background

επισκέπτες: 4319

Βιβλίο 77

 

7246                5-1-1959

Έθιμα και λόγια που έχουν γίνει συνήθειες. . .

Ούτε λόγια ούτε εσωτερικοί τύποι φτάνουν για να αλλάξει κανείς τον χαρακτήρα του στην περίπτωση που η καρδιά του δεν δίνει στα λόγια τη ζωή ή συμμετέχει στις πράξεις σας. Σε σας τους ανθρώπους δόθηκαν πολλοί κανόνες και επιδιώκετε πάντα μόνο να ανταποκρίνεστε σε αυτούς τους κανόνες και σε αυτές τις απαιτήσεις χωρίς να σκεφτείτε αν συμμετάσχει και η καρδιά σας ή αν πρόκειται πραγματικά μόνο για κενόυς τύπους τους οποίους εκτελείτε μέσω πράξεων στις οποίες λείπει οποιαδήποτε δική σας στάση απέναντί τους. Τέτοιες «τηρήσεις» απαιτήσεων όμως δεν θα σας αποφέρουν καμία ευλογία, δεν θα σας οδηγήσουν ούτε ένα βήμα προς τα πάνω. Θα παραμένουν πάντα μόνο κενές πράξεις ή κενά λόγια, τα οποία δεν αξίζουν περισσότερο από πράξεις ή λόγια που δεν εκτελέστηκαν ή δεν ειπώθηκαν ποτέ.

Και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να λογοδοτείτε πιο συχνά στον εαυτό σας για τη σκέψη, τα λόγια και την πράξη σας. Θα έπρεπε να παρατηρείτε τον εαυτό σας και να κάνετε αυτοκριτική, προκειμένου να μην γίνει ολόκληρο το είναι σας ένα στερεότυπο και να παραμείνει μάταιη η επίγεια σας ζωή. Ψάξτε κυρίως να βρείτε την αλήθεια. . .  Ό,τι και να είναι, σκεφτείτε το και μετά πάρτε συνειδητά θέση. Είτε μιλάτε είτε δράτε, τα λόγια και οι πράξεις σας θα ανταποκρίνονται τότε πάντα στα εσώτατα συναισθήματά σας, η καρδιά σας θα συμμετέχει, με αποτέλεσμα τα πάντα να ζωντανέψουν.  Και τότε θα καταλαβαίνετε βέβαια ό,τι λάθος και να σας πλησιάσει ή και να σας προσφερθεί. Και μόνο τότε θα πάρετε μια συνειδητή στάση, θα απορρίπτετε το λάθος και θα αποδέχεστε το σωστό και θα δράτε ανάλογα.

Ποιο όφελος όμως να έχουν για σας λόγια ή πράξεις τα οποία λέτε ή τις οποίες εκτελείτε μόνο με εντολή άλλων χωρίς να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι άραγε λέτε ή κάνετε. Μπορείτε μάλιστα να φανταστείτε ότι ο Θεός δεν μπορεί να σας αξιολογήσει από πράγματα στα οποία μένει αμέτοχη η καρδιά σας· ότι δεν μπορεί να πάρει υπόψη Του όταν σας αξιολογήσει κάτι που εκτελείτε υπάκουα χωρίς να έχετε επίγνωση αυτού που κάνετε. Μπορεί εκπαιδευτικά να εξοικειωθήκατε με τέτοιες πράξεις, μπορεί να σας έμαθαν μέσω της ανατροφής σας να επαναλαμβάνετε ορισμένα λόγια χωρίς να συμμετάσχει σε αυτά ούτε μια δική σας σκέψη. . .

Πώς θα έπρεπε να αξιολογήσει ο Θεός τέτοια λόγια ή τέτοιες πράξεις; Μόνο τότε που θα έχετε πάρει θέση οι ίδιοι θα αξιολογηθούν τα λόγια και οι πράξεις σας. Ωστόσο, θα πρέπει να λογοδοτήσετε και για τέτοιες πράξεις ή για τέτοια λόγια, γιατί κάνατε κατάχρηση της ζωτικής σας δύναμης και γιατί χαραμίσατε απερίσκεπτα το χρόνο σας, ο οποίος σας δόθηκε μόνο για να ωριμάσουν οι ψυχές σας. Και έτσι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να εξετάζετε όλα όσα σας μεταδίδονται από έξω. . .  ότι δεν πρέπει να τηρείτε στερεότυπα τα έθιμα της παιδικής σας ηλικίας, αλλά οτι θα πρέπει να σκέφτεστε τα πάντα μόλις έχετε ακρετό μυαλό για να το κάνετε. . .  Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι φτάνει μονάχα το μυαλό σας για να αποφασίσετε για αλήθεια ή αναλήθεια. . .

Αλλά θα έπρεπε να σκεφτείτε αυτά που έχουν γίνει συνήθειες μέσα σας και να αναλογιστείτε την αξία τους και να πάρετε οι ίδιοι θέση σε εκείνα. Μην αρκείστε σε κενά λόγια ή σε νεκρές πράξεις, τα οποία ζωντανεύουν μόνο τότε που συμμετέχει η καρδιά σας. Τότε θα ζείτε συνειδητά τη ζωή σας. Μόνο τότε από μια ερώτηση θα προκύπτουν ξανά και ξανά νέες ερωτήσεις. Μόνο τότε θα ζωντανέψουν οι γνώσεις τις οποίες επίσης αποδεχθήκατε μηχανικά και μόνο τότε θα μπορείτε να μιλήσετε για μια άνοδος, εφόσον είναι καλή η θέλησή σας. . .  Πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας να αποκτήσετε τη ζωή, η καρδιά σας πρέπει να συμμετέχει παντού και πρέπει να απεχθάνεστε οποιοδήποτε τύπο ή οποιαδήποτε νεκρά λόγια. . .  Τότε η ζωή σας δεν θα είναι μάταιη, θα σημειώσετε μια επιτυχία στο τέλος, θα έχετε ωριμάσει ακρετά και η ψυχή σας θα έχει πετύχει ένα κέρδος για την αιωνιότητα. . .

 

                                                                                                                                              Αμήν

 

7247                6-1-1959

«Θέλω να σας στείλω τον «Παράκλητο». . .»

Θέλω να παρηγορηθείτε όλοι όσοι βαδίζετε μέσα από την επίγεια σας ζωή λυπημένοι ή φοβισμένοι. Η αγάπη Μου θα σας ακολουθεί πάντα και η αγάπη Μου δεν θέλει να υποφέρετε. Και έτσι θέλω να σας στείλω το σωστό Παράκλητο, το Πνεύμα Μου, το οποίο θα σας μεταδώσει λόγια αγάπης, λόγια παρηγοριάς και λόγια δύναμης. Σας υποσχέθηκα το Πνεύμα Μου, το οποίο θα σας παρηγορούσε όταν δεν θα βρισκόμουν πια μέσα στο κορμί Μου πάνω στη Γη. Και αυτή η υπόσχεση ισχύει για όλους όσοι βαδίζουν στο δρόμο πάνω στη Γη. . .  Θέλω πάντα να είμαι μαζί τους μέσα στο Πνεύμα και να τους μιλάω, προκειμένου να μην αισθάνονται μόνοι και έρημοι, προκειμένου να μην χρειάζεται να θρηνούν, προκειμένου να μην φοβούνται και να μην απελπίζονται. . .  Αφού είμαι ο Ίδιος κοντά σε όσους Με παρακαλέσουν για παρηγοριά και δύναμη και αγάπη.

Το Πνεύμα Μου είναι πράγματι ένας Παράκλητος, αφού μπορεί άραγε να σας μιλήσει ένας άνθρωπος με περισσότερη αγάπη από ό,τι το κάνει η Ίδια η Αιώνια Αγάπη; Και η Αιώνια Αγάπη εκδηλώνεται διά του Πνεύματος, όπως το υποσχέθηκε: «Θέλω να σας στείλω τον Παράκλητο, το Πνεύμα της αλήθειας. . .» Και αυτό το Πνεύμα, το οποίο είναι η ακτινοβολία Μου, πράγματι θα σας ενθαρρύνει και θα σας παρηγορεί. Δεν θα σας αφήνει μέσα στην αδυναμία, θα σας ενισχύει και θα σας χαρίζει ξανά και ξανά κουράγιο και δύναμη. Και θα μπορείτε πάντα να τα βγάζετε πέρα με την επίγεια σας ζωή, γιατί θα στηρίζεστε σε Μένα τον Ίδιο, στην περίπτωση που ο πνευματικός σπινθήρας σας συνδέεται με το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα για να παρηγορηθεί από αυτό.

Για αυτό το λόγο θα υπάρχει πάντα μόνο ένας δρόμος όταν η καρδιά είναι λυπημένη, όταν ο άνθρωπος κοντεύει να απελπιστεί μέσα σε γήινα ή σε πνευματικά δεινά. . .  το δρόμο για Εμένα τον Ίδιο, προκειμένου το Πνεύμα Μου να ενεργήσει μέσα σας, να μπορέσει να εκδηλωθεί και να το κάνει πράγματι με έναν τρόπο ώστε θα συνεχίσετε να βαδίζετε πάνω στο δρόμο σας ενισχυμένοι και παρηγορημένοι, προς το σωστό στόχο. Αφού τότε θα σας μιλήσω ο Ίδιος και τα λόγια Μου θα αγγίξουν την καρδιά σας σαν βάλσαμο. Θα καταπραΰνουν όλους τους πόνους και θα τελειώσουν όλα τα κρυφά προβλήματα. Ο λόγος Μου θα διεισδύσει μέσα στις καρδιές σας και θα φέρει στον καθένα την παρηγοριά την οποία θα έχει ανάγκη μέσα στη λύπη του.

Δεν είπα αυθαίρετα αυτά τα λόγια: «Θέλω να σας στείλω τον Παράκλητο. . .» Αφού ήξερα για τα ποικίλα δεινά μέσα στα οποία θα καταλήξουν τα παιδιά Μου όταν θέλουν να ακολουθήσουν τον Ιησού. Δεν θα μπορούν να γλιτώσουν από τα δεινά πάνω σε αυτό το δρόμο και μέσα σε αυτά τα δεινά ήθελα να τους διαβεβαιώσω την παρηγοριά Μου. . .  Και αφού σωματικά δεν βρισκόμουν πια πάνω στη Γη, υποσχέθηκα στους δικούς Μου τον «παρηγορητή», το Πνεύμα Μου. . .  δηλαδή Εμένα τον Ίδιο, μόνο όχι ορατό ως άνθρωπο, αλλά παρ’όλα αυτά παρών κοντά στον καθένα που να έχει ανάγκη παρηγοριά και δύναμη και που να Με επικαλεστεί μέσα στα δεινά του. Αλλά δεν μπορώ να παρέμβω παρηγορητικά όπου δεν παρακαλά κανείς για το Πνεύμα Μου, όπου δεν υπάρχει κανένας δεσμός μεταξύ του πνευματικού σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο και του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος.

Πρέπει να περιμένω ώσπου να φτάσει στα αφτιά Μου η επίκληση ενός ανθρώπου μέσα σε δεινά που να περιμένει τη βοήθειά Μου. Τότε θα είμαι μάλιστα πρόθυμος να βοηθήσω, αφού τον Παράκλητό Μου τον υποσχέθηκα σε όλους όσοι Με πιστεύουν και που το επιθυμούν. . .  Και για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να απελπιστεί κανένας άνθρωπος, ό,τι και να τον πιέσει. . .  αφού θα βρει πάντα παρηγοριά και βοήθεια κοντά Μου και θα του τις παρέχω ολοφάνερα, προκειμένου να αποκαλυφθούν το «Πνεύμα Μου» και η ενέργειά Μου, σύμφωνα με την υπόσχεσή Μου: «Θέλω να σας στείλω τον Παράκλητο, το Πνεύμα της αλήθειας. . .» Πάνω σε αυτή την υπόσχεσή Μου μπορείτε να βασιστείτε όταν είστε απελπισμένοι ή στεναχωρημένοι, αφού ο λόγος Μου είναι αλήθεια, και κανείς δεν θα χρειαστεί να παραμείνει χωρίς παρηγοριά που να απευθυνθεί σε Μένα μέσα στα δεινά του. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

7248                7-1-1958

Ο καημός καθαρίζει την ψυχή. . .

Σας δίνονται πολύ περισσότερα από ό,τι σας παίρνονται, αφού παραλαβαίνετε πνευματικά αγαθά εκεί όπου δίνετε γήινα αγαθά. Μπορεί φαινομενικά να αισθανθείτε παραμερισμένοι, μπορεί να πιστέψετε ότι πρέπει να κουβαλήσετε βάρη, μπορεί να αισθανθείτε πιεσμένοι και στεναχωρημένοι από την επίγεια άποψη, αλλά το ίδιο βέβαιο είναι ότι «παραλαβαίνετε» από την πνευματική άποψη. . .  Το ελάχιστο θα είναι ένα μεγάλο εξαγνισμό της ψυχής σας τον οποίο θα παραλάβετε ως αντίδωρο για εκείνους τους επίγειους περιορισμούς ή για τα κάθε είδους εμπόδια. Μπορείτε να ωριμάσετε μόνο μέσω εμποδίων. Στην περίπτωση όμως που η επίγεια σας ζωή κυλά πάντα ομαλά, υπάρχουν μόνο λίγες ή δεν υπάρχουν καθόλου δυνατότητες για να ωριμάσετε και η ανάπτυξη της ψυχής σας θα παραμείνει στάσιμη.

Στην περίπτωση όμως που αισθάνεστε στεναχωρημένοι, απευθυνθείτε απλά στον Ιησού Χριστό και θα σας βοηθήσω να κουβαλήσετε το βάρος ή θα σας το πάρει. Και μην έχετε καθόλου αμφιβολίες για το αν θα σας ακούσει. . .  Ξέρει γιατί πρέπει να παλεύετε πάνω σε αυτή τη Γη και για αυτό το λόγο στέκεται πάντα δίπλα σας, περιμένοντας μόνο την επίκλησή σας. Αυτή Του δίνει τη δυνατότητα να σταθεί ανάμεσα σε σας και στον εχθρό. . .  Αυτή η επίκληση πρέπει να προέλθει από εσάς τους ίδιους, τότε όμως θα είναι βέβαια επιτυχής. Η αδυναμία της πίστης σας ή μια έστω και ελάχιστη αμφιβολία ωστόσο δίνουν στον αντίπαλο του Θεού ξανά και ξανά το δικαίωμα να σας πλησιάζει και να σας αποδυναμώνει όλο και περισσότερο. . .  Και πρέπει οι ίδιοι να αμυνθείτε, παραδίδοντας στον Ιησού Χριστό, φωνάζοντάς Τον, προκειμένου να εκτοπίσει εκείνον και να σας προστατέψει από εκείνον.

Και πράγματι καμία επίκληση δεν θα είναι μάταιη. . .  Αφού η αγάπη Του δεν φεύγει από δίπλα σας, αλλά θέλει τη δική σας αγάπη και την επιθυμία σας για Εκείνον για να μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Αλλά η κάθε δοκιμασία την οποία περάσατε επιτυχώς αποφέρει στην ψυχή σας ένα σημαντικό προβάδισμα. Και κάποτε θα καταλάβετε πώς αυτοί οι εσωτερικοί αγώνες συνέβαλαν στο καθάρισμα της ψυχής σας, η οποία λαχταρά την τελειότητα και η οποία πρέπει ακόμα να παλεύει τα εμπόδια μέχρι το τέλος της ζωής της. Επομένως, ευλογήστε την κάθε ώρα που υποφέρετε στη Γη, σωματικά η ψυχικά, και να ξέρετε ότι παρ’όλα αυτά πλεονεκτείτε έναντι εκείνους που βαδίζουν αμέριμα και χωρίς πιέσεις μέσα από την επίγεια τους ζωή και που δεν περνούν από εκείνη την εξαγνιστήρια διαδικασία, γιατί δεν την επιδιώκουν σοβαρά. Και για αυτό το λόγο η επίγεια τους ζωή τούς προσφέρει ακόμα πολλά ωραία πράγματα, τα οποία απολαμβάνουν.

Δεν δίνουν τίποτα και άρα δεν μπορούν να παραλάβουν πολλά. . .  Παίρνουν από τον κόσμο οτιδήποτε και να μπορούν και αδιαφορούν για την ποιότητα των ψυχών τους. Για αυτό το λόγο η ψυχή τους δεν υποφέρει, αλλά κάποτε αργότερα θα πρέπει να υποφέρει διπλάσια, όταν καταλάβει την ελαττωματικότητά της και όταν θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έκανε τίποτα για τον εξαγνισμό της στη Γη. Ο κάθε άνθρωπος που υποφέρει στη Γη πλεονεκτεί έναντι εκείνους που βαδίζουν ελαφρώς και αμέριμνα μέσα από την επίγεια τους ζωή. . .  Παρ’όλα αυτά και ένας αληθινός χριστιανός μπορεί να είναι ξέγνοιαστος εμπιστεύοντας ότι χρειάζεται πάντα μόνο να φορτώνει στον Ιησού Χριστό τις στεναχώριες και τα βάρη του, με αποτέλεσμα η ζωή του να είναι υποφερτή.

Αφού η εμπιστοσύνη εκείνου δεν θα απογοητευθεί. Και η βεβαιότητα του να έχει πάντα στο πλευρό του ένα μόνιμο βοηθό προκαλεί στον άνθρωπο εκείνη την αμέριμνη ευθυμία η οποία θα έπρεπε να στολίζει έναν καλό χριστιανό. Επομένως άλλη μια φορά: Ευλογήστε τα δεινά εάν μόνο σας ωθήσουν στον Ιησού Χριστό, σε Αυτόν Που θα σας βοηθήσει να κουβαλήσετε το σταυρό σας εάν μόνο Του το ζητήσετε. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

7250                8-1-1958

Αποδείξεις για την ύπαρξη του Ιησού πάνω στη Γη. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 123 - 127. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Στον κάθε άνθρωπο δίνεται η δυνατότητα να εξιχνιάσει το μυστήριο της ενανθρώπισης του Θεού, και τότε ο κάθε άνθρωπος θα έχει μια απόδειξη για την ύπαρξη του Ιησού, ο Οποίος θα του αποκαλυφθεί ως ο Γιος του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, ούτως ώστε κάθε άλλη απόδειξη θα είναι περιττή. Διότι όταν κανείς συνειδητοποιήσει τι σημαίνει η ενανθρώπιση του Θεού, καταλαβαίνει επίσης και ότι και γιατί είναι απαραίτητη η πίστη, γιατί οι αποδείξεις είναι περισσότερο ανασταλτικές και δεν ευνοούν την αναπτυξιακή πορεία της ψυχής, η οποία είναι ο σκοπός της ανθρώπινης παρουσίας στη Γη.

Το ότι ενσαρκώθηκε ο Ίδιος ο Θεός μέσα στον Ιησού Χριστό, δηλαδή μέσα στον άνθρωπο Ιησού, είναι και παραμένει απίστευτο για όσους δεν έχουν κανενός είδους πνευματικό δεσμό και για εκείνους για τους οποίους ο πνευματικός αγώνας είναι έννοια άγνωστη. . .  Ως πνευματικός αγώνας δε, εννοείται η «διαδικασία εξέλιξης της ψυχής», γιατί η ζωή τής έχει δοθεί όχι ως αυτοσκοπός, αλλά μόνο ως μέσο για την επίτευξη του σκοπού. Όποιος λοιπόν δεν αγωνίζεται πνευματικά, δεν έχει «αφυπνιστεί», πράγμα που σημαίνει ότι οι σκέψεις του οδηγούνται πιο εύκολα στο λάθος παρά στην αλήθεια. Θα αποδεχθεί δηλαδή ευκολότερα ένα ψέμα ως αλήθεια, ενώ η καθαρή αλήθεια θα του φανεί αντίθετα μην αποδεκτή. . .  ακριβώς επειδή το πνεύμα του είναι ακόμα στο σκοτάδι. Με το πνεύμα βέβαια δεν εννοείται ο νους του, αλλά ο σπινθήρας μέσα στον άνθρωπο ο οποίος είναι μέρος του Θεού.

Ένας τέτοιος άνθρωπος επομένως, δεν αποδέχεται καμία καθαρά πνευματική αιτία και ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να συλλάβει ότι η ενανθρώπιση του Θεού είναι ακριβώς «αποτέλεσμα» μιας τέτοιας πνευματικής «αιτίας». Ωστόσο, η ενανθρώπιση είναι όντως γεγονός. Ο Ίδιος ο Θεός ενσαρκώθηκε μέσα σε έναν άνθρωπο. Και ο άνθρωπος εκείνος ήταν ο Ιησούς, ο γιος της Μαρίας, τον Οποίο τεκνοποίησε το Πνεύμα του Θεού. Δεν έπρεπε τίποτα να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να πιστέψουν και για αυτό η μεν γέννηση του Ιησού έγινε εντελώς με τους ανθρώπινους νόμους, όχι όμως η τεκνοποίησή Του. . .  Δεν πρέπει να τολμήσουν να αμφισβητού αυτό οι άνθρωποι, γιατί φτάνει να σκεφτούν ότι όλα τα πλάσματα, όπως και ολόκληρη η δημιουργία, προήλθαν από τη δύναμη του Θεού. Επομένως είναι πράγματι δυνατόν για αυτή τη δύναμη να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ον μόνο με τη θέλησή Του.

Αυτή η γέννηση, λοιπόν, έγινε χωρίς γονιμοποίηση για κάποιους πνευματικούς λόγους, οι οποίοι είναι ευκολονόητοι για ένα αφυπνισμένο πνεύμα. Πρέπει για αυτό να γνωρίζει ο άνθρωπος ότι ολόκληρη η δημιουργία προέκυψε από πνευματικά αίτια, τα οποία οφείλονταν στην ελεύθερη βούληση των αρχέγονων πνευματικών όντων. Αυτή δε η ελεύθερη βούληση παίζει ένα βασικό ρόλο και στην ύπαρξη του ανθρώπου. . .  του αρχέγονου πνεύματος που δημιουργήθηκε κάποτε. . .  Αυτός ο ρόλος είναι σημαντικός και είναι επίσης η εξήγηση για το ότι δεν μπορούν να βρεθούν καθόλου ή μόνο ελάχιστες αποδείξεις για την ύπαρξη του ανθρώπου Ιησού. Αφού δεν επιτρέπεται κανενός είδους πίεση να υποχρεώνει τον άνθρωπο να πάρει θέση, θετική ή αρνητική, απέναντι στον Ιησού Χριστό, τον θείο Λυτρωτή.

Η τοποθέτηση απέναντι στον Χριστό πρέπει να γίνεται με πλήρη ελευθερία της θέλησης, γιατί από αυτή την ελευθερία αποκλειστικά εξαρτάται το αν ο άνθρωπος θα ξαναγίνει η πρωταρχική οντότητα που ήταν κάποτε, πράγμα που είναι άλλωστε ο σκοπός της ύπαρξής του στη Γη. Οτιδήποτε μπορεί να αποδειχθεί, οδηγεί αναγκατικά σε μια απόφαση. . .  Δεν επιτρέπεται όμως να πάρει ο άνθρωπος με τη βία αυτή τη συγκεκριμένη απόφαση, εφόσον το ζητούμενο είναι να κατακτήσει και πάλι την τελειότητα που είχε αρχικά ως αρχέγονη οντότητα, η οποία τελειότητα είανι άλλωστε ο σκοπός και ο προορισμός όλης της δημιουργίας. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζει προηγούμενα ο άνθρωπος για την πρώτη αρχή και τον προορισμό όλων όσων υπάρχουν, για το νόημα και το σκοπό της δημιουργίας και όλων των πλασμάτων που περιλαμβάνονται μέσα της. Αλλά αυτή τη γνώση δεν πρόκειται ποτέ και με κανέναν τρόπο να την αντλήσει από τα βιβλία, πρέπει να του δοθεί μέσω του Πνεύματος του Θεού, ο Οποίος είναι αυτή καθαυτή η Αιώνια Αλήθεια. Αυτό όμως απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες μπορεί βέβαια να τις πληροί ο καθένας, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θέλουν όντως να τις πληρούν.

Το Πνεύμα του Θεού όμως μπορεί να εκφράζεται μονάχα εκεί όπου υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις: μια ζωντανή πίστη στον Θεό, η οποία μπορεί να ζωντανέψει μόνο διά της αγάπης. Και πρέπει να ζητήσει κανείς συνειδητά να του δοθεί η αλήθεια από τον Θεό, έχοντας ακριβώς την πίστη ότι ο Θεός θα του τη δώσει. . .  Και όντως του δίνεται, διότι τότε το Πνεύμα του Θεού συνδέεται με τον πνευματικό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο, ο οποίος σπινθήρας είναι δικό Του μερίδιο, και έτσι ο άνθρωπος διδάσκεται από το Πνεύμα. . .  Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να το πιστέψει αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να κατακτήσει τη σοφία, το φως της γνώσης. . .

Όποιος όμως το πιστεύει, θα του φανερωθούν οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις και θα καταλάβει πεντακάθαρα πράγματα που για τους άλλους είναι ακατανόητα. Θα μπορεί να συλλάβει τις αλληλεξαρτήσεις των πάντων μεταξύ τους και η ενανθρώπιση του Θεού μέσα στον Ιησού θα είναι για αυτόν ένα τόσο θαυμαστά λυμένο πρόβλημα, που δεν χρειάζεται κανενός είδους αποδείξεις πλέον. Και παρ’όλα αυτά θα μπορεί να διακρίνει μέσα σε όλα τα πράγματα πολύ καθαρότερα από ό,τι θα ήταν σε θέση να το κάνει ο οξυδερκέστερος νους. Για ένα αφυπνισμένο πνεύμα δεν παίζει κανένα ρόλο πόσος καιρός έχει περάσει από τον ερχομό του Ιησού στη Γη. Γιατί ο ερχομός αυτός δεν απέβλεπε σε ένα συγκεκριμένο μόνο κύκλο ανθρώπων, παρά ισχύει για όλους τους ανθρώπους στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. . .

Όλοι οι άνθρωποι θα μάθουν για αυτή την επίγεια πορεία του Ιησού, χωρίς ωστόσο να χρειάζονται αποδείξεις για την ύπαρξή Του, εφόσον το πνεύμα τους είναι αφυπνισμένο. Ωστόσο, χωρίς την αφύπνιση του πνεύματος και οι πιο ατράντακτες αποδείξεις θα ήταν άχρηστες για την κατάκτηση της ψυχικής ωριμότητας. Γιατί μια πίστη που έχει βασιστεί σε αποδείξεις δεν είναι πίστη, δεδομένου ότι η αληθινή πίστη σέβεται την ελευθερία της θέλησης και είναι εξάλλου η μόνη πίστη που έχει αξία. Ο νους του ανθρώπου δεν έχει καμία ή παρά ελάχιστη σκέχη με την αφύπνιση του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. . .

Η αφύπνιση είναι αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη, μιας ζωής με πραγματικά ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Για το λόγο αυτό η εντρύφηση σε βαθύτατα μυστήρια δεν είναι αποτέλεσμα μιας εντατικής διανοητικής δραστηριότητας, αλλά αποτελεί αποκλειστικά προνόμιο εκείνων που τηρούν τις εντολές του Θεού, τις οποίες δίδαξε ο άνθρωπος Ιησούς όταν ήταν στη Γη: «Αγάπα τον Θεό πάνω από όλα και το διπλανό σου σαν και σένα τον ίδιο. . .» Το αποτέλεσμα που προκύπτει από την εκπλήρωση αυτών των εντολών είναι η ασφαλέστερη και σαφέστερη απόδειξη για την ύπαρξη του Ιησού. Γιατί τότε το Πνεύμα από τον Θεό οδηγεί τον άνθρωπο σε όλη την αλήθεια και του φανερώνει όλες τις πνευματικές αιτίες και τις συναρτήσεις τους, τις οποίες ο νους δεν μπορεί ποτέ να του τις δώσει. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

7251                10-1-1958

Η αγάπη είναι το κλειδί για τη σοφία. . .

Θα κινείστε μέσα σε λανθασμένες σκέψεις όσο δεν προσέχετε τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για τον διπλανό. . .  Όσο και να ερευνήσετε και να συλλογιστείτε, δεν θα έχετε κανένα όφελος. Χωρίς μια δική σας ζωή με αγάπη το αποτέλεσμα των ερευνών σας θα είναι πάντα αποτυχίες, δηλαδή δεν θα ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αλλά μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή, και θα διαπιστώνατε με έκπληξη ότι και πώς θα αλλάξει η σκέψη σας. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί μόνος του να μεταμορφώσει τον εαυτό του σε αγάπη, γιατί του βάλθηκε μέσα στην καρδιά του η ικανότητα να αγαπά και γιατί τις περισσότερες φορές φταίει μόνο η θέλησή του εάν δεν χρησιμποιεί αυτή την ικανότητα, εάν δεν αρχίζει να δρα με αγάπη.

Και για αυτό το λόγο μόνο λίγοι άνθρωποι θα θέλουν να κάνουν αυτή τη δοκιμή. Αλλά με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να προσκομίσουν τόσο εύκολα μια απόδειξη, η οποία θα τους έκανε αφάνταστα ευτυχισμένους, γιατί θα αρχίσει ξαφνικά να λάμπει ένα φως μέσα στις καρδιές τους. Το ότι η σοφία, το φως της γνώσης, είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη, δεν θέλουν να το αποδεχθούν οι άνθρωποι ως αλήθεια. Αφού δεν μπορούν να εναρμονίσουν μια ορμή της καρδιάς τους με τη δραστηριότητα του μυαλού τους. Δεν θέλουν να συνδέσουν τη συναισθηματική ζωή με την οξεία λογική σκέψη. Και ωστόσο η αγάπη είναι το κλειδί για τη σοφία και δεν θα κινείται μέσα στην αλήθεια κανένας άνθρωπος που δεν προσέχει τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για τον διπλανό.

Αλλά πρόκειται για μια τόσο εύκολη εξήγηση, δηλαδή ότι ο Θεός είναι η Αλήθεια και επίσης η Ίδια η Αγάπη. Το ένα είναι αδιανόητο χωρίς το άλλο, έτσι όπως και η φωτιά ακτινοβολεί φως, επομένως πρέπει και από τη φωτιά της αγάπης να προκύπτει το φως της σοφίας. Δεν φτάνει μονάχα το μυαλό για να εξιχνιάσει κανείς την αλήθεια. Το μυαλό σε συνδυασμό με τον αγάπη όμως εξερευνά τα πιο βαθιά βάθη της θεϊκής σοφίας. . .  Όσο αλαζονική να σας φανεί αυτή η δήλωση σε σας τους ανθρώπους. . .  Θα μπορούσατε να προσκομίσετε οι ίδιοι την απόδειξη εάν θέλατε σοβαρά να βαδίζετε μόνο μέσα στην αλήθεια. Για αυτό το λόγο θα είναι μάταιες όλες οι προσπάθειές σας να διεισδύσετε μέσα σε πνευματικά μυστικά, να διεισδύσετε σε πράγματα που δεν αποδεικνύονται με επίγειους τρόπους και τα οποία όμως είναι σημαντικά για έναν άνθρωπο που αγαπά την αλήθεια.

Ένας άνθρωπος όμως που μεταμόρφωσε σε ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον το είναι του, το οποίο στην αρχή της ενσάρκωσής του ως άνθρωπος γνωρίζει κυρίως τη φιλαυτία, θα κινείται μέσα σε μια σκέψη που ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή που είναι κατά πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από ό,τι η σκέψη ενός λογικού ανθρώπου στον οποίο λείπει η αγάπη. Πιστέψτε αυτό, εσείς οι άνθρωποι, και μεταμορφώστε το είναι σας, ούτως ώστε να γίνει αγάπη. Και θα έχετε εκπληρώσει την αποστολή σας στη Γη, και το αστραφτερό φως της γνώσης θα είναι η αμοιβή σας ήδη στη Γη και ακόμα πολύ περισσότερο στο άλλο βασίλειο, στο οποίο θα μπείτε όλοι μετά την πορεία σας πάνω σε αυτή τη Γη. Γιατί εκείνο είναι η αληθινή σας πατρίδα, όπου βρισκόσασταν κάποτε και την οποία εγκαταλείψατε με την ελεύθερη θέλησή σας, γιατί ριχθήκατε στο σκοτάδι μόνοι σας σβήνοντας το φως της αγάπης μέσα σας.

Στη Γη δεν έχετε επίγνωση των πνευματικών συναρτήσεων, αλλά και εκεί η έλλειψη αγάπης ήταν ο παράγοντας που προκάλεσε το πνευματικό σας σκοτάδι. Και μπορεί να ανάψει ξανά το φως μέσα σας μόνο τότε που θα μετατρέψετε τη φιλαυτία σας σε ανιδιοτελή αγάπη και που θα πλησιάσετε και πάλι τη Θεότητα με αυτό τον τρόπο, η Ουσία της Οποίας είναι η Αγάπη και η Οποία θέλει να σας κερδίσει πίσω. . .  Και προκειμένου να καθαριστεί η σκέψη σας και να μάθετε να κατανοήσετε τις συναρτήσεις που σχετίζονται με την επίγεια σας αποστολή, πρέπει να ανάψετε πάλι την αγάπη μέσα σας. Πρέπει, με λίγα λόγια, να επιστρέψετε στον Θεό, να συνδεθείτε μαζί Του, ο Οποίος είναι η Ίδια η Αγάπη. . .  Τότε θα πάρετε πίσω το φως και τη δύναμη και την ελευθερία, έτσι όπως ήσασταν στην πρώτη αρχή. Και θα καταλαβαίνετε τα πάντα μέσα στο πιο αστραφτερό φως, θα είστε και πάλι μακάριοι, γιατί η Αιώνια Αγάπη θα σας ακτινοβολεί όπως κάποτε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7253                12-1-1959

Σωστή χρήση της ζωτικής δύναμης: Ενέργεια με αγάπη. . .

Η κάθε μέρα έχει καινούργιες απαιτήσεις από εσάς και έχετε ξανά και ξανά ανάγκη δύναμη για να ανταποκρίνεστε σε αυτές τις απαιτήσεις. Και όσο έχετε ακόμα στη διάθεσή σας τη ζωτική δύναμη, θα είστε και ικανοί να εκτελέσετε το καθήκον σας, τόσο επίγεια όσο και πνευματικά. Αφού και η ζωτική δύναμη που χρησιμοποιείται μόνο για επίγεια καθήκοντα μπορεί να σας αποφέρει την παροχή πνευματικής δύναμης στην περίπτωση που η επίγεια δραστηριότητά σας αποτελείται από έργα αγάπης. Όταν όμως αποκτήσετε πνευματική δύναμη, δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε αν μπορέσετε να εκτελέσετε το καθήκον σας. Αφού μέσω της παροχής της πνευματικής δύναμης παρακινείστε όλο και περισσότερο να ασκήσετε την αγάπη και επομένως πραγματοποιείτε τη μεταμόρφωση του είναι σας, η οποία είναι ο σκοπός της ζωής σας στη Γη.

Βασικά δεν απαιτούνται πολλά από εσάς τους ανθρώπους παρά μόνο η μετατροπή από τη φιλαυτία στην ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό. Αλλά ωστόσο έχετε ανάγκη δύναμη για αυτό, γιατί αγάπη είναι δύναμη, και αν δεν την ανάψατε ακόμα μέσα σας, στερείστε οποιασδήποτε δύναμης. Η φιλαυτία όμως δεν είναι δύναμη, μάλλον σας κλέβει δύναμη, αφού θα χρησιμοποιεί πάντα τη ζωτική σας δύναμη για ανώτατες επιδόσεις για να μπορέσει να ικανοποιήσει τον εαυτό της. Η φιλαυτία απαιτεί τα πάντα για τον εαυτό της και κατά συνέπεια κάνει κατάχρηση της ζωτικής δύναμης μόνο για το καλό του κορμιού, γιατί την ψυχή την ωφελεί μόνο αυτό που έχει ως αποτέλεσμα την ανιδιοτελή αγάπη. . .

Στην περίπτωση λοιπόν που ο άνθρωπος αξιοποιεί τη ζωτική του δύναμη για να υπηρετήσει με αγάπη, η ψυχή του θα έχει μέγιστο όφελος, ο άνθρωπος θα παραλαβαίνει πολλή πνευματική δύναμη, και αυτή πάλι θα έχει ως αποτέλεσμα την αμετάκλητη ωρίμανση της ψυχής του. Αφού ένας άνθρωπος που υπηρετεί με αγάπη δεν θα σταματήσει ποτέ αυτή τη δραστηριότητα. Τα έργα της αγάπης θα αυξάνονται, η παροχή της πνευματικής δύναμης θα τον ωθεί να ενεργήσει με αγάπη και θα αποφέρει στην ψυχή του όλο και περισσότερη ωριμότητα. Και μια τέτοια αγάπη είναι την οποία θα έπρεπε να ανάψει μέσα του ο άνθρωπος και να την αφήσει να φουντώσει ώστε να γίνει μια φωτεινή φλόγα. Αφού πρόκειται για μια θεϊκή αγάπη, ενώ η φιλαυτία είναι κληρονιμική μερίδα του αντιπάλου του Θεού και για αυτό το λόγο δεν θα χαρίσει στον άνθρωπο ευτυχία.

Αφού παρόλο που ο άνθρωπος επιδιώκει να αποκτήσει όλα τα συμφέροντα για τον εαυτό του και που τις περισσότερες φορές θα το πετυχαίνει μέσω της υποστήριξης του αντιπάλου, είναι και παραμένει ένα αδύναμο ον, το οποίο δεν έχει κανένα φως της γνώσης και καμία δύναμη για να καταλάβει και να επιδιώξει τον αληθινό σκοπό της επίγειας του ζωής. . .  Θα αποβιώσει από αυτή τη Γη μέσα σε αυτή την κατάσταση χωρίς δύναμη και χωρίς φως και θα μπει ακριβώς έτσι στο άλλο βασίλειο. Αντίθετα, ο άνθρωπος που δρα με αγάπη αποκτά φως και δύναμη ήδη στη Γη και μπαίνει στο πνευματικό βασίλειο ντυμένος σε φως. Επομένως δεν χρειάζεται να φοβάται σκοτάδι ή αδυναμία, γιατί μάζεψε πολλή πνευματική δύναμη στη Γη, γιατί χρησιμοποίησε σωστά τη ζωτική του δύναμη για έργα αγάπης.

Αγάπη είναι δύναμη, χωρίς αγάπη όμως δεν μπορεί να υπάρχει δύναμη, αλλά μόνο έλλειψη φωτός και ανημπορία. Όλοι εσείς οι άνθρωποι έχετε ανάγκη δύναμη, και αν θέλετε να εκπληρώσετε την επίγεια σας αποστολή και είστε ακόμα αδύναμοι, παρακαλέστε τον Θεό για παροχή δύναμης για να ενεργήσετε με αγάπη. Και Αυτός θα οδηγήσει σωστά τις αισθήσεις σας, ώστε να χρησιμοποιήσετε σωστά τη ζωτική σας δύναμη και να αποκτήσετε πνευματική δύναμη με αυτό τον τρόπο. Αλλά μην πιστεύετε ότι θα κρατάτε για πάντα τη δύναμη που κατέχετε ακόμα τώρα. . .  Η ζωτική δύναμη είναι επίσης ένα δώρο που θα σας παρθεί όταν έρθει η ώρα της αποβίωσής σας από αυτή τη Γη. Επομένως φροντίστε να έχετε τότε πολλή δύναμη στη διάθεσή σας, να έχετε μαζέψει πνευματικά αγαθά, να μπορέσετε να μπείτε στο πνευματικό βασίλειο γεμάτοι φως και δύναμη και να είστε αιώνια μακάριοι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7256                15-1-1959

Ζωντανοί χριστιανοί. . .

Δύναμη της πίστης. . .

Παρουσία του Θεού. . .

Μόνο τότε που θα καταλήξετε σε μεγάλα δεινά θα δείξει αν είστε ζωντανοί χριστιανοί ή αν αποκαλείτε τον εαυτό σας μόνο τυπικούς χριστιανούς, οι οποίοι θα αποτύχουν όταν πρέπει να αποδείξουν την πίστη τους. Και θα έρθει αυτός ο καιρός όπου μόνο μια ζωντανή πίστη θα μπορέσει να σας βοηθήσει, όπου θα πρέπει να αποδειχθείτε δυνατοί, όπου θα πρέπει να δοκιμαστεί η δύναμη της πίστης σας, την οποία θα βρει μόνο μια ζωντανή πίστη. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στέκεται μόνο μέσα σε μια τυπική πίστη. Δεν αρνούνται αυτά που διδάχθηκαν, αλλά δεν έχουν ακόμα ασχοληθεί σοβαρά με τις διδασκαλίες.

Και μόλις έρθει η στιγμή όπου θα παρακινηθούν να επικαλεστούν τον Θεό και Δημιουργό τους, θα Τον ψάξουν μακριά, γιατί δεν κάνουν ακόμα παρέα μαζί Του, μια παρέα που έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεται ο άνθρωπος την παρουσία του Θεού. Και όσο ο άνθρωπος δεν έχει αυτό το συναίσθημα, ο Θεός δεν έχει ακόμα ζωντανέψει μέσα του και η πίστη του είναι μόνο κενολογία, αφού δεν την κατέχει. Μόνο το συναίσηθμα της παρουσίας του Θεού χαρακτηρίζει ένα ζωντανό χριστιανό. Και αυτός θα έχει τη δύναμη της πίστης που μέσα σε μεγάλα δεινά θα τον κάνει να πάρει το δρόμο για τον Πατέρα και να Του ζητήσει βοήθεια.

Πολλά δεινά και πολλή ένδεια θα πλήξουν τους ανθρώπους για να δοκιμαστεί η πίστη τους. . .  Και δεν εξαρτάται από τα θρησκεύματα, αφού κάθε θρήσκευμα μπορεί να έχει ζωντανούς και νεκρούς οπαδούς, ανθρώπους που δημιούργησαν στενούς δεσμούς με τον Θεό και άλλους για τους οποίους ο Θεός είναι και θα παραμένει ο μακρινός Θεός. Τον γνωρίζουν μάλιστα κατ’όνομα, δεν έχουν όμως ακόμα κανένα δεσμό μαζί Του για να Τον επικαλεστούν για συμπαράσταση και βοήθεια σε περιπτώσεις ξαφνικών δεινών. Αλλά τα δεινά θα έρθουν. . .

Πρέπει να έρθουν για χάρη των ανθρώπων που βαδίζουν αδιάφορα και που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ποια στάση θα πάρουν απέναντι στον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους. . .  Πρέπει να έρθουν για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι χριστιανοί και που όμως είναι χριστιανοί μόνο κατ’όνομα. . .  Από όλους θα απαιτηθεί μια ομολογία υπέρ του Ιησού Χριστού, και να κάνει μια τέτοια ομολογία μπορεί μόνο ο άνθρωπος που στέκεται μέσα στη ζωντανή πίστη. . .  όχι όμως εκείνοι που μόνο ξέρουν για Εκείνον, που όμως δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Του την οποία Αυτός απαιτεί για να μπορεί να είναι ο Λυτρωτής τους από την αμαρτία και από τον θάνατο. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει μια φορά να δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Του και θα έπρεπε να το κάνει με την ελεύθερη θέλησή του, γιατί η επίγεια του ζωή τού δίνει ξανά και ξανά την ευκαιρία για αυτή την απόφαση.

Όποιος όμως είναι αμελής, όποιος παραμένει πάντα μόνο τυπικός χριστιανός, δηλαδή ξέρει μάλιστα για τον θείο Λυτρωτή, αλλά δεν χρησιμοποίησε ακόμα ποτέ την αγάπη και τη χάρη Του για να λυτρωθεί από τη δέσμια κατάστασή του. . .  όποιος δεν έχει ακόμα μιλήσει σαν παιδί με τον Πατέρα του, αυτός θα πρέπει πρώτα να περάσει από δεινά και καημούς για να βρει το δρόμο για Εκείνον. Θα πρέπει πρώτα να πληγεί τόσο ώστε να του απομείνει μόνο η μια διέξοδο, δηλαδή να καταφύγει στον Θεό μέσα στον Ιησού Χριστό και να ομολογήσει με αυτό τον τρόπο ότι Τον πιστεύει ζωντανά. . .  ενώ ο τυπικός χριστιανός χάνει συχνά ακόμα την επιπόλαιη πίστη όταν γίνεται σκοτωμός και επομένως αποδεικνύει ότι δεν είχε ακόμα κανένα δεσμό μαζί Του, με τον θείο Λυτρωτή Ιησού Χριστό, με τον Θεό τον Ίδιο. . .

Όσο πιο κοντά είναι το τέλος τόσο πιο απαραίτητη θα είναι αυτή η δοκιμασία της πίστης. Αφού οι άνθρωποι απομακρύνονται όλο και περισσότερο, ακόμα και στην περίπτωση που ανήκουν σε μια εκκλησιαστική κοινότητα. Αλλά πρόκειται μόνο ακόμα για ένα δήθεν δεσμό εξαιτίας των συνανθρώπων, δεν πρόκειται πια για τίποτα το αληθινό, το ζωντανό, που θα μπορούσε να ονομαστεί μια «κοινότητα των πιστών». Οι εκκλησίες είναι μόνο ακόμα εγκόσμιες οργανώσεις, όχι πια η ένωση ανθρώπων με βαθιά πίστη που θεωρούν τον Ιησού Χριστό τον ιδρυτή της εκκλησίας τους, η οποία ιδρύθηκε μόνο πάνω σε μια ακλόνητη πίστη.

Και για αυτό το λόγο η ζωή θα εξαναγκάσει τους ανθρώπους να κάνουν μια ομολογία. Αφού η ερχόμενη περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη για πολλούς ανθρώπους, ενώ για το ζωντανό χριστιανό θα είναι επίσης μια ευλογία, γιατί θα ενισχύει όλο και περισσότερο το δεσμό του με τον Θεό και γιατί η πίστη του θα τον οδηγήσει μακριά από όλα τα δεινά και τις πιέσεις. Γιατί για το ζωντανό χριστιανό δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει με τη «δύναμη της πίστης». . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7258                17-1-1959

Προϋπόθεση για να ακούσει κανείς τη φωνή του Θεού: αποδέσμευση από τον κόσμο. . .

Το εσωτερικό σας πρέπει να αφουγκραστείτε αν θέλετε να ακούσετε τη φωνή Μου. Και αυτό απαιτεί μια πλήρη απομόνωση από τον επίγειο κόσμο και μια βύθιση σε πνευματικές σκέψεις. . .  απαιτεί ένα πλήρες άδειασμα της καρδιάς σας από επίγειες σκέψεις, προκειμένου αυτή να μπορέσει τότε να γεμιστεί με  ρεύματα σκέψεων καθαρά πνευματικού είδους. Θα είναι πάντα δύσκολο για τον άνθρωπο να αποδεσμευτεί εντελώς από τον κόσμο. Αλλά η φωνή Μου ηχεί τόσο πιο καθαρά όσο λιγότερες διανοητικές εντυπώσεις που προέρχονται από τα εγκόσμια βαραίνουν την καρδιά του.

Όταν έχει αδειάσει εντελώς η καρδιά, το πνευματικό ρεύμα Μου μπορεί να ρεύσει μέσα της ενεμπόδιστα. Και θα το αισθανθείτε αυτό ως την αδιάκοπη φωνή Μου, ως το πέρασμα του Πνεύματός Μου μέσα σας, ως την απευθείας φωνή Μου, την οποία θα ακούσετε τόσο καθαρά όσο τα λόγια τα οποία λέει κάποιος. Όσο περισσότερο απορρίπτετε επίγειες σκέψεις τόσο πιο καθαρά θα ακούτε τη φωνή Μου. Και αυτό απαιτεί ένα μόνιμο αγώνα με τον έξω κόσμο, ο οποίος θέλει να διεισδύει μέσα στον άνθρωπο ξανά και ξανά εξαιτίας της επενέργεια του αντιπάλου Μου, προκειμένου να ενοχλήσει την εμπιστευτική συνομιλία μεταξύ του Πατέρα και του παιδιού. Μπορείτε να το εμποδίσετε αυτό μην ενδίδοντας σε εκείνον, απορρίπτοντας όλες τις σκέψεις που να σας αγγίξουν από τον κόσμο. . .  μιλώντας Μου αμέσως μέσα στις σκέψεις σας για να εμποδίσω αυτή την ενόχληση. . .

Και θα λάβω υπόψη Μου τη θέλησή σας, γιατί είναι στραμμένη μόνο σε Μένα. Το να ακούσουν τη φωνή Μου είναι επομένως μόνο το δικαίωμα εκείνων που είναι ικανοί να αποδεσμευτούν από τον κόσμο, για τους οποίους έχω γίνει κάτι τόσο σημαντικό ώστε δεν μπορεί πια να το αντικαταστήσει ο κόσμος. . .  οι οποίοι Με αναγνώρισαν ως τον προαιώνιο Πατέρα τους, ο Οποίος θέλει να σας κάνει τα παιδιά Του και ο Οποίος δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές Του ώσπου να πετύχει αυτό το στόχο. Όταν έχει γίνει μια φορά αυτή η αποδέσμευση από τον κόσμο, ο κόσμος δεν θα μπορεί ποτέ πια να κερδίσει πίσω τον άνθρωπο. Γιατί ο απευθείας λόγος Μου του χάρισε φως και γιατί δεν θέλει πια να ζήσει χωρίς αυτό το φως.

Ωστόσο, ο άνθρωπος θα πρέπει να συνεχίσει να καταπολεμά τον κόσμο, γιατί ζει ακόμα στη μέση του κόσμου και γιατί αυτός προσπαθεί να επενεργεί με κάθε τρόπο, διότι ο αντίπαλός Μου θέλει να ενοχλήσει ακριβώς εκείνη την εμπιστευτική συνομιλία, όπου και όπως και να είναι δυνατόν. Για αυτό το λόγο απαιτείται πάντα μια ισχυρή θέληση για να διαμορφώσει ο άνθρωπος τον δεσμό του μαζί Μου τόσο ολόψυχο ώστε να επιβληθεί η φωνή Μου και να σκεπαστεί από αυτή η φωνή του κόσμου. Η θέληση του ανθρώπου καταφέρνει αυτό, και τότε αυτός θα δοξάζει και θα ευχαριστεί πάντα μόνο Εκείνον Που του μιλά και Που με αυτό τον τρόπο τού δίνει ένα δώρο αφάνταστης αξίας. . .

Αφού ο λόγος Μου είναι το ορατό ή ακουστό σημάδι της ατελείωτης αγάπης Μου για σας, τα πλάσματά Μου. Σας δίνει μια απόδειξη ότι εξαρτάται από εσάς τους ίδιους να συνάψετε τόσο στενές επαφές με το ύψιστο και πιο τέλειο Ον ώστε θα είστε ικανοί να ακούτε τη φωνή Του. . .  και ώστε θα κατέχετε αποδείξεις των απευθυσμένων σε σας λόγων όταν καταγράψετε τον άγιο λόγο Του την ώρα που τον παραλάβετε. . .  Αυτό το Ον ύψιστης τελειότητας σας μιλά. . .  Αναλογιστείτε τι σημαίνουν αυτά τα λόγια. . .  Σας μιλάω από ψηλά, ακούτε τη φωνή Μου, καταλαβαίνετε αυτά που σας λέω, και μπορείτε σε αυτά να αναγνωρίσετε τη φωνή του Πατέρα σας, ο Οποίος σας αγαπά και θέλει να σας κατέχει νυν και αεί. . .

Και σας μιλάω για να έρθετε σε Μένα εθελοντικά, για να ξεκινήσετε την επιστροφή σε Μένα, στο πατρικό σας σπίτι. Αυτό θέλω να πετύχω μιλώντας σας. Αλλά για να είστε ικανοί να ακούτε αυτά τα λόγια Μου, η θέλησή σας πρέπει να είναι σταθερή και ισχυρή, πρέπει να προσπαθεί ξανά και ξανά να συνδέεται ολόψυχα μαζί Μου, ο Οποίος δεν βρίσκομαι στην επιφάνεια του κόσμου, αλλά πολύ μακριά από τον κόσμο. . .  Άρα πρέπει να διώχνετε όλες τις εγκόσμιες σκέψεις και πρέπει να αφουγκράζεστε την ησυχία της καρδιάς σας. Και τότε θα ακούτε πράγματι ξεκάθαρα τη φωνή Μου, γιατί αγαπώ ιδιαίτερα όλους εκείνους που επιδιώκουν να φτάσουν κοντά Μου, που επιθυμούν να Με ακούσουν και στους οποίους επομένως αποκαλύπτομαι σύμφωνα με την υπόσχεσή Μου: «Θα έρθω στους δικούς Μου μέσω του Πνεύματος, θα μείνω μαζί τους μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7259                18-1-1959

Η προηγούμενη αναπτυξιακή πορεία της ψυχής. . .

Είναι δύσκολο να πειστούν οι άνθρωποι ότι είχαν ήδη διανύσει έναν ατελείωτα μακρύ δρόμο ώσπου να έφτασαν στην ύπαρξή τους ως άνθρωποι. Είναι δύσκολο γιατί ακριβώς αυτή η γνώση δεν περιέχεται μέσα στο Ευαγγέλιο, το οποίο είναι το θεμέλιο κάθε εκκλησιαστικής οργάνωσης. Αλλά ο Θεός ξέρει μάλιστα γιατί δεν ένταξε αυτή τη γνώση μέσα του, γιατί δεν έδωσε στους μαθητές του την εντολή να διαδώσουν αυτή τη γνώση, για την οποία οι μαθητές του Ιησού είχαν μάλιστα ενημερωθεί.

Τους έδωσε μόνο την εντολή να κηρύξουν τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης. Έκανε τις εντολές της αγάπης για τον Θεό και για τον διπλανό περιεχόμενο όσων θα έπρεπε να κηρύξουν στους συνανθρώπους ως το Ευαγγέλιο, το οποίο κήρυξε και ο Ιησούς ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη. Αφού ο κάθε άνθρωπος που προσέχει αυτή τη διδασκαλία της αγάπης, αποκτά όλο και βαθύτερες γνώσεις και θα διεισδύσει επίσης σε εκείνη τη γνώση σχετικά με την ατελείωτα μεγάλη προηγούμενη αναπτυξιακή πορεία της ανθρώπινης ψυχής, η οποία στη Γη πρέπει μόνο να δώσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής της.

Η εντολή της αγάπης είναι πράγματι η πρώτη και πιο σημαντική εντολή και καμία άλλη γνώση, όσο βαθιά και να είναι, δεν ωφελεί τον άνθρωπο εάν δεν ζει με αγάπη. Αφού και αυτή η γνώση θα ήταν μόνο διανοητικά αγαθά τα οποία δεν θα καταλάβαινε ο άνθρωπος, γιατί μόνο η αγάπη είναι το κλειδί για την κατανόηση, ενώ χωρίς την αγάπη τα πάντα παραμένουν ακατανόητα στον άνθρωπο. . .  κάτι που αποδεικνύει η τωρινή εποχή. . .  αφού οι άνθρωποι δεν πιστεύουν εκείνη τη γνώση, γιατί δεν την καταλαβαίνουν όσο δεν φωτίσει η αγάπη τη σκέψη ενός ανθρώπου. Ο κάθε άνθρωπος που είναι πρόθυμος να ζήσει με αγάπη θα τη σκεφτεί και δεν θα πάρει εντελώς αρνητική στάση απέναντί της. Αλλά μπορεί να αναρωτηθεί γιατί μια τέτοια γνώση δεν διοχετεύτηκε νωρίτερα στους ανθρώπους, γιατί δεν αναφέρθηκε μέσα στο Βιβλίο των βιβλίων.

Και η απάντηση και σε αυτό είναι ότι η γνώση έχει μια αξία για τον άνθρωπο μόνο τότε που ζωντάνεψε διά της αγάπης. . .  Για αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος τον οποίο γεμίζει η αγάπη θα οδηγηθεί σε βαθύτερες γνώσεις μόλις έρθει η κατάλληλη ώρα. Αφού όμως οι άνθρωποι βρίσκονται λίγο πριν το τέλος, θα έπρεπε να ζήσουν ακόμα πιο υπεύθυνα. Και μια γνώση για την προηγούμενη αναπτυξιακή πορεία της ψυχής τους μπορεί να αυξήσει αυτή τη συνείδηση ευθύνσης τους, κάτι που ενόψει του κοντινού τέλους δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ακόμα και άνθρωποι που δεν είναι ακόμα ικανοί να πιστέψουν μπορεί μέσω σκέψεων να παρακινηθούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Από την άλλη όμως η γνώση δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση που ο άνθρωπος ζει τη ζωή του με αγάπη σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Τότε θα παραλάβει τη γνώση αστραπιαία όταν μπει στο άλλο βασίλειο. Θα καταλάβει ξεκάθαρα αυτά που του φαίνονταν αναξιόπιστα στη Γη ή που του ήταν εντελώς άγνωστα. Αλλά κατά την έσχατη εποχή γίνονται όλες οι προσπάθειες από την πλευρά του Θεού για να διευκολυνθεί ο άνθρωπος να φτάσει στο στόχο του. Του επισημαίνονται η αποστολή του στη Γη και η μεγάλη σημασίας της εκπλήρωσης αυτής της αποστολής. Και για αυτό το λόγο επίσης ενόψει του τέλους ενημερώνεται για την προηγούμενη ανάπτυξή του, αλλά χωρίς αποδείξεις. Αυτές ωστόσο θα μπορούσε να προσκομίσει ο κάθε άνθρωπος μόνος του εάν έκανε προσπάθεια να ζήσει τη ζωή του με αγάπη. Μια τέτοια θα του απόφερε ένα δυνατό φως και θα μπορούσε επίσης να του χαρίσει την ικανότητα να βλέπει πνευματικά.

Τότε ο άνθρωπος θα έβλεπε και την έντονη πευματική δραστηριότητα μέσα στα διάφορα έργα της δημιουργίας. Θα έμαθε να κοιτάζει τη ζωή των ζώων και των φυτών με διαφορετικά μάτια και δεν θα υπήρχε για αυτόν πια καμία αμφιβολία ότι και ο ίδιος πέρασε από όλα αυτά τα προηγούμενα αναπτυξιακά στάδια. . .  Αλλά για αυτό προϋποτίθεται ένας υψηλός βαθμός της αγάπης. Και ως εκ τούτου η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης θα είναι πάντα το πιο σημαντικό, δηλαδή η τήρηση των εντολών της αγάπης θα είναι αποφασιστική για το βαθμό των γνώσεων ή της κατανόησης τον οποίο θα πετύχει ο άνθρωπος στη Γη.

Η αγάπη είναι απολύτως απαραίτητη, ενώ ο άνθρωπος δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να έχει γνώσεις, γιατί μπορεί ξαφνικά να στέκεται μέσα στο πιο αστραφτρό φως στην περίπτωση που έζησε στη Γη με αγάπη. Και επομένως μην απορείτε, εσείς οι άνθρωποι, για το ότι το Ευαγγέλιο δεν αναφέρει ανοιχτά κάτι που ωστόσο βρίσκεται μέσα του κρυμμένο. . .  Αφού ο λόγος του Θεού έχει πολλαπλές σημασίες, πράγμα που μαθαίνει να καταλάβει μόνο εκείνος ο άνθρωπος που ζει με αγάπη. . .  Αυτός θα βρει πολλές υποδείξεις για τις προηγούμενες ζωές του ανθρώπου μέσα στα δημουργήματα της Γης. Και θα πασχίζει πάντα μόνο να μεταδώσει τις γνώσεις του στον συνάνθρωπο, τις οποίες θα πιστέψει αυτός μόνο εφόσον τον γεμίσει και αυτόν τον συνάνθρωπο η αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7261                20-1-1959

Καθήκον. . .

Μόνο τα έργα αγάπης έχουν αξία. . .

Αξία για την αιωνιότητα έχει μόνο αυτό που έκανε κανείς με την ελεύθερη θέλησή του, όσον αφορά τα έργα που θα πρέπει να αξιολογηθούν ως έργα αγάπης. Ας μην ασχοληθεί ο άνθρωπος με το μισθό ή με την αμοιβή όταν κάνει ένα έργο της αγάπης για τον διπλανό. Επίσης δεν θα έπρεπε μόνο να εκτελέσει ένα καθήκον και να πιστέψει ότι ένα τέτοιο θα αξιολογηθεί όπως μια πράξη την οποία κάνει με την ελεύθερη θέλησή του, μια πράξη που ξεπερνά το βαθμό της εκτέλεσης ενός καθηκόντος. . .  Μπροστά στον Θεό μπορεί να αξιολογηθεί ως καλό μόνο αυτό που επιτελεί η αγάπη, και η σωστή αγάπη είναι πάντα ανιδιοτελής και χωρίς υστεροβουλία.

Και τέτοια έργα επομένως έχουν αιώνια αξία, αφού έχουν αποτέλεσμα για την αιωνιότητα, αποφέρουν στην ψυχή την ωριμότητα που καθορίζει το βαθμό της μακαριότητάς της. Και άρα είναι αποφασιστικά για τη μοίρα της ψυχής μετά το θάνατο του κορμιού. Η επίγεια ζωή των ανθρώπων όμως είναι τις περισσότερες φορές γεμάτη από απαιτήσεις ή καθήκοντα, ούτως ώστε κλίνουν προς την άποψη ότι πληρούν το σκοπό της επίγειας τους ζωής εκτελώντας τέτοια καθήκοντα. Αλλά δεν έχουν επίγνωση του ότι ο σκοπός της ζωής τους στη Γη δεν είναι η εκτέλεση τέτοιων καθηκόντων, ότι αντίθετα το πιο σημαντικό είναι ο βαθμός της αγάπης με τον οποίο κάνουν όλες τις δουλειές που γεμίζουν τη ζωή των ανθρώπων.

Απαιτείται μεν και ένα κομμάτι φιλαυτίας για να ανταποκριθεί ο άνθρωπος στις απαιτήσεις του κορμιού του, γιατί έχει καθήκοντα και απέναντι στο κορμί του. Για αυτό το λόγο τού επιτρέπεται και ένα κομμάτι φιλαυτίας από την πλευρά της Αιώνιας Αγάπης. Ωστόσο, δεν πρέπει αποκλειστικά η φιλαυτία να καθορίσει όλες τις πράξεις ενός ανθρώπου, αλλά έχει αιώνια αξία μόνο εκείνη η δουλειά που εκτελείται χωρίς καμία υστεροβουλία, όπου το κίνητρο ήταν μόνο η επιθυμία του ανθρώπου να δίνει και να χαρίζει ευτυχία. Από μια τέτοια στάση σχετικά με τη δουλειά προκύπτουν άφθαρτες πνευματικές αξίες, οι οποίες θα είναι ο πλούτος της ψυχής όταν αποβιώσει από τη Γη.

Κάθε δραστηριότητα που εκτελείται ως ένα καθήκον μπορεί μεν να φέρνει επίσης ευλογία, στην περίπτωση που την κάνει κανείς χαρούμενα και ανιδιοτελώς. Από αυτό προκύπτει ότι η αγάπη πρέπει να αποτελεί τη βάση κάθε εργασίας για να αποφέρει αυτή ευλογία στην ψυχή του ανθρώπου και στη μοίρα της στην αιωνιότητα. Αφού αυτά που κάνει κανείς για τη Γη θα εξαφανιστούν τη στιγμή του θανάτου του κορμιού του, το οποίο ήταν ο μόνος ωφελημένος εκείνης της δραστηριότητας την οποία καθόρισε η φιλαυτία. Για αυτό το λόγο δεν είναι ασήμαντο ποια στάση θα πάρει ο άνθρωπος απέναντι στην επίγεια του δραστηριότητα. . .

Μπορεί να κάνει το «καθήκον» του και ωστόσο δεν απόκτησε καμία ευλογία για την ψυχή του. Μπορεί όμως και να εκτελέσει κάθε καθήκον με εσωτερική χαρά και αγάπη, μπορεί να υπηρετήσει συνειδητά τον συνάνθρωπό του με αυτό τον τρόπο και μπορεί να το κάνει με ευχαρίστηση και χαρά. . .  Τότε δεν πρόκειται μόνο για «καθήκοντα», αλλά ταυτόχρονα για έμπρακτη αγάπη. Αφού το κίνητρο προκύπτει από την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου, και μονάχα η ελεύθερη θέλησή του αποφασίζει αν θέλει να εμποδίσει τη φιλαυτία και να αφήσει να ξεπροβάλει η ανιδιοτελής αγάπη. Κάθε εργασία του ανθρώπου στη Γη μπορεί να εκπληρώσει τον υπηρετικό της σκοπό στην περίπτωση που ο άνθρωπος δεν δουλεύει συνειδητά με εντολή του αντιπάλου του Θεού, δηλαδή στην περίπτωση που δεν υπάρχουν φανερές αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους. . .

Τότε δεν θα είναι ευλογημένος ο άνθρωπος που κάνει μια τέτοια δραστηριότητα που είναι ολοφάνερα το αποτέλεσμα της επιρροής του αντιπάλου του Θεού. Και αυτή η δραστηριότητα θα έχει μεν επίσης μια αιώνια αξία, αλλά με αρνητικό τρόπο. . .  Και αυτή θα έχει αποτέλεσμα πάνω στην ψυχή του ανθρώπου και η ψυχή του θα πρέπει να υποφέρει και πάλι για ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού ήταν μόνο εγωιστικά κίνητρα που έκαναν τον άνθρωπο να ασχοληθεί με εκείνη τη δραστηριότητα και θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό.

Μπορεί όμως ο κάθε άνθρωπος να νιώσει μέσα του την ορμή να κάνει έργα της ανιδιοτελούς αγάπης. Και στην περίπτωση που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα στα πλαίσια των καθηκόντων του, μπορεί να κάνει τέτοια έργα εκτός από τα καθήκοντά του. Και αυτό θα φέρει ιδιαίτερη ευλογία, με αποτέλεσμα να έχει σύντομα τη δυνατότητα να εκτελέσει «υπηρετικά» καθήκοντα. Αφού μονάχα η θέληση του ανθρώπου καθορίζει την κατεύθυνσή του και σε εκείνον που θέλει το σωστό θα προσφερθεί από πλευράς του Θεού η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει σωστά τη θέλησή του, δηλαδή να υπηρετήσει με αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7262                21-1-1959

Ανάσταση. . .

Αποσύνθεση του σαρκικού κορμιού. . .

Όλοι όσοι ζείτε στη Γη θα πεθάνετε όσον αφορά το κορμί σας, αλλά η ψυχή σας θα αναστηθεί στη ζωή ή θα παραμείνει μέσα στον θάνατο, στην περίπτωση που δεν επιδίωξε τη ζωή στη Γη. Η ανάσταση λοιπόν είναι βέβαιη για όλους όσοι επιθυμείτε να ζήσετε. . .  Αφού εκείνοι που δεν πιστεύουν στην ανάσταση δεν επιθυμούν τη ζωή της ψυχής τους, αλλά μόνο η ζωή του γήινου τους κορμιού ίσως τους είναι λαχταριστή. Και αυτή προσπαθούν να την παρατείνουν, ανάλογα με τις δικές τους δυνάμεις. Ωστόσο, θα πεθάνουν και θα παραμένουν αιώνια μέσα στον θάνατο, παρόλο που και για αυτούς θα είναι βέβαιη κάποτε η ανάσταση. . .

Όποιος όμως αναζητά και επιδιώκει τη ζωή της ψυχής του, μπορεί να είναι βέβαιος ότι αυτή θα αναστηθεί στη ζωή μετά το σωματικό του θάνατο. Αφού για αυτό προσκόμισε ο Ιησούς Χριστός την απόδειξη, ανασταίνοντας κατά την τρίτη μέρα από τους νεκρούς. Υπερνίκησε τον θάνατο και εκείνον που έφερε τον θάνατο στον κόσμο. Την ανάστασή Του μεν αμφισβητούν πιστοί και άπιστοι, αφού ακόμα και οι πιστοί δεν μπορούν να συλλάβουν αυτό το μέγιστο θαύμα. Για αυτό το λόγο επιτρέπουν συχνά να εμφανίζονται ελάχιστες αμφιβολίες μέσα τους όσο μόνο «πιστεύουν», αλλά δεν έχουν ακόμα αφυπνίσει αυτή την πίστη τους στη σωστή ζωή.

Μόλις όμως μπορεί να ενεργεί το Πνεύμα Μου μέσα στον άνθρωπο, ξεκαθαρίζονται και αυτές οι αμφιβολίες του, και η ανάσταση του Ιησού Χριστού θα του είναι μια σαφή απόδειξη για τη δική του ανάσταση. Και θα ξέρει ότι δεν θα πεθάνει, αλλά ότι μόνο θα φύγει από τη ζωή σε αυτό το βασίλειο και θα μπει στο άλλο βασίλειο, όπου θα ζει αιώνια. Η «ανάσταση» του Ιησού Χριστού είναι ένα μόνιμο επίμαχο πρόβλημα ανάμεσα στους ανθρώπους, αφού από τη μια οι άνθρωποι έχουν αμφιβολίες, από την άλλη θέλουν να βγάλουν το συμπέρασμα της ανάστασης «της σάρκας». Γιατί πιστεύουν ότι και ο Ιησούς αναστήθηκε σαρκικά κατά την τρίτη μέρα. . .  Δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι ο Ίησούς έκανε τον Εαυτό Του ορατό για τους ανθρώπους μόνο για να τους βοηθήσει να πιστέψουν, ότι εκείνοι ωστόσο έβλεπαν πάντα μόνο το πνευματικό του κορμί, το οποίο παρουσιάστηκε ορατά στο πνευματικό τους μάτι.

Όλες οι ουσίες του σαρκικού σώματός Του είχαν πνευματοποιηθεί μέσω του σταυρικού Του θανάτου. Και επομένως ο «άνθρωπος» Ιησούς είχε βάλει ένα πνευματικό φόρεμα όταν παρουσιάστηκε ορατά μπροστά στους μαθητές Του. . .  Και αυτό το πνευματικό φόρεμα θα το βάλετε και εσείς οι άνθρωποι κατά την ανάστασή σας στη ζωή. . .  Το υλικό σώμα μένει πίσω και οι ουσίες του συνεχίζουν την πορεία της ανοδικής ανάπτυξής τους. Το σαρκικό σώμα λοιπόν αποσυντίθεται και οι ουσίες του δίνουν πάλι ζωή σε άλλες μορφές που βρίσκονται ακόμα στην αρχή της ανάπτυξής τους. . .

Άρα δεν θα περιτυλίξουν ποτέ πια την ψυχή, δεν θα προσφέρουν ποτέ πια στην ψυχή ένα περίβλημα και δεν θα αναστηθούν ταυτόχρονα μαζί της. . .  Και παρ’όλα αυτά η ψυχή θα αναστηθεί στην περίπτωση που εκπλήρωσε το θέλημά Μου στη Γη, στην περίπτωση που επιδιώκει να μπει στη ζωή την οποία της υποσχέθηκα όταν βάδιζα στη Γη ως άνθρωπος Ιησούς. Μια ανάσταση είναι βέβαιη για όλους σας, αλλά αποφασίζετε οι ίδιοι για τη χρονική στιγμή. Αλλά μια «ανάσταση της σάρκας» πρέπει να τη φανταστείτε με το σωστό τρόπο. Αφού θα αξιολογηθούν μάλιστα τα έργα σας μέσα στη σάρκα και ανάλογα με αυτά θα είναι η ανάστασή σας. . .  στη ζωή, ή και: τα έργα σας θα μαρτυρήσουν εναντίον σας και θα σας δώσουν τον θάνατο, τη φυλάκιση μέσα στη στερεή ύλη.

Και αυτή είναι πάλι μια κατάσταση της αδυναμίας και του σκοταδιού που κρατά ατελείωτα χρονικά διαστήματα, μια κατάσταση του θανάτου, τον οποίο επιδιώξατε οι ίδιοι στη Γη, γιατί σας έλειπε η πίστη στο ότι είστε προορισμένοι για τη ζωή, όχι όμως για τον θάνατο, τον οποίο δημιουργείτε οι ίδιοι για τον εαυτό σας. . .  Για αυτό το λόγο αναστήθηκα από τους νεκρούς, δηλαδή για να φέρω σε σας τους ανθρώπους αυτή την απόδειξη. . .  Και όμως μπορείτε να πιστέψετε και αυτό μόνο τότε που μέσω μιας ζωής με αγάπη αφυπνίζετε το πνεύμα σας. Αυτό θα σας εξηγεί τότε τα πάντα και θα σας δασκαλεύει, με αποτέλεσμα να είστε ικανοί να πιστέψετε με πεποίθηση αυτά που δεν μπορούν να σας αποδειχθούν. Επιδιώξτε τη ζωή και δεν θα χρειάζεται ποτέ στην αιωνιότητα να φοβάστε τον θάνατο, θα ζείτε αιώνια μέσα στη δύναμη, στο φως και στην ελευθερία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7263                22-1-1959

Την αποκάλυψη του Θεού τη βιώνει ο κάθε άνθρωπος πάνω στον εαυτό του. . .

Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να μάθει ότι η αγάπη του Θεού τον φροντίζει. Και για αυτό το λόγο σε κάθε άνθρωπο η μοίρα τού φέρεται πού και πού σκληρά, και ανάλογα με τη στάση του θα του προσφερθεί βοήθεια μέσα στα δεινά του. Αλλά θα μπορέσει να καταλάβει φανερά από πού θα έρθει η βοήθεια εάν έχει μέσα τους έστω και ένα ίχνος πίστης στον Θεό και στη δύναμή Του, αφού συχνά καταλήγει μέσα σε καταστάσεις ανάγκης από τους οποίες φαινομενικά δεν υπάρχει διέξοδο. . .  Και ωστόσο θα του έρθει βοήθεια, η οποία μεν θα φανεί επίσης φυσιολογική, η οποία όμως θα αποδείξει ολοφάνερα την παρέμβαση ενός ισχυρού και γεμάτου αγάπη Θεού. Αφού ο Θεός με την αγάπη Του θέλει να αποκαλύπτεται, θέλει να Τον αναγνωρίσουν οι άνθρωποι και να μάθουν τότε να Τον αγαπούν. Γιατί ο Θεός θέλει πάντα μόνο την αγάπη του ανθρώπου και να στραφεί αυτή σε Εκείνον.

Αλλά απαιτείται και η θέληση του ανθρώπου για να αναγνωρίσει και να αγαπήσει αυτός τον Θεό. . .  Όποιος απορρίπτει πάντα τον Θεό δεν θα αισθανόταν ένα άγγιγμα στην περίπτωση που βιώνει αισθητά τη βοήθεια του Θεού. . .  Για αυτόν είναι σύμπτωση ή δική του επίτευξη όταν βελτιωθεί μια κατάσταση ανάγκης, όταν έρθει βοήθεια ή του συμπαρασταθούν συνάνθρωποι. Θα είναι πάντα διατεθειμένος να εξηγήσει τα πάντα φυσιολογικά, χωρίς να αποδεχθεί έναν Θεό και Διευθυντή της μοίρας του. Και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να σκέφτεται διαφορετικά. Μπορεί μόνο να επαναλαμβάνονται τέτοια χτυπήματα της μοίρας και να τον παρακινούν σιγά σιγά να τα αναλογιστεί. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό μόνο τότε που θα μειωθεί η εσωτερική του αντίσταση στον Θεό, τότε που ο άνθρωπος θα λάβει υπόψη του τη σκέψη ότι μια ανώτερη Δύναμη καθορίζει την πορεία της ζωή του κάθε ανθρώπου.

Όποιος όμως αισθάνεται ξανά και ξανά την αγάπη του Θεού και της επιτρέπει να τον πιάσει, θα έχει επωφεληθεί από την πορεία της μοίρας του, όσο δύσκολη και να ήταν αυτή. Αφού το να καταλάβει την αγάπη του Θεού έχει τόσο μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο ώστε αυτό είναι επίσης μια εξήγηση για τη σκληρή μοίρα πολλών ανθρώπων, οι οποίοι αγγίζονται ξανά και ξανά προκειμένου να αποφασίσουν κάποτε υπέρ του Θεού όταν καταλάβουν Αυτόν και την αγάπη Του. . .  γιατί μόνο αυτή η απόφαση καθορίζει τη συνειδητή ζωή του ανθρώπου.

Αφού ο άνθρωπος γίνεται στοχαστικός μόνο τότε που του αποκαλύπτονται ξεκάθαρα τέτοιες «φανερώσεις» του Θεού. Και στην περίπτωση που θεωρεί μια φορά όλα τα γεγονότα της ζωής του από την όψη ότι εκείνα του επιβλήθηκαν από τον Θεό, ότι όμως ο Θεός επίσης τα τακτοποιεί με την αγάπη Του για τον άνθρωπο. Έτσι η ζωή του θα γίνει συνειδητή, αυτός θα επωμιστεί τα πάντα με τη βεβαιότητα ότι θα βοηθηθεί, γιατί ο Θεός τον αγαπά. Το να έχει καταλάβει κανείς αυτό είναι μια μεγάλη πνευματική πρόοδος, η οποία βέβαια θα του αποφέρει μια πιο εύκολη επίγεια ζωή. Αφού δεν θα υπάρχει πια η αναγκαιότητα σφοδρών χτυπημάτων της μοίρας, γιατί ο άνθρωπος είναι πεπεισμένος για την αγάπη του Θεού και υποκύπτει πειθήνια στο θέλημά του Θεού, για τον Οποίο κατάλαβε ότι είναι γεμάτος αγάπη.

Ο κάθε άνθρωπος έχει αυτή τη δυνατότητα να αναγνωρίσει την αγάπη του Θεού. Αλλά η θέλησή του δεν πιέζεται, και για αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι παραμένουν ακόμα ανέγγιχτοι, παρόλο που η αγάπη του Θεού μιλά συχνά μια ξεκάθαρη γλώσσα. Αλλά τα χτυπήματα της μοίρας αυξάνονται με φυσιολογικό τρόπο για να επιτευχθεί να ασχοληθεί ο άνθρωπος κάποτε μαζί τους και να μάθει να καταλάβει αυτό που θα προτιμούσε να αρνηθεί: ότι υπάρχει ένας Θεός Που οδηγεί και διευθύνει τα πάντα και Που φροντίζει με αγάπη όλα τα πλάσματά Του, προκειμένου κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής να βρουν και να πάρουν το δρόμο για Εκείνον. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7265                25-1-1959

Η ψυχή ξεκινά συνειδητά την επίγεια της ζωή. . .

Ανάμνηση. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 237 - 239. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Πριν ενσαρκωθείτε ως άνθρωποι, σας έγινε γνωστή η εξέλιξη της ζωής σας και έτσι προχωρήσατε σε αυτή την τελευταία ενσάρκωση με πλήρη επίγνωση του τι σας περιμένει στη γήινη ζωή. Και αυτό, γιατί ταυτόχρονα σας φανερώθηκε ο τελικός στόχος στον οποίο μπορείτε να φτάσετε και επειδή επίσης ήταν δική σας θέληση να απελευθερωθείτε από την τελευταία μορφή κάνοντας αυτή την πορεία πάνω στη Γη. Μετά όμως σας αφαιρείται η μνήμη και η ζωή σας διδραματίζεται χωρίς να έχετε επίγνωση του στόχου που μπορείτε να πετύχετε. Δεν είναι άλλωστε δυνατόν διαφορετικά, διότι αλλιώς δεν θα δραστηριοποιόταν η ελεύθερη θέλησή σας, η οποία πρέπει να κατορθώσει την τελευταία τελειοποίησή σας.

Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, πως έχετε τη δυνατότητα να ξεπεράσετε όποιο χτύπημα της μοίρας και να σας βρει, γιατί σε κανέναν άνθρωπο δεν δίνεται ένα βάρος το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει, με τη δύναμη βέβαια του Θεού, η οποία είναι πάντα στη διάθεσή του. . .  Αν όμως ο άνθρωπος βασιστεί μόνο στις δικές του δυνάμεις, μπορεί να λυγίσει κάτω από τα βάρη που του επιφυλάσσει η ζωή. Έχει όμως ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να ζητήσει τη δύναμη από τον Θεό. . .  έχει τη δυνατότητα να προσευχηθεί. . .  Αυτό όμως προϋποθέτει την πίστη του σε έναν προαιώνιο Θεό και Πατέρα, διαφορετικά ο άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει βοήθεια και δύναμη από Αυτόν.

Κάθε άνθρωπος που δεν έχει ακόμα πίστη, μπορεί να τη βρει, αν συλλογιστεί γύρω από τη ζωή του, τη μοίρα του και όλα όσα τον περιτριγυρίζουν. Ένας άνθρωπος που σκέφτεται δεν θα δυσκολευτεί να καταλήξει στην πίστη προς έναν ισχυρό και σοφό Πλάστη, μόνο που συχνά δεν θέλει να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος είναι τόσο πολύ συνδεδεμένος με αυτό τον Πλάστη ώστε Αυτός είναι πρόθυμος να του συμπαρασταθεί στην παραμικρή και στη μεγαλύτερη (κάθε) κατάσταση ανάγκης, φτάνει να του ζητηθεί κάτι τέτοιο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο σύνδεσμο ανάμεσα στον Πλάστη και τα πλάσματά Του και ένας Θεός της αγάπης τούς φαίνεται ελάχιστα πιστευτός, για αυτό μένουν αποκομμένοι από Εκείνον. Αυτός όμως θέλει να Τον επικαλούνται τα πλάσματά Του, για να δείξουν ότι νιώθουν ενωμένοι μαζί Του.

Για αυτό το λόγο τους ανθρώπους πλήττουν ξανά και ξανά διάφορα χτυπήματα της μοίρας, τα οποία θα έπρεπε να υποχρεώσουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους συνανθρώπους τους να συλλογιστούν για τη στάση τους απέναντι σε έναν Θεό και Δημιουργό, ο Οποίος θέλει επίσης να είναι ο Πατέρας των παιδιών Του, στα οποία έχει χαρίσει τη ζωή. Ο καθένας είναι σε θέση να ξεπεράσει ακόμα και τα πιο σκληρά χτυπήματα της μοίρας με τη βοήθεια του Θεού. Και επιπλέον ο καθένας πριν ενσαρκωθεί, έδωσε τη συγκατάθεσή του, γιατί κανένας δεν βρέθηκε ενάντια στη θέλησή του στη μια ή στην άλλη ενσάρκωση. Αντίθετα, ήρθε να πορευθεί στη Γη εκούσια, με την προοπτική να απαλλαγεί τελειωτικά από κάθε μορφή και επίσης με την πεποίθηση και την εμπιστοσύνη ότι θα τα βγάλει πέρα όπως πρέπει με την επίγεια ζωή.

Σαν άνθρωπος όμως αποτυχαίνει συχνά και τα εμπόδια του φαίνονται ανυπέρβλητα όσο δεν επωφελείται της βοήθειας του Θεού και Δημιουργού του. Αυτόν πρέπει απαραίτητα να αναγνωρίσει αν δεν θέλει να περάσει μάταια τη ζωή του στη Γη, χωρίς κανένα όφελος για την ψυχή του. Για αυτό το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα είναι η πίστη σε έναν Θεό ο Οποίος είναι η Ίδια η Αγάπη, η Σοφία και η Παντοδυναμία. . .  Και για να φτάσει κανείς σε αυτή την πίστη, πρέπει πρώτα να αφυπνίσει την αγάπη μέσα στον εαυτό του. . .

Η αγάπη όμως είναι επίσης δύναμη και έτσι αμετάκλητα θα τα βγάλει πέρα ακόμα και με την πιο δύσκολη μοίρα ο κάθε άνθρωπος που ζει τη ζωή του με αγάπη, γιατί αντλεί τη δύναμή του τότε από τον Θεό. Για αυτό και η πίστη του θα είναι ζωντανή, με αποτέλεσμα να καλεί τον Θεό σαν «Πατέρα» του σε κάθε γήινη ή πνευματική δυσκολία. Και ο Θεός πράγματι θα τον βγάλει από τη δυσκολία, γιατί ο Θεός είναι ο Ίδιος η Αγάπη και γιατί έχει τη δύναμη να επαναφέρει την τάξη όπου έχει προκύψει αταξία. . .  γιατί με τη δύναμή Του βοηθά τον άνθρωπο να υπερνικήσει και τις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής. Και θα είναι πάντα πρόθυμος να του συμπαραστέκεται σε κάθε κατάσταση ανάγκης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7268                28 κ. 29-1-1959

Το σωτήριο σχέδιο του Θεού απαιτεί ξανά και ξανά νέες δημιουργίες. . .

Ακόμα για αιωνιότητες θα γίνονται νέες δημιουργίες πάνω σε αυτή τη Γη και θα συνεχίζεται η ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού που είναι ακόμα δεμένο μέσα στη σκληρή ύλη και σε άλλα έργα της δημιουργίας. Αφού θέλει αιώνια χρονικά διαστήματα ένα αρχέγονο πνεύμα που έπεσε κάποτε για αυτή την επιστροφή από τα πιο βαθιά βάθη προς τα ύψη, μέχρι το στάδιο όπου του επιτρέπεται να βαδίσει πάνω στη Γη ενσαρκωμένο ως άνθρωπος, προκειμένου να δώσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του: υπέρ ή κατά του Θεού, στον Οποίο πρόβαλε κάποτε αντίσταση και κατά συνέπεια έπεσε. . .

Ακόμα ατελείωτα πολλά από τα πεσμένα πνεύματα πρέπει να διανύσουν αυτό το δρόμο και πρόκειται για αιωνιότητες όπου αυτά τα πνεύματα παραμένουν μακριά από τον Θεό σε μέγιστη δυστυχία, ώσπου να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν αυτή την πορεία της επιστροφής. . .  ώσπου να γίνουν ύλη σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν σιγά σιγά μέσα σε υλικά δημιουργήματα. Για αυτό το λόγο οποιαδήποτε ύλη είναι ήδη μια κατάσταση της φυλάκισης, η οποία αποδεικνύει ότι η αγάπη του Θεού φροντίζει για αυτό το αποσκληρυμμένο πνευματικό για να το διαμορφώσει σύμφωνα με το θέλημά Του. Αφού σε αυτή την κατάσταση το πνευματικό έχει ήδη πιαστεί από τη δύναμη της αγάπης του Θεού, η οποία το περιτύλιξε για να του δώσει έναν υπηρετικό προορισμό, άσχετα με το αν βρεθεί στην αρχή της ανάπτυξής του ή αν είναι ήδη προχωρημένο.

Οποιαδήποτε ύλη είναι αποσκληρυμμένο πνευματικό περιτυλιγμένο από τη δύναμη της αγάπης του Θεού, στο οποίο δόθηκε το περίβλημά του για έναν ορισμένο σκοπό. Δεν είναι πάντα δυνατόν για εσάς τους ανθρώπους να καταλάβετε το σκοπό, αλλά τίποτα μέσα σε ολόκληρη τη δημιουργία δεν είναι χωρίς νόημα και σκοπό, μόνο που συχνά μονάχα ο Θεός ξέρει αυτό το νόημα και αυτό το σκοπό, γιατί η σκέψη και η αντιληπτικότητα των ανθρώπων είναι ακόμα περιορισμένες. Αλλά μόνο στο στάδιο του ανθρώπου τα αρχέγονα πνεύματα μπορούν ξανά να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους ως όντα, αφού πριν δεν είχαν τη συνείδηση του εαυτού τους. Και όσο υπάρχει η Γη και περιέχει ποικίλου είδους δημιουργήματα, τόσο θα είναι δεμένα μέσα τους αμέτρητα πνεύματα, τα οποία όλα πρέπει ακόμα να μαζευτούν και να βρεθούν για να μπορέσουν κάποτε να δώσουν ζωή στη μορφή ενός ανθρώπους, τότε που εκείνα τα μικρά φυλακισμένα μόρια θα έχουν φτάσει στην κατάλληλη ωριμότητα.

Και άρα όσο υπάρχουν δημιουργήματα στην επιφάνεια της Γης και πιο ψηλά, τόσο δεν μπορεί να έρθει ένα τέλος αυτής της Γης, η οποία χρησιμεύει ως σταθμός ωρίμανσης για εκείνο το πεσμένο πνευματικό. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια εξαφάνιση της Γης με την έννοια μιας ολοκληρωτικής καταστροφής, μιας ολοκληρωτικής διάλυσης του σώματος της Γης. . .  Αφού οι δέσμιες πνευματικές ουσίες έχουν ανάγκη περιβλήματα και άρα ξανά και ξανά νέες δημιουργίες, οι οποίες τους υπηρετούν ως τόποι διαμονής ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητας που θα έχουν πετύχει τα μεμονωμένα μικρά μόρια.

Κάποτε μεν και η Γη θα είναι μια καθαρά πνευματική δημιουργία, αλλά μέχρι τότε θα περάσουν αιωνιότητες. Γιατί μια πνευματική δημιουργία μπορεί να περιέχει μόνο ώριμα πνευματικά όντα, ενώ τα αμέτρητα δημιουργήματα πάνω στη Γη αποδεικνύουν πάντα μόνο πόσο πολύ αλύτρωτο πνευματικό κατοικεί μέσα σε εκείνα τα δημιουργήματα. Και αυτό το πνευματικό δεν μπορεί αυθαίρετα να πηδήσει αναπτυξιακές φάσεις, πρέπει να φτάσει από το βάθος στο ύψος ανάλογα με τους φυσικούς νόμους, σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, μέσα στα πλαίσια της οποίας καταστρώθηκε και εκτελείται το σωτήριο σχέδιο του Θεού. . .  η επαναπροώθηση σε Αυτόν των πνευμάτων που αποστάτησαν από Αυτόν.

Και ακριβώς αυτό το σωτήριο σχέδιο του Θεού απαιτεί αιωνιότητες και απαιτεί ξανά και ξανά νέες δημιουργίες, αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή των εξωτερικών μορφών. Αυτή είναι συνέχεια ανάγκη για να δοθεί στο πνευματικό η ευκαιρία για υπηρετικές δραστηριότητες, μέσω των οποίων εγγυάται η ανοδική του ανάπτυξη. Το διαρκώς γίγνεσθαι και η διάλυση μέσα στη φύση είναι μια διαδικασία σύφμωνη με τη θεϊκή τάξη που διαδραματίζεται ανάλογα με τους φυσικούς νόμους. . .  Αλλά από καιρό σε καιρό συμβαίνουν και βιαιοπραγίες σύφμωνα με το θέλημα του Θεού για να διαλύεται ξανά και ξανά η σκληρή ύλη και να απελευθερώνεται το πνευματικό μέσα της, με σκοπό αυτό να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία μέσα σε πιο ελαφριές εξωτερικές μορφές. . .  και με αποτέλεσμα ταυτόχρονα να πιαστεί άλλο πεσμένο πνευματικό και να δεθεί μέσα στην πιο σκληρή μορφή.

Και η Γη θα πρέπει να υπηρετεί αυτό το σκοπό ακόμα για αιώνια χρονικά διαστήματα. Θα αναμορφώνεται μάλιστα ξανά και ξανά, αλλά δεν θα μπορεί να διαλυθεί. Αφού ώσπου να έχει ενσαρκωθεί και το τελευταίο πνευματικό ον πάνω σε αυτή τη Γη απαιτείται ένα αφάνταστα για εσάς τους ανθρώπους μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορείτε κατάλληλα να ονομάσετε «αιωνιότητα». Και ωστόσο μπορείτε επίσης να μιλήσετε για μια καταστροφή της Γης. Αφού αυτό που περιμένει εσάς τους ανθρώπους σημαίνει για σας τον τερματισμό της ζωής σας. Αφού τίποτα δεν θα κρατήσει τη ζωή του, άνθρωποι και ζώα θα χάσουν τη ζωή τους, εκτός από τη μικρή ομάδα εκείνων που θα απομακρυνθούν, προκειμένου να γίνουν πάνω στην αναμορφωμένη Γη οι γενάρχες του ανθρώπινου γένους που είναι προορισμένο να κατοικήσει στη νέα Γη, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7271                31-1-1959

Έχει ο άνθρωπος μια ελεύθερη θέληση;. . .

Δεν διατάζω την ανθρώπινη θέληση, αλλά της αφήνω την ελευθερία της. Και παρόλο που εσείς οι άνθρωποι κλίνετε ξανά και ξανά προς την αμφισβήτηση της ελεύθερης θέλησης. . .  η σκέψη και η θέλησή σας είναι ελεύθερες. Δεν θα μπορείτε να το αρνηθείτε αυτό, ακόμα και στην περίπτωση που η εκτέλεση εκείνου που θέλετε εμποδίζεται από μια ξένη βούληση ή από τη μοίρα σας. Η σκέψη και η θέλησή σας είναι όμως η έκφραση των βαθύτερων συναισθημάτων σας, στα οποία / στις οποίες  μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε κατεύθυνση [δυστυχώς από την πρωτότυπη γερμανική πρόταση δεν προκύπτει σε τι αναφέρεται αυτή η αναφορική πρόταση· σ.τ.μ.]. Αφού αυτό το ελέγχετε εσείς οι ίδιοι, δεν παρεμβαίνει η βούληση κανενός άλλου.

Εάν εσείς οι άνθρωποι ασχολούσαστε περισσότερο με την ελευθερία της θέλησής σας, θα μάθατε να θεωρείτε την επίγεια σας ζωή κατά κάποιον τρόπο το «αποτέλσμα» της θέλησής σας. . .  Εσείς όμως βγάζετε το αντίθετο συμπέρασμα. Την πορεία της ζωής σας με όλα τα συμβάντα βλέπετε ως μια απόδειξη της ανελευθερίας της θέλησής σας, γιατί η ζωή σας συχνά δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας και το θεωρείτε αυτό εξαναγκασμό της θέλησής σας. . .  Στ’αλήθεια όμως την εξέλιξη της ζωής σας την προξένησε μόνο η λάθος θέλησή σας, παρόλο που Εγώ της έδωσα μια τέτοια μορφή όπως είναι κατάλληλη για σας, ακόμα και αν δεν σας αρέσει. Και μπορείτε και μέσα στις πιο δυσμενείς συνθήκες να σκέφτεστε και να θέλετε ελεύθερα.

Το να εκτελέσετε μια πράξη είναι μόνο ο επόμενως βαθμός της θέλησής σας, στον οποίο όμως προβάλλω αντίσταση μόνο σπάνια, αλλά σας αφήνω και εκεί την ελευθερία σας όποτε αυτό είναι δυνατόν, παρόλο που υπάρχουν περιορισμοί. Και έτσι μπορείτε να προσπαθείτε να τακτοποιήσετε τις επίγειες σας συνθήκες με την ελευθερία της θέλησής σας, μπορείτε οι ίδιοι να τις οδηγήσετε σε άλλες κατευθύνσεις. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα για να δημιουργήσετε εντελώς διαφορετικές συνθήκες ζωής. . .  θα το πετύχετε και μερικές φορές δεν θα το πετύχετε, αφού χωρίς το θέλημά Μου και την άδειά Μου δεν καταφέρνετε τίποτα. . .  Ωστόσο, αυτό δεν ακυρώνει καθόλου την ελευθερία της βούλησής σας. Αφού πρέπει να μάθετε να διακρίνετε την «ελεύθερη θέληση» από τη «δυνατότητα της εκτέλεσης». . .  Όσο αποδεχθείτε μόνο την τελευταία ως ελεύθερη θέληση, θα είχατε μάλιστα δίκιο, αφού εκείνη εξαρτάται ακόμα από το θέλημα ή από την άδειά Μου.

Εσείς όμως θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσετε μόνο για τη θέλησή σας, η οποία δεν εξαρτάται από την πράξη. Θα αξιολογηθεί όμως για το αν και πώς χρησμοποιήθηκε. Η θέληση και η πράξη είναι μάλιστα συνδεδεμένες, αφού η θέληση χωρίς την πράξη δεν είναι θέληση, στην περίπτωση που ο ίδιος ο άνθρωπος παραλείπει ή εμποδίζει την εκτέλεσή της. Και να το παρατηρείτε αυτό στον εαυτό σας με αυτοκριτική. Και για αυτό το λόγο σας παρουσιάζεται ξανά και ξανά η σημασία της ελεύθερης βούλησής σας, την οποία δεν μπορείτε να αρνηθείτε εσείς οι άνθρωποι εάν συλλογιστείτε σοβαρά πώς πρέπει να την κατανοήσει κανείς.

Η βαθύτερη σκέψη και η θέλησή σας είναι μόνο η δικές σας ιδιοκτησίες και κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να σας εμποδίσει ποια κατεύθηνση θα δώσετε στη σκέψη και στη θέλησή σας. Αλλά για αυτό το λόγο θα πρέπει και να λογοδοτήσετε εσείς οι ίδιοι, αφού η ελεύθερη βούληση είναι ένας πολύ συμαντικός παράγοντας στην επίγεια σας ζωή. Στην ελεύθερη βούλησή σας βασίζεται το σωτήριο σχέδιό Μου, η ελεύθερη βούλησή σας ήταν η αφορμή της κάποτε αποστασίας σας από Μένα και είναι επίσης η ελεύθερη βούλησή σας η οποία πρέπει να κατορθώσει την οριστική επιστροφή σας σε Μένα. Αλλιώς το έργο της επαναπροώθησης θα είχε ολοκληρωθεί προ πολλού, δηλαδή αν αποφάσιζε μονάχα το θέλημά Μου για το ότι τα πλάσματά Μου θα έπαιρναν το δρόμο για Μένα μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Το ότι το καθορίζει αυτό η ίδια η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου έχει τόσο τεράστια σημασία ότι πρέπει να διαφωτίζονται ξανά και ξανά οι άνθρωποι που αρνούνται μια ελεύθερη θέληση και που ως εκ τούτου δεν έχουν επίγνωης της μεγάλης ευθύνης τους, που αφήνουν να παρασύρονται και που πιστεύουν ότι είναι άβουλα πλάσματα απέναντι στον Θεό και Δημιουργό τους. Αυτός όμως τους έφτιαξε ελεύθερους και θέλει επίσης να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την ελευθερία που κατείχαν αρχικά. Η ελευθερία της βούλησης δεν είναι μόνο ένα ζήτημα πίστης (έννοια;), αλλά ο άνθρωπος μέσω της σοβαρής σκέψης μπορεί να βεβαιωθεί, με αποτέλεσμα να ζήσει υπεύθυνα τη ζωή του και να πετύχει βέβαια το στόχο του. . .                                                                                                                                                                                                                                                                     Αμήν                                                                                    

 

7274                4-2-1959

Πώς θα πρέπει να είναι μια σωστή προσευχή;. . .

Θα μπορείτε να πετύχετε τα πάντα μαζί Μου εάν παρακαλέσετε για κάτι με το σωστό τρόπο. Μην κάνετε απαιτήσεις, αλλά ζητήστε Μου με όλη την ταπεινότητα της καρδιάς σας να σας βοηθήσω μέσα σε επίγεια και πνευματικά δεινά. Και να πιστέψετε ότι θα σας βοηθήσω, γιατί σας αγαπώ. Μια σωστή προσευχή πνευματικά και αληθινά λοιπόν απαιτώ για να μπορέσω να σας συμπαρασταθώ μάλιστα ανάλογα με την πίστη σας. Ό,τι και να είναι, μπορώ να κατορθώνω τα πάντα, ακόμα και στην περίπτωση που εσείς οι άνθρωποι δεν βλέπετε καμία διέξοδο. Αλλά η δύναμή Μου είναι απεριόριστη και η σοφία Μου προβλέπει τα πάντα και για αυτό μπορεί να ενεργεί πάντα προς το καλό της ψυχής σας. Και η αγάπη Μου μάλιστα θα το κάνει, αφού είστε τα παιδιά Μου, στα οποία δεν αρνούμαι τίποτα που να τα ωφελήσει.

Μια σωστή προσευχή είναι η προσευχή που φτάνει στο αφτί Μου, γιατί πασχίζετε να Με αφήσετε να είμαι παρών μέσα σας. . .  στην περίπτωση που έχετε επίγνωση των δικών σας αδυναμιών και Με ικετεύετε για δύναμη και βοήθεια. . .  Μια τέτοια προσευχή δεν σβήνει κοντά στα αφτιά Μου, γιατί είναι απευθυσμένη σε Μένα με την πιο βαθιά ταπεινότητα. . .  Όποιος όμως απαιτεί δεν προσεύχεται με το σωστό τρόπο. . .  Και για απαιτήσεις πρόκειται σε πολλές προσευχές τις οποίες λέει το στόμα του ανθρώπου, γιατί αυτός νομίζει ότι θέλει μόνο τα λόγια εκείνου που προσεύχεται για να αποκτήσει την ευλογία της προσευχής. . .  Δεν είναι τα λόγια, αλλά τα συναισθήματα της καρδιάς τα οποία δίνουν στην προσευχή το βάθος και το πνεύμα.

Πρόκειται πάντα μόνο για την ολόψυχη σχέση μαζί Μου, την οποία δημιουργεί ο άνθρωπος που προσεύχεται με το σωστό τρόπο. Και την προσευχή εκείνου θέλω να εισακούσω. . .  Για αυτό το λόγο φτάνουν μόνο λίγα λόγια για να αγγίξουν το αφτί Μου και να τα προσέξω. Απεχθάνομαι όμως τις μακριές τυπικές προσευχές, αφού ο άνθρωπος δεν θα παραμείνει στα λόγια του με τις σκέψεις του, μιλούν μόνο τα χείλη του και οι προσευχές δεν φτάνουν σε Μένα, προφέρονται μάταια και είναι μόνο κατάλληλες για να μειώσουν ακόμα περισσότερο την πίστη των ανθρώπων. Αφού δεν μπορώ να εκπληρώσω τέτοιες προσευχές, υπονομεύεται η πίστη τους σε έναν ισχυρό, σοφό και γεμάτο αγάπη Θεό, εκείνη θα χάνεται όλο και περισσότερο. Γιατί απαιτώ μόνο τον ολόψυχο δεσμό το οποίο πρέπει να δημιουργήσει η καρδιά του ανθρώπου και ο οποίος εγγυάται τότε και την παρουσία Μου μέσα του. Και θα φανερωθώ στο παιδί Μου ως ο Πατέρας του, εκπληρώνοντας την παράκλησή του. . .

Να μάθετε να προσεύχεστε σωστά. . .  Αφού αυτό που μέχρι τώρα αποκαλούσατε προσευχή δεν ήταν σωστή, πνευματική και αληθινή προσευχή. Πιστέψτε Με ότι προτιμώ ένα βαθύ αναστεναγμό από πολύωρες προσευχές που ίσως εκτελούνται με εντολή και που δεν βγαίνουν αυθόρμητα από την καρδιά ενός ανθρώπου. . .  Φτάνουν όμως μόνο λίγα λόγια στην περίπτωση που η καρδιά συμμετέχει σε αυτά που λέει το στόμα ενός ανθρώπου ή σε αυτά που τον απασχολούν διανοητικά. Τότε δεν θα κλείσω το αφτί Μου. Θα βοηθήσω και θα παράσχω οτιδήποτε για το οποίο ικετεύσει το παιδί τον Πατέρα του. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

7276                7-2-1959

Ο θεϊκός λόγος ηχεί στο άπειρο. . .

Συμμετοχή των όντων. . .

Μακριά στο άπειρο ηχεί ο λόγος Μου και μπορεί να τον ακούσει ολόκληρο το οντώδες που να θέλει να Με ακούσει. Μιλάω επομένως στο οντώδες που έχει τη συνειδητότητα του εαυτού του, στους ανθρώπους στη Γη, στα όντα πάνω σε όλα τα άστρα καθώς και σε όλες τις ψυχές στο άλλο βασίλειο που δεν έχουν ακόμα βρει κανένα μόνιμο τόπο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, που είναι ακόμα αναποφάσιστα και παραπλανιούνται στο ημίφως. . .  Για όλους αυτούς ηχεί ο λόγος Μου, ο οποίος θα πρέπει να τους παρακινήσει να ενώνονται όλο και περισσότερο μαζί Μου, τον Οποίο θα πρέπει να μάθουν να αναγνωρίσουν και να αγαπούν μέσω των πατρικών λόγων που τους ηχούν διαρκώς. Και όσο περισσότερο φως ρέει κοντά στα όντα, τόσο περισσότερο το επιθυμούν και τόσο πιο προσεκτικά αφουγκράζονται όταν τους ηχεί ο λόγος Μου.

Οι άνθρωποι στη Γη όμως δεν είναι πολύ δεκτικοί του λόγου Μου, γιατί δεν έχουν πνευματοποιηθεί πολύ, γιατί βρίσκονται ακόμα μέσα σε μια σφαίρα όπου ο αντίπαλός Μου έχει περισσότερη επιρροή και γιατί αφουγκράζονται περισσότερο τη δική του γλώσσα. Αφού πρόκειται να τους μιλά και να τους κερδίζει για τον εαυτό του διά του κόσμου. Στο άλλο βασίλειο όμως οι κάτοικοι προσέχουν περισσότερο το λόγο Μου, αφού η ψυχή που αισθάνθηκε μια φορά το ενισχυτικό αποτέλεσμα του λόγου, τον επιθυμεί συνεχώς, παρόλο που εκείνη η επιρροή είναι μόνο τόσο δυνατή όσο ανταποκρίνεται στο βαθμό της ωριμότητας της ψυχής και μπορεί αρχικά να αγγίζει το ον μόνο ελάχιστα.

Αλλά αυτός ο βαθμός της ωριμότητάς της αυξάνεται αμετάκλητα μέσω της διοχέτευσης του λόγου Μου και η επιθυμία της ψυχής  να ακούσει τη φωνή Μου αυξάνεται επίσης. Αισθάνεται τη φωνή Μου σαν ακτίνες φωτός, μέσα στις οποίες νιώθει μια άνεση την οποία δεν θα ήθελα πια να χάσει. Αλλά μεταξύ των παραληπτών του λόγου Μου, που ηχεί στο άπειρο, βρίσκονται επίσης όντα υψηλότερου αναπτυξιακού βαθμού. . .  Πρόκειται για φωτεινές οντότητες, οι οποίες επίσης παραλαβαίνουν το λόγο Μου, τον οποίο αισθάνονται σαν παροχέα δύναμης και τον οποίο παραλαβαίνουν συνέχεια για να τον μεταδίδουν στις ακόμα σκοτεινές σφαίρες, όπου ξέρουν ότι μένουν δυστυχισμένα όντα στα οποία λείπει ακόμα εντελώς το φως.

Το να διοχετεύσουν φως σε εκείνα είναι η προσπάθεια και η δραστηριότητα των φωτεινών οντοτήτων καθώς και των κατοίκων υψηλά αναπτυγμένων κόσμων, στη φροντίδα των οποίων ανατέθηκαν εκείνα τα όντα. Αφού ο λόγος Μου πρέπει να ηχεί παντού, και όπου ορισμένα όντα δεν μπορούν να τον παραλάβουν απευθείας πρέπει να ενεργούν μεσολαβητές που μεταδίδουν το λόγο Μου. Στη Γη αυτό είναι η αποστολή εκείνων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να Με υπηρετήσουν, που απέκτησαν μόνοι τους ένα βαθμό ωριμότητας ώστε μπορώ να τους μιλάω απευθείας. Αυτοί είναι πρόθυμοι να μεταβιβάζουν αυτά που παρέλαβαν, γιατί στη Γη επικρατεί μεγάλο σκοτάδι, που θα έπρεπε επειγόντως να διωχθεί από το φως, που όμως μπορεί να διωχθεί μόνο από το φως από τους ουρανούς.

Πρέπει να μιλάω απευθείας στους ανθρώπους για να ανάψει ένα φως για την ανθρωπότητα. Πρέπει να διοχετεύσω ένα ασυνήθιστο δώρο της χάρης σε εκείνους που έχουν την επιθυμία να Με υπηρετήσουν, ακόμα και στην περίπτωση που ο δικός τους βαθμός ωριμότητας δεν είναι ακόμα αυτός που πρέπει. Ωστόσο, η προθυμία τους να Με υπηρετήσουν ως μεσολαβητές τούς παρακινεί να ζήσουν σύμφωνα με το θέλημά Μου και να κάνουν τον εαυτό τους ένα κατάλληλο σκεύος μέσα στο οποίο μπορώ να χύσω τον Εαυτό Μου. Και σε τέτοιες μεταδόσεις του λόγου σε έναν άνθρωπο συμμετέχουν αμέτρητα πνευματικά όντα. Αφού όπου και να ηχήσει ο λόγος Μου, αυτό γίνεται πάντα αντιληπτό στον πνευματικό κόσμο μέσω της αστραπής σπινθήρων ή ακτίνων, τα οποία προσλεκύουν αμέτρητα πνευματικά όντα. Και γίνεται τότε ζωηρή συμμετοχή όταν μιλάω στους ανθρώπους, στις ψυχές που αναζητούν φως και σε όλα τα όντα που ανοίγονται για να ακούσουν το λόγο Μου.

Για αυτό το λόγο τέτοιες διοχετεύσεις του λόγου Μου από πάνω είναι ιδιαίτερα ευλογημένες, παρόλο που / ακόμα και αν [από το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν προκύπτει ποια μετάφραση θα ήταν η σωστή· σ.τ.μ.] μέσω του ίδιου του ανθρώπου προσκαλούνται όλα τα όντα που έχουν ανάγκη βοήθεια. . .  Αφού η ψυχές ακούν αυτή την πρόσκληση και δεν διστάζουν να τη δεχθούν. . .  Και έρχονται ψυχές και από το βάθος, αφού ο λόγος Μου προξενεί και εκεί σπινθήρες φωτός και προσελκύει τις ψυχές στον τόπο όπου ηχεί, προκειμένου να φέρει φως σε όλες τις ψυχές πάνω στη Γη καθώς και στο επέκεινα και να διώξει το σκοτάδι μέσα στο οποίο βρίσκονται πριν. Πάντα εναπόκειται στους ανθρώπους αν και πότε θέλουν να Με ακούσουν. . .  Μιλάω πάντα, δεν σας επιβάλλω περιορισμούς, αλλά μπορείτε να Με ακούτε μόνο εάν το θέλετε οι ίδιοι, εάν ανοιχθείτε σε Μένα και στο λόγο Μου και εάν Μου δώσετε τη δυνατότητα μέσω της θέλησής σας να σας μιλάω.

Όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν ακούτε μόνο εσείς τη φωνή Μου, αλλά ότι παραβρίσκονται αμέτρητα όντα στα δασκαλέματα. . .  Και αυτό να σας ωθήσει να συνδέεστε όλο και πιο συχνά μαζί Μου για να Με παρακινήσετε να σας μιλήσω, να σας μεταδώσω το λόγο Μου. Εσείς οι άνθρωποι που θέλετε να Με υπηρετήσετε να σκεφτείτε ακόμα περισσότερο όλες τις ψυχές που πεινούν από ό,τι τον εαυτό σας. Αφού είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων στις οποίες παρέχετε ταυτόχρονα πνευματική βοήθεια και τροφή όταν οι ίδιοι βρεθείτε στη πηγή την οποία άνοιξε η αγάπη Μου για εσάς. . .  όταν ετοιμάσετε τον εαυτό σας για την παραλαβή όσων σας φέρουν φως και σας βοηθούν να ανεβείτε ψηλά. . .

Και θυμάστε ότι ο λόγος Μου ηχεί στο άπειρο και επομένως βοηθήστε να βρουν το φως όλοι όσοι το επιθυμούν. Αφού μόνο το φως θα είναι σε θέση να μετατρέψει τη δυστυχία σε μακαριότητα. . .  Μόνο το φως από πάνω θα διαλύσει το σκοτάδι και θα βοηθήσει να αποκτήσουν τη μακαριότητα όλες οι ψυχές στη Γη και στο άλλο βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7277                8-2-1959

Το σωτήριο σχέδιο του Θεού βασίζεται στην ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. . .

Το έργο της επαναπροώθησης του πεσμένου πνευματικού βασίζεται στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου και ανάλογα με αυτό το σωτήριο σχέδιο θα διαδραματίζονται τα πάντα κατά χρονικά διαστήματα αιωνιοτήτων, για τα οποία εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε καμία ιδέα. Και το σωτήριο σχέδιό Μου καταστρώθηκε με αγάπη και σοφία και η δύναμή Μου το εκτελεί, και ως εκ τούτου θα πετύχω κάποτε το στόχο Μου. . .  να πάρει ολόκληρο το πεσμένο πνευματικό το δρόμο της επιστροφής σε Μένα, στο πατρικό σπίτι. Όμως δεν καθορίζει μόνο το δικό Μου θέλημα την εκτέλεση του σχεδίου, αλλά η ελεύθερη θέληση των όντων που δημιουργήθηκαν κάποτε εντελώς τέλεια και που παρά την τελειόητά τους αποστάτησαν από Μένα, αυτή η ελεύθερη θέλησή τους αποφασίζει για το πόσο μεγάλο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για εκείνη την επαναπροώθησή τους σε Μένα. Και επομένως κάθε μεμονωμένο ον αποφασίζει μόνο του για τη διάρκεια της αναπτυξιακής του πορείας, της επιστροφής του σε Μένα.

Άρα και το σωτήριο σχέδιό Μου βασίζεται εντελώς στην ελεύθερη θέληση του μεμονωμένου όντος. . .  ένα γεγονός που είναι ακατανόητο σε σας τους ανθρώπους, το οποίο ωστόσο θεωρώ απαραίτητο από τους αιώνες των αιώνων αν θέλω να έχω κάποτε κοντά Μου εντελώς ελεύθερα παιδιά που θα Μου είναι πλήρως αφοσιωμένα, κάτι που είναι ο σκοπός και ο στόχος του προαιώνιου σωτήριου σχεδίου Μου. . .  Ήξερα από τους αιώνες των αιώνων για τη θέληση του κάθε όντος, όσο ως αρχέγονου πνεύματος τόσο αργότερα ως ανθρώπου, όπου το αρχέγονο πνεύμα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να ανήκει σε Μένα και όπου μπορεί πάλι να αποφασίσει με την ελεύθερη θέλησή του πού θέλει να στραφεί. . .  Ήξερα για την κατεύθυνση της θέλησής σας και ανάλογα μπόρεσα να καταστρώσω το σωτήριο σχέδιό Μου, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις σκέψεις και τις εκφράσεις της θέλησής σας και το οποίο αναπτύχθηκε ανάλογα με αυτές.

Και πράγματι καταστρώθηκε έτσι ώστε κάθε ον μπορεί εύκολα να διανύσει την αναπτυξιακή του διαδικασία, γιατί είμαι πάντα στο πλευρό του με τη βοήθειά Μου όταν κινδυνεύει να αποφασίσει λάθος. Του δίνεται επανειλημμένα η επιλογή, αλλά δεν εξαναγκάζεται, να πάρει τη σωστή απόφαση. Αλλά η μοίρα του ανθρώπου είναι πάντα έτσι ώστε η σωστή απόφαση είναι πιο εύλογη, ώστε πιέζεται πάντα εσωτερικά να πάρει το σωστό δρόμο. Ωστόσο, αυτή την πίεση δεν πρέπει ποτέ να την αισθάνεται ως εξαναγκασμό.

Αγαπώ κάθε μεμονωμένο ον και αυτό που μπορώ να κάνω για να συντομέψω την αναπτυξιακή του πορεία μέχρι την τελευταία επιστροφή σε Μένα, αυτό γίνεται από την πλευρά Μου. Και έτσι ο άνθρωπος δεν θα μπορεί ποτέ να πει ότι οι συνθήκες ζωής τον ανάγκασαν να πάρει την αντίθετη απόφαση. . .  Η σοφία Μου είναι πράγματι υπεράνω κάθε αμφιβολίας, και έτσι έβλεπα όλες τις ευκαιρίες που θα χρησίμευαν στον άνθρωπο για να αποφασίσει σωστά, και ανάλογα εκπόνεσα το σωτήριο σχέδιό Μου.

Ξέρω μεν επίσης από τους αιώνες των αιώνων ποια κατεύθυνση έχει η θέληση του καθένα, αλλά κατά τη διάρκεια που βρίσκεται στη Γη ως άνθρωπος δεν θέλω να ξέρω για εκείνη. Και επομένως ο άνθρωπος μπορεί παρ’όλα αυτά να αποφασίσει ελεύθερα. Αφού ακριβώς εξαιτίας της λανθασμένης θέλησής του, αφήνω τη μοίρα του να τον επηρεάσει με έναν τρόπο ώστε έχει κάθε δυνατότητα να αλλάξει τη θέλησή του και υποστηρίζεται έντονα σε αυτό από την πλευρά Μου. . .  Αφού «μεγάλη χαρά επικρατεί στο βασίλειό Μου για έναν αμαρτωλό που γυρίζει πίσω. . .»  Αυτό σημαίνει ακριβώς μια πλήρη μετατροπή της θέλησης, η οποία είναι το αποτέλεσμα της αγάπης και της σοφίας Μου, η οποία προβλέπεται μάλιστα μέσα στο σωτήριο σχέδιό Μου, η οποία ωστόσο δεν καθορίζει ως βέβαιη εκείνο το σωτήριο σχέδιο.

Είστε εντελώς ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής, παρόλο που ξέρω για τα πάντα. . .  δεν είστε καθόλου δεμένοι, γιατί ήσασταν αρχικά ελεύθερα όντα και γιατί δεν σας αφαιρείται αυτή η ελευθερία όταν βαδίζετε πάνω στη Γη με τη συνειδητότητα του εγώ σας ή όταν έχετε μπει στο άλλο βασίλειο. . .  Δεν εξαναγκάζεστε με κανέναν τρόπο και αυτό που είστε και την ποιότητά σας τα δημιουργήσατε μόνοι σας. Αλλά το σωτήριο σχέδιό Μου προβλέπει και μια βέβαιη οριστική επιστροφή στο πατρικό σπίτι. . .  Αυτό λοιπόν που δεν είναι ακόμα πραγματικότητα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. . .  μόνο που μπορεί να απαιτηθεί για αυτό ένα σύντομο ή και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό προβλέπεται μέσα στο σωτήριο σχέδιό Μου, πάντα λαμβάνοντας υπόψη Μου τη θέλησή σας, η οποία είναι ελεύθερη και η οποία δεν ανέχεται κανέναν εξαναγκασμό.

Το ότι όμως θα πετύχετε κάποτε το στόχο σας είναι βέβαιο και το ίδιο βέβαιο είναι ότι για Μένα χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα, ότι για Μένα δεν ισχύει ο νόμος του χρόνου. . .  Εσείς οι ίδιοι ωστόσο είστε ακόμα υποταγμένοι σε αυτό το νόμο, μέσα στην ατελή κατάστασή σας είστε δεσμευμένοι από το νόμο του χρόνου. Και αυτό είναι πάρα πολύ οδυνηρό για σας, αφού η κατάστασή σας μακριά Μου είναι μια βασανιστική κατάσταση, την οποία παρατείνετε οι ίδιοι αφάνταστα εάν δεν ενωθείτε μαζί Μου. . .  εάν δεν έχετε ακόμα επιτελέσει την επιστροφή σας στο πατρικό σπίτι. Και από αυτή τη μεγάλη βασανιστική κατάσταση θα ήθελα να σας γλιτώσω. Για αυτό το λόγο σάς νουθετώ ξανά και ξανά επίμονα να χρησιμοποιήσετε σωστά τη θέλησή σας, δηλαδή να υποταχθείτε στο δικό Μου θέλημα, το οποίο σας παρουσιάζεται ξανά και ξανά.

Η διοχέτευση του λόγου Μου και άρα η γνώση του θελήματός Μου είναι μέρος του σωτήριου σχεδίου Μου, το οποίο επιτελείται με αγάπη, σοφία και δύναμη. . .  το οποίο όμως σας αφήνει πάντα την ελευθερία να πάρετε στάση απέναντί του σύμφωνα με τη δική σας θέληση. Για αυτό το λόγο είναι εντελώς διαφορετικό το χρονικό διάστημα το οποίο θα έχετε [θα έχει ανάγκη ο καθένας σας· σ.τ.μ] ανάγκη για την επιστροφή σας. Αλλά εκείνο το διάστημα μπορεί να τελειώσει για σας ήδη με το τέλος αυτής της επίγειας σας ζωής και μπορεί να σας έχει αποφέρει οριστικά την ελευθερία, το φως και τη δύναμη, στην περίπτωση που τα επιδιώκετε οι ίδιοι αυτά και λαχταράτε με όλες σας τις δυνάμεις να σας βοηθήσω σε αυτό. . .  Αφού αυτή η επιδίωξη είναι ήδη η θέλησή σας που οδηγήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία θα σας επιτρέψει βέβαια να φτάσετε στο στόχο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

7278                9-2-1959

Τα δεινά και οι φόβοι του ανθρώπου Ιησού. . .

Και για Μένα ήταν μερικές φορές δύσκολη η επίγεια Μου πορεία ως άνθρωπος, αφού ήμουν υπό τους ίδιους νόμους με εσάς τους ανθρώπους. Έπρεπε να καταπολεμώ τις ίδιες αδυναμίες και τους ίδιους πειρασμούς και δεν ήταν πάντα εύκολο να τα αντιμετωπίσω, παρόλο που την καρδιά Μου τη γέμιζε η αγάπη, με αποτέλεσμα να Με πλημμύριζε η θεϊκή δύναμη όταν την είχα ανάγκη. Αλλά ώρες ψυχικών πιέσεων συνόδευαν και τη δική Μου ζωή, και αν δεν τις αισθανόμουν έτσι όπως και εσείς, δεν θα ήμουν άνθρωπος έτσι όπως εσείς. . .  Η ψυχή Μου έπρεπε να περάσει από τη διαδικασία της πνευματοποίησης, η οποία οδήγησε στην ολοκληρωτική ένωσή Μου με τον Πατέρα, στην πλήρη ενοποίηση μαζί Του.

Η ψυχή Μου καταγόταν μάλιστα από πάνω, αλλά είχε πάρει σάρκα από τη Γη με όλες τις ανώριμες ουσίες στις οποίες συνίσταται βασικά κάθε υλικό περίβλημα. Και όλες αυτές οι ουσίες έπρεπε να πνευματοποιηθούν, αφού το κορμί επενεργούσε εξαιρετικά πάνω στην ψυχή Μου με τις επιθυμίες και με τους πόθους του και η ψυχή Μου δεν μπορούσε να αποφύγει αυτούς τους πειρασμούς, αλλά έπρεπε να τους αντιστέκεται. . .  έτσι όπως έχουν το ίδιο καθήκον οι ψυχές των ανθρώπων που θέλουν να ακολουθήσουν τον Ιησού για να απελευθερωθούν από την αμαρτία και από τον θάνατο.

Αλλά επρόκειτο για δύσκολους αγώνες τους οποίους έπερπε να περάσω και η επίγεια πορεία Μού ήταν συχνά ένα υπέρμετρο βάρος που Με έκανε να αμφιβάλλω για το αν θα ήμουν ποτέ ικανός να διανύσω αυτό το δρόμο μέχρι το τέλος. Από την αγάπη αντλούσα ξανά και ξανά τη δύναμη. . .  Αφού δυνάμει της αγάπης Μου και του αποτελέσματός της έβλεπα το δύσκολο δρόμο τον οποίο έπρεπε να διανύσω, προέβλεπα τα πάθη και τον θάνατό Μου στο σταυρό και έβλεπα επίσης την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων που θα Με κάρφωναν στο σταυρό. . .

Παρ’όλα αυτά έπρεπε να συνεχίσω μέχρι το τέλος. . .  Έπρεπε ξανά και ξανά να προσπαθώ να ξεπεράσω τους φόβους και τις αδυναμίες Μου και να αρπάζομαι από τον Πατέρα, προκειμένου να Με ενισχύσει σε κάθε κατάσταση ανάγκης του κορμιού και της ψυχής Μου. Αφού αισθανόμουν όλες αυτές τις δυσκολίες σαν και εσείς και ακόμα πολύ περισσότερο, γιατί για Μένα η ίδια η ζωή Μου στη μέση της αμαρτωλής ανθρωπότητας ήταν βάσανα, επειδή με την αγνή φύση Μου βάδιζα μεταξύ εκείνων για τους οποίους ήθελα να υποφέρω και να πεθάνω.

Αλλά όσο περισσότερο ωρίμαζε το κορμί Μου, όσο πιο ένθερμα ενωνόταν η ψυχή Μου με τον Πατέρα, ο Οποίος ήταν μέσα Μου, τόσο πιο καθαρά έπβλεπα και την αποστολή Μου, την οποία ξεκίνησα μάλιστα ως «άνθρωπος», την οποία ωστόσο ολοκλήρωσα ως «Θεός» και την οποία να ολοκληρώσω ήμουν ικανός επειδή η δύναμη μέσα Μου αυξανόταν συνέχεια, καθώς μεγάλωνε και η αγάπη Μου για τη δυστυχισμένη ανθρωπότητα, όσο πιο κοντά ήταν το τέλος Μου. Και η αγάπη ήταν η δύναμη που Μου επέτρεψε να εκτελέσω το λυτρωτικό έργο. Η αγάπη ήταν ο Πατέρας μέσα Μου, το θέλημα του Οποίου ήθελα να εκπληρώσω για να βοηθήσω τους πεσμένους αδελφούς Μου.

Διένυσα συνειδητά την πορεία Μου στη Γη, στην αρχή μεν επρόκειτο για αμυδρές προαισθήσεις και πού και πού για φωτεινές σκέψεις και φωτεινά ορμάτα. Αλλά όσο προχωρούσε μέσα Μου η πνευματοποίηση, τόσο πιο καθαρά έβλεπτα μπροστά στα μάτια Μου το λυτρωτικό σχέδιο, με σκοπό το οποίο είχα κατέβει στη Γη από το φωτεινό βασίλειο. Όσο όμως υπήρχαν ακόμα ανθρώπινα στοιχεία στο κορμί Μου, έπρεπε και να υφίσταμαι ανθρώπινα βάσανα και ανθρώπινους πόνους, καθώς επίσης τις εσωτερικές πιέσεις σχετικά με το αν θα ήμουν ικανός να ανταποκριθώ στην αποστολή Μου. . .  Αφού ήξερα τι θα σήμαινε αν αποτύχαινα στον αγώνα έναντι εκείνου που ήταν και που θα παραμένει ακόμα για αιωνιότητες ο εχθρός όλων σας.

Ωστόσο τον νίκησα, καταπολέμησα αφάνταστους πόνους και αφάνταστα βάσανα και αποκτούσα όλο και περισσότερη δύναμη, γιατί αυξανόταν και η αγάπη Μου για εσάς που πρέπει να υποφέρετε ώσπου να απελευθερωθείτε από εκείνον και από τον έλεγχό του. Αυξανόταν η δύναμή Μου έτσι όπως αυξανόταν η αγάπη Μου. . .  Και έτσι ξέρετε και εσείς οι άνθρωποι ότι μόνο από την αγάπη μπορείτε να αντλείτε δύναμη για την αποστολή σας στη Γη. Αφού ο αντίπαλός Μου θα προσπαθεί πάντα να σας αποδυναμώσει, ωθώντας σας να δράτε χωρίς αγάπη, εμποδίζοντάς σας με κάθε τρόπο να κάνετε έργα αγάπης, προκειμένου να σας διατηρήσει αδύναμους. . .  Τότε όμως σκεφτείτε Εμένα, ότι και Εγώ πάλευα εναντίον του, ότι προσπαθούσε να αποδυναμώσει και Εμένα μέσω φόβων και αμφιβολιών αν θα έβρισκα τη δύναμη για την αποστολή Μου. Και τότε απευθυνθείτε σε Μένα για να σας βοηθήσω, για να σας ενισχύσω έναντι του εχθρού της ψυχής σας και για να σας δώσω δύναμη για τον κάθε αγώνα, είτε γήινου είτε πνευματικού είδους. . .  Και δεν θα παρακαλέσετε μάταια, αφού όποιος Με επικαλεστεί μέσα στην κατάσταση ανάγκης του, εκείνον θα τον ακούσω πράγματι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7279                10-2-1959

Ο Θεός είναι «Θεός της αγάπης» όχι Θεός του θυμού. . .

Η αγάπη Μου και το έλεός Μου δεν επιτρέπει να βρίσκεται ένα ον αιώνια στον θάνατο, να είναι αιώνια εκτεθειμένο στα βάσανα της κόλασης, να μην λυτρωθεί ποτέ στην αιωνιότητα. . .  Δεν υπάρχει αιώνια καταδίκη, και επίσης το πρωτόπλαστο ον Μου. . .  που είναι τώρα ο αντίπαλός Μου. . .  θα το δεχθώ κάποτε ξανά και θα μπορέσει να περάσει μέσα στην ύψιστη μακαριότητα όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Αφού είμαι ένας Θεός της αγάπης, όχι όμως ένας Θεός του θυμού που καταδικάζει χωρίς έλεος ό,τι του έχει αντιταχθεί μια φορά.

Ένας Θεός της αγάπης όμως δεν τιμωρεί, αλλά προσπαθεί να σηκώσει αυτό που έχει πέσει, προσπαθεί να το ανεβάσει από το βάθος στο ύψος. Θέλει το πεσμένο να βρει ξανά το δρόμο για Εκείνον, ο Οποίος θα το δεχθεί με αγάπη ανά πάσα στιγμή, γιατί είμαι Θεός της αγάπης. Και έτσι η κατάσταση του χωρισμού από τα πλάσματά Μου που έπεσαν δεν θα διαρκέσει ποτέ αιώνια, θα τελειώσει κάποτε, και το κάθε ον θα είναι πάλι ολόψυχα συνδεδεμένο μαζί Μου, έτσι όπως ήταν στην αρχή. Ωστόσο, τα χρονικά διαστήματα του χωρισμού μπορεί να είναι αφάνταστα μεγάλα.

Μπορεί μάλιστα το ον να βρίσκεται για αιωνιότητες μακριά Μου και άρα σε μια ατυχή κατάσταση και καθορίζει μόνο του τη διάρκεια της αντίστασής του σε Μένα. Άρα δημιουργεί μόνο του και την κατάσταση της κόλασης, αφού δεν είμαι Εγώ Που καταδικάζω το ον, αλλά το ίδιο το ον δημιουργεί την απόσταση από Μένα. Το ίδιο το ον επεδίωξε την απομάκρυνσή του από Μένα και ως εκ τούτου πρέπει και το ίδιο να επιδιώξει την προσέγγιση, γιατί αρχικά το δημιούργησα ελεύθερο και αυτό έκανε κατάχρηση της ελευθερίας του.

Για αυτό το λόγο θα φτάσει κάποτε ξανά στην κατάσταση της ελευθερίας και θα πρέπει τότε να κατορθώσει την επιστροφή του σε Μένα. Μια κατάσταση την οποία δημιούργησε μόνο του το ον πρέπει και να την τελειώσει μόνο του αν θέλει να γίνει και πάλι ένα πραγματικά μακάριο ον και να μην είναι μόνο μια μαριονέτα την οποία το δικό Μου θέλημα βάζει σε μια θέση την οποία δεν επιθυμεί το ίδιο. Το ον βρίσκεται στην κατάσταση του θανάτου όσο είναι μακριά Μου. Και θέλημά Μου είναι και θα παραμείνει να επιστρέψω στο ον τη ζωή, για την απώλεια της οποίας φταίει το ίδιο. . .  Άρα δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια καταδίκη από την πλευρά Μου, η οποία καταδίκη Με παρουσιάζει σαν έναν άσπλαχνο δικαστή που τιμωρεί την ενοχή του όντος με την πιο φρικτή ποινή. . .  με τον αιώνιο χωρισμό από Μένα. . .

Η Φύση Μου είναι Αγάπη και ακόμα και το πλάσμα που έγινε αμαρτωλό κατέχει ακόμα την αγάπη Μου, γιατί η αρχέγονη Φύση Μου δεν γνωρίζει τίποτε άλλο από Αγάπη. . .  Και η Αγάπη επιδιώκει πάντα μόνο να χαρίζει ευτυχία, ποτέ όμως να τιμωρήσει ή να εξορίσει. Αφού είστε τα παιδιά Μου, τα οποία δημιούργησα από την Αγάπη Μου και τα οποία θα κατέχουν εσαεί την αγάπη Μου, ακόμα και αν βρίσκονται σε έσχατη απόσταση από Μένα. Και στην περίπτωση που βρίσκονται μέσα στην κόλαση, στην περίπτωη που συναντιούνται κατά εκατοντάδες με αληθινά σατανικό φρόνημα, η Αγάπη Μου προσπαθεί ακόμα και τότε να τα σώσει και να τα αποσπάσει από τον αντίπαλό Μου, του οποίου είναι ακόμα υπόδουλα. Και κάνω τα πάντα για να τα κερδίσω πίσω και για να τα αρπάξω από τον κύριό τους.

Ωστόσο, αυτό δεν γίνεται αναγκαστικά, αλλά απαιτεί τη δική τους θέληση. . .  Και αυτή είναι που  παρατείνει συχνά για αιωνιότητες το διάστημα του χωρισμού τους από Μένα, με αποτέλεσμα εσείς οι άνθρωποι να θεωρήσετε πιστευτή μια «αιώνια καταδίκη», εφόσον έτσι διδαχθείτε. Να σκέφτεστε πάντα την Αγάπη Μου, η οποία δεν σταματά ποτέ, και ένας γεμάτος αγάπη Πατέρας δεν αφήνει το παιδί του για πάντα στον εχθρό και αντίπαλό Του. . .  Ένας γεμάτος αγάπη Πατέρας θα ακολουθεί το παιδί Του, όπου και να είναι, και θα του δείχνει πάντα ένα δρόμο που οδηγεί πάλι πίσω στον Εαυτό Του, στο πατρικό σπίτι. Ωστόσο, η δικαιοσύνη απαιτεί να πρέπει το παιδί να διανύσει μόνο του αυτό το δρόμο, γιατί πάνω στον ίδιο δρόμο απομακρύνθηκε κάποτε από τον Πατέρα. . .  Η δικαιοσύνη απαιτεί να καταλάβει το παιδί το άδικό του και να ικευτεύσει μετανοιωμένο τον Πατέρα να το βοηθήσει για να είναι ικανό να διανύσει το μακρύ και δύσκολο δρόμο. . .

Και πράγματι δεν θα διστάσω να σπεύσω προς βοήθεια αυτού του παιδιού, θα το πλησιάσω και θα κάνω τα πάντα για να συντομέψω το δρόμο της επιστροφής του. Αλλά θα του αφήνω πάντα την ελεύθερη θέλησή του να ψάξει επίσης να είναι κοντά στον Πατέρα, έτσι όπως ψάχνω να είμαι κοντά στο παιδί  Μου και δεν του αρνούμαι τον Εαυτό Μου. Αφού η αγάπη Μου έχει αιώνια διάρκεια, για αυτό το λόγο δεν θέλω να είμαι αιώνια χωρισμένος από το παιδί Μου. Αλλά αυτό πρέπει να Μου χαρίσει και τη δική του αγάπη και τότε ανασταίνεται πράγματι από τον θάνατο στη ζωή, θα ζει αιώνια στη βασιλεία Μου και θα είναι μακάριο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7282                14-2-1959

«Ανθρώπινο μάτι δεν είδε ποτέ. . .»

Εκείνα που έχω ετοιμάσει από καταβολής κόσμου δια τους αγαπώντας Με είναι τέτοια, τα οποία μάτι δεν είδε ποτέ και αυτί δεν έχει ακούσει. . .  Αλλά το ότι ετοίμασα για εσάς αφάνταστα μεγαλεία είναι βέβαιο. Μόνο που κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής δεν πρέπει να ρίξετε καμία ματιά στο βασίλειο του μεγαλείου Μου, γιατί δεν θα ήσασταν πια ικανοί να ζήσετε, γιατί δεν θα μπορούσατε πια να εκτελέσετε τα καθήκονα της ζωής σας με την ελευθερία της θέλησής σας. Ωστόσο, την υπόσχεσή Μου μπορείτε πάντα να θυμάστε και να ξέρετε ότι σας αγαπώ και θέλω να σας κάνω υπερμακάριους.

Πρέπει να ξέρετε ότι η σκέψη σας είναι πάντα περιορισμένη, ότι δεν μπορείτε καθόλου να φανταστείτε το αληθινό ουράνιο βασίλειο, αφού τίποτα στη Γη δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τα μεγαλεία που σας περιμένουν εκεί, στην περίπτωση που θα μπορέσετε να εγκαταλείψετε το επίγειο βασίλειο ντυμένοι με το φωτεινό φόρεμα για να μπείτε στην αληθινή σας πατρίδα. Με αυτή η Γη δεν θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί, ακόμα και αν φανταζόσασταν τα πάντα σε πολύ πιο ωραίο βαθμό. Πρόκειται για ασύγκριτα δημιουργήματα της πιο καταπληκτής ομορφιάς, πρόκειται για πνευματικά δημιουργήματα, τα οποία θα σας κάνουν πάρα πολύ μακάριους. . .  Πρόκειται για πράγματα τα οποία δεν έχετε ξαναδεί ποτέ πριν και τα οποία θα εμφανίζονται μπροστά σας μόνο πνευματικά, όταν έχετε πετύχει το βαθμό της ωριμότητας όπου θα έχετε την πνευματική όραση.

Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, δηλαδή ότι μόνο τότε θα αρχίσετε να ζείτε πραγματικά. . .  ότι κοιτάζοντας πίσω δεν θα μπορείτε να καταλάβετε ότι αγαπούσατε κάποτε τον κόσμο και λαχταρούσατε τα εγκόσμια πράγματα. Και θα είστε μακάριοι για το ότι ο κόσμος δεν σας κράτησε δέσμιους, αλλιώς δεν θα μπορούσατε ποτέ να δείτε αυτό το βασίλειο του μεγαλείου. Εάν κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής προαισθανόσασταν κάτι για τα μεγαλεία ή μπορούσατε κατά καιρούς να ρίχνετε ματιές σε εκείνο το βασίλειο, θα επιδιώκατε αυτό το βασίλειο με όλες τις δυνάμεις σας. Ωστόσο, θα σας καθόριζε πάντα μόνο η φιλαυτία, ποτέ όμως η αγνή αγάπη για Μένα και για το διπλανό. Και η επίγεια σας πορεία δεν θα μπορούσε να σας αποφέρει την τελειότητα την οποία όμως πρέπει να πετύχετε και την οποία να πετύχετε είναι εφικτό χωρίς να μπορέσει ο άνθρωπος να σχηματίσει μια καθαρή ιδέα για το είδος της κάποτε μακαριότητας. . .

Αλλά θα πρέπει να φτάσει σε σας τους ανθρώπους ο λόγος Μου, η υπόσχεσή Μου, η οποία σας τάζει αφάνταστα μεγαλεία εφόσον ζήσετε σύμφωνα με το θέλημά Μου. Και μια τέτοια μην αποδείξιμη υπόσχεση δεν εξαναγκάζει τη θέλησή σας, αφού μόνο η πίστη τής δίνει το δικαίωμα να είναι αλήθεια, και για τον πιστό θα εκπληρωθεί μάλιστα. . .  αλλά μόνο όταν μπει στο άλλο βασίλειο. Για αυτό το λόγο είναι άσκοπο να θέλει κανείς να φανταστεί τους τόπους διαμονής των ψυχών στο πνευματικό βασίλειο. Αφού όλες οι φαντασίες βασίζονται πάντα μόνο στη Γη και στα αγαθά της, τα οποία όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκρίσεις με εκείνο το βασίλειο, και στους ανθρώπους λείπει κάθε κατανόηση για τα πράγματα στο πνευματικό φωτεινό βασίλειο.

Επομένως, ας σας φτάσουν τα λόγια: «Εκείνα που έχω ετοιμάσει από καταβολής κόσμου δια τους αγαπώντας Με είναι τέτοια, τα οποία μάτι δεν είδε ποτέ και αυτί δεν έχει ακούσει. . .» Ανεξερεύνητα και ανείπωτα καταπληκτικά πράγματα σας περιμένουν, αφού η αγάπη Μου θέλει να κάνει τα παιδιά Μου ευτυχισμένα και να τους ετοιμάσει μια πάρα πολύ μακάρια μοίρα. . .  Και μια τέτοια μοίρα να επιδιώξετε όλοι. Αλλά θα πρέπει πάντα μόνο η αγάπη σας για Μένα ή για τους αδερφούς σας να σας παρακινήσει να ζήσετε τη ζωή σας σύμφωνα με το θέλημά Μου. Δεν θα πρέπει ποτέ να σας παρακινήσουν η φιλαυτία, η επιθυμία σας για τα μεγαλεία του άλλου κόσμου. Αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα σας χαριστεί ποτέ αυτή η μοίρα, γιατί μόνο η αγνή, ανιδιοτελή αγάπη σάς αποφέρει το βαθμό της ωριμότητας ώστε να μπορέσετε να κατακτήσετε τη βασιλεία Μου με όλο το μεγαλείο της. . .  ώστε να δει το μάτι σας και να ακούσει το αφτί σας αυτά που ούτε στα όνειρά σας δεν θα είχατε φανταστεί ποτέ, γιατί θα εκπληρωθούν όλες οι υποσχέσεις Μου, γιατί ο λόγος Μου είναι η αιώνια αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7285                17-2-1959

Την ατελείωτη αγάπη του Θεού μπορεί να την καταλάβει ο κάθε άνθρωπος. . .

Μόνο την ατελείωτη αγάπη Μου για σας να τη συνειδητοποιήσετε και τότε θα ανάψετε το σπινθήρα της αγάπης και μέσα στον εαυτό σας, ο οποίος θα γίνει φλόγα που θα φουντώσει για να Με πλησιάσει. Και θέλω να πετύχω μόνο να ανάψει η αγάπη μέσα σας, η οποία θα μας συνδεθεί ξανά για πάντα, έτσι όπως η έλλειψη αγάπης σάς χώρισε κάποτε από Μένα. Και το γεγονός ότι σας αγαπώ θα μπορούσε να σας γίνεται αντιληπτό ξανά και ξανά εάν κοιτάζατε τα πάντα γύρω σας και επίσης ολόκληρη την επίγεια σας ζωή σκέφτοντας Εμένα, ο Οποίος οδηγώ τη μοίρα σας, ο Οποίος δημιούργησα όλα όσα απολαμβάνουν τα μάτια και οι αισθήσεις σας. . .  καθ’όσον δεν πρόκειται για τα μέσα του αντιπάλου Μου για να σας αλυσοδέσει στο γήινο υλικό κόσμο.

Αλλά μπορείτε να βλέπετε παντού την αγάπη Μου για σας όταν μόνο κοιτάξετε γύρω σας με ανοιχτά μάτια. Εάν η αγάπη Μου δεν σας κρατούσε, θα υπήρχε ένα αφάνταστο χάος γύρω σας, αφού ήδη από την επίγεια σας ζωή θα έλειπε οποιαδήποτε τάξη, αφού πρέπει να επενεργώ ανάλογα με τους φυσικούς νόμους και σε εκείνους η θέληση των οποίων έχει στραφεί μακριά Μου. Αυτοί θα είχαν το πάνω χέρι και θα κατάστρεφαν όλα όσα θα έπρεπε ακόμα να ωφελήσουν την ανοδική ανάπτυξη των συνανθρώπων. Η αγάπη Μου όμως τους σταματά και τους εμποδίζει μέσω των φυσικών νόμων να ενεργήσουν με έναν τρόπο που θα σας έβλαπτε όλους πάρα πολύ.

Εσείς οι άνθρωποι όμως συχνά δεν αναγνωρίζετε τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου, ενώ αυτές είναι ολοφάνερες. Αλλά εσείς θεωρείτε τα πάντα φυσιολογικά και δέχεστε ανέσεις σαν αυτονόητες. Και ωστόσο πρόκειται για αγάπη για σας, για τα πλάσματά Μου, τα οποία θέλω να κάνω παιδιά Μου και τα οποία για αυτό θα έπρεπε να Μου ανταποδώσουν την αγάπη τους, προκειμένου να μπορέσω να ενωθώ μαζί τους, έτσι όπως ήταν στην πρώτη αρχή. Η αγάπη Μου για σας δεν έχει μειωθεί και δεν θα σταματήσει ποτέ στην αιωνιότητα. . .  Ωστόσο, δεν θα την αισθάνεστε όσο είστε χωρίς αγάπη οι ίδιοι και όσο δεν ανοιχθείτε στην ακτινοβολία της αγάπης Μου. Όταν όμως συνειδητοποιήσετε μια φορά τη μεγάλη αγάπη Μου για σας, θα λιώσει ο πάγος γύρω από την καρδιά σας και τότε η ακτινοβολία της αγάπης Μου θα έχει πιάσει τόπο. . .

Θα αρχίσετε να Μου ανταποδίδετε την αγάπη σας, θα ανάψετε τη φλόγα της αγάπης μέσα σας και η φωτιά που θα φουντώσει τότε μέσα σας θα επιδιώξει να ενωθεί με την προαιώνια Φωτιά της Αγάπης. Εσείς οι άνθρωποι θα έπρεπε να προσέξετε πόσο συχνά μια επιεικής μοίρα σάς γλιτώνει από ασυνήθιστο καημό και ασυνήθιστα βάσανα. Θα έπρεπε να προσέχετε περισσότερο ο,τι ωραίο και ό,τι σας προκαλεί ευτυχία μέσα στη ζωή σας και θα έπρεπε να σκεφτείτε με ευχαριστία Εκείνον Που σας επιτρέπει να τα βιώσετε. . .

Να προσέχετε κάθε παραμικρό περιστατικό μέσα στη ζωή σας που θα μαρτυρήσει μια σοφή ηγεσία του ουράνιου Πατέρα σας και να ξέρετε ότι δεν συμβαίνει τίποτα χωρίς να το θέλω ή να το επιτρέψω, ότι σας σκέφτομαι συνέχεια και ότι από την αγάπη Μου σας παρέχω τα πάντα όπως είναι κατάλληλα για σας. . .  Να ξέρετε ότι μιλά πάντα μόνο η αγάπη Μου από όλα τα συμβάντα που σας αφορούν. . .  Και όταν έχετε πλήρη επίγνωση της αγάπης Μου, θα ανάψει και μέσα σε σας το θερμό αίσθημα της αγάπης σας για Μένα, θα θέλετε να συνδεθείτε μαζί Μου. Θα μπείτε μέσα στο κύκλωμα της αγάπης Μου και θα Μου επιτρέπετε να σας ακτινοβολώ, με το ευχάριστο συναίσθημα ότι αναπαύεστε δίπλα στην καρδιά του Πατέρα και ότι είστε ασφαλείς μέσα στην αγάπη Του. Και τότε θα μπορώ να επενεργήσω απευθείας σε σας και η αγάπη Μου θα σας δώσει και άλλες αποδείξεις, τις οποίες θα μπορείτε να βιώσετε μόνο ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7286                18-2-1959

Το πνεύμα μπορεί να εκφράζεται μόνο σε εκείνους που ασκούν την αγάπη. . .

Κάθε πνευματική σκέψη είναι μια έκφραση του πνεύματος μέσα σας, αλλιώς ολόκληρη η σκέψη σας θα ήταν συγκεντρωμένη μόνο στα επίγεια. Ο πνευματικός σπινθήρας μέσα σας όμως ψάχνει διαρκώς να βρει το δεσμό με το πατρικό Πνεύμα και θα προσπαθεί πάντα να σας επηρεάσει, επενεργώντας πάνω σας διανοητικά. Η επιρροή του όμως θα αφορά πάντα μόνο το πνευματικό βασίλειο, δηλαδή θα οδηγήσει τη σκέψη σας επίσης σε αυτό το βασίλειο, στην περίπτωση που δεν συναντά καμία αντίσταση μέσα στη θέλησή σας. Αφού αυτή μπορεί επίσης να στραφεί εντελώς στον κόσμο, τότε θα απορρίπτει κάθε πνευματική σκέψη και το πνεύμα δεν θα μπορεί να εκφραστεί απέναντι στον άνθρωπο. . .

Και μπορούν να τεθούν σαφή όρια: Όσο περισσότερο σκέφτεται ο άνθρωπος τον εαυτό του, δηλαδή είναι προσηλωμένος στο δικό του καλό, τόσο περισσότερο θα τον γεμίζουν καθαρά επίγειες σκέψεις και το πνεύμα θα εμποδίζεται να δράσει. Στην περίπτωση όμως που ο άνθρωπος σκέφτεται τον διπλανό που έχει ανάγκη τη βοήθειά του, το πνεύμα θα επιβληθεί και θα μπορεί να διοχετεύσει στον άνθρωπο τέτοιες σκέψεις που πηγάζουν από το πνευματικό βασίλειο και που οδηγούν επίσης στο πνευματικό βασίλειο. Αφού τότε η αγάπη θα έχει ξυπνήσει μέσα στον άνθρωπο και άρα θα έχει αφυπνιστεί και το πνεύμα, το οποίο θα εκφράζεται τότε πάντα προς την ευλογία της ψυχής του ανθρώπου.

Ο πνευματικός σπινθήρας, το οποίο είναι τμήμα του Αιώνιου πατρικού Πνεύματος, είναι ο σπινθήρας της αγάπης που πρέπει να αναφθεί μέσα στον άνθρωπο για να μπορεί να έχει αποτελέσματα. Μέσα σε κάθε άνθρωπο κοιμάται αυτός ο σπινθήρας της αγάπης, αλλά εναπόκειται στον ίδιο τον άνθρωπο να τον ανάψει. Και άρα πρέπει ο άνθρωπος μόνος του να αφυπνίσει στη ζωή το πνεύμα μέσα του. . .  πρέπει να ασκεί την αγάπη και να κάνει το σπινθήρα της αγάπης να φουντώσει για να γίνεται μια όλο και πιο φωτεινή φλόγα. . .  Πρέπει να κάνει έργα της ανιδιοτελούς αγάπης και στον ίδιο βαθμό θα δώσει στο πνεύμα του τη δυνατότητα να εκφραστεί. Και αυτό που θα του χαρίσει το πνεύμα μέσω τέτοιων εκδηλώσεων είναι αγαθά που προέρχονται από το πνευματικό βασίλειο και που επίσης θα ακολουθήσουν τον άνθρωπο στο πνευματικό βασίλειο όταν εγκαταλείψει αυτή τη Γη. . .

Η φλόγα της αγάπης φωτίζει το εσωτερικό του ανθρώπου και αυτός θα αποκτήσει την πνευματική όραση και επίσης θα αποκτήσει γνώσεις. Θα μάθει να αναγνωρίζει αυτά που πριν του ήταν άγνωστα, θα αποκτήσει τη σωστή εικόνα του Δημιουργού και της δημιουργίας Του, της δικής του σχέσης με αυτό το Δημιουργό και της αποστολής που ανατέθηκε στον άνθρωπο για την επίγεια του ύπαρξη. Αλλά τέτοιες γνώσεις δεν θα είναι νεκρές γνώσεις, γνώσεις που του διοχετεύτηκαν μόνο από έξω, που όμως δεν προκαλούν κανένα φως μέσα του. Τέτοιες γνώσεις θα είναι πραγματικά ζωντανές και θα του χαρίσουν το πιο δυνατό φως, το οποίο δεν θα μπορεί ποτέ πια να χάσει, γιατί του μεταδόθηκε από το πνεύμα μέσα του.

Αφού το πνεύμα είναι τμήμα του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος και για αυτό το λόγο είναι ενήμερο για όλα τα μυστικά της δημιουργίας. Ξέρει για το αιώνιο σωτήριο σχέδιο, ξέρει για τη διακυβέρνηση και την ενέργεια του Θεού μέσα στο βασίλειό Του. . .  Ξέρει για τα πάντα και επομένως μπορεί να γνωστοποιεί τα πάντα στον άνθρωπο που το παρακινεί να εκφραστεί, που μέσω μιας ζωής με αγάπη συνάπτει επαφές με το πνεύμα μέσα του, με αποτέλεσμα να μπορεί να διδάσκεται και να οδηγείται συνέχεια και να ακούει πάντα αυτά που του λέει το Πνεύμα από τον Θεό.

Αλλά αυτή η διαδικασία δεν μπορεί ποτέ να γίνει μέσα σε έναν άνθρωπο που αγαπά μόνο τον εαυτό του και τον κόσμο. . .  Μέσα του ο πνευματικός σπινθήρας είναι ακόμα θαμμένος και μπορεί να συμβεί ότι δεν θα έχει καμία δυνατότητα να εκφραστεί μέχρι το τέλος της ζωής του ανθρώπου. Τότε έζησε μάταια την επίγεια της ζωή η ψυχή, η οποία δεν θα μπορέσει να σημειώσει καμία πνευματική πρόοδο, αφού της λείπει η αγάπη. Αφού ήδη η παραμικρή έμπρακτη αγάπη θα αφύπνιζε το πνεύμα στη ζωή, ενώ όπου επικρατεί η φιλαυτία κοιμάται το πνεύμα και δεν μπορεί να επενεργήσει πάνω στην ψυχή με κανέναν τρόπο, προκειμένου εκείνη να αποδεχθεί τις σκέψεις που της διοχετεύονται.

Ένας άνθρωπος που αγαπά μόνο τον εαυτό του και τον κόσμο απορρίπτει κάθε πνευματική σκέψη, οι οποίες ωστόσο θα τον πλησιάζουν ξανά και ξανά, οι οποίες όμως δεν θα αναγκάσουν ποτέ τον άνθρωπο να τις αποδεχθεί. Μονάχα η αγάπη καταφέρνει τη μεταμόρφωση της θέλησης και της φύσης του ανθρώπου και μόνο η αγάπη δίνει στο πνεύμα τη δυνατότητα να εκφραστεί. Και χωρίς την ενέργεια του πνεύματος κανένας άνθρωπος δεν θα λάβει γνώση, χωρίς την ενέργεια του πνεύματος κανένας άνθρωπος δεν θα διανύσει το δρόμο προς τον Πατέρα. Γιατί μονάχα ο Πατέρας τον τραβά προς τα πάνω μέσω του Πνεύματός Του, με το Οποίο είναι αιώνια και άρρηκτα συνδεδεμένος, εάν μόνο ο άνθρωπος αναζητήσει αυτό τον δεσμό με την ελεύθερη θέλησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7287                19-2-1959

Η δουλειά μέσα στον αμπελώνα μετά το συμβάν. . .

Προετοιμασία. . .

Θα σας περιμένει πάρα πολλή δουλειά εσάς που είστε δραστήριοι μέσα στον αμπελώνα Μου. Αφού δεν έχει ακόμα έρθει ο καιρός όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλες σας τις δυνάμεις για να ανταποκριθείτε στο μεγάλο συνωστισμό τον οποίο θα αντιμετωπίσετε. Αφού πολλοί θα απαιτούν  διαφώτιση από σας, πολλοί θα θέλουν να ξέρουν πού να ψάξουν τον Θεό όταν θα σας έχει πλήξει το μεγάλο συμβάν, το οποίο μόνο λίγοι θα είναι ικανοί να εξηγήσουν σωστά. Και αυτοί οι λίγοι, οι οποίοι διαφωτίστηκαν πριν από Εμένα τον Ίδιο, θα πρέπει να μιλήσουν και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και θα πρέπει να εξηγήσουν στους συνανθρώπους τα πάντα με έναν τρόπο ώστε να τα καταλάβουν και ώστε από όλα τα συμβάντα να μπορέσουν να αναγνωρίσουν έναν γεμάτο αγάπη Εξουσιασή, τον Οποίο θα πρέπει να πιστέψουν και τον Οποίο θα πρέπει να επικαλεστούν για βοήθεια.

Η ένδεια θα είναι μεγάλη και για αυτό το λόγο αρκετές καρδιές θα είναι δεκτικές κηρυγμάτων τέτοιου είδους. . .  Μερικοί άνθρωποι θα διψούν για το λόγο του Θεού, μέσω του οποίου μονάχα θα διαφωτιστούν και τον οποίο επίσης θα αναγνωρίσουν ως σωστή γνώση που ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Αλλά αυτή η δουλειά μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου θα απαιτεί πολλή καλή θέληση, πολλή υπομονή και αντοχή. Αφού θα υπάρει ένας ίδιος αριθμός ανθρώπων που θα μιλήσουν εναντίον σας και που θα σας κάνουν τόσες πολλές αντιρρήσεις ώστε θα είναι δύσκολο για σας να λογοδοτήσετε μπροστά τους. . .  Αλλά θα στάσει μόνο μια σκέψη για Μένα, μια παράκληση για συμπαράσταση, και θα μιλήσω ο Ίδιος μέσω σας και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε πώς θα ανταποκριθείτε στην αποστολή σας. . .

Θα σας βάλω τα λόγια στο στόμα σας, προκειμένου να πάρουν όλοι την απάντησή τους, έτσι όπως θα είναι ωφέλιμη για τον καθένα. . .  για τους πιστούς καθώς και για εκείνους που θα μιλήσουν εναντίον σας. Ούτε αυτοί δεν θα ξέρουν πώς να σας αποκριθούν, θα αισθανθούν ηττημένοι και θα σκεφτούν οι ίδιοι τα λόγια σας, εφόσον δεν βρίσκονται ήδη τόσο πολύ υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου ώστε αυτός θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι και ώστε οι άνθρωποι θα σας εγκαταλείψουν απρόθυμοι ή θα ξεσηκώσουν άλλους εναντίον σας. . .  Τότε αφήστε τους να φύγουν, αλλά φροντίστε εκείνους που θα σας ψάξουν, στους οποίους θέλω επίσης να μιλήσω ο Ίδιος μέσω εσάς, στους οποίους θέλω να φέρω το λόγο Μου, προκειμένου να ανάψει ένα φως μέσα τους μετά το προηγούμενο βαθύ σκοτάδι.

Ακόμα βρίσκεστε σε μια περίοδο της ηρεμίας όπου μπορείτε να εκτελέσετε τη δουλειά σας μέσα στον αμπελώνα ήρεμα και ατάραχα, εσείς οι υπηρέτες στη Γη. Αλλά αυτή η περίοδος θα ακολουθηθεί από μια περίοδος όπου θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να σταματήσετε τη μεγάλη, διανοητική, πνευματική ένδεια. Αυτή η πνευματική ένδεια συνίσταται στο γεγονός ότι μάλλον δεν υπάρχει πια άνθρωπος που να έχει μια σωστή πίστη σε έναν Θεό της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυναμίας. Και ακριβώς αυτή η έλλειψη πίστης σημαίνει για τους ανθρώπους μια κατά πολύ μεγαλύτερη ένδεια, γιατί δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν μέσα στην κατάσταση ανάγκης τους. Και το να βοηθήσει κανείς να ανακτήσουν εκείνοι την πίστη είναι ένα μεγάλο έργο της αγάπης και του ελέους, το οποίο θα πρέπει να εκτελέσετε, εσείς που παραλαβαίνετε το λόγο Μου απευθείας από το χέρι Μου.

Αφού είστε σε θέση να διαφωτίσετε καλά τους συνανθρώπους σας, μπορείτε να τους ανάψετε ένα φως και μπορείτε να τους παρηγορήσετε και να τους ενθαρρύνετε διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα οδηγούνται από Εμένα τον Ίδιο εάν μόνο Με επικαλεστούν τον Ίδιο για βοήθεια. . .  Και ο λόγος Μου δεν θα πέσει σε πετρώδες έδαφος, αφού μέσω της παρέμβασής Μου το έδαφος. . .  οι ανθρώπινες καρδιές. . .  θα έχει ήδη προετοιμαστεί για να δεχθεί σπόρους τους οποίους θα μπορείτε να σπείρετε άφθονα, όπου και να είναι. Και θα μπορείτε να εμφανιστείτε δημόσια και να παρουσιαστείτε ως οι αγγελιφόροι Μου. Αφού κανείς δεν θα σας εμποδίσει, γιατί η ένδεια θα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι άνθρωποι θα αρπάξουν οποιαδήποτε σανίδα σωτηρίας και θα ακούν πρόθυμα όταν κηρύξετε την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμή Μου.

Αλλά τότε δεν θα περάσει πολύς χρόνος ώσπου θα σας απαγορεύσουν την αποστολή σας. Αφού σύντομα οι υπηρέτες του αντιπάλου Μου θα αντιδράσουν και θα πάρουν σκληρά μέτρα εναντίον σας. Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αποσυρθείτε με μεγάλη εξυπνάδα για να μην τεθεί σε κίνδυνο και να γκρεμιστεί όσα θα έχετε πετύχει πριν. Αλλά θα είμαι με την ευλογία Μου κοντά σε όλους όσοι θα σας ακούσουν και δεν θα έχουν εχθρική στάση απέναντί σας.

Αλλά για εκείνη την περίοδο ετοιμαστείτε και μαζέψτε τις δυνάμεις σας, τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε οι ίδιοι μόνο από το λόγο Μου. Αφού θα τις έχετε ανάγκη για όλα όσα θα έρθουν, για όσα προβλέπονται με αγάπη και σοφία και επομένως προορίζονται μόνο να σας ωφελήσουν όλους για να τελειοποιηθείτε, για να πετύχετε την ωριμότητα ήδη στη Γη, εάν μέσα στα πάντα δείτε μόνο Εμένα τον Ίδιο και τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου, η οποίες βασίζονται πάντα μόνο στην αγάπη Μου για σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

7288                20-2-1959

Γνώση της σταυρικής θυσίας στο βάθος. . .

Για όλες τις ψυχές έχυσα το αίμα Μου στο σταυρό του Γολγοθά. . .  Όταν οι ψυχές στο σκοτάδι λάβουν γνώση αυτού του γεγονότος, θα είναι μια αχτίδα ελπίδας και για εκείνες τις ψυχές. Θα είναι μια σανίδα σωτηρίας, από την οποία θα αρπαχθούν στην περίπτωση που έχουν την επιθυμία να λυτρωθούν από τα βάσανά τους και να ξεφύγουν από την κατάσταση ανάγκης τους, η οποία τους γίνεται ανυπόφορη. Αφού και μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι μπαίνει πού και πού ένα φως όταν αγγελιοφόροι του φωτός κατεβαίνουν στο βάθος και ενημερώνουν τις ψυχές για το ότι ο Σωτήρας και Λυτρωτής Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό και για εκείνες. . .

Αυτοί οι αγγελιοφόροι του φωτός έρχονται μεν καλυμμένοι, εμφανίζονται μπροστά στις ψυχές του σκοταδιού σαν όμοιες ψυχές που σκέφτηκαν και που ζυγίζουν για τον εαυτό τους μια διέξοδο, που θυμούνται τότε Εκείνον για τον Οποίο άκουσαν όταν βρίσκονταν πάνω στη Γη και στον Οποίο όμως δεν πίστευαν ποτέ. . .  Και τότε γίνονται έντονες συζητήσεις, τις περισσότερες φορές μεν εναντίον Μου, ο Οποίος επιτέλεσα το λυτρωτικό έργο μέσα στον άνθρωπο Ιησού. Αφού όλες εκείνες βρίσκονται ακόμα κάτω από τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, ο οποίος δεν θέλει να επιτρέψει να χάσει μια από εκείνες τις ψυχές.

Οι αγγελιοφόροι όμως είναι απαραβίαστοι για εκείνον και τα επιχειρήματα τους πείθουν ξανά και ξανά μερικές ψυχές που ψάχνουν για μια διέξοδο και που εμπιστεύονται σε εκείνους τους αγγελιοφόρους, οι οποίοι προτείνουν να τις οδηγήσουν. Και τότε εκείνες οδηγούνται πάντα εκεί όπου ακτινοβολεί ένα δυνατό φως, όπου θα αυξάνονται οι γνώσεις τους. Και οι ψυχές θα αρχίσουν τότε να ελπίζουν, γιατί θα αισθάνονται καλά μέσα στο κύκλωμα του φωτός. Αλλά θα ξέρουν επίσης ότι θα πρέπει πρώτα οι ίδιες μέσω της στάσης τους να αποκτήσουν το δικαίωμα να βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή. Όσο προβάλλουν αντίσταση εσωτερικά δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ότι έχουν ξεφύγει από το σκοτάδι. Αυτό θα τις σκεπάζει ξανά και ξανά και θα τους προκαλέσει εκ νέου μεγάλα βάσανα.

Ωστόσο, δεν θα ξεχάσουν τις ομιλίες εκείνων των αγγελιφόρων στην περίπτωση που συμμετείχαν μια φορά σε εκείνες. Θα τους καλούν ξανά και ξανά κοντά τους μέσω των σκέψεών τους και θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο η επιθυμία τους να μπούν ξανά μέσα στο κύκλωμα του φωτός και να μάθουν περισσότερα για τον Ιησού Χριστό, για τον Οποίο τους είπαν ότι λύτρωσε και τις ίδιες και ότι μπορεί άρα να τις απελευθερώσει από τα βάσανά τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τις ψυχές στο σκοτάδι, δηλαδή να τους διοχετευτεί η γνώση για τον Ιησού Χριστό και για το σταυρικό Του θάνατο, εφόσον αυτή τους ήταν άγνωστη μέχρι τότε.

Αλλά τις περισσότερες φορές μια έστω και μικρή αναφορά σε Εκείνον θα ξυπνήσει την ανάμνησή τους, με την προϋπόθεση ότι έχει ήδη ξυπνήσει μέσα τους η επιθυμία να λυτρωθούν από το σκοτάδι. Στην περίπτωση που δεν έχουν αυτή την επιθυμία, δεν θα δεχθούν τη γνώση του σταυρικού Μου θανάτου, οι αγγελιοφόροι της αγάπης και του φωτός δεν θα καταφέρουν τίποτα, οι ψυχές βρίσκονται ακόμα εντελώς υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου. Και τότε απαιτούνται πολλές προσευχές και παρακλήσεις για να μετατραπεί η σκέψη εκείνων των πεισματάρηδων ψυχών, αφού χωρίς τον Ιησού Χριστό δεν υπάρχει για αυτές καμία σωτηρία από το σκοτάδι.

Κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος ακριβώς η δουλειά σχετικά με εκείνες τις ψυχές στο σκοτάδι είναι η αδιάκοπη δραστηριότητα των φωτεινών όντων, τα οποία θα ήθελαν να τις βοηθήσουν να ξεφύγουν ακόμα πριν το τέλος από τα πιο βαθιά βάθη, προκειμένου να μην πέσουν θύματα της κατάστασης της εκ νέου φυλάκισης, τα βάσανα της οποίας ξεπερνούν ακόμα εκείνα του τωρινού τους τόπου διαμονής. Και η προσευχή σας για αυτές τις ψυχές συμβάλλει πολύ στο να μειωθεί η σκληρότητά τους και να ανοιχθούν όταν όντα πρόθυμα για βοήθεια θα τους κάνουν μια πρόταση για να αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Ο σταυρός του Χριστού ακτινοβολεί παντού το φως του, προκειμένου να θυμούνται οι ψυχές όλο και περισσότερο ποια είναι η σημασία εκείνου του σταυρού. . .  Αλλά μόνο η ελεύθερη θέληση του όντος δίνει τη δυνατότητα να χυθούν οι χάρες του λυτρωτικού έργου πάνω στις ψυχές, αφού η ελεύθερη θέλησή τους πρέπει να είναι πρόθυμη να επικαλεστεί Εμένα τον Ίδιο μέσα στον Ιησού Χριστό για σωτηρία από το βάθος. Και αυτό θα το κάνει η ψυχή μόνο τότε που θα έχει λάβει δασκαλέματα που θα έχουν αφυπνίσει και ενισχύσει μέσα της την πίστη στη σταυρική θυσία Μου. Και ως αποτέλεσμα θα παρακαλέσει έντονα να λυτρωθεί από τον Ιησού Χριστό από τα βάσανά της, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν ώσπου να αποφασίσει να απευθυνθεί η ίδια σε Μένα μέσα στον Ιησού Χριστό. . .

Τότε όμως θα υψωθεί από το σκοτάδι στο φως, δηλαδή δεν θα χειάζεται πια να πατήσει στους σκοτεινούς τόπους, θα γίνει δεκτή στον κύκλο των αναζητητών του φωτός και θα γεμίσει φως. Και με τεράστια ευγνωμοσύνη θα βάλει χέρι η ίδια για να βοηθήσει και να σώσει τους αδερφούς της που βρίσκονταν στο σκοτάδι μαζί της. . .  Και μια τέτοια ψυχή θα πετύχει πολλή λυτρωτική δουλειά, αφού με την ορμή της για αγάπη θα κάνει έντονη προσπάθεια να φέρει το Ευαγγέλιο και σε εκείνες τις ψυχές, να πείσει και εκείνες για το έργο της αγάπης και το ελέους Εκείνου Που έχυσε το αίμα Του πάνω στο σταυρό για να σώσει όλες τις ψυχές από τον πνευματικό θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7289                21-2-1959

Η εθελοντική επιστροφή εγγυάται τη μακαριότητα. . .

Από Μένα προέρχονται όλη η σωτηρία, όλο το φως και όλη η μακαριότητα. Όποιος έχει Εμένα έχει τα πάντα και όλη η ύπαρξή του είναι μόνο ένας δοξαστικός και ευχαριστήριος ύμνος για τον Κύριό Του, ο Οποίος έχει γίνει ο Πατέρας του από σκέτη αγάπη. Και για αυτό το λόγο ολόκληρο το οντώδες βρίσκεται ακόμα εκτός της μακαριότητας όσο δεν έχει επιστρέψει σε Μένα, όσο δεν έχει γυρίσει πίσω στην αφετηρία του. Αφού το ον δημιουργήθηκε με πλήρη μακαριότητα και θα μπορούσε να παραμένει αιώνια μέσα σε αυτή την κατάσταση της μακαριότητας εάν δεν είχε το ίδιο απομακρυνθεί εθελοντικά από Μένα.

Αλλά δεν του αφαίρεσα την ελευθερία του και δεν το εμπόδισα να πάρει μόνο του το δρόμο του, ο οποίος οδήγησε πολύ μακριά από Μένα. Και για αυτό το λόγο έχασε οποιαδήποτε μακαριότητα, έγινε ένα ον που πρέπει να βασανίζεται εδώ και αιωνιότητες και που δεν θα απαλλαχθεί από αυτά τα βάσανα πριν να μην πάρει το δρόμο για Μένα. Αλλά κοντά Μου θα μετατραπεί η βασανιστική του κατάσταση, κοντά Μου το ον θα ξαναβεί την πλήρη μακαριότητα, κοντά Μου υπάρχει μόνο αγάπη, φως και δύναμη και ελευθερία. . .

Σας περιμένει μια αφάνταστα μακάρια μοίρα, και εσείς οι άνθρωποι στη Γη δεν το πιστεύετε, αλλιώς δεν θα κάνατε πια τίποτε άλλο από το να αποκτήσετε αυτή την καταπληκτική μοίρα, με σκοπό την οποία βαδίζετε στη Γη. Για αυτό το λόγο όμως μπορούν να σας δίνονται ξανά και ξανά ελπίδες για μια τέτοια μοίρα, χωρίς να αναγκαστείτε να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Αφού μια τέτοια διδασκαλία πολύ πιο πιθανό θα προσκρούσει σε δυσπιστία παρά να την πιστέψουν οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να παρακινηθούν να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με το σκοπό της. Αφού οι άνθρωποι βρίσκονται τόσο μακριά από οτιδήποτε πνευματικό, γιατί βρίσκονται οι ίδιοι ακόμα τόσο μακριά από Μένα ώστε σχεδόν  δεν τους εντυπωσιάζουν διδασκαλίες που αφορούν στο πνευματικό βασίλειο, στην αιωνιότητα και στη μοίρα κάθε ψυχής.

Τέτοιες διδασκαλίες σβήνουν στα αφτιά τους, δηλαδή αυτά τις ακούν, αλλά εκείνες δεν διεισδύουν μέσα στις καρδιές τους, και αυτοί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν καθόλου τον τρόπο ζωής τους, ούτως ώστε αυτός θα τους οδηγούσε κοντά στο σωστό στόχο. Δεν μεταμορφώνουν τον εαυτό τους, δηλαδή το είναι τους, σε αγνή αγάπη, κάτι που θα σήμαινε ήδη την επιστροφή τους σε Μένα, τον Οποίο μπορεί να βρει κανείς μόνο μέσω του δρόμου της αγάπης. Και παρόλο που σας περιγράφω ξανά και ξανά τα μεγαλεία του βασιλείου Μου, καθ’όσον είστε ικναοί να τα συλλάβετε, δεν αφήνετε τα λόγια Μου να επενεργήσουν πάνω σας. Γιατί το αποτέλεσμά τους δεν είναι για σας ορατό η χειροπιαστό από την επίγεια άποψη, και κατά συνέπεια όλοι οι θησαυροί του κόσμου σάς παροτρύνουν πολύ περισσότερο να τους επιδιώξετε από ότι οι θησαυροί που σας περιμένουν κάποτε στο πνευματικό βασίλειο.

Και όμως δεν μπορεί να κάνω τίποτα περισσότερο από το να σας ενημερώσω μέσω του λόγου Μου για το βασίλειό Μου και τη μακαριότητά του. . .  Μπορώ μόνο διά του Πνεύματός Μου να σας δασκαλεύω και να σας νουθετώ ξανά και ξανά να ζήσετε τη ζωή σας στη Γη σύμφωνα με το σκοπό της. Μπορώ μόνο να σας φέρω το λόγο Μου, ο οποίος είναι η πιο αγνή αλήθεια, και πρέπει οι ίδιοι να τον αξιοποιήσετε, αφήνοντάς τον να διεισδύσει μέσα στις καρδιές σας και δρώντας ανάλογα. . .  Και τότε οι πνευματικοί θησαυροί θα σας αποκαλυφθούν, θα ανακαλύψετε πνευματικές ικανότητες μέσα σας και μέσω αυτών θα πάρετε και θα διανύσετε πιο εύκολα και πιο άνετα το δρόμο της επιστροφής σας σε Μένα. Θα αρχίσετε να συλλαμβάνετε τι είναι οι «πνευματικοί θησαυροί» και ότι αυτοί είναι κατά πολύ πιο πολύτιμοι από όλους τους θησαυρούς που θα μπορεί ποτέ να σας προσφέρει ο κόσμος.

Αφού τα τελευταία είναι μόνο ψεύτικα αγαθά, χωρίς διάρκεια, χωρίς αξία για την αιωνιότητα. Ωστόσο, είναι ικανά να τυφλώσουν τα μάτια σας, με αποτέλεσμα να μην δείτε τους θησαυρούς που σας προσφέρονται από το πνευματικό βασίλειο ήδη στη Γη. . .  Αφού τα μεγαλεία θα σας περιμένουν μόνο στο επέκεινα, όταν θα έχετε μπει στο βασίλειό Μου μέσα σε φως και ελευθερία. . .  Μόνο τότε θα Με δοξάζετε και θα Με ευχαριστείτε, μόνο τότε θα είστε δεκτικοί του φωτός και της δύναμης που θα σας ακτινοβολούν από εκεί και που θα σας κάνουν υπερμακάριους.

Αλλά πρέπει πρώτα οι ίδιοι να βρείτε τη θέληση να Με πλησιάσετε ξανά, τον Οποίο εγκαταλείψατε κάποτε εθελοντικά. . .  Πρέπει να πιστέψετε τα λόγια Μου, δηλαδή ότι σας αγαπώ και ότι λαχταρώ την επιστροφή σας και πρέπει τότε να επιθυμήσετε να ακούσετε Εμένα τον Ίδιο. . .  Και πράγματι θα φτάσετε στο στόχο σας, θα μπείτε στο βασίλειο όπου βρίσκομαι ο Ίδιος. Και κοντά Μου θα είστε ανείπωτα μακάριοι μέσα σε φως και δύναμη και ελευθερία. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7290                22-2-1959

Ξεπέρασμα του χάσματος στο επέκεινα: Ιησούς Χριστός. . .

Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο χάσμα στο πνευματικό βασίλειο ανάμεσα σε εκείνους που παρέμειναν μακριά Μου κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής και εκείνους που Με βρήκαν και που μπόρεσαν να μπουν στο πνευματικό βασίλειο φορώντας ένα φόρεμα του φωτός. Αυτοί μπορούν μάλιστα να βλέπουν τους πρώτους και να εκτιμήσουν την άθλια κατάστασή τους. Αλλά εκείνοι βρίσκονται σε ένα βασίλειο όπου δεν βλέπουν τίποτε άλλο από τον εαυτό τους ή ομοϊδεάτη πνευματικά όντα, και καυγαδίζοντας και τσακώνοντας μαζί τους δηλητηριάζουν οι ίδιοι την ύπαρξή τους και δεν μπορούν να αισθάνονται καμία μακαριότητα.

Αυτές οι ψυχές δεν θα μπορούν ποτέ να ξαναδούν τους αγαπημένους τους που αποβίωσαν από τη Γη πριν από εκείνες, στην περίπτωση που αυτοί πέθαναν με έναν υψηλότερο βαθμό της ωριμότητας. Εκείνες οι ψυχές πρέπει πρώτα να πετύχουν επίσης έναν ορισμένο βαθμό πριν μπορέσει να γίνει μια μακάρια αντάμωση. . .  Πρόκειται επομένως για δύο κόσμους, στους οποίους ζουν τέτοιες ψυχές, παρόλο που πρόκειται για ένα πνευματικό βασίλειο, στο οποίο μπαίνουν όλες οι ψυχές μετά τον θάνατο του κορμιού τους. . .  Πρόκειται για δύο κόσμοι που είναι εντελώς μακριά ο ένας από τον άλλο, κάτι που δεν πρέπει να καταλάβει κανείς ως αναφερόμενο στο χώρο, αλλά η διαφορά έγκειται σην ποιότητα του κάθε κόσμου. . .  Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα και ωστόσο αυτό το χάσμα θα πρέπει κάποτε να γεφυρωθεί.

Από το φωτεινό βασίλειο πρέπει ξανά και ξανά να κατεβαίνουν όντα αγνώριστα και να προσπαθούν να κάνουν τη σωτήρια δουλειά πάνω στις ψυχές, η οποία αποτελείται από το να τις παροτρύνουν να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους και να ακολουθήσουν με την ελεύθερη θέλησή τους τα φωτεινά όντα, τα οποία προσπαθούν τότε να τις οδηγήσουν όλο και πιο κοντά στη δική τους περιοχή. . .  Πρέπει δηλαδή να ενημερώσουν τις ψυχές του σκοταδιού για τον θείο Λυτρωτή Ιησού Χριστό και το μεγάλο έργο του ελέους Του, το οποίο επιτελέστηκε και για εκείνες τις ψυχές εάν το θέλουν οι ίδιες. Μόνο τότε θα μειωθεί το χάσμα ανάμεσα σε εκείνες και σε Μένα, ανάμεσα στο βασίλειο του σκότους και στο βασίλειο του φωτός. . .

Μόνο τότε η ψυχές πατούν στο δρόμο που οδηγεί από το βάθος στο ύψος και μόνο τότε έχουν αποτέλεσμα πάνω τους οι χάρες του λυτρωτικού έργου, οι οποίες τις φέρουν σταδιακά σε μια κατάσταση της ωριμότητας όπου μπορούν και θέλουν οι ίδιες να κάνουν πάλι λυτρωτική δουλειά. Γιατί από την ευγνωμοσύνη τους θέλουν να ξεπληρώσουν όσα οφελούν στον θείο Λυτρωτή και στα φωτεινά όντα και αυτή η ευγνωμοσύνη τούς ωθεί να βοηθήσουν τα δυστυχισμένα όντα που βρίσκονται ακόμα στο βάθος. Το χάσμα πρέπει να γεφυρωθεί και υπάρχει μόνο μια γέφυρα: ο Ιησούς Χριστός, ο θείος Λυτρωτής. . .  Όποιος πάρει το δρόμο για Αυτόν, θα τον πάρει και για Μένα, παρόλο που δεν ήθελε να Με αναγνωρίσει στη Γη και στεκόταν ακόμα σε έσχατη απόσταση από Μένα.

Μόνο μέσω του Ιησού Χριστού θα επιστρέψει σε Μένα, και για αυτό το λόγο Αυτός είναι η γέφυρα που οδηγεί από τη σκοτεινή περιοχή στην περιοχή του φωτός. . .  Και αυτό θα έπρεπε να έχουν στο νου τους  όσοι στη Γη νομίζουν μάλιστα ότι είναι συνδεδεμένοι μαζί Μου και όσοι ωστόσο δεν έχουν ακόμα βρει τη σωστή στάση απέναντι στον Ιησού Χριστό, όσοι ονομάζονται χριστιανοί μόνο κατ’όνομα, ενώ στ’αλήθεια δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει κανένα ολόψυχο δεσμό μαζί Μου μέσα στον Ιησού Χριστό, όσοι δηλαδή δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιήσει οι ίδιοι τις χάρες του λυτρωτικού έργου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει λόγος για μια λύτρωσή τους από την αρχέγονη ενοχή τους. . .

Αυτοί θα βρίσκονται επίσης μπροστά σε  ένα βαθύ χάσμα όταν φτάσουν στο άλλο βασίλειο. Αφού θα πρέπει πρώτα να Τον ψάξουν και να Τον βρουν, τον θείο Λυτρωτή, προκειμένου Αυτός να απελευθερώσει και εκείνους από την ενοχή τους. Αφού στη Γη ομολόγησαν την πίστη τους σε Εκείνον  μόνο με το στόμα τους, ενώ η καρδιά τους έμενε αμέτοχη. Εγώ όμως βλέπω μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, και όσο πιο δυνατά και συχνά και να προφέρει το στόμα του το όνομά Μου, δεν ξεγελιέμαι από αυτό και δεν μπορώ να τοποθετήσω την ψυχή του εκεί όπου στ’αλήθεια δεν ανήκει. . .  Αυτή θα δει το μεγάλο χάσμα μπροστά της όταν περάσει στο πνευματικό βασίλειο. . .  ή με άλλα λόγια: Δεν θα δει τίποτε άλλο από τις οφθαλμαπάτες τις οποίες θα της παρουσιάσουν οι στραμμένες στα επίγεια πράγματα αισθήσεις της. Και θα είναι μόνο προς το συμφέρον της αν μπορέσει σύντομα να αποδεσμευτεί από αυτές και αν δεν αντισταθεί στις εξηγήσεις των βοηθών, με αποτέλεσμα να μπορέσει πολύ σύντομα να της παρουσιαστεί ο θείος Λυτρωτής ως ο μόνος Σωτήρας από την κατάστασή της. . .

 Η γέφυρα πρέπει να δημιουργηθεί, η ψυχή πρέπει να πάρει το δρόμο για Μένα μέσω του Ιησού Χριστού. Και η ψυχή θα οδηγηθεί βέβαια από Εκείνον μέσα από την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο όταν μόνο γεφυρωθεί το φαρδύ χάσμα, όταν η θέλησή της την ωθήσει στον Ιησού Χριστό και όταν η ψυχή επιθυμήσει και βρει τη λύτρωση διά Εκείνον. Τότε θα έχει πάρει και το δρόμο για τον Πατέρα. . .  Θα τη δεχθώ στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητάς Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7294                27-2-1959

Αγώνας ενάντια στη φιλαυτία. . .

Μόνο ένα μικρό βαθμό της φιλαυτίας θα πρέπει να κατέχετε και θα σας είναι εύκολο να εκπληρώσετε τις εντολές τις αγάπης Μου για τον Θεό και για τον διπλανό. Η φιλαυτία δεν μπορεί να είναι αρκετά μικρή, αφού μονάχα αυτή εμποδίζει τον άνθρωπο να ασκήσει την ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό, η οποία είναι το πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής αν η ψυχή θέλει να τελειοποιηθεί. Ο κάθε άνθρωπος όμως κατέχει τη φιλαυτία ως κληρονομική μερίδα εκείνου που στερείται οποιασδήηποτε αγάπης, που αγαπά τον εαυτό του πάνω από όλα, αλλιώς δεν θα είχε γίνει ο εχθρός και αντίπαλός Μου, ο οποίος χρησιμοποιεί τα πάντα μόνο για τον εαυτό του και θέλει να Μου πάρει οποιαδήποτε εξουσία. Μονάχα αυτός θέλει να κατέχει, και κάθε είδος φιλαυτίας είναι επιθυμία για ιδιοκτησία, δηλαδή μια υποστήριξη των σχεδίων εκείνου και μια απομάκρυνση από Μένα, ο Οποίος είμαι η Αγάπη.

Όσο επικρατεί ακόμα η φιλαυτία μέσα στον άνθρωπο, τόσο δεν θα του περισσεύει τίποτα για τον διπλανό και τόσο το είναι του δεν θα μεταμορφωθεί σε αγάπη, η οποία απαιτεί πρώτ’απ’όλα την καταπολέμηση της φιλαυτίας. Και έτσι μπορεί πάντα μόνο να παρουσιάζεται σε σας τους ανθρώπους το γεγονός ότι βρίσκεστε ακόμα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου όσο επικρατήσει μέσα σας η φιλαυτία, και αυτό θα έπρεπε να σας παρακινήσει να αγωνιστείτε ενάντια στον εαυτό σας. . .  Θα πρέπει πάντα να αντιτάσσετε στις δικές σας επιθυμίες την ένδεια του  συνανθρώπου σας και να προσπαθείτε να σκέφτεστε περισσότερο τον συνάνθρωπο και να παραιτηθείτε από την εκπλήρηση των επιθυμιών σας για χάρη εκείνου.

Τότε η ψυχή σας θα σημειώσει μια τεράστια πρόοδο και τελικά μπορείτε μόνο από το βαθμό της φιλαυτίας σας να εκτιμήσετε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ψυχή σας. Και δεν πρέπει ποτέ να πιστέψετε ότι κάνετε σωστή δουλειά πάνω στην ψυχή σας όσο δεν έχετε ακόμα υπερνικήσει τη φιλαυτία μέσα σας, η οποία είναι το καλύτερο κριτήριο για την ωριμότητα της ψυχής σας. Μπορείτε όμως να είστε βέβαιοι ότι θα σας βοηθήσω να υπερνικήσετε τον εαυτό σας εάν μόνο έχετε τη σοβαρή επιθυμία να πετύχετε αυτό το βαθμό της ωριμότητας όπου θα ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη μοίρα του διπλανού παρά για τη δική σας μοίρα. Τότε θα σας παρέχεται δύναμη, γιατί ευλογώ κάθε σοβαρή τέτοια επιθυμία και σας συμπαραστέκομαι, προκειμένου να μην μειωθεί η επιθυμία σας να πετύχετε την τελειότητα.

Αλλά χωρίς αυτό τον αγώνα ενάντια στη φιλαυτία σας δεν θα πετύχετε τίποτα, χωρίς αυτό τον αγώνα δεν θα φροντίσετε ποτέ με ανιδιοτελή τρόπο τον διπλανό. Δεν θα αισθανθείτε ποτέ το αίσθημα μιας αγάπης που θέλει να χαρίζει ευτυχία όσο σας γεμίσει ακόμα η αγάπη που έχει λαχτάρες, η οποία είναι το χαρακτηριστικό του αντιπάλου Μου. Και θα σας κρατά δεμένους ώσπου οι ίδιοι να του έχετε ξεφύγει μέσω της νίκης κατά της φιλαυτίας, η οποία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ψυχή. Αυτή μπορεί να ωριμάσει πάντα μόνο στην περίπτωση που ο άνθρωπος δουλεύει όλο ζήλο πάνω στον εαυτό του, που επιδιώκει πάντα να εκπληρώνει το θέλημά Μου, το οποίο εκφράζεται πάντα μόνο μέσα στην εντολή Μου: «Αγάπα τον Θεό πάνω από όλα και τον διπλανό σαν τον εαυτό σου. . .»

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7295                28-2-1959

Ο πρόδρομος του Ιησού Χριστού. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Το πέρασμα στη νέα πνευματική εποχή“, σελ. 350 - 352. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Όταν θα ακούσετε ότι υπάρχει ένας ο οποίος μιλά για τον Κύριο με ασυνήθιστο τρόπο, τότε θα ξέρετε ότι έχει αρχίσει η τελευταία φάση της εποχής του τέλους. Θα ξέρετε ότι ο πρόδρομος του Ιησού Χριστού εκτελεί πάλι την αποστολή του, να αναγκοινώσει δηλαδή Εκείνον Που θα έρθει κατά την ημέρα της Κρίσης για να πάρει τους δικούς Του και να ολοκληρώσει τη μεταμόρφωση πάνω στη Γη, όπως έχει προαναγγελθεί με το λόγο και τη Γραφή. Θα κάνει την εμφάνισή Του εντελώς απροσδόκητα και θα καταφέρει να μιλούν πολύ για αυτόν, γιατί η δύναμη που θα έχει η φωνή του θα είναι μεγάλη, γιατί τα λόγια που θα απευθύνει στον κόσμο θα είναι τόσο σοβαρά και γεμάτα νόημα, ώστε πολλοί θα είναι εκείνοι που θα εντυπωσιασθούν και θα τα βάλουν στην καρδιά τους. . .  γιατί θα αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για το «λόγο του Θεού» τον οποίο θα κηρύσσει και επίσης επειδή τα σημεία που θα πραγματοποιεί για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του θα είναι ασυνήθιστα.

Θα είναι ένας αληθινός θαυματοποιός για τους φτωχούς και για τους δυστυχισμένους, ένας βοηθός μέσα στην ένδεια  που θα βασανίζει όλους τους ανθρώπους τον καιρό της εμφάνισής του. Και θα μιλά δυνατά και ξάστερα χωρίς να φοβάτε αυτούς που θα απαγορεύσουν τη δράση του, αντίθετα θα στηλετεύει ακόμα περισσότερο όλους όσοι θα μιλούν και θα πράττουν ενάντια στο θείο θέλημα. Και για αυτό το λόγο θα τον μισήσουν και θα τον καταδιώξουν οι ισχυροί της Γης, γιατί θα καταγγέλλει αμείλικτα όσα κάνουν σε βάρος των συνανθρώπων του. Μολαταύτα το χάσμα ανάμεσα στον πνευματικό και στον επίγειο κόσμο θα είναι πλέον πολύ μεγάλο, ώστε δεν θα υπάρχει ελπίδα να καταλάβει εκείνη η πλευρά αυτό που θα διαλαλεί ο «βοών εν τη ερήμω».

Θα τον περιγελάσουν και θα τον καταδιώξουν με μανία μόνο επειδή θα αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Διότι θα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα επηρεαστούν και αυτό θα προκαλέσει την οργή των εξουσιαστών, οι οποίοι θα είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή πίστης και για αυτό θα την καταπολεμούν. Αυτά είναι τα χρόνια που σας περιμένουν σε λίγο και δεν θα μείνει πια πολύς καιρός μέχρι να ακούσετε αυτόν. Τότε όμως θα ξέρετε πως θα πρέπει και εσείς να δείξετε αντοχή, γιατί μαζί με την εμφάνισή του θα πρέπει και να περιμένετε την αρχή του θρησκευτικού αγώνα. Και τότε θα είναι επιτακτική η ανάγκη να επιλέξετε προς ποια κατεύθυνση θα στραφείτε. Αφού τότε θα είναι πια ολοφάνερο ότι θα πρέπει να αποφασίσετε είτε για τον Θεό είτε για τον κόσμο. . .  Και ο πρόδρομος θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική ενίσχυση στο να διαλέξετε το δρόμο για τον Θεό, επειδή τα λόγια του θα είναι πειστικά και εμπνευσμένα.

Ο Θεός ο Ίδος θα μιλά μέσα από αυτόν τόσο φανερά, ώστε δεν θα πρέπει κανονικά να διστάσει κανείς να ταχθεί με το μέρος του. Γιατί θα αποδείξει φανερά την αποστολή του με τέτοια ορατά σημάδια που οι άνθρωποι θα μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ποιος είναι. . .  Ο ίδιος θα το ξέρει επίσης ποια είναι η αποστολή του και ότι αυτό είναι το τελευταίο του καθήκον, να πορευθεί πριν τον Κύριο και να Τον αναγγείλει με δυνατή φωνή. . .  Θα γνωρίσει επίσης και ο ίδιος την προέλευσή του και το φρικτό τέλος που θα τον περιμένει εκ νέου, αλλά τίποτα δεν θα τον τρομάξει και τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να εκτελέσει την αποστολή του, η οποία θα είναι αληθινά ευλογημένη. . .  Όποιος δε συνταχθεί μαζί του, θα κάνει πραγματικά πολύ καλά, γιατί θα μπορεί να αντλεί πολλή δύναμη και πολύ φως από αυτό το μεγάλο φως, το οποίο θα λάμψει παντού όπου θα κάνει την παρουσία του.

Ήδη βρίσκεται ανάμεσα στους ζωντανούς, αλλά δεν έχει ακόμα επίγνωση της αποστολής του, την οποία όμως θα συνειδητοποιήσει ξαφνικά, οπότε θα αλλάξει ριζικά η ζωή του. Γιατί υπηρετεί μεν τον Κύριο και αντιλαμβάνεται επίσης το πνευματικό τέλμα στο οποίο βασανίζεται η ανθρωπότητα. . .  Αλλά δεν έχει λάβει ακόμα το κάλεσμά του, πράγμα που θα γίνει εντελώς ξαφνικά. . .  Και αμέσως θα βγει από τη μέχρι τότε ηρεμία του έχοντας πλήρη και απόλυτη συνείδηση του καθήκοντός του, γιατί θα τον ωθεί το Πνεύμα του Θεού και θα του χαρίσει πλήρη διαύγεια σε σχέση με την αποστολή του. Έτσι θα υπηρετήσει τον Κύριό του με χαρά και τέτοια αφοσίωση, ώστε θα γίνεται διαρκώς πιο άξιος για την έσχατη υπηρεσία την οποία θα θέλει να Του προσφέρει, πριν έρθει το τέλος και η επιστροφή Εκείνου. . .

Εσείς οι άνθρωποι λοιπόν να προσέχετε μόνο αυτούς που κοινοποιούν το λόγο του Θεού και θα τον αναγνωρίσετε από την ασυνήθιστη παρουσία του, επειδή θα θέλει να εκπληρώσει μια ασυνήθιστη αποστολή: Να ανακοινώσει τον ερχομό του Κυρίου και να υποδείξει με το φλογερό του κήρυγμα στους ανθρώπους τα επίγεια καθήκοντά τους, που είναι να μετανοιώσουν και να εργαστούν με κάθε σοβαρότητα για τη λύτρωση της ψυχής τους. Αφού θα τους προαναγγείλει το τέλος, το οποίο δεν θα αργήσει να ακολουθήσει μετά την εμφάνισή του, γιατί θα έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που ο Θεός παραχώρησε στους ανθρώπους για την τελειοποίησή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7296                1-3-1959

Τεράστιο αποτέλεσμα για τον «δράστη του λόγου». . .

Εξαναγκασμός. . .

Τίποτα δεν πρέπει να επενεργήσει πάνω σας εξαναγκαστικά, αλλά με πλήρη ελευθερία της θέλησής σας πρέπει να αποφασίσετε υπέρ Μου ή κατά Μου. Και για αυτό το λόγο και τα δώρα της χάρης Μου. . .  όσο ασυνήθιστος και να είναι ο τρόπος με τον οποίο σας διοχετεύονται. . .  δεν έχουν εξαναγκαστικό αποτέλεσμα, αλλά το τελευταίο θα ξεκινήσει μόνο τότε που θα τα δεχθείτε με την ενετλώς ελεύθερη θέλησή σας και που θα ζήσετε ανάλογα. Ο λόγος Μου μπορεί μεν να σας προσφερθεί, αλλά μόνο η δράση. . .  δηλαδή η πραγματοποίηση του λόγου Μου. . .  δείχνει ένα φανερό αποτέλεσμα. Και δεν θα ζήσει σύμφωνα με το λόγο Μου κανείς που να μην είναι πρόθυμος να επιδιώξει να Με πληριάσει με την ελεύθερη θέλησή του.

Αλλά για εκείνον που πήρε αυτή την απόφαση, που επομένως ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου και που είναι ένας πραγματικός δράστης του λόγου Μου και όχι μόνο ακροατής, το αποτέλεσμα της ευλογίας θα είναι τόσο τεράστιο, ώστε εκείνος δεν θα μπορεί πια να αμφισβητήσει ούτε στιγμή ότι του μίλησα Εγώ ο Ίδιος. Αλλά τότε αυτή η απευθείας ομιλία Μου δεν πρέπει πια να θεωρηθεί εξαναγκασμός. Αν μπορούσα να μιλήσω από τα ύψη σε όλους τους ανθρώπους, θα υπήρχε πράγματι μια επιτυχία, αλλά αυτή η επιτυχία δεν θα είχε καμία αξία για την ψυχή, ακριβώς γιατί τότε αυτή θα αποφάσιζε υπέρ Μου επειδή θα είχε αναγκαστεί να το κάνει, επειδή θα είχα εκδηλωθεί ολοφάνερα και αναμφισβήτητα από τα ύψη. . .

Δεν μπορώ και δεν πρέπει να αποδείξω τον Εαυτό Μου απέναντι στην ανθρωπότητα, παρόλο που έχω μάλιστα τη δύναμη να προσκομίσω στους ανθρώπους ξεκάθαρες αποδείξεις του Εαυτού Μου. . .  Αλλά αυτοί πρέπει να ζήσουν την επίγεια τους ζωή χωρίς καθόλου εξαναγκασμό, χωρίς καθόλου καθορισμό της θέλησής τους. Αφού η τελειότητα της ψυχής τους είναι ο στόχος και ο σκοπός της επίγειας τους πορείας, και η ψυχή είναι και θα παραμείνει ελεύθερη να θέλει και να δράσει κατά βούληση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να πετύχει κάποτε την τελειότητά της. Ωστόσο, την απόδειξη της ύπαρξής Μου μπορεί να τη δημιουργήσει ο κάθε άνθρωπος μόνος του, ζώντας σύμφωνα με το λόγο Μου. Διότι τότε το αποτέλεσμα του λόγου Μου θα του φανερωθεί από μόνο του.

Και ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει μόνος του αν θα Με αφήσει μια φορά να του μιλήσω, αν δηλαδή θα δεχθεί το λόγο Μου όταν αυτό του προσφερθεί και αν θα το μελετήσει. Και επίσης αποφασίζει μόνος του αν μετά θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει σύμφωνα με το λόγο Μου, δηλαδή να είναι δράστης και όχι μόνο ακροατής του λόγου Μου. . .  Αυτό πρέπει να το κάνει τότε μόνη της η θέληση του ανθρώπου, αλλά δεν θα τη βλάψει ποτέ αν το πάρει απόφαση. Αντίθετα όμως μπορεί ο άνθρωπος να μείνει αδιάφορος όταν του κηρυχθεί ο λόγος Μου και μπορεί να αφήσει το λόγο να σβήσει στο αφτί του, δηλαδή μπορεί να μην τον προσέξει σχεδόν καθόλου. Και έτσι δεν θα κάνει ποτέ προσπάθεια να ζήσει σύμφωνα με το λόγο. . .

Και τότε αυτός δεν θα έχει καθόλου αποτέλεσμα, τότε δεν θα είναι τίποτε άλλο από ένα ανθρώπινο λόγο τον οποίο είπε κανείς αδιάφορα. Από έναν τέτοιο λόγο δεν μπορεί κανείς να περιμένει κανένα αποτέλεσμα, προκειμένου να μην πειστεί αναγκαστικά η ανθρώπινη θέληση, κάτι που θα ήταν εντελώς άχρηστο για την ψυχή. Σας προσφέρονται όμως πολλά βοηθήματα εκτός ή χωριστά από το λόγο Μου. . .  Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται επίσης βάσανα και δυσκολίες, τα οποία θα έπρεπε να σας βάλουν σε σκέψεις, προκειμένου να είναι ανοιχτές οι καρδιές σας όταν σας κηρυχθεί ο λόγος Μου. Επίσης παρακινείστε να πάρετε θέση διανοητικά μέσω κάθε είδους γεγονότων, όπου επίσης μπορεί η καρδιά σας να είναι δεκτική της παραλαβής του λόγου Μου.

Καταλήγετε οι ίδιοι σε δύσκολες θέσεις όπου είστε ευγνώμονες όταν σας αστράψει μια αχτίδα ελπίδας, την οποία μπορεί να σημάνει για σας ο «λόγος Μου». . .  Πάντα παρακινείστε να σκεφτείτε, και τότε μπορεί ήδη να υπάρξει η δυνατότητα να ακούσετε πιο προσεκτικά και να προσπαθήσετε να ασχοληθείτε εσωτερικά με τα πνευματικά αγαθά που σας προσφέρθηκαν. . .  Αλλά όλες οι σκέψεις πρέπει να είναι εθελοντικές, δεν θα υπάρχει ποτέ η δυνατότητα να σας μιλήσω με τόσο ασυνήθιστο τρόπο, ώστε θα πρέπει να πιστέψετε σε μια επενέργεια από την πλευρά Μου. Αφού αυτό θα ήταν μειονέκτημα για σας και δεν θα έφερνε ευλογία στην ψυχή σας.

Αλλά θα κάνατε καλά όλοι εσείς οι άνθρωποι να προσέχετε όλα τα γεγονότα γύρω σας, τα οποία θα σας είναι εξηγητά μόνο τότε που τα συσχετίσετε με το λόγο Μου, με τις γνώσεις που θα σας είναι ακατανόητες όσο δεν θα έχετε καμία επαφή μαζί Μου. . .  Μέσω του λόγου όμως θα μπορείτε να διαφωτιστείτε και επίσης να παρακινηθείτε να ζήσετε σύμφωνα με το λόγο Μου. Αλλά αυτό απαιτεί πάντα πρώτα να ακούσετε πρόθυμα τα «χαρμόσυνα νέα», τα οποία σας μεταδίδονται γιατί σας αγαπώ και γιατί θέλω να σας κερδίσω πριν έρθει το οριστικό τέλος και πέσετε θύματά του, επειδή παραμείνατε μακριά Μου. . .

Δεν μπορώ να σας αναγκάσω να Με πλησιάσετε. Αλλά μπορώ να σας νουθετώ και να σας προειδοποιώ ξανά και ξανά και να κάνω τα πάντα για να σας παροτρύνω να προσέξετε όταν σας πλησιάσουν οι αγγελιοφόροι Μου και σας μιλήσουν για Μένα. Και στην περίπτωση που θα ανοιχθείτε, αυτό θα είναι μόνο προς την ευλογία σας και θα έχετε σωθεί από την καταστροφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7297                2-3-1959

Μεταμόρφωση της Γης. . .

Η Γη θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού δεν αποσκοπώ στην ολοκληρωτική καταστροφή της. . .  Ωστόσο, ό,τι ζει πάνω της καθώς και όλα τα δημιουργήματα της φύσης θα διαλυθούν, προκειμένου να μπορέσει να γίνει ένα πλήρες καθάρισμα της Γης, η οποία στην τωρινή της κατάσταση δεν εξυπηρετεί πια την ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού. Όλα τα πλάσματα μέσα στη Γη, στην επιφάνεια της και πάνω από τη Γη θα χάσουν τη ζωή τους, θα απελευθερωθούν από την εξωτερική μορφή που τους περιτυλίγει και θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία της ανάπτυξής τους, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο για ολόκληρο το οντώδες. Αφού ο αντίπαλός Μου λυσσομανά με κάθε τρόπο και προσπαθεί ξανά και ξανά να εμποδίζει ή να σταματά εκείνη την ανάπτυξη.

Αλλά η Γη είναι προορισμένη να εκπληρώσει ακόμα για ατελείωτους καιρούς την αποστολή της, αφού πάνω της τα ακόμα ανώριμα όντα θα πρέπει να ωριμάσουν, ώστε να πετύχουν την κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .  Και για αυτό το λόγο η Γη θα αναμορφωθεί μετά από ένα ολοκληρωτικό καθάρισμα, μετά την «κρίση» όλου του πνευματικού. Κάθε πνευματικό ον ή πνευματικό στοιχείο δηλαδή θα ενσωματωθεί μέσα στην κατάλληλη για αυτό εξωτερική μορφή, από τη σκληρή ύλη μέχρι τον άνθρωπο, στον οποίο θα πρέπει επίσης να προσφερθούν πιο ελαφριές συνθήκες ωρίμανσης για να μπορέσει να πετύχει το στόχο, δηλαδή να γίνει ένα αληθινό παιδί του Θεού. Η τελική καταστροφή θα σημάνει επομένως το τέλος της παλιάς Γης, παρόλο που το άστρο ως τέτοιο θα συνεχίσει να υπάρχει, μόνο θα υποστεί μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση του περιβλήματός του.

Και για αυτό το λόγο μπορεί και πρέπει δίκαια να επισημανθεί το «τέλος», το οποίο δεν θα σημάνει μόνο το τέλος οποιουδήποτε πολιτισμού, αλλά ένα τέλος οποιασδήποτε ύπαρξης για κάθε δημιούργημα πάνω σε αυτή τη Γη. Και θα ξεκινήσει και πάλι μια νέα εποχή. Αφού θα ζωντανέψω ολόκληρη την επιφάνεια της Γης με δημιουργήματα του πιο καταπληκτικού είδους, τα οποία θα μπορεί ξανά να απολαμβάνει το ανθρώπινο μάτι. Αφού θα δώσω σε όλα τα νέα δημιουργήματα πάλι τις πιο καταπληκτικές μορφές. Και τους πιο ποικίλους έμβιους οργανισμούς θα δώσω ως συντρόφους σε εκείνους τους ανθρώπους που θα ζήσουν πάνω σε αυτή τη νέα Γη και τους οποίους θα οδηγήσω ο Ίδιος σε εκείνη με αγάπη, σοφία και δύναμη.

Αφού θα δημιουργήσω τους γενάρχες ενός νέου ανθρώπινου γένους από εκείνους που μπόρεσα πριν να απομακρύνω από την παλιά Γη, που Μου έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος και τους οποίους για αυτό θα επιλέξω για τη νέα γενιά, από την οποία θα πρέπει ξανά να προκύψουν άνθρωποι που θα ζουν σύμφωνα με το θέλημά Μου και ανάμεσα στους οποίους θα μπορώ να βρίσκομαι ο Ίδιος εξαιτίας της πίστης και της αγάπης τους. . .  Και θα είναι μια παραδεισένια κατάσταση, αφού όλα τα νέα δημιουργήματα θα κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε πρωτοφανή βαθμό. Οι άνθρωποι θα ζήσουν στ’αλήθεια μέσα σε έναν παράδεισο, πάνω σε μια Γη που δεν θα ανταποκριθεί πια στην παλιά Γη, γιατί πάνω της θα ζήσουν μόνο ώριμοι άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι και ικανοί να λάβουν ένα βαθμό της μακαριότητας που δεν υπήρχε πριν στη Γη. Γιατί οι ανθρωπότητα ανήκε ήδη στο Σατανά και για αυτό έπρεπε να γίνει ένα καθάρισμα της Γης.

Και αυτή η χρονική περίοδος σας περιμένει, και ο καθένας από σας θα μπορούσε ακόμα να μεταμορφώσει τον εαυτό του και το είναι του, ούτως ώστε θα μπορούσε να συμμετάσχει στη μεγάλη ευτυχία της απομάκρυνσης από την παλιά Γη. . .  Αλλά μόνο σπάνια μπορεί να βρει ένας άνθρωπος την ακλόνητη πίστη σε αυτό το γεγονός που σας περιμένει. Και επιπλέον μόνο λίγοι άνθρωποι είναι τόσο γεμάτοι αγάπη ώστε θα ανήκουν στη μικρή ποίμνη την οποία θα ανακαλέσω ξαφνικά και απρόσμενα. . .  Πριν όμως θα πλήξει τη Γη μια περίοδος των δεινών, η οποία θα πρέπει τότε να είναι για σας μια εντελώς βέβαιη ένδειξη του ότι η μέρα δεν θα είναι μια μακριά.

Όταν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ολοφάνερα την ενέργεια του αντιπάλου Μου, όταν θα είστε οι ίδιοι εκτεθειμένοι στις κακές πράξεις των δούλων του, όταν τα δεινά θα αυξάνονται, ώστε δεν θα δείτε πια καμία δυνατότητα διεξόδου, τότε θα είναι κοντά εκείνο το τέλος. Τότε θα καταστρέψω διά της δύναμής Μου ό,τι κακό και θα σώσω τους δικούς Μου από τη βέβαιη καταστροφή. . .  Και αυτοί που θα έχω απομακρυνθεί από τη Γη θα βιώσουν την καταστροφή, παρόλο που οι ίδιοι δεν θα μπορέσουν πια να πληγούν από αυτή. . .  Αλλά θα πρέπει κάποτε να μαρτυρήσουν για την κρίση ενός δίκαιου Θεού, θα πρέπει να δουν την πράξη της καταστροφής και ωστόσο να επαινέσουν και να δοξάσουν Εκείνον Που θα τους έχει σώσει από αυτή την κρίση.

Και θα επιτελέσω και πάλι μια πράξη δημιουργίας, αφού μονάχα το θέλημά Μου θα φτιάξει ξανά μια νέα Γη, έναν τόπο διαμονής για τη μικρή ποίμνη Μου, για τους εκλεκτούς Μου, οι οποίοι θα μπορούν να ζήσουν τη νέα τους ζωή στον παράδεισο μέσα σε ειρήνη και ελευθερία, μέσα σε ευτυχία και μακαριότητα, μέσα σε αγάπη και δύναμη. . .  Δεν θα υπάρχουν δυστυχία και πόνους, γιατί ο δημιουργός ολόκληρου του κακού θα έχει δεθεί και δεν θα μπορεί πια να πιέσει τους ανθρώπους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Αφού θα έχει λήξει μια περίοδος της Γης και θα ξεκινήσει μια νέα, ο σκοπός της οποίας θα είναι να οδηγήσει προς τα ύψη αμέτρητα πνευματικά όντα και πνευματικά στοιχεία που είναι ακόμα φυλακισμένα, προκειμένου να πετύχουν κάποτε το οριστικό στόχο, την ένωση μαζί Μου ως τα παιδιά Μου. Και αυτό σας περιμένει πολύ σύντομα, εσάς τους ανθρώπους, αφού έχει λήξει ο χρόνος ο οποίος σας δόθηκε κάποτε για την οριστική απελευθέρωσή σας από τη μορφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7303                10-3-1959

Σοβαρή επιθυμία για ένωση με τον Θεό. . .

Αποδεχθείτε Με μέσα στην καρδιά σας, επιθυμήστε με σοβαρότητα να είστε ενωμένοι μαζί Μου. . .  Θα φροντίσω όποιον έχει αυτή τη σοβαρή επιθυμία και αυτός θα ενοποιηθεί μαζί Μου για πάντα. Αφού θα έχει μετατρέψει τη θέλησή του, η οποία κάποτε απομακρύνθηκε από Μένα, θα έχει συνδεθεί ξανά μαζί Μου, έτσι όπως χώρισε κάποτε από Μένα. Το μεγαλύτερο κακό του κόσμου είναι ότι οι άνθρωποι ζουν με μια ορισμένη αδιαφορία, μια αδιαφορία απέναντί Μου, τον Οποίο μπορεί να αποδεχθούν, ενώ δεν γνωρίζουν ή συλλαμβάνου ούτε κατά προσέγγιση τη σχέση τους με τον Θεό και Δημιουργό τους, γιατί δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους.

Τις περισσότερες φορές δεν βαδίζουν πάνω στον επίγειο δρόμο τους χωρίς γνώση για Μένα, αλλά ωστόσο χωρίς βαθύτερη πίστη. . .  όμως μόνο από αδιαφορία. . .  εκτός από εκείνους τους ανθρώπους που Μου αντιστέκονται φανερά. . .  Αλλά μιλάω για τους αδιάφορους, οι οποίοι είναι η πλειοψηφία, οι οποίοι όλοι θα ισχυρίζονταν ότι Με πιστεύουν, και ωστόσο ασχολούνται μόνο λίγο ή και καθόλου μαζί Μου μέσα στις σκέψεις τους. . .  Αυτοί λοιπόν δεν Με έχουν ακόμα αποδεχθεί μέσα στις «καρδιές» τους, η θέλησή τους δεν έχει ακόμα συγκεντρωθεί σοβαρά στην ένωση μαζί Μου, παρόλο που εκείνοι θα το αρνούνταν αυτό απέναντι στους συνανθρώπους τους.

Αλλά γνωρίζω μάλιστα το βαθμό της επιθυμίας ενός ανθρώπου για Μένα και θέλω να Με αποδεχθείτε μέσα στην καρδιά σας. Θέλω οι σκέψεις σας να ασχολούνται μαζί Μου, να ωθηθείτε να δημιουργήσετε τον ολόψυχο δεσμό μαζί Μου. . .  να έχετε ακριβώς την επιθυμία να ενοποιηθείτε ξανά μαζί Μου, από τον Οποίο χωρίσατε κάποτε εθελοντικά. . .  Ακριβώς αυτή η σοβαρή επιθυμία μπορεί να κατορθώσει μια πλήρη αλλαγή του τρόπου ζωής σας και άρα και του είναι σας. Αλλά χωρίς τη σοβαρή επιθυμία δεν θα καταφέρετε ποτέ την παραμικρή αλλαγή του είναι σας, ακριβώς γιατί η αδιαφορία σας είναι για τον αντίπαλό Μου η ευπρόσδεκτη ευκαιρία να σταθεί ανάμεσα σε Μένα και σε σας και γιατί θα ασκήσει την επιρροή του πράγματι επιτυχώς.

Τότε δεν θα μπορώ να σας συνοδεύσω, γιατί η καρδιά σας δεν Με ψάχνει ακόμα σοβαρά. Και επομένως δεν θα μπορέσω να διώξω τον αντίπαλό Μου στην περίπτωση που αυτός σας πλησιάζει. Οι ίδιοι όμως χωρίς Εμένα δεν κατέχετε τη δύναμη να του αντισταθείτε. Συμφωνείτε πολύ πρόθυμα στα σχέδιά του, γιατί σας υπόσχεται εγκόσμια αγαθά. . .  Εάν όμως η καρδιά σας έχει τη σοβαρή επιθυμία να είμαι κοντά σας, τότε η θέλησή σας θα είναι συγκεντρωμένη σε Μένα, και τότε θα μπορέσω να τον διώξω και να είμαι πραγματικά πολύ κοντά σας. . .  Θα Με έχετε αποδεχθεί μέσα στην καρδιά σας και θα βρίσκεστε πάνω στο σωστό δρόμο για Μένα, ή με άλλα λόγια, δεν θα Με χάσετε ποτέ πια στην αιωνιότητα τότε που μπόρεσα μια φορά να θέσω την καρδιά σας υπό την κατοχή Μου, γιατί το επιθυμούσατε με σοβαρότητα.

Και θα πρέπει όλοι να λογοδοτήσετε στον εαυτό σας για τη βαθύτερη θέλησή σας, δηλαδή για το πού είναι στραμμένη. Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθείτε ποια είναι άραγε η μεγαλύτερη αγάπη σας στη Γη, αν προτιμάτε ακόμα τα εγκόσμια πράγματα ή αν μονάχα η παρουσία Μου σας είναι τόσο επιθυμητή ώστε θα είστε πρόθυμοι να δώσετε όλα τα άλλα για χάρη Μου. Στην περίπτωση που είστε ικανοί να κάνετε το τελευταίο, θα βρίσκεστε πράγματι πάνω στο σωστό δρόμο και η σοβαρή σας θέληση θα αμειφθεί. Αφού δεν θα χάσετε το χρόνο τον οποίο θα μπορείτε να περάσετε κοντά Μου, γιατί η καρδιά σας θα λαχταρά όλο και περισσότερο να Με αποδεχθεί μέσα της και γιατί μια τέτοια λαχτάρα εκπληρώνεται πάντα. Αφού και Εγώ νοσταλγώ τα παιδιά Μου και θέλω να επιστρέψουν κάποτε σε Μένα, από όπου έφυγαν με τη θέλησή τους στραμμένη σε μια λάθος κατεύθυνση. . .  Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αλλάξουν πάλι τη θέλησή τους, θα πρέπει να τη στρέψουν σε Μένα, στον προαιώνιο Πατέρα τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7305                12-3-1959

«Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. . .»

Κανένας άνθρωπος δεν έχει τη ζωή, εκτός εάν την παραλάβει από Μένα. . .  αφού Εγώ είμαι η ζωή και από Μένα εκπηγάζει ολόκληρη η ζωή. Ο άνθρωπος στην αρχή της ενσάρκωσής του ανήκει ακόμα κατά πολύ περισσότερο στον θάνατο και θα πρέπει στη Γη να αποκτήσει την αληθινή ζωή. Πρέπει για αυτό να πάρει έναν ορισμένο δρόμο και αυτός ο δρόμος είμαι Εγώ ο Ίδιος. . .  Πρέπει να παραλάβει την αλήθεια από το χέρι Μου, γιατί είμαι και η Αιώνια Αλήθεια. Και έτσι υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την αλήθεια και προς τη ζωή, και αυτός λέγεται Ιησούς Χριστός. Αφού πρέπει ο κάθε άνθρωπος πρώτα να λυτρωθεί από Εκείνον αν θέλει να αποκτήσει την αιώνια ζωή.

Για αυτό το λόγο ήρθα ο Ίδιος στη Γη μέσα στον άνθρωπο Ιησού, δηλαδή για να δείξω στους ανθρώπους το δρόμο, για να τους προηγηθώ σε αυτό το δρόμο στον οποίο θα έπρεπε να Με ακολουθήσουν όλοι, προκειμένου να αποκτήσουν τη ζωή μέσα στην αλήθεια. Πριν όμως λυτρωθούν από τον Ιησού Χριστό βαδίζουν ακόμα μέσα στη νύχτα του θανάτου, δεν ξέρουν την αλήθεια, δεν γνωρίζουν το σωστό δρόμο που οδηγεί στη ζωή. Και αν τον γνώριζαν, δεν θα είχαν τη δύναμη να τον διανύσουν. . .  Ο Ιησούς Χριστός όμως τους χαρίζει αυτή τη δύναμη, τους οδηγεί και τους απελευθερώνει από τον θάνατο, ούτως ώστε θα μπορέσουν να μπουν στη ζωή μέσα στη μακαριότητα.

Για αυτό είπα: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. . .» Χωρίς Εμένα κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει την αλήθεια και τη ζωή. Αφού όσο δεν Με έχει αρχηγό του, βαδίζει πάνω σε έναν άλλο δρόμο, ο οποίος σίγουρα δεν οδηγεί από τον θάνατο στη ζωή. Αλλά ο άνθρωπος πρέπει και να θέλει να αποκτήσει τη ζωή και πρέπει να διεξηγάγει έναν αγώνα έναντι εκείνου που προσπαθεί να τον κρατήσει μέσα στον θάνατο, που θα κάνει τα πάντα για να τον εμποδίσει να βρει το σωστό δρόμο, το δρόμο για τη ζωή. Ο άνθρωπος πρέπει ο ίδιος να θέλει να ζήσει και πρέπει να στραφεί στον Κύριο της ζωής. Πρέπει να Τον παρακαλέσει για δύναμη και ηγεσία, γιατί μόνος του είναι πολύ αδύνατος για να διανύσει αυτό το δρόμο.

Αφού ο δρόμος ανηφορίζει και απαιτεί δύναμη. . .  ο δρόμος είναι κοπιαστικός και όχι δελεαστικός και επομένως απαιτεί τη σταθερή θέληση του ανθρώπου να τον διανύσει για να φτάσει στον προορισμό.  Αφού ο προορισμός είναι καταπληκτικός: Ο προορισμός είναι μια ζωή μέσα σε μακαριότητα, φως και δύναμη και ελευθερία. . .  Αλλά κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να απελπιστεί ή να φοβηθεί ότι θα του λείπει η δύναμη εάν μόνο απευθυνθεί στον Ιησού Χριστό, σε Αυτόν μέσα στον Οποίο βάδισα ο Ίδιος πάνω στη Γη για να λυτρώσω εσάς τους ανθρώπους από την αμαρτία και τον θάνατο, από την αδυναμία και το σκοτάδι. . .

Όποιος απευθύνεται σε Εκείνον, απευθύνεται σε Μένα, εάν μόνο πιστέψει ότι είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. . .  εάν μόνο πιστέψει ότι μόνο Ένας μπορεί να δώσει τη ζωή, δηλαδή Αυτός που είναι ο Ίδιος ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. . .  Όταν μιλάω για «ζωή», μιλάω για τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια, όχι για τη σύντομη επίγεια ζωή, η οποία σας δόθηκε μόνο με σκοπό να αποκτήσετε την αιώνια ζωή. . .  Θέλω να ζείτε αιώνια και να είναι αυτή η ζωή σας μια μακάρια ζωή. Αλλά πρέπει να πάρετε το δρόμο μέσα από τον Ιησού Χριστό και θα αποκτήσετε βεβαίως τη ζωή με όλη την ελευθερία και την αλήθεια, θα είστε πάλι ενωμένοι μαζί Μου, έτσι όπως ήταν στην αρχή, θα ζείτε αιώνια και δεν θα χάσετε πια αυτή τη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7307                13-3-1959

Απαιτείται συχνή αυτο-περισυλλογή. . .

Κάντε ενδοσκόπηση και γνωρίσετε τις αδυναμίες σας. . .  Έχετε πολλή ανάγκη τη συχνή αυτο-περισυλλογή. Αφού εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε επίγνωση του ότι είστε ακόμα πολύ ελαττωματικοί, γιατί δεν κάνετε κριτική στην κατάσταση της ψυχής σας, αλλά σας φτάνει αν μόνο η εξωτερική σας εμφάνιση  είναι ενάξει σύμφωνα με την άποψή σας. Αλλά το τελευταίο δεν συμβάλλει στην αύξηση της ωριμότητας της ψυχής σας, η οποία απαιτεί μια ιδιαίτερη δουλειά για να είναι επιτυχής. Και είναι ανάγκη να ξέρετε ποια θα έπρεπε να είναι η ποιότητά σας και ποια είναι η ποιότητά σας. . .

Συνεπώς, να λογοδοτείτε συχνά στον εαυτό σας, να ασκείτε αυτοκριτική και να παίρνετε ως μέτρο σύγκρισης πάντα μόνο τις εντολές Μου της αγάπης για τον Θεό και για τον διπλανό. . .  Και θα συνειδητοποιήσετε σύντομα τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σας, τα οποία θα ξεπροβάλου τότε ξεκάθαρα, εφόσον είστε πρόθυμοι για μια σοβαρή μεταμόρφωση του είναι σας. Και πρέπει να σας τονιστεί ότι αυτό ωφείλει να είναι η σοβαρή θέληση της καρδιάς σας, όχι μόνο προθέσεις τις οποίες προφέρει προς τα έξω το στόμα σας, στις οποίες ωστόσο δεν συμμετέχει η καρδιά σας.

Η στάση όλων σας των ανθρώπων είναι ακόμα πολύ εγκόσμια, με αποτέλεσμα να ασκήσετε μόνο σπάνια την ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Γιατί ο άνθρωπος που είναι ακόμα πολύ δεμένος με τον κόσμο σκέφτεται πάντα πρώτα τον εαυτό του πριν σκεφτεί τον πλησίον. Εάν όμως έχετε τη σοβαρή θέληση να ωριμάσει η ψυχή σας, θα παραδεχθείτε στον εαυτό σας εντελώς ανοιχτά και ειλικρινά τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σας και θα προσπαθείτε να τα αντιμετωπίσετε για να πετύχετε μια αλλαγή και για να φανείτε με σοβαρή θέληση μπροστά στον εαυτό σας. Αφού μονάχα η σοβαρή θέληση εξασφαλίζει την επιτυχία, ενώ ένας επιπόλαιος έλεγχος δεν θα θεωρηθεί  ένα τέτοιο και δεν μπορεί να σημάνει επιτυχία για την ψυχή.

Μπορείτε μάλιστα να βοηθηθείτε με κάθε τρόπο, ώστε να βρείτε συμπαράσταση, τόσο σχετικά με τη θέληση όσο και με την πράξη σας, αλλά παρ’όλα αυτά πρέπει μόνοι σας να κάνετε την πραγματική δουλειά πάνω στην ψυχή σας. Και ένα μέρος αυτής της δουλειάς είναι να κοιτάξετε και να γνωρίσετε τον εαυτό σας, ένα μέρος είναι ο αυτο-έλεγχος με πλήρη σοβαρότητα. Και αυτός ο αυτο-έλεγχος θα σας αποκαλύψει πού θα πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά σας. Αυτή όμως θα την πετύχετε τότε βέβαια, αφού θα έχετε πνευματική υποστήριξη σε μεγάλο βαθμό. Η σοβαρή θέληση είναι τα πάντα, και αυτή η θέληση θα αξιολογηθεί από Εκείνον τον Οποίο θα πρέπει να αγαπάτε πάνω από όλα και ο Οποίος σας έδωσε εντολή να αγαπάτε και τους αδερφούς σας. Αυτοί είναι επίσης τα παιδιά Του και απαιτούν την ίδια αγάπη από σας.

Αυτή η αγάπη όμως λείπει σε όλους σας, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να ακούτε ξανά και ξανά παραινέσεις να κοιτάξετε τον εαυτό σας. Αφού για να βοηθηθείτε πρέπει πρώτα να ξέρετε πού είναι ανάγκη η βοήθεια. . .  Και μόνο τότε που θα καταλάβετε ποιοι είστε και πώς είναι ο χαρακτήρας σας, τότε που θα κάνετε προσπάθεια να γνωρίσετε το είναι σας, το οποίο βρίσκεται ακόμα μακριά από την τελειότητα, θα πασχίσετε να την πετύχετε αυτή. Πρόκειται για μια πράξη της θέλησης μεγάλης σταθερότητας, αλλά θα είναι εφικτή με την πνευματική υποστήριξη, μόλις καταλάβω ότι η θέλησή σας είναι καλή και ότι επιδιώκετε με σοβαρότητα την τελειότητά σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7308                14-3-1959

«Στον ταπεινό προσφέρει ο Θεός τη χάρη Του. . .»

Η προθυμία να υπηρετήσει σημαίνει ταπεινότητα, είναι η αρχή της υπερνίκησης της αλαζονείας, η οποία χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ακόμα ως ένα παιδί του Σατανά και την οποία θα έπρεπε για αυτό να καταπολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις. Η αλαζονεία θέλει να εξουσίαζει, τοποθετεί τον εαυτό της ψηλά πάνω από ό,τι βρίσκεται δίπλα της. Ο αλαζόνας άνθρωπος θέλει να υποδουλώνει τα πάντα και να τα εξαναγκάζει να τον υπηρετήσουν. Ο αλαζόνας είναι βίαιος και άπονος, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου του Θεού, τα οποία ξεπροβάλλουν ολοφάνερα. Και για αυτό το λόγο βρίσκεται πάνω στο δρόμο της καταστροφής εάν δεν αλλάξει και πάρει σοβαρά μέτρα κατά του πνεύματος της αλαζονείας του.

Και θα το κάνει αυτό μόλις ξυπνήσει μέσα του η προθυμία να υπηρετήσει. . .  Το να υπηρετήσει κανείς τον συνάνθρωπό του τον απελευθερώνει, αφού τότε ξεφεύγει από τον αντίπαλο και μπαίνει σε μια διαφορετική σφαίρα. Αφού η ταπεινότητα τον οδηγεί στον Θεό, μέσω της ταπεινότητας πλησιάζει τον Θεό και παραλαβαίνει άφθονες χάρες, σύμφωνα με την υπόσχεσή Του: «Μόνο στον ταπεινό προσφέρω τη χάρη Μου. . .» Η ταπεινότητα θα αποδείχνει τον εαυτό της πάντα με την υπηρετική προθυμία για βοήθεια. Ο άνθρωπος μπαίνει σε ένα εντελώς διαφορετικό στάδιο της ανάπτυξής του όταν ζει με ταπεινότητα, όταν καταπολεμά κάθε συναίσθημα αλαζονείας, όταν αρχίζει να γνωρίζει τον εαυτό του και συνειδητοποιεί την αδυναμία της θέλησής του και τα λάθη του, τα οποία του παίνρουν οποιαδήποτε αλαζονεία και τον κάνουν να συνειδητοποιήσει την πιο βαθιά αναξιοπρέπειά του.

Και ανάλογα θα αισθάνεται ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τον Θεό. Με αληθινή ταπεινότητα θα σηκώσει το βλέμμα του σε Εκείνον και θα Τον παρακαλέσει για τη χάρη Του. . .  Αυτό όμως δεν θα είναι παιχνίδι, δεν θα είναι εξωτερικός τύπος, αλλά βαθιά εσωτερική ταπεινότητα, η οποία θα τον κάνει άξιο της χάρης του Θεού, προκειμένου να ενισχυθεί η πρόθεσή του να δουλέψει πάνω στον εαυτό του για να διορθώσει την ελαττωματικότητά του και να γίνει πιο άξιος της αγάπης και της χάρης του Θεού, τις οποίες λαχταρά και για τις οποίες παρακαλά ένας ταπεινός άνθρωπος από τα βάθη της καρδιάς του.

Ο ταπεινός άνθρωπος έχει ήδη επιτελέσει την απομάκρυνσή του από τον αντίπαλο, αφού η ταπεινότητα είναι θεϊκό χαρακτηριστικό, είναι ένας βαθμός της τελειότητας που προϋποθέτει πάντα την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον αντίπαλο, παρόλο που ο άνθρωπος πρέπει ακόμα να δουλέψει πολύ πάνω στον εαυτό του για να γίνει αντάξιος της μόνιμης παρουσίας του Θεού. Αλλά η υπηρετική αγάπη, η οποία γεμίζει τότε έναν ταπεινό άνθρωπο, θα μεταμορφώσει σύντομα ολόκληρο το είναι του σε αγάπη. Και ένας πραγματικά ταπεινός άνθρωπος θα πλησιάσει μετά από λίγο τόσο πολύ την πατρική καρδιά ώστε θα ενωθεί με την Αιώνια Αγάπη και άρα θα τελειοποιηθεί.

Όσο λείπει στον άνθρωπο ακόμα η αληθινή ταπεινότητα, η διαδικασία της ωρίμανσής του δεν έχει ακόμα τελειώσει, αφού μόνο η αληθινή ταπεινότητα τραβά τον Πατέρα με βεβαιότητα στο παιδί Του,  το οποίο μέσω της αληθινής ταπεινότητας αποδεικνύει ότι έχει πετύχει την κατάσταση του παιδιού του Θεού. . .  Και όσο βρίσκεται ακόμα ένα ίχνος αλαζονείας μέσα στον άνθρωπο, ο δρόμος μέχρι αυτή την ένωση θα είναι ακόμα μακρύς. Αφού σε αυτή την περίπτωση συμμετέχει ακόμα ο αντίπαλος του Θεού, και ο άνθρωπος πρέπει να διεξηγάγει τον αγώνα εναντίον του με όλη του τη θέληση και με τον ακλόνητο στόχο να βγει νικητής. Και ο άνθρωπος είναι ικανός να διεξηγάγει τον αγώνα με αυτό τον τρόπο μόλις το πάρει απόφαση να ασκήσει την υπηρετική αγάπη για τον διπλανό, πράγμα που θα του επιφέρει τη νίκη επί τον εαυτό του.

Ας κάνει ο άνθρωπος μια φορά ενδοσκόπηση και ας συλλογιστεί τα λάθη και τις αδυναμίες του, τα ελαττώματά του. . .  Θα του περάσει η αλαζονεία εάν μόνο είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του. . .  Αλλά αυτή η κριτική αυτο-περισυλλογή μπορεί να είναι για αυτόν το σημείο καμπής. Αφού μόλις γνωρίσει τον εαυτό του και έχει καλή θέληση, θα απευθυνθεί στον Θεό με ταπεινότητα και θα Τον παρακαλέσει για χάρη και έλεος. . .  για τα οποία θα μπορέσει να είναι βέβαιος, αφού «στον ταπεινό προσφέρει ο Θεός τη χάρη Του». . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7310                17-3-1959

Η σοφία από τον Θεό είναι απεριόριστη. . .

Ανεξάντλητη πηγή. . .

Ανεξάντλητες είναι οι γνώσεις που μπορούν να σας προσφέρονται από το Πνεύμα Μου. Όσο ζείτε στη Γη θα μπορεί να αυξάνεται συνέχεια η σοφία σας. Αλλά αυτή η διοχέτευση δεν θα τελειώσει ποτέ, ακόμα και αν βρίσκεστε για αιωνιότητες μέσα στο φως της σοφίας. Αφού το βασίλειό Μου είναι ανεξάντλητο, το Είναι Μου είναι απεριόριστο και άρα είναι επίσης απεριόριστη η σοφία που εκπηγάζει αδιάκοπα από Μένα. Εσείς οι άνθρωποι όμως είστε ακόμα πολύ περιορισμένοι για να κατανοήσετε τέτοια λόγια. . .  ακριβώς επειδή ο περιορισμός των γνώσεών σας είναι μια ένδειξη της ατέλειας σας, ενώ Εγώ ως Ον ύψιστης τελειότητας δεν έχω περιορισμό, και το ίδιο ισχύει και για ό,τι εκπηγάζει από την τέλεια Φύση Μου.

Θα μπορούσατε λοιπόν να διδάσκεστε για αιωνιότητες, δηλαδή θα μπορούσα να σας μιλάω για αιωνιότητες και θα σας μετέδιδα συνέχεια νέες σοφίες. . .  και θα σας έλαμπε ένα όλο και πιο δυνατό και αστραφτερό φως, μέσα στην περιοχή των ακτινών του οποίου θα βρισκόσασταν. Όσο όμως μένετε ση Γη, πρέπει να λαμβάνω υπόψη Μου την αντιληπτικότητά σας, γιατί σας λείπουν ακόμα πολλά ώσπου να είστε τέλειοι, γιατί είστε ακόμα πολύ μακριά από μια τελειότητα της φύσης σας. . .  Παρ’όλα αυτά η αγάπη Μου για σας είναι ατελείωτα βαθιά και αυτή θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους. . .

Για αυτό το λόγο σάς διοχετεύει όσο το δυνατόν περισσότερα πνευματικά αγαθά και απαιτεί από σας πάντα μόνο να τα παραλαβαίνετε με χαρά, να τα επιθυμείτε, να διψάτε για μια σωστή τροφή για την ψυχή σας. Και όσο μεγαλύτερη είναι η δίψα σας για μάθηση, όσο περισσότερες ερωτήσεις Μου κάνετε, τόσο πιο χαρούμενα και πρόθυμα θα σας απαντάω. Αφού εναπόκειται μόνο σε σας το σε ποιο βαθμό θα επιθυμήσετε. . .  και θα παραλαβαίνετε απεριόριστα. Είστε καθισμένοι δίπλα στην πηγή από την οποία μπορείτε να αντλείτε ασταμάτητα και θα έπρεπε να το εκμεταλλευτείτε αυτό. Θα έπρεπε να ζητήσετε διαφώτιση για όλα τα θέματα που σας απασχολούν, γιατί σας έδωσα τη διαβεβαίωση ότι θα απαντώ στις ερωτήσεις σας.

Και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η πηγή δεν θα εξαντληθεί ποτέ στην αιωνιότητα, ότι όλο και νέες σοφίες θα σας χαρίζουν ευτυχία, ανάλογα με τη δική σας επιθυμία. Ωστόσο, να είστε ικανοποιημένοι και στην περίπτωση που σας προσφέρω μια ελαφριά τροφή, γιατί ξέρω ακριβώς τι είναι καλό για εσάς τους ίδιους και επίσης για εκείνους στους οποίους θα προσφέρετε και πάλι την τροφή. Στον καθένα παρέχω ανάλογα με την επιθυμία του, και ο καθένας ας θεωρήσει ότι του μιλάω, και ως εκ τούτου ξέρω πράγματι ποια τροφή έχει ανάγκη ο καθένας.

Αλλά την κατάλληλη στιγμή το φως της σοφίας και της αγάπης Μου θα φεγγοβολήσει ιδιαίτερα δυνατά, γιατί το βλέπω όταν ξυπνήσει μέσα στην ανθρώπινη καρδιά η επιθυμία και γιατί θέλω να χαρίσω ευτυχία σε αυτές τις καρδιές. Θα παραλάβετε όλοι αυτό που επιθυμείτε. Χαρά Μου όμως είναι όταν επιθυμείτε και όταν είναι ακόρεστη η επιθυμία σας, αφού υπάρχει άφθονη τροφή πάνω στο τραπέζι Μου και πράγματι δεν θα χρειάζεται να πεινάσετε ή να στερηθείτε τα αναγκαία. Και θα έχετε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε πνευματική τροφή και να ζητήσει η καρδιά σας. Αφού η πηγή της ζωής είναι ανεξάντλητη, δεν θα στερέψει ποτέ η πηγή από την οποία αναβλύζει το ζωντανό νέρο, ατελείωτα μεγάλη είναι η αγάπη Μου και αξεπέραστη η σοφία Μου. . .

Και έτσι η αγάπη Μου θα σας προσφέρει ακόμα πολλές σοφίες και τα δώρα της χάρης Μου θα σας κάνουν ευτυχισμένους και θα σας παρακινούν ξανά και ξανά να κάνετε άλλες ερωτήσεις. Και από την πλευρά Μου δεν θα σας βαλθούν ποτέ όρια, γιατί θέλω να σας διοχετευτεί η πιο βαθιά σοφία. Αλλά μπορώ να σας παρέχω πάντα μόνο σύμφωνα με το βαθμό της ωριμότητάς σας, ο οποίος μπορεί να αυξάνεται συνέχεια και να σας ανοίγει διαρκώς πιο βαθιές σοφίες, στην περίπτωση που επιδιώκετε τέτοιες οι ίδιοι. Και δεν θα χρειάζεται ποτέ να φοβάστε ότι θα μείνω σιωπηλώς όταν επιθυμήσετε ειλικρηνά να διαφωτιστείτε. . .  Αφού το Πνεύμα Μου σας οδηγεί στην αλήθεια, έτσι όπως το υποσχέθηκα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7311                18-3-1959

Απαντήσεις σε ερωτήσεις. . .

Σοβαρός έλεγχος σχετικό με την προέλευση. . .

Στην κάθε ερώτησή σας θέλω να απαντήσω εάν μόνο είστε ικανοί να απομονωθείτε εντελώς από τον κόσμο και τις εντυπώσεις του, δηλαδή εάν με εντελώς άδεια την καρδιά σας λαχταρήσετε την παρουσία Μου. Και ως αποτέλεσμα θα είστε ικανοί να αντιληφθείτε το λόγο Μου χωρίς κανένα θάμπωμα. . .  Αυτό όμως απαιτεί τον πλήρη παραμερισμό οτιδήποτε επίγειου. Για αυτό το λόγο όμως υποστηρίζονται ως ο «λόγος Μου» πολλά πράγματα στα οποία συμμετείχαν ακόμα πολύ οι σκέψεις του ανθρώπου και όπου ο άνθρωπος δεν δημιούργησε αυτή την «ησυχία μέσα στον Θεό» και δεν περίμενε την απάντησή Μου.

Πάντα είναι καθοριστικός ο βαθμός της αγάπης και του δεσμού του ανθρώπου μαζί Μου για το ότι και με ποιον τρόπο τού μιλάω. Και ένας άνθρωπος που Με αφοσιώνεται εντελώς δεν χρειάζεται να φοβάται ότι θα κάνει λάθος για τα λόγια που του απευθύνονται. . .  Θα μπορεί να υποστηρίξει με εμπιστοσύνη τα πάντα ως τη γεμάτη χάρη δήλωσή Μου. Και για αυτό το λόγο θα μπορεί επίσης να κάνει ερωτήσεις με εμπιστοσύνη, οι οποίες μεν θα έχουν τις περισσότερες φορές πνευματικό περιεχόμενο. Διότι ένα παιδί που Μου αφοσιώνεται απεριόριστα ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για πνευματικά παρά για επίγεια ζητήματα.

Αλλά οι άνθρωποι είναι ακόμα πολύ δεμένοι με τον κόσμο και συχνά ζητούν ενημέρωση για καθαρά εγκόσμια πράγματα, τα οποία Μου παρουσιάζουν, πάντα ελπίζοντας ότι θα τους απαντήσω έτσι όπως το επιθυμούν. Και αυτό είναι ένας κίνδυνος για την αξιολόγηση της εκδήλωσής Μου. Αφού οι άνθρωποι μέσα στους οποίους επικρατούν τα επίγεια ενδιαφέροντα δεν έχουν ακόμα την ωριμότητα ώστε να καταφέρουν να απομονωθούν εντελώς και να συνομιλήσουν κρυφά μαζί Μου. Μάλλον οι σκέψεις εκείνων θα ξεφεύγουν ξανά και ξανά και θα επιστρέφουν στον κόσμο, από τον οποίο εκείνοι δεν θα είναι ικανοί να αποκλειστούν. . .  Και σε αυτή την περίπτωση η παραλαβή καθαρά θεϊκών μηνυμάτων είναι αμφίβολη ή αποκλείεται κιόλας. . .

Επομένως ελέγξτε τον εαυτό σας με σοβαρότητα πριν υποστηρίξετε κάτι ως «προέρχοντας από Μένα» και πριν απαιτήσετε από τους συνανθρώπους να πιστέψουν ότι είμαι Εγώ ο Ίδιος ο Δημιουργός εκείνου. Μπορεί να αισθανθεί σίγουρος και να υποστηρίξει ότι τα αποτελέσματα της εσωτερικής συνομιλίας του μαζί Μου δεν περιέχουν καθόλου λάθη μόνο εκείνος που ήταν ικανός να δημιουργήσει αυτό τον ολόψυχο δεσμό σε πλήρη απομόνωση και που δεν έδωσε με κανέναν τρόπο πρόσβαση σε εγκόσμιες σκέψεις την ώρα που συνομιλούσε μάζί Μου μέσα στην καρδιά του. . .  Αυτός μπορεί και να κάνει κάθε ερώτηση και αυτή θα απαντηθεί, γιατί έχει πάντα την επιθυμία να μην πέσει σε σφάλμα και γιατί εκτιμά την αλήθεια πάνω από όλα.

Μιλάω στον καθένα, το αν όμως συνειδητοποιήσει το λόγο Μου η δικές του σκέψεις, αυτό το καθορίζει μόνος του ο άνθρωπος μέσω της σοβαρότητας της θέλησής του, καθ’όσον πρόκειται να απαντηθούν ερωτήσεις το περιεχόμενο των οποίων δεν είναι μόνο πνευματικό. . .  όπου δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν κρυφά εγκόσμιες σκέψεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει εύκολα η αλήθεια. . .  ενώ καθαρά πνευματικές ερωτήσεις εξασφαλίζουν μια εσωτερική συνγκέντρωση και έναν εσωτερικό αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να προκύψουν πιο καθαρές και αληθινές απαντήσεις.

Εάν θέλετε να μιλήσετε μαζί Μου, απαιτώ την αμέριστη αφοσίωσή σας σε Μένα. . .  Τότε όμως θα σας θέσω πλήρως υπό την κατοχή Μου και όλα τα διανοητικά πορίσματα θα είναι η διαρροή της αγάπης Μου μέσα στις καρδιές σας. . .  Στην περίπτωση όμως που μοιράζεται ακόμα την επιθυμία σας για Μένα με τον κόσμο, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα Με ακούσετε. Και για αυτό το λόγο πρέπει να ελέγξετε τον εαυτό σας με πλήρη σοβαρότητα και άρα να κάνετε αυτοκριτική, η οποία θα σας ωφελεί πάντα όταν επιθυμήσετε να σας μιλήσω. Αφού την καθαρή αλήθεια πρέπει να την επιθυμήσετε, αλλιώς δεν θα μπορείτε ποτέ να λάβετε την καθαρή αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7312                20-3-1959

Μετενσάρκωση. . .

Θέλω να ξέρετε όλοι ότι δεν θα μπορείτε να επαναλάβετε κατά βούληση την επίγεια πορεία ως άνθρωποι, αλλά ότι πρέπει να εκμεταλλευτείτε μια μοναδική ευκαιρία, εάν δεν θέλετε κάποτε να πρέπει να μετανοιώσετε πικρά ότι από δικό σας φταίξιμο μπήκατε ανώριμοι στο πνευματικό βασίλειο. Η υπόθεση ότι θα μπορείτε να επαναλάβετε την επίγεια σας ζωή ώσπου να πετύχετε το βαθμό της τελειότητας έχει ως αποτέλεσμα να γίνει χλιαρή η επιδίωξή σας της τελειότητας. Και για αυτό το λόγο μια τέτοια διδασκαλία είναι ακατάλληλη για τη σωτηρία της ψυχής σας, είναι ένας κίνδυνος. Αφού εξαιτίας αυτής της διδασκαλίας πολλοί άνθρωποι αμελούν τη δουλειά πάνω στην ψυχή τους, ελπίζοντας πάντα ότι θα μπορέσουν να καλύψουν σε μια νέα ζωή αυτά που παρέλειψαν.

Μια τέτοια διδασκαλία όμως είναι λανθασμένη. . .  Θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε ολόκληρα τη χάρη της ενσάρκωσής σας ως άνθρωποι. Αφού όταν έχετε μπει στο άλλο βασίλειο, η επίγεια σας αναπτυξιακή πορεία θα έχει περατωθεί και κάθε περαιτέρω ανάπτυξή σας θα εξαρτάται από τη στάση σας στο πνευματικό βασίλειο, η οποία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική για την κάθε ψυχή. . .  Μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο και στο επέκεινα, εφόσον η θέλησή σας είναι καλή και εφόσον υπάρξουν άνθρωποι που θα κάνουν παράκληση για σας. Μπορείτε να πετύχετε και εκεί κάποτε τη μακαριότητα, αλλά θα απαιτηθεί κατά πολύ περισσότερη δύναμη από ό,τι στη Γη. . .  Μπορεί όμως επίσης να βυθιστείτε στο βάθος, στην περίπτωση που η καρδιά σας θα είναι εντελώς πεισματάρα, στην περίπτωση δηλαδή που δεν θα έχετε καλή θέληση.

Και σε αυτή την κατάσταση θα ήταν πραγματική μια μην θεϊκή πράξη να σας παράσχω μια εκ νέου ενσάρκωση στη Γη, η οποία δεν θα εξασφάλιζε ποτέ μια πνευματική πρόοδο. Γιατί αποφασιστική είναι πάντα η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου και γιατί πρέπει να σας λείπει η ανάμνηση εξαιτίας αυτής της ελευθερίας της θέλησης. Στην περίπτωση όμως που η θέλησή σας είναι καλή, θα μπορείτε να πετύχετε και στο πνευματικό βασίλειο εκείνη την ωριμότητα που θα σας εξασφαλίσει την παροχή φωτός και άρα επίσης ένα βαθμό της μακαριότητας ο οποίος θα μπορεί να αυξάνεται συνέχεια. . .  Και τότε δεν θα έχετε πια καμία επιθυμία να φορέσετε ένα σαρκικό κορμί και να ενσαρκωθείτε άλλη μια φορά στη Γη. . .

Οι ατομικές περιπτώσεις όπου αυτό μπορεί να γίνει έχουν την ιδιαίτερη αιτιολογία τους, δεν πρέπει άρα ποτέ να θεωρηθούν κανόνα, με αποτέλεσμα να συμπεριλάβει κανείς από εκείνες τη διδασκαλία της μετενσάρκωσης. Αφού δεν πρόκειται ο άνθρωπος να μην μπορούσε να πετύχει έναν ορισμένο βαθμό της ωριμότητας. . .  αφού για αυτό πέθανε ο Ιησούς Χριστός στο σταυρό, δηλαδή για να είναι εφικτό αυτό, για να μπορέσει μια επίγεια πορεία να αποφέρει στον άνθρωπο τον ολοκληρωτικό χωρισμό από τη μορφή. Πρόκειται μόνο η θέληση του ανθρώπου να απέτυχε και να πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. . .  μια δυστυχισμένη κατάσταση στο πνευματικό βασίλειο, την οποία δεν θα μπορέσει να σταματήσει και να αλλάξει κατά βούληση [έτσι «παράξενη» είναι και η πρωτότυπη γερμανική πρόταση· σ.τ.μ.].

Επιπλέον σύμφωνα με το θέλημα του Θεού όλα ανεβαίνουν, μόνο η θέληση του ανθρώπου μπορεί να είναι στραμμένη οπισθοδρομικά. . .  Και άρα θα αντέβαινε στο σχέδιο της θεϊκής τάξης εάν διά του δικού Του θελήματος ένα ον θα τοποθετούνταν σε μια προηγούμενη μορφή την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε καλά, με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει λόγος για μια κατάχρηση ενός δώρου της χάρης, για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσει το ον και να υποστεί τις συνέπειες.

Μια μετενσάρκωση μπορεί μάλιστα να γίνει σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Δηλαδή μπορεί με σκοπό μια παροχή βοήθειας να ενσαρκωθούν στην Γη φωτεινές ψυχές, οι οποίες εκδηλώνουν την μεγάλη αγάπη τους για την ανθρωπότητα που υποφέρει επωμίζοντας μια εκ νέου επίγεια πορεία ως άνθρωποι για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μέσα στην πνευματική τους ένδεια. Και έτσι μπορεί μάλιστα να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν ανθρώπους στη Γη που κατέβηκαν από πάνω, οι οποίοι ωστόσο δεν το ξέρουν οι ίδιοι. Οι συνάνθρωποί τους το διαισθάνονται αυτό, αλλά δεν μπορούν να το ισχυριστούν με βεβαιότητα. . .

Ακόμα κατά πολύ λιγότερο αξιόπιστοι είναι τέτοιοι ισχυρισμοί ότι βρίσκονται περισσότερες φορές στη Γη άνθρωποι στη ζωή των οποίων δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει καμία πνευματική αποστολή. . .  Η διδασκαλία της μετενσάρκωσης είναι ένας κίνδυνος για τους ανθρώπους, αφού οι ατομικές περιπτώσεις γενικεύονται και η ευθύνη του ανθρώπου κατά το σύντομο διάστημα της επίγειας του ζωής παραμελείται και δίνει τη θέση της στην αμεριμνησία εκείνου που πιστεύει ότι θα μπορεί να καλύψει ξανά και ξανά αυτά που παραμελεί. . .

Η κατανόηση θα τον βαρύνει κάποτε πολύ στο άλλο βασίλειο, αφού για τον άνθρωπο δεν θα είναι ποτέ δυνατόν να καλύψει αυτό που παραμέλησε κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής από δικό του φταίξιμο. Μπορεί μάλιστα να πετύχει ένα βαθμό του φωτός και εκεί και να τον αυξάνει συνέχεια. Ωστόσο, δεν θα μπορεί ποτέ να κατορθώσει το βαθμό του παιδιού του Θεού, τον οποίο μπορεί να πετύχει κανείς μόνο στη Γη. . .  Και παρ’όλα αυτά θα κινδυνεύσει πολύ να βυθιστεί στο βάθος στο άλλο βασίλειο εάν δεν πιάσει την ευκαιρία και επιδιώξει να ανέβει ψηλά με τη βοήθεια των φωτεινών οντοτήτων. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

7314                22-3-1959

Ούτε το βασίλειο του φωτός ούτε το βασίλειο του σκότους δεν πρέπει να αποδειχθούν. . .

Σε αφάνταστα ύψη και σε απύθμενα βάθη θα μπορούσατε να κοιτάξετε αν σας είχε δοθεί αυτό το χάρισμα. Αλλά δεν θα ήσασταν πια ικανοί να διανύσετε το επίγειο σας δρόμο με ανεπηρέαστη τη θέλησή σας. Αφού αυτή την ελευθερία της βούλησής σας θα την είχατε χάσει μέσω του θεάματος του μεγαλείου στο πνευματικό βασίλειο καθώς και του απύθμενου σκοταδιού, το οποίο θα παρέλυε οποιαδήποτε απόφαση της βούλησής σας. Και όμως υπάρχουν και τα δύο και σας διδάσκονται οι  σχετικές γνώσεις, προκειμένου να ζήσετε υπεύθυνοι τη ζωή σας. Μπορείτε επομένως να υπολογίσετε σε αυτά και να διαμορφώσετε ανάλογα τον τρόπο ζωής σας. Αλλά οι αποδείξεις θα σας λείπουν πάντα και αυτό είναι καλό για τον εαυτό σας.

Κάποτε όμως θα μάθετε ότι ήταν αληθινά αυτά που σας παρουσιάστηκαν σχετικά κατά την επίγεια σας ζωή. Και τότε θα απολαμβάνετε τα μεγαλεία ευχαριστώντας και υμνώντας ή θα σκέφτεστε την ύπαρξή σας στη Γη με βαθιά μετάνοια, η οποία θα μπορούσε να σας απελευθερώσει από τα βάσανα του σκοταδιού εάν την είχατε εκμεταλλευτεί καλά. Και ωστόσο δεν πρέπει να σας προσκομιστεί καμία  απόδειξη και πρέπει μόνο να ακολουθήσετε το λόγο του Θεού. Αυτός σας παρουσιάζει ξανά και ξανά τόσο τα μεγαλεία όσο και τις τιμορίες στην αιωνιότητα για να σας παρακινήσει να ζήσετε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, το οποίο σας γνωστοποιείται μέσω του λόγου Του.

Και η τήρηση του λόγου Του δεν είναι για σας τόσο δύσκολη ώστε να αποτύχετε αναγκαστικά. Αφού ο Θεός απαιτεί από σας μόνο αγάπη για Αυτόν και για τον διπλανό. . .  για να σας κάνει κάποτε ευτυχισμένους με όλα τα μεγαλεία Του στο πνευματικό βασίλειο. Αλλά εάν εμμένετε να ζήσετε χωρίς αγάπη, ως κληρονομική μερίδα του αντιπάλου Του, τον οποίο ακολουθήσατε κάποτε στο βάθος, το βάθος θα είναι επίσης η δική σας τρομερή μοίρα. Θα παραμένετε και πάλι αιώνια μέσα στο σκοτάδι και για αιωνιότητες δεν θα απελευθερωθείτε από εκείνον που σας κρατά δεμένους ήδη για αιωνιότητες.

Και όταν σας παρουσιάζεται ξανά και ξανά ο λόγος του Θεού, πρόκειται μόνο για την ατελείωτη αγάπη Του για σας, πρόκειται να ήθελε να σας γλιτώσει από την τρομερή μοίρα της εκ νέου πτώσης στην άβυσσο. . .  Αφού η αγάπη Του θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους, εσάς που είστε τα παιδιά Του και που εκπορευτήκατε από την αγάπη Του. . .  Η αγάπη Του θέλει να σας χαρίζει αιώνια τα μεγαλεία στο πνευματικό βασίλειο, τα οποία είναι ασύγκριτα, τα οποία όμως υποσχέθηκε στον καθένα που να τηρήσει τις εντολές του Θεού. . .  τα οποία «ετοίμασε για εκείνους που Τον αγαπούν. . .» Μόνο αγάπη απαιτεί ο Θεός από σας και αυτή την αγάπη μπορεί να Του χαρίσει ο καθένας και θα πρέπει να Του τη χαρίσει με εντελώς ελεύθερη θέληση, χωρίς να τον ωθήσει ο φόβος για τιμωρία ή η προσδοκία αφάνταστων μεγαλειών. . .  Μονάχα αγάπη θέλει ο Θεός από σας και η δική Του αγάπη θα σας χαρίζει ευτυχία μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                                Αμήν                                                                                                

 

7315                24-3-1959

Πειρασμοί του αντιπάλου μέσω εγκόσμιων δελεασμών. . .

Όταν λαχταράτε τον κόσμο και τις χαρές του, τότε ξέρετε ότι σας πλησιάζει εκείνος που βάζει τους ανθρώπους σε πειρασμό, που θέλει να σας κερδίσει και πάλι για τον κόσμο, εσάς που πασχίζετε να τον αποφεύγετε. Το βασίλειο του γήινου πόθου και της γήινης απόλαυσης είναι η δική του περιοχή, και μέσα σε αυτή εξουσιάζει πράγματι με έναν τρόπο ώστε του πέφτουν θύματα πολλοί άνθρωποι. Αφού όλοι αυτοί λαχταρούν πόθη και απολαύσεις γήινου και σαρκικού είδους και όλοι μένουν ευχαριστημένοι όταν προσκηνούν τον κόσμο και ακολουθούν όλους τους δελεασμούς τους οποίους βάζει μπροστά στα μάτια τους.

Διαφορετικά από ό,τι μέσω του κόσμου δεν μπορεί να γοητεύσει τους ανθρώπους, αφού μόλις αυτοί έχουν αποφασίσει υπέρ του πνευματικού βασιλείου, πράγματι δεν θα τον ικανοποιήσουν και δεν θα στρέψουν τις σκέψεις τους σε εκείνον. . .  Αλλά τότε τους πλησιάζει μέσω του κόσμου και των γοητειών του και η θέληση του ανθρώπου πρέπει να είναι πολύ ισχυρή για να αντισταθεί στους πειρασμούς. . .  Επομένως να προσέχετε όταν επιθυμήσετε να απολαύσετε τις χαρές του κόσμου, να καταλάβετε ότι κινδυνεύετε να πέσετε θύματα των τεχνών του πειρασμού του και ετοιμαστείτε να του προβάλετε αντίσταση.

Οδηγήστε τα βλέμματά σας με περισσότερο ζήλο στον πνευματικό κόσμο, λογοδοτήστε στον εαυτό σας για το κατά πόσον αντιστέκεστε σε τέτοιους πειρασμούς για τους οποίους μπορείτε να υποθέσετε με βεβαιότητα ότι πρόκειται για το έργο του αντιπάλου, ο οποίος θέλει να σας απομακρύνει από τον Θεό και το βασίλειό Του και ο οποίος για αυτό δεν διστάζει να εφαρμόσει οποιοδήποτε μέσο για να πετύχει αυτό το στόχο. Δεν θα έχει μεν πολλή επιτυχία σε έναν άνθρωπο που κάνει σοβαρές πνευματικές προσπάθειες, ο άνθρωπος θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις της ζωής που πρέπει να εκπληρώσει, αφού στέκεται στη μέση του κόσμου και πρέπει να αποδείξει καλός.

Παρ’όλα αυτά, αποφασιστικά είναι τα συναισθήματα της καρδιάς, αφού αυτή δεν θα έπρεπε να αφήσει να αιχμαλωτιστεί επιθυμώντας γήινες χαρές και απολαύσεις. Αφού οι επιθυμίες της καρδιάς του είναι καθοριστικές για το κατά πόσον θα απομακρυνθεί ο άνθρωπος πάλι από τον πνευματικό κόσμο και να επιστρέψει στον επίγειο κόσμο. Οι πειρασμοί του αντιπάλου του Θεού δεν θα σταματήσουν. Μέχρι το τέλος παλεύει και αυτός για τις ψυχές εκείνων τους οποίους κινδυνεύει να χάσει. Μέχρι το τέλος δεν θα σταματήσει να εκτοπίζει ξανά και ξανά το πνευματικό βασίλειο με τον επίγειο κόσμο, και επομένως η ψυχή πρέπει ξανά και ξανά να δείχνει σταθερότητα και να αντιστέκεται.

Και όσο περισσότερο έχει προχωρήσει στις επιδιώξεις της, τόσο πιο εύκολη θα της είναι να αντισταθεί και τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος να τον ικανοποιήσει και πάλι. Αφού και το πνευματικό βασίλειο θα αιχμαλωτίσει την ψυχή και δεν θα την αφήσει πια ελεύθερη στην περίπτωση που η θέλησή της είναι στραμμένη στον Θεό, με αποτέλεσμα η ψυχή να μην ανήκει πια στον αντίπαλο, αλλά να απελευθερώνεται όλο και περισσότερο από αυτόν. . .  Τότε οι πειρασμοί δεν μπορούν πια να αγγίξουν τον άνθρωπο, ο κόσμος έχασε τη γοητεία του και μόνο το πνευματικό βασίλειο τού είναι ακόμα λαχταριστό. Η ένωση με τον Θεό είναι ο μοναδικός και ύψιστος στόχος της ψυχής του και αυτή θα πετύχει αυτό το στόχο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7318                27-3-1959

Μεγάλη Παρασκευή. . .

Πέρα από κάθε σύγκριση επώδυνα ήταν η σταυρική πορεία του Ιησού και ο θάνατός του στο σταυρό. . .  Και στην περίπτωση που τα πάθη αυτά μπορούσαν να σας παρουσιαστούν τόσο φανερά ώστε θα μπορούσατε να τα συλλάβετε, πράγματι θα πεθαίνατε από τη φρίκη και δεν θα μπορούσατε να κατανοήσετε ότι ένας άνθρωπος ήταν ικανός να αντέξει τέτοια μεγάλα πάθη. Αλλά ήταν η δύναμη της αγάπης που τα άντεξε για τους συνανθρώπους, οι οποίοι ήταν δούλοι του Σατανά και τους οποίους ήθελε να απελευθερώσει από αυτή τη δουλεία. Δυνάμει του υψηλού βαθμού της αγάπης Του ο άνθρωπος Ιησούς έβλεπε την αφάνταστη δυστυχία ολόκληρης της ανθρωπότητας κάτω από την εξουσία του Σατανά.

Και την ευσπλαχνιζόταν, με αποτέλεσμα να ήθελε να επωμιστεί τα πάντα μόνο για να μειώσει τη δυστυχία των ανθρώπων και για να τους ανοίξει το δρόμο προς τον ουράνιο Πατέρα τους, τον Οποίο είχαν κάποτε εγκαταλείψει εθελοντικά και κατά συνέπεια έπεσαν στα χέρια του αντιπάλου. Ήξερε για την ατελείωτα μεγάλη αμαρτία της αποστασίας τους από τον Θεό, καθώς ήξερε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν θα ήταν ποτέ ικανοί να εξιλεώσουν αυτή την αμαρτία. Και άρα αυτή η ανικανότητα σήμαινε επίσης τον αιώνιο χωρισμό τους από τον Θεό, από τον Πατέρα, ως τα παιδιά του Οποίου εκπορεύτηκαν κάποτε με ύψιστη τελειότητα. Με την ατελείωτη αγάπη Του για τον Θεό και για τους πεσμένους αδελφούς επιδίωκε να τους ενώσει ξανά και ήταν πρόθυμος να πληρώσει την ύψιστη τιμή για αυτό. . .  δηλαδή να κατορθώσει το λυτρωτικό έργο στο σταυρό ως εξιλαστήρια θυσία για τη μεγάλη ενοχή των πνευμάτων που έπεσαν κάποτε.

Μέσα στον άνθρωπο Ιησού όμως κρυβόταν μια ψυχή από το βασίλειο του φωτός. . .  Αλλά αυτή έπρεπε μέσα στη μορφή ενός αδύναμου ανθρώπου να επιτελέσει εκείνο το έργο της εξιλέωσης της ενοχής. Αυτό σήμαινε ότι το μέγεθος της ενοχής ήταν δυσανάλογο σε σχέση με το βαθμό βασάνων και πόνων που θα ήταν ικανός να υπομείνει ένας άνθρωπος. Και ποτέ δεν θα μπορούσε να αντέξει ένα ανθρώπινο σώμα αυτά που επωμίστηκε ο άνθρωπος Ιησούς εάν Αυτός μέσω της τεράστιας αγάπης Του δεν είχε διαθέσει επίσης ένα βαθμό δύναμης η οποία Τον έκανε ικανό να πεθάνει με τον πιο βασανιστικό τρόπο στο σταυρό μετά από αφάνταστα πάθη και αφάνταστους πόνους, τα οποία στην περίπτωση του κάθε άλλου ανθρώπου θα έφταναν ήδη για να του πάρουν την επίγεια του ζωή.

Αλλά ο Ιησούς ήθελε να υποφέρει για χάρη των ανθρώπων και η δύναμη της αγάπης Του άντεξε μέχρι το τέλος. . .  Τα πάθη Του όμως ήταν ασύγκριτα και ασύλληπτα για εσάς τους ανθρώπους. Και μόνο επειδή η αγάπη πρόσφερε αυτή τη θυσία τη δέχθηκε ο Θεός και επέτρεψε να χιμίξουν πάνω σε έναν αγνό, αναμάρτητο άνθρωπο οι βασανιστές ως απεσταλμένοι του Σατανά και να του προκαλούν ξανά και ξανά νέους πόνους και νέες πληγές για να αυξάνουν τα πάθη του. Επρόκειτο όντως για μια πράξη του μέγιστου ελέους, το οποίο εξηγείται μόνο με τον τρόπο ότι ο Ιησούς έβλεπε επίσης την τρομερή πνευματική ένδεια προς την οποία βάδιζαν οι άνθρωποι και ότι ήθελε να τους λυτρώσει από αυτή την ένδεια.

Η επίγεια ζωή τελειώνει κάποτε, αλλά η πνευματική ζωή συνεχίζει, και έβλεπε αυτή την πνευματική ζωή με όλα της τα βάσανα και με τη φυλακισμένη της κατάσταση. Ήξερε ότι δεν θα υπήρχε πια σωτηρία από εκείνη, ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να σωθούν μόνοι τους από εκείνη, ότι θα έπρεπε πρώτα να πληρωθεί η μεγάλη ενοχή και ότι όμως οι άνθρωποι δεν θα ήταν ικανοί για αυτό από μόνοι τους. . .  Και αυτή η γνώση τον παρότρυνε για το σωτήριο σχέδιό Του με όλα τα βάσανα και τα πάθη του, με όλο τον φόβο και με τα πιο πικρά πάθη και τον θάνατο στο σταυρό.

Εντελώς συνειδητά ο Ιησούς βάδισε προς τον θάνατο, και ακριβώς η γνώση Του όλων όσων θα συνέβαιναν αύξησαν πολλαπλάσια τα βάσανά Του. Γιατί ως άνθρωπος έπρεπε να υπομείνει τους ίδιους φόβους και τους ίδιους πόνους, δηλαδή αυτοί δεν ήταν μειωμένοι εξαιτίας της θείας φύσης Του. . .  Αφού η παρουσία του Θεού μέσα Του δεν καθόριζε τη θέλησή Του, η οποία έπρεπε να αποφασίσει εντελώς ελεύθερα μέχρι το τέλος. Και από αυτό προέκυψαν οι πιο πιρκοί αγώνες και οι πιο πικρές υπερνικήσεις ώσπου διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη του λυτρωτικού έργου.

Αλλά βγήκε νικητής από τον αγώνα, έδωσε εθελοντικά τη ζωή Του στο σταυρό, αφού είχε μέχρι το τέλος τη δύναμη να αποκρούσει τα πάντα από τον Εαυτό Του. Ωστόσο, δεν χρησιμοποίησε πια αυτή τη δύναμη, αλλά υπόφερε και πέθανε με φρικτούς πόνους για να κατορθώσει το λυτρωτικό έργο. . .  για να εξιλεώσει την ανθρωπότητα μπροστά στον Θεό και να της ανοίξει το δρόμο για τον Πατέρα, ο οποίος της ήταν κλειστός μέχρι τότε. . .  Αφού η αγάπη του Ιησού για τους πεσμένους αδερφούς Του ήταν ατελείωτη και αυτή η αγάπη επωμίστηκε τα πάντα για να τους φέρει βοήθεια, για να τους λυτρώσει από την αμαρτία και από τον θάνατο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7319                28-3-1959

Πάσχα. . .

Παρόλο που ενημερώνεστε για το λυτρωτικό έργο Μου, για το έργο του ελέους που επιτέλεσα για σας. . .  δεν είστε ικανοί να το συλλάβετε με όλο το βάθος και με όλη τη σημασία του. Αφού η ατέλεια σκοτεινιάζει ακόμα το πνεύμα σας και επιτρέπει μόνο σποραδικά να αστράψουν ακτίνες φωτός, με αποτέλεσμα να αντικαταστήσετε το σκοτάδι με ένα ημίφως όταν φανταστείτε αυτό το μέγιστο έργο του ελέους. . .  όταν κοιτάξετε βαθιά στο εσωτερικό σας τις μεμονωμένες φάσεις της σταυρικής πορείας Μου και των παθών και του θανάτου Μου στο σταυρό και Με συνοδεύσετε με τη βαθιά αγάπη της καρδιάς σας σε αυτή την πορεία. . .

Τότε θα μπορείτε να διαισθανθείτε, έστω και για λίγες στιγμές, κάτι από την αφάνταστη αγάπη Μου για σας, η οποία Με παρακίνησε να κάνω αυτή τη θυσία. Και θα συμμετάσχετε κατά κάποιον τρόπο όταν η ψυχή σας βυθιστεί μέσα στα πάθη Μου και προσπαθήσει να καταλάβει αυτό που για σας ως μόνο ανθρώπους είναι ακατανόητο. Το αίμα Μου το έχυσα για σας. . .  Αυτά τα λόγια λένε οι άνθρωποι χωρίς να συλλάβουν το βάθος της έννοιας τους. . .  Με το αίμα Μου, με τη ζωή Μου, εξαγόρασα τη ζωή σας, την οποία είχατε χάσει στον αντίπαλό Μου. Και πλήρωσα πράγματι το ύψιστο τίμημα το οποίο είναι ικανός να πληρώσει ένας άνθρωπος. Αφού η αγάπη Μού έδωσε τη δύναμη για αυτό. Η αγάπη Με γέμιζε σε τόσο υψηλό βαθμό μέχρι την ώρα του θανάτου ώστε υπόμεινα καρτερικά όλους τους πόνους και επωμίστηκα τα πιο πικρά πάθη για να επιστρέψω σε σας τους ανθρώπους τη ζωή την οποία είχατε χάσει. Πέθανα για σας. . .

Αφού αυτός ο θάνατος ήταν το αποτέλεσμα πάνω σας της κάποτε αμαρτίας σας της απομάκρυνσης από τον Θεό. . .  δηλαδή στεκόσασταν μέσα στον θάνατο, σας έλειπε η ζωή για την οποία είχατε δημιουργηθεί. . .  Και για αυτό το λόγο σάς έλειπε και η μακαριότητα, αφού μονάχα «ζωή» είναι μακαριότητα. Και αυτή τη μακαριότητα ήθελα να σας τη δώσω πίσω και έπρεπε συνεπώς να σας εξαγοράσω τη ζωή με τις πιο μεγάλες θυσίες, για τις οποίες ήταν ικανός μόνο ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη. Αλλά αυτή η θυσία ήταν αφάνταστα δύσκολη και για Μένα. Αφού το ανθρώπινο κορμί Μου δεν ήταν διαφορετικό από εκείνου του κάθε άλλου ανθρώπου. Αλλά το βάρος του σταυρού ήταν τόσο μεγάλο ώστε μπόρεσα να το σηκώσω για εσάς, τους πεσμένους αδερφούς Μου, μόνο χρησιμοποιώντας όλες Μου τις δυνάμεις και ολόκληρη την αγάπη Μου. . .

Τα λόγια όμως δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό το βάρος και επίσης ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος της θυσίας. Μόνο μια καρδιά που είναι γεμάτη αγάπη είναι ικανή να τα φανταστεί και να τα αισθανθεί. Και αυτή η καρδιά θα υποφέρει μαζί Μου και θα διανύσει τη σταυρική πορεία παρέα Μου και θα Με κάνει αφάνταστα ευτυχισμένο. Γιατί μια τέτοια καρδιά είναι ένα θύμα του αντιπάλου Μου το οποίο εξαγόρασα και το οποίο Μου ανήκει τώρα για πάντα και γιατί είναι πράγματι για Μένα μια μέγιστη χαρά να ξέρω ότι η σταυρική θυσία δεν επιτελέστηκε μάταια για τέτοιες ψυχές που Με αγαπούν και που πασχίζουν να Με ακολουθήσουν.

Για αυτές θα φέγγει ένα μικρό φως, βγήκαν από το πνευματικό σκοτάδι και έχουν ήδη διανύσει το πρώτο βαθμό της κατανόησης, παρόλο που το λυτρωτικό έργο Μου με ολόκληρη τη σημασία του θα τους αποκαλυφθεί μόνο στο πνευματικό βασίλειο. Ωστόσο, οι ακτινοβολίες της κάποτε πλήρους κατανόησης είναι ήδη φανερές και μακάριος εκείνος που έχει ήδη τη δυνατότητα να κινείται μέσα σε αυτές τις ακτίνες όσο βρίσκεται ακόμα στη Γη. . .  μακάριος εκείνος που άρα ανήκει στους λυτρωμένους και έχει γίνει το παιδί Μου διά του σταυρικού Μου θανάτου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7320                29-3-1959

Ανάσταση κατά την τρίτη μέρα. . .

Και μπορείτε όλοι να αγάλλεται, αφού ο Κύριος αναστήθηκε από τους νεκρούς. . .  Έτσι ακουγόταν στο βασίλειο των πνευμάτων καθώς και μεταξύ των δικών Μου, στους οποίους φανερώθηκα κατά την τρίτη μέρα, όταν είχα εγκαταλείψει τον τάφο και εμφανίστηκα μπροστά στους μαθητές Μου. . .  Οι καρδιές τους είχαν γεμίσει βαθιά θλίψη, αφού είχαν χάσει αυτό που ήταν το πιο σημαντικό για αυτούς κατά την περίοδο που βάδιζαν μαζί Μου στη Γη. Με είχαν χάσει, όπως πίστευαν, για πάντα στον θάνατο. Αφού δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα ανασταινόμουν από τους νεκρούς, παρόλο που τους είχα ειδοποιήσει για αυτό πριν.

Οι μαθητές ήταν ακόμα δεμένοι με τα επίγεια και η πραγματικότητα του γήινου κόσμου τούς προσγείωσε. Και ο φόβος και η θλίψη τούς είχαν καταλάβει σε τόσο υψηλό βαθμό ώστε ήθελα να τους παρηγορήσω και να τους ενδυναμώσω και για αυτό το λόγο τούς φανερώθηκα μετά την ανάστασή Μου. . .  Τους είχα δώσει την εντολή να πηγαίνουν στον κόσμο και να Με κηρύξουν, δηλαδή να διαδώσουν τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης και να ενημερώσουν τους ανθρώπους για το λυτρωτικό έργο που είχα επιτελέσει για όλους τους ανθρώπους. . .  Για να ήταν όμως ικανοί να εκτελέσουν αυτή την αποστολή έπρεπε να ήταν πλήρως πεπεισμένοι για την αλήθεια όσων θα έπρεπε να αναγγέλουν. . .

Και ένα μέρος του λυτρωτικού έργου είναι επίσης η ανάστασή Μου, η οποία ήταν το αποκορύφωμα του έργου της λύτρωσης. Αφού οι άνθρωποι θα έπρεπε να μάθουν ότι είχα νικήσει τον θάνατο, ότι δεν χρειάζεται ποτέ πια να υπάρχει θάνατος για εκείνον που Με ακολουθεί, που θέλει να συμμετάσχει στην ευλογία του λυτρωτικού έργου Μου και που επομένως ζει μια ζωή όπως την έζησα Εγώ στη Γη. Αυτός λοιπόν δεν χρειάζεται πια να φοβάται κανέναν θάνατο, γιατί νίκησα τον θάνατο και άρα επίσης εκείνον που τον έφερε στον κόσμο.

Και για αυτό το λόγο η ανάστασή Μου διαδραματίστηκε ορατά για τους ανθρώπους, δηλαδή μπόρεσα να φανερωθώ ορατά μόνο σε εκείνους ο βαθμός της ωριμότητας των οποίων το επέτρεψε να δουν κάτι το πνευματικό. Αφού το σώμα Μου ήταν πνευματικό, δεν ήταν πια το σαρκικό σώμα, το οποίο για αυτό το λόγο μπορούσε να είναι ορατό μόνο για εκείνους που κατείχαν ήδη την πνευματική όραση και στους οποίους για αυτό είχα ανακοινώσει την ανάστασή Μου. Το γεγονός ότι ο τάφος Μου ήταν άδειος ξάφνιασε μάλιστα και τους άλλους ανθρώπους, αλλά έψαχναν όλοι διαφορετικές εξηγήσεις από ό,τι εκείνη πως είχα αναστηθεί από τους νεκρούς. . .

Και αυτή η διδασκαλία θα απαιτεί πάντα μια «πίστη», την οποία όμως μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι στην περίπτωση που έρχονται εθελοντικά κάτω από το σταυρό Μου, στην περίπτωση που θέλουν να ανήκουν σε εκείνους για τους οποίους πέθανα στο σταυρό με τον πιο πικρό τρόπο. Η πίστη σε Μένα και στο λυτρωτικό έργο Μου περιλαμβάνει ταυτόχρονα την πίστη στην ανάστασή Μου, γιατί μια ψυχή που λυτρώθηκε διά του αίματός Μου έχει μέσα της και τη βεβαιότητα μιας άφθαρτης ζωής. . .

Τους μαθητές Μου δεν τους γέμιζε ακόμα το Πνεύμα Μου, το εσωτερικό τους ήταν ακόμα σκοτεινό μετά τη σταύρωσή Μου, επειδή ο φόβος μέσα τους, ο οποίος ήταν ανθρώπινος, δεν επέτρεπε κανένα φως. Και εκείνων έσπευσα προς βοήθεια μέσω της ορατής εμφάνισής Μου, η οποία όμως τους έπεισε με την τεράστια πειστικότητά της και τους έκανε χαρούμενους και μακάριους. Ως αποτέλεσμα η αποστολή τους τούς φαινόταν εύκολα πραγματοποιήσιμη και ήθελαν να εφαρμόσουν όλες τους τις δυνάμεις για την κήρυξη της διδασκαλίας Μου και του σταυρικού Μου θανάτου καθώς και της ανάστασής Μου.

Κατά τις μέρες μετά την ανάστασή Μου μπορούσα αμέσως να διοχετεύσω δύναμη στους μαθητές Μου. Αφού η λύτρωση και αυτών των ψυχών είχε προηγηθεί και μπόρεσαν ήδη να ελευθερωθούν από τον μέχρι τότε κύριό τους. Και χωρίς συστολή ξεκίνησαν την αποστολή τους ως κήρυκες. Αφού ήξεραν ότι δεν μπορούσαν πλέον να πεθάνουν ή μόνο σωματικά, ότι ωστόσο θα συνέχιζαν να ζουν στο βασίλειό Μου και έτσι ο θάνατος είχε χάσει τον τρόμο του και για εκείνους. . .

Η πράξη της ανάστασης ήταν λοιπόν κατά κάποιον τρόπο μια παροχή βοήθειας για τους δικούς Μου, τους οποίους είχα αφήσει πίσω Μου μέσα σε μέγιστη ψυχική αγωνία, γιατί η πίστη τους δεν είχε ακόμα τη σταθερότητα που ήταν απαραίτητη για την αποστολή τους να διαδώσουν το λόγο Μου στον κόσμο. . .  Όμως θα έπρεπε να μιλήσουν στη θέση Μου και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να έχουν αυτή την ακλόνητη πίστη, η προϋπόθεση για την οποία ήταν μόνο η πλήρης λύτρωσή τους. Μετά όμως αυτή η πίστη υπήρχε ακαταμάχητα μέσα σε όλους τους μαθητές Μου. Και ως αποτέλεσμα αυτοί μπορούσαν πράγματι να είναι πιστοί κήρυκες της διδασκαλίας Μου όταν ξεκίνησε η αποστολή τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7322                31-3-1959

Κάθοδος στην κόλαση. . .

Όσο περισσότερο σκεφτείτε ποιο τίμημα πλήρωσα για να αγοράσω για σας την αιώνια ζωή, τόσο περισσότερο θα πρέπει να σας απασχολήσει η ερώτηση του τι έγιναν οι ψυχές που έζησαν πριν το σταυρικό Μου θάνατο και που πέθαναν και οι ψυχές των οποίων ήταν νεκρές με όλη τη σημασία της λέξης [στην πρωτότυπη γερμανική πρόταση υπάρχει επίσης δύο φορές η λέξη «ψυχές»· σ.τ.μ.], ακριβώς γιατί δεν μπόρεσα ακόμα να τους χαρίσω τη ζωή. Αφού οι ψυχές τους ανήκαν ακόμα στον αντίπαλο, δεν είχαν ακόμα εξαγοραστεί από εκείνον πριν να μην είχα επιτελέσει το λυτρωτικό έργο. . .  Αυτές οι ψυχές, ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους, βρίσκονταν μέσα σε ένα βασίλειο των νεκρών, όπου. . .  με επίγνωση της ύπαρξής τους. . .  έζησαν μια ύπαρξη που δεν μπορούσε να ονομαστεί «μακαριότητα».

Αλλά η σφαίρα όπου βρίσκονταν δεν μπορούσε ούτε να ονομαστεί «κόλαση», όπου ήταν οι ψυχές εκείνων που κατά την επίγεια τους ζωή αποδειχθηκαν πιστοί οπαδοί του Σατανά και συμπεριφέρθηκαν ανάλογα. Ήταν ένα προαύλιο της κόλασης, δεν ήταν τόπος της ειρήνης και της μακαριότητας, αλλά ούτε τόπος του πιο βαθιού σκοταδιού και των βασάνων. Στη συνείδησή τους  υπήρχαν πού και πού επίσης πιο φωτεινές στιγμές, όπου μπορούσαν να συζητήσουν μεταξύ τους, όπου εμφανίζονταν στην ανάμνησή τους εικόνες από την επίγεια τους ζωή και όπου συνειδητοποιούσαν ότι η διαμονή τους σε αυτή τη σφαίρα δεν θα είχε αιώνια διάρκεια, αλλά ότι θα σώζονταν κάποτε από το Μεσσία, ο Οποίος τους είχε ανακοινωθεί από προφήτες ήδη στη Γη. . .

Και αυτό το Σωτήρα περίμεναν οι ψυχές οι οποίες μέσω του τρόπου ζωής τους είχαν αναγνωρίσει τον Θεό και Τον είχαν υπηρετήσει πιστά. . .  Σε εκείνες κατέβηκα μετά τον θάνατό Μου στο σταυρό. . .  Και αυτές έμαθαν για την πράξη της χάρης και του ελέους της αγάπης Μου. Το αίμα Μου είχε χυθεί και για εκείνες, ήθελα να εξαγοράσω τις ψυχές και εκείνων από τον μέχρι τότε κύριο. . .  Αλλά έπρεπε να δώσουν εθελοντικά τη συγκατάθεσή τους, και για αυτό το λόγο δεν ήρθα σε εκείνες ως αστραφτερό φωτεινό πνεύμα, το οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσουν εξαιτίας του εξαναγκαστικού φωτός του, άλλα ήρθα σε εκείνες ως ο Χριστός που υπόφερε στο σταυρό, με όλα τα σημάδια του σταυρικού Μου θανάτου, ως άνθρωπος όμως που από αγάπη για τους συνανθρώπους Του είχε αφήσει να Τον καρφώσουν στο σταυρό. . .

Αφού και εκείνες έπρεπε να Με πιστέψουν χωρίς εξαναγκασμό, έπρεπε να πιστέψουν ότι ήμουν ο υποσχεμένος Μεσσίας. Έπρεπε να Με ακολουθήσουν τόσο εθελοντικά όσο οι μαθητές Μου κατά την περίοδο της πορείας Μου στη Γη. . .  Μπορούσαν μάλιστα όλες να υποψιαστούν ποιος ήμουν, αλλά δεν τους δόθηκε ποτέ η πλήρη βεβαιότητα, η οποία όμως θα τους είχε εξαναγκάσει να Με πιστέψουν, εάν κατέβαινα σε αυτό το βασίλειο μετά την ανάστασή Μου, όπου Με περιτύλιγαν φως και λαμπρότητα, όπου είχα φορέσει το πάρα πολύ αστραφτερό πνευματικό φόρεμα, στο φως του οποίου δεν θα μπορούσε να αντισταθεί κανένα ον.

Κατέβηκα στην κόλαση. . .  Από το προαύλιο της κόλασης Με ακολούθησαν όλες, αφού τους έλειπε μόνο ακόμα ένα ελάχιστο φως, αυτό τους το έφερα μέσω όλων των σημαδιών του πικρού θανάτου στο σταυρό. . .  Κατέβηκα όμως και στα πιο βαθιά βάθη για να πάω και εκεί ως άνθρωπος γεμάτος αγάπη που είχε δώσει τη ζωή Του για τους αδερφούς Του. . .  Αλλά δεν συνάντησα πολλή πίστη και μόνο λίγοι χώρισαν από το κουβάρι της διαφθοράς. . .  Αφού όλες αυτές τούς είχε ακόμα σφιχτά στα νύχια του ο εχθρός, ο οποίος τις κρατούσε δεμένες, γιατί εξοργισμένος έπρεπε να αναγνωρίσει ότι τον είχα νικήσει και επομένως έκανε τα πάντα για να κρατήσει τους οπαδούς στο βάθος. . .

Αφού ήξερε τότε ότι ήμουν πιο δυνατός από αυτόν και ότι είχα πετύχει να σπάσω τις αλυσίδες εκείνων που ήθελαν να Με ακολουθήσουν. Αυτούς δεν μπορούσε πια να τους εμποδίσει και δεν θα ελέγξει ποτέ πια τις ψυχές που θέλουν να απελευθερωθούν από εκείνον για χάρη του Ιησού Χριστού. Αλλά θα χάνει όλο και περισσότερους οπαδούς. . .  Αφού Εγώ πέθανα για όλους τους ανθρώπους και κάποτε όλοι οι άνθρωποι θα έχουν λυτρωθεί από εκείνον. . .  Αφού και ο ίδιος θα παραδοθεί κάποτε στη δύναμη της αγάπης Μου, και αυτός θα αναζητήσει κάποτε την αγάπη Μου. . .  Θα περάσουν μεν αιωνιότητες, αλλά μπροστά Μου χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7323                1-4-1959

Η τελειότητα του Θεού. . .

Απεριόριστη αγάπη. . .

Μπορείτε πάντα να είστε βέβαιοι για την ευλογία Μου όποτε οι σκέψεις σας ανεβαίνουν σε πνευματικές περιοχές. Αφού αυτό το περιμένω, γιατί τότε μπορώ να σας μιλάω εάν το θέλετε. Δεν θα κλείσω ποτέ το αφτί Μου μπροστά σε μια πνευματική παράκληση, δεν θα σας εμποδίσω ποτέ Εγώ να ακούσετε τη φωνή Μου. Αφού μόνο σας περιμένω, δηλαδή να ανοίξετε την καρδιά σας για να αφήσετε το Πνεύμα Μου να εισρεύσει μέσα σας. Και ακούστε λοιπόν ότι από την πρώτη αρχή σάς αγαπώ τόσο βαθιά ώστε δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να Με χωρίσει από εσάς. . .  Ούτε η εθελοντική σας απομάκρυνση από Μένα δεν μπόρεσε να μειώσει την αγάπη Μου για σας. Και η αγάπη αναζητά πάντα την ένωση, η αγάπη θέλει να χαρίζει ευτυχία και να είναι ενωμένη με το αντικείμενο της αγάπης της.

Και έτσι έχετε την αμείωτη αγάπη Μου εσείς οι άνθρωποι, που είστε τα πνευματικά όντα που κάποτε αποστάτησαν από Μένα, και για αυτό το λόγο εκείνη δεν θα χάσει καμία ευκαιρία, δηλαδή δεν θα αψηφήσει κανένα δεσμό τον οποίο δημιουργήσατε εσείς οι άνθρωποι όπου θα μπορέσει να χαρίσει τον εαυτό της. Εάν λοιπόν σας αρνιόμουν μια πνευματική παράκληση, εάν έμενα σιωπηλός όταν επιθυμήσετε να Με ακούσετε, η αγάπη Μου πράγματι δεν θα ήταν τόσο βαθιά. . .  Αυτό όμως θα σήμαινε ότι δεν θα ήμουν τέλειος, αφού ό,τι τέλειο δεν έχει περιορισμό. . .  Χρειάζεται μόνο να σκεφτείτε τι σημαίνει όταν μιλάτε για Μένα ως ένα τέλειο Ον. . .

Οποιοσδήποτε «περιορισμός» θα ήταν μια έλλειψη, δηλαδή μια ατέλεια, η οποία είναι μάλιστα ένα χαρακτηριστικό εσάς των ανθρώπων, όχι όμως του Θεού και Δημιουργού σας, του προαιώνιου Πατέρα σας. Και η ατελείωτη αγάπη Μου είναι και η εξήγηση για το ότι θα σας εκπληρώσω κάθε επιθυμία που θα μπορέσει να σας οδηγήσει πιο κοντά σε Μένα. . .  Ο πατρικός λόγος απευθυσμένος στο παιδί Μου το τραβά αμετάκλητα σε Μένα. Και αφού νοσταλγώ αυτή την ένωση, θα ανταποκρίνομαι πάντα σε μια τέτοια παράκληση και θα μιλάω όσον καιρό Μου ανοίξει το παιδί Μου την καρδιά του και το αφτί του. Δεν ξέρω όρια, αλλά μένω σιωπηλός όπου Μου τεθούν όρια από πλευράς των παιδιών Μου. Αφού δεν σας εξαναγκάζω μέσω της παντοδυναμίας της αγάπης Μου.

Αλλά η αγάπη Μου σας ακολουθεί συνέχεια, ακόμα και τότε που μένετε μακριά Μου, ακόμα και τότε που πιστεύετε ότι τα καταφέρνετε χωρίς Εμένα. Τότε θα κάνω να νιώσετε μέσα σας ένα αίσθημα κενού, αλλά πάντα μόνο στην περίπτωση που ξέρω για τη θέλησή σας, δηλαδή ότι αυτή ανήκει σε Μένα. Αφού έναν οπαδό του αντιπάλου Μου δεν θα τον ενοχλήσω με την αγάπη Μου όσο την απορρίπτει ακόμα μέσω της θέλησής του που έχει απομακρυνθεί από Μένα. Αλλά εσάς, παιδιά Μου, σας γνωρίζω και ξέρω για την κατεύθυνση της θέλησής σας. Και μπορείτε να πιστέψετε ότι δεν θα σας εγκαταλείψω πια, ακόμα και στην περίπτωση που αφήσετε κατά καιρούς το χέρι Μου και πάρετε δικούς σας δρόμους. . .

Δεν θα βαδίσετε μακριά και για πολλή ώρα στη μοναξιά σας, αφού σας ακολουθώ στο δρόμο σας. Και μόλις κινδυνεύσετε να σας κάνει παρέα ο αντίπαλός Μου, θα σας πιάσει μια ανησυχία και θα κοιτάξετε γύρω σας για να βρείτε τον Ηγέτη και Προστάτη σας και θα πιάσετε βιαστικά και πάλι το χέρι Μου, το οποίο θα σας απλώσω. Αφού δεν θα σας εγκαταλείψω, γιατί ξέρω ότι θα στρέφετε τα βλέμματά σας ξανά και ξανά σε Μένα και ότι έχετε ήδη γίνει ιδιοκτησία Μου διά της θέλησής σας. Και αυτή είναι η αγάπη Μου για σας, δηλαδή ότι σας ευλογώ εκ νέου κάθε μέρα, ότι αυξάνω τη δύναμή σας, ότι σας μιλάω όποτε θέλετε να Με ακούσετε. . .  Και έτσι η αγάπη Μου σας οδηγεί πάντοτε και με ασφάλεια μέχρι τον αιώνα των άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7324                2-4-1959

Η τελευταία Κρίση βασίζεται στην αγάπη του Θεού. . .

Η αγάπη Μου ανήκει σε όλα τα πλάσματα Μου, ιδιαίτερα όμως σε εκείνα που βρίσκονται ακόμα σε τεράστια απόσταση από Μένα και η αναπτυξιακή πορεία των οποίων έχει μόλις ξεκινήσει. Θα περάσουν ακόμα αιώνια χρονικά διαστήματα ώσπου και αυτό το πνευματικό θα μπορέσει να απαλλαχθεί από τα τελευταία δεσμά του στο στάδιο του ανθρώπου. . .  ενώ εσείς έχετε τώρα φτάσει σε αυτό το στάδιο όπου έχετε τη δυνατότητα να απελευθερωθείτε εντελώς από τη μορφή, εφόσον χρησιμοποιήσετε καλά αυτή τη σύντομη ύπαρξή σας στη Γη. . .  Εκείνο το πνευματικό όμως θα πρέπει ακόμα να διανύσει την ατελείωτα μακριά πορεία της ανάπτυξής του, το περιμένουν ακόμα τεράστια βάσανα και δεινά μέσα στη δέσμια κατάσταση, για τα οποία ως άνθρωποι δεν μπορείτε να πάρετε καμία ιδέα. . .

Η ανοδική ανάπτυξη μέσα από τα έργα της δημιουργίας απαιτούν ένα χρονικό διάστημα το οποίο σας είναι επίσης αφάνταστο. . .  Πάντα το ον υποφέρει, γιατί δεν είναι ελεύθερο όπως δημιουργήθηκε κάποτε και γιατί η ανοδική του ανάπτυξη μπορεί να διαδραματίζεται μόνο μέσω των βασάνων της φυλάκισης μέσα από τον κόσμο των πέτρων, των φυτών και των ζώων μέχρι τον άνθρωπο. . .  Ως άνθρωπος του δόθηκε μια ορισμένη ελευθερία τόσο σχετικά με τη θέληση όσο και με το κορμί του. Αφού μπορεί να δρα και να κινείται σύμφωνα με τη δική του θέληση και δεν είναι πια υποταγμένο στον υποχρεωτικό νόμο όπως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανάπτυξής του.

Η διάκρεια της επίγειας ζωής ενός ανθρώπου είναι πολύ σύντομη συγκριτικά με το ατελείωτα μεγάλο διάστημα εκείνης της προηγούμενης ανάπτυξης. . .  Εάν έχει καλή θέληση μπορεί εύκολα να πετύχει το στόχο του, την απελευθέρωση από τη μορφή. . .  Εάν όμως του λείπει η καλή θέληση, φταίει ο ίδιος, και η τιμωρία θα είναι πολύ σκληρή. . .  ή με άλλα λόγια: Ο άνθρωπος δημιουργεί μόνος του τις συνέπειες της λανθασμένης θέλησής του. . .  Μα σκεφτείτε πόσο ευνοϊκή είναι η θέση του ανθρώπου συγκριτικά με εκείνο το ονδώδες που θα πρέπει ακόμα να ξεκινήσει την αναπτυξιακή του πορεία ή που έχει διανύσει ένα μικρό κομμάτι αυτής. . .  Σκεφτείτε ότι και αυτό το οντώδες κατέχει ολόκληρη την αγάπη Μου, την αγάπη του Πατέρα Που θέλει να βοηθήσει το παιδί Του από τα πιο βαθιά βάθη να βρει το δρόμο πίσω στα ύψη, προκειμένου να μπορέσει κάποτε επίσης να διανύσει το δρόμο για τον Πατέρα στην κατάσταση της ελεύθερης θέλησης.

Εκείνο το οντώδες λοιπόν έχει επίσης ανάγκη τη βοήθειά Μου. Είναι τόσο αδύναμο ώστε μονάχα η βοήθειά Μου του δίνει τη δυνατότητα να τοποθετείται σε όλο και ψηλότερα αναπτυξιακά επίπεδα, να λυτρωθεί πρώτα από τα πιο σκληρά δεσμά και να χαλαρώνουν ξανά και ξανά τα δεσμά του, ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητας το οποίο πέτυχε το πνευματικό στην αναγκαστική κατάσταση. . .  Σκεφτείτε ότι εσείς οι άνθρωποι είστε βασικά το ίδιο με εκείνο το οντώδες, ότι και εσείς έπρεπε να διανύσετε την ίδια πορεία, ότι και εσάς βοήθησε το μεγάλο έλεός Μου για να μπορέσατε να σπάσετε τα πρώτα δεσμά πριν από ατελείωτα μεγάλα χρονικά διαστήματα. . .

Και τώρα σκεφτείτε πόσο αδιάφορα αξιοποιείτε τώρα την ελευθερία σας. . .  πόσο εύκολα θα μπορούσατε να πετύχετε τον τελευταίο αναπτυξιακό βαθμό στη Γη και πόσο αργοπορημένοι είστε να επιδιώξετε αυτό τον τελευταίο στόχο. Η αγάπη Μου και το έλεός Μου όμως είναι και θα παραμένει το ίδιο όπως ήταν στην πρώτη αρχή. Και αυτή η αγάπη και αυτό το έλεος σκέφτεται τόσο το πνευματικό που βασανίζεται ακόμα όσο τον άνθρωπο και υποβοηθά όπου εκείνο δεν μπορεί να βοηθήσει μόνο του τον εαυτό του. . .  Ο άνθρωπος όμως μπορεί να ωριμάσει κατά την επίγεια του ζωή, και αν δεν το κάνει, απέτυχε η ελεύθερη θέλησή του, για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσει.

Και το ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει του κηρύσσεται ξανά και ξανά μέσω του λόγου Μου, με αποτέλεσμα να ξέρει μάλιστα οτι δεν μπορεί να αμαρτάνει «ατιμώριτα». . .  Αυτό όμως το κάνει όταν δεν προσέχει το λόγο Μου, όταν περιφρονεί τις εντολές του Θεού και όταν προσκηνά μόνο τον επίγειο κόσμο και τις σωματικές απολαύσεις του, όταν δηλαδή αποδεικνύει ότι η θέλησή του ανήκει στον αντίπαλό Μου και επομένως θα αποτύχει από δικό του φταίξιμο να φτάσει στο στόχο του, δηλαδή να απαλλαχθεί από τα τελευταία δεσμά του. Για αυτό το λόγο θα τον πλήξει η μοίρα του να φυλακιστεί εκ νέου μέσα στην ύλη, η οποία είναι το βασίλειο του αντιπάλου Μου. . .

Δεν θα μπορείτε όμως να μιλήσετε για μια «έλλειψη αγάπης» από την πλευρά Μου όταν πλήξει εκείνους τους ανθρώπους η δίκαιη τιμωρία, όταν χτυπήσει τη Γη μια κρίση. Μια τέτοια κρίση επιβάλλεται στην ανθρωπότητα, ανάλογα με το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, όποτε θέλω να επαναφέρω την τάξη την οποία παραβήκατε με την ελεύθερη θέλησή σας εσείς οι άνθρωποι. . .  Και παρόλο που αμέτρητοι άνθρωποι χάνουν την επίγεια ζωή τους σε μια τέτοια επαναφορά της τάξης. . .  Αγαπώ και εκείνο το οντώδες, στο οποίο δίνω με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να Με πλησιάσει ένα βήμα όσον αφορά την ανάπτυξή του.

Και έτσι ό,τι και να πλήξει την ανθρωπότητα βασίζεται πάντα μόνο στην αγάπη Μου. Αφού είμαι ένας Θεός της αγάπης και της δικαιοσύνης, ποτέ όμως ένας Θεός του θυμού και της καταδίκης. Αφού και στο πνευματικό που ως άνθρωπος απέτυχε στην τελευταία δοκιμασία δίνεται τότε εκ νέου η δυνατότητα να πετύχει κάποτε και πάλι την ελευθερία. . .  Αφού η βαθύτατη σοφία και η βαθύτατη αγάπη καθορίζουν πάντα τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου στο άπειρο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

7325                4-4-1959

Το φως της γνώσης μπορεί να αστράψει για τον καθένα. . .

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του το φως. Το αν όμως θα το αφήσει να λάμπει το καθορίζει η δική του θέληση. Το φως του θα μπορούσε να αστράφτει τόσο δυνατά ώστε θα φωτίζονταν τα πάντα μέσα στον άνθρωπο, δηλαδή αυτός θα μπορούσε να βαδίζει πάνω στο επίγειο δρόμο του γεμάτος γνώσεις σχετικά με την καθαρή αλήθεια από τον Θεό. Θα μπορούσε να ξέρει για όλες τις συναρτήσεις, όλα θα προβλήματά του θα μπορούσαν να λυθούν,  ο άνθρωπος θα μπορούσε πράγματι να έχει «φωτιστεί από τον Θεό» στην περίπτωση που θα ήθελε να το επιδιώξει αυτό η σοβαρή θέλησή του. Και αυτή η σοβαρή θέληση αποτελείται από το να διαμορφώσει ο άνθρωπος τον εαυτό του σε αγάπη, να μετατρέψει τη φιλαυτία του σε ανιδιοτελή αγάπη για τον διπλανό και άρα από το να αφοσιωθεί στην αγάπη για τους συνανθρώπους του καθώς και στη φροντίδα τους και επίσης στην αγάπη για τον Θεό, τον προαιώνιο Δημιουργό και Πατέρα.

Τότε θα ανάψει το φως μέσα του και θα φουντώσει ώστε να γίνει μια φωτεινή φλόγα. Τότε θα έχει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί το Πνεύμα του Θεού, ο Οποίος είναι ο Ίδιος το προαιώνιο Φως, ο Οποίος ξέρει για τα πάντα και ο Οποίος θα θέλει τότε να μεταδώσει τις γνώσεις Του και στον άνθρωπο, ο οποίος θα προσέξει και θα αφουγκραστεί αυτά που θα του ανακοινώσει το Πνεύμα από τον Θεό. Αυτό που είναι ακόμα ένα μυστικό για τον άνθρωπο, αυτό που του φαίνεται άλυτο ή ανεξιχνίαστο, αυτό θα του άνοιγε. Και μέσα στο φως της γνώσης οι άνθρωποι θα βάδιζαν ευτυχισμένοι μέσα από την επίγεια τους ζωή. Γιατί θα καταλάβαιναν ξεκάθαρα τη σκοπιμότητα αυτής, την αφορμή και το στόχο της, και επομένως θα διένυαν με μακάρια ελπίδα τον επίγεια δρόμο τους, γιατί ο προορισμός θα τους ήταν άξιος επιδίωξης.

Οι άνθρωποι δεν θα χρειαζόταν να βαδίσουν μέσα στο πνευματικό τους σκοτάδι, επίσης θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την επίγεια τους ζωής κατά πολύ πιο φωτεινή εάν μόνο ζούσαν τη ζωή τους με αγάπη. Αφού το Πνεύμα από τον Θεό μπορεί να αφυπνιστεί μόνο διά της αγάπης, το φως μέσα στον άνθρωπο μπορεί να αναφθεί μόνο διά της αγάπης. Η ένωση με τον Θεό μπορεί να δημιουργηθεί μόνο διά της αγάπης και το να είναι κανείς συνδεδεμένος με τον Θεό μέσα στο φως είναι πράγματι ο ωραιότερος στόχος τον οποίο μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος στη Γη.

Ο σύνδεσμος με τον Θεό πρέπει να επιφέρει επίσης την πιο φωτεινή κατανόηση, γιατί ο Θεός είναι το προαιώνιο Φως και γιατί ακτινοβολεί με φως τον άνθρωπο που συνδέεται μαζί Του μέσω της αγάπης. Και η ακτινοβόληση με το θεϊκό φως της αγάπης σημαίνει αμετάκλητα την πιο φωτεινή κατανόηση, σημαίνει γνώσεις για την καθαρή αλήθεια, η οποία εκπηγάζει από τον Θεό. Όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αποκτήσουν αυτές τις γνώσεις, γιατί όλοι οι άνθρωποι τις έχουν μέσα τους, γιατί μέσα στον κάθε άνθρωπο υπάρχει ο πνευματικός σπινθήρας, ο οποίος είναι τμήμα του προαιώνιου θείου πατρικού Πνεύματος.

Και επομένως ο Θεός δεν απόκλεισε την αλήθεια από τους ανθρώπους, δεν τους έβαλε όρια. Τους έχει έτοιμο το φως σε απεριόριστους βαθμούς. Μόνο που πρέπει να το ανάψει μόνος του ο άνθρωπος, αυτός πρέπει να αφυπνίσει τον πνευματικό σπινθήρα μέσα του στη ζωή. Πρέπει να αφουγκραστεί αυτά που θα του ανακοινώσει αυτό το Πνεύμα από τον Θεό. Και πράγματι θα κινείται ήδη στη Γη μέσα σε μια μακάρια σφαίρα όταν του ανοίξουν οι γνώσεις σχετικά με τα μυστικά, τα οποία μόνο θα του κάνουν ευχάριστη την επίγεια του ύπαρξη.

Ο Θεός ο Ίδιος δεν περιορίζει τις γνώσεις των ανθρώπων. Αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος τις περιορίζει μέσω της στάσης του σε Εκείνον και μέσω της τήρησης ή της περιφρόνησης των εντολών Του της αγάπης. . .  Αφού από μια ζωή με αγάπη εξαρτάται αν και σε πιο βαθμό θα εκδηλωθεί το Πνεύμα από τον Θεό, και εκείνη τη ζωή την καθορίζει μόνος του ο άνθρωπος δυνάμει της ελεύθερης θέλησής του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7326                5-4-1959

Δικαιοσύνη. . .

Στον δίκαιο θα γίνει δικαιοσύνη στο βασίλειό Μου, αφού όποιος σκέφτεται και πράττει δίκαια στη Γη, μπορεί να περιμένει ότι η κρίση Μου του εαυτού του θα τον ικανοποιήσει πλήρως. Ο κάθε άνθρωπος ας συμπεριφερθεί στον συνάνθρωπό του με πλήρη δικαιοσύνη. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να του συμπεριφερθεί σαν σε έναν αδελφό με τον οποίο θα μοιραστεί ό,τι του μοιράστηκε από τον Πατέρα. . .  Θα πρέπει να του παρέχει δίκαια, δηλαδή σύμφωνα με το θέλημα του Πατέρα, ο Οποίος αγαπά με τον ίδιο τρόπο και τα δύο παιδιά και δεν θα ήθελε ποτέ να παραμεριστεί ένα από τα δύο. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πνευματικά αγαθά, τα οποία έχουν ανάγκη οι άνθρωποι για την ωρίμανση της ψυχής τους. . .

Επίσης όσον αφορά τα επίγεια πράγματα θα πρέπει να φέρεται κανείς δίκαια απέναντι στο συνάνθρωπό του, δεν θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει προνομιακά ή να τον ζημιώσει άδικα. Ωστόσο, όσον αφορά τα επίγεια πράγματα δεν μπορεί να αποφευχθεί να παρέχονται στους ανθρώπους γήινα αγαθά σε διαφορετικούς βαθμούς. Γιατί αυτό βασίζεται στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, με σκοπό οι διαφορετικές συνθήκες ζωής των μεμονωμένων ανθρώπων να χρησιμέψουν στο να αυξάνεται η προθυμία των ανθρώπων να αλληλοβοηθούνται. Τα εθελοντικά δώρα και η εθελοντική παροχή βοήθειας όμως είναι έργα της ανιδιοτελούς αγάπης για τον διπλανό, η οποία πρέπει να ασκείται στη Γη προκειμένου να τελειοποιηθούν οι άνθρωποι.

Από την πνευματική άποψη όμως η παροχή βοήθειας στο συνάνθρωπο σημαίνει ακόμα βαθύτερη αγάπη για αυτόν, αφού ο καθένας θα πρέπει να οδηγηθεί πίσω στον Πατέρα, αφού ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να βρει το δρόμο για Μένα. Και για αυτό το λόγο ας θεωρήσει ο κάθε άνθρωπος τον άλλον αδερφό του που έχει το ίδιο δικαίωμα να γίνει και πάλι δεκτός ως παιδί Μου. Και κανένας άνθρωπος ας μην πιστέψει ότι μονάχα αυτός έχει αυτό το δικαίωμα. Και ο καθένας ας βοηθήσει τον αδερφό του να ωριμάσει πνευματικά. . .  παρόλο που πρέπει πρώτα να είναι πρόθυμη για αυτό η θέληση αυτού.

Αλλά ο άνθρωπος φέρθηκε δίκαια στο συνάνθρωπό του τότε που πρώτα του έδωσε τα μέσα για να πετύχει την τελειότητα. Το πώς αυτός θα χρησιμοποιήσει τις αποδείξεις της αγάπης εκείνου θα είναι η δική του ευθύνη, αλλά η αμοιβή του δίκαιου θα είναι βέβαιη. . .  Θα του δώσω στον ίδιο βαθμό, θα του δοθεί έτσι όπως έδωσε ο ίδιος. . .  Και έτσι η δικαιοσύνη είναι ένα έργο της ανιδιοτελούς αγάπης, δηλαδή στον κάθε άνθρωπο θα έπρεπε να παρασχεθεί αυτό που δεν κατέχει ο ίδιος, που είναι όμως απαραίτητο για τη σωτηρία της ψυχής του. . .

Και ο άνθρωπος που μπορεί να το απολαύσει αυτό [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο είναι ασαφές σε τι αφορά η λέξη «αυτό»· σ.τ.μ.] για λόγους δικαιοσύνης ας σκεφτεί τους αδερφούς του που δεν βρίσκονται στις ίδιες συνθήκες και ας τους παρέχει πνευματικά και γήινα αγαθά, γιατί και στον ίδιο παρέχω Εγώ πνευματικά και γήινα αγαθά. Μου αρέσει η δικαιοσύνη και ευλογώ τον καθένα που σκέφτεται και πράττει δίκαια, έτσι όπως το απαιτεί η σωστή αγάπη για τον διπλανό. Και με τον ίδιο τρόπο θα παρέχω στον άνθρωπο πνευματικά αγαθά και θα τον ευλογώ επίσης στο πνευματικό βασίλειο. Αφού η δικαιοσύνη είναι ένα μέρος της αρχέγονης Φύσης Μου, με την οποία θα έπρεπε να εναρμονιστείτε εσείς οι άνθρπωποι. . .  είναι ένα μέρος της αγάπης, στην οποία θα έπρεπε ξανά να διαμορφώσετε τον εαυτό σας πάνω στη Γη, και είναι μια από τις αρετές που κατείχατε αρχικά, την οποία θα πρέπει να ανακτήσετε αν θέλετε να επιστρέψετε τέλειοι σε Μένα, στο πατρικό σας σπίτι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

7327                6-4-1959

Η ευλογία της πνευματικής δραστηριότητας. . .

Η ζωηρή πνευματική δραστηριότητα προκαλεί τη σταδιακή σας αποδέσμευση από τον υλικό κόσμο και θα γίνετε υπερνικητές αυτού καθώς και κύριοί του. Όσο περισσότερο ασχολείστε με πνευματικές δραστηριότητες τόσο περισσότερο απομακρύνεται η ψυχή σας από το σωματικό της περίβλημα, παρόλο που ζείτε στη Γη. Αλλά υψώνεται σε διαφορετικές σφαίρες, παίρνει το δρόμο για την αληθινή της πατρίδα, είναι μόνο φιλοξενούμενη πάνω σε αυτή τη Γη και δεν έχει ξεχάσει την αληθινή της πατρίδα, αλλά την επιδιώκει ασταμάτητα.

Ποια όμως είναι η «πνευματική δραστηριότητα» που σας απομακρύνει από τη γήινη σφαίρα;. . .  Η κάθε σκέψη σας για τον πνευματικό κόσμο ξεκινά τέτοια πνευματική δραστηριότητα. Αφού μόλις η ψυχή σας πιάσει τις σκέψεις που της μεταδίδονται από εκείνο τον κόσμο, οι φωτεινές οντότητες θα συνάψουν επαφή μαζί της. Έτσι θα γίνει ένα είδος πνευματικής συνομιλίας, δηλαδή η μια σκέψη θα γεννήσει την επόμενη, η σκέψεις θα οδηγήσουν την ψυχή στον Θεό, θα ξεκινήσουν επίσης τη συνομιλία της με τον Θεό. Και το αποτέλεσμα αυτού θα είναι ότι ο άνθρωπος θα συζητεί πνευματικές υποθέσεις και με το συνάνθρωπό του, ότι δεν θα αρκείται σε επίγειες γνώσεις, ότι ολόκληρη η σκέψη του θα είναι συνδεδεμένη με εκείνη την πνευματική περιοχή, από όπου θα διδάσκεται από τότε και μετά, από όπου η ψυχή του θα παραλαβαίνει πνευματική τροφή.

Με αυτό τον τρόπο η ψυχή θα ωριμάσει, θα παρακινήσει το κορμί της να ζήσει την επίγεια ζωή επίσης ανάλογα με τις πνευματικές γνώσεις της. Ο άνθρωπος θα δουλέψει πάνω στον εαυτό του, θα ζήσει συνειδητά, δηλαδή θα έχει επίγνωση του σκοπού της ύπαρξής του και του προορισμού του και θα  δουλέψει για να φτάσει σε αυτό τον προορισμό. Θα ζήσει μάλιστα την επίγεια του ζωή, αυτή όμως δεν θα είναι το πιο σημαντικό για αυτόν, αλλά οι σκέψεις του θα περιπλανιούνται ξανά και ξανά προς τα ύψη, προς το βασίλειο που δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο.

Και δεν θα μπορεί παρά να δουλέψει για αυτό το βασίλειο, προσπαθώντας να επενεργήσει πάνω στους συνανθρώπους, προκειμένου αυτοί να δώσουν περισσότερη σημασία στο πνευματικό βασίλειο από ό,τι στην επίγεια τους ζωή. Θα εφιστεί την προσοχή τους στη ματαιότητα μιας ζωής που είναι συγκεντρωμένη μόνο στα επίγεια. . .  Θα συζητά με τους συνανθρώπους του για το σταυρό του Γολγοθά. . .  Δεν θα μπορεί παρά να αναφέρει ξανά και ξανά τον θείο Λυτρωτή Ιησού Χριστό, γιατί τον έχει πιάσει το πνευματικό βασίλειο καθώς επίσης τον έχει πιάσει ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος είναι χαρούμενος για τα παιδιά Του που Τον αγαπούν και επιδιώκουν να Τον ακολουθήσουν.

Και θα μάθετε να εκτιμάτε την αξία της επίγειας σας ζωής, όπου μπορείτε να ασχοληθείτε με πνευματικές δραστηριότητες με το αποτέλεσμα της πνευματικής επιτυχίας για την ψυχή σας. . .  Αφού οδηγείστε από τις φωτεινές οντότητες στις οποίες ανατέθηκε η φροντίδα σας κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Και η επορροή εκείνων δεν θα σταματήσει και ο στόχος τους θα είναι πάντα μόνο η ψυχή σας, η οποία μόνο να κερίδσει θα μπορεί από τις πνευματικές δραστηριότητες, η οποία θα ωριμάσει κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής και θα είναι και για τους συνανθρώπους σας ένα φωτεινό παράδειγμα. Αφού μια ψυχή που κάνει πνευματικές προσπάθειες φαίνεται και προς τα έξω με το να είναι αδιάκοπα δραστήρια για το βασίλειο του Θεού και με το να δουλεύει αδιάκοπα μέσα στον αμπελώνα. Αφού νιώθει την εσωτερική ώθηση να υπηρετήσει τον Θεό και να οδηγήσει κοντά Του και άλλες ψυχές. Διότι υπάρχει αγάπη Μέσα της, η οποία θα εκδηλώνεται συνέχεια μέσω έργων για τον Θεό και για το βασίλειό Του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser