background

επισκέπτες: 4909

Βιβλίο 69

 

6423                12-12-1955

Η μακαριότητα και η ευχαριστία των λυτρωμένων ψυχών. . .

Με διαχυτικά αισθήματα ευχαριστίας Με επαινούν και Με δοξάζουν οι ψυχές που λυτρώθηκαν από τα βάσανά τους διά της παράκλησης με αγάπη, που κατάλαβαν ότι οι ίδιες δεν θα ήταν ικανές να ελευθερωθούν, γιατί η θέλησή τους ήταν πολύ αδύναμη, και οι οποίες μέσω της εύσπλαχνης αγάπης των ανθρώπων στη Γη μπόρεσαν να ενισχύσουν τη θέλησή τους. . .  οι ψυχές που Με επικαλούνταν μέσα στον Ιησού Χριστό και που μπόρεσαν να ανυψωθούν από Μένα από το βάθος. . .  Τη μακαριότητά τους θέλουν τώρα να εκφράσουν και η αγάπη τους είναι στραμμένη σε Εκείνον Που τις έσωσε, και δεν κουράζονται να δοξάζουν και να ευχαριστούν. . .  Και τώρα θέλουν να είναι δραστήριες με τον ίδιο τρόπο και να βοηθήσουν τις αλύτρωτες ψυχές για τις οποίες ξέρουν ότι βρίσκονται ακόμα μέσα στο σκοτάδι και τις οποίες θα ήθελαν να βοηθήσουν για να βρουν την ίδια μακαριότητα. . .

Η συνεργασία με αγάπη των ανθρώπων στη Γη το κάνει πιο εύκολο και για αυτές τις ψυχές στην περίπτωση που μπορούν να παραλάβουν από ανθρώπους αυτό που οι ίδιες έχουν ανάγκη για να μπορούν να το παράσχουν στις δυστυχισμένες ψυχές. Πρέπει εκείνες οι ίδιες να παραλάβουν φως για να μπορούν να αφήσουν να φέγγει αυτό το φως, και μπορούν πάντα να παραλαβαίνουν φως όταν αυτό ακτινοβολεί στο άπειρο από τον Θεό. . .  Όπου πιάνει κανείς αυτό το φως, όπου ανοίγουν δοχεία μέσα στα οποία μπορεί να ρεύσει το φως της αγάπης του Θεού, εκεί επομένως βρίσκονται σταθμοί φωτός και δύναμης που περιστοιχίζονται από αμέτρητες ψυχές που ζητούν το φως. . .  Και ο βαθμός της ωριμότητάς τους, ο βαθμός της αγάπης και ο βαθμός της επιθυμίας τους είναι καθοριστικοί για το πόσο θα εισρεύσει στην κάθε ψυχή. . .  Αλλά η κάθε ψυχή προσπαθεί να αυξάνει αυτό το βαθμό μέσω αδιάκοπης διανομής και διαβίβασης. . . 

Μια ψυχή που παρέλαβε μια φορά φως δεν μπορεί παρά να επικοινωνήσει με άλλες ψυχές· το φως έχει τη λαμπρότητά του και η ψυχή το χρησιμοποιεί. Για αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν βρήκε το φως μια ψυχή από το βάθος, όταν ήταν μια φορά πρόθυμη να αφήσει το φως να την ακτινοβολήσει. Αφού τότε το ρεύμα φωτός θα της εισρέει ασταμάτητα, γιατί παράτησε οποιαδήποτε αντίσταση εξαιτίας του ανείπωτου αισθήματος μακαριότητας το οποίο της προκάλεσε η ακτινοβολία φωτός. Και ένα βέβαιο αποτέλεσμα είναι τώρα ότι θα διαβιβάσει το φως για να κάνει ευτυχισμένες και άλλες ψυχές. . .

Φως όμως είναι αλήθεια. . .  αναγνώριση της αλήθειας. . .  Και αυτό το φως λοιπόν τους μεταδίδει ο λόγος Μου, ο οποίος εκπηγάζει αδιάκοπα από Μένα ως ακτινοβολία αγάπης, η οποία θα μπορούσε να αγγίξει ολόκληρο το οντώδες στο άπειρο, η οποία ωστόσο έχει απήχηση μόνο εκεί όπου δεν υπάρχει αντίσταση. . .  Τα όντα ύψιστης ψυχικής ωριμότητα μπορούν να παραλαβαίνουν το λόγο Μου απευθείας, ενώ τα πιο αδύναμα όντα πρέπει και πάλι να τον παραλαβαίνουν από εκείνα, και πάντα όμως ο λόγος Μου σημαίνει φως. . .  Και επομένως ο λόγος Μου προκαλεί πάντα μακαριότητα, αλλά μόνο σε εκείνα τα όντα που επιθυμούν το φως. Και για αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος στη Γη που κηρύσσει το λόγο Μου είναι περιστοιχισμένος από όντα που επιθυμούν το φως. . .

Αλλά μόνο ο αγνός λόγος ακτινοβολεί μέσα στο σκοτάδι. . .  Και τον αγνό λόγο τον παραλαβαίνει κανείς από τον Ίδιο τον Θεό. . .  Εγώ ο Ίδιος τον διοχετεύω κάτω στη Γη για να δημιουργώ παντού σταθμούς φωτός, όπου οι ψυχές μπορούν να πάρουν αυτό που έχουν ανάγκη και που τις κάνει ευτυχισμένες. . .  Δεν έχει σημασία αν αυτοί οι σταθμοί φωτός βρίσκονται στο πνευματικό βασίλειο ή στη Γη, αφού παντού ακτινοβολεί το ίδιο φως, η αιώνια αλήθεια από Μένα. . .  Αλλά ένα σταθμό φωτός στη Γη τον επισκέπτονται συχνά εκείνες οι ψυχές στο επέκεινα που δεν προσανατολίζονται ακόμα καλά καλά στο πνευματικό βασίλειο και που βρίσκονται περισσότερο σε γήινες σφαίρες. . .

Αλλά ακριβώς αυτές οι ψυχές είναι η πλειονότητα και για αυτές τις ψυχές η παραλαβή του λόγου Μου σημαίνει συχνά τη μοναδική σωτηρία, για αυτές σημαίνει μια ασυνήθιστη βοήθεια. Για αυτή τη βοήθεια είναι αφάνταστα ευγνώμονες, θέλουν με κάθε τρόπο να την ανταποδώσουν, και κατά συνέπεια εκείνες οι λυτρωμένες ψυχές είναι πάρα πολύ δραστήριοι βοηθοί στο πνευματικό βασίλειο. . .  που Με επαινούν και Με δοξάζουν ασταμάτητα και που προξενούν μια πραγματική αναστάτωση στις σκοτεινές περιοχές. Επειδή δεν ησυχούν ώσπου να έχουν πείσει τις ψυχές να τις ακολουθήσουν εκεί όπου να φέξει και για αυτές μια φωτεινή λάμψη. . .

Η λυτρωτική τους δραστηριότητα έχει ατελείωτα καλά αποτελέσματα, αφού ο λόγος Μου έχει μια τεράστια δύναμη, την οποία δεν μπορείτε να εκτιμάτε εσείς οι άνθρωποι στη Γη. Ωστόσο, μαζευτείτε γύρω από την πηγή την οποία άνοιξα για σας Εγώ ο Ίδιος, προκειμένου να μπορέσετε να μπείτε στο πνευματικό βασίλειο ακτινοβολημένοι από το φως όταν πρέπει να φύγετε από τη Γη, προκειμένου να μπορείτε να μοιράζετε στο επέκεινα για να αυξάνεται συνεχώς η μακαριότητά σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6424                13-12-1955

Αιφνιδιαστικό τέλος. . .

Σαφή σημάδια. . .

Η μέρα της Κρίσης θα σας ξαφνιάσει όλους, αφού όλοι νομίζετε ότι δεν είναι τόσο κοντά όπως όμως είναι προορισμένη από τους αιώνες των αιώνων. . .  Ξανά και ξανά σας ενημερώνω σχετικά, παρόλο που απορρίπτετε τέτοιες πληροφορίες ως αναξιόπιστες. Ωστόσο, η δυσπιστία σας δεν θα σταματήσει το γεγονός που θα σημάνει το τέλος αυτής της Γης και όλων των πλασμάτων πάνω της. Αν όμως ξέρατε πόσο κοντά είναι αυτό το γεγονός, πράγματι δεν θα σκεφτόσασταν πια τις επίγειες σας επιτυχίες, θα ήσασταν εντελώς ακατάλληλοι για οποιαδήποτε γήινη δραστηριότητα. Και για αυτό το λόγο δεν θα σας ωφελούσε αυτή η γνώση, αφού αυτό που θα κάνατε τότε ακόμα για την ψυχή σας θα προέκυπτε μόνο από το φόβο σας, και επομένως δεν θα ήταν καμία ελεύθερη απόφαση της θέλησής σας για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .

Το τέλος θα έρθει αιφνιδιαστικά, και ωστόσο θα προηγηθούν τόσο σαφή σημάδια ώστε όποιος προσέξει θα προαισθανθεί τι σας περιμένει όλους. . .  Και ο πιστός άνθρωπος θα μπορέσει πιο εύκολα να αντλήσει δύναμη και θάρρος από αυτό, γιατί θα ξέρει ποια ώρα έχει σημάνει, και γιατί λόγω της πνευματικής του στάσης, μέσω της πίστης σας σε Μένα, δεν θα φοβάται το τέλος, το οποίο θα μπορέσει να του αποφέρει μια καλύτερη μοίρα πάνω στη νέα Γη ή και στο πνευματικό βασίλειο. . .

Αλλά χάλια θα είναι η κατάσταση των ανθρώπων που δεν έχουν καμία πίστη και που θα θεωρήσουν και τους φανερούς οιωνούς τίποτε άλλο παρά συμπτώσεις ή φυσικά συμβάντα. . .  Ούτε προειδοποιήσεις ούτε παραινέσεις δεν θα μπορούν να τους παρακινήσουν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, με αποτέλεσμα η αντίληψή τους να είναι και να παραμείνει μόνο γήινη. . .  Και ξαφνικά θα έρθει για αυτούς το τέλος, η μέρα όπου κανένας άνθρωπος δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τη μοίρα του, όπου ο καθένας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το θάνατο, εφόσον δεν ανήκει σε εκείνους που θα περιμένουν Εμένα και τον ερχομό Μου.

Ήδη πριν θα λάβουν μια τελευταία παραίνεση και προειδοποίηση όλοι οι άνθρωποι. . .  Ήδη πριν θα κάνω όλους τους ανθρώπους να βιώσουν τους τρόμους μιας επικείμενης καταστροφής, η οποία όμως δεν θα πλήξει όλους τους ανθρώπους, η οποία ωστόσο θα είναι ένας τόσο ξεκάθαρος οιωνός ώστε θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να αλλάξει τη σκέψη του, στην περίπτωση που σε ώρες έσχατης ανάγκης εμπιστευόταν στοΔημιουργό του ουρανού και της Γης και μπορούσε να καταλάβει τη φανερή Του βοήθεια και ηγεσία.

Έχει όμως η πλειονότητα της ανθρωπότητας μια ασυνήθιστα χαμηλή πνευματική ωριμότητα. . .  η απόστασή τους από Μένα είναι υπέρμετρη, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζουν τη φωνή Μου, η οποία φωνάζει και προειδοποιεί παρόλο που ηχεί με τρομερό τρόπο. . .  Και για χάρη της ελευθερίας βούλησης δεν μπορώ να δώσω στους ανθρώπους ακόμα πιο φανερά σημάδια της ύπαρξής Μου και της εξουσίας Μου. Αλλιώς θα Μου ήταν μάλιστα εύκολο να οδηγήσω τους ανθρώπους έτσι ώστε να Με πίστευαν. . .  Μια τέτοια πίστη όμως δεν σημαίνει καμία ψυχική ωριμότητα και άρα θα ήταν μάταιη. . .

Μολαταύτα προσπαθώ ακόμα τα πάντα για να επενεργήσω στον κάθε άνθρωπο, και οι προσπάθειές Μου δεν είναι εντελώς χωρίς αποτέλεσμα. . .  Αλλά η μέρα της Κρίσης θα επιφέρει τον χωρισμό ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται στο πλευρό Μου ή που κατά τις τελευταίες ώρες θα προσχωρήσουν ακόμα στο δικό Μου στρατόπεδο και εκείνους που δεν βρήκαν κανένα δρόμο για Μένα και που συνεπώς ακολούθησαν εκείνον που τους τραβά στην άβυσσο. . .  Και η άβυσσος θα υποδεχτεί αυτές τις ψυχές, αλλά με έναν τρόπο ώστε δεν θα τους έχει αποκλειστεί εντελώς η επιστροφή τους σε Μένα. . .

Εσείς οι άνθρωποι είστε όλοι ακόμα πολή χλιαροί, γιατί νομίζετε ότι η μέρα του τέλους είναι ακόμα πιο μακριά από ό,τι είναι. . .  Θα ξαφνιαστείτε και εσείς που Με πιστεύετε. . .  Και εσείς να πάρετε πιο στα σοβαρά τις παραινέσεις και τις προειδοποιήσεις Μου. Μην αφήσετε καμία μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη, κάντε κάθε μέρα μια δουλειά μέσα στον αμπελώνα και σκεφτείτε εκείνους που βρίσκονται σε πνευματική ένδεια. . .  Να είστε όλοι έντονα δραστήριοι για Μένα και για το βασίλειό Μου. . .  Αφού είστε τα στηρίγματά Μου κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, γιατί μπορείτε να αφήσετε τη φωνή σας να ηχήσει χωρίς να κινδυνεύσει η ελεύθερη θέληση του συνανθρώπου. . .  Επομένως, εργαστείτε και ενεργήστε στη Γη σαν να ήταν αύριο κιόλας η τελευταία μέρα. . .  Και η δουλειά σας θα είναι ευλογημένη. . .  θα παραλαβαίνετε δύναμη και θα μπορείτε να τη μοιράσετε οπουδήποτε αυτή είναι ανάγκη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6425                14-12-1955

Προειδοποίηση για απερίσκεπτη πράξη και ομιλία. . .

Η χάρη Μου σας στέλνει παραινέσεις και προειδοποιήσεις, γιατί κατέχετε την αγάπη Μου και γιατί θέλω να ενημερωθείτε για κινδύνους που σας απειλούν άμεσα, στην περίπτωση που δεν προσέχετε. . .  Στέκονται μάλιστα πάντα φύλακες γύρω σας για να αποκρούσουν τους κινδύνους. Ωστόσο, πρέπει και οι ίδιοι να ξέρετε ότι θα ήσασταν εκτεθειμένοι στα στοιχεία τυφλής εκδικητικότητας χωρίς αυτή την προστασία που γίνεται με εντολή Μου. . .  Και για αυτό το λόγο να μείνετε πάντα συνδεδεμένοι μαζί Μου, αφού τότε είμαι κοντά σας, γιατί Με έλκουν οι σκέψεις σας, και τότε είναι ανίσχυροι όποιες δυνάμεις και να θέλουν να σας κάνουν κακό.

Η κόλαση λυσσομανά και οι δυνάμεις της κερδίζουν και τους ανθρώπους για τα σχέδιά τους. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να τους δώσετε καμία αφορμή, κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει μέσω απερίσκεπτων λόγων τα οποία να πείτε μπορεί να σας παρακινήσει ένας δικαιολογημένος θυμός. . .  Να είστε πάντα πράοι σαν τα περιστέρια αλλά έξυπνοι σαν τα φίδια!. . .  Όποιος πολεμά για το βασίλειό Μου, όποιος πολεμά για την αλήθεια, εκείνον τον επιτίθενται οι εχθροί της αλήθειας. Και αυτοί βρίσκονται στην υπηρεσία του αντιπάλου Μου, ο οποίος τους ωθεί σε λάθος κατηγορίες, με αποτέλεσμα να πρέπει να αμυνθείτε ενάντια σε ψέματα και ψευδολογία. Τότε όμως θυμηθείτε την παραίνεσή Μου, θυμηθείτε ότι σας περιβάλλουν οι αγνωιστές Μου και απευθυνθείτε σε αυτούς για να σας προστατέψουν, και στρέψτε τις σκέψεις σας και σε Μένα, προκειμένου το φως της αγάπης Μου να πέσει ανάμεσα σε σας και στους εχθρούς σας και να τους αποκρούσει. . .

Παντού ο αντίπαλός Μου θα προσπαθεί να σας βλάψει, γιατί θα καταλάβει ότι χάνει δύναμη εξαιτίας της δραστηριότητάς σας. . .  γιατί θα προσπαθεί να εμποδίσει τη δουλειά σας για Μένα και το βασίλειό Μου και γιατί δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να πετύχει το στόχο του. . .  δηλαδή να σβήσει το φως Μου. . .  Κι οι άνθρωποι είναι υπόδουλοί του, μισούν την αλήθεια έτσι όπως εκείνος, διότι οι ίδιοι αισθάνονται καλύτερα μέσα στο σκοτάδι. . .  Για το λόγο αυτό θα του προσφέρουν πρόθυμοι τη βοήθειά τους στην περίπτωση που θα θέλει να πάρει μέτρα εναντίον σας. . .  Και κατά συνέπεια θα παρθούν μέτρα εναντίον σας από πλευράς των ανθρώπων, και τότε θα πρέπει να προσέχετε και να μην κάνετε τίποτα το απερίσκεπτο. . .  Θα πρέπει μόνο να εμπιστευτείτε στην προστασία Μου με ακλόνητη πίστη, θα πρέπει να συνάψετε όλο και στενότερους δεσμούς με το φωτεινό κόσμο, αφού αυτοί θα αντιμετωπίσουν τότε με εντολή Μου τις δυνάμεις του κάτω κόσμου. Αυτό όμως θα μπορέσουν να κάνουν μόνο στην περίπτωση που δεν απομακρυνθείτε από εκείνους για να καταπολεμήσετε αυθαίρετα τους εχθρούς σας, αφού οι ίδιοι δεν έχετε αρκετή δύναμη και θα νικόσασταν χωρίς τη συμπαράσταση των αγωνιστών Μου, χωρίς τη βοήθειά Μου. . .

 Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φοβάστε τίποτα όσο συνδέεστε μαζί Μου μέσα στο πνεύμα. . .  μέσα στην προσευχή. . .  Και σας προειδοποιώ μόνο για να προσέχετε και να καταλάβετε αμέσως τον κίνδυνο όταν εμφανιστεί. . .  Αφού ο αντίπαλος θα επινοήσει ένα δόλο, τον οποίο ωστόσο θα καταλάβετε σκέφτοντας την προειδοποίησή Μου. . .  Αφού πρέπει πάντα να λαμβάνω υπόψη Μου την ελεύθερη θέλησή σας. Για αυτό το λόγο δεν μπορώ να παρέμβω και να σας στείλω τους αγωνιστές Μου πριν να μην Μου ζητήσετε βοήθεια ή να παραδοθείτε σε όλες τις καλές δυνάμεις για να σας προστατέψουν. . .  Αλλά αντιμέτωπος με αυτές θα πρέπει να υποχωρήσει ο αντίπαλός Μου, και εκείνες θα αποκρούσουν κάθε επίθεση σε σας εξαιτίας της δραστηριότητάς σας για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6426                15-12-1955

Η ενέργεια του Πνεύματος. . .

Δουλειά μέσα στον αμπελώνα. . .

Είναι η δύναμη του Πνεύματος που σας ωθεί σε αδιάκοπη πνευματική δραστηριότητα. Αυτό που σας παροτρύνει να κάνετε πνευματική δουλειά, να καλλιεργήσετε πνευματικές σκέψεις ή να αποκτήσετε πνευματικές γνώσεις είναι πάντα η ενέργεια του Πνεύματός Μου στο εσωτερικό σας, το οποίο αποσκοπεί πάντα μόνο στο να φέρει την ψυχή σας πιο κοντά στην αληθινή της πατρίδα, στο να σας σπρώξει σε Μένα, από τον Οποίο εκπηγάσατε κάποτε. . .  Και το Πνεύμα Μου μέσα σας έχει πράγματι μεγάλη δύναμη μόλις του επιτρέψει να ενεργήσει η θέλησή σας, ο τρόπος ζωής σας με αγάπη. . .

Και παρόλο που ο κόσμος θα έχει πάλι απαιτήσεις από σας, παρόλο που θα προσπαθήσει να χωθεί μέσα στις σκέψεις σας. . .  δεν θα τον προσέξετε περισσότερο από ό,τι θα είναι αναγκαίο. Και θα επιστρέφετε ξανά και ξανά μέσα στις σκέψεις σας εκεί όπου η ψυχή σας βρίσκει αυτό που ψάχνει, γιατί το Πνεύμα Μου επενεργεί ασταμάτητα, γιατί Εγώ ο Ίδιος σας τραβάω αδιάκοπα, εσάς που παραδοθήκατε σε Μένα. . .  Συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος να σας ελέγξει ο κόσμος τότε που το Πνεύμα Μου μπόρεσε μια φορά να ενεργήσει μέσα σας. . .

Η ψυχή τότε θα έχει γνωρίσει κάτι που της είναι πιο πολύτιμο και ο κόσμος θα αρχίσει να ξεθωριάζει εντελώς, δεν θα μπορεί πια να γοητεύσει την ψυχή, παρόλο που αυτή θα βρίσκεται ακόμα στη μέση του κόσμου. . .  Τότε όμως ο άνθρωπος θα είναι κατάλληλος για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου, γιατί κατάλαβε ποια είναι η αποστολή του πάνω στη Γη και γιατί θα ήθελε να οδηγήσει και τους συνανθρώπους στο να καταλάβουν τη δική τους. Και τότε θα είναι ένας πιστός υπηρέτης, αφού το Πνεύμα Μου θα αναλάβει την ηγεσία του στο εσωτερικό του ανθρώπου και αυτός θα εκτελεί πρόθυμα αυτά στα οποία θα τον παρακινήσει το Πνεύμα. Και το έργο του θα πετύχει. . .

Επίγεια και πνευματικά θα είναι τότε δραστήριος όσο θα φοράει ακόμα το γήινο ένδυμά του, αλλά θα είναι και ικανός να το κάνει, γιατί θα έχει πάντα την υποστήριξη από το βασίλειο του φωτός, οι οποίοι θα βοηθούν όπου ο ίδιος ως άνθρωπος θα αισθάνεται πολύ αδύναμος. . .  Θα μπορεί να κάνει τη δουλειά, αφού δεν θα του αφαιρέσω τη δύναμη αλλά θα την αυξήσω, πάντα όμως απαρατήρητα, γιατί έτσι είναι πιο κατάλληλο για τον ίδιο και για το περιβάλλον του. Αλλά τη δουλειά για Μένα και για το βασίλειό Μου πρέπει να την προτάξει. . .

«Ψάξτε πρώτα τη βασιλεία Μου και τη δικαιοσύνη της, και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν. . .» Πρώτα θα πρέπει να εκληρωθεί το θέλημά Μου πριν να ασχοληθεί κανείς με άλλες απαιτήσεις. . .  Αφού αυτές μπορώ να τις τακτοποιήσω ανάλογα για σας, εφόσον δίνετε προτεραιότητα στη δουλειά για Μένα και για τη βασιλεία Μου. . .  Δεν θα ζημιωθείτε ποτέ, αλλά θα έχετε μέγιστη ευλογία πνευματικά και επίγεια. . .  Και θα μπορείτε πάντα να καταφέρετε αυτή τη δουλειά, αφού η δύναμη του Πνεύματός Μου θα σας γεμίζει και θα σας επιτρέπει να επιτελέσετε όλα τα σχέδιά σας.

Από την επίγεια άποψη μεν κάνετε μια άχρηστη δραστηριότητα. . .  και αυτή τη γνώμη των συνανθρώπων σας πρέπει να την υπομείνετε, αφού δεν ξέρουν την αξία της πνευματικής δουλειάς, εκτιμούν μόνο αυτά που τους συμφέρουν επίγεια. . .  Δεν μπορούν και δεν θέλουν να πιστέψουν ότι θα έχουν κάποτε μεγάλη έλλειψη, τότε που θα τελειώσει ο χρόνος των φαινομένων και ο κόσμος της πραγματικής ύπαρξης θα ξεσκεπάσει τη φτώχεια τους σε πνευματικά αγαθά. . .

Τα πνευματικά αγαθά μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο παρατώντας τα γήινα αγαθά, παρατώντας τον κόσμο. Μόνο τότε μπορείτε να μαζέψετε θησαυρούς που είναι άφθαρτοι, που θα σας ακολουθήσουν στην αιωνιότητα, που θα αποτελούν τον πλούτο σας στο πνευματικό βασίλειο, στην αληθινή σας πατρίδα, όπου θα μπορείτε να δουλέψετε πάλι μαζί τους και όπου θα αυξάνετε συνέχεια τον πλούτο σας. . .  Αφήστε το Πνεύμα να αρχίσει να ενεργεί μέσα σας. . .  Να θέλετε να αποκτήσετε το βασίλειο που δεν ανήκει σε αυτό τον κόσμο. . .  Και συνάψτε επαφές με τον Κύριο αυτού του κόσμου. . .  Και το Πνεύμα Μου θα γεμίσει την καθέ καρδιά που να Μου ανοίξει ζώντας με αγάπη. . .  γιατί μπορώ τότε ο Ίδιος να ενεργήσω μέσα της διά του Πνεύματός Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6428                17-12-1955

Ερώτηση στον Θεό και απάντηση. . .

Θέλω πράγματι να ανάψω ένα φως μέσα σας που θα διασαφηνίσει όλες τις ερωτήσεις που σας απασχολούν, αλλά πρέπει και εσείς να θέλετε να ανάψει ένα φως μέσα σας. Η προθυμία Μου να δίνω είναι απεριόριστη, αλλά μπορώ πάντα μόνο να δώσω στο βαθμό όπως επιθυμείτε. Όπου όμως βλέπω τις ερωτήσεις σας, όπου τις κάνετε μέσα στις σκέψεις σας για Μένα, είμαι πάντα πρόθυμος να απαντήσω, καθ’όσον σας είναι ωφέλιμο. Αφού υπάρχουν και γνώσεις που δεν σας συμφέρουν όσο δεν έχετε πετύχει εκείνη την ψυχική ωριμότητα όπου θα μπορούσαν να σας εξηγηθούν τα πάντα.

Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για καθαρά πνευματικές γνώσεις, δεν θα Μου κάνετε μάταια καμία ερώτηση, και θα σας απαντήσω πάντα έτσι ώστε να είναι κατανοητό για σας. . .  Αλλά δεν θα πάρετε την απάντηση με εντυπωσιακό τρόπο, με αποτέλεσμα να σκεφτείτε ότι τη δημιουργήσατε μόνοι σας διανοητικά και να μην είστε πάντα πεπεισμένοι ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια. . .  Και πάντα μπορώ μόνο σας σας πω: Ζητήστε Μου πρώτα φώτιση, παρουσιάστε Μου τις ερωτήσεις και τις αμφιβολίες σας και ζητήστε Μου διαφώτιση. . .  Τότε οι σκέψεις σας θα είναι πάντα στραμμένες σωστά, θα οδηγούνται σύμφωνα με την αλήθεια και δεν χρειάζεται να φοβάστε πως θα κάνετε λάθος όταν υποστηρίξετε απέναντι στους συνανθρώπους την άποψη που κερδίσατε φαινομενικά διά των σκέψεών σας. . .

Οι ίδιοι μεν δεν μπορείτε να αποδείξετε στους συνανθρώπους ότι η άποψή σας ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Μπορείτε όμως προς το παρόν να είστε πεπεισμένη για την άποψή σας, γιατί πράγματι δεν αφήνω να βαδίζει μέσα στην πλάνη κανέναν άνθρωπο που επιθυμεί με σοβαρότητα την αλήθεια από Μένα. Αν μόνο υιοθετούσατε, εσείς οι άνθρωποι, τη γνώση ότι μπορείτε να Με πλησιάσετε με εμπιστοσύνη και να Μου ζητήσετε την αλήθεια. . .  ότι πρέπει μόνο η προσευχή σας στο πνεύμα και στην αλήθεια να είναι στραμμένη σε Μένα. . .  ότι σε αυτή την περίπτωση όμως οδηγείστε βέβαια στην αλήθεια, έτσι όπως σας το υποσχέθηκα. . .

Δεν θα μπορούσαν να σχηματίζονται τόσες πολλές διαφορετικές γνώμες εάν όλοι οι άνθρωποι παρακαλούσαν για την ενέργεια του Πνεύματος και αν πληρούσαν τις αναγκαίες προϋποθέσεις: αν επιθυμούσαν στα σοβαρά την αλήθεια από Εκείνον Που είναι ο Ίδιος η αιώνια Αλήθεια. . .  αν Τον αναγνώριζαν μέσω της συνειδητής προσευχής για τη διοχέτευση της αλήθειας και αν αφουγκράζονταν μετά το εσωτερικό τους. . .  δηλαδή αν ασχολούνταν διανοητικά με τις ερωτήσεις τους. . .  Όποιος πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, το είναι εκείνου θα ακτινοβολεί αγάπη, αλλιώς δεν θα επιθυμούσε την αλήθεια ούτε θα σύναπτε επαφές με Εκείνον Που χαρίζει την αλήθεια. . .  Αφού αυτός ο άνθρωπος Με πιστεύει και μια ακλόνητη πίστη είναι το αποτέλεσμα ενός τρόπου ζωής με αγάπη. . .

Και για αυτό το λόγο η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να δοθεί στον άνθρωπο μόνο από έξω, παρόλο που δίνω εντολή στους υπηρέτες Μου στη Γη να κηρύξουν στους συνανθρώπους το Ευαγγέλιο. . .  το λόγο που εκπηγάζει από Μένα και που είναι η αγνή αλήθεια. . .  Αφού και αυτό το Ευαγγέλιο πρέπει πρώτα να απασχολήσει τον άνθρωπο διανοητικά, και ανάλογα με τη στάση του απέναντί Μου θα τον αποδεχτεί ή θα τον απορρίψει. . .  επειδή και η αναγνώριση της αλήθειας προϋποθέτει την ενέργεια του Πνεύματός Μου, επειδή και για αυτό απαιτείται η θέληση του ανθρώπου να στέκεται στην αλήθεια. . .

Το να ακούσει ο άνθρωπος το λόγος Μου όμως μπορεί να συμβάλει στο να συνάψει επαφές με Μένα ως την Πηγή της αλήθειας. . .  Μπορεί να αρκέσει «ο λόγος» για να αφυπνιστεί μέσα στον άνθρωπο η επιθυμία για την αλήθεια, δηλαδή να απασχολήσει τις σκέψεις του ανθρώπου. . .  Και τότε έγινε ήδη το πρώτο βήμα για να ανάψει το φως μέσα του. . .  Τότε έπεσε μέσα στην καρδιά του μια σπίθηα που μπορεί να αναφλεχθεί στην περίπτωση που είναι καλή η θέληση του ανθρώπου. . .  Αφού θέλημά Μου είναι να διαδοθεί το φως στη Γη για να διωχθεί το σκοτάδι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6429                19-12-1955

Η απόρριψη του θεϊκού λόγου. . .

Μετάνοια. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 276 - 278. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Μια μέρα θα σας βαραίνει πολύ η συνειδητοποίηση ότι δεν αποδεχτήκατε αυτή την πρωτοφανή χάρη που σας πρόσφερα Εγώ, ο Θεός και προαιώνιος Πατέρας σας. . .  Πλησίασα πολλούς ανθρώπους προσφέροντάς τους ένα δώρο που θα μπορούσαν κάλλιστα να αναγνωρίσουν ότι επρόκειτο για κάτι το εντελώς ξεχωριστό το οποίο θα τους απέφερε μεγάλο όφελος, φθάνει να είχαν δείξει την απαραίτητη συναίσθηση ευθύνης για να το ελέγξουν. Αλλά το γεγονός είναι ότι τους έλειπε μια τέτοια συναίσθηση ευθύνης. . .  Και όμως μια μέρα, όταν θα μάθουν τι ήταν αυτό που τους προσφέρθηκε, θα μετανιώσουν πικρά για την άρνησή τους. . .

Ήμουν Εγώ ο Ίδιος που τους μίλησα, πράγμα που βέβαια λόγω της ελευθερίας της βούλησής τους δεν μπορούσα να το κάνω ακόμα πιο φανερά, μα αν είχαν λίγη καλή θέληση, θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν τη φωνή Μου. . .  Και ο Θεός αυτός θα είχε αναμφίβολα οξύνει την αίσθησή τους για να διακρίνουν τον ίδιο Του το λόγο. . .  Μα οι άνθρωποι δεν έχουν πια μαζί Μου καμία επαφή που θα τους παρακινούσε να απευθυνθούν σε Μένα σε κάθε ερώτημα που τους ανησυχεί. . .  Απλά ακούν υπομειδιώντας και γυρίζουν την πλάτη. . .  Και αυτό θα αποδειχθεί μια μέρα πολύ πικρό, γιατί κοντά στην έλλειψη συνειδητότητας θα προστεθεί η επίγνωση της προσωπικής τους ενοχής, οι τύψεις για τις δυνατότητες να ωριμάσει η ψυχή τους που άφησαν ανεκμετάλλευτες. . .

Μπορεί δε να περάσει ατελείωτος καιρός προτού φθάσουν στον άλλο κόσμο πλέον σε αυτή την επίγνωση ότι κάποτε τους προσφέρθηκε φως σε όλη του την πληρότητα και αυτοί το απέκρουσαν. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα άνθρωποι που ήδη στη Γη ήθελαν να τους χαρίσουν το φως της αγάπης Μου να προσελκύσουν, μέσω σκέψεων αγάπης, στη φωτεινή σφαίρα τους τις ψυχές εκείνων των ανθρώπων που αποβίωσαν από τη Γη. . .  Και εάν μετανοιώσουν αυτές για τη συμπεριφορά τους, είναι τότε δυνατό να τους ακτινοβολήσει και πάλι το φως και να τις προφυλάξει από το να πέσουν στην άβυσσο. . . Μα παρ’όλα αυτά θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν χάσει μια ευκαιρία η οποία δεν θα επαναληφθεί. . .  Γιατί μολονότι το σκοτάδι τους προοδευτικά φωτίζεται και βλέπουν όλο και πιο έντονο φως, δεν πρόκειται να κατακτήσουν ποτέ τον ίδιο βαθμό φωτός που θα μπορούσαν να αποκτήσουν πάνω στη Γη κάτω από την επίδραση του λόγου Μου που Εγώ ο Ίδιος προσπάθησα να τους μεταδώσω, αλλά εκείνοι τον απέρριψαν με την ελεύθερη θέλησή τους.

Είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να λάβουν τη χάρη Μου αυτή, αλλά απαξίωσαν να την πάρουν. Όπως υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που ναι μεν τους άγγιξε ο λόγος Μου και ένιωσαν την ευνοϊκή του επίδραση, εντούτοις όμως δεν τον άφησαν να τους επηρεάσει πραγματικά, επειδή ο κόσμος ασκούσε μεγαλύτερη επιρροή πάνω τους. . .  Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ηλιάστηκαν προσωρινά από τις ακτίνες της αγάπης Μου, αλλά οι καρδιές τους δεν άρπαξαν φωτιά, γιατί δεν μοίρασαν την αγάπη τους στους άλλους και έτσι έμειναν ψυχροί παρόλη την ακτινοβολία Μου. . .  Άκουσαν μεν δηλαδή το λόγο Μου, αλλά δεν τον εφάρμοσαν ώστε σαν αποτέλεσμα ούτε και αυτός είχε κάποια επίδραση πάνω στις ψυχές τους. Όλοι αυτοί είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ένα μεγάλο θησαυρό, όλοι τους είχαν στη διάθεσή τους έναν ανεκτίμητο πλούτο, τον οποίο θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιήσει για να δουλέψουν για το καλό της ψυχής τους. . .  Όμως δεν του έδωσαν σημασία, και έτσι μια μέρα θα μάθουν τι ήταν αυτό που άφησαν αναξιοποίητο.

Για τις ψυχές στο επέκεινα το να ακούνε τη φωνή Μου σημαίνει απερίγραπτη ευτυχία. . .  Όταν βρεθούν στην κατάσταση του φωτός, η μακαριότητά τους συνιστάται στο να λαμβάνουν φως και δύναμη απευθείας από Μένα. . .  Μια ψυχή όμως που έχει χαμηλό βαθμό ωριμότητας δεν μπορεί να ακούσει άμεσα το λόγο Μου. . .  και για αυτό χαίρεται και αγαλλιάζει όταν της τον δώσουν. . .  όταν της προσφέρουν τον ίδιο λόγο που της προσφερόταν πλουσιοπάροχα όσο ήταν στη Γη. . .  Για αυτό αποτελεί ιδιαίτερη χάρη από μέρους Μου το γεγονός ότι αποσύρω πρόωρα από τη Γη πολλούς ανθρώπους οι οποίοι αδιαφορούσαν για την προσφορά του ελέους Μου όσο ήταν εκεί.

Γιατί εκμεταλλεύομαι όντως κάθε δυνατότητα για να φέρω το φως στα πλάσματά Μου που στέκονται ακόμα σε βαθύ σκοτάδι. Και στην περίπτωση που δεν το πετύχω αυτό στη Γη, ο ζόφος με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι στον άλλο κόσμο βοηθάει να ξυπνήσει μέσα τους ο πόθος για φως. Τότε λοιπόν δέχονται με περισσότερη ευγνωμοσύνη αυτό που ήταν απεριόριστα στη διάθεσή τους στη Γη. . .  Οπωσδήποτε είναι ευλογημένοι αυτοί που έστω στον άλλο κόσμο πλέον θυμούνται την αντίστασή τους και μετανοούν για αυτή. . .  Τότε Εγώ θα τους ενισχύσω σε βαθμό ανάλογο με την επιθυμία τους, οπότε θα αρκέσει ήδη μια μικρή ακτίνα φωτός για να συνειδητοποιήσουν το σφάλμα τους. Και όταν θα ζητήσουν τότε θα τους δοθεί, ώστε θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι. . .  Γιατί η αγάπη Μου θέλει να σώζει και όχι να καταδικάζει αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6430                20-12-1955

Το έργο αγάπης του ανθρώπου Ιησού. . .

Μοναδικό είναι το έργο αγάπης που επιτέλεσε ο άνθρωπος Ιησούς για σας. . .  Κατέβηκε στη Γη μια ψυχή του φωτός και διένυσε συνειδητά το δρόμο ως άνθρωπος για να καταπολεμήσει εκείνον που προκάλεσε την πτώση των αδελφών της και τον οποίο ήθελε να νικήσει. . .  Και ο δρόμος ήταν σκληρός και πικρός και επρόκειτο για το μαρτύριο ενός ανθρώπου Που ήθελε να εξιλεώσει μια μεγάλη ενοχή για τους συνανθρώπους Του.

Αυτό που έφερε μαζί της στη Γη η ψυχή από τα ύψη ήταν η υπέρμετρη αγάπη της για τον Θεό και για τους ανθρώπους. . .  Είχε άφθονα αυτό που έλειπε στις πεσμένες ψυχές και για το οποίο έφταιξαν οι ίδιες. . .  Αφού είχαν απορρίψει την ακτινοβολία αγάπης του Θεού, ενώ η ψυχή του ανθρώπου Ιησού επιθυμούσε συνεχώς την αγάπη του Πατέρα, με αποτέλεσμα να Την ακτινοβολούσε διαρκώς αυτή η αγάπη. . .  Και για αυτό το λόγο η αγάπη Του έπιασε τους δυστυχισμένους αδελφούς Του και ήθελε να τους βοηθήσει να ανεβούν από το βάθος.

Η ψυχή του ανθρώπου Ιησού διά της αγάπης της ήταν πάντοτε συνδεδεμένη με την αιώνια Αγάπη, Την άφησε να τη γεμίζει. . .  Η Ίδια η αιώνια Αγάπη έκανε τόπο διαμονής Της την ψυχή του ανθρώπου Ιησού, και με αυτό τον τρόπο έγινε άνθρωπος ο Θεός. . .  Και ο άνθρωπος Ιησούς κατόρθωσε το έργο της λύτρωση των πεσμένων όντων, επειδή η αγάπη που Τον γέμιζε ολοκληρωτικά Τον παρακίνησε σε εκείνο το έργο και επειδή Του έδωσε τη δύναμη να εκτελέσει αυτό που έφερε τη λύτρωση για την ανθρωπότητα: να υποφέρει και να πεθάνει με βασανιστικό τρόπο. . .

Η ανθρωπότητα βρισκόταν μέσα σε μεγάλα δεινά, αφού ο αντίπαλος του Θεού την κρατούσε αιχμάλωτη, και από μόνη της δεν μπόρεσε να ελευθερωθεί από εκείνον. . .  Για αυτό το λόγο η αιώνια Αγάπη κατέβηκε στη Γη μέσα στην ψυχή του ανθρώπου Ιησού και έσπασε τα δεσμά προσφέροντας σε εκείνον που κρατούσε αιχμάλωτη την ανθρωπότητα μια θυσία. . .  Τον Ίδιο Της τον Εαυτό. . .  τη ζωή Της ως άνθρωπος. . .  Η αγάπη παρακίνησε τον άνθρωπο Ιησού να επωμιστεί έναν εξαιρετικά μαρτυρικό θάνατο για να απελευθερώσει τις ψυχές των ανθρώπων από εκείνη τη δύναμη.

Επρόκειτο πράγματι για ένα έργο αγάπης χωρίς προηγούμενο, αφού επρόκειτο για έναν αγώνα του φωτός ενάντια στο σκότος. Η Αγάπη. . .  η αιώνια Θεότητα. . .  αντιμετώπισε η Ίδια τον αντίπαλό Της και τον νίκησε. . .  Και αυτό το μεγάλο έργο ελέους το κατόρθωσε ένας άνθρωπος, γιατί Αυτός θα έπρεπε να αποδείξει στον αντίπαλο του Θεού ότι η αγάπη είναι πιο ισχυρή από το μίσος. . .  Δεν ήταν η εξουσία του Θεού που αγωνίστηκε αλλά η αγάπη Του, και για αυτό το λόγο έκανε τη θυσία ένας αδύναμος άνθρωπος, στον οποίο η αγάπη που ζούσε μέσα του έδωσε τη δύναμη να επωμιστεί όλα τα δύσκολα. . .

Και έτσι η αγάπη ήταν η κινητήρια δύναμη, η οποία νίκησε αναγκαστικά, γιατί τίποτα δεν μπορεί να της αντιστέκεται, γιατί ο Θεός ο Ίδιος κατοικούσε μέσα στο ανθρώπινο περίβλημα του Ιησού, ο Οποίος ήταν γεμάτος αγάπη, και γιατί ο Θεός ο Ίδιος έπρεπε πράγματι να νικήσει τον εχθρό Του. Αλλά ήθελε να παραμείνει το λυτρωτικό έργο ένα αξέχαστο γεγονός για την ανθρωπότητα. . .  Ήθελε το όνομα Εκείνου Που το κατόρθωσε να μην σταματήσει να ηχεί ποτέ στην αιωνιότητα. . .

Και για αυτό το λόγο το λυτρωτικό έργο διαδραματίστηκε με έναν τρόπο που είναι και που θα παραμείνει αξέχαστος, αφού ο σταυρικός θάνατος του Ιησού δεν μπορεί να αρνηθεί και όσο υπάρξει ο κόσμος οι πιστοί θα μιλούν για τον θεϊκό Λυτρωτή. . .  επειδή δεν επρόκειτο μονάχα για μια εξωτερική διαδικασία της «σταύρωσης ενός ανθρώπου», αλλά η «επιφοίτηση του  Πνεύματος», που έγινε μια δυνατότητα για τους ανθρώπους διά αυτού του λυτρωτικού έργου, αποδεικνύει και τη λύτρωσή τους από τον αντίπαλο του Θεού. . .  και το Πνεύμα του Θεού θα ενεργεί τώρα πάλι με λυτρωτικό τρόπο. Αφού ο αντίπαλος του Θεού έρηξε τις ψυχές στο σκοτάδι, αλλά το Πνεύμα του Θεού τούς διοχετεύει πάλι το φως. . .

Το Πνεύμα του Θεού είναι το σημάδι, η απόδειξη μιας λύτρωσης από το σκοτάδι, το οποίο [= το Πνεύμα του Θεού· σημείωση της μεταφράστριας] όμως μπορεί να γεμίζει τον άνθρωπο μόνο διά του σταυρικού θανάτου του ανθρώπου Ιησού, γιατί πριν του το έκανε αδύνατο η ενοχή της αμαρτίας των ανθρώπων. . .  Το Πνεύμα του Θεού θα κηρύσσει πάντοτε το έργο αγάπης και ελέους του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκε ο Ίδιος ο Θεός για να λυτρώσει τους ανθρώπους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6431                21-12-1955

Ταπεινότητα και αλαζονεία. . .

Κατάλληλοι υπηρέτες. . .

Σε όλους τους υπηρέτες και σε όλες τις υπηρέτριές Μου απευθύνω την ίδια παραίνεση, δηλαδή να μην μετριαστεί ο ζήλος τους για τη δουλειά για Μένα και για το βασίλειό Μου. . .  Αφού εάν ο κάθε υπηρέτης Μού επιστρέψει μόνο μια ψυχή, θα έχει καταφέρει ένα λυτρωτικό έργο που θα του αμείψω πράγματι πλουσιοπάροχα, αφού αυτό που θα είναι και πάλι ικανή να κατορθώσει αυτή η ψυχή δεν το ξέρετε, γιατί δεν μπορείτε να κρίνετε τη δουλειά που κάνει η κάθε ψυχή που στέκεται μέσα στο φως. . .

Κατά την τελευταία περίοδο αφυπνίζω ξανά και ξανά ανθρώπους που μέσω του τρόπου ζωής τους και των πνευματικών τους ικανοτήτων τους κάνουν τον εαυτό τους κατάλληλους για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα Μου. . .  Αλλά θα πρέπει να εκτελέσουν την αποστολή τους με έσχατη ταπεινότητα και αφοσίωση στο θέλημά Μου. Δεν πρέπει να αισθάνονται προνομιούχους και να κάνουν τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα με την επίγνωση της αξίας τους, γιατί σε αυτή την περίπτωση ήδη κάνουν τον εαυτό τους ακατάλληλους, γιατί με αυτό τον τρόπο παρεμποδίζεται το ρεύμα της χάρης Μου, το οποίο προϋποθέτει πρώτα ταπεινότητα για να μπορεί να ρεύσει ανεμπόδιστα. . .

Και οι άνθρωποι είναι όλοι ακόμα εκτεθειμένοι στους πειρασμούς του αντιπάλου Μου, ο οποίος υποδαυλίζει ιδιαίτερα την αλαζονεία, η οποία είναι η δική του αληθινή φύση. Και έτσι είναι ιδιαίτερα μεγάλος ακριβώς αυτός ο κίνδυνος όπου η καρδιά του ανθρώπου δεν Μου αφοσιώνεται με ταπεινότητα για να τη γεμίσω με τη χάρη Μου. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί άνθρωποι που είναι πρόθυμοι για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα, αλλά δεν είναι ικανοί όσο υπάρξει ακόμα μέσα τους η επιθυμία να διακριθούν και να θεωρηθούν «προικισμένοι». Μόνο ο βαθιά ταπεινός άνθρωπος όμως Μου είναι κατάλληλος υπηρέτης, κατάλληλη υπηρέτρια. . .  που είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν.

Για αυτό το λόγο έχω μόνο λίγους συνεργάτες στη Γη που δεν θέλουν τίποτε άλλο παρά να βοηθήσουν στη Γη, που καταλαβαίνουν τη μεγάλη πνευματική ένδεια και θέλουν να σώσουν τους συνανθρώπους τους από εκείνη. . .  που δεν σκέφτονται τον εαυτό τους αλλά πάντα μόνο τους άλλους στους οποίους λείπει το φως και που για αυτό θέλουν να αφήσουν να λάμπει για τους άλλους το δικό τους φως. . .  το φως που μπόρεσε να ανάψει μέσα τους η ατελείωτη αγάπη Μου, επειδή έχουν μέσα τους αυτή τη θέληση να βοηθήσουν.

Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν σπάνια, και ευλογώ τους λίγους και τους βοηθάω για να μπορούν να ανταποκριθούν στην επίγεια τους αποστολή. Αφού είναι τα στηρίγματά Μου κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος, είναι οι υπηρέτες τους οποίους χρησιμοποιώ πάντα εκεί όπου είναι ανάγκη. . .  Είναι οι μεσολαβητές που ενεργούν στη θέση Μου, μέσω των οποίων όμως μπορώ ο Ίδιος να καλλιεργήσω τα χωράγια, μέσω των οποίων μιλώ ο Ίδιος στις ανθρώπινες καρδιές και μπορώ να φροντίσω την ωρίμανσή τους.

Και στον καθένα θα ανατεθεί ο τομέας όπου θα πρέπει να είναι δραστήριος. . .  Ο καθένας θα μπορέσει να ενεργήσει μέσα στο μικρό κύκλο του και θα έχει βέβαια την υποστήριξή Μου, αφού είμαι χαρούμενος για τον κάθε πρόθυμο άνθρωπο που εργάζεται για το βασίλειό Μου, για το όνομά Μου, που μεταδίδει στους συνανθρώπους αυτά που έλαβε από Εμένα τον Ίδιο. . .  που όμως υπηρετεί μόνο Εμένα και όχι και έναν άλλο κύριο. Αφού ο αντίπαλός Μου θα προσπαθεί συχνά να μπει στη μέση και να κερδίσει τους υπηρέτες για τον εαυτό του. . .  Και το κάνει προτιμότερα ψιθυρίζοντάς τους πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους αλαζόνες. . .  και με αυτό τον τρόπο θέτοντας σε κίνδυνο τη δουλειά τους μέσα στον αμπελώνα.

Και επομένως να φυλάγεστε από εκείνον τον κύριο για να μην σας μπερδέψει. Να Μου μένετε αφοσιωμένοι με βαθιά ταπεινότητα και μην επιθυμάτε αναγνώριση, μην επιθυμάτε τη συναίνεση του κόσμου, και να είστε χαρούμενοι μόνο για τα αποτελέσατα που μπορείτε να έχετε σε ανθρώπινες ψυχές. . .  Να είστε χαρούμενοι για το ότι πετυχαίνετε να αγγίξετε τις ψυχές, και να αποσύρεστε όλο και περισσότερο από τον κόσμο όσο περισσότερο θέλετε να είστε δραστήριοι μέσα στον αμπελώνα Μου.

Στην περίπτωση που βοηθήσατε μια ψυχή να ξεφύγει από το σκοτάδι και να μπει στο φως, θα σας είναι βέβαιη η αμοιβή Μου, αλλά αυτή να σας αρκέσει. . .  Από την πλευρά του κόσμου όμως να μην απαιτείτε εκτίμηση και να θυμάστε πάντα ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε τίποτα χωρίς τις χάρες Μου, ότι όμως τις λαμβάνετε αυτές μόνο όσο η καρδιά σας Με πλησιάσει με βαθύτατη ταπεινότητα, ζητώντας την αγάπη και τη χάρη Μου. . .  Τότε όμως θα Μου είστε κατάλληλοι υπηρέτες και θα κάνετε ευπρόσδεκτη σε Μένα λυτρωτική δουλειά. . .  Και θα σας ευλογήσω αιώνια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6432                23-12-1955

Λυτρωτική περίοδος με τον Ιησού Χριστό

Πλησιάζει η ώρα της λύτρωσης. . .  Δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος ώσπου να βαλθεί τελεία και παύλα σε μια περίοδο που μπόρεσε να φέρει και που φέρνει τη λύτρωση σε εκείνους που εντάχθηκαν στην ομάδα των αγωνιστών του Χριστού, που ακολούθησαν το κάλεσμά Του και που βάδισαν πάνω στον ίδιο δρόμο που πήρε και Εκείνος στη Γη. . .  Για τους ανθρώπους αυτής της περιόδου της Γης ενεργούσε ένα ιδιαίτερο φως της χάρης, αφού κατά αυτή την τελευταία περίοδο της Γης ενσαρκώθηκε μέσα στον άνθρωπο Ιησού ο Θεός ο Ίδιος για να λυτρώσει την ανθρωπότητα. . .  για να κάνει εφικτό για ολόκληρη την ανθρωπότητα να μπορεί κάποτε να βλέπει ξανά το αιώνιο Φως, από το Οποίο απομακρύνθηκε το πνευματικό κάποτε εθελοντικά, με αποτέλεσμα να ήταν η μοίρα του ένα βαθύ σκοτάδι που δεν θα είχε τέλος χωρίς τον θεϊκό Λυτρωτή τον Ιησού Χριστό.

Αυτή η περίοδος της Γης ήταν τόσο σημαντική επειδή τελείωσε μια ανέλπιδη κατάσταση που είχε διαρκέσει ήδη ατελείωτους καιρούς. . .  Και θα ήταν κατορθωτή η λύτρωση για ολόκληρο το πνευματικό που μπήκε στο στάδιο της ενσάρκωσης ως άνθρωπος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της Γης. . .  Και παρ’όλα αυτά το πνευματικό δεν εκμεταλλεύτηκε αρκετά αυτή την αφάνταστη παροχή χάρης και μόνο λίγοι άνθρωποι πέτυχαν το στόχο τους στη Γη. . .  να μπορέσουν να τελειώσουν αυτή τη ζωής τους μέσα στη σάρκα με ωριμασμένη την ψυχή τους για να τους υποδεχτεί το φωτεινό βασίλειο.

Σε όλους τους ανθρώπους θα ήταν κατορθωτό αυτό, αλλά επειδή είναι αποφασιστική η ελεύθερη θέλησή τους και επειδή δεν τη χρησιμοποίησαν με το σωστό τρόπο, αμέτρητες ψυχές έφυγαν αλύτρωτες από αυτή τη Γη. . .  παρόλο που όλες έλαβαν γνώση για το λυτρωτικό έργο του Ιησού, για το σταυρικό Του θάνατο και την αποστολή Του. . .  Ωστόσο, τους έλειπε η πίστη, και οι γνώση για αυτό το μέγιστο έργο ελέους που επιτελέστηκε ποτέ στη Γη δεν είχε κανένα αποτέλεσμα πάνω στους ανθρώπους. . .

Και έτσι τελειώνει τώρα μια λυτρωτική περίοδος που θα μπορούσε να αποφέρει στους ανθρώπους τη μέγιστη επιτυχία. . .  και θα αρχίσει πάλι μια νέα, προκειμένου να προσφερθεί σε ολόκληρο το οντώδες άλλη μια φορά η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάποτε ξανά τις χάρες που αποκτήθηκαν διά του θανάτου του Ιησού, αφού μια πλήρης λύτρωση μπορεί να γίνει μονάχα με τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή Ιησού Χριστού. . .  Και εσείς οι άνθρωποι βρίσκεστε τώρα μπροστά σε αυτή την αλλαγή, βρίσκεστε μπροστά στο τέλος της παλιάς και στην αρχή της νέας λυτρωτικής εποχής, κάτι που σημαίνει επομένως και το τέλος αυτής της Γης και τη γένεση μιας νέας Γης.

Ακόμα απομένει χρόνος στον κάθε άνθρωπο για να απευθυνθεί στον Ιησού Χριστό με την παράκληση να του βοηθήσει. . .  Ακόμα θα μπορούσαν οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τη γνώση του λυτρωτικού έργου, ακόμα και στην περίπτωση που τους λείπει η σχετική πίστη. . .  Άλλά όποιος είναι μόνο ικανός να πιστέψει στην ύπαρξη αυτού του ανθρώπου μπορεί να ασχοληθεί μέσα στις σκέψεις του με αυτό τον «άνθρωπο» και να συνομιλήσει διανοητικά μαζί Του, παρακαλώντας αυτό τον «άνθρωπο» να του εξηγήσει γιατί ήθελε να σφραγίσει τις ιδέες Του με μια πορεία προς το Γολγοθά. . .  Και θα λάβει την απάντηση, γιατί ο θεϊκός Λυτρωτής πιάνει τον καθένα που μόνο συνάπτει επαφές μαζί Του. Οι λογικές γνώσεις μεν δεν συμφέρουν πολύ τον άνθρωπο, αλλά μπορούν να συμβάλουν στο να ξεκινήσει μια διανοητική εξέταση του θέματος, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να είναι θετικό ή και μην.

Αυτή η περίοδος της Γης ήταν ευλογημένη από την προσωπική πορεία του Θεού πάνω στη Γη. . .  Και πολλά θα μπορούσαν να πετύχουν οι άνθρωποι αν ήταν καλή η θέλησή τους, αλλά η θέλησή τους δεν ήταν συχνά στραμμένη προς τα πάνω. . .  Πάντα Τον ακολουθούσε μόνο μια μικρή ποίμνη και αυτή δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερη ούτε στο τέλος αυτής της περιόδου. Για το λόγο αυτό μπορείτε όλη να περιμένετε το κοντινό τέλος με βεβαιότητα. Μπορείτε μεν από πριν ακόμα να προσχωρήσετε στην ακολουθία του θεϊκού Λυτρωτή, μπορείτε να προσχωρήσετε στη μικρή Του ποίμνη, αφού Εκείνος θα σας αποδεχτεί μέχρι την τελευταία ώρα. . .  Ωστόσο, αμετάκλητα έχει έρθει το τέλος αυτής της Γης και συνεπώς απαιτείται μεγάλη βιασύνη και τη χρήση όλων των δυνάμεων· συνιστάται επειγόντως να παρακαλέσετε για την παροχή δύναμης για να πετύχετε όλοι το στόχο πριν φτάσει η τελευταία μέρα. . .  για να πρεσβεύσετε τον Ιησού Χριστό πριν είναι αργά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6433                24-12-1955

Η γέννηση του Ιησού. . .

Θυσιαστικός θάνατος. . .

Κανένα ον δεν θα μπορεί ποτέ να καταλάβει πόσο ατελείωτη ήταν η αγάπη Μου που Με παρακίνησε να κατέβω στη Γη και να κατοικήσω μέσα σε ένα μωράκι Που Μου ήταν περίβλημα και το έμεινε μέχρι το θάνατό Του. Η αιώνια Θεότητα ενσαρκώθηε μέσα σε ένα πλάσμα που δημιούργησε η Ίδια, το Οποίο κατά τη διάρκεια της επίγειας Του ζωής διαμόρφωσε τον Εαυτό Του έτσι ώστε παρέμεινε αντάξιο να Με υποδεχτεί. . .

Ήθελα να κατέβω στη Γη για να φέρω σωτηρία σε σας τους ανθρώπους, που βρισκόσασταν μέσα σε έσχατη πνευματική ανάγκη, και είχα για αυτό ανάγκη μια μορφή που να Με υποδεχτεί. . .  επειδή έπρεπε να βρεθώ ανάμεσά σας ως άνθρωπος εξαιτίας της ελευθερίας της βούλησής σας. . .  Και αυτή η μορφή έπρεπε να πληροί όλους τους όρους για να μπορέσει να περιέχει μέσα της το ανώτατο Πνεύμα του απείρου χωρίς να διαλυθεί από τη δύναμη της αγάπης Μου. . .  Και άρα αυτός ο άνθρωπος έπρεπε πρώτα να πνευματοποιήσει τον Εαυτό Του διά της αγάπης, έτσι ώστε Εγώ ως ο Ίδιος η Αγάπη να βρήκα μέσα Του το σωστό δοχείο μέσα στο οποίο να μπόρεσα να εισρεύσω, το οποίο δηλαδή να ήταν ικανό να Με περιέχει μέσα του χωρίς να διαλυθεί. . .

Το μωράκι Ιησούς γεννήθηκε αναμάρτητο, το τεκνοποίησε το Πνεύμα Μου. Το θέλημα και η δύναμή Μου του έδωσαν τη ζωή και το Πνεύμα Μου μπορούσε ήδη να το θέσει υπό την κατοχή του και να εδκηλωθεί, αν και μόνο κατά καιρούς, για να δώσει στο περιβάλλον Του ένα σημάδι της θεϊκής Του αποστολής. Και αυτό το Πνεύμα αναπτύχθηκε μέσα στον άνθρωπο Ιησού, γιατί η αγάπη Αυτού του έδινε ξανά και ξανά νέα τροφή. . .  γιατί η αγάπη του Ιησού Με εξανάγκασε κατά κάποιον τρόπο να Του χαρίζω άφθονα τον Εαυτό Μου, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος Ιησούς να ήταν γεμάτος φως και δύναμη, σοφία και εξουσία. . .  Εγώ ο Ίδιος ενεργούσα μέσω του ανθρώπου Ιησού, και αυτά που σκεφτόταν, έλεγε ή έκανε ήταν η δύναμη του Πνεύματός Μου, ήταν η δύναμη αγάπης Μου, η οποία επιτέλεσε τα πάντα μέσα Του, στην οποία τίποτα δεν ήταν ακατόρθωτο. . .

Για Εκείνον δεν υπήρχαν περιορισμοί όταν είχε γίνει η ενοποίησή Του μαζί Μου διά της υπέρμετρης αγάπης του ανθρώπου Ιησού. Αφού βρισκόμουν τότε ο Ίδιος μέσα Του και η θέλησή Μου ήταν η δική Του, η δύναμή Μου Τον γέμιζε, και έτσι δεν υπήρχε τίποτα που να ήταν ακατόρθωτο για τον άνθρωπο Ιησού. . .  Και παρ’όλα αυτά έμεινε άνθρωπος ώσπου να είχε εκπληρώσει την αποστολή Του, ώσπου να είχε γίνει ο θυσιαστικός Του θάνατος στο σταυρό για να λυτρωθούν οι άνθρωποι. . .

Όταν κατέβηκα στη Γη άρχισε μια εποχή που πλησιάζει τώρα στο τέλος της. . .  Άρχισε η εποχή όπου μπορούσε να γίνει πλήρης λύτρωση ακριβώς μέσω του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού. . .  Αφού είχα έρθει ο Ίδιος στη Γη και μιλούσα στους ανθρώπους με επίμονο τρόπο για να τους κερδίσω για τον Εαυτό Μου. . .  Και όσοι Με άκουσαν και υπάκουσαν στα λόγια Μου, μπορούσαν να τελειώσουν την επίγεια τους πορεία με το σωματικό τους θάνατο, μπορούσαν να μπουν στο πνευματικό βασίλειο πνευματοποιημένοι, επειδή είχε αφαιρεθεί από εκείνους η παλιά τους ενοχή μέσω του σταυρικού θανάτου του Χριστού, κάτι που πριν δεν ήταν δυνατό. . .

Αφού η μορφή την οποία επέλεξα ως τόπο διαμονής Μου μόνο κάλυπτε το Θείο Που μιλούσε στ' αλήθεια από το εσωτερικό του ανθρώπου Ιησού. Και το Θείο μέσα Του ήμουν Εγώ ο Ίδιος, και σε Μένα ήταν πράγματι εφικτό να απελευθερώσω τους ανθρώπους από δεσμά τα οποία τους είχαν κρατήσει αιχμάλωτους για ατελείωτους καιρούς. . .  Για αυτό το λόγο κατέβηκα στη Γη, για αυτό το λόγο επέλεξα μια ανθρώπινη μορφή μέσα στην οποία επιτέλεσα το λυτρωτικό έργο για να αντιμετωπίσω σε ανοιχτό αγώνα εκείνον που σας κρατούσε αιχμάλωτους και που απαιτούσε έναν ισχυρό αντίπαλο για να νικηθεί.

Από την υπέρμετρη αγάπη Μου για εσάς τα πεσμένα πνευματικά όντα πήρα μια ανθρώπινη μορφή, και κατά συνέπεια επρόκειτο για μια στιγμή μέγιστης συγκίνησης όλων των όντων στο πνευματικό βασίλειο όταν η γέννηση του παιδιού Ιησού Με έκανε να κατέβω στη Γη, και ολόκληρη η δημιουργία σταμάτησε να κινείται τη στιγμή της γέννησης, διότι επρόκειτο για μια πράξη της πιο υπεράνω αγάπης και του πιο υπεράνω ελέους να ενσαρκωθώ ο Ίδιος μέσα σε ένα μωρό. . .  Αφού το Πνεύμα Μου, το οποίο κυριαρχεί σε ολόκληρο το άπειρο, πήρε ως τόπο διαμονής του αυτό το μωρό, και Αυτό ξεκίνησε τότε την επίγεια Του πορεία. . . καταμεσής ανθρώπων με σκοτεινό πνεύμα. . .

Και παρ’όλα αυτά το φως έμεινε μέσα στην καρδιά Του, γιατί ο άνθρωπος Ιησούς δεν εγκατέλειψε τον Θεό, γιατί η αγάπη Του ήταν τόσο βαθιά ώστε Με έδενε όλο και περισσότερο πάνω Του, με αποτέλεσμα τελικά να ενοποιήθηκε ολοκληρωτικά μαζί Μου. . .  Και συνεπώς ήταν ανθρώπινη μόνο η εξωτερική Του μορφή, ενώ η ψυχή και το πνεύμα Του έγιναν ένα μαζί Μου, με αποτέλεσμα ότι Εγώ ο Ίδιος βάδισα στη Γη και λύτρωσα εσάς τους ανθρώπους διά του θανάτου Μου στο σταυρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

6435                26-12-1955

Το λυτρωτικό έργο το κατόρθωσε η αγάπη. . .

Από την αγάπη Μου εκπορευτήκατε κάποτε, και το είναι σας ήταν επίσης αγάπη και άρα θείο. . .  μέχρι την αποστασία σας από Μένα, η οποία σας στέρησε οποιοδήποτε θείο. . .  Μέσω της αποστασίας σας γίνατε όντα που μπορούν μεν ακόμα να αποκαλούν τον εαυτό τους πλάσματά Μου, τα οποία ήταν όμως πολύ μακριά από την αρχική τους κατάσταση, τα οποία ήταν μόνο παραμορφώσεις εκείνων των όντων που είχα δημιουργήσει κάποτε. Παρ’όλα αυτά ήταν προϊόντα της δύναμής Μου και τα ακτινοβολούσε ακόμα η δύναμή Μου, αλλιώς θα ήταν αδύνατο να συνεχίσουν να υπάρχουν. . .  Αφού όμως έχω ο Ίδιος ύψιστη τελειότητα, δεν μπορώ να αρκεστώ σε ατελή πλάσματα, ακόμα και στην περίπτωση που η δική τους θέληση προξένησε αυτή την ατέλεια. Και ο στόχος που έθεσα ήταν και θα παραμείνει να οδηγήσω και πάλι στην τελειότητα αυτά τα όντα που αποστάτησαν από Μένα, να τα κάνω και πάλι θεία όντα, έτσι όπως ήταν αρχικά. . .

Αλλά οτιδήποτε ατελές θέλει συνέχεια υποστήριξη, αφού είναι ένα χαρακτηριστικό της ατέλειας ότι τα όντα είναι πολύ αδύναμα για να κάνουν μια προσπάθεια να ανεβούν, και ότι τους λείπει κάθε γνώση σχετικά με το τι έχασαν διά της πτώσης τους στην άβυσσο και πώς μπορούν να επανορθώσουν το άδικό τους. . .  Τα πεσμένα πλάσματα δεν έχουν ούτε φως ούτε δύναμη. . .  Και αν θέλω να τα οδηγήσω πίσω σε Μένα και στην κάποτε τελειότητά τους, πρέπει πρώτα να τους προμηθεύσω φως και δύναμη. Ωστόσο, αφήνω στην κρίση τους να αποδεχτούν το φως και τη δύναμη από Μένα.

Η αγάπη Μου έδωσε την ύπαρξη σε όλα τα πλάσματά Μου και την αγάπη Μου την κατέχουν ακόμα, παρόλο που Με απαρνήθηκαν εθελοντικά και έπεσαν στο βάθος. . .  Και η αγάπη Μου κοπιάζει ασταμάτητα να αλλάζει τη χωρίς φως και δύναμη κατάστασή τους. . .  Αλλά ένας είναι που ευθύνεται για την πτώση τους και αυτός ο ένας εμποδίζει τα όντα να επιστρέψουν στο ύψος και τα ελέγχει μάλιστα, επειδή τον ακολούθησαν κάποτε εθελοντικά στο βάθος. . .  Για αυτό το λόγο προσφέρθηκε ένα Ον Που Μου είχε μείνει πιστό να αντιμετωπίσει εκείνον τον αδελφό Του που έπεσε πρώτος και να του αποσπάσει τα πεσμένα όντα και να Μου τα δώσει πίσω. . .  Εκείνο το Ον ήθελε να βοηθήσει τα πλάσματα που επιθυμούσαν να φτάσουν στο ύψος, ήθελε να βοηθήσει τους πεσμένους αδελφούς Του να γυρίσουν πίσω στον Πατέρα, κάτι που σημαίνει ύψιστη μακαριότητα. . .

Εγώ ο Ίδιος δεν μπορούσα με την εξουσία Μου να πάρω τα όντα από τον αντίπαλό Μου, αφού σέβομαι την ελεύθερη θέληση του κάθε όντος. . .  Αλλά ήταν ο Γιος Μου και Εκείνος Που ήθελε να Με βοηθήσει να απελευθέρωσω τα πεσμένα όντα, και άφησα την ελεύθερη θέλησή Του και σε Εκείνον, επειδή Τον ώθησε η αγάπη να πραγματοποιήσει την πρόθεσή Του, δηλαδή να εκτελέσει ένα σωτήριο έργο για τα εξασθενισμένα όντα που, ενσαρκωμένα ως άνθρωποι, δεν είχαν τη δύναμη να ελευθερωθούν από τον κύριό τους. Μόνο η αγάπη μπόρεσε να επανορθώσει κάτι για το οποίο ευθυνόταν η έλλειψη αγάπης. . .

Μόνο ένα ον γεμάτο δύναμη μπόρεσε να χαρίσει τη δύναμή του στα πλάσματα που ήταν αδύναμα και ανίκανα, και γεμάτο δύναμη μπορούσε να είναι μόνο ένα ον που ήταν γεμάτο αγάπη. . .  Άρα κατέβηκε στη Γη ένα τέτοιο Ον Που ήταν γεμάτο δύναμη και αγάπη για να φέρει τη σωτηρία μέσα στην έσχατη ανάγκη. . .  Και έδωσα την ευλογία Μου σε αυτό, αφού λαχταρούσα να έχω κοντά Μου τα παιδιά Μου, τα οποία ήθελε να επιστρέψει σε Μένα εκείνο το φωτεινό Ον, στα οποία ήθελε να δείξει το δρόμο για Μένα. . .  Έστειλα το Γιο Μου στη Γη. . .  ο Οποίος Με είχα τον Ίδιο μέσα Του διά της υπέρμετρης αγάπης Του για Εμένα και για τους πεσμένους αδελφούς Του. . .

Η αγάπη επιτέλεσε ένα έργο της λύτρωσης, η αγάπη φρόντισε εκείνα τα δυστυχισμένα πλάσματα, η αγάπη τούς μετέδωσε τη δύναμη και το φως που είχαν χάσει. . .  η αγάπη, η οποία είναι η πρωταρχική Μου ουσία και η οποία γέμιζε το είναι του ανθρώπου Ιησού, μέσα στον Οποίο είχε ενσαρκωθεί η φωτεινή ψυχή. . .  Η αγάπη λοιπόν Τον έθεσε υπό την κατοχή της, και όσα σκεφτόταν, έλεγε και έκανε ο άνθρωπος Ιησούς καθορίζονταν από την αγάπη. . .  Και έτσι ήταν η «Αγάπη» που κατόρθωσε το λυτρωτικό έργο στους ανθρώπους, η Αγάπη οδήγησε τα παιδιά πίσω στον Πατέρα. . .  Εγώ ο Ίδιος τα λύτρωσα από τη δουλεία του Σατανά και τους χάρισα φως και δύναμη, η Αγάπη Μού επέστρεψε τα παιδιά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6437                28-12-1955

Εμπιστοσύνη στη θεϊκή ηγεσία. . .

Σας οδηγώ όλους όσοι θέλετε να Με υπηρετήσετε και δεν θα βαδίζετε ποτέ μόνοι στους δρόμους σας, αλλά πάντα πιασμένοι από το χέρι Μου, γιατί το πιάσατε εθελοντικά, γιατί Με επιλέξατε από μόνοι σας ως τον οδηγό σας. Και η ηγεσία Μου θα είναι πάντα έτσι ώστε θα σας χρησιμεύσει για να πετύχετε την ψυχική σας ωριμότητα, αλλά και για τη δουλειά μέσα στον αμπελώνα την οποία θέλετε να κάνετε. Αφού ξέρω πού και πώς μπορείτε να εφαρμόσετε σκόπιμα τη δύναμή σας, διότι ξέρω επίσης για την προθυμία σας να Μου είστε πιστοί υπηρέτες. Και πιστέψτε Με, θα ξέρετε πάντα μόνοι σας τι θα πρέπει να κάνετε, γιατί σας μιλάω σε όλους διά της καρδιάς σας. . .

Να Μου έχετε εμπιστοσύνη και να πιστέψετε ότι θα σας δώσω τις σωστές εντολές την κατάλληλη στιγμή, αλλά μην προτρέξετε. . .  Αφού σας φέρνω τα πάντα έτσι ώστε θα τα πιάσετε σαν να ήταν εντελώς φυσιολογικά, έτσι ώστε θα έχετε το βέβαιο συναίσθημα ότι θα δράσετε καλά, αφού έτσι θα σας πει η φωνή Μου μέσα σας. . .  Σκεφτείτε το: Θέλετε να Με υπηρετήσετε. . .  Δεν είναι λοιπόν αυτονόητο να σας δώσει ο Νοικοκύρης σας τις σωστές εντολές για την υπηρεσία σας; Ποτέ δεν θα αφήσω ανεκμετάλλευτη τη δύναμη ενός υπηρέτη που Μου προσφέρεται, γιατί σας έχω ανάγκη όλους και αναθέτω στον καθένα τη δουλειά για την οποία είναι κατάλληλος. . .  Όσο ρωτάτε και είστε αβέβαιοι δεν πήρατε ακόμα εντολή από Μένα, αφού αυτή θα την αισθανθείτε καθαρά και αναμφίβολα μέσα στην καρδιά σας και θα την εκτελέσετε χωρίς κανένα δισταγμό. . .

Αφήστε Με να σας φροντίζω, αφήστε Με να σκέφτομαι για σας και κρατάτε πάντοτε το χέρι Μου, το οποίο σας οδηγεί, με αποτέλεσμα να βαδίσετε εκεί όπου θέλω να σας οδηγήσω. . .  Ακόμα και στην περίπτωση που επέλεξα για σας μια ασυνήθιστη δουλειά, τα πάντα στη ζωή σας θα γίνουν έτσι ώστε δεν θα καταλάβετε τίποτα το ασυνήθιστο. . .  Αφού δεν θέλω να καθορίσω τη θέλησή σας. Εάν όμως την υποτάξετε στη δική Μου, θα θέλετε πάντα το ίδιο με Μένα και η σκέψη και η πράξη σας θα είναι σωστές. . .  Όσο όμως αμφιβάλλετε ή ρωτάτε ακόμα, δεν πρόκειται για τη δική Μου φωνή που σας δίνει την εντολή στο εσωτερικό σας. Τότε συνδεθείτε ολόψυχα μαζί Μου και περιμένετε ώσπου να υπάρξει πλήρης σαφήνεια μέσα σας, την οποία θα σας δώσω βέβαια, εφόσον είστε πρόθυμοι να υπηρετήσετε μονάχα Εμένα. Και θα μείνετε έκπληκτοι για το πώς θα τακτοποιηθούν τα πάντα από μόνα τους και με πόση σιγουριά θα είστε ικανοί να κρίνετε.

Η έσχατη ανάγκη της εποχής απαιτεί ολόκληρες τις προσπάθειές σας, και σας καλώ, υπηρέτες Μου στη Γη, να κάνετε εντατική δουλειά μέσα στον αμπελώνα. Αλλά αναθέτω και στον καθένα εκείνο το πεδίο δράσης για το οποίο είναι κατάλληλος. Είμαι ο Νοικοκύρης και το δικό Μου θέλημα να ισχύει για τους υπηρέτες Μου. . .  επειδή εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε μια πλήρη εικόνα για το πού και πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα τη δύναμή σας. Και για αυτό το λόγο να υποταχθείτε πάντα σε Μένα και στις εντολές Μου. . .  Τότε όμως δεν χρειάζεται ποτέ να φοβάστε ότι θα κάνετε μια λάθος δουλειά.

Ανοίξτε Μου διά της θέλησής σας οι ίδιοι την καρδιά και το αυτί σας. . .  Και θα σας μιλήσω έτσι ώστε θα Με καταλάβετε, ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα αντιληφθείτε το λόγο Μου ακουστά. . .  Θα αισθανθείτε τι θέλω να κάνετε, και επομένως χρειάζεται μόνο να προσέχετε τα συναισθήματά σας, την εσωτερική σας φωνή, η οποία θα σας ωθήσει να κάνετε ή να μην κάνετε κάτι. . .  Αφού μόλις Μου ζητήσετε ολόψυχα διαφώτιση, πράγματι θα σας απαντήσω και θα αισθανθείτε τι θα πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε. . .  Συνεπώς μπορείτε πάντοτε να αφήνεστε αμέριμνα στην ηγεσία του Πατέρα σας στον ουρανό. . .  Ξέρει τους δρόμους που θα πρέπει να πάρετε για το καλό της ψυχής σας και για το καλό των ψυχών των συνανθρώπων σας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6438                29-12-1955

Αφορμή και σκοπός της γέννησης του Ιησού. . .

Η ουσία της διδασκαλίας του Χριστού είναι η εντολή αγάπης, επειδή η αγάπη λείπει στους ανθρώπους και επειδή η αγάπη είναι το πιο σημαντικό για την πρόοδο της ανοδικής σας ανάπτυξης. . .  Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσει η ψυχή να μπει στο φωτεινό βασίλειο στο τέλος της επίγειας της ζωής. . .  Για αυτό το λόγο ο Θεός ο Ίδιος ήρθε στη Γη μέσα στον άνθρωπο Ιησού για να τους δείξει πρώτα το δρόμο που οδηγεί πίσω σε Εκείνον, το δρόμο που διαμορφώνει το ον και πάλι έτσι όπως εκπήγασε κάποτε από τον Θεό. . .

Ο άνθρωπος Ιησούς δίδαξε την αγάπη και έδωσε ο Ίδιος στους ανθρώπους ένα παράδειγμα για μια ζωή με αγάπη. Ο άνθρωπος Ιησούς απόδειξε στους ανθρώπους μέσω της ζωής Του με αγάπη και την επίτευξη της τελειότητας. Τους απόδειξε ότι είναι εφικτό να φτάσει κανείς διά της αγάπης σε μια κατάσταση που επιτρέπει την ένωσή του με τον Θεό και που του αποφέρει επομένως μια αφθονία φωτός και δύναμης. Αφού ήταν ως άνθρωπος ίδιος με κάθε άλλο άνθρωπο. Αυτό που Τον οδήγησε στην ενοποίηση με τον Θεό, αυτό που Του απόφερε τη δύναμη να κάνει θαύματα, αυτό που Του χάρισε την πιο φωτεινή κατανόηση και την πιο βαθιά σοφία. . .  ήταν μονάχα η αγάπη, η οποία φλεγόταν μέσα Του για τον Θεό και για τους συνανθρώπους Του. . .

Και αυτή την αγάπη ήθελε να παρουσιάσει στους ανθρώπους ως το πιο σημαντικό, προκειμένου να Τον μιμηθούν, δηλαδή να Τον ακολουθήσουν σχετικά με τον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να πετύχουν ξανά την κάποτε τελειότητά τους, την οποία έχασαν μέσω της αποστασίας τους από τον Θεό στον πνευματικό κόσμο. . .  Αλλά την ανθρωπότητα βάραινε πολύ ακριβώς αυτή η κάποτε αποστασία της από τον Θεό. . .  Τη βάραινε η ενοχή μιας αμαρτίας που δεν βάραινε τον άνθρωπο Ιησού. . .  η ενοχή μιας αμαρτίας που τραβούσε ξανά και ξανά προς τα κάτω και τους ανθρώπους με καλή θέληση, που έδωσε και σε έναν άλλο κύριο το δικαίωμα να εμποδίσει την άνοδό τους. . .  Επρόκειτο για έναν κύριο εχθρικό στον Ιησού, που στερόταν οποιασδήποτε αγάπης και που για αυτό το λόγο εμπόδιζε με κάθε τρόπο να ζήσουν με αγάπη τους ανθρώπους, που μέσω της προπατορικής αμαρτίας είχαν γίνει ιδιοκτησίες του. . .

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν μάλιστα να αποδεχτούν, όχι όμως να πραγματοποιήσουν τη διδασκαλία αγάπης του Χριστού όσο βρίσκονταν ακόμα κάτω από τον έλεγχο εκείνου που ευθύνθηκε κάποτε για την πτώση τους. Συνεπώς έπρεπε πρώτα να τσακιστεί η εξουσία αυτού, έπρεπε πρώτα να απελευθερωθούν οι άνθρωποι από αυτόν, έπρεπε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν το δρόμο προς τα πάνω, έπρεπε να τους βοηθήσει ένας. . .  επειδή μόνοι τους ήταν πολύ αδύνατοι, ακόμα και τότε που ήταν πρόθυμοι. . .

Έπρεπε να απαλλαχθούν οι άνθρωποι από το βάρος που τους κρατούσε δεμένους στο δεσμοφύλακά τους. . .  Και αυτό το βάρος, η ενοχή της αμαρτίας της κάποτε εξέγερσής τους κατά του Θεού. . .  δεν μπορούσαν να το εξιλεώσουν μόνοι τους, γιατί ήταν τεράστιο και γιατί θα είχε εμποδίσει αιώνια την άνοδό τους προς τον Θεό. . .  Για το λόγο αυτό ο Ιησούς επωμίστηκε αυτή την αποστολή για τους ανθρώπους. . .  για τους πεσμένους Του αδελφούς. . .  επωμίστηκε την αποστολή να εξιλεώσει την ενοχή και να λυτρώσει τους ανθρώπους από τον έλεγχο του αντιπάλου.

Αφού ο Ιησούς ήταν επίσης ένα Ον που εκπορεύτηκε από την αγάπη του Θεού όπως ο αδελφός Του ο Εωσφόρος. . .  Και ως ένα αγγελικό πνεύμα που παρέμεινε με τον Θεό, κατάλαβε τη μεγάλη συμφορά των πεσμένων πνευμάτων και την αδυναμία τους να ελευθερωθούν από αυτή τη συμφορά μέσω της δικής τους δύναμης, εφόσον δεν βοηθηθούν. . .  Και η υπέρμετρη αγάπη Του προσφέρθηκε για αυτή την παροχή βοήθειας: Πρόσφερε να ενσαρκωθεί μέσα στον άνθρωπο Ιησού στη Γη και να χρησιμεύσει για  περίβλημα στην αιώνια Θεότητα. . .  στην αιώνια Αγάπη, η Οποία ήθελε να εξιλεώσει εκείνη την ενοχή της αμαρτίας διά ενός εξιλαστήριου έργου που θα εκτελούσε μέσα στον άνθρωπο Ιησού. . .

Μόνο μετά το λυτρωτικό έργο ήταν εφικτό για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν και να ανεβούν από το σκοτάδι διά της έμπρακτης αγάπης, διά της πραγματοποίησης της διδασκαλίας που κήρυξε ο Ιησούς στη Γη. Αφού πριν οι άνθρωποι δεν θα ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό, γιατί ήταν ακόμα δεμένοι, γιατί η θέλησή τους εξαιτίας του βάρους της αμαρτίας ήταν τόσο εξασθενισμένη ώστε θα είχαν πέσει ξανά και ξανά διά της επιρροής του αντιπάλου. Οι ψυχές ανήκαν σε αυτόν και δεν θα τις είχε παρατήσει  εθελοντικά. Ο Ιησούς όμως πλήρωσε για την ενοχή μέσω των παθών και του θανάτου Του στο σταυρό. . .

Η θεϊκή Αγάπη, η Οποία ενσαρκώθηκε μέσα στον άνθρωπο Ιησού, εξιλέωσε η Ίδια την ενοχή, με αποτέλεσμα να απελευθερώθηκαν οι άνθρωποι. . .  μόλις αναγνωρίσουν τον Ιησού ως τον θεϊκό Λυτρωτή και χρησιμοποιήσουν το έργο ελέους Του για τον εαυτό τους. . .  μόλις πιστέψουν ότι ο Θεός μέσα στον Ιησού φρόντισε τους ανθρώπους για να τους κάνει εφικτό το δρόμο της επιστροφής σε Εκείνον. . .  μόλις ακολουθήσουν τον Ιησού, μόλις ζήσουν τη ζωή τους με αγάπη και διαμορφώσουν τον εαυτό τους και πάλι σε αυτό που ήταν στην αρχή. . .  όντα γεμάτα φως και δύναμη που ενοποιήθηκαν με τον Θεό διά της αγάπης  [Ο χρόνος των ρημάτων «απελευθερώνομαι» και «ενοποιούμαι» είναι παρελθοντικός στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο. Χρησιμοποίησα επομένως αόριστο στη μετάφραση, παρόλο που μου φαίνεται ότι είναι λάθος γραμματικά και από την άποψη του νοήματος. Σημείωση της μεταφράστριας.]. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6440                31-12-1955

Αγάπη - θεϊκή αρχή. . .

Η θεϊκή αρχή είναι η αγάπη. . .  και ό,τι κινείται μέσα στην αγάπη μπορεί να αποκαλείται θείο. Όπου όμως επικρατεί η έλλειψη αγάπης, εκεί είναι η αντίπαλη στον Θεό αρχή, εκεί ενεργεί εκείνος το είναι του οποίου έχασε τη θεϊκή του φύση διά της αποστασίας του από τον Θεό, εκείνος που αντέστρεψε τα πάντα μέσα του και έγινε ο αντίθετος πόλος του Θεού. Το τι όμως σημαίνει να βρίσκεται κανείς μέσα στην περιοχή του μπορεί να εξηγηθεί σε σας τους ανθρώπους μόνο με τον τρόπο ότι είστε παραμορφωμένοι, ότι έχετε μόνο λίγες ή δεν έχετε καθόλου γνώσεις και ότι βαδίζετε χωρίς δύναμη, πράγματα που διαθέτει άφθονα ένα θείο ον.

Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτή την κατάσταση χωρίς φως και δύναμη, μπορείτε να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας και πάλι σε όντα με θεϊκές ικανότητες. Μπορείτε να αποκτήσετε έναν πλούτο φωτός και δύναμης και να τον χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα, στην περίπτωση που αφήνετε να επικρατεί μέσα σας η αρχή της αγάπης, στην περίπτωση που απαρνηθείτε συνειδητά εκείνον που στερείται οποιασδήποτε αγάπης. . .  Σας είναι εύκολο να το κάνετε αυτό εάν κινηθείτε πάντα μόνο μέσα στην αγάπη, εάν συνδεθείτε εσωτερικά με την αιώνια Αγάπη. . .

Ο κάθε άνθρωπος που δημιουγρεί αυτό το δεσμό, πρώτα μέσα στις σκέψεις του, θα αισθανθεί να του εισρέει ένα ρεύμα αγάπης, αφού με μαλακή την καρδιά του θα αισθανθεί παρακινημένος να ασκήσει την αγάπη. Απαιτείται μόνο ο δεσμός με τον Θεό, γιατί αυτός σημαίνει το άνοιγμα της καρδιάς του ανθρώπου για το ρεύμα αγάπης του Θεού, το οποίο είναι η αρχή του μεταμορφωτικού έργου το οποίο θα πρέπει να κατορθώσει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. . .  Με την κάθε καλή σκέψη ο άνθρωπος στρέφεται στον Θεό, με την κάθε κακή σκέψη αφήνεται στον αντίθετο πόλο Του. . .  Η κάθε καλή σκέψη είναι μια πηγή δύναμης, η κάθε κακή σκέψη μια εξασθένιση, και τα δύο έχουν αποτελέσματα στην ψυχή του ανθρώπου, στην ποιότητά της.

Μέσα στον άνθρωπο πολεμούνται συνήθως οι καλές και οι κακές σκέψεις, γιατί η πνευματική σφαίρα του ανθρώπου είναι χωρίς φως και γεμάτη κακές σκέψεις και πόθους, ενώ μέσα στην ψυχή του σιγοκαίει και ο σπινθήρας φωτός και αγάπης από τον Θεό. Αυτός μπορεί να αστράψει τόσο δυνατά ώστε μπορεί να διώξει ή να αλλάξει κάθε κακή σκέψη. . .  Η αγάπη μπορεί να επικρατήσει απέναντι σε όλες τις κακές ορμές. Πρέπει όμως ο ίδιος ο άνθρωπος να έχει τη θέληση να δημιουργήσει το σύνδεσμο με τον Θεό, τότε και ενεργεί ο Ίδιος ο Θεός και την ενέργειά Του μπορεί να την καθορίζει πάντα μόνο η αρχή της αγάπης. . .  Επομένως ο Θεός κάνει εφικτή στον άνθρωπο τη μεταμόρφωσή του σε ένα θείο ον, αφήνοντας να εισρεύσει το ρεύμα αγάπης Του στην καρδιά ενός πρόθυμου ανθρώπου. . .

Στη Γη επικρατεί η έλλειψη αγάπης, επειδή η Γη είναι το βασίλειο εκείνου που είναι χωρίς αγάπης και που συνεπώς είναι η αντίπαλος του Θεού. . .  Ωστόσο, η ακτίνα αγάπης του Θεού διεισδύει και στην περιοχή εκείνου, οπουδήποτε βρει μια ανοιχτή καρδιά, οπουδήποτε ανάψει ένας άνθρωπος τον σπινθήρα αγάπης μέσα του, οπουδήποτε οι σκέψεις του υψωθούν στον Θεό, τον Οποίο θα αναγνωρίσει ως τον Δημιουργό και Πατέρα του και με τον Οποίο θα συνδεθεί συνειδητά μέσω της θέλησής του. Σε αυτή την περίπτωση το φως της αγάπης του Θεού μπορεί να επενεργήσει με όλη του τη δύναμη και να ανάψει μια φωτιά που δεν μπορεί ποτέ πια να σβήσει. . .

Και η φωτιά θα ακτινοβολήσει ένα φως που θα ξεσκεπάσει όλα τα ελαττώματα, που θα φανερώσει και τις καταστροφές στο βασίλειο του αντιπάλου του Θεού, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να κάνει όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια να δώσει στη ζωή του μια διαφορετική κατεύθυνση και να διαφωτίσει και τους συνανθρώπους για την ελαττωματική κατάσταση, η οποία ωστόσο μπορεί να μετατραπεί σε μια κατάσταση αληθινής ζωής, σε μια κατάσταση γεμάτη φως και δύναμη. . .

Το φως της αγάπης ξεσκεπάζει τα πάντα, και σε έναν άνθρωπο που βλέπει δεν θα είναι πια δύσκολο να πάρει το σωστό δρόμο και θα θέλει να οδηγήσει και τους συνανθρώπους του σε αυτό το δρόμο. . .  Όπου επικρατεί η αρχή της αγάπης είναι πράγματι ήδη το βασίλειο του Θεού, ακόμα και τότε που ο άνθρωπος ζει ακόμα στη Γη. Και μπορούν οι άνθρωποι ήδη στη Γη να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε θεούς, γιατί μέσω μιας ζωής με αγάπη ενώνονται όλο και περισσότερο με τον Θεό και εναρμονίζονται με την πρωταρχική Του φύση, γιατί τότε γίνονται και πάλι αυτό που ήταν στην αρχή, όντα κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση του Θεού μέσα στην αγάπη, στο φως και στη δύναμη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6441                1-1-1956

Διοχέτευση της αλήθειας. . .

Είναι η μοναδική αλήθεια που σας διοχετεύεται ως απόδειξη αγάπης του Θεού, είναι ο λόγος Του, τον οποίο σας μεταδίδει ο Ίδιος από τα ύψη. . .  Και αυτό το λόγο μπορείτε να πιστέψετε πλήρως και μπορείτε να τον αξιολογήσετε ως το λόγο που Εκείνος σας απευθύνει άμεσα και που είναι ακαταμάχητος. Αυτά που σας μεταδίδονται διά του λόγου του Θεού μπορείτε να τα υποστηρίζετε ως την πιο αγνή αλήθεια και μπορείτε να ηλιάζεστε οι ίδιοι μέσα στο φως της αλήθειας, και δεν χρειάζετε να φοβάστε ότι με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθείτε σε λάθος σκέψη. . .  Και μέσω της αναγνώρισης της αλήθειας από τον Θεό θα είστε και ικανοί να κρίνετε καλά την αξία ή την απαξία πνευματικών αγαθών που θα σας φέρουν άνθρωποι. Θα είστε ικανοί να καταλάβετε αν προέρχονται από τον Θεό ή από μια άλλη πηγή. . .

Είστε ικανοί να ξεχωρίζετε την αλήθεια από την πλάνη, αφού σας φέγγει ένα φως που διώχνει κάθε σκοτάδι και που σας επιτρέπει να καταλάβετε κάθε ακαθαρσία που θα μπορούσε να μολύνει το καθαρό πηγαίο νερό, εφόσον δεν απομακρυνθεί. Αυτό που σας δίνει ο Ίδιος ο Θεός είναι αγνό και καθαρό σαν το πιο καθαρό πηγαίο νερό, και αυτό να το προστατέψετε από κάθε μόλυνση. . .  γιατί αλλιώς χάνει τη δύναμη και το αποτέλεσμά του. Και δεν θα έχετε πια ανάγκη τίποτε άλλο από μόνο το νερό της ζωής που εκπηγάζει από εκείνη την πηγή για να γιάνει η ψυχή σας και να διατηρηθεί η υγεία της, για να βρεθεί σε μια κατάσταση ώστε να μπορέσει να μπει στο φωτεινό βασίλειο μετά το θάνατο του κορμιού σας.

Επομένως χρειάζεστε μονάχα την καθαρή αλήθεια από τον Θεό. . .  για να φτάσετε στην αίωνια ζωή. Αυτή την αλήθεια τη βρίσκει ο κάθε άνθρωπος που την επιθυμεί στα σοβαρά, γιατί εκεί ο αντίπαλος του Θεού δεν βρίσκει καμία είσοδο, ακριβώς εξαιτίας της επιθυμίας του ανθρώπου για την αλήθεια, η οποία ισοδυναμεί με την επιθυμία του για τον Θεό. . .  Όπου όμως λείπει αυτή εκεί ο αντίπαλος έχει ελεύθερη πρόσβαση, εκεί μπορεί να ενεργεί ανεμπόδιστα. Και η επενέργειά του θα είναι πάντα να ρίχνει σκοτάδι πάνω στους ανθρώπους και να σβήνει το φως όπου αυτό του είναι δυνατό. . .

Και έχει εύκολα πρόσβαση στις ανθρώπινες καρδιές, επειδή η επιθυμία για την αλήθεια υπάρχει μόνο σπάνια μέσα στους ανθρώπους, κάτι που προκύπτει από το γεγονός ότι άφησαν να πιαστούν μέσα σε ένα δίχτυ από ψέματα και πλάνη και δεν κάνουν από μόνοι τους καμία προσπάθεια να ελευθερωθούν. Αποδέχονται απερίσκεπτα ό,τι τους προσφέρεται σαν αλήθεια και δεν αναρωτιούνται αν έχει αξίωση να αξιολογηθεί ως αλήθεια. . .

Εκείνοι είναι παιχνιδάκι για τον αντίπαλο του Θεού. . .  Μπορεί να κάνει να πυκνώνει όλο και περισσότερο το πέπλο που βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. . .  Μπορεί να τους παρουσιάζει όλο και περισσότερη πλάνη και περισσότερα ψέματα, τα οποία θα αποδεχθούν και πάλι απερίσκεπτα. . .  Δεν πρόκειται για ζωτικό νερό, πρόκειται για ένα θανατικό ποτό το οποίο δέχονται αυτοί οι άνθρωποι, το οποίο δηλητηριάζει τις ψυχές τους και τους κάνει να μπουν στο άλλο βασίλειο εντελώς σκοτεινιασμένες. . .  Τους λείπει οτιδήποτε φως και εντελώς αδύναμες θα πέσουν θύματα του αιώνιου θανάτου, γιατί μονάχα το φως της αλήθειας μπορεί να τις αφυπνίσει στη ζωή, γιατί το φως της αλήθειας μπορεί μόνο να προέρχεται από τον Θεό και όμως δεν το ζήτησαν από Αυτόν.

Πολύ περισσότερο διαδεδομένη στον κόσμο είναι η πλάνη παρά η καθαρή αλήθεια από τον Θεό. . .  γιατί αυτή δεν τη ζητούν οι άνθρωποι, ενώ είναι πάντα ανοιχτοί για εκείνη. . .  Αφού ο αντίπαλος φέρνει στους ανθρώπους τέτοιες σκέψεις και διδασκαλίες τις οποίες να ακούσουν τους αρέσει πολύ και οι οποίες αυξάνουν συνέχεια την πλάνη, με αποτέλεσμα το σκοτάδι να πυκνώνει διαρκώς. Αλλά οι άνθρωποι παίρνουν ανάλογα με τη θέλησή τους, και για αυτό το λόγο ο Θεός μπορεί να παρέχει άφθονα σε σας, αφού επιθυμείτε την αλήθεια και Εκείνος θα σας δίνει πάντα φως για να μπορείτε να διαπεράσετε το σκοτάδι. . .

Θα σας διαφωτίσει στην περίπτωση που θέλουν να διεισδύσουν λάθη μέσα στη σκέψη σας. . .  Δεν θα επιτρέψει να θαμπώσει το φως σας, αλλά θα το κάνει να φέγγει όλο και πιο δυνατά όσο πιο πυκνό είναι το σκοτάδι γύρω σας από  το οποίο θέλετε να ξεφύγετε. . .  Και το πιο δυνατό φως είναι ο λόγος Του, τον οποίο σας διοχετεύει ο Ίδιος από το ύψος, το οποίο μεταδίδει σε εκείνους που Τον αγαπούν και που τηρούν τις εντολές Του. . .  έτσι όπως το υποσχέθηκε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6442                2-1-1956

Η απόρριψη του απευθείας λόγου. . .

Στον εκκλησιαστικό κύκλο μόνο σπάνια θα βρείτε οπαδούς, αφού δεν πιστεύουν ότι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν έναν τόσο ολόψυχο σύνδεσμο μαζί Μου ώστε να είναι ικανοί να ακούσουν τη φωνή Μου. . .  Δεν πιστεύουν ούτε ότι εκδηλώνομαι ο Ίδιος, ότι μιλάω απευθείας στους ανθρώπους, στην περίπτωση που αυτοί μπήκαν στη σχέση των παιδιών [δηλαδή στην περίπτωση που φέρονται στον Πατέρα σαν τα παιδιά Του· σημείωση της μεταφράστριας.], η οποία είναι η προϋπόθεση για να τους μιλάω απευθείας. Κηρύσσουν μάλιστα έναν Θεό της αγάπης, αλλά η πίστη τους στην αγάπη Μου είναι τόσο μικρή ώστε δεν Μου αναγνωρίζουν ούτε την απόδειξη αγάπης να φανερωθώ για να βιώσουν οι άνθρωποι στη Γη την αγάπη Μου πάνω στον εαυτό τους.

Πρόκειται για κενά λόγια χωρίς ζωή τα οποία λένε τότε που Με κηρύσσουν ως Θεό της αγάπης. Και αποδεικνύουν την αψυχία τους ακριβώς διά της απόρριψης του λόγου Μου, ο οποίος τους προσφέρεται από το ύψος μέσω εσάς. Και επειδή απορρίπτουν αυτό το λόγο, δεν μπορούν ποτέ να διαφωτιστούν καλά, δεν μπορούν ποτέ να παραλάβουν φως, δηλαδή να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Βαδίζουν μέσα στο σκοτάδι του πνεύματος, γιατί οι ίδιοι δεν παίρνουν τόσο στα σοβαρά τις εντολές αγάπης τις οποίες τους έδωσα. . .  γιατί δεν ζουν την αγάπη, ακόμα και τότε που αυτή τους κηρύσσεται.

Ο λόγος Μου θα μπορούσε να καλύψει μεγάλα κενά μέσα στις γνώσεις τους, θα μπορούσε να τους αφυπνίσει στη ζωή, γιατί υπάρχουν και στον εκκλησιαστικό κύκλο άνθρωποι που επιδιώκουν με σοβαρότητα την τελειοποίησή τους και γιατί μέσω της αλήθειας του λόγου Μου δείχνεται σε εκείνους ο σωστός δρόμος. Αλλά όσο δεν αναγνωρίζουν τη φωνή Μου ως τη φωνή του Πατέρα, δεν έχουν ακόμα δημιουργήσει το στενό δεσμό μαζί Μου. Και επομένως δεν μπήκαν ακόμα στη σωστή σχέση των παιδιών. . .  κάτι που σημαίνει ότι δεν Μου αφοσιώθηκαν ακόμα εντελώς και ότι δεν Με αφήνουν να τους οδηγώ. . .  ενώ αφήνουν να τους οδηγούν εκείνοι που τολμούν να διεκδικήσουν αυτό το δικαίωμα χωρίς να τους διόρισα.

Εγώ ο Ίδιος θέλω να είμαι Αυτός στον Οποίο να απευθύνονται σε κάθε κατάσταση ανάγκης του σώματος και της ψυχής. . .  Και αν το κάνουν θα τους διοχετεύσω αυτά που έχουν ανάγκη για το σώμα και για την ψυχή τους. . .  Και αφού ο καθαρός Μου λόγος είναι η σωστή τροφή για την ψυχή τους, θα τους το διοχετεύσω μόλις Μου απευθύνουν αυτή την παράκληση. Όσο όμως δεν αποδέχονται τον καθαρό Μου λόγο που τους προσφέρεται από το ύψος, αυτή η επίκληση για τη σωστή ψυχική τροφή δεν Μου στάλθκε ακόμα. . .  αλλά οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με όσα τους προσφέρουν πάλι άνθρωποι. . .  Δεν ζητούν περισσότερα, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, αφού το ένα προκύπτει από το άλλο. . .

Η κάθε σοβαρή παράκληση αποδεικνύει την αγάπη του ανθρώπου για Μένα και εκπληρώνεται μέσω της αγάπης Μου. . .  Και το καλύτερο που μπορώ να προσφέρω σε ένα παιδί της Γης κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής είναι ο λόγος Μου. . .  Μπορεί μάλιστα ο λόγος Μου να ηχήσει παντού σε έναν άνθρωποι που επιθυμεί στα σοβαρά να τον ακούσει και αυτός μπορεί επίσης να τον παραλάβει σε εκείνο τον κύκλο. . .  Αλλά δεν θα τον απορρίψει ποτέ στην περίπτωση που του προσφερθεί ο αγνός Μου λόγος από εσάς. . .  Θα χορτάσει γεμάτος χαρά και λαχτάρα την τροφή την οποία θα καταλάβει ως τονωτική για την ψυχή του. Θα απολαύσει με ευχαριστία την απόδειξη της αγάπης Μου, αλλά δεν θα την απορρίψει, διότι η αγάπη μέσα του φωτίζει και το πνεύμα του και διότι ο λόγος Μου λάμπει για εκείνον σαν ένα φως που δεν θα ήθελε πια να χάσει.

Όσο συναντάτε αντίσταση όταν θέλετε να διαδώσετε το λόγο Μου, έχετε πάντα να κάνετε με τυπικούς χριστιανούς που είναι ακόμα νεκροί στο πνεύμα, που δεν έχουν καμία ζωντανή πίστη, που πρέπει πρώτα να αφυπνιστούν στη ζωή, κάτι για το οποίο απαιτείται η θέλησή τους να δημιουργήσουν ένα στενό σύνδεσμο μαζί Μου. . .  μέσω της έμπρακτης αγάπης ή και . . .  στην περίπτωση που η προθυμία τους για την αγάπη είναι ακόμα αδύνατη. . .  μέσω του διανοητικού συνδέσμου, μέσω μιας προσευχής στον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό τους για βοήθεια στην πνευματική τους ένδεια. Τότε θα φανερωθώ ως ο Πατέρας και θα δώσω στις ψυχές τους αυτό που έχουν ανάγκη, και τότε θα καταλάβουν ξεκάθαρα ότι τους μιλά ο Πατέρας για το καλό τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6443                4-1-1956

Επενέργεια των σκοτεινών δυνάμεων. . .

Είναι τρομερή η επενέργεια των κακών δυνάμεων κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. Ο πρίγκιπας του σκότους τις ωθεί αδιάκοπα να δημιουργούν σύγχυση. Και εξαιτίας του σκοτεινού πνεύμα των ανθρώπων αυτής της εποχής το πετυχαίνουν πολύ εύκολα, αφού οι άνθρωποι τις ακούν και τις πιστεύουν, ακόμα και αν εκείνες τους παρουσιάζουν τις πιο χοντρές πλάνες και τα πιο χοντρά ψέματα. . .  Τα αποδέχονται ως αλήθεια, με αποτέλεσμα το πνεύμα τους να σκοτεινιάζει όλο και περισσότερο. Αλλά ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να τα καταλάβει ξεκάθαρα ως αυτά που είναι αν μόνο απευθυνόταν σε Μένα τον Ίδιο για φώτιση στις περιπτώσεις όπου κάτι του φαίνεται ύποπτο. . .  Η πνευματική αλαζονεία των ανθρώπων όμως έχει αυξηθεί τόσο ώστε δεν θεωρούν αναγκαίο να κάνουν αυτή την ερώτηση. . .  αλλά είναι πεπεισμένοι για την τιμιότητα εκείνων που τους δίνουν τη μεγαλύτερη πλάνη.

Η έλλειψη γνώσεων των ανθρώπων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο αντί να διορθωθεί. . .  Αλλά σας προφήτεψα ότι θα εμφανιστούν πολλοί ψευδοπροφήτες και ψευδοχριστοί, ότι θα σας παρουσιάσουν θαύματα τα οποία θα κάνει ο αντίπαλος. . .  Σας παραίνεσα να μην τους πιστέψετε. . .  Ωστόσο, εσείς οι άνθρωποι δεν πρέπει να απορρίψετε τον καθένα ως ψευδοπροφήτη, αλλά πρέπει να εξετάσετε στα σοβαρά τη γνησιότητά τους. Πρέπει να πιστέψετε ότι θα εμφανιστούν και αληθινοί προφήτες που θα θέλουν να σας βοηθήσουν για το καλό της ψυχής σας. . .

Δεν πρέπει να αποδεχτείτε τον καθένα, ούτε πρέπει να απορρίψετε τον καθένα που θα σας συστηθεί ως προφήτης στην υπηρεσία Μου. . .  Έχετε όμως βέβαια γνωρίσματα ενός γνήσιο προφήτη, δηλαδή ότι βαδίζει με μην εντυπωσιακό τρόπο και ότι σας κηρύσσει το λόγο Μου, ότι σας επισημαίνει το τέλος, ότι σας δίνει με πλήρη ανιδιοτέλεια όσα παραλαβαίνει απευθείας από Μένα. . .  έτσι όπως το έκανα ο Ίδιος όταν βάδισα στη Γη.

Οι απεσταλμένοι Μου δεν εμφανίζονται με αίγλη και μεγαλοπρέπεια, οι απεσταλμένοι δεν θα βαδίσουν ανάμεσα σε σας τους ανθρώπους διαφορετικά από ό,τι το έκανα Εγώ ο Ίδιος. Και Εγώ δεν θα κρυφτώ ποτέ πίσω από υψηλά και υψηλότατα αξιώματα, δεν θα φανερωθώ ποτέ μέσω τέτοιων ανθρώπων που βρίσκονται στην κορυφή εγκόσμιων οργανώσεων. Αφού αυτοί δεν Με ακολουθούν με το σωστό τρόπο, ο Οποίος ήμουν εντελώς άπορος και λιτός και τον Οποίο τραβούσαν όσοι ήταν φτωχοί και αδύναμοι και υπόφεραν. . .

Θα μπορούσα μάλιστα να εμφανιστώ εκεί αν εκείνοι οι άνθρωποι υψηλού αξιωμάτων αποδείκνυαν ότι Με ακολουθούν πραγματικά αρνούντας ολόκληρη την εξωτερική μεγαλοπρέπεια. . .  αν ενεργούσαν στη σιωπή και αν αποστασιοποιούνταν σαφώς από τα παραδοσιακά έθιμα. . .  αν άκουγαν τη φωνή του πνεύματός τους και άφηναν να οδηγηθούν. . .  για να είναι με ήσυχη φροντίδα στοργικοί πατεράδες για τους φτωχούς, τους αδύναμους και όσους υποφέρουν, για να ανακουφίσουν την ένδεια και να βαδίσουν πραγματικά στο δρόμο της ακολουθίας Μου, υποστηρίζοντας την καθαρή αλήθεια, την οποία βλέπει ξεκάθαρα μέσα του ένας άνθρωπος τον οποίο γεμίζει το Πνεύμα. . .  Αλλά ο αντίπαλός Μου τα εμποδίζει αυτά και τους ξεγελά με πράγματα που τους κάνουν να βουλιάξουν ακόμα περισσότερο μέσα στο πνευματικό σκοτάδι. . .

Ο αντίπαλός Μου έχει μεγάλη εξουσία πριν το τέλος, αλλά δεν θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει όπου βρίσκει την αντίσταση: τον ολόψυχο σύνδεσμο μαζί Μου διά της ανιδιοτελούς έμπρακτης αγάπης. Αλλά αυτή θα εκφραζόταν με διαφορετικό τρόπο, αφού δεν φαίνεται εξωτερικά, δεν διακρίνεται, δεν στηρίζει μια δύναμη που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Αφού ένα πνεύμα που φωτίζεται διά της αγάπης καταλαβαίνει ξεκάθαρα το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων και την αιτία του. . .  Και ένας άνθρωπος το πνεύμα του οποίου έχει φωτιστεί δεν μπορεί να πρεσβεύσει την αναλήθεια, αλλά κάνει εκστρατεία εναντίον της. . .

Μην αφήνετε να γοητευτείτε και ζητήστε Μου διαφώτιση στην περίπτωση που έχετε αμφιβολίες. Αλλά μην αποδέχεστε ό,τι σας παρουσιάζει ο αντίπαλός Μου για να σκοτεινιάσει ακόμα περισσότερο το πνεύμα σας. Όπου φέγγει ένα δυνατό φως είναι η αλήθεια, εκεί εκδηλώνομαι Εγώ, εκεί θα εμφανιστούν οι προφήτες Μου, οι οποίοι θα σας προειδοποιήσουν και θα σας νουθετήσουν και  θα στιγματίζουν ξανά και ξανά τις ενέργειες του αντιπάλου Μου. . .  Μέσα στη κίνηση του κόσμου όμως δεν βρίσκει κανείς την αλήθεια, το φως. . .  και εγκόσμιο είναι ό,τι εκπέμπει το ψεύτικο φως του, που δεν κατέχει καμία λαμπρότητα. . .  Αλλά όπου φέγγει το φως, εκεί εμφανίζομαι ο Ίδιος, εκεί είναι η αλήθεια, εκεί είναι το Πνεύμα Μου, και αυτό φωτίζει δυνατά και τις ενέργειες του Σατανά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6444                5-1-1956

Παρηγορητικά λόγια του Πατέρα. . .

Τα βάσανα και οι πόνοι που σας επιβάλλονται κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής σάς βοηθούν να τελειοποιηθείτε, εάν τα υπομείνετε αφοσιωμένοι στο θέλημά Μου. . .  Σκεφτείτε πως ξέρω για τα πάντα και πως ό,τι επιτρέπω να συμβεί μπορεί πάντα να σας επιφέρει μια καλή επιτυχία για την ψυχή σας. Μάλιστα δεν εγκρίνω τις πράξεις εκείνων που σας προξενούν βάσανα ή δεινά, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν την ελεύθερη βούληση και θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν για αυτή τη βούλησή τους. . .

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να προκύψει από τέτοιες πράξεις ζημιά για την ψυχή σας. Μπορείτε να βγείτε από όλα τα δεινά και τα βάσανα χωρίς να ζημιωθεί η ψυχή σας, έχετε όμως τότε και ένα πλεονέκτημα, αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνετε συνδεδεμένοι μαζί Μου διά της αγάπης, ότι δεν θα αφήσετε να παρασυρθείτε σε σκέψεις του μίσους και της εκδίκησης. Πρέπει να υπομείνετε τα πάντα με τη βεβαιότητα ότι τα ξέρω και ότι θα σας βοηθήσω μόλις Μου απευθυνθείτε μέσω της προσευχής. . .  Έχετε έναν Πατέρα στον ουρανό Που αγαπά τα παιδιά Του. . .  Να εμπιστευτείτε με ακλόνητη πίστη στον Πατέρα σας και δεν θα απογοητευτείτε, αφού Αυτός ξέρει πάντα μια διέξοδο, όσο μπερδεμένα και να σας φανούν τα πράγματα. . .  Αφού Εγώ όντως κατορθώνω τα πάντα. . .

Επιπλέον η επενέργεια του αντιπάλου είναι πολύ ισχυρή, αυτό πρέπει πάντα να το θυμάστε. . .  Θέλει να πετύχει να σας θέσει υπό τον έλεγχό του, θέλει να εγκαταλείψετε την πίστη σε Μένα, να απομακρυνθείτε από Μένα και να αφοσιωθείτε σε εκείνον μέσω επίσης κακών πράξεων και απονίας. . .  Μην αφήσετε να σας παρασύρει, κάντε υπομονή και έχετε εμπιστοσύνη στη βοήθειά Μου. . .  Όπου σας πλήξει ο μίσος, ανταποδώστε το με αγάπη· όπου σας φερθούν εχθρικά, ευλογήστε τους στο όνομά Μου. Προφέρτε συχνά και ολόψυχα το όνομά Μου όταν βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα ενισχυθείτε εσωτερικά και θα έχετε τη δύναμη να ανταποδώσετε το κακό με το καλό.

Συνδεδεμένοι μαζί Μου, με εμπιστοσύνη στη βοήθειά Μου, θα είστε ικανοί να καταφέρνετε τα πάντα και η επενέργεια του αντιπάλου Μου θα παραμείνει ανεπιτυχής, μόνο που θα σας ωθήσει όλο και πιο κοντά σε Μένα, ο Οποίος είμαι ο προαιώνιος Πατέρας σας. . .  Και μετά από έντονη προσευχή να παραδοθείτε στα φωτεινά όντα, τα οποίο όλο περιμένουν την επίκλησή σας, τα οποία με εντολή Μου θα σας συμπαρασταθούν τότε, κάτι που δεν πρέπει να το κάνουν πριν να μην τους δώσω εντολή. . .  πριν να μην Μου ζητήσετε στον Ίδιο βοήθεια. . .  Είναι ευτυχισμένα που μπορούν να σας βοηθήσουν, και όπου αισθάνεστε πολύ αδύναμοι και αδύνατοι, εκεί ξεκινά η επενέργειά τους, γιατί βάλθηκαν στο πλευρό σας ως οι οδηγοί σας για να σας προστατέψουν και να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της επίγειας σας πορείας. . .

Δεν είστε ποτέ πολύ αδύνατοι για να προβάλετε αντίσταση στους εχθρούς σας αν μόνο πάρετε πριν το σωστό δρόμο σε Μένα. Γιατί τότε βρίσκονται στο πλευρό σας αμέτρητοι βοηθοί, οι οποίοι ωστόσο δεν πρέπει να παρέμβουν ώσπου να πάρουν εντολή Μου. . .  Γιατί θέλετε να είστε άτολμοι; Υπάρχουν πάντα μέσα που θα σας βοηθήσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. . .  αν απευθυνθείτε με πλήρη εμπιστοσύνη πάντα μόνο στον Θεό σας. . .

Το ποιο όφελος όμως μπορεί να έχει η ψυχή σας από όλες τις δοκιμασίες και από όλα τα βάσανα που σας επιβλήθηκαν δεν μπορείτε να το κρίνετε. Κάποτε όμως θα Μου ευχαριστήσετε για την πορεία στη Γη την οποία έπρεπε να διανύσετε για χάρη της τελειοποίησής σας. . .  η οποία σας απόφερε το στενό δεσμό μαζί Μου, η οποία ήταν μάλιστα Γολγοθάς για σας, αλλά ήταν και μια αφάνταστη ευλογία, στην περίπτωση που διανύσατε την πορεία σας ακολουθώντας Εμένα. . .  Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι δεν υπάρχει καμία κατάσταση έκτακτης ανάγκης που να ήταν τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορούσα να τη διορθώσω. . .  Ένας βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας και μόνο περιμένει την επίκλησή σας. . .  Και η βοήθειά Του πράγματι δεν θα λείπει. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6445                6-1-1956

Το έμβλημα της εκκλησίας του Χριστού. . .

Η ενέργεια του Πνεύματός Μου είναι το έμβλημα της εκκλησίας που ίδρυσα ο Ίδιος στη Γη. . .  Πρέπει να σας λέω ξανά και ξανά ότι μόνο από αυτή αναγνωρίζετε την εκκλησία Μου, ότι είστε μέλη της εκκλησίας του Χριστού μόνο τότε που το Πνεύμα μπορεί να ενεργήσει μέσα σας. . .  τότε που φωτίστηκε η σκέψη σας, ακόμα και αν δεν είστε προορισμένοι να κάνετε εξαιρετικά πράγματα. . .  Αφού η φωτισμένη σκέψη αποδεικνύει τη δύναμη του Πνεύματός Μου, η οποία όμως μπορεί να εκδηλωθεί μόνο τότε που πληρούνται οι προϋποθέσεις. . .  δηλαδή τότε που η ανιδιοτελής έμπρακτη αγάπη δημιούργησε το δεσμό ανάμεσα στον πνευματικό σπινθήρα μέσα σας και το πατρικό του Πνεύμα. . .  Σε αυτή την περίπτωση θα είστε ικανοί να πιστεύετε με ζωντανό τρόπο, αφού η αγάπη μέσα σας αφύπνισε την πίστη σας στη ζωή και το πνεύμα μέσα σας βλέπει τότε ξεκάθαρα ποιες διδασκαλίες ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τις οποίες και θα υποστηρίξετε με πεποίθηση απέναντι στους συνανθρώπους σας.

Για όσο χρονικό διάστημα βαδίζετε ακόμα μέσα στην πλάνη, για όσο χρονικό διάστημα η πίστη σας είναι μόνο μια τυπική πίστη χωρίς ζωή, δεν ενεργεί ακόμα το Πνεύμα μέσα σας και δεν μπορείτε ακόμα να πείτε ότι ανήκετε στην εκκλησία του Χριστού. . .  στην εκκλησία που ίδρυσα ο Ίδιος στη Γη. Ήδη το γενονός ότι εσείς οι άνθρωποι δεν το ξέρετε αυτό ή, στην περίπτωση που σας το λέει κανείς, δεν θέλετε να το πιστέψετε, αποδεικνύει ότι δεν ανήκετε ακόμα στην εκκλησία Μου. Αποδεικνύει ότι το πνεύμα σας είναι αφώτιστο και αποδεικνύει ότι η πορεία σας στη Γη δεν έχει αγάπη, αλλιώς η σκέψη σας θα άλλαζε από μόνη της και θα μπορούσατε να καταλάβετε την αλήθεια αυτών των λόγων Μου. . .

Αφήστε να σας νουθετήσω με σοβαρότητα να ζήσετε τη ζωή σας με ανιδιοτελή αγάπη. . .  Αφού αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να αφυπνιστεί ο πνευματικός σπινθήρας μέσα σας, για να ενεργεί τότε μέσα σας. . .  για να σας χαρίσει την αναγνώριση της αλήθειας. . .  Αλλά μην βασιστείτε σε εσωτερικούς τύπους, μην βασιστείτε σε αυτά που σας λένε οι αφώτιστοι άνθρωποι και που αυτοί υιοθέτησαν και πάλι από αφώτιστους ανθρώπους και τα οποία υποστηρίζουν τώρα αδιάλλακτα σαν την αλήθεια. Προμηθευτείτε μόνοι σας την αλήθεια ζητώντας Μου την. . .

Μην αρκεστείτε σε διδασκαλίες που σας προσφέρονται, αλλά σκεφτείτε τες πριν να τις πρεσβεύσετε και ζητήστε Μου βοήθεια για να καταλάβετε την αλήθεια. . .  Και αν έχετε τη σοβαρή θέληση να μάθετε την αλήθεια, θα οδηγήσω πράγματι σωστά τη σκέψη σας. Γιατί θέλω να φτάσετε στην αλήθεια και κάνω τα πάντα για να σας τη διοχετεύσω. Μόνο την ελεύθερη θέλησή σας απαιτώ και το να επιθυμείτε στα σοβαρά την αλήθεια.

Δεν μπορώ να δώσω τη συγκατάθεσή Μου για τη νωθρότητα της σκέψης σας. Δεν μπορώ να επαινέσω εσάς τους ανθρώπους για το ότι πιστεύετε χωρίς δισταγμούς ό,τι σας λένε άλλοι, χωρίς να πάρετε πρώτα θέση οι ίδιοι. . .  Δεν σας κατακρίνω αν παρά την καλύτερη σας θέληση νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αποδεχτείτε κάτι. . .  ακόμα και αν πρόκειται για την αλήθεια. . .  Αλλά σας κατακρίνω αν αποδέχεστε πράγματα χωρίς να τα σκεφτείτε, γιατί τα πνευματικά αγαθά θα πρέπει να γίνουν πεποίθηση μέσα σας, κάτι που όμως είναι δυνατό μόνο αν ασχοληθείτε μαζί τους διανοητικά και. . .  για να σκεφτείτε σωστά. . .  αν ζητήσετε υποστήριξη από Εμένα τον Ίδιο. . .

Πόσο χαρούμενος Με κάνει μια τέτοια παράκληση, την οποία εκπληρώνω πράγματι, αλλά πόσο σπάνια ανεβαίνει σε Μένα μια τέτοια παράκληση. . .  Και για αυτό το λόγο θα σας είναι αδύνατο να πιστέψετε με ζωντανό τρόπο, θα είναι αδύνατο να ενεργήσει το Πνεύμα Μου μέσα σας, γιατί δεν του δίνετε το δικαίωμα να εκφραστεί. Και για αυτό το λόγο δεν θα μπορώ ποτέ να σας επαινέσω για το ότι ανήκετε στην εκκλησία που ίδρυσα στη Γη, το έμβλημα της οποίας είναι «η ενέργεια του Πνεύματος» μέσα στον άνθρωπο, το οποίο «σας οδηγεί σε όλη την αλήθεια. . .», το οποίο σας κάνει και να καταλάβετε ότι η ζωή σας είναι μάταιη όσο δεν ζείτε μέσα στην αγάπη και συνδεθείτε μαζί Μου διά της αγάπης. . .

                                                                                                                                              Αμήν

 

 

6446                7-1-1956

Η δύναμη του θεϊκού λόγου. . .

Ο λόγος Μου δίνει δύναμη σε όλους όσοι είναι αδύναμοι και επιθυμούν να ενισχυθούν από Μένα. Αφού όταν τους μιλάω ο Ίδιος, τους εισρέει από την Πηγή της δύναμης αυτό που έχουν ανάγκη, επειδή Με γεμίζει η αγάπη για εκείνους που είναι εξασθενισμένοι και δεν μπορούν να σηκωθούν. Ο λόγος Μου περιέχει τη δύναμη που χαρίζει υγεία στους αρρώστους, και άρρωστος είναι ο καθένας που δεν μπορεί να ενεργήσει από την αφθονία της θεϊκής δύναμης, όπως ήταν αρχικά ο προορισμός του. Αφού εσείς οι άνθρωποι είστε όλοι εξασθενισμένοι, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να βαδίσετε στη Γη. Και για το λόγο αυτό έχετε όλοι ανάγκη την παροχή της δύναμης, την οποία όμως μπορείτε να παραλάβετε άφθονα από το λόγο Μου, τον οποίο σας προσφέρω πάντα με αγάπη.

Όσο εσείς οι άνθρωποι περνάτε από το λόγο Μου χωρίς να τον προσέξετε, δεν θα σημειώσετε καμία αξιόλογη άνοδο, εκτός εάν ζήσετε με αγάπη. . .  Τότε όμως παραλαβαίνετε ασυνείδητα το λόγο Μου, αφού είμαι Εγώ ο Ίδιος Που είναι μέσα σας διά της αγάπης και τη φωνή του Οποίου ακολουθείτε όταν σκέφτεστε και δράτε. . .  Όποιος όμως κλείνει το αυτί του στο λόγο Μου, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να εκπληρώσει την πραγματική του αποστολή στη Γη χωρίς το λόγο Μου, θα χάνει όλο και περισσότερο τη δύναμη για να ασκήσει την αγάπη. Αφού η εξασθενισμένη κατάστασή του θα γίνεται όλο και πιο φανερή και θα παρουσιαστεί μέσω της εντελώς αντίθετης στον Θεό σκέψης και πράξης. . .  διότι για μια ζωή σύμφωνη με το θέλημά Μου απαιτείται δύναμη, την οποία δεν κατέχετε από μόνοι σας ως αποτέλεσμα της κάποτε πτώσης σας. Αυτή τη δύναμη ωστόσο την έχετε άφθονα στη διάθεσή σας κατά την επίγεια σας ζωή μέσω της παροχής του λόγου Μου, η αποδοχή του οποίου όμως εναπόκειται σε σας. . .

Μόλις σας μιλάω ανοίγει για σας μια πηγή της χάρης, η οποία ρέει ασταμάτητα, από την οποία ωστόσο πρέπει να αντλήσετε μόνοι σας για να μπορείτε να αναζωογονηθείτε. Από μια πηγή μπορεί να ρέει συνέχεια το πιο δροσερό νερό. . .  αν δεν σκύβετε και ανοίγετε το χέρι και το στόμα σας, δεν θα μπορέσετε να αναζωογονηθείτε. . .  Και έτσι επίσης πρέπει οι ίδιοι να είστε πρόθυμοι να αφήσετε το λόγο Μου να σας εισρεύσει. Μόνο τότε θα καταλάβετε το αποτέλεσμα του λόγου στον εαυτό σας. . .  θα αισθανθείτε δυναμωμένοι σωματικά και ψυχικά, γιατί ο λόγος Μου είναι ο ίδιος δύναμη και έχει πάντα το αποτέλεσμά του στην περίπτωση που μπορεί να διεισδύσει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, δηλαδή στην περίπτωση που αυτός τον ακούει πρόθυμα και τον ακολουθεί. . .

Αφού σας χαρίζει ζωή, θα μπορέσετε να σηκωθείτε από το έδαφος και να είστε δραστήριοι. Και δεν θα σας λείπει ποτέ η δύναμη, γιατί θα μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε Μένα, ο Οποίος σας υποσχέθηκα μέσω του λόγου Μου πάντα τη βοήθειά Μου. . .  Αφού είπα: Παρακαλέστε και θα σας δοθεί. . .  Αλλά πρέπει πρώτα να ακούσετε αυτά τα λόγια Μου, πρέπει να ξέρετε ότι σας τα είπα και για αυτό το λόγο πρέπει πρώτα να τα ακούσετε. Τότε όμως θα ξέρετε τι θα πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που βρεθείτε σε δύσκολη θέση σωματικά και ψυχικά. . .  Τότε θα ξέρετε ότι θα χρειαστείτε μόνο να απευθυνθείτε σε Μένα. Θα ξέρετε ότι έχετε πάντα ένα βοηθό στο πλευρό σας, θα μπορείτε τότε να ζήσετε ολόκληρη τη ζωή σας ανάλογα με τις γνώσεις που σας μετέδωσε ο λόγος Μου. . .

Θα βαδίσετε μέσα στην αγάπη εάν θέλετε στα σοβαρά να κάνετε το λόγο Μου γνώμονά σας. Και διά της αγάπης θα πετύχετε την ωριμότητα της ψυχής σας, γιατί συνδέεστε όλο και περισσότερο μαζί Μου όταν ασκείτε την αγάπη. . .  Πρέπει να ξέρετε για τα πάντα πριν βαδίσετε συνειδητά στον επίγειο σας δρόμο, και αυτές οι γνώσεις σάς μεταδίδει ο λόγος Μου. . .  Και επειδή σας αγαπώ ο λόγος Μου σας χαρίζει ταυτόχρονα τη δύναμη να πραγματοποιήσετε αυτά που απαιτώ από σας μέσω του λόγου Μου. . .  Αφήνετε πάντα να σας μιλάω και θα υπερνικήσετε οποιαδήποτε αδυναμία, αλλά μην Με απορρίψετε αν δεν θέλετε να είστε αδύναμοι και αβοήθητοι για αιωνιότητες. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6448                10-1-1956

Η παραλαβή της αλήθειας προϋποθέτει την αποδέσμευση του ανθρώπου από τις μέχρι τότε γνώσεις του. . .

Από Μένα εκπορεύεται μια ακτίνα του φωτός που δεν μπορεί ποτέ να συσκοτιστεί. . .  που όμως επίσης αποκαλύπτει και φωτίζει ανελέητα ό,τι θα ήθελε μάλλον να παραμείνει κρυμμένο, ό,τι δεν αντέχει το δυνατό φως. . .  Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό της «αλήθειας από τον Θεό» ότι δίνει ένα δυνατό φως σε εκείνον που βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι και επιθυμεί το φως. . .  ότι ένας άνθρωπος λαμβάνει απεριόριστη διαφώτιση, η οποία του δίνετε τότε και την κριτική ικανότητα να ξεχωρίζει την αλήθεια από την πλάνη. . .

Ο κάθε άνθρωπος μεν ισχυρίζεται ότι κατέχει την αλήθεια όταν θέλει να υπερασπιστεί τα δικά του πνευματικά αγαθά. Αλλά όσο υπάρχουν ακόμα άλυτα ερωτήματα, όσο δεν είναι κατανοητά το νόημα και ο σκοπός όσων διαδραματίζονται στη Γη και όσο ο άνθρωπος δεν έχει λάβει γνώση του προαιώνιου σχέδιού Μου, δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί μέσα στην αλήθεια, αφού αυτή του δίνει τις πιο σαφές γνώσεις για τα πάντα. Και αυτή την αλήθεια μπορώ να μεταδώσω στους ανθρώπους μονάχα Εγώ, ο Οποίος είμαι ο Ίδιος η Αλήθεια. . .  Και μπορώ να τη μεταδώσω μόνο σε εκείνους που έχουν μέσα τους μια τέτοια επιθυμία για την αλήθεια ώστε για χάρη της καθαρής αλήθειας Μου ανοίγονται και αφήνουν να τους δώσω ο Ίδιος αυτά που δεν μπορούν να τους δοθούν από αλλού.

Και αυτοί πρέπει να απαλλαχτούν από οποιαδήποτε πνευματικά αγαθά τους διοχετεύτηκαν έως τώρα. . .  Δεν πρέπει να τους βαρύνουν γνώσεις τις οποίες δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν. Πρέπει να Με αναγνωρίσουν τον Ίδιο ως τη μοναδική Πηγή και πρέπει να έρθουν στην Πηγή πεινασμένοι και διψασμένοι, όχι όμως με γεμάτο το στομάχι τους. . .  Αφού δεν θα δώσω νόστιμα εδέσματα σε εκείνους που έχουν ήδη χορτάσει, που ήδη πήραν την τροφή τους αλλού. Θέλω να αναζωογονήσω πεινασμένους και διψασμένους, θέλω να δώσω ένα καθαρό ψωμί και φρέκσο νερό σε εκείνους που έχουν ανάγκη τροφή για τις ψυχές τους. . .  Και αυτή η τροφή θα τους χρησιμεύει πάντα για να αναρρώσουν στην περίπτωση που είναι άρρωστοι, θα δώσει δύναμη σε όσους είναι αδύναμοι. . .  Ωστόσο, δεν θα είχε το αποτέλεσμα να αφυπνίσει στη ζωή εκείνους που έρχονται σε Μένα με γεμάτο το στομάχι τους. . .  Καταλαβαίνετε αυτή τη σύγκριση;

Μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να απαλλαχθούν από προκαταλήψεις, από πνευματικά αγαθά που απόκτησαν με λογικό τρόπο ή που φυτεύτηκαν μέσα τους μέσω δασκαλεμάτων από πλευράς ανθρώπων, μέσω ανταλλαγής ιδεών με ανθρώπους που βαδίζουν μέσα στην πλάνη. . .  κάτι για το οποίο είναι η εξήγηση η χαμηλή πνευματική κατάσταση των ανθρώπων και το πνευματικό τους σκοτάδι. . .  Εάν όμως ο άνθρωπος θέλει να στέκεται στην αλήθεια, απαιτώ από αυτόν την απεριόριστη απομάκρυνση από τις πνευματικές γνώσεις που παρέλαβε πριν. Απαιτώ να έρθει σε Μένα με άδεια την καρδιά του και να Με αφήσει να τη γεμίσω και να μην τρώει πια άλλη τροφή από αυτή που του προσφέρω τώρα Εγώ. . .  Αφού η αγνή αλήθεια από Μένα δεν ανέχεται καμία ανθρώπινη προσθήκη και η πηγή της ζωής Μου θα κλείσει για εκείνον που δεν πληροί τους όρους Μου. . .

Και είναι μάλιστα κατανοητό σε σας τους ανθρώπους ότι ξέρω για τα πιο ενδόμυχα συναισθήματα τις ανθρώπινης καρδιάς και ότι δεν μπορούν να Με ξεγελάσουν τα λόγια κανενός ανθρώπου; . . .  Αλλά η ακτίνα του φωτός Μου θα ανάψει μέσα στον κάθε άνθρωπο και θα διαχύσει και πάλι ένα δυνατό φως, στην περίπτωση που αυτός επιθυμήσει να στέκεται στην αλήθεια. Και θα είναι ικανός να κρίνει αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο πρώτος όμως δεν θα είναι ικανός ούτε να καταλάβει την αλήθεια, γιατί το καθαρό φως σκεπάζεται από το ψεύτικο φως, κάτι που μάλιστα επιτρέπω, γιατί η ίδια η ανθρώπινη θέλησή δίνει σε αυτό την αφορμή.

Όλο και περισσότερο θα χάνονται οι άνθρωποι μέσα στη λανθασμένη σκέψη, αλλά τόσο περισσότερο θα επιμένουν στις ιδέες τους, αφού το σκοτάδι πολεμά το φως, και ιδιαίτερα κατά την εποχή του τέλους, όπου μια ακτίνα αγάπης. . .  η αλήθεια από Μένα. . .  φωτίζει δυνατά τις μηχανορραφίες εκείνου που είναι κατά της αλήθειας. Και αυτό τον πόλεμο τον διεξάγετε εσείς οι ίδιοι οι άνθρωποι. Μόνο εσείς αποφασίζετε αν κινείστε μέσα στην αλήθεια ή μέσα στη λανθασμένη σκέψη. Αφού την αλήθεια μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την παραλάβετε από Μένα εάν κάνετε αυτό που απαιτώ: εάν έρθετε σε Μένα πεινασμένοι και διψασμένοι για να παραλάβετε από Μένα την τροφή για τις ψυχές σας. . .  Τότε θα ανάψει το φως μέσα σας και θα καταλάβετε ξεκάθαρα ότι Εγώ είμαι η Ίδια η αιώνια Αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6449                11-1-1956

Aναγνώριση με πεποίθηση του Ιησού Χριστού. . .

Κανείς δεν μπορεί να ελευθερωθεί από τα δεσμά του Σατανά χωρίς τον Ιησού Χριστό. . .  Ωστόσο, δεν ωφελεί σε τίποτα αν ο άνθρωπος αποκαλεί τον εαυτό του χριστιανό μόνο κατ’όνομα, αν δεν αρνείται συνειδητά τον Ιησού, αλλά πρέπει ο άνθρωπος πρώτα να Του έχει αφιερωθεί στα σοβαρά. . .  Πρέπει να έχει επίγνωση της ενοχής του, πρέπει να καταλάβει τη δική του ατέλεια και να πιστέψει ότι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να τον λυτρώσει από την ενοχή και την αδυναμία του και πρέπει να Τον παρακαλέσει για αυτό συνειδητά. . .  Πρέπει επομένως να σταθεί κάτω από το σταυρό Του. . .

Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να συνειδητοποιήσει ότι η λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού δεν είναι καμία τυπική, γενική πράξη που διαδραματίζεται στερότυπα σε όλους. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο ίδιος πρέπει να συμβάλει κάτι για να συμμετέχει στην λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστού. . .  Ο Ιησούς Χριστός λύτρωσε μάλιστα όλους τους ανθρώπους, δηλαδή κανείς δεν αποκλείεται από το έργο ελέους Του. Ωστόσο, παρά τη θέληση του ανθρώπου δεν γίνεται η λύτρωση. . .  Και για αυτό το λόγο πρέπει ο άνθρωπος πρώτα να εκφράσει τη θέλησή του να λυτρωθεί από Εκείνον. . .  Και επομένως πρόκειται για μια τελείως συνειδητή υπόθεση, η οποία απαιτεί πρώτα να ασχοληθεί ο άνθρωπος διανοητικά με το ζήτημα της ενανρθώπησης του Θεού και του σταυρικού θανάτου του Ιησού Χριστού. Απαιτεί να πρεσβεύσει ο άνθρωπος συνειδητά τον Ιησού Χριστό και να ζήσει στη Γη σύμφωνα με το θέλημά Του. . .

Η αναγνώριση με πεποίθηση του Ιησού Χριστού θα κάνει τον άνθρωπο να επικαλεστεί τη βοήθεια Εκείνου, η οποία θα του παρασχεθεί βέβαια εξαιτίας του λυτρωτικού έργου. . .  Το ότι λυτρώθηκε ο άνθρωπος σημαίνει ότι απελευθερώθηκε από τον έλεγχο εκείνου που τον τραβά προς τα κάτω. . .  Το ότι λυτρώθηκε ο άνθρωπος σημαίνει ότι μπορεί αμέριμνα να επιδιώκει να ανεβεί στα ύψη, κάτι που πριν το σταυρικό θάνατο του Ιησού δεν ήταν εφικτό, αφού ο αντίπαλος του Θεού δεν έδωσε την ελευθερία σε καμία ψυχή. Πόσοι άνθρωποι στη Γη όμως πιστεύουν ότι απλά πρεσβεύοντας τον Ιησού Χριστό με το στόμα τους είναι «χριστιανοί» και έχουν επομένως αξίωση να λυτρωθούν από Εκείνον. . .  Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο γλίτωσαν από την υποτιθέμενη μοίρα εκείνων που κατά την άποψή τους είναι ειδωλολάτρες. . .  Νομίζουν ότι αρκεί η «πίστη» τους στον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο, η οποία όμως είναι μόνο μια τυπική πίστη όσο δεν έχει γίνει η εσωτερική τους μεταμόρφωση σε ζωντανούς χριστιανούς.

Για αυτό το λόγο όμως αυτοί οι τυπικοί χριστιανοί δεν θα είναι ικανοί να προβάλουν αντίσταση όταν εξαναγκαστούν να πάρουν την τελευταία απόφαση. Θα εγκαταλείψουν τότε την πίστη με ελαφριά την καρδιά τους, γιατί εκείνη δεν ήταν ακόμα ζωντανή μέσα τους, και αυτοί θα μαρτυρήσουν ότι είναι και ήταν αληθινοί ειδωλολάτρες που μόνο πήραν ένα λάθος όνομα. . .  Αλλά δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς τον Ιησού Χριστό. . .  Και για αυτό το λόγο αυτή η τελευταία απόφαση σημαίνει πρόσθετα δεσμά που τους βάζει ο αντίπαλος του Θεού. Και για να απελευθερωθούν από αυτά τα δεσμά θα θέλει αφάνταστο μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου κάποτε ο Ιησούς Χριστός θα τους δώσει και πάλι το χέρι Του, το οποίο δεν ήθελαν να δουν σε αυτή τη ζωή και το οποίο συνεπώς δεν έπιασαν. . .

Πόσο εύκολα θα μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι ακόμα να γλιτώσουν από αυτό το μεγάλο κίνδυνο, γιατί παντού στον κόσμο κηρύσσεται ο Ιησούς Χριστός. . .  και παντού πρεσβεύουν άνθρωποι το όνομά Του με μεγάλη πεποίθηση. Ο κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να εντυπωσιαστεί από αυτό και θα μπορούσε να σκεφτεί μια φορά με σοβαρότητα τη σημασία του λυτρωτικού Του έργου. . .  Εφόσον μόνο υπήρχε η σχετική θέληση, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός θα βοηθούσε τον άνθρωπο και θα του υπενθύμιζε τον Εαυτό Του. . .  Θα του μιλούσε ο Ίδιος μέσα στις σκέψεις του και θα του έκανε πράγματι εύκολο να πάρει το δρόμο σε Εκείνο. . .  εάν μόνο υπήρχε η θέληση να πάρει ο άνθρωπος ένα φως σχετικά με αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι πράγματι το πιο σημαντικό για εσάς τους ανθρώπους. . .  Αλλά εκείνος που έχει μια τυπική πίστη δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον άπιστο, αφού είναι το ίδιο μακριά από τον Ιησού Χριστό με το δεύτερο. Και για αυτό το λόγο επικρατούν τα μεγάλα δεινά ανάμεσα στους ανθρώπους και μόνο λίγοι θα γλιτώσουν από αυτά τα δεινά. . . 

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6452                14-1-1956

Τελευταία φάση. . .

Θρησκευτικός αγώνας. . .

Σε λίγο θα εισέλθετε στην τελευταία φάση, αφού έχει έρθει η ώρα που ανακοινωνόταν από την αρχή αυτής της λυτρωτικής εποχής. . .  Και το τέλος αυτής της Γης επίκειται σύντομα και θα βιώσετε σε λίγο όλες τις ενδείξεις που σας ανάγγελλαν ενορατικοί και προφήτες όλων των εποχών. Και έτσι θα πραγματοποιηθούν τα πάντα, γιατί ο λόγος Μου είναι η αλήθεια και γιατί μίλησα ο Ίδιος μέσω του στόματος αυτών των προφητών.

Όλα όσα προέλεγαν οι ενορατικοί και οι προφήτες σχετικά με το τέλος θα έπρεπε μόνο να παροτρύνουν εσάς τους ανθρώπους να δουλέψετε πάνω στην ψυχή σας. Και για αυτό το λόγο υπήρξαν συχνά καιροί κατά τη διάρκεια αυτής της λυτρωτικής περιόδου όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να πιστέψουν ότι το τέλος ήταν κοντά. . .  Και αυτό ήταν επίσης αναγκαίο, επειδή η διαφθορά των ανθρώπων έκανε αληθοφανή μια παρέμβαση από πλευράς Μου, με αποτέλεσμα μερικοί λίγοι να καταπιαστούν με τη δουλειά πάνω στην ψυχή τους και να σωθούν πράγματι για την αιώνια ζωή. . .  Ωστόσο, δεν είχε ακόμα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ο Σατανάς δεν είχε ακόμα αποκτήσει τον απεριόριστο έλεγχο των ανθρώπων, παρόλο που και σε εκείνους τους εποχές δρούσαν στη Γη αληθινοί διάβολοι. Είχε παρασχεθεί στην ανθρωπότητα ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί έπρεπε να ενσαρκωθεί ακόμα πολύ πνευματικό με σκοπό την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του πάνω σε αυτή τη Γη.

Το σωτήριο σχέδιό Μου διαδραματίζεται ανάλογα με το νόμο της προαιώνιας τάξης, και η εποχή δεν θα τερματιστεί ούτε μια μέρα νωρίτερα ή αργότερα, γιατί κατάλαβα από τους αιώνες των αιώνων τι ωφελεί την ανάπτυξη του πνευματικού ή την εμποδίζει. Η επενέργεια του Σατανά όμως παίρνει όλο και χειρότερες διαστάσεις, επειδή πολλά πνευματικά στοιχεία που ήταν φυλακισμένα απελευθερώνονται διά της επιρροής του και ενεργούν τότε σύμφνωα με την επιθυμία εκείνου. Και για αυτό το λόγο αυξάνεται και η σατανική συμπεριφορά των ανθρώπων όσο πιο κοντά είναι το τέλος. . .

Και για το λόγο αυτό ο αντίπαλός Μου πιστεύει ότι είναι τόσο ισχυρός ώστε θα μπορέσει να Με νικήσει εντελώς και στο τέλος δεν θα σεβαστεί πια τα όρια του δικαιώματος άσκησης εξουσίας του που του βάλθηκαν όταν έπεσε στην άβυσσο. Και μόλις έρθει αυτή η στιγμή θα τεθεί τέρμα στην ενέργειά του. . .  Και αυτό σημαίνει το τέλος μιας λυτρωτικής εποχής, σημαίνει τη διάλυση κάθε μορφής, την απελευθέρωση του φυλακισμένου μέσα της πνευματικού και την εκ νέου φυλάκισή του μέσα σε νέες μορφές που ανταποκρίνονται στην κατάσταση της ωριμότητας του πνευματικού. . .

Και αυτή η υπέρβαση των ορίων της εξουσίας θα φανεί ξεκάθαρα και θα είναι για τους ανθρώπους μια σίγουρη ένδειξη του κοντινού τέλους. . .  Αφού ο αντίπαλός Μου θα Με αντιμετωπίσει ανοιχτά, θέλοντας να βιάσει τους ανθρώπους, θέλοντας να τους εξαναγκάσει να Με απαρνηθούν. . .  θέλοντας να καταστρέψει κάθε πνευματικό δεσμό τους μαζί Μου για να θέσει υπό τον έλεγχό του όλους τους ανθρώπους. . .

Όποιος ξέρει για το σκοπό της επίγειας ζωής, ο οποίος συνιστάται στην ελεύθερη απόφαση της θέλησης του ανθρώπου, ξέρει επίσης ότι μια τέτοια γίνεται αδύνατη μέσω του σχεδίου του αντιπάλου Μου, και ξέρει επίσης ότι θα έχει τότε έρθει η στιγμή όπου θα τερματίσω τις εχθροπραξίες του, όπου θα τον αλυσοδεθώ ξανά μαζί με όλους τους οπαδούς του. . .  Και εκείνος θα καταλάβει τώρα και όλες τις προφητείες που αναφέρουν το τέλος. . .  Και επομένως προσέξτε αυτό το τελευταίο έργο του αντιπάλου Μου, από το οποίο θα καταλάβετε ξεκάθαρα σε ποια εποχή ζείτε. . .  Προσέξτε τις προσπάθειες να πάρει στους ανθρώπους οποιαδήποτε πίστη, προσέξτε όλα όσα θα είναι ευδιάκριτα ως η επενέργεια του αντίχριστου. . .  Και προσέξτε ιδιαίτερα τις εχθροπραξίες ενάντια στους ανθρώπους που Με υπηρετούν αληθινά και που επιδιώκουν να διαδώσουν την αλήθεια. . .

Και μόλις δείτε όλα τα σημάδια ενός ερχόμενου θρησκευτικού αγώνα, θα ξέρετε ότι έχετε εισέλθει στην τελευταία φάση της ύπαρξης αυτής της Γης, και τότε προετοιμαστείτε, εσείς που θέλετε να Μου μείνετε πιστοί, και πηγαίνετε με αισιοδοξία και δύναμη σε αυτό τον αγώνα. Και να ξέρετε ότι θα σας προηθηθώ, ότι θα αγωνιστείτε για Μένα και ότι θα είστε και θα μείνετε πράγματι ακαταμάχητοι, παρόλο που θα είστε πολύ λογότεροι από ό,τι η ομάδα του αντιπάλου Μου. . .  Ωστόσο, θα τον νικήσω τον ίδιο και θα τον αιχμαλωτίσω, όταν έρθει η ώρα που προορίστηκε από τους αιώνες των αιώνων. . .  Και εσείς που Μου είστε πιστοί θα βγείτε από αυτό τον αγώνα για να ξεκινήσετε μια νέα ζωή και δεν θα μπορείτε πια να ενοχληθείτε από εκείνον που είναι ο αντίπαλός Μου και που θα μείνει ο αντίπαλός Μου ακόμα για αιωνιότητες. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6453                15 κ. 16-1-1956

Διαφορετικές αναπτυξιακές πορείες των πεσμένων πνευμάτων. . .

Μακριά στο άπειρο ηχεί ο θεϊκός λόγος, αφού αδιάκοπα μιλά ο Πατέρας στα παιδιά και στα πλάσματά Του, αδιάκοπα μεταδίδει σε όλο το οντώδες τη δύναμη που το ζωντανεύει. . .  Όσο το οντώδες είναι ακόμα ατελές, όσο είναι ακόμα δεμένο μέσα στα δημιουργήματα κάθε είδους, παραλαβαίνει μάλιστα τη δύναμη, δεν καταλαβαίνει όμως το λόγο που προέρχεται από τον Θεό. . .  Σε μια ορισμένη κατάσταση ωριμότητας όμως είναι ικανό να τον καταλαβαίνει, και τότε εγγυάται και η επίτευξη της κατάστασης της μακαριότητας. . .  Υπάρχει ωστόσο και οντώδες που είναι μάλιστα ικανό, όχι όμως πρόθυμο να ακούσει το λόγο του Θεού. Παρ’όλα αυτά αυτός ηχεί για εκείνιο το οντώδες, αφού ο σκοπός είναι να αλλάξει η θέλησή του, προκειμένου να επιθυμήσει κάποτε συνειδητά το λόγο του Θεού και να μπορεί να τον παραλάβει. Ο Θεός ο Ίδιος μιλά σε ολόκληρο το οντώδες που κατέχει την ελεύθερη θέληση. . .

Παντού στο σύμπαν υπάρχουν δημιουργίες που περιέχουν πνευματικό [= πνευματικά όντα, πνευματικά στοιχεία· σημείωση της μεταφράστριας] που έχει τη συγκεκριμένη ωριμότητα για να μπορεί να υποδεχτεί το θεϊκό λόγο. Και παντού υπάρχουν φωτεινές οντότητες που είναι πρόθυμες να υπηρετήσουν ως μεσολαβητές, στην περίπτωση που εκείνο το πνευματικό δεν κατέχει ακόμα το βαθμό ωριμότητας για να ακούσει άμεσα το λόγο του Θεού. Από αυτό προκύπτει ότι σε όλους τους κόσμους τα όντα έχουν γνώση του Θεού, του προαιώνιου Δημιουργού και Φορέα της διατήρησης ολόκληρης της πλάσης. . . Και ο βαθμός του φωτός μέσα στον οποίο κινούνται εκείνα τα όνα είναι αποφασιστικός για το πλήθος και το είδος των γνώσεων που τους μεταδίδονται μέσω του λόγου του Θεού. Σε ολόκληρο το άπειρο επομένως είναι διαδεδομένη η αιώνια αλήθεια και ολόκληρο το οντώδες γνωρίζει για τον «έναν Θεό» Που είναι Ον ύψιστης τελειότητας και από τον Οποίο εκπορεύτηκε κάποτε ολόκληρο το οντώδες. . .

Και όμως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στα όντα εκείνων των κόσμων στο σύμπαν και στους ανθρώπους πάνω σε αυτή τη Γη. . .  μια διαφορά που γίνεται κατανοητή μόνο τότε που ξέρει και πιστεύει κανείς ότι η κάποτε αποστασία από τον Θεό των πρωτοδημιούργητων πνευμάτων διαδραματιζόταν κατά τη διάρκεια ατελείωτων χρονικών διαστημάτων. . .  Αυτό σημαίνει επομένως ένα πρωπατορικό αμάρτημα τόσο διαφορετικού είδους και βάθους, ώστε και ο τρόπος της εξιλέωσης, της επαναπροώθησης και οι σχετικοί όροι απαιτούν εντελώς διαφορετικούς κόσμους και δημιουργίες και ότι επίσης τα όντα που ζουν σε αυτές τις δημιουργίες έχουν εντελώς διαφορετική αντιληπτικότητα και ότι πρέπει όλα εκείνα τα όντα να διανύσουν διαφορετικές αναπτυξιακές πορείες για να φτάσουν ξανά στον Θεό.

Αυτές οι γνώσεις ωστόσο δεν είναι αναγκαίες για τους ανθρώπους, θα πρέπει μόνο να τους κάνουν κατανοητό ότι το σωτήριο σχέδιο του Θεού και η ατελείωτη φροντίδα Του δεν επεκτείνονται μόνο στο πνευματικό που είναι ενσαρκωμένο πάνω στη Γη, αλλά ανεξαιρέτως και στις άλλες δημιουργίες. . .  Η φωνή Του όμως αγγίζει τα όντα πάντα έτσι όπως έχουν ανάγκη ανάλογα με την κάποτε ενοχή τους και την απόστασή τους από τον Θεό. . .

Η αποστασία του πρωτοδημιούργητου όντος, του Εωσφόρου, δεν ήταν καμία ξαφνική υπόθεση, αλλά διαδραματιζόταν κατά τη διάρκεια ενός αφάνταστα μεγάλου χρονικού διαστήματος, ώσπου κατέληξε αυτό το ον στην πιο βαθιά άβυσσο. Και οι χαρακτήρες των οπαδών του ήταν επίσης διαφορετικοί, ανάλογα με το βαθμό της αντίστασης του πρώτου όντος στη δύναμη αγάπης του Θεού, η οποία αντίσταση είχε και πάλι αποτελέσματα στα όντα που δημιούργησε ο Εωσφόρος. Η θέληση για αντίσταση βάλθηκε λοιπόν μάλιστα μέσα στο κάθε πλάσμα, είχε όμως διαφορετικούς βαθμούς. . .  Αλλά αυτό το γεγονός δεν συγχωρεί με κανέναν τρόπο εκείνα τα όντα που έπεσαν και τον ακολούθησαν στην άβυσσο. . .  Αφού η ακτινοβολία αγάπης από την πλευρά του Θεού ήταν παρ’όλα αυτά τόσο δυνατή ώστε θα έφτανε να σπάσει τη θέληση για αντίσταση μέσα στα όντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καθόρισε την ελεύθερη θέλησή τους να στραφούν στην Αρχή εκείνης της δύναμης αγάπης. . .

Αλλά και η ακτινοβολία φωτός είχε διαφορετικά αποτελέσματα, έτσι ώστε μερικά όντα κρατούσαν μια αναλαμπή γνώσεων, η οποία τα παρακίνησε να χωρίσουν από τον δημιουργό τους, η οποία μείωσε την πτώση τους στο βάθος, παρόλο που και εκείνα είχαν απομακρυνθεί από τον Θεό με την ελεύθερη θέλησή τους. Για αυτό το λόγο έγιναν αμαρτωλά και εκείνα, μόνο που ο δρόμος τους δεν είναι τόσο ατελείωτος και η επαναπροώθηση αυτών τον όντων δεν θέλει τόσο πολύ χρόνο όπως θέλουν τα όντα από την πιο βαθιά άβυσσο. . .

Αλλά η αναλαμπή γνώσεων που κρατούσαν αυτά τα όντα θα έφτανε για να καταλάβουν την ενοχή της απομάκρυνσής τους από τον Θεό. Η θέλησή τους για αντίσταση στον Θεό όμως ήταν τόσο μεγάλη όπως η θέληση για αντίσταση στον πεσμένο δημιουργό τους. . .  Και αυτή η θέληση για αντίσταση πρέπει επίσης να σπαστεί μέσα τους, κάτι που θα γίνει πολύ πιο εύκολα. Αυτά τα όντα ωστόσο δεν έχουν πρόσβαση στις ευδαιμονίες της κατάστασης των παιδιών του Θεού. . .  Αφού η δική τους μεταμόρφωση προς τα ύψη διαδραματίζεται μέσα σε έργα της δημιουργίας με εντελώς διαφορετική μορφή από τη Γη, η οποία χρησιμεύει για σταθμός εκπαίδευσης για εκείνα τα πνεύματα που έπεσαν πιο βαθιά. . .  Αφού αυτά τα όντα πρέπει να βιώσουν τρομερά εξαγνιστήρια βάσανα πριν να φτάσουν από το έσχατο σκοτάδι σε ένα αμυδρό φως, το οποίο τους δείχνει τότε το δρόμο προς τα ύψη. . .

Πρέπει να πληρώσουν αφάνταστα για την ενοχή τους ήδη στη Γη και η μεταμόρφωση από ένα ον που ελέγχεται τελείως από τον αντίπαλο του Θεού σε ένα ομοίωμα του Θεού είναι μια πράξη της βούλησης την οποία αμείβει ο Θεός με την ύψιστη μακαριότητα, μια πράξη της βούλησης που αποφέρει στο ον την κατάσταση του παιδιού του Θεού, η οποία για αυτό απαιτεί την πορεία του όντος πάνω σε αυτή τη Γη. . .  Ο Θεός όμως διατηρεί συνδέσμους με όλες της δημιουργίες Του, με όλα τα όντα που κατοικούν σε αυτές τις δημιουργίες. . .  Η θέληση των όντων όμως καθορίζει αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν εκείνους τους συνδέσμους, αν γίνουν αυτοί φανεροί. Αφού όπου υπάρχει ακόμα μια θέληση για αντίσταση στην ακτινοβολία αγάπης του Θεού, το φως και η δύναμη αυτής δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. . .

Ασταμάτητα ηχεί ο λόγος Του στο άπειρο. . .  Ως εκ τούτου είναι γνωστό παντού το θέλημα του Θεού, γιατί ο λόγος Του εκφράζει πάντα μόνο το θέλημά Του. . .  Μόνο που πρέπει να υπάρχουν πάντα και παντού μεσολαβητές που να τον ακούσουν από τον Ίδιο τον Θεό και που να το μεταβιβάσουν μετά, είτε σε επίγειες είτε σε πνευματικές δημιουργίες ή στο βασίλειο των πνευμάτων που δεν βρήκαν ακόμα κανένα σταθερό τόπο διαμονής και που παραπλανιούνται, ώσπου να βρουν και αυτά και πάλι έναν τόπο όπου θα πρέπει και θα μπορέσουν να αποδειχθούν καλά. . .  Για αυτά τα πνεύματα πρέπει επομένως επίσης να ηχήσει ο λόγος του Θεού. Αλλά σε εκείνα τα βασίλεια υπάρχει μόνο σπάνια μια ψυχή που είναι ικανή να ακούσει το λόγο του Θεού, εκτός εάν μείνει ανάμεσά τους αγνώριστο ένα φωτεινό ον που έχει ακριβώς εκείνη την αποστολή να μεσολαβήσει. . .

Όλα τα άστρα προσφέρουν τόπους διαμονής στις ψυχές που θα πρέπει να ωριμάσουν, πάντα ανάλογους με τη βούληση και τα προσόντα τους. . .  Αλλά παντού ηχεί ο ίδιος λόγος, η ίδια αλήθεια από τον Θεό. Το τι όμως σημαίνει ότι ενσαρκώθηκε ένα ον στη Γη μπορεί να εξηγηθεί σε σας τους ανθρώπους και πάλι μόνο μέσω του λόγου του Θεού. Και θα το καταλάβετε μόνο τότε που θα έχει τελειώσει η αναπτυξιακή σας πορεία και που θα μείνετε ως μακάρια φωτεινά όντα στις υψηλότερες σφαίρες. . .  όπου τα πάντα θα έχουν γίνει κατανοητά για σας και όπου θα σας γίνει φανερή η ατελείωτη απόσταση από τον Θεό καθώς και ο ατελείωτα μακρύς δρόμος τον οποίο ήδη διανύσατε. . .

Η μικρότερη απόσταση από τον Θεό δεν έχει καμία επιρροή στο βάθος της αγάπης του Θεού για τα πλάσματά Του, αλλά η διαδικασία ωρίμανσης είναι διαφορετική και ο τελευταίος στόχος, η κατάσταση του παιδιού του Θεού, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας ανόδου από το πιο βαθύ βάθος στο ύψος. . .  Ακριβώς η μεγαλύτερη απόσταση, το βάρος αυτής της αμρατίας, είναι ένα χάσμα που φαίνεται τόσο αγεφύρωτο ώστε επομένως απαιτεί ένα βοηθό, και αυτός ο βοηθός. . .  ο Ιησούς Χριστός. . .  κάνει κατορθωτή αυτή την άνοδο.

Ωστόσο, οι μακαριότητες είναι αμέτρητες στο πνευματικό βασίλειο, και όλα τα όντα μπορούν να τα θέσουν υπό την κατοχή τους και να υπηρετήσουν τον Θεό αδιάκοπα μέσα σε αφάνταστη μακαριότητα. Τα παιδιά Του όμως είναι πιο κοντά Του, παραλαβαίνουν την ακτινοβολία αγάπης απευθείας από Εκείνον, ακούν πάντα τη φωνή Του και μεταβιβάζουν το αγιασμένο λόγο Του, αφού αυτά παραδόθηκαν, κατά τη διάρκεια της επίγειας τους ζωής, συνειδητά στο Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό και Αυτός τα τράβηξε κοντά στην καρδιά Του με θερμό έλεος. . .  όπου και θα παραμείνουν μέχρι των αιώνα τον άπαντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6455                20-1-1956

Επηρεασμός από πνευματικές δυνάμεις. . .

Απόκτηση της νομής. . .

Εναπόκειται μόνο σε σας τους ανθρώπους ποιο όφελος να έχετε από την επίγεια σας ζωή. . .  Ο δρόμος σας τον οποίο πρέπει να διανύσετε είναι προορισμένος, σύμφωνα με τη μοίρα σας σάς πλησιάζουν τα γεγονότα με έναν τρόπο ώστε η κάθε μέρα, το κάθε βίωμα και η κάθε σκέψη μπορούν να χρησιμεύσουν  στην τελειοποίηση της ψυχής σας. . .  Αλλά η αξιοποίηση όλων αυτών εναπόκειται εντελώς σε σας, μπορείτε να αφήνετε τα πάντα να καθορίζουν τη σκέψη, τη θέληση και την πράξη σας, έτσι ώστε να κινείστε εντελώς μέσα στη θεϊκή τάξη. Μπορείτε όμως επίσης να κλειστείτε σε κάθε βαθύτερη εντύπωση, μπορείτε να κοιτάξετε την πορεία της ζωής σας από εντελώς εγκόσμια άποψη. Και το αποδεικνύετε αυτό πιστεύοντας ότι μπορείτε μόνοι σας να τα βγάλετε πέρα με τη μοίρα σας ή να οδηγήσετε τη ζωή σας σε διαφορετικές τροχιές.

Η δική σας βούληση είναι αποφασιστική. . .  Και αυτή τη βούληση επιδιώκουν να επηρεάσουν τόσο καλές όσο και κακές δυνάμεις· δυνάμεις που θέλουν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια ζωή μέσα στη μακαριότητα μετά το θάνατο του κορμιού σας, και δυνάμεις που θέλουν να εμποδίσουν τη μεταμόρφωση, την τελειοποίησή σας. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν πάντα μόνο να επενεργούν στη βούλησή σας και το κάνουν με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτές οι δυνάμεις ανήκουν είτε στον Θεό είτε στον αντίπαλό Του. . .  Έχουν πρόσβαση σε σας ανάλογα με τη θέλησή σας, δεν μπορούν ωστόσο να εξαναγκάσουν τη θέλησή σας. . .  Αυτό πρέπει να τονιστεί, δηλαδή ότι εσείς οι άνθρωποι δεν βρίσκεστε κάτω από τον έλεγχό τους, ότι δεν μπορούν να διεισδύσουν στο σπίτι σας παρά τη θέλησή σας, αλλά εσείς οι ίδιοι πρέπει να τους ανοίξετε την πόρτα μέσω της οποίας θα έχουν πρόσβαση σε σας.

Μπορεί η ψυχή σας να ωθείται ακόμα πολύ από το νόμο των παρορμήσεων. . .  Αυτό σημαίνει ότι οι ουσίες της κατά την προηγούμενη ανάπτυξή τους, στην κατάσταση του αναγκαστικού νόμου, δεν εξαγνίστηκαν ακόμα αρκετά, ότι περιέχουν ακόμα πολλά βίαια ένστικτα από εκείνη την κατάσταση. . .  Και το αποτέλεσμα είναι ότι πνευματικές δυνάμεις με ίδια προδιάθεση, δηλαδή όντα που κινούνται επίσης από βίαια ένστικτα, δεν συναντούν την αντίσταση της θέλησης του ανθρώπου όταν προσπαθούν να την επηρεάσουν. . .  Τότε εκείνοι οι «απεσταλμένοι» του αντιπάλου του Θεού επενεργούν πάνω στον άνθρωπο και μάλιστα συχνά επιτυχώς. . .

Θέλουν όμως και οι φωτεινές οντότητες, οι δυνάμεις που είναι δραστήριες με εντολή του Θεού, να κερδίσουν τη βούληση των ανθρώπων, και μπορούν να το πετύχουν επίσης μόνο μέσω της μετάδοσης σκέψεων. . .  Και ο ίδιος ο άνθρωπος δίνει την αφορμή για το σε ποιες σκέψεις επιτρέπει την είσοδο. . .  Μόλις παρά τις ορμές που τον επηρεάζουν ενδίδει στις προσπάθεις των φωτεινών οντοτήτων, διώχνει όλα τα κακά πνεύματα που θέλουν να τον βλάψουν. Πρέπει άρα ο άνθρωπος να απελευθερώσει τις ψυχικές του ουσίες από τις ορμές που κολλούν ακόμα πάνω τους, από όλα όσα αντιβαίνουν ακόμα στη θεϊκή τάξη, από όλα τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ακόμα μια αγάπη στραμμένη σε λάθος κατεύθυνση. Αφού για αυτό το σκοπό παρασχέθηκε στην ψυχή η επίγεια της ζωή ως άνθρωπος, δηλαδή για να καθαρίσει. . .  ως ένα αρχικό πνεύμα που κάποτε έπεσε. . .  τον εαυτό της εντελώς από οποιοδήποτε ακάθαρτο που χωρίζει ακόμα αυτό το αρχικό πνεύμα από τον Θεό. . .  Και αυτό το έργο πρέπει να γίνει με την εντελώς ελεύθερη θέληση της ψυχής.

Ο κάθε άνθρωπος είναι εκτεθειμένος στις ενοχλήσεις πνευματικών όντων που προσπαθούν να τον επηρεάσουν διανοητικά. Ωστόσο, παρά τη θέλησή του δεν πρέπει τέτοια όντα να προσκολλήσουν στο κορμί του. Αλλά οι ψυχικές ουσίες που μοιάζουν με εκείνα τα όντα αισθάνονται ευχάριστα την επιρροή αυτών και αρχίζουν να εξεγείρονται. . .  Και η θέληση του ανθρώπου μπορεί να τους διατάξει να σιωπήσουν, αλλά πάντα μόνο τότε που ο Ιησούς Χριστός τού δίνει την αναγκαία ενίσχυση. . .  τότε που ο άνθρωπος παραδίδεται πλήρως στο θεϊκό Λυτρωτή για να τον απελευθερώσει Αυτός από κάθε πνευματική ένδεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6456                21-1-1956

Ο μόνος δρόμος προς τη γνώση. . .

Ένας μεγάλος τομέας έχει ανοίξει για σας που ακούτε το λόγο Μου, ένας τομέας στον οποίο δεν έχουν πρόσβαση άλλοι άνθρωποι, εκτός εάν αποδεχτούν τα σχετικά σας δασκαλέματα και προσπαθήσουν να εξερευνήσουν αυτό τον τομέα με τον ίδιο τρόπο. . .  αφήνοντας να τους δασκαλέψω Εγώ διά του Πνεύματος. Και αυτά που επιθυμείτε να ξέρετε θα σας τα διδάξει. . .  Επομένως απαιτείται για αυτό πρώτα ο σύνδεσμος με Εμένα τον Ίδιο, μόνο μετά μπορούν να πέσουν οι φραγμοί που βάλθηκαν σε σας ως άνθρωποι, τα οποία δεν μπορεί να γκρεμίσει ο νους σας.

Μέσω του ολόψυχου συνδέσμου μαζί Μου όμως επιτρέπετε να ενεργοποιηθούν δυνάμεις μέσα σας τις οποίες κατέχετε μάλιστα όλοι, οι οποίες ωστόσο παραμένουν ανεκμετάλλευτες όσο απομονώνεστε από Μένα. . .  Ο σύνδεσμος μαζί Μου ωστόσο επιτρέπει σε εκείνες τις δυνάμεις να δραστηριοποιηθούν, γιατί ενεργούσαν αρχικά μέσα σας και θα ενεργούν πάντα όταν ακυρωθεί ο χωρίσμος σας από Μένα. . .  Ήσασταν κάποτε γεμάτοι φως και δύναμη, κατείχατε ύψιστες γνώσεις και απεριόριστη εξουσία όσο αφήνατε να σας ακτινοβολεί η δύναμη αγάπης Μου. . .

Ξανά και ξανά πρέπει να ακούτε ότι θα έχετε στη διάθεσή σας απεριόριστα την κάποτε αφθονία φωτός και δύναμης εάν αφήσετε από μόνοι σας να σας ακτινοβολεί ξανά η δύναμη αγάπης Μου, κάτι για το οποίο όμως είναι απαραίτητος ο ολόψυχος σύνδεσμός σας μαζί Μου. Και το ότι βρίσκεται κανείς μέσα σε άφθονο φως σημαίνει επίσης ότι κατέχει πλήρεις γνώσεις όπως τις κατείχε κάποτε. . .  δηλαδή ότι ξέρει για τα πάντα. Τότε σας ακτινοβολεί η αγάπη Μου, το Πνεύμα Μου, και φωτίζει τη σκέψη σας, και όλα τα πέπλα πέφτουν μπροστά στα μάτια σας, οι περιορισμένες λογικές γνώσεις διευρύνονται. Καταλαβαίνετε και αυτά που δεν μπορεί να εξιχνιάσει ο νους του ανθρώπου. . .

Όλοι οι τομείς είναι ανοιχτοί για σας και μπορείτε να καταλάβετε και να εξηγήσετε όλα τα πράγματα για τα οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί να προσκομίσει διαφώτιση από αλλού. . .  για πνευματικά ζητήματα, για την ύπαρξή σας καθώς και για το νόημα και το σκοπό της δημιουργίας. . .  για το Ον η τελειότητα του Οποίου ξεπερνά τα πάντα και το Οποίο δεν μπορεί να αρνηθεί από κανένα σκεφτόμενο άνθρωπο. Τέτοιες γνώσεις θα έπρεπε να είναι ποθητές για όλους σας. . .  Και θα είχατε όλοι πρόσβαση, αλλά χωρίς τον ολόψυχο σύνδεσμο μαζί Μου δεν μπορεί ποτέ να τις παραλάβει κανείς.

Και αφού οι άνθρωποι δεν αφήνουν να φουντώσει μέσα τους ούτε η παραμικρή ακτίνα φωτός, δεν ξέρουν ούτε πόση δύναμη και πόσο φως τούς γέμιζε κάποτε και πόσο φτωχή είναι η κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκονται. . .  Και ούτε που μπορούν να τους μεταδοθούν αυτές οι γνώσεις, γιατί μια μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο προϋποθέτει επίσης μια λάμψη φωτός για να γίνει κατανοητή. Σε αυτό συνιστάται η μεγάλη πνευματική ένδεια, δηλαδή στο ότι εξαρτάται από τη θέληση του ίδιου του ανθρώπου αν θα αλλάξει η χωρίς γνώσεις κατάστασή του, το σκοτάδι του πνεύματός του. . .

Ακόμα και άνθρωποι με υψηλά αναπτυγμένη λογική αρκούνται στο να εξερευνήσουν τομείς που θα πρέπει να χρησιμεύσουν μόνο σε επίγειους σκοπούς, αλλά δεν έχουν καμία επιθυμία για τις γνώσεις που μόνο φέρνουν τη μακαριότητα: για την κατανόηση του σκοπού της ύπαρξής τους και για το αίτιο κάθε ύπαρξης. . .  Και στο τέλος των ημερών τους βρίσκονται στο ίδιο σκοτάδι μέσα στο οποίο ήθραν στη Γη ως άνθρωποι, αφού αληθινό είναι μόνο το βασίλειο το οποίο δεν επιδίωξαν να εξερευνήσουν. . .  γιατί δεν δημιούργησαν κανένα σύνδεσμο μαζί Μου για να μπορούσα να τους επιτρέψω να ρίξουν μια ματιά στο βασίλειό Μου. . .

Χωρίς φως και χωρίς δύναμη έρχεστε στον κόσμο εσείς οι άνθρωποι, από τον οποίο ωστόσο μπορείτε να φύγετε γεμάτοι φως και δύναμη, αν μόνο αφήσετε να σας ακτινοβολεί η αγάπη Μου. . .  Η κάθε ερώτηση μέσα στις σκέψεις σας θα σας αποφέρει ήδη μια ακτίνα φωτός, η οποία θα σας παρακινήσει να συνάψετε επαφές μαζί Μου, οι οποίες θα σας εξασφαλίσουν τη μπόλικη παροχή της δύναμης αγάπης. . .  Και για αυτό το λόγο θα ήταν δυνατό για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από την επίγεια του ζωή σε φωτεινή πνευματική κατάσταση. Αλλά όπου ο επίγειος κόσμος δεν επιτρέπει να αναδυθούν τέτοιες ερωτήσεις, εκεί το φως δεν μπορεί να σπάσει το σκοτάδι. Ο επίγειος κόσμος μάλλον θα το αυξήσει, ο άνθρωπος δεν έχει επίγνωση του σκοπού της ύπαρξής του, και επειδή δεν επιθυμεί διαφώτιση, δεν μπορεί να του χαριστεί κανένα φως. . .  Αλλά πλούσιοι είστε εσείς που επιδιώξατε να διεισδύσετε σε έναν τομέα τον οποίο μπορείτε τώρα να εξερευνήσετε, όπου οδηγείστε από το Πνεύμα Μου. . .  Τότε θα στέκεστε μέσα στο φως και δεν θα χρειάζεται πια να φοβάστε κανένα σκοτάδι. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6457                22-1-1956

Δεινά που διδάσκουν τον άνθρωπο να προσεύχεται με το σωστό τρόπο. . .

Σε όλους σας παρέχω την προστασία και τη βοήθειά Μου εάν Μου τις ζητήσετε. Και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να χαθεί κανένας άνθρωπος που έχει τέτοια πίστη ώστε επικαλείται το έλεός Μου όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αυτόν πράγματι δεν θα τον αφήσω να χαθεί, αφού μια τέτοια επίκληση αποδεικνύει ότι εκείνος Με πιστεύει. Λόγια τα οποία λέει μόνο το στόμα ωστόσο δεν είναι επίκληση σε Μένα, γιατί η καρδιά του ανθρώπου μένει αμέτοχη, ενώ αξιολογώ πάντα μόνο αυτά που ανεβαίνουν σε Μένα μέσα στο πνεύμα και στην αλήθεια.

Αλλά μπορεί και οι λεγόμενοι τυπικοί χριστιανοί κατά καιρούς μεγάλων δεινών να στείλουν πάνω σε Μένα επικλήσεις που προέρχονται από την καρδιά τους, μπορεί και τέτοιοι χριστιανοί να νιώσουν μέσα τους τη βεβαιότητα ότι υπάρχει ένας Θεός Που μπορεί να τους βοηθήσει, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε Εκείνον. . .  Και αυτή την πίστη τους δεν θα την απογοητεύσω. . .  Και η προσευχή ενός μεμονωμένου ανθρώπου που στέλνεται πάνω σε Μένα με αυτό τον τρόπο, δηλαδή στο πνεύμα και στην αλήθεια, θα πετύχει περισσότερα από τα λόγια του αέρα που είναι οι προσευχές ενός πλήθους ανθρώπων, οι οποίοι χρησιμοποιούν μόνο κενές διατυπώσεις και δεν βρίσκουν τον ολόψυχο σύνδεσμο μαζί Μου, η πίστη των οποίον σε Μένα είναι νεκρή, χωρίς δύναμη και ζωή. . .

Και εσείς οι άνθρωποι θα καταλήξετε σε τόσο δύσκολες συνθήκες όπου μονάχα Εγώ θα μπορέσω να σας βοηθήσω. Και τότε θα δείξει ποιος θα δημιουργήσει τη σωστή σχέση μαζί Μου, ποιος θα Μου απευθυνθεί από όλη του την καρδιά και θα ζητήσει τη χάρη Μου. Μόνο μια εντελώς ανέλπιδη κατάσταση μπορεί να κατορθώσει να Με επικαλεστούν με τέτοιον τρόπο όσοι έχουν αδύνατη ή δεν έχουν καμία πίστη, μόνο μια κατάσταση όπου φαινομενικά δεν υπάρχει πια ούτε η παραμικρή πιθανότητα για σωτηρία. . .  Τότε μπορεί ο άνθρωπος να σκεφτεί Εκείνον  Που έχει εξουσία και για τον Οποίο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. . .

Και τότε πέφτουν όλα τα εξωτερικά περιβλήματα, τότε ο άνθρωπος βρίσκεται φτωχός και ταπεινός απέναντι σε Εκείνον τον Οποίο δεν ήθελε να αναγνωρίσει, τον Οποίο ωστόσο δεν μπορούσε ούτε να αρνηθεί με πεποίθηση. Και τότε Του απευθύνεται με λόγια που ψελλίζει η καρδιά του, ακόμα και αν μείνει βουβό το στόμα του. Και αυτός δεν θα το μετανιώσει ποτέ στην αιωνιότητα. . .  Θα ευλογίσει κάποτε τα μεγάλα δεινά που του έφεραν το φως της κατανόησης, γιατί δημιούργησε συνειδητά το δεσμό μαζί Μου, με αποτέλεσμα ότι μπόρεσα να τον ακούσω και να εισακούσω τις παρακλήσεις του.

Μια φοβούμενη καρδιά παρακινείται πιο εύκολα να αφήσει να πέσουν τα αδιάλλαχτα περιβλήματα γύρω της, ξεπροβάλλει με όλη της την αδυναμία και Με πλησιάζει, τον Οποίο αναγνωρίζει ξαφνικά μέσα στα μεγάλα της δεινά. . .  Αλλά πρέπει να υπάρχει μέσα της ακόμα μια σπιθίτσα πίστης που είχε θαφτεί και που λάμπει τότε, εξαιτίας των μεγάλων δεινών, σαν ένα μικροσκοπικό αστέρι ελπίδας. . .  Ωστόσο, όποιος είναι άπιστος δεν βρίσκει το δρόμο σε Μένα ούτε μέσα στις έσχατες δυσκολίες, εκτός εάν τον παρακινήσει η δύναμη της πίστης ενός συνανθρώπου να αφοσιωθεί επίσης σε μια Δύναμη την Οποία δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει. . .

Ξέρω για την κάθε σκέψη και τη λαμβάνω υπόψη Μου. Και όποιος αφήσει ακόμα να σωθεί, πράγματι δεν θα τον αφήσω να χαθεί, αφού αγαπώ και φροντίζω αδιάκοπα τους ανθρώπους αυτής της Γης για να Με βρουν ακόμα πριν το τέλος. . .  Για αυτό το λόγο, ό,τι και να συμβεί θα πρέπει να συμβάλει στο να Με αναγνωρίσουν οι άνθρωποι, στο να συνάψουν συνειδητά επαφές μαζί Μου, γιατί έτσι δεν θα χαθούν αιώνια. . .

Εσείς το πνεύμα των οποίων έχει αφυπνιστεί, να θεωρήσετε ότι όλα τα συμβάντα της ερχόμενης περιόδου θα χρησιμεύσουν μόνο στο να σωθούν τα πεσμένα όντα. . .  Αφού θα γίνουν ακόμα πολλά που θα σας κάνουν να τρέμετε. . .  Και οι άνθρωποι θα τείνουν να αρνηθούν έναν Θεό της αγάπης. Εσείς όμως ξέρετε περί τίνος πρόκειται. . .  ότι εφαρμόζω κάθε δυνατό μέσο για να παρακινήσω τους ανθρώπους να Με επικαλεστούν  από την καρδιά τους. . .  και ότι για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσω και μέσα που θα σας κάνουν να αμφισβητήσετε την αγάπη Μου, εσείς οι άνθρωποι, ενώ παρ’όλα αυτά καθοριστική είναι μονάχα η αγάπη Μου. Αφού θα ήθελα να γλιτώσω τις ψυχές από μια εκ νέου φυλάκιση, από πολύ μεγαλύτερα βάσανα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6459                24-1-1956

Παράκληση για τον Εωσφόρο. . .

Σε κανένα ον δεν του στερώ την αγάπη Μου, όσο βαθιά και να έπεσε, όσο μακριά από Μένα και να είναι. . .  Αφού εκπορεύτηκε κάποτε από την αγάπη Μου και θα παραμείνει αιώνια μέσα στην αγάπη Μου. Και αυτό ισχύει επίσης για το πρωτοδημιούργητο ον, ο αμαρτωλός χαρακτήρας του οποίου το απομάκρυνε ατελείωτα από Μένα. . .  η αλαζονεία του οποίου είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στην πιο βαθιά άβυσσο, έτσι ώστε θα χρειαστεί αιωνιότητες ώσπου να Με ξαναβρεί. . .  ώσπου να γυρίσει πίσω στο πατρικό του σπίτι και να το αποδεχτώ ξανά ως το γιο Μου. . .  ώσπου να έχω και πάλι ολόκληρη την αγάπη και εκείνου.

Αυτό το ον ήταν προορισμένο για την ύψιστη μακαριότητα από τους αιώνες των αιώνων, και για αυτό το λόγο είχε δημιουργηθεί κατ’εικόνα Μου και μπορούσε να διαθέσει απεριόριστα το φως και τη δύναμη, με αποτέλεσμα η μακαριότητά του να ήταν επίσης απεριόριστη. Το γεγονός ότι έπεσε αυτό το ον το έκανε αμαρτωλό σε ένα βαθμό τον οποίο δεν μπορείτε να φανταστείτε με τίποτα, εσείς οι άνθρωποι. Αφού είχε ύψιστες γνώσεις, αμάρτησε συνειδητά ενώπιον του Δημιουργού και Πατέρα του, τον Οποίο μάλιστα κατάλαβε ως την αρχή του, τον Οποίο ωστόσο δεν ήθελε να αναγνωρίσει. . .  Αυτή ήταν η αμαρτία του, γιατί αρνούντας να Με αναγνωρίσει, απόρριψε την αγάπη Μου και δημιούργησε με αυτό τον τρόπο την απύθμενη απόσταση από Μένα. Έκανε τον εαυτό του συνειδητά αντίπαλό Μου, εχθρό Μου, και πολεμούσε εναντίον Μου από τότε και μετά. . .

Μια επιστροφή εκείνου του όντος θέλει αιωνιότητες, γιατί πρέπει να επιστρέψει στον ίδιο δρόμο για να φτάσει σε Μένα και γιατί και η απομάκρυνσή του από Μένα διάρκεσε αιωνιότητες. Πρέπει και εκείνο να ανεβαίνει σκαλί-σκαλί και δεν μπορεί να παραλείψει αυθαίρετα κανένα σκαλί. Μια ξαφνική αλλαγή της θέλησης αυτού του όντος επομένως δεν είναι δυνατή, επειδή δεν Μου επέτρεψε να το αιχμαλωτίσω σαν όλα τα άλλα πεσμένα όντα. Αφού σε εκείνον. . .  στον πρωτοδημιούργητο φορέα του φωτός. . .  του άφησα την ελευθερία του όταν αρνήθηκε να διανύσει την ίδια πορεία μέσα από τη δημιουργία. Αλλά αυτή η άρνησή του έγινε μια εξυπηρέτηση για Μένα καθώς και για το οντώδες για την πτώση του οποίου ευθύνεται. Μου χρησίμευε τότε σαν αντίθετος πόλος σχετικά με την ελεύθερη απόφαση της βούλησης εκείνων των πεσμένων όντων. . .

Και για αυτόν άνοιξε κάθε δυνατότητα για να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι, γιατί και σε αυτόν ανήκει η αγάπη Μου, η οποία δεν τελειώνει ποτέ. Ωστόσο, δεν εξαναγκάζω τη θέληση κανενός όντος να Μου υπακούσει. . .  Αυτή είναι η διαφορά, δηλαδή ότι Εγώ δεν δένω κανέναν μέσω της εξουσίας Μου, ενώ εκείνος κρατά δεμένα τα όντα του. Όταν φυλακίζω το οντώδες μέσα στα έργα της δημιουργίας και του αφαιρώ την ελεύθερη θέλησή του, πρόκειται για ένα έργο της αγάπης Μου για τα δυστυχισμένα όντα, τα οποία μόνο αρπάζω από τον έλεγχό του για να τα κάνω ικανά να αποφασίσουν κάποτε ελεύθερα. . .  Εκείνος ο ίδιος όμως δεν βρίσκεται κάτω από κανέναν έλεγχο, είναι ελεύθερος, και ό,τι κάνει είναι η εσώτατη ορμή του, και αυτή είναι πράγματι κακή. . .  Και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αντίστασή του σε Μένα όσο είναι δυνατός. Μόνο τότε που θα βρίσκεται κάτω στο έδαφος από την αδυναμία του θα Με φωνάξει. . .

Διαφορετικά όμως είναι τα πράγματα για τα όντα τα οποία εκείνος έριξε στην άβυσσο, τα οποία εξαιτίας της απόστασης έχασαν τη δύναμη αγάπης Μου, παρόλο που Εγώ ο Ίδιος δεν τους στέρησα την αγάπη Μου. Αυτά τα όντα θα κρατιούνταν αιώνια στην άβυσσο διά του έλεγχού του αν δεν παραστεκόμουν στα εντελώς αδύναμα και τα αφαιρούσα από την επιρροή του ώσπου να κατέχουν και πάλι αρκετή δύναμη για να μπορέσουν να αποφασίσουν ελεύθερα ποιον κύριο θέλουν να επιλέξουν. Τότε όμως διεκδικεί ο αντίπαλός Μου το δικαίωμά του, το οποίο δεν του αρνούμαι, γιατί τα όντα τον ακολούθησαν κάποτε εθελοντικά. Τότε λοιπόν. . .  στο στάδιο ως άνθρωποι. . .  γίνεται ο πνευματικός αγώνας, ο επηρεασμός της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου από τις καλές ή τις κακές δυνάμεις. . .

Και αυτό τον αγώνα τον αποφασίζει η αγάπη. Η αγάπη θα νικεί πάντα και πρέπει να νικήσει πάντα. . .  Και θα καταλάβετε τώρα ότι και γιατί η παράκληση με αγάπη για αυτά τα πνευματικά όντα που παλεύουν έχει μέγιστη επιτυχία. . .  Θα καταλάβετε ότι η εξουσία Μου δεν πρέπει να παρεμβεί, γιατί δεν εξαναγκάζω κανένα ον. . .  ότι ο αντίπαλός Μου μπορεί πάντα μόνο να αντιμετωπίζεται με αγάπη και ότι αυτή είναι το μόνο όπλο που τον νικεί, που τον αποδυναμώνει, με αποτέλεσμα να δώσει την ελευθερία στο ον που του ανήκει. Το μεγαλύτερο έργο αγάπης για τα ανελεύθερα όντα το έκανε ο Ιησούς Χριστός και άπραξε με αυτό τον τρόπο από τον αντίπαλο όλες εκείνες τις ψυχές που κατάφυγαν κάτω από το σταυρό του. . .  Για να πάρουν όμως το δρόμο για το σταυρό χρειάζονται ακόμα βοήθεια πολλά όντα, η οποία μπορεί να τους παρασχεθεί μέσω της παράκλησης με αγάπη ήδη ελεύθερων ανθρώπων. . .

Η παράκληση με αγάπη είναι ένας μεγάλος παράγοντας σχετικά με τη λύτρωση των ψυχών που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του αντιπάλου Μου. . .  ο οποίος είναι το μοναδικό ον σε ολόκληρο το άπειρο που θέλει να εξουσιάζει και που εξαναγκάζει τα πνευματικά όντα που αρχικά δημιουργήθηκαν με πλήρη ελευθερία, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται κάτω από τον έλεγχό Μου καθ’όσον δεν καθορίζω τη σκέψη, τη βούληση και την πράξη του. . .  Από την πλευρά Μου είναι εντελώς ελεύθερο και αυτό το ον. . .  Ποιον επομένως θέλετε να παρακαλέσετε για αυτό το ον; Και τι άραγε θέλετε να καταφέρετε μέσω της προσευχής σας; Να αλλάξω Εγώ τη θέλησή του;. . .  Να κατευνάσω Εγώ το μίσος του; Να τον παρακινήσω Εγώ να γυρίσει πίσω, κάτι που πρέπει να κάνει εθελοντικά;

Για εκείνον είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι, δεν τον εμποδίζω, αλλά δεν τον εξαναγκάζω με κανέναν τρόπο, ούτε μέσω της αγάπης Μου, γιατί η δική του πτώση ήταν και είναι διαφορετική από την πτώση των όντων που δημιούργησε χρησιμοποιώντας τη δύναμή Μου. . .  και γιατί είναι ο εχθρός εκείνων και τους φέρεται σαν εχθρός, γιατί εμποδίζει να ανακτήσουν αυτά τα όντα την κάποτε ευτυχία και μακαριότητά τους. . .  Με αντιμετωπίζει ως ο εχθρός Μου και φορτώενι στο κεφάλι του τη μια αμαρτία μετά την άλλη όσο κάνει κατάχρηση της εξουσίας του ενοχλώντας το οντώδες στο στάδιο της ελεύθερης θέλησης έτσι ώστε να καταφέρει αυτό το οντώδες την επιστροφή του σε Μένα μόνο διά της βοήθειας του Ιησού Χριστού. . .

Μόνο η αγάπη λυτρώνει από τον έλεγχό του. . .  και αν θέλετε να λυτρώσετε εκείνον, πρέπει να τον αγαπάτε, και αυτό σημαίνει να συνδεθείτε μαζί του. . .  Η δική σας βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε συνιστάται μόνο στο να λυτρώσετε τους οπαδούς του, προκειμένου να αποδυναμωθεί. Αφού δεν θα αλλάξει ποτέ όσο του ανήκουν ακόμα πνευματικά όντα. Μόνο τότε που θα είναι μόνος, τότε που ολόκληρα τα όντα που έριξε κάποτε στην άβυσσο θα έχουν κατορθώσει να ανεβούν ξανά στο ύψος, θα παρατήσει το μίσος, την αλαζονεία και την ανυπότακτη σε Μένα θέλησή του. Και τότε θα μπορέσει να τον πιάσει η αγάπη Μου και θα μπορώ ξανά να του είμαι ένας στοργικός Πατέρας. . .  Αφού τότε θα επιθυμεί ξανά την αγάπη Μου, έτσι όπως ήταν στην αρχή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6460                25-1-1956

Εξαγνισμός των μορίων της ψυχής. . .

Κακά πνεύματα. . .

Όλες οι ουσίες μέσα σας περιέχουν ακόμα ανώριμα πνευματικά στοιχεία, τόσο η υλική σας εξωτερική μορφή, το κορμί σας, όσο και η ψυχή, η οποία συνιστάται από αμέτρητα μικρά ψυχικά μόρια. . .  Όλα αυτά τα μικρά μόρια πέρασαν μέσα από τα δημιουργήματα αυτής της Γης με σκοπό την ωρίμανσή τους και εξαγνίστηκαν μέχρι ένα ορισμένο βαθμό, αλλιώς δεν θα τους είχε επιτραπεί να ενσαρκωθούν ως άνθρωπος. . .  Ωστόσο, αυτός ο εξαγνισμός έγινε μόνο μέχρι ένα ορισμένο βαθμό, ο οποίος είναι ακόμα πολύ μακριά από την τελειότητα. . .

Αυτή την τελειότητα θα πρέπει να πετύχετε κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής. Η ψυχή σας θα πρέπει να φύγει από τη Γη εντελώς καθαρή, δηλαδή διαπερατή από το φως, για να έχει πρόσβαση στο πνευματικό βασίλειο, όπου θα μπορεί να ενεργεί διαρκώς πλημμυρισμένη από το φως και μακάρια. . .  δηλαδή πρέπει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής να οδηγήσει ολόκληρο το ψυχικό-πνευματικό του μέσα στην τάξη που είναι ο θεϊκός νόμος. Ό,τι ανώριμο δεν βρίσκεται ακόμα μέσα σε αυτή την τάξη, περιβάλλει ακόμα την ψυχή σαν ένα περίβλημα που εμποδίζει την πρόσβαση στο φως. . .

Στην κάθε ψυχή όμως δόθκε ένας θεϊκός σπινθήρας που επιδιώκει την τάξη, που θα ήθελε να οδηγήσει τις ακόμα ανώριμες ουσίες στην τελική ωριμότητα και που είναι και ικανός να το καταφέρει, στην περίπτωση που του δίνει αυτό το δικαίωμα η θέληση του ανθρώπου. . .  Δηλαδή, ένας άνθωπος που θέλει να πετύχει την τελειότητα ξέρει ότι μόνος του είναι πολύ αδύνατος, ότι πρέπει να του προσφερθεί μια βοήθεια και ψάχνει να τη βρει στον Θεό. . .  Και ο Θεός του τη δίνει μέσω του Πνεύματος, επενεργώντας άμεσα πάνω στον άνθρωπο που Του εμπιστεύεται, που δηλαδή δημιούργησε το σύνδεσμο μαζί Του.

Αυτό το Πνεύμα θα παρεμβαίνει όποτε κινηθούν ψυχικές ουσίες με αντίθετο στην τάξη τρόπο. . .  όποτε θελήσουν να εκφραστούν μην θεϊκές ιδιότητες τις οποίες δεν νίκησε ακόμα εντελώς ο άνθρωπος. . .  όποτε ανάψουν πόθοι ή εμφανιστούν άπονοι σκέψεις. Τότε ο άνθρωπος προειδοποιείται ή νουθετείται από την εσωτερική φωνή, η οποία είναι πάντοτε η έκφραση του Θεού μέσω του Πνεύματός Του. . .

Κανένας άνθρωπος δεν έρχεται σε αυτή τη Γη σε τέλεια κατάσταση. Σε κάθε ψυχή είναι ακόμα προσκολλημένα ακάθαρτες λαχτάρες ή αισθήματα, τα οποία θα πρέπει να μετατραπούν κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του ανθρώπου, με αποτέλεσμα ο αυτός να κινείται όλο και περισσότερο μέσα στη θεϊκή τάξη, με αποτέλεσμα να εξαγνιστεί η ψυχή του και να μπορεί ο θεϊκός σπινθήρας να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο μέσα στον άνθρωπο. Και έτσι το προαιώνιο φως μπορεί να γεμίσει και να πνευματοποιήσει την ψυχή του. . .  Αλλά πάντα μόνο τότε που θέλει ο άνθρωπος να πετύχει την τελειότητα και που αφοσιώνεται στον Θεό, παρακαλώντας Τον να τον οδηγήσει στην τελειότητα.

Αφού όλο το ανώριμο πνευματικό μπορεί να παροτρύνεται και από κακά πνεύματα να εξαπλωθεί όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα το περίβλημα της ψυχής να πυκνώνει συνεχώς. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως η θέληση του ανθρώπου δεν ήταν στραμμένη στον Θεό, αλλά επιδιώκει να κατέβει προς τα κάτω, επιδιώκει αυτό που πραγματικά είχε ήδη ξεπεράσει. . .  Οι ψυχικές του ουσίες αντιτάσσονται στη θεϊκή τάξη, προκαλούν όλο και μεγαλύτερη ακαταστασία και επομένως επηρεάζονται εύκολα από τις δυνάμεις που θέλουν να εμποδίσουν την τελειοποίηση, την επιστροφή του ανθρώπου στον Θεό. . .

Ο θεϊκός πνευματικός σπινθήρας δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα σε τέτοιους ανθρώπους, δεν μπορεί να τραβήξει την προσοχή του ανθρώπου, γιατί σκεπάζεται η λεπτή του φωνή και γιατί η θέληση του ίδιου του ανθρώπου είναι καθοριστική για το ποιες δυνάμεις μπορούν να ενεργήσουν μέσα στον άνθρωπο. Τότε όμως περνά ο χρόνος του ανθρώπου στη Γη με αρνητικό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται μόνο να μην πέτυχε ο άνθρωπος τη μεταμόρφωσή του προς τα πάνω, αλλά οι ψυχικές του ουσίες που αρχικά είχαν ήδη έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας έχασαν ακόμα αυτό, κατέληξαν σε μια κατάσταση που θα απαιτήσει και πάλι μια διαφορετική διαδικασία ωρίμανσης από ό,τι ήταν η πορεία τους πάνω στη Γη. . .

Πρέπει αυτές οι ψυχές, στην περίπτωση που δεν βιώνουν τη λυπηρή μοίρα μιας εκ νέου φυλάκισης, να υπομείνουν ανείπωτα βάσανα στο άλλο βασίλειο για να πετύχουν και πάλι τον πρώτο βαθμό ωριμότητας και για να ανεβαίνουν μετά σιγά σιγά. Αυτή η άνοδος ωστόσο γίνεται κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από ό,τι στη Γη. Στη Γη μπορεί η κάθε ψυχή να πετύχει την τελειότητα, εφόσον το θέλει, αφού της χαρίζεται δύναμη από τον Θεό. Χωρίς τη θέλησή της όμως δέχεται δύναμη από τον αντίπαλο του Θεού, και αυτός δεν θέλει την τελειότητά της αλλή την καταστροφή της. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6461                26-1-1956

Η ανάφλεξη του θεϊκού σπινθήρα διά της αγάπης. . .

Κουβαλάτε όλοι μέσα σας το θεϊκό σπινθήρα, ο οποίος, στην περίπτωση που αναφλεχθεί, φέρνει την αποφασιστική αλλαγή μέσα στην ύπαρξή σας, την αλλαγή της θέλησής σας, την απομάκρυνσή σας από το δρόμο στον οποίο βαδίσατε μέχρι τότε. . .  την απομάκρυνσή σας από τις σφαίρες του σκοτεινού πνευματικού κόσμου και την επιστροφή  σας στο βασίλειο που είναι η αληθινή σας πατρίδα. Μόνο ένα πράγμα το καταφέρνει αυτό: η αγάπη. . .  την οποία πρέπει να ανάψετε μόνοι σας, η οποία λείπει σε ολόκληρο το πνευματικό πριν την ενσάρκωσή του ως άνθρωπος, την οποία όμως θα πρέπει και μπορεί να αναπτύξει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Μπορεί να το καταφφέρει αυτό γιατί μέσα του βάλθηκε ένας μικρός θεϊκός σπινθήρας, ο οποίος ωστόσο γίνεται φλόγα μόνο διά της θέλησης του ανθρώπου. . .

Η αγάπη είναι το αποφασιστικό, η αγάπη αλλάζει τη σφαίρα μέσα στην οποία βρίσκεται το πνευματικό, η αγάπη αλλάζει το ίδιο το ον και η αγάπη επιμένει ασταμάτητα να πλησιάζει την αιώνια Αγάπη. Ολόκληρη η επίγεια ζωή είναι άδεια, άχρηστη και επίσης μάταιη χωρίς την αγάπη. . .  Αφού δόθηκε στην ψυχή μόνο για να αλλάξει αυτή, με αποτέλεσμα να εκγαταλείψει τη σκοτεινή περιοχή και να μπει στο φωτεινό βασίλειο. . .  Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο τότε που ανάβει η φωτιά της αγάπης μέσα στην καρδιά του ανθρώπου, προκειμένου να εξαφανιστεί ολόκληρο το σκοτάδι και να στέκεται η ψυχή μέσα στο φως. . .

Η αγάπη είναι ο λυτρωτικός παράγοντας, η αγάπη είναι η λυτρωτική δύναμη και η αγάπη επιτελεί τη μεταμόρφωση του ατελές στο θεϊκό ον. Η αγάπη είναι τα πάντα. . .  και είναι δυνατό για τον κάθε άνθρωπο να την ανάψει, γιατί υπάρχει ο σπινθήρας ως ένα θεϊκό δώρο για το οντώδες που στείται οποιασδήποτε αγάπης. Ωστόσο, στο πιο σημαντικό στην επίγεια τους ζωή δίνουν μόνο λίγη ή και δεν δίνουν καθόλου σημασία οι άνθρωποι. . .  Την αδιάκοπη επιδίωξη να ανάψουν και να μεγαλώνουν συνέχεια τη φλόγα της αγάπης δεν την καταλαβαίνου οι άνθρωποι ως σημαντική και βαδίζουν με ένα κρύο μέσα στην καρδιά τους ώστε να κάνουν χωρίς δισταγμούς πράξεις που μαρτυρούν την έλλειψη αγάπης τους και που βλάπτουν τον συνάνθρωπο. . .  πράξεις στις οποίες παρακινούνται από εκείνον που στερείται οποιασδήποτε αγάπης και ο οποίος ευθύνεται για την ύπαρξή τους μέσα στην ατέλεια. . 

Δεν στοχάζονται ότι είναι μάλιστα πλάσματα του Θεού, όχι όμως θεϊκά πλάσματα. Δεν έχουν επίγνωση της ελαττωματικής τους κατάστασης, γιατί η έλλειψη αγάπης σημαίνει ταυτόχρονα και βαθύ σκοτάδι και γιατί φως μπορεί να τους χαρίσει μονάχα η αγάπη. Αλλά αφού σιγοκαίει ο θεϊκός σπινθήρας μέσα στον κάθε άνθρωπο, η «αγάπη» δεν είναι κάτι το άγνωστο σε κανέναν άνθρωπο και ο κάθε άνθρωπος θα βρεθεί σε συνθήκες όπου θα ξεπροβάλει ο σπινθήρας, όπου θα αγγίξει την καρδιά του ανθρώπου το αίσθημα της αγάπης. . .  Και τότε εναπόκειται στον ίδιο να δώσει τροφή στη μικρή φλογίτσα για να μπορέσει αυτή να φουντώσει, αφού ικανός για αγάπη είναι ο καθένας· το αν όμως είναι πρόθυμος για αγάπη το αποφασίζει ο ίδιος.

Το κάθε μεγαλόψυχο συναίσθημα που αρχίζει να ξυπνά μέσα στον άνθρωπο είναι μια τέτοια αστραπή του θεϊκού σπινθήρα, την οποία θα έπρεπε να προσέξει ο άνθρωπος, αφού μπορεί να είναι η αρχή της αλλαγής που θα είναι αποφασιστική για ολόκληρη την αιωνιότητα. . .  Μόνο τότε η επίγεια σας ζωή αρχίζει να είναι σκόπιμη, μόνο τότε η σφαίρα γύρω σας θα ξανοίξει και θα καθαριστεί, μόνο τότε ανηφορίζει ο δρόμος σας και οδηγεί στο στόχο. . .  Μονάχα η αγάπη καταφέρνει μια αλλαγή, η οποία από δυστυχισμένα όντα σάς κάνει πάρα πολύ φωτεινά, μακάρια όντα. . .  Χωρίς την αγάπη ωστόσο δεν υπάρχει αλλαγή του είναι σας και η επίγεια σας ζωή είναι μάταιη, αφού αυτή σάς δόθηκε μόνο για να επιτελέσετε αυτή την αλλαγή του είναι σας. Χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει προσέγγιση στον Θεό, χωρίς την αγάπη ανήκετε και θα συνεχίσετε να ανήκετε στον αντίπαλο του Θεού. . .

Μονάχα η αγάπη επαναφέρει την αρχική κατάσταση, μέσα στην οποία δημιουργηθήκατε κάποτε από τον Θεό. Το ότι όμως βαδίζετε στη Γη είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης αγάπης και της μεγάλης απόστασής σας από τον Θεό. Κατά συνέπεια η ακτινοβολία αγάπης Του μάλιστα σας αγγίζει ακόμα, ωστόσο δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. . .  Μια σπιθίτσα όμως έβαλε μέσα στην καρδιά σας ο Θεός από την αγάπη Του, γιατί θέλει η φλόγα της αγάπης να φουντώσει ξανά μέσα σας, γιατί θέλει να γίνετε και πάλι θεία όντα όπως ήσασταν στην αρχή. . .  για να μπορεί η αγάπη Του να σας ακτινοβολεί και για να είστε ξανά αιώνια μακάριοι συνδεδεμένοι με τον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6463                29-1-1956

Λύτρωση από το σκοτάδι πριν το τέλος. . .

Η λυτρωτική δουλειά στο τέλος των ημερών αυτής της Γης παίρνει διαστάσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε εσείς οι άνθρωποι. Πρόκειται για ένα σωτήριο έργο που επεκτείνεται σε όλες τις σφαίρες όπου υπάρχουν ακόμα αλύτρωτα πνευματικά όντα που κατέχουν την ελεύθερη βούληση. . .  Η πράξη της εκ νέου φυλάκισης μετά το τέλος αυτής της Γης είναι κάτι τόσο βασανιστικό για τις ψυχές ώστε γίνονται ακόμα τα πάντα για να απαλλαχθούν οι ψυχές από εκείνη την εκ νέου φυλάκιση. . .  Για αυτό το λόγο ο αγώνας του φωτός ενάντια στο σκοτάδι διεξάγεται με σφοδρότητα. Και αυτός ο αγνώας συνιστάται στο να προσπαθεί το φως να διαπεράσει το σκοτάδι. . .

Όπου λάμπει το φως μπορούν να ξεσκεπαστούν όλοι οι κίνδυνοι του σκοταδιού. Όπου λάμπει το φως δεν είναι τόσο εύκολη η επενέργεια των σκοτεινών δυνάμεων και μόνο όσοι κλείνουν τα μάτια τους, όσοι δεν θέλουν να δουν το φως, παραμένουν μέσα στο σκοτάδι. . .  Εσείς οι άνθρωποι όμως ξέρετε ότι το φως μπορεί να ακτινοβολεί μόνο από Εμένα τον Ίδιο, ότι το πιάνουν τα φωτεινά όντα, ότι Εγώ ο Ίδιος ακτινοβολώ αυτά τα φωτεινά όντα και ότι αυτά μπορούν και πάλι να διαβιβάζουν το ρεύμα φωτός. . .

Η θέληση αγάπης εκείνων των φωτεινών οντοτήτων πιάνει όλα τα δυστυχισμένα όντα, ολόκληρο το πνευματκό που βαδίζει μέσα στο σκοτάδι, τόσο στη Γη όσο και στο πνευματικό βασίλειο, και θα ήθελαν να μαζέψουν αυτό το πνευματικό μέσα στην περιοχή του φωτός τους για να το κάνουν ευτυχισμένο με το φως τους. . .  Αφού όμως και εκείνες οι φωτεινές οντότητες μπορούν ή θέλουν πάντα μόνο να δράσουν σύμφωνα με το θεϊκό νόμο, δεν θα εξαναγκάζουν ποτέ με τη δύναμη αγάπης τους τα όντα να εκτεθούν στην ακτινοβολία φωτός τους. . .  Σέβονται πάντα την ελεύθερη βούλησή τους. . .

Με τον ίδιο τρόπο, μόνο αρνητικά, επενεργούν οι σκοτεινές δυνάμεις πάνω στο αλύτρωτο πνευματικό και η επενέργειά τους αποτελείται από το να ενισχύουν την αντίσταση του πνευματικού στο φως, από το να χτίζουν ένα σκοτεινό τοίχος μέσα από το οποίο δεν μπορούν να διαπεράσουν οι ακτίνες φωτός. . .  ή από το να σβήνουν αστραφτερά φώτα. . .  αλλά επίσης χωρίς να εξαναγκάσουν τη βούληση των όντων, αφού δεν έχουν δικαίωμα για αυτή τη δύναμη. . .  Και τώρα αποφασίζει η ίδια η ελεύθερη βούληση των όντων. . .  Μπορεί αυτή να ανοιχτεί στο φως, μπορεί όμως επίσης να κλειστεί, και καμία από τις δύο αποφάσεις δεν κάνει τα φωτεινά ή τα σκοτεινά όντα να παρατήσουν τον αγνώνα, και το πάλεμα για τη θέληση των ψυχών θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. . .

Στο βάθος όμως βρίσκονται ακόμα τόσα πολλά δυστυχισμένα όντα που χωρίς βοήθεια δεν θα άλλαζαν τη θέλησή τους για αιωνιότητες. . .  Δεν πρέπει να εξαναγκαστούν ούτε αυτά τα όντα, μπορούν ωστόσο να τους προσφερθούν ασυνήθιστα βοηθήματα που έχουν τόσο μεγάλο αποτέλεσμα ώστε να επιθυμήσουν εκείνα τα όντα να ξεφύγουν από το σκοτάδι. . .  Τέτοια μέσα χρησιμοποιούνται κατά την τελευταία περίοδο, γιατί το έλεος και η αγάπη Μου ανήκουν και σε αυτές τις ψυχές μέσα στο σκοτάδι. . .  Και έτσι στέλνεται μια ακτίνα φωτός απευθείας από Μένα στο βάθος. . .  Ηχεί ο λόγος Μου κατά καιρούς και στο βάθος, και ο λόγος Μου μπορεί να έχει αποτέλεσμα, παρόλο που δεν εξαναγκάζει κανέναν, αφού εκπέμπει μόνο μια αμυδρή λάμψη, η οποία μάλιστα ελκύει τα όντα, την οποία ωστόσο μπορούν και να αποφύγουν. Αλλά μακάριο είναι το ον που τρέχει να φτάσει κοντά σε εκείνη την αμυδρή λάμψη, που αγγίζεται ευχάριστα από το λόγο Μου και θέλει να τον ακούει συνέχεια. . .

Καμία δύναμη του σκότους δεν μπορεί να εμποδίσει να ηχήσει ο λόγος Μου μέσα στο σκοτάδι, αλλά ούτε εκδηλώνεται η δική Μου εξουσία, εκδηλώνεται μονάχα η αγάπη Μου. . .  Ούτε Εγώ εξαναγκάζω αυτά τα όντα να ακολουθήσουν το φως, η αγάπη Μου όμως μπορεί να τα παρακινήσει να ακολουθήσουν εξελοντικά τη λάμψη του φωτός. . .  Αφού ό,τι έχει εξουσία αγωνίζεται με το όπλο της αγάπης. . .  Και έτσι μπορούν και οι άνθρωποι στη Γη που θέλουν να συμμετέχουν στο λυτρωτικό έργο, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό κατά την τελευταία περίοδο, να αγωνίζονται πάντα μόνο με το όπλο της αγάπης, προσπαθώντας να μεταδώσουν σε εκείνες τις ψυχές αυτό που μόνο μπορεί να τους φέρει φως, δηλαδή τη σωτηρία. . .  το λόγο Μου, το αγνό Μου Ευαγγέλιο της αγάπης, μέσω του οποίου τους εισρέει φως και δύναμη, τα οποία τους κάνουν δυνατό να ξεφύγουν από το σκοτεινό κόσμο. . .  επσημαίνοντάς τους τον Ιησού Χριστό, το προαιώνιο Φως της Αγάπης. . .  Η αγάπη σας μπορεί να καταφέρει να σας ακούσουν εθελοντικά και να σας ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να επικαλεστούν οι ίδιοι τον Ιησού Χριστό και να σωθούν για πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6464                31-1-1956

Ψυχικές ουσίες. . .

Όσα γεννούν αμφιβολίες μέσα σας πρέπει να σας εξηγηθούν, επειδή η κάθε αβεβαιότητά σας είναι ένα εμπόδιο στο να υποστηρίξετε την αλήθεια με πεποίθηση. Όσο βαδίζετε στη Γη είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε μέσω του λόγου, ενώ στο πνευματικό βασίλειο μπορεί να σας μεταδοθεί αστριαία μια τέτοια διαφώτιση μόλις είστε δεκτικοί του φωτός. . .  Τότε θα χρειαστείτε μόνο να αγγίξετε μια σκέψη και αμέσως θα βρεθείτε μέσα στις πιο φωτεινές γνώσεις, αφού τότε το πνευματικό διαπερνιέται με το φως από το πνευματικό.

Ό,τι δημιουργήθηκε είναι πνευματική ακτινοβολία δύναμης από Μένα. . .  Αφού τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς αυτή τη δύναμη αγάπης, την οποία διαμόρφωσα έτσι όπως το ήθελα, στην οποία έδωσα μορφή, την οποία τοποθέτησα εκτός Μου. . .  Επρόκειτο επομένως για κάτι το οντώδες που είχε τη συνειδητότητα του εγώ, που αναγνώριζε τον εαυτό του και που μπορούσε να αναγνωρίζει και εκείνο που σαν και το ίδιο είχε εκπορευτεί από Μένα, που ήταν τέλειο σαν και το ίδιο. Το ένα ον ήταν αντιληπτό για το άλλο ον, το κάθε ον έλαμπε με ασύγκριτη ομορφιά και μπορούσαν να το βλέπουν και να το αισθάνονται τα άλλα όντα ως κάτι που τα έκανε πάρα πολύ ευτυχισμένα, το οποίο ήταν μόνο ένας καθρέφτης όλων των όντων που τοποθέτησα εκτός Μου ως ανεξάρτητα όντα.

Αφού δημιουργήθηκαν κάποτε, δεν μπορούσαν ποτέ πια να εξαφανιστούν. . .  μπορούσαν ωστόσο να αλλάξουν. . .  Και αυτή η αλλαγή έγινε διά του πρωπατορικού αμαρτήματος, διά της κάποτε αποστασίας εκείνων των όντων από Μένα. . .  Το αστραφτερό φως θάμπωσε, μειωνόταν διαρκώς, έχανε τη λαμπρότητά του όσο περισσότερο απομακρυνόταν από Μένα. Παρ’όλα αυτά όμως το όν συνέχισε να υπάρχει, γιατί η δύναμη που εκπήγασε από Μένα δεν μπορεί ποτέ να εξαφανιστεί. . .  Μόνο που αυτή η δύναμη δεν είχε πια κανένα αποτέλεσμα, είχε σταματήει να ενεργεί εξαιτίας της θέλησης του πεσμένου όντος.

Σταμάτημα ενέργειας όμως σημαίνει δραστηριότητα που διακόπηκε. . .  Σημαίνει μια παραμονή στο ίδιο στάδιο, δηλαδή τη βέβαιη αποσκλήρυνση εκείνου που δημιουργήθηκε αρχικά για τη ζωή, για απεριόριστη δραστηριότητα. Αυτή η διακοπή της δραστηριότητας ήταν η συνέπεια του εμποδισμένου αποτελέσματος της δύναμης. Και προέκυψαν τότε στο άπειρο αμέτρητες συσσωρεύσεις τέτοιων επίκεντρων δύναμης που είχε γίνει αναποτελεσματική, στα οποία όμως έδωσε έναν προορισμό το θέλημά Μου. . .  Αυτή η δύναμη δεν θα έπρεπε να παραμείνει αδρανής, γιατί αυτό ήταν αντίθετο προς την προαιώνια τάξη Μου. Αλλά αφού τα όντα έκαναν μόνα τους κατάχρηση της αφθονίας της δύναμής τους, αφού απόρριψαν το ρεύμα της δύναμης αγάπης Μου με την ελεύθερη θέλησή τους και άρα ευθύνονταν τα ίδια για την πλήρη αποσλήρυνσή τους, έδωσα νέες μορφές σε αυτό το πνευματικό που είχε σληρύνει. . .  Το διάλυσα σε αμέτρητα μικρά μόρια και έδωσα έναν προορισμό στο κάθε τέτοιο μικρό μόριο. . .

Και έτσι προέκυψε η δημιουργία, η πρωταρχική ουσία της οποίας είναι επομένως «δύναμη που εκπήγασε κάποτε από Μένα». Σε εκείνη την πρωταρχική ουσία αφαιρέθηκε η αποτελεσματικότητή της διά της θέλησης του οντώδους, και το αποτέλεσμα ήταν η πλήρη αποσκλήρυνσή εκείνης. . .  το αποτέλεσμα ήταν κάτι που έγινε ορατό, δηλαδή ύλη, διά του θελήματός Μου, η οποία για αυτό το λόγο είναι βασικά πνευματική ουσία. . .  το ίδιο που εκπήγασε από Μένα ως ακτινοβολία δύναμης. Αυτές οι ουσίες μπορούν όμως επίσης να αλλάξουν πίσω στην αρχική τους κατάσταση, μπορούν να εξευγενίζονται και να πνευματοποιούνται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα τελικά να ενωθούν και να προκύψει από αυτή την ένωση το ίδιο πνευματικό αρχικό ον που τοποθετήκηκε κάποτε εκτός Μου ελεύθερο και με  άφθονο φως και άφθονη δύναμη. . .  Και αυτός είναι ο στόχος που θέλω να πετύχω για ολόκληρο το πεσμένο πνευματικό.

Το να παραμείνει αδρανής η δύναμη αγάπης Μου είναι κάτι το τόσο αντίθετο με την αιώνια τάξη ώστε θα προξενώ συνέχεια δημιουργίες για να αλλάξω αυτή τη σκληρωμένη κατάσταση του πνευματικού. Και έτσι στο ανυπότακτο πνευματικό στερείται η ελεύθερη θέλησή του και εκείνο αναγκάζεται να είναι δραστήριο σύμφωνα με το αναγκαστικό νόμο. Η δραστηριότητά του ωστόσο προσρμόζεται στην αντίσταση που Μου προβάλλει ακόμα το πνευματικό. . .  Παρ’όλα αυτά η αντίσταση μειώνεται σιγά σιγά και η δύναμη μαρτυρεί όλο και περισσότερο την αποτελεσματικότητά του.

Αλλά η δραστηριότητα του πνευματικού η οποία γίνεται στην αναγκαστική του κατάσταση εκτός από την ωρίμανση του πνευματικού δεν έχει κανένα μόνιμο αποτέλεσμα. . .  πρόκειται μονάχα για φαινομενικές αξίες που προκύπτουν και που συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο ώσπου να έχει εκπληρωθεί ο σκοπός τους: να παρακινήσουν το πνευματικό να κάνει μια δραστηριότητα, προκειμένου να αξιοποιηθεί η δύναμη που διαρρέει διαρκώς στο άπειρο, γιατί η δύναμή Μου δεν θα σταματήσει ποτέ να χαρίζει τον εαυτό της. . .  Αυτή τη δύναμη όμως την αισθάνεται το ον ως μια ακτίνα αγάπης που το κάνει ανείπωτα μακάριο μόνο όταν έχει πετύχει την πλήρη πνευματοποίησή του. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6465                1-2-1956

Συνδέσμους ανάμεσα σε αστρικούς κόσμους και στη Γη. . .

Στην απεραντοσύνη του διαστήματος πριστρέφονται πολλά αστέρια και το κάθε τέτοιο αστέρι είναι ένα έργο της δημιουργίας που έχει τον προορισμό του: να χρησιμεύσει σαν τόπος διαμονής στο πνευματικό που αναπτύσσεται ανοδικά για να προωθήσει την ανάπτυξή του με πολλαπλούς τρόπους. . .  Πάντα όμως έγιναν αυτά τα έργα της δημιουργίας για το πνευματικό, αφού αφάντασα μεγάλος είναι ο αριθμός των πεσμένων αρχικών πνευμάτων και αφάνταστα μεγάλα χρονικά διαστήματα απαιτούνται ώσπου να έχει επιτελεστεί η αναστροφή της ανάπτυξής τους πίσω στην αρχική τους φύση. . .

Και παντού υπάρχει ζωή. . .  παντού όμως υπάρχει και ένα στάδιο της αποσκλήρυνσης, δηλαδή φυλακισμένο και ήδη πιο ελεύθερο πνευματικό έχει στην περιοχή του κάθε άστρου. . .  Αλλά το οντώδες που μαρτυρεί ζωή έχει πολύ διαφορετικές μορφές πάνω στα διαφορετικά άστρα και κάνει εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες. Και μόνο με πνευματικό τρόπο μπορούν οι άνθρωποι να ενημερωθούν για αυτά τα διαφορετικά είδη δημιουργημάτων και έμβιων οργανισμών, γιατί δεν μπορεί ποτέ να δημιουργείται ένα σύνδεσμο ανάμεσα σε εκείνους τους κόσμους και τη Γη, με αποτέλεσμα κάθε σχετικές γνώσεις να ήταν αδύνατες αν δεν μεταδίδονται στους ανθρώπους με πνευματικό τρόπο.

Πρόκειται για αστρικούς κόσμους αφάνταστης έκτασης συγκριτικά με τη Γη, η οποία θα μπορούσε μάλιστα να ονομάζεται το πιο ασήμαντο και φτωχό άστρο, εάν ο σκοπός της και ο ιδιαίτερος προορισμός της δεν το αντιστάθμιζε αυτό. Αυτό που είναι ορατό για σας στο στερέωμα είναι μόνο ένα μικροσκοπικό μέρος της δημουργίας του Θεού στο σύμπαν. . .  πρόκειται για τα άστρα που θα μπορούσε κανείς να ονομάζει «κοντά στη Γη», γιατί μπορούν ακόμα να τα δουν τα μάτια των ανθρώπων, αν και μόνο σε ατελείωτη σμίκρυνση, για την οποία δεν ξέρετε την κλίμακα.

Αλλά σε αυτά τα άστρα κατοικούν και όντα που είχαν ορισμένες επαφές με τη Γη οι οποίες προκύπτουν ως εκπομπές κοσμικού αίτιου, οι οποίες γίνονται αμοιβαία κατά καιρούς από όλα τα άστρα που βρίσκονται στην περιοχή ενός ήλιου που τους χορηγήθηκε. Αυτό που εσείς οι άνθρωποι θεωρείται ότι έχει ένα κοσμικό αίτιο έχει και ένα πνευματικό αποτέλεσμα. . .  Πρόκειται κατά κάποιον τρόπο για άγνωστη σε σας τους ανθρώπους παροχή βοήθειας από όντα που θέλουν να δίνουν αυτό που κατέχουν και που θέλουν να παίρνουν αυτό που τους λείπει. . .  κάτι που όμως πρέπει να καταλάβει κανείς πάντα πνευματικά. . .

Η τροχιά όλων των άστρων διαδραματίζεται σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, την οποία μπορεί να αλλάξει μονάχα το θέλημα του Θεού στην περίπτωση που αυτό χρησιμεύει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Αλλά ακριβώς αυτή η τάξη εμποδίζει να αγγιχτούν ποτέ τα άστρα, να μπορούν να συναφθούν απευθείας επαφές ανάμεσα σε τέτοια και να μπορούσε να διασπαστεί από τα όντα ενός άστρου η σφαίρα που είναι περιορισμένη για το κάθε άστρο.

Υπάρχουν μάλιστα πνευματικές επαφές από τον ένα κόσμο στον άλλο, οι οποίες υπηρετούν μόνο το σκοπό της πνευματικής ωρίμανσης. Και τέτοιες πνευματικές επαφές θα συνάπτονται συχνά κατά την τελευταία περίοδο. Αλλά οι άνθρωποι στη Γη δεν ξέρουν από ποια άστρα τούς στέλνονται μηνύματα στην περίπτωση που εκφραστεί ένα ον αυτών των κόσμων. Δεν το ξέρουν γιατί είναι εντελώς ασήμαντο από που προέρχονται αυτά τα μηνύματα, γιατί μια απευθείας προσέγγιση στα όντα τέτοιων κόσμων δεν θα είναι ποτέ εφικτή. Ωστόσο, αυτά επενεργούν αδιάκοπα πάνω στους κατοίκους της Γης, γιατί καταλαβαίνουν την πνευματική ένδεια αυτών και έχουν επίσης γνώση του τι απειλεί το «άστρο Γη». . .  Και για αυτό το λόγο παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα συμβάντα στη Γη, γιατί ξέρουν για τη μεγάλη ευκαιρία των ανθρώπων της Γης να μπορέσουν να γίνουν παιδιά του Θεού. Για αυτό το λόγο εκείνα τα όντα θέλουν να ασκήσουν ολόκληρη την επιρροή τους για να πετύχουν οι άνθρωποι αυτό το στόχο.

Οι κάτοικοι των άλλων άστρων κατέχουν περισσότερο ή και λιγότερο φως, αλλά δεν έπεσαν θύματα της σκοτεινής πνευματικής κατάστασης των ανθρώπων στη Γη, στην περίπτωση που ο τόπος διαμονής τους είναι άστρα που φέγγουν. . .  Ωστόσο, ούτε η δική τους ανάπτυξη έχει τελειώσει ακόμα, ούτε εκείνοι  έχουν φτάσει στην αρχική τους κατάσταση. . .  Είναι όμως η πορεία ανάπτυξής τους μια διαφορετική από εκείνη των ανθρώπων πάνω σε αυτή τη Γη και η δραστηριότητά τους είναι επίσης διαφορετική. Οι πνευματικές τους αποστολές μπορούν να επεκτείνονται και στους κατοίκους της Γης και μπορούν να γίνονται με διαφορετικό τρόπο από τον οποίο που μπορείτε να φανταστείτε εσείς οι άνθρωποι. . .  Μπορεί να βρίσκεστε κάτω από την επιρροή τους, αλλά δεν θα μπορείτε ποτέ να συνάψετε επαφές μαζί τους παρά με πνευματικό τρόπο, γιατί αυτό είναι επίσης ένα αναπόφευκτο νόμο της θεϊκής τάξης. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6466                2-2-1956

Δουλειά μέσα στον αμπελώνα κατά την τελευταία περίοδο. . .

Οι δυνάμεις του σκότους θα κυριαρχούν, γιατί πλησιάζει το τέλος. . .  Για αυτό το λόγο μην απορείτε που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη θεϊκή επενέργεια και που δείχνουν φανερούς δισταγμούς και  εκείνοι που πιστεύουν μάλιστα, που ωστόσο δεν έχουν μια τόσο βαθιά πίστη ώστε να μιλούν και να δρουν ελεύθερα και δημόσια σύμφνωα με το θέλημά Μου. Ο κόσμος υπερισχύει και η πνευματική ζωή φαίνεται αναξιόπιστη στους ανθρώπους, το χάσμα είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να γεφυρωθεί μόνο δύσκολα. Και για αυτό το λόγο και οι εργάτες Μου μόνο δύσκολα θα είναι ικανοί να συνάψουν επαφές, αφού οι άνθρωποι δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στον κόσμο και οι σκοτεινές δυνάμεις θα παρεμβαίνουν πάντα και θα έχουν πιο εύκολα πρόσβαση στις ανθρώπινες καρδιές.

Από αυτό προκύπτει ότι πρέπει να γίνει λόγος για ένα μόνιμο αγώνα ενάντια στο σκότος και οι δικοί Μου πρέπει επίσης να είναι αγωνιστές για να μην νικηθούν, για να μην μειωθεί η πίστη τους, αλλά για να κάνουν το δεσμό τους μαζί Μου τόσο ολόψυχο ώστε να πάρουν από Μένα τη δύναμη για μια ακλόνητη πίστη. Η θέλησή τους να δουλέψουν για Μένα και για τη βασιλεία Μου δίνει στην πίστη τους την απαιτούμενη ενίσχυση. Αφού δεν χρειάζεται να στερείται τη συμπαράστασή Μου κανένας που Μου προσφέρεται για να Με υπηρετήσει. Και τη δουλειά για τη βασιλεία Μου του την αναθέτω ο Ίδιος με τον τρόπο όπως είναι ικανός να την εκτελέσει. Τα πάντα θα γίνουν έτσι ώστε θα δράσετε και θα μιλήσετε από μόνοι σας έτσι όπως θα είναι καλό και σκόπιμο για τον κάθε άνθρωπο.

Ωστόσο, ιεραποστολικές ενέργειες μεγάλου βαθμού θα μπορούν να γίνουν μόνο σπάνια, γιατί υπάρχουν μόνο ακόμα μεμονωμένες ψυχές που βρίσκουν το δρόμο για Μένα, ενώ ο αντίπαλός Μου ασκεί πολύ μεγαλύτερη επιρροή στη θέληση των ανθρώπων και Εγώ θα του βάλω ένα φραγμό μόνο τότε που θα έχει έρθει η ώρα του. . .  Και από αυτά μπορείτε να καταλάβετε ότι το τέλος είναι κοντά, αφού εκείνος λυσσομανά, γιατί ξέρει ότι δεν έχει πια πολύ χρόνο και ανοίγει όλες τις πύλες της κόλασης, έτσι όπως ανακοινωνόταν από πολλού. . .

Εσείς όμως που θέλετε να Με υπηρετήσετε, έχετε μια ασυνήθιστη παροχή χάρης μέσω του λόγου Μου. . .  Επομένως δεν χρειάζεται να φοβάστε την επενέργειά του. Αλλά θα καταλάβετε γιατί μπορείτε να σημειώσετε μόνο λίγη επιτυχία. . .  Παρ’όλα αυτά, να συναντάτε πάντα με την ίδια αγάπη τους συνανθρώπους σας που αφήνουν να τους αιχμαλωτίσει ο κόσμος. Να τους θεωρείτε άρρωστες ψυχές και να είστε πάντα πρόθυμοι να τους δώσετε ένα καλό φάρμακο, εφόσον ζητήσουν τη βοήθειά σας. Αλλά μην προσπαθείτε να τους κάνετε να δεχτούν το φάρμακό σας όσο σας προβάλλουν αντίσταση. Αφού τότε βρίσκονται ακόμα υπό τον έλεγχο του αντιπάλου Μου, ο οποίος κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει μακριά Μου και ο οποίος για αυτό το λόγο ενεργεί φανερά και ενάντια σε σας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να σας φέρονται εχθρικά. . .

Να είστε όμως πράοι σαν τα περιστέρια και έξυπνοι σαν τα φίδια. . .  Να συνγκρατηθείτε όπου αισθανθείτε τέτοια αντίσταση και να περιμένετε ώσπου να σας πλησιάσουν οι άλλοι. . .  Η δουλειά για Μένα και για τη βασιλεία Μου απαιτεί μάλιστα το θάρρος για τον αγώνα, αλλά και μια σοφή τακτική ενάντια στο στρατόπεδο του αντιπάλου Μου. . .  Και αυτή την ηγεσία την αναλαμβάνω ο Ίδιος, και επομένως να δράσετε μόνο τότε που θα αισθανθείτε μέσα σας την ορμή να δράσετε, αφού αυτή θα τη βάλω ο Ίδιος μέσα στην καρδιά σας. . .

Θα έρθει ακόμα η ώρα όπου θα μπορέσετε και θα πρέπει να υποστηρίξετε δημόσια Εμένα και το όνομά Μου. Αλλά προς το παρόν να κάνετε ήσυχα τη δουλειά σας όπου είναι ακόμα πολύ μεγάλη η αντίσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζητήστε Μου βοήθεια για τις ψυχές για τις οποίες παλεύετε και να είστε έτοιμοι να εμφανιστείτε όταν είναι ανάγκη. . .  Μόνο τηρείτε πάντοτε το δεσμό μαζί Μου και μην αφήνετε να σας αιχμαλωτίσει ο κόσμος. Έτσι δεν χρειάζεται να φοβάστε να χάσετε το θάρρος σας στις δύσκολες ώρες. . .  Έτσι θα Μου είστε πιστοί υπηρέτες τον ερχόμενο καιρό όπου θα απαιτηθεί από σας η απόφαση να πρεσβεύσετε Εμένα και το όνομά Μου μπροστά στον κόσμο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6467                4-2-1956

Η αλήθεια φανερώνει την τελειότητα του Θεού. . .

Αυτά που πρέπει να ξέρετε για να εκτελέσετε επιτυχώς την πνευματική σας αποστολή θα σας διοχετεύονται πάντα, εφόσον έχετε σκοπό να τα αξιοποιήσετε για την πνευματική σας δουλειά και Μου τα ζητήσετε για αυτό το σκοπό. Όταν σας δίνω εντολή να υποστηρίξετε Εμένα και το όνομά Μου, να κηρύξετε τη διδασκαλία αγάπης Μου και να μιλήσετε για την αγάπη Μου, πρέπει όσα κηρύσσετε στους ανθρώπους σας να αποδείξουν αυτή την αγάπη Μου. . .

Πρέπει να είστε πάντα ικανοί να καταλαβαίνετε τη Θεία Φύση Μου, η οποία κατέχει όλες τις ιδιότητες σε ύψιστη τελειότητα. Και δεν πρέπει ποτέ να εμφανίζονται αμφιβολίες μέσα σας, δεν πρέπει ποτέ να κηρύξετε κάτι που να γεννήσει μέσα σας αμφιβολίες για την τελειότητά Μου. . .  Ακόμα και τα φαινομενικά αντίθετα πρέπει να εξηγούνται από τις γνώσεις σας, με αποτέλεσμα να μαρτυρείτε πάντα την ύψιστη τελειότητα του Είναι Μου όταν διδάσκετε τους συνανθρώπους σας.

Όμως αυτό μπορεί να το καταφέρνει πάντα μόνο η αλήθεια, ενώ κάθε λανθασμένη διδασκαλία θα είναι μια παραμόρφωση του Είναι Μου, μια ιδέα που δεν Με χαρακτηρίζει ως τέλειο αλλά ως ελαττωματικό Ον. Και επομένως μπορείτε, εσείς οι άνθρωποι, να εξετάσετε μόνοι σας και να απορρίψετε χωρίς δισταγμό ως λάθος μια διδασκαλία που να γεννήσει μέσα σας αμφιβολίες για την τελειότητα του Είναι Μου. . .  μια διδασκαλία που να παρουσιάσει ως αμφίβολες την αγάπη, τη σοφία ή την παντοδυναμία Μου. . .  Θέλω να Με αναγνωρίσετε ως τον πιο στοργικό προαιώνιο Πατέρα, η σοφία του Οποίου είναι αξεπέραστη και η εξουσία του Οποίου δεν έχει όρια. . .

Το θέλω, γιατί μπορείτε να αγαπάτε μόνο ένα τέλειο Ον και γιατί θέλω να κερδίσω την αγάπη σας. . .  Για αυτό το λόγο θα δίνω πάντα σε σας τους ανθρώπους ένα σωστό φως και θα φωτίζω για σας την κάθε λανθσαμένη διδασκαλία, έτσι ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε ότι είναι λανθασμένη. Αλλιώς θα επικρατεί αίωνια το σκοτάδι μέσα σας και θα Μου αρνηθείτε την αγάπη σας, γιατί δεν Με γνωρίζετε. Για αυτό το λόγο λοιπόν σάς διοχετεύω ο Ίδιος την αλήθεια, γιατί τη βρίσκει κανείς μόνο σπάνια στη Γη. . .  για αυτό το λόγο επιλέγω έναν τρόπο για να σας μιλάω ο Ίδιος, γιατί από το στόμα Μου δεν μπορεί ποτέ να βγαίνει η αναλήθεια και γιατί έτσι δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι παραμορφώθηκε ο λόγος Μου μέσω της ανθρώπινης θέλησης, η οποία μπορεί να επηρεάστηκε από τον αντίπαλό Μου. . .

Ο απευθείας λόγος Μου από τα ύψη σάς εγγυάται την αγνότατη αλήθεια, γιατί θέλω να σας μεταδοθεί η αλήθεια και γιατί μπορώ όντως να πραγματοποιήσω το θέλημά Μου. Και όποιος αμφισβητήσει παρ’όλα αυτά ότι Εγώ ο Ίδιος διοχετεύω το λόγο Μου σε σας τους ανθρώπους, ας εξετάσει αν τα πνευματικά αγαθά που σας διοχετεύτηκαν αποδείξουν έναν Θεό της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυναμίας, αν μαρτυρήσουν ένα Ον ύψιστης τελειότητας. . .  Και δεν θα βρείτε τίποτα που να σας δώσει αφορμή για αμφιβολίες. . .

Να συνγκρίνετε όμως και τις διδασκαλίες που ακούγατε και υποστηρίζατε έως τώρα ως την «αλήθεια». . .  Και θα καταλάβετε ότι ο Θεός που παρουσιάζουν αυτές οι διδασκαλίες έχει πολλές ανθρώπινες αδυναμίες. . .  Τον παρουσιάζουν ως τιμωρητικό, άδικο και όχι πολύ στοργικό Θεό, τον Οποίο θα φοβάστε μάλιστα, αλλά τον Οποίο δεν θα αγαπάτε. . .  ο Οποίος με την ατέλεια Του δεν σας φαίνεται σοφός και ισχυρός, γιατί δεν μπορούν ποτέ να σας δοθούν οι σωστές εξηγήσεις. Αφού αυτές τις επιφυλάσσομαι ο Ίδιος, και μοιράζω την αλήθεια όπου δημιουργήθηκε η βάση μέσα στην καρδιά ενός ανθρώπου για να μπορεί αυτός να ακούσει τον απευθείας λόγο Μου.

Και αν πιστεύετε σε έναν Θεό, εσείς οι άνθρωποι, πρέπει και να είστε πεπεισμένοι για την τελειότητα της Φύσης Του. Και αυτή την πίστη, αυτή την πεποίθηση, θέλω να σας τις χαρίσω διά του λόγου Μου, για να σας κάνει ευτυχισμένους η αλήθεια, για να μάθετε να Με αγαπήσετε και να έχετε την επιθυμία να συνδεθείτε μαζί Μου. . .  Μονάχα η καθαρή αλήθεια θα κάνει να αφυπνίσει μέσα σας αυτή η επιθυμία. . .  Εγώ όμως θέλω να Με πλησιάσετε εθελοντικά. . .  Άρα μπορώ μόνο να το πετύχω μεταδίοντάς σας την αλήθεια, η οποία σας δείχνει τη Φύση Μου, η οποία είναι Αγάπη, Σοφία και Παντοδυναμία ύψισητς τελειότητας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6468                5-2-1956

Κίνδυνοι της παραλαβής πνευματικών μηνυμάτων στην κατάσταση «μέντιουμ». . .

Σε σας τους ανθρώπους παρουσιάζονται ως αλήθεια πολλές πληροφορίες που παρέλαβαν από τον πνευματικό κόσμο άνθρωποι στην κατάσταση «μέντιουμ». . .  Και υποστηρίζετε συχά με πεποίθηση διδασκαλίες, γιατί είστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορείτε να ενημερωθείτε λάθος από εκείνο τον κόσμο. . .   Και ακριβώς τέτοιες διδασκαλίες μπορούν να είναι μεγάλο μειονέκτημα για σας, γιατί δεν είστε πια ικανοί για την παραλαβή της καθαρής αλήθειας. Ό,τι παρέλαβε κανείς ως μέντιουμ χρειάζεται πάντα μέγιστη προσοχή. . .  αυτό πρέπει να σας το επαναλαμβάνω συνέχεια. Αφού η ατμόσφαιρα μέσα στην οποία βρίσκεται ο δέκτης είναι μόνο σπάνια τόσο καθαρή, τόσο φωτεινή ώστε να μην μπορέσουν να εισχωρήσουν αντίπαλες δυνάμεις. . .  Και μόνο τότε μπορεί η καθαρή αλήθεια να μεταδοθεί και σε ένα μέντιουμ.

Οι σκέψεις όμως των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στον δέκτη καθορίζουν και τις δηλώσεις που κάνει αυτός ως μέντιουμ. Ο δέκτης παράτησε τη θέλησή του και ελέγχεται τότε από μια ξένη θέληση. Μόνο η έσχατη τιμιότητα των ανθρώπων δίπλα του κρατά μακριά τα ακάθαρτα πνεύματα. . .  Μόλις όμως ένας άνθρωπος αυτού του κύκλου επιτρέψει να εμφανιστεί μια λανθασμένη σκέψη μέσα του την οποία υποστήριζε έως τότε, καλεί εκείνα τα όντα που θέλουν αμέσως να επιβεβαιώσουν το λάθος του, γιατί σε αυτή την περίπτωση εκείνα έχουν πρόσβαση σε αυτό τον κύκλο. . .  κάτι που δεν μπορεί να συμβεί όταν όλους τους παραβρισκόμενους γεμίζει αποκλειστικά η επιθυμία για την πιο αγνή αλήθεια και όταν εκείνοι παραδίδονται πλήρως στον Θεό και στο φωτεινό κόσμο.

Αλλά άνθρωποι με τέτοια επιθυμία θα αρνηθούν σύντομα την παραλαβή μέσω ενός μέντιουμ, αφού θα απευθυνθούν τότε συνειδητά στον Θεό για ενημέρωση, γαι την αλήθεια. . .  Και η παραίτηση από τη θέλησή τους, η κατάσταση μέντιουμ, δεν θα χρειάζεται πια, γιατί ο Θεό εκπληρώνει πράγματι μια τέτοια σοβαρή παράκληση για τη διοχέτευχη της αλήθειας και επιλέγει από εκείνον τον κύκλο έναν υπηρέτη στον οποίο μπορεί να μεταδώσει το λόγο Του στην κατάσταση όπου εκείνος έχει τον πλήρη έλεγχο των αισθήσεών του. . .

Μάλιστα δεν μπορεί να απορριφθεί το κάθε μήνυμα που παρέλαβε κανείς στην κατάσταση μέντιουμ, γιατί μερικές φορές χρησιμοποιούν αυτή τη δυνατότητα και φωτεινά όντα για να συνάψουν επαφές με τους ανθρώπους για τους οποίους ελπίζουν ότι θα μπορέσουν κάποτε να συνάψουν τόσο έντονη επαφή που θα κάνει δυνατή τη μετάδοση της πιο αγνής αλήθειας. Ωστόσο, τέτοιες παραλαβές από ένα μέντιουμ πρέπει πάντα να συμφωνούν με το λόγο του Θεού που παραλαβαίνει κανείς στην κατάσταση όπου έχει τον έλεγχο των αισθήσεών του. Συχνά όμως θα υπάρχουν διαφορές που θα δώσουν αφορμή για διχογνωμίες, γιατί οι άνθρωποι δίνουν ίδια σημασία σε τέτοια μηνύματα που πήρε κανείς στην κατάσταση μέντιουμ.

Οι δηλώσεις των φωτεινών οντοτήτων θα συμφωνούν πάντα, αυτά τα όντα θα εκφράζουν πάντοτε την αλήθεια από τον Θεό. . .  Και η κάθε διαφορά πρέπει να ελεγχθεί με σοβαρότητα για το αν και κατά πόσον το περιβάλλον ή ο δέκτης που πήρε το μήνυμα στην κατάσταση μέντιουμ είχε ήδη πριν την άποψη που δεν συνέπιπτε με το λόγο που μεταδίδεται σε ανθρώπους στην κατάσταση όπου έχουν τον έλεγχο των αισθήσεών τους.

Υπάρχει μόνο μια αλήθεια και αυτή προέρχεται από τον Ίδιο τον Θεό, ακόμα και τότε που μεταδίδεται από φωτεινές οντότητες. . .  Και όπου είναι η αλήθεια, δεν υπάρχει αντίθεση. . .  Υπάρχουν ωστόσο πολλές διαφφορετικές απόψεις και υπάρχουν διαφορετικές πηγές από τις οποίες αντολούν οι άνθρωποι. . .  Αλλά μόνο μια πηγή είναι η πηγή της ζωής την οποία άνοιξε ο Θεός. . .  Ο Ίδιος χύνει το Πνεύμα Του στις ανθρώπινες καρδιές που διαμορφώνουν τον εαυτό τους σε δοχεία για το ρεύμα του Πνεύματος. . .  Αυτή η διαμόρφωση είναι ένα συνειδητό έργο, μια δουλειά πάνω στην ψυχή. . .  μια μεταμόρφωση στην αγάπη. . .  η οποία είναι η προϋπόθεση για την ενέργεια του θείου Πνεύματος. . .  Να παραλάβει μηνύματα στην κατάσταση ως μέντιουμ ωστόσο μπορεί και ένας άνθρωπος που δεν κατόρθωσε ακόμα αυτή τη μεταμόρφωση, παρατώντας τη δική του θέληση και αφήνοντας να τον θέσει υπό την κατοχή της μια ξένη θέληση. . .  Και το πώς είναι η ποιότητα αυτής της ξένης θέλησης το καθορίζει ο ίδιος ο άνθρωπος και το περιβάλλον του μέσω της ωριμότητας των ψυχών τους. . .

Ο κάθε άνθρωπος μέσα στον οποίο ξύπνησε το πνεύμα του αντιτίθεται στην παραλαβή πνευματικών μηνυμάτων στην κατάσταση μέντιουμ, γιατί ξέρει τον κίνδυνο που περιέχει κάτι τέτοιο και γιατί η βαθύτατη επιθυμία για την αλήθεια γεμίζει πάντα έναν άνθρωπο με αφυπνισμένο πνεύμα. Ένα μέντιουμ όμως που έχει υψηλό βαθμό ωριμότητας θα είναι σύντομα ικανό να παραλάβει τα μηνύματα συνειδητά και αυτά τότε δεν θα αντιφάσκουν ποτέ με τον καθαρό λόγο του Θεού, ο οποίος πηγάζει από την πηγή της ζωής την οποία άνοιξε ο Ίδιος ο Θεός.

Να προσέχετε όταν βρίσκετε αντιφάσεις και να ελέγχετε την πηγή διδασκαλιών που αντιφάσκουν. Και αν θέλετε να στέκεστε μέσα στην αλήθεια, θα τα καταφέρετε να διαφωτιστείτε. . .  στην περίπτωση που ζητήσετε τη συμπαράσταση του Ίδιου του Θεού, στην περίπτωση που Του παρουσιάζετε κάθε αμφιβολία, κάθε ερώτημα, και που θέλετε πάντα μόνο να διδαχθείτε αληθινά και να μπορείτε να υποστηρίξετε με πεποίθηση Εκείνον και το μόνο αληθινό. . .  την αλήθεια από τον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6472                10-2-1956

Το αποτέλεσμα του λόγου στο επέκεινα. . .

Όλες τις πνευματικές συζητήσεις, κάθε πνευματική δουλειά, κάθε πνευματική σκέψη παρακολουθούν στο πνευματικό βασίλειο όλες εκείνες οι ψυχές που είχαν κάποτε την ευκαιρία να ακούσουν το λόγο Μου μέσω εσάς. Πρόκειται για ένα λυτρωτικό έργο μέγιστου βαθμού που γίνεται με τη βοήθειά σας, γιατί μια μοναδική ψυχή που απελευθερώθηκε βλέπει ολόκληρη την αποστολή της στο να συνεργαστεί στη λύτρωση των ψυχών που βασανίζονται ακόμα στο βάθος. . .  Και η κάθε ψυχή έχει μεγάλη παρέα, εν μέρει εξαιτίας των δεσμών της με τη Γη, εν μέρει εξαιτίας ίδιων απόψεων των ψυχών στο περιβάλλον της. Και για αυτό το λόγο η κάθε ψυχή που λυτρώθηκε θα έχει και πάλι ένα μεγάλο πεδίο δράσης, και για αυτό το λόγο θα επιστρέφει συχνά κοντά σας για να πάρει την τροφή που θέλει να μοιράσει.

Και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να πιστέψετε ότι Με εξυπηρετείτε με αυτό τον τρόπο, ότι θα σας αμείψω πράγματι. Αφού το πιο βέβαιο και αποτελεσματικό μέσο για να αποσπαστούν οι ψυχές από το σκοτάδι είναι ο λόγος Μου, τον οποίο όμως δεν μπορούν να ακούσουν όσο δεν στραφούν εθελοντικά σε Μένα. . .  Αλλά εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να αποτελείτε μια γέφυρα ανάμεσα σε εκείνον τον κόσμο του σκότους και Εμένα. . .  Και μπορώ να επηρεάζω εκείνες τις ψυχές χωρίς να παραβώ το νόμο. . .  στην περίπτωση που Μου επιτρέπετε να τους μιλάω μέσω εσάς. Αυτός ο τρόπος να τους μιλήσω πιάνει τόπο, ιδιαίτερα σε εκείνες τις ψυχές που βασανίζονται ήδη πολύ καιρό στο σκοτάδι, που λαχταρούν την απελευθέρωση και που βλέπουν μέσα στο λόγο Μου μια ακτίνα φωτός που τις κάνει ευτυχισμένες.

Το σκοτάδι εκείνων των ψυχών είναι αδιαπέραστο. Αλλά κατεβαίνουν σε αυτό το σκοτάδι ψυχές που είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και ζητούν από εκείνες τις ψυχές να τις ακολουθήσουν, γιατί απαιτείται πρώτα η θέληση εκείνων των όντων για να τους προσφερθεί κάτι που να τα βοηθήσει να ανεβούν. . .  Μερικά υπακούν μόνο απρόθυμα, αλλά κάνουν μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τη μοίρα τους, και ενισχύεται και η παραμικρή θέληση, αφού ξέρω για το κάθε αίσθημα και την κάθε σκέψη και δίνω ανάλογα στην κάθε ψυχή.

Αλλά και στο βασίλειο του ημίφωτος βρίσκονται όντα εδώ και αφάνταστα μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα οποία δεν μπορούν να φτάσουν σε πιο φωτεινές περιοχές γιατί δεν επικαλούνται το Αιώνια Φως, γιατί δεν γνωρίζουν ή δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστό και γιατί η σκοτεινή πνευματική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να έχουν πιο φωτεινές σκέψεις. . .  Και εκεί ηχούν οι ελκυστικές εκκλήσεις, οι προτροπές να μαζευτούν όταν ακούγεται ο λόγος Μου εκεί που βρίσκεστε εσείς. Σε μεγάλο αριθμό σάς περιστοιχίζουν τέτοια όντα, παρακολουθώντας πρώτα αδιάφορα τη δουλειά σας, ώσπου να προσέξουν την ακτίνα φωτός που εκπέμπετε μόλις δημιουργήσατε το δεσμό μαζί Μου και μπορώ να σας μιλήσω. . .

Αυτές οι ακτίνες φωτός τα προσελκύουν και συχνά τα όντα αισθάνονται την ευεργεσία τους πάνω στον εαυτό τους. . .  Και όταν έγινε αυτό μια φορά, δεν θα φύγουν πια μακριά σας, θα περιμένουν πάντα να αστράψει ξανά το φως. Και όλο και πιο φωτεινό θα γίνεται και το εσωτερικό των ίδιων, θα εμφανιστούν μέσα τους ερωτήσεις στις οποίες θα απαντήσουν οδηγοί που βρίσκονται αγνώριστοι ανάμεσά τους, και έτσι η μια ψυχή μετά την άλλη θα αποκολλήσει από  το σκοτάδι της ή από το ημίφως. . .

Και πολλές λυτρωμένες ψυχές μαζεύουν τότε και πάλι γύρω τους την παρέα τους και οδηγούν όλες στον κύκλο σας. Και μπορώ τότε να μιλάω σε όλες χωρίς να αναγκάσω τη θέλησή τους, γιατί εσείς οι άνθρωποι προσφέρατε με αγάπη τη βοήθειά σας, γιατί πιστεύετε και επομένως κάνετε αυτό που βοηθά να λυτρωθείτε όλοι. . .  γιατί αφουγκράζεστε οι ίδιοι αυτά που σας λέω, με αποτέλεσμα να μπορούν να συμμετέχουν αμέτρητες ψυχές. . .

Γίνατε στ’αλήθεια οι υπηρέτες Μου και η δουλειά σας είναι ευλογημένη, αφού επεκτείνεται και στο πνευματικό βασίλειο και στους κατοίκους του, τον αριθμό των οποίων δεν μπορείτε να εκτιμάτε. . .  Αφού θα παρουσιάζονται ψυχές οπουδήποτε ακούσει ή διαβάσει κανείς το λόγο Μου, και συνεπώς θα είναι ευλογημένη η κάθε δραστηριότητα με σκοπό τη διάδοση του λόγου Μου, τον οποίο σας διοχετεύω ο Ίδιος από τα ύψη. . .  Αφού μόνο ένα είναι σημαντικό, δηλαδή να συνδεθούν τα πλάσματά Μου μαζί Μου, είτε στη Γη είτε και στο άλλο βασίλειο. . .  να Με βρουν μέσα στον Ιησού Χριστό και να Με επικαλεστούν, προκειμένου να τα τραβήξω κοντά στην καρδιά Μου σαν τα παιδιά Μου και να μπορέσω να τα κάνω αιώνια μακάρια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6476                15-2-1956

Πνευματική παρακμή διά της πλάνης και του ψέματος. . .

Αν μόνο θέλατε να καταλάβετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι η πλάνη και το ψέμα ευθύνονται για την πνευματική παρακμή των ανθρώπων, ότι μονάχα η αλήθεια μπορεί να σας οδηγήσει στα ύψη. . .  Δεν ξέρετε ότι η πλάνη και το ψέμα είναι δίχτυα του Σατανά μέσα στα οποία θέλει να μπλεχτείτε, και ότι προσπαθεί πάντα να εμποδίζει να σας διοχετεύεται η αλήθεια. . .  Η καθαρή αλήθεια είναι ένα ζωογονητικό ποτό, η αναλήθεια αντίθετα είναι ένα δηλητηριώδες ποτό που σας σκοτώνει. Αν θέλω να σας δώσω τη ζωή όπως το υποσχέθηκα, πρέπει να σας διοχετεύσω την αλήθεια, πρέπει να επιστήσω την προσοχή σας στη συμφορά που θα σας πλήξει στην περίπτωση που παραλάβετε πλάνη και ψέματα. . .  παραπλανητικές διδασκαλίες που αντιφάσκουν με την αλήθεια. . .  Και πρέπει να σας προειδοποιήσω για τον κίνδυνο να πέσετε θύματα εκείνων των παραπλανητικών διδασκαλιών.

Ποτέ δεν μπορεί να θεραπευτεί η ψυχή σας αν τη δίνετε συνέχεια το δηλητηριώδες ποτό, και η κατάστασή της θα χειροτερεύει, πράγμα στο οποίο αποσκοπεί ο Σατανάς. . .  για να μην μπορείτε πια να σηκωθείτε, για να είστε πολύ αδύνατοι για να επιδιώξετε να ανεβείτε και για να μπορεί εκείνος να σας κρατήσει στο βάθος. Για αυτό το λόγο θα φροντίζω πάντοτε να σας προσφέρω το ποτό της ζωής, να σας μεταδίδω την αλήθεια, η οποία, επειδή προέρχεται από Μένα, θα επενεργεί πάντα πάνω σας με την πλήρη δύναμή της και θα σας τραβά προς τα πάνω.

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο και επομένως δεν κάνουν καμία προσπάθεια να απαλλαχθούν από λανθασμένα διανοητικά αγαθά, από διδασκαλίες που αντιφάσκουν με την αλήθεια από Μένα. . .  Ρουφούν με αυξημένη απληστία το δηλητηριώδες ποτό, γιατί εξαιτίας της ατελούς κατάστασής τους τούς αρέσει περισσότερο εκείνο το ποτό από το ζωογονητικό ποτό της καθαρής αλήθειας. Αλλά όσο είναι ακόμα λανθασμένη η σκέψη τους, δεν είναι ικανοί να αισθάνονται την ευεργεσία του φωτός. . .  Όσο σχηματίζουν ακόμα μια λάθος εικόνα του Εαυτού Μου, έτσι όπως τους την παρουσιάζει ο αντίπαλός Μου, δεν μπορούν να Με αναγνωρίζουν καλά, αφού τόσο η αγάπη Μου όσο και η σοφία Μου θα φανούν αμφίβολες σε εκείνον τον άνθρωπο που δεν στέκεται μέσα στην αλήθεια.

Όσο οι άνθρωποι δεν βαδίζουν μέσα στην αλήθεια θα συναντούν αντιφάσεις, ενώ η καθαρή αλήθεια αποκλείει οποιαδήποτε αντίφαση. Μόνο σπάνια συμφωνούν οι σκέψεις των ανθρώπων και οι πολλές διαφορετικές απόψεις θα έπρεπε να είναι για σας μια απόδειξη του ότι βρίσκεστε ακόμα πολύ μακριά από την αλήθεια. Αφού μέσα στην αλήθεια συγκλίνουν όλες οι απόψεις και οι άνθρωποι επιμένουν τότε πεπεισμένοι στην αλήθεια.

Δεν υπάρχει πια ειρήνη, αρμονία και βεβαιότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Η σκέψη του καθένα είναι διαφορετική και παντού βάζει το δαχτυλάκι του ο αντίπαλός Μου, γιατί μπερδεύει τη σκέψη των ανθρώπων. Και όσο δεν γεμίζει τον άνθρωπο η σοβαρή επιθυμία να μάθει τη μόνη αλήθεια, εκείνος βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τις παραπλανητικές ιδέες του. . .  Και μόνο ο άνθρωπος που επιθυμεί την αλήθεια μπορεί να προστατευτεί από την επιρροή του, από τη δηλητηριώδη πνοή του. . .

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φλερτάρουν με τα δικά τους διανοητικά αγαθά, με τις γνώσεις που παρέλαβαν και που δεν θέλουν πια να εγκαταλείψουν, οι οποίες ωστόσο δεν προέρχονται πάντα από την πηγή που εγγυάται την καθαρή αλήθεια. Και για αυτό το λόγο ο αντίπαλός Μου μπορεί να τους μεταδώσει όλο και μεγαλύτερη πλάνη, αφού δεν προβάλουν αντίσταση. . .  Αλλά δεν μπορούν ποτέ να ανεβούν στα ύψη, αφού εκεί θα φτάσουν μόνο μέσω της αλήθειας, ποτέ όμως μέσω της πλάνης, μέσω της συνειδητής αναλήθειας.

Εσείς οι άνθρωποι όμως θα πρέπει να ξέρετε για τον κίνδυνο ότι ο αντίπαλος θέλει να σας κρατήσει στο βάθος και επιδιώκει πάντα να σας συσκοτίζει το δρόμο προς τα ύψη. . .  Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι έχει ακόμα πολλή επιρροή πάνω σας όσο δεν του απαγορεύσετε αυτή την επιρροή μέσω του στενού δεσμού μαζί Μου και μέσω της σοβαρής σας επιθυμίας για την αλήθεια. . .  Εσείς οι ίδιοι μπορείτε να αμύνεστε εναντίον του, αλλά πρέπει και να το θέλετε. . .  Πρέπει να επιθυμείτε αποκλειστικά την καθαρή αλήθεια και να απευθυνθείτε σε Μένα με αυτή την επιθυμία σας για να σας προστατεύσω από την πλάνη, από τη λανθασμένη σκέψη, από την επενέργεια του αντιπάλου Μου. . .

Και αυτή η σοβαρή επιθυμία είναι η πιο ασφαλής σας προστασία, είναι η εγγύηση του ότι θα σας διοχετευτεί η αλήθεια και του ότι θα καταλάβετε ξεκάθαρα τι αντιφάσκει με αυτή την αλήθεια από Μένα. . .  Αφού αν επιθυμείτε την αλήθεια, επιθυμείτε Εμένα, και πράγματι δεν θα σας αρνηθώ τον Εαυτό Μου, γιατί θέλω να σας δώσω τη ζωή, όχι όμως το θάνατο. . .  και γιατί η ζωή μπορεί να αποκτηθεί μονάχα διά της αλήθειας. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6478                17-2-1956

Εμφανήσεις της Παναγίας. . .

Σημάδια και τέρατα. . .

Επενέργεια του Σατανά. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα.  Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/Download/Greek%20translation BerthaDudde_package.zip „Η γέννηση της νέας Γης“, σελ. 319  - 321. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Το μόνο που προσέχει ο άνθρωπος είναι σημεία και τέρατα. Θέλει να έχει προσωπική εμπειρία από αυτά που του είναι κρυφά, καθώς κύρια επιθυμία του είναι να βιώσει ανεξήγητα φαινόμενα. Και αυτά του φαίνονται τελικά πιο αξιόπιστα από τον καθαρό λόγο του Θεού, ενώ στην πραγματικότητα ενισχύουν ακόμα παραπάνω το σκοτάδι και τις λαθεμένες δοξασίες. Γιατί δεν είναι άλλο από μηχανεύματα εκείνου που επιδιώκει να σπείρει τη σύγχυση και που βρίσκεται κυρίως σε δράση εκεί όπου αισθάνεται την απειλή ότι θα επικρατήσει η καθαρή αλήθεια. Για αυτό και το παραμικρό σπιθοβόλημα φωτός προσπαθεί να το σκεπάσει με το πιο πυκνό σκοτάδι. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι στρατεύονται στη διάδοση της αλήθειας, ενώ αντίθετα ψέμα και πλάνη εξαπλώνονται με αστραπιαία ταχύτητα. Έτσι οι άνθρωποι δεν διστάζουν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους μια τροφή που όχι μόνο δεν έχει καμία θρεπτική αξία, μα που επιπλέον είναι και δηλητηριώδης.

Την τελευταία εποχή πριν έρθει το τέλος η δράση του Σατανά είναι εμφανής, δεδομένου ότι μεταχειρίζεται ορισμένα μέσα για να μιμηθεί την ενέργεια του Θεού. Ο Θεός υποσχέθηκε στους ανθρώπους το Πνεύμα Του και την ενέργεια αυτή του Πνεύματός Του τη συνέδεσε με εξαιρετικά χαρίσματα της χάρης Του. Η δύναμη του Θεού εκδηλώνεται μέσα από άτομα τα οποία γνωστοποιούν το λόγο Του και τα οποία είναι οι αληθινοί επίγειοι υπηρέτες Του και ως εκ τούτου θα κατορθώσουν όντως πράγματα όπως τα έκανε ο Ιησούς όταν ήταν στη Γη. . .  θα θεραπεύουν αρρώστους και θα απαλλάσουν τους συνανθρώπους τους από κάθε μορφής παθήσεις. . .  θα είναι γεμάτα σοφία και δύναμη και μπορούν να δουν αυτά που θα στείλει ο Θεός πάνω από τους ανθρώπους. . .  θα κάνουν θαύματα όπως Εκείνος, γιατί μέσα τους μπορεί να ενεργεί ο Ίδιος ο Θεός μέσω του Πνεύματός Του για να παρακινήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν και να μεταστραφούν πριν να είναι πολύ αργά. . .

Όλα αυτά τα φαινόμενα ωστόσο δεν ελκύουν ιδιαίτερα την προσοχή του κόσμου, γιατί δεν γίνονται καν γνωστά στη δημοσιότητα, καθώς γενικά θεωρούνται αναξιόπιστα. . .  και γιατί ό,τι είναι θεϊκό-πνευματικό δεν επιβάλλεται πιεστικά ούτε επιζητά ποτέ να προβληθεί ενάντια στην ανθρώπινη θέληση. Με τον ίδιο τρόπο όμως δρα και ο αντίπαλος του Θεού πριν έρθει το τέλος, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του για να εξαπατήσει τον κόσμο με κάθε είδους οφθαλμαπάτες. Και αυτή η επενέργειά του βρίσκει απήχηση στις μάζες. Θα εμφανίζεται πάντοτε σαν άγγελος του φωτός, θα παραπλανά και θα βαυκαλίζει τα πλήθη. Θα τους ξεγελά παρουσιάζοντάς τους αυτά που θέλουν να δουν, αφού αυτή η επιθυμία τους του δίνει το έρεισμα για να κάνει ψεύτικα θαύματα και να διαδίδει κάθε είδους πλάνες. . .

Οι άνθρωποι που κατασκευάζουν μέσα τους είδωλα είναι αυτοί που δίνουν στο Σατανά τα μέσα με τα οποία μπορεί να δράσει. Είναι δε πολύ πιο δύσκολο να τους πείσει κανείς ότι έχουν πέσει θύμα του αντιπάλου από το να τους κάνει να πιστέψουν τέτοιες φενάκες. . .  Αφού ο Σατανάς φροντίζει επίσης ώστε η μεγάλη μάζα να τα πληροφορείται όλα αυτά και να έλκεται όλο και πιο πολύ από τα θαύματα των ψεύτικων χριστών και προφητών. . .  από τα φαινόμεντα τα οποία εν μέρει είναι ψεύτικα και εν μέρει προκύπτουν από τη θέληση των ίδιων των ανθρώπων, επειδή με τη θέλησή τους και την πίστη τους στην πλάνη υποθάλπουν τη δράση του κακού. . .  αφού έτσι δεν χρειάζεται καμία σημαντική δύναμη από την πλευρά του για να εμφανίσει τέτοια ψεύτικα θαύματα.

Ο Θεός όμως δεν επενεργεί κατ’αυτό τον τρόπο στους ανθρώπους ούτε εκμεταλλεύεται εκείνους που έχουν πάρει τόσο λάθος δρόμο με τη σκέψη τους ώστε δεν μπορούν από μόνοι τους να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο. . .  Ενεργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, εκχύει το Πνεύμα Του πάνω από κάθε σάρκα· γιοι και κόρες θα μιλούν κατ’εντολή Του και θα διαδίδουν τη θεϊκή αλήθεια. Ποτέ δεν πρόκειται όμως να καλλιεργήσει ήδη υφιστάμενες πλάνες, ούτε ποτέ θα ενισχύσει την πίστη των ανθρώπων σε αυτές. Και ούτε πρόκειται βεβαίως ποτέ ανώτερες και ανώτατες φωτεινές οντότητες να ζητήσουν να εξυμνείται το δικό τους όνομα. . .

Αλλά ο Σατανάς μπορεί να αποκτήσει ερείσματα εκεί όπου τα ανθρώπινα χέρια κατασκεύασαν διάφορα έργα με την εντελώς λανθασμένη άποψη ότι έτσι υπηρετούν τον Θεό. . .  έργα που σκοπό είχαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο μια υφιστάμενη πλάνη και που επομένως προσφέρουν το κατάλληλο υπόβαθρο για αυτόν που είναι και θα παραμείνει όσο μπορεί ακόμα να δρα, ο πατέρας του ψεύδους και της πλάνης. . .  Και οι άνθρωποι είναι τυφλοί στο πνεύμα και δεν αναγνωρίζουν την απαίσια επενέργειά του. . .  αλλά γίνονται όλο και πιο κλειστοί απέναντι στην αλήθεια, και για το λόγο αυτό οι επιτυχίες του αντιπάλου θα είναι μεγάλες, καθώς αυτή είναι η εποχή του τέλους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6479                18-2-1956

Για τον Θεό χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα. . .

Αιωνιότητες θα περάσουν ακόμα ώσπου ολόκληρος ο υλικός κόσμο που περιέχει αλύτρωτο πνευματικό θα μπορέσει να διαλυθεί. . .  ώσπου ολόκληρο το υλικό θα έχει πνευματοποιηθεί. . .  ώσπου ό,τι έγινε ατελές θα έχει ανακτήσει την τελειότητά του. . .  Αιωνιότητες θα περάσουν. . .  Αλλά για τον Θεό χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα, αφού Αυτός υπάρχει από τους αιώνες των αιώνων, για Αυτόν οποιοδήποτε χρονικό διάστημα είναι σαν μια στιγμή. . .  Για το ατελές πνευματικό όμως πρόκειται για ατελείωτους καιρούς ώσπου να ανακτήσει την τελειότητα. Μα όταν θα την έχει κατορθώσει, το διάστημα της αντίστροφης μεταμόρφωσής του θα του φαίνεται επίσης σαν μια στιγμή.

Και έτσι εσείς οι άνθρωποι μπορείτε άνετα να πιστέψετε ότι και η Γη θα υπάρχει ακόμα για ατελείωτους καιρούς για να εκπληρώσει τη μεγάλη αποστολή της, δηλαδή να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν την κατάσταση του παιδιού του Θεού. Μπορείτε να πιστέψετε ότι ξανά και ξανά θα κατοικούν άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη και ότι επομένως ένα «τέλος» της Γης είναι ακόμα ρευστό. . .  Το ότι ωστόσο η Γη θα μετατρέπεται ξανά και ξανά, δηλαδή θα ανανεώνεται, το ότι πρέπει να επισκευάζεται ξανά και ξανά για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή της και ότι αυτό θα διαδραματίζεται πάντα σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, αυτό μπορείτε να το πιστέψετε επίσης με βεβαιότητα. Παρ’όλα αυτά, η αναπτυξιακή διαδικασία θα θέλει ακόμα πολύ χρόνο και δεν μπορείτε να μιλάτε για μια συντέλεια του κόσμου. . .  στην περίπτωση που εννοείτε με αυτή μια πλήρη εξαφάνιση επίγειων-υλικών δημιουργιών.

Ακόμα πολύ πνευματικό περιμένει τη λύτρωσή του, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του πνευματικού που έπεσε κάποτε έχει λυτρωθεί και γυρίσει πίσω στον Θεό. . .  Το μεγαλύτερο μέρος είναι ακόμα δικασμένο, δηλαδή είναι δεμένο μέσα σε κάθε είδους δημιουργήματα. . .  Και ολόκληρο αυτό το δεμένο πνευματικό πρέπει ακόμα να προχωρήσει μέχρι το στάδιο του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μπορέσει να ενσαρκωθεί ως άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη. . .  Και για αυτό το λόγο η Γη θα ανανεώνεται ξανά και ξανά όποτε σκαλώνει μια τέτοια αναπτυξιακή περίοδος. Αλλά πάντοτε η γέννηση μιας νέας Γης, η ολοκληρωτική αναμόρφωση της επιφάνειάς της σημαίνει το τέλος για τους ανθρώπους που κατοικούν πάνω της. . .  με εξαίρεση εκείνων των λίγων στους οποίους απόφερε την ωριμότητα η επίγεια τους πορεία.

Και για αυτό το λόγο πρέπει να ανακοινωθεί στους ανθρώπους ένα επικείμενο τέλος. Πρέπει να ενημερωθούν για το τι σημαίνει αυτό, γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι θα τελειώσει ολόκληρη η κοσμική δημιουργία και γιατί τα επιχειρήματα υπέρ ενός τέτοιου τέλους δεν μπορούν να διαψευστούν. . .  Για τους ανθρώπους όμως είναι ασήμαντο το αν είναι πιθανή μια «συντέλεια του κόσμου». . .  Θα πρέπει μόνο να εξοικειωθούν με την ιδέα του ότι έχει έρθει για αυτούς το τέλος, ότι αυτό το άστρο της Γης θα βιώσει μια αναμόρφωση της οποίας θα πέσουν θύματα οι άνθρωποι, παρόλο που θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες ώσπου κάποτε η Γη να πνευματοποιηθεί εντελώς.

Ακόμα δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή, και παρ’όλα αυτά η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στο τέλος. . .  γιατί μια κανονική ανάπτυξη του πνευματικού πάνω στη Γη προϋποθέτει μια αναμόρφωση της δημιουργίας  και γιατί μια τέτοια διαδραματίζεται πάντα σε ορισμένα χρονικά διαστήματα. Αυτή η γνώση μπορεί να μεταδίδεται στους ανθρώπους μόνο με πνευματικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην την πιστέψουν. Και θα την πιστεύουν τόσο λιγότερο όσο πιο κοντά είναι το τέλος, γιατί η έλλειψη γνώσεων των ανθρώπων είναι επίσης μια ένδειξη του ότι η ανοδική ανάπτυξη του πνευματικού έχει σκαλώσει, του ότι οι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν πια το βαθμό ωριμότητας που θα έπρεπε ή που επίσης θα μπορούσαν. . .  αλλιώς θα είχαν κατανόηση για το σωτήριο σχέδιο του Θεού.

Για αιωνιότητες ακόμα η Γη θα παραμένει εκπαιδευτικός σταθμός για το πνευματικό που έπεσε πολύ βαθιά. Ξανά και ξανά ωστόσο θα πρέπει να επισκευάζεται για να αποφέρει στο πνευματικό την ωριμότητα ανάλογα με το θεϊκό σωτήριο σχέδιο. Και ξανά και ξανά θα ζούν στη Γη νέες ανθρώπινες γενιές, αφού ο Θεός ο Ίδιος οδηγεί στην αναμορφωμένη Γη τους ανθρώπους που είναι προορισμένοι να είναι η αρχή τέτοιων γενεών. . .  ανθρώπους που κατά το τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου κοντεύουν να τελειοποιηθούν. Και έτσι η κάθε νέα εποχή θα ξεκινά σε πλήρη αρμονία με τον Θεό και οι άνθρωποι θα επιδιώκουν την ενοποίησή τους μαζί Του, κάτι που εγγυάται ότι οι άνθρωποι θα πετύχουν την τελειοποίησή τους, ότι θα επιστρέψουν στον προαιώνιο Πατέρα τους ως μακάρια πνευματικά όντα που στέκονται μέσα στο φως. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6480                19-2-1956

Επενέργεια των κακών πνευμάτων. . .

Δαιμονισμός. . .

Η λυτρωτική διαδικασία του πεσμένου πνευματικού γίνεται έτσι όπως την αποφάσισε η σοφία Μου από τους αιώνες των αιώνων. Αφού μονάχα Εγώ ξέρω για την παραμόρφωση εκείνου που εκπήγασε κάποτε τελειότατο από Μένα και επομένως ξέρω επίσης για τους τρόπους και τα μέσα για την αντίστροφη μεταμόρφωσή του, για την επίτευξη της κάποτε τελειότητάς του. Η θεοποίηση των πλασμάτων Μου είναι ο στόχος Μου, τον οποίο θα πετύχω βέβαια κάποτε. Αλλά αυτή η θεοποίηση θέλει αφάνταστα χρονικά διαστήματα, θέλει αιωνιότητες για την ανθρώπινη αντιληπτικότητα, ενώ για Μένα η διάρκεια είναι ασήμαντη, επειδή είμαι από αιωνιότητα σε αιωνιότητα.

Για τη διάρκεια που αφαιρέθηκε στο οντώδες η συνειδητότητά του. . .  για τη διάρκεια που βαδίζει μέσα από τα διαφορετικά δημιουργήματα το διαλυμένο από Μένα πνευματικό – με σκοπό την επίτευξη του στόχου του - λείπει σε αυτό το πνευματικό και η αίσθηση χρόνου. Μόνο τότε που ξαναμαζεύονται τα μικρά ψυχικά μόρια που ανήκουν σε ένα αρχικό ον και μετακομίζουν ως «ψυχή» μέσα στο ανθρώπινο σώμα, αυτό το ον λαμβάνει τη συνειδητότητα του εγώ και επίσης την αίσθηση χρόνου. . .  Τώρα το ον. . .  ένα αρχικό πνεύμα που κάποτε έπεσε. . .  χρειάζεται μόνο να δουλέψει πάνω στον εαυτό του για ένα  σύντομο χρονικό διάστημα για να φέρει εις πέρας τη λυτρωτική διαδικασία, εφόσον είναι πρόθυμο.

Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου της επίγειας του ζωής πρόκειται ο άνθρωπος να επιδιώξει το στόχο με όλες του τις δυνάμεις: να καθαριστεί, να απελευθερώσει την ψυχή του από όλες τις ακαθαρσίες που κολλούν ακόμα πάνω της, επειδή βρίσκεται ακόμα στην περιοχή εκείνου που ευθύνθηκε για την πτώση της στο βάθος. Και η περιοχή εκείνου είναι γεμάτη από κακά πνεύματα, από όντα που απέτυχαν κατά την επίγεια τους ζωή, που δεν μπορούσαν να βρουν τη θέληση να αποδεσμευτούν από εκείνον, που κατά το χαρακτήρα τους μοιάζουν με εκείνον και που είναι γεμάτα μίσος για οποιοδήποτε ονδώδες επιδιώξει να ανεβεί. . .  Αυτά τα κακά πνεύματα περιστοιχίζουν τον άνθρωπο και προσπαθούν να κερδίσουν επιρροή στην ψυχή. . .  στη σκέψη, στα αισθήματα και στη θέληση του ανθρώπου. . .  Και τότε ο άνθρωπος πρέπει να καταπολεμήσει τις ενοχλήσεις εκείνων με όλες του τις δυνάμεις. . .  κάτι για το οποίο όμως είναι ικανός με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού. . .

Και επομένως εκείνα τα κακά όντα θα επιδιώκουν να αφυπνίσουν όλες τις κακές ιδιότητες μέσα στον άνθρωπο, και έτσι μπορεί να πει κανείς ότι κάθε πάθος, κάθε ελάττωμα, κάθε κακή ιδιότητα είναι η επενέργεια τέτοιων κακών πνευμάτων πάνω στην ανθρώπινη ψυχή και ότι αυτά τα κακά πνεύματα μπορούν επίσης να κολλήσουν στον άνθρωπο, στην περίπτωση που αυτός τους επιτρέπει να τον ελέγξουν εντελώς. . .  στην περίπτωση που δεν είναι καθόλου πρόθυμος να τους προβάλει αντίσταση. . .  Τότε θα πρέπει να κάνει μεγάλες προσπάθειες να απαλλαχθεί από εκείνα τα κακά πνεύματα και μόνο ο έντονος σύνδεσμός του με τον Ιησού Χριστό, η ολόψυχη προσευχή του σε Αυτόν για βοήθεια θα τον απελευθερώσουν από εκείνα τα όντα. Τα ίδια αυτά τα όντα όμως προβάλλουν ακόμα μεγάλη αντίσταση σε οποιαδήποτε ακτίνα αγάπης, επειδή ως οπαδοί του Σατανά μισούν το καθετί καλό. Για αυτό το λόγο δεν τους επιτρέπεται να κολλήσουν σε ανθρώπους που Με επιδιώκουν συνειδητά.

Από έξω θα επενεργούν μεν πάντοτε, αλλά μπορούν πιο εύκολα να αποκρουστούν από τον άνθρωπο. . .  Στην περίπτωση όμως που έθεσαν μια φορά την ψυχή του υπό την κατοχή τους, η απαλλαγή του ανθρώπου από εκείνα είναι άκρως δύσκολη και απαιτεί μια ισχυρή θέληση. . .  Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μιλάτε για δαιμονισμό, εσείς οι άνθρωποι, σε αυτή την περίπτωση η επενέργεια σατανικών δυνάμεων είναι φανερή. . .  Και η αιτιολογία έγκειται στο γεγονός ότι η ψυχή κατά την προηγούμενη ανάπτυξή της δεν πέτυχε το βαθμό [το πρωτότυπο γεμανικό κείμενο δεν προσδιορίζει ποιο βαθμό· σημείωση της μεταφράστριας], ενώ είχε έρθει η στιγμή της ενσάρκωσής της, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο επίγειας της αγώνας για να απαλλαχθεί από όλες τις ορμές, τα ελαττώματα και τους πόθους της που δίνουν σε εκείνα τα κακά πνεύματα τη δυνατότητα να την ενοχλήσουν ή ακόμα και να κολλήσουν πάνω της.

Η ψυχή καθ’εαυτή είναι ένα πεσμένο αρχικό πνεύμα, το οποίο καταπολεμούν με εντολή του κυρίου τους άλλα αρχικά πνεύματα για να το εμποδίσουν να επιστρέψει [στον Θεό· σημείωση της μεταφράστριας]. . .  Ωστόσο, στο πλευρό εκείνου του πεσμένου αρχικού πνεύματος στέκομαι Εγώ ο Ίδιος, και μέσω του λυτρωτικού Μου έργου χτίστηκε ένας φραγμός ανάμεσα σε εκείνο το αρχικό πνεύμα που βαδίζει στη Γη ως άνθρωπος και στα κακά πνεύματα από το βάθος. . .  Η κάθε ψυχή που πρεσβεύει Εμένα και το λυτρωτικό Μου έργο καταφεύγει πίσω από εκείνο το φραγμό και δεν μπορεί πια να ενοχλείται από εκείνα τα κακά όντα με τον τρόπο ώστε να τους πέσει θύμα. . .  Μόνο που μπορεί να την αγγίζει η δηλητηριώδης πνοή από το σκοτάδι, κάτι που απαιτεί συνεχή προσοχή, συνεχή προσευχή και την ολόψυση ένωσή της μαζί Μου. . .  Επομένως εσείς οι άνθρωποι δεν είστε εκτεθειμένοι στην επενέργεια αυτών των σατανικών δυνάμεων εάν αμυνθείτε εναντίον της. . .  Αφού πέθανα στο σταυρό για να τσακιστεί η εξουσία του Σατανά. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6481                20-2-1956

Η αναγνώρισητου Θεού. . .

Άνθρωποι που αρνούνται τον Θεό. . .

Θεωρείτε τον εαυτό σας ανεξάρτητα όντα όσο δεν πιστεύετε σε έναν Θεό στον Οποίο χρωστάτε την ύπαρξη και την υπόστασή σας. . .  αφού από το δικό Του θέλημα, στο οποίο είναι υποταγμένη η ύπαρξή σας, δεν θέλετε να οδηγείστε. . .  Και όμως ξέρετε ότι οι ίδιοι είστε ανίκανοι να οργανώσετε τη ζωή σας κατ’ευχήν και ότι είστε επίσης ανίκανοι να παρατείνετε τη ζωή σας κατά μια μέρα. Ξέρετε λοιπόν ότι εξαρτάστε από μια Δύναμη. . .  ή, στην περίπτωση που αρνείστε Αυτή. . .  από ένα νόμο στον οποίο είστε υποταγμένοι φυσιολογικά. . .

Αυτό το φυσικό νόμο όμως δεν μπορείτε να τον αρνηθείτε. Ωστόσο, σας είναι δυσάρεστο να αναγνωρίσετε ένα Ον ως Νομοθέτη. . .  Σας είναι δυσάρεστο να αναγνωρίσετε ένα σκοπό ή έναν προορισμό της ύπαρξής σας, γιατί έχετε μέσα σας ακόμα το φρόνημα εκείνου που κάποτε απαρνήθηκε το Δημιουργό του και που παρουσίασε σε όλα τα όντα τον εαυτό του ως το μόνο ον που αποφάσιζε και ενεργούσε, σε όλα τα όντα που δημιούργησε με αυτό το λάθος φρόνημα. . .  Είστε αυτό το οντώδες που δημιούργησε εκείνος και έχετε την ίδια αντίληψη με εκείνον, δεν αναγνωρίζετε ούτε τη δική του ύπαρξη. Έχετε μέσα σας τα ίδια αισθήματα που γέμιζαν εκείνον και τον ώθησαν να αποστατήσει από τον Θεό.

Όσο δεν καταλαβαίνετε και δεν αναγνωρίζετε τον Θεό είστε γεμάτοι από το πνεύμα του Εωσφόρου. . .  αλαζονικά βασίζεστε στη δική σας δύναμη και είστε επίσης γεμάτοι φιλαυτία, με αποτέλεσμα η σκέψη σας να είναι προσανατολισμένη λάθος και να βρίσκεστε πάνω στη Γη σε σκοτεινή πνευματική κατάσταση. Η σοφία την οποία νομίζετε ότι κατέχετε σας κάνει όλο και περισσότερο αλαζόνες και πεπεισμένοι για τον εαυτό σας. Και όμως πρόκειται για γνώσεις χωρίς την παραμικρή αξία, αφού αφορούν μόνο πράγματα που θα εξαφανιστού για σας τη στιγμή του θανάτου σας.

Ο καθένας που αρνείται τον Θεό, που νομίζει ότι δεν είναι συνδεδεμένος με μια Δύναμη, είναι μεμονωμένος από τον Θεό και θα παραμείνει μεμονωμένος από Αυτόν και μετά το θάνατό του, αλλά θα υπάρχει. . .  Ο θάνατος δεν τον εξαφανίζει, όπως υπέθετε λάθος κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. Συνεχίζει να έχει την επίγνωση του εαυτού του ως ένα ον, μόνο που καταλαβαίνει ότι είναι αδύναμος όταν θέλει να κάνει το ίδιο όπως έκανε κατά την επίγεια του ζωή. . .  Και τότε θέτει συχνά υπό την κατοχή του τη δύναμη ανθρώπων που έχουν το ίδιο φρόνημα και επιβεβαιώνει ακόμα τη λάθος σκέψη τους. Αφού ό,τι αντιτάσσεται στον Θεό είναι ακόμα ενωμένο. . .  τόσο μεταξύ τους όσο και με το ον που πρώτο επιτέλεσε το χωρισμό από τον Θεό.

Ο Θεός όταν έβγαλε από τον Εαυτό Του όλα τα πνευματικά όντα, τους έδωσε μάλιστα την ανεξαρτησία, προκειμένου να καταλάβουν τον εαυτό τους ως μεμονωμένα όντα. Αλλά ο Ίδιος δεν διέκοψε το δεσμό με αυτά τα μεμονωμένα όντα, αλλά τα ακτινοβολούσε διαρκώς με τη δύναμη αγάπης Του. . .  Και όσο τα όντα παραλάβαιναν τη δύναμη αγάπης Του ήταν μακάρια. . .  Τότε όμως που το πρωτόπλαστο ον απόρριψε την ακτινοβολία αγάπης του Θεού. . .  τότε που με την αλαζονική του σκέψη πίστευε ότι δεν την είχε πια ανάγκη, απόρριψε ταυτόχρονα τον Ίδιο τον Θεό και απομονώθηκε εντελώς από Αυτόν, με αποτέλεσμα να γίνει δυστυχισμένο και να σκοτεινιάσει το πνεύμα του. Και έτσι η «άρνηση μιας Θεότητας» είναι πάντα μια αναμφίβολη απόδειξη του ότι ο άνθρωπος είναι οπαδός εκείνου που κάποτε εξεγέρθηκε κατά του Θεού. . .

Κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής ο άνθρωπος μπορεί εύκολα να καταλήξει στη γνώση του ότι είναι εξαρτημένος από το θέλημα μιας Δύναμης Που αποφασίζει για τη μοίρα του, αφού για τέτοιο συμπέρασμα τού δίνονται πολλές αποδείξεις σχετικά με τον εαυτό του καθώς και με το περιβάλλον του. . .  Ο Θεός όμως δεν αναγκάζει ποτέ τον άνθρωπο να σκέφτεται σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη, αλλά δίνει ένα φως σε κάθε άνθρωπο που το επιθυμεί. . .  Δεν υπάρχει συγγνώμη για έναν άνθρωπο που αρνείται τον Θεό, αφού ο καθένας μπορεί να Τον αναγνωρίσει στην περίπτωση που παρατήσει την πνευματική του αλαζονεία, το κληρονομικό κακό. . .  στην περίπτωση που μικρός και ταπεινός κάνει ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις του, στις οποίες θα πάρει βέβαια απαντήσεις, και αυτές οι απαντήσεις μπορούν να του χαρίσουν την πίστη σε έναν Θεό.

Ο καθένας που αρνείται τον Θεό έχει αλαζονικό πνεύμα και αυτή η αλαζονεία τον εμποδίζει να κάνει ερωτήσεις, γιατί τολμά «να ξέρει», ενώ δεν έχει καθόλου γνώσεις. Και ο καθένας που αρνείται τον Θεό έχει συναναστροφές με ανθρώπους που πιστεύουν σε έναν προαιώνιο Θεό και Δημιουργό Που καθορίζει την ύπαρξή τους. . .  Και μέσω αυτών παρακινείται ξανά και ξανά να συλλογίζεται. . .  Εάν ωστόσο αρνείται εσωτερικά να το κάνει, δεν παράτησε ακόμα τίποτα από την κάποτε αντίστασή του και μάλλον δεν θα δεχτεί καμία διαφώτιση ούτε στο άλλο βασίλειο, εφόσον δεν υπάρξει κανείς που να κάνει παράκληση για εκείνον. . .  Ο δρόμος εκείνου που αρνείται τον Θεό είναι ακόμα ατελείωτα μακριά ως την αιώνια του πατρίδα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6482                22 κ. 23-2-1956

Αναφορά τις προβλέψεις του τέλους. . .

Ποτέ δεν θα αναφέρω στους ανθρώπους την ακριβή στιγμή του τέλους, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ωφελούσε την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. . .  Αφού με την εντελώς ελεύθερη θέλησή τους θα πρέπει να επιδιώκουν να φτάσουν στα ύψη, από μόνοι τους θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια να προωθήσουν την ωριμότητα των ψυχών τους, όχι όμως από το φόβο τον οποίο θα προκαλούσε μια ανακοίνωση της ακριβούς ώρας του τέλους. Θα κρατώ εσάς τους ανθρώπους πάντοτε σε αβεβαιότητα όσον αφορά αυτή την ώρα, πράγμα που όμως δεν αποκλείει ότι θα έρθει κάποτε το τέλος. Και το γεγονός ότι θα έρθει κάποτε ανακοινωνόταν σε σας τους ανθρώπους από την αρχή αυτής της λυτρωτικής περιόδου, παρόλο που γνωρίζετε μόνο ένα μέρος αυτών των προβλέψεων. Αφού πρόκειται για χωριστές λυτρωτικές περιόδους που προορίστηκαν μέσα στο σωτήριο σχέδιό Μου και που περιλαμβάνουν πάντα ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η διάρκεια του οποίου υπολογίζεται με βάση τη γνώση Μου σχετικά με την αναπτυξιακή διαδικασία των ανθρώπων.

Με καλή θέληση θα μπορεί να το πιστέψει ο κάθε άνθρωπος που είναι ικανός να πιστέψει σε Μένα ως Θεό και Δημιουργό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι της κάθε εποχής θα αμφισβητούν ότι θα μπορούσαν οι ίδιοι να ζήσουν στην περίοδο όπου θα πραγματοποιηθούν όλα όσα ανακοινώνονταν. . .  Αφού είναι για τους ανθρώπους κάτι τόσο τρομερό να φανταστούν ένα τέλος της Γης. Είναι κάτι στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν, εάν δεν κατέχουν τόσο βαθιές πνευματικές γνώσεις ώστε να είναι ικανοί να βλέπουν μια αφορμή και ένα σκοπό σε μια διάλυση των επίγειων δημιουργημάτων και στη γέννηση μιας νέας Γης. . .  Αλλά τέτοιοι άνθρωποι θα υπάρχουν πάντα μόνο λίγοι. . .

Επομένως εσείς οι άνθρωποι δεν θα μπορείτε να αρνηθείτε εντελώς ένα τέλος αυτής της Γης. . .  μόνο που δεν θέλετε ποτέ να ανήκετε σε εκείνους που θα βιώσουν αυτό το τέλος, σε εκείνους για τους οποίους θα γίνει μια πραγματικότητα του παρόντος αυτό το τέλος που δεν θεωρείτε απίθανο για το μέλλον. . .  Και ας κρατήσουν αυτές τις αμφιβολίες για χάρη της ψυχικής τους ωριμότητας, αλλά ας λάβουν υπόψη τους και τέτοιες σκέψεις, που δεν θα τους βλάψουν. Θα ήταν όμως βλαβερό να τους εξαναγκάσω να πιστέψουν και συνεπώς δεν θα το κάνω ποτέ. Για αυτό το λόγο ανακοινώνω πάντα μόνο τα σημάδια, ποτέ όμως την «ημέρα του τέλους». . .  Και παρ’όλα αυτά σας λέω ξανά και ξανά: Βρίσκεστε στα πρόθυρα του τέλους. . . 

Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων. . .  Δεν μπορείτε να δείτε το βαθύ σκοτάδι που σκεπάζει τη Γη. . .  Δεν ξέρετε για τον αγώνα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ο οποίος μαίνεται τόσο πολύ κατά την τελευταία περίοδο. . .  Δεν ξέρετε ότι η επενέργεια του σκότους εκδηλώνεται στη διάδοση αναλήθειας, λανθασμένων διδασκαλιών και ψεμάτων, γιατί δεν βλέπετε πόσο αφάνταστα μεγάλη είναι η πλάνη μέσα στην οποία κινείται η σκέψη των ανθρώπων. . .

Μόνο η καθαρή αλήθεια είναι φως. . .  Πού όμως ψάχνετε και βρίσκετε την αλήθεια εσείς οι άνθρωποι; Πιστεύετε μάλιστα ότι βαδίζετε μέσα στην αλήθεια, αλλά θα καταλάβατε με τρόμο την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων και θα θεωρούσατε ευνόητο ότι πρέπει να βαλθεί τέρμα σε αυτή την κατάσταση. . .  Και όπου υποθέτετε ένα φως εσείς οι άνθρωποι, εκεί ο πρίγκιπας του σκότους έβαλε ένα ψεύτικο φως που μόνο θα εξασθενίσει περισσότερο το μάτι σας, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε πια να διακρίνετε τίποτα. Αφού ξέρει πράγματι να εμποδίζει τους ανθρώπους να δουλέψουν πάνω στις ψυχές τους, ξέρει να οδηγεί τα βλέμματά τους σε γοητευτικούς στόχους, τους οποίους ωστόσο δεν θα πετύχετε ποτέ εσείς οι άνθρωποι, αφού το σχέδιό Μου έχει προοριστεί από τους αιώνες των αιώνων. . .

Δίνοντάς σας μια εικόνα αυτού του σωτήριου σχεδίου δεν αποσκοπώ στο να σας εξαναγκάσω να πιστέψετε, θέλω μόνο να δώσω σε σας τους ανθρώπους τη δυνατότητα να μπορείτε να πιστέψετε, γιατί σας εξηγούνται τα κίνητρά Μου για τον τερματισμό μιας λυτρωτικής περιόδου, γιατί σας εξηγείται επίσης η σκοπιμότητα ενός τέτοιου τερματισμού, γιατί εσείς οι ίδιοι, όταν κατέχετε αυτή τη γνώση, θα μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα συμβάντα και να καταλάβετε επίσης ότι μια παρέμβαση από πλευράς Μου έχει γίνει απαραίτητη.

Ανθρώπους στους οποίους μόνο ανακοινώνεται ένα τέλος χωρίς καμία συγκεκριμένη αιτιολογία δεν πρέπει να τους κατακρίνει κανείς στην περίπτωση που δεν πιστεύουν, παρόλο που και εκείνοι θα έπρεπε να στοχαστούν τη πιθανότητα της επαλήθευσης όσων ανακοινώθηκαν. . .  Σε αυτούς όμως που είναι πρόθυμοι αλλά νομίζουν ότι δεν μπορούν να πιστέψουν, σε αυτούς παρουσιάζεται και το σωτήριο σχέδιό Μου. Τους μεταδίδονται οι γνώσεις της διακυβέρνησης και της επενέργειάς Μου, και δεν θα μπορούν να απορρίψουν τις αιτιολογίες, αφού είναι φανερή η αγάπη και η σοφία Μου, η οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί πάντα μόνο ό,τι είναι καλύτερο για τις ψυχές.

Εάν εσείς οι άνθρωποι θεωρείτε το τέλος αυτής της Γης μόνο μια τιμωρητική πράξη, θα ξεσηκωθείτε κατά τέτοιων διδασκαλιών. . .  Στην περίπτωση όμως που το θεωρείτε μια σωτήρια πράξη όχι μόνο για το πνευματικό που αποτυχαίνει ως άνθρωπος, αλλά επίσης για το πνευματικό που είναι ακόμα φυλακισμένο μέσα στα δημιουργήματα και που επίσης θα πρέπει κάποτε να ξεφύγει από το βάθος και να φτάσει στο ύψος, τότε θα σας είναι δυνατό να αναγνωρίσετε έναν Θεό της αγάπης και της σοφίας και τότε ένα τέλος της Γης θα σας φαίνεται αξιόπιστο.

Το σε ποιο επίπεδο της ανάπτυξης βρίσκονται οι άνθρωποι πάνω στη Γη μπορώ να κρίνω μόνο Εγώ, παρόλο που και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να καταλάβετε το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο. Εγώ όμως ξέρω από τους αιώνες των αιώνων πότε θα πρέπει να γίνει η επαναφορά της τάξης Μου. . .  πότε θα πρέπει να σταματήσω τις μηχανορραφίες του αντιπάλου Μου και ποια μέτρα απαιτούνται για να μπορεί η Γη και πάλι να χησιμεύσει για σταθμό ωρίμανσης για το ατελές πνευματικό. . .  Μονάχα Εγώ ξέρω πότε θα έχει φτάσει το χαμηλότατο επίπεδο και πότε θα έχει έρθει η στιγμή όπου θα πρέπει να βαλθεί τέρμα στην επενέργεια του αντιπάλου Μου. . .

Και επειδή τα ξέρω αυτά, δίνω εντολή στους υπηρέτες Μου να αναφέρουν το επικείμενο τέλος, παρόλο που μόνο λίγοι άνθρωποι θα τους πιστέψουν. Αλλά ποτέ δεν θα ανακοινώσω την ημέρα και την ώρα. . .  κάτι που ωστόσο να μην σας παρακινήσει να αναβάλετε τις ανακοινώσεις Μου στο απώτερο μέλλον. . .  Δεν ξέρετε πόσο κοντά είναι το τέλος, αλλά είναι πολύ επείγον να δουλέψετε όσο μπορείτε πάνω στις ψυχές σας, αφού η κάθε μέρα είναι για σας ακόμα μια χάρη, γιατί με την καλή σας θέληση μπορείτε να πετύχετε πολλά. Μόνο μην θρέψετε φλούδες ελπίδες ότι θα έχετε ακόμα πολύ χρόνο. . .  Πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε θα έρθει το τέλος. Και ο καθένας που να πιστέψει στα λόγια Μου θα ετοιμαστεί, θα προτάξει το πνευματικό του καλό στο σωματικό του καλό και πράγματι θα κερδίσει πολλά για την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6483                24-2-1956

Η λυτρωτική δουλειά έχει αποτέλεσμα στο επέκεινα. . .

Πολλές ψυχές περιμένουν το πνευματικό ρεύμα χάρης τον οποίο δέχονται ευγνώμονα και με το οποίο αναζωογονούνται και τονώνονται. Ο πνευματικός κόσμος τούς προσφέρει μάλιστα το ίδιο, αλλά αυτές οι ψυχές δεν έκοψαν ακόμα το δεσμό τους με τη Γη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται περισσότερο στις επίγειες περιοχές, ώσπου να παραλάβουν αρκετή δύναμη για να μπορέσουν να υψωθούν. . .  δηλαδή για να δέχονται και αυτά που τους προσφέρουν τα όντα του φωτός στο πνευματικό βασίλειο, επειδή οι ψυχές καταλαβαίνουν ότι εκείνα κατέχουν την ίδια αποτελεσματική δύναμη.

Είναι όμως η προσφορά πνευματικής τροφής από ανθρώπους της Γης μια τεράστια βοήθεια για τις ψυχές που δεν βρίσκονται ακόμα στο άλλο βασίλειο εδώ και πολύ καιρό, που έζησαν εντελώς αδιάφορα στη Γη και δεν μπόρεσαν να πάρουν μαζί τους στο άλλο βασίλειο πνευματικά αγαθά, γιατί δεν επιδίωξαν ποτέ τέτοια, χωρίς ωστόσο να έκαναν κακό. . .  Σε εκείνες τις ψυχές προσφέρεται λοιπόν μια δυνατότητα να αποκτήσουν φως χωρίς να παρακινηθούν αναγκαστικά να το αποδεχτούν. . .  Πρόκειται για μια ιδιαίτερη χάρη ότι μετά την αποβίωσή τους τούς διοχετεύονται άλλη μια φορά πνευματικές γνώσεις και ότι μπορούν άλλη μια φορά να αποφασίσουν να τις αποδεχτούν ή να τις απορρίψουν, πριν να τις υποδεχτεί μια ατελείωτα έρημη περιοχή, την οποία θα πρέπει να διασχίσουν ώσπου να φτάσουν στα ίδια που τους προσφέρονται τώρα. . .

Μόνο σποραδικά αστράφτουν φώτα στις γήινες σφαίρες, τα οποία τις προσελκύουν, και ευλογημένες είναι οι ψυχές που ακολουθούν εκείνες τις ακτίνες φωτός και που φτάνουν κοντά σε ανθρώπους που κάνουν πνευματικές προσπάθειες, που είναι συνδεδεμένοι με το φωτεινό βασίλειο και που σκέφτονται και εκείνες τις δυστυχισμένες ψυχές που βασανίζονται μέσα σε πνευματική φτώχεια. . .  Το ασυνήθιστο μιας ακτίνας φωτός μέσα σε σκοτεινή περιοχή βάζει μερικές ψυχές σε σκέψεις, και μόλις εμφανιστούν ερωτήσεις μέσα στις σκέψεις τους θα υπάρξει πάντα μια ευκαιρία όπου θα τους δοθούν απαντήσεις. . .  Και αν η ψυχή συμμετείχε μια φορά σε τέτοιου είδους δασκαλέματα, επιθυμεί ξανά και ξανά να επιστρέψει εκεί όπου ανακάλυψε φως. Τότε έχει ξεφύγει από το πιο βαθύ σκοτάδι, εκμεταλλεύτηκε την τελευταία προσφορά χάρης για το καλό της. . .

Αυτό το βασίλειο των ψυχών που βρίσκονται ακόμα κοντά στη Γη είναι πολύ πυκνοκατοικημένο και μπορεί να γίνει αποτελεσματική δουλειά πάνω σε εκείνες τις ψυχές. Για αυτό το λόγο εσείς οι άνθρωποι είστε πάντα πολιορκημένοι μόλις στρέψετε τις σκέψεις σας σε πνευματικά θέματα και συνδεθείτε με το βασίλειο του φωτός. . .  Εν όψει του κοντινού τέλους και του χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου των ανθρώπων απαιτείται επειγόντως μια ασυνήθιστη προσπάθεια βοήθειας. Αφού θα ανακαλεστούν ακόμα πολλοί άνθρωποι που όλοι δεν μπορούν να παρουσιάσουν εκείνο το βαθμό ωριμότητας που να τους επιτρέψει την είσοδο στο φωτεινό βασίλειο, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να προστατευτούν από το να πέσουν ακόμα στο βάθος στο άλλο βασίλειο.

Όπου όμως γίνεται λυτρωτική δουλειά στη Γη, όπου βοηθά κανείς συνειδητά ή ασυνείδητα εκείνες της ψυχές μέσω καλών σκέψεων, παράκλησης με αγάπη ή πνευματικών δασκαλεμάτων, εκεί μπορούν ακόμα πολλές ψυχές να αφυπνιστούν πνευματικά, στην περίπτωση που δεν είναι εντελώς πεισματικές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να πέσουν ή να θελήσουν πολύ χρόνο για την αλλαγή του φρονήματός τους, κάτι που σημαίνει πάντα βάσανα, σκοτάδι και δυστυχία. Αφού όμως η κάθε ψυχή που είναι πρόθυμη να αποδεχτεί πνευματικά δασκαλέματα φτάνει στο φως και συνεχίζει από την πλευρά της τη λυτρωτική δραστηριότητα πάνω στις ψυχές που βρίσκονται ακόμα σε σκοτεινές περιοχές, η παραμικρή επίγεια λυτρωτική δουλειά μπορεί να επεκταθεί ευρύτερα και θα είναι για αυτό πάντα ευλογημένη.

Πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα υπάρχουν συχνά στο άλλο βασίλειο από ό,τι στη Γη, όπου ο κόσμος εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν πνευματικές προσπάθειες. Αφού στη Γη στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, στο πνευματικό βασίλειο ωστόσο περιμένουν αμέτρητες ψυχές να τους μιλήσει ο Θεός και τέτοια λόγια θα πιάνουν πάντα τόπο, εκτός εάν μια ψυχή έχει εντελώς εχθρική στάση απέναντι στον Θεό και βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο του Σατανά. . .  Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα μείνει εκεί όπου λάμπει το φως, αλλά θα φύγει σε σκοτεινές περιοχές. Ωστόσο, και εκείνες ακολουθούν οι ψυχές που λυτρώθηκαν. . .  προκειμένου να κάνου και πάλι λυτρωτική δουλειά στο βάθος. . .

Αφάνταστα πολλά μπορείτε να συμβάλλετε εσείς οι άνθρωποι στη λύτρωση του πνευματικού αν μόνο αφήσετε τις σκέψεις σας να περιπλανιούνται στο βασίλειο του φωτός, αφού τότε θα αστράψει ένα φως προς το οποίο θα τρέξουν οι ψυχές. . .  Αγκαλιάστε όλες εκείνες τις ψυχές με την αγάπη σας, προσπαθήστε να τους μεταδώσετε το Ευαγγέλιο της αγάπης και διδάξτε τους να πιστέψουν στον Ιησού Χριστό. . .  Τότε Αυτός ο Ίδιος θα τις οδηγήσει στο φως και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6485                26-2-1956

Πίστη στην ύπαρξη του Ιησού. . .

Η πορεία του Ιησού στη Γη αμφισβητείται συχνά ή την αρνούνται εντελώς οι άνθρωποι, και είναι επίσης μια εκδήλωση της ελεύθερης θέλησής τους να Τον πρεσβεύσουν ή να Τον αρνηθούν. Αφού και στους πιστούς λείπουν οι αποδείξεις, και παρ’όλα αυτά δεν έχουν αμφιβολίες, επειδή τους επιβεβαιώνεται η αλήθεια από το εσωτερικό τους. . .  κάτι που θα μπορούσε όμως να γίνει στην περίπτωση του κάθε ανθρώπου αν αυτός δεν ήταν ακόμα εχθρός του Θεού με την ελεύθερη θέλησή του. Απαιτείται η πίστη στον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή του κόσμου. . .  Άρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ακαταμάχητη απόδειξη. Αφού όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη μακαριότητα εκτός από μέσω του Ιησού Χριστού, ακριβώς αυτή η υπόθεση του Χριστού αποτελεί τη δοκιμασία της θέλησης του ανθρώπου. . .

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ αποτελεσματικό όπλο του αντιπάλου του Θεού να βάζει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων αμφιβολίες για την ύπαρξη του Ιησού, και όποιος αντιτάσσεται ακόμα στον Θεό θα καλλιεργήσει μέσα του μια τέτοια αμφιβολία, ενώ θα τη διώξουν το ίδιο αποφασιστικά άνθρωποι η αντίσταση των οποίων στον Θεό έχει ήδη μειωθεί ή σπάστηκε εντελώς. Θα μπορούσε όμως ο κάθε άνθρωπος να διώξει τέτοιες αμφιβολίες, αφού ούτε ο πιο λογικός άνθρωπος μπορεί να απορρίψει ως «γεννήματα της φαντασίας» όλες τις ενδείξεις, όλες τις διδασκαλίες και την ίδια τη χριστιανική διδασκαλία. . .  Και υπάρχουν πολύ περισσότερες ενδείξεις υπέρ παρά κατά. . .

Ο θρήσκος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη άλλη απόδειξη, αφού η «επιφοίτηση του Πνεύματος», την οποία υποσχέθηκε ο Ιησούς στους ανθρώπους, είναι μια τόσο πειστική απόδειξη ώστε αποκλείεται οποιαδήποτε αμφιβολία. Ωστόσο, αυτή η απόδειξη δεν μπορεί να προσκομιστεί σε έναν άθεο, γιατί η φώτιση μέσω του Πνεύματος προϋποθέτει μια τέτοια πίστη στον Ιησού Χριστό που διά της αγάπης έγινε μια ζωντανή πίστη. . .  Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην πορεία του ανθρώπου Ιησού στη Γη έχουν εντελώς σκοτεινό πνεύμα, δεν βρίσκουν τις σχέσεις και συναρτήσεις, κοιτάζουν τα πάντα μόνο με εγκόσμια μάτια, δεν ζουν καμία πνευματική ζωή και ο τρόπος ζωής τους μάλλον στερείται της ανιδιοτελούς αγάπης. . .  η οποία θα είχε ως βέβαιο αποτέλεσμα μια ορισμένη φώτιση του πνεύματός τους.

Πρόκειται για ανθρώπους που επικαλούνται την αφυπνισμένη λογική τους, η οποία όμως έχει σφετεριστεί από τον αντίπαλο του Θεού, και αυτός έχει μάλιστα ταλέντο στο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απορρίψουν τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο. Ποτέ όμως τέτοιοι άνθρωποι που αρνούνται τον Χριστό θα πιστέψουν σε μια συνέχιση της ζωής μετά το θάνατο, και η ζωή τους, η δραστηριότητα της λογικής τους θα ασχολούνται πάντα μόνο με την επίγεια ζωή. Και τέτοιοι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν στους συνανθρώπους τους ότι η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι μια φαντασία. . .  Αφού δεν θα αρκεστούν στις δικές τους αντιλήψεις, αλλά θα επιδιώξουν να τις μεταδώσουν και στους συνανθρώπους τους.

Και αυτό είναι η επενέργεια του αντιπάλου του Θεού, αφού η «λύτρωση μέσω του Ιησού Χριστό» είναι που του αποσπά τους οπαδούς του. Και θα κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την πίστη των ανθρώπων στον Ιησού Χριστό. Εκείνοι που αρνούνται το Χριστό είναι κάτω από τον έλεγχό του. . .  και ενεργούν στη Γη μόνο για το Σατανά. . .  κάτι που όμως θα τους ήταν κατανοητό μόνο τότε που θα μπορούσαν να διεισδύσουν σε πνευματικές γνώσεις. . .  Αλλά αυτό είναι μόνο το αποτέλεσμα της πίστης στον Ιησού Χριστό και στη λύτρωσή Του, το οποίο εγγυάται την ενέργεια του Πνεύματός Του μέσα στον άνθρωπο. . .

Ο αγώνας ανάμεσα στο φως και στο σκότος μαίνεται σε ένα βαθμό που δεν θα το πιστέψετε, εσείς οι άνθρωποι. . .  Και αφού μια λύτρωση είναι εφικτή μονάχα μέσω του Ιησού Χριστού, ο αντίπαλος θα επιδιώκει να ανασκευάσει ακριβώς αυτή τη λύτρωση. Θα παρουσιάσει την υπόθεση του Χριστού ως μην αποδείξιμη και θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να κάνει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πίστη τους. . .  Και θα βρίσκει πάντα ανθρώπους που θα πιστέψουν τα επιχειρήματά του, ανθρώπους τους οποίους έκανε αλαζόνες η αφυπνισμένη τους λογική και οι οποίοι με τη λογική τους επιδιώκουν να ξετινάξουν κάτι που μπορεί να καταλαβαίνει ο άνθρωπος μόνο διά της πίστης και της αγάπης. Αφού όπου δεν μπορεί να ενεργεί το Πνεύμα από τον Θεό η λογική του ανθρώπου βγάζει λάθος συμπεράσματα. . .  με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί σε αδιαπέραστο σκοτάδι. . .  γιατί αποφεύγει το μόνο δρόμο που οδηγεί στο φως. . .  το δρόμο μέσα από τον Ιησού Χριστό, το δρόμο της πίστης και της αγάπης. . .  της αλήθειας και της ζωής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6486                27-2-1956

Το χαρακτηριστικό της αλήθειας: Ο Ιησούς Χριστός. . .

Αγάπη. . .

Ό,τι μαρτυρεί Εμένα είναι αλήθεια, αφού ο αντίπαλός Μου δεν θα μαρτυρήσει ποτέ για Μένα και το όνομά Μου. Όπου επομένως μιλά κανείς για Μένα και τη βασιλεία Μου, όπου δοξάζει κανείς το όνομά Μου και αναφέρει το λυτρωτικό Μου έργο για να οδηγήσει σε Μένα και τους συνανθρώπους του, όπου κηρύσσεται το καθαρό Ευαγγέλιο της αγάπης, εκεί δεν μπορεί ποτέ να είναι δραστήριος ο αντίπαλός Μου. . .  πάντα με την προϋπόθεση ότι οι άνθρωποι δεν λένε μόνο κενά λογιά που δεν έχουν τίποτα το κοινό με τη «ζωντανή» κήρυξη του Ιησού Χριστού.

Και έτσι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κρίνετε σωστά πώς και πότε σας κηρύσσεται η αλήθεια, η αρχή της οποίας είμαι Εγώ. Αφού το λυτρωτικό έργο Μου θα τονίζεται πάντα ως ένδειξη της θεϊκής προέλευσης των διδασκαλιών που θέλω Εγώ ο Ίδιος να διαδοθούν ανάμεσα στους ανθρώπους. Και έτσι δεν θα έπρεπε να σας είναι δύσκολο να εξετάςζετε, εσείς οι άνθρωποι, εφόσον έχετε τη σοβαρή θέληση να παραλάβετε την αλήθεια. . .  Τότε ο Ιησούς Χριστός θα είναι ο Ίδιος η λυδία λίθος. Αφού ο αντίπαλός Μου δεν Τον κηρύσσει ποτέ, αλλά θα κάνει μάλιστα τα πάντα για να ανασκευάσει το λυτρωτικό έργο του Χριστού προκειμένου να εμποδίσει τους ανθρώπους να καταφύγουν σε Εκείνον για τη σωτηρία τους από την αμαρτία και το θάνατο.

Μονάχα η αγάπη, για την οποία σας έδωσε ένα παράδειγμα μέσω του τρόπου ζωής του ο άνθρωπος Ιησούς στη Γη, μπορεί να σας λυτρώσει. Και για αυτό το λόγο η θεϊκή διδασκαλία αγάπης Του πρέπει πάντα να υπογραμμίζεται, πρέπει η αγάπη να κηρύσσεται και να πραγματοποιείται στη ζωή από όλους όσοι είναι οι σωστοί εκπρόσωποί Μου στη Γη, από όλους όσοι μιλούν στο όνομά Μου και σας διοχετεύουν την αλήθεια από Μένα. . .  Και άλλη μια φορά έχετε ένα βέβαιο χαρακτηριστικό ενός σωστού εκπροσώπου του ονόματός Μου: την κήρυξη της αγάπης και την έμπρακτη αγάπη. . .  Όπου λείπουν αυτές δεν μπορεί να πρόκειται για την αλήθεια, γιατί ο Ίδιος δεν μπορώ να είμαι εκεί όπου δεν υπάρχει αγάπη, ενώ μόνο Εγώ ο Ίδιος μπορώ να είμαι η αρχή της αλήθειας.

Δεν χρειάζεται να ξεσπάσουν διενέξεις σχετικά με το αν είμαι δραστήριος ο Ίδιος ή αν πρόκειται για τον αντίπαλό Μου στην περίπτωση που άνθρωποι σάς διοχετεύτουν γνώσεις που έχουν αξίωση να είναι η αλήθεια. . .  Αφού αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείτε πάντα να τα αναγνωρίζετε μόνοι σας, και όπου λείπουν αυτά, μπορείτε δίκαια να απορρίψετε αυτά που σας προσφέρονται. Μόνο που πρέπει πάντα να προσέχετε να μην σας ξεγελάσουν κενά λόγια, αφού και ο αντίπαλός Μου χρησιμοποιεί τέτοια λόγια, τα οποία ωστόσο μπορούν να αναγνωριστούν ως ψεύτικο φως από κάθε άνθρωπο που επιθυμεί στα σοβαρά την αλήθεια. Και άρα εναπόκειται σε σας τους ίδιους αν παραλάβετε αληθινά πνευματικά αγαθά και τα αναγνωρίσετε. . .

Όποιος θέλει να Με αναγνωρίσει πρέπει να αναγνωρίσει και τον Ιησού Χριστό, αφού Αυτός και Εγώ είναι ένας. . .  Και αν μια διδασκαλία δεν είναι σαφής σε αυτό, δεν μπορεί να θεωρείται καθαρή αλήθεια, και σε αυτή την περίπτωση ούτε τονίζεται η ανιδιοτελής αγάπης, την οποία μόνο ήθελε ο άνθρωπος Ιησούς και την οποία επομένως θέλω και Εγώ και η οποία είναι συνεπώς συνώνυμο της διδασκαλίας που κήρυξε ο Ιησούς στη Γη. . .  και η οποία πρέπει πάντοτε να κηρύσσεται, η οποία ωστόσο δεν κηρύσσεται ποτέ εκεί όπου ο αντίπαλός Μου επιδιώκει να εκτοπίσει την αλήθεια και να την αντικαταστήσει με τις δικές του γνώσεις. . .  Προσέχετε αυτά τα χαρακτηριστικά και θα καταλάβετε ξεκάθαρα κάθε παραπλανητική διδασκαλία. . .  ακόμα και τότε που σχηματίστηκε από ωραία λόγια, στα οποία ωστόσο λείπουν η ζωντανή πίστη στον Ιησού Χριστό και η αγάπη, που μόνο αυτή είναι αποτέλεσματική. . .  Και αποδεχτείτε χωρίς δισταγμό κάθε διδασκαλία που Με μαρτυρεί μέσα στον Ιησού Χριστό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6488                29-2-1956

Λογικές γνώσεις. . .

Σπουδές. . .

Αποκαλύψεις. . .

Οι άνθρωποι υπερεκτιμούν τη λογική τους, αλλιώς δεν θα πρόβαλλαν αντίσταση στην ενέργεια του Πνεύματος και τα αποτελέσματά του. Αισθάνονται υπεράνω οποιασδήποτε γνώσης αποκτήθηκε με πνευματικό τρόπο και δεν την αναγνωρίζουν, γιατί σε τέτοιες γνώσεις αποκλείεται κατά κάποιον τρόπο η λογική σκέψη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να έπρεπε να παραδεχτούν μια απόδειξη του ότι η λογική δεν εγγυάται σωστές γνώσεις. . .  Θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι απρόσιτους τομείς μπορούν να εξερευνηθούν και χωρίς τη δραστηριότητα της λογικής.

Υπερεκτιμούν τον εαυτό τους χωρίς να σκεφτούν ότι δεν χρειάζεται καμία αφυπνισμένη λογική για να γίνει κανείς μακάριος, ότι το να αποκτήσει τη βασιλεία του Θεού δεν είναι δικαίωμα μόνο του έξυπνου ανθρώπου, αλλά ότι αυτή η βασιλεία είναι ανοιχτή και για τον πιο ανόητο άνθρωπο, γιατί ο Θεός δεν αξιολογεί τη λογική αλλά μονάχα την αγάπη της καρδιάς του ανθρώπου. Και αυτή η αγάπη είναι το κλειδί για τη σοφία. . .  Η αγάπη δίνει την πιο φωτεινή κατανόηση και των πιο κυμμένων πραγμάτων, η αγάπη χαρίζει μια εικόνα σε τομείς που μέχρι τότε ήταν κλειστοί, μονάχα η αγάπη εγγυάται αληθινές γνώσεις, μόνο αυτή εξερευνεί τα βάθη της σοφίας.

Όπου λείπει η αγάπη η λογική από μόνη της δεν μπορεί να διεισδύσει μέσα στην αλήθεια. Άρα πρέπει ο άνθρωπος πρώτα να καταλάβει τη δική του ανικανότητα και πρέπει με ταπεινότητα να διαχωρίσει τις εγκόσμιες γνώσεις από τις πνευματικές γνώσεις. . .  Και έτσι η θεολογία ανήκει επίσης στις εγκόσμιες γνώσεις όσο ο άνθρωπος ασχολείται μαζί της μόνο μέσω της λογικής του, όσο ο άνθρωπο είναι ο ίδιος χωρίς αγάπη. . .  Μόνο διά της αγάπης μπορεί η θεολογία να γίνει  πνευματικές γνώσεις και μόνο τότε μπορεί ο άνθρωπος να σκέφτεται αληθινά, κάτι που πριν του ήταν αδύνατο. . .

Όσο όμως απαιτούνται σπουδές και όσο οι σπουδές εκτιμούνται τόσο πολύ ώστε θεωρείται αποδεδειγμένη η αλήθεια μόνο τότε που προηγήθηκαν έντονες μελέτες. . .  τόσο υπερεκτιμάται η λογική του ανθρώπου και τόσο του είναι κλειστή η πόρτα που οδηγεί στην αλήθεια. Αφού αυτό που η λογική του ανθρώπου νομίζει πως μπορεί να το εξερευνήσει, το κατορθώνει η αγάπη του με βεβαιότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκλείοντας τη λογική σκέψη. . .  Αφού σε αυτή την περίπτωση η σκέψη του ανθρώπου φωτίστηκε από το Πνεύμα και αυτό σημαίνει ότι εκείνος καταλαβαίνει τα πάντα ξεκάθαρα και έχει μέσα του την πεποίθηση ότι πρόκειται για την πλήρη αλήθεια.

Και για αυτό το λόγο είναι γραμμένο: «Ο Θεός θα απορρίψει τη λογική των λογικών και θα καταστρέψει τη σοφία των σοφών», και για αυτό το λόγο οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την αλήθεια παρά τις σπουδές τους όσο δεν μπορεί να ενεργεί μέσα τους το Πνεύμα του Θεού διά της αγάπης. Αφού σε εκείνους λείπει η ταπεινότητα. . .  την οποία όμως προϋποθέτει η εισροή του θείου Πνεύματος. . .  η ταπεινότητα όμως δεν κάνει επίδειξη. Αλλά ο λογικός άνθρωπος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, υπερεκτιμά τη λογική του, από την οποία ωστόσο χωρίς την αγάπη μπορούν να προκύψουν μόνο νεκρές γνώσεις, χωρίς πνεύμα και ζωή. Η λογική μπορεί να κατέχει μόνο εγκόσμιες γνώσεις, αλλά και αυτές, χωρίς την αγάπη, δεν είναι αλάνθαστες.

Αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους όλοι εκείνοι που έχουν αμφιβολίες και που προβάλλουν αντίσταση σε πνευματικά αγαθά που αποκτήθηκαν με τρόπο διαφορετικό από ό,τι μέσω της λογικής. . .  Και αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν κυρίως εκείνοι που πιστεύουν ότι εκπροσωπούν το «λόγο του Θεού» στη Γη. . .  θα έπρεπε να σκεφτούν ότι είναι μόνο υπηρέτες του κόσμου όσο εκτελούν τα καθήκοντά τους μόνο με τη λογική τους· ότι μονάχα η αγάπη τούς κάνει κατάλληλους να είναι αληθινοί εκπρόσωποι του Θεού, γιατί μόνο τότε τους γεμίζει το Πνεύμα Του και είναι ικανοί να ξεχωρίζουν την αλήθεια από την πλάνη και γιατί μπορούν να εκπροσωπούν την καθαρή αλήθεια μόνο τότε που «οδηγούνται από το Πνεύμα Του σε ολόκληρη την αλήθεια». . .

Η λογική χωρίς την αγάπη είναι άχρηστη, αλλά πάρα πολύ επωφελώς θα είναι ικανός να δράσει στη Γη ο άνθρωπος η σκέψη του οποίου φωτίστηκε διά της αγάπης, ο άνθρωπος που φωτίστηκε από το Πνεύμα. . .  Αφού σε εκείνον θα αποκαλυφθεί ο Θεός ο Ίδιος και εκείνος θα είναι ικανός να κηρύσσει την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία του Θεού. . .  Θα διεισδύσει μέσα στις πιο βαθιές γνώσεις και η δραστηριότητά του στη Γη για τον Θεό και το βασίλειό Του θα είναι επιτυχής. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6489                1-3-1956

Αλύτρωτες ουσίες μέσα στον άνθρωπο. . .

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του πολλές αλύτρωτες ουσίες, δηλαδή μικρά πνευματικά μόρια που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει αρκετά ώστε να μπορέσουν να ενωθούν και να αποτελέσουν μια ψυχή, τα οποία όμως δεν μπορούν ούτε να αφομοιωθούν στην ψυχή του ανθρώπου, αλλα πρέπει είτε να λυτρωθούν από αυτή την ανθρώπινη ψυχή είτε να αποκρουστούν από αυτή, στην περίπτωση που η λύτρωση δεν είναι εφικτή.

Φανταστείτε μια ψυχή που έχει τη συνειδητότητα του εγώ. . .  ένα αρχικό πνεύμα που κάποτε έπεσε. . .  μέσα σε μια σφαίρα όπου βρίσκονται αμέτρητα μικρά ψυχικά μόρια που θέλουν ακόμα πολύ χρόνο ώσπου να έχουν πετύχει την ωριμότητα για να ενωθούν και να σχηματίσουν μια ψυχή. . .  τα οποία ωστόσο, λίγο πολύ ωθημένα, θέλουν να συνδεθούν με εκείνη την ψυχή χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν εξαιτίας της ανώριμης κατάστασής τους. Αυτές οι χωριστές ψυχικές ουσίες βγήκαν από το υλικό περίβλημα της προηγούμενης ενσάρκωσης και ενώθηκαν με την ψυχή που ξέφυγε από εκείνο το περίβλημα. Πρόκειται για ουσίες που δεν εκγαταλείππουν την ψυχή, αλλά που την επηρεάζουν κατά κάποιον τρόπο, δηλαδή επιδιώκουν να μεταδώσουν τις ιδιότητές τους στην ψυχή. . .

Μέσω ενός υποδειγματικού τρόπου ζωής του ανθρώπου μπορούν να λυτρωθούν τελείως τέτοιες ψυχικές ουσίες από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις, με αποτέλεσμα να ενσωματωθούν στην ψυχή. . .  Μπορούν όμως και να τραβήξουν την ψυχή προς τα κάτω διά της επιρροής τους, προς την ανώριμη κατάσταση εκείνων των προηγούμενων ενσαρκώσεων, με συνέπεια να εμφανιστούν μέσα στον άνθρωπο ορμές και ιδιώματα που υπενθυμίζουν τέτοια προηγούμενα στάδια. Και τότε ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθήσει να αποκρούσει εκείνη την πνευματική επιρροή, πρέπει να αμυνθεί εναντίον της και να διώξει αυτά τα κακά πνεύματα από το εσωτερικό του. . .  αφού τότε αυτές οι ουσίες είναι μόνο όργανα πνευματικών όντων χαμηλού επιπέδου που ως οπαδοί του Σατανά θέλουν να ασκήσουν την επιρροή τους, χρησομοποιώντας τέτοιες ανώριμες ουσίες μέσα στον άνθρωπο.

Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να σας παρουσιαστεί μεταφορικά αν φανταστείτε αβοήθητα μικροσκοπικά πλάσματα που αναζητούν προστασία κοντά σας και τα οποία θα πρέπει να υποδεχθείτε στην περίπτωση που σας υποταχθούν πρόθυμα. . .  και τέτοια που έχουν ένα ισχυρό δεσμό με όντα που βρίσκονται εκτός σας και στα οποία θέλουν να βοηθήσουν να έχουν πρόσβαση σε σας. . .  Και αυτά πρέπει να τα διώξετε από το σπίτι σας, πρέπει να τα κρατήσετε μακριά σας και να φυλάγεστε πάντοτε, αφού είναι ύπουλα και κακά, γιατί επηρεάζονται από κακά όντα. . .

Η λύτρωση εκείνων των πρώτων γίνεται εάν προσπαθείτε να τα καλμάρετε, εάν αποβάλλετε τα λάθη και τα ελαττώματά σας, εάν εξισορροπείτε πάντα όλα με αγάπη, εάν δεν δίνετε πια σε εκείνες τις ανώριμες ουσίες μέσα σας καμία ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν τα ιδιώματά τους. . .  εάν τις ανέχεστε μέσα σας, πάντα μόνο με την προϋπόθεση ότι υποτάσσονται στη δουλειά πάνω στην ψυχή σας που θέλετε να κάνετε. . .  εάν επομένως προσφέρεται και το κορμί σας να καλλιεργήσει πρώτα την ψυχική σας ζωή. Αφού μέσα στο κορμί του ανθρώπου μαζεύονται αυτές οι ουσίες που από ένα προηγούμενο περίβλημα ξέφυγαν μαζί με την ψυχή του.

Όλες οι επιθυμίες του κορμιού του ανθρώπου που δεν αφορούν αποκλειστικά το καλό της ψυχής του είναι οι εκδηλώσεις εκείνων των ουσιών. Και η λύτρωση εκείνων των ψυχικών ουσιών  έγινε τότε που το κορμί του είναι τελείως πρόθυμο να υπηρετήσει μονάχα την ωρίμανση της ψυχής. Σε αυτή την περίπτωση όμως έγινε και το καθάρισμα εκείνων των ύπουλων ουσιών. Δεν αρνήθηκε ο άνθρωπος μόνο την πρόσβαση στις κακές δυνάμεις, αλλά εξανάγκασε και εκείνες τις ανώριμες ουσίες να εγκαταλείψουν το κορμί του. . .  κάτι που σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν παρασύρεται πια να αμαρταίνει, σημαίνει ότι αντιστέκεται στους πειρασμούς ξανά και ξανά, ότι είναι συνδεδεμένος με θεϊκές δυνάμεις που του παρέχουν προστασία και ότι συνεπώς η ψυχή του απελευθερώθηκε από το σκοτεινό έλεγχο.

Ο αντίπαλος μεν θα παραμονεύει για να μπεί κρυφά μέσα στον άνθρωπο μέχρι το θάνατο αυτού, αλλά δεν θα το πετύχει πια, γιατί η ψυχή του ανθρώπου έχει τότε αρκετή δύναμη για να προβάλλει αντίσταση και βρήκε αυτή τη δύναμη μέσω της συνειδητής της δουλειάς, την οποία όμως δεν έκανε ποτέ μόνη της, αλλά πάντα με τη βοήθεια του Ιησού Χριστού, ο Οποίος επομένως «λυτρώνει» στ’αλήθεια «από ολόκληρο το κακό». . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6492                5-3-1956λ

Η επαναφορά των νεκρών όντων στη ζωή. . .

Εδώ και πολύ καιρό προσπαθώ να κερδίσω την αγάπη των πλασμάτων Μου που κάποτε αποστάτησαν από Μένα και ένα ατελείωτο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει ακόμα ώσπου να κερδίσω πίσω την αγάπη όλων, ώσπου όλα να είναι ενωμένα μακάρια μαζί Μου, ώσπου να έχω πετύχει το στόχο Μου: να μπορώ να δημιουργήσω και να ενεργήσω στο άπειρο με εντελώς θεοποιημένα όντα. Τόσον καιρό όμως θα Μου προβάλει ακόμα αντίσταση ο αντίπαλός Μου, τόσον καιρό θα διαρκέσει ο αγώνας ανάμεσα σε Μένα και σε εκείνον, αφού εθελοντικά δεν θα παρατήσει την αντίστασή του, αλλά θα αγωνίζεται όλο και πιο θυμωμένα για τα όντα που κινδυνεύει να χάσει.

Ωστόσο, αυτή η διαρκής αντίσταση είναι ταυτόχρονα και μια παραγωγή δύναμης. . .  Αφού προκύπτει συνέχεια ζωή από τη δύναμη που εκπηγάζει από Μένα, και όπου δημιουργείται ζωή αποσπάστηκαν πνευματικά στοιχεία από το θάνατο, και ο αντίπαλός Μου είναι ανίσχυρος απέναντι σε αυτή τη ζωή. Αφού ο αγώνας ανάμεσα σε Μένα και σε εκείνον συνιστάται στο να επαναφέρεται στη ζωή αυτό που σκότωσε η θέλησή του, αυτό στο οποίο στέρησε τη ζωή η θέλησή του. Και το θέλημά Μου δεν θα σταματήσει να δίνει πίσω τη ζωή στα νεκρά όντα. Και έχω για αυτό στη διάθεσή Μου μια δύναμη που δεν εξαντλείται ποτέ, ενώ ο αντίπαλός Μου χάνει δύναμη με την κάθε επαναφορά στη ζωή ενός πνευματικού όντος.

Επομένως, θέλω να οδηγήσω στον αληθινό του προορισμό αυτό που κάποτε εκπήγασε από Μένα ως κάτι το οντώδες, με αποτέλεσμα να είναι αδιάκοπα δραστήριο με θετικό τρόπο: να ενεργήσει μέσα στην αγάπη και στην ανείπωτη μακαριότητα. . .  Αφού σε αυτό τον αρχικό προορισμό αντέταξε ο αντίπαλός Μου τα σχέδιά του. Ήθελε να εμποδίσει το οντώδες να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα που να ήταν σύμφωνη με το δικό Μου θέλημα. Ήθελε το οντώδες να υπηρετήσει εκείνον, να ενεργήσει με αντίθετο προς Εμένα τρόπο για να Με αποδυναμώσει. . .  Και άρα παρακίνησε εκείνο το οντώδες να απορρίψει τη δύναμη αγάπης Μου που του εισέρρεε. . . 

Και μέσω αυτού του σχεδίου έγινε ένοχος του γεγονότος ότι εκείνο το οντώδες έπεσε θύμα του θανάτου, επειδή απόρριψε τη δύναμη που χαρίζει ζωή. Και ο αγώνας ανάμεσα σε Μένα και σε εκείνον συνιστάται πάντα μόνο στο να θέλω να αφυπνίσω στη ζωή εκείνα τα νεκρά όντα, κάτι που θέλει να εμποδίσει εκείνος, αφού η κάθε ζωή που αφυπνίστηκε είναι μια βέβαια απόλεια για εκείνον. Αλλά θα περάσουν αιωνιότητες ώσπου ολόκληρο το νεκρό θα έχει ανακτήσει τη ζωή. . .  Και επομένως θα μαίνεται για αιωνιότητες και ο αγώνας ανάμεσα σε Μένα και σε εκείνον, ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, ανάμεσα στο καλό και στο κακό. . .

Ωστόσο, κάποτε να νικηθεί και θα αφυπνιστεί και εκείνος στη ζωή. Αλλά όσο διαρκέσει ακόμα ο αγώνας, όσο ο αντίπαλός Μου κατέχει ακόμα έστω και μια ψυχή, τόσο δεν θα παρατήσει την αντίστασή του, αφού τόσο θα πιστέψει μέσα στην τύφλωσή του ότι είναι ακόμα ισχυρός. . .  Αφού η δική του πτώση στο βάθος τού επέφερε το μεγαλύτερο σκοτάδι, η πτώση του τού πήρε οποιοδήποτε φως, και αυτό το σκοτάδι του τον κάνει συνέχεια να σκέφτεται και να δρα λάθος. . .  Δεν μπορεί να του χαριστεί κανένα φως, αφού αυτό μόνο θα ενίσχυε την αντίστασή του, θα μεγάλωνε το μίσος του, και για αυτό το λόγο αποφεύγει το φως, γιατί του προκαλεί βάσανα.

Όλα αυτά πρέπει να τα ξέρετε για να καταλάβετε πόσο ατελείωτη είναι η απόσταση ανάμεσα σε αυτό το πεσμένο αρχικό ον και Εμένα και γιατί μια πρόωρη επστροφή του σε Μένα είναι ανέφικτη. . .  αλλά είναι ανέφικτη μόνο γιατί η θέλησή του είναι σκληρή και άκαμπτη, γιατί ο ίδιος, παρά την ύπαρξή του, είναι χωρίς την παραμικρή ζωή. . .  αφού ζωή προϋποθέτει δύναμη αγάπης, η οποία του λείπει εντελώς και την οποία εμποδίζει να τον πλησιάσει μέσω της πιο σφοδρής του αντίστασης. Για αυτό το λόγο πρέπει να του αποσπαστεί το κάθε ον, δεν θα το δώσει ποτέ εθελοντικά. Ούτε η μέγιστη αγάπη θα κατάφερνε να αποδυναμώσει την αντίστασή του, αφού πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι η αγάπη είναι θεϊκή και ότι ο αντίπαλός Μου αντιτάσσεται σε ό,τι θεϊκό, ακριβώς γιατί είναι ο εχθρός Μου, ο οποίος πιστεύει ότι είναι ικανός να Με νικήσει.

Για αυτές τις τυφλές του σκέψεις πρέπει να ξέρετε για να καταλάβετε επίσης γιατί αποκλείεται να επιστρέψει πρόωρα, γιατί δεν θα παρατήσει την αντίστασή του σε Μένα και γιατί πρέπει να εφαρμοστεί ολόκληρη η δύναμη για να επαναφερθεί στην κατάσταση της ζωή ό,τι πέθανε υπαιτιότητά του. . .  κάτι που θα θέλει αιωνιότητες. Κατά συνέπεια θα θέλει επίσης αιωνιότητες ώσπου να μπορέσει να γίνει λόγος για μια αλλαγή της θέλησης του αντιπάλου Μου. Μόνο τότε που ολόκληρο το πνευματικό θα έχει ανακτήσει τη ζωή του και το φως, εκείνος θα είναι αδύναμος και θα πάρει το δρόμο για το πατρικό του σπίτι και τότε θα ζήσει και εκείνος μέσα στο φως, στην αγάπη και στη μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6493                6-3-1956

Οι μάζες δεν θα υποστηρίζουν ποτέ την αλήθεια. . .

Διάδοση – αντίπαλος. . .

Μην επιτρέψετε να σας μπερδέψει το ψεύτικο φως του αντιπάλου Μου, αλλά να προσέχετε πάντα μόνο αυτό που φωτίζει τις σκέψεις σας, αυτό που ως ένα απαλό φως σάς ακτινοβολεί από πάνω. Αυτό το φως. . .  η αλήθεια από Μένα, δεν χτυπά το μάτι σας με μια εκτυφλωτική λάμψη, δηλαδή η αλήθεια δεν θα αστράψει και δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξαφνικά στη δημοσιότητα. Αφού ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και δεν αναγνωρίζει το «θεϊκό φως» και αυτό δεν διαδίδεται σαν σίφουνας. Αλλά για το «ψεύτικο φως» ανοίγουν πολλά μάτια, αυτό το δέχονται πολύ περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι την καθαρή αλήθεια, το φως της αγάπης από Μένα.

Αφού αυτό είναι το σημάδι του αδιαπέραστου σκοταδιού πριν το τέλος ότι οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί για ό,τι αναληθές, για ό,τι προέρχεται από το κάτω βασίλειο, ότι δεν έχουν πια καμία κατανόηση για τη θεϊκή αλήθεια. Μόλις όμως ο αντίπαλός Μου κάνει να αστράψει ένα ψεύτικο φως, δεν του προβάλλουν καμία αντίσταση, αλλά επιδιώκουν να το διαδώσουν παντού, βοηθούν να σκοτεινιάσουν τη νύχτα ακόμα περισσότερο, γιατί κάνουν τα μάτια τους να μην αισθάνονται πια ένα απαλό φως. . .  Αφού δεν θέλουν να φωτιστούν εσωτερικά, θέλουν μόνο να απολαύσουν ένα πυροτέχνημα που σκοπό έχει μόνο να προσποιηθεί ότι πρόκειται για ένα φως και που αρέσει στα μάτια των ανθρώπων. Και παρ’όλα αυτά κατά την τελευταία περίοδο θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά φορείς του φωτός που θα διασχίσουν το σκοτάδι και θα μαζέψουν κοντά τους ακόμα τους λίγους που θα αισθανθούν το φως τους ως μια ευεργεσία. . .

Κατά την τελευταία περίοδο θα ενεργούν στη Γη πολλοί αγγελιοφόροι από πάνω για να φέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση. . .  Ο λόγος Μου θα κηρύσσεται από γεμάτους δύναμη υπηρέτες που ήρθαν στη Γη εξαιτίας αυτής της αποστολής, δηλαδή να φέρουν το φως της αλήθειας μέσα στο σκοτάδι. . .  Όλοι αυτοί ωστόσο θα ενεργούν μόνο κρυφά. Δεν θα διστάσουν μεν να μιλήσουν στους ανθρώπους ανοιχτά και ελεύθερα, αλλά ο κόσμος δεν θα προσέχει ιδιαίτερα αυτούς τους κήρυκες της διδασκαλίας Μου και του ονόματός Μου. . .  Ωστόσο, οι λίγοι που θέλουν να ξεφύγουν από τη νύχτα θα παραλάβουν από εκείνους ένα δυνατό φως. . .  Αφού τα λόγια εκείνων θα έχουν μεγάλη δύναμη.

Και όπου εμφανιστούν αυτοί οι υπηρέτες Μου ο αντίπαλός Μου δεν θα αργήσει να ξεπροβάλει για να σβήσει το φως ή να το αποδυναμώσει, και για αυτό το σκοπό θα ενεργήσει με τόσο ασυνήθιστο τρόπο ώστε ο κόσμος θα προσέξει εκείνον. Και από αυτό θα μπορείτε να καταλάβετε την επενέργειά του. Ξέρετε ότι οι εγκόσμιοι άνθρωποι βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, ότι είναι ακόμα ατελείωτα μακριά από Μένα, και η δική Μου επενέργεια δεν θα είχε ουδέποτε πρόσβαση στη δική τους σφαίρα. . .  Ό,τι όμως διαδίδεται στη δημοσιότητα προέρχεται από εκείνον, και η δραστηριότητες των υπηρετών Μου δεν θα βρουν απήχηση ακριβώς εκεί όπου ο αντίπαλός Μου ενεργεί επιτυχώς. . .

Οι μάζες δεν θα υποστηρίζουν ποτέ την αλήθεια, πάντα όμως την πλάνη και το ψέμα. . .  Ωστόσο, τους καλούς εκπροσώπους Μου στη Γη δεν θα τους ενοχλήσει ότι οι μάζες δεν θα τους πιστέψουν. . .  τόσο πιο εντατικά θα δουλεύουν και θα μιλούν με πεποίθηση για Μένα και για το σύντομο ερχομό Μου. Αφού θα βάλω τέρμα στις μηχανορραφίες του αντιπάλου Μου όταν έρθει η ώρα του. . .  Αλλά μέχρι τότε θα περάσουν από τη Γη ακόμα πολλοί φορείς του φωτός, γιατί το φως πρέπει να διαδοθεί παντού για να φωτιστούν οι λίγες ανθρώπινες καρδιές που δεν έχει ακόμα υπό τον έλεγχό του ο αντίπαλός Μου. Ολοφάνερη θα είναι η επενέργειά του, αλλά ολοφάνερη θα είναι για τους δικούς Μου και η φροντίδα Μου να τους οδηγήσω μακριά από το σκοτάδι και μέσα στο φως. . .

Μην απορείτε ότι εσείς που θέλετε να Με υπηρετήσετε δεν τα καταφέρνετε καλά να διαδώσετε το λόγο Μου, τον οποίο παραλάβατε από Μένα. Αφού και αυτό είναι ένα σημάδι του συσκοτισμένου πνεύματος, ένα σημάδι του χαμηλότατου επιπέδου των ανθρώπων πριν το τέλος, όπου ο αντίπαλός Μου μπορεί να σημειώσει πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες από ό,τι εσείς, οι φορείς του φωτός Μου. . .  Και παρ’όλα αυτά το φως θα επιβληθεί και θα αποκαλύψει κάποτε με τη λάμψη του τις μηχανορραφίες του αντιπάλου Μου. Αλλά ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα του, ακόμα μπορεί να ενεργεί και να κυριαρχεί κατά πώς θέλει. . .  Σύντομα όμως θα βαλθεί τέρμα στις μηχανορραφίες του. Τότε το φως Μου από πάνω θα ακτινοβολεί με μια δυνατή λάμψη, τότε δεν θα υπάρχει πια σκοτάδι, τότε θα είναι μακάριοι οι άνθρωποι που αποδέχθηκαν το φως Μου ήδη στη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6494                7-3-1956

Το αξίωμα του φορέα της αλήθειας. . .

Λάθος ιδέες για τη δικαιοσύνη. . .

Και θα πρέπει πάντα να αγωνίζεστε με το σπαθί του στόματός σας, θα πρέπει να υποστηρίζετε με ολόκληρη τη δύναμη και την αντοχή σας το λόγο Μου, ο οποίος σας διοχετεύεται από το ύψος. Θα πρέπει να τον υποστηρίξετε ως την καθαρή αλήθεια, γιατί αυτή είναι η αποστολή σας που σας ανατέθηκε ταυτόχρονα με τη διοχέτευση του λόγου Μου. . .

Μόνο σπάνια θα σας πιστέψουν οι άνθρωποι, αφού αυτοί έχουν σχηματίσει δικές τους γνώμες, τις οποίες δεν εγκαταλείπουν εύκολα, γιατί τους λείπουν οι βαθιές γνώσεις, οι οποίες μπορούν να αποκτηθούν μόνο μέσω μιας ζωής με αγάπη. Και για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι κατάλληλοι να εκπληρώσουν μια τέτοια αποστολή, γιατί η αντίσταση στην καθαρή αλήθεια είναι πολύ μεγάλη και θα αυξάνεται όλο και περισσότερο και γιατί θέλει μια ισχυρή θέληση για να εκτελέσει κανείς τα καθήκοντα ενός φορέα της αλήθειας μαζί με τις υποχρεώσεις τους. Και αυτές αποτελούνται από το να μεταδώσει αυτά που παραλαβαίνει από Μένα.

Ήταν μάλιστα δραστήριοι φορείς της αλήθειας σε κάθε εποχή, διότι δεν παρέλειπα ποτέ να διοχετεύσω την καθαρή αλήθεια στη Γη. . .  και πάντοτε πρόβαλλαν οι άνθρωποι αντίσταση σε αυτή την αλήθεια. Ωστόσο, δεν ήταν ακόμα η εποχή όπου επιτρεπόταν στο Σατανά να λυσσομανήσει με τέτοιον τρόπο όπως του παραχωρείται πριν το τέλος. . .  παρόλο που προκαλούσε πάντοτε φοβερές καταστροφές μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. . .  Αλλά η πίστη των ανθρώπων στον Θεό, στον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή ήταν ζωντανή και αυτή η πίστη τους κατόρθωσε λυτρώσεις, με αποτέλεσμα ότι σε όλες τις εποχές κερδίστηκαν ψυχές για το πνευματικό βασίλειο, κάτι που όμως στην τωρινή εποχή συμβαίνει όλο και λιγότερο. Αφού δεν υπάρχει πια ζωή, με την έννοια της αφύπνισης του πνεύματος, ανάμεσα στους ανθρώπους, με λίγες εξαιρέσεις, οι οποίες ωστόσο δεν προξενούν πολλές μιμήσεις. . .

Και ακριβώς αυτή η νεκρή κατάσταση ανάμεσα στους ανθρώπους δίνει στον αντίπαλό Μου την αφορμή να λυσσομανήσει εναντίον Μου, γιατί πιστεύει τώρα ότι θα πετύχει σύντομα το στόχο του. Και το γεγονός ότι η επενέργεια του Σατανά είναι φανερή ανάμεσα στην ανθρωπότητα μπορούν να το διαπιστώνουν ξανά και ξανά εκείνοι που θέλουν το καλό και που επιδιώκουν καλούς στόχους, αφού θα αντιμετωπίζουν παντού αντίσταση και θα μπορούν να παρακολουθούν παντού την κακία των ανθρώπων. Η ανθρωπότητα ήταν αμαρτωλή σε κάθε εποχή, αλλά σε κάθε εποχή υπήρχαν και άνθρωποι που απεχθάνονταν τις αμαρτωλές πράξεις. . .  και επρόκειτο μάλιστα για την πλειοψηφία των ανθρώπων, ενώ τώρα η αμαρτία έχει επιβληθεί και δεν αναγνωρίζεται πια ως «αμαρτία». . .  Αφού οι άνθρωποι δεν διστάζουν πια να παραβαίνουν δημόσια τις εντολές της αγάπης Μου για τον Θεό και για τον πλησίον και θεωρείται δίκαιο αυτό που είναι φανερή αδικία.

Οι άνθρωποι έχουν λάθος ιδέες για τη δικαιοσύνη και δεν έχουν κανένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε έναν ανώτερο Δικαστή. . .  Και σε έναν τέτοιο κόσμο είναι δύσκολο να κηρύξει κανείς το Ευαγγέλιο της αγάπης Μου, και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία και κακοκεφιά την καθαρή αλήθεια από πάνω, ακριβώς γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται κάτω από την επιρροή του αντιπάλου Μου, ο οποίος μπερδεύει τη σκέψη των ανθρώπων και ξέρει τέλεια να υποβαθμίζει Εμένα και την αλήθεια, να διαφημίζει αντίθετα τον εαυτό του όλο και περισσότερο, να μεταδίδει τον εαυτό του και το φρόνημά του στους ανθρώπους και επομένως να αυξάνει το σκοτάδι.

Και για αυτό το λόγο ανάβω παντού ένα φως με σκοπό να ξεσκεπάσει τις μηχανορραφίες του και να οδηγήσει τους ανθρώπους μακριά από το σκοτάδι. . .  Ωστόσο, οι φορείς του φωτός θα συναντούν πάντα αντίσταση, πάντα θα προσπαθούν οι άνθρωποι να σβήσουν το φως. Αλλά δεν θα αφήσω χωρίς προστασία και βοήθεια εκείνους τους ανθρώπους που αντιτάσσονται στις δραστηριότητες του αντιπάλου Μου, που επιθυμούν φως και θέλουν να πετύχουν το στόχο τους στη Γη. . .

Και προειδοποιώ και νουθετώ συνέχεια τους ανθρώπους που διστάζουν ακόμα και που δεν έχουν ακόμα βρει το σωστό δρόμο, αφού θέλω ακόμα να σώσω από τον έλεγχο εκείνου όσους έχουν καλή θέληση, προκειμένου να μην φτάσει το τέλος και να πέσουν και αυτοί θύματα της καταστροφής. Και μπορώ μόνο να τους παράσχω αυτή τη βοήθεια ενημερώνοντάς τους για την αλήθεια, την οποία θα αναγνωρίσει ο καθένας που να μην έχει ακόμα πέσει θύμα του αντιπάλου Μου, ο καθένας που να πιστέψει με ζωντανό τρόπο σε έναν Θεό και Λυτρωτή και που μέσω τέτοιας πίστης να χωρίσει με τη θέλησή του από εκείνον. . .  Αυτός θα δεχθεί το φως και θα βαδίσει με εμπιστοσύνη στο δρόμο που θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε Μένα και στην αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6495                8-3-1956

Ο αντίπαλος επιδιώκει να εμποδίσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη Θεότητα. . .

Μόνο όσο δεν Με έχετε ακόμα αναγνωρίσει καλά Μου προβάλλετε ακόμα αντίσταση. Και το να αναγνωρίσετε τον Εαυτό Μου επιδιώκει συνέχεια να εμποδίσει ο αντίπαλός Μου. . .  Για αυτό το λόγο θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει μακριά σας τις αποκαλύψεις Μου. Δεν θα διστάσει να εφαρμόσει οποιοδήποτε μέσο για να σταματήσει ό,τι θα μπορούσε να σας διαφωτίσει για Μένα και το Είναι Μου, ό,τι δηλαδή ως ένα φως σάς ενημέρωνει για την ατελείωτα βαθιά αγάπη Μου για σας.

Θα σας κερδίσω αμετάκλητα για Μένα μόλις Με αναγνωρίσετε. . .  Και ακριβώς αυτή την αναγνώριση του Εαυτού Μου είναι που θα ήθελαν να σας διοχετεύσουν αμέτρητα φωτεινά όντα, ακριβώς σε αυτή την αναγνώριση του Εαυτού Μου αποσκοπεί η κάθε αποκάλυψή Μου, και αυτή την αναγνώριση του Εαυτού Μου θέλει να εμποδίσει ο αντίπαλός Μου με όλες του τις δυνάμεις. Και έτσι έχετε την εξήγηση για το ότι ο λόγος Μου, ο οποίος σας μεταδίδεται απευθείας από Μένα, αμφισβητείται από τους ανθρώπους, για το ότι αυτοί προσπαθούν να τον διαψεύσουν, εφόσον είναι δυνατόν. . .  Κατά την εποχή του τέλους αυτό είναι τόσο αυτονόητο, αφού ο αντίπαλός Μου θέλει να κερδίσει για τον εαυτό του όσες περισσότερες ψυχές γίνεται, και άρα η δουλειά του ξεκινά εκεί όπου φοβάται ότι θα χάσει τις ψυχές.

Η σαφήνεια σχετικά με την αναγνώριση του Εαυτού Μου και της φύσης Μου, της αγάπης, της παντοδυναμίας και της σοφίας Μου θα προξενούσε την απώλεια των οπαδών του μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ακριβώς αυτή η σαφήνεια της αναγνώρισης λείπει στους ανθρώπους. Και για αυτό το λόγο ο αγώνας ανάμεσα στο φως και στο σκότος είναι τόσο σφοδρός κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος. . .  Και θα είναι ιδιαίτερα αισθητός για τους υπηρέτες Μου στη Γη, στους οποίους μπορώ να αποκαλύπτομαι ο Ίδιος. Αφού εκεί ο αντίπαλος δουλεύει όλο ζήλο και συχνά επιτυχώς. Η σύγχυση των σκέψεων είναι το σχέδιό του, το ψέμα και το τέχνασμα είναι τα όπλα του, και αυτά που δεν πετυχαίνει άμεσα προσπαθεί να τα κερδίσει με δόλο και πανουργία. . .

Οι δικοί Μου δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το φως από πάνω δεν διαπερνά τη νύχτα μέσα στην οποία βαδίζουν οι άνθρωποι. . .  Αλλά το φως δεν μεταδίδεται σε ανθρώπους που δεν το επιθυμούν. Και την κάθε επιθυμία τους την πνίγει ο αντίπαλός Μου μόλις εμφανιστεί. . .  χωρίς να αμυνθούν οι άνθρωποι. Για αυτό το λόγο φταίνε οι ίδιοι για την τυφλότητά τους, αφού δεν θέλουν να τους ανοίξει κάποιος τα μάτια τους, δεν θέλουν να μάθουν για την υπέρμετρη αγάπη Μου, δεν θέλουν να σχηματίσουν μια σωστή ιδέα για τον Εαυτό Μου. . .  Και παρ’όλα αυτά οι αποκαλύψεις Μου δεν μπορούν να τους διοχετεύονται αναγκαστικά, μολονότι θα μπορούσαν να τις αποκτήσουν όλες.

Και αφού ξέρετε τώρα ποιος επιδιώκει να το εμποδίσει αυτό, πρέπει εσείς που παραλαβαίνετε το λόγο Μου να προσέχετε ιδιαίτερα και να μην ενοχλείστε από τις εχθρικές επενέργειές του. . .  Θα κάνει τα πάντα για να σας εμποδίσει τόσο να παραλάβετε το λόγο Μου όσο και να το διαδώσετε, γιατί θα ήθελε να σβήσει το φως που ξεσκεπάζει τον εαυτό του και τις μηχανορραφίες του. Και θα εφαρμόσει δόλο και πανουργία και μονάχα η βαθιά πίστη σε Μένα και η αγάπη για Μένα θα αποτελεί την αντίσταση που θα ματαιώσει τις επενέργειές του.

Βρίσκεστε υπό την προστασία Μου και για το λόγο αυτό δεν θα μπορεί να σας ενοχλήσει άμεσα. Αλλά θα χρησιμοποιεί εκείνους που επηρεάζονται πιο εύκολα, προκειμένου να πάρουν μέτρα εναντίον σας ή να επιδιώξουν να διαψεύσουν ό,τι υποστηρίζετε ως την αλήθεια απέναντι στους ανθρώπους. Θυμάστε πάντα ότι βρίσκεστε μπροστά στο τέλος, θυμάστε ότι πρόκειται για την τελευταία εποχή για εκείνον και ότι εκμεταλλεύεται αυτή την εποχή με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του, ότι λυσσομανά γιατί ξέρει ότι δεν θα έχει πια πολύ χρόνο. . .

Και επομένως συνδεθείτε όλο και περισσότερο μαζί Μου και υπηρετήστε Με με αφοσίωση και με το ζήλο της αγάπης σας και θα μπορείτε οποτεδήποτε να θριαμβολογήσετε για εκείνον. Θα μπορείτε με τις αποκαλύψεις Μου να χαρίσετε φως σε όλους όσοι του αντιστέκονται. Θα ανάψετε μέσα τους την αγάπη τους για Μένα και θα τους οδηγήσετε στη σωστή κατανόηση. Και αυτοί θα έχουν χαθεί για εκείνον, αυτούς τους έχω κερδίσει Εγώ και η αγάπη Μου ποτέ δεν θα τους δώσει ή θα τους αφήσει να πέσουν πίσω στο βάθος. . .  θα έχουν γίνει δικοί Μου και θα παραμείνουν δικοί Μου μέχρι τον αιώνα τον άπαντα.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6497                10-3-1956

Το σχέδιο της επαναπροώθησης. . .

Ελεύθερη βούληση. . .

Με αξεπέραστη σοφία καταστρώθηκε το σωτήριο σχέδιό Μου, με αποτέλεσμα να πετύχει κάποτε το στόχο με βεβαιότητα. Ωστόσο, λαμβάνω πάντοτε υπόψη Μου την ελευθερία βούλησης, και συνεπώς μπορεί παρά τη μέγιστη σοφία Μου και την ατελείωτη αγάπη Μου να διαρκέσει αιωνιότητες ώσπου να Μου ανήκει εντελώς η θέληση του πνευματικού. Η ελεύθερη βούληση όμως προϋποθέτει ένα τέτοιο σχέδιο που να προσαρμόζεται πάντα σε εκείνη τη βούληση και που να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για να στραφεί προς τη σωστή κατεύθυνση η βούληση του πνευματικού.

Η σοφία Μου έβλεπε σε κάθε στιγμή την κατεύθυνση της θέλησης των πνευματικών όντων και επομένως η αγάπη Μου μπορούσε πάτα να σχεδιάζει ανάλογα με αυτή τη θέληση. . .  με αποτέλεσμα να σημειώνονταν και να σημειώνονται πάντα επιτυχίες και να πετυχαίνουν ξανά και ξανά την τελειότητα πνευματικά όντα, δηλαδή να διανύσουν επιτυχώς το δρόμο της σωτηρίας. Αλλά έβλεπα και τις πολλές αποτυχίες, τις οποίες πρέπει να ανέχομαι, γιατί βασίζονται στην ελεύθερη βούληση. Αυτές οι αποτυχίες όμως παρότρυναν από τους αιώνες των αιώνων την αδιάκοπη,  γεμάτη αγάπη επενέργειά Μου. Και άρα το σωτήριο σχέδιό Μου μπόρεσε να καθοριστεί από τους αιώνες των αιώνων.

Ένας αφάνταστος αριθμός από όντα είχε πέσει και ατελείωτα είναι τα βάθη που έγιναν οι τόποι διαμονής τους. . .  Ο δρόμος της επιστροφής είναι ατελείωτα μακρύς και ωστόσο θα είναι κάποτε κατορθώσιμος ο στόχος. Κατάλαβα από τους αιώνες των αιώνων τι απαιτούσαν από την αγάπη Μου εκείνα τα όντα που δεν ήθελαν να παρατήσουν την αντίστασή τους και τα οποία παρ’όλα αυτά δεν θα αφήσω αιώνια στο βάθος. . .  Μονάχα η αγάπη Μου μπορεί να τα σώσει από εκεί, και για αυτό το λόγο αυτή η αγάπη κατάστρωσε ένα σχέδιο που θα φέρει πίσω με βεβαιότητα ολόκληρο το πεσμένο πνευματικό, που όμως θα θέλει αιωνιότητες ώσπου να λυτρωθεί ολόκληρο το πεσμένο πνευματικό. Η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία θα κατορθώσουν αυτό το έργο της επαναπροώθησης, πάντα λαμβάνοντας υπόψη την ελεύθερη θέληση εκείνου που εκπήγασε κάποτε από Μένα ως όντα ύψιστης τελειότητας.

Ο άνθρωπος μπορεί μάλιστα να λάβει γνώση του σωτήριου σχεδίου Μου και να κερδίσει την πεποίθηση ότι τίποτα δεν είναι αυθαίρετα, ότι τα πάντα βασίζονται στο θέλημα αγάπης και στη σοφία Μου. Ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να αντιληφθεί σε όλη τους την έκταση τη διακυβέρνηση και την ενέργειά Μου με σκοπό την επαναπροώθηση του πεσμένου πνευματικού. Μπορεί μόνο να επισημανθεί στον άνθρωπο με λίγα λόγια ότι η αγάπη Μου δεν θα ησυχάσει ποτέ ώσπου ολόκληρο το πνευματικό που έπεσε κάποτε να μπορεί να είναι δραστήριο μέσα σε πλήρη ελευθερία και μέσα στο φως και στη δύναμη. . .  και ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου διαδραματίζονται τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιό Μου, ότι η κάθε σκέψη, η κάθε στροφή της θέλησης και το κάθε αναπτυξιακό επίπεδο Μού είναι γνωστά, ότι ξέρω για τα πάντα. Και ανάλογα τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του ανθρώπου θα διαδραματίζονται με τον τρόπο ώστε αυτός μπορεί να επιτελέσει την επιστροφή του σε Μένα εάν το θέλει ο ίδιος. . .

Μέσα στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου περιλαμβάνονται όλες οι πιθανότητες, αλλά δεν αναγκάζεται ποτέ κανένα ον. Για αυτό το λόγο μπορούν να παραμένουν ανεκμετάλλευτες και οι καλύτερες ευκαιρίες και το ον μπορεί μόνο του να παρατείνει το διάστημα της απόσταση από Μένα. Πρόκειται επομένως για την ελεύθερη βούληση που είναι αποφασιστική για το σε πιο χρονικό διάστημα θα γίνει η λύτρωση του όντος που κάποτε έπεσε. . .

Όσο πιστεύετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι είναι ανελεύθερες η σκέψη και η θέλησή σας δεν έχετε ακόμα πολλές γνώσεις. . .  ως αποτέλεσμα της κάποτε πτώσης σας. . .  Ακριβώς η ελεύθερη βούλησή σας Με εμποδίζει να σας λυτρώσω αστραπιαία, κάτι που η ατελείωτη αγάπη Μου θα ήθελε μάλιστα να κάνει, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα σας αφαιρούσε το «γνώρισμα» της θεϊκής σας φύσης. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσατε ποτέ να γίνετε τέλεια όντα, αλλά θα ήσασταν πάντα καθορισμένα από το δικό Μου θέλημα όντα που δεν ανταποκρίνονται στο στόχο Μου, στο θεϊκό Μου σχέδιο αγάπης.

Άνθρωποι που αρνούνται μια ελεύθερη βούληση έχουν ακόμα πολύ σκοτεινό πνεύμα, αφού βρίσκονται ακόμα κάτω από την επιρροή του αντιπάλου Μου, ο οποίος μετέδωσε τη θέλησή του σε εκείνους. . .  Εγώ όμως έδωσα στο πνευματικό που τεκνοποιήθηκε από τη θέλησή του το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, με αποτέλεσμα ότι αναγνώρισε τον εαυτό του και μπόρεσε να αποφασίσει ελεύθερα για εκείνον ή για Μένα. . .  Και έπεσε παρ’όλα αυτά και επομένως ευθύνεται για την απόφαση της ελεύθερης θέλησής του.

Στην περίπτωση λοιπόν που ως άνθρωπος αισθάνεται ακόμα εξαρτημένο από μια ξένη δύναμη που καθορίζει τη θέλησή του, βρίσκεται όντως ακόμα πολύ υπό τον έλεγχο εκείνης της δύναμης. . .  μπορεί όμως να ελευθρεωθεί από εκείνη, γιατί έχει μια ελεύθερη βούληση, η οποία θα ενισχυόταν πολύ γρήγορα εάν επικαλούνταν ο άνθρωπος τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος πέθανε για να μπορεί η εξασθενισμένη θέληση του ανθρώπου να ενισχυθεί ανά πάσα στιγμή. Και για το λόγο αυτό με τη βοήθεια του θεϊκού Λυτρωτή η επαναπροώθηση του πνευματικού σε Μένα μπορεί να γίνει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς από την άλλη μπορούν ακόμα να περάσουν αιωνιότητες, επειδή αποφασίζει η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. . .  Το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου όμως προβλέπει τα πάντα, και η αγάπη, η σοφία και η παντοδυναμία Μου θα πετύχει σίγουρα κάποτε το στόχο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6498                11-3-1956

Σπινθήρας ζωής. . .

Αγάπη. . .

Δώρο της χάρης. . .

Έχετε όλοι μέσα σας το φύτρο της ζωής και άρα δεν χρειάζεται να πέσετε θύματα του θανάτου εάν μόνο δώσετε τροφή σε αυτό το φύτρο της ζωής, εάν του διοχετεύσετε φως και ζέστη για να μπορέσει να αναπτυχθεί. . .  εάν δώσετε στο θεϊκό σπινθήρα μέσα σας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε μια φωτεινή φλόγα. . .  εάν ανάψετε την αγάπη μέσα στον εαυτό σας. Τότε αφυπνίζεστε στη ζωή από μια νεκρή κατάσταση και δεν χρειάζεται ποτέ πια να φοβάστε το θάνατο.

Για αυτό το σκοπό ενσαρκωθήκατε ως άνθρωποι στη Γη, δηλαδή για να αποκτήσετε τη «ζωή» που έχει αιώνια διάρκεια. Και για να γίνει αυτό ο Θεός έβαλε μέσα σας μια σπιθίτσα της πρωταρχικής ζωτικής δύναμης, με σκοπό να τη μεγαλώσετε οι ίδιοι. . .  Η κάθε προσπάθεια από την πλευρά σας υποστηρίζεται, και επομένως χρειάζεται μόνο να θέλετε να φτάσετε στη ζωή. . .  Αφού το να ανάψετε μέσα σας το σπινθήρα της πρωταρχικής ζωής σημαίνει να ασκήσετε την αγάπη, κάτι για το οποίο είστε μάλιστα ικανοί, πρέπει ωστόσο πάντα να βρείτε πρώτα τη θέλσηση να το κάνετε. . .  Συνεπώς η αγάπη θα είναι πάντα η προϋπόθεση για να αποκτήσετε την αιώνια ζωή.  Χωρίς την αγάπη θα πέσετε θύματα του θανάτου.

Εάν ερχόσασταν σε αυτή την επίγεια ύπαρξη χωρίς αυτό το φύτρο ζωής, το θεϊκό σπινθήρα αγάπης, θα σας ήταν αδύνατο να ασκήσετε την αγάπη, γιατί ο αντίπαλος του Θεού θα σας είχε στην κατοχή του. . .  Αφού όμως εξαιτίας της προηγούμενης αναπτυξιακής σας πορείας πετύχατε ήδη έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας και για να μην κινδυνεύσει αυτός ο βαθμός ωριμότητας στο στάδιο του ανθρώπου, ο Θεός έβαλε μέσα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου μια σπιθίτσα του Πνεύματός Του, η οποία όμως φτάνει για να αναπτυχθεί μέσα σας μια φωτιά αγάπης, στην περίπτωση που μόνο της διοχετευτεί η αναγκαία τροφή, στην περίπτωση που ο άνθρωπος υπακούσει σε κάθε εσωτερική παρακίνηση και να ασκήσει την αγάπη. . .  Αφού αυτός ο θεϊκός σπινθήρας ωθεί τον άνθρωπο από το εσωτερικό του να ασκήσει την αγάπη, αλλά αρχικά τόσο χαμηλόφωνα όσο σχεδόν δεν το αισθάνεται ο άνθρωπος. Τον πρόθυμο άνθρωπο ωστόσο τον παρακινεί να υπακούσει στην εσωτερική ώθηση. . .

Και τώρα η ψυχή αφυπνίζεται στη ζωή. . .  αφού η αγάπη είναι μια δύναμη που δεν ανέχεται τίποτα το νεκρό γύρω της, που δίνει τη ζωή στα πάντα και που θα νικήσει ό,τι της αντιταχθεί. Άνθρωπος που καλλιεργεί πάντα την αγάπη θα αισθάνεται να μειώνεται οποιαδήποτε εσωτερική αδυναμία, γιατί ακτινοβολεί το εσωτερικό του η δύναμη αγάπης. . .  γιατί δεν υπάρχει τίποτα το θεϊκό που να ήταν αδύναμο ή που να μπορούσε να κρατήσει μια αδυναμία, και γιατί η αγάπη είναι θεία, γιατί είναι η ακτινοβολία του Θεού. . .  γιατί είναι η πρωταρχική ουσία του Θεού, ο Οποίος είναι καθ’Εαυτός και δύναμη στην αρχική της μορφή. Με αυτό τον τρόπο επομένως φτάνετε στη ζωή, γιατί αντλείτε τη δύναμη «απευθείας από τον Θεό» μόλις ζείτε τη ζωή σας με αγάπη. . .

Και αυτή είναι η αποστολή σας στη Γη και επίσης ο τελικός σας στόχος να συνδεθείτε με τον Θεό μέσω μιας ζωής με αγάπη, δηλαδή να επιστρέψετε με την ελεύθερη θέλησή σας εκεί από όπου εκπορευτήκατε. Το ότι είστε ικανοί να το κάνετε είναι ένα ασυνήθιστο δώρο χάρης, γιατί ο Θεός, παρά την κάποτε απόρριψή σας της δύναμης αγάπης, βάζει μέσα σας μια σπιθίτσα αυτής της δύναμης μόλις ξεκινάτε την επίγεια ύπαρξη ως άνθρωποι. . .  Αλλά πρέπει εσείς οι ίδιοι να κάνετε τη φωτιά να φουντώσει μέσα σας, δεν πρέπει να αφήσετε να σβήσει αυτό το σπινθήρα αγάπης, δεν πρέπει να τον θάψετε, αφού αυτό θα σήμαινε το θάνατό σας. Αφού σε αυτή την περίπτωση στερείτε από τον εαυτό σας οποιαδήποτε ζωή και δεν μπορείτε να εμποδίζεστε να το κάνετε, διότι έχετε μια ελεύθερη βούληση.

Σας προσφέρεται οποιαδήποτε ευκαιρία για να ανακτήσετε τη ζωή που κάποτε χάσατε. Αλλά δεν σας αφαιρείται η ελεύθερη θέληση, και μόνο αυτή καθορίζει τι θα κάνετε το θεϊκό σπινθήρα αγάπης. . .  Ο κάθε άνθρωπος ωθείται από το εσωτερικό του να ασκήσει την αγάπη. Στην περίπτωση όμως που δεν υπακούσει σε αυτή την εσωτερική ώθηση, η φωνή ηχεί όλο και πιο χαμηλά και σωπαίνει τελικά γιατί δεν την άκουγε ο άνθρωπος. . .  Και τότε κινδυνεύει ο άνθρωπος να χαθεί εντελώς, να πέσει και πάλι θύμα του θανάτου, παρόλο που ο Θεός θα τον αγγίζει ξανά και ξανά, προσφέροντάς του ξανά και ξανά ευκαιρίες από έξω που θα μπορούσαν να παροτρύνουν την προθυμία του για την αγάπη. . .  Αφού ο Θεός προσπαθεί να κερδίζει την ψυχή του κάθε ανθρώπου έως το θάνατό του, γιατί δεν θέλει να πέσει εκείνη θύμα του θανάτου, θέλει να ζήσει. . .  Ωστόσο, σέβεται την ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

6503                16-3-1956

Προστατευτικό πνεύμα κατά τη διάρκεια της ζωή. . .

Στην κάθε ψυχή δόθηκε ένα προστατευτικό πνεύμα που την οδηγεί από την αρχή της επίγειας της ζωής μέχρι το θάνατο. Αλλά αυτό το προστατευτικό πνεύμα πρέπει επίσης να σέβεται την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, αλλιώς θα ήταν αναμφισβήτητο να πετύχει ο άνθρωπος το στόχο του. Ωστόσο, το προστατευτικό πνεύμα κάνει τα πάντα για να επηρεάσει την ψυχή με έναν τρόπο ώστε αυτή να επιδιώξει να ανεβεί. Όπου όμως η αντίσταση είναι ακόμα πολύ μεγάλη πρέπει να περιοριστεί στην απόκρουση κακών πνευματικών όντων, προκειμένου να μην θέσουν τον άνθρωπο υπό την κατοχή τους. Αφού του επιτρέπεται να στέκεται ανάμεσα σε αυτά τα πνευματικά όντα και στον άνθρωπο όσο αυτός δεν επιθυμεί να κάνει παρέα μαζί τους, δηλαδή όσο δεν αναπτύξει μέσα του ασυνήθιστα σφάλματα και πόθους, τα οποία δίνουν πρόσβαση σε εκείνα τα πνεύματα.

Για αυτό το λόγο τα προστατευτικά πνεύματα πασχίζουν πάντα να καλμάρουν την ψυχή για να τη γλιτώσουν από εκείνα τα κακά πνεύματα. Επιδιώκουν επιπλέον να παροτρύνουν τον άνθρωπο πνευματικά. Επενεργούν πάνω στον άνθρωπο με τον τρόπο ώστε να παρακινούνται οι καλές του ορμές, να παροτρύνεται ο άνθρωπος να συλλογιστεί τον εαυτό του. . .  Τα προστατευτικά πνεύματα χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να οδηγήσουν τον άνθρωπο προς την πνευματική κατεύθυνση, και για αυτό το λόγο εμποδίζουν συχνά την εκπλήρωση γήινων επιθυμιών. Και εκείνα είναι που μερικές φορές παρεμβαίνουν με ενοχλητικό τρόπο όταν ο άνθρωπος κινδυνεύει να χαθεί στα εγκόσμια και που δημιουργούν κάθε ευκαιρία για να συνάψει ο άνθρωπος πνευματικές επαφές, είτε με τον πνευματικό κόσμο είτε και με ανθρώπους στη Γη που κάνουν πνευματικές προσπάθειες. . .

Πάντα θα προσπαθούν να οδηγούν τη σκέψη των ανθρώπων σε πνευματικά θέματα, γιατί καταλαβαίνουν τι λείπει στον άνθρωπο και γιατί θέλουν με κάθε τρόπο να τους οδηγήσουν στο στόχο ακόμα στη Γη. Στην περίπτωση που τα προστατευτικά πνεύματα καταφέρνουν να προσανατολίσουν τις αισθήσεις του ανθρώπου πνευματικά, θα του δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για να αποδείξει η ψυχή του καλή και για να τελειοποιηθεί. Θα προωθήσουν και τις κατάλληλες συνθήκες ανάμεσα στους ανθρώπους, αφού ξέρουν τις αμιβαίες αντιδράσεις τους και μπορούν επίσης να προβλέπουν τα αποτελέσματα και να διαμορφώσουν ανάλογα τη ζωή των προστατευομένων τους. Αφού η θέλησή τους είναι ίδια με το θέλημα του Θεού, δρουν μόνο με εντολή Του, φωτισμένα από Εκείνον και γεμάτα από τη δύναμή Του.

Και έτσι κανένας άνθρωπος δεν ζει την επίγεια του ζωή χωρίς προστασία και ηγεσία, όλοι οι άνθρωποι έχουν στο πλευρό τους οδηγούς, μόνο που δεν πρέπει να προβάλλουν αντίσταση, δηλαδή πρέπει να είναι πρόθυμοι να οδηγούνται από εκείνους, κάτι το οποίο εκφράζουν μέσω της προσευχής. . . μέσω της συνειδητής τους επίκλησης του Θεού για να έχουν την προστασία Του και τη χάρη Του, και διά της θέλησης να κάνουν αυτό που είναι ο σκοπός της επίγειας τους ύπαρξης. . .  Τότε ο άνθρωπος μπορεί χωρίς δισταγμό να αφεθεί στην ηγεσία πνευματικών όντων και η σκέψη, η θέληση και η πράξη του θα είναι σωστές.

Αλλά και σε εκείνους που δεν αναγνωρίζουν ακόμα τον Θεό συμπαραστέκονται προστατευτικά πνεύματα. . .  Μόνο που είναι αρκετά πιο δύσκολο για αυτά να κερδίσουν επιρροή, αλλά δεν εγκαταλείπουν τους προστατευομένους τους μέχρι την ώρα του θανάτου. . .  Αφού ο άνθρωπος καθ’εαυτός είναι πολύ αδύνατος, θα αποτύχαινε αν δεν του παρεχόταν πνευματική βοήθεια. Ο άνθρωπος είναι παιδί του κόσμου, γιατί είναι παιδί εκείνου στον οποίο ανήκει ο κόσμος. . .  Και μέσα στον άνθρωπο θα υπερισχύει πάντα η επιθυμία για τον κόσμο και η επίγεια του πορεία θα ήταν ανεπιτυχής αν το προστατευτικό του πνεύμα δεν θα φρόντιζε πού και πού να κερδίσει έδαφος και να εκφραστεί, κάτι που γίνεται πάντα τότε που ο άνθρωπος αρχίζει να συλλογίζεται, τότε που δεν τον ικανοποιεί ο κόσμος. Σε τέτοιες περιπτώσεις τού μιλά εκείνο το προστατευτικό πνεύμα, το οποίο παρακολουθεί την κάθε σκέψη του ανθρώπου και παρεμβαίνει μόλις δει μια ευκαιρία.

Και η παρέμβασή του συνιστάται στο να παρουσιάζει στον άνθρωπο ως άχρηστα τα αγαθά του κόσμου και να τον παρακινεί να θεωρήσει ποθητά τα πνευματικά αγαθά. . .  Στην περίπτωση που το πετυχαίνει αυτό, ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον κόσμο. Εάν όμως η αντίσταση εκείνου είναι ακόμα πολύ μεγάλη, ο άνθρωπος θα απορρίψει απρόθυμα τέτοιες σκέψεις και θα στραφεί ξανά στον κόσμο. Ωστόσο, η εσωτερική ώθηση του προστατευτικού πνεύματος δεν θα μειωθεί και θα υπάρχουν ξανά και ξανά ευκαιρίες όπου θα μπορεί να ξεπροβάλει και να εκφραστεί το προστατευτικό πνεύμα.

Και τεράστια είναι η χαρά των πνευματικών όντων όταν πετυχαίνουν να αλλάξουν έναν άνθρωπο. . .   όταν αυτός απομακρύνεται από τον κόσμο και στρέφεται στο πνευματικό βασίλειο. Τότε τα πνευματικά όντα δουλεύουν πάνω του με ενισχυμένες δυνάμεις και ενισχυμένη θέληση αγάπης, τότε ο άνθρωπος είναι περιστοιχισμένος από φωτεινά όντα και διώχνει όλα τα κακά πνεύματα. Και τότε υπάρχει και η προοπτική να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος ακόμα στη Γη, αφού η επιρροή του φωτεινού κόσμου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Και οποιαδήποτε αντίσταση του ανθρώπου έχει σπαστεί, και αυτό σημαίνει την πλήρη αφοσίωσή του στον Θεό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

6504                18-3-1956

Αγώνας ή υπηρεσία. . .

Χωρίς αγώνα δεν μπορεί να γίνει καμία ανοδική ανάπτυξη, εκτός εάν ο άνθρωπος ανάψει την αγάπη του σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπηρετεί με αγάπη, με αποτέλεσμα να μην είναι πια ανάγκη ο αγώνας. Αλλά όσο η προθυμία του για την αγάπη είναι ακόμα μικρή ο άνθρωπος θα πρέπει να παλεύει με τον εαυτό του, με τους πόθους και τα ελαττώματά του, αφού η φιλαυτία του είναι ακόμα πολύ ισχυρή και το να τη νικήσει θέλει σκληρό αγώνα. Και είναι αυτή η συνειδητή δουλειά πάνω στην ψυχή του την οποία θα πρέπει ο άνθρωπος να κάνει κατά τη διάρκεια της επίγειας του ζωής. . .

Μόλις ο άνθρωπος έχει πετύχει έναν υψηλό βαθμό αγάπης πνίγηκε οποιαδήποτε φιλαυτία μέσα του και αυτός θα αφοσιώνεται αποκλειστικά στους συνανθρώπους του, θα υπηρετεί στ’αλήθεια, γιατί τον ωθεί η αγάπη. . .  Αλλά θα αισθάνεται ευτυχισμένος μέσα σε αυτή την αγάπη που θέλει να υπηρετεί. . .  Όσο κυριαρχεί έναν άνθρωπο ακόμα η φιλαυτία τού είναι δύσκολο να καταλάβει ότι θα μπορούσε να τον κάνει ευτυχισμένο η υπηρεσία με αγάπη, γιατί θα ήθελε πάντα μόνο να παίρναι για τον εαυτό του αυτά που χαρίζει εθελοντικά η ανιδιοτελής αγάπη για τον διπλανό. . .

Αλλά αλλάζουν τα αισθήματα και η σκέψη του ανθρώπου όταν απόβαλε τη φιλαυτία. . .  Καταλαβαίνει τότε την εσωτερική ευτυχία που του προξενούν τα έργα της αγάπης για τον συνάνθρωπο, ωθείται να επεμβαίνει με τη βοήθειά του. Η αγάπη μέσα του είναι η κινητήρια δύναμη στην οποία δεν μπορεί να αντιστέκεται. Και οποιοσδήποτε αγώνας ενάντια στον εαυτό του, ενάντια στους πόθους και στα ελαττώματά του τελειώνει και ο άνθρωπος θα εργάζεται πάντα πάνω στον εαυτό του για να αποβάλει ακόμα όλα τα λάθη και τα ελαττώματά του που περιορίζουν το βαθμό της αγάπης του. . .  Και θα το πετύχει μάλιστα, γιατί υπερισχύει τώρα η θεϊκή αρχή της αγάπης και γιατί ο άνθρωπος ενοχλείται όλο και λιγότερο από τις δυνάμεις που δεν έχουν αγάπη. . .  Για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται πια να καταπολεμήσει αυτές τις  δυνάμεις, αφού η αγάπη του τις αποκρούει. . .

Αγώνας ή υπηρεσία. . .  Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αναπτυχθείτε προς τα πάνω. Αλλά θέλει για αυτό πάντα την ελεύθερη θέλησή σας, αφού στην περίπτωση που αυτή δεν είναι πρόθυμη, θα νικηθείτε στον αγώνα και θα αυξάνετε όλο και περισσότερο τη φιλαυτία μέσα σας και τότε θα είστε παιχνιδάκι για τον αντίπαλο, τότε θα ενισχυθεί μέσα σας η αρχή του να θέλετε να εξουσιάζετε. Θα εκμεταλλεύεστε τους συνανθρώπους σας και θα τους αρνείστε οποιαδήποτε υπηρεσία με αγάπη. Θα κάνετε τον εαυτό σας ένα κατάλληλο εργαλείο του αντιπάλου τους Θεό, αλλά ποτέ δεν θα ανεβείτε προς τα πάνω. . .

Δεν πρέπει να παραδοθείτε σε αυτό τον αντίπαλο αμαχητί, και δεν θα είστε ποτέ χωρίς δύναμη στην περίπτωση που θέλετε στα σοβαρά να τον νικήσετε, να κατανικήσετε τις δικές σας λαχτάρες και αδυναμίες, αφού αυτή η δύναμη σάς παρέχεται όταν έχετε τη σοβαρή θέληση να πετύχετε τη νίκη. . .  Και θα σας προσφέρονται ευκαιρίες όπου θα απαιτούνται η υπηρεσία και η βοήθεια σας. Και μόλις ασκηθήκατε μια φορά στο να δώσετε αγάπη χωρίς να έχετε καμία ιδιοτελή σκέψη, θα αισθανθείτε την εσωτερική ευτυχία που προκαλεί μια τέτοια πράξη αγάπης. . .

Οποιαδήποτε φιλαυτία είναι ένα χαρακτηριστικό του εχθρού της ψυχής σας, και για αυτό το λόγο προσπαθήστε να τη διώξετε από το εσωτερικό σας, ελευθερωθείτε από ό,τι του ανήκει ακόμα. Αφήστε να φουντώσει μέσα σας η αγνή θεϊκή αγάπη, η οποία θα σας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους από αυτά που επιδιώκετε να αποκτήσετε με τη φιλαυτία σας. . .  Καταπολεμήστε όλους τους πόθους μέσα σας και χαρίστε εθελοντικά τα έργα της αγάπης σας. . .  Αυτό πρέπει να σας το λέω ξανά και ξανά για να διανύσετε επιτυχώς την πορεία της επίγειας σας ζωής, για να ωριμάσουν οι ψυχές σας για το πνευματικό βασίλειο, όπου αξιολογούνται μόνο τα έργα αγάπης που έκαναν οι ψυχές στη Γη. . .

Και στην περίπτωση που απέχυχε στη Γη, πρέπει να προσπαθήσει να αποκτήσει στο επέκεινα το βαθμό αγάπης που θα της αποφέρει τη μακαριότητα. Αλλά αυτό είναι τότε πολύ δύσκολο, γιατί της λείπει η δύναμη για την έμπρακτη αγάπη, την οποία (δύναμη) είχε στη διάθεσή της σε μεγάλο βαθμό στη Γη, γιατί έχει τότε ανάγκη πολλή υποστήριξη και παρακλήσεις με αγάπη, οι οποίες της επιφέρουν την παροχή δύναμης. . .  Και αν χρησιμοποιήσει αυτή με ανιδιοτελή τρόπο, παρέχοντας βοήθεια στα δυστυχισμένα όντα, θα προχωρήσει στο δρόμο της προς τα ύψη, αφού δεν θα χρειάζεται πια να αγωνίζεται, επειδή υπηρετεί με αγάπη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser