background

επισκέπτες: 4909

Bιβλίo 56

 

4915                16-6-1950

Η συμφωνία του πνεύματος, της ψυχής και του κορμιού. . .

Μάχη ενάντια στην ύλη. . .

Στην αναγνώριση της αλήθειας από τον Θεό βρίσκεται η μεγαλύτερη ικανοποίηση και το σίγουρο συναίσθημα του ότι είναι κανείς ασφαλής στην καρδιά του Πατέρα. Αφού όποιος γνώρισε τον Θεό μέσω της μετάδοσης της αλήθειας, είναι ήδη συνδεδεμένος μαζί Του στο πνεύμα του και αισθάνεται ένα κομμάτι Του και για αυτό ελεύθρος και αμέριμνος από την άποψη της ψυχής, ακόμα και αν το κορμί είναι ακόμα δεσμευμένο στη γη.

Επομένως ο άνθρωπος μπορεί μάλιστα να υποφέρει ακόμα από την άποψη του κορμιού του, αλλά πάντα μόνο τότε που δεν ακούει αυτά που του λέει η ψυχή του όταν η γη τον πιέζει ακόμα μερικές φορές και αυτός προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μαζί της αντί να συμβουλευτεί την ψυχή του, δηλαδή αντί ν’απομακρυνθεί από τις εγκόσμιες σκέψεις και να ζητήσει τη βοήθεια της ψυχής του σε περίπτωση δυσκολιών. Αυτή θα του παρουσιάσει την αβασιμότητα επίγειων στεναχωριών και θα τον παραπέμψει μόνο στη θεϊκή αγάπη, η οποία βοηθά πάντα όπου περιμένει κανείς με πίστη τη βοήθειά της. Αφού η ψυχή καταλαβαίνει και μόνο δεν μπορεί να επιβληθεί με τις γνώσεις της όπου οι σκέψεις του ανθρώπου είναι ακόμα στραμμένες προς τον έξω κόσμο αντί για προς το εσωτερικό.

Το συναίσθημα της ασφάλειας επέρχεται αμέσως όταν ο άνθρωπος ψάχνει τη μοναξιά και συνάπτει επαφή με τον Θεό, μια επαφή την οποία η ψυχή τηρεί μάλιστα συνέχεια, την οποία ωστόσο ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί όσον καιρό οι σκέψεις του περιπλανιούνται. Στην περίπτωση όμως που κάνει παρέα με την ψυχή, αυτή μπορεί αμέσως να του μεταδώσει την ειρήνη και την ηρεμία που κατέχει η ίδια μέσω της γνώσης της αιώνιας αλήθειας. Αφού η ψυχή είναι μια με το πνεύμα στο εσωτερικό της, το οποίο είναι κομμάτι του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος.

Όπου το Πνεύμα και η ψυχή είναι ήδη ένα ο άνρθρωπος έχει δυσκολίες και προβλήματα μόνο ακόμα από την άποψη του κορμιού του, ώσπου και αυτό κάνει παρέα με το πνεύμα και την ψυχή. Αφού όμως ο άνθρωπος βρίσκεται στη μέση της ζωής, είναι εκτεθειμένος σε μόνιμες πιέσεις από έξω, οι οποίες ωστόσο θα έπρεπε μονάχα να αποσκοπήσουν στο να πνευματοποιηθεί και το κορμί, στο να δημιουργήσει ο άνθρωπος συνειδητά τη σωστή σχέση με την ύλη, ώστε να μην είναι σκλάβος της αλλά να γίνει κύριός της.

Δεν πρέπει ο άνθρωπος να επιτρέψει να τον ανησυχήσουν καθαρά εγκόσμια πράγματα, και για αυτό πρέπει ξανά και ξανά να πολεμήσει τον κόσμο, ο οποίος θα τον πιέζει συνέχεια και τον οποίο θα έπρεπε να νικήσει, αποστρέφοντας το βλέμμα του απ’αυτόν και στρέφοντάς το προς τα πάνω και κάνοντας τον Θεό το περιεχόμενο των σκέψεών του. Τότε ό,τι τον πιέζει θα απομακρυνθεί από αυτόν, τότε θα αισθανθεί την εξουσία και τη δύναμη του Θεού και θα νιώσει ασφαλής στη φροντίδα Του, τότε θα υποχωρήσουν και όλες οι σκιές των εγκόσμιων στεναχωριών. . .  τότε θ’αφήσει τον εαυτό του στην αγάπη και στη χάρη Του και θα βρει την ησυχία του μέσα στον Θεό. . .

Ωστόσο, πρέπει η αλήθεια να έχει ήδη επιδράσει πάνω του, πρέπει αυτός να έχει αναγνωρίσει τον Θεό και να τον αγαπήσει, γιατί αλλιώς η ψυχή δεν θα μπορούσε να ενοποιηθεί με το πνεύμα και τότε το κορμί τραβά την ψυχή μέσα στην επίγεια μάχη. Για αυτό είναι πρώτος στόχος του ανθρώπου να σταθεί στην αλήθεια, γιατί ο άνθρωπος επδιώκει ένα ον μόνο τότε που το έχει καταλάβει καλά και γιατί η συνειδητή επιδίωξη του Θεού έχει ως αποτέλεσμα την ενοποίηση του πνεύματος και της ψυχής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4917                18-6-1950

Η λύτρωση διά του Χριστού είναι μια πράξη της ελεύθερης βούλησης. . .

Ήθελα να λυτρώσω τον κόσμο από τις αμαρτίες του, ήθελα να προσφέρω την ελευθερία στους ανθρώπους, ήθελα να τους λυτρώσω από τη φυλακισμένη κατάστασή τους, η οποία ήταν το αποτέλεσμα των αμαρτιών τους. . .  Ωστόσο, ο κόσμος δεν δέχτηκε τη θυσία Μου, την οποία πρόσφερα στον Θεό για χάρη τους ως άνθρωπος Ιησούς. . .  Ο κόσμος παρέμεινε μέσα στην αμαρτία και βούλιαζε όλο και περισσότερο.

Πρέπει πρώτ’απ’όλα να δοθεί αυτή η εξήγηση, αλλιώς ο όρος μιας λύτρωσης διά του Ιησού Χριστού θα ήταν ακατανόητος για τους ανθρώπους που το σκέφτοναι στα σοβαρά και λαμβάνουν υπόψη τους το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων γενικά. Το λυτρωτικό έργο του Χριστού δεν περιορίζει την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, δηλαδή η ανθρωπότητα δεν λυτρώθηκε ξαφνικά από τη φυλακισμένη της κατάσταση, αλλά μονάχα εκείνοι οι άνθρωποι που το θέλουν οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη χάρη του λυτρωτικού έργου, μπορούν να επωφεληθούν από τον θησαυρό της χάρης τον οποίο απόκτησε ο Ιησούς Χριστός για την ανθρωπότητα μέσω του σταυρικού Του θανάτου.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη χάρη του λυτρωτικού έργου, εφόσον το ήθελαν, και η ενοχή της κάθε αμαρτίας μπορούσε να εξοφληθεί. . .  Αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν το ήθελαν, εκτός από λίγους που κατάφυγαν στον Ιησού Χριστό και συμμετείχαν στις χάρες τις οποίες απόκτησε η αγάπη Του για αυτούς μέσω του σταυρικού Του θανάτου, ο οποίος είναι αιώνια ανεξιχνίαστος όπως και η αγαπη Του, η οποία δεν τελειώνει ποτέ. Ωστόσο, η ελεύθερη βούληση δεν προσβάλλεται ποτέ, αλλιώς ολόκληρα τα πνευματικά όντα θα είχαν λυτρωθεί, αλλά δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν τέλεια. Και για αυτό το λόγο η αναγνώριση του Χριστού ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου είναι μια πράξη της ελεύθερης βούλησης και της πίστης, την οποία μπορεί ν’αποκτήσει ο άνθρωπος μέσω της σωστής χρήσης της θέλησής του.

Το λυτρωτικό έργο μπορεί να τεθεί σε ισχύ μονάχα με τη συνειδητή επίκληση του Χριστού για συμπαράσταση, η οποία ωστόσο προϋποθέτει την πίστη σ’Εκείνον, σημαίνει δηλαδή μια θεληματική προσέγγυση σ’Εκείνον. Στην περίπτωση που έχει γίνει αυτή η πράξη, θα έχει εξασφαλιστεί και η εισροή της δύναμης και της χάρης στον άνθρωπο, οι οποίες του φέρνουν τη λύτρωση από την πνευματική ένδεια, οι οποίες τον απελευθερώνουν από τα δεσμά του Σατανά, από τη δεμένη κατάσταση που είναι η μοίρα ολόκληρων των πνευματικών όντων ως αποτέλεσμα της κάποτε εξέγερσης κατά του Θεού, ως αποτέλεσμα της αμαρτίας. . .

Μονάχα η θέληση κάνει τον άνθρωπο ελεύθερο, στην περίπτωση που απευθύνεται στον Ιησού Χριστό και Του ζητά τη βοήθειά Του. Όπου όμως λείπει η πίστη σ’Εκείνον και τη θεϊκή Του αποστολή, δεν μπορεί να γίνει λύτρωση, εκεί παραμένει ο άνθρωπος μέσα στην αμαρτία και μένει δεμένος στην εξουσία του Σατανά, ώσπου κάποτε να επιτρέψει να τον πιάσει η υπέρμετρη αγάπη του Χριστού, ώσπου και αυτός να καταρρεύσει δίπλα στο σταυρό Του και να Του ζητήσει τη χάρη Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4918                21-6-1950

Το ότι αναγνωρίζει ο άνθρωπος τον Θεό είναι ένδειξη της αλλαγής της θέλησής του. . .

Υπέρβαση της εξουσιοδότησης. . .

Να καταλάβετε την αρχή σας σ’Εμένα, τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα σας. Τότε είστε ήδη αυτό που θα έπρεπε να γίνετε στη γη. . .  παιδιά που θέλουν να επιστρέψουν στον Πατέρα. Αφού μόλις συνειδητοποιήσετε ότι εκπορευτήκατε από Μένα, θα ξυπνήσει μέσα σας η θεϊκή αρχή, η αγάπη, αφού θα καταλάβετε πως είστε ακτινοβολία της αιώνιας Αγάπης και θα ζητήσετε να γυρίσετε σ’Αυτήν. Θα Με αναγνωρίσετε και δεν θα είστε πια χωρισμένοι από Μένα στην ουσία σας, παρόλο που δεν έχετε ακόμα πετύχει το βαθμός της τελειότητα, αλλά από την άποψη της θέλησής σας θα είστε δικοί Μου.

Μια θέληση στραμμένη μακριά Μου εμποδίζει τον άνθρωπο ν’αναγνωρίσει την αρχή του. Τότε ο άνθρωπος δεν πιστεύει ούτε σε μια Δύναμη από την οποία εκπήγασε ούτε στη σχέση μιας δημιουργικής Δύναμης με τον εαυτό του, στην περίπτωση που αναγνωρίζει μια δημιουργική Δύναμη. Για αυτό το λόγο η αίσθηση του ότι ο άνθρωπος εκπορεύτηκε από τον Θεό είναι ήδη μια ένδειξη της αλλαγής της θέλησής του την οποία κατάφερε ο άνθρωπος, αφού Με αναγνωρίζει μόνο τότε που απομακρύνεται από τον αντίπαλό Μου.

Για αυτό το λόγο «πίστη» σημαίνει και πάντα επιδίωξη ν’ανέβει κανείς στα ύψη. Αλλά αυτό ισχύει μονάχα για τη ζωνατνή πίστη, επειδή μια νεκρή πίστη δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, επειδή μια νεκρή πίστη προφέρει μονάχα με το στόμα αυτό που η καρδιά δεν αναγνωρίζει ακόμα. Μπορεί για αυτό μάλιστα να Με αναγνωρίσει ένας άνθρωπος με τα λόγια του ως Θεό, Πατέρα και Δημιουργό, η καρδιά του ωστόσο δεν ξέρει τίποτα για όλ’αυτά, και επομένως ο άνθρωπος δεν δημιουργεί μαζί Μου τη σχέση ενός παιδιού η οποία του επιφέρει τη σωστή γνώση για Μένα. Τότε είναι δύσκολο να πετύχει το στόχο του στη γη.

Το ότι αναγνωρίζετε τον Εαυτό Μου και ταυτόχρονα και τον εαυτό σας μαρτυρεί ήδη την ωριμότητά σας, γιατί σημαίνει ένα βαθμό φωτός που επέρχεται μόνο σ’έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας. Και πρέπει να τονιστεί ξανά ότι μονάχα η θέληση του ανθρώπου είναι αποφασιστική για το αν θα φωτίσει μέσα του ή αν θα παραμείνει το σκοτάδι, ότι δηλαδή μπορεί ο κάθε άνθρωπος να Με αναγνωρίσει ως την αρχή του, εφόσον το θέλει. Αφού δεν θα παραμελήσω ποτέ να πλησιάσω τον καθένα και να του εκδηλωθώ. Δεν τον αναγκάζω όμως να δεχτεί αυτές τις εκδηλώσεις, θα του δώσω ωστόσο πάντα ευκαιρίες να μάθει να Μ’αναγνωρίσει. Μονάχα όποιος Μου αντιτίθεται φανερά θα μείνει τυλιγμένος σε πνευματικό σκοτάδι. Δεν προοδεύει κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής και νικιέται από την εξουσία του αντιπάλου Μου, αλλά με ελεύθερη θέληση.

Η δύναμη της παρουσίας Μου, η οποία ακτινοβολεί από κάθε αποκάλυψη του Εαυτού Μου, μπορεί ν’αρκέσει πλήρως για ν’ανάψει την καρδιά του ανθρώπου και ν’ακτινοβολήσει ένα δυνατό φως. Ωστόσο, όπου αυτή συναντά μονάχα την παραμικρή αντίσταση μέσα στη θέληση του ανθρώπου, μένει χωρίς αποτέλεσμα, διότι είναι θεϊκή ακτινοβολία, η οποία δεν αντέχει καμία αντίσταση, η οποία όμως ούτε επιβάλλεται με νικηφόρο τρόπο για να μην ασκήσει κανέναν εξαναγκασμό πάνω στη θέληση του ανθρώπου. Στην περίπτωση όμως που η θέληση του ανθρώπου είναι πρόθυμη, η δύναμη της αγάπης Μου ανάβει μια αφάνταστη φωτιά, την οποία συνειδητοποιεί ο άνθρωπος ως αγάπη που φουντώνει για Μένα. Και όπου άναψε μια φορά η αγάπη για Μένα, εκεί έχουν τσακιστεί η δύναμη και η εξουσία του αντιπάλου.

Θέλω να Με αναγνωρίσουν τα πλάσματά Μου ως τον Πατέρα τους και τους αποκαλύπτομαι για αυτό το λόγο. Πρέπει να Μ’αναγνωρίσουν για να νιώσουν ότι είμαι παρόν. . .  Μόνο τότε ξεκινά η διαδικασία της ανάπτυξης, η μετουσίωση του όντος που βρίσκεται ακόμα στα δεσμά του αντιπάλου Μου ώσπου να Μ’έχει αναγνωρίσει και να Μ’επιδιώξει συνειδητά. Όσον καιρό διοχετεύεται στους ανθρώπους η γνώση του ότι υπάρχει ένας Θεός Που δημιούργησε τον ουρανό και τη γη, τόσο είναι και δυνατόν να πετύχουν οι άνθρωποι μια ζωντανή πίστη σ’Εκείνον και να φτάσουν στο στόχο τους στη γη.

Αν ωστόσο αποκρύπτεται από τους ανθρώπους αυτή η γνώση, έτσι ώστε ο άνθρωπος μένει εντελώς ανήξερος σχετικά με την προέλευσή του, με Μένα ως ο Δημιουργός και Πατέρας, τότε ο αντίπαλος χρησιμοποιεί παράνομα την εξουσία του και πέφτει θύμα του πιο αυστηρού δικαστηρίου, τότε υπερβαίνει την εξουσιοδότησή του και εμποδίζει τον άνθρωπο να δώσει τη δοκιμασία της θέλησής του, ο οποίος στη γη πρέπει ν’αποφασίσει για Μένα ή για εκείνον, κάτι για το οποίο όμως είναι ανάγκη η γνώση για Μένα και για εκείνον για να μπορέσει ν’αποφασίσει ο άνθρωπος. Θέλω να Με καταλάβουν και να Με αναγνωρίσουν οι άνθρωποι, ενώ εκείνος δεν θέλει να τον καταλάβουν, και για αυτό θα εμπόδιζε τους ανθρώπους επίσης ν’αναγνωρίσουν Εμένα, αν του έδινα αυτό το προνόμιο. Αλλά μόλις υπερβαίνει την εξουσία του, θα έχει βγει η απόφασή του. Θα δεθεί εκ νέου, όπως έχει ανακοινωθεί με το λόγο και με τη γραφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4919                22-6-1950

Ταπεινότητα – υπεροψία. . .

Κίνδυνος. . .

Στον ταπεινό χαρίζω τη χάρη Μου, από τον υπερόπτη την αφαιρώ, αφού η υπεροψία πνίγει την αγάπη, ενώ η ταπεινότητα την αφυπνίζει. Και για αυτό ανήκει στο ταπεινό ολόκληρη η αγάπη Μου, η οποία τον παραγεμίζει χάρες αμέτρητες. Στην περίπτωση που ο άνθρωπος νιώθει αγάπη στην καρδιά του για τον συνάνθρωπό του, δεν μπορεί να του συμπεριφέρεται με υπεροψία, αλλά τον θεωρεί τον αδελφό του και τον υπηρετεί από αγάπη. Και έτσι ο ταπεινός θα κάνει έργα αγάπης για τον πλησίον, κάτι για το οποίο τον ευλογώ και τον αμείβω και πάλι με την αγάπη και τη χάρη Μου.

Όποιος είναι υπερόπτης, η καρδιά του είναι σκληρή και αναίσθητη. Δεν υπηρετεί αλλά θέλει να εξουσιάζει. Για αυτό το λόγο δεν τον κοιτάζω, επειδή αυτό το συναίσθημα, η λαχτάρα να εξουσιάζει, ήταν η αφορμή της κάποτε αποστασίας από Μένα, η οποία μπορεί να εξιλεωθεί μόνο μέσω βαθιάς ταπεινοφροσύνης απέναντί Μου, και επομένως η ταπεινοφροσύνη σημαίνει και την επιστροφή σε Μένα.

Τα πνευματικά όντα έπεσαν λόγω της υπεροψίας τους. Στο στάδιο ως άνθρωποι όμως έχουν ήδη πετύχει ένα συγκεκριμένο ανώτερο επίπεδο, όπου ωστόσο υπάρχει τότε ο μεγαλύτερος κίνδυνος να γίνουν και πάλι υπερόπτες, να θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο, κάτι που φαίνεται στην έλλειψη αγάπης απέναντι στον συνάνθρωπο. Το να στερήσει ο άνθρωπος από τον εαυτό του, μέσω της υπεροψίας, και όλα τα βοηθήματα για την πνευματική του άνοδο, το να χάσει τη χάρη Μου με αυτό τον τρόπο, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, στον οποίο εφιστώ πάντα την προσοχή σας, για να μην πέσετε ξανά στην άβυσσο με ίδια υπαιτιότητα.

Ό,τι αλαζονικό ανήκει ακόμα στον αντίπαλό Μου, ο οποίος παραμένει στην έσχατη αντίσταση σε Μένα και πιστεύει ότι θα μπορέσει να Με ανατρέψει. Έγινε ο αντίπαλός Μου ως ένας ύψιστος φορέας του φωτός, γιατί εξεγέρθηκε κατά Μου. . .  νόμιζε ότι θα μπορούσε να είναι ανώτερός Μου και έπεσε στην πιο βαθιά άβυσσο. Η υπεροψία είναι το πρώτο βήμα προς την ατελείωτη πτώση. . .  ενώ η ταπεινότητα είναι η σκάλα προς το ύψος, η πιο σίγουρη γέφυρα  σ’Εμένα. . .  Αφού σ’όποιον χαρίζω τη χάρη Μου, αυτός πετύχει βέβαια το στόχο του, γιατί η χάρη Μου σημαίνει βοήθεια, τη συμπαράσταση και τη διεύθυνσή Μου.

Σκεφτείτε την κάποτε αμαρτία σας, η οποία σας χώρισε από Μένα. Σκεφτείτε την υπέρμετρη αγάπη Μου, η οποία θέλει να σας τραβήξει κοντά Μου. Σκεφτείτε την αδυναμία και την ατέλεια σας, και σκεφτείτε τη μεγάλη απόσταση από Μένα στην οποία βρίσκεστε. Τότε θα σκύψετε το κεφάλι σας με τη μέγιστη ταπεινότητα και θα απλώσετε με λαχτάρα τα χέρια σας για Μένα, και τότε θα σας πιάσω με αγάπη και με χάρη και θα σας δώσω όλα όσα έχετε ανάγκη για να μειώσετε την απόσταση από Μένα, για να φτάσετε κοντά Μου, από τον Οποίο εκπορευτήκατε.

Αλλά αλίμονό σας αν δεν συνειδητοποιείτε ποτέ την απόστασή σας από Μένα, αν πιστεύετε ότι είστε πάρα πολύ υπεράνω για να προσευχηθείτε σε Μένα με την πιο βαθιά ταπεινότητα. . .  Τότε δεν μπορεί να σας διοχετευτεί καμία χάρη, τότε βρίσκεστε ακόμα στην εξουσία εκείνου που φταίει για την πτώση σας, τότε δεν μπορείτε ποτέ ν’απελευθερωθείτε από την αμαρτία της κάποτε υπεροψίας σας, αφού χωρίς τη χάρη Μου δεν μπορείτε ποτέ να γίνετε μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4921                25-6-1950

Αδικαιολόγητες αμφιβολίες. . .

Αλήθεια - υπηρέτες του Θεού. . .

Όταν δασκαλεύεστε από πάνω δεν πρέπει να δώσετε καμία αφορμή για να γεννηθούν αμφιβολίες μέσα σας σχετικά με την αλήθεια όσων λαμβάνετε διά της φωνής του πνεύματος. Αυτό ισχύει τόσο για εκείνον που λαμβάνει το θεϊκό λόγο απευθείας, όσο και για εκείνον στον οποίο τον μεταδίδουν οι υπηρέτες του Θεού. Αφού δεν πρέπει κανείς να μην λάβει υπόψη του ότι ο Θεός πάντα δίνει  στον παραλήπτη αν αυτός συνάπτει συνειδητά επαφή με Εκείνον. Μπορεί επομένως να εκδηλώνεται μόνο ένα θεϊκό ον στην περίπτωση που ο παραλήπτης επικαλείται πρώτα τον Θεό και του ζητά τη φώτιση του πνεύματός του, του ζητά το δώρο της χάρης Του, το λόγο Του. . .

Για να πεπειθεί τότε και ο συνάνθρωπος για τη θεϊκή αποστολή, για να καταλάβει και αυτός ως το λόγο του Θεού τα πνευματικά αγαθά που του μεταδίδονται, είναι ανάγκη μονάχα η ίδια στάση του απέναντι στον Θεό, η οποία είναι πάντα εγγύηση για να λάβει και αυτός από τον Θεό. Σ΄έναν άνθρωπο που αναζητά με σοβαρότητα τον Θεό είτε δεν του διοχετεύονται λάθος πνευματικά αγαθά, είτε εκείνος τα απορρίπτει εσωτερικά, εφόσον η θέλησή του είναι καλή και αυτός ψάχνει να βρει την αλήθεια.

Δεν μπορείτε να λάβετε πλάνη από πάνω, και από κάτω δεν μπορεί να σας απευθύνει το λόγο του κανένα ον με τον ίδιο τρόπο, εάν στρέφετε το βλέμμα σας προς τα πάνω και θέλετε να σας διδάξει ο Θεός. Και για αυτό το λόγο είναι αδικαιολόγητη κάθε αμφιβολία που να έχει κανείς απέναντι σ’έναν σωστό υπηρέτη του Θεού όταν αυτός υποστηρίζει τα πνευματικά αγαθά που πήρε από πάνω. Αφού τότε το πνεύμα του είναι φωτισμένο έτσι ώστε μπορεί ο ίδιος να μιλά ελεύθερα και να λέει την αλήθεια. Η ομιλία του δεν είναι νεκρή, αλλά τα λόγια του έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα μόλις δουλεύει για τον Θεό και τη βασιλεία Του.

Δικαιολογημένες είναι οι αμφιβολίες μόνο τότε που συζητούνται εγκόσμια προβλήματα, γιατί τότε μπορούν να επικρατήσουν οι δικές του σκέψεις του ανθρώπου, και, αφού η βούλησή του είναι ελεύθερη, η σκέψη του δεν αναγκάζεται . Τέτοια εξέταση ωστόσο μπορεί να κάνει εύκολα ο κάθε άνθρωπος. Αυτό που έχει αξία για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου είναι πνευματικές γνώσεις και εγγυώνται την πιο καθαρή αλήθεια. Ό,τι δεν έχει σημασία για την ψυχή και την ανοδική της ανάπτυξη όμως μπορεί πολύ εύκολα να περιέχει εγκόσμιες σκέψεις και θέλει προσοχή.

Όποιος διδάσκεται από τον Θεό δουλεύει μονάχα για Αυτόν και τη βασιλεία Του, δηλαδή επιδιώκει να επενεργήσει μόνο στην ψυχή των ανθρώπων και να τους συμπαρασταθεί πνευματικά. Θέλει να τους διδάξει πνευματικές γνώσεις και να τους ενημερώσει για τη Φύση του Θεού. Αγγίζει μόνο σπάνια εγκόσμια προβλήματα και μόνο τότε που αυτά έχουν σχέση με την πνευματική ανάπτυξη. Κινείται σε πνευματικό δρόμο και γυρίζει την πλάτη του στον κόσμο. . .  Και αυτός προφέρει μονάχα ό,τι λαμβάνει απευθείας από τον Θεό ή ό,τι του μεταδίδουν φωτεινά όντα που έχουν μέσα τους το θέλημα του Θεού. Για αυτό το λόγο μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, να πιστέψετε χωρίς δισταγμό εκείνους που δουλεύουν για τον Θεό και ακούν τη φωνή Του. . .  Οι βαθιές τους γνώσεις θα σας αποδείξουν ότι διδάσκονται από τον Θεό, και όπου εκδηλώνεται ο Ίδιος ο Θεός δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν οι δυνάμεις από κάτω. .

 

                                                                                                                                               Αμήν

4922                26 κ. 28-6-1950

«Κόσμοι θα περάσουν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει. . .»

Κόσμοι θα περάσουν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει αιώνια. . .  Και έτσι θα σας μεταδίδεται το Ευαγγέλιό Μου με όλη την αγνότητά του, σ’εσάς τους ανθρώπους, όσον καιρό θα κατοικήσετε στη γη με σκοπό την ωρίμανση των πνευματικών στοιχειών. Θα είναι πάντοτε ο ίδιος λόγος, γιατί Εγώ δεν αλλάζω ποτέ στην αιωνιότητα και επομένως και ο λόγος Μου, ο οποίος εκπηγάζει από Μένα, δεν μπορεί ποτέ ν’αλλάξει. Μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, μάλιστα να προβείτε σε αλλαγές, αλλά τότε δεν στέκεστε πια στην αλήθεια, επειδή η κάθε αλλαγή του λόγου Μου σημαίνει πλάνη και δεν μπορεί τότε πια να γίνει λόγος για το δικό Μου λόγο, ο οποίος εκπορεύτηκε αρχικά από Μένα με όλη του την αγνότητα. Για αυτό είπα τα λόγια: «Ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει στην αιωνιότητα.»

Ωστόσο, αυτά τα λόγια δεν πρέπει ποτέ να σημάνουν ότι στους ανθρώπους είναι αδύνατον να προβούν σε αλλαγιές, αφού σε τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να περιορίσω την ελεύθερη θέληση των ανθρώπων για να εμποδίσω να διαδοθεί μια λανθασμένη διδασκαλία ως δική Μου διδασκαλία. Όσο κατοικήσουν στη γη ατελείς άνθρωποι, η πλάνη δεν θα μπορέσει ν’αποφευχθεί. Εγώ όμως θέλω διά της αλήθειας να βοηθήσω τους ανθρώπους να πετύχουν την τελειότητα. Άρα πρέπει ξανά και ξανά να καθαρίσω το λόγο Μου απ’όσα πρόσθεσαν οι άνθρωποι μέσα στην ατέλεια τους. Πρέπει να διαφωτίσω τα λάθη και τις ελλείψεις όσων προσφέρουν οι άνθρωποι στους συνανθρώπους τους ως τη θεϊκή διδασκαλία.

Πρέπει επομένως να ψάξω αφοσιωμένους υπηρέτες στη γη που είναι πρόθυμοι να υποδεχτούν το λόγο Μου και πάλι στην αρχική του μορφή, κάτι που είναι δυνατόν μονάχα μέσω της απευθείας μετάδοσης, μέσω μιας ολοφάνερης εκδήλωσης του Πνεύματός Μου μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. . .  Τέτοια όμως εγγυάται την πιο καθαρή αλήθεια. Και για αυτό το λόγο ο λόγος Μου με όλη την αγνότητά του θα ηχεί αιώνια μέσα στις καρδιές λίγων ανθρώπων, και απ’αυτούς τους λίγους ανθρώπους θα διδίδεται και πάλι στους συνανθρώπους που δεν μπορούν να τον παραλάβουν απευθείας. Επομένως ο λόγος Μου δεν θα καταστραφεί όσον καιρό βρίσκονται άνθρωποι πάνω σ’αυτή τη γη.

Ωστόσο, θα παρουσιάζεται στους ανθρώπους πάντα και ο παραμορφωμένος λόγος, ο οποίος δεν έχει πια το δικαίωμα να λέγεται ο λόγος Μου. Αφού ο αντίπαλος εργάζεται εναντίον Μου, και άρα επιδιώκει να διασπείρει πλάνη μέσα στην καθαρή αλήθεια για να απομακρύνει τους ανθρώπους από Μένα. Και αυτοί είναι πάρα πολύ ανήξεροι για ν’απορρίψουν εκείνο το λόγο που δεν αντιστοιχεί πια στην αλήθεια. Προσέχουν μονάχα το λόγο: «Ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει στην αιωνιότητα», από τον οποίο πιστεύουν πως έχουν την εγγύηση για το ότι ο λόγος Μου που πρόφερα μια φορά δεν μπορεί να παραμορφωθεί. . .

Όσο όμως αφήνω στον άνθρωπο την ελεύθερη βούληση, του είναι και δυνατόν να παραμορφώσει το καθαρό Μου λόγο χωρίς να τον εμποδίσω. Τότε ωστόσο δεν πρόκειται πια για το δικό Μου λόγο που προσφέρεται σε σας τους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά ο λόγος Μου θα σας διοχετευτεί ξανά και ξανά από την πηγή που είναι ανεξάντλητη και περιέχει μονάχα την αγνή αλήθεια. Και όποιος ψάξει με σοβαρότητα θα βρει πάντα την πηγή και θ’αντλήσει απ’αυτήν. Δεν θα πηγαίνει όπου το νερό έχει γίνει θολό, αλλά θα αναζωογονηθεί με την πηγή της ζωής. Θα θέλει να πιει το ζωντανό νερό, και αυτό θα του προσφερθεί μόλις το λαχταρήσει στα σοβαρά.

Ο λόγος Μου είναι το ζωντανό νερό της ζωής, εφόσον δεν έχει θολωθεί ακόμα, εφόσον οι άνθρωποι το λαμβάνουν καθαρό και αγνό από πάνω, μεταδωσμένο από Μένα σ’εκείνους που Μου προσφέρονται ως καθαρά δοχεία για να τα γεμίσω με τη χάρη Μου. Ο λόγος Μου είναι γεμάτος δύναμη, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί κανείς ποτέ να ισχυριστεί για το λόγο που έχει ήδη αλλοιωθεί πολλές φορές διά της θέλησης των ανθρώπων. Αυτός ο λόγος είναι χωρίς δύναμη, μπορούν να το ακούσουν οι άνθρωποι χωρίς αυτός ν’ανοίξει ένα δρόμο προς την καρδιά τους. Θα μείνει χωρίς αποτέλεσμα, γιατί έχει γίνει ανθρώπινο έργο που είναι χωρίς αξία για την αιωνιότητα.

Ο λόγος Μου πρέπει ν’αντλείται από την πηγή, θα έπρεπε ο άνθρωπος να το λαχταρήσει και να το λάβει απευθείας από Μένα, και Εγώ δεν θα τον αρνηθώ σε κανέναν. Μπορεί ο κάνενας να νιώσει τη δύναμή του στον εαυτό του, ενώ οι άνθρωποι μένουν ασυγκίνητοι απέναντι στο λόγο που δεν είναι ο δικός Μου αλλά το μέσο του αντιπάλου Μου για ν’απομακρύνει τους ανθρώπους από Μένα. Και για αυτό επιδιώκει να τον κάνει ακάθαρτο και να παραπλανήσει τους ανθρώπους, διότι η καθαρή αλήθεια είναι η καταστροφή του, κάτι που καταλαβαίνει πολύ καλά. Εγώ όμως συμπαραστέκομαι στους ανθρώπους και τους μυώ στην αλήθεια, γιατί μονάχα η αλήθεια οδηγεί σε Μένα και μονάχα η αλήθεια κάνει τον άνθρωπο μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4924                30-6, 1 κ. 2-7-1950

Η ανικανότητα ν’αναγνωρίσει κανείς τα μηνύματα. . .

Εργασία για τον Θεό. . .

Είμαι κοντά σας όλες τις μέρες μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .  Αλλά συχνά δεν Με αναγνωρίζετε, παρόλο που ενεργώ φανερά ανάμεσά σας. Και δεν μπορώ να σας αποκαλύψω την ταυτότητά Μου όσο κοιτάζετε ακόμα με τα μάτια του κόσμου, όσο προσέχετε ό,τι συμβαίνει απ’έξω και δεν κάνετε ενδοσκόπιση. Θα ήθελα να σας αγκαλιάσω με τα χέρια της αγάπης, εσείς ωστόσο απομακρύνεστε από Μένα, και για αυτό δεν Με αναγνωρίζετε. Αυτά λέω σ’όλους όσους δεν είναι ικανοί να Με αναγνωρίσουν μέσα στο λόγο που διοχετεύεται από πάνω στους εκλεγμένους από Μένα υπηρέτες Μου.

Η φωνή Μου είναι σαφής, επομένως μπορεί ν’αναγνωριστεί ως η φωνή του Πατέρα. Το ότι δεν την αναγνωρίζει ο άνρθωπος είναι ένδειξη μιας κατάστασης της ανικανότητας να παραλάβει ο άνθρωπος το λόγο Μου, η οποία έχει την αιτιολογία της στο ότι κρίνει ο νους και όχι η καρδιά και στο ότι ο ψυχρός νους δεν μπορεί ποτέ να κρίνει σωστά, γιατί η φωνή Μου μπορεί ν’ακουστεί μόνο από την καρδιά. Θα έπρεπε μάλιστα να είναι δραστήρια ο νους και η καρδιά, αφού ο λόγος Μου αντέχει μια εξέταση από το νου, αλλά καθοριστική είναι μονάχα η απόφαση της καρδιάς.

Εφιστώ όμως την προσοχή σας στο Ευαγγέλιό Μου, στο ότι το χαρακτηριστικό των μαθητών Μου είναι ότι φέρονται ο ένας στον άλλο με αγάπη. Η αγάπη σάς κάνει όλους παιδιά Μου, αλλά πρέπει και ν’αποδείξετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλον για να είστε σωστοί μαθητές Μου. Όπου ο ένας συμπεριφέρεται εχθρικά στον άλλον λείπει η αγάπη και για αυτό επίσης η κριτική ικανότητα, αφού ο άνθρωπος χωρίς αγάπη είναι και χωρίς σοφία. Για χάρη Μου θα έπρεπε να αγαπιέστε μεταξύ σας, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να σας μεταδώσω τη σοφία, τη μοναδική αληθινή γνώση από πάνω.

Σαν δροσοσταλίδες οι αποδείξεις της αγάπης Μου πέφτουν μέσα στα ανοιχτά κύπελλα ζεστών από αγάπη καρδιών, και έτσι μόνο ένα πράγμα μπορεί να σας δώσει την απόδειξη για το ότι είμαι Εγώ ο Ίδιος Που λέω λόγια αγάπης στους ανθρώπους. . .   το γεγονός ότι ο παραλήπτης βαδίζει στην αγάπη, το γεγονός ότι είναι καλός, πρόθυμος να δίνει και να υπηρετεί με ανιδιοτελή τρόπο άνθρωπος, ο οποίος για αυτό βρίσκεται και μέσα στη χάρη Μου. Άνθρωποι ικανοί ν’αγαπούν Με αναγνωρίζουν, αναγνωρίζουν τη φωνή Μου, αλλά ποτέ δεν Με αναγνωρίζει μια καρδιά χωρίς αγάπη. Για αυτό αγαπήστε ο ένας τον άλλον αν θέλετε να είστε δραστήριοι ως οι μαθητές Μου και ν’ακούσετε την πατρική Μου φωνή. . .  Αυτά λέω σ’όλους όσους αμφισβητούν τη γνησιότητα του λόγου Μου, ο οποίος τους πραρουσιάζεται ως θεϊκή αποστολή.

Στους πιστούς συνεργάτες Μου όμως λέω θα εξής: Αφήστε να ενεργήσει ο χρόνος. . .  Ο χρόνος θα καταφέρει πολλά που σας φαίνονται αδύνατα. Δεν πρέπει να τρέψετε ψευδαισθήσεις για το ότι ο καθαρός λόγος από τα ύψη θα βρει τη διάδοση που θα έπρεπε και που θα ήταν και ανάλογη στην αφάνταστη αξία του. Δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι οι δυνάμεις του σκοταδιού ενεργούν εξίσου έντονα για να υπονομεύσουν την καθαρή αλήθεια, και πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στον αντίπαλό Μου έχει δοθεί μεγάλη εξουσία για την τελευταία περίοδο σ’αυτή τη γη, την οποία χρησιμοποιεί μάλιστα.

Όλα εξαρτώνται από την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Οδηγώ μάλιστα τους ανθρώπους, αλλά δεν τους αναγκάζω. . .  Ό,τι δίνω από πάνω προορίζεται τόσο για τον μεμονωμένο άνθρωπο όσο και για όλους· ο καθένας μπορεί ν’αναζωογονείται με τις προσφορές Μου, αλλά όποιος δεν θέλει να το κάνει δεν αναγκάζεται από Μένα. Όποιος έχει πεινασμένη καρδιά ζητά την ψυχική τροφή και θα τη βρει σίγουρα, αφού με κάποιον τρόπο του τη στέλνω, εφόσον τη ζητήσει.

Θα μπορούσαν οι άνθρωποι μάλιστα να λαμβάνουν από Μένα με αφθονία, αφού έχετε στη διάθεσή σας πολύ ψωμί από τους ουρανούς. Εάν εμπόδιζα τους αντίθετες δυνάμεις, θα ήταν συγκεκριμένος εξαναγκασμός της θέλησης, τόσο του αντιπάλου Μου όσο και των ανθρώπων, οι οποίοι δεν θα χρειάζονταν πια ν’αποφασίσουν, αλλά θα έπρεπε να δεχτούν αυτά που θα τους προσφέρονταν. Η θέληση του ανθρώπου και μόνο αποφασίζει. Και ακόμα και όπου η θέληση του ενός βλάπτει φαινομαινικά τους συνανθρώπους, εκεί βρίσκομαι ακόμα Εγώ με το δώρο της χάρης Μου για να μην βγει ζημιωμένος κανένας που να ζητήσει τροφή στο τραπέζι Μου. Κοινωνώ με όποιον θέλει να είναι ο καλεσμένος Μου. Και καμία ανθρώπινη θέληση δεν Μ’εμποδίζει να το κάνω.

Εσείς όμως που στο όνομά Μου θα έπρεπε να προσφέρετε το ψωμί στους καλεσμένους Μου, μην νευριάσετε γιατί προς το παρόν μπορείτε να ενεργήσετε μόνο σε μικρό κύκλο. . .  Πολύ σύντομα θα μπορέσετε ν’ανοιχτείτε, πολύ σύντομα θα απαιτηθεί από σας μια δουλειά όπου θα μπορέσετε να ενεργήσετε με όλες τις δυνάμεις σας και όπου θα καταλάβετε ότι μέχρι τότε ζήτησα από σας μόνο προεργασίες, διότι η ίδια η ανθρώπινη θέληση σας εμπόδιζε να ενεργήσετε έντονα για Μένα και τη βασιλεία Μου. Πολύ σύντομα θα ακούσετε το κάλεσμα να τεθείτε αμέριστα στην υπηρεσία Μου.

Θέλω να δέσω τον αντίπαλό Μου για μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Ωστόσο, και αυτό δεν πρέπει να γίνει από αυθαιρεσία, αφού η αγάπη Μου και η δικαιοσύνη Μου θα είναι πάντα καθοριστική για το θέλημά Μου. Όσον καιρό ο αντίπαλός Μου δεν υπερβαίνει την εξουσιοδότησή του, όσο κάνει μονάχα  αυτά για τα οποία του έδωσα δικαίμωα και που συμβάλλει στην ελεύθερη απόφαση της θέλησης ενός ανθρώπου, τόσο δεν θα του αμφισβητήσω αυτό το δικαίωμα.

Ωστόσο, θα υπερβεί τα όρια της εξουσιοδότησής του. . .  θέλοντας να εμποδίζει τους ανθρώπους να ενημερωθούν για Μένα, για ένα Ον ύψιστης τελειότητας το Είναι του Οποίου είναι αγάπη, σοφία και παντοδυναμία και το Οποίο θέλει ν’αναγνωριστεί ως Δημιουργός και Διατηρητής όλων των πραγμάτων. . .  Αυτές τις σχετικές γνώσεις επιδιώκει να εμποδίζει, και του αφήνω και σ’αυτό την πλήρη ελευθερία ώσπου να ξεχειλήσει το ποτήρι του. . .  Και να καταλάβετε ότι είναι η πρώτη επιδίωξή του ν’εκτοπίσει την καθαρή αλήθεια από τα ύψη, δηλαδή να αφαιρέσει από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για Μένα μέσω του θεϊκού λόγου που διοχετεύεται στη γη. Να καταλάβετε ότι θα ξεκινήσει πάντα εκεί όπου θ’αρχίσει να επιβάλλεται η αλήθεια από Μένα. . .

Και τότε θα καταλάβετε και τα πολλά εμπόδια που σας αντιτίθενται κατά τη διάδοση του καθαρού Ευαγγελίου, τα οποία θα μπορούσα μάλιστα ν’απομακρύνω με την εξουσία και το θέλημά Μου, εάν δεν ήταν παράβαση της αιώνιας τάξης Μου να χρησιμοποιήσω βία, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω. . .

Και πιστέψτε Με ότι ευλογώ και την ελάχιστη δραστηριότητα για Μένα και το βασίλειό Μου, η οποία εκτελείται με τήρηση της ελεύθερης θέλησης και παρά των μεγάλων εμποδιών, τα οποία σας δυσχεραίνουν τη δουλειά για Μένα. Θα μπορέσετε να κάνετε ακόμα πολλή δουλειά και για αυτό δεν θα έπρεπε να κουραστείτε να ενεργήσετε σε μικρό κύκλο ώσπου να σας φωνάξω όταν έχει έρθει η ώρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4925                4, 5 κ. 6-7-1950

Πνευματική ή κυριολεκτική έννοια. . .

Η θεία Μετάληψη. . .

Ό,τι είπα στη γη ειπώθηκε για την αιωνιότητα και για αυτό δεν θα χάσει ποτέ το νόημα το οποίο έδωσα στα λόγια Μου. Το ότι ωστόσο οι ίδιοι οι άνθρωποι τους δίνουν μια διαφορετική έννοια δεν πρέπει να παρασύρει κανέναν να υποθέσει ότι εγκρίνω αυτή την παραμορφωμένη ερμηνεία. Θα έπρεπε ο κάθε άνθρωπος μόνος του να συνειδητοποιήσει ότι και γιατί συγκεκριμένες ερμηνείες του λόγου Μου είναι λανθασμένες, εάν μόνο τις στοχαζόταν με σοβαρότητα. Αλλά οι άνθρωποι δέχονται μονάχα τις ανθρώπινες ερμηνείες, λιγότερο όμως το λόγο Μου, ο οποίος επιτρέπει και μια διαφορετική ερμηνεία, την οποία θα έπρεπε κανείς να μελετήσει με την επιθυμία να καταλάβει το σωστό και αληθινό.

Υπάρχει μάλιστα ένα συγκεκριμένο δικαίωμα ν’αναφέρει κανείς το λόγο Μου αναλλοίωτο ως απόδειξη για την αλήθεια μιας συγκεκριμένης θρησκευτικής διδασκαλίας. Πρέπει ωστόσο να λάβει πάντα υπόψη του ότι όχι από το λόγο καθ’εαυτό αλλά από το πνεύμα του λόγου μόνο βγαίνει το νόημα, ότι δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί η κάθε λέξη αν θέλει κανείς να αλλάξει το νόημα. Αυτά που είπα βγάζει νόημα πάντα μονάχα σε σχέση με την πνευματική ανάπτυξη και πρέπει για αυτό πάντα να ερμηνεύεται πνευματικά. Πρέπει να βρίσκεται σε συνάρτηση με το σύνολο, δεν μπορεί ν’αποσπαστεί μια οποιαδήποτε λέξη και να ερμηνευτεί χωρίς τα συμφραζόμενά της.

Η διδασκαλία Μου δεν είναι ακατανόητη, απαιτεί ωστόσο και τη φωτισμένη σκέψη, γιατί σ’ένα μην φωτισμένο πνεύμα τα λόγια Μου του φαίνονται χωρίς νόημα. Δηλαδή ο άνθρωπος μπορεί να καταλάβει το σωστό νόημα στην περίπτωση που προηγήθηκε η παράκλησή του για φώτιση της σκέψης του. Εάν  ο άνθρωπος προσπαθεί να ερμηνεύσει τα λόγια Μου μονάχα δυνάμει του νου του, θα του φανούν ασυνάρτητα. Η σκέψη οδηγημένη μονάχα από το νου του ανθρώπου δίνει στο λόγο Μου ένα νόημα που μερικές φορές μπορεί ακόμα και να είναι αντίθετο με αυτό που θέλω να πω στους ανθρώπους. Αφού πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του ότι υπάρχει πάντα πόλεμος ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα ή την πλάνη, και ότι οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών θέλουν να κερδίσουν τις ψυχές των ανθρώπων, δηλαδή επιδιώκουν να επηρεάζουν τις σκέψεις τους. Και οι δυνάμεις του σκοταδιού θα επεμβαίνουν πάντα εκεί όπου είναι δραστήριος μονάχα ο νους, γιατί δεν τους είναι δυνατόν να τραβήξουν την προσοχή ανθρώπων το πνεύμα των οποίων είναι φωτισμένο γιατί το θέλουν οι ίδιοι και γιατί επικαλούνται τον Θεό . .

Όλοι σας οι άνθρωποι θα μπορούσατε να διδάσκεστε από το πνεύμα μέσα σας και θα καταλαβαίνατε αμέσως πού η διδασκαλία Μου είναι διάσπαρτη από πλάνη, πού η ερμηνεία του λόγου Μου έγινε κατά γράμμα, όχι όμως σύμφωνα με το νόημά του. Θα μπορούσατε επίσης, μέσω φωτισμένης σκέψης, να διορθώσετε μόνοι σας την κάθε πλάνη, αφού θα ήσασταν πάντα σίγουροι για την υποστήριξή Μου, την οποία παρέχω στον καθένα που ζητά την καθαρή αλήθεια. Ο αντίπαλος όμως κοπιάζει να σας κρατήσει μέσα στην άγνοια, και θα προσπαθεί να συσκοτίσει την αλήθεια ειδικά εκεί όπου πρόκειται για σημαντικές θρησκευτικές διδασκαλίες. Η μια λανθασμένη διδασκαλία οδηγεί στην επόμενη, και μια λάθος ερμηνεία του λόγου Μου σημαίνει μια λανθασμένη διδασκαλία.

Δεν μπορώ να περιέχομαι μέσα σε μια επίγεια υλική μορφή εκτός από με τον τρόπο ότι τα πνευματικά στοιχεία που είναι δεμένα μέσα σ’αυτή τη μορφή είναι κομμάτια από Μένα, τα οποία, μετά την κάποτε αποστασία, θα έπρεπε σιγά σιγά να επιστρέψουν σε Μένα. . .  Ωστόσο δεν κατοικώ, ως ύψιστο Ον, μέσα σε μια μορφή που σας είναι ορατή για να είμαι παρόν για σας μέσα σ’αυτή τη μορφή. Είμαι πάντοτε και παντού παρόν, αλλά το αν έχετε επίγνωση αυτού του γεγονότος και αν αισθάνεστε την παρουσία Μου, εξαρτάται μονάχα από τη στάση σας απέναντί Μου. Κατά συνέπεια δεν μπορείτε να ενωθείτε μαζί Μου διά μιας συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά μονάχα διά της αυτοδιαμόρφωσής σας σε αγάπη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την άμεση σύνδεση μαζί Μου.

Επομένως έχετε λάθος ιδέα για την Κοινωνία Μου με τους μαθητές Μου. . .  γιατί άλλη μια φορά διαβάζετε μόνο κατά γράμμα το νόημα των λόγων Μου τα οποία είπα στους μαθητές, όχι όμως την πνευματική έννοια. . .  Μοίρασα ψωμί και κρασί. . .  τροφή και ποτό, Εγώ έδωσα και οι άλλοι έλαβαν. . .  Θα είμαι πάντα Αυτός Που δίνει και θα μοιράζω το ψωμί του ουρανού, την τροφή της ψυχής, την οποία αυτή βρίσκει μονάχα μέσα στο λόγο Μου, ο οποίος της δίνει τη δύναμη για την ανοδική ανάπτυξη. . .

Κάντε το ίδιο στη μνήμη Μου. . .  Ήταν αυτά τα λόγια η πιο εύκολη συμβουλή για την εκλήρωση της εντολής της αγάπης για τον πλησίον, η οποία μονάχα αποφέρει στους ανθρώπους τη μετάδοση του λόγου Μου. . .  η οποία μονάχα τους εξασφαλίζει την παρουσία Μου, έτσι ώστε μπορώ να κοινωνώ μαζί τους, όπως το υποσχέθηκα. Τα λόγια Μου, οι πράξη Μου ήταν μόνο μεταφορικές συμβουλές για αυτό που θα έπρεπε να κάνουν στη μνήμη Μου. . .

Και όποιος παρακαλεί για φώτιση του πνεύματος θα καταλάβει ξεκάθαρα το νόημα των λόγων Μου, αφού η αφύπνιση του πνεύματος προϋποθέτει έναν τρόπο ζωής με αγάπη, επομένως ήδη την ένωση μαζί Μου, η οποία αποφέρει στον άνθρωπο την πλήρη αλήθεια. Όσον καιρό όμως οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την πνευματική έννοια των λόγων Μου, όσον καιρό πιστεύουν πως βρίσκομαι δεμένος μέσα σε μια επίγεια υλική μορφή, το πνεύμα τους δεν έχει αφυπνιστεί, και για αυτό δεν μπορούν να ξεχωρίζουν την πλάνη από την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4926                7-7-1950

Το κλειδί για τη σοφία είναι η αγάπη. . .

Εκπληρώστε την εντολή της αγάπης Μου αν θέλετε να γίνετε μακάριοι. Τότε θα κάνετε ό,τι συμφωνεί με το θέλημά Μου, τότε η σκέψη σας θα είναι σωστή και θα στέκεστε στην αλήθεια. Τότε θα εξαφανιστούν όλες οι αμφιβολίες μέσα σας, η κάθε σας απορία θα λυθεί και θα μπορείτε να πιστέψετε με πεποίθηση. Πρέπει όμως και να υπάρχει μέσα σας η θέληση να βρείτε την αλήθεια. . .  Δεν πρέπει να καμαρώνετε αυτάρεσκα τις δικές σας απόψεις, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τις απόψεις σας, να τις ανταλλάξετε με την καθαρή αλήθεια, πρέπει να ψάξετε την αλήθεια. . .

Αυτή είναι η προϋπόθεση για να σταθείτε στην αλήθεια, αφού η αλήθεια δεν σας διοχετεύεται χωρίς να τη λαχταρήσετε. Θα σας πλησιάζει μάλιστα, απ’έξω μέσω ομιλιών ή βιβλίων ή και μέσω σκέψεων, αλλά θα τη δεχτείτε μόνο τότε, δηλαδή θα μπορέσετε να συμφωνήσετε μαζί της με την καρδιά και το νου σας μόνο τότε που έχετε τη σοβαρή θέληση να τη βρείτε. Αφού η αλήθεια, η γνώση για Μένα και την ενέργειά Μου, για το σκοπό και το στόχο όλων όσων υπάρχουν, είναι ένα πάρα πολύ πολύτιμο δώρο για σας, αφού την αρνηθήκατε κάποτε εθελοντικά, όταν διά της αμαρτίας της κάποτε εξέγερσής σας εναντίον Μου πέσατε στο σκοτάδι, το οποίο σημαίνει επίσης μια κατάσταση πλήρους άγνοιας.

Κάνετε οι ίδιοι πάρα πολύ λίγο για να κατέχετε άλλη μια φορά τις γνώσεις για τα πάντα, και παρ’όλα αυτά είμαι πρόθυμος να σας διοχετεύσω την αλήθεια σαν δώρο χάρης για να μπορείτε να δουλεύετε μαζί της προκειμένου να γίνετε τέλειοι. Ωστόσο, ζητώ από σας και την πλήρη προθυμία να μυηθείτε στη σωστή γνώση από Μένα, αλλιώς σας αποκρύπτεται η αλήθεια και δεν είστε ικανοί να την αναγνωρίσετε ως αυτό που είναι. Δεν χρειάζεται όμως να ερευνήσετε και να βυθιστείτε σε σκέψεις με τη βοήθεια του νου σας για καταλάβετε την αξία ή μην όσων σας προσφέρονται ως πνευματικά αγαθά, αλλά μόνο ένα είναι το κλειδί για την αλήθεια. . .  η αγάπη.

Χωρίς την αγάπη σάς μένουν κλειστές αυτές οι γνώσεις, χωρίς την αγάπη σάς λείπει η ικανότητα να καταλάβετε, χωρίς την αγάπη κάνετε τον εαυτό σας ανάξιους να λάβετε την καθαρή αλήθεια από Μένα, αλλιώς και το κακό, τα όντα χωρίς αγάπη, θα έπρεπε να έχουν πλήρη κατανόηση και δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει πλάνη σ’αυτό τον κόσμο, η οποία ωστόσο υπάρχει υπερβολικά. Μπορώ επομένως να σας δώσω μονάχα μια εντολή, δηλαδή ν’εξασκηθείτε στην αγάπη αν θέλετε να κατέχετε την αλήθεια και να γίνετε μακάριοι. Αφού μπορείτε να φτάσετε κοντά Μου μονάχα μέσω της αγάπης, διότι είμαι ο Ίδιος η Αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4927                7 κ. 8-7-1950

Ολιγοφρενείς άνρωποι. . .

Δαιμονισμένοι άνθρωποι. . .

Σας παρουσιάζεται σε όλους σας ο δρόμος που οδηγεί στην αιώνια ζωή. Και έτσι δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν πήρε δασκαλέματα, μόνο που αυτά μπορούν να γίνουν με πολλαπλούς και διαφορετικούς τρόπους. Συχνά όμως σας είναι ακατανόητο με ποιον τρόπο ωριμάζουν εκείνες οι ψυχές οι φορείς των οποίων έχουν αδύνατο μυαλό, οι οποίες δεν έχουν καμία σωστή κριτική ικανότητα και στις οποίες λείπει η ικανότητα να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό. . .  οι άνθρωποι το πνεύμα των οποίων είναι μπερδεμένο και στους οποίους για αυτό δεν θα ζητηθεί ο λόγος. Αυτές οι ψυχές πρέπει επίσης να εκπληρώσουν μια αποστολή. Οι ίδιες συχνά δεν έχουν ανάγκη την πορεία στη γη για να ωριμάσουν, αλλά είναι μονάχα ένα βήμα προς το σκοπό για τους συνανθρώπους τους που πρέπει να συμμετέχουν στη μοίρα τους και στους οποίους για το σκοπό μιας δοκιμασίας έχουν δοθεί τέτοιοι άνθρωποι πάνω σ’αυτή τη γη.

Η πραγματική κάτοικος του κορμιού αποσύρεται τις περισσότερες φορές, ενώ στο κορμί μετακομίζουν ανώριμα όντα που δεν επιτρέπονται να ενσαρκωθούν, που θέλουν ωστόσο να εκφράζονται, δηλαδή επηρεάζουν παράνομα ένα κορμί να μιλήσει και να ενεργήσει σύμφωνα με τη θέλησή τους. Αφού αυτά τα όντα είναι ανώριμα, οι άνθρωποι που είναι κατεχομένοι από εκείνα είναι χωρίς καθόλου νοημοσύνη και για αυτό το λόγο δεν είναι δεκτικοί σε διανοητικές ιδέες. Η ψυχή που κατοικεί τέτοιο κορμί επωφελείται μάλιστα από τη δυστυχία και τα βάσανα τέτοιου ανθρώπου, το ανώριμο ον ωστόσο δεν έχει κανένα όφελος από την παράνομη ενσάρκωσή του.

Μολονότι επιτρέπω τέτοια διαδικασία, επειδή κοντά σ’έναν τέτοιο δυστυχή άνθρωπο μπορούν να δοκιμαστούν οι συνάνθρωποι, διότι μπορούν ν’ασκήσουν αγάπη, υπομονή, πραότητα και ευσπλαχνία σε μεγάλο βαθμό και επομένως ωριμάζουν ψυχικά οι ίδιοι· ενώ η ψυχή που έχει αποσυρθεί ήσυχα ψάχνει πνευματικές επαφές και τις βρίσκει πραγματικά κάνοντας παρέα με ψυχές που της μοιάζουν στην ουσία τους και στις οποίες παρασχέθηκε το ίδιο προνόμιο να κατοικήσουν ένα επίγειο κορμί χωρίς να μπορέσουν να εκτελέσουν την πραγματική λειτουργία για αυτό το κορμί και που με αυτό τον τρόπο προχωρούν στην ανάπτυξή τους. . .

Πρόκειται για μια διαδικασία της παραίτησης από τη θέληση κατά τη διάρκεια της επίγειας πορείας, η οποία ωστόσο σημαίνει υποταγή στο δικό Μου θέλημα. Αφού η ψυχή που βρίσκεται μέσα στο κορμί είναι ήδη χωρίς αντίσταση σε Μένα στην αρχή της ενσάρκωσής της ως άνθρωπος. Αυτή την εθελοντική παραίτηση από τη θέληση εκμεταλλεύονται ανώριμες δυνάμεις κάνοντας παρέα με την ψυχή και καθορίζοντας κατά κάποιον τρόπο τον άνθρωπο σε πράξεις και σε λόγια που στερούνται μυαλό, και έτσι τέτοια λόγια δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν από ένα ον που σκέφτεται και αισθάνεται κανονικά. Ωστόσο, πρόκειται για ανθρώπους. . .  η δημιουργία των οποίων επέτρεψε το θέλημά Μου, οι οποίοι κατέχουν επίσης την αγάπη Μου, παρόλο που αυτό συχνά δεν είναι κατανόητο στους συνανθρώπους.

Πρόκειται για ανθρώπινα όντα, τα οποία στους συνανθρώπους τους φαίνονται να είναι δυστυχείς και να στερούνται μάλλον τη χάρη Μου, τα οποία ωστόσο παίρνουν αυτό το δρόμο ως μέσο εξαγνισμού για τους συνανθρώπους τους και στα οποία θα ζητηθεί ο λόγος με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει όμως να τελειώσουν το δρόμο της επίγειας τους ζωής και αυτός δεν πρέπει να διακοπεί πρόωρα από τους ανθρώπους. Αφού πρόκειται για μια ανθρώπινη ζωή που αφυπνίστηκε διά του θελήματός Μου και τον προορισμό της οποίας δεν ξέρετε εσείς οι άνθρωποι. Πρέπει να τους χαριστούν αγάπη και ευσπλαχνία και έμπρακτη βοήθεια όπου τέτοια είναι ανάγκη. Μέσω έντονης προσευχής μπορούν και να εξοριστούν ή να μετατραπούν οι δυνάμεις που έχουν ενσαρκωθεί μέσα τους, αλλά πρέπει πάντα ο άνθρωπος να επικαλεστεί Εμένα, γιατί μονάχα Εγώ ξέρω τι λείπει σ’εκείνα τα όντα και τι έχουν ανάγκη, και γιατί είμαι ο Κύριος και των ανώριμων πνευματικών όντων από τα οποία ενοχλούνται. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4931                11-7-1950

Ο λόγος του Θεού είναι μια χάρη την οποία δεν αξίζουν οι άνθρωποι. . .

Μια χάρη την οποία δεν αξίζουν οι άνθρωποι είναι η διοχέτευση του θεϊκού λόγου στη γη κατά την τελευταία εποχή πριν το τέλος. Αφού αυτή την εποχή οι άνθρωποι είναι τόσο μακριά από τον Θεό ώστε από μόνοι τους δεν θα το ζητούσαν ποτέ και δεν είναι καθόλου πρόθυμοι ν’αυτοδιαμορφωθούν έτσι ώστε να μπορέσουν ν’ακούσουν τη φωνή του Θεού. Ωστόσο, αν ο Θεός δεν έσπευδε σε βοήθεια των ανθρώπων με εξαιρετικό τρόπο, ακόμα και οι λίγοι άνθρωποι που επιδιώκουν να φτάσουν κοντά Του θα κινδύνευαν να πέσουν στην άβυσσο, επειδή ο πρίγκιπας της κόλασης έχει μεγάλη εξουσία και οι άνθρωποι πάρα πολύ λίγη δύναμη για ν’αντισταθούν.

Στη μεγάλη εξουσία του, την οποία του παρέχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι λόγω της νοοτροπίας τους, αντιθέτει ο Θεός τη χάρη Του. . .  για να μην γίνει αδύνατον για τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη δύναμη που θέλει να τους ρίξει κάτω. Η χάρη του Θεού επομένως είναι ένα δώρο το οποίο δεν αξίζουν οι άνθρωποι, ένα βοήθημα υπέρμετρης αξίας, το οποίο παρέχει ο Θεός στους ανθρώπους, παρόλο που αυτοί δεν του το ζήτησαν μέσω της προσευχής. Ωστόσο, με την παροχή αυτής της χάρης δεν σχετίζεται κανένας εξαναγκασμός να τη δεχτούν οι άνθρωποι.

Πρόκειται για τόσο σίγουρο μέσο για να πετύχει ο άνθρωπος το στόχο του στη γη τον οποίο του έθεσε ο Θεός. Ο άνθρωπος ωστόσο είναι τελείως ελεύθερος να το χρησιμοποιήσει ή όχι. Πρόκειται για ένα δώρο που δεν τον δεσμεύει να το δεχτεί. Έρχεται απευθείας από τον Θεό στον άνθρωπο, αλλά το αν αυτός το αναγνωρίζει ως αποστολή του Θεού, εναπόκειται στη θέλησή του. Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να ηχεί στον άνθρωπο έτσι ώστε αυτός πρέπει αναμφίβολα να το αναγνωρίσει ως τη φωνή του Θεού. Πρέπει ν’αφήσει στον άνρθωπο και τη δυνατότητα να το απορρίψει όσο αυτός αντιτάσσεται στη χάρη του Θεού.

Και για αυτό οι άνθρωποι θα του συμπεριφερθούν εχθρκά και θα το αμφισβητήσουν, θα το θεωρήσουν απατηλό φως του αντιπάλου, ο οποίος πλησιάζει τους ανθρώπους με το ένδυμα του φωτός για να τους ξεγελάσει. Ωστόσο τον καταλαβαίνει εύκολα ως το λόγο τους Θεού εκείνος που είναι έντονα δεμένος με τον Θεό μέσω της αγάπης. Αυτός μπορεί να πιστέψει με πεποίθηση και ως ο ίδιος ένα παιδί του Θεού αναγνωρίζει μάλιστα τη φωνή του Πατέρα. Αφού το θείο αναγνωρίζεται απ’όσους επιδιώκουν οι ίδιοι το θείο και θέλουν να διαμορφώσουν τον εαυτό τους έτσι όπως ήταν από την αρχή.

Και έτσι μπορεί, ως απόδειξη της θεϊκής αποστολής, να αναφερθεί μονάχα η πίστη εκείνων που είναι οι ίδιοι καλοί και επιδιώκουν τον Θεό. Σ’εκείνους θα πει η φωνή της καρδιάς τους ποιος τους μιλά, γιατί ο Θεός αποκαλύπτεται στον καθένα διά της καρδιάς του. Για ν’αντιληφθεί όμως ο άνθρωπος αυτή την αποκάλυψη πρέπει η καρδιά του να είναι γεμάτη αγάπη, την οποία καταλαβαίνει ο Θεός επειδή είναι ο Ίδιος η Αγάπη. . .  Και αυτή η αγάπη Τον παρακινεί να παρέχει στους ανθρώπους, μέσα στη μεγάλη ένδεια τους, το δώρο της χάρης Του χωρίς να το αξίζουν και να σπεύσει σε βοήθεια εκείνων που πιέζονται από τον αντίπαλο, διότι πιστεύουν στον Θεό και ψάχνουν να ενωθούν μαζί Του. Σ’εκείνους αποκαλύπτεται, και η φωνή Του θα αναγνωριστεί πάντα από εκείνους ως τη φωνή του Πατέρα.

                                                                                                                                               Αμήν

 

4932                12-7-1950

Θέλημα του Θεού: Η εκπλήρωση των εντολών της αγάπης. . .

Το θέλημά Μου είναι ευδιάκριτο από την εντολή της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον. Περιέχει ό,τι θα έπρεπε να κάνετε και μην, και αν εκπληρώνετε αυτή την εντολή, βρίσκεστε στο δρόμο της τελειοποίησης. Αφού τότε δεν μπορείτε ούτε ν’αμαρτήσετε άλλη μία φορά, ούτε να παραμείνετε μέσα στην παλιά αμαρτία, η οποία αποτελόταν από το ότι απομακρυνθήκατε εθελοντικά από Μένα, δηλαδή Μου αρνηθήκατε την αγάπη σας και ύστερα ξεπέσατε έτσι ώστε συμπεριφερόσαστε άστοργα απέναντι σε όλα τα πλάσματα που εκπορεύτηκαν από Μένα. Και έτσι η αγάπη σας για Μένα σημαίνει, στην περίπτωση που εκπληρώνετε τις εντολές Μου, ότι ενώνεστε εκ νεόυ μαζί Μου και διαποτίζεστε από τη δύναμη αγάπης Μου, έτσι ώστε θα έχετε και πάλι το φως και τη δύναμη που είχατε αρχικά, δηλαδή θα έχετε πλήρη γνώση και θα μπορείτε να δημιουργείτε και να διαμορφώνετε κατά πώς θέλετε. . .  ώστε θα είστε και πάλι τέλειοι, δηλαδή θα έχετε αυτοδιαμορφωθεί και πάλι σε αυτά τα θεϊα όντα που ήσασταν αρχικά.

Και για αυτό πρέπει εσείς οι άνθρωποι να ξέρετε πρώτ’απ’όλα για το θέλημά Μου για να μπορέσετε να ζήσετε ανάλογα προκειμένου να γίνετε μακάριοι. Πρέπει να σας παρουισαστεί το θέλημά Μου, και για αυτό πρέπει ν’ακούσετε το λόγο Μου, ο οποίος σας αποκαλύπτει καθαρά και κατανοητά το θέλημά Μου. Ο λόγος Μου σας γνωστοποιεί την εντολή αγάπης Μου, μαζί με όλα τα καθήκοντά σας απέναντι σε Μένα και στους συνανθρώπους σας. Ο λόγος Μου σας διαφωτίζει για την απόστασή σας από Μένα, στην περίπτωση που δεν επιδιώκετε μόνοι σας να τη μειώσετε. Ο λόγος Μου σας μιλά για την αγάπη, τη χάρη και το έλεός Μου, για τη σοφία και την παντοδυναμία Μου, έτσι ώστε μπορεί μέσα σας ν’ανάψει η φλόγα της αγάπης για Μένα, αν μονάχα έχετε μια καρδιά πρόθυμη για αγάπη.

Ο λόγος Μου σας παρουσιάζει και τους συνανθρώπους σας ως τα παιδιά Μου, στους οποίους θα έπρεπε για αυτό να συμπεριφέρεστε σαν σε αδέλφια, στους οποίους θα έπρεπε επίσης να χαρίζετε την αγάπη σας για να εκπληρώσετε το θέλημά Μου. Ο λόγος Μου σας προειδοποιεί και σας νουθετεί και εφιστά την προσοχή σας στα αποτελέσματα ενός λάθος τρόπου ζωής, ενός τρόπου ζωής χωρίς αγάπη, χωρίς να προσέξετε τις εντολές Μου. Πρέπει να δεχτείτε το λόγο Μου για να γίνετε μακάριοι. Ωστόσο, το με ποιον τρόπο θα λάβετε το λόγο Μου, ας το αφήσετε σε Μένα· μόνο να είστε πρόθυμοι να το δεχτείτε όταν σας τον προσφέρω, αφού μονάχα μέσω του λόγου Μου μπορείτε να μάθετε το θέλημά Μου, και μονάχα διά της εκπλήρωσης του θελήματός Μου μπορείτε να γίνετε μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4933                13-7-1950

Ο σκοπός της επίγειας ζωής είναι η μετουσίωση του όντος σε αγάπη. . .

Στη γνώση του θελήματός Μου βρίσκεται και το καθήκον της ζωής σας: Ν’αυτοδιαμορφωθείτε σε αγάπη για να εναρμονιστείτε με τη Φύση Μου, για να πάρετε ξανά την αρχική σας φύση, η οποία είναι απαραίτητη για να μείνετε κοντά Μου, γιατί αλλιώς θα διαλυόσαστε μέσα στην ακτινοβολία αγάπης Μου. Η διαμόρφωση σε αγάπη έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα και την κατάσταση του φωτός, δηλαδή μια συνεχή αύξηση σοφίας και δύναμης. Η επίγεια ζωή είναι μονάχα ένα βήμα προς το σκοπό, δηλαδή ένα μέσο για να καταφέρει το ον αυτή τη μετουσίωση, η οποία είναι μια πράξη της ελεύθερης θέλησης και επομένως μπορεί να κατορθωθεί στη γη, δεν χρειάζεται όμως να κατορθωθεί αναγκαστικά.

Κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής προσφέρεται πάντα στον άνρθωπο η ευκαιρία να ασκήσει την ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Εκείνος μπορεί να πιάσει την κάθε ευκαιρία, μπορεί όμως και να την περάσει απρόσεκτη. Αλλά ο οριστικός σκοπός της ζωής είναι μόνο η μετουσίωση του είναι του, το οποίο στην αρχή της ενσάκρωσης ως άνθρωπος ξέρει μόνο λίγο για την αγάπη για τον συνάνθρωπο, αλλά είναι εμπνευσμένο μονάχα από τη φιλαυτία, την οποία θα έπρεπε να ξεπεράσει στη γη. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη διαδικασία μετατροπής που γίνεται κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής, η οποία ωστόσο  μπορεί επίσης να είναι μάταιη στην περίπτωση που η βούληση του ανθρώπου δεν επιδιώκει καμία επιτυχία.

Όποιος ωστόσο θεωρεί την επίγεια ζωή αυτοσκοπός, όποιος προσπαθεί ν’αρπάξει ό,τι σωματικές απολαύσεις προσφέρει αυτή, όποιος δεν δουλεύει για τη ζωή του μετά το θάνατο, θα είναι σε άθλια κατάσταση στο τέλος της ζωής του και θα θυμηθεί γεμάτος μετάνοια τις ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε, τις οποίες παραμέλησε με ελεύθερη θέληση. Θα έχει το ίδιο βαθμό ωριμότητας όπως στην αρχή της ενσάρκωσής του στη γη ή θα έχει οπισθοδρομήσει κιόλας η ανάπτυξή του, στην περίπτωση που ο αυτός δεν χαλιναγώγησε καθόλου τις ορμές και λαχτάρες του στη γη και παραβίασε με αυτό τον τρόπο τις εντολές αγάπης Μου, δηλαδή μεγάλωσε ακόμα την απόστασή του από Μένα.

Έδωσα στον άνθρωπο την επίγεια ζωή για το σκοπό της τελειοποίησης, της ανοδικής ανάπτυξης, και μπορεί να του αποφέρει ύψιστη επιτυχία. Ωστόσο, αυτός θα πρέπει εξίσου να Μου λογοδοτήσει για μια ανεκμετάλλευτη επίγεια ζωή, για ένα δώρο το οποίο περιφρόνησε ή κακομεταχειρίστηκε για μια νέα αμαρτία, για την εκ νέου αποστασία από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4934                13-7-1950

Πετυχημένη δοκιμασία της θέλησης κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής. . .

Η επίγεια ζωή είναι μόνο μια δοκιμαστική περίοδος όπου θα έπρεπε ν’αποδείξετε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τη θέλησή σας. Αν περάσετε με επιτυχία τη δοκιμασία, θα έχετε μόνο τότε την αληθινή ζωή, μια ζωή που θα σας ικανοποιήσει πλήρως, που θα σας κάνει μακάριους, γιατί θα εκπληρώσει πάντα τις επιθυμίες σας. Ωστόσο, η επιθυμίες σας θα είναι διαφορετικού είδους απ’ό,τι στη γη. Θα καταλάβετε μόνο τότε πόσο μηδαμινά ήταν τα επίγεια αγαθά συγκριτικά με τις χαρές του πνευματικού βασιλείου. Δεν θα επιδιώξετε πια τίποτα εφήμερο, αλλά θα καταλάβετε την αξία των άφθαρτων αγαθών.

Όσον καιρό όμως κινηγάτε υλικά αγαθά στη γη, όσο η σκέψη και η θέλησή σας περιστρέφονται γύρω από γήινες χαρές ή γήινη ιδιοκτησία, τόσο η θέλησή σας είναι φιμωμένη από εκείνον που είναι ο κύριος του επίγειου κόσμου. Αφού αυτό είναι το μέσο του για να σας κερδίσει για τον εαυτό του ότι σας δελεάζει με τις χαρές του κόσμου για ν’αποσπάσει την προσοχή σας από το στόχο που σας έχει τεθεί για την επίγεια σας ζωή. Τότε ωστόσο μάλλον δεν θα πετύχετε στη δοκιμασία της θέλησης και μάλλον δεν θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο προς την αιώνια ζωή μετά την αποβίωσή σας από τη γη. Αφού αν δεν περάσετε με επιτυχία τη δοκιμασία της θέλησης, θα έχετε μια αμφίβολη μοίρα στην αιωνιότητα, μια κατάσταση βασάνων, όπου θα λαχταράτε συνέχεια επίγεια αγαθά και θα καταλαβαίνετε συνέχεια ότι αυτά δεν υπάρχουν πια για σας, ότι είστε επομένως φτωχοί, διότι δεν θα κατέχετε ούτε πνευματικά ούτε γήινα αγαθά.

Όσον καιρό ζείτε στη γη θα έπρεπε να μάθετε να καταλάβετε τη μηδαμινή σημασία των επίγειων-υλικών αγαθών και να προσπαθήσετε να αποδεσμευτείτε από αυτά. Αφού μόνο η απομάκρυνση από αυτά σας ανοίγει την πνευματική περιουσία, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ ν’αποκτήσει και τα δύο μαζί και γιατί η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου πρέπει ν’αποφασίσει ποια αγαθά τού είναι λαχταριστά. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί σωστά τη θέλησή του τότε που μαζεύει πνευματικά αγαθά, που δεν επιτρέπει να τον παρασύρουν οι επίγειες χαρές, αλλά ψάχνει συνεχώς επαφές με τον πνευματικό κόσμο· τότε που παραιτείται απ’όσα του προσφέρει ο επίγειος κόσμος και αντί για αυτά αφήνει να του χαρίσει ο πνευματικός κόσμος, τότε που δηλαδή προσέχει λίγο τις επιθυμίες του κορμιού του και αντί για αυτό προσέχει την ψυχή του, προσφέροντάς της πνευματική τροφή και παραιτώντας από επίγειες απολαύσεις για να μην στερήσει τα αναγκαία από την ψυχή του.

Στην περίπτωση που ο άνθρωπος ψάχνει τον Θεό, Αυτός θα του επιτρέψει μάλιστα να Τον βρει, γιατί τέτοια βούληση Τού είναι ευχάριστη και εξασφαλίζει στον άνθρωπο την αγάπη και τη χάρη του Θεού. Τότε πέρασε επιτυχώς τη δοκιμασία της θέλησης και έζησε με επιτυχία για την ψυχή του την επίγεια του ζωή. Και τότε τον περιμένει και μια μακάρια ζωή στο πνευματικό βασίλειο, η οποία θα διαρκέσει αιώνια και θα τον αποζημιώσει για ό,τι στερόταν στη γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4935                14 κ. 15-7-1950

Θεϊκή δύναμη – ζωντανή πίστη – θαυματουργία. . .

Μια αφάνταστη δύναμη ζει μέσα σας, την οποία πρέπει μονάχα να εξελίξετε για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ό,τι θέλετε. Ως τα πλάσματα που εκπήγασαν από Μένα είστε δικά Μου κομμάτια και πρέπει για αυτό να μπορείτε να διαθέσετε όλα όσα σας χαρακτηρίζουν ως τα παιδιά Μου. Πρέπει, ανάλογα με θεία όντα, να είστε διαποτισμένοι από φως και δύναμη μόλις αισθάνεστε πως είστε παιδιά Μου. Είστε πράμγατι παιδιά Μου, αλλά δεν έχετε τη σχετική επίγνωση, και μάλιστα γιατί θέλατε να σκίσετε τον δεσμό μεταξύ εσάς και Εμένα, ο οποίος υπάρχει άλυτος μεταξύ μας, δηλαδή αποδεσμευτήκατε διανοητικά από Μένα, δηλαδή πραγματοποιήσατε στην συνείδησή σας τον χωρισμό από Μένα. Παρ’όλα αυτά ωστόσο, μένετε αυτό που είστε, και χρειάζεστε μονάχα να δημιουργήσετε ξανά συνειδητά τον δεσμό μαζί Μου για να μπορείτε να ενεργήσετε με όλη τη δύναμη και την εξουσία, όπως ήταν ο αρχικός σας προορισμός.

Αυτή η επίγνωση κοιμάται στο εσωτερικό σας, μπορεί όμως να ξυπνήσει αν έχετε καλή θέληση και ασκείτε την αγάπη. . .  Η αγάπη είναι το μοναδικό μέσο να πετύχετε και πάλι την αρχική σας κατάσταση. Η αγάπη συνάπτει ξανά την επαφή ανάμεσα σε σας και Εμένα. Η αγάπη σας τοποθετεί στην κατάσταση της γνώσης, και άρα θα συνειδητοποιήσετε τι είστε και τι σχέση έχετε και θα έπρεπε να έχετε μ’Εμένα. Η αγάπη ζωντανεύει επίσης την πίστη μέσα σας, και τότε σας είναι δυνατόν να αισθάνεστε οι ίδιοι ότι είστε παιδιά Μου και ν’αλλάξετε τη φύση σας, η οποία έγινε αντιθεϊκή μέσω της δικής σας θέλησης, και να λάμψετε γεμάτοι από το πιο αγνό θεϊκό στοιχείο, να γίνετε ομοίωμά Μου και να μπορέσετε τότε και να καταφέρετε ό,τι θέλετε.

Είστε θεία προϊόντα και δεν μπορείτε ποτέ ν’απαρνηθείτε την αρχική σας φύση. Μπορέσατε ωστόσο να πάρετε μια διαφορετική μορφή διά της θέλησής σας, δηλαδή να σκεπάσετε το θείο μέσα σας, και με αυτό τον τρόπο γίνατε αδύναμοι και αδύνατοι, τυφλοί στο πνεύμα και χωρίς την παραμικρή γνώση. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πραγματική σας φύση, αλλά μονάχα μια υιοθετημένη φύση, μια φαινομενική κατάσταση, την οποία να επιδιορθώσω εφαρμόζω κάθε μέσο. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο με τον τρόπο ότι εσείς οι ίδιοι να λάβετε γνώση σχετικά με το τι ήσασταν μια φορά, τι είστε τώρα και τι θα έπρεπε να γίνετε· ότι κάνετε προσπάθεια με ελεύθερη θέληση να πετύχετε το στόχο, την κατάσταση της τελειότητας, η οποία σας αποφέρει αφάνταστη δύναμη και το πιο λαμπερό φως, έτσι ώστε θα είστε ικανοί ήδη στη γη να κατορθώσετε τα πάντα, ώστε θα μπορέσετε να κάνετε θαύματα ήδη στη γη εάν δουλεύετε στα σοβαρά στη μετατροπή της φύσης σας, αν ζείτε στην αγάπη, αν πετυχαίνετε με αυτό τον τρόπο τη ζωντανή πίστη και χρησιμοποιείτε τότε, συνειδητά συνδεδεμένοι μαζί Μου, τη δύναμή σας, όπως είναι θέλημά Μου. . .

Με την πίστη σας στην αγάπη και τη χάρη Μου θα είστε ικανοί να κάνετε θαύματα. Θα χρησιμοποιείτε, κατά κάποιον τρόπο, τη δύναμή σας προς την ευλογία των συνανθρώπων σας, ικετεύοντάς Με για τη συμπαράστασή Μου, αλλά με την επίγνωση του ότι είστε γεμάτοι δύναμη, η οποία σας επιτρέπει να καταφέρετε τα πάντα. Ως κομμάτια από Μένα κατέχετε και τη θεϊκή δύναμη, την οποία μπορείτε ν’αυξάνετε απεριόριστα μέσω της πίστης σας. Είναι αυτό όμως ήδη μια ένδειξη της ένωσής σας μαζί Μου με ελεύθερη θέληση. Η παραμονή σας στη γη θα είναι τότε αναγκαία μονάχα ακόμα για τους συνανθρώπους σας. Εσείς οι ίδιοι θα έχετε πετύχει το βαθμό που απαιτείται για να μπει κανείς στις σφαίρες τους φωτός, και οι πράξεις σας θα είναι για αυτό μονάχα αποδείξεις για όσους έχουν αδύνατη ή και καθόλου πίστη.

Είστε παιδιά του Θεού, πρέπει ωστόσο πρώτα ν’αποκτήσετε ξανά το δικαίωμα του παιδιού, επειδή το παρατήσατε εθελοντικά. Όσον καιρό λοιπόν είστε χωρίς δύναμη, σας βαραίνει ακόμα η κάποτε αμαρτία της αποστασίας από Μένα. Θυμηθείτε ότι σε τέτοια περίπτωση δεν έχετε ακόμα πετύχει το στόχο σας στη γη όσο σας λείπει αυτή η δύναμη. Η αιτία για τέτοια έλλειψη δύναμης μπορεί να είναι μια αδύνατη πίστη, η οποία ζωντανεύει μονάχα διά της αγάπης. Σας λείπουν επομένως η αγάπη και η πίστη, και θα έπρεπε να είναι η δουλειά σας, η μόνιμη επιδίωξη και η εσώτατη λαχτάρα σας να διορθώσετε αυτή την έλλειψη. Και αν Μου εμπιστεύεστε μέσα στην προσευχή, αν Μου ζητάτε την ενίσχυση της πίστης και της αγάπης σας, θέλω να σας συμπαραστέκομαι και να σας γεμίσω δύναμη ως απόδειξη για το ότι είστε τα παιδιά Μου, τα οποία αγαπώ από την αρχή και τα οποία θα αγαπώ μέχρι των αιώνα τον άπαντα.

Θα πετύχετε τα πάντα αν πιστεύετε σε αυτή την ατελείωτη αγάπη Μου για σας. Και όταν σκέφτεστε ότι η πίστη σας, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε θαύματα, μπορεί να σώσει και τους συνανθρώπους σας από την έσχατη πνευματική ένδεια, θα ξέρετε ότι είναι θέλημά Μου να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για ν’αφυπνίσετε ή να ζωντανέψετε την πίστη των συνανθρώπων σας, πως είναι επίσης θέλημά Μου όταν, κατά την εποχή του τέλος, παιδιά με ισχυρή πίστη υποστηρίζουν Εμένα και το λόγο Μου και διαβεβαιώνουν τις ομιλίες τους με σημάδια της δύναμης της πίστης. Τότε θα ξέρετε επίσης ότι ευλογώ τον καθένα που είναι δραστήριος για Μένα με τέτοιον τρόπο ώστε μαρτυρεί για Μένα και τη δύναμή Μου, τον καθένα που στο όνομά Μου κάνει θαύματα στους αρρώστους και αδύναμους, σε ανθρώπους που υποφέρουν σωματικά αλλά επιτρέπουν την ασυνήθιστη επενέργεια πάνω τους μέσω μιας έστω και αδύνατης πίστης σε Μένα.

Κατά την εποχή του τέλους έχω ανάγκη δυνατά στηρίγματα στη γη, ως αντίθετες δυνάμεις εναντίον της ενέργειας του Σατανά, ο οποίος θέλει να εξαφανίσει κάθε πίστη και για τον οποίο οι άνθρωποι με δυνατή πίστη είναι ένα εμπόδιο που δεν μπορεί να υπερνικήσει. . .  Έχω ανάγκη τον καθένα που επιτρέπει να τον διαποτίσει η δύναμή Μου για να μαρτυρήσει ολοφάνερα για Μένα και τη βασιλεία Μου, η οποία δεν ανήκει σ’αυτό τον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4936                16-7-1950

Η δύναμη μιας ζωντανής αλλά λάθος πίστης. . .

Μόνο λίγοι άνθρωποι στέκονται μέσα στη σωστή και αληθινή θρησκεία, δηλαδή στη θρησκεία που ανταποκρίνεται στην πλήρη αλήθεια. Εκτιμώ ωστόσο και την θρησκεία εκείνων που δεν ενημερώθηκαν για την αλήθεια, που όμως πιστεύουν επίσης με ζωντανό τρόπο σ’αυτά που τους δίδαξαν, οι οποίοι δηλαδή από αγάπη για Μένα και για τον διπλανό απόκτησαν μια ζωντανή πίστη, την οποία δεν εγκαταλείπουν, γιατί φοβούνται ότι σε τέτοια περίπτωση θα αμάρταιναν. Μου έχουν εμπιστοσύνη και είναι πεπεισμένοι ότι θα εκπληρώσω την παράκλησή τους, και τέτοια πίστη δεν απογοητεύω. Από αυτό γίνεται φανερό ότι και όσοι έχουν λάθος θρησκεία μπορούν να λάβουν ασυνήθιστη βοήθεια, κάτι από το οποίο ωστόσο δεν πρέπει κανείς να συμπεράνει ότι η θρησκεία τους είναι οπωσδήποτε σωστή, αλλά μονάχα ότι έχουν μια δυνατή, ζωντανή πίστη.

Ωστόσο, επιδιώκω να διοχετεύσω και σ’εκείνους την καθαρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει κάποτε να δεχτούν για να γίνουν μακάριοι. . .  αν όχι στη γη, τότε στο επέκεινα. Αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολο σε τέτοια περίπτωση να επιβληθεί η αλήθεια, διότι οι λανθασμένες διδασκαλίες είναι πάρα πολύ βαθιά ριζωμένες μέσα τους και ο αντίπαλός Μου προσπαθεί να προσθέσει στην αλήθεια όλο και νέες λάθος διδασκαλίες, κάτι που καταφέρνει τόσο πιο εύκολα, όσο περισσότερο οι άνθρωποι πιστεύουν τυφλά, δηλαδή δεν στοχάζονται τα πνευματικά αγαθά που τους προσφέρονται.

Αποφασιστική όμως είναι η αγάπη, αφού η αγάπη φωτίζει το πνεύμα. Άνθρωπος που έχει αγάπη μέσα του θα έχει από μόνος του ενδοιασμούς και αμφιβολίες σχετικά με την ορθότητα όσων παρουσιάζονται ως την καθαρή αλήθεια. Και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος που στέκεται μέσα στην αγάπη είναι συχνά επικριτικός και απελευθερώνεται πιο εύκολα από λανθασμένες θρησκευτικές διδασκαλίες. Ή και η πίστη του διά της αγάπης γίνεται τόσο ζωντανή ώστε Με αναγνωρίζει ως Ον με απεριόριστη αγάπη και εξουσία για το Οποίο για αυτό τίποτα δεν είναι αδύνατον. . .  Από τέτοια νοοτοπία προκύπτει και η βαθιά πίστη στη θαυματουργική δύναμη συγκεκριμένων πραγμάτων, την οποία δεν απογοητεύω, παρόλο που διαφέρει από την αλήθεια και δεν μπορώ ποτέ να συμφωνήσω με μια διδασκαλία που παραπλανά τους ανθρώπους.

Όλα Μου είναι δυνατά, αλλά μονάχα η παιδική αγάπη και η απεριόριστη εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου στη βοήθειά Μου Με παρακινούν να του την παρέχω. Αφού έδωσα σ’εσάς τους ανθρώπους την υπόσχεση πως δεν απογοητεύω μια σταθερή πίστη, πως σας δίνω ό,τι Μου ζητάτε εφόσον προσευχηθείτε στο πνεύμα και στην αλήθεια. Και μια σταθερή πίστη χωρίς αμφιβολίες εγγυάται επίσης μια προσευχή στο πνεύμα και στην αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4937                16-7-1950

Όρια της γνώσης. . .

Υπέρβαση εκείνων. . .

Οι γνώσεις σας δεν περιορίζονται, αλλά εσείς οι ίδιοι τις περιορίζετε μέσω της θέλησής σας και της κατάστασης ωριμότητας της ψυχής σας. Αφού τόσο τη θέληση όσο και την κατάσταση ωριμότητας της ψυχής σας μπορείτε ν’αλλάξετε, και για αυτό είστε οι ίδιοι που βάζετε όρια στις γνώσεις σας. Η άγνοια, δηλαδή η έλλειψη γνώσης, είναι το αποτέλεσμα της ακόμα μεγάλης απόστασής σας από Μένα. Αν μειώνετε με ελεύθερη θέληση αυτή την απόσταση, θα μπείτε και στην κατάσταση της γνώσης, δηλαδή θα λάβετε γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια και επομένως σας οδηγούν στην κατανόηση. Και ανάλογα με την επιδίωξή σας να φτάσετε κοντά Μου, η κατάσταση του φωτός, η οποία αντιστοιχεί με τη γνώση για την αλήθεια, θα αυξάνεται και μάλιστα απεριόριστα από την πλευρά Μου.

Μόλις εκπληρώνετε το σκοπό της επίγειας σας ζωής, δηλαδή επιδιώκετε να γίνετε τέλειοι, δηλαδή  διαμορφώνεστε σε ομοίωμά Μου μέσω μιας ζωής στην αγάπη, η διείσδυση στις αληθινές γνώσεις είναι αυτονόητη, διότι προκύπτει από τη ζωή σύμφωνη με το θέλημά Μου, από τη διαμόρφωση σε αγάπη, ότι από την κατάσταση άγνοιας θα μπείτε ξανά στην κατάσταση της κατανόησης, σε μια κατάσταση του φωτός, η οποία σας άνηκε αρχικά και την οποία χάσατε από δικό σας λάθος. Η αγάπη και η γνώση για την καθαρή αλήθεια επομένως είναι μαζί, κάνουν τον άνθρωπο και πάλι το θείο όν που ήταν από την πρώτη αρχή.

Εγώ δεν κρύβω τίποτα από τον άνθρωπο. Μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα μυστικά, αρκεί να διαλέξει το σωστό δρόμο. . .  τον σύνδεσμο μαζί Μου, ο Οποίος ξέρω για τα πάντα, μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .  Επομένως οι γνώσεις του ανθρώπου δεν περιορίζονται, αφού όποιος εξερευνά μαζί Μου και όποιος εξερευνά Εμένα, από εκείνον δεν θα αποκρύψω τίποτα, εφόσον είναι πλήρως αντάξιος της αλήθειας μέσω του τρόπου ζωής του. Αφού μπορεί να εξερευνήσει με τη συμπαράστασή Μου ακόμα και τομείς που είναι ανεξερεύνητοι στο νου του ανθρώπου, εφόσον η θέλησή του το επιδιώκει και προσέχει ταυτόχρονα και την τελειοποίησή του. Αφού θέτω όρους για τη διανομή της καθαρής αλήθειας, των γνώσεων που μπορώ να μεταδώσω μονάχα Εγώ.

Οι εξής όροι πρέπει να εκπληρώνονται: Η διαμόρφωση σε αγάπη είναι ο πρώτος όρος, αφού αλλιώς ο άνθρωπος δεν θα ήταν αντάξιος ούτε ικανός να παραλάβει τις γνώσεις που του μεταδίδω. Πρέπει πρώτα να διαμορφώσει τον εαυτό του σε υποδοχή για το θείο Πνεύμα για να τον μυήσει τότε το Πνεύμα Μου στις πιο βαθιές γνώσεις, οι οποίες είναι απεριόριστες για εκείνον που θέλει να ξεπεράσει τα όρια που του βάζει ο νους του. Ωστόσο, αυτά θα είναι κατανοητά μόνο σ’εκείνον τον άνθρωπο που μέσω μιας ζωής στην αγάπη και σοβαρής επιδίωξης της αλήθειας δημιούργησε για τον εαυτό του τη σχετική απόδειξη και επομένως έλαβε ήδη γνώσεις. Στον άνθρωπο όμως που βασίζεται μόνο στο νου του δεν μπορούν ν’αποδειχτούν αυτά, αφού δεν δέχεται ως αλήθεια τις γνώσεις που αποκόμισε κανείς διά της ενέργειας του πνεύματος. Και για αυτό δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα όρια των γνώσεων που του έχουν τεθεί ως άνθρωπο. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

4938                19-7-1950

Η μετάδοση δύναμης διά του λόγου του Θεού. . .

Το ότι ακούει κανείς τη φωνή του Πατέρα είναι το αποτέλεσμα μιας ζωντανής πίστης, η οποία παρακινεί το παιδί της γης να κάνει ενδοσκόπηση και να μιλήσει μαζί Μου στις σκέψεις του ή να περιμένει τη προσφώνησή Μου, διότι λαχταρά τη φνωή του Πατέρα. Αυτή την πίστη δεν μπορεί πια να χάσει το παιδί Μου, μόνο που μπορεί ν’αποσύρεται στη μοναξιά λιγότερες ή και περισσότερες φορές. Για αυτό το λόγο είναι λιγότερο ή περισσότερο διαποτισμένο από τη δύναμη του λόγου Μου, κάτι που έχει επίσης διαφορετικό αποτέλεσμα στην κατάσταση της ψυχής του, η οποία είναι τότε πιο δυνατή ή και πιο αδύνατη στον αγώνα της επίγειας ζωής.

Στην περίπτωση που η ψυχή είναι χωρίς την παροχή δύναμης, δεν μπορεί ν’αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες της επίγειας ζωής, μπορεί να προβάλλει μόνο λίγη αντίσταση και είναι αποθαρρημένη και άτολμη. Αν ωστόσο παρέχεται δύναμη στην ψυχή, ο άνθρωπος καταφέρνει τα πάντα χωρίς δυσκολίες. Η παροχή δύναμης μπορεί να γίνει μονάχα από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου, η δύναμή Μου μεταδίδεται στους ανθρώπους με τη μορφή του λόγου Μου. . .  Όποιος και να πάρει δύναμη από το λόγο Μου δεν θα είναι ποτέ αδύνατος ή ανίκανος ν’αντιμετωπίσει τον αγώνα της ζωής, αφού συνδέεται στις σκέψεις του μαζί Μου και ζητά να Μ’ακούσει. Και άρα απευθύνεται στον Ένα Που μονάχα μπορεί να μοιράζει δύναμη και το κάνει μάλιστα.

Όποιος ακούει τη φωνή Μου και Με αναγνωρίζει σ’αυτή τη φωνή, είναι και το παιδί Μου, το οποίο δεν αφήνω ποτέ χωρίς συμπαράσταση. Αλλά πρέπει από μόνο του να έρθει κοντά Μου και να θελήσει να Μ’ακούσει. Μόνο τότε εκδηλώνομαι απέναντί του, όχι όμως πάντα με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να Μ’ακούσουν απευθείας, αν η πίστη τους στο ότι εκδηλώνομαι στο λόγο Μου διά του Πνεύματός Μου στην καρδιά του ανθρώπου δεν είναι αρκετά δυνατή. Ωστόσο, και σ’αυτή την περίπτωση του διοχετεύω επίσης το λόγο Μου, μέσω συνανθρώπων ή μέσω συγγραμμάτων, πάντα όμως ευδιάκριτα σ’εκείνον που Με ψάχνει και θέλει να Μ’ακούσει.

Το ν’αφουγκράζεται κανείς το εσωτερικό του για ν’ακούσει τη φωνή Μου μαρτυρεί όμως μια βαθιά πίστη, την οποία αξιολογώ ιδιαίτερα και την οποία αμείβω διά της μετάδοσης του λόγου Μου, ο οποίος είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου. Και αυτό το λόγο τον οποίο λαμβάνετε απευθείας θα έπρεπε όλοι σας ν’αξιοποιήσετε, γιατί παίρνετε πολλή δύναμη από Μένα και μπορείτε να ενισχύσετε την πίστη σας, μόλις αφήσετε το λόγο Μου να επιδράσει πάνω σας. Η δύναμη του λόγου Μου είναι αφάνταστη. Ωστόσο, η δύναμή Μου εισρέει και σ’εκείνους που λαμβάνουν το λόγο Μου από μεσολαβητές ή από συγγράμματα, αφού η θέλησή τους και η λαχτάρα τους για Μένα τους κάνει ικανούς να τον αναγνωρίσουν ως το λόγο Μου, και αφήνονται επίσης στην επενέργειά του, παίρνουν δύναμη και χάρη. . .

Όποιος αναγνωρίζει τη φωνή Μου ως τη φωνή του Πατέρα ανήκει στους δικούς Μου, οι οποίοι μπορούν κάθε στιγμή να ζητήσουν δύναμη και λαμβάνουν πάντα από Μένα. Για αυτό το λόγο κάντε συχνά ενδοσκόπηση και αφουγραστείτε αυτό που θέλω να σας πω, και θα βαδίζετε ελαφρά και ελεύθερα μέσα από την επίγεια ζωή, τίποτα δεν θα σας τρομάξει και τίποτα δεν θα σας στεναχωρήσει, αφού θα ξεπεράσετε τα πάντα, επειδή λαμβάνετε δύναμη μαζί με το λόγο Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4940                21-7-1950

Η πρόβλεψη της φυσικής καταστροφής. . .

Νεκρές περιοχές. . .

Στο οριστικό τέλος θα προηγηθεί ένα τρομερό γεγονός που θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους τους ανθρώπους που θα το επιζήσουν. Θα είναι ένας οιωνός του τέλους, μια καταστροφή σε μικρό βαθμό συγκριτικά με το τελευταίο έργο καταστροφής σ’αυτή τη γη. Θα έχει ωστόσο τέτοια έκταση όπως δεν την έζησε ποτέ η ανθρωπότητα από τότε που υπάρχει η γη. Πρόκειται για ένα φυσικό γεγονός που θα αναστατώσει όλους τους ανθρώπους τους οποίους θα έχει πλήξει ή οι οποίοι θα πάρουν είδηση σχετικά. Αφού οι συνέπειες του γεγονότος θα είναι πάρα πολύ τεράστιες για να μην προσεχτούν.

Θα σχηματιστούν νεκρές περιοχές, οι οποίες δεν θα εμφανίζουν καθόλου ζωή, γιατί οι αναθυμιάσεις της γης θα πνίξουν κάθε ζωή σ’εκείνες τις περιοχές. Θα είναι ευδιάκριτη μια φανερή επίδραση φυσικών δυνάμεων, έτσι ώστε αυτά τα φαινόμενα δεν θα μπορέσουν να αποδοθούν σε ανθρώπινη επιρροή, αφού θέλω ο Ίδιος ν’αποκαλυφτώ μέσω αυτού του γεγονότος για να κάνω τους ανθρώπους να πιστέψουν και στο κοντινό τέλος, το οποίο ενορατικοί και προφήτες ανακοινώνουν συνέχεια με εντολή Μου.

Τους ανθρώπους περιμένουν εκ νέου δεινά και δεν μπορώ να τους γλιτώσω από αυτά οσο αποτίνουν ακόμα φόρο τιμής στον κόσμο και Με προσέχουν μόνο λίγο. Πρέπει να Με ψάξουν για να μπορέσω να τους επιτρέψω να Με βρουν, κάτι που μπορεί να καταφέρει μονάχα ένα τέτοιο γεγονός που δεν θα μπορέσει να εξηγηθεί ως ανθρώπινο έργο. Οι άνθρωποι θα πρέπει να αισθανθούν μια ανώτερη Δύναμη πίσω από αυτό το γεγονός και να εμπιστευτούν σ’αυτή τη Δύναμη μέσα στα επίγεια τους δεινά. Για αυτό το λόγο ωστόσο θα πρέπει και να είναι του χεριού αυτής της Δύναμης για να καταφύγουν σ’Αυτήν από μόνοι τους. Θα πρέπει να είναι χωρίς βοήθεια από την επίγεια άποψη για να νιώσουν φανερά τη βοήθεια από πάνω. . .

Για αυτό θα ξεκινήσει μια φοβερή θύελλα που θα ξεριζώσει και θα σηκώσει στον αέρα τα πάντα. Η γη θα ανοίξει, και οι άνθρωποι θα είναι εκτεθειμένοι στα στοιχεία από πάνω και από κάτω, τα οποία δεν θα μπορέσουν να καταπολεμήσουν, επειδή η δύναμή τους δεν θα είναι αρκετή. Μια αφόρητη ζέστη θα κάνει τους ανθρώπους ανίκανους και εξαντλημένους ήδη πριν, και αυτοί θα παρακολουθήσουν αδιάφορα τα πρώτα φαινόμενα στη φύση, ώσπου να καταλάβουν την άσχημη κατάστασή τους και να αγωνιστούν τότε σχεδόν βίαια για τη ζώη τους, την οποία θα φοβηθούν να χάσουν.

Και θα συμπαρασταθώ στη δυστυχία τους σε όλους όσους θα έχουν καλή θέληση. Θα τους δώσω γνώση για να καταλάβουν τη δική Μου ενέργεια και επίδραση σε όλα αυτά τα γεγονότα και από αυτή την επίγνωση να δασκαλέψουν και τους συνανθρώπους τους και να τους ενθαρρύνουν ν’απευθυνθούν σε Μένα, να τους μιλήσουν για την αγάπη, σοφία και παντοδυναμία Μου, για να Με φνωάξουν όταν κινδυνεύουν. Και θα θέλω να είμαι ο οδηγός τους, μέσα σε όλα τα δεινά θα πρέπει να σωθούν όσοι θα Με πιστέψουν και θα θέλουν να Με υπηρετήσουν κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Αφού αυτό το γεγονός θα ακολουθήσει μετά από λίγο και η καταστροφή της παλιάς γης, όπως είναι γραμμένο. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να βιώσουν απροετοίμαστοι αυτή την καταστροφή, και για αυτό θα στείλω προηγουμένως μια σκιά. . .  μια τελευταία ένδειξη, την οποία θα έπρεπε να πιστέψουν οι άνθρωποι για να μην καταστραφούν αιώνια, για να μπορέσουν να σωθούν, εφόσον μονάχα χρησιμοποιήσουν τη θέλησή τους με τον σωστό τρόπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4941                22-7-1950

Αυξημένο σκοτάδι πριν το τέλος. . .

Οι σκιές θα σκοτεινιάζουν όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος. Το σκοτάδι θα αυξάνεται μέσα στην ανθρωπότητα. Θα απομακρυνθούν από την πίστη πολλοί που θα θεωρήσουν τον εαυτό τους πάρα πολύ έξυπνο για να μπορέσουν να πιστέψουν κάτι  που δεν μπορεί ν’αποδειχτεί καθόλου. Με το νου τους θα επιδιώξουν ορισμένοι άνθρωποι να εκτοπίσουν την πίστη και θα ψάξουν έναν τρόπο για να πείσουν τους συνανθρώπους ν’απορρίψουν την πίστη ως αβάσιμη και αναποτελεσματική. Και η ανθρωπότητα θα βουλιάξει σε όλο και βαθύτερη νύχτα. . .  αφού αποφεύγει το φως, και όσο περισσότερο λάμπει το φως, τόσο πιο μαύρη είναι η νύχτα για όσους βγαίνουν από την ακτίνα φωτός. Δηλαδή όποιος είχε μια φορά τη χάρη ν’αγγιχτεί από την ακτίνα του φωτός Μου και διαφεύγει από αυτή την ακτίνα, για εκείνον δεν θα ξημερώσει πια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού απόρριψε περιφρονητικά ένα δώρο χάρης Μου το οποίο του πρόσφερε η αγάπη Μου. . .

Όποιος έλαβε μια φορά γνώση του λόγου Μου, ο οποίος μεταδίδεται από πάνω και ο οποίος του φαίνεται καθαρός και αγνός και τον οποίο μολονότι δεν αποδέχεται, γιατί αισθάνεται καλά μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος, αυτός δεν θα βγει από το σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, και μάλιστα όχι άδικα. Κατά το τέλος ωστόσο θα είναι ολοφάνερο πώς θα παρθούν μέτρα ενάντια στο φως και τη δυνατή λάμψη του. . .  Στο τέλος θ’απορριφθεί κάθε πίστη, και μάλιστα πιο εύκολα εκεί όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τις λανθασμένες διδασκαλίες ως τέτοιες και θα πιστέψουν ότι για αυτό το λόγο θα έχουν το δικαίωμα ν’απορρίψουν όλες τις θρησκευτικές διδασκαλίες. Στη σκοτεινή πνευματική τους κατάσταση θα είναι αδύνατον για τους ανθρώπους να καταλάβουν το αληθινό, και για αυτό θα απορρίψουν ό,τι έχει σχέση με την πίστη σ’έναν προαιώνιο Θεό και Δημιουργό. Και όπου μια λάμψη φωτός θα αστράψει μέσα στο σκοτάδι, οι άνθρωποι θα το θεωρήσουν παραπλανητικό φως και θα κάνουν τα πάντα για να το σβήσουν. . .

Το σκοτάδι θα αυξάνεται όσο περισσότερο πλησιάζει το τέλος. Τότε όμως το φως από πάνω θα πρέπει να λάμπει με όλη του τη δύναμη για να δείξει το δρόμο στους λίγους που θέλουν να διαφύγουν από το σκοτάδι. Αυτό το φως όμως ανάφθηκε από Μένα και διατηρείται επίσης από Μένα, και δεν θα είναι εφικτό για τις δυνάμεις του σκοταδιού να το σβήσουν. Το φως λάμπει ξανά και ξανά από τους ουρανούς στη γη, και τόσο πιο φανερό θα γίνει το σκοτάδι που σκεπάζει τη γη. Και όποιος είναι διαπερατός από το φως, εκείνον δεν βλάπτει πια το σκοτάδι. Το πνεύμα του βλέπει φωτεινά και καθαρά και Με αναγνωρίζει, και για αυτό θα Μου μείνει πιστός και θα Με πρεσβεύσει μέχρι το τέλος. Και για αυτό το λόγο επιδιώκω ν’ανάψω παντού ένα φως που θα λάμπει δυνατά μέσα στο σκοτάδι. . .

Επιδιώκω ν’ανάψω παντού τη ζωντανή πίστη σε Μένα και στην αγάπη Μου, στην ενέργειά Μου και στην αλήθειά Μου. . .  Και όποιος απόκτησε αυτή την πίστη δεν θα μπορέσει ποτέ πια να πέσει πίσω στο σκοτάδι. Δεν θα αφήσει να τον μπερδέψει ο νους εκείνων που θέλουν να του αφαιρέσουν την πίστη του, αφού ξέρει περισσότερο απ’ό,τι μπορεί να εξηγήσει ο ανθρώπινος νους. . .  Απόκτησε γνώσεις τις οποίες δεν μπορεί να βρει ο νους αλλά μονάχα η καρδιά, και αυτές οι γνώσεις τον βοηθούν ν’αντέξει μέχρι το τέλος, το οποίο επίκειται. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4942                24 κ. 27-7-1950

«Είσαι ο Πέτρος, ο βράχος, πάνω σου θέλω. . .»

Ίδρυσα μάλιστα μια εκκλησία στη γη, δεν ήθελα όμως καμία οργάνωση. . .  Αυτό λέω σ’όσους ερμηνεύουν το λόγο Μου «Είσαι ο Πέτρος, ο βράχος, πάνω σου θέλω να κτίσω την εκκλησία Μου» με τον τρόπο ότι επομένως Εγώ ο Ίδιος είμαι ο ιδρυτής εγκόσμιων οργανώσεων οι οποίες ονομάζονται η αληθινή εκκλησία του Χριστού. Όπως όλα τα λόγια Μου πρέπει να καταλάβει κανείς πνευματικά και αυτά τα λόγια, και είναι μάλιστα πολύ ευκολονόητα στην περίπτωση που καταλαβαίνει τη βαθιά πίστη του μαθητή Μου του Πέτρου ως το βράχο τον οποίο πρέπει να κατέχουν όλοι όσοι ανήκουν στην αληθινή Μου  εκκλησία.

Η εκκλησία Μου είναι ένα καθαρά πνευματικό έργο, πρέπει να την καταλάβει κανείς ως μια κοινότητα τα μέλη της οποίας έχουν τέτοια ακλόνητη πίστη όπως ο Πέτρος, ποτέ όμως ως την ένωση ανθρώπων σε μια καθαρά εγκόσμια οργάνωση η οποία πρέπει να θεωρείται εγκόσμια γιατί πρέπει να είναι ευδιάκριτα από έξω όλα όσα αποδεικνύουν ότι ανήκει κανείς σ’αυτή την οργάνωση, και επιπλέον γιατί εκδόθηκαν νόμους που κάνουν τη σκέψη και τις πράξεις των ανθρώπων αναλελεύθερες, κάτι που αντιβαίνει τελείως στο θέλημά Μου.

Αυτό που απαιτώ από τους ανθρώπους που ανήκουν στην εκκλησία Μου είναι να Με επιδιώξουν με ελεύθερη βούληση, κάτι για το οποίο είναι ανάγκη η πίστη σε Μένα και επίσης η αγάπη. . .  Και τα δύο ωστόσο δεν μπορούν ν’αποκτηθούν αναγκαστικά ή μέσω προδιαγραφών. Η αγάπη για Μένα δεν ξυπνά γιατί την κάνει κανείς ένα καθήκον, αλλά μονάχα διά της πίστης στην τελειότητά Μου, και τέτοια πίστη μπορεί μάλιστα να διδαχτεί, όχι όμως ν’απαιτηθεί.

Πρέπει ο άνθρωπος μόνος του να παλέψει ώστε ν’αποκτήσει την πίστη όταν ενημερώθηκε προηγουμένως για Μένα, για τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα του. Μονάχα μια τέτοια πίστη την οποία απόκτησε ο άνθρωπος μόνος του τον κάνει μέλος της εκκλησίας Μου. Επομένως δεν μπορεί να είναι η εκκλησία Μου μια οργάνωση που έχει ένα σωρό μέλη στους οποίους λείπει μια ζωντανή πίστη που απόκτησαν οι ίδιοι. Αφού παρόλο που τέτοια εκκλησία κηρύσσει την πίστη και την αγάπη, είναι οι ακροατές που πρέπει μόνοι τους να δραστηριοποιήσουν τη θέλησή τους για ν’αποκτήσουν το δικαίωμα ν’ανήκουν στην εκκλησία που ίδρυσα Εγώ.

Και για αυτό το λόγο τονίζω ξανά και ξανά ότι αυτή η εκκλησία δεν μπόρεσε να σχηματιστεί από ιδρυτές μιας οργάνωσης η οποία όπως κάθε εγκόσμια οργάνωση παρουσιάζει διευθυντές σε διάφορους βαθμούς στη ιεραρχία, στους οποίους δεν ανέθεσα ποτέ τέτοιο αξίωμα, οι οποίοι έχουν περισσότερο κυριαρχόν παρά υπηρετόν αξίωμα και οι οποίοι πολλές φορές δεν είναι οι ίδιοι μέλη της εκκλησίας που ίδρυσα Εγώ, διότι πιστεύουν μόνο τυφλά ό,τι τους δίδαξαν άλλοι και δεν απόκτησαν ακόμα μόνοι τους την πεπεισμένη πίστη μέσω στοχασμού καθώς και τη ζωντανή πίστη μέσω έμπρακτης αγάπης.

Εκείνοι επομένως πιστεύουν ότι είναι οι αντιπρόσωποί Μου στη γη, και ωστόσο δεν μπορούν να μεταδίδουν στους ανθρώπους τις γνώσεις που ανταποκρίνονται στην αλήθεια, γιατί δεν τις κατέχουν οι ίδιοι. Αισθάνονται ως οι διάδοχοι του Πέτρου, δεν είναι όμως, επειδή η πίστη τους δεν θα έχει την ισχύ ενός βράχου μόλις δοκιμαστεί. Η εκκλησία που ίδρυσα Εγώ θα αποδειχτεί καλή. . .  δεν θα νικηθεί από τις πύλες της κόλασης. Στην περίπτωση ωστόσο που τινάξει κανείς τους τοίχους εκείνης της εκκλησίας, κάτι που προβλέπει το θέλημά Μου, αυτή δεν θα αντέξει, και μόνο οι φανατικοί με την τυφλή τους πίστη θα μείνουν ακλόνητοι, όχι όμως από πεποίθηση αλλά από φανατισμό, κάτι που ωστόσο δεν αξιολογείται από Μένα ως πίστη. Αφού απαιτώ από τους ανθρώπους να στοχαστούν ό,τι συναντήσουν και θέλω να γίνουν ενορατικοί και να μην παραμείνουν τυφλοί από δικό τους λάθος.

Απαιτώ επίσης να στοχαστούν οι άνθρωποι τα λόγια Μου: Έίσαι ο Πέτρος, ο βράχος, πάνω σου θέλω να κτίσω την εκκλησία Μου, και [Η εκκλησία που ίδρυσα Εγώ· σημείωση της μεταφράστριας] δεν θα νικηθεί από τις πύλες της κόλασης. . .  Απαιτώ από τους ανθρώπους να στοχαστούν πώς πρέπει να καταλάβει κανείς αυτά τα λόγια. Θέλω να ερμηνευτούν σύμφωνα με την αλήθεια και θέλω να καταλάβετε εσείς οι άνθρωποι πότε μια ανθρώπινη ερμηνεία δεν ανταποκρίνεται στην πνευματική έννοια την οποία έβαλα μέσα στα λόγια Μου. Και μπορείτε να το καταλάβετε εάν μονάχα συλλογίζεστε αναζητώντας την καθαρή αλήθεια όταν σας διδάσκουν εκείνοι που λένε τον εαυτό τους τους αντιπροσώπους Μου στη γη. Οι σωστοί Μου αντιπρόσωποι έχουν μάλιστα ενημερωθεί για την αλήθεια και μπορούν επομένως να δώσουν στους ανθρώπους μια σωστή εξήγηση για το λόγο Μου και τη βαθιά πνευματική του έννοια.

Οι αντιπρόσωποί Μου ωστόσο ανήκουν επίσης στην εκκλησία που ίδρυσα Εγώ, ακόμα και αν δεν ανήκουν σε καμία επίγεια οργάνωση. Οι σωστοί αντιπρόσωποί Μου  θα ανακοινώσουν στο όνομά Μου σε όλες τις πνευματικές οργανώσεις το τέλος της ύπαρξής τους, γιατί ό,τι απομακρύνθηκε από την αγνή αλήθεια θα καταστραφεί, ακόμα και αν οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι εκείνη η εκκλησία είναι ακατανίκητη. Ακατανίκητη θα είναι μονάχα η εκκλησία που ίδρυσα ο Ίδιος στη γη, η οποία είναι μια πνευματική κοινότητα όσων έχουν μια πίστη όπως την είχε ο Πέτρος και διά αυτής της πίστης διαμορφώνονται σε ομοίωμά Μου, οι οποίοι μπορούν να πιστέψουν με ζωντανό τρόπο γιατί ενημερώθηκαν για την αλήθεια, οι οποίοι αφήνουν να ενεργεί μέσα τους το Πνεύμα Μου, το οποίο είναι και θα είναι πάντα μια ένδειξη του ότι ανήκει κανείς στην εκκλησία που ίδρυσα Εγώ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4943                29-7-1950

Οι θεϊκές αποκαλύψεις δεσμεύουν. . .

Κοντινό τέλος. . .

Το να ενημερώνεται κανείς για την αλήθεια είναι ένα δώρο χάρης που δεσμεύει. Όποιος ευλογείται από Μένα μ’έναν πλούτο θα έπρεπε να μοιραστεί με τον διπλανό του αυτό που κατέχει, αλλιώς δεν είναι αντάξιος της αγάπης και της χάρης Μου. Και όποιος έχει παραγεμιστεί από τη χάρη Μου είναι ο ίδιος πάντα πρόθυμος να μιλήσει και να κάνει τους συνανθρώπους του ευτυχισμένους, όπως είναι ο ίδιος ευτυχισμένος. Όποιος παίρνει το δώρο χάρης Μου στέκεται και στην αγάπη και μοιράζει ό,τι παίρνει. Από αυτό προκύπτει ότι, στην περίπτωση που αποκαλύπτομαι. . .  αφού οι αποκαλύψεις Μου είναι εξαιρετικά δώρα χάρης. . .  θέλω να διαδοθούν, επειδή έχουν τεράστια αξία για την ωρίμανση της ψυχής.

Να καταλάβετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι ο λόγος Μου είναι για σας το πιο σίγουρο μέσο για να πετύχετε το στόχο σας στη γη του να γίνετε τέλειοι. Ο λόγος Μου επομένως δεν πρέπει να υποτιμάται, δεν πρέπει το ζωντανό νερό να χαθεί στην άμμο, αλλά πρέπει να του δημουργηθεί μια κοίτη, πρέπει να συνεχίσει να ρέει για να μπορούν πολλοί ν’αναζωογονούνται με το νερό της ζωής, το οποίο πηγάζει από την αρχική πηγή της αγάπης Μου. Στην περίπτωση που αποκαλύπτομαι ο Ίδιος σ’έναν άνθρωπο, αυτό σημαίνει ότι του δίνω μια απόδειξη της ύπαρξής Μου και του δεσμού Μου με τον άνθρωπο που μέσα στην αγάπη του Με αναζητά. Του αποκαλύπτομαι, τον κάνω κατά κάποιον τρόπο να συνειδητοποιήσει την παρουσία Μου, του επιτρέπω να Με αναγνωρίσει. . .

Όποιος όμως Με αναγνώρισε μαρτυρεί για Μένα και απέναντι στους συνανθρώπους του, και αυτό είναι ο σκοπός της κάθε αποκάλυψης. . .  ν’αφυπνίσει ή να ενισχύσει την πίστη σε Μένα. Και αφού παλεύω για τις ψυχές όλων των πλασμάτων, αφού θέλω να τα κερδίσω όλα για την αιώνια ζωή, θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να ξέρουν για Μένα. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι οι αιώνια Θεότητα μιλά στον κάθε άνθρωπο, γιατί όλοι είναι τα παιδιά της αιώνιας Της αγάπης. Για αυτό το λόγο η κάθε αποκάλυψή Μου θα έπρεπε να μεταδοθεί στους ανθρώπους, και αυτοί θα την πιστέψουν ή και όχι, ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους, διότι η ανοδική ανάπτυξη της ψυχής είναι ένα θέμα της ελεύθερης βούλησης. . .

Όποιος λαμβάνει πολύ θα έπρεπε επίσης να μοιράσει πολύ. Στην περίπτωση που ο παραλήπτης του λόγου Μου είναι προορισμένος να διδάξει, ο βαθμός της χάρης θα είναι ανεξάντλητος, αφού τότε ο άνθρωπος είναι δραστήριος ως μεσολαβητής ανάμεσα σ’Έμένα και τους ανθρώπους. Πρέπει να εκπληρώσει μια αποστολή, πρέπει να μεταδώσει εκτενείς γνώσεις η διάδοση των οποίων έχει γίνει απαραίτητη τώρα για να μειωθεί η μεγάλη πνευματική ένδεια. Αυτές οι γνώσεις αφορούν το ξεκαθάρισμα της ήδη πολύ παραμορφωμένης διδασκαλίας Μου και ταυτόχρονα τη μείωση της πνευματικής ένδειας των ανθρώπων που κινούνται σ’αυτή τη γη κατά τη διάρκεια της εποχής του τέλους και που λόγω της ελλιπούς γνώσης τους βρίσκονται σε μια αξιολύπητη κατάσταση, οι οποίοι μέσω ενός τρόπου ζωής που αντιβαίνει στο θέλημά Μου και μέσω παραπλανημένης σκέψης διατρέχουν τον ύψιστο κίνδυνο να χαθούν αιώνια όταν έρθει το τέλος.

Διά της διοχέτευσης της αλήθειας και διά προειδοποιήσεων και νουθεσιών μπορούν ακόμα να οδηγηθούν στο σωστό δρόμο πρόθυμοι άνθρωποι. Και αυτό είναι η αποστολή εκείνου που διδάσκεται από Μένα, ο οποίος μέσω του εσωτερικού λόγου είναι μεσολαβητής ανάμεσα σε Μένα και στους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο οι γνώσεις που λαμβάνει εκείνος ο μεσολαβητής περιλαμβάνουν για πρώτη φορά το αγνό Ευαγγέλιο, την ανόθευτη διδασκαλία αγάπης την οποία Εγώ ως ο άνθρωπος Ιησούς πρόσφερα ο Ίδιος στους ανθρώπους, για να τους οδηγήσω από το δρόμο της καταστροφής στον οποίο βάδιζαν πίσω στο δρόμο της σωτηρίας.

Άλλη μια φορά θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί στους ανθρώπους το Ευαγγέλιο με τον ίδιο αγνό τρόπο όπως εκπήγασε κάποτε από Μένα. Και για αυτό πρέπει ξανά να προσφέρω στους ανθρώπους το λόγο Μου από πάνω. Πρέπει αυτοί να το πάρουν απευθείας από Μένα, ακόμα και αν μεταδίδεται από ανθρώπινο στόμα, γιατί η παραμορφωμένη διδασκαλία που είναι διαδεδομένη τώρα χρησιμοποιείται ως μέσο του αντιπάλου Μου και προκαλεί για αυτό περισσότερο ζημιά παρά πνευματική επιτυχία για την ψυχή. Ξέρω πόσο αναγκαίο είναι να διοχετευτεί η καθαρή αλήθεια στους ανθρώπους, και ευλογώ τον καθένα που κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος υποστηρίζει τη διάδοση της καθαρής διδασκαλίας, που θέλει να αγνωιστεί εναντίον της πλάνης και του ψέματος και που για αυτό το σκοπό θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή Μου.

Και επομένως η διοχέτευση του αγνού Ευαγγελίου στη γη μέσω του εσωτερικού λόγου είναι μια μεγάλη αποκάλυψη του Εαυτού Μου, αφού είμαι ο Ίδιος ο Λόγος, και ό,τι εκπορεύεται από Μένα πρέπει επίσης να Με βεβαιώσει ως αυτό που είμαι. Ο καθένας που το θέλει μπορεί ν’αναγνωρίσει το λόγο Μου. . .  Επιπλέον το τέλος είναι κοντά. . .  Και αυτό το τέλος θέλω ν’ανακοινώσω στους αθρώπους μέσω ενορατικών και προφητών. Κατά συνέπεια χρειάζομαι ανθρώπους που, ωθημένοι από το Πνεύμα Μου, παρουσιάζουν ξανά και ξανά στους συνανθρώπους τους ότι έχει έρθει η έσχατη εποχή. Δεν μιλούν από τον εαυτό τους, μιλούν με εντολή Μου, ως οι αγγελιοφόροι Μου. Και επίσης αυτή η αποστολή είναι σημαντική, γιατί πρέπει οι άνθρωποι να τρομάξουν μέσα στην ησυχία τους και να καταλάβουν ποιο μέλλον τους περιμένει, το οποίο θα είναι για τον καθένα αποφασιστικό για την αινωιότητα.

Οι υπηρέτες Μου στη γη δεν θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Παρ’όλα αυτά θα έπρεπε να είναι δραστήριοι αδιάκοπα και να μην χάσουν καμία ευκαιρία να μιλήσουν για την εξαιρετική Μου ενέργεια, για την αποκάλυψή Μου. Θα έπρεπε ως ακούραστοι εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου να χρησιμοποιήσουν την κάθε μέρα, αφού τελειώνει ο χρόνος. Το τέλος είναι κοντά, τόσο κοντά που δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Για αυτό φωνάξτε στον καθένα: Δουλέψτε και ενεργήστε όσο είναι ακόμα μέρα, αφού θα έρθει η νύχτα όπου δεν θα μπορέσετε πια να ενεργήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4944                31-7-1950

Η δύναμη του λόγου. . .

Αναποτελεσματικότητα. . .

Η δύναμη του λόγου δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα όσο ο άνθρωπος έχει αρνητική στάση απέναντί του. Άρα ο άνθρωπος δεν θα αναγνωρίσει το λόγο ως αυτό που είναι: ως ακτινοβολία της αιώνιας Θεότητας, όσο ο άνθρωπος δεν θέλει να μαρτυρήσει ο λόγος για Αυτήν. Η εσωτερική αντίσταση είναι σίγουρη ένδειξη της επιρροής του αντιπάλου του Θεού, αφού ένας καλός άνθρωπος νιώθει ευχάριστα το άγγιγμα του λόγου, επειδή ο αντίπαλος του Θεού δεν έχει καμία εξουσία πάνω σε τέτοιον άνθρωπο.

Ο θεϊκός λόγος είναι η άμεση ακτινοβολία του Θεού. . .  Η δύναμη αγάπης του Θεού μπορεί μάλιστα να περάσει παντού, γίνεται ωστόσο αμέσως αναποτελεσματική μόλις συναντά αντίσταση. Αλλιώς ο λόγος θα εξασκούσε έναν ορισμένο πνευματικό εξαναγκασμό πάνω σε ανθρώπους που έχουν ακόμα αντίθετη στον Θεό στάση. Η εχθρότητα απέναντι στον Θεό δεν αποτελείται μονάχα από την πλήρη άρνηση του Θεού και από φανερές αντίθετες πράξεις, αλλά μπορεί ο άνθρωπος να φαίνεται απ’έξω ότι αναγνωρίζει τον Θεό και όμως να είναι στο εσωτερικό του γεμάτος αντίσταση σε όλα όσα σχετίζονται με την πίστη. Και σε τέτοιο άνθρωπο ο λόγος του Θεού δεν του κάνει καμία εντύπωση. Η καρδιά του μένει κλειστή, διότι ο νους του θα ήθελε ν’αρνηθεί αυτό που απαιτεί μια καταφατική στάση για να μπορέσει να ενεργήσει ως χάρη.

Το να προσφέρει κανείς σε τέτοιους ανθρώπους το καθαρό λόγο του Θεού από τον ουρανό δεν είναι πολλά υποσχόμενο, και είναι εκείνοι οι άνθρωποι για τους οποίους μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι ούτε ζεστοί ούτε κρύοι. . .  οι οποίοι δεν έχουν το κουράγιο ν’αρνηθούν δημόσια, οι οποίοι φέρονται ως θρήσκοι και ωστόσο αρνούνται εσωερικά τα πάντα και επηρεάζουν με τη στάση τους συχνά ακόμα και τους συνανθρώπους τους. Για εκείνους επομένως ο θεϊκός λόγος δεν είναι καμία πηγή δύναμης, αφού το ακούν μονάχα με την κυριολεκτική του έννοια, αφού για αυτούς ο λόγος του Θεού δεν έχει κανένα πνευματικό νόημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που αμφισβητούν επίσης το βιβλίο των πατριαρχών, ακόμα και τότε που το πρεσβεύουν δημόσια. Και για αυτό θα το διαβάσουν χωρίς κατανόηση και  αυτό θα μπερδέψει μάλλον το πνεύμα τους παρά να το φωτίσει. Αφού η δύναμη δεν μπορεί να περάσει μέχρι την καρδιά. Πρόκειται μονάχα για ένα νεκρό λόγο, αφού του λείπει η ζωή, επειδή ο ίδιος ο άνθρωπος είναι νεκρός στο πνεύμα του.

Και το Πνεύμα πρέπει να μιλά στο πνεύμα. Ο λόγος του Θεού είναι το ρεύμα δύναμης που αγγίζει τον θεϊκό σπινθήρα, αλλά μόνο τότε που ο άνθρωπος είναι πρόθυμος. Η κάθε αντίσταση διακόπτει το ρεύμα, γιατί ο Θεός δεν δίνει τίποτα που δεν θέλει να δεχτεί ο άνθρωπος. Και για αυτό το λόγο είναι κατανοητό ότι ο λόγος του Θεού είναι τόσο πιο αποτελεσματικό όσο πιο έντονα τον λαχταρά ο άνθρωπος.

Η λαχτάρα για το θεϊκό λόγο εξασφαλίζει στον παραλήπτη μια ανείπωτη ευλογία, και η δύναμη του Θεού διαπερνά εκείνον που ανοίγεται στο ρεύμα δύναμης μέσω της λαχτάρας του. Νιώθει αυτό που ο συνάνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει. Θα καταλάβει αυτό που σ’εκείνον είναι τελείως ανεξήγητο, αφού διά της λαχτάρας του συνδέεται με τον Θεό, ένας δεσμός όπως δεν μπορεί ποτέ να τον δημιουργήσει εκείνος, γιατί βρίσκεται μακριά από τον Θεό και δεν χρησιμοποιεί τη δύναμή Του για να μπορέσει να τον πλησιάσει. Αφού χωρίς την παροχή δύναμης από τον Θεό ο άνθρωπος είναι ένα αδύνατο ον και δεν πετυχαίνει τίποτα στη γη όσον καιρό αποφεύγει εθελοντικά αυτή την παροχή δύναμης, όσον καιρό εξαιτίας της θέλησής του βρίσκεται ακόμα κάτω από την επιρροή εκείνου που είναι ο αντίπαλος του Θεού, ο οποίος δεν ήθελε ν’αναγνωρίσει τον Θεό ως την πηγή της δύναμης και για αυτό έπεσε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4946                6-8-1950

Η απόφαση της θέλησης κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής. . .

Μονάχα η απόφαση της θέλησής σας απαιτείται από σας κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, την οποία ωστόσο πρέπει να δείξετε με την καρδιά σας και όχι μόνο με το στόμα σας. Η θέληση του ανθρώπου είναι στραμμένη προς τα πάνω ή προς τα κάτω, και ανάλογος με αυτή τη θέληση είναι ο τρόπος ζωής του, ο οποίος δείχνει δηλαδή ποια κατεύθυνση πήρε η θέληση του ανθρώπου. Αφού έδωσα στον άνθρωπο μια ελεύθερη θέληση, αυτός καθορίζει μόνος του την κατεύθυνση της θέλησής του. Δεν βρίσκεται επομένως σε μια κατάσταση εξαναγκασμού και πρέπει για αυτό, για να μπορέσει ν’αποφασίσει, να έχει γνώση και για τους δύο στόχους μεταξύ των οποίων θα έπρεπε ν’αποφασίσει.

Καλή και κακή μπορεί να είναι η σκέψη του, καλή και κακή μπορεί να είναι η επιδίωξή του. Το καλό και το κακό είναι οι αντίθετοι πόλοι που ασκούν την ελκυστικότητά τους πάνω σε κάθε άνθρωπο που ζει στη γη. Το καλό και το κακό είναι οι δυνάμεις που επιδιώκουν να επηρεάζουν τη σκέψη του ανθρώπου. Την απόφαση ωστόσο πρέπει να πάρει ο ίδιος ο άνθρωπος, και επομένως του έδωσα και την ικανότητα να καταλάβει το καλό και το κακό. Συναισθηματικά η απόφασή του θα έπρεπε να είναι σωστή, αλλά αυτά τα συναισθήματα αμβλύνονται από τις αντίπαλες δυνάμεις όπου η αντίσταση του ανθρώπου σε Μένα είναι ακόμα μεγάλη.

Μπορεί ο άνθρωπος να καταλαβαίνει και το καλό και το κακό. Το αν θέλει να το καταλάβει εναπόκειται στον ίδιο, ο οποίος μπορεί να σκέφτεται και να θέλει ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Όπου από πλευράς του αντιπάλου ο άνθρωπος δελεάζεται από επίγεια συμφέροντα και επιτυχίες, έχει από τη δική Μου πλευρά αμέτρητες χάρες στη διάθεσή του, έτσι ώστε ο πόλεμος μεταξύ του καλού και του κακού δεν μπορεί ποτέ να ονομαστεί άνισος. Και ακόμα και ο πιο πρωτόγονος άνθρωπος μπορεί εξίσου να δώσει στη θέλησή του τη σωστή κατεύθυνση όπος ο διανοητικά υπερέχων, κάτι για το οποίο εγγυάται η δικαιοσύνη και η αγάπη Μου.

Ωστόσο, η ελάχιστη προτίμηση του κακού του ανθρώπου δίνει στον αντίπαλο τεράστια εξουσία, την οποία εκμεταλλεύεται με τρομερό τρόπο, καθώς αντίθετα η ελάχιστη στροφή της βούλησης του ανθρώπου σε Μένα του εξασφαλίζει μια εξαιρετική παροχή χάρης για να προβάλει αντίσταση σε όλους τους πειρασμούς και τις επιθέσεις του αντιπάλου. Ο άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση, και κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής δεν είναι απροστάτευτα εκτεθειμένος στις αντίπαλες δυνάμεις. Ωστόσο, την απόφαση πρέπει να πάρει ο ίδιος, επειδή αυτή καθορίζει τη ζωή του στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4947                6-8-1950

Ο αντίχριστος. . .

Κινδυνεύει η πίστη. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης» σελ. 395  - 397. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Ο αντίχριστος θα καταδιώξει ασυνείδητα και ασύδοτα όλους όσους πιστεύουν ακόμα σ’έναν Θεό ουρανού και γης. Γιατί θα εξαναγκάζει τους ανθρώπους ν’αρνηθούν την πίστη τους, η οποία για Μένα αποτελεί μια τελείως ελεύθερη επιλογή της βούλησής τους. Θα τους εκβιάζει με την απειλή βίαιων καταπιεστικών μέτρων τα οποία τα τους φαίνονται αβάσταχτα, ούτως ώστε θα αισθάνονται πολύ ανίσχυροι για ν’αντισταθούν. Η ύπαρξη της πίστης θα βρίσκεται τότε σε άμεσο κίνδυνο. . .  Αυτό το γεγονός θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους εκείνους στους οποίους προσφέρω το λόγο Μου μέσω των επίγειων απεσταλμένων Μου που τον έχουν λάβει απευθείας από Μένα.

Είναι η πίστη που κινδυνεύει άμεσα τότε. . . Ξέρετε τι σημαίνει να πρέπει να πάρετε ανοιχτά θέση και ταυτόχρονα να σας απειλούν σοβαρότατοι κίνδυνοι; . . . Ξέρετε πώς οι άλλοι άνθρωποι θα κατακουρελιάσουν κάθε ένα δόγμα που πιστεύετε θέλοντας να σας αποδείξουν το παράλογο των δοξασιών σας και πόσα λίγα θα είσαστε εσείς σε θέση ν’αντικρούσετε; Ξέρετε πόσο δύσκολο θα σας είναι να διατηρήσετε την πίστη σας σε Μένα, τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας; Πώς θα σας αφαιρέσουν τα πάντα και θα καταστρέψουν όλα αυτά που μέχρι τότε θεωρούσατε απρόσβλητα; Θα κινηγήσουν βάναυσα όσους θα αρνούνται αποφασιστικά να υποταχθούν στην απαίτησή τους να Με απαρνηθούν. Αυτό θα κάνει τότε πολλούς να υποκύψουν και να Με προδώσουν χωρίς να φέρουν αντίσταση, επειδή δεν διαθέτουν την ισχυρή δύναμη της πίστης η οποία πηγάζει από την καθαρή αλήθεια.

Σε αυτή την εποχή θέλω να επιστήσω την προσοχή σας επομένως και να σας ενημερώσω εκ των προτέρων για το τι θα συμβεί. Γιατί γνωρίζω το ποιόν του κάθε ανθρώπου χωριστά καθώς και την πνευματική εξαθλίωση στην οποία σας παρασύρει η κακή επήρεια του αντιπάλου Μου, του οποίου η δράση γίνεται πλέον εμφανής, μέσα από αυτά τα καταπιεστικά μέτρα του αντίχριστου. Θέλω λοιπόν να είσαστε ενήμεροι για την επικράτησή του. . . και για το γεγονός ότι θα αποκτήσει πάρα πολλούς οπαδούς, λόγω του ότι θα πολεμάει με μεγάλη πανουργία και βία. . .

Αυτός θα κατορθώσει εκείνο που δεν κατόρθωσαν πολλοί άλλοι προηγούμενα, με άλλα λόγια θα κλονίσει την πίστη που φαινόταν ακλόνητη. . .  Θα ανατρέψει τα δόγματα της πίστης με μεγάλη ευκολία, διότι με την εκπληκτική ευφράδεια που διαθέτει θα αποδείξει στους ανθρώπους τα λάθη της σκέψης τους. Τότε εκείνοι που δεν Με έχουν βάλει μέσα στην καρδιά τους θα του δίνουν δίκιο και θα τον επικροτούν ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του. Θα πετύχει έτσι κάτι που δεν πέτυχε κανένας πριν. . .  να ανατρέψει μια εξουσία η οποία θεωρείτο ανίκητη ως τότε.

Θα υπάρχει ωστόσο ένα μοναδικό τείχος το οποίο δεν θα μπορεί να γκρεμίσει, γιατί από μια πλευρά θα συναντήσει ακλόνητη αντίσταση και συγκεκριμένα εκεί όπου θα βρίσκονται οι δικοί Μου μαχητές υπό την ηγεσία Μου. . .  Εκεί θα προσκρούσει μάταια με όλη τη δύναμή του, διότι οι μαθητές Μου είναι αήττητοι, για το λόγο ότι αυτούς τους καλύπτει η ασπίδα της πίστης. Πρόκειται για μια πίστη τόσο ζωντανή που αποτελεί από μόνη της δύναμη και συνεπώς δεν μπορεί να κλονιστεί. Αυτοί οι μαχητές Μου αντλούν τη δύναμή τους απευθείας από Μένα, γιατί μπορούν να Με ακούν και επίσης να Με βλέπουν. Έτσι δεν θα υποκύψουν σε κανένα πειρασμό και επειδή θα είναι ενήμεροι θα αναγνωρίσουν τι ώρα έχει σημάνει και πόσο κοντά είναι το τέλος. . .

Η γνώση της αλήθειας επομένως τους δίνει τη δύναμη ν’αντέξουν ως το τέλος. Μα αυτή η γνώση λείπει από την πλειονότητα των ανθρώπων, αλλά και όταν τους δίνεται, δεν θέλουν να τη δεχτούν. Παρ’όλα αυτά, επειδή Εγώ γνωρίζω τι επίκειται θα ήθελα να σας βοηθήσω Και ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω είναι με το να σας μεταδώσω την αλήθεια σχετικά με την πάλη του φωτός εναντίον του σκότους στην τελευταία περίοδο πριν από το τέλος. Συνάμα σας επισημαίνω την τεράστια δύναμη που θα διαθέτει εκείνη την περίοδο ο αντίπαλός Μου, αλλά και την ακόμη μεγαλύτερη αγάπη του ουράνιου Πατέρα σας. Το έλεός Του είναι απεριόριστο για όλους όσους θέλουν να παραμείνουν δικοί Του, όσοι δηλαδή έχουν τη σθεναρή θέληση ν’ανήκουν στη μικρή ποίμνη, της οποίας είμαι Εγώ ο Ποιμένας. Και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω όταν θα γίνει ο πιο ανήλεος διωγμός των πιστών Μου τον οποίο θα βιώσουν οι άνθρωποι λίγο πριν έρθει το τέλος της σημερινής γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4949                12-8-1950

Η αποτελεσματικότητα της χάρης εξαρτάται από τη βούληση του ανθρώπου. . .

Εξετάστε τον εαυτό σας για το πόσο πρόθυμοι είστε να εηνμερωθείτε για την αλήθεια. Και στην περίπτωση που τη ζητάτε με σοβαρότητα, θα τη λάβετε, αφού Εγώ, ως η αιώνια Αλήθεια, σας πλησιάζω εσάς τους ανθρώπους, γιατί τότε η επιθυμία σας είμαι Εγώ. Και μονάχα Εγώ μπορώ να αποκαλύψω πράγματα τα οποία δεν μπορεί να εξιχνιάζει ο ανθρώπινος νους. Μονάχα Εγώ μπορώ να σας διαφωτίσω σχετικά με ερωτήσεις στις οποίες δεν μπορεί ν’απαντά ο ανθρώπινος νους. Και θα το κάνω μάλιστα μόλις Μου το ζητήσετε και αφήσετε να ενεργήσει μέσα σας το Πνεύμα Μου, για να μπορέσω να μιλήσω μέσω του:

Θέλω να σας τραβήξω κοντά Μου διά της χάρης Μου. . .  αφού χωρίς τη χάρη Μου δεν βρίσκετε το δρόμο σε Μένα, χωρίς τη χάρη Μου σας λείπει η δύναμη. Άρα το ρεύμα της αγάπης Μου πρέπει να χυθεί πάνω σας και Εγώ και η χάρη Μου να σας παραγεμίσουν σε αφθονία. Αφού αγαπώ όλα τα πλάσματά Μου, παρέχω σε όλα με τον ίδιο βαθμό. Ωστόσο, δεν είναι όλα εξίσου δεκτικά  στο δώρο της χάρης Μου και καθορίζουν επομένως μόνα τους το βαθμό της χάρης που έχει αποτέλεσμα πάνω τους.

Αφού σας έβαλα μια δοκιμασία την οποία εσείς οι άνθρωποι πρέπει να περάσετε με την ελεύθερη θέλησή σας, είναι ευνόητο ότι αυτή η θέλησή σας δεν πρέπει από πλευράς Μου να επηρεάζεται με κανέναν τρόπο. . .  Αν ωστόσο η χάρη την οποία σας παρέχω είχε άμεσο και ανεμπόδιστο αποτέλεσμα, αυτό θα ισοδυναμούσε μ’έναν εξαναγκασμό πάνω στα πλάσματά Μου, δηλαδή η χάρη θα έπρεπε αναγκαστικά να τα διαμορφώσει στα πλάσματα που ήταν κάποτε και που θα πρέπει ξανά να γίνουν. Και η αγάπη Μου θα ήταν η εγγύηση για το ότι όλα τα πλάσματα θα λυτρώνονται μέσα στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή η χάρη Μου είναι πάρα πολύ αποτελεσματική.

Τότε το ον θα είχε γίνει μέσω του δικού Μου θελήματος αυτό που όμως θα έπρεπε να γίνει μέσω της ελεύθερης του βούλησης, κάτι που μπορεί μάλιστα να κατορθώσει εφόσον δεχτεί τη βοήθειά Μου. Επομένως πρέπει να καθορίσω την αποτελεσματικότητα της χάρης Μου να εξαρτάται από την ανθρώπινη βούληση που είναι στραμμένη σε Μένα για ν’αποκλείσω μια πνευματική ατέλεια. Η αποτελεσματικότητα της χάρης Μου είναι δηλαδή βέβαιη εάν τη ζητά κανείς. Ωστόσο, στην περίπτωση που ο άνθρωπος είναι απρόθυμος και βρίσκεται ακόμα μακριά Μου, η χάρη Μου μένει χωρίς αποτέλεσμα ώσπου η θέληση του ανθρώπου να στραφεί και πάλι σε Μένα, από τον Οποίον χωρίστηκε κάποτε εθελοντικά. 

Ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χάρη Μου σε απεριόριστο βαθμό. Η παροχή της χάρης Μου δεν έχει όρια και εξασφαλίζει στον πρόθυμο άνθρωπο σε σύντομο χρονικό διάστημα την πνευματική άνοδο, την ψυχική ωριμότητα. Κατά συνέπεια ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να γίνει αμετάκλητα μακάριος εάν δεν είχα θέσει έναν όρο για την αποτελεσματικότητα της χάρης Μου, ο οποίος αποτελείται μονάχα από το να πρέπει η θέληση του ανθρώπου να είναι στραμμένη σε Μένα, από το να πρέπει ο άνθρωπος να Με επιδιώξει συνειδητά.

Το ρεύμα της χάρης επομένως μπορεί να επενεργήσει αν δεν του προβάλλεται αντίσταση, έτσι ώστε η θέληση του ανθρώπου μπορεί ν’αλλάξει όταν τον αγγίζει η χάρη και αυτός αφήνεται στην επενέργειά της χωρίς αντίσταση. . .  όταν δηλαδή η θέλησή του είναι αναποφάστιστη για το πού να στραφεί, η απόφαση της θέλησης προς τα κάτω δεν έχει ακόμα γίνει. Τότε ο άνθρωπος αισθάνεται πώς τον πιάνει η χάρη Μου, και το αποτέλεσμά της θα είναι ολοφάνερο και ο άνθρωπος θα την καταλάβει ως αυτό που είναι. . .  μια πράξη του ελέους της αιώνιας Αγάπης, η οποία θέλει να κερδίσει πίσω τα πλάσματά Της.

Μια ψυχή χωρίς αντίσταση, ακόμα και τότε που δεν βρήκε ακόμα το δρόμο σε Μένα, αισθάνεται το αποτέλεσμα της χάρης και της υποτάσσεται. Μια ψυχή που είναι στραμμένη σε Μένα οδηγείται κοντά Μου από τη χάρη Μου. Μια ψυχή ωστόσο που Μου αντιτάσσεται ακόμα δεν την αγγίζει η χάρη Μου, γιατί εκείνη δεν πρέπει ν’αναγκαστεί να εγκαταλείψει την αντίστασή της, αλλά πρέπει να το κάνει με ελεύθερη θέληση για να γίνει μακάρια. Συνεπώς η σχέση της χάρης με τη βούληση είναι τέτοια ότι η βούληση καθορίζει το αποτέλεσμα της χάρης, η χάρη ωστόσο δεν καθορίζει την κατεύθυνση της βούλησης.

Αφού δεν κάνω ανελεύθερη τη βούληση του ανθρώπου μέσω της αγάπης και του ελέους Μου, καθώς επίσης δεν εκδίδω τον άνθρωπο ποτέ αβοήθητο στην αντίπαλη δύναμη, αλλά τον πλησιάζω ξανά και ξανά με τη χάρη Μου, για να δοκιμάσει το αποτέλεσμά της, δηλαδή ν’εγκαταλείψει την αντίσατασή του εναντίον Μου και να Μου επιτρέψει να τον τραβήξω για να μπορέσει να νιώσει φανερά το αποτέλεσμα της χάρης Μου. Βοηθάω τον καθένα διά της χάρης Μου, δεν αναγκάζω όμως κανέναν να την αφήσει να έχει αποτέλεσμα πάνω του, αλλά αφήνω στη θέληση του ανθρώπου την πλήρη ελευθερία της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4950                13-8-1950

Σκοπός της επίγειας ζωής: εθελοντική υπηρεσία με αγάπη. . .

Ο σκοπός της επίγειας σας ζωής είναι να υπηρετείτε, εσείς οι άνθρωποι, ο ένας τον άλλον με αγάπη, επειδή μονάχα η υπηρετική αγάπη είναι πραγματική αγάπη για τον πλησίον. Δεν πρέπει ο άνθρωπος να πιστέψει ότι ο ίδιος μπορεί να τα βγάζει πέρα χωρίς τη βοήθεια του συνανθρώπου. Έχει ανάγκη τον διπλανό του, καθώς και εκείνος θα έπρεπε να συμπαραστέκεται σ’αυτόν με τη βοήθειά του. Επειδή η αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου θα έπρεπε ν’αναφλεχθεί, πρέπει ο συνάνθρωπος μερικές φορές να έχει ανάγκη βοήθεια, αλλιώς εκείνος δεν θα είχε καμία ευκαιρία να εξελίξει την αγάπη του.

Κάτι που μπορεί ν’αποδειχτεί σ’ολόκληρη την υλική δημιουργία είναι ότι το κάθε τι έχει τον προορισμό του, ότι δηλαδή το κάθε έργο της δημιουργίας υπηρετεί, εκπληρώνοντας στην αναγκαστική του κατάσταση τον προορισμό του, δηλαδή να συμβάλει στη διατήρηση και ζωντάνευση άλλων έργων της δημιουργίας. . .  Είναι επίσης το καθήκον του ανθρώπου να υπηρετεί, αλλά με ελεύθερη θέληση, δηλαδή από αγάπη για τον Θεό και τον διπλανό. Και μονάχα αυτή η υπηρετική αγάπη λυτρώνει τον άνθρωπο, αφού αυτός σβήνει με αυτό τον τρόπο την παλιά του αμαρτία, την αποστασία των πνευματικών οντοτήτων από τον Θεό μέσα σε αλαζονεία και αρχομανία. . .

Όποιος ωστόσο δεν υποτάσσεται σ’αυτή την εντολή της αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον, το μυαλό του είναι ακόμα γεμάτο αλαζονεία, δεν καταλαβαίνει το σκοπό της ζωής του στη γη και μένει επομένως αλύτρωτος. . .  Δεν θα μπορεί να κινείται με ελευθερία όταν εγκαταλείψει το κορμί του, δεν εκμεταλλεύτηκε την επίγεια ζωή του, την έζησε μάταια. . .  ακόμα και αν αυτή του απόφερε επίγειο ώφελος και αυτός μπορεί στο τέλος ν’αναπολήσει μια ζωή γεμάτη δουλειές. Πρόκειται να προσέξει ο άνθρωπος την ψυχή του και όχι το κορμί. Του δόθηκε το κορμί για να μπορέσει η ψυχή του να ωριμάσει μέσα του. Το κορμί ήταν μονάχα ένα βήμα προς το σκοπό, αφού η ψυχή είναι άφθαρτη, το κορμί όμως πεθαίνει, και η ψυχή δεν παίρνει μαζί της στο πνευματικό βασίλειο τίποτα απ’ό,τι απόκτησε στη γη.

Όσο λοιπόν ο άνθρωπος φροντίζει μόνο τον εαυτό του και δεν προσέχει καθόλου τον συνάνθρωπό του, όσο δεν έχει μια ανοιχτή καρδιά και ένα ανοιχτό μάτι για τις δυσκολίες του συνανθρώπου του, τον κυριαρχεί η φιλαυτία, η οποία είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής του. Αφού αυτή η φιλαυτία τον κατεβάζει, η φιλαυτία είναι μια αγάπη με λάθος κατεύθυνση, η οποία δεν έχει ποτέ λυτρωτικό αποτέλεσμα, αλλά δένει τον άνθρωπο ακόμα περισσότερο, τυλίγεται γύρω από το πνεύμα του σαν δεσμά, και το πνεύμα του ανθρώπου δεν μπορεί ποτέ ν’αφυπνιστεί διά της φιλαυτίας.

Όποιος αγαπά τον εαυτό του θα κοιτάζει πάντα αφ’υψηλού τον συνάνθρωπο και του είναι αδύνατον να υπηρετήσει με ανιδιοτελή αγάπη, αφού η αρχή της κυριαρχίας είναι ακόμα μέσα του και τον εμποδίζει να κάνει πράξεις αγάπης. Όσο πιο βαθιά δηλαδή βρίσκεται η ανθρωπότητα μέσα στη φιλαυτία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επίγεια ένδεια, την οποία χρησιμοποιεί ο Θεός ο Ίδιος για ν’ανάψει μέσα στις καρδιές τη φλόγα της αγάπης για τον πλησίον. Ο άνθρωπος η καρδιά του οποίου συγκινείται από τον πόνο του συνανθρώπου δεν έχει ακόμα σκληρύνει και η λύτρωσή του δεν κινδυνεύει.

Πρέπει να υπάρχει η επίγεια ένδεια όταν η πνευματική ένδεια έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη έτσι ώστε η αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων έχει κρυώσει. . .  Τότε ο Θεός προσπαθεί να ζεστάνει τις ανθρώπινες καρδιές βάζοντάς τες αντιμέτωπες με την ένδεια των συνανθρώπων για ν’εκπληρώσουν οι άνθρωποι το σκοπό της επίγειας τους ζωής, δηλαδή ν’αυξάνουν την ωριμότητα της ψυχής τους μέσω υπηρετικής έμπρακτης αγάπης, αφού μονάχα η αγάπη τους λυτρώνει, μονάχα η αγάπη ελευθερώνει και δίνει στην ψυχή φως και δύναμη. Μονάχα η αγάπη σηκώνει την ψυχή από το βάθος στο ύψος, μονάχα η αγάπη την οδηγεί από στο σκοτάδι της νύχτας στο φως και στην ελευθερία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4952                18-8-1950

Απεριόριστη παροχή χάρης. . .

Αποτελεσματικότητα. . .

Χάρη σε αφθονία σας παρέχεται όσο βαδίζετε στη γη. Και για αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι του έδωσα πενιχρά έτσι ώστε το φως της γνώσης δεν ήταν αντιληπτό. Τον κάθε άνθρωπο πλησιάζω και εφιστώ την προσοχή του στην αλήθεια, την οποία θα δεχτεί πάντα αν έχει τη θέληση ν’ανέβει στα ύψη. Σε όλες τις περιστάσεις της ζωής του τού προσφέρεται η ευκαιρία να πατήσει το δρόμο, το δρόμο της αγάπης, ο οποίος οδηγεί αναπόφευκτα στη γνώση. Ολόκληρη η επίγεια ζωή παρουσιάζει μια αλυσίδα χάρων, βοηθημάτων τα οποία του παρέχει αδιάκοπα η αγάπη Μου για να εκπληρώσει το σκοπό της επίγειας του ζωής.

Δεν χρειάζεται κανείς να Με περάσει απρόσεκτο όταν θέλω να του χαρίσω τη χάρη Μου. Χρειάζεται μονάχα ν’ανοίξει την καρδιά του και να παραλάβει το δώρο χάρης. Χρειάζεται μονάχα να χρησιμοποιήσει με τον σωστό τρόπο τη βούλησή του και θα έχει αποτέλεσμα πάνω του η χάρη την οποία του παρέχω απεριόριστα για να γίνει μακάριος. Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος να κατέχει πλήρη σοφία, αλλά μονάχα να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο μπορεί να καταλάβει και ο πιο αφελής άνθρωπος, γιατί του το έβαλα στην καρδιά του να καταλάβει το καλό και το κακό.

Ακόμα και ο πιο αφελής άνθρωπος μπορεί να εισακούσει τη φωνή της συνείδησής του και να την προσέξει. Μπορεί να είναι καλός ή κακός από το εσωτερικό του, δεν του λείπει η σχετική κατανόηση όσο δεν σωπάσει τη φωνή μέσα του μέσω της συνειδητής παράβασης της εντολής Μου. Όποιος είναι κακός το ξέρει, ακόμα και τότε που επιδιώκει να δικαιολογήσει την κακία του ή θέλει να την κρύψει. Και αυτός ο άνθρωπος θα μπορέσει να βιώσει τη χάρη Μου, και αυτός τοποθετείται σε συνθήκες όπου θα μπορέσει να σκεφτεί τον εαυτό του και ν’αλλάξει. Τότε θα στέκομαι και πάλι στο δρόμο του και του προσφέρω τη χάρη Μου, αλλά μονάχα η θέλησή του θα αποφασίσει για το αν η χάρη Μου θα έχει αποτέλεσμα πάνω του.

Η πλήρη γνώση ωστόσο προϋποθέτει την προθυμία να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος τη χάρη Μου. Προϋποθέτει το άνοιγμα της καρδιάς στο ρεύμα της χάρης Μου, το οποίο όμως έχει τότε το αποτέλεσμα να τοποθετηθεί ο άνθρωπος από την κατάσταση της άγνοιας στο πιο λαμπερό φως. . .  Την πλήρη γνώση κατέχει πάντα μόνο ένας άνθρωπος που ασκεί την αγάπη, που επομένως εγκατέλειψε κάθε αντίσταση και που αισθάνεται για αυτό την παροχή της χάρης Μου και αφήνεται στο αποτέλεσμά της.

Η χάρη παρέχεται σε κάθε άνθρωπο, άσχετα με το αν είναι καλός ή κακός. . .  Μόνο που στην περίπτωση του καλού ανθρώπου δεν συναντά αντίσταση, ενώ ο κακός άνθρωπος αντιτίθεται ακόμα τελείως σε Μένα και για αυτό δεν δέχεται το δώρο Μου. Ωστόσο, δεν δίνω πενιχρά σε κανέναν, διότι όλοι οι άνθρωποι είναι τα πλάσματά Μου, τα οποία αγαπώ και θέλω να κερδίσω για πάντα. Αλλά το αποτέλεσμα της χάρης Μου εξαρτάται από τη βούληση του ίδιου του ανθρώπου, αλλιώς δεν θα ήταν για αυτόν ευλογία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4956                25-8-1950

Απόρριψη της χάρης του Θεού. . .

Σκοτάδι. . .

[Εδώ παραλείπω δύο παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας]

Ευσπλαχνίζομαι τους τυφλούς και ανήξερους ανθρώπους και τους πλησιάζω για αυτό ξανά και ξανά. Απορρίπτουν μάλιστα Εμένα και το δώρο χάρης Μου, τους λείπει όμως η κατανόηση για αυτό που κάνουν, και για αυτό δεν τους αποκηρύσσω, αλλά προσπαθώ αδιάκοπα να τους κερδίσω για τον Εαυτό Μου. Όποιος ωστόσο απορρίπτει τη χάρη Μου παρόλο που την κατάλαβε ως χάρη, αμαρταίνει ενώπιον της αγάπης Μου και δεν μπορεί να περιμένει το έλεός Μου. Ακόμα και εκείνον πλησιάζω ξανά και ξανά μεν, αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολο για εκείνον να Μ’αναγνωρίσει, γιατί προσπαθώ να μαλακώσει την καρδιά του με επώδυνα μέσα και εκείνος Με αναγνωρίζει μόνο δύσκολα σε τέτοια.

Η δυστυχία είναι επίσης ένα δώρο χάρης, γιατί θα έπρεπε να οδηγήσει τον άνθρωπο σε Μένα, στην περίπτωση που δεν βρίσκει μόνος του το δρόμο ή δεν θέλει να τον πάρει. Και έτσι θα καταλάβετε ότι δεν προσφέρω δύο φορές ένα πολύτιμο δώρο σ’έναν άνθρωπο που το απορρίπτει και όμως είχε την κατανόηση, δηλαδή ξέρει να εκτιμά την αξία του. Θα πρέπει να λογοδοτήσει ανάλογα με το δώρο χάρης που απόρριψε. Θα βαδίζει όμως επίσης στο σκοτάδι, διότι το φως που του πρόσφερα έσβησε από δικό του λάθος και το σκοτάδι είναι τότε πολύ πιο μαύρο από πριν.

Διοχετεύω το φως από τον ουρανό στη γη, και όποιος αγγιχτεί από την ακτίνα του μπορεί να φωτίσει το εσωτερικό του και να διώξει το πνευματικό σκοτάδι. Πρόκειται για αφάνταστο δώρο χάρης που μοιράζω στη γη, και η σοφία Μου μπορεί μάλιστα να καταλάβει ποιος μπορεί να είναι φύλακας αυτού του φωτός. Ωστόσο, το θέλημά Μου δεν καθορίζει ποτέ να υποδεχτεί ο άνθρωπος μέσα του αυτό το θεϊκό φως και να δώσει φως στον εαυτό του με αυτό τον τρόπο. . .  Αλλά το γενονός ότι μπορεί να το καταλάβει ως φως από τους ουρανούς στην περίπτωση που θέλει να το καταλάβει, είναι το αποτέλεσμα αυτού του δώρου χάρης, το οποίο φαίνεται στον κάθε άνθρωπο που Με επιδιώκει στα σοβαρά και επομένως χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προσφέρει η αγάπη Μου.

[Εδώ παραλείπω μια παράγραφο, γιατί πρόκειται για επαναλείψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας]

Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, δεν εξαναγκάζεται ούτε από πάνω ούτε από κάτω σχετικά με την πνευματική ανάπτυξη της ψυχής του. Και έτσι κανένας δεν τον πιέζει να δεχτεί ένα δώρο χάρης το οποίο δεν λαχταρά με απλωμένα τα χέρια του. Είναι ωστόσο αμφίβολο αν αυτό το δώρο θα του προσφερθεί άλλη μια φορά στη γη, αφού μονάχα μια ψυχή που νιώθει μετάνοια και με παρακαλεί ένθερμα μπορεί ν’αγγιχτεί ξανά από την ακτινοβολία του φωτός. Όποιος όμως απορρίπτει μια φορά τη χάρη Μου, καταλήγει στο πιο βαθύ σκοτάδι και θα αποφύγει κάθε φως, γιατί ο πρίγκιπας του σκότους θα τον τραβήξει κάτω και ο άνθρωπος θα παραδοθεί χωρίς αντίσταση στην εξουσία και στη δύναμή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4957                27-8-1950

Αγάπη για τον κόσμο – αρρώστια. . .

Κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει δύο κυρίους. . .

Η αγάπη για τον κόσμο είναι μια ύπουλη αρρώστια που οδηγεί σίγουρα στον πνευματικό θάνατο. Και έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι ο Πατέρας σας στον ουρανό πρέπει συχνά να καταφεύγει σε επώδυνα μέσα για να σας σώσει από αυτό το θάνατο, για να σας φέρει την πνευματική ανάρρωση, για να σας παρακινήσει να παραιτηθείτε από τον κόσμο και τις χαρές του για να ζήσετε αιώνια. . .  Θα ήταν λαθεμένη συμπόνια αν ήθελα ν’αποφύγω τέτοια μέσα μονάχα για να μην σας προκαλέσω πόνους και δυστυχία κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Θα ήταν λάθος αγάπη η οποία δεν θα μπορούσε να σας φέρει ευλογία αλλά μονάχα καταστροφή για την ψυχή σας. Η σοφία Μου ωστόσο προβλέπει και η αγάπη Μου επιδιώκει να σας βοηθήσει.

Το ότι πρέπει να δώσετε τον κόσμο για να κερδίσετε Εμένα είναι αναπόφευκτο, και αν δεν τον θυσιάσετε εθελοντικά, πρέπει να σας πάρω αυτά στα οποία είναι αφοσιωμένη η καρδιά σας. Και για αυτό το λόγο πρέπει να υποφέρετε τόσο συχνά στη γη, παρόλο που ο τρόπος της ζωής σας δεν είναι πραγματικά κακός. Ωστόσο, σας γεμίζει ακόμα μια λανθασμένη αγάπη, η αγάπη για την ύλη, μια αγάπη που πρέπει πρώτα να πάρει τη σωστή κατεύθυνση για να σας κάνει μακάριους. Και όσο δεν εξοντώσετε αυτή την αγάπη μέσα στις καρδιές σας, Εγώ δεν θα χωρέσω μέσα τους, αφού όπου μένω Εγώ, πρέπει να έχει ξεπεραστεί κάθε επίγεια λαχτάρα.

[Παραλείπω τις ακόλουθες τέσσερεις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας]

                                                                                                                                               Αμήν

 

4958                29-8-1950

Δική του δραστηριότητα της θέλησης του ανθρώπου. . .

Τυφλοί οδηγοί και οι οπαδοί τους. . .

Οι άνθρωποι παρασύρονται χωρίς την παραμικρή αντίσταση. Τοποθετήθηκαν στην ύπαρξη ως βιώσιμα και σκεπτόμενα όντα τα οποία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την ικανότητά τους για την ανοδική τους ανάπτυξη. Είναι ικανοί να θέλουν και να δρουν και θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους. Τις περισσότερες φορές παρασύρονται σαν έρμαιο. Ό,τι τους κάνουν άλλοι ανέχονται χωρίς αντίσταση, και επομένως υπάρχουν πάντα μόνο λίγοι που θέλουν και δρουν και καθορίζουν με τη βούλησή τους τους συνανθρώπους.

Και αυτοί οι λίγοι δεν είναι πάντα καλοί, δηλαδή δεν καθορίζουν πάντα τους συνανθρώπους τους να κάνουν το καλό. Προπάντων έχουν μια ισχυρή θέληση ειδικά εκείνοι οι άνθρωποι που Μου αντιτάσσονται ακόμα πνευματικά. Επομένως αυτή η θέληση μεταβιβάζεται στους συναθρώπους τους προκαλώντας τους ζημιά, και αυτοί δεν αμύνονται. Έτσι εξηγείται και η αποδοχή πολλών λανθασμένων διδασκαλιών, τις οποίες θα μπορούσαν να καταλάβουν πολύ καλά οι άνθρωποι αν χρησιμοποιούσαν έστω και ελάχιστα τη θέληση και τη σκέψη τους.

Το να παρασύρονται οι άνθρωποι χωρίς αντίσταση ωστόσο δεν είναι άμυνα ενάντια σε διδασκαλίες που τους προσφέρονται από ενεργητικούς συνανθρώπους με ισχυρή θέληση. Εκείνοι επομένως δεν χρησιμοποιούν αρκετά τη θέλησή τους και βλάπτουν τον εαυτό τους, δηλαδή τις ψυχές τους. Εγώ όμως ανέθεσα στον καθένα το καθήκον ν’αποφασίσει ελεύθερα κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, και αυτή η απόφαση απαιτεί αναπόφευκτα τη δική του δράστηριότητα της θέλησης και της σκέψης του ανθρώπου. Δεν θα μπορέσετε κάποτε να δικαιολογηθείτε με το ότι ακολουθήσατε μονάχα διατάξεις που σας δόθηκαν και σας παρουσιάστηκαν ως σημαντικές για το καλό της ψυχής σας. Δεν θα μπορέσετε να φορτώσετε το λάθος σας σ’εκείνους που σας δίδαξαν, ακόμα και αν αυτοί σας δόθηκαν ως δάσκαλοι και ανακοίνωσαν την καθαρή αλήθεια. Αφού και αυτή απαιτεί να τη σκεφτείτε, αλλιώς δεν θα μπορούσατε να την καταλάβετε ως την αλήθεια.

Διακυβεύεται η ανοδική ανάπτυξη της κάθε ψυχής χωριστά. . .  η οποία έχει μάλιστα ανάγκη οδηγούς για ν’ανέβει στα ύψη, η οποία ωστόσο δεν πρέπει ν’ακολουθήσει τον καθένα που της προσφέρεται ως οδηγός. Ας καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι και ότι θα έπρεπε να διαλέξετε το σωστό. Συνεπώς πρέπει οι ίδιοι να προσέξετε το δρόμο και να μην ακολουθήσετε τυφλά έναν οδηγό ο οποίος, αν δεν είναι ο ίδιος καλός, μπορεί και να πάρει λάθος δρόμους. Δεν ζητώ το λόγο μονάχα από αυτούς τους οδηγούς αλλά και από σας, αλλιώς δεν θα μπορούσατε πράγματι να παραλάβετε ούτε αμοιβή ούτε τιμωρία για τον σωστό ή τον λάθος τρόπο ζωής σας, αλλά μονάχα οι οδηγοί σας θα άξιζαν τέτοιες.

Πώς μπορείτε να στηριχτείτε στο ότι πρέπει να υπακούσετε τους οδηγούς σας; Το δικό Μου θέλημα μονάχα θα έπρεπε να εκπληρώσετε, και αυτό πρέπει να μάθετε να γνωρίσετε μόνοι σας, κάτι που μπορεί μάλιστα να γίνει μέσω δασκαλέματος απ’έξω, κάτι που ωστόσο χωρίς τη διανοητική σας θέση δεν μπορεί να οδηγήσει στη ζωογόνηση και στην ενεργοποίηση της θέλησής σας. Ένας καλός οδηγός θα σας παροτρύνει πάντα να σκέφτεστε και εκείνον μπορείτε και ν’ακολουθήσετε. . .  Ένας κακός οδηγός όμως απαιτεί την τυφλή πίστη σ’εκείνον και τις διδασκαλίες του. Μια τυφλή πίστη μαρτυρεί την πνευματική νωθρότητα, την άπρακτη θέληση και την έλλειψη του αιθσήματος ευθύνης. Μια τυφλή πίστη σκοτώνει αντί να ζωογονήσει και δεν θα οδηγήσει ποτέ στην αιώνια μακαριότητα.

Δεν σας δημμιούργησα διαφορετικούς  από τους οδηγούς σας. Σας έδωσα μια καρδιά που είναι ικανή για αγάπη αν έχετε τη σχετική θέληση, και η οποία για αυτό μπορεί επίσης ν’αποκομίζει γνώσεις αν ο άνθρωπος τις επιδιώκει. Στην περίπτωση όμως που έχει αδύνατη θέληση, ο οδηγός θα έπρεπε να τον βοηθήσει να χρησιμοποιήσει σωστά τη θέλησή του. Θα έπρεπε μάλιστα να του συμπαρασταθεί διδάσκοντάς τον, θα έπρεπε ωστόσο να ζητήσει από σας να σκεφτείτε, αλλιώς τα δασκαλέματά του είναι άσκοπα. Αφού την απόφαση πρέπει να πάρει μόνος του ο κάθε άνθρωπος και θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσει κάποτε για αυτή την απόφαση. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

4959                30 κ. 31-8-1950

Τα δεινά είναι απόδειξη της αγάπης του Θεού. . .

Φωτιά εξαγνισμού. . .

Επωμιστείτε κάθε επιβάρυνση της ζωής και να ξέρετε ότι είναι ανάγκη για ν’απελευθερωθείτε τελειώς από κάθε βάρος που βαραίνει ακόμα την ψυχή σας. Κάποτε θα έπρεπε να μείνετε ελεύθεροι και ελαφροί σε σφαίρες όπου τα πάντα είναι διαπερατά από το φως, και η ψυχή σας θα πρέπει τότε να έχει αποβάλει κάθε περίβλημα, αλλιώς δεν θα μπορέσει να υποδεχτεί το πλήθος φωτός, αλλιώς το φως θα συναντούσε αντίσταση η οποία θα του εμπόδιζε να μπει μέσα στην ψυχή. Ό,τι πρέπει να ανεχτείτε στη γη συμβάλλει μονάχα στο ν’αποδεσμευτεί η ψυχή σας από το περίβλημα που την επιβαρύνει, για να μπορέσει ν’αποτινάξει ό,τι της προκαλεί ακόμα βάσανα, ό,τι τη δένει ακόμα και την κάνει επομένως ανελεύθερη.

Το βασίλειο των μακάριων πνευμάτων όμως δεν γνωρίζει αντιστάσεις, και για αυτό μπορεί να μείνει εκεί μονάχα η ψυχή που είναι η ίδια καθαρή, που έχει πνευματοποιηθεί τελείως και πάνω στην οποία δεν κολλά πια τίποτε ακάθαρτο που θα μπορούσε ν’εμποδίσει να τη διαποτίσει το φως. Πρέπει η ψυχή να έχει μπει στην αρχική της κατάσταση όπου, ως η ίδια φως, ήταν θεία και έντονα συνδεδεμένη με την αιώνια Θεότητα, επειδή ήταν ένα κομμάτι Της, μια σπίθα του αιώνιου Φωτός. Ό,τι ακάθαρτο πρέπει πρώτα να έχει απομακρυνθεί, κάτι που σημαίνει ότι η ψυχή πέρασε από μια φωτιά εξαγνισμού, και αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω μεγάλων δεινών είτε μέσω βαθιάς αγάπης, ήταν όμως πάντα αποτελεσματικό.

Για αυτό το λόγο μην παραπονεθείτε εσείς οι άνθρωποι όταν πρέπει να υποφέρετε, αλλά θεωρήστε τα δεινά μια απόδειξη της αγάπης του Θεού, ο Οποίος είναι πάντα μόνο προσηλωμένος στον εξαγνισμό της ψυχής σας για να μπορέσει να της προσφέρει μια μακάρια μοίρα όταν γίνει η είσοδός της στο πνευματικό βασίλειο. Τότε η ψυχή θα ευλογήσει τα δεινά και θα αναπολήσει γεμάτη ευγνωμοσύνη την επίγεια ζωή της, η οποία της απόφερε μέσω των δεινών την κατάσταση του να είναι δεκτική στο φως και να μπορέσει σε μόνιμη μακαριότητα να παραμείνει κοντά στον Θεό. Στη γη ωστόσο δεν μπορεί να εκτιμήσει τη μεγάλη αγάπη και καλοσύνη του Πατέρα και ξεσηκώνεται συχνά ενάντια στη μοίρα της. Η αφοσίωση ωστόσο της εξασφαλίζει την αυξημένη αγάπη του Θεού, τα αυξημένα δεινά όμως και αυξημένη ψυχική ωριμότητα και μια παραμονή στις φωτεινές σφαίρες και την αιώνια μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4961                2-9-1950

Η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον. . .

Αυτό που θέλετε να κάνουν οι άνθρωποι για σας όταν βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης, αυτό ας κάνετε και για αυτούς. . .  Αυτό είναι η εντολή της αγάπης για τον διπλανό, η οποία είναι η πιο σημαντική εντολή για σας, γιατί περιέχει ταυτόχρονα την αγάπη για τον Θεό. Αφού όποιος αγαπά τον διπλανό του σαν τον αδελφό του, εκείνος αγαπά και τον Πατέρα πάνω απ’όλα, το παιδί του Οποίου είναι ο διπλανός. Και έτσι ξέρετε εσείς οι άνθρωποι τι θα έπρεπε να κάνετε για να γίνετε μακάριοι, αφού αυτές οι δύο εντολές είναι η προσωποποίηση του θελήματός Μου, το οποίο να εκπληρώσετε είναι το καθήκον σας στη γη.

Αν προσέχετε αυτές τις δύο εντολές της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον, δεν μπορείτε ν’αμαρτήσετε, αλλά ζείτε προς την ευχαρίστησή Μου, και Εγώ σας ευλογώ για αυτό με το να θα αυξάνονται η κατανόηση και η σοφία σας, το φως και η δύναμή σας. Ωστόσο ξέρετε επίσης, εσείς οι άνθρωποι, ότι σας πλησιάζει ξανά και ξανά ο αντίπαλος για να σας απομακρύνει από το σωστό δρόμο, για να σας προκαλέσει ν’αποστατήσετε από Μένα. Και έτσι θα προσπαθεί να σας εμποδίσει να ζήσετε προς την ευχαρίστησή Μου. . .  Θα θέλει να σας εμποδίσει ν’αγαπήσετε Εμένα και τον πλησίον σας και θα επιδιώκει ξανά και ξανά να σας παρακινήσει να παραβιάσετε αυτές τις εντολές Μου.

Θα βάλει μέσα σας την επίγνωση ότι οι ίδιοι είστε το πιο σημαντικό, ότι θα έπρεπε πρώτα να σκεφτείτε τον εαυτό σας, έτσι ώστε θα επικρατήσει η φιλαυτία. Θα σας παρακινήσει να μην έχετε κατανόηση για τα δεινά του συναθρώπου και να Με παραμερίσετε για χάρη όσων επιδιώκετε για τον εαυτό σας. . .  επίγεια αγαθά, τα οποία είναι εφήμερα. Και έτσι πρέπει ν’αποφασίσετε, πρέπει να διαλέξετε Εμένα ή τον αντίπαλό Μου. . .  Πρέπει να εκπληρώσετε τις εντολές Μου ή να διαφθαρθείτε μέσα στη φιλαυτία, αφού ο αντίπαλός Μου θέλει μονάχα την καταστροφή σας. Ωστόσο, θα σας κάνει μακάριους η αγάπη που προσφέρετε σ’Εμένα και στον πλησίον σας, αφού αυτή η αγάπη είναι πράγματι δύναμη και αυξάνει τα πνευματικά αγαθά.

Το να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο είναι ο μοναδικός σκοπός της επίγειας σας ζωής, αφού η ανιδιοτελής αγάπη για τον διπλανό είναι το σωστό λυτρωτικό μέσο για την ψυχή σας, είναι η τιμή αγοράς για την αιώνια μακαριότητα. Στο πνευματικό βασίλειο η αγάπη είναι το αυτονόητο, ενώ στη γη θέλει την υπερνίκηση του εαυτού του ανθρώπου, διότι η φιλαυτία είναι ακόμα ένα δυνατό αντίβαρο, είναι μια αγάπη με λανθασμένη κατεύθυνση και κλειδώνει την είσοδο στο βασίλειο τον μακάριων πνευμάτων.

Η αγάπη εκπηγάζει από Μένα και οδηγεί πίσω σε Μένα. Ό,τι ωστόσο είναι χωρίς αγάπη απομακρύνθηκε εθελοντικά από το κύκλωμα της αγάπης Μου και κινδυνεύει για αυτό να πέσει θύμα εκείνου που στερείται οποιασδήποτε αγάπης, επειδή είναι ο αντίπαλός Μου. Για αυτό πρέπει να πολεμιστεί αυτός, πρέπει ν’ασκείται η αγάπη και επομένως να εκπληρώνεται πάντα η εντολή Μου. Θα έπρεπε να αυτοδιαμορφωθείτε σε αγάπη διά ανιδιοτελών έργων αγάπης, για να εναρμονιστείτε με το αρχικό Μου Είναι, για ν’απελευθερωθείτε από τα δεσμά του εχθρού σας, για να ενωθείτε μαζί Μου και να είστε αιώια μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4964                9-9-1950

Η γνώση του προαιώνιου σωτήριου σχεδίου. . .

Διαφορά των «παραληπτών του λόγου. . .»

Αφήστε να μυηθείτε στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, δηλαδή δεχτείτε τα σχετικά δασκαλέματα τα οποία σας δίνουν οι φορείς της αλήθειας, οι αγγελιοφόροι Μου για να σας κάνουν κατανοητά τα γεγονότα της έσχατης εποχής. Στοχαστείτε το ότι δεν συμβαίνει τίποτα που δεν θα αιτιολογόταν στη σοφία Μου και το ότι το κάθε γεγονός έχει το σκοπό να φέρει στην ωρίμανση τα πνευματικά όντα.

Μόλις ενημερωθείτε για το ότι η αιτία κάθε γεγονότος αποτελεί η βούληση του συγκεκριμένου ανθρώπου, καθ’όσον ο άνθρωπος, για να καταφέρει ν’αλλάξει τη βούλησή του, έχει ανάγκη γεγονότα που να επιδράσουν πάνω του απ’έξω· μόλις ξέρετε ότι η αγάπη Μου είναι πάντα προσηλωμένη να σας τοποθετήσει στην κατάσταση της τελειότητας. . .  μόλις δηλαδή λάβετε γνώση για το αιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .  θα σας είναι και κατανοητό ότι δεν σας αφήνω, τα πλάσματά Μου, να βαδίζετε στη γη χωρίς πνευματική φροντίδα. Αφού μια ανοδική ανάπτυξη όπως θα έπρεπε να την κατορθώσετε στη γη, απαιτεί βοήθεια, αφού μόνοι σας είστε πάρα πολύ αδύνατοι για να την πετύχετε ποτέ χωρίς βοήθεια.

Οι πνευματικοί βοηθοί επιδιώκου, χωρίς να κάνουν ανελεύθερη τη θέλησή σας, να σας τραβήξουν προς το βασίλειο του φωτός, επειδή σας αγαπούν. Είναι επομένως κατά κάποιον τρόπο οι βοηθοί Μου στη διαδικασία της λύτρωσης των ανθρώπων, οι οποίοι όπως και Εγώ προσπαθούν να επιδράσουν πάνω στη θέληση των ανθρώπων, για να στραφεί αυτή σε Μένα, για να συναφθούν δηλαδή επαφές ανάμεσα στους ανθρώπους και Εμένα, η οποίες είναι ανάγκη για να φτάσουν οι άνθρωποι στα ύψη. Αν υπάρχει αυτή η επαφή στις σκέψεις του ανθρώπου, αυτός προχωρά αναπόφευκτα. Και για αυτό το λόγο τα φωτεινά οντα κάνουν τα παν για να οδηγήσουν τις σκέψεις των ανθρώπων στο πνευματικό βασίλειο και να  γνωστοποιήσουν στους ανθρώπους το αιώνιο σωτήριο σχέδιο, το οποίο θα τους κάνει κατανοητές πνευματικά και επίγεια την κυριαρχία και την ενέργειά Μου.

Τέτοια διοχέτευση της γνώσης για το έργο της λύτρωσης των πνευματικών όντων είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα και όμως μπορεί να γίνει μόνο σπάνια, γιατί μπορεί να μεταδοθεί πλήρως αληθινά μονάχα από πάνω, και για τέτοια μετάδοση πρέπει να υπάρχουν στη γη ακροατές που θέλουν και μπορούν με πνευματικό τρόπο να υποδεχτούν αυτή τη γνώση, οι οποίοι δηλαδή δεν αντιλαμβάνονται τα λόγια από πάνω με το σωματικό αφτί αλλά με το αφτί της καρδιάς. Πρέπει επομένως τα φωτεινά οντα του πνευματικού βασιλείου να συνομιλήσουν με τον άνθρωπο στη δική τους γλώσσα και ο άνθρωπος πρέπει να είναι ικανός να καταλάβει τη γλώσσα τους, κάτι που είναι πάντα μια υπόθεση της ψυχής και όχι των σωματικών οργάνων.

Η γνώση για το σωτήριο σχέδιο του Θεού είναι μια ανώτερη αντίληψη, και η μετάδοση αυτής της γνώσης απαιτεί έναν ιδιαίτερο βαθμό ωριμότητας, αλλιώς ο άνθρωπος δεν μπορεί ν’ακούσει τη γλώσσα από το πνευματικό βασίλειο. Τα λόγια αγάπης μπορούν να μεταδίδονται στον άνθρωπο που είναι σχετικά αντάξιος μέσω των συναισθημάτων. Τα λόγια της σοφίας αντίθετα αντιλαμβάνεται το πνευματικό αφτί, το οποίο αρχίζει να λειτουργεί μόνο όταν ο άνθρωπος έχει πετύχει έναν συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας. Και τώρα θα καταλάβετε γιατί πρέπει κανείς να διακρίνει τους διαφορετικούς παραλήπτες του λόγου, τους ανθρώπους που ανοίγονται για ν’ακούσουν μέσα τους το λόγο Μου.

Πρέπει να τονιστεί επανειλημμένα ότι άνθρωποι πρόθυμοι να ζήσουν με αγάπη μπορούν να παραλάβουν λόγια αγάπης καθώς και λόγια σοφίας, και ότι τα λόγια αγάπης δίνουν στον παραλήπτη το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος αλλά και να τα γνωστοποιήσει στον συνάνθρωπο, διότι αγκαλιάζω με την αγάπη Μου όλα τα πλάσματά Μου και αυτά θα έπρεπε και να το ξέρουν. Τα λόγια σοφίας ωστόσο δεσμεύουν τον παραλήπτη να τα διδάξει στους συνανθρώπους του, αφού τέτοιες ανώτερες γνώσεις διοχετεύονται στη γη μονάχα για ν’ενημερωθούν οι άνθρωποι για την κυριαρχία και την ενέργειά Μου, για ν’ενημερωθούν για το Είναι Μου, για να Με αναγνωρίσουν και να μάθουν να Μ’αγαπήσουν.

Μόνο η πλήρη κατανόηση του Εαυτού Μου ανάβει την αγάπη μέσα στις καρδιές τους, και αφού προσπαθώ να κερδίσω την αγάπη των πλασμάτων Μου, θα είναι πάντα η επιδίωξή Μου να μυήσω τους ανθρώπους στην αλήθεια για να κερδίσω την αγάπη τους για πάντα. Για αυτό ευλογώ όσους θέλουν να παραλάβουν την αλήθεια απευθείας από Μένα ή μέσω των φωτεινών αγγελιοφόρων Μου στο πνευματικό βασίλειο και προσπαθούν μετά να διαδώσουν αυτή την αλήθεια. . .  Ευλογώ όσους αναπτύσσουν το πνευματικό τους αφτί, όσους διαμορφώνονται μέσα στο είναι τους έτσι ώστε καταλαβαίνουν τη γλώσσα των φωτεινών αγγελιοφόρων Μου. . .

Τους ευλογώ γιατί η δουλειά που κάνουν είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί θα έπρεπε να συμμετέχουν στο λυτρωτικό έργο στη γη μέσα στη μεγάλη πνευματική ένδεια που προηγείται του οριστικού τέλους. Και θα τους συμπαραστέκομαι και θα τους διευκολύνω παντού για να συμβάλουν στο να οδηγηθεί το πνεύμα των ανθρώπων στο φως από το βαθύ σκοτάδι που επικρατεί στη γη. Θα έπρεπε να γίνει φως οπουδήποτε μια ψυχή να ζητήσει το φως, επειδή ο ουρανός και η γη συνεργάζονται και είναι δραστήρια με εντολή Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4965                10-9-1950

Η καταστροφική μανία του αντιπάλου του Θεού. . .

Δεσμευμένα πνευματικά όντα – ο άνθρωπος. . .

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 320  - 323. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Οτιδήποτε στον κόσμο είναι προσωρινό, αποτελεί μερίδιο του αντιπάλου Μου. Με άλλα λόγια, κάθε ύλη περιέχει ατελή στοιχεία, δηλαδή πνευματικό το οποίο Μου προβάλλει ακόμα αντίσταση, επειδή αποστάτησε κάποτε από Μένα υπό την επήρεια του αντιπάλου Μου. Η υλική δημιουργία προέκυψε μέσω της θέλησής Μου και αυτός δεν έχει καμιά εξουσία πάνω της. Και ωστόσο αυτός ο κόσμος του ανήκει, αφού μπορεί να καυχιέται ότι το πνευματικό που βρίσκεται δέσμιο μέσα στην ύλη, είναι προϊόν της δικής του θέλησης. Αλλά η δική Μου θέληση φρόντισε να γίνει η υλική δημιουργία, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στα πνεύματα να ξεφύγουν από την εξουσία του γεννήτορά τους και αυτός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να καταστρέψει το έργο που προέκυψε από την αγάπη και την ευσπλαχνία Μου, παρόλο που αυτή είναι η μόνιμη επιδίωξή του.

Γιατί αυτό που θέλει είναι να ελευθερώσει τα πνεύματα από την αναγκαστική κατάσταση δέσμευσης και υποταγής στο νόμο στην οποία τα έχω υποβάλει, με απώτερο σκοπό να γίνουν μια μέρα μακάρια. Διότι ένα ατελές ον, όσο είναι ελεύθερο, δεν προσπαθεί να ανέλθει αλλά γλιστράει όλο και περισσότερο προς την άβυσσο, επειδή είναι υπό το κράτος του αντιπάλου Μου. Για το λόγο αυτό επομένως του αφαίρεσα την εξουσία που είχε πάνω στο έκπτωτο πνευματικό και δημιούργησα για αυτό μορφές τις οποίες εκείνος δεν μπορεί να καταστρέψει, επειδή είναι η θέλησή Μου που τις κρατάει στέρεες. Επομένως ο αντίμαχός Μου δεν διαθέτει καμία εξουσία πάνω στα συστατικά μέρη των πνευμάτων που είναι δεσμευμένα μέσα στην ύλη. . .  Αλλά αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω που προσπαθεί να εξουσιάσει την τελική υλική μορφή, η οποία εμπεριέχει το πνεύμα, δηλαδή των άνθρωπο που έχει φτάσει στο στάδιο της ελεύθερης βούλησης. . .  Βέβαια, ούτε τον άνθρωπο μπορεί να τον εξαναγκάσει να είναι υποτελής του. Μπορεί όμως να τον διαφθείρει με κάθε τρόπο, όπως και να τον υποκινεί να καταστρέφει κακόβουλα τα διάφορα υλικά δημιουργήματα.

Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για να καταφέρει να πραγματοποιήσει τη θέλησή του εξωθώντας τους στην καταστροφή της ύλης. . .  Αλλά ο άνθρωπος είναι βέβαια ελεύθερος να συμμορφωθεί με το θέλημά του ή να του προβάλει αντίσταση. Με σκοπό να τον κερδίσει για να πετύχει τα αισχρά σχέδιά του ο αντίμαχός Μου του παρουσιάζει μπροστά στα μάτια του σαν δέλεαρ αυτό που θα ήθελε ο ίδιος να καταστρέψει. Προσπαθεί να διεγείρει ή να μεγαλώσει μέσα του την απληστία για υλικά πράγματα. Έτσι ξυπνά μέσα στον άνθρωπο ροπές εξαιτίας των οποίων δεν διστάζει ούτε μπροστά στην καταστροφή της ύλης, προκειμένου να συσσωρεύσει πλούτη και αγαθά. Τα υλικά δημιουργήματα όμως δεν εκπληρώνουν έτσι τον ουσιαστικό προορισμό της ύπαρξής τους, ο οποίος είναι να ελευθερωθούν μια μέρα, αφού θα έχουν χρησιμέψει σ’έναν σκοπό, επειδή ο ίδιος ο άνθρωπος εμποδίζει το εσώκλειστο στην ύλη πνευματικό από το να υπηρετήσει το σκοπό του.

 Ό,τι λοιπόν δεν μπορεί να καταστρέψει ο εχθρός, προσπαθεί να το εμποδίσει να εξελιχθεί προς τα πάνω. Προσπαθεί να κάνει να διαρκέσουν αυτά που είναι από τη φύση τους προσωρινά, εφόσον βέβαια δεν μπορεί να τα προσβάλει με την καταστροφική του μανία. Ο δε άνθρωπος γίνεται πρόθυμα υποχείριό του, εφόσον τον δελεάζει η ύλη και μόνιμη επιδίωξί του είναι να την αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο. Όποτε καταφέρνει ο αντίπαλός Μου να εξωθήσει τους ανθρώπους σε καταστροφικές δραστηριότητες, τότε τα πνευματικά συστατικά στοιχεία που απελευθερώνονται πρόωρα κατ’αυτόν τον τρόπο φέρνουν φοβερή αναστάτωση, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται η τάξη και να προκύπτει ένα τεράστιο χάος, το οποίο επηρεάζει ακόμα και εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από την επίδραση του αντιμάχου Μου. Διότι αυτά τα ακάθαρτα πνευματικά όντα κάνουν παντού τεράστιο κακό υποκεινούμενα από τον αντίπαλό Μου, ο οποίος αποκτά τότε τη δυνατότητα να ασκεί πάλι επιρροή στα αποδεσμευμένα πνευματικά στοιχεία. Και για αυτό το λόγο η θέλησή Μου τα δεσμεύει ξανά. . .

Συνήθως οι άνθρωποι όταν χάνουν τα υπάρχοντά τους σε μια τέτοια καταστροφή, ωθούμενοι από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης παράγουν πάλι διαφόρων ειδών έργα που σκοπό έχουν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μέσα σ’αυτά λοιπόν τα έργα δεσμεύεται εκ νέου το πνευματικό που δραπέτευσε πρόωρα από την ύλη, ώσπου να μπορέσει ν’αποκτήσει μέσα σ’αυτήν τον απαραίτητο βαθμό ωριμότητας. Τότε τα έργα αυτά υπηρετούν ακόμα πιο αποδοτικά τον προορισμό τους, επειδή τα πνευματικά στοιχεία που περικλείουν αισθάνονται σαν ευεργεσία την επανένταξή τους στην εξελικτική διαδικασία από την οποία είχαν αποκοπεί άθελά τους. Την τάξη πάνω στην οποία βασίζονται όλα τα έργα Μου την αισθάνονται σαν ευεργεσία σε αντίθεση με την άνομη δραστηριότητα του αντιπάλου Μου. Γιατί επειδή όσο βρίσκονται σε αδεύσμευτη κατάσταση υπόκεινται σε αυτόν, αυτή η ελευθερία δεν τα ευχαριστεί.

Ο άνθρωπος μπορεί να προβάλει αντίσταση στον αντίπαλο χάρη στην ελεύθερη θέλησή του και δυνάμει της χάρης που του διαθέτω. Και μπορεί επίσης να συνεισφέρει ουσιαστικά ώστε και η ύλη να μείνει απείραχτη από την επιβουλή του αντίθεου. Αρκεί να τη χρησιμοποιεί σωστά ώστε να επιτελεί και εκείνη σωστά την υπηρεσία της και επιπλέον να καταστρέφει κάτι μόνο εάν με αυτή την καταστροφή η ύλη θα χρησιμεύσει σε μια ακόμη μεγαλύτερη υπηρεσία. Γιατί σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από την επιρροή του αντιπάλου Μου και εναρμονίζεται εντελώς με το θέλημά Μου, αφού έτσι λυτρώνεται και ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα βοηθάει επίσης το πνευματικό μέσα στην ύλη να εξελιχθεί ανοδικά. Και αυτό γίνεται επειδή δεν παραχωρεί στον αντίπαλό Μου καμιά εξουσία επάνω του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ελευθερώσει και την ύλη από τη δικαιοδοσία του, με το να του αντιστέκεται πάντα σθεναρά με τη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4970                20-9-1950

Ενσαρκωμένα φωτεινά όντα. . .

Χωρίς ανάμνηση. . .

Πρόδρομος. . .

Σε όσους θέλουν να Με υπηρετήσουν πρέπει να πω τα εξής: Η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων που ζουν κατά την τελευταία εποχή απαιτεί μια ιδιαίτερη βοήθεια από πλευράς των φωτεινών όντων που είναι δραστήρια με εντολή Μου, στο πνευματικό βασίλειο καθώς και στη γη, όπου ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων όντων είναι ενσαρκωμένα ως άνθρωποι για να εκτελέσουν μια λυτρωτική αποστολή. Το με ποιον τρόπο ενεργούν τα φωτεινά όντα και προσφέρουν βοήθεια είναι ευδιάκριτο στους ανθρώπους που παραλαμβάνουν τις μεταδόσεις πνευματικών αγαθών τους, επειδή ξέρουν ότι μονάχα διά της προσφοράς του λόγου Μου από το ύψος μπορούν να βοηθηθούν οι άνθρωποι μέσα στην πνευματική τους ένδεια.

Εξαιτίας της γενικής αμβλυμμένης πνευματικής κατάστασης των ανθρώπων θα ήταν εντελώς αδύνατον να μπορέσει ο λόγος Μου να εισχωρήσει στην ανθρωπότητα, διότι αυτή δεν θα σύναπτε επαφές με τον πνευματικό κόσμο και ούτε θα ήθελε και θα μπορούσε να παραλάβει μηνύματα από αυτό τον κόσμο. Για αυτό το λόγο ο φωτεινός κόσμος πρέπει να μεσολαβήσει. Πρέπει φωτεινά όντα να ψάξουν στη γη κατάλληλα δοχεία μέσα στα οποία θα μπορέσουν να διοχετεύσουν τις ακτινοβολίες του Πνεύματός Μου και. . .  στην περίπτωση έλλειψης τέτοιων δοχείων. . .  τα όντα του φωτός κατεβαίνουν τα ίδια στη γη για να είναι, ενσαρκωμένα ως άνθρωποι, συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των ανθρώπων και του πνευματικού κόσμου. . .  για να είναι μεσολαβητές ανάμεσα σ’Εμένα και τους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής πριν το τέλος λοιπόν, στην οποία ζείτε ήδη εσείς οι άνθρωποι, είναι ενσαρκωμένα φωτεινά όντα σε μεγάλο αριθμό για να σας βοηθήσουν που είστε τυφλοί και ανήξεροι, που ζείτε με λάθος τρόπο και βρίσκεστε για αυτό σε μεγάλη ένδεια. Δεν ξέρετε οι ίδιοι για το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο και τις συνέπειές του, και όταν σας διοχετεύονται οι σχετικές γνώσεις δεν τις πιστεύετε. Ωστόσο, ο κόσμος του φωτός περιέχει κατοίκους που κοιτάζουν με τρόμο τις δραστηριότητες μέσα στο σκοτάδι της γης και θέλουν να σπεύσουν προς βοήθειά σας για να σώσουν ακόμα όσους δεν προβάλουν αντίσταση και αφεθούν στη ηγεσία τους. Πρόκειται ωστόσο για ανθρώπους που θέλουν να σας βοηθήσουν και να σας δασκαλέψουν. Για αυτό το λόγο δεν τους αναγνωρίζετε, καθώς και οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν τον εαυτό τους ως όντα από πάνω, παρόλο που ως άνθρωποι κάνουν σοβαρή προσπάθεια ν’ανέβουν ψηλά. . .    

Πρόκειται για ανθρώπους. . .  όπως εσείς, που ωστόσο η θέλησή τους είναι στραμμένη σε Μένα και τους οποίους ο αντίπαλός Μου δεν μπορεί πια να βλάψει, γιατί έγιναν δικοί Μου ακόμα πριν ήθραν στη γη για χάρη της ανθρωπότητας που υποφέρει. Θέλουν να σας φέρουν το φως που λαμβάνουν συνέχεια από Μένα και που είναι ταυτόχρονα δύναμη που βοηθά τον άνθρωπο ν’ανέβει στα ύψη. Τα φωτεινά όντα που είναι ενσαρκωμένα στη γη όμως δεν έχουν ούτε επίγνωση του ότι ήθραν στη γη εθελοντικά, αφού το πάλεμά τους για να φτάσουν ψηλά πρέπει να είναι ευδιάκριτο στους συνανθρώπους τους για να τους παρακινήσουν να κάνουν το ίδιο. Ένα φωτεινό το οποίο αναγνώριζαν οι άνθρωποι ως τέτοιο δεν μπορεί να είναι παράδειγμα για αυτούς, γιατί οι άνθρωποι με τις πολλές αδυναμίες τους και τα ελαττώματά τους δεν θα αισθάνονται ικανοί να φτάσουν ποτέ κοντά σ’αυτό το παράδειγμα.

Μονάχα τα ανώτατα πνευματικά όντα ξέρουν για την αποστολή και την προέλευσή τους και αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και στους ανθρώπους, παρόλο που αυτοί δεν τους πιστεύουν. Τέτοια ανώτατα φωτεινά όντα ωστόσο είναι ευδιάκριτα σε όποιον θέλει να καταλάβει, αφού η αποστολή τους είναι πάντα να δράσουν δημόσια και όχι κρυφά, επειδή σε τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν μόνο συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά όλοι οι άνθρωποι για την υπερφυσική επενέργεια, για τη δύναμη και την εξουσία και το μεγαλείο Εκείνου που είναι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου και ολόκληρης της δημιουργίας, ο Οποίος δεν θέλει να καταστραφούν τα πλάσματά Του μέσα στο σκοτάδι και στέλνει για αυτό ένα εξαιρετικά δυνατό φως από το ύψος. . .

Και ένα τέτοιο φως θα μαρτυρήσει για Μένα και θα γίνει πασίγνωστο. Και όταν λάμψει θα ξέρετε ότι βρίσκεστε λίγο πριν το τέλος, ότι οι άνθρωποι θα έχουν μονάχα ακόμα μια σύντομη προθεσμία. Αφού αν αυτός δεν ακουστεί και η προειδοποιητική του φωνή δεν προσεχθεί, τότε δεν θα υπάρξει πια σωτηρία για τον εκτροχιασμένο κόσμο. . .  τότε το τέλος θα έχει έρθει αμετάκλητα, όπως ανακοινώθηκε μέσω του λόγου και μέσω της γραφής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4971                21 κ. 22-9-1950

Η εξέταση πνευματικών αγαθών που δεν συμφωνούν. . .

(Πνευματισμός;)

[Αυτό το μήνυμα δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation _BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα εποχή“, σελ. 76  - 79. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Οπότε έχετε ερωτηματικά και αμφιβολίες που σας απασχολούν ιδιαίτερα, μην παραλείπετε να ζητάτε διασαφήνισή τους από τον Θεό. Επειδή Αυτός είναι η αιώνια Αλήθεια και θέλει να την αναγνωρίζετε και εσείς επίσης με πλήρη ενάργεια ώστε να μπορεί να γίνει κτήμα σας. Άλλωστε έχετε κάθε δικαίωμα να ρωτάτε, γιατί ως φορείς του φωτός θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τα πράγματα ώστε να μπορείτε επίσης να διδάξετε σωστά τους συνανθρώπους σας. Και επομένως είσαστε ελεύθεροι ν’ασκείτε κριτική, εάν δεν σας πείθουν ως αληθινά τα πνευματικά προϊόντα που σας μεταφέρονται από εξωτερικές πηγές. Γιατί δεν είναι απλά δικαίωμα αλλά και καθήκον σας για χάρη της ίδιας της αλήθειας να εξακριβώσετε πώς έχουν τα πράγματα και να πετυχαίνετε καθαρότητα τόσο μέσα σας όσο και απέναντι σ’εκείνους που διαδίδουν λαθεμένες αντιλήψεις ως αληθινές.

Ο Θεός παραμένει πάντα ο Ίδιος, ώστε συνεπώς και ο λόγος Του θα μένει πάντα ίδιος και η θέλησή Του μετατρέπεται σε πράξη σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό Του. Ποτέ δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί κάποιος ότι έλαβε από τον Θεό σαν αλήθεια κάτι το οποίο απέχει από τον αιώνιο λόγο Του, γιατί ο λόγος Του δεν μεταβάλλεται στην αιωνιότητα. Αυτά που προαναγγέλλει μέσω των προφητών Του εκπληρώνονται πάντα σύμφωνα με τα λόγια Του. Μόνο οι άνθρωποι είναι εκείνοι οι οποίοι ερμηνεύουν διαφορετικά το νόημα του λόγου Του και για αυτό είναι κάθε τόσο απαραίτητο να τους δίνεται διαφφώτιση για το πώς θέλει ο Ίδιος να Τον κατανοούν.

Αυτές δε οι διασαφηνίσεις μπορούν να δοθούν μόνο από το βασίλειο των πνευμάτων, πράγμα που γίνεται κάθε τόσο με θεϊκές αποκαλύψεις, όπου ο Θεός διοχετεύει άμεσα την καθαρή αλήθεια μιλώντας σε κατάλληλους ανθρώπους μέσα από τη φωνή της καρδιάς τους. Αυτό γίνεται απευθείας από τον Θεό ή και μέσα από φωτεινές οντότητες που κατέχουν επίσης την πλήρη αλήθεια, την οποία και θέλουν να μεταδώσουν στους ανθρώπους στη γη. Συνεπώς, από τον Θεό όπως και από το φωτεινό βασίλειο διοχετεύεται μόνο η πιο αγνή αλήθεια στους ανθρώπους, εφόσον την επιθυμούν πραγματικά και εφόσον ο δέκτης της την παραλαμβάνει χωρίς αλλοιώσεις, πράγμα που εξαρτάται από το βαθμό της ωριμότητάς του. . .

Ο Θεός δεν αρνείται την αλήθεια σε κανέναν που Του τη ζητά και τη δίνει ανεξαίρετα χωρίς κανέναν περιορισμό. Αλλά όποιος επιθυμεί να γνωρίζει την αλήθεια, δεν είναι πάντοτε και ικανός να γίνει αποδέκτης πνευματικών γνώσεων, δηλαδή να τις καταλάβει σωστά, όπως πρέπει να γίνουν κατανοητές. Η αλήθεια εξέρχεται διαυγής και ολοκάθαρη από το φωτεινό βασίλειο· όταν όμως η καρδιά του παραλήπτη της δεν είναι τόσο καθαρή, υπεισέρχεται μια θολότητα, με αποτέλεσμα η γνώση που αναμεταδίδει στους άλλους να μην είναι πλέον απόλυτα καθαρή. Για αυτό το λόγο η καθαρότητα της αλήθειας εξαρτάται από το βαθμό ωριμότητας που έχει να επιδείξει αυτός που θέλει να την κάνει γνωστή στη γη.

Συνεπώς, η γνώση δεν εξέρχεται παραμορφωμένη από το φωτεινό βασίλειο, αλλά είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που τη διαμορφώνει με τη θέλησή του, εάν δεν διαθέτει την απαραίτητη ωριμότητα ώστε να είναι σωστός δέκτης της θεϊκής αλήθειας. Έτσι εξηγούνται επομένως οι μικρές παρεκκλίσεις που ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρηθούν αυτομάτως σαν σφάλματα. Εάν όμως πρόκειται για εντελώς αντιφατικές μεταδόσεις από τη σφαίρα των πνευμάτων που προβάλλουν την αξίωση να θεωρηθούν αναμφισβήτητη αλήθεια, τότε είναι απαραίτητος ένας σοβαρός έλεγχος. Επειδή σε αυτή την περίπτωση οι μεταδότες είναι διάφορες δυνάμεις, πρέπει σαν συνέπεια να υποβληθούν σε μια πολύ αυστηρή κριτική.

Και εννοείται ότι θα πρέπει κατ’αρχήν να ελεγχθεί η ωριμότητα αυτού που έχει την επιθυμία να γίνει δέκτης ουράνιων γνώσεων, πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο για σας τους ανθρώπους, επειδή δεν μπορείτε να δείτε το εσωτερικό ποιόν ενός ανθρώπου, και επομένως δεν μπορείτε να κρίνετε την αξία του. Στην περίπτωση αυτή οφείλετε τότε να εφαρμόσετε ως κριτήριο το λόγο που έδωσε κάποτε ο Θεός και που δεν πρόκειται να χάσει ποτέ την έννοιά του, έστω και αν περάσουν αιωνιότητες. . .

Εάν λοιπόν μια εξήγηση που σας δίνεται αποκλίνει εντελώς από αυτό το λόγο, τότε μπορείτε δικαιολογημένα να θεωρήσετε ότι επιχειρούν να σας παραπλανήσουν σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες εμφανίζονται ως δήθεν γνώστες της αλήθειας. Τέτοιες δυνάμεις έχουν επιτυχία μ’εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι επιδιώκουν να έρθουν σ’επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων, δίχως να έχουν όμως την απαραίτητη ωριμότητα ώστε να είναι άξιοι δέκτες της καθαρής αλήθειας. Οι καρδιές τους δηλαδή δεν είναι αρκετά καθαρές ώστε να μπορούν ν’αποτελέσουν ένα σκεύος που θα δεχθεί το θείο Πνεύμα, αλλά παρ’όλα αυτά τους παρασύρει η πνευματική τους έπαρση. . .  Θέλουν με άλλα λόγια να παραστήσουν κάτι το οποίο δεν είναι στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα των δυνάμεων του κάτω κόσμου. Και όπως είναι ευνόητο, παίρνουν μεν από αυτές τις δυνάμεις απαντήσεις στα ερωτήματά τους, οι οποίες όμως δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, γιατί ο σκοπός τους είναι με τα ψέματά τους να βαθύνουν ακόμη περισσότερο το σκοτάδι εκεί όπου οι άνθρωποι αναζητούν το φως.

Ο Θεός έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, εάν θέλει κανείς να έχει άμεση επικοινωνία μαζί Του και ν’ακούσει το λόγο Του, ο οποίος εγγυάται την εντελώς ανόθευτη αλήθεια. . . Και η πρώτη προϋπόθεση είναι να διαπλαστεί η καρδιά σ’ένα άξιο σκεύος για το Πνεύμα Του, χάρη στην ανιδιοτελή της αγάπη. Αγάπη δε, σημαίνει μεταξύ άλλων απόλυτη ταπεινοσύνη, προσευχή με παιδικό πνεύμα και μια πλήρη ταύτιση της προσωπικής θέλησης με αυτήν του Θεού. Όποιος πληρεί την προϋπόθεση αυτή, μπορεί αμέριμνος να επιτύχει τη σύνδεση με τη σφαίρα του φωτός χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να γίνει δέκτης ψευδών αποκαλύψεων ή να μην μπορεί ν’αναγνωρίσει την αλήθεια. Κατ’επέκταση, ως δέκτης της αλήθειας του Θεού μπορεί δικαιωματικά και να την υπερασπίζεται δημόσια, η δε διδασκαλία και η γνώση του συμφωνεί πάντοτε με το λόγο του Θεού, ο Οποίος παραμένει αμετάβλητος στην αιωνιότητα, όπως ακριβώς εκπορεύτηκε από Αυτόν. . .  Και ένας τέτοιος δέκτης του θείου λόγου αντιπροσωπεύει ανά πάσα στιγμή την αλήθεια, αφού τον διδάσκει ο Ίδιος ο Θεός, ο Οποίος είναι η αιώνια Αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4972                24-9-1950

Διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Η αγάπη εγγυάται την αλήθεια. . .

Είναι μια υπόθεση της πλήρως ελεύθερης βούλησης το σε ποια πνευματική κατεύθυνση θέλουν να κινούνται οι άνθρωποι και δεν τους επιβάλλονται καθόλου περιορισμούς από την πλευρά Μου. Αλλά ποτέ δεν θα τους λείπουν οι ευκαιρίες να λάβουν γνώσεις για διαφορετικές διδασκαλίες και διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις, έτσι ώστε μπορούν ν’αποφασίσουν ελεύθερα. Έχουν όμως πάντα τη δυνατότητα ν’ασκήσουν την αγάπη, και ανάλογα θα είναι κοντά στην αλήθεια, δηλαδή θα υιοθετήσουν την πευματική κατεύθυνση που θα Με τους φέρει πιο κοντά.

Μονάχα η αγάπη τούς εγγυάται την αλήθεια, αφού ακόμα και μια διδασκαλία που ανταποκρίνεται στην αλήθεια θα είναι ακατανόητη σ’εκείνον που δεν προσέχει την αγάπη, καθώς αντίθετα ο άνθρωπος που έχει αγάπη είναι ικανός να διακρίνει την αλήθεια από την πλάνη ή το ψέμα και έτσι θα βρει το σωστό δρόμο προς Εμένα σε κάθε πνευματική κατεύθυνση. Θα είχε λίγο ή και καθόλου σημασία αν καθάριζα μια πνευματική κατεύθυνση από κάθε πλάνη, αφού ο τρόπος ζωής του κάθε ανθρώπου χωριστά, μόλις είναι δίχως αγάπη, θα παραμόρφωνε πολύ γρήγορα το καθαρό. Από αυτό προκύπτει ότι ακόμα και αν ιδρυόταν μια εκκλησία που κατείχε την πλήρη αλήθεια, θα παρουσίαζε και πάλι παρεκκλήσεις μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί ο άνθρωπος με την ελεύθερη βούλησή του δεν μπορεί ν’αναγκαστεί ν’ασκήσει την αγάπη. Χωρίς την αγάπη ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχει η αλήθεια, και συνεπώς η πιο καθαρή διδασκαλία θολώνει γρήγορα όπου λείπει στους ανθρώπους η αγάπη.

Επομένως, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κηρύξω ξανά και ξανά την αγάπη και να δώσω εντολή στους υπηρέτες Μου στη γη να την αναφέρουν πρώτα για να καταλάβουν οι άνθρωποι πού είναι η αλήθεια και πού ενεργεί ο αντίπαλός Μου αναμειγνύοντας πλάνη και ψέματα μέσα στην αλήθεια για να εκτοπίσει αυτήν και άρα επίσης να Με παρουσιάσει αγνώριστο στους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο δεν έχει σημασία το σε ποια πνευματική κατεύθυνση ανήκει ο άνθρωπος, επειδή κινείται στην αλήθεια μόνο τότε που ζει στην αγάπη, κάτι που μπορεί μονάχα να κηρύσσεται και όχι να κατορθώνεται αναγκαστικά.

Για αυτό η πρώτη και η τελευταία εντολή είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον. Αφού μονάχα η εκπλήρωση αυτής της εντολής εγγυάται ότι ο άνθρωπος βαδίζει στην αλήθεια, εγγυάται ότι ανήκει στη σωστή εκκλησία, την οποία ίδρυσα Εγώ ο Ίδιος στη γη. Αφού η αγάπη φέρνει μαζί της την αναγνώριση της αλήθειας και επομένως επίσης τη σωστή πίστη, την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος βρίσκεται στην αλήθεια. Για αυτό το λόγο επιδιώξτε περισσότερο έναν τρόπο ζωής με αγάπη παρά μια συγκεκριμένη πνευματική κατεύθυνση, και θα είστε στο σωστό δρόμο, στο δρόμο της αλήθειας που οδηγεί στην αιώνια ζωή, σε Μένα, ο Οποίος είμαι η ίδια η Αγάπη και η ίδια η Αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4974                27-9-1950

Το θέλημα του Θεού – σοφία. . .

Λάθος θέληση του ανθρώπου. . .

Εγώ είμαι ο Κύριος του ουρανού και της γης και στο δικό Μου θέλημα πρέπει να υποκύψουν οι δυνάμεις του φωτός και του σκότους, ακόμα και αν οι τελευταίες αντιτάσσονται σε Μένα και θέλουν να Μου απειθήσουν. Ωστόσο, μπορούν να πραγματοποιήσουν τη θέλησή τους μόνο τότε που τους δίνω τη συγκατάθεσή Μου, αλλιώς τους λείπει η δύναμη, γιατί δεν είναι ακόμα ελεύθερα πλάσματα. Όταν ωστόσο έχουν μπει στο δικό Μου θέλημα, έχουν και την επίγνωση του να μπορέσουν να πραγματοποιούν ελεύθερα τη θέλησή τους χωρίς να εμποδίζονται, αφού τότε η θέλησή τους είναι και η δική Μου και είναι ισχυρά μέσω της δικής Μου δύναμης.

Μόνο Εγώ καθορίζω και κυβερνώ το πνευματικό και το επίγειο κόσμο διά του θελήματός Μου. Το ότι έδωσα στον άνθρωπο την ελεύθερη θέληση δεν σημαίνει ότι αυτή η θέληση μπορεί ν’αντιταχθεί στη δική Μου, ότι μπορεί να μην προσέχει το θέλημά Μου και να το ακυρώσει ή να εμποδίσει την αποτελεσματικότητά του, παρόλο που ενεργοποιώ πολλές φορές το θέλημά Μου ανάλογα με τη βούληση του ανθρώπου. Δεν εξαναγκάζω τον άνθρωπο, παρ’όλα αυτά αυτός δεν καθορίζει την κυριαρχία και την ενέργειά Μου, μόνο που Με παρακινεί μερικές φορές ν’ανεχτώ κάτι που διαφωνεί με το θέλημά Μου, αλλά μόνο επειδή η σοφία Μου βρίκει πάντα τρόπους και μέσα να δώσει ένα θετικό αποτέλεσμα και στη λάθος θέληση του ανθρώπου.

Αφού η εκδήλωση του θελήματός Μου βασίζεται πάντα στην πιο βαθιά σοφία, ενώ ο άνθρωπος κάνει συχνά κατάχρηση της θέλησής του, γιατί του λείπει η σοφία και δεν καταλαβαίνει για αυτό το λάθος της θέλησής του. Αφού η θέλησή του θα είναι στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση όσο ο άνθρωπος δεν ψάχνει την επαφή μαζί Μου, αφού τότε η θέλησή του υποκύπτει στη δική Μου και σοφία και αγάπη καθορίζουν την κατεύθυνσή της. Όποιος υποτάσσει τη βούλησή του σ’Έμένα δεν μπορεί να σκέφτεται και να δρα διαφορετικά απ’ό,τι Μου αρέσει. Τότε η βούλησή του κινείται μέσα στην αιώνια Μου τάξη, γιατί τον οδηγεί το πνεύμα, το οποίο επενεργεί ανάλογα με το θέλημά Μου πάνω στον άνθρωπο που του επιτρέπει να λειτουργήσει.

Μόλις ο άνθρωπος αφήνει να τον οδηγεί το πνεύμα του, η θέλησή του συνδέεται με το δικό Μου θέλημα, και τότε εκείνος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη, τότε πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία που είναι η αφορμή της ενσάρκωσής του στη γη. Με κατάλαβε και Με αναγνώρισε μέσω της υποταγής της θέλησής του, δηλαδή εγκατέλειψε την κάθε αντίσταση και Με πρεσβεύει εθελοντικά, κάνονας ό,τι συμφωνεί με το θέλημά Μου και ελευθερώνοντας με αυτό τον τρόπο τον εαυτό του από κάθε μορφή, από τη δεσμευμένη κατάσταση που ήταν το αποτέλεσμα της εξέγερσής του εναντίον Μου με ελεύθερη θέληση όταν απομακρύνθηκε από Μένα και κατά συνέπεια έγινε δυστυχισμένος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

  

4977                1-10-1950

Ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες. . .  

Και μετά από Μένα θα εμφανιστούν ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες, αλλά μην τους πιστέψετε, ακόμα και αν κάνουν σημεία και θαύματα. Σας ανακοίνωσα ήδη στη γη τις μηχανορραφίες εκείνων που παραποίησαν την καθαρή Μου διδασκαλία και παρουσιάστηκαν στον κόσμο ως σωτήρες που κήρυσσαν με πρόσχημα την ευλάβεια και ωστόσο δεν ήταν καθόλου διάδοχοί Μου. Αφού αυτοί δεν ενδιαφέρονταν για την αγάπη για Μένα και για τον διπλανό, αλλά μονάχα για την εξουσία.

Όπου και αν εμφανίστηκαν ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες, αυτοί επιδίωκαν κάτι που δεν συμφωνούσε καθόλου με το θέλημά Μου. Κήρυσσαν μάλιστα τη διαμόρφωση σε αγάπη, αλλά οι ίδιοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να πετύχουν αυτό το στόχο. Και κατά συνέπεια τα λόγια τους έχασαν τη δύναμη και την αλήθειά τους, και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να είναι αληθινοί προφήτες και να Με παρουσιάσουν ορθά στους συνανθρώπους τους, παρόλο που πρόφεραν το όνομά Μου και ήθελαν ξανά και ξανά να Με χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Από τέτοιες μηχανορραφίες μπόρεσε να προκύψει μονάχα μια εποχή συγχύσεων, μια εποχή όπου δεν Με αναγνώριζαν πια καλά ούτε οι άνθρωποι που είχαν ακόμα καλύτερη θέληση. Αφού το Πνεύμα Μου δεν βρισκόταν πια μέσα στα λόγια των κηρύκων του Ευαγγελίου. Πρόκειται για ένα εγκόσμιο πνεύμα που κυβερνούσε τότε τους ανθρώπους αντί να τους οδηγήσει με αγάπη και ανάλογα με το θέλημά Μου στο σωστό δρόμο σ’Εμένα. Αντιπροσωπευόταν ήδη υπερβολικά το πνεύμα του αντίχριστου, και οι καρποί της ενέργειάς του έγιναν φανεροί: παραμόρφωση της διδασκαλίας αγάπης Μου, φιλαρχία, αλαζονεία, τυφλή σκέψη απέναντι σ’εκείνους που ζούσαν σύμφωνα με το θέλημά Μου και στους οποίους μπορούσα ν’αποκαλυφθώ.

Αφού οι αντιπρόσωποι του αντίχριστου δεν εκτιμούσαν αυτές τις αποκαλύψεις αλλά ήθελαν να τις εξαφανίσουν, επειδή υπονόμευαν αυτό που κτίστηκε από ανθρώπους, επειδή ήταν η καθαρή αλήθεια, την οποία δεν μπόρεσαν ν’αντέξουν εκείνοι. Αφού ζούσαν για τον κόσμο και η επιδίωξή τους ήταν εγκόσμια. . .  Αφού όποιος απομακρύνθηκε στα σοβαρά από τον κόσμο και Μ’είχε πλησιάσει, κατάλαβε γρήγορα την πλάνη και τον κίνδυνο που σήμαινε η πλάνη για την ανθρωπότητα. Όποιος όμως δεν την καταλαβαίνει έχει πέσει θύμα του κόσμου και επομένως εκείνου που κυβερνά τον κόσμο, ο οποίος είναι ο αντίπαλός Μου και θέλει να διαφθείρει τους ανθρώπους.

Ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες θα εμφανιστούν. . .  Ο καθένας που δεν βαδίζει στην αλήθεια έπεσε θύμα ενός ψευδοχριστού, αφού παραπλανήθηκε από τις δήθεν θεϊκές ομιλίες, οι οποίες στερούνταν της αλήθειας, γιατί ο ίδιος ο κήρυκας δεν είχε αγάπη και επομένως δεν στεκόταν στην αλήθεια. Παρ’όλα αυτά παρουσιάστηκε ως ο αντιπρόσωπός Μου και ανακοίνωσε στους ανθρώπους επίγειες και αιώνιες τιμωρίες. . .  Είναι ένας προφήτης με την κακή έννοια του λόγου, αφού με αυτό τον τρόπο παραμορφώνει τη διδασκαλία αγάπης Μου, δίνει στους ανθρώπους ψεύδη μαρτυρία για Μένα, ο Οποίος δεν είμαι Θεός της οργής αλλά Θεός της αγάπης. . .  Δεν λέει την αλήθεια και δεν μπορεί να την πει, γιατί ο ίδιος δεν την κατέχει. . .  Και για αυτό διδάσκει λάθος τους ανθρώπους και όμως τους εκπαιδεύει κάνοντάς τους να πιστέψουν πως εκείνος κατέχει τη μοναδική αλήθεια.

Ο κόσμος πλησιάζει το τέλος και επομένως θα πληθαίνουν και οι ψευδοπροφήτες. Επίσης όμως θα εμφανίζονται οι αγγελιοφόροι Μου οι οποίοι θα γίνουν εχθροί εκείνων, για να καταλάβουν οι άνθρωποι το καλό και το κακό και των δύο, εφόσον θέλουν να εξετάσουν. Όπου μιλά κανείς για ψευδοχριστούς και ψευδοπροφήτες, πρέπει να υπάρχουν και αληθινοί, και αυτοί είναι ευδιάκριτοι, αφού φέρνουν φως στους ανθρώπους και ανακοινώνουν την τελευταία Κρίση. Οι άλλοι όμως μπερδεύουν τους ανθρώπους και τους μαθαίνουν να ζήσουν, όχι όμως σύμφωνα με το θέλημά Μου αλλά προς τη δική τους χαρά.

Οι αληθινοί προφήτες κηρύσσουν το λόγο Μου στην πιο καθαρή μορφή, οι λάθος προφήτες χρησιμοποιούν μάλιστα επίσης το λόγο Μου, αλλά αυτοί επιδιώκουν πάντα επίγεια συμφέροντα και προσπαθούν ν’αποκτήσουν ωφέλους, εξουσία και πλούτο. Όποιος παίρνει από Μένα το μεταδίδει στους συνανθρώπους χωρίς να ζητήσει αμοιβή. Όποιος ωστόσο ζητά αμοιβή δεν έλαβε από Μένα το δώρο που μοιράζει. Αυτό είναι επίσης ένα σημάδι από το οποίο μπορεί κανείς να καταλάβει τους ψευδοχριστούς και τους ψευδοπροφήτες, αφού τα πνευματικά αγαθά δεν πληρώνονται και δεν πρέπει ποτέ να αξιολογούνται με επίγειο τρόπο ή καταδικάζουν εκείνον που ζητά πληρωμή όταν τα δίνει [Το νόημα αυτού του τελευταίου μέρους της πρότασης είναι ασαφές και στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας]. Αφού το κάθε δώρο θα έπρεπε να μοιραστεί με αγάπη, πόσο μάλλον όμως πνευματικά δώρα, τα οποία πρόσφερε η αγάπη Μου στους ανθρώπους και τους τα διοχετεύει ξανά και ξανά για να γίνουν μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4978                3-10-1950

Δέκα εντολές. . .

Η πρώτη και η δεύτερη εντολή. . .

Πρέπει να σας δοθούν οι οδηγίες ανάλογα με τις οποίες θα έπρεπε να βαδίσετε στη γη και να εκπληρώσετε το θέλημά Μου: Πρέπει πάντοτε να λαμβάνετε υπόψη σας τις εντολές αγάπης Μου, και τότε δεν θα μπορείτε ποτέ ν’αμαρτάνετε, γιατί μια ζωή με αγάπη είναι πάντα μια ζωή μέσα στην αιώνια Μου τάξη, και σε τέτοια περίπτωση αποκλείεται κάθε αμαρτία. Η εντολή αγάπης Μου για τον Θεό και τον πλησίον περιείχε τους νόμους και τους προφήτες, και επομένως οι δέκα εντολές που δόθηκαν στον Μωυσή δεν ακυρώθηκαν μέσω των εντολών Μου, αλλά βεβαιώθηκαν. Οι δέκα εντολές περιλαμβάνονταν κατά κάποιον τρόπο μέσα στις δύο εντολές Μου, μέσα στις οποίες απαιτούσα την αγάπη για Μένα και την αγάπη για τον πλησίον. . .

Σ’έναν και μοναδικό Θεό θα έπρεπε να αφοσιώσεις ολόκληρη την αγάπη σου, δηλαδή θα έπρεπε να είναι μόνο ένα Ον το Οποίο επιδιώκεις με όλη σου την καρδιά, το Οποίο αγαπάς και λατρεύεις και κοντά στο Οποίο προσπαθείς να φτάσεις. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει για σένα τίποτα που θα μπορούσε ν’αντικαταστήσει ή να εκτοπίσει αυτό το Ον, τον Θεό σου. Αφού όλα τα άλλα που φαίνονται ακόμα λαχταριστά σ’έναν άνθρωπο είναι θεοί που μειώνουν την αγάπη σου για τον Θεό σου και δεν μπορούν για αυτό να υπάρχουν δίπλα Μου.

Η αγάπη σου θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένη ανεξαίρετα σε Μένα, στον προαιώνιο Θεό, Δημιουργό και Πατέρα σου. Αφού από αυτή την αγάπη διαμορφώνεται ο τρόπος ζωής σου, η θέλησή σου και οι γνώσεις σου. Όποιος Με αγαπά πάνω απ’όλα έχει κερδίσει τα πάντα, Εμένα τον Ίδιο, την αγάπη Μου και την αιώνια ζωή κοντά Μου. . .  Είναι αυτή η πρώτη εντολή, περιέχει όμως επίσης τη δεύτερη εντολή, την αγάπη για τον διπλανό. Αφού και η αγάπη για αυτό που δημιούργησα μαρτυρεί την αγάπη για Μένα, και κατά συνέπεια οι δύο εντολές δεν μπορούν να χωριστούν.

Για να μάθετε να πιστέψετε σταθερά και ακλόνητα θα έπρεπε να αισθάνεστε την αγάπη Μου και να νιώσετε ότι σας μιλάω Εγώ ο Ίδιος και προσέχω όλες τις σκέψεις και παρακλήσεις σας, ακόμα και αν δεν τις προφέρετε. Συμμετέχω πάντα στην εσωτερική σας ζωή, ξέρω για τις ερωτήσεις σας και θέλω πάντα να σας απαντήσω αν μόνο μου δίνετε την ευκαιρία, δηλαδή αν Μου παρουσιάζετε τις ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις σας και περιμένετε υπομονετικά την απάντηση. . .  Θα λάβετε πάντα την απάντηση αν είστε πρόθυμοι να τη λάβετε, δηλαδή αν αφουγκράζεστε το εσωτερικό σας, απ’όπου θα έρθει η απάντηση. Και έτσι ακούστε τώρα την εξήγηση της εντολής:

«Μην προφέρεις μάταια το όνομα του Κυρίου σου. . .»

Είμαι και θα μείνω για σας το ύψιστο και τελειότατο Ον, με το Οποίο ωστόσο μπορείτε να συνδεθείτε ανά πάσα στιγμή. Θέλω να συνδεθείτε μαζί Μου, να επιδιώξετε την ένωση μαζί Μου. Θέλω να Με φωνάζετε, γιατί με αυτό τον τρόπο Μου αποδεικνύετε τη θέλησή σας. Θέλω να μην Με αποκλείσετε ποτέ από τις σκέψεις σας, θέλω να είμαι το πρώτο και το τελευταίο για σας, να μοιράζετε μαζί Μου ό,τι σας απασχολεί, να Με συμβουλεύεστε και να Μου εμπιστεύεστε τα πάντα και να υποκύψετε αφοσιωμένοι στο θέλημά Μου. . .

Ωστόσο, δεν θέλω να προφέρετε το όνομά Μου χωρίς να συμμετέχει η καρδιά σας. . .  Δεν θέλω να ζήσετε μια δήθεν ζωή, να παριστάνετε μπροστά στον κόσμο τα παιδιά Μου που είναι έντονα αφοσιωμένα στον Πατέρα τους και στην πραγματικότητα βρίσκονται πολύ μακριά Μου. Δεν θέλω να προφέρετε το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο και ταυτόχρονα να κάνετε τελείως αδύνατη τη σύνδεση μαζί Μου διά των φρονημάτων σας, διά ενός τρόπου ζωής που δεν ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου, ο οποίος όμως μένει κρυφός στους συνανθρώπους, γιατί χρησιμοποιείτε συνέχεια το όνομά Μου για να ξεγελάσετε τους συνανθρώπους σας.

Προφέρετε μάταια το όνομά Μου τότε που η καρδιά και το στόμα σας δεν συμφωνούν, τότε που το στόμα λέει κάτι διαφορετικό απ’ό,τι αισθάνεται η καρδιά σας. Τότε είναι πράγματι καλύτερα για σας ν’απομακρυνθείτε ειλικρινά από Μένα, γιατί τότε σας λείπει κάθε κατανόηση, ενώ όταν προφέρετε το όνομά Μου ομολογείτε ότι με αναγνωρίζετε, αλλά Μου αντιτάσσεστε ακόμα μέσα στην καρδιά σας. Δεν Με ξεγελάτε, μάλιστα όμως τους συνανθρώπους σας, και με αυτό τον τρόπο λέτε ψέματα και Με προδίδετε. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η δήθεν προφορά του ονόματός Μου διπλασιάζει την αμαρτία σας, ότι Με χρησιμοποιείτε σαν πρόσχημα του λάθος τρόπου ζωής σας, ότι θέλετε να δημιουργήσετε σύγχυση ανάμεσα σ’εκείνους που πιστεύουν ακόμα και για τους οποίους είμαι το ύψιστο και τελειότατο Ον.

Θα έπρεπε να σας τιμωρήσω για κάθε επίκληση και κάθε προφορά του ονόματός Μου, αλλά σέβομαι την ελεύθερη θέλησή σας και ανέχομαι το αμάρτημά σας, κάτι που ωστόσο καμιές φορές κάνει καχύποπτους τους πιστούς και τους προξενεί αμφιβολίες σχετικά με την πίστη τους. Για αυτό το λόγο η κάθε προφορά του ονόματός Μου χωρίς σοβαρότητα είναι ένας πειρασμός για τους πιστούς, για τον οποίο θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσει ο υπεύθυνος. Πρόκειται για υποβιβασμός απέναντί Μου, τον Οποίο δεν αναγνωρίζετε και όμως χρησιμοποιείτε για να κρύψετε τον αληθινό σας χαρακτήρα, τον Οποίο δηλαδή προσπαθείτε να κάνετε σύνεργο, αλλιώς θα απομακρυνόσαστε ανοιχτά από Μένα και δεν θα επιδιώκατε να κρύψετε τον τρόπο ζωής σας. Η δήθεν προφορά του ονόματός Μου είναι ένα ψέμα που θα πληρωθεί  σοβαρά κάποτε, όταν όλες οι αμαρτίες θα γίνουν φανερές, είναι μια χοντρή παράβαση της εντολής της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4979                3 κ. 4-10-1950

Η τρίτη, τέταρτη, πέμπτη και έκτη εντολή. . .

«Να αγιάζεις την αργία. . .»

Πρόκειται για μια εντολή που θα έπρεπε να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι Μου χρωστάτε κάτι, ότι η επίγεια σας ζωή σάς δόθηκε για έναν συγκεκριμένο σκοπό, ότι θα έπρεπε να επιδιώκετε με σοβαρότητα να συνδεθείτε μαζί Μου. . .  ότι θα έπρεπε να πατήσετε τη γέφυρα προς Εμένα, για να εγκαταλείψετε τον κόσμο και να τοποθετηθείτε στο πνευματικό βασίλειο μέσω παρατηρήσεις, μέσω έντονης προσευχής, μέσω ήσυχης συνομιλίας μαζί Μου: . . .  ώστε να κάνετε μια αληθινή αργία μέσα στην καρδιά σας, ώστε να διακόψετε το κυνήγι και τη βιασύνη του κόσμου, μέσα στον οποίο ζείτε μεν, ο οποίος ωστόσο δεν πρέπει να σας κάνει σκλάβους του.

Σ’Εμένα μονάχα θα έπρεπε ν’αναγνωρίσετε τον Κύριό σας και Εμένα θα έπρεπε να υπηρετήσετε και για αυτό να κάνετε συχνά μια αργία, μια ώρα όπου οι σκέψεις σας είναι μαζί Μου, ακόμα και όταν εκτελείτε το επίγειο σας καθήκον και είστε αδιάκοπα δραστήριοι. Όσο περισσότερο είστε ικανοί ν’αποδεσμευτείτε από τον επίγειο κόσμο, όσο πιο συχνά συνδέεστε μαζί Μου μέσα στις σκέψεις σας, τόσο πιο πεπεισμένοι Με αναγνωρίζετε ως τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας, και επομένως με αυτή την εντολή του αγιασμού της αργίας εκπληρώνετε και πάλι μονάχα την εντολή της αγάπης για Μένα.

Αλλά θα έπρεπε και να αγαπάτε τον πλησίον. Ποιος όμως είναι ο πλησίον σας; Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους έχετε επαφές. . .  όλους θα έπρεπε ν’αγαπάτε. . .

Όταν μέσω του Μωυσή έδωσα στους ανθρώπους τις δέκα εντολές, ήταν ανάγκη να επιστήσω την προσοχή τους ιδιαίτερα στα ελαττώματα και τη φαυλότητά τους, αφού μέσα τους είχε κρυώσει η αγάπη για όλους τους ανθρώπους που τους περιστοίχιζαν. Δεν εξασκόταν ούτε πια η αγάπη για τα παιδιά, ήταν μια κατάσταση διαφθοράς και φιλαυτίας και οι άνθρωποι ζούσαν με ανήθικο τρόπο τη ζωή τους. . .  Για αυτό το λόγο η εντολή της αγάπης για τον πλησίον έπρεπε να τους παρουσιαστεί με όλες τις λεπτομέρειες. Ό,τι ήταν θεϊκή τάξη δεν το πρόσεχαν, και έτσι έπρεπε να τους δοθούν διάφορες εντολές, οι οποίες μεν περιλαμβάνονται όλες μέσα στην εντολή της αγάπης για τον διπλανό, τις οποίες όμως πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι και σήμερα για να μην παραβούν την εντολή της αγάπης.

Τιμάτε τους γονείς σας, αγαπάτε τους και υπακούτε τους πάντα. Θα έπρεπε πάντα να σκεφτείτε ότι σας μεγάλωσαν με ανιδιοτελή αγάπη και επομένως σας κάνουν δυνατό να διανύσετε την πορεία σας μέσα από την επίγεια ζωής με σκοπό την ανοδική σας ανάπτυξη, ότι Εγώ τους ανέθεσα αυτό το καθήκον, ότι λοιπόν θα έπρεπε να τους ανταποδώσετε την αγάπη τους την οποία αισθάνονται για σας φυσιολογικά και η οποία τους παρακινεί να σας φροντίσουν σωματικά και ψυχικά.

Σ’αυτούς χρωστάτε τη ζωή σας, και επομένως θα έπρεπε να τους τιμάτε και να τους ανταποδώσετε τη φροντίδα τους μέχρι το τέλος της ζωής τους. Τότε θα σας κοιτάξω και Εγώ με ευχαρίστηση και θα σας χαρίζω την αγάπη Μου. Αφού μέσω της αγάπης σας για τους γονείς σας αποδείχνετε μια ζεστή και πρόθυμη για αγάπη καρδιά, η οποία θα χτυπήσει με αγάπη και για Μένα όταν Μ’έχει αναγνωρίσει ως τον προαιώνιο Πατέρα, από τον Οποίο εκπορεύτηκαν όλα τα πλάσματα, τα οποία θέλει να διαμορφώσει στα αληθινά Του παιδιά. Μονάχα η αγάπη σάς κάνει παιδιά Μου, και όποιος αγαπά και τιμά τους γονείς του θα αγαπήσει και τον ουράνιο Πατέρα και θα είναι ευλογημένος από Αυτόν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

«Μήν σκοτώσεις. . .»

Αυτή η εντολή επίσης εκπληρώνεται από μόνη της όταν ο άνθρωπος σκέφτεται τον διπλανό του με αγάπη. Αφού η αγάπη δεν θα τον βλάψει ποτέ και ακόμα λιγότερο θα επιβουλευτεί τη ζωή του. Δεν πρόκειται μονάχα για τη ζωή που ζει ο άνθρωπος στη γη και την οποία θέλει να του αφαιρέσει ο άστοργος άνθρωπος· πρόκειται για τη δυνατότητα της ανάπτυξης που μόνο στη γη μπορεί να έχει το αποτέλεσμα να μετατραπεί ο άνθρωπος σε παιδί του Θεού.

Από αυτό προκύπτει ότι φορτώνεστε με μια ανεύθυνα μεγάλη ενοχή αν αφαιρείτε τη ζωή σ’έναν άνθρωπο, αν τη διακόπτετε βίαια και στερείτε παράνομα στην ψυχή ένα δώρο χάρης το οποίο της πρόσφερα Εγώ. . .  Κάνετε διπλή αμαρτία, ενώπιον του διπλανού και επίσης ενώπιον Εμού, καθώς η κάθε παράβαση της εντολής αγάπης για τον πλησίον είναι ταυτόχρονα παράβαση της αγάπης για Μένα, γιατί έμμεσα αρνείστε την αγάπη και σ’Εκείνον που δημιούργησε τον διπλανό σας.

Δεν μπορεί ποτέ να εγκριθεί ν’αφαιρέσει κανείς την επίγεια ζωή σε κάποιον, ακόμα και αν τα κίνητρα είναι ευγενή. Αφού το αποφασιστικό είναι και πάλι ότι η ζωή του σώματος δόθηκε στην ψυχή μονάχα για ν’αναπτυχθεί αυτή ανοδικά μέσα του. Δεν πρέπει να θεωρείτε το πιο σημαντικό την επίγεια ζωή, τη ζωή του κορμιού και για αυτό να προσέξετε μόνο τη ζωή του κορμιού. Ωστόσο, πρέπει ακόμα λιγότερο να θεωρήσετε τόσο ασήμαντη τη ζωή ώστε νομίζετε πως μπορείτε να την τερματίσετε αυθαίρετα.

Μια αφάνταστη εκδικητικότητα παρακολουθεί στη γη και επίσης στο πνευματικό βασίλειο τον άνθρωπο που αφαίρεσε παράνομα τη ζωή σ’έναν συνάνθρωπο, και επιπλέον ο ίδιος βουλιάζει στο έσχατο σκοτάδι μέσω τέτοιες πράξεις του μίσους και της αστοργίας, αφού πούλησε τον εαυτό του στον Σατανά, η επιδίωξη του οποίου είναι να καταστρέψει ό,τι αφύπνησα Εγώ στη ζωή για να εμποδίσει κάθε ανοδική ανάπτυξη. Μετέφερε στον άνθρωπο τη θέλησή του να αμαρτάνει και τον χρησιμοποίησε επομένως για ένα σατανικό έργο, το οποίο ωστόσο ο άνθρωπος μπόρεσε ν’αρνηθεί με ελεύθερη θέληση. Δεν ήταν εξαναγκασμένος ν’αμαρτάνει. . .

Όπου όμως υπάρχει εξαναγκασμός από επίγειους εξουσιαστές, όπου ο άνθρωπος δρα σε άμυνα για να διατηρήσει τη δική του ζωή, όπου το εσωτερικό του αντιτάσσεται σε μια πράξη της έσχατης έλλειψης αγάπης και όμως δεν μπορεί ν’εναντιωθεί στη γήινη εντολή, τότε αξιολογείται πάντα μόνο το φρόνημα εκείνου που εκτελεί μια πράξη ενάντια στην εντολή αγάπης. Ωστόσο, όπου ο άνθρωπος παραβαίνει αυτή την εντολή από την καρδιά του, εκεί θα πρέπει να λογοδοτήσει πλήρως, γιατί δεν προσέχει την εντολή αγάπης Μου και είναι υπόδουλος του αντιπάλου Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

«Μην μοιχεύσεις. . .»

Αυτή η εντολή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού περιλαμβάνει τα πάντα που σχετίζονται με σαρκικούς πόθους. Αφορά την κατεύθυνση των αισθήσεων, τον σεξουαλικό τομέα. Έδωσα μάλιστα ο Ίδιος το δικαίωμα να ζήσει ο άνθρωπος τη σεξουαλικότητά του με τα λόγια: «Ας αυξάνεσθε και πληθύνεσθε, ας πολλαπλασιάζεσθε επί της γης. . .»  Εγώ ο Ίδιος δημιούργησα τους ανθρώπους έτσι ώστε τα κορμιά του άντρα και της γυναίκας λαχταρούν την ενοποίηση. Όμως ο σκοπός είναι μονάχα η αναπαραγωγή, και αφού ο άνθρωπος κατέχει την ελεύθερη θέληση, εναπόκειται σ’αυτόν να συγκρατηθεί ή να ζήσει αχαλίνωτα όλους τους πόθους του.

Αυτό που από τη μια είναι ευλογημένο από Μένα μπορεί από την άλλη να είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη ευκαιρία για τον αντίπαλό Μου να παραπλανήσει τον ανθρώπο στην αμαρτία, κάτι του οποίου όμως αυτός θα έχει πάντα επίγνωση, αφού η κάθε έντονη σεξουαλική ζωή, η κάθε εκπλήρωση των σωματικών λαχταρών τραβά τον άνθρωπο σ’ένα χαμηλό επίπεδο και τον τοποθετεί ακόμα κάτω από το ζώο, το οποίο ανταποκρίνεται στις φυσιολογικές του ορμές μόνο ανάλογα με το φυσικό νόμο. Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία της θέλησής του, γιατί θα έπρεπε να υπερνικήσει τον εαυτό του, γιατί θα έπρεπε να χαλιναγωγήσει το κορμί του για να βοηθήσει την ψυχή του ν’ανέβει στο ύψος. Οι αισθησιακές ορμές είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πνευματοποίηση της ψυχής. Και παρ’όλα αυτά δημιούργησα τον άνθρωπο έτσι ώστε η σαρκική λαχτάρα μπορεί να τον ταλαιπωρήσει πολύ αν την αφήνει να τον κυριαρχήσει. . .  αν δεν έχει τη θέληση να προβάλει αντίσταση στους πειρασμούς, πίσω από τους οποίους βρίσκεται πάντα ο αντίπαλός Μου.

Είναι αυτή μια σοβαρή εντολή που σας έδωσα: να μην μοιχεύσετε. . .  Και μοιχεία είναι κάθε μην εγκρατής τρόπος ζωής, ο οποίος στην πραγματικότητα σημαίνει παράνομη συμπεριφορά απέναντι στο νόμο της τάξης Μου. . .  μια κατάχρηση της φυσιολογικής διαδικασίας τεκνοποίησης προς την αφύπνιση ανθρώπινης ζωής. Αγνή, ανιδιοτελής αγάπη θα έπρεπε να είναι η αφορμή της ενοποίησης δύο ανθρώπων, και μια τεκνοποίηση που έγινε με τέτοια αγάπη δεν θα είναι ποτέ αμαρτία, αφού ανταποκρίνεται στο αιώνιο νόμο της τάξης Μου.

Χωρίς αγάπη ωστόσο κάθε αισθησιακό μεθύσι είναι μέγιστος κίνδυνος για την ψυχή, η οποία βυθίζεται μέσα σε πνευματική νύχτα και μπορεί να ξεφύγει μόνο δύσκολα. Ο σαρκικός πόθος είναι ύψιστη φιλαυτία που πνίγει κάθε ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό, αφού τέτοιος άνθρωπος δεν έχει ιερό και όσιο, δεν σέβεται και δεν τιμά τον συνάνθρωπο, αλλά μονάχα τον εκμεταλλεύεται. . .  παίρνει αυτό που δεν του ανήκει και αμαρταίνει επομένως ενώπιον της εντολής της αγάπης για τον πλησίον με πολλούς τρόπους.

Εκείνος η ψυχή του οποίου επιδιώκει με σοβαρότητα ν’ανέβει στα ύψη ξέρει ότι δεν πρέπει να κάνει έντονη, αχαλίνωτη ζωή, γιατί το νιώθει ότι η ψυχή του βυθίζεται και ότι αυτή πρέπει να κάνει αφάνταστη προσπάθεια για ν’ανέβει ξανά. Δεν θα αποδοκιμάσω ποτέ έναν σωστό γάμο, αλλιώς δεν θα είχα δημιουργήσει τους άνθρωπους έτσι ώστε αναπαράγονται μόνοι τους. Αλλά τα όρια μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν, και η κάθε ξεπέραση είναι μια παράβαση του γάμου που εγκρίθηκα διότι βασίζεται στο φυσικό νόμο. . .  της συμβίωσης του άντρα και της γυναίκας με σκοπό την αναπαραγωγή του ανθρώπινου γένους. . .

Εγώ όμως ξέρω για τη φύση των ανθρώπων, ξέρω για την αδύνατη θέλησή τους και την πάρα πολύ δυνατή επιρροή του αντιπάλου Μου. . .  Δεν καταδικάζω όσους αμαρταίνουν, αλλά τους δίνω την εντολή προς το δικό τους όφελος. Και όποιος την τηρεί έχει αγάπη για Μένα και για τον πλησίον και θα καταφέρει πιο εύκολα να διανύσει το δρόμο προς τα ύψη απ’ό,τι εκείνοι που αφήνουν ελεύθερες τις σωματικές ορμές τους και βλάπτουν με αυτό τον τρόπο την ψυχή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4980                5-10-1950

Δόγμα: Η Κοίμηση της Θεοτόκου. . .

Η στάση σας απέναντι στην αλήθεια καθορίζει και την πνευματική σας ανάπτυξη. Όποιος την ψάχνει θα τη βρει και θα προχωρήσει αναπόφευκτα. Όποιος την αρνείται ή έχει αδιάφορη στάση απέναντί της δεν μπορεί να πετύχει πνευματικά, αφού αυτός δεν ζει ούτε στην αγάπη, η οποία σχετίζεται πολύ με την αλήθεια. Η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στην αλήθεια ανταποκρίνεται και στη συμπεριφορά τους σε Μένα, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος η αιώνια Αλήθεια και επίσης η αιώνια Αγάπη. Και θα καταλάβετε λοιπόν ότι θα επιδιώκω πάντα να διοχετεύσω την αλήθεια στους ανθρώπους, γιατί η πλάνη πρέπει, για ευνόητους λόγους, να οδηγήσει μακριά Μου.

Κάθε πλάνη πρέπει να διορθωθεί και λανθασμένες διδασκαλίες πρέπει να δαχτυλοδειχθούν, γιατί δηλητηριάζουν τη σκέψη του ανθρώπου, γιατί παραδίδουν την ψυχή στα χέρια εκείνου που είναι ο εκπρόσωπος του ψεύδους. Επομένως δεν μπορώ ούτε ν’ανεχτώ να προσφερθεί στους ανθρώπους η πλάνη στη μορφή μιας θρησκευτικής διδασκαλίας την οποία πρέπει να δεχθούν. Αποδοκιμάζω κάθε διδασκαλία που απαιτεί αναγκαστικά να την πρεσβεύσουν οι άνθρωποι, ακόμα και αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού το να πιστέψει ένας άνθρωπος αναγκαστικά σε μια τέτοια διδασκαλία δεν φέρνει στην ψυχή καμία επιτυχία. Πολύ χειρότερο ωστόσο είναι η περίπτωση όπου επιβάλλεται στους ανθρώπους μια λανθασμένη διδασκαλία που είναι άχρηστη για την ανάπτυξη της ψυχής.

Δεν θα συμφωνήσω ποτέ μ’ένα μέτρο που περικόπτει την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. . .  Και κάθε δόγμα περιορίζει την ελεύθερη βούληση. . .  Επιπλέον είναι ασήμαντο για τη μεταγενέστερη ανθρωπότητα το με ποιον τρόπο η μητέρα του Ιησού εγκατέλειψε τη γη. Αφού όσον καιρό οι άνθρωποι δεν είναι τόσο προχωρημένοι πνευματικά ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τη διαδικασία της πνευματοποίησης μιας ψυχής, η περιγραφή μιας ανάληψης προκαλεί μονάχα εκ νέου σκοτάδι. Αμφιβολίες και απιστία θα είναι εκεί όπου λείπει κάθε σχετική κατανόηση.

Η ανάληψη του Χριστού ωστόσο έχει διαφορετική σημασία, αφού Αυτός ήταν ο θεϊκός Λυτρωτής, στον Οποίο έπρεπε να υπακούει κάθε δύναμη και ο Οποίος επιτέλεσε ένα έργο για όλους τους ανθρώπους, για το οποίο θα έπρεπε να ενημερωθούν όλοι οι άνθρωποι, και η επίγεια ζωή του Οποίου θα έπρεπε συνεπώς να είναι γνωστή και κατανοητή στους ανθρώπους από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ανάληψή Του ήταν η αποπεράτωση της θεϊκής ενέργειας πάνω στη γη, η ανάληψή Του ήταν το αποκορύφωμα, ήταν η εκπλήρωση πολλών προφητειών και το τέλος της επίγειας πορείας του Ιησού.

Ωστόσο, ούτε η πίστη σ’αυτά δεν θα έπρεπε ν’απαιτηθεί, αλλά οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι εντελώς ελεύθεροι να τα πιστέψουν, επειδή η ζωντανή πίστη είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας πορείας με αγάπη και μιας βαθιάς επιθυμίας για την αλήθεια. . .  Και για αυτό το λόγο δεν έχει ούτε αξία ούτε συμφέρον να δημιουργηθεί για τους ανθρώπους ένα νέο μήλο της έριδος, το οποίο δεν μπορεί ν’αποδείξει ο ανθρώπινος νους και το οποίο απαιτεί έναν υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης για να μπορέσει ο άνθρωπος να το καταλάβει και να το πιστέψει. Τέτοιος βαθμός ανάπτυξης ωστόσο δεν υπάρχει πια ανάμεσα στους ανθρώπους, και έτσι η σύγχυση γίνεται όλο και μεγαλύτερη αντί να δοθούν γνώσεις στους ανθρώπους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4982                15-10-1950

Η έβδομη και η όγδοη εντολή. . .

Στο παιδί Μου που Με υπηρετεί με πίστη και επιμονή, άλλο ένα σημάδι της αγάπης και της χάρης Μου: Σας δόθηκε επιπλέον η εντολή: «Μην κλέψεις.» Εντελώς δημόσια παραβιάζετε αυτή την εντολή της αγάπης για τον πλησίον στην περίπτωση που παραβιάζετε ό,τι είναι δικό του. Θα έπρεπε να σέβεστε την ιδιοκτησία του διπλανού και ακόμα και να την προστατέψετε από τους εχθρούς του, αλλιώς δεν αισθάνεστε καμία αγάπη για εκείνον, όπως σας τη διατάζω. Θα έπρεπε ν’αγαπήσετε τον διπλανό όπως τον εαυτό σας. . .  και θα είστε ευγνώμονες σ’εκείνον που σέβεται την ιδιοκτησία σας. Κατά συνέπεια θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο για ν’αποκτήσετε και την αγάπη του διπλανού. Ό,τι παίρνετε παράνομα δεν θα σας  επιφέρει καμία ευλογία, θα σας βαρύνει μάλλον και θα στεναχωρήσει την ψυχή σας, η οποία θέλει ν’ανέβει στα ύψη.

Μην κλέψεις. . .  Δεν πρόκειται μονάχα για επίγεια αγαθά τα οποία δεν θα έπρεπε ν’αφαιρέσετε στον διπλανό. Μπορείτε επίσης να τον βλάψετε πνευματικά αν του αποκρύπτετε αυτό που συμφέρει την ψυχή του και που η χάρη Μου παρέχει σ’όλους τους ανθρώπους και μπορεί να μεταδοθεί στους συνανθρώπους του από τον καθένα. Όποιος δηλαδή κατέχει πνευματικά αγαθά τα πήρε από Μένα. . . Αλλά και οι συνάνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα να τα χωρτάσουν. . .  και αυτό το δικαίωμα δεν θα έπρεπε να του περιορίσετε αποκρύπτοντάς του αυτό που είναι προορισμένο και για εκείνον. Του παίρνετε τότε κατά κάποιον τρόπο αυτό που ανήκει και σ’εκείνον, ακόμα και αν δεν το έθεσε ακόμα υπό την κατοχή του. Ο τρόπος δράσης σας δεν μαρτυρεί τότε καμία αγάπη για τον πλησίον και ακόμα λιγότερο αγάπη για Μένα, τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό.

Η κάθε μείωση πνευματικών ή επίγειων αγαθών καλύπτεται από αυτή την εντολή, και η κάθε παραμέληση της αγάπης για τον διπλανό πέφτει πίσω σε σας τους ίδιους, οι οποίοι θα λάβετε έτσι όπως μοιράζετε και θα σας αφαιρεθεί αυτό που αφαιρείτε στους ανθρώπους. Επομένως θα λάβετε ψυχικά και επίγεια την αμοιβή που αξίζετε. . .

Και ανάλογα πρέπει να καταλάβει κανείς την επόμενη εντολή: «Μην ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον.» Από το στόμα σου θα έπρεπε πάντα να βγαίνει μονάχα η καθαρή αλήθεια και ποτέ δεν θα έπρεπε μέσω ενός ψέματος να βλάψεις την υπόληψη του διπλανού σου, το κύρος του μεταξύ των συνανθρώπων του. Κάθε συκοφαντία είναι μια αμαρτία ενώπιον αυτής της εντολής. Μέσω κάθε αναληθούς δήλωσης για αυτόν ο άνθρωπος βλάπτει τον διπλανό και δρα άδικα και χωρίς αγάπη, κάτι για το οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσει. Αν σου ζητήσει κάποιος μια μαρτυρία για τον διπλανό σου, ας είσαι αληθινός και γεμάτος αγάπη για αυτόν. Προσπάθησε να καταλάβεις τα λάθη του και να επιστήσεις τον προσοχή του σ’αυτά με αγάπη, αλλά μην κάνεις κατάχρηση των αδυναμιών του προς το δικό σου συμφέρον επιδιώκοντας να τον υποβιβάσεις για να κερδίσεις εσύ.

Διά ενός απερίσκεπτου λόγου μπορείς να βλάψεις τον διπλανό και θα ξυπνήσει μέσα του η σκέψη της εκδίκησης, και αυτή πνίγει κάθε αγάπη και κάνει τον άνθρωπο αμαρτωλό. Θα έπρεπε μάλιστα να μείνεις αληθινός, δηλαδή δεν θα έπρεπε, αντίθετα με τις γνώσεις και τη συνείδησή σου, να επαινέσεις έναν άνθρωπο που δεν το αξίζει, αλλά θα έπρεπε ν’αποφεύγεις κάθε πράξη απονίας, θα έπρεπε ν’αποφεύγεις κάθε πράξη υποβιβασμού του διπλανού προς το δικό σου συμφέρον. Κάθε φορά που κρίνεις αναληθώς τον διπλανό σου παραβιάζεις με κατάφωρο τρόπο αυτή την εντολή, αφού κάτι τέτοιο στερείται οποιασδήποτε αγάπης και δεν σας τιμά εσάς τους ανθρώπους. Κάθε ψέμα πρέπει να καταδικαστεί, αλλά στην περίπτωση που βλάπτει φανερά τον διπλανό, πρόκειται για διπλή αμαρτία, για μια αμαρτία ενώπιον του διπλανού και μια αμαρτία ενώπιον του Ίδιου του Εαυτού Μου, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αλήθεια. . .  Πρόκειται για μια παραβίαση της εντολής αγάπης ενάντια σε Μένα και στον διπλανό σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4983                15-10-1950

Ένατη και δέκατη εντολή. . .

Οι άνθρωποι που βασανίζονται ακόμα μέσα στην ύλη λαχταρούν αυτή με όλες τους τις αισθήσεις. Ο σκοπός της επίγειας ζωής ως άνθρωπος ωστόσο είναι η υπερνίκηση της ύλης, η αποδέσμευση από αυτήν, η εξόντωση κάθε λαχτάρας για ό,τι προσφέρει ο κόσμος στους ανθρώπους, αφού μονάχα μέσω της υπερνίκησης εκείνων αποκτά η ψυχή την ωριμότητα που είναι ανάγκη για να μπει στο πνευματικό βασίλειο. Το να λαχταρήσει ο άνθρωπος γήινα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι αμαρτία, παρόλο που εμποδίζει την ανοδική του ανάπτυξη, μπορεί όμως εύκολα να τον οδηγήσει στην αμαρτία. Αφού η λαχτάρα επιδιώκει ν’αποκτήσει το αντικείμενο που επιθυμεί και συχνά με άδικο τρόπο.

Όσο πιο μεγάλος και δυνατός είναι ένας πάθος με πράγματα που προκαλούν ευχαρίστηση στο κορμί, τόσο περισσότερο είναι προσηλωμένα οι αισθήσεις και η επιδίωξη του ανθρώπου σ’αυτά τα πράγματα και μπορεί να προκαλέσει κακά χαρακτηριστικά και ορμές μέσα στον άνθρωπο, τα οποία θα έχουν βλαβερό αποτέλεσμα πάνω στον συνάνθρωπο. Και για αυτό το λόγο σας έδωσα σ’εσάς τους ανθρώπους την εντολή: «Μην επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου, ούτε το σπίτι του, ούτε τον παραγιό του, ούτε το χωράφι του, ούτε ό,τι ανήκει σ’αυτόν. . .»

Η κάθε ιδιοκτησία του συνανθρώπου σας θα έπρεπε να σας είναι ιερή, δεν θα έπρεπε να προσπαθήσετε ν’αποκτήσετε τίποτα απ’ό,τι ανήκει στον πλησίον. Και ακόμα και η σκέψη να του πάρετε κάτι είναι αμαρτία, αφού τέτοια σκέψη μαρτυρεί τη θέληση, το σκοτάδι της ψυχής που δεν γνωρίζει ακόμα την αγάπη. Και ακόμα και αν επιδιώκετε να κρύψετε τις κρύες καρδιές σας από τους συνανθρώπους, σε Μένα είναι φανερές μέσω του πόθους σας, και μόλις κοιτάζετε με λαχτάρα τα αγαθά του διπλανού σας, παραβιάζετε διανοητικά την εντολή της αγάπης για τον πλησίον, αφού δεν θεωρείται αδελφό σας τον διπλανό, τον οποίο θα έπρεπε ν’αγαπήσετε όπως τον εαυτό σας.

Το ίδιο δικαίωμα που διεκδικείτε απέναντί του, δηλαδή να σέβεται την ιδιοκτησία σας, θα έπρεπε να αναγνωρίσετε και σ’εκείνον. Θα έπρεπε να χαρείτε όταν ο διπλανός σας καλοπερνά και θα έπρεπε να τον βοηθήσετε ν’αυξάνει την ιδιοκτησία του. Τότε το πάλεμά σας να υπερνικήσετε την ύλη είναι πετυχημένο, τότε αποκτάτε περισσότερους θησαυρούς απ’ό,τι θα μπορούσατε ποτέ ν’αφαιρέσετε στον διπλανό σας. Αφού η αγάπη για τον πλησίον αμείβεται μέσω της αγάπης Μου, και αυτή σας δίνει πράγματι έναν άφθαρτο θησαυρό χάρης, ο οποίος ξεπερνά όλα τα επίγεια αγαθά και χαρές. Για αυτό να σεβαστείς και να προστατέψεις και την ιδιοκτησία του διπλανού σου, και ν’αποφύγεις κάθε λαχτάρα για να μην παραβιάσεις την εντολή της αγάπης για τον πλησίον, την οποία σας έδωσα μονάχα για να σας κάνω εύκολη την άνοδο στα ύψη. Αφού μόνο μέσω της αγάπης για τον διπλανό μπορείτε ν’αποκτήσετε τη δική Μου αγάπη και μόνο μέσω της αγάπης μπορείτε να γίνετε μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4984                17-10-1950

Λογοδοσία την ημέρα της Κρίσης. . .

Ο Σωτήρας ο Ιησούς Χριστός. . .

Όλοι σας θα πρέπει κάποτε ν’απολογηθείτε ενώπιον του δικαστηρίου Μου και θα σκεφτείτε την κάθε ώρα που αφήσατε ανεκμετάλλευτη, την οποία χάσατε για την αιωνιότητα. Όλοι σας θα πρέπει κάποτε να ομολογήσετε τις αμαρτίες σας, γιατί θα γίνουν φανερές και δεν θα μπορέσετε πια να τις κρύψετε, αφού στα μάτια Μου τίποτα δεν μένει κρυμμένο. Και επομένως θα σας ζητήσω ευθύνη για όλες σας τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις. Και αυτή την ημέρα της Κρίσης να σκεφτείτε αν πιστεύετε πως μπορείτε ν’αμαρτάνετε ατιμώρητοι, να σκεφτείτε την ημέρα όπου θα σας ζητήσω το λόγο για τον τρόπο ζωής σας στη γη. Θα έρθει αμετάκλητη και θα σας ξαφνιάσει όλους, γιατί δεν την περιμένετε τόσο σύντομα.

Αλλά αυτή η μέρα θα έρθει όπως ένας κλέφτης μέσα στη νύχτα, απροσδόκητη και αθόρυβη, θα είναι εδώ όταν δεν την περιμένει κανένας άνθρωπος. Και παρ’όλα αυτά δεν θα είναι απροειδοποίητη, αφού εδώ και πολύ καιρό μιλάω στους ανθρώπους για αυτή την ημέρα της Κρίσης, την ημέρα του τέλους και της καταστροφής αυτής της γης. Το ότι εσείς οι άνθρωποι δεν θέλετε να το πιστέψετε δεν αλλάζει το προαιώνιο σχέδιό Μου, αφού αυτή η μέρα έχει προοριστεί από το θέλημά Μου, και η ανθρώπινη θέληση δεν θα μπορέσει να την αναβάλει, αλλά θα πρέπει να υποκύψει στο θέλημά Μου. Το γεγονός ωστόσο ότι τέτοια μέρα που αποπερατώνει μια αφάνταστα μεγάλη αναπτυξακή περίοδο δεν έρχεται απροειδοποίητη για τους ανθρώπους θα σας κάνει επίσης κατανοητό ότι και γιατί μιλάω άλλη μια φορά στους ανθρώπους μέσω υπηρετών στη γη και στο πνευματικό βασίλειο.

Η μέρα της Κρίσης είναι η αποπεράτωση μιας περιόδου της γης η οποία εγκρίθηκε στους ανθρώπους για την απελευθέρωσή τους. Σ’αυτή την αναπτυξιακή περίοδο προσφέρθηκε στους ανθρώπους ένα ιδιαίτερο προνόμιο. . .  ο θεϊκός Σωτήρας ήρθε ο Ίδιος στη γη για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που κόντευαν ν’αποτύχουν στην πορεία ανάπτυξής τους. Και επομένως οι άνθρωποι μπορούσαν να λυτρωθούν εφόσον μόνο το ήθελαν. Στην περίπτωση όμως που αποτυχαίνει η θέλησή τους, φταίνε οι ίδιοι, και για αυτό το φταίξιμο προειδοποιώ τους ανθρώπους ξανά και ξανά όσο μένουν στη γη.

Το φταίξιμό τους είναι μόνο ότι δεν θέλουν να βοηθηθούν, ότι μόνοι τους ωστόσο είναι πάρα πολύ αδύνατοι. Αυτό που μπορούν να κάνουν δεν θέλουν να το κάνουν, και για αυτό που δεν θέλουν να κάνουν ευθύνονται οι ίδιοι. Για αυτό το λόγο θα οφείλει να δώσει λογαριασμό ο καθένας κατά την τελευταία μέρα, αφού όλοι είχαν στη διάθεσή τους ένα βαθμό χάρης που θα τους είχε βοηθήσει ν’ανέβουν στα ύψη με ευκολία. Και σ’αυτές τις χάρες ανήκουν και οι ενημερώσεις για το τέλος μέσω ενορατικών και προφητών. Όποιος ωστόσο δεν τους ακούει, όποιος δεν τους πιστεύει δεν κάνει τίποτα για τη δική του λύτρωση.

Πάντα προειδοποιούσα και παραινούσα τους ανθρώπους διά ενορατικών και προφητών, και το τέλος της παλιάς γης που έχει ανακοινωθεί πολλές φορές κάνει κατανοητή την εμφάνηση προφητών στο όνομά Μου, γιατί δεν αφήνω τους ανθρώπους απροειδοποίητους και γιατί ζουν κατά την τελευταία εποχή, γιατί το τέλος είναι τόσο κοντά ώστε θα τρομούσατε όλοι αν ξέρατε την ημέρα και την ώρα. Ξανά και ξανά εφιστώ την προσοχή σας σ’αυτό το γεγονός, αλλά όποιος δεν θέλει να πιστέψει δεν εξαναγκάζεται. Αλίμονο όμως σ’αυτούς που ακούν το λόγο Μου και δεν θέλουν να πιστέψουν. . .  που τον κατάλαβαν ως το λόγο Μου και όμως δεν πιστεύουν στο κοντινό τέλος και στην τελευταία Κρίση και για αυτό δεν ετοιμάζονται για το τέλος. Αλίμονό τους. . .  αφού η ώρα θα τους ξαφνιάσει και θα έρθει η τελευταία Κρίση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4985                19-10-1950

«Απομάκρυνέ μας απ’όλο το κακό. . .»

Απομάκρυνέ μας απ’όλο το κακό. . .  Συχνά σας πλησιάζουν οι πειρασμοί, οι οποίοι μάλιστα επιτρέπονται από Μένα, οι οποίοι ωστόσο είναι πάντα η ενέργεια του αντιπάλου Μου, γιατί και αυτός παλεύει για κάθε ψυχή και προσπαθεί για αυτό να επηρεάζει τη θέληση του ανθρώπου να ξεσηκωθεί κατά Μου, δηλαδή ν’αμαρτάνει. Τέτοιοι πειρασμοί είναι για τον άνθρωπο πάντα ένα σκόπελο στον οποίο μπορεί ν’αποτύχει. Αλλά και Εγώ δεν τον αφήνω χωρίς χάρες ως αντίθετη ενέργεια ενάντια στο Σατανά.

Και Εγώ στέκομαι φανερός μπροστά του όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σ’ένα σταυροδρόμι, όταν μέσω μηχανορραφίας του αντιπάλου Μου παρασύρεται να εγκαταλείψει το σωστό δρόμο και όμως διστάζει ακόμα τι να κάνει. Τότε αρκεί μια σύντομη και έντονη προσευχή, μια σκέψη για Μένα: Απομάκρυνέ μας απ’όλο το κακό. . .  Τότε εμφανίζομαι με το φως Μου, του δείχνω το σωστό δρόμο και επίσης το σκοτάδι του άλλου δρόμου τον οποίο κόντευε να πατήσει. . .  Συμπαραστέκομαι στον κάθε άνθρωπο που μονάχα Μου στέλνει μια σκέψη, μια ερώτηση ή μια παράκληση.

Επιτρέπω μάλιστα τους πειρασμούς, αφού και ο αντίπαλος έχει το δικαίωμα ν’ασκήσει την επιρροή του. Αφού για να μπορέσει ο άνθρωπος ν’αποφασίσει με ελεύθερη θέληση, πρέπει να είναι εκτεθειμένος και στις δύο επιρροές, στην καλή καθώς και στην κακή. Ωστόσο, ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να νικηθεί απροστάτευτος, μπορεί πάντα να προβάλει αντίσταση, διότι τον βοηθάω εάν πήρε έστω και μια φορά το δρόμο σε Μένα. Και του δείχνω τότε ξεκάθαρα ποια δύναμη θέλει να τον βλάψει. . .

Θέλω να σας λυτρώσω, εσάς τους ανθρώπους, απ’όλο το κακό, θέλω να σας απελευθερώσω από την εξουσία εκείνου που ευθύνεται για τη δεσμευμένη κατάστασή σας. Θέλω να γίνετε μακάριοι, να μην αισθάνεστε πια πιεσμένοι από εκείνον που θέλει το κακό σας, που σας γοητεύει για να καταστραφείτε και ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο. Σας πλησιάζει ακόμα και ως άγγελος του φωτός στην περίπτωση που νομίζει πως θα πετύχει με αυτό τον τρόπο. Θέλει να σας κατέχει και εφαρμόζει δόλο και βία. Και ωστόσο είμαι ο Κύριός του, αφού μια ψυχή που επέλεξε Εμένα δεν θα του πέσει ποτέ θύμα. Αλίμονο όμως σ’εκείνον που είναι υπόδουλός του. . .  Αφού εκείνον κρατά δεμένο ώσπου εκείνος να Με ικετεύσει για τη βοήθειά Μου, η οποία του παρέχεται βεβαίως.

Απομάκρυνέ μας από το κακό. . .  Προφέρετε συχνά τα λόγια αυτά μέσα στην καρδιά σας και θα νιώθετε πάντα τη βοήθειά Μου. Αφού με αυτή την παράκληση Με πρεσβεύετε, γιατί Μ’επικαλείται ενάντια σ’εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου και ο εχθρός σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4988                24 κ. 25-10-1950

Να είστε υπομονετικοί με τους συνανθρώπους σας που δεν κάνουν πνευματικές προσπάθειες. . .

Κάντε υπομονή . .  Πολλές ψυχές διανύουν την πορεία της ζωής τους με κρυφή αντίσταση σε Μένα, δεν προφέρουν όμως δημόσια την άρνησή τους και πρέπει για αυτό πρώτα να πιεστούν ν’αποφασίσουν δημόσια. Η αγάπη όμως είναι και θα μείνει ο μοναδικός δρόμος προς τη γνώση, και για αυτό δεν μπορεί να έρθει κοντά Μου καμία ψυχή που δεν έχει την αγάπη μέσα της. Και έτσι δεν χρειάζεστε να απορείτε αν λείπει η κατανόηση για το θεϊκό λόγο σ’έναν άνθρωπο που δεν είναι διαπερατός από την αγάπη για Μένα και για τον πλησίον, επειδή του λείπει επίσης η σοφία, η γνώση για τη δύναμη της αγάπης, η οποία αυξάνεται τόσο περισσότερο, όσο λιγότερο ο άνθρωπος είναι σκλάβος της ύλης.

Πλησιάζω μάλιστα συχνά τους ανθρώπους για να τους σπρώξω στο δρόμο της αγάπης, αλλά σέβομαι πάντοτε την ελεύθερη τους θέληση, και το ίδιο θα έπρεπε να κάνετε και εσείς. . .  να συμπεριφέρεστε πάντα με αγάπη ο ένας στον άλλον, ν’αφήσετε όμως στον συνάνθρωπο την ελεύθερη απόφαση, αφού συχνά το να θέλει κανείς να πείσει έναν άνθρωπο είναι ακριβώς αυτό που προκαλεί την άρνηση αυτού. Όποιος δεν έχει εσωτερικό σύνδεσμο μαζί Μου ή με το πνευματικό βασίλειο διά καλών πράξεων ή καλών σκέψεων, δεν θα μπορέσει ποτέ ν’ακούσει τη φωνή που προέρχεται από εκεί. Αφού καλό είναι μόνο αυτό που κάνει κανείς με τελείως ανιδιοτελή τρόπο και χωρίς υστεροβουλία και όπου δεν επιδιώκει κανένα επίγειο συμφέρον.

Η καλοσύνη της καρδιάς οδηγεί αναπόφευκτα σε Μένα και αναγνωρίζει και τη φωνή του Πατέρα. Όπου ωστόσο εξετάζει μονάχα ο νους, η κρίση δεν είναι πολύ ικανοποιητική. Παρ’όλα αυτά σας λέω επανειλημμένα: Κάντε υπομονή με τους συνανθρώπους σας τους οποίους δεν μπορείτε να πείσετε για το λόγο Μου. Αυτοί χάνουν τόσο πολύ που έστω και για αυτό πρέπει να τους συμπεριφέρεστε με αγάπη ξανά και ξανά και να υπομένετε γεμάτοι επιείκεια τα ελαττώματα και τις αδυναμίες τους. . .  Τον δικό σας δρόμο όμως να συνεχίζετε επίμονα. . .

Μέσω της αγάπης αποκτάτε πολλή δύναμη, και παρόλο που η δύναμη δεν μπορεί να μεταδίδεται σ’έναν συνάνθρωπο κατά βούληση, σας κάνει όμως ικανούς για ασυνήθιστες πράξεις πνευματικά και επίγεια. Και επομένως πρέπει διά του παραδείγματός σας να επενεργήσετε σ’εκείνους που δεν έχουν προχωρήσει όπως εσείς, και θα πετύχετε πολλά. Ακόμα και όπου η πραγματοποίηση της θέλησής σας εμποδίζεται, η αυτή αξιολογείται από Μένα και σας αποφέρει πνευματική πρόοδο.

Ωστόσο, η μοίρα όλων σας έχει προοριστεί και μάλιστα με τον τρόπο ώστε μπορείτε να ωριμάσετε στη γη αν η θέλησή σας δεν αποτυχαίνει. Και ειδικά εκεί όπου ξεπερνάτε εμπόδια ωριμάζετε πιο γρήγορα και θα Μου είστε κάποτε πολύ ευγνώμονες για τις πολλές δυνατότητες που σας πρόσφερα με σκοπό την ωρίμανσή σας. Μονάχα η θέληση που Με επιδιώκει είναι αποφασιστική για το βαθμό ωριμότητας που πετυχαίνει η ψυχή στη γη. Και αυτή η θέληση δοκιμάζεται συχνά, γιατί ο αντίπαλος δεν μειώνει τις προσπάθειές του ν’απομακρύνει από Μένα τις ψυχές που ήδη αποφάσισαν για Μένα. Αλλά όπου είναι καλή η θέληση, ο άνθρωπος θα νικήσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4989                27 κ. 28-10-1950

Κοινή δραστηριότητα στο πνευματικό βασίλειο. . .

Βοήθεια για τους ανήξερους. . .

Έντονη αγάπη ενώνει στο επέκεινα τα πνευματικά όντα που δεν βρίσκονται πια στο σκοτάδι, και για αυτό ενεργούν με ενωμένες τις δυνάμεις τους αν θέλουν να εκτελέσουν κάτι για το οποίο δεν αρκεί η δύναμη που λαμβάνει ένα ον χωριστά. Με άλλα λόγια, μπορούν μάλιστα να είναι ήδη δέκτες της δύναμης στο επέκεινα, αλλά σε περιορισμένο βαθμό όσο δεν έχουν ακόμα τελειοποιηθεί, δηλαδή όσο δεν έχουν γίνει φωτεινά όντα που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον Θεό. Παρ’όλα αυτά μπορούν ήδη να είναι δραστήρια ανάλογα με τη δύναμη που παίρνουν. Εάν όμως ενεργούν ενωμένα, τους είναι δυνατόν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά η θέλησή τους είναι πάντα ίδια με το θέλημα του Θεού.

Η κοινή αγάπη των πνευματικών όντων επεκτείνεται τις περισσότερες φορές στις ψυχές στη γη και στο πνευματικό βασίλειο που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. Σ’αυτές επιδιώκουν να φέρουν βοήθεια, και όπου δεν πετυχαίνουν να το κάνουν μόνα τους, συνδέονται για κοινή δράση και έχουν μεγάλη επιτυχία. Όλες οι προσπάθειές τους αποσκοπούν στο να φέρουν το φως στα όντα που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, δηλαδή να τα διαφωτίσουν για την κατάστασή τους στο παρόν και στο μέλλον, κάτι που ωστόσο μπορούν να κάνουν μονάχα στη μορφή διανοητικών μεταδόσεων.

Είναι συχνά δύσκολο για αυτά τα όντα ν’επιδράσουν διανοητικά στις ψυχές, προ πάντων σ’εκείνες που βρίσκονται ακόμα στη γη, αφού αυτές στρέφονται περισσότερο στην επίγεια ζωή και έχουν μόνο λίγη πίστη στη συνέχιση της ζωής της ψυχής καθώς και σε όντα που είναι στο πνευματικό βασίλειο και θέλουν να συνάψουν επαφές με τους ανθρώπους στη γη. Τότε η δύναμη μιας ψυχής που ενεργεί με αγάπη συχνά δεν αρκεί και εκείνη ψάχνει τη βοήθεια φίλων στο φωτεινό βασίλειο που έχουν την ίδια ωριμότητα όπως εκείνη.  

Είναι μια διαδικασία εξαιρετικής σημασίας το να διοχετεύουν τα όντα του φωτεινού βασιλείου ρεύματα σκέψεων στον άνθρωπο χωρίς να εξαναγκάσουν τη θέλησή του. . .  Πρόκειται για μια εφαρμογή δύναμης που δεν πρέπει να τσακίσει καμία αντίσταση. Και για αυτό το λόγο τέτοια ρεύματα σκέψεων τριγυρίζουν ξανά και ξανά την ψυχή του ανθρώπου και προσπαθούν να εισχωρήσουν στην ανθρώπινη καρδιά που στρέφεται συναισθηματικά σε τέτοια ρεύματα όταν έχει ανοίξει μια φορά. Το άνοιγμα της καρδιάς είναι τις περισσότερες φορές ένα αποτέλεσμα δυσχερείων, πόνου και δεινών και απογοητεύσεων όλων των ειδών. . .  Για αυτό το λόγο η μοίρα των ανθρώπων είναι συχνά μια αλυσίδα τέτοιων δύσκολων γεγονότων, τα οποία θα έπρεπε όλα μόνο να έχουν το αποτέλεσμα ν’ανοίξει εθελοντικά η καρδιά τους όταν αγγίζεται από ρεύματα από το φωτεινό βασίλειο, να είναι δηλαδή τότε δεκτική στα ρεύματα των σκέψεων, τα οποία της μεταδίδονται από τα φωτεινά όντα ως ενέργεια αγάπης.

Όπως προκύπτει, αυτά τα όντα επεμβαίνουν συχνά με καθορισιστικό τρόπο στη μοίρα των ανθρώπων, όχι όμως πραγματοποιώντας τη δική τους θέληση, αλλά ανάλογα με το θέλημα του Θεού, ο Οποίος τους εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους ως προστατευομένους και ο Οποίος επομένως τους δίνει και την πληρεξουσιότητα να επιδράσουν πάνω τους έτσι ώστε η πνευματική τους ανάπτυξη να είναι επιτυχής. Και ανάλογα είναι η επενέργεια των φωτεινών όντων στις ατελείς ψυχές στο επέκεινα, τις οποίες πρέπει να φροντίζουν ανάλογα με την κατάστασή τους και η πορεία ανάπτυξης των οποίων στο επέκεινα εναπόκειται και σε προστατευτικά πνεύματα που έχουν γνώσεις και καταλαβαίνουν για αυτό κάθε δυνατότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει τις ψυχές του σκότους.

Η διαδικασία ανάπτυξης στο επέκεινα μπορεί να συνεχίζει να είναι ανοδική καθώς μπορεί επίσης να οπισθοδρομίσει, γιατί η θέληση του όντως είναι ελεύθερη και εκεί. Άρα μπορεί να επενεργηθεί πάνω στη θέληση μόνο χωρίς τον παραμικρό εξαναγκασμό, κάτι που μπορεί να κρίνει μονάχα ένα ον του φωτός, και του εναπόκειται επίσης με εντολή του Θεού. Ωστόσο, όπως στη γη οι άνθρωποι ενώνονται συχνά για να δράσουν ενάντια στον Θεό με το να υιοθετεί ο ένας την άποψη του άλλου και την υποστηρίζει και απέναντι στους συνανθρώπους του, έτσι πρέπει και στο πνευματικό βασίλειο να γίνεται κοινή ενέργεια για να μείνει ελεύθερη η βούληση του ανθρώπου στη γη και όμως να υπάρξει η δυνατότητα ν’αλλάξει εκείνη.

Διεξάγεται επομένως ένας μόνιμος πόλεμος του φωτός ενάντια στο σκότος, όχι όμως μέσω εχθροτήτων και καταστροφικής θέλησης όπως στη γη, αλλά μονάχα με πνευματικά όπλα, με τον τρόπο ότι τα φωτεινά όντα παλεύουν για τις καρδιές των ανθρώπων για να υποταχθούν αυτές εθελοντικά στην επιρροή τους, για ν’αφήσουν οι άνθρωποι να οδηγούν τα φωτεινά όντα τη σκέψη και τη δράση τους, για ν’απομακρύνουν τις σκέψεις τους από το γήινο κόσμο και να τις στρέψουν στο πνευματικό βασίλειο, όπου κάποτε θα έπρεπε να ζήσουν την αληθινή τους ζωή, η οποία θα τους κάνει αιώνια μακάριους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4990                29-10-1950

Αγάπη – παραλαβή δύναμης. . .

Η αγάπη έχει κρυώσει. . .

Σοβαρή παραίνεση. . .

Η κάθε έμπρακτη αγάπη έχει το αποτέλεσμα να παραλάβει ο άνθρωπος δύναμη. . .  Αν λαμβάνατε απόψη σας αυτό το γεγονός εσείς οι άνθρωποι, δεν θα υπήρχε για σας καμία αδυναμία, ούτε σχετικά με την πίστη, ούτε σχετικά με τις γνώσεις, και η ζωή σας θα ήταν εύκολη. Θα παίρνατε χιλιαπλάσια αυτά που δίνετε από αγάπη, και για αυτό δεν θα χρειαζόσαστε να φοβάστε καθόλου επίγεια προβλήματα. . .  Πώς όμως δείχνει ο κόσμος; Δεινά και αθλιότητα, έλλειψη πίστης και άγνοια χαρακτηρίζουν την κατάσταση των ανθρώπων, και όλα αυτά είναι ενδείξεις του τέλους. . .

Η αγάπη έχει κρυώσει ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Επομένως τους λείπει και η δύναμη, η οποία είναι το αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης. Η ανθρωπότητα είναι αδύνατη και βαδίζει μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος. Η αγάπη έχει κρυώσει ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Δεν μπορείτε να εκτιμάτε πόσο σοβαρό είναι αυτό για τις ψυχές τους, αφού με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι είναι μακριά από τον Θεό, γιατί η κατάσταση κοντά στον Θεό σημαίνει αναπόφευκτα παραλαβή δύναμης, η κατάσταση κοντά στον Θεό ωστόσο εξασφαλίζεται μονάχα διά της έμπρακτης αγάπης. Τι όμως θέλετε να κατορθώσετε, εσείς οι άνθρωποι, αν είστε μακριά από τον Θεό. . .  Τότε η κάθε πράξη σας οδηγεί μονάχα στην άβυσσο, ακόμα και αν δουλεύετε και ενεργείτε έντονα. Αφού χωρίς τον Θεό έχετε πέσει θύματα εκείνου που είναι ο αντίπαλός Του και ο οποίος μόνο ευθύνεται για την άθλια κατάστασή σας.

Μονάχα ο Θεός είναι η σωτηρία σας. Αν δεν Τον ψάξετε θα χαθείτε για αινωιότητες. Μονάχα ο Θεός είναι δύναμη και εξουσία και μεγαλείο, και κοντά Του θα ζήσετε μακάριοι. Εάν ωστόσο είστε μακριά Του, το πνεύμα σας είναι σκοτεινό· τυφλοί και αδύνατοι βαδίζετε στη γη, και τυφλοί και αδύνατοι θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο, και η άθλια κατάστασή σας αυξάνεται από δικό σας φταίξιμο.

Μονάχα η αγάπη σάς κάνει ελεύθερους, μονάχα η αγάπη σάς οδηγεί πιο κοντά στον Θεό, η αγάπη σάς μεταδίδει δύναμη και φως, η αγάπη σάς λυτρώνει. Υπερνικήστε τον εαυτό σας, εσείς που ζείτε ακόμα πολύ στη φιλαυτία. Στραφείτε στον συνάνθρωπό σας και ανοίξτε τα μάτια σας για να δείτε τα δεινά του. Βοηθήστε τον και είστε ακούραστα δραστήριοι με ανιδιοτελή αγάπη. Τότε η δύναμη και το φως σας θα αυξάνονται, θα επιδιώξετε τον Θεό, ο Οποίος θα σας αποκαλυφθεί διά της έμπρακτης αγάπης σας, με τον Οποίο θα συνδεθείτε διά της έμπρακτης αγάπης σας, έτσι ώστε Αυτός θα ενεργεί μέσα σας και μαζί σας.

Η αγάπη έχει κρυώσει ανάμεσα στους ανθρώπους. . .  Φροντίστε να μην ανήκετε σ’αυτούς για τους οποίους δεν υπάρχει πια σωτηρία, γιατί εγκατέλειψαν τον Θεό. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε για τον εαυτό σας την παρουσία Του μέσω ενέργειας με αγάπη, και φροντίστε ν’αυξάνεται η δύναμη μέσα σας, να πιστέψετε σταθερά και ακλόνητα και να ζωντανέψετε την πίστη σας μέσω της αγάπης. Τότε δεν θα σας επιβαρύνει πια ο επίγειος κόσμος, θα ζήσετε με μόνιμη επιδίωξη το πνευματικό βασίλειο, θα αισθάνεστε την παρουσία του Θεού και θα είστε γεμάτοι αγάπη και δύναμη, και αφού θα ζήσετε τότε μέσα στον Θεό και μαζί Του, θα πετύχετε τα πάντα, η πνευματική αλλά και η επίγεια σας δουλειά θα είναι ευλογημένη. . .  Μην αφήσετε την αγάπη σας να κρυώσει για να μην ανήκετε σ’εκείνους που θα πρέπει να φοβούνται το κοντινό τέλος, που είναι μακριά από τον Θεό και έχουν πέσει θύματα εκείνου που είναι ο αντίπαλός Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4991                31-10-1950

Παράβαση της αιώνιας τάξης. . .

Πραγματοποίηση των προφητειών – τελευταία Κρίση. . .

Το τέλος θα έρξει αμετάκλητα και μαζί του η τελευταία Κρίση. . .  Αφού μέσα στη σοφία Μου κατάλαβα από τους αιώνες των αιώνων τη βούληση των ανθρώπων και την ανάλογη στη βούλησή τους συμπεριφορά, η οποία όμως δεν δείχνει καμία επιδίωξη προς τα πάνω. Ο προαιώνιος νόμος Μου ωστόσο απαιτεί μια συνεχή ανοδική ανάπτυξη, και εναρμονισμένα με αυτό το νόμο είναι όλα τα γεγονότα στη γη και σ’ολόκληρο το σύμπαν.

Στην περίπτωση που μια μόνιμη παράβαση του νόμου της τάξης Μου είναι φαναρή, προκύπτει από μόνη της μια αποκατάσταση της παλιάς τάξης, αλλά μ’έναν τρόπο ότι διαλύεται ό,τι παράνομο, διαλύονται επομένως επίσης τα υλικά δημιουργήματα που δεν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την αιώνια τάξη για ν’επανενταχθούν στην τάξη με διαφορετική μορφή. Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την τάξη θα τοποθετηθούν σε μια κατάσταση που θα ανταποκριθεί ξανά στην αιώνια Μου τάξη, δηλαδή το πνευματικό μέσα στον άνθρωπο θα μετακομίσει μέσα στην εξωτερική μορφή που θα ανταπορκιθεί στον βαθμό της ωριμότητάς του. Θα χάσει συνεπώς την ύπαρξή του ως άνθρωπος και θα δεθεί μέσα σε μια εξωτερική μορφή που είχε ξεπεραστεί προ πολλού. . .

Είναι λοιπόν αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο άνθρωπος παραγνωρίζει εντελώς το σκοπό της ύπαρξής του, ότι προσέχει μονάχα την επίγεια του ζωή και δεν υποκύπτει πια στο προαιώνιο αρχικό Μου νόμο, το νόμο της αγάπης. Η γη, η οποία θα έπρεπε να χρησιμεύσει μονάχα ως σταθμός ωρίμανσης των πνευματικών όντων, παρεκκλίνει τελείως από το στόχο της και δεν μπορεί για αυτό να συνεχίσει να υπάρχει στην παλιά της μορφή, γιατί στην τωρινή της κατάσταση κινείται εντελώς παράνομα μέσα στο σύμπαν, στο οποίο όλα τα δημιουργήματα έχουν τον προορισμό που τους ανέθεσα και τον εκπληρούν μάλιστα. Αφού η γη χρησιμοποιείται μόνο ακόμα για να οπισθοδρομήσει η ανθρώπινη ανάπτυξη, και κατά συνέπεια οι κάτοικοί της εξυπηρετούν τον αντίπαλό Μου. Προσέχουν μονάχα τη δική του θέληση, ενώ δεν προσέχουν τη δική Μου ή την παραφρονούν κιόλας.

Αν οι άνθρωποι γύριζαν πίσω, αν πάσχιζαν να μάθουν την αλήθεια και στρέφονταν τότε σε Μένα με την παράκληση να τους βοηθήσω ν’ανέβουν στα ύψη, πράγματι δεν θα κατάστρεφα τη γη, αλλά θα έδειχνα στους ανθρώπους την υπέρμετρη αγάπη και το έλεός Μου. Δεν θα προκαλούσα ούτε ένα τέλος ούτε μια τελευταία Κρίση, αφού μια καλή θέληση και η σοβαρή επιδίωξη των ανθρώπων να φτάσουν κοντά Μου θα μπορούσαν να κατορθώσουν τα πάντα, ακόμα και την άρση μιας πράξης που έχει προοριστεί από Μένα από αιωνιότητες. Θα το έκανα και θα βοηθούσα πάντα εσάς τους ανθρώπους να πετύχετε το στόχο.

Ωστόσο, αυτή η θέληση δεν υπάρχει πια ανάμεσα στους ανθρώπους, και για αυτό το προαιώνιο σχέδιό Μου πρέπει να πραγματοποιηθεί, πρέπει να επαληθευθούν οι ανακοινώσεις Μου μέσω ενορατικών και προφητών που έβλεπαν το τέλος, ακριβώς γιατί έβλεπαν επίσης πού κατευθύνονται οι άνθρωποι. Και μόνο η υπέρμετρη υπομονή Μου γλίτωσε μέχρι τώρα τη γη από αυτή τη μοίρα, επειδή θέλω ακόμα να δώσω την ευκαιρία ν’αλλάξουν τη θέλησή τους σ’εκείνους τις καρδιές των οποίων καταλαβαίνω και στους οποίους θέλω να δείξω έλεος.

Ο αριθμός εκείνων όμως μειώνεται συνεχώς, και σύντομα θα υπάρξουν μόνο ακόμα δύο στρατόπεδα, και η ομάδα των δικών Μου θα είναι τόσο μικρή ώστε απ’αυτό το γεγονός και μόνο θα γίνει φανερό το τέλος. Αφού όταν ζουν στη γη μόνο διάβολοι, αυτή έχει βγει τελείως από τη φυσιολογική της τάξη και επίσης οι άνθρωποι πάνω της. Και κατά συνέπεια υπάρχει μονάχα η δυνατότητα να καταστραφεί ό,τι είναι ορατό στους ανθρώπους ως επίγεια δημιουργία, καθώς πρέπει να εξοντωθούν και οι ίδιοι οι άνθρωποι που έκαναν κατάχρηση του τελευταίου σταθμού ωρίμανσής τους και επομένως αμάρτησαν εκ νεόυ ενώπιον του βασικού νόμου της αιώνιας τάξης, ενώπιον της αγάπης. . .

Αυτή η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί αμετάκλητα, αφού η θέληση των ανθρώπων δεν θα βελτιωθεί, αυτοί επιδιώκουν ασταμάτητα να κατέβουν στην άβυσσο και προσπαθούν να παρασύρουν και ό,τι είναι στραμμένο σε Μένα. Αυτό όμως θα εμποδίσω, αφού θα ξαναδημιουργήσω τη γη, και οι άνθρωποι πάνω της θα κινούνται και πάλι στην τάξη, η οποία είναι και θα είναι ο ανώτατος νόμος από τους αιώνες των αιώνων· θα ζήσουν και πάλι στην αγάπη και θα είναι αληθινά τα παιδιά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4992                1-11-1950

Η αλήθεια πρέπει να προέρχεται άμεσα από την αρχική Πηγή της αλήθειας. . .

«Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .»

Μόνο σπάνια οι άνθρωποι παίρνουν το σωστό δρόμο προς την αλήθεια, αλλά πολλοί πιστεύουν πως βαδίζουν πάνω του και όμως βρίσκονται ακριβώς δίπλα του ή και πιο μακριά. Αφού ωστόσο είμαι Εγώ ο Ίδιος ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή, πρέπει ο καθένας να Μ’ακολουθήσει, τότε θα βρίσκεται και στο σωστό δρόμο, θα στέκεται στην αλήθεια και θα καταλάβει ό,τι είναι πλάνη και ψέμα.

Υπάρχει μονάχα ένας δρόμος και αυτός είμαι Εγώ ο Ίδιος. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει εσείς οι άνθρωποι να Με αφήσετε να σας δασκαλεύω και, για ν’ακούσετε τη φωνή Μου, να πάρετε το ίδιο δρόμο που πήρα Εγώ στη γη, το δρόμο της αγάπης, ο οποίος σας συνδέει αμέσως μαζί Μου και επομένως και με την αλήθεια, αφού είμαι η ίδια η αιώνια Αλήθεια. Και κατά συνέπεια ο καθένας που ζει με αγάπη μπορεί να θεωρεί ότι τον διδάσκω Εγώ στην περίπτωση που κάνει πνευματικές ερωτήσεις και ψάχνει την αλήθεια. Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. . .  Και αν μπορώ να είμαι κοντά σ’έναν άνθρωπο ως αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης του για τον πλησίον, αυτός δεν θα μπορεί να σκέφτεται παρά σωστά, γιατί τον γεμίζει το Πνεύμα Μου, το οποίο ξέρει και μεταδίδει μονάχα την αγνή αλήθεια. . .

Εγώ ο Ίδιος λοιπόν δίνω στους ανθρώπους την αλήθεια μέσω του Πνεύματός Μου. Δεν πρέπει να το παραγνωρίσει κανείς ότι πάντα μονάχα Εγώ, η αρχική Πηγή της αλήθειας, σας τη διοχετεύω άμεσα ή έμμεσα, γιατί ό,τι δεν προέρχεται αποδεδειγμένα από Μένα μπορεί από εκείνους που εξετάζουν με σοβαρότητα ν’απορριφθεί ως κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Μια άμεση ή έμμεση παραλαβή της αλήθειας όμως γίνεται τότε που οι γνώσεις ενός ανθρώπου αυξάνονται χωρίς να του προσφέρθηκαν από τον έξω κόσμο ή τότε που μεταδίδει αυτές τις γνώσεις σ’έναν συνάνθρωπο.

Κάθε γνώση την οποία δεν αποκόμισε ο άνθρωπος με σχολικό τρόπο, αλλά η οποία γεννήθηκε κατά κάποιον τρόπο μέσα στην καρδιά του, οφείλεται στην ενέργεια του πνεύματος και είναι επομένως μια αποκάλυψη από πλευράς Μου, η οποία μπορεί να είναι μονάχα η πιο καθαρή αλήθεια. Όποιος παραλαμβάνει ύστερα αυτά τα πνευματικά αγαθά που διοχετεύτηκαν άμεσα σ’έναν άνθρωπο θα τα δεχτεί και θα μπορέσει να τα δεχτεί μόνο τότο που και αυτός επιτρέπει στο Πεύμα Μου να ενεργήσει μέσα του, αλλιώς θα του φανούν ακατανόητα και απαράδεκτα, δηλαδή δεν θα σημαίνουν γι’αυτόν αλήθεια.

Πρέπει το Πνεύμα Μου να μπορέσει να ενεργήσει μέσα στον άνθρωπο, και για αυτό είμαι ο Ίδιος ο δρόμος που οδγηεί στην αλήθεια. Και ο καθένας που διαμορφώνει τον εαυτό του σε αγάπη, δηλαδή συνδέεται μαζί Μου μέσω έμπρακτης αγάπης, θα συνδεθεί επίσης με το προαιώνιο Πνεύμα Μου και για αυτό θα καταλάβει την καθαρή αλήθεια ως τέτοια. Συνεπώς δεν αποκλείεται η αγάπη, για την οποία σας έδωσε ένα παράδειγμα η ζωή Μου στη γη και η οποία μπορεί για αυτό να ονομάζεται ο δρόμος προς την αλήθεια.

Η αλήθεια ωστόσο θα είναι πάντα η ίδια. Και όλοι όσοι μαθαίνουν την αλήθεια από Μένα, μέσα στους οποίους μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα Μου, θα κατέχουν γνώσεις που θα συμφωνούν μεταξύ τους, έτσι ώστε δεν μπορούν ποτέ να προκύψουν διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις όπου υποστηρίζεται μόνο μια αλήθεια. . .  Αφού μόλις οι γνώσεις διαφωνούν μεταξύ τους, ήταν δραστήριος μονάχα ο νους και έκανε αδύνατη την ενέργεια του πνεύματος μέσα στον ένα ή στον άλλο.

Ό,τι εξινιάστηκε με το νου πρέπει ν’απορριφθεί, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ό,τι ωστόσο μεταδίδεται στον άνθρωπο από την καρδιά του είναι ενέργεια του πνεύματος και μοναδική αλήθεια. Και έτσι έχετε, εσείς οι άνθρωποι, πάντα ένα χαρακτηριστικό για την αλήθεια. . .  αν μονάχα προσέχετε από ποια πηγή προέρχεται μια γνώση. . .  Θυμάστε ότι Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή, ότι δηλαδή μόνο μέσω Εμού και από Μένα μπορεί να γεννιέται η αγνή αλήθεια, και ότι θα την παραλάβει πάντα εκείνος που ζει και δρα μέσα Μου και μαζί Μου, διότι ζει στην αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4993                2-11-1950

Πνευματικός εξαναγκασμός. . .

Δόγμα. . .

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν άνθρωπο είναι ο πνευματικός εξαναγκασμός, ο οποίος τον εμποδίζει να καταλάβει και ν’αποφασίσει μόνος του για την κατεύθυνση που θα πάρει η θέλησή του. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα χωριστό ον που θα έπρεπε να διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι ώστε να γίνει τέλειος. Για αυτό ο κάθε άνθρωπος ευθύνεται για τον τρόπο ζωής του που είναι ανάγκη για να πετύχει ο άνθρωπος το βαθμό της τελειότητας, και ο κάθε άνθρωπος πρέπει για αυτό ν’αποφασίσει ελεύθερα, πρέπει μπροστά Μου να μαρτυρήσει για τη θέλησή του.

Αυτή τη μαρτυρία απαιτώ και δεν εγκρίνω την κατάσταση όπου ένας άνθρωπος καθορίζει τους συνανθρώπους του να σκεφτούν, να θελήσουν και να δράσουν ανάλογα με μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ελευθερία της θέλησης πρέπει να είναι απαραβίαστη, παραβιάζεται όμως στην περίπτωση όπου διά του νόμου ορίζεται μια κατεύθυνση της θέλησης και όπου διά υποσχέσεων ή απειλών ο άνθρωπος εξαναγκάζεται να πάρει αυτή την κατεύθυνση. . .  Τέτοιον εξαναγκασμό της θέλησης δεν θα δεχτώ ποτέ, ακόμα και αν δεν λαμβάνω μέτρα εναντίον του, για να μην ασκήσω ούτε Εγώ εξαναγκασμό στην ελεύθερη βούλησης.

Ο άνθρωπος είναι ένα σκεπτόμενο χωριστό ον στο οποίο έδωσα την ικανότητα να μπορεί να θέλει και να σκέφτεται ελεύθερα, και μάλιστα μόνο με σκοπό μια απόφαση στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης του πνευματικού όντος στη γη, και ο οποίος θα λάβει μετά την αμοιβή του στην αιωνιότητα, ανάλογα με την απόφαση της θέλησής του. Είναι μάλιστα καλό και συμφωνεί με το θέλημά Μου να ενημερώσει ο άνθρωπος τον συνάνθρωπό του για το αποτέλεσμα της καλής ή της κακής χρήσης της θέλησής του. Συφωνεί με το θέλημά Μου να διαφωτιστεί ο άνθρωπος με κάθε τρόπο για τη σχέση που έχει με τον Δημιουργό του, αλλά αρκεί να διδαχτεί σωστά. . .  να του διοχετευτεί η θεϊκή διδασκαλία αγάπης και να νουθετηθεί ν’ασκήσει την ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Ωστόσο, όλα αυτά πρέπει να γίνονται χωρίς εξαναγκασμό. . .

Ο άνθρωπος θα έπρεπε να διδαχτεί, όχι όμως να εξαναγκαστεί να δεχτεί μια διδασκαλία που του μεταδόθηκε, γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη βούλησή του με δική του κρίση και από μόνος του. Εγώ έδωσα στον άνθρωπο την ελεύθερη βούληση, εσείς όμως του την αφαιρείτε και συνεπώς χρησιμοποιείτε λάθος τη δική σας βούληση, παρόλο που νομίζετε ότι ενεργείτε για Μένα και με εντολή Μου. Ποτέ όμως δεν έδωσα στους μαθητές Μου την εντολή να διαδώσουν τη διδασκαλία Μου ως εξαναγκασμό πίστης, διότι μια αναγκαστική πίστη δεν είναι ποτέ μια πίστη που ωφελεί την ψυχή και την ανοδική της ανάπτυξη.

Απαιτώ πάντα από τους ανθρώπους μονάχα την πίστη σε Μένα ως τελειότατο Ον, απαιτώ μονάχα την πίστη στην παντοδυναμία, τη σοφία και την αγάπη Μου και στη δύναμη της αγάπης. . .  Αφού αν πιστεύετε αυτό θα αισθανθείτε στον εαυτό σας τη δύναμη της αγάπης και θα καταλάβετε μόνοι σας όλα τα άλλα που είναι ανάγκη να τα πιστέψετε, αφού τότε ενεργεί μέσα σας το Πνεύμα Μου, το οποίο σας διδάσκει αληθινά. Ωστόσο, μια αναγκαστική πίστη δεν σας αποφέρει την τελειότητα, μια αναγκαστική πίστη μόνο σπάνια γίνεται ζωντανή, και μια αναγκαστική πίστη δεν μπορώ ν’αξιολογήσω ως ελεύθερη απόφαση της θέλησης, επειδή η θέλησή σας δεν έχει ακόμα γίνει δραστήρια, αλλά πρεσβεύετε μια πνευματική κατεύθυνση γιατί έτσι εκπαιδευτήκατε χωρίς να εξετάσετε την αξία ή την αχρηστία της.

Αυτό που απαιτώ από σας να πιστέψετε είναι ότι μονάχα μέσω της αγάπης γίνεστε μακάριοι. . .  Αλλά και αυτή την πίστη πρέπει ν’αποκτήσετε μόνοι σας. Μπορείτε μάλιστα να παραλάβετε τη σχετική διδασκαλία, θα πρέπει όμως πρώτα ν’ασκήσετε την αγάπη για να πεπειθείτε ότι η αγάπη είναι μια πνευματική δύναμη. Και μονάχα αυτή η εσωτερική πεποίθηση είναι ακλόνητη πίστη που αφυπνίζει την ψυχή στη ζωή, επειδή αποκτήθηκε με ελεύθερη θέληση.

Κάθε εξαναγκασμός είναι ένα σημάδι της ατέλειας, γιατί κάθε εξαναγκασμός παραβιάζει την ελευθερία, την οποία όμως κατείχε το πνευματικό ον αρχικά και την οποία πρέπει για αυτό ν’αποκτήσει ξανά για να γίνει μακάριο. Πώς μπορούν να θεωρηθούν θέλημά Μου μέτρα εξαναγκασμού που αφαιρούν στους ανθρώπους την πνευματική τους ελευθερία. . .  όπου ο άνθρωπος πρέπει ως καθήκον του να πιστέψει κάτι που σύμφωνα με το θέλημά Μου θέλει την τελείως ελεύθερη σκέψη και αποδοχή του;

Εγώ ως ο ανώτατος Νομοθέτης δεν έδωσα στους ανθρώπους άλλες εντολές εκτός από την εντολή αγάπης, η οποία περιέχει και τις δέκα εντολές του Μωυσή, η οποία ωστόσο εκπληρώνεται μόνο τότε που ασκεί κανείς την αγάπη εθελοντικά, γιατί κάθε άλλη εντολή θα μαρτυρούσε εναντίον Μου ή θα αμφισβητούσε την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Οι άνθρωποι όμως έχουν την τόλμη να θεσπίσουν νόμους χωρίς να έχουν τη σχετική αρμοδιότητα. Παραβιάζουν με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. . .

Κάθε νόμος είναι εξαναγκασμός και κάθε εξαναγκασμός είναι ενάντια στο θέλημά Μου. Μόλις ο άνθρωπος δεν μπορεί πια να κινείται στην ελευθερία της σκέψης του, μόλις πρέπει να πιστέψει μια διδασκαλία, η δοκιμασία της θέλησής του στη γη έχει ματαιωθεί, αφού αυτός ο ίδιος θα έπρεπε ν’αποφασίσει, όχι όμως να πάρει μια αναγκαστική απόφαση. Και εξαναγκασμός είναι κάθε δογματική διδασκαλία, άσχετα με το αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή όχι. Κάθε δόγμα είναι βιασμός της ελεύθερης θέλησης. . .  η οποία είναι ανελεύθερη τη στιγμή πνευματικών αποφάσεων, γιατί η απόφαση που θα πρέπει να πάρει προδιαγράφτηκε και μπορεί ν’αποφευχθεί μονάχα μέσω μιας αμαρτίας.

Εγώ έδωσα στον κάθε άνθρωπο το δικαίωμα ν’αποφασίσει ελεύθερα. Απαιτώ μονάχα να στοχαστεί ό,τι του ζητούν άλλοι να πιστέψει. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να το δεχθεί παρά στοχασμού, δεν το θεωρώ αμαρτία. Βεβαίως όμως αμαρταίνει αν πρεσβεύβει με το στόμα του μια διδασκαλία χωρίς να ρωτήσει πρώτα την καρδιά του. Αφού ο κάθε άνθρωπος ευθύνεται για τον εαυτό του, και πρόκειται για αλαζονεία όταν ένας άνθρωπος θέλει να καθορίσει τη σκέψη και την πίστη χίλιων μύριων ανθρώπων μέσω μιας εντολής, και εντολή πρέπει να θεωρείται κάθε δογματική διδασκαλία.

Καταδικάζω ο,τι καταπατεί την ελευθερία βούλησης του ανθρώπου, αφού ούτε Εγώ ο Ίδιος δεν καθορίζω τους ανθρώπους να δεχθούν την αλήθεια αν η δική τους θέληση δεν την επιθυμεί. Εγώ ο Ίδιος διδάσκω μάλιστα συνέχεια τους ανθρώπους και τους διοχετεύω την καθαρή αλήθεια. Ωστόσο, εναπόκειται στον καθένα να τη δεχθεί ή να την απορρίψει. Και ανάλογα θα έπρεπε μόνο να διδάξετε τους συνανθρώπους σας με όλη σας την αγάπη, αλλά θα έπρεπε να τους αφήσετε ν’αποφασίσουν ελεύθερα, γιατί μια αναγκαστική πίστη δεν μετρά για Μένα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

4996                9-11-1950

Το πάλεμα των κακών δυνάμεων για τις ψυχές είναι πιο σφοδρό πριν το τέλος. . .

Οι δαίμονες σε περικυκλώνουν και προσπαθούν συνέχεια να ενοχλούν έναν σύνδεσμο που υπάρχει ανάμεσα στο πνευματικό βασίλειο και τη γη. Και άρα επιδιώκουν να επενεργήσουν στη θέλησή σου για να σβήσουν ένα φως που θα έπρεπε να φωτίσει δυνατά το δρόμο για σας τους ανθρώπους κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Οι αγγελιοφόροι Μου πιέζονται συχνά από αυτά τα σκοτεινά όντα, επειδή αυτά μισούν και φοβούνται το φως, επειδή δεν μπορούν να το αντέξουν μέσα στο σκοτάδι τους. Αλλά τα όντα του φωτός σε προστατεύουν και δεν επιτρέπουν να νικηθείς στον πόλεμο εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων.

Πρόκειται για ένα πάλεμα και των δύο δυνάμεων τόσο για τη δική σου ψυχή όσο και για τις ψυχές εκείνων που βρήκαν το δρόμο στην πηγή της ζωής και θέλουν ν’αναζωογονηθούν μαζί της. Και οι δύο δυνάμεις προσπαθούν ν’αποκτήσουν την υπεροχή. . .  Πρόκειται για την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .  Και ο Σατανάς έχει μεγάλη εξουσία. . .  Ωστόσο, δεν μπορεί να εξαναγκάσει τους ανθρώπους που Με αγαπούν και Με επιδιώκουν. Αλλά θα τους πιέζει πάντα σοβαρά και θα ανησυχεί τις ψυχές τους, και αυτοί είναι οι πειρασμοί στους οποίους είστε πάντα εκτεθειμένοι, εσείς οι εργάτες και οι υπηρέτες Μου στη γη.  

Ωστόσο, ας μην φοβάστε ούτε τους πειρασμούς ούτε εκείνον που προσπαθεί να σας βάζει σε πειρασμό. . .  Αφού η αγάπη Μου προστατεύει όλους όσους Μου είναι αφοσιωμένοι. Και για αυτό το λόγο και εσύ να μην αφήσεις να μπερδευτείς και να συνεχίζεις αμέριμνα να βαδίζεις στο δρόμο της αλήθειας, στο δρόμο του φωτός που οδηγεί σε Μένα και τον οποίο ο αντίπαλος δεν μπορεί να σου αποκλείσει παρά το δόλο και τη βία του. Αφού αυτός ο δρόμος είναι δικό Μου τμήμα, και όποιος τον πατήσει είναι απρόσβλητος απ’όλες τις επιθέσεις του εχθρού. . .  Αυτός δεν μπορεί να τον προφτάσει, διότι τον τυφλώνει το δυνατό φως, και οι μηχανορραφίες του γίνονται φανερά στην περίπτωση που προσπαθεί με δόλο να παρασύρει κάποιον να εγκαταλείψει το σωστό δρόμο. Πολλοί δαίμονες σε περικυκλώνουν, αλλά δεν μπορούν να σε βλάψουν, όσο καταφεύγεις σε Μένα μέσα στην προσευχή, όσο Μου είσαι αφοσιωμένη στην καρδιά σου και θέλεις να υπηρετήσεις μονάχα Εμένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4997                9-11-1950

Ο θάνατος έχει ξεπεραστεί. . .

Η εξουσία του Σατανά τσακίστηκε διά του σταυρικού θανάτου. . .

Την ώρα της σταύρωσης του Χριστού έγινε η μεγάλη πράξη της λύτρωσης του πνευματικού από τα δεσμά του Σατανά. Η εξουσία αυτού τσακίστηκε, αυτός έχασε την εξουσία του πάνω στο πνευματικό που ήταν ενσαρκωμένο ως άνθρωπος μόλις  αυτός ο άνθρωπος ήθελε την ελευθερία του από εκείνον. Μέσω του σταυρικού Του θανάτου, μέσω του αίματός Του ο άνθρωπος Ιησούς εξαγόρασε ολόκληρη την ανθρωπότητα από εκείνον που ήταν ο αντίπαλός Μου και δεν ήθελε να ελευθερώσει το πνευματικό που είχε δημιουργήσει η θέλησή του χρησιμοποιώντας τη δύναμή Μου. Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ανθρωπότητα επομένως δεν ήταν πια ενέλπιδη. Αυτή μπόρεσε ν’αποδεσμευτεί από την εξουσία του αν είχε τη σχετική θέληση, γιατί ο άνθρωπος Ιησούς είχε πληρώσει το τίμημα με το αίμα Του. . .

Με αυτή την εξήγηση θέλω να κάνω κατανοητό σ’εσάς τους ανθρώπους ότι δεν είστε εκτεθειμένοι χωρίς ελπίδα στην εξουσία του Σατανά, ότι όλοι σας μπορείτε ν’απελευθερωθείτε μόλις αναγνωρίσετε τον Ιησού Χριστό ως τον Λυτρωτή, ο Οποίος είχε μέσα Του τη δύναμη αγάπης Μου σε αφθονία, η οποία τον έκανε θείο Ον Που ενώθηκε μαζί Μου για πάντα. Ο Σατανάς δεν έχει πια τη δύναμη να εξαναγκάσει τη θέληση ενός ανθρώπου αν αυτός στρέφεται στον θεϊκό Λυτρωτή Ιησού Χριστό. Μπορεί μάλιστα να τον δοκιμάζει με κάθε τρόπο, αλλά ποτέ δεν μπορεί να επενεργήσει πάνω του με εξαναγκαστικό τρόπο, αλλιώς η εξουσία του θα ήταν ακλόνητη.

Ο θάνατος έχει ξεπεραστεί. . .  Ο θάνατος είναι μια κατάσταση της έσχατης έλλειψης δύναμης, μια κατάσταση της καταστροφής και του σκοταδιού. . .  Ο θάνατος έχει ξεπεραστεί, γιατί ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός τον νίκησε, γιατί δίνει την αιώνια ζωή σ’εκείνον που συμμετέχει στο λυτρωτικό έργο Του, δηλαδή που θέλει να χρησιμοποιήσει τις χάρες που απόκτησε ο Ιησούς. . .  που θέλει να πέθανε ο Ιησούς  και για αυτόν, να έχυσε το αίμα Του και για αυτόν για να τον λυτρώσει. Ο Σατανάς έχει μάλιστα ακόμα μεγάλη εξουσία, αλλά μονάχα πάνω στους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, τον θεϊκό Λυτρωτή. Εκεί η εξουσία του είναι ακλόνητη ώσπου και εκείνοι να τοποθετηθούν κάτω από το σταυρό του Χριστού και Του ζητήσουν βοήθεια εναντίον εκείνον.

Η αγάπη του θεάνθρωπου Ιησού δεν έχει όρια, αλλιώς δεν θα είχε ενωθεί μαζί Μου. Και αυτή η αγάπη δεν αρνείται τον εαυτό της σε κανέναν που Τον πλησιάζει και Του ζητά την συμπαράστασή Του. Αντιμετωπίζει τον Σατανά στη μάχη για ν’απελευθερώσει μια δεμένη ψυχή. Και για αυτό εισακούει τη σοβαρή προσευχή κάθε ανθρώπου για προστασία και βοήθεια εναντίον του, και ο Σατανάς θα έχει εξουσία πάνω σ’έναν άνθρωπο μόνο τότε που αυτός του αφήνεται πρόθυμα. Εσείς οι άνθρωποι λοιπόν μπορείτε να πιστέψετε σταθερά ότι η αγάπη του Ιησού είναι χίλιες φορές πιο δυνατή από την εξουσία του Σατανά· και ότι η αγάπη Του πιάνει κάθε δεμένο ον που μόνο Τον κοιτάζει μέσα στην ανάγκη του.

Ο Σατανάς τρυγιρίζει μάλιστα σαν λιοντάρι που βρυχιέται και ψάχνει ανθώπους για να τους καταβροχθίσει. . .  Ο Ιησούς Χριστός όμως, ο Οποίος είναι Ένας μαζί Μου, είναι αφέντης και εκείνου. . .  Είναι ο καλός ποιμένας που φυλάγει τα προβατάκια Του και τους προστατεύει από τον εχθρό, και στα προβατάκια Του ανήκουν όσοι δεν είναι εναντίον Του. Έδωσε τη ζωή Του για τα πρόβατά Του. . .  Συνεπώς δεν θα αφήσει ούτε ένα να πέσει στα χέρια του εχθρού αν αυτό Τον πρεσβεύει μέσα στην καρδιά του. Αφού έχει ατελείωτα μεγαλύτερη εξουσία, γιατί έγινε Ένας μαζί Μου και κατέχει όλη τη δύναμη και την εξουσία Μου. Αφού είναι ο Γιος Μου, ο Οποίος από αγάπη επωμίστηκε την ενοχή της ανθρωπότητας και Μου πρόσφερε τον Εαυτό Του σαν θυσία. Και αν εσείς οι άνθρωποι Τον φωνάζετε σε βοήθεια κατά του εχθρού σας, θα σας ακούσει και θα αρπάξει από τον Σατανά κάθε ψυχή που θέλει ν’απομακρυνθεί από αυτόν. Μονάχα η θέλησή σας πρέπει να είναι στραμμένη σ’Εκείνον Που λύτρωσε τον κόσμο μέσω του σταυρικού Του θανάτου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4998                11-11-1950

Δυνάμεις στο εσωτερικό της γης. . .

Έκρυξη. . .

Εξήγηση. . .

Έρευνες και στοχασμοί δεν σας φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια, μάλιστα όμως τα δασκαλέματα που έρχονται από πάνω, τα οποία προσφέρει η αγάπη Μου σ’όλους όσους αναζητούν την αλήθεια για χάρη της αλήθειας. Μπορώ μάλιστα να σας μεταδώσω την αλήθεια και θα το κάνω αν την επιθυμείτε. Ωστόσο, ο άνθρωπος που επιδιώκει εγκόσμια συμφέροντα δεν θα μπορέσει ποτέ να κατέχει την αλήθεια, κάτι που είναι ευνόητο, διότι δεν θέλω να ενισχύσω την εξουσία του αντιπάλου Μου, ο οποίος κρύβεται πίσω από τον κόσμο και τις γοητείες του και παρακινεί πολλούς ανθρώπους να ερευνήσουν και να συλλογιστούν, για να τους κερδίσει για τον κόσμο και επομένως να τους απομακρύνει από Μένα.

Η αλήθεια είναι και θα μείνει ένα μερίδιο του Θεού, και όποιος βαδίζει μέσα στην αλήθεια είναι κοντά Μου, όπως αντίθετα ένας άνθρωπος που απομακρύνθηκε από Μένα μέσω της υπερβολικής τάσης του προς την ύλη δεν μπορεί ποτέ να σταθεί στην αλήθεια, επειδή Εγώ και η αλήθεια είμαι Ένας. Και για αυτό να ξέρετε ότι και σε περιοχές που βρίσκονται εκτός της γης δεν μπορεί να εισχωρήσει ο άνρθωπος δυνάμει του νου του, ότι δηλαδή έρευνες που διεξάγονται μόνο με το νου δεν θα αποφέρουν αληθινά αποτελέσματα και ότι μονάχα διά της ενέργειας του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο μπορεί ν’αποκτηθεί η καθαρή αλήθεια.

Και ακόμα και αν αυτή διαφέρει από τα πορίσματα της επιστήμης, εγγυάται τη γνησιότητά της, γιατί διοχετεύεται από τον Ίδιο τον Εαυτό Μου στους ανθρώπους που αφήνουν το Πνεύμα Μου να ενεργεί μέσα τους. Η αλήθεια ωστόσο είναι αποδεκτή μονάχα από τέτοιους ανθρώπους, δηλαδή η αναγνώριση της αλήθειας προϋποθέτει και πάλι την ενέργεια του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. Για αυτό δεν ενδείκνυται να μεταδώσει κανείς τις γνώσεις που απόκτησε διά του πνεύματος και που σχετίζονται με πράγματα που δεν μπορούν ν’αποδειχθούν, σ’εκείνους τους ανθρώπους το πνεύμα των οποίων δεν έχει αφυπνιστεί καθόλου. Αφού αυτοί δεν τις καταλαβαίνουν, και ό,τι δεν καταλαβαίνουν το υποβαθμίζουν και συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντι σ’εκείνους που μεταδίδουν τις σχετικές γνώσεις.

Και επίσης δεν είναι εξηγήσιμες σ’εκείνους τους ανθρώπους ορισμένες διαδικασίες στο εσωτερικό της γης τις οποίες δεν μπορούν να νιώσουν οι ίδιοι. Επιπλέον μόνο λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να πάρουν μια σωστή ιδέα για τις διαδικασίες στο σύμπαν, επειδή για κάτι τέτοιο είναι ανάγκη μια πνευματική φαντασία που προϋποθέτει μια πλήρη αποδέσμευση από την ύλη. Κανένας άνθρωπος με εγκόσμια νοοτροπία δεν μπορεί να δει πνευματικές διαδικασίες, οι οποίες όμως είναι καθοριστικές για τις φυσιολογικές διαδικασίες μέσα στα υλικά δημιουργήματα. Για παράδειγμα μπορούν να ενισχύονται περιστροφικές κινήσεις μέσω επίδρασης πνευματικών δυνάμεων στο εσωτερικό της γης και μπορούν επίσης και πάλι να ρυθμίζονται από μια ανάλογη ανώτερη νοημοσύνη για να μην ανατραπούν οι υπάρχοντες φυσικοί νόμοι, δηλαδή να μην προκληθεί καταστροφικό αποτέλεσμα πάνω στη γη, προτού επιτραπεί από Μένα ν’αναμορφωθεί η γη μέσω αυτού του έργου καταστροφής διά του θελήματός Μου.

Η κάθε κίνηση προκαλείται από μια πνευματική δύναμη. Και όσο αυτή η δύναμη έχει ακόμα τον κύριό της, η κάθε επίγεια διαδικασία διαδραματίζεται μέσα στη θεϊκή τάξη, δηλαδή χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος ενός καταστροφικού αποτελέσματος, γιατί η δύναμη που κυριαρχεί την άλλη δύναμη την εμποδίζει όπου αυτή θέλει να εξελιχθεί υπερβολικά. Ωστόσο, μερικές φορές αυτές οι δυνάμεις στο εσωτερικό της γής αφήνονται ελεύθερες, και το αποτέλεσμα είναι εκρύξεις του εσωτερικού της γης, γιατί αυτές οι δυνάμεις ψάχνουν μια έξοδο για να φτάσουν από το εσωτερικό της γης στην επιφάνειά της.

Για αυτό το λόγο εκείνες οι εκρύξεις είναι τόσο πιο συχνές και δυνατές, όσο πιο κοντά είναι το τέλος, γιατί οι δυνάμεις του εσωτερικού της γης αναπτύσσουν μια ασυνήθιστη ορμή και είναι έντονα δραστήριες. Οι περιστροφές της γης επομένως κινούνται από το εσωτερικό, ρυθμίζονται όμως από αντίθετες δυνάμεις ώσπου η υπερβολική επενέργεια από μέσα θα έχει το αποτελέσμα τραντάγματων και εκρύξεων, για να μείνουν απαραβίαστοι οι φυσικοί νόμοι ώσπου να τους ακυρώσω Εγώ ο Ίδιος μέσω του θελήματός Μου όταν έχει έρθει το τέλος αυτής της γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

4999                12-11-1950

Ο σωστός κήρυκας πρέπει να είναι ωθημένος από το Πνεύμα του Θεού. . .

Ο καθένας που κηρύσσει το λόγο Μου είναι ευλογημένος από Μένα αν μονάχα έχει τη σοβαρή θέληση να μεταδώσει στους συνανθρώπους το λόγο Μου για να τους βοηθήσει ν’αποκτήσουν την αιώνια ζωή. Μιλά δηλαδή στο όνομά Μου, αισθάνεται ότι θα ήθελα να μιλήσω στους ανθρώπους και το κάνει για Μένα. . .  κηρύσσει το λόγο Μου. . .  Τι όμως θεωρείτε, εσείς οι άνθρωποι, το λόγο Μου; Πρέπει ο λόγος που θέλετε να κηρύξετε πάντα να ειπώθηκε κάποτε από Μένα, αλλιώς δεν μπορείτε να το λέτε το λόγο Μου. Πρέπει Εγώ άμεσα ή και έμμεσα να είχα μιλήσει στους ανθρώπους και άρα να τους είχα αποκαλυφθεί. Και για αυτό πρέπει εσείς ως οι κήρυκές Μου να είστε πλήρως πεπεισμένοι, αλλιώς ένας κήρυκας του λόγου Μου θα ήταν μόνο μια τυπικότητα, την οποία δεν αξιολογώ και η οποία δεν Μου είναι ευάρεστη.

Επομένως, μόνο ένας άνθρωπος που είναι τελείως πεπεισμένος για το κήρυγμά του έχει το δικαίωμα να το βγάλει στους συνανθρώπους του αν θέλει να είναι ο εκπρόσωπός Μου στη γη, αν θέλει να λάβει την ευλογία Μου ως κήρυκας του λόγου Μου. Πρέπει ο ίδιος να υποδέχθηκε το λόγο Μου στο εσωτερικό του και να ζήσει ανάλογα. Τότε μιλάω Εγώ ο Ίδιος μέσα από αυτόν όταν μιλά για Μένα. Τότε δεν επαναλαμβάνει μονάχα αυτό που είπα κάποτε στους ανθρώπους, αλλά: Εγώ ο Ίδιος μιλάω ξανά και ξανά στους ανθρώπους μόλις εκείνος Μου αφοσιώνεται ως φερέφωνο, το οποίο χρησιμοποιώ μόνο για να τους προσφέρω ξανά και ξανά το λόγο Μου.

Κατά συνέπεια ο καθένας που έχει μια ζωντανή πίστη σε Μένα και με ταπεινή αγάπη είναι πρόθυμος να είναι δραστήριος για Μένα, παραλαμβάνει συνέχεια το λόγο Μου, αφού είμαι Εγώ Που οδηγώ τότε τις σκέψεις του, Που του εμπνεύω τα λόγια που κάποτε εκπήγασαν από Μένα και τα οποία επαναλαμβάνω διαρκώς, γιατί ο ουρανός και η γη θα διαλυθούν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

Εσείς οι άνθρωποι που στο όνομά Μου κηρύσσετε το λόγο Μου στους συνανθρώπους σας επιτρέπετε μέσω της θέλησής σας να χρησιμοποιήσω Εγώ ο Ίδιος τη γλώσσα σας, να παραλάβετε οι ίδιοι το λόγο Μου και τον μεταδίδετε ταυτόχρονα προς τη δική σας ευλογία και εκείνη των συνανθρώπων σας. . .  Δεν έχετε πραγματικά επίγνωση του καθήκον σας αν πιστεύετε ότι μπορείτε να παραλάβετε το λόγο μονάχα από το Βιβλίο των πατριαρχών. . .  Δεν θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό αν δεν Μου επιτρέπατε να ενεργήσω μέσα σας, αλλιώς ο λόγος μένει νεκρός λόγος που δεν έχει το αποτέλεσμα ν’αφυπνίσει και να προσφέρει δύναμη. . .  Το λόγο που μόνο προφέρει κανείς και τον οποίο δεν μεταδίδει στους συνανθρώπους του συνδεδεμένος μαζί Μου μπορεί μάλιστα να είναι σωστός κατά γράμμα, μένει όμως χωρίς αποτέλεσμα αν εσείς οι ίδιοι δεν Με αφήνετε να ενεργήσω μέσα σας. Και σε τέτοια περίπτωση δεν μπορείτε να ισχυριστείτε πως κηρύξατε το λόγο του Θεού, παρόλο που κατά γράμμα πρόκειται για το ίδιο. . .

Εγώ ο Ίδιος θέλω ν’αποκαλύπτομαι και το κάνω πάντα αν μονάχα ο κήρυκας, με την πιο βαθιά αγάπη για Μένα και με τη ζωντανή του πίστη σε Μένα, θέλει να λάβει το λόγο Μου από Εμένα τον Ίδιο για να το μεταδώσει στους συνανθρώπους, στους οποίους θέλει να βοηθήσει να γίνουν μακάριοι. Η αγάπη για Μένα και για τους συνανθρώπους πρέπει να τον ωθήσει να κηρύξει το λόγο Μου, και τότε θα μιλά πάντα ωθημένος από το Πνεύμα Μου, αφού τότε δεν μιλά ο ίδιος, αλλά Εγώ μιλάω μέσω του και αυτός κηρύσσει το αγνό Ευαγγέλιο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5000                13 κ. 14-11-1950

Διακυβεύεται η αιώνια ζωή. . .

Διακυβεύεται η αιώνια ζωή. . .  η ζωή της ψυχής στο πνευματικό βασίλειο μετά την αποβίωση του ανθρώπου από τη γη. . .  Διακυβεύεται ολόκληρη η αιωνιότητα. Καταλαβαίνετε εσείς οι άνθρωποι τη σπουδαιότητα αυτού του γεγονότος; Σκεφτείτε τι μεγάλη ευθύνη έχετε στη ζωή σας στη γη, δημιουργώντας οι ίδιοι τη μοίρα σας στην αιωνιότητα και έχοντας στη διάθεσή σας όλα τα μέσα για να γίνετε μακάριοι, τα οποία όμως αφήνετε ανεκμετάλλευτα, βλάπτοντας αφάνταστα την ψυχή σας με αυτό τον τρόπο. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να λογοδοτήσετε για τη σκέψη, τη θέληση και την πράξη σας στη γη και ότι δεν θα μπορέσετε ν’ανακαλέσετε τίποτα, καθώς δεν θα μπορέσετε ούτε να καλύψετε τίποτε απ’ό,τι παραμελήσατε να κάνετε. . .  ότι ωστόσο ανάλογα με την επίγεια σας ζωή θα σας ανταποδοθεί, και μάλιστα με τον πιο δίκαιο τρόπο.

Η κάθε σκέψη, η κάθε πράξη έχει από μόνη της το αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο άνθρωπος κοντά στο στόχο του ή και μακριά του. Και για αυτό η επιδίωξή του θα έπρεπε πάντα να είναι ν’αποκτήσει την ευχαρίστηση του Θεού για να τον κρίνει Αυτός κάποτε αντάξιο να μπει στο φωτεινό βασίλειο. Διακυβεύεται η σωτηρία της ψυχής σας, και όμως κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής προσέχετε μονάχα το κορμί σας και τις ανάγκες του, αλλά την ψυχή σας δεν την προσέχετε. Η αγάπη του Θεού ωστόσο δεν θέλει να σας εγκαταλείψει, δεν θέλει να χαθείτε για ατελείωτους καιρούς, αλλά να έχετε την αιώνια ζωή. . .  Η αγάπη του Θεού επιδιώκει να σας κερδίσει όσο ζείτε στη γη.

[Παραλείπω τις επόμενες δύο παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγουμένων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

5001                17 κ. 18-11-1950

Ο Θεός μιλά ξανά και ξανά. . .

Ανόητοι άνρθωποι που πιστεύετε ότι μπορείτε να καθορίσετε την αγάπη του Θεού σας. . .  εσείς οι τυφλοί στο πνεύμα που δεν Με αναγνωρίσατε ακόμα, που δεν νιώσατε ακόμα την παρουσία Μου και για αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι εκδηλώνομαι σ’εκείνους που επιθυμούν το λόγο Μου. Ανόητοι που δεν ξέρετε ότι είμαι ο Ίδιος ο αιώνιος Λόγος και επομένως πρέπει να μιλάω όταν είμαι παρόν κοντά σας και θέλω να σας αποδείξω αυτή την παρουσία Μου. Επαναλαμβάνετε μάλιστα αυτά που είπα Εγώ κάποτε, όταν βάδιζα στη γη, αλλά όσον καιρό δεν είμαι παρόν κοντά σας, πρόκειται μονάχα για νεκρά γράμματα που διαδίδετε, τα οποία θα γίνουν ζωντανά μόνο τότε που θα τα αισθανθείτε ως σημάδια της παρουσίας Μου, γιατί τότε θα ακούσετε Εμένα τον Ίδιο να μιλάω, ο Οποίος σας εκδηλώνομαι μέσω του πνεύματος μέσα σας.

Στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν μαζί με τον Θεό. . . (και ο Θεός είναι ο Λόγος). Ο λόγος Μου είμαι Εγώ ο Ίδιος, και το Πνεύμα Μου είναι μέσα στον κάθε λόγο που μαρτυρεί για Μένα. Μιλάω στους ανθρώπους, και μάλιστα στον κάθε τόπο και την κάθε ώρα, μόλις Μου ανοίξει ο άνθρωπος το αφτί του, μόλις λαχταρήσει να Μ’ακούσει και αφουγραστεί τις εκδηλώσεις της αγάπης Μου. Και αυτή η αγάπη δεν θα εξαντληθεί ποτέ, και για αυτό ο λόγος Μου δεν θα μπορέσει ποτέ να σταματήσει να ηχεί μέσα στις καρδιές των ανθρώπων που Με αγαπούν.

Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι εκδηλώθηκα στους μαθητές Μου μόνο μια φορά, όποιος πιστεύει πως σωπαίνω τώρα και δεν θα έχω ποτέ πια τόσο έντονη επαφή με τους ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να Μ’ακούσουν, στέκεται σε μια μεγάλη πλάνη, η οποία είναι πολύ μειονεκτική για τον ίδιο. Γιατί αυτός δεν μπορεί ποτέ ν’ακούσει τη φωνή Μου αν δεν το πιστεύει ότι αποκαλύπτομαι, ότι η αγάπη Μου θέλει να εκδηλωθεί απέναντι σ’εσάς τους ανθρώπους και να σας δώσει ένα σημάδι του ότι είμαι παρόν κοντά σας.

Επειδή είμαι μια οντώδης Θεότητα πρέπει να μπορώ να μαρτυρήσω για το Είναι Μου και επομένως να μιλάω σε σας τους ανθρώπους. Και εσείς μπορείτε ν’αναγνωρίσετε ένα άλλο ον μονάχα αν αυτό μπορεί να εκφράσει τη σκέψη, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του, αλλιώς μένει για σας νεκρό και αγνώριστο. Και αφού θέλω να μάθετε να Με αναγνωρίσετε, εσείς οι άνθρωποι, πρέπει να σας μιλάω. Ποιος πατέρας που αγαπά τα παιδιά του θα έμεινε άραγε σιωπηλός όταν ξέρει πως τον έχουν ανάγκη; . . .  Ποιος πατέρας άραγε θα έκανε όρκο να μιλήσει μόνο μια φορά στα παιδιά του και μετά να σωπάσει για πάντα;

Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε τον Πατέρα σας στον ουρανό αν Τον φαντάζεστε άσπλαχνο Ον με αρχές που στερούνται οποιασδήποτε αγάπης. Όπως μια κότα τραβά κοντά της τα κλωσσοπούλια της για να τα προστατέψει από τον κίνδυνο, έτσι σας φωνάζω και σας νουθετώ και Εγώ συνέχεια, και πώς αλλιώς θα μπορούσα να το κάνω παρά μέσω του λόγου Μου, ο οποίος μαρτυρεί για τον Εαυτό Μου, για την αγάπη και τη φροντίδα Μου για σας;. . .  Ανόητοι άνθρωποι που πιστεύετε ότι η αγάπη Μου μειώνεται, ότι θα μπορούσε να εξαντληθεί ποτέ. . .  ότι Εγώ ως ο προαιώνιος Λόγος θα μπορούσα ποτέ να σωπάσω, γιατί σας μίλησα ήδη μια φορά. . .  Σκεφτείτε πόσο αδύνατη είναι η πίστη σας και πώς Με μετράτε με επίγειο μέτρο, πώς Μου επιρρίπτετε τις αδυναμίες και τα ελαττώματα ενός ανθρώπου της γης, η αγάπη του οποίου είναι περιορισμένη, διότι είναι ακόμα ατελής.

Ο λόγος Μου θα ηχεί πάντοτε και θα μπορέσει να τον ακούσει ο κάθε άνθρωπος που διαμορφώνει τον εαυτό του ανάλογα με το θέλημά Μου, που ετοιμάζει την καρδιά του έτσι ώστε αυτή γίνεται διαμέρισμα μέσα στο οποίο μπορεί να κατοικήσει ο Κύριός του. . .  Και όταν Αυτός είναι κοντά του, όταν του είναι παρόν, θα εκδηλωθεί μάλιστα και θα του πει λόγια αγάπης και σοφίας, όπως το υποσχέθηκα. Και ποτέ δεν θα έπρεπε να το αμφισβητήσετε, αλλιώς θα ήταν μάταιος ο λόγος που είπα στη γη, ο οποίος σας ανακοίνωσε το Πνεύμα Μου μέχρι το τέλος των εποχών: «Θα μείνω μαζί σας μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .» «Το Πνεύμα Μου θα σας οδηγήσει στην αλήθεια. . .» Και αν κατέχετε μια βαθιά, ζωντανή πίστη, δεν θα Με θεωρείτε απόμακρο Θεό, αλλά έναν Πατέρα γεμάτο καλυσύνη και αγάπη, ο Οποίος θέλει πάντα να είναι και να μείνει συνδεδεμένος μαζί σας και τον Οποίο μπορείτε πάντα ν’ακούσετε, ο Οποίος σας μιλά όποτε θέλετε να Τον ακούσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5002                19-11-1950

Φωτεινά όντα ενσαρκωμένα ως άνθρωποι. . .

Μαθητές της έσχατης εποχής. . .

Η θέλησή του να Με υπηρετήσει κατατάσσει τον άνθρωπο στην ομάδα των μαθητών Μου στους οποίους έδωσα εντολή να κηρύξουν το Ευαγγέλιο. Ο καθένας που θέλει να είναι δραστήριος στον αμπελώνα του Κυρίου Μού είναι ευπρόσδεκτος, γιατί χρειάζονται πολλούς εργάτες κατά την εποχή του τέλους. Κρίνω μονάχα τη θέληση και αναθέτω στον καθένα τη δουλειά την οποία να κάνει είναι ικανός. Επομένως δεν απορρίπτω κανέναν, γιατί έχω ανάγκη όλους. Η δουλειά αυτή αποτελείται προ πάντων από τη διάδοση της διδασκαλίας αγάπης Μου, και πρόκειται για μια αποστολή που είναι εξαιρετικά σημαντική, επειδή οι άνθρωποι της έσχατης εποχής ζουν χωρίς την παραμικρή αγάπη.

Για ευνόητους λόγους πρέπει, όποιος θα έπρεπε να διαδώσει τη διδασκαλία αγάπης, να ζήσει ο ίδιος στην αγάπη, αλλιώς τα λόγια του δεν θα είχαν αποτέλεσμα πάνω στους συνανθρώπους. Συνεπώς για τη δουλειά στον αμπελώνα Μου είναι χρήσιμοι μονάχα εκείνοι οι άνθρωποι που εκπληρώνουν οι ίδιοι την εντολή της αγάπης για τον Θεό και τον διπλανό, αφού μόνο τέτοιοι άνθρωποι είναι ικανοί να παραλάβουν τις εντολές Μου και μόνο τέτοιοι άνθρωποι Μου προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Η δράση με ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό είναι δηλαδή η πρώτη προϋπόθεση για να είναι κανείς ικανός εργάτης στον αμπελώνα Μου, και σ’έναν τέτοιο άνθρωπο που στέκεται ο ίδιος στην αγάπη χαρίζω και Εγώ την ιδιαίτερη αγάπη Μου. . .  Τον θεωρώ παιδί Μου, αφού Με αναγνώρισε ως τον Πατέρα του και θέλει να Με υπηρετήσει υπάκουα. . .  Και για αυτό μπορεί ο κάθε άνθρωπος να θεωρεί τον εαυτό του παιδί Μου που θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή Μου για πνευματική συνεργασία, ενώ οι άλλοι άνθρωποι είναι μάλιστα τα πλάσματά Μου, τα οποία αγαπώ και δεν θέλω ποτέ να χάσω, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει πρώτα ν’αποδείξουν ότι είναι παιδιά Μου, εκπληρώνοντας το θέλημά Μου.

Τα παιδιά Μου επομένως στέλνω στα αδέλφια τους που δεν αναγνώρισαν ακόμα τον Πατέρα τους για να τους διδάξουν. . .  μια αποστολή που έχει τέτοια μεγάλη σημασία ώστε συνεργάζομαι πάντα με τα παιδιά Μου για να σώσω ψυχές από την αιώνια καταστροφή. Παιδιά που Με βρήκαν θα έπρεπε να δείξουν το δρόμο και στους άλλους για να μπορέουν και αυτοί να μάθουν τη μακαριότητα της παρουσίας Μου, η οποία θα τους κάνει επίσης παιδιά Μου.

Κατά την εποχή του τέλους πρέπει να κατέβουν στη γη και φωτεινά όντα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, γιατί η αντίπαλη πλευρά επενεργεί υπερβολικά πάνω σ’αυτούς και αυτοί είναι πολύ αδύνατοι για να προβάλουν αντίσταση. Αυτά τα φωτεινά όντα που είναι ενσαρκωμένα ως άνθρωποι έχουν μια ισχυρή ψυχή και Με επιδιώκουν, παρόλο που ως άνθρωποι δεν έχουν καμία ανάμνηση σχετικά με το από που προέρχονται. Θα επιδιώκουν πάντα ν’ανέβουν στα ύψη και δεν θα αφήσουν ποτέ να τους επηρεάσουν χαμηλές δυνάμεις. Ωστόσο, ως άνθρωποι διεξάγουν πόλεμο με εκείνους, από τον οποίο όμως θα βγουν νικητές.

Μια ισχυρή ψυχική δύναμη μέσα στον άνθρωπο είναι συχνά ένδειξη για μια ψυχή που προέρχεται από πάνω. Αλλά η ψυχή δεν το συνειδητοποιεί, αλλιώς η αποστολή της, η οποία πρέπει πάντα να είναι και να μείνει μια ελεύθερη απόφαση της θέλησής της, θα έχανε κατά κάποιον τρόπο τη συμασία της. Μια τέτοια ψυχή μπορεί μάλιστα να υποθέσει ότι έρχεται από πάνω λόγω των αυξημένων της γνώσεων, αλλά για χάρη του εαυτού της το γεγονός τής μένει κρυμμένο μέχρι τη στιγμή της πλήρους πνευματοποίησής της λίγο πριν την αποβίωσή της, όπου με την πνευματική της όραση καταλαβαίνει την καταγωγή της και γεμάτη λαχτάρα επιθυμεί να επιστρέψει εκεί όπου θα είναι και πάλι ενωμένη μαζί Μου και μακάρια.

Ένα τέτοιο φωτεινό ον που είναι ενσαρκωμένο ως άνρωπος μπορεί να φέρει μεγάλη ευλογία στη γη μέσω της πνευματικής του δύναμης και της αγάπης του για τους συνανθρώπους. Όσο όμως ζει στη γη είναι μόνο ένας άνθρωπος, ο οποίος όπως κάθε άλλος άνθρωπος πρέπει να διανύσει μια πορεία ανάπτυξης για να μπορέσει να εξελίξει τις πνευματικές δυνάμεις. Αφού θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για τους συνανθρώπους του, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν το ίδιο όπως εκείνος αν είναι πρόθυμοι. Ακόμα και την αυξημένη δύναμη της θέλησης αυτών των φωτεινών ψυχών μπορεί να βρει ο άνθρωπος στη γη διά χρήσης των χάρων του λυτρωτικού έργου, γεγονός για το οποίο ειδικά αυτή η διδασκαλία υποστηρίζεται έντονα από εκείνους που θα έπρεπε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο.

Ο Ιησούς Χριστός και η διδασκαλία αγάπης Του θα έπρεπε να κηρύσσονται στους ανθρώπους, και για αυτό έχω ανάγκη τους υπηρετές Μου στη γη, για να βρουν όλοι οι άνθρωποι τη δύναμη να επιδιώξουν ν’ανέβουν στα ύψη και ν’απελευθερωθούν από τον βασανιστή τους, ο οποίος θέλει να τους ρίξει στην καταστροφή αν δεν βοηθηθούν. Για αυτό ευλογώ τον καθένα που θέλει να βοηθήσει αυτές τις ψυχές, που Με υπηρετεί ως εργάτης στον αμπελώνα Μου, που ως πνευματικός συνεργάτης διαδίδει φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας μέσα στο οποίο βαδίζουν οι άνθρωποι κατά την έσχατη εποχή χωρίς να φτάσουν στο σωστό στόχο. Και διάδοση φωτός σημαίνει ότι γνωστοποιεί κανείς στους συνανθρώπους του την αλήθεια, την οποία μεταδίδω Εγώ ο Ίδιος σ’εκείνους που θέλουν να Με υπηρετήσουν με αυτό τον τρόπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5003                20-11-1950

Πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκότος. . .

Συνεχής πόλεμος διεξάγεται ανάμεσα στο φως και το σκότος, γεγονός για το οποίο και η καθαρή αλήθεια στη γη δεν μένει απαραβίαστη, άλλα κινδυνεύει πάντα να εκτοπιστεί από το ψέμα και την πλάνη. Ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκότος ισοδυναμεί με τον πόλεμο ανάμεσα στην αλήθεια και την πλάνη. Και οι δύο έχουν τους οπαδούς τους και μάχονται ο ένας εναντίον του άλλου, γιατί η αλήθεια ως θεϊκή ακτινοβολία θέλει να επικρατήσει ενάντια στο ψέμα, το προϊόν της σκοτεινής δύναμης. Όποιος βαδίζει στην αλήθεια βαδίζει και στο φως, δηλαδή τα πάντα του είναι κατανοητά και ευδιάκριτα και θα του κάνουν κατανοητό και τη φύση του Θεού, ενώ το ψέμα και η πλάνη σκοτεινιάζουν τον άνθρωπο, του δίνουν μια εντελώς ασαφή ιδέα και τον κάνουν τελικά να χάσει την πίστη του σ’ένα τελειότατο Ον.

Την καθαρή αλήθεια δεν μπορεί ν’αντιμετωπίσει το ψέμα, και ωστόσο αυτό έχει το καλύτερο όπλο ενάντια στην αλήθεια. . .  την πνευματική τύφλωση του ανθρώπου, ο οποίος επομένως δεν μπορεί πια να καταλάβει την αλήθεια όταν έχει μπερδευτεί στο ψέμα και στην πλάνη. Για αυτό ο πόλεμος του φωτός εναντίον του σκότους διαξάγεται με μεγάλο ζήλο, γιατί μια μοναδική ακτίνα φωτός μπορεί να διαπεράσει το σκοτάδι και ο άνθρωπος καταλαβαίνει τότε την αβασιμότητα και το αμφίβολο όσων του προσφέρθηκαν, ακόμα και αν είναι ακόμα ανίκανος να καταλάβει την αλήθεια.

Μόλις όμως ο άνθρωπος αρχίσει ν’αναρωτιέται, μπορεί και να πάρει απαντήσεις και το σκοτάδι μειώνεται, ένα αμυδρό ημίφως απλώνεται μπροστά στον άνθρωπο, το οποίο αυτός προσπαθεί τότε πιο έντονα να διαπεράσει. Επομένως, προτού διοχετευτεί στον άνθρωπο η καθαρή αλήθεια, πρέπει αυτός να ενημερωθεί για το ψέμα και την πλάνη και πρέπει να παρακινηθεί να σκεφτεί τα λαθεμένα πνευματικά αγαθά που του μεταδόθηκαν. Η πρώτη σχετική του αμφιβολία είναι ήδη μια πρόοδος, μια νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι.

Η μάχη ανάμεσα στο φως και το σκότος μαίνεται όλο και πιο σφοδρά, όσο πιο κοντά είναι το τέλος. Αφού πρόκειται για μια αμείλικτη μάχη ανάμεσα στον Θεό και τον αντίπαλό Του, ανάμεσα στην αιώνια Αλήθεια και τον πρίγκιπα του ψεύδους. . .  Διά του ψεύδους η ψυχή χωρίζεται από τον Θεό, ενώ η αλήθεια οδηγεί αναπόφευκτα στον Θεό. Μονάχα μέσω της αλήθειας μπορεί ο Θεός να κερδίσει για πάντα τα πλάσματά Του για τον Εαυτό Του, ενώ το ψεύδος αμπαρώνει το δρόμο προς τον Θεό, και το πλάσμα πέφτει θύμα του πατέρα του ψεύδους χωρίς σωτηρία. Για αυτό ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκότος μπορεί να έχει θετική έκβαση μόνο τότε που αγγελιοφόροι του φωτός μεταδίδουν στους ανθρώπους την αλήθεια, τότε που εφιστούν την προσοχή των ανθρώπων στο δόλο και στη βία του Σατανά, τα οποία καθρεφτίζονται καθαρά στην ασπλαχνία της ανθρωπότητας και δεν μπορούν για αυτό ποτέ να οδηγήσουν στη γνώση και στην αναγνώριση του Θεού.

Και όποιος δεν έχει ακόμα υποκύψει εντελώς στην εξουσία του Σατανά είναι και ανοιχτός για την καθαρή αλήθεια και δέχεται χωρίς αντίσταση ό,τι του μεταδίδεται από αγγελιοφόρους του φωτός διά της υπέρμετρης αγάπης του Θεού. . .  Θα καταλάβει την αλήθεια και θα μάθει επίσης ν’αναγνωρίσει τον Θεό ως την αιώνια Αλήθεια. Θα απομακρυνθεί από το σκοτάδι και θα ψάξει το φως, και η ψυχή του δεν θα χαθεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5004                21-11-1950

Ένας βράχος θα κλονιστεί. . .

(Πνευματικός κλονισμός). . .

Η ανθρωπότητα θα βιώσει ένα μεγάλο πνευματικό κλονισμό για να της προσφερθεί η ευκαιρία να καταλάβει μια πλάνη την οποία μέχρι τότε υποστήριζε ως αλήθεια. Θα επιστήσω την προσοχή των ανθρώπων φανερά στο λόγο Μου. . .  Θα κλονίσω ένα βράχο. . .  και θα έπρεπε οι ίδιοι οι άνθρωποι ν’αποφασίσουν τι θέλουν ν’απορρίψουν. . .  Το λόγο Μου ή ένα πρόσθετο έργο που βασίστηκε σ’αυτό το λόγο. Μόνο ένα θα μπορέσουν να δεχθούν, και ο κάθε άνθρωπος θα είναι ελεύθερος ν’αποφασίσει μόνος του. Μόνο για χάρη των ίδιων των ανθρώπων θα αφήσω να γίνει αυτό, για ν’απελευθερωθούν από έναν εξαναγκασμό που έκανε ανελεύθερες τη σκέψη και τη βούληση εκείνων και εμπόδιζε με αυτό τον τρόπο την απόφαση της βούλησης για την οποία ζει ο άνθρωπος στη γη.

Θέλω να κλονίσω ένα βράχο. . .  και όταν έχουν κλονιστεί τα θεμέλια, ολόκληρο το κτήριο θα καταρρεύσει, δηλαδή οι άνθρωποι δεν θα αισθάνονται πια δεσμευμένοι, αλλά θα σκέφτονται και θα πράττουν με ελεύθερη κρίση. Δεν θα φοβούνται πια καμία εξουσία πίσω από την οποία θα υποθέτουν τον Θεό, γιατί μόνο τότε θα Με αναγνωρίσουν, ο Οποίος είμαι ισχυρότερος από εκείνη η εξουσία και δεν είμαι με την πλευρά της. Θα υπάρχει μάλιστα πνευματικό χάος, και στην αρχή η πλάνη θα προσπαθήσει ακόμα να επιβληθεί. Αλλά τότε η αλήθεια θα αστράψει σαν κεραυνός και θα ρίξει μια διαπεραστική φως στις λανθασμένες διδασκαλίες, και αυτές δεν θ’αντέξουν απέναντι στην αλήθεια, αφού τότε θα εμφανίζονται παντού κήρυκες της αλήθειας, φορείς του φωτός, οι οποίοι θα ακουστούν, παρόλο που οι οπαδοί εκείνης της εξουσίας που θα έχει ναυαγήσει θα τους συμπεριφέρονται με έσχατη εχθρότητα.

Ανακοινώνω τα επερχόμενα σ’εσάς τους ανθρώπους, και μπορείτε να τα περιμένετε ήδη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά και κάθε γεγονός θέλει την ώρα του, και αυτό το γεγονός θα είναι και αυτό ένδειξη για το κοντινό τέλος, αφού ανακοινώθηκε από ενορατικούς και προφήτες το τέλος μιας μεγάλης πόλης. . .  Το γεγονός θα συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο, θα έχει ωστόσο πνευματικές αιτίες και θα έπρεπε να έχει ένα πνευματικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να μαρτυρήσει για Μένα μπροστά σ’ολόκληρο τον κόσμο, ο Οποίος ως η αιώνια Αλήθεια δεν μπορώ ποτέ ν’ανεχτώ την αναλήθεια και παρεμβαίνω εναντίον της όταν έχει έρθει η ώρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 5006                23 κ. 24-11-1950

Η αποστασία του πνευματικού από τον Θεό περιγραμμένη με ανθρώπινα λόγια. . .

Παιδιά της αγάπης Μου είστε, βγαλμένα από τη δύναμη αγάπης Μου και φροντισμένα και περιποιημένα συνέχεια από την ατελείωτη αγάπη Μου. Η αγάπη Μου για σας δεν έχει όρια και δεν σας αφήνει να χαθείτε για πάντα. Η αγάπη Μου ωστόσο σας έδωσε ως γνώρισμα της τελειότητάς σας την ελεύθερη θέληση, αλλιώς η αγάπη Μου για σας θα ήταν περιορισμένη αν σας είχε αρνηθεί κάτι που ανήκει στην τελειότητα. Η ελεύθερη θέληση μόνο σας κάνει θεία όντα τα οποία, επειδή εκπορεύτηκαν από Μένα, έπρεπε και να είναι ομοίωμά Μου. Η ελεύθερη θέληση όμως σας έκανε ταυτόχρονα όντα με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, τα οποία με τη δική της δύναμη μπορούσαν να κάνουν ή να μην κάνουν ό,τι ήθελαν και τα οποία μπορούσαν να πάρουν θετική ή και αρνητική στάση απέναντι στην ενότητά τους μαζί Μου.

Έπρεπε αυτή η ελεύθερη απόφαση της θέλησης να αναγνωριστεί και στους ανθρώπους για να μπορέσουν ν’αποδείξουν την τελειότητά τους, κάτι που απαιτούσε οπωσδήποτε τον σύνδεσμο μαζί Μου. Ένα ον που δημιουργήθηκε τέλειο δεν είχε ακόμα φτάσει στο ύψιστο βαθμό, αφού αυτόν έπρεπε πρώτα ν’αποκτήσει, παραμένοντας τέλειο από δική του απόφαση όπου είχε και τη δυνατότητα να βυθιστεί. Σ’εσάς τους ανθρώπους στη γη μπορεί να περιγραφτεί η κάποτε αποστασία του πνευματικού από Μένα μόνο με αυτό τον τρόπο για να καταλάβετε γιατί έπεσαν τα πνευματικά όντα, γιατί αμάρτησαν ενώπιόν Μου. Έκαναν κατάχρηση της ελεύθερης βούλησής τους και απομακρύνθηκαν από Μένα, διότι αισθάνονταν τόσο υπεράνω και γεμάτα δύναμη ώστε νόμιζαν πως δεν εξαρτιώνταν από τη δύναμη αγάπης Μου.

Με σκοπό την ελεύθερη απόφαση της θέλησής τους έπρεπε να τους προσφερθεί η ευκαιρία να μπορέσουν ν’αποφασίσουν για ένα διαφορετικό στόχο εκτός από Μένα. Και αυτός ο αντίθετος πόλος ήταν το πρώτο φωτεινό ον που δημιουργήθηκε από Μένα, το οποίο χρησιμοποίησε τη δύναμή Μου, η οποία του εισέρρεε απεριόριστα, για να δημιουργήσει αμέτρητα όντα και μάλιστα σύμφωνα με το θέλημά Μου, γιατί δεν του αφαίρεσα τη δύναμη. Η βούλησή του ωστόσο αποσκοπούσε στην ενίσχυση της δικής του δύναμης εναντίον Μου για να είναι ανεξάρτητο από Μένα. Δεν ήθελε να Με αναγνωρίσει ως αυτό που ήμουν. . .  ως την αρχική Πηγή της δύναμης την οποία προμηθευόταν και η οποία του έκανε δυνατό να δημιουργεί και να διαμορφώνει κατά πώς ήθελε.

Η ελεύθερη βούλησή του επομένως στράφηκε μακριά Μου, και αυτή την  αντίθετη βούληση έβαλε και στα πνευματικά πλάσματα που δημιουργήθηκαν από αυτόν με τη δική Μου δύναμη. Ήστασταν λοιπόν μάλιστα παιδιά της αγάπης Μου, αλλά και παιδιά μιας κακής θέλησης η οποία ήταν στραμμένη εναντίον Μου. Και έτσι χωριστήκατε από Μένα και εσείς κάποτε με ελεύθερη θέληση χωρίς ωστόσο να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε έναν πλήρη χωρισμό από Μένα, διότι σας κρατάω δυνάμει της υπέρμετρης αγάπης Μου, η οποία μάλιστα θα σας κερδίσει πίσω, η οποία δεν σας εγκαταλείπει, αλλά σας ανυψώνει ξανά και ξανά από τα βάθη αν επιδιώκετε να φτάσετε εκεί μέσω της δικής σας θέλησης. Η αγάπη Μου όμως δεν τελειώνει ποτέ. . .  και θα σας κερδίσει αμετάκλητα. Το χρόνο ωστόσο καθορίζετε εσείς οι ίδιοι. . .  αφού έχετε ελεύθερη θέληση. . .

Η ελεύθερη βούληση σάς χαρακτηρίζει ως τα πλάσματά Μου, ως ανεξάρτητα όντα, και ανάλογα με αυτή την ελεύθερη βούληση δημιουργείτε μόνοι σας την εκάστοτε κατάστασή σας χωρίς να εμποδιστείτε από Μένα. Επειδή όμως σας αγαπώ και θέλω να σας κερδίσω, διαμορφώνω τη μοίρα σας έτσι ώστε, χρησιμοποιώντας σωστά τη θέλησή σας, μπορείτε ν’ακυρώσετε τον χωρισμό σας από Μένα, ώστε θα επιδιώξετε να συνδεθείτε μαζί Μου και θα μετουσιωθείτε με τον τρόπο ότι θα πάρετε ξανά την αρχική σας φύση, ότι θα είστε και πάλι τα αληθινά Μου παιδιά, τα οποία αποφάσισαν μόνα τους για Μένα και αρνούνται τον αντίπαλό Μου. Ωστόσο, θέλω να κερδίσω και αυτόν, και ας περάσουν αιωνιότητες ώσπου να το πετύχω. . .

Και αυτός ήταν παιδί της αγάπης Μου, και αυτός εκπορεύτηκε από την αρχική Μου δύναμη και εξοπλίστηκε με όλα τα δώρα που τον έκαναν τέλειο ον. Για αυτό το λόγο δεν αφήνω ούτε αυτόν να χαθεί για πάντα. Και αυτόν προσπαθώ να κερδίσω και αφήνω επίσης αυτόν να νιώσει ξανά και ξανά την αγάπη Μου. Αλλά η θέλησή του είναι ακόμα άκαμπτα αποστραμμένη από Μένα, και αφού επιτρέπω και σ’αυτόν ν’αποφασίσει μόνος του, πρόκειται για ένα έργο της υπέρμετρης υπομονής και ευχπλαχνίας ν’αφήσω στη θέλησή του την ελευθερία και παρ’όλα αυτά να επιδράσω πάνω του προκειμένου να παραδοθεί σε Μένα εθελοντικά. Θα διαρκέσει μάλιστα αιωνιότητες, αλλά η αγάπη Μου θα νικήσει εκείνον που στερείται ακόμα οποιασδήποτε αγάπης. Κάποτε θα καταλάβει και αυτός την αγάπη Μου και θα την αναζητήσει, γιατί μονάχα αυτή φέρνει τη μακαριότητα και γιατί κανένα ον δεν μπορεί να είναι χωρισμένο από Μένα για πάντα, αλλά επιδιώκει τελικά την ένωση, η οποία το κάνει αφάνταστα μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5009                28-11-1950

Ο δρόμος προς τον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού. . .

Ο δρόμος προς τον Θεό είναι σύντομος μέσω του Ιησού Χριστού, αλλά ατέλειωτα μακρύς χωρίς Αυτόν. Αφού Αυτός προσφέρθηκε να χρησιμεύσει σαν γέφυρα για να συντομεύσει το ατελείωτο δρόμο για τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι χωρισμένοι από τον Θεό μέσω ενός χάσματος, οι οποίοι βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από Αυτόν ώστε χρειάζονται αιωνιότητες για να φτάσουν κοντά στον Θεό. Η επίγεια ύπαρξη των ανθρώπων ωστόσο είναι πολύ σύντομη για ένα τέτοιο στόχο, και για αυτό το λόγο ο άνθρωπος Ιηχούς από αγάπη για την ανθρωπότητα που βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης βάδισε έναν σύντομο δρόμο, ο οποίος ήταν αφάνταστα δύσκολος και κοπιαστικός, αλλά ο οποίος τον οδήγησε στο στόχο. Πήρε αυτό το δρόμο μέσω της αγάπης Του  και το κατάφερε ότι ο Θεός από τότε επιτρέπει να διαλέξουν αυτό το δρόμο σ’όλους τους ανθρώπους που ήθελαν ν’ακολουθήσουν τον Ιησού Χριστό για να φτάσουν κοντά στον Θεό.

Πρόκειται για ένα στενό δρόμο σπαρμένο με αγκάθια, τον οποίο θέλουν να πάρουν μόνο λίγοι άνθρωποι, αλλά ο Ιησούς Χριστός θέλει να είναι ο οδηγός όλων όσων Του έχουν εμπιστοσύνη και αφήνονται στην ηγεσία Του. Και αυτοί πρέπει μόνο πάντα να Τον ακολουθούν χωρίς αντίσταση, πρέπει να πιστέψουν ότι μονάχα Αυτός μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν κοντά στον ουράνιο Πατέρα. Πρέπει να πιστέψουν σ’Εείνον Που πήρε γι’αυτούς το δρόμο προς το σταυρό με ελεύθερη θέληση, από υπέρμετρη αγάπη για την ανθρωπότητα, για να την οδηγήσει στη μακαριότητα, την οποία μπορούν να βρουν μονάχα κοντά στον ουράνιο Πατέρα.

Η πορεία Του ήταν σκληρή και πικρή, οδυνηρή πέρα από κάθε όριο και αφάνταστα δύσκολη, αφού κουβαλούσε ένα τεράστιο βάρος στους ώμους Του. . .  Κουβαλούσε την αμαρτία της ανθρωπότητας, γιατί ήθελε να την πάει στον Πατέρα για να συγχωρηθεί η ανθρωπότητα. Έπρεπε να κουβαλήσει ένα βαρύ σταυρό, αλλά η αγάπη Του ήταν τόσο μεγάλη ώστε διένυσε την πορεία του σταυρού, ώστε στάθηκε μπροστά στον Θεό και Του ζήτησε να δεχτεί τη θυσία Του για την αμαρτία των συναθρώπων Του. . .  Και ο Θεός δέχθηκε τη θυσία. . .  Συγχώρεσε όλους τους ανθρώπους που παραδίδουν την αμαρτία τους στον Ιησού Χριστό και ζητούν την ευλογία Του, τη βοήθειά Του κατά τη διάρκεια της πορείας τους στη γη, την ηγεσία Του στην επίγεια τους πορεία προς τα πάνω, προς τον Πατέρα, προς την αιώνια ζωή.

Μπορούν λοιπόν να πετύχουν το στόχο τους κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής αν διαλέξουν το μοναδικό δρόμο που οδηγεί σίγουρα στα πάνω, το δρόμο του Κυρίου, αν θελήσουν να είναι αληθινή διάδοχοι του Ιησού Χριστού οι οποίοι Του εμπιστεύονται μέσα στην αδυναμία και στην αμαρτία τους. Αλλά ποτέ χωρίς Αυτόν. Χωρίς τον Ιησού Χριστό το χάσμα είναι αγεφύρωτο και ο δρόμος δεν οδηγεί ποτέ προς τα πάνω αλλά όλο και περισσότερο προς την άβυσσο, στην περίπτωση που ο άνθρωπος δεν προσέχει το σταυρό της λύτρωσης που στέκεται στην αρχή του δρόμου που οδηγεί σίγουρα στα ύψη. Και ο Ίδιος ο Χριστός πλησιάζει ξανά και ξανά τους οδοιπόρους στη γη, δείχνοντάς τους την κατεύθυνση που οδηγεί στα ύψη. . .  Όποιος ωστόσο δεν Του δίνει προσοχή, δεν Τον ακολουθεί. Θα πρέπει να βαδίζει μέσα στο σκοτάδι ακόμα ατελείωτους καιρούς, γιατί χωρίς τον Ιησού Χριστό δεν τον αγγίζει καμία ακτίνα του φωτός και χωρίς φως παίρνει λάθος δρόμους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5010                29-11-1950

Η δύναμη του θεϊκού λόγου. . .

Μια αφάνταστη δύναμη σας διαποτίζει αν υποδέχεστε το λόγο Μου με πίστη σε Μένα και με αγάπη για Μένα, αν δηλαδή θέλετε να Μ’ακούσετε και παραλαμβάνετε θρήσκοι το λόγο Μου. Με αναγκάζετε κατά κάποιον τρόπο να είμαι παρόν κοντά σας, και η παρουσία Μου πρέπει πάντα και ν’ακτινοβολεί δύναμη, την οποία μάλιστα αισθάνεται ευχάριστα μόνο η ψυχή σας, η οποία είναι πάρα πολύ ευγώμων. Μόλις ο άνθρωπος υποδεχτεί την προσφώνησή Μου συνειδητά, ο χωρισμός ανάμεσα σ’αυτόν και Εμένα έχει γεφυρωθεί, αφού το ν’ακούσει κανείς τη φωνή Μου είναι και απόδειξη του ότι είμαι κοντά του. Η θέληση και η λαχτάρα του να Μ’ακούσει Μου αρκεί ώστε να τον πλησιάζω και του μιλάω με κάθε τρόπο, διά της γραφής ή διά του λόγου, άμεσα ή μέσω αγγελιοφόρων ή και σε πνευματικές συζητήσεις. . .

Πάντα εκδηλώνομαι σ’εκείνον που θέλει να Μ’ακούσει. Εσείς οι άνθρωποι έχετε επομένως ένα σίγουρο μέσο ν’ακυρώσετε τον χωρισμό από Μένα, δηλαδή αποσύροντας στη σιωπή και διαβάζοντας με προσοχή ένα βιβλίο που περιέχει το λόγο Μου και αναγνωρίζοντάς Με ως ένα Ον στο Οποίο επιθυμείτε να είστε κοντά. Τότε Με προσελκύετε αναπόφευκτα κοντά σας, αφού αντιλαμβάνομαι κάθε επιθυμία της καρδιάς σας και την εκπληρώνω μάλιστα. Ωστόσο, ο λόγος Μου μένει νεκρός για σας στην περίπτωση που μόνο τον διαβάζετε χωρίς να Με λαχταρήσετε ένθερμα. . .  Για αυτό δεν παίρνει ο κάθε άνθρωπος την ίδια ποσότητα δύναμης από το λόγο Μου, για αυτό ο ένας μπορεί να τονωθεί πολύ ενώ ο άλλος δεν αισθάνεται κανένα αποτέλεσμα πάνω του, γιατί δεν συμμετείχε η καρδιά του την ώρα που το μάτι και το αφτί του παρέλαβαν το λόγο Μου.

Οι ίδιοι είστε που καθορίζετε το αποτέλεσμα του λόγου Μου πάνω σας. Οι ίδιοι μπορείτε να κατέχετε δύναμη σε αφθονία ή να παρέχετε πενιχρά στην ψυχή σας, ανάλογα με το βαθμό της λαχτάρας της καρδιάς σας. Αφού εσείς οι ίδιοι Με υποδέχεστε και Με αφήνετε να είμαι παρόν μέσα σας, ή κλειδώνετε την πόρτα της καρδιάς σας, Μου αρνείστε να μπω, ακόμα και στην περίπτωση που χτυπάω την πόρτα σας και ζητάω να μπω. Αφού σας πλησιάζω συχνά αν δεν Με τραβάτε κοντά σας διά της λαχτάρας σας. . .

Σας προσφέρω ένα υπέροχο δώρο, γιατί θα Μου άρεσε να σας μιλάω ο Ίδιος. Αλλά όποιος δεν θέλει να δεχτεί το δώρο Μου, δεν τον πιέζω. Όποιος ωστόσο αισθάνθηκε μια φορά τη δύναμη του λόγου Μου, η ψυχή του το ζητά συνέχεια. Δεν Με αφήνει ποτέ να περάσω, αλλά Με υποδέχεται στην καρδιά του για να παραμείνω εκεί και αναζωογονώ πάντα την ψυχή του. . .  Και με αυτό τον τρόπο αυτή δεν θα χρειαστεί ποτέ να πεινάσει και να στερηθεί αυτό που λαχταρά. Θα χορταίνει πάντα το λόγο Μου και θα λαμβάνει απεριόριστη δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5012                2-12-1950

Ενορατικοί και προφήτες. . .

Αυτά που θα έπρεπε ν’ανακοινώσουν οι προφήτες ανάλογα με το θέλημά Μου δεν προέρχονται από τους ίδιους, αλλά το πνεύμα τους παίρνει από Μένα εντολή να εκφραστούν, άσχετα με το αν ο άνθρωπος έχει συνειδητή ή ασυνείδητη επαφή με το πνεύμα μέσα του. Μπορεί ένας άνθρωπος να μιλήσει, ωθημένος από το Πνεύμα Μου, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους στους οποίους από μόνος του δεν θα μιλούσε ποτέ. Σε τέτοια περίπτωση η ενέργεια του Πνεύματός Μου είναι φανερή, ο άνθρωπος μιλά με πλήρη επίγνωση, χωρίς όμως να το αποφάσισε προηγουμένως, αλλά ξαφνικά, σαν φωτισμένος από το Πνεύμα Μου, βλέπει μελλοντικά πράγματα μπροστά στα μάτια του, τα οποία πρέπει να πει στους ανθρώπους. Είναι αυτοί οι ενορατικοί και προφήτες που θα εμφανίζονται πιο συχνά κατά την εποχή του τέλους, όταν το τέλος θα είναι όλο και πιο κοντά.

Δεν χρειάζεται τέτοιοι άνθρωποι να βρίσκονται συνειδητά στην υπηρεσία Μου και στην υπηρεσία του πνευματικού βασιλείου, μόνο που ο τρόπος ζωής τους ανταποκρίνεται πάντα στο θέλημά Μου, αλλιώς δεν θα τους χρησιμοποιούσα ως τα εργαλεία Μου. Άνθρωποι όμως που Μου προσφέρουν συνειδητά την υπηρεσία τους μπορούν επίσης να ενεργούν για Μένα με προφητικό τρόπο στην περίπτωση που τους εξέλεξα για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα. Τότε τους ειάγω στο σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο περιλαμβάνει και τις γνώσεις μελλοντικών γεγονότων.

Τότε ο άνθρωπος που θέλει να Με υπηρετήσει ενημερώνεται για τα γεγονότα κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος και έχει μετά το καθήκον να τα αναφέρει στους συνανθρώπους του, παρόλο που δεν μπορεί να θεωρείται ενορατικός, γιατί του λείπει το χάρισμα να βλέπει μελλοντικά πράγματα. Ακούει μονάχα αυτά που του λέει το πνεύμα στο εσωτερικό του και αποδίδει ό,τι άκουσε, κάτι που απαιτεί πρώτα την πίστη του σ’αυτά για να μπορέσει να τα παρουσιάσει με πεποίθηση στους συνανθρώπους του. Είναι επομένως κατά κάποιον τρόπο ένας προφήτης, παρόλο που του λείπει το χάρισμα του ενορατικού.

Άνθρωποι που έχουν οράματα βρίσκονται μόνο κατά καιρούς σ’αυτή την κατάσταση, στην οποία και μιλούν. . .  δηλαδή τις περισσότερες φορές έχουν οράματα μόνο τότε που βρίκονται ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους στους οποίους μπορούν ταυτόχρονα να πουν αυτά που βλέπουν. Έχουν μεν και μετά επίγνωση του οράματός τους και μπορούν να το περιγράψουν, αλλά το όραμά τους είναι τότε σαν ένα είδος ανάμνησης των γεγονότων τα οποία όμως βίωσαν προηγουμένως.

Πάντοτε όμως οι γνωστοποιήσεις των ενορατικών και προφητών πρέπει ν’ανταποκρίνονται, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο ζουν τη ζωή τους μ’έναν τρόπο που συμφωνεί με το θέλημά Μου, δηλαδή ότι ζουν το λόγο Μου. Αφού μπορούν επίσης να εμφανιστούν ψευδοπροφήτες που ανακοινώνουν στους ανθρώπους μελλοντικά γεγονότα από τον εαυτό τους, δεν έχουν όμως καμία επαφή μαζί Μου, και οι οποίοι θέλουν ν’αποκτήσουν εγκόσμια συμφέροντα και να κάνουν εντύπωση. Αυτούς μην τους πιστέψετε, αφού ανκοινώνουν πλάνη, ακόμα και αν τονίζουν το τέλος. Αφού και ο αντίπαλός Μου χρησιμοποιεί τα λόγια Μου αν θέλει να τυφλώσει τους ανθρώπους. Αλλά σε τέτοια περίπτωση προσέξτε πάντα το λόγο Μου: Από τους καρπούς τους θα τους καταλάβετε. . .

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι θα εμφανιστούν ακόμα πολλοί ψευδοπροφήτες πριν το τέλος. Αλλά θα μπορέσετε εύκολα να τους καταλάβετε από το γεγονός ότι θα επιδιώκουν πάντα να προσανατολιστούν στις απαιτήσεις της εγκόσμιας εξουσίας, από το γεγονός δηλαδή ότι δεν είμαι Εγώ ο στόχος τους αλλά ο πρίνκιπας του κόσμου. . .  Αφού όποιος θέλει να μιλήσει για Μένα θα προφέρει πάντα την αλήθεια, και θα εμφανιστεί ως προφήτης μόνο τότε που παίρνει εντολή από Μένα μέσω του εσωτερικού λόγου ή μέσω της ξαφνικής ενέργειας του Πνεύματός Μου, η οποία θα είναι πάντα φανερή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5013                3-12-1950

Ας καταλάβετε τον εαυτό σας και την καταγωγή σας. . .

Ας καταλάβετε τον εαυτό σας ως αυτό που είστε. . .  ως πλάσματα που δεν υπάρχουν μόνο εξωτερικά και υλικά, αλλά περιέχουν κάτι πνευματικό μέσα τους που πρέπει ν’αναπτυχθεί ανοδικά μέχρι ένα στάδιο όπου μοιάζει και πάλι με τον Θεό. Αφού έμοιαζε κάποτε με τον Θεό και έχασε αυτή την ομοιότητά του με τον Θεό από δικό του φταίξιμο. Ας καταλάβετε ότι είστε η μορφή μέσα στην οποία το πνευματικό ον μπορεί ν’αποκτήσει ξανά την ομοιότητά του με τον Θεό στην περίπτωση που ζείτε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Και για αυτό πρέπει πρώτα ν’αναγνωρίσετε έναν Θεό από πάνω σας, μια Οντότητα που σας έδωσε τη ζωή και την Οποία, ως τα πλάσματά Της, θα έπρεπε ν’αγαπήσετε και στην Οποία θα έπρεπε να υπακούσετε. Αφού τότε εκπληρώνετε το θέλημά Της, και τότε το πνευματικό μέσα σας θα πετύχει το τελευταίο στόχο του στη γη· θα εναρμονιστεί με το αρχικό Είναι του Θεού, το οποίο είναι αγάπη, και παίρνει άλλη μια φορά τη μορφή που είχε από την πρώτη αρχή.

Σ’εσάς τους ανθρώπους ωστόσο λείπει η γνώση του εαυτού σας. Αυτό είναι η αρρώστια σας, και την ανάρρωσή σας πρέπει να επιδιώξετε μόνοι σας και εθελοντικά. Για αυτό το λόγο μπορεί πάντα μόνο να σας παρουσιαστεί η ελαττωματική σας κατάσταση, η πνευματική σας τύφλωση και ο λάθος τρόπος ζωής σας. Εσείς οι ίδιοι όμως πρέπει να επωφεληθείτε όλες τις παραινέσεις και προειδοποιήσεις που σας διοχετεύονται ξανά και ξανά μέσω της αγάπης και της χάρης του Θεού. . .  Πρέπει να στοχάζεστε τον εαυτό σας, την καταγωγή σας και το καθήκον σας στη ζωής. Μόνο τότε θα ξεκινήσετε τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας και θα ζείτε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Η άγνοια είναι μεγάλο εμπόδιο, αλλά οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν κάνουν τίποτα ν’αλλάξουν την κατάσταση της άγνοιάς τους. Δεν δέχονται δασκαλέματα και οι σκέψεις τους είναι αποκλειστικά στραμμένες στον κόσμο, καθώς θεωρούν την ίδια την επίγεια τους ζωή σκοπό της ύπαρξής τους, διότι μόνο σπάνια αναγνωρίζουν μια συνέχιση της ύπαρξης μετά το θάνατο. Είναι η άγνοια που τους κάνει να σκέφτονται και να ενεργούν λάθος, αλλά οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα να μετατρέψουν αυτή την άγνοια σε γνώση. Και όσον καιρό εσείς οι άνθρωποι δεν στοχάζεστε τι και πώς είστε και ποιος είναι ο πραγματικός σας προορισμός, παραμένετε μονάχα τυφλοί οδοιπόροι στη γη που διανύουν μάλλον μάταια την πορεία της επίγειας τους ζωής, που δεν εκμεταλλεύονται τον πολύτιμο χρόνο τους, ο οποίος θα μπορούσε να σας αποφέρει μια πανέμορφη ζωή στην αιωνιότητα.

Μόνο η σοβαρή διανοητική απασχόληση με τέτοια ερωτήματα θα φέρει φως μέσα στο πνεύμα σας και θα ενεργοποιήσει τη θέλησή σας για να πετύχετε το στόχο που σας έχει τεθεί για αυτή τη ζωή σας στη γη. Ας καταλάβετε τον εαυτό σας και την καταγωγή σας. . .  Ας συλλογίζεστε τον προορισμό σας και το καθήκον της ζωής σας. . .  Επιδιώξτε τότε έντονα να εκπληρώσετε αυτό που αισθάνεστε ζωντανά στο εσωτερικό σας ως ο καθήκον σας απέναντι στον Θεό. Αφού Αυτός βάζει στην καρδιά σας αυτό το αίσθημα αν μόνο κάνετε σοβαρή προσπάθεια να εξιχνιάσετε το σκοπό και το στόχο της επίγειας σας ζωής, αν μόνο, καταλαβαίνοντας τον εαυτό σας, απευθύνθείτε μέσα στην καρδιά σας σ’Εκείνον από τον Οποίο εκπορευτήκατε. Σας βοηθά ν’ανεβείτε στα ύψη, αλλά πρέπει οι ίδιοι να το θέλετε και να Του ζητήσετε δύναμη και χάρη. Τότε δεν θα διανύσετε μάταια την πορεία σας στη γη, τότε το πνευματικό μέσα σας θα ωριμάσει και θα γίνει αυτό που ήταν αρχικά και που θα έπρεπε και πάλι να γίνει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5017                10-12-1950

Αιώνια ζωή. . .

Δραστηριότητα. . .

Δύναμη από τον Θεό – αγάπη. . .

Η δύναμη που αφυπνίζει στη ζωή είναι και θα μείνει η αγάπη, αφού μονάχα αυτή δημιουργεί την επαφή με την αρχική Πηγή της αγάπης, η οποία είναι και η αρχική Πηγή της δύναμης. Χωρίς τον Θεό δεν υπάρχει ζωή. Όποιος επομένως θέλει να έχει ζωή πρέπει να τη λάβει από τον Θεό, κάτι που μπορεί να γίνει μονάχα μέσω έμπρακτης αγάπης, διά της οποίας ο Θεός ο Ίδιος ενώνεται με τον άνθρωπο, και αυτή η ένωση έχει και το αποτέλεσμα της εισροής στον άνθρωπο της δύναμης που εξασφαλίζει τη ζωή. Η διαδικασία της μετάδοσης της δύναμης μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. . .  μπορεί να εκδηλωθεί ως ορμή για αυξημένη έμπρακτη αγάπη, μπορεί να εκδηλωθεί ως πνευματική επιδίωξη, μπορεί όμως επίσης να την αισθανθεί κανείς ως άμεση μετάδοση δύναμης, ως παραλαβή του θεϊκού λόγου, ο οποίος είναι ουσιαστικά δύναμη και έχει ιδιαίτερα ζωογονητικό αποτέλεσμα.

Μόλις η ψυχή ανυψώνεται σε πνευματικές σφαίρες μέσα στις σκέψεις της ή μέσω λαχτάρας για τον Θεό, αρχίζει να ζει. Αναγεννιέται και το πνεύμα μέσα της δραστηριοποιείται, και δραστηρίοτητα είναι ζωή. Αρχίζει δηλαδή για την ψυχή μια πνευματική ζωή, εκείνη μπαίνει σ’ένα στάδιο της ανάπτυξής της που δεν θα είναι ποτέ μάταιη, επειδή κάτι ζωντανό είναι συνέχεια δραστήριο και επειδή μόνιμη δραστηριότητα σημαίνει αύξηση πλούτων που αποτελούνται από πνευματικούς θησαυρούς και που θα έχουν για αυτό μέγιστη σημασία στο πνευματικό βασίλειο, μετά την επίγεια ζωή.

Για αυτό το λόγο ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε μια αιώνια ζωή στον άνθρωπο που Τον πιστεύει και Τον ακολουθεί ως αποτέλεσμα αυτής της πίστης του, δηλαδή διανύει τη ζωή του στη γη με αγάπη. Αυτός θα ζήσει αιώνια. . .  Για αυτόν δεν υπάρχει πια θάνατος, αφού όταν έχει γίνει μια φορά παραλήπτης της δύναμης από τον Θεό, δεν μπορεί πια να μείνει άπρακτος, επειδή η δύναμη από τον Θεό τον παρακινεί σε πνευματική δραστηριότητα, στην αγάπη και σε μόνιμη επιδίωξη ν’ανέβει στα ύψη. Πάντα όμως πρέπει η επαφή με τον Θεό να δημιουργείται από τον ίδιο τον άνθρωπο, κάτι που καταφέρνει μονάχα η αγάπη. Τότε όμως έχει εξασφαλιστεί η παραλαβή της δύναμης και δεν υπάρχει πια θάνατος για τον άνθρωπο, τότε αυτός θα ζήσει αιώνια, όπως το υποσχέθηκε ο Θεός. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5019                13-12-1950

Ευγνωμοσύνη. . .

Η αγάπη για Μένα σας κάνει και ευγνώμονες, εσάς τους ανθρώπους, για ό,τι σας δίνω, ακόμα και τότε που δεν εκφράζετε με λόγια το αίσθημα της ευγνωμοσύνης σας· το αίσθημα αυτό κάθεται όμως μέσα στην καρδιά σας, μέσα στην οποία μπορώ να κοιτάξω ανά πάσα στιγμή. Το στόμα προφέρει συχνά κάτι που δεν ξέρει η καρδιά, και τέτοια λόγια δεν μετρούν μπροστά Μου. Η καρδιά ωστόσο μπορεί να αισθανθεί χωρίς να εκφραστεί μέσω λόγων, και μονάχα τέτοια συναισθήματα αναγνωρίζω. Όποιος λαμβάνει μια ευεργεσία, η καρδιά του θα αισθανθεί επίσης αγάπη και θα είναι ευγνώμων στον ευεργέτη.

Το να δεχθεί κανείς ένα δώρο χωρίς ευχαριστία όμως μαρτυρεί την εσώτατη έλλειψη αγάπης του, μαρτυρεί μια υπεροψία απέναντι στον συνάνθρωπο η οποία τον κάνει να αισθανθεί ότι δίκαια έλαβε το δώρο. Το ίδιο ισχύει και απέναντι σ’Εμένα, δηλαδή ότι ο ταπεινός άνθρωπος παραλαμβάνει τα δώρα της χάρης Μου πάντα με την καρδιά του γεμάτη ευχαριστία, άσχετα με το αν πρόκειται για πνευματικά ή γήινα δώρα τα οποία του παρέχω με την αγάπη Μου. Η ταπεινή αγάπη του παιδιού είναι πάντα μια απόδειξη της ευγνωμοσύνης. . .  Απέναντι σε Μένα επομένως τα λόγια δεν είναι ανάγκη, αλλά τον συνάνθρωπο θα έπρεπε πάντα να ευχαριστήσετε για να μην προσβάλετε τον δωρητή και να μην του ανταποδώσετε με κακό τρόπο την αγάπη του.

Όποιος δίνει μονάχα για χάρη της ευχαριστίας σ’αυτόν λείπει μεν η σωστή αγάπη για τον διπλανό, ωστόσο, κάθε δώρο που δίνεται με καλή πρόθεση θα έπρεπε ν’αναγνωριστεί με ευγνωμοσύνη, για να μάθει να καταλάβει ο δωρητής τη χαρά τού να κάνει δώρα, για ν’αναφλεχθεί η αγάπη του δωρητή από τη χαρά του παραλήπτη. Αφού μια ευχαριστία την οποία αισθάνεται κανείς θερμά μπορεί να τον παροτρύνει να κάνει και άλλα δώρα, κάτι που είναι πάντα ευλογία για τον δωρητή και τον παραλήπτη.

Η ευχαριστία είναι αχώριστη από την αγάπη, επειδή ένας λόγος ευχαριστίας χωρίς αγάπη δεν μπορεί να λέγεται σωστή ευχαριστία. Όποιος όμως έχει μέσα του την αγάπη, η ζωή, η σκέψη και η πράξη του είναι μια συνεχή ευχαριστία απέναντι σ’Εκείνον που τον δημιούργησε, αφού σ’Εκείνον ανήκει τότε και η θέλησή του, σ’Εκείνον ανήκει η αγάπη της καρδιάς του, η οποία υποκλίνεται με την πιο βαθιά ταπεινότητα και παραδέχεται με συγκίνηση το κάθε δώρο από Εκείνον. Τέτοια είναι η ευχαριστία που Με κάνει χαρούμενο, όταν κατέχω και την αγάπη των πλασμάτων Μου, τα οποία θα λαμβάνουν τότε απεριόριστα για να γίνουν μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5021                15-12-1950

Όποιος ανυψώνει τον εαυτό του. . .

Υπεροψία. . .

Τιμή. . .

Όποιος ταπεινώνεται μόνος του, θα ανυψωθεί. Αλλά όποιος αφήνει να τον τιμήσουν οι συνάνθρωποί του, η αμοιβή του στο επέκεινα θα είναι πράγματι μικρότερη, αφού ήδη έλαβε την αμοιβή του. Εσείς οι άνθρωποι είστε μάλιστα στη γη μονάχα γιατί είστε ακόμα ατελείς, αλλιώς θα είχετε ήδη μπει στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων, το οποίο προϋποθέτει το βαθμό της τελειότητας. Αφού όμως είστε ατελείς, πώς μπορείτε να ζητήσετε τιμή από τον συνάνθρωπο; Πώς μπορείτε ν’αφήσετε να σας τιμήσουν, οι οποίοι δεν ανταποκρίνεστε ακόμα στις απαιτήσεις Μου στην περίπτωση που σας ανακαλώ ξαφνικά από αυτόν τον κόσμο;. . .

Όποιος ταπεινώνεται μόνος του θα ανυψωθεί. . .  Επομένως μια ανύψωση στη βασιλεία Μου προϋποθέτει βαθιά ταπεινότητα, την οποία θα έπρεπε ν’αποδείξετε όχι μόνο απέναντι σε Μένα αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους σας και η οποία όμως δεν σημαίνει δουλοπρέπεια και δουλοπρεπή υπηρεσία. Ποτέ όμως δεν θα έπρεπε εσείς οι άνθρωποι να συμπεριφερθείτε αλαζονικά απέναντι στους συνανθρώπους. Ό,τι πνευματικά χαρίσματα σας διακρίνουν, ό,τι ταλέντα, ζωηρό μυαλό ή υπόλοιπες ικανότητες να κατέχετε, δεν πρόκειται για δικό σας κατόρθωμα, αλλά σας δόθηκαν από τον Δημιουργό και Πατέρα σας ανάλογα με τον προορισμό σας στη γη.

Επομένως τέτοια δώρα δεν πρέπει να σας κάνουν αλαζόνες αλλά μόνο ευγνώμονες απέναντι σ’Εκείνον που σας εφόδιασε τόσο πλούσια. Ωστόσο, θα έπρεπε να έχετε πάντα επίγνωση του γεγονότος ότι η ψυχή σας είναι ακόμα ατελής και ότι είναι μονάχα αυτή που θα επιζήσει όταν έχει πεθάνει το κορμί σας. . .  ότι δηλαδή όλα τα επίγεια δώρα είναι εφήμερα, όπως είστε εφήμεροι και εσείς, και εκτός από την ψυχή σας δεν θα μείνει τίποτα που θα σας δώσει το δικαίωμα να είστε υπερόπτες. Για αυτό δεν είναι πρέπον στη γη ν’αποτίσουν οι άνθρωποι υπέρμετρο φόρο τιμής σ’έναν συνάνθρωπο, να υποκλιθούν οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι τα αδέλφια του, μπροστά του ή να τον υπηρετήσουν σαν σκλάβοι.

Δεν είναι πρέπον ένας άνθρωπος ν’αφήσει να του υποτίσουν φόρο τιμής οι συνάνθρωποί του και να τον ανυψώσουν σαν βασιλιά, στην περίπτωση που δεν του ανατέθηκε τέτοιο αξίωμα. Αφού ακόμα και κάθε επίγειος κυρίαρχος θα έπρεπε να είναι για τους υπηκόους του στοργικός, πατρικός εξουσιαστής αν θέλει ν’αποκτήσει την αγάπης τους και όχι μόνο τον φόβο τους. Τότε θα του απιτίσει από μόνος του κάθε υπήκοος το φόρο τιμής που του αξίζει. Αυτός όμως τοποθετήθηκε πάνω στους ανθρώπους ως επίγειος εξουσιαστής διά του θελήματός Μου. Ωστόσο, και η δική του υπεροψία δεν είναι αρετή αλλά αδυναμία και ελάττωμα μπροστά στα μάτια Μου.

Εσείς οι άνθρωποι είστε όλοι ίσοι μπροστά Μου. Θα έπρεπε να συμπεριφέρεστε ο ένας στον άλλον σαν αδέλφια, θα έπρεπε να υπηρετείτε ο ένας τον άλλον με αγάπη, τότε κινείστε στη γη σαν τα αληθινά Μου παιδιά και η καρδιά σας θα μείνει ταπεινή. . .  Αφού θα έπρεπε πάντα να φαντάζεστε την πορεία Μου στη γη, πώς βάδιζα στη μέση των ανθρώπων με τους μαθητές Μου, στους οποίους συμπαραστεκόμουν σαν αδελφός και φίλος και τους οποίους και δίδασκα με αδελφικό τρόπο. . .

Είχα πράγματι στη διάθεσή Μου ολόκληρη την εξουσία και μπορούσα να προμηθευτώ τα πάντα, επίγεια πλούτη και υπόληψη μπροστά στον κόσμο. Θα μπορούσα να εξουσιάσω σαν βασιλιά και να διαθέσω κάθε τιμή. Ωστόσο, δεν είδα το υψηλό, είδα μονάχα το άθλιο, το αδύναμο, και έσκυψα να το πλησιάσω. Δεν ήξερα καμία υπεροψία και δεν έψαχνα τιμή και δόξα από ανθρώπους. Έδινα μονάχα αγάπη και απαιτούσα επίσης μονάχα αγάπη από του ανθρώπους. Και όποιος θέλει να Με ακολουθήσει, θα έπρεπε να υπηρετήσει με αγάπη, ποτέ όμως να θελήσει να εξουσίασει. Τότε μόνο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από μεγάλα πράγματα μέσα στη βασιλεία Μου που στη γη ταπεινώθηκε τον εαυτό του όπως το έκανα και Εγώ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser