Επίλογος

 

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη

Σήμερα, στις 22 Σεμπεμβρίου 2022, ολοκληρώνω το έργο των μεταφράσεων ενός μεγάλου μέρους των αποκαλύψεων της Μπέρτα Ντούντε. Στις 23 Αυτούστου 1965 η Μπέρτα Ντούντε έλαβε το τελευταίο μήνυμα από τον Θεό, στις 18 Σπτεμβρίου του ίδιου έτους πέθανε.

Η μετάφραση αυτού του έργου ήταν για μένα μια μεγάλη «περιπέτεια», η οποία διάρκεσε επτάμισι χρόνια. Αφιέρωνα στη μετάφραση σχεδόν όλο Μου τον ελεύθερο χρόνο κατά τους χειμερινούς μήνες και κατά τις βροχερές μέρες το καλοκαίρι. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες περνούσα ακόμα πολύ περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή μου λόγω ενός τραύματος στο πόδι μου που άργησε πολύ να θεραπευθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούσα να αφοσιωθώ στο αγαπημένο μου χόμπι, την πεζοπορεία. Σε αυτό το τραύμα οφείλω όμως και το γεγονός ότι το έργο της μετάφρασης ολοκληρώθηκε «πρόωρα». Διαφορετικά μάλλον θα μετέφραζα για άλλο ένα χρόνο. . .

Ευχαριστώ πολύ όλες τις αναγνώστριες και όλους τους αναγνώστες που επισκέφθηκαν, επισκέφτοναν ή επισκέφτονται ακόμα την ιστοσελίδα μου ή που ακολουθούν τις δημοσιεύσεις μου των μηνυμάτων της Μπέρτα Ντούντε στο facebook. Ήσασταν για μένα πάντα μια τεράστια ενθάρρυνση να συνεχίσω το έργο μου! Ελπίζω ότι οι μεταφράσεις μου συνέβαλαν ή συμβάλλουν ακόμα στο να εμπλουτιστεί η πνευματική σας ζωή, στο να ενθαρρυνθούν οι πνευματικές σας προσπάθειες.

Ευχαριστώ επίσης τον Θεό και το φωτεινό κόσμο για τη βοήθεια που σίγουρα μου πρόσφεραν κατά όλη τη διάρκεια της εργασίας Μου.

Ζητώ ακόμα μια φορά συγγνώμη για τα γραμματικά, ορθογραφικά και υφολογικά λάθη που υπάρχουν στις μεταφράσεις μου, αφού τα ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα. Ελπίζω παρ’όλα αυτά να είναι τα κείμενα κατανοητά. Όπως διαπιστώσατε βέβαια, στα πρώτα βιβλία της Μπέρτα Ντούντε που μετέφρασα τα ελληνικά μου ήταν κουτσά-στραβά και μετά σιγά σιγά βελτιώνονταν. Ως εκ τούτου, η μετάφραση του έργου αυτού δεν ήταν για μένα μόνο μια πνευματική περπέτεια, αλλά επίσης μια γλωσσική. Μάθαινα με δημιουργικό τρόπο όλο και καλύτερα την όμορφη ελληνική γλώσσα και εξοικειωνόμουν όλο και περισσότερο μαζί της.

Και τώρα είναι δική σας σειρά να «συνεχίσετε» το έργο της Μπέρτα Ντούντε συστήνοντας την ανάγνωσή του σε όλους τους φίλους και γνωστούς σας! Να γίνετε και εσείς αποστόλους του Θεού διαδίδοντας το λόγο Του! Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Ταρτάρ, Ελβετία, 22-9-2022