background

επισκέπτες: 4448

Βιβλίο 67

 

6189                14-2-1955

Λυτρωτικό έργο. . .

Λύτρα. . .

Ελεύθερη βούληση. . .

Στους υποδουλωμένες ψυχές έφερα βοήθεια μέσα στην ένδεια τους, αφού αιθάνονταν τη δουλεία τους και δεν μπορούσαν να απελευθερωθούν από μόνες τους. . .  Είχαν αιχμαλωτιστεί από έναν κύριο που ήταν ισχυρός και βίαιος, στον οποίο έλειπε κάθε αγάπη και ο οποίος για αυτό έδεσε σφιχτά τους δούλους του με έναν τρόπο ώστε δεν μπορούσαν να ξεφύγουν χωρίς βοήθεια. Αυτή τη βοήθεια λοιπόν έφερα στους ανθρώπους, γιατί Εγώ, Που είμαι επίσης Κύριος, είχα και Εγώ τη δύναμη να σπάσω δεσμά. Έπρεπε ωστόσο πρώτα να τον νικήσω, έπρεπε να τον αντιμετωπίσω σε μάχη, έπρεπε πρώτα να αποκτήσω το δικαίωμα να απελευθερώσω τη δική του ιδιοκτησία, αφού εσείς οι άνθρωποι ήσασταν ιδιοκτησία του, επειδή οι ίδιοι του είχατε παραδοθεί μέσω της θέλησής σας. . .

Το φταίξιμο για τα δεινά σας ήταν δικό σας, ωστόσο λυπόμουν την ανθρωπότητα, γιατί αγαπούσα τα πλάσματά Μου παρά την εθελοντική τους απομάκρυνση από Μένα. . .  Και επομένως αντιμετώπισα τον αντίπαλό Μου στη μάχη. . .  Και τον νίκησα με το όπλο της αγάπης. . .  Του πρόσφερα υψηλά λύτρα. . .  Άφησα εθελοντικά να Με καρφώσουν στο σταυρό, έδωσα τη ζωή Μου στο σταυρό για να του αποδείξω ότι η αγάπη Μου ήταν ικανή να κάνει τα πάντα για εσάς τους ανθρώπους, για να σας φέρει τη σωτηρία. . .  Άφησα τους δούλους και τους δήμιούς του να Μου κάνουν ανεμπόδιστα όλες τις στυγερότητές τους. . .

Η αγάπη Μου για σας τους ανθρώπους ήταν τόσο βαθιά ώστε επωμίστηκα όλα τα βάσανα και όλους τους πόνους για να σας απελευθερώσω από εκείνα. . .  Ο αντίπαλός Μου και οι οπαδοί του μπορούσαν να κάνουν σε Μένα αυτά που αξίζατε εσείς εξαιτίας της αποστασίας σας από Μένα και που ήθελε συνέχεια να σας κάνει εκείνος, αν δεν σας είχα λυτρώσει από τον έλεγχό του. . .  Εγώ επομένως πλήρωσα αντί για σας για την ενοχή της αμαρτίας σας, παραδόθηκα στα χέρια του για να ξεσπάσει σε Μένα, παρόλο που δεν ήμουν δικός του. Και ως αντάλλαγμα έπρεπε να σας δώσει την ελευθερία, γιατί εξιλέωσα την ενοχή σας.

Τον αντιμετώπισα. . .  αλλά μαχόμουν μόνο με το όπλο της αγάπης. Ωστόσο, τσάκισα την εξουσία του, την οποία δεν μπορούσε τότε πια να χρησιμοποιήσει για να σας υποδουλώσει, γιατί απελευθερωθήκατε από τον έλεγχό του διά του λυτρωτικού έργου Μου. Μπορεί να εξουσίαζει ακόμα ανεμπόδιστα μόνο εκεί όπου οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο. . .  Αφού αυτοί παραμένουν εθελοντικά υπό τον έλεγχό του και είναι θύματά του ώσπου να Με φωνάξουν και εκείνοι για να τους βοηθήσω μέσα στην ένδεια τους. Τα λύτρα τα πλήρωσα για όλες τις ψυχές, άρα δεν μπορεί να κρατηθεί στο βάθος από τον αντίπαλό Μου καμία ψυχή που ζητά να ανεβεί, που θέλει να λυτρωθεί από Μένα, που αναγνωρίζει Εμένα ως τον Κύριό της και που για αυτό θέλει και να Μου ανήκει. . .  Αλλά παρά τη θέλησή της δεν μπορώ να την απελευθερώσω από τον αντίπαλό Μου, αφού σε αυτή την περίπτωση αυτός έχει δικαίωμα για αυτή την ψυχή, γιατί αυτή τον πρεσβεύει εσωτερικά.

Η βούληση της ψυχής είναι αποφασιστική για το αν τη συμφέρει το λυτρωτικό Μου έργο, για το αν συμμετέχει στις χάρες του λυτρωτικού έργου, τις οποίες έχει απεριόριστα στη διάθεσή της, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να της παρασχεθούν παρά τη θέλησή της. . .  Κατεβαίνω μάλιστα στην άβυσσο και φέρνω τη σωτηρία στις ψυχές στο βάθος. . .  αλλά δεν εξαναγκάζω καμία ψυχή να Με ακολουθήσει, σπάω όμως και τα πιο βαριά δεσμά αν Μου το ζητήσει η ψυχή, αν είναι πρόθυμη να Με ακολουθήσει, αν θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο του αντιπάλου Μου. . .  Δίνω την ελευθερία σε όλους όσοι την επιθυμούν, αφού πέθανα στο σταυρό για όλους τους ανθρώπους, γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι τα πλάσματά Μου, τα οποία αγαπώ από την αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6191                17-2-1955

Αξιολογείται μονάχα η αγάπη. . .

Μονάχα η αγάπη είναι αυτό που αξιολογώ, γιατί ό,τι βασίζεται στην αρχή της αγάπης, πρέπει να είναι καλό μπροστά στα μάτια Μου. Και θα ευλογώ ό,τι και να κάνει κανείς ωθημένος από την αγάπη. . .  Και δεν θα προκαλέσει ζημιά στους ανθρώπους, αλλά θα συμφέρει την ψυχή τους, παρόλο που από την επίγεια άποψη δεν κερδίζουν τίποτα. Αυτό που κάνει κανείς με αγάπη πρέπει και πάντα να ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου, αφού δεν το κάνει χωρίς Εμένα, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος η Αγάπη. . .  [Η γραμματική ανακρίβεια υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.]

Αλλά πρόκειται πάντα μόνο για την αγάπη που δίνει, που θέλει να χαρίζει ευτυχία, που κάνει θυσίες, όχι για την αγάπη που θέλει να κατέχει, η οποία ως φιλαυτία μπορεί επίσης να είναι η αφορμή για πράξεις και επιχειρήσεις κάθε είδους. . .  Αυτή τη διαφορά πρέπει να κάνετε και πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας στα σοβαρά για το ποιο είδος αγάπης σας παρακινεί όταν επεμβαίνετε για να βοηθήσετε, όταν παρακινείστε να κάνετε κάτι και αναρωτιέστε αν το θεωρώ σωστό. . .  αν μπορείτε να περιμένετε την ευλογία Μου για την πράξη σας. . .

Αποφασιστική είναι πάντα μόνο η αγάπη που είναι ανιδιοτελής, αφού η ιδιοτελής αγάπη ανήκει στον κόσμο, δεν είναι δικό Μου τμήμα και επομένως δεν μπορεί να είναι ευλογημένη. Σας το λέω αυτό γιατί με πρόσχημα την αγάπη γίνονται πολλά και γιατί και εδώ πρόκειται για την ενέργεια του αντιπάλου Μου, ο οποίος εμφανίζεται κατά κάποιον τρόπο φορώντας μια μάσκα για να ανάψει και να αυξάνει τη φιλαυτία. . .  Αφού αυτή είναι η αντίθεση της αγνής ανιδιοτελούς αγάπης, η οποία σας συνδέει μαζί Μου, γιατί είναι θεία.

Όποιος ψάχνει το δικό του συμφέρον, δεν Μου ανήκει ακόμα, ακόμα και τότε που φαίνεται ότι θυσιάζεται ο άνθρωπος. . .  Βλέπω την καρδιά, καταλαβαίνω κάθε συναίσθημα μέσα της. Για αυτό το λόγο πρέπει ο άνθρωπος να ελέγξει τον εαυτό του για το αν θέλει να δώσει ή αν θέλει να πετύχει κάτι. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί ξέγνοιαστα να κάνει ό,τι θέλει, θα έχει πάντα την ευλογία Μου και δεν θα τον εγκαταλείψω. . .  Θα ενδυναμωθεί και η βοήθειά Μου θα του παρασχεθεί φανερά, γιατί είμαι τότε ο Ίδιος μέσα του και θα τον οδηγήσω πράγματι καλά, θα τακτοποιήσω τις σκέψεις του και θα του δώσω τη δύναμη να τα βγάλει πέρα με το καθήκον του. . .  Στην περίπτωση που τον ωθεί μόνο η ανιδιοτελής αγάπη, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και θα έχει την ευλογία Μου. Την κάθε ιδιοτελή σκέψη όμως τη γνωρίζω. . .  και για αυτό θέλω να προειδοποιήσω τους ανθρώπους, γιατί δεν μπορούν να Με ξεγελάσουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6192                18-2-1955

Η λύτρωση από τη μορφή είναι η αφομρή της αναμόρφωσης της Γης. . .

Στο πνευματικό που είναι δεσμευμένο μέσα στη μορφή σπεύδω προς βοήθεια, αφού βιάζεται ασυνείδητα να πετύχει την τελειότητά του, αισθάνεται την ερχόμενη αλλαγή του τόπου διαμονής του, βιάζεται να συνεχίσει την ανάπτυξή του, να κατοικήσει μέσα σε ένα πιο χαλαρό περίβλημα. . .  Το πνευματικό που είναι ακόμα δεσμευμένο μέσα στη στερεή ύλη έχει φτάσει σε ένα βαθμό της ωριμότητάς του που του επιτρέπει μια πιο χαραρή εξωτερική φόρμα, και για αυτό το λόγο γίνονται αισθητές πριν το τέλος αυτής της Γης φοβερές αλλαγές της Γης, η στερεή ύλη ανατινάζεται μέσω φυσικών καταστροφών, το πνευματικό μέσα στη Γη ανυπομονεί αδιάκοπα να φτάσει στην επιφάνεια της Γης. . .  Και αυτή η κατάσταση του πνευματικού και μόνο θα ήταν μια αφορμή για την αναμόρφωση της επιφάνειας της Γης, διότι η ανοδική ανάπτυξη πρέπει να συνεσίχει και διότι μια αναπτυξιακή περίοδος διάρκεσε πράγματι αρκετά για να παρακινήσει το πνευματικό μέσα στη σκληρή ύλη να παρατήσει την αντίστασή του. . .

Για αυτό το πνευματικό λοιπόν το τέλος αυτής της Γης σημαίνει λύτρωση και μια δυνατότητα για την περαιτέρω ανάπτυξή του μέσα σε μια άλλη μορφή. . .  Και επίσης το πνευματικό που δίνει ζωή στον κόσμο των φυτών και των ζώων επιδιώκει να ανέβει στα ύψη, και πάνω στη νέα Γη θα ενσαρκωθεί ξανά μέσα σε δημιουργήματα τα οποία μπορεί να διανύσει όλο και πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα και για αυτό το πνευματικό να έρθει πιο κοντά η στιγμή όπου. . .  ενσαρκωμένο ως άνθρωπος. . .  θα πρέπει να αποδείξει καλό μέσω της τελευταίας δοκιμασίας της θέλησής του. . .  Μόνο Εγώ ξέρω για την ανάγκη και την ευλογία μιας αναμόρφωσης της επιφάνειας της Γης. . .  Μόνο Εγώ ξέρω για το βαθμό ωριμότητας του πνευματικού, τόσο μέσα στα δημιουργήματα όσο και μέσα στον άνθρωπο. . .

Μόνο Εγώ ξέρω πότε παραμένει στάσιμη η ανοδική ανάπτυξη και πώς μπορώ ξανά να τη βάλω μπρος. . .  Και ανάλογα καθορίστηκε το σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο πραγματοποιείται τώρα με αγάπη και σοφία και εξουσία. Το ότι εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε αυτές τις γνώσεις είναι ήδη ένδειξη ενός χαμηλού βαθμού ωριμότητας, αλλά μετά από λίγη συλλογή θα μπορούσατε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρχει ένας σοφότατος Δημιουργός και ότι πρέπει να είναι σκόπιμα όλα όσα γίνονται. . .  Αφού Αυτός που διευθύνει τη μοίρα σας σύμφωνα με το θέλημά Του, διευθύνει πράγματι και ολόκληρο το σύμπαν με σοφία και αγάπη. . .  Δεν πρόκειται για ένα Ον που δημιουργεί και καταστρέφει αυθαίρετα. . .  αλλιώς η σοφία θα ήταν αμφίβολη. . .  Και μόνο η αγάπη είναι η αιτία όλων όσα γίνονται. . .  ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται μερικές φορές αμφίβολο, σε σας τους ανθρώπους.

Τα πάντα γύρω σας είναι πνευματικά στοιχεία που σαν και εσείς θα πρέπει να επιστρέψουν σε Μένα. . .  και σε ολόκληρο το πνευματικό δίνω τη δυνατότητα να πετύχει το στόχο του. Το ότι μέσα στην τύφλα σας δεν προσέχετε το μόνο στόχο που είναι άξιος επιδίωξης το αποφασίζει η ελεύθερη θέλησή σας. . .  Όποιος όμως το επιδιώκει, θα φτάσει σε Μένα στο στάδιο ως άνθρωπος. . .  Πριν από ατελείωτους καιρούς βιώσατε εσείς τις ίδιες δυνατότητας μεταμόρφωσης, και εσείς μπορούσατε να απελευθερωθείτε από τη σκληρή ύλη μόνο μέσω της στοργικής Μου επέμβασης· και εσείς έπρεπε να διανύσετε το ίδιο δρόμο που πρέπει να διανύσει το πνευματικό που θα απελευθερωθεί τώρα. . .

Και σε όλο το ακόμα ανελεύθερο πνευματικό δείχνω την αγάπη Μου, έτσι όπως την έδειξα σε σας και σας τη δείχνω ακόμα. Και για αυτό το λόγο η ανθρωπότητα θα βιώσει κάτι τρομερό και θα πρέπει ήδη πριν να υποφέρει πολύ, προκειμένου να μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμα την κάθε ευκαιρία για να πετύχει έναν υψηλότερο βαθμό ωριμότητας πριν έρθει η τελευταία μέρα, αφού αυτή θα καθορίσει τον τόπο διαμονής του κάθε πνευματικού όντος. . .  Θα καθορίσει αν το φως ή το σκοτάδι θα είναι η μοίρα του και θα μεταφέρει το κάθε πνευματικό ον μέσα σε εκείνη την εξωτερική μορφή που θα ανταποκριθεί στην ωριμότητά του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6193                19-2-1955

Το κλειδί για τη σοφία είναι η αγάπη, όχι η λογική. . .

Κανένας τομέας δεν είναι τόσο επίμαχος όπως ο πνευματικός, αφού όπου δεν μπορούν να αναφερθούν αποδείξεις, οι άνθρωποι δεν θα συμφωνούν ποτέ. . .  Ωστόσο, ο κάθε εκπρόσωπος της άποψής του πιστεύει ότι έχει δίκιο, πιστεύει ότι στέκεται στην αλήθεια. Όλες τις επίγειες γνώσεις μπορεί να διευρύνει ο άνθρωπος με τη λογική του, μπορεί επίσης να τις τεκμηριώσει μέσω αποδείξεων ή να καταλάβει ότι έκανε λάθος και να αλλάξει τη σκέψη του. . .  Μπορεί να εξακριβώσει τις γνώσεις του και να φτάσει σε ένα βέβαιο πόρισμα, το οποίο μπορούν τότε να αποδεχτούν ως ακαταμάχητο εκείνοι  που εξερευνούν και συλλογίζονται το ίδιο τομέα. . .  Διαφορετικό όμως είναι στην περίπτωση των πνευματικών γνώσεων. . .  στην περίπτωση του τομέα που βρίσκεται εκτός των επίγειων γνώσεων και που δεν μπορεί ποτέ να εξερευνηθεί με λογικό τρόπο. . .

Ό,τι πνευματικές γνώσεις και να διοχετευτούν στους ανθρώπους. . .  δεν μπορούν ποτέ να αποδειχτούν, αλλά πρέπει πάντα να τις πιστέψει κανείς. Και το ότι οι άνθρωποι προφέρουν πολλές και διαφορετικές σκέψεις και τις υποστηρίζουν ως σωστές είναι κατανοητό, γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί σχετικά με τον χαρακτήρα τους και γιατί η διερεύνηση του πνευματικού τομέα σχετίζεται στενά με την ποιότητα του ανθρώπου. . .  με την πνευματική του ωριμότητα. Αφού αυτό τον τομέα δεν τον εξερευνά η λογική, αλλά η καρδιά. . .

Είναι ακατανόητο αυτό για καθαρά λογικούς ανθρώπους και όμως είναι ένα γεγονός που αποδεικνύει τον εαυτό του. Ακόμα και οι άνθρωποι με υψηλά αναπτυγμένη λογική δεν βγάζουν συμπεράσματα που συμφωνούν μεταξύ τους στον πνευματικό τομέα, όσο δεν συμμετέχει στις έρευνές τους η καρδιά τους. . .  Τότε όμως συμφωνούν πλήρως οι απόψεις τους, γιατί τότε βρέθηκε και εφαρμόζεται το σωστό κλειδί για την πύλη της σοφίας. . .  Και αυτό το κλειδί είναι η αγάπη, η οποία ανάβει μέσα στην καρδιά. . .  η οποία φωτίζει τότε και το πνεύμα του ανθρώπου, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί παρά να σκέφτεται σωστά, γιατί τότε οι σκέψεις του οδηγούνται από τον Θεό και γιατί αυτές οι σκέψεις εγγυώνται ότι είναι η αλήθεια. . .

Οι λογικοί άνθρωποι δεν πείθονται από τέτοιες εξηγήσεις ώσπου να φουντώσει η αγάπη και μέσα στους ίδιους. . .  Τότε καταλαβαίνουν αυτό το μυστήριο. . .  Τότε καταλαβαίνουν ότι ο Ίδιος ο Θεός χαρίζει την αλήθεια μόνο σε εκείνους που συνδέονται μαζί Του διά της αγάπης. Γνώσεις που αποκτήθηκαν με αυτό τον τρόπο μάλιστα δεν αποδεικνύονται ούτε σε αυτή την περίπτωση, στον ίδιο τον άνθρωπο όμως αρκεί η εσωτερική του πεποίθηση για να ξέρει ότι στέκεται στην αλήθεια. . .  για να ξέρει ότι κανένας επίγειος επιστήμονας δεν μπορεί ποτέ να τον διδάξει διαφορετικά και να κλονίσει την πεποίθησή του. . .

Όποιος παρέλαβε μια φορά την αλήθεια από τον Ίδιο τον Θεό, μέσω του Πνεύματός Του, δεν μπορεί πια να αμφιβάλει ή να θέλει να διευρύνει τις γνώσεις του αλλού. . .  Έχει θέσει υπό την κατοχή του τον πνευματικό τομέα, τον μύησε ο Ίδιος ο Θεός και δεν υπάρχει για εκείνον επιστροφή στον τομέα της επίγειας επιστήμης, δεν υπάρχει για εκείνον αλλαγή της σκέψης του, αφού τον έχει καταλάβει  η αλήθεια, γιατί τον έχει καταλάβει ο Ίδιος ο Θεός, ο Οποίος είναι η αιώνια Αλήθεια. . .

Ο δρόμος όμως που οδήγησε τον άνθρωπο σε αυτό τον τομέα ήταν και είναι η αγάπη. . .  Και ποτέ δεν θα μπορεί να τον εξερευνήσει άνθρωπος που δεν έχει αγάπη, και επομένως είναι αμφισβητήσιμες όλες οι πνευματικές απόψεις όσο δεν αποκτήθηκαν διά της καρδιάς. . .  Οι πνευματικές γνώσεις είναι γνώσεις που δεν μπορούν να αποδειχτούν και που όμως γίνονται πλήρη πεποίθηση μόλις ο άνθρωπος δημιούργησε το σύνδεσμό του με τον Θεό μέσω μιας ζωής με αγάπη, με αποτέλεσμα ο Ίδιος ο Θεός να δασκαλέψει τότε τον άνθρωπο και να τον ενημερώσει σχετικά με όλα τα θέματα, μιλώντας του μέσω του Πνεύματος, ενεργώντας μέσα του έτσι όπως το υποσχέθηκε ο Ίδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6195                22-2-1955

Το να ακούσει κανείς το λόγο ήταν δυνατό μόνο μετά το σταυρικό θάνατο. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 48  - 52. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Το να ακούτε το λόγο Μου μέσα σας είναι μια εκδήλωση του Πνεύματός Μου, το οποίο ενεργεί μέσα σας μόλις πληροίτε την προϋπόθεση: να διαμορφώσετε την καρδιά σας σε αγάπη. . .  Σας υποσχέθηκα να στείλω το Πνεύμα Μου, το οποίο σας οδηγεί στην πλήρη αλήθεια. . .  Όσο βάδιζα ο Ίδιος στη Γη το Πνεύμα Μου ενεργούσε πάνω και μέσα σας (στους ανθρώπους) όταν το ήθελα Εγώ. . .  Αλλά από μόνοι τους, χωρίς τη δική Μου συνδρομή, δεν θα μπορούσαν οι άνθρωποι ακόμα να ακούσουν τη φωνή Μου, αφού εκείνη την εποχή η ανθρωπότητα βρισκόταν τελείως υπό την εξουσία του αντιπάλου Μου, ο οποίος δεν τους επέτρεπε να επικοινωνήσουν μαζί Μου, επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν ακόμα λυτρωθεί. . .

Παρ’όλα αυτά και προτού κατέβω στη Γη μιλούσα ανέκαθεν μέσα από το στόμα των προφητών. Αυτοί οι προφήτες ήταν τότε ωθημένοι από το Πνεύμα Μου. . .  Χρησιμοποιούσα το στόμα τους για να εκφραστώ και να μιλήσω στους ανθρώπους, οι οποίοι απομακρύνονταν από Μένα. . .  Οι προφήτες δε αυτοί έλεγαν υποχρεωτικά ό,τι τους υπαγόρευε το θέλημά Μου. . .

Την αρχική τους κατάσταση, όπου αντιλαμβάνονται τη φωνή Μου απευθείας, την είχαν χάσει οι άνθρωποι πολύ πριν από τη γέννησή Μου. . .  Ανέκαθεν ήταν λίγα μεμονωμένα άτομα που Μου ανήκαν με την καρδιά τους, και επειδή ήταν ψυχές που προέρχονταν από πάνω, όφειλαν να είναι φωτεινά πρότυπα για τους συνανθρώπους τους, οι οποίοι βρίσκονταν σε τεράστια απόσταση από Μένα. Αφού τότε ο Σατανάς είχε ακόμα ακλόνητη εξουσία πάνω στους ανθρώπους και τη χρησιμοποιούσε κατά κύριο λόγο για να τους κρατάει μακριά Μου. Και αυτή την εξουσία χρειαζόταν λοιπόν ως πρώτο να κλονίσω με το σταυρικό Μου θάνατο. . .

Έεπρεπε να λυτρώσω τους ανθρώπους και να εγκαταστήσω τη σύνδεση ανάμεσα στο βασίλειο του φωτός και σε αυτούς, ώστε να ελευθερωθεί ο δρόμος της επιστροφής για όσους επιθυμούσαν ειλικρινά να γυρίσουν κοντά Μου. . .  Χάρη στο θάνατό Μου οι άνθρωποι ξαναγεννήθηκαν σε μια νέα ζωή. . .  Εκείνοι που επιδίωκαν εθελοντικά αυτή την αναγέννηση ζώντας μια ζωή έμπρακτης αγάπης. . .  αντίστοιχη με τη δική Μου πορεία στη Γη. . .  πλημμύριζαν τότε από το Πνεύμα Μου. . .  Το Πνεύμα Μου μπορούσε να ενεργήσει μέσα τους, Εγώ ο Ίδιος επομένως ήμουν παρόν κοντά στους ανθρώπους, και επίσης μπορούσαν να ακούσουν τη φωνή Μου. . .  Μπορούσα να μιλήσω στους ίδιους. . .  όχι μόνο να τους χρησιμοποιήσω για να μιλήσω στην ανθρωπότητα. . .

Είχα τη δυνατότητα να εφοδιάζω τον καθένα χωριστά με τροφή για την ψυχή του. . .  Μορούσα να τους προσφέρω για τροφή τον Ίδιο Μου τον Εαυτό, ο Οποίος είμαι ο προαιώνιος Λόγος. . .  Αυτό όμως το κατέστησε δυνατό μόνο το λυτρωτικό Μου έργο, αλλιώς οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να κατακτήσουν την αναγέννηση της ψυχής τους, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να περάσουν από το βασίλειο του σκότους στο βασίλειο του φωτός. Είπα στους μαθητές Μου ότι ήθελα να τους στείλω το Πνεύμα Μου. . .  Τους δίδαξα μεν πώς να ακούνε εσωτερικά τη φωνή Μου. . .  ωστόσο δεν μπορούσαν να καταλάβουν απόλυτα αυτά που τους έλεγα, επειδή ακόμα και εκείνοι εξακολουθούσαν να είναι δέσμιοι του αντιπάλου μέχρι που έλυσα τα δεσμά τους μέσω του σταυρικού Μου θανάτου. Τότε τους έστειλα το Πνεύμα Μου, πράγμα που έγινε ορατά σε εκείνη την περίπτωση.

Αλλά την έκχυση του Πνεύματός Μου μπορούν τώρα να τη βιώσουν όλοι οι άνθρωποι, αν και με όχι τέτοια φανερή μορφή. . .  Μπορούν με τη θέλησή τους να φτάσουν σε μια κατάσταση όπου είναι συνδεδεμένοι μαζί Μου. . .   Με μια ζωή γεμάτη αγάπη σύμφωνα με το δικό Μου πρότυπο έχουν τη δυνατότητα να αναγεννηθούν. . .  ώστε τώρα πια ο Πατέρας μπορεί να μιλήσει με το παιδί Του και αυτό να Τον ακούσει. . .  Έτσι τώρα ο Πατέρας μπορεί να παρέχει στο παιδί Του την κατάλληλη τροφή που χρειάζεται για να ωριμάσει και να γίνει αυτό που είναι ο προορισμός του στη Γη. . .  δηλαδή ένα ον γεμάτο δύναμη και φως, το οποίο θα έχει επανέλθει στην πρωταρχική του κατάσταση, όπως ήταν όταν δημιουργήθηκε. . .  Αυτή η προσφώνησή Μου, ο λόγος Μου, είναι το σημάδι της ενέργειας του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο. . .  είναι η έκχυση του Πνεύματος, την οποία έκανε δυνατή μόνο το λυτρωτικό Μου έργο.

Εθελοντικά πρέπει ο άνθρωπος να συνδεθεί μαζί Μου διά της αγάπης, μόνο τότε κατόρθωσε την αναγέννησή του και μόνο τότε μπορώ να του προσφέρω το ουράνιο άρτο. . .  το λόγο Μου. Και για να έχει αυτή την ικανότητα πέθανα στο σταυρό και απόκτησα για αυτόν τη χάρη μιας ενισχυμένης θέλησης. Διότι μέχρι εκείνη την ώρα τον κρατούσε δέσμιο ο αντίπαλός Μου και τον εμπόδιζε να συνδεθεί σε τόσο στενό βαθμό μαζί Μου ώστε να μπορεί να ακούει το Λόγο Μου. Οι άνθρωποι όμως που προηγούμενα είχαν κριθεί άξιοι να ακούσουν τη φωνή Μου, εκπλήρωσαν με αυτό τον τρόπο μια αποστολή για την οποία είχαν ενσαρκωθεί οι ψυχές τους στη Γη. . .  Επρόκειται πάντα για μεμονωμένα άτομα που είχαν να εκπληρώσουν μια αποστολή: να πληροφορήσουν για τη μελλοντική κάθοδό Μου στη Γη και να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην πίστη. . .

Αλλά μετά το θάνατό Μου στο σταυό ήταν (είναι) πλέον δυνατό να Με ακούνε όλοι οι άνθρωποι που το επιθυμούσαν (επιθυμούν) πραγματικά, που τηρούν τις εντολές Μου και άρα εκπληρούσαν (εκπληρούν) τους όρους που απαιτούνται για να μπορέσω να τους αποκαλυφθώ. . .  Εφόσον ένας άνθρωπος πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού και Λυτρωτής του κόσμου, μέσα στον οποίο μπόρεσα να ενσαρκωθώ Εγώ ο Ίδιος, τότε του παρέχεται επίσης και η δύναμη να πληροί το θέλημά Μου. Χωρίς να εμποδίζεται πλέον από τον αντίπαλό Μου, μπορεί να βαδίσει στο δρόμο της αγάπης και να αυτοδιαμορφωθεί σε σκεύος του Πνεύματός Μου, πράγμα που προηγούμενα ελάχιστοι μόνο είχαν τη δυνατότητα να κάνουν. . .  Αλλά και αυτοί οι λίγοι επιβαρύνονταν ακόμα με την ενοχή από την αμαρτία τους, που είχε ως επακόλουθο ότι ούτε για αυτούς δεν ήταν ανοιχτός ο δρόμος της επιστροφής κοντά Μου. . .

Η αγάπη επομένως, η οποία αποτελούσε το σύνδεσμο ανάμεσα στους ανθρώπους και σε Μένα, είχε ψυχρανθεί σχεδόν εντελώς εξαιτίας της επίδρασης του αντιπάλου Μου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια τεράστια απόσταση από Μένα. . .  Χάρη στον άνθρωπο Ιησού η απόσταση αυτή μειώθηκε. . .  Αυτός ήταν ολοκληρωτικά συνδεδεμένος μαζί Μου, υπέρερε και πέθανε για χάρη των ανθρώπων προκειμένου να εξιλεώσει την ενοχή που τους χώριζε από Μένα, με σκοπό να μπρούσαν οι άνθρωποι να έρθουν σε Μένα ανεμπόδιστα και να ακούν επίσης τη φωνή του Πατέρα τους.

Ο στόχος ήταν να αποκατασταθεί η πρωταρχική κατάσταση, η οποία προϋποθέτει ένα βαθμό τελειότητας. . .  Αυτόν λοιπόν το βαθμό τελειότητας μπορούσαν να τον φτάσουν οι άνθρωποι μόνο μετά τον εξιλασμό της μεγάλης ενοχής που σήμαινε η αποστασία τους από Μένα. . .  Επομένως για χάρη σας πέθανα στο σταυρό, γιατί αλλιώς δεν θα ήταν δυνατό να εξιλεωθεί αυτή η ενοχή. Και τώρα μπορεί ο κάθε άνθρωπος να φτάσει στο βαθμό εκείνο που τον καθιστά ικανό να ακούει τη φωνή Μου. . .  Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αυτοδιαμορφωθεί σε ένα σκεύος που θα δεχθεί το Πνεύμα Μου και Εγώ μπορώ τώρα να εκχύσω το Πνεύμα Μου στον κάθε ένα που ζει σε αρμονία με το θέλημά Μου και ακολουθεί τις εντολές Μου. . .  Σε εκείνον μπορώ να αποκαλύψω τον Εαυτό Μου, όπως το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6196                23-2-1955

Ζωή με αγάπη. . .

Η δύναμη της αγάπης. . .

Θα πρέπει να πασχίσετε να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη, και θα αισθανθείτε οι ίδιοι τη λυτρωτική  δύναμη της αγάπης, αφού θα απελευθερωθείτε από όλα τα δεσμά του πάθους, θα απελευθερωθείτε από όλες τις ακάθαρτες σκέψεις, από πόθους κάθε είδους. . .  Δεν θα μπορείτε πια να αισθάνεστε μίσος, γιατί και αυτό είναι δεσμά που σας έβαλε ο αντίπαλος του Θεού, τα οποία όμως τα σπά η δύναμη της αγάπης. . .  Θα μπορείτε από μόνοι σας να ξεφύγετε από την εξουσία του, γιατί η δύναμη της αγάπης σάς ενισχύει. Και θα μπορείτε επίσης να σπάτε τα δεσμά των συνανθρώπων σας, στην περίπτωση που τους συμπεριφέρεστε πάντα με αγάπη. . .  Αφού η αγάπη είναι τμήμα του Θεού, και κατά συνέπεια πρέπει να έχει λυτρωτικό αποτέλεσμα, γιατί το κάθε θείο είναι ελεύθερο ή βοηθά να πετύχει κανείς την ελευθερία.

Όσο είστε ακόμα αιχμάλωτοι του πάθους, όσο υπάρχει ακόμα μια σκέψη του μίσους μέσα σας, σας λείπει η αγάπη, αλλιώς θα συμπεριλαμβάνατε τα πάντα μέσα στην αγάπη σας και ό,τι ακάθαρτο θα είχε εκδιωχτεί από την καρδιά σας, γιατί είναι τμήμα εκείνου που στερείται οποιασδήποτε αγάπης και που στέκεται απέναντι από τον Θεό ως ο αντίπαλός Μου. Το να εξελίξει κανείς μια σωστή αγάπη τον κάνει ευτυχισμένο, αισθάνεται ανυψωμένος, αισθάνεται κοντά στον Δημιουργό του· δεν τον τραβούν κοντά στη Γη τα ελαττώματα και οι πόθοι του, αλλά σηκώνει τις σκέψεις του προς τα ύψη, αφού η αγάπη συνδέει τον άνθρωπο με τον Δημιουργό του, γιατί Αυτός ο Ίδιος είναι η Αγάπη. . .  Και το να είναι κανείς συνδεδεμένος με τον Θεό πρέπει αναγκαστικά να σημαίνει μια κατάσταση ελευθερίας, αφού ο Θεός δεν αφήνει να βασανίζεται μέσα στα δεσμά τον άνθρωπο που συνδέθηκε μαζί Του μέσω της αγάπης.

Πασχίζετε πάντα να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη εάν επιδιώκετε την ένωση με τον Θεό, αφού Αυτός είναι όπου είναι η αγάπη. . .  Ενεργεί ο Ίδιος μέσα σας όταν κάνετε έργα αγάπης. . .  Η αγάπη όμως δεν ρωτά αν ο συνάνθρωπος είναι αντάξιός της, η αγάπη καταλαβαίνει (πιάνει) τα πάντα για να τα πλημμυρίσει με το φως της. . .  και μάλιστα τόσο περισσότερο, όσο περισσότερο έχει σκληρύνει, όσο περισσότερο βασανίζεται μέσα στα δεσμά που του έβαλε ο Σατανάς. . .  Η αγάπη ευσπλαχνίζεται τον αδύναμο και βοηθά εκείνον που υποφέρει. . .  Η αγάπη είναι βάλσαμο σε όλες τις πληγές που προκάλεσε το μίσος, η αγάπη είναι μια θεραπευτική και λυτρωτική δύναμη που οδηγεί σωστά ό,τι είχε πάρει λάθος κατεύθυνση. . .

Ζήστε τη ζωή σας με αγάπη και μην αποκλείσετε κανέναν άνθρωπο, αφού όλοι έχουν ανάγκη αγάπη για να ξεφύγουν από τα δεινά τους. . .  Όποιος βαδίζει χωρίς αγάπη βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο του εχθρού της ψυχής του, από τον οποίο δεν θα ξεφύγει ώσπου να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της αγάπης, η οποία όμως δεν μπορεί να του χαριστεί, αλλά την οποία πρέπει να αποκτήσει μέσω δικής του έμπρακτης αγάπης. . .  Ο άνθρωπος μπορεί να διαθέσει ένα βαθμό δύναμης ώστε να πετύχει οτιδήποτε έχει σκοπό να κάνει, αν μόνο ανάψει μέσα του την αγάπη, η οποία εξασφαλίζει τη σύμπραξη με τον Θεό, με αποτέλεσμα τίποτα να μην είναι πια ακατόρθωτο, επειδή δεν ενεργεί ο ίδιος ο άνθρωπος, αλλά ο Θεός ενεργεί μέσω εκείνον.

Ο άνθρωπος είναι αδύνατος όσο ζει χωρίς αγάπη. . .  Δεν μπορεί να αμύνεται ενάντια σε κακές δυνάμεις που θέλουν να τον δέσουν, είναι θύμα τους χωρίς καμία σωτηρία. . .  Ωστόσο, είναι αμέσως κύριός τους στην περίπτωση που τον πλημμυρίζει η δύναμη της αγάπης του Θεού, η οποία του παρέχεται με κάθε ανιδιοτελές έργο αγάπης για τον διπλανό. . .  τα οποία όμως πρέπει να κάνει χωρίς να εξαναγκαστεί, με την εντελώς ελεύθερη θέλησή του, προκειμένου να βιώσει το λυτρωτικό τους αποτέλεσμα. . .  Αφού η αγάπη σπά όλα τα δεσμά, η αγάπη κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και ελεύθερο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6198                25-2-1955

Η ευλογία του Θεού για όσους κηρύσσουν τον Ιησού Χριστό. . .

Ό,τι κάνει κανείς για τη διάδοση του Ευαγγελίου Μου θα το ευλογήσω. . .  Αφού θα πρέπει να κηρυχτεί το όνομά Μου, θα πρέπει οι άνθρωποι να οδηγηθούν στην πίστη σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό, θα πρέπει να ενημερωθούν για το λυτρωτικό Μου έργο, προκειμένου να έρθουν κοντά Μου και εκείνοι και να Μου ζητήσουν τη συχώρεση των αμαρτιών τους.

Ενόψει του κοντινού τέλους έχει ιδιαίτερη σημασία να πάρουν οι άνθρωποι το δρόμο για τον Ιησού Χριστό ακόμα στη Γη, να Τον αναγνωρίσουν ως τον Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα Εγώ ο Ίδιος στη Γη. . .  Αφού στην περίπτωση που μπαίνουν στο επέκεινα χωρίς αυτή την πίστη, τους περιμένει εκεί μια όχι πολύ ωραία μοίρα. . .  Θα τους βαραίνουν ακόμα οι αμαρτίες τους και δεν θα μπορούν να ανεβούν, θα σπρώχνονται αναπότρεπτα προς το βάθος ή θα τραβιούνται κάτω, εφόσον δεν απαλλαχτούν από το βάρος τους. . .  Είναι χωρίς φως και δύναμη και δεν μπορεί να τους βοηθήσει κανείς εκτός από τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος μπορεί να τους σώσει και από την άβυσσο. . .  Τον Οποίο ωστόσο δεν γνωρίζουν ή δεν πιστεύουν. . .

Πρόκειται για μια πικρή μοίρα που τους περιμένει στην περίπτωση που αποβιώνουν από αυτή τη Γη σε εκείνη την άπιστη κατάστασή τους. . .  Και ευλογώ όλους τους ανθρώπους που κάνουν αποστολή τους να ενημερώσουν τους συνανθρώπους τους για τον θεϊκό Λυτρωτή. . .  που τους μιλούν για Εκείνον Που κήρυξε τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης στη Γη, που παρουσιάζουν το σταυρικό Του θάνατο ως το λυτρωτικό έργο το οποίο επιτέλεσε για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  Ευλογώ όσους κηρύσσουν με δυνατή φωνή το όνομά Μου, γιατί δεν μπορεί να γίνει μακάριος κανένας άνθρωπος που δεν Τον πρεσβεύει. . .

Ευλογώ όλους εκείνους που διαδίδουν με ζωντανό τρόπο το Ευαγγέλιό Μου, που πολεμούν με το σπαθί του στόματός τους και που επομένως διεξάγουν έναν αγώνα ενάντια σε εκείνον που επιδιώκει να Με εκτοπίσει από τις καρδιές των ανθρώπων. . .  Αφού πρόκειται για έναν νεκρό χριστιανισμό μέσα στον οποίο βαδίζουν οι άνθρωποι, και αυτό δεν είναι λιγότερο κακό από την πλήρη άγνοια, από την πλήρη άρνηση του θεϊκού Λυτρωτή. . .  Θα πρέπει ξανά να αναστηθούν στη ζωή, θα πρέπει να συλλογιστούν στα σοβαρά τον Ιησού Χριστό, τα πάθη και το θάνατο και την αποστολή Του. . .  προκειμένου να Τον έχουν βρει όταν περάσουν στο άλλο βασίλειο, προκειμένου να μπορούν τότε να βαδίζουν πιασμένοι από το χέρι Του, ο Οποίος φροντίζει την κάθε ψυχή που μόνο προφέρει το όνομά Του πιστεύοντας ακλόνητα στη λύτρωση διά Εκείνον. . .

Ακριβώς αυτή η πίστη λείπει στους ανθρώπους και από αυτό προκύπτει η μεγάλη ένδεια, η οποία απαιτεί μια ασυνήθιστη εργασία από τους υπηρέτες Μου στη Γη. . .  Και θα τους υποστηρίξω με κάθε τρόπο στην εργασία τους για Μένα και τη βασιλεία Μου. . .  Θα τους βάλω τα λόγια στο στόμα τους, και συνεπώς θα μπορεί να Με κηρύξει ο καθένας που μόνο έχει τη σοβαρή θέληση να το κάνει. Αφού Εγώ ο Ίδιος θα τον κάνω ικανό και θα ευλογήσω τη θέλησή του.

Όποιος Με πρεσβεύει μπροστά στον κόσμο, αυτόν θα τον υποστηρίξω και Εγώ ο Ίδιος ως τον αντιπρόσωπό Μου, αφού θα μιλήσει ωθημένος από το Πνεύμα Μου. . .  Εγώ ο Ίδιος θα μιλήσω μέσω εκείνου και θα δώσω μεγάλη δύναμη σε όλα τα λόγια. . .  Αφού πρόκειται για την εποχή του τέλους, όπου πρέπει να γίνει έντονη δουλειά για να σωθούν ακόμα εκείνες οι ψυχές στις οποίες λείπει η πίστη σε μια λύτρωση διά του Ιησού Χριστού και οι οποίες για αυτό δεν βαδίζουν ακόμα στο σωστό δρόμο προς Εμένα και προς την αιώνια ζωή. . .  στον οποίο σας προηγήθηκε ο άνθρωπος Ιησούς και τον Οποίο πρέπει τώρα να ακολουθήσετε αν θέλετε να φτάσετε σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6200                26-2-1955

Στον κάθε άνθρωπο μιλά ο Θεός. . .

Σε όλες τις περιστάσεις της ζωής πλησιάζει ο Θεός εσάς τους ανθρώπους για να σας παρακινήσει να συνδεθείτε μαζί Του, προκειμένου να κατορθώσετε το άλμα από την επίγεια σφαίρα στην πνευματική. . .  προκειμένου να ταξιδέψετε σε αυτή μέσα στις σκέψεις σας. Όσο εσείς οι άνθρωποι βαδίζετε στο γήινο δρόμο σας με μόνο γήινες σκέψεις, η ζωή σας είναι εντελώς αναποτελεσματική, δεν κατορθώνετε τίποτα για τις ψυχές σας, για χάρη των οποίων βρίσκεστε στη Γη. . .  Και στην περίπτωση που δεν αλλάζετε αυτή τη στάση σας μέχρι το σωματικό σας θάνατο, η ύπαρξή σας ως άνθρωποι ήταν περιττή, εντελώς μάταιη ήταν η χάρη της ενσάρκωσής σας. . .

Δεν ξέρετε για τη τεράστια σημασία της επίγειας ζωής, δεν ξέρετε για τη μεγάλη μετάνοια όταν θα καταλάβετε στο άλλο βασίλειο τι παραμελήσατε από δικό σας φταίξιμο, τι θα μπορούσατε να πετύχετε αν είχατε εκμεταλλευτεί σωστά την επίγεια σας ζωή ως άνθρωποι. Επειδή δεν συλλογίζεστε αυτά, για αυτό το λόγο σάς πλησιάζει ξανά και ξανά ο Θεός.

Σας δίνει ξανά και ξανά αφορμή να στοχαστείτε το πραγματικό σκοπό της επίγειας σας ζωής. Σας αγγίζει κατά κάποιον τρόπο έτσι ώστε θα έπρεπε να Τον αισθανθείτε και ώστε θα μπορούσατε να γίνετε καχύποπτοι. Χώνεται μέσα στις σκέψεις σας, αφήνοντας όμως στην ελεύθερη θέλησή σας το αν θέλετε να ασχοληθείτε μαζί Του, το αν Του επιτρέπετε να σας μιλήσει μέσα στις σκέψεις σας. Δεν σας εξαναγκάζει, αλλά φροντίζει ακούραστα να στραφείτε σε Εκείνον για να μην ζήσετε μάταια τη ζωή σας στη Γη, χωρίς την παραμικρή επιτυχία για την ψυχή σας, η οποία μονάχα συνεχίζει να υπάρχει όταν πεθάνει το κορμί σας.

Κανένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν του μίλησε ο Θεός, αφού το κάθε χτύπημα της μοίρας, η κάθε αρρώστια, όλα τα δεινά είναι εκδηλώσεις του Θεού, μέσω των οποίων θέλει να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων σε Εκείνον. . .  μέσω των οποίων επιδιώκει να απασχολήσει τις σκέψεις τους από τον κόσμο και να παρακινήσει τους ανθρώπους να συλλογιστούν τον εαυτό τους. Ο κάθε άνθρωπος έχει ώρες μοναξιάς όπου μπορεί να αποτραβηχτεί στην ησυχία και να ψάξει το σύνδεσμο με τον Θεό. . .  Και όποιος Του δίνει έστω και μια σκέψη, αυτός θα πιαστεί στοργικά από Εκείνον και στις σκέψεις του θα δοθεί τροφή που είναι θεραπευτική για την ψυχή του.

Όσο μακριά και να είναι ο άνθρωπος από τον Θεό εξαιτίας της δικής του θέλησης. . .  ο Θεός τον ακολουθεί και προσπαθεί να παρακινήσει και εκείνον να γυρίσει πίσω, αλλά πάντα με διαφορετικά μέσα. Κανένας όμως δεν αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα μόνος του, κανέναν δεν παραλείπει ο Θεός στις προσπάθειές Του να αλλάξει τη σκέψη του. . .  Κανείς δεν χρειάζεται να στερείται την αγάπη του Θεού, αφού όλοι είναι τα πλάσματά Του, τα οποία θέλει να κερδίσει πίσω ως τα παιδιά Του. . .  Σε όλους απλώνει το χέρι, αλλά με την ελεύθερη θέλησή του πρέπει να πιάσει το χέρι Του ο άνθρωπος και να Του επιτρέψει χωρίς αντίσταση να τον τραβήξει. . .  Τότε η πορεία του στη Γη δεν θα είναι μάταιη, τότε θα επωφεληθεί η ψυχή του, τότε μπορεί να περιμένει την ώρα του θανάτου του με ησυχία, αφού θα είναι μόνο η πύλη για την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

6201                28-2-1955

Η απόφαση για την πίστη. . .

Ομολογία μπροστά στον κόσμο. . .

Δεν θα υπάρχει για σας καμία διέξοδος, θα πρέπει να αποφασίσετε υπέρ ή κατά Μου. . .  Και θα πρέπει να το κάνετε μπροστά στον κόσμο, αφού η απόφαση απαιταίται από σας. Συνεπώς μην νομίζετε ότι θα μπορέσετε να ξεγελάσετε τον κόσμο ή Εμένα, μην νομίζετε ότι αρκούμαι στο να είναι καλή η θέλησή σας, ενώ υποκύπτει στον αντίπαλό Μου. . .  στο να προσποιηθείτε δημόσια να Με απορρίψετε, γιατί φοβάστε την εγκόσμια εξουσία, παρόλο που εσωτερικά δεν θέλετε να Με απαρνηθείτε. . .

Απαιτώ από σας τη δημόσια απόφασή σας, απαιτώ την ομολογία του ονόματός Μου μπροστά στον κόσμο. Και ξέρω γιατί το απαιτώ από σας. . .  γιατί ζητώ από σας την πίστη που είναι ζωντανή και που Με εκτιμά περισσότερο από όλα τα άλλα στον κόσμο. Και επειδή μια τέτοια πίστη δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθούν και οι αδύνατοι άνθρωποι, να αντισταθούν στις πιέσεις της επίγειας εξουσίας, οι οποίοι όμως θα απέτυχαν αβοήθητα στην περίπτωση που έβλεπαν ότι λείπει η πίστη σε εκείνους τους συνανθρώπους που θεωρούσαν θρήσκους. . .  Και για αυτό το λόγο είπα στη Γη τα εξής λόγια: Όποιος Με πρεσβεύει μπροστά στον κόσμο, αυτόν θέλω να πρεσβεύσω και Εγώ μπροστά στον Πατέρα. . .  δηλαδή αυτόν θέλω, ως ο Ίδιος ο Πατέρας, να τον τραβήξω κοντά Μου και να του δώσω τη δύναμη για την αντίσταση. . .  Εγώ ο Ίδιος θα τον κρατήσω για να μην πέσει, προκειμένου να μπορέσω να έρθω να τον πάρω κατά την τελευταία μέρα, όπου θα πάρει από τον Πατέρα την αμοιβή για την ομολογία του, όπου Εγώ ο Ίδιος θα σώσω τα παιδιά Μου από τα έσχατα δεινά. . .

Δεν ωφελεί σε τίποτα αν εσείς οι άνθρωποι Με πρεσβεύετε μόνο με το στόμα σας, ούτε ωφελεί σε τίποτα αν Με πρεσβεύετε μόνο εσωτερικά, ενώ Με απαρνιέστε μπροστά στον κόσμο ή φοβάστε να καταθέσετε δημόσια μαρτυρία υπέρ Εμένα και του ονόματός Μου. . .  Η τελευταία απόφαση σχετικά με την πίστη απαιτεί μια ισχυρή θέληση και πολύ κουράγιο. . .  Αλλά η ζωντανή πίστη βρίσκει αυτή τη θέληση και αυτό το κουράγιο, επειδή είναι το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη και επειδή η αγάπη χαρίζει στον άνθρωπο υπεράφθονη δύναμη. Επομένως ζητώ από σας τους ανθρώπους και πάλι μόνο την αγάπη. . .  Αφού αυτή γεννά μια βαθιά, ζωντανή πίστη και σας δίνει τη δύναμη να Με πρεσβεύσετε μπροστά στον κόσμο.

Η εποχή του τέλους θα δώσει ακόμα πολλές ευκαιρίες για να ασκήσει κανείς την αγάπη. Η ένδεια των συνανθρώπων σας θα συγκινεί όλο και περισσότερο τις καρδιές σας, όλο και περισσότερο θα βλέπετε πνευματική και επίγεια ένδεια γύρω σας. Και όποιος δεν έχει εντελώς σκληρή καρδιά θα ανάψει μέσα του τη φλόγα της αγάπης και θα διαπιστώσει ευτυχισμένος ότι η πίστη του θα γίνεται όλο και πιο βαθιά, η επιθυμία του για Μένα θα αυξάνεται και θα συνειδητοποιήσει και την παρουσία Μου. . .  Θα ζωντανέψουν όλες οι γνώσεις που πριν ήταν νεκρές για εκείνον, που μεν δεν απόρριψε, για τις οποίες όμως δεν ήταν πεπεισμένος. . .

Τα πάντα θα τα κοιτάξει με τα μάτια τις αγάπης και θα τα καταλάβει, και η πίστη του θα αποκτήσει εκείνη τη δύναμη που απαιτείται για τον τελευταίο θρησκευτικό αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη. . .  Θα πρεσβεύσει με χαρά Εμένα και το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο, γιατί Με βίωσε ο ίδιος μέσω της ζωής του με αγάπη και γιατί μπορώ να ενεργώ μέσα του ο Ίδιος. . .  Και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ πια αυτή την πίστη. . .  Θα καταθέσει μαρτυρία υπέρ Εμένα και του βασιλείου Μου και θα τον υποδεχτώ  στο βασίλειό Μου όταν έρθει το τέλος αυτής της Γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6202                1-3-1955

Καθήκον της ζωής: Υπηρεσία με αγάπη. . .

Αυτό είναι το καθήκον της ζωής σας, δηλαδή να υπηρετείτε ο ένας τον άλλον με αγάπη. . .  Μπορείτε να ανεβείτε στα ύψη μονάχα μέσω της έμπρακτης αγάπης, αφού μόνο αυτή αυξάνει το βαθμό της ωριμότητας της ψυχής σας, μόνο αυτή σας κάνει ικανούς να μπείτε μετά το σωματικό σας θάνατο στο βασίλειο όπου υπάρχει το φως και η μακαριότητα. Όλοι οι άλλοι κόποι δεν σας ωφελούν σε τίποτα στην περίπτωση που δεν υπηρετείτε με αγάπη, στην περίπτωση που η καρδιά σας παραμένει σκληρή, στην περίπτωση που θέλετε να εξουσιάσετε ενώ θα έπρεπε να υπηρετήσετε. Αφού μονάχα μέσω της έμπρακτης αγάπης για τον διπλανό σας επανορθώνετε την κάποτε αμαρτία σας, όπου απορρίψατε την αγάπη, όπου παρατήσατε και τη δική σας αγάπη για να ακολουθήσετε εκείνον που στερείται οποιασδήποτε αγάπης και που εξεγέρθηκε εναντίον Μου.

Η επίγεια σας ζωή σάς δόθηκε μόνο για να ανακτήσετε την αγάπη, την οποία απορρίψατε κάποτε. . .  για να αποδείξετε ότι θέλετε να αλλάξετε τον χαρακτήρα σας, για να αποδείξετε τη μετατροπή της θέλησής σας μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .   Επομένως δεν μπορείτε να μην προσέξετε την αγάπη αν θέλετε να γίνεται και πάλι τέλειοι, αν θέλετε να επιστρέψετε σε Μένα για να είστε ατελείωτα μακάριοι. Δεν σας ωφελεί σε τίποτα η σχετική γνώση αν δεν την κάνετε πράξη. Και για να το κάνετε αυτό σας προσφέρονται πάντα ευκαιρίες. . .  και πάντα θα βλέπετε ένδεια γύρω σας, πάντα θα σας απευθύνονται  άνθρωποι που έχουν ανάγκη βοήθεια για να σας ζητήσουν βοήθεια. . .  Και τότε μην τους αφήσετε να φύγουν χωρίς να τους βοηθήσετε, εφόσον σας είναι δυνατόν. . .

Και μην ανησυχείτε ότι θα στερηθείτε και εσείς τα αναγκαία, αφού έτσι όπως μοιράζετε στους άλλους, έτσι θα δοθεί και σε σας. . .  Ωστόσο, χρησιμοποιήστε και το μυαλό σας. . .  Και αυτό σας συμβουλεύω, προκειμένου να μην βλάψετε τον διπλανό σας περισσότερο από ό,τι θα τον βοηθήσετε. . .  Αφού την ένδεια για την οποία φταίει ο ίδιος ο άνθρωπος θα πρέπει και να τη διορθώσει μόνος του, όπου αυτό είναι δυνατό. . .  Και για να γίνει δυνατό μπορεί ο άνθρωπος, εφόσον έχει καλή θέληση, να Μου το ζητήσει Εμένα. . .  Πρέπει επομένως να ξεχωρίσετε την ένδεια από την απερισκεψία. . .  Θα πρέπει μάλιστα να ανακουφίσετε την ένδεια, αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να ενθαρρύνετε την απερισκεψία του συνανθρώπου, η οποία είναι μεγάλο κακό και συνεπώς δεν θα έπρεπε κανείς να την υποστηρίξει. . .  Αλλά όπου εμπεμβαίνει η αγάπη με τη βοήθειά της, η ένδεια θα διορθωθεί γρήρορα, αφού βοηθώ και Εγώ όταν βλέπω αγάπη από τη μια και ευγνωμοσύνη από την άλλη. . .

Κανένας άνθρωπος δεν είναι εγκαταλελειμμένος από Μένα, και αν απευθυνθεί σε Μένα τον Ίδιο, θα του δειχτεί ένας δρόμος που θα τον οδηγήσει μακριά από κάθε ένδεια. . .  Όποιος όμως βασίζεται μόνο στον συνάνθρωπο δεν έχει πραγματικά δικαίωμα για βοήθεια, και η ένδεια θα πρέπει να τον οδηγήσει στο να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει ο ίδιος. . .  Αφού συχνά η ένδεια είναι για έναν άνθρωπο το εκπαιδευτικό μέσο που εφαρμόζω για να τον κερδίσω για Μένα, για να τον οδηγήσει η ένδεια σε Μένα, για να Με σκεφτεί ο άνθρωπος και να καταφύγει σε Μένα, ο Οποίος δεν θα τον απογοητεύσω ποτέ.

Θέλω να γίνουν μακάριοι όλοι οι άνθρωποι και επομένως θέλω επίσης να Με αναγνωρίσουν. . .  Πολλοί άνθρωποι ωστόσο δεν Με σκέφτονται όσο περνούν καλά στη Γη, και ως αποτέλεσμα βρίσκονται σε ένα δρόμο που κατηφορίζει, που οδηγεί στον αντίπαλό Μου. . .  Μόνο μέσω της ένδειας μπορώ να επενεργήσω σε εκείνους έτσι ώστε να γυρίσουν και να επιδιώξουν Εμένα ως το στόχο τους, ώστε να σηκώσουν ικευτευτικά τα χέρια τους σε Μένα και να Μου ζητήσουν βοήθεια. . .  Θα ακούσω μια τέτοια επίκληση και θα τους στείλω τη βοήθεια όταν έρθει η ώρα. . .  Ενεργήστε με αγάπη όσο βαδίζετε στη Γη και δώστε αυτό που λείπει στον διπλανό σας. . .  Και θέλω να σας ευλογήσω και να ευλογήσω ό,τι δίνετε στον διπλανό σας με αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

6203                2-3-1955

Εχθρότητες. . .

Θρησκευτικός αγώνας. . .

Δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Πολλά δύσκολα θα σας φορτωθούν ακόμα πριν επιτελεστεί η αποστολή σας στη Γη. . .  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους υπηρέτες Μου, από τους οποίους κατά την εποχή του τέλους απαιτείται περισσότερη δουλειά και οι οποίοι για αυτό το λόγο είναι και εκτεθειμένοι σε πολλές εχθρότητες από πλευράς εκείνων που είναι υπόδουλοι του αντιπάλου Μου και που επομένως φέρονται εχθρικά και σε Μένα με εντολή του. Αυτοί θα σας κυνηγούν, θα βάζουν εμπόδια στο δρόμο σας όπου και να μπορούν, θα προσπαθούν να εμποδίσουν την επιτυχία της δουλειάς σας για Μένα και για τη βασιλεία Μου. Θα επιχειρούν τα πάντα για να κάνουν δύσκολη την πνευματική σας αποστολή, για να σας βάλουν σε δύσκολες θέσεις όπου θα αμφισβητήσετε την αγάπη και την εξουσία Μου. Αλλά σας τα προλέγω αυτά για να είστε προετοιμασμένοι, για να είναι ακλόνητη η πίστη σας και να μην αφήσετε να σας μπερδέψουν εκείνοι, αφού Εγώ είμαι ισχυρότερός τους και θα σας βοηθάω σε κάθε επίγεια και πνευματική ένδεια, όπως σας το υποσχέθηκα. . .

Πρέπει ωστόσο να έρθει αυτή η δύσκολη για σας εποχή, γιατί δεν μπορεί να έρθει το τέλος πριν να μην έχουν εξαπολύσει οι σατανικές δυνάμεις όλες τις εχθροπραξίες τους. . .  Αφού και ο αντίπαλός Μου δικαιούται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να ενεργήσει, και αυτό το εκμεταλλεύεται. . .  για να Με εκθρονίσει. . .  όπως πιστεύει. . .  Και το επιτρέπω, γιατί δεν μπορώ να τον δέσω πριν να μην ξεπεράσει το δικαίωμα της εξουσίας του. . .  Αφού τα πάντα έχουν καθοριστεί από το νόμο και αφού ήταν και εκείνος κάποτε το πλάσμα Μου, το οποίο, εξοπλισμένο με δύναμη και εξουσία, ήταν δραστήριο σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  αφού κατά συνέπεια κατείχε και εκείνος ένα δικαίωμα για τα όντα που δημιούργησε με τη δύναμή Μου. . .  δεν θα του αμφισβητήσω αυτό το δικαίωμα όσο εκείνα τα όντα θέλουν να μείνουν μαζί του. . .

Όταν όμως προσπαθήσει να τα αρπάξει από Μένα παρά τη θέλησή τους, όταν προσπαθήσει να εμποδίσει τα όντα να επιστρέψουν σε Μένα εθελοντικά. . .  επιδιώκοντας να Με εκτοπίσει παράνομα από τη ζωή τους. . .  τότε θα στέκομαι προστατευτικά μπροστά σε εκείνα και θα τον κάνω ανίκανο να πραγματοποιήσει τις κακές προθέσεις του. Τότε θα τον δέσω και θα εμποδίσω με αυτό τον τρόπο την περαιτέρω επενέργειά του στους ανθρώπους που θέλουν να Μου μείνουν πιστοί. Αλλά οι προσπάθειές του από πριν θα έχουν αισθητά αποτελέσματα σε σας, θα κάνει τα πάντα για να Με ανατρέψει, για να ενοχλήσει τον δεσμό ανάμεσα σε σας και σε Μένα. . .  Και όλες αυτές οι προσπάθειες θα έχουν θλιβερά αποτελέσματα σε σας, και ωστόσο δεν θα καταφέρουν να σας κάνουν να τους υποκύψετε. . .  Αφού θα σας φυλάγω, θα φυλάγω όλους που Μου ανήκουν και θέλουν να Μου μείνουν πιστοί.

Επομένως, ό,τι και να σας κάνουν εκείνοι που έχουν την εξουσία στη Γη. . .  μην φοβάστε. . .  αφού πνευματικά και επίγεια βρίσκεστε υπό την προστασία Μου, και στην περίπτωση που το πιστεύετε ακλόνητα αυτό, οι εχθρότητες εκείνης της εξουσίας δεν θα σας αγγίξουν περισσότερο από ό,τι οι μικρές αντιξοότητες της ζωής στις οποίες είστε πάντα εκτεθειμένες. Θα σας πιέζουν και θα φαίνεται στους συνανθρώπους ότι θα είστε τα θύματά τους. . .  Αλλά αν Μου έχετε εμπιστοσύνη, αν αισθάνεστε σαν τα παιδιά Μου, θα έχετε βέβαια την προστασία του Πατέρα. . .  και θα περιμένετε τα πάντα χωρίς φόβο. . .  θα έχετε δύναμη εξαιτίας της πίστης σας και θα μπορείτε να προβάλετε αντίσταση στη δύναμη που θα σας πιέζει. . .  Θα βγείτε νικητές από τον τελευταίο αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη, γιατί Εγώ ο Ίδιος θα μάχομαι μαζί σας ενάντια στο Σατανά, γιατί θα τον αλυσοδέσω και θα σας απελευθερώσω από την εξουσία του όταν έρθει η μέρα της ανταπόδοσης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6204                4-3-1955

Η σωστή θέληση εγγυάται τη μετατροπή του χαρακτήρα. . .

Εξασφαλίστε στον εαυτό σας το δικαίωμα για την αιώνια μακαριότητα μέσω της συνεχούς επιδίωξης της πνευματικής σας τελειότητας. . .  Αν θέλετε να πετύχετε το στόχο σας, αν είναι σοβαρή αυτή η θέλησή σας, είστε ήδη υποψήφιοι της βασιλείας Μου και τότε θα σας βοηθήσω να φτάσετε σε Μένα. Μόνο η σωστή θέληση σας εξασφαλίζει τη δύναμη για να πραγματοποιήσετε την πρόθεσή σας, ενώ χωρίς αυτή τη σοβαρή θέληση δεν είστε ποτέ ικανοί να αλλάξετε τον χαρακτήρα σας. . .  δηλαδή η μετατροπή του χαρακτήρα σας δεν γίνεται ποτέ παρά τη θέλησή σας, αλλά προϋποθέτει κατά κύριο λόγο ακριβώς αυτή τη θέληση. Αφού η θέληση του ανθρώπου είναι η ένδειξη της συνειδητής στροφής του σε Μένα, από τον Οποίο απομακρυνθήκατε κάποτε. Ωστόσο, δεν σημαίνει ποτέ ότι θα πρέπει κανείς να εκφράσει τη θέλησή του μόνο με το στόμα του. . .

Βλέπω μέσα στην καρδιά σας και χαίρομαι όταν βλέπω τη σοβαρή σας θέληση. . .  Και τότε είμαι πάντα πρόθυμος να σας παρέχω δύναμη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσετε αυτό που θα σας οδηγήσει στην τελειότητα. . .  Θα κάνετε έργα ανιδιοτελούς αγάπης για τον διπλανό σας. Άνθρωπος που επιδιώκει στα σοβαρά την τελειοποίησή του δεν μπορεί παρά να ενεργήσει με αγάπη. . .  Αφού αυτή η έμπρακτη αγάπη του είναι ήδη η εκδήλωση της δύναμης την οποία του διοχετεύεται από Μένα, αφού έχει τη σοβαρή θέληση να φτάσει στα ύψη.

Η θέληση όμως είναι ελεύθερη. . .  Καμία επίγεια και καμία πνευματική δύναμη δεν μπορεί να εξαναγκάσει τη θέληση του ανθρώπου να στραφεί σε μια ορισμένη κατεύθυνση, αφού ακόμα και τότε που ο άνθρωπος αναγκαζόταν να εκδηλώσει δημόσια μια ορισμένη θέληση. . .  ακόμα και τότε που αναγκαζόταν με τη βία να εκτελέσει ορισμένες πράξεις. . .  η εσώτατη θέλησή του. . .  η αηδία ή η χαρά του για αυτό που απαιτείται από αυτόν να κάνει. . .  δεν μπορεί να αναγκαστεί. Θα είναι και θα παραμείνει ελεύθερη και ωστόσο θα αξιολογηθεί από Μένα. . .  Και επομένως προσέξτε τη θέλησή σας. . .  λογοδοτήστε στον εαυτό σας για το πώς σκέφτεστε και θέλετε βαθιά μέσα σας και αναρωτηθείτε αν η σκέψη και η θέλησή σας ανταποκρίνονται στο δικό Μου θέλημα, αν πραγματικά μπορούσατε ανά πάσα στιγμή να εμφανιστείτε μπροστά στα μάτια Μου χωρίς να φοβηθείτε ότι θα σας καταδικάσω.

Προσέξτε τη θέλησή σας και προσανατολίστε την καλά. . .  Αφήστε πάντα να είμαι μόνο Εγώ ο στόχος σας και καλλιεργήστε μέσα σας την επιθυμία να γίνετε τέλειοι, όπως είναι τέλειος ο Πατέρας σας στον ουρανό. . .  Επιδιώξτε την πνευματική τελειότητα, τότε θα είναι εξασφαλισμένη για σας μια μακάρια ζωή, αφού έναν άνθρωπο που κάνει ειλικρινές προσπάθειες δεν τον αφήνω να πέσει πίσω στα χέρια εκείνου από τον οποίο προσπαθεί να ξεφύγει. Μόλις στρέψει τη θέλησή του σε Μένα, θα πιαστεί από την αγάπη Μου και θα εξοπλιστεί με τη δύναμή Μου, η οποία θα τον κάνει ικανό να κατορθώσει αυτό που θέλει και η οποία θα του εξασφαλίσει να πετύχει την τελειοποίηση. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αποσυρθείτε συχνά στην ησυχία και να στοχαστείτε τον εαυτό σας, θα πρέπει πάντα να υποβάλετε τη θέληση και τη σκέψη σας σε αυστηρή κριτική στην περίπτωση που επιδιώκετε να μπείτε στο βασίλειό Μου και να γίνετε μακάριοι, στην περίπτωση που επιδιώκετε στα σοβαρά την ενοποίηση μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6205                5-3-1955

Συνεργασία των ανθρώπων στη λύτρωση από το βάθος. . .

Έναν ανεξάντλητο βαθμό χάρης μοιράζω, γιατί η αγάπη Μου πασχίζει αδιάκοπα να σας χαρίσει μια αιώνια ζωή μέσα στη μακαριότητα. Συνεπώς δεν αφήνω χωρίς βοήθεια ούτε τις ψυχές στο σκοτάδι, γιατί αυτές δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, καθώς φροντίζω επίσης τις ακόμα αδύνατες ψυχές και τους δίνω δύναμη για να φτάσουν στο φως. Σε όλες τις ψυχές ανήκει η αγάπη Μου, η οποία δεν τελειώνει ποτέ, η οποία θέλει να βοηθήσει και να χαρίσει ευτυχία και η οποία για αυτό πιάνει και το πνευματικό που είναι ακόμα πολύ μακριά Μου. . .  Και για το λόγο αυτό χαρίζω εκεί χάρες. . .  χαρίζω βοηθήματα χωρίς να τα αξίζει το πνευματικό, τα οποία θα πρέπει να αποδείξουν την αγάπη Μου.

Η εύσπλαχνη αγάπη Μου ακολουθεί τις ψυχές στο βάθος και προσπαθεί να τις λυτρώσει. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει να καταλάβετε ότι και ο κάθε άνθρωπος στη Γη μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το λυτρωτικό έργο και ότι αποδέχομαι και ευλογώ τη συνεργασία του, εφόσον πρόκειται να βοηθήσει να λυτρωθούν εκείνες οι ψυχές από το βάθος. . .  καθώς ευλογώ ό,τι αποδεικνύει την αγάπη για το αλύτρωτο πνευματικό. . .  Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να βοηθήσετε επεμβαίνοντας ως μεσολαβητές, γιατί είναι αδύνατη η άμεση επικοινωνία μεταξύ Εμένα και εκείνων των ψυχών που βρίσκονται στο βάθος, επειδή εκείνες οι ψυχές δεν θα άντεχαν το υπεράφθονο φως που θα τους έλαμπε στην περίπτωση της άμεσης παρουσίας Μου. . .  καθώς επίσης απαγορεύεται αυτή η παρουσία Μου, γιατί θα σήμαινε έναν εξαναγκασμό της θέλησης των ψυχών. Εσείς όμως χτίζετε μια γέφυρα μέσω της αγάπης σας, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ψυχές του βάθους για να έρθουν κοντά Μου με την ελεύθερη θέλησή τους. . .

Η αγάπη και η χάρη Μου μεν στέλνει και αγγελιοφόρους σε αυτές τις ψυχές. . .  φωτεινές οντότητες που τις πλησιάζουν καλυμμένες για να τις παρακινήσουν να απομακρυθνθούν από το βάθος και να επιδιώξουν το ύψος. Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι στη Γη έχετε μεγαλύτερη επιρροή πάνως σε εκείνες τις ψυχές, ιδιαίτερα στην περίπτωση που σας ωθεί η αγάπη σας να τους παρέχετε βοήθεια. Έχετε μεγαλύτερη επιρροή, διότι εσείς τους φαίνεστε πιο πραγματικοί, γιατί βρίσκεστε ακόμα στις σφαίρες από όπου ήρθαν και εκείνες οι ψυχές. . .

Και μια ιδιαίτερη επιρροή έχετε όταν μπορείτε να τους μεταδώσετε το λόγο Μου, ο οποίος, ως άμεση ακτινοβολία αγάπης, έχει αφάνταστο αποτέλεσμα, ο οποίος τους προκαλεί αισθητή ανακούφιση, ο οποίος τις αγγίζει ευεργετικά και πρέπει για αυτό να θεωρείται ένα ιδιαίτερο μέσο της χάρης για εκείνες τις ψυχές. Και οι αγγελιοφόροι του φωτός και της αγάπης από το επέκεινα τους παρουσιάζουν το λόγο Μου, αλλά πριν να μην έχουν καταλάβει οι ψυχές τι πρέπει να επιδιώξουν για να είναι μακάριες, φέρονται ακόμα αρνητικά σε εκείνα τα φωτεινά όντα, ώσπου να καταλάβουν μέσω εσάς, τους οποίους πιστεύουν πιο εύκολα, και να ακολουθήσουν τις συμβουλές σας.

Οι άνθρωποι στη Γη μπορούν πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα να συνάψουν επαφές με τους κατοίκους του σκότους στην περίπτωση που θέλουν να τους βοηθήσουν στο όνομά Μου, στην περίπτωση που κάνουν καθήκον τους τη λυτρωτική δουλειά. . .  Τότε θα ευλογήσω ένα τέτοιο επιχείρημα, τότε μπορώ ο Ίδιος να βοηθήσω ανεπαίσθητα. . .  Μπορώ να ανοίξω τις πύλες για τις ψυχές του βάθους προκειμένου να φτάσουν κοντά σας, κάτι που χωρίς την άδειά Μου δεν τους επιτρέπεται για να μην σας ενοχλήσουν με εντολή εκείνου που είναι ο αντίπαλός Μου. . .  Και έτσι θα έρθουν κοντά σας με πιο πράα στάση και θα σας ζητήσουν βοήθεια, την οποία θα μπορέσετε να τους χαρίσετε διά της παρουσίασης του λόγου Μου, ο οποίος θα τους είναι μια πραγματική βοήθεια και θα έχει βέβαιο αποτέλεσμα.

Οι άνρθωποι που θέλουν συνειδητά να φροντίσουν εκείνες τις ψυχές, που θέλουν συνειδητά να κάνουν λυτρωτική δουλειά, θα είναι πάντα ευλογημένοι από Μένα, αφού κάνουν μια δουλειά που δεν θα είναι ποτέ αναποτελεσματική, γιατί χρησιμοποιούν ένα μέσο που με σιγουριά θα φέρει τη λύτρωση στις ψυχές. . .  Μεταδίδουν στις ψυχές το λόγο Μου και δημιουργούν το σύνδεσμο ανάμεσα σε εκείνες τις ψυχές και τον Ιησού Χριστό. . .  Και εφόσον καταφύγουν οι ψυχές σε Μένα μέσω Εκείνον θα έχουν σωθεί για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6206                6-3-1955

Ικανότητα για αγάπη. . .

Προθυμία για αγάπη. . .

Έχετε όλοι τον θεϊκό σπινθήρα της αγάπης μέσα στην καρδιά σας και επομένως είστε όλοι ικανοί για αγάπη. . .  με αποτέλεσμα κανένας άνθρωπος να μην μπορεί να πει ότι δημιουργήθηκε εντελώς χωρίς αγάπη. Μάλιστα οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προδιαθέσεις σχετικά με τα συναισθήματά τους, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείει να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος να διαμορφώσει το είναι του έτσι ώστε να αφοσιωθεί μόνο στην αγάπη για τον Θεό και για τους συνανθρώπους του. . .  Εναπόκειται μονάχα στη θέληση του κάθε ατόμου, και μόνο όπου αντιτάσσεται αυτή είναι αδύνατη η έμπρακτη αγάπη.

Κατά συνέπεια είστε όλοι ικανοί για αγάπη, γιατί χτίστηκε μέσα σας το σχετικό θεμέλιο. . .  Η προθυμία για την αγάπη ωστόσο είναι δικό σας έργο, επειδή η θέλησή σας είναι ελεύθερη, επειδή εσείς οι ίδιοι διαθέτετε τη θέληση μέσα σας. Άνθρωπος επομένως που είναι πρόθυμος να ζήσει σύμφωνα με τις εντολές του Θεού θα αναπτύξει και την αγάπη μέσα του, παρόλο που και αυτός είναι εκτεθειμένος στους πειρασμούς του αντιπάλου, ο οποίος θα ήθελε να πνίξει ακριβώς την αγάπη μέσα στον άνθρωπο, στην περίπτωση που αναφλεχτεί αυτή. Και μόνο έτσι μπορείτε να εξηγήσετε την κατάσταση του ότι δεν δράτε και μιλάτε πάντα έτσι όπως ανταποκρίνεται στην εντολή της αγάπης, παρόλο που είστε πρόθυμοι να ζήσετε προς την ευχαρίστηση του Θεού. . .  παρόλο που έχετε και γνώση του αποτελέσματος ενός χαμηλού βαθμού αγάπης.

Σε κάθε άνθρωπο που κάνει πνευματικές προσπάθειες βάζει εμπόδια στο δρόμο του ο αντίπαλος του Θεού, γιατί μια ζωή με αγάπη σημαίνει για αυτόν τη βέβαιη απόλεια της ψυχής. . .  Θα προσπαθεί πάντα να πνίξει την αγάπη, θα επιδιώκει πάντα να εμποδίσει να φουντώσει η φλόγα της αγάπης. . .  Και έτσι θα επενεργεί στον άνθρωπο προκαλώντας την αγάπη για τον εαυτό του, τη φιλαυτία, να μεγαλώσει. . .  η οποία πάντα επισκιάζει την αληθινή αγάπη και θέλει να τη σκοτεινιάσει. Μια ισχυρή θέληση δεν επιτρέπει να επενεργήσει αυτή η σκιά. Συχνά όμως η θέληση είναι αδύνατη και ανάλογη και η έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου. Και η κάθε παρεμπόδιση της έμπρακτης αγάπης, η κάθε απροθυμία του ανθρώπου απέναντι σε μια πράξη αγάπης είναι η επενέργεια του αντιπάλου, την οποία μπορείτε μάλιστα να προσέξετε εσείς οι άνθρωποι και μπορείτε να πάρετε μέτρα εναντίον της, εφόσον επιδιώξετε να φτάσετε στα ύψη. . .

Πρέπει να ξέρετε ότι ο αντίπαλος σας πολιορκεί συνέχεια, ότι ξέρει όλα τα κόλπα, ότι μπαίνει κρυφά όπου του ανοίξει ο άνθρωπος έστω και μια χαραμάδια στην καρδιά του μέσω της αδυναμίας της θέλησής του. . .  Επομένως να φυλάγεστε πάντα από εκείνον και να ενωθείτε όλο και περισσότερο με Αυτόν Που μπορεί να σας προστατέψει από εκείνον. . .  με τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε στο σταυρό για να ενισχυθεί η θέλησή σας και ο Οποίος. . .  ως ο Ίδιος η Αγάπη. . .  θα επενεργεί πάντα μόνο στην προθυμία σας για αγάπη για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα βαθμό αγάπης που να μεταμορφώσει εντελώς το είναι σας και που να σας ενοποιήσει με Εκείνον Που είναι η Ίδια η αιώνια Αγάπη.

Πρόκειται πάντα για αυτούς τους δύο κύριους που θέλουν να σας κάνουν ιδιοκτησία τους. . .  Εκείνον στον οποίο παραδίδεστε με την ελεύθερη βούλησή σας τον αναγνωρίζετε ως τον κύριό σας και αυτός ασκεί τότε και την εξουσία του πάνω σας και μέσα σας. . .  Να απευθύνεστε πάντα στον Ιησού Χριστό και θα διώξετε τον αντίπαλό Του, αφού αυτός δεν μπορεί να ακούσει το όνομα Ιησού χωρίς να φύγει. Και ο Ιησούς θα ανάψει μέσα σας την αγάπη, αφού ο σύνδεσμος μαζί Του μέσα στις σκέψεις σας Του δίνει και το δικαίωμα να επενεργήσει και στην καρδιά σας. Και αυτό σημαίνει ότι η αγάπη θα φουντώσει μέσα σας και ότι δεν θα χρειαστείτε πια να πιέσετε τον εαυτό σας, αλλά ότι θα σας ωθήσει η καρδιά σας, γιατί θα έχετε ενωθεί με την αιώνια Αγάπη, με αποτέλεσμα η αγάπη να έχει γίνει η πραγματική σας φύση, έτσι όπως ήταν στην αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6207                7-3-1955

Θεοποίηση των δημιουργημένων όντων. . .

Στην αρχή Με υποστηρίζατε όλοι, γιατί η δύναμη της αγάπης Μου σας γέμιζε πλήρως, η οποία σας τραβούσε κοντά Μου. . .  Επρόκειτο για μια κατάσταση της ύψιστης μακαριότητας για σας, αφού ήσασταν θεία όντα, ήσασταν η ακτινοβολία αγάπης Μου που είχε πάρει μορφή, ήσασταν δημιουργήματα ύψιστης ευφυΐας και κατείχατε φως και δύναμη, τα οποία σας έκαναν ικανοί για δημιουργική δραστηριότητα. Ήσασταν τέλεια όντα, κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσίν Μου, με τη μοναδική διαφορά ότι εκπηγάσατε από Μένα, ενώ Εγώ ο Ίδιος υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων και εκτός από Μένα δεν ενεργεί καμία δημιουργική δύναμη. . .

Επομένως ό,τι εκπήγασε από Μένα ήταν δικό Μου έργο. . .  Και επίσης το πρωτοδημιούργητο ον, το οποίο ήταν ο γεννήτορας όλων σας με την άδειά Μου και χρησιμοποιώντας τη δύναμή Μου. . .  Και αυτό το ον ήταν το έργο Μου και όχι, όπως το ίδιο ήθελε να σας μάθει να πιστέψετε. . .  η (ίδια η) δημιουργηκή δύναμη. Αυτό το ον έδωσε τη ζωή σε αμέτρητα πλάσματα, γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει με δημιουργικό τρόπο τη δύναμη που του εισέρρεε αδιάκοπα από Μένα. . .  γιατί κατείχε τη σχετική ικανότητα, αφού ήταν τέλειο και το είχα βγάλει από μέσα Μου ομοίωμά Μου για αυτό ακριβώς το σκοπό. . .  δηλαδή για να ζωντανέψει το ατελείωτο πνευματικό βασίλειο προς τη δική του μακαριότητα. . .

Αυτό που Με έκανε ευτυχισμένο θα έπρεπε να κάνει ευτυχισμένο και το πρωτοδημιούργητο ον, και για αυτό το λόγο τού έδωσα απεριόριστο φως και απεριόριστη δύναμη, του έδωσα την ελεύθερη βούληση, την οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει με ελεύθερη κρίση. . .  την οποία ωστόσο θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει σύμφωνα με το δικό Μου θέλημα αν ήθελε να ενεργήσει ανάλογα με την τελειότητά του. . .  Αλλά η δική του θέληση εξελίχτηκε ενάντια στη δική Μου θέληση. . .  κάτι που ήταν μάλιστα δυνατό, αφού το ον είχε δημιουργηθεί εντελώς ελεύθερο, δηλαδή δεν υπήρχε κανένας εξαναγκασμός που να είχε αμφισβητήσει την τελειότητά του. . .  κάτι που ωστόσο θα ήταν αδύνατο αν το ον είχε επιδιώξει περισσότερο την αγάπη Μου παρά την εξουσία Μου. . .  αν αρκούνταν στη δύναμη της αγάπης Μου, την οποία παραλάμβανε αδιάκοπα. . .

Ο αφάνταστος αριθμός των οντώδων δημιουργημάτων του, στα οποία έδωσαν τη ζωή η δική του και η δική Μου αγάπη, αφύπνισε μέσα του την επιθυμία να τα εξουσιάσει. . .  και παρόλο που ήξερε ότι η δική Μου δύναμη ενεργούσε κατά τη δημιουργία εκείνων των όντων, αντέστρεψε την αγάπη του για Μένα σε ένα αντίπαλο αίσθημα. . .  Με φθονούσε για τη δύναμή Μου, με αποτέλεσμα να ήθελε να χωρίσει από Μένα τα όντα που δημιουργήθηκαν μέσω της δύναμής Μου για να τα κατέχει ο ίδιος και να τα εξουσιάσει. . .  Αλλά δεν θα του ήταν δυνατό να χωρίσει αυτά τα πλάσματά Μου από Μένα. . .  αφού τα γέμιζε η δύναμη της αγάπης Μου, η οποία τα συνέδεε άρρηκτα μαζί Μου. . .  αν δεν τα είχα αφήσει ελεύθερα. . .  πράγμα που έκανα  και για χάρη της θεοποίησης των όντων Μου. . .

Εσείς, που είχατε δημιουργηθεί τέλειοι, θα είχατε παραμείνει αιώνια μόνο τα πλάσματά Μου. . .  δηλαδή έργα που μπορούσαν να σκέφτονται και να δρούν μόνο ανάλογα με το δικό Μου θέλημα, που όμως δεν ανταποκρίνονταν στην εικόνα που φανταζόμουν όταν σας δημιούργησα: ελεύθερα, ύψιστης τελειότητας παιδιά, τα οποία θα ενεργούσαν μάλιστα σύμφωνα με τη δική τους ελεύθερη θέληση, η οποία όμως, ως συνέπεια της αγάπης τους για Μένα, θα ήταν ίδια με το δικό Μου θέλημα. . .  Αυτό ήθελα να πετύχω και για αυτό σας άφησα ελεύθερους, προκειμένου να διαμορφώσετε μόνοι σας τον εαυτό σας σε αυτό που ήταν ο στόχος Μου. . .  Δεν σας αφαίρεσα την αγάπη Μου, αλλά ταυτόχρονα δεν εμπόδισα το πρωτοδημιούργητο ον. . .  που είναι τώρα ο αντίπαλός Μου. . .  να επενεργήσει και αυτός πάνω σας.

Ωστόσο, και εσείς είχατε εξοπλιστεί με την ελεύθερη βούληση, με αποτέλεσμα ότι μπορούσατε να αποφασίσετε ελεύθερα για Μένα ή για εκείνον. . .  Δεν χρειαζόταν να πέσετε, αφού βρισκόσασταν στο φως και μπορούσατε να αισθάνεστε την αγάπη Μου και να της επιτρέψετε να σας τραβήξει κοντά Μου. . .  Αλλά και η δική του επιρροή πάνω σας ήταν μεγάλη και σε αυτή πέσατε θύματα. . .  Με την ελεύθερη θέλησή σας τον ακολουθήσατε, ο οποίος ωστόσο δεν σας χάρισε μακαριότητα, αλλά σας συμπαρέσυρε στην άβυσσο. . .  Αφού Μου αντιτάχτηκε, εξεγέρθηκε εναντίον Μου, έκανε αναποτελεσματική τη δύναμη της αγάπης Μου. . .  Εγώ ο Ίδιος δεν του την αφαίρεσα, εκείνος όμως απομακρύνθηκε από Μένα τόσο πολύ ώστε η ακτινοβολία της αγάπης Μου ενεργούσε όλο και λιγότερο, γιατί της πρόβαλλε ανοιχτή αντίσταση. . .  πιστεύοντας ότι ο ίδιος κατείχε αρκετή δύναμη διά της ομάδας των οπαδών του, τους οποίους τράβηξε κάτω στην άβυσσο όπου έπεσε και ο ίδιος. . .

Όλοι εσείς έπρεπε από τότε να στερείστε τη δύναμη της αγάπης Μου, παρόλο που Εγώ ο Ίδιος δεν σας την αφαίρεσα, αλλά γιατί την είχατε απορρίψει, με αποτέλεσμα να χάσατε τη δύναμή σας και να σκοτείνιασε το πνεύμα σας. . .  Την αρχική σας κατάσταση της αφάνταστης μακαριότητας την παραδώσατε εθελοντικά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραμείνετε αιώνια στην κατάσταση που επιλέξατε μόνοι σας. Κάποτε θα μπείτε ξανά στο φωτεινό βασίλειο, θα απολαμβάνετε απεριόριστη δύναμη και θα είστε μακάριοι. . .  Και όμως δεν επενεργώ πάνω σας με τη βία, αλλά με την εντελώς ελεύθερη θέλησή σας πρέπει από μόνοι σας να πάρετε το δρόμο που θα σας οδηγήσει πίσω σε Μένα, πίσω στην τελειότητα που κατείχατε κάποτε, την οποία παραδώσατε, αλλά την οποία θα ανακτήσετε αμετάκλητα κάποτε, επειδή η αγάπη Μου επιδιώκει μόνο αυτό το στόχο, δηλαδή να ενεργείτε και να δημιουργείτε ως τα παιδιά Μου στο βασίλειό Μου μέσα στο φως, στη δύναμη και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6210                11 κ. 12-3-1955

Εξήγηση για τον «πνευματικό σπινθήρα» και την «ψυχή». . .

Διαφωτίζεστε όποτε το ζητήσετε, αφού η λανθασμένη σκέψη μπορεί να σας κάνει να έχετε αμφιβολίες, η λανθασμένη σκέψη έχει κενά, ενώ η αλήθεια είναι σοφία χωρίς κενά, η οποία σας δίνει ένα φως, η οποία αυξάνει τη γνώση σας, με αποτέλεσμα και εσείς να μάθετε να καταλαβαίνετε Εμένα και το Είναι Μου, τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου, ως το ύψιστο και τελειότατο Πνεύμα. . .  με αποτέλεσμα και η πίστη σας να γίνει πιο βαθιά και πιο ζωντανή, κάτι που καταφέρνει αποκλειστικά και μόνο η αλήθεια. Η αγάπη Μου σας τη διοχετεύει, ενώ οι λανθασμένες σκέψεις είναι το έργο του αντιπάλου Μου, ο οποίος θέλει να καταστρέψει την πίστη σας σε Μένα. . .  Και θα σας διδάσκω πάντοτε την ίδια αλήθεια, οι γνώσεις που σας μεταδίδω θα συμφωνούν πάντα και δεν θα παρουσιάζουν αντιφάσεις. . .

Είμαι Πνεύμα από τους αιώνες των αιώνων. . .  Και από Μένα εκπήγασε πάλι το πνευματικό. . .  δηλαδή όντα της ίδιας πνευματικής ουσίας, τα οποία ήταν τέλεια σαν και Εγώ, τα οποία ωστόσο δημιουργήθηκαν από Μένα. . .  Το ότι και το γιατί έχασαν εκείνα τα όντα την τελειότητά τους, σας το εξήγησε η αγάπη Μου ήδη πολλές φορές, για να σας γίνει κατανοητό το σωτήριο Μου σχέδιο και για να αφυπνιστεί και να ενισχυθεί η αγάπη σας για Μένα. . .

Ο,τι όμως βρίσκεται στην κατάσταση της ατέλειας δεν μπορεί πια να ονομαστεί «θείο»· ανήκει σε μια άλλη σφαίρα από εκείνη όπου βρίσκομαι ο Ίδιος και όπου βρίσκεται και ολόκληρο το πνευματικό που παρέμεινε μέσα στην τελειότητα. . .  Πήρε μια διαφορετική φύση, άλλαξε τελείως το είναι του, η φύση του είναι αντίθετη με την πρωταρχική Μου φύση· και παρ’όλα αυτά παραμένει δύναμη που εκπήγασε από Μένα, που εξέρρεε στο άπειρο και που θα επιστρέψει και κάποτε πίσω σε Μένα. . .  που όμως θα φτάσει σε Μένα μόνο τότε που το οντώδες πνευματικό θα έχει ανακτήσει την κατάσταση της τελειότητας.

Τα όντα αυτά λοιπόν που εκπήγασαν από Μένα αλλά απομακρύνθηκαν, διαλύθηκαν, με σκοπό την κάποτε επιστροφή τους, σε αμέτρητα μικρά πνευματικά μόρια, σε αμέτρητες ουσίες, στις οποίες όλες ανατέθηκε ένας προορισμός στο σύνολο της δημιουργίας Μου. . .  προκειμένου να διανύσουν μια πορεία που θα ανέβαινε σίγουρα, πίσω σε Μένα. . .  Τράβηξα δηλαδή πάλι κοντά Μου το πεσμένο πνευματικό, γιατί από μόνο του δεν θα είχε επιχειρήσει την ανάβαση, αφού εξαιτίας της μεγάλης απόστασης από Μένα βρισκόταν σε κατάσταση αδυναμίας. . .  Και τα κατάφερα να μαζευτούν ξανά όλα τα μικρά μόρια που ανήκουν σε ένα πνευματικό ον. . .  Και έδωσα τότε σε όλα αυτά τα μικρά μόρια μια εξωτερική μορφή που ήταν κατάλληλη να εκπληρώσει μια μεγάλη αποστολή: να παρακινήσει την ψυχή. . .  την ένωση εκείνων των πνευματικών μορίων. . .  σε μια δραστηριότητα που να επανέφερε την αρχική κατάσταση, την τελειότητα. . .

Ζωντάνεψα λοιπόν τη νεκρή εξωτερική μορφή, το ανθρώπινο κορμί, με την ψυχή, δηλαδή με το πνευματικό ον που αρχικά ήταν το ομοίωμά Μου, που ωστόσο απόρριψε μόνο του την τέλεια ποιότητά του. . .  Και προκειμένου η ψυχή να ανακτήσει την τελειότητά της, άφησα να πέσει μέσα σε αυτή την ψυχή μια σπιθίτσα της αιώνιας δύναμης της αγάπης Μου. . .  Ενώθηκε με την ψυχή κάτι θείο που ήθελε να τη βοηθήσει στο δρόμο της προς την τελειοποίηση. . .  Ένας σπινθήρας αγάπης συνάπτει τώρα την επαφή με την Αιώνια Αγάπη. . .  ο οποίος όμως πρέπει πρώτα να αναφλεχτεί από τον ίδιο τον άνθρωπο μέσω της δικής του θέλησης. . .  ο οποίος σιγοκαίει μάλιστα μέσα στον κάθε άνθρωπο, ο οποίος ωστόσο μπορεί τόσο να αναφτεί σε μεγάλη φωτιά όσο μπορεί και να πνιγεί. . .  Στην τελευταία περίπτωση όμως ο σύνδεσμος μαζί Μου είναι αδύνατος. . .  και το αποτέλεσμα είναι η εκ νέου φυλάκιση.

Αυτός ο πνευματικός σπινθήρας, που είναι δικό Μου τμήμα, βρίσκεται μέσα στην ανθρώπινη ψυχή από την αρχή της ενσάρκωσής της μέχρι το σωματικό θάνατο του ανθρώπου. . .  Στην περίπτωση που η ψυχή ενοποιήθηκε με το πνεύμα της κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής, δηλαδή στην περίπτωση που άναψε τον πνευματικό σπινθήρα της αγάπης στο εσωγερικό της και που άφησε αυτό το πνεύμα αγάπης να καθορίζει ολόκληρη τη σκέψη, τη θέληση και την πράξη της, τότε έχει πετύχει την αρχική της κατάσταση και επιστρέφει σε Μένα, γιατί το δικό Μου τμήμα σπεύδει να φτάσει σε Μένα, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει η ένωση αυτής της ψυχής μαζί Μου ως το παιδί Μου. Αν όμως η ψυχή δεν πρόσεξε ποτέ αυτό το σπινθήρα αγάπης, αν δηλαδή τον έπνιξε τελείως, τότε έχασε από δικό της φταίξιμο το θείο τμήμα, το οποίο μονάχα μπορούσε να τη βοηθήσει να αποκτήσει τη ζωή. . .  Επέλεξε επομένως εθελοντικά και πάλι το θάνατο, τη φυλάκιση μέσα στη στερεή μορφή. . .  όπου ο πνευματικός σπινθήρας δεν μπορεί να την ακολουθήσει, γιατί επηρεάζει μόνο εκείνο το ον που έχει τη συνειδητότητα του εγώ του, εφόσον αυτό του δίνει τη σχετική δυνατότητα. Ποτέ όμως δεν ενεργεί μέσα στο οντώδες που στερήθηκε τη συνείδησή του, που με δεμένη τη θέλησή του πρέπει να κάνει αυτό που ανταποκρίινεται στο δικό Μου θέλημα. . .

Μόνο η ελευθερία βούλησης επιτρέπει την ενέργεια του Πνεύματός Μου, αλλά η ελευθερία βούλησης μπορεί επίσης να την εμποδίσει, και κατά συνέπεια η ψυχή μπορεί και να μπει στο πνευματικό βασίλειο χωρίς να έχει ποτέ συνειδητοποιήσει το πνεύμα μέσα της. Για αυτό το λόγο τέτοιες ψυχές βρίσκονται στο σκοτάδι και στο επέκεινα για ατελείωτους καιρούς, γιατί ο θεϊκός σπινθήρας δεν μπορεί να λάμψει. . .  γιατί έφυγε από την ψυχή τη στιγμή του θανάτου και γύρισε πίσω στην Πηγή του. . .  Το ον έχει τότε μεν τη συνείδηση του εγώ του. . .  αλλά είναι ακόμα γεμάτο αντίσταση, και ως εκ τούτου η ενέργεια αγάπης του πνεύματος είναι αδύνατη. Για το λόγο αυτό είναι ανείπωτα δύσκολο να αφυπνιστούν τέτοιες ψυχές στη ζωή από τη νεκρή τους κατάσταση, δεν είναι όμως αδύνατο.

Αστράφτουν μάλιστα και σε αυτό το βασίλειο σπίθες αγάπης, δηλαδή η ακτινοβολία αγάπης Μου επιδιώκει ξανά και ξανά να αναφλεχτεί μέσα σε εκείνες τις ψυχές και να παροτρύνει τη θέλησή τους να εισέλθουν σε αυτή την ακτίνα φωτός και αγάπης. Και μια πρόθυμη ψυχή πλησιάζει τότε και πάλι το Πνεύμα Μου, όμως αυτό δεν επενεργεί πια πάνω της από μέσα της αλλά από έξω. . .  δηλαδή η ψυχή οδηγείται στη γνώση από πλευράς του φωτεινού κόσμου, κάτι που στη Γη θα μπορούσε να γίνει διά του πνευματικού σπινθήρα μέσα στην ψυχή, στην περίπτωση που ο άνθρωπος είχε επιτρέψει την ενέργειά του. Για αυτό το λόγο η ανάβαση στα ύψη είναι ανείπωτα δύσκολη στο πνευματικό βασίλειο.

Ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να αρνηθεί κανείς ότι η ψυχή είναι πραγματικά το ον που έχει τη συνειδητότητα του εγώ του και που έπεσε κάποτε όταν ήταν ένα από τα πρωτοδημιούργητα αγγελικά πνεύματα. . .  Μόνο που η ψυχή είναι «έκπτωτη» όσο δεν έχει ενοποιηθεί με το Πνεύμα Μου. . .  όσο δεν επικρατεί μέσα της η αρχή της αγάπης και όσο δεν έχει πάρει ξανά την αρχική της φύση. . .  Ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο. . .  το δικό Μου τμήμα, είναι ακριβώς εκείνη η αγάπη που λείπει στο έκπτωτο πνευματικό, το οποίο όμως βάζω στην καρδιά του ανθρώπου ως μια ελάχιστα σπιθίτσα, την οποία θα πρέπει τότε ο ίδιος να ανάψει για να γίνει τεράστια φλόγα. . .

Το πεσμένο ον αρνήθηκε την αγάπη του. . .  και απόρριψε τη δική Μου αγάπη. Χωρίς την αγάπη δεν θα μπορούσε ποτέ να γυρίσει πίσω σε Μένα. Εγώ όμως θέλω να το κερδίσω πίσω, και για αυτό το λόγο βάζω μέσα σε αυτή την ψυχή μια σπιθίτσα του θείου Πνεύματός Μου, την οποία ωστόσο πρέπει ο άνθρωπος να ανάψει με την ελεύθερη θέλησή του, ώστε να γίνει μια τεράστια φλόγα. Το ον μπορεί και να απορρίψει την αγάπη Μου, και παρ’όλα αυτά δεν αφήνεται χωρίς βοήθεια στο επέκεινα, αλλά η άνοδος στα ύψη στο πνευματικό βασίλειο είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι στη Γη. . .

Η ψυχή δεν μπορεί ποτέ να πετύχει το βαθμό που μπορεί να της αποφέρει η ζωή της στη Γη, στην περίπτωση που αφήνει πρόθυμα να την οδηγεί το Πνεύμα Μου μέσα της. . .  στην περίπτωση που μέσω μιας ζωής με αγάπη αφυπνίζει τον πνευματικό σπινθήρα μέσα της, με αποτέλεσμα να ενωθεί ήδη μαζί Μου κατά κάποιον τρόπο και να μπορώ τότε να επενεργήω πάνω της, γιατί δεν αντιτάσσεται στην ακτινοβολία αγάπης Μου και γιατί αλλάζει ολόκληρο το είναι της και προσαρμόζεται με την πρωταρχική Μου φύση. . .  Τις ίδιες δυνατότητες δεν της προσφέρονται στο πνευματικό βασίλειο, αλλά η ψυχή βοηθιέται για να ανέβει από το βάθος και να φτάσει στο φως, εφόσον δεν εναντιωθεί στις προσπάθειες του φωτεινού κόσμου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί ξανά στην πιο βαθιά άβυσσο, κάτι που σημαίνει μια εκ νέου φυλάκιση.

Ο θεϊκός πνευματικός σπινθήρας μέσα σας είναι η αγάπη, ο οποίος ως δικό Μου τμήμα κοιμάται μέσα στον κάθε άνθρωπο και μπορεί να αναφλεχτεί, τον οποίο όμως πρέπει να αναφλέξει κανείς με την ελεύθερη βούλησή του. . .  Αυτός ο πνευματικός σπινθήρας δεν έχει καμία μορφή, μπορεί ωστόσο να γεμίζει ολόκληρη την ψυχή και επομένως να την πνευματοποιήσει. . .  Αφού η ψυχή είναι το ον που έπεσε κάποτε, το ον που έχει τη συνειδητότητα του εγώ και που θα πρέπει ξανά να γίνει αγγελικό πνεύμα, όπως ήταν στην αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6211                13-3-1955

Σύνδεσμος με τον Θεό – μακαριότητα. . .

Χωρισμός – δυστυχία. . .

Όλοι εσείς θα μπορούσατε να δημιουργήσετε το σύνδεσμο μαζί Μου ήδη στη Γη, με αποτέλεσμα η ζωή σας σε αυτή τη Γη να ήταν παραδεισένια, αφού θα εκπληρώνατε το καθήκον σας στη Γη και θα μπορούσατε πολύ γρήγορα να απελευθερωθείτε από τα επίγεια σας δεσμά και να μπείτε στο βασίλειό Μου και να βρίσκεστε κοντά Μου ως μακάρια όντα. Αφού όμως πρόκειται εδώ για μια πράξη της ελεύθερης θέλησης και αφού η θέλησή σας είνα ακόμα εξαιρετικά εξασθενισμένη, εσείς οι άνθρωποι παραμένετε τις περισσότερες φορές ακόμα μακριά Μου, ο χωρισμός ανάμεσά μας είναι ακόμα πολύ φανερός και δεν έχετε ακόμα αποφασίσει πού θέλετε να στραφείτε. . .

Κοιτάζετε ακόμα υπερβολικά εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου και είστε πιο πρόθυμοι να συνδεθείτε με εκείνον από ό,τι μαζί Μου. . .  Για αυτό το λόγο όμως η επίγεια σας ζωή δεν είναι μακάρια, δεν πρόκειται για μια παραδεισένια κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεστε, πρόκειται για μια ζωή μέσα στην ένδεια και στα δεινά, μέσα στην ασθένεια και την αδυναμία. Αφού αυτό που λείπει σε όλους σας είναι η δύναμη από Μένα, την οποία παίρνετε τότε που είστε συνδεδεμένοι μαζί Μου. Και το αποτέλεσμα της αδυναμίας είναι η ένδεια και η δυστυχία. . .  γιατί δεν μπορείτε να προβάλετε αντίσταση σε εκείνον που σας κρατά δέσμιους και γιατί τα δεσμά σημαίνουν και μια κατάσταση δεινών.

Θα ήθελα πολύ να σας λυτρώσω από αυτά τα δεσμά, θα ήθελα να σας απελευθερώσω από την εξουσία του, αλλά μπορώ να το κάνω μόνο με τη συγκατάθεσή σας. . .  Εσείς οι ίδιοι πρέπει να το θέλετε και τότε και να συνδεθείτε μαζί Μου, προκειμένου να μπορέσω να πάρω μέτρα εναντίον του για να σας βοηθήσω. Πού όμως είναι η συγκατάθεσή σας;. . .  Οι ίδιοι δεν έχετε καμία επιθυμία να ενοποιηθείτε μαζί Μου και κατά συνέπεια έχετε πέσει θύματα του αντιπάλου Μου. Η Γη δεν έχει πολλά μακάρια πλάσματα που είναι μακάρια γιατί συνδέθηκαν μαζί Μου. . .

[Παραλείπω τις τελευταίες δύο παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλήψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6215                18-3-1955

Επίγουσα δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου, αφού πρόκειται να παρακινηθούν να ωριμάσουν ακόμα πολλοί καρποί, πρόκειται να μαζευτούν μέσα στα αλώνια πριν έρθει το τέλος. . .  Πρόκειται για μια κοπιαστική δουλειά, γιατί ο καιρός είναι πάρα πολύ ακατάλληλος για να σπείρει κανείς και να φυτρώσουν οι σπόροι. . .  Είναι ακατάλληλος, επειδή πρόκειται για ουραγούς που θα πρέπει ακόμα να παρακινηθούν να ωριμάσουν και επειδή δεν απομένει πια πολύς χρόνος. Και αυτό το λίγο χρόνο τον χρησιμοποιούν πολύ συχνά λάθος οι άνθρωποι· και για αυτό το λόγο εσείς ως οι υπηρέτες Μου θα πρέπει να είστε έντονα δραστήριοι και να αφοσιωθείτε στη δουλειά πάνω στις εγκόσμιες ψυχές που. . .  ακριβώς γιατί ανήκουν στον κόσμο. . .  επηρεάζονται δύσκολα και έχουν συχνά μόνο λίγο χρόνο, γιατί η επίγεια τους ζωή θα τερματιστεί γρήγορα.

Δεν μπορείτε να βλέπετε τα πολλά χέρσα χωράφια που είναι οι ανθρώπινες καρδιές. . .  Εγώ όμως μπορώ και ξέρω επομένως ότι χρειάζονται πάρα πολλούς υπηρέτες που θα πρέπει να δουλέψουν επιμελώς. . .  για να πετύχουν ακόμα μια πλούσια σοδειά πριν το τέλος. Βλέπω το γήινο και το πνευματικό βασίλειο και σας λέω ότι καμία δουλειά δεν είναι μάταιη, ότι όλοι οι κόποι σας είναι ευλογημένοι και ότι το αποτέλεσμα θα σας κάνει κάποτε ευτυχισμένους. Αφού παρόλο που κατά την εποχή του τέλους η δουλειά σας στη Γη φαίνεται σχεδόν αναποτελεσματική, στο πνευματικό βασίλειο αναγνωρίζεται και αξιοποιείται η πλήρη αξία κάθε πνευματικής δραστηριότητας. . .  μόνο από τις πρόθυμες ψυχές μεν και εκεί, αλλά η κάθε πρόθυμη ψυχή συνεχίζει τότε τη λυτρωτική δουλειά πάνω στις ψυχές που είναι κοντά της, και ήδη ένα σπόρο που σκορπίσατε έχει φυτρώσει και εξαπλώνεται. . .

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχουν πρόθυμοι εργάτες στη Γη που είναι δρατήριοι για Μένα, παραμένει χέρσο πολύ έδαφος που θα μπορούσε ακόμα να καρποφορήσει. . .  Και αυτό θα πρέπει ξανά και ξανά να λαμβάνετε υπόψη σας, δηλαδή ότι αξιολογείται και η ελάχιστη επιτυχία, ότι μια μοναδική ψυχή που βρίσκει το φως στη Γη περνά στο επέκεινα φωτεινό ον και φέρνει και πάλι το φως σε αμέτρητες ψυχές εκεί που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. . .  Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να συμβάλει, ο κάθε άνθρωπος που ανήκει σε Μένα έχει τη δυνατότητα να επενεργήσει σε έναν συνάνθρωπο, εφόσον το κάνει με αγάπη, και η προσπάθειά του δεν θα είναι αναποτελεσματική, γιατί ο άνθρωπος μπορεί να παρατήσει μια φαινομενική αντίσταση στις δύσκολες ώρες που σας περιμένουν ακόμα.

Σπείρτε το πολύτιμο σπόρο που παίρνετε από Μένα. . .  ακόμα και αν δεν φυτρώσει αμέσως. . .  έχει δύναμη στο εσωτερικό του και θα έχει αποτέλεσμα κάποτε. . .  ίσως ήδη στη Γη, σίγουρα όμως στο επέκεινα, όταν θυμηθεί η ψυχή τα λόγια σας. . .  Τότε θα χρειαστεί μόνο μια μικρή αφορμή και ο λόγος Μου θα ενεργήσει μέσα της. Και παρόλο που πολλές ψυχές θα βυθιστούν στο βάθος όταν έρθει η τελευταία μέρα. . .  θα υπάρχουν και ψυχές που δεν θα χρειαστούν να μοιραστούν τη μοίρα εκείνων, που έχουν ήδη σπάσει το σκοτάδι, που ως μικροσκοπικά φυτάκια επιδιώκουν να φτάσουν στο φως.

Και για χάρη αυτών των ψυχών σάς προσλαμβάνω, αφού θα πρέπει να τους φέρετε το λόγο Μου. . .  Θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τις καρδιές τους πρόθυμες και ικανές να δεχτούν το σπόρο. . .  το λόγο Μου, και θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι ο λόγος Μου περιέχει τη δύναμη μέσα του και ότι αυτή η δύναμη δεν χάνεται ποτέ. . .  Συχνά εκδηλώνεται μόνο στο άλλο βασίλειο. . .  Και κατά συνέπεια δεν δουλεύετε μονάχα για το διάστημα που περνούν οι άνθρωποι στη Γη, αλλά συχνά ο σπόρος φυτρώνει μόνο στο επέκεινα, όμως έχει λυτρωθεί η ψυχή στην οποία φέρατε το λόγο Μου, εφόσον δεν ανήκε τελείως στο αντίπαλό Μου στη Γη. Πολλή δουλειά πρέπει ακόμα να γίνει και ξανά και ξανά σας φωνάζω για να δουλέψετε, γιατί το τέλος είναι κοντά και γιατί ως εκ τούτου έχω ανάγκη τον καθένα που θέλει να συνεργαστεί στη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6217                22-3-1955

Με οδηγό το πνεύμα. . .

Δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Το πνεύμα μέσα σας σάς ωθεί ασταμάτητα να εργαστείτε για Μένα και για το βασίλειό Μου, σας ωθεί ασταμάτητα να δημιουργήσετε το σύνδεσμο μαζί Μου. Και εφόσον το ακούσετε, δεν μπορείτε παρά να βαδίσετε ορθά και να είστε δραστήριοι για Μένα ως οι πιστοί Μου υπηρέτες. Και θα σας δώσω πράγματι τις σχετικές ευκαιρίες, αφού οπουδήποτε είναι πρόθυμος ένας άνθρωπος να κάνει την ευλογημένη δουλειά πάνω στις παραπλανημένες ψυχές των συνανθρώπων, εκεί οδηγώ τέτοιες ψυχές που έχουν ανάγκη βοήθεια μέσα στην πνευματική τους ένδεια. Και πάντα θα υπάρχει για σας η ευκαιρία να μιλήσετε για Μένα και το όνομά Μου. . .  γιατί Εγώ ο Ίδιος σας δημιουργώ αυτή την ευκαιρία, γιατί Εγώ ο Ίδιος σας αναθέτω τη δουλειά που θα πρέπει να κάνετε. . .  και γιατί η πνευματική ένδεια των ανθρώπων είναι αφάνταστα μεγάλη.

Αν μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά από πάνω στη Γη, που είναι σκεπασμένη από το σκοτάδι, μέσα στο οποίο μόνο σπάνια αστράφτουν σπίθες φωτός, θα σας τρόμαζε το σκοτάδι και θα προσπαθούσατε πρόθυμα να φέρετε μέσα του φως. . .  θα καταλαβαίνατε τότε τη μόνιμη παρότρυνσή Μου να το κάνετε αυτό. . .  θα προσπαθούσατε από μόνοι σας να φωτίσετε τη σκοτεινή νύχτα, γιατί γνωρίζετε τους τρόμους του σκοταδιού και θέλετε να οδηγήσετε τους συνανθρώπους σας στο φως. Αφού όποιος στέκεται ο ίδιος στο φως ξέρει τι σημαίνει τέτοιο σκοτάδι και ξέρει επίσης ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη βοήθεια, γιατί από μόνοι τους δεν βρίσκουν το δρόμο που οδηγεί έξω από το σκοτάδι.

Και ένα αδιαπέραστο σκοτάδι σκεπάζει ολόκληρη τη Γη, αφού οι άνθρωποι, με λίγες εξαιρέσεις, δεν Με σκέφτονται. . .  Έχουν μεν έναν Θεό. . .  αλλά ο Θεός τους είναι ο παράς, δηλαδή εκείνος που είναι ο κύριος του σκότους. . .  Επδιώκουν αδιάκοπα μόνο το δικό του βασίλειο, τη γήινη ύλη, που είναι εφήμερη, αλλά αυτό που είναι άφθαρτο δεν το σκέφτονται. . .  Κρατούν τα μάτια τους κλειστά μπροστά στο φως, το οποίο θα μπορούσε να λάμψει και για εκείνους, ή βρίσκονται σε τόσο σκοτεινό περιβάλλον ώστε δεν μπορεί να τους φέξει κανένα φως. Και παρ’όλα αυτά η αγάπη Μου θέλει να χαρίσει φως και σε εκείνους, και όποιος προσφερθεί ως φορέας του φωτός να μπει στο σκοτάδι για να το διώξει, θα έχει πράγματι τη συγκατάθεσή Μου και τη μόνιμη υποστήριξη για το σχέδιό του.

Οδηγώ καλά τα βήματά του, τον οδηγώ διά του πνεύματος, του βάζω τα σωστά λόγια μέσα στο στόμα του. . .  Γεμίζω τον ίδιο με φως και δύναμη, έτσι ώστε να είναι ικανός να μπει στο σκοτάδι ως φορέας του φωτός και ώστε να πετύχει να διώξει το σκοτάδι. Ο ίδιος θα ακτινοβολεί φως και θα προσελκύσει τους ανθρώπους που επιθυμούν το φως. Αυτοί θα αισθάνονται καλά κοντά του, γιατί θα νιώσουν την ευεργεσία του φωτός. . .  Ωστόσο, θα είναι πάντα μόνο λίγοι που θα δεχτούν το φως σας. . .  Για αυτούς τους λίγους όμως θα χαράξει η μέρα, θα ξεφύγουν από τη νύχτα και θα έχουν σωθεί από το πνευματικό θάνατο. . .

Και για αυτό το λόγο η δουλειά σας είναι τόσο πάρα πολύ σημαντική, για αυτό το λόγο σάς έχω επειγόντως ανάγκη, γιατί ως άνθρωποι μπορείτε πιο εύκολα να πλησιάζετε τους συνανθρώπους σας από Εμένα τον Ίδιο, διότι η ακτινοβολία του φωτός Μου είναι υπερβολική για εκείνους και θα έπρεπε να διαλυθούν. . .  Εσείς όμως χαμηλώνετε τη λάμψη, μπορείτε να αφήσετε το φως σας να λάμπει στο βαθμό που είναι κατάλληλος για τους συνανθρώπους σας, και Εγώ μπορώ τότε να τον αυξάνει ανάλογα με τη θέλησή τους να στέκονται στο φως. . .  Αφήστε να σας ωθεί το Πνεύμα Μου, αφού σας αναθέτει τη δουλειά την οποία είστε κατάλληλοι να κάνετε. . .  Και Εγώ ο Ίδιος βρίσκομαι κοντά σας με την ευλογία και την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6218                23-3-1955

Λυτρωτική δουλειά για τις ψυχές. . .

Παράκληση. . .

Ό,τι και να κάνει κανείς με καλή θέληση για να συμβάλει στη λύτρωση των ψυχών, για να τις βοηθήσει μέσα στην πνευματική τους ένδεια, αξιολογείται ως λυτρωτική δουλειά και είναι προς όφελος εκείνων των δυστυχισμένων ψυχών τις οποίες θέλετε να γλιτώσετε από τη μοίρα του σκότους. . .  Την παράκλησή σας την αισθάνονται και τις φωνάζετε κοντά σας με τις σκέψεις σας γεμάτες αγάπη, με αποτέλεσμα να μην σας εγκαταλείψουν ποτέ πια μόλις αισθανθούν τη δύναμη που εκπέμπετε διά της αγάπης σας. . .

Και ξέρω μάλιστα ποιες ψυχές έχουν ανάγκη αυτή την παράκλησή σας όταν προσεύχεστε για τις ψυχές που βασανίζονται στο βάθος. . .  Ξέρω επίσης πώς συμπεριφέρονται εκείνες οι ψυχές απέναντι στην προθυμία σας για βοήθεια, και θα οδηγήσω κοντά σας εκείνες τις ψυχές για να αφήσουν να λυτρωθούν μέσω της βοήθειάς σας. . .  Αφού πρέπει πρώτα να τους διοχετευτεί το Ευαγγέλιο για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν οι ίδιες όταν τους μεταδοθεί δύναμη. . .

Πρέπει οι ίδιες να ξέρουν για τον Ιησού Χριστό ως τον Λυτρωτή από το βάθος πριν μπορούν να οδηγήσουν κοντά Του και άλλες ψυχές. . .  Και σε αυτό συνιστάται τότε και η δική τους δραστηριότητα όταν αρχίσουν να λάβουν λίγες γνώσεις. . .  Τίποτα δεν καταφέρνουν εκείνες οι ψυχές χωρίς τον Ιησού Χριστό, αλλά στο βάθος δεν ξέρουν τίποτα για Εκείνον, ο Οποίος μονάχα μπορεί να τις σώσει από το σκοτάδι. Και αυτές οι γνώσεις θα πρέπει να τους διοχετευτούν από σας. Μόνο τότε μπορούν να τον επικαλεστούν με τη δική τους θέληση και μόνο τότε θα σωθούν.

Όσον καιρό όμως οι ψυχές δεν ξέρουν τίποτα για τον Λυτρωτή τους, βρίσκονται χωρίς ελπίδα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, και η προσευχή σας για εκείνες τις ψυχές σημαίνει για εκείνες μια ελάχιστη χαλάρωση των δεσμών τους, η οποία τους δίνει την ώθηση να έρθουν κοντά σας με την ελπίδα για αλλαγή των συνθηκών τους. Και τότε θα πρέπει να ενημερωθούν από σας για το με ποιον τρόπο μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες τους, για το με ποιον τρόπο μπορούν να απελευθερωθούν από την εξουσία του δεσμοφύλακά τους. Και μόλις τους χαριστούν αυτές οι γνώσεις, μπορούν και πάλι να αποφασίσουν μόνες τους για το αν θέλουν να ακολουθήσουν τις συμβουλές σας ή όχι. . .  Αλλά όταν βρέθηκαν μια φορά κοντά σας, η επιστροφή τους στο βάθος είναι τόσο τρομερή ώστε να συλλογιστούν στα σοβαρά και να ακολουθήσουν τις περισσότερες φορές τις προτάσεις σας, δηλαδή για να μην σφιχτούν ξανά τα δεσμά τους φωνάζουν Εκείνον τον Οποίο τους παρουσιάσατε ως τον Σωτήρα και Λυτρωτή.

Η λύτρωση από το βάθος εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση του όντος. . .  δεν μπορεί ενάντια στο νόμο της αιώνιας τάξης Μου να λυτρωθεί αυθαίρετα και να οδηγηθεί στο φως μια ψυχή που δεν το θέλει η ίδια. . .  Και αυτή τη βούληση θα πρέπει να παροτρύνετε και θα πρέπει με όλη σας την αγάπη να ενημερώσετε τα όντα για το λόγο Μου, ο οποίος με τη δύναμή του έχει μεγάλο αποτέλεσμα πάνω τους. Για αυτό το λόγο κατέχετε εσείς οι ίδιοι μια μεγάλη έλξη, γιατί τους χαρίζετε αγάπη και δύναμη.                                                                                                        

Μόνο σπάνια είναι τόσο πεισματική μια ψυχή ώστε γυρίζει πίσω στο βάθος όταν αισθάνθηκε μια φορά κοντά σας την ευεργεσία του φωτός και της δύναμης. Αλλιώς όμως πέφτει ακόμα πιο βαθιά από ό,τι πριν και θέλει αιωνιότητες ώσπου να της δοθεί ξανά η χάρη της παροχής του φωτός, αφού μια τόσο πεισματική ψυχή βρίσκεται ακόμα εντελώς μέσα στα δεσμά του αντιπάλου και ακολούθησε τις σπίθες φωτός μόνο με σκοπό να τις σβήσει. . .  παρόλο που και σε αυτή την περίπτωση ακτινοβολείται πρώτα η ψυχή από τις σπίθες φωτός, με αποτέλεσμα να μπορούσε εύκολα να αποδεσμευτεί από εκείνη την εξουσία. Αλλά τη βούληση της ψυχής τη σέβεται ο φωτεινός κόσμος. . .

Αλλά πάρα πολύ ευγνώμονες είναι τέτοιες ψυχές που λυτρώθηκαν από το βάθος σε εκείνους που τις βοήθησαν να βρουν το φως μέσω της στοργικής παράκλησης ή μέσω διανοητικών δασκαλεμάτων, και αποδεικνύουν την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους βοηθώντας τους σε επίγεια δεινά και κάνοντας  λυτρωτική δουλειά στο πνευματικό βασίλειο. . .  γίνονται επιμελείς συνεργάτες στο βασίλειό Μου, κατεβαίνουν ξανά στο σκοτάδι και βοηθούν να ανέβουν στο φως εκείνες που είναι πρόθυμες. . .

 

                                                                                                                                              Αμήν

 

6220                26 κ. 27-3-1955

Πλήρης εξιλέωση της ενοχής. . .

Η δικαιοσύνη Μου διεκδικεί την εξιλέωση κάθε ενοχής. . .  αφού αυτός είναι ο νόμος της θεϊκής τάξης ότι το κάθε αίτιο ακολουθείται από το αιτιατό του. Η κάθε ενοχή είναι μια παράβαση της αιώνιας τάξης, είναι μια πράξη που πρέπει να έχει κάποιο αποτέλεσμα και που θα έχει πάντα μόνο κακά αποτελέσματα, επειδή ήταν μια παράβαση της προαιώνιας τάξης Μου. Το κακό γεννά πάντα μόνο το κακό. . .  και καμία κακή πράξη δεν παραμένει χωρίς αποτέλεσμα.

Εσείς οι άνθρωποι επομένως δεν μπορείτε ποτέ να ζήσετε ελεύθερα και μακάρια στο πνευματικό βασίλειο όσο σας επιβαρύνει μια ενοχή, επειδή για αυτό το λόγο η ενοχή αυτή είναι ένα βάρος για την ψυχή σας, γιατί τα κακά αποτελέσματα θα υπενθύμιζαν συνέχεια την ψυχήένα δίκαιο αντάλλαγμα. . .  γιατί απλά η ενοχή δεν επιτρέπει τη συνείδηση μιας «μακάριας ελευθερίας». . .  αφού η ψυχή βγήκε από τη θεϊκή τάξη και πρέπει οπωσδήποτε πρώτα να επαναφέρει αυτή τη θεϊκή τάξη πριν μπορέσει να απολαύσει την ελευθερία. Δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο για μια τιμωρία από πλευράς Μου, αλλά απλά για το νόμο, γιατί στο βασίλειό Μου επικρατούν η δικαιοσύνη και η αγάπη και γιατί και οι δύο δεν συμφωνούν με μια ενοχή που δεν έχει εξιλεωθεί.

Μόνο ένα αθώο ον μπορεί να είναι μακάριο, ένα ον που επανόρθωσε την ελάχιστη απονία του μέσω της αγάπης, ένα ον που εντάχτηκε ξανά μέσα στην αιώνια τάξη. . .  ένα ον που πλήρωσε για την κάθε ενοχή, που αντιστάθμισε κάθε ενοχή με την αγάπη. . .  Και για αυτό μάλλον δεν είναι ικανό κανένα ον που ζει στη Γη ως άνθρωπος και που έχει φορτώσει τον εαυτό του με πολλαπλή ενοχή. . .  γιατί διένυσε τον επίγειο του δρόμο σε ατελή κατάσταση, γιατί εξαιτίας αυτής της ατελούς κατάστασης το ον δεν κινείται μέσα στη θεϊκή τάξη. . .  γιατί δεν εξέλιξε ακόμα την αγάπη μέσα του και επομένως συσσώρευσε διά της έλλειψης αγάπης ένα βαθμό ενοχής για την εξιλέωση της οποίας είναι πολύ σύντομη η επίγεια του ζωή, ακόμα και τότε που το ον μεταμορφώνει τον εαυτό του σε αγάπη κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής του. . .  ακριβώς επειδή η δικαιοσύνη Μου απαιτεί ένα αντάλλαγμα που ανταποκρίνεται στην ενοχή. . .

Δεν μπορώ να χαρίζω τη μακαριότητα μέσα στο βασίλειό Μου πριν να μην έχει εξιλεωθεί πλήρως η ενοχή. . .  Μπορώ ωστόσο να αποδεχτώ μια εξιλέωση που προσφέρεται για την ψυχή που έγινε ένοχη. . .  αλλά μόνο τότε που η αγάπη προσφέρει αυτή την εξιλέωση. . .  γιατί μόνο τότε ικανοποιείται η δικαιοσύνη Μου. Και τώρα θα καταλάβετε και το έργο της αγάπης και του ελέους του ανθρώπου Ιησού Χριστού, ο Οποίος κατάλαβε πόσο φοβερή είναι η κατάσταση του ανθρώπου μέσα στην οποία έχει μπλεχτεί και ότι δεν μπορεί ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής και ούτε στο πνευματικό βασίλειο αν μπει εκεί επιβαρημένος από την ενοχή του. . .

Ήξερε ότι η δικαιοσύνη Μου δεν μπορεί απλά να σβήσει μια ενοχή που δεν είχε ακόμα τακτοποιηθεί, και για το λόγο αυτό αυτοθυσιάστηκε ο Ίδιος στο σταυρό, πρόσφερε τον Ίδιο τον Εαυτό Του ως εξιλαστήρια θυσία για να χαρίσει στους ανθρώπους την κατάσταση της ελευθερίας, η οποία μόνο επιτρέπει μια μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο. Αυτός επομένως πλήρωσε ολόκληρη την ενοχή για εκείνον που αποδέχεται το λυτρωτικό Του έργο, που αισθάνεται ο ίδιος ένοχος και παρακαλά τον Ιησού Χριστό να εξιλέωσε την ενοχή του μέσω του αίματός Του που έχυσε στο σταυρό.

Δεν θα υπήρχε κανένα μακάριο ον στο βασίλειό Μου χωρίς αυτό το λυτρωτικό έργο του ανθρώπου Ιησού. . .  Ωστόσο, μπορεί να απολαύσει τη χάρη του λυτρωτικού έργου μόνο εκείνος που καταλαβαίνει την ενοχή του ως χωρισμός ανάμεσα στον εαυτό του και στον Θεό, που απόκτησε αυτή τη γνώση  ως αποτέλεσμα της στραμμένης σε Μένα θέλησής του και μέσα στον οποίο έχει ανάψει ο σπινθήρας της αγάπης. . .  αλλιώς δεν θα αισθανόταν ποτέ ένοχος. . .  Και η επίγνωση της ενοχής του τον ωθεί τώρα σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό και Μου ζητά συγγνώμη στο όνομα του Ιησού Χριστού. . .  Και η ενοχή του εξαλείφεται, σβήνεται εντελώς, και ο άνθρωπος μπορεί ως ελεύθερο ον να μπει στο βασίλειο του φωτός. . .  όπου είναι και πάλι η αποστολή του να συμμετέχει στο λυτρωτικό έργο.

Αφού έχει λυτρωθεί η ίδια, μπορεί η ψυχή τώρα να είναι δραστήρια σε ένα βαθμό ώστε επιδιώκει επίσης να οδηγήσει πίσω στη θεϊκή τάξη τις ψυχές που είναι δυστυχισμένες, επειδή είναι αλύτρωτες. . .  Και αυτή η δραστηριότητα είναι συχνά κοπιαστική και απαιτεί μεγάλη υπομονή και αντοχή, αλλά η αγάπη της τής δίνει δύναμη και η ψυχή χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη για να υπηρετήσει Εμένα και τη βασιλεία Μου. . .  Με υπηρετεί και πληρώνει κατά κάποιον τρόπο με την έμπρακτη αγάπη της μια ενοχή την οποία είχα μάλιστα σβήσει, ωστόσο δέχομαι ευχαρίστως ένα τέτοιο αντάλλαγμα, γιατί Μου το προσφέρει η αγάπη. . .

Αδιάκοπα δραστήριες είναι οι ψυχές στο πνευματικό βασίλειο που λυτρώθηκαν διά του αίματος του Ιησού για να οδηγήσουν κοντά Μου τις ψυχές που Μου προβάλλουν ακόμα αντίσταση. Όμως δεν εκτελούν πια αυτή τη δραστηριότητα γιατί αισθάνονται ένοχες, αλλά την κάνουν με πλήρη ελευθερία, και επομένως δεν θεωρούνται μονάχα υπηρέτες Μου αλλά και συνεργάτες Μου, που, χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια, συμβάλλουν μόνο στη μακαριότητα των κατοίκων του πνευματικού βασιλείου. . .  από αγάπη για Μένα και για ολόκληρο το πνευματικό που δημιούργησα.

Τις ψυχές που βασανίζονται ακόμα αλύτρωτες στο βάθος τις επιβαρύνει επομένως ακόμα η ενοχή τους, και για αυτό την εκτίουν εν μέρει μέσα στη βασανιστική τους κατάσταση. . .  Ωστόσο, δεν θα μπορούν ποτέ να εξαγοράσουν τον εαυτό τους μόνο μέσω αυτών των βασάνων, δεν θα τελειώσουν ποτέ με την ενοχή τους χωρίς τη λύτρωση από τον Ιησού Χριστό. . .   Στη Γη παραμέλησαν την ευκαιρία να παραδώσουν την ενοχή τους σε Εκείνον που την εξιλέωσε μέσω του θανάτου Του στο σταυρό. . .  Κάποτε όμως θα πρέπει να το κάνουν, αλλιώς δεν θα απαλλαχτούν ποτέ από την ενοχή τους.

Και αρκούμαι στο να μόνο Με φωνάξουν από το βάθος για να γράψω την ενοχή τους στην άμμο, για να τους ανασύρω σε πιο φωτεινές σφαίρες. Εκεί θα πρέπει μεν να παλέψουν πολύ, αλλά κάποτε θα προσφερθούν και αυτές για τη λυτρωτική δουλειά, με αποτέλεσμα να εξιλεώσουν πολλή ενοχή ακριβώς μέσω αυτής της λυτρωτικής τους δουλειάς, την οποία όμως μπορούν να κάνουν μόνο τότε που παραδόθηκαν στον Ιησού Χριστό για να τις λυτρώσει από την εξουσία του δεσμοφύλακά τους.

Εξιλεώνονται δηλαδή για την ενοχή τους εθελοντικά και από αγάπη, αφού η ενοχή τους εξιλεώθηκε ήδη πριν διά του λυτρωτικού έργου του Ιησού. . .  Ωστόσο, την ευγνωμοσύνη και τη μακαριότητά τους για τη λύτρωσή τους δεν μπορούν να τις εκδηλώσουν διαφορετικά παρά μέσω της συμμετοχής τους στο λυτρωτικό έργο, γιατί οι ίδιες ξέρουν για τα δεινά των ψυχών στο σκοτάδι και γιατί η αγάπη τους θα ήθελε να βοηθήσει όλες να βρουν τη μακραριότητα μέσα στην ελευθερία. . .  Χωρίς τον Ιησού Χριστό όμως κανένα ον, ούτε στη Γη ούτε στο επέκεινα, δεν θα ήταν ικανό να εξιλεώσει μόνο του την ενοχή της αμαρτίας του. . .  Ωστόσο, για χάρη της δικαιοσύνης πρέπει να εξιλεωθεί η κάθε ενοχή, και αυτό το λυτρωτικό έργο το κατάφερε ο Ιησούς, και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να απελευθερωθείτε από κάθε ενοχή, τόσο στη Γη όσο και στο άλλο βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6221                28-3-1955

Ζωή και θάνατος. . .

Ο Ιησούς Χριστός – ο Λυτρωτής. . .

Ο ζωντανός έχει δύναμη στη διάθεσή του, στο νεκρό λείπει η δύναμη. . .  Τόσο στη Γη όσο και στο άλλο βασίλειο πρόκειται πάντα για αυτές τις δύο καταστάσεις, ζωή ή θάνατο, που είναι η μοίρα της ψυχής, μόνο που στη Γη με «ζωή» δεν εννούν οι άνθρωποι  την πραγματική ζωή, αλλά θεωρούν «ζωή» μόνο τη ζωή του κορμιού τους, ενώ μπορούν παρ’όλα αυτά να βρίσκονται σε κατάσταση θανάτου, γιατί η ψυχή τους. . .  το πραγματικό τους εγώ. . .  δεν έχει καμία δύναμη και επομένως  θα μπεί στο άλλο βασίλειο επίσης χωρίς δύναμη, όπου και εκεί μόνο είτε η ζωή είτε ο θάνατος είναι η κατάσταση της κάθε ψυχής. . .  Για αυτό το λόγο πέθανε ο Ιησούς για τους ανθρώπους, δηλαδή για να τους αποδείξει μέσω της ανάστασής Του ότι η αληθινή ζωή αρχίζει μόνο μετά το σωματικό θάνατο και ότι το πιο σημαντικό καθήκον όλων των ανθρώπων στη Γη είναι να αποκτήσουν αυτή τη ζωή μετά το θάνατο, γιατί τότε ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πια να φοβάται κανένα θάνατο, γιατί τότε ο σωματικός του θάνατος είναι μόνο το πέρασμα του εγώ του στην αιώνια ζωή. . .

Το απόδειξε στους ανθρώπους μέσω της ανάστασής Του, και ωστόσο μόνο οι πιστοί είναι πεπεισμένοι για αυτό, ενώ οι εγκόσμιοι άνθρωποι θα αμφισβητούν ή θα αρνιούνται πάντα την ανάσταση του Ιησού από το θάνατο, και μάλιστα γιατί οι ψυχές τους βρίσκονται ήδη στην κατάσταση της νεκρικής νάρκης, παρόλο που ζουν ακόμα στη Γη. Αν οι άνθρωποι στοχάζονταν καλύτερα τους όρους «ζωή και θάνατο», αν καταλάβαιναν τι σημαίνουν πραγματικά. . .  τότε θα επιδίωκαν πολύ περισσότερο να αποκτήσουν την αιώνια ζωή. . .

Υπερνίκησε τη ζωή. . .  Ακύρωσε τους τρόμους του θανάτου, το έκανε κατορθωτό η αδύναμη κατάσταση της ψυχής να μετατραπεί σε μια κατάσταση δύναμης, γιατί βοηθά όλους τους ανθρώπους που Τον πιστεύουν και που Τον παρακαλούν να μπορέσουν να αναστηθούν στη ζωή και η δικές τους ψυχές. . .  Αφού έδειξε στους ανθρώπους πώς μπορεί ο άνθρωπος να αποκτήσει τη ζωή της ψυχής που έχει αιώνια διάρκεια. . .  Έδειξε στους ανθρώπους ότι η αγάπη είναι η δύναμη την οποία έχει ανάγκη κανείς για μια αιώνια ζωή και υποσχέθηκε τη βοήθειά Του σε όλους όσοι θέλουν να Τον ακολουθήσουν. . .  Αναστήθηκε από τους νεκρούς και το ίδιο θα αναστηθούν στη ζωή οι ψυχές που σαν και Εκείνος βαδίζουν μέσα στην αγάπη και που για αυτό το λόγο δεν μπορούν να πεθάνουν ποτέ στην αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6222                29-3-1955

Παραλαβή του λόγου. . .

Προστασία της αλήθειας. . .

Οι πνευματικοί σύνδεσμοι ανάμεσα στους ανθρώπους και Εμένα δεν είναι πάντα ίδιοι, γιατί η ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική, γιατί ο καθένας αισθάνεται διαφορετικά και ο καθένας έχει διαφορετικές ιδέες, ανάλογα με τις οποίες είναι και η στάση του απέναντι στο πνευματικό βασίλειο. Αλλά το γεγονός ότι ο άνθρωπος ψάχνει το σύνδεσμο μαζί Μου εγγυάται ότι του παρέχω την προστασία Μου, ότι δεν μπορούν ταυτόχρονα να τον ενοχλήσουν όντα του σκότους όση ώρα συνεχίζει να υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος με Μένα. Όποιος επομένως ψάχνει Εμένα και επιδιώκει να μάθει την αλήθεια διά Εμένα θα είναι μάλιστα δέχτης της καθαρής αλήθειας. . .  Μπορώ ο Ίδιος να του κηρύξω το Ευαγγέλιο, αγνό και καθαρό, γιατί μπορώ ο Ίδιος να του μιλήσω, γιατί μπορώ να του διοχετεύσω το λόγο Μου, ο οποίος μαρτυρεί πάντοτε για Μένα. . .

Και επειδή έχω ανάγκη υπηρέτες στη Γη που να διαδώσουν ξανά αυτό το αγνό Ευαγγέλιο, που να το φέρουν στον κόσμο, για αυτό το λόγο ευλογώ τον κάθε άνθρωπο που, πρόθυμος να το κάνει αυτό, αφουγκράζεται μέσα του αυτό που να του γνωστοποιήσει η αγάπη Μου. . .  Ευλογώ όσους θέλουν να παραλάβουν το αγνό Μου Ευαγγέλιο προκειμένου να εργαστούν μαζί του με εντολή Μου. . .  Και θα διοχετεύω πάντα αδιαμφισβήτητα στη Γη αυτό το Ευαγγέλιο, με σκοπό η καθαρότητα και η αγνότητά του να διατηρηθούν όσο το δυνατό περισσότερο, διότι μονάχα ο αγνός, απαραποίητος λόγος Μου κατέχει τη δύναμη να βοηθήσει την ωρίμανση των ψυχών. . .

Το τι είναι ανάγκη να γνωρίζουν οι άνθρωποι στη Γη το ξέρω πράγματι καλύτερα, και αυτό που Με ρωτούν οι άνθρωποι τους το εξηγώ μέσω των υπηρετών Μου που είναι ικανοί να ακούν τη φωνή Μου στο εσωτερικό τους. Για χάρη της αλήθειας όμως προστατεύω τότε εκείνους τους δέκτες από λανθασμένες διδασκαλίες, στην περίπτωση που αυτές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την καθαρή αλήθεια. Και οι λάνθασμένες διδασκαλίες είναι κίνδυνος μόλις θαμπώσουν ή αλλάξουν το νόημα του Ευαγγελίου Μου ή είναι κιόλας σε αντίφαση με αυτό. . .

Λανθασμένες διδασκαλίες όμως μπορούν να μεταδοθούν από πλευράς του αντιπάλου Μου μόνο τότε που ο απευθείας σύνδεσμος με Μένα έχει διακοπεί. . .  τότε που οι σκέψεις του ανθρώπου ξεφεύγουν σε περιοχές που ανήκουν στον αντίπαλό Μου. . .  τότε επομένως που επενεργεί ο κόσμος, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα όπου ο άνθρωπος δίνει ακόμα υπερβολική σημασία στον κόσμο. . .  Αφού ο σύνδεσμος μαζί Μου δεν διαλύει την ελευθερία βούλησης. . .  μπορεί όμως να τον ενισχύσει κανείς μέσω της έντονης επίκλησής Μου, και σε αυτή την περίπτωση αποκλείεται οποιαδήποτε πλάνη. . .  πάντα με την προϋπόθεση ότι ο σκοπός αυτού του συνδέσμου είναι μόνο η παραλαβή του θεϊκού λόγου. . .  της καθαρής διδασκαλίας του φωτός και της αγάπης Μου. . .  Αφού εκείνον που τον θέλει στα σοβαρά για να δουλέψει για Μένα και για τη βασιλεία Μου, δεν τον αγγίζουν τα εγκόσμια, αυτός θα φρονίζει πάντα μόνο το καλό της ψυχής του, θα επιθυμεί πάντα μονάχα την τροφή για την ψυχή του, και αυτή την παραλαβαίνει με βεβαιότητα ως πραγματική τροφή του ουρανού, ως ψωμί της ζωής, μέσω της οποίας θα ωριμάσει και θα τελειοποιηθεί η ψυχή του.

Αλλά είμαι και ένας γεμάτος αγάπη Πατέρας που φροντίζει πάντα τα παιδιά Του, που τα διαφωτίζει και σχετικά με εγκόσμιες ερωτήσεις, στην περίπτωση που βλέπω την τιμιότητα τέτοιων ερωτήσεων. . .  Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες τέτοιες ερωτήσεις, γιατί η περιπλάνηση των σκέψεών σας σε εγκόσμιες περιοχές δίνει πρόσβαση στον εαυτό σας και στον αντίπαλό Μου, ιδιαίτερα τότε που συναρπάζεστε από τέτοιες σκέψεις. . .  γιατί τότε η δική Μου φωνή δεν σας φτάνει πια και αντί για αυτή θα ακούσετε άλλα ήχη. . .  ανάλογα με την ενδόμυχη επιθυμία σας. . .  Αφού μονάχα ο ολόψυχος σύνδεσμος μαζί Μου σας εγγυάται την πιο καθαρή αλήθεια και ικανοποιεί την πνευματική σας λαχτάρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6227                3-4-1955

Οι «λυτρωμένοι» στο τέλος. . .

Κάτοικοι της νέας Γης. . .

Όταν θα γίνει διά του θελήματος και της εξουσίας Μου η καταστροφή αυτής της Γης, δηλαδή ολόκληρων των όντων που ζουν πάνω της, τότε θα δείξει ποιοι θα μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά λυτρωμένοι, αφού μόνο αυτοί θα επιζήσουν του τέλους και θα μπορέσουν να μπουν στον παράδεισό Μου πάνω στη νέα Γη. Αφού για να επιζήσει κανείς αυτού του τελευταίου έργου της καταστροφής  θέλει ακλόνητη πίστη σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό και πλήρη αφοσίωση σε Μένα. . .  δηλαδή πλήρη αποδέσμευση από τον αντίπαλό Μου. . .  απαιτείται η κατάσταση της ελευθερίας, την οποία απόκτησε ο Ιησούς για τους ανθρώπους μέσω του θανάτου Του στο σταυρό. . .  Μόνο ένα ον που λυτρώθηκε διά του αίματός Του μπορεί να κατοικήσει στη νέα Γη, όπου ο Σατανάς δεν θα έχει πια καμία εξουσία, όπου Εγώ ο Ίδιος θα έχω τη δυνατότητα να βρίσκομαι ανάμεσα στους δικούς Μου, γιατί θα έχει επαναφερθεί η κατάσταση μέσα στην οποία ήταν εκείνοι στην αρχή. . .

Τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού μπορούν μεν να βιώσουν προηγουμένως και άνθρωποι τους οποίους θα ανακαλέσω από αυτή τη Γη πριν έρθει το οριστικό τέλος. . .  Και αυτοί θα είναι μακάριοι κάτοικοι του βασιλείου Μου, όπου καμία κακή δύναμη δεν θα μπορεί πια να τους βλάψει ή να τους ενοχλήσει, ακριβώς γιατί θα έχουν «λυτρωθεί» από εκείνη. . .  Αλλά οι άνθρωποι που είναι προορισμένοι να κατοικήσουν στη νέα Γη θα ζήσουν μέσα στην ίδια μακαριότητα, μέσα σε πλήρη ελευθερία, γεμάτοι φως και δύναμη, αλλά παρ’όλα αυτά σε γήινες σφαίρες, γιατί είναι προορισμένοι να αποτελούν την αρχή ενός νέου γένους, διότι θα πρέπει να βοηθήσουν το επόμενο ανθρώπινο γένος να λυτρωθεί εντελώς, το οποίο θα πρέπει να ζήσει πάνω στη Γη ώσπου να έχουν πνευματοποιηθεί τα πάντα.

Ως οι ίδιοι λυτρωμένοι οι πρώτοι άνθρωποι πάνω στη νέα Γη θα μπορούν να επενεργήσουν πολύ αποτελεσματικά στους απογόνους τους και σε ολόκληρο το πνευματικό που θα τους περιβάλλει και που θα είναι ακόμα φυλακισμένο μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης. Και επομένως αυτό το πνευματικό θα μπορεί να διανύσει πιο γρήγορα την πορεία της ανάπτυξής του. . .  Αφού θα πρέπει να αξιοποιηθεί καλά ο χρόνος όπου ο αντίπαλός Μου θα είναι ακόμα δέσμιος. . .  όπου δεν θα έχει πρόσβαση στους ανθρώπους της Γης, γιατί η δύναμη και το φως των «λυτρωμένων» θα είναι τόσο δυνατά ώστε να του απαγορεύσουν οποιαδήποτε προσέγγιση στους ανθρώπους. . .

Έτσι ακριβώς όπως κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος η επενέργεια και οι βιαιότητές του ήταν αναμφισβήτητα, έτσι ακριβώς όπως εφάρμοζε ολόκληρη την επιρροή του για να τραβήξει τους ανθρώπους στην άβυσσο, έτσι θα επικρατήσει στη [νέα· σημείωση της μεταφράστριας] Γη η επιρροή του θείου. . .  Τα πάντα θα επιδιώκουν να φτάσουν στα ύψη και θα πετύχουν πολύ εύκολα τα ύψη, γιατί δεν θα υπάρχει καμία αντίπαλη δύναμη που να τα εμποδίσει. . .  γιατί από το λυτρωμένο ανθρώπινο γένος θα προκύψουν και πάλι άνθρωποι γεμάτοι αγάπη, μέσα στους οποίους επομένως θα επικρατεί η θεϊκή αρχή και οι οποίοι θα ωριμάσουν τελείως σε πολύ λίγο χρόνο, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να μπουν στο φωτεινό Μου βασίλειο όταν τελειώσει η επίγεια τους ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6228                4-4-1955

Φόβος για το θάνατο. . .

Την πύλη για την αιωνιότητα πρέπει να περάσει κάθε ψυχή. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποτρέψει αυτή την πορεία από τον εαυτό του, όλοι πρέπει κάποτε να ανταλλάξουν την παραμονή τους στη Γη με την παραμονή στο άλλο βασίλειο. . .  Όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν το βαρύ τους γήινο κορμί, επειδή μονάχα η ψυχή μπαίνει σε εκείνο το βασίλειο, ενώ όλα τα γήινα μένουν πίσω σε αυτή τη Γη, όσο αφοσιωμένη σε εκείνα και να είναι η ψυχή. Αλλά μπορεί να αλαλάσει και να αναγαλλιάσει κατά την είσοδό της στο άλλο βασίλειο, ενώ μπορεί επίσης να φτάσει εκεί μέσα σε μέγιστη δυστυχία, μέσα σε ένδεια και φτώχεια, ανάλογα με τον τρόπο ζωής του ανθρώπου στη Γη.

Μπορεί η διαμονή στο πνευματικό βασίλειο να κάνει να ξεθωριάσει και την πιο όμορφη επίγεια ζωή, μπορεί ωστόσο μια ψυχή και να πρέπει να ανταλλάξει εκείνη με μια πάρα πολύ σκοτεινή περιοχή, κάτι που αισθάνεται η ψυχή ήδη πριν, με αποτέλεσμα να αντισταθεί όσο περισσότερο μπορέσει στο να εγκαταλείψει το κορμί της. Αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν μπροστά τους αυτή την ώρα και κανείς δεν μπορεί να παρατείνει τη ζωή του ούτε μια μέρα. . .  Η ώρα της αποβίωσης του καθένα έχει προοριστεί από τους αιώνες των αιώνων και η ψυχή πρέπει να υποκύψει στο θεϊκό νόμο. Ωστόσο, εναπόκειται στην ίδια να κάνει φανταστικό το πέρασμά της από το επίγειο στο πνευματικό βασίλειο. Και τότε θα ανυπομονεί να έρθει η ώρα όπου θα απελευθερωθεί από το βαρύ γήινο κορμί της και όπου θα τυλιχτεί σε ένα πνευματικό φόρεμα, μέσα στο οποίο θα μπορεί τότε να κινείται ελεύθερα και μακάρια, ευχαριστώντας τον Θεό, Που της χαρίζει αυτή τη μακάρια μοίρα.

Αμετάκλητα θα έρθει για τον κάθε άνθρωπο η ανάκλησή του από αυτή τη Γη. . .  Και ο θάνατος σημαίνει για τους περισσότερους ανθρώπους φόβο και τρόμο, το σκέφτοναι με δυσαρέσκεια και δεν κάνουν τίποτα για να απαλλαχτούν από αυτό τον τρομο. . .  γιατί δεν πιστεύουν, ενώ βαθιά μέσα τους φοβούνται την ώρα του θανάτου τους. Και δεν θα γλιτώσουν από τη δυσαρέσκεια ώσπου να κρίνουν στα σοβαρά τον εαυτό τους, ώσπου να λογοδοτήσουν στον εαυτό τους για το αν και πώς θα περνούσαν αν έπρεπε να απολογηθούν ενώπιον του θείου δικαστηρίου. . .

Ένας σοβαρός αυτοέλεγχος θα μπορούσε να τους παρακινήσει να αλλάξουν, να ζήσουν έτσι όπως είναι θέλημα του Θεού ή όπως το καταλαβαίνουν οι ίδιοι ως ευπρεπώς. . .  Και ο φόβος τους για την ώρα του θανάτου θα μειώνεται όσο περισσότερο δουλέψουν πάνω στον εαυτό τους, ακόμα και στην περίπτωση που δεν τα καταφέρνουν ακόμα να πιστεύουν πραγματικά. Ένας καλός και δίκαιος τρόπος ζωής περιλαμβάνει και την έμπρακτη αγάπη, με αποτέλεσμα οι θρησκευτικές διδασκαλίες να μην φαίνονται πια τόσο απαράδεκτες. Ο άνθρωπος θα ασχοληθεί μέσα στις σκέψεις του με ερωτήματα που δεν τον άγγιζαν προηγουμένως. . .  επειδή η προθυμία του να ζήσει με καλό τρόπο είναι ήδη ένα βήμα προς τον Θεό, στον Οποίο να πιστεύει είναι δύσκολο στον άνθρωπο. . .

Ο κάθε άνθρωπος ξέρει ή αισθάνεται τι είναι καλό και δίκαιο, και αν μόνο αφήσει να τον οδηγούν περισσότερο τα συναισθήματά του, θα μάθει και να σκέφτεται διαφορετικά. . .  Θα ασχολείται περισσότερο με την αποβίωσή του και την κατάσταση μετά και θα περιμένει το τέλος του πιο ήσυχα, αφού τότε θα ακολουθεί περισσότερο την εσωτερική του φωνή, θα δρα έτσι όπως το θεωρεί καλά και θα μάθει να πιστεύει. . .  Και τότε θα βρει και τον Θεό, ακόμα πριν τελειώσει ο χρόνος του, και η ώρα του θανάτου του θα έχει χάσει για αυτόν τον τρόμο της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6230                6-4-1955

Τέλος. . .

Μετατροπή και εκ νέου δημιουργία. . .

Και θα γίνει έτσι όπως σας το ανακοίνωσα. . . Η Γη θα χάσει την τωρινή της όψη, θα συμβεί μια αλλαγή πνευματικά και επίγεια, θα γίνει ο χωρισμός των αμνών από τα ερίφια. . .  Θα πετύχουν τη μακαριότητα οι δικοί Μου και θα καταδικαστούν σε εκ νέου φυλάκιση όσοι ανήκουν στον αντίπαλό Μου. . .  Και πρέπει να γίνουν αυτά, αλλιώς δεν θα υπήρχε πια καμία ανοδική ανάπτυξη, γιατί ολόκληρο το πνευματικό έχει πάρει την κατηφόρα, εκτός από τους λίγους ανθρώπους που θα Μου παραμείνουν πιστοί μέχρι το τέλος. Η Γη όμως θα πρέπει να συνεχίσει να πληροί το σκοπό της. . .  θα πρέπει να υπηρετήσει το πνευματικό που είναι προορισμένο να φτάσει στα ύψη. . .

Οι άνθρωποι της τωρινής εποχής όμως, που έχουν ήδη διανύσει το δρόμο μέσα από τη δημιουργία, κάνουν περιττή ολόκληρη την προηγούμενη πορεία της ανάπτυξής τους. . .  Αυτοί που έχουν ήδη φτάσει στο ύψιστο επίπεδο της ανάπτυξής τους διά της πορείας τους μέσα από τα δημιουργήματα της Γης, αποτυχαίνουν τώρα στο τελευταίο στάδιο και οπισθοδρομούν τόσο πολύ ώστε να τους απαγορευτεί η είσοδος στο πνευματικό βασίλειο. . .  ώστε να πρέπει να φυλακιστούν μέσα στην πιο σκληρή ύλη, προκειμένου να γίνουν δεκτοί άλλη μια φορά για την τελευταία δοκιμασία της θέλησής τους ως άνθρωποι μετά από ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα. . .

Ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν πραγματικά σωστά την επίγεια τους ζωή για την τελειοποίησή τους είναι πολύ μικρός, γιατί το πνεύμα εκείνου που είναι ο αντίπαλός Μου έχει τόσο δηλητηριώδες αποτέλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Γης ώστε θα πρέπει πρώτα να καθαριστεί η Γη πριν μπορεί ξανά να εκπληρώσει το πραγματικό της σκοπό. . .  Και αυτό τον καθαρισμό θέλω να επιτελέσω μέσω ενός τρομερού έργου μετατροπής, από το οποίο δεν μπορούν πια να γλιτώσουν οι άνθρωποι, γιατί δίνουν οι ίδιοι τη σχετική αφορμή εξαιτίας της συμπεριφοράς τους και της εντελώς ανυπότακτης σε Μένα στάσης τους.

Θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή, αφού πρόκειται για τα πλάσματά Μου, τα οποία θα πρέπει να υποφέρουν για ατελείωτους καιρούς στην περίπτωση που δεν τελειώνουν την πορεία της ανάπτυξής τους στη Γη σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Και αυτή η στιγμή έχει έρθει, παρόλο που φαίνεται αναξιόπιστο σε σας τους ανθρώπους ότι θα πρέπει να γίνει κάτι μέσα στη δημιουργία, μέσα στη φύση, για το οποίο δεν μπορούν να αποδειχτούν παρόμοια γεγονότα στη Γη. . .

Η Γη βρίσκεται στην τελευταία περίοδο της ύπαρξής της στην τωρινή της μορφή. . .  Το τι σημαίνει αυτό, δεν μπορείτε να το συλλάβετε. . .  το ότι τα πάντα θα σταματήσουν να υπάρχουν. . .  το ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν οι άνθρωποι, τα ζώα και όλα τα έργα της δημουργίας και θα γεννηθεί μια εντελώς νέα Γη, την οποία δεν μπορούν να φανταστούν ούτε οι πιο τολμηρές σας σκέψεις, γιατί θα γίνουν τελείως καινούργια έργα, τα οποία δεν ξαναείδε ποτέ το μάτι σας και τα οποία θα σημαίνουν  αφάνταστα θαύματα για εσάς που θα βιώσετε τη νέα Γη και θα ζήσετε πάνω της. . .

Επί μεγάλα χρονικά διαστήματα επεσήμαινα στους ανθρώπους ότι θα γεννηθούν μια νέα Γη και ένας νέος ουρανός. . .  Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τι σημαίνει αυτό. Ωστόσο, ο λόγος Μου είναι αλήθεια και θα πραγματοποιηθεί. . .  αλλά θα είναι μια απόδειξη της θείας Φύσης Μου μόνο για εκείνους τους λίγους που μέσω της ακλόνητης πίστης σε Μένα έχουν γίνει δικοί Μου και στους οποίους θα μπορέσω να ανοίξω τον παράδεισο της νέας Γης, γιατί είναι και θα μείνουν αιώνια τα παιδιά Μου. . .  Αυτοί οι λίγοι κατανοούν το νόημα των λόγων Μου και θα περιμένουν Εμένα και τον ερχομό Μου με την ακλόνητη πίστη στο ότι θα τους σώσω από τα δεινά που θα προηγηθούν του οριστικού τέλους. Αφού πρόκειται για τα παιδιά Μου, τα οποία θα έρθω να τα πάρω μαζί Μου όταν τελειώσει ο χρόνος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6231                7-4-1955

Ο Θεός φανερώνεται ξανά και ξανά ως η Αγάπη. . .

Σε όλα τα πλάσματά Μου απευθύνομαι με αγάπη, γιατί είναι πνευματικό που εκπήγασε από Μένα, παρόλο που βρίσκονται σε διαφορετικά αναπτυξιακά επίπεδα. . .  Στους ανθρώπους όμως ανήκει η ιδιαίτερη Μου αγάπη, αφού η κάθε ψυχή είναι ένα δημιουργημένο αρχικό πνεύμα, το οποίο, μετά από ένα ατελείωτο μεγάλο χρονικό διάστημα της απόστασής του από Μένα, θέλω να κερδίσω πίσω οριστικά για Μένα. Να στοχαστείτε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, ότι βρίσκεστε λίγο πριν την τελειοποίησή σας, και τότε θα μπορείτε και να πιστέψετε ότι κάνω τα πάντα για να σας κερδίσω εντελώς, και δεν θα αναρωτηθείτε πια αν παρέχω άραγε στον κάθε άνθρωπο τη χάρη Μου. . .  αν πλησιάσω άραγε τον καθένα για να του δείξω το σωστό δρόμο προς Εμένα. . .

Μπορεί στην περίπτωση του ενός ή του άλλου να φανεί περισσότερο η γεμάτη χάρη επίδρασή Μου, ωστόσο η αγάπη Μου δεν παραλείπει κανέναν άνθρωπο, και την κάθε ψυχή πλησιάζω ξανά και ξανά για να την κερδίσω από την αρχή της ενσάρκωσής της μέχρι το θάνατό της. . .  Αλλά το αν Με προσέξει εναπόκειται στη θέληση του ίδιου του ανθρώπου. . .  Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν βρισκόταν κάποτε σε δύσκολη θέση από την οποία απελευθερώθηκε, δεν χρειάζεται κανείς να στερείται τη γεμάτη αγάπη ηγεσία Μου. . .  Μόνο που το αν τη θεωρήσει ηγεσία Μου, αυτό είναι αμφίβολο στην περίπτωση που δεν πιστεύει σε Μένα και στην αγάπη Μου. . .

Ωστόσο, δεν είμαι μακριά από κανέναν άνθρωπο, τον παρακολουθώ με την αγάπη Μου, ακόμα και τότε που Με απορρίπτει. . .  Δεν τον παραλείπω, προσπαθώ πάντα μόνο να τον παρακινήσω να στραφεί μέσα στις σκέψεις του σε Εκείνον Που τον δημιούργησε. . .  Αλλά μερικούς ανθρώπους ολόκληρη η επίγεια ζωή τους με όλα τα χτυπήματα της μοίρας και τη βοήθεια που τους έρχεται ξανά και ξανά δεν μπορεί να τους παρακινήσει να συνδεθούν μαζί Μου μέσα στις σκέψεις τους. . .  Τότε όμως πρόκειται πάντα για τη δική τους θέληση ή απροθυμία, ποτέ όμως για ελλιπή βοήθεια ή εκδήλωση από πλευράς Μου.

Θέλω μόνο να κάνω τον άνθρωπο να Μου μιλά μέσα στις σκέψεις του, να απευθύνεται σε Μένα με τις ερωτήσεις ή τις παρακλήσεις του, γιατί τότε Μου αποδεικνύει ότι Με αναγνωρίζει. . .  Αφού και οι γνώσεις που απόκτησε κανείς στο σχολείο ή από τους γονείς του για έναν Θεό της αγάπης και της παντοδυναμίας συχνά δεν φτάνουν για να συνάψει επαφές με αυτό τον Θεό στο εσωτερικό του. Σε αυτή την περίπτωση οι γνώσεις του για έναν Θεό είναι αναποτελεσματικές για την ψυχή του. . .  ενώ μια έντονη σκέψη για Μένα είναι κατά πολύ πιο πολύτιμη. . .  Και μια τέτοια έντονη σκέψη για έναν Θεό και Δημιουργό μπορεί να αφήσει να εμφανιστεί μέσα του ο κάθε άνθρωπος, ακόμα και τότε που του λείπουν περαιτέρω γνώσεις. . .

Και θα καλλιεργήσει αυτή την έντονη σκέψη εφόσον έχει αγάπη μέσα του, αφού η αγάπη τον πιέζει να σκέφτεται την «Αιώνια Αγάπη». . .  Και μόνο αυτό θέλω να πετύχω, και για το λόγο αυτό πλησιάζω τον άνθρωπο με πολλαπλούς τρόπους, μέσω της ένδειας και του καημού, μέσω μοιραίων βιωμάτων, εκδηλώνομαι διά της δημιουργίας. . .  Τα πάντα είναι κατάλληλα να παροτύνουν τους ανθρώπους να συνδεθούν μέσω των σκέψεών τους με τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα τους. . .  Και στην περίπτωση που δημιουργήθηκε μια φορά αυτός ο σύνδεσμος, η ανάπτυξη του ανθρώπου θα προχωρήσει μάλιστα, αφού τότε τον έχω πιάσει και δεν θα ησυχάσω ώσπου να έχει γίνει εντελώς δικός Μου. . .  παρόλο που είναι πάντα αποφασιστική η ελεύθερη βούλησή του, η οποία όμως θα Με πρεσβεύσει κάποτε, γιατί η αγάπη Μου επενεργεί πάνω του ώσπου να τον έχω κερδίσει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6232                8-4-1955

Μεγάλη Παρασκευή. . .

Αγάπη. . .

Η αγάπη καταφέρνει τα πάντα. . .  Η αγάπη αντέχει το μέγιστο καημό, ανέχεται τους μεγαλύτερους πόνους, αφού η αγάπη δίνει τη δύναμη για την αντοχή. . .  Για αυτό το λόγο μονάχα η αγάπη μπόρεσε να εξιλεώσει την αφάνταστη ενοχή της αμαρτίας της ανθρωπότητας, η οποία απαιτούσε μια εξίσου μεγάλη εξιλέωση για χάρη της θείας δικαιοσύνης. . .  Αφού χωρίς αγάπη δεν θα ήταν ποτέ ικανό ένα ον  να αντέξει αυτό που άντεξε ο άνθρωπος Ιησούς για την αμαρτωλή ανθρωπότητα, προκειμένου να τη λυτρώσει. Δεν θα υπήρχε ούτε η σχετική βούληση όπου δεν υπήρχε καμία αγάπη. . .

Και επομένως είναι κατανοητά το λυτρωτικό έργο του Ιησού και η ενανθρώπηση του Θεού, δηλαδή ότι ο Θεός. . .  ως η αιώνια Αγάπη. . .  ενσαρκώθηκε μέσα σε έναν άνθρωπο για να επιτελέσει ακριβώς αυτό το λυτρωτικό έργο. . .  και ότι συνεπώς ο Ίδιος ο Θεός άφησε να Τον καρφώσουν στο σταυρό για να λυτρώσει τους ανθρώπους. . .  Η Αγάπη έθεσε πλήρως υπό την κατοχή της έναν άνθρωπο. . .  ή και: Ένας άνρθωπος εξέλιξε μέσα του την αγάπη στο ύψιστο βαθμό, και τότε ο άνθρωπος Ιησούς υπόμεινε τα μεγαλύτερα δεινά και βάσανα με γεμάτη αγάπη την καρδιά Του για να φέρει με αυτό τον τρόπο στην αμαρτωλή ανθρωπότητα τη λύτρωση από την ενοχή της αμαρτίας της.

Επρόκειτο για ένα έργο υπέρμετρης αγάπης, αφού ήταν αφάνταστα τα βάσανα που επωμίστηκε ο άνθρωπος Ιησούς, που υπόμεινε μέχρι την ώρα του θανάτου Του, διατηρώντας όλες τις αισθήσεις Του και μην προβάλλοντας ούτε την παραμικρή αντίσταση. Με την αφθονία της εξουσίας και της δύναμής Του που κατείχε εξαιτίας της αγάπης θα μπορούσε μάλιστα να τερματίσει τα βάσανά Του. Θα μπορούσε πράγματι να μειώσει το βαθμό των βασάνων Του, γιατί ήταν μέσα Του η δύναμη του Θεού ως αποτέλεσμα της αγάπης Του. . .  Ωστόσο, υπόφερε εθελοντικά, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο λυτρώθηκαν οι άνθρωποι από την τεράστια ενοχή τους, η συνέπεια της οποίας ήταν η δουλεία του Σατανά, από την οποία ήθελε να τους απελευθερώσει ο Ιησούς. Επρόκειτο για τα πιο φοβερά βάσανα που υπόμεινε ο άνθρωπος Ιησούς σωματικά και ψυχικά, κάτι που κατάφερε μονάχα μέσω της αγάπης. . .  γιατί η αγάπη είναι ικανή να κατορθώσει τα πάντα. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε καμία ιδέα για το μέγεθος της ενοχής σας καθώς για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να έχετε καμία ιδέα για το βαθμό των βασάνων του Ιησού, ο Οποίος, ως αγνός άνθρωπος, ως εντελώς αναμάρτητο ον, υπόφερε πολύ περισσότερο από ό,τι εσείς οι άνθρωποι, αφού η ψυχή Του αισθανόταν πολύ μεγαλύτερα βάσανα, γιατί έπρεπε να μείνει μέσα σε μια σφαίρα που αντέβαινε στο φως και στην αγνότητά της. . .  Μόνο στο πνευματικό βασίλειο θα σας είναι κατανοητό αυτό, τότε που θα βρίσκεστεοι ίδιοι στις φωτεινές σφαίρες, μόνο τότε θα μπορείτε να εκτιμήσετε το τι σημαίνει να ανταλλάξει κανείς αυτή τη σφαίρα με το σκοτάδι της Γης, όπου βάραινε τους ανθρώπους η αμαρτία και όπου αυτοί χύμηξαν σε εκείνη την αγνή ψυχή σαν τους διαβόλους. . .  η οποία ανεχόταν τα πάντα υπομονετικά, η οποία δεν αμύνθηκε, η οποία επωμίστηκε απερίγραπα βάσανα. . .  μόνο για να βοηθήσει τις υποδουλωμένες, δεμένες από το Σατανά ψυχές να απελευθερωθούν. . .

Η αγάπη του ανθρώπου Ιησού για τους συνανθρώπους Του όμως ήταν τόσο βαθιά ώστε Αυτός κατέβηκε εθελοντικά στις δικές τους σφαίρες, οι οποίες ήταν οι σφαίρες του σκότους. Αφού μονάχα μέσω της αγάπης μπορούσαν να σωθούν, μονάχα ο Ίδιος ο Θεός. . .  η αιώνια Αγάπη. . .  μπορούσε να φέρει τη σωτηρία στους ανθρώπους. Και για το λόγο αυτό ενσαρκώθηκε η «Αγάπη» μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .  Η ενανρθώπηση του Θεού μπορεί να εξηγηθεί σε σας τους ανθρώπους μόνο με τον τρόπο ότι η Ίδια η Αγάπη κατέβηκε από πάνω στους ανθρώπους, γιατί αλλιώς δεν υπήρχε σωτηρία, δεν υπήρχε απελευθέρωση από την εξουσία του αντιπάλου του Θεού.

Η αγάπη όμως κατορθώνει τα πάντα, αλλά έπρεπε το λυτρωτικό έργο να διαδραματιστεί ορατά για τους ανθρώπους. . .  Έπρεπε να είναι φανερό για τους ανθρώπους για τι ήταν ικανή η αμαρτωλή ανθρωπότητα και τι κατάφερε από την άλλη η αγάπη. . .  Έπρεπε να πεθάνει στο σταυρό ένας αγνός άνθρωπος υπομένοντας φοβερά βάσανα, αλλά επωμίστηκε τη θυσία του θανάτου Του εθελοντικά και από αγάπη για τους ανθρώπους, οι οποίοι λυτρώνονται διά αυτής της θυσίας στην περίπτωση που θέλουν να κατορθώθηκε το λυτρωτικό έργο και για εκείνους. . .  Αφού η Αγάπη πέθανε για όλους τους ανθρώπους, εξιλέωσε την ενοχή όλων των ανθρώπων. . .  Η Αγάπη νίκησε το Σατανά, ο οποίος στερείται οποιασδήποτε αγάπης και είναι συνεπώς ανίσχυρος όπου μάχεται κανείς με το όπλο της αγάπης. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

           

6233                9-4-1955

Τα πάθη και ο θάνατος. . .

Τα πάθη και ο θάνατός Μου στο σταυρό ήταν αναπόφευκτα, έπρεπε να πιω το κύπελλο μέχρι τον πάτο, έπρεπε να επωμιστώ τα πάντα για να κατορθωθεί το λυτρωτικό έργο για σας τους ανθρώπους, το οποίο σας απελευθέρωσε από ολόκληρη την ενοχή σας. . .  Μόνο η γνώση για την αξιολύπητη κατάστασή σας Με παρακίνησε να κάνω αυτή τη θυσία, αφού η καρδιά Μου ήταν γεμάτη αγάπη για σας. . .  και αυτή η αγάπη ήθελε να σας απαλλάξει από την τρομερή μοίρα που σας περίμενε μετά το σωματικό σας θάνατο. . .

Επειδή ήξερα για αυτή την τρομερή μοίρα, επειδή μπορούσα να δω μπροστά στα μάτια Μου τόσο τις μακαριότητες του φωτεινού βασιλείου όσο και τους πόνους και τα βάσανα στο βασίλειο του σκότους και γιατί αγαπούσα εσάς τους πεσμένους Μου αδερφούς, για αυτό το λόγο έψαχνα για μια διέξοδο που θα μπορούσε να αποτρέψει τη φρικτή σας μοίρα. . .  Επωμίστηκα ο Ίδιος ολόκληρη την ενοχή της αμαρτίας και διένυσα μαζί της το δρόμο προς το σταυρό. . .  Αυτά που έκαναν σε Μένα επίγεια ήταν κατά κάποιον τρόπο μόνο το σύμβολο όσων σήμαινε για Μένα ολόκληρο το βάρος της αμαρτίας, δηλαδή ένα αφάνταστο βάρος που Με πίεζε, Με πονούσε και Με τραβούσε κάτω, που Με έριχνε χάμω ξανά και ξανά και το οποίο ωστόσο κουβαλούσα από υπέρμετρη αγάπη. . .

Οποιουσδήποτε πόνους μπορούσε να αντέξει το κορμί Μου τους επωμίστηκα, αφού κουβάλησα το βάρος της αμαρτίας για σας, ήθελα να την εξιλεώσω, αλλιώς θα έπρεπε αμετάκλητα να την εξιλεώσετε εσείς. . .  κάτι για το οποίο δεν θα ήσασταν ικανοί στην αιωνιότητα. Υπόφερα και πάλευα, ίδρωνα πράγματι αίμα, έβλεπα μέσα σε όλες τις αβύσσους της κόλασης και ο φόβος και η φρίκη έσκιζαν την ψυχή Μου. . .  Υπόμεινα όλα όσα θα έπρεπε να υπομείνετε εσείς οι ίδιοι. . .  Και η αγάπη Μου για σας Μου έδωσε τη δύναμη να αντέξω μέχρι την ώρα του θανάτου Μου.

Δεν υπάρχει σύγκριση για εκείνα τα πάθη Μου, κανένας άνθρωπος δεν θα είχε αντέξει εκείνο το βαθμό. . .  Εγώ ωστόσο προσφέρθηκα εθελοντικά, γιατί ήξερα ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπόρεσε να γίνει η λύτρωσή σας από τα δεσμά του Σατανά. . .  Ήξερα ήδη πριν τι Με περίμενε και κουβαλούσα μαζί Μου και αυτό το βάρος, βάδιζα συνειδητά στο δρόμο στο τέλος του οποίου βρισκόταν ο σταυρός, αλλά υπόφερα ανείπωτα εξαιτίας αυτής της γνώσης Μου, με αποτέλεσμα ότι δεν μπορούσα ποτέ να είμαι χαρούμενος ανάμεσα στους δικούς Μου. . .  Έβλεπα τη συμφορά που κρεμόταν πάνω από τις ψυχές των ανθρώπων, έβλεπα την αναποτελεσματικότητα της επίγειας τους πορείας στην περίπτωση που αποτύχαινα και δεν τους έφερνα τη σωτηρία από την αμαρτία και το θάνατο. . .  Και αυτή η γνώση ενίσχυε τη θέλησή Μου, έτσι ώστε παραδόθηκα χωρίς αντίσταση στη μοίρα Μου, που ήταν ο σκοπός και ο στόχος της πορείας Μου στη Γη. . .

Αλλά μέχρι το τέλος έπρεπε να παλεύω, μέχρι το τέλος συσσωρευόταν το βάρος τόσο φοβερά μπροστά Μου ώστε αισθανόμουν τις δυνάμεις Μου να μειώνονται και ώστε για αυτό φώναξα στον Θεό να κάνει να περάσει από Εμένα αυτό το κύπελλο. . .  Ωστόσο, η δύναμη της αγάπης Μου ήταν ισχυρότερη από την ανθρώπινη αδυναμία Μου. . .  Και η μέρα των ανείπωτων παθών και του θανάτου Μου στο σταυρό έγινε για εσάς τους ανθρώπους η μέρα της λύτρωσής σας από ολόκληρη την ενοχή. . .  Και η σχετική γνώση Με έκανε να επωμιστώ τα πάντα με υπομονή, με αποτέλεσμα να μπόρεσα να φωνάξω τελικά: «Όλα τελείωσαν πια. . .» Και μπόρεσε η ψυχή Μου να επιστρέψει εκεί από όπου είχε έρθει, αφού διά του θανάτου Μου έγινε η ολοκληρωτική ενοποίησή Μου με τον Πατέρα, από τον Οποίο είχα και Εγώ κάποτε εκπηγάσε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6234                10-4-1955

Θάνατος και ανάσταση. . .

Ζωή. . .                                                          

Πήρα το δρόμο που προορίστηκε για Μένα, τον οποίο ωστόσο έπρεπε να διανύσω εθελοντικά για να πετύχω το στόχο. . .  να ενοποιηθώ τελείως με τον προαιώνιο Πατέρα. Πήρα το δρόμο μέσα από το θάνατο προς τη ζωή. . .  μέσα από το σκοτάδι στο φως. . .  Και απόδειξα στους ανθρώπους το φως και τη ζωή διά της ανάστασής Μου την τρίτη μέρα. . .  Έπρεπε μάλιστα να πεθάνω, προκειμένου όμως να μπω στην αιώνια ζωή, αφού «ζωή» υπάρχει μόνο μέσω του συνδέσμου με τον Θεό, ο Οποίος είναι ο Ίδιος η «αιώνια ζωή».

Το ζήτημα είναι κάτι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που εσείς οι άνθρωποι εννοείτε απερίσκεπτα με τη λέξη «ζωή». . .  Πρόκειται για τη θεωποίηση εκείνου που δημιουργήθηκε, η οποία τέθηκε ως στόχο σε αυτό που δημιουργήθηκε, και για να πετύχει αυτή την πλήρη θεωποίηση πρέπει να υπερνικήσει το βάθος, πρέπει να διανύσει ένα δρόμο που οδηγεί μέσα από το θάνατο στη ζωή. . .  Και θάνατος είναι κάθε απόσταση από τον Θεό. . .  Ο δρόμος για τη ζωή είναι ο δρόμος για τον Θεό. . .  Και αφού κάποτε «έπεσε» ένας μεγάλος αριθμός των δημιουργημένων όντων, πρέπει τώρα να «αναστηθούν». . .  και πρέπει να επιστρέψουν από το σκοτάδι στο φως. . .  Πρέπει να ανεβούν από τη νύχτα του τάφου μέσα στην οποία βασανίζονταν για αιωνιότητες και να προχωρήσουν στο φως της ημέρας.

Αναστήθηκα από τους νεκρούς, έδωσα σε σας τους ανθρώπους την απόδειξη ότι μπορείτε να αναστηθείτε και εσείς στη ζωή, παρόλο που επίγεια θα πεθάνετε. . .  Σας απόδειξα ότι μπορεί να ξεπεραστεί ο θάνατος, ότι όλοι εσείς μπορείτε να ξεφύγετε από τη νύχτα του θανάτου και να μπείτε στο φως της ημέρας, στην περίπτωση που Με ακολουθείτε. . .  στην περίπτωση που ζείτε έτσι όπως έζησα Εγώ στη Γη: στην περίπτωση που ζείτε τη ζωή σας με αγάπη. . .  Αφού τότε επιδιώκετε να πλησιάσετε τον Θεό, τότε μπορεί να γίνει η ενοποίηση με τον Θεό, αφού τότε δεν μπορεί πια να υπάρχει θάνατος για σας, γιατί θα έχετε ενωθεί με τη «ζωή», παρόλο που θα πρέπει να εγκαταλείψετε το γήινο σας κορμί, το οποίο μόνο εμπόδιο είναι για μια ζωή μέσα στην ελευθερία και στη μακαριότητα. . .

Στη Γη επομένως θα πρέπει να πεθάνετε, η ψυχή σας θα ανέβει από τον τάφο που την κρατούσε κλειδωμένη πριν. Ακτινοβολώντας θα μπει στο βασίλειο που είναι η πραγματική της πατρίδα. . .  θα αναστηθεί από το σκοτάδι στο φως. . .  Αυτό που έγινε σε Μένα θα γίνει και σε σας, και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεστε να φοβάστε κανένα θάνατο, γιατί του πήρα όλους τους τρόμους. . .  Αναστήθηκα την τρίτη μέρα, έγινα ορατός στους μαθητές Μου, οι οποίοι θα έπρεπε να δουν το πνευματοποιημένο σώμα Μου για να πιστέψουν οι ίδιοι και να πηγαίνουν σε όλο τον κόσμο και να ανακοινώσουν ότι ζω. . .

Πριν από το σταυρικό Μου θάνατο όμως οι άνθρωποι συνέχιζαν να μένουν στο βάθος και μετά το θάνατό τους, δεν είχε ακόμα ανοιχτεί ο δρόμος για την είσοδό τους στο φωτεινό βασίλειο, και επομένως έπρεπε να κατεβώ και στο βάθος μετά το θάνατό Μου και να χτίσω και από εκεί μια γέφυρα προς τα πάνω, προς το βασίλειό Μου. Και όλες οι ψυχές που βασανίζονταν στο βάθος είχαν τη δυνατότητα να Με ακολουθήσουν. Η αγάπη Μου ενθάρρυνε και εκείνες να Με ακολουθήσουν. . .   Και για τις ψυχές στο βάθος είχε έρθει η μέρα της ανάστασης, και εκείνες είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν στη ζωή μέσω του λυτρωτικού Μου έργου. . .  Αφού ο θάνατος είχε ξεπεραστεί διά του έργου της αγάπης Μου, και θα αναστηθούν στην αιώνια ζωή όλες οι ψυχές που σαν και Εγώ αναζητούν την ενοποίηση με τον προαιώνιο Πατέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6235                11-4-1955

Περίοδος αγώνα πριν το τέλος. . .

Δυσκολίες. . .

Θα πρέπει ακόμα να περάσετε ένα δύσκολο αγώνα ενάντια στον εαυτό σας και επίσης ενάντια στους εχθρούς σας. . .  Θα πιεστείτε τόσο πολύ από έξω ώστε θα σας είναι δύσκολο να παραδώσετε τα πάντα, με αποτέλεσμα να πρέπει να παλέψετε και με τον εαυτό σας για να μην γίνει η γήινη ύλη η συμφορά σας. . .  για να μην εγκαταλείψετε Εμένα για χάρη εκείνης. . .  Αφού η αλλαγή σας δεν θα ήταν προς το καλύτερο, γιατί μόνο για λίγο χρόνο θα πρέπει το κορμί σας να στερηθεί τα αναγκαία και να ζήσει σε αντίξοες συνθήκες. . .  Αφού θα συντομεύσω τις μέρες για χάρη των δικών Μου, γιατί ξέρω ότι θέλουν πολύ δύναμη για να αντέξουν απέναντι στους εχθρούς τους. Και τότε θα πάρουν το μισθό τους για την πίστη τους. . .  Για αυτό το λόγο προειδοποιώ και νουθετώ εσάς τους ανθρώπους να μην αφήσετε να πέσετε σε κατάθλιψη, ό,τι και να σας συμβεί. . .

Πρέπει όλα αυτά να γίνουν και επίσης πρέπει να απαιτείται από σας η απόφαση. Ωστόσο, θα πρέπει τότε και να ξέρετε ότι το τέλος θα είναι κοντά, ότι θα έρθω για να σας πάρω μαζί Μου. . .  και ότι ακριβώς αυτή η δοκιμή της πίστης σας θα αποδείξει ότι είστε δικοί Μου. . .  Επομένως θυμάστε πάντα ότι οι άνθρωποι μπορούν μάλιστα να σκοτώσουν το κορμί σας, όχι όμως την ψυχή σας. Και στην περίπτωση που το πιστεύετε ακλόνητα αυτό, και το κορμί σας θα αντέξει τα πάντα και θα σας δώσω τη δύναμη για να μην αισθανθεί το κορμί σας έτσι όπως θα φανεί στους συνανθρώπους σας.

Θα πρόκειται μάλιστα για έναν αγώνα τον οποίο θα διεξαχθείτε ενάντια στον εαυτό σας, αλλά μόνο ώσπου να βυθιστείτε στο λόγο Μου. . .  ώσπου να αφήσετε να σας μιλήσω ο Ίδιος. . .  Τότε θα σας διαρρεύσει μια υπέροχη ησυχία και δύναμη και τότε δεν θα διστάσετε πια ούτε στιγμή, θα παραδώσετε αυτό που θα σας ζητήσουν, την πίστη σας όμως θα την υπερασπιστείτε με τα λόγια που θα σας εμπνεύσει το Πνεύμα Μου. . .  Δεν θα αισθανθείτε πια φόβο, αλλά με χαρούμενη την καρδιά σας θα Με πρεσβεύσετε μόλις απαιτηθεί η ομολογία σας για Μένα και για το όνομά Μου. . .

Αλλά για αυτό το λόγο σάς νουθετώ να Με αφήσετε να σας μιλάω όσο περισσότερες φορές γίνεται. . .  Σας νουθετώ για να μαζέψετε ήδη δύναμη μέσα σας, για να μην έρθετε καθόλου σε δύσκολη εσωτερικά θέση, για να ξέρετε τι σας περιμένει και για να αποδεσμευτείτε ήδη μέσα στην καρδιά σας από όλα αυτά που θα σας παρθούν έτσι και αλλιώς αν θέλετε να Μου μείνετε πιστοί. Πράγματι δεν χρειάζεται να φοβάστε τίποτα στην περίπτωση που η καρδιά σας Μου ανήκει εντελώς. Μόνο για τους χλιαρούς θα είναι δύσκολος αυτός ο αγώνας, και σε αυτούς μιλάω για αυτό επίμονα, προκειμένου να ετοιμαστούν για την περίοδο του αγώνα όπου θα πρόκειται να Μου αποδείξουν την πίστη τους ή να Με απαρνηθούν για χάρη του κόσμου και των αγαθών του. . .

Και εσείς θα πρέπει να διανύσετε το δρόμο του σταυρού, αλλά και εσείς μπορείτε να γίνετε υπερνικητές του θανάτου, αφού η αγάπη Μου θα σας συμπαραστέκεται πάντα με τη βοήθειά της εφόσον μόνο είστε πρόθυμοι να μαρτυρήσετε για Μένα. Αλλά πρέπει ξανά και ξανά να σας επισημαίνω ότι θα πρόκειται για μια μάχη, ότι δεν θα πρέπει να πάρετε το τρόπαιο χωρίς κόπους. . .  ότι ωστόσο θα είστε ικανοί να περάσετε τον αγώνα με επιτυχία, και για αυτό το λόγο θα πρέπει μόνο να προετοιμαστείτε, θα πρέπει να παραμένετε πάντοτε συνδεδεμένοι μαζί Μου, με αποτέλεσμα να παίρνετε συνέχεια δύναμη για να αντέξετε μέχρι το τέλος.

Εσείς που έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε το λόγο Μου είστε ευλογημένοι, αφού παραλαβαίνετε συνέχεια δύναμη και μπορείτε επίσης να μεταδώσετε το λόγο με τη δύναμή του. . .  Θα πρέπει τότε να καταβάλετε ιδιαίτερους κόπους για να βοηθήσετε και τους αδύναμους, για να τους εμψυχώσετε και να τους κάνετε κατανοητή τη σημασία μιας απόφασης υπέρ ή κατά Μου. . .  Εκπαιδεύεστε ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο του αγώνα και δεν χρειάζεται να φοβάστε την αποτυχία σας, επειδή Μου προσφερθήκατε ως αγωνιστές και επειδή θα πολεμήσω ο Ίδιος στο πλευρό σας. . .

Ωστόσο, πρέπει να είστε αδιάκοπα δραστήριοι για να υποστηρίξετε Εμένα και το λόγο Μου ήδη πριν, πρέπει να αποδείξετε ότι είστε οι αληθινοί υπηρέτες Μου στη Γη που εκτελούν πάντα μόνο την εντολή του Κυρίου τους και που μιλούν για Μένα και επίσης για το κοντινό τέλος. . .  Πρέπει πρόθυμοι να Με αφήσετε να σας οδηγώ και να καταλάβετε τα πάντα ως την ηγεσία Μου. . .  Και η δουλειά σας θα είναι ευλογημένη και θα καρποφορήσει κατά την ερχόμενη περίοδο του αγώνα. Θα επιτελέσετε οι ίδιοι γεμάτοι δύναμη την αποστολή σας και θα μοιράσετε άφθονη δύναμη σε όσους σας ακούσουν και θέλουν να Μου μείνουν πιστοί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6238                14-4-1955

Διάδοση της αλήθειας. . .

Ζωντανή πίστη. . .

Πρόκειται να διαδοθεί η αλήθεια, πρόκειται οι άνθρωποι να κινούνται στην ορθή σκέψη, πρόκειται να πάρουν μια σωστή ιδέα για τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους και για τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής τους. . .  Και θα πρέπει να ενημερωθούν για το τι θα πρέπει να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τη μακαριότητα, μια κατάσταση της τελειότητας, η οποία τους λείπει όσο βρίσκονται ακόμα μακριά από τον Δημιουργό τους και συνεπώς και από την αλήθεια. . .  Η σκέψη των ανθρώπων δεν ανταποκρίνεται πια στην αλήθεια, οδηγήθηκε λάθος μέσω διδασκαλιών που αποδίδουν με παραμορφωμένο τρόπο αυτά που δίδαξε στους ανθρώπους κάποτε ο Ίδιος ο Θεός, ο Οποίος βάδισε ως άνθρωπος στη Γη για να τους μεταδώσει την καθαρή αλήθεια. . .

Δεν είναι πια εκείνη η καθαρή διδασκαλία αυτή που διοχετεύεται στους ανθρώπους από εκείνους που νομίζουν ότι είναι προορισμένοι να το κάνουν αυτό, πρόκειται για μια παραμορφωμένη διδασκαλία, η οποία για αυτό το λόγο δεν μπορεί να προκαλέσει μέσα στους ανθρώπους τη δύναμη της πεποίθησης, η οποία όμως απαιτείται για να ζήσουν στη Γη σύμφωνα με τη θεϊκή διδασκαλία. Η καθαρή αλήθεια θα είναι πάντα αξιόπιστη· κάθε παραμορφωμένη διδασκαλία όμως δίνει αφορμή για αμφιβολίες και κλονίζει ολόκληρη τη δομή των πνευματικών γνώσεων που διοχετεύτηκαν στην ανθρωπότητα. . .

Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να πιστεύουν, ακόμα και τότε που το θέλουν, γιατί οι λανθασμένες διδασκαλίες προκαλούν μέσα τους τη θέληση να τις απορρίψουν, και κατά συνέπεια απορρίπτουν εύκολα τα πάντα και ζουν χωρίς καμία πίστη. Η καθαρή αλήθεια όμως είναι σαν ένα φως που λάμπει δυνατά. . .  Η καθαρή αλήθεια διαφωτίζει τον άνθρωπο για όλες τις ερωτήσεις του και δεν μπορεί να ανασκευαστεί, γιατί με τη δυνατή λάμψη της θα σπάζει πάντα το σκοτάδι. . .  γιατί η πλάνη δεν μπορεί να αντέχει απέναντί της.

Θα μπορούσε εύκολα να δοθεί στην ανθρωπότητα η δυνατότητα να πιστέψει με ζωντανό τρόπο αν μόνο της διοχετευόταν η καθαρή αλήθεια. . .  Αλλά ένας καταπολεμά αυτή την αλήθεια. . .  ο αντίπαλος του Θεού, ο οποίος θα ήθελε να σβήσει ολόκληρο το φως για να παίξει την ανθρωπότητα στα δάχτυλά του, για να τους εμποδίσει να επιστρέψουν στον Θεό, τον Οποίο εγκατέλειψαν κάποτε παρακινημένοι από την επιρροή εκείνου. . .  Ο αντίπαλος του Θεού είναι εχθρός της αλήθειας, η οποία δίνει μια σωστή ιδέα για τον Θεό και την ενέργειά Του. Για αυτό το λόγο θα επιδιώκει πάντα να προσθέσει πλάνη στην αλήθεια, και το καταφέρνει, γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος αποφασίζει αν ζητήσει το φως ή αν ψάξει την αλήθεια. . .  Αφού η θέλησή του καθορίζει την επενέργεια πάνω του του Θεού ή του αντιπάλου. . .

Η σοβαρή του επιθυμία να στέκεται μέσα στην αλήθεια του εξασφαλίζει και την παροχή εκείνης· η αδιαφορία του απέναντι στην αλήθεια αντίθετα τον εκθέτει στην επιρροή του αντιπάλου του Θεού. . .  Και για αυτό το λόγο η πλάνη είναι τόσο διαδεδομένη ανάμεσα στους ανθρώπους, και απαιτείται επειγόντως να διαφωτιστούν και να αντιταχτεί η αλήθεια στη λανθασμένη σκέψη τους. Για αυτό το λόγο ο Θεός δίνει εντολή στους υπηρέτες Του στη Γη να υποστηρίξουν την καθαρή αλήθεια. Και τη διοχετεύει ο Ίδιος στους υπηρέτες, όπως παρέχει την αλήθεια στον κάθε άνθρωπο που μόνο την επιδιώκει, ασυνείδητα ή απευθύνοντας με την παράκλησή του στο ύψιστο Ον για να τον διαφωτίσει. . .  Αφού η αλήθεια είναι ανάγκη για να αξιοποιήσει κανείς καλά την επίγεια του ζωή.

Η αλήθεια δεν μπορεί να αντικατασταθεί με πνευματικά αγαθά που δεν εξηγούν τα πάντα. . .  Η αλήθεια είναι θεϊκό δώρο που οδηγεί αμετάκλητα στη μακαριότητα και που προσφέρεται στον καθένα που να μην κλείσει τον εαυτό του απέναντί της. . .  Η αλήθεια προέρχεται από τον Θεό, ο Οποίος είναι ο Ίδιος η αιώνια Αλήθεια, και οδηγεί πίσω στον Θεό. . .  Αλλά χωρίς την αλήθεια δεν μπορεί κανείς να γίνει μακάριος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6242                21-4-1955

Τιμωρία για την αμαρτία;

Η μοίρα του ανθρώπου δημιουργείται από τον ίδιο. . .

Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από την τιμωρία για τις αμαρτίες του, γιατί ο άνθρωπος δημιουργεί μόνος του μέσω των αμαρτιών του μια βασανιστική για τον ίδιο κατάσταση. . .  Δεν πρόκειται να τον τιμωρήσω Εγώ για τις αμαρτίες του, αλλά σύμφωνα με το νόμο της αιώνιας τάξης η κάθε πράξη, η κάθε λανθασμένη σκέψη και δράση έχουν τα αποτελέσματά τους, και ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα τα προκαλούν μόνοι τους οι άνθρωποι, τα αισθάνονται όμως σαν βάσανα, σαν τιμωρία, και όμως ανταποκρίνονται πάντα μόνο στο νόμο της αιώνιας τάξης. Και για αυτό το λόγο είναι αφάνταστα τα δεινά και τα βάσανα που περιμένουν τους ανθρώπους που ζουν μια αμαρτωλή ζωή, που Με βλασφημούν και Με χλευάζουν, που νομίζουν πως μπορούν να εξευτελίσουν κάθε θείο και αγνό χωρίς να το πληρώσουν.

Συσσωρεύουν τη μια αμαρτία πάνω στην άλλη και θα τρομάξουν πολύ όταν καταλάβουν με ποιον τρόπο τα αδικήματά τους έχουν αποτέλεσμα στους ίδιους. . .  Ωστόσο, δεν θα μπορούν να γλιτώσουν από τη δικαστική τους κρίση. . .  Αφού δεν μπορώ να τους δώσω τίποτε άλλο από αυτό που ήθελαν οι ίδιοι, μπορώ μόνο ανάλογα με τη ζωή τους και τις πράξεις τους να τους δώσω την αμοιβή, και επομένως θα πρέπει να υπομείνουν πολλά βάσανα. Και μπορούν να θεωρήσουν τον εαυτό τους ευτυχισμένους αν τους επιτραπεί ακόμα στη Γη να πληρώσουν την ενοχή των αμαρτιών τους, αν πρέπει να υποφέρουν ακόμα στη Γη, πριν ανακαλεστούν από τη Γη.

Αφού στη Γη μπορούν ακόμα να συνετισθούν, στη Γη μπορούν ακόμα να καταλάβουν τις αμαρτίες τους και να εγκαταλείψουν το δρόμο όπου βάδιζαν μέχρι τότε. . .  Στο άλλο βασίλειο όμως η διαπίστωση της ενοχής τους περιμένεται συχνά μόνο μετά από ατελείωτο χρονικό διάστημα, αφού ο αμαρτωλός άνθρωπος μπαίνει στο επέκεινα με εντελώς σκοτεινό πνεύμα και θέλει πολύ χρόνο ώσπου μπορεί να καθαρίσει τις σκέψεις του και ώσπου μετανοιώνει τον τρόπο ζωής του στη Γη. . .  Αφού είναι χωρίς φως και δύναμη, αισθάνεται όμως όλα τα βάσανα, τα οποία προκάλεσε ο ίδιος. . .

Όποιος Με παρουσιάσει σαν τιμωρητικό Θεό δεν γνωρίζει το νόμο της αιώνιας τάξης Μου, αλλιώς δεν θα μπορούσε ποτέ να μιλά έτσι. . .  Αφού η αγάπη Μου επιδιώκει να γλιτώσει όλους τους ανθρώπους από τη μοίρα που προκαλούν οι ίδιοι και που δεν μπορεί ποτέ να ονομάζεται μακάρια. Και κάνω πράγματι τα πάντα για να διευκολύνω τους ανθρώπους. . .  Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν θέλουν οι ίδιοι, στην περίπτωση που δεν Μου επιτρέπουν να τους οδηγώ και που δρουν λάθος με τη δική τους θέληση, πρέπει και να επωμιστούν τις συνέπειες. Δεν μπορούν όμως ποτέ να πουν ότι Εγώ τους ετοίμασα τη μοίρα που δημιουργούν μόνοι τους. . .  Αφού ξέρω για τα τρομερά βάσανα και κάνω τα πάντα για να αποτρέψω αυτά τα βάσανα από τα όντα. . .  Ωστόσο, δεν σας αφαιρώ την ελεύθερη βούλησή σας. . .  Και όποιος αμάρτησε πρέπει και να υποστεί τις συνέπειες των αμαρτιών του, γιατί αυτό ανταποκρίνεται στο νόμο της αιώνιας τάξης Μου.

Οι άνθρωποι μπορούν μάλιστα να δρουν χωρίς αγάπη και να προκαλούν βάσανα στους συνανθρώπους τους, Εγώ όμως είμαι η Ίδια η Αγάπη και αποσκοπώ συνέχεια να σας προκαλέσω μακαριότητες. . .  Όπου ωστόσο δεν το επιτρέπει η βούληση του ανθρώπου, εκεί δεν μπορεί να υπάρχει μακαριότητα. . .  Αφού η αντίθετη με τον Θεό λαχτάρα δημιουργεί και μια αντίθετη με τον Θεό μοίρα, μια μοίρα έσχατων βασάνων και έσχατου σκοταδιού, μια μοίρα της πιο πικρής αιχμαλωσίας. . .  μια κατάσταση της ανελευθερίας και της αδυναμίας, η οποία είναι πάντα η συνέπεια, το αποτέλεσμα της αμαρτίας, και αυτό σημαίνει ότι προκάλεσε μόνο του τις τιμωρίες το ον. . .  που έζησε στη Γη αντίθετα με την προαιώνια τάξη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6243                22-4-1955

Τέλος για όλους. . .

Θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. . .

Σε όλους σας δόθηκε ένας προορισμός, προς τον οποίο κατευθύνεστε ασταμάτητα. . .  Ωστόσο, το με ποιο αποτέλεσμα θα φτάσετε στον προορισμό σας, το καθορίζετε μόνοι σας. Μπορεί να πρόκειται για σας για την αποπεράτωση μιας γεμάτη ευλογίας πορείας στη Γη, μπορεί όμως και να διανύσετε την πορεία σας μέσα από την επίγεια σας ζωή με αρνητικό αποτέλεσμα. . .  Αμετάκλητα ωστόσο θα έρθει η μέρα όπου θα πρέπει να τελειώσετε την επίγεια σας ζωή, ανεξάρτητα με το ποιο βαθμό ωριμότητας θα έχει πετύχει η ψυχή σας. Αφού έχει λήξει η προθεσμία που παραχωρήθηκε στους ανθρώπους αυτής της Γης για τη λύτρωσή τους. . .  Έχει έρθει το τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου και η μέρα του τέλους είναι πολύ κοντά. . .  Όλοι θα έχετε τότε φτάσει στον προορισμό σας, με διαφορετικούς βαθμούς ωριμότητας. . .  Και ύστερα ολόκληρο το πνευματικό θα ενταχτεί εκ νέου, θα του δοθεί ξανά η εξωτερική μορφή που να ανταποκρίνεται στο βαθμό της ωριμότητάς του. . .

Πρόκειται για ένα αναπόφευκτο γεγονός, και ωστόσο δεν το πιστεύουν οι άνθρωποι. . .  και αυτό είναι ένδειξη του χαμηλού βαθμού ωριμότητας των ανθρώπων της εποχής του τέλους. Και οι σχετικές γνώσεις δεν θα ήταν ανάγκη αν πάσχιζαν οι ίδιοι  να ζήσουν ορθά και δίκαια, με αποτέλεσμα να  εξασφαλιζόταν ένας αυξημένος βαθμός ωριμότητας των ανθρώπων κατά το τέλος. Αλλά ακριβώς αυτό δεν το κάνουν οι άνθρωποι, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν για το κοντινό τέλος, παρόλο που δεν θέλουν να το πιστέψουν. Ωστόσο, θα πρέπει να τους επισημανθούν οι συνέπειες ενός λάθος τρόπου ζωής· θα πρέπει να ξέρουν τι τους περιμένει: ότι θα πεθάνουν όλοι, είτε νέοι είτε μαγάλοι, είτε φτωχοί είτε πλούσιοι. . .  ότι κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από το οριστικό τέλος, εκτός εάν ζήσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, εκτός εάν ζήσει μέσα στον Θεό και μαζί Του. . .

Όλοι κατευθύνεστε προς την ίδια μοίρα, ολόκληρη η ζωή στη Γη θα τερματιστεί, όλα τα δημιουργήματα θα μετασχηματιστούν. . .  Η εξωτερική μορφή της Γης θα αναδιαμορφωθεί και θα σταματήσει κάθε «ζωή». . .  Ακόμα κινείται με τεράστια ώθηση. . .  οι άνθρωποι δημιουργούν και ενεργούν και επιδιώκουν να κερδίσουν από τη ζωή ό,τι αυτή να τους προσφέρει. . .  ακόμα κάνουν σχέδια και τα πραγματοποιούν, ακόμα βγάζουν κοιτάσματα από τη Γη, και όλες οι σκέψεις και οι επιδιώξεις των ανθρώπων είναι στραμμένες στο να ελέγξουν τη γήινη δημιουργία, στο να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν τα πλούτοι που βγάζουν από τη Γη. Ακόμα πιστεύει ο άνθρωπος ότι είναι ή θα γίνει ο κύριος της δημιουργίας. . .

Ξαφνικά θα επιβληθεί το αλτ! όταν έχει έρθει η ώρα, και οι άνθρωποι θα καταλάβουν την αδυναμία τους, και κατατρομαγμένοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυνάμεις τις οποίες δεν θα μπορούν να υπερνικήσουν, οι οποίες θα έχουν εξολοθρευτικό αποτέλεσμα και θα καταστρέψουν κάθε ζωή. . .  Αλλά τότε θα είναι πια αργά για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις τους, τότε το καθετί μέσα στη Γη, στην επιφάνεια της και από πάνω της θα είναι προορισμένο να παρακμάσει. . .  Τότε εσείς οι άνθρωποι θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας, ο οποίος, ανάλογα με τη στάση σας, θα είναι υπέροχος ή τρομερός.

Και κανείς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τη μοίρα του, αφού θα έχει έρθει η ώρα της ανταπόδοσης, η ώρα της Κρίσης, όπου ολόκληρο το πνευματικό θα πάρει και πάλι εκείνη τη μορφή που θα του ανταποκρίνεται. . .  όπου το πνευματικό που ήταν ήδη ελεύθερο θα αιχμαλωτιστεί εκ νέου και όπου εκείνο το πνευματικό που ήταν φυλακισμένο θα πάρει πιο ελεύθερες φόρμες, μέσα στις οποίες θα ξεκινήσει η ανοδική του ανάπτυξη. . .  Και η μέρα του τέλους προορίστηκε από τους αιώνες των αιώνων. . .  Η ανθρωπότητα έφτασε σε ένα επίπεδο όπου μονάχα μια μετατροπή της Γης θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της ανάπτυξης, η οποία είναι ο σκοπός και ο στόχος κάθε έργου της δημιουργίας. . .  Έφτασε η ώρα που επισημαινόταν πάντοτε και το τέλος είναι κοντά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6245                24-4-1955

Η λύτρωση του Εωσφόρου. . .

Θέλει εμπόδιο για να γίνει η δοκιμασία της θέλησης του όντος. . .

Ο κόσμος με όλα τα δημιουργήματά του περιέχει πνευματικό [πευματικά στοιχεία· σημείωση της μεταφράστριας.] που βρίσκεται σε διαφορετικά επίπεδα καθ’όσον αφορά την ανάπτυξή του, και αυτά τα επίπεδα καθορίζουν την ποιότητα των διάφορων δημιουργημάτων. Το ώριμο πνευματικό που στέκεται στο φως δεν έχει πια ανάγκη υλικά δημιουργήματα, ενώ το ανώριμο πνευματικό χρειάζεται ως τόπο διαμονής του υλικά δημιουργήματα για να ωριμάσει μέσα τους. . .  Και έτσι μπορεί μάλιστα να πει κανείς ότι τα ορατά δημιουργήματα είναι το βασίλειο του αντιπάλου Μου, ακριβώς γιατί περιέχουν εκείνο το πνευματικό που του ανήκουν ακόμα, καθ’όσον αφορά τη στάση της θέλησής του. Παρ’όλα αυτά ο αντίπαλός Μου δεν μπορεί να αναγκάσει το πνευματικό να ενεργήσει σύμφωνα με τη δική του θέληση, γιατί του αφαιρέθηκε η δύναμη πάνω στο πνευματικό που είναι δεμένο μέσα στα δημιουργήματα.

Και για αυτό το λόγο είναι δυνατό να γίνει μια ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού μέσα στα έργα της δημιουργίας χωρίς να εμποδιστεί από τον αντιπάλου Μου, και να έρθει κάποτε για το πνευματικό η στιγμή όπου, κατέχοντας ξανά την ελεύθεη βούλησή του, μπορεί να αποφασίσει σε ποιον θέλει να ανήκει. . .  σε Μένα ή στον αντίπαλό Μου. Αυτό όμως δεν θα ήταν ποτέ δυνατό αν αυτός είχε απεριόριστη επιρροή στο πνευματικό πριν, δηλαδή κατά το διάστημα όπου το πνευματικό βρίσκεται στην κατάσταση όπου η θέλησή του είναι δεσμευμένη. Και έτσι προκύπτει από αυτό ότι η εξουσία του αντιπάλου Μου έχει ήδη τσακιστεί και επεκτείνεται μονάχα στον άνθρωπο. . .  δηλαδή πραγματικά  μόνο ο άνθρωπος είναι ιδιοκτησία του αντιπάλου και μάλιστα τότε που δεν επιτρέπει να τον βοηθήσω Εγώ. . .

Η δημιουργία ήταν μόνο η συνέπεια του φρονήματος του πρωτοδημιούργητου όντος, ήταν το αποτέλεσμα της κατάχρησης της θέλησής του. . .  Αφού φρόντισα όλα τα πλάσματα που παραπλανήθηκαν από εκείνον και άνοιξα ένα δρόμο που οδηγούσε από το βάθος πίσω στο ύψος. . .  Τα αφαίρεσα από την εξουσία του και τα έδεσα μέσα στα δημιουργήματα. . .  Ωστόσο, την επιρροή του πάνω στον άνθρωπο πρέπει να του την αφήσω, γιατί πρόκειται να γίνει μια ελεύθερη απόφαση για Μένα ή για τον αντίπαλό Μου και γιατί του ανήκει αυτό που μένει μαζί του με την ελεύθερη θέλησή του.

Επιπλέον, το πρώτο ον είχε προκύψει από την αγάπη Μου, το δημιούργησα κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσίν Μου ως ένα ελεύθερο ον, και δεν θα αρνηθώ ποτέ σε αυτό το ον το δικαίωμά του. . .  Ούτε όμως θα αρνηθώ στο οντώδες που εκπήγασε από Μένα με την ίδια τελειότητα το ίδιο δικαίωμα, δηλαδή να αποφασίσει ελεύθερα. . .

Και για αυτό το λόγο έπρεπε να το απομακρύνω από τη δική του επιρροή ώσπου να είναι το ίδιο ικανό για την ελεύθερη απόφαση της θέλησής του. Και για αυτό το λόγο έπλασα τη δημιουργία. . .  Αναμόρφωσα κατά κάποιον τρόπο το πεσμένο πνευματικό. . . Αφού δεν εκπλήρωνε τον αρχικό σκοπό του, έκανα τη δύναμη που εξέρρεε κάποτε από Μένα για τη δημιουργία των όντων να δραστηριοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο. . .  μέσα σε φαινομενικά νεκρά δημιουργήματα ή μέσα σε τέτοια που μαρτυρούσαν ζωή, τα οποία έπρεπε τότε να εκπληρώσουν το σκοπό τους σύμφωνα με το δικό Μου θέλημα. . .  δηλαδή η θέληση του αντιπάλου Μου είχε αποκλειστεί, ώσπου μαζεύτηκε άλλη μια φορά η δύναμη και έγινε σιγά σιγά και πάλι το ον που εκπορεύτηκε κάποτε από Μένα. . .  Αυτό το ον όμως πρέπει τώρα να έχει ξανά την απόλυτη ελευθερία απόφασης και κατά συνέπεια πρέπει να είναι εκτεθειμένο τόσο στην επιρροή του αντιπάλου Μου όσο και στη δική Μου και πρέπει με την ελεύθερη βούλησή του να κατευθυνθεί προς τον προορισμό του. . .  Τώρα επομένως εξουσιάζει ξανά ο αντίπαλός Μου μέσα στον δικό του κόσμο. . .  αφού το ον τού ανήκει ακόμα ώσπου να απομακρυνθεί εθελοντικά από εκείνον και να επιδιώξει Εμένα. . .

Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Μένα και στο πρωτοδημιούργητο ον υπάρχει από τότε που αυτό αποστάτησε από Μένα και θα υπάρχει τόσον καιρό όσο θα έχει ακόμα τους οπαδούς του, οι οποίοι κάποτε προξένησαν μέσα του τον πόθο να εξουσιάσει. Πρώτα πρέπει να λυτρωθούν αυτοί οι οπαδοί πριν επιστρέψει σε Μένα και ο αντίπαλός Μου, δηλαδή να μην βρίσκεται πια απέναντί Μου ως ο εχθρός Μου. . .  Αφού στην περίπτωση που ο αντίπαλός Μου αποφάσιζε να επιστρέψει, θα είχε εξασφαλιστεί και η επιστροφή του πνευματικού, γιατί τότε, κατά τη διάρκεια του σταδίου της ελεύθερης θέλησης αυτού, δεν θα ήταν πια εκτεθειμένο στην επιρροή του αντιπάλου Μου, με αποτέλεσμα ο βαθμός ωριμότητας που πέτυχε στην αναγκαστική κατάσταση θα εξασφάλιζε να συνεχίσει το πνευματικό να επιδιώκει να φτάσει σε Μένα. Μια θεοποίηση των όντων όμως μπορεί να καταφέρνει μόνο μια ελεύθερη πράξη της θέλησής τους. . .  Η θεοποίηση προϋποθέτει ένα εμπόδιο, το οποίο πρέπει να υπερνικήσει το ον με την ελεύθερη θέλησή του. . .  Και αυτό το εμπόδιο αποτελεί στο ύψιστο βαθμό ο αντίπαλός Μου, και θα συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο για ατελείωτους καιρούς ακόμα. . .  Και μέχρι τότε θα υπάρχουν και γήινες δημιουργίες, μέχρι τότε η μια λυτρωτική περίοδος θα ακολουθήσει την άλλη, αφού η πτώση στο βάθος του αντιπάλου Μου ήταν τόσο ατελείωτη ώστε να θέλει αιωνιότητες για να φτάσει στα ύψη μαζί με τους οπαδούς του. . .

Το έργο της δημιουργίας όμως ήταν μια πράξη της χάρης και του ελέους στο πεσμένο πνευματικό. . .  στην οποία θα μπορούσε να υποταχτεί και το πρώτο πνεύμα που έπεσε αν είχε παρατήσει τη θέλησή του και αν είχε επίσης επιτρέψει να το τραβήξω στα ύψη. . .  Αλλά δεν έδεσα τη θέλησή του, αφού τον είχα δημιουργήσει ελεύθερο και κατ’εικόνα Μου, και αυτή την ελευθερία τού την άφησα. . .  ενώ το οντώδες που προέκυψε από τη δική του θέληση και τη δική Μου δύναμη είχε ανάγκη τη βοήθειά Μου, επειδή ο αντίπαλός Μου είχε ήδη βάλει μέσα σε αυτό το οντώδες την εχθρική σε Μένα θέληση, η οποία έπρεπε για αυτό να φυλακιστεί ώσπου το ον να είχε αποκτήσει ξανά ένα βαθμό ωριμότητας που να του επέτρεπε να αποφασίσει εντελώς ελεύθερα.

Αφού υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στο πρωτοδημιούργητο ον και εκείνα που γέννησε η θέληση αγάπης και των δύο μας. . .  Για το λόγο αυτό και η πράξη της επιστοφής σε Μένα είναι διαφορετική, και ο αντίπαλός Μου θα επιστρέψει μόνο τότε που, στερημένος τελείως τη δύναμη και την εξουσία του, αβοήθητος και εξασθενισμένος, θα παρατήσει κάθε αντίσταση σε Μένα και θα αναζητήσει την αγάπη Μου, την οποία απόρριψε κάποτε, η οποία ωστόσο θα του εισρεύσει και πάλι στο ίδιο βαθμό όταν Μου παραδοθεί εθελοντικά. . .

Η πράξη της λύτρωσης των πνευμάτων που έπεσαν κάποτε διαδραματίζεται επί ατελείωτους καιρούς σύμφωνα με το νόμο της αιώνιας τάξης. Θα αποπερατωθεί βέβαια κάποτε, αφού η θεοποίηση των δημιουργημένων όντων είναι και θα παραμείνει ο στόχος Μου, τον οποίο επιδιώκω και θα πετύχω σίγουρα. . .  Ωστόσο, θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες ώσπου να γυρίσει πίσω στο πατρικό σπίτι ο χαμένος γιος, αιωνιότητες θα μαίνεται ακόμα ο πόλεμος ανάμεσα στο φως και στο σκότος, αλλά το φως θα υπερνικήσει το σκότος και θα λάμπει κάποτε με την πλήρη δύναμή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6247                29-4-1955

Η σημασία της λέξης «Κρίση». . .

Δικαιοσύνη. . .

Ο καθένας θα κριθεί ανάλογα με τα έργα γου. . .  Να καταλάβετε ότι «κρίση» δεν σημαίνει «καταδίκη» αλλά την κατάταξη στις σφαίρες που ταιριάζουν με την κάθε ψυχή ανάλογα με τα έργα που έκανε κατά τη διαμονή της μέσα στη σάρκα. . .  Η δικαιοσύνη Μου δεν μπορεί να βάλει ψυχές που έχουν ακόμα σατανικές ορμές μέσα τους σε μια σφαίρα όπου υπάρχει φως και μακαριότητα, αλλά πρέπει να χαρίζει φως και μακαριότητα σε εκείνες που έζησαν σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Η δικαιοσύνη Μου πρέπει να δώσει την ελευθερία σε αυτές, καθώς όμως πρέπει να κρατήσει φυλακισμένες τις πρώτες σε μια εξωτερική μορφή που αντιστοιχεί στην κατάσταση του πνεύματός τους ή σε σκοτεινές σφαίρες, όπου δεν είναι ελεύθερες, γιατί εκεί τους λείπει το φως και η δύναμη.

Δεν πρέπει να Με φανταστείτε σαν τιμωρητικό Θεό αλλά μόνο σαν δίκαιο Θεό. . .  Μια αξιολύπητη μοίρα όμως δεν είναι ποτέ μια τιμωρία από την πευρά Μου, αλλά την επιλέξατε και την επιδιώξατε μόνοι σας. . .  άρα τιμωρείτε τον εαυτό σας, ποτέ όμως σας τιμωρεί Εκείνος Που σας έδωσε τη ζωή για να σας χαρίσει τη μακαριότητα. Δεν θα πρέπει να φοβάστε την τιμωρία Μου αλλά τη δικαιοσύνη Μου, η οποία δεν μπορεί παρά να σας δίνει σύμφωνα με την αιώνια τάξη.

Όσο ζείτε στη Γη βρίσκεστε ακριβώς μέσα στην «καταδίκη». . .  Αφού τα πάντα γύρω σας και επίσης εσείς οι ίδιοι είστε «δικασμένο πνευματικό». . .  δηλαδή πνευματικό που κατατάχθηκε στην κατάλληλη μορφή που αντιστοιχεί στην πνευματική του ωριμότητα. . .  Και όταν έρθει η μέρη της Κρίσης. . .  η τελευταία μέρα πάνω σε αυτή τη Γη. . .  η θεϊκή τάξη θα επαναφερθεί, αφού Εγώ ξέρω πράγματι πού ανήκει το πνευματικό για να μπορέσει να συνεχίσει την άνοδο προς τα ύψη, προς την οριστική του απελευθέρωση. Ξέρω για την ωριμότητα του πνευματικού που είναι ακόμα δεσμευμένο μέσα στα δημιουργήματα. . .

Ξέρω όμως επίσης για το βαθμό ωριμότητας του κάθε ανθρώπου, ξέρω για την ενοχή του και για τα καλά του έργα και μπορώ συνεπώς να επαναφέρω την αιώνια τάξη ανανεώνοντας τη Γη και ζωντανεύοντας όλα τα δημιουργήματα με το κατάλληλο για αυτά, ανάλογα με την ωριμότητά του, πνευματικό. . .  Στην περίπτωση που οι άνθρωποι με την ελεύθερη θέλησή τους αντιστρέφουν την ανάπτυξή τους, φταίνε οι ίδιοι. . .  Και ανάλογα με αυτό το φταίξιμό τους είναι και ο τόπος διαμονής των ψυχών, γιατί πρόκειται για μια κατάταξη στο προαιώνιο νόμο Μου.

Επομένως, μην φοβάστε έναν τιμωρητικό και εκδικητικό Θεό, αλλά θυμάστε ένα δίκαιο Θεό, ο Οποίος δεν σας καταδικάζει αλλά θέλει με την αγάπη Του να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη μακαριότητα. Ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να σας χαρίσει αυτή τη μακαριότητα όσο η ωριμότητά σας είναι ανεπαρκής εξαιτίας της δικής σας θέλησης, γιατί θα διαλυόσασταν μέσα σε μια σφαίρα την οποία δεν θα αντέχατε λόγω της πνευματικής σας κατάστασης. Η δικαιοσύνη Μου δεν αποκλείει την αγάπη Μου, καθώς αντίθετα η αγάπη Μου είναι αφάνταστη χωρίς τη δικαιοσύνη Μου. . .  Σε όλα τα πλάσματά Μου χαρίζω την αγάπη Μου και αυτή δεν θα εξαφανιστεί ποτέ, αλλά και ο νόμος της τάξης Μου θα συνεχίζει να υπάρχει στους αιώνες των αιώνων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6252                7-5-1955

Η εντολή να διαδώσει κανείς την αλήθεια προϋποθέτει ότι παραλαβαίνει την αλήθεια από τον Θεό. . .

Θέλω να μιλάτε στο όνομά Μου για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .  Θέλω να μεταδώσετε στους ανθρώπους τα ίδια που θα τους έλεγα Εγώ εάν βρισκόμουν ορατός ανάμεσά τους. . .  Θέλω να τους διδάξετε σύμφωνα με την αλήθεια, έτσι όπως το έκανα ο Ίδιος κατά τη διάρκεια της πορείας Μου στη Γη. . .  Αφού σας δίνω αυτή την εντολή, πρέπει ταυτόχρονα να σας δημιουργήσω τη δυνατότητα να εκτελέσετε αυτή την εντολή. . .  Και αφού απαιτώ να φέρετε στους ανθρώπους την αλήθεια, πρέπει ο Ίδιος και να σας δώσω την αλήθεια για να μπορείτε να δουλέψετε σύμφωνα με το θέλημά Μου για Μένα και τη βασιλεία Μου.

Για αυτό το λόγο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτά που σας δίνω είναι η πλήρη αλήθεια, αλλιώς δεν θα μπορούσα να απαιτήσω από σας να κηρύξετε το Ευαγγέλιο στο όνομά Μου. Και επομένως μπορείτε αναμφίβολα να αισθάνεστε σαν τα εργαλεία Μου, μπορείτε να αποδώσετε με πλήρη βεβαιότητα αυτά που παραλαβαίνετε από Μένα διά του Πνεύματος και μπορείτε να ισχυριστείτε με πεποίθηση ότι πρόκειται για την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωηθείτε με αμφιβολίες, αλλιώς θα έπρεπε να αμφισβητήσετε την αγάπη, την παντοδυναμία και τη σοφία του Θεού αν δεν μπορούσε Αυτός να σας προστατέψει από την πλάνη.

Εσάς σας μύησα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. . .  Σας ενημέρωσα για τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου, για το σκοπό της ύπαρξής σας, για την αιτία και το στόχο όλων όσων υπάρχουν. . .  Προσπάθησα να σας κάνω κατανοητό πώς η αγάπη Μου φροντίζει συνεχώς το κάθε πλάσμα. . .  Σας δίδαξα γνώσεις που δεν μπορείτε απλά να τις απορρίψετε γιατί φαίνονται αναξιόπιστες, διότι σας αποκαλύφτηκε η πιο βαθιά αλήθεια όλων των σχέσεων και συναρτήσεων. . .  Και μπορείτε να θεωρείτε αυτές τις γνώσεις και μόνο μια απόδειξη ασυνήθιστης επενέργειας. . .  Μπορείτε και να πιστέψετε τα πάντα, γιατί σας προσφέρονται πολύ πιο κατανοητά και με έναν τρόπο που αποδεικνύει την αγάπη Μου από ό,τι οι γνώσεις που απόκτησε ο ανθρώπινος νους, οι οποίες όμως δίνουν αφορμή για αμφιβολίες για την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου. . .

Αλλά σας μετέδωσα τις γνώσεις μόνο για ένα σκοπό: για να τις διαδώσετε ανάμεσα στους ανθρώπους, προκειμένου να μάθουν αυτοί την καθαρή αλήθεια, η οποία εκπηγάζει από Μένα και η οποία θα πρέπει να τους μεταδοθεί ανόθευτη. . .  Εγώ ο Ίδιος σας δίνω την εντολή, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος η προαιώνια αλήθεια. . .  Και σας δίνω μπόλικα, σας προμηθεύω άφθονα με τις γνώσεις που θα πρέπει να διαδώσετε, και πράγματι δεν έχετε ανάγκη να παραλάβετε αλλού «συμπληρωματικές γνώσεις». . .  Για αυτό το λόγο σάς προειδοποιώ να μην διαποτίσετε την καθαρή αλήθεια. . .  τα πνευματικά αγαθά που παραλαβαίνετε από Μένα, με πνευματικά αγαθά που δεν σας τα μετέδωσα Εγώ ο Ίδιος, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αναμειχθεί το καθαρό νερό της ζωής με μια ακατάλληλη για αυτό προσθήκη. . .

Μεταδώστε το τόσο καθαρό και χωρίς προσθήκες όπως το παραλαβαίνετε από Μένα, αφού αντλείτε από την πηγή της ζωής, ανοίχτηκε για σας μια πηγή από την οποία βγαίνει το πιο ωραίο: η άμεση δύναμη από Μένα, ο λόγος Μου, ο οποίος προέρχεται απευθείας από Μένα και αγγίζει το πνευματικό σας αυτί. Εγώ ο Ίδιος επομένως σας διοχετεύω το ζωντανό νερό, το οποίο φτάνει πλήρως για να αφυπνίσει τους ανθρώπους στη ζωή και για να τους κρατήσει στη ζωή. . .  Ξέρω πράγματι τι έχετε ανάγκη και τι είναι ωφέλιμο για σας και αυτό σας το διοχετεύω μάλιστα. . .  Να στηριχτείτε σε αυτό και μονάχα σε αυτό. . .  Τότε θα μιλάτε στο όνομά Μου και θα κηρύσσετε στους συνανθρώπους το αγνό Ευαγγέλιο. . .  Και θα είστε πάντα ευλογημένοι από Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6256                13-5-1955

Ο άνθρωπος βρίσκεται λίγο πριν από τον προορισμό του. . .

Εσείς οι άνθρωποι βρίσκεστε λίγο πριν από τον προορισμό σας. . .  Μην ματαιώσετε το αποτέλεσμα της μακριάς σας πορείας στη Γη αποτυχαίνοντας τώρα και οπισθοδρομώντας στο βάθος, από το οποίο σκαρφαλώσατε με έντονους κόπους κατά τη διάρκεια ενός ατελείωτου χρονικού διαστήματος. . .  Μην αφήσετε να γίνει η τελευταία δοκιμασία της θέλησής σας ένας σκόπελος όπου θα τσακιστείτε. . .  αλλά επιδιώξτε με ζήλο τον προορισμό σας και θα είστε μακάριοι και ελεύθεροι μετά από ένα ελάχιστο διάστημα.

Τις περισσότερες φορές είναι άγνωστο σε σας τους ανθρώπους τι σημαίνει για σας η πορεία σας στη Γη ως άνθρωποι. . .  Δεν σκέφτεστε αυτό που ήταν πριν και αυτό που θα γίνει μετά. . .  Δεν ξέρετε ούτε ότι έχετε φτάσει στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξής σας, όπου η ελεύθερη θέληση μέσα σας πρέπει να δραστηριοποιηθεί για να πετύχετε τον τελευταίο στόχο, δηλαδή την ένωσή σας με τον Θεό, η οποία θα σας φέρει τη μακαριότητα και την ελευθερία. Και επειδή δεν έχετε καθόλου γνώσεις, κινδυνεύετε πολύ να μην αξιοποιήσετε την επίγεια σας ζωή ως άνθρωποι και να μην εκμεταλλευτείτε την τελευταία δυνατότητα να αποκτήσετε την οριστική ελευθερία. Και τότε ήταν μάταιος ο ατελείωτος προηγούμενος δρόμος που έπρεπε να διανύσει σε δεσμευμένη κατάσταση η ψυχή σας μέσα από τα έργα της δημιουργίας. . .

Τότε κινδυνεύει ο βαθμός ωριμότητας που πετύχατε με πολλούς κόπους και ο οποίος σας απόφερε την ενσάρκωση ως άνθρωποι, αφού δεν θα μείνετε στάσιμοι, αλλά θα οπισθοδρομήσετε, και μπορεί να πρέπει να επαναλάβετε την πορεία σας μέσα από τη δημιουργία, αφού κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής έχετε στη διάθεσή σας τόσες πολλές χάρες, ώστε αμαρταίνετε ξανά ενώπιον του Θεού στην περίπτωση που απορρίπτετε άλλη μια φορά τη βοήθεια που σας προσφέρει Εκείνος. . .  Και αυτό σημαίνει την εκ νέου πτώση σας, την οποία ο Θεός με την υπέρμετρη αγάπη Του θα ήθελε να εμποδίσει. Και για αυτό το λόγο σάς διοχετεύει το λόγο Του, τη γνώση για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Του, για την αρχή σας και για τον προορισμό σας, για την αποστολή σας στη Γη. . .

Δεν θέλει να πέσετε ξανά στην άβυσσο, αλλά δεν περιορίζει την ελεύθερη βούλησή σας. . .  Σας βοηθά μάλιστα, αλλά δεν σας εξαναγκάζει. . .  Και συνεπώς είναι μάλιστα δυνατό να πετύχετε το στόχο σας, δεν είναι όμως βέβαιο, γιατί εσείς οι ίδιοι αποφασίζετε μέσω της θέλησής σας. Και προκειμένου να ενισχυθεί η θέλησή σας, προκειμένου να τη στρέψετε προς τη σωστή κατεύθυνση, ο Θεός ο Ίδιος σας πλησιάζει μέσα στο λόγο Του. . .  Σας διδάσκει, σας ενημερώνει για τη σπουδαιότητα της επίγειας σας ζωής και προσπαθεί να ενισχύσει μέσα σας το αίσθημα ευθύνης που έχετε απέναντι στην ψυχή σας. . .

Διοχετεύει την αλήθεια σε σας τους ανθρώπους και μπορεί να τη δεχτεί ο κανένας που είναι πρόθυμος. . .  που στοχάζεται με σοβαρότητα το σκοπό της ύπαρξής του, που αισθάνεται ότι ανήκει σε ένα Ον ύψιστης τελειότητας και θέλει να δημιουργήσει το σύνδεσμο με αυτό το Ον. . .  Εκείνον θα κάνει ευτυχισμένο ο λόγος που διοχετεύει στη Γη ο Ίδιος ο Θεός, αφού θα καταλάβει την αλήθεια, θα αισθανθεί ότι του μιλά ο Ίδιος ο Θεός και θα κάνει ό,τι απαιτεί ο Θεός από εκείνον, θα εκπληρώσει το θέλημα του Θεού και ο Θεός θα του το πει διά του λόγου Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6257                14-5-1955

Έλλειψη αισθήματος ευθύνης. . .

Έλλειψη πίστης. . .

Έχετε για την επίγεια σας ζωή μια ευθύνη από την οποία δεν μπορείτε να απαλλαχτείτε. Και θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε στοn Θεό και προαιώνιο Δημιουργό για το πώς χρησιμοποιήσατε αυτή την επίγεια σας ζωή, ποιο όφελος είχε η ψυχή σας από εκείνη. . .  Και τις περισσότερες φορές θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι σκεφτήκατε μονάχα το κορμί σας, ενώ η ψυχή σας έχει μείνει με άδεια χέρια. Και για αυτό το λόγο η ψυχή σας. . .  ο πραγματικός σας εγώ. . .  πρέπει να υποφέρει πάρα πολύ στο άλλο βασίλειο, αλλά εσείς οι ίδιοι της προκαλέσατε αυτά τα δεινά, εσείς οι ίδιοι θα μπορούσατε και να είστε αιώνια ευτυχισμένοι μέσα στο φως και στη δύναμη, αφού μια τέτοια μακάρια μοίρα θα μπορούσατε να αποκτήσετε στη Γη αν χρησιμοποιούσατε καλά τη βούλησή σας.

Στη Γη θα επιδιώκετε πάντοτε το όφελος, θα κάνετε πάντα αυτό που σας αποφέρει επιτυχία. . .  Και επομένως θα έπρεπε και να επιδιώκετε ασταμάτητα τη σωστή επιτυχία για την ψυχή σας, γιατί ξέρετε καλά ότι το κορμί θα πεθάνει, ότι δεν μπορείτε ούτε να διατηρήσετε μόνοι σας τη ζωή σας στην περίπτωση που ανακαλεστείτε πριν από το χρόνο που παρέχεται σε έναν άνθρωπο από τον Θεό. . .  Ξέρετε ότι μπορεί να ανακαλεστείτε κάθε μέρα, και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να αφοσιώσετε ολόκληρη την επιδίωξη και την προσπάθειά σας στη Γη στην καλοπέραση της ψυχής σας, η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και τότε που θα πεθάνει το γήινο κορμί σας. . .

Γιατί δεν έχετε κανένα αίσθημα ευθύνης για την ψυχή σας; Γιατί δεν σκέφτεστε τη μοίρα της μετά το θάνατο του κορμιού σας; Επειδή δεν θέλετε να πιστέψετε ότι η ψυχή σας θα συνεχίσει να ζει. . .  Παρ’όλα αυτά θα πρέπει να λογοδοτήσετε όταν μπείτε στο πνευματικό βασίλειο, αφού δεν μείνατε χωρίς τις σχετικές γνώσεις. Κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής σάς επισημαίνονταν ξανά και ξανά αυτές οι γνώσεις και θα σας  επισημαίνονται μέχρι το τέλος, αφού ο πνευματικός κόσμος θα σας αποκαλυφθεί με το καλό ή και με τον κακό τρόπο. Η προσοχή σας θα εφιστάται ξανά και ξανά στην επενέργεια υπερφυσικών δυνάμεων, ακόμα και τότε που τις απορρίπτετε σαν φαντασιώσεις. Και όμως αυτές οι πληροφορίες θα έπρεπε να φτάσουν για να συλλογιστείτε τι περιμένει την ψυχή σας μετά το σωματικό σας θάνατο. . .

Δεν μπορούν να σας δοθούν αναμφίβολες αποδείξεις από το άλλο βασίλειο, αφού πρέπει να πιστέψετε χωρίς αποδείξεις. . .  αφού θα πρέπει να επιδιώξετε την τελειότητα εθελοντικά, όχι όμως να κατορθώσετε την μεταμόρφωση του είναι σας αναγκαστικά. . .  μέσω αποδείξεων. . .  Αλλά όλοι έχετε πνευματικούς οδηγούς που δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία για να επενεργήσουν σε σας από πάνω και που κάθε τόσο χρησιμοποιούν μέσα που θα μπορούσαν να σας βάλουν σε σκέψεις αν μόνο τα προσέχατε.

Κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος οι σύνδεσμοι ανάμεσα στο επέκεινα και στη Γη θα είναι πάρα πολύ συχνοί, γιατί θα πρέπει να χρησιμεύσουν στο να επιβεβαιώσουν στους άπιστους ανθρώπους τη συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο χωρίς ωστότο να εξαναγκάσουν τη θέληση του ανθρώπου να πιστέψει. . .  Διευκολύνεστε πράγματι πολύ, εσείς οι άνθρωποι, για να αποκτήσετε την πίστη στη συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο, αφού θα βιώσετε ακόμα πολλά που θα σας φανούν υπερφυσικά, που όμως θα επιτραπούν μόνο για να κάνετε ενδοσκόπιση και να σκέφτεστε μονάχα την ψυχή σας από τότε και μπρος, για να μάθετε να πιστεύετε και για να δουλέψετε ακόμα έντονα μέχρι το τέλος, προκειμένου η ψυχή σας να αποκτήσει τη «ζωή» μέσα στο φως και τη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6258                15-5-1955

Λύτρωση των ψυχών από το βάθος πριν το τέλος. . .

Αμέτρητες ψυχές από το βάθος θα φτάσουν ακόμα στο ύψος πριν τελειώσει αυτή η λυτρωτική περίοδος, γιατί ο φωτεινός κόσμος ασχολείται ασταμάτητα με τη λύτρωση του πνευματικού [των πνευματικών στοιχείων / πνευματικών όντων· σημείωση της μεταφράστριας.] και γιατί είναι ανεξάντλητη η πηγή της χάρης που είναι στη διάθεση όσων βρουν έστω και την ελάχιστη βούληση να απελευθερωθούν από την κατάστασή τους. Η πράξη της εκ νέου φυλάκισης μέσα στα δημιουργήματα της Γης είναι μάλιστα μια αλλαγή της κατάστασής τους, αλλά δεν είναι λιγότερο βασανιστική. Και για αυτό το λόγο ο φωτεινός κόσμος εκμεταλλεύεται ακόμα όλες τις δυνατότητες για να γλιτώσει αυτό το πνευματικό που βρίσκεται στο βάθος από αυτή την εκ νέου φυλάκιση, για να το απελευθερώσει ακόμα πριν και να το οδηγήσει σε μια λιγότερο βασανιστική κατάσταση, όπου θα βρει τότε και σίγουρα το δρόμο προς τα ύψη.

Και στο βάθος γίνεται μια αναστάτωση, αφού χωρίζονται τα πνεύματα και εκεί. . .  Οι σπίθες φωτός που αστράφτουν όλο και περισσότερο πιάνουν τόπο. Η θεϊκή αγάπη τις στέλνει στο βάθος όλο και δυνατότερες, και πολλές ψυχές αισθάνονται την ευεργεσία τους και η αντίστασή τους μειώνεται ολοένα και περισσότερο. . .  ώσπου τελικά επιθυμούν να εκτεθούν στην επενέργεια εκείνων των ακτίνων φωτός, ώσπου τις περιμένουν όλο και περισσότερο και τις ακολουθούν. . .  ενώ άλλες ψυχές καταφεύγουν ακόμα πιο βαθιά μέσα στο σκοτάδι για να μην τις αγγίξουν οι ακτίνες. . .

Αυτός ο διαχωρισμός των πνευμάτων πρέπει να γίνει και εκεί πριν διαδραματιστεί η τελευταία πράξη. . .  δηλαδή η εκ νέου φυλάκιση των τελευταίων μέσα στη μορφή, προκειμένου να μπορέσει να έρθει κάποτε και για εκείνες η στιγμή της απελευθέρωσης. . .  Αμέτρητες ψυχές ωστόσο ανεβαίνουν από το βάθος, αποδέχονται τις χάρες, παρατούν την αντίστασή τους και υποκύπτουν στη δικαστική κρίση του Θεού. . .  θέλουν να κάνουν αυτό που αρνήθηκαν μέχρι τότε: να υπηρετήσουν και να βοηθήσουν με ταπεινοφροσύνη όπου έχει κανείς ανάγκη τη βοήθειά τους. . .  Χτυπήθηκαν στο βάθος από σπίθες της αγάπης, οι οποίες κατόρθωσαν αυτή την αλλαγή της θέλησής τους. . .  Και αυτές οι σπίθες αγάπης εκπορεύονται από τον Θεό, αλλά και από εσάς τους ανθρώπους στη Γη, αφού η κάθε συμπονετική, πρόθυμη για βοήθεια σκέψη που κάνει κανείς για τις ψυχές του σκοταδιού, οι οποίες βρίσκονται μακριά από κάθε μακαριότητα και είναι σε άθλια κατάσταση, είναι ορατή για εκείνες τις ψυχές ως μια σπίθα φωτός, και αυτή θα πιάσει βέβαια τόπο.

Αποτυχαίνουν μάλιστα και αμέτρητοι άνθρωποι στη Γη καθ’όσον αφορά την απόφαση της θέλησής τους και βυθίζονται σε απίθμενα βάθη. . .  Ωστόσο, η λύτρωση από το βάθος είναι ένα αντάλλαγμα, αφού αποδέχονται αυτό που απορρίπτουν οι άνθρωποι πάνω στη Γη. . .  [Το νόημα αυτών των δύο προτάσεων είναι ασαφές και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σημείωση της μεταφράστριας.] Διψούν για το λόγο το Θεού, ο οποίος τους χαρίζει δύναμη και μακαριότητα, ενώ οι άνθρωποι δεν τον αναγνωρίζουν και για αυτό αφήνουν ανεκμετάλλευτο ένα υπέροχο δώρο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο φως και εκείνους.

Ο λόγος που εκπορεύεται από τον Θεό, ως άμεση ακτινοβολία της αγάπης, πιάνει τόπο, αφού τον υποδέχεται το άπειρο και εκείνος ενεργεί σαν μια δύναμη οπουδήποτε δεν του προβληθεί αντίσταση. . .  Και έτσι διεισδύει και στο βάθος, όπου η «αγάπη» ήδη έκανε τις προεργασίες. Με ολόκληρη τη δύναμή του επενεργεί τότε ο θεϊκός λόγος πάνω σε εκείνες τις ψυχές και καταφέρνει μια αλλαγή της θέλησής τους, η οποία σημαίνει και μια βέβαιη αλλαγή της σφαίρας όπου επιτρέπεται τότε στις ψυχές να βρίσκονται.

Ριζικές πνευματικές αλλαγές διαδραματίζονται πάνω στη Γη και επίσης στο πνευματικό βασίλειο, και δεν έχει ακόμα λήξει η περίοδος της χάρης που παρέχεται στις ψυχές για την οριστική τους απόφαση. . .  Η αγάπη του Θεού πασχίζει αδιάκοπα να φέρει τη λύτρωση σε όλες τις ψυχές και η αγάπη μπορεί να συμβάλει πολύ. . .  Αφού η κάθε ακτίνα της αγάπης έχει λυτρωτικό αποτέλεσμα και δεν μπορεί να χαθεί τίποτα που να αγγιχτεί από μια τέτοια ακτίνα αγάπης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6259                16-5-1955

Πρόσωπο με πρόσωπο. . .

Αιώνια θα ηχεί το όνομά Μου μέσα στον κόσμο των μακάριων πνευμάτων. . .  Αιώνια θα τα αγγίζει η ακτίνα της αγάπης Μου, αιώνια θα ηχεί ο λόγος Μου και η θέλησή Μου θα είναι και η δική τους θέληση. Αιώνια θα φλέγεται η αγάπη τους για Μένα και θα ικανοποιείται από τη δική Μου αγάπης. . .  Θα είμαι ο Πατέρας τους και εκείνα θα είναι τα παιδιά Μου. . .  Αυτός είναι ο στόχος τον οποίο έθεσα από την αρχή και τον οποίο θα κατορθώσω μάλιστα, αν και μετά από ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Για Μένα το μεγαλύτερο διάστημα είναι σαν μια στιγμή, αφού υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων και θα υπάρχω στους αιώνες των αιώνων. . .

Αφάνταστα μικροσκοπικοί είστε σε σύγκριση με τη Θεότητά Μου που γεμίζει τα πάντα. Ωστόσο, ακόμα και το πιο μικροσκοπικό πράγμα είναι η μακαριότητά Μου, αφού εκπορεύτηκε από Μένα και είναι επομένως το ίδιο με Μένα καθ’όσον αφορά την αρχική του ουσία, και για αυτό το λόγο δεν θα χρειάζεται ποτέ να στερείται την αγάπη Μου, ακόμα και στην περίπτωση που βρίσκεται σε έσχατη απόσταση από Μένα. . .  ακόμα και στην περίπτωση που βρίσκεται ακόμα σε πολύ χαμηλό αναπτυξιακό επίπεδο και δεν έχει πρόσβαση στο φωτεινό κόσμο. . .  Το φροντίζω παρ’όλα αυτά, μόνο σε ένα υποφερτό για την κατάστασή του βαθμό. Κάποτε όμως το φωτεινό Μου βασίλειο θα υποδεχτεί και το πιο μακριά από Μένα ον, κάποτε αυτό θα συμμετέχει στη δοξολογία των μακάριων πνευμάτων, διαποτισμένο από την αγάπη Μου θα είναι επίσης ανείπωτα μακάριο και θα Με λαχταρά με όλη του την αγάπη και η παρουσία Μου θα του είναι βέβαιη.

Μέσα από αμέτρητες σφαίρες όμως βάδισε το ον από τότε που εκπήγασε από Μένα και θα βαδίσει ακόμα μέσα από αμέτρητες σφαίρες ώσπου να είναι τόσο κοντά Μου ώστε να μπορεί, υμνολογώντας Με, να Με δει πρόσωπο με πρόσωπο. Αφού θέλει για αυτό ένα βαθμό ωριμότητας που επιτρέπει την άμεση παρουσία Μου κοντά στο ον, γιατί αυτό θα διαλυόταν αν το χτυπούσε η ακτινοβολία της αγάπης Μου ενώ η κατάστασή του δεν θα ήταν ακόμα τέλεια. Για αυτό το λόγο μια συνεχώς αυξανόμενη μακαριότητα πρέπει πριν να πνευματοποιήσει το ον τόσο ολοκληρωτικά ώστε να μπορεί να Με πλησιάζει όλο και περισσότερο χωρίς να διαλυθεί. . .

Δεν μπορεί να περιγραφτεί αυτή η κατάσταση σε σας τους ανθρώπους, αφού ζείτε ακόμα σε μια σφαίρα όπου υπάρχει πάρα πολύ σκοτάδι, ακόμα και στην περίπτωση που ένα φως από πάνω σας χαρίζει τη φώτιση. . .  Είστε ακόμα πολύ μακριά από μια ολοκληρωτική πνευματοποίηση και επομένως επίσης ακόμα πολύ μακριά από Μένα. . .  Μπορώ μάλιστα να σας στείλω μια ακτίνα αγάπης, αλλά δεν θα ήσασταν ακόμα έτοιμοι για να δεχτείτε μια μεγαλύτερη δόση της αγάπης Μου. . .  Για αυτό το λόγο συγκρατώ ακόμα τη δύναμη της αγάπης Μου για να μην σας βλάψω, αλλά κάνω τα πάντα για να μειώσω την αντίστασή σας σε Μένα. . .  γιατί θέλω να έχω και εσάς κάποτε εκεί όπου ήταν η αρχή σας. . .  κοντά στον Ίδιο τον Εαυτό Μου, στον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας.

Δεν παραιτούμαι από σας, γιατί είστε ίδιοι με Μένα και ανήκετε ακαταμάχητα σε Μένα. Ωστόσο, δεν σας τραβάω κοντά Μου πρόωρα, αφού τότε θα κινδύνευε η ύπαρξή σας, το ατελές θα καιγόταν από τη δύναμη της αγάπης Μου, θα σταματούσε να υπάρχει. . .  με την προϋπόθεση ότι η αγάπη Μου θα ήταν περιορισμένη και δεν θα προστάτευε το πνευματικό από την πλήρη διάλυση μέσω της άσοφης διαπότισης στην κατάσταση μιας ακόμα ελλιπούς ποιότητάς του. . .

Αγάπη, σοφία και παντοδυναμία είναι η φύση Μου, και η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία επιδιώκουν το στόχο της θεοποίησης των πλασμάτων. . .  Και η αγάπη και η σοφία κατορθώνουν τα πάντα, επειδή η παντοδυναμία πρέπει να είναι εκεί όπου είναι η αγάπη, αφού αυτή είναι αποτελεσματική δύναμη. Μόνο ένα ον γεμάτο αγάπη μπορεί να αντέξει την παρουσία Μου μέσα στο βασίλειο των μακάριων πνευμάτων χωρίς να διαλυθεί, αφού τότε έχει γίνει ίδιο με Μένα και μπορεί να Με βλέπει πρόσωπο με πρόσωπο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6260                17-5-1955

Κορμί. . .

Ψυχή. . .

Πνεύμα. . .

Η αποστολή είναι η ενοποίηση. . .

Είναι ο προορισμός του ανθρώπου να ενοποιηθεί η ψυχή του με το πνεύμα μέσα του. . .  Στην περίπτωση που ο άνθρωπος ζει σύμφωνα με τον προορισμό αυτό, η μοίρα της ψυχής του έχει ήδη εξασφαλιστεί, η επίγεια ζωή του ανθρώπου θα ήταν επιτυχής όταν η ψυχή του αποβιώνει από τη Γη. Στην αρχή της ενσάρκωσης τα δύο. . .  η ψυχή και το πνεύμα. . .  είναι ακόμα χωρισμένα, αφού εθελοντικά εκτέλεσε η ψυχή, ως ένα ον που είχε τη συνειδητότητα του εγώ του, αυτό τον χωρισμό. Εθελοντικά πρέπει τώρα ξανά να ενοποιηθεί, πρέπει από μόνη της να επιδιώξει την ένωσή της με το πνεύμα, πρέπει να δείξει στο πνεύμα την προθυμία της για την αγάπη, το οποίο πνεύμα είναι τότε αμέσως πρόθυμος να τη βοηθήσει. . .  αφού ο Θεός ο Ίδιος. . .  το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  τη βοηθά τότε.

Επενεργεί πάνω στην ψυχή, αφού ένας σπινθήρας του Εαυτού Του δόθηκε στην ψυχή για την πορεία της στη Γη, ο οποίος, ως τμήμα του Θεού, ενεργεί οδηγώντας και διδάσκοντας την ψυχή και την τραβά κοντά του και επομένως βιάζεται διαρκώς να φτάσει στο προαιώνιο πατρικό Πνεύμα. . .  Μονάχα η ενοποίηση της ψυχής με το πνεύμα μέσα της πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί και ο οριστικός στόχος: η ενοποίηση με τον Θεό, η οποία σημαίνει ελευθερία και μακαριότητα.

Είναι εύκολο να βρει κανείς το νόημα της ζωής του, και ωστόσο μόνο λίγοι άνθρωποι επιδιώκουν να το βρουν, γιατί τους είναι ακατανόητο όσο η ψυχή τους δεν έχει ακόμα εντυπωσιαστεί καθόλου, όσο δεν παραχώρησε στο πνευματικό σπινθήρα μέσα της το δικαίωμα να τη διδάξει. . .  όσο δεν έχει ακόμα γεφυρώσει το χωρισμό της από το πνεύμα μέσω δικής της έμπρακτης αγάπης. . .  Τόση ώρα δεν καταλαβαίνει το σκοπό της επίγειας της ζωής και οι σκέψεις και οι επιθυμίες της ασχολούνται μόνο με  γήινα πράγματα. . .  Και τόση ώρα είναι ανεπιτυχής και η επίγεια της ζωή δεν της αποφέρει ούτε την παραμικρή άνοδο, αφού η ενοποίηση του πνεύματος και της ψυχής είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας της πορείας.

Και αφού αυτή η ενοποίηση είναι και θα μείνει πάντα μια πράξη της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου, μπορεί πάντα μόνο να γίνει μια επενέργεια πάνω στη βούλησή του από πλευράς του Θεού και του φωτεινού κόσμου για να πάρει η βούλησή του μια διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι μέχρι τώρα. . .  αλλά πάντα σέβοντας την ελευθερία του, κάτι που για αυτό το λόγο θέλει υπέρμετρη υπομονή και αντοχή. Το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων δεν θα ήταν τόσο φοβερά χαμηλό αν η θέληση του ανθρώπου μπορούσε να διορθωθεί με τη βία. Αυτό όμως θα ήταν άχρηστο για την πνευματική ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου, ακόμα και αν σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε στη Γη μια κατάσταση ειρήνης αντί των δεινών που επικρατούν τώρα. . .  Η ελευθερία βούλησης πρέπει να τηρείται, ακόμα και τότε που σημαίνει τη βύθιση του οντώδες στην άβυσσο. . .

Εθελοντικά πρέπει οι άνθρωποι να επιστρέψουν στον Θεό, εθελοντικά πρέπει να μεταμορφώσουν τη φιλαυτία μέσα τους σε ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον και με αυτό τον τρόπο να κατορθώσουν την ενοποίηση της ψυχής τους με το πνεύμα. . .  Αλλά με κάθε τρόπο έχουν την υποστήριξη από πλευράς του Θεού και του φωτεινού κόσμου, αφού όλα τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής  γίνονται έτσι ώστε να είναι εφικτή μια αλλαγή της θέλησής τους. . .  Ανεπαίσθητα τραβιέται η ψυχή από τον Θεό. . .  και μόλις είναι πρόθυμη να παρατήσει την κάποτε αντίστασή της, πιάνεται από την αγάπη του Θεού. . .  τότε ακούει το πνεύμα μέσα της και τότε δεν μπορεί ποτέ πια να βυθιστεί πίσω στο βασίλειο του σκότους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6261                18 κ. 20-5-1955

Θεϊκή ηγεσία διά του πνεύματος. . .

Στην περίπτωση που εκπληρώνετε όλους τους όρους που επιτρέπουν την ενέργεια του Πεύματός Μου μέσα σας, τότε σας έχει εξασφαλιστεί και η μόνιμη ηγεσία διά του Πνεύματός Μου και τότε δεν χρειάζεται πια να φοβάστε μην βαδίσετε σε λάθος δρόμους. . .  Τότε τα πάντα στη ζωή σας θα γίνουν έτσι όπως το πατρικό Μου Πνεύμα το καταλαβαίνει ως οφέλιμο για την ψυχική σας ωριμότητα. Το να εκπληρώσετε   αυτούς τους όρους όμως προϋποθέτει τη σοβαρή σας θέληση να κινείστε εντός της θεϊκής τάξης, δηλαδή πρέπει να θέλετε να κάνετε το σωστό. . .  Τότε θα πασχίζετε από μόνοι σας να ζήσετε τη ζωή σας με αγάπη, θα πιστεύετε σε ένα Ον ύψιστης τελειότητας Που σας δημιούργησε και θα επιθυμείτε να συνδεθείτε με αυτό το Ον. . .

Θα προσεύχεστε σε αυτό το Ον. . .  Και επομένως θα δημιουργήσετε το σύνδεσμο μαζί Μου, ο οποίος είναι πρώτ’απ’όλα ανάγκη για να μπορώ να εκδηλωθώ διά του Πνεύματος. Χωρίς να εκπληρώσετε αυτό τον όρο είναι αδύνατο να ενεργεί το Πνεύμα Μου μέσα σας, γιατί το αποτέλεσμα κάτι τέτοιου θα ήταν μια  αναγκαστική ανοδική ανάπτυξη. Στην περίπτωση όμως που συνάψατε μια φορά την επαφή μαζί Μου, με αποτέλεσμα να μπορώ να επενεργήσω πάνω σας διά του Πνεύματός Μου, μπορείτε να είστε πεπεισμένοι ότι ολόκληρη η επίγεια σας ζωή θα βρίσκεται κάτω από αυτή την επενέργεια, ότι τα πάντα θα διαδραματίζονται και θα σας πλησιάζουν έτσι ώστε να βαδίσετε προς τα πάνω. . .  Αφού Εγώ ο Ίδιος δεν σας οδηγώ ποτέ προς το βάθος, αλλά σας τραβάω αναπόφευκτα στα ύψη. . .

Πρέπει μεν να κάνετε πάντα προσπάθειες, δεν πρέπει να γίνετε χλιαροί ή να αφεθείτε αδιάφορα σε όλες τις δυνάμεις που να προσπαθήσουν να επενεργήσουν πάνω σας, αλλά η θέλησή σας πρέπει πάντα να είναι και να παραμένει στραμμένη σε Μένα, Εγώ πρέπει πάντα να παραμένω ο στόχος σας, τότε θα πετύχετε μάλιστα το στόχο σας, Εμένα τον Ίδιο. . .  στον Οποίο ανήκετε από την αρχή. Το Πνεύμα Μου ενεργεί μέσα στον κάθε άνθρωπο που μόνο έχει θετική στάση απέναντί σε Μένα. . .  που δηλαδή Με αναγνωρίζει και επιθυμεί να τον πιάσω. . .

Εσείς οι άνθρωποι πρέπει να αναρωτηθείτε με σοβαρότητα πώς συμπεριφέρεστε απέναντί Μου. . .  αν Με αρνείστε, αν δεν πιστεύετε στην ύπαρξη ένος Δημιουργού που έχει σχέση μαζί σας και αν επομένως ζείτε τη ζωή σας εντελώς χωρισμένοι από Εκείνον. . .  Αν Με αναγνωρίζετε ως υπάρχων και αν φοβάστε Εμένα και την εξουσία Μου και αν, για αυτό το λόγο, αισθάνεστε μόνο μια δυσαρκέσκεια όταν αμαρταίνετε ενώπιον των εντολών Μου. . .  ή αν Με αγαπάτε και προσπαθείτε για αυτό να ζήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .

Πρέπει να καταλάβετε στα σοβαρά ότι η ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα σας μπορεί να γίνει πάντα μόνο στην περίπτωση που συνδεθείτε μαζί Μου με αγάπη. . .  Και κατά συνέπεια δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα σας φωτίσει ή σας οδηγήσει το Πνεύμα Μου αν οι ίδιοι μέσω της θέλησής σας βρίσκεστε ακόμα μακριά Μου, παρόλο που πιστεύετε ότι υπάρχω. . .  Μόνο η θέλησή σας να είστε στενά συνδεδεμένοι μαζί Μου έχει ως αποτέλεσμα την ενέργεια του Πνεύματός Μου μέσα σας, και τότε η πορεία σας στη Γη δεν είναι πια χωρίς ηγεσία, τότε συμβαίνουν τα πάντα έτσι όπως η αγάπη Μου το καταλαβαίνει ως καλό για σας και την τελειοποίησή σας. Τότε υπακούτε στη φωνή του πνεύματος μέσα σας, δηλαδή ακολουθείτε την εσωτερική πίεση, με αποτέλεσμα να κάνετε κατά κάποιον τρόπο πάντα μόνο αυτό που σας λέει το Πνεύμα Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6262                20 κ. 21-5-1955

Η φωνή της συνείδησης. . .

Συναισθήματα. . .

Ο σωστός δρόμος. . .

Σας δείχνεται ξανά και ξανά ο δρόμος τον οποίο θα πρέπει να πάρετε στη Γη, ακόμα και τότε που δεν παραλαβαίνετε απευθείας δασκαλέματα από Μένα, αφού σας μιλάω και με έναν τρόπο που ονομάζεται «συναισθήματα», έτσι ώστε μπορεί να δραστηριοποιηθεί το μυαλό σας, γιατί βρίσκεστε ξανά και ξανά αντιμέτωποι με συνθήκες που σας εντυπωσιάζουν, προκαλώντας σας είτε πόνο είτε χαρά. . .  Μπορείτε μέσω των αισθημάτων σας να καταλάβετε τι είναι λαχταριστό για έναν άνθρωπο, τι του προξενεί καημό και τι έχει βλαβερό αποτέλεσμα στο κορμί του. . .  Και μπορεί να σας επηρεάσει η θέλησή σας να κρατήσετε μακριά από τον συνάνθρωπό σας αυτό που τον πονά ή να του δώσετε αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο. . .

Τα συναισθήματα και η λογική σας μπορούν ήδη να σας δείξουν το σωστό δρόμο, ακόμα και στην περίπτωση που σας λείπουν αληθινά δασκαλέματα ή που δεν σας αρέσουν τα εκκλησιαστικά δασκαλέματα, γιατί η προέλευσή τους σας φαίνεται αμφίβολη. Τα δικά του βιώματα μπορούν να καθορίζουν τη θέληση, τις σκέψεις και τις πράξεις του ανθρώπου, και επίσης ξέρει ο κάθε άνθρωπος τι είναι δίκαιο, γιατί ο καθένας διεκδικεί για τον εαυτό του το δικαίωμα να είναι ευτυχισμένος και γιατί ο κάθε άνθρωπος μπορεί να «αισθάνεται» σωματικούς και ψυχικούς πόνους.

Η αγάπη για τον εαυτό του θα τον παρακινεί πάντα να αποκτήσει αυτό που τον κάνει ελεύθερο και χαρούμενο. . .  και μια δίκαιη σκέψη θα παρέχει το ίδιο και στους συνανθρώπους. . .  Επομένως η γνώση για το σωστό δρόμο βάλθηκε μέσα στον κάθε άνθρωπο. Το πώς ωστόσο θα χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση που απόκτησε μέσω των δικών του συναισθημάτων και της δουλειάς του μυαλού του εξαρτάται από τη βούλησή του, η οποία είναι και θα μείνει ελεύθερη λόγω της τελειοποίησης του ανθρώπου.

Και για αυτό το λόγο θα μπορεί πάντα να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, ακριβώς από το αποτέλεσμά τους στον ίδιο τον άνθρωπο. Και για αυτό μπορεί να γίνει λόγος για τη «φωνή της συνείδησης», η οποία θα εκδηλώνεται πάντα μέσω των «συναισθημάτων», η οποία ωστόσο μπορεί και να πνιγεί μέσα στον άνθρωπο στην περίπτωση που η φιλαυτία του έχει αναπτυχτεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ο άνθρωπος διεκδικεί κάθε ωραίο για τον εαυτό του, ενώ κάνει όλο το κακό στο συνάνθρωπο. . .  Τότε τα σχετικά συναισθήματα εξασθενίζονται όλο και περισσότερο και τότε οι άνθρωποι συχνά ισχυρίζονται ότι δεν ξέρει ο κάθε άνθρωπος τι είναι καλό ή κακό. . .  Και πάλι μπορεί να απαντήσει κανείς μόνο: Δεν θέλει να το ξέρει. Αφού όσο ξέρει τι επιθυμεί ή δεν επιθυμεί ο ίδιος, ξέρει επίσης να ξεχωρίζει το καλό και το κακό. . .  ακόμα και χωρίς κανένα δασκάλεμα από έξω. Ένα τέτοιο θα του έδινε όμως πάντα τη βεβαίωση ότι τα εσωτερικά του συναισθήματα συμφωνούν με τη διδασκαλία Μου, διά της οποίας δείχνω στους ανθρώπους το σωστό δρόμο στον οποίο θα πρέπει να βαδίσουν στη Γη. . .  με τη διδασκαλία της αγάπης Μου, η οποία απαιτεί πάντα μόνο να ασκήσει ο άνθρωπος την αγάπη.

Όπου όμως οι ζωικές ορμές από τα προηγούμενα στάδια της ανάπτυξής του είναι υπερβολικά δυνατές μέσα στον άνθρωπο, ισχύει μονάχα το αίσθημα του ισχυροτέρου απέναντι στον αδύναμο. . .  Αφού μέσα σε έναν τέτοιο άνθρωπο εγκαθίστονται οι δυνάμεις του σκότους και τον ωθούν να δράσει σύμφωνα με τη θέλησή τους. . .  Τέτοιος «δαιμονισμένος» άνθρωπος ωστόσο δεν μπορεί να αναφερθεί ως απόδειξη του ότι χωρίς δασκαλέματα από την πλευρά Μου δεν μπορεί κανείς να βρει και να πάρει το δρόμο σε Μένα. . .  Αφού η αγάπη Μου φροντίζει όλα τα πλάσματά Μου, τους αφήνει όμως την ελεύθερη θέλησή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6266                26-5-1955

Καμία παράκληση για τις ψυχές στο επέκεινα δεν είναι μάταιη. . .

Όλοι θα μάθετε ότι η αγάπη Μου για σας είναι απεριόριστη και ότι για αυτό δεν αφήνω κανέναν στη μοίρα που επέλεξε ο ίδιος, αλλά ότι βοηθάω όλους, τόσο στη Γη όσο και στο επέκεινα. Φροντίζω την κάθε ψυχή που Μου συστήνετε, για την οποία προσεύχεστε, την οποία θέλετε να βοηθήσετε μέσα στην πνευματική της ένδεια. Βοηθάω οπουδήποτε ζητήσει κανείς τη βοήθειά Μου, γιατί σας αγαπώ όλους. . .  Όμως αυτό θα σας είναι κατανοητό μόνο τότε που θα μπείτε στο πνευματικό βασίλειο και που θα σας πλησιάσουν όλες εκείνες οι ψυχές τις οποίες απελευθέρωσε η προσευχή σας από τα δεινά τους. . .  Μόνο τότε θα ξέρετε ότι άκουσα την κάθε επίκλησή σας και ότι δεν Μου στείλατε μάταια καμία από τις παρακλείσεις σας. . .

Αλλά θα πρέπει να το μάθετε ήδη στη Γη από το στόμα Μου. Θέλω να σας το πω ο Ίδιος ότι μπορείτε να βοηθήσετε κάθε ψυχή στην οποία χαρίζετε αγάπη. . .  Και θέλω να σας το πω, γιατί πάρα πολλά εξαρτώνται από τη βοήθειά σας, διότι όλες εκείνες οι ψυχές χρειάζονται να δουν μόνο μια μικρή ακτίνα αγάπης από σας για να στραφούν σε σας, κάτι που σημαίνει ήδη την αρχή της λύτρωσής τους. . .  διότι παραλαβαίνουν από σας αυτό που έχουν ανάγκη για την περαιτέρω άνοδό τους.

Αν ξέρατε πόσο αποτελεσματικό είναι το μέσο που έχετε στη διάθεσή σας. . .  δεν θα είχατε πια καμία άλλη σκέψη από το να σώσετε ψυχές από το σκοτάδι. Και όλες αυτές σας ευχαριστούν και σας περιστοιχίζουν πάντα, έτσι ώστε δεν κάνετε ποτέ καμία πνευματική δουλειά χωρίς την παρουσία τους. . .  Και τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος δεν μπορείτε να φανταστείτε, αφού μια μοναδική ακτίνα φωτός πιάνει τόπο και κάνει αμέτρητες ψυχές επιδεκτικές του λόγου Μου. . .  Και για αυτό το λόγο τον διοχετεύω στη Γη, γιατί τίποτε άλλο δεν έχει αποτέλεσμα μέχρι το πνευματικό βασίλειο και γιατί έχει μεταμορφωτική επιρροή και πάνω στις ψυχές που βρίσκονται στο βάθος. . .

Δίνω, αλλά παίρνω πίσω πολύ περισσότερα, βρίσκουν ξανά το δρόμο σε Μένα τα πλάσματά Μου που βρίσκονταν πολύ μακριά Μου, που αισθάνονται την αγάπη σας σαν δύναμη, με αποτέλεσμα να στραφούν εθελοντικά και σε Μένα, γιατί οι καρδιές τους γίνονται μαλακές και πειθήνιες εξαιτίας της αγάπης σας. Και για χάρη της αγάπης σας μπορεί να εκδηλώνεται σε εκείνες τις ψυχές και η δική Μου αγάπη, μπορώ να τις προμηθεύω με δύναμη, την οποία χρησιμποιούν και πάλι για την έμπρακτη αγάπη στις ψυχές που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. . .

Είναι τόσο ευρύ το λυτρωτικό έργο που μπορεί να γίνει σε εκείνες τις δυστυχισμένες ψυχές στο βάθος, αφού η κάθε ψυχή έχει πάλι την παρέα της, η οποία κατά κάποιον τρόπο λυτρώνεται επίσης μέσω της βοήθειάς σας, κάτι που τώρα, πριν το τέλος της Γης. . .  πριν από την αρχή μιας νέας λυτρωτικής περιόδου, έχει μέγιστη σημασία, αφού αμέτρητες ψυχές απαλλάσσονται ακόμα από τη μοίρα της εκ νέου φυλάκισης, η οποία θα τις πρόφταινε αμετάκλητα στην περίπτωση που βασανίζονταν ακόμα στο πιο πυκνό σκοτάδι και δεν τους είχε δειχτεί κανένας δρόμος προς τα ύψη.

Αγαπώ όλα τα πλάσματά Μου και δεν θέλω να υποφέρουν για ατελείωτους καιρούς. Ωστόσο, τηρώ το νόμο της αιώνιας τάξης, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να λυτρώσω παράνομα τις ψυχές που Μου προβάλλουν ακόμα αντίσταση. Η αγάπη σας όμως μπορεί να σπάσει αυτή την αντίσταση και τότε μπορεί να δραστηριοποιηθεί και η δική Μου αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο βοηθάω όλες που Μου συστήνετε, για τους οποίες προσεύχεστε, και τις απελευθερώνω από τα δεινά τους. . .  Αφού η αγάπη Μου δεν τελειώνει ποτέ, την αγάπη Μου τη χαρίζω σε όλα τα πλάσματά Μου, η αγάπη Μου θέλει να γίνουν όλα μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6267                27-5-1955

Μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην αρχή και το τέλος της λυτρωτικής περιόδου. . .

Σε μεγάλα χρονικά διαστήματα διαδραματίζονται οι μεμονωμένες λυτρωτικές περιόδοι, με αποτέλεσμα η αρχή μιας τέτοιας μάλλον να μην είναι πια αποδεδειγμένη στο τέλος, γιατί αυτό είναι και αναγκαίο για τους ανθρώπους, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι σχετικά με την πίστη τους. Αφού ένα τέλος που θα έπρεπε να περιμένουν με βεβαιότητα θα καθόριζε τη θέληση των ανθρώπων. Παρ’όλα αυτά η γνώση για το τέλος της προηγούμενης περιόδου δεν χάθηκε, και έτσι ο καθένας μπορεί να τη δεχτεί αν το θέλει. Και κανείς δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι εκείνος ο τερματισμός της προηγούμενης εποχής δεν έγινε. . .  Για το λόγο αυτό και το επικείμενο τέλος αυτής της Γης παραμένει ζήτημα της πίστης του καθενός, και κατά συνέπεια η πνευματική ένδεια είναι τόσο μεγάλη, επειδή επίκειται το τέλος, ενώ οι άνθρωποι το λαμβάνουν υπόψη τους τόσο λίγο και δεν ετοιμάζονται. . .

Και τα πράγματα είναι έτσι όπως πριν από κάθε τέλος. . .  εμφανίζονται προφήτες και ενορατικοί που, ωθημένοι από το πνεύμα τους, επισημαίνουν αυτά που θα έρθουν. . .  αλλά, όπως πάντα, δεν τους πιστεύουν οι άνθρωποι, γιατί για αυτούς το καθετί πνευματικό είναι ατελείωτα μακριά και η γήινες σκέψεις και επιδιώξεις τους δεν επιτρέπουν κανένα «τέλος της Γης», γιατί απλά δεν θέλουν να το πιστέψουν και γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους αποδειχτεί το τέλος. . .  Κανείς δεν ξέρει ακριβώς την ημέρα και την ώρα, αλλά πολλοί ξέρουν ότι δεν είναι πια μακριά. Αυτοί επίσης μόνο το πιστεύουν  και ωστόσο είναι εντελώς πεπεισμένοι στο εσωτερικό τους, επειδή εξαιτίας των πνευματικών τους γνώσεων, εξαιτίας του βαθμού της κατανόησής τους, ξέρουν να διαβάζουν στο σωτήριο σχέδιο του Θεού και μπορούν να ακολουθούν τα αίτια και τα αιτιατά και ξέρουν επομένως ότι το τέλος είναι αναπόφευκτο, γιατί δεν πρόκειται μόνο για τους ανθρώπους αυτής της Γης αλλά για την ανοδική ανάπτυξη όλων των πνευματικών στοιχείων που είναι δεσμευμένα μέσα στα έργα της δημιουργίας. . .

Ο άνθρωπος που έχει γνώση και κατανόηση παρακολουθεί τα πάντα με διαφορετικά μάτια και διαπιστώνει απλά ότι όλα διαδραματίζονται σύμφωνα με το θεϊκό νόμο. Αλλά δεν μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις του σε ανθρώπους ο βαθμός της κατανόησης των οποίων είναι τόσο χαμηλός ώστε είναι τυφλοί στο πνεύμα. . .  σε ανθρώπους που πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν και μπορούν να αποδείξουν και που δεν έχουν καμία αίσθηση του πνευματικού. Δεν μπορεί να μεταδώσει τις σκέψεις και τις γνώσεις του στους συνανθρώπους, αλλά μπορεί να νουθετήσει και να προειδοποιήσει, γιατί μπορεί γεμάτος πεποίθηση να επισημάνει το επικείμενο τέλος, έτσι ακριβώς όπως πρέπει να το περιμένουν οι άνθρωποι. . .

Η αποπεράτωση μιας λυτρωτικής περιόδου είναι κάτι τόσο τρομερό και κάτι που δεν έζησαν ακόμα οι άνθρωποι ώστε είναι δύσκολο να τη θεωρήσει κανείς μια δυνατότητα, και για αυτό φαίνεται αναξιόπιστη στους ανθρώπους. Και παρόλο που δίνονται ξεκάθαρα σημάδια από πριν, η άπιστη ανθρωπότητα δεν προσέχει ούτε εκείνα. . .  Τόσο μεγαλύτερη όμως θα είναι η φρίκη τους όταν πραγματοποιηθούν αυτά που ανακοίνωναν προφήτες και ενορατικοί αρκετό χρόνο πριν. Και ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να προετοιμαστούν οι άνθρωποι για αυτό το συμβάν παρά να ενημερώνονται συνεχώς για το λόγο του Θεού, ο Οποίος τον διοχετεύει στη Γη για να Τον πιστέψουν οι άνθρωποι, επειδή δεν πιστεύουν πια τους συνανθρώπους τους.

Για αυτό το λόγο ο Θεός μιλά στους ανθρώπους, αλλά επίσης με έναν τρόπο ώστε να μην εξαναγκαστούν να πιστέψουν, ώστε όμως μπορούν να πιστέψουν αν είναι πρόθυμοι. Και πρόκειται για την τελευταία δυνατότητα να ενημερωθούν οι άνθρωποι για γεγονότα που θα μπορούσαν να τους καθορίσουν να αλλάξουν και να ψάξουν ακόμα να βρουν το δρόμο προς τα ύψη. . .  Πρόκειται να τους προσφερθούν γνώσεις που θα τους χάριζαν μια σωστή εξήγηση και που θα ήταν επομένως για αυτούς μια βοήθεια και σωτηρία πριν από την καταστροφή. . .  Ωστόσο, δεν αναγνωρίζουν ούτε ότι πρόκειται για το λόγο του Θεού, με αποτέλεσμα να μην τον δεχτούν. . .  Και η ανθρωπότητα βαδίζει προς την καταστροφή της, επιδιώκει διαρκώς μονάχα την ύλη, και η ύλη θα είναι ο τόπος διαμονής της όταν έρθει το τέλος, όταν ξεκινήσει μια νέα λυτρωτική εποχή, όπως προβλέπεται από τους αιώνες των αιώνων στο θεϊκό σωτήριο σχέδιο, προκειμένου να αποκτήσει τη μακαριότητα ό,τι παραμένει ακόμα στη δυστυχία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6269                29-5-1955

Θεοποίηση. . .

Πνευματικός σπινθήρας. . .

[Παραλείπω τις πρώτες τέσσερις παραγράφους, γιατί πρόκειται για επαναλείψεις προηγούμενων μηνυμάτων· σημείωση της μεταφράστριας.]

Σε αυτό το στάδιο της ελεύθερης θέλησης, ως άνθρωπος, η αγάπη Μου προσπαθεί να επενεργήσει πάνω του, προσθέτοντας στην ψυχή του μια σπιθίτσα του Πνεύματος αγάπης Μου για να τον επηρεάσει αυτή, στην περίπτωση που το επιτρέπει ο άνθρωπος. Διά αυτής της πνευματικής σπιθίτσας μπορεί ο άνθρωπος να είναι μόνιμα συνδεδεμένος μαζί Μου, ωστόσο δεν εξαναγκάζεται να δημιουργήσει αυτό το σύνδεσμο. . .  Αλλά ένας βοηθητικός παράγοντας ανεκτίμητης αξίας είναι το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο, το οποίο αποτελεί και την εγγύηση για να μπορέσει ο άνθρωπος να ενωθεί μαζί Μου. . .  με την προϋπόθεση ότι η θέλησή του δεν Μου προβάλλει πια σαφή αντίσταση. . .

Όταν Εγώ ο Ίδιος επιτέλεσα ως ο άνθρωπος Ιησούς το λυτρωτικό έργο. . .  όταν επωμίστηκα τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας και την εξιλέωσα, άνοιξε για πρώτη φορά ο δρόμος από το βάθος στο ύψος. . .  Τότε όμως έδωσα στους ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να πάρουν αυτό το δρόμο τη δύναμη που τους έλειπε μέχρι τότε. . .  Συνδέθηκα ο Ίδιος μαζί τους, δεν τους άφηνα πια χωρίς βοήθεια. . .  Συνδέθηκα ο Ίδιος μαζί τους μέσω του πνευματικού σπινθήρα, αφήνοντας ωστόσο στον καθένα το αν ήθελε να συνδεθεί μαζί Μου. . .  Αφού δεν εξαναγκάζω κανένα πλάσμα να δεχτεί Εμένα και τη δύναμη του Πνεύματός Μου, τη θέτω όμως στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να διαποτίζεται από το Πνεύμα Μου και τη δύναμή του αν μόνο το θέλει. . .

Το Πνεύμα Μου είναι δικό Μου τμήμα. . .   Είναι η δύναμη της αγάπης που διάρρεε αρχικά όλα τα πλάσματά Μου, την οποία όμως απόρριψαν, πράγμα που προκάλεσε την πτώση τους στην άβυσσο. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να προμηθεύονται ξανά απεριόριστα από Μένα αυτή τη δύναμη της αγάπης Μου, εφόσον απελευθερώθηκαν πρώτα από την κάποτε ενοχή της αμαρτίας τους αναγνωρίζοντας τον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή και παρακαλώντας Τον να τους συγχωρέσει την ενοχή τους. . .

Μόνο τότε μπορούν να παραλαβαίνουν τη θεϊκή δύναμη αγάπης από Μένα, τότε μπορεί το Πνεύμα Μου να ενεργοποιηθεί μέσα τους, τότε μπορώ να «χύσω το Πνεύμα Μου» και ο σύνδεσμος μαζί Μου έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να γίνει καμία οπισθοδρόμηση στην άβυσσο, να μπορέσει το πλάσμα Μου να διανύσει χωρίς κόπο το δρόμο προς τα πάνω με τελευταίο στόχο την ολοκληρωτική του ενοποίηση μαζί Μου και να γυρίσει τότε ως το «παιδί» Μου σε Μένα στο πατρικό του σπίτι. Χωρίς τη βοήθειά Μου αυτό θα ήταν ανέφικτο, ακριβώς γιατί το πλάσμα έχασε οποιαδήποτε δύναμη. . .  Η αγάπη Μου ωστόσο του παρέχει ξανά αυτή τη δύναμη, η αγάπη Μου ενώνεται και πάλι με το πλάσμα, εφόσον αυτό είναι πρόθυμο να επιστρέψει σε Μένα. . .  Η αγάπη Μου στέλνει σε όλα τα πλάσματά Μου το Πνεύμα Μου, προκειμένου να σας οδηγήσει και να σας διδάξει, προκειμένου να σας δείξει το σωστό δρόμο για Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6270                30-5-1955

Η επιφοίτηση του Πνεύματος. . .

Όπως και να είναι η θέληση, η σκέψη και οι πράξεις σας. . .  καθορίζονται από το Πνεύμα Μου, μόλις αφεθείτε στην ηγεσία του, μόλις Μου αφοσιωθείτε εντελώς για να σας προστατέψω και να σας οδηγήσω Εγώ. . .  Θέλει μόνο την αφοσίωσή σας σε Μένα για να πιαστείτε πλήρως από Μένα, για να μπορώ να ενεργήσω μέσα σας διά του Πνεύματός Μου. Δεν χρειάζεται πια να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας, μπορείτε να διανύσετε ξέγνοιαστοι το δρόμο σας στη Γη, θα φτάσει στο σωστό προορισμό, γιατί Εγώ, μέσω του Πνεύματός Μου, φυλάω τώρα όλα τα βήματά σας και θα τα οδηγώ πάντα καλά, στην περίπτωση που οι ίδιοι κινδυνεύετε να πάρετε λάθος δρόμο. . .

Εγώ ο Ίδιος είμαι παρών κοντά σας μόλις το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργεί μέσα σας. . .  Εσείς όμως πρέπει να το επιτρέψετε αυτό με την ελεύθερη βούλησή σας. . .  Αλλά όσο λείπει σε σας τους ανθρώπους ο σύνδεσμος μαζί Μου, όσο αφήνετε ακόμα τον πνευματικό σπινθήρα μέσα σας να κοιμάται εντελώς άπρακτος, απομονώνεστε ακόμα από Μένα. Και αυτό που κάνετε τότε, αυτό που σκέφτεστε και θέλετε καθορίζονται ακόμα από τον αντίπαλό Μου, αφού αυτός επενεργεί ασταμάτητα πάνω σας, γιατί έχει αυτό το δικαίωμα όσο με τη θέλησή σας του ανήκετε ακόμα. . .  Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ Εγώ να σας επηρεάζω και η μοίρα σας κινδυνεύει. . .  Αφού χωρίς Εμένα δεν σας περιμένει τίποτα το καλό αλλά η βέβαιη καταστροφή σας, δηλαδή η πτώση σας στην άβυσσο, στο βασίλειο του αντιπάλου Μου. . .

Όσο ζείτε ως άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη δεν συλλογίζεστε πολύ τη μοίρα σας μετά το σωματικό σας θάνατο, αλλά δεν θα γλιτώσετε από αυτή τη μοίρα, η οποία μπορεί να είναι τρομερή, αλλά και πάρα πολύ ωραία. . .  Γιατί δεν παραδίνεστε στον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας με την πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα σας οδηγήσει καλά; Ότι θα σας χαρίσει τη μακαριότητα την οποία σας υποσχέθηκε; Επειδή δεν έχετε καμία πίστη και επειδή αυτή είναι ήδη η επενέργεια του αντιπάλου Μου σε σας ότι επιδιώκει να εκτοπίσει την πίστη σας σε Μένα. . .

Αλλά σας έδωσα το μυαλό, σας έδωσα την ικανότητα να σκέφτεστε. . .  και δυνάμει αυτής της ικανότητας μπορείτε να Με αναγνωρίσετε, μπορείτε, δυνάμει του μυαλού σας, να αναγνωρίσετε μια Δύναμη που δημιούργησε όλα όσα σας περιβάλλουν και στην Οποία οφείλεται και η δική σας ύπαρξη. . .  Χαρίστε τον εαυτό σας σε αυτή τη Δύναμη, και τότε δεν έχετε οι ίδιοι πια καμία ευθύνη για την επίγεια σας ζωή, αφού αυτή η Δύναμη κάνει τότε τα πάντα για να σας οδηγήσει σίγουρα στον προορισμό σας. . .  επειδή με την αφοσίωσή σας επιστρέψατε σε Μένα, από τον Οποίο απομακρυνθήκατε κάποτε εθελοντικά.

Παραδώστε τον εαυτό σας σε Μένα και θα βαδίζετε κάτω από την προστασία Μου από τότε και μετά, η θέληση, η σκέψη και η πράξη σας θα ανταποκρίνονται στο θέλημά Μου, γιατί θα μπορώ ο Ίδιος να επενεργώ σε σας διά του Πνεύματός Μου. . .  Ξέρετε τώρα τι σημαίνει η έκχυση του Πνεύματός Μου πάνω σας; . . .  Μπορεί μεν να γίνει αυτή με διαφορετική ένταση, ανάλογα με την αγάπη σας για Μένα και για τον διπλανό σας, αλλά μπορείτε πάντα να αισθάνεστε ότι σας έχω πιάσει, μπορείτε πάντα να αντιλαμβάνεστε τη φωνή του Πνεύματός Μου μέσα σας, αν μόνο η λαχτάρα σας είναι στραμμένη σε Μένα, αν μόνο θέλετε να σας θέσω υπό την κατοχή Μου, αν δηλαδή χαρίζετε τον εαυτό σας σε Μένα. . .  Τότε θα σας οδηγώ οπουδήποτε και να βαδίσετε. . .  Τότε θα διανύσετε την επίγεια σας ζωή χωρίς κίνδυνο, τότε θα πετύχετε βέβαια το στόχο. . .  Τότε θα Με ακολουθήσετε και δεν θα Με εγκαταλείψετε ποτέ πια. . .  Αφού θα σας γεμίζει το Πνεύμα Μου, θα έχετε γίνει και πάλι δικοί Μου, όπως ήσασταν στην αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6272                1-6-1955

Η απέραντη αγάπη του Θεού. . .

Επιστροφή. . .

Η αγάπη Μου σας δημιούργησε. . .  Με γέμιζε απέραντη αγάπη για σας, τα όντα που έπλασα. . .  και η απέραντη αγάπη Μου θα σας αγκαλιάζει στους αιώνες των αιώνων. . .  Το να καταλάβετε αυτά τα λόγια Μου με ολόκληρη τη σημασία τους δεν σας είναι δυνατό, αφού δεν γνωρίζετε τη θεϊκή αγάπη, δεν είστε ικανοί να τη φανταστείτε και μπορείτε επομένως μόνο να δεχτείτε τα λόγια Μου ως την αλήθεια και να πιστέψετε ότι δεν θα σας αφήσω ποτέ να πέσετε σε αβύσσους από τις οποίες δεν υπάρχει καμία επιστροφή στην αιωνιότητα. . .

Όσο επιμένετε να διατηρείτε την απόστασή σας από Μένα δυνάμει της ελεύθερης θέλησής σας, δεν θα αισθάνεστε καθόλου την αγάπη Μου για σας. . .  Αλλά όσο περισσότερο Με πλησιάσετε, τόσο περισσότερο θα σας ακτινοβολήσει η αγάπη Μου και τότε θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι και γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνετε αιώνια μακριά Μου. . .  Θα καταλάβετε ότι η αγάπη Μου σας ακολουθεί και δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να σας κερδίσει, γιατί μόνο η ανταπόδοση της αγάπης μπορεί να σας ενοποιήσει μαζί Μου και γιατί επιθυμώ αυτή την αγάπη σας από τότε που απομακρυνθύκατε από Μένα.

Η ατελείωτη αγάπη Μου είναι η εξήγηση για τα πάντα. . .  για τη δημιουργία, για τη συνεχής ζωογόνηση και ανανέωση εκείνης, για την πορεία σας στη Γη και για την διεύθυνσή Μου της μοίρας σας. . .  Η αγάπη Μου όμως είναι και η εξήγηση για όλες τις αντιξοότητες, για τις καταστροφές και τις θεομηνίες. . .  Η αγάπη Μου είναι η αιτία και για τη διάλυση και την αλλαγή της παλιάς Γης όταν έρθει η στιγμή όπου τα πλάσματά Μου δεν θα αναγνωρίζουν πια την αγάπη Μου, όταν είναι πιο μακριά Μου από ποτέ. . .  Αφού αν δεν σας αγαπούσα, πράγματι δεν θα επιθυμούσα την επιστροφή σας σε Μένα. . .  τότε όμως δεν θα χρειαζόταν ούτε να υπάρχει μια δημιουργία ούτε να υπάρχουν οι άνθρωποι, μέσα στους οποίους ενσαρκώνεται το πνευματικό που απομακρύνθηκε από Μένα.

Αλλά σας αγαπώ και παρά της ατέλειας σας, παρά τις αδυναμίες και της ελλειπικότητάς σας, για τις οποίες φταίτε οι ίδιοι. . .  γιατί η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ και επομένως δεν μπορεί να σας εγκαταλείψει, παρόλο που Μου προβάλλετε αντίσταση. . .  Και αυτή η αγάπη θα πετύχει και κάποτε την επιστροφή σας σε Μένα με την ελεύθερη θέλησή σας, αφού είναι μια δύναμη στην οποία δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί τίποτα στην περίπτωση που ήθελε να εξουσιάσει τα πάντα. . .  Ωστόσο, θέλει να ενεργήσει μαζί σας, θέλει να σας χαρίσει τη μακαριότητα και θέλει να ανταποδοθεί στον ίδιο βαθμό, και για αυτό προσπαθεί να σας κερδίσει, να κερδίσει την ανταπόδοσή σας. . .

Και επομένως δεν θα μπορείτε ποτέ να αποδεσμευτείτε από την αγάπη Μου. Ωστόσο, μπορεί αυτή να σας κάνει μακάριους μόνο τότε που την ανταποδίδετε με την ελεύθερη θέλησή σας. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως θα μπορείτε να βιώσετε και να δείτε αφάνταστα πράγματα. . .  Θα βρίσκεστε μέσα σε ανείωπτη μακαριότητα και θα καταλάβετε τι έκανε και έπρεπε να κάνει η αγάπη Μου για σας, γιατί δεν σας εγκαταλείπει και δεν μπορεί να σας εγκαταλείψει, εσάς που εκπορευτήκατε από την αγάπη Μου και θα παραμένετε πάντα μέσα στην αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6274                3-6-1955

Απόσταση από τον Θεό και λάθος στάση απέναντί Του. . .

Η απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους και στον Θεό αυξάνεται όλο και περισσότερο και ο χρόνος πλησιάζει όλο και περισσότερο στο τέλος του. . .  Μόνο λίγοι άνθρωποι μεινώνουν αυτή την απόσταση και πρόκειται για τους ανθρώπους που ανήκουν στην εκκλησία του Χριστού, που στέκονται μέσα στη ζωντανή πίστη, η οποία αφυπνίστηκε στη ζωή μέσω της έμπρακτης αγάπης. Πρόκειται για τους λίγους ανθρώπους που δεν χάνουν τον εαυτό τους στον κόσμο, αλλά που ζουν συνειδητά, δηλαδή επιδιώκουν να εκπληρώσουν το θέλημα του Θεού. . .  Αυτοί Τον πλησιάζουν και δεν χρειάζονται να σκεφτούν με τρόμο το επικείμενο τέλος, αφού ξέρουν ότι και γιατί πρέπει να έρθει το τέλος και ότι το τέλος σημαίνει για αυτούς μόνο την αρχή μιας καινούργιας ζωής. . .  στο επέκεινα ή στον παράδεισο της νέας Γης. . .

Και πρέπει η απόσταση από τον Θεό να μειωθεί προηγουμένως για να μην γίνει το τέλος η καταστροφή της ψυχής. . .  Αφού απόσταση από τον Θεό σημαίνει αναπόφευκτα την αποσκλήρυνση της πνευματικής ουσίας, δηλαδή ο μετασχηματισμός της στην πιο σκληρή ύλη. . .  Απόσταση από τον Θεό σημαίνει έλλειψη δύναμης και άρα ανικανότητα για δραστηριότητα. . .  μια κατάσταση την οποία επιδείχνει φανερά η σκληρή ύλη. Αφού η θεϊκή δύναμη της αγάπης δεν μπορεί να διαρρέει το πνευματικό που Του είναι ανυπότακτο, με αποτέλεσμα αυτό να είναι χωρίς την παραμικρή δύναμη, και παραμένει στην αδύναμη κατάστασή του για αιωνιότητες ώσπου να αρχίσει να παρατά την αντίστασή του. . .

Ως άνρθωποι αισθάνεστε γεμάτοι δύναμη και για αυτό το λόγο δεν το θεωρείτε δυνατό ότι σας περιμένει αυτή η μοίρα. . .  Και επίσης δεν το θεωρείτε δυνατό γιατί εξαιτίας της απόστασής σας από τον Θεό είστε εντελώς ανήξεροι καθ’όσον αφορά το στόχο που θα πρέπει να πετύχετε στη Γη και καθ’όσον αφορά τη συμπεριφορά σας, η οποία είναι τελείως αντίθετη με τον προορισμό σας. . .  Δεν έχετε καμία ιδέα για το ότι συνεπώς αποκλείεται για σας καμία άλλη μοίρα από την εκ νέου φυλάκιση μέσα στην ύλη, ακριβώς γιατί βρίσκεστε πολύ μακριά από τον Θεό. . . γιατί δεν Τον αναγνωρίζετε όσο δεν ζείτε σύμφωνα με το θέλημά Του. . .  ακόμα και στην περίπτωση που πρεσβεύετε τον Θεό με το στόμα σας. . .  Και αυτή η στάση σας απέναντι στον Θεό θα έχει για σας ένα άκρως επώδυνο αποτέλεσμα. . .

Πόσο σπάνια σκέφτεται ένας άνθρωπος τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα Του. . .  Συνέχεια τον γεμίζουν οι εγκόσμιες σκέψεις, ολόκληρη η δραστηριότητα και η σκέψη του ασχολούνται με γήινα πράγματα, αρχίζει και τελειώνει την ημέρα με επίγειες έγνοιες και επίγεια δραστηριότητα. . .  Για Εκείνον Που τους έδωσε τη ζωή δεν τους μένει χρόνος και αν Τον σκέφτονται, το κάνουν χωρίς την παραμικρή αίσθηση ευθύνης απέναντί Του. Τον αποκλείουν από τις σκέψεις τους και αρκούνται σε σπάνιες περιπτώσεις σε μια δημόσια ώρα της «θείας λειτουργίας», γιατί έτσι είναι η παράδοσή τους. . .

Δεν υπάρχει πια ζωή μέσα στις εκκλησίες που θα πρέπει να μαρτυρήσουν για τον Θεό. Δεν υπάρχει πνεύμα μέσα τους, και το πνεύμα δεν μπορεί να είναι μέσα στους ανθρώπους για το λόγο ότι δεν υπάρχει πια αγάπη μέσα τους, διότι μονάχα η αγάπη μειώνει την απόσταση από τον Θεό και διότι χωρίς την αγάπη το χάσμα είναι σχεδόν αγεφύρωτο. . .  Και η πίστη στον Θεό θα είναι ζωντανή πάντα μόνο εκεί όπου οι καρδιές των ανθρώπων είναι γεμάτες αγάπη. . .  Και έτσι θα μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας, από το βαθμό της αγάπης των ανθρώπων στη Γη, ότι η απόστασή τους από τον Θεό αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και ότι κατά συνέπεια ένα τέλος είναι αναπότρεπτο. . .  επειδή οι άνθρωποι το προκαλούν μόνοι τους εξαιτίας της στάσης τους απέναντι στον Θεό. . .

Τα δώρα της χάρης που έχουν στη διάθεσή τους οι άνθρωποι. . .  το μυαλό τους, την ελεύεθρη θέλησή τους και τις ικανότητές τους δεν τα χρησιμοποιούν για να πλησιάσουν τον Θεό, αλλά για να απομακρυνθούν όλο και περισσότερο από Εκείνον, με αποτέλεσμα ότι θα χάσουν αυτά τα δώρα της χάρης. . .  Θα είναι ανελεύθεροι και αδύναμοι και πάλι για ατελείωτους καιρούς. . .  θα βυθιστούν σε ένα βάθος από το οποίο είχαν ήδη σκαρφαλώσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο με πολλούς κόπους. . .  Ωστόσο, επιδίωξαν με την ελεύθερη θέλησή τους και πάλι το βάθος και άρα απομακρύνθηκαν εθελοντικά από τον Θεό, και αυτή η θέλησή τους θα καθορίσει τη μοίρα τους μόλις έρθει το τέλος αυτής της Γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6275                4-6-1955

Η δύναμη και το αποτέλεσμα του θεϊκού λόγου. . .

Τονωθείτε συνέχεια με το λόγο Μου. . .  Δεν μπορώ να σας το συμβουλεύσω αρκετά, αφού θα έχετε ανάγκη ακόμα πολλή δύναμη και τόνωση στο επόμενο διάστημα. Πρέπει πριν να έχετε αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να συνδεθείτε μαζί Μου τόσο ολόψυχα ώστε να Με νιώθετε, κατά κάποιον τρόπο, πάντα δίπλα σας και ώστε επομένως να Μου υποβάλετε αμέσως κάθε πρόβλημα, κάθε αμφιβολία και κάθε ερώτημά σας. . .  Πρέπει να αισθάνεστε πάντα την παρουσία Μου κοντά σας, τότε δεν θα φοβάστε, ό,τι και να γίνει. . .  Θα αφήνετε να σας πλησιάζουν τα πάντα και θα είστε πάντα σίγουροι ότι Εγώ θα τα φροντίζω όλα για σας.

Και ακριβώς αυτή την ισχυρή πίστη, αυτή τη σιγουριά, μπορείτε να αποκτήσετε μόνο αν βυθίζεστε διαρκώς στο λόγο Μου. . .  αν Μου επιτρέπετε συνέχεια να σας μιλάω, με αποτέλεσμα να είστε όλο και περισσότερο πεπεισμένοι για την παρουσία Μου κοντά σας, για την αγάπη και την εξουσία Μου. . .  Τότε θα είμαι κοντά σας, παρόλο που δεν σας είμαι ορατός. . .  Και είμαι για σας πράγματι μια καλύτερη προστασία από ό,τι μπορεί ποτέ να είναι άνθρωπος στη Γη. Όταν επομένως ξέρετε ότι βρίσκεστε υπό την προστασία Μου, όλος ο φόβος σας, όλη η ανησυχία σας θα έχουν διαλυθεί, θα Μου παραδοθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη και βέβαια δεν θα είστε εγκαταλειμμένοι, αφού δεν σας απογοητεύω. Αφήστε Με ξανά και ξανά να σας μιλάω. . .  και βγάλτε από το λόγο Μου τη δύναμη που έχετε ανάγκη κατά το τελευταίο διάστημα πριν το τέλος. . .

Η κάθε μέρα είναι ακόμα μια τελευταία ευκαιρία για τους ανθρώπους στη Γη που είναι ακόμα μακριά Μου και που θα πρέπει επίσης να Με βρουν. . .  Η κάθε μέρα όμως είναι και μια τελευταία ευκαιρία για σας τους πιστούς Μου, γιατί κάθε μέρα μπορείτε να ωριμάσετε περισσότερο και γιατί μέσω του λόγου Μου που σας απευθύνω έχετε πράγματι στη διάθεσή σας ένα θησαυρό χάρης, τον οποίο χρειάζεται μόνο να εκμεταλλευτείτε για να πετύχετε ένα βαθμό ωριμότητας που θα σας εξασφαλίσει την είσοδο στον παράδεισο πάνω στη νέα Γη. Μόνο στην περίπτωση της άμεσης βοήθειάς Μου μπορείτε να ξεπεράσετε την τελευταία περίοδο στη Γη και να βγείτε νικητές από τον τελευταίο αγώνα. . .  Και αυτή τη βοήθεια σας την παρέχω άφθονα, αφού η αιώνια Θεότητα σκύβει η Ίδια προς τη Γη, στέλνει μια ακτίνα φωτός μέσα στο σκοτάδι, και ο καθένας που να μπει στη λάμψη της μπορεί να ανέβει από αυτό το σκοτάδι. . .

Το γεγονός ότι η Γη και οι άνθρωποι που ζουν πάνω της θα πρέπει να ανεχτούν όλα τα δύσκολα που θα έρθουν στο επόμενο διάστημα καλύπτεται πλήρως από αυτή την αφάνταστη χάρη του ότι διοχετεύω στους ανθρώπους το λόγο Μου από πάνω, αφού όποιος υποδεχτεί αυτό το λόγο μέσα στην καρδιά του, μάλλον δεν θα επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από όλα τα δεινά και την ένδεια. . .  Δεν θα τον αγγίξουν τόσο πολύ όπως όλους τους συνανθρώπους, οι οποίοι θα πρέπει να βιώσουν αυτά τα δεινά ακριβώς για να βρουν το δρόμο πίσω σε Μένα, για να μειώσουν τη μεγάλη απόστασή τους από Μένα. . .

Και για το λόγο αυτό σας νουθετώ ξανά και ξανά να εκμεταλλευτείτε καλά αυτή την αφάνταστη χάρη. . .  Σας νουθετώ να ζήσετε σύμφωνα με το λόγο Μου. . .  Σας προειδοποιώ να μην γίνετε αδιάφοροι ή χλιαροί. . .  αφού θα το μετανιώσετε όταν είστε αδύναμοι και αβοήθητοι απέναντι στα δεινά, ενώ οι δικοί Μου θα αισθάνονται πάντα προστατευμένοι από Μένα εξαιτίας του συνδέσμου τους μαζί Μου, ενώ θα είναι δυνατοί και γενναίοι και θα τα βγάλουν πέρα με όλα τα εμπόδια. . .  επειδή θα τους συμπαραστέκομαι, επειδή θα Με επικαλούνται με πλήρη εμπιστοσύνη και Εγώ θα ακούω και θα εισακούω πάντοτε την επίκλησή τους. . .

Μαζί Μου θα μπορείτε να ξεπεράσετε τα πάντα, χωρίς Εμένα όμως θα είστε εκτεθειμένοι σε κάθε συμφορά. Και όταν σας πλησιάζω ξανά και ξανά, πιάστε Με με την αγάπη σας και μην Με αφήσετε πια να απομακρυνθώ από σας. . .  Αφήστε Με να σας μιλάω και να σας αποδείξω διά του λόγου Μου την παρουσία Μου κοντά σας. . .  Τότε μπορείτε ήσυχοι και αισιόδοξοι να βαδίσετε προς το μέλλον, όπου τα πάντα θα γίνουν έτσι όπως τα ανακοίνωσα, όπου θα έρθει το τέλος και μαζί του η Κρίση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6276                5-6-1955

Η λύτρωση του Εωσφόρου. . .

Η επιστροφή στο πατρικό σπίτι του χαμένου γιού. . .

Κόσμοι θα γίνουν και θα περάσουν, ξανά και ξανά η δημιουργική Μου θέληση θα δραστηριοποιείται, συνέχεια θα δημιουργώ νέες μορφές με σκοπό να είναι τόποι διαμονής για το πνευματικό που επιδιώκει να φτάσει κοντά Μου. . .  Και ξανά και ξανά θα τις διαλύω για να λυτρώσω το πνευματικό που βρίσκεται μέσα τους. . .  Ένα γίγνεσθε και πέρασμα θα υπάρχει ακόμα για αιωνιότητες, ώσπου να μπορέσω να θεωρήσω το έργο Μου ολοκληρωμένο, ώσπου ολόκληρο το πνευματικό να έχει γυρίσει σε Μένα και να έχω κερδίσει για τον εαυτό Μου και τον αντίπαλό Μου, όταν, στερημένος από κάθε δύναμη, θα στραφεί εθελοντικά σε Μένα, ο Οποίος είμαι ο Θεός και Πατέρας του. . .  Και θα ζητήσει την αγάπη Μου και θα την πάρει άφθονα. . .

Ωστόσο, ώσπου να γίνουν αυτά θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες, αφού όσο υπάρχει ακόμα αλύτρωτο πνευματικό, θα υπάρχουν και δημιουργίες. . .  και επομένως όσο υπάρχουν δημιουργίες, η λύτρωση των πεσμένων όντων δεν έχει ακόμα κατορθωθεί. . .  Και τόσον καιρό θα παραμείνει ο αντίπαλος και εχθρός Μου εκείνος που έπεσε ο ίδιος και που φταίει για την πτώση αμέτρητων όντων. . .  εκείνος η αγάπη του οποίου εξαφανίστηκε όταν συνειδητοποίησε την υπέρμετρη δύναμη που τον διέρρεε και ως την πηγή της οποίας θα έπρεπε να Με αναγνωρίσει και το αρνήθηκε. . .

Και για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να χάσει την αίσθηση της δύναμής του πριν να Μου παραδοθεί ως εξασθενισμένο ον και να Με αγαπήσει και πάλι όπως στην αρχή. . .  Δεν μπορεί πριν να αλλάξει τα αισθήματά του για Μένα, δεν μπορεί να παρατήσει πριν την αντίστασή του, γιατί νομίζει ότι κατέχει ακόμα δύναμη όσο υπάρχει ακόμα αλύτρωτο πνευματικό που του ανήκει. . .  Αφού αυτή η επίγνωση της δύναμής του ήταν η αιτία της πτώσης του στην άβυσσο. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν ξέρετε τι σήμαινε εκείνος για Μένα και τι σημαίνει ακόμα. . .  Δεν ξέρετε ότι άθελά του συνεργάζεται στη θεοποίηση των όντων που έπλασα, ότι ωστόσο μέσα στην τύφλωσή του και στο μίσος του για Μένα δεν καταλαβαίνει ότι έκανα και εκείνον ένα εργαλείο του σχεδίου Μου, το οποίο όμως δεν συμφωνεί με τη θέλησή του. . .  Μπόρεσα όμως να το κάνω αυτό μόνο γιατί ήξερα για το μεγάλο μίσος του. . .  Δεν θα τον είχα ποτέ χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς Μου αν υπήρχε έστω και η ελάχιστη ελπίδα για μια πρόωρη επιστροφή του, για την αλλαγή της θέλησής του και των αισθημάτων του για Μένα.

Μόνο την ελεύθερη βούλησή του χρησιμοποίησα. . .  για την οποία όμως ξέρω από τους αιώνες των αιώνων. Τη δυνατότητα μιας αλλαγής της βούλησής του θα την είχα πράγματι υποστηρίξει με κάθε τρόπο. . .  ακριβώς γιατί ήταν το πρωτόπλαστο ον, στο οποίο ανήκε ολόκληρη η αγάπη Μου και το οποίο βέβαια ήθελα επίσης να σώσω από την άβυσσο. Αλλά η αντίστασή του είναι πιο ισχυρή παρά ποτέ και δεν θα μειωθεί για αιωνιότητες. Και πάνω σε αυτή την αντίστασή του, που Μου ήταν μάλιστα γνωστή, έχτισα το σχέδιό Μου της θεοποίησης των πλασμάτων και μπόρεσα να το κάνω, γιατί κατάλαβα ότι μια αλλαγή της θέλησής του αποκλείεται τελείως. . .  Το ότι ωστόσο και αυτό το πρωτόπλαστο ον. . .  που είναι τώρα ο αντίπαλός Μου. . .  έχει την αμέριστη αγάπη Μου προκύπτει από το γεγονός ότι σέβομαι τη θέλησή του, ότι του αφήνω την πλήρη ελευθερία να ενεργήσει εναντίον Μου, όσο αυτό γίνεται στο βαθμό που του παραχώρησα. . .

Στην περίπτωση όμως που ξεπερνά τα όρια του δικαιώματος άσκησης εξουσίας του, τον δένω, κάτι που θα γίνεται πάντα στο τέλος μιας λυτρωτικής εποχής, δηλαδή του βάζω ξανά δεσμά, προκειμένου τα όντα που επιδιώκουν να φτάσουν κοντά Μου να μην κινδυνεύσουν. . .  Και όμως τον απελευθερώνω και πάντα ξανά από τα δεσμά του τη στιγμή που θα πρέπει να Με υπηρετήσει και πάλι, χωρίς ωστόσο να το καταλάβει, για να πετύχει το πνευματικό την οριστική του ωριμότητα. . .  Αφού πράγματι σας λέω: Ο ουρανός και η Γη Με υπηρετούν στο προαιώνιο σχέδιό Μου, και για να μην συνεχίσει ο αντίπαλός Μου να εξουσιάζει σε υπερβολικό βαθμό, όπως το έκανε αρχικά απέναντι στα πεσμένα πνεύματα, έστειλα στη Γη το «Γιο Μου». . .  ο Οποίος βγήκε νικητής από το δίκαιο αγώνα. . .  ο Οποίος τσάκισε την εξουσία εκείνου, με αποτέλεσμα η θέληση του όντος να μπορούσε από τότε να αντισταθεί στη θέληση εκείνου χρησιμοποιώντας τις χάρες του λυτρωτικού έργου. . .

Εξαιτίας του σταυρικού θανάτου του Ιησού μειώθηκε πάρα πολύ η δύναμη του αντιπάλου, νικήθηκε αυτός. . .  Αλλά εξεγείρεται τώρα ακόμα περισσότερο, γιατί τον εγκατέλειψε το φως της γνώσης, γιατί η πτώση του στην άβυσσο σήμαινε και το σκοτάδι του πνεύματός του, με αποτέλεσμα να λυσσομανά τυφλά, ωθημένος από το μίσος. . .  χωρίς να καταλάβει πού οδηγεί το μίσος του. . .  ότι του παίρνονται ξανά και ξανά πνευματικά όντα που του ανήκαν ακόμα και φυλακίζονται μέσα στα δημιουργήματα και ότι με αυτό τον τρόπο χάνει ολοένα και περισσότερο τη δύναμή του, αφού μονάχα τα πεσμένα όντα είναι το απόθεμα της δύναμής του. . .  και η λύτρωση των πεσμένων όντων σημαίνει τη συνεχή μείωση της δύναμής του. . .

Και για να πραγματοποιηθεί αυτή η λύτρωση, για αυτό πέθανα Εγώ ο Ίδιος στο σταυρό. . .  Η αγάπη Μου έκανε εφικτή αυτή τη λύτρωση και η αγάπη Μου δεν θα αναπαυτεί ώσπου να είναι και πάλι στην κατοχή Μου ό,τι αποστάτησε από Μένα. . .  ώσπου να επιστρέψει εθελοντικά σε Μένα, με αποτέλεσμα και ο αντίπαλός Μου, στερημένος από τη δύναμή του, θα Μου παραδοθεί. . .  ώσπου να ζητήσει και αυτός τη λύτρωση, την οποία δεν θα του αρνηθεί η ατελείωτη αγάπη Μου. . .  ώσπου να έχει γυρίσει πίσω στο πατρικό του σπίτι ο χαμένος γιος, σε Μένα, από τον Οποίο εκπορεύτηκε κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6277                6-6-1955

Χτυπήματα της μοίρας. . .

Η αγάπη του Πατέρα. . .

Με αμετάβλητη αγάπη σάς ακολουθεί η στοργή Μου, αφού δεν θέλω την καταστροφή σας αλλά τη μακαριότητά σας. . .  Θέλω τη λύτρωσή σας από το σκότος και την είσοδό σας στο φως. Για αυτό το λόγο δεν θα σας ρίξω μέσα στα δεινά και στην ένδεια για άλλους λόγους παρά μόνο για να σας βοηθήσω να ανεβείτε στο ύψος, επειδή βασανίζεστε ακόμα μέσα στο σκοτάδι και δεν βρίσκετε μόνοι σας τη δύναμη για την άνοδο. Τα μέσα Μου και η αποτελεσματικότητά τους ωστόσο σας είναι ξένα και τείνετε εύκολα να πιστέψετε ότι είμαι απάνθρωπος. . .

Ωστόσο, πιστέψτε στην αγάπη Μου και πιστέψτε ότι πάντα μόνο η αγάπη καθορίζει τις ενέργειές Μου, ότι με το κάθε γεγονός αποσκοπώ πάντα μόνο στην μακαριότητά σας. . .  Μόνο Εγώ ξέρω για το αποτέλεσμα τέτοιων γεγονότων, μόνο Εγώ ξέρω ποιο δρόμο θα είχατε πάρει χωρίς τα χτυπήματα της μοίρας Μου. . .  και μόνο Εγώ ξέρω πότε ένας τέτοιος δρόμος οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. Και αυτό που επιβάλλω τότε στον άνθρωπο για να τον εμποδίσω να πάρει εκείνο το δρόμο, βασίζεται πάντα μόνο στην αγάπη Μου και θα έχει ευλογημένο αποτέλεσμα, παρόλο που αυτό φαίνεται ακατανόητο σε σας τους ανθρώπους.

Κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος οι επώδυνες επεμβάσεις από πλευράς Μου είναι επειγόντως ανάγκη και θα επαναλαμβάνονται συχνά, το χέρι Μου θα πρέπει όλο και περισσότερο να λύσει προβλήματα και θα υπάρχει ακόμα πολύς καημός και πολλή λύπη, αλλά επίσης θα σωθούν ψυχές, θα οδηγηθεί η προσοχή των ανθρώπων φανερά σε Εκείνον Που κρατά στα χέρια Του τις μοίρες όλων. . .  Και παρόλο που μόνο θα τον φοβούνται, διότι δεν θα είναι ικανοί να τον αγαπούν. . .  τουλάχιστον θα Τον αναγνωρίσουν, θα πιστέψουν σε έναν Θεό και Διευθυντή του ουρανού και της Γης. . .  Και αυτή η πίστη θα μπορεί να τους βοηθήσει, εφόσον έχουν καλή θέληση. . .

Το πιο μικροσκοπικό πλάσμα κατέχει την αγάπη Μου και μόνο Εγώ εξασφαλίζω τη ζωή όλων για να μπορέσουν κάποτε επίσης να φτάσουν στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης και να εκπληρώσουν την τελευταία αποστολή τους στη Γη. . .  Πόσο περισσότερο όμως φροντίζω εκείνο το πλάσμα που έχει ήδη φτάσει σε αυτό το στάδιο, για να μην οπισθοδρομήσει, με αποτέλεσμα να ήταν μάταιη η προηγούμενη πορεία του στη Γη. . .  Αλλά καταλαβαίνω και τους σκοπέλους στο επίγειο δρόμο του κάθε ανθρώπου. Και ξέρω αν ο άνθρωπος θα ξεπεράσει αυτό το σκόπελο ή αν κινδυνεύει να αποτύχει. . .  Και για αυτό το λόγο τον ακολουθώ με τη φροντίδα Μου και τον αρπάζω για να μην πέσει ή τον οδηγώ σε ένα διαφορετικό δρόμο. . .  Αλλά ποτέ δεν θέλω την καταστροφή του. . .

Επιπλέον πρέπει να ξέρετε ότι είμαι πάντοτε ένας στοργικός Πατέρας. . .  και ότι η δική Μου πατρική στοργή είναι πράγματι πιο πολύτιμη για έναν άνθρωπο της Γης από ό,τι μπορεί ποτέ να είναι η μέριμνα ενός ανθρώπου για τον συνάνθρωπο. . .  Αυτό να το θυμάστε πάντα όταν αναρωτιέστε με αμφιβολίες πώς μπορώ να επιτρέψω κάτι που κάνει παιδιά ορφανούς, που στερεί από οικογένειες το στήριγμά τους, που παίρνει στους ανθρώπους αυτό που αγαπούν περισσότερο. . .  Εγώ μπορώ να προσφέρω παρηγοριά σε όλους, μπορώ να αναλάβω όλες τις στεναχώριες και είμαι ένας Πατέρας για όσους είναι μόνοι και έρημοι. . .  Ωστόσο, πρέπει να Με βρουν. . .

Και σε αυτό αποσκοπώ, δηλαδή να δημιουργήσουν το σύνδεσμο μαζί Μου μέσα στα έσχατα δεινά. . .  Αφού τι νόημα έχουν τα λόγια που δήθεν εκφράζουν την πίστη του ανθρώπου σε Μένα στην περίπτωση που δεν τα πραγματοποιεί, στην περίπτωση που οι άνθρωποι δεν έρχονται σε Μένα τότε που τα γήινα δεινά κοντεύουν να τους καταθλίψουν. . .  Η ζωντανή πίστη θα είναι ένα πραγματικό στήριγμα για τους ανθρώπους. . .  ενώ η νεκρή πίστη θα ξυπνήσει μέσα τους πολλές αμφιβολίες για την αγάπη και την παντοδυναμία του Θεού. . .  Και ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει κάποτε τεράστιες δυσκολίες. . .  Τότε θα πρέπει να πάρουν το δρόμο σε Μένα και θα τους βοηθήσω πράγματι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες  τους. . .

Μόνο Εγώ είμαι Αυτός που μπορεί να παίρνει, αλλά και να δίνει. Και όταν το ξέρετε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, να πιστέψετε επίσης ότι μπορώ να θεραπεύω τις πληγές που σας προξένησα για χάρη της μακαριότητάς σας. . .  Να πιστέψετε ακλόνητα και χωρίς αμφιβολίες ότι δεν οδηγεί πάντα στη μακαριότητα αυτό που θεωρείτε καλό και ωφέλιμο εσείς. . .  Οι τρόποι Μου είναι συχνά διαφορετικοί, οδηγούν όμως σίγουρα στο στόχο. Και να έρχεστε πάντα σε Μένα με τέτοια πίστη, και θα μπορείτε να νιώθετε την αγάπη Μου, γιατί Με πιστεύετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6280                9-6-1955

Η σωστή προσευχή και η σωστή θεία λειτουργία. . .

Η προσευχή ενός θρήσκου παιδιού ανεβαίνει στον ουρανό και φτάνει στο αυτί Μου. . .  και θα εισακουστεί η προσευχή του. . .  Και ωστόσο, τόσο λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το προνόμιο, γιατί εξαιτίας της συνήθειας της εξωτερικής μορφής δεν αντιλαμβάνονται πια τη δύναμη μιας προσευχής στο πνεύμα και στην αλήθεια. . .  Μόνο ένας μεγάλος καημός μπορεί ακόμα να τους παρακινήσει να πουν λόγια από την καρδιά τους που θα φτάσουν στο αυτί Μου, αφού ο μεγάλος καημός τούς κάνει να έρθουν σε Μένα για βοήθεια. . .  Και τους ευλογώ στην περίπτωση που παρατούν τότε κάθε εωτερική μορφή και Μου μιλούν όπως μιλά ένα παιδί με τον πατέρα του. . .

Τις απερίσκεπτες προσευχές όμως δεν τις προσέχω, και όμως τις λένε τόσο συχνά οι άνθρωποι. . .  καθώς δεν προσέχω οτιδήποτε εκφράζει δήθεν ένα ευλαβές φρόνημα του ανθρώπου, ενώ στερείται της  βαθύτερης σκέψης. Για αυτό το λόγο απαίτησα από σας να Με επικαλεστείτε στο πνεύμα και στην αλήθεια. . .  γιατί απεχθάνομαι κάθε δήθεν και κάθε τύπο. Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε μάλλον να ξεγελάσετε ο ένας τον άλλον με τέτοιον τρόπο, ποτέ όμως δεν μπορείτε να ξεγελάσετε Εμένα. . .  Και πιστεύετε ότι Με προσκυνάτε με κενές επιδείξεις, με τελετουργικές πράξεις, με μια «εξωτερική» θεία λειτουργία. Εγώ όμως δεν κοιτάζω όλα αυτά, ενώ μια απλή προσευχή με βαθιά πίστη ακούγεται χαριτωμένα στο αυτί Μου και Μου αρέσει πολύ. Και μια τέτοια προσευχή μπορεί κανείς να στείλει πάνω σε Μένα οπουδήποτε και οποτεδήποτε, θα Με φτάσει πάντα και θα εισακουστεί.

Πόσο εύκολο είναι να Με προσκυνήσετε αν μόνο Μου χτίσετε μια αγία τράπεζα μέσα στην καρδιά σας πάνω στην οποία θα Μου χαρίζετε αγάπη. . .  όταν συνομιλείτε ήσυχα αλλά ολόψυχα μαζί Μου, όταν Μου ζητάτε τη βοήθειά Μου και τη χάρη Μου, όταν Μου χαρίζετε την καρδιά σας και λαχταράτε πάντα την παρουσία Μου. . .  Τότε προσεύχεστε «στο πνεύμα και στην αλήθεια». . .  Τότε είμαι μαζί σας, γιατί θα είμαι πάντα κοντά στο παιδί Μου που στέλνει τις στοργικές του σκέψεις στον Πατέρα. . .  Απεχθάνομαι όμως κάθε τυπική πράξη, γιατί πολύ εύκολα είναι μόνο ένα πρόσχημα για ένα άπονο, αδιάφορο φρόνημα που προκαλεί την καταστροφή των ανθρώπων. Επιπλέον εκτιμάτε λάθος τον Θεό και Πατέρα σας όταν πιστεύετε ότι Εγώ. . .  όπως εσείς οι άνθρωποι. . .  θέλω να Με προσκυνάτε με χλιδή και μεγαλοπρέπεια. . .

Έχω στη διάθεσή Μου ολόκληρη τη μεγαλοπρέπεια και ολόκληρο το μεγαλείο και θέλω να σας χαρίζω τα πάντα, εφόσον μόνο Μου προσφέρετε την αγάπη σας ως αντάλλαγμα. Αφού μονάχα αυτή την αγάπη σας την αναζητώ, την οποία όμως δεν Μου αποδεικνύετε μέσω εξωτερικών τύπων, αλλά την οποία θέλω να ανακαλύψω μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. . .  Αυτή η αγάπη στρέφεται με ανιδιοτέλεια στο διπλανό σας και έτσι αποδεικνύει και την αγάπη σας για Μένα. Μια καρδιά γεμάτη αγάπη είναι για Μένα το πιο ωραίο προσκύνημα, μόνο μια καρδιά γεμάτη αγάπη λέει λόγια στο πνεύμα και στην αλήθεια και μόνο μια καρδιά γεμάτη αγάπη τη θεωρώ παιδί Μου, στο οποίο ανήκει επίσης ολόκληρη η αγάπη Μου. . .  Τέτοιο παιδί μπορεί να Με παρακαλέσει για οτιδήποτε και δεν θα απογοητευτεί ποτέ, αφού Με πιστεύει και την πίστη του δεν την απογοητεύω. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6281                10-6-1955

Η σωστή κατεύθυνση της θέλησης – Πλήρη ελευθερία. . .

Ο δρόμος πάνω στον οποίο βαδίσατε μέχρι τώρα ήταν ένας δρόμος της αιχμαλωσίας, όπου έπρεπε να κάνετε αυτό που σας διέταζε το θέλημά Μου. . .  Ένας τέτοιος δρόμος δεν μπορούσε να σας φέρει κάμια μακαριότητα, επειδή μέσα στην ανελευθερία και στην αδυναμία δεν μπορούσατε ποτέ να είστε μακάριοι και επειδή αναγκαζόσασταν να υπηρετήσετε παρά τη θέλησή σας. . .  δηλαδή ζούσατε κατά κάποιον τρόπο σαν δούλοι, παρόλο που ο κύριος που ευθύνεται για τη δουλεία σας, δεν μπορούσε να σας διατάζει. Ήσασταν ανελεύθεροι και είστε ακόμα ανελεύθεροι, παρόλο που ως άνθρωποι πήρατε πίσω την ελεύθερη θέληση, δηλαδή μπορείτε να κάνετε και να μην κάνετε αυτό που αποφασίζετε οι ίδιοι. Ωστόσο, και ο κύριός σας έχει πάλι μια ορισμένη δύναμη πάνω σας, την οποία δεν είχε πριν. . .

Πρέπει να ξέρετε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φαινομενική ελεύθερη κατάστασή σας για να πετύχετε την πλήρη ελευθερία, για να απελευθερωθείτε εντελώς από τον έλεγχο του κυρίου σας. Και πρέπει να επιδιώξετε και να κατορθώσετε μόνοι σας αυτή την απελευθέρωση, δηλαδή πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη θέλησή σας έτσι ώστε να κάνετε πάντα μόνο αυτό που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την οριστική ελευθερία. . .  Ο αντίπαλός Μου όμως, ο οποίος είναι ακόμα ο κύριός σας, χρησιμοποιεί τώρα τη δύναμή του επενεργώντας πάνω στη θέλησή σας, παρουσιάζοντάς σας ως άξιο επιδίωξης αυτό που δεν θα είναι ποτέ κατάλληλο να σας λυτρώσει, που αντίθετα θα σας δέσει όλο και περισσότερο σε εκείνον από τον οποίο θα πρέπει να απελευθερωθείτε.

Μετά από την ατελείωτη προηγούμενη πορεία σας αυτό το διάστημα της ελεύθερης θέλησης σημαίνει για σας μια υπέρμετρη χάρη, και εφόσον εκμεταλλευτείτε τώρα αυτή τη χάρη, θα τελειώσει οριστικά αυτή η κατάσταση της ανελευθερίας σας, η φαινομενική ελευθερία της επίγειας σας ζωής θα γίνει για σας μια αληθινή, μόνιμη κατάσταση, όπου δεν θα χρειάζεται να φοβάστε καμία ενόχληση ή επενέργεια από τον αντίπαλό Μου, όπου δηλαδή θα είστε αληθινά ελεύθεροι και θα μείνετε ελεύθεροι για όλη την αιωνιότητα. . .  Ωστόσο, μπορείτε επίσης να υποκύψετε στην επιρροή του κατά τη διάρκεια της περιόδου που σας δόθηκε για να δοκιμαστεί η θέλησή σας. . .  και μπορείτε να ενισχύσετε τα δεσμά σας αντί να τα κόπψετε. . .  Και δεν συνειδητοποιείτε τι χάνετε από δική σας απερισκεψία χρησιμοποιώντας λάθος τη βούλησή σας, ενδίδοντας στη θέληση του αντιπάλου Μου και εκπληρώνοντάς την. . .

Μια ζωή αφάνταστης μακαριότητας σας περιμένει, την οποία χαραμίζετε εθελοντικά μόνο για να περάσετε το σύντομο χρόνο της ζωής σας πάνω στη Γη με απολαύσεις τις οποίες αισθάνεται μονάχα το κορμί σας. Δεν το ξέρετε αυτό, αλλά ούτε το πιστεύετε στην περίπτωση που σας διοχετεύεται η σχετική γνώση. . .  Εγώ όμως πρέπει κατά το σύντομο διάστημά σας στη Γη να σας αφήσω την ελευθερία της βούλησής σας. . .  Ούτε θα αφαιρέσω από τον αντίπαλό Μου το δικαίωμά του να επενεργήσει πάνω σας, ούτε θα σας εμποδίσω να χρησιμοποιήσετε λάθος τη βούλησής σας. . .  Αφού σε σας εναπόκειται το αν θα σας κερδίσω Εγώ ή αν θα σας κερδίσει ο αντίπαλός Μου. Εσείς οι ίδοι πρέπει να αποφασίσετε για τη μοίρα σας στην αιωνιότητα, εσείς οι ίδιοι έχετε την ευθύνη για την επίγεια σας ζωή. Αλλά νουθετείστε και προειδοποιείστε ξανά και ξανά, δασκαλεύεστε και σας επισημαίνεται το καθήκον σας κατά το σύντομο χρόνο σας στη Γη. . .

Τα πάντα γίνονται για να παρακινηθείτε να αποφασίσει καλά η θέλησή σας, αυτή όμως θα παραμείνει ελεύθερη, και στην περίπτωση που επιδιώκετε ξανά το βάθος, αυτό θα είναι η μοίρα σας. . .  καθώς επίσης θα πετύχετε αναπόφευκτα το ύψος αν η θέλησή σας αποφασίσει να πάει εκεί. . .  Σύντομος είναι ο χρόνος σας στη Γη, αλλά το αποτέλεσμα της πορείας σας στη Γη θα διαρκέσει ατελείωτους καιρούς ή και για ολόκληρη την αιωνιότητα.

Όσο είστε ακόμα ανελεύθεροι είστε και δυστυχισμένοι και βρίσκεστε μακριά από την αρχική σας κατάσταση. . .  Και αυτό μπορείτε να αλλάξετε, μπορείτε να γίνετε ξανά αυτό που ήσασταν αρχικά και μπορείτε επομένως να είστε απεριόριστα μακάριοι. . .  Μην αφήσετε να περάσει μάταια αυτή η περίοδος της χάρης, εκμεταλλευτείτε καλά την ελευθερία που σας παρέχεται για να απαλλαχτείτε και από τα τελευταία δεσμά, για να μπορέσει η ψυχή σας να πετάξει ελεύθερη και αμέριμνη στο βασίλειο του φωτός, στην αληθινή σας πατρίδα, για να μπορέσει να επιστρέψει σε Μένα, στον προαιώνιο Πατέρα της, και να μείνει εκεί αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6282                11-6-1955

Η αναμόρφωση της Γης. . .

Εκρήξεις. . .

Ο πυρήνας της Γης θα μείνει ανέγγιχτος όταν θα διαλυθούν οι δημιουργίες. . .  Η Γη ως άστρο θα συνεχίσει να υπάρχει, μόνο που η εξωτερική της μορφή θα μετρατραπει τόσο ολοκληρωτικά ώστε θα μπορεί μάλιστα να γίνει λόγος για μια «νέα Γη», όχι όμως για μια διάλυση της Γης. Μέχρι πολύ βαθιά θα εκταθούν οι αλλαγές, γιατί πολύ πνευματικό θα πρέπει να απελευθερωθεί και να συνεχίσει την πορεία της ανάπτυξής του μέσα σε νέες μορφές. . .  Και για αυτό το λόγο ένα τεράστιο τράνταγμα θα απελευθερώσει το φυλακισμένο πνευματικό, η ύλη θα διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό και θα συμπυκνωθεί και πάλι. . .

Θα γίνει μια πράξη για την οποία η ανθρώπινη σκέψη δεν θα βρει καμία σύγκριση, παρόλο που η ανθρώπινη σκέψη με την ανεπάρκειά της θα είναι η άμεση αφορμή για εκείνη την πράξη. . .  Αλλά το αποτέλεσμα εκείνου που θα επιχειρήσουν να κάνουν οι άνθρωποι δεν θα το φαντάζονται, αλλιώς θα φοβούνταν να πειραματιστούν σε ένα τομέα όπου τους λείπουν οι τελευταίες γνώσεις. . .  Και όμως, ό,τι και να κάνουν οι άνθρωποι με την ελεύθερη θέλησή τους, το λυτρωτικό σχέδιο για το πνευματικό έχει προσαρμοστεί σε εκείνη την ελεύθερη θέλησή τους, τα αποτελέσματα θα είναι σύμφωνα με το θεϊκό σωτήριο σχέδιο. Ό,τι και να γίνει θα υπηρετήσει την απελευθέρωση του πνευματικού που είναι δεσμευμένο μέσα στην ύλη, θα τερματιστεί μια λυτρωτική εποχή και θα αρχίσει και πάλι μια νέα. . .

Ολόκληρο το πνευματικό που θα απελευθερωθεί θα μετακομίσει μέσα σε νέες εξωτερικές μορφές, γιατί θα εμφανιστούν εντελώς καινούργιες δημιουργίες, και η θεϊκή τάξη θα επαναφερθεί, η οποία καταπατήθηκε τελείως στο τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου. . .  Αφού η Γη πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει την αποστολή της: να είναι εκπαιδευτικός σταθμός για το ακόμα ανώριμο πνευματικό. Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να διαλυθεί εντελώς πριν να μην έχει εκπληρώσει αυτή την αποστολή. Αλλά στην παλιά της μορφή δεν εκπληρώνει πια το σκοπό της, ακριβώς επειδή τα πάντα έχουν βγει από την τάξη, επειδή οι άνθρωποι, δυνάμει της θέλησής τους, κάνουν αυτό που απαιτεί από αυτούς ο αντίπαλος του Θεού. . .  επειδή καταστρέφουν δημιουργίες ή τις χρησιμοποιούν για αντίθετες στον Θεό πράξεις, με αποτέλεσμα να εμποδίσουν την ανάπτυξη του πνευματικού που είναι φυλακισμένο μέσα τους. . .  κάτι που συμφωνεί με τους σκοπούς του αντιπάλου, ο οποίος δεν έχει καμία επιρροή στις θεϊκές δημιουργίες και ο οποίος για το λόγο αυτό ασκεί την επιρροή τους πάνω στους ανθρώπους που είναι του χεριού του. . .

Και έτσι ο αντίπαλος θα ωθήσει τους ανθρώπους και στο τελευταίο έργο της καταστροφής χωρίς να σκεφτεί ότι θα πετύχει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλει να πετύχει. . .  χωρίς να σκεφτεί ότι οι νέες δημουργίες θα υποδεχτούν μέσα τους ό,τι ήταν υπό την επιρροή του, ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσει όλο και περισσότερο τους οπαδούς του και ότι θα δημιουργηθούν για το πνευματικό νέες δυνατότητες για να ωριμάσει, προκειμένου να απελευθερωθεί κάποτε εντελώς από τον αντίπαλο έλεγχο. . .

Ο τερματισμός αυτής της λυτρωτικής περιόδου έχει σχεδιαστεί από τους αιώνες των αιώνων, αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα διαδραματιστεί εκείνος, παρόλο που θα χρειαζόταν μόνο να φανταστεί μια έκρηξη μέγιστου βαθμού, η οποία είναι μάλιστα δυνατή, αφού συμβαίνουν ξανά και ξανά τέτοιες εκρήξεις, κάτι που δεν μπορούν να αρνηθούν οι άνθρωποι. . .  Το εσωτερικό της Γης θα εξεγερθεί  μέσω άγνωστων στους ανθρώπους επιδράσεων. Στο τέλος όμως οι άνθρωποι θα είναι οι ίδιοι η αφορμή για αυτό, χωρίς να καταλάβουν το αποτέλεσμα της πράξης τους.

Ο αντίπαλος του Θεού θα τους ωθήσει σε εκείνη την πράξη και άρα πρόκειται για τη δική του θέληση και τη θέληση των ανθρώπων που είναι οι δούλοι του οι οποίες συμπεριλήφτηκαν μέσα στο θεϊκό σωτήριο σχέδιο. . .   Και επομένως η κόλαση και οι οπαδοί της υπηρετούν επίσης τον Δημιουργό του ουρανού και της Γης. . .  Ο σκοτεινός κόσμος συμμετέχει άθελά του στη λύτρωση του πνευματικού, και η αντίσταση στον Θεό συμβάλλει τελικά επίσης στο να ανοίγεται στο πνευματικό ξανά και ξανά ο δρόμος προς τα πάνω. . .  ώσπου το έργο της λύτρωσης του πνευματικού θα ολοκληρωθεί κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 6283                13-6-1955

Το άνοιγμα της καρδιάς για τα πνευματικά δώρα. . .

Μπορώ πάντα μόνο να σας δώσω αυτό που επιθυμείτε, αφού αν σας προσφέρω κάτι χωρίς να το επιθυμείτε, δεν θα το προσέξετε, γιατί δεν έχει κανένα αποτέλεσμα πάνω σας. Αφού είναι νόμος ότι τα δώρα Μου μπαίνουν μόνο σε μια ανοιχτή καρδιά, ότι δεν εξαναγκάζουν να ανοίξει μια καρδιά που είναι ακόμα κλειστή. . .  Και ανοιχτή είναι μια καρδιά που επιθυμεί. . .  Ποτέ όμως δεν μένει αγέμιστη μια ανοιχτή καρδιά. Για αυτό το λόγο είναι πράγματι εύκολο για σας να αποκτήσετε πολύτιμα δώρα της χάρης, διότι χρειάζεται μονάχα να τα επιθυμήσετε για να τα πάρετε. . .

Και έτσι μπορούν ορισμένοι άνθρωποι. . .  από την επίγεια άποψη. . .  να φαίνονται πάρα πολύ δραστήριοι και φροντιστές, και παρ’όλα αυτά μπορεί να είναι άδειες οι καρδιές τους ή γεμάτες σκουπίδια, τα οποία δεν ωφελούν τις ψυχές τους. Το μυαλό τους δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει αυτό που λείπει στην καρδιά τους. . .  Αφού αυτό που έχει ανάγκη η καρδιά μπορεί να μεταδίδεται μόνο από Μένα και δεν απαιτεί το μυαλό του ανθρώπου με τον τρόπο ώστε αυτό θα μπορούσε να το προμηθεύεσει στον άνθρωπο. Θα πρέπει μάλιστα να δραστηριοποιείται και το μυαλό και να επεξεργάζεται αυτό που λαμβάνει από την καρδιά, προκειμένου να γίνει πνευματική ιδιοκτησία του ανθρώπου.

Δεν είναι πολύ ωφέλιμο στον άνθρωπο να του παρουσιάσει κανείς πνευματικές γνώσεις όσο ο ίδιος δεν τις επιθυμεί, αφού τέτοιες γνώσεις μάλλον θα τον παρακινήσουν να τις απορρίψει παρά να σκεφτεί προβλήματα που δεν είχε καθόλου σκοπό να λύσει. . .  Καμία γνώση, ούτε ή καθαρή αλήθεια, δεν τον ωφελεί όσο δεν μπορεί να ενεργεί το Πνεύμα μέσα του, το οποίο του δίνει την πλήρη κατανόηση. Το Πνεύμα όμως δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα του παρά τη θέλησή του. . .  δηλαδή πρέπει κανείς να ζητήσει την ενέργεια του Πνεύματος. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να θέλει να παραλάβει φως, μόνο τότε μπορεί το φως να αστράψει μέσα του, μόνο τότε μπορεί να φωτιστεί το εσωτερικό του, μόνο τότε δασκαλεύεται από το εσωτερικό του, αφού αυτό το «θέλω» ανοίγει την καρδιά του. Πρέπει ο άνθρωπος να θέλει να παραλαβαίνει, δεν πρέπει όμως να πιστέψει ότι μπορεί να αποκτήσει κάτι μέσω του μυαλού του, αφού αυτό δεν διεισδύει μέσα στα θεϊκά μυστικά. . .

Η καθαρή αλήθεια είναι ένα δώρο που όμως δεν αποκρύβεται από κανέναν άνθρωπο που μόνο το επιθυμεί. Αλλά εντελώς λάθος είναι η άποψη ότι ο Θεός αρνείται στον άνθρωπο την αλήθεια και ότι για αυτό το λόγο είναι μάταιη προσδοκία να την αποκτήσει κανείς ποτέ. . .  Ο ίδιος ο άνθρωπος κάνει τον εαυτό του κατάλληλο ή ακατάλληλο για την παραλαβή της καθαρής αλήθειας μέσω της ελεύθερης θέλησής του, αφού η στάση του απέναντι στην αλήθεια είναι καθοριστική για το αν και πότε θα την αποκτήσει. Και ανάλογος θα είναι και ο πνευματικός του πλούτος, αφού διά της αλήθειας μόνο θα μάθει να ζήσει συνειδητά. . .  Θα συνειδητοποιήσει την αποστολή του στη Γη και το στόχο τον οποίο θα πασχίσει τότε με σοβαρότητα να πετύχει. Μόνο η καθαρή αλήθεια οδηγεί τον άνθρωπο σε Μένα, στον προαιώνιο Θεό και Πατέρα του, και για αυτό το λόγο θα πρέπει κανείς να την επιθυμήσει ολόψυχα, προκειμένου να μπει αυτή στην ανθρώπινη καρδιά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6284                14-6-1955

Πνευματικοί οδηγοί στη Γη. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη οδηγούς στη Γη, αφού για να βρουν και να πάρουν μόνοι τους το σωστό δρόμο τούς λείπει η κατανόηση, είναι ακόμα τυφλοί στο πνεύμα, τα μάτια τους δεν αναγνωρίζουν το δρόμο προς τα πάνω, και κατά συνέπεια θα έπαιρναν συχνά λάθος δρόμο παρά τη θέλησή τους να πετύχουν το σωστό στόχο. Αφού το βάθος είναι πιο ελκυστικό για εκείνους, στο οποίο χωρίς βοήθεια θα έπεφταν θύματα. Σε εκείνους λοιπόν δίνω οδηγούς στους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν, και όμως δεν εξαναγκάζονται να τους ακολουθήσουν. . .

Αυτοί οι οδηγοί γνωρίζουν το σωστό δρόμο, γιατί έρχονται από πάνω και θέλουν να οδηγήσουν τα πάντα εκεί όπου υπάρχει το φως, από όπου έρχονται και οι ίδιοι. Είναι οι ίδιοι γεμάτοι φως, δεν ξέρουν ωστόσο κατά τη διάρκεια της ζωής τους στη Γη ότι προέρχονται από το φωτεινό βασίλειο, αφού ό,τι είναι άνθρωπος στη Γη υποτάσσεται και στο ίδιο νόμο. . .  Τους λείπει κάθε ανάμνηση, προκειμένου να μείνουν εντελώς ελεύθεροι καθ’όσον αφορά την απόφαση της θέλησής τους. . .  Το ίδιο ισχύει για αυτούς τους οδηγούς που δίνω στους ανθρώπους, οι οποίοι διαφέρουν από τους συνανθρώπους μόνο καθ’όσον  ολόκληρη η επιδίωξή τους είναι η επίτευξη ενός ορισμένου βαθμού ωριμότητας στη Γη, ενώ οι επιδιώξεις των συνανθρώπων είναι στραμμένες στον κόσμο και πρέπει πρώτα να οδηγηθούν σε ένα διαφορετικό στόχο. . .

Αυτό που φαίνεται να έγκειται στη φύση των πρώτων πρέπει πρώτα να μάθουν οι άλλοι. Και είναι δύσκολο τόσο για τους οδηγούς να παρακινήσουν τον συνάνθρωπο να επιδιώξει κάτι που δεν του φαίνεται πολύ άξιο επιδίωξης, καθός είναι δύσκολο και για αυτό τον άνθρωπο να εγκαταλείψει αυτό που του είναι άξιο επιδίωξης και να προσπαθήσει να αποκτήσει αγαθά που του είναι εντελώς άγνωστα. . .  Αλλά ακριβώς αυτό είναι η πραγματική δοκιμασία της ζωής του ανθρώπου στη Γη την οποία θα πρέπει να περάσει με επιτυχία, και το ότι μπορεί να την περάσει επιτυχώς δεν χρειάζεται να το αμφισβητήσει κανείς, επειδή απαιτώ από σας μόνο αυτό που είναι εφικτό. . .

Και όμως με πρωτοβουλία του αντιπάλου Μου προσφέρονται παντού, δηλαδή σε όλα τα σταυροδρόμια, οδηγοί στους ανήξερους, γιατί είναι στόχος του να κρύψει από τους ανθρώπους το σωστό δρόμο έτσι  ώστε να τον περάσουν χωρίς να τον προσέξουν και να επιδιώξουν να πηγαίνουν εκεί όπου προσφέρουνται οι οδηγοί που είναι «γνώστες του δρόμου». . .  που ωστόσο είναι εντελώς ακατάλληλοι να οδηγήσουν κανένα προς τα πάνω, διότι οι ίδιοι δεν ξέρουν το δρόμο. Για αυτό το λόγο πρέπει να φυλάγεστε και να εξετάσετε πρώτα τον καθένα που να θέλει να σας οδηγήσει, πρέπει να εξακριβώσετε αν επδιώκει ο ίδιος το σωστό στόχο. . .  Είστε μάλλον ικανοί για αυτό, αφού ένας σωστός οδηγός πρέπει να σας οδηγήσει έτσι ώστε να περάσετε από το σταυρό του Γολγοθά. . .  πρέπει πρώτα να σας οδηγήσει στο σταυρό, με σκοπό εκεί να παραδοθείτε σε Εκείνον που πέθανε για σας στο σταυρό. . .

Πρέπει να μάθετε από το στόμα του οδηγού σας για τη σημασία του λυτρωτικού έργου, πρέπει να μάθετε να καταλάβετε από εκείνον την υπέρμετρη αγάπη και το έλεος του θεϊκού Λυτρωτή και πρέπει επίσης να καταλάβετε ποιος ήταν Εκείνος που πέθανε για σας σαν εγκληματίας και γιατί το έκανε. . .  Ένας σωστός οδηγός θα μπορεί να σας δώσει αυτές τις γνώσεις και εκείνον μπορείτε να ακολουθήσετε ήσυχα. . .

Ένας οδηγός που δεν είναι γνώστης του δρόμου όμως δεν θα σας επισημάνει τη σημασία του Γολγοθά, μπορεί να αναφέρει παρεμπιπτόντως το έργο του ανθρώπου Ιησού για να σας πείσει να πιστέψετε στο δικαίωμά του να σας οδηγήσει. . .  Ωστόσο, δεν θα πάρετε καμία αληθινή διαφώτιση για τη σημασία του λυτρωτικού έργου, θα ακούσετε μάλιστα συχνά το όνομα «Ιησού Χριστό» από το στόμα του, αλλά μόνο σαν να ήταν Εκείνος μονάχα ένα ιστορικό πρόσωπο, η ζωή και η διδασκαλία του Οποίου είχε μάλιστα μια ηθική αξία. . .  Τις βαθύτερες σχέσεις και συναρτήσεις όμως δεν τις ξέρει εκείνος ο οδηγός. . .  Και από αυτό μπορείτε να εξετάσετε ποιος είναι ο σωστός δρόμος και ποιον οδηγό μπορείτε να ακολουθήσετε με εμπιστοσύνη. . .  Αφού ο δρόμος για τον προορισμό σας περνά μέσα απός το Γολγοθά και δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος προς τα πάνω.

Τους σωστούς οδηγούς όμως σας τους στέλνει ο Ίδιος ο θεϊκός Λυτρωτής, και όσοι δεν στάλθηκαν από Εκείνον δεν είναι σωστοί οδηγοί. . .  Και έτσι θα μπορείτε να κρίνετε ποια είναι η σωστή διδασκαλία: μόνο εκείνη που δίνει μέγιστη σημασία στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. . .  Μπορεί να θεωρεί ότι στέκεται μέσα στην αλήθεια μόνο εκείνος που ως ο ίδιος λυτρωμένος διά του αίματος του Ιησού διαποτίζεται τώρα από το Πνεύμα Του και που συνεπώς έχει το δικαίωμα και την ικανότητα να οδηγεί τους συνανθρώπους του, γιατί ξέρει ότι οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να παραδοθούν στην αγάπη και στο έλεος του Ιησού Χριστού πριν μπορέσουν να συνεχίσουν το δρόμο τους που οδηγεί στα ύψη, σε Μένα τον Ίδιο, ο Οποίος πέθανα ως ο άνθρωπος Ιησούς στο σταυρό για να λυτρώσω εσάς τους ανθρώπους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser