background

επισκέπτες: 4909

Βιβλίο 65

 

5963                21-5-1954

Αγάπη «Όποιος παραμένει μέσα στην αγάπη, παραμένει μέσα σε Μένα. . .»

Στην ένωση μαζί Μου βρίσκετε την ειρήνη σας. Η λαχτάρα σας έχει ικανοποιηθεί μόλις ξέρετε ότι είστε ένα μαζί Μου, μόλις έχετε συνδεθεί μαζί Μου μέσω της αγάπης ή μέσω της έντονης προσευχής την οποία στέλνετε πάνω σε Μένα στο πνεύμα και στην αλήθεια. Η προσευχή είναι η θέληση να συνδεθεί κανείς μαζί Μου, η έμπρακτη αγάπη όμως είναι η εκπλήρωση, αφού «όποιος παραμένει μέσα στην αγάπη, παραμένει μέσα σε Μένα και Εγώ μέσα σε εκείνον. . .» Η αγάπη είναι το μέγιστο. . .  Και από την ενέργεια με αγάπη εξαρτάται ό,τι ονομάζονται ωρίμανση της ψυχής, επιστροφή στο πατρικό σπίτι και αιώνια μακαριότητα. . .  Και αν λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τα λόγια: «Όποιος παραμένει μέσα στην αγάπη, παραμένει μέσα σε Μένα και Εγώ μέσα σε εκείνον. . .», αν θυμάστε πάντα ότι Εγώ ο Ίδιος είμαι η Αγάπη, τότε η εκπλήρωση των εντολών της αγάπης Μου θα σας φαίνεται το πιο σημαντικό, τότε θα πασχίζετε να ζήσετε με αγάπη, προκειμένου να είστε αιώνια συνδεδεμένοι μαζί Μου.

Η αγάπη είναι το παν. . .  είναι λυτρωτική δύναμη, είναι φως, είναι η θεϊκή αρχή, το επίκεντρο της αιώνιας τάξης. . .  Στην περίπτωση που ένας άνθρωπος ζει χωρίς αγάπη, έχει βγει εντελώς από την τάξη, η σκέψη και οι πράξεις του είναι τελείως αντίθετος με τον Θεό, είναι τυφλός στο πνεύμα, δηλαδή χωρίς γνώσεις, και βρίσκεται αλύτρωτος στα χέρια του αντιπάλου, ο οποίος θέλει να τον κρατήσει μακριά από κάθε μακαριότητα. . .  Η αγάπη είμαι Εγώ ο Ίδιος, η απονία είναι ο αντίπαλός Μου. . .  Και επομένως όποιος λαχταρά να ενοποιηθεί μαζί Μου, όποιος θέλει να Με αποκτήσει, πρέπει να ζήσει μέσα στην αγάπη, αφού τότε πρέπει να είμαι κοντά του, επειδή η αγάπη είναι η προαιώνια πρωταρχική Μου ουσία.

Μοιράζω μάλιστα αμέτρητες χάρες, σας χαρίζω μάλιστα αυτά που δεν αξίζετε και δεν επιδιώκετε από μόνοι σας, αλλά όλα τα δώρα της χάρης Μου θα πρέπει να καταφέρουν μόνο ένα πράγμα, δηλαδή να διαμορφώσετε τον εαυτό σας σε αγάπη, αφού παρόλο που θα ήθελα να σας χαρίσω τα πάντα. . .  χωρίς την αγάπη θα παραμένατε νεκροί, χωρίς την αγάπη θα παραμένατε δικασμένα όντα. . .  θα παραμένατε πάντα μόνο τα πλάσματά Μου και δεν θα μπορούσατε ποτέ να γίνετε τα παιδιά Μου. Η αγάπη μόνο κατορθώνει τη θεοποίηση των πλασμάτων Μου, μονάχα η αγάπη μπορεί να μας ενοποιήσει, αλλιώς θα ζείτε πάντα μια άθλια ζωή εκτός Εμένα ως απομονωμένα όντα. Και για το λόγο αυτό η πρώτη και πιο ευγενής εντολή είναι: Αγάπα τον Θεό πάνω από όλα και τον πλησίον σαν τον εαυτό σου. . .  Και από την τήρηση εκείνης την εντολής εξαρτάται η πνευματική σας κατάσταση ήδη στη Γη και κάποτε στην αιωνιότητα. . .  Για αυτό το λόγο έδωσα εντολή στους μαθητές Μου να φέρουν σε όλο τον κόσμο τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης Μου. . .  Για αυτό το λόγο έδωσα ο Ίδιος στους ανθρώπους ένα παράδειγμα για μια ζωή με αγάπη και επισφράγισα αυτή τη διδασκαλία της αγάπης με το θάνατό Μου  στο σταυρό από την υπέρμετρη αγάπη Μου για τους συνανθρώπους Μου. . .  γιατί κατάλαβα την ατελείωτη ένδεια τους και ήθελα να τους βοηθήσω.

Και όσο εσείς οι άνθρωποι δεν προσέχετε αυτές τις εντολές Μου, δεν μπορείτε να φτάσετε στη μακαριότητα, όσο και να ταπεινώσετε τον εαυτό σας και να σκύψετε το κεφάλι σας μπροστά Μου, ζητώντας το έλεός Μου. . .  Σας αγαπώ με μια αξεπέραστη αγάπη και θέλω να σας κερδίσω όλους για Μένα, αλλά μονάχα η αγάπη που Μου ανταποδίδετε είναι η δική Μου μακαριότητα και εκείνη πρέπει να Μου χαρίσετε εθελοντικά. . .  Και η παράκλησή σας για το έλεός Μου πρέπει να βασίζεται στη λαχτάρα σας για Μένα, γιατί Με αγαπάτε. . .  και γιατί καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι ακόμα η απόσταση ανάμεσα σε σας και σε Μένα.

Πρέπει να επιδιώκετε να φτάσετε κοντά Μου, πρέπει να θέλετε να ενοποιηθείτε μαζί Μου, και για αυτό το λόγο πρέπει οι ίδιοι να ζήσετε μέσα στην αγάπη, αλλιώς δεν μπορεί ποτέ να γίνει μια ενοποίηση. Σκεφτείτε ότι με κάθε έργο αγάπης τραβάτε κοντά σας την Ίδια την αιώνια Αγάπη. . .  ότι ωστόσο δεν μπορεί Αυτή να μπει μέσα στις καρδιές σας εάν η ποιότητά τους είναι ακόμα εντελώς αντίθετη με το πρωταρχικό Είναι του Θεού. . .  Μονάχα μέσω της αγάπης ενώνεστε μαζί Μου, και αυτό θα πρέπει να θυμάστε και να επιδιώκετε να εκπληρώσετε την εντολή της αγάπης ως την πιο σημαντική εντολή. . .  θα πρέπει να ξέρετε ότι χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να γίνει μακάριος κανένας άνθρωπος.

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5966                25-5-1954

Θεραπεία αρρώστων. . .

Σημάδια και θαύματα. . .

Αποδείξεις. . .

Γνωρίζω τους δικούς Μου και ξέρω για τη θέλησή τους, και ανάλογα με αυτή τη θέληση τους αναθέτω μια δραστηριότητα για Μένα και το βασίλειό Μου. Για αυτό το λόγο τόσο το είδος της δραστηριότητας όσο και ο χαρακτήρας των υπηρετών στον αμπελώνα Μου είναι διαφορετικά, αφού ο καθένας έχει τη δουλειά που ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του. . .  ο καθένας Με υπηρετεί ανάλογα με την ικανότητά του, και αποδέχομαι την υπηρεσία του καθένα του οποίου είναι καλή η θέληση και ο οποίος επιδιώκει να έρθει κοντά Μου. Επιπλέον είναι επίσης διαφορετικές οι ανθρώπινες καρδιές, δηλαδή τα χωράφια μέσα στον αμπελώνα θέλουν διαφορετική καλλιέργεια. Και μονάχα Εγώ μπορώ να το κρίνω, γιατί ξέρω τα παραμικρά συναισθήματα μέσα σε μια ανθρώπινη καρδιά, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποτελεσματική λυτρωτική εργασία.

Μπορεί κανείς να Με αναγνωρίσει μέσα στη θύελλα καθώς και μέσα στο σιγανό θρόϊσμα του ανέμου, Με αποδεικνύουν τα πιο ισχυρά στοιχεία και η ελάχιστη άχνα της αναπνοής μαρτυρεί για Μένα. . .  Πάντα είμαι Εγώ ο Ίδιος ο Δημιουργός, η Πηγή, η Αρχή. . .  Και για αυτό το λόγο εμφανίζομαι πότε σχεδόν ανεπαίσθητα, πότε ολοφάνερα. Πάντοτε όμως μπορεί να Με αναγνωρίσει εκείνος που θέλει να Με αναγνωρίσει και που Με ψάχνει. . .  Και πάντα εκδηλώνομαι έτσι όπως το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι, ανάλογα με την ένδεια τους και την ικανότητά τους να αλλάξουν. . .  Αυτό που προκαλεί την πλήρη αλλαγή της θέλησης του ενός, μπορεί να μην κάνει καμία εντύπωση σε έναν άλλο, και για το λόγο αυτό έχει ανάγκη μεγαλύτερες αποδείξεις της ύπαρξής Μου, τις οποίες του παρέχει τότε η αγάπη Μου για να τον σώσει.

Παραβρίσκομαι όμως επίσης εκεί όπου δεν το επιβεβαιώνουν εξωτερικά σημάδια. . .  Είμαι εξίσου παρών μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου που Με χαρίζει την αγάπη του και τη θέλησή του, και επενεργώ πάνω του απαλά και σιγανά, αφού εκείνος δεν έχει ανάγκη φανερές αποδείξεις της παρουσίας Μου, τη συναισθάνεται και Με νιώθει κοντά του τόσο σαφώς, ώστε έχει την πιο έντονη σχέση ενός παιδιού με τον Πατέρα και επομένως κατέχει ήδη ό,τι έχει ανάγκη για την πορεία του στη Γη. . .  μια τόσο ακλόνητη πίστη σε Μένα και στην αγάπη Μου, ώστε να τον κάνει να βαδίσει σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Όπου η απιστία είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν αρκούν τα λόγια, υποβοηθώ μέσω σημαδιών και θαυμάτων. . .  Μπορεί αυτό ωστόσο και να καταδικάσει τους ανθρώπους, στην περίπτωση που τους λείπει η βούληση να αλλάξουν. . .  Η πίστη αρρώστων και προσώπων σε άθλιες συνθήκες όμως θέλει μονάχα μια ώθηση για να ενισχυθεί τόσο ώστε να Με πρεσβεύσει μπροστά στον κόσμο. . .  Στους αρρώστους και σε εκείνες που ζουν σε άθλιες συνθήκες μπορώ συνεπώς να εκδηλωθώ με την εξουσία και το μεγαλείο Μου, αφού εκείνοι έχουν τις περισσότερες φορές ήδη εξαγνιστεί διά της αρρώστιάς τους και οι ψυχές τους Με αναγνωρίζουν πιο εύκολα τότε που τις πλησιάζω. . .  Οι άρρωστοι άνθρωποι δεν Μου αρνούνται την πρόσβαση στις καρδιές τους, και όταν τους κηρύσσεται ο λόγος Μου, αυτός τους συγκινεί τόσο πολύ, ώστε η δύναμη του λόγου Μου έχει ήδη ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα, και κατά συνέπεια ιατρεύονται αυτοί οι άρρωστοι, επειδή πιστεύουν.

Όσοι όμως βλέπουν κάτι τέτοιο πρέπει τότε να αφήσουν να ζωντανέψει μέσω της αγάπης η πίστη που απόκτησαν με τέτοιον τρόπο. . .  Ανάλογα με το βαθμό της αγάπης τους θα έχει αποτέλεσμα η πίστη τους, αλλά η εύθυνη τους θα είναι τόσο μεγαλύτερη στην περίπτωση που αφήνουν μια φανερή απόδειξη της ενέργειάς Μου να μην τους κάνει καμία εντύπωση, στην περίπτωση που θα έπρεπε μάλιστα να πιστέψουν εξαιτίας του βιώματός τους, αλλά που παρά όλες τις γνώσεις που απέκτησαν δεν αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους . . .  Για αυτό το λόγο μην επιθυμείτε ολοφάνερες αποδείξεις για την πίστη σας, αφού σε τέτοια περίπτωση λαμβάνετε μια εξαιρετική χάρη, η οποία όμως επίσης σας υποχρεώνει εξαιρετικά. . .  Εάν όμως σας χαρίζονται τέτοιες αποδείξεις, αξιοποιήστε τες καλά και χρησιμοποιήστε αυτή τη χάρη για να πετύχετε έναν αυξημένο βαθμό. . .  για να υποστηρίξετε Εμένα και το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο. . .  για να είστε πάλι πιστοί υπηρέτες μέσα στον αμπελώνα Μου, τους οποίους θα ευλογήσω για τη δουλειά τους για Μένα και τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5967                28 κ. 29-5-1954

Το προπατορικό αμάρτημα. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 232  - 237. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Θα πρέπει κάθε τόσο να αναδύονται από μέσα σας ερωτήματα και να θέλετε την απάντησή τους ώστε να μπορώ και Εγώ να σας διαφωτίσω. Την απάντησή Μου τη λαμβάνετε όταν συνδέεστε μαζί Μου, όταν μετά από μια βαθιά προσευχή ακούτε τι έχω να σας πω. . .  Τις σκέψεις που τότε αναδύονται από μέσα σας, μπορείτε να τις θεωρήσετε σαν την απάντησή Μου, εφόσον βέβαια δεν σας απευθύνω απευθείας το λόγο μέσω της φωνής του Πνεύματος. Η επιθυμία σας και η επίκληση σε Μένα σας εξασφαλιζουν ορθότητα σκέψης. . .  Αλλά χωρίς Εμένα δεν πρόκειται να γνωρίζετε την αλήθεια, όπως και χωρίς Εμένα πασχίζετε μάταια να βρείτε διαφώτιση, δεδομένου ότι χωρίς Εμένα είναι λανθασμένοι όλοι οι συλλογισμοί σας. Γιατί τότε έχουν τη δυνατότητα να σας τους υποβάλουν οι υποχθόνιες δυνάμεις. . .  ακριβώς επειδή παρακάμπτετε και αγνοείτε Εμένα, Που είμαι Αυτός Που παρέχει την αλήθεια. . .

Και για αυτό μάθετε το εξής: Όσο δεν έχετε τελειοποιηθεί ακόμη, μόνο μέσα από εικόνες και σύμβολα μπορεί να σας δοθεί διαφώτιση. . .  Ποτέ δεν πρόκειται να συλλάβετε τα άπειρα βάθη της θεϊκής σοφίας, ούτε θα καταλαβαίνετε ποτέ τα κίνητρα πίσω από τη διακυβέρνηση και τη δράση Μου, γιατί η ατέλεια που σας χαρακτηρίζει σημαίνει επίσης ότι έχετε ελλιπή γνωστική ικανότητα. Επομένως δεν μπορείτε να βρείτε καμία σωστή ερμηνεία με τη δύναμη του νου σας. . .  ενώ αυτή μπορεί να σας δοθεί αστραπιαία, όταν στο πνευματικό βασίλειο σας διαπεράσει το φως της αγάπης Μου. Πάνω στη Γη εξηγήσεις και διαφώτιση σάς δίνονται αναγκαστικά μέσα από συμβολισμούς. Αυτά λοιπόν που διαδραματίστηκαν κατά την εξέλιξη της δημιουργίας Μου μπορούν να σας περιγραφούν μόνο σε αντιστοιχία με την αντιληπτική σας ικανότητα. . .  Κατά συνέπεια και οι διαδικασίες που εκτυλίχτηκαν πνευματικά μέσα στις καρδιές των πρώτων ανθρώπων μπορούν να σας γίνουν κατανοητές μόνο μέσα από ανάλογες επίγειες καταστάσεις, οι οποίες όμως προφανώς δεν είναι συγκριτικά παρά μια ισχνή παρομοίωση. . .  ακριβώς επειδή το δικό σας πνεύμα είναι ακόμα αδύνατο. . .

Εσάς τους ανθρώπους σας δεσμεύουν οι νόμοι της φύσης, δεδομένου ότι την τέλεια ελευθερία που απολαμβάνατε κάποτε τη χάσατε εξαιτίας της αρχικής σας πτώσης, και έτσι πρέπει να την κατακτήσετε πάλι ζώντας πάνω στη Γη. . .  Ο λόγος που έθεσα έναν περιορισμό στη θέληση των πρώτων ανθρώπων ήταν, επειδή ήθελα να αναγνωρίσουν κατ’αρχήν ότι υπόκεινταν σε μια εξουσία, στην οποία έπρεπε να υποταχτούν εθελοντικά. . .  προκειμέου να τους χαριστεί οριστικά η πλήρης ελευθερία. Κάποτε αρνήθηκαν να Με αναγνωρίσουν, και αυτό ήταν το πρώτο αμάρτημα, η εξέγερση ενάντια σε Αυτόν από τον Οποίο είχαν προέλθει. . .  Αυτή την πρώτη ανομία μονάχα η εκούσια αναγνώρισή Μου μπορούσε να την εξαλείψει. Και για να πετύχουν να Με αναγνωρίσουν, άφησα να γίνει ολόκληρη η δημιουργία.

Για τον ίδιο λόγο οι πρώτοι άνθρωποι διέθεταν τέτοιες δυνατότητες, που μπορούσαν ασφαλώς να Με αναγνωρίσουν, αλλά δεν ήταν εξαναγκασμένοι να το κάνουν. . .  Όφειλαν δηλαδή να αποφασίσουν ελεύθερα, με τη θέλησή τους, η οποία για αυτό το λόγο έπρεπε να δοκιμαστεί εκ νέου μέσω ενός «πειρασμού». . .  Έπρεπε το βλέμμα των ανθρώπων να στραφεί σε κάτι που το επιθυμούσαν, το οποίο να τελεί υπό απαγόρευση και ταυτόχρονα να παριστάνει ένα δέλεαρ, ώστε να υποχρεωθούν να πάρουν θέση απέναντί του με τη θέλησή τους. . .  Και, όπως είναι ευνόητο, το δέλεαρ έπρεπε να συνοδεύεται από μια υπόσχεση, στην οποία θα όφειλαν να αντισταθούν. . .

Η απαγόρευση από τη μια και ο δελεασμός από την άλλη προέρχονταν από δύο διαφορετικές πλευρές. . .  δεδομένου ότι επρόκειτο για την απόφαση είτε της επιστροφής των αποστατών κοντά Μου είτε της παραμονής τους με τον αντίπαλό Μου. Με άλλα λόγια, τα πλάσματά Μου είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην εκπλήρωση του προορισμού τους ή στην εκ νέου πτώση τους στα βάθη. . .  Επομένως, ο πόθος είχε υποχρεωτικά εμφυτευθεί στον άνθρωπο, αλλά παράλληλα του είχε δοθεί επίσης η δυνατότητα ή να ικανοποιήσει τον πόθο του. . .  ή να τον υπερβεί προς χάρη ενός ανώτερου στόχου: το να βρει την αέναη ευδαιμονία κοντά Μου, η οποία υπερβαίνει στο χιλιαπλάσιο την επίγεια ικανοποίηση του πόθου του.

Επειδή δε διεξαγόταν μια μάχη ανάμεσα σε Μένα και στον αντίπαλό Μου για το ποιος θα κέρδιζε τελικά τις έκπτωτες πνευματικές οντότητες, έπρεπε να είχε και εκείνος τη δυνατότητα να επηρεάσει τη θέλησή τους. . .  Μόνο που εκείνος τους εξαπάτησε με επίπλαστα θέλγητρα και με μια φαινομενική ευτυχία, για να τις κάνει να διακυβεύσουν την αληθινή ευδαιμονία, μια μακάρια ζωή για όλη την αιωνιότητα. . .  Δεδομένου ότι Εγώ γνώριζα για τον πειρασμό που θα παρουσιαζόταν, έδωσα επί τούτου στους πρωτόπλαστους μια εντολή με μια ταυτόχρονη προειδοποίηση, αναφορικά με τον κίνδυνο του αιώνιου θανάτου. . .  Και αυτή η προειδοποίηση θα αρκούσε κανονικά για να καταπνίξει κάθε επιθυμία μέσα τους, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. . .  Αλλά ο αντίπαλός Μου τους έπεισε για το αντίθετο από αυτό που τους είχα προειδοποιείσει. . .  τους υποσχέθηκε δηλαδή τη ζωή. . .  Και εκείνοι, ενώ γνώριζαν ότι ήμουν Εγώ η υπέρτατη εξουσία, προτίμησαν παρ’όλα αυτά το ψέμα. . .  και το αποτέλεσμα ήταν να φέρουν στον κόσμο το θάνατο. . . 

Τι ήταν όμως αυτό που διέγειρε τον πόθο τους σε τέτοιο βαθμό που υπέκυψαν σε αυτόν;. . .  Ζούσαν ως τότε μια μακάρια ζωή στον παράδεισο, ήταν κύριοι πάνω σε όλα τα πλάσματα· τα πάντα υπάκουσαν στη θέλησή τους και το γεγονός ότι διέθεταν πλήρη δύναμη και ισχύ, τους έκανε ευτυχισμένους. Επιπλέον, η αγάπη που συνέδεε τους πρωτόπλαστους ήταν τόσο βαθιά, ώστε με τη δύναμη αυτής της αγάπης και μόνο θα μπορούσαν να ελευθερωθούν από μόνοι τους από τα δεσμά του αντιπάλου Μου. Και, όσο αυτή η αγάπη διοχετευόταν προς Εμένα και προς το σύντροφό τους, δεν διέτρεχαν τον κίνδυνο να αποτύχουν στη δοκιμασία της θέλησής τους.

Όμως, ο αντίπαλός Μου ήξερε πώς να αναστρέψει αρνητικά αυτή την αγάπη. . .  Τη μετέτρεψε σε εγωλατρεία, δίνοντάς τους παραπλανητικές υποσχέσεις, διεγείροντας μέσα τους τον πόθο να προκαλέσουν ευδαιμονίες στον εαυτό τους. . .  Έτσι, η αγάπη τους έγινε όλο απαιτήσεις, εγωιστική και χαμηλού επιπέδου, και με αυτό τον τρόπο παραδόθηκαν πάλι στην εξουσία εκείνου από τον οποίο όφειλαν και συνάμα μπορούσαν να απελευθερωθούν, εάν είχαν βάλει την ενοτλή Μου πιο ψυλά από την επιθυμία τους.

Να καταλάβετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα να δώσω την ευλογία Μου στο πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι. . .  και αυτός ήταν ο λόγος που αμάρτησαν. . .  γιατί κανένα πράγμα που είναι σύμφωνο με το σχέδιο της δημιουργίας Μου δεν είναι αμαρτία, ούτε μπορεί ποτέ να είναι αμαρτία κάτι που γίνεται μέσα στο πλαίσιο της έννομης τάξης. . .  Και επομένως η διαδικασία της σύλληψης ενός ανθρώπου δεν μπορεί ποτέ να είναι ενάντια στη θεία τάξη. Όμως, η ικανοποίηση των αισθήσεων χωρίς την πρόθεση να γεννηθεί μια νέα ζωή δεν είναι μια πράξη της θεϊκής αγάπης, αλλά εκδηλώνει την εγωλατρεία που υποδαυλίζεται από τον αντίπαλό Μου, η οποία παρασύρει τον άνθρωπο σε ένα χαμηλότατο επίπεδο, με αποτέλεσμα να καταλήγει εντελώς υπό το κράτος του. . .

Οι πρώτοι άνθρωποι λοιπόν έπεσαν στην παγίδα αυτής της λανθασμένης αγάπης και αυτή η λανθασμένη αγάπη ήταν και η αμαρτία τους, η οποία πάλι ήταν σε συνάρτηση με την αρχική αμαρτία της αυτοΰψωσης των στασιαστών πνευμάτων. . .  μια αυτοΰψωση που δεν χάριζε τίποτα, αλλά μόνο ήθελε να κατέχει τα πάντα. Και αυτή είναι βέβαια μια κληρονομιά που πήραν από το γεννήτορά τους. . .  αλλά δεν έχει τίποτα το κοινό με τη θεϊκή αγάπη. . .  Η θεϊκή αγάπη αναπαύεται σαν ένας σπινθήρας μέσα στις καρδιές σας, ο οποίος μπορεί να αναφλεγεί και να γίνει θεόρατη φωτιά. Αλλά ο μόνιμος στόχος του αντιπάλου Μου ήταν και είναι να αναστρέψει αυτή την αγάπη, και αυτό το έχει όντως καταφέρει.

Το αγνό, θεϊκό, μιάνθηκε και μετατράπηκε σε εγωλατρεία, η οποία δεν αξίζει να χαρακτηρίζεται πλέον σαν αγάπη. Γιατί πρόκειται μόνο για φιληδονία, εγωπάθεια και φιλαυτία, για τις οποίες είσαστε πρόθυμοι να κάνετε οτιδήποτε απαιτεί από σας ο αντίπαλός Μου. . .  Και έτσι η πράξη της αναπαραγωγής έγινε στα χέρια του εχθρού Μου ένα όπλο με το οποίο τράβηξε προς το μέρος του αμέτρητες ψυχές. Αυτό όμως δεν θα είχε καταστεί δυνατόν εάν η ερωτική πράξη θα είχε γίνει με την ευλογία Μου. . .  Εκεί η θεϊκή αγάπη, η οποία θέλει να χαρίζει και να δίνει ευτυχία, θα είχε βρει την αποθέωσή της στη δημιουργία μιας νέας ζωής. . .  Επομένως, το προπατορικό αμάρτημα συνίσταται στην εγκατάλειψη της άσπιλης θεϊκής αγάπης για χάρη μιας ακάθαρτης και εγωιστικής. . .

Ο θεϊκός σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο κάτω από τη σατανική επήρεια έσβησε και στη θέση του υποδαυλίστηκε μια φωτιά, στην οποία θυσιάστηκε κάθε τι ευγενικό και αγνό. . .  Οι αισθήσεις διεγέρθηκαν ως τον ύψιστο βαθμό απληστίας, πράγμα που δεν συμφωνεί με τη δική Μου πράξη της δημιουργίας ενός ανθρώπου. . .  Ωστόσο, για χάρη της ελεύθερης θέλησης του αντιπάλου Μου καθώς και εκείνης των πλασμάτων Μου, αυτό δεν εμποδίστηκε. . .  εφόσον ακόμη και τώρα εναπόκειται στη θέληση του κάθε ατόμου χωριστά να αντισταθεί σε αυτό τον πειρασμό του Σατανά.

Επομένως, το αμάρτημα δεν ήταν η ίδια η αναπαραγωγική πράξη, αλλά η ανάστροφη και άνομη αγάπη που είχε υποδαυλίσει ο Σατανάς με τη σύμφωνη θέληση των ανθρώπων. . .  Μια δημιουργική πράξη η οποία προοριζόταν να δίνει την ευδαιμονία μέσα στο Πνεύμα του Θεού υποβιβάστηκε σε ένα παιχνίδι ακάθαρτων πνευμάτων. . .  Έτσι, παραχωρήθηκε στον αντίπαλό Μου το δικαίωμα να εισχωρήσει σε μια πράξη όπου ήθελα να παραβρίσκομαι Εγώ ο Ίδιος κοντά στους ανθρώπους με την ευλογία Μου, με σκοπό να ενισχύσω την αγνή, θεϊκή αγάπη μέσα τους, ώστε να μεταφυτευθεί και στα νέα πλάσματα. Και με αυτό τον τρόπο θα είχε προκύψει ένα ανθρώπινο γένος το οποίο θα είχε ξαναβρεί το δρόμο της επιστροφής κοντά Μου χωρίς βάσανα και πόνους, γιατί θα το φώτιζε όλο και πιο καθαρά το φως της αγάπης. Χαρή σε αυτή θα είχε λυτρωθεί σε πολύ σύντομο διάστημα, μια και υποχρεωτικά θα αναγνώριζε και Εμένα εκεί όπου ακτινοβολούσε η αγάπη. . .

Η πρώτοι άνθρωποι είχαν κάλλιστα τη δυνατότητα να περάσουν με επιτυχία από αυτή τη δοκιμασία της θέλησής τους. . .  Όμως επειδή Εγώ πάλευα με τον αντίπαλό Μου για τις ψυχές των ανθρώπων, δεν Μου επιτρεπόταν να τον εμποδίσω να χρησιμοποιήσει διάφορα μέσα προκειμένου να τις κερδίσει αυτός. Διότι το επιδιωκόμενο ήταν η επιστροφή των πλασμάτων Μου με την εντελώς ελεύθερη θέλησή τους. . .  Όμως, η θέλησή τους απέτυχε στη δοκιμασία και έτσι ολόκληρο το ανθρώπινο γένος επιβαρύνθηκε με μια μοίρα από την οποία δεν μπορούσε πλέον να απαλλαγεί από μόνο του. . .  Ώσπου ένας άνθρωποι εμπνεόμενος από αγνή θεία αγάπη ολοκλήρωσε το έργο εκείνο. . .  με το οποίο εξιλέωσε όλη την ανθρωπότητα και της άνοιξε πάλι το δρόμο προς τα πάνω. . . 

Γιατί είναι η αγάπη που νικά πάντα και η αγάπη δεν πρόκειται να αναπαυθεί ποτέ, μέχρι ότου και το τελευταίο έκπτωτο πλάσμα να βρει το δρόμο που θα το ξαναφέρει σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5970                6-6-1954

Η αγάπη του Θεού. . .

Η πλημμύρα της θεϊκής αγάπης χύνεται σε όλα τα πλάσματα που προέκυψαν από την αγάπη του Θεού, και το αποτέλεσμα αυτής της αγάπης είναι να ξαναζωντανέψει ό,τι είναι νεκρό. . .  να φτάσει στο φως ό,τι βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι. . .  να πάρει δύναμη ό,τι έχει ακινητοποιηθεί από την έσχατη αδυναμία του. Η αγάπη του Θεού είναι το παν, είναι φως και δύναμη και ζωή, είναι η πρωταρχική πηγή της μακαριότητας, είναι ποταμός που δεν στερεύει ποτέ, που αδρεύει και δροσίζει ό,τι έχει ξεραθεί και θέλει αναζωογόνηση.

Ωστόσο, ό,τι βρίσκεται εκτός του θεϊκού ρεύματος αγάπης, βρίσκεται αναπόφευκτα σε μια άψυχη κατάσταση. . .  Μονάχα η ζωή όμως είναι μακαριότητα. . .  Για το λόγο αυτό η αγάπη του Θεού πασχίζει ασταμάτητα να συμπεριλάβει μέσα στο κύκλωμα του ρεύματος αγάπης Του όλα τα πλάσματά Του για να τους εμφυσήσει ζωή, αλλιώς θα παραέμεναν αιώνια μέσα στην κατάσταση θανάτου.

Και ό,τι μαρτυρεί ζωή μέσα στη δημιουργία προμηθεύεται αυτό το ρεύμα της δύναμης της αγάπης. . .  αλλά πάντα σε διαφορετικούς βαθμούς, οι οποίοι αυξάνονται όσο περισσότερο αγγίζει το ον η δύναμη της αγάπης, ώσπου ο έμβιος οργανισμός να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να μπορεί να θέλει και να πράττει ελεύθερα. . .  ώσπου ως άνθρωπος να κατέχει τόση δύναμη όσο να πάρει από μόνος του το δρόμο προς την Πηγή της δύναμης. . .  Τότε μπορεί να αυξήσει το βαθμό της παροχής του φωτός και μπορεί να πετύχει μια ζωή μέσα στο φως και στη μακαριότητα. . .  Και τότε μπορεί να εισρεύσει στον άνθρωπο σε αφθονία η θεϊκή δύναμη και το φως. . .  Μπορεί ωστόσο και να κλείσει τον εαυτό του σε αυτή την εισροή, γιατί ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση, η οποία δεν τον εξαναγκάζει να δεχτεί τη θεϊκή δύναμη αγάπης. Ο άνθρωπος δεν καθορίζεται, αλλά ωθείται απαλά να ανοίξει τον εαυτό του στο πιο υπέροχο που του χαρίζει η αγάπη του Θεού: Στο Πνεύμα Του, το οποίο μπορεί να έχει τεράστιο αποτέλεσμα μέσα του και να του επιφέρει αφάνταστη πνευματική επιτυχία.

Το να οδηγείται κανείς από το θείο Πνεύμα τού εξασφαλίζει την ύψιστη επιτυχία. . .  Ωστόσο, πρέπει κανείς να επιδιώξει εθελοντικά αυτή την ηγεσία. . .  Πρέπει να παρακαλέσει για το Πνεύμα του Θεού και να το αποκτήσει. . .  Πρέπει ο άνθρωπος να θέλει να βρίκσεται υπό τη θεϊκή ηγεσία, πρέπει να κάνει τον εαυτό του αντάξιο μέσω της υποταγής του στο θέλημα του Θεού, για το οποίο γνωστοποιείται διά των εντολών της αγάπης Του. Τότε όμως θα έχει αφυπνίσει στη ζωή. . .  σε μια ζωή που έχει αιώνια διάρκεια. . . 

Τότε ο άνθρωποι θα έχει μπει εθελοντικά μέσα στο κύκλωμα της θεϊκής αγάπης, τότε θα ζωογονηθεί ολοκληρωτικά, δηλαδή θα δραστηριοποιηθεί με έναν τρόπο που είναι ο προορισμός του από την πρώτη αρχή. Θα αυξάνει το φως και τη δύναμή του, διοχετεύοντάς τα και στους συνανθρώπους του. Θα οδηγήσει στη ζωή και άλλους ανθρώπους, γιατί ζωή σημαίνει πάντα ασταμάτητη δραστηριότητα, σημαίνει χρήση της δύναμης με θετικό τρόπο και επομένως μεταμόρφωση της κατάστασης θανάτου σε κατάσταση  ζωής. . .  Και το Πνεύμα του Θεού θα γίνει ισχυρό μέσα στο αδύναμο πλάσμα. . .  Η κάθε αδυναμία του θα εξαφανιστεί, και δύναμη και ζωή θα αντικαταστήσουν την αδυναμία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5971                7-6-1954

Η αμαρτία ενώπιον του Πνεύματος. . .

Όλες οι αμαρτίες σας θα συγχωρεθούν, όχι όμως η αμαρτία ενώπιον του Πνεύματος. . .  Ό,τι έγκλημα και να διαπράξετε. . .  θα συγχωρεθείτε χάρη του Ιησού Χριστού, ακόμα και η μέγιστη ενοχή σας θα συγχωρεθεί.  Ωστόσο, στην περίπτωση που αμαρτάνετε ενώπιον του Πνεύματος, αμαρτάνετε ενώπιον του Ιησού Χριστού, ο Οποίος πέθανε για σας στο σταυρό, προκειμένου να μπόρεσε να σας στείλει το δικό Του Πνεύμα. Πέθανε για σας για να γίνει κατορθωτός ο σύνδεσμος ανάμεσα σε σας και στον Πατέρα. Και μόνο αυτός ο σύνδεσμος επιτρέπει να επενεργήσει το Πνεύμα του Θεού πάνω σας. . .  Το να παραλάβει κανείς το θείο Πνεύμα επομένως σημαίνει την ένδειξη του δεσμού ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, αφού το Πνεύμα Του είναι η άμεση ακτινοβολία του Θεού. . .  Η επιφοίτηση του Πνεύματός Του είναι η εισροή του σε ένα ανοιχτό δοχείο. . .  είναι μια απόδειξη της παρουσίας του Θεού μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου. . .

Κατά συνέπεια, η «αμαρτία ενώπιον του Πνεύματος» μπορεί να σημαίνει μόνο τη συνειδητή απομάκρυνση. . .  μια υποτροπή στο βάθος παρά την καλύτερη γνώση του ανθρώπου. . .  μια εξέγερση του ανθρώπου ενάντια σε Εκείνον Που ενεργεί μέσα του. . .  Αυτή η αμαρτία είναι ασυγχώρητη ακριβώς γιατί ο άνθρωπος έχει γνώση, γιατί παρέλαβε ήδη τις χάρες του λυτρωτικού έργου και απελευθερώθηκε  επομένως από το βάθος διά του Ιησού Χριστού. . .  γιατί ο ίδιος είχε ήδη δημιουργήσει τον δεσμό με τον Θεό και άρα δεν ήταν πια αδύνατος, με αποτέλεσμα η εκ νέου αποστασία του από τον Θεό να αποτελεί μια τόσο φοβερή αμαρτία, ώστε δεν μπορεί να εξιλεωθεί μέσω της συγχώρεσης, αλλά προκαλεί την πτώση του ανθρώπου στην πιο βαθιά άβυσσο, πράγμα από το οποίο προκύπτει η φυλάκισή του επί αιωνιότητες.

Αφού ο Ιησούς Χριστός έκανε το έργο Του σε αυτό τον άνθρωπο, αυτός το αποδέχτηκε και το απόρριψε ξανά. . .  Όπου το Πνεύμα του Θεού έφερε μια φορά διαφώτιση, φώτιση της σκέψης και ασφαλή κατεύθυνση προς τα ύψη, εκεί η πτώση στην άβυσσο είναι σχεδόν αδύνατη. . .  Και ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις η ενέργεια του Σατανά είναι αποτελεσματική. Ο άνθρωπος όμως έχει τη δύναμη να του αντισταθεί και έχει τη γνώση. . .  αλλά έχει επίσης την ελεύθερη βούληση. . .

Και αυτή τη βούληση την κάνει κατάχρηση με ασυγχώρητο τρόπο στην περίπτωση που ήδη στη Γη ποθεί αυτό που μπορεί να του χαριστεί μόνο κάποτε στο πνευματικό βασίλειο: τη μακαριότητα να κοιτάζει μέσα σε έναν άλλο κόσμο. . .  Αυτός ο πόθος δεν βασίζεται πια στις βαθιές γνώσεις του, αλλά τον βάζει στην καρδιά του ο Σατανάς σαν μια ανεπίτρεπτη επιθυμία. . .  την οποία θα μπορούσε μάλιστα να ξεπεράσει εύκολα ο άνθρωπος, γιατί καταλαβαίνει ότι είναι πρόωρη όσο ζει στη Γη. Αυτή η επιθυμία υπερνικάται τις περισσότερες φορές από τους ανθρώπους μέσα στους οποίους ενεργεί το Πνεύμα του Θεού.

Όπου όμως νικά ο Σατανάς, μπορεί να γίνει λόγος για μέγιστη αμαρτία, αφού δεν πρόκειται για αδυναμία του ανθρώπου όταν ικανοποιεί τη θέληση του Σατανά, αλλά πρόκειται για υπέρμετρη μανία με τις γνώσεις και για κατάχρηση μιας δύναμης την οποία κατέχει μέσα του σαν δώρο του θείου Πνεύματος και την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει με λυτρωτικό τρόπο, για λυτρωτική δραστηριότητα. . .  Το τι πρέπει κανείς να θεωρεί αμαρτία ενώπιον του Πνεύματος το ξέρουν μόνο λόγιοι άνθρωποι, και για αυτούς όμως είναι ευνόητο γιατί αυτή η αμαρτία δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Αλλά μόνο σπάνια πετυχαίνει ο Σατανάς να προκαλέσει την πτώση ενός ανθρώπου που βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο στόχο του. . .  Αφού ο Θεός σέβεται μάλιστα την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, αλλά του συμπαραστέκεται και τον προειδοποιεί φανερά. . .  Κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την εκ νέου αποστασία του, διότι η αγάπη Του είναι ατελείωτη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5974                12-6-1954

Το χάρισμα του να ξεχωρίζει κανείς τα πνεύματα. . .

Το χάρισμα του να ξεχωρίζετε τα πνεύματα σας επιτρέπει να καταλαβαίνετε καλά από πια πλευρά επηρεάζεστε, εφόσον μονάχα επιδιώκετε πάντα την αλήθεια, εφόσον μονάχα θεωρείτε σημαντικό να αναγνωρίσετε το κακό για να το αποφύγετε και θέλετε να υποταχτείτε στο καλό, προκειμένου να σας επιφέρει ευλογία. Ο Θεός πράγματι δεν σας αφήνει σε άγνοια, σας χαρίζει βεβαιότητα όπου δεν είστε ακόμα ικανοί να δείτε καθαρά, αφού ο Θεός θέλει εσείς που επιδιώκετε να βαδίζετε μόνο μέσα στην αλήθεια να την αναγνωρίσετε με πλήρη συναίσθηση και να απορρίψετε την κάθε πλάνη ως ενέργεια του αντιπάλου Του.

Μια αναμφισβήτητη ένδειξη του ότι ακούτε τη φωνή του Θεού να είναι για σας ότι αυτή σας μιλά απαλά και γεμάτη αγάπη, ότι καλμάρει την ψυχή σας και σας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους εσωτερικά. . .  Αφού μόλις μιλήσει Εκείνος ο Ίδιος σε έναν άνθρωπο, μόλις εκδηλωθεί ο Ίδιος μέσω κάποιου πνεύματος, θα νιώσετε ότι σας μιλά και δεν πρόκειται καθόλου να εμφανιστεί μέσα σας η σκέψη να απορρίψετε αυτά που θα ακούσετε. . .  ενώ ό,τι ασαφές, ό,τι σας κάνει αρνητική εντύπωση, προέρχεται και από ένα αρνητικό πνεύμα και δεν έχει αξίωση να θεωρείται αλήθεια.

Αφού ο αντίπαλος του Θεού δεν μπορεί να κρύβει το αληθινό του πρόσωπο, όσες μεταμφιέσεις και να χρησιμοποιήσει. . .  Ο επηρεασμός του πάνω στην καρδιά του ανθρώπου είναι ανάλογος με την επιθυμία αυτού. . .  ικανοποιητικός για εκείνον που είναι μακριά από την αλήθεια, που δηλαδή είναι περισσότερο στραμμένος στον αντίπαλο από ό,τι στον Θεό. . .  Αντίθετα, ο επηρεασμός του αντιπάλου είναι αποκρουστικός για εκείνον που έχει αφοσιωθεί στον Θεό και επομένως στην αιώνια αλήθεια. Μπορείτε να ξεχωρίζετε τα πνεύματα αν μόνο θέλετε να τα ξεχωρίζετε, αφού ήδη αυτή η θέλησή σας αποδεικνύει την επιθυμία σας για την αλήθεια, η οποία μάλιστα ικανοποιείται.

Και όλοι εσείς που θέλετε να υπηρετήσετε τον Θεό πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε για να μείνετε μακριά από την πλάνη. . .  Πρέπει όλοι εσείς να κάνετε έντονη παρέα με τον Θεό και να ζητάτε τη συμπαράστασή Του όταν «ελέγχετε τα πνεύματα. . .»  Και ο Θεός θα σας δώσει το χάρισμα του να ξεχωρίζετε, δεν θα επιτρέπει να απατώνται οι κήρυκες του Ευαγγελίου τους οποίους επέλεξε ο Ίδιος για να υπηρετήσουν στη Γη, γιατί υποτάσσουν πλήρως τη θέλησή τους στη δική Του. . .  Δεν θα επιτρέπει να κηρύξουν εκείνοι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Δεν θα επιτρέπει να έχουν οι ίδιοι αμφιβολίες για το ποιος τους εκδηλώνεται. Αφού Εκείνος Που είναι η ίδια η αιώνια Αλήθεια δεν αφήνει να βαδίζουν μέσα στην πλάνη εκείνους που θέλουν να εργαστούν για Αυτόν και που κηρύσσουν το λόγο Του στο όνομά Του. . .  Φωτίζει το πνεύμα τους και οδηγεί πάντα σωστά τη σκέψη τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5975                14-6-1954

Το χάρισμα του να ξεχωρίζει κανείς τα πνεύματα. . .

Το χάρισμα του να ξεχωρίζετε θα πρέπει να το ζητήσετε, και αν παρακαλέσετε τη συμπαράστασή Μου, η απόφασή σας δεν θα είναι εσφαλμένη απόφαση. Αφού η φωνή της καρδιάς σας θα σας πει τι είναι καλό και τι δεν είναι καλό, στην περίπτωση που έχετε ακόμα αμφιβολίες για το ποιο πνεύμα σας μιλά. . .  Είναι πράγματι πολύ καλύτερο να Με παρακαλέσετε για βεβαιότητα σκέψης παρά να δεχτείτε κάτι ως αλήθεια όσο δεν είστε πλήρως πεπεισμένοι στο εσωτερικό σας ότι πρόκειται για την αλήθεια. Αφού μόλις ψάχνετε στα σοβαρά την αλήθεια, τη θέλησή σας να απορρίπτετε όσα δεν σας αρέσουν την ενθαρρύνω, αφού αυτή θα πρέπει να σας παροτρύνει να συμβουλευτείτε πρώτα Εμένα για να μπορέσω  τότε να σας δασκαλέψω αληθινά.

Και να έχετε εμπιστοσύνη ότι σας διδάσκω μέσω των σκέψεών σας αν δεν μπορείτε να ακούτε την απευθείας προσφώνησή Μου. . .  Να εμπιστευτείτε την αγάπη του Πατέρα, ο Οποίος πράγματι δεν θα σας αφήσει σε άγνοια και ο Οποίος σας ενημερώνει και για το θέλημά Του, το οποίο να εκπληρώσετε είναι το καθήκον της ζωής σας στη Γη. . .  Για αυτό το λόγο εφιστώ την προσοχή σας στις εντολές της αγάπης Μου για Μένα και για τον πλησίον, και επομένως ξέρετε ότι η εκπλήρωση αυτών των εντολών είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό. Και αν υπακούτε σε αυτό το θέλημά Μου, ο λόγος Μου σας αποκαλύπτει ακόμα πολλά πράγματα, τα οποία όμως μπορεί να καταλάβει κανείς μόνο τότε που ασκεί πρώτα την αγάπη. Μπορείτε να μάθετε από έξω τη Γραφή και να χρησιμοποιήσετε υπερβολικά τη λογική σας. . .  δεν θα σας ωφελήσουν αυτά όσο δεν ζείτε μέσα στην αγάπη.

Στην περίπτωση όμως που ως αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη μπορείτε να ακούτε τη φωνή Μου, τότε σας διδάσκει το Πνεύμα Μου, και μάλιστα θα σας δώσει πάντα αυτό που έχετε ανάγκη. Θα σας διαφωτίσει και για πράγματα που θεωρούνται μήλα της έριδος, επειδή έκρινε μονάχα η λογική, η οποία δεν συλλαμβάνει την αλήθεια όσο δεν επιτρέπεται στο Πνεύμα Μου να ενεργήσει. . .  πράγματα που μπέρδεψαν τη σκέψη και που συμβάλλουν στο να προέκυψαν πολλά σχήσματα και πολλές πνευματικές κατευθύνσεις. . .

Και έπρεπε να επιτρέψω τέτοιο μπέρδεμα για να παρακινήσω τους σοβαρούς αναζητητές να βρουν την αλήθεια μέσω ενός άλλου από το συνηθισμένο δρόμου. Αφού ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ψάξει την αλήθεια μέσα στον εαυτό του, αφού πρώτα συνδέθηκε με τον Παροχέα της αλήθειας. Πόσο εύκολα μπορείτε να ικανοποιήσετε την απαίτησή Μου και πόσο υψηλό στόχο μπορείτε να πετύχετε. . .  Ωστόσο, μπορεί να κληρονομήσει το ουράνιο βασίλειο μόνο όποιος διαμορφώνει τον εαυτό του σε αγάπη. Κατά τη διάρκεια της επίγειας Μου ζωής επίσης δίδασκα μονάχα την αγάπη και δεν έφερα στους ανθρώπους καμία νέα εντολή. . .  Αφού η εκπλήρωση αυτής της εντολής της αγάπης κάνει περιττές όλες τις άλλες εντολές. . .  Χωρίς την αγάπη ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί να πει και να κάνει οτιδήποτε θέλει. . .  δεν αυξάνει καθόλου το βαθμό της ωριμότητας της ψυχής του, επειδή παραμένει πάντα μονάχα μια νεκρή τελετουργία ή μια άδεια λέξη, στην περίπτωση που δεν ζωντάνεψαν μέσω της αγάπης. . .

Η ανθρωπότητα πρόσεχε πάντα περισσότερο τις τυπικότητες και ήθελε να ερμηνεύσει και το λόγο Μου σχετικά με τις τυπικότητες, τα οποία όμως είχαν μόνο βαθύτατο πνευματικό νόημα, και αμέτρητοι άνθρωποι σκοτάφτουν σε πέτρες τις οποίες βάζουν στο δρόμο τους οι ίδιοι. . .  Οδηγώ πράγματι σωστά τα παιδιά Μου και τα παιδιά Μου είναι όλοι όσοι Μου αφοσιώνονται ως στον Πατέρα τους και πασχίζουν να εκπληρώσουν το θέλημά Μου. . .  Αυτό που κάνει ο άνθρωπος πιστεύοντας ότι πρόκειται για το θέλημά Μου, αυτό το εκτιμώ ως εκπλήρωση του θελήματός Μου. . .  Αν όμως θέλει στα σοβαρά να μάθει την αλήθεια, χρειάζεται μονάχα να Μου τη ζητήσει και να περιμένει με βαθιά πίστη την απάντησή Μου. . .

Δεν θα χρειαζόταν να υπάρχει πλάνη για τους πιστούς στη Γη αν ο καθένας επιθυμούσε με σοβαρότητα την αλήθεια. . .  Όποιος ωστόσο πιστεύει ότι την κατέχει και δεν θέλει να παρατήσει τις γνώμες του, μπορεί εύκολα να μπει στο πνευματικό βασίλειο με λανθασμένα πνευματικά αγαθά. Εκεί όμως πρέπει πρώτα να αποκτήσει την αλήθεια για να μπορεί να είναι απεριόριστα μακάριος, γιατί αυτή η μακαριότητα εξαρτάται από τη διάδοση της αλήθειας, την οποία διοχετεύω στον κάθε άνθρωπο ήδη στη Γη εάν την επιθυμεί ειλικρινά.

Αλλά ποτέ δεν θα αφήσω να χαθεί άνθρωπος που ζει σύμφωνα με την εσωτερική του πεποίθηση. . .  με την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένος μαζί Μου μέσω των σκέψεών του και μέσω της αγάπης. . .  Για ποιο πράγμα θα μπορούσα να τον κατηγορήσω αφού θέλει να ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου και πιστεύει ότι το καταλαβαίνει; Αντίθετα, δεν εκτιμώ τις πράξεις στις οποίες λείπει αυτή η πεποίθηση. . .  Και απορρίπτω ό,τι γίνεται μονάχα με τυπικό τρόπο, γιατί δεν απαιτώ ποτέ τέτοιες τυπικότητες, ούτε τις διέταξα ποτέ.

Και τονίζω ξανά και ξανά ότι πρέπει να καταλαβαίνει κανείς πνευματικά όλα τα λόγια Μου, ότι αφορούν πάντα μονάχα στην εσωτερική ζωή του ανθρώπου και μονάχα αυτήν θα πρέπει να προωθήσουν, ότι δηλαδή ο άνθρωπος μπορεί να κατορθώσει μια πλήρη μεταμόρφωση του είναι του και να πετύχει την ύψιστη ωριμότητα της ψυχής του μονάχα διά της εσωτερικής του ζωής. Αφού κάθε καλό έργο είναι καλό και μπορεί να θεωρείται εκπλήρωση της εντολής της αγάπης Μου μόνο τότε που η αληθινή αγάπη ωθεί τον άνθρωπο να το κάνει. . .  Και η αγάπη δεν είναι τυπικότητα αλλά ένα συναίσθημα της καρδιάς και δεν χρειάζεται να είναι ορατή για κανέναν άνθρωπο. Αυτή η αγάπη όμως καταφέρνει τα πάντα, τη φώτιση του πνεύματος, την αληθινή σκέψη, το σωστό συναίσθημα για αυτό που φέρνει το παιδί της Γης πιο κοντά στον Πατέρα. . .  και επομένως επίσης την αναγνώριση του θελήματός Μου.

Αφού ένα τέτοιο παιδί της Γης έχει απευθείας συναναστροφή με τον Πατέρα του, παραλαβαίνει τις εντολές Του και τα εκτελεί πρόθυμα, δεν βαδίζει στους δικούς του δρόμους, αλλά αφήνει να το οδηγώ Εγώ και δεν θέλει να παραβιάσει τις εντολές Μου και δεν χρειάζεται να φοβάται να παρεξηγήσει κάτι και να πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό. . .  Ανήκει σε Μένα, γιατί θέλει να Μου ανήκει, και αυτό που Μου ανήκει το κρατώ και δεν θα χαθεί ποτέ πια, γιατί υπάρχει φως μέσα στην ψυχή του. . .  γιατί Εγώ ο Ίδιος είμαι παρών μέσα του ως το φως της αγάπης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5976                15-6-1954

«Φέρτε το λόγο Μου στον κόσμο. . .»

(17η επέτοιος της παραλαβής του λόγου)

«Φέρτε το λόγο Μου στον κόσμο. . .» Έτσι είπα στους μαθητές Μου και τους γέμισα με το Πνεύμα Μου, έτσι ώστε μπορούσαν να κηρύξουν Εμένα και τη διδασκαλία Μου, αφού άκουγαν συνέχεια μέσα τους το λόγο Μου, με αποτέλεσμα ότι έγιναν ζωντανοί κήρυκες του θεϊκού βασιλείου. . .  Ποτέ δεν θα ήταν κατάλληλοι για αυτό το αξίωμα εάν δεν ήταν συνδεδεμένοι μαζί Μου μέσω του Πνεύματός Μου, τη φωνή του οποίου αφουγκράζονταν και την διεύθυνση του οποίου ακολουθούσαν. Μέσω του λόγου Με αναγνώριζαν και είχαν επίγνωση της παρουσίας Μου. . .

Και αν θέλω επίσης τώρα, κατά την εποχή του τέλους, να κηρυχτεί το Ευαγγέλιο στους ανθρώπους, πρέπει ξανά να γίνει με τον τρόπο ότι επιλέγω μαθητές που και αυτοί να μπορούν να αντιλαμβάνονται τη φωνή Μου στο εσωτερικό τους, που επομένως να επιτρέψουν να είμαι παρών μέσα τους Εγώ ο Ίδιος και να τους μιλάω μέσω του Πνεύματος, με αποτέλεσμα να μην μιλούν οι μαθητές Μου στους ανθρώπους στους οποίους θα πρέπει να φέρουν το Ευαγγέλιο, αλλά Εγώ ο Ίδιος να απευθόνομαι με την πατρική Μου αγάπη στα παιδιά Μου της Γης για να τους φέρω τη σωτηρία, για να τα παρακινήσω να αλλάξουν πορεία πριν το τέλος, επειδή δεν βαδίζουν στο σωστό δρόμο και κατά συνέπεια θα χαθούν πάλι στο βάθος. Ο ανθρώπινος λόγος δεν θα κατάφερνε κάτι τέτοιο. . .  Ο δικός Μου λόγος ωστόσο μπορεί να διαπεράσει και να προκαλέσει μια τεράστια αναστάτωση μέσα σε μια ανθρώπινη καρδιά, γιατί η δύναμη του λόγου Μου έχει αφάνταστο αποτέλεσμα, στην περίπτωση που δεν του προβάλλει κανείς αντίσταση.

Όπου είναι δυνατό να μιλήσω ο Ίδιος σε έναν άνθρωπο. . .  ακόμα και μέσω ενός εργαλείου που επέλεξα για αυτό το σκοπό. . .  εκεί υπάρχει η πιθανότητα της επιτυχίας, αφού τέτοιο εργαλείο πρέπει να είναι ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη, ένας μεσολαβητής. . .  η αγάπη του οποίου να νικήσει την αντίσταση. . .  καθώς μπορώ να μιλάω μονάχα μέσω έναν τέτοιον άνθρωπο, επειδή η αγάπη του επιτρέπει την παρουσία Μου. Οι μαθητές Μου στη Γη ήταν γεμάτοι από αγάπη για τους συνανθρώπους τους, και επίσης κατά την τελευταία εποχή διαλέγω τους σωστούς μαθητές, διότι είναι ανάγκη να ηχήσει η φωνή Μου κάτω στη Γη ως μια τελευταία παραίνεση και προειδοποίηση. . .  διότι θέλω ακόμα μια φορά να κηρύξω το Ευαγγέλιο στην ανθρωπότητα για να τη σώσω πριν από την τελευταία Κρίση. . .  για να της φέρω τη σωτηρία. . .

Και επομένως μιλά ο λόγος, ο οποίος είναι ο Ίδιος ο Θεός. . .  αφού Εγώ ο Ίδιος είμαι ο λόγος. . .  Και στην περίπτωση που ακούτε το λόγο Μου, είμαι παρών κοντά σας Εγώ ο Ίδιος. Δεν ακούτε έναν άνθρωπο, ακούτε το προαιώνιο Πνεύμα, το Οποίο σας έδωσε τη ζωή από την εξουσία και την αγάπη Του και το Οποίο είναι πάντοτε συνδεδεμένο μαζί σας μέσα στο λόγο. . .  Και σε αυτό το προαιώνιο Πνεύμα αγάπης θα πρέπει να θέλετε να ανήκετε, για αυτό το λόγο σάς προσελκύει συνέχεια μέσω του λόγου Του, προκειμένου να Το ακούσετε, να Το αναγνωρίσετε και να Του παραδοθείτε  άνευ όρων.

Αφού θέλει να χαρίσει απεριόριστες ευδαιμονίες σε σας, τους οποίους δημιούργησε από την αγάπη Του, και τέτοιες ευδαιμονίες μπορείτε να αντέχετε μόνο τότε που βαδίζετε οι ίδιοι μέσα στο φως και στη δύναμη. . .  και για να πετύχετε μια τέτοια κατάσταση θέλει να σας βοηθήσει ο λόγος Μου. . .  Και θα σας μιλώ όποτε και όπου να Μου επιτρέψει την πρόσβαση μια καρδιά γεμάτη αγάπη. . .  όπου να μην εμποδιστεί το Πνεύμα Μου όταν θέλει να εκδηλωθεί. . .  εκεί θα βρίσκεται και το προαιώνιο Πνεύμα, το Οποίο χαρίζει την αγάπη Του σε όλα τα πλάσματά Του από την πρώτη αρχή. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5977                15-6-1954

Σπουδαία αποστολή. . .

Διάδοση του Ευαγγελίου. . .

Η αποστολή σας είναι τόσο σπουδαία, γιατί η διδασκαλία Μου θα πρέπει να κηρυχτεί με όλη της την αγνότητα, αφού αυτό που έδωσα κάποτε στους ανθρώπους δεν παρέμεινε αγνό, αλλά παραμορφωνόταν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην περιέχει πια τη δύναμη την οποία περιέχει ο αγνός Μου λόγος. Οι άνθρωποι όμως χρειάζονται επειγόντως αυτή τη δύναμη που τους διοχετεύεται από το λόγο Μου. . .  είναι αδύνατοι και ανίκανοι να αναπτυχτούν ανοδικά, και μπορώ να τους προμηθεύω δύναμη μονάχα μεταδίδοντάς τους το λόγο Μου. . .  τόσο απαραμόρφωτο και αγνό όπως εκπηγάζει από Μένα.

Μονάχα αυτός ο λόγος μπορεί να τους δώσει ζωή, μονάχα αυτός ο λόγος είναι για τις ψυχές μια τροφή  που τους επιτρέπει να ωριμάσουν, που τους δίνει δύναμη. Ως εκ τούτου, χωρίς το λόγο Μου δεν μπορεί κανείς να φτάσει στην αιώνια ζωή, και επομένως το διοχετεύω στους ανθρώπους με έναν τρόπο που φαίνεται ασυνήθιστος, που όμως είναι μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία. . .  μιλώντας ο Ίδιος διά του στόματος ενός ανθρώπου σε όλους τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα ο λόγος Μου να αγγίξει με όλη του την αγνότητα το αυτί και την καρδιά όσων τον ακούσουν πρόθυμα. . .  Ακούτε μάλιστα έναν άνθρωπο να μιλά, ωστόσο δεν πρόκειται για τη δική του γλώσσα, δεν πρόκειται για τις δικές του σκέψεις που σας προσφέρει. . .  Πρόκειται πραγματικά και αληθινά για την ακτινοβολία της αγάπης Μου την οποία μπορείτε να παραλάβετε, είμαι Εγώ ο Ίδιος που σας μιλώ. . .  Είμαι Εγώ, για τον Οποίο είναι γραμμένο: «Κοίτα, στέκομαι μπροστά στην πόρτα και τη χτυπάω. . .  όποιος Μου ανοίξει, σε εκείνον θέλω να μπω και να κοινωνήσω μαζί του. . .»

Θέλω να σας προσφέρω το ψωμί του ουρανού, θέλω να σας αναζωογονήσω με μια τροφή την οποία έχει επειγόντως ανάγκη η ψυχή σας. . .  Θέλω να σας δυναμώσω και να φέρω τη σωτηρία στην ψυχή σας. . .  Θέλω να της δώσω αυτό που έχει ανάγκη για να γίνει μακάρια. . .  Υπάρχει μεγάλη ένδεια πάνω στη Γη, υπάρχει μια ξηρασιά ώστε στερούνται τροφή οι ψυχές, ώστε στερούνται τα αναγκαία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω της έσχατης αδυναμίας τους. . .  Και ξέρω για αυτή την ένδεια και θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους.

Από το χέρι Μου θα πρέπει να παραλάβουν την τονωτική τροφή, θέλω ο Ίδιος να τις τραβήξω στην πηγή όπου μπορούν να αντλήσουν το ωραίο νερό της ζωής και να συγκεντρώσουν νέες  δυνάμεις. . .  Και θα πρέπει να απαλλαχτεί από κάθε ένδεια εκείνος που δέχεται αυτό που του προσφέρω: το λόγο Μου από τα ύψη, τον οποίο μεταδίδω σε σας που θέλετε να Με υπηρετήσετε, ο οποίος διοχετεύεται τότε στους ανθρώπους μέσω εσάς, προκειμένου να βοηθηθούν. . .  το λόγο Μου, που είναι αποτελεσματικός μόνο τότε που μπορεί να αγγίξει την καδριά του ανθρώπου αγνός και γνήσιος και ο οποίος για αυτό το λόγο θα πρέπει εκ νέου να διαδοθεί στον κόσμο από μαθητές τους οποίους επιλέγω Εγώ ο Ίδιος για αυτό το σκοπό. . .  Αφού η ένδεια είναι μεγάλη και η αγάπη Μου θέλει να βοηθήσει. . .  θέλει να θεραπεύσει τους αρρώστους και να δυναμώσει τους αδύναμους· θέλει να δώσει ζωή στο νεκρό και επομένως να οδηγήσει το ρεύμα της ζωής σε χέρσα χωράφια. . .  Η αγάπη Μου θέλει ακόμα και κατά την τελευταία ώρα να αποσπάσει από το θάνατο τις ψυχές που δεν της προβάλλουν αντίσταση και να τις κάνει μακάριες διά του λόγου Μου. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5978                16-6-1954

Ορθή ενημέρωση. . .

Σωστή θέληση. . .

Εντολή της αγάπης. . .

Η εντολή της αγάπης Μου είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. . .  Πρόκειται ωστόσο μονάχα για μια συμβουλή σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνετε, αφού είστε ελεύθεροι και δεν εξαναγκάζεστε να εκπληρώσετε αυτή την εντολή Μου. Τα πάντα πρέπει να κάνετε εθελοντικά για να έχει αξία για την ψυχή σας. Και επίσης όλες οι κακές σας πράξεις πρέπει να θεωρούνται αμαρτίες στην περίπτωση που τις κάνετε εθελοντικά, αφού αξιολογείται πάντα μόνο η βούλησή σας. . .  Η βούλησή σας και η στάση της καρδιάς σας είναι τα μόνα αποφασιστικά πράγματα, και για αυτό το λόγο πρέπει να εκπαιδευτεί πρώτα η σκέψη σας, πρέπει να διδαχτείτε έτσι ώστε να προκύψει η ορθή βούληση. Μέσω λανθασμένης εκπαίδευσης μπορεί να παραπλανηθεί η βούληση του ανθρώπου, μπορεί όμως επίσης η βούλησή του να στραφεί συνειδητά ενάντια στην καλύτερη γνώση του. . .

Και αυτό το τελευταίο είναι αμαρτία. . .  Αφού η ορθή εκπαίδευση αποσκοπεί πάντα στην αγάπη, και μια πράξη ενάντια στην αγάπη είναι αμαρτία. . .  Και ο άνθρωπος που παραπλανήθηκε έχει και αυτός μέσα του μια σιγανή φωνή που τον νουθετεί και τον προειδοποιεί, η οποία παρ’όλα αυτά δείχνει στη θέλησή του τη σωστή κατεύθυνση. . .  η οποία ανταποκρίνεται και πάλι στην εντολή της αγάπης Μου. . .  Για αυτό το λόγο ούτε εκείνος μπορεί να απαλλαχτεί της κατηγορίας της παράβασης της αγάπης. . .  της αμαρτίας. . .  μόλις ξεσηκωθεί έναντι της σιγανής φωνής που τον προειδοποιεί, μόλις την παρακούσει. Αφού η θέληση του κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι στραμμένη στη σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση, αλλιώς δεν θα ήταν ελεύθερη.

Και πάντα είναι γνώμονας για την κατεύθυνση της θέλησης η εντολή της αγάπης, δηλαδή η εκπλήρωση αυτής είναι επίσης η σωστή απόφαση της θέλησης, γιατί μονάχα από την αγάπη προκύπτει μια ζωή σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη. Και για αυτό το λόγο κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει μακάριος χωρίς την αγάπη. . .  και ως εκ τούτου αποκαλώ αυτή την εντολή την πρώτη και πιο σημαντική, η οποία θα πρέπει να καθορίσει όλες τις πράξεις και όλη τη σκέψη σας αν θέλετε στα σοβαρά να πετύχετε την αιώνια μακαριότητα. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να σας επιφέρει την ίδια επιτυχία, με τίποτε άλλο δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε την αγάπη, ακόμα και τότε που κατακουραστείτε με πράξεις κάθε είδους που παραμένουν πάντα μονάχα σύμβολα για αυτό που απαιτώ: την αγάπη για Μένα και για τον διπλανό σας. . .  Όλα τα σύμβολα είναι άσκοπα αν δεν συνοδεύονται από την πιο βαθιά ανιδιοτελή αγάπη. Και αναγνωρίζει ως άσκοπα όλα τα σύμβολα ο άνθρωπος μέσα στην καρδιά του οποίου έχει ριζωθεί η αγάπη. . .

Για αυτό το λόγο δίδασκα πάντα μόνο την αγάπη όταν ήμουν στη Γη, για αυτό το λόγο έδωσα στους ανθρώπους ένα παράδειγμα για μια ζωή με αγάπη. . .  για έναν ορθό τρόπο ζωής πάνω στη Γη. . .  Ήμουν πράος, φιλειρηνικός, πάρα πολύ υπομονετικός, γεμάτος ταπεινότητα, γεμάτος ευσπλαχνία, μακρόθυμος και δίκαιος. Ασκούσα την αγάπη και απόδειξα στους ανθρώπους και το αποτέλεσμα τέτοιου τρόπου ζωής, προκειμένου να επιδιώξουν τα ίδια, προκειμένου να Με ακολουθήσουν για να πετύχουν έναν υπέροχο στόχο: την αιώνια ζωή μέσα στο φως, στη δύναμη και στο μεγαλείο. . .  Και επομένως στη Γη θα πρέπει πάντα μονάχα να κηρύσσεται η αγάπη, η διδασκαλία της αγάπης Μου θα πρέπει να γνώστοποιείται όλο ζήλο, γιατί μονάχα αυτή είναι ο δρόμος προς τα ύψη, γιατί. . .  όποιος βαδίζει μέσα στην αγάπη. . . είναι και ο σωστός διάδοχός Μου και γιατί μονάχα η αγάπη σάς λυτρώνει και σας απελευθερώνει από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5979                17-6-1954

Παράκληση για το θείο Πνεύμα. . .

Μέσα στη δύναμη του Πνεύματος στέκεστε μόλις λαχταράτε Εμένα και το Πνεύμα Μου, αφού αυτή η λαχτάρα σάς εξασφαλίζει την εισροή της δύναμής Μου, γιατί εκπληρώνεται κάθε πνευματική παράκληση, γιατί αυτή είναι η ομολογία της δικής σας αδυναμίας και η ταπεινή υποταγή σας στο προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας. Κάποτε απορρίψατε αυτή τη δύναμη, με αποτέλεσμα ότι πέσατε μέσα στο σκοτάδι. . .  Χάσατε κάθε γνώση, δεν μπορούσατε πια να ξεχωρίζετε την αλήθεια από την πλάνη, απομακρυνθήκατε από Μένα και χάσατε οποιαδήποτε δύναμη και οποιοδήποτε φως. . .  Χωριστήκατε εθελοντικά από Μένα, δεν Με αναγνωρίζατε ως την Πηγή της δύναμης, με αποτέλεσμα ότι χάσατε όλη σας τη δύναμη.

Η παράκλησή σας για τη δύναμη του Πνεύματος, για φως, για γνώση, ακυρώνει πλήρως την προηγούμενη αρνητική στάση σας. . .  αποφασίσατε να επιστρέψετε, στρέφετε τα μάτια σας πάλι σε Μένα, νοσταλγείτε τον δεσμό μαζί Μου, τον οποίο καταστρέψατε κάποτε εθελοντικά. . .  Παρακαλείτε δηλαδή για αυτό που κάποτε παραφρονούσατε. . .  Και αυτή η παράκληση εκπληρώνεται πάντα. . .  αφού είναι το μόνιμο σωτήριο σχέδιό Μου να σας βοηθήσω να ανακτήσετε την κατάσταση όπου θα μπορείτε να ενεργείτε πλημμυρισμένοι από φως και δύναμη και σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Κατά συνέπεια, κανένας άνθρωπος δεν θα παρακαλέσει μάταια αν θέλει στα σοβαρά να αναγνωρίσει το σωστό και αν Με παρακαλέσει να του χαρίσω το Πνεύμα Μου.

Αυτή η σοβαρή επιθυμία δεν παραμένει ανεκπλήρωτη. . .  αλλά πρέπει να είναι σοβαρή. . .  πρέπει να πηγάσει από την καρδιά του ανθρώπου, δεν πρέπει να αρθρωθεί μονάχα από το στόμα ως κενή τυπική προσευχή, η οποία δεν φτάνει στα αυτιά Μου, γιατί είμαι αληθινό Πνεύμα Που θέλει να Το επικαλούνται οι άνθρωποι στο πνεύμα και στην αλήθεια. Η σοβαρή παράκληση να πλημμυριστεί ο άνθρωπος από τη δύναμη του Πνεύματός Μου προϋποθέτει μια βαθιά επιθυμία για την αλήθεια, και ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι μπορεί να βρει αυτή την αλήθεια μονάχα σε Μένα και με τη βοήθειά Μου. . .  Και για αυτό το λόγο αυτή η επιθυμία σημαίνει ταυτόχρονα την αναγνώριση. . .  την πίστη του σε ένα Ον ύψιστης τελειότητας.

Μια σοβαρή παράκληση για το θείο Πνεύμα μπορεί να προφέρει μονάχα ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη, ένας άνθρωπος που δεν αρνείται την ύπαρξη μιας Θεότητας, αλλιώς δεν θα Την επικαλούνταν. Και αυτή την πίστη δεν την απογοητεύω και εκδηλώνομαι με τον τρόπο ότι προσφέρονται στον άνθρωπο αποδείξεις του ότι εισακούστηκε η παράκλησή του. . .  Του φανερώνομαι και συνειδητοποιεί την παρουσία Μου. Και τότε δεν θα φύγει ποτέ πια μακριά Μου, η δύναμη του Πνεύματός Μου επενέργησε πάνω του, η επιστροφή του έχει κατορθωθεί, αποβλήθηκε εθελοντικά η κάποτε απόρριψη, η αμαρτία της αποστασίας του από Μένα αναγνωρίστηκε και συγχωρέθηκε. . .  Αφού το να λαχταρήσει και να παραλάβει κανείς τη δύναμη του Πνεύματος σημαίνει ταυτόχρονα την αναγνώριση του Ιησού Χριστού και τη λύτρωση μέσω Αυτού, ο Οποίος διά της θυσίας του στο σταυρό δημιούργησε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μπορούσε να γεμίζει έναν άνθρωπο το θείο Πνεύμα. . .  να μπορούσε ο άνθρωπος να προσανατολίσει τη θέλησή του προς τα πάνω, δηλαδή να στρέψει τη λαχτάρα του στον Θεό και στην αλήθεια, κάτι που πριν από το λυτρωτικό έργο ήταν ανέφικτο.

Και όποιος λαχταρά στα σοβαρά την αλήθεια, δεν μπορεί να αρνηθεί τον Ιησού Χριστό. Απελευθερώθηκε κατά κάποιον τρόπο ήδη από τα δεσμά του αντιπάλου Μου, ξέφυγε από το σκοτάδι και ψάχνει το φως, το οποίο θα βρει βέβαια διά της δύναμης του Πνεύματος. . .  μέσω της ενέργειάς Μου μέσα του και πάνω του. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5980                19-6-1954

Η ευλογία του Θεού για τη λυτρωτική δουλειά. . .

Ψυχές στο επέκεινα. . .

Οδηγούνται κοντά σας οι άνθρωποι στους οποίους θα πρέπει να φέρετε το λόγο Μου, εσείς οι ίδιοι οδηγείστε έτσι ώστε μπορείτε να ενεργήσετε με λυτρωτικό τρόπο. Είστε περιστοιχισμένοι από ψυχές που επίσης παραλαβαίνουν το λόγο Μου μέσω εσάς, και το Πνεύμα Μου θα κατεβαίνει πάντα σε σας όταν θέλετε να δουλέψετε για Μένα και για τη βασιλεία Μου, γιατί κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος αυτή η λυτρωτική δουλειά είναι το πιο σημαντικό και επομένως την ευλογώ. Και πράγματι δεν είναι μάταιος κανένας κόπος, αφού υπάρχει πάντα επιτυχία στο άλλο βασίλειο, διότι εκεί αξιοποιείται ήδη η ελάχιστη λάμψη φωτός. . .  διότι υπάρχουν εκεί πάντα ψυχές που έχουν ήδη πετύχει το βαθμό ώστε να επωφεληθούν από κάθε πνευματική δραστηριότητα από πλευρά σας.

Μόλις θέλετε να Με υπηρετήσετε, σας περιβάλλει μια λάμψη φωτός που προσελκύει ψυχές, και για αυτό το λόγο μην κουράζεστε να κάνετε τη δουλειά για τη βασιλεία Μου, μην αδιαφορείτε για αυτήν, ακόμα και τότε που από την επίγεια άποψη βλέπετε μόνο λίγη επιτυχία. . .  δεν εργάζεστε μάταια, και η κάθε σκέψη, ο κάθε λόγος, η κάθε πενιά έχει ένα αποτέλεσμα και φένρει λύτρωση στις ψυχές πάνω στη Γη ή στο πνευματικό βασίλειο. Μόνο που πρέπει να κάνετε αυτή τη δουλειά με τη σοβαρή θέληση να Με υπηρετήσετε και να συνεργαστείτε στη λύτρωση των παραπλανημένων ψυχών. Δεν πρέπει το κίνητρο αυτής της δουλειάς να είναι η υστεροβουλία ούτε η φιλαυτία, αφού τα βλέπω όλα ξεκάθαρα. Η πιο κρυφή σκέψη μέσα σε μια ανθρώπινη καρδιά και η προθυμία του για τη λυτρωτική δουλειά, η πλήρη υποταγή της θέλησής του στη δική Μου, όλες αυτές επηρεάζουν τη δουλειά και το αποτέλεσμά της. . .

Για αυτό το λόγο μην μειώσετε τις επιδιώξεις σας, ακόμα και τότε που αντιμετωπίσετε εμπόδια από όλες τις πλευρές ή που εργαστείτε φαινομενικά χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. . .  Δεν μπορείτε να δείτε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει, και κάποτε θα καταλάβετε ευτυχισμένοι την ευλογία της δουλειάς σας, τότε που θα σας υποδεχτούν στο πνευματικό βασίλειο οι ομάδες των ψυχών που λυτρώσατε. . .  Και με όσο περισσότερο ζήλο κάνετε τη δουλειά στον αμπελώνα, με όσο περισσότερη αγάπη φροντίσετε της ψυχές που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, όσο πιο έντονη είναι η επιθυμία σας να βοηθήσετε εκείνες τις ψυχές, τόσο περισσότερη ευλογία θα φέρει η λυτρωτική σας δουλειά, και εσείς οι ίδιοι θα βρίσκεστε επίσης μέσα στη χάρη και στην ευλογία Μου, επειδή η κάθε πνευματική εργασία σάς αποφέρει την αγάπη Μου και σας εξασφαλίζει και κάθε βοήθεια.

Θα συναντήσετε μεν και την απόρριψη από πλευράς των ανθρώπων, αφού κατά την περίοδο πριν το τέλος αυξάνεται το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο, και ήδη αυτό είναι ένδειξη του ότι το τέλος είναι κοντά και του ότι είναι αλήθεια τα λόγια Μου. Θα σας χλευάζουν και θα σας κακολογούν για την πνευματική σας δραστηριότητα, θα προσπαθούν να σας εμποδίσουν να διαδώσετε το λόγο Μου, θα σας διώκουν και μέσω πολλών γήινων ταλαιπωριών θα δοκιμαστείτε να αποστατήσετε και να μιλήσετε κατά Μου. . .  Μην αφήσετε να σας μπερδέψουν και να σας σταματήσουν όλα αυτά. Θυμάστε ότι σας τα ανακοίνωσα και να ξέρετε ότι τότε θα έρθει το τέλος, ότι βρίσκεστε πολύ κοντά του, ότι θα έρθω Εγώ ο Ίδιος για να σας απελευθερώσω από τα μεγάλα δεινά, έτσι όπως το υποσχέθηκα.

Από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας στον αμπελώνα στη Γη θα καταλάβετε πια ώρα θα έχει σημάνει, αφού ακόμα μπορείτε να σημειώσετε μερικά αποτελέσματα, τότε όμως δεν θα σας ακούσει πρόθυμα σχεδόν κανείς που να μην ανήκει ακόμα στη μικρή σας ομάδα, και θα πρέπει να αλληλοϋποστηριχτείτε πολύ και να ενισχύσετε ο ένας την πίστη του άλλου. . .  Πάντα όμως θα ακούτε το λόγο Μου για να μην χάσετε το δεσμό μαζί Μου, τότε που θα σας πιέζει ο κόσμος και που η λάμψη του πνευματικού φωτός μέσα σε αυτό τον κόσμο θα είναι πολύ χαμηλή. Όπου ωστόσο θα ηχήσει ο λόγος Μου, εκεί το φως θα  φέγγει δυνατά στο άπειρο και θα προσελκύσει όσους απαιτήσουν το φως, και σε αυτούς θα μπορείτε να δώσετε αυτά που θα περιφρονούν οι συνάνθρωποι. . .  Και η κάθε ψυχή που θα λυτρωθεί μέσω εσάς θα σας είναι αιώνια ευγνώμων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5981                21-6-1954

Κλείσιμο των πηλών για το πνευματικό βασίλειο. . .

Οι πύλες για το πνευματικό βασίλειο θα κλείσουν όταν έχει έρθει το τέλος αυτής της Γης. . .  Για να καταλάβετε αυτό πρέπει να ξέρετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι και μετά το θάνατο του ανθρώπου στη Γη μπορεί η ανάπτυξη της ψυχής του να προχωρήσει ή να οπισθοδρομήσει πίσω στο έσχατο σκοτάδι. . .   Πρέπει να ξέρετε ότι στο άλλο βασίλειο προσφέρονται στην ψυχή ακόμα πολλές δυνατότητες για να αυξήσει το βαθμό της ωριμότητας που πέτυχε στη Γη ή για να ξεφύγει από το σκοτάδι και να φτάσει στο φως, πάντα ανάλογα με την ελεύθερη βούληση της ψυχής. Είναι μεν η άνοδος στο πνευματικό βασίλειο κατά πολύ πιο δύσκολη και απαιτεί πολλή βοήθεια και την προθυμία της ψυχής, αλλά δεν είναι ακατόρθωτη, και άρα πρόκειται για μια ιδιαίτερη χάρη του Θεού, ο Οποίος θέλει ασταμάτητα να βοηθήσει τις ψυχές να ανεβούν στα ύψη. . .

Ωστόσο, ο αντίπαλός Του κάνει επίσης προσπάθιες να κρατήσει μέσα στο σκοτάδι τις ψυχές που κέρδισε για τον εαυτό του στη Γη. Για αυτό το λόγο υπάρχει και η πιθανότητα να βυθιστεί μια ψυχή στην άβυσσο, και ως εκ τούτου ο αγώνας μεταξύ του φωτός και του σκότους διεξάγεται και στο πνευματικό βασίλειο, δηλαδή και οι δύο πλευρές παλεύουν για τις ψυχές. . .  Αφού πρόκειται ακόμα πριν το τέλος της Γης να απελευθερωθούν ψυχές από τα δεσμά του αντιπάλου. Πρόκειται να δοκιμαστεί και εκεί η θέληση των ψυχών, δηλαδή να εξακριβωθεί αν εκείνη είναι στραμμένη προς τα πάνω ή προς τα κάτω. . .  Και κατά συνέπεια τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο γίνεται αδιάκοπα λυτρωτική δουλειά, και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, γιατί θα πρέπει να χωριστούν τα πνεύματα και εκεί πριν δημιουργηθεί η νέα Γη. . .  Αφού θα ξεκινήσει μια νέα λυτρωτική εποχή. . .  Τα δημιουργήματα της νέας Γης θα υποδεχτούν μέσα τους τις ψυχές που επιμένουν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στον Θεό και που δεν θα έβρισκαν ποτέ το δρόμο που οδηγεί μακριά από το σκοτάδι, επειδή οι ίδιες απορρίπτουν το φως.

Και έτσι η κόλαση θα διώξει ό,τι έχει πέσει θύμα της· το πνευματικό βασίλειο θα δώσει πίσω εκείνες τις ψυχές όπου δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αλλάξουν τη βούλησή τους, και ο Θεός θα φυλακίσει το πνευματικό εκ νέου μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης. . .  Εκείνες οι ψυχές όμως που κατάφεραν να απελευθερωθούν από τις αλυσίδες του Σατανά, επιδιώκουν το φως και βρίσκουν αμέτρητους βοηθούς που τους ανοίγουν το δρόμο προς τα ύψη, που τις βοηθούν να φτάσουν ψηλά. Όσο υπάρχει ακόμα η Γη, οι πνευματικές πύλες είναι ορθάνοιχτες για να υποδεχτούν ακόμα τις ψυχές που θα εγκαταλείψουν το κορμί τους προηγουμένως. . .  άσχετα με το σε ποια πνευματική κατάσταση να φτάσουν στο επέκεινα. . .  Συνεχίζεται η λυτρωτική δουλειά πάνω σε κάθε ψυχή που δεν μπήκε στο πνευματικό βασίλειο σαν ψυχή του φωτός. . .

Όταν όμως έχει έρθει το τέλος, οι πύλες θα κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού τότε δεν θα υπάρχουν πια οι δυνατότητες για μια περαιτέρω ανάπτυξη. . .  Το κακό πνευματικό που θα βρίσκεται εντελώς υπό την υπηρεσία του Σατανά θα φυλακιστεί εκ νέου μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης, ενώ το καλό πνευματικό που έμεινε πιστό στον Θεό θα παραμείνει επίσης στη Γη, δηλαδή θα κατοικήσει στη νέα Γη ως αρχή του νέου γένους. . .  Ό,τι όμως είναι ακόμα ικανό για ανάπτυξη θα ανακαλεστεί προηγουμένως από τη Γη, με αποτέλεσμα κατά το τέλος να υπάρχουν μόνο ακόμα είτε εκείνοι που θα πάρουν δημόσια μέτρα ενάτνια στον Θεό και που επομένως θα είναι φανεροί δούλοι του Σατανά, είτε εκείνοι που μέσα στον πιο δύσκολο αγώνα κατά της πίστης θα παραμείνουν πιστοί στον Θεό και που για αυτό το λόγο θα είναι κατάλληλοι ως αρχή ενός νέου γένους. . .  Αυτοί θα ζήσουν τότε μια παραδεισένια ζωή πάνω στη Γη, μια ζωή που είναι ασύγκριτη για τους ανθρώπους της [τωρινής· σημείωση της μεταφράστριας.] Γης και επομένως ασύλληπτη.

Μια πάρα πολύ μακάρια κατάσταση θα είνει για εκείνους, γιατί ο Πατέρας θα βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά Του. . .  όπου δεν θα υπάρχουν ούτε αμαρτία ούτε θάνατος, ούτε καημός ούτε στενοχώριες, όπου οι άνθρωποι εξαιτίας της παρουσίας του Θεού θα απολαμβάνουν ουράνιες ευδαιμονίες, παρόλο που θα ζήσουν στη Γη. Αλλά η Γη δεν θα είναι πια αυτό που ήταν πριν το τέλος. . .  πρόσφορο έδαφος για την κόλαση, όπου λυσσομανούσε ο αντίπαλος του Θεού για να κερδίσει τα θύματά του για τον εαυτό του. . .  Η Γη θα έχει γίνει παράδεισος και όσοι θα ζήσουν πάνω της θα είναι άνθρωποι που ήταν κατάλληλοι για το φωτεινό βασίλειο, που ωστόσο θα μπορούν ακόμα να κρατήσουν το γήινο κορμί τους και θα είναι μακάριοι παρ’όλα αυτά. . .  που θα ζήσουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, που θα θέσουν υπό την κατοχή τους μια υπέροχη, αναμορφωμένη Γη, και η αποστολή των οποίων θα είναι να ανοίξουν το δρόμο προς τα ύψη τόσο για τους απογόνους τους καθώς και για το ακόμα φυλακισμένο πνευματικό και να προωθήσουν την ανοδική ανάπτυξη εκείνων, έτσι όπως το προβλέπει το σωτήριο σχέδιο του Θεού. . .

Ο αγώνας στο πνευματικό βασίλειο θα έχει τελειώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι φωτεινές ψυχές θα κατεβαίνουν και τότε πάλι στη Γη για να προσφέρουν στους ανθρώπους την ηγεσία τους, με αποτέλεσμα η πνευματική πρόοδος να έχει εξασφαλιστεί για όλα τα πλάσματα πάνω στη νέα Γη. Και η λύτρωση από τη μορφή θα γίνει πολύ γρήγορα, επειδή η επιρροή του Σατανά θα έχει αποκλειστεί για πολύ καιρό. . .  και έτσι θα επικρατεί ειρήνη τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5982                22-6-1954

Τροποποίηση του αγνού Ευαγγελίου. . .

Ακολουθία του Ιησού;. . .

Σας διδάσκω το αγνό Ευαγγέλιο και μαθαίνετε να καταλάβετε πόσο διαφορετικό είναι αυτό το αγνό Μου Ευαγγέλιο από αυτό που διδάσκουν στη Γη ως το λόγο Μου. . .  Μαθαίνετε να καταλάβετε ότι ο λόγος Μου τροποποιήθηκε καθ’όσον ερμηνεύεται διαφορετικά και κατά συνέπεια πραγματοποιείται επίσης διαφορετικά. . .  ότι οι άνθρωποι δεν προσέχουν ακρετά το μόνο σημαντικό, ότι αντίθετα δίνουν σημασία στο ασήμαντο, με αποτέλεσμα οι πνευματικές επιτυχίες να είναι λίγες. Έδειξα στους ανθρώπους στη Γη το μόνο εφικτό δρόμο, διδάσκοντας και ζώντας ο Ίδιος με αγάπη, βαδίζοντας πάνω σε αυτό το δρόμο που θα πρέπει να πάρουν όλοι οι άνθρωποι για να φτάσουν σε Μένα. . .

Πρόκειται για το δρόμο της αγάπης, τον οποίο να πάρει είναι ο μοναδικός τρόπος που θα εξασφαλίσει στον άνθρωπο το ουράνιο βασίλειο, δηλαδή την είσοδο στη φωτεινή σφαίρα μετά το θάνατο του κορμιού του, όπου η ψυχή θα είναι μακάρια κοντά Μου. . .  Η διδασκαλία Μου έχει γίνει μια παραλλαγή. . .  υπάρχει μόνο ακόμα κρυφή μέσα σε μια δομή ανθρώπινων προσθηκών, λανθασμένων ερμηνειών και τήρησης ασήμαντων εντολών, οι οποίες δεν δόθηκαν ποτέ στους ανθρώπους από Μένα, οι οποίες όμως αποτελούν το μεγάλο κίνδυνο να μην προσέξουν οι άνθρωποι τη μόνη σημαντική εντολή, με αποτέλεσμα να μην την εκπληρώσουν.

Ποιο το όφελος για εσάς τους ανθρώπους αν αυτομαστιγώνεστε, αν κάνετε υποχρεωτικές πράξεις ή αν Με πρεσβεύετε με το στόμα σας, ενώ δεν καταλαβαίνετε ότι η εντολή της αγάπης είναι η πρώτη και η πιο σημαντική εντολή, με αποτέλεσμα να μην την τηρείτε. . .  Νομίζετε ότι Με τιμάτε μέσω αμέτρητων τελετουργιών, και όμως μπορείτε να Με τιμήσετε μόνο τότε που κάνετε αυτό που απαιτώ από σας. . .  Και απαιτώ από σας την αγάπη για Μένα και για τον διπλανό σας. . .  Όσο κάνοντας αυστηρή αυτοκριτική ανακαλύπτετε καμία έλλειψη αγάπης μέσα σας, δεν είστε ακόμα πάνω στο σωστό δρόμο, ακόμα και αν λυγίζετε καθημερινά και κάθε ώρα τα γόνατά σας και χτυπάτε το στήθος σας. . .  Πρόκειται σε αυτά για ανθρώπινες απαιτήσεις και πρόκειται επίσης μονάχα για επιδείξεις για τους ανθρώπους, τους οποίους επιδιώκετε να πείσετε με αυτό τον τρόπο ότι είστε θρήσκοι. . .

Και πόσο μακριά είστε ακόμα από την ορθή ευσέβεια όσο δεν συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους σας με την αγάπη που να αποδείξει την αγάπη σας για και Μένα. . .  όσο ανέχεστε να ζήσουν οι συνάνθρωποι δίπλα σας σε έσχατη ένδεια και σε μεγάλες δυσκολίες, όσο δεν προσπαθείτε πρώτα να ανακουφίσετε αυτή την ένδεια πριν απολαύσετε την αυταρέσκεια που προκύπτει από τους τυπικότητες. . .  πριν προσκυνήσετε τον κόσμο μέσω εγκόσμιας μεγαλοπρέπειας και χλιδής, μέσω όλων εκείνων για τα οποία επινοήσατε τον όρο: «Προς τιμή Μου».

Με αυτό τον τρόπο δεν θέλω να Με τιμήσετε όσο φωνάζει ακόμα σε Μένα μια ένδεια, την οποία να ανακουφίσετε θα ήταν μάλιστα δυνατό για σας τους ανθρώπους, εφόσον θέλατε να γράψετε μέσα στην καρδιά σας τις εντολές της αγάπης Μου. . .  Όσο βάδιζα στη Γη, η μέριμνά Μου ήταν όσοι υπόφεραν, ήταν οι φτωχοί, οι άρρωστοι και οι στενοχωρημένοι. . .  Εσείς που προσποιείται ότι Με ακολουθείτε στη Γη. . .  τι κάνετε εσείς για εκείνους που υποφέρουν, για τους αρρώστους και τους στενοχωρημένους; Όσο μπορείτε να βοηθήσετε και όμως δεν βοηθάτε, δεν Με ακολουθείτε, παρόλο που το πιστεύετε και το λέτε για τον εαυτό σας. Αξιολογώ μονάχα την εκπλήρωση των εντολών της αγάπης Μου, γιατί όλα τα άλλα. . .  η βαθιά πίστη, η αναγνώριση της καθαρής αλήθειας, η ενοποίηση μαζί Μου και τελικά η αιώνια μακαριότητα. . .  προκύπτουν από την αγάπη, δεν μπορούν όμως ποτέ να αποκτηθούν χωρίς την αγάπη.

Και από αυτά είναι φανερό γιατί επικρατεί η μεγάλη πνευματική ένδεια στη Γη, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία πίστη και βαδίζουν μέσα στην πλάνη. . .  Η αγνή Μου διδασκαλία είναι η διδασκαλία της αγάπης την οποία κήρυξα στη Γη. Μόλις διδαχτεί αυτή και πραγματοποιηθεί κιόλας στην πράξη, θα βρίσκεστε μέσα στην αγάπη, εσείς οι άνθρωποι, και θα έχετε πάρει το δρόμο της ακολουθίας του Ιησού. . .  Στην περίπτωση όμως που δεν προσέχετε αυτές τις εντολές, μπορείτε να ξεπεράσετε ο ένας τον άλλον σε τυπικότητες. . .  χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα για την ψυχή σας. . .  Θα παραμείνετε μέσα στην πλάνη και θα την πάρετε μαζί σας στο πνευματικό βασίλειο. Αφού αξιολογώ μονάχα το βαθμό της αγάπης που θα έχει πετύχει η ψυχή σας μέχρι την ώρα του θανάτου σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5983                23-6-1954

Η τελική Κρίση είναι μια πράξη αγάπης του Θεού. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 423  - 425. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Η τελική Κρίση πρέπει επίσης να θεωρείται μια πράξη αγάπης από πλευράς του Θεού. Γιατί ακόμη και αυτή η Κρίση αποσκοπεί στην περαιτέρω εξέλιξη του κάθε πνεύματος που απέτυχε στην τελευταία δοκιμασία κατά τη διάκρεια της ζωής του στη Γη. Για αυτό χρειάζεται να εισαχθεί εκ νέου σε μια καινούργια διαδικασία ωρίμανσης, προκειμένου να φτάσει κάποτε στον απώτερο προορισμό του. Συνεπώς με την τελική Κρίση μπαίνουν τελικά στην τάξη όσα έχουν ξεφύγει εντελώς από τα πλαίσιά της. . .  Με τον τρόπο αυτό τα πνευματικά στοιχεία περνούν από μια Κρίση για να αξιολογηθούν, προκειμένου να εισαχθούν εκ νέου σε διάφορες υλικές φόρμες που αντιστοιχούν στο βαθμό της ωριμότητάς τους. . .  Πρόκειται τότε για τη λήξη μιας περιόδου λύτρωσης στη Γη και την αρχή μιας νέας, σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό Μου, το οποίο είναι οικοδομημένο πάνω σε βαθύτατη σοφία και αγάπη.

Ένας Θεός-Κριτής εξακολουθεί να είναι και Θεός της αγάπης. Γιατί η δικαιοσύνη Μου εκτελεί μόνο αυτό που η αγάπη Μου διαβλέπει ότι ωφελεί περισσότερο τα πνεύματα. Ταυτόχρονα δε αποκαθιστά πάλι την τάξη που διαταράχτηκε από τις εσφαλμένες σκέψεις και πράξεις των ανθρώπων, οι οποίοι υπόκεινται σε αυτή την Κρίση. Όμως ακόμη και η πιο μεγάλη ενοχή πρέπει να εξιλεωθεί κατά ένα τρόπο, εκτός εάν ο ένοχος την έχει ήδη δώσει να τη σηκώσει Εκείνος ο Οποίος πρόσφερε τον Εαυτό Του ως εξιλαστήριο θύμα για χάρη όλων. . .  Χρειάζεται να συντελεστεί μια διαδικασία κατά την οποία θα αποκατασταθεί η διαταραχθείσα τάξη και έτσι θα μετριαστεί αυτή η μεγάλη ενοχή. Επομένως είναι ακριβώς μια τέτοια Κρίση που εξασφαλίζει αυτή την αποκατάσταση. . .  Με την Κρίση δηλαδή όσοι έχουν γίνει ένοχοι ξαναμπαίνουν σε μια κατάσταση κατά την οποία είναι αναγκασμένοι πλέον να εξοφλήσουν την ενοχή τους, αφού δεν θέλησαν να πάρουν εκούσια τη δυνατότητα της εξιλέωσης που τους χαρίζει ο Χριστός ως δώρο. . .

Η τελική Κρίση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μια εκδήλωση θείας οργής, απεναντίας είναι αποκλειστικά μια πράξη αγάπης, κατά την οποία εκδηλώνεται επίσης και η δικαιοσύνη Μου. . .  μια που και αυτή δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί σε ένα Ον Που είναι σε όλα τέλειο. Θα μπορούσα ασφαλώς να δώσω στο κάθε άτομο να καταλάβει τη δικαιοσύνη Μου και θα Μου ήταν απολύτως δυνατό να τιμωρώ πάραυτα κάθε παράβαση της τάξης. . .  Όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αντάξιο της σοφίας Μου ούτε θα άφηνε να αποδειχθεί η αγάπη Μου. Και επειδή είμαι εξαιρετικά μακρόθυμος και υπομονετικός, μια τέτοια Κρίση όπως αυτή η οποία τερματίζει μια εξελιχτική περίοδο, τη μεταθέτω όσο το δυνατό αργότερα, ώστε να έχω τη δυνατότητα να κερδίσω συν τω χρόνω και άλλους ανθρώπους με το μέρος Μου. . .  Επιπλέον προστατεύω με τα χέρια Μου και τους άδικους και τους κακούς, επειδή θα ήθελα να τους νικήσω με την αγάπη Μου και όχι να Με φοβούνται ως έναν Θεό τιμωρό. . .

Όταν όμως έρθει πλέον ο καιρός να φέρω την τάξη, επειδή δεν υπάρχει πια καμία ελπίδα να επιστρέψουν άλλοι άνθρωποι εθελοντικά κοντά Μου, τότε πρέπει να υποχωρήσει φαινομενικά η αγάπη Μου και εντούτοις αυτή είναι πάντοτε η μόνη κινητήρια δύναμη. . .  Η αγάπη Μου δίνει τέλος σε μια σατανική κατάσταση και εμποδίζει τον αντίπαλό Μου να δράσει και άλλο καταστροφικά. . .  Σώζω τις ψυχές από την πτώση στην πιο βαθιά άβυσσο. . .  Τις φυλακίζω εκ νέου μέσα στη σκληρή ύλη, εισάγοντάς τες έτσι ξανά στην εξελιχτική διαδικασία. . .  Η Κρίση αποσκοπεί αποκλειστικά στη λύτρωση και όχι στον αιώνιο θάνατο, γεγονός που αποδεικνύει ακόμη πιο πολύ την αγάπη Μου προς όλα όσα δημιούργησα. . .  προς όλα όσα είναι νεκρά και προορισμός τους είναι να αποκτήσουν αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5986                27-6-1954

Το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού. . .

Για όλες τις εποχές επιτελέστηκε το λυτρωτικό Μου έργο, για όλους τους ανθρώπους που πρέπει να διανύσουν την πορεία μέσα από την επίγεια ζωή, για ολόκληρο το αλύτρωτο πνευματικό που έχει ανάγκη τις χάρες του λυτρωτικού Μου έργου για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του αντιπάλου Μου. Άνθρωπος ήταν Εκείνος που κατόρθωσε την εξιλαστήρια θυσία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. . .  Έκανε την εξιλαστήρια θυσία για το μεγάλο αμάρτημα της απομάκρυνσης του πνευματικού από Μένα. . .  Πλήρωσε την ενοχή με τη ζωή Του. . .  Πέθανε στο σταυρό. Και παρόλο που η διαδικασία της πνευματοποίησης των ανθρώπων θα διαρκέσει ακόμα ατελείωτους καιρούς. . .  παρόλο που θέλει αμέτρητες εξελιχτικές εποχές για να πετύχει το πνευματικό την τελική του ωριμότητα. . .  ό,τι πνευματικό έχει ενσαρκωθεί ως άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πετύχει το στόχο του ακριβώς διά της βοήθειας του Ιησού Χριστού, διά της αφθονίας της χάρης Του, την οποία χρειάζεται μονάχα να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να λάβουν δύναμη για να απελευθερωθούν από το έλεγχο του αντιπάλου.

Προηγουμένως η εξουσία και η δύναμη του αντιπάλου Μου ήταν τόσο μεγάλες, ώστε οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να του προβάλουν καμία αντίσταση. . .  Ο Ιησούς Χριστός ωστόσο μέσω του θανάτου Του στο σταυρό τσάκισε την εξουσία του και έδωσε τη δύναμη να τον νικήσουν στους ανθρώπους που αξιοποιούν τις χάρες Του, που αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό ως Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα Εγώ ο Ίδιος, γιατί ήθελα να βοηθήσω εσάς τους ανθρώπους. Η μεγάλη πνευματική ένδεια στη Γη δεν θα ήταν ανάγκη, εσείς οι ίδιοι οι άνθρωποι θα μπορούσατε να την τελειώσετε, επειδή έχετε στη διάθεσή σας τα απαραίτητα μέσα χάρη στον θεϊκό Λυτρωτή. . .  Ωστόσο, όσο δεν τα εφαρμόζετε, όσο δεν παίρνετε τη δύναμη που σας προσφέρει, είστε αδύνατοι και ανίκανοι και επομένως βρίσκεστε σε έσχατη πνευματική ένδεια.

Και ενισχύετε πάλι την εξουσία του αντιπάλου Μου. . .  Μην πιστεύετε ότι μπορείτε ποτέ να απελευθερωθείτε μέσω ενός άλλου δρόμου και μην πιστεύετε ότι ο σωματικός σας θάνατος θα τελειώσει τα πάντα. . .  Τα δεσμά που σας έβαλε ο αντίπαλός Μου θα σας κρατούν ανελέητα αιχμάλωτους ακόμα και μετά το σωματικό σας θάνατο, και μπορεί να τα σπάσει μονάχα ο Ένας Που τον νίκησε μέσω του σταυρικού Του θανάτου. . .  μπορεί να τα σπάσει μονάχα ο Ιησούς Χριστός. . .  Και στην περίπτωση που δεν Τον αναγνωρίζετε, αν δεν Τον επικαλείστε, θα παραμένετε με τα δεσμά σας ακόμα αιωνιότητες. Θα έχετε ωστόσο ξανά και ξανά τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στον Ιησού Χριστό, γιατί το λυτρωτικό Του έργο δεν ίσχυε μονάχα για το παρόν, αλλά επίσης για το παρελθόν και το μέλλον. . .

Όλοι οι άνθρωποι που πρέπει να διανύσουν την πορεία πάνω στη Γη μπορούν να αντλήσουν από την πηγή της χάρης Του και μπορούν να αναρρώσουν, δηλαδή να απελευθερωθούν από τον εχθρό των ψυχών τους. . .  Πρέπει μονάχα να παραδοθούν σε Εκείνον Που είναι Κύριος και του Σατανά, Που τον υπερνίκησε. Αλλά πρέπει να Του παραδοθούν, αλλιώς θα παραμένουν αιώνια ανελεύθεροι. . .  αιώνια μέσα σε εκείνη την εξουσία, αιώνια μέσα στα βάσανα και στο σκοτάδι. . .  Ωστόσο, εναπόκειται σε σας τους ανθρώπους πότε να καταφύγετε σε Εκείνον Που σας λύτρωσε. . .  Σε σας εναπόκειται, και μπορείτε αμέσως, αλλά και μόνο μετά από μια αιωνιότητα, να Του παραδοθείτε. . .  Μπορείτε γρήγορα να προμηθευτείτε ευδαιμονίες, μπορείτε όμως επίσης να παραμένετε δυστυχισμένοι ακόμα για ατελείωτους καιρούς. . .  Κάποτε όμως θα πρέπει να υποταχτείτε σε Εκείνον, και οποτεδήποτε να το κάνετε, ο θησαυρός της χάρης Του θα έχετε και εσείς στη διάθεσή σας, αφού Εκείνος που λύτρωσε τον κόσμο από τις αμαρτίες, πέθανε στο σταυρό για όλους τους ανθρώπους. Δεν μπορεί να περάσει από δίπλα Του χωρίς να Τον προσέξει κανένας άνθρωπος που θέλει να ξεφύγει από το θάνατο και να αποκτήσει τη ζωή. . .  αφού μονάχα διά του Ιησού Χριστού μπορεί ο άνθρωπος να γίνει μακάριος. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

5988                29-6-1954

Υπόσχεση της ζωής. . .

Ο Ιησούς Χριστός. . .

Τη ζωή θέλω να δώσω σε όσους ξεφύγουν από το θάνατο, σε όσους απομακρυθνούν από εκείνον που έφερε το θάνατο στον κόσμο και σε όσους πιστέψουν στην υπόσχεσή Μου ότι θα ζήσουν αιώνια αν Μου επιτρέψουν να τους αφυπνίσω. Μονάχα Εγώ μπορώ να εκπληρώσω αυτή την υπόσχεση, μονάχα Εγώ μπορώ να διατάξω το θάνατο να σας απελευθερώσει και μονάχα Εγώ διαθέτω τη δύναμη που έχετε ανάγκη για να ζήσετε. . .  Επομένως, όποιος θέλει να ζήσει, ας έρθει κοντά Μου και ας πάρει τη ζωή από το χέρι Μου. . .  όποιος θέλει να ζήσει αληθινά, ας Μου ζητήσει δύναμη, και θα μπορεί να την προμηθεύεται απεριόριστα.

Θέλω να σας δώσω τη ζωή, αφού σας αγαπώ και θέλω για αυτό να σας αποσπάσω από το θάνατο. Θέλω να αλλάξω την κατάσταση θανάτου της ψυχής σας και να της δώσω την ικανότητα να είναι δραστήρια προς τη δική της ευχαρίστηση. . .  Θέλω να μπορεί να ενεργήσει μέσα στο φως και στη δύναμη ήδη στη Γη και κάποτε στο πνευματικό βασίλειο. . .  Ωστόσο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα ενάντια στη θέλησή σας. . .  Μόνο τότε που θέλετε οι ίδιοι να ξεφύγετε από το θάνατο, μπορείτε να τροφοδοτηθείτε με τη δύναμή Μου· μόνο τότε που απομακρυνθείτε από τον εχθρό ολόκληρης της ζωής, αυτός θα έχει χάσει την εξουσία πάνω σας και θα πλησιάσετε στην αιώνια ζωή. Μόνο τότε που οδηγήσετε τα βήματά σας προς Εμένα, θα σας διοχετεύεται η δύναμη που θα σας εξασφαλίσει μια ζωή. Αφού τότε ανοίγετε τον εαυτό σας στο ρεύμα της δύναμης της αγάπης Μου, με αποτέλεσμα το νερό της ζωής να μπορεί να γεμίσει τις καρδιές σας. . .  και κατά συνέπεια θα έχετε ξεφύγει από τον αιώνιο θάνατο.

Μόνοι σας όμως, δηλαδή χωρίς καμία βοήθεια, δεν θα μπορείτε ποτέ να αποδεσμευτείτε από τον εχθρό των ψυχών σας, αφού η βούλησή σας είναι εξασθενισμένη, φιμώνεται από εκείνον, εκείνος σας κρατά χάμω και δεν μπορείτε να σηκωθείτε μόνοι σας. Και δεν θα μπορούσατε ποτέ να αφυπνίσετε στη ζωή αν δεν υπήρχε Ένας Που έχει πάντα πρόσβαση σε σας. . .  Ένας τον Οποίο δεν μπορεί να εμποδίσει ο εχθρός να σας πλησιάσει, γιατί είναι πιο ισχυρός από εκείνον που σας κρατά αιχμάλωτους. . .  Ωστόσο, αυτός ο Ένας μπορεί να σας βοηθήσει και να σας ελευθερώσει από εκείνον μόνο τότε που το θέλετε οι ίδιοι, και προκειμένου να το θέλετε, σας αγγίζει το χέρι Του και σας αφήνει να αισθανθείτε την ευεργεσία της αγάπης Του. Σας πλησιάζει για να Τον προσέξετε και να Του δώσετε το δικαίωμα να σας λυτρώσει. . .  Ο Ιησούς Χριστός απόκτησε μέσω του θανάτου Του στο σταυρό το δικαίωμα να εισβάλει και στις περιοχές του αντιπάλου Του για να σπάσει τα δεσμά εκείνων που το θέλουν.

Η εύσπλαχνη αγάπη Μου έρχεται και στις ψυχές που βρίσκονται στο βάθος. . .  τόσο στη Γη όσο και στο άλλο βασίλειο. . .  Όπου υπάρχει έσχατη ένδεια, εκεί είναι κοντά ο Σωτήρας, εκεί εκδηλώνεται φανερά ο Ιησούς Χριστός, προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν το δρόμο προς Εκείνον Που μονάχα  μπορεί να τους οδηγήσει μακριά από τη νύχτα του θανάτου και μέσα στο φως της ζωής. Είναι η ίδια η Ζωή, η οποία έγινε σάρκα στη Γη για να οδηγήσει στη ζωή όσους είχαν πέσει θύματα του θανάτου. . .  Μέσα στον Ιησού Χριστό πλησιάζω εσάς τους ανθρώπους Εγώ ο Ίδιος, και πράγματι σας φέρνω τη ζωή μόλις αφήσετε να σας βοηθήσω, μόλις στρέψετε τα βλέμματά σας στο σταυρό και λάβετε τη δύναμη για να σηκωθείτε, να προβάλετε αντίσταση και να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από την αιχμαλωσία με τη βοήθειά Μου. Αφού σας λύτρωσα από την αμαρτία και από το θάνατο. . .  Απόκτησα για σας στο σταυρό την αιώνα ζωή. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

5991                3-7-1954

Η έννοια της κόλασης και τα βάσανά της. . .

Ένα πνευματοποιημένο σώμα και μια πνευματοποιημένη ψυχή ανέβηκαν στον ουρανό όταν είχα κατορθώσει το λυτρωτικό Μου έργο. . .  Μόνο αυτό που έχει πνευματοποιηθεί τελείως μπορεί να μπει σε φωτεινές, υψηλές σφαίρες. . .  δηλαδή να μπει στο ουράνιο βασίλειο. . .  Αν το καταλαβαίνετε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, θα μπορείτε επίσης να καταλάβετε πως οποιοδήποτε ον αποβιώνει ανώριμο από τη Γη,  παραμένει στο βάθος. . .  πως πρέπει να κουβαλήσει ακόμα πολλά που το βαραίνουν, με αποτέλεσμα να εμποδιστεί το πέταγμά του προς τα ύψη, να το κρατήσει ο επίγειος κόσμος και να βρίσκεται επίσης σε μια επίγεια περιοχή, παρόλο που ο θάνατος έχει βάλει τέρμα στη διαμονή του πάνω στη Γη. . .

Θα καταλάβετε ότι η ψυχή. . .  το πνευματικό. . .  που είναι έτσι καλυμένη με ακάθαρτες ουσίες, με γήινες λαχτάρες, και η σκέψη της οποίας είναι ακόμα εντελώς υλιστική, ότι μια τέτοια ψυχή δεν επιτρέπει στο φως να τη διαποτίσει και ότι η σκοτεινή κατάστασή της δεν μπορεί να είναι κατάσταση μακαριότητας. . .  Θα καταλάβετε ότι το βασίλειο μέσα στο οποίο βρίσκεται είναι ατελείωτα μακριά από το βασίλειο όπου μπήκα Εγώ μέσα στο μεταμορφωμένο σώμα Μου. . .  Και θα καταλάβετε ότι εκείνο το βασίλειο αποκαλείται η κόλαση, αντίθετα με το βασίλειο του φωτός, το οποίο περιέχει μονάχα όντα ύψιστης μακαριότητας.

Μια ανώριμη ψυχή παίρνει μαζί της στο βασίλειο των νεκρών όλα τα κακά της χαρακτηριστικά και τα πάθη της και θα θέλει να κάνει έντονη ζωή εκεί ανάλογα με τη φύση της. . .  Θα αφυπνίσει τα ίδια πάθη στις ψυχές που βρίσκονται στην περιοχή της, και επομένως δεν θα υπάρχει εκεί ησυχία και ειρήνη, αλλά θα ξεσπούν πάντα καβγάδες για την κυριαρχία, επειδή αυτά τα όντα επιδιώκουν πάντα μόνο επίγειους στόχους, όπως ήταν το νόημα της ζωής τους πάνω στη Γη.

Τέτοιες μάχες και τέτοιοι καβγάδες δεν συμβάλλουν στη λύτρωσή τους, οι ψυχές χειροτερεύουν μόνες τους τη μοίρα τους, λυσσομανούν ενάντια στον εαυτό τους, και αυξάνεται συνέχεια η εξάρτησή τους από εκείνον μέσα στο βασίλειο του οποίου βρίσκονται. Το εσωτερικό τους διαβρώνεται από το μίσος και το φθόνο, εξοργίζονται από εκδικητικότητα και σαν φωτιά φουντώνει μέσα τους το μίσος που θα ήθελε να καταστρέψει τα πάντα. . .  Και ό,τι και να κάνουν μέσα στην οργή τους. . .  δεν τις ικανοποιεί και δεν τις απαλλάσσει από την κατάσταση του μίσους τους. . .  Σιγοκαίγει μέσα τους ένα μόνιμο πάθος από μίσος, μια φωτιά των χειρότερων παθών, μια ατελείωτη πυρκαγιά. . .  εκτός εάν δεχτούν τη συμβουλή των όντων που τις πλησιάζουν για να τους προσφέρουν βοήθεια, για να τις οδηγήσουν μακριά από την κόλαση των δικών τους παθών. . .

Καταλαβαίνετε τώρα τι άραγε είναι η κόλαση; Ότι η κόλασή πρέπει να θεωρείται μια κατάσταση που είναι χειρότερη από μια φωτιά, γιατί έχει μόνο τις καταστροφικές ιδιότητες της φωτιάς, όχι όμως μόνο εξαγνιστήριες ιδιότητες. . .  και ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να διαρκέσει αιωνιότητες, διότι και οι προσπάθειες των όντων που είναι πρόθυμα για βοήθεια μπορούν να είναι αναποτελεσματικές στην περίπτωση εκείνων των ψυχών τα περιβλήματα των οποίων είναι ακόμα αδιαπέραστα και όπου ούτε η αγάπη των βοηθών είναι ικανή να περάσει τα περιβλήματά τους.

Αμέτρητες δυνατότητες έχουν ετοιμαστεί από την αγάπη Μου για τις ψυχές που αποβιώνουν από τη Γη χωρίς να έχουν πετύχει έναν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας ή για εκείνες που δεν ωρίμασαν καθόλου.  . .  Και για αυτό το λόγο οι σφαίρες όπου μένουν οι ψυχές είναι τόσο διαφορετικές. Από την πιο βαθιά άβυσσο μέχρι τα ύψη υπάρχουν αμέτρητες βαθμίδες, ανάλογα με το περίβλημα της ψυχής, ανάλογα με το πόσο αδιαπέραστο είναι ή αν μπορεί ήδη να πιάσει αμυδρές ακτίνες φωτός. Και όμως η κόλαση. . .  το βασίλειο των δαιμονικών, παραμορφωμένων και γεμάτων μίσος ψυχών. . .  είναι η πιο πυκνοκατοικημένη σφαίρα, επειδή αυτές οι ψυχές έχουν ακόμα εντελώς υλιστική στάση και επειδή ολόκληρη η αγάπη τους είναι μονάχα το βασίλειο που ανήκει στον αντίπαλό Μου. Και αυτός ξέρει πράγματι να υποδαυλίσει την απληστία τους και να εξελίξει όλες τις κακές τους ορμές και ιδιότητες. Παρακινεί την πυρκαγιά να φουντώσει, η οποία δεν θα σβήσει ποτέ μέσα στο βασίλειό του. . .  από το οποίο να ξεφύγει μια ψυχή είναι ωστόσο εφικτό με τη βοήθεια Εκείνου Που είναι πιο ισχυρός από τον πρίγκιπα της κόλασης. . .  με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού, του θεϊκού Λυτρωτή. . .

Ανέβηκα μεν στον ουρανό. . .  αλλά ως Λυτρωτής των ανθρώπων από την αμαρτία και το θάνατο κατεβαίνω και στην κόλαση και φέρνω τη σωτηρία σε εκείνους που θέλουν να σωθούν. . .  Αφού υπάρχει διέξοδος και από την κόλαση. . .  αστράφτει και στην κόλαση ο σταυρός του Χριστού και μπορεί να καλμάρει τις ψυχές. . .  Μπορεί το φως του σταυρού να συγκινήσει τόσο μια ψυχή όσο, κουρασμένη από την αιώνια μάχη, γαντζώνεται στο σωτήριο δοκάρι του σταυρού, με αποτέλεσμα να σβηστεί η βαθιά της ενοχή χάρη της εύσπλαχνης αγάπης του Ιησού. . .  Υπάρχει λύτρωση και από την κόλαση, αφού η αγάπη Μου είναι μεγαλύτερη από κάθε ενοχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5992                4-7-1954

Το αποτέλεσμα πάνω στις ψυχές στο επέκεινα ένος ανθρώπου που κάνει πνευματικές προσπάθειες. . .

Η αυξημένες πνευματικές προσπάθειες έχουν πάντοτε λυτρωτικό αποτέλεσμα, γιατί τόσο η ψυχή του ανθρώπου που κάνει τέτοιες προσπάθειες όσο και οι ψυχές στο επέκεινα που περιστοιχίζουν τον άνθρωπο παραλαβαίνουν φως, διότι η θέληση του ανθρώπου που είναι στραμμένη στον Θεό εξασφαλίζει φως και δύναμη στη δική του ψυχή καθώς δείχνεται με αυτό τον τρόπο ο δρόμος προς τον Θεό και στις ψυχές στο επέκεινα, με αποτέλεσμα να τον ακολουθήσουν, γιατί βρίσκεται μπροστά τους φωτεινός και ξεκαθαρός. . .  Άνθρωπος που στη Γη προσπαθεί πάντα να κάνει αυτό που είναι θέλημα του Θεού. . .  που επομένως Τον επιδιώκει συνειδητά. . .  είναι πάντα περιστοιχισμένος από αδύνατες ψυχές που έχουν ανάγκη βοήθεια και που θέλουν να λάβουν δύναμη από εκείνον, τον οποίο αναγνωρίζουν από το δυνατό φως που ακτινοβολεί και ο οποίος εκπέμπει και δύναμη τότε που οι σκέψεις του είναι γεμάτες αγάπη και πρόθυμες για βοήθεια. Οι αδύνατες ψυχές που έχουν ανάγκη βοήθεια περιμένουν να της βοηθήσει αυτός ο άνθρωπος και για αυτό το λόγο βρίσκονται πάντα κοντά του. . .

Η κάθε σκέψη λοιπόν που είναι στραμμένη στον Θεό, η κάθε σκέψη με πνευματικό προσανατολισμό, αναγνωρίζεται ως μια σπίθα φωτός, και οι ψυχές στο επέκεινα παρακολουθούν προσεκτικά όλες τις σκέψεις  του ανθρώπου και την επιδίωξή του, τις επίγειες πράξεις του. . .  Και παραδειγματίζονται από αυτόν και επιδιώκουν τα ίδια. Και εκείνες στρέφουν τα βλέμματά τους προς τα πάνω, επιλέγουν τον ίδιο στόχο. . .  και ο άνθρωπος κάνει λυτρωτική δουλειά, αν και ασυνείδητα. Και ιδιαίτερο αποτέλεσμα έχουν τότε η προσευχή του για τους νεκρούς και οι σκέψεις του που παραμένουν με τις αλύτρωτες ψυχές, και με αυτό τον τρόπο τις τραβά κοντά του και τις αφήνει να συμμετέχουν στην καλή επιρροή [το νόημα του υπολοίπου αυτής της πρότασης είναι ασαφές λόγω γραμμητικής ασάφειας· σημείωση της μεταφράστριας.]

Οι σκέψεις του ανθρώπου δεν παραμένουν κρυμμένες σε εκείνες τις ψυχές, στην περίπτωση που είναι στραμμένες σε πνευματική κατεύθυνση, και συνεπώς προσελκύονται πάντα εκείνες οι ψυχές που είναι ικανές και πρόθυμες να αλλάξουν. . .  Για αυτό το λόγο όμως ενεργούν επίσης οι δυνάμεις που θέλουν να εμποδίσουν μια λύτρωση. . .  για αυτό το λόγο και ο άνθρωπος που κάνει πνευματικές προσπάθειες ενοχλείται συχνά από τις δυνάμεις του σκότους και αυτές προσπαθούν να μπερδέψουν τις σκέψεις του, να τον εμποδίσουν να κάνει πνευματικές προσπάθειες, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν όχι μόνο αυτόν αλλά επίσης πολλές ψυχές. . .  Από αυτό προκύπτει ότι και ο άνθρωπος που κάνει πνευματικές προσπάθειες δεν γλιτώνει από μέρες εσωτερικού αγώνα, από ώρες εσωτερικών προβλημάτων και αδύνατης πίστης. Ωστόσο, αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια, γιατί διώχνονται γρήγορα από ψηλά. . .  γιατί ο Θεός συμπαραστέκεται πάντοτε σε όσους επιδιώκουν να φτάσουν κοντά Του. . .

Και αν ο άνθρωπος σκέφτεται συχνά τις ψυχές που περιμένουν βοήθεια από αυτόν, εκδηλώνει την προθυμία του να λυτρώσει εκείνες τις ψυχές, με αποτέλεσμα να παραλαβαίνει πάντα δύναμη για να οδηγήσει τον εαυτό του και την παρέα του στα ύψη. Δεν χρειάζεται να φοβάται ότι θα πέσει θύμα εκείνων των σκοτεινών δυνάμεων, θα επιδιώκει, μετά από κάθε πειρασμό, όλο και πιο έντονα να πετύχει το στόχο του. Αφού όλοι εκείνοι στους οποίους έκανε καλές πράξεις, στους οποίους έστειλε καλές σκέψεις, άσχετα με το αν εκείνοι βρίσκονται στη Γη ή στο πνευματικό βασίλειο, του συμπαραστέκονται. Και κατά συνέπεια δεν θα χάσει ποτέ τις δυνάμεις του, αλλά θα είναι δραστήριος προς την ευλογία του περιβάλλοντός του, επειδή ο στόχος του είναι ο Θεός, όσο ζει ακόμα στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5993                5-7-1954

Ο Θεός ο Ίδιος δίνει εξηγήσεις:  Ο Ιησούς Χριστός. . .

Σε Μένα τον Ίδιο θα πρέπει μάλλον να είναι δυνατό να διαλύσω όλες τις αμφιβολίες, και αυτό Μου είναι όντως δυνατό μόλις ένας άνθρωπος επιθυμήσει την καθαρή αλήθεια. . .  μόλις παραμερίσει τις μέχρι τότε γνώσεις του για να αφουγκραστεί μονάχα την φωνή Μου, αυτά που του γνωστοποιώ. . .  Μόλις επιθυμήσει στα σοβαρά την αλήθεια, μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν του αποκρύβω αυτή την αλήθεια, επειδή η επιθυμία του ανθρώπου για την αλήθεια αποδεικνύει πάντα και την επιθυμία του για Εμένα τον Ίδιο, ο Οποίος είμαι η αιώνια Αλήθεια: Και αν Με αναζητεί κανείς, είμαι παρών κοντά του και του αποδεικνύω την παρουσία Μου μέσω της εκδήλωσης του Πνεύματός Μου, με αποτέλεσμα να φωτιστούν οι σκέψεις του. . .  να σκεφτεί τότε ο άνθρωπος σύμφωνα με την αλήθεια ή να καταλάβει ως αλήθεια αυτά που του προσφέρονται.

Εσείς οι άνθρωποι δεν πιστεύετε πόσο εύκολα μπορείτε να προμηθευτείτε αληθινές γνώσεις· δεν πιστεύετε ότι χρειάζεται μονάχα να απευθυνθείτε στον Παροχέα της αλήθειας για να βρίσκεστε τότε πλήρως μέσα στην αλήθεια. Αφού ο καθένας που ζητά την αλήθεια με σοβαρότητα, είναι επίσης πρόθυμος και ικανός να χαρίζει αγάπη. Ο Θεός είναι η Αγάπη και ο Θεός είναι η Αλήθεια. . .  Ο Θεός, η αγάπη και η αλήθεια είναι ένα. . .  Αν επιθυμείτε την αλήθεια, επιθυμείτε και τον Θεό. . .  ψάχνετε να βρείτε την ένωση με αυτό που αγαπάτε. . .  Και στην περίπτωση που αγαπάτε τον Θεό και την αλήθεια, ο σπινθήρας της αγάπης μέσα σας έχει ήδη φουντώσει, υπάρχει ο σύνδεσμος μαζί Μου, η παρουσία Μου κοντά σας είναι βέβαιη και Εγώ ο Ίδιος αποδεικνύω την παρουσία Μου μέσω της ενέργειάς Μου στο εσωτερικό σας. . .  Το Πνεύμα Μου σας διαφωτίζει σχετικά με αυτά που θέλετε να ξέρετε. . .

Και όμως θέλετε πραγματικά να μάθετε την καθαρή αλήθεια, εσείς οι άνθρωποι; Αυτή την ερώτηση πρέπει να σας κάνω, προκειμένου να έχετε την εξήγηση γιατί υπάρχουν τόσο πολλή πλάνη και ασάφεια ανάμεσα στους ανθρώπους και επίσης εκεί όπου θα έπρεπε να διαδοθεί η αλήθεια. Μπορώ να χαρίζω  σε σας τους ανθρώπους μόνο τότε που το θέλετε οι ίδιοι, αλλιώς θα έπρεπε να παραβιάσω την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, και μια αλήθεια που μεταδίδεται με αναγκαστικό τρόπο δεν μπορεί να επιφέρει ευλογία. . .  Το ότι Εγώ ο Ίδιος είμαι πρόθυμος ανά πάσα στιγμή, το υποσχέθηκα σε σας τους ανθρώπους με τα λόγια: «Θέλω να σας στείλω τον πρηγορητή, το Πνεύμα της αλήθειας, που θα σας οδηγήσει στην αλήθεια. . .» Το λόγο Μου δεν μπορείτε να τον αρνείστε. . .

Πού όμως ψάχνετε εσείς την εκπλήρωση αυτής της υπόσχεσης;. . .  Και σας είπα επίσης: «Να τελειοποιηθείτε έτσι όπως είναι τέλειος ο Πατέρας σας στον ουρανό. . .» Με αυτά τα λόγια επομένως  διευκρίνισα ποιος είναι ο στόχος σας στη Γη. . .  δηλαδή ότι θα πρέπει να διαμορφώσετε τον εαυτό σας σε θεούς, αφού θα πρέπει να γίνετε κατ’εικόνα Μου, θα πρέπει να γίνετε τα παιδιά Μου. . .  κάτι που προϋποθέτει την τελειότητα του είναι σας. Και επειδή εσείς οι ίδιοι δεν θα είχατε ποτέ πετύχει αυτό το στόχο, επειδή ήσασταν πολύ αδύνατοι για να κατορθώσετε μόνοι σας αυτό το έργο της μεταμόρφωσης, σας έστειλα Έναν Που θα έπρεπε να σας αποδείξει ότι είναι μάλιστα εφικτό για έναν άνθρωπο να πετύχει αυτό το τελευταίο στόχο, τη θεοποίησή του πάνω στη Γη. . .

Σας έδωσε ένα παράδειγμα για τη ζωή που Του απόφερε την επιτυχία, δηλαδή να ενοποιηθεί μαζί Μου. . .  με την αιώνια Αγάπη. . .  διά της αγάπης. . .  Τελειοποιήθηκε έτσι όπως ήταν τέλειος ο Πατέρας Του στον ουρανό, με αποτέλεσμα Εγώ ο Ίδιος να μπορούσα να είμαι μέσα Του με όλη την αφθονία Μου, μέσα στον άνθρωπο Ιησού, ο Οποίος ήταν άνθρωπος μόνο όσο δεν είχε ακόμα επιτελέσει αυτή τη μεταμόρφωση. . .  Το εξωτερικό Του κορμί  όμως περιείχε τότε Εμένα τον Ίδιο και για αυτό το λόγο μπόρεσε μετά το σωματικό Του θάνατο να ανέβει μεταμορφωμένο στον ουρανό, γιατί το κορμί και η ψυχή Του είχαν θεοποιηθεί διά της αγάπης. . .  Και όλοι εσείς θα πρέπει να Τον ακολουθήσετε. . .  θα πρέπει όλοι να τελειοποιηθείτε έτσι όπως είναι τέλειος ο Πατέρας σας στον ουρανό. . .  Αναλογιστείτε στα σοβαρά αυτά τα λόγια Μου. . .  δηλαδή ότι απαιτώ κάτι από σας και ότι σας έδωσα και την απόδειξη του ότι είναι εφικτό να εκπληρωθεί η απαίτησή Μου. . .

Είμαι και θα παραμένω αιώνια το ύψιστο και τελειότατο Πνεύμα στο άπειρο. Με την ατελείωτη αφθονία φωτός και δύναμής Μου δεν θα μπορούσε να Με δει κανένα ον. . .  Μέσα στον Ιησού Χριστό ωστόσο, Εγώ ο Ίδιος έγινα ορατός για σας, και ως εκ τούτου ο Ιησούς Χριστός είναι και θα παραμένει αιώνια πραγματικά και αληθινά ο Θεός. . .  Αλλά σας έσειλα στη Γη το Γιο Μου. . .  ένα Ον που εκπήγασε από Μένα. . .  ο Οποίος με την ελεύθερη θέλησή Του φόρεσε μια ανθρώπινη μορφή και διαμόρφωσε με τέτοιον τρόπο αυτή τη μορφή, ώστε αυτή μπόρεσε να γίνει τόπος διαμονής για Μένα. . .  με αποτέλεσμα ότι Εγώ ο Ίδιος ήμουν μέσα Του και ότι μπορεί μάλιστα να γίνει λόγος ότι ο Ιησούς ήταν ο Θεός. . .  ότι ενσαρκώθηκα ο Ίδιος πάνω στη Γη. . .

Ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να αρνηθεί κανείς ότι ο Ιησούς θυσιάστηκε στο σταυρό ως άνθρωπος για εσάς τους ανθρώπους. . .  ότι έζησε και υπόφερε και πέθανε ως άνθρωπος. . .  ότι όμως ήταν η αγάπη μέσα Του που έκανε τη θυσία και ότι η αγάπη ήμουν Εγώ ο Ίδιος και ότι επομένως Εγώ ο Ίδιος λύτρωσα εσάς τους ανθρώπους από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

5995                7-7-1954

Σωματικά ελαττώματα. . .

Πόνος για την ψυχή. . .

Το κορμί θα διαλυθεί, η ψυχή όμως θα το εγκαταλείψει για να μπει στην αιωνιότητα και σε ένα πλήθος φωτός, στην περίπτωση που αξιοποίησε σωστά την επίγεια της ζωή. Για αυτό το λόγο μην είστε λυπημένοι στη περίπτωση που το κορμί σας έχει ελαττώματα, αφού αυτό το κορμί σας κουβαλά τότε ένα βάρος για την ψυχή σας, προκειμένου αυτή να μπορέσει να απογειωθεί ελεύθερη σε υψηλές φωτεινές σφαίρες. . .  να  μην είστε λυπημένοι, αλλά να χαρείτε, αφού πρόκειται για ένα πλεονέκτημα για την ψυχή στο τέλος της ζωής της στη Γη. . .  Πρόκειται για αυτό το δρόμο τον οποίο να πάρετε συμφωνήσατε κάποτε εθελοντικά, ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής δεν ξέρετε τίποτα για αυτό. Αλλά η ψυχή σας κατάλαβε τη δυνατότητα για ωρίμανση και επωμίστηκε τη μοίρα που σας φαίνεται δύσκολο να την αντέξετε.

Στην περίπτωση όμως που το κορμί σας δεν αντέχει πια το βάρος του, στην περίπτωση που αισθάνεστε πολύ αδύναμοι για να κουβαλήσετε το σταυρό που σας φορτώθηκε, σηκώστε το βλέμμα σας σε Εκείνον και ζητήστε Του να επωμιστεί το βάρος σας, και Εκείνος θα σας βοηθήσει να κουβαλήσετε το σταυρό σας. . .  Θα σας δώσει δύναμη και θα σας στηρίξει, θα είναι πάντα πρόθυμος να ακούσει την επίκλησή σας και να σας βοηθήσει. Εσείς που πρέπει να υποφέρετε στη Γη βιώνετε με ιδιαίτερο τρόπο την αγάπη του Θεού, παρόλο που δεν το καταλαβαίνετε αυτό, παρόλο που σας φαίνεται ακατανόητο ότι η αγάπη Του σας φορτώνει ένα σταυρό.

Ωστόσο, υποφέρει μονάχα το κορμί και αυτό θα διαλυθεί. Η ψυχή όμως γλιτώνει από αφάνταστους πόνους και αυτή την ψυχή θέλει να σώσει η αγάπη και η μέριμνα του Θεού, θα ήθελε να την απαλλάξει από μια μοίρα που είναι κατά πολύ πιο οδυνηρή από τους πόνους που έπρεπε να ανεχτεί το κορμί της κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής. Και μόλις παραδοθείτε στο θέλημα του Θεού, μόλις κουβαλήσετε υπομονετικά το σταυρό σας, τα περιβλήματα της ψυχής σας θα διαλυθούν, θα γίνει δεκτική στο φως, θα ελευθερωθεί και δεν θα χρειάζεται να φοβάται το θάνατο. . .  Θα τον καλωσορίσει ως είσοδος στο βασίλειο του φωτός, θα αποβάλει το κορμί της γεμάτη χαρά και θα είναι ευγνώμων που εκείνο υπόφερε αντί για αυτήν. . .  Αφού τότε θα ζήσει μέσα στο φως και στην ελευθερία και στην αιώνια μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

5999                11-7-1954

Ο Θεός βοηθά εκείνον που Τον παρακαλά με εμπιστοσύνη. . .

Πράγματι δεν θέλω να σας αφήσω μέσα στην αδυναμία σας, εσάς που Με παρακαλάτε για δύναμη και χάρη, και θέλω να σας φροντίσω όπως φροντίζει ένας πατέρας τα παιδιά του, για τα οποία καταλαβαίνει ότι η θέλησή τους είναι καλή και στραμμένη σε εκείνον. Αφήνω μερικές φορές να αισθάνεστε αδυναμία μέσα σας, γιατί θέλω να σας δέσω όλο και πιο έντονα σε Μένα για να σας δείξω ότι μαζί Μου μπορείτε να είστε δυνατοί και ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε τίποτα αν συνδεθείτε ολόψυχα μαζί Μου, με αποτέλεσμα να διαθέτετε τότε τη δύναμή Μου.

Δεν είστε ποτέ μόνοι, ούτε τότε που παραμένω κρυμμένος. . .  Η επίκλησή σας όμως Με κάνει να σας εκδηλωθώ· επομένως μην Με ξεχνάτε. . .  όσο μεγάλα και να είναι τα δεινά σας, μην αφήσετε να σας εξουσιάσουν, αλλά μην τα προσέξετε και ελάτε κοντά Μου με εμπιστοσύνη. Ακριβώς αυτή η εμπιστοσύνη σας σάς εξασφαλίζει τη βοήθεια, αφού μόνο τότε είστε τα σωστά παιδιά Μου που δεν έχετε αμφιβολίες για την αγάπη και την εξουσία Μου.

Μπορεί άραγε να υπάρχει κάτι που δεν θα μπορούσα να διορθώσω; Νομίζετε ότι άνθρωποι μπορούν να εμποδίσουν την ενέργειά Μου και ότι μπορεί να σας συμβεί κάτι κακό τότε που σας φυλάγω; Ωστόσο, απαιτώ από σας να ζητάτε τη βοήθειά Μου. . .  Η κάθε δυσκολία υπάρχει μονάχα γιατί θέλω να σας παρακινήσω να δημιουργήσετε το σύνδεσμο μαζί Μου ή να τον ενισχύσετε. . .  Προσπαθήστε να καταλάβετε αυτό το σκοπό κάθε δυσκολίας. Οπότε βρεθείτε σε δύσκολη θέση, σκεφτείτε ότι το επιτρέπω μονάχα επειδή θα ήθελα να είμαι συνδεδεμένος μαζί σας ακόμα πιο έντονα, ότι όμως πρέπει εσείς οι ίδιοι να το καταφέρετε αυτό, ότι η δυσκολία σας είναι μόνο μια μικρή παραίνεση για να λαχταράτε περισσότερο την παρουσία Μου. . .

Δεν θέλω εσείς οι άνθρωποι να πάρετε τους δικούς σας δρόμους όπου δεν Μου επιτρέπετε να βαδίζω δίπλα σας. . .  Θέλω να είμαι ο μόνιμος συνοδός σας, και για αυτό το λόγο οι δρόμοι σας γίνονται άβατοι ή επικίνδυνοι όταν βαδίζετε μόνοι σας, και θέλω να Με φωνάζετε, να φωνάζετε Εμένα ως τον οδηγό σας, ο Οποίος σας συνοδεύει και σας δίνει πάντα ασφάλεια σε όλους τους σκόπελους του δρόμου σας. Στην περίπτωση που σας πλήξει μια δυσκολία, ελάτε πρώτα σε Μένα με εμπιστοσύνη και παρουσιάστε Μου την. . .  Αφού θέλω να Μου μιλάτε για αυτά που σας στενοχωρούν, δεν θέλω να προσπαθήσετε να λύσετε τα προβλήματά σας χωρίς Εμένα, θέλω πάντα να είμαι για σας ο Πατέρας στον Οποίο να εμπιστεύεστε. Και πράγματι θα αμείψω την εμπιστοσύνη σας, αφού όπου κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σας βοηθήσει, εκεί η δική Μου εξουσία είναι απεριόριστη, μπορώ πάντα να σας βοηθήσω και θέλω πάντα να βοηθάω εκείνους που έρχονται στον Πατέρα σαν τα παιδιά και Τον παρακαλούν για τη βοήθειά Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6000                13-7-1954

Η ανάσταση της σάρκας. . .

Το να θέλει ο άνθρωπος να βρει την αλήθεια εγγυάται την ορθή του σκέψη και την ορθή του γνώση. . .  Εσείς που επιθυμείτε να στέκεστε στην αλήθεια θα παραλάβετε την πιο αγνή αλήθεια και δεν θα χρειάζεται να φοβάστε την πλάνη, και επομένως θα είστε πάντα ευλογημένοι όταν θέλετε να διαδώσετε την αλήθεια. Αυτά που σας είναι ακόμα ακατανόητα. . .  αυτά που είναι για σας αφορμές να αμφιβάλετε. . .  παρουσιάστε Μου τα, προκειμένου να μπορέσω να σας δασκαλέψω και να γίνει φως στο εσωτερικό σας. . .

Η διδασκαλία της ανάστασης της σάρκας. . .  έτσι όπως εσείς οι άνθρωποι προτιμάτε να την καταλαβαίνετε. . .  γίνεται άκυρη στην περίπτωση που έχετε ήδη διεισδύσει λίγο μέσα στις πνευματικές γνώσεις, στην περίπτωση που έχετε προσεγγίσει την αλήθεια και προσπαθείτε να εξηγήσετε πνευματικά το νόημα όλων των λόγων Μου. Αφού αυτά που είπα είναι η αλήθεια, η οποία παραμένει αιώνια αμετάβλητη. . .  Αλλά εκείνο το νόημα που θέλετε να διαβάσετε εσείς μέσα σε εκείνα τα λόγια Μου, πράγματι δεν το έβαλα μέσα τους. . .  Το να συλλάβει το πνευματικό νόημα των λόγων Μου όμως είναι δυνατό για τον κάθε άνθρωπο, αρκεί να επιδιώξει στα σοβαρά να βρει την αλήθεια.

Όποιος ζητά Εμένα τον Ίδιο να τον βοηθήσω να καταλάβει, όποιος δηλαδή επιδιώκει να διεισδύσει μέσα στην αλήθεια, θα καταλάβει γρήγορα ξεκάθαρα το πνευματικό νόημα του λόγου και δεν θα κολλήσει στο γράμμα. . .  Η «ανάσταση της σάρκας». . .  Αυτά τα λόγια σημαίνουν για σας τους ανθρώπους το ίδιο όπως η «ζωή μετά το θάνατο. . .»  Για εσάς τους ανθρώπους «ζωή» σημαίνει ότι «βαδίζει κανείς μέσα στη σάρκα του. . .», όσο το πνεύμα σας δεν έχει αφυπνιστεί, όσο σας είναι ακόμα άγνωστο το πώς πρέπει να καταλάβει κανείς τον όρο «ζωή». Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε μια συνέχιση της ζωής, νομίζουν ότι η ύπαρξή τους θα τελειώσει τη στιγμή του σωματικού τους θανάτου.

Για αυτούς η παραμονή μέσα στο σωματικό περίβλημα σημαίνει «ζωή». Ξέρουν όμως ότι χάνουν αυτό το περίβλημά τους μέσω του θανάτου και ούτε πιστεύουν σε μια τριπλή διάκριση. . .  σώμα, ψυχή και πνεύμα. . .  Για εκείνους υπάρχει μονάχα το σώμα, η «σάρκα», και τη στιγμή του θανάτου του σώματος εξαλείφεται για εκείνους ο όρος της «ζωής». Η ανάσταση της σάρκας σημαίνει για εκείνους την ανάσταση του σώματος. Εννοούν με αυτό μονάχα το σωματικό τους περίβλημα, και πρόκειται για μια δύσκολη διδασκαλία. . .  η «ανάσταση της σάρκας», την οποία να πιστέψουν απαιτείται από τους ανθρώπους. . .  Παρ’όλα αυτά μπορεί να είναι μια ευλογία, δηλαδή στην περίπτωση που μέσω αυτής της διδασκαλίας ο άνθρωπος πιστεύει σε μια ανάσταση. . .  σε μια ζωή μετά το θάνατο.

Αφού μαζί με αυτή την πίστη μεταμορφώνει ο άνθρωπος και το είναι του και από τέτοια μεταμόρφωση μπορεί να προκύψει η αφύπνιση, η φώτισή του από το Πνεύμα Μου. . .  Και τότε καταλαβαίνει και τον όρο «ανάσταση της σάρκας. . .» Τότε συλλαμβάνει το πνευματικό του νόημα. . .  Ανάσταση σημαίνει το να αφυπνιστεί κανείς από το θάνατο στη ζωή. . .  να σηκωθεί από μια κατάσταση νάρκης. . .  να βγει από το σκοτάδι και να μπει στο φως. . .  Και με αυτό τον τρόπο θα φανεί στο φως της ημέρας ό,τι πριν ήταν κρυμμένο μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. . .  Ανασταίνεται και φανερώνεται. . . ζωντανεύει για να μαρτυρήσει. . .

Στη νεκρή κατάσταση δεν γίνεται τίποτα που να μπορούσε να μαρτυρηθεί. Αυτά όμως που έγιναν κατά τη διάρκεια της ζωής, στην κατάσταση όπου βαδίζατε πάνω στη Γη μέσα στη σάρκα σας, αυτά ξεπροβάλλουν τώρα, αυτά φανερώνονται, αυτά σηκώνονται για να μαρτυρήσουν υπέρ ή κατά σας. . .  Δεν πρόκειται όμως να σηκωθεί το υλικό σακρικό σας σώμα από τον τάφο για να το φορέσετε ξανά, για να σας δώσει μια νέα σαρκική ζωή. Αφού αυτό το σαρκικό σώμα είναι μόνο ένα εφήμερο περίβλημα για την ψυχή, η οποία είναι άφθαρτη, η οποία δεν μπορεί να πεθάνει, η οποία ωστόσο μπορεί να είναι πνευματικά νεκρή τη στιγμή της αποβίωσής της από τη Γη, η οποία μπορεί ακόμα να αφυπνιστεί στη ζωή επίσης στο άλλο βασίλειο. . .  η οποία δηλαδή μπορεί ακόμα να αναστηθεί εκεί. . .  στην περίπτωση που βρίσκει τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα της δώσει τότε τη «ζωή». . .

Ο Ιησούς Χριστός επίσης πήρε σάρκα όταν ήρθε στη Γη και αυτή η σάρκα επίσης έπρεπε να πεθάνει. Ο Ιησούς Χριστός επίσης αναστήθηκε από τους νεκρούς για να μαρτυρήσει για σας τους ανθρώπους ότι ούτε η δική σας ζωή θα τελειώσει με το θάνατο του κορμιού σας, ότι και η δική σας ψυχή μπορεί να αναστηθεί στην αιώνια ζωή. . .  Για να αποδείξει όμως την αλήθεια των λόγων Του έκανε να αναστηθεί και το σώμα Του. . .  Παρ’όλα αυτά δεν επρόκειτο για μια ανάσταση της σάκρας, αφού το σώμα Του είχε πνευματοποιηθεί.

Η ψυχή Του είχε φορέσει το πνευματικό της φόρεμα και είχε βγάλει όλες τις πνευματικές ουσίες από το γήινο της κορμί, γιατί αυτό, μέσω της ζωής και του θανάτου του Ιησού, είχε πνευματοποιηθεί πλήρως. . .  δηλαδή οι υλικές ουσίες του κορμιού Του, οι οποίες είναι βασικά και πνευματικές ουσίες, είχαν φτάσει στον τελικό τους προορισμό ήδη στη Γη, με αποτέλεσμα να μπόρεσαν να ενωθούν με την ψυχή και. . .  επειδή έτσι το ήθελε ο Ιησούς. . .  μπόρεσαν να γίνουν ορατές και στους μαθητές Του, προκειμένου να ενισχυθεί η πίστη τους. Και αφού το τελειοποιημένο πνευματικό δεν είναι δεσμευμένο να παραμείνει στη Γη, ο Ιησούς μπόρεσε να υψωθεί σε πνευματικές σφαίρες. . .  όταν ανέβηκε στον ουρανό. . .  Και εσείς οι άνθρωποι θα έχετε ένα σώμα μετά την ανάστασή σας. . .  ένα πνευματικό φόρεμα, και η ποιότητα αυτού του φορέματος θα είναι ανάλογη με τη σάρκα σας, αφού «αυτά που σπείρατε, θα τα θερίσετε. . .» Στην περίπτωση που αμαρτήσατε στη σάρκα, το φόρεμα της ψυχής σας θα το μαρτυρήσει. Στην περίπτωση που κάνατε καλές πράξεις με αγάπη, θα φεγγοβολάτε και οι καλές σας πράξεις θα είναι φανερές.

Αλλά ποτέ δεν θα ξαναφορέσει η ψυχή σας το βαρύ επίγειο φόρεμα, το οποίο ήταν ο τόπος διαμονής της μόνο για τη σύντομη περίοδό της στη Γη, για να τα βγάλει πέρα με τον υλικό κόσμο. . .  Όποιος ξέρει για το νόημα και το σκοπό της υλικής δημιουργίας, για την εξελιχτική πορεία του έκπτωτου  πνευματικού μέσα από αυτή τη δημιουργία με σκοπό την άνοδό του σε Μένα, αυτός δεν έχει ανάγκη τέτοιες εξηγήσεις, και ωστόσο θα πρέπει και να είναι ικανός να διαψεύσει μια διδασκαλία που είναι παράλογη, γιατί βασίζεται σε λάθος ερμηνεία. . .  Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε να μιλήσετε για την ανάσταση της «σάρκας», ας αρκεστείτε σε αυτή την εξήγηση, δηλαδή ότι θα αναστηθεί ο λόγος Μου για να μαρτυρήσει υπέρ ή κατά σας. . .  Εγώ είμαι ο λόγος που έγινε σάρκα. . .  και πλησιάζω τον κάθε άνθρωπο μέσα στο λόγο. . .  Και όταν έρθει η τελευταία μέρα, όταν πρέπει όλοι σας να παρουσιαστείτε στα δικαστήρια, ο ίδιος ο λόγος Μου θα σας κρίνει. . .  εσάς που παραλάβατε το λόγο Μου και που τον αξιοποιήσατε ανάλογα με τη θέλησή σας. . .

Η σάρκα θα αναστηθεί. . .  αφού αυτή σας προσφέρθηκε ως τροφή, θα έπρεπε να «φάτε τη σάρκα» Μου και να «πιείτε το αίμα» Μου, θα έπρεπε να παραλάβετε πεινασμένοι το λόγο Μου και να αφήσετε αυτός να σας τονώσει. . .  Και θα πρέπει να Μου λογοδοτήσετε για το πώς χρησιμοποιήσατε το δώρο της αγάπης Μου. Αυτή η εξήγηση ανταποκρίνεται επίσης στην αλήθεια και θα πρέπει να σας παροτρύνει να εκμεταλλευτείτε τη ζωή σας μέσα στη σάρκα πάνω σε αυτή τη Γη, αφήνοντας να σας τρέφει και να σας ποτίζει Εκείνος Που είναι ο προαιώνιος Λόγος, ο Οποίος έγινε «σάρκα» για χάρη σας. . .  Από κάθε εξήγηση θα σας αστράψει αληθινή σοφία, ακόμα και τότε που εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε ακόμα διεισδύσει μέσα σε πνευματικές γνώσεις.

Και θα δεχτείτε πρόθυμα κάθε Μου εξήγηση εφόσον έχει αφυπνιστεί το πνεύμα σας, αφού θα σας ικανοποιήσει, ενώ η λάθος ερμηνεία του λόγου Μου θα προκαλέσει και θα πρέπει να προκαλέσει την αντίστασή σας, επειδή αυτή η λάθος ερμηνεία προέρχεται από τον αντίπαλό Μου, ο στόχος του οποίου είναι να μπερδέψει τις σκέψεις του ανθρώπου, να τον οδηγήσει μακριά από την αλήθεια και να του πάρει κάθε πίστη σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο. Μια τέτοια λανθασμένη ερμηνεία αποδεικνύει και το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων και επίσης εκείνων που φέρνουν στους ανθρώπους το λόγο Μου, ενώ δεν έχουν διεισδύσει οι ίδιοι μέσα στο νόημα των λόγων Μου. . .  Το γράμμα σκοτώνει. . .  μόνο το Πνεύμα αφυπνίζει τον άνθρωπο στη ζωή. . .  Και αυτό το Πνεύμα θα πρέπει να ζητήσετε όλοι σας, θα πρέπει να προσευχηθείτε για να φωτιστεί η σκέψη σας και να επιδιώξετε την καθαρή αλήθεια, και η προσευχή σας πράγματι δεν θα περάσει απαρατήρητη από τα αυτιά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6002                15-7-1954

Η θέληση του ανθρώπου καθορίζει το βαθμό της αλήθειας. . .

Ό,τι σας φαίνεται απαράδεκτο, ό,τι αμφισβητείτε ή δεν καταλαβαίνετε καλά, παρουσιάστε Μου το για να σας απαντήσω, για να λύσω τα προβλήματά σας, και θα γίνει φως μέσα σας. . .  Αυτό λέω σε εκείνους που ψάχνουν στα σοβαρά την αλήθεια, που θέλουν να τη διαδώσουν και επομένως θέλουν να είναι καλοί δάσκαλοι της διδασκαλίας Μου. . .  που αισθάνονται υπεύθυνοι για τη διδασκαλία που μεταδίδουν. Μην φοβάστε ότι θα παραμείνετε χωρίς τις σχετικές διαφωτίσεις. Ωστόσο, δεν μπορείτε να βρείτε τη διαφώτιση με τη λογική σας, ούτε να την παραλάβετε από όπου λειτουργεί και πάλι μονάχα ο ανθρώπινος νους, δηλαδή από ανθρώπους που δεν ζήτησαν διαφώτιση από την πρωταρχική Πηγή της αλήθειας. Στην πρωταρχική Πηγή όμως μπορείτε να αντλήσετε τις γνώσεις και αυτές θα σας αναζωογονήσουν, γιατί είναι καθαρές και αγνές.

Όσο εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε συλλάβει αυτή την αλήθεια, δεν είστε προστατευμένοι από λανθασμένα διανοητικά αγαθά. Βαδίζετε πάνω σε ένα στρώμα πάγου που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. . .  σας λείπει το στήριγμα της εσωτερικής πεποίθησης και θα συνεχίζετε να ψάχνετε και παρ’όλα αυτά δεν θα μπορείτε να βρείτε την αλήθεια. Πρέπει όμως και να καταλάβετε ότι μπόρεσε να εμφανιστεί τόσο πολλή πλάνη στον κόσμο, γιατί δεν περιορίζω τη θέληση του ανθρώπου, δηλαδή ο άνθρωπος μπορεί, ανάλογα με τη θέλησή του, να διαστρεβλώσει ή να παραμορφώσει και την πιο καθαρή αλήθεια. . .  δηλαδή η θέληση του ανθρώπου είναι αποφασιστική για το αν αυτός βαδίζει μέσα στην αλήθεια ή μέσα στην πλάνη, μέσα σε μπερδεμένη σκέψη.

Και για αυτό το λόγο είναι λάθος να πει κανείς ότι μια διδασκαλία. . .  μια μετάδοση. . .  πρέπει να διατηρείται καθαρή, γιατί την προσέχω. . .  Φροντίζω μάλιστα να διοχετεύεται στη Γη ξανά και ξανά η καθαρή αλήθεια· διαβεβαιώνω μάλιστα την ορθή σκέψη, τη σωστή κατανόηση για την αλήθεια στον κάθε άνθρωπο που απευθύνεται σε Εμένα τον Ίδιο και που Μου ζητά τη φώτιση του πνεύματός του. . .  Ωστόσο, το τι κάνετε με αυτά τα πνευματικά αγαθά, εσείς οι άνθρωποι, εξαρτάται από την ελεύθερη βούλησή σας. . .  Μπορείτε μάλιστα να τα διατηρήσετε καθαρά, αν έχετε καλή θέληση, μπορείτε όμως και πολύ εύκολα να τα παραμορφώσετε χωρίς να εμποδιστείτε, αλλιώς η βούλησή σας θα ήταν ανελεύθερη. . .  Μπορείτε, όταν ερμηνεύετε το λόγο Μου, να δώσετε ένα διαφορετικό νόημα σε αυτό το λόγο Μου και δεν θα εμποδιστείτε από Μένα. . .

Και έτσι η αγνή Μου διδασκαλία έχει παραμορφωθεί πολύ με την πάροδο του χρόνου, επειδή οι άνθρωποι δεν προσέχουν Εκείνον που τους έδωσε τη διδασκαλία, την αλήθεια. . .  επειδή το Πνεύμα Μου δεν μπορούσε να ενεργήσει, το οποίο μονάχα εξασφαλίζει την καθαρή αλήθεια. Και για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να διαφωτίζονται οι άνθρωποι ξανά και ξανά από πάνω. . .  να διοχετεύεται το λόγο Μου ξανά και ξανά στη Γη με όλη την αγνότητά του. . .  προκειμένου να αποκαλυφθεί η πλάνη και να γίνει ολοφάνερη η ενέργεια του Πνεύματος. . .  «Ο ουρανός και η Γη θα διαλυθούν, αλλά ο λόγος Μου θα συνεχίζει να υπάρχει στους αιώνες των αιώνων. . .» Ο δικός Μου λόγος. . .  όχι ο λόγος που παραμορφώθηκε από τους ανθρώπους.

Και ως εκ τούτου μιλάω ξανά και ξανά στους ανθρώπους, σε εκείνους που αναγνωρίζουν σε Μένα την πρωταρχική Πηγή της αλήθειας και που έρχονται κοντά Μου για να αντλήσουν από την πηγή της ζωής. . .  Όποιος παίρνει τον απευθείας δρόμο σε Μένα, θα μπορεί να παραλαβαίνει απευθείας από Μένα, και αυτό που προέρχεται από Μένα είναι πράγματι καλό και καθαρό και θα σας φέρει ευλογία. Σε κανέναν άνθρωπο δεν παραμένει κλειστή αυτή η πηγή, αλλά πρέπει να έρθετε κοντά της από μόνοι σας. . .  Πρέπει η λαχτάρα σας για το νερό της ζωής, για την καθαρή αλήθεια, να σας ωθήσει κοντά Μου, προκειμένου να μπορέσω τότε να σας αναζωογονήσω με ένα ασύγκριτο δώρο. . .  με το λόγο Μου, ο οποίος είναι η ακτινοβολία της αγάπης Μου και ο οποίος αγγίζει τον καθένα που Με πλησιάζει με τη λαχτάρα του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6003                15-7-1954

Η αξία των πνευματικών θησαυρών στο επέκεινα. . .

Αυξήστε τα πνευματικά σας αγαθά όσο περισσότερο σας είναι δυνατό, αφού πρόκειται για έναν πλούτο με τον οποίο μπορείτε να δουλεύετε στο πνευματικό βασίλειο προς τη δική σας χαρά και τη χαρά των ανήξερων ψυχών. Πρόκειται για θησαυρούς τους οποίους δεν μπορεί να σας πάρει κανείς, στην περίπτωση που δεν είναι αποτέλεσμα της λογικής σας σκέψης, αλλά που πρόκειται για ουράνια δώρα που σας μεταδόθηκαν διά του Πνεύματος. Αφού τα πάντα, ακόμα και αυτά που σκέφτονται οι άνθρωποι, μπορούν να πηγάσουν από το πνευματικό βασίλειο, αν υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. . .  Και οι πύλες του φωτεινού βασιλείου θα ανοίξουν για τον καθένα που μπορεί να παρουσιάσει έναν πνευματικό πλούτο, γιατί αυτός σημαίνει φως, γνώση και επίσης αγάπη. . .  χωρίς την οποία δεν μπορεί να φτάσει στο φως κανένας άνθρωπος.

Αφού η δραστηριότητά σας στο επέκεινα αποτελείται από το να διαφωτίζετε τους ανήξερους και να οδηγείτε στο φως όσους βρίσκονται στο σκοτάδι. . .  να προσπαθείτε να φέρετε τη λύτρωση σε εκείνους που είναι ακόμα δεμένοι, που παραμένουν σε έσχατη φτώχεια και ένδεια μέσα σε άχαρες περιοχές και που επομένως είναι δυστυχισμένοι. Θα πρέπει να οδηγηθούν στη μακαριότητα από σας, αφού, ωθημένοι από την αγάπη σας, θα θέλετε πάντα να μοιράζετε τον πλούτο σας, θα θέλετε να δίνετε και θα παραλαβαίνετε τόσο περισσότερο όσο περισσότερο μοιράζετε.

Πνευματικό πλούτο ωστόσο μπορούν να ονομάζονται μονάχα οι πνευμτικές γνώσεις που αποκτήθηκαν διά της ενέργειας του Πνεύματος. . .  οι οποίες δηλαδή διοχετεύονται στον άνθρωπο ως αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης του, είτε απευθείας είτε διά μεσολάβησης είτε διά της ορθής σκέψης του που παρακινείται από το Πνεύμα. . .  Πρέπει πάντα η αγάπη του ανθρώπου να τον κάνει ικανό να παραλάβει πνευματικά αγαθά που πηγάζουν από Μένα και που μπορούν να διοχετευτούν πάντα μόνο σε εκείνον που ζει μέσα στην αγάπη. . .  Οι καθαρά λογικές γνώσεις δεν έχουν διάρκεια στην αιωνιότητα, αφού αυτές χάνουν οι ψυχές στο άλλο βασίλειο, στην περίπτωση που τους λείπει η αγάπη. . .  Και επομένως θα πρέπει πάντα να πασχίζετε να ζήσετε με αγάπη στη Γη, γιατί τότε μαζεύετε πνευματικούς θησαυρούς που δεν θα μπορούν ποτέ να σας παρθούν, που σας κάνουν ευτυχισμένους και σας δίνουν τη δυνατότητα να δουλεύετε στο πνευματικό βασίλειο προς τη δική σας μακαριότητα και τη μακαριότητα όλων των ψυχών που θέλετε να λυτρώσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6005                19-7-1954

Αυθαίρετος τερματισμός της ζωής. . .

Παραχωρήθηκε σε σας τους ανθρώπους ένα χρονικό διάστημα για την οριστική λύτρωση από τα δεσμά σας. . .  για την οριστική σας απελευθέρωση από τη μορφή. . .  Αλλά αυτό το διάστημα έχει διαφορετική διάρκεια, ανάλογα με το πώς το κατάλαβα ως καλό για την ψυχή σας. Η επίγεια σας ύπαρξη δεν τερματίζεται αυθαίρετα από Μένα, αλλά καταλαβαίνω την ωριμότητα της κάθε ψυχής και επίσης ξέρω για τον κίνδυνο μιας αποστασίας ή για τη δυνατότητα μιας περαιτέρω ανόδου στη Γη.

Υπάρχει και η περίπτωση όπου η αγάπη και το έλεός Μου τερματίζει πρόωρα μια ανθρώπινη ζωή για να εμποδίσει μια οπισθοδρόμηση της ψυχής. . .  ή βλέπω τη δυνατότητα μιας αλλαγής κατά την τελευταία ώρα και παρατείνω τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, πάντα σύμφωνα με τη σοφή Μου απόφαση, αφού Μου είναι γνωστό ό,τι συμφέρει μια ψυχή. . .  Και τώρα θα καταλάβετε πόσο σοβαρό παράπτωμα είναι ο αυθαίρετος τερματισμός της σωματικής ζωής, ποιο αμάρτημα διαπράττετε ενώπιον της αγάπης και του ελέους Μου, μην εκμεταλλεύοντας τις ευκαιρίες που προσφέρθηκαν στην ψυχή σας για να τελειοποιηθεί. . .

Επεμβαίνετε στο σωτήριο σχέδιό Μου και κάνετε στην ψυχή σας μια ζημιά που κάποτε θα προκαλέσει τεράστια μετάνοια και αυτοκατηγορία μέσα σας, που όμως δεν επανορθώνεται στο άλλο βασίλειο, αφού τα προνόμια που θα έπρεπε και θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε πάνω στη Γη δεν μπορούν ποτέ πια να σας προσφερθούν στο άλλο βασίλειο. Χάσατε κάτι ανεπίστρεπτα από δική σας απερισκεψία, ακόμα και τότε που θα καταφέρετε ακόμα να βελτιώσετε κάπως την κατάσταση της ψυχής σας, τότε που θα επιδιώξετε να ανεβείτε στα ύψη. . .  Υπάρχει όμως ο μεγάλος κίνδυνος να βυθιστεί η ψυχή. . .  να ξεσηκωθεί, έτσι όπως ο αυθαίρετος τερματισμός της ζωής της ήταν επίσης ξεσηκωμός, και να εμμένει σε αυτή την αντίσταση. Τέτοιες ψυχές έχουν ανάγκη μεγάλη βοήθεια για να μην χαθούν αιώνια, και όμως συμβαίνουν και σε εκείνες μονάχα αυτά που θέλουν οι ίδιες.

Συμπαραστέκομαι πράγματι σε όλους, ακόμα και μέσα στην έσχατη κατάσταση ανάγκης, η οποία μάλιστα μειώνεται αμέσως όταν ο άνθρωπος μόνο σκέφτεται Εμένα, όταν επικαλείται τη βοήθειά Μου. . .  Και τα δεινά είναι μόνο το μέσο για να στραφούν οι σκέψεις σας σε Μένα, προκειμένου να πετύχετε στην επίγεια σας ζωή. . .  Τα δεινά δεν χτυπούν τον άνθρωπο χωρίς καμία αιτία, αφού η ψυχή του κινδυνεύει, και τα δεινά θα πρέπει να αποτρέψουν τον κίνδυνο. Και η ψυχή κινδυνεύει τόσο περισσότερο, όσο περισσότερο σκληραίνει η στάστη της απέναντί Μου, γιατί τελικά μπορεί να αντισταθεί στο θέλημά Μου πετώντας τη ζωή της, την οποία της χάρισε η αγάπη και το έλεός Μου για την οριστική της λύτρωση. Αφού η ενσάρκωση ως άνθρωπος είναι χάρη για την ψυχή. . .  είναι δώρο της αγάπης Μου. . .  πρόκειται για το τελευταίο σκαλοπάτι προς τα ύψη στο οποίο μπορεί να πατήσει η ψυχή, με αποτέλεσμα να μπορεί να είναι ελεύθερη και μακάρια για όλη την αιωνιότητα. . .  Κοντεύει να φτάσει στον προορισμό της και ευθύνεται επομένως για την πράξη της, στην περίπτωση που δεν αξιοποιεί αυτό το δώρο της χάρης, αλλά το πετά εξαιτίας της τυφλής σκέψης της.

Γνωρίζω το κάθε συναίσθημα μιας ανθρώπινης καρδιάς και αποφασίζω μάλιστα δίκαια. . .  Λαμβάνω υπόψη Μου την αδυναμία των πλασμάτων Μου, αλλά για αυτή την αδυναμία φταίνε τα ίδια τα πλάσματά Μου, και η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου τον επιβαρύνει στην περίπτωση που ήταν στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση, δηλαδή στην περίπτωση που ο άνθρωπος της έκανε κατάχρηση. Δεν μπορεί να τελειώσει τα δεινά του ο άνθρωπος μέσω της επέμβασής του, θα πρέπει να συνεχίσει να ζει μέσα τους, δεν θα βγει από τα δεινά του, με αποτέλεσμα η ψυχή του να υποφέρει αφάνταστα στο άλλο βασίλειο. . .  ώσπου να τα βγάλει πέρα μαζί τους με τον ίδιο τρόπο όπως θα μπορούσε να ξεφύγει από τα δεινά της και στη Γη. . .  ώσπου να καταφύγει σε Εκείνον Που είναι ο Κύριος του πόνου και των δεινών, γιατί νίκησε την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6006                20-7-1954

Η ηγεσία του Θεού, το θέλημα ή η άδεια του Θεού. . .

Πόσο συχνά σας διευθύνω χωρίς να το καταλαβαίνετε και πόσο συχνά θα μπορούσατε να κάνετε ένα βήμα μπροστά, αφού ό,τι βιώνετε ωφελεί μόνο την τελειοποιησή σας. Και μπορείτε να είστε πεπεισμένοι ότι θέλω μονάχα να ευνοήσω την τελειοποίησή σας. . .  ότι από την πλευρά Μου γίνεται ό,τι είναι ωφέλιμο για την ανοδική ανάπτυξη της ψυχής σας. Αν δεν το εκμεταλλεύεστε, δεν το θέλω Εγώ, αλλά εσείς οι ίδιοι, και διαμορφώνετε μόνοι σας τη μοίρα σας· εσείς οι ίδιοι λαμβάνετε τα μέτρα για να ανεβείτε στα ύψη ή να πέσετε πίσω στην άβυσσο.

Όσο όμως ζείτε στη Γη μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ηγεσία Μου, εφόσον μόνο θέλετε να τη δεχτείτε πρόθυμα. . .  ναι, σας ακολουθώ, αγνώριστος από σας, και είμαι πάντα πρόθυμος να αναλάβω την ηγεσία σας στην περίπτωση που χάνεστε ή που στέκεστε σε ένα σταυροδρόμι αναποφάσιστοι. . .  Και πάντα θα σας σπρώχνω στο σωστό δρόμο. . .  με τη μορφή βιωμάτων που θα μπορούσαν να σας βάλουν σε σκέψεις, εφόσον είστε προσεκτικοί. Τίποτα δεν γίνεται αυθαίρετα και τίποτα δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί αν δεν έδινα τη συναίνεσή Μου . . .  Επομένως το κάθε γεγονός μπορεί να θεωρείται σταλμένο από Μένα. . .  τουλάχιστον όμως κάτι που συμβαίνει με την άδειά Μου, η οποία αποσκοπεί πάντα σε ένα ανώτερο στόχο.

Παρόλο που ασχολείστε λίγο μαζί Μου, Εγώ ασχολούμαι μαζί σας τόσο περισσότερο. . .  Και αυτό που δεν κάνετε από μόνοι σας, σας το υπενθυμίζω μέσω τέτοιον βιωμάτων που θα πρέπει να σας ξυπνήσουν από την κατάσταση της νάρκης μέσα στην οποία έχετε καταντήσει εξαιτίας της απερισκεψίας σας. . .  ή σας παροτρύνω να επιδιώξετε περισσότερο στην περίπτωση που ανήκετε μεν σε Μένα, αλλά που γίνεστε χλιαροί και αδιάφοροι. Δεν θα πρέπει να παραμείνετε μέσα στην ίδια κατάσταση, θα πρέπει να επιδιώξετε να ανεβείτε ψηλά, στο φως, και για αυτό το λόγο σάς παρακινούν συχνά επενέργειες από τον έξω κόσμο, προκειμένου να μην βυθιστείτε πολύ μέσα στα εγκόσμια, αλλά να στραφείτε περισσότερο πνευματικά τα βλέμματά σας. . .

Αφού μόνο στο ύψος βρίσκεται ο στόχος σας. . .  Στο ύψος θέλω να οδηγήσω τους δρόμους σας και από το ύψος θα έρθει φανερά η βοήθειά σας που θα σας διευκολύνει την άνοδο. . .  Από ψηλά θα σας προσφερθεί το χέρι το οποίο θα πρέπει να πιάσετε και το οποίο φτάνει πράγματι στις πιο βαθιές αβύσσους. Πάνω στη Γη όμως προσπαθώ να σας κερδίσω με όλη Μου την αγάπη. Μέχρι τη στιγμή του σωματικού σας θανάτου δεν μειώνω τις προσπάθειές Μου να σας φέρω το φως της γνώσης, νουθετώντας σας συνέχεια να ασκήσετε την έμπρακτη αγάπη, η οποία μονάχα σας μυεί στην πιο βαθιά σοφία και η οποία επίσης σας δίνει δύναμη για να ανεβείτε στα φωτεινά ύψη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6009                27-7-1954

Αναγνώριση του Θεού. . .

Πίστη σε μια σχέση μαζί Του. . .

Λίγο μόνο απαιτώ από σας. . .  μόνο να Με αναγνωρίζετε. . .  Αφού αν το κάνετε αυτό με βαθιά εσωτερική πεποίθηση, δεν θα σας είναι δύσκολο να υποταχτείτε στο θέλημά Μου. Θα υποταχτείτε ευχαρίστως στο θέλημά Μου, γιατί μέσω της αναγνώρισης του Εαυτού Μου έχετε ήδη παρατήσει την κάποτε αντίστασή σας σε Μένα, γιατί η αναγνώριση του Εαυτού Μου σημαίνει ήδη ότι στρέφεστε σε Μένα. . .  με λίγα λόγια, γιατί τότε θα μάθετε να Με αγαπάτε. Θέλω να Με αναγνωρίζετε, και για το λόγο αυτό θα σας αποκαλύπτομαι πάντα. . .  στον κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο μεν, αλλά τραβώ την προσοχή όλων σε μια ανώτερη Δύναμη κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής. . .

Όλοι μπορούν να καταλάβουν μέσα στα βιώματά τους, μέσα στη μοίρα τους, μια διευθύνουσα Δύναμη. Αλλά ο καθένας προσπαθεί να εξηγήσει αυτή τη Δύναμη ανάλογα με τη θέλησή του. . .  ως μια Δύναμη που ενεργεί αυθαίρετα, χωρίς καμία σχέση με τον άνθρωπο. . .  Σε αυτή την περίπτωση δεν Με αναγνωρίζει έτσι όπως θέλω να Με αναγνωρίσει. . .  Ή και ως μια Οντότητα που διευθύνει και ενεργεί με σοφία, έτσι όπως θέλω να Με αναγνωρίσει. Θέλω μόνο να πιστεύετε ότι υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε σας και Εμένα. . .  να αισθάνεστε ως τα πλάσματα ενός Δημιουργού με τον Οποίο είστε άρρηκτα συνδεδεμένοι. Όσο νομίζετε ότι υπάρχετε στο σύμπαν εντελώς απομονωμένοι, είστε μάλιστα απομονωμένοι από Μένα.

Αφού το σύνδεσμο μαζί Μου δημιουργείτε ακριβώς μέσω της αναγνώρισής σας του Εαυτού Μου,  στον Οποίο επιδιώκετε τότε να είστε κοντά. Το γεγονός ότι κάποτε δεν θέλατε να Με αναγνωρίζετε παρόλο που είχατε επίγνωση του ότι εκπηγάσατε από Μένα, ήταν η πτώση σας στην άβυσσο, στην άγνοια, δηλαδή στο σκοτάδι. . .  Και μπαίνετε αναπόφευκτα ξανά στο φως τη στιγμή που Με αναγνωρίζετε. . .  τη στιγμή που η θέλησή σας συνδέεται μαζί Μου, τότε που οι σκέψεις σας περιπλανιούνται σε ένα Ον Που είναι αναντίρρητο, Που βρίσκεται από πάνω σας, Που σας ελέγχει και στο Οποίο χρωστάτε τη ζωή σας.

Η πίστη σας σε αυτό το Ον θα αλλάξει αναπόφευκτα και τη θέλησή σας, αφού είναι αδύνατο να Με πιστεύει κανείς και ταυτόχρονα να Μου προβάλει αντίσταση. . .  αλλιώς η πίστη του δεν θα ήταν ζωντανή, ενώ μια νεκρή πίστη δεν μπορεί να ονομάζεται πίστη. . .  Όσο ο άνθρωπος Μου προβάλλει ακόμα αντίσταση και ως υπόδουλος του αντιπάλου Μου ζει μέσα στις αμαρτίες χωρίς τύψεις, δεν Με πιστεύει. . .  Στην περίπτωση όμως που υπάρχει μέσα του ένας μικρός φόβος για μια πιθανή ευθύνη του, θεωρεί μάλιστα δυνατή την ύπαρξη ενός Θεού, αλλά ώσπου να βρει τη ζωντανή πίστη, την εσωτερική πεποίθηση, θέλει ακόμα πολύ δρόμο. . .

Θέλω μόνο να Με αναγνωρίζετε, να είστε πεπεισμένοι στο εσωτερικό σας ότι είστε συνδεδεμένοι με τη Δύναμη που σας έδωσε τη ζωή. . .  Θέλω να Με πιστεύετε. . .  Τότε όλες οι αποκαλύψεις Μου θα είναι προς την ευλογία σας, τότε θα καταλάβετε σύντομα την αγάπη και τη χάρη Μου τόσο φανερά, ώστε θα μάθετε να Με αγαπάτε. Και τότε η ένωσή σας μαζί Μου. . .  ο πρώτος και οριστικός στόχος της επίγειας σας ζωής. . .  θα είναι βέβαιη, αφού αυτό που αγαπάτε, το επιδιώκετε, και στην περίπτωση που επιδιώκετε Εμένα, τον Θεό και Πατέρα σας, θα πετύχετε σίγουρα το στόχο σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6014                2-8-1954

Δρόμος προς τον τόπο της εκτέλεσης. . .

Δρόμος προς το σταυρό. . .

Να έρθετε όλοι στον τόπο της εκτέλεσης τοποθετώντας τον εαυτό σας κάτω από το σταυρό Μου για να καθαρίσει το αίμα Μου την ψυχή σας από κάθε αμαρτία. . .  Πρέπει να έρθετε κοντά Μου από μόνοι σας, αφού μονάχα κάτω από το σταυρό θα βρείτε τη συγχώρεση των αμαρτιών σας, μονάχα από τον τόπο του σταυρού μπορώ να σας δώσω άφεση. Στο σταυρό πρέπει να κουβαλήσετε όλες τις αμαρτίες σας και να τις βάλετε μαζί με το βάρος που επωμίστηκα για να σας απαλλάξω, για να εξιλεώσω το άδικο που κάνατε. . .  Σας ακολουθώ μάλιστα για να σας φωνάξω, αλλά σας φωνάζω πάντα μόνο για να έθρετε στο σταυρό, όπου κατόρθωσα το λυτρωτικό έργο για σας.

Και για αυτό το λόγο πρέπει όλοι να έρθετε σε αυτό τον τόπο της εκτέλεσης, ομολογώντας την ενοχή σας μπροστά Μου, κατακρίνοντας τον εαυτό σας και παραδίνοντάς Μου την ενοχή σας με την εμπιστοσύνη και την πίστη στο ότι θα την κουβαλήσω για σας. Πρέπει να αναγνωρίσετε και να Μου ομολογήσετε ότι είστε αμαρτωλοί, δεν πρέπει να πάρετε μια αλαζονική στάση θεωρώντας ότι δεν αμαρτήσατε, αφού όλοι εσείς είστε αμαρτωλοί, επειδή μια αμαρτωλή ψυχή κατοικεί μέσα στο κορμί σας, η οποία φορά το επίγειο φόρεμα, γιατί αμάρτησε κάποτε ενώπιόν Μου. Το γεγονός ότι ζείτε στη Γη είναι η απόδειξη της ενοχής σας, αλλιώς θα ζούσατε ως μακάρια πνευματικά όντα μέσα σε φωτεινές πνευματικές σφαίρες και μέσα στην παρουσία Μου θα ήσασταν αιώνια μακάρια.

Πρέπει όμως πρώτα να ανακτήσετε το δικαίωμα της παρουσίας Μου κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, πρέπει να θέλετε να επιστρέψετε σε Μένα, από τον Οποίο χωριστήκατε κάποτε εθελοντικά. . .  Και αυτός ο εθελοντικός χωρισμός σας από Μένα ήταν η αμαρτία σας για την οποία ιδιαίτερα πέθανε ο άνθρωπος Ιησούς στο σταυρό. . .  Δεν ξέρετε για αυτή τη μεγάλη σας αμαρτία, ξέρετε ωστόσο ότι έχετε ακόμα ελαττώματα, ότι είστε ατελείς και ότι πρέπει να υπάρχει μια αιτία για αυτό, επειδή από Μένα, από τον προαιώνιο Δημιουργό σας, μπορεί να προκύπτει μόνο το τέλειο. . .  Και επομένως καταλαβαίνετε τότε ότι σας βαραίνει μια ενοχή, και αυτή η επίγνωση πρέπει να σας κάνει να καταφύγετε σε Εκείνον Που πέθανε για σας στο σταυρό, και πρέπει να Τον πλησιάσετε με ταπεινότητα και να Τον παρακαλέσετε να σας απελευθερώσει από εκείνη την ενοχή. . .

Ο σταυρός μπορεί να είναι και θα είναι και η δική σας λύτρωση, στην περίπτωση που πηγαίνετε και κατατάσσεστε στην ομάδα εκείνων τους οποίους λύτρωσε το αίμα του Ιησού Χριστού. . .  Για αυτό το δρόμο προς το σταυρό ισχύουν επίσης τα λόγια που είπα: «Ελάτε όλοι κοντά Μου που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι. . .» Όπου είμαι Εγώ θα βρείτε λύτρωση, ελευθερία, αναζωογόνηση, αφού κουβάλησα όλα τα βάρη για σας. Αυτό πρέπει να πιστεύετε, και αν Με αναγνωρίζετε, αν πιστεύετε στην αποστολή του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο ήμουν παρών Εγώ, το περίβλημα του Οποίου περιείχε Εμένα τον Ίδιο. . .  θα πάρετε από μόνοι σας το δρόμο προς το σταυρό. . .  Θα Μου ζητήσετε συγχώρεση των αμαρτιών σας, θα θέλετε να συμμετέχετε στις χάρες που απόκτησα για σας ως άνθρωπος, και πράγματι θα λυτρωθείτε διά του αίματός Μου, θα λυτρωθείτε από την αμαρτία και το θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6015                4-8-1954

Τα πάντα υπηρετούν την τελειοποίηση. . .

Ό,τι και να σας συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής σας υπηρετεί την πνευματική σας τελειοποίηση. . .  Ωστόσο, σε σας εναπόκειται αν αξιοποιήσετε όλα όσα σας συμβαίνουν. Η σωστή σας στάση απέναντι σε όλα τα γεγονότα της ζωής σας προωθεί την ανάπτυξή σας. . .  μια λάθος στάση όμως την εμποδίζει. . .  Η σωστή στάση είναι να επιδιώξετε να δημιουργήσετε το δεσμό με τον προαιώνιο Πατέρα σας ή να τον κάνετε πιο έντονο, στην περίπτωση που ήδη υπάρχει. Τότε τα πάντα είναι ευλογία για σας, ακόμα και τα χειρότερα δεινά. . .

Μια πνευματική ανοδική ανάπτυξη μπορεί πάντα να γίνεται μόνο μέσω της υπερνίκησης, παλεύοντας ή υποκύπτοντας με αφοσίωση, στην περίπτωση που μια υπερνίκηση είναι ακατόρθωτη. . .  Και πάντοτε πρέπει κανείς για αυτό το σκοπό να ζητήσει τη δύναμή Μου, γιατί μόνοι σας δεν έχετε αρκετή δύναμη. Και για να ζητήσει κανείς τη δύναμή Μου πρέπει να έχει ένα δεσμό μαζί Μου και το να ζητήσετε τη δύναμή Μου σας εξασφαλίζει επίσης μια πνευματική πρόοδο. Πασχίζω πράγματι συνέχεια να σας τραβάω κοντά Μου, να οδηγώ τις σκέψεις σας σε Μένα. Και αν δεν το κάνετε μόνοι σας αυτό, δηλαδή αν δεν σας ωθεί η καρδιά σας να Με ψάξετε, πρέπει να επενεργήσω πάνω σας με τον τρόπο ώστε να σας παρακινήσουν τα δεινά να έθρετε κοντά Μου. . .  ή. . .  στην περίπτωση που έχετε ήδη γίνει δικοί Μου. . .  θέλω να Με πιάσετε όλο και πιο ολόψυχα, και τότε σας πλήττουν δεινά, προκειμένου ο σύνδεσμός σας μαζί Μου να γίνει ακόμα πιο έντονος.

Ο σύνδεσμος μαζί Μου είναι η εγγύηση για μια συνεχώς αυξανόμενη πνευματοποίηση της ψυχής σας, αφού όπου είμαι Εγώ, αποκλείονται όλα τα άλλα. . .  όπου λαχταρά κανείς την παρουσία Μου, δεν υπάρχει χώρος για επίγειες επιθυμίες. Και μόνο αυτό θέλω να πετύχω στην περίπτωση που επιτρέπω να αντιμετωπίσετε δυσκολίες, να πρέπει να υποφέρετε, να αισθανθείτε οι ίδιοι αδύναμοι και ανίσχυροι. Ο Παροχέας της δύναμης είναι πάντοτε πρόθυμος να σας βοηθήσει, αλλά η δύναμή Μου μπορεί να σας εισρεύσει μόνο τότε που βρίσκει ένα ανοιχτό δοχείο, το οποίο επομένως πρέπει να ανοίξει η ίδια η θέλησή σας.

Ως εκ τούτου, μην αφήνετε να σας φοβερίζουν τα επίγεια δεινά, αφού εσείς οι ίδιοι μπορείτε να τα αποτρέψετε με τη δύναμή Μου, την οποία έχετε άφθονα στη διάθεσή σας. . .  Υποκύψτε στη μοίρα σας και να ξέρετε ότι Εγώ ελέγχω τα πάντα, ο Οποίος μπορώ να μετατρέψω τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Και αυτό που σας στενοχωρεί σήμερα μπορεί ήδη αύριο να σας κάνει χαρούμενους. . .  στην περίπτωση που Μου εμπιστεύεστε τα προβλήματά σας, στην περίπτωση που συνδέεστε μαζί Μου μέσω της προσευχής, με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί ο πνευματικός σκοπός κάθε δυσκολίας. . .  δηλαδή να έχετε έρθει άλλο ένα βήμα πιο κοντά σε Μένα, ο Οποίος θέλω να Με επιδιώκουν όλα τα παιδιά Μου για να μπορεί η δύναμη της αγάπης Μου να τα πλημμυρίζει και για να βαδίζουν προς τα ύψη με ασφάλεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6016                5-8-1954

Κατάσταση ύπνου. . .

Φως και ζωή. . .

Σαν σε κατάσταση ύπνου βαδίζουν οι άνθρωποι πάνω στη Γη, αφήνοντας τον εαυτό τους αδιάφορα στην ανάπαυση και στην απραξία, οι οποίες όμως σημαίνουν μέγιστο μειονέκτημα για την ψυχή. Δόθηκε στους ανθρώπους ο χρόνος της πορείας τους στη Γη για την επίτευξη ενός στόχου, και αυτός ο στόχος είναι μάλιστα κατορθωτός αν μόνο θυμηθούν ότι τους έχει ανατεθεί ένα καθήκον, με αποτέλεσμα να ζήσουν την επίγεια ζωής τους συνειδητά. Μόνο λίγοι κάνουν αυτό, η πλειοψηφία όμως αφήνει να παρασύρονται και βυθίζονται στη δίνη του κόσμου, δηλαδή οι ψυχές τους δεν ανεβαίνουν, παραμένουν μέσα στην κατάσταση ύπνου, η οποία μετατρέπεται σε μια κατάσταση θανάτου όταν τελειώνει ο χρόνος της επίγειας ζωής τους. Μονάχα η ζωή είναι ποθητή. . .  Ωστόσο, κανένας άνθρωπος δεν σκέφτεται ότι βαδίζει προς το θάνατο, από τον οποίο μπορεί μάλιστα να ξεφύγει. . .

Ο κάθε άνθρωπος αγαπά τη ζωή και όμως δεν την επιδιώκει, και φταίει ο ίδιος, εξαρτάται από τη δική του θέληση αν η ψυχή του βυθιστεί μέσα στη νύχτα του θανάτου. . .  Απερίσκεπτα και ασυνείδητα ενεργεί απέναντι στην ψυχή του, γιατί δεν αναλογίζεται ότι η ψυχή του είναι το «εγώ» του και ότι αυτή η ψυχή δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει. Δεν το πιστεύει, παρόλο που ενημερώνεται σχετικά, παρόλο που δεν μένει εντελώς χωρίς τις σχετικές γνώσεις. . .  Και δεν μπορεί να οδηγηθεί στην πίστη αναγκαστικά. . .  και η αδιαφορία του εμποδίζει να τον φτάσει ένα φως. . .

Με κλειστά τα μάτια του βαδίζει μέσα από αυτή την επίγεια του ζωή, και στην περίπτωση που τα ανοίγει, κοιτάζει μόνο τα πράγματα που ποθεί το κορμί του, αλλά μέχρι την ψυχή του δεν αφήνει να περάσει καμία ακτίνα φωτός. . .  Εκείνη παραμένει μέσα σε σκοτεινή νύχτα, στην κατάσταση ύπνου, και καταλήγει τελικά στο θάνατο. Πόσο φωτεινά θα μπορούσε να διαδραματιστεί η ζωή σας αν δεν αρκούσαστε στην επίγεια ζωή. . . αν ζητούσατε να ρίξετε μια ματιά στο πνευματικό βασίλειο. . .  αν ζητούσατε διαφώτιση για τον προορισμό σας και για το καθήκον σας στη Γη. Δεν θα παραμένατε ποτέ στο σκοτάδι, το φως από πάνω θα σας έκανε ευτυχισμένους και θα σας γέμιζε με τη λαχτάρα να αποκτήσετε την αιώνια ζωή. . .

Θα ξυπνούσατε και θα ξεκινούσατε ενεργητικά τη δουλειά σας. . .  δηλαδή θα απελευθερώνατε την ψυχή σας από το περίβλημά της. . .  θα απελευθερώνατε τον εαυτό σας από το σκοτάδι και την αδυναμία. . .  θα μπαίνατε μέσα στο φως και στη ζωή και δεν θα επιθυμούσατε ποτέ να ανακτήσετε την κάποτε κατάστασή σας όπου βαδίζατε στη Γη τυφλοί και αδύναμοι. . .  Θα λαχταρούσατε τη ζωή και θα τη λαμβάνατε. . .  Αλλά το φως και η ζωή μπορούν να σας χαριστούν μόνο τότε που τα επιδιώκετε με σοβαρότητα. Όσο όμως παραμένετε αδιάφοροι απέναντι στο «εγώ» σας, όσο ψάχνετε μόνο τις σωματικές απολαύσεις, μην σκέφτοντας την ψυχή σας, θα παραμείνετε μέσα στη νύχτα και το σκοτάδι θα είναι η μοίρα σας και μετά την αποβίωσή σας, γιατί δεν εκμεταλλευτήκατε την επίγεια σας ζωή, η οποία σας δόθηκε με σκοπό την άνοδο από τη νύχτα στο φως. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

6017                6-8-1954

Έλεος. . .

Μου ζητάτε έλεος και επομένως θα πρέπει να δείχνετε έλεος και εσείς σε όσους σας το ζητήσουν. . .  Αναλογιστείτε ότι είστε όλοι αμαρτωλοί και ότι η χάρη και το έλεός Μου σας γλιτώνουν από τη μοίρα του να χαθείτε αιώνια. . .  Αναλογιστείτε ότι ο θάνατός Μου στο σταυρό ήταν ένα έργο του ελέους μέγιστου βαθμού, αφού ευσπλαχνιζόμουν τη δυστυχή κατάστασή σας, η οποία οφειλόταν πράγματι στο δικό σας φταίξιμο. . .  Ευσπλαχνιζόμουν την αδυναμία σας και το σκοτάδι σας, παρόλο που ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα των αμαρτιών σας. . .  Η αγάπη Μου για σας ήταν μεγαλύτερη από τη δικαιοσύνη Μου, η αγάπη Μου έκανε κάτι από τη μεγάλη συμπόνια της. . .  επωμίστηκε την ενοχή της αμαρτίας σας και την εξιλέωσε.

Έτσι και εσείς θα πρέπει να δείχνετε έλεος, έτσι θα πρέπει και εσείς να παραβλέπετε την ενοχή του συνανθρώπου σας και να βλέπετε μόνο τη μεγάλη ένδεια μέσα στην οποία κατέληξε και να τον βοηθάτε  να βγει από αυτή την ένδεια, θυμώντας πάντα ότι βιώσατε και εσείς το έλεός Μου ή ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας. . .  Η αγάπη σας πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να διαγράψετε κάθε ενοχή αν με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε τον αδελφό σας. Το έλεός σας θα πρέπει να ξεκινήσει εκεί όπου η δικαιοσύνη θα ήθελε να επικρατήσει. . .  γιατί όλοι εσείς, ανεξαίρετα, έχετε ανάγκη το έλεός Μου για να λυτρωθείτε από την ενοχή σας. Ένα έργο του ελέους είναι απόδειξη της αληθινής αγάπης για τον πλησίον, είναι απόδειξη μιας μαλακής, εύσπλαχνης καρδιάς, και μια τέτοια καρδιά μπορεί πάντα να περιμένει να αποκτήσει και το δικό Μου έλεος, αφού όπου βλέπω αγνή, ανιδιοτελή αγάπη, εκεί η αγάπη Μου είναι πάντα πρόθυμη για βοήθεια.

Για αυτό το λόγο μην σκληρύνετε τις καρδιές σας, ούτε τότε που μια απόρριψη φαίνεται δικαιωλογημένη. . .  Δείξτε έλεος και δράστε έτσι όπως θα δρούσατε απέναντι σε ένα συνάνθρωπο που θα είχε καταλήξει μέσα στα δεινά χωρίς καμία ενοχή. . .  Χαρίστε του αγάπη και να είστε πρόθυμοι για κάθε παροχή βοήθειας. Προσπαθήστε να ελαφρύνετε τη μοίρα του και να ξέρετε ότι με αυτό τον τρόπο προκαλείτε την ανταπόδοση της αγάπης σας και μπορείτε να πετύχετε πολύ περισσότερα. . .  ότι τον υπηρετείτε και πνευματικά με την αγάπη σας· αφού η ψυχή του θα νιώσει την αγάπη σας και θα ωθηθεί να την ανταποδώσει. . .  Και όπου αφυπνίζεται η αγάπη, εκεί υπάρχει και ελπίδα για λύτρωση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6018                9-8-1954

Πόλεμος ανάμεσα στο φως και το σκότος. . .

Ενδείξεις του τέλους. . .

Από τους αιώνες των αιώνων ξέρω για αυτή την περίοδο του πολέμου πριν το τέλος και από τους αιώνες των αιώνων επομένως  γνωρίζω τα δόλια μέσα του αντιπάλου Μου με τα οποία επιδιώκει να αυξάνει το σκοτάδι, τα οποία χρησιμοποιεί για να εκτοπίσει το φως της αλήθειας. Και όμως τα επιτρέπω. . .  Δεν εμποδίζω τον αντίπαλό Μου όταν θέλει να χρησιμοποιήσει το δόλο και την εξουσία του, γιατί έτσι και αλλιώς θα νικήσει τελικά η αλήθεια, γιατί το φως από Μένα δεν μπορεί να σβήσει και γιατί θα έρθει αμετάκλητα η ώρα του όπου θα εμποδιστεί κάθε δράση του, όπου θα αλυσοδεθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να ενοχλήσει κανέναν. Ωστόσο, το χρόνο που του μένει ακόμα θα τον εκμεταλλευτεί καλά προς την καταστροφή εκείνων που του ανήκουν.

Ο αγώνας ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι θα αυξάνεται συνέχεια μέχρι το τέλος. . .  Η αλήθεια από τη μία και η πλάνη ή το ψέμα από την άλλη θα καταπολεμούνται διαρκώς, και θα είναι η ένδειξη του κοντινού τέλους ότι πυκνό σκοτάδι θα καλύπτει τη Γη. . .  ότι το λανθασμένο θα υπερισχύει παντού, ότι το σκοτάδι θα απειλεί να σβήσει το φως. . .  και ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν θα αναζητούν πια το φως, αλλά θα αισθάνονται καλά μέσα στο σκοτάδι. . .  Κατά συνέπεια δεν θα επιθυμούν κανένα φορέα του φωτός, έναν τέτοιο θα θεωρούν ταραχοποιό και θα προσπαθούν να σβήσουν το φως του· δεν θα είναι ευγνώμων για το φως, αλλά θα το θεωρούν ενοχλητικό. . .  Θα αποφεύγουν την αλήθεια, παρόλο που θα τους ήταν εύκολο να την αποκτήσουν. . .

Αλλά ακριβώς αυτά θα πρέπει να είναι για σας η απόδειξη για το κοντινό τέλος και για την αλήθεια του λόγου Μου. Αφού πρόκειται για την τελευταία απόπειρα του αντιπάλου Μου να Με νικήσει. . .  Παρ’όλα αυτά, η μικρή ομάδα των φορέων του φωτός Μου θα είναι μαζί και θα εκπέμπουν ένα ισχυρότατο φως μέσα σε ένα πολύ μικρό κύκλο, το οποίο φως θα ευχαριστεί και θα ενισχύει τους δικούς Μου για τον τελευταίο αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη. Αφού όπου λάμπει το φως Μου δεν υπάρχη αποτυχία, δεν υπάρχει ήττα, ούτε αδυναμία ούτε θάνατος. . .  Όπου λάμπει το φως Μου ο σύνδεσμος τον ανθρώπων μαζί Μου είναι τόσο ολόψυχος, ώστε αυτοί ήδη μένουν περισσότερο στο πνευματικό βασίλειο παρά στη Γη. . .

Όπου λάμπει το φως Μου, εκεί ο αντίπαλός Μου δεν έχει πια πρόσβαση, εκεί ό,τι λάθος αποκαλύπτεται  και όλα τα ψεύτικα φώτα χάνουν τη λάμψη τους. . .  Και το φως θα νικήσει, αφού μέσα στη λάψμη του θα φανερωθούν τα πάντα όταν έχει έρθει η τελευταία μέρα. . .  Και όσο σκοτεινή και να ήταν η νύχτα, θα ξημερώσει η μέρα για όσους αναζητούσαν το φως. Η νύχτα όμως θα συνεχίζει για τον αντίπαλό Μου και για τους οπαδούς του, από την οποία δεν θα μπορούν πια να ξεφύγουν μόνοι τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6019                10-8-1954

Ο όρος της αιωνιότητας. . .

Τελειότητα. . .

Ατελείωτα χρονικά διαστήματα έχουν περάσει μέσα στα οποία ήταν δραστήρια η δημιουργική Μου θέληση για να οδηγήσω πίσω σε Μένα όλο το πνευματικό που απομακρύνθηκε από Μένα. . .  Αφάνταστα πολλά δημιουργήματα έχουν γίνει τα οποία θα έπρεπε θα κάνουν εφικτή αυτή την επιστροφή και αμέτρητες ψυχές πέτυχαν το στόχο τους, δηλαδή μένουν ξανά κοντά Μου μέσα στο φως. . .  Ωστόσο, απαιτούνται ακόμα πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ώσπου ολόκληρο το πνευματικό να έχει διανύσει το δρόμο για Εμένα. Αφού αμέτρητα είναι τα όντα που εκπήγασαν από Μένα και που κάποτε απομακρύνθηκαν εθελοντικά από Μένα.

Πρόκειται για αιωνιότητες, για χρονικά διαστήματα με αφάνταστη για σας τους ανθρώπους διάρκεια, και για αυτό το λόγο μπορεί κανείς μάλιστα να χρησιμοποιήσει τη λέξη «αιώνια» χωρίς να είναι λάθος όρος για σας, παρόλο που θα έρθει κάποτε η στιγμή όπου τελειώνει κάθε χρονικό διάστημα. . .  Αφού για Μένα και η μεγαλύτερη διάρκεια είναι σαν μόνο μια στιγμή, για ολόκληρο το οντώδες στην κατάσταση της ατέλειας όμως πρόκειται για αιωνιότητες. . .  Στην κατάσταση της ατέλειας. . .  Και τώρα θα καταλάβετε ότι ο περιορισμός του χρόνου υπάρχει πάντα μονάχα στην κατάσταση της ατέλειας. . .  ότι αντίθετα στην κατάσταση της τελειότητας δεν υπάρχει περιορισμός, ότι για ολόκληρο το τέλειο δεν μπορεί πια να χρησιμοποιείται ο όρος του «χρόνου». Και επομένως για Μένα είναι ασήμαντο πότε θα έχει γίνει η οριστική επιστροφή σε Μένα.

Για σας όμως, τα πλάσματά Μου που φταίτε τα ίδια για την ατέλεια σας, έχει μέγιστη σημασία το πόσον καιρό βρίσκεστε σε μια κατάσταση που είναι βασανιστική για σας και η διάρκεια της οποίας επομένως μειώνεται ή παρατείνεται από τον εαυτό σας. Όσο βαθύτερα βρίσκεστε μέσα στην αμαρτία, όσο πιο μακριά είστε ακόμα από την τελειότητα, τόσο περισσότερο σας φοβίζουν οι όροι του χρόνου και του χώρου, ακριβώς γιατί είναι ασύλληπτοι για σας και όμως δεν μπορείτε να τους αρνηθείτε. . .  γιατί ο χρόνος της ζωής σας στη Γη είναι στενά περιορισμένος και όμως έχουν γίνει βεβαιότητα για σας ατελείωτοι χρόνοι του παρελθόντος και επίσης ατελείωτοι χρόνοι του μέλλοντος. . .  [Το νόημα αυτής της πρότασης είναι ασαφές και στο γερμανικό πρωτότυπο· σημείωση της μεταφράστριας.] Το τελευταίο μάλιστα είναι η ακλόνητη πεποίθησή σας, με αποτέλεσμα να θεωρείτε αδύνατο έναν τερματισμό μιας εποχής.

Η πεποίθησή σας είναι δικαιολογημένη καθ’όσον δεν υπάρχει «τέλος», καθ’όσον συνεχίζει να υπάρχει αιώνια το πνευματικό, το οποίο όμως είναι το μόνο «πραγματικό». . .  καθ’όσον τελειώνει μονάχα ό,τι είναι εξωπραγματικό, δηλαδή ό,τι είναι μόνο μέσα για την επιστροφή σε Μένα. . .  Και πολύ συχνά ο άνθρωπος συγκαταλέγει τον εαυτό του μεταξύ του εξωπραγματικού, μεταξύ όσων δεν έχουν διάρκεια, όσων τελειώνουν, έτσι όπως περνά και τελειώνει ο χρόνος. . .  γιατί δεν σκέφτεται το πνευματικό μέσα του, το οποίο δεν περιορίζεται και το οποίο δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει. . .  το οποίο ωστόσο μπορεί να αισθάνεται βάσανα για αιωνιότητες, επειδή θέλει αιωνιότητες για να γίνει τέλειο, με αποτέλεσμα όμως να είναι τότε ατελείωτα μακάριο μέσα σε πλήρη ελευθερία, ανεξάρτητο από το χρόνο και το χώρο. . .  διότι θα βρίσκεται και πάλι κοντά Μου, ο Οποίος είμαι χωρίς αρχή και χωρίς τέλος και παντού, ο Οποίος υπάρχω από αιωνιότητα σε αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6020                11-8-1954

Η ευλογία του λόγου στο επέκεινα. . .

Τα λόγια της αλήθειας που σας διοχετεύονται από την αγάπη του ουράνιου Πατέρα θα πάρουν το δρόμο τους σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό Του. Διαφορετικά ίσως από ό,τι νομίζετε, γιατί ο χρόνος θα τελειώσει σύντομα. . .  Ωστόσο, αυτό που είπε το στόμα Του μια φορά είναι αιώνια άφθαρτο και έχει   απήχηση παντού στο άπειρο. Αφού δεν αφορά μονάχα τη Γη, αλλά ακούγεται εξίσου στο πνευματικό βασίλειο και όλοι οι κάτοικοί του αισθάνονται το αποτέλεσμά του. . .  Τα λόγια Του ανάβουν δυνατά φώτα που δεν μπορούν ποτέ πια να σβήσουν. . .  Το αποτέλεσμα του άγιου λόγου Του είναι κατά πολύ μεγαλύτερο στο πνευματικό βασίλειο. . .  ο προορισμός του λόγου είναι κατά κάποιον τρόπο ο πνευματικός κόσμος, μόνο που μπορεί να ακουστεί επίσης στη Γη, στην περίπτωση που υπάρχουν η σχετική θέληση των ανθρώπων και οι σχετικές προϋποθέσεις.

Πνευματικά όντα όμως παραλαβαίνουν τα θεία δώρα ως ακτίνες φωτός, και όπου μπορεί να ακτινοβολήσει μια φορά το φως, δεν θα υπάρχει ποτέ πια σκοτάδι, δηλαδή η λαμπρότητα του φωτός είναι αιώνια. Ο θεϊκος λόγος. . .  η ακτινοβολία αγάπης του Θεού. . .  δεν μπορεί ποτέ πια να λησμονηθεί. Για τη Γη και τους κατοίκους της όμως ο λόγος έχει αυτό το αποτέλεσμα της λαμπρότητας και της δύναμης μόνο τότε που υπάρχει μια επιθυμία για εκείνο, και ως εκ τούτου ένα δώρο της χάρης αφάνταστης αξίας μπορεί και να απορριφθεί εντελώς απρόσεκτα, και το πιο αστραφτερό φως από τους ουρανούς χάνει τη λαμπρότητά του εκεί όπου συναντά κλειστές καρδιές, ενώ η δυνατή λάμψη του ανακαλύπτεται με αγαλλίαση και με κραυγές χαράς στο πνευματικό βασίλειο και οι ψυχές που είναι δεκτικές του ανοίγονται.

Αυτό που παραλαβαίνετε εσείς οι άνθρωποι μέσω της διοχέτευσης του θεϊκού λόγου έχει τόσο τεράστια σημασία και τόσο ασύλληπτο αποτέλεσμα, ακόμα και τότε που δεν εκτιμάτε αρκετά το αποτέλεσμά του. . .  Αξιοποιείται και δεν μπορεί ποτέ πια να εξαφανιστεί. . .  Και παρόλο που οι άνθρωποι το απορρίπτουν, παρόλο που κλείνουν τις καρδιές τους, μπορεί ένα πρόθυμο να παραλαβαίνει παιδί της Γης να είναι το επίκεντρο για αμέτρητες ψυχές οι οποίες. . .  επειδή ο βαθμός της ωριμότητάς τους είναι ακόμα μικρότερος από εκείνο αυτού του ανθρώπου της Γης. . .  έχουν ανάγκη ένα σχολείο στο οποίο  πηγαίνουν εθελοντικά, επειδή το βρήκαν μέσα σε εκείνες τις σφαίρες όπου βρίσκονται ακόμα.

Αφού αυτό που αφορά τους ανθρώπους στη Γη έχουν ανάγκη και εκείνες οι ψυχές για να ωριμάσουν και το δέχονται με ευγνωμοσύνη. Και πράγματι για το ίδιο το λόγο είναι ασήμαντο αν το δεχτούν ή το απορρίψουν οι άνθρωποι. . .  Όταν ειπώθηκε μια φορά, είναι άφθαρτος και συνεχίζει πάντα να έχει αποτέλεσμα. . .  στη Γη ή στο πνευματικό βασίλειο. Αφού πρόκειται για ένα φως που δεν μπορεί ποτέ να σβήσει και που θα φέγγει για τον καθένα που να μπει μέσα στην περιφέρειά του. . .  Προέρχεται από τον Θεό, πρόκειται για την ακτινοβολία της αγάπης Του, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μειώνεται ποτέ και η οποία πρέπει να αγγίξει και θα αγγίξει κάποτε την κάθε ψυχή που θέλει να μπει στην αιώνια ζωή και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6021                12-8-1954

Η θεϊκή τάξη είναι η αγάπη. . .

Όλοι πρέπει να ενταχτείτε στην προαιώνια τάξη Μου, μόνο τότε η ψυχή σας θα μπει ξανά στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν αρχικά. Επομένως τελειότητα δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το να ζήσει κανείς σύμφωνα με την αιώνια τάξη Μου, από το να έχει την ίδια θέληση με Μένα. . .  γιατί Εγώ δεν μπορώ να σκέφτομαι και να θέλω αντίθετα με την προαιώνια τάξη Μου, άρα η ίδια θέληση πρέπει να είναι και μέσα στα πλάσματά Μου που έχουν διαμορφώσει τον εαυτό τους κατ’εικόνα Μου. Και ο προαιώνιος νόμος Μου είναι η αγάπη. . .

Δεν μπορεί να παραβαίνει την αιώνια τάξη κανένα ον που έχει διαμορφώσει τον εαυτό του σε αγάπη και θα είναι πάντα ομοίωμά Μου, που έχει γίνει ολοκληρωτικά αγάπη. Είναι τέλειο, αφού ένα πλάσμα που έχει γίνει αγάπη είναι καλό. . .  είναι θείο ον, είναι παιδί του Θεού. . .  δεν είναι μόνο πλάσμα Μου, αλλά παιδί Μου, και κινείται επομένως πάντα σύμφωνα με την αιώνια τάξη Μου, διότι η αγάπη δεν μπορεί παρά να δρα έτσι όπως ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου.

Όσο όμως τα πλάσματά Μου στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησής τους, στην κατάσταση ως άνθρωποι, είναι ακόμα χωρίς αγάπη, τόσον καιρό και ο τρόπος ζωής τους δεν ανταποκρίνεται στην αιώνια τάξη Μου. . .  Πάντα θα παροτρύνει τις πράξεις τους η φιλαυτία τους. . .  μια αγάπη που δεν είναι ένδειξη της τελειότητας, αλλά – ως αίσθημα με λανθασμένο προσανατολισμό – παραβαίνει την τάξη Μου. Μόνο τότε που η ανιδιοτελής αγάπη για τον πλησίον γεμίζει την καρδιά ενός ανθρώπου, αυτός θα ζήσει σύμφωνα με το θέλημά Μου και θα βαδίσει προς την τελειοποίηση. . .  Τότε εντάσσεται στο προαιώνιο νόμο Μου, αφού τότε το θέλημά Μου είναι μέσα του, τότε σκέφτεται και θέλει πάντα σύμφωνα με το Πνεύμα της αγάπης, πράγμα που σημαίνει ότι η θέληση αγάπης Μου έχει αρχίσει να εξουσιάζει μέσα του, ότι η αγάπη Μου τον διαποτίζει με τις ακτίνες της και ότι ο άνθρωπος εργάζεται και ενεργεί τότε στο ίδιο πνεύμα με Μένα. . .  ότι Εγώ ο Ίδιος είμαι μέσα του διά της αγάπης και ότι τον γεμίζει το Πνεύμα Μου, το Οποίο δεν μπορεί ποτέ να επενεργήσει πάνω του διαφορετικά από ό,τι ανάλογα με την αιώνια τάξη Μου. . .

Η αγάπη είναι το χαρακτηριστικό του θείου, η αγάπη είναι η ένδειξη της τελειότητας. Η αγάπη είναι το πρωταρχικό Μου Είναι, και κατά συνέπεια το είναι των πλασμάτων που έχουν γίνει αγάπη πρέπει να είναι ίδιο με το δικό Μου Είναι, με αποτέλεσμα αυτά τα πλάσματα να έχουν ενταχτεί τελείως μέσα στο θέλημά Μου και να μην μπορούν παρά να δράσουν σύμφωνα με την τάξη Μου. . .  παρόλο που σκέφτονται και θέλουν εντελώς ελεύθερα· αλλά ακριβώς αυτή η θέλησή τους οδηγείται από την αγάπη τους, με αποτέλεσμα η ψυχή τους να έχει συνδεθεί εντονότατα μαζί Μου, ο Οποίος είμαι η ίδια η αιώνια Αγάπη. Ο άνθρωπος έχει τότε το θέλημά Μου μέσα του, και άρα έχει ενταχτεί πλήρως στην αιώνια τάξη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6022                13-8-1954

Μέσα στο σπίτι του Πατέρα βρίσκονται πολλά διαμερίσματα. . .

Μέσα στο σπίτι του Πατέρα βρίσκονται πολλά διαμερίσματα. . .  Για όλες τις ψυχές έχω έτοιμα τα διαμερίσματα που ανταποκρίνονται στην ωριμότητά τους κατά την αποβίωσή τους από τη Γη. Και για αυτό το λόγο είναι πολύ διαφορετικά, και είναι ο τόπος διαμονής για εκείνες τις ψυχές όσο αυτές αρκούνται σε εκείνα, ενώ οι ψυχές μπορούν επίσης να μετακομίσουν, κάτι που εναπόκειται στις ίδιες. Έτσι όπως είναι η ποιότητα της ψυχής τη στιγμή του σωματικού της θανάτου, έτσι είναι και η περιοχή η οποία υποδέχεται την ψυχή στο πνευματικό βασίλειο. . .  αστραφτερή, γεμάτη φως, προσφέροντας στο πνευματικό της μάτι μεγαλεία θαυμάσιας αρμονίας, με αποτέλεσμα μια απερίγραπτη ευδαιμονία να γεμίσει την ψυχή. . .  ή και σκοτεινή και κρύα, φτωχική και τρομακτική, θυελλώδης, χέρση και θλιβερή, με αποτέλεσμα η ψυχή να αισθανθεί δυστυχισμένη και να επιθυμήσει να φύγει από αυτή την περιοχή.

Και ωστόσο μπορεί να της προσφερθεί μόνο αυτό που απόκτησε στη Γη, δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε μακάριες σφαίρες τις οποίες δεν επιδίωξε ποτέ, και ούτε μπορεί να της χαριστεί φως, γιατί αυτό θα της έκανε ζημιά λόγω της ανώριμης κατάστασής της. Αλλά εναπόκειται στην κάθε ψυχή να βελτιώσει τον τόπο διαμονής της. Και το να αφυπνίσουν αυτή την επιθυμία μέσα της είναι το καθήκον αμέτρητων πνευματικών όντων που βρίσκονται στο φως και που κατεβαίνουν στα διαμερίσματα χωρίς φως για να παροτρύνουν τους κατοίκους αυτών να βελτιώσουν τη μοίρα και τον τόπο διαμονής τους. Ωστόσο, και αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που δεν καθορίζει τη θέληση των ψυχών, αλλά που αφυπνίζει τη δική τους επιθυμία. Και για αυτό το λόγο οι ψυχές δεν αναγνωρίζουν τα φωτεινά όντα ως τέτοια, αλλά αυτά κάνουν παρέα μαζί τους φορώντας το ίδιο περιτύλιγμα όπως φορούν οι ψυχές, τους παρακαλούν να τους δεχτούν, προσπαθώντας τότε να οδηγήσουν τις σκέψεις των ψυχών σε μια αλλαγή των συνθηκών τους. . .

Η θέληση των ψυχών πρέπει να παροτρυνθεί να βελτιώσει μόνη της τη μοίρα τους. Και στην περίπτωση που δραστηριοποιείται η θέληση, η ψυχή βρίσκεται ξαφνικά ανάμεσα σε ψυχές που υποφέρουν και που της ζητούν βοήθεια. Και τότε γίνεται η απόφαση να ακούσει αυτές τις παρακλήσεις ή όχι, να είναι πρόθυμη για βοήθεια ή όχι. . .  Όσο δυνατότερη είναι η ορμή της να παρέχει βοήθεια, τόσο πιο δυνατή αισθάνεται και το σκοτάδι δίνει τη θέση του σε ένα αμυδρό λυκόφως, το οποίο κάνει την ψυχή αφάνταστα ευτυχισμένη και αυξάνει την προθυμία της για αγάπη. Και το περιβάλλον της θα αλλάξει ανεπαίσθητα, γιατί το λυκόφως θα το φωτίσει, ώσπου τα πάντα να εμφανιστούν ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια της ψυχής και η κατάστασή της να έχει βελτιωθεί σημαντικά. . .

Αλλά πάντα εναπόκειται στη θέληση της ψυχής να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια ή να αρκεστεί στις συνθήκες της. . .  οι οποίες όμως επιδεινώνωνται ξανά στην περίπτωση που η ψυχή εγκαταλείπει τις επιδιώξεις της. Η κάθε ψυχή βρίσκει αυτό που επιθυμεί. Και αν ζητά φως, αγάπη και μακαριότητα, θα πετύχει σίγουρα το στόχο της και θα καταλήξει σε πολύ όμορφες περιοχές όπου το φως ακτινοβολεί τα πάντα και όπου η ψυχή μπορεί να κατοικήσει όσο της αρέσει. . .  Αφού θα δώσει τα ίδια που θα ζητήσει, και η αγάπη θα μεταμορφώσει το είναι της, η αγάπη που χαρίζεται στην ίδια από τα όντα του φωτός εφόσον η ψυχή δεν προβάλλει σκληρή αντίσταση και δεν θέλει να ανέβει από τα βάθη χωρίς φως, εφόσον δεν απορρίπτει αγανακτισμένη κάθε παροχή βοήθειας και κάθε συμβουλή.

Σε αυτή την περίπτωση η ψυχή έχει επίσης αυτό που επιθυμεί. . .  το σκοτάδι, το οποίο θα έχει όλο και πιο βασανιστικό αποτέλεσμα, με σκοπό να παρακινηθούν και τέτοιες ψυχές να αλλάξουν ακόμα τη θέλησή τους. Και για αυτό το λόγο είπα τα λόγια: «Στο σπίτι του Πατέρα Μου βρίσκονται πολλά διαμερίσματα. . .» Αφού ο Θεός λαμβάνει υπόψη του την κατάσταση της κάθε ψυχής, αλλά καμία ψυχή δεν εξαναγκάζεται να παραμείνει στον τόπο που της δίνεται μετά το σωματικό της θάνατο. . .  θα καταλήξει πάντα εκεί όπου την οδηγεί η θέλησή της. . .  θα μπορεί μόνη της να διαμορφώσει το διαμέρισμά της ανάλογα με τη θέλησή της, και έτσι θα μπορεί να ανεβεί από τις πιο χαμηλές σφαίρες σε φωτεινά ύψη. . .  εφόσον μόνο προσέχει πάντα εκείνους που την πλησιάζουν ως αγγελιοφόροι από πάνω, αγνώριστοι από εκείνη μεν, όσο η ίδια είναι ακόμα χωρίς φως, αλλά η προθυμία τους να χαρίζουν αγάπη θα συγκινήσει τόσο την ψυχή ώστε να αφυπνιστεί η αγάπη και μέσα στην ίδια, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος προς τα πάνω. . .

Η ίδια η αιώνια Αγάπη κατεβαίνει στο βάθος για να τραβήξει επάνω τις ψυχές που δεν προβάλλουν αντίσταση. . .  Λυτρώνω και τις ψυχές από το σκοτάδι και αμέτρητα όντα του φωτός συμμετέχουν σε αυτή τη δουλειά. . .  Όλα αυτά συνεργάζονται να χτίσουν τα διαμερίσματα για να βελτιώσουν τη μοίρα των ψυχών. Όλα αυτά ακτινοβολούν φως και αγάπη και προσελκύουν με αυτό τον τρόπο αμέτρητες ψυχές από το σκοτάδι και μέσα στην περιοχή τους. . .  όπου υπάρχει φως και δύναμη και μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6025                16-8-1954

Έλεος. . .

Μην αποσκληρύνετε τις καρδιές σας. . .

Αυτό που θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι, αυτό να κάνετε και σε εκείνους. Προσπαθείτε πάντα να φανταστείτε ότι θα βρισκόσουν οι ίδιοι στη θέση του συνανθρώπου που υποφέρει και σκεφτείτε πόσο ευγνώμονες θα ήσασταν εσείς αν σας βοηθούσε κανείς, και τότε ενεργήστε όπως το επιτρέψουν οι δυνάμεις σας, και θα είναι σωστά μπροστά στα μάτια Μου. Στην περίπτωση όμως που σας αφήνουν αδιάφοροι οι δυσκολίες του αδελφού σας, η καρδιά σας έχει ήδη σκλυρύνει και τότε θα σας είναι δύσκολο να βρείτε πρόσβαση στο ουράνιο βασίλειο, αφού τότε είστε χωρίς αγάπη, τότε δεν εκπληρώνετε τις εντολές Μου και η ψυχή σας δεν μπορεί να ωριμάσει. . .  η μεταμόρφωση του είναι σας δεν θα είναι κατορθωτή, η οποία όμως είναι ο σκοπός και ο στόχος της επίγειας σας ζωής.

Μπορούν τα προβλήματα του συνανθρώπου σας να οφείλονται στο δικό του φταίξιμο, και παρ’όλα αυτά θα πρέπει να τον βοηθήσετε, αφού και οι ίδιοι μπορείτε να πέσετε μέσα στην αμαρτία και επομένως να βρεθείτε σε κατάσταση ανάγκης, και θα χρησιμοποιούσατε και τη δική Μου αγάπη και το δικό Μου έλεος, γιατί θα αισθανόσασταν δυστυχισμένοι. . .  Αν έχει σκλυρύνει η καρδιά σας, αν περνάτε αδιάφορα από έναν άνθρωπο που υποφέρει, φανταστείτε να ήσασταν στην ίδια κατάσταση ανάγκης. . .  και ο πάγος θα λιώσει, θα σας χτυπήσει ένα κύμα συμπόνιας, εφόσον είστε ακόμα ικανοί για αλλαγή. . .

Να ξέρετε λοιπόν ότι όλοι εσείς μπορεί να βρεθείτε στην ίδια κατάσταση ανάγκης· να ξέρετε ότι δεν καθορίζετε μόνοι σας τη μοίρα σας και ότι επομένως δεν μπορείτε να αποτρέψετε τίποτε από αυτό που σας επιβάλλω με σκοπό την εκπαίδευσή σας. . .  Αυτό που σήμερα χτυπά τον διπλανό σας, μπορεί ήδη αύριο να είναι η δική σας μοίρα, και αν περιμένετε τότε βοήθεια, δώστε τη λοιπόν και στον διπλανό σας, και θα είναι για το καλό σας. . .  Μην σκέφτεστε αφ’υψηλού, μην αισθάνεστε υπεράνω και μην κοιτάζετε τους συνανθρώπους σας αφ’υψηλού γιατί ζείτε με περισσότερη άνεση ή φαινομενικά τα βγάζετε πέρα καλύτερα με τη μοίρα σας. . .  Αφού τότε Με παρακινείτε να επιτρέψω να καταλήξετε σε ίδιες συνθήκες για να αισθανθείτε αυτό που προηγουμένως δεν θέλατε να καταλάβετε. . .  Μην αποσκλυρύνετε τις καρδιές σας. . .  αλλά αφήστε να σας αγγίξουν όλα τα δεινά και προσπαθήστε να προσφέρετε βοήθεια.

Αφού δίνετε και παίρνετε πίσω με αφθονία αυτά που μοιράσατε. Και κερδίζετε τις καρδιές εκείνων στους οποίους χαρίσατε, και το μεγαλύτερο κέρδος σας είναι ότι σας ακολουθούν καλές σκέψεις, ότι οι συνάνθρωποι σας σκέφτοναι με αγάπη, κάτι που η ψυχή σας νιώθει σαν δύναμη για τη δική της ωρίμανση. Και να θυμάστε πάντα τα λόγια Μου: «Αυτό που κάνετε στον πιο ασήμαντο των αδελφών σας, το κάνετε σε Μένα. . .» Τότε θα σας είναι εύκολα να ανακουφίσετε τα δεινά. . .  Και αν αγαπάτε τον Θεό πάνω απ’όλα, δεν θα αρνείστε την αγάπη στον διπλανό σας. . .  και θα εκπληρώσετε τις εντολές Μου και θα ωριμάσει η ψυχή σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6026                17-8-1954

Η δραστηριότητα των φωτεινών όντων. . .

Ακούραστα δραστήρια είναι τα όντα του φωτός για να διασπάσουν το σκοτάδι που σκεπάζει τη Γη. Οπουδήποτε υπάρξουν στη Γη ανοιχτές καρδιές, εκείνα στέλνουν ακτίνες φωτός και μάλιστα διαδίδουν με επιτυχία ένα αμυδρό φως, επεμβαίνουν με επιτυχία στις σκέψεις των ανθρώπων και τις οδηγούν σωστά, εφόσον εκείνοι ασχοληθούν με πνευματικές σκέψεις. . .  Για αυτό το λόγο είναι ευλογημένη η κάθε προσπάθεια στη Γη να δουλέψει κανείς για το βασίλειο του Θεού. . .  και ο κάθε εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου μπορεί να είναι βέβαιος για τη βοήθεια του Θεού. Το μόνο που είναι ανάγκη είναι να παροτρυνθούν οι άνθρωποι να στοχαστούν το νόημα της επίγειας τους ζωής. . .  να οδηγηθούν οι σκέψεις τους προς τον Θεό και επομένως να αφυπνιστεί η πνευματική τους ζωή. Τότε είναι και δυνατό να επέμβουν τα φωτεινά όντα και να συνεχίσουν τη λυτρωτική δουλειά την οποία ξεκίνησαν άνθρωποι.

Τότε μπορεί να αναφτεί ένα φως και να διωχτεί το σκοτάδι, το οποίο βαραίνει πολύ την ανθρωπότητα. Η ελευθερία βούλησης των ανθρώπων είναι νόμος και για τα όντα του φωτός, τον οποίο δεν μπορούν να αποφύγουν, αλλιώς θα ήταν εύκολο να επηρεάσουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν δεκτικούς σε πνευματικές σκέψεις. Αλλά θα πρέπει ο άνθρωπος να επιδιώξει τον Θεό και το βασίλειό Του με ελεύθερη θέληση, εκείνος ο ίδιος θα πρέπει να στραφεί στον Θεό και να αναζητήσει συνειδητά το σύνδεσμο μαζί Του, ασχολώντας μαζί Του μέσα στις σκέψεις του, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Του. . .  Θα πρέπει ο άνθρωπος ως πλάσμα να στραφεί στον Δημιουργό, προκειμένου να αναγνωρίσει μέσα στον Δημιουργό τον Πατέρα του και να Του αφοσιωθεί άνευ όρων ως το παιδί Του. . .  Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος του κάθε ανθρώπου στη Γη, και αν το κάνει αυτό, το σκοτάδι θα πέσει από πάνω του και ο άνθρωπος θα μπει σύντομα στο πιο δυνατό φως. . .

Τα φωτεινά όντα πασχίζουν τότε διαρκώς να οδηγούν τις σκέψεις του ανθρώπου εκεί από όπου μπορεί να του λάμψει το φως, και η βοήθεια των ανθρώπων διευκολύνει τη δουλειά των οντοτήτων του φωτός όταν οι άνθρωποι προσφέρονται συνειδητά για να υπηρετήσουν τον Θεό. . .  δηλαδή κηρύσσουν το Ευαγγέλιο στους συνανθρώπους. . .  προσπαθώντας να οδηγήσουν τις σκέψεις τους σε πνευματικές περιοχές. Στην περίπτωση που ένας άνθρωπος μπήκε μια φορά μέσα σε τέτοια περιοχή, αυτή τον τραβά ξανά και ξανά, γιατί του προξενεί ευχαρίστηση το φως που του λάμπει από εκεί. . .  Τότε θα μπορεί εύκολα να αποδευσμευτεί από τον κόσμο, που βρίσκεται στο σκοτάδι, τότε μπορεί να ξεχωρίζει το αγνό φως από το ψεύτικο φως και δεν θα επιτρέψει πια να παραπλανηθεί και θα θέλει να φωτίσει όλο και περισσότερο την ψυχή του. . .  Αφού όποιος αισθάνθηκε μια φορά την ευεργεσία του φωτός από πάνω, θα αφεθεί χωρίς αντίσταση στην επενέργεια των φωτεινών οντοτήτων. . .  Και πράγματι δεν θα πέσει θύμα του σκότους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6027                18-8-1954

Η ασυνήθιστη παροχή χάρης του Θεού. . .

Έχετε στη διάθεση έναν υπέρμετρο βαθμό χάρης, ο οποίος φτάνει μάλιστα για να σας διαμορφώσει σε φωτεινά όντα ακόμα στη Γη, εφόσον θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε. . .  Και η χάρη σάς προσφέτεται κιόλας, τα πράγματα κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής συμβαίνουν με τέτοιον τρόπο ώστε θα πρέπει να σας είναι εύκολο να προσαρμόσετε τη βούλησή σας έτσι ώστε όλες οι χάρες να μπορούν να έχουν αποτέλεσμα πάνω σας. . .  Το αν ωστόσο προσαρμόσετε καλά τη βούλησή σας το αποφασίζετε οι ίδιοι και επομένως επίσης το αποτέλεσμα της χάρης. . .  Κανένας άνθρωπος δεν παίρνει ελάχιστη χάρη. . .  σε όλους δίνει ο Θεός με αφθονία, αλλά το αν τη δεχτεί ο άνθρωπος εναπόκειται στον ίδιο, καθορίζει όμως και το βαθμό της ωριμότητας τον οποίο θα πετύχει η ψυχή του μέχρι την αποβίωσή της από τη Γη. . .

Η βούλησή σας δεν μπορεί να προσανατολιστεί σωστά εξαναγκαστικά, αλλά ο Θεός επενεργεί πάνω της με τον τρόπο ώστε εκείνη θα μπορούσε μάλιστα να στραφεί σε Αυτόν. Και για αυτό το λόγο η μοίρα του ανθρώπου στη Γη είναι κατά κάποιον τρόπο μια χάρη, άσχετα με το αν είναι πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. . .  αφού μπορεί να παρακινήσει τον άνθρωπο να στραφρεί στον Θεό, και άρα η μοίρα του είναι ένα βοήθημα. . .  μια χάρη. . .  που του παρασχέθηκε. Και ο Θεός ξέρει πότε η ψυχή είναι ικανή να αλλάξει τη θέλησή της, αφού μονάχα Εκείνος ξέρει τα πιο ενδόμυχα συναισθήματά της, και έτσι επενεργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά οπότε η ψυχή προβάλλει λιγότερη αντίσταση. . .  Και τότε μια ελάχιστη αφορμή μπορεί να στρέψει τη θέληση του ανθρώπου προς τη σωστή κατεύθυνση. . .  προς τον Θεό, τον Οποίο θα αναγνωρίσει τότε ξαφνικά. . .  Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την ιδιαίτερη χάρη που του παρασχέθηκε.

Αλλά ο καθένας θα μπορούσε κάθε μέρα και κάθε ώρα να αντλεί από το άφθονο θησαυρό της χάρης, κάθε μέρα και κάθε ώρα θα μπορούσε να βρει τον Θεό, αφού πάντα πλησιάζει τον άνθρωπο ο Ίδιος ο Θεός και του απλώνει το χέρι Του. . .  Κάθε μέρα και κάθε ώρα μπορεί ο άνθρωπος να παραλαβαίνει τη χάρη του Θεού, γιατί δεν υπάρχει στιγμή στην ύπαρξη του ανθρώπου όπου η αγάπη του Θεού δεν  ακτινοβολεί το φως από πάνω στη Γη. . .  γιατί δεν υπάρχει στιγμή στην επίγεια ζωή όπου ο άνθρωπος είναι χωρίς την πνευματική ηγεσία και γιατί κάθε βίωμα μπορεί να τον κάνει να βρει το σύνδεσμο με τον Θεό.

Αφού στόχος του Θεού είναι να κερδίσει για τον Εαυτό Του την ψυχή του ανθρώπου, και για αυτό το λόγο διοργανώνει τα πάντα έτσι, ώστε η ψυχή να μπορέσει να πατήσει στο δρόμο που οδηγεί σε Εκείνον. Η κάθε οδηγία, η κάθε συμβουλή και το κάθε γεγονός προσφέρει μια δυνατότητα, και επομένως πρέπει να θεωρούνται χάρη όλα όσα συμβαίνουν στον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. . .  Ωστόσο, εναπόκειται στη θέλησή του πώς να αξιοποιήσει αυτά τα δώρα της χάρης. Μονάχα η θέλησή του αποφασίζει για πόσον καιρό, παρ’όλες τις χάρες, ο άνθρωπος θα συνεχίζει να προβάλλει αντίσταση, για πόσον καιρό η ψυχή του θα συνεχίζει να απορρίπτει την αγάπη και το έλεος του Θεού, με αποτέλεσμα να είναι δυστυχισμένη. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

6029                20-8-1954

Η αγάπη του Θεού είναι απαραίτητη. . .

Κανένα ον δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την αγάπη του Θεού, αφού η αγάπη Του είναι η δύναμη που διατηρεί τα πάντα, και ολόκληρο το οντώδες θα σταματούσε να υπάρχει στην περίπτωση που η αγάπη του Θεού απομακρυνόταν από εκείνο. Και ακόμα και αν το ίδιο το ον απομακρύνεται από τον Θεό, ο Θεός δεν αποσύρει την αγάπη Του, μόνο που το ον που απορρίπτει την αγάπη Του δεν τη νιώθει σαν μια εισροή μακαριότητας, αλλά εξασφαλίζεται μονάχα η ύπαρξή του. . .  δεν θα μπορεί ποτέ να διαλυθεί. Μπορεί ωστόσο να είναι δυστυχισμένο. . .  ακριβώς γιατί απορρίπτει την αγάπη του Θεού, η οποία είναι η μακαριότητα προσωποποιημένη.

Στόχος της αγάπης του Θεού είναι η μακαριότητα όλων των όντων, η αγάπη του Θεού θα πασχίζει διαρκώς να μετατρέψει την αρνητική θέληση των όντων σε μια θέληση που να επιθυμήσει τον Θεό. . .  Θα κάνει τα πάντα για να παρακινήσει το ον να εκτεθεί εθελοντικά στην ακτινοβολία αγάπης του Θεού, γιατί με αυτό τον τρόπο επαναφέρεται η αρχική κατάσταση. . .  του να είναι το ον γεμάτο δύναμη και πανευτυχές. Μόνο τότε που το ον αφήνει με την ελεύθερη θέλησή του να επενεργεί πάνω του η αγάπη του Θεού, τότε που παραδίδεται στην αγάπη του Θεού, έχει επιτευχθεί ξανά αυτή η κατάσταση.

Επομένως, κανένας άνθρωπος δεν στερείται την αγάπη του Θεού, παρόλο που απομακρύνεται συνειδητά από Αυτόν, παρόλο που Τον αρνείται ή Του προβάλλει ακόμα πολλή αντίσταση. . .  Αλλά δεν καταλαβαίνει την αγάπη Του, δεν την αισθάνεται σαν ευεργεσία, σαν ευτυχία, σαν φως ή δύναμη. . .  Αφού κάτι τέτοιο είναι δυνατό μόνο τότε που ο άνθρωπος παραλαβαίνει την αγάπη Του συνειδητά, τότε που Τον επιδιώκει συνειδητά και Του αφοσιώνεται, τότε που στρέφει τη θέλησή του πλήρως στον Θεό.

Τότε όμως η δύναμη της αγάπης έχει τεράστιο αποτέλεσμα, τότε μεταμορφώνει ολόκληρο τον άνθρωπο και αυτός αισθάνεται μέσα του μια μακαριότητα χωρίς την οποία δεν θέλει πια να ζήσει. Μπαίνει ξανά στην κατάσταση της γνώσης, η αγάπη του Θεού τού μεταδίδει ένα φως, και η γνώση για τη σχέση του με τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα, η γνώση του στόχου του και η γνώση για την αγάπη και τη χάρη του Θεού τού προξενούν ευδαιμονία και τον ωθούν να πετύχει το στόχο του στη Γη. . .  δηλαδή να είναι και να παραμείνει συνδεδεμένος με Εκείνον Που τον δημιούργησε, με Εκείνον από την αγάπη του Οποίου προέκυψε κάποτε.

Η γνώση για τον Θεό και την αγάπη Του είναι ήδη μια δυνατή ακτίνα φωτός την οποία άφησε ο Θεός να πέσει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου και η οποία είχε αποτέλεσμα. . .  η οποία δεν πνίγηκε από τη βούληση του ανθρώπου πριν είχε αποτέλεσμα. Πιάνεται από την αγάπη του Θεού ο κάθε άνθρωπος, εφόσον μόνο ανοίξει μια χαραμάδα στην καρδιά του για να πιάσει την ακτίνα φωτός. . .  Και ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ξέρει ότι πρόκειται για το επίγειο του καθήκον να αφοσιωθεί συνειδητά στην αγάπη του Θεού, προκειμένου αυτή να μπορέσει να πιάσει και εκείνον για να τον πλημμυρίσει με το φως της, αφού δεν υπάρχει μακαριότητα χωρίς την αγάπη του Θεού. . .  δεν υπάρχει ούτε φως ούτε δύναμη χωρίς την αγάπη του Θεού, επειδή ο Θεός είναι ο Ίδιος η Αγάπη και το Φως και η Δύναμη. . .  Και έτσι τα πάντα μέσα στη δημιουργία, όλα τα ορατά και τα αόρατα έργα της δημιουργίας, είναι  δύναμη της αγάπης του Θεού που έχει πάρει μορφή, βρίσκονται όμως σε εξαναγκαστική κατάσταση, σε δυστυχή κατάσταση, όσο απορρίπτουν τα ίδια το ρεύμα της αγάπης, όσο με τη θέλησή τους βρίσκονται ακόμα πολύ μακριά από τον Θεό.

Στην περίπτωση που παρατά το ον αυτή την αντίσταση, δηλαδή στην περίπτωση που ο άνθρωπος στρέφεται στον Θεό με την ελεύθερη θέλησή του, η δύναμη αγάπης του Θεού μπορεί να του ειρέει σε τέτοιο βαθμό, ώστε η απόσταση μειώνεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να γίνει τελικά η ενοποίηση με τον Θεό και επομέως να επιτευχθεί η αρχική κατάσταση, η οποία είναι ο οριστικός στόχος του ανθρώπου στη Γη. . .  Και αυτή η αρχική κατάσταση σημαίνει πως ό,τι δημιουργήθηκε από τον Θεό είναι ξανά μακάριο μέσα στο φως και τη δύναμη και μέσα στην ατελείωτη αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6031                22-8-1954

Το πνεύμα της σύγχυσης. . .

Χωρίς την αγάπη καμία αλήθεια. . .

Το πνεύμα της σύγχυχης είναι πολύ επιτυχές ανάμεσα στους ανθρώπους. Η αλήθεια διαστρεβλώνεται, λανθασμένες απόψεις υποστηρίζονται σαν τη μόνη αλήθεια, οι άνθρωποι τσακώνονται για όλα τα προβλήματα και η κάθε γνώμη βρίσκει τους υποστηριχτές της. . .  Και άρα οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να βρούν το σωστό μεταξύ όλων αυτών των διδασκαλιών και απόψεων. . .  Πιστεύουν πως είναι αδύνατο να ξέρουν την καθαρή αλήθεια. Και γίνεται πράγματι όλο και πιο δύσκολο να βρουν την αλήθεια, γιατί τους λείπει η βασική προϋπόθεση, δηλαδή το να ζήσουν τη ζωή τους με αγάπη.

Και επειδή έχει ψυχράσει στη Γη η αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους και θα ψυχράσει ακόμα περισσότερο κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, η αλήθεια θα υποστηρίζεται όλο και λιγότερο. . .  θα υπάρχει μια σύγχυση της ανθρώπινης σκέψης όπως μάλλον δεν υπήρχε ποτέ πριν. . .  Και όμως ακριβώς οι λανθασμένες απόψεις θα υποστηρίζονται όλο ζήλο, αφού είναι το έργο του αντιπάλου του Θεού να καταπολεμά το φως, την αιώνια αλήθεια, για να ενισχύσει την εξουσία του, για να απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό.

Φαινομενικά ο αντίπαλος του Θεού έχει το πάνω χέρι και πετυχαίνει να μπερδεύει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους. Ωστόσο, δυνατές αστραπές φωτός διασπούν και το πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας και μέσα στη λάμψη τους φαίνεται ένας δρόμος τον οποίο μπορεί να πάρει ο παραπλανημένος. Και μεμονωμένοι φορείς του φωτός προσφέρουν την ηγεσία τους. . .  Αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της αλήθειας, ο οποίος οδηγεί μέσα από την ερημιά, ο οποίος αποκαλύπτει την πλάνη και τη σύγχυση, γιατί οι φορείς του φωτός φωτίζουν ό,τι αναληθές και το κάνουν ευδιάκριτο. . .  Όσοι όμως θέλουν να πάρουν αυτό το δρόμο της αλήθειας, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλαδή πρέπει να έχουν κάνει την αγάπη αρχή της ζωής τους. . .

Αφού μόνο τότε είναι ικανοί να αναγνωρίσουν την αλήθεια ως τέτοια. Μόνο τότε τους είναι δυνατό να δουν το δρόμο και να συναντήσουν τους φορείς του φωτός, από τους οποίους αλλιώς περνούν χωρίς να τους προσέξουν. Κατά το τέλος θα υπάρχει πολλή πλάνη, θα λάμπει ωστόσο και ένα δυνατό φως. . .  Αφού όπου δουλεύει ο αντίπαλός Του ως άρχοντας του σκότους, εκεί είναι φανερή και η ενέργεια του Θεού, ο Οποίος, ως ο Ίδιος το αιώνιο Φως, μπορεί να διασπάσει το πιο πυκνό σκοτάδι και ο Οποίος πράγματι δεν αφήνει μέσα στο σκοτάδι τους ανθρώπους που επιδιώκουν με σοβαρότητα την αλήθεια. . .  Αφού είναι Κύριος και του σκοταδιού και χαρίζει φως στον καθένα που το επιθυμεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6034                26-8-1954

Η νεκρή πίστη φανερώνεται κατά τους καιρούς των δεινών. . .

Θα βεβαιωθείτε σύντομα για το πόσο αδύνατη είναι η πίστη εκείνων που Με πρεσβεύουν μονάχα κατ’όνομα και που ζουν χωρίς αγάπη. Θα ενοχληθούν από τα γεγονότα που θα ταλαιπωρήσουν πολύ τους ανθρώπους και θα αρχίσουν να έχουν αμφιβολίες για Μένα. . .  για ένα Ον που δήθεν είναι πανίσχυρο και πάνσοφο και που δεν προστατεύει τους ανθρώπους από τα στοιχεία της φύσης και από την αυθαιρεσία σατανικών ανθρώπων. . .  Κατέχουν μονάχα μια νεκρή πίστη, μια τυπική πίστη, η οποία κατά καιρούς δεινών αποτυχαίνει τελείως.

Και επομένως δεν θα έχουν κανένα άγκυρα από τον οποίο να κρατηθούν και τότε θα φανερωθεί η έλλειψη αγάπης τους, η οποία θα τους κάνει να χάσουν σύντομα εντελώς αυτή την πίστη τους. . .  Τότε θα αποδειχτεί η αλήθεια του ότι μονάχα η αγάπη αφυπνίζει την πίστη στη ζωή, του ότι όμως μια ζωντανή πίστη εγγυάται και την πλήρη κατανόηση για ό,τι συμβαίνει, γιατί η αγάπη ανάβει μέσα στον άνθρωπο και το φως της γνώσης, με αποτέλεσμα αυτός να ξέρει για τις συναρτήσεις, για αίτιο και αιτιατό και κυρίως για το κοντινό τέλος.

Και στην περίπτωση που οι συνάνθρωποι σας παραδεχτούν τις αμφιβολίες τους για τον Θεό, αναφέρτε τους το λόγο για τον οποίο δεν μπορούν να πιστεύουν ακλόνητα σε Μένα και στο ότι είμαι πάντα πρόθυμος για βοήθεια. . .  Να τους επισημάνετε με σοβαρότητα την εντολή της αγάπης Μου, την οποία έδωσα στους ανθρώπους ως την πρώτη και πιο σημαντική εντολή, γιατί θέλω να φτάσει η πίστη τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ανέχεται κάθε δυσκολία χωρίς να κλονιστεί. . .  γιατί θα ήθελα να κάνω τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν, γιατί θέλω να ανάψω το φως της γνώσης μέσα τους, κάτι που όμως δεν είναι δυνατό χωρίς την αγάπη.

Ωστόσο, οι άνθρωποι θα πρέπει να πάρουν μια καθαρή απόφαση κατά των καιρών των δεινών που επίκεινται. . .  Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την αδύνατη πίστη τους και να προσπαθήσουν ή να ενισχύσουν αυτή την πίστη. . .  κάτι που θα μπορέσουν μάλιστα να πετύχουν εφόσον πιστέψουν περισσότερο την καρδιά παρά το μυαλό τους. . .  ή θα απομακρυνθούν εντελώς από Μένα, θα Με αρνηθούν  και θα αυτομολήσουν στον αντίπαλό Μου, θα χειροτερέψουν ακόμα τα δεινά των συνανθρώπων τους μέσω των δικών τους άπονων πράξεων. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως θα τους περιμένει και η μοίρα εκείνου που είναι ο αντίπαλός Μου και που κάνει τα πάντα για να οδηγήσει τους ανθρώπους μακριά Μου. Τα ερχόμενα γεγονότα θα είναι δοκιμασίες της πίσης για όλους τους ανθρώπους. . .  Και οι δικοί Μου θα φοβούνται και θα Με επικαλούνται φοβισμένοι. Ωστόσο, θα Με επικαλούνται βέβαια, διότι Με πιστεύουν. Και θα τους συμπαραστέκομαι εξαιτίας της πίστης τους. . .

Όσοι όμως δεν θα είναι πια βέβαιοι για το ότι υπάρχω και μπορώ να τους βοηθήσω, με αποτέλεσμα να μην ζητήσουν τη βοήθειά Μου, εκείνοι θα Με αρνηθούν δημόσια, και επομένως η μέχρι τότε νεκρή πίστη τους θα φανερωθεί. . .  Θα φανερωθεί πόσο σπάνια επιδιώκει κανείς να αποκτήσει μια ζωντανή πίστη παρά τα όμορφα λόγια, παρά τις εκκλησίες και τους κήρυκες. . .  Τα πάντα θα αποδειχτούν άδειους  τύπους χωρίς περιεχόμενο. Και θα αποδειχτεί πού βρίσκεται εκείνη η εκκλησία που ίδρυσα Εγώ στη Γη. . .  πού βρίσκονται οι θρήσκοι που έχουν μια ισχυρή πίστη έτσι όπως ο Πέτρος. . .  Ο βράχος της πίστης είναι το μοναδικό έμβλημα της εκκλησίας Μου, την οποία δεν μπορεί να κλονίσει τίποτα. . .  Και αυτή η πίστη θα πρέπει να αποδείξει τον εαυτό της τον ερχόμενο καιρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

 

6037                29-8-1954

Ο ερχομός του Κυρίου (κυριολεκτικά). . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 360  - 362. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Η ώρα της επιστροφής Μου πλησιάζει όλο και πιο πολύ, γιατί το τέλος της Γης είναι κοντά. Και όταν έρθει η τελευταία ημέρα, θα έρθω και Εγώ μέσα στα σύννεφα για να πάρω τους δικούς Μου προτού η Γη διαλυθεί. . .  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Γη ως πλανήτης θα πάψει να υφίσταται, αλλά μονάχα ότι θα συμβεί μια ανάπλαση της συνολικής επιφάνειάς της, πράγμα που όμως για σας τους ανθρώπους είναι ταυτόσημο με έναν ολοκληρωτικό αφανισμό, διότι κανένα ζωντανό ον δεν θα γλιτώσει από αυτό το χαλασμό που θα αφανίσει τα πάντα χωρίς εξαίρεση.

Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να έρθω και Εγώ ο Ίδιος στη Γη, για να σώσω τους δικούς Μου από αυτόν τον τελικό αφανισμό. Γιατί κανένας εκτός από τους δικούς Μου δεν πρόκειται να επιζήσει της τελευταίας ολέθριας πράξης για να μπορεί αργότερα να το διηγηθεί. Θα έρθω Εγώ ο Ίδιος όταν οι δικοί Μου δεν θα βλέπουν πια καμία διέξοδο, όταν ο αντίπαλός Μου θα τους καταδιώξει ανοιχτά λόγω της πίστης τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα βρίσκονται σε τρομακτικό κίνδυνο χωρίς διέξοδο και μόνο η δυνατή τους πίσης θα τους δίνει αντοχή και ικανότητα αντίστασης, επειδή θα περιμένουν τον ερχομό Μου, για το λόγο αυτό και Εγώ δεν θα διαψεύσω την πίστη τους.

Θα εμφανιστώ τότε περιβλημένος από αστραφτερότατο φως, κρύβοντας ωστόσο τη λάμψη Μου, για να μπορούν να την αντέξουν οι δικοί Μου. . .  Αλλά αυτό που στους δικούς Μου θα προκαλέσει ευφορία και αγαλλίαση, για τους άλλους θα σημαίνει τρόμο και καταδίκη. . .  Γιατί μολονότι εκείνοι βέβαια δεν θα μπορούν να δουν Εμένα, θα αντιληφθούν ωστόσο ότι συμβαίνουν εντελώς ασυνήθιστα φαινόμενα, αφού αυτοί τους οποίους καταδιώκουν θα ανυψωθούν στον ουρανό και θα εξαφανιστούν μπροστά από τα μάτι τους. . .  Και αυτή η εμπειρία θα είναι η καταδίκη τους. Γιατί ξαφνικά θα συνειδητοποιήσουν την κακία τους και ότι επίσης ήρθε το βέβαιο τέλος και δεν μπορούν να το αποφύγουν.

Εάν είχαν τη δυνατότητα να Με δουν εκείνη την ώρα, σίγουρα θα άπλωναν όλοι τα χέρια τους προς το μέρος Μου. . .  Μια τέτοια όμως υποταγή στον Θεό θα ήταν εντελώς άσκοπη, επειδή η πίστη τους θα ήταν βεβιασμένη, αποτέλεσμα της υπερφυσικής παρουσίας του Εαυτού Μου. . .  Ωστόσο, ακόμα και η ανύψωση των δικών Μου θα αρκούσε να ζωντανέψει μέσα τους την πίσης στο πρόσωπό Μου έστω και την έσχατη ώρα και Εγώ θα τους έδειχνα έλεος ακόμη και την ύστατη στιγμή. . .  Όμως θα παραείναι πια δέσμιοι του αντιπάλου ώστε δεν θα μπρούν να ελευθερωθούν πλέον από εκείνον και για αυτό θα αφανιστούν στα έγκατα της Γης και η μοίρα τους θα είναι να φυλακιστούν για άλλη μια φορά μέσα στη στερεή ύλη, μια μοίρα που θα έχουν επιλέξει μόνοι τους. . .

Ο ερχομός Μου την ημέρα της Κρίσης αμφισβητείται από όλους σχεδόν τους ανθρώπους. . .  Και ωστόσο θα εκπληρωθεί η υπόσχεση που έδωσα κάποτε ότι θα έρθω και θα μπορείτε να Με δείτε μέσα στη δόξα και στη λαμπρότητά Μου. Γιατί πράγματι οι δικοί Μου θα έχουν κερδίσει επάξια τη σωτηρία τους από τα χειρότερα δεινά και γιατί δεν θα τους φαίνεται πια υπερφυσικό τίποτα από ό,τι θα σχετίζεται με το τέλος, το βέβαιο ερχομό του οποίου θα έχουν καταλάβει.

Το τέλος θα έρθει και Εγώ ο Ίδιος θα κατέλθω στη Γη, όπως κάποτε αναλήφθηκα στους ουρανούς. . .  με όλη Μου τη δόξα, και θα είμαι ορατός πάλι για εκείνους που Με πιστεύουν, που θα είναι η μαθητές Μου την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .  Αυτά εδώ δεν είναι μεταφορικά λόγια, δεν είναι αλληγορίες για μελλοντικά γεγονότα. . .  είναι τα ίδια τα γεγονότα, και θα συμβούν κατά λέξη όπως σας το έχω υποσχεθεί. Και μπορείτε να περιμένετε κάθε μέρα όπου σας ενοχλούν εξαιρετικά όσοι είναι δούλοι του αντιπάλου Μου. . . 

Μόλις αρχίσει να καταδιώκεται η πίστη, να ξέρετε ότι σύντομα θα έρθει η τελευταία ώρα. Γιατί αυτό είναι το τελευταίο έργο του εχθρού, πρόκειται για την τελευταία μάχη που θα διεξάγει πάνω σε αυτή τη Γη, η οποία θα λήξει με την οριστική συντριβή του. . .

Ύστερα από αυτό θα ανατείλει η εποχή της ειρήνης στη νέα Γη, γιατί με τον ερχομό Μου και με την ανύψωσή σας θα έχει λήξει η τωρινή περίοδος της Γης και θα αρχίσει μια νέα. . .  Η Γη θα αναπλασθεί και θα μεταμορφωθεί σε μια εξ ολοκλήρου καινούργια. Και εσείς, που θα έρθω να σας πάρω, θα πρέπει να είστε οι κάτοικοι αυτού του παραδεισένιου κόσμου. . .  Και τότε μια περίοδος ειρήνης και ουράνιας ευδαιμονίας θα σας περιμένει στον παράδεισο της νέας Γης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6038                30-8-1954

Νέες προφητείες. . .

Αιτιολογία. . .

Η Βίβλος. . .

Για μεγάλο κίνδυνο πρόκειται τότε που ο λόγος Μου ερμηνεύεται λάθος, τότε που διαστρεβλώνεται το νόημα του λόγου Μου και που βασίζονται συμπεράσματα σε αυτές τις λαθεμένες ερμηνείες. Αφού τότε ο αντίπαλός Μου έχει εύκολα πρόσβαση, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τις σκέψεις των ανθρώπων και οδηγώντας τους όλο και πιο μακριά από την αλήθεια. Ποτέ δεν θα είναι δυνατό για έναν άνθρωπο να αναφέρει μια λέξη από τη Γραφή που να αποδείξει ότι ο Πατέρας δεν θα μιλήσει ποτέ πια στα παιδιά Του, επειδή ήδη γνωστοποίησε το θέλημά Του διά της Γραφής. . .

Δεν υπάρχει λέξη που θα μπορούσε να δώσει στους ανθρώπους το δικαίωμα να αρνηθούν εκ νέου λόγια αγάπης του Θεού. . .  δεν υπάρχει λέξη πάνω στην οποία να μπορούν να στηριχτούν οι αντίπαλοι των νέων αποκαλύψεών Μου, αφού ποτέ δεν θα είχα πει ένα τέτοιο λόγο, γιατί μονάχα Εγώ ξέρω ότι τα πλάσματά Μου στη Γη έχουν ανάγκη να τους μιλάω ξανά και ξανά για να πετύχουν το στόχο του να γίνουν παιδιά Μου. . .  Οι τρόπου με τους οποίους μιλάω στους εκάστοτε ανθρώπους είναι μάλιστα πολύ διαφορετικοί, και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος να αντιληφθεί απευθείας τη φωνή Μου. Ωστόσο, αν δεν μιλούσα ξανά και ξανά στους ανθρώπους, πράγματι θα πετύχαιναν πολύ λίγοι το στόχο τους. . .

Αφού χωρίς την ενέργεια του Πνεύματός Μου οι άνθρωποι δεν θα ήταν ικανοί να σκέφτονται σωστά, να ξεχωρίζουν την αλήθεια από την πλάνη, ούτε να καταλαβαίνουν καλά τη Γραφή. . .  Άρα μιλάω στους ανθρώπους και τότε που τους διδάσκω να σκέφτονται σωστά και που βάζω το σωστό στόχο στα συναισθήματά τους. Αλλά αυτά που σκέφτεται ένας άνθρωπος που οδηγείται από το Πνεύμα Μου μπορεί επίσης να αρθρώσει, και μια τέτοια δήλωση διά του στόματος ενός ανθρώπου είναι επίσης μια αποκάλυψη εκ μέρους Μου, αφού πρόκειται τότε για το δικό Μου λόγο, το οποίο μετέδωσε στον άνρθωπο το Πνεύμα Μου. Αφού θέλω να μιλάω στους ανθρώπους, και στην περίπτωση που ένας άνθρωπος Μου προσφέρεται, θέλοντας να κηρύξει το λόγο Μου στους ανθρώπους. . .  τότε λοιπόν ηχεί  ο δικός Μου λόγος μέσω του στόματος εκείνου του ανθρώπου. . .

Ο κάθε καλός κήρυκας του λόγου Μου Μού δίνει τη δυνατότητα να αποκαλυφθώ εκ νέου. . .  Και εξίσου μπορώ να αφήσω να ηχήσει το λόγο Μου στην περίπτωση που κάποιος είναι πρόθυμος να Με ακούσει. . .  στην περίπτωση που ένας άνθρωπος αφουγκράζεται το εσωτερικό του και επιθυμεί να του μιλήσω. . .  Θα παραμείνει άραγε βουβός ένας στοργικός Πατέρας όταν ζητά να Τον ακούσει το παιδί Του;. . .  Βάζει όρια στον εαυτό της η αγάπη Μου; Δεν είμαι Κύριος απεριόριστου πλούτου, τον οποίο να μοιράζω είμαι διαρκώς πρόθυμος; Θέλετε, εσείς οι άνθρωποι, να Μου βάλετε όρια ή να Με εμποδίσετε να μιλάω οπότε και σε όποιον θέλω;

Εάν πιστεύετε ότι μπορώ να είμαι παρών κοντά σας, πρέπει επίσης να πιστεύετε ότι εκδηλώνομαι όταν είμαι παρών κοντά σας, και παρ’όλα αυτά θέλετε να αρνηθείτε ότι μιλάω στους ανθρώπους που θέλουν να Με ακούσουν. . .  Σας υποσχέθηκα όμως την παρουσία Μου με τα λόγια: «Όπου δύο οι τρεις κάνουν παρέα στο όνομά Μου, βρίσκομαι ανάμεσά τους. . .»  Και για ποιο πράγμα θα μιλήσετε τότε; Θα κάνετε εγκόσμιες συζητήσεις; Όχι, θα κάνετε Εμένα το περιεχόμενο των συζητήσεών σας, θα πείτε καλά λόγια, θα πείτε αυτά που θα σας βάλω στο στόμα σας, αφού Εγώ ο Ίδιος θα μιλήσω μέσω εσάς, προκειμένου να καταλάβετε την παρουσία Μου. . .

Και έτσι θα βρίσκομαι Εγώ ο Ίδιος όπου ενώνονται άνθρωποι για να ακούσουν το λόγο Μου. . .  όπου Μου επιτρέπει κανείς να μιλήσω, όπου μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα Μου, και θα είναι πάντα ο ίδιος λόγος τον οποίο θα παραλαβαίνετε εσείς οι άνθρωποι, αφού επιθυμείτε να ακούσετε Εμένα. . .  Ξέρω πόσο απαραίτητο είναι να μιλάω στους ανθρώπους, και για το λόγο αυτό δεν θα πάψω ποτέ να σας διοχετεύω το λόγο Μου και θα διαφωτίζω τους ανθρώπους για λάθη και για λανθασμένες ερμηνείες της Γραφής. Θα μεταδώσω ο Ίδιος το αγνό Μου Ευαγγέλιο σε εκείνους που Μου ανοιχτούν με την προθυμία να υπηρετήσουν με αυτό τον τρόπο Εμένα και τους συνανθρώπους τους. . .  Αφού ευλογώ κάθε καλή θέληση και κάθε επιθυμία για την αλήθεια, και η ευλογία Μου συνιστάται στο ότι τους μιλάω ο Ίδιος, έτσι όπως μιλούσα κάποτε στους μαθητές Μου, και στο ότι δίνω, σε όσους μπορούν να Με ακούσουν, εντολή να διαδώσουν το αγνό Μου Ευαγγέλιο, αφού μέσω εκείνων μιλάω σε όσους θέλουν να Με ακούσουν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6039                31-8-1954

Σημεία και θαύματα κατά την έσχατη εποχή. . .

Δήθεν χριστοί και ψευδοπροφήτες. . .

Τα πάντα θέλω να κάνω για σας για να σώσω τις ψυχές σας από την καταστροφή, από την εκ νέου φυλάκιση μέσα στα δημιουργήματα της νέας Γης. Ωστόσο, πρέπει τα πάντα να γίνουν στα πλαίσια του φυσιολογικού για να μην εξαναγκαστείτε να βρείτε την πίστη, για να μπορέσετε με πλήρη ελευθερία βούλησης να πάρετε την απόφασή σας. Αλλά σας βοηθάω μέσω ασυνήθιστων φαινομένων κάθε είδους, διά των οποίων θέλω να βάλω σε σκέψεις εσάς τους ανθρώπους. Με τον ίδιο τρόπο όμως θα θέλει να επενεργήσει πάνω σας και ο αντίπαλός Μου, αυτός επίσης θα σας προκαλέσει ανησυχία μέσω φαινομένων, τα οποία όμως θα αποσκοπούν σε κάτι διαφορετικό. . .  δηλαδή στο να καταστρέψουν την πίστη σας σε Μένα.

Στην περίπτωση που μπορείτε να διαφωτιστείτε για τέτοια ασυνήθιστα φαινόμενα, θα καταλάβετε τις σατανικές επενέργειες. . .  Χωρίς διαφώτιση όμως τείνετε να θεωρείτε το δικό του έργο δήλωση της δικής Μου παντοδυναμίας και μπορείτε τότε να αρχίσετε να έχετε σοβαρές αμφιβολίες για την αγάπη και τη σοφία Μου. . .  Αφού αυτά που σας παρουσιάζει δεν θα υπηρετούν ποτέ έναν μεγαλόψυχο σκοπό, αλλά θα έχουν κακές συνέπειες. Αυτό όμως με το οποίο θέλω Εγώ να κερδίσω τις ψυχές σας, θα μαρτυρεί πάντα μόνο την αγάπη και τη σοφία Μου, θα είναι πάντα κάτι που θα συμφέρει την κατανόησή σας, που θα πρέπει να αφυπνίσει και να ενισχύσει την πίστη σας σε Μένα. . .

Ό,τι έρχεται από Μένα πρέπει να έχει καλά αποτελέσματα και αυτά θα αποδείξουν ότι πρόκειται για το δικό Μου έργο. Και αυτό θα πρέπει να προσέχετε κατά τον τελευταίο καιρό πριν το τέλος, αφού θα συμβούν πολλά πράγματα που θα φανούν ασυνήθιστα σε σας τους ανθρώπους και που για αυτό θα σας εντυπωσιάσουν. Και θα σας είναι δυνατό να ξεχωρίζετε, εφόσον έχετε καλή θέληση. . .  Αφού ο Σατανάς δεν μπορεί να κρύβεται και τα αποτελέσματα των έργων του τον φανερώνουν.

Επομένως να φυλάγεστε από δήθεν Χριστούς και ψευδοπροφήτες. . .  Και αυτοί θα εμφανιστούν πριν το τέλος, έτσι όπως θα στείλω και αληθινούς προφήτες, οι οποίοι θα πρέπει να μιλήσουν για Μένα και για το όνομά Μου και την αποστολή των οποίων θα βεβαιώσω μέσω σημείων και θαυμάτων. . .  Και ο αντίπαλός Μου θα προκαλέσει επίσης σημεία και θαύματα, τα οποία ωστόσο θα μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, γιατί θα φανερώσουν αυτά που στιγματίζουν οι αληθινοί προφήτες και κήρυκες της διδασκαλίας Μου: εγκόσμιες επιτυχίες, ενίσχυση της επίγειας εξουσίας και λανθασμένες διδασκαλίες που δίνουν μια λάθος εικόνα του Εαυτού Μου και που επομένως υπονομεύουν την πίστη των ανθρώπων σε Μένα.

Και στην περίπτωση που κάτι φαίνεται αινιγματικό σε σας τους ανθρώπους και που δεν μπορείτε οι ίδιοι να δώσετε καμία εξήγηση, τότε προσέξτε μονάχα το αποτέλεσμα. . .  προσέξτε ποιες ορμές αφυπνίζονται μέσα στους ανθρώπους και αν αυτές είναι κατάλληλες να κάνουν τους ανθρώπους να Με πιστεύουν. . .  ή αν Με δυσφημούν με αυτό τον τρόπο ως Θεό και Δημιουργό. . .  αν θέλουν να αμφισβητήσουν με αυτό τον τρόπο την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία Μου και επομένως να παρουσιάσουν την πίστη σε Μένα ως αμφίβολη. . .  Και θα καταλάβετε ποιο πνεύμα ενεργεί. Θα θυμηθείτε την προειδοποίησή Μου για τους δήθεν Χριστούς και ψευδοπροφήτες. . .

Τα δικά Μου σημεία και θαύματα όμως μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την πίστη, αφού αποδεικνύουν καθαρά μια Δύναμη Που είναι καλοπροαίρετη απέναντί σας και Που θέλει να σας σώσει από το πνευματικό θάνατο, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. . .  Προσέχετε αυτά τα σημεία, αφού και αυτά σας ανακοινώνουν το κοντινό τέλος και θα πρέπει να μιλήσουν σε όσους δεν έχουν ακόμα αποφασίσει οριστικά υπέρ του αντιπάλου Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6040                1-9-1954

Λάθος δίψα για μάθηση. . .

Παίζετε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι όταν προσπαθείτε να Με παρακινήσετε να παραβιάσω το νόμο της αιώνιας τάξης Μου, παρακαλώντας Με να σας αφήσω να ρίξετε μια ματιά στο βασίλειό Μου, ενώ δεν έχετε ακόμα πετύχει το βαθμό ωριμότητας της ψυχής σας που να επιτρέψει μια πνευματική όραση. Δεν θα πρέπει να προσεύχεστε για δώρα της χάρης που είναι ωφέλιμα για σας μόνο τότε που τα αξιοποιείτε σωστά, και δεν θα πρέπει να πιστέψετε ότι μπορείτε να προσφέρετε ένα συμφέρον στην ψυχή σας μέσω ασυνήθιστων γνώσεων, μέσω μιας ματιάς σε πράγματα που σας είναι ακόμα κρυμμένα. . .

Να ξέρετε ότι δεν είναι μάταιη η παράκλησή σας για πνευματικά αγαθά, ότι ωστόσο η επιθυμία σας είναι ακόμα αρκετά επίγεια στην περίπτωση που θέλετε μόνο να αποκτήσετε γνώσεις για να ικανοποιήσετε τη δίψα σας για μάθηση. Δεν θα πρέπει να προσευχηθείτε για κάτι που προϋποθέτει μια ορισμένη ψυχική ωριμότητα εάν δεν έχετε ακόμα κάνει προσπάθειες να αποκτήσετε αυτή την ψυχική ωριμότητα. . .  Θέλετε τότε να Με παρακινήσετε να σας παρέχω κάτι αντίθετα με την αιώνια τάξη Μου και ομολογείτε με αυτό τον τρόπο την άγνοιά σας, τη σκοτεινή πνευματική σας κατάσταση. . .  Αλλιώς η βαθιά σας ταπεινότητα θα σας έκανε να αισθανόσασταν ανάξιοι να σας παρέχω ασυνήθιστα δώρα. Θέλω πράγματι να σας οδηγήσω στην αλήθεια, θέλω να σας μεταδώσω πλούσιες γνώσεις και να ανάψω το πιο δυνατό φως μέσα σας. . .  Αλλά προς το παρόν πρέπει να διαμορφώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να μπορούν να σας διοχετευτούν τέτοιες ασυνήθιστες παροχές της χάρης.

Τότε όμως η ψυχή σας θα έχει τέτοια ποιότητα ώστε να μπορεί να βλέπει με το πνευματικό της μάτι, εάν είναι καλό για τη συνέχιση της ανάπτυξής της. . .  Δεν θα παρέχω όμως αυτό το ασυνήθιστο δώρο της χάρης σε έναν άνθρωπο ο βαθμός της ανάπτυξης του οποίου είναι ακόμα χαμηλός. Και για αυτό το λόγο πρέπει να προειδοποιήσω στα σοβαρά τον καθένα να μην προσπαθήσει να κοιτάξει μέσα σε έναν κόσμο που του είναι κρυμμένος, αφού ο αντίπαλός Μου μπορεί μάλιστα να του εκπληρώσει την επιθυμία του, κάτι που όμως μόνο θα βλάψει την ψυχή του, η οποία θα ενοχληθεί από σκοτεινές δυνάμεις, γιατί τόλμησε να μπει σε ένα βασίλειο όπου τέτοιες δυνάμεις μπορούν να την πλησιάσουν. Αλλά δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι απόκτησαν την πνευματική όραση από Μένα, αφού δεν διευκολύνω ποτέ κάτι που βλάπτει την ψυχή και μοιράζω πάντα ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητας της ψυχής αυτά που θα είναι ευλογία για εκείνη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6041                2-9-1954

Η στάση των εγκόσμιων ανθρώπων απέναντι στο Ευαγγέλιο. . .

Τους ανθρώπους με εγκόσμια νοοτροπία δεν θα τους αλλάξετε, όσες γνώσεις και να έχετε στη διάθεσή σας. Εκείνοι δεν τις αναγνωρίζουν και επιμένουν στη στάση τους απέναντι στη ζωή και στον Θεό. . .  Το να φέρει κανείς το Ευαγγέλιο στους εγκόσμιους ανθρώπους θα είναι επιτυχές μόνο τότε που αυτοί θα έχουν καταλάβει ότι αποσκοπούν να αποκτήσουν μόνο εφήμερα πράγματα και που ξαφνικά θα τους φανούν μάταιες όλες οι γήινες επιδιώξεις. . .  Τότε τα λόγια σας θα έχουν απήχηση και θα τους κάνουν σκεπτικούς, και τότε θα υπάρχει μια δυνατότητα να επιθυμήσουν άφθαρτα αγαθά και να ασχοληθούν στα σοβαρά με την κατάσταση μετά το θάνατο. Για αυτό το λόγο πρόκειται συχνά για ευλογία αν τέτοιοι άνθρωποι βιώνουν μεγάλες απόλειες, αν τους παρουσιάζεται το εφήμερο των γήινων πραγμάτων και επίσης του ίδιου του ανθρώπου.

Ένα φαινομενικό ατύχημα που προκαλεί την απόλεια της ιδιοκτησίας των ανθρώπων είναι πολύ συχνά ακριβώς η αφορμή που βοηθά έναν άνθρωπο να αλλάξει τη σκέψη του και που τον οδηγεί σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Και ιδιαίτερα κατά την εποχή του τέλους πρέπει να εφαρμόζεται συχνά αυτό το βίαιο μέσο, με αποτέλεσμα να πλήξει ακόμα πολλούς ανθρώπους. . .  Οι επίγειες δυνατότητες για επιτυχία θα εξαφανιστούν, ο ξαφνικός θάνατος συνανθρώπων θα προκαλέσει πόνο και τρόμο, φυσικές καταστροφές ή δυστυχήματα θα καταστρέψουν γήινες ιδιοκτησίες. . .  Με κάθε τρόπο θα παρουσιάζεται στους ανθρώπους το εφήμερο όσων ποθούν και κάνουν επίγειο στόχο τους. . .

Και μεμονωμένοι θα μάθουν από τέτοια περιστατικά, θα εγκαταλείψουν τις γήινες προσπάθειές τους και θα χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους αποκλειστικά για την επίτευξη πνευματικών επιτυχιών. . .  Αλλά θα είναι πάντα μόνο λίγοι, γιατί ο άρχοντας του κόσμου τυφλώνει τους άλλους και διεγείρει τους πόθους τους, με αποτέλεσμα να κυνηγούν όλο και πιο οργισμένοι τους γήινους θησαυρούς, πράγμα στο οποίο τους υπηστηρίζει εκείνος, όσο περισσότερο του έχουν πέσει θύμα. Το να κηρύξει κανείς το Ευαγγέλιο σε εκείνους είναι αναποτελεσματικό. . .

Πρόκειται όμως για τους λίγους που μπορούν ακόμα να σωθούν, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες παντού, ιδιαίτερα κατά τους καιρούς όπου η καταστροφή και το εφήμερο είναι φανερά. Αφού το μόνο σημαντικό είναι πάντα να κατευθυνθούν τα βλέμματα των ανθρώπων μακριά από την ύλη και προς το πνευματικό, και αυτό είναι δυνατό τότε που απόλειες κάθε είδους πλήττουν τον άνθρωπο. . .  Και κατά την ερχόμενη περίοδο η ανθρωπότητα θα συγκλονιστεί ακόμα πολύ, αφού πρέπει να της παρθούν πολλά, προκειμένου να μάθει να καταλάβει ότι δεν έχουν καμία αξία αυτά που γεμίζουν όλες τις σκέψεις και τις επιδιώξεις της. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6042                4-9-1954

Η ώρα του θανάτου χωρίς φόβο. . .

Προθυμία. . .

Να είστε πάντα πρόθυμοι να αλλάξετε την επίγεια σας ζωή με τη ζωή στο πνευματικό βασίλειο, τότε η ώρα της αποβίωσής σας από αυτή τη Γη δεν θα σας ξαφνιάσει, τότε δεν θα χρειάζεται ποτέ να τη φοβάστε. Για όλα όσα σκέφτεστε και κάνετε, αναρωθηθείτε πάντα αν είναι σωστά μπροστά στα μάτια Μου, τότε θα ζήσετε συνειδητά και θα δουλέψετε πάνω στην ψυχή σας. . .  θα ζήσετε επομένως για το άλλο βασίλειο, και αυτό το άλλο βασίλειο θα είναι για σας το φωτεινό βασίλειο, για το οποίο θα παραδώσετε ευχαρίστως το γήινο, γιατί εκείνο είναι η αληθινή σας πατρίδα.

Αν μπορούσατε να συλλάβετε, όλοι εσείς οι άνθρωποι, ότι ζείτε μονάχα μια δοκιμαστική ζωή πάνω σε αυτή τη Γη, ότι δεν πρόκειται για την πραγματική ζωή αλλά μόνο για μια προετοιμασία για εκείνη την πραγματική ζωή και ότι για αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα μόνο να εφιστάτε την προσοχή σας στο να την εκμεταλλευτείτε καλά. . .  Εσείς όμως θεωρείτε την επίγεια ζωή τη μόνη σημαντική και δεν σκέφτεστε αρκετά την πραγματική ζωή στο πνευματικό βασίλειο. . .  στην περίπτωση που πιστεύετε καθόλου σε ένα τέτοιο. Και χρησιμοποιείτε ολόκληρη τη δύναμή σας για εντελώς ασήμαντα πράγματα και δεν ετοιμάζεστε αρκετά για τη ζωή που είναι μπροστά σας.

Η ώρα του θανάτου θα πρέπει να γίνει για σας τους ανθρώπους η ώρα της λύτρωσης όπου θα βγάλετε το γήινο σας φόρεμα για να μπείτε ελεύθεροι και γεμάτοι φως στο βασίλειο της ειρήνης και της μακαριότητας. . .  Θα πρέπει να περιμένετε αυτή την ώρα συνειδητά και χαρούμενα και να παραδώσετε ευχαρίστως την επίγεια σας ζωή για να την αλλάξετε με μια κατά πολύ καλύτερη. Θα έχετε όμως αυτή τη συνειδητότητα μόνο τότε που με αληθινή πίστη έχετε ζήσει την ζωή σας ακολουθώντας τον Ιησού, γιατί μόνο τότε καταλαβαίνετε καλά το σκοπό της επίγειας σας ζωής και τον προορισμό σας. . .  γιατί μόνο τότε ξέρετε για όλες τις σχέσεις και συναρτήσεις και επομένως επίσης για μια ελεύθερη και μακάρια ζωή στο πνευματικό βασίλειο. . .  Τότε θα έχει αφυπνιστεί το πνεύμα σας και επομένως δεν θα υπερεκτιμήσετε πια την επίγεια ζωή και θα επιδιώξετε συνειδητά τη ζωή στο πνευματικό βασίλειο μέσα στο φως και στη μακαριότητα. . .  Ενημερώνεστε μάλιστα για αυτά, αλλά θα τα δεχτείτε ως αλήθεια μόνο τότε που η αγάπη θα έχει ανάψει ένα φως μέσα σας. . .

Άρα πρέπει πρώτα απ’όλα να ζήσετε με αγάπη. . .  Τότε ο θάνατος δεν θα σας τρομάζει πια, αφού τότε θα έχετε ήδη συνδεθεί με το πνευματικό βασίλειο, τότε θα σας απλώνονται από εκείνο τόσα πολλά χέρια που θα σας οδηγούν μέχρι το τέλος της ζωής σας. . .  Και τότε θα ζείτε την κάθε μέρα στη Γη έτσι όπως είναι θέλημά Μου. . .  Τότε θα ετοιμαστείτε για ένα μακάριο τέλος και η ώρα της αποβίωσή σας από τη Γη θα είναι για σας η αφύπνιση στη ζωή μέσα στο φως και στη μεγαλοπρέπεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6043                5-9-1954

Μόνο λίγη αναγνώριση (πίστη) της ενέργειας του Πνεύματος. . .

Έλλειψη πίστης. . .

Η ενέργεια του Πνεύματος αναγνωρίζεται μόνο σπάνια, γιατί απαιτείται για αυτό ένα αφυπνισμένο πνεύμα, ενώ όσοι δεν έχουν αφυπνιστεί είναι τόσο μακριά από όλα τα πνευματικά ώστε δεν πιστεύουν ούτε αυτά που τους παρουσιάζονται ως αλήθεια. Πρόκειται πάντα μονάχα για ένα βήμα το οποίο πρέπει να κάνει κανείς, το οποίο ωστόσο φοβάται ο καθένας που έχει ακόμα στενό δεσμό με τον κόσμο. Αλλά στους εγκόσμιους ανθρώπους προσφέτεται κάτι το οποίο, αν είναι πρόθυμοι να είναι ειλικρινείς, δεν μπορούν να θεωρούν κάτι εγκόσμιο, δηλαδή δημιούργημα της λογικής. . .  προκειμένου να τους είναι εύκολο να τολμήσουν να κάνουν εκείνο το βήμα. . .  Τους απλώνεται φανερά ένα χέρι από ένα άλλο βασίλειο και απαιτείται από αυτούς μονάχα να ελέγξουν τι τους προσφέρεται.

Όποιος είναι πρόθυμος να κάνει αυτό τον έλεγχο έχει ήδη κάνει το βήμα. . .  όποιος όμως δεν είναι πρόθυμος για αυτό, για εκείνον δεν μπορεί ποτέ να ανασυρθεί το πέπλο του μυστηρίου που του καλύπτει ακόμα την αλήθεια. Στην περίπτωση των εγκόσμιων ανθρώπων επομένως δεν είναι παράξενο που δεν αναγνωρίζουν την ενέργεια του Πνεύματος. . .  Ωστόσο, ακόμα και ανάμεσα στους ανθρώπους που θεωρούν τον εαυτό τους θρήσκους υπάρχει μόνο λίγη αναγνώριση, και αυτό αποδεικνύει ότι όλοι αυτοί είναι ακόμα πολύ μακριά από τον Θεό, αποδεικνύει ότι δεν έχουν αφυπνιστεί και ότι έχουν λάθος στάση απέναντι στον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους. . .  αποδεικνύει ότι δεν βίωσαν ακόμα την ενέργειά Του πάνω στον εαυτό τους. . .  Αποδεικνύει επιπλέον πόσο λίγο ζωντανή είναι η πίστη τους, πόσο λίγο ζωηρά τους παρουσιάστηκε το Ευαγγέλιο. . .  Αποδεικνύει ότι νεκροί κήρυκοι δεν μπορούν να αφυπνίσουν στη ζωή κανέναν άνθρωπο.

Είναι μια θλιβερή απόδειξη μιας νεκρής πίστης όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστεύουν σε αποκαλύψεις του Θεού μέσω του Πνεύματός Του. . .  όταν τους λείπει κάθε γνώση για έναν τέτοιο ολόψυχο σύνδεσμο του ανθρώπου με τον Θεό από τον οποίο προκύπτουν φανερές αποδείξεις. . .  και όταν απορρίπτουν κάτι τέτοιο ως εντελώς αδύνατο, δηλαδή κλείνουν τον εαυτό τους σε ό,τι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια ζωντανή πίστη. Αλλά πρόκειται για μια ένδειξη του κοντινού τέλους ότι οι άνθρωποι μαρτυρούν το χαμηλότατο πνευματικό τους επίπεδο και τη μεγάλη τους απόσταση από τον Θεό, ότι δεν είναι πια ικανοί να αναγνωρίζουν τη φωνή του Πατέρα. . .  Μην απορείτε, εσείς οι σωστοί εκπρόσωποι του Θεού στη Γη, μέσα στους οποίους μπορεί να ενεργεί το Πνεύμα Του. . .

Μην απορείτε για το ότι η εργασία σας έχει μόνο λίγη απήχηση, αλλά να ξέρετε ότι αυτό είναι μόνο ένδειξη της αλήθειας των θεϊκών λόγων τους οποίους σας μετέδωσε το Πνεύμα Του. . .  Ο αριθμός εκείνων που καταλαβαίνουν, που αναγνωρίζουν την ενέργεια του Πνεύματος, που νιώθουν ότι ο Θεός μιλά στους ίδιους, μάλλον δεν θα αυξηθεί όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .  Και για αυτό το λόγο θα είναι μικρό το ποίμνιο που θα ακολουθήσει τον Ποιμένα τους, γιατί θα ακούσει τη φωνή Του. . .

Η φωνή Του θα ηχήσει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου που αφουγκράζεται το εσωτερικό του γεμάτος αγάπη για τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα του, ο Οποίος είναι ο Λυτρωτής του, ο Σωτήρας του από τον πνευματικό θάνατο. . .  Βαθιά μέσα στον άνθρωπο πρέπει να αναφλεχτεί ο πνευματικός σπινθήρας και να λάμπει από μέσα. . .  Τίποτα το εξωτερικό δεν μπορεί να δίνει φως στον άνθρωπο αν δεν έχει ανάψει ο πνευματικός σπινθήρας μέσα στον ίδιο, αν ο άνθρωπος δεν έχει μόνος του, διά του πνεύματός του, δημιουργήσει το σύνδεσμο με το πατρικό Πνεύμα, το Οποίο τότε του εκδηλώνεται, το Οποίο του φανερώνεται. . .  το Οποίο τον μυεί στην αλήθεια, το Οποίο του δίνει πλήρη γνώση, εσωτερική ειρήνη και την επίγνωση του ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο, που οδηγεί στα ύψη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6045                8 κ. 9-9-1954

Τα αφάνταστα πάθη του Ιησού Χριστού. . .

Το τι υπόμεινα για σας δεν μπορείτε να το εκτιμάτε όσο ζείτε στη Γη. Κάποτε όμως θα το καταλάβετε και θα συλλάβετε μόνο τότε την ατελείωτη αγάπη Μου, η οποία έκανε αυτή τη θυσία για σας για να σας λυτρώσει από τη νύχτα του θανάτου. Ήταν μάλιστα το έργο ενός ανθρώπου, και εσείς οι άνθρωποι θεωρείτε για αυτό τη «θυσία του θανάτου» Μου στο σταυρό μια πράξη ανθρώπινου φανατισμού, στην περίπτωση που δεν πιστεύετε στην αποστολή του ανθρώπου Ιησού, ή μια εξιλαστήρια πράξη για την ανθρωπότητα που απαιτούσε ολόκληρη τη δύναμη και την πεποίθηση ενός ανθρώπου. . .

Αλλά δεν ξέρετε από πού πήρε ο άνθρωπος Ιησούς αυτή την ασυνήθιστη δύναμη. Δεν ξέρετε ότι ήταν η ατελείωτη αγάπη που τον έκανε ικανό για αυτή τη θυσία και ότι μονάχα μέσω της αγάπης μπόρεσε να επωμιστεί τα υπέρμετρα βάσανα. . .  και ότι επωμίστηκε εθελοντικά αυτά τα βάσανα για να εξιλεώσει τη μεγάλη ενοχή της αμαρτίας των ανθρώπων. . .  Η εξωτερική μορφή του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα Εγώ ο Ίδιος, έδωσε τη συνκατάθεσή της να υπομείνει υπεράνθρωπα βάσανα, γιατί τη γέμιζε η αγάπη. . .  γιατί Εγώ ο Ίδιος ως η αιώνια Αγάπη ήθελα να υπομείνω για σας όλα όσα θα έπρεπε εσείς να υπομείνετε σαν συνέπεια της αμαρτίας σας. . .  Η αγάπη Μου για σας, τα πλάσματά Μου που αποστάτησαν από Μένα, δεν μπορούσε να μειωθεί ούτε εξαιτίας της αποστασίας σας.

Και βρήκε επομένως αυτό τον τρόπο για να σας κερδίσει πίσω: Η αγάπη Μου ήθελε να εξαλείψει την ενοχή σας και ήθελε η Ίδια να την εξιλεώσει. . .  κάτι που όμως ήταν εφικτό μόνο αν αυτή η αγάπη θα μπορούσε να ενσαρκωθεί μέσα σε έναν άνθρωπο, με τον τρόπο ότι αυτός ο άνθρωπος θα φόρτωνε στον εαυτό του όλα τα βάσανα που θα έπρεπε να ανεχτείτε εσείς οι άνθρωποι λόγω των αμαρτιών σας. . .  Εσάς τους ανθρώπους θα σας περίμενε ο θάνατος, είχατε χάσει τη ζωή από δική σας απερισκεψία. . .  Και αυτό το θάνατο έπρεπε να ανεχτεί για σας ένας άνθρωπος, για να αφυπνιστείτε ξανά στη ζωή. . .

Έδωσε τη ζωή Του για σας, για να σας δώσει πίσω τη ζωή. Και τον παρακίνησε η αγάπη Του για σας, η οποία ήταν υπέρμετρη. . .  αφού Εγώ ως η αιώνια Αγάπη ήμουν ο Ίδιος μέσα Του. . .  Και η δύναμη της αγάπης έκανε ικανό τον άνθρωπο Ιησού να υπομείνει τους μεγαλύτερους πόνους και να επωμιστεί συνειδητά το θάνατο. . .  Αλλά το ποια βάσανα ανέχτηκε, το πόσο πονούσε ψυχικά και σωματικά, δεν μπορείτε να το εκτιμάτε εσείς οι άνθρωποι, αφού δεν πέθανε για έναν άνθρωπο αλλά για όλους και επωμίστηκε τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων, εξιλέωσε τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων, και κατά συνέπεια τα πάθη Του ήταν υπεράνθρωπα, ξεπέρασαν όλες τις φαντασίες που μπορείτε να έχετε για τα πάθη και το θάνατό Του. . .

Και όλα αυτά θα σας αποκαλυφθούν κάποτε. Αυτά που σήμερα δεν μπορείτε ακόμα να συλλάβετε, θα σας αγγίξουν κάποτε σαν μια ακτίνα τεράστιας λαμπρότητας, η οποία θα σας έριχνε κάτω αν η υπέρμετρη αγάπη Μου δεν σας κρατούσε και έκανε αυτή τη γνώση να γίνει για σας μακαριότητα. . .    μια μακαριότητα που θα σας κάνει να Με δοξάζετε και να Με ευχαριστείτε και που θα προκαλέσει τη θερμή σας αγάπη για Μένα, γιατί μόνο τότε θα μπορείτε να εκτιμήσετε ολόκληρη τη σημασία της εξιλαστήριας θυσίας, του λυτρωτικού έργου της αγάπης και του ελέους Μου. . .

Δεν μπορεί όμως να σας αγγίξει αυτή η ακτίνα φωτός πριν να μην έχετε πετύχει στο άλλο βασίλειο έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας, πριν να μην έχει γίνει η λύτρωσή σας διά του Ιησού Χριστού. . .  πριν να μην έχει συγχωρεθεί ολόκληρη η ενοχή σας μέσω της ζωντανής σας πίστης σε Εκείνον. . .  πριν επομένως να μην μπορείτε να ζήσετε στο βασίλειό Μου ελεύθεροι από κάθε ενοχή και να  διαποτίζεστε  από τη δύναμη της αγάπης Μου. Όσο είστε αλύτρωτοι, εσείς οι άνθρωποι, ο σταυρικός θάνατος του ανθρώπου Ιησού δεν έχει για σας μεγαλύτερη σημασία από ό,τι ο θάνατος του κάθε άλλου ανθρώπου, γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τα φοβερά πάθη Του, η αφορμή των οποίων ήταν η μεγάλη ενοχή της αμαρτίας ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αλλά αφάνταστα θα σας συγκινήσει κάποτε η γνώση του τι έκανα ο άνθρωπος Ιησούς για σας, ο Οποίος Μου έδωσε το κορμί Του για να κατοικήσω μέσα του, προκειμένου Εγώ ο Ίδιος. . .  ή Αγάπη. . .  να λύτρωσα εσάς τους ανθρώπους από τον αιώνιο θάνατο. .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6046                10-9-1954

Η ανοδική ανάπτυξη στην εξαναγκαστική κατάσταση και στην κατάσταση της ελεύθερης βούλησης. . .

Εδώ και αιωνιότητες διαδραματίζεται η λυτρωτική διαδικασία, εδώ και αιωνιότητες το πνευματικό έχει την ευκαιρία να αναπτυχτεί προς τα ύψη, γιατί εδώ και αιωνιότητες μια συνεχής αλλαγή της εξωτερικής μορφής δημιουργεί πάντα νέες αναπτυξιακές δυνατότητες. . .  Και μέχρι στον άνθρωπο συνεχίζεται αδιάκοπα αυτή η ανάπτυξη, γιατί τα πάντα διαδραματίζονται σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, γιατί αυτή η ανοδική ανάπτυξη έχει καθοριστεί σύμφωνα με το νόμο και ανάλογα με το θέλημα του Θεού. . .  Κάποτε όμως το θέλημα του Θεού υποχωρεί και τότε το πνευματικό θα πρέπει να συνεχίσει την ανάπτυξή του με τον ίδιο τρόπο, αλλά με πλήρως ελεύθερη βούληση. Και για αυτό το λόγο υπάρχει και η δυνατότητα να μείνει στάσιμη η ανοδική του ανάπτυξη. . .  να παραμείνει το πνευματικό στο ίδιο επίπεδο ή να οπισθοδρομήσει σε ένα χαμηλότερο βαθμό ωριμότητας. . .  Για αυτό το λόγο στο στάδιο ως άνθρωπος μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μια οπισθοδρόμηση προς το βάθος από το οποίο να ανεβεί βασανιζόταν το πνευματικό για ατελείωτους καιρούς.

Ατελείωτους καιρούς χρειάστηκε το πνευματικό ώσπου να του επιτράπηκε η ενσάρκωσή του ως άνρθωπος. . .  Και σαν μια στιγμή είναι ο σύντομος χρόνος της επίγειας ζωής, συγκριτικά με εκείνο το μεγάλο χρονικό διάστημα της προηγούμενης ανάπτυξης από την άβυσσο μέχρι τον άνθρωπο. Και η δοκιμασία της θέλησής που απαιτείται από σας πράγματι δεν είναι πολύ δύσκολη. . .  Έπρεπε να υπηρετήσετε ήδη πριν, αλλά καθορισμένοι από τους νόμους της φύσης, στους οποίους δεν μπορούσατε να αντισταθείτε. . .  Και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε ως άνθρωποι χωρίς να εξαναγκαστείτε.

Το ατελείωτο χρονικό διάστημα της ανάπτυξής σας κάτω από το νόμο που σας εξανάγκαζε θα μπορούσε να είχε σπάσει την αντίστασή σας, με αποτέλεσμα να υπηρετείτε ευχαρίστως και χαρούμενα, παρόλο που δεν εξαναγκάζεστε πια. . .  Αλλά τώρα επηρεάζεστε από μια πλευρά η οποία δεν μπορούσε πριν να σας επηρεάσει. Ο αντίπαλος του Θεού μπορεί πάλι να επενεργήσει πάνω σας και εκμεταλλεύεται αυτό το προνόμιο για να σας κερδίσει ξανά για τον εαυτό του, τους οποίους είχε σχεδόν χάσει. Και εσείς πρέπει τώρα να αποφασίσετε, αφού και ο Θεός ασκεί την επιρροή Του. . .  και Αυτός επενεργεί πάνω σας. Καμία από τις δύο δυνάμεις όμως δεν εφαρμόζει βία. Ούτε είστε εκτεθειμένοι χωρίς προστασία στον αντίπαλο του Θεού, ούτε σας καθορίζει η παροχή της θεϊκής χάρης να αποφασίσετε υπέρ του Θεού.

Μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα τον κύριό σας. . .  αλλά μπορείτε να διατρέξετε τον κίνδυνο να χρειαστείτε άλλη μια φορά αιωνιότητες για να γίνετε ξανά άνθρωποι και να πρέπει να πάρετε άλλη μια φορά την ίδια απόφαση, στην περίπτωση που στρέφετε τη θέλησή σας σε λάθος κατεύθυνση και σε εκείνον που θέλει να σας καταστρέψει. . .  Αφού η επολογή σας δεν χρειάζεται να είναι λάθος, γιατί η αγάπη του Θεού σάς φροντίζει ασταμάτητα και γιατί έχετε στη διάθεσή σας ένα βαθμό χάρης που χρειάζεται μονάχα να αξιοποιήσετε για να επιλέξετε σωστά. . .  γιατί στον κάθε άνθρωπο είναι δυνατό να υπηρετήσει με αγάπη και γιατί έχει άφθονες ευκαιρίες για αυτό πάνω στη Γη. Αφού μέσα στον άνθρωπο κοιμάται ένας σπινθήρας του Θεού, μια μικροσκοπική σπιθίτσα αγάπης, η οποία όμως μπορεί εύκολα να φουντώσει και να γίνει φλόγα. . .

Η κάθε ανθρώπινη καρδιά είναι ικανή για αγάπη, και αν ακούει τη λεπτή φωνή μέσα της, θα γίνει δραστήρια με αγάπη. . .  Και τότε ο άνθρωπος θα υπηρετεί με αγάπη, με την ελεύθερη θέλησή του, και ο αντίπαλος του Θεού δεν μπορεί πια να τον επηρεάσει. Τότε έχει φτάσει στο τέλος της η ατελείωτη αναπτυξιακή διαδικασία. . .  το πνευματικό απελευθερώνεται από κάθε εξωτερική μορφή. . .  επιστρέφει στο πνευματικό βασίλειο, από το οποίο εκπορεύτηκε κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6048                12-9-1954

«Φέρτε το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο. . .»

Το να διαδώσετε το λόγο Μου είναι η αποστολή εσάς που θέλετε να Με υπηρετήσετε. Και σε σας λέω τα λόγια: «Φέρτε το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο. . .» Οι άνθρωποι ακούν πολλά. . .  από όλες τις πλευρές τούς προσφέρονται θρησκευτικές γνώσεις, ο λόγος Μου τους κηρύσσεται με τη μορφή θρησκευτικών διδασκαλιών, και συνεπώς θα έπρεπε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εκτελείται η εντολή Μου την οποία έδωσα κάποτε στους μαθητές Μου. . .  Και ωστόσο είναι σημαντικότερο από ποτέ να αφυπνίσω άλλη μια φορά μαθητές που να μπορέσω να στείλω στον κόσμο. . .  Αφού όσοι θα πρέπει να κηρύξουν το Ευαγγέλιό Μου, πρέπει να διδαχτούν από Εμένα τον Ίδιο. . .  πρέπει να αφήσουν να ενεργεί το Πνεύμα Μου μέσα τους, γιατί μαθαίνουν διά της φωνής του Πνεύματος αυτά που θα πρέπει να κηρύξουν στους συνανθρώπους τους. . .  Κήρυκες που δεν αφυπνίστηκαν από το Πνεύμα χρησιμοποιούν κενά λόγια χωρίς πνεύμα, παρόλο που τηρούν το λόγο Μου που είπα κάποτε.

Χωρίς την ενέργεια του Πνεύματός Μου δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι αυτά που λένε, δηλαδή δεν μπορούν να προσφέρουν το λόγο Μου στους συνανθρώπους με ζωντανό τρόπο, με αποτέλεσμα ο λόγος Μου να αγγίξει μονάχα το αυτί του ακροατή, όχι όμως την καρδιά του. Στην περίπτωση όμως που το Πνεύμα Μου μπορεί να είναι δραστήριο μέσα στο κήρυκα του λόγου Μου, αυτός θα μιλήσει με πλήρη πεποίθηση. . .  Θα εξηγήσει το πνευματικό νόημα του λόγου Μου, θα μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων, θα είναι ο συνδετικός κρύκος ανάμεσα σε Μένα και στον ακροατή, και αυτός θα αφήσει Εμένα τον Ίδιο να του μιλήσει και θα εντυπωσιαστεί πράγματι από τα λόγια Μου. Θα πρέπει να φέρετε το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο. . .

Πολλοί άνθρωποι ακόμα θα πρέπει να μάθουν για το λόγο Μου, και για αυτό το σκοπό έχω ανάγκη ακόμα πολλούς μαθητές που να είναι ικανοί να διαδώσουν το Ευαγγέλιό Μου με τον σωστό τρόπο. . .  τους οποίους να μπορέσω να στείλω στον κόσμο, γιατί θέλουν να είναι καλοί υπηρέτες Μου που θα είναι δραστήριοι με εντολή Μου, που δεν θα πουν τη δική τους άποψη αλλά θα αφουγκράζονται συνέχεια αυτά που θα τους λέω και που, ωθημένοι από το Πνεύμα Μου, θα μοιράσουν αυτά που θα πάρουν από Εμένα τον Ίδιο. . .  Αφού όταν τους δίνω εντολή να φέρουν το Ευαγγέλιό Μου. . .  το λόγο Μου. . .  στον κόσμο, πρέπει πρώτα να το έχουν παραλάβει οι ίδιοι από Μένα, αλλιώς δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.

Δεν αρκεί να μαζέψουν μόνοι τους τον θησαυρό που θα πρέπει να μοιράσουν, να προσφέρουν κάτι που οι ίδιοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι πρόκειται για θεϊκό δώρο. . .  Πρέπει να παραλάβουν αυτούς τους θησαυρούς από Εμένα τον Ίδιο, αλλιώς δεν μπορώ να τους δώσω εντολή να γυρίσουν τον κόσμο και να κηρύξουν το δικό Μου Ευαγγέλιο. . .  Ξέρω πράγματι την αρρώστια της ανθρωπότητας, ξέρω ποια αμφίβολα δώρα τής έχουν προσφέρει και πόσο λίγη ιαματική δύναμη μπορούσε να βγάλει από εκείνα. Ξέρω επίσης τι της λείπει και θα ήθελα για αυτό να της το διοχετεύσω. . .  Θα ήθελα να πλησιάσω ο Ίδιος τους ανθρώπους, αλλά μπορώ να το κάνω μονάχα μέσω του λόγου που τους παρέχεται από μεσολαβητές που το παρέλαβαν απευθείας από Μένα. . .

Και αυτό που γίνεται τώρα για να διαδοθεί ο αγνός Μου λόγος το θεωρώ την εκπλήρωση της εντολής Μου την οποία έδωσα σε σας τους μαθητές Μου της εποχής του τέλους. . .  Και θα σας ευλογήσω. . .  Αφού η ένδεια είναι μεγάλη, οι άνθρωποι στερούνται τα αναγκαία, γιατί τους προσφέρεται μια τροφή χωρίς δύναμη και όμως έχουν ανάγκη δύναμη για να μπορούν να διανύσουν με επιτυχία την πορεία τους στη Γη. . .  Και εσείς που λαμβάνετε μπόλικα, μπορείτε και να μοιράσετε μπόλικα. Εσείς που κατέχετε το λόγο Μου, μπορείτε να τον φέρετε στον κόσμο. . .  Μπορείτε να φέρετε το Ευαγγέλιό Μου σε όλους τους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση, αφού αυτοί θα τον αναγνωρίσουν ως το λόγο Μου, γιατί θα συγκινήσει τις καρδιές τους, γιατί θα αναρρώσουν οι ψυχές τους. . .  γιατί θα τον καταλάβουν ως τη φωνή του Πατέρα που τους προσελκύει και θα την ακολουθήσουν χωρίς αντίσταση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6050                13-9-1954

«Αποσυρθείτε στο καμαράκι σας. . .»

Αποσυρθείτε στο καμαράκι σας τότε που θέλετε να προσευχηθείτε, αφού μονάχα στην ησυχία βρίσκετε το σύνδεσμο μαζί Μου, μονάχα στην ησυχία μπορείτε να ενωθείτε μαζί Μου τόσο ολόψυχα ώστε να μπορέσω να ακούσω τη φωνή σας, ώστε να είναι η προσευχή σας απευθυσμένη σε Μένα στο πνεύμα και στην αλήθεια. Και ακόμα και όταν βρίσκεστε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε ανθρώπους ή πιέζεστε πολύ από τον έξω κόσμο, πρέπει να αποχωριστείτε για λίγες στιγμές από το περιβάλλον σας, πρέπει να στείλετε μια σύντομη αλλά έντονη επίκληση σε Μένα, και θα σας ακούσω και θα εισακούσω την προσευχή σας. . .  μόνο που θέλω να ακούσω να μιλά την καρδιά σας, όχι μονάχα το στόμα σας. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει να μπείτε στο καμαράκι της καρδιάς σας, πρέπει να αποσυρθείτε από τον κόσμο και από όλα όσα θα μπορούσαν να ενοχλήσουν την ευλάβειά σας.

Πρέπει να αποφύγετε ό,τι γοητεύει το μάτι, ό,τι σας εντυπωσιάζει τόσο ώστε να απασχοληθούν οι σκέψεις σας από Μένα. . .  πρέπει να κλειστείτε σε όλες τις εντυπώσεις από έξω. Πρέπει να αποσυρθείτε στην ησυχία και να στραφείτε σε Μένα μέσα στις σκέψεις σας. . .  μόνο τότε θα μπορείτε να προσευχηθείτε στο πνεύμα και στην αλήθεια και μόνο τότε θα έρθετε στον Πατέρα σαν παιδά και θα Μου εμπιστευτείτε όλα τα προβλήματά σας. Και τότε ο Πατέρας σας είναι πάντα πρόθυμος να σας βοηθήσει. Εσείς οι ίδιοι βάζετε τη δύναμη μέσα στην προσευχή σας, εσείς οι ίδιοι καθορίζετε την εκπλήρωση των παρακλήσεών σας, αφού όταν Μου μιλάτε με τον τρόπο που ένα παιδί μιλά στον πατέρα, δεν μπορώ να αρνηθώ να εκπληρώσω την επιθυμία σας και θα σας βοηθήσω σίγουρα. Στην περίπτωση όμως που μονάχα το στόμα σας αρθρώνει τα λόγια, ακόμα και αν αυτό γίνετε με τις ώρες, δεν φτάνουν στο αυτί Μου, ηχούν χωρίς να τα ακούσω, αφού τέτοιο είδος προσευχής δεν έχει καμία δύναμη, τέτοια προσευχή απεχθάνομαι. . .

Και επομένως εναπόκειται σε σας τους ίδιους το αν εισακούγονται οι προσευχές σας, αφού σας υποσχέθηκα ότι θα σας δώσω αυτό για το οποίο θα Με παρακαλέσετε. . .  Και ο λόγος Μου επαληθεύεται. Ωστόσο, προσέχω μόνο αυτό που λέει η καρδιά σας. Εσείς όμως νομίζετε συχνά ότι ήδη με τη φλυαρία του στόματός σας έχετε κάνει αρκετά και είστε απογοητευμένοι όταν οι προσευχές σας δεν εισακούγονται. . .  Αποσυρθείτε μέσα στο καμαράκι της καρδιάς σας και τότε μιλήστε χωρίς δειλία και με πλήρη εμπιστοσύνη σε Μένα, και η προσευχή σας θα εκπληρωθεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6052                14 κ. 15-9-1954

Η τελευταία Κρίση. . .

Πράξη αγάπης και δικαιοσύνη. . .

Δεν πρόκειται μονάχα για τη δικαιοσύνη Μου που απαιτεί ένα αντάλλαγμα και που επιβάλλει για αυτό την τελευταία Κρίση στους ανθρώπους. . .  πρόκειται πολύ περισσότερο για την αγάπη Μου, που βλέπει την ασταμάτητη κάθοδο εκείων στην άβυσσο και που θέλει να την εμποδίσει. Αφού ακόμα και αν η Γη συνέχιζε να υπάρχει στην παλιά της μορφή, ακόμα και αν ανέβαλλα την Κρίση, το αποτέλεσμα θα ήταν μόνο ζημιά για τις ψυχές των ανθρώπων, δεν θα ήταν καμία ευεργεσία για εκείνες, γιατί με αυτό τον τρόπο θα κατέληγαν σε ένα σκοτάδι που θα ήταν αδιαπέραστο για αιωνιότητες. Είναι και η τελευταία Κρίση πάνω σε αυτή την Γη ένα έργο αγάπης από την πλευρά Μου. . .  είναι μια πράξη την οποία καταλαβαίνω ως τη μόνη σωτηρία για τους ανθρώπους αν δεν θέλω να τους αφήσω εντελώς στη μοίρα τους, δηλαδή στον αντίπαλό Μου. Πρόκειται για ένα έργο σωτηρίας με όλη τη σημασία της λέξης, το οποίο κάποτε θα καταλάβετε μάλιστα, ενώ τώρα στην κατάσταση του χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου σας δεν έχετε καμία κατανόηση.

Η αγάπη Μου είναι πράγματι πιο καθοριστική για την τελευταία Κρίση και τη διάλυση των δημιουργημάτων αυτής της Γης από ό,τι η δικαιοσύνη Μου. . .  η οποία μάλιστα θα ξεπροβάλει επίσης για να αποκαταστήσει την τάξη, την οποία παραφρονούν πλήρως οι άνθρωποι, κάτι από το οποίο πρέπει να προκύψει το μεγαλύτερο χάος. Μπορεί μάλιστα ο καθένας να αποκαταστήσει την τάξη για τον εαυτό του. Μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το καθήκον και τον προορισμό του και να πασχίσει να ζήσει ανάλογα. . .  με αποτέλεσμα η τελευταία Κρίση να μην τον πλήξει έτσι ώστε θα έπρεπε να τη φοβάται. Και για αυτόν η Κρίση θα είναι μόνο μια απόδειξη αγάπης, γιατί θα μεταφερθεί σε μια άλλη ζωή. . .  είτε στη Γη είτε στο πνευματικό βασίλειο. . .  σε μια ζωή που θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Και για να πετύχω ακόμα αυτό σε μερικούς ανθρώπους, ανακοινώνω ξανά και ξανά τι περιμένει τη Γη και τους κατοίκους της. . .  Και ευτυχισμένος εκείνος που να πάρει στα σοβαρά αυτές τις συμβουλές και που να αλλάξει τη ζωή του. Ευτυχισμένος εκείνος που να κάνει προσπάθειες να ζήσει σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη. . .  Αφού αυτός θα καταλάβει και την τελευταία σωτήρια πράξη Μου και θα τη θεωρήσει μια πράξη αγάπης, γιατί μέσω του τρόπου ζωής του θα μάθει να καταλαβαίνει όλες τις διαδικασίες που θα γίνουν διά του θελήματος και της εξουσίας Μου.

Το αποτέλεσμα ενός εντελώς ασεβούς τρόπου ζωής ξέρω μονάχα Εγώ, και για αυτό το λόγο πρέπει να επέμβω, διότι η αγάπη Μου θέλει να φέρει τη σωτηρία σε όλους και να τους δώσει τη δυνατότητα να απελευθερωθούν από την εξουσία του Σατανά, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο τότε που τον δένω τον ίδιο. . .  τότε που βάζω τέρμα στις δραστηριότητές του. . .  Το ότι ατελείωτοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους ως συνέπεια της τελευταίας Κρίσης πάνω σε αυτή τη Γη, μπορεί να φανεί μια απάνθρωπη πράξη σε σας τους ανθρώπους. Ωστόσο, πρόκειται μόνο για ένα βίαιο τερματισμό μιας διαδικασίας που θα καταλήξει αναπόφευκτα στο θάνατο. . .  έτσι ώστε θα παραμείνει στις ψυχές τουλάχιστον η δυνατότητα να ανακτήσουν κάποτε ξανά τη ζωή. . .  ενώ είναι στόχος του Σατανά να σας κατέχει για πάντα.

Η αγάπη Μου επομένως είναι η αφορμή του τέλους αυτής της Γης και της καταστροφής όλων των πλασμάτων πάνω της, και η δικαιοσύνη Μου τοποθετεί τότε το πνευματικό μέσα στην εξωτερική μορφή που ανταποκρίνεται στη συμπεριφορά του στη Γη. . .  Βάζω τα πάντα στη σωστή τους θέση. . .  σύμφωνα με την αιώνια τάξη Μου και δίνω σε ολόκληρο το πνευματικό τη δίκαιη εξωτερική μορφή. Μόνο τότε που εσείς οι άνθρωποι ξέρετε για το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής και για την αποστολή σας, θα σας είναι κατανοητές η διακυβέρνηση και η ενέργειές Μου, αφού διακυβεύονται περισσότερα από ό,τι μονάχα η σωματική σας ζωή, διακυβεύεται ολόκληρη η αιωνιότητα, διακυβεύεται η ζωή της ψυχής, για την οποία ο πνευματικός θάνατος είναι ό,τι πιο φρικτό. Και από αυτό το θάνατο θέλω να τη γλιτώσω, και κατά συνέπεια πρέπει να εφαρμόσω μέσα που σας κάνουν να αμφισβητείτε την αγάπη Μου και που όμως βασίζονται μονάχα στην αγάπη Μου.

Δεν μπορώ να σας παρακινήσω έξαναγκαστικά να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, μπορώ μόνο να σας νουθετήσω και να σας προειδοποιήσω μέσω του λόγου Μου, τον οποίο διοχετεύω απευθείας στη Γη μιλώντας σε έναν άνθρωπο, και μέσω του στόματος αυτού του ανθρώπου που είναι ένας αφοσιωμένος σε Μένα υπηρέτης Μου μιλάω σε όλους τους ανθρώπους. . .  Μπορώ μόνο να επιστήσω την προσοχή σας στις συνέπειες του λάθος τρόπου ζωής σας και να προσπαθήσω να σας προσελκήσω στο σωστό δρόμο με λόγια αγάπης. . .  Στην περίπτωση όμως που όλες αυτές οι επιπλήξεις είναι μάταιες, πρέπει να επέμβει το πατρικό Μου χέρι σαν δικαστής για να σας γλιτώσει από το χειρότερο. . .  Αφού πρέπει η τάξη στη Γη να αποκατασταθεί, προκειμένου αυτή να γίνει ξανά ένας σταθμός εκπαίδευσης του πνευματικού, προκειμένου να μπορούν να ωριμάσουν οι ψυχές ανάλογα με τον προορισμό τους. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6053                15-9-1954

Ο δρόμος της ακολουθίας του Ιησού. . .

Ο δρόμος που παίρνετε θα πρέπει να είναι ο δρόμος της ακολουθίας του Ιησού. Θα πρέπει να Τον πάρετε ως πρότυπο, θα πρέπει να ζήσετε στη Γη έτσι όπως σας το έδειξε. . .  Θα πρέπει να ζήσετε με αγάπη και επίσης να επωμιστείτε με αφοσίωση τα δύσκολα και τον πόνο που σας επιβάλλονται για να ωριμάσει η ψυχή σας. Ο άνθρωπος Ιησούς σάς προηγήθηκε σε αυτό το δρόμο, και για αυτό το λόγο μπορείτε τώρα να Τον ακολουθήσετε, με αποτέλεσμα να πετύχετε σίγουρα το στόχο σας: να γυρίσετε πίσω στον Πατέρα, από τον Οποίο εκπηγάσατε κάποτε. Και ο Ιησούς σάς έδειξε αυτό το δρόμο, δίνοντάς σας τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον. Στην περίπτωση που τηρείτε αυτές τις εντολές, βαδίζετε στο δρόμο της ακολουθίας του Ιησού. . .

Αυτό όμως απαιτεί τη βούλησή σας και την υπερνίκηση του εαυτού σας, απαιτεί να αναβάλετε τις δικές σας επιθυμίες και λαχτάρες για να βοηθήσετε τον διπλανό σας, στην περίπτωση που έχει ανάγκη βοήθεια. Η αγάπη θα πρέπει να αναφλεχτεί μέσα σας, γιατί διαφορετικά δεν μπορείτε να πετύχετε το στόχο σας. . .  την ενοποίηση με τον Θεό, ο Οποίος είναι ο Ίδιος η αγάπη και επομένως μπορεί να αποκτηθεί μονάχα μέσω της αγάπης. Τον άνθρωπο Ιησού γέμιζε η αγάπη για τους συνανθρώπους Του, και για αυτό το λόγο μπόρεσε να ενοποιηθεί με τον Θεό. Μπόρεσε να δεχτεί μέσα του την αιώνια Θεότητα, η Οποία μπορεί να ενοποιηθεί μονάχα με έναν άνθρωπο που έχει μεταμορφωθεί σε αγάπη. . .

Και μόνο αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής, δηλαδή να μεταμορφώσει σε αγάπη ολόκληρο το είναι του. . .  να παρατήσει τη φιλαυτία, να θέλει πάντα μόνο να δίνει και να χαρίζει ευτυχία και άρα να θεοποιήσει τον εαυτό του, γιατί η αγάπη είναι θεία και ο άνθρωπος που διαμορφώνει τον εαυτό του σε αγάπη γίνεται θείο ον. Όσο λιγότερο σκέφτεται τον εαυτό του ο άνθρωπος και όσο περισσότερο μοιράζει με αγάπη στους συνανθρώπους του, τόσο πιο κοντά είναι στο στόχο του και τόσο πιο κοντά του είναι και ο Ίδιος ο Θεός. Τότε βαδίζει στο σωστό δρόμο προς Εκείνον και ο Θεός ο Ίδιος τον πλησιάζει. . .  Τότε όμως επωμίζεται και τον πόνο και τη λύπη χωρίς παράπονα, αισθάνεται ο ίδιος σαν σταυροκουβαλητής και σηκώνει ευχαρίστως το σταυρό στους ώμους του, αφού παίρνει τον Ιησού ως πρότυπο, Τον ακολουθεί. . .  παίρνει το δρόμο πάνω στον οποίο του προηγήθηκε ο Ιησούς. . .  το δρόμο που πρέπει να πάρουν όλοι για να πετύχουν την αιώνια μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6054                16-9-1954

Η μοίρα του ανθρώπου στο επέκεινα είναι ανάλογη με τις σκέψεις και τις επιδιώξεις του στη Γη. . .

Έτσι όπως είναι η σκέψεις και οι επιδιώξεις σας πάνω σε αυτή τη Γη, έτσι θα είναι και η μοίρα σας στο άλλο βασίλειο μετά το σωματικό σας θάνατο. Αν ψάχνετε το φως και την αλήθεια πάνω σε αυτή τη Γη, θα σας περιμένει το φως και απέναντι. . .  Αν προτιμούσατε το σκοτάδι, γιατί η γήινη ύλη τύφλωσε τα μάτια σας, θα παραμείνετε σε σκοτεινό περιβάλλον και στο επέκεινα, μέσα σε μια σφαίρα όπου θα αισθάνεστε δυστυχισμένοι, διότι θα σας λείπει το φως. Ωστόσο, θα γίνει αυτό που επιδίωκε η βούλησή σας. . .  Το φως σάς παρουσιάζεται συνέχεια στη Γη και ο δρόμος προς την αιώνια ζωή φωτίζεται ξεκάθαρα για σας, έτσι ώστε θα έπρεπε μονάχα να το πάρετε για να φτάσετε στο φωτεινό βασίλειο μετά το θάνατο του σώματός σας. . .  Στην περίπτωση όμως που αποφεύγετε το φως, που επιλέγετε τους σκοτεινούς δρόμους, μπορείτε να καταλήξετε μόνο σε σκοτεινές περιοχές. . .

Πόσο λίγο ασχολείστε με αυτό που θα απογίνετε μετά το σωματικό σας θάνατο, εσείς οι άνθρωποι. . .  Απορρίπτετε αυτές τις σκέψεις στην περίπτωση που αναδυθούν μέσα σας και στρέφετε τα μάτια σας πάντα μόνο στον κόσμο και στην ύλη του, και αφού αυτή είναι εφήμερη, δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο άλλο βασίλειο τίποτε από αυτήν. Και αν τα υλικά αγαθά είναι ο μόνος πλούτος σας στη Γη, θα φτάσετε επομένως στο άλλο βασίλειο φτωχοί και γυμνοί. . .  Γιατί δεν μαζεύετε στη Γη τα αγαθά που έχουν διάρκεια, που θα σας συνοδέψουν στο δρόμο σας για το άλλο βασίλειο. . .  γιατί διψάτε μόνο για τα εφήμερα αγαθά αυτού του κόσμου;

Σας παρουσιάζεται ξανά και ξανά το αποτέλεσμα του τρόπου ζωής σας, ενημερώνεστε για την κατάστασή σας μετά την αποβίωσή σας από αυτή τη Γη. . .  Δίνετε ελάχιστη προσοχή στις προειδοποιήσεις και παραινέσεις, συνεχίζετε να ζήσετε αδίστακτα και απερίσκεπτα, ενώ μπορεί να ανακαλεστείτε αύριο κιόλας από αυτή τη Γη. . .  Και τότε θα παραλάβετε αυτό που επιδιώκατε στη Γη. . .  το φως ή το σκοτάδι. . .  Δεν μπορεί να σας δοθεί τίποτε άλλο από αυτό που αποκτήσατε μέσω του τρόπου ζωής σας στη Γη. Αλλά όσο ζείτε στη Γη, να σκέφτεστε τον καιρό μετά το θάνατό σας, να σκέφτεστε την ψυχή σας, η οποία είναι άφθαρτη και για την οποία προετοιμάζετε τη μοίρα στο επέκεινα. . .  επιδιώξτε το φως στη Γη και δημιουργήστε της τη μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6059                19-9-1954

Η ώρα του τέλους είναι κοντά. . .

Σας ανακοινώθηκε μάλιστα ότι το τέλος είναι κοντά, αλλά δεν ξέρετε την ημέρα και την ώρα, και για αυτό το λόγο ούτε εσείς, οι πιστοί Μου, δουλεύετε πάνω στην ψυχή σας με τόσο ζήλο όπως θα έπρεπε, αφού και εσείς υπολογίζετε να περάσει ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα ώσπου να πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις Μου. . .  Ούτε εσείς περιμένετε το τέλος τόσο γρήγορα, αλλιώς πράγματι δεν θα παίρνατε τόσο στα σοβαρά τις γήινες υποθέσεις σας. . .  αλλιώς θα δρούσατε σαν περιμένοντας κάτι ασυνήθιστο για το οποίο θα έπρεπε να προετοιμαστείτε.

Θα πρέπει μεν να εκτελέσετε μέχρι το τέλος τις δουλειές που απαιτούν τα γήινα καθήκοντά σας. Αλλά την πρώτη θέση θα πρέπει να έχει η φροντίδα της ψυχής σας, και οι σκέψεις του ότι μπορεί να απαλλαχτείτε ήδη αύριο από κάθε γήινη στενοχώρια, του να αξιολογηθείτε ήδη αύριο ανάλογα με την ψυχική σας ωριμότητα, αυτές οι σκέψεις θα πρέπει να σας ωθήσουν σε έντονη δραστηριότητα, αφού σας λέω ξανά και ξανά: Η μέρα θα φτάσει πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε. . .  Και θα υπολογίσετε μέχρι την τελευταία στιγμή σε μια αναβολή ή μια καθυστέρηση, γιατί η σκέψη ενός ξαφνικού τέλους σάς είναι αδιανόητη. . .  Και για αυτό το λόγο και εσείς θα ξαφνιαστείτε, παρόλο που δεν θεωρείτε αναξιόπιστες τις ανακοινώσεις Μου. Οι συνάνθωποί σας όμως είναι εντελώς άπιστοι, και ως εκ τούτου δεν θα πιστέψουν ποτέ ότι η μέρα είναι πολύ κοντά. . .  Εσείς όμως θα πρέπει για αυτό να κάνετε διπλή δουλειά πάνω στον εαυτό σας, αφού θα μπορέσετε ακόμα να βοηθήσετε τον έναν ή τον άλλο να αποκτήσει την πίστη, στην περίπτωση που η δική σας πίστη είναι ακλόνητη και που θα μπορέσετε να ξεπεράσετε εμπόδια δυνάμει της πίστης σας, τα οποία θα είνα αναπόφευκτα, γιατί το τέλος είναι κοντά. . .

Όσο περισσότερο ενστερνιστείτε αυτές τις σκέψεις, δηλαδή ότι θα φτάσει πολύ γρήγορα η τελευταία μέρα, τόσο πιο ήρεμα θα αντιμετωπίσετε και τις γήινες υποθέσεις, τις αποτυχίες και στενοχώριες κάθε είδους, γιατί θα καταλάβετε ότι είναι απαραίτητες και γιατί θα θεωρείτε πιο σημαντική την κατάσταση των ψυχών σας. . .  Και μην μπερδευτείτε λόγω της φαινομενικής ησυχίας. . .  Κανένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να απολαύσει για πολύ εκείνη την ησυχία, αφού ξαφνικά θα αλλάξουν τα πάντα και ξαφνικά και τα γεγονότα του κόσμου θα πάρουν μια τρομακτική στροφή, και τότε οι ανθρωπότητα θα βαδίσει με τεράστια βήματα προς το τέλος, και τυχερός θα είναι εκείνος που θα έχει προετοιμαστεί, που θα έχει πάρει τα λόγια Μου στα σοβαρά και που θα έχει ζήσει σαν να είχε μπροστά του μόνο λίγες ακόμα μέρες. . .  Αφού δεν θα ξαφνιαστεί που θα γίνουν τα πάντα έτσι όπως τα ανακοίνωσα προ πολλού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6064                25-9-1954

Πράξεις με αγάπη για το αλύτρωτο. . .

Η αγάπη για το αλύτρωτο παρακινεί όλες τις ψυχές στο πνευματικό βασίλειο να παρέχουν βοήθεια, εφόσον έχουν λυτρωθεί οι ίδιες και δηλαδή μπορούν να διαποτίζονται από το φως. Αφού αυτός ο διαποτισμός από το φως είναι το αποτέλεσμα μιας ενέργειας με αγάπη στη Γη ή στο επέκεινα, και αυτή η αγάπη πιάνει κάθε δυστυχισμένο ον για να το βοηθήσει να γίνει μακάριο. Και σε αυτό συνιστάται και πάλι η δική τους μακαριότητα, αφού οι λυτρωμένες ψυχές λαμβάνουν στον ίδιο βαθμό στον οποίο δίνουν, και το να λαμβάνουν σημαίνει ότι τις διαποτίζει η δύναμη της αγάπης του Θεού και επομένως ότι αισθάνονται την παρουσία του Θεού. Επομένως οι αλύτρωτες ψυχές δεν είναι ποτέ χωρίς βοήθεια, δεν χρειάζεται ποτέ να τα βγάλουν πέρα μόνες τους, παρόλο που μερικές φορές είναι εντελώς μόνες και δεν βλέπουν ή αισθάνονται κανένα ον κοντά τους.

Οδηγούνται πάντα έτσι ώστε να μπορούν να στοχάζονται τον εαυτό τους και τότε τις πλησιάζει μια ψυχή πρόθυμη για βοήθεια που τις συμβουλεύει να αλλάξουν την κατάστασή τους και τους παρουσιάζει προτάσεις πώς να αλλάξουν μόνες τους την κατάστασή τους. Η συμπόνια των φωτεινών ψυχών είναι μεγάλη και δεν εγκαταλείπουν ποτέ μια ψυχή, ακόμα και αν αυτή είναι αρχικά απρόθυμη να δεχτεί τις συμβουλές. Ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, ούτε τότε που είχαν κάποια σχέση με αυτή την ψυχή στη Γη.

Αφού οι ψυχές πρέπει να θέλουν ελεύθερα να φτάσουν στο φως, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να καθοριστούν να αλλάξουν τη βούληση και τη σκέψη τους. Η αγάπη έχει μεγάλη δύναμη, και όσο περισσότερη αγάπη απευθύνεται σε μια αλύτρωτη ψυχή, τόσο πιο πρόθυμη είναι αυτή και τόσο πιο εύκολα παρατά την αντίστασή της. Και επίσης στη Γη άνθρωποι γεμάτοι αγάπη μπορούν πολύ πιο εύκολα να επενεργήσουν σε έναν άπιστο άνθρωπο, δηλαδή η αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου καταφέρνει περισσότερο από ό,τι το πιο έξυπνο μυαλό, το οποίο μπορεί μεν θεωρητικά να υποστηρίζει τα πάντα, αυτό που λέει όμως δεν περνά μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, αλλά μιλά πάλι μόνο στο μυαλό του.

Για αυτό το λόγο και η παράκληση που προέρχεται από μια καρδιά γεμάτη αγάπη έχει το αποτέλεσμα μιας μεγάλης δύναμης, για αυτό το λόγο μέσω της παράκλησης μπορούν να λυτρωθούν πολλές ψυχές τόσο στη Γη όσο και στο επέκεινα. Μπορούν κατά κάποιον τρόπο οι ίδιοι οι άνθρωποι να το κάνουν πιο εύκολο για εκείνες τις ψυχές να αποδεχτούν τα δασκαλέματα, γιατί αυτό είναι ήδη το αποτέλεσμα της παράκλησης με αγάπη ότι η ψυχή προσέχει πρόθυμη κάθε προσπάθεια που γίνεται για την άνοδό της. Χωρίς αγάπη όμως ο άνθρωπος δεν κατορθώνει πολλά και χωρίς αγάπη και η προθυμία του για λυτρωτική δουλειά είναι λίγη, ή ο ίδιος ο άνθρωπος δεν έχει ακόμα λυτρωθεί, γιατί η μεταμόρφωσή του σε αγάπη είναι η πρώτη προϋπόθεση για να διαποτιστεί από το θεϊκό φως τη αγάπης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6065                26-9-1954

Επίγειες και πνευματικές υποθέσεις. . .

Κάτοικοι άλλων άστρων. . . 

(Πετάμενοι δοίσκοι)

Σας μεταδίδονται μόνο εκείνες οι γνώσεις που οφελούν το καλό της ψυχής σας. Δεν θα μπορείτε ποτέ να λάβετε γνώση πραγμάτων που θα βλάψουν την ψυχή σας, όσο θέλετε να είστε συνδεδεμένοι με Μένα. . .  Αλλά με τη βοήθεια της σατανικής δύναμης μπορείτε να αποκτήσετε γνώσεις και με παράνομο τρόπο. Τότε όμως δεν ανήκετε στους δικούς Μου, τους οποίους προστατεύω από τη βλαβερή επιρροή του αντιπάλου Μου. . .  Διδάσκεστε από το Πνεύμα Μου και λαμβάνετε με αυτό τον τρόπο γνώσεις που οφελούν την ανοδική σας ανάπτυξη. . .  Μπορείτε να δουλέψετε με αυτές τις γνώσεις, μπορείτε να τις μεταδώσετε στους συνανθρώπους σας, μπορείτε με αυτό τον τρόπο να τους οδηγήσετε στο σωστό δρόμο. . .  και άρα μπορείτε να βοηθήσετε στο να διαδοθεί το φως μέσα στο σκοτάδι, έτσι όπως είναι θέλημά Μου. . .  Και θα υποστηρίζεστε όσο και εσείς είστε πρόθυμοι να διαδώσετε το φως.

Τόσον καιρό και οι γνώσεις που λαμβάνετε θα είναι προσαρμοσμένες στο πώς τις χρησιμοποιείτε. . .  Αυτό που απαιτείται για να ανάψετε ένα φως μέσα σε μια ψυχή που βαδίζει στο σκοτάδι σάς διοχετεύεται, και όσο περισσότερες ερωτήσεις σας κάνουν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε από Μένα, αν θέλετε να απαντήσετε σε εκείνες τις ερωτήσεις. . .  Και όμως δεν θα ικανοποιήσω μια σκέτη περιέργεια, δεν μοιράζω γνώσεις που δεν έχει καθόλου ανάγκη ο άνθρωπος για την πνευματική του ανάπτυξη ή που δεν είναι κατάλληλες για αυτήν. . .  Ωστόσο, δεν θα παραμείνω βουβός στην περίπτωση που Με παρακαλεί ένα παιδί να του απαντήσω σε μια ερώτηση. Αφού θα πρέπει να Μου έχει εμπιστοσύνη και επομένως δεν θα πρέπει να απογοητευτεί. . .

Υπάρχουν μυστήρια τα οποία δεν μπορεί να εξακριβώσει ο ανθρώπινος νους, τα οποία ωστόσο έχουν μια εντελώς φυσιολογική εξήγηση. . .  Υπάρχουν νόμοι, φυσικές δυνάμεις, που μπορούν να αρχίσουν να ισχύουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες: μια ασυνήθιστα αναπτυγμένη νοημοσύνη των ανθρώπων,  οι οποίοι λοιπόν είναι ικανοί να υπολογίσουν αποτελέσματα και οι οποίοι χησιμοποιούν αυτούς τους υπολογισμούς τους για πειράματα, με αποτέλεσμα οι φυσικές δυνάμεις φαινομενικά να τους υπηρετήσουν. . .  δηλαδή με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να είναι κατά κάποιον τρόπο κύριοι εκείνων των δυνάμεων, αξιοποιώντας τα αποτελέσματά τους, τα οποία κατάλαβαν, για τους σκοπούς τους.

Στους ανθρώπου με λιγότερη ευφυΐα φαίνονται ακατόρθωτες τέτοιες επιχειρήσεις, και αυτό που δεν τους είναι κατανοητό το μεταφέρουν συχνά στο βασίλειο του «υπερφυσικού». . .  Σε τέτοια περίπτωση κάνουν πιο πρόθυμα το βήμα στο πνευματικό βασίλειο από ό,τι τότε που τους συνιστάται, με σκοπό την πνευματική τους ωρίμανση, να μπούν σε πνευματικές περιοχές. . .  Όπου φτάνει στα όριά του ο ανθρώπινος νους, ο άνθρωπος είναι πρόθυμος για παραχωρήσεις και αρχίζει να υπολογίζει ενδεχόμενα. . .  Αλλά παραπλανιέται στις σκέψεις του· συγχέει τα επίγεια με τα πνευματικά. . .  Ενώ τα δύο παραμένουν χωριστά.

Κανένας άνθρωπος δεν θα είναι ποτέ ικανός να συνάψει επαφές με όντα εκτός της Γης με έναν τρόπο διαφορετικό από τον πνευματικό. . .  Δηλαδή μπορεί μάλιστα ο άνθρωπος να συνδέεται πνευματικά με κατοίκους άλλων κόσμων, εφόσον αυτό γίνει με καλό πνευματικό σκοπό. Αλλά αυτός ο σύνδεσμος δεν θα γίνει ποτέ με τον τρόπο ότι κάτοικοι εκείνων των κόσμων θα συναντήσουν τους κατοίκους της Γης. . .  γιατί κάτι τέτοιο είναι εντελώς αδύνατο λόγω του ότι για το κάθε έμβιο οργανισμό είναι διαφορετική η σφαίρα μέσα στην οποία ζει και η οποία επίσης βασίζεται σε πρωταρχικούς νόμους.

Εδώ μπορεί να διαπιστώσει κανείς επίσης μια σατανική επενέργεια για να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο η σκέψη των ανθρώπων, αφού εκείνα τα λανθασμένα συμπεράσματα δεν προωθούν τις πνευματικές επιδιώξεις των ανθρώπων, οι οποίοι τώρα προπαθούν να αντιμετωπίσουν και το υπερφυσικό με λογικά επιχειρήματα και οι οποίοι επομένως θα αξιοποιήσουν μόνο επιστημονικά και τη δήθεν απόδειξη έμβιων οργανισμών πάνω σε άλλα άστρα, ενώ δεν είναι πρόθυμοι να πιστέψουν σε μια πνευματική ανάπτυξη ή μετεξέλιξη πάνω σε εκείνα. . .  Σύμφωνα με το προαιώνιο νόμο τα άστρα είναι χωριστά το ένα από το άλλο και θα παραμένουν χωριστά. . .  γιατί ο σκοπός τους είναι η ανάπτυξη των ψυχών και γιατί αυτή γίνεται κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες πάνω σε κάθε άστρο.

Οι εξηγήσεις ασυνήθιστων διαδικασιών με αυτό τον τρόπο είναι επομένως λανθασμένες. . .  Το ότι όμως  χρησιμοποιείται μια ασυνήθιστη δύναμη με έναν τρόπο που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, θα έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις, εσάς τους ανθρώπους. . .  Αφού ανήκει στα σημάδια του τέλους και το γεγονός ότι θα αρχίσουν να ενεργούν ασυνήθιστες δυνάμεις και ότι ο σκοπός για το οποίο χρησιμοποιούνται αυτές οι δυνάμεις μαρτυρεί επίσης από πού πηγάζουν. . .  Και ο αντίπαλός Μου έχει μεγάλη εξουσία κατά την εποχή του τέλους και την εκμεταλλεύεται προς όφελός του. . .  Στην περίπτωση που οι άνθρωποι καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν μέχρι τότε άγνωστες δυνάμεις προς την ευλογία των συνανθρώπων, οι προσπάθειές τους θα έχουν και τη δική Μου ευλογία. . .  Εάν όμως ο σκοπός συνδέεται με ταπεινό ελατήριο, τότε ενεργεί εκείνος που θέλει να σας καταστρέψει. . .  Και αυτός δεν θα ανασύρει το πέπλο του μυστηρίου που κρύβει τις ενέργειές του, θα ρίξει τους ανθρώπους μέσα στη σύγχυση, θα εμποδίσει ό,τι θα υπηρετούσε τη διαφώτισή τους. . . Το θείο, το καλό, το αληθινό όμως ξεπροβάλλει και δεν κρατά τον εαυτό του μυστικό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6067                30-9-1954

Οι πίκρες που επίκεινται. . .

Μεγάλες πίκρες σάς περιμένουν, και απαιτείται ισχυρή πίστη για να αντιμετωπίσει κανείς αυτές τις πίκρες, αφού με τη σωματική σας δύναμη δεν θα μπορείτε να τις διορθώσετε, μάλιστα όμως με την πνευματική δύναμη. Θα πρόκειται όμως για πίκρες που θα αντιμετωπίσετε εξαιτίας της πίστης σας, γιατί έχει έρθει η τελευταία περίοδος, όπου θα απαιτηθεί μια απόφαση από όλους σας. . .  Τα επίγεια δεινά από πριν, τα οποία μεν θα είναι επίσης αναπόφευκτα, επειδή θα ξεκινήσουν την τελευταία φάση, θα αγγίξουν μεν όλους τους ανθρώπους και θα είναι ένα εγερτήριο για όλους, αλλά αυτά τα δεινά θα προξενηθούν από τη φύση, με αποτέλεσμα να τα ανεχτούν οι άνθρωποι με λιγότερα παράπονα. . .

Αλλά τα μεγάλα δεινά που θα πλήξουν τους ανθρώπους λόγω της πίστης τους θα έχουν πνευματικά αίτια και πνευματικά αποτελέσματα, αφού τότε τόσο οι άνθρωποι, ως οι αντίπαλοι του Θεού, όσο και ο Ίδιος ο Θεός, θα απαιτήσουν μια απόφαση, και από αυτή την απόφαση εξαρτάται η ζωή στην αιωνιότητα. . .  Θα απαιτείται από τους ανθρώπους να απαρνηθούν τον Θεό και άρα θα εξαναγκαστούν από πλευράς της κυβερνώσας δύναμης να πάρουν μια απόφαση. . .  Και τότε θα θέλει μια ισχυρή πίστη για να αντισταθεί κανείς σε αυτό το σχέδιο και να πρεσβεύσει ανοιχτά τον Θεό μπροστά στον κόσμο. . .  Όποιος όμως έχει τη θέληση, θα έχει και τη δύναμη να αντισταθεί, αφού αυτή θα του εισρεύσει από Εκείνον τον Οποίο θα πρεσβεύσει χωρίς φόβο.

Και οι πίκρες θα προκαλεστούν από το ότι θα πιέζονται πολύ από τους εχθρούς τους οι πιστοί στον Θεό και από το ότι από την επίγεια άποψη αυτοί θα υφίστανται μεγάλες ζημιές καθώς και από το γεγονός ότι οι λίγοι πιστοί θα δώσουν στους ανθρώπους ένα στόχο επίθεσης εναντίον του οποίου θα λυσσομανήσουν αυτοί με αντίθετο στον Θεό τρόπο. Μια ισχυρή πίστη αποκρούει όλες τις επιθέσεις, μια αδύνατη πίστη αμφιταλαντεύεται και χρειάζεται μια βοήθεια που μάλιστα της παρέχεται, στην περίπτωση που η θέληση του ανθρώπου αναζητά τον Θεό.

Ωστόσο, πρέπει να έρθει αυτή εποχή, γιατί η μέρα του τέλους πλησιάζει και γιατί θα πρέπει να γίνει προηγουμένως ο χωρισμός των πνευμάτων. Πολλοί άνθρωποι ακόμα θα ανακαλεστούν από τη Γη οι οποίοι αναμφισβήτητα θα έπεφταν θύματα του αντιπάλου του Θεού σε καιρούς τέτοιων ταλαιπωριών, και μόνο τους δυνατούς θα αφήσει ο Θεός να συνεχίζουν να ζουν, οι οποίοι θα προβάλουν αντίσταση δυνάμει της θέλησής τους. . .  Ξέρει όμως επίσης ποιοι θα βαδίσουν αναπότρεπτα προς την άβυσσο· ξέρει πού είναι αδύνατη μια αλλαγή της ανθρώπινης θέλησης. . .  Και αυτούς θα αφήσει να κρατήσουν τη ζωή τους, για να πραγματοποιηθούν αυτά που έχουν ανακοινωθεί. . .  για να χωριστούν οι αμνοί από τα ερίφια, προκειμένου να γίνει το μεγάλο καθάρισμα πάνω σε αυτή τη Γη, το οποίο θα ακολουθήσει πάλι μια εποχή ειρήνης, μια εποχή δικαιοσύνης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6069                3-10-1954

Το πνευματικό βασίλειο θα πρέπει να επιδιώκουν οι άνθρωποι. . .

Η πόρτα για το πνευματικό βασίλειο είναι ανοιχτή και ο καθένας μπορεί να μπει για να παραλάβει αυτά που θα του προσφέρι το πνευματικό βασίλειο. Δεν χρειάζεται να μείνει με άδεια χέρια κανένας που να θέλει να παραλάβει. . .  Ένα πράγμα ωστόσο απαιτείται, δηλαδή το να κάνει ο άνθρωπος εθελοντικά το πνευματικό βασίλειο στόχο της επιδίωξής του. Αφού δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να το κάνει. . .  Και είναι η αποστολή του κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής να επιδιώξει το βασίλειο που είναι η αληθινή του πατρίδα. Ήρθε από αυτό το βασίλειο, το εγκατέλειψε κάποτε εθελοντικά και πρέπει να επιστρέψει εκεί εθελοντικά.

Μετά το θάνατο του κορμιού του μπαίνει μεν ξανά στο πνευματικό βασίλειο, μπορεί ωστόσο να μπει σε μια σφαίρα όπου δεν θα είναι μακάριος. . .  Αφού το πνευματικό βασίλειο που θα πρέπει να επιδιώξει είναι το βασίλειο του φωτός. . .  Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος του, τον οποίο μπορεί εύκολα να πετύχει στη Γη. Για αυτό το σκοπό τού δόθηκε η επίγεια του ζωή. . .  Στην περίπτωση που χρησιμοποιεί λάθος την επίγεια του ζωή, στην περίπτωση που επιδιώκει διαφορετικούς στόχους στη Γη, η επίγεια του ζωή ήταν μάταιη και η ψυχή του μπορεί τότε να μένει μόνο σε σφαίρες που δεν μπορούν να της προσφέρουν τίποτα, επειδή βρίσκονται εκτός του φωτεινού βασιλείου, επειδή είναι σκοτεινές και ανταποκρίνονται στην κατάσταση των ψυχών.

Όσο ο άνθρωπος ζει στη Γη είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνει το βήμα προς το πνευματικό βασίλειο, από το οποίο λάμπει το φως. . .  Αφού χρειάζεται μονάχα να θέλει, και τότε τον οδηγούν οι κάτοικοι του φωτεινού βασιλείου, οι οποίοι καταλαβαίνουν τη θέλησή του και τον υπηρετούν. Ο άνθρωπος δεν παύει να σκέφτεται και μπορεί επομένως να αφήνει τις σκέψεις του να περιπλανιούνται προς την αληθινή του πατρίδα, αφού παροτρύνεται συνέχεια να το κάνει αυτό. . .  Στην περίπτωση όμως που απορρίπτει τέτοιες σκέψεις που αναδύονται μέσα του, πρόκειται για την ελεύθερη βούλησή του, την οποία σέβονται και οι κάτοικοι του φωτεινού βασιλείου. . .

Ο άνθρωπος ξέρει επίσης ότι δεν μπορεί μόνος του να παρατείνει τη ζωή του, και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να στοχάζεται αυτά που θα έρθουν μετά. . .  Ήδη η σοβαρή του θέληση να διαφωτιστεί σχετικά είναι ένα βήμα προς το πνευματικό βασίλειο, το οποίο του αποκαλύπτεται σιγά σιγά. . .  Αν όμως η θέλησή του αποκρούει τέτοιες σκέψεις, ο άνθρωπος κλείνει μόνος του την πόρτα και παίρνει τότε το δρόμο προς τα κάτω και προς το βασίλειο από το οποίο είχε ήδη ανεβεί. . .  το οποίο είναι μεν επίσης ένα πνευματικό βασίλειο, όχι όμως ένας στόχος άξιος επιδίωξης, επειδή οι ψυχές σε αυτό το βασίλειο στερούνται κάθε δύναμης και κάθε ακτίνας φωτός. . .  Πρόκειται για ένα βασίλειο των νεκρών με όλη τη σημασία της λέξης, γιατί ζωή μπορεί να υπάρχει μόνο εκεί όπου υπάρχουν φως και δύναμη. Φως και δύναμη έχετε στη διάθεσή σας όσο ζείτε στη Γη, και θα πρέπει να ζητήσετε φως και δύναμη, τότε αυτά  θα σας δοθούν με αφθονία, και θα σας είναι εύκολο να ανεβείτε στο δρόμο προς τα πάνω, προς το βασίλειο του φωτός, προς την αληθινή σας πατρίδα, όπου σας περιμένουν με λαχτάρα όσοι βαδίζουν μέσα στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6070                5-10-1954

«Μην λατρέψεις άλλους θεούς εκτός από Μένα. . .»

Σε όποιον χαρίζετε την αγάπη σας, αυτός είναι ο Θεός σας. . .  Και τώρα εξετάστε στα σοβαρά τι λαχταρά η καρδιά σας, και στην περίπτωση που οι αισθήσεις σας είναι στραμμένες προς τα γήινα πράγματα, ο παράς είναι ο θεός σας, υπηρετείτε ένα είδωλο· έχετε πέσει θύματα εκείνου που είναι ο κύριος του σκότους. . .  Τον Θεό της αγάπης όμως δεν Τον γνωρίζετε όσο υπηρετείτε ένα είδωλο. . .  Και όταν λέει το στόμα σας: «Πιστεύω στον Θεό», πρόκειται για λόγια του αέρα.

Αφού αν είχατε ακλόνητη πίστη σε έναν Θεό της αγάπης, θα Τον αναζητούσατε. Θα υπηρετούσατε μονάχα Αυτόν και θα αποδεσμευόσασταν από ό,τι ανήκει στον κόσμο. . .  δεν θα είχατε κανέναν άλλο θεό  εκός από Μένα. . .  Θα χαρίζατε την αγάπη σας μονάχα σε Μένα, με αποτέλεσμα να είχατε και τη δική Μου αγάπη αιώνια. . .  Δεν θα έπρεπε να χειριστείτε τόσο απερίσκεπτα τη λέξη «Θεός», θα έπρεπε να έχετε επίγνωση της πιο βαθιάς σημασίας της λέξης. . .  Θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας ότι ο Θεός είναι το ύψιστο και τελειότατο Ον, στο Οποίο θα πρέπει να ανήκει ολόκληρη η αγάπη σας. . .  Δεν θα πρέπει να μιλήσετε για πίστη σε Μένα όσο ποθείτε ακόμα έναν άλλο θεό. . .  το γήινος παρά, τον οποίο αγαπάτε πάνω από όλα, εσείς οι άνθρωποι. Να τον πρεσβεύσετε λοιπόν, αλλά μην αναφέρετε το όνομά Μου. . .  Αφού Εγώ, ο προαιώνιος Θεός και Πατέρας, θέλω να κατέχω ολόκληρη την αγάπη σας και δεν θέλω να τη μοιράζομαι με εκείνον τον οποίον επιδιώκετε στην αλήθεια.

Είμαι ο Κύριος, ο Θεός σας. . .   Μην λατρέψετε άλλους θεούς εκτός από Μένα. . .  Έτσι λέει η εντολή Μου, την οποία έχετε διαγράψει εντελώς από τη μνήμη σας, αφού όλοι σας έχετε άλλους θεόυς εκτός από Μένα· οι καρδιές όλων σας προσκολλιούνται σε γήινα αγαθά, όλοι εσείς λατρεύετε είδωλα όσο δεν μπορείτε να αποδεσμευτείτε από τον κόσμο για χάρη Μου, όσο η λαχτάρα σας για Μένα δεν γεμίζει ολόκληρη την καρδιά σας. . .  Μονάχα Εγώ είμαι το καλό, το αληθινό, το αξιαγάπητο, και όποιος λατρεύει ακόμα άλλους θεούς εκτός από Μένα, η πίστη εκείνου δεν είναι ακλόνητη, αλλιώς θα έδιωχνε τα πάντα από την καρδιά του για να υποδεχτεί μονάχα Εμένα, για να υπηρετήσει μονάχα Εμένα. . .  Και μπορείτε να υπηρετείτε μονάχα έναν κύριο. . .  Όπου είναι η αγάπη σας, εκεί είναι ο θεός σας. . .  Σκεφτείτε καλά αυτά τα λόγια και εξετάστε στα σοβαρά σε ποιον θέλετε να χαρίσετε την αγάπη σας. . .  Αφού αυτός θα σας θέσει υπό την κατοχή του. . .  για να σας κάνει μακάριους ή να σας διαφθείρει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6071                6-10-1954

Η αμαρτία είναι αδίκημα κατά της αγάπης. . .

Σε έναν κόσμο της απονίας πρέπει να πάρει διαστάσεις και η αμαρτία, αφού αμαρτία είναι ό,τι παραβιάζει την αγάπη. Αμαρτία είναι ό,τι είναι κατά της θεϊκής τάξης, η οποία βασίζεται στην αγάπη. Όσο λιγότερο λοιπόν ζουν μέσα στην αγάπη οι άνθρωποι, τόσο πιο φανερά βγαίνουν από τη θεϊκή τάξη. . .  αμαρτάνουν και εκδίδονται με αυτό τον τρόπο σε εκείνον που έφερε την αμαρτία στον κόσμο. . .  Αμάρτημα είναι κάθε άδικο που προκύπτει από την απονία. Ο κάθε αμαρτωλός ξεσηκώνεται κατά του Θεού, κατά της αιώνιας Αγάπης, αφού κάνει συνειδητά κάτι που είναι ενάντια στον Θεό. . .  και τον παρασύρει σε αυτό η φιλαυτία του.

Αγαπά τον εαυτό του περισσότερο από τον Θεό. . .  Έχει μάλιστα επίσης μια αγάπη μέσα του, η οποία όμως είναι προσανατολισμένη λάθος, την οποία υιοθέτησε από τον αντίπαλο του Θεού, ο οποίος επίσης αμάρτησε ενώπιον του Θεού, γιατί θεωρούσε τον εαυτό του πιο ισχυρός από τον Θεό, με αποτέλεσμα ότι έπεσε. Άνθρωπος που ζει μέσα στην αγάπη δεν μπορεί να αμαρτάνει. . .  Μπορεί μάλιστα να πέσει, δηλαδή να υποκύψει, λόγω αδυναμίας, στους πειρασμούς του αντιπάλου, αλλά η αγάπη θα τον κάνει να σηκώνεται ξανά και ξανά, θα θέλει να επανορθώσει το άδικό του, θα καταλάβει το αδίκημά του και θα το μετανοιώσει, και θα συγχωρεθεί, γιατί το ίδιο το είναι του ξεσηκώνεται κατά της αμαρτίας, κατά των συνειδητών παραβάσεων της αγάπης. . .  Ο αμαρτωλός είναι χωρίς αγάπη και θα καταλάβει και θα μετανοιώσει τις αμαρτίες του μόνο τότε που θα έχει αναφτεί η αγάπη μέσα του. . .  Μόνο τότε θα απομακρυνθεί από την αμαρτία, μόνο τότε θα προσαρμοστεί στο νόμο της αιώνιας τάξης.

Όσο οι άνθρωποι κυριαρχούνται από την απονία, το άδικο θα εξαπλώνεται. Ο άνθρωπος θα ψάχνει τα δικά του συμφέροντα σε βάρος του συνανθρώπου. Ο δυνατότερος θα πιέζει και θα εκμεταλλεύεται τον αδύναμο, οι άνθρωποι δεν θα σέβονται την ιδιοκτησία του άλλου, δεν θα υπάρχει πια αδελφοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά ο ένας θα θεωρεί εχθρός τον άλλο και θα παίρνει μέτρα εναντίον του ανοιχτά ή κρυφά. . .  Οι άνθρωποι είναι υπόδουλοι του Σατανά, όχι όμως πια παιδιά του Θεού όπως θα έπρεπε να είναι και να γίνουν. . .  Και για αυτό το λόγο η αμαρτία παίρνει διαστάσεις όσο πιο κοντά είναι το τέλος, γιατί η αγάπη λιγοστεύει ανάμεσα στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα αυτοί να προκαλέσουν οι ίδιοι την ημέρα της Κρίσης. . .  Αφού όταν τα πάντα θα έχουν βγει από την τάξη, θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να έρθει το τέλος. . .  προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη ανάλογα με το θεϊκό σχέδιο. . .  προκειμένου να επικρατούν ξανά η αγάπη και η δικαιοσύνη στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6074                9-10-1954

Η προσφώνηση του Θεού είναι αυτονόητη. . .

Αλήθεια. . .

Είναι θέλημα του Θεού να διαδοθεί η αλήθεια, και η αλήθεια μπορεί να δοθεί στους ανθρώπους μονάχα από τον Ίδιο, γιατί η ανθρώπινη θέληση δεν τη διατηρεί καθαρή για πολύ, με αποτέλεσμα η Γη να είναι διαρκώς καλυμένη από το σκοτάδι. . .  γιατί της λείπει το φως. . .  η αιώνια αλήθεια. Ο Θεός με την υπέρμετρη αγάπη Του κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι βαδίζουν μέσα στο σκοτάδι της αβύσσου. Και οι τρόποι Του είναι συχνά ακατανόητοι στους ανθρώπους, αλλά μόνο ακριβώς γιατί το πνεύμα τους είναι ακόμα σκοτεινό, αλλιώς θα θεωρούσαν αυτονόητο το ότι ο Θεός μιλά στους ανθρώπους, το ότι τους μεταδίδει το λόγο Του απευθείας.

Αλλά σ’αυτούς η ενέργειά Του και το αιώνιο σωτήριο σχέδιό Του είναι άγνωστα, και για αυτό το λόγο δεν ξέρουν για τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξής τους στη Γη. Επομένως δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα παρά να τους μεταδοθούν αυτές οι γνώσεις. . .  Πρέπει ο Ίδιος ο Θεός να διδάξει τους ανθρώπους για την αιτία και το στόχο της πορείας τους στη Γη. . .  Πρέπει να ενημερώσει τους ανθρώπους διά του λόγου Του, και το έκανε και θα το κάνει πάντα, όσο υπάρχουν στη Γη άνθρωποι με σκοπό την ανοδική τους ανάπτυξη. Αλλά οι άνθρωποι είναι ήδη τόσο μακριά από τον Θεό ώστε να θεωρούν αδύνατο αυτό το γεγονός. . .  Δεν ξέρουν ή δεν πιστεύουν ότι ο Θεός ο Ίδιος μιλά στους ανθρώπους, γιατί οι ίδιοι βρίσκονται σε μια πνευματική κατάσταση που αποκλείει μια απευθείας προσφώνηση του Θεού. . .

Για αυτό το λόγο δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χρειάζεται μονάχα η ορθή πνευματική τους κατάσταση για να είναι αντάξιοι της προσφώνησης του Θεού. . .  Δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο Θεός επιλέγει τέτοιους ανθρώπους στους οποίους μπορεί να μεταδώσει απευθείας το λόγο Του για να γνωστοποιήσει μέσω αυτών και στους άλλους ανθρώπους αυτά που πρέπει να ξέρουν για να ζήσουν στη Γη με το σωστό τρόπο. Είναι μάλιστα πολύ πιο αξιόπιστο να φροντίζει ο Θεός τα πλάσματά Του όταν ξέρει πως βρίσκονται σε μεγάλη πνευματική ένδεια, παρά να αδιαφορήσει για αυτή την ένδεια χωρίς να τα βοηθήσει. . .

Είναι πολύ πιο αξιόπιστο ότι ο Θεός, ως η αιώνια Αγάπη, μιλά στα παιδιά Του, από το ότι παραμένει βουβός απεναντί τους, από τους οποίους θέλει να αναγνωριστεί ως στοργικός Πατέρας. . .  Ο Θεός μιλά στους ανθρώπους και θα τους μιλά εσαεί, γιατί ο Ίδιος θέλει να γίνει ο σύνδεσμος ανάμεσα στους ανθρώπους και σε Εκείνον και γιατί από τον κάθε σύνδεσμο του παιδιού με τον Πατέρα προκύπτει και μια προσφώνηση και συζήτηση. . .  ενώ έναν Θεό που παραμένει βουβός δεν θα Τον επιδιώξει ποτέ κανείς. Πόσο πολύ βρίσκεται στο σκοτάδι η Γη ώστε οι άνθρωποι δεν θέλουν πια να αναγνωρίσουν ως φως ένα δυνατό φως από τους ουρανούς, αλλά το απορρίπτουν ως προέρχοντας από κάτω. . .  Και πόσο πολύ επιβεβαιώνεται το σκοτάδι από αυτό, πόσο πολύ χαρακτηρίζεται η εποχή του τέλους. . .

Ωστόσο, ο Θεός δεν παίρνει πίσω την αγάπη και τη χάρη Του για αυτό. Θα βρίσκει ξανά και ξανά ανθρώπους που θα επιτρέπουν να εκδηλωθεί ο Ίδιος, και μέσω εκείνων θα γνωστοποιεί ξανά και ξανά το θέλημά Του και θα ανακοινώνει το κοντινό τέλος. . .  Και ευλογημένοι όσοι πιστεύουν στα λόγια Του. . .  ευλογημένοι όσοι πιστεύουν ότι ο Θεός μιλά στους ανθρώπους, γιατί θέλει να τους σώσει από το πιο πυκνό σκοτάδι. . .  Αφού εκείνοι θα βιώσουν την ιδιαίτερη χάρη Του, θα πάρουν παρηγοριά και δύναμη από το λόγο Του τότε που θα πρέπει να Τον πρεσβεύσουν μπροστά στον κόσμο. . .  Και τότε θα αποδειχθεί ότι θα είναι έντονα συνδεδεμένοι μαζί Του, ότι θα πάρουν τη δύναμη απευθείας από Εκείνον, ο Οποίος θα είναι διαρκώς κοντά τους μέσα στο λόγο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6076                12-10-1954

Η ευλογία της αρρώστιας. . .

Σταυροκουβαλητής για την ψυχή. . .

Ο λόγος Μου σας διδάσκει ότι θα πρέπει να Με ακολουθήσετε. . .  Το να αποφύγει κανείς το δρόμο της ακολουθείας του Ιησού δεν οδηγεί στην τελειοποίηση, αφού βαδίζετε τότε σε ένα δρόμο που δεν ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου και που συνεπώς δεν μπορεί να οδηγήσει στο στόχο. . .  Το να ακολουθήσει κανείς τον Ιησού σημαίνει ότι με την ίδια αγάπη, με την ίδια πραότητα και την ίδια υπομονή σηκώνει το σταυρό που του έχει επιβληθεί. Εκείνος βάδισε πράγματι σε ένα δρόμο του σταυρού και κανένας άνθρωπος δεν σήκωσε πάνω του τα πάθη που έρεπε να αντέξει Εκείνος για τους συνανθρώπους Του.

Αλλά μέσω των παθών αυτών απάλλαξε τους ανθρώπους από το μεγάλο βάρος της ενοχής τους και το εξιλέωσε. . .  Αυτός υπέφερε για άλλους. . .  Και έτσι ακριβώς θα πρέπει και εσείς οι άνθρωποι να κουβαλήσετε το σταυρό για την ψυχή σας. . .  η οποία θα έπρεπε να υποφέρει αφάνταστα στο πνευματικό βασίλειο εάν στη Γη δεν είχατε αποδειχθεί σταυροκουβαλητές μέσω της ακολουθείας σας του Ιησού. . .  Ο άνθρωπος θα πρέπει να δημιουργήσει για την ψυχή του ένα πνευματικό φόρεμα που να είναι κάποτε κατάλληλο για την παραλαβή φωτός. . .  Και επομένως τα περιβλήματα της ψυχής πρέπει κατά κάποιον τρόπο να λιώσουν, γιατί σημαίνουν ακόμα ένα αδιαπέραστο εμπόδιο για τις ακτίνες του φωτός.

Αφού και ο ίδιος ο άνθρωπος θα πρέπει να συμβάλει κάτι και να μην στηριχτεί μονάχα στη συγχώρεση των αμαρτιών του από τον Ιησού Χριστό, όσο του δίνεται στη Γη η δυνατότητα να βελτιώσει την κατάσταση της ψυχής του μέσω της βοήθειας της θεϊκής χάρης. . .  Θα πρέπει ταυτόχρονα να διαλύσετε το ίδιο το περίβλημα, όχι μόνο να απαλλάξετε την ψυχή σας από αυτό. . .  εσείς θα πρέπει πάλι να φορτωθείτε την ενοχή του αλύτρωτου πνευματικού (δηλαδή των πνευματικών στοιχειών ή ουσίων που αποτελούν π.χ. το ανθρώπινο κορμί ή το αστρικό του σώμα· σημείωση της μεταφράστριας) που κρατά αιχμάλωτη την ψυχή σας. . .  θα πρέπει επίσης να βοηθήσετε αυτό το πνευματικό να αναπτυχθεί προς τα ύψη. . .  Θα πρέπει να υποφέρετε υπομονετικά για το πνευματικό που βρίσκεται ακόμα σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι εσείς οι ίδιοι, το οποίο διάλεξε εσάς για να απαλλαχτεί από τα δεσμά του.

Αφού όλες οι σωματικές παθήσεις και τα σωματικά ελαττώματα είναι εκδηλώσεις αυτού του δυστυχισμένου πνευματικού, το οποίο εσείς μπορείτε και θα πρέπει να βοηθήσετε, παίρνοντας το δρόμο της ακολουθείας του Ιησού, σηκώνοντας υπομονετικά το σταυρό και επίσης εξιλεώνοντας μια ενοχή για αυτό το πνευματικό που βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο από το δικό σας εξελιχτικό επίπεδο, προκειμένου να γίνει πιο εύκολος ο δρόμος του προς τα ύψη, προκειμένου να έχει ήδη απαλλαχτεί από την ενοχή του πριν να αρχίσει η ανοδική ανάπτυξη και για εκείνο το πνευματικό. . .  Ο Ιησούς σάς ζήτησε να Τον ακολουθήσετε. . .

Αυτός όμως πραγματικά σας λύτρωσε από την αμαρτία και τις συνέπειές της. . .  Πώς θέλετε τώρα να συγκρίνετε τα δύο; Εκείνος θέλει να σας απελευθερώσει από την ενοχή σας, απαιτεί όμως παρ’όλα αυτά να κουβαλήσετε το σταυρό. . .  Έτσι όπως Εκείνος αγαπούσε εσάς, δηλαδή τους συνανθρώπους Του, έτσι και εσείς θα πρέπει να αγαπάτε αυτό που έχει ανάγκη τη βοήθειά σας, προκειμένου να φτάσει επίσης σε μια κατάσταση όπου θα μπορεί να γίνει πάνω του η διαδικασία της λύτρωσης διά του Ιησού Χριστού. . .  Και εσείς θα πρέπει να συμβάλετε στη λύτρωση του ανελεύθερου, και καθήκον σας είναι να φροντίσετε το πνευματικό που περιβάλλει την ψυχή σας σαν περίβλημα, το οποίο (= το πνευματικό· σημείωση της μεταφράστριας) πρέπει να διαλυθεί για να επιτραπούν να μπουν οι ακτίνες του φωτός που σημαίνουν ζωή για την ψυχή. Η διάλυση εκείνων των περιβλημάτων είναι ένα έργο ελέους στο οποίο πρέπει οι ίδιοι να συμμετέχετε, και για αυτό το λόγο ο Ιησούς σάς έδωσε την εντολή: «Σηκώστε το σταυρό σας και ακολουθήστε Με. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser