεί Ον ικανό για σκέψη Που εκδηλώνεται απέναντι στα πλάσματά Του.

Όταν σ’ένα πλάσμα είναι μια φορά φανερή η σχέση του με τον Δημιουργό του, τότε καταλαβαίνει επίσης ότι η μοίρα του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να θεωρείται κάτι τυχαίο. Τότε μια προορισμένη πορεία ζωής τού είναι πολύ πιο αξιόπιστη, αφού αλλιώς η κάθε τάξη θα μπορούσε ν’ανατραπεί. Διότι όπου δεν κυριαρχούν το Πεύμα Μου και το θέλημά Μου, όλα θα καταλήξουν μέσα στο χάος. Και επομένως και οι άνθρωποι θα απομακρύνονται πολύ σύντομα από κάθε νόμο και θα βυθίζονταν στο χάος μετά από λίγο· δεν θα υπήρχαν τα πάνω κάτω της μοίρας, αλλά μονάχα μια συνεχής κάθοδος. Τίποτα δεν θα διαλυόταν και θα άλλαζε, αλλά τα πάντα θα χειροτέρευαν συνεχώς, ενώ Εγώ ως ο Οδηγός της μοίρας φροντίζω ξανά και ξανά ν’ανέβει ο άνθρωπος και πάλι σε φωτεινά ύψη όταν έχει πέσει στην άβυσσο, και να μπορέσει ξανά και ξανά να Με αναγνωρίσει, προπάντων όταν ακούει το λόγο Μου και το συγκρίνει με τη μοίρα του στη γη, η οποία του γίνεται τότε κατανοητή σε σχέση με το λόγο Μου και του αποδεικνύει το πατρικό Μου χέρι που τον οδηγεί. . .

Θέλω να σας κερδίσω πίσω ως τα παιδιά της αγάπης Μου, εσάς τους ανθρώπους. Θα πρέπει να καταλάβετε την αγάπη Μου για σας, θα πρέπει να Μ’αγαπήσετε ξανά και να Μ’επιδιώξετε με ελεύθερη θέληση. . .  Και για αυτό πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να καταλάβετε Εμένα και την ενέργειά Μου, κάτι που μπορεί να γίνει πάντα μονάχα μέσα στην καθημερινή ζωή, η οποία, ωστόσο, σας αγγίζει μόνο τότε που δεν περνά μονότονα, αλλά σας επιφέρει και εσωτερικές ταραχές κάθε είδους. Τότε θα ψάξετε έναν Οδηγό και θα Του έχετε εμπιστοσύνη. Τότε θα Με ψάξετε και θα σας επιτρέψω να Με βρείτε. . .  Και με αυτό τον τρόπο θα κερδίσω πίσω τα όντα που έχασα, για να μην τα εγκαταλείψω ποτέ πια, διότι θα είναι έντονα δεμένα μαζί Μου και δεν θα χωριστούν ποτέ πια από Μένα εθελοντικά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4402                10-8-1948

Υπερνίκηση της ύλης με ελεύθερη θέληση. . .

Το αν επιτρέπετε να σας κυριαρχήσει η ύλη ή αν απελευθερώνεστε από εκείνη, εναπόκειται μονάχα στη δική σας ελεύθερη βούληση. Ακόμα και στην περίπτωση που σας παρθεί η ύλη σύμφωνα με το θέλημά Μου, αυτό δεν σημαίνει ακόμα η αποδέσμευσή σας από εκείνη, μπορεί όμως να έχει τέτοιο αποτέλεσμα. Αφού πρέπει να παρατήσετε την κάθε επιθυμία της καρδιάς σας για την ύλη. Πρέπει να μείνετε εντελώς αδιάφοροι ή να κάνετε προσπάθεια να μην νιώσετε πια οδυνηρά τις σκέψεις για την ύλη. Πρέπει να μπορείτε να σκέφτεστε χαμένα υλικά αγαθά με πλήρη αταραξία, τότε μόνο έχετε υπερνικήσει την ύλη.

Δεν πρέπει ούτε να προσπαθήσετε να κερδίσετε πίσω με ζήλο όσα χάσατε και να ξεχάσετε με αυτό τον τρόπο τον πραγματικό σκοπό της ζωής σας. Δεν σας αρνείται κανείς να δουλέψετε επίγεια και να αξιοποιήσετε την επίγεια σας εργασία. Θα έπρεπε να είστε δραστήριοι και να χρησιμοποιήσετε την ύλη για να κατασκευάσετε χρήσιμα πράγματα, δηλαδή να βοηθήσετε την ίδια και τα πνευματικά στοιχεία στο εσωτερικό της να εξελιχτούν ανοδικά. Αλλά δεν πρέπει ποτέ τέτοια επιδίωξη να αναβάλει την πνευματική σας επιδίωξη ή να την κάνει αδύνατη κιόλας. Αφού τότε είστε ακόμα μαγεμένοι από την ύλη, τότε σας κυριαρχεί αυτή και δεν θα αποδεσμευτείτε από εκείνη για αιωνιότητες.

Αφού αυτή θα σας κατατρέξει και στην αιωνιότητα. Θα τη λαχταράτε ακόμα με όλες σας τις αισθήσεις και μετά το θάνατο του σώματός σας και θα πρέπει να ζήσετε μια βασανιστική ζωή στο επέκεινα, επειδή ο πόθος για την ύλη θα σας γεμίζει συνέχεια και θα είστε κυριαρχημένοι από εικονικά αγαθά, κάτι που θα σημάνει βασανιστική κατάσταση για σας. Η λαχτάρα σας δεν θα εκπληρωθεί ποτέ και δεν θα απαλλαχτείτε ποτέ από την κατάσταση των βασάνων ώσπου να παραιτηθείτε μόνοι σας από τη λαχτάρα να κατέχετε γήινα αγαθά.

Η απελευθέρωση από την ύλη στη γη είναι τόσο άξια επιδίωξης, αφού επιτρέπει στον άνθρωπο μια εντελώς αμέριμνη είσοδο στο πνευματικό βασίλειο. Αφού στο ίδιο βαθμό που δίνετε γήινα αγαθά, δηλαδή αποδεσμεύεστε από αυτά μέσα στην καρδιά σας, λαμβάνετε πνευματικά αγαθά, τα οποία είναι κατά πολύ πιο πολύτιμα και θα κάνουν την είσοδό σας στον άλλο κόσμο μια κατάσταση μακαριότητας. . .  Και για να πετύχετε αυτή θέλω να σας βοηθήσω, παίρνοντάς σας αυτό που εθελοντικά μάλλον δεν θέλετε να δώσετε. Θέλω να σας απελευθερώσω από την ύλη, αλλά πάντα εναπόκειται στην ελεύθερη σας βούληση, και μπορείτε πάντα και να την κάνετε κατάχρηση και να επιδιώξετε έντονα ν’αυξάνετε ή να κερδίσετε πίσω αυτά που χάσατε. Τότε η βοήθειά Μου ήταν μάταιη και η ύλη σας κυριαρχεί.

Ωστόσο, αυτά που δεν πετύχετε στη γη θα σας προκαλέσουν ακόμα πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες στο πνευματικό βασίλειο. Αλλά κάποτε πρέπει να υπερνικήσετε την ύλη αν θέλετε να γίνετε μακάριοι, μόνο που αυτό μπορεί να χρειαστεί ατελείωτους καιρούς, αφού στο πνευματικό βασίλειο δεν έχετε στη διάθεσή σας τέτοια βοηθήματα όπως στη γη, και θέλει ιδιαίτερα δυνατή θέληση, την οποία θα βρείτε σπάνια στο πνευματικό βασίλειο. Και για αυτό δεν θα κυριαρχείτε την ύλη, αλλά αυτή θα κυριαρχεί εσάς και θα σας κάνει ανήκανους για την ανοδική ανάπτυξη, στην περίπτωση που δεν θα σας παρασχεθεί βοήθεια μέσω προσευχής από μια στοργική καρδιά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4405                14 κ. 15-8-1948

Υλικές και πνευματικές δημιουργίες. . .

Δραστηριότητα των κατοίκων. . .

Ο ορατός κόσμος περιέχει τα αλύτρωτα πνευματικά όντα και εμφανίζει για αυτό υλικά δημιουργήματα, μέσα στα οποία θα πρέπει να ωριμάσουν τα πνευματικά όντα. Ο υλικός κόσμος είναι επομένως απαραίτητος, όσον καιρό είναι ανάγκη μια μορφή που χρησιμεύει στο πνευματικό για περίβλημα, το οποίο θα έπρεπε να αισθάνεται ως εξαναγκασμό. Αφού η ορμή ν’απαλλαχτεί από αυτή τη μορφή είναι η αφορμή για μια δραστηριότητα, και αυτή είναι και πάλι απαραίτητη για την ωρίμανση. Το οντώδες υπηρετεί μέσα στη μορφή μέσω τέτοιας δραστηριότητας ανάλογα με τον προορισμό του και εξελίσσεται σιγά σιγά ανοδικά μέσω της υπηρεσίας, ακόμα και αν μέσα σε αναγκαστική κατάσταση.

Στην περίπτωση που το οντώδες δεν θα ήταν δεμένο μέσα σε μια μορφή, θα παράμενε άπρακτο, επειδή βρίσκεται ακόμα στην κατάσταση της αντίστασης στον Θεό και είναι για αυτό χωρίς δύναμη. Ενώ ως έμβιο ον, για το οποίο είναι απαραίτητη μια εξωτερική μορφή, του διοχετεύεται ζωτική δύναμη, η οποία του κάνει δυνατή μια δραστηριότητα. Για αυτό το λόγο μέσα στον υλικό κόσμο είναι αντιληπτή μια συνεχής αλλαγή, γιατί δραστηριότητα σημαίνει πάντα μια αλλαγή εκείνου που λέγεται ύλη. Ολοφάνερη είναι αυτή η αντίληψη στο στάδιο ως άνθρωπος, όπου μια ασταμάτητη δραστηριότητα είναι η προϋπόθεση για να διατηρηθεί η σωματική ζωή ενός ανθρώπου.

Μια κατάσταση χωρίς δραστηριότητα είναι ήδη κατάσταση θανάτου, παρόλο που το κορμί μπορεί ακόμα να θεωρείται ζωντανό. Αλλά η απραξία είναι ένα σημάδι της ανεκμετάλλευτης δύναμης, η οποία τότε αφαιρείται εντελώς στον άνθρωπο, γιατί μια επίγεια ζωή μέσα στην απραξία παραβαίνει τη θεϊκή τάξη και πρέπει να έχει ανάλογα αποτελέσματα. Μόνο μέσω δραστηριότητας μπορεί να γίνει μια ανοδική ανάπτυξη. Τέτοια όμως είναι ο στόχος και ο σκοπός της επίγειας ζωής, για τον άνθρωπο καθώς και για ολόκληρη την επίγεια δημιουργία, μέσα στην οποία πρέπει τα πνευματικά όντα να είναι δραστήρια με υπηρετικό τρόπο. . .  Και επομένως θα υπάρχουν επίγειες δημιουργίες όσο πρέπει να λυτρωθούν ακόμα πνευματικά όντα, κάτι που θέλει αιωνιότητες.

Κάθε γήινο δημιούργημα είναι μονάχα η απεικόνιση ενός πνευματικού δημιουργικού έργου, είναι η μορφή που μπορούν να δουν τα πνευματικά όντα μέσα στο χαμηλό βαθμό της κατανόησής τους, ενώ το καθαρά πνευματικό είναι ορατό μονάχα για το ον που είναι ώριμο, που βρίσκεται μέσα στην κατανόηση και στο φως και μπορεί να βλέπει όλα τα πνευματικά δημιουργήματα σαν με τα σωματικά του μάτια. Αυτά τα πνευματικά δημιουργήματα είναι πολύ πιο θαυμάσια, έχουν ποικιλία και μορφές  που δεν μπορούν να συγκρίνονται με τίποτα που υπάρχει πάνω στη γη. Ο ενορατικός μπορεί μόνο ν’απολαμβάνει συνέχεια και έχει τότε ο ίδιος την επίγνωση δύναμης, η οποία τον ωθεί σε δημιουργική και διαμορφωτική δραστηριότητα. Τα πνευματικά δημιουργήματα δεν χρειάζονται ούτε χώρο και είναι επομένως απεριόριστα στην έκτασή τους.

«Αυτό που δεν έχει δει ποτέ ανθρώπινο μάτι και δεν έχει ακούσει ποτέ ανθρώπινο αυτί, αυτό έχω ετοιμάσει για όσους Με αγαπούν. . .»  Αυτή η υπόσχεση εκπληρώνεται κατά την ώρα που κοιτάζει κανείς εκείνα τα δημιουργήματα, τα οποία μαρτυρούν την αφάνταστη αγάπη και σοφία του Θεού και είναι προσιτά σε κάθε ον που στέκεται στο φως. Αφού πρόκειται για δημιουργήματα που αποτελούνται από καθαρό φως, ακτινοβολούν φως σε όλες τις πλευρές και είναι επομένως πηγές φωτός που φωτίζουν το σύμπαν, παρόλο που τα δημιουργήματα καθ’εαυτά δεν είναι ορατά. Η ακτινοβολία φωτός, ωστόσο, εκδηλώνεται και διεισδύει μέσα στο σύμπαν για να πάρει το δρόμο της προς υλικές δημιουργίες χωρίς φως, για να γίνει δηλαδή ορατή ως ; κάτι πνευματικό στα όντα που χρειάζονται μεν το φως, που όμως δεν μπορούν ακόμα, ως φορείς του φωτός, μόνα τους να δημιουργούν τέτοιο, δηλαδή δεν μπορούν να παραλαμβάνουν μια απευθείας ακτινοβολία φωτός από το πνευματικό βασίλειο.

Δημιουργίες που λάμπουν πρέπει να θεωρούνται πνευματικές δημιουργίες, δηλαδή δεν αποτελούνται από γήινες υλικές ουσίες, αλλά είναι ορατές μονάχα σ’εκείνον που είναι ικανός να βλέπει πνευματικά, ενώ ένα ατελές ον μπορεί να δει μονάχα το φως που ακτινοβολούν τέτοιες πνευματικές δημιουργίες. Πνευματικά δημιουργήματα μπορούν επίσης να γίνουν μορφή μόλις έρχονται μέσα σε μια περιοχή δικασμένης ύλης, δηλαδή όταν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού θα πρέπει να γίνει μια νέα δημιουργία που θα πρέπει και πάλι να περιέχει δικασμένα πνευματικά στοιχοία, και όταν τέτοια δημιουργήματα τοποθετούνται μέσα στο σύμπαν από φωτεινά όντα ως μια δική τους ιδέα, αλλά σύμφωνη με το θεϊκό θέλημα. Αφού η ύλη είναι πνευματικό που έχει γίνει μορφή, το οποίο πρώτα πάντα συμπυκνώνεται κάπου, το οποίο είναι όμως αρχικά κάτι πνευματικό, δηλαδή δύναμη από τον Θεό.

Το σε ποια στιγμή το πνευματικό παίρνει μορφή, δηλαδή γίνεται η ύλη, είναι πέραν των γνώσεων του όντος που, ενσαρκωμένο ως άνθρωπος, ζει στη μέση της υλικής δημιουργίας και η κατανόηση του οποίου ανταποκρίνεται στο βαθμό της ωριμότητάς του. Μόνο όταν έχει γίνει φωτεινό ον, θα καταλάβει τη διαδικασία της δημιουργίας της ύλης, όταν ταυτόχρονα θα έχει γνώση για τις πνευματικές δημιουργίες και θα μπορέσει το ίδιο να είναι δραστήριο με δημιουργικό και διαμορφωτικό τρόπο. Τότε θα του έχουν λυθεί πολλές απορίες που δεν μπόρεσε να λύσει ως άνθρωπος, και θα επαινεί και θα δοξάζει ασταμάτητα τον αιώνιο Δημιουργό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4407                17-8-1948

«Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .»

Σε σας, τους πιστούς Μου, φωνάζω: Αποφύγετε τον κόσμο, αφού είναι ένας κίνδυνος για σας. Θυμηθείτε ότι η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο, ότι η βασιλεία Μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον κόσμο. Η ανθρωπότητα, ωστόσο, έχει υποκύψει στη γοητεία του κόσμου, και Εμένα και τη βασιλεία Μου επιδιώκει να καταστρέψει, κάτι που όμως δεν θα πετύχει. Αφού όπου ενεργεί το Πνεύμα Μου, όπου είναι η αληθινή Μου εκκλησία, εκεί ο κόσμος έχει ήδη χάσει τη γοητεία του. Οι οπαδοί της εκκλησίας Μου ψάχνουν μονάχα Εμένα και δεν επιτρέπουν πια να μαγευτούν από χληδή και αίγλη, οι οποίες είναι το χαρακτηριστικό αυτού του κόσμου.

Θέλω για αυτό να σας ανακοινώσω ότι κάθε επιδίωξη εξωτερικού μεγαλείου, κάθε κατασκευή υλικών έργων που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένα σε Μένα, είναι άχριστη, αφού Εγώ ο Ίδιος θα επέμβω με καταστρεπτικό τρόπο, γιατί η ανθρωπότητα δεν Με αναγνωρίζει πια, θα έπρεπε ωστόσο να αναγνωρίσει το χέρι Μου, το οποίο θα δώσει ένα ξεκάθαρο σημάδι του θελήματός Μου. Εσείς όμως θα έπρεπε ν’απελευθερωθείτε από κάθε τυπικότητα αν θέλετε να Μου είστε σωστοί υπηρέτες. Θα έπρεπε μονάχα να επιδιώξετε τη βασιλεία Μου. Δεν θα έπρεπε να παρασυρθείτε να θεωρήσετε αναξιόπιστες τις γνώσεις σας μέσω αντιρρίσεων εκείνων που στέκονται ακόμα στη μέση του κόσμου. Θα πρέπει να ψάξετε μονάχα Εμένα και ν’αφήσετε να σας εκπαιδεύσω, και θα πρέπει ν’απορρίψετε και να εγκαταλείψετε ό,τι έχει ακόμα σχέση με τον κόσμο.

Αν θέλετε να αγωνιστείτε για Μένα και τη βασιλεία Μου, πρέπει να θεωρείτε το λόγο Μου το πιο σημαντικό, και δεν θα έχετε πια ανάγκη καμία εξωτερική μορφή, κανέναν κόσμο των ορατών πράξεων. Χρειάζεστε μονάχα να συνδεθείτε μαζί Μου μέσα στις σκέψεις σας, να υποδεχτείτε το λόγο Μου και να το φέρετε με αγάπη σ’εκείνους που είναι του ίδιου πνεύματος με σας ή τους οποίους μπορείτε ακόμα να κερδίσετε για Μένα, οι οποίοι δεν ευχαριστιούνται το επιδεικτικό μεγαλείο, οι οποίοι είναι εσωστρεφείς και ψάχνουν. Εκείνους ενημερώστε για τη βασιλεία Μου που δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. Σ’εκείνους μιλήστε για το Ευαγγέλιο, αφού μαζί τους θα πετύχετε.

Όποιος όμως στρέφει ακόμα το βλέμμα του σε μια συμπεριφορά που έχει φανερά ειδωλολατρικό χαρακτήρα δεν είναι υποψήφιος της βασιλείας Μου, όσο δίνει ακόμα την παραμικρή σημασία σ’αυτή τη συμπεριφορά. Εγώ δεν είμαι μέσα στον κόσμο, δεν είμαι μέσα στη χληδή και στο μεγαλείο, αλλά είμαι όπου αδιαφορεί κανείς για τον κόσμο, όπου μια θρήσκη καρδιά ετοιμάζεται να Με υποδεχτεί. Και τέτοια καρδιά καταλαμβάνω, τη θέτω υπό την κατοχή Μου και δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ πια. Και για αυτό θα έπρεπε και εσείς, οι υπηρέτες Μου, ν’αποφεύγετε κάθε εξωτερική τυπικότητα. Θα έπρεπε μονάχα ν’αποσύρεστε στη μοναξιά και να συνάπτετε επαφές μαζί Μου, και η βασιλεία Μου θα είναι μαζί σας, Εγώ ο Ίδιος θα έρθω κοντά σας μέσα στο λόγο, και θα αποκτήσετε μεγάλη ευλογία από κάθε επαφή μαζί Μου.

Η βασιλεία Μου δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .  θυμηθείτε αυτά τα λόγια και θα ξέρετε τι να σκεφτείτε για εκδηλώσεις που έχουν φανερά κοσμικό χαρακτήρα και πρέπει για αυτό να καταδικαστούν από όσους ανήκουν στην αληθινή Μου εκκλησία, στην εκκλησία που ίδρυσα ο Ίδιος και η οποία μονάχα θα διατηρηθεί μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4410                19-8-1948

Η εσωτερική φωνή. . .

Εάν είστε πιστοί θα μπορείτε και ν’ακούτε τη φωνή Μου μέσα στην καρδιά σας. Αλλά ένα πρέπει να προσέχετε, ότι δηλαδή αυτή είναι τόσο λεπτή και σιγανή ώστε πρέπει ν’αφουγκραστείτε πολύ προσεκτικά, κάτι που θέλει έντονο βύθισμα και πλήρη απομόνωση από τον κόσμο. Όποιος περιμένει να εκδηλωθώ δυνατά και ακουστά θα απογοητευτεί, εφόσον περιμένει μάταια. Και όμως θα μπορούσε να Μ’ακούσει, αφού είμαι πάντα πρόθυμος να μιλήσω στα παιδιά Μου στη στη. Και εκδηλώνομαι πάντα όταν κανείς Μου το ζητά μέσα στην προσευχή. Όποιος είναι ικανός να προσεύχεται έντονα και να συνομιλεί μαζί Μου, είναι και ικανός ν’ακούσει την φωνή Μου. Αφού πρόκειται τότε για συνεχή συνομιλία μαζί Μου εάν βυθίζεται μέσα σε όλα όσα θέλει ν’ακούσει.

Ξέρω τους δικούς Μου, και όποιος θέλει να Μου μιλήσει, ανήκει στους δικούς Μου, εάν τον ωθεί η καρδιά του. Οι δικοί Μου, ωστόσο, θα πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά, και για αυτό απαντώ ο Ίδιος στους ερωτήσεις τους που κάνουν στον πνευματικό κόσμο. Και αν είναι ανάγκη να ενημερωθείτε σχετικά, θα σας απαντήσω, και η απάντησή Μου θα εμφανιστεί ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια σας. Πόσες ερωτήσεις, ωστόσο, Μου στέλνουν οι άνθρωποι, στις οποίες θα ήθελα ν’απαντήσω και απαντάω βεβαίως, τις οποίες όμως οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, γιατί εκείνος που κάνει την ερώτηση δεν προσέχει τις σκέψεις του, οι οποίες περιστρέφονται γύρω του και τις οποίες θα έπρεπε μονάχα να υποδεχτεί. Αλλά συχνά οι άνθρωποι που Μου κάνουν ερωτήσεις είναι ασταθείς. Δεν αφουγκράζονται την καρδιά τους και δεν μπορούν για αυτό ν’ακούσουν τη φωνή Μου. Τότε μπορώ να τους απαντήσω μονάχα μέσω των αγγελιοφόρων Μου. Μπορώ να παρακινήσω αυτούς να μεταδώσουν σ’εκείνους ό,τι άκουσαν.

Αλλά ξανά και ξανά εσείς οι άνθρωποι θα έπρεπε να προσπαθήσετε να Μ’ακούσετε απευθείας, προσεύχοντας έντονα για φώτιση του πνεύματος και αφοσιώνοντας σε Μένα διανοητικά, έτσι ώστε δεν χρειάζομαι να σας μιλήσω οπωσδήποτε ακουστά, αλλά ώστε είναι σωστές οι σκέψεις σας και μπορείτε για αυτό να αισθανθείτε διαφωτισμένοι όταν προσέχετε τις σκέψεις σας και τις θεωρείτε απάντησή Μου, κάτι που είναι αλήθεια εάν μονάχα πιστεύετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4412                20-8-1948

Η φωτιά της αγάπης. . .

Θείο. . .

Η φωτιά της αγάπης είναι άσβηστη όταν έχει πιάσει την καρδιά μια φορά, αφού η αγάπη μπορεί ν’αγγίξει τον άνθρωπο με πολλαπλές μορφές (πολλαπλούς βαθμούς). Η αγάπη είναι αιώνια φωτιά που ανάβει χωρίς κάθε αφορμή, γιατί είναι η αρχέγονη δύναμη που δημιούργησε τα πάντα και διατηρεί τα πάντα. Επομένως μέσα σε κάθε άνθρωπο σιγοκαίει ένα σπιθάκι αυτής της θεϊκής αρχέγονης δύναμης, το οποίο, ανάλογα με τη θέληση του ανθρώπου, μπορεί να φουντώσει για να γίνει τεράστια φλόγα, καθώς μπορεί όμως και να πνιγεί, ή παίρνει διαφορετική μορφή, καθ’όσον παραμορφώνεται η αγάπη μέσα στον άνθρωπο έτσι ώστε δεν περιέχει πια τίποτα το θείο. . .  ώστε γίνεται φιλαυτία και είναι δηλαδή μια σπίθα που μόνο σιγοκαίει, αλλά δεν γίνεται φλόγα που καίει με τη θράκα της ό,τι έρχεται κοντά της.

Μια σωστή φωτιά έχει πάρα πολύ ευεργετικό αποτέλεσμα και εκπέμπει μια ζέστη που ζωηρεύει· λάμπει σε μεγάλη περιφέρεια και φωτίζει το σκοτάδι της νύχτας. Και έτσι η σωστή αγάπη αναζωογονεί κάθε άνθρωπο τον οποίο αγγίζει. Αφού μια σωστή αγάπη δεν είναι φιλαυτία που επιδιώκει να ικανοποιήσει μονάχα τον εαυτό της, αλλά μεταδίδεται στον συνάνθρωπο. Είναι σαν μια ακτίνα φωτιάς που καίει ό,τι έρχεται κοντά της. Και δεν θα μπορέσει να πνιγεί, αλλά θα φουντώσει όλο και πιο φωτεινά, επειδή είναι κάτι θείο που δεν μειώνεται, αλλά πάντα αυξάνεται. Η σωστή αγάπη για αυτό δεν μπορεί να μειωθεί, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες· μένει αναλλοίωτη, και μόλις έχει μια φορά πιάσει ένα αντικείμενο, δεν θα το αφήσει ποτέ πια. . .

Για αυτό μην πολεμήσετε αυτό το πιο ιερό συναίσθημα, αφήστε τη φλόγα μέσα σας να φουντώσει όλο και περισσότερο. Δώστε της συνέχεια νέα τροφή και ξέρετε ότι η αγάπη είναι ταυτόχρονα μια καθαριστική φωτιά που απομακρύνει το κάθε ακάθαρτο από την ψυχή. Η φλόγα της αγάπης επιδιώκει να ενώνεται με την αιώνια Αγάπη και να κάψει κάθε εμπόδιο που τη χωρίζει από την αιώνια Φωτιά. Και θα πρέπει να δίνετε συνεχώς νέα τροφή στην αγάπη στο εσωτερικό σας, θα πρέπει ν’ανοίξετε τις καρδιές σας και να επιτρέψετε στη φλόγα της αγάπης να μπει. Δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε να πνίξετε ούτε την παραμικρή φλογίτσα, αλλά να την αφήσετε να σας πιάσει και να ζεστάνει την καρδιά σας, αφού είναι το θείο που θα πρέπει ν’αναφτεί στο εσωτερικό σας μέσω της θέλησής σας.

Όποιος όμως έχει την αγάπη είναι και κοντά στον Θεό. Επομένως δεν θα πρέπει να πολεμήσετε αυτό το συναίσθημα που σας χαρακτηρίζει ως θεία όντα και το οποίο θα έπρεπε να σας γεμίσει ολοκληρωτικά αν θέλετε να συγχωνευτείτε με την αιώνια Αγάπη. Αγάπη πρέπει να γίνετε, τότε μόνο μπορεί να γίνει η ένωση με τον Θεό, Που είναι η Ίδια η αιώνια Αγάπη. Τότε μόνο έχετε πετύχει το στόχο, έχετε μετουσιωθεί σε αγάπη και κατά συνέπει έχετε μπει ξανά μέσα στην αρχέγονη σας κατάσταση, όπως είναι ο προορισμός σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4414                22-8-1948

Επίγειες ανησυχίες είναι περιττές. . .

Η πατρική αγάπη του Θεού. . .

Γιατί ανησυχείτε για την επίγεια σας ζωή, την οποία έχω σχδιάσει για τον καθένα από τους αιώνες των αιώνων; Δεν μπορείτε ν’αλλάξετε ούτε το παραμικρό, αφού το δικό Μου θέλημα το προόρισε όπως το βρήκε καλό για σας η σοφία Μου. Και έτσι όπως γίνονται τα πράγματα στη ζωή σας είναι καλά για σας. Για αυτό πορευτείτε αμέριμνα στη γη, αφού η κάθε μέρα περνά σύμφωνα με το θέλημά Μου, και το κάθε γεγονός έχει προοριστεί από τους αιώνες των αιώνων.

Ωστόσο, με αυτό δεν θέλω να πω ότι θα έπρεπε να μείνετε άπρακτοι και να παραμελήσετε το επίγειο σας καθήκον, αφού και αυτό ανήκει στη μοίρα σας που έχει προοριστεί για σας, και κάθε δραστηριότητα επιφέρει ευλογία. Αλλά για το αποτέλεσμα όσων κάνετε, μην ανησυχείτε. Και επίσης μπορείτε να Μου φορτώσετε κάθε φορτίο, το οποίο θα κουβαλήσω πρόθυμα για σας. Μπορείτε να Μου εμπιστεύεστε κάθε επιθυμία, μπορείτε να εκφράζετε κάθε δισταγμό. Θέλω να σας απαλλαχτώ απ’ό,τι σας πιέζει, και ήσυχα και ξέγνοιαστα θα έπρεπε να πορευτείτε στη γη, αφού ό,τι και να γίνει, ξέρω για το κάθε γεγονός και το προόρισα, και αυτό που κάνω είναι πράγματι σωστό.

Κάθε ανησυχία είναι περιττή μόλις Μου έχετε παραδοθεί και Μου ζητάτε τη χάρη Μου. Τότε αναλαμβάνω, ως ο Πατέρας σας, την κάθε φροντίδα για σας, τα παιδιά Μου. Εσείς όμως πρέπει μόνοι σας να φροντίσετε την ψυχή σας. . .  Από αυτό το καθήκον δεν μπορώ να σας απαλλαχτώ. Μπορώ μονάχα να σας συμβουλεύσω και να σας προσφέρω κάθε ευκαιρία που θα έπρεπε να εκμεταλλευτείτε για το καλό της ψυχής σας. Όσο περισσότερο όμως προσέχετε αυτό, τόσο λιγότερο χρειάζεστε ν’ανησυχείτε για το καλό του κορμιού σας, γιατί Εγώ θα το φροντίσω, όπως σας το υποσχέθηκα.

Και για αυτό θα πρέπει και να καταλάβετε την αλήθεια του λόγου Μου ότι καλύπτω όλες τις ανάγκες που θα έχετε ως τα παιδιά Μου. Αφού ως τέτοια είναι λίγες οι ανάγκες σας, ενώ τα παιδιά του κόσμου εγείρουν μεγάλες απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να σας αρνηθώ για το καλό σας. Ωστόσο, δεν επιτρέπω να στερούνται τα παιδιά Μου τα αναγκαία, αφού θα έπρεπε πάντα να καταλάβουν την αγάπη του Πατέρα τους στον ουρανό, θα έπρεπε να έχουν όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη  με την επίγνωση της αγάπης Μου, και η πίστη τους θα έπρεπε να φτάσει σε τέτοια δύναμη ώστε να μπορέσω να τους δώσω ό,τι ζητήσουν, για χάρη της βαθιάς πίστης τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4416                23-8-1948

Λόγια της αγάπης είναι το χαρακτηριστικό της ενέργειας του Πνεύματος. . .

Η ενέργεια του Πνεύματός Μου είναι πάντα ευδιάκριτη από το ότι μιλάω στα πλάσματά Μου με αγάπη. Τα νουθετώ μάλιστα και τους στέλων προειδοποιήσεις, αλλά πάντα με λόγια από τα οποία μιλά η αγάπη Μου. Και για αυτό το λόγο τα πλάσματά Μου, τα επίγεια Μου παιδιά, θα έπρεπε να έρθουν κοντά Μου με εμπιστοσύνη όταν έχουν μια επιθυμία. Η ενέργεια του Πνεύματός Μου δεν μπορεί για αυτό ποτέ να θεωρείται έργο του Σατανά από εκείνους που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο Ίδιος εκδηλώνομαι στα επίγεια Μου παιδιά. Αφού ο Σατανάς μάλιστα βάζει ένα προσωπείο, κρύβεται πίσω από ψέματα και παραπλανητικές ομιλίες που θα έπρεπε να προσποιηθούν ευσέβεια. Αλλά δεν μιλά ποτέ η αγάπη από τη συμπεριφορά του και ούτε από τα λόγια που προφέρουν άνθρωποι μέσω της επιρροής του.

Επιπλέον δεν είναι ικανός να εκδηλώνεται μ’έναν τρόπο που φανερώνει υπερφυσική ενέργεια. Με ανθρώπους μεν που του είναι αφοσιωμένοι μπορεί επίσης να ενεργεί με εξαιρετικό τρόπο και να κάνει σημεία και τέρατα, αλλά πάντα με αντίθετο στον Θεό τρόπο και πάντα είναι ευδιάκριτο σε τέτοιες περιπτώσεις ποιανού δύναμη χρησιμοποιεί ο άνρθωπος. Θα είναι φανερό ότι ο άνθρωπος ανήκει σ’εκείνον μέσω του τρόπου ζωής του, γιατί αυτός θα αντιβαίνει τελείως στο θέλημά Μου.

Όπου ωστόσο ενεργεί το Πνεύμα Μου είναι και φανερή μια σοβαρή επιδίωξη του ανθρώπου να Με πλησιάσει, και τα λόγια αγάπης Μου μπορούν ν’αντηχήσουν μονάχα γιατί ο άνθρωπος ασκεί την αγάπη. Η αγάπη όμως ανήκει σε Μένα και δεν είναι ποτέ όπλο του αντιπάλου Μου. Όσο επομένως ασκείται η αγάπη και διδάσκεται η αγάπη, ενεργεί το Πνεύμα Μου, και αυτή η ενέργεια εγγυείται και την παρουσία Μου. Η αγάπη όμως ζωντανεύει πάντα το λόγο Μου, μπορεί αυτή να θεωρείται αποκορύφωμα, μαρτυρεί δηλαδή τον Εαυτό Μου και επομένως επίσης Εμένα ως πηγή εκείνου που αποκαλύπτεται στους ανθρώπους μέσω του Πνεύματός Μου.

Και έτσι μπορείτε να πιστέψετε κάθε προφήτη και να τον θεωρήσετε υπηρέτη Μου, εάν σας κηρύσσει την αγάπη, εάν σας μεταδίδει τη διδασκαλία αγάπης, την οποία παρέλαβε από Μένα. Και εσείς οι άνρθωποι δεν χρειάζεστε ν’αμφισβητείτε την αλήθεια του λόγου Μου. Μπορείτε να πιστέψετε και να έχετε εμπιστοσύνη σ’εκείνους που μιλούν για Μένα, αφού το κάνουν με εντολή Μου, ωθημένοι από τη φωνή του Πνεύματος, η οποία είναι η προαιώνια εκδήλωση της αγάπης Μου.

Σε όποιον επομένως ακούει αυτή τη φωνή και μπορεί να επαναλάβει τα λόγια, μην αρνηθείτε την ενέργεια του Πνεύματος, αλλά πιστέψτε ότι έχει εντολή από Μένα να διδάξει τους συνανθρώπους, ότι Εγώ τον κάνω ικανό για αυτό, εκπαιδεύοντάς τον για τέτοια δραστηριότητα, και ότι επαναλαμβάνει μονάχα ό,τι του μεταδίδεται από τη φωνή του Πνεύματος, η οποία είναι η δική Μου φωνή. Και θα πρέπει να τον ακούσετε και να πιστέψετε ότι μιλά στη θέση Μου, αφού είναι μονάχα το όργανο που, μέσω της θέλησής του και της ζωής του με αγάπη, έχει γίνει ικανός να εκφραστώ ο Ίδιος μέσω του. 

                                                                                                                                               Αμήν

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser