background

επισκέπτες: 4909

Βιβλίο 92

 

8719                8-1-1964

Εξήγηση της λέξης «Χριστός». . .

Για πολλά πράγματα έχετε σχηματίσει λανθασμένες έννοιες, γιατί δεν διαφωτιστήκατε αληθινά, αλλά χρησιμοιούσατε την ανθρώπινη λογική σκέψη εκεί όπου θα έπρεπε απλά να ρωτήσετε το Πνεύμα για να πάρετε μια αληθινή απάντηση. Και επιπλέον μερικές φορές χρησιμοποιούνταν διάφορες εκφράσεις ή διάφορα λόγια για το ίδιο πράγμα, κάτι που επίσης μπέρδεψε εσάς τους ανθρώπους και που σας στέρησε κάθε διαύγεια σκέψης σας. Και αυτό ήταν επίσης το έργο του αντιπάλου Μου. Αφού όσο πιο ασαφή έγιναν για εσάς ορισμένα πνευματικά προβλήματα, τόσο περισσότερο μπορούσε να φυτέψει τους λανθασμένους σπόρους του, με αποτέλεσμα να μπερδευθούν οι έννοιες ακόμα περισσότερο. Εγώ όμως περιμένω μόνο να κάνετε ερωτήσεις, να επιθυμήσετε διαφώτιση, γιατί ακριβώς η επιθυμία για την αλήθεια είναι καθοριστική για το αν μπορέσω να σας τη μοιράσω. . .  Και θα πρέπει οι ίδιοι να συνειδητοποιήσετε ποια πράγματα προκαλούν τις ερωτήσεις σας, μόνο τότε θα εκτιμήσετε και θα καταλάβετε μια σωστή απάντηση:

Μέσω του λόγου Μου από πάνω σας διοχετεύω γνώσεις σχετικά με το αίτιο και τη σημασία του λυτρωτικού έργου. . .  σχετικά με την ενανθρώπισή Μου μέσα στον Ιησού και με την ενοποίησή Του μαζί Μου. . .  Και σας κάνω κατανοητό με ποιον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η ένωση μαζί Μου, γιατί θα πρέπει επίσης να είναι ο στόχος της ζωής όλων σας να ανακτήσετε αυτή την ένωση μαζί Μου, την οποία κόψατε κάποτε εθελοντικά. . .  Σας εξηγώ τη θεοποίηση των όντων που δημιουργήθηκαν από Μένα, την «ανάπτυξη των πλασμάτων σε παιδιά». . .  Και το κάνω για να επιδιώξετε και εσείς όλα αυτά τα προνόμια για να φτάσετε στην αιώνια μακαριότητα. . .  Σας εξηγώ το αποτέλεσμα μιας ζωής με αγάπη, το οποίο έγινε ολοφάνερο στον άνθρωπο Ιησού. Δηλαδή κάνω προσπάθειες να σας εισαγάγω στην αλήθεια, την οποία δεν κατέχετε πια εσείς οι άνθρωποι εδώ και πολύ καιρό, γιατί η αληθινή σκέψη και μόνο είναι ήδη ένας βαθμός του φωτός τον οποίο θα πρέπει όλοι να πετύχετε και να αυξήσετε κατά την επίγεια σας ζωή.

Ιδιαίτερα το μυστήριο της ενανθρώπισής Μου μέσα στον Ιησού πρέπει να αποκαλυφθεί σε σας τους ανθρώπους, στο βαθμό που είστε ικανοί να το συλλάβετε. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι η αφορμή της αποστασίας από Μένα αποτελούνταν από το γεγονός ότι τα όντα δεν μπορούσαν να Με βλέπουν, και μέσα στον Ιησού τους έγινα ορατός Θεός. . .  Δεν πρέπει όμως να σκεφτεί κανείς ότι Εγώ και ο Ιησούς είμαστε χωριστά ή να φανταστεί ότι είμαστε δύο Όντα. . .  Αφού ακριβώς η ενοποίηση του Ιησού μαζί Μου είναι το μεγάλο μυστήριο, το οποίο μπορεί πάντα μόνο να σας υπονοείται, το οποίο ωστόσο δεν θα μπορείτε ποτέ να συλλάβετε εντελώς. . .  Ήταν λοιπόν η Θεότητα με όλη την πληρότητά Της μέσα στον άνθρωπο Ιησού, γιατί Αυτός ήταν γεμάτος αγάπη και γιατί είμαι ο Ίδιος Αγάπη ως προς την αρχέγονη Ουσία Μου. . .  Η αγάπη επομένως ήταν το φως μέσα στον Ιησού το οποίο Τον έκανε να γίνει Θεός. . .  όπως και όλα τα όντα που δημιουργήθηκαν κάποτε από Εμένα θα πρέπει να θεοποιηθούν διά της αγάπης και τότε θα έχουν πετύχει τον τελικό τους στόχο. . .

Τώρα όμως είναι απαραίτητο να σας εξηγηθεί ο όρος «Χριστός». . .  Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον τρόπο ότι μέσω της λέξης «Χριστός» εκφράζεται ήδη η ολοκληρωμένη ενοποίηση με τον Θεό. . .  έτσι ώστε χρησιμοποιώντας τη λέξη «Ιησού» μιλά κανείς μόνο για τον άνθρωπο, ο Οποίος δεν είχε ακόμα συγχωνευθεί εντελώς με τον Θεό. . .  ώστε όμως. . .  προφέροντας τη λέξη «Χριστό», αναγνωρίζει ότι έχει ήδη γίνει η «ενανθρώπιση» του Θεού μέσα στον Ιησού. . .  ότι «Ιησούς Χριστός» είναι η ίδια έννοια με «Θεό». . .  Στην περίπτωση λοιπόν που οι άνθρωποι μιλούν για τον «Χριστό μέσα τους», πρόκειται για την ίδια έννοια με τον «θεϊκό σπινθήρα μέσα στην κάθε ανθρώπινη καρδιά», ο οποίος μέσω της αγάπης θα πρέπει να αποκτήσει την κυριαρχία πάνω σε ολόκληρο τον άνθρωπο. . .  ο οποίος επομένως θα πρέπει να αστράφτει τόσο ώστε να μπορέσει να γίνει η θεοποίηση του ανθρώπου. . .  η ένωσή του μαζί Μου.

Ο άνθρωπος Ιησούς Με περιείχε μέσα Του με όλη Μου την πληρότητά και άρα ήταν μέσα του ο Χριστός ή ο Θεός. Ο άνθρωπος όμως περιέχει βέβαια μέσα του έναν θεϊκό σπινθήρα, αλλά πρέπει πρώτα ο ίδιος να τον κάνει να γίνει μια φωτεινή φλόγα πριν γεμίσει ο άνθρωπος με τη θεϊκή ροή της δύναμης της αγάπης, με αποτέλεσμα να θεοποιηθεί και να μπορεί να πει «ο Χριστός είναι μέσα Μου», με αποτέλσμα δηλαδή να μπορώ να είμαι μέσα του με όλη Μου την πληρότητα. Έτσι αυτή η παρουσία Μου μέσα του εξαρτάται μόνο από το αν και κατά πόσον κάνει έργα αγάπης. Αφού κάθε έργο αγάπης επιβεβαιώνει την παρουσία Μου και κάθε άνθρωπος Με ελκύει τον Ίδιο κοντά του μέσω έργων αγάπης: «Όποιος μένει μέσα στην αγάπη, μένει μέσα σε Μένα και Εγώ μένω μέσα σε εκείνον. . .»

Δεν υπήρχε χωρισμός μεταξύ Μου και του Ιησού. Ήταν πλήρως συγχωνευμένος μαζί Μου, ήταν ο Ιησούς Χριστός. . .  ο Θεός ο Ίδιος, και αυτό είναι το βαθύ νόημα της λέξης «Χριστός». . .  την οποία μπορούσε και μπορεί να χρησιμοποιεί για τον Εαυτό Του μόνο ο Ιησούς. Αφού παρόλο που μπορώ να βρίσκομαι μέσα σε έναν άνθρωπο με όλη Μου την πληρότητα λόγω της αγάπης του και ακόμα και αν αυτός δημιουργήσει την ολόψυχη ένωση μαζί Μου, ο άνθρωπος θα παραμείνει ένα ξεχωριστό ον και ως τέτοιο ον θα απολαύσει ασύγκριτες μακαριότητες, ενώ ο Ιησούς είναι και θα παραμένει ο Θεός για όλη την αιωνιότητα.

Ο Θεός. . .  ο Χριστός. . .  η Αγάπη. . .  το θείο Πνεύμα. . .  όλα είναι η ίδια έννοια, μόνο που εσείς οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να ξέρετε για όλους τους συσχετισμούς για να κατανοήσετε σωστά όλες αυτές τις έννοιες ή λέξεις. . .  Αλλά αυτή η γνώση δεν υπάρχει συχνά, η πραγματική αποστολή του ανθρώπου Ιησού και η εξαιρετική Του θέση στο πνευματικό βασίλειο δεν είναι γνωστές σε πολλούς ανθρώπους. Αλλά οι περισσότεροι αντιστέκονται σε κάθε σχετική διαφώτιση. Επιμένουν σε πορίσματα της λογικής τους, βλέπουν τον Ιησού μόνο ως έναν από πολλούς που βάδισαν στη Γη και που πέτυχαν μια υψηλή τελειότητα. Ωστόσο, βάζουν ακόμα ένα όριο μεταξύ Μου και Αυτού, θεωρούν ακόμα ότι βρίσκομαι εκτός του ανθρώπινου προσώπου Του. . .

Η ενανθρώπισή Μου μέσα Του τους είναι ασύλληπτη και τη σωστή εξήγηση για αυτή δεν τη δέχονται. . .  Του αναγνωρίζουν βεβαίως την ύψιστη τελειότητα που μπορούσε να πετύχει στη Γη και Τον αποκαλούν «Δάσκαλο». . .  καθώς όμως αναγνωρίζουν και σε πολλούς άλλους αυτό τον τίτλο που επίσης έζησαν τη ζωή τους με αυταπάρνηση και αγάπη. Αλλά δεν ξέρουν ότι ο Ιησούς δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνους, ότι δηλαδή έχει συγχωνευθεί μαζί Μου, με την Αιώνια Αγάπη, ότι μπορεί κανείς να αναγνωρίζει και να επικαλείται ως Θεό μόνο ένα Ον, αφού Εκείνος και Εγώ είναι ένα. . .

Και δεν σας διοχετεύω απερίσκεπτα αυτή τη γνώση, αφού από την αλήθεια της σκέψης σας, από τη φωτεινότητα της κατανόησής σας. . .  από το φως που ακτινοβολεί μέσα σας. . .  θα εξαρτάται κάποτε η μακαριότητά σας. Και τα λανθασμένα πνευματικά αγαθά που διαδίδετε ακόμα θα πρέπει πρώτα να τα εγκαταλείψετε πριν μπορέσει να σας προσφερθεί μια καθαρή ευτυχία στο επέκεινα, μια αιώνια μακαριότητα. . .  Και μπορείτε να κάνετε μόνο ένα πράγμα: να ασκηθείτε οι ίδιοι στην έμπρακτη αγάπη. Αφού μέσω της αγάπης μέσα σας θα φωτίσει το πνεύμα σας και θα καταλάβετε ξαφνικά όταν εισέλθετε στο άλλο βασίλειο με έναν υψηλό βαθμό αγάπης. . .  Και μπορείτε ήδη στη Γη να αποκτήσετε γνώση εάν μόνο Με παρακαλέσετε έντονα για αυτή, εάν επιθυμήσετε την καθαρή αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8720                9-1-1964

Φωτεινά όντα βοηθούν τους αμπελουργικές εργάτες. . .

Αμέτρητα φωτεινά όντα είναι κοντά σου για να προωθήσουν την εκπλήρωση της αποστολής που ανέλαβες, καθώς κάθε άνθρωπος που Με υπηρετεί επιμελώς και ανιδιοτελώς μπορεί να είναι βέβαιος για όλη την πνευματική βοήθεια. Γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, δηλαδή να διοχετευθεί στους ανθρώπους αυτό που τους λείπει και που όμως είναι πάρα πολύ απαραίτητο: η αλήθεια, η οποία προέρχεται απευθείας από Μένα. Κανένας των υπηρετών Μου δεν στερείται την πνευματική προστασία και για αυτό ο καθένας μπορεί να βαδίζει εντελώς αμέριμνα μέσα από την επίγεια του ζωή και μπορεί να είναι πεπεισμένος ότι οι αγγελιοφόροι του φωτός τον προστατεύουν σε όλους τους δρόμους του και ότι θα αφήνουν να τον πλήττουν πάντα μόνο αυτά που θα ωφελήσουν τη σωτηρία της ψυχής του. Διότι δρουν και ενεργούν σε σας σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως σε αυτά τα φωτεινά όντα, μπορείτε να τους παρουσιάζετε όλες τις κρυφές σας ανησυχίες, όπως το κάνετε με Εμένα τον Ίδιο. Αφού είναι τόσο έντονα συνδεδεμένα μαζί Μου ώστε έχουν μέσα τους μόνο το δικό Μου θέλημα και ώστε επομένως σας συμπαραστέκονται, όπως σας υποσχέθηκα ο Ίδιος την προστασία και την ευλογία Μου, γιατί Με υπηρετείτε. Υπάρχει μια σχέση αγάπης μεταξύ των κατοίκων του βασιλείου του φωτός και εκείνων στη Γη που θέλουν να Με υπηρετήσουν με ζήλο. . .  Και οι σκέψεις των τελευταίων οδηγούνται πάντα έτσι ώστε θα είναι επιτυχής η εργασία τους. . .  ώστε θα σωθούν ψυχές που κινδυνεύουν πολύ να χαθούν όταν έρθει το τέλος.

Αλλά αν μπορούσατε να δείτε, εσείς οι υπηρέτες Μου στη Γη, ότι σας περιβάλλουν όντα του φωτός, πράγματι θα αλαλάζατε και θα αναγαλλιάζατε και θα νομίζατε ότι δεν βρίσκεστε πια στη Γη. . .  Αλλά μια τέτοια μακαριότητα θα είχε επιπτώσεις στην υπηρετική σας δραστηριότητα μέσα στον αμπελώνα Μου. Δεν θα μπορούσατε να συμμεριστείτε τα δεινά των συνανθρώπων σας στους οποίους θα πρέπει να φέρετε πνευματική βοήθεια. . .  Αφού αυτή η βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί μόνο από ανθρώπους, αλλιώς τα φωτεινά όντα θα μπορούσαν να επενεργήσουν άμεσα. . .  κάτι που όμως δεν είναι δυνατόν εξαιτίας του χαμηλού βαθμού ωριμότητας των ανθρώπων και της θέλησής τους που έχει απομακρυνθεί από τον Θεό. Εσείς επομένως πρέπει να κάνετε αυτή τη δουλειά και να συνάψετε επαφές με τους συνανθρώπους σας και να προσπαθήσετε να αλλάξετε τη στάση τους. . .

Μπορείτε μάλιστα να βασίζεστε πάντα στη βοήθεια των φωτεινών όντων. Αλλά και οι ίδιοι πρέπει να παραμείνετε λογικοί και νηφάλιοι και δεν πρέπει να βρίσκεστε υπό έναν ορισμένο εξαναγκασμό. . .  τον οποίο όμως θα σήμαινε για εσάς κάθε ασυνήθιστο βίωμα. . .  αν θέλετε να είστε κατάλληλοι να εργαστείτε για Εμένα και για το βασίλειό Μου. Έτσι όμως όπως αγαπώ ο Ίδιος τον κάθε αμπερλουρικό εργάτη Μου, γιατί εργάζεται για Μένα με την ελεύθερη θέλησή του, έτσι επίσης έχετε την αγάπη αμέτρητων φωτεινών όντων, τα οποία μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της δραστηριότητάς σας και τα οποία επίσης ξέρουν πόσο απαραίτητη είναι αυτή. Και για αυτό κάνουν τα πάντα για να σας υποστηρίξουν.

Εγώ όμως ξέρω αν και πότε μπορέσω να σας μυήσω περισσότερο σε πνευματικούς συσχετισμούς. Και ξέρω επίσης αν και πότε μπορέσω να σας ανοίξω τα πνευματικά μάτια, προκειμένου να μπορείτε να δείτε γύρω σας την ομάδα των αγγελιοφόρων του φωτός Μου. . .  Και για αυτό το λόγο κάνω διαφορετικά δώρα στα παιδιά του φωτός Μου. Αφού ο βαθμός της αγάπης του καθένα είναι διαφορετικός και καθορίζει επίσης το είδος της αποκάλυψής Μου απέναντί του. Και ο Ίδιος καθορίζω και τις συνθήκες ζωής του καθένα πάντα ανάλογα με τη δουλειά του για Μένα και για το βασίλειό Μου. Αυτό που μπορεί να είναι δυνατόν στην περίπτωση του ενός μπορεί να αποκλείεται στην περίπτωση ενός άλλου, κάτι που μπορώ να εξηγήσω μονάχα Εγώ, κάτι που όμως δεν θα πρέπει να σας μπερδέψει στη δουλειά σας για το βασίλειό Μου.

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται ένα διαφορετικό περιβάλλον και στον κάθε άνθρωπο ανατίθεται το δικό του πεδίο δραστηριότητας. Είναι διαφορετικοί όλοι οι άνθρωποι τους οποίους συναντά κανείς και επομένως και κάθε αποστολή πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο. . .  Αλλά κάθε λυτρωτική εργασία περιέχει την ευλογία της και είναι η πραγματική αποστολή ενός ανθρώπου που είναι πρόθυμος να Με υπηρετήσει. Και αν ενημερωθεί ο ένας για πνευματικούς συσχετισμούς, ο άλλος δεν χρειάζεται να ξέρει για αυτό. Και ωστόσο ο καθένας μπορεί να κάνει ακριβώς εκείνη τη δουλειά που του ανέθεσα, γιατί του παρέχεται συνέχεια δύναμη και του συμπαραστέκονται πνευματικοί βοηθοί, ακόμα και τότε που δεν τους βλέπει. . .  Αφού η θέλησή του θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερη. . .

Η δύναμη την οποία χρειάζεται ο κάθε αμπερλουργικός εργάτης για τη δραστηριότητά του τού παρέχεται, γιατί τον φροντίζουν με αγάπη οι αγγελιοφόροι του φωτός Μου. Ωστόσο, δεν θα του αποκαλυφθούν ανοιχτά, προκειμένου να μην μπερδέψουν τις σκέψεις του και να τις οδηγήσουν σε ασήμαντα προβλήματα που κάποτε θα λυθούν από μόνα τους όταν έρθει η ώρα. Αλλά μπορείτε πάντα να είστε βέβαιοι για την αγάπη και τη φροντίδα Μου, αφού όποιος Με υπηρετεί είναι δικός Μου και δεν θα τον αφήσω ποτέ πια να φύγει από κοντά Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8723                12-1-1964

Ομολογία μπροστά στον κόσμο κατά τον τελευταίο αγώνα της πίστης. . .

Ενημερώνεστε ξανά και ξανά για το πού η σκέψη σας είναι ακόμα λάθος, πού δεν κατέχετε ακόμα το σωστό φως. . .  πού σας λείπει ακόμα η αλήθεια. Και πρόκειται πάντα για τομείς τους οποίους μπορεί να σας ανοίξει μόνο το πνεύμα μέσα σας, γιατί τα πορίσματα της λογικής δεν είναι αποδείξιμα και για αυτό αλλάζουν συχνά. Το Πνεύμα όμως θα σας «οδηγήσει σε όλη την αλήθεια, όπως σας το υποσχέθηκα. Εάν υποθέσετε ότι ο αντίπαλός Μου είναι ανώτερός Μου από άποψη δύναμης, γιατί κατά την τελευταία περίοδο ενεργεί ολοφάνερα και γιατί έχει κατά πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες από ό,τι Εγώ στη μάχη για τις ψυχές των ανθρώπων, σκέφτεστε λάθος. Αφού η δύναμή του είναι μονάχα το αποτέλεσμα της δικής σας ελεύθερης θέλησης. . .

Επομένως, θα μπορούσε κανείς μάλλον να πει ότι εσείς είστε ισχυρότεροι από Μένα. . .  γιατί δεν αγγίζω την ελεύθερη θέλησή σας, ενώ όμως ξέρω για το αποτέλεσμα όλων όσων εσείς οι άνθρωποι θα κάνετε ακόμα συνδεδεμένοι με τον πρίγκιπα του σκότους μέχρι το τέλος. . .  Και για αυτό το λόγο αφήνω τόσο σε σας όσο και σε εκείνον την ελευθερία να κάνετε ό,τι θέλετε. Ωστόσο, κανένας σας δεν θα θριαμβεύσει, αλλά θα πρέπει να υποστείτε τις τρομερές συνέπειες των κακών πράξεών σας. Γιατί η δύναμή Μου θα παρέμβει τότε που ο αντίπαλός Μου θα έχει ξεπεράσει τα όριά του. . .  (ο αντίπαλός Μου θα ξεπεράσει το δικαίωμα της δύναμής του). . .

Μόνο ο άνθρωπος που έχει βαθιά πίστη θα ξέρει για τους συσχετισμούς και παρά τα εξωτερικά φαινόμενα θα πιστέψει ακλόνητα στην αγάπη, στη σοφία και στη δύναμή Μου. Όλοι οι άλλοι θα αμφισβητήσουν έναν Θεό της αγάπης και της ισχύος, γιατί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά εκείνου που είναι εναντίον Μου και εναντίον κάθε πίστης. Και θα έχει ανάγκη μια ισχυρή πίστη για να αντέξει κατά αυτή την περίοδο. Αφού η δραστηριότητα του αντιπάλου θα πάρει διαστάσεις, ούτως ώστε θα είναι εύκολο να τον αναγνωρίσει κανείς. Ωστόσο, οι άνθρωποι θα κρατούν τα μάτια τους κλειστά και θα είναι του χεριού του, ό,τι και να τους ζητήσει. . .

Τότε λοιπόν θα ξεσπάσει η μάχη κατά της πίστης. . .  Και αυτή είναι η περίοδος που αναγγέλθηκε μέσω του λόγο και μέσα στη Γραφή, η περίοδος όπου θα πρέπει να ομολογήσετε ανοιχτά μπροστά στον κόσμο Εμένα ή εκείνον. . .  Και αυτή τη δημόσια ομολογία την απαιτώ από σας και δεν θα μπορείτε να πείτε τότε ότι φτάνει μια εσωτερική αναγνώριση του Εαυτού Μου. Αφού ο Ίδιος σας είπα: «Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σε Μένα, θα τον αναγνωρίσω και Εγώ για δικόν Μου μπροστά στον Πατέρα Μου. . .» Και από αυτό πρέπει πάντα να καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να Με υποστηρίξετε ανοιχτά όταν ζητηθεί από εσάς αυτή η απόφαση.

Πρόκειται για την τελευταία και μάλιστα πολύ δύσκολη δοκιμασία της πίστης σας, στην οποία όμως θα πετύχουν οι δικοί Μου. Αφού θα λάβουν τη δύναμη από Μένα, για αυτό θα επωμιστούν όλα τα δύσκολα, γιατί στέκονται μέσα στην αλήθεια και ξέρουν περί τίνος πρόκειται. . .  Όσοι όμως δεν έχουν καμία ζωντανή πίστη, όσοι δεν ανήκουν σε εκείνη την εκκλησία που ίδρυσα ο Ίδιος στη Γη, η πίστη εκείνων θα αποτύχει, δεν θα αντέξουν όταν τους ζητηθεί η ανοιχτή ομολογία. Θα Με απαρνηθούν και δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι Με πιστεύουν μέσα στην καρδιά τους. Αφού μόνο αυτή η ανοιχτή ομολογία θα δώσει στον άνθρωπο τη δύναμη να αντέξει μέχρι το τέλος. Θα τους σφραγίσει δικούς Μου, τους οποίους θα έρθω ο Ίδιος να τους πάρω μαζί Μου στο βασίλειο της ειρήνης. . .

Και θα πρέπει όλοι σας να βρείτε αυτό το θάρρος να ομολογήσετε εάν θέλετε να λάβετε την ύψιστη αμοιβή, δηλαδή να ζήσετε πάνω στη νέα Γη μέσα σε μακαριότητα και ειρήνη, όπου δεν θα σας πιέσουν πια ούτε δεινά ούτε φόβοι. Και θα βρει αυτό το θάρρος να ομολογήσει ο καθένας που μέσω μιας ζωής με αγάπη θα έχει αποκτήσει τη ζωντανή πίστη και την αλήθεια. Από την άλλη, θα αποτύχουν οι νεκροί χριστιανοί, ακόμα και αν κατέχουν ανώτερα και ανώτατα αξιώματα σε εκκλησιαστικές οργανώσεις, ενώ η στάση τους είναι μάλλον εγκόσμια και υποστηρίζουν λανθασμένες διδασκαλίες και για αυτό δεν θα βρουν τη δύναμη για να προβάλουν αντίσταση. Και τότε η ενέργεια του αντιπάλου Μου θα γίνει ολοφάνερη και οι άνθρωποι θα αμφισβητήσουν τη δύναμη ενός Θεού, γιατί εκείνη η δύναμη θα φανεί κατά πολύ ισχυρότερη. . .

Πρόκειται όμως μόνο για ένα μικρό ποίμνιο που θα Μου παραμείνει πιστό και για αυτό το λόγο το τέλος θα έχει έρθει αμετάκλητα. Αφού η πλειοψηφία των ανθρώπων θα είναι δίαβολοι που δεν θα έχουν πια κανένα δικαίωμα να ζήσουν στη Γη, που θα ριχτούν ξανά στα πιο βαθιά βάθη και που θα πρέπει εκεί να ξαναρχίσουν την αναπτυξιακή τους πορεία προς τα ύψη, γιατί δεν θα υπάρξει πια καμία άλλη δυνατότητα να λυτρωθούν. Και εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να κινηθείτε στη σωστή σκέψη και όσον αφορά αυτή την υπόθεση. Θα πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται και εδώ για μια συνειδητή παραπλάνηση του αντιπάλου Μου όταν θα επιδιώξει να σας κάνει να πιστέψετε ότι φτάνει να Με ομολογήσετε εσωτερικά όταν ζητηθεί από εσάς η απόφαση. Θα πρέπει να είστε ανοιχτοί και ξεκάθαροι και να Με ομολογήσετε μπροστά στον κόσμο, αλλιώς θα αποτύχετε στον τελευταίο αγώνα πάνω σε αυτή τη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8727                16-1-1964

Ανοιχτή ομολογία στη μάχη κατά της πίστης. . .

Όλοι εσείς που θα βιώσετε την περίοδο της μάχης κατά της πίστης θα είστε εκτεθειμένοι σε απαιτήσεις όταν πρόκειται να αποφασίσετε υπέρ ή κατά Μου. . .  Αφού θα πρέπει να ομολογήσετε ανοιχτά και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει είτε να Με απαρνηθείτε εντελώς είτε να Με υπερασπιστείτε με πεποίθηση. Και θα σας πιέσουν να πάρετε την απόφαση με βίαια μέσα, τα οποία θα φοβηθείτε εάν δεν κατέχετε μια τόσο ισχυρή πίστη σε Μένα ώστε να βασίζεστε πάντα μόνο σε Μένα γεμάτοι εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να μην απογοητεύσω την πίστη σας.

Ακριβώς αυτή η μάχη κατά της πίστης θα πρέπει ακόμα να δοθεί πριν το τέλος, γιατί τότε μόνο θα γίνει ο χωρισμός των αμνών από τα ερίφια, γιατί τότε θα φανεί το ποίμνιο των δικών Μου, τους οποίους δεν θα κλονίσει ο αντίπαλός Μου. Γιατί κατέχουν τη ζωντανή πίστη και δεν είναι μόνο τυπικοί χριστιανοί, οι οποίοι θα αποτύχουν στην τελευταία μάχη. Τα καταναγκαστικά μέτρα του εχθρού μεν θα πάρουν τέτοιες μορφές ώστε οι άνθρωποι θα πιστέψουν ότι θα πρέπει να ενδώσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν. . .  Αλλά όποιος θα έχει μια ζωντανή πίστη θα ξέρει ότι μπορώ να κατορθώσω τα πάντα, ότι μπορώ να συντηρήσω τους ανθρώπου ακόμα και ενάντια στους φυσικούς νόμους, γιατί για Μένα τίποτα δεν είναι αδύνατον και γιατί αυτό δεν σημαίνει εξαναγκασμό της πίστης εκείνου που έχει βαθιά πίστη.

Αλλά δεν θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς πιστεύοντας ότι θα μπορείτε να Με κρατήσετε μέσα στην καρδιά σας ενώ θα Με απαρνηθείτε προς τα έξω. Αφού απαίτησα από σας να ομολογήσετε μπροστά στον κόσμο, με αποτέλεσμα να σας αναγνωρίσω στο υπερκόσμιο βασίλειο. Τα μέτρα του αντιπάλου Μου θα είναι ασυνήθιστα για να Με θέσει εκτός λειτουργίας, όπως πιστεύει. Και θα είναι η στιγμή όπου θα του αφαιρεθεί πάλι κάθε δύναμη, γιατί θα τη χρησιμοποιεί μόνο για να ενεργήσει εναντίον Μου, και θα υπερβεί το δικαίωμα της δύναμής του μόλις θέλήσει να θέσει εκτός λειουργίας Εμένα τον Ίδιο. . .

Θα χρειαστείτε να συγκεντρώσετε πάρα πολύ δύναμη, αλλά στους δικούς Μου θέλω να παράσχω αυτή τη δύναμη. Θα αντλήσουν τη δύναμη από την ισχυρή τους πίστη, θα ξέρουν ότι ο Ίδιος θα είμαι παρών κοντά τους. Και αυτή η βεβαιότητα θα τους δώσει και την ικανότητα να υποστηρίξουν ανοιχτά Εμένα και το όνομά Μου. Και όσο σφοδρές και αν είναι οι επιθέσεις, όσο βίαια και αν είναι τα μέτρα. . .  θα μπορείτε να ανεχθείτε τα πάντα με τη συμπαράστασή Μου. Αφού δεν θα σας εγκαταλείψω, εσάς που μόνο θα έχετε τη θέληση να αντέξετε μέχρι το τέλος.

Ξέρω τι είστε ικανοί να αντέξετε και ανάλογα θα σας περιβάλλουν οι άγγελοί Μου, οι οποίοι θα σας προστατέψουν σε αυτή την τελευταία μάχη. Μόνο μην αφήνεστε στην αυταπάτη ότι θα αρκεστώ στο να Με ομολογήσετε μέσα στην καρδιά σας. Αφού θα πρέπει να αποδείξετε τη ζωντανή σας πίστη σε Μένα, κάτι για το οποίο θα είναι ικανοί πάντα μόνο οι δικοί Μου, η πίστη των οποίων ζωντάνεψε μέσω μιας ζωής με αγάπη. . .  Όποιος όμως είναι μόνο τυπικός χριστιανός, όποιος βαδίζει χωρίς αγάπη, παρόλο που ανήκει σε μια εκκλησιαστική οργάνωση, εκείνος θα αρχίσει να αμφιβάλλει για την αλήθεια της μέχρι τότε σκέψης και πίστης του και θα είναι γρήγορα πρόθυμος να εγκαταλείψει την πίστη του για χάρη γήινων συμφερόντων.

Και θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πειρασμό στον οποίο έπρεπε ποτέ να πετύχουν οι άνθρωποι. . .  ότι δηλαδή θα τους στερήσουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τη ζωή εάν Μου μείνουν πιστοί. . .  ότι από την άλλη θα τους παρασχεθούν τα πάντα και ότι θα αποκτήσουν γήινα συμφέροντα εάν Με απαρνηθούν. . .  κάτι που για τους περισσότερους δεν θα είναι δύσκολο, γιατί η πίστη τους δεν θα είναι ακόμα ζωντανή, με αποτέλεσμα τα πάντα να τους φανούν αμφίβολα. Αφού ο αντίπαλός Μου ξέρει καλά να μπερδέψει τους πνευματικούς συσχετισμούς και η έλλειψη αγάπης σημαίνει επίσης έλλειψη γνώσης. . .

Και οι άνθρωποι θα παραδώσουν χωρίς δισταγμό αυτά που κατείχαν μέχρι τότε. . .  ένα νεκρό χριστιανισμό, και θα στραφούν στον κόσμο περισσότερο από ποτέ, ο οποίος θα τους αντικαταστήσει πλήρως αυτά που θα έχουν παραδώσει. . .  Και τότε θα έχει γίνει ο χωρισμός, αφού τότε θα υπάρχουν μόνο δύο στρατόπεδα. . .  Άνθρωποι που θα Μου είναι εντελώς αφοσιωμένοι, οι οποίοι θα έχουν φανερά την προστασία Μου, και ένα πλήθος άθεων ανθρώπων που θα ανήκουν στον αντίπαλό Μου, οι οποίοι θα βιώσουν σύντομα την Τελευταία Κρίση, η οποία θα ολοκληρώσει τη μάχη κατά της πίστης. . .  Αφού θα έρθω ο Ίδιος για να πάρω μαζί Μου τους δικούς Μου και για να εκτελέσω τη μεταμόρφωση της επιφάνειας της Γης, η οποία θα σημάνει τη φυλάκιση των ανθρώπων που θα αποτύχουν στην τελευταία μάχη πάνω σε αυτή τη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8728                17-1-1964

Εξήγηση σχετικά με την «ευλογία». . .

Όλα είναι προς  ευλογία σας μόλις παραδοθείτε σε Μένα και στη χάρη Μου. . .  Τότε η χάρη Μου θα είναι αισθητή πάνω σας, με το να θα βαδίζω πάντα δίπλα σας ως ο ηγέτης σας και θα έχετε απαλλαχθεί από τη δική σας ευθύνη. . .   Όσο δεν έχετε τελειοποιηθεί, όσο βαδίζετε στη Γη, είστε αδύνατοι και χρειάζεστε υποστήριξη για να πετύχετε το στόχο σας. Χρειάζεστε Έναν Που βαδίζει πάντα δίπλα σας, Που φυλάγει το κάθε βήμα σας και Που σας προστατεύει από το να βυθιστείτε όταν ο δρόμος είναι στενός και επικίνδυνος. . .  Και αυτό τον Έναν θα πρέπει πάντα να παρακαλάτε να σας βοηθήσει, θα πρέπει να Του ζητάτε την προστασία και τη συμπαράστασή Του. Θα πρέπει να Τον παρακαλάτε να ευλογήσει εσάς και όλη τη σκέψη και τη θέληση και όλες τις πράξεις σας. . .  δηλαδή να είναι ο Ίδιος το στήριγμά σας, στον Οποίο θα μπορείτε να αφοσιωθείτε για να βαδίζετε ακίνδυνα πάνω στον επίγειο σας δρόμο. . .

Μην ξεχνάτε ποτέ αυτή την παράκληση για την ευλογία Μου, μην αρχίζετε καμία μέρα χωρίς να Μου ζητήσετε πρώτα την προστασία και τη φροντίδα Μου. Τότε όμως θα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα είναι καλός κάθε δρόμος και θα είναι καλή κάθε πράξη που θα κάνετε και ότι η ζωή σας θα εγγυηθεί την ωρίμανση της ψυχής σας, γιατί θα Μου εμπιστευθείτε πλήρως, γιατί θα Μου έχετε παραδοθεί και δεν θα θέλετε πια να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς Εμένα. . .  Η ευλογία Μου λοιπόν είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Αφού ένας τρόπος ζωής με την ευλογία Μου δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τον άνθρωπο στο σωστό στόχο, στην τελική ένωση μαζί Μου.

Και δεν θα αρνηθώ την ευλογία Μου σε κανέναν που θα Μου τη ζητήσει, που θα Με παρακαλέσει συνειδητά για την ευλογία Μου. Αφού η ευλογία Μου σημαίνει την παροχή της δύναμης της αγάπης Μου, σημαίνει ηγεσία από τον Πατέρα, Που θέλει να οδηγήσει το παιδί Του στο σωστό στόχο. . .  Και πράγματι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα το καλύτερο από το να Με παρακαλάτε πάντα για την ευλογία Μου, ό,τι και αν επιχειρήσετε. . .  Πνευματικά και επίγεια θα εκπληρώσω αυτή την παράκλησή σας, πνευματικά και επίγεια θα οδηγήσω σωστά τις σκέψεις σας, πνευματικά και επίγεια θα μπορείτε να βιώσετε αισθητά τη συμπαράστασή Μου. . .  Αφού τότε θα Μου δώσετε την απόδειξη ότι επιθυμείτε Εμένα και την αγάπη Μου και ότι Με αγαπάτε και εσείς, αλλιώς δεν θα επιθυμούσατε την παρουσία Μου, η οποία θα σας εξασφαλίζει πάντα την ευλογία Μου. . .

Αλλά να ξέρετε ότι μια πραγματική ευλογία μπορώ να τη δώσω μόνο Εγώ. Αφού μια ευλογία είναι μια ακτίνα της χάρης, την οποία θέλει να χαρίσει η αγάπη στο αντικείμενο της αγάπης του [στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν είναι σαφές σε τι αναφέρεται το «του»· σ.τ.μ.]. Και αυτή η ακτίνα της χάρης μπορεί να προέρχεται μόνο από Εμένα τον Ίδιο, άρα μπορώ μόνο Εγώ να ευλογήσω κάποιον ή κάτι. . .  Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε βέβαια να Με παρακαλέσετε και να Μου ζητήσετε να χαρίσω αυτή την ακτίνα της χάρης σε έναν άλλο άνθρωπο, αλλά εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να «ευλογείτε». Γιατί δεν είστε ακόμα ικανοί να ακτινοβολείτε δύναμη, αφού οι ίδιοι δεν κατέχετε αρκετή δύναμη. . .

Μπορείτε μόνο να κάνετε προσευχή για τα αδύνατα, αδύναμα πλάσματα για να τους ακτινοβολήσω δύναμη. . .  Μπορείτε να Με παρακαλέσετε να τα «ευλογήσω», δηλαδή να τους στείλω την ακτίνα της χάρης Μου. . .  Και επομένως φτάνει πάντα μια ήσυχη προσευχή για έναν συνάνθρωπο τον οποίο θέλετε να βοηθήσετε. Τότε Μου παρουσιάζετε κατά κάποιον τρόπο τις αδυναμίες και τα ελαττώματά του και Με παρακαλάτε για ένα ρεύμα της χάρης για αυτόν τον άνθρωπο, το οποίο θα του παράσχω βέβαια στην περίπτωση που η αγάπη σας σάς ωθεί να κάνετε μια τέτοια προσευχή και που η θέληση του αδύνατου ανθρώπου δεν Μου προβάλλει ανοιχτή αντίσταση.

Πάντα είναι καθοριστική η αγάπη σας που νοιάζεται με συμπόνια τα αδύνατα, αβοήθητα και αμαρτωλά πλάσματα στο περιβάλλον σας. Και μια τέτοια προσευχή σίγουρα πιάνει τόπο. . .  Αλλά οι μεγάλες εκστρατείες χάρης χάνουν τη σημασία τους μόλις γίνουν εξωτερικές τυπικότητες ορατές σε όλους, μόλις διεξαχθούν από ανθρώπους που νομίζουν ότι μοιράζουν την ευλογία Μου και που ωστόσο κάνουν μόνο χειρονομίες. . .  Σε τέτοιες εκστρατείες δεν μπορεί να γίνει λόγος για ολόψυχο δεσμό μαζί Μου και για έντονη προσευχή για την ευλογία Μου ενόψει μαζών που περιμένουν μεγάλη επιτυχία για τη σωτηρία των ψυχών τους και που δεν αισθάνονται ούτε την εισροή της θεϊκής δύναμης της αγάπης ούτε μια εσωτερική μακαριότητα. Διότι την παρουσία Μου δεν μπορεί να την περιμένει κανείς εκεί όπου οι σκέψεις των ανθρώπων είναι στραμμένες μόνο στα επίγεια, όπου οι άνθρωποι προσέχουν μόνο εξωτερικά έθιμα και όπου αποκλείεται να υπάρξει ένας βαθύς εσωτερικός δεσμός μαζί Μου στην περίπτωση τέτοιων μαζικών συγκεντρώσεων.

Η πιο βαθιά εσωτερική σύνδεση μαζί Μου εξασφαλίζει στον άνθρωπο το δικαίωμα να μεταδώσει την παροχή της χάρης Μου στους συνανθρώπους για τους οποίους Με παρακαλά ολόψυχα εκείνος ο άνθρωπος. Τις περισσότερες φορές όμως αυτό τον εσωτερικό δεσμό πρέπει να τον αρνηθεί κανείς σε εκείνους που διεξάγουν πράξεις ευλογίας και που πιστεύουν ότι Με υπηρετούν με αυτό τον τρόπο ή ότι βοηθούν τους συνανθρώπους τους. . .  Κάντε στα σοβαρά προσευχή για τους συνανθρώπους σας και συνοδέψτε τους με καλές σκέψεις. Αλλά μην πιστεύετε ότι μπορείτε οι ίδιοι να τους παράσχετε το ρεύμα της χάρης Μου όταν κάνετε μια χειρονομία ευλογίας. . .

Αφού και η λέξη «ευλογώ» έχει μάλλον γίνει τυπικός όρος, διότι δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το να έχει κανείς καλές σκέψεις για τον συνάνθρωπο και να κάνει προσευχή για αυτόν. Και αυτό πρέπει να γίνεται βαθιά μέσα στην καρδιά του και δεν θα πρέπει να γίνει ορατή χειρονομία. . .  Αφού ξέρετε ότι δεν Με ευχαριστούν οι εξωτερικές τυπικότητες, ότι κάθε εξωτερική πράξη χάνει σύντομα το βαθύ πνευματικό της νόημα. Κάθε έντονη σκέψη όμως είναι αυτό που Με ευχαριστεί και μια παράκληση για παροχή δύναμης σε έναν συνάνθρωπο γεμίζει πάντα την καρδιά Μου με χαρά. Αυτό όμως μπορεί να γίνεται παντού και χωρίς να το καταλάβει κανείς από έξω, οπουδήποτε άνθρωποι που έχουν αγάπη πασχίζουν να ανακουφίσουν πνευματικές και επίγειες δυσκολίες. . .

Όλοι οι άνθρωποι όμως χρειάζονται την παροχή χάρης και κάθε προθυμία να βοηθήσει κανείς είναι ήδη μια σκέψη για ευλογία, στην οποία ανταποκρίνομαι ευχαρίστως και παρέχω την προστασία Μου και τη χάρη Μου στον καθένα για τον οποίο κάνει προσευχή η αγάπη ενός συνανθρώπου. Αφού κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει το στόχο του χωρίς τη βοήθειά Μου. Και για αυτή τη βοήθεια να Με παρακαλέσετε για τον εαυτό σας, αλλά επίσης για εκείνους που μόνοι τους δεν διαθέτουν αρκετή δύναμη για να συνδεθούν απευθείας μαζί Μου, που χρειάζονται ακόμα πολλή δύναμη και χάρη ώσπου οι ίδιοι να είναι τόσο ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου ώστε θα μπορώ να πλημμυρίσω και αυτούς με το ρεύμα της χάρης Μου της αιώνιας αγάπης. . .

Χρειάζεστε την ευλογία Μου και θα πρέπει να Μου τη ζητάτε εκ νέου κάθε μέρα, παρακαλώντας Με να σας φροντίζω πάντα, να σας γεμίζω δύναμη και να σας χαρίζω τη χάρη Μου. . .  Και τα ίδια να Μου τα ζητάτε με αγάπη για το διπλανό σας. . .  Τότε θα Με παρακαλέσετε για την «ευλογία» Μου και για εκείνον. . .  Και όλες αυτές τις προσευχές να τις κάνετε ήσυχα μέσα στο καμαράκι σας και κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να δει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του γεγονότος ότι συνδέεστε μαζί Μου. . .  Αφού όλα όσα είναι ορατά προς τα έξω μπορούν εύκολα να γίνουν τυπικότητες και να χάνουν όλο και περισσότερο το πραγματικό τους νόημα. Η προσευχή σας ας είναι ολόψυχη και σύντομη. . .  προκειμένου να μην καταλήξει σε μηχανική πράξη, η οποία θα χάσει σύντομα την αξία της και θα σας απασχολήσει από τις σωστές επιδιώξεις που μόνο αυτές θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8732                21-1-1964

Η αγάπη του Θεού προωθεί συνέχεια την επιστροφή των όντων. . .

Θα σας ενημερώνω πάντα ότι είστε πλάσματα μιας Δύναμης η απέραντη αγάπη της Οποίας Την παρακίνησε να σας φέρει στη ζωή. . .  Είστε προϊόντα αυτής της απέραντης Αγάπης και αυτό που η Αγάπη έφερε κάποτε στην ύπαρξη δεν θα το εγκαταλείψει ή δεν θα θέλει να το χάσει ποτέ πια στην αιωνιότητα. Αντίθετα, θα κάνει τα πάντα για να δένει όλο και περισσότερο πάνω Της αυτά που δημιούργησε, όχι όμως με τη βία, αλλά μέσω της αγάπης. . .  Ένα ον που όπως και Εγώ ο Ίδιος είναι Αγάπη ως προς την αρχέγονη Ουσία του, δεν μπορεί παρά να ακτινοβολεί διαρκώς Αγάπη. Και αυτή η δύναμη ακτινοβολίας έχει τέτοιο αποτέλεσμα ώστε κανένα δημιουργημένο οντώδες στοιχείο δεν μπορεί να παραμείνει αιώνια μακριά της, παρόλο που κάποτε έκανε αυτή την προσπάθεια και απομακρύνθηκε από την ακτίνα της αγάπης Μου, όταν πρόβαλε αντίσταση στο να συνεχίσει να λαμβάνει την ακτινοβολία αγάπης Μου.

Αυτή η διαδικασία δεν θα σας είναι κατανοητή ποτέ στην αιωνιότητα σε σας τους ανθρώπους, ακριβώς επειδή ως άνθρωποι δεν είστε ικανοί να συλλάβετε ούτε την ατελείωτη αγάπη ούτε τη δύναμη που κάποτε παρακίνησε το Δημιουργό σας να πλάσει τα όντα. Και ωστόσο εκείνη έγινε, γιατί τα δημιουργημένα όντα είχαν ύψιστη τελειότητα όπως Εγώ και για αυτό κατείχαν και την ελεύθερη βούληση, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητα να στραφούν προς κάθε κατεύθυνση, γιατί [το ον· σ.τ.μ.] ήθελε να δοκιμάσει τη δύναμή του και επίσης να επιδείξει την αντίσταση μέσα του. . .  [η γραμματική ασυνέπεια του προσώπου υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.] Αυτό μεν έγινε σε βάρος του ίδιου, αφού μια αντίσταση σε Μένα ισοδυναμεί με την πιο βαθιά δυστυχία, ενώ ο Ίδιος είμαι και θα παραμείνω η επιτομή της ύψιστης μακαριότητας και η προσέγγιση σε Μένα. . .  η επίγνωση της παρουσίας Μου κοντά του. . .  τοποθετεί κάθε ον στην κατάσταση της ύψιστης μακαριότητας.

Η αγάπη όμως θέλει πάντα να προκαλεί ευτυχία, η αγάπη θέλει να χαρίζει τον εαυτό της και να συνεργάζεται σε στενή κοινωνία. . .  Και αφού λοιπόν η αρχέγονη Ουσία Μου είναι Αγάπη, η επιθυμία Μου να χαρίζω ευτυχία δεν θα σταματήσει και θα δοκιμάσει τον εαυτό της με όλες της τις δυνάμεις σε εκείνους που παραμένουν μακριά Μου με λανθασμένη σκέψη και λανθασμένη βούληση. . .  Η δύναμή Μου θα προσπαθεί ξανά και ξανά να ακτινοβολήσει εκείνους που Μου προβάλλουν αντίσταση, γιατί εκείνοι είναι επίσης προϊόντα της απέραντης αγάπης Μου και γιατί χρειάζονται τις ακτινοβολήσεις Μου για να είναι μακάριοι. Το γεγονός ότι η ίδια η λανθασμένη βούλησή τους τούς στερεί τη μακαριότητά τους, δεν Με εμποδίζει να προσπαθήσω παρ’όλα αυτά να κερδίσω την αγάπη τους και να κάνω τα πάντα για να τους παρακινήσω να επιστρέψουν σε Μένα και να τους δείξω το δρόμο της επιστροφής σε Μένα. Αυτό το δρόμο πρέπει μεν πάντα πρώτα να τον πάρει η ελεύθερη βούλησή τους, ωστόσο υπάρχει ακριβώς αυτή η δυνατότητα να πετύχουν κάποτε το στόχο τους, ο οποίος αποτελείται από την ενοποίησή τους μαζί Μου.

Εσάς τους ανθρώπους που έχετε φτάσει στον τελευταίο σταθμό πάνω σε αυτό το δρόμο της επιστροφής σε Μένα σας ενημερώνω ξανά και ξανά σε τι συνίσταται ο πραγματικός σκοπός της επίγειας σας ζωής, προκειμένου να μην διανύσετε αναποτελεσματικά αυτή την επίγεια σας πορεία. Αφού μόλις πετύχετε το στόχο σας, θα εισέλθετε σε μια υπερμακάρια κατάσταση, την οποία ως άνθρωποι δεν μπορείτε να φανταστείτε. . .  σε μια κατάσταση στην οποία βρισκόσασταν αρχικά, όταν ως προϊόντα της αγάπης Μου είχατε εκπηγάσει από Μένα. Ένα ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται μεταξύ αυτής της εκπήγασής σας από Μένα και της τωρινής σας ύπαρξης. Και βρίσκεστε λίγο πριν το τέλος μιας διαδικασίας που μεταμορφώνει τα «πλάσματα» της δύναμής Μου σε «παιδιά» της αγάπης Μου. . .

Πολύ σύντομα θα έχετε πνευματοποιηθεί πλήρως και θα μπορείτε ξανά να δημιουργείτε και να ενεργείτε στο πνευματικό βασίλειο. . .  το οποίο είναι το προαιώνιο πραγματικό βασίλειο. . .  πολύ σύντομα θα αφήσετε πίσω σας όλη τη δήθεν ζωή σας. . .  εάν μόνο εκπληρώσετε το σκοπό της επίγειας σας ζωής: να αναμετατραπείτε σε αγάπη για να μπορέσετε να συγχωνευθείτε πάλι μαζί Μου, με την Αιώνια Αγάπη. . .  Και από την άλλη διατρέχετε τον ύψιστο κίνδυνο να έχετε διανύσει μάταια την ατελείωτα μεγάλη αναπτυξιακή σας πορεία προς τα ύψη εάν αποτύχετε τώρα και απορρίψετε εκ νέου την αγάπη Μου, η οποία μόνο σας εγγυάται μια αιώνια ζωή. . .

Αφού δεν εξαναγκάζεστε να αλλάξετε τη βούλησή σας, πρέπει να Μου τη χαρίσετε από μόνοι σας και να ανοιχθείτε πάλι στην ακτινοβολία αγάπης Μου. Και πράγματι θα αλλάξετε μια δυστυχισμένη ζωή με την αιώνια μακαριότητα, ενώ από την άλλη δεν θα μπορείτε να γλιτώσετε από τη φυλάκιση μέσα στα δημιουργήματα της Γης, γιατί κάποτε θα πρέπει να πετύχετε τον τελικό στόχο, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες μέχρι τότε. . .  Αλλά το να είναι κανείς μακριά Μου σημαίνει βαθύτατη δυστυχία, η ένωση μαζί Μου όμως αποτελείται από μόνιμο πλημμύρισμα από αγάπη, από μόνιμη ευχαρίστηση και μακαριότητα, από μόνιμη ελευθερία και δύναμη και μόνιμο αστραφτερότατο φως για όλη την αιωνιότητα. . .

Πρόκειται για μια υπερμακάρια μοίρα αυτή που σας περιμένει, την οποία θα πρέπει να επιδιώξετε με πλήρη σοβαρότητα κατά την επίγεια σας ζωή. Και μπορώ πάντα μόνο να σας ενημερώνω σχετικά, αλλά δεν μπορώ να ασκήσω βία και δεν θα το κάνω. Αφού ως πλάσματά Μου κατέχετε μια ελεύθερη βούληση, την οποία δεν θα αγγίξω ποτέ. . .  η οποία για αυτό καθορίζει μόνη της τη μοίρα σας και την οποία οφείλετε να υποτάξετε ελεύθερα στη δική Μου, προκειμένου να μπορείτε να είστε απεριόριστα μακάριοι για όλη την αιωνιότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8734                24-1-1964

Η εμφάνιση του αντίχριστου. . .

Δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος μέχρι ο αντίπαλός Μου να αναλάβει για τελευταία φορά την εξουσία του πάνω σε αυτή τη Γη. Αλλά πριν θα μιλήσω ο Ίδιος με βροντερή φωνή, προκειμένου να Με βρουν ακόμα μερικοί λίγοι μέσα στα έσχατα δεινά τους και προκειμένου αυτοί να Μου μείνουν πιστοί, γιατί η φανερή Μου βοήθεια θα τους κάνει να Με αναγνωρίσουν, με αποτέλεσμα να μην εγκαταλείψουν πια την πίστη τους σε Μένα. Αλλά θα πρόκειται μόνο για λίγους και ως εκ τούτου ο αντίπαλός Μου θα έχει μεγάλη δύναμη. Αφού λόγω του μεγάλου φυσικού γεγονότος οι άνθρωποι θα έχουν καταλήξει σε μια τέτοια ένδεια ώστε θα ενωθούν με τον καθένα που θα τους διαβεβαιώσει βοήθεια από αυτή την ένδεια. Και θα υπάρξει ένας που θα το κάνει και θα κερδίσει για τον εαυτό του όλους όσοι δεν θα έχουν παραδοθεί σε Μένα. Αφού οι δικοί Μου θα παραμείνουν μακριά του, γιατί θα θυμούνται τις νουθεσίες και τις προειδοποιήσεις Μου, θα θυμούνται ότι τους περιμένει η μεγάλη μάχη κατά της πίστης, την οποία θα προκαλέσει ο αντίπαλός Μου.

Οι εγκόσμιοι άνθρωποι όμως θα τον επευφημήσουν, αφού θα ξέρει πώς να τους θαμπώσει και θα κατορθώσει πράγματα ώστε θα είναι πρόθυμοι να πιστέψουν σε μια υπερφυσική δύναμη. . .  Και ακριβώς το γεγονός ότι όλοι οι άθεοι άνθρωποι θα τον αναγνωρίσουν ως κυβερνήτη και σωτήρα από την επίγεια τους ένδεια θα είναι απόδειξη ότι θα εμπλέκεται ο ίδιος ο αντίπαλός Μου, ότι ως ο αντίπαλός Μου θα χρησιμοποιήσει ένα εξωτερικό περίβλημα για να μπορεί τότε να ενεργήσει και να βασιλεύσει ελεύθερα. Και εσείς που ανήκετε στους δικούς Μου θα αναρωτηθείτε γιατί ανέχομαι την εξουσία του και δεν τον γκρεμίζω. . .

Θα πρόκειται για την τελευταία μεγάλη του εκστρατεία πάνω σε αυτή τη Γη, η οποία θα προκαλέσει και το τέλος. Θα κάνει να ξεσπάσει η τελευταία μάχη, την οποία θα πρέπει να περάσετε με επιτυχία εσείς οι άνθρωποι. Γιατί θα πρόκειται για την τελευταία απόφαση πριν έρθω ο Ίδιος για να σώσω τους δικούς Μου. Η προηγούμενη φυσική καταστροφή θα έχει προκαλέσει μέσα στους ανθρώπους μια αυξημένη επιθυμία να ζήσουν, και εκείνος που θα της έχει επιβιώσει θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να ανακτήσει γήινα αγαθά, γήινα πλούτη. Και ο αντίπαλός Μου θα υποστηρίξει αυτές τις προσπάθειες και για αυτό θα βρει πάρα πολλούς οπαδούς.

Και επίσης θα ξέρει πώς να ξεγελάσει τους ανθρώπους σχετικά με το πραγματικό του πρόσωπο. Θα τον θεωρήσουν άνθρωπο προικισμένο με ασυνήθιστη δύναμη, τον οποίο θα εμπιστευθούν χωρίς δισταγμό και στον οποίο θα δώσουν το δικαίωμα να εκδώσει διατάγματα και θα του υπακούσουν τυφλά. . .  Και οι οπαδοί του θα είναι τόσοι πολλοί ώστε η μικρή ομάδα των πιστών, οι οποίοι θα αναγνωρίσουν εκείνον και το αληθινό του πρόσωπο, δεν θα μπορούν να αμυνθούν στις επιθέσεις του. Αλλά θα τον αναγνωρίσουν ακριβώς από το γεγονός ότι θα θέλει να πάρει στους ανθρώπους την πίστη τους στον Ιησού Χριστό, από το γεγονός ότι θα θέλει ο ίδιος να καθίσει στον υψηλότερο θρόνο και να τον προσκυνήσουν οι άνθρωποι. . .  Και αυτοί θα το κάνουν μάλιστα, γιατί εκείνος θα κάνει αληθινά θαύματα από τη δύναμη που θα του έχει απομείνει.

Και θα τον αναγνωρίσετε όταν εμφανιστεί. Πριν όμως ο κόσμος θα τρομοκρατηθεί από το μέγεθος μιας φυσικής καταστροφής. . .  μέσω της οποίας θα κάνω τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν Εμένα τον Ίδιο. . .  Και αμέσως μετά θα εμφανιστεί εκείνος και θα υποσχεθεί βοήθεια και σωτηρία από εκείνο το μεγάλο χάος. Και για αυτό το λόγο θα βρει πολλούς οπαδούς, γιατί οι άνθρωποι θα είναι ήδη έτοιμοι για την καταστροφή, αλλιώς θα τον αναγνώριζαν και θα Με παρακαλούσαν για προστασία από εκείνον και από τις μηχανορραφίες του. . .

Δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος μέχρι να εμφανιστεί εκείνος, πρώτα με πρόσχημα την ευσέβεια, αλλά πολύ σύντομα θα αποκαλύψει το αληθινό του πρόσωπο. Οι άνθρωποι όμως θα είναι τυφλοί και θα τους έχει του χεριού του. . .  Θα παραδώσουν εύκολα την πίστη τους σε έναν Θεό, γιατί θα έχουν πληγεί άσχημα από το φυσικό γεγονός και θα είναι πρόθυμοι να τοποθετήσουν στον υψηλότερο θρόνο εκείνον που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και αντίπαλός Μου και που με τη φύση του θα ενσαρκωθεί ο ίδιος μέσα σε έναν άνθρωπο για να επιτελέσει την τελευταία πράξη πάνω σε αυτή τη Γη: δηλαδή για να διεξαγάγει τον ανοιχτό πόλεμο εναντίον Μου και των δικών Μου, εναντίον κάθε πίστης και κάθε δικαιοσύνης. . .

Αφού θα δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν μόνο στους οπαδούς του, ενώ οι δικοί Μου θα απειλούνται με θάνατο. . .  Ωστόσο, θα συναντήσει τον Κύριό Μου σε Μένα μόλις λήξει ο χρόνος του και για χάρη των δικών Μου θα συντομεύσω αυτό το χρόνο. . .  Θα έρθω ο Ίδιος για να τους σώσω από τα έσχατα δεινά και η εξουσία του θα τελειώσει, θα δεθεί μαζί με τους οπαδούς του πάλι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  Και θα ξεκινήσει μαι νέα εποχή όπου θα υπάρουν πάλι ειρήνη και αρμονία. . .  όπου θα κυβερνά η αγάπη, όπου ο αντίπαλός Μου θα εμποδίζεται να ενεργήσει. . .  όπως το διακηρύσσουν ο λόγος και η Γραφή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8735                25-1-1964

Η αξία των μεταδόσεων από το πνευματικό βασίλειο. . .

Όσο οι μεταδόσεις από το πνευματικό βασίλειο φτάνουν σε σας με διαφορετικό τρόπο από ό,τι μέσω της «ενέργειας του Πνεύματός Μου μέσα στον άνθρωπο». . .  πρέπει να τις λάβετε με προσοχή. Η φιλομάθεια, η επιθυμία να εμπλουτιστεί η λογική σκέψη με τη γνώση υπερφυσικών πραγμάτων, κάνει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν συνδέσεις με το πνευματικό βασίλειο που δεν αποφέρουν πάντα καλά αποτελέσματα. Αφού δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την αλήθεια όσων μεταδίδουν πνευματικές δυνάμεις από αυτό το βασίλειο. . .

Και οι άνθρωποι διατρέχουν εύκολα τον κίνδυνο να δέχονται τα πάντα ως αλήθεια, επειδή προέρχονται από το πνευματικό βασίλειο. Αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι ο βαθμός της γνώσης εκείνων των πνευματικών όντων δεν είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι στη Γη, ότι και εκεί οι ψυχές αντιστέκονται στο να αποδεχθούν αληθινά πνευματικά αγαθά, όπως το έκαναν στη Γη όσο δεν άναψαν μέσα στον εαυτό τους το φως της αγάπης. Και εσείς οι άνθρωποι στη Γη δεν μπορείτε να καταλαβαίνετε το βαθμό της αγάπης των όντων του πνευματικού βασιλείου. . .  επομένως αφήνεστε απρόσεκτα στα χέρια ανήξερων όντων που προσπαθούν να σας μεταδώσουν την πλάνη που υποστήριζαν στη Γη και στην οποία επιμένουν και στο υπερκόσμιο βασίλειο.

Για το λόγο αυτό μόνο σπάνια μπορεί κανείς να πιστέψει τις μεταδώσεις, αφού τα όντα του φωτός μπορούν να εκφραστούν απέναντι σε ανθρώπους μόνο τότε που αυτοί οι ίδιοι έχουν ανάψει ένα φως μέσα στον εαυτό τους διά μιας ζωής με αγάπη, τότε που επιθυμούν την πιο καθαρή αλήθεια και απευθύνονται σε Μένα για να τους διοχετεύσω την αλήθεια. . .  Τότε λοιπόν μπορεί να «ενεργήσει το Πνεύμα μέσα σας». Η απευθείας ακτίνα φωτός, προέρχοντας από Εμένα, μπορεί να αγγίξει την καρδιά εκείνου που Με παρακαλά για την καθαρή αλήθεια. . .  Τότε όμως η πράξη της μετάδοσης αληθινής γνώσης δεν είναι δημόσια διαδικασία. . .  όπου συνγεκντρώνονται άνθρωποι και προσπαθούν μαζί να συνάψουν μια επαφή με ένα δήθεν «δάσκαλο» του υπερκόσμιου βασιλείου, με σκοπό να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να ελέγξουν κατά πόσον ο ίδιος ο «δάσκαλος» στέκεται μέσα στην αλήθεια. . .

Τότε που το Πνεύμα Μου ενεργεί μέσα σε έναν άνθρωπο, το φως ακτινοβολείται στη Γη από την Πηγή του φωτός, ακτινοβολείται μέσα στην καρδιά εκείνου που συνάπτει ο ίδιος την έντονη επαφή με την αρχέγονη Πηγή του φωτός. . .  με Μένα. . .  μέσω της ολόψυχης προσευχής, μέσω ερωτήσεων και σκέψεων και μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .  Και αυτή η διαδικασίας της απευθείας μετάδοσης δύναμης μπορεί και να γίνεται μέσω φωτεινών όντων, τα οποία πιάνουν το φως της αγάπης Μου και το μεταβιβάζουν προς τη δική τους ευτυχία. Αυτά τα όντα όμως υποτάχθηκαν πλήρως στο θέλημά Μου και επομένως δεν θέλουν και δεν δρουν ποτέ διαφορετικά από ό,τι το θέλω Εγώ. Αυτά τα όντα κατά κάποιον τρόπο εκτρέπουν τη δύναμη και το φως που ρέουν από Εμένα (το ρεύμα της δύναμης και του φωτός από Μένα). . .  Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει εγγύηση για την πιο καθαρή αλήθεια και ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να φοβηθεί ότι θα πέσει θύμα λανθασμένων δασκαλεμάτων. Αφού ο ολόψυχος δεσμός του μαζί Μου του εξασφαλίζει την εισροή από την αρχέγονη Πηγή. Και έτσι θα έχει δημιουργηθεί η αρχέγονη κατάσταση όπου το ον μπορούσε να συναναστρέφεται μαζί Μου μέσω του λόγου, όπου και Εγώ αποκαλυπτόμουν συνέχεια στα πλάσματά Μου διά του λόγου. . .

Μια απευθείας μετάδοση του λόγου Μου δεν πρέπει να μπερδευθεί με πνευματικές αναφορές ή με πνευματικά δασκαλέματα, τα οποία μεν προέρχονται επίσης από το υπερκόσμιο βασίλειο, τα οποία όμως μεταδίδονται από όντα που τα ίδια δεν έχουν ακόμα φως, τα οποία ωστόσο μπορούν να σκέφτονται και να θέλουν και τα οποία επομένως δρουν εκεί όπου οι άνθρωποι, λόγω έλλειψης γνώσης, τους παρακινούν να εκφραστούν. Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας ότι όλοι οι άνθρωποι φτάνουν στο επέκεινα με εκείνο το βαθμό ωριμότητας με τον οποίο εγκαταλείπουν τη Γη. . .  να λαμβάνετε υπόψη σας ότι και στη Γη υποστηρίζονται επίμονα λανθασμένες διδασκαλίες από ανθρώπους με ιδιαίτερα αναπτυγμένη λογική που υποστηρίζουν τα διανοητικά τους αγαθά ως αλήθεια. . .  Αυτοί δεν θα απομακρυνθούν από αυτά και θα προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο να εντυπωσιάσουν τις άλλες ψυχές με τις γνώσεις τους. Θα επενεργούν και από το επέκεινα πάνω στους ανθρώπους στη Γη όπου αυτοί θα ανοιχθούν από μόνοι τους και θα δώσουν στις ψυχές του άλλου κόσμου την ευκαιρία να εκφραστούν. Μην πιστεύετε ότι θα συνειδητοποιήσουν αστραπιαία την αλήθεια. . .  εκτός εάν ο βαθμός της αγάπης τους θα ήταν ασυνήθιστα ψηλός, με αποτέλεσμα να τους χαριστεί αστραπιαία η γνώση. . .

Ο άνθρωπος όμως εκδίδεται μόνος του σε όλες εκείνες τις δυνάμεις μέσω της επιθυμίας του να μάθει κρυφά πράγματα χωρίς να απευθυνθεί σε Μένα τον Ίδιο για να του μεταδώσω εκείνη τη γνώση. Και ιδιαίτερα οι άνθρωποι με οξύ μυαλό παίρνουν τελευταία το δρόμο για Μένα. . .  πιστεύουν ότι μέσω του μυαλού τους μπορούν να εξακριβώσουν και να ελέγξουν τα πάντα, ζυγίζοντας τα διαφορετικά πνευματικά αποτελέσματα μεταξύ τους και κρίνοντας σύμφωνα με τη δική τους κρίση. Αυτή η κρίση τους όμως δεν μπορεί ποτέ να είναι σωστή εάν δεν απευθυνθούν σε Εμένα τον Ίδιο για φώτιση του πνεύματός τους. Το πνεύμα όμως μεταδίδει την πιο καθαρή αλήθεια. . .  Αφού τότε το πατρικό Πνεύμα συνδέεται με τον θεϊκό σπινθήρα μέσα στον άνθρωπο, ο οποίος είναι δικό Μου τμήμα από τους αιώνες των αιώνων. Και τότε εισρέει το ρεύμα της δύναμης της αγάπης Μου στον άνθρωπο που Μου προσφέρθηκε και που ετοιμάστηκε σαν σκεύος. . .  Και τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι η πιο αγνή αλήθεια. Τότε μπορεί κανείς να δεχθεί τα πάντα χωρίς δισταγμό, γιατί τα δίνω ο Ίδιος, γιατί Εγώ ως η Αιώνια Αλήθεια μπορώ να ακτινοβολώ μόνο την αλήθεια, η οποία θα χαρίζει πάντα ευτυχία και η οποία θα οδηγήσει στη ζωή εκείνον που θα τη δεχθεί. . .

Αυτό το δρόμο τον παίρνουν μόνο λίγοι, αλλά πολλοί άνθρωποι αναζητούν και ερευνούν και νομίζουν ότι μέσω του μυαλού τους μπορούν να ανιχνεύσουν τις πιο βαθιές γνώσεις. Στην περίπτωση όμως που εισάγονται από το Πνεύμα Μου στις γνώσεις για όλους τους συσχετισμούς και που δέχονται αυτές τις γνώσεις, τότε το ίδιο το φως θα αρχίσει να λάμπει μέσα τους και τότε θα καταλάβουν τη ματαιότητα της διανοητικής έρευνας και την ευλογία της ενέργειας του Πνεύματος μέσα στον άνθρωπο. Και τότε δεν θα τους είναι πια δυνατόν να αμφισβητήσουν την τελευταία, γιατί αντέχουν σε όλους τους ελέγχους οι γνώσεις που εισέρρευσαν κάποτε στον άνθρωπο μέσω του Πνεύματός Μου. . .  Αφού η αλήθεια παραμένει εσαεί ίδια και δεν μπορεί να αλλάξει. Και θα είναι προσιτή στον κάθε άνθρωπο που μόνο την επιθυμεί σοβαρά. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8738                28-1-1964

Πώς θα πρέπει να είναι η προσευχή που θα εισακουστεί. . .

Είμαι εδώ για εσάς οποτεδήποτε θα Με φωνάξετε. . .  Κάθε ολόψυχη παρακλητική σκέψη φτάνει σε Μένα, ακούω κάθε ήχο που προφέρει η καρδιά σας και στρέφομαι πάντα σε σας, αφού η φωνή του παιδιού φτάνει σε Μένα και θα φτάνει πάντοτε στα αυτιά του Πατέρα. Και είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω όποτε έχετε ανάγκη βοήθεια, ή σας προμηθεύω με πνευματική δύναμη όταν Μου τη ζητάτε. . .  Σας πλησιάζω και σας αφήνω να Μου παρουσιάσετε την παράκλησή σας, γιατί η μακαριότητά Μου είναι να χαρίζω ευτυχία στα πλάσματά Μου, να δίνω στα παιδιά Μου αυτά που χρειάζονται και που Μου ζητούν.

Ποτέ δεν θα περάσει απαρατήρητη από τα αυτιά Μου και ποτέ δεν θα παραμείνει ανεκπλήρωτη καμία πνευματική και αληθινή επίκληση. Κάθε ολόψυχη προσευχή σε Μένα θα σας αποφέρει πάντα ευλογία και θα ωριμάσουν οι ψυχές σας. Μόνο που η επίκλησή σας δεν πρέπει να είναι μόνο λόγια του αέρα. . .  Και ακριβώς αυτή η προϋπόθεση λείπει τόσο συχνά, αφού οι άνθρωποι διδάχθηκαν να προσεύχονται με έναν τρόπο ώστε οι προσευχές τους δεν θα μπορούν ποτέ να φτάσουν στα αυτιά Μου. . .  Προσεύχονται συχνά μαζί και λένε λόγια τα οποία έμαθαν απ’έξω και τα οποία δεν εκφράζουν ποτέ τα συναισθήματα της καρδιάς τους, αλλά είναι και παραμένουν κενά λόγια, τα οποία καλύτερα ήταν να μην ειπωθούν.

Μια ολόψυχη προσευχή πρέπει να αναδυθεί από την καρδιά και πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μιας έντονης σύνδεσης μαζί Μου, έτσι ώστε το παιδί θα μιλήσει τότε μαζί Μου όπως με τον πατέρα του. . .  Και ακόμα και αν μόνο τραυβλίσει και δεν χρησιμοποιήσει ωραία λόγια, θα καταλάβω βέβαια αυτό το τραύλισμα και θα το αξιολογήσω ως μια επίκληση αγάπης του παιδιού προς τον Πατέρα και θα την προσέξω και θα απαντήσω. . .

Η προσευχή σε Μένα είναι μια γέφυρα στην οποία μπορείτε να πατήσετε οποτεδήποτε, αλλά αυτός ο δρόμος χρησιμοποιείται μόνο σπάνια. . .  επειδή η «προσευχή» έχει γίνει απλός τύπος, έχει γίνει απερίσκεπτα λόγια, τα οποία τις περισσότερες φορές δυσκολεύουν μια έντονη κατάνυξη. . .  δυσκολεύουν να Με σκεφτεί ο άνθρωπος. . .  Και τότε αυτός στερεί μόνος του από τον εαυτό του μια μεγάλη χάρη, γιατί δεν χρησιμοποιεί τη δύναμη της προσευχής. . .  γιατί δεν μπορεί να του εισρεύσει δύναμη εάν δεν βρει την έντονη επαφή μαζί Μου, η οποία όμως δεν απαιτεί πολλά λόγια, μόνο μια καρδιά που είναι εντελώς ανοιχτή για Εμένα. . .

Την ώρα της προσευχής η πόρτα της καρδιάς σας θα πρέπει να είναι ορθάνοιχτη, ώστε να μπορέσω να εισέλθω ο Ίδιος σε αυτήν, ώστε να μπορέσω να σας γεμίσω φως και χάρη. Και για αυτό το λόγο οι σκέψεις σας πρέπει να είναι μαζί Μου γεμάτες αγάπη, η καρδιά σας πρέπει να είναι ελεύθερη από άλλες σκέψεις και τότε πρέπει να συνομιλήσετε σιωπηλά μαζί Μου και να Μου εμπιστευθείτε όλες τις ανησυχίες και τις επιθυμίες σας. . .  ή στην περίπτωση που δεν Με πλησιάζετε με ανησυχίες. . .  πρέπει να Με διαβεβαιώσετε για την αγάπη σας. Και για αυτό πράγματι δεν χρειάζεστε εκδηλώσεις προσευχής, δεν χρειάζεστε δημόσιες δραστηριότητες ή μαζικές προσευχές. . . εκτός εάν ένα ειδικό αίτημα παρακινήσει μερικούς ανθρώπους να Μου απευθυνθούν μαζί για βοήθεια. Αλλά αυτό θα πρέπει τότε επίσης να γίνει ήσυχα και εσωτερικά, αφού κάθε μεγαλόφωνη εκδήλωση διαταράσσει τον ολόψυχο δεσμό και ο άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει τη βαθιά κατάνυξη ώστε να Με αισθανθεί εντελώς παρών κοντά του. . .

Πρέπει να εφιστώ ξανά και ξανά την προσοχή σας στο γεγονός ότι με τις συνηθισμένες προσευχές σας δεν θα πετυχαίνετε πολλά σε Μένα, γιατί προσέχω μόνο αυτό που αισθάνεται η καρδιά σας, όχι όμως αυτό που προφέρει το στόμα σας, όσοι άνθρωποι και αν συμμετάσχουν σε μια τέτοια προσευχή. . .  Θα την απεχθάνομαι πάντα, γιατί είναι μόνο μια απόδειξη του πόσο λίγο παίρνετε στα σοβαρά να μιλάτε με τον προαιώνιο Πατέρα σας και γιατί περιμένετε και βοήθεια από τέτοιες προσευχές, την οποία όμως δεν θα βιώσετε ποτέ. Και το αποτέλεσμα θα είναι να αρχίσετε να αμφιβάλλετε για την αγάπη και τη δύναμη ενός Θεόυ, γιατί δεν θα αισθανθείτε καμία βοήθεια. Και μπορείτε να πετύχετε τόσα πολλά μέσω μιας σιωπηλής, σοβαρής προσευχής που αναδύεται από την καδιά σας. Διότι μια τέτοια προσευχή την ακούω πάντα και θα Με ευχαριστεί και θα είμαι πάντα πρόθυμος να της ανταποκριθώ. Και θα σας αποδείξω την αγάπη και τη δύναμη ενός Πατέρα, η οποία θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους.

Την ολόψυχη αφοσίωσή σας σε Μένα δεν μπορείτε να την αποδείξετε καλύτερα από ό,τι μέσω μιας σιωπηλής συνομιλίας της καρδιάς σας μαζί Μου, αφού εκείνη δεν μπορείτε να την κάνετε απερίσκεπτα. . .  ως απλό τύπο. . .  Και τότε κάθε λέξη που θα Μου απευθύνετε θα ακουστεί παιδικά και γεμάτη εμπιστοσύνη. Θα έχετε στ’αλήθεια δημιουργήσει τη σχέση ενός παιδί με τον Πατέρα του και το παιδί θα πετύχει τα πάντα, γιατί η αγάπη του Πατέρα δεν του αρνείται τον εαυτό της και γιατί θέλει να κάνει το παιδί ασταμάτητα ευτυχισμένο.

Όσο όμως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μέσω τυπικών προσευχών μπορούν να Με καθορίσουν να τους βοηθήσω, δεν θα μπορούν να σημειώσουν πολλή επιτυχία και επομένως θα αμφιβάλλουν ξανά και ξανά για έναν Θεό Που από την αγάπη Του είναι πάντα πρόθυμος να βοηθά και Που έχει και τη δύναμη να το κάνει. . .  Αυτή η πίστη όμως είναι η προϋπόθεση για να ξεχύσω το κέρας της Αμάλθειας της χάρης Μου πάνω σε όλους τους ανθρώπους. Και μια τέτοια πίστη απαιτεί επίσης μια ζωντανή σύνδεση μαζί Μου, την οποία θα δημιουργεί πάντα μόνο η αγάπη. Και ως εκ τούτου ο άνθρωπος που έχει αγάπη πετυχαίνει τα πάντα σε Μένα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8739                29-1-1963

«Στην αρχή ήταν ο λόγος. . .»

Ένα πράγμα θέλω να το τονίζω ξανά και ξανά, ότι δηλαδή είμαι ο προαιώνιος Λόγος. . .  Εγώ είμαι ο Λόγος. . .  Αλλά ο Λόγος ήταν στην αρχή με τον Θεό. . .  Πώς θέλετε να το καταλάβετε αυτό;

Εγώ ο Ίδιος είμαι τα πάντα, αφού όλα όσα υπάρχουν είναι ακτινοβολημένη δύναμη στην οποία έδωσα τη ζωή. . .  Δημιούγησα όντα του ίδιου είδους με Εμένα τα οποία ως προς την αρχέγονη ουσία τους ήταν το ίδιο με Εμένα τον Ίδιο: θεϊκή δύναμη αγάπης. . .  Και με αυτά τα όντα ήμουν συνδεδεμένος από την αρχή μέσω «του Λόγου». . .  Άρα ο Λόγος ήταν στην «αρχή». . .  όταν έφερα τα όντα στη ζωή. . .  Πριν δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να ακούσει το Λόγο Μου, παρόλο που περιείχα εσαεί το Λόγο μέσα Μου. Αφού είμαι ένα αυτοσυνείδητο, σκεπτόμενο Ον Που πραγματοποίησε το θέλημά Του και Που επομένως μπορούσε να δημιουργήσει αυτό που είχε στο νου Του ως ιδέα ή σκέψη. . .

Τα όντα λοιπόν που προέκυψαν από τη δύναμή Μου τοποθετήθηκαν βέβαια εκτός Μου ανεξάρτητα, ωστόσο παρέμενα μόνιμα συνδεδεμένος μαζί τους μέσω του «Λόγου Μου». . .  Τους μιλούσα, Με καταλάβαιναν και ήταν για αυτό αφάνταστα μακάρια. . .  Εγώ ο Ίδιος ήμουν ο Λόγος, αφού παρόλο που δεν ήταν ικανά να Με βλέπουν, ο Λόγος Μου τους απόδειχνε την ύπαρξή Μου. Ήξεραν ότι προερχόταν από το Ον Που τα είχε δημιουργήσει και το Οποίο αγαπούσαν στον υπέρτατο βαθμό.

Αυτός ο Λόγος Μου ήταν η πραγματική ζωή μέσα τους, ήταν το ρεύμα δύναμης που τους εισέρρεε ασταμάτητα, που τους χάριζε ύψιστη γνώση και κατανόηση. Αφού μέσω του Λόγου Μου τα πάντα τους γίνονταν κατανοητά, συλλάμβαναν όλους τους συσχετισμούς, ήξεραν για την αρχέγονη Δύναμη από την Οποία είχαν εκπηγάσει και ήταν διαρκώς συνδεδεμένα με αυτή την αρχέγονη Δύναμη. Αφού Την άκουγαν, η Οποία συναναστρεφόταν μαζί τους με ατελείωτη αγάπη μέσω του Λόγου. . .

Ήμουν ο Ίδιος ο Λόγος, ο Οποίος όμως εκδηλωνόταν μόνο απέναντι σε εκείνα τα πλάσματα τα οποία είχα φέρει στη ζωή. . .  Και για αυτά τα όντα επομένως υπήρχε μια αρχή, ενώ Εγώ ο Ίδιος υπάρχω από τους αιώνες των αιώνων. . .  Αλλά για τα όντα που δημιούργησα δεν υπάρχει τέλος. . .  Θα συνεχίζουν να υπάρχουν για όλη την αιωνιότητα και η μέγιστη μακαριότητά τους θα αποτελείται πάντα από να βιώνουν Εμένα τον Ίδιο μέσω του Λόγου Μου, από το να Με ακούν και από το να μπορούν να έχουν μακάριες συναναστροφές μαζί Μου.

Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των δημιουργημένων όντων έχασε από δική του απερισκεψία τη χάρη και τη μακαριότητα του να ακούει το Λόγο Μου. Αφού απόρριψαν το ρεύμα της δύναμης αγάπης Μου και έγιναν ανίκανα να Με ακούν, γιατί απομακρύνθηκαν από Μένα και εμπόδισαν οποιεσδήποτε συναναστροφές μέσω του Λόγου. Κλείστηκαν και έγιναν νεκρά όντα, γιατί δεν είχαν πια κανένα δεσμό μαζί Μου. . .  Και έχασαν επίσης όλη τη μακαριότητά τους, την οποία τους πρόσφερε μόνο η ακτινοβολία αγάπης Μου που είχε γίνει μορφή. . .  δηλαδή ο Λόγος Μου. . .

Ο ολόψυχος δεσμός μαζί Μου έχει αμετάκλητα ως αποτέλεσμα να ηχεί ο Λόγος Μου μέσα σε ένα ον. Η απομάκρυνση από Εμένα όμως σημαίνει πάντα ότι η εκδήλωση της αγάπης Μου, ο Λόγος Μου, σταματά να ηχεί. . .  Ωστόσο, το ον δεν θα έχει ποτέ τέλος, αλλά θα είναι μακάριο πάντα μόνο τότε που θα μπορεί να ακούσει το Λόγο Μου, ή με άλλα λόγια: Ο Λόγος είμαι ο Ίδιος και μόνο η παρουσία Μου προκαλεί μακαριότητα στο ον και η παρουσία Μου θα αποδεικνύει πάντα τον εαυτό της με το να μπορεί να Με ακούσει το ον. . .  Και αυτό που θα του πω θα κάνει το ον αφάνταστα ευτυχισμένο, αφού του χαρίζει το πιο δυνατό φως, του χαρίζει τη γνώση της αρχής του και της κατανόησης της Φύσης Μου, της διακυβέρνησης και της δραστηριότητάς Μου σε ολόκληρο το άπειρο. . .

Τέτοιες γνώσεις κάνουν το ον ευτυχισμένο, ιδιαίτερα τότε που βρισκόταν σε μια κατάσταση της άγνοιας για πολύ καιρό, τότε που ήταν χωρισμένο από Μένα για πολύ καιρό και που ως μεμονωμένο ον είχε εγκαταλείψει κάθε δεσμό μαζί Μου, με αποτέλεσμα να ήταν δυστυχισμένο. Μόλις μπορεί ξανά να ακούει το Λόγο Μου, όπως ήταν στην αρχή, μπορεί πάλι να ονομαστεί μακάριο. Αφού το να ακούσει κανείς το Λόγο Μου αποδεικνύει και την παρουσία Μου κοντά του και η παρουσία Μου αποδεικνύει ότι το ον προσεγγίζει ξανά στην αρχέγονη κατάσταση, όπως ήταν στην αρχή. . .  ότι έχει πάλι γίνει το θεϊκό πλάσμα που εκπήγασε από Μένα με πλήρη τελειότητα, το οποίο έφερε στη ζωή η απέραντη αγάπη Μου για να μπορεί να του χαρίζει ευτυχία για όλη την αιωνιότητα.

Ο στενός δεσμός μαζί Μου αποδεικνύεται μόνο μέσω του ακούσματος του Λόγου Μου, αφού όπου ηχεί ο Λόγος είμαι Εγώ ο Ίδιος, ο Οποίος είμαι ο προαιώνιος «Λόγος». . .  Και θέλω να μεταδώσω στα πλάσματά Μου όλη τη σκέψη, τη θέληση και τη δραστηριότητά Μου και αυτό συμβαίνει πάντα μόνο μέσω του Λόγου, μέσω της επαφής μεταξύ Μου και του όντος, η οποία καθιστά δυνατό να ηχήσει ο Λόγος. Και αυτός ο Λόγος πάλι είναι η σκέψη Μου που έχει πάρει μορφή. . .

Θέλω να δώσω στα πλάσματά Μου τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη σκέψη, στη θέληση και στη δραστηριότητά Μου και για αυτό τους εισρέει ο Λόγος Μου. Και τα όντα είναι ευτυχισμένα που μπορούν να υποταχθούν πλήρως στη θέλησή Μου, που έχουν μέσα τους την ίδια σκέψη και θέληση και που ωστόσο είναι εντελώς ελεύθερα, ανεξάρτητα όντα που δεν εξαναγκάζονται από Μένα και που παρ’όλα αυτά δεν σκέφτοναι και δεν θέλουν διαφορετικά, γιατί έχουν ανακτήσει το βαθμό της τελειότητας που είχαν στην αρχή. . .  Μόνο η ολόψυχη σύνδεση μαζί Μου τους δίνει τη δυνατότητα να ακούν το Λόγο Μου, αλλά αυτός εγγυάται τότε στο ον τη μακαριότητα και μια αιώνια ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8743                3-2-1964

Διαφώτιση για τον ερχομό του Κυρίου. . .

Θέλω να σας δώσω μια μεγάλη πνευματική διαφώτιση προς όφελος της ψυχής σας: Θέλω να σας αποκαλύψω έναν τομέα στον οποίο δεν θα μπορούσατε ποτέ να εισχωρήσετε χωρίς την ενέργεια του Πνεύματός Μου. Αφού θέλω να σας εισαγάγω σε έναν κόσμο για τον οποίο μόνο ο πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος μπορεί να πάρει μια ιδέα, γιατί η προϋπόθεση για αυτό είναι ορισμένες γνώσεις πραγμάτων που αλλιώς είναι εντελώς άγνωστα στον άνθρωπο. Σας υποσχέθηκα να ξανάρθω στη Γη όταν έρθει η μέρα του τέλους. . .

Αλλά αυτή η υπόσχεση ήταν αφορμή να σχηματίσετε τις πιο διαφορετικές ιδέες, και όμως την αληθινή εξήγηση δεν τη βρήκατε, αφού ακριβώς αυτή η διαδικασία της επιστροφής Μου στη Γη παρουσιάζεται με τόσο διαφορετικούς τρόπους και. . .  καθώς και η διαδικασία της απομάκρυνσης των δικών Μου. . .  Και επίσης για τη χρονική στιγμή αυτών των δύο διαδικασιών δεν υπάρχει γενική συμφωνία, με αποτέλεσμα να προέκυψαν λανθασμένοι ισχυρισμοί, τους οποίους θέλω τώρα να διορθώσω:

Η επιστροφή Μου στη Γη δεν θα γίνει σωματικά. . .  με τον τρόπο δηλαδή ότι το πόδι Μου θα πατήσει σε αυτή τη Γη. Θα εμφανιστώ όμως με τη συνοδεία των ανώτατων φωτεινών όντων και θα είμαι ορατός σε όλους όσοι είναι δικοί Μου. Αφού δεν θα μπορεί ποτέ να δει Εμένα τον Ίδιο με όλη τη λαμπρότητά Μου εκείνος ο άνθρωπος που έχει υποδουλωθεί στον αντίπαλό Μου. Αφού το σκοτάδι δεν μπορεί να βλέπει το φως, γιατί οι άνθρωποι θα διαλύονταν, διότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν το φως που αστράφτει από Μένα.

Θα έρθω λοιπόν στη Γη και θα είμαι καλυμμένος μέσα στα σύννεφα ακόμα και για τους δικούς Μου. Αλλά αυτοί θα είναι ικανοί να αντέξουν μια ορισμένη αφθονία του φωτός και θα Με επευφημήσουν με μεγάλη χαρά όταν θα Με δουν με το μεγάλο πλήθος των αγγέλων. . .  Και για αυτό θα τους ανοίξω τα μάτια. . .  Επομένως είναι λάθος να πει κανείς ότι όλοι θα Με δουν όταν έρθω για να κρίνω τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Αφού η «Κρίση» θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, δεν πρόκειται ο καθένας να λογοδοτήσει ενώπιόν Μου.

Αφού γνωρίζω την κάθε μεμονωμένη ψυχή, ξέρω σε ποιον ανήκει. Και αφού η Τελευταία Κρίση πάνω σε αυτή τη Γη αποτελείται από το να αναμορφωθεί ολόκληρη η Γη και να διαλυθούν τα δημιουργήματά της, προκειμένου να απελευθερωθεί όλο το πνευματικό, με σκοπό να πάρει νέες μορφές, αυτή η διάλυση θα σημάνει επίσης τον θάνατο των ανθρώπων που θα έχουν αποτύχει στην τελευταία δοκιμασία της επίγειας τους ζωής και που θα έχουν παραδοθεί στον αντίπαλό Μου. . .  Αυτοί λοιπόν θα γίνουν αντιμέτωποι με τον θάνατο και αυτό θα προκαλέσει μεγάλο τρόμο μεταξύ των ανθρώπων. . .

Πριν όμως γίνει αυτό το τελευταίο έργο της καταστροφής, οι δικοί Μου θα απομακρυνθούν. . .  Εγώ ο Ίδιος θα έρθω για να τους πάρω μαζί Μου. Θα μπορέσουν να Με δουν, θα Με δουν να αιωρούμαι προς το μέρος τους από ψηλά. Θα Μου απλώσουν τα χέρια τους με λαχτάρα και απόλυτη αγαλλίαση και με φλογερή αγάπη για Μένα. Και θα τους τραβήξω κοντά Μου, θα τους πάρω μακριά από τη Γη, θα τους σηκώσω ψηλά και θα βιώσουν επομένως μια διαδικασία σε αντίθεση με τους νόμους της φύσης. . .

Και οι άλλοι άνθρωποι θα ακούσουν αυτή την αγαλλίαση των δικών Μου και αρχικά δεν θα μπορέσουν να την εξηγήσουν. Γιατί οι ίδιοι δεν θα δουν τίποτα και για αυτό απλά θα τους κυριεύσει μια ορισμένη ανησυχία, η οποία θα αυξηθεί σε μέγιστο φόβο και τρόμο όταν θα δουν την ξαφνική εξαφάνιση των δικών Μου, όταν δεν θα βρουν καμία εξήγηση για το ότι θα τους είναι άφταστοι όλοι εκείνοι τους οποίους θα έχουν κυνηγήσει με το μίσος τους. . .  για το ότι αυτοί ξαφνικά δεν θα βρίσκονται πια μεταξύ τους και θα είναι ανεύρετοι. . .

Θα υπάρξει βέβαια μια αστραφτερή φωτεινότητα, την οποία όμως θα αισθανθούν ως ανυπόφορη εκείνοι οι άνθρωποι. Αλλά δεν θα έχουν πολύ χρόνο για να σκεφτούν, διότι το οριστικό τέλος θα ακολουθήσει σύντομα. . .  Και η αστραφτερή φωτεινότητα θα δώσει τη θέση της σε ένα σχεδόν αδιαπέραστο σκοτάδι, το οποίο θα κάνει τους ανθρώπους να απελπιστούν. Μετά θα γίνονται εκρήξεις, εκρήξεις φωτιάς, διασπάσεις της Γης, με αποτέλεσμα κανένας άνθρωπος να μην μπορέσει να σωθεί και να τους καταβροχθίσει όλους η Γη. . .

Δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος μεταξύ της απομάκρυνσης των δικών Μου και αυτής της τελικής καταστροφής. Αφού η απομάκρυνση θα ήταν για τους ανθρώπους που θα μείνουν πίσω ένας εξαναγκασμός της πίστης τους και αυτή θα ήταν εντελώς άχρηστη, αφού μια ελεύθερη απόφαση θα αποκλειόταν τότε. Και οι άνθρωποι είχαν ακρετό χρόνο για αυτό προηγουμένως και νουθετούνταν και προειδοποιούνταν ασταμάτητα. Και ο καθένας που θα έρθει στα λογικά του ακόμα πριν θα γίνει δεκτός και θα ανακαλεστεί πριν την καταστροφή της Γης, προκειμένου να μπορεί να βοηθηθεί περαιτέρω στο επέκεινα.

Αυτή η πράξη της απομάκρυνσης θα είναι μια εντελώς αντίθετη προς τη φύση διαδικασία. Θα μπορέσω όμως τότε να ακυρώσω τους νόμους της φύσης, γιατί αυτό δεν θα έχει πια επιπτώσεις στην ψυχή κανενός ανθρώπου. . .  Αλλά ούτε ο ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα δεν θα εξαναγκάσει πια την πίστη των ανθρώπων, επειδή εκείνοι οι άνθρωποι που θα Με δουν θα έχουν ήδη πετύχει την ψυχική τους ωριμότητα. Και έτσι θα βιώσουν μόνο την πραγματοποίηση όσων πίστευαν ακλόνητα και για αυτό το λόγο θα Με έχουν περιμένει καθημερινά. Μόνο σπάνια μπορεί να δοθεί στους ανθρώπους μια σωστή εξήγηση ακριβώς για αυτά τα τελευταία γεγονότα, γιατί όλοι έχουν ήδη σχηματίσει μια ιδέα και δεν θέλουν να την εγκαταλείψουν. . . 

Η απομάκρυνση δεν θα μπορεί με κανένα τρόπο να γίνει πολύ καιρό πριν, γιατί τέτοια αντίθετα προς τους φυσικούς νόμους γεγονότα θα ανάγκαζαν τους ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά. . .  Και το τέλος αυτής της Γης θα σημάνει για όλους τους ανθρώπους που θα ζήσουν τότε ακόμα ακριβώς το τέλος εκείνης, αφού θα το βιώσουν και οι δικοί Μου, μόνο σε μια κατάσταση όπου θα γλιτώσουν από κάθε πόνο, παρόλο που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, γιατί έτσι είναι θέλημά Μου. . .  Αφού επειδή θα έχουν μια ακλόνητη πίστη, θα πρέπει να βιώσουν τη δύναμη και το μεγαλείο Μου. Και επίσης θα μπορέσουν να δουν το μεγάλο πλήθος των αγγέλων γύρω Μου. Και ως εκ τούτου θα είναι ικανοί να ζήσουν ως γενάρχες στη νέα Γη, η οποία θα είναι βέβαια επίσης το έργο μιας στιγμής για Εμένα, όταν θα θέλω να δώσω σε όλα τα πνευματικά στοιχεία που θα έχουν απελευθερωθεί μια εξωτερική μορφή για την περαιτέρω ωρίμανσή τους. . .

Στους ίδιους τους ανθρώπους όμως θα έχει αφαιρεθεί κάθε ιδέα του χρόνου ώσπου να μεταφερθούν πάλι στη νέα Γη. . .  Θα εξακολουθήσουν όμως να κατέχουν το παλιό τους σαρκικό σώμα, το οποίο θα έχει μάλλον πνευματοποιηθεί αρκετά. . .  αλλά και αυτό πρέπει να επισημανθεί για να διαψευστεί η λανθασμένη άποψη ότι στη νέα Γη θα ζήσουν εντελώς πνευματοποιημένα όντα. . .  Αφού η νέα Γη είναι και πάλι προορισμένη ως σταθμός της ανοδικής ανάπτυξης και οι παλοί νόμοι θα ισχύουν και στη νέα Γη. . .

Θα λάβει χώρα η πορεία των πεσμένων όντων μέσα από τη δημιουργία μέχρι τον άνθρωπο και ο άνθρωπος θα χρειάζεται και πάλι να δώσει την τελευταία δοκιμασία της βούλησής του. . .  κάτι που αρχικά θα είναι επιτυχές, γιατί δεν θα υπάρχουν οι πειρασμοί από την πλευρά του αντιπάλου, ο οποίος θα έχει δεθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. . .  και γιατί οι άνθρωποι θα είναι γεμάτοι αγάπη, δηλαδή θα δημιουργούν την απευθείας σύνδεση μαζί Μου και για αυτό θα φτάνουν πολύ γρήγορα στην πλήρη ωριμότητά τους. . .

Μην αφήνετε να παρασυρθείτε μέσω λανθασμένων περιγραφών να παραμελήσετε ή να αναβάλετε τη δουλειά πάνω στην ψυχή σας. Αφού θα τηρηθεί η μέρα όπου θα έρθω μέσα στα σύννεφα και μαζί με αυτή τη μέρα θα έρθει και η Τελευταία Κρίση πάνω σε αυτή τη Γη. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8744                4-2-1964

Υπάρχει μόνο μια αλήθεια. . .

Αυτή προέρχεται από τον Θεό. . .

Μόνο από Μένα μπορεί να σας λάμπει το φως, αφού είμαι η προαιώνια Πηγή του Φωτός. . .  Και για αυτό το λόγο μπορείτε να διαφωτιστείτε μόνο από Εμένα όταν σας απασχολήσουν ερωτήματα σχετικά με πνευματικούς τομείς. . .  Αφού σε αυτό τον τομέα μονάχα Εγώ είμαι ο Κύριος, μονάχα Εγώ ξέρω για τα πάντα και μονάχα Εγώ έχω τη δύναμη να απαντήσω αληθινά στις ερωτήσεις σας, διοχετεύοντάς σας τη σχετική γνώση μέσω του Πνεύματός Μου. Και για αυτό θέλω να Μου παρουσιάζετε κάθε ερώτηση που θα σας απασχολήσει. Θέλω να ασχοληθήσετε μαζί της μέσα στις σκέψεις σας και να Μου παρουσιάσετε κάθε ασάφεια, προκειμένου να μπορέσω να σας διαφωτίσω για αυτήν.

Και ως εκ τούτου θα ήταν τόσο εύκολο για εσάς να κινείστε μέσα στην πιο καθαρή αλήθεια. Γιατί μονάχα Εγώ ξέρω για τα πάντα, αλλά σας αγαπώ τόσο, ώστε δεν θα ήθελα να σας αφήσω μέσα στην πλάνη. Ωστόσο, μόνο σπάνια απευθύνεστε σε Μένα με ερωτήσεις στις οποίες δεν μπορείτε να απαντήσετε οι ίδιοι. Και τότε είναι εύκολο να σας μεταδοθεί πλάνη, διότι ο αντίπαλός Μου ξέρει για όλες τις αδυναμίες και βρίσκει πάντα πρόσβαση εκεί όπου δεν του την απαγορεύει μια ειλικρινή επιθυμία του ανθρώπου για την αλήθεια. Εκεί όπου διοχετεύω φανερά την αλήθεια στη Γη, όπου μπορείτε προφανώς να μιλήσετε για θεϊκές αποκαλύψεις, εκεί επισημαίνεται ξεκάθαρα η πλάνη από Μένα και διδάσκεστε αληθινά.

Ο άνθρωπος μπορεί από μόνος του να διευρύνει τον πνευματικό του πλούτο κάνοντάς Μου ερωτήσεις, οι οποίες όμως πρέπει πάντα να σχετίζονται με πνευματικούς τομείς. Επειδή στην περίπτωση θεϊκών αποκαλύψεων πρόκειται πάντα για μετάδοση πνευματικών αγαθών, γνώσεων που δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο και τις απαιτήσεις του. Και μόλις προκύψουν μεταξύ των ανθρώπων επίμαχα θέματα που αφορούν τον πνευματικό τομέα, αυτό θα είναι η σωστή ευκαιρία να Μου παρουσιάσουν στον Ίδιο αυτά τα επίμαχα θέματα και να ζητήσουν διαφώτιση. Και πράγματι θα τη λάβετε με πλήρη αλήθεια και οι γνώσεις σας θα αυξηθούν, θα αυξηθούν τα πνευματικά σας αγαθά τα οποία θα μένουν μαζί σας για όλη την αιωνιότητα. Αφού η αλήθεια παραμένει εσαεί ίδια, δεν αλλάζει ποτέ και θα χαρίζει πάντα ευτυχία, δεν θα απαγοητεύσει ποτέ τον άνθρωπο.

Στην περίπτωση όμως που βαδίζετε μέσα στην πλάνη, δεν θα μπορείτε ποτέ να είστε ευτυχισμένοι, αφού η πλάνη ανήκει στον αντίπαλό Μου. Και αυτός δεν θα προσπαθήσει ποτέ να σας κάνει ευτυχισμένους, αλλά θα σας εμποδίζει πάντα να βρείτε την αληθινή ευτυχία, την οποία όμως σημαίνει για εσάς η αλήθεια που προέρχεται από Μένα. Και παρόλο που οι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν ότι υπάρχει μια απόλυτη αλήθεια, και αυτή η σκέψη τούς ψιθυρίστηκε από τον αντίπαλός Μου. Αφού υπάρχει μόνο μια αλήθεια και αυτή προέρχεται από Εμένα. . .

Εάν ο άνθρωπος πιστέψει ότι μπορεί να κοιτάζει τα πάντα από διαφορετικές πλευρές και να θεωρήσει κάτι ως αλήθεια από μόνος του, μόνο γιατί έτσι του φαίνεται, βρίσκεται παρ’όλα αυτά μέσα στην πιο βαθιά πλάνη, γιατί υποστηρίζει μια σχετική αλήθεια. . .  Η αλήθεια είναι απόλυτη, μοναδική και δεν μπορεί να διαψευστεί, όσο λεπτές και αν είναι ορισμένες διατυπώσεις. . .  Δεν μπορεί από τον έναν να θεωρηθεί έτσι και από τον άλλο διαφορετικά, αφού δεν αναιρείται, γιατί υπάρχει πάντα μόνο μια αλήθεια και αυτή είναι με τον Θεό, ο Οποίος είναι η Ίδια η Αιώνια Αλήθεια. . .  Και δεν αντιφάσκω με τον Εαυτό Μου, ούτε διατυπώνω την αλήθεια έτσι ώστε να μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Αντίθετα, τη διοχετεύω με πλήρη σαφήνεια σε σας τους ανθρώπους που μόνο επιθυμείτε την αλήθεια. . .  Αφού μονάχα Εγώ ξέρω και καταλαβαίνω τα πάντα, μονάχα Εγώ είμαι η Πηγή από την Οποία προέρχεται η καθαρή αλήθεια.

Και μονάχα Εγώ έχω τη δύναμη να διοχετεύω την αλήθεια στα πλάσματά Μου. . .  εφόσον αυτά έχουν τη συνειδητότητα του εγώ, παρόλο που, χάρη στην ελευθερία βούλησής τους, δεν μπορώ να εμποδίσω να παραμορφώνεται αυτή η αλήθεια ξανά και ξανά. . .  Αφού για αυτό φροντίζει ο αντίπαλός Μου ξανά και ξανά για να επιβληθεί ο ίδιος. Και εναπόκειται στον κάθε άνθρωπο να αποφασίσει από ποιον θα πάρει τα πνευματικά του αγαθά. . .  την εγγύηση για την αλήθεια όμως θα την έχει μόνο σε Μένα. . .  Και μπορεί βέβαια ο άνθρωπος, ως αποτέλεσμα του βαθμού της ωριμότητάς του, να αναγνωρίζει λίγο πολύ την αλήθεια ως τέτοια και επομένως να υποστηρίξει την άποψη ότι η αλήθεια είναι σχετική. . .  έτσι όπως τη θεωρεί ο κάθε άνθρωπος από τη θέση του. . .  Τότε όμως αυτό αποδεικνύει μόνο έναν πολύ χαμηλό βαθμό ωριμότητας και εκείνος δεν θα αλλάξει την κρίση του ώσπου να έχει αυξήσει ο ίδιος το βαθμό ωριμότητας της ψυχής του, και αυτό γίνεται μονάχα μέσω της έμπρακτης αγάπης. . .

Και τον άνθρωπο που είναι πρόθυμος να αγαπήσει και να ασκήσει την αγάπη θα τον αγγίζει πάντα ευχάριστα η αλήθεια, ενώ η απόρριψη της αλήθειας είναι και απόδειξη ενός άπονου χαρακτήρα του ανθρώπου. Αυτός προσέχει πάντα μόνο αυτά που του λέει η λογική του και δεν μπορεί να διδαχθεί από το πνεύμα μέσα του, το οποίο αφυπνίζεται μόνο μέσω μιας ζωής με ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. . .  Και μόνο σε αυτά βρίσκετε την εξήγηση για τις διαφορετικές σκέψεις των ανθρώπων. . .  βρίσκετε σε αυτά την εξήγηση γιατί οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την αλήθεια και γιατί η ανθρωπότητα κινείται μέσα σε τόσο μπερδεμένη σκέψη. . .

Λείπει η αγάπη και χωρίς την αγάπη ο άνθρωπος έχει μόνο ένα χαμηλό βαθμό κατανόησης και γνώσης. Χωρίς την αγάπη δεν επιθυμεί την αλήθεια και χωρίς την αγάπη ούτε θα την αναγνωρίσει ως αλήθεια. Αλλά θα είναι πάντα δεκτικός των διδασκαλιών που έφερε στον κόσμο ο αντίπαλός Μου για να καταπολεμήσει την αλήθεια, κάτι που θα είναι και θα παραμένει πάντα η επιδίωξή του. Αφού για τις δραστηριότητές του χρειάζεται πάντα μόνο το σκοτάδι του πνεύματος για να είναι πλήρως επιτυχής. . .  στο να εμποδίσει τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8745                5-2-1964

Διαφορετικές μοίρες των ψυχών μετά τον θάνατο. . .

Εγώ ο Ίδιος είμαι κοντά σας όταν ακούτε το λόγο Μου και η παρουσία Μου πρέπει να σας γεμίζει φως και δύναμη, γιατί είμαι ο Ίδιος η αρχέγονη Πηγή του Φωτός και της Δύναμης. Το ότι καθαρά σωματικά δεν αισθάνεστε τίποτα από όλα αυτά πρέπει να είναι έτσι για χάρη του εαυτού σας. Αφού το αδύναμο σώμα σας θα διαλυόταν αν πλημμυριζόταν από το φως και τη δύναμή Μου, εάν δεν τα παρείχα μόνο στην ψυχή σας. Αφού αυτή αντέχει έναν ήδη μεγαλύτερο βαθμό του φωτός και της δύναμης και είναι μακάρια σε αυτή την κατάσταση.

Πρέπει να τα πιστέψετε αυτά, αφού δεν μπορώ να σας δώσω καμία άλλη απόδειξη από το γεγονός ότι ακούτε το λόγο Μου και ότι αυτός ο λόγος πρέπει να προκαλέσει μακαριότητα στην ψυχή σας. Αφού πρόκειται για την απόδειξη του άμεσου άγγιγμά Μου, διότι ο λόγος Μου είναι δύναμη και φως. Και θα τα κρατάτε αυτά, δεν θα μπορούν πια να χαθούν, θα γίνουν το ορατό σημάδι της παρουσίας Μου, το οποίο θα σας κάνει ακόμα ευτυχισμένους τότε που θα διακόψετε αυτό τον ολόψυχο δεσμό, γιατί θα ανταποκριθείτε πάλι στον κόσμο και στις απαιτήσεις του. Αλλά θα σας γεμίζει το φως και η δύναμη και θα μπορείτε να αντισταθείτε σε όλους τους πειρασμούς από τον κόσμο. Τα βλέμματά σας θα είναι πάντα στραμμένα σε Μένα και δεν θα Με εγκαταλείψετε πια, όπως και Εγώ δεν θα σας εγκαταλείψω πια, εσάς που έχετε γίνει δικοί Μου μέσω του ολόψυχου δεσμού σας μαζί Μου.

Και θέλω ξανά και ξανά να σας κάνω μακάριους μυώντας σας σε βαθιά μυστικά, σε γνώσεις τις οποίες μπορώ να σας μεταδώσω μόνο Εγώ, γιατί σχετίζονται με πνευματικούς τομείς, οι οποίες είναι ακόμα κλειστές σε σας ως ανθρώπους όσο δεν σας τους ανοίγω Εγώ. Και τέτοιες γνώσεις θα σας κάνουν πάντα μακάριους και θα σας αποδείξουν την απέραντη αγάπη Μου για εσάς: Το πέρασμα από τη γήινη ύπαρξη στο πνευματικό βασίλειο είναι εντελώς ανάλογο με την κατάσταση της ωριμότητας του ανθρώπου και επομένως τελειώς διαφορετικό. . .

Μια ψυχή που είναι ακόμα διαμορφωμένη ελαττωματικά, που δεν παρουσιάζει πολλή αγάπη, τις περισσότερες φορές δεν ξέρει ότι έχει πεθάνει από τη γήινη άποψη. Κινείται ακόμα στο ίδιο περιβάλλον και μόνο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα καλά με τον εαυτό της, γιατί συναντά παντού εμπόδια, τα οποία προκύπτουν από το γεγονός ότι νομίζει πως ζει ακόμα στη Γη. Ωστόσο, δεν την ακούει κανείς και δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε στη Γη. Και επίσης τέτοιες ψυχές βρίσκονται μέσα στο σκοτάδι, το οποίο, ανάλογα με το χαμηλό βαθμό της αγάπης τους, είναι αδιαπέραστο ή μερικές φορές μεταβάλλεται σε μια κατάσταση ενός ορισμένου λυκόφωτος. . .  Μια τέτοια ψυχή επομένως δεν είναι μακάρια και παραπλανιέται, γαντζώνεται σε παρόμοιες ψυχές στη Γη, προσπαθεί να τις αναγκάσει να δεχθούν τις σκέψεις της και απορρίπτει όλα τα όντα που θέλουν να τη βοθήσουν στις συνθήκες της, οι οποίες θα διαρκέσουν ή μπορεί ακόμα και να χειροτερέψουν όσο η ψυχή δεν κάνει ενδοσκόπηση και σκεφτεί την κατάστασή της. . . 

Στην περίπτωση όμως που αποβιώνει από τη Γη μια ψυχή που δεν έζησε τη ζωή της με κακό τρόπο, που απέκτησε και μικρές αμοιβές μέσω έργων αγάπης, που όμως δεν έδειξε μεγάλη προθυμία να πιστέψει και που δεν Με βρήκε μέσα στον Ιησού στη Γη, αυτή η ψυχή συχνά δεν θα ξέρει ότι δεν βρίσκεται πια στη Γη. Θα βαδίζει μέσα από απέραντες έρημες περιοχές, μάλιστα μέσα σε λυκόφως, αλλά δεν θα είναι ικανή να αναγνωρίσει τίποτα, δεν θα συναντήσει άλλα όντα και θα είναι μόνη με τις σκέψεις της. . .  Και θα εξακολουθήσει να επιδίδεται σε πολλές εγκόσμιες σκέψεις, θα λαχταρά πολλά και διάφορα πράγματα και θα υποφέρει από την έλλειψη αγαθών, για την οποία δεν θα έχει καμία εξήγηση, και επομένως θα πιστέψει ότι μεταφέρθηκε σε έρμηες περιοχές μέσω καταστροφών ή μέσω ανθρώπων που δεν ήταν καλοπροαίρετοι απέναντί της. Και θα ψάχνει συνέχεια να βρει διεξόδους. . .

Και μπορεί να περιπλανιέται σε τέτοιες περιοχές για ατελείωτα χρονικά διαστήματα, μέχρι να αλλάξει η σκέψη της λόγω αυτής της ερημιάς και να συναντήσει όμοια όντα, κάτι που σημαίνει ήδη μια μικρή άνοδο. Αφού μόλις μπορεί να ανταλλάξει απόψεις με άλλα όντα, θα υπάρξει η δυνατότητα να διδαχθούν τέτοιες ψυχές. Αφού τις περισσότερες φορές πρόκειται για φωτεινά όντα που με ίδια περίβλημα συναντούν τα όντα για να τα βοηθήσουν, προκειμένου να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους. Τότε θα αρχίσει και για αυτές τις ψυχές μια αργή άνοδο προς τα ύψη. . .

Και στην περίπτωση που εγκαταλείπει το γήινο σώμα της μια ψυχή που Με αναγνώρισε στη Γη, η ζωή της οποίας ήταν μια πορεία με αγάπη, η οποία πίστευε σε Μένα μέσα στον Ιησού και η οποία επομένως έχει λυτρωθεί από την αρχέγονη ενοχή της, τότε αυτή η ψυχή θα εισέλθει στο φωτεινό βασίλειο. Δηλαδή θα βρίσκεται σε μια καταπληκτική περιοχή όπου θα αισθάνεται βαθύτατη ευτυχία, όπου θα γίνει δεκτή από όντα που είναι πλημμυρισμένα από φως σαν και εκείνη. . .  θα ξαναδεί τους αγαπημένους της, θα έχει αποβάλει κάθε γήινη βαρύτητα. . .  θα είναι ικανή να μεταφέρεται οπουδήποτε επιθυμήσει, οπουδήποτε θελήσει να βρίσκεται. Θα αισθάνεται μια μακαριότητα για την οποία δεν είχε καμία ιδέα στη Γη. . .  θα λάμπει από φλογερή αγάπη για Μένα, ο Οποίος σας προσφέρω ένα τέτοιο μεγαλείο. . .  Και θα καταλάβει αστραπιαία αυτά που μέχρι τότε της ήταν άγνωστα, είτε τη γνώση των πιο βαθιών σοφιών, είτε τον πνευματικό τομέα, ο οποίος στη Γη δεν μπορεί να σας περιγραφεί ούτε κατά προσέγγιση. . .  Πλημμυρισμένη από αγάπη θα στραφεί στα όντα που χρειάζονται τη βοήθειά της, τόσο στη Γη όσο και στο άλλο βασίλειο. . .

Θα θέλει να Με υπηρετήσει με πλήρη αφοσίωση και θα ενωθεί με όντα του ίδιου βαθμού ωριμότητας  για να αναπτύξει τη μέγιστη δυνατή δύναμη, για να αντιμετωπίσει έργα σωτηρίας που χρειάζονται πολύ μεγάλη δύναμη. Για αυτή την ψυχή η μετάβαση από τη Γη στο πνευματικό βασίλειο είναι μόνο η αφύπνιση στη ζωή από μια μέχρι τότε νεκρή κατάσταση. . .  Αφού τότε που έχει αποκτήσει την αληθινή ζωή, η κατάσταση του ανθρώπου της φαίνεται σαν μόνο μια κατάσταση του θανάτου. Και γεμάτη από φιλεύσπλαχνη αγάπη θα στραφεί στα όντα που είναι «ακόμα νεκρά» για να τα βοηθήσει να αποκτήσουν και αυτά τη ζωή.

Αφού «αυτό που δεν είδε ποτέ ανθρώπινο μάτι και αυτό που δεν άκουσε ποτέ ανθρώπινο αυτί, αυτό έχω ετοιμάσει για εκείνους που Με αγαπούν. . .» Εάν εσείς οι άνθρωποι μπορούσατε μόνο να φανταστείτε ποια μοίρα μπορεί να σας περιμένει στο υπερπέραν, πράγματι θα επιδιώκατε με όλες σας τις αισθήσεις να δημιουργήσετε αυτή τη μοίρα για τον εαυτό σας. Αυτή η γνώση όμως δεν μπορεί να σας δοθεί πριν, μπορεί βέβαια να σας περιγραφεί, αλλά όσο δεν έχετε αποδείξεις για αυτήν, αυτή η γνώση δεν έχει αρκετή σημασία για σας, ώστε να την αξιοποιήσετε στα σοβαρά.

Είναι όμως πάρα πολύ καταπληκτικό για μια ψυχή όταν μπορεί να αλλάξει τη ζωή στη Γη με το φωτεινό βασίλειο αμέσως μετά τον θάνατό της, αν δεν χρειάζεται να περάσει από τη δύσκολη διαδικασία ωρίμανσης στο επέκεινα. Αφού αυτή μπορεί συχνά να απαιτήσει ατελείωτα χρονικά διαστήματα εάν δεν γίνονται πολλές προσευχές για την ψυχή από την πλευρά ανθρώπων. Και πάλι γίνονται τέτοιες προσευχές μόνο για εκείνους  τους οποίους ακολουθούν σκέψεις με αγάπη. Και τις αποκτά αυτές πάντα μόνο εκείνος ο άνθρωπος που ο ίδιος έκανε έργα αγάπης. Τότε και η ανάπτυξή του προς τα πάνω διαδραματίζεται πιο εύκολα και επίσης η επιθυμία του να ξαναδεί τους αγαπημένους του μπορεί να είναι ένα μεγάλο κίνητρο. . .  καθώς και κάθε πνευματικός του φίλος τον βοηθά να ωριμάσει πιο γρήγορα εάν η ψυχή του αποδεχθεί τα δασκαλέματά του.

Αλλά εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να σχηματίσετε καμία σωστή ιδέα όσο βρίσκεστε στη Γη. Μπορούν μόνο να σας δοθούν υπαινιγμούς για τις διαφορετικές σφαίρες που μπορούν να είναι τόποι διαμονής της ανθρώπινης ψυχής. Και ο κάθε άνθρωπος ας είναι ευγνώμων για κάθε είδους αρρώστιες και παθήσεις, οι οποίες εγγυημένα επιφέρουν σε μια ψυχή μια καλύτερη μοίρα, άσχετα με τη φύση της. . .  από το αν αποβιώσει από τη Γη χωρίς να υποφέρει. . .  με την προϋπόθεση ότι δεν πρόκειται ο βαθμός της αγάπης της και η πίστη της ψυχής να της εξασφαλίσει το φωτεινό βασίλειο. . .

Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει ούτε αγάπη ούτε πίστη στον Ιησού Χριστό. . .  Και για αυτούς το πέρασμα από τη ζωή στον θάνατο δεν θα είναι ωραίο, αφού θα συναντήσουν στο επέκεινα αυτά που επιδίωκαν στη Γη. Η επιθυμία για τον γήινο κόσμο θα είναι ακόμα υπερβολικά μεγάλη στους εγκόσμιους ανθρώπους και ωστόσο δεν θα ικανοποιείται πια. Η ψυχή σε μια φαινομενική ύπαρξη θα δημιουργήσει βέβαια μόνη της έναν κόσμο, αλλά θα καταλάβει σύντομα ότι πρόκειται μόνο για ψευδαισθήσεις. Και με τον καιρό η ίδια θα εγκαταλείπει αυτές τις ψευδαισθήσεις της και θα καταλαβαίνει ότι η φύση της είναι φτωχική και θα λαχταρά μια αλλαγή της κατάστασής της. . .  Τότε θα βοηθηθεί βέβαια. . .

Όμως και εκείνοι που δεν έζησαν ούτε καλά ούτε κακά τη ζωή τους στη Γη δεν θα μπορούν να περιμένουν καμία αξιοζήλευτη μοίρα στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .  Δεν θα τους πιέσει μεν το έσχατο σκοτάδι, αλλά θα τους βασανίζει η άγνοιά τους. Αφού δεν θα βρουν καμία εξήγηση γιατί δεν θα μπορούν πια να μιλήσουν με κανέναν παρόλο που θα υπάρχουν. . .  Δεν θα κατέχουν πολλή δύναμη και μόνο όταν σκεφτούν Εμένα, το περιβάλλον τους θα φωτιστεί λίγο. Και μόνο τότε θα μπορούν να τους συναντήσουν οι αγγελιοφόροι του φωτός Μου και να τους βοηθήσουν να βελτιωθεί η κατάστασή τους. . .  με την προϋπόθεση ότι θα επιτρέψουν να διδαχθούν και θα εγκαταλείψουν τις μέχρι τότε απόψεις τους. Αλλά μακάριοι είναι εκείνοι που δεν βιώνουν αυτά τα δύσκολα πράγματα στο άλλο βασίλειο, για τους οποίους είναι ανοιχτό το βασίλειο του φωτός και που μπορούν να πάρουν στην κατοχή τους όλα τα μεγαλεία τα οποία ο Πατέρας προσφέρει στα παιδιά Του, γιατί τα αγαπώ (αγαπά) και γιατί αυτά θα ανταποδώσουν τότε την αγάπη Μου (Του). . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8746                6-2-1964

Ομιλία του Θεού σε αλύτρωτες ψυχές. . .

Σε όλους εσάς που είστε ακόμα αλύτρωτοι. . .  είτε στη Γη είτε στο επέκεινα. . .  θέλω να πω ότι μόνο η αγάπη μπορεί να σας λυτρώσει και ότι θα πρέπει πάντα να ασκείτε αυτή την αγάπη, αλλά ότι επίσης μπορείτε πάντα να την ασκήσετε. Αφού ακόμα και κάθε καλή σκέψη για ένα συνάνθρωπο είναι ήδη ένα έργο αγάπης που θα πιάσει τόπο. Και όλοι σας είστε περιστοιχισμένοι από όντα που χρειάζονται τη βοήθειά σας, άσχετα με το αν μείνετε ακόμα στη Γη μέσα στη σάρκα ή αν έχετε ήδη εισέλθει στο πνευματικό βασίλειο. . .  Αφού μόνο τότε που το φωτεινό βασίλειο θα σας έχει υποδεχθεί, θα ενωθείτε με όντα που τα ίδια δεν έχουν ανάγκη βοήθεια. Αλλά και αυτή η ένωση θα γίνει μόνο επειδή θα χρειαστείτε ένα αυξημένο βαθμό δύναμης για να μπορείτε να βοηθήσετε εκείνους που βρίσκονται σε πνευματική ένδεια.

Είναι πάντα η αγάπη που σας σώζει τους ίδιους από την πνευματική ένδεια. . .  Και στην περίπτωση που ένας άνθρωπος κάνει προσευχή για εσάς που είστε ακόμα δυστυχισμένοι, θα την αισθανθείτε σαν ένα ρεύμα δύναμης. Και τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που θα σας εισρεύσει για να προσφέρετε βοήθεια. Και ξαφνικά θα νιώσετε οι ίδιοι τη μακαριότητα την οποία θα σας προκαλέσει ένα έργο αγάπης. . .  Μόνο η αγάπη μπορεί να σας λυτρώσει από το σκοτάδι. Και η κάθε σκέψη με αγάπη ενός ανθρώπου για σας, στους οποίους θα ήθελε να βοηθήσει αυτός ο άνθρωπος, θα σας αγγίξει ευχάριστα και επίσης θα σας λυτρώσει από τις αλυσίδες που σας κρατούν ακόμα αιχμάλωτους μέσα στο σκοτάδι. Αφού μόνοι σας είστε ακόμα πολύ αδύνατοι και όταν σας προσφέρεται βοήθεια στο υπερκόσμιο βασίλειο, της προβάλλετε αντίσταση ή είστε τόσο απαθείς ώστε δεν αντιδράτε. Μια παράκληση με αγάπη σε Μένα όμως θα αστράψει σαν σπίθα φωτός μπροστά σας, την οποία θα θελήσετε να ακολουθήσετε. Και θα νιώσετε τότε και τη δύναμη να απομακρυνθείτε από τα βάθη και να ακολουθήσετε το φως, με αποτέλεσμα να φτάσετε στην πηγή αυτού του φωτός. . .

Ακόμα και αν διστάσετε ακόμα, η απόλαυση του φωτός θα σας καθορίσει να μείνετε εκεί και να λάβετε σαφείς εντολές, οι οποίες θα σας δοθούν από πλευράς αγνώριστων σε σας αγγελιοφόρων του φωτός. . .  Μιλάω σε σας που βασανίζεστε στο επέκεινα και που ωστόσο δεν είστε εντελώς εγκαταλελειμμένοι, γιατί σας σκέφτεται κανείς με αγάπη και με προσευχές. . .  Αλλά και εσείς οι άνθρωποι στη Γη μπορείτε να δεχθείτε αυτά τα λόγια Μου και μπορείτε επίσης να είστε ευγνώμονες για τις καλές σκέψεις που λαμβάνετε από την πλευρά των συνανθρώπων σας. . .  Αφού οτιδήποτε βασίζεται στην αγάπη φέρνει ευλογία στην ψυχή.

Στο επέκεινα όμως τα αλύτρωτα όντα είναι τόσο αδύνατα ώστε πρέπει πρώτα να τους διοχετευθεί δύναμη για να μην παραμείνουν πια άπρακτα. Και αυτή την παροχή δύναμης μπορεί να την καταφέρνει μόνο η προσευχή με αγάπη, γιατί τα ίδια τα όντα δεν μπορούν να αποκτήσουν δύναμη όσο δεν έχουν αγάπη. Και η αγάπη που τους λείπει πρέπει επομένως εις αντικατάστασιν να προέρχεται από εκείνους που φροντίζουν τέτοια δυστυχισμένα όντα. Η αγάπη είναι στην ουσία δύναμη και τα όντα του υπερπέραν που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι μπορούν να λάβουν δύναμη μόνο μέσω μιας ακτίνας αγάπης. Μέσω της εισροής δύναμης μεν δεν εξαναγκάζονται, αλλά αυτή τους αγγίζει με παράξενο τρόπο, με αποτέλεσμα καμία ψυχή να μην απορρίψει ένα τέτοιο ρεύμα δύναμης, αλλά να του επιτρέψει πρόθυμα να επενεργήσει πάνω της. . .  Ως εκ τούτου δεν μπορεί να χαθεί καμία ψυχή την οποία ακολουθούν στην αιωνιότητα προσευχές με αγάπη. . .

Αξιολύπητες όμως είναι εκείνες οι ψυχές που απόκτησαν τόσο λίγη αγάπη στη Γη, ώστε να μην αφήσουν πίσω τους κανέναν άνθρωπο που θα τις σκεφτεί με αγάπη και με προσευχή. . .  Αυτές οι ψυχές βρίσκονται σε έσχατη ανάγκη, για αυτές το σκοτάδι είναι αδιαπέραστο, δεν βλέπουν σπίθες φωτός και παραλύονται όλο και περισσότερο. Γιατί χωρίς βοήθεια δεν βρίσκουν διέξοδο και ούτε έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την ατυχή μοίρα τους. Και να τις σκέφτονται επίσης με αγάπη και με προσευχή θέλω να προτρέψω όλους εκείνους που ξέρουν για τη δύναμη της αγάπης, το πνεύμα των οποίων έχει ήδη αφυπνιστεί και που γνωρίζουν όλους τους συσχετισμούς, που θέλουν να συμμετάσχουν στη λύτρωση των ψυχών που χωρίς βοήθεια δεν θα φτάσουν ποτέ ψηλά. . .

Είναι η εποχή πριν το τέλος, θα ξεκινήσει μια νέα λυτρωτική περίοδο. . .  η οποία θα διαρκέσει πάλι ατελείωτα χρονικά διαστήματα. . .  Και πρόκειται πράγματι για ένα έργο της μέγιστης αγάπης και του μέγιστου ελέους να σώσει κανείς ψυχές από τα βάθη, προκειμένου να μην φυλακιστούν εκ νέου όταν φτάσει το τέλος της Γης. . .  Κάθε σκέψη με αγάπη για αυτές τις ψυχές έχει ως αποτέλεσμα δύναμη και κάθε συνειδητή προσευχή για αυτές τις ψυχές θα είναι επιτυχής. . .  ακόμα και αν η προθυμία ενός ανθρώπου για αγάπη και βοήθεια καταφέρει μόνο να ακολουθήσει μια ψυχή ξανά τη λάμψη του φωτός, τότε αυτή θα έχει ήδη σωθεί.

Αφού μόλις την άγγιξε μια φορά το φως και αυτή το αισθάνθηκε ως απόλαυση, δεν θα απομακρυνθεί ποτέ πια από εκεί όπου αστράφτει το φως. Και θα δείξει το δρόμο και σε άλλες ψυχές, γιατί θα αισθάνεται τότε την ανάγκη να ανταλλάξει απόψεις για όλα όσα θα μάθει. . .  γιατί θα λαμβάνει τότε και δασκαλέματα και θα τα μεταδώσει. Και έτσι θα έχει επιτευχθεί πάλι ένα έργο σωτηρίας που θα εξαπλωθεί πολύ μακριά, αφού δεν παραμένει άπρακτη καμία ψυχή μόλις λαμβάνει δύναμη η ίδια. . .  πρώτα επομένως μέσω της προσευχής με αγάπη από άλλον άνθρωπο, μέσω καλών σκέψεων και επίσης μπορώντας να λαμβάνει το λόγο Μου, πάντα ανάλογα με τη θέλησή της, η οποία θα στρέφεται σε Μένα όλο και περισσότερο και η οποία δεν θα φύγει πια μακριά Μου. . .

Πιστέψτε ότι είναι ένα μεγάλο έργο του ελέους και της αγάπης να βοηθήσει κανείς τέτοια δυστυχισμένα όντα στην κατάσταση ανάγκης τους. Γιατί θα έρθει αναπόφευχτα η ώρα όπου θα φυλακιστούν πάλι μέσα στην ύλη όλα όσα δεν θα έχουν βρει το δρόμο προς τα ύψη. Και εσείς που θέλετε να κάνετε λυτρωτική δουλειά μπορείτε να συμβάλετε πολλά στο να σωθούν εκείνες οι ψυχές πριν είναι αργά.

Επομένως, σκεφτείτε όλους όσοι αποβίωσαν από τη Γη χωρίς πίστη ή χωρίς αγάπη και παράσχετέ τους την απαραίτητη δύναμη για να μπορέσουν να απομακρυνθούν από τα βάθη. Χαρίστε τους πολλές προσευχές με αγάπη, ζητήστε Μου να φροντίσω όλες αυτές τις ψυχές, με αποτέλεσμα να δεχθώ την αγάπη σας στη θέση της δικής τους αγάπης, η οποία τους λείπει, και θα μπορώ να τους προμηθεύσω δύναμη. . .  η οποία σημαίνει για αυτά τα όντα πάντα μόνο «αγάπη». . .  προκειμένου να μαλακώσουν τις αποσκληρυμμένες καρδιές τους και να θέλουν να βοηθήσουν με τη σειρά τους. Γιατί θα βλέπουν πολλά δεινά γύρω τους μόλις τα μάτια τους δουν μια φορά το φως. . .  Καμία προσευχή για τέτοιες ψυχές δεν θα είναι αναποτελεσματική, μόνο που πρέπει να ωθήσει εσάς τους ίδιους η αγάπη να κάνετε αυτές τις προσευχές. Τότε αμετάκλητα οι ψυχές θα λάβουν δύναμη και θα έχουν σωθεί. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8749                10-2-1964

Ένας δάσκαλος εκπαιδεύεται από Εμένα τον Ίδιο. . .

Θέλω να καλύψω όλα τα κενά της γνώσης σας στο βαθμό που χρειάζεστε γνώση. Αφού σε σας ως ανθρώπους δεν είναι ακόμα δυνατόν να διεισδύσετε στα πιο βαθιά βάθη της σοφίας, διότι για αυτό απαιτείται ένας υψηλός βαθμός της τελειότητας. Και αυτόν τον αποκτά το ον τις περισσότερες φορές μόνο στο πνευματικό βασίλειο όταν μπορεί να ακτινοβολείται πλήρως από την αγάπη Μου. Αλλά στη Γη ο άνθρωπος στον οποίο αναθέτω μια διδακτική δραστηριότητα θα πρέπει να διδαχθεί πνευματικές γνώσεις στο βαθμό ώστε να μην υπάρξουν για αυτόν κενά, ώστε δηλαδή να μην μπορεί να του κάνουν ερωτήσεις στις οποίες δεν θα μπορούσε να απαντήσει. . .

Αφού ό,τι και να επιθυμήσει να ξέρει ένας άνθρωπος, θα μπορεί πάντα να ενημερωθεί από εκείνους που διδάσκονται απευθείας από Μένα διά του πνεύματος, και σε αυτόν ποτέ δεν θα είναι ξένη καμία γνώση. Αλλά και αυτός θα εισάγεται αργά και ξέρω πάντα πότε θα έχει ανάγκη μια ορισμένη γνώση όταν του κάνουν ερωτήσεις. Και για αυτό τον προετοιμάζω πάντα έγκαιρα ή του απαντώ άμεσα σε μια ερώτηση που του κάνει ένας άλλος άνθρωπος, όπως σας υποσχέθηκα ότι θα πρέπει να ρωτήσετε Εμένα όταν σας απασχολήσει μια ερώτηση. . .

Εσείς όμως που επιθυμείτε να ξέρετε κάτι θα πρέπει επίσης να πηγαίνετε πάντα στην Πηγή, γιατί εκεί σας είναι εγγυημένο ότι θα λάβετε την αλήθεια από Εμένα. . .  Μην αφήνετε να σας διδάξουν ανήξεροι άνθρωποι, άνθρωποι που δεν έλαβαν εντολή από Μένα να διδάσκουν. . .  Κάθε άνθρωπος που θέλει να Με υπηρετήσει Μου είναι ευπρόσδεκτος ως αμπελουργικός εργάτης. Αλλά βάζω τον κάθε άνθρωπο στη θέση όπου θα μπορεί να κάνει τη σωστή εργασία για Μένα. . .  Και έτσι η εργασία του κάθε υπηρέτη είναι διαφορετική. . .

Τη διδακτική δραστηριότητα όμως δεν μπορεί να την κάνει κάθε αμπελουργικός εργάτης. Μπορεί ωστόσο να συμβάλει στη διάδοση της αλήθειας, μεταδίδοντας τις σωστές διδασκαλίες, φροντίζοντας να διαδοθεί η αλήθεια από Μένα. Μπορεί ο ίδιος να χρησιμοποιήσει και αυτά τα αγαθά για να τα μεταδώσει ακριβώς όπως είναι, μεταδίδοντάς τα στους ανθρώπους κατά λέξη, δηλαδή διαβάζοντάς τα και έτσι μεταβιβάζοντας τον απευθείας λόγο από Μένα. Αυτός θα ακτινοβολήσει τότε ανάλογα τη δύναμή του και θα αγγίξει τον συνάνθρωπο σαν ομιλία Μου. . .

Αλλά δεν θα πρέπει να πιστέψει κάθε άνθρωπος ότι εκπληρώνει το θέλημά Μου τότε που μεν χρησιμοποιεί μια γνώση που απόκτησε από το λόγο Μου και που αισθάνεται πως έχει το δικαίωμα και είναι ικανός να διδάσκει. . .  Πρέπει πρώτα να παρακαλέσει έντονα για φώτιση του πνεύματός του, με αποτέλεσμα να μπορέσω ο ίδιος να μιλήσω μέσω του, ακόμα και αν χρησιμοποιήσει τα δικά του λόγια. Τότε η ομιλία του θα είναι λιτή και απλή και θα αγγίξει την καρδιά του κάθε ανθρώπου που έχει καλή θέληση. Στην περίπτωση όμως που ο άνθρωπος αρχίζει να δίνει εξηγήσεις μέσω της λογικής του, τότε δεν θα μεταδώσει πια το «δικό Μου λόγο» και μάλλον δεν θα είναι επιτυχής. Και τότε δεν θα κάνει πραγματική αμπελουργική δουλειά, τότε θα ξεχωρήσει ακόμα υπερβολικά ο ίδιος αντί να αφήσει Εμένα να ενεργήσω.

Η διδακτική δραστηριότητα απαιτεί μια μόνιμη απευθείας εκπαίδευση από Μένα. Αφού μαζί με αυτή την εκπαίδευση ο άνθρωπος αποκτά επίσης την κατανόηση και τη σωστή κριτική ικανότητα, οι οποίες θα τον κάνουν ικανό να διδάσκει. Στην περίπτωση όμως που διοχετεύω το λόγο Μου απευθείας στη Γη, έτσι ώστε μπορεί να καταγραφεί, θα προκύψει από μόνη της η αποστολή να διοχετεύσει ο άνθρωπος στους συνανθρώπους του αυτά που κατέγραψε. Και για αυτό χρειάζομαι και πάλι πιστούς υπηρέτες που θα κάνουν τα πάντα για να διαδώσουν το λόγο Μου και τους οποίους θα ευλογήσω για αυτό. Διότι ακριβώς η διάδοση του «λόγου Μου» είναι κατά την τελευταία περίοδο πριν το τέλος το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο για να αποδυναμωθεί η δραστηριότητα του αντιπάλου Μου, ο οποίος πασχίζει αδιάκοπα να κρατήσει τους ανθρώπους μέσα στο πιο πυκνό σκοτάδι μέσω του ψέματος και της πλάνης. . .

Θα πρέπει επομένως να βοηθήσετε να διαδοθεί το φως, θα πρέπει να το φέρετε στον κόσμο, προκειμένου πολλοί άνθρωποι να μπορούν να ενδυναμωθούν από τη δύναμη του λόγου Μου, προκειμένου να ξεφύγουν από το σκοτάδι. Και πράγματι επιλέγω τους σωστούς υπηρέτες που θα εκπληρώνουν πάντα την αποστολή που τους ανατέθηκε, ανάλογα με τις ικανότητες και με τη θέλησή τους. . .  Μπορώ όμως και να χαρίσω σε έναν άνθρωπο την ικανότητα να μιλά για Εμένα και για το βασίλειό Μου εάν Με παρακαλέσει ολόψυχα για αυτό. Τότε όμως θα μαρτυρεί για Μένα με λιτό και απλό τρόπο και θα προσπαθεί να παρακινήσει τους συνανθρώπους να αποκτήσουν την πίστη και να εξελίξουν την αγάπη. Θα ζει ο ίδιος τη ζωή του με αγάπη και για αυτό το πνεύμα του θα έχει αφυπνιστεί, με αποτέλεσμα να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ως φερέφωνο. Θα αποδίδει όμως με δικά του λόγια αυτά που θα του βάζω στο στόμα του. Και αυτές οι ομιλίες δεν θα ακούγονται επιστημονικές, δεν θα οδηγούνται από τη λογική του, αλλά θα προέρχονται από την καρδιά του. Αφού μέσω της καρδιάς μόνο εκδηλώνομαι ο Ίδιος.

Στην περίπτωση όμως που αφήνω το λόγο Μου να ρεύσει απευθείας στη Γη, εκπαιδεύω μόνος Μου ένα σωστό δάσκαλο. Τον εισάγω σε γνώσεις που θα καταλαβαίνει ο ίδιος και που θα μπορεί να μεταδώσει στους συνανθρώπους. Αφού θα είναι τότε το σωστό σκεύος μέσα στο οποίο θα μπορεί να χυθεί το Πνεύμα Μου. Ως άνθρωπος όμως θα έχει επίσης προικιστεί με το χάρισμα να διαφωτίσει ένα συνάνθρωπο που θα επιθυμήσει αυτή τη διαφώτιση. . .  Θα του έχω αναθέσει αυτή την αποστολή και θα δρα σύμφωνα με το θέλημά Μου και επομένως θα μπορεί να απαντήσει αληθινά σε ερωτήσεις που θα του κάνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν θα του λείπουν οι γνώσεις. Τον καθένα που θέλει ειλικρινά να Με υπηρετήσει θα τον βάλω στη σωστή θέση και θα του αναθέσω την αποστολή του, την οποία θα οφείλει τότε πάντα να εκτελεί ανάλογα με τις δυνάμεις του. Και ο ίδιος και η δραστηριότητά του θα έχουν πάντα την ευλογία Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8750                11-2-1964

Η ψυχή του Ιησού είχε ενσαρκωθεί ήδη πριν την ενανθρώπιση του Θεού;. . .

Και θέλω ξανά και ξανά να σας αποκαλύπτω την αγάπη Μου, ειάγοντάς σας σε γνώσεις που θα σας κάνουν μακάριους, γιατί σαν ένα δυνατό φως θα σας αποκαλύψουν πράγματα που πριν βρίσκονταν μέσα στο σκοτάδι. . .  και γιατί ο βαθμός της γνώσης σας θα αυξυθεί και πάλι, πράγμα που σημαίνει επίσης ωρίμανση της ψυχής σας. Αφού η διοχέτευση του λόγου Μου θα βασίζεται και πρέπει να βασίζεται πάντα στην αγάπη. Δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω εάν δεν υπήρξε ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας. Και αυτή η αγάπη επομένως θα κάνει το φως της γνώσης και της κατανόησης να αστράφτει όλο και περισσότερο μέσα σας.

Εξακολουθούν να σας απασχολούν ερωτήσεις στις οποίες μπορώ να σας απαντήσω μόνο Εγώ, γιατί μόνο Εγώ γνωρίζω αυτούς τους τομείς στους οποίους επιθυμείτε να ρίξετε μια ματιά: Όλα τα ανώτερα πνεύματα που δεν έπεσαν κάποτε ενσαρκώνονται στη Γη για να διανύσουν επίσης την πορεία μέσα από τα βάθη με σκοπό την επίτευξη του ύψιστου στόχου. . .  της υιότητας του Θεού. Και για αυτό το σκοπό πρέπει να βαδίσουν στη Γη μέσα στη σάρκα, ενσαρκώνονται ως άνθρωποι και διανύουν αυτή την επίγεια ζωή όπως κάθε αρχέγονο πνεύμα που έπεσε κάποτε. Και εκείνα πρέπει να δώσουν τη μάχη και να αντισταθούν σε όλους τους πειρασμούς από την πλευρά του αντιπάλου Μου. . .  Επομένως, θα πρέπει στ’αλήθεια να έχουν περάσει «μέσα από τα βάθη» για να επιστρέψουν τότε. . .  όταν ανακαλεστούν. . .  ως παιδιά του Θεού σε Μένα, στον προαιώνιο Πατέρα τους.

Και σε όλες τις εποχές κατέβαιναν φωτεινά όντα για να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους που ως όντα που είχαν πέσει κάποτε έπρεπε να κατορθώσουν την επιστροφή τους σε Μένα. . .  Η αγάπη αυτών των φωτεινών όντων είναι πολύ δυνατή και βαθιά, ούτως ώστε είναι πάντοτε πρόθυμα να βοηθούν και ώστε είναι πάντα μόνο προσηλωμένα στο να Μου επιστρέψουν τα χαμένα Μου παιδιά. Και δεν τα εμποδίζω όταν θέλουν να κατεβούν στη Γη για να φέρουν βοήθεια, η οποία είναι πάντα απαραίτητη. Επρόκειτο όμως πάντα για όντα που είχαν εκπορευτεί από Εμένα, επρόκειτο για πλάσματα που ήταν πλημμυρισμένα από το φως της αγάπης Μου, πλάσματα ύψιστης τελειότητας, τα οποία δρουν σύμφωνα με το θέλημά Μου τόσο στο πνευματικό βασίλειο όσο και στη Γη, στην περίπτωση που κατεβαίνουν με σκοπό μια αποστολή. Και δεν υπάρχει κανένα φωτεινό ον που αποφεύγει μια τέτοια αποστολή, δηλαδή να φέρει φως στους κατοίκους της Γης. . .

Και έτσι επίσης η ψυχή. . .  η οποία ως ο άνθρωπος Ιησούς επιτέλεσε το λυτρωτικό έργο στη Γη. . .  ήταν ένα τέτοιο φωτεινό πνεύμα που είχε αρχικά εκπηγάσει από Εμένα ως ακτίνα του φωτός της αγάπης Μου στην οποία έδωσα μια ανεξάρτητη ζωή. . .  Αυτό το Πνεύμα είχε αναλάβει μια ιδιαίτερη αποστολή, γιατί έβλεπε από την αρχή ότι τα πεσμένα όντα θα Το είχαν ανάγκη, γιατί έβλεπε από την αρχή ότι θα αποτύχαινε ο πρώτος άνθρωπος. Και για αυτό ήθελε να φέρει βοήθεια στην ανθρωπότητα ως ο «άνθρωπος Ιησούς». . .  Συνεργαζόταν βέβαια από την αρχή και στη δημιουργία του υλικού κόσμου, αφού το θέλημά Μου και η δύναμή Μου ειέρρεαν σε όλα εκείνα τα όντα που Μου είχαν μείνει πιστά και που για αυτό ενεργούσαν ως ανεξάρτητα όντα στο άπειρο.

Και αυτή η ψυχή κατέβηκε/κατέβαινε στη Γη (Και η δική Του ψυχή Με υπηρετούσε ήδη πριν ως φωτεινό Πνεύμα) και δημιούργησε/δημιουργούσε τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού. Δηλαδή ήρθε/ερχόταν στους ανθρώπους ως φωτεινό Πνεύμα και Εγώ ο Ίδιος μπορούσα να εκδηλωθώ μέσω αυτής της ψυχής απέναντι στους ανθρώπους διά του λόγου. . .  [Από το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο δεν είναι σαφές αν αυτό το Πνεύμα που αργότερα έκανε το λυτρωτικό έργο ως ο άνθρωπος Ιησούς κατέβηκε στη Γη μόνο μια φορά ή αν κατέβαινε περισσότερες φορές· σ.τ.μ.] Εκείνο το φωτεινό Πνεύμα επομένως Μου ήταν περίβλημα, όχι όμως σωματικά αλλά βέβαια (ακόμα και αν) προσωρινά ορατό στους ανθρώπους, αλλά όχι μόνιμα. Και αυτό σημαίνει ότι δεν βάδισε ως «άνθρωπος» στη Γη, αλλά μόνο ενεργούσε μεταξύ των ανθρώπων φαινομενικά με την ίδια σωματική ουσία και ωστόσο ήταν και παρέμεινε ένα πνευματικό Ον, το Οποίο εξαφανίστηκε πάλι από τα μάτια εκείνων στους οποίους είχε φέρει βοήθεια μέσω δασκαλεμάτων και ομιλιών.

Αυτά τα ανώτερα φωτεινά όντα ενσαρκώνονταν μάλιστα στη Γη. Υπηρετούσαν πάντα ως απεσταλμένα του Εαυτού Μου και διακήρυσσαν στους ανθρώπους το θέλημά Μου. Αφού ήταν απαραίτητο να διαφωτιστούν αυτοί για το λόγο της ψυχικής τους κατάσταση ανάγκης στη Γη και για το σκοπό της επίγειας τους πορείας. Παρ’όλα αυτά πρέπει να διακρίνει κανείς την επίγεια πορεία ενός φωτεινού όντος ως ανθρώπου από την εμφάνιση ενός φωτεινού πνεύματος μέσω του οποίου εκδηλώθηκα ο Ίδιος. Τότε αυτό το φωτεινό πνεύμα δεν ήταν το δικό Μου ορατό περίβλημα. . .  όπως ήταν ο άνθρωπος Ιησούς. . .  αλλά μόνο Μου χρησίμευσε για να μεταδοθεί ο λόγος Μου στους ανθρώπους με φυσιολογικό τρόπο. Αφού θα  μπορούσα επίσης να απευθυνθώ στους ανθρώπους απευθείας από τα ύψη, τότε όμως θα είχε χαθεί η ελευθερία βούλησής τους. . .

Άρα χρησιμοποιούσα πάντα μια εξωτερική μορφή, η οποία μπορούσε να είναι τόσο ένας σωματικός άνθρωπος όσο και ένας πνευματικός άνθρωπος. Ο πρώτος όμως έζησε την ύπαρξή του ως «άνθρωπος» πάνω στη Γη, ενώ ο δεύτερος ήταν ορατός στους ανθρώπους μόνο προσωρινά, γιατί αυτοί χρειάζονταν επειγόνως το λόγο Μου. Στην περίπτωση λοιπόν που γίνεται λόγος για μια επανειλημμένη ενσάρκωση της ψυχής του Ιησού πριν την ενανθρώπισή Μου μέσα Του, μπορείτε να υποθέτετε πάντα μόνο μια πνευματική εμφάνισή Του, όπου Εγώ ο Ίδιος. . .  η Αγάπη. . .  ήθελα να εκδηλωθώ σε σας τους ανθρώπους και όπου επέλεξα ένα πνευματικό περίβλημα για να εμφανιστώ μπροστά στους ανθρώπους. Μια σαρκική ενσάρκωση της ψυχής του Ιησού πριν την ενανθρώπισή Μου αντίθετα δεν έγινε, παρόλο που ο Ίδιος μπορούσα να εκδηλωθώ διά του λόγου Μου μέσω ενός ανθρώπου στην περίπτωση που αυτός είχε κατεβεί στη Γη από το φωτεινό βασίλειο.

Η ψυχή του Ιησού είχε επιλεγεί για να επιτρέψει την ενανρώπισή Μου στη Γη και αυτή η ψυχή ήταν πράγματι το ανώτατο φωτεινό Πνεύμα Που είχε εκπηγάσει από Μένα ως πρωτότοκος Υιός. . .  δηλαδή από τη δύναμή Μου και τη θέληση εκείνου τον οποίο η απέραντη αγάπη Μου είχε βγάλει εκτός Μου ως το πρώτο δημιουργημένο ον. . .  Εγώ ο Ίδιος, το Αιώνιο θείο Πνεύμα, εκδηλώθηκα μόνο μέσα στον Ιησού, μέσα σε αυτή την ανώτατη Ψυχή του φωτός. . .  Αυτή όμως Με υπηρετούσε ήδη πριν ως φωτεινό Πνεύμα για να Μου επιτρέψει να μιλάω στους ανθρώπους, οι οποίοι όμως είχαν επίσης τον υψηλό βαθμό ωριμότητας που Μου έδωσε τη δυνατότητα να τους στείλω τέτοια φωτεινά όντα μέσω τον οποίων μπορούσα να μιλάω απευθείας ο Ίδιος.

Μπορείτε να αποδεχθείτε ως αληθινό το γεγονός ότι ήδη πριν είχαν ενσακρωθεί ως άνθρωποι ατελείωτα πολλά φωτεινά όντα, τα οποία επίσης διατηρούσαν τη σύνδεση μεταξύ Μου και των ανθρώπων, τα οποία τους έφερναν το λόγο Μου, τα οποία βρίσκονταν στη Γη ως φερέφωνά Μου, τρόπος του λέγειν. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε λανθασμένες ιδέες, γιατί η ψυχή του Ιησού είχε εκλεχθεί για την ενανθρώπισή Μου, αφού είχε προσφερθεί από την αρχή για αυτό το έργο του ελέους γνωρίζοντας για την αποτυχία των πρώτων ανθρώπων. . .  Είναι λάθος να πει κανείς ότι ενσαρκώμουν ως «Θεός» περισσότερες φορές. . .  Αφού η ενανθρώπισή Μου μέσα στον Ιησού είναι και παραμένει μια μοναδική πράξη, την οποία δεν μπορεί να συλλάβει η ανθρωπότητα και την οποία ούτε ο φωτεινός κόσμος σχεδόν δεν μπορεί συλλάβει. Και παρόμοια πράξη δεν έγινε ποτέ πριν και δεν θα γίνει ποτέ στο μέλλον. Αφού ο Ιησούς δεν ήταν ένας από τους πολλούς, αλλά ήταν Αυτός Που για εσάς τους ανθρώπους και για όλα τα όντα του φωτεινού κόσμου ήταν προορισμένος να γίνει ο ορατός Θεός, τον Οποίο επέλεξα ο Ίδιος για περίβλημα που θα έπρεπε να παραμένει αιώνια ορατό. . .

Και αυτό το Ον είχε μια εξαιρετική σημασία, αφού η αγάπη Του. . .  του Πνεύματος που είχε ακτινοβοληθεί πρώτο από την αγάπη Μου και από την αγάπη του Εωσφόρου. . .  ήταν τόσο αφάνταστα βαθιά ώστε ήταν ο μόνος επιλέξιμος για την ενανθρώπισή Μου. Και για αυτό αποκλειόταν μια προηγούμενη πορεία Του ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη. Παρ’όλα αυτά συμμετείχε στη δημιουργία του υλικού κόσμου, γιατί ήξερε για το σχέδιο του επαναπατρισμού Μου και γιατί ήταν πάντα πλήρως υποταγμένος στο θέλημά Μου και μπορούσε επίσης να το πραγματοποιήσει ως Ον γεμάτο φως και δύναμη. Αυτό το Ον ήταν τόσο κοντά Μου ώστε μπόρεσε να γίνει η πλήρης συγχώνευση μαζί Μου, ώστε Εκείνος και Εγώ έπρεπε να είναι ένα. Διότι Εγώ συγχωνεύθηκα πλήρως μαζί Του και Εκείνος συγχωνεύθηκε μαζί Μου και αυτό επομένως θα αποκαλύψει το μυστήριο της ενανθρώπισής Μου μέσα στον Ιησού μόλις το ον πετύχει πάλι το βαθμό του φωτός όπου θα κατέχει ύψιστη γνώση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8751                12-2-1964

Αναίρεση της λανθασμένης άποψης σχετικά με την ενσάρκωση του Ιησού. . .

Θέλω πάντα μόνο να διαλύω τις αμφιβολίες που μπαίνουν κρυφά μέσα στις καρδιές σας, που όμως είναι καλά που εμαφνίζονται, γιατί μόνο τότε μπορείτε να διαφωτιστείτε. Αφού ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι στέκεται μέσα στην αλήθεια και που δεν την επιθυμεί ποτέ δεν μπορεί να διδαχθεί. Και ξανά και ξανά μέσω του θελήματός Μου θα υπάρχει κάποια αφορμή που θα σας κάνει να αμφιβάλετε, με αποτέλεσμα να ωθηθείτε να κάνετε ερωτήσεις εσωτερικά. Και είναι διαδεδομένες πολλές λανθασμένες απόψεις, οι οποίες προέκυψαν εν μέρει από λανθασμένα δασκαλέματα, εν μέρει μέσω την έλλειψης κατανόησης, και αυτές λοιπόν θέλω να τις διορθώσω. . .

Και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται επίσης η άποψη που υποστηρίζεται συχνά, δηλαδή των επανειλημμένων ενσαρκώσεων της ψυχής του Ιησού πριν την ενανθρώπισή Μου μέσα Του. . .  η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν για τη δραστηριότητα του φωτεινού κόσμου στη Γη και στο πνευματικό βασίλειο. Μόνο τότε που θα ξέρουν για όλους τους συσχετισμούς, δεν θα επηρεαστούν πια από τέτοιες διδασκαλίες και θα τις απορρίψουν με την επίγνωση ότι έχουν τη σωστή κατανόηση. Και για αυτό το λόγο αυτοί οι συσχετισμοί πρέπει να εξηγούνται ξανά και ξανά στους ανθρώπους, κάτι που κάνω πάντοτε. . .  Αφού Εγώ ως η Αιώνια Αλήθεια θα διοχετεύω πάντα την αλήθεια στους ανθρώπους και θα αναιρώ οποιαδήποτε λανθασμένη διδασκαλία και θα την εξηγώ.

Τα φωτεινά όντα που Μου έμειναν πιστά κατά την αποστασία του Εωσφόρου και της ομάδας του δρουν αδιάκοπα μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Η δραστηριότητά τους στο πνευματικό βασίλειο δεν μπορεί να σας γίνει κατανοητή, αλλά συμμετέχουν στη γένεση των δημιουργημάτων ποικίλου είδους. Γιατί πασχίζουν αδιάκοπα να δημιουργούν κάθε δυνατότητα για την άνοδο των πεσμένων όντων. Αφού η μεγάλη τους αγάπη τα ωθεί συνέχεια σε λυτρωτικές δραστηριότητες. Επίσης κατεβαίνουν τα ίδια στη Γη όταν το απαιτήσει αυτό η πνευματική ένδεια των ανθρώπων. . .  Όλα αυτά σας έχουν ήδη εξηγηθεί περισσότερες φορές. . . 

Ζείτε όμως σε μια εποχή της οποίας προηγήθηκαν ήδη πολλές αναπτυξιακές περίοδοι. Και ο φωτεινός κόσμος πάντα βοηθούσε για να προωθηθεί η ανάπτυξη των ανθρώπων. . .  Και υπήρχαν και περίοδοι όπου ο Ίδιος φρόντιζα τους ανθρώπους που οι ίδιοι είχαν ανάψει την αγάπη μέσα στις καρδιές τους, οι οποίοι βέβαια, ως προς τη φύση τους, βρίσκονταν στο δρόμο της επιστροφής τους σε Μένα· ωστόσο λόγω της αρχέγονης ενοχής που τους βάραινε ακόμα, εξακολουθούσε να υπάρχει το φαρδύ χάσμα, το οποίο γεφυρώθηκε μόνο μέσω του λυτρωτικού έργου του Ιησού. . .  Παρ’όλα αυτά η αγάπη Μου τους φρόντιζε για να μην πέσουν θύματα των πειρασμών τους οποίους εφάρμοζε ξανά και ξανά ο αντίπαλός Μου για να τους δέσει πάνω του. Και επομένως τους αποκάλυψα τον Εαυτό Μου μιλώντας τους. . .

Ήθρα στους ανθρώπους αυτής της Γης μέσα στο λόγο και ο λόγος ηχούσε μέσω ενός φωτεινού πνεύματος που είχε κατεβεί στη Γη μόνο με σκοπό να μπορούν οι άνθρωποι να ακούσουν το λόγο του Πατέρα. . .  επειδή ο Ίδιος δεν ήμουν ορατός στους ανθρώπους. Αυτό το φωτεινό πνεύμα όμως παρέμεινε επίσης ορατό στους ανθρώπους μόνο όσον καιρό ήθελα να εκδηλωθώ μέσω του. . .  Επομένως δεν επρόκειτο για ένα ενσαρκωμένο ως άνθρωπο φωτεινό ον· επρόκειτο μάλιστα για ένα αρχέγονο πνεύμα που δεν είχε πέσει. Αυτό το αρχέγονο πνεύμα όμως δεν βάδισε στη Γη με σκοπό την επίτευξη της υιότητας του Θεού. . .  η οποία ήταν συνδεδεμένη με μια αποστολή. . .  αλλά μόνο ήταν για τους ανθρώπους μια ορατή εξωτερική μορφή για το «λόγο Μου», τον οποίο θα έπρεπε να ακούσουν σαν να τον έλεγε ο ένας άνθρωπος σε έναν άλλο, ο οποίος ωστόσο δεν έπρεπε να επενεργήσει πάνω τους με αναγκαστικό τρόπο.

Αφού είμαι ο Ίδιος «ο Λόγος», ήθρα ο Ίδιος στη Γη σε εκείνους οι καρδιές των οποίων ήταν γεμάτες αγάπη. Και έδωσα στον Εαυτό Μου τη μορφή ενός φωτεινού πνεύματος, το οποίο όμως δεν ήταν ενσαρκωμένο στη Γη ως άνθρωπος, αλλά ενεργούσε μόνο ως καθαρό πνεύμα. Και αυτό το πνεύμα είχε τη δύναμη να παρουσιαστεί στους ανθρώπους ορατό ή επίσης να διαλύσει πάλι τη μορφή του μέσω της δικής του θέλησης. . .  Και έτσι βρισκόμουν περισσότερες φορές μεταξύ των ανθρώπων. . .  Και επίσης η ψυχή του Ιησού, το Πνεύμα με την περισσότερη αγάπη, το Οποίο είχε εκπηγάσει από Εμένα, Με υπηρετούσε, ώστε να ηχήσει ο λόγος Μου μέσω Του, δηλαδή βρισκόταν φαινομενικά ως άνθρωπος μεταξύ των ανθρώπων. . .

Η πράξη της ενανθρώπισής Μου μέσα στον Ιησού όμως ήταν μια διαδικασία τόσο ασυνήθιστης σημασίας ώστε πρέπει να εξηγηθεί. Αφού για αυτή επέλεξα τον ύψιστο και τελειότατο φωτεινό Πνεύμα, στο Οποίο έδωσε αυτή τη θέση προτεραιότητας η απέραντη αγάπη Του. Και αυτό το Πνεύμα ενσαρκώθηκε για πρώτη φορά ως άνθρωπος όταν θα έπρεπε να χρησιμεύσει για περίβλημα σε Μένα, στον ύψιστο και τελειότατο Πνεύμα του απείρου. Διότι η ενανθρώπισή Μου μέσα Του ήταν και θα παραμείνει μια μοναδική διαδικασία. Αποκλείεται μια προηγούμενη ενσάρκωσή Του ως άνθρωπος, επειδή μια τέτοια ανθρώπινη ύπαρξη θα απαιτούσε την παραμονή Του στην περιοχή του αντιπάλου Μου, ο οποίος είχε ακόμα μεγάλη δύναμη, γιατί η αρχέγονη αμαρτία δεν είχε ακόμα εξαλειφθεί. . .  Και ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις του σκότους θα είχαν προσκολληθεί στην ψυχή Του, τις οποίες θα μπορούσε βέβαια να αποτινάξει, αλλά δεν θα μπορούσε ακόμα να τις λυτρώσει, διότι η προϋπόθεση για αυτό ήταν το έργο της λύτρωσης. . .

Όπου όμως ήθελα να εκδηλωθώ ο Ίδιος, δεν θα έρεπε να είχε επενεργήσει κανένα σκοτεινό ον και δεν θα έπρεπε να είχε προηγηθεί καμία άπονη πράξη, ούτε η απόκρουση αντιπνευματικών στοιχειών, η οποία όμως δεν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Διότι ένα ενσαρκωμένο φωτεινό ον δεν μπορεί να παραδοθεί στο σκότος. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι κατανοητές εάν λάβει κανείς υπόψη του το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, το οποίο μόνο εξάλειψε την αρχέγονη ενοχή των πεσμένων όντων. . .  Μια ενσάρκωση ως άνθρωπος όμως προϋποθέτει πάντα είτε να λυτρωθεί ένα πεσμένο αρχέγονο πνεύμα είτε να δοθεί σε ένα αρχέγονο πνεύμα που δεν είχε πέσει η δυνατότητα να βαδίσει μέσα από τα βάθη με σκοπό να γίνει παιδί του Θεού. . .

Στην ψυχή του Ιησού όμως είχε ανατεθεί η πιο δύσκολη αποστολή για αυτή την επίγεια της πορεία. Επωμίστηκε εθελοντικά τους μεγαλύτερους πόνους, κάτι για το οποίο της έδωσε τη δύναμη η αγάπη, η οποία γέμιζε την ψυχή Του στον ύψιστο βαθμό. . .  Ήδη πριν την κάθοδό της στη Γη στεκόταν μέσα στη μέγιστη αφθονία φωτός και ήταν επομένως στ’αλήθεια «ο Υιός Μου Που Μου έδινε ευχαρίστηση. . .» Μόνο μέσα σε μια τέτοια ψυχή μπορούσα να ενσαρκωθώ ο Ίδιος, μόνο μέσα σε Αυτόν ήταν δυνατή αυτή η «ενανρθώπιση του Θεού». . .  μόνο Εκείνος μπορούσε να συγχωνευθεί τελείως μαζί Μου, δηλαδή να είναι ένα μαζί Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8755                17-2-1964

Η δραστηριότητα των αρχέγονων πνευμάτων που δεν έπεσαν. . .

Αν έχετε την αποστολή να διδάσκετε, πρέπει να έχετε εκπαιδευτεί αληθινά για τα πάντα, πρέπει να είστε σε θέση να διαψεύδετε κάθε λανθασμένη διδασκαλία. Δηλαδή πρέπει να είστε εντελώς ενήμεροι για τη πνευματική γνώση που θέλετε να φέρετε στους συνανθρώπους σας. Και θα υποστηρίξετε με πεποίθηση τη γνώση σας μόνο τότε που θα έχετε διαφωτιστεί από Εμένα τον Ίδιο. Γιατί μονάχα Εγώ ξέρω για τα πάντα και επίσης γιατί μόναχα Εγώ μπορώ να σας εισαγάγω στους τομείς που δεν είναι προσιτοί στο νου σας. Η πράξη της δημιουργίας των πνευματικών όντων ήταν πάντα μια ακτινοβολία της δύναμης της αγάπης Μου στο σκεύος το οποίο δημιούργησα για τον Εαυτό Μου ως πρώτο ον. . .  το οποίο επομένως έπιανε το ρεύμα της δύναμης της αγάπης Μου και το οποίο. . .  αφού ήταν κατ’εικόνα Μου. . .  αξιοποιούσε με τη σειρά του τη δύναμη που του εισέρρεε, κάνοντας επίσης δημιουργικές πράξεις, δημιουργώντας έναν άπειρο αριθμό όμοιων όντων. . .

Άρα το κάθε ον ήταν ακτινοβολημένη δύναμη της αγάπης Μου. . .  Το κάθε ον έπρεπε να έχει ύψιστη τελειότητα, γιατί από Μένα δεν μπορούσε να εκπηγάσει τίποτα το ατελές, γιατί η δύναμη της αγάπης Μου δεν μειώθηκε ποτέ και επομένως η ίδια δύναμη της αγάπης έρρεε μέσα σε όλα αυτά τα όντα. Ως εκ τούτου, το να είχα δημιουργήσει από μόνος Μου κάτι το δευτερεύον αποκλειόταν. . .  Ωστόσο, τα ίδια τα όντα μπορούσαν να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε αντιθεϊκά όντα μέσω της λάθος κατεύθυνσης της θέλησής τους.

Και έτσι πρέπει πρώτα να τονιστεί ότι το κάθε ον είχε μια ελεύθερη βούληση, αλλιώς δεν θα μπορούσε να ονομαστεί τέλειο. Αυτή η ελεύθερη βούλησή του ήρθε αντιμέτωη με μια απόφαση, επειδή το ον θα έπρεπε να αποδείξει την τελειότητά του. . .  Θα έπρεπε να αποφασίσει αν ήθελε να μείνει τέλειο, παρόλο που μπορούσε επίσης να μετατρέψει τον εαυτό του στο αντίθετο. . .  ακριβώς γιατί είχε προικιστεί  με την ελεύθερη βούληση. Και σας έχει γνωστοποιηθεί πολλές φορές το γεγονός ότι κατά αυτή τη δοκιμασία της βούλησής τους αποστάτησαν από Μένα αμέτρητα όντα που είχαν δημιουργηθεί τέλεια και ότι ακολούθησαν τον κύριό τους στα βάθη, ο οποίος ο ίδιος δεν πέτυχε στη δοκιμασία της βούλησής του.

Το ερώτημα όμως είναι τώρα αν υπήρχαν και όντα που είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ελεύθερη βούληση, που επομένως δεν μπορούσαν παρά να ανταποκρίνονταν στο θέλημά Μου. Σε αυτή την περίπτωση θα είχα ο Ίδιος δημιουργήσει κατώτερα όντα, στα οποία θα έπρεπε να είχε αρνηθεί κανείς την τελειότητα. Αφού η ελεύθερη βούληση είναι ένα χαρακτηριστικό ενός τέλειου όντος, αλλιώς θα επρόκειτο για άψυχα «έργα» του δημιουργικού Μου θελήματος. . .  κατά κάποιον τρόπο για νεκρά δημιουργήματα, αφού μόνο η ελεύθερη θέληση είναι η αφορμή για κάθε δραστηριότητα. . .  Το αν όμως αυτή η ελεύθερη θέληση υποταχθεί εντελώς σε Μένα ή αν ενεργήσει αυθαίρετα, αυτό αποφασίζει και τη σχέση του όντος μαζί Μου.

Το κάθε ον που δεν είχε πέσει Μου χάρισε πλήρως τον εαυτό του, υπόταξε από μόνο του τη θέλησή του στη δική Μου και ενεργούσε μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου. . .  Εκτελούσε μόνο αυτά που ανταποκρίνονταν στο θέλημά Μου, γιατί μέσω του δεσμού του μαζί Μου η θέλησή του ήταν ίδια με τη δική Μου. . .  ενώ τα όντα που είχαν πέσει απομακρύνθηκαν δυνάμει της ελεύθερης θέλησής τους. Αδιαφορούσαν για το θέλημά Μου και ενεργούσαν εναντίον Μου. Και μόνο μετά από μια ατελείωτα μεγάλη πορεία μέσα από τα βάθη θα μπορέσουν να πετύχουν τον υψηλό βαθμό αγάπης όπου θα υποταχθούν και πάλι εθελοντικά στο θέλημά Μου, δηλαδή τότε να ενεργούν και θα δημιουργούν ξανά μαζί Μου και σύμφωνα με το θέλημά Μου, το οποίο θα έχει γίνει και δικό τους.

Έτσι πρέπει λοιπόν να διακρίνετε: τα φωτεινά όντα. . .  που Μου έμειναν πιστά κατά τη δοκιμασία της ελεύθερης βούλησής τους και που επομένως θα δημιουργούν και θα δρουν πάντα σύμφωνα με το θέλημά Μου και που για αυτό είναι αφάνταστα μακάρια· αφού δεν θα αισθανθούν ποτέ ως ανελεύθερα, καθορισμένα από Μένα όντα, γιατί μια τέτοια κατάσταση θα αντέβαινε εντελώς στην προαιώνια τάξη Μου. . .  από τα όντα που αποστάτησαν, τα οποία προσανατόλισαν λάθος τη βούλησή τους, τα οποία θα δρούσαν πάντα εναντίον Μου εάν δεν έδενα τη βούλησή τους κατά την περίοδο της ανοδικής τους ανάπτυξης από τα βάθη. Πάνω σε αυτά τα όντα λοιπόν πραγματοποιείται η διαδικασία του επαναπατρισμού, στην οποία συμμετέχουν όλα τα φωτεινά όντα, δηλαδή όλα τα όντα που δεν αποστάτησαν, και τέτοια που ήδη κατά την επίγεια τους ζωή πέτυχαν την υιότητα του Θεού ή στέκονται σε έναν υψηλό βαθμό φωτός. . .

Όλα αυτά τα όντα έχουν μέσα τους το θέλημά Μου, ωστόσο [η δική τους θέληση· σ.τ.μ.] είναι ελεύθερη και υποτάσσεται εθελοντικά στη δική Μου. Αφού πράγματι δεν θα ήταν ένδειξη ενός θεϊκού και τέλειου όντος αν αυτό βρισκόταν υπό εξαναγκασμό . .  ώστε δηλαδή θα έπρεπε να εκτελέσει αυτά που θα του ανέθετα. . .  Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε ακόμα να εξηγήσετε καλά καλά τη λέξη «τελειότητα». . .  Αφού αποκλείεται τότε κάθε κατάσταση ελαττωματικότητας και η απεριόριστη μακαριότητα είναι η μοίρα ενός τέλειου όντος, η οποία όμως δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί εάν ένα ον καθοριζόταν να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα και για αυτό ήταν ανελεύθερο. [αυτή η πρόταση ακούγεται κάπως παράξενη και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.]

Το πλήθος των δημιουργημένων από Μένα πνευμάτων που παρέμειναν μαζί Μου είναι πολύ μεγάλο και όλα δρουν στο άπειρο, πάντα με λυτρωτικό τρόπο, δημιουργώντας για όλα τα πεσμένα όντα δυνατότητες ανόδου. Ωστόσο είναι λάθος να πει κανείς ότι αυτά τα όντα δεν μπορούν παρά να εκτελούν το δικό Μου θέλημα, αλλά δεν θέλουν τίποτε άλλο παρά να Με υπηρετούν και να υπηρετούν όλο το αλύτρωτο πνευματικό, γιατί πρόκειται για ανώτερα πνεύματα αγάπης. Και Εγώ ο Ίδιος τα αφήνω να ενεργούν για Εμένα για να τους χαρίσω ευτυχία. Αφού πράγματι φτάνει μια σκέψη Μου για να την πραγματοποιήσω δυνάμει του θελήματός Μου, για να δημιουργήσω όλα όσα δημιουργούν εκείνα τα φωτεινά όντα για να αισθανθούν τα ίδια μακαριότητα. . .

Και όταν μιλάω για φωτεινά όντα είναι το ίδιο όπως όταν μιλάω για το ατελείωτο πλήθος των αγγέλων Μου, οι οποίοι έχουν όλοι ύψιστη τελειότητα και οι οποίοι απόδειξαν την τελειότητά τους μένοντάς Μου πιστοί τότε που ένα μεγαλύτερο πλήθος αυτών των αγγέλων απομακρύνθηκε από Μένα και έπεσε στα βάθη. Μου απόδειξαν την αγάπη και την πίστη τους. Και ωστόσο και αυτά τα φωτεινά όντα θα διανύσουν κάποτε την πορεία μέσα από τα βάθη, προκειμένου να επιτελέσουν μόνα τους το έργο του να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε παιδιά του Θεού, έτσι ώστε από τη δική τους βούληση και την αγάπη και την προθυμία τους να υπηρετήσουν θα κατορθώσουν μόνα τους κατά κάποιον τρόπο ένα δημιούργημα το οποίο δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω Εγώ. Διότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την ελεύθερη βούληση του όντος, την οποία το ον θα εφαρμόσει κατά την επίγεια του ζωή για να πετύχει την ύψιστη τελειότητα. Και όλα τα όντα που Μου έμειναν πιστά στέκονται στον ύψιστο βαθμό του φωτός και η αγάπη τους για Μένα είναι απερίγραπτη. Ξέρουν για το θέλημά Μου και για ευνόητους λόγους δεν θα επιτρέψουν να αναδυθεί μέσα τους καμία διαφορετική θέληση εξαιτίας της ατελείωτα βαθιάς αγάπης τους.

Αλλά κανένα από αυτά τα όντα δεν είναι δεσμευμένο από το θέλημά Μου, αλλιώς η μακαριότητά του θα ήταν μειωμένη, κάτι που από την πλευρά Μου δεν θα γίνει ποτέ. . .  Η εξήγηση για το γεγονός ότι παρ’όλα αυτά ολόκληρο το έργο της δημιουργίας Μου υπάγεται στη ιεραρχία των αγγέλων Μου είναι ότι η δύναμη που ακτινοβολήθηκε κάποτε από Μένα ως όντα πρέπει να είναι αδιάκοπα δραστήρια και ότι η αγάπη Μου πραγματοποιεί ξανά και ξανά ιδέες για να χαρίζω διαρκώς ευτυχία στα πλάσματά Μου. . .  Ευτυχία όμως θα προκύπτει πάντα μόνο από μια δραστηριότητα σε ελευθερία, ποτέ σε μια δραστηριότητα την οποία κάνει ένα ον υπό εξαναγκασμό. . .  Αφού μόνο το πεσμένο ον υπόκειται σε εξαναγκασμό κατά ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ποτέ όμως τα όντα που δρουν στο βασίλειό Μου ως άγγελοι του φωτός. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

8756                18-2-1964

Το κορμί του Ιησού ήταν επίσης στερεοποιημένη από το θέλημα του Θεού ουσία. . .

 Αφήστε Με να σας δασκαλέψω και ρωτήστε Με όλα όσα επιθυμείτε να ξέρετε. Αφού θέλω να σας διδάξω την αλήθεια, προκειμένου να μπορείτε να τη μεταδώσετε σε εκείνους που θα σας τη ζητήσουν. Μπορείτε μεν να διαφωτιστείτε μόνο ανάλογα με την αντιληπτικότητά σας, ωστόσο θα δώσω επίσης στο μυαλό σας την ικανότητα να αναγνωρίσετε πνευματική γνώση. Και άρα θα μπορείτε να επιβληθείτε και απέναντι σε λογικούς ανθρώπους εάν αυτό είναι απαραίτητο. Σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πώς ταίριαζε η σωματική φύση του ανθρώπου Ιησού με το ύψιστο φωτεινό Πνεύμα, το Οποίο είχε κατεβεί στη Γη για να Μου χρησιμεύσει ως περίβλημα για την ενανθρώπισή Μου. . .

Βαδίζουν στη Γη μέσα σε ένα υλικό περίβλημα τόσο έκπτωτα όσο και μην έκπτωτα αρχέγονα πνεύματα. Και αυτά τα περιβλήματά τους συνίστανται από τις μην εξαγνισμένες ουσίες ενός άλλου αρχέγονου πνεύματος, οι οποίες δηλαδή βρίσκονται ακόμα στην αρχή της ανάπτυξής τους. . .  Η ψυχή επομένως οφείλει να τελειοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίγειας της πορείας, οφείλει να διώξει από μέσα της καθετί αντιπνευματικό. Θα πρέπει να προβάλλει αντίσταση σε όλους τους πειρασμούς, να αποβάλλει από πάνω της όλες τις ακαθαρσίες, να καταπολεμά τις ακάθαρτες ορμές και τους ακάθαρτους πόθους, να μετατρέψει όλα τα ελαττώματα σε αρετές. . .  δηλαδή θα πρέπει να μεταμορφώσει ολόκληρη τη φύση της σε αγάπη. . .  Και πιέζεται συνέχεια από ανώριμα οντώδη στοιχεία, τα οποία θα ήθελαν να τραβήξουν την ψυχή ξανά προς τα κάτω και τα οποία ωθούνται ξανά και ξανά από τον αντίπαλό Μου να το κάνουν αυτό.

Έτσι, η επίγεια πορεία ως άνθρωπος είναι η τελευταία διαδικασία καθαρισμού μέσα στην υλική εξωτερική μορφή και μπορεί να αποφέρει πλήρη επιτυχία, απεριόριστη πνευματοποίηση της ψυχής. . .  Μπορεί επίσης η ψυχή να λυτρώσει και να πνευματοποιήσει ταυτόχρονα και το κορμί εάν με μέγιστη αγάπη προσπαθήσει να επενεργήσει πάνω σε αυτό το ανώριμο πνευματικό, εάν προσπαθήσει να κερδίσει και το κορμί της για αυτό που μεταδίδεται στην ίδια από το πνεύμα μέσα της. . .  εάν πνίξει όλους τους εγκόσμιους πόθους και αν προσπαθεί όλο και περισσότερο να καθορίσει και το κορμί της να απομακρυνθεί εντελώς από τον κόσμο. . .  εάν δηλαδή η ψυχή και το κορμί ενωθούν μαζί με το πνεύμα μέσα τους και συνδεθούν βαθύτατα μαζί Μου. . .

 Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται να δίνει αυτούς τους αγώνες με τον εαυτό του, γιατί κάθε υλικό περίβλημα είναι ανώριμο πνευματικό που ανήκει ακόμα στον αντίπαλο και που μόνο κατά το διάστημα της δέσμιας κατάστασής του δεν μπορεί να καθοριστεί άμεσα από εκείνον. Αντίθετα η ψυχή είναι εκτεθειμένη στους πειρασμούς από την πλευρά του αντιπάλου κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής και πρέπει να τους προβάλλει αντίσταση. . .   και το κορμί, λόγω της ανωριμότητάς του δυσκολεύει πάντα τις επιδιώξεις της ψυχής, γιατί αυτό το ανώριμο πνευματικό κινείται ακόμα περισσότερο μέσα σε σκοτεινές σφαίρες.  Ωστόσο, εκείνη μπορεί να λάβει φως εάν ασκήσει την αγάπη, και τότε το κορμί της θα συμμετέχει πάντα σε όλα όσα θα επιδιώξει η ψυχή.

Η ψυχή του Ιησού λοιπόν είχε μεν ένα υλικό σώμα, αλλά ωστόσο υπήρχε μια διαφορά. Αφού το κορμί Του, το υλικό Του περίβλημα, δεν ανήκε σε κανένα έκπτωτο αρχέγονο πνεύμα, παρόλο που ήταν υλικό, δηλαδή πνευματική ουσία που είχε στερεοποιηθεί από το θέλημά Μου. Αυτή η ουσία κατά βάθος δεν μπορούσε να επηρεαστεί από τον αντίπαλό Μου, γιατί δεν του ανήκε, γιατί αυτός δεν είχε δικαίωμα στο μην έκπτωτο πνευματικό. Αλλά ο Ιησούς έπρεπε να εκπληρώσει μια αποστολή. . .  να κατορθώσει δηλαδή τη δική Του πνευματοποίηση πάνω στη Γη μέσω της αγάπης και μέσω του βασανιστικού Του θανάτου στο σταυρό. . .  μέσω του λυτρωτικού έργου. Όταν η ψυχή Του κατέβηκε στη Γη και κρύφθηκε μέσα σε ένα σωματικό περίβλημα, της προσκόλλησαν και την πίεζαν αμέτρητα ανώριμα οντώδη στοιχεία, τα οποία ένιωθαν έλξη από το φως, το οποίο όμως τους προκαλούσε βάσανα και έτσι προσπαθούσαν να το σβήσουν.

Η ψυχή του φωτός εισήλθε στο βασίλειο του σκότους και έπρεπε να περάσει μέσα από αυτή την περιοχή και να προσπαθήσει να διαλύσει και να λυτρώσει με το φως της όλα όσα ήρθαν κοντά της. . .  Όλα τα αντιπνευματικά στοιχεία που έκαναν παρέα μαζί της έπρεπε να τα ανεχθεί και έπρεπε να προσπαθήσει να τους φέρει βοήθεια. Αφού η μεγάλη αγάπη παρακίνησε την ψυχή του Ιησού να κατεβεί στη Γη και η ψυχή δεν εγκατέλειψε αυτή την αγάπη, αλλά την εφάρμοζε ως δύναμη απέναντι στα αδύναμα δυστυχισμένα πνευματικά στοιχεία που γαντζώθηκαν πάνω της και τα οποία δεν μπορούσε να διώξει με τη βία, επειδή δεν το επέτρεψε η αγάπη Του.

Και έτσι πιεζόταν και το κορμί Του από εκείνο το ανώριμο πνευματικό, αυτό ήθελε να φυτέψει μέσα στο κορμί Του όλες τις ορμές που περιέχονται σε κάθε ανθρώπινο κορμί. Και από έξω, από τον κόσμο, η ψυχή Του πιεζόταν επίσης μέσω κάθε είδους πειρασμών, οι οποίοι αφύπνιζαν μέσα στο κορμί του Ιησού τις φυσιολογικές ορμές. Διότι το κορμί Του δεν ήταν φτιαγμένο διαφορετικά από εκείνο των άλλων ανθρώπων, παρόλο που δεν περιείχε σατανικές ουσίες, αλλά είχε τεκνοποιηθεί αναμάρτητα μέσω του θελήματός Μου, με αποτέλεσμα να ήταν ένα αγνό σκεύος για την ενανθρώπισή Μου μέσα του. Για χάρη του λυτρωτικού έργου Του όμως το κορμί Του αντιδρούσε σε όλες τις επιθέσεις του αντιπάλου Μου, σε όλους τους πειρασμούς από έξω, σε όλους τους ανθρώπινους δελεασμούς, ακριβώς όπως κάθε άλλο κορμί. Και ο Ιησούς έπρεπε να υπερνικήσει όλες αυτές τις ορμές μέσα Του, γιατί όφειλε να δώσει στους ανθρώπους ένα παράδειγμα για μια ορθή ζωή.

Και επομένως έπρεπε να υπερνικήσει κάθε ανθρώπινο συναίσθημα, κάθε επιθυμία που είχε σχέση με τον κόσμο, κάθε πόθο. Έπρεπε να προβάλει αντίσταση, να αποκρούσει από τον Εαυτό Του όλους τους πειρασμούς, χωρίς να παραβιάσει την αγάπη. . .  άρα έπρεπε να πνευματοποιήσει το κορμί Του όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Και κατόρθωσε βέβαια αυτή την πνευματοποίηση και Του έδωσε για αυτό τη δύναμη η αγάπη, η οποία τελικά πέτυχε και το λυτρωτικό έργο. . .  Και πάλι ο άνθρωπος Ιησούς έπρεπε να γνωρίζει όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες και να τις υπερνικήσει, διότι θα έπρεπε να χρησιμεύσει ως πρότυπο σε όλη την ανθρωπότητα, διότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να πετύχουν αυτό το στόχο και μπορούν μάλιστα να τον πετύχουν. . .

Και με κανέναν τρόπο δεν Του ήταν εύκολο αυτό το έργο της πνευματοποίησης, αφού οι πειρασμοί στην περίπτωσή Του ήταν ιδιαίτερα δυνατοί, γιατί ο ίδιος ο αντίπαλος πάλευε εναντίον Του για να μην χάσει τους οπαδούς του. . .  Από την άλλη όμως, το ανθρώπινο περίβλημα που θα έπρεπε να περιέχει Εμένα τον Ίδιο, έπρεπε να είναι αγνό και αναμάρτητο. Επομένως δεν θα μπορούσα να εκδηλωθώ μέσα σε ένα κορμί η ουσίες του οποίου θα ανήκαν σε ένα αρχέγονο πνεύμα που είχε αποστατήσει από Μένα. . .  Αυτό πρέπει να σας είναι απόλυτα κατανοητό. Αφού ακριβώς αυτό το περίβλημα ήταν προορισμένο να είναι και να παραμένει ορατό για αιωνιότητες. Η ενοποίησή Μου, ενός ανώτατου φωτεινού Όντος. . .  του «μονογενή Υιού» Μου. . .  με κάτι που θα ανήκε σε ένα πεσμένο πνεύμα δεν θα ήταν ουδέποτε εφικτή. Αλλά μετά τη λύτρωση διά του Ιησού κάθε πεσμένο ον μπορεί να επιτελέσει αυτή την ενοποίηση μαζί Μου. . .

Πριν το σταυρικό θάνατο του Ιησού όμως η λύτρωση δεν είχε ακόμα γίνει. Επομένως η υλική εξωτερική μορφή δεν θα μπορούσε να είχε λυτρωθεί εάν αυτό ήταν απαραίτητο. Και συνεπώς δεν θα μπορούσα ο Ίδιος να ενεργήσω μέσα στον άνθρωπο Ιησού πάνω στη Γη, όπως όμως έγινε. Αφού το Πνεύμα Μου ήταν μέσα Του και εκδηλώθηκε θαυματουργώντας και μέσω του λόγου Μου. . .  Έτσι, μην αφήνετε να μπερδευθείτε εάν σας παρουσιαστεί γνώση που δεν συμφωνεί με αυτά. . .  αλλά πιστέψτε ότι μαθαίνετε την καθαρή αλήθεια από Εμένα τον Ίδιο. Γιατί ξέρω πόσο λάθος είναι η σκέψη πολλών ανθρώπων και γιατί θα διαθρώσω κάθε πλάνη μόλις Μου το ζητήσετε. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8765                28-2-1964

Η σύνδεση με τον άλλο κόσμο εγγυάται την αλήθεια;. . .

Θα ευλογώ πάντα κάθε επιχείρηση που θα ξεκινήσει κανείς με την ειλικρινή πρόθεση νε Με υπηρετήσει, να Με πλησιάσει. Ξέρω για όλα τα κίνητρα που παρακινούν έναν άνθρωπο να δημιουργήσει δεσμούς με τον πνευματικό κόσμο. . .  Ξέρω αν ωθήσει έναν άνθρωπο να ρίξει μια ματιά στο πνευματικό βασίλειο μόνο η φιλομάθειά του για κρυφά πράγματα ή αν τον ωθήσει η αληθινή του επιθυμία να μάθει την αλήθεια, και ανάλογα θα ανταποκριθώ στην επιθυμία του. . .  Θα ανοίξω τους δρόμους σε εκείνον που επιθυμεί την αλήθεια και θα του επιτρέψω να αποκτήσει την αλήθεια. Αλλά ούτε θα εμποδίσω να του αποφέρει απογοητεύσεις η εγκόσμια φιλομάθειά του όταν διδαχθεί λάθος από πνευματικά όντα, γιατί αυτά μπορούν να πλησιάζουν κάθε άνθρωπο που τους δίνει αυτό το δικαίωμα μέσω της δικής του στάσης απέναντι στην αλήθεια. . .

Όπως επιθυμείτε, έτσι θα σας συμβεί. . .  γιατί η σκέψη και η βούλησή σας είναι εντελώς ελεύθερες, αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτή την ελευθερία. Και έτσι πρέπει να σας επισημαίνεται ξανά και ξανά ότι θα πρέπει απλά να επιθυμήσετε στα σοβαρά την αλήθεια για να σας επιτραπεί να την αποκτήσετε, ότι όμως εκείνη δεν μπορεί να σας χαριστεί εάν δεν την επιθυμείτε. . .  Αφού η μετάδοση της αλήθειας από Μένα είναι ένα δώρο της χάρης που πρέπει να αξιοποιηθεί και που απαιτεί να το θέλησει ο άνθρωπος. Μόνο λίγοι άνθρωποι όμως επιθυμούν την αλήθεια. Για αυτό το λόγο θα βοηθήσω να αποκτήσει την αλήθεια τον καθένα τον οποίο θα ωθήσει η επιθυμία για εκείνη, ακόμα και αν πάρει ένα λάθος δρόμο, αν απευθυνθεί σε άγνωστες δυνάμεις και τους ζητήσει διαφώτιση.

Εκείνον με ειλικρινή σχετική επιθυμία θα τον πλησιάσουν τότε μόνο οι δυνάμεις που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην επιθυμία του. . .  που έχουν από Μένα εντολή να μεταβιβάσουν την αλήθεια που λαμβάνουν απευθείας από Μένα. . .  Εάν μόνο θα θέλατε να πιστέψετε, εσείς οι άνθρωποι, ότι η επιθυμία σας για την αλήθεια είναι και η εγγύηση για την παραλαβή της. Και ακόμα και αν πάρετε τότε λάθος δρόμους, θα οδηγηθείτε στο σωστό δρόμο. Και θα φροντίζω πάντα ο Ίδιος να μην παραπλανηθείτε, εσείς που μόνο επιθυμείτε να διδαχθείτε την καθαρή αλήθεια.

Όσο όμως οι άνθρωποι είναι ακόμα προσκολλημένοι στο γήινο κόσμο, η αλήθεια τους είναι λίγο πολύ αδιάφορη. Μερικές φορές θέλουν βέβαια να ξέρουν κάτι περισσότερο για τομείς που τους είναι ακόμα άγνωστοι. . .  για τον πνευματικό κόσμο. . .  Ωστόσο, τους λείπει η σοβαρή θέληση να αποκτήσουν μόνο την καθαρή αλήθεια. Και ως εκ τούτου μπορούν να τους πλησιάσουν πνευματικές δυνάμεις που θα τους διδάξουν λάθος μέσω των σκέψεών τους, δηλαδή ο ίδιος ο άνθρωπος θα βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα, η σκέψη του δεν θα μπορεί να οδηγηθεί από Εμένα τον Ίδιο μέσω του πνεύματός του. Διότι του λείπει η απαραίτητη σοβαρή επιθυμία να στέκεται μέσα στην αλήθεια.

Μόλις όμως ένας άνθρωπος καταβάλει κόπους να ζει τη ζωή του με αγάπη, θα αφυπνιστεί και η επιθυμία του για την αλήθεια και θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, και τότε θα μπορεί να υποθέσει με βεβαιότητα ότι η σκέψη του είναι σωστή. Θα έχει αυτή την πεποίθηση μέσα στην καρδιά του, γιατί η αγάπη θα έχει ήδη ανάψει ένα φως μέσα του και γιατί η σκέψη του μπορεί να φωτιστεί. Και έτσι η αγάπη και η επιθυμία για την αλήθεια σχετίζονται αμετάκλητα. Τότε όμως ο άνθρωπος πρέπει να θεωρηθεί πλούσιος, παρόλο που δεν πρόκειται για γήινα αγαθά που θα κατέχει. Αλλά τα πνευματικά αγαθά αντισταθμίζουν όλο το γήινο πλούτο, γιατί αυτός χάνει την αξία του τη στιγμή του θανάτου και θα παραμείνει στη Γη· ενώ τα πνευματικά αγαθά ακολουθούν τον άνθρωπο στην αιωνιότητα, η ψυχή του θα μπορεί να δουλέψει με αυτά τα πνευματικά αγαθά, θα τα αυξάνει συνέχεια και δεν θα μπορεί ποτέ πια να τα χάσει.

Πρέπει να ονομαστεί πλούσιος πέρα από κάθε όριο ο άνθρωπος που κατέχει γνώση για τον εαυτό του, για την αρχή και το στόχο του, για το σκοπό της επίγειας του ζωής και τη σχέση του μαζί Μου, με τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό του. . .  Αυτή η γνώση δεν αντικαθίσταται με τίποτα, γιατί πρόκειται για θεϊκή γνώση, για πνευματικό πλούτο που είναι άφθαρτος. Και το ζήτημα είναι πάντα μόνο να απευθυνθεί ο άνθρωπος σε πνευματικούς δασκάλους, να μην εκτιμήσει τόσο πολύ τη λογική του ώστε αυτή θα μπορούσε να του αποκαλύψει απρόσιτους τομείς. . .  Αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα αποκτήσει ποτέ σωστές, αληθινές γνώσεις· ενώ οι πνευματικοί δάσκαλοι είναι πάντα πρόθυμοι να ενημερώσουν τους ανθρώπους σωστά εάν αυτοί μόνο εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις: μια βαθιά επιθυμία για την αλήθεια και μια ζωή με αγάπη, οι οποίες θα επιτρέψουν στα όντα να τους φροντίσουν και ως μεσολαβητές να τους φέρουν την αλήθεια από Μένα. Και τότε αυτό θα μπορεί να γίνει με τους πιο διαφορετικούς τρόπους. . .

Αλλά πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη του ο άνθρωπος ότι πρέπει να προστατευθεί από κάθε επιρροή ανώριμων όντων, κάτι που είναι συχνά δύσκολο στην περίπτωση που προσπαθεί να εισέλθει σε πνευματικούς τομείς μαζί με άλλους ανθρώπους την ψυχική ωριμότητα των οποίων δεν μπορεί να εγγυηθεί. . .  Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να δημιουργήσει τον απευθείας δεσμό μαζί Μου και να φροντίσει να αφυπνιστεί το πνεύμα μέσα του, με αποτέλεσμα να μπορέσω ο Ίδιος να εκδηλωθώ μέσω του Πνεύματός Μου. Τότε ο άνθρωπος μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν θα λάβει πλάνη, ενώ δεν θα έχει αυτή την εγγύηση, αφού υπάρχει πάντα η δυνατότητα να εισέλθουν κρυφά ανώριμα πνεύματα εκεί όπου αυτό είναι δυνατόν λόγω την ανωριμότητας, των ελαττωμάτων και των αδυναμιών εκείνων των συνανθρώπων που συμμετέχουν σε έναν τέτοιο κύκλο που μαζεύεται με σκοπό τις συναναστροφές με τον κόσμο των πνευμάτων.

Θα προστατέψω από την πλάνη τον κάθε άνθρωπο που επιθυμεί ειλικρινά την αλήθεια. Μόλις όμως κάνει παρέα με τέτοιους ανθρώπους που δεν έχουν ακριβώς την ίδια στάση και θέληση με εκείνον, δεν θα μπορεί να βασιστεί στο ότι θα λάβει την καθαρή αλήθεια. Αφού και εκείνοι προσελκύουν οπαδούς, οι οποίοι όμως δεν στέκονται πια μέσα στην αλήθεια και επομένως δεν μπορούν να τη μοιράσουν. Πρέπει πάντα να ξέρετε ότι απαιτείται πάντα να εκπληρώνονται ορισμένοι όροι για να επιτραπεί η απευθείας ενέργειά Μου πάνω σας. . .  και ότι δεν θα παρεκκλίνω από το νόμο της αιώνιας τάξης Μου, αλλιώς θα έπρεπε να ονομαστώ ασταθής και επομένως όχι τέλειος.

Αλλά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι βέβαιος ότι του είναι προσιτή η καθαρή αλήθεια, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τον θεϊκό πνευματικό σπινθήρα Μου, ο οποίος είναι μόνιμα συνδεδεμένος μαζί Μου και στον οποίο μπορώ πάντα να διοχετεύσω την καθαρή αλήθεια. Επομένως συνδεθείτε μαζί Μου και θα σας εισαγάγω ο Ίδιος σε όλη την αλήθεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8767                1-3-1964

Το αφάνταστο μεγαλείο και η αφάνταστη δύναμη του Θεού. . .

Μόνο ένα ελάχιστο μέρος της δημιουργίας Μου σας είναι ορατό, ακόμα και αν κοιτάξετε τον έναστρο στερέωμα μέχρι εκεί που μπορούν να φτάσουν τα μάτια σας. . .  Ολόκληρο το άπειρο είναι γεμάτο από τα δημιουργήματά Μου και από αυτό μπορείτε και να συμπεράνετε τον τεράστιο αριθμό των πνευματικών όντων τα οποία κατοικούν σε όλα αυτά τα δημιουργήματα, τα οποία είναι τα ίδια φορμαρισμένα πνευματικά στοιχεία και τα οποία περιέχουν πιο αναπτυγμένα πνευματικά στοιχεία που θα έπρεπε να ωριμάσουν. . .  Ένα αφάνταστα μεγάλο πλήθος πνευματικών όντων. . .  αρχέγονων πνευμάτων που έπεσαν κάποτε. . .  είναι δεμένα μέσα σε αυτά τα δημιουργήματα με σκοπό την επιστροφή τους στην αφετηρία τους. . .  σε Μένα. . .  Και θα πρέπει επίσης να συμπεράνετε απείρως μεγάλα χρονικά διαστήματα, τα οποία μπορείτε να ονομάσετε με τη λέξη «αιωνιότητες», που απαιτούνται για να πνευματοποιηθεί όλο το πνευματικό που έπεσε κάποτε, για να απελευθερωθεί από τη σκληρή ύλη και να γίνει πάλι αυτό που ήταν αρχικά.

Και τότε θα φανταστείτε διαφορετικά και την Αιώνια Θεότητα, αφού το μεγαλείο Μου και η δύναμή Μου είναι αφάνταστα. . .  Είναι απεριόριστα όλα όσα μπορεί κανείς να συσχετίσει μαζί Μου, είτε η Φύση Μου είτε η διακυβέρνηση και η δραστηριότητά Μου στο άπειρο. . .  Και τότε θα σας φανεί εντελώς ασύλληπτο το γεγονός ότι σκύβω για να πλησιάσω το κάθε ον που δημούργησα και ότι του μιλάω. . .  Αλλά ως άνθρωποι δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε τη Φύση Μου, η Οποία ξεπερνά όλα όσα μπορείτε να φανταστείτε, την Οποία δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ως έχοντας μια μορφή, στην Οποία υπάγεται ολόκληρο το άπειρο, το οποίο η Φύση Μου κυβερνά με τη θέληση και τη δύναμή Της. . .  Αφού η σκέψη σας είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να συλλάβει το απεριόριστο ώσπου να μην έχετε πετύχει οι ίδιοι ένα βαθμό της τελειότητας που θα σας επιτρέψει να διεισδύσετε βαθύτερα μέσα στο μεγαλύτερο μυστικό της Φύσης του Θεού και Δημιουργού σας.

Τα δημιουργήματα στο σύμπαν λοιπόν υπάρχουν εδώ και αιωνιότητες και θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες μέχρι να έχουν πνευματοποιηθεί τα πάντα. . .  Αφού για Μένα δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος. . .  Εξουσιάζω ολόκληρο το άπειρο και για Εμένα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι ένα. . .  Αλλά η μακαριότητά Μου είναι να δημιουργώ συνέχεια και να ακτινοβολώ τη δύναμή Μου στο άπειρο. Και δεν δημιουργώ τίποτα χωρίς να αφήσω την αγάπη και τη σοφία Μου να ενεργήσει. Και για αυτό όλα τα δημιουργήματα έχουν ένα σκοπό, μόνο που δεν μπορείτε να διαφωτιστείτε εντελώς για αυτό εσείς οι άνθρωποι, αφού μπορείτε να συλλαμβάνετε μόνο αυτά που υπάρχουν για το πεδίο όρασής σας. . .  Και αυτές οι διαφωτίσεις επίσης ξεπερνούν την αντιληπτικότητά σας όσο δεν έχετε ακόμα τελειοποιηθεί.

Μόνο τότε που οι ίδιοι θα βρίσκεστε στο πνευματικό βασίλειο και θα στέκεστε σε έναν υψηλό βαθμό φωτός θα είστε ικανοί να βλέπετε τους άπειρους κόσμους των οποίων δεν έχετε καμία γνώση. . .  Αφού και αυτοί θα είναι τότε ένα μέρος των ευτυχιών που σας περιμένουν, γιατί πρόκειται για δημιουργήματα αφάνταστου είδους, τους οποίους θα μπορείτε τότε να επιθεωρείτε, γιατί θα έχετε την πνευματική όραση και θα καταλαβαίνετε και τους σκοπούς τους. . .  Είμαι το πιο μεγαλειώδες και το πιο τέλειο Ον, το Οποίο θα σας παραμένει αιώνια άφταστο, γιατί τα πλάσματα δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την πρωτόγονη δύναμή Μου. . .  Και ωστόσο είμαι ο πιο στοργικός σας Πατέρας, ο Οποίος προσπαθεί να χαρίζει άφθονη ευτυχία σε κάθε μεμονωμένο πλάσμα και ο Οποίος έχει έτοιμα για αυτό όλες τις χαρές και όλα τα μεγαλεία στο πνευματικό βασίλειο. . .

Αφού όμως έχω ύψιστη τελειότητα, πρέπει και το πλάσμα να πετύχει ένα βαθμό της τελειότητας για να μπορεί να είναι μακάριο ολόψυχα συνδεδεμένο μαζί Μου. . .  Και αυτή η τελειότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αναμετατροπής του όντος σε αγάπη, η οποία ήταν κάποτε η αρχέγονη φύση του. Αφού η αγάπη Μου το ακτινοβόλησε ως ανεξάρτητο ον και έτσι η αρχέγονη ουσία του ήταν η ακτινοβολημένη δύναμη της αγάπης Μου. . .  Και πρέπει να αναμετατρέψει σε αγάπη τη φύση του, την οποία αντέστρεψε με την ελεύθερη βούλησή του. Τότε θα μπορεί να απολαμβάνει όλα τα μεγαλεία που έχω έτοιμα για όλα τα παιδιά Μου. . .

Και η μακαριότητά Μου αποτελείται από το να οδηγήσω πίσω όλα τα όντα που αποστάτησαν κάποτε από Μένα, από το να τα ακολουθώ με την αγάπη Μου ώσπου να μην προβάλουν πια αντίσταση και να παραδοθούν εντελώς στην αγάπη Μου. Και αυτό το τελικό σκοπό υπηρετούν όλα τα δημιουργήματά Μου στο άπειρο. Όλα τα άστρα με όλους τους κατοίκους τους έχουν την ιδιαίτερη αποστολή τους και όλα υπηρετούν τα πλάσματα για να πετύχουν την οριστική τελειότητα. Και όλα τα πλάσματα πρέπει να ξέρουν για τον Θεό και Δημιουργό τους μόλις βρίσκονται στο στάδιο της συνειδητότητας του εγώ. Και πρέπει να επιδιώξουν να φτάσουν κοντά σε αυτό τον Θεό και Δημιουργό τους με την ελεύθερη βούλησή τους, προκειμένου να ενωθούν κάποτε μαζί Του, ο Οποίος θα τους εγγυηθεί τότε την ύψιστη μακαριότητα.

Σε σας τους ανθρώπους στέλνω αυτή τη γνώση για να σας επιτρέψω να ρίξετε έστω και μια μικρή ματιά στην απέραντη δημιουργία, η οποία έγινε μόνο για εσάς. . .  για τα αρχέγονα πνεύματα που έπεσαν κάποτε. . .  και την οποία έφτιαξε μόνο η ατελείωτη αγάπη Μου για σας, προκειμένου να είναι για σας ο δρόμος πάνω στον οποίο θα επιστρέψετε σε Μένα, από τον Οποίο εκπηγάσατε κάποτε με πλήρη τελειότητα.

Μόνο ένα μικρό φως θέλω να σας ανάψω, σχετικά με το Ποιος είμαι και ποια αφάνταστη αγάπη Με παρακίνησε να φέρω στην ύπαρξη τη δημιουργία. . .  και σχετικά με το γεγονός ότι σκύβω σε σας τα πλάσματά Μου από τα ύψιστα ύψη για να σας μιλήσω ο Ίδιος και για να σας αποκαλύψω τη Φύση Μου, στο βαθμό που είστε ικανοί να τη συλλάβετε. Θέλω να σας πω ότι σας παρέχω πάντα την αγάπη Μου, την οποία θα έχετε νυν και αεί και η οποία θα πετύχει κάποτε να την ανταποδώσετε εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει επιτελεστεί η μεταμόρφωσή σας στην αρχέγονη φύση σας. . .  Και μόνο τότε θα καταλάβετε την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμή Μου. Αφού θα μπορείτε να αγναντεύετε ολόκληρη τη δημιουργία και θα είστε αφάνταστα μακάριοι, διότι δεν θα έχουν τέλος τα μεγαλεία που ετοίμασα για εκείνους που Μου χαρίζουν την αγάπη τους. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8768                2-3-1964

Κανένα έργο της δημιουργίας δεν είναι χωρίς νόημα και σκοπό. . .

Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στην υλική δημιουργία που να μην έχει νόημα και σκοπό, ακόμα και τότε που εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να καταλάβετε το σκοπό. Τα πάντα έγιναν κάποτε για να υπηρετήσουν την ανοδική ανάπτυξη πνευματικών στοιχειών ή όντων. Και αυτή η ανοδική ανάπτυξή τους αποτελείται από την υπηρεσία, έστω και με δεμένη τη θέλησή τους, σε κατάσταση καταναγκασμού, όπου όλα διαδραματίζονται σύμφωνα με το θεϊκό φυσικό νόμο. Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πάντα τον υπηρετικό προορισμό και ωστόσο το κάθε έργο της δημιουργίας προέκυψε από τα χέρια του Θεού. Και με αξεπέραστη σοφία τού ανατέθηκε μια λειτουργία, η οποία μερικές φορές αφορά μόνο το ίδιο το πνευματικό που είναι φυλακισμένο μέσα σε εκείνα τα δημιουργήματα. Η λειτουργία τους είναι τότε να κρατήσουν «δεμένο» εκείνο το πνευματικό για να σπαστεί η αντίστασή του, για να παρακινηθεί να επιδιώξει την ελευθερία του.

Αφού το πνευματικό που οφείλει να αναπτυχθεί ανοδικά είναι αποσκληρυμμένο λόγω της αντίστασής του στον Θεό πνευματικό. Οφείλει να εγκαταλείψει την αντίστασή του για να προχωρήσει η ανάπτυξή του. Και οι μορφές τέτοιων έργων της δημιουργίας παραμένουν αναλλοίωτες για ατελείωτα χρονικά διαστήματα, και ωστόσο πληρούν ένα σκοπό. . .  δηλαδή τυλίγουν πνευματικά στοιχεία και αυτά τα πνευματικά στοιχεία έχουν ήδη ανεβεί από τα πιο βαθιά βάθη και ξεκινούν την αναπτυξιακή τους πορεία προς τα πάνω μέσα σε ένα έργο της δημιουργίας. Αφού υπάρχει ακόμα ατελείωτα πολλή πνευματική ουσία που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει αυτή την πορεία, που δεν μπόρεσε ακόμα να περικλειστεί από την ύλη, γιατί η αντίστασή της είναι ακόμα τόσο μεγάλη, ώστε δεν μπορούσε ακόμα να γίνει ύλη, ώστε δεν επέτρεψε να την περιτυλίξει η αγάπη του Θεού. Και μπορεί να περάσει ακόμα πολύς καιρός ώσπου και αυτό το πνευματικό να ξεκινήσει κάποτε την πορεία του μέσα από τα δημιουργήματα.

Αλλά όλα όσα βλέπετε στην δημιουργία εσείς οι άνθρωποι έχουν έναν υπηρετικό σκοπό, τον οποίο όμως μπορείτε και να εμποδίσετε μέσω της θέλησής σας εσείς οι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει τότε που δεν χρησιμοποιείτε τα μεμονωμένα έργα της δημιουργίας σύμφωνα με το σκοπό τους, τότε που τα εμποδίζετε να υπηρετήσουν, ενώ μόνο η υπηρεσία καταφέρνει την ανοδική τους εξέλιξη. Η ανάπτυξη και η διατήρηση πολλών δημιουργημάτων εξασφαλίζεται ακριβώς μέσω εκείνων των έργων της δημιουργίας που μπορούν να εκπληρώσουν τους υπηρετικούς τους προορισμούς. . .  Αφού η δημιουργία δεν υπηρετεί μόνο τον άνθρωπο, αλλά εξασφαλίζει τη δική της ύπαρξη, γιατί το ένα έργο έγινε για το άλλο και γιατί αυτό έχει κανονιστεί και καθοριστεί με όλη Του την αγάπη και τη σοφία από τον Θεό, ο Οποίος δεν φέρνει στην ύπαρξη τίποτα χωρίς νόημα και σκοπό, γιατί αυτό θα αντέβαινε στην αγάπη και στη σοφία Του. . .

Το αν όμως μπορείτε να καταλάβετε οποιοδήποτε σκοπό είναι αμφίβολο όσο οι ίδιοι ως άνθρωποι έχετε ακόμα ένα χαμηλό βαθμό ωριμότητας. Αλλά θα σας έρθει η κατανόηση με αυξανόμεμη ωριμότητα. . .  Και μόνο τότε το θαύμα της δημιουργίας θα σας αγγίζει όλο και περισσότερο, γιατί θα συνειδητοποιήσετε τότε πράγματα που σχεδόν δεν θα είστε σε θέση να συλλάβετε. Γιατί θα σας αποδείξουν έναν Θεό γεμάτο από ατελείωτη δύναμη, αγάπη και σοφία, ο Οποίος έθεσε στον Εαυτό Του ένα στόχο και ο Οποίος θα πετύχει σίγουρα αυτό το στόχο. Και έτσι θα πρέπει και εσείς οι ίδιοι οι άνθρωποι να αξιοποιείτε σωστά όλα όσα σας προσφέρει η δημιουργία. . .  Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της, ό,τι και αν είναι, αφού τόσο η σκληρή ύλη. . .  ο κόσμος των πετρών, όσο και ο κόσμος των φυτών και των ζώων δημιουργήθηκαν για εσάς, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε με το σωστό τρόπο. . .

Κάθε διάλυση της υλικής του εξωτερικής μορφής είναι άλλο ένα βήμα στην ανάπτυξη του πνευματικού που είναι δεμένο μέσα στην μορφή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαλύσετε παράνομα τις μορφές ο χρόνος των οποίων δεν έχει ακόμα λύξει, κάτι για το οποίο σας δόθηκε μάλιστα η σωστή κρίση. . .  Δεν θα πρέπει να κάνετε τίποτα πρόωρα ανίκανο να σας υπηρετήσει, θα πρέπει να προσαρμοστείτε στους φυσικούς νόμους, αλλιώς οι πράξεις σας θα είναι σε βάρος σας. . .  Αφού μόλις απελευθερωθούν πρόωρα οι πνευματικές στοιχείες, η επορροή τους στους ανθρώπους θα είναι βλαβερή, γιατί το ανώριμο πνευματικό εκδικείται τους ανθρώπους που διέκοψαν παράνομα τη διαδικασία της ωρίμανσής του. Και υπάρχει αυτός ο κίνδυνος τότε που ο άνθρωπος είναι υπερβολικά προσκολλημένος στην ύλη και που προσπαθεί να έχει γήινο όφελος, με αποτέλεσμα να μην προσέξει τους φυσικούς νόμους.

Όλα πρέπει πάντα να διαδραματίζονται σύμφωνα με την έννομη τάξη, τότε θα έχει και εξασφαλιστεί μια ανοδική ανάπτυξη όλων όσα είναι ακόμα δεμένα μέσα στη δημιουργία καθώς και μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο και όσα είναι προορισμένα να αποκτήσουν κάποτε την ελευθερία τους. Αλλά τις περισσότερες φορές η θεϊκή τάξη ανατρέπεται και ως εκ τούτου η πνευματική ανάπτυξη καθυστερεί και απαιτεί μια βίαιη ρύθμιση. Αυτή γίνεται πάντα τότε που υπάρχει κίνδυνος να μην χρησιμοποιηθεί πια τίποτα σύμφωνα με τη θεϊκή τάξη και να εμποδιστεί με κάθε τρόπο ο υπηρετικός προορισμός του πνευματικού. . .

Αφού δεν υπάρχει τίποτα μέσα στη δημιουργία που να μην έπρεπε να εκπληρώσει το σκοπό του. Το κάθε έργο της δημιουργίας υπηρετεί την ανάπτυξη και τη διατήρηση της Γης και όσο φτιάχνονται γήινες δημιουργίες, η αναπτυξιακή διαδικασία δεν έχει ακόμα τελειώσει, ο στόχος της οποίας είναι η οριστική επιστροφή του πνευματικού που έπεσε κάποτε. Και θα περάσουν ακόμα αιωνιότητες, θα προκύπτουν ξανά και ξανά νέα δημιουργήματα. Αφού αμέτρητα αρχέγονα πνεύματα ακόμα περιμένουν να μεταμορφωθούν σε ύλη, περιμένουν την πορεία τους μέσα από αυτή την ύλη και την οριστική τους επιστροφή στην προαιώνια αφετηρία τους. . .

Όλα όμως συμβαίνουν σύμφωνα με την έννομη τάξη και έτσι έχει δυσμενές αποτέλεσμα οτιδήποτε είναι αντίθετο με αυτό το νόμο της αιώνιας τάξης. . .  Αλλά κάποτε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος, κάποτε τα πάντα θα έχουν πάλι πνευματοποιηθεί. Και κάποτε όλα τα δημιουργήματα θα είναι μόνο πνευματικού είδους και θα γίνονται μόνο ακόμα προς την ατελείωτη ευτυχία των όντων, διότι αυτά θα δημιουργούν και θα ενεργούν τότε διαρκώς προς τη δική τους μακαριότητα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8769                3-3-1964

Ποια γνώση είναι «ελλιπές έργο»;. . .

Εσείς που οφείλετε να υποστηρίξετε Εμένα και το λόγο Μου θα πρέπει να διδαχθείτε καλά οι ίδιοι. Θα πρέπει να ξέρετε για όλα όσα είναι απαραίτητα να ξέρετε για να μπορείτε να διδάξετε, για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε ερώτηση και κάθε αντίρρηση. . .  Και αυτές οι γνώσεις δεν είναι «ελλιπές έργο», ακόμα και αν δεν μπορούν να σας προσφερθούν με όλες τις λεπτομέρειες, γιατί δεν είστε ικανοί να συλλάβετε τις πιο βαθιές σοφίες. Ωστόσο εισάγεστε σε όλους τους συσχετισμούς και διαφωτίζεστε ξανά και ξανά όπου δεν είστε εντελώς ενήμεροι. . .  Αλλά πάντα με τον περιορισμό ότι σας δίνω αυτά που έχετε πραγματικά ανάγκη, ότι όμως ξέρω ποιες γνώσεις δεν έχουν κανένα νόημα και σκοπό για την επίγεια σας ύπαρξη και για αυτό σας τις αποκρύπτω.

Σε σας τους ανθρώπους σας αρέσει να χρησιμοποιείτε γενικές εκφράσεις στην περίπτωση που σας λείπει κάτι, αντί να κάνετε προσπάθεια να ζητήσετε από Εμένα αυτό που σας λείπει. Έτσι χρησιμοποιείτε συχνά την έκφραση: «Η γνώση σας είναι ελλιπές έργο. . .», κάτι που μάλλον ανταποκρίνεται στην αλήθεια όταν θεωρήσετε την ανθρωπότητα γενικά και επίσης εκείνους τους ανθρώπους που είναι μεν προικισμένοι με οξύ μυαλό, που όμως προσπαθούν να λύσουν μόνο γήινα προβλήματα. Αφού σε αυτούς λείπουν ακόμα πολλές γνώσεις όσο δεν διδάσκονται από το πνεύμα μέσα τους. . .

Στην περίπτωση όμως που πρόκειται για τη διοχέτευση πνευματικής γνώσης και για εκείνους που έχουν εντολή Μου να διαδώσουν την αλήθεια, είναι βέβαιο ότι αυτοί ετοιμάζονται από Μένα για την αποστολή τους, δηλαδή εκπαιδεύονται, και τότε θα τους διοχετεύσω αυτά που χρειάζονται για την αποστολή τους. Και τότε πράγματι θα είναι αδικαιολόγητη η αντίρρησή σας, αφού θα μπορούν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας, εκτός εάν υποστηρίξετε απέναντί τους μια πλάνη ισχυρίζοντας ότι διδάχθηκατε επίσης από Εμένα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως θα παρέμβω βεβαίως και θα σας μεταδώσω τη σωστή εξήγηση, αφού δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο δεν θα μπορούσατε να Μου ζητήσετε διευκρίνιση. . .  Αφού θέλω να κινείστε μέσα στην αλήθεια εσείς οι άνθρωποι και για αυτό θα διοχετεύσω ανελλιπή πνευματικά αγαθά σε εκείνους που εργάζονται για Μένα και που οφείλουν να διαδώσουν την αλήθεια. Η αντίρρηση ότι το Βιβλίο των βιβλίων δεν περιέχει εκείνο ή το άλλο που δεν σας παρουσιάζω είναι δικαιολογημένη μόνο καθ’όσον δεν μπορεί να περιέχει τα πάντα, γιατί είναι προσιτό στον κάθε άνθρωπο. Αλλά δεν είναι ο κάθε άνθρωπος δεκτικός βαθύτερων αληθειών, αφού ο τρόπος ζωής του καθένα καθορίζει και το βαθμό της κατανόησής του απέναντι στο περιεχόμενο της Αγίας Γραφής.

Και τα πράγματα θα είναι πάντα έτσι ώστε ο πρόθυμος, πιο ώριμος άνθρωπος θα ερμηνεύσει και από τη Γραφή αυτό που ο άλλος δεν βρίσκει μέσα της, γιατί το πνεύμα του δεν έχει αφυπνιστεί. Και επειδή το Βιβλίο των πατέρων δεν είναι πια για τους ανθρώπους αυτό που θα έπρεπε να είναι. . .  ο λόγος Μου. . .  μιλάω εκ νέου σε εκείνους που επιτρέπουν την ενέργειά Μου στο εσωτερικό τους και τους διαφωτίζω επομένως και για πράγματα που δεν είναι γραμμένα μέσα σε εκείνο το Βιβλίο, τα οποία όμως θα μπορούσε να μάθει ο καθένας εάν υποτασσόταν πλήρως στο θέλημά Μου σύμφωνα με τη Γραφή και αν ζούσε τη ζωή του με αγάπη.

Ως εκ τούτου η γνώση σας θα παραμείνει «ελλιπές έργο» όσο δεν κάνετε το τελευταίο, όσο είστε μόνο αναγνώστες και όχι δράστες του λόγου Μου. Μέχρι τότε θα πρέπει να αρκεστείτε σε μερική γνώση, την οποία όμως θα μπορείτε να αυξήσετε οι ίδιοι οποτεδήποτε εάν το επιδιώξετε σοβαρά αυτό. Αφού θέλημά Μου είναι να βαδίζετε μέσα στο φως και να ξεφύγετε από το σκοτάδι. Το φως όμως είναι αληθινή γνώση και αυτά που δίνω τα δίνω απεριόριστα, ανάλογα με την ωριμότητά σας και με την επιθυμία σας να τα λάβετε. . .

Και αφού δίνω αυτή τη διαβεβαίωση στον καθένα που μόνο εκπληρώνει το θέλημά Μου και ζει με αγάπη, πόσο μάλλον θα διοχετεύσω εκτενείς γνώσεις σε εκείνον που με εντολή Μου οφείλει να διδάξει τους συνανθρώπους, τον οποίο επομένως εκπαιδεύω ο Ίδιος για τη διδακτική του δραστηριότητα. Αφού ένας δάσκαλος πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που θα του κάνουν, πρέπει να έχει μια εξήγηση για τα πάντα και η σκέψη του πρέπει να οδηγείται πάντα σωστά και θα οδηγείται βεβαίως πάντα σωστά. . .  αλλιώς δεν θα μπορούσε να εργαστεί με εντολή Μου ως ο εκπρόσωπός Μου στη Γη, ο οποίος διδάσκει τους ανθρώπους στη θέση Μου, αλλά πάντα με τα δικά Μου πνευματικά αγαθά.

Αφού μόλις διδάσκει, δεν μιλά πια ο ίδιος, αλλά χρησιμοποιεί τα λόγια τα οποία του βάζω στο στόμα Εγώ. Και Εγώ ο Ίδιος πράγματι δεν μπορώ να περιγραφώ ως ανήξερος, άρα και ο εκπρόσωπός Μου στη Γη πρέπει να λάβει τη σοφία από Μένα μόλις μιλά με εντολή Μου. . .  στη θέση Μου. . .  Σημασία έχει μόνο ποιος μπορεί να αναγνωριστεί ως αληθινός εκπρόσωπός Μου στη Γη. . .  Και αυτό θα μπορείτε να το καταλάβετε σύντομα, αφού όπου υπάρχει φανερά βαθιά σοφία, η σχετική γνώση μπορεί μόνο να έχει μεταδοθεί μέσω του Πνεύματός Μου.

Όπου όμως ενεργεί το Πνεύμα Μου, με τον τρόπο ώστε μπορώ να μιλήσω σε έναν άνθρωπο απευθείας, εκεί υπάρχει η εγγύηση για ιεραποστολική εργασία για την οποία διάλεξα ο Ίδιος τον υπηρέτη Μου και τον οποίο επομένως θα κάνω ικανό να εκπληρώσει την αποστολή του. Και εκεί θα μπορείτε πάντα να διαφωτιστείτε, αφού θα απευθυνθείτε τότε άμεσα σε Μένα μόλις τον αναγνωρίσετε ως τον εκπρόσωπό Μου στη Γη. Και Εγώ ο Ίδιος θα μπορέσω τότε να σας διδάξω στο βαθμό που θα είστε οι ίδιοι δεκτικοί των διαφωτίσεών Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8770                4-3-1964

Η διαδικασία της δημιουργίας απαίτησε αιωνιότητες. . .

Η διαδικασία της δημιουργίας δεν ήταν πράξη μιας στιγμής, παρόλο που πράγματι δεν Μου έλειπε η δύναμη για αυτό. . .  ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα είχε εκπληρώσει το σκοπό της δημιουργίας, γιατί αυτός θα έπρεπε να εγγυηθεί μια αργή εξέλιξη από τα βάθη προς τα ύψη και για αυτό επεκτάθηκε σε ατελείωτους καιρούς [έτσι κάπως περίεργη είναι και η πρωτότυπη γερμανική φράση· σ.τ.μ.]. Και για αυτό πρέπει να είναι κατανοητό σε σας τους ανθρώπους ότι η περιγραφή μέσα στη Γραφή, μέσα στο Βιβλίο των πατέρων, σας ενημερώνει για αυτή τη δημιουργική πράξη μεταφορικά. Γιατί οι άνθρωποι στους οποίους λείπει ακόμα η βαθύτερη γνώση και κατανόηση δεν θα ήταν ικανοί να καταλάβουν την πραγματική διαδικασία και θα πρέπει μόνο να διδαχθούν το γεγονός ότι η δημιουργία προέκυψε κάποτε από το χέρι Μου, ότι ήταν και είναι το έργο του θελήματος και της δύναμής Μου. . .

Εκείνος που προσπαθεί να διεισδύσει βαθύτερα θα αποκτήσει βαθύτερες γνώσεις. Προς το παρόν είναι απαραίτητο μόνο να ξέρει κανείς για μια Δύναμη Που δημιούργησε όλα όσα βλέπει ο άνθρωπος γύρω του και επίσης τις δημιουργίες που δεν μπορεί να δει. Αφού πριν μπορέσουν να του εξηγηθούν οι βαθύτεροι συσχετισμοί, πρέπει να ξέρει για την αρχή όλων όσα ακτινοβολήθηκαν από Εμένα ως δύναμη αγάπης ως ανεξάρτητα όντα. . .  Και πρέπει να ξέρει για την αποστασία αυτών των όντων από Μένα και για τη μεγάλη αρχέγονη αμαρτία η οποία βάραινε τότε τα όντα. Μόνο μετά μπορεί να του εξηθηθεί η γένεση της δημιουργίας και η διαδικασία του επαναπατρισμού μέσω αυτής της δημιουργίας.

Εκείνος όμως το πνεύμα του οποίου δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί επιμένει στα νεκρά γράμματα του αλφαβήτου και δεν θα αποκτήσει ποτέ σαφήνεια, γιατί δεν είναι δεκτικός δασκαλεμάτων ανθρώπων με αφυπνισμένο πνεύμα. Οποιοδήποτε έργο της δημιουργίας χρειάστηκε ατελείωτα μεγάλα χρονικά διαστήματα της προ-ανάπτυξης, κάτι που όμως αφορά πάντα το πνευματικό που θα πρέπει να φτάσει ψηλά μέσα σε ένα έργο της δημιουργίας. . .  Είχε πέσει τόσο αβυσσαλέα ώστε χρειάστηκε ατελείωτους καιρούς για να φτάσει ξανά στα ύψη μέσα στα ποικίλου είδους δημιουργήματα. . .  από την πιο πρωτόγονη μορφή μέχρι τα υπέροχα διαμορφωμένα έργα έγιναν διά του θελήματός Μου για να περιέχουν μέσα τους εκείνο το πνευματικό και για να του δώσουν τη δυνατότητα να διανύσει την πορεία προς τα ύψη. . .

Και έτσι και το έργο δημιουργίας Γη ήταν στην αρχή μόνο ένα συνονθύλευμα των πιο ανώριμων πνευμάτων, οι ουσίες των οποίων πύκνωναν αργά και έπαιρναν μορφή, γίνονταν μια μάζα που δεν μπορούσε ακόμα να ονομαστεί συμπαγής ύλη, αλλά έπρεπε να θεωρηθούν βασικά στοιχεία. Ήταν άμορφα, αλλά είχαν τεράστια δύναμη, αφού περιείχαν μέσα τους το εντελώς αδάμαστο πνευματικό. Η σοφία Μου όμως μοίρασε τα πάντα με το σωστό μέτρο και αξιοποίησε οποιοδήποτε στοιχείο για τη δημιουργική Μου δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα προέκυψαν μεμονωμένες μορφές που έπρεπε να ανταποκριθούν στο σκοπό, στον προορισμό τους. Και έτσι λοιπόν ξεκίνησε η αργή εξέλιξη των ορατών έργων δημιουργίας, η οποία διάρκεσε ατελείωτους καιρούς, ώσπου η Γη μπορούσε ήδη να εμφανίσει μια βλάστηση και ώσπου μπορούσε να κατοικήσει μέσα σε εκείνα τα δημιουργήματα όλο και περισσότερο ώριμο πνευματικό, το οποίο διένυσε τότε την πορεία της ανοδικής ανάπτυξης μέσα σε εκείνο τον κόσμο των φυτών.

Και ακολούθησαν τα πρώτα έμβια όντα. . .  δημιουργήματα που μπορούσαν ήδη να εκτελέσουν μια έστω και ελάχιστη δραστηριότητα, η οποία τους είχε ανατεθεί σύμφωνα με το φυσικό νόμο. Και πάλι πέρασαν ατελείωτα χρονικά διαστήματα της ανάπτυξης από αυτά τα μικροσκοπικά έμβια όντα μέχρι τον κόσμο των ζώων, ο οποίος αποτελούνταν από όλο και μεγαλύτερες και δυνατότερες μορφές, όπου είχαν ενωθεί ήδη πολλά από τα μαζεμένα πνευματικά στοιχεία για να εκτελούν ξανά και ξανά το καθήκον: να προετοιμάσουν τη Γη για το τελευταίο κορυφαίο έργο της θεϊκής δημιουργίας. . .  για τον άνθρωπο. . .  ο οποίος έπρεπε να διανύσει όλα εκείνα τα πρώτα στάδια, με αποτέλεσμα η ψυχή του να είναι η σύνθεση όλων εκείνων των σωματιδίων που ανήκαν σε ένα αρχέγονο πνεύμα που έπεσε κάποτε και που, διαλυμένα, έπρεπε να περάσουν μέσα από όλα τα έργα της δημιουργίας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αναπτύσσονται αργά προς τα ύψη.

Και κατά συνέπεια δεν υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να δημιουργηθεί κατά τη «δημιουργία του κόσμου». . .  καθώς και όλα τα έργα της δημιουργίας δεν ήταν έργα μιας στιγμής από την πλευρά Μου, ακριβώς επειδή έπρεπε να προηγηθεί η αργή ανοδική ανάπτυξη, αλλιώς ολόκληρο το έργο της δημιουργίας δεν θα είχε κανένα νόημα και σκοπό. Αφού δεν είχε γίνει για Μένα, αλλά για χάρη των πεσμένων πλασμάτων Μου και επομένως θα έπρεπε να εκπληρώσει ένα σκοπό, δηλαδή να οδηγήσει πίσω σε Μένα αυτά τα πεσμένα πλάσματα. Και ωστόσο το κάθε έργο της δημιουργίας ήταν η σκέψη Μου που είχε βγαλθεί εκτός Μου, η οποία πραγματοποιόταν πάντα τότε που έγινε απαραίτητη μια νέα μορφή για το πνευματικό που είχε πετύχει έναν ορισμένο βαθμό ωριμότητας, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία.

Και έτσι τα διάφορα δημιουργήματα έγιναν κατά ορισμένες περιόδους. Ο κόσμος των φυτών είχε γίνει απαραίτητο μόνο τότε που ο κόσμος των πετρών έδωσε την ελευθερία σε πνευματικά στοιχεία, τα οποία είχαν τότε ανάγκη μια νέα μορφή μέσα σε ένα ελαφρύτερο περίβλημα. . .  Και ανάλογα τα μικρά και τα μικροσκοπικά έμβια όντα έγιναν μετά τη δημιουργία του φυτικού κόσμου. . .  Και μονάχα Εγώ ήξερα πότε το ένα ήταν απαραίτητο για το άλλο και ήξερα επίσης πόσο χρόνο χρειάζονταν τα μεγαλύτερα έμβια όντα, τα ζώα μέχρι πάνω στους προαδαμίτες για την ωρίμανση των ψυχικών ουσιών που ήταν ενσαρκωμένες μέσα τους. Και επιπλέον ήξερα πότε θα είχε έρθει η στιγμή όπου θα είχε συγκεντρωθεί το πνευματικό ον με τα μεμονωμένα σωματίδιά του, προκειμένου ως «ψυχή» να μπορέσει να ενσαρκωθεί μέσα στην τελευταία μορφή.

Και τότε λοιπόν έβγαλα πάλι ένα έργο δημιουργίας [εκτός του Εαυτού Μου· σ.τ.μ.]. . .  τον άνθρωπο, ο οποίος είναι φτιαγμένος τόσο έντεχνα ώστε υπάρχει η δυνατότητα να ωριμάσει μέχρι την οριστικ.η τελειότητα μέσα σε αυτή την εξωτερική μορφή. Και αυτή η δημιουργία επίσης έγινε πριν από ατελείωτους καιρούς, τους οποίους δεν μπορείτε να διαπιστώσετε εσείς οι άνθρωποι. Αφού η ιδέα του χρόνου σας είναι ακόμα περιορισμένη, ενώ το έργο του έπαναπατρισμού Μου έχει ήδη διάρκεια αιωνιοτήτων. Και παρόλο που πριν από τον άνθρωπο πέρασαν ατελείωτα χρονικά διαστήματα προτού η Γη ήταν έτοιμη με όλα τα έργα δημιουργίας της ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να την κατακτήσει με σκοπό την τελική του ωρίμανση, και αυτή η στιγμή είναι πολύ μακρινή. Γιατί στη Γη διαδραματίζονται ξανά και ξανά κατά περιόδους μεγάλες ανατροπές και αλλαγές, οι οποίες καθιστούν αδύνατο να λογαριάσει ο άνθρωπος τη διάρκεια της ύπαρξης της Γη και αυτής του ανθρώπου.

Αυτό όμως είναι βέβαιο, ότι δηλαδή εσείς οι άνθρωποι θα μπορέσετε να ρίξετε μια πραγματική ματιά στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου μόνο τότε που θα έχετε οι ίδιοι πετύχει τον απαραίτητο βαθμό φωτός. . .  Αφού μέχρι τότε δεν θα μπορείτε, πέρα από τη λογική σας σκέψη, να φανταστείτε χρονικά διαστήματα για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος «αιωνιότητες». . .  Και ορισμένα πράγματα πρέπει να σας εξηγηθούν μεταφορικά όσο το πνεύμα σας δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί. . .  Μόνο το αφυπνισμένο πνεύμα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει πιο βαθιά. Αλλά ακόμα και σε αυτό οι τελευταίες σοφίες θα του είναι κατανοητές μόνο τότε που θα έχει εισέλθει στο φωτεινό βασίλειο, τότε που θα μπορέσουν να του αποκαλυφθούν τα πάντα, γιατί τότε θα μπορεί να συλλαμβάνει τα πάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8771                5-3-1964

Αιτιολόγηση της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. . .

Και έτσι εσείς οι άνθρωποι βρίσκεστε στο στάδιο όπου μπορείτε ξανά να διαθέσετε ελεύθερα τη βούλησή σας. . .  Το τι σημαίνει αυτό θα το καταλάβετε μόνο κάποτε που θα στέκεστε μέσα στο φως, όταν θα μπορείτε να αγναντέψετε το ατελείωτα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου βρισκόσασταν στη Γη στην κατάσταση του καταναγκασμού, όπου ήσασταν δεμένοι μέσα σε κάθε είδους δημιουργήματα, όπου έπρεπε να εκτελέσετε τη δραστηριότητα σύμφωνα με το θεϊκό φυσικό νόμο. . .  στον οποίο δεν μπορούσατε να εναντιωθείτε. Τώρα όμως. . .  ως άνθρωποι. . .  παίρνετε πίσω την ελεύθερη βούλησή σας, η οποία σας σφραγίζει ως θεϊκά όντα, τα οποία ήσασταν κάποτε. Και τώρα ως άνθρωποι περιέχετε μέσα σας τον θεϊκό πνευματικό σπινθήρα, ο οποίος σας συνδέει άρρηκτα με τη φωτιά της θεϊκής αγάπης. . .  ο οποίος είναι και θα παραμένει αχώριστος από το προαιώνιο πατρικό Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων.

Και αυτή η ελεύθερη βούληση είναι το γνώρισμα ενός θεϊκού όντος, αφού αυτό που εκπήγασε κάποτε από τον Θεό ήταν τέλειο και στην τελειότητα ανήκει η ελεύθερη βούληση. . .  Ξανά και ξανά εσείς οι άνθρωποι πρέπει να ξέρετε για τους συσχετισμούς, πρέπει να ξέρετε ότι και γιατί μια ελεύθερη βούληση δεν μπορεί να την αρνηθεί κανείς. . .  πρέπει να ξέρετε επιπλέον ότι δεν θα μπορούσε να ζητηθεί ο λόγος από κανέναν άνθρωπο ή από την ψυχή του εάν δεν είχε καμία ελεύθερη βούληση. . .  Πρέπει να ξέρετε ότι ο Θεός διαθέτει πράγματι όλη τη δύναμη να βάλει αστραπιαία όλα τα όντα σε μια κατάσταση της ύψιστης τελειότητας. Έτσι όμως αυτά τα όντα θα ήταν πάντα μόνο «έργα» της δύναμής Του, αλλά ποτέ  «παιδιά» της αγάπης Του. . .

Τα τελευταία όμως μπορούν μόνο να διαμορφώσουν τον εαυτό τους σε τέτοια με την ελεύθερη θέλησή τους. Και η μακαριότητα του Θεού αποτελείται από το γεγονός υπάρχουν όντα που επιδιώκουν εκείνη την τελειότητα με την ελεύθερη θέλησή τους, ότι επιδιώκουν να φτάσουν κοντά Του με την ελεύθερη θέλησή τους, ότι μπορούν να απομακρυνθούν από Εκείνον και να μείνουν μακριά Του και ότι ωστόσο ως τελευταίο στόχο προσπαθούν να φτάσουν κοντά Του. Αφού η ελεύθερη βούληση καθορίζεται πάντα από την αγάπη, άσχετα με το αν είναι στραμμένη θετικά ή αρνητικά, αφού ανάλογα είναι και η αγάπη θετική. . .  εάν ο στόχος της είναι ο Θεός, ή αρνητική. . .  εάν ανήκει στον αντίπαλο του Θεού, εάν η αγάπη είναι μόνο φιλαυτία που επιδιώκει δικά της συμφέροντα. . .  ενώ η θετική αγάπη είναι θεϊκή και θέλει πάντα μόνο να δίνει και να χαρίζει ευτυχία. Και αυτό το καθορίζει η ελεύθερη βούληση και ως εκ τούτου μονάχα η βούληση μπορεί να έχει την ευθύνη.

Η αμφισβήτηση της ελεύθερη θέλησης του ανθρώπου θα έκανε πολλά πράγματα να φανούν παράλογα και επίσης η εικόνα του προαιώνιου Θεού και Δημιουργού θα ήταν παραμορφωμένη. Γιατί τότε οποιαδήποτε ατέλεια, οποιαδήποτε συμφορά, το χαμηλότατο πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων και η αντιθεϊκή τους συμπεριφορά θα έπρεπε να θεωρηθούν θέλημα του Θεού και δεν θα μπορούσε κανείς ποτέ να αναγνωρίσει έναν Θεό της αγάπης. . .  Για κάθε κακό του κόσμου θα έπρεπε πάντα να κατηγορείται ο Ίδιος ο Δημιουργός εάν δεν είχε προκληθεί από την ελεύθερη βούληση του ίδιου του ανθρώπου. . .

Σκεφτείτε ότι τότε ο Θεός θα παρέβαινε ο Ίδιος το νόμο της τάξης Του, αφού μόνο ένας μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για όλα. . .  ο Θεός ή το πλάσμα Του, ο άνθρωπος. Ο Θεός όμως μπορεί να ενεργεί μόνο με πλήρη τελειότητα και τίποτα δεν θα παραβιάσει το νόμο της τάξης Του. Ο άνθρωπος αντίθετα μπορεί να βγει εκτός της τάξης δυνάμει της ελεύθερης θέλησής του, γιατί. . .  όσο βαδίζει ως άνθρωπος στη Γη. . .  είναι ατελής και γιατί ζει στη Γη μόνο με σκοπό να υποταχθεί και πάλι στην έννομη τάξη, την οποία παραβίασε κάποτε εθελοντικά, και να γίνει ξανά τέλειος, όπως ήταν στην αρχή.

Ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε μια φορά να ασχοληθεί στα σοβαρά με το γεγονός ότι ο κόσμος δεν θα μπορούσε να είναι όπως είναι κατά την εποχή του τέλους εάν ο ίδιος δεν είχε καμίαελεύθερη βούληση. . .  Τότε μονάχα το θέλημα του Θεού θα ήταν καθοριστικό και αυτό πράγματι δεν θα βγάλει τα πάντα εκτός τάξης. . .  κάτι που συμβαίνει όμως. Τότε λοιπόν ο Θεός θα έπρεπε να θεωρηθεί υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. . .  Αυτή η σκέψη είναι τόσο παράλογη που, με λίγη σκέψη, ο άνθρωπος θα έπρεπε από μόνος του να αποκτήσει την εσωτερική πεποίθηση ότι κατέχει μια ελεύθερη βούληση.

Και πρέπει να τονίζεται ξανά και ξανά ότι πρόκειται για την ενδόμυχη βούληση, όχι για την πραγματοποίηση όσων θέλει ο άνθρωπος. . .  Αυτή μπορεί βεβαίως να εμποδιστεί από μια ανώτερη Δύναμη ή επίσης από την πλευρά του συνανθρώπου. Παρ’όλα αυτά παραμένει υπεύθυνη η βούληση, άσχετα με το ποιο είναι το αποτέλεσμά της. Αφού και μια κακή πράξη την οποία κάνει ο άνθρωπος με την ελεύθερη βούλησή του μπορεί να έχει ευνοϊκό αποτέλεσμα για την ψυχή του συνανθρώπου μέσω της παρέμβασής Μου. Ωστόσο εκείνος θα πρέπει να λογοδοτήσει για την κακή του βούληση, επειδή αυτή είναι ελεύθερη. . .

Όσο εσείς οι άνθρωποι αρνείστε μια ελεύθερη βούληση, δεν έχετε επίγνωση της αφετηρίας σας ή δεν αναγνωρίζετε τον Θεό ως Ον ύψιστης τελειότητας, ο Οποίος σας έδωσε τη ζωή. Ένα ον δημιουργημένο χωρίς την ελεύθερη βούληση θα ήταν διαμορφωμένο ατελώς, θα ήταν μόνο ένα νεκρό έργο, και μόνο η σκεπτόμενη βούληση το κάνει ον. . .  Κατά το διάστημα όπου το ον είναι δεμένο μέσα στα έργα της δημιουργίας και πρέπει να υποταχθεί στους φυσικούς νόμους, είναι ταυτόχρονα ελεύθερο από κάθε ευθύνη, γιατί δεν μπορεί να ενεργήσει ενάντια στο θέλημα του Θεού. . .

Στην κατάσταση ως άνθρωπος όμως μπορεί να δρα, να σκέφτεται και να θέλει σύμφωνα με τη δική του κρίση και θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσει. Γιατί αυτό είναι ο πραγματικός σκοπός της επίγειας του ζωής, δηλαδή να προσανατολίσει σωστά την ελεύθερη βούλησή του, δηλαδή προς τον Θεό, από τον Οποίο είχε κάποτε απομακρυνθεί. Και ο άνθρωπος δεν μπορεί να αποτινάξει την ευθύνη του, δεν μπορεί να τη φορτώσει σε έναν άλλο, πρέπει ο ίδιος να υφίσταται τις συνέπειες τις βούλησής του. Και επομένως η ελεύθερη βούλησή του καθορίζει επίσης τη μοίρα της ψυχής του στην αιωνιότητα. . .  Μπορεί να απελευθερωθεί εντελώς από όλα τα δεσμά, μπορεί όμως επίσης να σκληρύνει πάλι τα δεσμά της και να πέσει πίσω στα βάθη. . .  Ποτέ όμως δεν θα καθορίσει το θέλημα του Θεού την κατάστασή της μετά το σωματικό του θάνατο, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί τη μοίρα του, διότι έχει μια ελεύθερη βούληση. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8772                6 κ. 7-3-1964

Πρόωρος θάνατος των παιδιών. . .

[Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μηνύματος δεν μεταφράστηκε από μένα. Βλ. http://www.bertha-dudde.info/download/index.html / à «Η γέννηση της νέας Γης»  σελ. 216 – 220. Σημείωση της μεταφράστριας.]

Και Εγώ θα σας εφοδιάσω με τη δύναμη, γιατί χρειάζομαι τη συνεργασία σας στη Γη, η οποία προϋποθέτει τη δική σας ελεύθερη βούληση. . .  Θα μπορούσα βέβαια επιλέγοντας κάποια εκτελεστικά όργανα να τα καθορίσω να ενεργούν για Εμένα, όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στο δικό Μου αιώνιο νόμο της τάξης. Διότι μόνο η ελεύθερη βούληση πρέπει και μπορεί να παίξει τον καθοριστικό ρόλο, αφού είναι αυτή αποκλειστικά που προσφέρει την εγγύηση για την επιτυχία. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να εργαστούν για Εμένα, όμως συχνά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτελέσουν μια λυτρωτική δραστηριότητα επί Γης. . .  Και για αυτό γνωρίζω ποιος αναλαμβάνει οικειοθελώς ένα τέτοιο έργο και Με υπηρετεί ως κατάλληλο όργανό Μου.

Και ένα τέτοιο σκεύος ξέρω να το διατηρήσω και να το οδηγήσω μέσα από όλες τις δυσχέρειες, ιδίως όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γεμίζει πλέον η επιθυμία για τον κόσμο, παρά βάζει εντελώς κατά μέρος τις δικές του επίγειες επιθυμίες προς χάριν μόνο της πνευματικής εργασίας, την οποία και αναγνωρίζει ως απολύτως σημαντική. Για αυτό λοιπόν θα μπορεί να προοδεύει η εργασία στον αμπελώνα Μου και οι μόχθοι σας θα είναι πάντοτε ευλογημένοι από Εμένα. Γιατί το ζητούμενο είναι να προσφερθεί πολλή διαφώτιση ακόμα στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν ανοιχτά αυτιά, οι οποίοι δημιουργούν οι ίδιοι ένα σύνδεσμο με Εμένα και θέτουν ερωτήματα, στα οποία Εγώ τους απαντώ μέσω των υπηρετών Μου πάνω στη Γη.

Σας επαναλαμβάνω δε διαρκώς ότι Εγώ διαθέτω πολλά σχολεία στο βασίλειό Μου, ότι ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από δημιουργήματα που όλα υπηρετούν στην ωρίμανση του πνευματικού που κάποτε έπεσε. . .  Κάθε τέτοιο έργο μέσα στη δημιουργία έχει τον δικό του προορισμό και θα υπηρετεί πάντα τα όντα στην ανοδική τους εξέλιξη, των οποίων η κατάσταση ανταποκρίνεται στις ζωτικές συνθήκες εκείνων των δημιουργημάτων. . .  Και έτσι υπάρχει η δυνατότητα κάποιες ψυχές που έχουν διανύσει την πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της Γης να ενσαρκωθούν και σε άλλα άστρα, εξαιτίας συγκεκριμένων έμφυτων ικανοτήτων, τις οποίες μόνο Εγώ γνωρίζω. Αυτές τους διασφαλίζουν την ωρίμανση πάνω σε άλλα αστέρια και μπορούν να εξασφαλίσουν για εκείνες τις ψυχές την ενσάρκωσή τους ως άνθρωποι στη συνέχεια πάνω στη Γη, όπου μπορεί ήδη να τους ανατεθεί μια ορισμένη αποστολή. . .

Και αυτό εξηγεί επίσης τον θάνατο μικρών παιδιών και βρεφών, των οποίων οι ψυχές δεν θα τα είχαν καταφέρει στη διαδρομή τους πάνω στη Γη. Επειδή εντούτοις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον ως πλήρως αντιτιθέμενες σε Εμένα, τους δίνω μια άλλη δυνατότητα για περαιτέρω εκπαίδευση σε ένα από τα αμέτρητα σχολεία, τα οποία στις περισσότερες, περιπτώσεις εκπληρώνουν το καθήκον τους και προσφέρουν στο ον μια ορισμένη ωριμότητα. . .  Ναι μεν δεν είναι εφικτό σε αυτά τα όντα να φτάσουν τότε στην υιοθεσία από τον Θεό, όπως τους αποφέρει μια επιτυχημένη ζωή πάνω στη Γη, αλλά μπορούν και στο πνευματικό βασίλειο να φτάσουν στη μακαριότητα. Πέραν τούτου έχουν τη δυνατότητα. . .  όταν θα έχουν ήδη φτάσει σε μια υψηλότερη βαθμίδα φωτός. . .  να κατέβουν κάποτε ξανά στη Γη με σκοπό την εκτέλεση μιας αποστολής και να αποκτήσουν τότε επίσης την πατρότητα του Θεού.

Κατά την ενσάρκωση μιας ψυχής ως άνθρωπος παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες, κλίσεις και επίσης ο βαθμός ωριμότητας τον οποίο έχει ήδη επιτύχει στα προηγούμενα της στάδια και ο οποίος δεν θα πρέπει να μειωθεί στη διάρκεια της επίγειας ζωής. Όμως αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί εξαιτίας των αδυναμιών του κορμιού στην περίπτωση που η ψυχή ενσαρκώνεται σε ένα μητρικό σώμα το οποίο δεν είναι κατάλληλο για την κατάστασή της, έτσι ώστε οι δυσκολίες στην ωρίμανσή της να είναι τότε μεγαλύτερες και να υπάρχει η πιθανότητα μιας ολοκληρωτικής αποτυχίας. Τότε Εγώ απελευθερώνω πάλι την ψυχή από το εξωτερικό της περίβλημα και τη μεταθέτω εκεί όπου θα είναι ευκολότερη και πιο σίγουρη για αυτήν μια υψηλότερη εξέλιξη, γιατί η ψυχή δεν προβάλλει πλέον έντονη αντίσταση απέναντί Μου.

Επομένως υπάρχουν πολλές δυνατότητες να δοθεί βοήθεια στα έκπτωτα πνεύματα, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν σε Μένα. . .  Η Γη αποτελεί βέβαια το κατώτερο και ενδεέστερο έργο μέσα στη δημιουργία, στο οποίο μπορεί όμως να επιτευχθούν οι υψηλότερες πνευματικές επιτυχίες εάν το ον είναι πρόθυμο να βαδίσει αυτή τη γήινη διαδρομή. . .  Εντούτοις Εγώ διακρίνω εκ των προτέρων αν η ελεύθερη βούληση ή άλλες αιτίες καθιστούν αδύνατη την ωρίμανση της ψυχής. Έτσι πάντα επεμβαίνω για να βοηθήσω εκεί όπου το απαιτεί η αδυναμία μιας ψυχής η οποία δεν μπορεί να τα καταφέρει με τη μοίρα που της καθορίστηκε, χωρίς ωστόσο να αντιστέκεται πλέον σε Εμένα με τη θέλησή της. . .

Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να το κρίνετε αυτό, όμως επειδή το κάθε τι έχει την αιτία του στη δική Μου αγάπη και σοφία, έτσι θα πρέπει να αποδεχθείτε επίσης την αιτιολόγηση που σας προσφέρω σχετικά με τον πρόωρο θάνατο των παιδιών. Γιατί τίποτα δεν συμβαίνουν χωρίς νόημα και σκοπό και όλα γίνονται μόνο για το καλό του πνευματικού που κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από Μένα και θα πρέπει να επιστρέψει πάλι κοντά Μου. . .  Και διαθέτω αμέτρητα πολλές δυνατότητες για να πετύχω κάποτε το στόχο Μου και κάποτε δε και εσείς οι ίδιοι θα ξέρετε και θα καταλάβετε όλα όσα Με παρακινούν στις βουλές Μου και στα έργα Μου. Πάντα όμως θα φροντίζω για τον κάθε αδύναμο και θα του συμπαραστέκομαι με κάθε τρόπο, αφού γνωρίζω επίσης για το βαθμό αντίστασης μιας ψυχής, πόσο έχει υποχωρήσει, καθώς και εάν και πόσο ακόμα θα υποχωρήσει, και αναλόγως θα τη μεταθέσω εκεί όπου θα επιτύχει πιο γρήγορα το στόχο της.

Το πέρασμα πάνω από τη Γη αποτελεί βέβαια τη μόνη δυνατότητα να επιτύχει κανείς την υιοθεσία από τον Θεό, όμως γνωρίζω επίσης ότι και μέχρι ποιο σημείο μια ψυχή διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει ακόμα και το βαθμό [της ωριμότητας· σ.τ.μ.] που έχει ήδη επιτύχει και να ξαναβυθιστεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Αφού σε αυτή την περίπτωση το παρεμποδίζω αυτό ενόψει της μόνο ελάχιστης πλέον αντίστασης απέναντί Μου, η οποία δεν μπορεί να καθορίσει την ελεύθερη θέλησή της και αυτή δεν αποκλείει μια οπισθοδρόμηση [έτσι ασαφής είναι και η πρωτότυπη γερμανική πρόταση· σ.τ.μ.]. Όμως η ψυχή έχει τη δυνατότητα πριν την ενσάρκωσή της να αποφασίσει αν επιθυμεί να διανύσει την επίγεια διαδρομή και η βούλησή της γίνεται σεβαστή.

Και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η περαιτέρω μοίρα των παιδιών που πέθαναν βίαια, στα οποία παρομοίως προσφέρεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την πορεία της εξέλιξής τους πάνω σε άλλα άστρα και επίσης να ωριμάσουν, έστω και κάτω από άλλες προϋποθέσεις. Επιπλέον όμως κάθε ψυχή μπορεί. . .  αν το επιθυμεί ειλικρινά. . .  με σκοπό την επίτευξη της υιοθεσίας από τον Θεό, να επανέλθει πάνω στη Γη ως άνθρωπος, εάν, εφόσον βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη βαθμίδα φωτός, αναλάβει οικειοθελώς μια αποστολή που θα της έχει μεγάλες απαιτήσεις.

Εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να καταλάβετε τα πάντα, δεν θα σας είναι ποτέ πλήρως κατανοητά τα έργα και οι βουλές Μου, εντούτοις γνωρίζω αναρίθμητους τρόπους να βοηθώ τα πλάσματά Μου να φτάσουν στα ύψη και γνωρίζω επίσης για την εξέλιξη και κατάληξη της επίγειας ζωής του καθενός. . .  Ωστόσο επεμβαίνω και επιφέρω κάποια μεταβολή στην άσχημη εξέλιξη μόνο όταν με αυτό τον τρόπο μπορεί να βοηθηθεί μια ψυχή που είναι καλοπροαίρετη. . .  κάτι το οποίο μόνο Εγώ γνωρίζω.

Η επίγεια πορεία του ανθρώπου είναι δύσκολη και απαιτεί δύναμη και θέληση για να διανυθεί με πνευματική επιτυχία. . .  Τον αδύναμο τον βοηθώ ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν Μου προβάλλει πλέον έντονη αντίσταση. . .  Το με ποιον τρόπο όμως βρίσκει έκφραση η βοήθειά Μου, αυτό εναπόκειται στη δική Μου αγάπη και σοφία. Πάντα ωστόσο θα προσπαθώ να βοηθήσω τα πλάσματά Μου ως την τελική ωρίμανση και πάντα θα χρησιμοποιώ αυτά τα μέσα που θα Μου αποφέρουν επιτυχία. Γιατί λαχταρώ να κερδίσω τα παιδιά Μου και δεν αφήνω κανένα το οποίο στρέφεται ήδη προς Εμένα να καταστραφεί, κάτι το οποίο καταλαβαίνω και αναλόγως ενεργώ. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8775                10-3-1964

Η καθαρή αλήθεια είναι δώρο. . .

Μην αφήνετε να μπερδευθείτε από αντιρρήσεις από την πλευρά των συνανθρώπων σας εάν πρόκειται για το ποιος από εσάς εκπροσωπεί την αλήθεια. . .  Αυτό θα παραμένει πάντα ένα επίμαχο θέμα, αφού ο κάθε άνθρωπος πιστεύει ότι κατέχει ο ίδιος την αλήθεια, γιατί του αρέσει εκείνο ή το άλλο και γιατί υιοθέτησε τα διανοητικά του αγαθά από άλλους ανθρώπους μέσω της εκπαίδευσής του και δεν θέλει να τα εγκαταλείψει. Και δεν θα μπορεί να αποκτήσει την καθαρή αλήθεια όσο δεν εμφανίζονται αμφιβολίες μέσα του. . .  Εάν αυτό δεν συμβαίνει ποτέ, τότε ο άνθρωπος έχει μόνο μια νεκρή γνώση, η οποία δεν τον κάνει να ζωντανέψει εσωτερικά.

Αφού ένα πράγμα είναι βέβαιο και πρέπει να σας επισημανθεί, ότι δηλαδή φροντίζω ο Ίδιος να εμφανιστούν αμφιβολίες μέσα σε έναν άνθρωπο που δεν στέκεται ακόμα εντελώς μέσα στην αλήθεια. . .  Επειδή είναι η μόνιμη επιδίωξή Μου να οδηγήσω τους ανθρώπους στην καθαρή αλήθεια, θα φροντίζω τον καθένα που δεν την κατέχει ακόμα, με την προϋπόθεση ότι ασχολείται καθόλου με πνευματικές σκέψεις, ότι δεν ζει τη ζωή του εντελώς αδιάφορα και απερίσκεπτα. . .  Αλλά τον κάθε άνθρωπο που αναλογίζεται τον εαυτό του και το Δημιουργό του, το σκοπό της επίγειας του ζωής, τον φροντίζω ο Ίδιος. Και αν η σκέψη του είναι ακόμα λάθος, θα κάνω ο Ίδιος να εμφανιστούν αμφιβολίες μέσα του. Και μόλις ο ίδιος δεν είναι πια εντελώς πεπεισμένος για την αλήθεια της σκέψης του, θα κάνει ερωτήσεις, στις οποίες θα του απαντήσω τότε με μεγάλη χαρά.

Στην περίπτωση όμως που του μεταδόθηκαν από Μένα αληθινά διανοητικά αγαθά, θα τα κρατήσει και, πεπεισμένος για την αλήθεια αυτών, θα τα υποστηρίξει απέναντι στους συνανθρώπους του. Και τότε θα προκύπτουν πάντα διαφορές μεταξύ εκείνων που μέσω αμφιβολιών έχουν οδηγηθεί σε διαφορετικές σκέψεις και αυτών που υποστηρίζουν την ορθότητα των δικών τους απόψεων, τους οποίους όμως ωθεί περισσότερο ο φανατισμός τους παρά η εσωτερική τους πεποίθηση. Αφού αυτή μπορούν να την αποκτήσουν μόνο αν κατέχουν αληθινά πνευματικά αγαθά, γιατί τότε είναι συνδεδεμένοι με Μένα, με Εκείνον που δίνει την αλήθεια.

Εσείς όμως που διδάσκεστε από το Πνεύμα για να φέρετε το φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας ως φορείς της αλήθειας, μην προσέχετε εκείνους που σας απορρίπτουν, ούτε ακούτε τα επιχειρήματά τους. Αφού εκείνους τους χρησιμοποιεί ο αντίπαλός Μου για να καταπολεμήσει εσάς και το φως που ακτινοβολεί από Μένα. Θα έρχονται όλο και μεγαλύτεροι πειρασμοί, οι οποίοι όλοι σκοπό θα έχουν να σας εμποδίσουν να κάνετε τη δραστηριότητα την οποία αναλάβατε εθελοντικά από αγάπη για Εμένα και για τις παραπλανημένες ψυχές. . .

Αλλά η σοφία σας θα αυξάνεται και θα μπορεί να προβάλει αντίσταση σε κάθε επίθεση, γιατί θα σας παρέχεται η δύναμη μέσω της μόνιμης ομιλίας Μου, αφού ο λόγος Μου είναι ευλογημένος με τη δύναμή Μου. Όσο περισσότερο φως όμως διαδίδετε, τόσο περισσότερο ο εχθρός των ψυχών θα προσπαθεί να σβήσει το φως και έχει τους συνεργούς του, οι οποίοι επίσης ασκούν όλη την επιρροή τους πάνω στους ανθρώπους. . .  Ωστόσο, η θέληση του κάθε ανθρώπου είναι ελεύθερη. . .  Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ακούσει εσάς αλλά και εκείνους που εργάζονται για τον αντίπαλό Μου. Και εξαρτάται μονάχα από το πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία για την αλήθεια μέσα σε έναν άνθρωπο, η οποία πράγματι θα τον προστατεύσει τότε από την πλάνη.

Ως εκ τούτου να μιλάτε εκεί όπου θα βρίσκετε ανοιχτά αυτιά και να σιωπάτε εκεί όπου θα σας προβάλλουν αντίσταση. Αφού η αλήθεια δεν θα κάνει καμία εντύπωση εκεί όπου η θέληση ενός ανθρώπου αρνείται να την αποδεχθεί. Αλλά η καθαρή αλήθεια είναι δώρο το οποίο προσφέρω στον καθένα, γιατί θέλω να τον βοηθήσω να αποκτήσει τη μακαριότητα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω της αλήθειας. . .  Αλλά και ένα δώρο πρέπει να το αποδεχθεί κανείς οικειοθελώς. Δεν εξαναγκάζω κανέναν να το δεχθεί, αφού τότε εκείνη δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα και μόνο θα σκλήραινε την καρδιά του ανθρώπου που θα καταπολεμήσει τότε την αλήθεια.

Η Γη είναι μια σκοτεινή περιοχή, η οποία μπορεί μάλιστα να φωτίζεται από μεμονωμένες ακτίνες φωτός. Αλλά το πλήρες φως δεν θα ακτινοβολήσει ποτέ την περιοχή, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί του αντιπάλου Μου, οι οποίοι προσπαθούν να το θαμπώσουν ή να το σβήσουν. Παρ’όλα αυτά στέλνω ξανά και ξανά ακτίνες μέσα σε αυτή τη σκοτεινή περιοχή και όποιος επιθυμεί φως θα εισέλθει σε αυτή την ακτίνα φωτός. Και θα γίνει φως μέσα στον ίδιο, αφού του διοχετεύεται η καθαρή αλήθεια, η οποία του είναι εξήγηση για τα πάντα. . .

Και θα βρίσκω πάντοτε πιστούς υπηρέτες στη Γη που θα εργάζονται για Μένα, που θα διοχετεύουν παντού την αλήθεια την οποία θα λαμβάνουν απευθείας από Εμένα. Και αυτοί οι φορείς του φωτός θα είναι πιο ισχυροί από τον αντίπαλό Μου, αφού δουλεύουν με τη δύναμή Μου και ακτινοβολούν φως, το οποίο θα αποφεύγει πάντα ο αντίπαλός Μου. Και για αυτό χρησιμοποιεί τους οπαδούς του για να πάρει μέτρα κατά των αγγελιοφόρων του φωτός Μου. . .

Εγώ όμως ξέρω πόσο ανάγκη έχει η ανθρωπότητα ένα φως, ξέρω ότι βαδίζει χωρίς αλήθεια. Και άρα θα παρέχω πάντα στους ανθρώπους ένα φως και θα τους δίνω αυτά που χρειάζονται, εφόσον μόνο τα αποδεχθούν εθελοντικά. Αφού δεν θα εξαναγκάσω κανέναν άνθρωπο να εισέλθει στον κύκλο του φωτός της αγάπης Μου. Μοιράζω μάλιστα την αλήθεια, αλλά δεν εξαναγκάζω κανέναν να τη δεχθεί. Και όποιος θέλει να παραμείνει μέσα στο σκοτάδι δεν εμποδίζεται. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8777                12-3-1964

Η τελειότητα του Θεού δεν γνωρίζει περιορισμό του χρόνου και του χώρου. . .

Αιώνες έχουν περάσει και αιώνιες θα περάσουν και θα υπάρχουν ακόμα δημιουργήματα στο σύμπαν, γιατί ατελείωτα πολλά πνευματικά στοιχεία που έπεσαν κάποτε περιμένουν πλέον τη λύτρωσή τους, γιατί μυριάδες πνευματικά όντα που έχουν σκληρύνει στην ουσία τους περιμένουν τη μεταμόρφωσή τους σε ύλη. Και η ανοδική ανάπτυξη όλου αυτού του πνευματικού απαιτεί αιωνιότητες ώσπου αυτό να έχει πάλι γίνει ον με τη συνείδηση του εγώ, το οποίο θα μπορέσει τότε να ολοκληρώσει την εξέλιξή του, ενώ όμως υπάρχει και η δυνατότητα να αποτύχει. Και σε αυτή την περίπτωση θα απαιτηθούν και πάλι αιώνια χρονικά διαστήματα μέχρι την οριστική του πνευματοποίηση.

Και εσείς οι άνθρωποι θα αναρωτηθείτε γιατί άραγε Εγώ, το Αιώνια θείο Πνεύμα, ο Δημιουργός και Κύριος όλων όσα υπάρχουν, ξεκίνησα μια τέτοια δραστηριότητα στο άπειρο, γιατί δημιούργησα πνεύματα και δεν τα εμπόδισα να πέσουν στα βάθη, να εξεγερθούν εναντίον Μου και να είχαν εχθρική στάση απέναντί Μου. . .  και γιατί θέλω να στρέψω το φρόνημα όλων αυτών των πνευμάτων και πάλι προς Εμένα. . .

Και θα αναρωτηθείτε τι Με παρακίνησε να φέρω στην ύπαρξη αμέτρητα δημιουργήματα, που είναι κατά βάθος εκείνα τα πεσμένα πνεύματα. . .  Και θα πρέπει ξανά και ξανά να σας απαντώ ότι Με παρακίνησε η ατελείωτα βαθιά αγάπη Μου, τόσο να δημιουργήσω τέλεια όντα όσο και να κερδίσω πίσω τα όντα που είχαν γίνει ατελή και ότι η αξεπέραστη σοφία Μου κατέστρωσε ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα πετύχω κάποτε το στόχο Μου. . .  ότι η απεριόριστη δύναμή Μου μπορούσε να φέρει στην ύπαρξη όλα όσα ήθελα. Και έτσι για Μένα δεν υπάρχουν όρια και αυτή η επίγνωση είναι όλη Μου η μακαριότητα, στην οποία όμως θα ήθελα να αφήσω να συμμετάσχουν και άλλα όντα. Αυτά όμως πρέπει τότε να έχουν την ίδια φύση με Εμένα τον Ίδιο.

Και όλη η διακυβέρνηση και η δρασητιότητά Μου στο άπειρο υπηρετεί μόνο αυτό τον ένα σκοπό, δηλαδή να εξελιχθούν τα «δημιουργημένα» κάποτε από Μένα «έργα» σε αληθινούς θεούς, σε όντα ύψιστης τελειότητας, τα οποία ως τα «παιδιά» Μου θα μπορούν τότε να δημιουργούν και να ενεργούν μαζί Μου και με ίδια θέληση. Αφού είμαι τέλειος, δεν υπάρχει για Μένα περιορισμός, και αυτό είναι ο λόγος του ατελείωτου αριθμού των δημιουρημένων και των πεσμένων πνευμάτων καθώς και των αιώνιας διάρκειας χρονικών διαστημάτων τα οποία χρειάζονται εκείνα τα πνεύματα ώσπου να είναι αυτό που ο Ίδιος δεν μπορούσα να δημιουργήσω: πραγματικά παιδιά, ομοιώματά Μου, τα οποία θα ενεργούν στο πνευματικό βασίλειο σε αφάνταστη μακαριότητα.

Στην περίπτωση που εσείς οι άνθρωποι σχηματίζετε μια σωστή ιδέα του Εαυτού Μου και της Φύσης Μου, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι για Εμένα δεν μπορεί να υπάρχει περιορισμός, αλλιώς δεν θα μπορούσα να ονομαστώ Ον ύψιστης  τελειότητας. Αφού ο περιορισμός είναι πάντα το χαρακτηριστικό του ατελούς όντος. . .  Για Μένα ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος δεν είναι περιορισμένος, ούτε είναι περιορισμένη η αγάπη, ούτε η σοφία ούτε η δύναμη. . .  Και επομένως ενεργώ εσαεί και ωστόσο έχω ένα στόχο: την απεριόριστη θεοποίηση ολόκληρου του οντώδους το οποίο έφερα στη ζωή.

Και αυτή η απεριόριστη θεοποίηση απαιτεί την ελεύθερη βούληση του δημιουργημένου όντος και αυτή μπορεί να ενωθεί μαζί Μου και με το θέλημά Μου ή όμως επίσης να Μου εναντιωθεί, και το ον δεν εμποδίζεται να κάνει αυτό. Αφού μόνο η ελεύθερη βούληση είναι η πραγματική ζωή. . .  χωρίς αυτή τη βούληση όλα είναι μόνα νεκρά έργα που εκπήγασαν από τη Δύναμή Μου, στα οποία όμως δεν θα είχαν συμμετάσχει η Αγάπη και η Σοφία. Αφού η Αγάπη δημιούργησε για τον Εαυτό Της όντα στα οποία ήθελε να χαρίσει ευτυχία, και η Σοφία κατέστρωσε το σχέδιο για τη «θεοποίηση» των «δημιουργημένων» έργων. . .

Η αγάπη έδωσε στο ον τη «ζωή» , αφού μόνο η ελεύθερη βούληση σήμαινε ζωή, ενώ το ον που θα έπρεπε να εκπληρώσει αναγκαστικά το δικό Μου θέλημα θα ήταν και θα παρέμενε νεκρό ον. Θα ήταν και θα παρέμενε ένα έργο που ναι μεν θα είχε δημιουργηθεί με ύψιστη τελειότητα, που όμως δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την τελειότητά του εάν ήταν δεσμευμένο στο θέλημά Μου. Τότε επίσης όλα τα δημιουργημένα όντα θα ήταν μόνο αποσπάσεις από Μένα, αλλά τίποτα το ανεξάρτητο, κάτι που θα είχε βγαλθεί εκτός του Εαυτού Μου το οποίο δεν θα μπορούσε ούτε να θέλει ούτε να δρα ελεύθερα όπως Εγώ ο Ίδιος. . .  Και αυτό πάλι θα είχε θέσει υπό αμφισβήτηση την αγάπη  και τη σοφία Μου, οι οποίες όμως είναι η επιτομή της Φύσης Μου, η επιτομή της ύψιστης τελειότητας.

Το να έχει κανείς γνώση της δημιουργικής Μου πράξης απαιτεί ένα [ορισμένο· σ.τ.μ.] βαθμό ωριμότητας της ψυχής του, η οποία αλλιώς δεν θα ήταν δεκτική μιας τέτοιας γνώσης. Αφού το ζήτημα δεν είναι μόνο αυτή η γνώση, αλλά η κατανόηση για διαδικασίες που αφορούν τη γένεση ολόκληρης της δημιουργίας καθώς και για τους ατελείωτους καιρούς που είναι απαραίτητοι για να ολοκληρωθεί το έργο του επαναπατρισμού. . .  Και γιατί εσείς οι άνθρωποι δεν μπορείτε να φανταστείτε ατελείωτους καιρούς και απεριόριστο χώρο, μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτά μόνο κατά προσέγγιση.

Ωστόσο θέλω να ξέρετε ότι για Μένα χίλια χρόνια είναι σαν μια μέρα και ότι κάποτε θα έρθει για κάθε ον που εκπήγασε από Μένα η μέρα της επιστροφής του στο πατρικό σπίτι, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες μέχρι τότε. Θέλω να ξέρετε ότι η μακαριότητα που θα αισθάνεται τότε το ον θα αντισταθμίσει χιλιαπλάσια όλες τις προηγούμενες βασανιστικές καταστάσεις και ότι και αυτή η μακαριότητα δεν θα έχει περιορισμό. . .  κάτι που επίσης δεν μπορείτε να καταλάβετε εσείς οι άνθρωποι, γιατί είστε πάντα μόνο σε θέση να σκέφτεστε περιορισμένα. . .  ότι όμως τότε θα αγαπάτε και Εμένα τον Ίδιο, τον Θεό και Δημιουργό σας, τον προαιώνιο Πατέρα σας, με όλη σας την καρδιά, με όλη την ένταση για την οποία θα είναι ικανή η φύση σας· και ότι θα συμμετάσχετε όλο ζήλο στη λύτρωση όλων των όντων που δεν θα έχουν ακόμα πετύχει το τελικό στόχο.

Αφού θα σας ωθήσει η αγάπη να τα κάνετε αυτά, η οποία θα έχει τότε πετύχει ένα βαθμό ώστε θα είστε ικανοί να εκτελέσετε όλα όσα θέλετε. Αφού τότε η θέλησή σας θα έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη δική Μου και επομένως θα έχετε γίνει θεοί, παιδιά Μου, τα οποία δεν θα χάσω ποτέ πια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8778                13-3-1964

Η δικαιοσύνη του Θεού ζητά εξιλέωση για κάθε ενοχή. . .

Είμαι Θεός της καλοσύνης και του ελέους, Θεός της πραότητας και της αγάπης. . .  και ωστόσο επίσης Θεός της δικαιοσύνης. Αφού έχω ύψιστη τελειότητα και για αυτό δεν μπορώ να επιτρέψω να συμβεί απαρατήρητα κάτι κακό, κάτι που είναι ενάντια στην αιώνια τάξη. Κάτι τέτοιο πρέπει να εξιλεωθεί σύμφωνα με τη δικαιοσύνη. Το πότε όμως απαιτήσω αυτή την εξιλέωση από τους ανθρώπους που έχουν γίνει αμαρτωλοί πρέπει να επαφιέται σε Μένα και στη σοφία Μου. Μόνο που δεν μπορεί να εισέλθει στο φωτεινό βασίλειο κανένας άνθρωπος τον οποίο επιβαρύνει έστω και η ελάχιστη ενοχή όταν αποβιώνει από αυτή τη Γη. . .

Πρέπει πρώτα να κάνει εξιλέωση, η οποία στο υπερκόσμιο βασίλειο μπορεί να βαρύνει ένα ον πάρα πολύ πικρά και να το κρατήσει εκτός εκείνου του μακάριου συναισθήματος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου να έχει απαλλαγεί από την ενοχή του. Και μπορείτε να φανταστείτε ότι μάλλον κανένας άνθρωπος δεν θα εγκατέλειπε το επίγειο του σώμα απαλλαγμένο από την ενοχή των αμαρτιών του εάν μετρηθούν μόνο εκείνες οι αμαρτίες που διαπράττει ο άνθρωπος στη Γη. . .  και ότι θα χρειαζόταν ατελείωτους καιρούς στο επέκεινα μέχρι να είχε εξαλειφθεί κάθε ενοχή του μέσω κάθε είδους δεινών και βασάνων, τις οποίες δεν είστε σε θέση να φανταστείτε. . .

Ένας όμως πέθανε για εσάς στο σταυρό, ο Οποίος επωμίστηκε ο Ίδιος ολόκληρη την ενοχή των αμαρτιών, ο Οποίος πήγε στο σταυρό φορτωμένος με αυτή την ενοχή, ο Οποίος υπόφερε και πέθανε για την εξάλειψη της ενοχής της ανθρωπότητας. . .  Επρόκειτο μεν για μια κατά πολύ μεγαλύτερη ενοχή, επρόκειτο για τη μεγάλη αρχέγονη ενοχή της αποστασίας των όντων από τον Θεό, η οποία έπρεπε να εξιλεωθεί και την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να εξιλεώσει το ίδιο το ον. . .  Για αυτή την ενοχή πέθανε στο σταυρό ο άνθρωπος Ιησούς, προκειμένου να μπορέσει να ανοιχθεί καθόλου η πύλη προς τη μακαριότητα, η οποία ήταν κλειστή λόγω αυτής της αρχέγονης ενοχής των ψυχών. Και κανείς δεν θα μπορούσε πια να εισέλθει στο φωτεινό βασίλειο χωρίς το σταυρικό θάνατο του Ιησού Χριστού, χωρίς το λυτρωτικό έργο. . .

Αλλά πέθανε για όλες τις αμαρτίες των ανθρώπων, επωμίστηκε ολόκληρη την ενοχή των αμαρτιών και την εξάλειψε με το αίμα Του. . .  Και έτσι ο άνθρωπος μπορεί να απαλλαγεί και από κάθε αμαρτία την οποία διέπραξε κατά την επίγεια του ζωή εάν απευθυνθεί ο ίδιος στον θείο Λυτρωτή και Τον παρακαλέσει για συγχώρεση, εάν με εμπιστοσύνη βάλει στα πόδια Του όλη την ενοχή του και Τον παρακαλέσει να έχει χύσει το αίμα Του και για αυτή την ενοχή του, εάν Τον παρακαλέσει να τον δεχθεί ως έναν αμαρτωλό που μετανιώνει την ενοχή του και ζητά συγχώρεση. . .

Και μόνο έτσι είναι δυνατόν να μπορέσει η ψυχή του ανθρώπου να εισέλθει στο φωτεινό βασίλειο μετά τον θάνατό του, γιατί ένας πλήρωσε για την ενοχή της, γιατί απαλλάχθηκε από την ενοχή που θα την είχε εμποδίσει να εισέλθει. . .  Τότε αυτή η ψυχή θα συμβάλει εθελοντικά στη λύτρωση των δυστυχισμένων ψυχών στο πνευματικό βασίλειο μέσω μόνιμης υπηρεσίας με αγάπη, θα προθυμοποιηθεί από μόνη της να εξιλεωθεί την ενοχή που της αφέθηκε διά του αίματος του Ιησού, υπηρετώντας με αγάπη τις ψυχές που είναι ακόμα δυστυχισμένες, προσπαθώντας να οδηγήσει και αυτές τις ψυχές στον Ιησού για να Τον παρακαλέσει να συγχωρέσει την ενοχή τους. Έτσι θα ικανοποιηθεί κατά κάποιον τρόπο οποιαδήποτε δικαιοσύνη του Θεού εάν μόνο ο άνθρωπος πάρει το δρόμο για το σταυρό, εάν κάθε ψυχή τοποθετήσει την ενοχή της κάτω από το σταυρό και αν έχει γίνει η δίκαιη εξιλέωση εκείνης.

Για αυτό πριν το σταυρικό θάνατο του Ιησού δεν μπορούσε να υπάρξει για τις ψυχές καμία μακαριότητα στο φωτεινό  βασίλειο, ακόμα και τότε που έζησαν μια καθαρή ζωή στη Γη, αφού τις επιβάρυνε η αρχέγονη ενοχή. . .  Αλλά δεν μπορούσαν ούτε να ζήσουν την επίγεια τους ζωή χωρίς να αμαρτήσουν ενώπιόν Μου, ενώπιον της Αιώνιας Αγάπης. . .  και η δικαιοσύνη Μου απαιτούσε ένα αντάλλαγμα, το οποίο μπορούσαν βέβαια να παράσχουν μόνες τους εάν είχαν καλή θέληση. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως η αρχέγονη αμαρτία τους κρατούσε ακόμα κλειστή την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο.

Εάν δεν είχαν πέσει ποτέ, δεν θα χρειάζονταν να αμαρτήσουν στη Γη, όπως έγινε στην περίπτωση των φωτεινών όντων που κατέβηκαν στη Γη, τα οποία φρόντιζαν με αγάπη τους συνανθρώπους τους και τους έδιναν ένα παράδειγμα για μια σωστή ζωή πάνω στη Γη. . .  Η κάποτε αποστασία τους από Μένα όμως τους έκανε υπόδουλους του αντιπάλου Μου, ο οποίος εφάρμοζε τότε όλη του την επιρροή για να ξεσηκώσει τους ανθρώπους εναντίον Μου, εναντίον όλου του καλού. Και έτσι προέκυψε ένα αμαρτωλό ανθρώπινο γένος, το βάρος των αμαρτιών του οποίου έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα η σωτηρία να μπορεί να γίνει μόνο μέσω του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού. . .

Όποιος όμως δεν δέχεται τη λύτρωση διά του Ιησού, για εκείνον το φωτεινό βασίλειο παραμένει κλειστό, μέχρι να αποφασίσει και εκείνος κάποτε να το κάνει αυτό. Αφού η δικαιοσύνη Μου δεν μπορεί να αποφευχθεί, δεν μπορώ να εξαλείψω καμία ενοχή που δεν έχει εξιλεωθεί. Ωστόσο, η ατελείωτη αγάπη Μου επέτρεψε μια εξιλέωση εις αντικατάστασιν, την οποία λοιπόν επιτέλεσε ο άνθρωπος Ιησούς, με αποτέλεσμα να βιώνετε όλοι έλεος αντί για δικαιοσύνη. Γιατί η αγάπη του Πατέρα σας εξάλειψε την ενοχή για εσάς, γιατί η αγάπη παρ’όλα αυτά ικανοποίησε τη δικαιοσύνη· γιατί η εξάλειψη της ενοχής απαιτούσε αφάνταστα πάθη, τα οποία ολοκληρώθηκαν με τον πιο βασανιστικό θάνατο στο σταυρό.

Απαιτείται όμως αναπόφευκτα η αναγνώριση του Ιησού ως Υιού του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου και η συνειδητή παράκληση για συγχώρεση της ενοχής για να απαλλαγεί κανείς από τη μεγάλη ενοχή της κάποτε αποστασίας του και επίσης από την ενοχή των αμαρτιών του ανθρώπου στη Γη. Σε αυτή την περίπτωση όμως η ψυχή μπορεί να εισέλθει στο βασίλειο του φωτός και της μακαριότητας ήδη μετά την αποβίωσή της από τη Γη. Και εκεί η ίδια θα δρα ακούραστα σύμφωνα με το θέλημά Μου και θα συμμετέχει ξανά στο λυτρωτικό έργο οδηγώντας και εκείνες τις ψυχές στον Ιησού, προκειμένου να λυτρωθούν. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8780                15-3-1964

Αλλαγές στο σύμπαν. . .

Θέλω να σας ειάγω όλο και βαθύτερα μέσα στην αλήθεια, προκειμένου να αντισταθείτε σε όλους τους περιασμούς από την πλευρά του αντιπάλου Μου, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τη δραστηριότητά σας για Εμένα και το βασίλειό Μου. Και όσο μεγαλύτερες είναι οι γνώσεις σας, όσο περισσότερο έχετε διεισδύσει στην αλήθεια, την οποία μπορώ να σας μεταδώσω μόνο Εγώ, τόσο περισσότερο θα αντισταθείτε. Αφού θα καταλάβετε ότι όλες οι αντιρρήσεις και τα αντεπιχειρήματα είναι ανούσια και αβάσιμα, θα είναι πάντα μόνο κενά λόγια χωρίς βαθύτερο νόημα και χωρίς βαθύτερη αξία.

Εγώ όμως θέλω να ενισχυθεί το φως μέσα σας, να μάθετε να καταλαβαίνετε με όλο και πιο φωτεινό πνεύμα όλους τους συσχετισμούς και επομένως να μην μπορεί πια να σας ταράξει καμία αντίρρηση. Και θέλω επίσης να διοθρώσετε την πλάνη όπου αυτή σας μεταδοθεί. . .  Θέλω να είστε σοβαροί αγωνιστές για Εμένα, να μάχεστε με το σπαθί του στόματός σας όπου σας αντιτεθεί πλάνη. Αφού εκλεχτήκατε από Μένα ως φορείς του φωτός για να διοχετεύσετε την αλήθεια εκεί όπου έχει κανείς την επιθυμία να στέκεται μέσα στην αλήθεια. . .

Και ακριβώς το τέλος αυτής της Γης θα είναι συχνά επίμαχο θέμα, γιατί μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν να πιστέψουν σε αυτό. . .  και γιατί ακριβώς η διαδικασία της τελικής καταστροφής θα είναι ένα τόσο τεράστιο συμβάν που δεν φαίνεται αξιόπιστο στους ανθρώπους. . .  αφού δεν βρίσκουν καμία ανάλογη διαδικασία, όσο πίσω και να μπορέσουν να σκεφτούν. Και παρ’όλα αυτά εκείνο θα συμβεί και θα ξαφνιαστούν όλοι, εκτός από το μικρό κύκλο εκείνων στους οποίους η ζωή τους με αγάπη θα έχει χαρίσει ένα εσωτερικό φως και οι οποίοι για αυτό θα περιμένουν συνειδητά ένα τέλος της Γης.

Όπου όμως επικρατεί ακόμα η ελάχιστη εγκόσμια στάση, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν αποδεσμευθεί πλήρως από την επιθυμία τους για τα αγαθά του κόσμου, εκεί η πίστη σε ένα τέλος της Γης είναι μόνο αδύνατη ή δεν υπάρχει καθόλου. Και αυτοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλες αυτές τις ανακοινώσεις ως λανθασμένες προφητείες και προσπαθούν πάντα μόνο να τις διαψεύδουν. Και εκεί δεν φτάνουν ούτε μεγάλες εξηγήσεις, απλά γιατί τους λείπει η επιθυμία να πιστέψουν τέτοιες προφητείες. Γιατί η αγάπη τους για τον κόσμο είναι μεγαλύτερη από την αγάπη για το διπλανό, αλλιώς το πνεύμα τους θα είχε αφυπνιστεί και δεν θα μπορούσαν να έχουν την παραμικρή αμφιβολία για αυτά που μέσω της ενέργειας του Πνεύματος διακηρύσσω ο Ίδιος στους ανθρώπους, προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα κοντινό τέλος.

Η πίστη εσάς όμως, των φορών του φωτός Μου, σε όλα όσα σας λέω ο Ίδιος, θα πρέπει να ενισχύεται όλο και περισσότερο. Θα πρέπει να βιώνετε την αγάπη Μου και τη μόνιμη παρουσία Μου, θα πρέπει να λάβετε με αγάπη  και ευχαριστίες το μεγάλο δώρο της χάρης που σας παρέχω, γιατί Μου είστε πιστοί και γιατί αγωνίζεστε για Εμένα και το όνομά Μου από αγάπη για Μένα και για το διπλανό. Και για αυτό το λόγο θέλω να σας μεταδώσω ένα μήνυμα, το οποίο θα δεχθεί πάλι μόνο εκείνος που έχει βαθιά πίστη, για το οποίο όμως θα μπορέσουν πολύ σύντομα να πειστούν και οι σκεπτικιστές. Αφού δεν θα περάσει πια πολύς χρόνος ώσπου να γίνουν αισθητά τα πρώτα σημάδια μιας μεγάλης κοσμικής αλλαγής. . .  την οποία δεν θα μπορεί να εξηγήσει κανένας επιστήμονας και κανένα μυαλό, όσο οξύ και αν είναι, και η οποία θα προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες. . .

Και δεν θα έχετε καμία δυνατότητα να προστατευθείτε από την απειλητική συμφορά. Θα μπορείτε μόνο να περιμένετε και αυτό θα σας προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Και εκείνο το κοσμικό φαινόμενο θα ξεκινήσει ακριβώς εκείνο το τρομερό φυσικό γεγονός. Αφού το σύμπαν κάνει επανάσταση ενάντια σε οτιδήποτε αντιπνευματικό που βρίσκεται στην περιοχή της Γης και που επενεργεί προς το παρόν ασυνήθιστα στο πνευματικό που επιδιώκει να φτάσει ψηλά. . .  Έχει ξεσπάσει μια τεράστια μάχη μεταξύ του φωτεινού και του σκοτεινού πνευματικού, αφού αυτό το πνευματικό ξέρει ότι θα έρθει μια αλλαγή. Και κάθε πλευρά εκμεταλλεύεται σε ασυνήθιστο βαθμό την τελευταία περίοδο. . .

Και αυτοί οι πνευματικοί αγώνες για την ψυχή των ανθρώπων στη Γη επηρεάζουν στο σύμπαν τα διάφορα άστρα που έχουν κάποια πνευματική σχέση με τη Γη. . .  Και με τη συναίνεσή Μου και εκείνα τα άστρα με τους κατοίκους τους θα συμμετάσχουν στην τελευταία μάχη πάνω σε αυτή τη Γη. Και θα εκδηλωθούν μέσω τεράστιων τρανταγμάτων, τα οποία θα μπορούν να παρακολουθηθούν από τη Γη και τα οποία θα προκαλέσουν μέγιστη ανησυχία στους ανθρώπους, οι οποίοι θα παρατηρούν την πορεία των άστρων και θα μπορούν να παρακολουθήσουν αλλαγές στην τροχιά τους, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περάσουν από τη Γη χωρίς να αφήσουν τα ίχνη τους. . .

Μόνο από την πλευρά της επιστήμης η ανθρωπότητα θα μπορεί να αφυπνιστεί. Αφού δεν προσέχουν τις πνευματικές ιδέες, ενώ τις επιστημονικές παρατηρήσεις δεν θα μπορούν να τις αρνηθούν. Θα ασχοληθούν μαζί τους μέσα στις σκέψεις τους και με καλή θέληση θα μπορέσουν να βρουν το σωστό δρόμο ακόμα μετά. Αφού ακόμα και αν εμφανιστούν οι μεγαλύτεροι προφήτες στη Γη, οι άνθρωποι δεν τους πιστεύουν. . .  Ούτε μπορώ να μιλήσω στους ανθρώπους με αναγκαστικό τρόπο για να τους κάνω να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν, επειδή το τέλος είναι κοντά. . .  Αλλά μπορώ να αφήσω να συμβούν ασυνήθιστα πράγματα στη δημιουργία Μου, ανατρέποντας φαινομενικά την τάξη, ενώ και αυτό είναι μέρος του νόμου Μου, καθ’όσον έχει σχεδιαστεί από τους αιώνες των αιώνων για έναν ορισμένο σκοπό.

Και πάλι θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα εντυπωσιαστούν ούτε από αυτό, που θα συνεχίσουν να ζουν την αμαρτωλή τους ζωή και που θα κατευθύνονται προς την άβυσσο, χωρίς να επιτρέψουν να εμποδιστούν. . .  Μερικοί λίγοι όμως θα γίνουν καχύποπτοι και θα ακούσουν την εξήγηση που θα τους δώσουν οι αγγελιοφόροι του φωτός Μου. . .  Και πάλι θα ενισχυθεί η πίστη εκείνων που θα θέλουν να Μου μείνουν πιστοί. Αφού θα καταλάβουν την αλήθεια του λόγου Μου και για αυτό θα βασιστούν πλήρως στις υποσχέσεις Μου, ότι δηλαδή θα σκεφτώ όλους εκείνους και θα έρθω να παρώ μαζί Μου στο πατρικό σπίτι τους την ημέρα της Κρίσης όσους πιστέψουν τα λόγια Μου και Μου μείνουν πιστοί μέχρι το τέλος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8781                16-3-1964

Αλλαγές στο σύμπαν. . .

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο συμβάν το οποίο σας ανακοινώνω. . .  θα πιστέψετε ότι κάνετε λάθος, και ξανά και ξανά θα βιώνετε τα ίδια. . .  τραντάγματα της Γης που δεν θα προκύψουν από εκρήξεις, αλλά που θα συμβαίνουν πάντα τότε που η Γη θα βρίσκεται σε συγκεκριμένο αστερισμό με τα άστρα. . .  με αποτέλεσμα τα τραντάγματα να μπορούν να αναμένονται τακτικά και να μην παραλείπονται. . .  Θα είναι ελάχιστα αισθητά και για αυτό θα ανησυχούν μόνο λίγοι άνθρωποι. Αλλά μόνο οι έρευνες των επιστημόνων θα δώσουν αφορμή για φόβους του χειρότερου είδους. Επιπλέον τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα αναστατώσουν και τον αδιάφορο άνθρωπο. Αφού θα καταλάβουν ότι κινδυνεύει το ουράνιο σώμα Γη από άλλα άστρα, αφού τα άστρα που θα έχουν βγει από την τροχιά τους θα πλησιάσουν τη Γη και θα προκύπτει ξανά και ξανά εκ νέου ένας αστερισμός που θα προκαλέσει ακριβώς εκείνες τις συνέπειες.

Ενόψει του κοντινού τέλους οι άνθρωποι θα πρέπει να ξυπνήσουν από την ησυχία τους, θα πρέπει να σκεφτούν το Δημιουργό τους και να ασχοληθούν με σκέψεις για το εφήμερο της δικής τους ύπαρξης και επίσης με το γεγονός ότι δεν έχουν καμία εγγύηση ότι θα σταματήσουν εντελώς να υπάρχουν τη  στιγμή του σωματικού τους θανάτου. Θα πρέπει να θυμηθούν το τέλος της ζωής τους και επίσης τη μοίρα που θα τους περιμένει, εφόσον πιστέψουν σε μια συνέχιση της ζωής της ψυχής [μετά τον θάνατο· σ.τ.μ.]. . .  Η εποχή του τέλους θα εμφανίσει τόσα πολλά αφύσικα πράγματα, αφού και η πράξεις και οι σκέψεις των ανθρώπων θα είναι αφύσικα και από αυτές θα προκύψουν οι χειρότερες συνέπειες. . .

Οι άνθρωποι τολμούν να επιχειρήσουν έρευνες στο σύμπαν πέρα από την αρμοδιότητά τους. . .  Παραβιάζουν τους φυσικούς νόμους και ωστόσο δεν εμποδίζονται η θέληση και οι πράξεις τους, αλλά τα αποτελέσματα θα πλήξουν πάλι τους ίδιους. . .  Το τέλος όμως πλησιάζει όλο και περισσότερο και για να βοηθηθούν ακόμα οι άνθρωποι να συνέλθουν και να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη τους ευθύνη, θα πρέπει να τους δειχθεί μια ασυνήθιστη ενέργεια και από την πλευρά του Θεού. Αφού τότε θα εναπόκειται ακόμα στη βούλησή τους να τη προσέξουν και να προσαρμοστούν ανάλογα.

Και κατά την ερχόμενη περίοδο η ανθρωπότητα θα βιώσει μια τέτοια ασυνήθιστη ενέργεια η οποία δεν θα προκαλεστεί από ανθρώπους, αλλά η οποία θα διαδραματιστεί στο σύμπαν, σε μια περιοχή που υπόκειται μόνο στον Ίδιο το Δημιουργό. Αυτή η περιοχή κατά τα φαινόμενα θα αρχίσει να λειτουργεί ενάντια στους φυσικούς νόμους, και παρ’όλα αυτά και αυτό το συμβάν είναι επίσης προγραμματισμένο στο σχέδιο του επαναπατρισμού του πνευματικού. Αφού μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή σε πολλούς ανθρώπους, γιατί θα είναι πάρα πολύ ασυνήθιστο. . .  χωρίς όμως να εξαναγκάσει την πίστη των ανθρώπων. Αφού ο άπιστος άνθρωπος δεν θα μπει στον κόπο να βρει μια εξήγηση, γιατί ζει εντελώς ανεύθυνα.

Και η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων κατά την εποχή του τέλους βρίσκεται ήδη σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο ώστε δεν παρακινούνται να πιστέψουν ούτε από ασυνήθιστα φυσικά συμβάντα. Και για αυτό μπορούν ακόμα να εφαρμοστούν τέτοια μέσα που μπορούν να έχουν όφελος για διάφορους ανθρώπους που χρειάζονται ισχυρά κίνητρα για να συλλογιστούν σοβαρά και να προσανατολίσουν σωστά τη θέλησή τους. Αφού οτιδήποτε μπορεί ακόμα να γίνει για να γλιτώσουν μερικές ψυχές από τη μοίρα της εκ νέου φυλάκισης θα γίνει βεβαίως από την πλευρά του Θεού, ο Οποίος αγαπά τους ανθρώπους και δεν θέλει να τους αφήσει να χαθούν. . .

Αλλά κάθε φορά που θα εκφραστεί με τον τρόπο που ανακοινώθηκε θα υπάρξουν θύματα, αλλιώς οι άνθρωποι δεν θα εντυπωσιάζονταν και θα αλληλοκατηγορούνταν για αυταπάτη. . .  Αφού οι συνέπειες θα είναι διαφορετικές στα διαφορετικά μέρη και θα θέλει κάποιο χρόνο ώσπου να πετύχει η επιστήμη να βρει τη σωστή εξήγηση. Τότε όμως αυτά τα σημάδια θα επαναλαμβάνονται όλο και πιο συχνά και θα προσκομίσουν στους ανθρώπους την απόδειξη ότι συμβαίνει κάτι στο σύμπαν το οποίο δεν μπορούν να επηρεάσουν οι ίδιοι.

Και έτσι θα είναι εκτεθειμένοι στις συνέπειες που θα εμφανίζονται περιοδικά, ώσπου τελικά θα συμβεί εκείνο το μεγάλο φυσικό γεγονός που θα αποδείξει τη δύναμη και το μεγαλείο του Θεού στους ανθρώπους που Τον πιστεύουν και που θα προστατεύονται σε κάθε κατάσταση ανάγκης. Αλλά παρόλο που στους ανθρώπους ανακοινώνεται ξανά και ξανά ένα κοντινό τέλος, παρόλο που τους επισημαίνονται ξανά και ξανά οι προηγούμενες φυσικές καταστροφές. . .  δεν πιστεύουν και δεν αλλάζουν καθόλου τον τρόπο ζωής τους, δεν κάνουν τίποτα για να προετοιμαστούν. Ζουν στον κόσμο και τον αγαπούν και βλέπουν στον κόσμο τον θεό τους. . .  Και για αυτό το λόγο θα παραμείνουν προσκολλημένοι στην ύλη όταν έρθει το τέλος. . .

Όλα όμως έχουν καθοριστεί στο θεϊκό σωτήριο σχέδιο και δεν θα έρθει τίποτα που να μην έχει προβλεφθεί από τους αιώνες των αιώνων. . .  Και έτσι θα διαδραματιστεί σύμφωνα με το θείο θέλημα και εκείνο το αντίθετο προς τη φύση συμβάν και έχει προοριστεί επίσης η μέρα για αυτό και θα τηρηθεί. . .  Αφού θα πρέπει πριν να ενημερωθείτε, προκειμένου να ενισχυθεί η πίστη σας, γιατί όλα θα γίνουν έτσι όπως ειπώθηκαν πριν και γιατί θα καταλαβαίνετε όλο και περισσότερο την αλήθεια όσων σας διοχετεύονται απευθείας από πάνω. . .  Αφού οφείλετε να δημιουργήσετε τη σύνδεση μεταξύ του Θεού και του κόσμου, τους συνανθρώπους σας που βαδίζουν απερίσκεπτα και χωρίς πίστη. . .

Θα μπορείτε μεν να μιλήσετε για αυτά μόνο τότε που θα έχουν γίνει οι πρώτες διαδικασίες, αφού πριν κανένας άνθρωπος δεν θα θέλει να ακούσει την ομιλία σας. . .  θα βρείτε ανοιχτά αυτιά και ανοιχτές καρδιές μόνο τότε που θα έχει προηγηθεί ένα τράνταγμα, το οποίο θα παρακινήσει τους ανθρώπους να κάνουν ερωτήσεις. Και μόνο τότε θα πρέπει να μιλήσετε, και από την προθυμία των ανθρώπων θα εξαρτάται ποιο όφελος θα έχουν από εκείνα τα συμβάντα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8787                29-3-1964

Απαιτείται να έχει κανείς ορισμένες γνώσεις για να καταλάβει το λυτρωτικό έργο. . .

Για να μπορείτε να συλλάβετε την πλήρη αλήθεια σχετικά με το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού, πρέπει να σας μεταδοθεί η γνώση της πρώτης αρχής και του τελικού στόχου ολόκληρου του οντώδους που δημιουργήθηκε κάποτε από Μένα. Αφού μόνο το ένα εξηγεί το άλλο. Και μόνο λίγοι άνθρωποι είναι ικανοί να λάβουν και να καταλάβουν αυτή τη γνώση, γιατί απαιτείται για αυτό η μεταμόρφωση της φύσης τους σε αγάπη. Όσο περισσότερο όμως εξαφανίζεται η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, τόσο πιο σπάνια θα δεχθεί ένας άνθρωπος τη σχετική γνώση και θα μπορέσει να τη συλλάβει.

Και το αποτέλεσμα είναι ότι στην ανθρωπότητα η σημασία του λυτρωτικού έργου και η αιτιολόγησή του δεν είναι πια κατανοητές και επομένως αξιόπιστες. . .  το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένα διανοητικά αγαθά εκτόπισαν εκείνη τη γνώση. Και αυτά που έχουν διατηρηθεί είναι στην καλύτερη περίπτωση η γνώση του ότι κάποτε βάδισε στη Γη ένας άνθρωπος Που έζησε τη ζωή Του με παραδειγματικό τρόπο και Που παρότρυνε τους συνανθρώπους Του να ακολουθήσουν το παράδειμά Του. Ο άνθρωπος θα αποκτούσε τώρα αναντίρρητα (αμετάκλητα) και πάλι εκείνη τη βαθιά γνώση σχετικά με τη σημασία του λυτρωτικού έργου του Ιησού εάν ήταν όντως ένας πραγματικός ακόλουθος του Ιησού, εάν κατέβαλλε κόπους να ζήσει τη ζωή του όπως ο Ιησούς με εντελώς ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. Αφού ένας τέτοιος τρόπος ζωής θα του εγγυόταν ένα δυνατό εσωτερικό φως και θα εισαγόταν εσωτερικά από το πνεύμα του στην πλήρη αλήθεια.

Αυτή η ενέργεια του πνεύματος λοιπόν εγγυάται την πιο φωτεινή γνώση και κατανόηση, έχει όμως γίνει ανέφικτη μέσω της έλλειψης αγάπης των ανθρώπων. Και ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι έχουν χάσει οποιαδήποτε γνώση ακριβώς του Ιησού και της πραγματικής Του αποστολής, ο Ιησούς είναι για αυτούς μόνο ένας «άνθρωπος», έστω και ύψιστης τελειότητας. . .  Του αναγνωρίζουν μάλιστα ότι πέτυχε την ύψιστη δυνατή τελειότητα στη Γη, την οποία θα πρέπει να επιδιώξουν και όλοι οι άλλοι άνθρωποι. . .  για τους βαθύτερους συσχετισμούς, οι οποίοι αφορούν την αποστασία των πνευμάτων από Μένα, οι άνθρωποι δεν ξέρουν τίποτα. Και επομένως δεν ξέρουν τίποτα ούτε για την πραγματική αποστολή του Ιησού, δηλαδή να λυτρώσει τους ανθρώπους από την ενοχή της κάποτε αποστασίας τους.

Δεν ξέρουν ούτε για το σχέδιο της θεοποίησης όλων των όντων που δημιούργησα. Και μπορούν να το καταλάβουν αυτό μόνο εάν έχουν έναν ορισμένο βαθμό αγάπης. Αφού η αγάπη είναι το φως που φωτίζει τις καρδιές τους και που τους διαφωτίζει πλήρως για την ύπαρξή τους, για την αρχή και το στόχο του κάθε ανθρώπου. Έτσι, δεν είναι περίεργο που το λυτρωτικό έργο του Ιησού είναι στους ανθρώπους είτε άγνωστο είτε αναξιόπιστο, αφού λόγω του χαμηλού βαθμού της αγάπης τους δεν είναι σε θέση να το κατανοήσουν και αφού αυτός ο βαθμός της αγάπης τους μειώνεται διαρκώς. Ως εκ τούτου μόνο πολύ λίγοι άνθρωποι επιδιώκουν μια λύτρωση διά του Ιησού και ο δρόμος για το σταυρό έχει γίνει για την πλειοψηφία μια ακατανόητη έννοια. . .  μια κενή λέξη. . .

Και οι άνθρωποι δεν θα χρειαζόταν να διδαχθούν αυτά με άμεσο τρόπο όπως συμβαίνει τώρα μέσω της διοχέτευσης του λόγου Μου από πάνω, αφού μια ανιδιοτελής ζωή με αγάπη θα είχε τακτοποιήσει και φωτίσει τη σκέψη τους, η αλήθεια θα είχε αναδυθεί μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο και όλοι οι πνευματικοί συσχετισμοί θα εμφανίζονταν μπροστά στα μάτια τους ξεκάθαρα και φωτεινά. . .  Ο άνθρωπος θα είχε συνειδητοποιήσει την αλήθεια, την οποία περιέχει ο πνευματικός σπινθήρας του κάθε ανθρώπου, και ο καθένας θα είχε από μόνος του οδηγήσει το δρόμο του προς τον Ιησού Χριστό για να Τον παρακαλέσει να εξαλείψει την αρχέγονη ενοχή του. . .

Αλλά η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα λίγο πριν το τέλος ακριβώς εξαιτίας της άπονης κατάστασής της. Και για αυτό εξηγείται επίσης το γεγονός ότι έχει χάσει οποιαδήποτε γνώση, ότι έχει μειωθεί η πνευματική της κατανόηση και ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν κάνουν πια τίποτα για να ανάψουν ξανά το φως μέσα τους. Και έτσι έχασαν επίσης οποιαδήποτε γνώση σχετικά με την αιτιολόγηση και τη σημασία του λυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού και δεν δικαιολογείται πλέον με κανέναν τρόπο ο «δρόμος για το σταυρό» αν οι άνθρωποι πάρουν ως παράδειγμα για τον τρόπο ζωής τους μόνο τον «άνθρωπο» Ιησού. . .  Τότε ως αποτέλεσμα της αρχέγονης ενοχής τους η θέλησή τους έχει εξασθενιστεί εντελώς και χωρίς τη λύτρωση από την αρχέγονη ενοχή τους δεν είναι πια ικανοί να ακολουθήσουν τον Ιησού. . .

Πρέπει να καταλάβετε ότι κατά τη διάρκεια της επίγειας σας ζωής απαιτείται από εσάς ένας μόνιμος αγώνας ενάντια σε όλους τους πειρασμούς, ότι. . .  για να πετύχετε την τελειότητα και να «ακολουθήσετε» τον Ιησού. . .  χρειάζεστε πολλή δύναμη και μια ισχυρή βούληση, αλλιώς ο στόχος σας είναι άφταστος. . .  Ως αποτέλεσμα της αρχέγονης αμαρτίας σας όμως η βούλησή σας είναι τόσο εξασθενισμένη ώστε δεν θα μπορούσατε ουδέποτε να εκπληρώσετε την επίγεια σας αποστολή, δηλαδή να ωριμάσουν οι ψυχές σας, ακριβώς λόγω αυτής της αδυναμίας της βούλησής σας, και ώστε ο αντίπαλός Μου δεν θα σας άφηνε ποτέ ελεύθερους. . .

Πρέπει επομένως πρώτα να έχετε λυτρωθεί από εκείνη την αρχέγονη αμαρτία, πρέπει να έχετε ζητήσει και λάβει τη συγχώρεσή της, τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χάρες του λυτρωτικού έργου. . .  μια ενισχυμένη θέληση. . .  και θα πετύχετε στην πρόθεσή σας, θα μπορείτε να κατορθώσετε την τελειότητα, κάτι όμως που χωρίς το λυτρωτικό έργο είναι εντελώς αδύνατον. . .  Και για αυτό το λόγο διαφωτίζω εσάς τους ανθρώπους κατά την έσχατη εποχή ιδιαίτερα για αυτό που προηγήθηκε της ύπαρξής σας ως άνθρωποι. Σας διδάσκω τα πάντα, προκειμένου να σας γίνει κατανοητό γιατί πρέπει να αναγνωρίσετε τον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή, γιατί δεν πρέπει να Τον αποκλείσετε αν θέλετε να εκπληρώσετε το σκοπό της επίγειας σας ζωής και να πετύχετε τον τελικό στόχο, την ένωση μαζί Μου, η οποία χωρίς τη λύτρωση διά του Ιησού Χριστού είναι εντελώς ανέφικτη.

Και όποιος κάνει προσπάθεια να ζει τη ζωή του με αγάπη, όποιος ακούει το λόγο Μου και αφήνει τη δύναμη του λόγου Μου να επιδράσει πάνω του, όποιος εκπληρώνει το θέλημά Μου, το οποίο του διακηρύσσω διά του λόγου Μου. . .  όποιος δηλαδή είναι δράστης και όχι μόνο ακροατής του λόγου Μου, θα μπορεί πράγματι να καταλάβει τα πάντα και δεν θα αμφιβάλει, γιατί θα είναι εσωτερικά φωτισμένος από ένα φως και γιατί του λύνεται κάθε ερώτημα που τον απασχολεί ακόμα. Και για αυτό μπορώ πάντα μόνο να παροτρύνω τους ανθρώπους να ζουν τη ζωή τους με ανιδιοτελή αγάπη για το διπλανό. . .  Τότε θα του χαριστεί σύντομα πλήρη σαφήνεια και τότε θα ξέρει επίσης για τη σημασία της λύτρωσης διά του Ιησού Χριστού και θα την επιδιώξει με πλήρη σοβαρότητα, προκειμένου να αποκτήσει τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8788                23-3-1964

Ο αντίπαλος του Θεού μεταφιέζεται ως άγγελος του φωτός. . .

Πόσο συχνά ακόμα θα στέκεται στο δρόμο σας ο αντίπαλος όταν θέλετε να φτάσετε κοντά Μου και θα προσπαθεί να σας απομακρύνει από το σωστό δρόμο και θα εφαρμόζει κάθε μέσο για να κατορθώσει αυτό. Αλλά πιστέψτε ότι δεν αφήνω χωρίς τη δύναμη για αντίσταση κανέναν που έχει τα μάτια του στραμμένα σε Μένα. Εκείνος όμως θα διασπείρει πολλή πλάνη και δεν θα σταματήσει να υπονομεύει την καθαρή αλήθεια. Και θα προσπαθεί πάντα να εκδηλώνεται φορώντας το ίδιο ένδυμα με το οποίο δρουν οι αγγελιοφόροι Μου στη Γη. . .  Θα τυλιχθεί στο ένδυμα ενός αγγέλου του φωτός για να εκτρέψει τους ανθρώπους από το σωστό δρόμο. Αφού παρόλο που φαινομενικά μιλά στη θέση Μου, δεν πρόκειται για το δικό Μου λόγο τον οποίο προφέρει, αλλά επηρεάζει τους ανθρώπους που του είναι υπάκουοι να κηρύξουν δικά τους διανοητικά αγαθά αντί για το λόγο Μου, τα οποία όμως είναι λάθος διαμορφωμένα από εκείνον για να μπερδευθούν οι άνθρωποι και να γίνουν ακατάλληλοι να ελέγχουν.

Δεν γνωρίζετε την πονηριά και τα τεχνάσματά του, δεν ξέρετε πώς ενεργεί μόνο για να παραπλανήσει τους ανθρώπους. Και ωστόσο έχει πολλούς οπαδούς, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να βιώσουν ασυνήθιστα πράγματα και για αυτό δεν είναι δεκτικοί του απλού, λιτού λόγου που προέρχεται από Μένα. Επιπλέον μια ορισμένη φιλαυτία είναι ακόμα υπερβολικά μεγάλη μεταξύ εκείνων που θέλουν να Με υπηρετήσουν. Και αυτή η φιλαυτία επιτρέπει στον αντίπαλό Μου να παρέμβει και παριστάνει τον Κύριο και για αυτό αναγνωρίζεται από εκείνους. Διότι η φιλαυτία σημαίνει σκοτάδι του πνεύματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ποτέ να καταλάβουν τι είναι αλήθεια και τι είναι πλάνη. . .

Και καταφέρνει συχνά να εκπαιδεύσει ένα υποτακτικό πλάσμα, μέσα στο οποίο μπορεί τότε να χύσει πολλή πλάνη, η οποία γίνεται δεκτή ως αλήθεια χωρίς δισταγμό. . .  Και παρ’όλα αυτά εσείς οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να του πέσετε θύματα εάν η επιθυμία σας για την αλήθεια είναι μεγάλη. . .  εάν ελέγχετε τα πάντα με την ολόψυχη επιθυμία να φωτίσω το πνεύμα σας και να είστε ικανοί να χωρίσετε και να διακρίνετε το λάθος από το σωστό. Τότε θα ανοίξουν ξαφνικά τα μάτια σας και θα απορρίψετε χωρίς δισταγμό όλα όσα είναι λάθος. . .  Θα καταλάβετε τον αντίπαλο και θα καταφύγετε σε Μένα για να λάβετε δύναμη και βοήθεια για να προβάλετε αντίσταση. Χρειάζεται μόνο να θέλετε ειλικρινά να στέκεστε μέσα στη μόνη αλήθεια και πράγματι ο αντίπαλός Μου δεν θα μπορεί πια να σας ξεγελάσει. . .

Θα καταλάβετε εκείνον και τη δραστηριότητά του, θα αναγνωρίσετε και τα εργαλεία του, όσο καλά και να μεταμφιεστούν και να θέλουν να εμφανιστούν ως αγγελιοφόροι του φωτός. . .  Το σωστό φως ακτινοβολείται μόνο από Εμένα και από εκείνους που επιθυμούν το σωστό φως. . .  την καθαρή αλήθεια. Αλλά ο ψευδοπροφήτης θα βαδίζει πάντα κοντά στον πραγματικό προφήτη, η αλήθεια θα συνοδεύεται πάντα από την πλάνη. Και το σκοτάδι θα προσπαθεί να θαμπώσει ή να σβήσει το φως και από αυτό θα καταλάβετε και την πηγή όσων θα σας φέρει ένας «προφήτης». . .  Στην περίπτωση που διοχετεύω το λόγο Μου στη Γη, θα τον χρησιμοποιήσει ο καθένας στον οποίο μεταδίδεται και θα τον αναγνωρίσει ως τη φωνή του Πατέρα, γιατί το πνεύμα του έχει αφυπνιστεί. . .

Όποιος τον αναγνωρίζει ως το λόγο Μου, δεν θα του προσθέσει τίποτα το κατώτερο. . .  Και αν το κάνει, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει το λόγο Μου, ότι δεν είναι ικανός να αναγνωρίσει τη φωνή του Πατέρα, και αυτό αποδεικνύει και την πνευματική του κατάσταση. . .  Μπορεί να υπάρξει κάτι το πιο καταπληκτικό από το να μιλήσω ο Ίδιος σε σας τους ανθρώπους. . .  και αν αισθανθείτε ότι σας μιλά ο Πατέρας, δεν θα θέλετε πια να κάνετε χωρίς αυτό το λόγο Του. Αλλά θα είστε τότε και ικανοί να διακρίνετε όταν σας προσφερθεί φαινομενικά το ίδιο. . .

Θα σας λείπει η δύναμη που ρέει από το λόγο Μου, γιατί θέλω να παράσχω δύναμη σε σας τους ανθρώπους, αφού την έχετε επειγόντως ανάγκη. . .  Και για αυτό θα σας δώσω τη σωστή τροφή για την ψυχή σας, θα της δώσω το φάρμακο που χρειάζεται για να αναρρώσει. Και θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας που θα έχει τη χάρη να λάβει τον απευθείας λόγο Μου μέσω αγγελιοφόρων. . .  Αυτός όμως στέκεται μέσα στο φως και καταλαβαίνει κάθε λάθος ρεύμα που τον αγγίζει, γιατί προέρχεται από τον αντίπαλο, ο οποίος δεν είναι πια ο κύριός του τότε που μπορώ ήδη να παράσχω σε έναν άνθρωπο το ψωμί του ουρανού, το νερό της ζωής. . .

Αλλά και ο αντίπαλός Μου δεν θα σας παραλείψει (σταματήσει) να πολεμά για εκείνους τους οποίους κινδυνεύει να χάσει, θα κινήσει θεούς και δαίμονες για να μεταμφιεστεί ως άγγελος του φωτός για να τραβήξει ξανά στην περιοχή του τους ανθρώπους που θα του έχουν ήδη ξεφύγει. Ως εκ τούτου, να προσέχετε και να Με παρακαλάτε συνέχεια για παροχή δύναμης για να απελευθερωθείτε από εκείνον που είναι και που θα παραμένει ακόμα για πολύ καιρό ο αντίπαλος και ο εχθρός σας

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8790                25-3-1964

Αφθαρσία. . .

Ένα πράγμα μπορείτε να το υποθέσετε ως εντελώς βέβαιο, ότι δηλαδή δεν είναι πια δυνατόν να σταματήσετε να υπάρχετε, γιατί η δύναμή Μου είναι αιώνια άφθαρτη και γιατί είστε η ακτινοβολία του Εαυτού Μου. Και αν ξέρετε αυτό, θα πρέπει να κάνετε οτιδήποτε για να ετοιμάσετε μια ωραία μοίρα για αυτό το άφθαρτο, αφού αυτό εναπόκειται μονάχα στη δύναμη και στη βούλησή σας. Αφού είστε οντώδη πλάσματα που έχουν συναισθήματα και που για αυτό θα αισνθανθούν τόσο τα βάσανα όσο και τη μακαριότητα, τα οποία όμως μπορούν να μειωθούν και να αυξηθούν, και αυτό είναι δική σας υπόθεση κατά τη διάκρεια της επίγειας σας ζωής.

Επειδή δεν κατέχετε καμία ακριβή γνώση σχετικά με την κατάσταση μετά το σωματικό σας θάνατο, επειδή δεν είστε καν πεπεισμένοι για τη συνέχιση της ζωής της ψυχής, παραλείπετε το πιο σημαντικό κατά την επίγεια σας ζωή και δεν σκέφτεστε αυτό που θα συνεχίσει να ζει. . .  την ψυχή σας. . .  την οποία μπορείτε και θα πρέπει να τοποθετήσετε σε μια μακάρια κατάσταση εάν θέλετε να εκπληρώσετε το σκοπό της επίγειας σας ζωής. Το γεγονός της συνέχισης της ζωής μετά τον θάνατο δεν μπορεί να σας αποδειχθεί για να μην παρακινηθείτε αναγκαστικά να ζήσετε τη ζωή σας με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Και ωστόσο μπορείτε οι ίδιοι, αν έχετε καλή θέληση, να αποκτήσετε την εσωτερική πεποίθηση ότι είστε άφθαρτοι, δηλαδή πάντα μόνο τότε που πιστεύετε σε έναν Θεό και Δημιουργό Που έφερε στην ύπαρξη όλα όσα σας είναι ορατά. . .

Αφού αν κοιτάξετε προσεκτικά και με ανοιχτή καρδιά το κάθε μεμονωμένο έργο της δημιουργίας, θα μπορείτε να καταλάβετε ήδη από αυτά ότι πρόκειται για μικρά θαυματουργήματα, τα οποία έφερε στην ύπαρξη μια πάρα πολύ σοφή δημιουργική Δύναμη. Και τις περισσόρες φορές μπορείτε και να καταλάβετε τη σκοπιμότητά τους, η οποία αποδεικνύει και πάλι τη σοφία και την αγάπη Του. . .  Και άρα πρέπει να συμπεράνετε μια τέλεια Θεότητα, από την Οποία προέκυψαν όλα τα έργα της δημιουργίας. Η τελειότητα όμως δεν γνωρίζει περιορισμό, για την τελειότητα ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος υπόκειται σε κανέναν περιορισμό. Και επομένως και τα προϊόντα της δημιουργικής θέλησης της τέλειότατης δημιουργικής Δύναμης είναι ανάλογα με τον θεϊκό Μου (Της) νόμο. . .

Και αυτά είναι απεριόριστα, δεν θα έχουν τέλος. . .  κάτι που όμως αφορά πάντα μόνο τα πνευματικά δημιουργήματα και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η ψυχή του ανθρώπου. . .  Όλα τα ορατά δημιουργήματα είναι επίσης πνευματικές ουσίες, οι οποίες παραμένουν ορατές μόνο προσωρινά, οι οποίες και μετά τη διάλυσή τους συνεχίζουν να υπάρχουν πνευματικά. Μόνο που μέσω του θελήματός Μου σταματά να υπάρχει η εξωτερική μορφή, ακριβώς για να δώσει την ελευθερία σε αυτό που κρύβεται μέσα της. . .  Και έτσι πρέπει να θεωρήσετε και τον εαυτό σας, το υλικό σας σώμα, μια εξωτερική μορφή που υπάρχει μόνο προσωρινά, που περιέχει το πνευματικό, το πραγματικό σας εγώ. . .  μέχρι τότε που ο θάνατος διαλύει το περίβλημα και δίνει την ελευθερία στο πνευματικό μέσα του, το οποίο όμως είναι και παραμένει άφθαρτο.

Ήδη κατά την επίγεια σας ζωή εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να βλέπετε και να παρακολουθείτε συνεχείς αλλαγές στα έργα της δημιουργίας. Και πάντα από το ένα γίνεται το άλλο και οτιδήποτε βλέπετε είναι πνευματικά ζωοποιημένο, περιέχει μέσα του ένα μικροσκοπικό σωματίδιο πνευματικής ουσίας, που μεγαλώνει συνέχεια και επομένως κρύβεται σε όλο και μεγαλύτερα έργα της δημιουργίας. Και τελικά στην ανθρώπινη ψυχή έχουν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα σωματίδια που δημιουργήθηκαν κάποτε από Μένα ως «αυτοσυνείδητο ον» και επομένως είναι αιώνια άφθαρτα.

Στην περίπτωση που εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να αποκτήσετε την ακλόνητη πίστη στην αθανασία της ψυχής σας, σε μια συνέχιση της ζωής μετά τον θάνατο, θα βαδίσετε με ασφάλεια στον επίγειο σας δρόμο, θα θέλετε να ετοιμάσετε στην ψυχή σας μια υποφερτή ή ακόμα και μια μακάρια μοίρα και δεν θα ζήσετε τη ζωή σας ανεύθυνα. . .  Αλλά κατά την εποχή του τέλους οι άνθρωποι είναι εντελώς αδιάφοροι. Δεν επιθυμούν να ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν και αρκούνται σε γήινα ασήμαντα πράγματα, δίνουν προσοχή μόνο στα εγκόσμια πράγματα και δεν επιδιώκουν πνευματικές γνώσεις. Και τότε η ψυχή τους δεν θα μπορεί παρά να βρίσκεται σε μια αξιολύπητη κατάσταση μετά τον θάνατο του σώματός της και θα πρέπει να υπομένει μεγάλα βάσανα  στο υπερκόσμιο βασίλειο. . .

Και από αυτά τα βάσανα θα ήθελα να σας γλιτώσω εσάς τους ανθρώπους και θέλω για αυτό να σας διαφωτίζω ξανά και ξανά για την αφθαρσία σας, η οποία εξηγεί όλα όσα σας πλήττουν. Γιατί θέλω να σας παρακινήσω να σκεφτείτε από πού έρχεστε και πού πάτε. Και αν πρέπει ξαφνικά να εγκαταλείψετε τη Γη, αν η ψυχή σας αποχωριστεί απροσδόκητα από το κορμί σας, μάλλον δεν θα συνειδητοποιήσει ότι θα έχει εισέλθει στο υπερκόσμιο βασίλειο. Αφού θα βρίσκεται μόνο σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και δεν θα ξέρει ότι δεν ζει πια. . .

Και η πνευματική της κατάσταση θα είναι τόσο πιο σκοτεινή όσο πιο ανεύθυνος ήταν ο τρόπος ζωής της στη Γη. Ωστόσο, [η ψυχή· σ.τ.μ.] θα υπάρχει και δεν θα μπορεί ουδέποτε να σταματήσει να υπάρχει. Θα έχει ατελείωτη διάρκεια η πορεία που θα πρέπει τότε ακόμα να διανύσει για να αποκτήσει έστω και μια μικρή φώτιση του πνεύματός της, για να αποκτήσει μια αναλαμπή γνώσης ανάλογη με τη στάση της στο άλλο βασίλειο απέναντι στη θεϊκή εντολή της αγάπης. Αυτή πρέπει να τηρείται και στο υπερπέραν πριν μπορέσει να της χαριστεί μια μικρή βελτίωση και μια μικρή κατανόηση. Στην περίπτωση όμως που απόκτησε ήδη στη Γη την πίστη σε μια συνέχιση  της ζωής της ψυχής μετά τον θάνατο του σώματός της, θα ζήσει πιο υπεύθυνα την επίγεια της ζωή και η άνοδός της στο υπερκόσμιο βασίλειο θα μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και πιο εύκολα. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8791                27-3-1964

Μεγάλη Παρασκευή. . .

Κανένας από εσάς τους ανθρώπους δεν μπορεί να κρίνει τα πάθη της πορείας προς το σταυρό και της σταύρωσης, αφού από την ανθρώπινη άποψη ήταν αβάσταχτα. Και μόνο η δύναμη της αγάπης Μου για εσάς Μου επέτρεψε να πραγματοποιήσω αυτή την πιο δύσκολη θυσία, η οποία θα έπρεπε να αποφέρει στην ανθρωπότητα τη συμφιλίωση με τον Πατέρα. . .  Και παρόλο που προσπαθείτε να φανταστείτε τα βάσανα και τους πόνους Μου, αυτό θα παραμένει πάντα μόνο μια αδύνατη σύγκριση, αφού εκείνα ήταν υπεράνθρωπα. Ήταν τόσο μεγάλα ώστε η σταυρική Μου θυσία ήταν και θα παραμείνει πράγματι μοναδική. Γιατί ένας «άνθρωπος» δεν θα είχε επιβιώσει αυτών των ωρών των βασάνων, γιατί κάθε άλλος άνθρωπος δεν θα ήταν ικανός θα την πραγματοποιήσει. Αφού ακόμα και ένα μικρό μέρος θα ήταν αρκετό για να αφαιρέσει τη ζωή του ανθρώπου.

Εγώ όμως ήθελα να υποφέρω και να πεθάνω για να κάνω τη δίκαιη εξιλέωση για τις αμαρτίες της ανθρωπότητας. Ήθελα να επωμιστώ ολόκληρη την ενοχή των ανθρώπων και να προσφέρω τη θυσία εξιλέωσης για να δώσω πίσω στον Πατέρα τα χαμένα Του παιδιά, τα οποία χωρίς αυτό το λυτρωτικό έργο δεν θα μπορούσαν ποτέ πια να έρθουν κοντά Του. . .  Και πήρα το δρόμο. . .  εθελοντικά και από αγάπη για τον Πατέρα και για τους πεσμένους αδελφούς Μου. Ήξερα για τη δύσκολη μοίρα που Με περίμενε και για αυτό υπόφερα διπλάσια. Αφού είχα πάντα μπροστά στα μάτια Μου την εικόνα της σταύρωσης, έβλεπα πάντα τα πάθη που θα οδηγούσαν στο σταυρό. . .

Ωστόσο, εκτέλεσα αυτή την αποστολή με την ελεύθερη βούλησή Μου και αγόρασα από τον αντίπαλο όλες τις ψυχές του που ήταν πρόθυμες να αφήσουν να λυτρωθούν από Εμένα. Αφού ήξερα για την αιτία της αδυναμίας των ανθρώπων και απόκτησα για όλους την ενίσχυση της βούλησής τους μέσω του σταυρικού Μου θανάτου. Απόκτησα για εκείνους αμέτρητες χάρες, με τη βοήθεια των οποίων μπορούσαν πάλι να πετύχουν τα ύψη από τα οποία είχαν κάποτε πέσει στα πιο βαθιά βάθη. . .  Ήξερα ότι μόνοι τους δεν θα μπορούσαν ποτέ πια να ανεβούν ψηλά εάν δεν βοηθούνταν. Και ευσπλαχνιζόμουν τους πεσμένους αδελφούς Μου, αφού ήξερα τη μακαριότητα του να είναι κανείς κοντά στον Θεό. Ήξερα τι είχαν παραδώσει και ότι θα είχαν εξοριστεί αιώνια από την παρουσία του Πατέρα εάν δεν εξάλειφε Ένας τη μεγάλη ενοχή με την οποία είχαν φορτώσει τον εαυτό τους μέσω της κάποτε αποστασίας τους από τον Πατέρα.

Αλλά επρόκειτο για ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δηλαδή να επωμιστώ όλους τους σωματικούς και ψυχικούς πόνους με πλήρη επίγνωση του τέλους και να διανύσω μια πορεία με φόβο και αγνωία για το αν θα ήμουν ικανός να εκτελέσω το έργο ελέους μέχρι το τέλος. . .  Αφού ήμουν άνθρωπος με όλα τα σωματικά συναισθήματα και η σκέψη Μου ήταν όλο και περισσότερο ανθρώπινη όταν επρόκειτο να πραγματοποιήσω την τελευταία Μου αποστολή, όταν αιχμαλωτίστηκα και καταδικάστηκα ανελέητα στον πιο φρικτό θάνατο τον οποίο μπορούσαν να επινοήσουν οι άνθρωποι. . .

Αφού για να εξαλειφθεί η αφάνταστη ενοχή, για να εξαλειφθεί η αρχέγονη ενοχή της κάποτε αποστασίας από τον Θεό, απαιτούνταν η ικανότητα ενός ανθρώπου να υποφέρει. . .  επειδή ο Θεός, ο Οποίος ήταν βεβαίως μέσα Μου ως η Αγάπη, δεν μπορούσε να υποφέρει. Και συνεπώς για την τελευταία φάση του λυτρωτικού έργου Εκείνος αποσύρθηκε, κάτι που προκάλεσε μέσα Μου έναν ανείπωτο φόβο και Με ώθησε να αρθρώσω τα λόγια: Θέε Μου, Θέε Μου, γιατί Με εγκατέλειψες. . .  Η επίγνωση του Πατέρα μέσα Μου θα ήταν μια ανακούφιση των πόνων, αλλά ο βαθμός των πόνων Μου δεν μπορούσε παρά να είναι τεράστιος ενόψει της ενοχής ολόκληρης της ανθρωπότητας, της ενοχής όλων των πεσμένων αρχέγονων πνευμάτων, τα οποία ήθελα να σώσω από τα βάθη. . .

Ήθελα να ολοκληρώσω το έργο ως «μόνο άνθρωπος» και για αυτό παραδόθηκα στο θέλημα του Πατέρα, το οποίο ήταν και δικό Μου θέλημα από την αρχή, μόνο που κλονίστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ενόψει του θανάτου. Ύστερα όμως υπέκυψα εντελώς στο θέλημά Του όταν φώναξα: «Ας μην γίνει το δικό Μου θέλημα, αλλά το δικό Σου. . .» Και έκανα πράγματι μια δύσκολη θυσία, την οποία ούτε πριν ούτε μετά δεν κατόρθωσε και δεν μπορούσε να κατορθώσει κανένας άνθρωπος, επειδή ξεπέρασε την ανθρώπινη δύναμη. . .  Εγώ όμως προμηθευόμουν τη δύναμη από την αγάπη του Πατέρα, αφού η αγάπη παρέμενε μέσα Μου μέχρι την ώρα του θανάτου Μου. . .  αλλιώς δεν θα είχα προφέρει τα λόγια: «Πατέρα, συγχώρεσέ τους, αφού δεν ξέρουν τι κάνουν. . .» Και επομένως ήμουν και παρέμεινα συνδεδεμένος με τον Πατέρα, παρόλο που δεν εφάρμοσα τη δύναμη της αγάπης για να αποφύγω τον θυσιαστικό θάνατο. . .

Κάποτε θα μπορείτε επίσης να βιώσετε το σταυρικό Μου θάνατο όταν θα βρίσκεστε στο βασίλειο του φωτός. Και μόνο τότε θα καταλάβετε την απέραντη αγάπη Μου για τους αδελφούς Μου, η οποία επωμίστηκε τα πάντα για να επιστρέψει τη ζωή σε εκείνους που είχαν επιλέξει εθελοντικά τον θάνατο. Και μπορεί τώρα να ανακτήσει τη ζωή ο καθένας που Με αναγνωρίζει ως τον Λυτρωτή του με την ελεύθερη βούλησή του και που θέλει να πέθανα και για εκείνον, να του επιτρέψω να ανήκει και εκείνος στους λυτρωμένους για τους οποίους έχυσα το αίμα Μου και στους οποίους θα συγχωρεθεί διά του αίματός Μου η ενοχή των αμαρτιών τους, η οποία τους κρατούσε χωρισμένους από τον Πατέρα και την οποία εξιλεώθηκα μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8793α               29-3-1964

Θα πετύχουν την υιότητα του Θεού τα πνεύματα που «δεν έπεσαν»;. . .

Θα παίρνετε απάντηση σε κάθε ερώτηση, προκειμένου να διαψευστεί κάθε λανθασμένη άποψη, προκειμένου να μην είστε ανήξεροι εκεί όπου επιθυμείτε σωστή γνώση:

Η θεοποίηση των δημιουργημένων όντων Μου είναι ο στόχος Μου τον οποίο έθεσε στον Εαυτό Μου κατά τη δημιουργία και τον οποίο θα πετύχω κάποτε. Όλα όσα εκπήγασαν από Μένα είχαν ύψιστη τελειότητα, ήταν όντα κατ’εικόνα Μου, ήταν τα ομοιώματά Μου, τα οποία είχα βγάλει εκτός του Εαυτού Μου ως ανεξάρτητα όντα. . .  Αλλά ήταν πάντα μόνο τα έργα Μου. . .  τα οποία δεν μπορούσαν παρά να δρουν διαφορετικά από ό,τι τα είχα δημιουργήσει. Ήταν τα πλάσματά Μου. . .  Εγώ όμως ήθελα να έχω παιδιά δίπλα Μου. Και για το λόγο αυτό τα απελευθέρωσα από το θέλημά Μου όταν πρόκειται να δώσουν τη δοκιμασία της θέλησής τους για να δείξουν αν θα διατηρούσαν την τελειότητά τους παρά τη δυνατότητα να την αντιστρέψουν. Αυτή η επιτυχής δοκιμασία της θέλησής τους προϋπόθεσε ότι το ον είχε εκτεθεί σε όλους τους πειρασμούς, στους οποίους επομένως θα έπρεπε να αντισταθεί. Αφού οποιαδήποτε δύναμη χρειάζεται ένα εμπόδιο στο οποίο μπορεί να αποδειχθεί καλή.

Κατανοήστε το σωστά: Κάθε ον δοκιμάστηκε, γιατί κατείχε μια ελεύθερη βούληση η οποία μπορούσε να αποφασίσει προς κάθε κατεύθυνση. Το πρώτο ον λοιπόν. . .  ο Εωσφόρος, ο φορέας του φωτός. . .  το οποίο είχε βγάλει εκτός του Εαυτού Μου η απέραντη αγάπη Μου, θα έπρεπε πρώτος να Μου προσκομίσει την απόδειξη ότι ήθελε να κρατήσει την ύψιστη τελειότητα που του είχε χαριστεί. Ακτινοβολούνταν τόσο άφθονα από τη δύναμη της αγάπης Μου, ώστε εκστασιαζόταν σε ύψιστη μακαριότητα και ώστε χρησιμοποιούσε τη δύναμη που του εισέρρεε διαρκώς για να δημιουργήσει ίδια όντα, διότι με την τελειότητά του μπορούσε να κάνει την ίδια δημιουργική δραστηριότητα με Εμένα. . .

Αυτή η διαδικασία της δημιουργίας των όντων διάρκεσε αιωνιότητες. . .  τα οποία δηλαδή ήταν πάντα «πλάσματα», τα οποία δεν μπορούσαν παρά να είναι εντελώς τέλεια. . .  Απαίτησα τότε από το πρωτοδημιούργητο ον, τον Εωσφόρο, μόνο την αναγνώριση του Εαυτού Μου ως Πηγή της δύναμης. . .  με άλλα λόγια, απαίτησα μόνο από εκείνον να Με παρουσιάσει και απέναντι στα δημιουργημένα από τον ίδιο όντα ως Εκείνον από τον Οποίο είχε εκπηγάσει και αυτός. . .  Αφού όμως η θέλησή του ήταν ελεύθερη, μπορούσε και να περιφρονήσει το θέλημά Μου. Και το έκανε αυτό, παρουσιάζοντας στα όντα τον εαυτό του ως το ύψιστο ον, γιατί αυτά δεν μπορούσαν να Με δουν, ενώ ο ίδιος τους ήταν ορατός με όλο το μεγαλείο του. . .

Αυτός λοιπόν δεν πέρασε τη δοκιμασία της θέλησής του και εμφανίστηκε απέναντι στα δημιουργημένα όντα ως πειραστής. . .  Προσπάθησε να καθορίσει τη θέλησή τους επίσης να στραφεί εναντίον Μου: Και είχε μεγάλη επιτυχία. . .  Αφού παρά την τεράστια αφθονία του φωτός, παρά την ύψιστη γνώση τους, πολλά από αυτά τα όντα τον αναγνώρισαν ως κύριο της αιωνιότητας και Με απρανήθηκαν. . .  ακριβώς γιατί δεν τους ήμουν ορατός. Και αυτά τα έκπτωτα όντα πρέπει τώρα από τα πιο βαθιά βάθη, μέσα στα οποία είχαν ριχτεί από μόνα τους, να ανεβούν ξανά στα ύψη. Πρέπει τώρα με την ελεύθερη θέλησή τους να επιδιώξουν να θεοποιηθούν, κάτι που τους είναι δυνατόν με την υποστήριξή Μου. Και όταν πετύχουν το στόχο, θα έχουν γίνει παιδιά του Θεού, θα έχουν γίνει τέλεια όντα που επιδίωξαν και κατόρθωσαν μόνα τους αυτή την τελειότητα.

Υπήρχε όμως και ένα μεγάλο μέρος των αρχέγωνων πνευμάτων που Μου παρέμεινε πιστό. Πρόβαλαν αντίσταση στους πειρασμούς του Εωσφόρου, πέρασαν επομένως τη δοκιμασία της θέλησής τους τότε που θα έπρεπε να αποφασίσουν ποιον να επιλέξουν ως κύριό τους. . .  Τι γίνεται λοιπόν με τη δική τους υιότητα του Θεού; Πρέπει να ξέρετε ότι αυτά τα όντα απολαμβάνουν ύψιστη μακαριότητα, αφού δεν έχασαν τίποτα από την τελειότητά τους. Και ακτινοβολούνται διαρκώς από τη δύναμη της αγάπης Μου, η οποία τους προκαλεί αυτή την αφάνταστη μακαριότητα. . .  Λόγω της τελειότητάς τους όμως έχουν και γνώση, το σωτήριο σχέδιό Μου τους είναι γνωστό, καταλαβαίνουν τη δυστυχία των αποστατημένων αρχέγονων πνευμάτων. Και η αγάπη τους είναι τόσο μεγάλη ώστε συμμετέχουν στο λυτρωτικό έργο για  να προωθήσουν την επιστροφή εκείνων που έπεσαν κάποτε. Αυτό το λυτρωτικό έργο όμως απαιτεί αιωνιότητες. . .  τις οποίες δεν είστε σε θέση να εκτιμήσετε εσείς οι άνθρωποι. . .

Και ξανά και ξανά τα αρχέγονα πνεύματα στο στάδιο ως άνθρωποι χρειάζονται ενεργή βοήθεια. Αφού έχουν βέβαια μέσα τους τον θεϊκό σπινθήρα της αγάπης, ο οποίος τους επιτρέπει να επιστρέψουν. Ωστόσο, είναι τόσο αδύνατα ώστε χρειάζονται βοήθεια, η οποία τους παρέχεται από εκείνα τα φωτεινά όντα, τα οποία για αυτό το σκοπό ενσαρκώνονται ως άνθρωποι στη Γη και επομένως διανύουν επίσης την πορεία μέσα από τα βάθη. Εκεί είναι και τα ίδια εκτεθειμένα σε όλους τους πειρασμούς και δίνουν τότε συνειδητά τη δοκιμασία της θέλησής τους, η οποία τους επιτρέπει να γίνουν παιδιά, τα οποία θα δημιουργούν και θα ενεργούν τότε εντελώς ελεύθερα δίπλα Μου και δεν θα δρουν μόνο σύμφωνα με το δικό Μου θέλημα. . .  παρόλο που μια απεριόριστη μακαριότητα παρέχεται επίσης σε εκείνα τα αρχέγονα πνεύματα που δεν έπεσαν.

Εξαιτίας των μυριάδων των πεσμένων όντων απαιτούνται αιωνιότητες ώσπου να επιτευχθεί ο στόχος. . .  Και για αυτό υπάρχουν ατελείωτα πολλές δυνατότητες επίσης για τα φωτεινά όντα που Μου παρέμειναν πιστά να αποκτήσουν την υιότητα του Θεού μέσω της υπερνίκησης των βαθών, στα οποία κατέβηκαν με την ελεύθερη βούλησή τους για να σώσουν τα αρχέγονα πνεύματα. . . Και η υιότητα του Θεού σημαίνει για τον αρχέγονο πνεύμα όλο και υψηλότερους βαθμούς της μακριότητας. Αφού για Εμένα δεν υπάρχει περιορισμός και επομένως μπορώ να χαρίσω αφάνταστη ευτυχία στα παιδιά Μου και θα το κάνω βεβαίως. . .  Και ήδη προσφέρθηκαν αμέτρητα πολλά αρχέγονα πνεύματα να διανύσουν την πορεία στη Γη, με κύριο σκοπό να σώσουν τους πεσμένους αδερφούς τους, τα οποία επομένως δεν επέλεξαν την ενσάρκωση στη Γη για εγωιστικούς λόγους. . .  δηλαδή δεν υπερνίκησαν τα βάθη για χάρη της «υιότητας» του Θεού, και ωστόσο πέτυχαν αυτή την υιότητα του Θεού και επέστρεψαν πίσω σε Μένα ως παιδιά Μου.

Μόνο ένα πλεονέκτημα έχουν αυτά όντα που Μου παρέμειναν πιστά απέναντι στους πεσμένους αδερφούς τους: Δεν χρειάζονται ποτέ να διανύσουν την πορεία μέσα από τα δημιουργήματα της Γης και επίσης δεν αποτυχαίνουν ποτέ κατά την επίγεια τους ζωή. Πρέπει βέβαια να αντιστέκονται σε όλους τους πειρασμούς με την ελεύθερη βούλησή τους, αλλά έχουν πάντα πολλή δύναμη στη διάθεσή τους, διότι έχουν μέσα τους την αγάπη και δεν την εγκαταλείπουν ούτε κατά την επίγεια τους ζωή. Ωστόσο, οι άνθρωποι μέσα στους οποίους είναι ενσαρκωμένα τέτοια αρχέγονα πνεύματα δεν ξέρουν τίποτα για αυτό και διανύουν συχνά μια πολύ δύσκολη επίγεια πορεία. Αγωνίζονται και υπηρετούν και πετυχαίνουν με βεβαιότητα το στόχο τους. . .  την πλήρη ένωση μαζί Μου στη Γη, η οποία μεν δεν είχε διακοπεί, η οποία ωστόσο πρέπει να επιδιωχθεί σοβαρά από κάθε άνθρωπο. Γιατί είναι και θα παραμείνει ο στόχος, γιατί είναι η σωστή απόφαση της θέλησης του κάθε όντος να Με ομολογήσει ελεύθερα.

Όλα τα «δημιουργημένα» όντα Μου θα είναι κάποτε «παιδιά» Μου, αφού για Μένα η ιδέα του χρόνου δεν υπάρχει, ακόμα και αν περάσουν αιωνιότητες. . .  Αυτό που έθεσε ως στόχο στον Εαυτό Μου θα το πετύχω με βεβαιότητα. Αλλά εσείς οι άνθρωποι να μην πιστεύετε ότι εκείνα τα όντα που παρέμειναν μαζί Μου μπορούν να ονομαστούν λιγότερο μακάρια. Αφού η θέλησή τους είναι ήδη έτσι ώστε η αγάπη τους για Μένα είναι τεράστια και αυξάνεται συνέχεια. Και αυτή την αφοσίωσή τους σε Μένα την ανταμείβω ανάλογα, αλλά ούτε θα επιτρέψω να χάσουν τη μακαριότητα που θα τους εγγυηθεί η υιότητα του Θεού. . .  Ολόκληρη η πορεία από την πρώτη αρχή μέχρι τους αιώνες των αιώνων διαδραματίζεται σύμφωνα με το νόμο. . .  Και δεν μπορώ να ενργήσω ενάντια στην προαιώνια τάξη. . .  Στην περίπτωση που κατέστρωσα ένα σχέδιο, αυτό θα πραγματοποιηθεί, επειδή το θέλημά Μου είναι αμετάβλητο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8793β              30-3-1964

(Προσθήκη στο υπ’αριθ. 8793α) Θα πετύχουν την υιότητα του Θεού τα πνεύματα που «δεν έπεσαν»;. . .

Τα όντα που ακτινοβολήθηκαν κάποτε από Μένα είχαν το δικό Μου θέλημα μέσα τους όσο ήταν συνδεδεμένα μαζί Μου με ολόψυχη αγάπη, όσο μπορούσα να τα πλημμυρίζω με την αγάπη Μου, με αποτέλεσμα καμία άλλη θέληση να μπορούσε να είναι μέσα τους παρά μόνο η δική Μου, ή με άλλα λόγια: η θέληση και η σκέψη τους ήταν πάντα ανάλογες με τη δική Μου σκέψη και θέληση. Και παρ’όλα αυτά η θέληση των όντων ήταν ελεύθερη, ακριβώς γιατί ήταν δημιουργημένα από Μένα όντα ύψιστης τελειότητας και είχαν μέσα τους την ίδια θέληση με Εμένα, χωρίς να βρίσκονται υπό εξαναγκασμό. Η θέλησή τους λοιπόν ήταν ελεύθερη από την αρχή, αλλά όχι διαφορετική από τη δική Μου. . .  Και αυτή η ομοιότητα της θέλησής μας διάρκεσε αιωνιότητες, αφού δεν μπορούσε να διαταραχθεί όσο το ρεύμα της αγάπης Μου πλημμύριζε όλα αυτά τα όντα. . .

Μόνο τότε που το πρωτοδημιούργητο αρχέγονο πνεύμα Εωσφόρος χρησιμοποίησε λάθος την ικανότητα σκέψης του, όταν άρχισε να μην λαμβάνει πια με την επιθυμία για αγάπη το λόγο που του εισέρρεε, με αποτέλεσμα η δύναμη της αγάπης Μου που του εισέρρεε να εξασθενισθεί λίγο, η θέλησή του μέσα του, η οποία ήταν ελεύθερη, άρχισε να εκδηλώνεται, χωρίς να εμποδιστεί από Μένα. Και μόνο τότε που άρχισε να απορρίπτει όλο και περισσότερο τη δύναμη της αγάπης Μου, μπόρεσε να γίνει λόγος για μια εκδήλωση της ελεύθερης βούλησής του, η οποία μέχρι τότε ήταν πλήρως εναρμονισμένη με το δικό Μου θέλημα, παρόλο που ήταν ελεύθερη. Και τότε είχε έρθει η ώρα όπου το πρωτοδημιούργητο ομοίωμά Μου έπρεπε να αποφασίσει ελεύθερα, γιατί απαίτησα τη δοκιμασία της θέλησής του μόνο τότε που η βούλησή του άρχισε να διαφέρει από τη δική Μου μέσω της απόρριψης του ρεύματος της δύναμης της αγάπης Μου. . .

Και ανάλογα ήταν τα πράγματα σε όλα τα όντα που δημιουργήθηκαν μέσω της δύναμης της αγάπης μας. . .  Παρακινήθηκαν από τον Εωσφόρο να εκδηλώσουν τη βούλησή τους, η οποία ήταν ελεύθερη και η οποία ήταν επίσης πλήρως εναρμονισμένη με το δικό Μου θέλημα όσο λάμβαναν ανεμπόδιστα το ρεύμα της αγάπης Μου. Εκείνα επίσης άρχισαν να κάνουν κατάχρηση της ικανότητας σκέψης τους και να προσανατολίζονται περισσότερο με τη βούληση του Εωσφόρου. Και η ελεύθερη βούλησή τους δεν εμποδίστηκε από Εμένα, αφού ήθελα να δώσουν ανοιχτά τη δοκιμασία της βούλησής τους, δηλαδή να αποφασίσουν σε ποιον ήθελαν να ανήκουν. Άρα η ελεύθερη βούλησή τους μπήκε σε δράση μόνο τότε που τα όντα κλείστηκαν στην αγάπη Μου. Αφού πριν αυτή η βούλησή τους, μολονότι ήταν ελεύθερη, ήταν στραμμένη εντελώς σε Εκείνον από τον Οποίο είχαν εκπηγάσει.

Επομένως το ον απόδειξε την ελευθερία της βούλησής του μόνο τότε που εξεγέρθηκε εναντίον Μου. Αφού πριν το εμπόδιζε η μεγάλη του αγάπη να στρέψει τη βούλησή του εναντίον Μου, αφού η αγάπη είναι πάντα εναρμονισμένη με το δικό Μου θέλημα. . .  Αυτό λοιπόν να σας επισημανθεί, ότι δηλαδή κάθε πλάσμα, ως θεϊκό χαρακτηριστικό, έχει την ελεύθερη θέληση, διότι ήταν κατ’εικόνα Μου (Η ασυνέπεια του γραμματικού χρόνου υπάρχει και στο πρωτότυπο γερμανικό κείμενο· σ.τ.μ.). . .  ότι όμως για αιωνιότητες δεν χρησιμοποίησε αυτή την ελεύθερη βούλησή του, γιατί ήταν εντελώς ένα μαζί Μου και βρισκόταν αδιάκοπα στο κύκλωμα της αγάπης Μου, κάτι που σήμαινε ότι δεν βγήκε εκτός της αιώνιας τάξης. . .

Μόνο η αλλαγή των σκέψεων του Εωσφόρου προκάλεσε και μια αλλαγή της βούλησής του και άφησα ελεύθερες τόσο τη λανθασμένη σκέψη του όσο και τη λάθος βούλησή του. . .  η οποία, μετά από πάλι ατελείωτους καιρούς, μεταδιδόταν όλο και περισσότερο στα δημιουργημένα από εκείνον όντα. . .  με αποτέλεσμα η βούλησή τους να διασπαστεί και από τότε να εμφανιστεί ανοιχτά η «ελεύθερη βούλησή» τους. . .  Όταν λοιπόν λέει κανείς: Τα όντα δεν μπορούσαν να θέλουν διαφορετικά από ό,τι ήταν θέλημά Μου, αυτό προϋπόθετε την κατάσταση στην αρχή, όταν αποδέχονταν μόνο το δικό Μου θέλημα από την τεράστια αγάπη τους για Μένα και ως συνέπεια της απέραντης ακτινοβολίας της αγάπης Μου. . .

Σε αυτή την κατάσταση δεν ήταν δυνατή καμία άλλη θέληση από ό,τι η δική Μου. Ωστόσο, δεν επρόκειται για κατάσταση καταναγκασμού μέσα στα οποία βρίσκονταν αυτά τα όντα στην αρχή, αλλά μόνο για μια απόδειξη της ύψιστης τελειότητας με την οποία έβγαλα κάθε ον εκτός του Εαυτού Μου. Το γεγονός ότι ο Εωσφόρος και ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του έπεσαν λόγω της λάθος απόφασης της θέλησής τους και κατέληξαν σε μέγιστη δυστυχία, αυτό το γεγονός έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν τα όντα παιδιά του Θεού. . .

Μόνο που το ον έπρεπε να περάσει μέσα από τα πιο βαθιά βάθη και να δώσει μια τόσο μεγάλη μάχη στο δρόμο της επιστροφής του σε Μένα, ώστε με αυτό τον τρόπο απόκτησε και τα δικαιώματα ενός παιδιού. . .  Τα όντα που δεν έπεσαν όμως απολαμβάνουν αδιάκοπα την ουράνια μακαριότητα και ωστόσο δεν εμποδίζονται να επιδιώξουν και να πετύχουν επίσης την υιότητα του Θεού. Αλλά ξέρω πράγματι τι παρέχω στα πλάσματά Μου και ποιους δρόμους πρέπει να πάρουν για να κατορθώσουν τον ύψιστο στόχο. . .  Είναι όμως πάντα η ένωσή τους μαζί Μου που τους αποφέρει την ύψιστη μακαριότητα. Και είμαι τόσο κοντά σε όλα τα παιδιά Μου ώστε μπορούν να Με αισθάνονται και ωστόσο τόσο μακριά τους ώστε θα Με επιδιώκουν ασταμάτητα και ώστε μπορούν ξανά και ξανά να λαμβάνουν την ακτινοβολία της αγάπης Μου ως απόδειξη της παρουσίας Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8794                30-3-1964

Ανάσταση στη ζωή. . .

Και θα αναστηθείτε και εσείς από τους νεκρούς, δηλαδή θα εγκαταλείψετε μόνο το γήινο σώμα σας, η ψυχή σας όμως θα εισέλθει στο πνευματικό βασίλειο. . .  Και σας έδωσα την απόδειξη για αυτό, έκανα ορατή αυτή τη διαδικασία πάνω στον Εαυτό Μου. Αφού όλος ο κόσμος θα έπρεπε να λάβει γνώση του γεγονότος ότι είχα υπερνικήσει τον θάνατο, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει θάνατος για τον άνθρωπο που αποκτά για την ψυχή του την κατάσταση της ωριμότητας στη Γη, με αποτέλεσμα να μπορέσει να εισέλθει πνευματοποιημένη στο βασίλειο του φωτός μετά την αποβίωσή της από αυτή τη Γη. . .

Πάντα όμως πρέπει να προηγηθεί αυτής της «ανάστασης στη ζωή» η λύτρωση διά του Ιησού Χριστού, αλλιώς η ψυχή θα παραμείνει θύμα του θανάτου. Αφού όσο βρίσκεται ακόμα κάτω από τη δύναμη του αντιπάλου Μου, δεν έχει ζωή, είναι δεμένη και εντελώς άπρακτη, είναι πράγματι μια κατάσταση θανάτου μέσα στην οποία βρίσκεται μια αλύτρωτη ψυχή. Αλλά απόκτησα για αυτή την αιώνια ζωή μέσω του θανάτου Μου στο σταυρό. . .  Δεν χρειάζεται πια να φοβάται τον θάνατο, αφού της χάρισα τη ζωή που έχει αιώνια διάρκεια. Απελευθερώνω την ψυχή μόνο από το σαρκικό της σώμα και μπορεί να εισέλθει στο υπερκόσμιο βασίλειο σε ελευθερία. Η ψυχή σηκώνεται από τον τάφο της, εισέρχεται σε μια κατάσταση του φωτός, που είναι εντελώς αντίθετη με τη προηγούμενη δεμένη της κατάσταση.

Για αυτό λοιπόν έδωσα στους ανθρώπους μια απόδειξη μέσω της ανάστασής Μου κατά την τρίτη μέρα, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει μια συνέχιση της ζωής μετά τον θάνατο και γιατί ως εκ τούτου ζούσαν αδιάφορα και χλιαρά την επίγεια τους ζωή και δεν έκαναν τίποτα για να εξασφαλίσουν για την ψυχή τους μια ανάσταση μέσα στο φως. Και έπρεπε να τους το αποδείξω με τον τρόπο ότι και το δικό Μου σώμα αναστήθηκε, ότι έσπασε τα δεσμά του θανάτου, ότι βγήκα από τον τάφο για να εμφανιστώ ξανά στους δικούς Μου και να τους αποδείξω την εκπλήρωση της υπόσχεσής Μου, ότι δηλαδή θα ανασταινόμουν κατά την τρίτη μέρα. . .

Όλοι εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να πιστέψετε ότι δεν δημιουργηθήκατε μόνο για τη Γη, ότι δεν τελειώνουν όλα τη στιγμή του θανάτου σας, αλλά ότι η πραγματική σας ζωή αρχίζει μόνο τότε. Και θα πρέπει να διαμορφώσετε τη φύση σας έτσι ώστε να πνευματοποιηθείτε ακόμα κατά την επίγεια σας ζωή, ώστε όχι μόνο οι ψυχές σας αλλά και τα κορμιά σας να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τον τάφο τους μετά τον θάνατό τους, ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στην αληθινή ζωή. Και για το ότι είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, για αυτό σας έδωσα την απόδειξη. . .

Η άγνοια εκείνων των ανθρώπων των καιρό της επίγειας Μου πορείας, η πνευματική τους τυφλότητα, ήταν τόσο μεγάλες, ώστε οι ίδιοι δεν ήξεραν τίποτα για το σκοπό και το στόχο της επίγειας τους ύπαρξης. Και νόμιζαν ότι θα σβήσουν πάλι τη στιγμή του θανάτου τους και ανάλογα ζούσαν με τις αισθήσεις τους στραμμένες αποκλειστικά στα εγκόσμια πράγματα. Δεν σκέφτονταν τη σωτηρία της ψυχής τους και δεν φοβούνταν την ευθύνη τους απέναντι στον Θεό και Δημιουργό τους. Και ως εκ τούτου ήταν σημαντικό να δοθεί μια απόδειξη ακριβώς σε εκείνους τους ανθρώπους, την οποία πάλι αποδέχθηκε ως αξιόπιστη μόνο εκείνος που είχε καλή θέληση, ενώ οι άλλοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν με κάθε δυνατό τρόπο την εξαφάνιση του σώματός Μου από τον τάφο.

Αλλά ενισχύθηκε η πίστη των δικών Μου, στους οποίους εμφανίστηκα όπως τους το είχα προαναγγείλει και τους οποίους έστειλα στον κόσμο με μια αποστολή. . .  να φέρουν το Ευαγγέλιό Μου στον κόσμο, να διακηρύξουν τη διδασκαλία της αγάπης και να κάνουν αξιόπιστη στους ανθρώπους μια συνέχιση της ζωής τους μετά τον θάνατο, καθώς και να κηρύξουν την ανάστασή Μου από τον τάφο σε όλους που θα είχαν καλή θέληση και που θα άκουγαν τους μαθητές Μου. Θα έπρεπε να ενισχυθεί η δική τους ευθύνη των ανθρώπων για τον τρόπο ζωής τους. Θα έπρεπε να επιδιώξουν συνειδητά μια ανάσταση μετά τον θάνατό τους. Και εφόσον πίστευαν σε Μένα και στο λυτρωτικό Μου έργο, το οποίο επιτέλεσα για την αμαρτωλή ανθρωπότητα, μπορούσαν να πιστέψουν και στην ανάστασή Μου και να περιμένουν επίσης τη δική τους ανάσταση χωρίς φόβο και με εμπιστοσύνη σε Μένα, ο Οποίος θα τους αφυπνίσω κάποτε στην αιωνιότητα.

Αφού ο Ίδιος σας έδωσα την υπόσχεση: Όποιος Με πιστεύει θα ζήσει αιώνια. . .  Και παρόλο που θα πεθάνει το σώμα του. . .  το εγώ του, η ψυχή του δεν μπορεί να πεθάνει. Αλλάζει μόνο τον τόπο διαμονής της και εισέρχεται στο υπερκόσμιο βασίλειο, η κατάσταση του οποίου όμως θα είναι ανάλογη με τον τρόπο ζωής του. . .  Και όταν μπορέσω ο Ίδιος να αφυπνίσω την ψυχή από τον ύπνο του θανάτου της, θα Με έχει βρει κατά τη διάρκεια της επίγειας της ζωής και θα έχει βάλει τις αμαρτίες της κάτω από το σταυρό Μου. . .  Και τότε θα έχει απαλλαγεί από κάθε ενοχή και θα εισέλθει αμέριμνα στο υπερκόσμιο βασίλειο, όπου θα ζήσει και δεν θα μπορεί ποτέ πια να χάσει αυτή τη ζωή. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8795                01-04-1964

Η αγάπη του Θεού δεν θα τελειώσει ποτέ!. . .

Ξανά και ξανά η Αιώνια Αγάπη σκύβει προς τη Γη για να μιλήσει στα παιδιά Της, για να τους αποδείξει την παρουσία Της, για να τους παράσχει δύναμη και παρηγοριά και να τους ενισχύσει στην πορεία τους πάνω στη Γη. . .  Και ποτέ δεν θα τελειώσει αυτή η Αγάπη, ποτέ δεν θα σταματήσει να χαρίζει τον Εαυτό Της. Αφού όλα τα πλάσματα εκπήγασαν από Εκείνη και διατηρούνται αιώνια από Εκείνη και πλημμυρίζονται με τη δύναμή Της. . .  Και κανένα από τα πλάσματα δεν θα μπορεί να αποκολληθεί από το Δημιουργό του, ακόμα και στην περίπτωση που επιδίωξε θεληματικά έναν χωρισμό από Αυτόν. . .  Θ συνεχίζει αιώνια να υπάρχει, δεν μπορεί πια να σταματήσει να υπάρχει και επομένως θα είναι επίσης αιώνια συνδεδεμένο με το Δημιουργό.

Ωστόσο, η Αιώνια Αγάπη μπορεί να εκδηλωθεί μόνο τότε που το πλάσμα Τής παραδίδεται απεριόριστα, τότε που ανοίγεται για να πιάσει την ακτίνα αγάπης που θα του χαρίσει ευδαιμονία, που θα αγγίξει το ον πάρα πολύ αποτελεσματικά. Αφού η Αγάπη είναι σαν ένα ρεύμα φωτιάς που διαλύει οτιδήποτε ακάθαρτο που είναι προσκολλημένο στο ον που εξεγέρθηκε κάποτε κατά Εκείνου από τον Οποίο είχε εκπηγάσει. Είναι όμως επίσης ένα φως που φωτίζει ολόκληρο το σκοτάδι, που φωτίζει τα πάντα και τα κάνει ορατά. . .  Και η Αγάπη είναι μια δύναμη μέσω της οποίας το ον γίνεται ικανό να αναμετατραπεί από μια ατελή κατάσταση σε ύψιστη τελειότητα. . .

Η Αγάπη λοιπόν σας μιλά και πρέπει να κατορθώσει τα πάντα: καθαρισμό, φώτιση και μετατροπή όσων έγιναν κάποτε με τελειότητα μέσω του θελήματός Μου. . .  Και για το λόγο αυτό θα έχετε αμετάβλητα και ασταμάτητα την αγάπη Μου, αυτή δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ, γιατί θέλει να σας βάλει στην κατάσταση της ύψιστης μακαριότητας. Και για αυτό το λόγο σάς διοχετεύει όλα (όσα σας λείπουν ακόμα), αφού ως άνθρωποι είστε ακόμα ατελή όντα, ενώ ο στόχος σας είναι και θα παραμείνει να πετύχετε (ξανά) την τελειότητα.

Αν μειωνόταν η αγάπη Μου, το αποτέλεσμα αυτού θα έπρεπε να είναι ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ πια να ενωθείτε μαζί Μου. Αφού ακόμα βρίσκεστε στην κατάσταση της απόστασης από Μένα, την οποία μπορείτε να γεφυρώσετε ή να μειώσετε μόνο μέσω της ατελείωτα βαθιάς αγάπης Μου, γιατί από μόνοι σας είστε πολύ αδύνατοι για να καταφέρετε έστω και την παραμικρή αλλαγή της φύσης σας. Όμως η αγάπη Μου σας κρατά στην αγκαλιά της και δεν εγκαταλείπει ούτε ένα ον, αλλά θα φροντίζει πάντα να προχωρήσετε στο δρόμο σας προς τα ύψη. . .

Μόνο την ελεύθερη βούλησή σας δεν την αγγίζει ούτε η αγάπη Μου. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει οι ίδιοι να αποδεχθείτε την αγάπη Μου, ότι πρέπει οι ίδιοι να Μου την ανταποδώσετε και ότι πρέπει να μαρτυρήσετε με πλήρη αφοσίωση σε Μένα ότι έχετε εγκαταλείψει κάθε αντίσταση σε Μένα. Τότε θα Μου δώσετε τη δυνατότητα να σας ακτινοβολώ έντονα με τη δύναμη της αγάπης Μου και ο δρόμος σας προς την τελειότητα θα οδηγήσει σίγουρα στο στόχο. . .  Αφού όπου μπορεί να έχει αποτέλεσμα η αγάπη Μου, δεν υπάρχει πια αποτυχία, δεν υπάρχει αδυναμία, ούτε οπισθοδρόμηση προς τα βάθη. Υπάρχει μόνο όλο και εντονότερη ένωση μαζί Μου, επειδή η αγάπη επιδιώκει να πλησιάζει την αγάπη.

Η αγάπη Μου όμως μπορεί να φτάσει με τις ακτίνες της μόνο εκεί όπου μια καρδιά είναι πρόθυμη να ζήσει την αγάπη και δείχνει αγάπη και σε Μένα. Τότε δεν χρειάζεται κανείς πια να φοβάται ότι θα αποτύχει, αφού η αγάπη είναι δύναμη και η δύναμη κατορθώνει τα πάντα, ακόμα και να διανύσει την απότομη άνοδο προς τα ύψη. Αυτή απαιτεί δύναμη, η οποία δεν θα λείπει σε κανέναν άνθρωπο η ζωή του οποίου είναι μια πορεία της ανιδιοτελούς αγάπης. Αφού του μιλά συνέχεια η Αιώνια Αγάπη. . .  θα είμαι πάντοτε συνδεδεμένος μαζί του. . .  θα του αποκαλυφθώ ο Ίδιος, γιατί η αγάπη Μου αναζητά τη σύνδεση με τα παιδιά Μου. Και παιδί Μου θα έχει γίνει το κάθε δημιουργημένο ον τότε που βαδίζει στη Γη και που η αγάπη του το έχει ωθήσει σε Μένα (του επέτρεψε να Με βρει), τότε που η αγάπη Μου μπόρεσε να το πιάσει και να του δώσει αποδείξεις της παρουσίας Μου. . .

Και μόνο αυτό επιδιώκει η αγάπη Μου, δηλαδή να χαρίζει μακαριότητες σε όλα τα πλάσματά Μου, να τα κάνει ευτυχισμένα μέσω της αγάπης Μου και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν την οριστική τελειότητα ακόμα στη Γη. Αφού εκπηγάσατε (όλοι) από την αγάπη Μου και ποτέ πια δεν θα σας αφήσω να ξεφύγετε από την αγάπη Μου. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8796                2-4-1964

Κάθε άνθρωπος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα από τη γνώση του. . .

Αφήστε Με να σας πω ότι δεν εκτιμώ τίποτα το εξωτερικό, ότι αξιολογώ μόνο αυτό που αναδύεται από τα βάθη της ανθρώπινης καρδιάς. . .  Μόλις πιστέψετε ότι Με τιμάτε μέσω τυπικών πράξεων, τελείτε ένα είδος ειδωλολατρείας, από την οποία όμως θα έπρεπε να αποστασιοποιηθείτε, προκειμένου να συγχωνευθείτε όλο και πιο ολόψυχα μαζί Μου. . .  προκειμένου να Μου δώσετε τη δυνατότητα να είμαι παρών μέσα στην καρδιά σας, κάτι που δεν ξαρτάται καθόλου από εξωτερικές τυπικότητες και εξωτερικά έθιμα και που μπορεί να γίνεται μόνο εκεί όπου μιλά μονάχα η ανθρώπινη καρδιά.

Σας λέω ξανά και ξανά ότι έχετε παραμορφώσει την καθαρή διδασκαλία του Ιησού, ότι προσθέσατε ανθρώπινο έργο και ότι δίνετε τώρα περισσότερη σημασία σε αυτό το ανθρώπινο έργο από ό,τι στο Ευαγγέλιό Μου, το οποίο περιέχει μόνο τις δύο εντολές της αγάπης. . .  Αφού όποιος ζει μέσα στην αγάπη, εγγυάται για τη διδασκαλία Μου. Όσο ευσυνήδειτα και αν τηρήσετε όλες τις ανθρώπινες απαιτήσεις που προσθέσατε στο Ευαγγέλιό Μου. . .  εάν δεν υπάρχει μέσα σας η αγάπη, την οποία σας δίδαξα Εγώ, εκείνες οι πράξεις δεν έχουν καμία αξία, δεν ωφελούν την ψυχή σας στο παραμικρό, μόνο μπερδεύουν εσάς τους ανθρώπους με τον τρόπο ώστε θα πιστέψετε ότι ανταποκριθήκατε στο καθήκον σας.

Αλλά κάθε πράξη την οποία εκτελεί ο άνθρωπος γιατί πρόκειται για καθήκον του δεν έχει καμία αξία, διότι αποκλείει την ανθρώπινη βούληση. Και ακόμα και τότε που ανταποκρίνεται κανείς εθελοντικά στις ανθρώπινες απαιτήσεις, αυτές δεν μπορούν να φέρουν την ευλογία την οποία φέρει ένα και μόνο έργο της αγάπης. Όποιος όμως αισθάνεται ολόψυχη αγάπη για Μένα, Με παρουσιάζει όλες τις σκέψεις του, συνομιλεί ολόψυχα μαζί Μου όταν είναι μόνος. . .  δεν χρειάζεται κανένα συγκεκριμένο περιβάλλον για αυτό, το οποίο μάλλον τον εμποδίζει να Με σκεφτεί ολόψυχα.

Όποιος δεν έχει γνώση δρα ανάλογα και συγχωρείται βέβαια λόγω της άγνοιάς του. . .  όποιος όμως κατέχει την αλήθεια, όποιος ξέρει ότι οι εξωτερικές πράξεις και τα εξωτερικά έθιμα δεν έχουν καμία αξία για Μένα. . .  ιδιαίτερα τότε που χρησιμοποιούνται για να παραπλανηθεί η σκέψη των ανθρώπων. . .  εκείνος θα κάνει προσπάθεια να απαλλαγεί από εκείνα. Θα αξιοποιήσει όλα τα εσωτερικά του βιώματα και την εσωτερική του γνώση και κατανόηση για να ασκήσει την έμπρακτη αγάπη. Και θα γίνεται όλο και πιο έντονος ο δεσμός του μαζί Μου, ο οποίος όμως μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα στην καρδιά του.

Εγώ ο Ίδιος ίδρυσα μάλσιτα την εκκλησία Μου στη Γη, η οποία βασίζεται πάνω στο βράχο της πίστης. Ωστόσο, δεν ίδρυσα οργανώσεις, κάτι που προκύπτει ήδη από το γεγονός ότι οι οργανώσεις φαίνονται προς τα έξω και επιβάλλονται περισσότερο εξωτερικά, ενώ μπορεί να αφήσουν ανέγγιχτο τον εσωτερικό άνθρωπο εάν αυτός δεν επιδιώκει σοβαρά Εμένα και την αλήθεια. Μονάχα ο λόγος Μου θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο μιας κοινότητας και βασίζοντας στο λόγο Μου οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν τις εντολές της αγάπης. . .  μέσω της αγάπης θα πρέπει να αποκτήσουν μια ζωντανή πίστη. . .  και ως αποτέλεσμα έναν ολόψυχο δεσμό μαζί Μου. Τότε θα είναι μέλη της εκκλησίας που ίδρυσα ο Ίδιος στη Γη.

Προσπαθώ τώρα να διοχετεύσω την αλήθεια σε όλους τους ανθρώπους, αλλά μόνο λόγοι την αποδέχονται. Όποιος όμως την αποδεχθεί θα αποκτήσει σύντομα βαθιά γνώση και από αυτή τη γνώση οφείλει να βγάλει τα συυμπεράσματά του, αφού. . .  κανείς δεν μπορεί να υπηρετήσει δύο κυρίους. . .  Αφού όμως έχει δημιουργηθεί ένα έργο που είναι αντίθετο με αυτή τη γνώση, αυτό το έργο έγινε φανερά μέσω της επενέργειας του αντιπάλου Μου. Αυτό αποδεικνύει κάθε εξωτερική διαδικασία που είναι κατάλληλη να δώσει στον άνθρωπο μια εντελώς λάθος ιδέα για το πραγματικό Μου θέλημα. Και τότε ο άνθρωπος που θα έχει αποκτήσει γνώση θα πρέπει να αποδεσμευθεί από τα έργα του αντιπάλου Μου.

Όποιος λόγω δικής του απονίας ή χαμηλού βαθμού ωριμότητας δεν μπορεί να αποδεχθεί την αλήθεια την οποία του διοχετεύω, εκείνος για ευνόητους λόγους δεν θα θέλει να εγκαταλείψει την πλάνη του. Εκείνος όμως που έχει γνώση καταλαβαίνει την πλάνη και αυτή παραμένει πλάνη, δηλαδή ενέργεια του αντιπάλου. Τότε ανταποκρίνεται (Εκείνος που έχει γνώση ανταποκρίνεται τότε) μόνο στις εγκόσμιες απαιτήσεις, κάτι που όμως δεν είναι θεία λειτουργία. Πρόκειται για μια καθαρά εγκόσμια υπόθεση, πρόκειται για υπακοή στους συνανθρώπους, οι οποίοι όμως θα έπρεπε επίσης να οδηγηθούν στην αλήθεια και δεν θα έπρεπε να ενισχυθεί η έλλειψη πίστης τους.

Είναι βέβαια δύσκολο να πάει κανείς ενάντια σε μια παράδοση και αυτό δεν θα επιτευχθεί πια και μόνο λίγοι θα απαλλαγούν, γιατί η επιθυμία τους για την αλήθεια είναι ασυνήθιστα μεγάλη. Εγώ ο Ίδιος όμως δεν μπορώ να κάνω συμβιβασμούς, μπορώ μόνο να σας διαφωτίσω ξεκάθαρα για την πλάνη και για την αλήθεια και οι ίδιοι οφείλετε τότε να αποφασίσετε και να αποδείξετε την απόφασή σας.

Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο δώρο της χάρης ότι εισάγεστε στην καθαρή αλήθεια, ότι μπορεί μεν ο κάθε άνθρωπος να χρησιμοποιήσει αυτό το δώρο της χάρης, ότι όμως πρόκειται για μια μεγάλη πράξη αγάπης από την πλευρά Μου όταν το Πνεύμα Μου μιλά τόσο δυνατά μέσα σε έναν άνθρωπο ώστε αρχίζει αυτός να καταλαβαίνει, ώστε ανάλογα με την επιθυμία του για την αλήθεια μπορώ να του μεταδώσω την αλήθεια.

Και αυτό το δώρο της χάρης οφείλει να το αξιοποιήσει ο άνθρωπος δέχοντας την αλήθεια και υποστηρίζοντάς την και απέναντι σε εκείνους που είναι ακόμα δεσμευμένοι από παραδοσιακές κανόνες ή από κανόνες κάποιας οργάνωσης. Μόνο εκείνος που έχει απαλλαγεί από τέτοια θα έχει απελευθερωθεί και από τον αντίπαλό Μου. Αλλιώς υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος ο αντίπαλος να προσπαθήσει να τον κερδίσει πίσω, να εξασθενίσει τη βούλησή του, παρόλο που δεν εγκαταλείπω πια κανέναν άνθρωπο που Μου έχει παραδοθεί. Αφού δεν αφήνω πια στον αντίπαλό Μου κανέναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει ειλικρινά υπέρ Μου.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8797                3-4-1964

Ο Θεός δημιούργησε μόνο όντα της ίδιας τελειότητας. . .

Από Μένα ακτινοβολήθηκε μονάχα ένα ον. . .  ο Εωσφόρος, ο φορέας του φωτός. . .  τον οποίο δημιούργησα για να μπορώ να του χαρίζω Εμένα και την αγάπη Μου. Για αυτό το λόγο αυτό το ον είχε διαμορφωθεί κατ’εικόνα Μου και εκπήγασε από Μένα με ύψιστη τελειότητα, βρέθηκε μπροστά Μου ως σκέψη Μου και αμέσως εκείνος υπήρχε με όλη του την αφθονία φωτός και τη δύναμη. . .  όπως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διότι από Μένα δεν μπορούσε να εκπηγάσει τίποτα το ελαττωματικό.

Αυτό το ον το δημιούργησα προς τη δική Μου ευτυχία, γιατί η αρχέγονη Φύση Μου είναι η Αγάπη και η Αγάπη θέλει να χαρίζει συνέχεια ευτυχία. Αλλά πριν δεν υπήρχε τίποτα το οντώδες που θα μπορούσε να απορροφήσει την αγάπη Μου μέσα του. Και εκείνο το ον ήταν ομοίωμα του Εαυτού Μου, Εγώ ο Ίδιος έβλεπα τον Εαυτό Μου μέσα σε αυτό το ον που είχα τοποθέσει εκτός του Εαυτού Μου, ήταν, τρόπος του λέγειν, το δεύτερο Εγώ Μου, μέσα στο οποίο ήταν επίσης ενωμένες η αγάπη, η σοφία και η δύναμη. Και ως αποτέλεσμα δεν μπορούσε να είναι διαφορετικό από Εμένα τον Ίδιο και ήταν για αυτό ανείπωτα μακάριο, γιατί η δύναμη της αγάπης Μου το πλημμύριζε διαρκώς. Για αυτό το λόγο ήθελα να έχω δίπλα Μου ένα όμοιο ον, διότι ήμουν πάρα πολύ μακάριος μέσα στη δημιουργική Μου δύναμη και ήθελα να προσφέρω αυτή την ίδια μακαριότητα σε ένα ον την ευτυχία του οποίου θα μπορούσα τότε να απολαμβάνω.

Η αρχέγονη Ουσία Μου είναι η Αγάπη και αυτή η Αγάπη πάλι είναι δύναμη. Η δύναμη της Αγάπης Μου δεν μπορούσε να μείνει άπρακτη και έφερε ασταμάτητα στην ύπαρξη πνευματικά δημιουργήματα. Αλλά κανείς εκτός από τον Εαυτό Μου δεν μπορούσε να χαρεί αυτά τα δημιουργήματα και αυτό Με παρακίνησε να δημιουργήσω ένα ομοίωμα. . .  ένα ον που είχε την ίδια φύση με Εμένα, που μόνο είχε μια αρχή, ενώ Εγώ είμαι από τους αιώνες των αιώνων. Απολάμβανα ευδαιμονίες πέρα από κάθε μέτρο μέσω της ακτινοβολίας της δύναμης της αγάπης Μου μέσα σε εκείνο το δημιουργημένο από Μένα ον. Αυτό, πλημμυρισμένο από την ίδια δύναμη αγάπης, ήθελε επίσης να κάνει δημιουργική δραστηριότητα και ήταν και ικανό για αυτό, επειδή ήταν εντελώς ελεύθερο.

Ήταν εντελώς απορροφημένο από την αγάπη Μου, υπήρχε μια μόνιμη ανταλλαγή αγάπης, αφού την αγάπη την οποία χάριζα στο ον Μου την ανταπέδιδε με τον ίδιο τρόπο. Το ον Μού ήταν αφοσιωμένο και ήταν πλήρως απορροφημένο από Μένα. Και αυτό σήμαινε την ανεμπόδιστη ακτινοβόλησή του από την αγάπη Μου, την ανεμπόδιστη ακτινοβόλησή του από τη δύναμη που ήθελε να δραστηριοποιηθεί. Και αφού η δημιουργία του πρώτου φωτεινού πνεύματος Μου είχε προκαλέσει ύψιστη μακαριότητα, έτσι η μακαριότητα αυτού αποτελούνταν επίσης από τη δημιουργία ίδιων όντων. . .  άρα από τη δύναμη της αγάπης μας εκπήγασε ένα αφάνταστο πλήθος όμοιων όντων, τα οποία είχαν όλα ύψιστη τελειότητα και ήταν πάρα πολύ μακάρια.

Αυτή η διαδικασία έχει εξηγηθεί συχνά σε σας τους ανθρώπους μέσω των αποκαλύψεών Μου. Και ωστόσο κάνετε ξανά και ξανά ερωτήσεις για το ποιος άραγε ήταν ο δημιουργός των ανώτερων και ανώτατων φωτεινών όντων, γιατί ως άνθρωποι έχετε ήδη μια διαφορετικά ιδέα του φωτεινού πνεύματος που δημιουργήθηκε αρχικά, γιατί δεν κατέχετε πια την πλήρη γνώση ως αποτέλεσμα της αμαρτίας. Αλλά ξεχνάτε ότι όλα τα αρχέγονα πνεύματα προέρχονται από Εμένα και από τον φορέα του φωτός. . .  ότι ο τελευταίος χρησιμοποιούσε τη δύναμή Μου για να δημιουργήσει όλα τα πνευματικά όντα. . .  ότι επομένως προέρχεστε από Εμένα και από εκείνον, και ότι όμως η βούλησή του χρησιμοποιούσε τη δύναμή Μου, η οποία του εισέρρεε απεριόριστα. Και έτσι θα καταλάβετε επίσης ότι ο φορέας του φωτός είχε μια εξαιρετική θέση, διότι ήταν ο μόνος τον οποίο έφερα στη ζωή Εγώ ο Ίδιος.

Μέσω της αποστασίας του από Εμένα έχασε βέβαια τη δύναμη και την ισχύ του, έχασε τη γνώση του και έπεσε στα πιο βαθιά βάθη. Ως ον όμως εξακολουθεί να είναι το ίδιο πνεύμα που δημιουργήθηκε αρχικά, το οποίο ενεργεί τώρα ως αντίβαρος, όπως πριν Μου ήταν αφοσιωμένο με την πιο θερμή αγάπη και απολάμβανε ύψιστες μακαριότητες.

Όλων των άλλων πεσμένων όντων η αρχέγονη ουσία διαλύθηκε, η δύναμη που είχε κάποτε ακτινοβοληθεί ως όντα μετατράπηκε σε δημιουργήματα ποικίλου είδους. Ο φορέας του φωτός όμως, που είχε χάσει όλο το φως του, παρέμεινε αυτό που ήταν από την αρχή, όσον αφορά τη φύση του, μόνο που αυτή είχε αντιστραφεί εντελώς, με αποτέλεσμα να γίνει για Εμένα αντίβαρος και να Με υπηρετεί τώρα ως αντίβαρος σχετικά με τον επαναπατρισμό του πεσμένου πνευματικού. Αφού κάποτε αυτό το πνευματικό δοκιμάστηκε, δηλαδή έπρεπε να ομολογήσει είτε Εμένα είτε εκείνον, και ακολούθησε εκείνον και έγινε δυστυχισμένο.

Και τώρα δοκιμάζεται ξανά και ξανά, αφού ο τωρινός Μου αντίπαλος επιμένει στο δικαίωμά του για τα  πεσμένα όντα, καθώς και Εγώ δεν τα εγκαταλείπω, τα όντα που εκπήγασαν από τη δύναμη της αγάπης Μου. Το ον όμως αποφασίζει μόνο του. Ο αντίπαλός Μου διεκδικεί τα δικαιώματά του και επενεργεί πάνω στα όντα με αρνητικό τρόπο, ενώ Εγώ προσπαθώ να κερδίσω τα όντα για τον Εαυτό Μου μέσω θετικής επενέργειας.

Και στο πλευρό Μου στέκονται αμέτρητα όντα που δημιουργήθηκαν επίσης από εκείνον, τα οποία όμως Με αναγνώρισαν ως την Πηγή της δύναμης από την Οποία είχε εκπηγάσει και εκείνος. Και αυτά παρέμειναν μέσα στη μακαριότητά τους, γιατί εξακολουθούν να λαμβάνουν αδιάκοπα τη δύναμη της αγάπης Μου και ενεργούν με δημιουργικό και διαμορφωτικό τρόπο. Τα όντα που έχουν τη συνείδηση του εγώ όμως γεννήθηκαν μόνο από Εμένα και από τον φορέα του φωτός, δηλαδή από τους δύο μας, και αυτά τα όντα που έχουν τη συνείδηση του εγώ θα συνεχίζουν να υπάρχουν για όλη την αιωνιότητα.

Μόνο τα όντα που είχαν πέσει κάποτε έχασαν για ένα ορισμένο διάστημα τη συνείδηση του εγώ τους, προκειμένου να μπορούν να διανύσουν την άνοδό τους από τα βάθη σε διαλυμένη κατάσταση. Λαμβάνουν όμως πίσω τη συνείδηση του εγώ τους μόλις οφείλουν να δώσουν την τελευταία δοκιμασία της θέλησής τους ως άνθρωποι. Πάντα όμως πρέπει να υπολογίζει κανείς έναν οντώδη αντίπαλό Μου, αφού αυτός παρέμεινε αυτό που ήταν. . .  και θα παραμείνει αυτό που είναι για αιώνια χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, κάποτε θα αντιστρέψει ξανά τη φύση του και θα αναμετατρέψει τον εαυτό του σε αγάπη και θα είναι απεριόριστα μακάριος και εκείνος. Τότε η αγάπη Μου θα τον ακτινοβολεί πάλι, όπως ήταν αρχικά.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8798                4-4-1964

(Συνέχιση του αρ. 8797) Ο Θεός δημιούργησε μόνο όντα της ίδιας τελειότητας. . .

Αλλά μετά τη δημιουργία του πρώτου φωτεινού όντος Μου δεν εκπήγασε τίποτα το δευτερεύον από Εμένα και από αυτό το φωτεινό ον. Εσείς οι άνθρωποι είστε ακόμα περιορισμένοι όσον αφορά τη σκέψη σας, γιατί δεν είστε ακόμα τέλειοι. Και έτσι εμφανίστηκε μέσα σας η σκέψη ότι τα όντα που δημιουργήθηκαν από την αγάπη και των δύο μας δεν μπορούν να θεωρηθούν ισότιμα. Αυτή η σκέψη όμως είναι λάθος, αφού ήταν η ίδια δύναμη και η ίδια βούληση αγάπης που τα έφερε στην ύπαρξη και υπήρχαν πάντα μόνο όντα ύψιστης τελειότητας. . .  αληθινά ομοιώματα του Εαυτού Μου. . .

Εσείς οι άνθρωποι συγκρίνετε βέβαια τους συνανθρώπους σας, μπορείτε να διαπιστώσετε πιο ώριμους και πιο ανώριμους χαρακτήρες και για αυτό πιστεύετε ότι μπορείτε να συγκρίνετε με τον ίδιο τρόπο τα όντα που δημιουργήθηκαν αρχικά. Αλλά πρέπει να σας είναι κατανοητό ότι τέτοιες συγκρίσεις δεν είναι κατάλληλες απέναντι στα προϊόντα που εκπήγασαν από Εμένα και από την αγάπη Μου. Υπήρχε μόνο ύψιστη τελειότητα σε οποιαδήποτε πνευματικά πράγματα που δημιουργήθηκαν, και ιδιαίτερα τα δημιουργημένα όντα ήταν σε κατάσταση ύψιστης τελειότητας.

Το γεγονός ότι ένα μέρος τους έπεσε δεν σας δίνει το δικαίωμα να υποθέσετε ότι αυτά τα «πεσμένα» όντα ήταν λιγότερο τέλεια, ότι έπεσαν γιατί ο δημιουργός τους ο Εωσφόρος μέσω της επανειλημμένης απόρριψης της δύναμης της αγάπης Μου έφτιαξε όντα μικρότερης αξίας. Αφού ακόμα και ένα μέρος των πρώτων που γεννήθηκαν από τη βούληση αγάπης μας τον ακολούθησε όταν απομακρύνθηκε από Εμένα και επιδίωξε να κατεβεί στα βάθη. Ούτε ήταν διαφορετικά ισχυρή η βούληση των μεμονωμένων όντων, ήταν όμως ελεύθερη. . .  και αυτό εξηγεί όλα. Αφού η ελευθερία δεν γνωρίζει περιορισμό και μια ελεύθερη βούληση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η λανθασμένη σκέψη των μεμονωμένων όντων είναι η δεύτερη εξήγηση για την πτώση. Αφού η ικανότητα σκέψης επέτρεπε και μια λανθασμένη σκέψη, μια διαφορετική ερμηνεία όσων ηχούσαν ως λόγος Μου μέσα στα όντα διά της μόνιμης ακτινοβόλησής τους από την αγάπη. Δεν εξαναγκάζονταν να ερμηνεύσουν το λόγο προς μια μόνο κατεύθυνση. . .  δυνάμει της σκεπτικής τους ικανότητας μπορούσαν επίσης να δώσουν στο λόγο ένα διαφορετικό νόημα και το έκαναν μάλιστα αυτό όταν απόρριψαν την αγάπη Μου. Αφού με αυτό τον τρόπο μειώθηκαν η γνώση και η κατανόησή τους και η σκέψη τους μπερδεύθηκε.

Και επιπλέον η δύναμη της αγάπης που τους εισέρρεε απεριόριστα τα έκανε αλαζόνες. Μέσα στην αφθονία της δύναμής τους πίστευαν ότι είχαν την ίδια δύναμη, δηλαδή η αγάπη τους για το Δημιουργό τους μειώθηκε και το ον έκανε απαιτήσεις. . .  κάτι που εκδηλώθηκε στην επιθυμία του να παρουσιαστώ στα όντα ορατός. . .  Νόμιζαν ότι είχαν το δικαίωμα για αυτό και αυτή η λανθασμένη σκέψη τούς μεταδόθηκε από το πρωτοδημιούργητο ον Μου. Αφού είχε αυτή την επιθυμία παρόλο που ήξερε καλά ότι έπρεπε να μείνει ανεκπλήρωτη για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα δημιουργημένα από Μένα όντα.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πει κανείς για κανένα από τα πεσμένα όντα ότι ήταν μόνο θύμα της βούλησης του δημιουργού του. Αφού το κάθε μεμονωμένο ον είχε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και επίσης κατείχε την πιο φωτεινή γνώση. Αλλά το κάθε μεμονωμένο όν εξέλιξε αλαζονικό πνεύμα και ξέχασε ή δεν ήθελε να δεχθεί ότι είχε εκπηγάσει από Εμένα. . .  ότι ήμουν Εγώ ο Δημιουργός και Πατέρας του, κατά του Οποίου να εξεγερθεί ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία, την οποία το ον δεν θα μπορούσε ποτέ πια να εξαλείψει μόνο του.

Όλα τα όντα είχαν δημιουργηθεί με την ίδια τελειότητα και αυτό από μόνο του είναι μια απόδειξη μιας τεράστιας ενοχής, ότι δηλαδή ένα μέρος των όντων Μού παρέμεινε πιστό και ότι αυτά ήταν δημιουργημένα ίδια. . .  μόνο που δεν εγκατέλειψαν την αγάπη τους για Μένα. . .  ενώ τα «πεσμένα» απόρριψαν την αγάπη Μου, και αυτό ήταν η μεγάλη τους αρχέγονη αμαρτία, την οποία θα έπρεπε τότε να εξαλείψει Ένας Που ανήκε στα όντα που Μου είχαν μείνει πιστά. Τα πεσμένα όντα δεν συγχωρούνται για τυχόν ελαττωματικότητα, για ελλιπή γνώση και κατανόηση, για μειωμένο φως ή αδύνατη θέληση. Είχαν την ίδια φύση με εκείνους που Μου παρέμειναν πιστοί, αλλά με επίγνωση της αφάνταστης δύναμής τους και από αλαζονεία δεν δέχονταν πια τη δύναμη της αγάπης Μου, με αποτέλεσμα να στερηθούν οποιαδήποτε δύναμη.

Πρέπει με κόπο να ανακτήσουν τη δύναμη αν θέλουν να γίνουν πάλι αυτό που ήταν αρχικά. Οποιαδήποτε ελαττωματικότητα θα ήταν δικαιολογία για την αποστασία ενός όντος. Εκείνη όμως δεν υπήρχε, και όταν ο Εωσφόρος είδε την ατελείωτη στρατιά των δημιουργημένω όντων που στέκονταν μέσα στο πιο δυνατό φως και στη μέγιστη δύναμη, τα οποία είχαν γίνει από τη βούλησή του και με τη χρήση της δύναμής Μου, ξεσηκώθηκε εναντίον Μου, επειδή δεν μπορούσε να Με δει, ενώ ο ίδιος με το μεγαλείο του ήταν ορατός στην ατελείωτη στρατιά των πνευμάτων.

Όμως Μου παρέμειναν πιστά μυριάδες αρχέγονα πνεύματα που ήταν φτιαγμένα ακριβώς ίδια με εκείνα τα αποστατημένα πνεύματα και δεν είχαν τίποτα περισσότερο από Εμένα εκτός από το γεγονός ότι Μου ανταπόδιδαν την ατελείωτη αγάπη η οποία τα γέμιζε και την οποία λάμβαναν συνέχεια από Μένα και από το ότι με αυτό τον τρόπο η μακαριότητά τους αυξανόταν ολοένα και περισσότερο. Αντίθετα, η αγάπη των πεσμένων όντων έγινε φιλαυτία, η οποία δεν ήθελε πια να χαρίζει ευτυχία, αλλά μόνο να παίρνει.

Αυτή η διαδικασία είναι και θα παραμείνει ανεξήγητη σε σας τους ανθρώπους, γιατί επρόκειτο για πνευματική διαδικασία, την οποία μπορεί να καταλάβει μόνο το πνεύμα. Ωστόσο μπορούν να σας εξηγηθούν περίπου οι συσχετισμοί που Με παρακίνησαν να φτιάξω τον υλικό κόσμο και τα δημιουργήματά του. Και ξανά και ξανά θα προσπαθώ, όσο το συλλάβει ο νους σας, να σας διαφωτίσω και να σας διορθώσω κάθε λάθος αντίληψη. Αφού φτάνει έστω και μια εσφαλμένη σκέψη ώστε να χτίσετε ένα ψευδές οικοδόμημα σκέψης, το οποίο ύστερα δεν θα θέλετε πια να γκρεμίσετε, παρόλο που απέχει πολύ από την αλήθεια.

Σας συμβουλεύω επίσης να μην βασανίζετε το μυαλό σας για πράγματα που είναι ασήμαντα για τη σωτηρία της ψυχής σας. . .  όπου υπάρχει μόνο ένα είδος δίψας για μάθηση, η ικανοποίηση της οποίας δεν συμβάλλει καθόλου στην ωρίμανση της ψυχής σας. Αφού αυτά που έχετε ανάγκη να ξέρετε θα σας τα διοχετεύσω βεβαίως, αλλά πάντα με τον περιορισμό ότι η δική σας ψυχική ωριμότητα καθορίζει το βαθμό που θα μοιράσω. . .

Αλλά θα πρέπει πάντα να ξέρετε ότι έχω ύψιστη τελειότητα, ότι τα πάντα βασίζονται στην αγάπη, στη σοφία και στη δύναμή Μου και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις όπου υπάρχει αυτός ο δεσμός μαζί Μου. Και αυτός υπήρχε κατά τη δημιουργία των όντων. Αφού το ον που είχε βγαλθεί εκτός του Εαυτού Μου. . .  ο Εωσφόρος. . .  Μου ήταν αφοσιωμένο με βαθύτατη αγάπη και για αυτό μπορούσε να λαμβάνει απεριόριστες μακαριότητες μέσω της εισροής της δύναμης της αγάπης Μου. Και χρησιμοποιούσε πάλι αυτή τη δύναμη της αγάπης σύμφωνα με το θέλημά Μου, γιατί η θέλησή του ήταν προσανατολισμένη ίδια με τη δική Μου όσο μας συνέδεε η ολόψυχη αγάπη.

Οποιαδήποτε δημιουργική πράξη όμως απαιτούσε την εισροή της δύναμης της αγάπης Μου και άρα οποιοδήποτε δημιουργημένο ον έπρεπε να ονομαστεί τέλειο όταν το έφερα στη ζωή. Το γεγονός ότι αντέστρεψε τον εαυτό του και έγινε ατελές ον ήταν αποκλειστικά το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του, η οποία συμφωνούσε μαζί Μου όσο Μου ανήκε η αγάπη του όντος. Όταν απόρριψε την αγάπη Μου, έπρεπε να βγει εκτός της αιώνιας τάξης. Ωστόσο, κατείχει το πιο δυνατό φως μέχρι τότε που αποφάσισε οριστικά να απομακρυνθεί από Εμένα. Μόνο τότε έχασε τη γνώση του, μόνο τότε σκοτείνιασε το πνεύμα του και μόνο τότε βρισκόταν σε αντίθεση με Μένα. Δεν ήταν πλέον θείο ον, αλλά πήρε όλα τα χαρακτηριστικά εκείνου που πρώτος Μου αρνήθηκε την αγάπη του και έγινε αντίπαλός Μου.

Τότε είχε παραιτηθεί από την τελειότητά του, ήταν διαμορφωμένο ελαττωματικά και είχε εχθρική στάση απέναντί Μου. Η δύναμη της αγάπης Μου δεν μπορούσε πια να το αγγίξει και επομένως σκλήρυνε οποιαδήποτε πνευματική ουσία, την οποία μετέτρεψα σε δημιουργήματα που έγιναν ύλη. . .  στο πλήρως αντίθετο εκείνου που ήταν αρχικά. Ωστόσο, αυτό το πεσμένο οντώδες έχει οποτεδήποτε τη δυνατότητα να ανακτήσει την αρχέγονη κατάστασή του όταν είναι έτοιμο για αυτό, όταν εγκαταλείψει την αντίστασή του σε Μένα και αφήσει κάποτε ξανά με την ελεύθερη βούλησή του να το ακτινοβολεί η δύναμη της αγάπης Μου. Η αποστασία του από Εμένα έγινε με την ελεύθερη θέλησή του και η επιστροφή του σε Μένα πρέπει επίσης να γίνει με την ελεύθερη θέλησή του. Τότε το ον θα είναι πάλι απεριόριστα μακάριο και θα παραμένει απεριόριστα μακάριο για όλη την αιωνιότητα.

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8800                6-4-1964

Απάντηση στην ερώτηση για τους «γιόγκι». . .

Δεν θα Με παρακαλέσετε ποτέ μάταια στην περίπτωση που έρχεστε σε Μένα σε κατάσταση πνευματικής ανάγκης. . .  και σε κατάσταση πνευματικής ανάγκης βρίσκεστε τότε που σας απασχολούν ερωτήσεις στις οποίες δεν μπορείτε να απαντήσετε μόνοι σας και τότε που ζητούν απαντήσεις από εσάς που εργάζεστε ως αγγελιοφόροι Μου στη Γη. Αλλά δεν υπάρχει καμία ερώτηση στην οποία δεν θα μπορούσα να σας απαντήσω. Αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο ον εκτός από Εμένα Που ξέρει για τα πάντα και Που για αυτό μπορεί να σας διδάξει ανάλογα. Ωστόσο, απαιτείται και ένας ορισμένος βαθμός ωριμότητας για να συλλάβετε αυτό που θέλω να σας εξηγήσω. Αφού πρέπει για αυτό ήδη να κατέχετε μικρές πνευματικές γνώσεις. . .  πρέπει να ξέρετε για την αφορμή και το σκοπό της ύπαρξής σας ως άνθρωποι πάνω σε αυτή τη Γη. Πρέπει δηλαδή να σας έχουν ήδη μεταδοθεί οι πρώτες γνώσεις, τότε θα καταλάβετε και τις υπόλοιπες.

Γνωρίζετε ότι βαδίζουν πάντοτε και φωτεινά όντα πάνω στη Γη, όντα που δεν έπεσαν και που έχουν πάντα να εκπληρώσουν μια αποστολή: να ενημερώσουν τους συνανθρώπους τους για έναν Θεό και Δημιουργό και να τους διακηρύξουν το θέλημα Αυτού. Αφού συμβαίνουν παντού τα ίδια στη Γη, δηλαδή οι άνθρωποι έχουν μάλιστα μια αντίληψη σχετικά με τον πνευματικό τομέα, αλλά μόνο σπάνια βαδίζουν μέσα στην αλήθεια και τηρούν πάντα ανθρώπινα καταστατικά λόγω κάποιου φόβου μπροστά σε μια Δύναμη που τους παρουσιάζεται μεταφορικά. Μόνο σπάνια διδάσκονται την καθαρή αλήθεια, αφού η πλάνη έχει το πάνω χέρι παντού στη Γη.

Και ως εκ τούτου οπουδήποτε μεταξύ των ανθρώπων εμφανίζονται πού και πού πνευματικές προσωπικότητες. . .  άνθρωποι στους οποίους ανέθεσα την αποστολή να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να αποκτήσουν την πίστη σε έναν Θεό και επίσης να τους διακηρύξουν το θέλημά Μου, ούτως ώστε ο κάθε άνθρωπος να μπορέσει να ζήσει τον τρόπο ζωής που θα τον βοηθήσει να ωριμάσει η ψυχή του. Και όσο πιο πρωτόγονοι είναι οι άνθρωποι, τόσο ισχυρότερα φωτεινά όντα ενσαρκώνονται μεταξύ τους. Αυτά τα όντα όμως βαδίζουν στη Γη ως άνθρωποι και πρέπει επίσης πρώτα να παλέψουν για να αποκτήσουν γνώση, πρέπει να ζουν τη ζωή τους με αγάπη. Αφού μονάχα η αγάπη είναι η δύναμη την οποία χρειάζονται για να είναι πραγματικοί ηγέτες για τους συνανθρώπους τους.

Το ζήτημα είναι αν οι άνθρωποι πάρουν από Εμένα ή από τον αντίπαλό Μου την υπερφυσική δύναμη την οποία εξελίσσουν για να ενεργήσουν με ασυνήθιστο τρόπο. Η αγάπη τούς εγγυάται την παροχή της δύναμης από Εμένα. Αφού μόλις βρίσκονται μέσα στην αγάπη, είναι επίσης ολόψυχα συνδεδεμένοι μαζί Μου και θα είναι ικανοί να κατορθώσουν ό,τι θέλουν. Μπορούν όμως επίσης να αποκτήσουν τη δύναμη από κάτω, υποστηρίζονται εξίσου από τον αντίπαλό Μου, ο οποίος τους προμηθεύει δύναμη στην περίπτωση που δεν είναι καθαρά πνεύματα της αγάπης. . .  δηλαδή που δεν εκπορεύτηκαν από Εμένα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους στη Γη.

Στην περίπτωση όμως που η αγάπη είναι μέσα τους, αυτό σημαίνει επίσης ότι το πνεύμα τους έχει φωτιστεί. Καταλαβαίνουν την κατάσταση ανάγκης των συνανθρώπων τους, ξέρουν όμως και για όλους τους συσχετισμούς του ανθρώπου και ολόκληρης της δημιουργίας μαζί Μου, με τον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό. Μπορούν τότε να κάνουν δική τους τη δύναμη Αυτού και δεν θα τους την αρνηθώ, γιατί βλέπω τη σοβαρή επιδίωξη αυτών των ανθρώπων να αποκτήσουν την τελειότητα και γιατί οι ίδιοι δεν βρίσκονται πια κάτω από το βάρος της αρχέγονης αμαρτίας, επομένως δεν χρειάζεται να φοβούνται κανέναν περιορισμό της δύναμής τους από την πλευρά Μου. Ως εκ τούτου οι ίδιοι. . .  αφού πρόκειται για όντα που έχουν ήδη φτάσει στο φως. . .  δεν χρειάζονται τη λύτρωση διά του Ιησού.

Αλλά όλοι οι συνάνθρωποί τους τη χρειάζονται και αυτούς πρέπει και να τους ενημερώσουν για Εκείνον μέσα στον Οποίο έγινα άνθρωπος ο Ίδιος για να κάνω εξιλέωση για την αρχέγονη ενοχή όλων των όντων. Αυτή η γνώση δεν τους λείπει, ωστόσο οι ίδιοι, ως εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκειών, απλώνουν ένα πέπλο πάνω από ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα. Δεν διαφωτίζουν τους συνανθρώπους τους, γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν αυτή την εξαιρετική θέση του Ιησού. Τον θεωρούν έναν από τους δικούς τους, όχι όμως Εκείνον Που ήταν το περίβλημα για την Ίδια την Αιώνια Θεότητα και Που ως Κύριος και Θεός είναι ορατός σε όλα τα όντα και θα παραμένει ορατός για όλη την αιωνιότητα.

Είναι μάλλον ακατανόητο ότι άνθρωποι που είναι ολόψυχα συνδεδεμένοι με τον Θεό και Δημιουργό τους κλείνονται σε αυτό το πρόβλημα. . .  ότι στη Γη και επίσης μετά από το πνευματικό βασίλειο διδάσκουν αμέτρητους ανθρώπους και παρουσιάζονται πάντα ως ανώτερα και ανώτατα όντα και ωστόσο δεν επισημαίνουν τον Έναν Που είναι όντως και αληθινά ο Θεός: τον «Ιησού». Αυτά τα φωτεινά πνεύματα πέρασαν βέβαια και αυτά κάποτε μέσα από τα βάθη, Με αναγνώρισαν και Με αποδέχθηκαν και πέτυχαν τη δοκιμασία της θέλησής τους. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν τον ύψιστο βαθμό της υιότητας του Θεού. Αυτή απαιτεί την πλήρη εναρμόνιση με το θέλημά Μου, αλλά την ολοκληρωτική υποταγή τους στον Ιησού. . .  ο Οποίος είναι και θα παραμένει Ο Θεός για όλη την αιωνιότητα. . .  δεν την πραγματοποιούν.

Απόκτησαν βέβαια την ύψιστη ωριμότητα στη Γη, χρησιμοποιούσαν τη δύναμή Μου (Παρόλο που χρησιμοποιούν κάποτε στη Γη τη δύναμή Μου), ενεργούσαν με τη δύναμή Μου και μπορούσαν να κάνουν θαύματα. Ωστόσο, για εκείνους η σταυρική θυσία του Ιησού δεν ήταν το αποφασιστικό και για αυτό παρουσίαζαν στους συνανθρώπους τους τον Ιησού πάντα μόνο ως έναν άνθρωπο ύψιστης τελειότητας, ως έναν δάσκαλο ισάξιο με πολλούς από τους δικούς τους. . .  όχι όμως ως τον Έναν μέσα στον Οποίο ήμουν και ενεργούσα ο Ίδιος με όλη Μου την πληρότητα, μέσα στον Οποίο εξάλειψα ο Ίδιος την ενοχή των αμαρτιών μέσω του θανάτου στο σταυρό.

Όποιος όμως από εκείνους τους μεγάλους πνευματικούς ηγέτες στη Γη αναγνώρισε και αποδέχθηκε τον Λυτρωτή Ιησού Χριστό, προσπάθησε να οδηγήσει και τους συνανθρώπους του στην πίστη σε Αυτόν. Και έτσι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μια εντελώς διαφορετική θρησκεία θα βρουν τον Ιησού μόνο στο επέκεινα και θα απαλλαγούν μόνο τότε από την αρχέγονη αμαρτία τους, αφού αυτή η ενοχή δεν μπορεί να εξιλεωθεί εις αντικατάστασιν από κανέναν συνάνθρωπο. Η αρχέγονη ενοχή μπορεί να εξαλειφθεί μόνο από τον Ιησού Χριστό. . .  από τον Θεό τον Ίδιο και για αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ως θείος Λυτρωτής. Και δεν θα αποκτήσει ποτέ τη μακαριότητα κανένας που να μην απελευθερωθεί πριν από την αρχέγονη ενοχή του, πράγμα που μπορεί να κάνει μόνο ο Ένας: ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος ήταν το περίβλημα της Ίδιας της Αιώνιας Θεότητας.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί άνθρωποι που ζουν σαν άγιοι, που επιδιώκουν να πετύχουν την ύψιστη τελειότητα στη Γη. Και ωστόσο υπάρχει μια διαφορά μεταξύ εκείνων και του Ιησού. . .  αφού Αυτός ήξερε για την αποστολή Του από τους αιώνες των αιώνων, ήξερε επίσης για το βασανιστικό θάνατο τον οποίο θα έπρεπε να υποστεί. . .  Ήξερε όμως και για το αρχέγονο αμάρτημα που επιβάρυνε όλους τους ανθρώπους. Για να εξαλείψει αυτό το αρχέγονο αμάρτημα η ψυχή Του κατέβηκε στη Γη και διένυσε την πορεία ως άνθρωπος. Και ζήτησε από όλους τους ανθρώπους να Τον ακολουθήσουν, γεφύρωσε το φαρδύ χάσμα, με αποτέλεσμα όλοι οι άλλοι άνθρωποι να μπορούσαν τότε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γέφυρα. Γιατί πριν δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να φτάσουν από το βασίλειο του σκοτάδι στο βασίλειο του φωτός.

Τα φωτεινά όντα που στάλθηκαν στη Γη προηγουμένως ανακοίνωσαν Εκείνον, τον Μεσσία, Που θα έπρεπε να φέρει στους ανθρώπους τη σωτηρία. Και μόνο η πραγματική ακολουθία Εκείνου απόφερε στους ανθρώπους ξανά την τελειότητα. . .  την επίτευξη της αρχέγονής τους κατάστασης. Μέσω των προφητών πριν και μετά μέσω του Ίδιου του Ιησού γνωστοποιούνταν στους ανθρώπους το θέλημα του Θεού, για το οποίο δεν ήξεραν πια ως αποτέλεσμα της αρχέγονης αμαρτίας που τους επιβάρυνε. Εκείνοι οι άνθρωποι λοιπόν τους οποίους επιβάρυνε η αρχέγονη αμαρτία, δεν ήταν δε ποτέ ικανοί να πετύχουν στη Γη έναν υψηλό βαθμό ωριμότητας, αφού η θέλησή τους ήταν εντλεώς εξασθενισμένη.

Εκείνοι όμως που ενεργούσαν στη Γη με ασυνήθιστο τρόπο, που ανάπτυξαν ύψιστες πνευματικές ικανότητες και ήταν ήδη για τους συνανθρώπους τους ολοκληρωμένοι δάσκαλοι, δεν θα μπορούσαν ποτέ να πετύχουν τέτοια ύψη εάν τους επιβάρυνε και αυτούς η αρχέγονη αμαρτία. Είχαν όμως κατεβεί από τα ύψη για να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Δεν ήταν πεσμένα αρχέγονα πνεύματα, αλλά Μου είχαν μείνει πιστά. . .  μπορούν όμως οποτεδήποτε να βαδίσουν επίσης στη Γη για να διαμορφώσουν τον Εαυτό τους σε «θεούς» με την ελεύθερη βούλησή τους. . .  τους οποίους δεν μπορούσα να δημιουργήσω, αλλά η ίδια η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου έπρεπε να το κατορθώσει αυτό.

Και πρέπει να τονίσω ξανά ότι απαιτούνταν μόνο μια ζωή με αγάπη ώστε εκείνα τα όντα ως άνθρωποι να μπορούσαν να αναπτύξουν όλες τις θεϊκές ικανότητες και ώστε να μπορέσει να το πετύχει ο κάθε άνθρωπος εάν επιδιώξει σοβαρά την ύψιστη τελειότητα, πράγμα που αποδεικνύουν και τα λόγια Μου: «Να γίνετε λοιπόν και εσείς τέλειοι, όπως τέλειος είναι και ο Πατέρας σας ο ουράνιος.» Άρα αυτός ο υψηλός βαθμός ωριμότητας μπορεί να επιτευχθεί και από ανθρώπους που λυτρώθηκαν από την αρχέγονη ενοχή τους μέσω του Ιησού Χριστού.

 Στην περίπτωση όμως που ένας άνθρωπος είναι ένα ενσαρκωμένο φωτεινό ον, το οποίο δεν επιβαρύνει αυτή τη αρχέγονη ενοχή, μπορεί ακόμα πιο εύκολα να πετύχει αυτή τη θεοποίηση στη Γη. Και λόγω της υψηλής ψυχικής του ωριμότητας θα καταλάβει το έργο του Ιησού και την ιδιαίτερη αποστολή Του, αλλά θα προσπαθεί πάντα μόνο να παροτρύνει τους ανθρώπους να επιδιώξουν επίσης την ύψιστη τελειότητα. Από το βάρος της αρχέγονης αμαρτίας όμως ούτε ένα τέτοιο ανώτατο πνεύμα δεν θα είναι ικανό να απελευθερώσει τους ανθρώπους, γιατί αυτό το κατόρθωσε μονάχα το λυτρωτικό έργο του Ιησού.

Μια εξιλέωση «εις αντικατάστασιν» μπορεί να κάνει μόνο για αμαρτίες που διέπραξε ο άνθρωπος ως τέτοιος εάν η αγάπη εκείνου είναι τεράστια και θέλει να βοηθήσει τους συνανθρώπους. Για την αρχέγονη αμαρτία όμως έκανε αυτή την εξιλέωση μόνο ένας άνθρωπος: ο Ιησούς, ο μονογενής Υιός του Θεού, μέσα στον Οποίο έγινε άνθρωπος ο Θεός ο Ίδιος, γιατί η Αγάπη εξάλειψε αυτή την ενοχή και η Αγάπη είμαι Εγώ ο Ίδιος. Και τα ανώτατα φωτεινά όντα Με αναγνωρίζουν μέσα στον Ιησού στο πνευματικό βασίλειο, ο Οποίος έγινα και για εκείνα ορατός Θεός μέσα στον Ιησού.

Και αυτή η ενανθρώπισή Μου μέσα στον Ιησού είναι η διαφορά μεταξύ Αυτού και ανώτατων, ώριμων πνευμάτων. Και αυτή η ενανθρώπιση πρέπει να αναγνωριστεί από κάθε ον που επιθυμεί κάποτε να Με δει. Αλλιώς ούτε τα ανώτατα φωτεινά όντα δεν θα μπορούσαν ποτέ να Με δουν πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ σε αυτό συνίσταται η ύψιστη μακαριότητα.

Άρα μπορεί κανείς δίκαια να πει: Χωρίς τον Ιησού Χριστό κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει μακάριος και ο τελικός στόχος θα παραμένει πάντα η πλήρης συγχώνευση μαζί Μου. . .  ωστόσο κάθε ον θα συνεχίζει να έχει την αυτοσυνείδηση. Ο Ιησούς όμως εισήλθε πλήρως μέσα Μου. . .  Αυτός και Εγώ είναι ένα. . .  κάτι που όμως θα καταλάβετε μόνο τότε που θα έχετε οι ίδιοι μπει στο φωτεινό βασίλειο. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8806                26-5-1964

Η γνώση της αρχέγονης ενοχής είναι απαραίτητη για να καταλάβει κανείς το λυτρωτικό έργο. . .  για να αποδεχθεί κανείς τον Ιησού Χριστό ως «Λυτρωτή». . .

Σε σας τους ανθρώπους λείπει η γνώση σχετικά με το αρχέγονο προπατορικό αμάρτημα και έτσι θεωρείτε το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού μόνο ένα εξιλαστήριο έργο που έγινε για την ανθρώπινη ενοχή σας, και μάλιστα Του αρνείστε το «έργο της λύτρωσης», γιατί. . .  όπως πιστεύετε. . .  ο καθένας πρέπει να πληρώσει μόνος του για την ενοχή του. Εάν επρόκειτο μόνο για τη δική σας ενοχή με την οποία φορτώσατε τον εαυτό σας ως άνθρωποι, θα ήταν κατανοητή αυτή η άποψη. . .  το θέμα όμως είναι η μεγάλη αρχέγονη ενοχή, η πτώση των πνευμάτων από Μένα. . .  μια ενοχή για την οποία δεν θα μπορούσατε ποτέ να πληρώσετε, την οποία επομένως δεν μπορείτε να αρνηθείτε με κανέναν τρόπο, η οποία είναι η αφορμή για ολόκληρη τη δημιουργία και η εξήγηση για την ενανρθώπισή Μου μέσα στον Ιησού.

Αφού η αφορμή για την αποστασία από Μένα ήταν ότι τα δημιουργημένα όντα δεν μπορούσαν να Με δουν και για αυτό έκανα τον Εαυτό Μου ορατό μέσα στον Ιησού. Όποιος αποδέχεται μόνο το κάποτε προπατορικό αμάρτημα του πρώτου ανθρώπου, σε εκείνον θα φανεί αναξιόπιστο ότι για αυτές τις αμαρτίες απαιτούνταν ένας «Λυτρωτής». Θα υποστηρίζει πάντα την άποψη ότι η ανθρωπότητα δεν θα μπορούσε να τιμωρηθεί για μια αμαρτία την οποία δεν διέπραξε. Και έτσι και οι αμαρτίες τις οποίες κάνει ο άνθρωπος ως τέτοιος θα ήταν μάλιστα αδικήματα ενώπιον της αγάπης Μου. . .  τα οποία οι άνθρωποι ωστόσο δεν καταλαβαίνουν μέσα στην κατάστασή τους χωρίς φως, η οποία ήταν μόνο το αποτέλεσμα εκείνου του μεγάλου αρχέγονου αμαρτήματος.

Αυτό το αμάρτημα όμως εξηγεί τα πάντα, και όσο οι άνθρωποι δεν ξέρουν τίποτα για αυτή τη διαδικασία της αποστασίας των πνευμάτων, τους είναι δύσκολο να πιστέψουν στον «θείο Λυτρωτή», ο Οποίος για χάρη αυτής της μεγάλης ενοχής πέθανε στο σταυρό με μέγιστους πόνους και μέγιστα βάσανα, τα οποία επωμίστηκε ο Ίδιος για να Μου προσφέρει την εξιλαστήρια θυσία.

Ως εκ τούτου κάθε διδασκαλία που αρνείται τον θείο Λυτρωτή. . .  που αρνείται δηλαδή την αρχή της λύτρωσης. . .  πρέπει να απορριφθεί ως λανθασμένη διδασκαλία, ακόμα και τότε που αυτή τονίζει ότι η δραστηριότητά Του ήταν να διαδώσει τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης. Το θέμα είναι η λύτρωση από την αρχέγονη ενοχή, την οποία μπορούσα να επιτελέσω μόνο Εγώ ο Ίδιος μέσα στον άνθρωπο Ιησού. Και έτσι μπορείτε να εξηγήσετε την ενανθρώπισή Μου μέσα σε Αυτόν, αφού ο Ίδιος είμαι Ον το Οποίο κανένα πλάσμα Μου δεν θα μπορούσε να δει χωρίς να πάψει να υπάρχει.

Εάν λοιπόν ήθελα να μπορείτε να Με φανταστείτε ορατό, αυτό έπρεπε να γίνει μέσα στη μορφή ενός ίδιου με εσάς όντος, το οποίο ήταν για εσάς τους ανθρώπους ο Ιησούς. Επομένως είναι πρώτα απαραίτητη η γνώση σχετικά με τη διαδικασία της αποστασίας των όντων από Μένα για να καταλάβει κανείς μετά τη διαδικασία της δημιουργίας του ορατού κόσμου. Θα καταλάβει κανείς τότε επίσης την αιώνια μάχη μεταξύ του φωτός και του σκότους και ύστερα την εμφάνιση ενός Σωτήρα της ανθρωπότητας μέσα στον Ιησού Χριστό. . .  μέσα σε ένα αρχέγονο πνεύμα που δεν είχε πέσει. . .  μέσα στο Οποίο ενσαρκώθηκα ο Ίδιος, γιατί δεν μπορούσατε να φανταστείτε καθόλου τη «Δύναμη-Που-δημιούργησε-τα-πάντα».

Και ως εκ τούτου μπορείτε και πρέπει να αποδεχθείτε έναν Λυτρωτή Που πέθανε στο σταυρό για χάρη της ενοχής όλων και Που επίσης παρακάλεσε για συγχώρεση της ενοχής εσάς των ανθρώπων. Αυτή όμως δεν μπορεί να σας γίνει αστραπιαία, αλλά οι ίδιοι πρέπει να Του την έχετε ζητήσει. Διότι η πτώση έγινε με την ελεύθερη βούλησή σας και η επιστροφή σε Εκείνον πρέπει επίσης να γίνει με την ελεύθερη βούλησή σας. Το γεγονός ότι σε έναν άνθρωπο που επιδιώκει σοβαρά την τελειότητα συγχωρούνται, εκτός από την αρχέγονη αμαρτία, και οι αμαρτίες που διέπραξε ως άνθρωπος, δεν χρειάζεται να το αμφισβητήσει κανείς, προκειμένου να εξαλειφθεί όλη η ενοχή και να εξασφαλιστεί επομένως η συγχώρεση.

Αφού όμως οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τον Ιησού μόνο σπάνια ως Λυτρωτή, αφού εκείνη η λανθασμένη διδασκαλία Τον θεωρεί άνθρωπο και αναληφθέντα δάσκαλο, αλλά δεν θέλει να αναγνωρίσει την ενανθρώπισή Μου μέσα Του, δεν Τον παρακαλούν για συγχώρεση όλων των αμαρτιών τους. Αφού μόνο Ένας υπάρχει Που μπορεί να τους απελευθερώσει από την ενοχή τους, μόνο Ένας έχει τη δύναμη να γράψει στην άμμο όλη την ενοχή. . .  και Αυτός είναι ο Ιησούς, μέσα στον Οποίο έγινα άνθρωπος Εγώ ο Ίδιος. . .

                                                                                                                                               Αμήν

 

 

8808                8-6-1964

Απάντηση σχετικά με ένα παλιότερο μήνυμα. . .

Οτιδήποτε και να σας απασχολήσει, θέλω να σας απαντήσω, αλλά πάντα έτσι όπως θα σας είναι κατανοητό! Τα όντα, όταν εκπορεύτηκαν από Εμένα, ακτινοβολήθηκαν με πλήρη τελειότητα. Αλλά ανάλογα με τη φύση του Εωσφόρου. . .  ανάλογα με την απόστασή του από Μένα. . .  ήταν και η βούληση αυτού μέσα σε εκείνα τα όντα. Ωστόσο, δεν ήταν του χεριού του, αλλά και εκείνα στέκονταν μέσα στο φως της γνώσης, παρόλο που δημιουργήθηκαν όταν η κατάσταση του γεννήτορά τους ήταν σκοτεινή. Το φως Μου ήταν μέσα τους και επομένως μπορούσαν να αποφασίσουν υπέρ Μου. . .  και όποιος Με αναγνώρισε ως την Πηγή του Μου έμεινε πιστός.

Η αποστασία από Εμένα έχει ως εξήγηση μόνο το γεγονός ότι δεν αποκαλύφθηκα σε όλα τα πλάσματά Μου ορατός. . .  στο ότι ήθελαν να δουν το Ον Που τα είχε δημιουργήσει. Και ακριβώς αυτή την επιθυμία την έβαλε μέσα σε εκείνα τα όντα ο Εωσφόρος. Επομένως δεν επρόκειτο καθόλου για μια βούληση που ήταν στραμμένη εναντίον Μου, μέχρι τη στιγμή που αυτή, παρά τη γνώση της, στράφηκε σε εκείνο το ον το οποίο μπορούσαν να δουν. . .  και μέχρι τη στιγμή που απόρριψαν τη δύναμη της αγάπης, την οποία μπορούσα να τους παράσχω μόνο Εγώ, πιστεύοντας ότι μπορούσαν να τη διαθέσουν μόνα τους.

Ως εκ τούτου, η έκφραση ότι τα όντα δημιουργήθηκαν μέσα στο σκοτάδι είναι δικαιολογημένη καθ’όσον ο γεννήτοράς τους βρισκόταν ο ίδιος μέσα στο σκοτάδι λόγω του λανθασμένου ειρμού σκέψεων του, ο οποίος όμως δεν επηρεάστηκε από Εμένα, αφού κάθε ον έχει το δικαίωμα να εξελίξει τις σκέψεις του προς κάθε κατεύθυνση. . .  Το ότι αυτές ήταν στραμμένες σε λάθος κατεύθυνση είχε βέβαια αποτέλεσμα πάνω σε εκείνα τα δημιουργημένα όντα. Ωστόσο, λόγω του φωτός της αγάπης που τους εισέρρεε από Εμένα μπορούσαν όμως επίσης να σκέφτονται σωστά. Δηλαδή δεν χρειάζονταν καθόλου να κρατήσουν μέσα τους τη λάθος βούληση. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να τους ζητηθεί ο λόγος εάν δεν ήταν ικανά να σκέφτονται διαφορετικά από ό,τι το ήθελε ο γεννήτοράς τους.

Η δημιουργηκή πράξη των όντων με όλες τις διαφορετικές της φάσεις δεν είναι κατανοητή σε σας τους ανθρώπους, γιατί η σχέση μαζί Μου εκείνου που χρησιμοποιούσε τη δύναμή Μου ήταν τόσο διαφορετική [έτσι γράφει το πρωτότυπο γερμανικό κείμενο. Θα το ερμήνευα έτσι: η σχέση του Εωσφόρου με τον Θεό άλλαζε συνέχεια, μερικές φορές εκείνος ήταν πιο κοντά στον Θεό, άλλες φορές είχε πάλι απομακρυνθεί από Αυτόν. Σ.τ.μ.], ώστε μπορώ βέβαια να σας διαφωτίσω σχετικά, όμως αυτή η διαφώτιση δεν περιέχει τα πάντα. Αλλά μην αφήσετε να μπερδευθείτε αν φαινομενικά συναντήσετε μια αντίφαση. Αφού ανάλογα με την κατάσταση της ωριμότητάς σας διδάσκεστε, ανάλογα με την αντιληπτικότητά σας είναι η διδασκαλία, την οποία όμως παρ’όλα αυτά μπορείτε να δεχθείτε ως καθαρή αλήθεια. . .

 

                                                                                                                                               Αμήν

 

This page is not displayed, Your browser (IE6, IE7) is out of date.

It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser